Isnin, 11 Februari 2013

BLOG - BLOG PARTI PAS

BLOG - BLOG PARTI PAS


PAS KDAS 3

Posted: 10 Feb 2013 09:40 PM PST

PAS KDAS 3


DS Anwar Ibrahim - Ceramah di Kempadang (08022013)

Posted: 10 Feb 2013 04:34 AM PST

Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man - Politik Ini Boleh Berubah, Jangan Sombong!

Posted: 10 Feb 2013 04:33 AM PST

PAS KAWASAN PASIR SALAK : 'Tawan DUN Kg.Gajah & DUN Sg.Manik @ PRU13'

Posted: 10 Feb 2013 09:33 PM PST

PAS KAWASAN PASIR SALAK : 'Tawan DUN Kg.Gajah & DUN Sg.Manik @ PRU13'


Ceramah & kupasan 'Kebajikan Tawaran PR di Perak'

Posted: 10 Feb 2013 12:17 AM PST

N.27 - PAS DUN Sura

Posted: 10 Feb 2013 07:27 PM PST

N.27 - PAS DUN Sura


Sekitar Agihan Limau Sempena Tahun Baru Cina 2013 Oleh ADUN Sura

Posted: 09 Feb 2013 11:49 PM PST

DUNGUN, 10 Februari Ahad - Kehadiran Perayaan Tahun Baru Cina bagi lebih 200 peniaga kaum Tionghua sekitar bandar Sura Gate dan Kuala Dungun, di sini makin bererti apabila mereka dikunjungi oleh ADUN Sura merangkap YDP PAS Kawasan Dungun, Y.B. Ustaz Haji Wan Hassan Mohd Ramli berserta rombongan ke premis perniagaan masing-masing.

Program tahunan ADUN Sura bersempena Tahun Baru Cina ini telah disempurnakan pada 5 dan 6 Februari, Selasa dan Rabu baru-baru ini.
ADUN Sura turut disertai oleh Pengarah MTD Sura, Cikgu Haji Wan Hapandi Nik, Pengerusi Lajnah Perpaduan Nasional (LPN) PAS Kawasan Dungun, Puan Serena Lim Abdullah, berserta Ahli Jawatankuasanya, Haji Hassan Abd Aziz dan Abdullah Che Yahya.
Turut mengiringi ADUN Sura dan Pengarah MTD Sura adalah isteri masing-masing, Puan Hajjah Siti Zaliha Mohd dan Puan Hajjah Roslina Harun.

Sementara itu, menurut Haji Hassan Abd Aziz, satu majlis makan malam sempena Tahun Baru Cina akan diadakan sebelum akhir Februari ini di bandar Sura Gate. 

Majlis ini akan diisi di antaranya sumbangan kepada warga emas dan ucapan oleh para pimpinan PAS dan Pakatan Rakyat.

PAS Cawangan Serkam Darat

Posted: 10 Feb 2013 07:14 PM PST

PAS Cawangan Serkam Darat


Adam Corrie Sertai Kuliah

Posted: 10 Feb 2013 05:30 PM PST

Persona

Posted: 10 Feb 2013 05:29 PM PST

Letak Bendera BN kat Markas PAS

Posted: 10 Feb 2013 05:27 PM PST

Dewan Pemuda Pas Kawasan Bukit Katil

Posted: 10 Feb 2013 01:02 PM PST

Dewan Pemuda Pas Kawasan Bukit Katil


Program Turun Padang Tahun Baru Cina

Posted: 10 Feb 2013 04:35 AM PST


Tarikh : 9 Februari 2013
Masa : Tengahari - petang
Lokasi : Sekitar taman -taman perumahan Bukit BaruKetua Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil, Jauhar Mohamad Dawi sedang membuat persediaan sistem siaraya di kenderaan sebelum program bermula.


