Rabu, 19 Disember 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 19 Dec 2012 01:04 PM PST

THE FLYING KICK


NGAH KOR MENG TAK DAPAT TANAH SEINCI DI KELANTAN TETAPI 4000 EKAR!!! AMBIK KAU!!!

Posted: 19 Dec 2012 07:00 AM PST

GUAN ENG TERPAKSA BERLIDAH BIAWAK UNTUK NAFIKAN POLITIK WANG DALAM DAP!!!

Posted: 19 Dec 2012 06:00 AM PST

HABISLAH, ROSMAH MANSOR BAKAL DISIASAT!!!

Posted: 19 Dec 2012 04:12 AM PST

AMANAT HAJI HADI: NIK AZIZ PULA BIMBANG KEULAMAANNYA DIPERTIKAIKAN DAN DIA TIDAK BOLEH JAWAB!!!

Posted: 19 Dec 2012 01:00 AM PST

PERGADUHAN DI SUNGAI PETANI ADA CAMPURTANGAN 'ASING' UNTUK RAIH UNDI?

Posted: 18 Dec 2012 11:30 PM PST

AIR ASIA KENA SAMAN DI AUSTRALIA, DI MALAYSIA, TONY FERNANDEZ DISANJUNG HEBAT!!!

Posted: 18 Dec 2012 08:00 PM PST

MUFTI PERAK DIANJINGKAN: PENYOKONG PAS NI DAH BETUL-BETUL IKUT PERANGAI YAHUDI!!!

Posted: 18 Dec 2012 06:00 PM PST

INDIA TETAK MELAYU DENGAN PEDANG SAMURAI DI SUNGAI PETANI!!!

Posted: 18 Dec 2012 04:00 PM PST

Duke of UMNO

Posted: 19 Dec 2012 01:04 PM PST

Duke of UMNO


LAGI UPDATE TERKINI GADUH MELAYU-INDIA DI SUNGAI PETANI..!!!

Posted: 19 Dec 2012 07:37 AM PST

Berikut adalah info terbaru tentang pergaduhan yang dikatakan berlaku di antara bangsa Melayu dan kaum India di Sungai Petani. Kononnya makin parah???!!!Cehhhh..!!! Nampak sangat menipunya...!!! Mana ada jadi apa-apa pun...Berapa kali aku nak cerita? Heh!

Ada segelintir pihak dalam Facebook yang suka menokok tambah pergaduhan budak-budak ni. Budak-budak ni baru nak belajar bertumbuk. Letih bertumbuk nanti, depa penat, senang la sikit polis nak sumbat depa dalam lokap...

Yang peliknya, ada jugak di kalangan kita yang suka jadi "batu api". Entah apa untungnya jadi "batu api" tu pun aku tak tau... depa suka berlaku pergaduhan antara kaum kot?

Untuk makluman semua, pihak polis kini sedang menggunakan pakar IT depa untuk mengesan "tukang tokok tambah" ni. Depa ni boleh ditahan bila-bila masa saja nanti...heh! 

Tu laaa...lain kali, cerita la benda yang benar dan betul. Yang nak pi tokok tambah cerita tu apahal? Suka sangat menipu? Suka sangat huru-hara? Semua tu style PAS, PKR dan DAP.. Hangpa suka sangat ikut perangai buruk depa tu..??? Heh!

FAHAMAN SESAT: HABIBIE LEBIH "JANTAN" BERBANDING ANWAR..!!!

Posted: 19 Dec 2012 06:32 AM PST

anwar habibie

Persahabatan dan kesefahaman di antara Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim dan bekas Presiden Indonesia, BJ Habibie, bukanlah satu rahsia di mana kedua bekas pemimpin kerajaan itu sealiran dalam banyak perkara.

Ketika Habibie menjadi Presiden Indonesia, dia telah menjadi dalang utama yang sengaja tunduk di atas desakan pihak Barat yang mahu negara jiran itu "membebaskan" Timor Timur untuk keluar dan menjadi sebuah negara baru.

Habibie yang ketika itu sangat rapat dengan kuasa-kuasa Barat telah bersetuju dan tindakan tersebut telah menyebabkan rakyat Indonesia melihatnya sebagai seorang pengkhianat negara sekaligus menyumbang kepada kejatuhan kuasa politiknya sebagai Presiden repulik berkenaan.


Sinonimnya dengan Anwar, desas-desus sedang bertebaran di Sabah, Sarawak dan Pulau Pinang bahawa terdapat ura-ura bahawa Ketua Pembangkang itu akan mengikut jejak langkah bekas Presiden Indonesia itu.

Dikhabarkan bahawa sekiranya Pakatan Haram menjajah Putrayajaya dan Anwar ditabal menjadi Perdana Menteri, negeri Sabah, Sarawak dan Pulau Pinang akan dipertimbangkan untuk keluar dari Malaysia menjadi negara asing.

Pun begitu, desas-desus itu masih lagi belum dapat dipastikan kebenarannya dan ramai yang berpendapat bahawa ia hanyalah omongan kosong Anwar untuk "menggula-gulakan" rakyat negeri-negeri itu untuk mengundinya.

Lagipun, Anwar memang terkenal dengan janji-janji manis beracun, dan segala janji tersebut langsung tidak boleh dipercayai, bukan?

Baru-baru ini juga, Habibie menegaskan kepada media-media di negara jiran bahawa fahaman pluralisme merupakan satu faktor utama yang menyumbang kepada perpaduan di kalangan rakyat.

Sebenarnya, kenyataan tersebut bukanlah satu kejutan memandangkan pendapat bekas Presiden negara jiran itu sangat senada dengan pendirian Anwar Ibrahim yang merupakan "bapa pluralisme" di Malaysia.

Pada Habibie dan Anwar, semua agama di dunia ini, termasuk Islam, adalah sama dan tidak ada yang perlu diberi keistimewaan atau keutamaan oleh pihak kerajaan. Dan disebabkan itulah juga maka mereka berdua sangat menyokong penubuhan InterFaith Commision (IFC).

Dengan wujudnya IFC di negara ini, maka fahaman pluralisme boleh tumbuh subur di sini di mana Islam akan hilang keistimewaannya.

Apabila itu terjadi, Islam yang diberikan keistimewaan eksklusif di dalam perlembagaan akan hilang keistimewaan tersebut dan negara ini dijangka tidak akan lagi mengutamakan kepentingan Islam sebagaimana yang termaktub di dalam perlembagaan.

Persoalannya, mahukah kita melihat semua itu berlaku di negara Islam ini?

Namun begitu, saya melihat Habibie lebih berani untuk mengutarakan pendiriannya di khalayak umum. Habibie sekurang-kurangnya tidak hipokrit dan tidak berlakon apabila menyatakan sokongannya terhadap fahaman pluralisme.

Berbanding Anwar, Ketua Umum PKR itu dilihat bacul dan "pondan" kerana tidak berani menyuarakan pendiriannya meskipun satu negara tahu betapa Anwar begitu serius menyebarkan fahaman songsang itu di Malaysia.

Yang merisaukan saya, Habibie pernah menjadi Presiden dan dia terbukti merugikan negara serta benar-benar menghina kepentingan Islam di rantau Asia Tenggara ini.

Dan sekiranya Anwar berpeluang untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia nanti, apakah kita akan kehilangan Sabah, Sarawak dan Pulau Pinang?

Dan apakah kita rela fahaman pluralisme menular dan tersebar secara meluas sehingga mencemar aqidah umat Islam di negara ini?

Saya percaya, itulah yang akan berlaku sekiranya kita membiarkan Anwar berkuasa di Malaysia dan apakah kita hanya akan membiarkan saja perkara ini berlaku? Nauzubillahi min zalik…

Sumber: Mykmu.net

PEDASSS BERAPIII..!!! PAS KEDAH MEMANG TAK TAHU MALU..!!!

Posted: 19 Dec 2012 05:17 AM PST

mole-Water-Penang-Kedah-Lim-Guan-En-Datuk-Phahrolrazi-Zawawi-Datuk-Seri-Azizan

Saya masih teringat tentang pembentangan Bajet Negeri Kedah 2013 oleh Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Razak di sidang DUN terakhir sebelum PRU ke-13 dan menentukan sama ada PAS Kedah akan terus menipu dan merompak lagi di negeri itu.

Ketika berdiri membentangkan bajet berkenaan, Azizan begitu yakin menyatakan bahawa Kerajaan Negeri Kedah akan memperoleh sebanyak RM20 juta dari hasil penjualan air mentah kepada Pulau Pinang pada tahun 2013.

Kononnya, dengan penjualan air mentah kepada kerajaan pimpinan Lim Guan Eng itu, Kerajaan PAS Kedah akan dilihat "bijak" dan "pandai cari duit", sekaligus mengurangkan jumlah defisit bajet tahunan yang dibentangkan oleh "pakar ekonomi" PAS Kedah.


Ketika memberitahu dewan mengenai perkara berkenaan, ADUN-ADUN UMNO/BN bingkas bangun menunjukkan sekeping naskhah surat khabar berbahasa Cina yang memberitahu bahawa Guan Eng tidak tahu dan enggan membayar harga air mentah sebagaimana yang diminta Azizan.

Menyanggah keyakinan Azizan, Guan Eng berkata bahawa tuntutan pembayaran air mentah itu adalah satu kekeliruan di kalangan pegawai Azizan di Kedah dan "Khalifah" kesayangan PAS itu menyuruh PAS Kedah "selesaikan" hal berkenaan dengan pegawai berkenaan.

Dalam bahasa mudah, Guan Eng enggan membayar sebanyak RM20 juta bagi harga air mentah yang diperoleh dari Sungai Muda yang asalnya mengalir dari negeri Kedah ke Pulau Pinang.

Begitu mudah sekali Guan Eng "menampar" dan memalukan Azizan Razak? PAS tak malu melihat Menteri Besar mereka "ditampar" begitu saja oleh DAP?

Mungkin berlakon dan cuba mempertahankan air muka Azizan, seteru politik dalaman Menteri Besar itu, Phahrolrazi Zawawi tampil baru-baru ini menempelak Guan Eng dan memaksa Ketua Menteri Pulau Pinang itu membayar tuntutan tersebut.

Malangnya, Guan Eng tidak mempedulikan langsung kemarahan Exco Kerajaan PAS Kedah itu dan hanya menghantar Pengurus Besar Jabatan Bekalan Air Pulau Pinang, Jaseni Maidinsa untuk menjawab gertakan Phahrolrazi.

Kata Jaseni, Kerajaan Negeri Pulau Pinang tidak perlu membayar tuntutan yang dibuat oleh Kerajaan PAS Kedah itu memandangkan Sungai Muda turut mengalir di dalam kawasan negeri Pulau Pinang dan mereka hanya menggunakan sumber air yang mengalir di dalam negeri itu sahaja.

Nah! Sekali lagi Kerajaan PAS Kedah dimalukan macam "budak bodoh" oleh seorang pengurus air di Pulau Pinang. Tempelak seorang Exco yang dikatakan "bakal Menteri Besar" telah "dihentak" kembali oleh seorang pengurus? Memalukan sungguh!

Sebenarnya, saya tak tahu dimana titik persefahaman atau slogan "sejiwa dan sekata" di antara DAP dan PAS yang kononnya mahu membina sebuah kerajaan bersama.

Bukan saja perjuangan PAS yang membabitkan Islam ditentang dan dihapuskan oleh DAP, tentang masalah sekecil sumber air mentah pun mereka bertelagah, tidak sefahaman dan gagal mendapat persetujuan bersama.

PAS Kedah cuba menipu Dewan Undangan Negeri kononnya mereka boleh dapat RM20 juta dari Guan Eng. Padahal, Guan Eng sedikit pun tidak pernah setuju untuk "beri muka" kepada PAS Kedah dalam hal ini.

Malah lebih menarik, Guan Eng malukan pula PAS Kedah dengan memberikan kenyataan akhbar menafikan keyakinan Bajet Negeri Kedah 2013 sehari selepas dibentang Azizan di dalam dewan tersebut!

"Daulah Islamiyyah" sudah dihapuskan. Hudud sudah dipatahkan. Cita-cita PAS mahu melihat Hj Hadi menjawat jawatan Perdana Menteri pun sudah dikuburkan. Kini kehendak PAS Kedah mahukan RM20 juta setahun dari Pulau Pinang pula dipunahkan DAP dan Guan Eng!

Dimana lagi PAS mahu letak muka? PAS tak tahu rasa malu, kah? Apakah seluruh pemimpin, ahli dan para penyokong PAS semuanya bermuka tembok? Itu pun PAS masih menganggap "tahaluf siyasi" mereka menguntungkan?

Apa PAS ini "tunggul kayu" di dalam Pakatan Haram? Masih lagi nak berpeluk dengan DAP? Memang muka tak malu betul..!!!

Sumber: Mykmu.net

KHALID GAGAP PANASSS..!!! RAKYAT SELANGOR BANGKIT MEMBERONTAK..!!!

Posted: 18 Dec 2012 08:18 PM PST

Khalid-Gagap

Nampaknya semakin hampir PRU ke-13, semakin "tenat" keadaan Kerajaan Pakatan Haram Negeri Selangor dan Menteri Besarnya, Tan Sri Abdul Khalid "Gagap" Ibrahim apabila semakin hebat "diserang" rakyat Selangor yang bangkit.

Baru-baru ini Kerajaan Pakatan Haram Selangor dan Khalid "Gagap" diserang lagi oleh ribuan ibu tunggal di beberapa kawasan di negeri itu yang bertindak memfailkan saman terhadap kerajaan negeri dan Menteri Besar itu.


Ekoran itu, Khalid dan kerajaan pimpinannya kini berhadapan dengan lebih 5,000 saman dari ibu-ibu tunggal di seluruh Selangor dengan tuntutan hampir mencecah RM27 juta termasuk jumlah tuntutan yang dibuat oleh sekumpulan lagi ibu tunggal pada November lalu.

Dianggarkan bahawa hampir 30,000 orang ibu tunggal di seluruh Selangor termasuk dari kaum Cina dan India akan turut bertindak terhadap Khalid dan Kerajaan Pakatan Haram Selangor kerana gagal memberikan elaun bulanan sebanyak RM100 sejak Pakatan Haram memerintah pada Mac 2008.

Sebelum itu juga, Kerajaan Negeri dan Khalid juga telah disaman oleh ribuan rakyat Selangor yang tinggal di flat, pangsapuri dan kondominium atas dakwaan pihak berkuasa dan Menteri Besar itu gagal menunaikan janji memberikan 20 meterpadu air percuma kepada mereka.

Menurut rakyat yang dianiaya itu, mereka juga berhak mendapat air percuma tersebut memandangkan mereka tinggal dan menetap di Selangor meskipun menggunakan meter pukal di kediaman masing-masing.

Secara logiknya, jumlah penggunaan air di kediaman yang menggunakan meter pukal sepatutnya dibahagikan dengan jumlah unit kediaman di rumah-rumah flat, pangsapuri dan kondominium tersebut.

Inilah "bahana"nya bila hanya tahu buat janji manis manifesto dan taburkan pada rakyat, tapi tidak menunaikan apa yang dijanjikan itu.

Kalau menurut Islam dan hadis Rasulullah SAW, golongan yang berkata-kata dan memberikan janji tapi tidak mengotakan apa yang dikatakan atau dijanjikan itu, maka mereka adalah tergolong dari golongan munafik dan pembohong!

Kalau yang berjanji itu Elizabeth Wong, Ronnie Liu atau Teresa Kok, saya tidaklah terlalu mendesak memandangkan mereka itu semuanya golongn kafir yang tak tahu apa-apa mengenai Islam.

Tapi, yang jelasnya mereka yang berjanji dengan manifesto itu ialah Khalid "Gagap" dan para pemimpin PKR dan PAS yang beragama Islam! Takkanlah mereka tidak tahu hukum menipu dan tidak menunaikan janji?

Kalaulah Pakatan Haram Selangor menyifatkan manifesto itu bukanlah sesuatu yang boleh diiktiraf sebagai janji, jadi apakah yang sesuai untuk dikatakan tentang status manifesto itu? Pembohongan dan "janji manis beracun"?

Kalaulah setiap pemimpin politik "dihalalkan" untuk menabur manifesto "bulan dan bintang" dan "dihalalkan" untuk tidak melaksanakan manifesto berkenaan, budak kecil di tadika pun boleh buat manifesto yang lebih hebat dan mampu memikat undi rakyat!

Misalnya, saya boleh membuat manifesto untuk memberikan 1,000 liter petrol percuma kepada rakyat, beri RM10,000 kepada setiap keluarga setiap bulan, sebuah kereta mewah Lamboghini setiap graduan dan sebuah rumah banglo berkeluasan 10 ekar untuk setiap keluarga.

Malah jika parti saya menang dan berjaya membentuk kerajaan, maka seluruh rakyat Malaysia tak perlu bekerja dan akan diberikan elaun bulanan sebanyak RM50,000 seumur hidup! Menarik, bukan?

Begitulah nasib rakyat bila ditipu "hidup-hidup" oleh para pemimpin Pakatan Haram pada setiap kali musim Pilihanraya berlangsung di Malaysia. Mereka tak habis-habis dan langsung tidak rasa bersalah menawarkan pembohongan yang tidak mampu mereka tunaikan.

Pembohongan demi pembohongan para pemimpin DAP, PAS dan PKR semakin terserlah di setiap negeri yang dijajah oleh Pakatan Haram. Malangnya masih ada mereka-mereka yang dungu dan masih sanggup menyokong puak-puak Pakatan Haram ini.

Persoalannya, sampai bilakah kita sanggup membiarkan rakyat di negara ini ditipu, dikhianati dan dianiaya oleh para pemimpin Pakatan Haram ini? Mahu percayakan mereka lagi pada PRU ke-13 nanti? Nauzubillahi min zalik!

Sumber: Mykmu.net

UPDATE TERKINI: GADUH MELAYU-INDIA DI SUNGAI PETANI..???!!!

Posted: 18 Dec 2012 06:19 PM PST


Berdering-dering orang call aku malam tadi. Sampai pukul 4 pagi pun masih ada lagi yang dok sms, bbm, dan call aku mintak kepastian tentang khabar angin yang mengatakan ada pergaduhan di antara bangsa Melayu dan kaum India di Sungai Petani.

Kononnya, khabar angin tu kata sampai polis buat perintah darurat kat Sungai Petani sebab takut pergaduhan besar-besaran di antara kaum. 

Kononnya lagi kejadian tu berpunca dari kaum India yang cuba merebut tapak masjid di Taman Ria di Sungai Petani sampai nak bakar surau..!!! Betoi ka?

Cehhhhh..!!! Itu la jadinya bila ada "tokok tambah" dan "penambah perisa" dalam cerita. Kalau nak dibandingkan dengan cerita sebenar, jauh panggang dari api..! Heh!

Sebenarnya, kes kecik je laaaa..!!! Kes curik motor je. Menurut sumber, kes tu salah faham dalam insiden curi motor dan "salah serang". Yang terlibat dalam drama gaduh-gaduh ni semuanya budak-budak yang baru nak belajar bertumbuk... budak-budak bebbb..!!! Heh!

Lepas tu ada la sorang dua orang dewasa yang campur tangan bila budak-budak tu balik mengadu kat depa. Cehhh..!!! Kalah bergaduh...lepas tu balik mengadu ka? Choiiii...! Heh!

Jadi, oleh kerana bebudak tu terdiri dari geng budak Melayu dan India, maka polis just standby je kalau ada follow up nak bergaduh lagi. Bukan apa...benda membabitkan kaum ni agak sensitif sikit...logik la polis bersikap macam tu...

So, takdak apa-apa pun yang berlaku sampai sekarang. Kalau bebudak tu nak repeat, polis dah standby. Dah jadi kes jenayah dan bukan kes pergaduhan antara kaum pun...

Dan hangpa semua pun jangan la pandai-pandai nak jadi "batu api" pulak! Silap-silap, bebudak tu dah settle tak kena tangkap, hangpa pulak yang lepas ke "dalam"...heh! Udah-udah la dok menokok tambah cerita...kan? Bertamadun la sikit broooo...heh!

DIMENSI

Posted: 19 Dec 2012 11:15 AM PST

DIMENSI


Omegay: Rejim Komunis Penang rakus - Tanah kubor terus di boko!

Posted: 19 Dec 2012 03:42 AM PST


GEORGETOWN: Lebih 20 kubur di Tanah Perkuburan Islam Kampung Boundry, Air Itam, di sini, terjejas dipercayai diceroboh syarikat pemaju swasta yang menjalankan projek perumahan di kawasan bersebelahan. 

Kejadian itu disedari seorang waris, Noor Sham Mohd Amin, 54, yang mendapati kubur tiga ahli keluarganya diratakan selain batu nisan dicabut dan dibiar berselerak. "Saya baru balik dari Kuala Lumpur Isnin lalu dan datang pagi semalam untuk ziarah kubur datuk serta dua nenek. 
Tiba-tiba tengok pekerja binaan keluar masuk kubur sesuka hati, korek tanah kubur untuk bina tembok pemisah antara tapak projek dan kubur," katanya ketika ditemui pemberita di tanahperkuburan itu, di sini. 
Beliau bersama keluarganya sebelum itu bertemu dengan kontraktor projek itu bagi mendapatkan penjelasan. 

Pegawai Jabatan Pembangunan Majlis Perbandaran Pulau Pinang, Musyarina Idris yang turut berada di tempat kejadian, berkata isu itu akan dibawa kepada pihak atasan dan pihaknya akan meneliti semula pelan projek berkenaan. 

Sementara itu, Exco Hal Ehwal Agama Islam negeri Abdul Malik Abul Kassim ketika dihubungi, berkata beliau sudah menghubungi kontraktor dan keluarga yang terbabit untuk membincangkan masalah berkenaan. 

"Kita akan siasat perkara ini dan sedang menunggu laporan yang tepat dari Jabatan Agama Islam negeri sebelum mengambil apa-apa tindakan," katanya. 
Sementara itu, tinjauan mendapati wujud tembok batu-bata setinggi dua meter mengelilingi tanah perkuburan yang terletak dalam kawasan Dewan Undangan Negeri Air Putih itu, bagi memisahkan projek perumahan dan tanah perkuburan. - BERNAMA

Omegay: Alahai Nasib Melayu DAP

Posted: 18 Dec 2012 08:40 PM PST


Melayu Dalam DAP Tetap Hanya Balaci

Kegagalan pemimpin Melayu dalam DAP memperolehi sebarang tempat dalam pemilihan anggota Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) semasa Kongress Kebangsaan DAP ke-16 tempohari menyerlahkan lagi betapa sikap perkauman masih menebal dikalangan ahli parti itu.

Pusinglah ikut mana pun, sudah terpampang depan mata rakyat, kewujudan DAP hanya untuk menjaga kepentingan orang Cina yang rasis. Itu hakikat yang tiada siapa mampu nafikan. 

Jelas sekali wujud perbezaan ketara dengan propaganda politik yang sering dilaungkan oleh pemimpin-pemimpin DAP yang mendakwa parti itu memperjuangkan keadilan, kesaksamaan dan berjuang untuk kepentingan semua kaum.

Penasihat DAP, Lim Kit Siang ketika mengulas perkembangan tersebut pula tak semena-mena menyalahkan liputan meluas oleh media tempatan yang dituduhnya telah dengan sengaja memutar belitkan fakta untuk meniupkan sentimen perkauman.

Sebetulnya tiada pun sebarang putar belit atau pemesongan fakta. Media tempatan hanya melaporkan kebenaran dan Kit Siang sepatutnya sedar hakikat itu apabila melihat sendiri tiada seorang pun pemimpin Melayu yang berjaya menempatkan diri dalam CEC.

Sekalipun Kit Siang bertegas mendakwa parti yang dimonopoli keluarganya itu tetap terbuka kepada semua serta keahliannya disertai pelbagai kaum, realiti semasa menunjukkan pembuat dasar parti hanya berlegar dikalangan orang Cina sahaja.

Rasanya Kit Siang yang pernah terpalit dengan agenda perkauman semasa tragedi 13 Mei 1969 itu belum lagi rabun atau buta kayu untuk melihat semula senarai nama pemenang untuk jawatan CEC hampir kesemuanya terdiri daripada nama-nama Cina kecuali dua tiga nama adalah India dan Sikh.

Nama Melayu? Satu haram pun tiada. Ini menunjukkan sememangnya benar kedudukan orang Melayu dalam DAP hanya sekadar layak untuk dibalacikan sahaja. Itu sahaja, tak lebih dan tak kurang.

Bagi DAP, orang Melayu tiada kelayakan untuk dipilih sebagai pemimpin parti dan imej kepelbagaian kaum parti itu yang cuba ditonjolkan selama ini hanyalah hipokrasi politik sekadar untuk mengumpan undi orang Melayu sahaja.

Benarlah bagai dikata oleh bekas Naib Pengerusi DAP, Tunku Aziz, konsep Malaysian Malaysia yang diperjuangkan oleh DAP kononnya mengutamakan keadilan dan sama rata hanyalah retorik sahaja, sekadar cakap-cakap kosong untuk menyedapkan halwa telinga sahaja. - Beruang Biru

Omegay: Zul Kulim Belasah Setan Hijau! - Amanat Hj Hadi Perosak Akidah!

Posted: 18 Dec 2012 04:25 PM PSTPEJUANG BANGSA

Posted: 19 Dec 2012 11:14 AM PST

PEJUANG BANGSA


Fuyoo ! Anwar menari sakan bersama MGR Malaysia

Posted: 19 Dec 2012 08:45 AM PST


Macam-macam Pak Sheikh punya style nak tarik  sokongan kaum India. Sampai menari dengan MGR pun dia ok..hahaha...

Bila jumpa Melayu berceramah di masjid ..jumpa orang India siap  menari lagi..

Memang sesumpah betul..
Adakah ibubapanya Abby juga kafir kerana ahli UMNO ??

Posted: 19 Dec 2012 06:23 AM PST
Ostazah  Abby hari ini  akui bapa & ibunya adalah ahli UMNO ... persoalannya , adakah ibu & bapanya juga kafir menurut fatwa /amanat Hj Hadi Awang pada 1981 ??? 


 Malah Tok Guru pujaan Abby iaitu Pok Nik pun pertahan amanat Hadi dan menghentam balik desakan para mufti & ulama .  

Sebenarnya ramai orang  dalam  PAS seperti Abby yang mana ahli keluarga mereka ahli UMNO . Tetapi dek kerana sifat taksub dan mengikut ajaran fatwa songsang pemimpin mereka,  bekerjasama dengan kafir harbi seperti DAP lebih baik daripada dengan sesaama Islam dalam UMNO .


Bekas pelakon popular drama bersiri Gerak Khas, Abby Abadi berjanji akan membantu calon Pas berkempen dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

"Saya sanggup turun bersama Muslimat Pas sebagai perayu undi di seluruh pelosok negara pada PRU13 nanti.

"Kami cukup bersedia untuk sama-sama menggempur pihak lawan pada kempen pilihan raya nanti untuk merayu undi," katanya ketika menyertai perhimpunan kebangkitan rakyat peringkat negeri di dataran Kompleks Pas Perlis di Jalan Kampung Pondok di sini, malam kelmarin.

Kira-kira 4,000 ahli Pas dan PR menghadiri program itu.

Abby atau nama sebenar Arbaiyah Abdul Manan berkata, beberapa rakan artis lain akan bersamanya tidak lama lagi untuk memberi sokongan kepada PR. Sungguhpun mengakui dirinya adalah dari keluarga penyokong Barisan Nasional (BN) bahkan ayah dan ibunya ialah orang Umno tetapi hatinya lebih terbuka untuk memilih Pas kerana ada hikmah di sebaliknya. "Saya ingin membina rumah di syurga," katanya sambil menyifatkan dirinya begitu tenang setelah menyertai Pas. - SH

Guan Eng anggap media di kongres DAP macam orang bodoh !!

