Rabu, 13 Julai 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 13 Jul 2011 01:15 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Serangan ke atas Hospital: Jujur kah doktor-doktor itu?

Posted: 13 Jul 2011 07:54 AM PDT

Sekumpulan doktor kanan dan pakar perubatan telah mengeluarkan kenyataan membidas kerajaan berhubung 'serangan polis' ke atas peserta perhimpunan BERSIH 2.0 Sabtu lalu di dua buah hospital.

Sehubungan itu, dalam satu kenyataan media kepada organ rasmi PAS Harakahdaily hari ini, doktor berkenaan yang bertugas di Hospital Tung Shin dan Hospital Bersalin Cina di Jalan Pudu berkata mereka akan mengemukakan afidavit bagi menyokong hujah bahawa hospital diserang.

Mereka mendakwa tindakan polis pada Sabtu lalu jelas mencabul pengiktirafan antarabangsa apabila hospital sebagai tempat santuari diserang.

Malah menurut sebeles doktor berkenaan, semasa peperangan hospital juga tidak akan diserang tetapi dalam kes di Malaysia, polis memasuki bangunan hospital bagi mencari peserta yang melarikan diri daripada tembakan gas pemedih mata dan pancutan air berkimia.

"Apa yang paling menakutkan dan disaksikan ramai bahawa serangan yang tidak dihasut itu berlaku di kawasan hospital dan beberapa peserta masuk ke hospital bagi mencari perlindungan daripada tembakan gas pemedih mata dan pancutan meriam air," kata mereka.

Ini adalah reaksi pertama oleh sekumpulan pakar perubatan berikutan penafian pihak polis dan kerajaan bahawa tidak ada gas pemedih mata dilontarkan ke perkarangan hospital pada 9 Julai lalu.

Watak-watak Bersih 907

Posted: 13 Jul 2011 06:54 AM PDT

Nik Aziz sokong BERSIH3.0

Posted: 13 Jul 2011 05:44 AM PDT

Nik Aziz semasa PRK Galas 2010.
Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Aziz Nik Mat menyokong sekiranya himpunan BERSIH 3.0 diadakan pada masa akan datang demi untuk keadilan dalam pilihan raya.

Mursyidul Am PAS itu menegaskan, pilihan raya adil dan bersih dituntut dalam Islam kerana ia menyentuh soal kepimpinan negara, lapor Harakahdaily.

"Sedangkan menjaga diri sendiri juga wajib ikut cara Islam, dengan menikmati semua perkara halal, apa lagi soal mentadbir negara? katanya kepada akhbar internet PAS itu.

Semalam Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu dilapor berkata PAS akan mendesak BERSIH 2.0 sekali lagi menganjurkan perhimpunan itu sekiranya Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tidak memenuhi tuntutan gabungan itu dalam masa terdekat.

Mohamad yang pengerusi badan penggerak mobalisasi demokrasi PAS mengingatkan SPR supaya tidak berdolak-dalik kerana empat daripada lapan tuntutan itu boleh dilakukan suruhanjaya itu.

Nik Aziz mendakwa perhimpunan Sabtu lalu sepatutnya berjalan dengan baik sekiranya Umno tidak memperalatkan polis supaya menyekat perhimpunan tersebut.

Katanya, perasaan manusia ibarat banjir yang akan mengganas dan menghanyutkan apa sahaja sekiranya disekat.

Mengulas dakwaan bahawa Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Mohammad berlakon sakit, Nik Aziz berkata hanya rakyat yang menjadi hakimnya.

"Orang Umno memang begitu, suka menafikan, dia tuduh kita (PAS), tetapi rakyat yang akan menjadi hakim, Insya-Allah," katanya.

Benarkah Gelang Zebra dan Cincin Rosmah berharga RM73juta?

Posted: 13 Jul 2011 04:11 AM PDT

SPR bidas Mat Sabu

Posted: 13 Jul 2011 01:48 AM PDT

Suruhajaya Pilihan Raya (SPR) tidak akan tunduk kepada desakan mana-mana pihak termasuk PAS berhubung lapan tuntutan yang dikemukakan oleh Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih).

Pengerusinya, Tan Sri Abdul Aziz Yusof berkata PAS sepatutnya memastikan memorandum tuntutan Bersih diserahkan kepada Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin terlebih dahulu sebelum menggesa suruhanjaya itu tunduk kepada desakan mereka.

"Saya lihat tidak sesuailah Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu mendesak SPR kerana memorandum itu perlu diteliti oleh Tuanku Mizan terlebih dahulu.

"Jadi kenapa mahu cabar SPR... Saya jadi hairan sebelum ini mereka kata Bersih tidak ada kaitan dengan politik tapi hari ini PAS cabar kita ikut tuntutan Bersih," katanya kepada mStar Online pada Rabu.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas cabaran Mohamad yang menggesa SPR melaksanakan empat daripada lapan tuntutan yang dikemukakan oleh Jawatankuasa Bersih.

Mohamad berkata suruhanjaya itu perlu segera melaksanakan tuntutan Bersih sekiranya mereka tidak mahu berdepan dengan satu Bersih 3.0.

Lapan tuntutan yang dikemukakan oleh Bersih adalah supaya SPR membersihkan senarai undi, mereformasi undi pos, menggunakan dakwat kekal, akses media yang bebas dan adil, tempoh kempen minimum 21 hari, memperkukuh institusi awam, menghentikan rasuah dan menghentikan politik kotor.

Mengulas lanjut, Abdul Aziz berkata cabaran Mohamad itu tidak berasas sama sekali dan sebarang langkah penambahbaikan yang dilaksanakan oleh suruhanjaya itu adalah berlandaskan undang-undang dan peraturan SPR.

"Pendirian kita jelas dan konsisten SPR tidak pernah tunduk kepada desakan atau tuntutan mana-mana pihak.

"Dalam masa yang sama, SPR tidak pernah menutup pintu rundingan, kita sentiasa membuka ruang perbincangan dengan mana-mana pihak termasuk Bersih," katanya.

Jelasnya, tidak semua tuntutan yang dikemukakan oleh Bersih berada di bawah bidang kuasa SPR antaranya adalah mewujudkan akses media bebas dan adil, memperkukuhkan institusi awam serta menghapuskan politik kotor.

"Kita mengalu-alukan sebarang cadangan dari mana-mana pihak tetapi biarlah cadangan itu konkrit dan jujur bagi memperbaiki sistem pilihan raya di negara ini," katanya.

Ordinan Darurat masih perlu: VK Liew

Posted: 13 Jul 2011 12:42 AM PDT

Kerajaan belum memansuhkan Proklamasi Darurat kerana ia masih relevan dan perlu dikekalkan untuk diguna pakai dalam memelihara keselamatan negara, ketenteraman awam dan membanteras jenayah.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Liew Vui Keong berkata Proklamasi Darurat boleh dimasyhurkan oleh Yang di-Pertuan Agong apabila keadaan keselamatan, kehidupan ekonomi atau ketenteraman awam negara terancam seperti yang termaktub dalam Fasal (1) Perkara 150 Perlembagaan Perskutuan.

"Kerajaan berpandangan Ordinan Darurat didapati perlu untuk memperteguh usaha ke arah mengekalkan ketenteraman dan keselamatan awam demi menghadapi ancaman terhadap keselamatan, ekonomi negara dan perpaduan rakyat.

"Selain itu, negara-negara luar juga dilihat cenderung membuat undang-undang yang mirip dengan undang-undang yang dibuat di bawah Proklamasi Darurat 1969 seperti Anti-Kegansan, Akta Jenayah dan Keselamatan 2001 di United Kingdom dan juga Akta Patriotik Amerika Syarikat 2001," katanya ketika menjawab soalan Senator Dr S. Ramakrishnan di Dewan Negara pada Selasa.

Dr Ramakrishnan ingin tahu mengapa kerajaan masih belum memansuhkan pengisytiharan darurat yang telah digunakan lebih 40 tahun.

Menurut Liew, sejak kemerdekaan sehingga kini, sebanyak empat Proklamasi Darurat telah diisytiharkan iaitu Proklamasi Darurat pada 3 Sept 1964 bagi seluruh Persekutuan; Proklamasi Darurat 15 Mei 1969 bagi seluruh Persekutuan; Proklamasi Darurat 14 Sept 1969 di Sarawak dan Proklamasi Darurat 8 November 1977 di Kelantan.

Bagaimanapun, katanya Proklamasi Darurat 1964 terbatal secara implikasi oleh Proklamasi Darurat pada 1969 seperti yang diputuskan oleh Majlis Privi dalam kes Teh Cheng Poh lwn Pendakwa Raya (1979) 1 MLJ 50.

Beliau berkata Proklamasi Darurat 1969 masih berkuat kuasa kerana Proklamasi Darurat 1977 dengan jelas tidak menyentuh Proklamasi Darurat pada 1969.

Menurutnya Fasal (3) Perkara 150 Perlembagaan Persekutuan dengan jelas memberi kuasa kepada Yang di-Pertuan Agong untuk membatalkan Proklamasi dan Ordinan Darurat atau terhenti berkuat kuasa jika ketetapan diluluskan oleh Dewan Rakyat atau Dewan Negara yang mengungkai proklamasi atau ordinan itu.

Apabila Bersih Gagal-Ambiga ubah TUNE

Posted: 12 Jul 2011 11:35 PM PDT

Kepimpinan Bersih 2.0 mengulangi ia tidak bertindak atas kepentingan Pakatan Rakyat semata-mata, sekali gus menolak ada kaitan dengan inisiatif menerusi laman sosial Facebook yang menggesa Datuk Seri Najib Razak meletakkan jawatan ekoran perhimpunan Sabtu lalu.

Dalam temu bual dengan Wall Street Journal, Pengerusi Bersih 2.0 Datuk Ambiga Sreenevasan (gambar) berkata, gabungan pimpinannya tiada sebarang kaitan dengan inisiatif itu yang sehingga kini telah menarik sokongan lebih 170,000 yang mahukan Najib berundur.

Najib dilantik sebagai perdana menteri keenam pada April 2009.

"Kami tiada kaitan dengan (usaha) itu. Ia tidak pernah dan tidak pernah menjadi hasrat Bersih agar perdana menteri meletakkan jawatan. Sebagaimana saya telah katakan, kami mahu bekerja dengan perdana menteri dan kerajaannya untuk mengadakan sistem pilihan raya yang lebih baik," kata Ambiga.

Selepas kejayaan menarik lebih 100,000 sokongan, inisiatif yang sama sedang diusahakan untuk mendesak Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein meletakkan jawatan. Satu lagi kumpulan mahu mengumpul satu juta atau lima juta sokongan bagi meminta Najib meletakkan jawatan.

Najib dan Hishammuddin masing-masing merupakan presiden dan naib presiden Umno.

Ambiga juga memberitahu Wall Street Journal bahawa beliau tidak melihat akan ada banyak lagi perhimpunan susulan meskipun PAS, komponen Pakatan Rakyat bercadang mengadakan satu lagi perhimpunan jika kerajaan mengabaikan tuntutan pembaharuan sistem pilihan raya.

"Saya tidak melihat ia akan berlaku dalam waktu terdekat," kata bekas presiden Majlis Peguam ini.

Semalam, Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu tidak menolak kemungkinan perhimpunan Bersih 3.0. Perhimpunan pertama diadakan pada akhir 2007.

Malah Ambiga juga menafikan tanggapan bahawa usaha mereka mengadakan perhimpunan Bersih hanya kerana kepentingan Pakatan Rakyat.

"Tidak adil sama sekali," kata beliau yang sebelum ini pernah menekankan bahawa pihaknya juga telah mempelawa kepimpinan Barisan Nasional (BN) menyokong usaha mereka.

"Kami telah mempelawa kesemua parti politik termasuk BN agar menyokong kami. Bagaimana anda boleh kata usaha menuntut pilihan raya adil dan bebas hanya bagi pembangkang? Ia untuk setiap orang. Ahli-ahli Pakatan Rakyat juga rakyat negara ini. Apakah mereka tidak berhak untuk menyokong satu pergerakan bagi pilihan raya yang adil dan bebas?" katanya.

Ia laporan kritikal yang terbaru selepas tulisan yang sama dibawa oleh Jakarta Post dan Straits Times masing-masing dari Indonesia dan Singapura semalam.

Penganjur mendakwa bahawa perhimpunan Bersih 2.0 telah disertai sekitar 50,000 orang tetapi ia dinafikan oleh Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar yang mengatakan bahawa ia hanya menghimpunkan 6,000 orang.

Wall Street Journal, akhbar bisnes antarabangsa berkata kerajaan pimpinan Datuk Seri Najib Razak mencetuskan persekitaran "takut dan menekan", yang akhirnya mengakibatkan penentangan terhadap perdana menteri itu yang mengambil alih jawatannya April 2009 daripada Tun Abdullah Ahmad Badawi.

Ambiga juga berkata, Bersih 2.0 hanya menuntut pembaharuan sistem pilihan raya, bukannya perubahan kerajaan yang memerintah sebagaimana disaksikan di rantau Timur Tengah dan di beberapa negara dunia Arab.

Aduuuuuuuuuh Sodomi II Tangguh lagi

Posted: 12 Jul 2011 08:21 PM PDT

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menetapkan 8 hingga 26 Ogos depan bagi mendengar perbicaraan Datuk Seri Anwar Ibrahim membela dirinya.

Tarikh itu ditetapkan oh Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah, selepas kes itu dibawa untuk sebutan hari ini.

Lim Guan Eng dapat kiriman anak babi-Ketua polis PP pula naik angin

Posted: 12 Jul 2011 07:13 PM PDT

Panggilan telefon mendakwa ada bom di Komtar, di Georgetown, petang semalam, yang memaksa polis mengosongkan bangunan itu membawa kepada penemuan tiga beg yang masing-masing mengandungi seekor anak babi, biawak dan itik hitam.

Beg berwarna biru, hitam dan merah itu ditemui ditinggalkan di depan pintu lif di tingkat tiga bangunan yang menempatkan pejabat kerajaan termasuk Pejabat Ketua Menteri.

Marah dengan perkara berkenaan, Ketua Polis Pulau Pinang Datuk Ayob Yaakob berkata tindakan tegas akan diambil terhadap pihak yang bertanggungjawab melakukan perbuatan itu.

"Ini kerja gila dan kita akan siasat. Ini perbuatan tidak bertanggungjawab dan boleh mengundang padah. Saya bagi amaran kepada semua, jangan main-main. Ini sudah melampau," katanya ketika dihubungi.

Mengulas kejadian itu, Ayub berkata polis menerima panggilan ancaman bom kira-kira pukul 4 petang.

Susulan itu polis mengosongkan Komtar dan sepasukan Unit Pengesan Bom dan Unit Anjing Pengesan K9 dihantar ke situ.

Polis menemui tiga beg yang dalam keadaan mencurigakan, namun apabila dibuka masing-masing mengandungi tiga ekor anak haiwan terbabit.

Ayub berkata usaha mengesan pelaku sedang dibuat termasuk menerusi rakaman kamera litar tertutup.

Kejadian itu dipercayai dilakukan oleh pihak yang tidak berpuas hati dengan pemimpin kerajaan negeri berdasarkan tag nama mereka yang diikat pada beg terbabit.- Bernama

Hari ini Liwat II disambung lagi: Anwar berdepan dengan Hakim Paling tidak disukainya

Posted: 12 Jul 2011 05:40 PM PDT

ANWAR BERLAKON PADA 9 JULAI.
Anwar akan berdepan dengan Hakim Zabidin Mohd Diah. Hakim yang paling tidak disukainya. Telah tiga kali Anwar memohon melucutkan Hakim tersebut daripada mendengar sodomi IInya, namun kesemuanya ditolak oleh hakim mahkamah rayuan.

Mungkin Hari ini, Anwar memohon penangguhan prosiding, sementara menunggu Keputusan Mahkamah Persekutuan berhubung permohonan Anwar melucutkan Hakim Zabidin.

Hanya cara ini yang Anwar boleh lakukan untuk melengah-lengahkan keputusan Mahkamah.

Anwar pada 9 Julai melalui perhimpunan Bersih mahukan agar berlaku Huru-hara, agar supaya sodomi II yang dijadual hari ini, tidak dapat diteruskan, kerana Kuala Lumpur telah diistiharkan sebagai kawasan Larangan. Namun semua itu tidak berlaku, Anwar gagal lagi.

Persepsi antarabangsa mengenai Malaysia tidak berubah, kecuali pandangan individu seperti Frank La Rue-reporter pelaporan kemanusiaan PBB-kawan rapat Anwar, yang membuat tanggapan negatif mengenai kegagalan Himpunan Bersih 907.

Laporan The Economist, Himpunan Bersih tidak mengubah persepsi antarabangsa terhadap Malaysia, kerana menurut majalah kewangan antarabangsa itu, perhimpunan seperti Bersih adalah salah satu proses demokarsi yang perlu dialami oleh negara menuju negara maju. Menurut The Economist, negara seperti Amerikapun, mengalami protes seperti itu, dan pihak keselamtannyapun bertidak serupa.

tun faisal dot com

Posted: 13 Jul 2011 01:09 PM PDT

tun faisal dot com


#Bersih Hak asasi individu, hak asasi masyarakat, hak pemerintah dalam Perlembagaan

Posted: 13 Jul 2011 06:30 AM PDTHAK DAN KEBEBASAN DALAM PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN, DEKLARASI HAK ASASI
Oleh Ruhanie Ahmad

Perkara 10 Perlembagaan Persekutuan memberikan hak dan kebebasan kepada rakyat jelata Malaysia untuk bercakap dan bersuara, berhimpun secara aman dan tanpa senjata, serta membentuk persatuan.

Ini membuktikan bahawa Malaysia adalah sebuah negara yang demokratik---bukannya penindas rakyat ataupun penyekat kepada hak-hak dan kebebasan mereka.

Bagaimanapun, seluruh hak dan kekebasan ini pastinya mempunyai had dan sekatan yang berpaksikan kepada soal ketenteraman awam dan keselamatan nasional.

Had dan batasan ini diwujudkan selaras dengan sensitiviti, persekitaran serta komposisi rakyat Malaysia yang berbilang latarbelakang. Matlamatnya adalah untuk mengelakkan pertembungan, perbalahan, pertelingkahan dan konflik di kalangan rakyat di negara yang majmuk.