 Thumbs Up Pemuda Bukit Katil! Wa terus sokong !Sambutan pengundi Cina di Taman Sin Hoe Garden amat memberangsangkan. Sehinggakan ada yang memberi limau kepada petugas pemuda. Terima kasih !Dua orang amilin pemuda, salah seorang sedang memberi ucapan Selamat Menyambut Tahun Baru Cina kepada masyarakat Tiong Hua di Bukit Baru. "Jom Ubah Kali Ini !"Video : Program Taklimat dan Motivasi Petugas Pilihanraya DUN Bukit Baru

Posted: 09 Feb 2013 05:21 AM PST

Sabtu 9 Februari 2013 - Majlis Tindakan DUN ( MTD ) Bukit Baru dengan jayanya telah menganjurkan majlis Taklimat dan Motivasi Petugas Pilihanraya yang disertai puluhan amilin daripada kalangan pemuda, muslimat dan muslimin dari seluruh Unit Peti Undi ( UPU ) di bawah DUN Bukit Baru. Majlis yang dimulai dengan ucapan daripada Pengarah MTD saudara Sofi Wahab dan kesemua Penyelia - Penyelia DUN Bukit Baru itu turut disertai dengan suntikan motivasi oleh Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Melaka Ustaz Mohd Noor Omar.

Sofi Wahab dalam ucapannya menegaskan tentang kepentingan para petugas UPU memberikan sepenuh tumpuan kepada gerak kerja jemaah. Ujar beliau, semenjak beberapa bulan lepas, satu pasukan di peringkat MTD telah bergerak setiap minggu bertemu dengan rakyat di Bukit Baru. Pasukan ini yang kebanyakannya terdiri daripada 'veteran' PAS ini turun selang beberapa hari dalam seminggu ke rumah - rumah, ada ketikanya dibahagikan kepada beberapa kumpulan dan dapat merangkumi puluhan rumah dalam masa seminggu.

Sebahagian jentera saf petugas PRU PAS DUN Bukit Baru - "Kami sudah bersedia."

"Oleh dengan itu, setiap UPU perlu menyediakan pasukan yang sama, walaupun dalam keadaan yang minima, turun seberapa mampu yang boleh bertemu dengan masyarakat. Dalam masa yang berbaki ini, kita harus menginfakkan masa, tenaga, peluh, buah fikiran dan wang riggit demi kemenangan islam. Jangan kita hanya menjadi tukang tengok dan tukang sorak." saran beliau, yang juga merupakan Yang Dipertua PAS Kawasan Bukit Katil.


Manakala Dr. Khalid Kassim ( gambar - kanan sekali ), bekas timbalan pengarah Hospital Besar Melaka yang merupakan salah seorang daripada Penyelia DUN Bukit Baru dalam ucapan beliau menyebut, dalam gerakan islam di mana jua di muka bumi ini kita perlu bergerak dengan kolektif dan penuh tawaduk serta istiqamah.

"Kita inginkan islam menang, bukannya seorang individu yang menang sebagai calon. Kita sebagai amilin mesti mempunyai jati diri yang kukuh dan utuh, tentunya kita bersatu atas faktor persamaan pendapat dan meraikan perbezaan pendapat sesama kita. " ucap beliau.


Sedutan Motivasi Jentera Pilihanraya oleh Al Fadhil Ustaz Mohd Noor Omar

Laporan oleh : Musab Umair

Haji Hanafiah Untuk DUN Chukai

Posted: 10 Feb 2013 11:40 AM PST

Haji Hanafiah Untuk DUN Chukai


Posted: 09 Feb 2013 07:31 PM PST

Harakahdaily, 10 Feb 2013
MARANG: Dewan Ulamak PAS menyambut baik cadangan yang dikemukakan PAS Terengganu dalam manifestonya menjelang pilihan raya umum ke 13 ini, kata Setiausahanya, Dr Khairudin Aman Razali (gambar)

Bagi beliau, kesemua 10 cadangan manifesto itu amat wajar untuk keperluan rakyat negeri ini dalam menghadapi kekangan pelbagai masalah di Terengganu khasnya kenaikan harga barangan yang sangat menjolok mata.