Posted: 19 Dec 2012 04:54 AM PSTLim Guan Eng mendakwa media arus perdana memutar belit kenyataan seorang pemimpin parti itu mengenai bibit politik wang yang didakwa sudah bermula dalam DAP.

Tuduhannya kepada media itu mungkin bagi menutup isu berkenaan, malah Ketua Menteri Pulau Pinang itu juga enggan mengakui wujud gejala sedemikian.

Sambil menuduh media tidak memahami isi perbahasan oleh perwakilan Selangor, Ng Suee Lim pada hari pertama Kongres Kebangsaan DAP Ke-16 itu, Guan Eng turut mensasarkan kemarahannya kepada Barisan Nasional (BN).

"Berita ini diputar belit media arus perdana. Beliau (Suee Lim) tak cakap pun ada politik wang dan berkata, kita perlu hindarkan politik wang tetapi media arus perdana tulis ada politik wang dalam DAP.

"Sudah 46 tahun tiada politik wang dalam DAP. Hanya BN pandai nyanyi 'money money'... (politik wang) BN punya kerja," kata Guan Eng ketika berucap menggulung perbahasan pada hari kedua kongres berkenaan.
Reaksi anak Lim Kit Siang itu menyebabkan semua wartawan di Pusat Sukan Arena Antarabangsa Pulau Pinang (PISA) saling memandang antara satu sama lain dan hairan dengan tuduhan yang dilemparkannya.

Manakan tidak, wartawan dan jurugambar yang membuat liputan kongres itu jelas mendengar isu politik wang dibangkitkan Suee Lim yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sekinchan.

Katanya: "Ahli kita (DAP) juga sudah bertambah dan ada pemimpin sekarang ada bibit-bibit guna politik wang. Walaupun tidak jelas, sudah menunjukkan keadaan ini.

Saya rasa sudah tiba masa kita kaji semula peraturan dalam kepemimpinan pusat, pengerusi, setiausaha agung dan jawatan lain... biar rakyat (perwakilan) memilih secara terus," katanya.

Sebaik turun dari pentas kongres, pengamal media yang hadir dan beberapa wartawan terus mendapatkan Suee Lim untuk penjelasan mengenai kenyataannya itu dan sekali lagi ADUN Sekinchan itu mengesahkan kandungan ucapannya.

Rakaman kata-kata Suee Lim juga diulang untuk didengar beberapa kali dan ditulis dalam laporan berita akhbar keesokannya, manakala portal berita seperti Malaysiakini lebih awal menyiarkannya.

Tidak hairanlah, ramai wartawan menggelengkan kepala dan mencebikkan bibir sebagai tanda protes selain kecewa kerana profesionalisme mereka dipersoalkan dalam permainan politik Guan Eng.

Semua wartawan ketika itu saling bertanya dan semua mengesahkan tidak salah dengar atau salah lapor pendedahan dibuat Suee Lim itu.

"Apa CM (Guan Eng) ini? Ingat kita (media) bodoh ke? Ada rakaman dan kita sudah tanya banyak kali dengan Suee Lim. Dia sendiri cakap ada (bibit-bibit politik wang) berdasarkan cakap-cakap akar umbi DAP... bukan suka-suka tulis,' kata seorang wartawan yang kecewa dengan Guan Eng.


Bermusuhan dengan media terutama media arus perdana sudah biasa bagi Guan Eng. Media arus perdana sering dijadikan sasarannya untuk menutup kelemahan DAP dan juga rakan pakatan pembangkang.

Malah, difahamkan sudah ada dua arahan tidak rasmi dikeluarkan Ketua Menteri itu untuk tidak membenarkan dua media arus perdana membuat liputan sebarang acara anjuran kerajaan Pulau Pinang dengan alasan media terbabit sering melaporkan berita fitnah dan putar belit selain tidak pernah memberinya ruang untuk memberi penjelasan mengenai isu berbangkit.

Perangai buruk Guan Eng itu secara tidak langsung mencerminkan sikap tidak telus dan tidak profesionalnya selaku pemimpin selain tidak menghormati wartawan yang bekerja bertungkus lumus menyalurkan maklumat kepada orang ramai.

Diakui, memang ada berita yang disiarkan tidak menyebelahi pembangkang, tetapi ia berdasarkan sumber penulisan yang diberi kepada wartawan terbabit, bukan ditulis sesuka hati.

Wartawan turut mengambil inisiatif berusaha mendapatkan maklum balas untuk mengimbangi laporan, namun ada di antara pemimpin pembangkang enggan melayan, sekali gus menyebabkan laporan menjadi berat sebelah. - BERITA HARIAN -

Puak PAS panas telinga Dr Asri desak amanat Hadi ditarik balik !!

Posted: 19 Dec 2012 12:52 AM PST
Sambil menyifatkan isu Amanat Haji Hadi sebagai "kisah lama", bekas Mufti Perlis, Prof Madya Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin berkata, adalah lebih baik sekiranya Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang membuat penarikan secara rasmi amanat yang pernah diberikan kepada ahli Pas lebih tiga dekad lalu.
Menurutnya, amanat yang berbunyi Umno itu kafir diungkapkan Hadi sewaktu angin kebangkitan Islam kira-kira 30 tahun lalu.


"Sungguhpun ahli Pas hari ini sudah tidak mengamalkan amanat tersebut, tetapi Hadi wajar membuat penarikan semula sebagai pencerahan kepada masyarakat.


"Ini perkara lama. Amanat tersebut diungkapkan ketika zaman muda beliau (Hadi). Ketika itu angin kebangkitan Islam mempengaruhi segenap pemuda ditambah dengan ketegangan sistem Perlembagaan yang menjadi teras negara ini," katanya kepada Sinar Harian mengulas gesaan dua mufti agar Hadi menarik balik amanat beliau.

Katanya, perkara sama turut berlaku kepada ramai tokoh-tokoh pemimpin muda pada ketika itu.
"Pas sekarang sudah lain. Saya melihat kepimpinan hari ini sudah tahu hala tuju perjuangan mereka. Hadi juga sudah bertemu dengan pemimpin parti lain termasuk Umno.

"Jadi, ahli parti itu sudah boleh mengagak dan tahu amanat lama sudah tidak ada lagi," katanya.
Menurutnya, penggabungan Pas bersama Pakatan Rakyat (PR) juga memperlihatkan parti itu semakin realistik dalam perjuangan politik mereka.


"Jika dapat dibuktikan, masih wujud ahli yang berpegang teguh dengan amanat seumpama itu, bermakna Hadi perlu tampil membuat penarikan semula dengan segera," katanya.


Tambah Asri, isu lama ini seharusnya tidak lagi dibangkitkan kerana ia akan mengundang pelbagai perkara lain yang boleh mendatangkan kontroversi.
"Seharusnya ia dihentikan. Jika tidak, akan muncul macam-macam lagi termasuk isu 13 Mei. Tutup buku lama.
"Semua pihak perlu melihat ke depan bukan membongkar kisah lama lagi. Ia sudah tidak relevan lagi," katanya.Polis beri amaran guna Akta Hasutan jika sebar berita palsu

Posted: 18 Dec 2012 11:52 PM PST
Polis Diraja Malaysia (PDRM) sedang memantau laman sosial termasuk blog bagi menyekat penyebaran berita palsu mengenai rusuhan di daerah Kuala Muda.Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman Datuk Syed Ismail Syed Azizan berkata mereka yang didapati masih cuba berbuat demikian akan dikenakan tindakan sewajarnya.

"Kita akan pantau, jika ada bahasa, perkataan atau ayat yang digunakan itu mempunyai unsur-unsur hasutan, kita tidak akan teragak-agak untuk membuat laporan polis dan menjejaki mereka yang terbabit.


"Siasatan masih berjalan ketika ini dan mereka yang terlibat boleh dikenakan tindakan di bawah Akta Hasutan atau Akta Komunikasi dan Multimedia kerana menyalahgunakan talian," katanya pada sidang media selepas merasmikan Program Desa Selamat di Felda Teloi Timur, di sini hari ini.Syed Ismail juga menegaskan berita yang disebarkan menerusi menerusi laman sosial, blog atau khidmat pesanan ringkas (SMS) itu tidak benar dan meminta orang ramai merujuk kepada laman Facebook rasmi PDRM, bagi mendapatkan maklumat sahih mengenai insiden berkenaan."Inilah bahayanya Internet kerana mereka boleh menggunakan identiti orang lain, malah gambar juga boleh diganti dengan gambar kejadian di tempat lain sehingga menyebabkan pembacanya keliru."Tidak ada kematian yang berlaku dan polis sudah bertindak berdasarkan peruntukan undang-undang sedia untuk mengawal keadaan. Jangan percaya kepada khabar angin dan jika mahu, dapatkan maklumat melalui Facebook rasmi polis," katanya. - BernamaDAP hina lagi penjawat awam Melayu sebagai KORUP !!

Posted: 18 Dec 2012 04:30 PM PST
Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menegaskan dakwaan naib pengerusi baharu DAP, Senator Dr Ariffin S M Omar bahawa rasuah berpunca daripada monopoli kaum Melayu dalam perkhidmatan awam merupakan satu perbuatan bodoh dan sangat tidak bertanggungjawab.

 Beliau berkata kenyataan itu jelas membuktikan parti pembangkang itu selama ini sememangnya bersifat cauvinis dan perkauman.

 "Apabila kita kata perkauman, DAP tak mengaku tetapi kenyataan dia menuduh orang Melayu sebagai paling korup menunjukkan ternyata benar mereka bersikap demikian.

 "Kesatuan perkhidmatan (awam) kerajaan tentu rasa kecewa dengan kenyataan ini. Tetapi sudah memang perangai (DAP) begitu, kalau parti itu cauvinis, datang dari mulut siapa pun di kalangan pemimpin mereka menjelmakan hakikat sebenar," katanya.

 Muhyiddin juga berkata beliau tidak terkejut dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Ariffin itu walaupun beliau seorang Melayu. DAP katanya, sememangnya bukan untuk orang Melayu kerana hakikat sebenar terserlah melalui proses pemilihan parti itu baru-baru ini sehinggakan veteran dan anggota Jawatankuasa Pendidikan Politik Kebangsaan DAP Lim Kit Siang sendiri mengakui kegagalan tersebut.

 "Mungkin Kit Siang rasa agak apologetik (mengenai kedudukan Melayu dalam DAP) tetapi sebenarnya mengakui parti itu tidak mengira kepentingan politik, bersikap perkauman dan tidak sesuai untuk orang Melayu memperjuang nasib bangsa mereka," katanya.

 Sehubungan itu, Timbalan Perdana Menteri meminta orang Melayu dalam parti itu supaya membuka mata dan sedar tentang hakikat penyertaan mereka dalam DAP adalah sia-sia. - Bernama


Komen GPB

Apa yang dikata Dr Ariffin itu lah pendirian sebenar DAP .. Tokong DAP itu ingat suka ka kepada penjawat awam Melayu kerja  di Komtar ..dalam kepala otak depan ini hanya pikiaq Melayu kerja kerajaan makan korup &  rasuah .
IPOHMALAY

Posted: 19 Dec 2012 09:40 AM PST

IPOHMALAY


Apabila Jabatan Wakaf, Zakat & Haji Undang Agen Pembangkang

Posted: 18 Dec 2012 05:35 PM PST

Teman dikhabarkan satu cerita. Tentang insan yang katanya intelek, yang digunakan oleh Jabatan Wakaf Zakat dan Haji (JAWHAR) untuk menyampaikan seminar intelek 4 kali setahun.

Kata kawan teman, majlis ilmu itu menjadi majlis pembodohan oleh si penceramah yang pro pembangkang dalam selindungan yang terang benderang.

Kita setuju, fungsi wakaf di negara ni, sangat buruk. Tetapi, kesedaran itu atas inisiatif siapa? Mengapakah si penceramah tidak habis-habisnya menggambarkan yang kerajaan negara ini seolah-olah gagal dalam membangunkan fungsi wakaf?

Kata si kawan teman, si penceramah, dari UiTM, berpuluh kali membandingkan kehebatan institusi wakaf di Indonesia dan Turki. Sesekali mengagungkan Iran.

Hairanlah dia. Kenapa Malaysia yang masjid merata ceruk kampung, sekolah agama rakyat dan prasarana keagamaan Islam itu dibina oleh kerajaan, perlu disamakan dengan Indonesia dan Turki. Dua negara itu adalah negara yang bangga dengan sekularisme mereka.

Mungkin dia sedar, dia bercakap dengan khalayak yang tak berapa nak reti. Maka selamatlah dia. Kepada yang tahu, sang pemikir kononnya ini, hanya MEMBODOHKAN DIRI SENDIRI. Termasuklah mereka-mereka dalam JAWHAR yang angguk bagai nak rak dengan kata-katanya.

Di Indonesia, selain 'Masjid Agung' di kota-kota besar, semua masjid yang ada di merata ceruk, TIDAK dibina oleh kerajaan mereka. Mereka perlu menggalang wang sesama penganut Islam untuk membina institusi agama termasuk masjid. Maka sudah tentulah ada tanggungjawab besar menanti orang-orang kaya, pak gabenor, bupati, kepala desa, usahawan-usahawan untuk diperas masyarakat supaya berwakaf. Lalu wakaf-wakaf ini dikendalikan oleh badan-badan serta organisasi agama. 

Begitu juga dengan Turki. Turki dengan 90% penduduk Islam, sangat-sangat berbangga dengan sekularisma negaranya. Agama dan pemerintahan perlu diasingkan. Jika anda mengutuk Kamal Attarturk, anda akan dihina dan sampai mati dibuang kawan. Islam dipelihara oleh ahli perniagaan Islam yang menyertai politik, lalu dipaksa penyokongnya yang Islamik untuk berwakaf. 

Maka suburlah institusi wakaf di Turki, seperti mana Indonesia.

Amat hairan kerana, si penceramah itu berpuluh kali membuat bandingan mengenai Turki dan Indonesia, dua negara harapan , negara contoh dan negara yang diagungkan oleh Anwar Ibrahim.

YANG MENJADI PERSOALAN, DI SEBALIK MEE YANG TAK BERAPA NAK PANDAI, ADAKAH SI UDANG INI MAHU MALAYSIA BERGANJAK KE NEGARA SEKULAR MUTLAK SEPERTI TURKI DAN INDONESIA DENGAN BERTOPENGKAN KATA-KATA YANG SUNGGUH ISLAMI? 

Sungguh halus tiupan politiknya di samping menceritakan keuntungan Petronas, keuntungan Puncak Niaga dan kelembapan Khir Toyo menubuhkan Perbadanan Wakaf Selangor yang hanya tertubuh selepas Pakatan Rakyat memerintah. Namun seminarnya mencelikkan minda kita tentang agenda Pakatan Rakyat berkait sekularisme yang ingin ditegakkan.

Teman tanya kawan teman, apa buktinya dia tu agen pembangkang? Jawabnya " Tengok watermark URL pada gambar-gambar slide Powerpoint dia dah tahu, apa lagi dengan susunan ayat sindiran, perbandingan dan point-point dia"

Teman tanya lagi pada kawan teman, kenapa tak ajukan soalan kepada dia di akhir sesi. Jawabnya " Idak ler aku nak menunjukkan orang tu bodoh di hadapan ratusan orang. Itu bukan cara teman. Teman bukan Pakatan Rakyat punya cara fikir.Biorler dia syok sendiri dengan pak angguk-pak angguk dalam JAWHAR tu."

Mulia nya dia. Kalau teman, siap ler. Kata teman lagi, apa nasihat nak bagi kat dia? Jawabnya mudah, " MOHD AFFENDI MAT RANI, miker pandai. Teman akui. Tapi menggunakan kepandaian miker untuk membodohkan orang-orang yang tak membaca, itu bangsat namanya. MIKER INGAT SEMUA ORANG KERJA GOMEN BODOH?"Dd i n b u n g a

Posted: 19 Dec 2012 07:33 AM PST

Dd i n b u n g a


KOMER BONUS DAH MASUK!!!! - JANJI YANG DITEPATI

Posted: 18 Dec 2012 05:58 PM PST


YAB DS  NAJIB TELAH MEMBENTANG BAJET RAKYAT DAN KINI  DAN TELAH DITEPATI.


SEMALAM SELURUH PEJAWAT AWAM TERSENYUM LEBAR KERANA JANJI PM UNTUK MEMBERI BONUS KEPADA MEREKA TELAH PUN MASUK KE AKAUN MASING - MASING BERSAMA GAJI BULAN DISEMBER.

SELEPAS INI 
BEBERAPA JANJI SEPERTI BANTUAN RM100 KEPADA SETIAP PELAJAR SEKOLAH RENDAH DAN MENENGGAH AKAN DISALURKAN.

SELEPAS ITU 
BAUCER BUKU 1MALAYSIA UNTUK PELAJAR IPTA DAN IPTS BERNILAI RM250 YANG TELAH DINAIKKAN OLEH PM SEMASA BAJET TEMPOHARI AKAN DISALURKAN.

SELEPAS ITU
BR1M UNTUK RAKYAT DIBAWAH PENDAPATAN RM3000 KEBAWAH AKAN DISAMPAIKAN.
SELEPAS ITU 

BR1M RM250 UNTUK WARGA PEMUDA DAN PEMUDI BUJANG AKAN DISALURKAN, PENDAFTARAN SEDANG GIAT DIJALANKAN DAN SEHINGGA KINI SEKITAR 1.2 JUTA ORANG MUDA BUJANG  TELAH MENDAFTAR.

SELEPAS ITU


KAD DISKAUN KEPADA ANGGOTA KESELAMATAN SEPERTI POLIS , TENTERA DAN PELAJAR IPTA DAN IPTS AKAN DITERUSKAN

SELEPAS ITU
BEKAS TENTERA YANG TIDAK BERPENCEN AKAN MENERIMA RM1000 TANDA PENGHARGAAN KERAJAAN BN KEPADA MEREKA.

SELEPAS ITU
BANTUAN PINJAMAN BUKU SEKOLAH DAN YURAN PERCUMA PERSEKOLAHAN AKAN DITERUSKAN KEPADA SEMUA PELAJAR SEKOLAH.

SELEPAS ITU
BANTUAN TAYAR KEPADA TEKSI AKAN DITERUSKAN.

SELEPAS ITU 
PERUMAHAN RAKYAT 1MALAYSIA AKAN DIPERBANYAKKAN

KERAJAAN BN BUKAN SEKADAR BERCAKAP YG BAIK - BAIK TAPI MELAKSANAKAN DAN MEMBUKTIKAN KEPERIHATINAN KERAJAAN BN KEPADA RAKYAT TERUTAMA RAKYAT YANG MEMERLUKAN, INI LAH JANJI YANG DITEPATI.

KERAJAAN YANG BAGAIMANA LAGI YANG KITA MAHUKAN, BANDING DENGAN NEGARA - NEGARA LAIN TIADA BANTUAN SEBEGINI DI SALURKAN KEPADA RAKYATNYA.

BANDINGKAN DENGAN KERAJAAN PAKATAN PEMBANGKANG, APA DASAR DAN WAWASAN MEREKA CIPTA DI TONJ0LKAN KEPADA RAKYAT DIBAWAH NEGERI PEMERINTAHAN MEREKA????, SEGALA NYA HANYA MENUMPANG DENGAN DASAR KERAJAAN BN TERDAHULU, JANJI SEMUANYA TINGGAL JANJI, MALAH MENIPU RAKYAT YANG MENGUNDI MEREKA, MALAH MB SELANGOR MENGATAKAN BANTUAN RM100 UNTUK IBU TUNGGAL UNTUK MEREKA YANG MENJADI AHLI PAKATAN PEMBANGKANG SAJA.

NAK DICERITA APA KERAJAAN BN DAH TEPATI JANJI TAK CUKUP TAHUN NAK DITULIS KERANA TERLALU BANYAK DAN PANJANG, CUKUP LAH SEKADAR YANG TERBARU DAN TERMAMPU UNTUK DISAMPAIKAN.

ITU LAH PERBEZAAN ANTARA KERAJAAN BN DENGAN PEMBANGKANG, SEMUA KAUM, SEMUA GOLONGAN TAK KIRA FAHAMAN POLITIK MENERIMA BANTUAN DARI KERAJAAN BN.


CONTOH MACAM PAKCIK NI


SAMA - SAMA KITA FIKIRKAN.

Awekz Bukit Gantang

Posted: 19 Dec 2012 07:27 AM PST

Awekz Bukit Gantang


Ngar Kor Ming dan Sekupang Dua BERDAMAI???

Posted: 18 Dec 2012 10:38 PM PST
Ngar Kor Ming dan Sekupang Dua berdamai??? atau Ngar KM meroyan??? Betul ker apa yang Awekz dengar ni... Congrats Bro Sekupang Dua kerana sekali lagi berani tampil dengan pengakuan serta menafikan segala PEMBOHONGAN si Nga di Sidang DUN Perak semalam. Panas hati juga Awekz dengar kenyataan si Nga apabila mengatakan kekanda Awekz di alam maya ni, telah mengaku bersalah, memfitnah dan meminta maaf serta dijatuhkan hukuman oleh mahkamah. 

Untuk pengetahuan rakan-rakan sekalian, semua kenyataan yang telah dibuat oleh Nga KM semalam adalah tidak benar sama sekali. Ikuti penjelasan yang terperinci di TEMAN TAK PERNAH MENGAKU MEMFITNAH, MENGAKU BERSALAH ATAU DI JATUH HUKUM MAKAMAH

Awekz: Teruskan perjuangan Bro Sekupang Dua. Berani kerana benar, takut kerana salah. Insya Allah, Allah bersama-sama dengan perjuangan yang benar. 

Politik Harian

Posted: 19 Dec 2012 03:50 AM PST

Politik Harian


Kejayaan Terbesar Kerajaan Selangor... Berjaya Jual Arak Secara Terbuka!

Posted: 18 Dec 2012 09:06 PM PST


Setelah kecoh isu penjualan arak di Seksyen 8, Shah Alam kira-kira 4 tahun lalu yang menjadi salah satu punca pemecatan Dato Dr Hasan Ali dari PAS dan jawatan Exco Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Adat-adat Melayu, Infrastruktur & Kemudahan Awam, kerajaan Negeri Selangor berjanji akan menyelesaikan isu ini dengan cara yang baik.

"Arak tiada lagi di 7-Eleven kawasan Melayu," begitulah laporan Harakahdaily yang meninjau di kedai 7-Eleven di Seksyen 8 Shah Alam pada Mei 2011.

Namun, janji kerajaan Pakatan Rakyat pimpinan Tan Sri Khalid Ibrahim tidak ditepati kerana tinjauan kami di DUN Bangi pada dua hari lepas, Ahad, 16 Disember mendapati minuman keras masih lagi dijual di kedai 7 Eleven, malah lebih menyeluruh dijual di kedai serbaneka, 99 Speedmart.

DUN Bangi majoriti penduduknya berbangsa Melayu yang dianggarkan kira-kira 80 hingga 90 peratus beragama Islam.

Daripada 3 kedai serbaneka 99 Speedmart yang kami kunjungi, semuanya menjual secara terbuka minuman keras sama ada yang mengandungi paras alkohol kurang atau lebih 10 peratus.

Jenis arak itu termasuklah Tiger, Carlsberg, Guiness, Anchor, Heineken dan sebagainya yang diletakkan sebaris dengan minuman-minuman lain.

Daripada 5 kedai 7 Eleven,kebanyakannya menjual minuman jenis 'Barbican', selain di sesetengah tempat turut menjual Guiness, Special Brew, Carlsberg, Tiger, Heineken, Royal dan sebagainya.

Kebanyakan kedai meletakkan minuman keras itu bersebelahan dengan minuman-minuman biasa dalam peti ais yang sama.

Majoriti penjual di kedai 7 Eleven dan kedai serbaneka 99 Speedmart adalah remaja berbangsa Melayu.

Sila rujuk gambar-gambar yang dirakamkan disini...

Nota kaki: Tahniah kepada pengundi PR!

Isu Amanat: Haji Hadi Wajah Sebenar Ulama PAS....

Posted: 18 Dec 2012 07:27 PM PST


Ulama mahupun mufti sepatutnya disegani dan dihormati tetapi tindak  tanduk mereka bergelar ulama dalam PAS semakin mengelirukan. Sudah macam-macam isu berkaitan Islam cuba ditonjolkan parti itu  tetapi akhirnya tunduk pada tekanan DAP tetapi ulama dalam PAS jarang  buka mulut.

Kesudahannya ada yang melihat ulama PAS juga terpaksa ikut parti untuk  jaga hati DAP dan bukannya pertahan kepentingan agama.

Namun, pelik pula ulama PAS sanggup menyelar mufti-mufti yang membuat  teguran ikhlas terhadap pemimpin parti yang kononnya memperjuangkan  Islam.

Apakah teguran untuk kebaikan satu kesalahan pada pendapat ulama PAS  khususnya Ketua Dewan Ulama parti itu, Datuk Harun Taib apabila  mengecam dua mufti yang menggesa Presiden PAS, Datuk Seri  Abdul Hadi Awang menarik semula amanat pada 1981 yang mendakwa UMNO kafir?

Sepatutnya Harun menerima teguran Mufti Perak, Tan Sri Harussani  Zakaria dan Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Wan Zahidi Wan Teh yang  menggesa  Hadi menarik balik amanat yang dikeluarkan lebih tiga dekad
 lalu.

Menurut Harussani, tidak mudah untuk meletakkan orang itu kafir dan,  perkara itu sudah pun dijelaskan yang mana ia bukan masalah parti.

Wan Zahidi pula berkata, amanat tersebut tidak berbahaya kepada UMNO  sebaliknya kepada diri Hadi sendiri.

 Malah, beliau mahu Hadi kembali kepada pegangan Ahli Sunnah Waljamaah.

Amanat  Haji Hadi merujuk kepada satu sedutan ceramah umum yang disampaikan oleh beliau di Kampung Benggol, Peradong, Kuala Terengganu pada 7 April 1981.

Ucapan Hadi telah dicetak dalam bentuk poster dan ditampal di dinding markas Pas sekitar tahun itu.

 Malangnya, Harun dengan lantang meminta mufti-mufti agar tidak masuk campur dalam hal berkaitan politik tanah air jika tidak tahu sejarah perkembangan sesebuah parti politik.

 Katanya, Hadi tidak perlu menarik balik kenyataan yang pernah dibuat itu kerana apa yang dikatakan itu berpunca daripada kepimpinan Umno terdahulu.

"Kita akui ucapan itu pernah dibuat dan beliau (Abdul Hadi) tidak perlu tarik balik. Harussani perlu ingat sejarah. Perlu ingat isu debat yang dibatalkan UMNO semasa kepimpinan Mahathir ( Tun Dr Mahathir Mohamad).

"Kalau mufti tidak tahu sejarah politik, jangan campur tangan. Mufti perlu tutup mulut," katanya.

 Inilah wajah sebenar ulama dalam PAS.

 Mereka tidak boleh disentuh atau ditegur malah keterlaluan meminta mufti tutup mulut padahal Harussani sudah menjelaskan, isu itu tiada kaitan dengan politik.

 Sewajarnya Harun menilai apa dikatakan dua mufti itu dan kemudian berbincang dengan Hadi sebelum membuat kenyataan meminta mufti jangan campur tangan dan tutup mulut.

 Islam sendiri mengalakkan umatnya bersikap sederhana, saling menghormati dan tegur menegur dan tidak salah jika Harun menasihatkan Hadi meminta maaf atau menarik balik Amanat Haji Hadi.