Had dan batasan kebebasan ini juga selaras dengan beberapa peruntukan di dalam Deklarasi Hak Asasi Manusia Sejagat yang diluluskan oleh Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) pada 10 Disember 1948.

Contohnya, Perkara 19 Deklarasi Hak Asasi Manusia Sejagat menyatakan, setiap individu mempunyai hak kepada kebebasan bersuara dan pendapat.

Tetapi, Perkara 29(2) deklarasi yang sama pula memaktubkan bahawa dalam melaksanakan seluruh hak dan kebebasan, setiap individu adalah tertakluk kepada sekatan-sekatan yang ditentukan oleh undang-undang khusus.

Sekatan-sekatan ini adalah bagi memastikan keperluan-keperluan yang saksama terhadap moraliti, ketenteraman awam dan kesejahteraan umum di dalam suatu masyarakat yang demokratik.

Perkara 29(3) deklarasi berkenaan pula menegaskan bahawa seluruh hak dan kebebasan tidak boleh mencanggahi seluruh matlamat dan prinsip PBB.

Menurut Piagam PBB, antara matlamat dan prinsip PBB adalah pengamalan toleransi dan kehidupan bersama secara aman; bersatu memelihara keamanan dan keselamatan antarabangsa; menghapuskan seluruh ancaman kepada keamanan; pemansuhan tindakan-tindakan ganas; dan bertindak selaras dengan undang-undang antarabangsa untuk meleraikan persengketaan atau lain-lain tindakan yang menjejaskan keamanan.

Perkara 30 deklarasi yang sama pula memaktubkan bahawa tiada peruntukan dalam Deklarasi yang boleh ditafsirkan sebagai menggambarkan sesebuah negara, kumpulan atau individu mempunyai hak untuk melakukan apa-apa kegiatan atau melakukan apa-apa tindakan yang bertujuan untuk menghancurkan seluruh hak dan kebebasan yang termaktub dalam deklarasi.

Huraian di atas membuktikan bahawa kebebasan yang dijamin oleh Deklarasi Hak Asasi Manusia Sejagat adalah kebebasan yang terhad, bersyarat, mempunyai batas dan mempunyai sekatan.

Hakikat ini kurang diketahui oleh masyarakat umum. Ini kerana pihak-pihak yang mendakwa diri mereka sebagai juara kebebasan sengaja menyembunyikan fakta-fakta ini supaya masyarakat umum dapat dikelirukan bahawa kebebasan mereka---termasuk kebebasan akhbar, kebebasan bersuara dan kebebasan untuk berhimpun secara aman---adalah kebebasan yang hakiki dan tanpa batas atau sekatan.

Huraian di atas juga membuktikan bahawa nilai-nilai teras yang dititikberatkan dalam Deklarasi Hak Asasi Manusia Sejagat dan oleh PBB adalah kesusilaan, kesejahteraan, ketenteraman, keamanan, keselamatan, kesaksamaan, toleransi, serta pemeliharaan hak dan kebebasan manusia daripada kemusnahan.

Kesimpulannya, hak dan kebebasan setiap insan manusia, walau di mana mereka berada, waimah di Malaysia, adalah terhad dan terbatas. Had dan batasan ini pula bukan disebabkan pihak yang mengenakan sekatan adalah tidak demokratrik.

Sebaliknya kerana pihak yang mengenakan sekatan adalah bertanggungjawab untuk memelihara serta mempertahankan ketenteraman awam, keselamatan masyarakat, keselamatan nasional dan kelangsungan negara.

Ihsan blogger Pisau.net

#BerSHIT Degil; Polis London balun peserta demo #Bersih, kacau lagi negara orang

Posted: 12 Jul 2011 11:00 PM PDTKalau turun ke jalanan, maksudkan bukan lagi untuk keamanan. Jadi tunjukkan saja kekuatan. Kalau mahu keamanan selesaikan di meja rundingan.


Ada budak-budak PR yang cuba memperlekeh anggota keselamatan negara kita. Kononnya di Britain ada 250,000 pembuat kacau pun Polis London boleh relaks dan buat tak tahu saja. Budak-budak PR yang malas buat rujukan, senang-senang saja diperbodoh dengan kenyataan ini.

Jadi kita tunjukkan video ini kepada mereka supaya mereka faham bahawa sekiranya perhimpunan ini mengakibatkan kekacauan dalam negara, pasukan keselamatan negara terbabit sudah tentu akan mengambil tindakan ke atas pembuat kacau ini.

Jangan jadi naif sehingga nafikan bahawa pasukan keselamatan negara ada tanggung jawab untuk pastikan negara bebas dari sebarang ancaman, termasuk ancaman kekacauan yang menyebabkan aktiviti pentadbiran, sosial dan ekonomi dalam negara terganggu. Apa lagi jika ia boleh mendatang kerugian bernilai ratusan juta kepada negara dan mencemarkan imej negara.
Imej hodoh atau imej baik untuk negara?


Panganjur pula patut tahu bahawa permit penting supaya mereka mengetahui sama ada mereka cukup bersedia dan mampu menganjurkan perhimpunan yang besar seperti yang mereka inginkan. Penganjur perlu ada senarai semak (check-list) untuk mereka pastikan keselamatan peserta program mereka terjamin. Ini ada beberapa panduan untuk Ambiga dan penganjur Bersih supaya penganjuran mereka mendapat permit di masa depan;

1. buat senarai semak tindakan-tindakan yang boleh diambil bagi mengawal peserta perhimpunan

2. lantik jumlah urusetia yang mencukupi untuk mengawal peserta demonstrasi

3. pastikan setiap peserta membuat pemeriksaan kesihatan. Jangan benarkan orang tua, mereka yang berpenyakit, ibu mengandung dan kanak-kanak terlibat dalam aktiviti yang mempunyai risiko seperti ini.

4. ambil perlindungan insuran berkelompok agar perseta tidak mati sia-sia

5. pastikan ada pasukan perubatan yang mencukupi bertugas untuk merawat peserta yang menerima kecelakaan

6. buat sesi penerangan untuk pastikan setiap peserta faham risiko yang bakal diambil dan minta mereka tandatangan borang yang mereka tidak akan ambil sebarang tindakan undang-undang kepada penganjur sekiranya kecelakaan berlaku di atas diri mereka
Polis London serang menggunakan kuda selain cota

#BerSHIT Chua Soi Lek - kerugian akibat #Bersih lebih dari RM100 juta

Posted: 12 Jul 2011 08:00 PM PDT


Chua Soi Lek - perhimpunan untuk jejas imej negara dalam negara dan antarabangsa


Negara rugi lebih dari RM100 juta kerana Bersih degil dan hendak berarak di Kuala Lumpur. Ada pihak menipu dengan mengatakan bahawa YDP Agung dan Balai Polis Dang Wangi telah membenarkan mereka menggunakan Stadium Merdeka. Jika mereka tidak berdegil dan menggunakan Stadium Shah Alam, mungkin kerajaan Selangor akan untung beratus juta.

Kata Khalid Samad dalam tweetnya, gerai yang menjual barangan Bersih dan minuman untung berkali-kali ganda. Sikap pentingkan keuntungan penganjur adalah sikap pentingkan diri. Bagi penganjur, tidak mengapa orang lain rugi, asalkan mereka untung.

Kedegilan Bersih untuk menggunakan Stadium Merdeka merupakan satu provokasi bahawa mereka bukan hendak keamanan tetapi memang hendak membuat kacau. Akibatnya negara rugi lebih RM100 juta.

Kesan #berSIH kepada peniaga kecil di Jalan TAR #berSHIT

Posted: 12 Jul 2011 05:30 PM PDT

DIMENSI

Posted: 13 Jul 2011 11:32 AM PDT

DIMENSI

DIMENSI


Omegay: Wahabi semakin berani..

Posted: 13 Jul 2011 07:15 AM PDT


Italic

is this wally slipau or asri in next version?..WARNING!: don't bang your head!

Influential Islamic scholar Dr Mohd Asri Zainul Abidin today charged that hadiths and religious edicts were abused by politicians within the federal government to justify its suppression of the Bersih rally last weekend.
The government, in the two weeks leading up to last Saturday's rally, had issued special Friday sermons in mosques throughout Kuala Lumpur condemning the rally and accusing its organisers of manipulating Islam. Hadiths were also quoted to support the hardline position.

Asri, the former Perlis Mufti, pointed out that Malaysia, like many Middle Eastern countries, had issued fatwas condemning those who wished to take part in the peaceful demonstration on July 9.

These fatwas, said Asri, were issued by "literalist" Islamic scholars — those who understand the contents of the Al-Quran but insist on only literal interpretations, without any revisions. - TheMalaysiainsideanuvajiass

"jaga2 cik salmah."..itu adalah dailog awal yang terkeluar dari mulut ketua samseng kampung dusun terhadap cik mah dalam babak bujang lapok. Asri mula menunjukkan semangat kewahabiannya sekali lagi.

ketika umat islam masih di kejutkan dengan sikap biadap ng suee lim aka muke babi mempergunakan hadis sewenang2nya semata2 nak berbahas pada sidang dewan semalam, hari ini asree dengan bangga menuduh golongan ulama telah menyalahgunakan hadis dan fatwa untuk mengutuk tindakan bershit yang di anggap dosa.

Beliau terus memperkecil2kan pandangan golongan ulama sekalipun mereka2 itu tidak memihak kepada mana2 parti politik. lebih dahsyat lagi beliau sanggup menyamakan ulama2 di Malaysia dengan para ulama di timur tengah yang suka2 mengeluarkan fatwa dan hadis tanpa memikirkan kemahuan rakyat

Mungkin beliau menganggap ulama2 yang cintakan keamanan, kesejahteraan umat dan sejagat sebagai golongan kolot kerana tidak berfikiran terbuka sebagaimana diri beliau yang begitu 'openminded' dan liberal serta boleh menerima apa saja fahaman waima komunis, zionis, Muhammadiah, syiah khawarij atau apa juga kecuali ahlil sunnah!

Begitu juga beliau langsung tidak mengulas apabila wally slipau menyifatkan pejuang2 bershit sebagai pejuang jihad walaupun terpaksa menentang pemimpin islam yang terang2 mendapat sokongan majoriti rakyat!. jika ada 3, 4 ekor kafir harbi menentang kerajaan islam pun sudah di kira jihad juga?

Mungkin juga beliau mahu di anggap sebagai ulama wahabi yang tersohor, sebaris dengan ulama2 seperti syeikh saleh al luhaidan dari arab saudi yang terkenal kerana mengeluarkan fatwa merapu (haram mendukung hamas dan menyokong pendemo anti israel) atau sheikh hassan al banna atau sehebat ayatollah khomeini.

sesungguhnya wahabi telah mula bercambah di bumi malaysia. jika benar berlaku, mampukah ahli sunnah mempertahankan wasiat nabi?

Omegay: Bersih 2.0 Mass Demonstration - Funding Unrest

Posted: 13 Jul 2011 01:30 AM PDT

Written and Photographed by Nile Bowie

Accounts of police brutality plague attendees of the
Bersih 2.0 rally, riot police engaged the use
of tear gas and chemical laden
water cannons against demonstrators.
Scenes of chaos unfolded on the streets of downtown Kuala Lumpur this past weekend, culminating in an event, which many have called the most defining moment in recent Malaysian history. Thousands of people, many well intentioned first time demonstrators gathered to voice their discontent about the Malaysian electoral system under the umbrella of Bersih 2.0, calling itself 'The Coalition for Clean and Fair Elections', which is comprised of a 'coalition of like minded civil society organizations unaffiliated to any political party'. Amidst this climate of seeming neutrality, the ruling Malaysian political party Barisan Nasional declared the gathering illegal and has made stark allegations regarding group's true intentions, accusing the movement to be a vehicle utilizing mass fervor to strengthen foreign funded political parties associated with opposition leader Anwar Ibrahim, the former Malaysian Deputy Prime Minster and former Chairman of the Development Committee of the World Bank and International Monetary Fund. Bersih 2.0chairperson Ambiga Sreenevasan has admitted to Malaysian Press that two US-based organizations, the National Democratic Institute (which receives funding from the USNational Endowment for Democracy) and George Soros's Open Society Institute have donated an undisclosed amount of money to the organisation; these think tanks and Intelligence front groups based in the United States are synonymous for authoring US Foreign Policy and shaping world opinion towards foreign leaders as they actively fund various oppositions movements through color revolutions, which lead to the installation of leaders of whom are friendly to objectives of the Anglo-American establishment and profiteers of Corporate high finance.


The Bersih 2.0 rallies succeeded in briefly unifying
Malaysia's various ethnic groups
amidst a history of racial tension.
Malaysia is multicultural society with a history of race related tensionsbetween the predominantly Islamic Malay ethnicity of whom tend to control political bureaucracy through preferential treatment of members within their racial group and ethnically Chinese Malaysians, descendants of settlers and economic migrants seeking employment in Colonial British rubber plantations of whom today dominate the business and commercial sectors and hold the highest national income. Regardless of Bersih 2.0's objectives or its utilization from Opposition leaders, the mass gathering succeeded in creating a patriotic and carnival-like atmosphere of unity between its participants of all ethnicities, as they behaved nonviolently and in uniformal stride for greater representation prior to riot police distinguishing any chance of dialogue by dispersing the gathering with waves of tear gas and chemical-laden water cannons, amidst numerous cases of heavy handed police brutality and arbitrary arrests, to the extent of launching tear gas canisters into the compound of a nearby hospital where demonstrators sought cover. Initially, many Malaysians may naively welcome support from American Institutions, which market themselves on keen selling points such as 'instilling democracy and funding freedom', this funding is not intended to alleviate corruption or to justly persecute police brutality, it is intended to increase Washington's presence in countries integrated in China's economic orbit and the eventual installation of a compliant Opposition leader, friendly to the bidding of International Financial regulatory bodies and planners of the New Financial World Order.

Amnesty International has urged the United States Government not to be a spectator while Malaysian authorities defy human rights by dispersing its demonstrations, it's director adding "If the U.S. government does not take strong approach to human rights in
Malaysia, it will seriously affect the United States credibility and
effectiveness on human rights in the region". Dramatic coverage from Al-Jazeera prods the same wound amidst UN expertswarning the methods of crowd dispersal exercised by the Malaysian authorities actively undermine democracy. While it is distressing to see well-intentioned people from every age demographic gather in the pursuit of creating better order in their electoral system be subject to police brutality, their activism will be leveraged and totally exploited by media outlets and foreign Governments to undermine the credibility of the Malaysian Government, which obviously then provides a outlet for Western Governments to back their own opposition candidate. NGO's urging the United States Government to enter the dialogue on human rights abuses is equivalent to using a searing branding iron to treat third degree burns; in fact such statements reflect total negligence for human rights by summoning a country currently involved in five wars in the Middle East and North Africa while enforcing heavilymilitarized domestic police protocol. While aggression cannot be denied on the part of Malaysian police who dispersed the event, it is curious that similar methods of crushing peaceful gatherings utilized in Europe, Israel and North America are met with a total media blackout, often using more elaborate forms of dispersal such as rubber bullets and sound frequency cannons on small gatherings dwarfed in comparison to the volumes of people present at the recent Bersih demonstration.

Bersih 2.0 Chairperson, Ambiga Sreenevasan has
admitted to receiving funds from George
Soros's Open Society Institute, among
other donors, which notoriously fund opposition
movements' intent on regime
change in favor of US foreign policy.
Obviously the mainstream accounts make no omission regarding Internationalist billionaire George Soros's direct donations to theBersih Organization, a man who has previously rustled feathers with leaders of theBarisan Nasional, such as former Malaysian Prime Minister Dr. Mahathir Bin Mohamad, a vocal critic against the official accountof the September 11thattacks, Israel's treatment of Palestinians, and regulations of the financial institutions such as the IMF which utilize 'gun to head'policies of national budget restructuring through lending conditions and structural adjustment programs. Mahathir has previously made accusations against George Soros for using his influence in the currency speculation market to contribute to engineering the 1997 Asian Financial Crisis as a punishment for allowing Myanmar to join the ASEAN Union. Malaysia's central bank, Bank Negara reported a loss of approximately six billion USD when George Soros previously placed bets against it. Former Malaysian Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi appealed to Madeleine Albright, stating the Malaysian Ringgit and ASEAN currencies "continue to be bedeviled by currency fluctuations caused by hostile elements bent on such unholy actions. It is the height of international criminality that the fate of millions could be subject to the mercy of a few unscrupulous traders." During the 1997 meeting of the International Monetary Fund in Hong Kong, Mahathir stated, "Great countries tell us that we must accept being impoverished, because that is what international finance is all about. Obviously, we are not sophisticated enough to accept losing money so that the manipulators become richer. We are also warned that these are powerful people. If we make a noise or we act in any way to frustrate them, they would be annoyed. And when they are annoyed, they can destroy us altogether, they can reduce us to basket cases."

Mahathir's views on the negative effects of currency trading and speculation from 1997 are a breath of fresh air, especially in today's climate where wars are fought over financial regulations, as seen in the recent attack on Libya's Muammar Gaddafi amidst discussions of creating a Pan-African Dinar currency backed in gold. Former Indonesian President Suharto submitted his resignation while IMF riots swept his country, as the International Financial Regulatory bodies demanded the abolition of Government subsidies on staples such as rice and bread while cutting investment contribution towards State-run enterprises; chaos ensued in the streets as the Indonesian Rupiah suffered a debilitating 85% devaluation at the hands of International speculators. On the subject of the crisis in Indonesia, Mahathiroffered, "Can it be that all the assets of that huge country, with 220 million hard-working people, are suddenly worth only one-sixth of its previous value? What, indeed, is the worth of a nation, if someone can devalue and even bankrupt it?" Mahathir attracted the envy of other emerging markets by creating exchange controls in defense of the Malaysian Ringgit, which safeguarded the currency, as it's regional neighbors suffered IMF imposed austerity.

George Soros
George Soros is a hording Internationalist whose reputation clearly shows him to be no friend of the Malaysian people, the fact that Ambiga Sreenevasan has accepted funds from his Open Society Institute while claiming Bersih 2.0 to be "wholly funded by Malaysians" is simply not true and should raise more than an eyebrow. George Soros has been an integral figure in the funding of opposition movements in the Arab Spring, only to pave the way to governance for opposition leaders such as Mohamed ElBaradei and other trustees of think tanks and other likeminded US based outlets that would be happy to exploit their own people in a bid to grab power; in total covert imperialism, Soros has further contributed funding to organisations attempting to author a new Egyptian constitution. Soros's influence over the mainstream media is astounding; Fox News reports over thirty major news organizations take his dirty money, surely this friendly contribution would not contribute bias to the programming content in anyway. BBC reports Soros vainly calling for regime change in Iran by insinuating an overthrown by means of the "bloodiest of revolutions". Malaysians may not be happy with the current Prime Minister Najib Razak and the coalition of Barisan Nasional (which has practically ruled Malaysia since it's independence), however it is unfortunate that populist opinion in countries of interest to Internationalists are utilized as a vehicle for undermining national sovereignty and eventual regime change.

In the Malaysian context, opposition leader Anwar Ibrahim would likely be the beneficiary of unrest created by Bersih 2.0, as the demonstrators will express their feelings of repression during the next Malaysian election. After the previous Bersih demonstration resulted in similar methods of dispersion, Anwar's opposition Pakatan Rakyat (People's Alliance)party gained control of four state Governments. Concerning the Bersih demonstrations, Dr. Mahathir offered, "Its objective is to tarnish the government's name and the police, and with that the opposition parties will win. There will be some people very angry who will probably, because of the current arrests and action taken, be disenchanted with the Barisan Nasional." Curiously enough, Anwar Ibrahim served as Deputy Prime Minster from 1993 to 1998 under the administration of Dr. Mahathir Bin Mohamad; the pair initially disagreed on the utilization of recovery methods during the 1997 Asian Economic Crisis. During a 1997 meeting of the Malaysian Cabinet, Ibrahim conceived something of aneconomic coup by approving IMF austerity measures without consent of then Prime Minister and vocal critic, Mahathir. Anwar favored an economic view open to speculators and defended George Soros as he threatened to 'destroy the country' and remove Mahathir from power. During a visit to Malaysia, Al Gore referred to the mobs of people in the streets led by Anwar shouting "Reformasi!" as the "brave people of Malaysia"; the reforms Al Gore had in mind were strict IMF conditionalities which would cause strict foreign control over the Malaysian economy, of which Mahathir had spoken and guarded so eloquently against.


Ibrahim at the Pentagon with
US Secretary of Defense,
William S. Cohen
Anwar Ibrahim issued a statement in Asian Wall Street Journal suggesting that developing countries should stop "pointing a finger at speculators and put their houses in order first" by ending their "ambitious plans for outlandish projects." Perhaps, Anwar views the symbol of Malaysia's economic prosperity, the twin Petronas Towers as "outlandish". The tension between the two grew as Mahathir claimed, "Prospective colonialists and their puppets in Malaysia are still trying to weaken this country" and that Anwar "used foreigners and the foreign media to support the actions of his supporters in order to topple the government of our country, his country." After his years as Deputy Prime Minister, Ibrahim's close friend, Paul Wolfowitz hired him as a consultant to the World Bank, amidst stints with George Soros-funded International Crisis Group and Dick Cheney's Foundation For the Future, essentially an engine of South East Asian regime change. While Dr. Mahathir Bin Mohamad may not have led a mistake-proof administration, his asserts on how to handle the 1997 Asian Economic Crisis were bold and his administration presided over an ultimately successful economic transformation of Malaysia, from an exporter of raw material to a manufacturer of steel and vehicles. Cases of police brutality against Anwar Ibrahim during his incarceration are regrettable; his politics are obviously a threat to Barisan Nasional as riot police targeted him during the Bersih 2.0demonstration by horizontally firing a tear gas canister in his direction, which struck Ibrahim's body guard, collapsing his jaw.
system and they are goals worth fighting for; however an investigation of funds Ambiga Sreenevasan claims to have received from George Soros and the National Democratic Institute is imperative.The Inspector General of Police recently announced an investigation of Bersih's admitted foreign funding while commissioning the Malaysian central bank, Bank Negara to assist in tracing the international money trail. As Western-owned international media has leveraged the plight of the Bersih movement's activists, it's opposition leaders are surely bound to receive credibility as Ibrahim warns of further demonstrations materializing in the form of 'Yellow Saturdays'; If the opposition politics of Anwar Ibrahim use Bersih as a vehicle for his parties' ascendency then ultimately, the Malaysian people will lose.
Opposition Leader Anwar Ibrahim clearly
targeted by authorities as riot police shot a
tear gas canister in his direction, collapsing
his bodyguard's jaw.
In this climate of apparent foreign funding subversion, the ruling Government's actions have played out poorly; they have succeeded in appearing to be authoritarian in the world of International media bias and their actions have contributed to many Malaysians feeling spiteful, repressed, neglected, and left viewing Barisan Nasional as a self-serving hollow body. Irrespective of Bersih's self-publicized disassociation with any political party, surely the actions of the ruling Government spoke volumes to indirectly strengthen the opposition parties led by Anwar Ibrahim. The pursuit of clean and fair elections by means of using indelible ink, postal ballot reform, and maintenance of the electoral roll are totally coherent and rational goals that would help to reduce corruption within the electoral

Omegay: Antara cincin dan jam omega..mana paling mahal?

Posted: 12 Jul 2011 11:30 PM PDTcincin rosmah mansor (Gambar) Cincin Rosmah Mansor Bernilai RM24 Juta? Anda Mampu?

cincin 3.38 karat yang di katakan kepunyaan datin rosmah

cincin rosmah mansor2 (Gambar) Cincin Rosmah Mansor Bernilai RM24 Juta? Anda Mampu?

print skrin yang di ambil dari salah sekor blog pencacai (milosuam sotong) adalah borang pelepasan kastam di KLIA serta tertera nama pegawai operasi (A Krishnan) yang di dakwa bertanggungjawab mengikrarkan barangan sebentuk cincin Natural Fancy Blue Gray Cushion Cut 3.48 karat (berharga US24 juta).

Biarpun keluarga besan dari kazakh datin seri dari keluarga orang berada, dan kebetulan mereka berbelanja di Jacob's, namun tiada berita langsung tentang sebarang pembelian langsung cincin seperti yang di gembar gemburkan oleh blogger fuckatan

Gambar di bawah pula adalah cincin yang paling termahal di dunia, bertatahkan berlian berwarna biru 6.04 karat (berharga US7.98).

oct0907-bluegetty

$7.98 million

It is the ultimate diamond in the rough. And if you have to ask how much it costs, you can't afford it. A rareand flawless blue diamond has set a record as the most expensive precious jewel of its kind ever sold. The gem, which is 6.04 carats and sparkles with an unusual blue hue, is almost as breathtaking as the price it fetched at a Sotheby's auction in Hong Kong.

Macam mana mereka boleh dakwa rosmah terima cincin US24 juta yang jelas di ragui kesahihannya sedangkan REKOD CINCIN TERMAHAL DUNIA SEBERAT 6.04 KARAT DAN BERHARGA US7.89 JUTA!

Dan yang lebih pelik lagi, takkan ada orang yang sanggup menghantar sebentuk cincin "TERMAHAL DI DUNIA" menggunakan khidmat kourier?..gilakk!


jam omega berhantu milik anuwar

Jelas pencacai dah ketandusan isu nak di mainkan. ape saja bala yang mereka cuba lemparkan akhirnya akan kembali kepada tuannya. Mungkin inilah balasan yang ingin allah nak tunjukkan kepada pembangkang. sikit demi sedikit!

Mereka terpaksa timbulkan bermacam isu untuk meleka2kan rakyat dari isu liwat yang sedang anuwar hadapi kehkehkeh

p/s: Tak hairan jika jam omega anuwar yang hilang bakal menjadi barangan paling bernilai dan paling mahal di dunia satu hari nanti? >|D

Omegay: Sosialis Komunis..Haramkan PSM!

Posted: 12 Jul 2011 08:30 PM PDT


Penyokong Bershit..SOSIALIS + KOMUNIS + OTPOR

Mohamed Adel, seorang aktivis Otpor ketika menafikan
revolusi di Mesir mendapat dana dari luarAnasir2 bawah tanah mula bertapak di negara ni tanpa di sedari. Di permukaan mereka berselindung di sebalik demokrasi. Tapi nun jauh di sudut kegelapan, tujuan mereka adalah untuk melakukan rampasan kuasa. Tak hairanlah kenapa ada orang2 asing terlibat dalam kegiatan mereka selama ni...awas!

Omegay: Di sebalik tangan2 hitam Bershit

Posted: 12 Jul 2011 05:30 PM PDT"Of course, while all of this is documented fact, corporate-funded news outfits like the New York Times prey on the ignorance of their readers by not mentioning Malaysia's opposition front at all during their coverage of the Bersih rally. Instead, they insist it was merely a "coalition made up of 62 nongovernmental organizations" seeking "election reform." Mention of Anwar Ibrahim's presence at the rally is not mentioned, nor is the fact that other members of his opposition front were participating and leading the rally. The New York Times also dutifully cites Ford Foundation/Soros' Open Society-funded Human Rights Watch and Soros-funded (page 10) Amnesty International who have predictably "condemned the recent arrests, and called on the government to stop harassing those associated with [Soros-funded] Bersih." EndtheLie.com


Aku sokong tindakan tegas SPR yang menutup terus pintu rundingan terhadap tuntutan bershit. SPR tidak perlu lagi mendengar karenah gile vavi ambingai dan anuwar pandikutti kerana terang2 mereka hanya memperbodoh2kan SPR dengan berselindung di sebalik tuntutan merapu mereka.


"kambeng2 upahan bershit"

Baru sekarang kita tau kenapa ambingai beriya2 mengajak rakyat di luar negara menyertai perhimpunan bershit menentang kerajaan. Klik sini & sini

Rakyat wajib mengetahui ape anuwar dan ambingai yang sebenar...harkk ptuihh!

Filem Hitam

Posted: 13 Jul 2011 11:20 AM PDT

Filem Hitam


Tuntutan Ambiga malalui Inter Faith Commision (IFC).

Posted: 13 Jul 2011 04:16 AM PDT


1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.

2. Orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh... dikenakan tindakan undang-undang.

3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.

4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.

5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan Orang Islam,Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.

6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.

7. Orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.

8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.

9. Orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.

10. Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.

11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.

12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.

13. Orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang Hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.

14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.

Inilah perjuangan Ambiga yang sedang mendapat sokongan daripada orang Islam PAS dan PKR di dalam Negara kita hari ini. Kalau inilah yang kita mahukan,marilah kita menyatakan sokongan tanpa berbelah bagi kepada Ambiga dan IFC. Maruah Melayu Islam di bawah tapak kaki si Hindu Ambiga!

Rajahmas

Posted: 13 Jul 2011 11:18 AM PDT

Rajahmas


Sistem Laknatullah - Bapa Demokrasi sanjungan Pakatan Rakyat

Posted: 12 Jul 2011 09:23 PM PDT

Perjuangan politik yang kabur (khususnya pembangkang umat Islam Malaysia) yang mirip penentang ulil amri di Turki.

*Amaran : Kepada penyokong hardcore PR supaya jangan membaca posting ini, nanti sakit tengkuk... *

Kekang penguasaan Islam - Inilah agenda Barat kepada negara Islam yang dilihat mengancam dan merbahaya kepada mereka. Sejarah telah menunjukkan kepada kita, golongan Kafir Barat tidak mampu menewaskan kekuatan Islam melainkan orang Islam itu sendiri yang meruntuhkannya.

Satu contoh kita lihat bagaimana Reformasi melenyapkan kerajaan Khilafah Uthmaniyah dan menggantikannya dengan sistem Barat yang lebih bersifat liberalisme. Orang yang mengubahnya adalah Kemal Ataturk - Bapa Demokrasi, Reformasi, Hak Asasi di Turki.

Bapa Demokrasi Turki - Kemal Ataturk

Istilah demokrasi berasal dari Yunani kuno yang diutarakan di Athen pada abad ke-5 SM berasal dari dua kata, iaitu 'demos' yang bererti 'rakyat', dan 'kratos/cratein' yang bererti 'pemerintahan', dapat diertikan sebagai pemerintahan rakyat, atau yang lebih dikenali sebagai pemerintahan dari rakyat (kuasa rakyat), oleh rakyat dan kepada rakyat.

Bermula dari rakyat dengan melaungkan slogan "Kebebasan, Persamaan dan Persaudaraan" (slogan yang diciptakan Freemansonary-Yahudi) berjaya menumbangkan kuasa raja yang berkuasa selama ini. Tetapi yang lebih menarik, seorang penulis Barat bernama William Guy Carr telah membongkar gelombang 'Revolusi Perancis' itu bermula dengan cetusan tangan-tangan hitam Yahudi.

 Kebetulan - 3 tangan diwakili gabungan 3 parti utama pembangkang negara?

William Guy Carr memberikan bukti-bukti Yahudi bermazhab lucifer memainkan peranan sistematis merancang tercetusnya revolusi pertama di Perancis itu dan seterusnya revolusi-revolusi lain di Eropah. Nesta Webster, seorang penyelidik termashur di England turut bersetuju dengan pendapat itu dengan mengaitkan 'tangan-tangan hitam Yahudi' itu dinamakan pakatan sulit Yahudi bernama 'illuminati'.

Maknanya, pakatan Yahudi menjadi penyuluh kepada kebangkitan, zaman 'renaissance', 'reformasi','enlightenment' dan 'liberalisme' yang mencipta satu kerajaan baru, kerajaan tanpa peranan agama yang dinamakan 'kerajaan rakyat'.

Kerajaan Rakyat ini kemudiannya menghapuskan sistem-sistem lama, termasuk peranan paderi dan gereja serta menghapuskan peranan raja-raja, yang sebelum ini pernah diamalkan di Perancis. Namun begitu, istilah 'reformasi' dirujuk khusus kepada tokoh 'reformasi agama' iaitu Martin Luther (1483-1546 M).

Gambar Hiasan - Tuntutan Kuasa Rakyat mengingkari titah Sultan di negara kita

Demokrasi sama dengan sekularisme. Dalam demokrasi, inti ajarannya adalah 'kuasa rakyat' yang meletakkan nilai-nilai hak asasi manusia serta kebebasan beragama sebagai ajaran utama (sesuai tuntutan ke atas kemurtadan umat Islam dan kebebasan yang ditentukan atas nama Human Right atau Hak Asasi Manusia oleh golongan pembangkang).


Sejarah merekodkan 'demokrasi' berjaya menembusi dunia Islam setelah runtuhnya sistem Khalifah Uthamniyah di Turki (1299-1922 M). Dengan tekanan Yahudi dan pakatan Illuminati, Sultan Abdul Hamid 11, pemerintah terakhir Khalifah Uthmaniyah dijatuhkan. Yahudi mempunyai kepentingan menekan Khalifah Uthmaniyah kerana kerajaan Islam itu menjadi penghalang kepada kewujudan sebuah negara Israel di Palestin.

Gambar hiasan - Demokrasi BERSIH yang melambangkan kebebasan tanpa batas.


Dengan slogan 'demokrasi', dan bantuan Yahudi maka runtuhnya sistem Khalifah Uthamiyah Islam terakhir di Turki itu, dan muncullah bapa demokrasi Turki Moden yang disokong oleh Eropah dan Yahudi iaitu Mustafa Kamal Ataturk.

Bapa demokrasi Turki, Mustafa Kamal Ataturk yang mula berkuasa pada 29 Oktober 1923, telah menghapuskan sistem pemerintahan raja-raja kepada sistem sekular yang dinamakan 'Republik Turki'.

Sekadar gambar hiasan

Yahudi sudah menyedari kelemahan seksual Kamal Atatuk ini, sebab itu Yahudi memberi bantuan penuh untuk menobatnya menjadi Presiden Republik Turki. Sebagai ganjarannya, Yahudi telah mendapat penempatan dan sebuah negara Israel di Palestin yang selama ini dihalang oleh Khalifah Uthamniyah Turki.


Inilah dasar sekularisme, yang diwarisi oleh Recep Tayyip Erdogan, Perdana Menteri Turki sekarang ini. Tiada perubahan dilakukan ke atas dasar ini, malah dikembangkan lagi agar sekularisme dan demokrasi terus mekar di Turki.

Sebab itu bagi pejuang kebebasan dan hak asasi, terutamanya kumpulan homoseksual, yang tertekan dengan perundangan Islam di Timur Tengah, mereka akan berpindah beramai-ramai ke Turki, kerana negara itu menyediakan prinsip hidup yang bebas dan melindungi hak asasi.

*Sumber yang dipetik dan diolah semula daripada blog http://pohonmempelam.wordpress.com

PEJUANG BANGSA

Posted: 13 Jul 2011 11:15 AM PDT

PEJUANG BANGSA


PANAS ! Lagi fitnah terhadap Rosmah , kali ini cincin US24 juta

Posted: 13 Jul 2011 08:54 AM PDTGPB  nak tergelak betul fitnah baru Milo sotong  ke atas Rosmah Mansor yang kononnya beliau telah membeli cincin  US 24 juta dan dihantar ke Malaysia melalui courier .


Ini  adalah borang pelepasan kastam di KLIA serta tertera nama pegawai operasi (A Krishnan) yang di dakwa bertanggungjawab mengikrarkan barangan sebentuk cincin Natural Fancy Blue Gray Cushion Cut 3.48 karat (berharga US24 juta).   Kalau tengok sekali imbas ramai akan percaya dengan penipuan blogger fitnah Milo sotong ini . 


Gambar di bawah pula adalah cincin yang paling termahal di dunia, bertatahkan berlian berwarna biru 6.04 karat (berharga US7.98).


oct0907-bluegetty
It is the ultimate diamond in the rough. And if you have to ask how much it costs, you can't afford it. A rareand flawless blue diamond has set a record as the most expensive precious jewel of its kind ever sold. The gem, which is 6.04 carats and sparkles with an unusual blue hue, is almost as breathtaking as the price it fetched at a Sotheby's auction in Hong Kong.

Persoalannya di sini , kalau cincin termahal dunia bernilai US 7.98 million  , bagaimana cincin yang dikatakan milik Rosmah ini lebih mahal  dari cincin termahal dunia ????  KANTOI !!!

Lagi satu kebodohan juak-juak kaki fitnah Pakatan ini ialah tak kan lah barang termahal seperti ini  dihantar melalui courier biasa ???

KANTOI !!!

Live ! Malaysia 0 VS Arsenal 2 ada di sini ....

Posted: 13 Jul 2011 06:50 AM PDT
Live antara Malaysia menentang skuad Arsene Wenger iaitu Arsenal memang tiada di TV mahupun di Astro . Tetapi jangan bimbang anda boleh menontonya juga di internet . Klik di bawah iniatau

PANAS ! Anwar kantoi bohong ! Hadi Awang mengaku polis beri layan baik

Posted: 12 Jul 2011 05:07 PM PDT


 Datuk Seri Anwar Ibrahim gagal untuk membohongi rakyat bahawa Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang diberi layanan buruk oleh polis selepas ditahan kerana menyertai perhimpunan haram Bersih pada Sabtu lalu.

Ia berikutan pengakuan Abdul Hadi sendiri di Kuala Terengganu bahawa beliau diberi layanan yang baik oleh polis sepanjang ditahan.

Kenyataan tersebut bercanggah dengan dakwaan Anwar ketika berceramah di Pulau Pinang malam tadi bahawa Abdul Hadi telah diseret dan dihumban ke dalam lokap.

"Dengan pertolongan Allah SWT, semua kita dibebaskan dan saya tak mahu diberi layanan terlalu istimewa pergi hantar sampai ke rumah. Saya ucap terima kasih banyak. Saya ucap terima kasih layanan yang baik bukan untuk saya saja," katanya seperti disiarkan dalam Buletin Utama TV3 malam ini.

Abdul Hadi berkata demikian ketika berucap sebaik sahaja tiba di Lapangan Terbang Sultan Mahmood, Kuala Terengganu malam tadi.

Dd i n b u n g a

Posted: 13 Jul 2011 07:21 AM PDT

Dd i n b u n g a


BERAPA BANYAK NAK TUBUH SURUHANJAYA DIRAJA DAH!!!!!!!!, YANG ADA PUN NAMA SURUHANJAYA PILIHAN RAYA.

Posted: 12 Jul 2011 07:54 PM PDT


BERSHITTT NAK MINTA DI TUBUH SURUHANJAYA DIRAJA BAGI MEMPASTIKAN TUNTUTAN HARAM BERSHIT YANG HARAM DI TUNAIKAN OLEH KERAJAAN, KARTUN PUNYA CERITA.

BERAPA PUNYA BANYAK NAK TUBUH SURUHAJAYA DIRAJA DAH!!!!! YANG BODOH DAN TENGGING SANGAT APASAL, YANG JAGA PILIHANRAYA SEKARANG NI BUKAN KE NAMANYA "SURUHAJAYA PILIHAN RAYA " ATAU SINGKAT NYA "SPR" MURID MURID, JANGAN BODOH YA MURID MURID, MAK BAPAK HANTAR SEKOLAH UNTUK JADI PANDAI YA MURID MURID.

TAHU PULAK PUAK PUAK KHIANAT NI NAK GUNA NAMA "DIRAJA" PADA SURUHAJAYA YANG NAK DICADANGKAN, BUKAN KE PUAK PUAK KORANG DAH DERHAKA PADA RAJA, SEMALAM DI DUN SELANGOR, MENTANG - MENTANG KORANG PERINTAH NEGERI SELANGOR, SAMPAIKAN PEMBANGKANG BN PUN DIHALAU DARI DEWAN HANYA SEKADAR MENYEBUT PERKATAAN DIRAJA DAN DYMM YANG DI PERTUAN AGONG, BETUL BETUL CILALUT LAH KORANG NI.

RAKYAT DAH MUAK DENGAN SENDIWARA KORANG NI, SPR DAH BERKALI - KALI BERTEMU DENGAN PUAK BERSHIT DAN MENGADAKAN DAILOG, SEMUA PERATURAN DAN PEMBAHARUAN YANG SPR DAH JELASKAN YANG MANA KENA MASUK PARLIMEN, YANG MANA BOLEH SPR TIMBANGKAN, ADA KORANG NAK TERIMA, ADA KORANG HARGAI USAHA SPR, BALIK BALIK JE KORANG BUAT RUSUHAN OTAK KUNING, LEPAS NI NAK LAYAN LAGI KE...POOODAAAHHHHHH.

ADA KEPALA HOTAK KE, DAH MINTA MENGADAP DYMM YANG DIPERTUAN AGONG DAN AGONG BERI MUKA, PELUANG KEEMASAN SEHELAI TISU MEMORANDUM PUN KORANG TAK SAMPAIKAN, JADI USAH NAK BODOHKAN RAKYAT, PENGANUT PEMBANGKANG KORANG BOLEH TENGGINGKAN.

KORANG JE KE NAK MINTA BUAT SURUHAJAYA DIRAJA, RAKYAT PUN MAHU JUGA DIBUAT SURUHANJAYA DIRAJA SIASAT KORANG PULAK :-

1. SURUHANJAYA DIRAJA SIASAT SUMBER KEWANGAN BERSHIT

2. SURUHANJAYA DIRAJA SIASAT DAKWAAN MEMERANGI DYMM YANG DIPERTUAN AGONG

3. SURUHAJAYA DIRAJA SIASAT PEMBOHONGAN DAN HELAH SAKIT NAK MATI ANU WAR BETUL KE TIDAK.

4. SURUHANJAYA DIRAJA DAN DIPERMAISURI VIDEO ZINA ANU WAR

5. SURUHANJAYA BLACK MONEY YANG DIDAKWA OLEH YB GOBALAKRISHNAN OLEH PEMIMPIN TERTINGGI PKR

6. SURUHANJAYA DIRAJA DAKWAAN UMMI HAFILDA TENTANG ANU WAR DENGAN SHAMSIDAR

7. SURUHAJAYA DIRAJA PENARIKAN ANUGERAH DATO PADA AMBIGA DAN DATO SERI PADA ANU WAR

8. SURUHAJAYA DIRAJA SIASAT SUMBER WANG SIMPANAN, HARTA DAN ASET ANU WAR DALAM NEGERI DAN LUAR NEGARA

9. SURUHANJAYA DIRAJA KES LIWAT MENGATASI JUMLAH YANG LUAR BIASA MANGSANYA OLEH ANU WAR

10. SURUHAJAYA SIASATAN DIBAWAH AKTA HASUTAN UNTUK MENJATUH KAN KERAJAAN YANG DIPILIH MELALUI DEMOKRASI.

HAH!!!!! 10 SURUHAJAYA DIRAJA RAKYAT MAHUKAN KERAJAAN TUBUH, AKU PERCAYA KALAU TUBUH PUN PUAK PUAK KORANG AKAN KATA SURUHAJAYA DIRAJA TAK ADIL DAN TAK TELUS JIKA BERLAKU KORANG YANG SALAH, KAN...KAN..KAN..

JADI USAH NAK BERLAKON LAH... CAKAP TERANG TERANG YANG KORANG DAH KEMARUK SANGAT NAK DUDUK DI PUTRAJAYA, KEMARUK SANGAT NAK PERINTAH MALAYSIA, KEMARUK SANGAT NAK JADI PM DAN MENTERI.

P/S PERSATUAN SISWAZAH HANTAR MEMORANDUM PUN AWAK KUNCI PINTU PEJABAT, NAK TUNJUK KONON BERJUANG UNTUK RAKYAT, ARRRKKKKKK TUUUIIIHHHHHH.

Politik Harian

Posted: 13 Jul 2011 03:53 AM PDT

Politik Harian


Kenyataan Media PDRM: Gambar Sebenar Allahyarham Baharuddin Mangsa Bersih 2.0

Posted: 13 Jul 2011 03:26 AM PDT


Wajah sebenar Allahyarham Baharuddin Bin Ahmad.. 
Sama samalah kita sedekahkan Al-fatihah..

Pura pura mati... Lakon layar oleh Topeng Perak Faking SHIT

Kenyataan Media PDRM

Pada 9 Julai 2011, seorang lelaki telah meninggal dunia disebabkan serangan jantung. Pihak yang tidak bertanggungjawab telah menyebarkan gambar dan video di dalam media sosial untuk memberi gambaran bahawa seorang ahli perhimpunan yang kelihatan terbaring dan sesak nafas di atas jalanraya adalah merupakan Allahyarham Baharudin Bin Ahmad. Sehubungan itu, pihak polis telah menyiasat dan mengenalpasti bahawa gambar dan video yang disebarkan di media sosial tersebut adalah bukan gambar Allahyarham Baharudin Bin Ahmad. Gambar Allahyarham Baharudin Bin Ahmad adalah seperti yang dikepilkan.

Ramli Mohamed Yoosuf
Penolong Ketua Urus Setia KPN
PDRM

Info: Media Cyber
Konspirasi Pembunuhan Mangsa BERSIH Di Bongkar. Sila baca disini....

Hadi Sengaja Kantoikan Anwar!

Posted: 13 Jul 2011 01:03 AM PDT

(Gambar Anwar tersenyum selepas berjaya menangguhkan kes Jubo Saiful)

Anwar Ibrahim cakap Tok Guru Hadi dilayan teruk semasa ditahan demo bersih sabtu lalu. Tapi Tok Guru sendiri cakap layanan PDRM baik!

Anwar Ibrahim gagal untuk membohongi rakyat bahawa Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang diberi layanan buruk oleh polis selepas ditahan kerana menyertai perhimpunan haram Bersih pada Sabtu lalu.

Ia berikutan pengakuan Abdul Hadi sendiri di Kuala Terengganu bahawa beliau diberi layanan yang baik oleh polis sepanjang ditahan.

Kenyataan tersebut bercanggah dengan dakwaan Anwar ketika berceramah di Pulau Pinang bahawa Abdul Hadi telah diseret dan dihumban ke dalam lokap.

"Dengan pertolongan Allah SWT, semua kita dibebaskan dan saya tak mahu diberi layanan terlalu istimewa pergi hantar sampai ke rumah. Saya ucap terima kasih banyak. Saya ucap terima kasih layanan yang baik bukan untuk saya saja," katanya.

Kenyataan Hadi tersebut menunjukkan beliau sudah bosan dan meluat dengan pembohongan Anwar!
Anwar berlakon semata mata untuk meraih simpati dari rakyat. Kononnya kerajaan BN dan PDRM zalim!

Pujian harus diberikan kepada Hadi kerana 'ada berani sikit' untuk membongkar penipuan Anwar dan ianya sangat tepat dan sesuai pada waktunya.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Lakonan Anwar Berjaya Tangguhkan Kes Liwat Saiful

Posted: 12 Jul 2011 10:08 PM PDT

Anwar Ibrahim menarik nafas lega sekali lagi apabila Mahkamah Tinggi hari ini menetapkan 8 hingga 26 Ogos ini untuk menyambung perbicaraan kes liwat membabitkan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim dan bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan iaitu di peringkat bela diri. Baca lagi...

Rakyat sudah memahami taktik dan kenal siapa Anwar Drama King.. Anwar akan lakukan apa saja untuk menangguhkan kes Liwatnya!! Kalau benar kenapa takut lawan! sampai bila nak tangguhkan kes liwat ini? Yang salah tetap bersalah!

Video Tian Chua Menganas Serang Polis

Posted: 12 Jul 2011 08:11 PM PDThttp://youtu.be/uFWduXFANAI

Pembangkang dipercayai sengaja merancang drama bagi memastikan Datuk Seri Anwar Ibrahim cedera semasa menyertai demonstrasi haram Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) di KL Sentral Sabtu lalu.

Hakikat itu terbukti apabila satu rakaman video mendedahkan bagaimana Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Tian Chua, mengetuai puluhan lelaki cuba menyerang Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU) sewaktu berhimpun bersama dengan Anwar di situ.

Ia sekali gus menyangkal dakwaan kononnya polis bertindak ganas sewaktu menyuraikan demonstrasi haram itu, sebaliknya mendedahkan hakikat sebenar iaitu, golongan yang liar adalah pihak pembangkang dan pihak berkuasa cuma mempertahankan diri.

Serang!!!!!! Serang!!!!

Video diatas dengan jelas memaparkan Tian Chua serta puluhan lelaki melaungkan perkataan 'serang' kemudian membuat kiraan satu sampai tiga, sebelum meluru ke arah FRU.

Keadaan itu memaksa, anggota FRU yang berada kira-kira 10 meter dari Tian Chua dan kumpulan perusuh, melepaskan gas pemedih mata yang mana salah satu daripada kelongsong peluru dipercayai terkena muka pengawal peribadi Anwar. Dan pada waktu itulah Anwar mengambil kesempatan berlakon cedera parah...

KANTOI LAGI!!

bumiyang

Posted: 13 Jul 2011 03:51 AM PDT

tunku

Posted: 13 Jul 2011 03:44 AM PDT

tunku


High Court sets Aug 8 for Anwar's sodomy defence

Posted: 12 Jul 2011 11:58 PM PDT

KUALA LUMPUR: The High Court has fixed August 8 to August 26 for the hearing of Datuk Seri Anwar Ibrahim's defence for sodomy.
Anwar's counsel Sankara Nair said he will will submit an application for the prosecution to produce 20 witnesses to be interviewed by the defence.
On May 16, Anwar was ordered by the High Court to enter his defence over the charge of sodomising his former personal aide Mohd Saiful at a condominium unit in Bukit Damansara here on June 26, 2008.
On July 6, Anwar failed in his third attempt to recuse his sodomy trial judge and wanted to take the matter to the Federal Court.
Court of Appeal judge Justice Hasan Lah, who chaired a three-man panel, allowed a preliminary objection raised by the Public Prosecutor over Anwar's appeal against the dismissal of an application to recuse the trial judge. The panel also rejected the appeal.
In elaborating, Justice Hasan held that the June 6 ruling by trial judge Justice Mohamad Zabidin Mohd Diah not to recuse himself from continuing to hear the ongoing sodomy case was not a decision as it was made in the course of the trial.

tunku : hopefully by then the moron's neck will be "ok".i wonder how he's acting in pain.at home for sure he will not wear the neck support brace.just as he wants to go out he will wear it.so august 8 has been fixed for the moron to enter defence, we hope in the fasting month he won't lie but knowing him, he will do everything during fasting month.can ask nallakarupan about that.

SENJALIZA

Posted: 13 Jul 2011 03:36 AM PDT

SENJALIZA


GAME OVER..resign lah.ENOUGH IS ENOUGH

Posted: 13 Jul 2011 03:18 AM PDT

"Penat jer. Umur dan lanjut. terlalak sana terlalak sini.. Satu Malaysia sudah mengenali individu ini. Rakan-rakan dah kata.."banyak melakukan kemusnahan .... perlu diganti dengan pemimpin lain yang lebih berkualiti"..."taubat"...."pengamal cx di luar tabiee yang teruk" dan seribu satu macam lagi.

Lakonan ini semua sudah TIDAK LAKU lagi. Berhentilah..resignlah..rehatlah..enough is enough... YOUR MASSION really HAS  overtaken by time..cukuplah...letak jawatan dan cari ketenangan. RESIGNLAH. Jangan jadi liabiliti kepada rakan-rakan yang lain sementara mereka masih ada sisa rasa kasih sayang. jangan sampai TIMBUL benci...RESIGNLAH.

LEHER BERBALUT. SEMPAT PUTAR ALAM

Posted: 13 Jul 2011 01:59 AM PDTMEMANG KALO DASAR ANJING JANTAN BIASA KENCING KAT BATANG BURUK DAN TAYAR KERITA AKAN MATI @ GOL DI PADANG PASIR....DURJANA TOL!

Ternyata selepas Demo Bersih 2, tembelang pembangkang Semakin lebih terserlah. 

PANTUN KLASIK BUAT KAK ROSMAH

Posted: 13 Jul 2011 12:54 AM PDT

"Akak ada cincin pearl yang murah jer"

SL Jual Pantun ni... Jawab..jangan tak jawab...
Hisap rokok tembakau Cina,
Keluar asap berbunga bunga,
Adik SL tumpang bertanya,
Cincin dijari Akak siapa yang punya?
 Bagi anda yang berfikiran RASIONAL...PERCAYAKAH ANDA jika seseorang mengirim barangan sekecil cincin yang bernilai jutaan melalui pos atau bungkusan! Tak masuk akal langsung tuduhan ke atas 1st iron lady ini....baik sarungkan saja dijari....after all Joan Collins dah tak minat benda-benda macam tu lagi...

Dah kalah judi barangkali mereka yang buat fitnah macam ni?

RELATED
-Pembohongan cincin Rosmah oleh RPK

Yang lain lainlah. Ambiga Tak Berniat jatuhkan BN!

Posted: 13 Jul 2011 12:07 AM PDT

Ambiga tak nak BN jatuh. Najib setujukah dia jadi calon BN PRU13 nanti!. Manisnya kata-kata!

Bila musang berbulu ayam, ternakan ayam anda musnah dan pupus tanpa anda sedari. Kalo biawak anda dah faham lidahnya bercabang dua. Anda mudah mengawasinya sebab anda tahu bahawa ayam memang makanan biawak!. Teringat kisah kura-kura memohon agar jangan dihumban ke dalam sungai kerana konon akan mati lemas kerana badanya akan tenggelam seperti batu!.

Ambiga terhidu peluang bila ada pihak-pihak menyarankan agar kerajaan berunding dengan penganjur bersih 2 bagi menyelesaikan semua tuntutan bersih 2 (yang dibuat-buat sebagai alasan. Dia kata DYMM dah restui sedangkan serahpun belum). Lalu Ambiga mengeluarkan kenyataan bahawa Ambiga sendiri tiada niat menjatuhkan BN. Tetapi seluruh rakyat Malaysia tahu bahawa Bersih 2 berniat menjatuhkan kerajaan atau sekurang-kurang berhasrat melemahkan kerajaan.

Menyertai bersih 2; anwar mahu mengembalikan imejnya dari tersungkur akibat sodomi ii dan video xxx dengan china doll yang heronya menyerupai dirinya 100%. Seterus mendapat "balut leher" sebagai usaha menangguhkan kes Sodomi II. Kalo boleh sampai PRU13. Manakala PSM menyertainya kerana imej komunis memang susah dijual di Malaysia. Tak laku lagi. Manakala Majlis Peguam pula memang masih panas kerusi presidennya oleh punggung ambiga kerana beliau adalah mantan presidennya. Ramai juga belia menyertai demo itu sekadar suka-suka. Bak kata Chandy Lauper "anak muda just wanna have funn"...termasiklah anak Marina Mahathir!

So, macam mana rakyat Perak..nak sangat ker dengan ambiga?..Dia nak jumpa Najib dalam masa terdekat..entah-entah dia kepingin jadi calon BN di Perak!.? Jangan pula bagi tahu najib yang dia dah mendapat restu DYMM Sultan! Baik kita ke ZooOOooM HebBbBoh. Sbb ambiga dah berseru agar rakyat Malaysia beli lebih sikit kunyit untuk warnakan baju untuk di pakai  Saturday Only. Well warna kuning warna kemasyuran Perak darul Redzwan beb.

He he..Mcm mana PAS nak sokong ambiga? Dia tak suke warna hijau! lagipun, bulan PAS putih!

RELATED
-Apabila Bersih Gagal-Ambiga ubah TUNE

PERBICARAAN SODOMI ii 8-26 Ogos akan ditangguh lagi!

Posted: 12 Jul 2011 10:08 PM PDT

nuwar.kuning..ikut arahan ambabiga
anwar dijangka akan mengalami kesakitan leher dan memerlukan rawatan pakar di German beberapa hari sebelum perbicaraan semula kes Sodomi II. Kerana itu, perbicaraan yang dijadualkan pada tarik tersebut akan terpaksa ditangguh lagi. Si sepat kering dijangka akan mengumumkan kepada umum melalui sidang media yang diatur oleh tian chua bahawa semburan gas pemedih mata menyebabkan leher suaminya memerlukan khidmat pakar luar negara. Species Anwar ini lain sikit. Bagi isterinya dia "anugerah tuan busut". Orang lain kena pedih mata. Tapi suaminya kena sakit leher kerana brutal! bruta! brutal! akibat karma korek! korek! korek!. Pakar-Pakar dalam negara semua "tak boleh harap"! nak yang german juga!. Tunggu dan lihat saja lah. Puak ini memang suka tangguh tangguh kerana itu nafsu ke putrajaya tak sampai-sampai kerana "tangguh-tangguh sejak 916" a.k.a rilek! 

BTW.. anwar sudah gagal melucutkan hakim perbicaraan,  Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah. Kalo ikut kemahuan anwar yang kemaruk, DS Mohd Najib Tun Razak pun anwar nak lucutkan!

HURU HARA BERSIH: JANGAN POLIS DIHINA

Posted: 12 Jul 2011 09:48 PM PDT

Mat Sabu dan Ambiga boleh kawalkan jika kemarahan pemilik senjata api ini meletus?
Apakah goblok-goblok ASING ini lebih dihormati Pakatan Rakyat?
Bila yang berkepiah putih ini dikebumikan? Mana Nisannya?. Nasihat apakah yang digunakan oleh Siva dan Ngeh sehingga penyokong sendiri dibohongi oleh media Pakatan Rakyat!
Pasukan keselamatan khasnya polis lebih tahu akan akibat demonstrasi. Ternyata polis sebelum dan semasa lebih matang dan mempunyai sebab untuk mengawal keadaan sebelum dan semasa demo Bersih 2 demi keamana. Polis memang "Setia Berkhidmat"

Pasukan polis telahpun menunjukkan perkhidmatan yang exemplary  berbanding dengan kualiti kawalan polis di peringkat antarabangsa dan negara yang maju. Sanjungan dan pujian patut diberikan kepada pasukan polis tanahair yang telah menunjukkan sikap professionalnya.

Pihak yang tidak puas hati dan mengecam pihak polis secara majoritynya ialah pihak penganjur dan Parti Pembangkang. Pihak pembangkang sememangnya menangguk di air keruh. Mereka mahukan absolute freedom dengan lepas bebas mengutuk dan mengapi-apikan sentiment politik demi kepuasan politik mereka. ternyata dan jelas kepada rakyat Malaysia bahawa demo bersih 2 membawa agenda yang menghancurkan negara dan keharmoniannya.

Kini rakyat Malaysia sudah memahami agenda Bersih dua yang didalangi parti pembangkang dan sokongan luar. JELAS dengan penyertaan kumpulan antarabangsa yang tidak bersopan dan melanggar etika dan norma rakyat Malaysia.

Warga polis kini lebih faham matlamat dan agenda bersih. Polis kini dihina Bersih sekaligus penghinaan datang dari Pakatan Rakyat. Fahamlah rakyat Malaysia kini bahawa warga polis sudah TIDAK PERLU menoleh ke belakang dengan bersimpati kepada Pembangkan. Lalu, PRU13 nanti, undi pasukan keselamatan jangan lagi di rayu Pembangkang!. kerana itu kita terdengar rugutan pihak polis:-

bahawa "mereka (pembangkang,) menghina kami... giliran kami menghukum mereka PRU13 nanti"."

Sesungguhnya lakonan penganjur bersih 2 sudah nyata di hadapan mata rakyat Malaysia. Nawaitu mereka jelas salah dan bertentangan dengan aspirasi nasional. Rakyat Malaysia telah memilih KEAMANAN DAN KEHARMONIAN DAN MENOLAK DEMONSTRASI JALANAN.

Peserta Demo juga semakin ramai yang "regret" tindakan mereka. Ramai yang merasa tertipu. Sebilangan NGO yang dikatakan bernaung di bawah bersih sebenarnya hanya memperalat bersih dan memperalat penyokong bersih. BAYANGKAN JIKA ANASIR KOMUNIS DAN ANASIR SURBERTIF BERSEKONGKOL DENGAN BERSIH DALAM DEMONSTRASI TERSEBUT!..Untungkah rakyat dan negara kita Malaysia yang tercinta ini?

Bagi SL berapapun demo yang bakal diadakan bersih ianya tetap akan gagal. Puncanya ialah Nawaitunya yang salah dan rakyat Malaysia semakin bijak menilai antara Intan dan Permata. Rakyat Malaysia semakin menjadi Jauhari..

Tabik kepada pasukan POLIS yang bertindak dengan berjaya..dengan berwibawa...Haramkan undi anda kepada Pakatan Rakyat...

PURA-PURA MATI. SYAHADA DIPERMAINKAN..

Posted: 12 Jul 2011 04:25 AM PDT


Pengiring-pengiring ini penasihat si pelakon bingai ini? Kini di mana dia bersembunyi setelah membongkar sendiri visi lakonan palsunya? Orang-orang penasihat nak "ajar" ker dia? Padan muke!

Ohpolitik!™

Posted: 13 Jul 2011 03:36 AM PDT

Ohpolitik!™


Calon-calon bagi kategori Anugerah Bintang BerSHIT (ABB) paling mendapat simpati Rakyat adalah :

Posted: 12 Jul 2011 06:14 PM PDT

Blogger PR Topeng Perak @ Poji berlakon mati kononnya beliau adalah Allahyarham Baharuddin Ahmad.
Anwar Prono yang pernah beraksi dengan china doll kini tenat ditolak bodyguard sendiri.
Mat Sabu yang kini dikenali sebagai SabuWilcha yang dilanggar land rover

Sila undi di kotak komen di bawah. Taip nama pelakon yang anda suka. Undian dibuka sampai malam ni saja. Pemenang akan diumumkan besok..hahaha!!

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 13 Jul 2011 03:06 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Wan Azizah dilantik Ketua Umum OWC

Posted: 13 Jul 2011 12:50 AM PDT


KUALA LUMPUR Julai 13hb - Kelab Taat Suami atau juga dikenali sebagai Obedient Wife Club (OWC) hari ini mengumumkan Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai Ketua Umum berkuat kuasa serta mereta.

Demikian di umumkan oleh Hajah Hatijah Aam selaku Presiden Kelab dalam sidang media di Grand Season Hotel Kuala Lumpur semalam. Hatijah, yang lebih dikenali sebagai Ummu Jah, ialah isteri pertama kepada bekas pengasas Arkam, Asyaari Muhammad.

Menurut Hatijah, Dr Wan Azizah menunjukkan ciri-ciri isteri contoh yang sanggup lakukan apa saja demi kebahagiaan suami dan mempertahankan maruah keluarga. Kesabaran beliau menghadapi pelbagai cabaran yang sering memecahbelahkan instutusi keluarga begitu dikagumi.

"Bukan saja diri beliau begitu gigih menghadapi cabaran, Dr Wan Azizah dapat sama-sama menggembelingkan sokongan anak-anak untuk turut sama berbohong untuk tutup salahlaku bapa mereka, " Kata Hatijah.

"Ini penting demi keutuhan institusi keluarga."

Jawatan Ketua Umum Kelab Taat Suami tidak memerlukan Wan Azizah bertanding dalam mana-mana pemilihan parti tetapi tetap kekal sebagai ketua kelab.

Kelab Taat Suami menimbulkan kontroversi baru-baru ini apabila Naib President persatuan, Dr Rohaya Mohamad membuat kenyataan bahwa isteri yang taat dan sedia menjadi pelacur atas katil kepada suami menjanjikan perkahiwnan yang kekal.

Persatuan ini merupakan sebahagian dari Global Ikhwan, sebuah syarikat yang ada hubungkait dengan Al Arqam. Sebelum ini Global Ikhawan dieknali sebagai Rifaqa Corporation.

Global Ikhwan mula diketahui semasa Hatijah mengumumkan Kelab Poligami Ikhawan pada tahun 2009.

Kelab tersebut kini dikenali sebagai Kelab Taat Suami. - Agensi Husin Lempoyang

HERO KECIK

Posted: 13 Jul 2011 02:04 AM PDT

HERO KECIK


Politik Malaysia Diserapi Dajjal? Siapa Dajjal Itu?

Posted: 12 Jul 2011 09:36 PM PDT


Hayati Video ini.... Pendedahan Kebenaran Sejarah.....

Taipingmali (tm)

Posted: 13 Jul 2011 02:03 AM PDT

Taipingmali (tm)


Jerubu dan hujan

Posted: 13 Jul 2011 01:05 AM PDT

Kawasan Jalan Tasek, Ipoh, Perak merekodkan bacaan IPU tidak sihat dgn bacaan IPU 136 sehingga jam 11 pagi tadi.

Manakala di Taiping hujan lebat berlaku dibeberapa kawasan bermula tengah hari tadi. Kini keadaan kembali seperti biasa, mendung dengan suhu 33 celsius
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Lagi isu cincin berlian

Posted: 12 Jul 2011 09:28 PM PDT

Tadi dapat satu gambar yang dirakam dari skrin pc jenis 'hp' yang menunjukkan transaksi penghantaran cincin tersebut.

Kenapa pada skrin pc, mana invoce . Mana delivery receipt dan lain-lain document?

Dan paling dahsyat ialah menggunakan nama syarikat tempatan bernama AIROCEANIC EXPRESS SDN BHD.

Mengikut google alamat syarikat ini ialah di Lot 3, Jalan 223, Seksyen 51A, Petaling Jaya, 46100. Dan phone ialah 03 7955 7286.

Bolehkah puak pembangkang dapatkan lebih banyak bukti? Alamat dah ada pergi lah!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Lagi isu cincin Datin Seri Rosmah,

Posted: 12 Jul 2011 09:01 PM PDT

Depa puak pembangkang kata, cincin yang Rosmah tempah ialah 3.48 karat.

Mengikut rekod jualan dalam carian internet cincin berlian 6.04 karat harganya ialah 7.98 million USD.

Satu kes lagi 9 karat berharga 16.26 million USD.

Macam mana 3.48 karat boleh celah sampai 24 million USD?

So, kalau nak kelentong pergi lah rujuk dengan Habib jewel dulu.
Published with Blogger-droid v1.7.1

Tangguh lagi

Posted: 12 Jul 2011 08:44 PM PDT

Dok kata dah, mesti tangguh punya. Tarikh baru 8 hingga 26 Ogos ini, Al bontot tangguh sebab sakit bisul kut.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Alasan nak ceroboh masjid

Posted: 12 Jul 2011 07:50 PM PDT

Dalam program Pas dan Pkr yang sudah-sudah selalu buat solat di jalan raya, stadium, depan pejabat Dap depan laman mahkamah dan sebagainya.Ka

Kadang kala kita hairan, masjid dibina dengan kos berjuta ringgit tetapi dibiarkan. Tanah lapang juga jadi pilihan.

Masih ingat, 4 Jun lalu, seorang imam dibawa dari Syria untuk mengimamkan solat hajat di stadium Selayang Selangor? Stadium Melawati juga menjadi pilihan mereka.

Di Ipoh, Pas bersolat di atas jalan berlatarbelakangkan bangunan Dap sewaktu persidangan Dun yang kecoh akhir 2009 selepas Bn menguasai kembali kerajaan.

Bermakna Pas boleh bersolat di mana sahaja, begitu juga dengan wuduk, Pas mampu menyelesaikan masalah mereka.

Tetapi dalam video ini bukan main hebat lakonan munafiq.

Ada pula yang berbangga buat solat jamak dengan kawan mereka, mereka lupa bahawa tiada solat jamak yang dibolehkan kepada mereka. Ini jelas jika kita rujuk kepada syarat yang membolehkan solat jamak dilakukan.

Tujuan sebenar mereka nak masuk masjid adalah kerana mereka nak berak, nak kencing, nak mandi dan nak tidur sebelum balik ke destinasi masing masing.Masing

Published with Blogger-droid v1.7.1

Cincin 24 juta dollar hantar guna currier?

Posted: 12 Jul 2011 05:25 PM PDT

Tadi TM melihat sebuah lukisan dijual RM 32 ribu. Tahniah kepada pelukis tersebut.

Tiba-tiba di bawah ada komen kata ingat 24 juta macam cincin berlian yang Datin Seri Rosmah oder.

Wah! Hebat lah cerita ini, sekarang pembangkang terutama Pas dah spin cincin pula untuk ganti cerita jam Omega .

Yang peliknya kenapa Rosmah mesti order dan hantar melalui pos? Rosmah selalu ke luar negara, masuk kedai yang jual, ambil cincin dan masuk ke jari dia. Bayar 24 juta selesai masalah. Apa susah-susah nak kurier!

Lagi pun kalau kita tgk di tv dalam urusan jual beli emas, pun cukup ketat dan tersusun. Inikan pula sebutir atau sebentuk cincin senang-senang main pakai pos.

Tak taulah kalau orang kita masih boleh percaya cerita bengong macam tu.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Pas boleh buat apa saja untuk meraih simpati penyokongnya

Posted: 12 Jul 2011 09:54 AM PDTMalam tadi di Kg Bukit Jana Kamunting, dalam ceramah politik Pas. mereka telah menayangkan video ini kepada pengikut mereka.

Ini wajah simati yang sebenar, yang di atas adalah lakonan Pas Munafik
Orang yang tak tahu akan percaya bahawa mangsa inilah yang mati dengan tangan bergari....

Khas untuk bacaan penyokong Anwar dan Nik Aziz

Posted: 12 Jul 2011 09:21 AM PDT

Tun Dr Mahathir berjalan keluar dari dalam Kaabah pada Mac 1982
Gambar dari: Arkib NSTP

Tun Dr Mahathir Mohamad adalah pemimpin negara yang pernah dibenarkan pihak berkuasa Arab Saudi memasuki Kaabah ketika mengerjakan umrah di Tanah Suci Makkah Al Mukarramah pada 1993.

"Perdana Menteri mengerjakan solat dalam rumah Allah itu dan turut berdoa tetapi apa yang didoakan beliau, tiada siapa tahu," cerita bekas pegawai waran Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM), Rosme Hassan, 45.

Apa yang pasti, katanya, Dr Mahathir sehingga kini dikurniakan kesihatan yang baik walaupun usianya sudah mencecah 77 tahun dan berjaya membangunkan Malaysia sehingga dikenali sebagai negarawan ulung negara.

Rosme yang bertugas dalam jet eksekutif Falcon-900 sebagai kuarter master udara antara 1985 hingga bersara pada 1993, berkata beliau dan beberapa ahli rombongan lain turut mengambil kesempatan itu memasuki Kaabah.

"Saya masih ingat ketika itu kira-kira jam 11.45 malam waktu tempatan, saya terlihat beberapa petugas di situ membawa tangga dan terdetik dalam hati hajat untuk memasuki Kaabah akan tercapai.

"Mereka kemudian meletakkan tangga di tepi dinding Kaabah dan kami dengan didahului Perdana Menteri menaiki tangga berkenaan untuk memasukinya. Sebaik berada dalam Kaabah, saya mendapati keadaan di dalamnya samar-samar tetapi apa yang pasti semua yang berada di dalamnya mengerjakan solat mengikut arah kiblat masing-masing kerana kita berada dalam Kaabah," katanya ketika ditemui di Langkawi.

Rosme berasal dari Kuala Sanglang, Kedah dan dibesarkan di Ipoh, Perak, menyertai TUDM pada 1973 dan bersara pada 1993.

Tugas Kuarter Master udara sama seperti pramugara atau pramugari yang melayani penumpang dalam pesawat biasa, cuma bezanya dengan tugas Rosme ialah beliau dipertanggungjawabkan melayani orang kenamaan yang mengikuti penerbangan menggunakan jet Falcon-900. Tiga juruterbang terlatih dan dua krew kabin menyertai setiap penerbangan ke luar negara dengan jet eksekutif itu yang sering digunakan untuk membawa pemimpin negara dan asing.

Menceritakan pengalaman yang sukar dilupakannya di Kaabah itu, beliau berkata, ramai orang Arab yang berada berhampiran Kaabah menarik-narik kain ihramnya dan apabila ditanya kenapa mereka berbuat demikian, orang Arab itu mengatakan mereka mahu mendapat berkat daripada rombongan negara.

Mereka menyifatkan rombongan daripada Malaysia sebagai bertuah dan dirahmati Allah kerana terpilih oleh-Nya memasuki Kaabah sedangkan tidak semua penduduk Arab mendapat peluang itu.

Keadaan yang agak gawat ketika itu, katanya, memaksa pihak berkuasa Makkah membuat pagar manusia bagi memberi laluan kepada rombongan Perdana Menteri.

Rosme berkata, beliau sebelum itu pernah singgah di Makkah bagi menyahut lambaian Kaabah bersama pemimpin negara yang lain tetapi tidak pernah berpeluang memasukinya.

Selain itu, katanya, ramai tidak tahu Dr Mahathir sebenarnya mampu mendaratkan pesawat dengan baik dan itu pernah dilakukannya beberapa kali.

Bagaimanapun, Perdana Menteri berbuat demikian dengan ditemani juruterbang berpengalaman dan terlatih yang berada di sebelahnya.

Beliau berkata, tugasnya cukup mudah sepanjang mengikuti penerbangan bersama Dr Mahathir kerana beliau adalah seorang yang berdisiplin tinggi dan menghargai masa.

"Bagi hidangan pertama sebaik memulakan penerbangan, beliau lazimnya akan mengeluarkan bekalan yang dibawanya iaitu daging dinding, daging yang dihiris halus dan ditambah serbuk lada.

"Kemudian, barulah kami menyediakan hidangan seterusnya selepas masa makan ditetapkan beliau. Kami juga memaklumkan kepada isterinya, Datin Seri Dr Siti Hasmah Mohd Ali mengenai menu hidangan," katanya sambil menambah ada sebuah kamar dalam pesawat itu yang dilengkapi dapur untuk memanaskan hidangan.

Jika penerbangan mengambil masa lama, katanya, Dr Mahathir lebih suka duduk berseorangan dan tidak mahu diganggu sambil tangan mencatat sesuatu pada buku nota kecil. Beliau juga tidak mahu diganggu dengan bunyi muzik atau pemain visual dalam pesawat kerana mahukan keadaan yang senyap dan tenang.

Rosme berkata, Dr Mahathir juga pernah memasuki kokpit (kamar juruterbang) ketika penerbangan dalam negara dan bertanya juruterbang masa sampai ke destinasi dan keadaan cuaca ketika itu. Juruterbang juga akan menceritakan mengenai peralatan dalam kokpit.
Berdasarkan pengalamannya bersama Perdana Menteri Rosme berkata, beliau secara peribadi menghormati dan menyanjung tinggi keperibadian Dr Mahathir.

Justeru, katanya, cerita negatif yang diada-adakan menyentuh peribadi Dr Mahathir di luar negara disifatkannya sebagai karut semata-mata dan tidak lain hanya bertujuan menjejaskan kewibawaannya sebagai pemimpin ulung negara.

**org yg dapat memasuki kaabah adalah insan terpilih oleh Allah s.w.t...tidak dapat dipastikan samada Tun M...adalah insan terpilih diatas kapasitinya adalah seorang pemimpin ketika itu...

Ustaz TV9 yang terpengaruh dengan dakyah yahudi.

Posted: 12 Jul 2011 08:21 AM PDT


Mungkin beliau bijak dalam mengajar quran, tetapi kurang bijak dalam mentafsir Al-Quran.  Tak percaya baca komen beliau yang diambil dari facebook beliau.

Apakah tv9 nak simpan lagi orang macam ni?

Pas kutuk BN kononnya menggunakan perlembagaa penjajah iaitu Perlembagaan Lord Reid. Perlembagaan Kebangsaan dan sebagainya, Senang cakap lah perlembagaan persekutan memang haprak dan tak berguna langsung bagi Pas.

Tetapi bila berguna? Bila nak buat demo.....mula buka Perkara 10 . hak untuk berhimpun. tetapi depa baca separuh sahaja, yang bawah-bawah tak baca ....so jadi lah macam ustaz zamri ni...

Kena rempuh trak mesti mampuih punya....

Posted: 12 Jul 2011 07:09 AM PDT

Mat Sabu: Land Rover polis rempuh saya
Joseph Sipalan
Jul 11, 11
3:44pm
Kongsi 1170
Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu hari ini mendakwa polis menggunakan trak merempuh motosikal yang diboncengnya ketika dalam perjalanan menyertai perhimpunan BERSIH 2.0 kelmarin.

NONEMelawat Dewan Undangan Negeri Selangor di Shah Alam dengan berkerusi roda, pemimpin yang selalu ceria itu kelihatan serius menceritakan kembali pengalamannya itu.

Mohamad (kiri) berkata, ketika dalam perjalanan dari Masjid Negara, tiba-tiba sebuah Land Rover merempuhnya.

Ketika itu, tambahnya, beliau tidak tahu bahawa kenderaan itu dipandu pihak polis.

Dalam sidang media itu, Mohamad berkata, setelah terjatuh di jalan, beliau dan penunggang motosikal itu dibawa dengan Land Rover itu ke klinik di Jinjang sebelum kes itu dirujuk ke hospital.

Demonstrasi BERSIH 2.0 - DAAA - Pendokong Sunnah Bukan Seorang Pendemons...

Posted: 12 Jul 2011 06:01 AM PDT

Pas sah mengengkari perintah Allah dan menolak Al Quran

SAH PAS SESAT KERANA DEMO BERSIH 2.0

Posted: 12 Jul 2011 05:39 AM PDTPas menyebut Hak asasi manusia, ternyata sesat dan terpengaruh dengan yahudi. Jika Pas berpegang kepada Islam, mereka kena sebut Hak Asasi Allah.

Pemutihan pekerja asing

Posted: 12 Jul 2011 05:35 AM PDT

Program pemutihan warga asing dilaksanakan 1 Ogos ini & pekerja asing perlu buat p'daftaran biometrik di Jabatan Imigresen mulai esok.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Penyokong Bersih Pijak Anwar?

Posted: 12 Jul 2011 05:20 AM PDTLakonan semata-mata....mana body guard yang ramai tu, tidur kut. Amat mustahil Anwar boleh cedera dengan jumlah bodyguard yang gagah perkasa

Majlis Perkasa Larut, Matang dan Selama

Posted: 12 Jul 2011 05:11 AM PDT

PERKASA DAERAH LMS AKAN MENGADAKAN MAJLIS PERKASA BERSAMA RAKYAT PADA 16 JULY 2011 (SABTU) JAM 0900 BERTEMPAT DI - PDG BOLA PERUMAHAN TAMAN KAYA TAIPING PERAK UCAPTAMA YB DATO IBRAHIM ALI SEMUA UMAT MELAYU DIJEMPUT HADIR
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Dr Chandra : Soros Taja Bersih?

Posted: 12 Jul 2011 05:08 AM PDT

Sah! Pas akan anjur Bersih 3.0

Posted: 12 Jul 2011 05:04 AM PDT

Demo Bersih 2.01 bila?

Posted: 12 Jul 2011 04:26 AM PDT

Maklumat yang belum sahih, ia itu satu lagi demo akan dibuat pada bulan Disember 2011.

Kenapa ?

Sebab demo 2.0 gagal mencapai sasaran dan objektif.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

RAPERA ..

Posted: 13 Jul 2011 01:57 AM PDT

RAPERA ..


Raja Aziz Addruse - rest in Peace .

Posted: 12 Jul 2011 03:24 AM PDT

PANEH MIANG

Posted: 13 Jul 2011 01:26 AM PDT

PANEH MIANG


Spesis Kaldai Bersih

Posted: 12 Jul 2011 08:11 PM PDT

Seorang pemuda telah diserahkan bapanya kepada seorang guru sufi untuk dididik dengan ilmu mengawal nafsu.

"Siapkan bekalan. Mari ikut saya bermusafir," kata guru sufi itu sebaik sahaja pemuda itu tiba di madrasahnya.

Si pemuda agak terkejut kerana dia masih keletihan akibat perjalanan yang jauh ke madrasah guru sufi itu.

"Apa yang perlu saya bawa?", tanya si pemuda.

"Bawa saja pakaian sehelai dua," jawab guru sufi.

Mereka pun memulakan perjalanan yang jauh. Setelah agak lama, mereka menemui sebuah bukit yang tinggi.

"Kita akan mendaki bukit ini," kata guru sufi.

"Mana jalannya?" balas si pemuda.

"Kita susuri sajs jalan di tepi lereng bukit," jawab guru sufi.

"Nanti, nanti..! Saya sangat keletihan. Alangkah baik jika ada keldai. Kita boleh menunggangnya," rayu si pemuda.

"Kamu hendak menunggang keldai? Baiklah, mari kita membelinya dahulu," ujar guru sufi.

Pemuda itu berasa lega kerana memikirkan dia tidak perlu berjalan lagi. Dia sangat-sangat keletihan. Setelah guru sufi membeli dua ekor keldai, dia pun berkata,

"Sekarang ada dua ekor keldai. Saya akan menunggang salah seekor daripadanya."

"Dan saya akan menunggang seekor lagi," pintas pemuda itu.

"Tidak!" kata guru sufi.

"Mengapa guru?" ujar si pemuda kehairanan.

"Jangan bertanya, patuh saja!" tegas guru sufi.

Pemuda itu kelihatan terkejut, tetapi tidak berani melawan.

"Habis, kita akan biarkan seekor keldai ini berjalan tanpa membawa apa-apa beban?" tanya si pemuda.

"Tidak," balas guru sufi, "Sebaliknya kamulah yang akan memikulnya!"

"Memikul keldai menaiki bukit yang tinggi itu?" ujar si pemuda sambil menggarukan kepalanya.

"Ya. Pikul keldai itu dan naik ke atas bukit," jawab guru sufi itu pendek dan keras.

Maka dengan susah payah, si pemuda memikul keldai itu sambil menyusuri jalan di tepi lereng bukit. Termengah-mengah. Dia benar-benar keletihan. Sebaliknya guru sufi bersantai-santai menaiki keldainya berjalan di hadapan pemuda itu. Belum sampai separuh perjalanan, pemuda itu pun jatuh keletihan. Dia hampir pengsan.

Setelah merawat si pemuda dan memberinya minuman, guru sufi itu pun berkata, "Anakku, keldai itu umpama nafsumu. Allah ciptakan nafsu untuk kau menungganginya bukan kau ditunggangi olehnya."

"Maksud tuan?"

"Dengan menurut nafsumu, kau akan disusahkannya. Jiwa, hati dan jasadmu akan kelelahan. Kehendak nafsu tidak ada batas dan tidak pernah puas. Lepas satu-satu kehendak dan kerenahnya. Ini samalah dengan kau memikul keldai dan menaiki bukit yang tinggi."

Pemuda itu terdiam.

"Sebaliknya, jika kau menunggangi nafsu dgn mengawal dan menguruskannya, kau akan mendapat kemudahan dalam menjalani kehidupan. Nafsu berguna selagi dia menjadi hamba tetapi apabila dijadikan tuan, apalagi tuhan, maka hidup kita akan dihancurinya."

"Seperti saya yang memikul keldai tadi?" ujar si pemuda.

"Ya!" kata guru sufi, "Dan lihat pula betapa mudahnya menyusuri jalan di lereng bukit itu dengan menaiki keldai. Begitulah nafsu apabila dikawal dan digunakan ke arah kebaikan."

"Ya. Betul guru. Orang yang mengikut perintah hawa nafsunya bagaikan memikul keldai menaiki bukit!"


Nota: Bagi mereka yang mengikut hawa nafsu dengan menyertai demontrasi BERSIH 2.0 adalah umpama orang yang memikul keldai. Sayangnya mereka perasan kesusahan yang dilalui ketika menghadapi pihak polis umpama berjihad. Tetapi sebenarnya mereka adalah pejuang-pejuang yang sudah tertipu oleh perancangan rapi BroABI, DAP dan agenda asing.

Sahabat-Gunung

Posted: 13 Jul 2011 01:25 AM PDT

Sahabat-Gunung


Tolak Bersih Di Pulau Pinang Sebab Guan Eng Tahu Bersih Kotor

Posted: 12 Jul 2011 04:59 PM PDT

KUALA LUMPUR, 12 Julai – Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng adalah seorang yang sangat licik dan sentiasa mengaplikasikan 'escapisme' dalam memastikan agenda politiknya tercapai, kata Ketua Bahagian UMNO Tasek Gelugur, Shabudin Yahya.

Dilaporkan, Guan Eng dalam ucapannya semasa program bertemu rakyat di Seberang Jaya semalam telah memberikan alasan bahawa demonstrasi Bersih tidak boleh diadakan di Pulau Pinang kerana negeri terbabit telah 'bersih' sedangkan Kuala Lumpur adalah sebaliknya dan perlu dibersihkan.

"Guan Eng adalah individu yang suka mengangkat diri sendiri, sering meninggi diri dan memuji-muji apa yang telah dilaksanakan sedangkan apa sahaja kejayaan yang ada di Pulau Pinang hari ini sebenarnya adalah hasil daripada pentadbiran Barisan Nasional (BN) sebelum ini dan Dap hanya tahu mengutip hasil yang kemudian mengatakan bahawa mereka yang melakukannya," ujarnya kepada UMNO-Online.

Terangnya lagi, ketidakmunculan Guan Eng dalam perhimpunan Bersih yang dihadiri oleh para pemimpin sekutu pakatan pembangkang kecuali Dap membuktikan bahawa Setiausaha Agung Dap ini mempunyai perancangan tersendiri.

"Secara sedar atau tidak, tarikh 9 Julai yang tentunya telah dipersetujuai oleh Guan Eng untuk mengadakan demonstrasi Bersih adalah sama dengan hari Tuan Yang Terutama (TYT) Pulau Pinang dan ada acara perlu dihadiri oleh Ketua Menteri.

"Inilah alasan licik Guan Eng yang enggan terlibat secara langsung dalam demonstrasi terbabit dan dalam masa yang sama dia dapat menjaga hati para peniaga Cina yang akan terus menyokongnya," katanya.

Katanya lagi, perancangan Guan Eng dan Dap sebenarnya sejak dari awal memang bertentangan dengan pakatan pembangkang tetapi mereka 'bijak' bermain sandiwara dan memperlakukan anggota di dalamnya untuk kepentingan partinya sendiri.

"Kita tengok bagaimana permainan Bersih ibarat Dap yang masak kek tapi orang lain yang makan sedangkan sebenarnya Dap mencapai keuntungan daripada makanan yang disajikan kepada orang lain.

"Dap lakukan perancangan dan keluarkan arahan tetapi apabila sampai masanya mereka seolah-olah tidak terlibat atas alasan-alasan yang sememangnya nampak sangat kukuh. Inilah sikap 'play safe' Guan Eng dalam pakatan pembangkang," katanya lagi.

Ujar Shabudin yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Permatang Berangan, Guan Eng adalah individu yang sentisa mahu dilihat baik sedangkan sebaliknya hati beliau adalah tidak bersih dan mempergunakan pihak lain untuk kepentingan peribadi dan karier politiknya.

"Dap mempergunakan Pas dan PKR sebagaimana permainan mereka ketika mahu memenangi Pulau Pinang dan apabila mereka mendapat kejayaan maka lihat sahaja bagaiman Pas dikesampingkan dalam agenda pentadbiran negeri.

"Guan Eng tahu bahawa Bersih adalah demonstrasi membangkitkan 'mood' terhadap Anwar Ibrahim untuk lari dari kesalahan-kesalahan moralnya dan bukan untuk 'mood' bagi pakatan pembangkang, jadi dia bersikap berkecuali agar terus mendapat sokongan khususnya dari bangsa Cina yang mendominasi perniagaan termasuklah di kawasan-kawasan demonstrasi di Kuala Lumpur."

Tegasnya lagi, terbukti bahawa Guan Eng adalah manusia yang banyak menangguk di air keruh sedangkan hatinya sendiri kotor inikan pula mahu 'membersihkan' orang lain. - MediaUMNO

Tegur ADUN DAP Permain Hadis, ADUN BN Diarah Keluar Dewan

Posted: 12 Jul 2011 08:25 AM PDT

SHAH ALAM, 12 Julai – Ketua Pembangkang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor, Datuk Mohamad Satim Diman hari ini diarah keluar Dewan setelah mempertikaikan tindakan Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Sekinchan, Ng Suee Lim yang dikatakan cuba memetik Hadis dalam perbahasannya.

Tindakan itu diambil Speaker DUN Selangor Datuk Teng Chang Kim setelah Mohamad Satim enggan mematuhi arahannya supaya duduk dan menghentikan perbalahannya berhubung soal agama itu ketika Ng membahaskan Rang Undang-undang Perbekalan Tambahan 2011 pada sidang itu.

Ketika membahaskan rang undang-undang itu, Ng menyatakan beliau mahu membacakan sebuah hadis sebagai hujah untuk menyokong perbahasannya itu namun ditegur oleh Mohamad Satim apakah kesahihan, benar atau tidak hadis yang mahu bacakan oleh wakil rakyat DAP itu.

Bagaimanapun, Ng tidak menyatakan hadis apakah yang beliau mahu bacakan itu selain memberikan alasan bahawa tindakannya mahu menggunakan hadis kerana beliau meminati agama Islam.

Sementara itu, Mohamad Satim ketika ditemui pemberita di luar Dewan menyifatkan Ng tidak layak untuk membicarakan soal hadis kerana beliau bukan seorang Islam selain tidak memahami agama Islam termasuklah tidak memahami hadis Rasulullah SAW itu sendiri.

"Kenapa beliau mahu membicarakan mengenai hadis agama Islam sedangkan beliau tidak beriman kepada agama itu sendiri. Saya melihat tindakannya itu seolah-olah mahu mempersendakan Islam.

"Betul ke beliau tahu hadis? Saya tanya hadis mana, sahih atau tidak, di mana dia rujuk hadis itu, Ng tak jawab," katanya.

Mohamad Satim menyatakan sebagai rakyat Malaysia yang berbilang bangsa, semua pihak baik daripada apa-apa agama pun sepatutnya menghormati sensitivity dengan tidak mempergunakan agama masing-masing untuk tujuan dan kepentingan tertentu.

"Kalau saya menyatakan sesuatu daripada ajaran agama Buddha, Kristian dan sebagainya dan ia tidak betul, ia sudah tentu menyinggung perasaan penganut agama itu," katanya.

Sementara itu ADUN BN kawasan Kuang, Abdul Shukor Idrus turut menerima nasib sama apabila digantung selama tiga hari daripada menghadiri sidang Dewan Undangan Negeri Selangor kerana tidak mengendahkan larangan menyebut nama Yang di-Pertuan Agong ataupun Raja-raja Melayu dalam perbahasan.

Speaker dewan Datuk Teng Chang Kim membuat keputusan itu 3.15 petang tadi setelah Abdul Shukor ditegur berkali-kali untuk tidak berbuat demikian.

Insiden itu berlaku ketika Abdul Shukor membahaskan satu usul tergempar yang dikemukakan oleh ADUN Seri Setia, Nik Nazmi Nik Ahmad, berhubung perhimpunan haram Sabtu lepas pada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor.

Tindakan itu menyebabkan kesemua ADUN BN bertindak keluar meninggalkan dewan bersama Abdul Shukor.

Ketika ditemui pemberita di lobi bangunan dewan, Abdul Shukor berkata keputusan Teng nyata berat sebelah kerana tidak mengenakan tindakan sama ke atas Nik Nazmi yang turut menyebut nama Yang di-Pertuan Agong semasa membahaskan usul itu.

"Speaker tidak adil dalam perkara ini kerana ADUN Seri Setia (Nik Nazmi) turut menyebut nama (Yang Di-Pertuan) Agong dalam pembentangan usul berkenaan.Tetapi mengapa beliau tidak membuat perkara sama (gantung) terhadap Nik Nazmi.

"Perkara seperti ini tidak sepatutnya berlaku. Di mana letaknya keadilan?" katanya.

Abdul Shukor turut mempersoalkan bagaimana usul mengenai perhimpunan haram anjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) boleh dibahaskan secara terbuka dalam Dewan itu kerana perhimpunan yang dijalankan itu adalah haram.

Kenyataan Hadi Nafi Bersih Bukan Anjuran Parti Politik Satu Jenaka Hiburan

Posted: 12 Jul 2011 07:22 AM PDT

KUALA LUMPUR 12 Julai – Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang tidak perlulah membuat pembohongan untuk menafikan parti pembangkang tidak terbabit dalam perhimpunan haram Bersih, Sabtu lalu..

Sambil menyifatkan penafian itu sebagai satu jenaka hiburan Ketua Wanita UMNO Johor, Sharifah Azizah Syed Zain seterusnya berkata kenyataan Hadi itu hanyalah untuk membersihkan diri pembangkang kononnya mereka tidak terbabit langsung dalam perhimpunan itu walaupun ramai di kalangan mereka yang hadir serta mempromosikan perhimpunan berkenaan sebelum ini.

"Apa yang hendak dinafikan, sudah jelas perhimpunan haram itu didalangi oleh pembangkang, jika tidak masakan ramai pemimpin mereka hadir termasuk Ketua Pembangkang (Datuk Seri Anwar Ibrahim) yang turut sama berdemonstrasi.

"Malah gambar Haji Hadi dengan beberapa pemimpin pembangkang lain turut terpampang di akhbar, macam mana dia boleh nafikan pembangkang tidak terbabit dalam perhimpunan itu, habis gambar siapa yang disiarkan itu, bukankah itu semua gambar pemimpin-peminpin pembangkang," katanya kepada UMNO-Online.

Menurutnya, pembangkang cuba memutar belitkan apa yang berlaku itu kerana khuatir sokongan mereka akan hilang kerana mereka dikatakan menjadi dalang perhimpunan itu yang telah menimbulkan kemarahan pelbagai pihak termasuk orang dan peniaga yang berurusan di kawasan berkenaan.

"Itulah perangai pembangkang, `baling batu, sembunyi tangan' sedangkan perhimpunan haram itu adalah perancangan mereka dengan menggunakan pihak lain yang dijadikan alat memburuk-burukan negara dan kerajaan.

"Nampaknya ilmu putar belit Anwar semakin sebati dalam jiwa pemimpin Pas," katanya.

Sharifah berkata, selepas ini tidak tahu apa lagi yang cuba dipesongkan oleh pemimpin pembangkang berhubung perhimpunan haram itu, dan apa yang pasti UMNO dan Barisan Nasional akan menjadi sasarannya. -MediaUMNO

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 12 Jul 2011 11:54 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Kematian Dipolitikkan Untuk Cipta Revolusi.

Posted: 12 Jul 2011 07:09 PM PDT

Selepas perhimpunan BERSIH, kematian peserta perhimpunan haram itu telah dipolitikkan oleh media pembangkang terutamanya para blogger upahan mereka.

MyMassa agak musykil dengan perkara ini. Ditambah dengan pendedahan blogger terkemuka PAPAGOMO, satu PENDEDAHAN PERLU DIBUAT MENGENAI PERKARA INI.  Kenapa kematian tersebut terus menerus dipolitikkan.

Menurut kajian MyMassa, mempergunakan kematian merupakan cara baru Barat untuk mencetuskan revolusi di negara-negara Islam. Bermula di Iran, revolusi HIJAU tercetus apabila calon yang ditaja Barat (Mir Hossien Mousavi) gagal menjatuhkan presiden Mahmoud Ahmadinejad. Untuk mencetuskan revolusi Iran, kematian Neda Agha Soltan dan Sohrab Aarabi dieksploitasi oleh pihak pembangkang di Iran. Sama seperti di Malaysia, video kematian Neda Agha disebar luar oleh pencetus revolusi di internet.Dalam revolusi di Tunisia, Algeria, Jordan, Mauritania, Arab Saudi, Mesir, Syria dan Maghribi pula, teknik membakar diri (self-immolation) menjadi trend pembangkang di negara tersebut mencetuskan revolusi (sumber: http://en.wikipedia.org/wiki/2010%E2%80%932011_Arab_world_protests).

 

Oleh itu, jika pembangkang terus menerus memainkan isu kematian pendemo, maka ianya bukan satu tindakan yang bijak kerana modus operandi anda telah blogger-blogger BN ketahui.

Bagi MyMassa, tindakan mempolitikkan kematian adalah satu strategi yang jijik lagi hina. Jika pihak tersebut menggunakan taktik sekotor ini, masakan mereka boleh mendabik dada bahawa mereka di pihak yang BERSIH?

*Bersihkan diri kamu sebelum kamu diBERSIHkan!

GEMPAR: PENIPUAN DAP DALAM BERSIH TERBONGKAR.

Posted: 12 Jul 2011 06:03 PM PDT

DAP menafikan mereka tidak mengarahkan Cina supaya tidak turun BERSIH.


Jika kata-kata DAP itu benar, kenapa ini terjadi?


Kepada penyokong BERSIH, insaflah kerana anda semua kini adalah bidak kepada DAP. Setiap pergerakkan anda dicaturkan oleh mereka. Apa yang mereka suruh, anda akan buat walaupun untuk mewujudkan huru-hara dalam negara. Tetapi dalam masa yang sama, mereka tidak menyuruh kaum Cina untuk berbuat seperti anda.

Apa yang anda dapat dengan menjadi bidak kepada DAP dan NGO yang sokong murtad? Bayangkan dengan provokasi DAP seperti ini, hanya 5% sahaja kaum bukan Melayu yang turun. Tidakkah anda membaca permainan sandiwara mereka. Dalam lebih 1508 orang yang ditangkap, hanya 74 bukan Melayu (hanya 21 orang dari kaum Cina). Logikkah ini berlaku dengan melihat provokasi yang DAP dah buat?


*95% Melayu bodoh merusuh demi Ambiga dan DAP. Inikah yang kita mahu?

DAP Hina Islam. PAS Masih Dengan Agenda BERSIH.

Posted: 12 Jul 2011 05:21 AM PDT


Memang melampau.

Hadith Rasulullah S.A.W hanya sebagai penguat hujah. Bukan untuk diimani.

Islam hanya sebagai modal politik. Sama seperti PAS yang mengeluarkan kenyataan bahawa Negara Islam hanya jenama yang tidak lagi popular

Adakah ini bukan satu penghinaan kepada Islam?

*Setakat ni belum ada pemimpin pembangkang yang bukan muslim masuk Islam atas dakwah PAS. Namun ada beberapa orang pemimpin BN termasuk bekas menteri bukan Muslim telah memeluk Islam. Contohnya Datuk Dr. Leo Michael Toyad. Seorang Melanau Kristian yang telah memeluk Islam sedangkan keluarganya amat kuat beragama Krisitian. Jika ini faktanya, layakkah PAS mengulangi alasan untuk berdakwah kepada DAP sedangkan mereka telah gagal selama lebih sepuluh tahun?

BERSIH 2.0: CINA bakar, Melayu jadi LEMBU!!!

Posted: 12 Jul 2011 02:41 AM PDT


MyMassa: Anda semua tahu atau tidak yang orang cina di negara ini sudah 100% menolak kepimpinan Melayu-Islam daripada UMNO? Kenapa? Kerana mereka tidak boleh lagi diperintah oleh orang Melayu Islam. Mereka memilih untuk bersama PAS dan PKR kerana golongan lahanat ini telah membuka ruang seluas-luasnya kepada mereka untuk mencabar kuasa politik orang Melayu! Mereka percaya PAS-PKR bakal menunaikan apa sahaja yang kepingin di hati tanpa perlu merampas tampuk pemerintahan tertinggi negara. Ini kerana mereka sudah merasakan nikmatnya di Selangor, Pulau Pinang dan seketika di Perak.

Persoalannya, apakah peranan MCA, Gerakan dan SUPP ketika ini? Ke mana menghilangnya UMB mereka ketika demo haram tersebut berlangsung? Takkan selamanya hendak bergantung kepada blogger UMNO semata-mata untuk berlawan dengan jentera propaganda siber fuckatan? Kalau beginilah gayanya, sudah tentu mereka tidak layak langsung untuk menuntut perkongsian kuasa dengan UMNO jika menang PRU-13 nanti! 

Hendak tahu apa sebenarnya sentimen JUJUR masyarakat cina terhadap UMNO-BN? Tengok kehadiran masyarakat tiong hua semasa pengumuman sesuatu pemberian daripada Kerajaan? Salah sebenarnya cara itu. Mereka kini sangat bijak. Kalau hendak menentang pun, mereka tidak akan ke jalanan macam tahun '69 dahulu. Mereka tahu mereka tidak mampu menyaingi tekad iman dan syahid orang-orang Islam. Dan kalau berkehendakkan sesuatu pun, adalah tidak menjadi satu kesukaran kepada mereka untuk berlakon semata-mata untuk mendapatkannya, walaupun undi belum tentu diberi. Apa, BN masih belum belajar peristiwa ditipu hidup-hidup ketika PRK Hulu Selangor dahulu?

Caranya sebenarnya sangat mudah. Tidak perlu berbelanja ratusan ribuan ringgit pun. Cuba wujudkan satu laman sosial (facebook/twitter) bencikan UMNO-BN, gunakan medium cina/inggeris. Pilih satu tajuk/isu yang catchy. Percayalah, dalam tempoh seminggu pasti secara tiba-tiba ratusan ribu pengguna akan "LIKE" (sokong) laman tersebut! Dan jika diperhatikan secara terperinci siapa yang menjadi peminatnya, sudah tentu paling kurang 80% orang cina! Dan kerana itulah juga, jangan terkejut jika dalam open forum dalaman sesama komponen BN pun, kita akan dapati orang-orang MCA-GERAKAN-SUPP pun berbunyi seakan-akan DAP dan fuckatan!!! Sedarlah wahai bangsaku!!! PRU-13 ini adalah turning point bagi mereka. Menang mereka, bermakna bersedialah kita untuk dijajah sekali lagi!!!

GEMPAR!!! Pendedahan konspirasi keji fuckatan!!!

Posted: 12 Jul 2011 01:45 AM PDTPanas mendidih darah aku bila baca pendedahan GOMO di sini!!! Yang hidup dikatakan mati, yang Melayu dikatakan Cina! Memang sial fuckatan riot nih! Sampai ajal makhluk tuhan pun boleh dieksploitasi untuk kepentingan singkat politik! Ya Allah, apalah kiranya dosa kami rakyat Malaysia kau bangkitkan golongan Dajjal di negara tanah tumpah darah kami! Ya Allah ya tuhan kami, sesungguhnya kami berlindung seluruhnya kepadaMU demi ugamaMu dan masa depan anak-anak kami ya Allah! Ya Allah ya tuhan kami, berikanlah kami kekuatan untuk memerangi dan menghancurkan keseluruhannya golongan dajjal dan kafir harbi  yang menggunakan agama dan namaMU sewenang-wenangnya demi kepentingan duniawi mereka ya Allah! Amin ya rabbal A'lamiin...  

Panglima Perang Cyber

Posted: 12 Jul 2011 11:52 PM PDT

Panglima Perang Cyber


PPC : Gambar Bukti Arwah Baharuddin Mangsa Bershit 2.0 Dicekik Sebelum Mati ???

Posted: 12 Jul 2011 01:50 AM PDT

Lihat gambar ini dan fikirkan adakah arwah dicekik sebelum mati ?


Baca keterangan lengkap oleh Papagomo di sini

AL FATEHAH : PEGUAM ANWAR DULU YM RAJA AZIZ ADDRUSE BEKAS PRESIDEN MAJLIS PEGUAM BARU SAHAJA MENINGGAL DUNIA !!!

Posted: 12 Jul 2011 01:43 AM PDT


YM RAJA AZIZ ADRUSE


MARI KITA SEDEKAH AL FATEHAH KEPADA PEGUAM ANWAR DULU IAITU RAJA AZIZ ADDRUSE YANG BARU SAHAJA MENINGGAL DUNIA TENGAH HARI TADI.


BELIAU ANTARA PEGUAM BELA KES LIWAT 1 ANWAR SEBELUM INI DAN TIDAK MENERUSKAN TUGAS MEMBELA ANWAR SESI LIWAT 2.


KENAPA ? MEMANG SEMUA PEGUAM MELAYU TIDAK LAGI MEMBELA ANWAR DALAM KES LIWAT 2 INI.


SEBABNYA ANDA SENDIRILAH TEKA.


MOGA ARWAH DITEMPATKAN DI KALANGAN ORANG BERIMAN DI AKHIRAT SANA.
AL FATEHAH !

AZLI SHUKRI

Posted: 12 Jul 2011 11:48 PM PDT

AZLI SHUKRI


Di Mana Kematian Itu?

Posted: 12 Jul 2011 07:04 PM PDT

Mantap.....kalau tidak berbohong dan menipu itu bukan namanya Pakatan Rakyat, tidak sah kalau tiada ciri-ciri tersebut dalam segenap perjuangan mereka. Sekali lagi setelah blog PapaGomo mendedahkah secara terperinci konspirasi jahat mereka dalam memburuk-burukan pihak polis dan kerajaan, kini blog Minda Intelek Melayu pula menyiarakan gambar yang jelas siapakah petualang negara yang sebenarnya..Baca di sini

Ya Allah, Banyak Ini Duit Yang Habis Beri Mereka Makan?

Posted: 12 Jul 2011 09:22 AM PDT


Ketua Sekretariat Pakatan Rakyat Perak, Drs Khalil Idham Lim seolah-olah menyampah dan teramat benci terhadap pendedahan pihak kerajaan berhubung jumlah wang rakyat yang terpaksa digunakan bagi memberi makanan dan menyediakan tempat berteduh kepada 1697 tahanan demonstrasi haram Bersih baru-baru ini. Sejumlah RM42 425 diperuntukan daripada wang rakyat, termasuk daripada cukai ahli-ahli UMNO bagi menanggung makan - minum peserta perhimpunan haram Bersih 9 Julai lalu di Pusat Latihan Polis (PULAPOL) Jalan Semarak. Soalnya sekarang, bersediakah ahli-ahli UMNO menghalalkan duit daripada hasil cukai mereka digunakan bagi membiayai makan-minum para pendemonstrasi haram yang akan diadakan oleh Pakatan Haram pada masa akan datang? Jika sekarang baru ada Bersih 2.0, mungkin selepas ini akan muncul pula Bersih 3.0, 4.0 dan seterusnya, dan berapa banyak lagi duit rakyat yang hendak digunakan lagi bagi membiayai makan-minum para peserta perhimpunan haram seperti ini? Sudikah kita menghalalkannya? Tepuk dada, tanya iman. Wallahualam. Baca di sini..

Al-Fatihah Untuk Siapa? Papa Gomo Kantoikan Para Pembohong Pakatan Haram

Posted: 12 Jul 2011 08:03 AM PDT


Setinggi-tinggi tahniah kepada PapaGomo yang berjaya mendedahkan kehodohan dan kejahatan Pakatan Rakyat berhubung isu kematian seorang peserta bersih bernama Baharuddin Ahmad - mereka bukan sahaja berbohong, menipu, memfitnah, tidak takut mati - bahkan tidak langsung rasa berdosa dengan penyelewengan yang terang-terang dilakukan atas nama agama. Nauzubillah minzalik. Semoga Allah membalas segala kejahatan mereka dengan sebaik-baiknya. Baca di sini..

Belantan

Posted: 12 Jul 2011 11:35 PM PDT

Belantan


DAP benci Raja-raja Melayu, perlekeh agama Islam?

Posted: 12 Jul 2011 08:41 AM PDT

Sebut nama Agong, raja: ADUN Kuang digantung tiga hari

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) kawasan Kuang, Abdul Shukor Idrus dari Barisan Nasional (BN) digantung selama tiga hari daripada menghadiri sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor kerana tidak mengendahkan larangan menyebut nama Yang di-Pertuan Agong ataupun Raja-raja Melayu dalam perbahasan.

Speaker dewan, Datuk Teng Chang Kim membuat keputusan itu 3.15 petang tadi setelah Abdul Shukor ditegur berkali-kali untuk tidak berbuat demikian.

Insiden itu berlaku ketika Abdul Shukor membahaskan satu usul tergempar yang dikemukakan oleh ADUN Seri Setia, Nik Nazmi Nik Ahmad berhubung perhimpunan haram Sabtu lepas pada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor. Tindakan itu menyebabkan kesemua ADUN BN bertindak keluar meninggalkan dewan bersama Abdul Shukor.

Ketika ditemui pemberita di lobi bangunan dewan, Abdul Shukor berkata, keputusan Chang Kim nyata berat sebelah kerana tidak mengenakan tindakan sama ke atas Nik Nazmi yang turut menyebut nama Yang di-Pertuan Agong semasa membahaskan usul itu.

"Speaker tidak adil dalam perkara ini kerana ADUN Seri Setia (Nik Nazmi) turut menyebut nama (Yang Di-Pertuan) Agong dalam pembentangan usul berkenaan.

"Tetapi mengapa beliau tidak membuat perkara sama (gantung) terhadap Nik Nazmi. Perkara seperti ini tidak sepatutnya berlaku. Di mana letaknya keadilan?" katanya.

Sebelum itu : Satim diarah diarah keluar dewan kerana cuba pertikai Suee Lim petik hadis

Ketua Pembangkang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor, Datuk Mohamad Satim Diman hari ini diarah keluar Dewan setelah mempertikaikan tindakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sekinchan, Ng Suee Lim yang dikatakan cuba memetik hadis dalam perbahasannya.

Tindakan itu diambil oleh Speaker DUN Selangor, Datuk Teng Chang Kim setelah Mohamad Satim enggan mematuhi arahannya supaya duduk dan menghentikan perbalahannya berhubung soal agama itu ketika Suee Lim membahaskan Rang Undang-undang Perbekalan Tambahan 2011 pada sidang itu.

Ketika membahaskan rang undang-undang itu, Suee Lim menyatakan beliau mahu membacakan sebuah hadis sebagai hujah untuk menyokong perbahasannya itu namun ditegur oleh Mohamad Satim apakah kesahihan, benar atau tidak hadis yang mahu bacakan oleh wakil rakyat DAP itu.

Bagaimanapun, Suee Lim tidak menyatakan hadis apakah yang beliau mahu bacakan itu selain memberikan alasan bahawa tindakannya mahu menggunakan hadis kerana beliau meminati agama Islam.

Sementara itu, Mohamad Satim ketika ditemui pemberita di luar Dewan menyifatkan Suee Lim tidak layak untuk membicarakan soal hadis kerana beliau bukan seorang Islam selain tidak memahami agama Islam termasuklah tidak memahami hadis Rasulullah SAW itu sendiri.

Agak menyedihkan apabila ADUN-ADUN PAS seolah-olah membenarkan hadis dipergunakan untuk kepentingan politik DAP laknatullah.

Suara Politik
Taminsari

sekupangdua

Posted: 12 Jul 2011 11:17 PM PDT

sekupangdua


GEMPAR, PEMBOHONGAN DAN KONSPIRASI KEMATIAN BAHARUDIN SEBENAR!

Posted: 12 Jul 2011 06:05 PM PDTMAMAT NI SEBENARNYA TAK MAMPUS LAGI!!!

MEMANG DAHSYAT BERLAKON MAMPUS MAMAT SORANG NI , BAGI TAU SEMUA YG BETAPA KEJAMNYA KERAJAAN, HARAM JADAH NI SEBENARNYA SUHARDI MOHD YANG BERBINI DUA DAN SEBAGAI BROKER MEMANG LAYAK MENJADI PALATKON SUPAYA LAKONANYA SEBAGAI ARWAH BAHARUDIN YANG MENINGGAL DUNIA DISERANG SAKIT JANTUNG. HARAM JADAH NI PURA-PURA PENGSAN DAN AKHIRNYA CUBA CABUT LARI DARI HOSPITAL. KIMAK NI MEMANG RANCANG LAKONANNYA BOLEH DIMANIPULASI DAN PROVOK DENGAN FITNAH SUPAYA DILIHAT KEJAMNYA KERAJAAN. HARAM JADAH BIN KIMAK MEMANG LAYAK UNTUK BERSIH MENIPU RAKYAT, PADA KELUARGA ARWAH JANGAN BAGI CHANCE PADA MEREKA YANG MEMPERGUNA DAN MENIPU MENGGUNAKAN DAN MEMBURUKAN NAMA ARWAH! SAMAN JER! IKUTI PENDEDAHAN NYA DI BLOG GOMO...

Ekslusif - Konspirasi Pembunuhan Mangsa BERSIH Di Bongkar

Tuesday, July 12, 2011


Kejam dan zalim itu lah yang akan terpancul dari mulut rakyat Malaysia yang menyaksikan video diatas. memang menyedihkan apabila seorang yang sedang Nazak dan akhirnya menemui ajal diperlakukan begitu Biadap oleh Pihak Polis tampa memberi apa apa bantuan kecemasan kepada mangsa yang sedang meraung kesakitan.
Blogg KONSPIRASI Pakatan Pembangkang

Itu kata mereka Blogg Blogg dan Media Pakatan Pembangkang sejak pada petang Sabtu sehinggalah ke hari ini. Mereka menyasarkan Video diatas dan Gambar gambar yang menunjukkan seolah olah Arwah Mati Shahid sewaktu Demo Bersih.

Video di atas dan Gambar gambar yang dikeluarkan memberikan kesan simpati kepada para penyokong Pakatan Pembangkang dan ianya juga berjaya menghasut rakyat Malaysia. Sentimen dan emelen sebegini memang menyentuh perasaan setiap insan yang menyaksikannya.


Blogg KONSPIRASI Pakatan Pembangkang

Gomo Simpati? Kasihan? Mari kita dedahkan KONSPIRASI TERANCANG yang mereka Pemimpin Pakatan Pembangkang dan Media mereka lakukan dalam menghasut Rakyat Malaysia.

Untuk makluman Lelaki didalam Video di atas merupakan seorang lelaki yang agak kurang waras orangnya. Nama lelaki tersebut Suhardi Mohd yang sekarang ini menetap di Bangi. Beliau merupakan seorang Broker tanah yang juga mempunyai Dua orang isteri.Suhardi Mohd juga merupakan bekas pengikut Al Arqam.


Hebat Lakonan Sebelum Kematian
Memaparkan Si Mati Bersama Si Kafir
tanda Pakatan Rakyat yang Utuh

BAGAIMANA KONSPIRASI BERMULA

Suhardi Mohd telah dipilih oleh kepimpinan Pakatan Pembangkang untuk melakonkan watak seorang lelaki yang akan Mati sewaktu demo Bersih yang berlangsung. Konspirasi ini dilakukan demi meraih simpati rakyat tidak kira sama ada demo yang berjalan pada 9 Julai lalu berjaya ataupun tidak namun kepimpinan Pakatan Pembangkang inginkan Lakonan Kematian berlaku walau apa cara sekalipun.

KRONOLOGI


Lakonan Suhardi Menjadi Imam


Hebat Lakonan Suhardi

Lihat Gambar Gambar di atas bagaimana Gambar Suhardi Mohd telah diambil lebih awal dan ianya ditunjukkan didalam pelbagai aksi seolah olah beliau menunjukkan tanda sebelum ajalnya.

Rakaman Video pula menunjukkan bagaimana Suhardi Mohd mengelupur ketika digari pihak Polis dan dalam masa yang sama beberapa orang berada disekitarnya mengucap Kalimah Syahadah.


Blogg KONSPIRASI Pakatan Pembangkang

KENAPA SUHARDI MOHD DI TANGKAP POLIS?

Suhardi Mohd sebenarnya memang sengaja untuk pihak polis menangkap beliau kerana telah dirancang akan penangkapan itu. Untuk makluman Pihak Polis yang berada di sekitar demo tidak akan mengkap para pendemo yang tidak mencetuskan kekecohan namun akan menangkap mereka yang mencetuskan Provokasi.

Oleh itu Suhardi Mohd mencetuskan beberapa Kekecohan sehingga mencabar pihak Polis menangkap beliau. Dan akhirnya pihak Polis yang berang telah mengejar dan menangkap beliau dan waktu itulah adengan lakonan mati bermula.

Beliau Suhardi Mohd bertindak pengsan agar di lihat oleh semua yang ada di situ beliau telah mati. Pihak Polis kemudiannya membawa Suhardi Mohd ke Hospital bagi mendapatkan rawatan lanjut memandangkan Suhardi Mohd masih lagi tidak sedarkan diri.


Blogg KONSPIRASI Pakatan Pembangkang

Sejurus sampai di Hospital Suhardi Mohd telah bangkit dari lakonan pengsannya dan bertindak cuba keluar dari Hospital namun telah di tahan oleh pihak Hospital dan Polis. Dan waktu ini lah segala galanya terbongkar.

Suhardi Mohd sebenarnya telah diarahkan bersembunyi oleh kepimpinan Pakatan Pembangkang bagi memberi peluang kepada media mereka memainkan isu Kematian yang kebetulan pada 9 Julai lalu seorang lelaki benar benar telah meninggal dunia disekitar KLCC.

Maka sebab itulah pada sebelah petang membawa ke semalam tak putus putus mereka Media pakatan Pembangkang memainkan Gambar Suhardi Mohd dengan pelbagai cerita. Video Suhardi Mohd yang pura pura mati disebarkan diseluruh medium sama ada Blogg, Facebook dan lain lain lagi.

Pada Mereka Pakatan Pembangkang Ianya Membawa Keuntungan Dalam Lakonan Palsu Kematian Suhardi Mohd ini.

Suhardi Mohd kini sedang diancam nyawa nya kerana bertindak bercerita bahawa beliau sengaja melakonkan watak mati tersebut. Suhardi Mohd yang kini masih menetap di Bangi difahamkan juga telah memberikan kerjasama kepada pihak Polis.

Oleh sebab itu lewat malam tadi berderet deret Blogg Blogg dan media Pakatan pembangkang mengeluarkan Artikel Ralat yang menyatakan bahawa gambar Suhardi Mohd bukanlah Gambar Arwah Baharudin yang sebenarnya meninggal dunia.

Agenda mereka dalam menghasut rakyat telah pun berjaya.


Blogg KONSPIRASI Pakatan Pembangkang

WATAK WATAK LAIN DALAM KONSPIRASI!


Gambar diatas merupakan gambar Suhardi Mohd yang sedang Berlutut memohon Doa sambil seorang lelaki memgang Pembesar Suara.Gambar ini dimainkan didalam Media Pakatan pembangkang yang menunjukkan Kononya petanda Arwah akan meninggal dunia. Gambar ini memberikan simpati kepada arwah dan juga Pakatan Pembangkang.Malah mereka media Pembangkang menyatakan lelaki yang memegang pembesar suara adalah seorang Lelaki Tionghua


Ini lah lelaki yang memegang Pembesar suara didalam gambar diatas tadi, Ketua Penerangan AMK Pusat Rozan Azean Mat. Penerangan yang mana mempunyai kaitan yang amat rapat dengan para Media pakatan pembangkang.Topeng Perak @ Unmasked dilabelkan di Video yang telah disebarkan kepada Rakyat Malaysia bagi meraih simpati dan menghasut rakyat mempercayai bahawa pihak Polis telah melakukan kekejaman ke atas si Mati sepertimana yang ditunjukkan di dalam Video di atas tadi.


Topeng Perak @ Poji Blogger Pembangkang yang memang cukup dikenali dalam dunia Media baru dalam Malaysia. Blogger yang dikaitkan dengan Hussam Musa ini yang mana mendapat peruntukkan RM2 Juta pada tahun lepas bagi menggerakan Media Baru buat Pakatan pembangkang setelah menggantikan Blogger Kickdeffela.

Topeng Perak @ Kru nya berada disaat saat Arwah menghembuskan nafas nya yang terakhir dan ini bukanlah satu kebetulan kerana Konspirasi telah di rancang dan atas sebab itu hanya Beliau dan Kru nya sahaja yang berjaya merakam video tersebut. Oleh sebab itu Video tersebut di labelkan dengan nama beliau dan bukan dengan nama lain.

Apa yang Gomo sampaikan ini adalah kebenaran yang wajar buat Rakyat Malaysia ketahui, artikel semalam juga Gomo telah nyatakan bagaimana mereka Pakatan pembangkang memang sengaja tidak menyediakan Pasukan Perubatan bagi memastikan Kecederaan ataupun kematian berlaku bagi memberikan mereka keuntungan dalam Demo yang diadakan.Blogg KONSPIRASI Pakatan Pembangkang

Sekarang ini masih ada lagi media media Pakatan pembangkang yang memainkan sentimen Lakonan Palsu kematian Suhardi Mohd. Lihat gambar diatas yang mana gambar gambar di pengkebumian Arwah Baharuddin mangsa yang mati akibat sakit jantung. Diakhir gambar gambar tersebut diletakkan gambar Suhardi Mohd yang sedang memohon Doa walhalkan mereka sendiri tahu yang dikebumikan adalah orang lain dan yang memohon doa adalah orang lain.

Itulah sentimen yang mereka bawa dalam menghasut Rakyat Malaysia dan itulah juga bukti Konspirasi yang mereka rancang bagi menghasut Rakyat. Ini lah dia Pakatan Pembangkang yang sebenar, hebat dalam melakukan Konspirasi.

Semoga segala yang Gomo dedahkan memberi satu maanfaat berguna buat Rakyat Malaysia agar berhati hati dengan mereka Pakatan Pembangkang ini. Jangan hanya kerana RM200 yang di sogok kita menjadi Pencacai kepada mereka.


Gambar Sebenar Arwah Baharuddin Yang pada waktu gambar ini dirakam beliau masih lagi belum meninggal dunia dan sedang mendapat rawatan dari Anggota Polis serta Pegawai Perubatan Kerajaan Malaysia.


KENAPA GAMBAR SEBENAR TIDAK DI KELUARKAN
MEDIA PAKATAN PEMBANGKANG?

TERBONGKAR SAPA YG SEBENARNYA BUAT ARWAH BAHARUDDIN TERBUNUH?

Posted: 12 Jul 2011 04:54 AM PDT

ARWAH BAHARUDIN SEBELUM MENINGGAL
PANAS! (LIHAT GAMBAR-GAMBAR) DENGAN KUASA ALLAH TERBONGKARLAH KISAH SEBENAR KEMATIAN ARWAH BAHARUDDIN BILA SUDAH ADA UP LOAD GAMBAR-GAMABR SEBE,UM BELIAU MENINGGGAL DUNIA, KALAU DIKIUTKAN AMBIGA, ANUAR DAN FUCKATAN ROGOL PERLU BERTANGGUNG JAWAB, NILAIKAN SENDIRI GAMBAR-GAMBAR ARWAH SEBELUM MENINGGAL DAN SEDANG BERSEMBAHYANG, SEDANG DIA MEMBACA DOA, PERHATIKAN SIAPA YG MEMEGANG MICROPHONE UNTUK DIDENGARKAN KEPADA PENYOKONG BERSIH? LIHAT PULA PARAMEDIK YANG CUBA MEMBANTU BELIAU SEMASA TENGAH NAZAK! MANA ASAP YANG DIKATAN MENYESAKAN AFAS ARWAH?

IKUTI JUGA PANDANGAN BLOG MPP DISINI... (KLIK)

GAMBAR SEBENAR KETIKA MEDIK BERSAMA

The Unspinners

Posted: 12 Jul 2011 11:15 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 12 Jul 2011 09:28 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


BERSIH: DAP Hanya Pergunakan PAS

Posted: 12 Jul 2011 06:39 PM PDT

Ketawa besar Guan Eng dan Kit Siang melihat PAS tunduk dengan Ambiga

Majoriti penyokong yang ditahan semasa menyertai perhimpunan BERSIH berketurunan Melayu iaitu 95 peratus atau 1,434 daripada 1,508 tahanan. Berdasarkan statistik itu, ini bermakna hanya 4.9 peratus atau 74 orang bukan berketurunan Melayu iaitu 21 orang berketurunan Cina, India (29 orang) dan lain-lain (24 orang). Mereka yang ditahan terdiri daripada 1,355 lelaki dan 153 wanita termasuk kanak-kanak.

Ini bermakna Guan Eng telah memainkan peranan untuk menggelakan DAP untuk hadir sama dalam BERSIH. Menariknya, Guan Eng pun tidak nampak muka pun semasa BERSIH. (baca sini) Apa untungnya orang Melayu turun semasa BERSIH ? Untuk bergasak dengan polis yang majoritinya adalah Melayu? Untuk memalukan Yang Dipertuan Agong, ulil amri dan negara ini dengan membuat huru hara? Tiada untungnya. Melainkan, keuntungan itu adalah pada pihak DAP yang ketawa puas melihat orang Melayu bergasak dengan orang Melayu. Lebih puas lagi bila melihat orang Melayu dari PAS diperbodohkan untuk menjadi orang suruhan Ambiga.

Lakonan Hebat Suhardi Ketika BERSIH

Posted: 12 Jul 2011 01:31 AM PDTIni gambar sebenar arwah Baharuddin Ahmad, 59 tahun yang meninggal dunia setelah terjatuh di perkarangan KLCC pada perhimpunan BERSIH pada 9 Julai 2011. Beliau jatuh di kawasan KLCC, namun gambar dan video orang lain yang dimainkan oleh blog-blog pembangkang terutamanya Topeng Perak untuk menghasut rakyat agar membenci polis dan kerajaan.

Orang lain tersebut adalah Suhardi Mohd yang berasal dari Bangi, Selangor. Di bawah ini adalah gambar Suhardi bukan Baharuddin yang meninggal dunia. Sila amati tulisan Papa Gomo ini dengan teliti. Suhardi ini perlu dicari 0leh semua rakyat Malaysia. Dia sedang bersembunyi di Bangi sekarang ini. Mari kita dedahkan perkara yang sebenar. Blogger Topeng Perak perlu didakwa kerana berbohong. Keluarga arwah Baharuddin perlu saman Suhardi. Mari kita cari Suhardi yang berlakon sebagai Baharuddin.Ini gambar Suhardi bukan Baharuddin yang meninggal dunia. Pandai benar dia berlakon.

Align Center

Lagu Negaraku Dihina Oleh Mahasiswa

Posted: 11 Jul 2011 11:13 PM PDT


Selepas Namewee menghina lagu Negaraku, kini Mohd Farizal, seorang Facebooker Melayu pula menghina lagu Negaraku. Seorang mahasiswa dipercayai dari Universiti Malaysia Terengganu (UMT) di sini bertindak biadab apabila dikesan menghina lagu Negaraku menerusi laman sosial Facebook (baca sini).

Universiti Malaysia Terengganu (UMT) telah membuat laporan polis berhubung dakwaan seorang pelajar UMT mengubah lirik lagu Negaraku, menghina Raja dan juga Perdana Menteri di dalam laman sosial Facebooknya (baca sini). Pelajar terbabit perlu diambil tindakan tegas. Tidak boleh lagi bertoleransi dengan sikap yang kurang ajar sebegini. Undang-undang yang ada perlu untuk membendung ia daripada berulang lagi.

Tiada ulasan:

Catat Komen