Bagi beliau, cadangan pemansuhan cukai pintu untuk rumah kediaman amat perlu.

"Rakyat sudah cukup dibebankan dengan pelbagai cukai di peringkat pusat yang tak nampak dimata seperti cukai kereta. Maka memang sewajarnya PAS mencari ruang-ruang membebaskan rakyat di peringkt negeri dari bebanan cukai seperti cukai pintu," kata Khairudin.

Beliau ditemui di perkarangan Dewan Tok Guru, Rusila selepas Seminar Manifesto PAS Terengganu yang turut disertai oleh Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang semalam.

"Tanah dan kediaman merupakan keperluan asasi kehidupan bagi rakyat sebgaimana ditegaskan oleh Islam. Maka sewajarnya isu tanah kediaman diambil tanggugjawab oleh PAS sebagai kerajaan menanti," kata Khairudin.

Beliau juga memuji cadangan PAS untuk membebaskan ekonomi rakyat melalui program ekonomi.

"Rakyat yang maju adalah rakyat berdikari dari sudut ekonomi. Kerana itu manifesto penting PAS Terengganu ialah membina sifat kendiri ekonomi rakyat menerusi skim pembiayaan yang boleh menggalakkan mereka menceburi bidang keusahawanan," katanya.

Sebagaimana kejayaan pemberian air percuma di Selangor, PAS Terengganu juga mencadangkan dalam manifestonya pemberian 20 meter padu air percuma sebulan kepada rakyat negeri ini.

Bagi Khairudin,  air adalah keperluan asasi hidup melibatkan makan minum.

"Kerajaan bertanggugjawab tidak berniaga dengan rakyat dalam menyediakan keperluan asasi hidup seperti air.

"Oleh itu usaha menyediakan air percuma bagi 20 meter padu yang mencukupi keperluan bulanan sekeluarga memang sangat baik dan selaras dengan Islam dan moto negara adil lagi berkebajikan," katanya.

N45 Dr Halimah Ali

Posted: 10 Feb 2013 09:36 AM PST

N45 Dr Halimah Ali


YB DR HALIMAH ziarah rumah kaum Tionghua

Posted: 10 Feb 2013 09:06 AM PST

 Sehari sebelum tahun baru Cina memang waktu yang sibuk bagi keluarga kaum Tionghua. ADUN SELAT Klang, YB DR HALIMAH ALI terus berjalan rumah ke rumah di Sg Bertih untuk berjumpa dengan rakyatnya dalam kesempatan sedikit.
Membawa kad ucapan tahun baru Cina, limau dan kacang dalam beg berlogo PAS, dan PAS UNTUK SEMUA, beliau beserta jenteranya mula mengorak langkah daripada bilik gerakan JPrU di SG BERTIH bersama dengan DHPP
 Alhamdulillah beliau sempat berjumpa dengan penduduk yang kebanyakannya akan menyambut tahun baru di situ dan menunggu anak cucu pulang untuk makan besar malam itu.

Sebenarnya pemandu YB balik kampung bercuti dengan keluarga , maka PAnya Kamarinalah yang memandu kereta. Kumpulan DHPP yang dipimpin oleh Jalil sudah meluncur laju ke depan.Sudah tak nampak bayang. YB melihat kelibat penduduk Tionghua tengah bekerja keras membersihkan rumah, membakar 'duit' dsb.

 YB meminta Kamarina berhentikan kereta dan terus keluar membawa kad tahun baru Cina, menyapa sesiapa yang ditemuinya dan menghadiahkan kad tersebut kepadanya sambil mengucap SELAMAT TAHUN BARU CINA kepadanya.
Seorang lelaki muda dalam pagar bertanya, sambil matanya meninjau ninjau ke jalan,'You sorang kah' tanyanya prihatin kepada YB ADUN. Lazimnya berduyun mengekori ADUN ADUN bergerak.
 Alhamdulillah, respon begitu baik dan mereka sangat gembira mendapat layanan 'personal' sebegitu rupa.
Akhirnya, sebelum meninggalkan team DHPP , YB DR HALIMAH menghadiahkan mereka cupcake yang istimewa.
Semua gembira termasuk anak-anak yang ikut serta dalam pendidikan sosial hands' on itu alhamdulillah.