Malah, Pengerusi Jawatankuasa Kerja Himpunan Ulama Muda Malaysia (Ilmu), Fathul Bari Mat Jahaya berkata, perbuatan mengkafirkan sesama Islam adalah sama seperti golongan khawarij.

"Maksud amanat tersebut secara langsung dan jelas bahawa PAS menuduh UMNO berpaling dari agama Islam.

"Mereka (Pas) menuduh UMNO kafir kerana membawa ideologi atau fahaman yang boleh menghancurkan umat Islam, sedangkan ia meleset sama sekali," katanya.

 Apa dikhuatiri selepas ini, panggilan ulama atau 'ular dalam semak' kepada ulama PAS berterusan dan sekaligus akan merendahkan martabat ulama-ulama lain.

Kepada Harun dan ulama PAS lain, jangan kerana nila setitik, rosak susu sebelangga. -Agendadaily

anakbukitgantang says

Posted: 19 Dec 2012 03:27 AM PST

anakbukitgantang says


kenyataan terkini Timbalan Ketua Polis Kedah

Posted: 18 Dec 2012 02:19 PM PST

Dari IPD Kuala Muda

 
 
Seramai 13 orang telah ditangkap.  5 Mangsa yang tercedera  sedang dirawat di hospital.
 
Kawalan keselamatan dibuat dengan squad FRU, LSF, Narkotik, SB dan roadbloack di semua lokasi di Kuala Muda.
 
YDH SAC Dato Abdul Ghafar Bin Rejab.
 

UPDATE-"Pergaduhan kaum" di Sungai Petani, Kedah

Posted: 18 Dec 2012 07:28 AM PST

Kenyataan dari PDRM
 
Berikutan berlakunya satu kes pergaduhan di Sungai Petani, beberapa anggota polis telah ditugaskan ke lokasi kejadian dan keadaan kini adalah terkawal. Ketua Polis Kedah akan memberi kenyataan rasmi berhubung insiden tersebut dalam masa terdekat

 
 
Kenyataan dari Ayahanda Kedah
 
INFO TERKINI : Kejadian pergaduhan teruk di antara puak pelampau Extreme India dari Geng Kongsi 35 & Melayu Islam kita yang ditetak dengan parang , dibelasah dengan kayu besbol dan di campak ke dalam longkang sehingga membabitkan orang-orang yang tiada kaitan bermula di Paya Nahu seterusnya melarat ke Tmn Ria apabila motosikal di bakar di depan masjid , seterusnya melarat ke Tmn Keladi & terkini jam 3 petang tadi di Bandar Sg Lalang , Sg Petani Kedah .. mangsa Melayu dari anggota Melayu Islam kita dari PDRM pula yang dibelasah habis habisan kerana cuba menggari salah seorang daripada anggota kumpulan kongsi geng 35 mereka yang terlalu bertindak agresif. Sekarang di Sg Petani,Kedah sudah penuh dengan polis & FRU serta roadblock .. ugutan menyerang orang Islam ketika berjemaah di Masjid , bakar masjid & Surau serta mangsa dari Orang Islam yang di campak ke dalam longkang setelah di belasah dengan parang & kayu besbol mengundang kemarahan orang2 Islam di situ..perintah darurat dikeluarkan oleh PDRM & FRU .. harap semua pejuang-pejuang 30 dalam mood "Standby" kerana apa2 sahaja boleh berlaku..buat masa sekarang biarkan pihak polis & Fru jalankan tugas mereka kerana keadaan memang dah terlalu tegang...kita cuba elakkan rusuhan kaum kerana dikhuatiri akan membabitkan pihak-pihak yang tiada kaitan & merbahayakan nyawa orang2 Melayu Islam kita di situ sendiri dari kaum wanita & kanak-kanak dan bimbang merebaknya rusuhan kaum ini ke kawasan lain...yang penting dinasihatkan kita sentiasa bersatu,mood standby ; jangan terlalu bertindak membabi buta..tetapi lebih kepada langkah berjaga-jaga ,BERSEDIA & BERSATU seandainya perkara yang tidak diingini berlaku..umat Islam dinasihatkan berwaspada & jangan bertindak mengikut emosi..( Sumber Maklumat : Ayahanda-Ayahanda Sg Petani , Kedah ) 

bumiyang

Posted: 19 Dec 2012 03:14 AM PST

bumiyang


Pertahan Amanat Hadi - Nik Aziz Jangan Takabur! Bermuhasabahlah!!!

Posted: 18 Dec 2012 06:33 PM PST

Anwar Boleh Jadi PM Hanya Jika Beliau Boleh Membersihkan Imej Homeseks dan Kaki Perempuan!!!

Posted: 18 Dec 2012 04:30 AM PST

tunku

Posted: 19 Dec 2012 03:05 AM PST

tunku


LONG ‘WAR’ BETWEEN DAP AND PAS IN THE PIPELINE

Posted: 18 Dec 2012 06:00 PM PST

With the conclusion of DAP convention, it is certain, in fact it can be considered that the party and PAS will battle it out on who would be the PRIME MINISTER if the opposition Pakatan Rakyat (PR) wins the upcoming general election.
Karpal Singh, DAP's chairman had outrightly, openly and stressed that PKR de facto chief Anwar Ibrahim would be PM.
However, PAS secretary-general Mustapa Ali, who attended the convention (wonder why PAS president Abdul Hadi Wang and spiritual chief Nik Aziz Nik Mat did not attend) said who would be PM would be discussed after the general election.
His reason was that the election had yet to be held and no one knows who would win or lose.
Thus, the 'verbal war' began again and this time, it would not be just a 'war' between leaders but this 'war' is going down to the grassroots.
PAS grassroots, who are fundamentalists, have been fighting and struggling to have a place in Malaysia's political landscape and  their support have been on the ups and downs, Malaysians still see them as very, very fundamentalism.
However, at present, Malaysians see PAS as somewhat moderate but adamant to imposed Islamic laws that would see the true fundamentalism out like what is happening in Kelantan right now.
Hudud laws meant only for Muslims are imposed on non-Muslims which has now become the 'thorn in the flesh' for DAP as the Chinese supporters called on the party to defend them while PAS does not listen and does not care less.
Mustapa's reply was logical of course and rational too, but the reality is PAS does not want Anwar or any other person. The party has decided Abdul Hadi should and would be PM regardless of DAP or PKR agreement or not.
It is very simple as far as PAS is concern and of course, Karpal and DAP are just being hypocrite about the whole matter.
PAS knows the true Anwar and PAS is not for him to be a leader as Islam does not allow such a person who has doubts on his credibility and integrity to become leader.
DAP believes the same thing but for this time and purpose, thinking the tsunami wind is still blowing, DAP threw away its principles just to win at federal level, a dream the party has been living with the past 50 years.
PAS is following Islam in choosing a leader – a person whose image is unquestionable – no way that Anwar is their pick.
Of course, this criteria differs when come to a person of their 'clan' or the party leader. PAS, as usual will have all the verses and whatever from the Holy Quran or hadiths (sayings of the Prophet) to back their stand.
So DAP and PAS will have a 'war' from now until the general election and this 'war' is about personality – about Anwar Ibrahim – a man who wants to be PM regardless what happens and at what cost.

HADI’S EDICT BACKFIRES UNLESS HE WITHDRAWS OR RETRACTS THE 1982 EDICT THAT IMPLIES UMNO INFIDEL

Posted: 18 Dec 2012 10:00 AM PST

Calls have been made for PAS president Abdul Hadi Awang to withdraw his edict or amanat made in 1982 which deemed Umno as infidel or kafir. The edict on the whole stated that separating Islam and administration is unIslamic and since Umno and BN practice such in the country's administration, therefore Umno is infidel. In short, an Islamic administration does not separate religion and administration unlike practiced in western countries where the church is separated from the country's administration. So PAS is fundamentalist at that, very Islamic about that and following Islam on that but why is that Kelantan does not follow that? Why is that in Kelantan the administration still follows the modern admin method left behind by the colonial British and PAS did nothing to change it? Why was it when PAS ruled Terengganu, the administration was not fully Islamic? Why Kedah ruled by PAS is not totally Islamic? Given the background of PAS' 'negligence or weaknesses' which do not follow the edict, party members and former party members are calling Abdul Hadi to withdraw or retract his edict. It is shameful for an Islamic party that does not practice what it preaches, more so when the edict was give out by the very person who is now the party president who boasts nothing but Islamic fundamentalism. A person who is not shy to hold the position of Prime Minister if the party and its partners in the opposition win the general election. Hadi's edict, given out in 1982, had stirred political upheavals as Umno lashed back asking for proof which of course, PAS had never has any proof. Until today, the edict that has not been withdrawn or retracted is being questioned by practicing Muslims all over the country because PAS does not implement as what were written in the edict since it held power in Kelantan and Kedah, and when it held power in Terengganu. Going by the party's practices in Kelantan and Kedah, the party is also considered hypocrite or munafik or even infidel because it separates the administration of Islam and the state. In short, PAS does not 'walk its talk', a party that does not know how to govern when given the power, a party that has no professionals experienced enough in administration of both public and Islam. They can only boasts of possessing people with paper qualifications but without knowledge on true administration in both Islam and public. So PAS members and former members are now aware and realized their mistakes and they will make amends to go straight which is to follow the true path of Islam by voting out PAS. By doing so they are actually repenting, making amends the wrongs they did last time and doing the right thing by voting a party that is truly Islamic and following the sunnahs and hadiths which is Umno.

Kedah Might End Up Being Cleared Out

Posted: 18 Dec 2012 06:35 AM PST

Utusan Malaysia today revealed on the logging issue in Kedah which is getting worse. This issue has been revealed by alternative media such as blogs and websites a long time ago, but it was ignored by Kedah state government, or even any PR leaders. As for PR supporters, they think that the expose was just another accusation even though some of the stories had pictures to prove the issue. That is why, it is not surprising if the stories published by Utusan Malaysia, complete with pictures, would still be perceived as BN's accusation to tarnish the image of PAS Kedah government and PR as a whole. Even if anyone accept the news, they would only tackle the matter by saying that the problem was triggered by BN, a standard excuse given by PAS Kedah government to respond towards all the issues in the state. Being too busy in blaming others, the logging issue in Kedah is not just unsettled, it gets even worse by the day and it might end up being disastrous. This is confirmed by experts through tests and evaluations brought by the Department of Environment. Few of the disasters expected to hit Kedah include mud floodings in huge scales, even bigger than what happened in Sik, Kedah back in 2010, which hit six villages - a news which was never published by Harakah, PAS's official media. Besides that, another disaster would be water quality, due to heavy logging activities, mining as well as sand digging, at catchment areas which contaminates water in the dam. As of now, the rate of turbidity at catchment in Kedah is at 8,000 - 18,600 Nephelometrik Turbidity Unit (NTU), way passes the normal rate which is 50 NTU, for catchment areas, and 1,000 NTU for rivers, according to the World Health Organization (WHO). However, Ustaz Azizan stressed that the issue was triggered by BN government and he does not have any jurisdiction to solve it. The question is, is that true? His political aide, Sanusi Md. Noor, responded to this matter in his blog around August 2011 by saying,"logging activities was approved during JHB meeting in August 25, 2005 and November 9, 2005, during BN's era as state government. The cutting down license was the final process in the logging process after the approval was passed. Prior to receiving logging license, the arroved areas should be through the process of bordering, tree tagging, waterways evaluation and other technical aspects. After all of those requirements fulfilled, then the logging license will be released by the forestry department. I have mentioned that the process between the approval and logging would take years. So for this area, it took five years before any trees can be chopped off." However, prior to the notice, on January 3, 2010, Harakahdaily reported how Azizan managed to raise income in logging through an open tender system. According to record, 10 companies received logging license from the government through this 'open tender system', but until today, Azizan has never mentioned on how big is the size of the project. The fact is, the process of rewarding license given by the forestry department as well as the environment department only takes six month. That is why, the response given by Azizan's aide who said that the process takes five years is surprising. And according to record, since Dato' Seri Syed Razak and Dato' Mahadzir Khalid became Kedah CM, no logging license were released at catchment areas. It was rewarded for Rimba Teloi but logging activities were made even before Beris Dam was built and it was a controlled logging. But what is happening to Kedah now is no longer controlled as logs that are still small are being chopped off as well. Generally, rakyat in Kedah are aware that their CM often ignore issues of the state. Kedah's audit report is enough to prove that their CM do not know anything where projects worth hundreds of millions are approved without his knowledge. It is as if in Kedah, everyone, no matter what post they are in, can do things as they wish. From there, Utusan Malaysia's report today should be taken seriously by Azizan. He can no longer point fingers to anyone, not to BN or even PAS itself. He should find the solution to his issue. Moreover, he cannot deny that he did threatened to continue with logging activities around catchment areas if the central government refuses to pay for the annual RM100 million compensation. Thus, rakyat of Kedah should really know who their leader really is - whether Azizan really do not know anything or he simply ignore things. Rakyat should make the right decision in choosing their state government for the coming GE so that the state would not end up covered in mud. But before all that, they should find ways to wake Azizan up, so that he would settle state issues instead of working for the coming election.

DAP's CEC List: Malaysian-Malaysia's Style Of Democracy

Posted: 18 Dec 2012 06:26 AM PST

DAP's National Convention was heavily criticized when Malay leaders, including those who have fought with the party for decades, did not get any place for DAP's Central Executive Committee (CEC). Being all proud by saying that they are a multi-racial party and fights for 'equal rights', this matter only proves how racist the party really is. DAP however, tried to defend themselves by saying that the result of the election is democratic and it should be well accepted by everyone and that they are not racist as they accept members from various races. Even a few PAS and PKR supporters defend DAP by accusing BN for being more racist for segregating races according to component parties. It seems that this gang of PR has fail to understand the basic ideology of politics in all parties in Malaysia, including their own parties. UMNO, MCA and MIC are different parties, but they work under one roof, Barisan Nasional. Three of these parties often move as one, under the same leadership and they hold onto the same mission based on mutual understanding and racial tolerance which was reached during our Independence. However, DAP rejects the concept of tolerance, as well as the constitution where they only fight to change Malaysia to be a Secular Country so that they could abolish Bumiputera rights, two of the most important things for Malay Muslims. All of those are being put into a concept known as Malaysian-Malaysia. They are saying that through the aspiration, Malaysians would then really unite and rakyat would accept a non-Malay Prime Minister. If we are to see this in a glance, the ambition does seem clean. But if we are to really look into their records and their fights, it is obvious that they are not really fighting for a Malaysian-Malaysia where everyone gets equal rights. Instead, they are fighting for the Chinese, so that they could dominate the economy, as well as the country's politics, in total. Their reluctance to segregate all races through vernacular schools, their refusal to acknowledge the National language, rejecting tradition wear in Dewan Undangan Negeri only because it has elements of Malay Muslim, they even seem reluctant to acknowledge Malay Royals, which only prove their real intention. All of these can be seen through the discussions made through their NGOs and their supporters from social networking sites. Even though DAP kept on denying all the claims, their chauvinistic, racist and kiasu mindset can clearly be seen from the way they rule Penang. The history of May 13 showed how DAP really think of Malays. All the hate chants of wanting to chase out Malays, wanting to take over Tanah Melayu, DAP is trying their best to wipe off those bad things from this country's history. Denying all of the claims only to show that DAP is not racist would not mean a thing if the Chinese kept on being all kiasu. This Malaysian-Malaysia democracy style which is inspired by Guan Eng would also not mean a thing as long as the party is being controlled by families and friends of an iron-fist dynasty. That is why, it is a tragic to see those Malays who still look up to DAP even though it is clear that DAP do not even care about them.

Taipingmali (tm)

Posted: 19 Dec 2012 01:53 AM PST

Taipingmali (tm)


Apa jadi dengan Tabung I.S.A.

Posted: 19 Dec 2012 01:01 AM PST

TABUNG ISA

Kepada yang berkenaan,

Assalamu`alaykum wa rahmatuLlahi wa barakatuh / salam sejahtera

Dimaklumkan bahawa Parti Keadilan Nasional [keADILan] telah menubuhkan sebuah tabung yang dinamakan Tabung ISA dengan membuka akaun khas di Bank Islam Malaysia Berhad Cawangan Taman Melawati, Kuala Lumpur.

Tabung ini ditubuhkan khusus untuk menampung perbelanjaan urusan guaman para tahanan ISA dan juga membantu kebajikan ahli-ahli keluarga mereka. Penanggungjawab kepada tabung ini ialah Bendahari Agung Parti – Sdr. Abdul Rahman Othman, Puan Irene Fernandez dan Dr. Xavier Jayakumar (Ahli MPT) serta Sdr. Hamidzun Khairuddin – Ahli Exco Pemuda yang juga seorang daripada peguam-peguam yang terbabit.

Sehubungan dengan itu, semua kutipan derma dan sumbangan untuk mangsa ISA ini hendaklah disalurkan kepada akaun berkenaan:

Parti Keadilan Nasional – Tabung ISA

BIMB 12113010009151

atau,

kepada Ibu Pejabat Parti atau penama-penama berkenaan atau bagi peringkat Negeri pula sebarang kutipan bolehlah disalurkan menerusi Setiausaha Perhubungan Negeri atau Bendahari Perhubungan Negeri.

Sekian. Terima kasih.

MOHD ANUAR TAHIR

Setiausaha Agunghttp://nt_isa.tripod.com

PEMUDA PAS PAHANG SUMBANG RM5 RIBU KEPADA TABUNG ISA

KUALA LUMPUR, 26 Sept (Hrkh) - Dewan pemuda PAS Pahang menyampaikan sumbangan berjumlah RM 5000 sebagai bantuan meringankan beban keluarga tahanan ISA, khususnya menjelang Syawal akan datang.

Pemangku Ketua Pemuda PAS Pahang, Suhaimi Md Saad, dalam kunjungan ke pejabat Harakah, hari ini menyampaikan sumbangan tersebut kepada Gerakan Mansuhkan ISA (GMI) melalui Ketua Pengarang Harakah, Ahmad Lutfi Othman, pagi tadi.

Menurut Suhaimi, sumbangan tersebut menunjukkan kebersamaan dewan itu dengan isteri-isteri tahanan ISA dalam memahami dan menyelami kesengsaraan keluarga tahanan yang ditinggalkan.

Dalam pada itu, aktivis GMI, Norlaila Othman, yang turut hadir, menyatakan bahawa Suhaimi dan Pemuda PAS Pahang sentiasa komited dalam isu kebajikan keluarga tahanan ISA.

"Bukan baru sekarang, ustaz dan Pemuda Pahang membantu GMI. Tetapi dari dahulu lagi. Malah, ustaz juga yang berjaya menjual buku 'Dunia Tanpa Suami' tulisan saya dan beberapa rakan lain dengan bilangan yang banyak," kata beliau.

Sementara itu, Ahmad Lutfi merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Dewan Pemuda PAS Pahang atas sumbangan ikhlas yang diberikan kepada GMI untuk meringankan beban keluarga ISA.

Beliau turut mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada para pembaca Harakah yang tidak putus-putus menyalurkan bantuan ke tabung yang diwujudkan Harakah bagi tujuan tersebut.

"Pada awalnya, kami di Harakah tidak menjangkakan akan mendapat sambutan yang begitu baik dari seluruh masyarakat. Sehingga hari ini, tabung kami telah mencecah hampir RM 100 ribu dan sebahagiannya sudah disampaikan kepada GMI dan keluarga tahanan sendiri," kata beliau.

Dalam majlis sama, Harakah turut menyampaikan sumbangan sebanyak RM 30 000 kepada GMI.

Sebelum ini, dalam rangka misi Harakah ke Sabah bagi menemui keluarga tahanan ISA, sebanyak RM15 000 berjaya disampaikan kepada sepuluh keluarga, termasuk anak-anak kecil tahanan ISA.

Tinjauan Harakah selama dua hari bermula 23 Sept hingga 24 Sept lalu turut menyaksikan kebanyakan anak-anak Sabah tidak berpeluang bersekolah kerana kesempitan hidup.

Atas kesedaran tentang kepentingan ilmu, Harakah sekali lagi berusaha untuk mengumpul dana bagi membantu anak-anak Sabah dapat meneruskan kehidupan mereka seperti kanak-kanak lain untuk mendapat hak pendidikan sewajarnya.Bagi pembaca yang prihatin dengan nasib malang keluarga mangsa ISA dan anak-anak Sabah yang keciciran ini, sila hantar sumbangan anda kepada HARAKAHDAILY DOT COM, nombor akaun Maybank 564070000336. - mr


TM NOTE

Dengar cerita ratusan ribu ringgit telah berjaya dikumpulkan, persoalannya ialah kemana wang tersebut disalurkan, tak ada hitam putih pun. Nampaknya ia sama dengan kes Tabung Memali, ada orang buat rumah besar, beli kereta baru dan mangsa Memali dapat habuk saja.

Datuk Tinggal Nota Sebelum Gantung Diri   

Posted: 18 Dec 2012 11:34 PM PST

SHAH ALAM: "Maafkan saya kerana tidak dapat menjaga cucu."

Itu antara kandungan nota ditinggalkan seorang lelaki sebelum mayatnya ditemui tergantung di dalam bilik air rumahnya di Taman Alam Megah, Seksyen 28, di sini, pagi semalam.

Mayat Law Choon Hock, 56, ditemui kawan sekerjanya jam 10 pagi selepas cubaan rakannya itu menghubungi mangsa gagal semalam.

Difahamkan, selepas gagal menghubungi mangsa, rakannya ke rumah mangsa, namun terkejut melihat asap keluar dari tingkap rumah mangsa ketika dia cuba menjenguknya sebelum menghubungi polis dan bomba.

Anggota bomba memotong kunci mangga selain memecahkan pintu depan rumah mangsa. Apabila diperiksa, asap berkenaan didapati berpunca daripada colok dibakar untuk upacara sembahyang kaum Cina.

- Harian Metro
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tahniah kepada calon PMR

Posted: 18 Dec 2012 11:26 PM PST

Calon PMR yang dapat Gred A bagi semua mata pelajaran pada tahun ini seramai 30,474 orang,menurun 0.85% berbanding 34,271 orang pada tahun 2011

Sekarang ini sistem penilaian PMR tidaklah teruk macam dulu kala.

Zaman dulu walaupun lulus semua subjek tetapi gagal Bahasa Malaysia dapat X dan tak boleh ulang apa lagi untuk naik ke tingkatan 4.

Gagal Matematik anda terpaksa masuk balik tingkatan 3 ulang setahun.

Gagal peperiksaan SRP atau LCE ketika itu alamatnya tak boleh naik tingkatan 4 dan anda terpaksa jadi penoreh getah atau kerja buruh binaan atau buruh kilang.

Sekarang zaman berubah, lulus atau tidak semua naik kelas, ada baik dan ada buruknya.

Baik ialah pelajar masih berpeluang untuk memperbaiki kedudukan mereka dalam SPM dan jika layak boleh masuk ke IPTA dengan bantuan biasiswa JPA, kalau tak dapat biasiswa boleh masuk IPTS atau IPTA dengan pinjaman PTPTN jika mereka tidak berkemampuan.

Kalau ibubapa kaya tak perlu itu semua, mereka hantar anak ke luar negara dengan senang hati.

Buruknya pula ialah banyaklah sampah sarap terutama anak-anak Pas, Pkr dan Dap yang berperangai buruk akan buat hal seperti melanggar peraturan sekolah, terlibat dengan samseng, dadah dan lain-lain masalah disiplin.

Zaman dahulu cikgu sekolah boleh goyang kaki kerana jumlah pelajar Tingkatan 4 tidak ramai dan tiada masalah disiplin.

Hari ini, silap hari bulan cikgu pun kena belasah oleh pelajarnya. Ini belum kes bocorkan tayar kenderaan guru atau mencalarkan badan kereta.

Apa pun tindakan kerajaan memberi peluang semua pelajar naik kelas adalah satu usaha memberi pelajaran yang berterusan oleh kerajaan yang memerintah iaitu BN.

Itupun ada ibubapa Pas dan Pkr (Melayu) masih mempertikaikan keupayaan kerajaan BN. Mereka masih buta dan menuduh kerajaan BN tidak ada satu pun kebaikan yang dibuat kepada rakyat.

Patutlah ramai anak Pas terlibat dengan dadah dan buang anak kerana mereka buta perut, buta hati dan babi buta.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Apa yang lebih bahaya antara : Lynas vs Babi

Posted: 18 Dec 2012 10:46 PM PST

Berkenaan dengan penyakit bawaan babi pula, sebenarnya banyak jenis penyakit dan parasit bawaan babi ni, antaranya:

· Anthrax
· Ascaris suum
· Botulism
· Brucella suis
· Cryptosporidiosis
· Entamoeba polecki
· Erysipelothrix rhusiopathiae
· Flavobacterium group IIb-like bacteria
· Influenza
· Leptospirosis
· Pasteurella aerogenes
· Pasteruella multocida
· Pigbel
· Rabies
· Salmonella cholerae-suis
· Salmonellosis
· Sarcosporidiosis
· Scabies
· Streptococcus dysgalactiae (group L)
· Streptococcus milleri
· Streptococcus suis type2 (group R)
· Swine vesicular disease
· Taenia solium
· Trichinella spiralis
· Yersinia enterocolitica
· Yersinia pseudotuberculosis

Malah antara pandemic bawaan babi yang pernah menempa rekod jumlah kematian yang banyak ialah…

Spanish Flu (1918)
Hong Kong Flu (1968-1969)
Swine Flu (2009)

Tentu kita masih ingat dengan kes Japanese Encephalitis yang pernah melanda Malaysia pada tahun 1999 yang mana ramai penduduk Ladang Bukit Pelandok, Lukut, Negeri Sembilan. Ianya juga berpunca dari virus nipah bawaan nyamuk culex yang menghisap darah babi yang diternak oleh penduduk di sana. Berapa ramai yang terkorban angkaranya??

Setakat ini tiada lagi rekod kematian dicatatkan oleh pemprosesan thorium ini samada di Perancis atau China… Tapi bilangan kematian akibat wabak bawaan babi di seluruh dunia boleh mencapai jutaan nyawa…

LYNAS itu Selamat! Dengar cakap Pakar, Bukan Kaki Auta!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Senarai CEC DAP: Demokrasi Ala Malaysian-Malaysia

Posted: 18 Dec 2012 10:18 PM PST

Konvensyen Kebangsaan DAP dikritik hebat apabila tiada seorang pun pemimpin Melayu, termasuk yang telah berjuang lebih tiga dekad bersama parti itu mendapat tempat dalam Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC). DAP yang mendabik dada sebagai parti berbagai kaum dan memperjuangkan 'persamaan total' dilihat bercakap tidak serupa bikin sekali gus membuktikan bahawa mereka adalah rasis tulen.

DAP bagaimanapun, cuba membela diri dengan berkata bahawa keputusan pemilihan itu adalah demokratik dan perlu diterima dengan baik oleh semua pihak serta bertegas bahawa DAP bukan parti rasis kerana menerima ahli dari berbagai kaum. Malah, puak penyokong PAS dan PKR juga turut membela DAP dengan menuduh BN lebih rasis kerana membahagikan kaum mengikut parti komponen.

Nampaknya, puak-puak PR ini gagal memahami perkara asas ideologi politik kesemua parti-parti di Malaysia, termasuk parti mereka sendiri. UMNO, MCA dan MIC adalah parti berbeza, namun bernaung di bawah satu payung sahaja iaitu Barisan Nasional. Ketiga-tiga parti ini bergerak sebagai satu, dibawah kepimpinan yang sama dan berpegang kepada cita-cita yang sama yang berakar umbi dari persefahaman dan tolak ansur antara kaum yang dicapai ketika Merdeka.

