Sabtu, 28 Julai 2012

BLOG - BLOG PARTI PAS

BLOG - BLOG PARTI PAS


Blog Rasmi Dewan Pemuda PAS Puchong

Posted: 27 Jul 2012 08:46 PM PDT

Blog Rasmi Dewan Pemuda PAS Puchong


PEMUDA PAS NEGERI SELANGOR UCAP TAHNIAH

Posted: 27 Jul 2012 07:13 AM PDT

KENYATAAN AKHBAR DEWAN PEMUDA PAS NEGERI SELANGOR

DEWAN PEMUDA PAS NEGERI SELANGOR merakamkan ucapan tahniah kepada Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Selangor di atas kelulusan pemberian pemberian bonus setengah bulan gaji atau sekurang-kurangnya RM500 kepada semua kakitangan awam Selangor  bagi membuat persiapan menyambut Hari Raya Aidilfitri. Selain itu, kerajaan negeri juga turut meluluskan bonus tambahan dalam bentuk Simpanan Selangorku sebanyak RM200 kepada setiap kakitangan awam.

Dewan Pemuda PAS Negeri Selangor menyifatkan tindakan kerajaan negeri Selangor mengutamakan kebajikan rakyat Selangor terutamanya bagi menghadapi hari lebaran adalah satu tindakan yang murni dan menunjukkan pengiktirafan kerajaan negeri di atas segala khidmat yang telah diberikan oleh seluruh kakitangan awam negeri Selangor. 

Dewan Pemuda PAS Negeri Selangor cukup yakin RM20 juta yang dibelanjakan untuk proses pemberian bonus ini adalah hasil daripada kecekapan dan kehebatan kerajaan negeri Pakatan Rakyat Selangor mengurus tadbir ekonomi negeri Selangor dengan baik berbanding semasa pemerintahan Umno dan Barisan Nasional dahulu. Inilah yang dikatakan kerajaan yang berkebajikan dan prihatin rakyat, punyai sumber kewangan yang kukuh dan mampu untuk membantu rakyat berbeza dengan kerajaan Umno dan Barisan Nasional di peringkat pusat yang suka membuat janji manis dan pengumuman yang nampak menarik tetapi penuh dengan kepalsuan dan akhirnya akan menambah koleksi hutang negara.

Dewan Pemuda PAS Negeri Selangor turut mengucapkan tahniah kepada seluruh kakitangan awam negeri Selangor yang telah memberikan khidmat yang cemerlang untuk mempastikan pengurusan dan pentadbiran kerajaan negeri Selangor menjadi bertambah baik dan berkualiti. Semoga dengan pemberian bonus ini sedikit sebanyak akan menceriakan sambutan hari lebaran seluruh kakitangan awam negeri Selangor.

MOHD SANY BIN HAMZAN
TIMBALAN KETUA PEMUDA
DEWAN PEMUDA PAS NEGERI SELANGOR


Tiada ulasan:

Catat Ulasan