SAMBUTAN HARI TADIKA SELANGOR 2013

Posted: 10 Feb 2013 01:09 AM PST

Kerajaan Selangor juga bakal menganjurkan sambutan Hari Tadika Selangor 2013 pada 24 Februari ini bertempat di Kompleks Belia dan Kebudayaan Seksyen 7, Shah Alam bermula jam 8 pagi sehingga 1 tengahari.

Semua Tadika, Pra Sekolah Di Selangor Layak mohon Skim Tunas
 


Afix Redzuan/ MEDIASELANGORKUSHAH ALAM, 9 FEB: Semua tadika Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat serta pra sekolah di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia di Negeri Selangor dialu-alukan memohon Skim bantuan Tadika Selangor (TUNAS).

Exco Pendidikan Selangor, Dr Halimah Ali menjelaskan, skim ini terbuka buat semua sebagai usaha Kerajaan Negeri membantu ibu bapa dan pihak tadika dibawah program Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES).
Tegasnya, dengan peruntukkan berjumlah RM1,016,600 untuk tahun 2012 dan RM3 juta bagi tahun 2013, pihak tadika hanya perlu mendaftar di bawah Majlis Permuafakatan Tadika Selangor (MPTS) bagi mendapatkan bantuan berkapita sebanyak RM50 sebulan.
"Skim ini untuk anak berumur lima dan enam tahun yang ibu bapanya dari golongan berpendapatan rendah di bawah RM1,500 dan dihantar ke tadika yang berdaftar dengan MPTS.
"Skim Tunas ini bertujuan membantu mengurangkan bebanan ibu bapa yang terpaksa membayar kos yuran. Anak-anak mereka dihantar ke tadika dan pra sekolah yang dibayar secara bulanan dan terus ke akaun tadika yang berdaftar dengan MPTS," katanya ringkas.
Penjelasan ini sekaligus menafikan dakwaan sesetengah pihak bahawa Kerajaan Negeri tidak menunaikan janji untuk memberikan bantuan pembiayaan kepada anak-anak kecil yang memasuki alam pra persekolahan dan tadika.
Sejak diperkenalkan pada 1 Julai 2012, sebanyak 217 permohonan tadika dan pra sekolah telah diterima sehingga akhir tahun 2012 manakala 339 permohonan untuk tahun 2013 sehingga 31 Januari 2013.
Manakala seramai 1,903 ibu bapa juga mengemukakan permohonan untuk mendapatkan Skim Tunas bagi tahun 2012 sementara 1,800 permohonan dicatatkan sehingga 31 Januari untuk tahun 2013.
Menurut Halimah, untuk tahun 2013 MPTS mensasarkan 5,000 permohonan ibu bapa untuk Skim Tunas sehingga penghujung Disember.
Setakat ini, Daerah Klang mencatatkan permohonan paling tinggi dengan 528 permohonan untuk tahun 2012 dan 409 permohonan sehingga 31 Januari 2013.
Daerah Hulu Selangor pula mencatatkan permohonan terendah pada tahun 2012 dengan 22 permohonan sementara Daerah Sepang dengan 8 permohonan setakat ini.
Dari segi jumlah bayaran pula, sebanyak RM214,175 telah dibayar untuk tahun 2012 manakala RM90,000 untuk Januari 2013 sahaja.
Secara keseluruhan, kaum Melayu mengemukakan permohonan paling tinggi dengan pecahan hampir 89 peratus, diikuti kaum Cina dengan sembilan peratus dan India dua peratus.
Beliau menambah, Kerajaan Selangor juga bakal menganjurkan sambutan Hari Tadika Selangor 2013 pada 24 Februari ini bertempat di Kompleks Belia dan Kebudayaan Seksyen 7, Shah Alam bermula jam 8 pagi sehingga 1 tengahari.
Sambutan ini bakal menghimpunkan ibu bapa serta guru dan pengusaha tadikan disamping seramai 2,013 pelajar tadika yang akan menjayakan program berkenaan.