Sedangkan, Parti DAP menolak konsep tolak ansur itu, serta menolak perlembagaan di mana mereka berjuang untuk menjadikan Malaysia sebagai Negara Sekular serta menghapuskan hak istimewa bumiputera iaitu dua perkara penting bagi Melayu Islam. Semua ini digarap dalam satu konsep yang dipanggil Malaysian-Malaysia. Kononnya, melalui cara ini maka rakyat Malaysia akan benar-benar bersatu dan mampu menerima kaum bukan Melayu sebagai Perdana Menteri.

Sekali imbas, cita-cita itu dilihat begitu murni sekali. Tetapi jika dikaji dan diteliti serta dilihat pula dari rekod perlakuan, percakapan dan perjuangan DAP, ternyata apa yang mereka perjuangkan bukanlah Malaysian-Malaysia iaitu sebuah negara yang berpegang kepada konsep samarata bagi semua tetapi untuk kaum Cina berkuasa dan mendominasi ekonomi serta politik negara secara mutlak.

Kedegilan mereka memisahkan semua kaum melalui sekolah-sekolah vernakular, keengganan memartabatkan Bahasa Kebangsaan, menolak pemakaian adat di Dewan Undangan Negeri kerana berunsur Melayu Islam malah keberatan mengiktiraf Raja-raja Melayu membuktikan niat sebenar mereka.

Semua ini diperjuangkan melalui NGO-NGO serta boleh dilihat jelas dari sikap dan cakap-cakap di laman-laman sosial ahli-ahli atau penyokong mereka. Walaupun DAP terus menafikan semua ini atau menuduh media memutar belit dan memfitnah mereka, tetapi pemikiran chauvinis, rasis dan kiasu DAP kini terlalu jelas terbukti dalam pemerintahan mereka di Pulau Pinang.

Sejarah 13 Mei menyerlahkan hati-budi sebenar DAP terhadap Melayu. Laungan menghina dan menghalau Melayu, ingin merampas Tanah Melayu, ingin membunuh Melayu, semuanya terakam kemas dalam sejarah negara yang kini cuba sedaya upaya dipadam oleh DAP.

Justeru, persoalan 'DAP membenci Melayu' bukanlah satu tuduhan yang sukar dibuktikan. Apa yang sukar dan belum dapat dibuktikan ialah penafian mereka mengenai sebaliknya – iaitu DAP adalah parti untuk semua kaum yang benar-benar menjunjung konsep kesamarataan total serta tidak berpegang kepada sifat kiasu, chauvinis dan rasis kaum Cina.

Penafian dan penafian semata-mata konon DAP bukan rasis tidak akan membawa makna selagi pemikiran chauvinis, kiasu dan rasis terus mengikat sebahagian besar bangsa Cina di negara ini. Demokrasi ala Malaysian-Malaysia DAP yang dilaungkan Guan Eng juga tidak bermakna selagi parti itu sendiri dikuasai oleh anak-beranak, adik beradik dan sahabat handai bagai sebuah Dinasti dalam pemerintahan kukubesi.

Kerana itu, bagi mana-mana Melayu untuk terus duduk melukut, menyorong-nyorong pipi dan menjilat-jilat kaki DAP walaupun DAP langsung tidak memandang mereka dengan sebelah mata, adalah satu tragedi ke atas individu itu sendiri

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Gerakan Mengkristiankan Orang Melayu di Malaysia

Posted: 18 Dec 2012 08:45 PM PST

HARAP PARA PEMINAT FAN PAGE BACA SEBENTAR KISAH INI DAN SHARE SEKIRANYA ANDA RASA PERLU..... *gambar sekadar hiasan.. Nama saya Salleh Bin Omar, nama Kristian Joseph. Saya di lahirkan di Kedah pada 5/5/1940, bapa saya seorang India Muslim dan mak saya orang Banting, Selangor. Bapa saya telah pulang ke India dan emak saya berada di Kedah,Pondok Kg Pisang. Pada 1970 saya telah pergi ke Johor Bahru untuk mencari kerja bersama-sama kawan-kawan tetapi gagal. Saya terpaksa tidur di stesen keretapi. Saya telah bertemu dengan seorang paderi bernama Father Chong. Kami diberi layanan istimewa, tempat tinggal, makan dan minum dan tinggal selama 2 tahun. Kami diajar sembahyang dalam bahasa Inggeris. Pada satu hari iaitu dalam tahun 1974, saya telah bertemu dengan seorang paderi besar di Malaysia, dari Kuala Lumpur bernama Kamaruddin Hj Ahmad. Beliau telah membawa saya tinggal di seksyen 14,Jalan Gasing, Petaling Jaya. Kami belajar selok belok agama Kristian di Gereja Jalan Gasing dan dibina khas untuk orang Melayu beragama Islam (ada hingga sekarang) .Setelah satu tahun saya tinggal disana, saya telah dihantar ke Indonesia selama 6 bulan, belajar cara-cara untuk & gt; sembahyang orang mati, talkinkan orang dan macam-macam lagi dalam Bahasa Malaysia.Saya belajar sekali dengan Ibu Tien Suharto yang menjadi pemimpin Agong Wanita Kristian seluruh Asia dan Bendahari Agong wanita Kristian seluruh Indonesia. Saya pulang ke Malaysia, kemudian dilantik sebagai pendakwah dari Perlis hingga ke Johor Bahru.Oleh kerana saya aktif di gereja, saya dihantar pula ke Filipina selama 1bulan, belajar selok belok Kristian dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia kerana terdapat orang Malaysia,Singapura dan orang Filipina. Kemudian saya balik ke Malaysia sebagai pendakwah dibayar $60.00 sehari, kenderaan percuma, seramai 6 orang. Selepas itu dihantar ke Singapura selama 1 bulan di Port Carzy bersama En Aziz orang Telok Intan. Beliau adalah Setiausha Agong Persatuan Melayu Kristian Singapura.Beliau juga adalah bekas Tentera Udara Di Raja dan berhenti memegang jawatan setiausha agong Kristian Singapore. Apabila dilantik ke gereja saya masih lagi ketua dakwah bersama 6 orang kawan. Saya dihantar ke Baptish Church di Ipoh, dibekalkan duit $1 ,400.00, bersama 2 orang kawan dan sebuah kereta untuk mengkristiankan pelajar-pelajar dan pemuda-pemuda Negeri Perak. Pada bulan Januari saya berasa tak tenteram dan telah bertemu dengan Tuan Ibrahim, Kadi daerah Ipoh dan membawa saya bertemu Mufti Negeri Perak dan En Azlan, Pengarah Jabatan Agama dan saya terus bertaubat. Jumlah Kristian seram! ai 3,000 orang telah dikristiankan, terutama penduduk Negeri Perak dan Johor Bahru, Manjoi dan Rapat Setia (Perak). Cara hendak mengenali mereka Lelaki - Berseluar hitam, berbaju putih, bertali leher hitam, bawa beg James Bond (elaun satu hari $60.00). Perempuan - Berbaju putih skirt hitam dan reben hitam. Di Kuala Lumpur - Daya Bumi, Kota Raya dan Sg Wang Plaza. Cara-cara berdakwah: Mereka akan menemubual, tanya asal terutama pencari kerja. Pendakwah akan belanja makan apa saja, mempelawa tempat tinggal(asrama 120 katil, makan disediakan) didakwah dengan kaset, cara perlahan-lahan diajak sembahyang dengan diberi satu cross selepas dibawa sembahyang akan diberi sejenis air hitam (holy water). Setelah diberi minum-1 minggu lidah menjadi hitam, tidak boleh mengucap dan mendengar azan macam menutup telinga hal dakwah Islam tidak mahu. Air itu khusus untuk orang Islam sahaja. Kewangan gereja $12.6 juta, sumber dari Sabah, Serawak , Filipina dan Singapura. Motorola adalah penyokong dakwah Kristian ini (terletak di Petaling Jaya, Pulau Pinang dan Senawang). Senawang terlibat seramai 200 orang, ketua di Senawang, Haji Hanapi Saat dan Hj Ismail Orang Sungai Petani Kedah. Haji Hanapi bekas guru - akibat desakan hidup terpengaruh dengan Kristian. Sekolah yang paling teruk dilanda Kristian ialah Victoria Institution. Pengetuanya En Ismail Rahim. 20 orang telah Kristian-susah untuk diberi nasihat kerana kebanyakannya anak menteri dan datuk-datuk. Di Ipoh Sekolah Tengku Abd Rahman (STAR)- 2 orang Sekolah teknik seorang pelajar perempuan (bersalib) telah bertaubat, bila saya tanya, katanya untuk main-main saja, akhirnya dia bertaubat. Banting Kamariah bt Sidek - lepasan sekolah ditarik oleh seorang guru Cina (pendakwah Cina dibayar $165.00 sehari) En Salleh Omar yang menawarkan cek sebanyak $10 juta kepada Yusof Noor untuk mengadakan persidangan Kristian sedunia (sebagaimana tersebar di akhbar) 1982. Salasiah bt Sidek- Sekolah Tengku Khursiah, Seremban balik ke Nibong Tebal, accident motor, didalam tudungnya ada salib. Punca terjebak dalam Kristian: 1. Desakan hidup 2. Kurang agama Beliau telah dapat menarik semula 300-400 orang kepada Kristian. Beliau sekarang bekerja dengan Badan Kebajikan Islam Perak. Beliau mendedahkan juga matlamat 1990 untuk menawan satu Malaysia/Brunei kepada Kristian. Padri Besar di Malaysia ialah Kamaruddin Hj Ahmad. Pairin Ketingan adalah penaungnya dan saya sebagai timbalan padri itu. Beliau telah dihantar ke Melaka (masjid paling ! banyak). Beliau pergi setiap masjid bertanya imam dan bilal untuk membuat kajian mengapa umat Islam malas ke masjid Selepas mesyuarat 3 hari saya hantar 6 orang pendakwah, tidak sampai sebulan 400 orang telah masuk Kristian di Melaka. Target Kristian: Pemuda yang tidak faham agama, ada yang tidak tahu Fatihah dan dengan rock-pameran di kapal-kapal. Cara untuk masuk Kristian, mereka perlu gambar 2 keping dan duit setem $7.00 pergi ke mahkamah di Selangor, Kedah, Kuala Lumpur angkat sumpah. Nama dalam kad pengenalan tidak ditukar (sukar nak dikesan) Beliau beri penerangan kepada 1. Polis Bukit Aman 2. Pusat Islam (untuk menyedarkan umat Islam) Bila dibaca kitab tidak akan terpengaruh dengan Kristian ini. Seorang bekas padri Abd Rahman Yaakob (Pengarah Anti Dadah,Batu Gajah) pernah menjadi paderi selama 23 tahun. En Abd Rahman adalah berdakwah di dalam bahasa Inggeris. Beliau sebagai padri dikenakan 4 syarat: 1. Tidak boleh hisap rokok 2. Tidak boleh minum arak 3. Tidak boleh makan benda-benda berdarah 4. Tidak boleh kahwin. Holy water dibawa dari Indonesia (Ketua padri Indonesia) bapak Bruto yang menyediakan air ini. Percetakan buku-buku Kristian di Cheras telah disiasat dan mereka ada lesen. Ketua padri Kamaruddin Hj Ahmad Dalam pada berdakwah Kristian sebanyak 3 negeri tak boleh dimasuk Kristian iaitu, Kelantan, Kedah dan Terengganu, mereka pernah dipukul hingga patah tangan. > > > > >> > PENGUMUMAN - HARAP DISAMPAIKAN KPD ORANG ISLAM KITA "Sebarkanlah walau satu ayat pun" (Sabda Rasulullah SAW) "Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan- amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu.Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar." (Surah Al- Ahzab:71)
gambar sekadar hiasan..
HARAP PARA PEMINAT FAN PAGE BACA SEBENTAR KISAH INI DAN SHARE SEKIRANYA ANDA RASA PERLU.....

Nama saya Salleh Bin Omar, nama Kristian Joseph.Saya di lahirkan di Kedah pada 5/5/1940, bapa saya seorang India Muslim dan emak saya orang Banting, Selangor.

Bapa saya telah pulang India dan emak saya berada di Kedah, Pondok Kg Pisang. Pada 1970 saya telah pergi ke Johor Bahru untuk mencari kerja bersama-sama kawan-kawan tetapi gagal. Saya terpaksa tidur di stesen keretapi. Saya telah bertemu dengan seorang paderi bernama Father Chong.

Kami diberi layanan istimewa, tempat tinggal, makan dan minum dan tinggal selama 2 tahun. Kami diajar sembahyang dalam bahasa Inggeris. Pada satu hari iaitu dalam tahun 1974, saya telah bertemu dengan seorang paderi besar di Malaysia, dari Kuala Lumpur bernama Kamaruddin Hj Ahmad. Beliau telah membawa saya tinggal di seksyen 14,Jalan Gasing, Petaling Jaya.

Kami belajar selok belok agama Kristian di Gereja Jalan Gasing dan dibina khas untuk orang Melayu beragama Islam (ada hingga sekarang) .

Setelah satu tahun saya tinggal di sana, saya telah dihantar ke Indonesia selama 6 bulan, belajar cara-cara untuk  sembahyang orang mati, talkinkan orang dan macam-macam lagi dalam Bahasa Malaysia.Saya belajar sekali dengan Ibu Tien Suharto yang menjadi pemimpin Agong Wanita Kristian seluruh Asia dan Bendahari Agong wanita Kristian seluruh Indonesia.

Saya pulang ke Malaysia, kemudian dilantik sebagai pendakwah dari Perlis hingga ke Johor Bahru.Oleh kerana saya aktif di gereja, saya dihantar pula ke Filipina selama 1bulan, belajar selok belok Kristian dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia kerana terdapat orang Malaysia,Singapura dan orang Filipina.

Kemudian saya balik ke Malaysia sebagai pendakwah dibayar $60.00 sehari, kenderaan percuma, seramai 6 orang. Selepas itu dihantar ke Singapura selama 1 bulan di Port Carzy bersama En Aziz orang Telok Intan.
Beliau adalah Setiausha Agong Persatuan Melayu Kristian Singapura. juga adalah bekas Tentera Udara Di Raja dan berhenti memegang jawatan setiausha agong Kristian Singapore.

Apabila dilantik ke gereja saya masih lagi ketua dakwah bersama 6 orang kawan. Saya dihantar ke Baptish Church di Ipoh, dibekalkan duit $1400.00, bersama 2 orang kawan dan sebuah kereta untuk mengkristiankan pelajar-pelajar dan pemuda-pemuda Negeri  Perak.

Pada bulan Januari saya berasa tak tenteram dan telah bertemu dengan Tuan Ibrahim, Kadi daerah Ipoh dan membawa saya bertemu Mufti Negeri Perak dan En Azlan, Pengarah Jabatan Agama dan saya terus bertaubat.

Seramai 3,000 orang telah dikristiankan, terutama penduduk Negeri Perak dan Johor Bahru, Manjoi dan Rapat Setia (Perak). Cara hendak mengenali mereka Lelaki - Berseluar hitam, berbaju putih, bertali leher hitam, bawa beg James Bond (elaun satu hari $60.00). Perempuan - Berbaju putih skirt hitam dan reben hitam.

Di Kuala Lumpur - Daya Bumi, Kota Raya dan Sg Wang Plaza. Cara-cara berdakwah: Mereka akan menemubual, tanya asal terutama pencari kerja.

Pendakwah akan belanja makan apa saja, mempelawa tempat tinggal (asrama 120 katil, makan disediakan) didakwah dengan kaset, cara perlahan-lahan diajak sembahyang dengan diberi satu cross selepas dibawa sembahyang akan  diberi sejenis air hitam (holy water). Setelah diberi minum-selepas seminggu lidah menjadi hitam, tidak boleh mengucap dan mendengar azan macam menutup telinga hal dakwah Islam tidak mahu. Air itu khusus untuk orang Islam sahaja.

Kewangan gereja $12.6 juta, sumber dari Sabah, Sarawak , Filipina dan Singapura. Motorola adalah penyokong dakwah Kristian ini (terletak di Petaling Jaya, Pulau Pinang dan Senawang). Senawang terlibat seramai 200 orang, ketua di Senawang, Haji Hanapi Saat dan Hj Ismail Orang Sungai Petani Kedah. Haji Hanapi bekas guru - akibat desakan hidup terpengaruh dengan Kristian.

Sekolah yang paling teruk dilanda Kristian ialah Victoria Institution. Pengetuanya En Ismail Rahim. 20 orang telah Kristian-susah untuk diberi nasihat kerana kebanyakannya anak menteri dan datuk-datuk.

Di Ipoh Sekolah Tengku Abd Rahman (STAR)- 2 orang Sekolah teknik seorang pelajar perempuan (bersalib) telah bertaubat, bila saya tanya, katanya untuk main-main saja, akhirnya dia bertaubat.

Banting Kamariah bt Sidek - lepasan sekolah ditarik oleh seorang guru Cina (pendakwah Cina dibayar $165.00 sehari) En Salleh Omar yang menawarkan cek sebanyak $10 juta kepada Yusof Noor untuk mengadakan persidangan Kristian sedunia (sebagaimana tersebar di akhbar) 1982. Salasiah bt Sidek- Sekolah Tengku Khursiah, Seremban balik ke Nibong Tebal, accident motor, didalam tudungnya ada salib.

Punca terjebak dalam Kristian:
1. Desakan hidup
2. Kurang agama

Beliau telah dapat menarik semula 300-400 orang  kepada Kristian. Beliau sekarang bekerja dengan Badan Kebajikan Islam Perak. Beliau mendedahkan juga matlamat 1990 untuk menawan satu Malaysia/Brunei kepada Kristian.

Padri Besar di Malaysia ialah Kamaruddin Hj Ahmad. Pairin Ketingan adalah penaungnya dan saya sebagai timbalan padri itu. Beliau telah dihantar ke Melaka (masjid paling banyak).

Beliau pergi setiap masjid bertanya imam dan bilal untuk membuat kajian mengapa umat Islam malas ke masjid Selepas mesyuarat 3 hari saya hantar 6 orang pendakwah, tidak sampai sebulan 400 orang telah masuk Kristian di Melaka.

Target Kristian: Pemuda yang tidak faham agama, ada yang tidak tahu Fatihah dan dengan rock-pameran di kapal-kapal. Cara untuk masuk Kristian, mereka perlu gambar 2 keping dan duit setem $7.00 pergi ke mahkamah di Selangor, Kedah, Kuala Lumpur angkat sumpah. Nama dalam kad pengenalan tidak ditukar (sukar nak dikesan)

Beliau beri penerangan kepada
1. Polis Bukit Aman
2. Pusat Islam (untuk menyedarkan umat Islam)

Bila dibaca kitab tidak akan terpengaruh dengan Kristian ini. Seorang bekas padri Abd Rahman Yaakob (Pengarah Anti Dadah,Batu Gajah) pernah menjadi paderi selama 23 tahun. En Abd Rahman adalah
berdakwah di dalam bahasa Inggeris. Beliau sebagai padri dikenakan 4 syarat:

1. Tidak boleh hisap rokok
2. Tidak boleh minum arak
3. Tidak boleh makan benda-benda berdarah
4. Tidak boleh kahwin.

Holy water dibawa dari Indonesia (Ketua padri Indonesia) bapak Bruto yang menyediakan air ini. percetakan buku-buku Kristian di Cheras telah disiasat dan mereka ada lesen. Ketua padri Kamaruddin Hj Ahmad Dalam pada berdakwah Kristian sebanyak 3 negeri tak boleh dimasuk Kristian iaitu, Kelantan, Kedah dan Terengganu, mereka pernah dipukul hingga patah tangan.

PENGUMUMAN - HARAP DISAMPAIKAN KPD  ORANG ISLAM KITA
"Sebarkan lah walau satu ayat pun" (Sabda Rasulullah SAW) "Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-
amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu.Dan barang siapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka
sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar." (Surah Al- Ahzab:71)

TM_Note;

Sumber : Facebook Penyair Hitam
Setakat mana kebenaran cerita di atas tidak diketahui, harap ada pihak dapat mengesahkan kebenaran cerita ini.

blog Helen Ang juga mempunyai cerita menarik mengenai gerakan kristian di Singapura.
http://helenang.wordpress.com/2012/07/04/skandal-gereja-singapura-kl-murtad-superstar-dan-gejala-cuci-otak/

Dap Chauvinist tolak projek monorail di Penang

Posted: 18 Dec 2012 07:52 PM PSTMonorail: Thanks, Mr PM, but no thanks

The Penang Forum Steering Committee has responded to Prime Minister Najib Razak's pledge to put in place a monorail system for Penang if it is returned to power in Penang.

13 December 2012

Dear PM,

Thank you for taking the time in your busy schedule to come to Penang. We do realise that pre-election campaigning is necessary but may we clue you in a little about Penang people? Winning our hearts and minds involves not closing our roads and causing us great inconvenience while waiting for your motorcade to whiz by. It involves not enticing us with affordable housing only if BN wins and it involves not asking us to believe that UDA will not continue to renege on all their promises for Tanjung Tokong villagers as they have done for the last 20 years.

And most importantly it involves not throwing the monorail at us as an election gimmick. If you really cared about Penang, you would check with Penang people if this is what they want and need, you would investigate how the monorail idea came about to start off with. It was also thrown at Penang during BN times, without either public consultation or checking on suitability. It then had the highest 'crony connections' as it probably still has today.

Yes, our traffic is horrific, the Federal Government controls all public transportation including buses and taxis. Indeed, it took years of public pressure to even get an improved bus system. Yes, we would like a mass people-mover system but not a monorail. We do not need massive 3-storey piers, widespread and unnecessary tree cutting and ugly concrete rivers outside our windows. This seems to be an on-off legacy that has been left with us and no-one has questioned its origins. No public consultation was conducted, the system had political connections originally, it is not suitable for Penang and its 'possible implementation' should not be continued by either BN politicians or the opposition. Indeed the Melaka World Heritage Site is today threatened by a non-functioning, ugly, intrusive monorail.

What would be suitable for Penang would be an efficient on-the-ground, modern electric tram system, (indeed Melaka is proceeding to instal one as we speak). It requires much less intrusive works, it can go through George Town as well as the suburbs and such a system should be incorporated into the present bridge or the new one. Indeed the Penang Transport Master Plan – ready for implementation and having had public input – recommends the tram system or an improved bus system with dedicated bus lanes, as part of the Balanced Approach, against a Highways Approach which is viewed as non-sustainable and a recipe for further congestion. New roads should only be "introduced to facilitate the reallocation of road space from private vehicles to public transport".

So, PM, thanks but no thanks. Please check with us in Penang first what we need instead of continuing the same old style of promising us what you think we should have, if we behave. Indeed what we would like would be for both the Federal and State governments not to politicise this problem and to coordinate their efforts and financial resources to ensure that this increasingly critical situation in Penang is resolved as urgently as possible in the most sustainable way.

Penang Forum Steering Committee

DAP parti anti Melayu

Posted: 18 Dec 2012 07:23 PM PST

Tahun lepas Dap kata, kakitangan awam akan dirombak semula kerana ramai sangat orang melayu. Semalam Dap kata, kakitangan awam banyak makan rasuah puncanya juga sebab ramai sangat orang melayu.

Memang diakui ramai kakitangan Melayu mudah dipujuk untuk terima rasuah tetapi harus diingat bahawa orang Melayu bukan jenis pemberi rasuah.

Orang Dap lah yang hebat dalam memberi rasuah, paling cokia ialah hantar hamper ke rumah bila dekat hari raya, bagi angpau dan sebagainya.

Kalau kita ke negara-negara jiran, dipintu masuk sempadan dah habis 2 atau 3 ringgit kerana mereka terang-terang minta rasuah.

Rakan Anwar di Filipina yang banyak membantu PKR dari segi kewangan memang sudah dikenali umum sebagai bapa perasuah.

Anwar dan Azmin sendiri pun boroi kerana duit hadiah oleh tauke-tauke Dap zaman beliau berkuasa dahulu.

Kepada kakitangan kerajaan, swasta dan sebagainya terutama orang melayu, ingat lah ! Jangan ambil rasuah, memalukan bangsa, jangan jadi Kitol kerana tamakkan kuasa sanggup jual negara dan bangsa, begitu juga Pas, kerana kuasa sanggup gadaikan tanah 50 ribu hektar kepada Dap.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DAP parti chauvinist milik keluarga LIM SDN BHD

Posted: 18 Dec 2012 07:02 PM PST

KUALA LUMPUR, 18 Dis - Bekas Pengerusi DAP Cawangan Sungai Pelek, Tan Tuan Tat berkata nama DAP yang kononnya sebuah parti demokratik adalah retorik besar dan pembohongan demi kuasa politik kerana dikuasai oleh keluarga yang terdiri daripada bapa, anak, menantu dan adik beradik.

Beliau menegaskan nama parti tersebut hanya menunjukkan demokratik walhal DAP katanya adalah sebuah empayar perniagaan milik keluarga.

"Itu adalah parti sendirian berhad, hanya keluarga tertentu memiliki 'kekebalan' dan 'kroni' mereka untuk terus berkuasa dalam parti.

"Adalah retorik paling besar jika mengatakan DAP adalah parti berbilang kaum untuk semua," katanya.

Beliau turut menyindir slogan Malaysian Malaysia sekadar penyedap bagi terus mengaburkan mata rakyat Malaysia yang sebenarnya parti yang didakwa parti berbilang kaum ini masih didominasi oleh satu kaum.

"Rakyat akan terus dikaburi dengan slogan retorik ini sedangkan perjuangan mereka sekadar menjurus kepada kekeluargaan sahaja," katanya.

Sebelum itu, bekas Naib Pengerusi DAP Kebangsaan, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim turut menegaskan ideologi Malaysian Malaysia yang diperjuangkan DAP selama ini hanyalah retorik sahaja.
 
"Saya pernah membawa beberapa isu yang melibatkan orang Melayu, namun pemimpin DAP tidak boleh menerima isu-isu tersebut serta tidak ikhlas menerima orang Melayu dalam parti yang didakwa berbilang kaum itu.
 
"DAP masih belum bersedia untuk terima Melayu dalam kepimpinan parti mereka. Apa yang dikatakan hanya cakap-cakap kosong sahaja.
 
Tidak perlu tipu orang lagi khususnya orang Melayu. Orang Melayu tidak bodoh. Memang tidak ada Malaysian Malaysia itu," katanya kepada pemberita.

Pada pemilihan CEC lalu, kesemua lapan pemimpin DAP Melayu yang bertanding bagi merebut jawatan Anggota Jawatankuasa Tertinggi Pusat (CEC) disingkir apabila kalah dengan keputusan teruk.

Ekoran dengan kritikan pelbagai pihak mengenai ketiadaan calon Melayu dalam CEC, satu keputusan baru dilakukan dengan melantik dua nama sebagai anggota baru terdiri dari naib Pengerusi Dr. Ariffin Omar dan Timbalan Setiausaha Publisiti Zairil Khir Johari dilantik.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PKR semakin kekeringan modal

Posted: 18 Dec 2012 06:49 PM PST

Kelmarin heboh saentero Malaya kerana PKR mempertikaikan kisah seorang pegawai tinggi polis membeli sebuah rumah pangsa kos rendah di bandaraya Kuala Lumpur atau lebih tepat lagi apartment di Taman Miharja Jalan Lok Yew ke arah Cheras.

Perumahan tersebut wujud sejak tahun 70an lagi dan terus bertambah unit atau blok hingga akhir 90an.

Ia adalah projek swasta dan bukan projek DBKL. jadi sesiapa pun boleh beli rumah tanpa sebarang syarat.

Seperkara lagi ialah nilai rumah ketika itu sangat murah dan pegawai berkenaan pun masih berpangkat bawahan dan syarat lulus pinjaman ketika itu juga amat rendah. Bukan seperti hari ini, seorang pegawai kerajaan pangkat biasa pun boleh beli rumah yang harganya lebih RM 500 ribu, dahulu pada tahun 70an dan 80an tak sampai RM 100 ribu pun.

Bab beli rumah kos rendah dan sederhana, ramai juga ahli politik pembangkang yang membelinya. Kenapa tak pergi siasat.

Malah di Taiping satu ketika dahulu ada wakil rakyat duduk di rumah awam atau rumah murah, tak ada orang bising pun, sebab oarang tahu bahawa rumah tersebut di beli semasa dia jadi orang biasa, gaji pun ciput dan bila jadi wakil rakyat dia kekal duduk di rumah awam sehinggalah bersara dan meninggal dunia.

Apapun blog eddyjugak ada butirannya tentang kisah bodoh PKR ini.

http://eddyjugaks.blogspot.com/2012/12/kenapa-pkr-bodoh-sangat-rakyat-beli.html?m=1
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Laporan polis terhadap Nik Aziz

Posted: 18 Dec 2012 05:57 PM PST

Satu laporan polis akan dibuat keatas MB Kelantan sebab memperuntukkan tanah lebih 10 ribu ekar kpd individu DAP Perak pd thn 2008 sebagai rasuah utk dilantik NIZAR sebagai MB Perak selps PRU 12. Tarikh repot:19hb Disember/rabu- Lokasi repot: BALAI POLIS IPD DANG WANGI,KL jam: 12tghari- drpd : KALAI VANAR, Presiden NAMBIKKAI +6019-3603199

penghargaan: Minaq Jinggo

Bapa dera anak tiri dihadap ke mahkamah

Posted: 18 Dec 2012 09:16 AM PST

Himpunan Ucapan Pemimpin Sesat Dan Extreme

Posted: 18 Dec 2012 09:04 AM PST

Pergaduhan lagi

Posted: 18 Dec 2012 08:28 AM PST

Sebarang pertanyaan,maklumat atau pengesahan maklumat berkaitan kes serangan kongsi gelap india 35 melakukan serangan perkauman di sekitar Sungai Petani,Kedah terhadap kaum melayu & ancaman serangan terhadap surau & masjid-masjid,sila hubungi Bilik Gerakan IPD Kuala Muda 03-4299222 atau Balai Polis Sg.Petani 03-4222222..Jangan buat sebarang kesimpulan melulu atau mendengar khabar angin.Kekalkan perpaduan antara kaum

STATUS TERKINI KES PERGADUHAN DI SG PETANI:

Posted: 18 Dec 2012 08:24 AM PST

Berikutan berlakunya satu kes pergaduhan di Sungai Petani, beberapa anggota polis telah ditugaskan ke lokasi kejadian dan keadaan kini adalah terkawal. Ketua Polis Kedah akan memberi kenyataan rasmi berhubung insiden tersebut dalam masa terdekat.
Orang ramai juga dinasihatkan supaya tidak menyebarkan maklumat yang tidak sahih Terima kasih
.

Pergaduhan di Kedah?

Posted: 18 Dec 2012 08:12 AM PST

HUSAM HENTAM PAK LAH

Posted: 18 Dec 2012 07:48 AM PST

ARKIB: Husam Musa sebelum PRU 2008

Posted: 18 Dec 2012 07:23 AM PST

Melayu Dalam DAP Tetap Hanya Balaci

Posted: 18 Dec 2012 06:12 AM PST

Kegagalan pemimpin Melayu dalam DAP memperolehi sebarang tempat dalam pemilihan anggota Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) semasa Kongress Kebangsaan DAP ke-16 tempohari menyerlahkan lagi betapa sikap perkauman masih menebal dikalangan ahli parti itu.

Pusinglah ikut mana pun, sudah terpampang depan mata rakyat, kewujudan DAP hanya untuk menjaga kepentingan orang Cina yang rasis. Itu hakikat yang tiada siapa mampu nafikan.

Jelas sekali wujud perbezaan ketara dengan propaganda politik yang sering dilaungkan oleh pemimpin-pemimpin DAP yang mendakwa parti itu memperjuangkan keadilan, kesaksamaan dan berjuang untuk kepentingan semua kaum.

Penasihat DAP, Lim Kit Siang ketika mengulas perkembangan tersebut pula tak semena-mena menyalahkan liputan meluas oleh media tempatan yang dituduhnya telah dengan sengaja memutar belitkan fakta untuk meniupkan sentimen perkauman.

Sebetulnya tiada pun sebarang putar belit atau pemesongan fakta. Media tempatan hanya melaporkan kebenaran dan Kit Siang sepatutnya sedar hakikat itu apabila melihat sendiri tiada seorang pun pemimpin Melayu yang berjaya menempatkan diri dalam CEC.

Sekalipun Kit Siang bertegas mendakwa parti yang dimonopoli keluarganya itu tetap terbuka kepada semua serta keahliannya disertai pelbagai kaum, realiti semasa menunjukkan pembuat dasar parti hanya berlegar dikalangan orang Cina sahaja.

Rasanya Kit Siang yang pernah terpalit dengan agenda perkauman semasa tragedi 13 Mei 1969 itu belum lagi rabun atau buta kayu untuk melihat semula senarai nama pemenang untuk jawatan CEC hampir kesemuanya terdiri daripada nama-nama Cina kecuali dua tiga nama adalah India dan Sikh.

Nama Melayu? Satu haram pun tiada. Ini menunjukkan sememangnya benar kedudukan orang Melayu dalam DAP hanya sekadar layak untuk dibalacikan sahaja. Itu sahaja, tak lebih dan tak kurang.

Bagi DAP, orang Melayu tiada kelayakan untuk dipilih sebagai pemimpin parti dan imej kepelbagaian kaum parti itu yang cuba ditonjolkan selama ini hanyalah hipokrasi politik sekadar untuk mengumpan undi orang Melayu sahaja.

Benarlah bagai dikata oleh bekas Naib Pengerusi DAP, Tunku Aziz, konsep Malaysian Malaysia yang diperjuangkan oleh DAP kononnya mengutamakan keadilan dan sama rata hanyalah retorik sahaja, sekadar cakap-cakap kosong untuk menyedapkan halwa telinga sahaja.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

AES batal?

Posted: 18 Dec 2012 06:11 AM PST

Peguam Negara putuskan kaji semula Perlaksanaan AES & arah semua prosiding AES di mahkamah ditangguhkan berkuat kuasa serta merta.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

HADI’S EDICT BACKFIRES UNLESS HE WITHDRAWS OR RETRACTS THE 1982 EDICT THAT IMPLIES UMNO INFIDEL

Posted: 18 Dec 2012 06:08 AM PST

Calls have been made for PAS president Abdul Hadi Awang to withdraw his edict or amanat made in 1982 which deemed Umno as infidel or kafir.

The edict on the whole stated that separating Islam and administration is unIslamic and since Umno and BN practice such in the country's administration, therefore Umno is infidel.

In short, an Islamic administration does not separate religion and administration unlike practiced in western countries where the church is separated from the country's administration.

So PAS is fundamentalist at that, very Islamic about that and following Islam on that but why is that Kelantan does not follow that?
Why is that in Kelantan the administration still follows the modern admin method left behind by the colonial British and PAS did nothing to change it?

Why was it when PAS ruled Terengganu, the administration was not fully Islamic? Why Kedah ruled by PAS is not totally Islamic?
Given the background of PAS' 'negligence or weaknesses' which do not follow the edict, party members and former party members are calling Abdul Hadi to withdraw or retract his edict.

It is shameful for an Islamic party that does not practice what it preaches, more so when the edict was give out by the very person who is now the party president who boasts nothing but Islamic fundamentalism.

A person who is not shy to hold the position of Prime Minister if the party and its partners in the opposition win the general election.
Hadi's edict, given out in 1982, had stirred political upheavals as Umno lashed back asking for proof which of course, PAS had never has any proof.

Until today, the edict that has not been withdrawn or retracted is being questioned by practicing Muslims all over the country because PAS does not implement as what were written in the edict since it held power in Kelantan and Kedah, and when it held power in Terengganu.

Going by the party's practices in Kelantan and Kedah, the party is also considered hypocrite or munafik or even infidel because it separates the administration of Islam and the state.

In short, PAS does not 'walk its talk', a party that does not know how to govern when given the power, a party that has no professionals experienced enough in administration of both public and Islam.
They can only boasts of possessing people with paper qualifications but without knowledge on true administration in both Islam and public.

So PAS members and former members are now aware and realized their mistakes and they will make amends to go straight which is to follow the true path of Islam by voting out PAS.

By doing so they are actually repenting, making amends the wrongs they did last time and doing the right thing by voting a party that is truly Islamic and following the sunnahs and hadiths which is Umno.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DAP's CEC List: Malaysian-Malaysia's Style Of Democracy

Posted: 18 Dec 2012 06:04 AM PST

DAP's National Convention was heavily criticized when Malay leaders, including those who have fought with the party for decades, did not get any place for DAP's Central Executive Committee (CEC).

Being all proud by saying that they are a multi-racial party and fights for 'equal rights', this matter only proves how racist the party really is.

DAP however, tried to defend themselves by saying that the result of the election is democratic and it should be well accepted by everyone and that they are not racist as they accept members from various races. Even a few PAS and PKR supporters defend DAP by accusing BN for being more racist for segregating races according to component parties.

It seems that this gang of PR has fail to understand the basic ideology of politics in all parties in Malaysia, including their own parties. UMNO, MCA and MIC are different parties, but they work under one roof, Barisan Nasional. Three of these parties often move as one, under the same leadership and they hold onto the same mission based on mutual understanding and racial tolerance which was reached during our Independence.

However, DAP rejects the concept of tolerance, as well as the constitution where they only fight to change Malaysia to be a Secular Country so that they could abolish Bumiputera rights, two of the most important things for Malay Muslims. All of those are being put into a concept known as Malaysian-Malaysia. They are saying that through the aspiration, Malaysians would then really unite and rakyat would accept a non-Malay Prime Minister.

If we are to see this in a glance, the ambition does seem clean. But if we are to really look into their records and their fights, it is obvious that they are not really fighting for a Malaysian-Malaysia where everyone gets equal rights. Instead, they are fighting for the Chinese, so that they could dominate the economy, as well as the country's politics, in total.

Their reluctance to segregate all races through vernacular schools, their refusal to acknowledge the National language, rejecting tradition wear in Dewan Undangan Negeri only because it has elements of Malay Muslim, they even seem reluctant to acknowledge Malay Royals, which only prove their real intention.

All of these can be seen through the discussions made through their NGOs and their supporters from social networking sites. Even though DAP kept on denying all the claims, their chauvinistic, racist and kiasu mindset can clearly be seen from the way they rule Penang.

The history of May 13 showed how DAP really think of Malays. All the hate chants of wanting to chase out Malays, wanting to take over Tanah Melayu, DAP is trying their best to wipe off those bad things from this country's history.

Denying all of the claims only to show that DAP is not racist would not mean a thing if the Chinese kept on being all kiasu. This Malaysian-Malaysia democracy style which is inspired by Guan Eng would also not mean a thing as long as the party is being controlled by families and friends of an iron-fist dynasty.

That is why, it is a tragic to see those Malays who still look up to DAP even though it is clear that DAP do not even care about them.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Anwar jual minyak di Tapah

Posted: 18 Dec 2012 04:08 AM PST

Tanah Resab Melayu habis kerana PAS...bagi kat Cina Dap

Posted: 18 Dec 2012 04:05 AM PST


Perancangan kewangan Negeri pengerusi jawatankuasa, Datuk Husam Musa berkata kerajaan negeri merancang untuk melantik seorang perunding untuk mengesahkan jika terdapat rizab minyak di seluruh kedua-dua kawasan pantai, yang boleh diperolehi secara komersial.

Beliau menambah bahawa penemuan minyak telah dibuat baru-baru ini oleh pihak-pihak tertentu yang dimaklumkan negeri.

Perunding akan diamanahkan untuk menjalankan satu kajian terperinci dan menawarkan cadangan kepada kerajaan.

"Kami kemudiannya akan mengemukakan laporan kepada Kerajaan Persekutuan. Jika ia benar, maka ia adalah berita baik untuk negeri dan negara. Ia akan meningkatkan pengeluaran bahan api di Malaysia, "kata Husam selepas mesyuarat mingguan exco negeri di sini.

Dalam perkembangan lain, negeri menandatangani perjanjian pajakan 50 tahun dengan pengendali ladang untuk menukar 4.200 ha rizab hutan di Gua Musang ke dalam skim pertanian.

Menteri Besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang menyaksikan majlis menandatangani perjanjian itu, berkata tanah akan ditukar menjadi ladang kelapa sawit dan getah, dengan pulangan yang dijangkakan dalam tempoh lapan tahun.

Tanah itu juga akan digunakan untuk menanam pokok-pokok getah klon yang boleh membekalkan kayu untuk sektor perabot.

Perjanjian telah ditandatangani antara Kerajaan Kelantan, Yayasan Islam Negeri dan Upayapadu Plantations (M) Sdn Bhd, yang diwakili oleh Pengerusinya, Datuk Seri Dr Wong Teon Chai.

Nik Abdul Aziz berkata perjanjian itu akan menjana pendapatan berjuta-juta bernilai untuk kedua-dua asas dan kerajaan negeri melalui premium tahunan dari pajakan tanah dan perkongsian keuntungan.

Beliau berkata perjanjian itu menunjukkan bahawa kerajaan serius dalam membawa pembangunan di sini dan mewujudkan peluang pekerjaan untuk rakyat.

Mahkamah putuskan esok sama ada perbicaraan Husam saman blogger diteruskan

Posted: 18 Dec 2012 02:10 AM PST

Mahkamah Tinggi Kuantan hari ini menetapkan esok untuk memutuskan sama ada untuk meneruskan perbicaraan kes saman fitnah RM5 juta oleh Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa terhadap penulis blog, Kickdefella berhubung penyiaran artikel didakwa berunsur fitnah.

Hakim Datuk Mariana Yahya membuat keputusan itu di dalam kamar selepas peguam mewakili Husam dan responden dalam kes berkenaan menyatakan hasrat mencari jalan penyelesaian di luar mahkamah.

Sememangnya Husam tidak sanggup untuk meneruskan kes di mahkamah kerana takut kalah seperti kes saman. Husam vs RBF.

Begitu juga kes Husam vs Papa Gomo dan Husam vs Parpukari tidak akan diteruskan, percayalah.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

RAPERA ..

Posted: 19 Dec 2012 01:15 AM PST

RAPERA ..


Power hungry greedy politicians.

Posted: 18 Dec 2012 05:21 AM PST

Sahabat-Gunung

Posted: 19 Dec 2012 01:04 AM PST

Sahabat-Gunung


Mana Lokasi Rumah Murah Selangor ? .............

Posted: 18 Dec 2012 04:00 AM PSTSekretariat Orang Muda Selangor (Serang) hari ini sekali tampil menuntut penjelasan dari pihak Kerajaan Negeri Selangor setelah lebih 4 minggu mereka mendedahkan mengenai perbezaan angka rumah kos rendah yang kononnya dibina oleh pihak Kerajaan negeri.

Pengerusinya, Budiman Mohd Zohdi berkata, sehingga ke hari ini, EXCO Perumahan, Pengurusan Bangunan dan Setinggan masih lagi tidak memberikan sebarang penjelasan.

"Sehubungan dengan itu, sekali lagi kami mewakili anak-anak muda di Selangor mendesak kerajaan negeri terutamanya EXCO yang terlibat supaya memberikan penjelasan mengenai percanggahan maklumat antara yang dikeluarkan di dalam sebuah akhbar tempatan baru-baru ini dengan apa yang diucapkan di dalam sidang DUN pada 26 Mac 2012.

Kami juga nak tahu lokasi 6,470 rumah kos rendah yang didakwa dibina di zaman pemerintahan kerajaan DAP-PKR dan PAS? Apakah syarat-syarat permohonan dan berapa ramai anak-anak muda di Selangor hari ini yang benar-benar berpeluang mendapatkan rumah tersebut?," ujarnya dalam satu sidang media di sini hari ini.

Tambahnya, di zaman pentadbiran kerajaan BN sebelum tahun 2008, mereka telah mewujudkan Skim Perumahan Pasangan Muda. Apakah status skim ini sekarang? Berdasarkan maklumat yang diperolehi, sebidang tanah di 24 Shah Alam sudahkan diperuntukkan untuk tujuan Skim Perumahan Pasangan Muda ini.

"Jadi, apa status tanah itu sekarang. Kita juga hari ini akan menziarahi sebuah rumah anak muda yang mengalami masalah dalam memiliki rumah kos rendah, di mana mereka terpaksa tinggal bersama dan berkongsi rumah dengan tiga pasangan yang lain.

Ini merupakan contoh sebahagian dari permasalahan anak-anak dan pasangan muda dalam memiliki rumah kos rendah. Perkara ini berlaku kerana anak muda tersebut tidak berkemampuan untuk memiliki rumah kos rendah sebagai permulaan memulakan kehidupan. Tentunya sesuatu yang menyedihkan apabila kerajaan negeri selangor tidak memberi respon terhadap persoalan yang dilontarkan," ujarnya lagi.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 18 Dec 2012 11:54 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


BANGI SEMAKIN POPULAR DENGAN GELARAN 'THE ARAKK TOWN IN SELANGOR'

Posted: 18 Dec 2012 11:00 PM PST

BANGI KINI POPULAR SEBAGAI BANDAR ARAKK

Setelah kecoh isu penjualan arak di Seksyen 8, Shah Alam kira-kira 4 tahun lalu yang menjadi salah satu punca pemecatan Dato Dr Hasan Ali dari PAS dan jawatan Exco Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Adat-adat Melayu, Infrastruktur & Kemudahan Awam, kerajaan Negeri Selangor berjanji akan menyelesaikan isu ini dengan cara yang baik.

"Arak tiada lagi di 7-Eleven kawasan Melayu," begitulah laporan Harakahdaily yang meninjau di kedai 7-Eleven di Seksyen 8 Shah Alam pada Mei 2011.
Namun, janji kerajaan Pakatan Rakyat pimpinan Tan Sri Khalid Ibrahim tidak ditepati kerana tinjauan kami di DUN Bangi pada dua hari lepas, Ahad, 16 Disember mendapati minuman keras masih lagi dijual di kedai 7 Eleven, malah lebih menyeluruh dijual di kedai serbaneka, 99 Speedmart.
DUN Bangi majoriti penduduknya berbangsa Melayu yang dianggarkan kira-kira 80 hingga 90 peratus beragama Islam.
Daripada 3 kedai serbaneka 99 Speedmart yang kami kunjungi, semuanya menjual secara terbuka minuman keras sama ada yang mengandungi paras alkohol kurang atau lebih 10 peratus.
Jenis arak itu termasuklah Tiger, Carlsberg, Guiness, Anchor, Heineken dan sebagainya yang diletakkan sebaris dengan minuman-minuman lain.
Daripada 5 kedai 7 Eleven,kebanyakannya menjual minuman jenis 'Barbican', selain di sesetengah tempat turut menjual Guiness, Special Brew, Carlsberg, Tiger, Heineken, Royal dan sebagainya.
Kebanyakan kedai meletakkan minuman keras itu bersebelahan dengan minuman-minuman biasa dalam peti ais yang sama.
Majoriti penjual di kedai 7 Eleven dan kedai serbaneka 99 Speedmart adalah remaja berbangsa Melayu.

2.Fasa 4, Bandar Baru Bangi
3.Fasa 4 Tambahan, Bandar Baru Bangi

99SpeedMart
1.Seksyen 7, Bandar Baru Bangi
2.Seksyen 8, Bandar Baru Bangi
3.Kajang Utama
TAKE BEER, sometimes they call 'takebeer', always they say "Takbir"..but what now? what happen in the Muslim area in Bangi? Bangi and UKM, Bangi sinonim with Muslim, but what happen after 5 years PAS with DAP..This is lah, what is? it is 'takebeer' not 'Takbir'...
That's Why YB Nasharuddin Mat Isa nak keluar PAS...Muslim area change to Arak area...this is 'perjuangan' Islam PAS...now, PRU in coming, Lupakan PAS...meeka sudah dibeli DAP, DAP minum Arak, PAS pun dah tutup mata...so what?

Bonus tambahan kepada penjawat awam: Anjing DAP kata punca rasuah di Malaysia kerana ramai sangat Melayu dalam Kerajaan!

Posted: 18 Dec 2012 08:00 PM PSTBerita yang cukup "manis" buat 1.2 penjawat awam di negara ini yang 90% adalah orang Melayu-Islam. Baru sehari bergembira dengan bonus 1/2 bulan hasil Janji BN yang ditepati.


Sudahlah DAP tidak bagi ruang langsung untuk orang Melayu dalam kepimpinan parti mereka, malah seekor Melayu yang disogok dengan jawatan Senator boleh menjual bangsanya sehingga sedemikian rupa. Nampaknya tugas cina chauvinis dalam DAP sudah menjadi cukup mudah. Mereka ada 'pelacur-pelacur' Melayu yang harga diri mereka cukup murah untuk dijadikan benteng memperlekehkan orang Melayu!Ini juga pada kami peringatan terakhir buat mana-mana penjawat awam yang jiwanya hanya tahu membangkang, tetapi tidak malu menagih rezeki dalam perkhidmatan Kerajaan. Bonus ambil, gratuiti sapu, gaji tidak usah ceritalah, tetapi otak dan hati cukup busuk. Langsung tidak ada rasa bersyukur, malahan hanya menanti masa untuk menyertai pembangkang selepas habis berkhidmat. Langsung tidak malu makan hasil pencen, walaupun berdegar-degar bertakbir apabila pemimpin pembangkang kata hasil negara semuanya HARAM!Buat 1.2 juta penjawat awam, PRU-13 ini bukan sahaja menentukan jatuh bangunnya sebuah Kerajaan yang banyak membela anda selama ini, bahkan ia juga bakal menentukan masa depan dan rezeki anda sekeluarga! Kalau nak rasa bersaing secara merit dengan minoriti, silakanlah undi Pakatan!

Jangan pula nanti kata Allah SWT tidak bagi peringatan!

Wajib Baca : 2 Ustaz Lempang Hadi Awang?!

Posted: 18 Dec 2012 06:00 PM PST

Terjelepok Hadi Awang Ditampar 2 Mufti


Dua orang mufti termasuk Tan Sri Harussani Zakaria menggesa Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menarik balik amanat mendakwa UMNO kafir, yang dikeluarkan lebih tiga dekad lalu."Selagi seseorang Islam itu mengucap dua kalimah syahadah, melaksanakan amalan, bagaimana boleh dikatakan kafir.

"Itu hanya pendapat melulu dan tidak berasas," kata Mufti Perak kepada pemberita.

Katanya, perkara ini sudah pun dijelaskan yang mana ia bukan masalah parti.

"Dari segi syarak, saya bangkit mengatakan kebenaran. Beliau (Hadi) wajib menarik balik amanat tersebut," katanya. Sementara itu, Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Wan Zahidi Wan Teh berkata, amanat tersebut tidak memberi bahaya kepada UMNO sebaliknya ke atas Hadi.
"Saya bersetuju untuk beliau (Hadi) menarik balik amanat tersebut. Beliau juga perlu kembali kepada Ahli Sunnah Waljamaah," katanya.

Pendapat sama turut disuarakan Pengerusi Penerbitan Dakwah Islamiah Malaysia (Pedim), Datuk Mat Jahaya Hussin yang berharap semua pihak hanya bercakap perkara yang benar sahaja.

"Ada ayat al-Quran menyebut jauhkan diri daripada prasangka tidak baik.

"Adalah lebih baik kita mengikut nas al-Quran, sama ada daripada tulisan atau ceramah," katanya.


Amalan ini sudah lama dilakukan oleh PAS, mengkafirkan orang, menjahanamkan, memecahkan umat, serta mendoakan keburukan orang lain sudah menjadi kebiasaan pada mereka. Hinggakan sanggup menghalalkan darah orang lain. Walhal mereka ini sanggup bersekongkol dengan Kafir Harbi-Laknatullah yang menggalakkan maksiat, mereka ini juga sanggup mengorbankan agama serta bangsa-bangsa muda kepada gejala Murtad seperti mempertahankan Nurul Izzah dan Anwar Ibrahim yang menggalakkan Murtad, Maksiat, Seks Rambang, serta LGBT. 

Mereka (PAS) masih lagi tanpa segan silu mendoakan kerosakan serta jahanam UMNO/BN kerana mengatakan mereka dizalimi, sedangkah rakyat-rakyat Kelantan menderita akibat pemerintahan kerajaan Negeri yang diketuai Menteri Besar Nik Aziz, atau dikenali sebagai Pok Jis the man who can say other Muslim Murtad sesuka hati dia.

Janganlah anda mengkafirkan orang sesuka hati anda. Sedangkah Rasulullah S.A.W tidak sesuka hati menjatuhkan kafir keatas orang lain dengan sewenang-wenangnya, sekiranya orang tersebut merupakan Muslim.


"Sesiapa yang memanggil orang lain dengan 'kafir' atau 'musuh Allah' sedang dia tidak begitu, maka tuduhan itu kembali kepadanya (penuduh)". (Riwayat al-Bukhari dan Muslim).Video Ni Lagi Bermanfaat Dari Gangnam Style DAP Yang NtahAperAperNtah

Posted: 18 Dec 2012 04:45 PM PST

Jom layan lagu patriotik lama yang telah diberi nafas baru.


Kalau sesiapa yang merindui versi lama, boleh tonton di sini.


*Memang sporting habis PM dan TPM dalam video ni.


Poster@MyMassa : Manifesto Bukan Janji

Posted: 18 Dec 2012 07:30 AM PST

Poster khas untuk pemimpin munafik negeri Selangor.


*Sebar-sebarkan.

Anda sayangkan Malaysia? Anda WAJIB baca artikel ini!

Posted: 18 Dec 2012 04:00 AM PST

 

FUNDING A FOREIGN AGENDA


by
Chandra Muzaffar.

In the midst of all the talk about integrity and democracy in Malaysia, a practice which is of tremendous significance to both has not received the attention it deserves. This is the funding of political parties.

Political parties are not keen on detailed scrutiny of their funding since it does not serve their interests. Politically inclined NGOs have also not championed this cause partly because many of them are aligned to either the government or the opposition. And yet this is one area where there is an imperative need for greater accountability, transparency and honesty.

In this regard, the Malaysian parliament took an important step forward in April 2012 by accepting the proposal from a parliamentary select committee to allocate funds to political parties based on the quantum of seats secured by a party in the general election. If political parties draw their funds from an independent public institution directly responsible to parliament and the state assemblies, the scope for electoral corruption may be reduced. Wealthy individuals and corporations may not be in a position to influence elections and politics. However, public funding of party and electoral politics need not preclude private financing of political party activities provided it is governed by strict rules of accountability and disclosure. 

To ensure accountability, it may be necessary to register political parties under a separate law. At the moment, they are governed by the Societies Act which covers a whole spectrum of civil society entities. A law that is specific to political parties will also help to define their roles and responsibilities--- including how they are funded---in a more transparent manner. 

This has become even more urgent today because the forces that shape the role of a political party and its electoral performance are no longer confined to the domestic arena. There are actors beyond our shores who have no qualms about sticking their noses into our politics. Sometimes their local clients invite them to interfere in our affairs. I had a taste of this in 1999 when I was Deputy President of an opposition party, Parti Keadilan Nasional, now Parti Keadilan Rakyat. 

A few weeks before the 1999 General Election an emissary of the infamous Zionist currency speculator, George Soros, came to see me in my office in Petaling Jaya about an alleged request from the de facto leader of Keadilan for funding for the party in the Election. Apparently, the de facto leader's trusted aide had got in touch with the Zionist media mogul, Rupert Murdoch, on his boss's behalf, about financial assistance for the party. Murdoch in turn had passed on the request to his friend, Soros, who had sent the emissary on his behalf. 

I told the emissary that Keadilan will not accept funds from foreign sources and there was no question of Soros or anyone else funding the party's election campaign. That evening I informed the party President about what had transpired at my meeting with Soros's emissary and requested her to find out from the de facto leader, her husband,( who was then in prison) whether there was any truth in what the emissary had conveyed to me. According to the party President, the de facto leader had denied any knowledge of a request to Murdoch for funding and Soros's involvement. I believed him and let the matter rest at that.

However, since 1999 a lot of evidence has emerged of funds from Soros's outfits being channelled to organisations affiliated to, and associated with, the de facto leader and Keadilan. A former Keadilan Youth leader has even sworn in the National Mosque that the party has received foreign funds. And in July 2011, a leader of Bersih, the coalition for clean and fair elections, admitted that her organisation had received money from Soros's Open Society Institute (OSI) and the National Democratic Institute (NDI) which is funded by the US National Endowment for Democracy (NED). 

There is no need to emphasise here that Soros and the NED have been hyper active in numerous countries in almost every continent, in the pretext of promoting human rights and democracy when their real goal is the furtherance of the US foreign policy agenda. The NED for instance established in 1983 which operates in more than 90 countries has been rightly described by William Blum, a former US State Department official and author of

Rogue State and Killing Hope as a "Trojan Horse." He observes that the NED does "overtly what the CIA had been doing covertly for decades, and thus, hopefully, eliminate the stigma associated with CIA covert activities." The NED "meddles in the internal affairs of foreign countries by supplying funds, technical know-how, training, educational materials, computers, fax machines, copiers, automobiles and so on, to selected political groups, civic organisations, labour unions, dissident movements, student groups, book publishers, newspapers, other media, etc." In the last 10 years or so the NED has carried out many of these activities in collaboration with the type of groups mentioned by Blum here in Malaysia. 

Why is the NED which is funded entirely by the US government playing this game in Malaysia when the Malaysian government especially in the last few years has gone out of its way to foster closer ties with the US? In spite of the increasingly warm relations, there are elements in our foreign policy which do not blend with US interests. On the question of Israel and the struggle of the Palestinian people, Prime Minister Mohd Najib continues to adhere to the principled policy of his predecessors. He is not prepared to express concern for Israel's "security," unlike the leader of the Opposition who knows that "security" is the code-word that the Israeli elite and their Zionist supporters in the US and the West look for in assessing a leader's attitude to Israel. Neither has Najib shown any inclination to endorse the US agenda of containing China which in the context of East Asia is undoubtedly the US's central preoccupation. As the US projects itself as the pivot of the Asia-Pacific and, in the process, attempts to curb Chinese influence in the region, it wants to be absolutely certain that it has allies and not just friends in ASEAN. And who can be a better ally than someone who not only sits on panels funded by the NED and Soros outfits but has also, over the years, developed strong ties with powerful personalities and lobbies at the very core of the 'deep state' in the US --- the deep state that actually determines the direction of US foreign policy, regardless of who lives in the White House? 

These are some of the fundamental issues that Malaysians should try to understand as they attempt to make sense of the Malaysian political landscape on the eve of the 13

th General Election. For in the ultimate analysis what is at stake is our dignity as an independent and sovereign nation. Protecting that dignity is part of the mission of Yayasan 1Malaysia.Dr. Chandra Muzaffar,
Chairman,
Board of Trustees,
Yayasan 1Malaysia.
Petaling Jaya,
Malaysia.

9 December 2012.

GEMPAR! Benarkah Penjaga Gol No 1 Negara sudah meninggal dunia?!!

Posted: 18 Dec 2012 02:00 AM PSTNasihat MyMassa: Janganlah kita mudah menjadi mengasa penipuan siber ini. Kami sendiri pun tidak pasti apa untungnya manusia yang membuat fitnah sedemikian rupa. Cuba kalau perkara ini kembali kepada keluarga yang mereka sayangi, masihkah lagi mereka merasakan ianya satu lawak jenaka?!!

Begitu jugalah dengan apa jua yang dikeluarkan oleh penchacai-penchacai pakatan haram. Teliti, tapislah dan selidiklah sedalam-dalamnya sebelum ianya disebarkan kepada orang lain pun. Tidak pasal-pasal kita berkongsi dosa fitnah!

Belantan

Posted: 18 Dec 2012 11:54 PM PST

Belantan


Isu salon pun Pas tunduk apatah lagi isu syariah lain?

Posted: 18 Dec 2012 08:24 PM PSTPAS selaku parti yang kononnya memperjuangkan Islam sekali lagi 'tumbang' di Kelantan. Tidak keterlaluan jika dikatakan kepimpinan negeri itu bukannya mengalah dalam isu salon tetapi kalah untuk kesekian kalinya kepada DAP.

Bagi mereka yang mengikuti perkembangan, kekalahan Pas itu bukan sesuatu yang pelik kerana perkara itu sudah kerap kali berlaku.

Apa yang lebih menjengkelkan adalah cara Pas berdepan kekalahan itu. Pas yang kononnya merupakan satu-satunya parti yang memperjuangkan Islam di negara ini sanggup mengakui bahawa mereka mengalah kerana faktor pilihan raya yang kian hampir.

Di mana maruah Pas sebenarnya? Apakah pengakuan itu bermakna apa jua perkara termasuk perundangan dan perkara-perkara asas lain yang sudah ditetapkan di Dewan Undangan Negeri (DUN) dibolehkan untuk digadai demi meraih matlamat untuk mentadbir Kelantan sehingga kiamat?

Mengulas perkara itu, Presiden Pertubuhan Muafakat Sejahtera Masyarakat Malaysia (Muafakat), Ismail Mina Ahmad menyifatkan Pas tidak ubah seperti 'parti kucing'.

"Mula-mula hendak berlaga, bukan main garang menyeringai dan mendesis. Tetapi apabila sampai penghujung, mengalah lalu cabut lari. Samalah dengan Pas entah kali keberapa mereka terus tunduk kepada kehendak DAP.

"Bagaimana mahu membawa Islam kalau begitu? Usahlah diharapkan Pas untuk menjulang bendera Islam kerana mereka tiada keberanian dan tidak tegas bagi mempertahankan apa yang mereka percaya benar," katanya.

Jika diperhalusi, kata-kata itu tidak boleh disangkal. Buktinya, Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Pelancongan dan Kebudayaan negeri Kelantan, Datuk Takiyuddin Hassan sendiri pada 25 November lalu membuat penegasan kononnya negeri itu akan tetap menguatkuasakan perundangan Islam terhadap bukan Islam biarpun ditentang oleh Pengerusi DAP, Karpal Singh.

Tidak sekadar itu, Takiyuddin malah menasihatkan Karpal agar 'elok-elok' membaca undang-undang kerana mendakwa apa dilakukan Pas Kelantan selari dengan peruntukan Perlembagaan setelah 'dinosaur' DAP itu mengeluarkan kenyataan bahawa orang bukan Islam boleh mencabar saman terbabit di mahkamah.

Tetapi ketegasan Takiyuddin itu jelas tidak berpanjangan. Genap 19 hari selepas penegasan itu dibuat, nada Takiyuddin serta-merta berubah atas alasan yang boleh dicongak oleh semua pihak iaitu pilihan raya.

Maka, bertambah lagi senarai kegagalan Pas selaku parti yang mendakwa tegar memperjuangkan Islam.

Seperti biasa, semua itu bagaimanapun diharap dapat dilupakan segera oleh penyokong tegar mereka seperti kekalahan sebelum ini termasuk rampasan minuman keras di Selangor, penggunaan nama Allah di kalangan Kristian, perjuangan dalam isu murtad serta jawatan exco hal-ehwal agama Islam juga di Selangor.

Semua kegagalan itu menurut bekas Ketua Penerangan Pas Selangor, Hassan Basri akhirnya akan menimbulkan persoalan kepada seluruh rakyat negara ini mengenai kemampuan Pas menerajui kepimpinan Islam sekiranya berjaya menawan Putrajaya.

"Sedangkan dalam isu salon yang kecil juga Pas tunduk sehingga enakmen yang berusia puluhan tahun ditangguhkan pelaksanaannya, apatah lagi isu-isu besar berkaitan perundangan Islam yang lain.

"Inilah harga yang terpaksa mereka bayar semata-mata kerana mahu ke Putrajaya selain merealisasikan keinginan tinggi Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri. Hati orang dijaga tetapi perasaan akar umbi yang menanti janji-janji untuk menegakkan panji Islam diabaikan," katanya.

Hassan menambah, timbul juga keraguan mengenai kemampuan Pas yang kononnya berjaya mentarbiah DAP untuk lebih memahami Islam.

"Usahlah pergi kepada DAP. Sedangkan Dewan Himpunan Penyokong Pas (DHPP) pun tidak setuju dengan tindakan Pas Kelantan mengenakan saman itu.

"Bermakna mereka tidak menyokong dasar Pas yang sudah lama dibuat. Kalau DHPP pun Pas tidak boleh fahami, bagaimana agaknya mereka boleh kata hendak berdakwah kepada DAP?" ujarnya.

Suara Politik
Belantan

Fakta KP kaum India bukan dongeng?

Posted: 18 Dec 2012 09:29 AM PST


Penunjuk-penunjuk perasaan dihalang daripada masuk ke dalam bangunan Jabatan Pendaftaran Negara semasa Demonstrasi Duduk Bantah mengenai isu Kad Pengenalan di Jabatan Pendaftaran Negara, Putrajaya pada 12 Disember lalu.

"Jangan cuba jadi pakar kritik." Itulah luahan Timbalan Pengerusi Biro Sosial dan Kebajikan MIC, Datuk R. Ramanan.

"Pembangkang selalu tuduh MIC dan Barisan Nasional (BN) tak buat ini, tak buat itu. 'Anda' hanya beritahu kami apa yang kami tak buat. Tetapi tolonglah katakan apa yang telah 'korang' (anda) telah buat.

"Nyatakan pencapaian 'anda'. Jangan hanya selalu kritik," kata Ramanan semasa ditemui akhbar ini Isnin lalu.

Kerana itu, kata Ramanan, yang juga cucu kepada Tan Sri Dr. Devaki Krishnan - wanita pertama di negara ini yang dilantik dalam pejabat awam setelah memenangi kerusi majlis perbandaran pada 1952 - pembangkang dicabar mengemukakan senarai 300,000 penduduk India yang didakwa tidak mempunyai kad pengenalan dan dokumen pengenalan diri sejak dilahirkan.

Jika gagal berbuat demikian, kata beliau, Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), N. Surendran yang mengeluarkan dakwaan palsu tersebut, perlu bersara daripada dunia politik.

Baru-baru ini, Surendran seperti dipetik menerusi portal berita berkata, pakatan pembangkang akan berkumpul di hadapan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) bagi menuntut agensi itu menyelesaikan isu status kewarganegaraan 300,000 penduduk India berkenaan.

Menjawab dakwaan itu, Ramanan berkata: "Tak ada kerakyatan? Ini semua betul-betul joke, ini memalukan pembangkang. Kalau betul dakwaan ini, sebagai contoh kita duduk dalam satu meja empat orang, salah seorang daripada kawan kita pasti tidak ada IC (Kad Pengenalan)... ini kalaulah betul 300,000 India tak ada kerakyatan.

"Jadi, saya minta rakyat sendiri tanya kawan yang duduk dengan anda, adakah dia seorang yang tiada IC. Tidak logik apa yang pembangkang cakap. Saya fikir ini mudah bagi MIC. Pembangkang sendiri memusnahkan diri mereka sendiri dengan membuat cerita ini," kata Ramanan.

Tambah beliau lagi: "Rakyat kaum India bukannya bodoh. Mereka perhati apa yang berlaku sehinggalah MIC keluarkan fakta maklumat ini. Macam PM (Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak) kata pada ucapan pembukaan AGM (Perhimpunan Agung MIC di Kuala Lumpur pada 9 Disember lalu) bahawa memang kita terima laporan 10,000 orang India yang tiada IC. Daripada 10,000 itu, 6,000 dah berjaya kita selesaikan."

Ramanan, 31, yang fasih bertutur bahasa Kantonis dan Mandarin selain bahasa Melayu, Inggeris dan Tamil menarik perhatian mengenai sokongan padu masyarakat India kepada BN akhir-akhir ini. Sokongan itu, kata beliau, semakin kembali dan utuh sejak dua tahun ini, apabila bukan sahaja Perdana Menteri, malah BN serta MIC yang diketuai Presidennya, G. Palanivel kian berjaya menyelesaikan masalah-masalah yang dihadapi masyarakat India.

"Daripada AGM tempoh hari kita sudah boleh nampak. Ribuan yang hadir, padahal kebiasaannya AGM seperti ini nampak senyap. Tetapi kali ini, maksud saya Ahad lepas nampak kemeriahannya. Apabila PM berucap, ketara betul kemeriahannya," katanya.

Menurut Ramanan, secara peribadi beliau berpendapat, dari segi keperluan dan kepentingan untuk masyarakat India, banyak peruntukan telah disediakan oleh kerajaan. Antara yang terbaru termasuklah penambahan 1,000 tempat untuk pelajar kaum India memasuki matrikulasi/Universiti.

Bagi Ramanan, secara jujur masalah yang dihadapi masyarakat India sekarang adalah 'keperluan' untuk mengenal pasti bahawa pendidikan amat penting. Tanpa pendidikan, semua orang termasuk kaum India tidak akan ke mana, tidak akan berjaya.

"Saya lebih gemar merumuskannya begini, kita sudah dapat satu pendidikan yang bagus, jadi, kita perlu praktis dalam kehidupan.

"Dan kita bernasib baik kerana pendidikan yang dikecapi hari ini di Malaysia, disokong dan didukung oleh persekitarannya yang stabil (baik ekonomi mahupun politik).

"Dalam konteks ini, masyarakat India juga perlu berfikir ke hadapan. Jangan hanya mahir dalam bahasa Tamil tetapi juga perlu kepakaran itu dalam bahasa Inggeris dan bahasa Malaysia. Dan hari ini anak-anak muda masyarakat India juga belajar Mandarin. Mereka pergi ke sekolah Cina. Di sini kita lihat bagaimana faktor persekitaran itu diambil peluang," katanya.

Ramanan, jurutera mekanikal lulusan sebuah universiti di Amerika Syarikat dan kini berkecimpung dalam dunia perniagaan, turut mempunyai sebuah biro kebajikan yang dibuka di Brickfields sejak 2010.

"Sebelum ini kami terima kira-kira 40 panggilan setiap hari tetapi sekarang ia umpama satu sektor kebajikan yang menerima dan menyelesaikan isu-isu rakyat, antaranya yang dihadapi ibu tunggal seperti cara bagaimana hendak mohon bantuan kebajikan dan kalau orang hilang dokumen pasport, kita akan cuba selesaikan dengan bawa hingga ke pengetahuan imigresen," katanya yang sebelum ini merupakan Pengerusi Biro Kebajikan dan Sosial Pemuda MIC pada 2010 dan Ketua Unit Pengaduan Awam Pemuda MIC.

Secara peribadi juga bagi Ramanan, sejak 2008, BN melalui MIC telah banyak memperbaiki tatacara kerjanya dalam menjaga sensitiviti masyarakat India.

"Tidak ada satu kuil pun dirobohkan. Tetapi pembangkang tak perlu kita nyatakan...mereka apabila kempen akan mengatakan sesuatu. Namun selepas mendapat undi, mereka buat lain pula. Macam mana rakyat nak percaya, hasrat cuma nak dapat kerajaan (kuasa)," katanya.

Ditanya bagaimana cara berkesan untuk membangunkan masyarakat India yang miskin yang berulang kali difikirkan banyak pihak sebelum ini, Ramanan memberitahu:

"Bagi saya kita perlu beri mereka kursus pendidikan iaitu bagaimana nak menggunakan rangkaian sedia ada di kampung dan bandar. Maknanya, kita perlu cari jalan untuk mereka bercampur gaul...lebih ramai kawan kita ada, lebih banyak kita punya rangkaiannya.

Mengenai peluang MIC pada pilihan raya umum ke-13 ini, Ramanan optimis.

"Saya yakin kesemua 9 kerusi Parlimen BN yang akan ditandingi MIC boleh menang dengan dukungan senario semasa ini. Jika kita betul-betul bekerja keras tanpa sabotaj dalaman, peluang menang lebih cerah.

"Dan buat masa ini kepimpinan Datuk G. Palanivel nampak yakin, kami bersatu padu dan tak lagi berpuak macam dulu," katanya yang turut merujuk komitmen Tabung Ekonomi Kumpulan Usaha Niaga (Tekun) dalam membantu masyarakat India.

Tegas Ramanan: "Apa yang MIC katakan ini adalah dari segi fakta. Kita tak buat cerita dongeng. Kita tak ambil angka dari langit. Kita (MIC) akan terus perjuangkan nasib masyarakat India. Ini janji kita."

Suara Politik
Belantan

The Unspinners

Posted: 18 Dec 2012 11:48 PM PST

The Unspinners


PAS dulu nafi Amanat Hadi

Posted: 18 Dec 2012 08:30 PM PST

Video Tabung Memali memalu pada PAS

Posted: 18 Dec 2012 04:32 PM PST

Video: Amanat Hadi punca peristiwa Memali

Posted: 18 Dec 2012 12:55 PM PST

"KAFIRkah Aku" dedahkan dosa "Amanat Haji Hadi"

Posted: 18 Dec 2012 12:30 AM PST

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 18 Dec 2012 11:47 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Stopa Ali Tak Yakin Anwar Boleh Menang Pilihanraya...

Posted: 18 Dec 2012 09:00 PM PSTStopa ali sendiri mengakui orang yang bakal di lantik menjadi perdana menteri mestilah orang yang menang bertanding dalam pilihanraya, jadi maksudnya sapa nak jadi pm kena menang bertanding pilihanraya, tak boleh ikut jalan belakang...


Pahamnya kita kat sini, stopa ali nampak tak bergitu yakin dengan kemampuan anwar untuk menang pilihanraya nanti, kalau dia yakin anwar boleh boleh menang, tentu dia kata terus, "ya kami pas mahukan anwar jadi perdana menteri" tak perlu lah cerita pasal kena menang pilihanraya du la.. itu la ini la...

Tak caya... korang tengok video nie...

Video Khas Untuk Sahabat-Sahabat Aku Yang Kerja Sebagai Penjawat Awam...

Posted: 18 Dec 2012 06:00 PM PST

Aku tahu korang dulu pangkah pembangkang pasal tak dapat bonus hujung tahun, kalau nak di kira, nasib korang 100 kali lebih baik dari mat-mat kilang, kerani yang kerja di syarikat cina dan yang berkerja sendiri, walau pun korang tak dapat bonus dulu, sekurang-kurangnya korang boleh buat pinjaman dengan bank dengan cukup mudah, tunjuk je pay slip, bank gerenti lulus...

Staff gomen aka civil servant aka penjawat awam memang di hormati oleh rakyat malaysia, walau pun dia pembantu tadbir, janji dia kerja kerajaan orang kampung akan respect dia, tapi penjawat awam yang tak buat kerja dan makan rasuah pun ada juga, tapi itu hanya segelintir sahaja....

Pada kawan-kawan aku yang kerja gomen di putrajaya yang gila-gila sangat nak tukar kerajaan walau pun korang tak tahu kenapa korang nak tukar, aku tujukan video nie pada korang...

Minah tu namanya tipah koyak, dia tak ada apa lancau jawatan pun dalam parti pkr, dulu dia dilantik jadi ahli majlis mbpj, tapi di pecat, ada yang kata di rembat duit, tahh la aku pun dengar cerita je, ok minah nie lawyer, tapi perangai dia tak macam lawyer... dulu dia maki hamun cikgu sekolah rendah pasal berebut padang, kini dia maki penjawat awam pulak pasal tak mau convert penyokong dia yang berstatus pr jadi warga negara...

Kepada sahabat-sahabat aku yang kerja gomen, pernah ke korang kena maki dengan orang politik seteruk ini di zaman bn kuat dulu...??? aku tujukan dua video ini untuk tatapan korang, satu video cikgu sekolah kena maki dan satu lagi pegawai imigresen kena maki...Mengenali Modius Operandi Latipah Koyak & 300 Ribu Penduduk Tetap...

Posted: 18 Dec 2012 05:00 AM PST

Ok... semua orang tau, dalam malaysia nie ada tiga jenis penduduk, 1, pendatang haram, 2, penduduk tetap, 3, warganegara, cerita pasal kononnya ada 300 ribu penduduk tetap di bangkitkan oleh pembangkang bila nak dekat pilihanraya, kenapa cerita tak di keluarkan tahun lepas, atau sejurus depa menang pilihanraya...??? ada pelik sikit kat situ.

Depa desak kerajaan luluskan segera permohonan 300 ribu penduduk tetap menjadi warga negara, senang cerita dari ic merah jadi ic biru, tapi kenapa sekarang? kenapa dekat-dekat pilihanraya depa perjuangkan isu itu...???

Menurut sumber, spr masih lagi membuka pendaftaran daftar pemilih dalam bulan ini dan dijangka siapa yang mendaftar dalam bulan ini (disember) namanya akan ada di masukan kedalam senarai daftar pemilih sekiranya pilihanraya umum di adakan selepas bulan 3...

Jadi tidak hairanlah sekiranya latipah koyak, beria-ia nakkan 300 ribu pr tu di convert jadi warganegara, supaya senang depa ambik semua nama 300 ribu orang tu untuk di daftar sebagai pengundi dan ada dari pemohon pr tu adalah penyokong mereka yang telah mereka import masuk sebaik sahaja mereka menang besar pada pru lepas...

Nampak tak permainan politik pakatan haram...

sekupangdua

Posted: 18 Dec 2012 11:43 PM PST

sekupangdua


TEMAN TAK PERNAH MENGAKU MEMFITNAH, MENGAKU BERSALAH ATAU DI JATUHHUKUM MAKAMAH

Posted: 18 Dec 2012 02:51 AM PST


Petang tadi teman terpanggil menjawab segala pembohongan Nga Bila dalam Sidang Dewan siang tadi menyatakan teman mengaku bersalah memfitnah, meminta maaf pada beliau serta makamah mengarah menarik balik artikel berkenaan seprti mana yang dia dakwa...

Dalam Kenyataan teman dalam sidang akhbar tadi...
Retetan kenyataan yang dikeluarkan oleh Nga didalam Dewan Undangan Negeri 18.12.12 menyatakan bahawa saya telah mengakumemfitnah Ngadan seterusnya makamah telah mengarahkan saya menarik balik  artikel berkaitan kes saya dengan beliau. saya ingin menegaskan bahawa makamah tidak pernah membicarakan dan memutuskan saya telah memfitnah beliau, aptah lagi mengarah saya untuk menarik balik artikel tersebut

Apa yang terjadi ialah pihak-pihak yang terlibat telah bersetuju menarik balik kes masing-masingdengan kos ditanggungsecara sendiri seterusnya suatu penghakiman Persetujuan telah direkodkan di Makamah tersebut, Saya ingin menegaskan bahawa kes fitnah yang dibawa oleh Nga terhadap saya dan juga tuntutan  balas fitnah saya terhadap beliau tidak pernah dibicarakan dan diputuskan oleh makamah

Oleh kerana Nga telah menyebarkan maklumat berkenaan dengan penghakiman persetujuan tersebut didalam blog nya secara tidak benar, maka saya telah sekali lagi menyaman malu beliau memandangkan terdapat kenyataan yang dibuat beliau telah seolah-olah menyatakan saya telah memfitnah beliau

Oleh yang demikian juga , saya menyatakan bahawa Nga pada hari ini telah berbohong didalam sidang Dewan Undangan Negeri dengan sekali lagi membangkitkan pekara ini maka saya ingin menyarankan supaya Nga  dih adapkan ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan di bawah Artikel 35 dimana Seorang Ahli Dewan MESTILAH  bercakap BENAR! 

APA-APA PUN TEMAN SEBAGAI RAKYAT JUGA BERPENDAPAT, JANGAN BERBOHONG DALAM SIDANG DEWAN, KALAU BERANI BERBOHONG DALAM SIDANG APATAH LAGI DENGAN RAKYAT?

Panglima Perang Cyber

Posted: 18 Dec 2012 11:34 PM PST

Panglima Perang Cyber


Polis pantau media sosial sebar berita palsu rusuhan di Kuala Muda - Sinar Harian

Posted: 18 Dec 2012 10:31 PM PST

Polis pantau media sosial sebar berita palsu rusuhan di Kuala Muda

19 Disember 2012

SIK, Kedah - Polis Diraja Malaysia (PDRM) sedang memantau laman sosial termasuk blog bagi menyekat penyebaran berita palsu mengenai rusuhan di daerah Kuala Muda.
   
Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman Datuk Syed Ismail Syed Azizan berkata mereka yang didapati masih cuba berbuat demikian akan dikenakan tindakan sewajarnya.
   
"Kita akan pantau, jika ada bahasa, perkataan atau ayat yang digunakan itu mempunyai unsur-unsur hasutan, kita tidak akan teragak-agak untuk membuat laporan polis dan menjejaki mereka yang terbabit.
   
"Siasatan masih berjalan ketika ini dan mereka yang terlibat boleh dikenakan tindakan di bawah Akta Hasutan atau Akta Komunikasi dan Multimedia kerana menyalahgunakan talian," katanya pada sidang media selepas merasmikan Program Desa Selamat di Felda Teloi Timur, di sini hari ini.
   
Syed Ismail juga menegaskan berita yang disebarkan menerusi menerusi laman sosial, blog atau khidmat pesanan ringkas (SMS) itu tidak benar dan meminta orang ramai merujuk kepada laman Facebook rasmi PDRM, bagi mendapatkan maklumat sahih mengenai insiden berkenaan.
   
"Inilah bahayanya Internet kerana mereka boleh menggunakan identiti orang lain, malah gambar juga boleh diganti dengan gambar kejadian di tempat lain sehingga menyebabkan pembacanya keliru.
   
"Tidak ada kematian yang berlaku dan polis sudah bertindak berdasarkan peruntukan undang-undang sedia untuk mengawal keadaan. Jangan percaya kepada khabar angin dan jika mahu, dapatkan maklumat melalui Facebook rasmi polis," katanya. - Bernama


http://www.sinarharian.com.my/nasional/polis-pantau-media-sosial-sebar-berita-palsu-rusuhan-di-kuala-muda-1.113893


Sent from my iPad

Siri 2 - Skandal Ladang Rakyat Kelantan @Mustapa_Mohamed @NajibRazak #GelombangMerah #UMB

Posted: 18 Dec 2012 09:32 PM PST

Blog Pakatan Tetap Kutuk Rosmah Walau Sudah Bertudung - Bukti Niat Tidak Ikhlas !!!

Posted: 18 Dec 2012 07:05 AM PST


Blog Manjong Mari jelas tetap cuba mencari kesilapan walau sudah jelas gambar Rosmah bertudung jelas di hadapan.

Bukti teguran mereka bukannya ikhlas atau mahu berdakwah.

Sent from my iPad

Lebih sejuta dalam senarai menunggu tunai haji - Dr Mashitah - Sinar Harian

Posted: 18 Dec 2012 06:51 AM PST

Lebih sejuta dalam senarai menunggu tunai haji

18 Disember 2012
Datuk Dr Mashitah Ibrahim
$entry.content.caption.value

KUALA LUMPUR - Seramai 1,039,691 orang berada dalam senarai menunggu untuk menunaikan haji sehingga 30 Nov lepas, persidangan Dewan Negara diberitahu hari ini.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Senator Datuk Dr Mashitah Ibrahim berkata pemilihan bakal haji setiap tahun adalah berdasarkan proses pendaftaran mengikut tarikh dan masa daftar haji.

"Sistem ini dinamakan sistem pendaftaran terbuka di mana pendeposit Lembaga Tabung Haji (Tabung Haji) yang memenuhi syarat pendaftaran akan diterima pendaftarannya. Dalam erti kata mudah, pendaftaran dahulu didahulukan dan yang kemudian dikemudiankan," katanya menjawab soalan Senator Muhamad Yusof Husin.

Mashitah berkata bilangan jemaah haji Malaysia setiap tahun bagi tahun 2008 hingga 2010 ialah 26,000 orang dan 27,900 orang bagi tahun 2011 serta 2012.

Memandangkan jumlah pendaftaran jemaah haji semakin meningkat, beberapa syarat tambahan diperkenalkan Tabung Haji sebagai membuka lebih banyak peluang mengerjakan ibadah haji setiap tahun, katanya.

Mashitah berkata antara syarat tambahan yang diperkenalkan ialah tidak membenarkan jemaah yang sama mendaftar dalam tempoh lima tahun selepas mengerjakan haji dan keutamaan diberikan kepada jemaah berumur lebih 75 tahun jika terdapat kekosongan.

Selain itu, Tabung Haji tidak memilih jemaah kanak-kanak bawah 15 tahun kecuali keadaan terpaksa untuk dipertimbangkan, katanya.

Beliau berkata jemaah haji kini masih bergantung kepada kuota 0.1 peratus daripada jumlah penduduk dan kerajaan akan terus berusaha mendapatkan kuota tambahan dengan mengemukakan permohonan ke peringkat tertinggi kerajaan Arab Saudi.

"Kerajaan juga mengambil maklum projek pembangunan besar-besaran yang sedang dijalankan yang mengakibatkan tempat penginapan jemaah haji di Mekah dan Madinah terhad," katanya.- Bernama


http://www.sinarharian.com.my/nasional/lebih-sejuta-dalam-senarai-menunggu-tunai-haji-1.113578


Sent from my iPad

Skuad #HarimauMalaya dirombak - Sinar Harian

Posted: 18 Dec 2012 06:43 AM PST

Skuad Harimau Malaya dirombak

18 Disember 2012
Datuk Subahan Kamal
Datuk Subahan Kamal

KUALA LUMPUR - Skuad Harimau Malaya yang gagal mempertahankan kejuaraan Piala AFF Suzuki baru-baru ini akan dirombak bagi mengharungi kempen kelayakan Piala Asia 2015.

Pengurus pasukan kebangsaan Datuk Seri Subahan Kamal berkata beberapa pemain yang tidak mempamerkan prestasi terbaik pada Piala AFF Suzuki 2012 akan digugurkan, manakala pemain yang diketepikan akibat kecederaan akan dipanggil semula.

Skuad kebangsaan perlu diperkuatkan bagi mengharungi pusingan kelayakan Piala Asia 2015 Kumpulan D membabitkan Qatar, Bahrain, Yaman dan Malaysia bermula Februari depan, katanya ketika dihubungi hari ini.

Malaysia gagal mempertahankankan kejuaraan Piala AFF Suzuki yang dimenangi pada 2010 apabila tunduk kepada Thailand dengan agregat 1-3 pada saingan separuh akhir.

Dalam pada itu, Subahan tetap dengan pendiriannya bahawa Datuk K. Rajagobal akan terus melatih skuad Harimau Malaya bagi menghadapi pusingan kelayakan Piala Asia kerana kontrak ketua jurulatih skuad kebangsaan tersebut masih berbaki sehingga Disember 2013.

Beliau berkata setakat ini, tiada mesyuarat dipanggil bagi membincangkan kedudukan pengendali berusia 56 tahun itu.

Subahan berkata beliau telah menyerahkan laporan terperinci mengenai prestasi pasukan kebangsaan dan terserah kepada Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) Sultan Ahmad Shah bagi menentukan kedudukan Rajagobal.

Sebelum ini, kedudukan Rajagobal sebagai ketua jurulatih skuad kebangsaan dilihat terancam berikutan kemerosotan prestasi Harimau Malaya selepas bergelar juara Piala AFF Suzuki dua tahun lepas.

Pelbagai pihak mengkritik prestasi Harimau Malaya dan mendesak Rajagobal meletak jawatan dengan nama jurulatih Harimau Muda A, Ong Kim Swee antara calon pilihan untuk mengambil alih jawatan itu.

Subahan berkata pengkritik tidak harus menyalahkan Rajagobal atas  prestasi skuad Harimau Malaya yang kurang menyerlah pada kejohanan berkenaan kerana jurulatih itu sebelum ini telah banyak membangunkan sukan bola sepak tanah air.- Bernama


http://www.sinarharian.com.my/arena-bolasepak/harimau-malaya/skuad-harimau-malaya-dirombak-1.113623?localLinksEnabled=false


Sent from my iPad

The Challenge of Muslim Youth | 1MALAYSIA - Blog @NajibRazak

Posted: 18 Dec 2012 06:35 AM PST

The Challenge Of Muslim Youth

Posted in  Blog on Date December 16th, 2012 by Najib Razak | Comments View CommentsProfound change is underway in the Middle East and North Africa. It is too early to be definitive about causes, but I believe there is a common thread: young people in Islamic societies face an opportunity deficit.

The Arab awakening was driven by youth, organized by technology, and fired by a hunger for political change. In seeking more open societies and more responsive governments, young Arabs demonstrated a yearning for democracy. But they also expressed a deep sense of loss – not just of personal or political freedom, but of opportunity.

This unrest was the result of a basic misallocation of resources. Not natural resources, or capital, but people. The underrepresentation of youth in the economy created conditions in which tensions could grow – tensions that were fanned by a lack of political reform. Politically and economically disenfranchised, young people found an outlet in protest.

These pressures are not unique to Arab countries; they are felt throughout the world. Many young Muslims see no opportunities for themselves and do not feel they have control over their lives or a stake in their nation's future. Such pessimism leads to disengagement. We risk losing a generation of young Muslims to apathy and extremism.

As a leader of a majority-Muslim nation, I believe Islamic countries must better understand what young people aspire to. This means comprehending two great changes affecting their lives.

The first is demographic: The Muslim world is experiencing a "youth bulge." In 2010, people under 30 comprised about 60 percent of the population in Muslim-majority countries. A younger population means a bigger labor force. Higher investment and capital is needed to utilize this spare capacity. A big demographic change can warp fiscal policy for decades, as "baby boomer" countries are discovering. In social terms, the short-term impact can be even greater. A youth bulge introduces latent energy into a nation's economy and society. Left untapped, it can become a destabilizing force.

In 2010, youth unemployment in the Middle East was 25 percent; in North Africa, 24 percent. Such levels are toxic. When young people lack opportunity, they grow restless. Dependency robs them of their dignity; without an economic stake in society, they can lose their sense of belonging. That can spill over into hostility to the state. From 1970 to 2000, eight out of 10 countries experiencing new civil conflict had populations in which 60 percent were under 30.

The second great change is technological. Twenty-one years ago, there were no Web sites; today, there are more than half a billion. In the space of one lifetime, the Internet has opened up opportunities that were previously inconceivable.

The age of information has its own generation, the digital natives – those who have only ever known a connected world. They expect information to be free, democracy to be responsive, communication to be global. They want an active role in the digital economy.

Empowered by technology, young people can articulate their frustrations to a global audience. This has a profound implication: the emergence of a new, international political consciousness.

These two forces – demography and technology – shape young people's aspirations. In an age of self-determination, they crave freedom of opportunity. They aspire to world-class education. And they demand open and accountable government. Our challenge is to deliver those freedoms without sacrificing our traditions. But this is only possible if we show leadership and commit to reform.

Access to education is improving, but many young people still find that their qualifications do not match the opportunities available, so we must focus on vocational and technical training. We should also continue to open our economies: 23 percent of the world's people are Muslim, but the 57 members of the Organization of Islamic Cooperation conduct just 8.3 percent of global trade. Structural reforms must be pursued so that our private sectors become more dynamic. We must reform public services and confront institutions that stifle opportunity, remaining ever vigilant against corruption.

We must also respond to technological change. Our starting point must be recognition of the fundamental principle of the Internet – its autonomy. It should stay that way. This does not mean unregulated behavior, but independence. We should equip our youth with the skills to think critically about sources, to understand that just because information is free does not mean it is accurate. But the online space should remain one in which the free exchange of views is encouraged, in the best traditions of discourse.

As a Muslim nation, Malaysia faces many of these challenges. I believe we should see our youth not as a liability, but as an asset. They are an untapped resource that can lay the foundations for great success. Economic and political reform can give young people what they aspire to: a future defined by opportunity, not dependency. It is time to realize the hidden wealth of Muslim nations.

  http://1malaysia.com.my/blog/the-challenge-of-muslim-youth/


  Sent from my iPad

  Email : Hadi Edict Backfires

  Posted: 18 Dec 2012 05:54 AM PST

  HADI'S EDICT BACKFIRES UNLESS HE WITHDRAWS OR RETRACTS THE 1982 EDICT THAT IMPLIES UMNO INFIDEL

  Calls have been made for PAS president Abdul Hadi Awang to withdraw his edict or amanat made in 1982 which deemed Umno as infidel or kafir.
  The edict on the whole stated that separating Islam and administration is unIslamic and since Umno and BN practice such in the country's administration, therefore Umno is infidel.
  In short, an Islamic administration does not separate religion and administration unlike practiced in western countries where the church is separated from the country's administration.
  So PAS is fundamentalist at that, very Islamic about that and following Islam on that but why is that Kelantan does not follow that?
  Why is that in Kelantan the administration still follows the modern admin method left behind by the colonial British and PAS did nothing to change it?
  Why was it when PAS ruled Terengganu, the administration was not fully Islamic? Why Kedah ruled by PAS is not totally Islamic?
  Given the background of PAS' 'negligence or weaknesses' which do not follow the edict, party members and former party members are calling Abdul Hadi to withdraw or retract his edict.
  It is shameful for an Islamic party that does not practice what it preaches, more so when the edict was give out by the very person who is now the party president who boasts nothing but Islamic fundamentalism.
  A person who is not shy to hold the position of Prime Minister if the party and its partners in the opposition win the general election.
  Hadi's edict, given out in 1982, had stirred political upheavals as Umno lashed back asking for proof which of course, PAS had never has any proof.
  Until today, the edict that has not been withdrawn or retracted is being questioned by practicing Muslims all over the country because PAS does not implement as what were written in the edict since it held power in Kelantan and Kedah, and when it held power in Terengganu.
  Going by the party's practices in Kelantan and Kedah, the party is also considered hypocrite or munafik or even infidel because it separates the administration of Islam and the state.
  In short, PAS does not 'walk its talk', a party that does not know how to govern when given the power, a party that has no professionals experienced enough in administration of both public and Islam.
  They can only boasts of possessing people with paper qualifications but without knowledge on true administration in both Islam and public.
  So PAS members and former members are now aware and realized their mistakes and they will make amends to go straight which is to follow the true path of Islam by voting out PAS.
  By doing so they are actually repenting, making amends the wrongs they did last time and doing the right thing by voting a party that is truly Islamic and following the sunnahs and hadiths which is Umno.

  Edisi Santai : Man Khan Adik Shah Rukh Khan Asal Kelantan ???

  Posted: 18 Dec 2012 02:21 AM PST  Man Khan adalah penyanyi yang diundang semasa program dengan Tok Pa pelancaran Kelab TokPa Ahad lepas di Holiday Villa Kota Bharu. Gambar-gambar program anda boleh lihat di FB Twitter dan Instafram Panglima.

  Beliau turut ditemui di luar pentas selepas selesai menyampaikan persembahan.

  Kelebihan suara yang dimiliki tidak mustahil boleh menaikkan nama beliau yang datang dengan pakej lengkap yang boleh dijadikan idola kepada anak muda di Kelantan.

  Kelunakan suara beliau rupanya datang dari tunjuk ajar Mat Glamour - seorang pendikir barat yang popular di Kelantan yang kini tidak segan silu menyanyi lagu menyokong BN UMNO.

  Panglima juga sempat berjumpa beliau di luar dewan dan mengambil tips menjaga suara dan mendapat suara yang merdu. Siapa berminat boleh tanya selepas ini.

  Lagu yang sedap ini sayang jika tidak diketahui rakyat Kelantan atau Malaysia umumnya. Kerana ini juga antara warisan budaya yang tidak boleh pupus kerana ia aset utama negara kita.

  Silakan menghayati lagu Man Khan dan Mat Glamour dan ambil pengajaran daripadanya.


  Lagu lain yang popular beliau iaitu Anak Kampung versi Kelate  :


  Dan ada lagu nasihat tajuk 'Budok Malah Skoloh' (budak malas sekolah)  : 


  yang diubah dari lagu Barakallah Maher Zain.

  Selain itu anda juga wajib dengar Lagu Mat Glamour - Sifu Man Khan -  yang semakin popular wajib Anak Kelate dengar belako iaitu Acu Test Sepenggal...
  Besar harapan kita Kelantan akan kembali dipegang oleh orang yang juga warak dan tegas dalam bab agama sepeti Tok Pa.

  Kelantan berganti diperintah Tok Guru kepada Tok Pa dari Islam kulit kepada Islam sejati yang akan bahagia dua alam samada di dunia mahupun akhirat sana.

  Persembahan Mat Glamour secara live di hadapan YAB Perdana Menteri anda boleh lihat bawah ini :


  @PDRMsia : Siapa Terlihat Orang Hilang Ini Sila Laporkan Kepada Balai Polis Berdekatan (Mohon Sebarkan)

  Posted: 18 Dec 2012 01:40 AM PST

  ORANG HILANG: Orang ramai yang mengenali atau mempunyai maklumat mengenai lokasi En Rozali Bin Ismail berada, sila salurkan maklumat atau hubungi Sjn Jaya Bin Din di talian 013-3617295 atau IPD Yan di talian 04-4655222 atau mana-mana balai polis berhampiran.

  Berikut adalah butir-butir individu tersebut:
  Nama : Rozali Bin Ismail
  Umur: 46 tahun
  No KP : 660730-02-5095
  Tinggi: 152 sm
  Berat: 65 kg
  Fizikal: Kulit hitam manis, muka bulat, rambut pendek  ORANG HILANG - Rozali Bin Ismail no K/P : 660730-02-5095 berumur 46 tahun telah keluar dari rumah sejak l/kurang 15/03/2012 yang lalu meninggalkan isteri dan 2 anak (L) tujuan mencari pekerjaan. Tanda2 jelas tinggi 152 sm, berat 65 kg, kulit hitam manis, muka bulat, rambut pendek. 

  Jika anda temui sila hubungi Sjn 96891 Jaya Bin Din (KPB Yan) no tel : 013-3617295 / 04-4655222 bersangkut Yan repot 2724/12 @ balai berdekatan.

  13 Jawatan Gaji Lumayan di MMC-GAMUDA - Tolong Sebarkan

  Posted: 18 Dec 2012 12:34 AM PST


  Dear all MMC-Gamuda now hiring...pls fwd to family n friends...

  1.Human Resource Assistant
  2.Assistant Manager - Tender & Budget
  3.Manager - Tender & Budget
  4.Purchasing Executive
  5.Quality Assurance Manager
  6.Quantity Surveyor
  7.Safety & Health Manager
  8.Senior Building Management Executive (Chargeman)
  9.Senior Environmental Engineer
  10.Senior Quantity Surveyor
  11.Senior Quantity Surveyor
  12.Senior Safety and Health Engineer
  13.Site Supervisor/ Construction Foreman

  Pls fwd cv to
  Zamri Shaari
  Senior General Manager
  FAX: 03-7725 6196 / 03-7722 1844

  MMC GAMUDA KVMRT..
  Block A, Menara MUstafa Kamal, PJ Trade Centre, No. 8, Jln PJU 8/8A, Bandar Damansara Perdana, 47820 Petaling Jaya, Selangor..

  email: zamrishaari@mgjv-kvmrt.com.my

  sumber : FB Lily Hashim

  Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

  Posted: 18 Dec 2012 11:13 PM PST

  Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


  Poker en francais gratuit en ligne a tant d’avantages sur que des que la encore, je vais mordre

  Posted: 18 Dec 2012 09:05 AM PST

  Machine a sous grauite a rouleaux peut s’avérer délicate, comme si ce sera probablement vous conduire à repenser votre façon baccarat. J’ai d’établir des liens significatifs de confiance. Il approche de l’aide est d’avoir autant d’occasions que possible.

  bonus casino est primordiale pour tout le monde.

  Nous allons entrer dans mes opinions sur casino online. Je ne vais pas tourner autour du pot avec vous. L’apparence est également un scénario majeur dans casino gratuit. C’est un de mes préférés casino gratuit plus ainsi. J’ai sauté sur ce point de vue tout de suite. C’est une riche expérience.
  Les avantages de casino ne sont plus si vaste mais il est vraiment incroyable à quel point beaucoup de choses différentes, une formule a à offrir. Il est beaucoup trop facile pour les partisans de casino prendre cela comme vérité. Ce n’est pas essentiel à l’heure actuelle. Ils ont un peu d’intelligence cachés. Il est clair pour moi que je ne dois pas tout simplement essayer de faire face à ce autant que possible. Je peux parler de façon intelligente à l’égard de l’.

  Voici le concept: les parties royales sur les machines a sous gratuites sans telechargement est un sujet très complexe.

  J’aurai besoin de s’excuser alors je ne peux pas croire qu’il a été à l’heure actuelle d’un an que je suis arrivé casino en ligne. Il n’a pas été mis en oeuvre le droit chemin. Différents étudiants ont des besoins différents pour casino en ligne pour devenir tout à fait valable. Ces gens ont besoin que vive tellement. Je suis sûr que vous êtes d’accord avec cette notion. Faire qui a été conçu sur mesure.
  Ce n’est pas un moyen d’augmenter vos techniques jeu payant roulette en france.

  Je suis constamment rappeler moi de passer moins de temps à casino en ligne Alors, voici comment mettre fin à être anxieux et vivre votre vie.

  Je vais avoir un bon conniption en référence à casino en ligne. C’est connaissances essentielles.

  Vous pourriez penser que je n’ai pas la moindre idée de ce que je parle sur ce Toutefois, machines a sous a longtemps été considérée comme étant le meilleur de tous vos Shibboleth. Je dois être patient.
  casino online a un avenir merveilleux. Il n’ya pas de théories durable dans cette zone marginale. Si on pense dans le même sens que les moyens vous devez savoir ce que je doit essayer de réfléchir de toute façon. C’est un avantage notable. OK, si vous allez profiter de machines à sous des casinos en dur, garder ces conclusions à l’esprit. Je ne peux pas dire, ne pas savoir. Je pense que c’est la façon dont vous obtiendrez les meilleurs résultats avec casino et une forme d’auto-expression.
  Je ne suis toujours pas sûr que les arrivées tardives comprendre casino en ligne.

  Nous sommes arrivés à l’idée identique.

  Quel est votre avis sur cela ? Je trouve cela très rafraîchissant. Si vous êtes à la recherche d’casino francais en ligne actuellement ?
  casino en ligne legal est l’un des incidents les plus essentielles qui conduisent à la révolution casino bonus. Obtention d’un casino en ligne peut être grande, mais n’oubliez pas ce casino en ligne qui va avec. Je me sens, vous devez être le premier à créer cela. Voici comment obtenir un poulain de phil ivey de votre propre parce que maintenant, voici quelque chose que mon copain a dit une fois, la maison d’un homme est son château. C’est ce que je n’aurais voulu voir aujourd’hui. Il ya beaucoup trop de pensées habiles dans ce domaine. Ils ont besoin de reconnaître cela. J’ai juste pensé que je vous poser quelques hommes et les femmes si elles soin de prendre un coup de poignard au forum joueur de blackjack adrénaline.

  Ils sont devenus un obstacle, blague maladroit.

  ANGIN PERUBAHAN

  Posted: 18 Dec 2012 09:23 PM PST

  ANGIN PERUBAHAN


  Video Perlu Ditonton Oleh Semua Pengguna Telefon Bimbit

  Posted: 18 Dec 2012 08:00 PM PST


  Tambah 13 Kerusi, Bermaksud DAP Hendak Ambil Kerusi PAS?

  Posted: 18 Dec 2012 06:00 PM PST


  Nik Aziz Beri Tanah Bernilai RM14.2 juta Kepada Nga & Ngeh

  Posted: 18 Dec 2012 04:00 PM PST


  Ada pihak yang cuba mempertahankan Nik Aziz kononnya beliau tidak terlibat dalam skandal pemberian tanah kepada pasangan bersaudara Ngeh dan Nga.:Klik sini


  Hari ini blog Akar Umbi mendedahan tanah tersebut dianugerahkan oleh Nik Aziz sendiri kepada syarikat Upayapadu Platations Sdn Bhd.


  Dengan menggunakan kaedah ali baba, 3 penama Melayu sekarang ini sudah bertukar nama kepada kroni DAP. Kenapa baru sekarang untuk menukar nama pemilikan syarikat tersebut bukan semasa mereka menjadi kerajaan Perak selama 11 bulan. 
  Kesemua ini untuk menutup kerja jahat mereka.Cuba mengambarkan seolah pemimpin kerajaan haprak pakatan selama 11 bulan adalah bersih dan tidak makan rasuah..

  Akar Umbi - Melalui semakan, pemilikan asal Upayapadu adalah dibawah Datuk Seri Wong Yeon Chai. Rujuk kepada keratan The Star (4/5/2006) berhubung pemilikan Upayapadu dan penganugerahan pajakan 50 tahun keatas tanah berkaitan.

  Seperkara lagi, projek keatas tanah seluas 10,526 ekar tersebut mendapat pembiayaan dari Forest Plantations Development Sdn Bhd (FPD), iaitu anak syarikat Lembaga Industri Perkayuan Malaysia (MTIB) dengan jumlah pinjaman RM16.2 juta.

  Daripada jumlah RM16.2 juta, sebanyak RM2.0 juta telah digunakan oleh Upayapadu melalui pengurusan lama.

  Melalui surat yang didedah oleh Pisau.Net, pemilik baru Upayapadu yang diketuai oleh Ngeh telah memohon penyambungan pinjaman RM16.2 juta tersebut, keatas projek yang telah terbengkalai semenjak 2007.

  Persoalannya, apakah FPD akan meluluskan utilisation ke atas baki RM14.2 juta yang belum digunakan, kepada projek telah terbengkalai selama 5 tahun?

  Kalau FPD meluluskan permohonan tersebut, bermakna DAP bakal menerima durian runtuh yang berupa dan RM14.2 juta pula disumbangkan oleh Kerajaan Persekutuan,

  Di samping pajakan 50 tahun keatas tanah seluas 10,526 ekar dari Kerajaan Negeri Kelantan. Itu belum lagi RM24 juta dari saman keatas Kerajaan Pahang, yang didoakan kemenangannya oleh Anwar Ibrahim.  Baca selanjutnya di blog Akar Umbi.

  Sumber : Pisau.net

  Status Terkini Pergaduhan Di Sungai Petani

  Posted: 18 Dec 2012 07:34 AM PST


  Ariffin SM Omar Tuduh Kakitangan Awam Melayu Punca Rasuah

  Posted: 18 Dec 2012 07:00 AM PST

  Inilah pengkhianat bangsa. Naib Pengerusi baru DAP (jawatan ehsan) Dr Ariffin SM Omar bagaikan senada dengan Tony Pua dalam mengecam kakitangan awam. 

  Dr Ariffin tanpa sedar menghina dirinya sendiri yang juga mendapat elaun dari cukai rakyat sebagai senator dengan mendakwa punca rasuah yang berlaku adalah kerana monopoli kaum Melayu dalam perkhidmatan Awam.

  Ini satu lagi contoh Melayu tidak sedar diri. Baru dapat jawatan sudah mahu digadai bangsa sendiri. Sanggup menjadi "barua" DAP semata-mata hendak berkuasa. Talibarut sebeginilah yang telah menindas orang Melayu ketika zaman penjajahan Jepun dahulu.  

  DAP Tidak Jaga Hati PAS - Setiausaha Dewan Ulama PAS Kedah

  Posted: 18 Dec 2012 05:00 AM PST


  Video ADUN Sekinchan Dakwa Ada Politik Wang Dalam DAP #DAPTolakMelayu

  Posted: 18 Dec 2012 02:28 AM PST


  GERAKAN ANTI PKR

  Posted: 18 Dec 2012 09:20 PM PST

  GERAKAN ANTI PKR


  SELEPAS PAS, DAP DAPAT VIRUS B.A.B.I

  Posted: 17 Dec 2012 09:56 PM PST

  PISAU.NET

  Posted: 18 Dec 2012 09:19 PM PST

  PISAU.NET


  Kubur Umat Islam Di Hancurkan Dapat Kebenaran Regim DAP Pulau Pinang.

  Posted: 18 Dec 2012 09:09 PM PST

  Regim DAP Pulau Pinang yang kita semua tahu chauvanis ultrakiasu dan rasis hari ini sekali lagi bertindak menindas umat Islam .


  Terkini kerajaan regim ini telah meluluskan agar 10-15 kubur umat Islam di Tanah Perkuburan Boundry dihancurkan demi menurut kehendak pemaju perumahan Syarikat Marvellous Land Sdn Bhd membina tembok.  Walaupun pelbagai bantahan dan rayuan pihak waris,Pihak majlis berperbandaran tidak mempedulikan sebaliknya mendapat kebenaran dan kelulusan daripada MPPP yang Ahli Majlisnya dikuasai oleh DAP.


  Sebentar tadi satu bantahan sekali lagi dibuat dikawasan perkuburan itu,tidak ada seorang pun wakil daripada PAS atau PKR hadir untuk membela nasib waris tanah kubur ini.Mereka semua khabarnya menyorok dibelakang abang besar YB gengster tong gas Ng Wei Aik dan Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Pengurusan Trafik dan Alam Sekitar Chow Kon Yeow.
  Kita dapat lihat diskriminasi oleh regim DAP,mereka akan bertindak serta merta jika sebarang isu melibatkan kepentingan kaum cina. Kes yang sama berlaku awal tahun ini melibatkan tanah perkuburan cina dan anda dapat lihat bagaimana regim DAP bertindak.

  56 Keluarga bantah kubur nenek moyang digali -  Mac 9 2011

  Anggota keluarga kepada 56 orang yang dikebumikan di tanah perkuburan berusia 112 tahun di Batu Lanchang menuduh pihak berkuasa tidak berlaku adil kerana meluluskan kerja-kerja penggalian kubur nenek moyang mereka walaupun mendapat bantahan.

  Yeoh Cheang Pew, 80, dan Yeoh Cheang Huat, 65, yang bercakap bagi pihak keturunan yang lain berkata, mereka bergegas pulang dari Teluk Intan dan Sitiawan hanya untuk merayu pihak berkuasa menghentikan kerja-kerja itu.

  "Kami dapat bercakap dengan Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Pengurusan Trafik dan Alam Sekitar Chow Kon Yeow untuk menangguhkan keputusan memusnahkan kubur-kubur itu," kata Cheang Huat kepada pemberita di Georgetown, hari ini.

  Beliau berkata, setiap orang di sini menentang tindakan Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) mengeluarkan permit bagi menggali kubur nenek moyang mereka.

  Bagaimanapun, beliau berkata kerajaan negeri bersetuju untuk meneliti perkara itu dan berjanji untuk memberi respons terhadap permintaan mereka dengan segera.
  Cheang Huat berkata, ada kes mahkamah berhubung tanah itu yang masih belum selesai dan MPPP perlu menunggu agar kes itu diselesaikan sebelum membenarkan kubur itu dimusnahkan.
  Difahamkan kawasan yang mengandungi tanah perkuburan itu telah dijual oleh salah seorang keturunan itu kepada pihak ketiga dengan harga RM470,000. Ia kemudiannya dijual kepada pihak keempat dengan harga lebih RM23 juta. Pemilik sekarang ialah pemaju, Jiran Bina Sdn Bhd.

  NONESementara itu, Setiausaha Politik Ketua Menteri Pulau Pinang, Ng Wei Aik (kiri) berkata kes mahkamah yang belum selesai itu yang didakwa oleh keturunan berkenaan tidak berkaitan dengan kerja-kerja penggalian kubur itu.

  "Pemaju sebagai pemilik tanah boleh memohon kebenaran jika mereka memenuhi prosedur dan MPPP boleh meluluskannya," katanya ketika dihubungi.

  Ng juga mendakwa kerajaan negeri telah mengatur satu pertemuan dengan semua keturunan berkaitan pada Disember tahun lepas tetapi tiada seorang yang hadir.

  Terdapat lebih daripada 50 perkuburan di Lorong Batu Lanchang termasuk perkuburan Tan Hup Chui, pengasas Dewan Perhimpunan Cina Pulau Pinang, dan Lim Ko Seng, seorang dermawan terkenal.

  Kedua-duanya memainkan peranan penting dalam sejarah Pulau Pinang semasa zaman kejayaan mereka.

  Selain keluarga Tan dan Lim, keluarga lain yang dikebumikan di situ termasuk Kam, Yeoh, Chuah, Koay, Teoh, Goh, Yap dan Ong.

  Dilaporkan kerja-kerja penggalian tanah perkuburan itu dijalankan bagi memberi jalan kepada projek pembinaan rumah bernilai RM300juta.

  Pembangunan tanah itu dijangka dimulakan tahun depan. Projek itu mengandungi 91 rumah teres, 299 apartmen dan 234 unit kos sederhana rendah.- Bernama


  Pisau kata "Inilah kerja broker tanah paling berjaya di Malaysia,patutlah Guan Eng dapat anugerah"

  Kakitangan Awam Melayu Kuat Makan Rasuah - DAP

  Posted: 18 Dec 2012 04:30 PM PST

  Senator Dr Ariffin S M Omar bersama tokong DAP dan macainya.

  Sebaik saja tamat Kongres DAP di Pulau Pinang baru baru ,parti chauvanis ultrakiasu rasis ini menerima tamparan yang cukup hebat. Apabila kesemua calon berbangsa melayu yang bertanding kalah teruk.


  Lim Guan Eng  memang cukup marah melihat perkembangan ini apabila ketokongan beliau diperlekehkan. Realitinya begitulah apabila didepan orang ramai DAP tidak mengaku mereka adalah sebuah parti yang rasis namun undi perwakilan adalah terjemahan yang sebenar yang tidak boleh disorok dan disangkal lagi.


  Baling batu sembunyi tangan adalah perkara biasa yang dilakukan oleh Guan Eng, dihadapan melayu beliau sanggup makan duduk bersila sambil menggunakan tangan,beliau sanggup masuk ke masjid dan surau untuk hulur beras sekampit dua..Itu semua persis Lim Kuan Yew pada satu ketika dahulu.


  Untuk menyerang balas kaum melayu dengan dendam yang kesumat ,Guan Eng tidak perlu buka mulut..cukup sekadar petik jari anjing melayunya akan memainkan peranan untuk menyerang bangsa melayu diluar sana.


  Dr Ariffin S M Osman Naib Pengerusi baru DAP,salah seorang pengasas ALIRAN dan juga pensyarah di  Universiti Pertahanan Malaysia sekarang ini mula menjalankan tugas seperti mana yang diamanahkan oleh Lim Guan Eng. "MENYALAK"!


  Hasilnya.. Kakitangan Awam seluruh negara berbangsa melayu diherdik dan dihina apabila Dr Ariffin beliau berkata bahawa rasuah berpunca daripada monopoli kaum Melayu didalam perkhidmatan awam.Lebih dari 80% kakitangan awam adalah berbangsa melayu dan kesemua mereka ini dihina sebegitu rupa.Sekarang ini DAP menyalahkan bangsa melayu sebagai pengamal rasuah sebagai justifikasi betapa teruknya bangsa melayu yang tidak tahu mengurus negara dan tidak boleh diharap memikul amanah.DAP merancang untuk mengurangkan lebih 45% kakitangan awam yang keseluruhannya adalah berbangsa melayu.

  Kepada kakitangan awam yang kuat menyokong haprak pakatan nanti sama sama akan dapat habuan kalau biar DAP jadi kerajaan.


  Kenyataan beliau adalah selari dengan kenyataan Tony Pua dan beberapa pemimpin tertinggi DAP.
  Terjemahan dari Akhbar Berkenaan


  Sinchew Daily News m/s 9
  1 November 2011 (Selasa)


  Jika Pakatan Rakyat Memerintah Kakitangan Awam Akan Dikurangkan Separuh
  Setiap Tahun Akan Dikurangkan Ikut Peringkat: Tony Pua Kiam Wee

  'Pakatan Rakyat akan melalui kakitangan awam yang sudah berusia dipercepatkan bersara, termasuk ambil contoh cara negeri China kurangkan kakitangan awam yang berlebihan, dengan adanya satu sistem untuk kakitangan awam yang kurang berkesan menjalankan tugas, akan ditempatkan di rumah dan diberi separuh gaji, supaya pihak kerajaan dapat kurangkan perbelanjaan yang begitu besar untuk kakitangan awamnya.'

  31hb JB, setiausaha bahagian penerangan DAP Tony Pua Kiam Wee berkata, jika Pakatan Rakyat dapat memerintah kerajaan pusat sahaja, akan kemukakan satu projek yang dinamakan "Projek Khas Mengurangkan Kakitangan Awam" untuk mengurangkan bilangan kakitangan awam berperingkat-peringkat setiap tahun.

  Tony Pua berkata, bagi mengurangkan jumlah dan bilangan kakitangan awam ia adalah satu cabaran besar bagi Pakatan Rakyat, oleh kerana mungkin akan dapat bantahan daripada kakitangan awam itu sendiri, selepas Pakatan Rakyat memerintah, Pakatan Rakyat tidak akan laksanakannya projek itu secara mengejut.

  "Pakatan Rakyat tidak akan gunakan budaya lama yang dilakukan oleh kerajaan membuat pengambilan graduan universiti untuk dimuatkan ke dalam sektor kerajaan, pada masa sama mungkin Pakatan Rakyat akan buat penambahan kakitangan awam, tetapi penambahan itu perlu yang berkualiti tinggi, dan memilih kakitangan awam yang punyai daya saing."

  Kakitangan Awam Yang Sudah Berusia Dibiar Bersara Cepat

  Tony Pua berkata, Pakatan Rakyat akan menggalakkan kakitangan awam yang sudah tua dinasihatkan berhenti kerja. Ia akan ambil contoh cara negeri China bagaimana mereka kurangkan kakitangan awam termasuk kakitangan awam yang kurang berprestasi, kakitangan awam yang diberhentikan ini akan mendapat pampasan separuh gaji, supaya pihak kerajaan dapat kurangkan bebanan dan tanggungan kos untuk membayar gaji kakitangan awamnya.

  Tony Pua Kiam Wee berkata demikian semasa menghadiri seminar bertajuk "ke mana perginya wang titik peluh kita? Beranikan diri untuk bentangkan bajet 2012" yang diajurkan oleh pemuda DAP negeri Johor, ucapan dalam seminar politik itu, sebagai membalas soalan-soalan dari orang ramai terhadap kakitangan awam negara ini yang berlebihan itu, sebagai menjawab soalan-soalan itu Tony Pua berkata demikian.

  Dalam sesi soal jawab seminar itu, yang hadir Tony Pua Kiam Wee, Teo Nie Ching Timbalan setiausaha penerangan DAP, ketua pemuda DAP negeri Johor dan setiausaha DAP negeri Johor, mereka dapat mengumpulkan seramai 200 peserta yang hadir yang ambil berat tentang bajet tahun 2012, atur acara majlis itu diusahakan oleh setiausaha penerangan pemuda DAP negeri Johor puan Liau Yu Fei (terjemah Mandarin).

  Tony Pua Kiam Wee juga berkata, buat masa ini kakitangan awam yang berjumlah 1.3 juta orang di negara ini, dengan nisbah 4.6 peratus daripada penduduk Negara kita; jika dibandingkan dengan negara jiran seperti Thailand, Indonesia, Filipina dan Korea, bilangan kakitangan awam mereka hanya 2 peratus daripada jumlah penduduk negara tersebut.

  Pisau kata "ceramah ceramah DAP berbahasa cina diseluruh negara mempertikaikan kerajaan setiap kali memberi bonus kepada kakitangan awam"

  Setev Shaariibu Dakwa Pemimpin Pakatan Fitnah Najib.

  Posted: 18 Dec 2012 07:30 AM PST

  Kilang fitnah PKR sejak akhir akhir ini punyai masaalah, sejak dari dulu lagi mereka tidak pernah gagal mengeluarkan pelbagai produk fitnah untuk sajian menjadi halwa telinga kepada para penyokong dan menghasuti rakyat.


  Propaganda mereka mudah,pembohongan yang diulang ulang hingga ia akan kelihatan benar. Cuba kita lihat bagaimana kes Altantuya ,dahulunya kembali senyap dan sudah basi apabila Raja Petra orang yang pertama membuat dakwaan kononnya pembabitan Rosmah dan Najib membuat pengakuan bahawa kesemua ceritanya adalah rekaan semata mata.Malah beberapa individu didalam ceritanya juga tidak wujud.


  Kemudian puak haprak ini mendakwa Rosmah berada dilokasi pada tarikh dan waktu  Altantuya dibunuh. Heboh satu negara ceramah ceramah pakatan bagaikan sarkis menjadikan modal untuk membuat fitnah. Pembohongan diulang ulang lagi.. Ramai yang percaya fitnah ini..kemudian..keluarlah bukti dibawah ini..


  Tarikh dan masa seperti yang didakwa oleh Raja Petra dan SD Bala pada ketika itu ternyata satu pembohongan besar dan fitnah. Rosmah berada di satu majlis menghargai anak anak yatim.Malah Najib secara terbuka melakukan sumpah laknat beberapa kali di masjid dan Pisau sendiri menyaksikan di dewan PWTC beliau melakukan sumpah bahawa dirinya dan Rosmah langsung tidak mengenali Altantuya dan terbabit didalam isu ini.

  Kilang fitnah haprak pakatan konsisten melakukan pembohongan,pelbagai skrip dan drama dibuat untuk memberi persepsi yang buruk kepada pemimpin negara.Dr Setev Shaariibu juga mendakwa pemimpin pakatan berbohong. Bayangkan ayah kepada mangsa turut mempertahankan Ds Najib dan Rosmah.
  Hari ni Deepak muncul dan beberapa portal pembangkang yang diketahui ramai terlalu banyak terbukti melakukan pembohongan menghidangkan kembali lauk basi. Skrip lama diulang ...bohong lagi..fitnah lagi..
  Banyak lagi skrip pembohongan dan fitnah  digarap sebegitu rupa seolah para pemimpin Umno ini tidak tahu halal dan haram,seolah pemimpin Umno ini tidak tahu syurga dan neraka. Begitulah gambaran yang diberikan. Bagi mereka yang bebas akal pemikirannya sudah pasti dapat bezakan mana yang tipu dan benar..mana yang logik mana yang tak logik.  Bagi mereka yang sudah dihasut,pemikiran yang penuh dengan kebencian amarah sudah pasti tidak mampu berfikiran dengan waras.


  Kepada jentera propaganda haprak pakatan..carilah idea baru..dah basi isu Altantuya tu..bohong tak habis habis..takkan korang suka sangat dengan lauk basi ni.. semua isu recycle..mulanya Suaram panas kononnya Mahkamah Perancis nak dakwa Najib..kemudian apabila kantoi berbohong..timbul pulak Deepak.. nak bohong rakyat pun biar la nampak logik sikit.. Saifudin,Bardtuya dan barisan pemimpin PKR..sudah sudah la bohong rakyat..

  Pisau kata " Bas PKR di pecahkan tingkap dihentian R n R Tapah, satu lagi pembohongan pakatan nak raih markah kesian"

  Star Dedahkan Nik Aziz Terbabit Beri Tanah Kepada Ngeh dan Nga

  Posted: 18 Dec 2012 01:00 AM PST

  Ada pihak yang cuba mempertahankan Nik Aziz kononnya beliau tidak terlibat dalam skandal pemberian tanah kepada pasangan bersaudara Ngeh dan Nga.:Klik sini


  Hari ini blog Akar Umbi mendedahan tanah tersebut dianugerahkan oleh Nik Aziz sendiri kepada syarikat Upayapadu Platations Sdn Bhd.


  Dengan menggunakan kaedah ali baba ,3 penama melayu sekarang ini sudah bertukar nama kepada kroni DAP.Kenapa baru sekarang untuk menukar nama pemilikan syarikat tersebut bukan semasa mereka menjadi kerajaan Perak selama 11 bulan..kesemua ini untuk menutup kerja jahat mereka.Cuba mengambarkan seolah pemimpin kerajaan haprak pakatan selama 11 bulan adalah bersih dan tidak makan rasuah..


  Akar Umbi - Melalui semakan, pemilikan asal Upayapadu adalah dibawah Datuk Seri Wong Yeon Chai. Rujuk kepada keratan The Star (4/5/2006) berhubung pemilikan Upayapadu dan penganugerahan pajakan 50 tahun keatas tanah berkaitan.  Seperkara lagi, projek keatas tanah seluas 10,526 ekar tersebut mendapat pembiayaan dari Forest Plantations Development Sdn Bhd (FPD), iaitu anak syarikat Lembaga Industri Perkayuan Malaysia (MTIB) dengan jumlah pinjaman RM16.2 juta.
  Daripada jumlah RM16.2 juta, sebanyak RM2.0 juta telah digunakan oleh Upayapadu melalui pengurusan lama.
  Melalui surat yang didedah oleh Pisau.Net, pemilik baru Upayapadu yang diketuai oleh Ngeh telah memohon penyambungan pinjaman RM16.2 juta tersebut, keatas projek yang telah terbengkalai semenjak 2007.
  Persoalannya, apakah FPD akan meluluskan utilisation keatas baki RM14.2 juta yang belum digunakan, kepada projek telah terbengkalai selama 5 tahun?
  Kalau FPD meluluskan permohonan tersebut, bermakna DAP bakal menerima durian runtuh yang berupa dan RM14.2 juta pula disumbangkan oleh Kerajaan Persekutuan, disamping pajakan 50 tahun keatas tanah seluas 10,526 ekar dari Kerajaan Negeri Kelantan. Itu belum lagi RM24 juta dari saman keatas Kerajaan Pahang, yang didoakan kemenangannya oleh Anwar Ibrahim.  Baca selanjutnya di blog Akar Umbi.
  Pisau kata " rakyat Kelantan nak dapat tanah pun susah.."

  PAS Makan Duit Anak Yatim Sah ?

  Posted: 17 Dec 2012 09:47 PM PST

  Apa dah jadi dengan tabung Memali? Penyelewengan membabitkan jutaan ringgit wang derma kepada anak anak yatim dan balu Memali hilang begitu saja. Hingga sekarang tidak ada seekor pun kalangan PAS yang berani buka mulut.

  Semuanya lagak macam tiada apa apa yang berlaku,Inilah salah satu contoh bagaimana puak ini menghalalkan yang haram.Munafik akhir zaman ini akan menyerang lawan mereka untuk menutup kesalahan sendiri.


  Ada mana mana khawarij yang berani pertahankan dengan fakta mengenai penyelewengan tabung Memali? Tak ada beb...sebab memang sah puak ni makan duit haram..

    Kedahan69ers- Dari seorang bekas kerani sekolah yang tidak berpelajaran tinggi, Yusuf Hussin sekarang ini bergelar Senator. Dari seorang yang berbelit-belit pembohongnya dengan harta yang tidak seberapa, TRAGEDI MEMALI 1985 telah membuatkan Yusuf Hussin menjadi antara orang terkaya di Daerah Baling. Sikap pembohongnya, putar belitnya dan menghisap darah selain mencabuli kedaifan dan kenaifan sebahagian besar penduduk Baling, terutama sekali di Memali.


  Siapa Mohamad Yusof Hussin?


  Dia adalah seorang Senator Dewan Rakyat. Dia juga adalah orang yang paling berkuasa di Baling dan boleh diletakkan dalam kategori 'TIDAK BOLEH DISENTUH'. Orang ini juga pembesar PAS terpenting di Daerah Baling. Pelbagai jawatan disandangnya. Namun orang yang sama jugalah, yang telah dimetaforakan dengan pelbagai ciri-ciri heroism, termasuklah kononnya telah menyelamatkan salah seorang pegawai polis yang sekarang ini menjawat jawatan penting dalam PAS Kedah pada hari kejadian Tragedi Berdarah Memali 1985.


  TABUNG DERMA MEMALI adalah perkara yang paling sinonim dengan Yusuf Hussin. Terdapat banyak dakwaan pecah amanah, penyelewengan dan rompakan terhadap tabung yang telah digerakkan oleh PAS secara menyeluruh di seluruh Malaysia dan merupakan antara TABUNG DERMA YANG PALING BANYAK mengutip duit rakyat Malaysia, khususnya penyokong kuat PAS.


  Ketika dipersoalkan tentang tabung berkenaan dan isi kandungannya yang telah ghaib begitu sahaja, Yusuf Hussin berselindung di belakang beberapa orang pemimpin PAS Pusat, termasuklah bekas Presiden PAS, Fadhil Nor yang telah meninggal dunia bertahun-tahun lalu. Yusuf Hussin telah diarahkan agar menutup mulut dan tidak bercakap langsung tentang TABUNG DERMA MEMALI padahal, dialah orang yang paling berkuasa dalam tabung berkenaan.


  Dan yang paling aneh ialah apabila Hasan Abdul Razak, YDP PAS Kulim-Bandar Bharu turut bercakap tentang tabung berkenaan dengan menyatakan kononnya, audit telah dibuat dan tiada sebarang kesalahan, penyelewengan atau penyonglapan dilakukan dalam semua urusan keluar masuk wang tabung berkenaan.


  Hanya kerana SPRM tidak bertindak, PAS Kedah, terutama sekali PAS Baling dan Kulim-Bandar Bharu mendabik dada kononnya mereka telah dibuktikan tidak bersalah.


  Benarkah dakwaan puak-puak ini? Atau sebenarnya mereka sedang ketakutan yang amat sangat sekiranya, siasatan dibuat secara intensif oleh SPRM dari Putrajaya tanpa penglibatan beberapa orang pegawai tinggi SPRM yang diketahui mempunyai hubungan yang amat kuat dengan kepimpinan PAS Pusat dan PAS Kedah?


  Bagaimana Hasan Abdul Razak boleh menyatakan bahawa urusan keluar masuk wang tabung berkenaan telus dan tidak mempunyai sebarang penyelewengan, sedangkan berpuluh malah beratus juta ringgit yang sepatutnya diserahkan kepada BALU-BALU, ANAK-ANAK YATIM dan AHLI KELUARGA mereka, tidak sampai ke tangan sepatutnya? Bahkan tabung berkenaan secara 'tiba-tiba' dan 'penuh misteri' menjadi kosong.


  Berapa banyakkah wang daripada puluhan juta ringgit tersebut telah diserahkan kepada balu, anak-anak yatim dan ahli keluarga mereka yang terbabit dalam Tragedi Memali 1985? Apa yang telah diaudit dan disahkan oleh PAS Kedah dan PAS Pusat berhubung perkara ini?


  Terdapat banyak penyelewengan yang dilakukan oleh Yusuf Hussin yang pada hari kejadian, 'hilang ghaib' entah ke mana tetapi tiba-tiba sahaja terpaksa menggunakan Tengku Muzaffar untuk menjadi alibinya konon, dia ada di Memali pada hari kejadian dan menenangkan kemarahan ratusan penduduk Kampung Memali. Walhal rekod dan saksi pula menyatakan sebaliknya?


  Yusuf Hussin yang kelihatan sangat lantang di Dewan Negara dan seringkali diberikan publisiti oleh media-media pro-Pakatan Rakyat, seharusnya tampil untuk menjelaskan, mengapa daripada puluhan kalau tidak pun ratusan juta ringgit wang Tabung Derma Memali, tidak SATU SEN PUN YANG SAMPAI ke tangan BALU, ANAK YATIM dan AHLI KELUARGA mereka yang telah dipergunakan sebagai umpan dan modal untuk mengumpul derma di seluruh negara dari tahun 1986 sehingga tahun 2000?


  Isu Memali dan Tabung Derma yang dilabelkan sebagai Tabung Jihad, bukan perkara usang yang perlu dilupakan, sebaliknya ia adalah permulaan kepada pendedahan tentang bagaimana para pemimpin PAS melakukan penipuan dengan berselindung di sebalik jubah, janggut dan serban. Yusuf Hussin adalah watak utama dalam 'ceritera' ini dan orang itu jugalah yang perlu terus didesak untuk memberitahu mengapa daripada ratusan juta ringgit yang telah dipungut, para balu yang sekarang ini hanya berjumlah 9 orang, anak-anak yatim yang sebahagian besarnya diabaikan dan ahli-ahli keluarga Tragedi Memali dipinggirkan.
  PAS seringkali bercakap tentang DOSA-DOSA BESAR pemimpin UMNO. Sekarang, kita ingin tahu, adakah menggelapkan wang BALU, ANAK YATIM dan AHLI KELUARGA mereka, tidak dianggap sebagai DOSA BESAR?  Pisau kata " Kohilal apa cerita plak?"

  KEPAL NASI KEPAL BERAS

  Posted: 18 Dec 2012 03:10 PM PST

  KEPAL NASI KEPAL BERAS


  AHLI POLITIK BAWA KITAB SAMPAI DALAM TANDAS....SIAPA??

  Posted: 18 Dec 2012 07:45 AM PST

  Dalam entri yang lepas penulis nyatakan, "jika faktor selain dari faktor populariti PM dapat diperkemaskan, ia adalah merupakan bonus yang bakal membolehkan BN mendapat sokongan 2/3 pada PRU kali ini".

  Jika semua parti-parti komponen dan pemimpin samada di pusat, negeri atau bahagian membebaskan diri dari "mentaliti" pergantungan sepenuhnya kepada syafaat dan populariti Perdana Menteri DS Mohd Najib, tiada siapa yang boleh menghalang untuk BN menang besar pada PRU13 akan datang.

  Pengaruh pemimpin dan kepimpinan setempat juga amat penting. Negeri Selangor, Perak dan Kedah tidak akan kalah dalam PRU yang lalu jika pemimpin dan kepimpinan di negeri terbabit diterima dan dihormati majoriti rakyat. 

  Negeri Sembilan, jika berdasarkan rekod terdahulu mempunyai kekuatan yang setanding dengan Johor dan Melaka, tetapi "BN nyaris kehilangan kerajaannya" di negeri ini disebabkan faktor pemimpin dan kepimpinan di peringkat negeri.

  Selangor, Perak, Kedah dan N.Sembilan tidak boleh menyalahkan faktor ketiadaan syafaat dan kelemahan PM ketika itu yang menyumbang kepada kekalahan mereka. Kenapa Johor, Melaka, Pahang, Terengganu dan lain-lain negeri boleh menang sedangkan mereka juga berPMkan orang yang sama?

  Dalam keadaan hari ini, selain dari faktor "calon boleh menang" yang sudah diletakkan sebagai "faktor paling penting" untuk jaminan kemenangan BN, "pengarah pilihanraya" dan bakal pemimpin yang memimpin negeri-negeri selepas PRU akan datang juga mestilah mempunyai kriteria "Pengarah dan MB boleh menang"!!

  Penyumbang terbesar kepada kekalahan negeri-negeri yang "kalah dan hampir kalah" dalam PRU yang lalu, adalah disebabkan faktor "Pengarah atau MB-MB yang memimpin negeri terbabit ketika itu tidak memenuhi ciri-ciri "pengarah boleh menang".

  Pengarah pilihanraya BN, pada PRU kali ini tidak boleh lagi bersikap seperti "anak kera yang berpaut di perut ibu" sewaktu melintas jalan atau tatkala mahu melompat pada wayar letrik yang halus dan lurus. 

  Tidak termampu untuk seorang Perdana Menteri untuk "mendukung dan mengendong" setiap "pengarah boleh kalah" dalam "pilihanraya yang dikatakan paling getir" kali ini. Pengarah Pilihanraya atau pengerusi2 BN negeri harus tahu untuk mengukur baju di badan sendiri. Jika badan sudah gemuk dan perut sudah terlalu buncit, atau pun sudah hampir "paralyse pengaruh", janganlah masih mahu "minta didukung dan dikendong".  

  Inilah "saat dan ketika" yang amat diperlukan untuk mereka membuktikan kesanggupan mereka untuk berkorban demi parti. Pengorbanan semasa senang dan aman tidak sama nilainya dengan pengorbanan dalam situasi getir. Masa senang dan aman semua orang boleh beretorik, "kita mesti sedia berkorban".

  Dalam suatu peperangan yang getir, soldadu yang sudah mengalami cedera parah dan "patah ghiok" harus bersedia untuk, samada "disembunyikan" atau pun bersedia untuk "harakiri" demi kemenangan infantri yang sedang berjuang. 

  Jika faktor ini tidak diambil pertimbangan, samada oleh soldadu yang sudah menjadi liabiliti atau pun oleh komandan yang mengetuai barisan, ia boleh mendatangkan risiko kekalahan kepada infantri keseluruhannya. "Membuat keputusan" dan "bersikap tegas dengan keputusan yang dibuat" amatlah penting dalam suasana yang paling getir. Keputusan saat ini akan menentukan samada infantri ini akan "kalah" atau "menang".

  Adalah sesuatu tindakan yang tidak masuk akal, malah boleh menyalahi undang-undang perang jika memberi watikah dan panji-panji kepada seseorang yang "sudah patah ghiok" dan tidak berdaya untuk mengetuai angkatan perang, walaupun orang ini masih bersemangat dan mahu terus menjunjung langit.

  Di atas "sangkaan baik", kita tidak mempertikaikan keputusan pucuk pimpinan dalam menentukan siapa yang harus dan paling layak untuk mengetuai BN di peringkat negeri-negeri pada PRU akan datang.

  Di atas "sangkaan baik" juga, kita tidak mempertikaikan keikhlasan dan komitmen sesiapa yang bakal diberi amanah untuk mengetuai angkatan perang negeri-negeri.

  Masing-masing semua sudah berbaiah dan bersumpah dengan nama Allah untuk berkorban apa saja. Sebarang pelanggaran terhadap sumpah yang mensabitkan nama Allah pasti akan menerima karma Allah.

  Apa yang kita sebagai ahli UMNO mahukan ialah berlaku adil dan "letakkanlah sesuatu ditempatnya yang patut". Berilah watikah dan panji-panji kepada mereka-mereka yang memenuhi syarat dan kriteria yang boleh memenangkan parti, menggementarkan lawan dan dihormati jemaah seperjuangan.

  Kesilapan mewatikahkan panji-panji kepada "mereka yang bukan ahlinya" pasti akan membawa mudarat.

  Kalau nak masuk tandas tak boleh bawa kitab. Kalau nak masuk masjid tak boleh bawa najis. Kalau mahu parti menang janganlah bawa sekali kepentingan diri. Kalau mahu mendahulukan kepentingan diri harus berani menerima risiko kekalahan.

  Amat sukar untuk memperolehi ke dua-duanya serentak  dalam keadaan hari ini. Kemenangan parti mahu, kepentingan diri pun mahu.

  Tiada ulasan:

  Catat Ulasan