Isnin, 24 September 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Cucu Tok Selampit

Posted: 24 Sep 2012 01:08 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Private Jet - How Lavish Pakatan Rakyat Is!

Posted: 24 Sep 2012 04:42 AM PDTNot enough with fancy bus, Pakatan Rakyat is now showing their private jet to 'get sloser' to rakyat. If back then PR would often argue that BN leaders like to live lavishly and waste, and showed that PR leaders are more humble and saves cost. But today, everything changes and this clearly shows that PR leaders are a lot more lavish than BN leaders. BN leaders would be given budget with facilities provided by the government, and they would not use their own personal fund. Even the Prime Minister could not go that length.

Actually, the lavish style of living among PR leaders, especially Anwar Ibrahim is no longer a secret. Looking at his visits at foreign countries, it is not wrong for us to say that he might be be even richer than the a Leader of a Country. Tian Cua was previously confirmed that the jet was rented. We were made known that the rented was from a company from America which was used by Anwar ro visit Sabah, Sarawak and Labuan. Alongside him include Tian Chua, Zuraidah "Mak Lampir" and a few other PR leaders. However, as Ketua Umum P"Gay"R declared today, it is just a "gift of ride" from an old businessman's friend.

It seems like Anwar really want to live the life on how he think he should live. Obviously, his visit to those three states were that important to him that the cost to get there do not really matter to him. With their lavishness, Anwar and PR's charge on DS Rosmah's spendings which is said to be lavish, is no longer relevant. Now, PR no longer gas the credibility to create issue on the price of handbag nor the ring which belongs to the Prime Minister's wife.

If this kind of lifestyle keeps going on, if PR is given the mandate, this country might not be able to cover the cost of their living expenses which is probably as much as the biggest ruler in the world. How could they live their lavish life if they are to fulfil their promises such as getting rid of tolls, PTPTN, fuel royalties and others. Obviously, that would have been solved through recovering the cost by putting taxes to consumers a.k.a. Rakyat. That would then make the rich gets richer and those who suffer would be Rakyat.

tun faisal dot com

Posted: 24 Sep 2012 01:08 PM PDT

tun faisal dot com


Ugutan : ProM #ProMenipu ulang skrip lama, ada juga yang tertipu

Posted: 24 Sep 2012 03:35 AM PDT
masihkah kau ingat...

Skrip Pengerusi Pro-M Nasional, Mohd. Taufiq Abdul tentang kehilangan Mastura -

"Antara isi kandungan SMS tersebut adalah: "Woi celaka! jaga sikit perangai kau itu, kami dah lama perhati kau, siaplah kau lepas ni, kau ingat kau bagus sangat".

"Malah pada pagi tadi, seorang lagi rakan mangsa menerima panggilan yang mengugutnya supaya jangan membuat laporan polis berhubung kehilangan Masturah sekiranya mahukan Mastura selamat"


- Rupanya skrip ini hanya permainan persepsi untuk mendapatkan undi simpati bagi memenangi kerusi pilihan raya kampus. Elok minta mereka ini bermubahalah supaya kita semua dapat bongkarkan lagi penipuan yang telah dilakukan oleh keluarga ini. 901 : SKRIP LAKONAN SAFWAN ANANG. DIMANA IA BERMULA


Wajah penipu Muslimat Pas?

DUNIA HARI INI SEKELUARGA JADI PELAKON

tarikh perkahwinan :  11.11.11, Safwan dan Masturah selamat diijabkabulkan di rumah pengantin perempuan di Sungai Buloh . Patutlah pandai berlakon sebab pilih tarikh nikah dan kahwin pun ikut tarikh ramai pelakon dan penyayi kahwin macam ezylin

masturah ialah isteri kepada safwan anang. Suaminya safwan anang telah dipilih menjadi pelakon oleh anwar adalah kerana ibu mertua dan ahli keluarganya merupakan pas tegar.Masturah telah berlakon hilang di culik sebelum pilihnaraya kampus.Beliau telah "muncul" kembali betul-betul pada hari pengundian bagi Pemilihan MPMUM 10/11 21 Februari lalu. Namun Masturah dan Ibu beliau,Mariam bt Abdul Rashid, tidak mengeluarkan kenyataan apa-apa pada media.

selepas isteri membuat lakonan, tibalah suami pula memainkan peranan dalam insiden di upsi. suami buat perangai supaya polis dikhabarkan sebagai bertindak kasar.

skrip lakonan di hospital bersama mahfus.
skrip lakonan buat laporan polis guna kerusi roda. mantop pelakon tambahan

LAKONAN SELANJUTNYA IALAH PI BERDEMO. POLIS ZALIM. POLIS TAKUT ANAK MUDA. UMNO PI HANCUR DAN NANTIKAN LAKONAN SEHEBAT SAFWAN ANANGSiswi Hilang

Dakwa dipukau sebelum dilarikan

SUNGAI BULOH – "Saya tidak ingat apa-apa. Sedar saja saya ternampak sebuah masjid dan restoran. Saya terus terus pergi ke restoran itu untuk mendapatkan bantuan."

Demikian menurut Mastura Abu Bakar, 22, pelajar tahun dua jurusan Sains Politik, Universiti Malaya yang diculik petang Sabtu lalu.

Menurutnya dia tidak mengingati apa-apa selepas membeli kad 'topup' dan keluar dari sebuah kedai berhampiran Apartmen Pantai Permai Pantai Dalam pada hari kejadian.

"Bila saya sedar badan terasa amat lemah dan perut saya amat lapar. Saya minta bantuan daripada pemilik restoran itu untuk menghubungi keluarga," katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Merbau Sempak, semalam.

Mastura yang juga calon proMahasiswa (Prom) ditinggalkan penculiknya di Jeras Jernang, Bangi sebelum keluarganya menerima panggilan kira-kira jam 11.20 malam semalam memaklumkan penemuan anaknya itu.

Kelmarin satu laporan polis dibuat di Balai Polis Pantai berhubung kehilangan Mastura.

"Saya akan tetap akan terus bertanding dalam pilihan raya kampus dan kejadian ini tidak langsung mematahkan semangat saya daripada terus berjuang," katanya yang juga Pengerusi Lajnah Pendidikan dan Pembangunan, Persatuan Mahasiswa Islam UM.

Sebelum kejadian Mastura turut menerima khidmat pesanan ringkas (SMS) berbaur ugutan menyuruhnya menarik diri daripada pilihan raya kampus yang berlangsung semalam.

Sementara itu ibunya, Mariam Abdul Rashid, 49, bersyukur kepada Allah SWT kerana anaknya dapat ditemui semula.

"Terima kasih kepada mereka yang mendoakan keselamatan anak saya dan termasuk pihak Pas Selangor yang mengerakkan sembahyang hajat di masjid-masjid di seluruh Selangor," katanya.

Menurut Mariam dia percaya anak d:ipukau sebelum dilarikan dan penculiknya didakwa mempunyai motif tertentu terutama untuk menggagalkan pilihan raya kampus universiti itu.

"Saya benarkan anak saya untuk bertanding kerana itu tanggungjawabnya dan saya akan terus menyokongnya," katanya.

Difahamkan hasil laporan pemeriksaan hospital mengesahkan keadaan fizikal Mastura baik.

"Saya harap polis dapat memberkas mereka yang bertanggungjawab dalam hal ini," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Zulkifli Abdullah pada sidang medianya berkata, setakat ini polis mengklasifikasikan kejadian tersebut sebagai kes hilang dan bukannya culik.

"Keterangan mangsa masih belum direkodkan tetapi kejadian tersebut tidak melibatkan sebarang unsur jenayah. Walau bagaimanapun, kita harap mangsa dapat memberi kerjasama kepada polis," katanya.


Calon pilihan raya UM ditemui lemah di Bangi
Oleh SITI KAMILAH MUSTAPHA
kamilah.mustapha@kosmo.com.my

MASTURAH (kiri) ditemani ibunya, Mariam pada sidang akhbar mengenai kehilangannya di UM, Kuala Lumpur semalam.

KUALA LUMPUR - Pelajar Universiti Malaya (UM), Masturah Abu Bakar, 22, yang hilang pada petang Sabtu lalu dijumpai awal pagi semalam dalam keadaan lemah di tepi jalan berdekatan sebuah masjid di Teras Jernang, Bangi.

Menurut ibunya, Mariam Abdul Rashid, 50, Masturah telah menghubunginya dengan meminjam telefon bimbit seorang pemilik kedai makan yang berada bersebelahan masjid di situ.

"Dia hanya panggil saya umi, umi, lepas itu saya suruh dia panggil pemilik telefon bimbit sebab Masturah seolah-olah tidak boleh bercakap lagi," katanya pada satu sidang akhbar di Akademi Pengajian Melayu UM di sini semalam.

Mariam memberitahu, selepas diberitahu oleh pemilik kedai makan itu mengenai lokasi Masturah berada, beliau sekeluarga terus menjemput anaknya di masjid berkenaan.

"Keadaan Masturah lemah dan tidak bermaya sebab tidak makan. Dia ditinggalkan di situ oleh seseorang selepas hilang sejak petang Sabtu lalu... dia anak yang baik dan saya percaya dia tidak buat perkara yang tidak betul," tambahnya.


Kehilangan Masturah cetus misteri


Mastura

KUALA LUMPUR 20 Feb. - Bahang Pilihan Raya Kampus Universiti Malaya yang akan berlangsung esok semakin mendebarkan apabila seorang calon wanita promahasiwa yang bertanding, kini hilang sejak petang semalam.

Masturah Abu Bakar, 22, dilaporkan hilang ketika berkempen di blok pangsapuri Pantai Permai, Pantai Dalam yang menjadi tempat penginapan luar pelajar universiti itu.

Kehilangan pelajar tahun dua Akademi Pengajian Islam itu disedari oleh seorang rakannya, Nurhanis Wahidah Mohd. Mansor sejak pukul 5 petang semalam sebelum dia membuat laporan di Balai Polis Pantai pada pukul 12.20 tengah malam tadi.

Menurut Pengerusi ProMahasiswa Nasional, Mohd. Taufiq Abdul, sebelum kehilangannya, Masturah bersama beberapa rakan termasuk Nurhanis Wahidah berkumpul di antara blok D dan E pangsapuri tersebut untuk berkempen.

"Kira-kira pukul 4.15 petang, Masturah memberitahu rakannya yang dia hendak pergi membeli tambahan kredit telefon dan meminta rakannya itu menunggu di blok E.

"Bagaimanapun, setelah menunggu agak lama, Masturah tidak muncul dan usaha rakannya menghubungi calon itu gagal.

"Selepas enam jam mencari bersama penduduk di situ, Masturah gagal ditemui sebelum Nurhanis Wahidah membuat laporan polis tengah malam tadi.

"Masturah berpakaian baju kurung batik warna hijau merah jambu, bertudung warna merah jambu, kulit sawo matang bercermin mata, tinggi kira-kira 173 sentimeter, memakai kot labuh warna hitam dan kasut sandal putih sebelum dia disedari hilang," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Menurut Mohd. Taufiq, pihaknya menggunakan khidmat perubatan Islam Darussyifa untuk mengesan mangsa. Keluarganya juga telah dimaklumkan tentang kehilangan Mastura.

Beliau memberitahu, sebelum kejadian tersebut, rakan kepada calon itu memaklumkan bahawa Masturah menerima khidmat pesanan ringkas (SMS) berbaur ugutan.

"Antara isi kandungan SMS tersebut adalah: "Woi celaka! jaga sikit perangai kau itu, kami dah lama perhati kau, siaplah kau lepas ni, kau ingat kau bagus sangat".

"Malah pada pagi tadi, seorang lagi rakan mangsa menerima panggilan yang mengugutnya supaya jangan membuat laporan polis berhubung kehilangan Masturah sekiranya mahukan Mastura selamat," katanya lagi.

Katanya, ekoran panggilan yang berbentuk ugutan itu, satu lagi laporan polis dibuat di balai polis yang sama pada pukul 11.40 pagi ini.

Ditanya mengenai pilihan raya kampus itu, Mohd. Taufiq memberitahu, pihaknya telah menghantar surat kepada Naib Canselor UM memohon supaya menangguhkan pilihan raya tersebut.

Katanya, dalam usaha mendoakan mangsa selamat sehingga ditemui, pihaknya mengadakan majlis solat hajat beramai-ramai di Dewan Tunku Canselor di universiti itu malam ini.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Wan Abdul Bari Wan Abdul Khalid berkata, pihaknya menerima laporan mengenai kehilangan pelajar itu.

"Buat masa ini, kes itu diklasifikasikan sebagai orang hilang," katanya.Cendekiawan tidak yakin PR, puji @NajibRazak

Posted: 23 Sep 2012 11:20 PM PDT

Najib praised, Pakatan faulted

ANALYSIS

By BARADAN KUPPUSAMY

Academics and other opinion makers said to be close to Pakatan Rakyat praise the Prime Minister's reformist credentials while questioning Pakatan's readiness to rule the country.

A public forum at St Paul's Church in Petaling Jaya that was organised by Kairos, a church based think tank, is making some waves because some of the forum speakers who are said to be close to Pakatan Rakyat had acknowledged Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak's reformist credentials while at the same time casting doubts on Pakatan's readiness to rule the country.

Its proceedings were reported in the Malaysian Insider and other news websites and going by their reports the forum speakers, which included Singapore-based American academic Dr Bridget Welsh, were willing to give credit to Najib for reforms, including to get Umno to accept change.

They also faulted Pakatan with speakers noting its failure to form and announce a shadow Cabinet, whether the civil service would respond to it and its failure to resolve issues like hudud laws as shortcomings that impact on its readiness to rule.

Their leader Datuk Seri Anwar Ibrahim has all but given up on his dreams of Putrajaya and is now focused on retaining Selangor.

The forum held under the general title New Political Activism and Realignment: Implications for Malaysia's GE13 had as its speakers, (besides Dr Welsh) lawyer Andrew Khoo and Industrial Court chairman Lim Heng Seng with Dr Ng Kam Weng giving an introduction on Christian political concerns.

Dr Welsh said Najib "deserves credit" for the way he has pursued a reform agenda in the face of resistance to reforms from within Umno.

Everyone knows that Umno, founded in 1946 to defend Malays rights, is settled on its old ways but even such an established organisation is changing due to Najib pushing for reforms.

Najib should be credited for reforms although he runs great risk of alienating the Old Guard in the party and their resistance to reforms, said Dr Welsh who writes for Malaysiakini and is known for her anti-Barisan Nasional views.

Dr Welsh also said Umno's resistance to reforms had contributed to its losses in the 2008 general election, and the next polls will be a test of its readiness to accept reforms.

Besides losing two-thirds majority in parliament, Barisan also lost Selangor, Penang and Kedah to the Pakatan coalition.

It also lost Perak but retook it a year later when three Pakatan assemblymen defected.

The losses were the most serious in over 50 years of uninterrupted rule by the coalition and its predecessor, the Alliance.

Najib has been touring the nation since rallying the people for the big election battle ahead that he has described as a do-or-die for the coalition.

Equally committed is the Pakatan coalition with Anwar saying repeatedly that he is throwing everything into the battle and will retire to academia if he fails to wrest Putrajaya.

Expanding on Najib's reforms and Umno's role in it, Dr Welsh also said that the party, which turns 66 this year, is its own worst enemy.

"Divisions within Umno itself are its own worst enemy when it comes to elections. Their fate is determined by their behaviour and decisions," the Malaysian Insider quoted her as saying.

The issue of corruption, which was "endemic" within the ruling party, has given Pakatan both a "common platform" to work together and an edge over BN.

"This is what is so challenging for Najib. He is caught in a vicious cycle."

Khoo questioned Pakatan's readiness to rule when they have not even announced a proper shadow Cabinet.

"Although they have a common policy in Buku Jingga," Khoo said, "their inability or reluctance to form a shadow Cabinet has meant they are unable to articulate what their policy is going to be," website thechoice.my quoted him.

The Buku Jingga is no substitute for a proper set of policies which can then be explained to the rakyat by its shadow ministers responsible for those portfolios.

They announced three "shadow ministers" for each portfolio in 2009 and after that the matter was dropped.

No mention is made of any shadow Cabinet precisely because Anwar is reluctant to be overshadowed by his "ministers".

"I have my concerns. To me, the great tragedy of Malaysia would be if Pakatan won and then failed as a Government," Khoo said.

On the question whether Pakatan was fit to govern in the event they captured Putrajaya, the speakers, reportedly, had varying opinions.

While Dr Welsh preferred to remain neutral, Khoo said he had his doubts over the coalition's failure to announce a shadow Cabinet which "restricts their credibility" and the third speaker Lim said the voters should not be unduly concerned over the issue.

While the panellists criticised the slow pace of reforms, and the uncertain nature and direction, and the different support rate by political parties, they also gave due credit to Najib for being bold to carry out the reforms.

This is a change.

It shows that Najib has arrived after a long haul that started in 2009 and academics and other opinion makers are beginning to take his actions seriously and give him due credit.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

waadat

Posted: 24 Sep 2012 01:08 PM PDT

waadat


Jangan buang sembarangan

Posted: 23 Sep 2012 06:56 PM PDT


Ketika sedang memandu pagi semalam, tiba-tiba kelihatan seorang lelaki cuba melintas jalan dua lorong itu.

Demang sedang memandu dalam kelajuan 90km sejam di lorong kanan.

Dengan andaian lelaki itu akan terus ke seberang maka Demang menukar posisi ke lorong kiri tanpa mengurangkan kelajuan.

Eh! Tiba-tiba lelaki itu berhenti di tengah jalan, memungut sesuatu dan berpatah balik.

Mujur Demang tidak panik. Demang kembali ke lorong kanan sambil mengucap panjang.

Demang rasa lelaki itu seorang yang berhati mulia. Beliau cuba membuang sesuatu yang mengganggu jalanraya.

Memang ada hadis yang menyuruh kita membuang rintangan di jalanraya. Namun niat dan perbuatan yang baik sahaja belum cukup. Soal keselamatan juga perlu diambil kira.

Dalam perkara lain pun begitu juga. Apatah lagi dalam bernegara. Demang faham ramai yang prihatin dengan politik namun perlu diingat, niat yang baik perlu disusuli dengan tindakan yang betul.

Strategi juga perlu bijaksana. Setakat boikot Youtube dan Google 3 hari dan berarak di jalanraya, sapa nak hairan?

Kita perlu agenda yang lebih besar dari itu. Strategi yang musuh kita hanya sedar setelah mereka kalah!

Duke of UMNO

Posted: 24 Sep 2012 01:01 PM PDT

Duke of UMNO


NGEH HINA ISLAM PUN UMNO YANG SALAH, KATA MAHFUZ

Posted: 24 Sep 2012 05:19 AM PDT


SAYA berpendapat, tentu ramai yang semakin menyampah terhadap Naib Presiden PAS, Mahfuz Omar (gambar), yang seolah-olah kehabisan modal untuk menyerang UMNO sehingga menyalahkan parti kerajaan itu dalam semua hal.

Terbaru, Mahfuz ketika ditanya media mengenai kenyataan Ngeh Koo Ham di laman sosial Twitter yang jelas menghina Islam dan Rasulullah SAW, dia sekali lagi menyalahkan UMNO.

Katanya, UMNO bertanggungjawab mengajar golongan bukan Islam untuk menghina Islam dan mengaitkan kenyataan mantan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir, mengenai isu janggut Rasulullah SAW dan pisau cukur "gillete".

Sebenarnya, sekiranya diberi peluang, mahu saja saya meluku kepala Naib Presiden PAS itu sekuat-kuat hati bila dikenangkan kebebalannya.

Semua kesalahan di negara ini akan dikatakan salah UMNO.

Ngeh keluarkan kenyataan menghina Islam, Mahfuz kata salah UMNO. Mungkinkah kalau dia digigit nyamuk pun nanti dikatakan salah UMNO juga?

Tidakkah Mahfuz fikir bahawa setiap individu itu bertanggungjawab di atas sebarang kenyataan yang dilakukan sama ada diajar atau pun tidak diajar?

Misalnya, jika seorang murid diajar untuk mecuri oleh gurunya, apakah murid itu perlu mengikut ajaran gurunya itu untuk mencuri?

Atau, sekiranya seseorang muslim diajar untuk menghina Islam oleh rakan Yahudinya, apakah dia tidak boleh berfikir dengan waras untuk tidak melakukan sedemikian?

Saya tidak rasa begitu memandangkan setiap individu itu dikurniakan Allah dengan otak dan akal untuk berfikir secara rasional serta bijak memilih untuk melakukan kesalahan atau membetulkan keadaan dengan tidak melakukan perkara yang salah.

Samalah juga dengan Ngeh.

Jika dia sedar tentang sensitiviti masyarakat di negara ini dan menghormati Islam sebagai agama rasmi yang dianuti oleh majoriti rakyat Malaysia, sewajarnya dia tahu bahawa tindakan berlaku biadap terhadap Islam akan mengundang padah baginya.

Pada saya, Mahfuz sepatutnya bertindak mengutuk kenyataan Ngeh tersebut dan mendesak DAP untuk menghadapkan pemimpin itu kepada jawatankuasa disiplin partinya kerana dia jelas menghina Islam yang kononnya menjadi asas perjuangan PAS.

Mahfuz perlu mengambil kes pemecatan Hasan Ali dari PAS ekoran desakan dari Azmin Ali setelah bekas Exco Kerajaan Negeri Selangor itu dipecat hanya kerana menghentam Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim.

Berkenaan dengan kenyataan Tun Dr. Mahathir, rasanya isu janggut Rasulullah SAW dan pisau cukur "gillete" itu sudah dijawab lama dulu.

Tun Dr. Mahathir sebenarnya tidak menghina Rasulullah SAW dalam kenyataan tersebut dan PAS hanya mengambil kesempatan untuk memutar belitkan kenyataan itu dengan memburuk-burukkan mantan Perdana Menteri itu.

Memang benar bahawa tiada sesiapa pun kini yang dapat menggambarkan rupa fizikal sebenar janggut Rasulullah SAW kecuali melalui riwayat-riwayat para sahabat RA dari mulut ke mulut yang dinukilkan melalui kitab-kitab muktabar.

Begitu pun, para ulama meletakkan hukum haram kepada mana-mana pihak untuk menggambarkan rupa fizikal Rasulullah SAW setelah disepakati dan sebab itulah tiada sesiapa yang berani untuk menggambarkan rupa bentuk fizikal Baginda.

Begitu juga dengan kisah pisau cukur "gillete" yang sememangnya tidak terdapat ketika di zaman Rasulullah SAW dan memang benar bahawa mereka yang hidup di zaman itu agak sukar untuk bercukur kerana ketiadaan pisau khas seperti itu.

Cuma, mereka yang hidup di zaman tersebut tetap bercukur dengan menggunakan pedang dan pisau yang diasah tajam sebagaimana yang diriwayatkan di dalam kisah para sahabat RA.

Justeru itu, Mahfuz perlu mencari modal lain untuk mencerca UMNO memandangkan hujahnya itu langsung tidak masuk akal dan ketinggalan zaman, malah akan ditertawakan sahaja oleh golongan yang celik berfikir.

Amat malang sekali PAS memiliki seorang Naib Presiden yang berhujah sebegitu mudah untuk dipatahkan. Harap tukarlah dengan orang lain di penggal lain…

Sumber: Perak Today

PEDASSS..!!! ANWAR KUTIP DERMA UNTUK NAIK JET..???

Posted: 24 Sep 2012 02:18 AM PDT


anwar jet

Sungguh saya terkejut bila mendapat tahu tentang Anwar Ibrahim, Tian Chua, Zuraidah Kamaruddin dan beberapa pemimpin Pakatan Haram yang lain terbang ke Labuan dan Kota Kinabalu dari terminal Subang untuk satu majlis mereka di sana.

Menakjubkan minda saya, mereka ke sana menggunakan jet peribadi eksekutif yang kelihatan begitu eksklusif bergaya! Sudah tentu mahal harga penerbangan mereka itu, bukan?

Bukan calang-calang untuk mampu menaiki sebuah jet eksekutif sebegitu. Rasanya kalau golongan berpendapatan sederhana sudah tentu tidak mampu untuk menaiki pesawat semewah itu. Yang miskin tak payah cakaplah, tengok di tepi lapangan terbang sajalah…

Saya benar-benar berkerut dahi melihat senyuman Anwar di atas pesawat tersebut, mungkin juga dia ketawa di dalam hati melihat beberapa orang kanannya yang kelihatan seperti "jakun" yang tidak pernah naik jet sepanjang hayat mereka.


Apatah lagi melihat Zuraidah "Mak Lampir" yang tersengih-sengih macam kerang busuk di atas jet itu dan mungkin gambar tersebut akan disimpan sebagai kenangan terindah seumur hidupnya. Harap-harap dia tidak jaja gambarnya itu ke hulu ke hilir di Parlimen Ampang nanti!

Saya tertanya-tanya, dari mana Anwar dapat wang untuk menyewa sebuah jet eksekutif untuk terbang ke Labuan dan kemudiaannya ke Kota Kinabalu?

Sebelum itu, biarlah saya berbaik sangka terlebih dahulu terhadap segerombolan pemimpin pembangkang ini…Mungkin Anwar dan gerombolannya ini ditaja oleh seorang ahli perniagaan yang kaya raya dan memiliki rangkaian perniagaan yang bernilai berbilion ringgit. Kalau benar, siapakah ahli perniagaan tersebut? Boleh nyatakan?

Atau mungkin juga penerbangan Anwar dan rombongan "cik kiah"nya itu ditaja sepenuhnya oleh syarikat pemilik jet eksekutif berkenaan. Mungkin kebetulan tiada penyewa, maka sebagai penyokong tegar Anwar, dia menaja penerbangan tersebut secara percuma. Tapi siapa dia?

Saya tertanya-tanya begini memandangkan Anwar selama ini membayangkan bahawa dia begitu telus tidak merompak wang kerajaan ketika di dalam kerajaan dulu, tidak punya perniagaan, tidak bekerja selain menerima elaun Ahli Parlimen, sudah tentu dia tidak sekaya mana.

Jadi, dari mana sumber kewangannya untuk membawa orang-orang kanannya melaram naik jet eksekutif ke Labuan dan Kota Kinabalu?

Lainlah jika jet tersebut sememang milik Anwar sendiri. Cuma, siapa pula yang baik hati sangat kali ini dan menghadiahkan jet eksekutif itu kepada Anwar?


Selama ini memang Anwar berlakon di depan rakyat. Kononnya dia tidak kaya raya, dia hanya bergaji RM1 bila dilantik sebagai Penasihat Ekonomi Selangor dan Pakatan Haram terpaksa kutip derma dari rakyat untuk berjuang.

Masih ingat Rafizi Ramli yang kini didakwa atas kesalahan melanggar BAFIA? Masih ingat lagi tentang Tony Pua yang mengadakan majlis makan malam amal untuk mengutip dana membantunya menghadapi kes saman di mahkamah?

Apakah wang derma yang diterima dari karung ceramah PAS, PKR dan jualan meja DAP itu digunakan Anwar, Tian Chua, Dr. Hatta Ramli dan Zuraidah sewenang-wenangnya untuk melaram melancong ke Labuan dan Sabah?

Hebat benar Anwar dan puak-puak penjilatnya bergerak ke sana ke mari. Belum berkuasa di Putrajaya pun mereka sudah tunjuk lagak bermewah-mewah sedangkan mereka sebok mencanang keliling negara bahawa mereka "kering kocek".

Kalau "kering kocek", rasanya naik Air Asia pun sudah memadai atau jika mahu membantu MAS, rasanya kos penerbangan kedua syarikat penerbangan itu tidaklah semahal menyewa sebuah jet eksekutif.

Saya tertanya-tanya, tidakkah Rafizi teringin untuk menyiasat segala perincian akaun kos rombongan Anwar dan pasukan gerilanya ke pulau Borneo itu? Atau Rafizi hanya pilih kasih menyiasat sebelah pihak saja? Teluskah begitu?

Sumber: Mykmu.net

AMARAN 18SG..!!! FACEBOOKER PERLU BACA BERITA INI...

Posted: 24 Sep 2012 12:17 AM PDT

Ni kisah benar pasal laki bini. Pelik aku, pasal FACEBOOK pun kena belasah ke? Bukannya laki dia tu menggatal pun..mintak tolong sikit pun kena belasah dengan pisau! Gigit telinga suami pulak tu! Ishhhh..!!! Ada jugak pompuan macam ni...

Kena Belasah Dengan Bini Pasal FB


Berikut adalah bahan berita yang diterjemah dari sumber Borneo Post Online. Tajuk di atas kami yang beri.

Kesian betul kat lelaki ni, kena belasah dengan bini dia pasal nak belajar guna Facebook.

SIBU: Seorang lelaki membuat laporan polis terhadap isterinya yang didakwa mencederakan dirinya di rumah mereka di Jalan Tong Sang, di sini, pukul 1 tengahari semalam.

Lelaki dalam lingkungan usia 30-an itu berkata, isterinya dalam usia 20-an adalah pengguna Facebook yang kerap sejak kebelakangan ini, dan menjadi sangat marah serta kecewa apabila dia mahu belajar mengenai laman web sosial itu.

"Dia menolak saya dan berkata dia mahu bercerai," katanya.

Menurut lelaki berkenaan, selepas kejadian itu, isterinya berlari masuk ke dalam sebuah bilik dan kemudiannya kembali dengan sebilah pisau di tangannya.

Wanita itu kemudiannya didakwa telah menyerang suaminya dengan pisau berkenaan dan turut mengigit telinga lelaki itu.

Lelaki itu berkata, dia kemudian melarikan diri menggunakan motosikal dan menuju terus ke balai polis.

Polis kemudian bertindak membawanya ke hospital di mana dia menerima beberapa jahitan.

PEDASSS..!!! NIK AZIZ PERLU MINTA MAAF PADA HASAN ALI...

Posted: 23 Sep 2012 08:17 PM PDT

poknik hasan ali

Saya rasa "tersentuh" dengan gesaan Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat yang meminta umat Islam beramai-ramai menyertai protes aman membantah penerbitan filem "Innocence of Muslims" yang menghina Rasulullah SAW.

Saya tersentuh bukannya kerana gembira dengan tindakannya membela Rasulullah SAW dari dihina oleh seorang lelaki Yahudi di luar negara, namun saya tersentuh dengan sikap "double standard" yang diamalkan Menteri Besar Kelantan itu dalam isu yang berkaitan Islam.

Memang benar bahawa semua berbilion umat Islam di dunia ini marah dan mengutuk keras kandungan video pendek yang menghina junjungan besar Rasulullah SAW dan keluarga Baginda itu.

Namun persoalannya, ketika mana bekas Exco Kerajaan Negeri Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali mempertahankan aqidah umat Islam dari gejala murtad di Lembah Klang, mengapa dia membisu seribu bahasa?

Ketika itu, boleh dikatakan hampir semua pemimpin PKR di Selangor "membelasah" pengasas PAS di negeri itu semahu-mahunya.

Tidak cukup dengan itu, Khalid Samad yang dipercayai menyimpan dendam kesumat terhadap Hasan Ali, turut sama "membedal" dan mengetuai gerakan menjatuhkan musuh politik dalamannya itu dari kepimpinan PAS.

Hatta ketika mana Azmin yang dipercayai menerima arahan dari Anwar Ibrahim mengarahkan PAS untuk memecat Hasan Ali, Nik Aziz sedikit pun tidak rasa ralat untuk menuruti perintah dua "kekasih gelap" tersebut.

Persoalannya, mengapa Nik Aziz perlu bersikap "double standard" dalam hal Sam Bacile di luar negara berbanding mempertahankan aqidah umat Islam yang menjadi keutamaan Rasulullah SAW ketika hayat Baginda?

Tidak salah, malah dialu-alukan tindakan Nik Aziz yang menyeru umat Islam di seluruh negara untuk mengutuk Sam Bacile seteruk-teruknya. Saya tidak pertikai tentang hal itu.

Namun begitu, Nik Aziz sepatutnya membela tindakan Hasan Ali yang mempertahankan aqidah umat Islam di Selangor dan Wilayah Persekutuan memandangkan diakui wujudnya bukti yang menunjukan usaha tersebut berlaku.

Apakah kerana Sam Bacile berada di luar negara dan bukan seorang pemimpin Pakatan Haram maka Nik Aziz berani untuk mengutuk dan menyelar lelaki Yahudi tersebut?

Apakah kerana Hasan Ali berada di depan mata dan tidak disukai oleh PKR serta beberapa pemimpin PAS Selangor maka Nik Aziz berani mengambil tindakan "tutup kedua-dua belah mata" terhadap kezaliman yang berlaku di dalam partinya?

Apakah kerana Anwar dan Azmin itu sekutu "syaitan"nya maka Nik Aziz tidak berani mempertahankan kedudukan bekas Exco Hal Ehwal Agama Islam itu dari dipecat oleh kedua-dua makhluk perosak PAS itu?

Nampaknya Nik Aziz bersikap pengecut dan tidak ikhlas dalam memperjuangkan ajaran yang ditinggalkan Rasulullah SAW kepada umatnya.

Sesungguhnya ajaran yang disampaikan oleh Rasulullah SAW dan aqidah umat Islam jelas lebih penting dari mengambil tindakan yang sama sekali tidak memberi kesan terhadap Sam Bacile di luar negara.

Saya tertanya-tanya, jika Nik Aziz sanggup mendoakan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, yang merupakan seorang muslim itu supaya dipecahkan perutnya, mengapa Mursyidul Am "agama" PAS itu tidak menunaikan solat hajat agar dicabut saja nyawa Sam Bacile?

Tapi jangankan solat hajat untuk tamatkan riwayat Sam Bacile, mendoakan lelaki Yahudi itu tumbuh bisul di punggung pun Nik Aziz tidak lakukan!

Justeru itu saya menganggap bahawa gesaan Nik Aziz kepada umat Islam untuk menyertai himpunan protes aman terhadap penerbitan filem "Innocence of Muslims" itu hanya gimik politik saja untuk menarik populariti dari kalangan rakyat.

Jika benar Nik Aziz ikhlas dalam mempertahankan Rasulullah SAW, sudah tentu dia akan menggesa para penyokong PAS dan umat Islam untuk menyertai himpunan Sejuta Umat yang dianjurkan oleh Hasan Ali setelah dipecat dari PAS sebelum ini, bukan?

Sumber: Mykmu.net

LAWAK PAGI INI...ANWAR PECAT NIK AZIZ SEBAB...

Posted: 23 Sep 2012 06:05 PM PDT


Adehhhh..!!! Marah betul Anwar kat Pok Nik Ajis...

Mursyidul Am pun Anwar berani pecat...?

Tu laaa..sebut lagi perkara-perkara sensitif...kan Anwar dah "tacing.."! Heh!

DIMENSI

Posted: 24 Sep 2012 11:58 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Pengaruh Soros meresap dalam PR >:D

Posted: 24 Sep 2012 05:48 AM PDT


Dana Yahudi Untuk Laksana Hudud?

Setelah segalanya terbongkar, SUARAM kini tidak lagi dapat menafikan bahawa pertubuhan itu menerima dana dari NED dan OSI yang diterajui Yahudi Zionis dan penyangak matawang George Soros yang mempunyai matlamat yang sama iaitu menjatuhkan kerajaan berdaulat untuk digantikan dengan pemimpin boneka pilihan mereka.  

Di masa yang sama juga Pakatan Rakyat (PR) pula tidak mampu menafikan bahawa begitu ramai pemimpin-pemimpin mereka yang menjadi peneraju SUARAM.  

Maka terbuktilah bahawa PR dan SUARAM adalah satu dan jika SUARAM menerima dana asing maka ia juga bermakna bahawa PR yang menerima dana asing. 

Kerana itu, kita melihat PR, sama ada PKR, DAP mahupun PAS sama-sama melatah dan gelabah apabila SUARAM didedahkan sebagai agen asing dan bakal berhadapan dengan undang-undang.   Pantas, laman-laman web, portal serta blog-blog dan media rasmi PR bertungkus lumus cuba membela SUARAM dan meremehkan soal penerimaan dana asing.  

Kononnya, dana asing perlu bagi membolehkan sesuatu pertubuhan bergerak bebas, tidak terikat dengan agenda tertentu serta berani membongkar kemungkaran kerajaan.  

Namun, PR tidak mampu menjelaskan apakah tujuan pihak asing menyumbang dana kepada mereka?   Apakah agenda atau matlamat yang dipertanggungjawabkan ke atas bahu PR dengan sumbangan dana yang begitu banyak saban tahun?  Tidak mungkin pihak asing tidak mengharapkan apa-apa balasan atau keuntungan atas sumbangan atau pelaburan yang dibuat.  

Sebenarnya, tidak sukar untuk membaca agenda asing puak Yahudi Zionis atau dewa kapitalis si George Soros.  Agenda mereka ialah menguasai sumber dan ekonomi negara, melemahkan pegangan agama Islam di kalangan umat Islam serta menyebarkan cara hidup liberal serta fahaman plural yang bebas dan tiada batasan.   

Agenda mereka ini boleh dilihat dengan jelas dengan memerhati ke mana arah aliran wang yang disumbangkan mereka di seluruh dunia dan juga tulisan-tulisan di media-media yang ditaja mereka.  Jelas sekali bahawa pihak inilah yang menjadi tunjang perjuangan LGBT selain dalang kejatuhan Mesir, Libya, Syria, Tunisia dan banyak lagi negara-negara lain.  

Seperti yang kita sedia maklum, keadaan di negara-negara yang berjaya dijatuhkan mereka bukannya semakin baik tetapi rakyat semakin menderita apabila ekonomi musnah dan terpaksa berhadapan dengan ancaman keganasan yang tiada kesudahan yang tercetus oleh kemarahan dan tidak puas hati di kalangan rakyat sendiri akibat penderitaan yang berterusan.   Ketidakstabilan ini lambat laun akan mengundang penjajahan secara langsung atau tidak langsung oleh pihak asing tadi dan inilah yang ditunggu-tunggu mereka.  

Justeru, rakyat Malaysia perlu faham bahawa segala sumbangan pihak asing kepada PR melalui SUARAM atau yang sewaktu dengannya seperti BERSIH, adalah membawa agenda dan matlamat yang sama.  

Kita pasti DAP dan PKR cukup maklum akan agenda asing ini dan mereka tidak punya masalah untuk 'menyesuaikan' diri dengan liberalisme mahupun pluralisme.  

Yang kita tidak pasti ialah sama ada saudara-saudara kita di dalam PAS benar-benar kurang arif, kabur atau sememangnya tidak peduli lagi berkenaan dana dan agenda asing tersebut.  

Harakahdaily hari ini memaparkan tulisan Aspan Alias yang cuba mengalih isu SUARAM dengan membangkitkan soal Altantuya dan rasuah dalam pembelian kapal selam.  Kononnya, kerajaan berada dalam keadaan 'mandi tak basah dan tidur tidak lena'.   

Namun, tulisan Aspan yang 'malu-malu' untuk menyebut mengenai SUARAM menerima dana dari Yahudi dan George Soros, dengan sendirinya membuktikan bahawa PR yang sebenarnya berpeluh-peluh cemas.  

Kes Altantuya serta pembelian kapal selam telah lama dijawab oleh kerajaan dengan konsisten dan terperinci serta jawapan tersebut juga adalah selari dengan apa yang dikemukakan oleh pihak Perancis, iaitu polis dan juga mahkamah.  Yang tidak konsisten dan sentiasa berubah ialah kenyataan dan tuduhan SUARAM, termasuk akuan bersumpah dan artikel berkenaannya yang ditulis oleh para penulis pro-PR.   Akhirnya, penipuan SUARAM telah pun terdedah luas, dan motif serta dalangnya juga sudah terbongkar.  

Maka, bola kini berada di kaki Aspan atau PR, bukan kerajaan.  Pembaca kini tertanya-tanya, kenapa Aspan mengelak dari mengulas mengenai dana asing? 

Oleh kerana kita telah mengenepikan PKR dan DAP dalam membicarakan soal agenda musuh Islam, maka persoalan seterusnya ditujukan kepada PAS, iaitu kenapa Harakahdaily menyiarkan artikel Aspan tersebut?   

Apakah kerana PAS tidak peduli lagi serta benar-benar percaya bahawa 'wang dari darah umat Islam' yang disumbangkan oleh Yahudi Zionis dan penyangak matawang George Soros mampu membantu mereka memerintah Malaysia, menegakkan agama Allah serta melaksanakan hudud?   

Apakah kedudukan 'halal-haram' menerima wang dari sumber yang jelas haram kerana datang dari musuh yang menindas, membunuh dan merampas tanah umat Islam?  

Apakah semua itu tidak penting lagi, sepertimana slogan yang dibanggakan PAS iaitu, 'Asal Bukan UMNO', maka Yahudi hatta syaitan pun tak apa? - Beruang Biru

Omegay: Anuwar kata tun ketinggalan zaman - tu pasal anuwar bley tipu semua bangsa! kehkehkeh

Posted: 24 Sep 2012 12:18 AM PDT

Dr M's reading of Malays 'obsolete', says Anwar

KUALA LUMPUR, Sept 24 — Tun Dr Mahathir Mohamad's understanding of the Malay community is obsolete and irrelevant, Datuk Seri Anwar Ibrahim said today, dismissing the former prime minister's suggestion that the country's majority race would lose dominance under a Pakatan Rakyat (PR) government.
"On the contrary, I believe the vast majority of the Malays will benefit more (under PR)," he told The Malaysian Insider when approached in Parliament today.
Dr Mahathir told Umno's Utusan Malaysia in an interview published yesterday that the Malays were "ungrateful" and "lacking intelligence", warning that the greed of a few power hungry Malays in the opposition would see the country's largest ethnic group lose its political power.
"I think he represents the old, obsolete thinking of the Malay dilemma," Anwar said in laughing off Dr Mahathir's remarks. "It may be deemed as relevant at one particular time but today, we consider it obsolete."
The former Umno deputy president accused Dr Mahathir, his greatest arch-nemesis at one time, of being dishonest in his views, saying the latter true reason for wanting to unite the Malays under Barisan Nasional (BN) was to protect the business interests of his family members.
"But let me remind Dr Mahathir that when we speak of the Malays, we must speak of the millions of those who will be affected.
"He (Dr Mahathir) is only determined to protect his family business — Mokhzani's billion ringgit contract, Mirzan's billion ringgit business," Anwar said, rekindling the bitter rivalry between himself and his former superior in the government. - Themalaysiainsideanuvajiass

Omegay: Anak2 ikan Anuwar panas BONTOT sampai terpaksa fitnah calon! >XD

Posted: 23 Sep 2012 10:45 PM PDT


err...anwar yang bodo ker aku yang bingai?

Penggerak Mahasiswa UM nafi dakwaan Pro-Mahasiswa
RAZIATUL HANUM A. RAJAK
24 September 2012

SHAH ALAM – Kumpulan penuntut yang mengelar diri mereka Penggerak Mahasiswa Universiti Malaya (UM) menafikan dakwaan Pro-Mahasiswa berhubung enam calon yang dikatakan tidak layak bertanding pilihan raya kampus yang sedang berlangsung.
Proses pengundian akan diadakan esok.
Pengerusinya, Marwan Kahar Baharuddin berkata, kesemua calon yang dibantah itu mempunyai baki tempoh pengajian dua atau tiga semester di UM.
"Enam calon kami itu mempunyai baki dua dan tiga semester tempoh pengajian. Bukan seperti yang didakwa, jadi bantahan ini tidak berasas.
"Mereka dikatakan calon tua dan tidak layak bertanding, malah diasak dengan panggilan yang tidak sepatutnya pada malam Jumaat lalu, di Kolej Kediaman Ketujuh," katanya dalam satu kenyataan video.

Menurutnya, ketika dalam proses bantahan, Pro-Mahasiswa membantah kesemua calon Pro-Aspirasi dengan tidak bersebab.
"Apabila keluar keputusan, calon Pro-Mahasiswa tidak ada yang dibatalkan dan daripada pihak kami, seorang calon umum dibatalkan iaitu Muhamad Syafiq Warrmal dengan alasan tidak cukup baki tempoh pengajian," katanya.
Tambahnya, seorang lagi daripada enam calon yang menerima bantahan Pro-Mahasiswa, Ahmad Syahmi Naim Mohd dikatakan hanya tinggal satu sementar untuk selesai pengajian.
"Kita boleh katakan tuduhan itu tipu. Mereka tidak tengok surat tawaran? Syahmi masih mempunyai baki tiga semester," jelasnya.
Katanya, Pro-Mahasiswa membuat tuduhan rambang dan menghebahkan kepada semua mahasiswa selain menunjukkan kepada mahasiswa bahawa pihak mereka sahaja yang benar.
Beliau juga menasihatkan penuntut universiti itu supaya jangan terpedaya dengan melihat terlebih dahulu fakta yang ada.
"Jangan terpedaya, tengok dulu fakta yang ada. Jangan kerana mereka tunjukkan rasa simpati, kita terpengaruh dan emosi kita terbuai," katanya. - SH

Omegay: Ngeh kena 'debik' dengan ahli sendiri! >XD

Posted: 23 Sep 2012 06:28 PM PDTNgeh dihentam perwakilan DAP
Konvensyen parti di Perak jadi medan perdebatan masalah dalaman
Kuala Lumpur: Konvensyen DAP Perak Ke-17 di sini semalam menjadi medan kepada ahli parti mengkritik Pengerusinya, Datuk Ngeh Koo Ham, termasuk perbuatannya mempersoalkan tindakan umat Islam membantah filem menghina Nabi Muhammad SAW, Innocence of Muslims.
Persidangan disertai 330 perwakilan dari seluruh negeri yang sepatutnya membincangkan persediaan menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13 juga bertukar menjadi perdebatan masalah dalaman parti.
Dikritik ahli parti
Seorang perwakilan dari Taman Sejati Sitiawan, membidas Ngeh yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sitiawan kerana kenyataannya membangkitkan isu agama Islam menerusi laman Twitter, menjejaskan usaha parti untuk menarik bukan Cina menyertai DAP.
Terdahulu, Ngeh yang juga Ahli Parlimen Beruas dikritik oleh Pengerusi Cawangan Lumut, Kong Ying Hwa kerana didakwa menggunakan akhbar Cina untuk mengkritik ahli parti.
Pengerusi Cawangan Desa Manjung, Solaiman O P Syed Ibrahim pula berkata, tidak pernah dalam sejarah parti di negeri itu pengerusi menggunakan media untuk mengkritik ahli sendiri seperti yang berlaku sekarang.

Cawangan Desa Manjung, Lumut dan Kampung Acheh Baru adalah tiga cawangan DAP di daerah Manjung yang dirujuk oleh Ngeh kepada jawatankuasa disiplin parti kerana menganjurkan majlis makan malam mengumpul dana tanpa kebenaran. 
Usah pecah-belah ahli

Solaiman berkata, kepemimpinan parti tidak sepatutnya memecah-belahkan perpaduan parti hanya kerana menganjurkan majlis makan malam untuk mengumpul dana.

Pengerusi Cawangan Kampung Cina, Jason Lim pula mempersoalkan kelewatan kepimpinan parti meluluskan penubuhan cawangan baru dan mendakwa ada pihak sengaja berbuat demikian di kawasan yang dianggap bukan 'kem' mereka.

"Ini semua tidak adil menjelang pilihan raya umum," katanya.

Pengerusi Cawangan Chenderiang, Richard Leong, turut membangkitkan isu sama dengan menyatakan beliau sudah bekerja keras membuka cawangan di Tapah tetapi sehingga sekarang tiada surat kelulusan daripada jawatankuasa negeri.

"Kepemimpinan parti meminta ahli melawan musuh di luar tetapi mereka sendiri yang menyerang ahli sendiri," katanya.

Perbahasan panas

Perbahasan yang semakin panas itu memaksa Pengerusi Konvensyen, Ng Wei Aik, menenangkan keadaan dengan meminta mereka berbahas isu nasional dan negeri, manakala semua isu dalaman dibincangkan mengikut saluran lain.

Bagaimanapun, perbahasan isu dalaman yang dianggap memalukan kepemimpinan DAP negeri berterusan sehingga persidangan berakhir jam 3 petang. - BH

PEJUANG BANGSA

Posted: 24 Sep 2012 11:50 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Kalau PKR cakap manifesto bukan janji, Buku Jingga hanyalah sampah !

Posted: 24 Sep 2012 08:30 AM PDT
"Manifesto bukan satu perjanjian, satu lagi pembohongan dari pemimpin pakatan pembangkang, bagaimana Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim boleh bercakap bahawa manifesto pilihanraya itu bukanlah satu janji yang perlu ditepati", ujar Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan.

 "Saya berpandangan kalau ada rakyat Selangor yang rasa teraniaya akibat dari janji yang tidak ditepati, itu terpulang kepada mereka untuk menyaman kerajaan negeri sebagaimana yang berlaku terhadap kumpulan mereka yang tidak mendapat air percuma.

 "Memang air percuma merupakan janji mereka tetapi di rumah pangsa, di kondo yang guna meter pukal sebagainya, itu merupakan rakyat yang sukar sebenarnya kehidupan, itu yang tak dapat.

Jadi itu merupakan hak mereka untuk menyaman," katanya mengulas kenyataan Tan Sri Khalid Ibrahim yang mengatakan bahawa manifesto bukanlah satu perjanjian sehingga menyebabkan sebahagian rakyat Selangor yang tidak menerima janji air percuma menyaman kerajaan negeri Selangor.

 Tegas beliau lagi kenyataan tersebut merupakan satu kenyataan yang tidak beretika, namun ada sesuatu yang dapat dipelajari dari kenyataan dan peristiwa tersebut.

 "Apa yang kita belajar dari situ? Apa yang dapat kita belajar ialah jangan percaya dengan pemimpin pembangkang yang berjanji. Kalau mereka buat Buku Jingga, buku tersebut merupakan manifesto pilihanraya mereka, jadi jangan percayalah sebab pada mereka janji manifesto pilihanraya adalah janji yang tidak perlu ditepati. 

 "Kalau itulah falsafah, fahaman pemimpin kanan pembangkang, Menteri Besar sebuah negeri yang penting bahawa manifesto pilihanraya adalah satu janji yang tidak perlu ditepati, maka kita tinggalkanlah pembangkang dengan segala janji-janji kosong mereka itu," tambahnya. -MediaUMNO

Guan Eng & Anwar malu besar pertahan Soros di Dewan Rakyat !

Posted: 24 Sep 2012 06:00 AM PDT
Sidang parlimen pada Isnin panas seketika di sebelah pagi, apabila pembangkang mempertahankan penyangak matawang, George Soros dan persalahkan kerajaan pula berikutan kerugian RM5.7billion yang dialami Bank Negara Malaysia (BN) pada 1993.

 Mereka terlupa agaknya, pada ketika itu, Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah Menteri Kewangan sehinggalah Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin menegur soalan Ahli Parlimen Lim Guan Eng (DAP-Bagan) sebagai "soalan bunuh kawan".

 Guan Eng sebelum itu telah menyoal Timbalan Menteri Kewangan, Donald Lim mengapa kerajaan mengecam Soros sebagai penyangak yang bertanggungjawab di atas kerugian BNM melalui dagangan pertukaran asing (forex) ketika itu dan bukannya bekas pentadbir kanan BNM, Tan Sri Nor Mohamad Yakcop (BN-Tasik Gelugor).

 Guan Eng menimbulkan persoalan itu setelah Donald memberitahu Dewan Rakyat bahawa BNM mengalami kerugian RM5.7 bilion pada 1992, seperti dilaporkan dalam laporan tahunannya pada 1993. Apabila Guan Eng bertanya siapa yang harus dipertanggungjawabkan dalam hal itu, Donald menyuruhnya bertanyakan kepada Ahli Parlimen Permatang Pauh, iaitu Datuk Seri Anwar Ibrahim.

 Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin kemudian mencelah dan mengatakan soalan Guan Eng adalah "soalan bunuh kawan". Katanya menurut Hansard pada 1993, ayah Guan Eng sendiri, Lim Kit Siang, mendesak Anwar mengambil tanggungjawab ke atas kerugian berkenaan. Anwar yang diberi peluang menjawab oleh Speaker Tan Sri Pandikar Amin Mulia, berkata walaupun ketika itu dia memegang jawatan sebagai Menteri Kewangan, dia tidak mengetahui secara mendalam perkara itu, sebaliknya menuding jari kepada Nor Yakcop yang tidak berada di dalam dewan.

 Anwar kemudian membela Kit Siang dengan mengatakan tidak ada salahnya Kit Siang (Ahli Parlimen Ipoh Timur) bertanyakan soalan itu ketika itu . "Sebagai Menteri Kewangan ketika itu saya mengesahkan perkara itu berlaku dan telah mengarahkan BNM menghentikan kegiatan perdagangan mata wang (FOREX)," katanya.

 Pada sidang media di lobi parlimen selepas itu, dalam usaha mempertahankan dirinya lagi, Anwar berkata ketika dia menjadi Menteri Kewangan pada 1991, BNM tidak langsung memberi sebarang laporan kepadanya berhubung isu berkenaan.

 Kononnya dia hanya mendapat maklumat dari peringkat antarabangsa, umpama pasaran wang di Zurich dan apabila Malaysia dikirik oleh media antarabangsa di Hong Kong. "Ia terbongkar kali pertama apabila laporan bank negara terpaksa dibentangkan.Maka barulah kita dapat maklumat perkara ini dilakukan sejak tahun 80a, semasa Tun Daim Zainuddin menjadi Menteri Kewangan, dengan kelulusan Perdana Menteri ketika itu, Tun Dr Mahathir Mohamed" katanya.

 Anwar berkata, Tan Sri Jaafar memaklumkan kepadanya bahawa dia juga tidak tahu mengenai perkara berhubung Forex, sebaliknya ia dikendalikan oleh Nor Yapkob yang berhubung terus dengan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan.

 Bunyinya Anwar macam mahu menggambarkan pangkat Nor Yackop lebih besar dari jawatannya sebagai Menteri Kewangan ketika itu?

 Paling pelik apabila Anwar menambah, ketika dia membentangkan laporan di parlimen pada peringkat awal berhubung kerugian berkenaan, dia hanya membaca penyataan Bank Negara.

 "Saya hanya membaca penyataan Bank Negara bahawa kerugian ini terkawal dan kerugian ini tak melibatkan kewangan melainkan apa yang disebut kehilangan di atas kertas." - AGENDA DAILY

Jet mewah dinaiki Anwar ditaja kroni !

Posted: 24 Sep 2012 04:05 AM PDT

- Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengakui penerbangan beliau bersama-sama beberapa pemimpin pembangkang menggunakan jet eksekutif yang gambarnya kini tersebar di Internet benar dan ditaja seorang 'kenalan'.

Tanpa mendedahkan identiti pemilik jet berkenaan, Anwar menjelaskan, beliau telah dihubungi 'kenalannya' itu bagi mendapatkan persetujuan untuk menaja penerbangannya dari Kuala Lumpur ke Sabah sebelum menuju ke Sarawak.

Beliau memberitahu demikian kepada pemberita di lobi Parlimen hari ini. - UTUSAN

Soros mahu Anwar jadi Perdana Menteri - Tun Mahathir

Posted: 23 Sep 2012 10:37 PM PDTBeberapa kuasa asing sememangnya amat berharap berlaku perubahan rejim di Malaysia dengan membiayai pertubuhan propembangkang tempatan, kata bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

 Beliau berkata, matlamat utama mereka ialah untuk melihat pelantikan seorang pemimpin yang boleh mengikut telunjuk mereka.

 Dr Mahathir berkata, pembiayaan oleh National Endowment for Democracy dan badan tajaan spekulator matawang warga Amerika George Soros iaitu Open Society Institute (OSI), atas nama demokrasi serta kebebasan, bukan sahaja jahat malah menunjukkan niat tersembunyi bagi mengawal politik dalaman negara ini.

 "Dia punya tujuan, baik liberal west, baik Soros, nak satu Perdana Menteri yang boleh dia guna.

 "Sebab itu, dia nak perubahan rejim di Malaysia supaya orang yang jadi Perdana Menteri boleh ikut telunjuk dia," katanya ketika diminta mengulas pengakuan portal berita bahawa ia menerima pembiayaan asing termasuk daripada OSI.


Pemimpin UMNO hampir putus jari ditikam di depan rumahnya !

Posted: 23 Sep 2012 09:00 PM PDT
Ketua Pemuda Umno Kepong, Datuk Norizan Ali cedera parah di bahagian perut dan jari tangan dipercayai terputus akibat ditikam di depan rumahnya di Ampang, Selangor awal pagi ini.

 Beliau sedang menjalani pembedahan di Hospital Ampang, kata isterinya Datin Roslinda Kamaruddin kepada Sinar Harian Online. "Datuk kena tikam di kawasan depan rumah, sekitar 3.30 pagi. Keadaan serius, cedera teruk di perut, jari terputus.

 "Sedang dibedah (di Hospital Ampang), doktor masih periksa keadaan, nak lihat kecederaan lain," kata beliau sebentar tadi. Motif Norizan, awal 40-an dan seorang ahli perniagaan, diserang belum diketahui.

"Saya tidak tahu mengapa Datuk diserang. Tetapi barang-barang tak hilang, jadi hendak kata samun, saya tak tahu," kata beliau yang dalam perjalanan ke rumah mereka di Taman Dagang 3 dari hospital. "Saya sedang balik ke rumah, polis hendak jalankan siasatan," katanya.

 Menurut anak mangsa, ketilka kejadian ayahnya baru sahaja pulang dari menonton perlawanan bola sepak.

 "Ayah sempat menggegar pintu rumah dan meminta pertolongan, bila kami keluar tengok ayah terbaring sambil mengerang kesakitan dengan jarinya juga hampir putus," katanya. Mangsa yang kritikal dikejarkan ke Hospital Ampang dan terpaksa menjalani pembedahan dan kini dilaporkan berada dalam keadaan stabil.


Komen GPB

Isu serangan terhadap pemimpin politik semakin berleluasa . Anwar & DAP baru disimbah cat merah pun sudah melabel ia politik kotor tapi yang berlaku kepada Ketua Pemuda UMNO Kepong ini lagi tragis . Jari hampir putus &  ditikam lagi di depan rumahnya  ...

Pihak polis harus segera menyiasat segera serangan ini adakah ini perbuatan kumpulan gangster atau ada kaitan dengan politik .

Anuwar berang gambarnya naik jet masuk UTUSAN !

Posted: 23 Sep 2012 07:24 PM PDTApa nak dikata lagi oleh juak-juak pencacai Pakatan ?? Dah masuk Utusan Malaysia tu , habis seluruh negara tahu tu termasuk tok lebai kopiah putih PAS di kampung ..

Nak cakap Anuwar sebenarnya naik Air Asia tapi gambar telah diedit oleh blogger UMNO  naik jet mewah ke ??

GPB yakin Anuwar lepas  ni di ceramah-ceramahnya mengamuk punya dan cakap " Apa masalahnya saya naik jet mewah ? Saya bawa pemimpin pembangkang yang lain juga la bukan naik seorang ? ....hahaha..


Isu Ngeh : Pakatan sah hilang undi Melayu di PRU 13 !

Posted: 23 Sep 2012 05:00 PM PDTPakatan ternyata menerima damage yang cukup  teruk sekali  dalam isu penghinaan Islam oleh Ngeh & DAP. Mereka kini sah akan hilang undi Melayu di PRU 13 akan datang .

Sudah banyak kali pemimpin DAP ini bersikap kurang ajar & menghina Islam ..dan kali ini kejadian ini berulang. Jadi , cara untuk ajar mereka ini adalah melalui undi .

Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) turut memberi jaminan bahawa ahli-ahlinya di seluruh negara tidak akan mengundi calon-calon DAP pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13). Ketua Wiranya, Irwan Fahmi Ideris yang ditemui Antarapos baru-baru ini menegaskan keputusan itu dibuat susulan kenyataan kontroversi Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham melalui Twitter yang dianggap sebagai provokasi kepada umat Islam di negara. 

 "Memang kita tidak akan maafkan sebab bukan satu keterlanjuran untuk bercakap, dan minta maaf, kita maafkan. Jadi kita takkan bertoleransi dalam perkara ini. "Dan Wira PERKASA sendiri mempunyai ahli di seluruh negara. Kita akan pastikan pada PRU-13, kita akan pastikan Wira tidak akan mengundi calon-calon daripada DAP," tegas beliau. 

 Sambil menyifatkan tindakan ahli Parlimen Beruas itu sebagai satu tindakan yang kurang ajar dan tidak menghormati sensitiviti beragama di negara ini, DAP sebagai parti yang menaungi Ngeh katanya turut perlu merasa bertanggungjawab dan mengambil tindakan yang sewajarnya supaya perkara yang sama tidak akan berulang lagi di masa hadapan. 

 Selain itu beliau turut menuntut rakan DAP di dalam Pakatan Rakyat iaitu PAS supaya menyatakan dengan jelas apakah pendirian mereka terhadap kenyataan biadap Ngeh itu. "Kita tidak akan maafkan Yang Berhormat (YB) daripada Beruas ini kerana ini adalah satu cara yang kurang ajar, tidak menghormati agama dan saya yakin YB ini juga sebenarnya tidak mempunyai agama. "Parti yang menaunginya (DAP), sepatutnya merasa bertanggungjawab.

 Apabila (pemimpin) Islam membuat sesuatu, maka PAS buang Datuk Hasan Ali. "Dalam masa yang sama juga kita mahu PAS sendiri menyatakan pendiriannya tentang isu ini. Jangan seperti YB Mahfuz (Omar, Naib Presiden PAS), mengatakan kita (PAS) menentang filem, tapi sokong kepada YB Ngeh. 

Daripada sini YB Mahfuz juga pengkhianat besar kepada orang Islam sebab tidak menghormati agama. "Kita juga tidak pernah menghina agama-agama lain..malah kita membenarkan agama lain dianuti tanpa ada dakwa-dakwi. 

Tetapi malangnya YB Ngeh ini saya nyatakan bahawasanya beliau tidak ada agama. Sebab saya yakin Kristian, India, Buddha, agama-agama ini juga tidak membenarkan untuk menghina agama lain. Jadi daripada situ kita benar-benar agak kesal (dengan kenyataan tersebut)," ujar beliau. 

Sementara itu Yang Di-pertua PERKASA Selangor, Abu Bakar Yahya menegaskan tindakan Ngeh itu memperkuatkan lagi sangkaan orang ramai bahawa DAP adalah sebuah parti yang sememangnya anti dengan Islam. Menurut beliau, kenyataan Ngeh itu boleh menimbulkan ketidakstabilan keamanan di negara ini sekiranya umat Islam yang telah berkali-kali terguris dengan kenyataan-kenyataan DAP, mula hilang kesabaran.

 Meminta maaf sahaja katanya tidak cukup, sebaliknya Ngeh tegas beliau akan dipastikan tidak lagi diberi peluang menjadi Wakil Rakyat atau pemimpin di negara ini. "Saya merasakan sudah terang lagi bersuluh parti DAP memang anti-Islam apabila seorang lagi pemimpinnya secara terang-terangan mengguris hati umat Islam di negara ini.

 "Perbuatannya boleh menimbulkan tidak kestabilan keamanan di dalam negara ini jika terdapat umat Islam yang sudah hilang sabarnya.

 Sejauh mana umat Islam boleh bersabar dengan provokasi yang keterlaluan dengan hanya menerima kemaafan..apakah sebagai rakyat Malaysia mereka tidak tahu peraturan dalam Perlembagaan di negara ini yang telah menjamin keamanan sehingga hari ini, lebih-lebih lagi mereka ini adalah pemimpin parti.

 "Saya yakin dan percaya inilah masanya untuk umat Islam dan agama-agama lain tidak kira fahaman dan kedudukan bagi menentukan individu yang sedemikian tidak lagi diberi peluang menjadi wakil rakyat atau pemimpin di negara ini," ujarnya. Ngeh baru-baru ini melalui Twitternya telah menempelak niat Pergerakan Pemuda Umno Malaysia yang mahu berhimpun secara aman di Masjid Jamek Kampung Baru untuk menyatakan bantahan mereka terhadap penerbitan dan penayangan filem 'Innocence of Muslims' oleh Nakoula Basseley @ Sam Bacile yang menghina Nabi Muhammad SAW. 

 Tulisan beliau di Twitter adalah seperti berikut: "Khairy wants muslim protest against Sam Bacile. For Islam or for his political gains? Are muslims wasting too much time & energy on this?" "Khairy mahu mengadakan bantahan terhadap Sam Bacile. Untuk Islam atau kepentingan politiknya? Adakah muslim membuang begitu banyak masa dan tenaga untuk ini?" 

 Kenyataan tersebut telah mengundang kemarahan majoriti umat Islam di negara ini yang menuntut beliau dikenakan tindakan tegas oleh partinya, DAP.

PANAS ! Pengamal LGBT dah berani bikin parti berbikini !!

Posted: 23 Sep 2012 12:30 PM PDT
Jika sebelum ini negara pernah digemparkan dengan parti kolam atau 'Pool Party' yang menggalakkan wanita berbikini sambil berparti liar, sebuah pusat hiburan di sini bertindak lebih berani menganjurkan pesta kolam serupa tapi khusus untuk golongan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT), Ahad lalu.

 Parti liar yang diadakan secara percuma kepada pengunjung itu dinamakan 'Rainbow Party' atau Parti Pelangi, dan pemilihan simbol pelangi memang sinonim dengan golongan LGBT. Selepas mendapat maklumat daripada sebuah laman sosial dan berdasarkan siasatan daripada kunjungan pertama, wartawan Metro Ahad menyamar sebagai pelanggan dan memasuki pusat hiburan berkenaan untuk melihat dengan lebih dekat bagaimana parti itu berlangsung. Terbukti, parti liar yang bermula seawal jam 4 petang sehingga lewat pagi itu cukup meriah, lebih-lebih lagi dengan tarikan pertunjukan parti bikini yang disajikan kepada pengunjung. HARIAN METRO

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 24 Sep 2012 07:44 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


Calon MB - Jangan sibuk, Noh bidas PKR

Posted: 23 Sep 2012 11:50 AM PDT

SHAH ALAM, 23 SEPTEMBER – Barisan Nasional (BN) Selangor menyifatkan cabaran PKR yang mahu mereka mendedahkan calon Menteri Besar disifatkan sebagai permainan politik bagi menghilangkan fokus BN menjelang Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Timbalan Pengerusinya, Datuk Seri Noh Omar berkata, PKR tidak perlu sibuk mengetahui bakal Menteri Besar kerana perkara itu hanya akan diketahui apabila BN menang kelak.

"Sebelum mereka menang, tidak pula heboh siapa calon MB. Apabila menang, baru rakyat tahu siapa MB.

"Saya hendak tanya PKR, sewaktu pilihan raya umum (PRU) 2008, ketika Pakatan Rakyat (PR) belum lagi memerintah Selangor, tiada pun disebut siapa bakal MB dalam manifesto mereka," katanya semalam.

Beliau berkata demikian ketika mengulas cabaran PKR yang mahu Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mendedahkan bakal Menteri Besar Selangor, jika Umno sudah mempunyai ramuan lengkap untuk memenangi PRU13 kelak seperti didakwa sebelum ini.

Zuraida turut menyatakan bahawa, Noh dan Koordinator BN Negeri, Datuk Seri Ir Mohd Zin Mohamed terkeluar daripada senarai calon Menteri Besar Selangor kerana mendakwa kedua-dua pemimpin itu tidak disenangi rakyat.

Noh bagaimanapun enggan mengulas lanjut, sebaliknya beliau menegaskan, BN mempunyai ramai tokoh dan tidak ketandusan calon yang layak menjadi Menteri Besar Selangor, lebih baik daripada Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dari PKR.

Sementara itu, Mohd Zin menyifatkan cabaran PKR itu dibuat kerana mereka didakwa 'tertekan' sehingga terpaksa menggunakan isu tersebut untuk menjejaskan tumpuan BN untuk menawan Selangor.

"Hakikatnya, kita memberi tumpuan penuh untuk memenangi hati rakyat.

"Tentang mereka mengaitkan bahawa nama saya tidak tersenarai sebagai calon MB, saya tak mahu komen sebab jawapan itu tiada pada saya," katanya.

Politik Harian

Posted: 24 Sep 2012 03:45 AM PDT

Politik Harian


Selangor Kelirukan Rakyat Isu Air: CASSA

Posted: 24 Sep 2012 02:06 AM PDT


Petaling Jaya: Kerajaan Selangor sengaja mengelirukan orang ramai berhubung isu air di negeri ini demi memenuhi agenda politik tanpa menghiraukan kepentingan pengguna dan ekonomi, kata seorang aktivis pengguna.

Presiden Persatuan Pengguna Subang dan Shah Alam (CASSA), Datuk Dr Jacob George, berkata maklum balas yang beliau terima menunjukkan kebanyakan penduduk Selangor keliru pihak mana yang betul dalam isu berkenaan.


Tarif air naik

Katanya, dalam keadaan yang dibelenggu kekeliruan, kerajaan negeri menimbulkan satu lagi perkara ke dalam isu berkenaan bahawa tarif air akan naik sekiranya Kerajaan Persekutuan meneruskan rancangan membina loji rawatan air Langat 2.

Jacob berkata, beliau kesal apabila mendapati beberapa EXCO Kerajaan Selangor yang sebelum ini aktivis dalam badan bukan kerajaan (NGO), melihat semua perkara secara negatif walaupun Kerajaan Persekutuan berniat baik dalam rancangan untuk memperbaiki keadaan di negara ini.

"Saya terbabit dengan pelbagai NGO selama 37 tahun. Saya dapat melihat permainan mereka (dalam isu air), strategi mereka dan mereka menimbulkan perkara yang tidak relevan, semata-mata untuk menyekat langkah yang cuba dilaksanakan Kerajaan Persekutuan," katanya.

Beliau mendakwa kerajaan negeri juga menyeret isu antara pihaknya dengan Puncak Niaga Holdings Bhd ke dalam isu air di negeri ini sedangkan ia sepatutnya diselesaikan melalui platform lain.


Tak relevan

Katanya, masa yang digunakan untuk melayan perkara tidak relevan itu sepatutnya diguna untuk menyelesaikan krisis air yang bakal melanda Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya.

"Kenapa kerajaan negeri melakukan semua ini? Janganlah mencampuradukkan semua ini dan meletakkannya ke dalam satu bakul... ini tidak betul. Ia membabitkan masa depan kami, bukan saja penduduk Selangor, tetapi juga jiran kami (di Kuala Lumpur dan Putrajaya) kerana (krisis air) akan memberi kesan serius," katanya.


Loji Langat 2 perlu

Mengenai rancangan pembinaan loji rawatan air Langat 2 yang mendapat tentangan kerajaan negeri, George berkata, semua kajian pakar menunjukkan projek itu perlu dilaksanakan segera memandangkan pengeluaran air yang dirawat menurun dengan ketara walaupun 34 loji sedia ada di Selangor beroperasi pada tahap maksimum.

Dalam hal ini, katanya, kerajaan negeri sekali lagi mengelirukan pengguna apabila berkata semua kawasan takungan dipenuhi air dan krisis air tidak akan berlaku, walaupun perkara yang dihujahkan ialah mengenai bekalan air dirawat yang tidak mencukupi.

Sumber: Berita Harian

Jet Peribadi: Mewahnya Pakatan Rakyat…

Posted: 24 Sep 2012 12:00 AM PDT


Tidak cukup dengan bas mewah, Pakatan Rakyat kini mempamerkan jet mewah pula dalam usaha mereka 'mendekati' rakyat marhaen.

Jika dulu PR sering menuduh pemimpin BN suka bermewah dan membazir, dan sering menonjolkan imej pemimpin mereka sebagai zuhud, merendah diri dan berjimat cermat. Tetapi hari ini, itu semua hanya tinggal 'kenangan' kerana jelas pemimpin PR adalah jauh lebih mewah dari BN.

Pemimpin BN diperuntukkan segala kemudahan oleh kerajaan, dan bukannya dengan menggunakan wang persendirian. Begitupun, tiada pemimpin BN yang sebegitu mewah, termasuk Perdana Menteri sendiri.

Sebenarnya, kemewahan pemimpin PR, terutamanya Anwar Ibrahim bukanlah sesuatu yang rahsia. Melihat dari cara hidup dan jumlah kunjungan beliau ke luar negara dalam setahun atau sebulan, tidak salah untuk dikatakan bahawa kemewahannnya adalah setanding atau lebih hebat dari seorang Ketua Negara.

Mungkin Anwar yang dilaporkan hampir gila kerana tidak tertahan-tahan ingin menjadi Perdana Menteri sudah tidak sanggup lagi untuk berpura-pura. Beliau yang menjadi mewah secara mendadak, sejurus selepas menjawat jawatan di dalam kerajaan suatu ketika dahulu, tidak mampu lagi untuk menutup citarasanya ke arah kehidupan yang mewah secara melampau.

Justeru, beliau sudah berminat lagi untuk menonjolkan imej zuhud yang dipakainya sebelum ini, tetapi mula menunjukkan warna dirinya yang sebenar kepada rakyat iaitu seorang yang penuh gaya dan bercitarasa tinggi. Tentu sekali, sebagai sahabat kepada tokoh-tokoh Zionis yang menguasai dunia, Anwar perlu membawa imej yang sesuai dengan kedudukannya.

Khabarnya, jet tersebut disewa dari sebuah syarikat di Amerika Syarikat untuk digunakan khas bagi Anwar melawat Sabah, Sarawak dan Labuan. Turut bersama Anwar ialah Tian Chua dan beberapa pemimpin PR lain, termasuk Bendahari parti PAS.

Nampaknya, Anwar benar-benar ingin menjalani kehidupan sebagaimana dirasakan 'layak' buat dirinya iaitu sebagai seorang yang sepatutnya menjadi ketua negara. Pastinya, lawatan ke Sabah, Sarawak dan Labuan begitu penting bagi Anwar sehinggakan kos sewaan dan segala perbelanjaan sampingan yang pastinya mencapai ratusan ribu kalaupun tidak jutaan ringgit tidak menjadi soal baginya.

Atau mungkin juga, kos setakat itu hanyalah 'di celah gigi' saja baginya..

Dengan kemewahan Anwar dan PR yang melampau ini, dengan sendirinya segala fitnah mereka terhadap Datin Seri Rosmah yang kononnya suka bermewah dan membazir sudah tidak relevan lagi.

Kini, PR tidak punya kredibiliti lagi untuk mencipta isu harga beg tangan atau cincin isteri Perdana Menteri, atau mempersoalkan keluarga Perdana Menteri membeli belah atau kos satu-satu majlis peribadi.

Sedangkan di pihak PR sendiri, belum pun mendapat kuasa, jurang antara pemimpin PR dengan rakyat sudah begitu jauh sekali dan begitu ketara.

Tidak dapat membayangkan bagaimana keadaannya jika Anwar dan PR benar-benar berkuasa. Agaknya, apakah jenis istana yang bakal didirikan mereka, yang pastinya lengkap dengan sistem keselamatan tercanggih ala Israel. Majlis-majlis keluarga mereka juga tentunya setanding dengan Presiden Amerika Syarikat layaknya dan mungkin dihadiri oleh artis-artis Hollywood juga.

Tidak mampu rasanya walaupun hanya untuk membayangkan berapakah agaknya kos bagi merealisasikan 'kehidupan di atas kayangan ini?'

Cakap-cakap di laman sosial kini berbunyi, jika PR selama ini memburukkan kerajaan atas alasan 'membazir', maka apakah menyewa jet mewah tersebut tidak membazir? Apakah Anwar itu terlalu tinggi kedudukannya sehingga tidak layak untuk menaiki kapal terbang biasa? Kenapa perlukan sebuah jet? Apa sebenarnya yang Anwar ingin buktikan atau tunjukkan kepada rakyat atau musuhnya?

Rakyat wajar meneliti sifat suka bermewah dan membazir pemimpin PR dengan lebih serius.

Jika PR diberi mandat, negara ini tidak mungkin mampu membiayai cara hidup mereka yang setanding pemimpin kuasa besar dunia. Apatah lagi jika segala janji-janji Buku Jingga ditunaikan di mana tol dihapuskan, hutang PTPTN dihapuskan, royalti minyak dinaikkan bagi negeri pengeluar minyak dan lain-lain janji manis lagi, yang mana pasti menyebabkan pendapatan negara berkurangan secara mendadak, maka bagaimana agaknya pemimpin-pemimpin ini akan memastikan cara hidup mewah mereka kekal?

Tentulah dengan cara membalikkan semua kos tersebut kepada pengguna a.k.a rakyat melalui cukai perkhidmatan dan barangan. Akhirnya, yang untung ialah golongan peniaga dan kaya, serta pemimpin PR. Dan yang menanggung sengsara adalah rakyat marhaen sekalian.

Anwar Ibrahim Sudah Ada Private Jet!

Posted: 23 Sep 2012 08:49 PM PDT


Kantoi... Anwar Ibrahim, Thian Chua dan Zuraidah Kamarudin telah membuka tembelang mereka apabila memuatnaik gambar ketika berada dalam jet peribadi dalam penerbangan ke Kota Kinabalu. Biasala bila dah jakun macam-macam pun boleh terjadi...

Di manakah mereka memperoleh wang untuk memiliki jet peribadi yang nilainya jutaan ringgit? Adakah ia hasil daripada wang sumbangan George Soros daripada Yahudi itu?


Tian Chua bersama pemimpin Pas Anwarinas nampak jakun bila menaik jet peribadi wang rakyat!


bumiyang

Posted: 24 Sep 2012 03:41 AM PDT

bumiyang


Pasar Malam Ditutup 20 Minit Ketika Waktu Maghrib???

Posted: 23 Sep 2012 10:38 PM PDT

Pakatan Mahu Rakyaat Malaysia Bersubahat dan Membiarkan Suaram Terus Menjadi Proksi Yahudi???

Posted: 23 Sep 2012 05:19 AM PDT

RIDHUAN TEE

Posted: 24 Sep 2012 03:09 AM PDT

RIDHUAN TEE


Fahami agenda jahat ultra kiasu

Posted: 23 Sep 2012 04:05 PM PDT(Sinar Harian 24 Sept 2012)

Terbaharu, Majlis Perundingan Agama Buddha, Kristian, Hindu, Sikhism dan Taoism, mendesak kerajaan dengan idea gilanya, supaya mata pelajaran agama-agama lain, mengikut nama pertubuhan agama tersebut, turut dijadikan mata pelajaran wajib anak-anak mereka, selain daripada mata pelajaran agama Islam untuk pelajar Islam.

Dahulu, di waktu kecil, masih belum memeluk Islam, saya mengambil mata pelajaran agama Islam sebagai pilihan menggantikan lukisan. Hasilnya, saya lebih mengenali mulia ini selaku agama persekutuan, menjadikan saya lebih memahami orang Melayu Islam selaku penduduk asal, sebelum mengambil keputusan memeluk Islam pada usia 20 tahun.  Pemelukan agama Islam, bukan disebabkan oleh orang Melayu, tetapi keindahan agama Islam yang tidak ada tolok bandingnya.

Maka, hari ini ,sudah sewajarnya mata pelajaran agama Islam diwajibkan kepada semua pelajar.  Bukan bertujuan untuk berdakwah kepada mereka agar memeluk Islam, tetapi mereka perlu mengetahui dan memahami isi kandungan umum agama persekutuan ini, bagi mengelakkan kekeliruan. Islam mempunyai kedudukan yang istimewa berbanding agama lain. Lagipun semua nilai-nilai moral Islam turut dikongsi oleh agama lain.

Pada penganut agama lain, mereka hanya berteori sahaja, akan pentingnya agama dijadikan amalan hidup. Tetapi dari segi praktikal, jauh sekali untuk diamalkan. Amalan seperti seks bebasm judi, arak, zina, dan sebagainya langsung tidak ditegah. Malah diiktiraf sebagai hak asasi manusia.

Artikel ini bukan bertujuan menafikan hak bukan Islam yang tinggal dalam sebuah negara Islam. Tetapi permintaan mereka untuk mengajar agama masing-masing di sekolah terlampau ultra kiasu dan mempunyai niat jahat untuk meminggirkan agama Islam. Wal hal, berapa kerat sahaja pelajar-pelajar ini untuk diajarkan agama masing-masing dengan keperluan guru yang amat terhad, berbanding kita rangkumkan sekali dalam mata pelajaran moral, sudah lebih dari mencukupi. Namun, ini sifat kaduk naik junjung, diberi betis hendak peha.  

Kementerian pelajaran tidak sepatutnya berbincang dan melayan mereka. Jangan gadaikan kepentingan agama, hanya kerana undi. Yakinlah, mereka tidak akan mengundi UMNO, walaupun apa juga permintaan mereka dipenuhi. Kumpulan ini terlalu ultra kiasu dan licik. Saya amat yakin mereka akan mengundi ultra kiasu.

Mereka mahukan layanan sama seperti mana kedudukan mata pelajaran agama Islam yang diajar di sekolah. Mereka sengaja tidak mahu sedar, siapakah diri mereka sebenarnya? Sejarah sengaja mahu dipadamkan. Selepas ini, mereka akan mendesak supaya rumah ibadat mereka turut didirikan di sekolah dan gambar-gambar patung-patung dan pemimpin agama mereka dibenarkan ditampalkan di dinding-dinding sekolah.

Mereka bukan tidak sedar akan kedudukan agama Islam sebagai agama persekutuan. Mereka fahami semua itu. Saya tidak yakin mereka jahil. Kenapa mereka mendesak sedemikian rupa? Tidak lain, untuk mematikan dan menghancurkan kedudukan dan keistimewaan agama Islam dalam undang-undang. Bila tidak ada lagi keistimewaan ini, maka tercapai hasrat mereka untuk mendapatkan 'fair and square'. Jika saya menteri pelajaran, sudah pasti saya mewajibkan subjek ini diajar untuk bukan Islam memahami agama persekutuan ini daripada dipermainkan.

Majlis ini juga mendesak supaya kerajaan memberikan mereka lesen untuk membina sekolah agama sendiri. Alasannya, jika sekolah swasta dibenarkan, kenapa tidak mereka. Ingatan saya kepada kerajaan, apakah Sekolah Menengah Chong Hwa Kuantan, mematuhi garis panduan yang telah ditetapkan sekalipun bantuan diberikan? Jawapannya. Tidak? Mereka tidak akan berganjak dengan keputusan mereka sendiri, dengan mengenepikan arahan kerajaan, sekalipun tindakan kekerasan digunakan.

Saya cadangkan membawa idea gila ini ke negara China atau India. Jika di sini sudah tidak ada kebebasan lagi di isni. Bagaimana dengan tadika-tadika missionari kristian digereja-gereja yang berlambak sehingga ada Melayu yang diKristiankan? Apakah ini bukan kebebasan beragama. Ultra kiasu ini perlu diajar supaya tidak terlalu kurang ajar.

Perlukah kita melayan agama Kristian, Sikh dan Taoisme yang rata-rata kurang daripada 10 peratus penganutnya? Bagaimana pula dengan agama anamisme orang Asli yang lebih berhak selaku pribumi tanah ini? Begitu juga agama-agama lain.

Jika mereka mahukan nilai agama dihayati, dan mahukan lahirkan masyarakat bermoral, bermula sekarang haramkan anak-anak bergaul bebas, LGBT, bersedudukan sebelum kahwin, berjudi, berkasino dan sebagainya. Persoalannya, kenapa bila kerajaan mahu mengharamkan perkara tersebut, penentangan demi penentangan dilakukan. Apakah kita masih buta dan tidak nampak perancangan jahat mereka. Kenapa hukum hudud ditentang sedangkan nilai yang dibawa amat baik?

Keadaan yang ada hari ini sudah cukup baik. Matapelajaran moral yang diajar untuk cukup beramal dengan nilai-nilai agama. Persoalannya, kenapa nilai-nilai ini tidak dihayati? Jawapan, mereka tidak sensitif dengan nilai agama kerana dianggap menyusahkan dan bertentangan dengan hak asasi. Di rumah mereka tidak diajar dengan nilai-nilai ini. Malahan mereka tidak menegurkan anak-anak yang membawa teman lelaki untuk tinggal di rumah. Malah digalakkan lagi jika teman mereka itu kaya raya. Justeru, janganlah hendak menipu pemimpin-pemimpin Islam di negara ini atas nama hak asasi manusia

Hak yang telah diberikan lebih daripada mencukupi. Pergi kira berapa banyak rumah ibadat yang berselerakan di bumi Malaysia ini, lebih daripada 200 ribu, sedangkan masjid surau hanya ada dalam sekitar 30 ribu. Tokong Hindu sahaja sudah melebihi 100 ribu, berdekatan dan bersebelahan antara satu sama lain seperti di Serdang (UPM). Kenapa kerajaan atau penguatkuasa atau UPM sendiri tidak mengambil tindakan? Jawapannya,  adalah TAKUT. Naib Canselor (NC) takut dibuang jawatan. Apabila NC takut, orang bawah NC semuanya akan jadi takut, kerana semuanya mengidam untuk jadi NC. Inilah politik Melayu yang akan menjahanamkan bangsa Melayu sendiri. Bak kata pepatah 'jangan sampai keris sendiri menikam orang Melayu'.

Ingatlah wahai umat Melayuku yang rata-ratanya seagama denganku, jika saudara semua terlalu berpolitik dan berpecah, tuan-tuan tidak akan menjadi tuan lagi. Tuan-tuan akan menjadi hamba di bumi sendiri. Percayalah.

Orang lain terus aktif dengan perancangan jahatnya. Lihatlah contoh Suara Rakyat Malaysia (Suaram). Pertubuhan ini amat aktif sekali menyebarkan dakyahnya. Selain daripada bantuan Soros, mereka juga mendapat dana daripada sebuah think tank Jerman yang berpusat di sini, untuk memusnahkan agama Islam di negara ini.  Jika kita terus bersangka baik, suatu hari ini nanti kita akan punah.

Sebenarnya banyak lagi pertubuhan luar negara yang menyalurkan dananya untuk menghancurkan Islam. Saya yakin kita menyedarinya, termasuklah pertubuhan yang mendesak kerajaan untuk memperkenalkan mata pelajaran agama bukan Islam di sekolah, apakah kita masih buta? Jika kita sengaja membutakan mata atau pura-pura buta, hanya kerana kepentingan politik, kita akan menyesalkan suatu hari nanti.

Taipingmali (tm)

Posted: 24 Sep 2012 01:45 AM PDT

Taipingmali (tm)


Ketua Pemuda UMNO Kepong parah ditikam

Posted: 24 Sep 2012 12:09 AM PDTKUALA LUMPUR 24 Sept. - Ketua Pemuda UMNO Kepong Datuk Norizan Ali parah ditikam dalam satu kejadian berhampiran rumahnya di Jalan Dagang 2/4 Taman Dagang, Ampang di sini kira-kira 3.30 pagi tadi.

Ketika kejadian, Norizan, 41, dikatakan baru sahaja keluar dari kereta yang diparkir kira-kira 20 meter dari rumahnya sejurus pulang daripada menonton perlawanan bola sepak di sebuah kedai makan berhampiran.

Isteri Norizan, Datin Roslinda Kamarudin, 38, berkata tikaman tersebut menyebabkan suaminya mengalami kecederaan parah di perut dan jari tangan.

Menurut Roslinda, kejadian itu disedarinya setelah terdengar pintu pagar rumah mereka diketuk bertalu-talu diiringi jeritan meminta tolong.

"Semasa kejadian, saya dan anak perempuan berada di tingkat atas rumah apabila terdengar suara meminta tolong dan pintu pagar diketuk.

"Apabila keluar, saya dan Amalina (anak) amat terkejut apabila melihat suami terbaring di pagar dengan badan berlumuran darah," katanya kepada pemberita ketika ditemui di rumahnya di sini hari ini.

Roslinda berkata melihat keadaan suaminya yang tidak bermaya, anaknya yang berusia 19 tahun itu terus menghubungi polis serta ambulans dan Norizan kemudiannya dibawa ke Hospital Ampang untuk rawatan lanjut.

Jiran mereka, Abd Wahab Karim, 54, berkata semasa kejadian, beliau ada terdengar bunyi enjin motosikal sebelum terdengar jeritan meminta tolong daripada isteri mangsa.

"Bila keluar dari rumah, saya melihat mangsa yang tinggal bersebelahan terbaring dalam keadaan separuh sedar dengan tubuh dibasahi darah dan kecederaan diperutnya saya lihat agak parah," katanya yang turut hadir memberikan sokongan kepada isteri mangsa.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, ACP Amiruddin Jamaluddin berkata polis menerima laporan kejadian pada 4 pagi dan tiba di lokasi kejadian tiga minit selepas itu.

Beliau yang ditemui selepas melawat Norizan di hospital, berkata siasatan awal polis mendapati tiada barangan milik mangsa yang hilang dan siasatan lanjut mengenai motif kejadian hanya boleh diputuskan selepas mendapat keterangan daripada mangsa.

"Mangsa kini sedang menjalani pembedahan. Kita terpaksa tunggu sehingga beliau sedar untuk merekodkan keterangan bagi membantu siasatan," katanya. - BERNAMA

Riaknya Pas kerana berjaya menjadikan tadika dan pejabat Umno kepada Markas Pas.

Posted: 23 Sep 2012 05:21 PM PDT


HEBAT!!! PAS ambil alih markaz UMNODUNGUN - Sebuah 'tadika' yang juga menjadi markaz pergerakan Umno dan Barisan Nasional (BN) di Kampung Pinang Wa, dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Besi di sini telah diambil alih oleh PAS dan Pakatan Rakyat.

Bendahari PAS Dungun Ustaz Roslan Ismail mengesahkan, 'tadika' (Gambar) itu yang didirikan di atas tanah persendirian sebelum ini, menjadi pusat mesyuarat dan bilik gerakan Umno-BN setempat.

"Apabila tuan tanah tersebut menjual tanahnya kepada orang lain, kebetulan aktivis PAS dan Pakatan Rakyat baru-baru ini, kita telah menukarkan markaz Umno-BN itu kepada markaz Pakatan Rakyat,

"ceramah Pakatan Rakyat yang di adakan pada minggu lalu adalah 'kira-kira' acara rasmi pembukaan markaz PAS dan Pakatan Rayat bagi menghadapi pilihanraya akan datang,"ujarnya.
Beliau yang juga bekas ADUN Bukit Besi semasa pemerintahan kerajaan PAS 1999 - 2004 berkata demikian, ketika ditemui skuad buletinonline (skuad BO) sewaktu program Tamrin dan Qiamulail di masjid Kampung Pulau Serai dekat sini pada Khamis malam 20 September.

Beliau menyifatkan pengambilalihan markaz tersebut merupakan satu 'lonjakan politik' bagi PAS dan Pakatan Rakyat mengatasi Umno-BN di kawasan Parlimen Dungun, khususnya dalam DUN Bukit Besi.

Sebelum itu, Timbalan Ketua Peneranga PAS Terengganu Ustaz Shapawi Abdul Rani memaklumkan perkara 'gembira' itu dalam ceramahnya di Chukai, Kemaman pada 18 September lalu.

Skuad BO telah mengambil inisiatif, menyiasat dan merakamkan gambar markaz tersebut apabila membuat tinjauan di Kampung berkenaan.BO

Anda mungkin juga meminati:PAS sudah bersedia menolak DAP di Perak

Posted: 23 Sep 2012 05:10 PM PDT

Statistik Pas Perak nampaknya syok sendiri, Pas yakin menang 16 kerusi dan Pkr pula 12 kerusi, sementara itu Pas tidak menyebut tentang kemenangan Dap.

Mengikut sumber Dap, mereka akan akan bertanding 19 kerusi dan menang semua kerusi. Dap akan meletakkan calon melayu di kawasan majoriti cina untuk memastikan Dap akan meletakkan orangnya menjadi Menteri Besar Perak ke 12.

Ramalan yang dibuat oleh Taipingmali ialah Pas akan menang 1atau 2  kerusi sahaja dalam pru 13. Dalam pilihanraya 2008 Pas menang kerana memainkan isu 

ORANG ISLAM WAJIB UNDI CALON ISLAM DAN HARAM UNDI CALON BUKAN ISLAM.

PRU 13!!! PAS mampu menang 16 Dun, PKR 12 Dun di Perak
Data di bawah hanya mengambilkira pengundi Melayu, Cina dan India. Undi Asli dan Pos tidak diambilkira. Setelah dikira dari sentimen semasa secara keseluruhan iaitu Melayu 36%, Cina 80% dan India 40% (lebih cantik jika mampu dapat lebih) maka peratus keseluruhan adalah seperti di ruangan berwarna kuning.

Kekurangan dan kelebihan adalah berdasarkan % undi yang diperolehi BN dalam PRU 12.
PKR= 12 DUN
PAS= 16 DUN (jika DUN Lintang diandaikan sebagai DUN PAS)


Untuk PAS, jika dapat membaiki beberapa kesilapan yang telah di paparkan di SINI, kemungkinan untuk menang kemungkinan besar dapat mencecah 90%.Untuk PKR, kemungkinan besar cuma 55% selagi tidak dapat menyelesaikan masalah-masalah di cabang-cabang (Masalah PKR tuan2 dipersilakan paparkan di ruangan komen. tq)

Semakin ke bawah, kerja-kerja yang perlu dilaksanakan semakin berat!Akhirkata, "TEPUK DADA TANYA SELERA". Kejayaan mendapatkan semula negeri terletak di tangan tuan-tuan! Jangan tamak mengejar jawatan seperti yang telah dipaparkan di SINI.P/S: Untuk DUN2 yang tiada dalam senarai, hanya akan dimenangi sekiranya tuan2 dapat mentadbir negeri dengan baik sekiranya dapat berkuasa semula selepas PRU13 nanti! So, sila study bab pentadbiran yang baik dan berkesan mulai sekarang!The Sniper

Tolong ingat pesanan Tun Mahathir

Posted: 23 Sep 2012 04:16 PM PDT

Pesanan ayahanda Tun cukup ringkas, beliau tak mahu dirinya dikasihani tetapi beliau tak mahu anak cucu kita diperlakukan macam zaman jepun.

Tun pernah lihat sendiri peristiwa seorang tua ditendang kerana tidak turun basikal dan tidak hormat lagu kebangsaan negara tersebut.

Hari ini gambar pemimpin kita dipijak, esok-esok kepala kita pula dipijak.

Rasa tidak hormat kepada penduduk peribumi sudah mula wujud di negara ini.

Syarat dan janji-janji kerakyatan sudah dicabuli, hanya datuk nenek mereka sahaja yang berikrar dan berjanji untuk setia kepada raja dan menghormati Islam sebagai agama rasmi. Menghormati dan memahami adat istiadat Melayu.

Kini bukan saja pemimpin dihina , malah sistem beraja juga mahu dihapuskan. Kononnya raja tidak membawa apa-apa faedah dari segi ekonomi negara, yang bercakap ialah anak-anak Melayu sendiri setelah minda mereka berjaya dijajah oleh komunis moden.

Sekian/.....
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Persidangan Perkasa Larut Matang dan Selama 2012

Posted: 23 Sep 2012 09:52 AM PDT

MMRC Mercu Kejayaan ke Monsoon Cup. - 21/9/2012

Posted: 23 Sep 2012 08:51 AM PDT

BN Gopeng Nafi Wujud Politik Wang

Posted: 23 Sep 2012 08:00 AM PDT

Koo Ham Berdepan Masalah Paranoia Politik Zambry

Posted: 23 Sep 2012 07:48 AM PDT

Lokman Noor Adam Dipecat Kerana Pertikai Dana Soros

Posted: 23 Sep 2012 07:31 AM PDTAIDCNews – 22/09/12 – Bekas Ahli Majlis Kerja Tertinggi Parti Keadilan Nasional, Lokman Noor Adam mendedahkan salah satu sebab beliau dipecat daripada parti itu pada tahun 2004 kerana mempertikaikan dana penyangak mata wang Yahudi, George Soros.
"Pada bulan Februari 2004, saya telah membuat pendedahan berhubung penyelewengan dana yang diterima oleh pemimpin-pemimpin kanan Parti Keadilan. Pada masa itu juga saya telah mendedahkan bagaimana Tian Chua yang merupakan Pengarah SUARAM ketika itu telah mengaturkan pertemuan di antara George Soros dengan Presiden Keadilan, Datin Seri Wan Azizah, Azmin Ali, Khalid Jaafar dan wakil Tian Chua, iaitu Elizabeth Wong pada penghujung tahun 2003.
"Saya telah mempertikaikan bagaimana Presiden parti tersebut boleh memohon dana daripada seorang berbangsa Yahudi yang telah memanipulasikan mata wang Malaysia pada tahun 1997 tanpa merujuk Majlis Pimpinan Tertinggi terlebih dahulu," ujarnya yang juga Exco Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia.
Beliau berkata begitu ketika mengulas pendedahan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob baru-baru ini berhubung penerimaan dana asing oleh syarikat Suara Inisiatif Sdn Bhd (SISB) yang membiayai Suara Rakyat Malaysia (SUARAM).
Pada 23 Februari 2004, AIDC telah menemu bual Lokman di sebuah hotel di sekitar Lembah Klang untuk merakamkan pendedahannya tentang dana asing yang disalurkan terhadap PKR.
Lokman mendedahkan pertemuan Wan Azizah, Azmin, Khalid dan wakil Tian Chua dengan Soros di Amerika Syarikat pada tahun 2003.
Pertemuan itu diatur oleh Tian Chua, wakil Soros di Malaysia.
Kes pertemuan itu bocor apabila berlaku pergaduhan di antara wakil Tian Chua (disebut sebagai kekasih Tian Chua) dengan Azmin Ali.
"Azmin tidak benarkan wakil Tian Chua terlibat sama kerana tidak mahu mempunyai saksi," dedah Lokman
Selain itu, Lokman juga turut menunjukkan bukti resit-resit kemasukan dana asing ke dalam akaun badan pemikir Anwar, Institut Kajian Dasar yang menggunakan akaun proksi syarikat Gelora Sdn Bhd.
Khalid Jaafar, Pengarah IKD yang juga bekas Setiausaha Akhbar Anwar adalah Ahli Lembaga Pengarah proksi tersebut.
Akaun syarikat proksi itu menggunakan perkhidmatan bank CITYBANK, NEW YORK, cawangan Kuala Lumpur.
Menurut Lokman, resit-resit itu diberikan oleh Azwandin Hamzah yang ketika itu masih berkerja dengan Khalid Jaafar di IKD dan juga Exco Keadilan pusat.
Lokman yang juga bekas bekas Penolong Setiausaha Pemuda Keadilan ditemui sejurus selepas beliau bersumpah di Masjid Negara yang menegaskan bahawa PKR menerima dana asing untuk menggerakkan partinya di Malaysia.

Lim Kit Siang tolong lah add Taipingmali

Posted: 23 Sep 2012 07:29 AM PDT

Wahai brother Lim Kit Siang, Anwar Ibrahim, Rafizi Ramli tolong lah add TM, gua peminat luu. gua suka lu.

5 tahun hilang, rupanya ada di Indon

Posted: 23 Sep 2012 03:48 AM PDT

23 September 2012
SUNGAI PETANI - Seorang nelayan Tanjung Dawai, dekat sini gembira apabila mendapat tahu anak perempuannya yang hilang lima tahun lepas masih hidup dan ingin pulang ke pangkuan keluarganya.

Abdul Hamid Mat, 50, dari Kampung Nelayan Tanjung Dawai berkata beliau menerima surat bertarikh 8 Ogos lepas yang dihantar anaknya, Munirah yang kini berumur 21 tahun dari Flores Timur, Indonesia.

"Munirah menulis alamat bagaimanapun tidak memberikan butiran lengkap dirinya cuma menyatakan dia berada di Flores Timur dan meminta tolong dibawa pulang ke Malaysia.

"Selepas terima surat itu saya tidak tahu nak minta tolong dengan siapa.

Alhamdulillah Penyelaras Parlimen Merbok, Datuk Tajul Urus Mat Zain sudi membantu," katanya kepada pemberita semasa dikunjungi Tajul Urus di rumahnya, hari ini.

Menurut Abdul Hamid anak ketiga dari lima beradik itu yang belajar dalam tingkatan empat di Sekolah Menengah Seri Badung, Singkir, Yan menghilangkan diri semasa dalam perjalanan ke sekolah pada 2008.

Katanya Munirah pernah menghantar pesanan melalui khidmat pesanan ringkas (SMS) semasa dibawa lari ke Batam, Indonesia.

"Saya telah melaporkan kes ini kepada polis namun usaha mencari Munirah di Batam gagal. Sekarang saya rasa gembira sikit dan mendoakan agar ada pihak sudi menolong membawa dia balik," kata Abdul Hamid.

Tajul Urus yang juga ketua UMNO Bahagian Merbok berkata beliau akan meminta bantuan Presiden Kelab Putera 1Malaysia, Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim yang berpengalaman membawa mangsa yang dilarikan ke negara asing untuk membantu membawa Munirah pulang.

"Sementara itu, saya harap Abdul Hamid dan keluarganya dapat bersabar kerana ada prosedur yang perlu dipatuhi untuk membawa Munirah pulang," katanya. - Bernama
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sahabat-Gunung

Posted: 24 Sep 2012 01:15 AM PDT

Sahabat-Gunung


Dana Yahudi Untuk Laksana Hudud?

Posted: 24 Sep 2012 12:30 AM PDT


Setelah segalanya terbongkar, SUARAM kini tidak lagi dapat menafikan bahawa pertubuhan itu menerima dana dari NED dan OSI yang diterajui Yahudi Zionis dan penyangak matawang George Soros yang mempunyai matlamat yang sama iaitu menjatuhkan kerajaan berdaulat untuk digantikan dengan pemimpin boneka pilihan mereka. 

Di masa yang sama juga Pakatan Rakyat (PR) pula tidak mampu menafikan bahawa begitu ramai pemimpin-pemimpin mereka yang menjadi peneraju SUARAM. 

Maka terbuktilah bahawa PR dan SUARAM adalah satu dan jika SUARAM menerima dana asing maka ia juga bermakna bahawa PR yang menerima dana asing.

Kerana itu, kita melihat PR, sama ada PKR, DAP mahupun PAS sama-sama melatah dan gelabah apabila SUARAM didedahkan sebagai agen asing dan bakal berhadapan dengan undang-undang.   Pantas, laman-laman web, portal serta blog-blog dan media rasmi PR bertungkus lumus cuba membela SUARAM dan meremehkan soal penerimaan dana asing. 

Kononnya, dana asing perlu bagi membolehkan sesuatu pertubuhan bergerak bebas, tidak terikat dengan agenda tertentu serta berani membongkar kemungkaran kerajaan. 

Namun, PR tidak mampu menjelaskan apakah tujuan pihak asing menyumbang dana kepada mereka?   Apakah agenda atau matlamat yang dipertanggungjawabkan ke atas bahu PR dengan sumbangan dana yang begitu banyak saban tahun?  Tidak mungkin pihak asing tidak mengharapkan apa-apa balasan atau keuntungan atas sumbangan atau pelaburan yang dibuat. 

Sebenarnya, tidak sukar untuk membaca agenda asing puak Yahudi Zionis atau dewa kapitalis si George Soros.  Agenda mereka ialah menguasai sumber dan ekonomi negara, melemahkan pegangan agama Islam di kalangan umat Islam serta menyebarkan cara hidup liberal serta fahaman plural yang bebas dan tiada batasan.  

Agenda mereka ini boleh dilihat dengan jelas dengan memerhati ke mana arah aliran wang yang disumbangkan mereka di seluruh dunia dan juga tulisan-tulisan di media-media yang ditaja mereka.  Jelas sekali bahawa pihak inilah yang menjadi tunjang perjuangan LGBT selain dalang kejatuhan Mesir, Libya, Syria, Tunisia dan banyak lagi negara-negara lain. 

Seperti yang kita sedia maklum, keadaan di negara-negara yang berjaya dijatuhkan mereka bukannya semakin baik tetapi rakyat semakin menderita apabila ekonomi musnah dan terpaksa berhadapan dengan ancaman keganasan yang tiada kesudahan yang tercetus oleh kemarahan dan tidak puas hati di kalangan rakyat sendiri akibat penderitaan yang berterusan.   Ketidakstabilan ini lambat laun akan mengundang penjajahan secara langsung atau tidak langsung oleh pihak asing tadi dan inilah yang ditunggu-tunggu mereka. 

Justeru, rakyat Malaysia perlu faham bahawa segala sumbangan pihak asing kepada PR melalui SUARAM atau yang sewaktu dengannya seperti BERSIH, adalah membawa agenda dan matlamat yang sama. 

Kita pasti DAP dan PKR cukup maklum akan agenda asing ini dan mereka tidak punya masalah untuk 'menyesuaikan' diri dengan liberalisme mahupun pluralisme. 

Yang kita tidak pasti ialah sama ada saudara-saudara kita di dalam PAS benar-benar kurang arif, kabur atau sememangnya tidak peduli lagi berkenaan dana dan agenda asing tersebut. 

Harakahdaily hari ini memaparkan tulisan Aspan Alias yang cuba mengalih isu SUARAM dengan membangkitkan soal Altantuya dan rasuah dalam pembelian kapal selam.  Kononnya, kerajaan berada dalam keadaan 'mandi tak basah dan tidur tidak lena'.  

Namun, tulisan Aspan yang 'malu-malu' untuk menyebut mengenai SUARAM menerima dana dari Yahudi dan George Soros, dengan sendirinya membuktikan bahawa PR yang sebenarnya berpeluh-peluh cemas. 

Kes Altantuya serta pembelian kapal selam telah lama dijawab oleh kerajaan dengan konsisten dan terperinci serta jawapan tersebut juga adalah selari dengan apa yang dikemukakan oleh pihak Perancis, iaitu polis dan juga mahkamah.  Yang tidak konsisten dan sentiasa berubah ialah kenyataan dan tuduhan SUARAM, termasuk akuan bersumpah dan artikel berkenaannya yang ditulis oleh para penulis pro-PR.   Akhirnya, penipuan SUARAM telah pun terdedah luas, dan motif serta dalangnya juga sudah terbongkar. 

Maka, bola kini berada di kaki Aspan atau PR, bukan kerajaan.  Pembaca kini tertanya-tanya, kenapa Aspan mengelak dari mengulas mengenai dana asing?

Oleh kerana kita telah mengenepikan PKR dan DAP dalam membicarakan soal agenda musuh Islam, maka persoalan seterusnya ditujukan kepada PAS, iaitu kenapa Harakahdaily menyiarkan artikel Aspan tersebut?  

Apakah kerana PAS tidak peduli lagi serta benar-benar percaya bahawa 'wang dari darah umat Islam' yang disumbangkan oleh Yahudi Zionis dan penyangak matawang George Soros mampu membantu mereka memerintah Malaysia, menegakkan agama Allah serta melaksanakan hudud?  

Apakah kedudukan 'halal-haram' menerima wang dari sumber yang jelas haram kerana datang dari musuh yang menindas, membunuh dan merampas tanah umat Islam? 

Apakah semua itu tidak penting lagi, sepertimana slogan yang dibanggakan PAS iaitu, 'Asal Bukan UMNO', maka Yahudi hatta syaitan pun tak apa? (BB)

Adakah PAS Setuju Hudud Tidak Baik Untuk PR?

Posted: 23 Sep 2012 08:55 PM PDT


Pengerusi DAP Pusat, Karpal Singh nampaknya tidak pernah gentar dengan mana-mana pemimpin PAS terutama sekali dalam hal melibatkan pendirian tegasnya yang menolak secara total angan-angan PAS untuk mendirikan negara Islam mahupun merealisasikan perlaksanaan hukum hudud.

Menurut Karpal, pendirian PAS untuk melaksanakan hudud bakal memberi kesan tidak baik terhadap pembangkang pada pilihan raya umum akan datang. Tambahnya lagi, "PAS perlu menerima realiti. Walaupun ia pahit, desakan agar hukum hudud dilaksanakan di Malaysia hanyalah retorik semata-mata".

Satu kenyataan yang ringkas dan tidak berlapik secara langsung mewakili pendirian DAP yang sebenar-benarnya dalam isu ini.

Kelihatannya seperti DAP pun amat menyedari tujuan PAS mempropagandakan isu hudud hanyalah untuk kepentingan politik kepartian sahaja dan tidak lebih sekadar retorik semata-mata.

Entah apa reaksi Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat setelah membaca kenyataan tersebut yang bukan sahaja mencabar kewibawaannya malah turut bernada sinis memperlekehkan angan-angan PAS berkaitan hukum hudud yang dianggap sebagai satu retorik politik semata-mata oleh DAP.

Kita harap Nik Aziz yang juga adalah Menteri Besar Kelantan tidak melatah sebagaimana kebiasaannya sebelum ini dengan mengalihkan perhatian ramai berkenaan isu hudud itu dengan menyalahkan UMNO atau Kerajaan Pusat.

Harapnya untuk sekali sekala Nik Aziz dan semua pemimpin PAS dapat menunjukkan sikap gentleman menjawab kritikan Pengerusi DAP itu.

Setidak-tidaknya PAS perlu mengambil langkah tegas dan segera dengan mengikrarkan secara terbuka dan rasmi bahawa parti itu tetap jua akan melaksanakan hukum hudud seandainya PR menang dalam PRU 13 nanti sekalipun mendapat bantahan dari DAP.

Atau paling lekehpun, PAS patut berusaha bersungguh-sungguh untuk meletakkan calonnya bertanding di minima 150 kerusi Parlimen supaya sekiranya menang kesemuanya dapatlah mengubah suai perlembagaan negara demi memberi laluan kepada perlaksanaan hudud.

Tapi beranikah PAS bertindak sedemikian dengan melanggar arahan abang besarnya DAP yang sekarang ini memegang talian hayat untuk survival PAS di kebanyakan kerusi Parlimen dan DUN yang pengundinya bercampur dan sedang disandang oleh ramai pemimpin PAS pro Anwarinas?

Tergamakkah PAS menonjolkan dirinya sebagai ketua dalam PR selanjutnya menguasai lebih separuh kuota pembahagian kerusi Parlimen di antara parti-parti dalam PR untuk ditandingi dalam PRU 13?

Tentu sekali tidak. PAS tidak akan sanggup menjadi ketua dan menguasai pembahagian kerusi Parlimen kerana sifat kewujudan PAS sejak dulu sudah termaktub sekadar menjadi alas kaki kepada parti pembangkang lain.

PAS mahupun Nik Aziz sendiri juga tidak akan sesekali berani mempertahankan angan-angannya untuk melaksanakan hukum hudud. PAS juga tidak akan sanggup mengasingkan dirinya dari PR demi kerana hudud.

Bukan sahaja kerana isu hudud itu sendiri adalah retorik PAS semata-mata, tapi juga kerana hakikatnya PAS juga tahu realiti semasa belum mengizinkan ke arah perlaksanaannya.

Sudah acapkali PAS tunduk diam mengikut sahaja arahan abang besarnya asal sahaja isu hudud menggugat PR dan tiap kali itulah selepas sesatu mesyuarat tergempar PR berkaitannya, PAS akan berbelit lidah seterusnya orang lain pula dijadikan kambing hitam.

PAS juga tergamak mengecam bekas Timbalan Presidennya sendiri hanya semata-mata takut kenyataan tegas Nasharudin Mat Isa berkaitan isu hudud bakal menjejaskan hubungannya PAS dengan DAP. Sayangnya PAS pada DAP sehinggakan Mursyidul Am PAS sendiri sanggup boikot mesyuarat Majlis Syura yang sepatutnya dipengerusikannya sampai tamat.

Bila sudah sedemikian rupa, janganlah salahkan rakyat bila ramai berkongsi ppendapat bahawa PAS akhirnya akan setuju dengan pandangan DAP bahawa isu hudud tidak mendatangkan kebaikan kepada PAS dan PR.

Seterusnya seperti biasa, PAS akan menyalahkan UMNO sebagai punca retorik hukum hudud yang dijajanya gagal direalisasikan. Dan, si balaci serta penyokong PAS akan meneruskan amalan rutin mereka, angguk-angguk tanda setuju pada tipu daya propaganda tersebut.

`Manifesto Bukan Perjanjian' - Pendekatan Pembangkang Perdaya Rakyat

Posted: 23 Sep 2012 08:10 PM PDT


Kenyataan bahawa manifesto bukan janji memang merupakan cara pakatan pembangkang untuk memperdayakan rakyat dan mereka hanya akan berjalan-jalan, bercakap-cakap , bawa  fitnah tetapi tidak akan menunaikan apa yang mereka katakana atau mereka janjikan, ujar Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

"Saya berkeyakinan bahawa rakyat akan sedar dan apabila rakyat mula ambil tindakan, tiap-tiap apa yang berlaku kepada mereka (pembangkang), mereka akan menuding jari menyalahkan UMNO, BN.

Baca seterusnya di : http://www.sahabat-gunung.com/2012/09/manifesto-bukan-perjanjian-pendekatan.html

Manifesto Bukan Satu Perjanjian- Kenyataan Tidak Beretika Pakatan Pembangkang – Ahmad Maslan

Posted: 23 Sep 2012 05:16 PM PDT


Manifesto bukan satu perjanjian, satu lagi pembohongan dari pemimpin pakatan pembangkang, bagaimana Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim boleh bercakap bahawa manifesto pilihanraya itu bukanlah satu janji yang perlu ditepati, ujar Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan.

"Saya berpandangan kalau ada rakyat Selangor yang rasa teraniaya akibat dari janji yang tidak ditepati, itu terpulang kepada mereka untuk menyaman kerajaan negeri sebagaimana yang berlaku terhadap kumpulan mereka yang tidak mendapat air percuma.

Memang air percuma merupakan janji mereka tetapi di rumah pangsa, di kondo yang guna meter pukal sebagainya, itu merupakan rakyat yang sukar sebenarnya kehidupan, itu yang tak dapat. Jadi itu merupakan hak mereka untuk menyaman," ujarnya mengulas kenyataan Khalid Ibrahim yang mengatakan bahawa manifesto bukanlah satu perjanjian sehingga menyebabkan sebahagian rakyat Selangor yang tidak menerima janji air percuma menyaman kerajaan negeri Selangor.

Tambahnya, kenyataan tersebut merupakan satu kenyataan yang tidak beretika, namun ada sesuatu yang dapat dipelajari dari kenyataan dan peristiwa tersebut.

"Apa yang kita belajar dari situ? Apa yang dapat kita belajar ialah jangan percaya dengan pemimpin pembangkang yang berjanji. Kalau mereka buat Buku Jingga, buku tersebut merupakan manifesto pilihanraya mereka, jadi jangan percayalah sebab pada mereka janji manifesto pilihanraya adalah janji yang tidak perlu ditepati.

Kalau itulah falsafah, fahaman pemimpin kanan pembangkang, Menteri Besar sebuah negeri yang penting bahawa manifesto pilihanraya adalah satu janji yang tidak perlu ditepati, maka kita tinggalkanlah pembangkang dengan segala janji-janji kosong mereka itu," tambahnya.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 23 Sep 2012 11:40 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Cubaan bunuh KP UMNO Kepong. 13 Mei bakal berulang?!!

Posted: 23 Sep 2012 10:00 PM PDT

 
Ganas. Memang ganas puak-puak DAP sekarang ini. Main tikam-tikam, sembelih-sembelih sahaja kalau tidak puas hati.
 
Yang belah kita, hina Rasulullah SAW pun setakat boleh marah sahaja. Kalau di Pakistan, dah lama Ngeh Koo Ham bercerai kepala daripada badan kena roadside bom.
 
Kenapa kami kata ini semua kerja samseng DAP? Nilaikanlah sendiri, beliau merupakan KP UMNO di Kepong yang merupakan kubu kuat DAP semenjak merdeka. Bukan senang hendak jadi KP di kawasan DAP yang bukan tempat UMNO bertanding pun.
 
Kalau tidak percaya, tanyalah KP Seputeh. Beliau yang berhadapan dengan GIANT DAP Teresa KOK sentiasa mendapat ancaman daripada chauvinis tegar DAP yang menguasai kongsi-kongsi gelap di kawasan itu.
 
Mengikut rekod, Datuk Norizan ini adalah seorang yang sangat VOKAL melanyak DAP dan fuckatan. Ingat lagi kes Adam Adli hampir kena penampar Jepun di Balai Polis dahulu?!! Hah, itu semua budak-budak Datuk Norizanlah itu. Dan dalam UMNO KL, beliau merupakan antara dua KP UMNO yang begitu lantang dan vokal selain KP Seputeh. 
 
Jadi, tidak hairanlah beliau diserang sebegini. Sebabnya kelompok berani mati yang diketuai beliau dalam UMNO memang begitu memberikan kesan kepada samseng-samseng fuckatan!
 
Dan kalau dilihat sejarah, beliau juga pernah membuat headline apabila menentang pelantikan Ezam Mad Nor sebagai senator baru-baru ini.
 
Namun, kalau nak diikutkan, KP Seputeh lebih halus serangannya. Habis terbogel agenda mengkristiankan penduduk Islam Seputeh oleh Teresa KOK apabila beliau mendedahkan pergerakan misionari yang sangat aktif di sana.
 
Apakah selepas ini beliau pula menjadi sasaran?!! Apa-apa pun marilah sama-sama kita doakan agar pahlawan UMNO seperti Datuk Norizan ini selamat dan cepat sembuh. Orang Melayu dan UMNO sangat-sangat memerlukan manusia berani seperti beliau.
 
* 13 Mei bermula apabila samseng DAP cuba menyerang anggota Polis lalu ditembak mati. Mayat mereka kemudiannya diusung ke seluruh KL. Adakah sejarah akan berulang?!!

GEROMBOLAN SINGAPURA NAK KE MANA TU

Posted: 23 Sep 2012 08:00 PM PDT

KERETA-KERETA SINGAPURA NAK KE PENANG KER???
Teringat kita kisah apabila Lee Kuan Yew ditendang keluar dari Malaysia, di hadapan TV ketika itu, Lee Kuan Yew menangis teresak-esak kenapalah Tunku mengeluarkan Singapura dari Malaysia, rosak pelan Lee Kuan Yew hendak menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Tapi Lee Kuan Yew menyimpan dendam itu dan berkata dalam hatinya, one day i willl come back to Malaysia. I am the best, not you Tunku, i am the best Prime Minister in the world.

Lalu Lee Kuan Yew pun menyusun bala tentera negaranya. Beliau menjemput negara India untuk menjadi penasihat tenteranya, pada mulanya negara India menolak. Kemudian Lee Kuan Yew memanggil Isarel untuk membantu Singapura menyusun tentera Singapura. Maka datanglah seorang Brid. general Israel bernama "Mr. Jack" (dalam tulisan bahasa Inggeris - tulisan Hebrew anda boleh baca dalam buku Lee Kuan Yew). Mr. Jack menasihati dan memandu tentera Singapura lebih daripada 10 tahun.

Begitu jugalah kisah Lee Kuan Yew menghantar kereta-kereta Singapura, Lori-lori Singapura, sukarelawan-sukarelawan PAP untuk membantu Calon-Calon PAP di Semenanjung Malaysia. Walaupun semuanya kalah kecuali PAP menang di Bangsar, petunjuknya ialah jika Lee Kuan Yew hendak melakukan sesuatu ke atas Malaysia, beliau boleh petik jari sahaja!

Untuk melenyapkan UMNO di Singapura, Lee Kuan Yew hanya mengambil masa 12 bulan sahaja, maka semua kerusi-kerusi Parlimen UMNO di Singapura sebanyak 3 kerusi hilang begitu sahaja. Lim Guan Eng melakukan perkara yang hampir-hampir serupa dengan Lee Kuan Yew...LGE merobohkan rumah-rumah dan gerai-gerai Melayu, dibinalah flat-flat tinggi dan mahal sebagaimana di Singapura, dipecah-pecahkanlah orang Melayu di Pulau Pinang 10 di Flat A, 10 di Flat B, 10 di Flat C dan sebagainya.

Inilah yang dikatakan oleh LGE semasa Konvensyen DAP tidak lama dulu yang dikenali sebagai The Middle Malaysia serupa dengan The Middle Israel.

Siapakah Kitul di Pulau Pinang sekarang ini. Jawapannya sangat mudah Mat Sabu dan Salleh Man. Mereka berdua jika Haji Hadi membuat arahan pun mereka tidak akan sanggup berkata tidak kepada LGE.


Panas! Pagi-pagi lagi @ElizabethWong sudah ramas kerandut @Khalid_Ibrahim ?!!

Posted: 23 Sep 2012 06:00 PM PDT

 
 
 
 
Agak-agaknya kalau UMNO dan BN yang bagi alasan begini, apa kata penyokong PR?!!
 
Pengecut? Kaki bazir duit rakyat? Pentingkan diri sendiri?!!
 
Kalau benar rakyat Selangor sudah sedar pemimpin mana yang lebih BERSIH, mengapa perlu bertanding dalam pilihanraya yang berasingan? Tidakkah mereka yakin yang rakyat akan tetap memilih mereka jika mereka benar-benar pemimpin yang bermoral dan berintegriti?!!
 
Lihat siapa yang bercakap. Seorang ketua kongsi gelap. Seorang lagi pelaku zina yang terang-terangan terkantoi. Tetapi kerana rakyat Malaysia bukan seperti di Pakistan atau negara-negara Timur Tengah, mereka masih lagi boleh selesa bermewahan dengan wang rakyat Selangor.
 
Kini mereka cuba untuk menjustifikasikan pula alasan untuk meranapkan terus baki wang rakyat Selangor bagi kempen survival politik mereka dengan alasan yang bodoh seperti ini. Apa, mereka fikir semua rakyat Selangor DUNGU seperti penyokong merekakah?!! Apa sahaja yang disuap diterima bulat-bulat tanpa usul periksa dan pemikiran yang rasional?!!
 
Jadi kalau betul mereka di pihak yang BERSIH dan BENAR, lawan sahajalah UMNO dan BN pada PRU akan datang ini. Tidak perlu takut dan tunggu sehingga mandat betul-betul tamat. Tak payah cuba-cuba hendak halalkan sikap pengecut dan cobaan meranap terus hasil Selangor dengan alasan cikai macam ini!
 
*Tidak berapa pasti apa maksud kalau buat PRU secara berasingan ini dapat elakkan ketirisan wang rakyat pada masa hadapan...

Jangan Baca Jika Anda Tak Sayangkan Islam Macam PAS.

Posted: 23 Sep 2012 05:46 AM PDT

Baca jika anda sayangkan Islam.

Klik untuk besarkan imej

Sumber
Jangan lupa untuk sebarkan maklumat ini.

*Sebar-sebarkan.

BANGUNLAH INILAH MASANYA JIHAD MEMPERTAHAN RASULULLAH SAW

Posted: 23 Sep 2012 01:14 AM PDT

TIDAK IKHLAS MASIH MEMPERSOAL

GANJARAN USD100 DOLLAR

Cinta kita kepada Rasulullah SAW adalah sangat besar maknanya dalam hidup kita, kasih kita kepada Rasulullah SAW sangat besar maknanya dalam hidup dan mati kita, mereka menghina Rasulullah SAW apakah cukup hanya dengan demonstrasi Jumaat lalu???

Apakah cukup dengan hanya berarak ke kedutaan tetapi tidak membuat apa-apa? Cinta kepada Rasulullah SAW perlukan Jihad, apakah Jihak yang sebenar? Bangun wahai pemuda Al-Quds wahai pencinta-pencinta agama Islam, pencinta-pencinta Rasulullah, sahut seruan sehingga mereka tunduk menyembah bumi. 

Mereka masih tidak sedar, mereka masih mentertawakan penghinaan ini, Rasulullah SAW kekasih Allah, kita hamba Allah, bangun pertahankan Rasulullah SAW.

Mereka hina Rasulullah SAW dengan pelbagai penghinaan, mereka gambarkan Rasulullah SAW sebegitu jijik, mereka filemkan Rasulullah SAW kononnnya Rasulullah perosak anak orang dan pembunuh dalam filem itu. Mereka hinakan Rasulullah SAW sedemikian rupa. Bangun wahai pemuda, cari penghina-penghina itu, ajar mereka tentang keberanian dan jihad Umat Islam menjaga maruah Nabi besar kita Muhammad SAW.

Di Malaysia, Ngeh Koo Ham berkata sia-sianya umat Islam di Malaysia mempertahankan Rasulullah nabi kita...ajar dia, halau dia, buang dia di tanah asal-usul nenek moyang dia, ajar dia lagi...sanggupkah kita melihat Rasulullah SAW dihina sedemikian rupa???

Bangun....Takbir......

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 23 Sep 2012 11:37 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Anwar Guna Duit Rakyat Selangor Sewa Jet Mewah...??

Posted: 23 Sep 2012 10:00 PM PDT

Tak tahu kenapa dan apa perlunya mangkuk nie sewa jet mewah, dia bukannya perdana menteri, dia bukannya busy sangat sampai perlu sewa jet untuk bawa dia kemana-mana dengan cepat dan pantas, tapi itulah anwar, manusia hipokrit, mulutnya berbuih dok hentam kerajaan kononnya menghabiskan duit rakyat, adakah dia juga menggunakan duit negeri selangor untuk bermewah-mewah...???

Mungkin anwar boleh nafikan yang dia tak guna duit kerajaan selangor, tapi rakyat perlu tahu siapa sponsor dan siapa tolong sewakan jet peribadi itu untuk dia... perlu ingat, anwar kerap kata dia manusia bersih dan suci, dia tak pernah makan rasuah selama berbelas tahun dia menjadi menteri kabinet, sekarang nie elaun dia sebagai sebagai ahli parlimen bawah 10 ribu ringgit, jadi mana datang duit untuk dia sewa jet tu...???

Berani ke anwar dedahkan siapa yang sponsor dia...???
SPR Dedahkan Penipuan Saifuddin Nasution... Kantoi Beb

Posted: 23 Sep 2012 07:00 PM PDT

Sebelum korang nak komen apa-apa, aku rasa lebih baik korang tengok dulu video di bawah, dengarkan betul-betul penjelasan dari spr mengenai isu 18 orang duduk satu rumah dan menggunakan 1 alamat yang sama, tengok macam mana pkr dan saifuddin spin cerita tu...

The Unspinners

Posted: 23 Sep 2012 11:34 PM PDT

The Unspinners


Penafian 10 tahun Malaysiakini terkantoi

Posted: 23 Sep 2012 08:07 PM PDT

Dana asing belikan Anwar jet peribadi?

Posted: 23 Sep 2012 06:30 PM PDT

Lawak pagi: Otak pembangkang

Posted: 23 Sep 2012 06:01 PM PDT

Nik Aziz dendam UMNO bagaikan orang sakit jiwa

Posted: 23 Sep 2012 06:30 AM PDT

Kenapa Nik Aziz tidak kecam sikap anti Islam DAP?

Posted: 23 Sep 2012 03:00 AM PDT

sekupangdua

Posted: 23 Sep 2012 11:33 PM PDT

sekupangdua


NGEH KENA HANTAM WOO!!!

Posted: 23 Sep 2012 10:28 PM PDTSemalam berlansung nya persidangan Konvensyen DAP di Hotel Ritz Garden Ipoh yang disertai 330 perwakilan dari seluruh negeri yang sepatutnya membincangkan persediaan menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13 juga bertukar menjadi perdebatan masalah dalaman parti. ngeh Dikritik ahli parti
Seorang perwakilan dari Taman Sejati Sitiawan, membidas Ngeh yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sitiawan kerana kenyataannya membangkitkan isu agama Islam menerusi laman Twitter, menjejaskan usaha parti untuk menarik bukan Cina menyertai DAP.

Terdahulu, Ngeh yang juga Ahli Parlimen Beruas dikritik oleh Pengerusi Cawangan Lumut, Kong Ying Hwa kerana didakwa menggunakan akhbar Cina untuk mengkritik ahli parti.
Pengerusi Cawangan Desa Manjung, Solaiman O P Syed Ibrahim pula berkata, tidak pernah dalam sejarah parti di negeri itu pengerusi menggunakan media untuk mengkritik ahli sendiri seperti yang berlaku sekarang.

Cawangan Desa Manjung, Lumut dan Kampung Acheh Baru adalah tiga cawangan DAP di daerah Manjung yang dirujuk oleh Ngeh kepada jawatankuasa disiplin parti kerana menganjurkan majlis makan malam mengumpul dana tanpa kebenaran.

Usah pecah-belah ahli

Solaiman berkata, kepemimpinan parti tidak sepatutnya memecah-belahkan perpaduan parti hanya kerana menganjurkan majlis makan malam untuk mengumpul dana.

Pengerusi Cawangan Kampung Cina, Jason Lim pula mempersoalkan kelewatan kepimpinan parti meluluskan penubuhan cawangan baru dan mendakwa ada pihak sengaja berbuat demikian di kawasan yang dianggap bukan 'kem' mereka.
"Ini semua tidak adil menjelang pilihan raya umum," katanya.

Pengerusi Cawangan Chenderiang, Richard Leong, turut membangkitkan isu sama dengan menyatakan beliau sudah bekerja keras membuka cawangan di Tapah tetapi sehingga sekarang tiada surat kelulusan daripada jawatankuasa negeri.
"Kepemimpinan parti meminta ahli melawan musuh di luar tetapi mereka sendiri yang menyerang ahli sendiri," katanya.

Perbahasan panas

Perbahasan yang semakin panas itu memaksa Pengerusi Konvensyen, Ng Wei Aik, menenangkan keadaan dengan meminta mereka berbahas isu nasional dan negeri, manakala semua isu dalaman dibincangkan mengikut saluran lain.
Bagaimanapun, perbahasan isu dalaman yang dianggap memalukan kepemimpinan DAP negeri berterusan sehingga persidangan berakhir jam 3 petang.

sumber  FoN Online

PAS PERAK PALING SENYAP? BILA HUSTAZAH DAN OSTART ABBY, HEIRIE DAN LERMAN NAK SOUND TEPAT KAT NGEH YG HINA UMAT ISLAM?

Posted: 23 Sep 2012 07:21 PM PDT

Sekadar Hiasan tiada kena mengena dengan pasal bulu kening


APACER  KONVENSYEN, NAMPAKNYA TAK LAH JADI KALAU DAH KONVENSYEN NAMPAKNYA SENYAP TAK RIUH MACAM BIASA, AKHBAR TEMPATAN UTAMA HARI NI MENELUARKAN TAJUK KECAMAN YERHADAP NGEH, SEJAUH MANA KECAMAN PESERTA DENGAN IKHLAS TERHADAP ANGGOTA YANG BERMASALAH NAMPAKNYA SEKADAR SELESAI SEGALA KEMELUT HANYA DENGAN SATU POSTING DIDALAM BLOG? ADAKAH PRAKTIKAL DAN CUKUP BERKESAN UNTUK RAKYAT TERPAKSA FAHAM DAN KENA TERIMA?

Bagaimana pulak dengan rakan seangkatan dan parti yg sanggup Cam, adakah sekadar duduk dibatis depan konvensyen sudah cukup membuktikan segala apa yang dicakap pembahas semuanya kena angguk? Mana HUDUD, mana WAJIB hormati hati ISLAM? Mana teguran? mana JANTANnya Suara? Mana Jihadnya Islam? 

Umat Islam bangkit pertahankan Muhammad ya Rasulullah.... Jangan berani Aibkan Nabi akhir zaman, tolak sebelah fahaman politik, yang penting suara kita sebagai amaran dan pelajaran kepada yang lain sebagai landasan saling menghormati sesama insan. Kecik jugak hati bila nampaknya semakin banyak ceramah yang diadakan, kenapa tajuk tak kisahkan soal penghinaan kepada Rasulullah Saw. setidak-tidaknya menyatakan pendirian yang kita amat sayangkan Muhammad Saw dan kecam segala yang mencemuh dan aibkan Nabi akhir zaman perlu dengan nada tegas! mana suara lantang penceramah POPULAR  PAS yang paling kuat menyalak dimerata-rata ceramah yang mendapat liputan akhbar dan banner yang cantik tergantung merata, susuah sangat kah nak menyebut JANGAN HINA NABI KAMI? didalam dewan yang bersidang soal rakyat pun bukan main berani menjerit dan panjat meja cuba tunjuk lagak hebat macam berok! kenapa pulak dimerata ceramah tak nak mengaku sayang nabi dan beri amaran kerana itu tuntutan seorang islam yang mempertahankan Nabi muhammad ya Rasulullah...

Kata hasil dari kesedaran dan tanggung jawab terhadap Islam, Kot mencari payment kat ceramah pun sikit ada ingat la kawan bila itu ngeh hina Umat Islam, dah kalau kata untuk Islam Jadi memang patut ler sekali sekala kena tentang penghinaan Ngeh dalam tweeternya. Dalam ertikata yang lain kena ler ambik hati peminat dalam Parti dengan penghinaan nie, jangan nampak sangat nak untung ajer. Kena ler buktikan Ngeh jugak menghina Umat Islam sekali pun guru ceramah komer hanya ajor UMNO dan BN jer...

Hero Malaya nie...

Leman Raja Lawak... Sory ler kalau salah gambo sebab teman tak cam
Hero malaya dan si leman Raja lawak

oyabun

Posted: 23 Sep 2012 11:30 PM PDT

oyabun


Wujud campur tangan asing untuk menguasai negara!

Posted: 23 Sep 2012 09:04 AM PDTTun Dr. Mahathir Mohamad berkata, penyaluran dana asing untuk aktiviti pertubuhan bukan kerajaan (NGO) propembangkang membuktikan wujud campur tangan pihak luar untuk menukar kerajaan sedia ada kepada kerajaan yang boleh mengikut telunjuk mereka.

Menurut bekas Perdana Menteri, modus operandi yang digunakan adalah sama seperti di Libya, Mesir dan negara Arab lain yang mereka namakan sebagai Arab Spring, iaitu pihak asing memberi bantuan kewangan bagi membiayai aktiviti NGO mengapi-apikan rakyat supaya bangkit menentang kerajaan dan melakukan apa yang dikatakan sebagai regime change.

"Kerajaan interim Mesir telah pun menghentikan kegiatan sesetengah NGO ini yang datang dari Amerika. Mereka ini sebenarnya dibiayai oleh kerajaan (Amerika), mereka pergi ke Mesir dan cuba mempengaruhi orang Mesir dan siapa-siapa yang hendak menghadapi pilihan raya. Mesir telah menghalang mereka daripada masuk campur (dalam pilihan raya).

"Kita tak pernah campur tangan, tak pernah pergi kacau (pilihan raya negara mereka) dia punya pilihan raya, dia punyalah. Kita punya pilihan raya adalah hak rakyat kita, pasal apa dia nak cuba pengaruhi orang untuk menukar kerajaan, kerajaan yang mesra kepada mereka? Inilah tujuannya. Ini yang diuar-uarkan sebagai regime change," katanya kepada Mingguan Malaysia ketika ditemui di pejabatnya di sini kelmarin.

Dr. Mahathir diminta mengulas pendedahan akhbar kelmarin mengenai penyaluran dana asing kepada NGO dalam negara termasuk RM1.6 juta yang diterima Suara Rakyat Malaysia (Suaram) daripada National Endowment for Democracy (NED) dan RM845,835 daripada Open Society Institute (OSI), pertubuhan yang diasaskan oleh penyangak mata wang George Soros.

Menurut bekas Perdana Menteri seperti yang pernah ditulis oleh beliau di dalam blognya, apa yang dimahukan oleh pihak asing itu bukan setakat regime change atau perubahan kerajaan yang memerintah tetapi perubahan yang menyaksikan Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Beliau yakin penyaluran dana asing termasuk untuk perhimpunan Bersih dan pelbagai lagi adalah sebahagian daripada operasi untuk menyokong Anwar.

"Jerman pun bagi duit, apa kena-mengena dengan Jerman? Adakah anda tidak bersetuju dengan kerajaan sekarang dan mahu menjatuhkannya? Kalau nak bagi duit, bagi dua-dua belah (pihak). Bagi kepada pihak penyokong kerajaan dan pihak pembangkang tak apa. Tapi apabila anda memberi dana hanya kepada satu pihak bermakna anda mengapi-apikan rakyat supaya menentang kerajaan.

"Ini salah! Ia adalah hak rakyat negara ini untuk memilih kerajaan yang mereka kehendaki bukannya orang luar menentukan kerajaan yang mereka mahukan," tegasnya.

Dalam keadaan ini, Dr. Mahathir berkata, apa yang diperjuangkan oleh NGO yang menerima dana asing ini bukan lagi mewakili suara rakyat Malaysia sebaliknya suara pihak luar.

"Ia bukannya inisiatif rakyat Malaysia tetapi inisiatif orang asing. Tak kan kita hendak dikuasai oleh orang asing? Dia bagi duit sana nak bagi jatuh kerajaan supaya orang dia dapat naik dan orang dia di sini secara terang lagi bersuluh, dia nak Anwar. Jadi siapa yang nak pilih Perdana Menteri Malaysia, orang Malaysiakah orang asing?," soalnya.

Baginya beliau boleh menerima sekiranya rakyat Malaysia sendiri yang membuat keputusan hendak memilih Anwar tetapi biarlah pilihan itu dibuat tanpa dipengaruhi oleh tangan-tangan asing.

"Jika anda (pihak asing) cuba mempengaruhi pilihan orang kita dengan bagi duit, itu rasuah!" tegasnya lagi.

Wasabi Oyabun..

Panglima Perang Cyber

Posted: 23 Sep 2012 11:28 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Pertemuan Tertutup PM dengan Ahli Parlimen Tanda PRU 13 Makin Dekat ?

Posted: 23 Sep 2012 11:00 PM PDT

Najib adakan taklimat tertutup bersama Ahli Parlimen BN


KUALA LUMPUR 24 Sept. - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengadakan majlis taklimat tertutup dengan Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) di bangunan Parlimen di sini.

Taklimat tertutup kira-kira 45 minit yang bermula pada pukul 8.45 pagi itu dihadiri Ahli Parlimen daripada parti-parti komponen BN termasuk jemaah menteri.

Selepas mesyuarat, Najib beredar bagi menghadiri persidangan Dewan Rakyat untuk Mesyuarat Ketiga Penggal Kelima di Parlimen.

- BERNAMA

Pemilik Jet Peribadi Dinaiki Anwar Dan Pemimpin Pakatan Dibongkar Blogger Dr Novandri

Posted: 23 Sep 2012 10:42 PM PDT

Di bawah adalah pendedahan pemilik jet peribadi yang menjadi perbualan rakyat itu :
The private jet is operated by Bresnan International Aviation of White Plains, New York.
It's an aircraft charter outfit and is the only aircraft they operate. 
The aircraft owner is registered under Wells Fargo Bank Northwest, Salt Lake City. 
Either this Dassault Falcon 900 with the registration N990BB belongs to an American friend of Anwar Ibrahim or some rich fat cat is paying for the rental. more


Baca lanjut di  http://novandri.blogspot.com/2012/09/pemilik-jet-peribadi-yang-digunakan.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+novandri+%28MINDA+INTELEK+MELAYU%29

Video : Mahasiswa Seperti Syazni Munir PMI Produk Pro Pakatan Yang Memalukan Mahasiswa Intelek Malaysia #PRKampus

Posted: 23 Sep 2012 08:50 PM PDTNegara akan hancur jika mahasiswa dijadikan boneka dengan beberapa keping wang RM ini menguasai negara masa hadapan. 

Hilang akhlak kerana kejar jawatan dan populariti. 

Bukan memperjuang kebenaran guna jalan Sunnah Nabi Junjungan.

Rakyat Malaysia Cipta Kaedah Pantau Guna iPad Di Australia cc @NajibRazak

Posted: 23 Sep 2012 08:41 PM PDTKeratan akhbar Australia melaporkan mengenai sistem memantau pesakit melalui iPad hasil inovasi Dr Hashrul.Kuala Lumpur: Seorang doktor rakyat Malaysia yang bertugas di Hospital Goulburn Valley, di Melbourne, Australia berjaya mencipta kaedah pemantauan rekod pesakit menggunakan komputer tablet dan iPad atau iPhone.

Dr Hashrul Nizam Zainul Rashid, 27, mengambil masa kira-kira lapan bulan menghasilkan sistem khas yang dinamakan ColdFusion itu. Ia membolehkan doktor memantau dan memberikan penjelasan kepada pesakit perkembangan kesihatan mereka menggunakan gajet berkenaan.
Kurangkan masa analisis 

Melalui sistem itu, doktor bertugas tidak perlu menunggu masa lama menganalisis masalah pesakit selepas ujian, sebaliknya memantau keputusan ujian melalui sistem yang dibangunkan secara khusus itu.

"Sebelum ini doktor mengambil masa menunggu keputusan ujian makmal dengan mengambil butiran di pangkalan. Doktor juga perlu menunggu giliran menggunakan komputer kerana ia hanya boleh diakses oleh seorang pengguna saja pada satu-satu masa.


Untuk lebih gambar dan berita dapatkan BH hari ini atau layari BH Digital di http://subscription.nstp.com.my/

4 Gambar Perangai Sebenar Mahasiswa Bayangan Pakatan Pasti Memalukan Mahasiswa #PRKampus

Posted: 23 Sep 2012 08:36 PM PDT


Maka kita kena sedar orang muda telah diperkudakan untuk keganasan. 

Mereka yang bersemangat tinggi tidak sedar telah menjadi alat untuk kepentingan politik pembangkang.

Dengan liputan meluas seperti Malaysiakini, geng mahasiswa ini cepat dikenali dan menjadi ikutan walaupun berakhlak tidak ada ciri bakal ahli akademik yang waras dalam tindakan dan perbuatan.

tengok lagi gambar kecelaruan mereka di blog Angin Perubahan

Video Pelanggaran Undang2 #PRKampus UKM - Jom Sebarkan

Posted: 23 Sep 2012 06:46 PM PDTbaca lanjut di portal rasmi kempen PRK Pro AspirasiMahasiswa 


baca juga kisah di UPSI di sini

Buku 100 Dalil Pas vs 121 Tolak Pas Kelantan cc @Mustapa_Mohamed @NikAbdulAziz

Posted: 23 Sep 2012 04:30 PM PDTBuku ini diterbitkan oleh pihak yang menolak kerajaan Pas kelantan. Hingga menimbulkan kemarahan ramai orang kuat Pas termasuk peringkat pimpinan. 

Hujah lawan hujah - jangan emosi tetapi berperanglah dengan fakta yang anda miliki.

Siapa boleh hantar buku ini kepada panglima sila email panglimaperangcyber@yahoo.com

Terima kasih.

Watch "U Didn't Build That by MC 'Bama" on YouTube - Lagu Rap Dari Cantuman Ucapan @BarackObama

Posted: 23 Sep 2012 06:51 AM PDT

Idea yang kreatif... Namun sangat letih untuk dilakukan. Kerana ia akan mengambil masa yang panjang.

Apa kata kita cuba pula untuk kempen politik di Malaysia?

http://www.youtube.com/watch?v=bQu2SVFF-cU&feature=youtube_gdata_player

Watch "元首Rap:江南Style Gangnam Style from Hitler" on YouTube

Posted: 23 Sep 2012 06:38 AM PDT

Memang kreatif!

http://www.youtube.com/watch?v=_tILqds7-jg&feature=youtube_gdata_player

Watch "Shila Amzah- (Gemilang) The Winner of Asian Wave 2012" on YouTube

Posted: 23 Sep 2012 06:33 AM PDT

Walaupun bertudung namun bakat dan ilmu bahasa mandarin yang dimiliki membuatkan gadis ini berjaya di pentas dunia menang wang yang disediakan sebanyak RM 5 juta.

Saksikan dan jadikan ia pengajaran dan sumber inspirasi kita masa hadapan.

http://www.youtube.com/watch?v=fHCEwLOn8GM&feature=youtube_gdata_player

Blogger X-UM Bongkar Penipuan Pro M

Posted: 23 Sep 2012 06:21 AM PDT

Klik sini cerita lanjut.

http://braderjai.blogspot.com/2012/05/akhirnya-siswa-ini-minta-maaf-kerana.html

Jika ingin mengikuti kisah perjalanan PRK sila ikuti lis blog Anak Muda si bawah dan klik Portal MyMahasiswa.com

Kita doa kawan kawan di IPT akan menang besar melawan pihak dibayangi Pakatan pro LGBT Kuasa Asing.

Mari kita bantu adik di Universiti dengan like share retweet atau tag bahan baik yang diedarkan.

Kerjasama anda didoakan dengan masa depan gemilang untuk anak cucu kita masa hadapan.

Watch "Still drinking coca cola? Watch this!" on YouTube

Posted: 23 Sep 2012 06:10 AM PDT

Elakkan minuman berkarbonat. Minumlah air suam dan panas, banyakkan air mineral elakkan ais.

http://www.youtube.com/watch?v=oeA3IAVULZc&feature=youtube_gdata_player

Watch "Samsung Galaxy S3 vs. Apple iPhone 4S - Water Test" on YouTube

Posted: 23 Sep 2012 06:04 AM PDT

http://www.youtube.com/watch?v=If8G3UxeV-8&feature=youtube_gdata_player

Watch "Samsung Galaxy SIII - Screen Scratch Test - Gorilla Glass 2" on YouTube

Posted: 23 Sep 2012 05:58 AM PDT

Hebat  !!!

http://www.youtube.com/watch?v=fhoF564nJ_Q&feature=youtube_gdata_player

Watch "Best Goals in History of Football" on YouTube

Posted: 23 Sep 2012 05:43 AM PDT

http://www.youtube.com/watch?v=9foCJDVTbYg&feature=youtube_gdata_player

Lee Chung Wee dan Pasangan Beregu Menang Terbuka Jepun -Tahniah

Posted: 23 Sep 2012 01:02 AM PDT


Terbuka Jepun: Pasangan campuran Malaysia juara
WARTAWAN SINAR HARIAN
23 September 2012
Peng Soon-Liu Ying sekadar naib juara

BEREGU campuran negara, Chan Peng Soon dan Goh Liu Ying muncul juara dengan menewaskan pasangan Indonesia, Muhammad Rijal dan Liliyana Natsir 21-12 dan 21-19 di pentas akhir Terbuka Jepun di Stadium Nasional Yoyogi sebentar tadi.

 
AKAN MENYUSUL


Mengikut maklumat Taiping Mali Lee Chong Wee juga sudah menang.


Sent from my iPad

Analisa Pengaruh Pemimpin BN vs Pakatan Aplikasi KLOUT cc @NajibRazak @MuhyiddinYassin @Zahid_Hamidi

Posted: 23 Sep 2012 01:01 AM PDT

Belantan

Posted: 23 Sep 2012 11:02 PM PDT

Belantan


Kerajaan Selangor kelirukan rakyat dalam isu air?

Posted: 23 Sep 2012 06:14 AM PDTKerajaan negeri Selangor sengaja mengelirukan orang ramai berhubung isu air di negeri ini demi memenuhi agenda politiknya, tanpa menghiraukan kepentingan pengguna dan ekonomi, kata seorang aktivis kepenggunaan terkenal hari ini.

Presidan Persatuan Pengguna Subang dan Shah Alam (CASSA) Datuk Dr Jacob George berkata maklum balas yang beliau terima menunjukkan bahawa kebanyakan penduduk Selangor keliru tentang pihak manakah yang betul dalam isu berkenaan.

Katanya dalam keadaan yang dibelenggu kekeliruan ini, kerajaan negeri Selangor menimbulkan satu lagi perkara ke dalam isu ini - bahawa tarif air akan naik sekiranya kerajaan persekutuan meneruskan rancangannya untuk membina loji rawatan air Langat 2.

Dr George berkata beliau kesal apabila mendapati beberapa anggota exco dalam kerajaan Selangor yang sebelum ini merupakan aktivis dalam badan bukan kerajaan (NGO), melihat semua perkara secara negatif, walaupun kerajaan persekutuan berniat baik dalam rancangannya untuk memperbaiki keadaan di negara ini.

"Saya terlibat dengan pelbagai NGO selama 37 tahun. Saya dapat melihat permainan mereka (dalam isu air), strategi mereka dan mereka menimbulkan perkara yang tidak relevan, semata-mata untuk menyekat langkah yang cuba dilaksanakan kerajaan persekutuan," katanya dalam temu bual disini hari ini.

Dr George mendakwa kerajaan negeri Selangor juga menyeret isu antara pihaknya dengan Puncak Niaga Holdings Bhd ke dalam isu air di negeri ini, sedangkan ia sepatutnya diselesaikan melalui platform lain.


Beliau berkata masa yang digunakan untuk melayan perkara yang tidak relevan itu sepatutnya digunakan untuk menyelesaikan krisis air yang bakal melanda Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya.

Kenapakah kerajaan negeri melakukan semua ini? Janganlah mencampuradukkan semua ini dan meletakkannya ke dalam satu bakul. Ini tidak betul. Ia melibatkan masa depan kami, bukan saja penduduk Selangor, tetapi juga jiran kami (di Kuala Lumpur dan Putrajaya) kerana ia (krisis air) akan memberi kesan serius," kata Dr George.

Sementara itu Kerajaan Pahang batal bekalan air ke Selangor!

Kerajaan Negeri Pahang akan membatalkan bekalan air mentah ke Selangor jika kerajaan negeri itu tidak membenarkan pembinaan projek Loji Bekalan Air Langat Dua diteruskan.

Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob berkata, perkara itu akan dilaksanakan jika Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim terus berdegil dengan tidak membenarkan pembinaan logi tersebut.

"Walaupun sudah bertukar kerajaan, Menteri Besar Selangor sekarang sepatutnya menghormati perjanjian bekalan air mentah ke negeri itu dan juga Putrajaya serta Kuala Lumpur.


Saya berharap kerajaan Selangor tidak menjadikan bekalan air mentah itu sebagai isu politik," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Mini Maha 2012 dan Jelajah Kesihatan Peringkat Daerah Bentong di Dataran Bentong di sini hari ini.-UMO

Suara Politik
Taminsari

PISAU.NET

Posted: 23 Sep 2012 09:26 PM PDT

PISAU.NET


Dokumen HOT! Bukti Cik P Melabur 2.5juta Untuk Guan Eng Luluskan Tanah Taman Manggis Di Bawah Harga Pasaran.

Posted: 23 Sep 2012 06:00 PM PDT


Skandal tanah Taman Manggis adalah bukti pembabitan Lim Guan Eng yang membabitkan keuntungan berjuta ringgit masuk kedalam poket beliau membabitkan individu digelar Cik P dan Datuk JP.


 Cik P terbabit secara langsung menjadi orang tengah diantara majikannya dan Lim Guan Eng  menguruskan sewa dan kos ubah suai rumah Guan Eng di Jalan Pinhorn.


 

Lim Guan Eng menjual tanah dibawah harga pasaran kepada pihak syarikat Cik P sebagai timbal balik apabila rumah yang didiami oleh beliau ditanggung sepenuhnya oleh pihak syarikat Cik P.


Kenapa dan mengapa Cik P dan syarikatnya sanggup mengeluarkan wang yang banyak untuk kos membeli rumah RM2.5JUTA  dan kos ubah suai  semata mata untuk didiami oleh Lim Guan Eng jika tidak menguntungkan mereka?


Penyelewengan ini sehingga sekarang didiamkan,walaupun didedahkan oleh pemuda BN namun Guan Eng sehingga sekarang tidak berani untuk menjawap atau menafikan dakwaan kaitan dengan Cik P .


RM2.5juta!
Ini adalah salinan dokumen pemilikan lot rumah yang pindah milik keatas nama Cik P. Rumah tersebut didiami oleh Lim Guan Eng dan dijadikan rumah rasmi Ketua Menteri Pulau Pinang.


lokasi rumah.

Old bungalow purchased by Miss "P"(business partner of Dato' "JP") for Guan Eng finalized on 21st October 2008 at RM2,500,000-00 ....just months after being CM of Penang,,,that Dato JP is the buyer of the Taman Manggis land at below market value.


Nama Cik P adalah pemilik rumah sewa Lim Guan Eng.
Datuk JP


Artikel Pisau sebelum ini...

Menurut sumber Pisau,beliau langsung tidak menafikan bahawa kaitan Cik P dan Lim Guan Eng cukup rapat.Malah tambah beliau Cik P turut terbabit secara langsung dalam proses ubah suai rumah sewa Lim Guan Eng yang menelan belanja yang amat besar membabitkan wang rakyat.
EXTENSIVE RENOVATION. Lim Guan Eng said he was forced by termites & ants to move in June 2009 and so rented that bungalow for a few thousand ringgit!! Wakaka. Bungalow worth RM3.7 million(incl cost of renovation & furnishing)

Cik P adalah salah seorang pengarah dengan syarikat Winbond Sdn Bhd. klik winbond sdn bhd


Kenapa dikaitkan dengan Winbond?Walaupun Winbond hanyalah sebuah syarikat membekal tenaga kerja asing,namun syarikat ini hanyalah sebagai bayangan untuk menutup pembabitan perolehan tanah Taman Manggis.

Untuk pengetahuan anda,Syarikat Winbond Sdn Bhd adalah sebahagian daripada rangkaian syarikat syarikat yang mempunyai kaitan dengan Victoria International Medical Center Sdn Bhd  yang membeli tanah di Taman Manggis dibawah harga pasaran. Maknanya ia mempunyai pemilik yang sama iaitu Datuk JP...


Harga sebenar tanah tersebut adalah lebih 22juta,sebaliknya hanya dijual dengan harga 11juta.Adakah Cik P memberi pelbagai imbuhan kepada Lim Guan Eng hinggakan beliau secara sengaja meluluskan penjualan tanah tersebut walaupun mengetahui tanah tersebut telah digazetkan untuk pembinaan rumah murah kepada rakyat.

Adakah Lim Guan Eng mahu menafikan beliau langsung tidak menerima wang dan pelbagai barangan sebagai imbuhan?:Selanjutnya klik sini Baca artikel dibawah untuk rujukan:!

Skandal 22juta,Cik P dan Juga Penyelewengan Lim Guan Eng.

Komisen Jutaan Ringgit Adalah Hak Dr Lim Guan Eng?

Guan Eng Untung Besar Jual Tanah Perumahan Rakyat!

 

Pisau kata "jumlah keseluruhan kos rumah termasuk ubahsuai RM3.7 juta."

Jangan bersedih dan bersimpati dengan saya- Tun M

Posted: 23 Sep 2012 08:45 AM PDT

Tun M - Saya sedih. Bukanlah saya berharap kerana kesedihan saya akan menarik simpati sesiapa. Hanya saya ingin menyatakan perasaan saya- perasaan apabila melihat kaum bangsa saya, orang Melayu, begitu sekali tidak tahu bersyukur, begitu sekali mudah lupa, begitu sekali mudah dipengaruhi dan diperalat oleh orang lain sehingga sanggup memburukkan bangsa sendiri.

Bagi generasi yang dilahirkan selepas merdeka tentulah mereka tidak merasai sendiri kehinaan yang dialami oleh orang Melayu semasa mereka dijajah dahulu. Tetapi takkanlah mereka tidak baca sejarah bangsa mereka.

Jika mereka sudah lupa, jika mereka tidak dapat memahami pahit maung, pedih perit bangsa yang dijajah, izinkan saya yang biasa dengan tiga penjajahan bercerita sedikit berkenaan orang Melayu semasa dijajah.

Rata-rata mereka miskin, tidak berilmu pengetahuan, tidak memiliki apa-apa kecekapan, tidak terdaya mempertahan negeri-negeri mereka. Mereka terpaksa bertuankan orang putih Inggeris yang mereka terima sebagai Tuan mereka di negeri mereka sendiri. Mereka bukan tuan rumah. Mereka sebenarnya hamba rumah yang diduduki orang lain.

Orang putih, secara terbuka menyatakan orang Melayu adalah bodoh dan malas, tidak mampu menyumbang apa-apa kepada pembangunan negeri-negeri mereka. Mereka hanya layak jadi pemandu kereta dan orderly atau budak pejabat atau kerani. Mereka dianggap tidak berkebolehan melaksanakan apa-apa kerja yang dipertanggungjawab kepada mereka. Orang asing dari India dan Cina perlu dibawa masuk untuk mengatasi masalah Melayu malas dan tidak cekap.

 
Datang Jepun. Orang Melayu hilang jawatan perkeranian dan jawatan-jawatan rendah yang lain. Mereka terpaksa jadi penjual pisang di tepi jalan - kais pagi makan pagi, kais petang makan petang.
Jika tidak tunduk serendah mungkin apabila lalu di hadapan askar Jepun, mereka dipaksa tatang ketulan batu yang besar sehingga mereka pening dan jatuh. Mereka diarah panjat pohon kelapa untuk dapat buah kelapa bagi askar Jepun. Jika gagal mereka ditempeleng dan terbongkok-bongkok meminta maaf daripada askar Jepun.

Tanpa bertanya sedikitpun akan pandangan orang Melayu sebagai pemilik negeri-negeri Melayu, Jepun menghadiahkan empat buah negeri Melayu, iaitu Kedah, Perlis, Kelantan dan Terengganu kepada Siam, kerana membalas budi Siam.

Di bawah pemerintahan Siam, orang Melayu diarah supaya menghormati lagu kebangsaan Siam dan bendera Siam. Saya lihat sendiri seorang orang tua Melayu yang tidak turun basikalnya semasa lagu kebangsaan Siam dimainkan, ditendang di kepala oleh askar Siam apabila lagu berhenti dan ia jatuh terlentang di atas jalan. Saya dan beberapa Melayu lain tidak berani menolong orang tua yang telah jatuh. Kami bangsa yang dijajah dan boleh ditendang oleh sesiapa yang menjajah bangsa kami. Jangan siapa tolong.

Kemudian, British kembali dan raja-raja Melayu diugut akan diturunkan dari takhta mereka jika tidak tandatangan perjanjian Mac Michael supaya negeri-negeri Melayu diserah secara langsung kepada British. Dan raja Melayu pun tandatangan dan diturunkan pangkat kepada kadi besar negeri mereka.
Cadangan Malayan Union British bertujuan menamatkan negeri-negeri Melayu sebagai Tanah Melayu, milik orang Melayu. Ia akan jadi milik siapa sahaja yang mendapat taraf rakyat Malayan Union milik British.

Dalam keadaan orang Melayu begitu miskin, daif dan tidak berilmu pengetahuan, tidak memiliki apa-apa kecekapan, tidak mempunyai senjata, tidak tahu berniaga, sudah tentu mereka akan menjadi kuli dan hamba kepada orang lain yang lebih pintar, lebih cekap dan lebih kaya daripada mereka. Sudah tentu tidak akan ada Tanah Melayu, tanah tumpah darahnya orang Melayu. Mereka akan jadi bangsa yang tidak bernegara, tidak bertanahair. Tidak ada masa depan bagi mereka.

Alhamdulillah. Di saat itu mereka tiba-tiba sedar. Berkat beberapa kerat di antara mereka yang terpelajar yang tahu akan malapetaka yang menanti bangsa mereka, mereka ketepikan sikap kenegerian mereka dan kesetiaan kepada raja masing-masing atau kepada keturunan mereka. Mereka bersatu dan bangun menentang rancangan Malayan Union British. Perpaduan Melayu yang tumpat ini, pendirian mereka yang tidak berbelah-bahagi berkenaan penolakan Malayan Union memaksa British gugurkan rancangan mereka dan kembalikan negeri-negeri Melayu bersama Pulau Pinang dan Melaka yang dimiliki British kepada orang Melayu. Maka terselamatlah orang Melayu dan negeri mereka.

Malangnya sekembalinya sahaja Semenanjung Tanah Melayu ke tangan orang Melayu, maka bermulalah rebutan untuk nikmat yang datang dengan pemerintahan sendiri, khususnya untuk menjadi ahli dalam dewan-dewan negeri dan dewan undangan Persekutuan. Keahlian ini menjanjikan pangkat, elaun dan lain-lain kemudahan.

Untuk bekerja sebagai budak pejabat memerlukan kelulusan tertentu. Tetapi untuk menjadi Yang Berhormat, menteri, bahkan Perdana Menteri tidak memerlukan apa-apa sijil atau kelulusan.
 
Yang kecewa, yang tidak dapat nikmat yang dikejar lupa akan nikmat perpaduan dan mereka tinggalkan UMNO untuk tubuh kesatuan mereka sendiri. Dengan ini mereka akan dapat dicalon oleh parti mereka untuk bertanding dalam pilihan raya yang akan datang.

Kumpulan pertama yang menubuh parti serpihan terdiri daripada ulama dalam UMNO yang kecewa kerana permintaan mereka supaya 10 daripada mereka dicalonkan oleh Tunku Abdul Rahman ditolak olehnya dan hanya satu sahaja yang diberi kepada kumpulan ini.

Tetapi Tuhan Maha Kaya. Rata-rata orang Melayu terus menyokong UMNO yang mana ini memberi kemenangan kepada UMNO dan rakan-rakannya. Demikianlah besarnya sokongan ini sehingga British terpaksa serah kuasa kepada Perikatan ciptaan UMNO. Jika Parti Islam mendapat lebih daripada satu kerusi, nescaya kemerdekaan tidak tercapai pada 1957.

Tanpa merampas hak orang lain, pemerintahan yang bertunggak kepada Melayu berjaya membangunkan negara dan memberi kepada bangsa Melayu dan bumiputera lain pelajaran, latihan dan peluang yang tidak pernah dinikmati oleh mereka semasa dijajah.

Berkat semua ini maka terpulihlah maruah bangsa Melayu. Alhamdulillah.
Ramalan bahawa pemerintahan yang dipimpin Melayu ini akan merampas hak dan harta kaum lain tidak menjadi kenyataan. Sebaliknya pimpinan yang diterajui Melayu berjaya memajukan negara sehingga dikagumi dunia.

Semua ini terang dan nyata. Dunia akui kebolehan orang Melayu yang memimpin Malaysia. Tetapi mereka belum sampai ke tahap bersaing dengan kaum lain terutama dalam bidang perniagaan dan perusahaan.

Malangnya kejayaan yang sedikit ini telah menjadikan mereka bongkak dan tamak. Rebutan kuasa antara mereka terus berlaku dan rebutan yang berpunca kepada ketamakan individu tertentu menyebabkan perpecahan dan serpihan daripada parti utama mereka.

Mereka yang kecewa kerana gagal merebut tempat menghasut ahli-ahli dan pemimpin kerdil untuk menyertai mereka, untuk menjayakan hasrat sempit mereka merebut kuasa, terutama untuk menjadi Perdana Menteri. Untuk ini mereka membohong, menyalahtafsir agama, menyokong orang lain yang tidak suka melihat orang Melayu meraih walaupun sedikit kekayaan, kedudukan dan nikmat yang terdapat di negara ini.

Hasilnya ialah perpaduan Melayu diganti dengan perpecahan. Orang Melayu yang dahulu digeruni oleh British kerana kukuhnya perpaduan mereka, sekarang berpecah kepada tiga kumpulan kecil yang terpaksa mengemis untuk mendapat sokongan orang lain termasuk mereka yang menentang segala usaha untuk mengimbangkan kedudukan orang Melayu dengan kaum-kaum lain.

Sokongan orang lain ini tidak diberi secara percuma. Jika mana-mana daripada parti Melayu ini memenangi pilihan raya dan mendirikan Kerajaan, tak dapat tidak Kerajaan ini akan terpaksa mengikuti telunjuk orang lain. Melayu tidak lagi akan menjadi tunggak kepada pemerintahan negara yang mereka rela berkongsi dengan orang lain. Mereka akan jadi puak minoriti dalam pakatan yang mereka sertai. Inilah yang akan terjadi hasil perpecahan orang Melayu.

Siapakah yang membawa malapetaka ini. Tak lain tak bukan malapetaka ini dibawa oleh orang Melayu sendiri - orang Melayu yang tamak, orang Melayu yang kurang pintar, orang Melayu yang mudah dipengaruhi nafsu, yang mudah dikuasai oleh perasaan benci apabila dihasut.

Orang Melayu sudah lupa akan betapa hinanya mereka semasa dijajah dahulu. Mereka tidak pun mengakui akan nikmat yang banyak yang dinikmati oleh mereka setelah merdeka dan mereka menerajui Kerajaan - Kerajaan Malaysia merdeka.

Oleh kerana lupa dan tidak bersyukur, mereka rela supaya perpaduan yang memberi kekuatan kepada mereka dimusnahkan. Mereka sanggup dipecah dan dipisah daripada kuasa yang sedikit yang ada pada mereka.

Sebab inilah yang saya sedih. Bangsa saya jelas tidak dapat menangani kejayaan. Bangsa saya mudah lupa. Bangsa saya tidak tahu bersyukur. Bangsa saya tidak tahu mengambil iktibar daripada nasib yang menimpa kaum sebangsa yang hari ini tinggal di wilayah yang dikuasai orang lain.

Jangan bersedih dan bersimpati dengan saya. Bersimpatilah dan bersedihlah dengan diri sendiri, dengan anak cucu yang akan alami masa depan yang gelap kerana kita tamak dan begitu benci kepada bangsa dan pemerintahan oleh kita sendiri.

Demo Bantahan Penghinaan Islam Dan Rasul Di Padang Kota .

Posted: 23 Sep 2012 06:58 AM PDT

Sebentar tadi sekita jam 5.30 petang di Speaker Corner Padang Kota satu bantahan aman umat Islam mengenai video Innocent Of Muslims yang menghina agama Islam dan Nabi Muhammad SAW.


Lebih kurang 800 berkumpul yang terdiri daripada NGO Pekida,Al ekhsan,Persatuan muka buku Pulau Pinang dan juga Pemuda Umno.

Beberapa wakil NGO turut berucap menyuarakan bantahan mengenai penghinaan terhadap umat Islam.Dalam masa yang sama Suaram dan Malaysiakini turut menjadi sasaran kemarahan kerana menjadi tali barut Yahudi yang menerima jutaan ringgit untuk menjatuhkan kerajaan.


Apa yang Pisau perhatikan mereka yang turun membantah petang tadi hanya segelintir NGO yang pro kepada BN. Kalangan gerembolan pembangkang sudah pasti tidak akan turun, barangkali pada hemat mereka penghinaan yang dibuat oleh pemimpin DAP kepada umat Islam tidak meninggalkan apa apa kesan. Sumbangan barang sekupang dua kepada umat Islam di Pulau Pinang membuatkan mereka redha walau kepala diketuk dan dipijak tetapi BERBALOI hinggakan tidak berbekas walau dihina sekali pun...

Tahniah kepada mereka yang turun membantah...

Pisau kata "betui ka Apek brylcream hantam 4 perempuan.. 2 cina 2 melayu...? :-) "

Pembangkang amal politik menidakkan kebaikan BN

Posted: 22 Sep 2012 11:49 PM PDT

Ds Najib mengingatkan kita siapa pakatan pembangkang,gabungan 3 parti ini hasil percantuman elemen bodoh,bebal & bangsat. Asal nama pembangkang apa saja kebaikkan dan juga kemajuan yang dibuat oleh kerajaan akan di bangkang.

Pisau masih teringat satu masa dahulu apabila pembangkang menyindir Tun M,satu ketika semasa cadangan untuk membuat kereta nasional dihinanya dengan pelbagai cercaan.Kata mereka melayu ni nak buat sebatang jarum pun tak lepas tapi teringin nak buat kereta..

Begitu juga pembinaan Lebuhraya Utara Selatan,Jambatan Pulau Pinang,KLIA,Wilayah Iskandar dan banyak lagi prasarana dan projek berimpak tinggi dihina di kutuk dan di fitnah. Masih kuat lagi laungan satu ketika dulu jika puak bodoh ni menang pilihanraya kata mereka mahu menjual Putrajaya.Nah sekarang mereka berebut pula mahu ke sana..

Jika mahu diceritakan kebodohan puak pakatan ni..6 kali subuh pun tak habis beb.. Puak yang melompat dan rosakkan kereta polis ni rakyat nak beri jadi pemerintah? Jangan mimpi dan jangan harap....yang pasti haprak pakatan akan tetap kalah PRU13...!!!

JOHOR BAHRU 22 Sept. - Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, pembangkang mengamalkan politik mengutuk, menghasut dan menabur janji serta sentiasa menidakkan segala kebaikan yang dilakukan kerajaan kepada rakyat.

 Menurut Perdana Menteri, ia dapat dilihat apabila segala perkara baik yang dibuat kerajaan akan sentiasa dihalang dan diputar belit supaya ia dapat digagalkan atau dilihat sebagai persepsi negatif. "Sebagai contoh, dua tahun dahulu pembangkang mengatakan Felda bankrap dan hari ini, telah terbukti ia tidak berlaku seperti yang dikatakan kerana jika betul mana mungkin Felda disenaraikan di bursa saham.

 "Begitu juga dengan projek Rapid di Pengerang yang cuba dipusingkan pembangkang, sedangkan ia adalah pelaburan terbesar di negara ini dan apabila siap kelak, limpahan nikmatnya akan dirasai generasi akan datang seperti peluang pekerjaan dan gaji yang tinggi," katanya. Beliau berucap merasmikan Persidangan Perwakilan Berkelompok UMNO Bahagian-bahagian Negeri Johor 2012 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Persada, di sini hari ini.

 Turut hadir, Menteri Besar Johor, Datuk Abdul Ghani Othman yang juga Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri; Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein dan Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Dr. Abdul Latiff Ahmad.

 Persidangan berkelompok itu membabitkan empat UMNO bahagian iaitu Johor Bahru, Kota Tinggi, Kulai dan Tanjung Pia i dan dihadiri kira-kira 2,000 ahli parti. Najib yang juga Presiden UMNO berkata, pembangkang tidak akan lari daripada tiga perkara tersebut bagi menggagalkan usaha kerajaan memajukan negara dan membawa kesejahteraan kepada rakyat dalam usaha mendapatkan sokongan.-Utusan
Pisau kata " kalau tak bodoh bukan namanya pembangkang..."

PenangWasabi

Posted: 23 Sep 2012 09:18 PM PDT

PenangWasabi


Filem hina Nabi - Sengaja bangkit isu?

Posted: 23 Sep 2012 07:09 AM PDT


Nakoula Basseley Nakoula (kiri) dan Anna Gurji.

Pendedahan para pelakon filem menghina Nabi Muhammad SAW, Innocence of Muslims yang mengakui ditipu penerbit Nakoula Basseley Nakoula, memperlihatkan agenda anti-Islam yang sengaja direkanya.

Menurut pelakon wanita filem itu Cindy Lee Garcia, Anna Gurji dan perunding skripnya, Steve Klein, semua mereka hanya diberitahu bahawa filem tersebut sebenarnya bertajuk Desert Warriors yang mengisahkan tentang kehidupan zaman Mesir purba.

Sepanjang berlakon dalam filem bajet rendah itu, semua pelakon juga langsung tidak menyebut nama Nabi Muhammad, sebaliknya filem itu menceritakan tentang watak utamanya, George, yang kemudian diubah kepada karakter Nabi Muhammad.

Sesiapa yang pernah menonton filem itu juga jelas boleh melihat ia telah dialih suara dengan semua nama watak dan skripnya telah diubah. Nakoula juga telah menyunting filem itu sendiri.

Tindakan lelaki itu yang menggunakan nama samaran Sam Bacile sebagai penerbit filem Innocence of Muslims, turut membangkitkan persoalan.

Nakoula, 55, yang tinggal di Los Angeles dan beragama Kristian Qibti, pernah dikenakan hukuman penjara 21 bulan pada 2010 kerana terlibat dalam jenayah penipuan kredit bank.

Dia juga pernah melakukan beberapa jenayah lain dan mengikut rekod mahkamah, lelaki itu turut dikenali dengan beberapa nama samaran lain antaranya Nicola Bacily, Erwin Salameh, Amal Nada, Daniel K. Caresman dan P.J Tobacco.

Beberapa hari selepas bantahan dunia tercetus berikutan penyiaran sedutan filem anti-Islam berkenaan, Nakoula pada mulanya enggan mengakui menerbitkannya, namun kemudian mendedahkan ia diterbitkan bersama anak lelakinya, Abanob Basseley, 21.

Bagaimanapun, dia tidak pernah menyatakan kesal dengan tindakan itu, sekali gus memarakkan lagi kemarahan masyarakat Islam.

Tujuan Nakoula menerbitkan filem anti-Islam itu juga sebenarnya dilihat sengaja untuk mencetuskan huru-hara dan bukannya mengenai kebebasan bersuara.

Penang wasabi..

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 23 Sep 2012 09:10 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


4 Sebab Mengapa Mahasiswa Perlu Tolak Mahasiswa Pro Pembangkang di IPTA #ProMenipu

Posted: 23 Sep 2012 08:23 PM PDT

 

Wajah Calon PERUBAHAN Yang Menang Tanpa Bertanding di UUM #AspirasiMahasiswa

Posted: 23 Sep 2012 07:35 PM PDT
Tahniah diucapkan kepada calon-calon yang menang tanpa bertanding dalam pilihan raya kampus Universiti Utara Malaysia. Calon PERUBAHAN yang mendukung aspirasi mahasiswa sudah menang di fakulti berikut iaitu :

1) Pusat Pengajian Perakaunan
2) Pusat Pengajian Teknologi Multimedia & Komunikasi
3) Pusat Pengajian Pendidikan & Bahasa Moden
4) Pusat Pengajian Perniagaan Islam
5) Pusat Pengajian Sains Kuantitatif
6) Pusat Pengajian Pengkomputeran
7) Pusat Pengajian Ekonomi, Kewangan & Perbankan
8) Pusat Pengajian Pembangunan Sosial
9) Pusat Pengajian Pengurusan Pelancongan, Hospitaliti & Pengurusan Alam Sekitar. 

Di setiap Pusat Pengajian terbabit terdapat dua orang calon yang menang tanpa bertanding. Ini menjadikan jumlah calon yang menang tanpa bertanding adalah 18 orang. Ditambah dengan 4 orang calon umum yang menang tanpda bertanding. 

Keseluruhan calon PERUBAHAN menang 22 dari 36 kerusi yang dipertandingkan. Peratus penguasaan PERUBAHAN adalah 61.11%. 

Sesi pemilihan pada Februari 2011, calon PERUBAHAN menang 31 daripada 36 kerusi yang dipertandingkan. Khabarnya keputusan tahun ini akan lebih memihak kepada PERUBAHAN. Tahniah diucapkan dan selamat bertugas kepada ahli majlis perwakilan pelajar yang baru menang.

Harus diingat, amanah yang diberikan adalah satu kepercayaan yang tinggi daripada pelajar kepada wakil yang terpilih. Kebaikan dan khidmat yang dibuat oleh setiap ahli perwakilan yang menang yang akan terus diingati sampai bila-bila. Berkhidmatlah dengan baik agar jasa itu dikenang sepanjang zaman.  

Bukti Malaysiakini Dibiayai Oleh Dana Luar

Posted: 23 Sep 2012 06:30 AM PDT


PKR Sarawak kata ianya adalah puaka yang tidak wujud. Satu lagi cerita lucu yang dibuat oleh PKR Sarawak. Mungkin Baru Bian masih lagi baru dalam politik PKR. Cuba baca pendedahan ini. http://anginperubahan.blogspot.com/2010/07/malaysiakini-dibiayai-oleh-orang-luar.html Barulah Baru Bian faham apakah puaka yang dimaksudkannya.

Calon Penggerak #AspirasiMahasiswa Sedia Tawan Semula Universiti Malaya

Posted: 23 Sep 2012 05:00 AM PDTVideo Mengapa Perlu Menyokong #AspirasiMahasiswa di IPTA

Posted: 23 Sep 2012 03:00 AM PDT


Video Fitnah Jahat GMUKM Terhadap #AspirasiMahasiswa

Posted: 23 Sep 2012 01:30 AM PDT


Ngeh Koo Ham Perlu Dikenakan Tindakan Tegas

Posted: 23 Sep 2012 12:00 AM PDT


Video Protes Aman Terhadap Filem Menghina Islam #respect

Posted: 22 Sep 2012 10:00 PM PDT


GERAKAN ANTI PKR

Posted: 23 Sep 2012 09:09 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


DALAM SUNGGUH NASIHAT NI.

Posted: 23 Sep 2012 06:41 AM PDT

Sri Tri Buana

Posted: 23 Sep 2012 07:29 PM PDT

Sri Tri Buana


Homo Novus

Posted: 23 Sep 2012 05:50 PM PDT

Mencari Damai Abadi

Posted: 23 Sep 2012 03:34 PM PDT

Mencari Damai Abadi


Kejutan

Posted: 23 Sep 2012 06:43 AM PDT

Bismillah...Aku tak pandai bab elektrik. Tapi sesekali kena la juga repair barang-barang elektrik sendiri.  Setakat tukar mentol, tukar plag tu biasa-biasa je. Kat rumah kami gunakan generator (betul ke generator?) untuk pam air perigi terus ke paip air. Pernah sekali rosak, hantar kedai mereka repair kan. Tapi tadi aku memandai pi repair sendiri. Fail! Entah mana silapnya. Masa aku nak buka paip, terkena renjatan. Cramp tangan aku kejap.

....

Pernah masa di kolej, microphone lecturer dalam class kami tak berfungsi. Maka aku bersama seorang rakan, secara sukarela cuba nak repair microphone tersebut. Walaupun kami tiada basic elektrik (kami student architecture, ok!), kami tetap ingin mencuba. Sedang-sedang repair, entah macamana alatan tu meletup. Dah meletup tu kami buat2 tak faham je la. Tinggal macam tu je (kami student architecture, ok!)Pernah dengar peribahasa tikus membaiki labu? - Tikus tu belajar architecture la. So kepada sesiapa yang tak ada basic electrical, jangan memandai nak repair barang elektrik.

.....

Happy birthday to adik vrieda verlia. - Sekadar peringatan untuk diri sendiri, Selalu confuse tarikh lahir beliau.. kikiki

Tiada ulasan:

Catat Ulasan