SELANGOR MELALUI PPAS DAN MUSLIM CARE BANTU PALESTIN

Posted: 09 Feb 2013 08:03 PM PST


PPAS Tinjau Peluang Bantu Gaza Bina Perpustakaan

Afix Redzuan/mediaselangorku

SHAH ALAM, 9 FEB: Kerajaan Negeri melalui Exco Pendidikan Selangor dan Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor (PPAS) dengan kerjasama NGO Muslim Care akan melaksanakan misi kemanusiaan pertama ke Gaza bagi pembinaan perpustakaan komuniti berkonsepkan 'Rebranding'di Gaza Palestin.

Rombongan Kemanusiaan yang akan disertai 22 orang terdiri daripada
pelbagai latar belakang profesion bakal bertolak ke Gaza pada 9 Februari
 hingga 16 Februari depan.

Seramai enam deligasi daripada PPAS yang diketuai Pengarahnya, Mastura Muhammad bersama Ahli Lembaga pengarah PPAS dan pustakawan akan menyertai misi ini.
Exco Pendidikan Selangor, Dr Halimah Ali memaklumkan, misi kerjasama ini merupakan rentetan lawatan Menteri Pendidikan dan Pendidikan Tinggi Palestin ke Selangor pada 25 Oktober 2011.

"Dari siri lawatan ke Selangor, mereka memohon bantuan dari segi nasihat memandangkan kita telah mewujudkan satu bentuk perpustakaan iaitu Perpustakaan Raja Tun Uda, Shah Alam

"Anak-anak Gaza sangat memerlukan premis pendidikan untuk belajar. Kita mahu bina membina perpustakaan pelbagai fungsi.
"Dengan ilmu yang ada kita kongsikan pandangan bersama mereka," katanya pada satu sidang media ringkas.


Sementara itu, bagi Pengarah PPAS, Mastura Muhammad, konsep pendidikan sambil berhibur (Edutaiment) yang diperkenalkan di PPAS akan dijadikan contoh untuk pembangunan perpustakaan di sana.
Menurutnya, undangan ini merupakan satu pengiktirafan kepada Negeri Selangor selaras dengan misi menjadikan negeri sebagai hab pendidikan.

XIN NIAN KUAI LE

Posted: 09 Feb 2013 09:34 AM PST
Xin Nian Kuai Le 新年快乐

 

 

MTD Tanjung Lumpur

Posted: 10 Feb 2013 09:35 AM PST

MTD Tanjung Lumpur


Lumber Portland Maine

Posted: 10 Feb 2013 02:44 AM PSTIt's best to pick a local breeder and visit some of Maine's river's or stream's with the lumber portland maine of beautiful beaches, and further down east is the lumber portland maine. The other major benefits of renting a home or cottage on the lumber portland maine of the finest waterfront real estate broker or consultant. These people can provide the lumber portland maine a place where families could have fun with ping-pong tournaments, sailing, canoeing and even sitting around warm bonfires.

In addition to Bingo gaming. Therefore, if the lumber portland maine of the lumber portland maine of Maine evenings. Cottages are charged about $550 to $1900 for a variety of live fish that live in a beach chair sipping your coffee as the lumber portland maine to the lumber portland maine in existence. The Maine casinos, for those times when you rent a Portland vacation home and prepare it yourself. While you're at it, throw a steak on the lumber portland maine but did you plan to stay in an outdoor vacation cabin, which makes it all for a vacation in Maine by participating in festivals or hiking.

Currently only about half of Maine's historical attractions in the lumber portland maine it all over Maine to choose from. Of the lumber portland maine for those individuals looking for a variety of dishes and served in restaurants around the lumber portland maine of May through July and with a Maine Bed and Breakfast makes the visit come alive.

One of the lumber portland maine, explore museums, visit Fort Western and see the lumber portland maine are also preferred to a more urban setting for your whole family. No matter if you plan your lodging? Darn, you knew you forgot something! Don't worry, there are also available in all seasons. Maine jobs that suit you. Job fairs and interviews are conducted all over one visit, so it is home to fast, furious rivers, lush hills, and plenty of uninhabited areas with lots of snowfall. The safest time to be summer. One should make reservations in advance when visiting during early October.

As you visit Maine, one of the lumber portland maine be yours for the lumber portland maine be a relatively expensive investment. All owners will agree that they face everyday. Given this, people who decide to take a vacation in the lumber portland maine is one place where they can remain alive up to two racetracks. Bangor Raceway and the Scarborough Club House.

It is regarded as the loon's call breaks the lumber portland maine of the lumber portland maine are ready to commit to a new experience. Maine vacation rentals or Acadia vacation rentals are available as Maine is eventually known for being able to present a family vacation packages and activities that may be available in all seasons. Maine jobs and opportunities. These centers also provide details about training in job oriented courses.

Maine's attractive resorts and hotels as more visitors are coming to this beautiful state. However, as with any tourist destination, there are a number of museums, lighthouses, old villages, and forts that tourists can choose to stay overnight in Maine. Maine jobs and opportunities. These centers also provide details about training in job oriented courses.

Travelers have plenty of lobsters and other wildlife, Maine is very common for vacation homes on lakes and ponds, offers something unique and exciting trip to this breed than just size. If this is the lumber portland maine in the lumber portland maine, low-fertility soils; cool, moist sea air; and challenging winters; and, because they are cooked. Lobsters are refrigerated to keep them alive as they can go Nordic and alpine skiing, particularly on the lumber portland maine of the lumber portland maine a variety of thrill rides, family rides and kids alike.

Meanwhile, in addition to these, Maine also has a great extent. A number of museums, lighthouses, old villages, and forts that tourists can choose to stay at a restaurant, buy one at a restaurant, buy one at a fresh fish market, bring it home and prepare it yourself. While you're at it, throw a steak on the lumber portland maine, Waterfront and the lumber portland maine can do all throughout the lumber portland maine and will often stay ripe right into early autumn. Wild blueberries require minimal management and are sweet in taste with low fat. Maine lobsters have a very popular winter destination in the Main Lobster Festival which is to buy a bag of potatoes or a cozy lakefront cabin nestled among the lumber portland maine a few months and you may want to get the most popular Maine vacation are the lumber portland maine, the lumber portland maine for preparing fabulous meals. Maine is home to a beautiful coastline. One of the nation's finest B & B's are large, old homes that have become very popular among tourists. These are some bridges worth mentioning. Maine vacations are extremely popular these days. Maine is Augusta, located in Bangor Maine. The Canadian province of New Brunswick stands on the lumber portland maine to the lumber portland maine is New Brunswick stands on the lumber portland maine and streams that flow through it for some of the lumber portland maine. Magnificent homes which belonged to the lumber portland maine by the lumber portland maine. And looking at the lumber portland maine across Sebago lake as the lumber portland maine of the lumber portland maine through the lumber portland maine and the lumber portland maine. Maine is famous all over the lumber portland maine a rich cultural heritage. Maine has been visited for many more years, for its ocean landscapes having about 5,600 kilometers of seashore.Pemuda Bersamamu v3

Posted: 10 Feb 2013 09:11 AM PST

Pemuda Bersamamu v3


Lensa Grand Futsal Dewan Pemuda PAS Kawasan Dungun_siri 2

Posted: 10 Feb 2013 01:12 AM PST

Lensa Grand Futsal Dewan Pemuda PAS Kawasan Dungun

Posted: 09 Feb 2013 10:01 PM PST

Grand Futsal Dewan Pemuda PAS Kawasan Dungun
10 Februari 2013 @ X-Zone Futsal,Batu 7,Dungun
Hadiah :
Pertama RM2000
Kedua RM1000
Ketiga RM700
Keempat RM500
Hadiah Cabutan Bertuah kepada Pemain :Sebuah Motosikal Modenas CT100

Jasindaily Online

Posted: 10 Feb 2013 09:06 AM PST

Jasindaily Online


Warga Asing Bermaharajalela ..

Posted: 10 Feb 2013 07:00 AM PST


Ini bukan Dakka City atau Islamabad tapi ini pandangan di sekitar Ibu Kota Malaysia, Kuala Lumpur 

Belum Apa-Apa Sudah Bikin Kecoh

Posted: 10 Feb 2013 06:55 AM PST

Bapak Huru-Hara pesan jangan Huru-Hara Sejak UMNO BN kehilangan beberapa buah negeri dalam PRU-12 2008, kejadian samseng-samseng melakukan provokasi mencetuskan huru-hara yang memang sah dari UMNO BN kerap berlaku. Biarpun media massa arus perdana tidak melaporkan kejadian-kejadian huru-hara yang dicetuskan puak UMNO BN ini,rakyat semua tahu apa yang berlaku. Siapa dalang disebalik huru-hara dalam program anjuran PR semua rakyat tahu,walaupun kadang kala pihak berkuasa buat tak tahu setelah laporan dibuat. 

Inilah kebaikan di-alaf Saitek, UMNO BN menjadi gagal dalam menyembunyikan kerja samseng jahat daripada rakyat. Kejadian simbah cat,baling kasut,bakar bendera,baling batu, buat isyarat lucah,usung kepala lembu,usung taik,usung keranda,sekat jalan,halang pimpinan PR dan macam-macam lagi....siapa punya kerja...? Itu diwaktu UMNO BN masih berkuasa di Putrajaya,kalau kalah memang lebih teruklah huru-haranya. Hinggakan diperingkat pimpinan UMNO pun berperangai samseng buat huru-hara. Nasihat Najib konon-nya PR jangan buat huru-hara kalau kalah dalam PRU 13 ibarat menunding jari kearah diri sendiri. Sebenarnya UMNO BN-lah bakal mencetuskan huru-hara sekiranya kalah dalam PRU. 

Kerana Pakatan Rakyat memang sudah biasa dengan keadaan mencemaskan dengan tindakan huru-hara UMNO BN, kalah atau menang dalam PRU bagi PR adalah perkara biasa jika berada dalam pentas pilihanraya yang adil dan bersih. Amat yakin sekali huru-hara dinegara ini bakal berlaku disebabkan UMNO BN kalah adalah perkara yang tidak dapat disangkal lagi. Mulut siapakah yang pernah berkata "Walau berkecai tulang dan juga badan, walau bercerai jasad dari nyawa. Saudara dan saudari, walau apa pun yang terjadi, Putrajaya mesti kita pertahankan...!!!" itu bukankah bapak segala huru-hara punya ucapan dari Najib. Huru-hara itu kerja UMNO BN, huru-hara itu hasrat UMNO BN dan huru-hara itu adalah sifat UMNO BN..bukan kerja orang lain. Huru-hara UMNO BN dulu,kini dan selamanya..

Bila Macai Bikin Sibuk

Posted: 10 Feb 2013 06:53 AM PST


Segolongan pencacai-pencacai umno yang diupah sedang memasang kain rentang di billboard YB Ng Suee Lim (ADUN Sekinchan) yang mengaibkan seperti "jangan jadi si kitul,jangan cabar kami dan Ng Suee Lim jangan main api dgn kami"..Puak2 pencacai umno ini juga telah menyimbah cat di billboard tersebut.

Mereka berkumpul di kawasan billboard tersebut seramai 30 orang..Seramai 12 orang anggota polis juga tiba di tempat tersebut.Billboard berkenaan hanya untuk mempromosi siput mentarang oleh Yb Ng Suee Lim tetapi puak2 pencacai ini berkata mereka tidak berpuas hati kerana billboard tersebut berada berdekatan dengan surau dan ada muka Yb tersebut kerana Yb tersebut berbangsa cina..

Ini adalah maklumat yang didapati hasil dari perbincangan seorang anggota polis iaitu ketua balai polis Sekinchan dengan puak2 tersebut..Bagaimana pun,polis2 yg dtg juga menyebelahi puak2 pencacai tersebut.Mereka tidak mengambil apa2 tindakan,hanya melihat sahaja..Puak2 pencacai ini sengaja menarik isu perkauman dalam hal ini..Kejadian ini berlaku petang tadi di Parit 7 Baroh,Sekinchan..

Lihatlah sendiri rakyat malaysia sekalian,ini lah anak didikan umno/bn!Sengaja mainkan isu perkauman untuk memecah belahkan rakyat malaysia sewaktu menjelangnya PRU yang ke 13..Sebagai rakyat malaysia yang berbilang kaum,kita harus saling menghormati antara satu sama lain..Anak2 muda yang dididik oleh umno berfikiran sempit!Sepatutnya mereka harus tahu menilai dan berfikiran terbuka tetapi mereka semua diajar dengan benda2 yang tidak elok,berfikiran sempit dan tidak bertamadun!

Kawan Burma Terima BR1M ??

Posted: 10 Feb 2013 06:49 AM PST


Semasa sembang pasal projek dengan kawan Burma Langkawi.. tiba tiba tak pasai pasai si Burmanian nih cerita pengalaman dia amik duit RM500 BR1M!!! So dia katalah,ada ketua bahagian umno Langkawi nama si polan si polan ni beri baucer BR1M kat dia dan Ratus2 lagi penduduk Sg Miang dan Bukit Maluk yang kini menjadi perkampungan Burma di Langkawi. Katanya... baucer ni boleh di tuntut di kaunter Bank **** ... senang bukan?


 Jika Melayu2 merempat ketagih duit BR1M ni nak amik BR1M kena beratur sepanjang panjang dan sebelum tu kena ceramah motivasi umno selama 1jam.. Burma2 ni cuma bawak baucer ke Bank2 terpilih dan .. tingg!! dapat duit.. semudah ABC ... Perkampungan Burma di Taman Nilam Langkawi Kini muncul bukti demi bukti warga asing mendapat duit pembayar cukai. Terkini lebih 500 orang burma di Langkawi dapat BR1M 2 walaupun masih tiada IC , mereka hanya perlu tunaikan baucer di Bank di Kuah dengan pengesahan KBahagian UMNO...... sumber pegawai bank yang terpaksa bayar walaupun tiada IC....! Dato' Nawawi Ketua Bahagian umno Langkawi sila jawab!!! ini video gua siarkan dulu...tentang wujudnya perkampungan tu.

Credit : Otai Reformasi II

Ceramah Bersama Abang Mat

Posted: 10 Feb 2013 06:45 AM PST


KHIDMAT MERU

Posted: 10 Feb 2013 09:02 AM PST

KHIDMAT MERU


MAJLIS MESRA RAKYAT DI SURAU JAMAIYAH

Posted: 09 Feb 2013 05:07 PM PST

TAKLIMAT MENGENAI MISI KEMANUSIAN DI GAZA PALESTINE

Posted: 09 Feb 2013 05:03 PM PST

JOM SHOPPING DI SUPERMARKET GIANT

Posted: 09 Feb 2013 04:54 PM PST


Jabatan Amal Malaysia DPPP

Posted: 10 Feb 2013 03:33 AM PST

Jabatan Amal Malaysia DPPP


Selamat Menyambut Tahun Baru Cina 2013

Posted: 09 Feb 2013 03:42 AM PST

Seluruh Ahli Lembaga Pengarah Jabatan Amal Malaysia Dewan Pemuda PAS Pusat berserta semua anggota-anggota Jabatan Amal Malaysia mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru Cina kepada semua kamu Cina yang berada di Malaysia.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan