Jumaat, 15 April 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 15 Apr 2011 01:35 PM PDT

Apa Yang Tersirat

Posted: 15 Apr 2011 01:34 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Video Sex Anwar: Polis masih mencari china doll tersebut

Posted: 15 Apr 2011 08:00 AM PDT

Polis belum mengambil keterangan daripada wanita dalam video seks yang didedahkan trio Datuk T baru-baru ini dan didakwa membabitkan seorang lelaki mirip pemimpin pembangkang.

Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Datuk Acryl Sani Abdullah Sani berkata polis percaya wanita dalam rakaman video seks itu adalah rakyat China.

"Setakat ini maklumat kita mempercayai wanita (dalam) video itu sebagai warga China tetapi belum disahkan secara pasti dan setakat ini tiada perkembangan yang sensasi," katanya kepada Bernama menerusi SMS hari ini.

Sehingga kini polis belum menemui wanita itu, katanya yang menafikan laporan akhbar yang memetik Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar sebagai berkata polis telah mengambil keterangan wanita dalam video itu.

"Kenyataan dalam akhbar (Bahasa Inggeris) hari ini adalah salah dan IGP (Ketua Polis Negara) tidak pernah berkata sedemikian," kata Acryl Sani yang bagaimanapun enggan mendedahkan identiti wanita itu.

Semalam Ismail berkata polis telah mengenal pasti identiti lelaki dan wanita dalam rakaman video seks itu berdasarkan kepada bukti-bukti dan fakta-fakta kukuh sepanjang siasatan dilakukan.

Ketika ditanya mengenai perkembangan siasatan terhadap jam Omega, Acryl Sani berkata tempoh seminggu yang diberikan polis kepada syarikat yang mengedar jam mahal itu akan berakhir minggu ini.

Beliau berkata bagaimanapun syarikat itu belum memberikan maklum balas.

"Pihak pengedar janji minggu ini tetapi masih belum diterima," katanya.

Jam tangan itu dilaporkan merupakan antara dua bukti, selain rakaman video seks, yang diserah oleh ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah dan bekas ketua menteri Melaka Tan Sri Rahim Thamby Chik serta Bendahari Perkasa Datuk Shuib Lazim kepada polis bagi tujuan siasatan berhubung video itu.- Bernama

2 jam lagi kempen PRN Sarawak ditutup-BN diramal kekal dengan majoriti 2/3

Posted: 15 Apr 2011 07:19 AM PDT

Selepas 9 hari tempoh berkempen, nampaknya slogan Pakatan UBAH tidak menjadi. PBB yang bertanding 35 kerusi diramal akan menang keseluruhannya. Namun ada kemungkinan PRS dan SPDP akan kehilangan masing-masing dua kerusi; ini bermakna daripada 17 kerusi yang ditandingi PRS akan menyumbang 7 dan 6. Dengan jumlah tersebut bermakna BN mendapat 48, jumlah mencukupi memerintah dengan majoriti 2/3. Apapun keputusan bagi kerusi yang ditandingi SUPP, tidak akan mempengaruhi kuasa 2/3 BN di Dun Sarawak.

Jika SUPP kecundang di 12 DUN yang ditandingi, bererti parti itu akan menyumbang 7 kepada BN Sarawak. Sebelum DUN dibubar SUPP mempunyai 11 kerusi di DUN Sarawak.

Tun M muncul di Mukah-bantu kempen

Posted: 15 Apr 2011 05:55 AM PDT

MUKAH: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang muncul menyertai kempen Barisan Nasional (BN) yakin Tan Sri Abdul Taib Mahmud mampu mengatasi tekanan pihak yang mendesaknya melepaskan jawatan Ketua Menteri Sarawak yang disandang sejak 30 tahun lalu.

Beliau berkata, sebagai pemimpin berpengalaman, Abdul Taib lebih tahu bila masa sesuai untuk berundur dan pihak lain tidak perlu memberi tekanan. "Saya pernah melalui apa yang sedang dilalui beliau, saya amat yakin beliau mampu menghadapinya dan tahu apa yang patut dibuat," katanya kepada pemberita selepas menghadiri Majlis Berambeh Jegem Tun Dr Mahathir Mohamad di Kingwood Resort, di sini, hari ini. Lebih 2,000 penduduk Mukah menghadiri majlis itu bersama Abdul Taib dan isteri, Puan Sri Ragad Kurdi Taib serta Ahli Parlimen Mukah, Datuk Seri Dr Muhamad Leo Toyad.

Mengenai pilihan raya negeri hari ini, Dr Mahathir berkata, beliau percaya angin perubahan akan berlaku di negeri ini tetapi bukan membabitkan pertukaran kerajaan, sebaliknya lebih banyak pembangunan akan dibawa kerajaan BN selepas pilihan raya.

Kredibilti Anwar: Lim Guan Eng elak ulas

Posted: 15 Apr 2011 05:43 AM PDT

Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng enggan mengulas mengenai pandangan yang disuarakan oleh penulis blog Raja Petra Kamaruddin bahawa Penasihat Parti Keadilan Rakyat Datuk Seri Anwar Ibrahim telah hilang kewibawaannya sebagai seorang pemimpin.

Lim, yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang, berkata beliau tiada masa untuk menonton temubual eksklusif Raja Petra dengan TV3.

Dalam wawancara yang disiarkan malam Khamis, Raja Petra berkata Anwar telah hilang kewibawaan apabila beliau gagal mengambil alih kerajaan pada 16 Sept 2008 seperti yang dijanjikannya.

Mengenai video seks yang didakwa memaparkan aksi seorang pemimpin pembangkang, Lim berkata: "Biar saya tonton video itu dahulu, kemudian baru saya beri ulasan".

PRN Sarawak: Esok penentuan

Posted: 15 Apr 2011 05:06 AM PDT

ESOK tanggal 16 April 2011, rakyat di seluruh Sarawak akan keluar menunaikan tanggungjawab mereka bagi menentukan masa depan Bumi Kenyalang dalam tempoh lima tahun akan datang.

Tentunya, setiap undi amat penting dalam membentuk pentadbiran baru di negeri itu bagi menjamin kestabilan politik, keharmonian kaum dan program pembangunan diteruskan demi kepentingan rakyat.

Setiap parti mempunyai tempoh sehingga tengah malam ini untuk berkempen tetapi rakyat pastinya sudah membuat penilaian terbaik sebagai wakil mereka untuk menyuarakan segala masalah dan kesulitan yang dihadapi di kawasan masing-masing.

Berdasarkan pengamatan di dunia siber dan maklumat daripada juru kempen BN, rata-rata penduduk di negeri itu masih mahu Barisan Nasional (BN) mengekalkan tampuk pemerintahan di negeri itu.

Pada awal kempen, memang sambutan terhadap cermah Pakatan terutama pemimpin yang diimport daripada Semenanjung seperti Anwar, Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng, memang mendapat sambutan. Ekoran perkembangan tersebut, Perdana Menteri yang juga Pengerusi BN, datang berkampung di Sarawak sejak malam Sabtu lalu.

Dalam kempennya-DS Najib memberitahu rakyat Sarawak bahawa beliau adalah Perdana Menteri untuk semua termasuk rakyat di Sarawak.

Kempen yang diketuai Najib berganding bahu dengan para pemimpin tempatan, yang diketuai oleh Taib.

Walaupun selama kempen Taib menjadi sasaran utama pembangkang, namun umpan Pakkatan itu tidak mendatangkan banyak kesan kepada kawasan bumiputera.

Sayang kali ini, kaum cina telah terpedaya oleh DAP, dan kemungkinan calon-calon DAP akan menang sekurang-kurangnya 12 kerusi, semmuanya di kawasan yang ditandingi SUPP.

Ada yang mengatakan bahawa DUN Piasau di Miri akan ditawan oleh DAP, jika demikian, mmaka berakhirlah legasi Tan Sri George Chan, Presiden SUPP. Jika Georga Chan kalah, maka akan terulang lah kekalahan Tan Sri Wong Song Kai, Presiden SUPP sebelum Tan George.

Apa-apapun, esok rakyat Sarawak akan menentukan masa depan mereka sendiri.

PRN Sarawak: SUPP berakhir seperti Gerakan di Pulau Pinang

Posted: 14 Apr 2011 09:19 PM PDT

Kurang daripada 24 jam lagi 979,000 pengundi Sarawak yang terbagi kepada 31.5% kaum cina, 29% iban, 27.5% melanau/melayu, 8% dayak dan selebihnya bidayuh dan orang ulu akan menunaikan kewajiban mereka dalam PRN Sarawak yang ke-10.

Sarawak mempunyai 71 kerusi DUN. Sebelum DUN di bubar BN Sarawak mempunyai 63 kerusi DUN, manakala DAP 6, PKR dan PCS masing-masing satu.

Pada PRN kali ini merupakan pertembungan yang paling sengit antara BN dan Pembangkang, kerana 71 kerusi dipertandingkan.

Pada keadaan semasa telah dilaporkan jika pengundian dijalankan pada hari ini, BN akan menang 43 kerusi, 19 Pakatan dan 9 Bebas.

Pihak pembangkang memerlukan 24 kerusi untuk mengenepikan kuasa 2/3 BN.

Diramalkan kerusi BN yang kalah disumbangkan oleh parti SUPP pimpinan George Chan. SUPP bertanding disemua kawasan hitam bagi BN- lima di Kuching, empat di Sibu, tiga di Miri, dua di Sarikai, dan masing-masing satu di Lubok Antu dan Bintulu.

SUPP akan kalah di Padungan,Pending, Kota Sentosa, Batu Kawah (Kuching); Repok, Meradong (Sarikei); Bukit Assek, Dudong, Bawang Assan, Pelawan (Bintulu), Piasau dan Pujut (Miri)-Kerusi Piasau -calon SUPP adalah Tan Sri George Chan Presiden parti itu.

Sementara itu PKR akan menang bagi dua kawasan majoriti cina-Batu lintabg (Kuching) dan Senadin (Miri).

Kawasan Kelabu bagi BN- Ba'kelalan (majoriti orang ulu)- Linga dan Saribas (Majoriti melayu).. masih sukar diramal.

Apa-apapun esok, apabila pengundian ditutup dan keputusan diumumkan, parti SUPP akan menjadi parti gerakan di Pulau Pinang semasa PRU-12 lalu.

Ramalan keputusan PRN Sarawak esok, BN masih membentuk kerajaan dengan majoriti 2/3, namun pertambahan kerusi Pakatan daripada 8 kepada 19 merupakan LAMPU AMARAN kepada BN untuk PRU-13 akan datang atas sebab parti Tunggak BN Sarawak PBB pun pada kali ini akan kehilangan DUN Tarat-DUN Nangka dan DUN Bukit Kota.

waadat

Posted: 15 Apr 2011 01:31 PM PDT

waadat


dalang isu najib altantuyaa dikenalpasti

Posted: 15 Apr 2011 04:18 AM PDT

BH 15/04: Kementerian Pertahanan sudah kenal pasti pegawai berpangkat Kolonel yang didakwa terbabit menfitnah pemimpin negara dalam kes Altantuya.

Demang percaya kalau fitnah sebesar itu pun dia boleh buat, apalagi lah tohmahan lain.

Itulah sebabnya kita dapati sejak Anwar jadi towkey konspirasi pelbagai tohmahan dilempar pada kerajaan.

Kita tinggalkan dulu isu itu.

Demang akui, pemimpin UMNO bukan maksum. Yang maksum hanya Rasulullah SAW.

NAMUN itu bukan alasan untuk menerima pemimpin yang sangat bermasalah. UMNO ada banyak kes membuang pemimpin seperti itu. Contohnya Rahim Tamby Chik.

Tetapi kenapa apabila terkena pada Anwar ada pengecualian pulak? Kenapa apabila timbul kesah Rahim, pemimpin yang banyak berjasa di Melaka itu ditolak? Namun apabila Anwar melalui isu yang lebih banyak enggan berundur?

Doa dan solat hajat, kebenaran tersingkap

Posted: 14 Apr 2011 07:27 PM PDT

DS Najib tidak dapat menyembunyikan perasaan gembiranya dengan pengakuan yang dibuat 'raja konspirasi' bahawa tuduhan penglibatan beliau laki bini dalam kes Altantuyaa hanya tohmahan semata-mata.

Malah dalam pengakuan 'raja dalam pelarian' itu turut dinyatakan dalang di sebalik konspirasi dahsyat itu.

Ketika pengakuan Raja Putra itu disiarkan melalui TV, Demang melihatnya tanpa perasaan terkejut. Bahkan terdetik dalam hati Demang betapa mudahnya orang ramai ditipu hanya melalui lontaran persoalan.

Demang masih ingat persoalan awal yang pengendali web itu lontarkan:

"benarkah Altantuyaa datang ke Malaysia mencari Razak Baginda? Tidakkah wanita iti tersilap lantaran penggunaan 'surname' dan 'bin' yang berbeza telah mengelirukannya? Mungkinkah Alatntuyaa mencari Najib Razak tetapi tersilap lalu menyebut 'Razak' sahaja?"

Bermula dari itulah pelbagai teori bodoh dikemukakan dan kekabu fitnah bertebaran ke seluruh pelusuk dunia.

Demang rasa inilah kesan daripada solat hajat PAS yang ingin ditampakkan kebenaran. Maka Allah Taala kabulkan dengan menunjukkan satu demi satu kebenaran.

Inilah hadiah terhadap kesabaran Najib ketika berdepan dengan fitnah melampau.

Alhamdulillah.

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 15 Apr 2011 01:23 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


APA NI? ASYIK KENA HALAU SAJA? BALIK LA WOII!!

Posted: 15 Apr 2011 06:05 AM PDT


AIDCNews – "Kita dah melanggar adat budaya kita sendiri, tatasusila agama kita..minta maaf, cari kata tempat lain, kat padang mana (ke). Ini orang, tuan rumah ini nak merapatkan silatulrahim, bukan nak memecah belahkan orang, dalam Islam pun tak suruh, minta maaf ye", kata wakil kampung di sebuah kampung Melayu di Miri, Sarawak kepada wakil PAS yang mahu mengadakan ceramah di kawasan itu.

Delegasi PAS itu dipercayai turut membawa Tian Chua yang berceramah di situ terpaksa membatalkan ceramahnya kerana tidak mendapat kebenaran daripada orang kampung.
AIDCNews turut difahamkan Datuk Seri Anwar Ibrahim juga terpaksa membatalkan dua ceramahnya di Sarawak kerana kekurangan pendengar. Dilaporkan hanya 20 orang hadir dalam ceramah yang menggunakan nama Anwar, menyebabkan Ketua Umum PKR itu terpaksa membatalkan kehadiran pada saat-saat akhir.

Turut difahamkan PAS dan DAP Sarawak berusaha mengelak membawa Anwar ke pentas ceramah mereka, kerana dibimbangi akan menjadi faktor liabiliti dengan isu skandal seks yang dihadapinya sekarang, menyebabkan Ketua Umum PKR itu terpaksa bergerak di atas flatformnya sendiri, iaitu PKR.
Berbeza sebelum PRU 12, PAS dan DAP berlumba-lumba membawa Anwar ke pentas mereka sebagai faktor daya penarik untuk menarik penonton ceramah. - AIDC

Hari tu kena halau (kat Kapit), Anwar pun kena halau, ni kena lagi. Apa la agaknya puak Pakatan dok buat kat sana? Dah orang tak suka, apa kata packing baju tu, balik saja mai sini. Dok buat semak apa kat sana. Sebelum dok kena lagi teruk, harap-harap puak ni sedar la diri, nama korang dah tak boleh dijual lagi. Termasuklah si Anwar tu.. heh!

P/s: Anwar dah tak laku, dah basi!!

Mctheory:
Jual lelong pun belum tentu ada orang nak beli.. he he he..

PRN SARAWAK! TAKTIK GEMPUR LAST MINUTE PUAK PAKATAN HARAM!

Posted: 15 Apr 2011 03:09 AM PDT


Menjelang hari pengundian 1 hari lagi.. nampaknya Anwar dan kroninya khasnya melalui lidah mnereka iaitu portal pro pembangkang, Malaysiakini, The Malaysian Insider, Harakah dan The Rocket akan membuat serangan habis-habisan terhadap BN.

Antara isu yang dimainkan menjelang hari akhir kempen pilihanraya ialah :
* Isu agama
* Isu perkauman
* Isu tanah
* Isu Taib Mahmud
* Isu bantuan kerajaan kepada rakyat Sarawak.

Fokus serangan Pakatan Rakyat mengikut kawasan pecahan kaum adalah seperti berikut:
pertama Kawasan Cina.
Kedua kawasan kaum Dayak,
Ketiga kawasan Iban dan
Keempat kawasan Majoriti Melayu

Ianya sangat jelas melalui aktiviti serta fokus pemimpin Pakatan Rakyat dan dipecahkan kepada komponen mereka..
Dap menumpukan di kawasan Cina dan akan terus SUPP
PKR pula tumpu di kawasan Iban dan Dayak
PAS pula di kawasan Melayu.

Berdasarkan sambutan program Pakatan yang dilihat.. kebanyakan program yang mendapata sambuatan ialah di kawasan Cina... tapi di kawasan Dayak, Iban dan Melanau sambutan adalah dingin.

Kita lihat Lim Kit Siang, Lim Guan Eng the ultra Cina Cauvanis berkampung di kawasan Cina yang ditandingi DAP..

Manakala Anwar the Sex Maniac di kawasan majoriti Dayak dan Iban

PAS pula melalui Hj Hadi di kawasan majoriti Melanau..

Kini kempen hanya tinggal 2 hari. dan esok (jumaat) adalah hari berkempen.. Pakatan mula memperhebatkan propaganda mereka melalui media, banner, flyers, billboard dan sebagainya.. jentera kempen rumah ke rumah terus dipergiatkan dan serangan terhadap BN akan terus dibuat secara terancang...

Kepada BN mereka perlu bersedia dengan kempen agresif pada hari akhir pengundian... tempat yang dikenalpasti untuk tambah majoriti pengundi perlu diulang pergi dan diperbanyak dengan aktviti dan lawatan pemimpin BN..

Antara isu yang perlu difokus ialah:
* Pakatan hanya mampu berjanji dan berbohong kepada rakyat
* Pakatan ialah parti semenanjung yang mahu menjajah sarawak
* DaP ialah parti perkauman Cina yang mahu menghapuskan hak bumiputra
* PKR ialah parti yang tidak laku kerana pemimpinnya mambuat salah laku moral dan tidak boleh dipercayai.
* Pas ialah parti pencacai yang hanya menggunakan agama untuk nafsu mereka selain, PAS hanya boneka dan pencacai kepada DAP dan PKR
* Pakatan tidak mampu tunai janji di negeri yang ditadbir
* Pakatan adalah parti habiskan duit dan bukan parti yang pandai cari duit
* Anwar hanya pandai cari Pelacur dan bukannya Pelabur
* Isu jam tangan OMEGA Anwar Ibrahim
* Isu pengakuan Raja Petra bahawan Anwar Altantuya ialah yang merancang fitnah Najib
* Pakatan tidak mampu membela kaum bumiputra di sarawak, lihatlah bagaimana DAP membuat diskriminasi terhadap kaum bumiputra di Pulau Pinang.
* Pakatan hanya datang tunjuk muka semasa pilihanraya dan tidak pernah membantu rakyat sebelum ini.
**** korang tambahlah lagi dengan isu-isu lain..

Bn tidak mempunyai banyak masa... BN mesti berhati-hati kerana pembangkang sanggup membuat apa sahaja termasuk beli undi.... sampailah masanya, sekarang BN perlu keluarkan 'buah pukul' KO terhadap pembangkang...

Jangan bagi peluang kepada Pakatan bertapak di bumi bertuah ini.. halau nyamuk, jerung, hantu, jembalang dari semenanjung dari terus meratah rakyat Sarawak!!!

sumber Aspirasi Bangsa

Mctheory:
Kito Bakor je! ehh silapp.. Kito Halau Je!

APABILA HADI SUDAH MEMELUK NAJIB? Apa kes ni?

Posted: 15 Apr 2011 12:04 AM PDT


Bila Mc tengok video ni, Mc agak terkejut. Kenapa Hadi Awang sampai begitu sekali memeluk Ds Najib? Lama tak jumpa kah? Rasa bersalah kah? Atau itu memang salah satu tabiat Hadi? Apapun Mc menganggap itu salah satu perkara yang baik. Perkembangan yang bagus untuk perpaduan Islam dan kaum Melayu.

Semenjak akhir-akhir ini, pemimpin-pemimpin Pas termasuk Nik Aziz agak 'mesra' dengan DS Najib. Apakah mereka sudah tidak mempercayai Anwar lagi? Atau Pakatan yang di'pakat'kan dalam Pakatan sudah semakin longgar, apabila pendedahan demi pendedahan perangai buruk Anwar terbongkar? Semuanya mungkin dan segalanya mungkin berlaku.Pernahkah kita terfikir bahawa satu hari nanti Nik Aziz akan menyahut seruan gelombang 1 Malaysia DS Najib? Dulu mungkin tidak, sekarang? Tengoklah sendiri. heh! Macam Mc kata, semuanya mungkin, segalanya mungkin. Dalam politik, apa yang tak boleh? he he he..

P/s: Siap pakai baju 1 Malaysia lagi.. wow! heh!..

Mctheory:
Macam-macam boleh berlaku..

FITNAH JAHAT TERHADAP DS NAJIB!! Di mana Ulama Pembela Anwar?

Posted: 14 Apr 2011 09:03 PM PDT


Pendedahan demi pendedahan dilakukan oleh RPK. Ternyata, tuduhan keji terhadap DS Najib yang dicanang-canang oleh pembangkang selama ini merupakan satu fitnah. Walaupun umumnya rakyat tahu itu fitnah, tapi masih ada segelintir rakyat Malaysia yang berfikiran cetek yang mempercayai fitnah tersebut.

Apabila RPK muncul mendedahkan segalanya, barulah ramai yang terduduk, tersandar, terpaku hingga meleleh air liur. RPK sudah mengaku bahawa kes Altantuya itu suatu fitnah besar terhadap DS Najib. Malah isu itu dimainkan sendiri oleh Anwar. Itu menyatakan Anwar mencipta, menyokong dan membawa fitnah!. Apabila semuanya dibuktikan fitnah, dimana pulak Ulama penyokong Anwar yang mengeluarkan kenyataan ketika Anwar dikatakan 'difitnah' dan diaibkan? Isu ini dibawa oleh blog Azli Shukri

Setelah Raja Petra mengaku bahawa isu yang mengaitkan Datuk Seri Najib dan isterinya Datin Seri Rosmah dengan kes pembunuhan Altantuya Sariibu adalah pembohongan serta fitnah semata-mata, sekarang timbul persoalan, di manakah ulama-ulama yang sebelum ini begitu galak dan lantang mempertahankan keaiban Anwar Ibrahim dengan alasan bahawa Islam mengharamkan fitnah dan membuka aib saudara seIslam - dan kini, tatkala terbukti bahawa Najib telah difitnah membunuh Altantuya, maka mengapa ulama-ulama ini masih tidak muncul-muncul lagi, demi mempertahankan maruah Najib yang diaib dan menegur Anwar Ibrahim serta rakan-rakannya agar menghentikan segera tuduhan dan fitnah terhadap Najib dan Rosmah? Apakah ulama-ulama ini sudah menjadi ulama Su' (ulama jahat) yang menjual ayat-ayat Allah dengan harga yang sangat murah?

Apabila keaiban dan fitnah terkena batang hidung Anwar Ibrahim, maka berduyun-duyunlah ulama mempertahakan manusia "Anugerah Tuhan" itu. Sebaliknya, apabila terdapat pemimpin UMNO yang difitnah dan diaibkan, ulama-ulama ini hilang entah ke mana, sunyi sepi tanpa ulasan. Inilah jenis ulama yang terdapat pada zaman hari ini. Mereka tidak lagi sibuk mempertahankan kebenaran - sebaliknya sibuk mempertahankan individu. Ulama jenis ini bukanlah ulama yang sebenar - mereka lebih takutkan manusia daripada Allah SWT. Wallahualam. Fikir-fikirkanlah.

P/s: Ilmu itu pemberian Allah.. kita hanya dipinjamkan sahaja..

Mctheory:
Hebat kita di dunia, adakah kita cukup hebat di akhirat?

APABILA TAIB MAHMUD DI PANGGIL ANJING TUA!! Kurang Ajar!!

Posted: 14 Apr 2011 06:05 PM PDT


Bertempat di hadapan Merdeka Palace Hotel, di atas padang Merdeka, Kuching, Pakatan Haram Jadah telah menaikkan poster yang berbunyi "undi Taib sama undi asuk (anjing) tua, jatuhkan taib sama dengan bunuh asuk (anjing) tua. Bila asuk-asuk (anjing-anjing) tua ni mahu dikorbankan?!!"

Dipercayai inilah antara Grand Finale yang digunakan pembangkang untuk memburuk-burukkan Ketua Menteri Sarawak. Persamaan antara manusia dan anjing merupakan satu yang melampau. Tindakan terdesak ini dipercayai bagi merialisasikan janji 16 April 2011 kononnya Pakatan Rakyat akan membentuk kerajaan selepas janji 16 September 2008 yang lihat gagal dicapai. Seterusnya sambung baca di SINI

Puak-puak ni memang kurang ajar, tak dak moral. Kalau banner yang dibuat oleh puak pembangkang ni di restui oleh pemimpinnya. Sememangnya puak pembangkang dari kepimpinan atas, hinggalah ke bawah, semuanya takdak moral. Tengok Anwar sudah la.. dia ada moral ke? he he..

Kalau dah orang atasnya teruk-teruk, orang bawahnya macam mana pulak ye?

Fikirla sendiri.. heh!

P/s: panggil orang anjing, sendiri pun macam beruk!!

Mctheory:
Untuk Anwar nak panggil apa haa.. binatang apa boleh seks dua alam?

House PK

Posted: 15 Apr 2011 01:19 PM PDT

Duke of UMNO

Posted: 15 Apr 2011 01:15 PM PDT

Duke of UMNO


Kepada semua calon pilihanraya: Malam ini tidurlah dengan aman...

Posted: 15 Apr 2011 09:45 AM PDT

Gambar hiasan: Calon ini tidak bertanding...opsss..terkena sudah...!

Malam ini pastinya ramai yang tidak dapat tidur, terutamanya calon-calon yang bertanding pada Pilihanraya DUN Sarawak kali ke-10 ini. Esok adalah hari penentuan, hari mengundi bagi seluruh pengundi Bumi Kenyalang.

Calon-calon yang bertanding pasti ligat memikirkan apakah mereka akan menang atau diisytiharkan kalah kepada lawan masing-masing. Pilihanraya DUN Sarawak kali ini menyaksikan jumlah calon paling ramai dalam sejarah iaitu 213 calon.

Meskipun penulis ingin menasihatkan mereka semua agar tidur saja malam ini, dan mereka pun memang berniat untuk tidur, penulis yakin bahawa kebanyakkan dari 213 orang calon ini tidak mampu melelapkan mata.

Namun ingatlah. Kalah menang adalah adat bertanding. Tidurlah dengan aman. Esok, terimalah kemenangan atau kekalahan dengan hati yang terbuka.

Kepada calon yang menang esok, tak kira BN mahupun pembangkang, penulis ucapkan tahniah kerana inilah bukti negara ini mengamalkan demokrasi yang tulen.

Namun, kepada calon yang kalah, usahlah bersedih, kecewa atau marah. Sedarlah ada hikmah disebalik kekalahan tuan-puan semua. Itu ketentuan Tuhan dan merupakan petanda bahawa pengundi tidak memilih tuan-puan semua.

Harapnya, jangan ada yang sampai membakar peti undi, atau menyalahkan calon atau parti yang menang, atau menyalahkan SPR dan sebagainya. Renunglah diri sendiri dan carilah kelemahan di sebaliknya.

Tidurlah dengan aman. Semoga esok menanti dengan penuh debaran...Selamat bertanding!

Tempoh kempen sudah tamat..!!! Kita teruskan di blog dan facebook..!!!

Posted: 15 Apr 2011 09:01 AM PDT


Jam 12.00 tengah malam sudah tiba menunjukkan masa untuk berkempen sudah tamat bagi semua jentera parti untuk Pilihanraya DUN Sarawak kali ke-10.

Oleh yang demikian, satu-satunya cara untuk meneruskan kempen dan menyedarkan rakyat Sarawak dari tertipu adalah melalui medium blog dan facebook!

Justeru itu, mari kita gunakan kesempatan ini untuk terus berjuang di blog dan facebook masing-masing demi masa depan negeri Sarawak!!!

Kita "ngap sayot"kan pembangkang dari Bumi Kenyalang ini...!!!

Tun M datang ke Sarawak, Anwar lari menyelamatkan diri...!!!

Posted: 15 Apr 2011 08:59 AM PDT


Penulis betul-betul rugi untuk tidak bersama rakan-rakan di Kuching untuk bertemu dan mendengar ucapan negarawan ulung mantan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad. Menurut rakan yang berada di sana, ribuan rakyat berkumpul di Kuching untuk mendengar Tun Dr. Mahathir berucap.

Bukan senang nak dengar Tun M berucap secara "live", "madah sidak ya".

Menurut rakan di sana, Tun M sempat berseloroh dengan para hadirin semasa berucap. Tun M berkata, "ada orang hilang jam Rolex". Kemudian di"perbetul"kan oleh ribuan yang hadir dengan jeritan "Omega..! Omega..! Omega..!", berulang kali.

Bergema satu Kuching khabarnya! Tun M kemudiannya menambah, "nampaknya orang Sarawak lebih banyak tahu berbanding saya", katanya sinis!

Penulis fikir, Tun M sengaja menyebut "Rolex", kerana beliau yakin bahawa seluruh yang hadir tahu bahawa jam tangan yang hilang itu berjenama "Omega" yang dimiliki oleh Anwar. Dan jam tangan itu masih "hilang", mungkin di tangan polis!

Itulah kehebatan Tun M. Beliau tidak hebat berpidato. Beliau tidak perlu menjerit seperi Anwar. Ucapannya selamba bersahaja. Tapi tajam dan kritis maknanya. Mungkin sebab itulah ada wartawan antarabangsa yang terketar-ketar bertanyakan soalan pada beliau.

Penulis terbayang. Jikalau Anwar berada di situ dan mendengar ucapan Tun M tersebut, apakah reaksinya. Yang berucap itu adalah bekas "mentor"nya. Mentor yang pernah melayannya bagaikan anak kandungnya sendiri. Insan mulia yang mendidik dan mengajarnya tentang dunia politik.

Namun, insan itulah yang Anwar menderhaka. Anwar memusuhi bekas "mentor"nya. Anwar menentang, menghina dan menyerang seorang tokoh yang sangat berbudi kepadanya sekeluarga.

Penulis masih ingat tentang satu cerita dimana Wan Azizah lari ke rumah Tun M dan Tun Siti Hasmah menangis-nangis kerana bergaduh dengan Anwar. Tun M dan Tun Siti Hasmahlah yang memujuk, membawa pulang Wan Azizah ke rumah Anwar dan mendamaikan mereka berdua. Begitu kasih sekali Tun M dan Bonda Siti Hasmah pada Anwar dan Kak Wan. Namun ini balasannya kepada kedua pasangan negarawan ulung ini.

Rakan memberitahu bahawa Anwar sudah meninggalkan bumi Sarawak. Mungkin dia tidak mahu bersua muka dengan Tun M. Dia tidak pernah menang berhadapan dengan Tun M. Sejak dari dulu, setiap kali dia berhadapan dengan Tun M, pasti dia akan kalah. Mungkin sebab itu dia "balik awal"!

Larilah kamu, Anwar. "You can run, but you cannot hide"! "DNA Lelaki Y", "lelaki bertuala putih", "Omega" dan terbaru, "RPK, Altantuya, Anwar: Eksklusif" akan terus mengejar kamu biar ke mana saja kamu berada. Tak payah lari jauh-jauh. Kedutaan Turki sudah menutup pintunya buat kamu. Bersedialah kamu ke Sungai Buloh dengan keadaan yang hina...sehina-hina manusia!


Sumber: The Real Sarawak

Panasss..!!! Sam Ketot diberi amaran keras oleh rakyat Sarawak..!!!

Posted: 15 Apr 2011 08:00 AM PDT
Apa hak Sam Ketot untuk menghalang jentera BN berkempen? Tempoh berkempen masih lagi belum tamat. Apa hak Sam Ketot untuk merampas risalah kempen milik jentera BN? Risalah BN tersebut adalah untuk menyedarkan rakyat tentang pembohongan PKR di Sarawak. Apa hak Si Ketot ini untuk menghalang?

Panas hati penulis bila membaca di sini mengenai perangai samseng Shamsul Iskandar Mat Akin di tempat orang. Buat malu orang Semenanjung saja. Datang tidak berjemput, elok dihalau saja keluar dari Bumi Rentap ini. Budak Ketot tak sedar diri ini tidak layak untuk berada di sini.

Mujurlah penulis berada di Sibu. Jika penulis berada di Kuching dan di Restoran Nasi Ayam Penyet, Jalan Ajibah Abol tersebut, sudah tentu bertambah ketot si Sam Ketot ini dipijak.

Amaran dari rakyat Sarawak kepada Shamsul Iskandar. Jangan sesekali tunjuk samseng di Bumi Kenyalang ini. Jika tidak, silap-silap Sam Ketot ini tidak jumpa "jalan pulang" ke Semenanjung. Ini tempat kami, rakyat Sarawak. Jangan tunjuk samseng di rumah orang!

Shamsul orang Melayu, kami pun orang Melayu. Tapi kami tahu jaga tatasusila kami ditempat orang. Kadang-kadang jika kami ke Sarikei yang jaraknya hanya satu jam dari Sibu, kami tetap menghormati rakan-rakan kami di daerah itu.

Tidak seperti Sam Ketot yang datangnya dengan belon, tapi berani tunjuk lagak di negeri kami! Kami harap Sam Ketot tidak lagi berani berbuat demikian. Jangan hanya disebabkan kepentingan politik, Shamsul berkurang ajar di Bumi Kenyalang ini.

Ini bukan soal politik. Ini soal perangai, "attitude"! Memang kami orang BN. Tapi, jika kami bukan orang BN pun, dan Shamsul bersikap sedemikian di hadapan kami, rasanya mungkin bertabur gigi juga akibatnya.

Penulis pernah jua ke Semenanjung. Tapi penulis tidak pernah biadap atau berlaku kurang sopan di sana. Ingat, di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung. Harap Sam Ketot terima teguran keras ini.


Sumber: Sarawak Sun

Parti Sarawak untuk Orang Sarawak..!!! Tolak parti luar...!!!

Posted: 15 Apr 2011 07:00 AM PDT


Esok merupakan hari mengundi bagi Pilihanraya DUN Sarawak kali ke-10. Sudah sekian lama negeri Sarawak diperintah oleh rakyat Sarawak sendiri. Tidak ada campur tangan dari mana-mana pihak luar, meskipun dari Kerajaan BN Pusat di Semenanjung

Persoalannya, mahukah rakyat Sarawak melihat negeri Bumi Kenyalang ini diperintah oleh parti luar dari Semenanjung? Atau rakyat Sarawak mahu terus diperintah oleh rakyat tempatan yang asal usulnya dari Bumi Rentap ini?

Tidak pernah dalam sejarah politik negeri Sarawak melihat parti-parti dari Semenanjung seperti UMNO, MCA, MIC, Gerakan dan sebagainya masuk ke negeri ini untuk mencampuri urusan negeri ini.

Yang ada di sini ialah gabungan parti-parti tempatan yang membentuk Barisan Nasional Sarawak yang bergabung dengan Kerajaan BN Pusat. Namun, BN Pusat tidak pernah campur tangan Ketua Menteri dan Menteri-Menteri di Sarawak membuat dasar kerajaan sendiri.

Ini adalah kerana Kerajaan BN sangat menghormati kuasa autonomi yang dimiliki penuh oleh negeri Sarawak sebagaimana perjanjian yang termetri ketika penggabungan negeri Sarawak dan Sabah yang membentuk Malaysia. Inilah yang cuba dicabul oleh pakatan pembangkang di Sarawak.

Kini, kita melihat kemasukan parti-parti pembangkang dari Semenanjung ke Sarawak untuk men"jual" temberang, pembohongan dan menghuru-harakan kestabilan politik Sarawak. Mereka datang ke sini membuat kacau dan mencetus kekecohan di kalangan rakyat Sarawak yang sebelum ini sangat bersatu dan saling hormat menghormati.

PKR, PAS dan DAP sering membuat kacau di sana sini, mencetus ketengangan kaum dengan mengamalkan budaya politik racist perkauman sebagaimana yang dilakukan oleh Violet Yong.

Selain itu, pembangkang bermain sentimen agama yang sangat sensitif seperti isu kitab suci Kristian yang mampu merosakkan keharmonian agama di Sarawak. Mereka mencetuskan budaya politik kebencian rakyat terhadap BN dengan pembohongan yang tidak berasas.

Mereka memburuk-burukkan Kerajaan BN di mana saja mereka berada. Misalnya, Anwar Ibrahim sering mengelilingi dunia bagi memburuk-burukkan negara ini dikalangan sahabat Yahudinya di luar sana. Jika di luar negara pun Anwar berbuat demikian, apatah lagi di dalam negara, tentunya lebih hebat dia membuat fitnah busuk itu.

Penulis melihat kemasukan PKR, PAS dan DAP ke Sarawak tidak lebih untuk merosakkan negeri ini dari perpaduan, keharmonian dan kestabilan politik. Jika mereka ini dibiarkan terus bermaharajalela di sini, nescaya negeri Sarawak bakal musnah dan kucar-kacir dibuatnya.

Seharusnya esok, rakyat Sarawak menolak parti-parti dari Semenanjung ini dan memilih parti tempatan terus memerintah negeri Bumi Kenyalang ini. Rakyat Sarawak perlu menolak ancaman luar parti Semenanjung ini sepenuhnya bagi menjamin keamanan, kemajuan dan pembangunan yang direncanakan oleh parti tempatan Sarawak sendiri.

Hanya parti tempatan Sarawak saja yang layak mentadbir negeri Sarawak ini dan bukan parti yang di"import" dari Semenanjung! Bangunlah rakyat Sarawak! Tolak bajingan-bajingan jijik yang cuba merosakkan Bumi Kenyalang ini. "Ngap Sayot"kan mereka!


Sumber: Kenyalang Report

Sayang Sarawak: Sayangkah rakyat Sarawak pada Bumi Kenyalang ini?

Posted: 15 Apr 2011 05:30 AM PDT


Mahukah rakyat Sarawak melihat Sarawak dirosakkan oleh mereka-mereka yang tidak bertanggungjawab? Kemasukan PKR, DAP dan PAS hanya akan merosakkan budaya politik Bumi Kenyalang ini dengan pelbagai huru-hara yang merugikan rakyat negeri ini sendiri.

PKR, PAS dan DAP yang datang dari Semenanjung akhir-akhir ini semakin menunjukkan "belang" mereka di Sarawak. Mereka menimbulkan budaya politik perkauman yang menjejaskan perpaduan di antara kaum pribumi dan kaum Cina, sehingga timbul perasaan prejudis di antara satu sama lain.

PAS misalnya, telah menimbulkan ketegangan dengan sikap aggresif dan ganas ketika berkempen. Mereka juga sering melakukan provokasi melampau terhadap parti lawan sehingga mencetuskan kekecohan dan pergaduhan.

Tidak cukup dengan itu, PAS memecah belahkan umat Islam di Sarawak dengan fatwa-fatwa karut Mursyidul Am mereka yang di"import" dari Semenanjung.Mahukah rakyat Sarawak kepada budaya yang dibawa oleh PAS ini?

PKR pula kuat menipu rakyat di Semenanjung. Berketuakan Anwar Ibrahim yang kerap mengelilingi dunia menabur pembohongan dan memburuk-burukkan Malaysia, PKR hanya layak di"tong sampah"kan oleh rakyat negara ini, khususnya rakyat Sarawak.

Anwar sering membakar rakyat supaya mencetuskan huru-hara dan menafikan keamanan. Huru-hara yang berlaku akan menyebabkan ekonomi negeri ini mundur dengan keengganan pelabur dalam dan luar negara datang melabur di sini.

Selain itu, apa yang berlaku di Semenanjung seperti di Selangor dan Pulau Pinang jelas menunjukkan bahawa PKR tidak menunaikan manifesto mereka meskipun sudah menguasai Kerajaan Negeri itu lebih dari 3 tahun. Mereka berjanji akan menunaikan manifesto sebulan selepas memerintah negeri itu, namun sudah 3 tahun, tidak ada apa pun yang telah ditunaikan mereka.

DAP pula memerintah di Pulau Pinang. Sudah ramai yang teraniaya di sana. Penduduk Kampung Buah Pala misalnya, kehilangan rumah dan tempat tinggal mereka meskipun Anwar sendiri yang berjanji akan menyelesaikan masalah mereka selepas pembangkang mengambil alih Pulau Pinang. Penduduk kampung itu ditipu begitu saja dan dizalimi tanpa sebarang pembelaan.

Guan Eng juga enggan ditemui oleh penduduk dan rakyat Pulau Pinang yang mahu dia menyelesaikan masalah yang mereka hadapi. Guan Eng menyita dan merampas gerai-gerai rakyat yang menjadi sumber rezeki harian mereka. Rakyat Pulau Pinang semakin derita.

Guan Eng juga mengamalkan dasar "pilih kasih" di Pulau Pinang. Dia menekan peniaga bumiputera dan kaum India. Dia rampas tanah rakyat dan menghalau mereka tanpa sebarang pampasan yang setimpal. Penduduk dan masyarakat Cina yang menyokong MCA dan parti Gerakan turut pun ditekan Guan Eng.

Lihatlah sikap Guan Eng anak Kit Siang setelah mendapat kuasa. Dia menzalimi Melayu, India dan Cina (Gerakan dan MCA) di Pulau Pinang. Dia menzalimi bangsanya sendiri di sana. Mahukah rakyat Sarawak menderita sebagaimana rakyat di Pulau Pinang?

Sarawak akan pincang, musnah dan rosak seluruhnya sekiranya memberi peluang kepada pembangkang memerintah negeri ini. Walaupun sepenggal diberikan kepada mereka, pastinya Sarawak akan jahanam dikerjakan oleh perosak dan penipu rakyat ini. Mereka harus dihindar dan ditolak sepenuhnya. Itu pun jika rakyat sayangkan Sarawak...


Sumber: The Real Sarawak

Perpaduan kaum dan etnik Sarawak lebih penting dari RACIST Violet Yong..!!!

Posted: 15 Apr 2011 04:00 AM PDT


Nampaknya budaya politik racist telah berjaya dibawa masuk oleh DAP dari Semenanjung ke Sarawak. Hasutan Violet Yong terhadap rakyat Sarawak, khususnya yang berbangsa Cina, ternyata bakal menghancurkan keharmonian dan perpaduan kaum serta etnik di Sarawak.

Violet Yong, ADUN Pending yang mewakili DAP, cuba menyemarakkan sentimen budaya politik perkauman apabila mempersoalkan mengapa hanya Melayu dan Melanau untuk menjadi Ketua Menteri. Dia berkata, kaum Cina harus memerintah Sarawak. Malah, dikhabarkan bahawa masyarakat Melayu dan Melanau harus dinyahkan dari terus menguasai Sarawak.

Sedarkah Violet Yong bahawa dia sedang bermain "api" yang bisa membakar dan merosakkan perpaduan kaum dan etnik di Sarawak? Apa perlunya dia bermain politik perkauman di Bumi Kenyalang ini?

Selama ini, pelbagai kaum dan etnik hidup bersatu. Meskipun terdapat segelintir dari mereka yang berbeza pendapat dan fahaman politik, namun hidup rakyat aman tanpa perasaan prejudis terhadap bangsa lain, termasuklah kaum Cina.

Mengapa perlu dia rosakkan keharmonian ini? Sudah tidak ada modal berkempen, kah? Mengapa perlu bermain isu sensitif yang mampu memporak-perandakan perpaduan kaum di Sarawak?

Siapa kata kaum lain selain Melayu dan Melanau tidak pernah menjadi Ketua Menteri? Apakah dia lupa bahawa bekas Ketua Menteri Sarawak sebelum ini, Stephen Kalong Ningkan berbangsa Iban! Itu jelas menunjukkan bahawa BN mengamalkan kesamarataan hak bagi kesemua kaum di Sarawak, khususnya kaum pribumi.

Mengapa perlu menyatakan bahawa kaum Cina tidak diberi peluang untuk menjadi pemimpin atau Menteri. Cuba lihat di Sarawak, begitu ramai Menteri dan Menteri Muda dipilih dari kaum Cina, sebangsa dengan Violet Yong. Itu menandakan kaum Cina juga diberi keutamaan.

Sebenarnya, Violet Yong cemburu kerana dia tidak pernah menjadi Menteri sebagaimana kaum Cina lain dari parti SUPP. Dari itu dia sengaja bermain sentimen perkauman busuk dengan meracun pemikiran kaum Cina di Sarawak.

Dia tidak menjadi Menteri kerana politiknya yang hanya tahu membangkang dan tidak tahu buat kerja. Apa yang Violet Yong buat ketika dia jadi ADUN Pending? Apa jasanya selain berpeleseran dan berpoya-poya dengan pemimpin lelaki DAP ke sana ke mari. Apabila tiba musim pilihanraya, baru dia jumpa rakyat untuk menghasut membenci Kerajaan, itu saja kerjanya di Pending.

Lihatlah betapa busuk hatinya Violet Yong terhadap kaum lain di Sarawak. Dia cuba mencetus huru-hara dikalangan kaum dan etnik Sarawak. Ada segelintir kaum Cina yang berjaya diracun pemikiran. Mereka ini perlu berfikir secara waras kembali.

Sesungguhnya, keamanan dan perpaduan kaum di Sarawak lebih penting berbanding sifat racist yang ada pada Violet Yong dan DAP. Rakyat Sarawak perlu menghargai dan menjaganya supaya tidak menjadi barah di Bumi Kenyalang ini. Violet Yong dan DAP harus ditolak habis-habisan!


Sumber: Sarawak Sun

"Ketua Menteri idaman DAP" umum beri "bulan dan bintang"..!!!

Posted: 15 Apr 2011 02:30 AM PDT


Baru Bian, "Ketua Menteri idaman DAP" (ni statement perli nih...!), mengumumkan bahawa dia akan menaikkan gaji Tuai Rumah kepada RM950 sebulan, Penghulu pula RM1050 sebulan, gaji Pemancha dinaikkan kepada RM1250 dan Temenggong kepada RM1600 sebulan.

"Murah hati" sungguh Baru Bian dan pembangkang di Sarawak. Sekali pandang, memang mereka "pemurah" dan kononnya "membela nasib rakyat" dengan menaikkan gaji Tuai Rumah, Penghulu, Pemancha dan Temenggong. Seakan-akan Kerajaan BN tidak mampu menaikkan gaji mereka.

Tapi itulah pembangkang yang suka menjanjikan janji "bulan dan bintang", tapi bila sudah berkuasa, mereka tidak menunaikannya seperti yang berlaku di Selangor, misalnya.

Dulu, di Selangor, mereka menjanjikan elaun khas setiap bulan kepada setiap ibu tunggal, warga emas, anak masuk sekolah, suri rumah sepenuh masa, bayi baru lahir dan anak masuk universiti.

Tapi setelah berjaya menjajah Selangor, semua yang dijanjikan di atas itu tidak pun ditunaikan oleh Kerajaan Pakatan Pembangkang Selangor. Lebih memeritkan, mereka menghabiskan wang Kerajaan sehingga Yayasan Selangor mengalami kerugian dan defisit lebih RM7 juta. Wang selenggara kenderaan mereka ialah lebih RM6 juta setahun, selenggara kereta atau "belon"???

Janji Baru Bian itu sebenarnya langsung tidak berkreadibiliti, tidak boleh dipercayai dan bohong semata-mata. Janji itu hanyalah undi menarik undi Tuai Rumah, Penghulu, Pemancha, Temenggong dan rakyat Sarawak sahaja. Orang di Semenanjung sudah kena tipu hidup-hidup, orang Sarawak pun rela kena tipu juga???


Sumber: Kenyalang Report

Bukan sekadar lari dari OMEGA, tentang RPK dan Altantuya pun Anwar tak mahu jawap..!!!

Posted: 15 Apr 2011 01:00 AM PDT


Saya tertarik untuk mengulas tentang "jawapan" Anwar apabila ditanya tentang pengakuan RPK mengenai fitnah yang mereka lakukan terhadap Datuk Seri Najib dan isteri yang dikaitkan dengan kematian Altantuya Sharibuu, pada satu sidang media yang dia adakan di Hotel Grand Continental Kuching semalam.

Anwar berkata (lihat video di sini) bahawa "BUKAN dia mahu MENGELAK dari membicarakan soal tersebut", namun dia mengalih topik "meminta pengundi fokus terhadap Pilihanraya DUN Sarawak esok", dan "membicarakan soal kepimpinannya selepas pilihanraya iaitu selepas 17 April", itu "jawapan" Anwar.

Kepala hotak dia! "Bukan nak mengelak"??? Memang dia mengelak dari menjawap persoalan sebenarpun! Dia cuba mengelak dari sebuah perkara yang menjatuhkan kreadibiliti dirinya sebagai Ketua Pembangkang! Dia "spin" jawapan tersebut sehingga lari dari "main subject" soalan yang dikemukakan.

"Jawapan"nya itu jelas menunjukkan bahawa pilihanraya Sarawak lebih penting berbanding soal moralnya yang rendah. Pilihanraya Sarawak lebih mustahak berbanding kreadibiliti palsunya. Pilihanraya Sarawak lebih penting padanya untuk rakyat memilih seorang yang bermoral rendah, raja fitnah dan tidak berkreadilibiliti sepertinya!

Jelas sekali Anwar tidak ada jawapan bagi pengakuan RPK baru-baru ini. Mungkin sebab itulah dia "spin" jawapannya 360 darjah. Dia lebih mengutamakan pilihanraya dari soal moralnya yang dipertikaikan!

Mengapa dia hanya mahu "berbincang" mengenai pengakuan RPK itu selepas pilihanraya? Sebab dia tahu, sekiranya rakyat membincangkan soal tersebut hari ini sehari sebelum pilihanraya, maka ia bakal mengundang kesan buruk terhadap pembangkang pada Pilihanraya Sarawak kali ini.

Padahal, rakyat sudah pun membicarakan "Anwar dan RPK" di dalam "mahkamah rakyat". Rakyat tak perlu menunggu selepas pilihanraya. Rakyat sudah membicarakan isu "Anwar tukang fitnah sejak 2 hari lepas, sejak TV3 menyiarkan pengakuan eksklusif RPK mengenai kejijikan Anwar dan permainan busuknya!

Itulah Anwar, Ketua Pembangkang yang dijulang pembangkang sebagai "bakal PM", sekiranya mereka berjaya mengalahkan BN. Itulah Anwar, pemimpin pembangkang yang tidak bermoral, tidak berakhlak, tukang fitnah, pakar konspirasi, raja pembohong dan penipu, raja pencetus huru-hara dan bapa segala kejijikan yang ada di negara kita.

Perlukah rakyat menyokong pembangkang yang diketuai oleh "haiwan" seperti Anwar ini? Saya harap rakyat Sarawak terjemahkan jawapan masing-masing melalui undi, esok. BN terbukti lebih mulia dari Anwar Ketua Pembangkang yang jelas memfitnah Najib, Ketua Kerajaan. Anwar ternyata terletak dilembah kehinaan jika dibandingkan dengan Najib lebih mulia berkhidmat kepada rakyat dengan sepenuh hatinya.

Apa kitak rasa mun kamek madah bapak kita cam "asuk"?

Posted: 14 Apr 2011 11:30 PM PDT


Nampaknya sifat pembangkang di Sarawak sudah semakin teruk. Banner di atas telah ditemui oleh penyokong-penyokong BN yang kebetulan lalu di kawasan Satok dan Tupong. Sebuah poster yang biadap, kurang ajar dan melampaui batas.

Apa pandangan pembaca terhadap "moral" poster berkenaan? Elokkah "moral"nya? Sesuaikah digunakan poster sebegini di Sarawak? Setahu penulis, budaya politik Sarawak tidak pernah biadap sebegini rupa.

Difahamkan, poster ini diilhamkan oleh balaci-balaci pembangkang yang datang dari luar Sarawak. Budaya ini datangnya dari Semenanjung. Poster-poster sebegini biasanya tidak pernah terdapat di Sarawak, namun sering dilihat dipamerkan oleh pembangkang di Semenanjung untuk mencetus provokasi BN di Semenanjung.

Amat biadap sekali. Itu pandangan dari perspektif budaya politik Sarawak. BN Semenanjung sudah biasa menghadapi serangan tidak bermoral begini.

Mahukah rakyat Sarawak menerima budaya politik pembangkang sebegini? Menyamakan Pehin Seri sebagai "pusak" adalah sangat tidak bermaruah. Apatah lagi Taib Mahmud banyak menabur jasa di Sarawak. Apa pula jasa pembangkang selain mengutuk BN?

Sepatutnya, rakyat menolak agenda politik sebegini. Belum pun memerintah, pembangkang sudah memperlihatkan moral yang sangat rendah. Ini adalah contoh tidak baik kepada anak-anak yang melihat poster berkenaan.

Pembangkang seolah-olah mempromosikan politik kebencian yang melampau. Di Semenanjung, isu itu sudah lama diketahui. Pembangkang memang biadap dan kurang ajar di sana. Namun di Sarawak, budaya politiknya berlainan dan jangan samakan dengan Semenanjung pula.

Sumber:Sarawak Sun

Azmin cuba RASUAH adik sendiri...???!!!

Posted: 14 Apr 2011 08:59 PM PDT


Seramai lebih 250 orang penduduk Kampung Bandung di DUN Nangka membanjiri kawasan medan selera di kawasan tersebut bagi mendengar ceramah panas Ummi Hafilda Ali, sempena kempen Pilihanraya DUN Sarawak.

Ummi Hafilda memulakan ceramahnya dengan memperkenalkan dirinya sebagai penulis surat kepada Perdana Menteri ketika itu, Tun Dr. Mahathir, yang kemudiannya menjatuhkan Timbalan Perdana Menteri ketika itu, Anwar Ibrahim.

Menurut Ummi, surat tersebut setebal 22 muka surat dan disertakan hujah dan bukti-bukti kukuh tentang Anwar, termasuklah Azmin dan Shamsidar. Bagaimanapun, surat tersebut telah di"tong sampah"kan oleh Tun M ketika itu.

Berita tentang surat Ummi kepada PM tersebut sampai ke telinga Anwar dan Azmin. Maka mengamuk sakanlah Anwar pada adik Azmin. Azmin cari adiknya untuk "kowtim" mengenai surat tersebut.

Azmin balik rumah keluarga mereka dan bersemuka dengan Ummi di tingkat atas rumah. Azmin paksa Ummi tarik balik surat itu, namun Ummi menolak. Lalu Azmin suruh Ummi pergi ke Restoran Sri Melayu, katanya Anwar nak jumpa.

Dan ketika itulah Anwar dan Azmin menawarkan wang sebanyak RM100,000 kepada Ummi sebagai "token" kepadanya beserta pakej projek juta-juta! Tapi dengan syarat, Ummi mesti menarik balik surat tersebut. Tawaran itupun Ummi tolak mentah-mentah!

Persoalannya. Banyaknya duit Anwar dan Azmin! Mana dia dapat duit sebanyak itu? Senang-senang saja nak beri duit sebanyak itu kepada orang. Kenapa perlu diberik duit pula pada Ummi? Kalau tak salah, lawan tetap lawan lahhh...!!! Dengan perempuan pun takut nak lawan ke???

Apakah jenis manusialah Anwar dan Azmin ni? Dok tuduh orang sana sini rasuah. Azmin sendiri cuba merasuah adiknya sendiri untuk menutup mulut! Sebenarnya, Anwar dan Azminlah bapak segala rasuah!

Kalau diberi peluang memerintah Sarawak, habislah negeri ini di"rompak" Anwar dan Azmin. Sudahlah di"rompak", rasuah pun tentu berleluasa di Bumi Kenyalang ini. Rakyat Sarawak mahukah "kedak ya"?


Sumber: The Real Sarawak

Anwar beri gaji pada Shamsidar RM30,000 tapi tak payah buat kerja???

Posted: 14 Apr 2011 07:30 PM PDT


Malam tadi, Ummi Hafilda "telanjang"kan Anwar, Azmin dan Shamsidar habis-habisan pada satu majlis ceramah di N.49 DUN Nangka, Sibu. Sekitar 300 orang penduduk Kampung Bandung dan masyarakat setempat membanjiri medan selera di kawasan tersebut.

Ummi antaranya memberitahu pada penduduk di situ bahawa dia telah mengumpul bukti-bukti kukuh dan turut mencuri beberapa dokumen "original" yang mengaitkan penyelewengan Anwar dan "rompakan-rompakan" besar yang dilakukan oleh Anwar, Azmin dan Shamsidar.

Antara yang didedahkan Ummi ialah pemberian berjuta-juta saham kepada Azmin dan Shamsidar ketika Anwar menjawat Timbalan Perdana Menteri dulu.

Menurut Ummi lagi, Anwar turut melantik Shamsidar sebagai Executive Director di salah sebuah bank yang bergaji RM30,000, sebuah kereta berserta pemandu sekali, tanpa perlu datang ke pejabat!

Maknanya tak payah buat kerja lah tu. Tak buat kerja pun dapat RM30,000 sebulan? "Sayang" betul Anwar pada Shamsidar, isteri Azmin! Ada "apa-apa" ke ni?

Ummi berkata, Shamsidar dilantik bekerja di bank rakan baiknya yang bernama "Mr. Tong". Kiranya, Anwarlah yang suruh "Mr. Tong" tu ambil Shamsidar bekerja di bank tersebut. Entah berapa juta yang diberi pada "Mr. Tong"? Tentu projek juta-juta turut diberikan pada rakan karibnya itu sebagai "token".

Memang betul-betul dajal si Anwar ini. Baru jadi Timbalan Perdana Menteri dah berjuta-juta di"kebas"nya. Belum lagi jadi Perdana Menteri. Kalau jadi Perdana Menteri, tentu berbilion-bilion di"rompak"nya.

Macam itu pun DAP dan PAS nak angkat jadi Perdana Menteri? Pakatan pembangkang asyik bercakap pasal rasuah dan penyelewengan. Tapi mereka menyokong "bapa rasuah" dan "bapa penyelewengan" untuk jadi PM? Ternyata PAS dan DAP memang bodoh!


Sumber: Kenyalang Report

Anwar "tuuutttt..." Shamsidar lepas mesyuarat kabinet...???!!!

Posted: 14 Apr 2011 05:30 PM PDT


Meskipun hujan turun dengan lebat, penduduk Kampung Bandung di N.49 DUN Nangka tidak berganjak untuk terus mendengar ceramah dan pendedahan panas Ummi Hafilda mengenai "kisah gelap" Anwar, Azmin dan Shamsidar!

Setelah gagal mengesan Anwar pada musim kempen pilihanraya Sarawak kali ini, Ummi yang sudah seminggu berkampung di Bumi Kenyalang ini begitu aktif berceramah bagi memperkenalkan kepada rakyat Sarawak tentang "siapakah Anwar sebenarnya di sebalik tabir".

Pada ceramahnya malam tadi, Ummi mendedahkan bahawa ketika Anwar berjawatan Timbalan Perdana Menteri, dia akan bertemu dengan Shamsidar di kondo mewah, pada pukul 5.30 petang hingga 7.30 maghrib, setiap hari Rabu, selepas mesyuarat kabinet!!!

Memang hebat Anwar! Mungkin setelah stress pada mesyuarat kabinet, dia minta "diubatkan" oleh Shamsidar. Paling menarik, abangnya Azmin pun tahu "aktiviti" isteri dan "boss"nya itu. Tapi, biasalah..Azmin tak marah. Maklumlah, "american lifestyle"lah katakan!

Ummi mendakwa Shamsidar dibawa oleh sebuah kereta mewah bernombor WBV 37, milik bekas kawan karib "cium molot" Anwar, Nallakaruppan, dan dibawa ke kondo mewah di Bangsar.

Ini rupanya kerja kamu masa jadi Timbalan Perdana Menteri, Anwar? Itu baru Timbalan PM, kalau sudah jadi PM, entah lagi dahsyat kelakuan dan tabiatnya. Entah-entah setiap mesyuarat kabinet dia nak mesyuarat dia nak perempuan (lelaki pun boleh) duduk kat sebelah dia. Tak ada perempuan dia tak boleh mesyuarat!!!


Sumber: Sarawak Sun

Kurang 24 jam, kita gandakan usaha, berdoa dan Allah tentukan...

Posted: 14 Apr 2011 04:30 PM PDT


Kurang dari 24 jam, tempoh berkempen bagi Pilihanraya DUN Sarawak kali ke-10 akan tamat. Dan kurang dari 24 jam inilah untuk kita berusaha menyakinkan rakyat bahawa BN adalah yang terbaik berbanding pembangkang yang hanya pandai menjual kata yang tidak dikota.

Selebihnya, kita serahkan pada Allah S.W.T. Dia yang Maha Penentu, bukannya kita atau masa yang semakin suntuk ini. Kita hanya mampu berusaha, berdoa dan bertawakkal pada Allah...

Ayuh, kita gunakan saat-saat terakhir ini sebaiknya dengan melipat gandakan usaha memberitahu rakyat betapa komitednya BN merencanakan pembangunan, sosio-ekonomi dan ketamadunan Malaysia dengan teliti serta mengamalkan ketelusan (bukan macam SELCAT atau CAT yang tak berguna tu..!)

Ayuh rakyat Sarawak! Tolak calon DAP, PKR, PAS, SNAP dan Bebas "once an for all". BN akan sentiasa bersama rakyat, membela dan mencegah rakyat dari terus ditipu oleh pembangkang. Undilah BN untuk masa depan yang lebih terjamin..!!!

yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 15 Apr 2011 01:12 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat


'GOBAR'

Posted: 15 Apr 2011 09:05 AM PDT

PAS sudah menang di SARAWAK

Inilah Wira & Srikandi PAS Sarawak

Tepat jam 12.00 malam. Semua kempen berceramah dihentikan bagi mematuhi arahan Suruhanjaya Pilihanraya. Hari ini (16hb. April 2011, Sabtu) rakyat Sarawak akan menunaikan tanggongjawab bagi memilih wakil rakyat di Dewan Undangan Negeri masing-masing.

Sebanyak 71 kawasan DUN akan menentukan pihak mana yang akan menubuhkan Kerajaan Sarawak, adakah BN akan kekal memerintah Sarawak atau PR akan diberi mandat oleh rakyat Sarawak bagi menubuhkan Kerajaan baru.

Mana-mana parti yang memperolehi kemenangan 36 kerusi akan dapat membentuk kerajaan, itulah yang menjadi 'gobar' kepada BN sebagai parti yang mempertahankan kerajaannya. Manakala PR sudah tidak sabar lagi menunggu hari esok yang akan menjadi satu sejarah apabila dapat menumbangkan kerajaan BN.

Kempen umpat mengumpat sudah pun berakhir hasrat parti-parti yang bertanding untuk menang dengan cara menghasut rakyat Sarawak juga telah berakhir, hanya rakyat Sarawak yang bijak akan menentukan parti mana yang akan dipilih dan diberi mandat untuk menubuh kerajaan. Malam ini akan menentukan segala-galanya.

Tukang kempen, sama ada yang diupah atau pun secara sukarela dari semenanjung akan pulang kerumah masing-masing. Nama mereka akan disebut oleh rakyat Sarawak sebagai tukang-tukang 'salak'. Ada yang beretika dan ada yang menampilkan kebodohan dirinya, semua itu akan dijadikan bahan ketawa oleh rakyat Sarawak.

Yang paling 'gobar' menunggu keputusan PRN Sarawak kali ini ialah PM Najib kerana keputusan pilihanraya Sarawak nanti akan ada kesan kepada PRU 13 dan BN. Taib Mahmud tidaklah terasa sangat kerana menang atau kalah kepadanya sama saja sebab telah diwar-warkan oleh PM Najib bahawa Ketua Menteri Sarawak akan diganti dengan orang baru sekiranya BN menang.

BN mesti menang besar, menang lebih daripada yang lalu untuk menyakinkan PM Najib bagi mengadakan PRU 13 pada tahun ini. Sekiranya BN Sarawak hanya menang tapi kerusinya kurang dari dulu akan menyukarkan PM Najib untuk mengadakan PRU 13 dalam masa terdekat.

PM Najib bukan saja 'gobar' takut BN kalah di Sarawak yang lebih merungsingkan PM Najib akibat kekalahan di Sarawak akan menjalar ke semenanjung yang akhirnya boleh mengalahkan BN keselurahan dan menjurus kepada jatuhnya kerajaan BN dalam PRU 13.

Sudahlah Kelantan, Selangor, Kedah, Wilayah Kuala Lumpur dan Pulau Pinang jatuh ke tangan Pakatan Rakyat dan sekiranya Sarawak pula tumbang adalah menjadi 'signal' kepada BN untuk bersiap-siap bagi menyerahkan kerajaan kepada rakyat melalui Pakatan Rakyat.

Sekiranya BN Sarawak tidak dapat mempertahankan majoriti yang sedia ada, itu pun boleh menjejaskan kekuatan BN keseluruhannya, kerana dengan cara dan seluruh jentera kerajaan yang ditumpukan dalam PRN Sarawak ini tidak boleh mengurangkan sokongan rakyat kepada PR bermakna angin perubahan untuk melayarkan bahtera PR ke PUTRAJAYA sedang rancak dinantikan oleh rakyat Malaysia.

Selamat mengundi rakyat Sarawak. Masa depan mu sedang berada ditangan mu.

HUBAYA-HUBAYALAH.


Raja yang tak ada 'Daulat".

Posted: 15 Apr 2011 03:07 AM PDT


Adu domba RPK dalam temubualnya dengan TV3 yang mengaitkan beberapa nama seperti Nik Azmi, YBM Tengku Razaleigh dan Leftenan Kolonal Azmi Zainal Abidin telah memeranjatkan orang kampung. Satu perbuatan yang tidak bermaruah.

Rata-rata orang ramai melahirkan rasa kebencian terhadap RPK kerana telah dengan sengaja untuk meletakkan orang lain dalam keadaan tertekan kerana untuk beliau mencari kemewahan hidup bagi dirinya. Soal betul atau tidak bukan menjadi isu tapi meletakkan orang lain dalam keadaan serbasalah dan tertekan merupakan maruah hidupnya tidak ada nilai.

Terutamanya melibatkan nama Azmi Zainal Abidin seorang pegawai tinggi angkatan tentera Malaysia berpangkat Laftenan Kolonal sedikit sebanyak memalukan Angkatan Tentera Malaysia kerana pegawainya dituduh terlibat dalam rancangan untuk mengagalkan Dato' Seri Mohd Najib menjadi Perdana Menteri.

Tuduhan RPK itu teramat berat. Apakah dengan berbuat demikian semua tulisan RPK sebelum daripada ini boleh dianggap tidak betul dan beliau menulis hanya dengan mendenagr cerita mulut ke mulut dan dicanangnya keseluruh dunia, dan apabila tersempit maka disebutlah beberapa nama untuk dijadikan rekayasa itu sebagai sebuah sensasi.

Sekiranya begitulah amalan penulisan RPK bererti semua penulisan beliau boleh di ketegori sebagai amat bahaya kerana beliau sanggup menulis apa yang tidak berlaku, walau pun beliau sendiri tidak percaya akan satu-satu kejadian itu tapi beliau menulis juga, kenapa?.

Budak sekolah menengah rendah pun boleh jawab, kenapa RPK sanggup menulis satu satu cerita itu yang beliau sendiri pun tidak mempercayai kepada cerita itu. Seperti apa yang beliau cerita kepada TV3 bahawa beliau sendiri pun akui adalah mustahil Rosmah juga berada sama ditempat kejadian pembunuhan Altantuya. Tapi beliau menulisnya.

Begitu juga adalah mustahil YBM Tengku Razaleigh bersikap untuk mengagalkan Dato' Najib dilantik sebagai Perdana Menteri dan diganti dengan beliau kerana tradisi dalam UMNO sesorang itu akan dilantik sebagai Perdana Menteri hendaklah terdiri daripada Presiden UMNO sedangkan Tengku Razaliegh adalah bukan dikalangan pemimpin tertinggi UMNO.

Dengan cara RPK membuat cerita kepada TV3 telah tercemar nama YBM Tengku Razaleigh dan Azmi Zainal Abidin sekiranya ada orang percaya kepada percakapan dan cerita RPK itu, yang pasti telah diambil tindakan serta merta ialah Lt.Kolonal Azmi Zainal Abidin yang telah di tukar serta merta dari kor risik angkatan tentera kepada bahagian pentadbiran. Alangkan malangnya nasib Azmi, sedangkan cerita RPK itu belum tentu ada kebenarannya.

Kenapa cepat sangat Kementerian Pertahanan mempercayai cerita RPK itu, adakah kerana sekarang ini sedang berlangsung Pilihanraya Negeri Sarawak atau ada agenda lain yang tersirat sedang disusun oleh orang orang tertentu bagi menghancurkan pengaruh Pakatan Rakyat dibawah kepimpinan Anwar Ibrahim.

Liwat II, Video Lucah dan kini kes pembunuhan Altantuya adalah cara untuk 'menghancurkan pengaruh' Anwar Ibrahim supaya cita-cita dan semangat perjuangan rakyat untuk menuju ke PUTRAJAYA bersama dengan Kerajaan Pakatan rakyat tidak tercapai. Lakukanlah sementara kesempatan masih ada.

tun faisal dot com

Posted: 15 Apr 2011 01:12 PM PDT

tun faisal dot com


Politik sampah PR, Parti Lanun yang tidak kenal adab

Posted: 14 Apr 2011 07:07 PM PDTMemalukan. Sikap kurang ajar PR (Pakatan Pembangkang) si Penipu Rakyat memang semakin melampau. Sepanjang tempoh seminggu ini kita masih dapat menahan sabar bila melihat banner-banner pembangkang yang memfitnah BN. Hairannya semua banner ini dibiarkan sahaja tanpa sebarang tindakan dari SPR. Semalam sikap kurang ajar ini telah melampaui batas sehingga banner seperti ini di keluarkan.

Saya yakin ini bukan cara orang Sarawak yang terkenal dengan adab sopan. Pehin Sri Taib Mahmud telah mengumumkan berulang kali bahawa ini merupakan pilihan raya yang terakhir bagi dirinya dan dia sendiri akan mengundurkan diri. Apa masalahnya untuk membiarkan seorang Ketua Menteri yang banyak berjasa untuk mengundurkan diri secara terhormat dan melalui proses peralihan kuasa yang teratur.

Bukan budaya orang Sarawak menghina dan meng`anjing'kan pemimpin yang berjasa. Lainlah seperti pemimpin PR yang suka menggelar orang lain dengan gelaran Orang Utan, beruk, Jakun, bercawat, termasuk menggelar polis sebagai anjing. Lainlah orang Pas yang mempunyai Tuhan yang Maha Samseng dan Maha Mencarut!

Inilah budaya Parti Lanun Semenanjung yang orang Sarawak perlu tolak.Jangan diikut perangai Papa Beruk Utan, DJ Radio Free-Sex Sarawak. Dia memang dah hancur


UBAH patut kepada yang lebih baik, bukan yang LEBIH BURUK!

16 APRIL ini rakyat Sarawak mesti bersatu menolak Politik Sampah PR. Tolak Parti Luar, Parti Lanun yang hanya bernafsu `menjajah' Sarawak.

PEJUANG BANGSA

Posted: 15 Apr 2011 11:16 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Malam terakhir kempen ceramah BN di Sarawak sungguh luar biasa !

Posted: 15 Apr 2011 09:33 AM PDT
 


Kalau selama ini pembangkang dok nilai sokongan berdasarkan orang ramai pergi dengar ceramah, maka sejak dua tiga malam lepas di semua tempat ceramah BN suasan meriah macam pesta.

Kalau di kampung-kampung orang ramai hadir dengan pakai baju baru macam hendak pergi beraya.

Di bandar pulak, suasananya lebih kurang sama, kerusi yang disediakan sentiasa tidak mencukupi hingga memaksa hadirin berdiri. Agendadaily sempat membuat tinjauan di beberapa tempat ceramah BN turut merasai suasana bak 'pesta' itu.

Hari ini menjelang jam 12.00 tengah malam di mana tempoh tamat berkempen, di kem BN ada beberapa acara penting termasuk solat Isyak dan solat hajat perdana bersama-sama dengan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin di Masjid Al Taqwa, Kampung Pinang Jawa, Kuching. 


Selain itu, bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad juga ada acara di Mukah petang Jumaat dan pada sebelah malamnya beliau ke Petra Jaya Kuching untuk majlis pelancaran projek Darul Hana, Madrasah Al Falah, di Kampung Pulo Ulu. 

sumber : agenda daily

Anwar Ibrahim diserang Tuai Rumah tahap Omega !!

Posted: 15 Apr 2011 04:45 AM PDT

Pada malam 14/4/2011 Tr Edison Bugap sedang berucap dan membuat pengakuan yang beliau menyolal Anwar Ibrahim pasal kes Liwat dan kes Jam Omega

Pada malam 13/4/2011 Anwar Ibrahim telah membuat ceramah di Rumah Edison Bugap di Kapit. Pada malam itu Anwar Ibrahim berserta rombongannya iaitu Beginda Minda dan Calon PKR di N56 Baleh dan calon PKR N54 Pelagus. Semasa Anwar Ibrahim Berucap Tr Edison Bugap telah menyoal Anwar Ibrahim.

Tr Edison :.. Saya bukan nak berucap tetapi saya nak tanya soalan pasal Kes Liwat dan Jam Omega Datuk Sri Anwar????

Sebaik mendengar soalan tersebut Anwar Ibrahim terdiam dan para hadirin pun terdiam, dengan tersengeh-sengeh dan muka nampak marah Anwar Ibrahim menjawab.

Jawab Anwar Ibrahim:- Saya tak patut menjawab soalan tersebut di depan kamu, Saya hanya akan menjawab soalan tersebut di hadapan orang-orang tertentu sahaja..
 
 
 
Kain rentang terpampang memalukan Anwar di hadapan Anwar sendiri di RH Edison Bugap

Untuk mengalihkan perhatian orang yang hadir Anwar terus menukar topik pasal tanah NCR, Tetapi Tr Edison Bugap masih mahu kepastian dan menanya soalan yang sama kali kedua.:Selanjutnya klik sini

SUPP buat kezutan terakhir , ceramah gergasi Dr Sim !

Posted: 15 Apr 2011 02:05 AM PDT

Mungkin inilah yang dikatakan oleh Dr George Chan , kejutan oleh SUPP di PRN Sarawak . DAP yang mula start gear 5 dulu ...tetapi kini di pecutan terakhir nampaknya SUPP cuba memintas pulak . Kita tunggu keputusan esok PRN esok samada ia benar atau tidak ...
Terkini dari Premier 101 sambutan yang begitu menggalakkan, Beribu-ribu pengundi telah memenuhi perkarangan ruang terbuka untuk bersama calon Barisan Nasional mereka iaitu Dr Sim Kui Hian. Padang letak kereta begitu sesak sehinggakan jalan raya di luar tersekat akibat ramainya pengundi yang hadir untuk mendengar ceramah Dr Sim pembela nasib kaum Tiong Hua!-

Selanjutnya klik sini

Inikah kabinet mimpi oleh kerajaan Hantu Jembalang di Sarawak !

Posted: 15 Apr 2011 02:00 AM PDT


Ini kabinet parti gila kuasa ..belum apa-apa lagi sudah memasang angan-angan seperti sudah menang. Janji di negeri Pakatan yang sedia ada pun belum ditunaikan lagi seperti di PP , Selangor dan Kedah .

Anita Sarawak sokong BN di PRN Sarawak ?

Posted: 15 Apr 2011 01:33 AM PDT

 

Adakah Anita Sarawak  rela negeri Sarawak ditadbir dan diperintah  oleh parti chauvinis DAP ? Selaku artis yang di Malaysia yang menggunakan nama sarawak , sudah tentu beliau tidak sanggup lihat parti perkauman DAP bersama konco2 nya PKR dan PAS menawan Sarawak . Bukti sokongan kerajaan negeri Sarawak pimpinan Pehin Sri Taib Mahmud  kepada pengiat seni ...Acara dwi tahunan yang diadakan bagi menghargai jasa anak seni tanah air anjuran Persatuan Seniman (Seniman) mendapat kerjasama Kerajaan Negeri Sarawak dan sokongan daripada Kementerian Perpaduan, Kebudayaan, Kesenian dan Warisan, menjadikan ia acara terbesar yang disertai oleh anak seni ke negeri itu.

Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud dalam perutusan yang dimuatkan dalam buku cenderamata anugerah ini menzahirkan setinggi penghargaan kepada Seniman dan mengharap semua pihak memberi sokongan terhadap aktiviti yang dilaksanakan itu. 

"Saya bagi pihak Kerajaan Negeri Sarawak amat berbesar hati dan ingin merakamkan penghargaan dan setinggi ucapan tahniah, terutama kepada penganjur iaitu Persatuan Seniman dan Kementerian Pembangunan Sosial dan Urbanisasi yang mewakili Kerajaan Negeri Sarawak, di mana dengan daya usaha, komitmen dan idea, mampu bekerjasama menjayakan majlis yang amat bermakna ini," katanya. 

Menurutnya, memang sudah tiba masanya penggiat seni diberikan penghargaan dan pengiktirafan kerana bidang ini boleh dianggap sebagai satu bidang yang cukup kuat pengaruhnya dalam membina peradaban masyarakat.

"Memandangkan bidang seni boleh dianggap sebagai suatu bidang yang cukup kuat pengaruhnya dalam membina masyarakat peradaban masyarakat, mengukuh integrasi antara kaum selain memaparkan realiti sebenar kehidupan masyarakat, maka saya rasa anugerah sebegini iaitu penghargaan, ingatan dan simbol penghargaan kepada penggiat seni dalam semua bidang yang sudah banyak memberi sumbangan dalam menghiburkan masyarakat adalah tepat pada masanya," kata Abdul Taib lagi. 

Sebagai menghargai peranan dan sumbangan yang dimainkan oleh Seniman, Kerajaan Negeri Sarawak menerusi Abdul Taib menyampaikan sumbangan wang tunai berjumlah RM100,000 kepada persatuan ini yang diterima oleh Presidennya, Datuk Mustapha Maarof. 

DAP memang parti perkauman tahap omega !!

Posted: 14 Apr 2011 11:56 PM PDT


Lihat lah tweet pemimpin pujaan PAS dari parti chauvinis DAP iaitu Teo Nie Ching . Mereka sering melaung-melaungkan parti yang membela semua kaum tetapi macam sial lagi memperlekehkan kaum lain seperti di atas . 

Memang jelas terbukti sentimen perkauman DAP cukup kuat dan di PRN Sarawak mereka jelas  memandang rendah pada undi masyarakat bumiputera Sarawak seperti kaum Iban .


Adakah DAP turun ke Sarawak  hanya kempen untuk kaum Cina tinggal di Bandar ? Nampak jelas kaum Bumiputra di Sarawak yang lain tidak diambil peduli mereka. Cara politik oleh DAP ini cukup merbahaya dan jika memerintah ini sudah tentu tidak akan berlaku adil seperti mana di PP  !!

Hantu Jembalang Pakatan amal politik ganas kempen di Sarawak

Posted: 14 Apr 2011 09:35 PM PDTBudaya politik yang makin ganas dan membahaya, itulah yang boleh disimpulkan setelah tinggal kurang 48 jam lagi menjelang proses pembuangan undi di Sarawak.

Ketua Pemuda PBB Datuk Fadillah Yusuf memberitahu Agendadaily, kini hampir setiap malam ada aduan mengenai kejadian bakar bendera BN dan sudah ada kes di mana papan iklan kempen dan pusat khidmat ADUN disimbah cat merah.

Antaranya, kejadian yang berlaku pagi semalam di Bukit Assek, Sibu, apabila calon BN Chieng Buong Toon sampai ke pejabatnya dan terkejut melihat pusat khidmat disimbah dengan cat merah.

Chieng turut geram kerana risalah saiz A4 yang ditulis dalam bahasa Cina yang bermaksud: "Wong Ho Leng akan menang. Chieng Buong Toon akan pergi ke neraka" sedang diedarkan.


Chieng, pemimpin kanan SUPP, adalah calon BN untuk merampas semula kerusi Bukit Assek daripada Pengerusi DAP Sarawak, Wong Ho Leng, dalam pertandingan tiga penjuru.


Seorang lagi calon di kerusi majoriti Cina itu ialah Hii Tiong Huat yang bertanding atas tiket Bebas.


"Ini merupakan kali pertama saya berdepan kejadian seumpama ini sejak membuka pusat khidmat ini dua tahun lepas. Saya tidak akan tunduk dan sebaliknya kejadian itu menaikkan lagi semangat saya untuk berkempen lebih giat lagi," katanya.


Selain kejadian itu, Agendadaily difahamkan, beberapa lagi kawasan yang ditandingi pemimpin utama BN turut menghadapi perkara yang sama.


Selain, budaya ganas yang cuba dibawa masuk ke Bumi Kanyalang ini, isu agama juga dimainkan dengan cara yang boleh merosakkan perpaduan masyarakat.


Misalnya isu, kitab Injil yang sengaja ditimbulkan pembangkang semasa pilihan raya negeri Sarawak ini dengan tujuan memburuk-burukkan dan menyebabkan masyarakat berpecah-belah.


Hingga ada sms yang disebarkan kononnya mengundi BN bercanggah dengan ajaran Kristian.Khabar angin yang berkembang dalam masyarakat kristian itu memaksa pertubuhan kristian di sini membuat kenyataan bahawa ia tidak benar dan agama jangan dicampurkan dengan soal politik.


Menurut Menteri Dalam Negeri Datuk Hishamuddin Hussein, ini bukanlah kali pertama pembangkang menggunakan isu agama untuk memainkan perasaan rakyat, malah telah digunakan semasa pilihan raya kecil Parlimen Sibu, pada 16 Mei tahun lepas.


"Sebagai kerajaan yang bertanggungjawab, kita tidak mahu masyarakat kita yang telah hidup dalam keadaan harmoni selama ini berpecah-belah akibat perkara ini," katanya.


Mungkin sebab itulah, Perdana Menteri Datuk Seri Abdul Najib Tun Razak sendiri mengakui pilihanraya kali ini merupakan antara pilihanraya yang paling sengit dihadapi BN.Pun begitu, tinjauan Agendadaily di kawasan Melayu dan kawasan yang dikuasai kaum Bumiputera Sarawak, sokongan kepada BN masih kukuh dan tidak berubah.


Ada kawasan yang pembangkang langsung tidak boleh tembus, termasuk di beberapa rumah panjang di kawasan yang ditandingi oleh Pengerusi PKR Sarawak Baru Bian di Ba Kelalan.Antaranya di Long Sukang, di mana penduduk memasang kain rentang "Ini kampung BN, Pembangkang dilarang masuk".


Begitu juga ketika kunjungan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin ke Kampung Baki DUN Batu Kawah,


Kawasan Melayu itu memang kuat menyokong BN boleh digambarkan dengan kesanggupan orang-orang kampung sepakat buat kenduri sambut Muhyiddin.Dari tinjauan kasar, mungkin 80 peratus penduduk, lelaki, perempuan, tua, muda ikut serta dalam majlis kenduri meraikan kehadiran Muhyiddin itu.


Yang tua-tua sibuk di perkarangan Masjid Daruk Ehsan yang menjadi lokasi jamuan, manakala yang muda bermotosikal ikut kereta TPM keliling kampung.


"Macam pesta," kata seorang wartawan yang turut serta buat liputan Rabu malam.


Di Sarawak, bukan soal BN tidak bagus hingga rakyatnya mahu menghukum parti yang telah membangunkan negeri itu.Tetapi ada sekumpulan etnik, yang sudah menguasai ekonomi, kini bercita-cita mahu menguasai pentadbiran negeri mula.Mereka ini tinggal di bandar, mempunyai sumber ekonomi sendiri, tidak bergantung kepada kerajaan dan tidak pedulipun nasib etnik-etnik lain di negeri ini.


Mereka yang paling banyak menikmati pembangunan hasil dari usaha BN, kini menjadi duri dalam daging berikutan hasutan demi hasutan dari golongan yang tidak tahu berterima kasih.-14/4/2011

Video Raja Petra londehkan pembohongan 16 Sept & shadow kabinet Pakatan !

Posted: 14 Apr 2011 05:05 PM PDTSiri kedua pendedahan RPK di Buletin Utama TV3 semalam melondehkan lagi satu persatu penipuan oleh Raja Pembohong bernama Anwar Ibrahim .  Kali ini beliau bongkarkan bagaimana kisah kecingan terang-terang Anwar kepada seluruh dunia tentang 16 Sept , beliau akan ambil alih kerajaan dan jadi Perdana Menteri .

Selain itu , RPK juga mengulas persoalan mengapa pembangkang tidak berani bentangkan lagi Kabinet Bayangan ( shadow cabinet ) Pakatan Rakyat .

Memang panas la kali puak2 najis Pakatan ini dengan pendedahan RPK .. haha

PeranakSamaTuaran.

Posted: 15 Apr 2011 11:08 AM PDT

PeranakSamaTuaran.


‎6 sebab pengundi Sarawak pilih BN.

Posted: 14 Apr 2011 10:14 PM PDT

ESOK adalah hari yang begitu besar maknanya bagi penduduk Sarawak dalam menentukan survival politik di negeri berkenaan. Penggundi di Sarawak akan menentukan siapa dan parti manakah yang diberi kepercayaan meneruskan agenda pembangunan.Oleh itu, enam sebab perlu dipersoalkan dalam hati kecil penggundi agar pilihan nanti benar-benar tepat dan bukan bersifat eksperimen kerana yang rugi dan merana adalah diri kita sendiri.


Pertama, Barisan Nasional (BN) mampu meneruskan agenda pembangunan yang nyata dan terbukti sedangkan pihak pembangkang masih bermain-main dengan retorik dan 'gula-gula'.


Kedua, BN meneruskan budaya ukhuwah dan kesepakatan yang akhirnya menjamin pentadbiran cekap berbanding parti pembangkang yang tidak bersatu hingga bertarung sesama sendiri dan ini membuktikan mereka tidak boleh bekerjasama.


Ketiga, BN dapat memastikan pengekalan hubungan dengan pemimpin pada peringkat Pusat untuk menjamin pembangunan berterusan berbanding pihak pembangkang yang nyata tidak sepakat dengan pentadbiran peringkat pusat.


Keempat, BN lebih mengenal hati budi masyarakat terdiri daripada 29 etnik dan 44 bahasa kerana pemimpin tempatan saja yang arif mengenainya berbanding parti pembangkang yang lebih membawa budaya memburuk-burukkan serta mereka tidak berpangkalan di Sarawak kecuali pada musim pilihan raya.


Kelima, BN memperkenalkan pemimpin muda yang mempunyai latar akademik tinggi serta pengalaman luas berbanding pembangkang yang lebih terarah kepada anak muda yang masih bersifat untuk mencuba.


Keenam, BN memastikan peralihan kuasa kepemimpinan lebih tersusun serta mengelakkan perpecahan antara masyarakat selepas 46 tahun merdeka berbanding parti pembangkang yang petah berbicara, tetapi masih mengekalkan golongan lama dalam pimpinan politik mereka.


Orang Sarawak lebih bijak dari PAKATAN PEMBANGKANG, yang hanya muncul waktu pilihanraya, kemudian pulang selepas pilihanraya selesai. Yang tinggal adalah orang-orang BN, yang terpaksa menutup segala macam gurisan dan luka yang di tinggalkan oleh puak pembangkang. Orang Sarawak hendakkan pembangunan berterusan, dan ianya hanya boleh di dapati dari kerajaan BN. Bukan kerajaan negeri yang menentang kerajaan pusat. AGI IDUP AGI MANSANG.

Rajahmas

Posted: 15 Apr 2011 11:03 AM PDT

Rajahmas


Inilah rupanya Kabinet Bayangan PR negeri Sarawak

Posted: 15 Apr 2011 01:55 AM PDT

Rajahmas dapat sumber ini dari seorang rakan dipercayai daripada pejabat DAP. Hasilnya, inilah yang kita lihat....


Selamatlah Bumi Kenyalang.. Dalam ramai-ramai semuanya 'bumiputra', hanya 2 orang sahaja wakil rakyat 'Cina'. Lebih teruk, satu orang DAYAK pun tak ada. Inilah buktinya Pakatan Rakyat sungguh ADIL kepada masyarakat berbilang kaum di negeri Sarawak..

Panas!!! PKR semakin kurang ajar!

Posted: 14 Apr 2011 04:56 PM PDT


Inikah budaya pembangkang untuk menunjukkan yang mereka lebih layak jadi pemerintah Sarawak? Dengan paparan seperti ini, ia memberitahu kita pembangkang terutamanya PKR mempunyai reputasi yang sangat buruk dengan akhlak pemimpinnya yang tidak bermoral.

Mereka sekarang sudah terlalu terdesak untuk meraih sokongan sehingga tergamak membuat provokasi melampau seperti ini. Tidak pernah dalam sejarah kempen pilihanraya negeri, pemimpin-pemimpin BN memanggil pembangkang dengan panggilan anjing (asuk) walau sejahat manapun mereka.

Nilailah sendiri. Jika pemimpin mereka sendiri sudah mempunyai taraf akal serendah ini, usahlah diharapkan  rasional mereka untuk menjaga kebajikan masyarakat. Kita mahukan pemimpin yang sihat akal dan waras, bukannya yang gila dan kurang ajar kepada orang lain.

Pandangan ustazSAID

Posted: 15 Apr 2011 10:15 AM PDT

Pandangan ustazSAID


RPK Menabur Fitnah Jahat!

Posted: 14 Apr 2011 10:15 PM PDT


Salam,

Selepas hilang beberapa lama, tiba-tiba dua malam berturut-turut Raja Petra Kamarudin (RPK ) muncul di TV3. Ironinya, nada bunyi RPK kali ini amat jauh berbeza dengan RPK yang dikenali sebagai pengendali Free Malaysia Today, sebelum ini.

RPK kali ini muncul dengan menabur fitnah terhadap 'sahabat karib'nya sendiri. Dia mereka-reka cerita karut dengan menokok tambah cerita dengan tujuan mencari publisiti. Kita ada bukti yang menunjukkan RPK memang gila publisiti.

Pasti RPK sudah dibeli dengan nilai jutaan ringgit. Atau ada hutang dia yang sudah dilangsaikan. Kita ada bukti tentang ini!

RPK juga terlibat dengan konspirasi peringkat tertinggi, dengan bersekongkol dengan wartawan TV3 yang menjadi perkakas Umno. Pasti ada dalang daripada BN dan Umno di sebalik pendedahan oleh RPK. Ini pasti dan kita ada bukti tentan perkara ini.

Segala kenyataan fitnah RPK adalah palsu, berniat jahat dan dinafikan sama sekali. Semuanya dusta, fitnah da tidak benar. Kita akan kemukakan bukti menolak fitnah RPK.

…. Pasti beginilah bunyi komen 'sahabat karib' RPK dan juak-juaknya.

…… Dalam tempoh sehari dua ini, pasti peribadi RPK akan diserang dari segenap penjuru. RPK pasti akan 'dibogelkan'.

…..Pasti aka nada fatwa yang dikeluarkan 'mengharamkan' pendedahan RPK.

…. Nasib baik pendedahan RPK tidak menyebut pasal jam Omega. Kalau tidak pasti dikata jam Omega selamat dalam simpanan.

....Nasib kau la RPK, kau pun kenal dengan puak-puak ni. Pemimpin suci bersih mereka tidak boleh diusik. Usik ja, pasti kecoh seantero dunia. Durang tidak akan menerima kenyataan!


IPOHMALAY

Posted: 15 Apr 2011 09:54 AM PDT

IPOHMALAY


Posted: 15 Apr 2011 05:20 AM PDT

Pakatan Rakyat memasuki Sarawak dengan membawa elemen Semenanjung 100%. Ini dapat dilihat dari kemasukan mereka ke 'negara Sarawak' itu sendiri membawa elemen Semenanjung sedangkan UMNO bekerjasama dengan PBB manakala MCA bekerjasama dengan SUPP.

Secara jelas, dapat dilihat bahawa parti yang bertapak di Semenanjung sedang cuba masuk untuk memerintah Sarawak dengan manifesto yang mengelirukan. Ini dapat dilihat dengan PKR dan DAP mempunyai ketua menteri bayangan masing-masing yang terpampang jelas di risalah-risalah.

Sarawak adalah sebuah kerajaan yang telah menjalankan pentadbirannya dengan sistem birokratik antara paling tua di negara ini. Ia adalah sebuah negara yang mempunyai negeri-negeri sendiri seperti Kapit yang berkeluasan hampir sama dengan Pahang.

Sarawak mula menjadi idaman James Brooke, seorang pelayar Inggeris yang tiba di Santubong pada bulan Ogos 1838. James Brooke merupakan anak Thomas Brooke pegawai Inggeris di India. Dilahirkan di India, dia melayarkan kapalnya The Royalist ke pulau Kalimantan selepas dia menyertai tentera Syarikat Hindia Timur Inggeris dan mendapati berlaku penentangan orang Iban dan Bidayuh ke atas kerajaan Brunei.

James Brooke membantu Sultan Brunei untuk memastikan Sarawak tenteram dan kejayaan James Brooke membuatkan Sultan Brunei menganugerahkan gelaran Raja Sarawak ke atasnya.

Tindakan Brooke menggunakan kekerasan dan kekejaman terhadap kaum bumiputra di Sarawak menyebabkan satu suruhanjaya siasatan ditubuhkan di Singapura pada tahun 1854. Walaupun tuduhan tidak dibuktikan dia tetap dihantui dengan tuduhan-tuduhan.

Pemerintahan Raja Kulit Putih di Sarawak ini ditentang oleh penduduk tempatan seperti Syarif Masahor dan Rentap. Kedua-dua pahlawan ini datangnya dari dua etnik yang ternaung di Sarawak, iaitu bumiputra asal Sarawak, dan bumiputra asal Jawa, Sumatera dan Sulawesi.

Dia menamakan anak kakaknya, Charles Brooke sebagai penggantinya pada tahun 1861. James Brooke tidak berkahwin dan memerintah Sarawak selama 27 tahun.

Charles Brooke menjadi Raja Sarawak selama 49 tahun! Lebih lama dari Muamar Ghadafi memerintah Libya. Dia memerintah bermula dari 1868 hingga kematiannya pada tahun 1917. Pada zaman pemerintahannya lah British telah menganugerahkan Sarawak sebagai sebuah negara naungan dengan kerajaan berparlimen sendiri.

Pada zamannya minyak ditemui dan penguasaannya ke atas Sarawak yang lama inilah negeri Sarawak telah distabilkan dan pembinaan negara mengambil tempat tanpa apa-apa hak melainkan segalanya di atas kuasa raja, yang merupakan orang Inggeris.

Raja Sarawak terakhir, Vyner Brooke yang memerintah Sarawak pada tahun 1917 yang telah menjadi sebuah negeri yang menghasilkan getah dan minyak. Ketika diserang Jepun, Vyner mengeluarkan £200,000 dari perbendaharaan negara dan lari ke Sydney, Australia.

Selepas perang tamat, Vyner menyerahkan Sarawak kepada British dan menjadi koloni jajahan British sehinggalah British memerdekakan Sarawak dengan melalui cadangan mewujudkan Malaysia, bersama negeri Sabah, yang turut berada di tangan British.

Malaysia merupakan nama bagi rantau kepulauan Nusantara. Hari ini, Malaysia tidak dapat menjadi sebuah negara seperti maksudnya kerana sebahagian besarnya memakai nama Indonesia.

Kembali ke atmosfera pilihanraya negeri Sarawak, kemasukan PKR dan DAP ke negeri Sarawak sesetengahnya melihat sebagai tindakan sulung untuk menyamaratakan Sarawak yang selama ini mempunyai keistimewaan sistem urus tadbir tersendiri.

Setelah Pakatan Rakyat merosakkan Selangor dan Pulau Pinang dan memundurkan Kelantan 20 tahun ke belakang, Pakatan Rakyat cuba mendapatkan Sarawak untuk diagih-agihkan sesama mereka. Ini kerana, Sarawak merangkumi 35% dari keluasan Malaysia.

Ironinya, ramai mereka yang menyokong kemerdekaan Sarawak, dengan mengimpikan Sarawak sepatutnya dilonggarkan persekutuannya dengan Malaysia, merupakan penyokong kuat pembangkang.

Mereka gagal melihat bahawa pembangkang dengan jelas, berniat untuk masuk ke Sarawak, untuk menghapuskan keistimewaan negara Sarawak itu sendiri dalam persekutuan Malaysia. Mereka menghapuskan keistimewaan Sarawak dalam mencaturi sendiri iklim politiknya,

Pencerobohan elemen luar seperti anasir Brooke dan anasir PAS-PKR-DAP hanya akan membuatkan penduduk bumiputra tertindas.

Presiden MCLM Pertikai Kesahihan Kenyataan RPK

Posted: 15 Apr 2011 02:59 AM PDT

Haris Ibrahim, Presiden Pergerakan Kebebasal Sivil Malaysia (MCLM) yang ditubuhkan RPK menyebut bahawa TV3 telah mencipta corak penyampaian berita tersendiri dan memotong menyunting dan membelit kenyataan RPK dalam temubual bersama RPK di Perth, Australia.

Penafian Haris Ibrahim menimbulkan tanda tanya adakah penjelasan RPK sebelum ini yang kononnya diubahsuai untuk membodohkan rakyat itu bermaksud tertentu dan dirancang untuk menguntungkan Anwar Al-Tantuya.

There has since been a second news broadcast yesterday, with the same modus of using an excerpt from a more than 1 hour-long interview with RPK, edited and juxtaposed with words attributed to RPK, yet never uttered by him, if you carefully watch the excerpt from the interview. Bacaan lanjut

Dia menyebut laporan TV3 mengambil perkara-perkara yang tidak pun diucapkan oleh RPK. Apakah ada voice-over yang sedemikian hebat dalam apa yang diucapkan oleh RPK sendiri? Inilah mainan pihak-pihak yang berotak kartun.

Rupa-rupanya 'it wasn't him' tidak disebut oleh Anwar Al-Tantuya seperti yang diduga. Anwar yang popular dengan istilah 'it wasn't me' dalam skandal video seks, memilih Presiden MCLM untuk menyebut 'it wasn't him'.

Adalah mustahil belaka seandainya kenyataan seorang penasihat sebuah parti dinafikan sekeras-kerasnya oleh presiden parti tersebut.

Adakah pengakuan RPK dirancang dengan susulan penafian Haris Ibrahim? Adakah Haris Ibrahim cuba menyatakan masyarakat Malayasia agak bodoh sehingga perlu dipimpin oleh doktrin Haris Ibrahim ini?

Ini membuatkan negara perlu berjaga-jaga dengan kelicikan RPK sekali lagi.

Jemaah Solat Jumaat Di Bom Di Cirebon, Indonesia

Posted: 15 Apr 2011 01:27 AM PDT

Kekecohan di Indonesia ke atas umat Islam berulang lagi. Sebentar tadi, berlaku aksi bunuh diri dengan membawa bom paku ketika umat Islam sedang menunaikan solat jumaat di sebuah masjid milik polis Indonesia, di Cirebon. Bom yang meledak jam 12:35 waktu tempatan (1:30 petang waktu Malaysia itu turut mencederakan pegawai polis yang menunaikan solat Jumaat di Masjid tersebut.

Jumat, 15/04/2011 14:16 WIB
Korban Luka Bom Cirebon Berjumlah 25 Orang

Jakarta - Korban ledakan di masjid Mapolresta Cirebon ternyata tidak hanya 17 orang. Korban luka yang kini dirawat intensif di sejumlah rumah sakit terdekat itu berjumlah 25 orang. Jumlah itu bisa jadi bertambah.

"Korbannya kurang lebih sekarang teridentifikasi 25 orang," kata Kapolda Jawa Barat Irjen Pol Suparni Parto saat dihubungi detikcom, Jumat (15/4/2011).

Suparni mengatakan, dari 25 orang tersebut mengalami luka ringan dan luka berat. Korban terdiri dari polisi dan warga sipil yang kebetulan salat Jumat di masjid tersebut.

"Ya korbannya campur-campur. Ada polisi ada masyarakat," jelasnya.

Korban pun dibawa di berbagai rumah sakit yakni Rumah Sakit Pelabuhan dan Rumah Sakit Pertamina.

Ohpolitik!™

Posted: 15 Apr 2011 03:44 AM PDT

Ohpolitik!™


PAS dengan bangganya mengumumkan Kabinet Kerajaan Pakatan di Sarawak

Posted: 15 Apr 2011 12:02 AM PDTkabinet ini dengan bangganya dipaparkan di blog PAS cawangan Bukit Sentosa 2. Jika dilihat secara teliti, lihatlah bagaimana cina bijak mengatur strategi bagi membolehkan mereka mentadbir di negara kita. Dengan hanya berwakilkan 2 orang PAS yang dikepalai oleh Baru Bian, adakah Islam akan terjamin dan hak bumiputra dan tanah adat dapat dipulangkan kepada yang hak? Inilah rupanya jajah yang cuba dibuat bagi merampas Malaysia dari bumiputra. Namun realitinya PAS hanya mampu berTakbir!

Dengan berbekalkan sumbangan dana ini, Islam akan terbela di bawah pentadbiran PAS Sarawak?
- Posted using BlogPress from my iPad

DJ Radio Free Sarawak Burukkan Sarawak di mata dunia melalui ABC News!!

Posted: 14 Apr 2011 07:21 PM PDT
Siapa DJ Radio ini? Tajaan siapa penubuhan radio ini? Radio Free Sarawak ditubuhkan bagi memburukkan imej ketua menteri Sarawak, Taib Mahmud. Straight to Ampang point! Tahukah anda siapa di sebalik radio tersebut? Layakkah Deejay radio pembangkang itu (Papa Orang Utan) dijadikan sebagai idola rakyat Sarawak sedangkan gaya hidupnya langsung tidak mencerminkan dirinya sebagai pejuang pada keadilan rakyat. Lihat gambar di bawah:
Kahwin dengan 7 wanita tempatan dan mempunyai anak seramai 23 orang. Memang sesuailah namanya Papa Orang Utan. The number of illegitimate children he had fathered is anybody's guess but friends and ex-colleagues from the Sarawak Land and Survey Dept and Cats Radio claim he could have more than TEN illegitimate children born out of wedlock. Before his escape to London, this god-fearing man was operating an illegal pub and drug joint in Kuching which also doubled as a front for his ILLEGAL MONEY LENDING business.

Al-Kisah Pakatan Rakyat Di Sekitar Pilihanraya Negeri Sarawak!!

Posted: 14 Apr 2011 07:09 PM PDT

Seks Anwar..Sedap dah rasonya..nyum2...

Hakikat DAP sebenarnya

DAP tengah intai tanah di Sarawak

Suatu hari di Pameran Harta Anwar Ibrahim

GEMPAR : GAMBAR POSTER PAKATAN RAKYAT SAMAKAN TAIB DENGAN ANJING TUA!!

Posted: 14 Apr 2011 09:25 AM PDT


Bertempat di hadapan Merdeka Palace Hotel, di atas padang Merdeka, Kuching, Pakatan Haram Jadah telah menaikkan poster yang berbunyi "undi Taib sama undi asuk (anjing) tua, jatuhkan taib sama dengan bunuh asuk (anjing) tua. Bila asuk-asuk (anjing-anjing) tua ni mahu dikorbankan?!!"

Dipercayai inilah antara Grand Finale yang digunakan pembangkang untuk memburuk-burukkan Ketua Menteri Sarawak.  Persamaan antara manusia dan anjing merupakan satu yang melampau. Tindakan terdesak ini dipercayai bagi merialisasikan janji 16 April 2011 kononnya Pakatan Rakyat akan membentuk kerajaan selepas janji 16 September 2008 yang lihat gagal dicapai.

Adakah ini contoh parti yang memperjuangkan keadilan,nilai-nilai murni dan integriti? Usah bicara soal nilai-nilai tersebut jika kepimpinan dan ahli parti itu sendiri gagal untuk mempamerkan nilai moral dan etika yang baik.  Kini semuanya terpulang kepada pengundi di Sarawak dan juga diseluruh negara untuk menilai sendiri dan menentukan apa yang terbaik untuk agama, bangsa dan negara.


Moral dan etika? Tarbiahkan ahli parti dulu sebelum meletakkan bercita-cita untuk mentadbir negara.

*asuk bermaksud anjing dalam bahasa melayu Sarawak 

anakbukitgantang says

Posted: 15 Apr 2011 03:33 AM PDT

anakbukitgantang says


Sarawak for Sarawakians- Reject those who look down on Sarawakians

Posted: 14 Apr 2011 11:27 PM PDT

Lee: Reject those who look down on S'wakians


Posted on April 15, 2011, Friday theborneopost


MIRI: Voters should reject opposition parties led by West Malaysian leaders who consistently look down on Sarawakians, said Assistant Minister of Communication Datuk Lee Kim Shin.


The incumbent Senadin assemblyman said the leaders of these opposition parties from the peninsula demonstrated a superiority complex and would run down Sarawakians.


"We should reject their superiority complex of looking down and talking down to us, as their interest is strictly political — never the interest and welfare of the people, sowing disunity and casting aspersions on us Sarawakians," he told The Borneo Post in a phone interview yesterday.


He cited how opposition leaders from Peninsular Malaysia had made insulting and uncivilised accusations, including calling Sarawak United People's Party's (SUPP) leaders orang-utans.
Lee pointed out that the opposition could only make empty promises and play on political rhetoric instead of focusing on relevant issues such as upholding the interests and progress of the people in Senadin and Sarawak as a whole.


"We cannot believe their empty sweet promises and rhetoric, which are all from the opposition leaders from West Malaysia. There's never any clear plan for the people from the candidate," he said, adding only Barisan Nasional (BN) has a clear road map and a proven track record.


He urged voters to give BN the chance to continue working for them.


"I would like to appeal to voters to make a wise choice and look at the record of performance and achievements for the people of Senadin and look forward to a fresh mandate to serve you all in the coming term," he added.


Lee is contesting in a straight fight against Parti Keadilan Rakyat's (PKR) Dr Michael Teo.

Politik Harian

Posted: 15 Apr 2011 03:19 AM PDT

Politik Harian


Anwar Raja Liwak II

Posted: 14 Apr 2011 11:28 PM PDT

tunku

Posted: 15 Apr 2011 03:08 AM PDT

tunku


Violet Yong : Why should the Melanau only rule Sarawak?

Posted: 15 Apr 2011 01:47 AM PDT

Rais Criticizes Ucapan Rasis Violet Yong

MIRI, April 15 (Bernama) -- Information Communication and Culture Minister Datuk Seri Dr Rais Yatim Friday criticised the DAP candidate for Pending, Violet Yong, who was said to have delivered a speech with racial undertone while campaigning.
He said Malaysians should not raise racial sentiments even though they were desperate to gain votes from a particular race.
"We will have the impression that Violet is prejudiced and all sincere Malaysians in Sarawak should also do away with such prejudice for the sake of the Land of the Hornbills and for the sake of our future harmony," he told reporters after having lunch, here.
Violet's statement at a closed-door function was quoted by the blog 'mukapetang.blogspot' in Hokkien which was translated as "why should the Melanau only rule Sarawak?"
However, he was convinced that the Chinese community would not be easily influenced by the speech and would vote wisely in the 10th Sarawak state election Saturday.

tunku : dap always a racist party. on top they show they are not racist but under the roof they are the biggest racist.

Sarawak Churches Association Disappointed With Opposition Leaders

Posted: 14 Apr 2011 04:26 PM PDT

KUCHING, April 14 (Bernama) -- The Association of Churches Sarawak has expressed regret that DAP, PAS and PKR leaders held a press conference on the association's meeting with them Thursday concerning the Bahasa Malaysia bibles issue.
ACS secretary-general Ambrose Linang said the breakfast meeting was held behind closed doors after they agreed to the association's request not to hold a press conference regarding it.
"Our association received an invitation from Selangor state executive councillor Teresa Kok of PKR to have a breakfast meeting with the leaders of these opposition parties and agreed on condition that political issues would not be discussed as we are non-partisan.
"Shortly after the meeting we left. However, we were disappointed to learn that these leaders held a press conference later," he said when contacted by Bernama.
Ambrose said the association would study the statements made at the press conference, and if there were political elements, it would issue an official statement.
"We are open to discussions with any party just like we had with the prime minister yesterday. However, we expect people whom we meet to keep their word," he said.
The meeting was attended by Opposition leaders PKR president Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, DAP secretary-general Lim Guan Eng, DAP Advisor Lim Kit Siang, PAS secretary-general Datuk Mustafa Ali, and PAS MP for Shah Alam Khalid Samad.
Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim skipped the meeting although he had been scheduled to attend it.

tunku : you can see very clearly the attitude of the pakatan compared to BN. after meeting with pm, pm did not gave any press conference about the meeting and what have been discussed with ACS but the pakatan used the meeting to their advantage in their election campaign.hope the christian in sarawak will not vote the party that had disappointed the ACS.

Anwar Asked About Sex Video By Longhouse Chief

Posted: 14 Apr 2011 12:22 PM PDT

KAPIT, April 14 (Bernama) -- Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim stopped his ceramah in Kapit in the interior of central Sarawak after a longhouse chief asked him about a sex video and his Omega watch, witnesses said Thursday.
Anwar, who had spoken for 20 minutes, left abruptly after longhouse chief Edison Bugap in Melekun asked him to explain his sodomy case, the video and the watch, according to a resident.
Anwar told the 120-strong crowd that they should be more worried about logging and seizure of their native customary rights land, the resident said.
The issue of the sex video allegedly featuring a man resembling Anwar has dogged his campaign trail in the Sarawak election.
On Sunday, Anwar ticked off a TV journalist who asked him about the watch.
Anwar has denied that the Omega allegedly found in a hotel room after a sex act caught on tape belonged to him.

tunku :check mate by a long house chief and anwar ran away....what a shame.

PM thankful truth revealed over Altantuya murder allegations

Posted: 14 Apr 2011 09:00 AM PDT

LAWAS: Datuk Seri Najib Tun Razak is thankful the truth has been revealed over allegations linking him and his wife Datin Seri Rosmah Mansor to the murder of Mongolian Altantuya Shaariibuu.
The Prime Minister said he was knew the truth would finally prevail in the allegations made by Malaysia Today founder and editor Raja Petra Kamaruddin in a statutory declaration in 2008.
"I've always considered the matter closed. It was only an issue in the realm of the court of public opinion," he said, after launching the Seri Malaysia hotel here Thursday.
In a sensational interview over TV3 on Wednesday night, Raja Petra said he had made the allegations on the belief that the order came from PKR adviser and Opposition Leader Datuk Seri Anwar Ibrahim.
He added that his SD in 2008 which stated he was reliably informed that Rosmah was among those present at the crime scene on Oct 19, 2006, when Altantuya was killed, was based on information and demand by several individuals aimed at preventing Najib from becoming prime minister.
Raja Petra claimed these individuals were connected to several politicians, including Anwar, and that they had put pressure on him to do what he did to prevent Najib from taking over from Tun Abdullah Ahmad Badawi, who relinquished the post in 2009.
"I no longer accept the story. I think it's quite impossible. It can't be that the Prime Minister's wife would want to go to such a place; it's a jungle.
"I'm imagining, climbing up the hill, going into the jungle at night, at midnight, I think it's quite impossible," he had said in an exclusive interview with TV3 Group Editor Datuk Ashraf Abdullah in Perth, Australia, recently.

tunku : at least Najib is willing to be presented to court, dna taken etc.Najib too had swear "sumpah laknat" in mosque saying that he did not murder or have any connection whatsoever with altantuya. while the moron anwar is not willing to give DNA nor dare to swear in the mosque that he did not sodomize saiful bukhari.the latest would be his sex video with a prostitute.

bumiyang

Posted: 15 Apr 2011 03:05 AM PDT

PANEH MIANG

Posted: 15 Apr 2011 01:37 AM PDT

PANEH MIANG


Senang je nak singkirkan Taib Mahmud

Posted: 14 Apr 2011 11:22 PM PDT

1. Kini ramai yang dok pertikai bila Abdul Taib Mahmud akan berundur dari jawatan Ketua Menteri Sarawak. Maklumlah, dulu pada 1995 Taib pernah kata nak berundur, 2006 pun cakap benda yang sama, sampai la ni 2011 pun skrip serupa jugak diulang-ulang.

2. Yang penat menjawabnya Najib sebab kena yakinkan semua orang yang kononnya Taib akan berundur selepas PRN Ke-10 Sarawak. Kalau Che Det pun susah nak suruh Taib berundur, inikan pulak nak diharapkan Bapa Vernakular & Bapa Al-Kitab Najib. Sendiri fikirlah.

3. Nasib baik Pok Nik baru 21 tahun jadi Menteri Besar Kelantan. Kalau tempoh pemerintahan Pok Nik sama macam Taib yang dah jadi Ketua Menteri selama 30 tahun, pasti Haprakdaily hari-hari keluar berita suruh Pok Nik berundur. Mungkinkah? Pun sendiri fikirlah.

4. Buat apalah susah-susah nak tekan Najib umumkan bila Taib akan berundur atau siapa bakal pengganti Ketua Menteri Sarawak yang baru. Walhal ada kaedah yang lebih berkesan untuk pastikan Taib bukan sahaja akan hilang jawatan sebagai Ketua Menteri Sarawak, malah boleh menentu sahkan supaya Taib berambus dengan cepat.

5. Congaknya mudah saja, BN hanya perlu sabotaj jentera serta kempen pilihanraya Taib dan pastikan majoriti pengundi di N.51 Balingian tidak mengundinya. Dengan kata mudah, pastikan Taib Mahmud kalah di kawasannya sendiri.

6. Bukan susah pun nak buat gerakan bawah tanah. Lagipun sejak dulu BN memang punyai kepakaran dalam mensabotaj jentera serta kempen pilihanraya calon dari parti sendiri. Kalau tak percaya, pergilah belajar dengan Tok Sahak, Ketua UMNO Bahagian Seremban.

7. Win-win situation. Everybody's happy. Najib tak perlu bersusah payah membodek bishop atau meyakinkan pengundi Sarawak kononnya Taib akan berundur; dan komplot pembangkang pun tak perlu pening kepala gunakan alasan pengunduran Taib sebagai modal kempen pilihanraya.

8. Bagi menjayakan 'Misi Sabotaj Taib Mahmud' di N.51 Balingian, BN dan komplot pembangkang digalakkan berpakat agar Taib Mahmud kalah di kubunya sendiri.

9. Terlewat sudah? Dalam tempoh kurang 24jam pun, masih sempat lagi ni...

Tata Negara

Posted: 14 Apr 2011 08:51 PM PDT

Pak Sedaro amat kecil hati dan duka nestapa, bila mana ada kalangan rakyat Raja yang buta akal dan faham halusnya Bahasa Melayu. Apabila tata disama erti dengan bye-bye, selamat tinggal dan perbuatan lambaian biasa secara lazim ta-ta, makanya begitu jahil dan jahiliyyah faham ilmu bahasa Melayu.

Insaflah saudara, bahawa bahasa Melayu ialah Bahasa Lingua-Franca pada abad ke-15, ditutur secara global selama lebih 150 tahun. Akhirnya dikubur selama 446 tahun 7 hari. Bahasa Melayu amat kaya, dalam persuratan tersirat penggunaan tata, antaranya:

1. Tatanegara
2. Tatabahasa
3. Tataurus
4. Tataletak
5. Tatarakyat
6. Tatahias
7. Tatatertib
8. Tatarujuk
9. Tatasolek
10. Tata ilmu dan banyak lagi.

Gabung perkataan tata bukan melambang perbuatan selamat tinggal. Ia lebih mengarah kepada protokol, prosedur, uslub dan mauduk yang lebih terapi dan berseni. Pak Sedaro hairan, bila mana ada kalangan "intelektual" cuba mencabul nikmat dan bil-hikmah tatanegara. Ingatlah bahawa 13 Mei 1969 merupakan mesej kepada kewujudan Rukunegara dan Tatanegara.

Pak Sedaro fikir kalau ado yang gelojoh bonar hendak memperjudikan negara dengan mula menafikan Perkara 153 secara halus, mengarang penulisan baru Perkara 3, Perkara 39 dan Perkara 40 secara senyap melalui Agenda Munafiq atau mendagangkan kefahaman dengkel 90% rakyat Malaysia mengenai Gagasan 1 Malaysia. Maka, terserahlah kepada Tuhan Maha Adil untuk memberi hadiah kepada kezaliman ANDA.

Gagasan 1Malaysia ialah rencana agung yang dibentangkan kepada umat Melayu pada 1 Mei 1946 dengan Gagasan PEKEMBAR di Kelab Sultan Sulaiman dan Istana Bukit Serene. Persidangan Majlis Raja-raja Melayu pertama yang disertai bersama oleh Undang Luak Johol, Sungai Ujung, Rembau dan Jelebu merupakan persetujuan Di Raja pertama, yang namanya "Ketuanan Melayu" atau "Kedaulatan Melayu".

Mengapa darah-darah keturunan dan nasab Tuk Janggut, Haji Abdul Rahman Limbong, Dato Maharajalela, Tok Bahaman, Mat Kilau, Dato Haji Wan Muhammad Saman, Dato Siamang Gagap, Yam Tuan Hitam, keturunan Undang-undang Luak Sungai Ujung, Rembau, Jelebu dan Johol yang terawal, Tun Teja, Leftenan Adnan Saidi, dan sepatriot dengan mereka tidak "AMUK" kepada Bumi Melayu ini? Di manakah resepi tersirat 1 Malaysia yang digerak jaya oleh mereka sehingga Bumi Melayu ini merdeka pada 31 Ogos 1957?

Ingatlah bahawa penjajahan 28 Ogos 1511 sempurna pada 31 Ogos 1511. Apakah rahsia yang cuba dinukilkan oleh Almarhum Sheikh Abdullah Fahim kepada umat Melayu pada tarikh tersebut? Semoga para pencungkil ilmu falaq yang berguru dengan Sheikh Abdullah Fahim dapat menyampaikan amanah rahsia ilmu kepada umat dan rakyat Malaysia. Demi Tata Negara Malaysia.

*********

PENGUMUMAN


Perhimpunan Aman Mempertahankan Kedaulatan Islam dan Membantah Bible Bahasa Melayu anjuran Pertubuhan-Pertubuhan Pembela Islam (PEMBELA).

Masa: Selepas Solat Jumaat 15 April 2011

Tempat: Perkarangan Masjid Negara

"Bersama Pertahankan Kedaulatan Islam–Perkasakan Suara Umat Islam"

Tak bincang isu 1 Malaysia, 2 Allah ke?

Posted: 14 Apr 2011 02:55 AM PDT


Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin hari ini berkenan menerima menghadap Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam di Istana Negara.

Majlis menghadap kali kedua jawatankuasa berkenaan bertujuan memberi sembah maklum kepada Tuanku Mizan mengenai isu-isu penyelarasan fatwa.

Anggota Jawatankuasa yang terdiri daripada semua mufti kerajaan negeri dan lima orang tokoh yang diperkenan pelantikan oleh Majlis Raja-Raja itu diketuai oleh pengerusinya Prof Emeritus Tan Sri Dr Abdul Syukor Husin.

Turut hadir Ketua Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malayasia (Jakim) Datuk Wan Mohamad Sheikh Abdul Aziz yang juga Setiausaha Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan.

Tuanku Mizan turut berkenan menerima menghadap Jawatankuasa Teknikal Penyelarasan Undang-undang Sivil Syarak buat pertama kali, yang antara lain bertujuan menyembah taklimat mengenai kejayaan usaha penyeragaman undang-undang Islam kepada baginda.

Jawatankuasa yang diwakili 10 anggota itu diketuai oleh pengerusinya Tan Sri Syeikh Ghazali Abdul Rahman. - mstar.


Surah Al-Baqarah (ayat 120)

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan, "Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah".

Suara Melayu Baru

Posted: 15 Apr 2011 01:37 AM PDT

Suara Melayu Baru


MESTI BACA !!! Antara sebab kenapa RPK tiba-tiba memilih untuk 'membontot' Sang Anwar...

Posted: 14 Apr 2011 03:56 AM PDT

Bagaimana seorang yang begitu obses terhadap Anwar seperti Raja Petra secara tiba-tiba boleh beralih angin dan menghentam Anwar kembali. Apakah sebab atau faktor yang mendorong Raja Petra membelot hanya dengan sekelip mata? Adakah Raja Petra benar-benar ikhlas dan sudah sedar manusia yang seblum ini diangkat dan dilambuing tinggi sebanrnya adalah seorang penipu dan penjahanam negara?

Bagi SMB, Raja Petra juga merupakan seorang manusia yang langsung tidak boleh dipercayai. Dia merupakan contoh terbaik bagi seorang pengamal politik berkepentingan. Dia akan sokong jika sokongannya itumemberi faedah dan kebaikan terhadap dirinya. Dan pada masa yang sama dia akan membelot jika sokongan yang diberi tidak memdapat pulangan atau faedah seperti yang diharapkan.

Pada pandangan SMB terdapat beberapa faktor yang memungkinkan kenapa tiba-tiba Raja Petra tergamak membelot dari bosnya, Anwar Ibrahim. Antaranya   :
 1. Anwar Ibrahim telah gagal melunaskan janjinya terhadap Raja Petra. Gara-gara Anwar, RPK terpaksa melarikan diri dan bersembunyi di luar negara. Selama RPK bersembunyi, Anwarlah yang membiayai kehidupan RPK di luar negara. Mungkin akhir-akhir ini, Anwar gagal membiayai kehidupan RPK seperti kelaziman.
 2. RPK beranggapan bahawa karier politik Anwar berada di penghujung. Tidak ada guna utk RPK terus bergantung harap kepada Anwar. Apatah lagi ditambah dengan kemelut skandal video seks yang sedang dihadapi oleh Anwar menyebabkan peluang untuk Anwar menjadi PM semakin tipis.
 3. RPK juga melihat bahawa dana yang dimiliki oleh Anwar semakin kurang. RPK percaya lama-kelamaan tidak ada lagi peruntukan dari Anwar untuk membiayai hidupnya. Anwar pasti mengutamakan poket sendiri seblum memikirkan hidup orang lain seperti RPK.
 4. RPK perlu mencari sumber alternatif untuk membiayai hidupnya. RPK tidak lagi boleh mengharapkan Anwar. Pengamal politik berkepentingan seperti RPK hanya akan menyokong pihak yang mampu memberi keuntungan kepada dirinya.
 5. RPK mengharapkan belas ehsan dari kerajaan. Tidak hairanlah kenapa tiba-tiba RPK sedia mendedahkan maklumat tentang penipuan yang berlaku melibatkan dirinya dengan fitnah Najib tentang kes Altantunya.
 6. Dalam masa yang sama, RPK berharap agar Najib memberi peluang kepadanya untuk pulang ke Malaysia.
 7. RPK juga mengharapkan agar ada pihak terutama dari kerajaan untuk menawarkan sejumlah wang kepadanya untuk membuat pengakuan mahupun pendedahan melibatkan Anwar Ibrahim.
Bagi SMB, tidak sepatutnya kerajaan mempercayai manusia yang bernama Raja Petra. Banyak siasatan perlu dilakukan sebelum menerima atau mempercayai sebarang maklumat yang didedahkan oleh RPK. 

Aspirasi Bangsa

Posted: 15 Apr 2011 01:36 AM PDT

Aspirasi Bangsa


PR akan guna taktik Sibu menjelang malam akhir kempen!!!

Posted: 14 Apr 2011 11:02 PM PDT

Taipingmali (tm)

Posted: 15 Apr 2011 01:33 AM PDT

Taipingmali (tm)


Fw: SOKONGAN TERBUKA KPD SURUHANJAYA...

Posted: 15 Apr 2011 12:32 AM PDT

TAKTIK MCM BUKU JING-GAY YANG MEMBANKRUPKAN!!! DARI MANA MAHU DPT BUDGET??

Posted: 14 Apr 2011 07:39 PM PDT

DAP rasis dan laknatullah

Posted: 14 Apr 2011 07:27 PM PDT

Banner Anjing oleh Daping, Passik dan PKRanjing

Posted: 14 Apr 2011 04:18 PM PDT

Muka Petang melapor tentang kempen Dr Sim Pending

Posted: 14 Apr 2011 08:38 AM PDT

Henry Ling Kuong Meng - 专访:您面对的挑战是什么?

Posted: 14 Apr 2011 08:01 AM PDT

Perak Today- Sidang Media DUN Perak DS Zambry

Posted: 14 Apr 2011 07:49 AM PDT

Identification Purposes Video

Posted: 14 Apr 2011 07:41 AM PDT

Kerajaan sedia kemudahan pendidikan terbaik kepada rakyat Sarawak

Posted: 14 Apr 2011 07:39 AM PDT

Orang Melayu Tak Gila Macam Anwar - Tun Abdul Rahman

Posted: 14 Apr 2011 07:17 AM PDT

To' Guru Bang Nuar

Posted: 14 Apr 2011 07:11 AM PDT

Sarawak Bersatu - Sarawak Economy

Posted: 14 Apr 2011 06:44 AM PDT

SHOULD WE SARAWAKIAN SUPPORT DAP in MIRI for PRN SARAWAK ???

Posted: 14 Apr 2011 06:15 AM PDT

Anwar kelemasan di Sungai Rejang

Posted: 14 Apr 2011 05:53 AM PDT

Perak Today-Perhimpunan Haram Luar Dewan Semasa Sidang DUN

Posted: 14 Apr 2011 05:30 AM PDT

Raja Petra sudah hilang kepercayaan terhadap Al-Porn

Posted: 14 Apr 2011 05:23 AM PDT

Kempen Air Mata Pembulak Negara

Posted: 14 Apr 2011 05:15 AM PDT

Perdana Menteri berjaya menawan Bario

Posted: 14 Apr 2011 05:00 AM PDT

Jeraya Sibu -Tanjung Manis udah siap wai. Manah ka nuan

Posted: 14 Apr 2011 04:50 AM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 15 Apr 2011 01:15 AM PDT

Sahabat-Gunung


Kemelut Video Seks: Pas Utamakan Kepentingan Politik Berbanding Pertahankan Islam

Posted: 14 Apr 2011 09:42 PM PDT

Susah Mahu Tweet Masa 'Mendayung'....

Pas kini lebih mengutamakan kepentingan politik berbanding asas perjuangan mereka dahulu dalam mempertahankan Islam.

Pergerakan Pemuda UMNO Selangor melihat perkembangan Pas hari ini sekadar memenuhi perjuangan politik sempit mereka untuk menjatuhkan kerajaan BN, bukannya untuk memperjuangkan Islam atau berkhidmat kepada rakyat.

Ketuanya, Ungku Salleh Ungku Jamal berkata, tindakan Pas hari ini yang masih bersama-sama pakatan pembangkang atau yang mereka namakan Pakatan Rakyat dilihat seperti meminggirkan perjuangan Islam walaupun salah seorang pemimpin pakatan mereka kini dikaitkan dengan kontroversi video seks.

"Ia mengambarkan Pas lebih mengutamakan kepentingan politik tanpa menghiraukan atau ambil kisah dengan apa yang berlaku dalam pakatan mereka.

Jika dilihat dengan apa yang berlaku hari ini, Pas sepatutnya mengundurkan diri untuk seketika dari pakatan mereka serta menilai semula gagasan pakatan mereka agar ia segar dengan arah tuju dan matlamat perjuangan untuk rakyat, bukannya perjuangan untuk meninggikan atau mengangkat kedudukan dan darjat seseorang di kalangan pemimpin mereka seperti Anwar Ibrahim," ujarnya mengulas pendirian Pas selepas kemelut video seks yang mirip wajah Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Fitnah Blogger Pro BN Berterusan Terhadap Ahmad Nazib....?

Posted: 14 Apr 2011 07:00 PM PDT

Apalah nasib anak ini.... ditinggal bapa selepas bapanya membuntingkan ibunya, kemudian dibawa ke Siam untuk dinikahi secara 'koboi'....

Setelah dirinya dan ibunya ditinggalkan, si bapa berangan nak jadi pemimpin masyarakat di Satok dan di Sarawak.... Bagaimanalah agaknya kalau di durjana ini dibiarkan untuk memimpin masyarakat, pastinya lebih ramai anak-anak dara orang akan diletakkan dibawah badannya ketika diperlukan, selepas itu dibiarkan merana sebagaimana yang telah dilalui si gadis ayu dan di anak comel ini ....

Hebat sungguh peguam Syarie ini.... dia hebat, dia alim…. Dia mempunyai firma guamannya sendiri. Namun dia boleh buat apa sahaja, amat sukar untuk dipercayai bahawa seorang peguam Syari'e, telah berjaya membuat sesuatu yang tidak berlandaskan syariat itu sendiri, malah lebih teruk?

Beliau bolehlah bersenang-lenang sekarang termasuk menafikan perkahwinan keduanya tersebut kerana 'habis madu, sepah dibuang' ... Ibu muda tersebut telah selamat diJANDAkan calon PKR DUN Satok nie, di kala ibu muda tersebut tengah sibuk mendaftar pendaftaran anaknya hasil perkongsian madu bersama Ahmad Nazib.....
Persoalannya kini, sejauh mana dia boleh lari dari kenyataan ini? Adakah dia mahu mengikut jejak idolanya yang juga khabarnya kahwin lari....

Namun terima kasih juga pada Nazib kerana sekurang-kurangnya dia masih normal.... dia balun wanita sahaja berbanding idolanya yang boleh kedua-duanya sekali .....


Juga boleh dibaca di sini.Jantung Anwar Berhenti Berdegup...

Posted: 14 Apr 2011 05:30 PM PDT

Dihalau, diusir malah melarikan diri, menjadi aktiviti utama Anwar sejak beberapa hari lalu

Sungguh Anwar tak percaya.... kenangan manis dan kehangatan 8 Mac 2008 tidak menjadi kali ini. Jika 16 September 2008 mereka berjanji nak menakluk Putrajaya, akhirnya 16 April tersungkur di Sarawak.

Ini semua telah menghentikan degupan jantung Anwar Ibrahim.... dihalau, diusir malah melarikan diri, menjadi aktiviti utama Anwar sejak beberapa hari lalu, dalam usahanya menawan Putrajaya gagal, usaha untuk bertapak di Sarawak juga nampaknya menemui jalan buntu.

Anak didik yang menjadi harapan, satu persatu dibogelkan, walaupun Timbalan Presiden PBB, Datuk Amar Abang Johari Tun Openg mengakui cara ini bukan caranya.

Namun pencabarnya di Satok kini sedang dibogelkan satu persatu lantaran kelantangannya mengutuk, menfitnah dan mencaci pemimpin-pemimpin BN, lantaran kami Blogger Nyamuk tidak akan mendiamkan diri untuk berkongsi segala maklumat agar penyelewengan dan kemungkaran yang berlaku akan kita dedahkan satu persatu.

Kini tinggal tidak sampai lagi 24 jam, rakyat Sarawak akan menentukan masa depan negeri Sarawak. Segala usaha telah dilakukan, malah pemimpin-pemimpin BN tidak kira dari Semenanjung malah dari Sarawak sendiri telah menemui segelintir rakyat Sarawak, untuk menerangkan misi dan impian BN...moga perjuangan BN akan terus subur di bumi bertuah, Sarawak Bumi Kenyalang .....

Poster Jahat Pembangkang .....

Posted: 14 Apr 2011 04:16 PM PDT

Perbuatan Kurang Ajar Pihak Pembangkang.....

Tindakan terdesak pembangkang..... perbuatan jahat terakhir yang dapat mereka buat untuk menjatuhkan kerajaann BN Sarawak.

Menurut sahabat blogger, Sarawak Insider- perbuatan menaikkan poster ini dibuat di hadapan Merdeka Palace Hotel, di atas padang Merdeka, Kuching. Pakatan Haram Jadah telah menaikkan poster yang berbunyi "undi Taib sama undi asuk (anjing) tua, jatuhkan taib sama dengan bunuh asuk (anjing) tua. Bila asuk-asuk (anjing-anjing) tua ni mahu dikorbankan?!!"

Dipercayai inilah antara Grand Finale yang digunakan pembangkang untuk memburuk-burukkan Ketua Menteri Sarawak. Persamaan antara manusia dan anjing merupakan satu yang melampau. Tindakan terdesak ini dipercayai bagi merealisasikan janji 16 April 2011 kononnya Pakatan Rakyat akan membentuk kerajaan selepas janji 16 September 2008 yang lihat gagal dicapai.

Adakah ini contoh parti yang memperjuangkan keadilan,nilai-nilai murni dan integriti? Usah bicara soal nilai-nilai tersebut jika kepimpinan dan ahli parti itu sendiri gagal untuk mempamerkan nilai moral dan etika yang baik. Kini semuanya terpulang kepada pengundi di Sarawak dan juga diseluruh negara untuk menilai sendiri dan menentukan apa yang terbaik untuk agama, bangsa dan negara.

Sibuk Desak Namakan Penganti Tan Sri Taib, Pas Kena Ludah Sendiri

Posted: 14 Apr 2011 10:45 AM PDT

Pas Kelantan diminta menamakan dahulu pengganti Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sebelum menyibuk hal 'rumah tangga' Barisan Nasional (BN).

Ketua Pembangkang Dewan Undangan Negeri Kelantan, Datuk Md. Alwi Che Ahmad berkata, parti itu perlu berbuat demikian sebelum mendesak BN menamakan pengganti Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud.

Katanya, desakan Exco Kerajaan Pas Kelantan, Datuk Husam Musa yang mahukan BN menamakan pengganti Abdul Taib umpama 'pukul anak sindir menantu' kerana bekas Naib Presiden Pas itu menyedari Nik Abdul Aziz sudah tidak mampu lagi untuk mentadbir negeri ini.

"Sebelum dia (Husam) nak tengok dapur orang, tengok dapur dia dahulu. Nik Abdul Aziz yang jauh lebih tua dan terpaksa berpindah pejabat dari tingkat tiga ke tingkat bawah kerana tidak upaya, terpaksa menggunakan tongkat dan selalu sakit, tetapi sehingga hari ini tidak menamakan penggantinya.

"Saya yakin dia kata begitu bukan ditujukan kepada BN tetapi dia perli Nik Abdul Aziz. Dia hendak kata kepada Nik Abdul Aziz tidak tergamak. Apabila Husam bercakap begitu, Nik Abdul Aziz akan mencermin muka sendiri," katanya kepada Utusan di sini, Rabu.

Md. Alwi yang juga Setiausaha BN Kelantan berkata, sejarah membuktikan setiap peralihan kuasa dalam parti berlaku dengan tersusun dan baik sejak era Perdana Menteri pertama sehingga sekarang.

"Tengok Pas buat peralihan kuasa, Datuk Asri Muda kena 'sepak' sedangkan dia pengasas Pas hanya disebabkan golongan muda termasuk Husam pada masa itu tidak suka kepadanya. Peralihan kuasa dalam Pas dahsyat," katanya.

Tambahnya, BN membuktikan ia sentiasa relevan malah pemimpinnya silih berganti berbanding pemimpin pembangkang yang tidak pernah bertukar ganti sejak dahulu seperti Nik Abdul Aziz, Lim Kit Siang dan Karpal Singh.

Pendedahan Raja Petra Telanjangkan Politik Jijik Anwar, Pembangkang

Posted: 14 Apr 2011 08:45 AM PDT

Penganalisis politik tempatan, Profesor Dr. Ahmad Atory Hussein berkata tindakan pengendali portal Malaysia Today, Raja Petra Kamaruddin (RPK) mendedahkan perkara sebenar berkenaan akuan bersumpahnya yang mengaitkan Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri dengan kes pembunuhan Altantuya Shaariibuu merungkai dalang di sebalik fitnah terbesar itu.

Tegasnya kini rakyat mendapat penjelasan sebenar bahawa dakwaan yang dijaja pakatan pembangkang di serata tempat menyerang Datuk Seri Najib sekeluarga merupakan satu pembohongan yang cukup dahsyat.

"Secara peribadi saya berasa amat bersyukur dengan tindakan RPK ini dan saya menyifatkannya sebagai pulang ke pangkal jalan. Saya kenal RPK sebab itu saya dan rakan-rakan berasa hairan dengan tindakannya dahulu. Kami sentiasa berdoa agar RPK akan sedar dan menemui kebenaran. Akhirnya, inilah kenyataannya.

"Rakyat harus lihat situasi ini di mana seorang demi seorang orang kepercayaan Anwar meninggalkannya. Dahulu Ezam, Nallakarupan, Zulkifli Nordin, Zahrain Hashim dan ramai lagi sudah sedar dan insaf kini RPK pula. Sudah pasti mereka ini telah menemui kenyataan sebenar dan mengambil tindakan meninggalkan Anwar," katanya.

Ahmad Atory yang juga pensyarah di Universiti Sains Malaysia berkata Anwar sebenarnya mempunyai rasa iri hati yang amat tinggi terhadap Datuk Seri Najib kerana Najib merupakan penghalang utama untuk Anwar menjadi Perdana Menteri.

Oleh itu tegasnya Anwar sanggup melakukan pelbagai cara untuk memburuk dan menjatuhkan Datuk Seri Najib.

"Anwar menuduh kerajaan terutama Najib membuat pelbagai konspirasi untuk menjatuhkan dirinya tetapi kenyataanya, Anwarlah yang membuat pelbagai konspirasi bukan sahaja untuk menjatuhkan Datuk Seri Najib tetapi juga Tun Mahathir.

"Jadi, apabila RPK membuat pengakuan ini, maka tersingkaplah segala politik kotor manusia bernama Anwar Ibrahim. Saya yakin, banyak lagi kebenaran akan tersingkap selepas ini. RPK adalah antara orang kanan Anwar dan dia tahu banyak kebenaran. Tahniah saya ucapkan kepada RPK kerana berani mengambil tindakan yang betul," ujarnya.

Justeru beliau berharap dengan pendedahan RPK ini, rakyat akan sedar bahawa Anwar Ibrahim ini penuh dengan tipu muslihat dan merupakan manusia yang amat menakutkan.

"Bayangkanlah sekiranya Anwar bergelar Perdana Menteri. Apa akan jadi dengan Malaysia dan kita semua. Demi kepentingan diri, Anwar sudah pasti sanggup menggadaikan negara. Semasa menjadi Menteri Kewangan dahulu, Anwar juga hampir menggadaikan negara. Nasib baik tindakan bijak Tun Mahathir berjaya menghalangnya," terang Atory.

Pendedahan RPK ini juga dianggap satu bonus kepada kerajaan dan Perdana Menteri menjelang Pilihan Raya Negeri Sarawak Sabtu ini dan pilihanraya umum akan datang.

"Pembangkang memainkan isu pembunuhan Altantuya ini di Sarawak dan pendedahan RPK ini merungkai segala persoalan," katanya. -MediaUMNO

Anwar Main Pelacur Cina: Mama San Violet Hina Bangsa Melanau...

Posted: 14 Apr 2011 07:45 AM PDT

Tengoklah siapa di sebelah Violet tu... Tony Puah, agen Singapura yang menjadi Ahli Parlimen DAP.


Mama san violet calon dap untuk dun pending telah menghina bangsa melanau dengan mengatakan "buat apa dan kenapa bangsa melanau sahaja yang di benarkan memerintah sarawak" sambil dia mengatakan kalau bangsa melanau menjadi pemerintah sarawak, maka munculah seorang lagi diktator seperti pehin seri taib mahmud.

Kurang ajar betul mama san ni, demi untuk memecah kan undi, dia sanggup menghina bangsa peribumi sarawak, wal hal dia tak sedar yang dia tu sendiri adalah pendatang. inilah politik yang di bawa oleh dap ke sarawak, pecah belahkan masyarakat untuk mendapat undi.

Saksikan video Violet hina bangsa Melanau di SINI

Anwar Makin Panas.... Pelakon Telah Dikenal Pasti

Posted: 14 Apr 2011 06:50 AM PDT

Pelakon Dikenalpasti, Tapi Anwar Jangan Gabra Sangat ...

Wahhh ... Anwar Ibrahim semakin panas... Jika semalam, dia berambus ketika berceramah selepas ditanya mengenai skandal video seks yang mirip wajahnya, hari nie berita buruk terus menghantui dirinya....

Ketua Polis Negara mengakui, siasatan mengenai pelakon video tersebut telah dikenal pasti namun masih enggan mengulas lanjut mengenai pelakon tersebut....

Katanya: "Berdasarkan siasatan kita tahu siapa dia, kita percaya kita tahu pada identiti itu berasaskan pada bukti yang ada. Maknanya dia bukanlah yang diada-adakan, di super-impose ataupun ditiru atau sebagainya."

Tambahnya, kertas siasatan dijangka siap minggu depan. Ini pastinya akan terus mengusarkan Anwar, masih mampukah Anwar berhadapan dengan rakyat, khususnya dalam kempen-kempennya di Sarawak dalam usaha menempatkan PKR di Bumi Kenyalang ini ....

Buletin Utama TV3: Pakatan Pembangkang Tidak Sepakat

Posted: 14 Apr 2011 06:00 AM PDT

Janji bentuk kerajaan 16 September 2008, tapi sehingga kini kabinet bayangan pun belum menjadi kenyataan.

Kerana ideologi yang berlainan, menurut Raja Petra, pakatan pembangkang tidak mungkin bersepakat.

Ini semakin melunturkan harapan pengundi yang memberikan kepercayaan kepada pembangkang pada pilihanraya umum lalu.

RAJA PETRA KAMARUDIN / PENGENDALI BLOG MALAYSIA TODAY
"Dan oleh kerana isu 16 September di mana orang ramai percaya kepada janji Anwar yang lebih kurang menjamin 16 September termasuk saya, ketika itu saya di bawah tahanan ISA di Kamunting, Anwar ada berjumpa saya di mahkamah, Anwar datang ke mahkamah kerana ada dua kes yang berjalan serentak dan beliau bagi tahu jangan susah tak lama lagi awak akan keluar sebab kita akan bentuk kerajaan 16 September"

Hakikatnya kata beliau, parti pembangkang tidak sehaluan.

RAJA PETRA KAMARUDIN / PENGENDALI BLOG MALAYSIA TODAY
"Misalan sekarang pun sudah timbul soalan shadow kabinet, Anwar kata tak perlu shadow kabinet..tapi istilah shadow kabinet ialah seorang ahli pembangkang menjadi shadow kepada seorang ahli kabinet, tak semestinya shadow kabinet ialah kabinet yang bersedia untuk memerintah. Tapi sekiranya shadow kabinet pun kita tak mampu tubuh, macam mana nak perintah? Siapa ahli kabinet. Pengundi-pengundi ingin tahu."

RAJA PETRA KAMARUDIN / PENGENDALI BLOG MALAYSIA TODAY
"Jadi sekiranya sebagai pembangkang pun belum boleh buktikan kebolehan kita, bagaimana pengundi nak yakin bahawasanya pembangkang boleh menjadi kerajaan, sebab menjadi pembangkang lebih senang, kerana apabila kita jadi pembangkang, kita membangkang saja, kita tak perlu laksanakan. Tetapi apabila kita menjadi kerajaan, kit perlu laksanakan apa yang kita kritik semasa kita menjadi pembangkang. That is not so easy…kritik senang. Melaksanakan apa yang kita cakap, itu lagi susah. Tetapi kalau sebagai pembangkang pun gagal, sudah tentu rakyat kurang yakin sebagai satu kerajaan."

Menurut Raja Petra, kes liwat yang dihadapi Datuk Seri Anwar juga banyak menimbulkan kekeliruan dikalangan rakyat.

RAJA PETRA KAMARUDIN / PENGENDALI BLOG MALAYSIA TODAY
"Sekarang ini kebanyakan orang mereka keliru sebab timbul isu ini postpone, pergi mahkamah ini, postpone. Orang tak mampu follow. Kita kena faham, bukan semua orang lawyer. Kadang-kadang lawyer sendiri pun keliru, lagikan pulak orang macam kita yang bukan lawyer. So lama-lama orang dah tak boleh ikut kes ini, too confusing, tak tahu what is going on … baik selesai saja kes ini once and for all."

Buletin Utama TV3: Anwar Sudah Hilang Kredibiliti Sebagai Seorang Pemimpin

Posted: 14 Apr 2011 05:47 AM PDT

Datuk Seri Anwar Ibrahim sudah hilang kredibilitinya sebagai seorang pemimpin.

Itu kata pengendali blog Malaysia Today Raja Petra Kamarudin yang pada satu ketika dulu merupakan rakan karib ketua pembangkang itu.

Dalam bahagian kedua temubual beliau bersama wartawan kami Ashraf Abdullah, Raja Petra berkata janji-janji kosong, krisis dalaman yang tidak berkesudahan dalam pakatan pembangkang dan masalah peribadi yang dihadapinya sudah cukup untuk rakyat menilai kepimpinan datuk seri anwar.

Raja Petra yang pernah diberi kepercayaan oleh Datuk Seri Anwar untuk menerajui sidang redaksi akhbar Parti Keadilan berkata dalam pakatan pembangkang pun, Anwar sebenarnya tidak dihormati.

Ini menimbulkan persoalan bagaimana beliau boleh memimpin negara.

RAJA PETRA KAMARUDIN, PENGENDALI BLOG MALAYSIA TODAY
"Jadi di sini nampaknya anwar gagal menjaga parti parti komponen.. dan menjaga pemimpin-pemimpin, alasan yang diberi kita bagi kebebasan bersuara, tapi itu pun tak betul sebab apabila ada sesiapa yang mengkritik pemimpin, dia ambil tindakan terhadap mereka. Kebebasan tidak diberi."

Hakikatnya juga, menurut Raja Petra, pakatan pembangkang tidak boleh bersatu kerana berlainan ideologi.

Dalam kerajaan negeri Selangor sahaja, perselisihan faham antara Pas, Dap dan Keadilan amat ketara.

RAJA PETRA KAMARUDIN, PENGENDALI BLOG MALAYSIA TODAY
"Misalan di Selangor Hassan Ali keluar kenyataan lain yang berbeza dari dasar kerajaan negeri, dan Hassan Ali mengatakan ini dasar Pas, Pas kata bukan, itu pandangan peribadi, itu bukan dasar parti yang Pas tidak terima. Jadi di dalam Pas pun, mereka tak bersatu. Dap pulak mengatakan tak boleh…. Jadi kecoh"

Contohnya, kata beliau, dalam isu penjualan arak di Selangor.

RAJA PETRA KAMARUDIN, PENGENDALI BLOG MALAYSIA TODAY
"Kita ambil satu isu saja, beer misalnya…orang sudah keliru. Boleh ke, tak boleh? Yang ini kata boleh, yang ini kata tak boleh. Yang ini kata rampas, yang ini kata serah balik, tak boleh rampas. What is the policy? Anwar sepatutnya jadi economic adviser kerajaan selangor, ada pernah ke anwar keluar kenyataan, dan berkata this is the policy? Ini dasar dia, tapi anwar diam. Sementara di bawah bergaduh itu bukan satu contoh kepimpinan yang baik.. a leader knows how to control his soldiers."

Beliau berkata selepas tiga tahun berkuasa di beberapa negeri, rakyat sudah boleh menilai prestasi pakatan pembangkang.

RAJA PETRA KAMARUDIN, PENGENDALI BLOG MALAYSIA TODAY
"Ramai orang yang bersuara kepada saya beritahu mereka sudah disillusioned…mereka sudah tidak yakin dengan pembangkang.

Anwar ‘Kepala Konspirasi’ Sebenar Pembunuhan Altantuya

Posted: 14 Apr 2011 04:50 AM PDT

Anwar Ibrahim Pelakon Terhebat Di Abad Ini

Pengakuan pengendali blog, Malaysia Today, Raja Petra Kamaruddin mengenai cubaan memfitnah Datuk Seri Najib Tun Razak merupakan petunjuk jelas tentang siapa sebenarnya 'kepala konspirasi' dalam politik negara.

Di sebalik pendedahan Raja Petra itu, apa yang dapat dilihat ialah siapa sebenarnya yang menabur fitnah dan mewujudkan konspirasi mengaitkan Perdana Menteri dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor, dengan kes pembunuhan Altantuya Shaariibuu, ujar Anuar Shaari, bekas setiausaha sulit Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Raja Petra telah dedahkan beberapa nama dan individu yang berkait secara langsung dengan seorang pemimpin pembangkang yang dikatakan perancang segala konspirasi ini dengan niat tidak mahu Najib menjadi Perdana Menteri,".

Persoalannya kini, apakah tindakan Anwar seterusnya? Adakah dia akan terus mendiamkan diri atau akan menyaman RPK?

Dalam siaran berita TV3 malam tadi, Raja Petra mendedahkan bahawa akuan bersumpah beliau pada 2008 yang mengaitkan Najib dengan kes pembunuhan Altantuya Shaariibuu pada 2006 adalah berdasarkan maklumat dan desakan beberapa individu bertujuan menyekat Najib, yang ketika itu Timbalan Perdana Menteri, daripada menjadi Perdana Menteri.

Raja Petra berkata beliau sendiri tidak pernah menuduh Najib atau Rosmah terlibat dalam kes pembunuhan wanita Mongolia itu dan beliau kini tidak lagi mempercayai cerita individu dari parti pembangkang itu yang dikatakannya mempunyai kaitan dengan beberapa tokoh politik termasuk Anwar.

Anwar Ibrahim Sudah Hilang Kreabiliti Sebagai Pemimpin

Posted: 14 Apr 2011 04:00 AM PDT


Benarkah Anwar Ibrahim Sudah Hilang Kreabiliti Sebagai Pemimpin?

Ikuti sambungan kedua temubual ekslusif antara Asraf Abdullah dengan Raja Petra Kamaruddin (RPK) dalam Buletin Utama TV3 jam 8 malam nie ....

Pastinya pendedahan dan pengakuan RPK ini mempunyai maksud tersirat dan tersurat. Sama-sama kita nilai keikhlasan dan kejujuran RPK, atau adakah pendedahan ini mempunyai makna tersirat yang sukar untuk kita fahami dengan mata kasar.

Adakah dengan isu-isu yang membabitkan Anwar hari ini, PAS sebagai sebuah parti yang memperjuangkan Islam seharusnya malu dan tidak patut lagi berada dalam pakatan itu.

Bagaimana dengan DAP. Adakah DAP akan terus mempergunakan Anwar demi kepentingan politiknya. Adakah karpal menyimpan rahsia besar Anwar ....


Anwar Ibrahim Sudah Hilang Krebiliti Sebagai Pemimpin

Posted: 14 Apr 2011 03:03 AM PDT

Anwar Ibrahim Sudah Hilang Krebiliti Sebagai Pemimpin

Beberapa bekas anggota PKR berpendapat bahawa parti yang pernah dianggotai mereka suatu masa dulu kini sudah semakin lemah, bercelaru dan tidak lagi relevan untuk politik tanah air, lantaran parti itu hanya menjadi pentas bagi Anwar dan bukannnya memperjuangkan kepentingan rakyat.

Mereka juga berpendapat kelemahan parti itu berpunca daripada urus tadbir yang bercelaru selain isu-isu yang membabitkan beberapa pemimpin parti berkenaan.

Anuar Shaari, bekas setiausaha sulit Anwar, berkata PKR adalah sebuah parti yang tanpa jentera sehingga memerlukan sokongan DAP untuk bergerak di Sarawak.

"Sebab itu PKR ini terpaksa bergantung penuh kepada DAP dan PAS. Kita juga dapat lihat, dalam banyak hal, PKR terpaksa bertolak ansur dengan sekutunya kerana PKR sendiri tidak kuat. PKR ini ikonnya ialah Anwar Ibrahim, yang diharapkan oleh DAP dan PAS untuk merealisasikan agenda mereka sendiri. PAS mengharapkan Anwar akan membawa imej Islam manakala DAP pula mengharapkan Anwar akan membawa agenda negara sekular,".

Anuar, yang meninggalkan PKR pada 27 Mac 2007, berkata PKR sangat lemah dalam pentadbiran negeri Selangor sehingga terpaksa bertenggek di atas peninggalan kejayaan dan kemajuan Selangor di bawah Barisan Nasional tanpa mampu melaksanakan sebarang pembaharuan.

Dengan pelbagai masalah yang melanda parti itu dan juga pemimpinnya satu demi satu, beliau berkata adalah tidak wajar bagi penduduk Sarawak untuk menggantungkan nasib dan masa depan anak cucu mereka kepada PKR mahupun Anwar atau DAP.

"Dalam konteks pilihan raya di Sarawak, Anwar adalah liabiliti kepada pakatan pembangkang untuk cuba menang. Tapi atas dasar kepentingan politik, masing-masing terpaksa saling mempergunakan satu sama lain walaupun di lubuk hati, mereka dah tak percayakan Anwar," katanya.

Buktinya, kata Anuar, ialah Pengerusi DAP Karpal Singh, pada 1997 pernah mendedahkan bahawa beliau mempunyai bukti salah laku seks Anwar tetapi kini telah menjadi peguam bela Anwar.

Selamat Bertugas Datuk Khalid

Posted: 14 Apr 2011 02:30 AM PDT


Sahabat-Gunung ingin mengucapkan tahniah kepada Pengarah Jabatan Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam, Datuk Khalid Abu Bakar dilantik sebagai Timbalan Ketua Polis Negara yang baru berkuatkuasa hari ini.

Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berkata Khalid akan menggantikan Hussin Ismail yang bersara hari ini.

Semoga dengan perlantikan ini akan menambahkan kekuatan PDRM, seterusnya membasmi jenayah di negara kita. peluang dan ruang harus diberikan kepada Datuk Khalid dalam melaksanakan tanggungjawab barunya sebagai Timbalan Ketua Polis Negara.

Selamat bertugas Datuk.

PKR Lemas Di Sarawak ..... Harapkan Pengaruh DAP Untuk Bertapak

Posted: 14 Apr 2011 01:45 AM PDT

Sebenarnya PKR-PAS-DAP, saling tunggang-menunggang. Pemimpin-pemimpin mereka pandai berlakon di depan rakyat.

Ezam Mohd Noor, bekas orang kepercayaan Anwar Ibrahim satu ketika dulu menyifatkan PKR dan Anwar Ibrahim kini sangat mengharapkan pengaruh DAP dalam cubaan mereka mencari tapak di Sarawak melalui pilihan raya negeri ke-10 Sabtu ini,

Katanya, PKR kini hanya boleh bernafas dengan perlindungan dan sokongan DAP.

"PKR daripada segi realiti politiknya sudah tidak ada. Ini disebabkan hampir 90 peratus pengasas parti itu telahpun keluar dan kita tahu setiap masa, akan ada sahaja anggotanya yang terus keluar parti. Jadi secara totalnya, PKR hanya hidup bergantung kepada DAP dan kalau di Semenanjung kepada PAS juga, jadi Anwar sekarang terpaksa akur dengan apa saja tuntutan PAS mahupun DAP,".

PKR yang sudah lemah kini bertambah teruk kerana terdapat beberapa pemimpinnya yang salah guna kuasa, melakukan penyelewengan dan terlibat dalam skandal seks.

Sebenarnya PKR-PAS-DAP, ketiga-tiga parti ini saling tunggang-menunggang. Pemimpin-pemimpin mereka pandai berlakon di depan rakyat.

PAPA GOMO

Posted: 15 Apr 2011 01:06 AM PDT

PAPA GOMO


Pak Polisi? Kita Udah Tahu Siapa Pelaku Video Seks Yang Hangat Itu. Sebarkan Saja Video Nya Kepada Rakyat

Posted: 15 Apr 2011 12:19 AM PDT
"Polis telah mengenal pasti identiti lelaki dan wanita dalam rakaman video seks yang mirip seorang pemimpin pembangkang yang didedahkan trio Datuk T baru-baru ini.Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berkata kesahihan itu diperolehi berdasarkan kepada bukti-bukti dan fakta-fakta kukuh sepanjang siasatan dilakukan. Beliau bagaimanapun enggan mendedahkan siapa pelaku dalam video tersebut memandangkan ia akan mengganggu siasatan."

Petikan Bernama

Gomo tidak terkejut dengan pengumuman Pihak Polis ini memandangkan pihak Polis telah mengetahui pelaku dalam Video Seks yang di kaitkan dengan Anwar Ibrahim pada masa mereka melihat Video Seks yang di serahkan oleh Dato Eskay pada tempoh yang lalu.Malah sewaktu pengumuman Pihak Polis pada minggu lalu yang mengesahkan Rakaman Video tersebut TULEN juga pihak Polis tahu siapa pelakon Video Seks Porno.

Anwar Ibrahim hanya tunggu masa sahaja untuk di panggil memberi keterangan. Emmm Gomo dah dapat teka Anwar Ibrahim akan kata ini semua Konspirasi. Biasalah, Kote Nuar yang balun Pelacur China Dato Seri Najib dan Rosmah pula yang di persalahkan. Ini semua dah dapat di jangka oleh kami para Blogger.

Apa pun Kita tunggu sedikit masa lagi bagi Rakaman PART 2 Video Porno Anwar Ibrahim...he he he. Berani buat berani tanggung. Gomo dan rakan Blogger lain akan keluarkan Video Seks Anwar Part 2 bila sampai masanya. Kita kasi Can pada Anwar Brahim main wayang....he he he


FREE DOWNLOAD VIDEO SEKS KLIK DI SINI


Psssttt...Anwar Brahim bila nak Lari? He he he


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sarawak 4 Change? Change For What? For RACIST?

Posted: 14 Apr 2011 09:07 PM PDT
Jika kita memerhati gambar maskot DAP secara tidak terperinci, memang sudah banyak maksud untuk kita simpulkan mengikut kefahaman dan pengetahuan masing-masing. Di sini saya hendak merungkai maksud yang boleh dikatakan antara mesej yang disampaikan oleh maskot tersebut. Maksud-maksud atau mesej yang disampaikan adalah berkaitan dengan politik sahaja.

 1. MULUT BESAR - Ini menunjukkan mereka yang terlibat hanya pandai bercakap besar dengan menabur janji-janji kosong kepada rakyat. Ia juga menunjukkan kegelojohan atau nafsu golongan yang terlibat untuk melahap segala kekayaan negeri yang diperintah atau bakal diperintah. (Contoh: Pulau Pinang & Selangor)
 2. KEPALA KECIL - Ini bermaksud mereka yang terlibat tidak mempunyai tahap pemikiran yang luas dan lebih berfikiran pendek. Secara lojik kepala kecil bermaksud otak pun kecil. Maka, kapasiti untuk berfikir juga amat terhad dan tidak dapat berkembang.
 3. SAYAP & EKOR KECIL - Ini menunjukkan mereka yang terlibat tidak mempunyai wawasan dan cita-cita tinggi. Tidak mempunyai kemampuan untuk memajukan diri serta rakyat. Tidak dapat membawa rakyat ke arah masa depan yang cerah. Mengikut anatomi burung yang normal, sayap dan ekor seekor burung harus lebih besar manakala badannya pula lebih kecil. Ini kerana sayap dan ekor merupakan anggota badan yang paling penting bagi seekor burung iaitu untuk terbang tinggi dan menuju satu destinasi.
 4. KAKI PENDEK - Ini bermakna DAP tidak dapat membawa kita ke satu arah masa depan yang lebih jauh dan cerah. Kalau pun dapat, ia memerlukan masa yang lama dan ia juga berkait rapat dengan deskripsi seperti dinyatakan diatas. Dan mengikut anatomi burung normal, kaki juga memainkan peranan penting untuk membantu seekor burung terbang dan mendarat dengan selamat. Ini menunjukkan DAP tidak dapat menjamin masa depan yang baik kepada rakyat khususnya di Sarawak.
Kesimpulan dari pemerhatian kita ini, boleh dikatakan DAP adalah satu parti yang tidak berkemampuan dan tidak berwawasan. Masa depan rakyat berada dihujung tanduk jika mereka menyokong para pemimpin DAP tidak kira bangsa dan agama. Akan tetapi, setiap individu ada hak dan terpulanglah siapa yang mereka pilih asalkan ia berbaloi. ADAKAH IA BERBALOI???


Petikan Blogg Sarawak.Dot.ComPsssttt....Kaum Cina Undi DAP untuk apa? Kerajaan yang ada adalah BN nak main Game apa?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Negeri Sarawak Lebih Maju Ekonomi Nya Berbanding Negeri Di Bawah PAS,PKR dan DAP

Posted: 14 Apr 2011 06:30 PM PDT


Rumah Panjang Dahulu

Berikut adalah apa yang PR tidak tahu tentang bukti kecekapan Tadbir Urus Kerajaan BN:

 • Kestabilan politik - Penyertaan pebagai pihak dalam membuat keputusan yang diamalkan oleh kerajaan BN telah menyumbang kepada kestabilan politik dan keamanan serta keharmonian negara.
 • Pengurusan kewangan yang baik - Pengurusan kewangan Kerajaan BN telah diiktiraf dan oleh Ketua Audit Negara untuk 8 tahun berturut-turut sehingga sekarang.
 • Aliran pelaburan antarabangsa terus ke Sarawak meningkat setiap tahun. Pada 2009, ia mencapai RM5.7 bilion berbanding RM1.7 bilion pada 1990.
 • Pengkadaran Kredit Gred pelaburan yang positif oleh Agensi Pengkadaran Antarabangsa (Moody's Coorperation) dan (Standard & Poor's). Tiada negeri lain di Malaysia yang menerima pengkadaran tersebut.
 • Menyedia, membaiki dan menaiktaraf infrastruktur di kawasan luar bandar di bawah NKRA melibatkan 750,000 km jalan raya, 92,000 isi rumah mendapat bekalan air bersih, 78,000 isi rumah menerima bekalan elektrik 24 jam, dan 16,500 unit rumah akan dibina untuk rakyat termiskin.
 • Rekod prestasi Sarawak dalam kecekapan tadbir urus adalah penting dalam meningkatkan keyakinan pelabur antarabangsa.

Aliran pelabur Antarabangsa terus ke Sarawak:

 • 1990 - RM1.7 bilion
 • 2000 – RM1.9 bilion
 • 2009 – RM5.7 bilion
 • 2010 – 2020 – RM147.5 bilion (dijangka untuk SCORE sahaja)


Rumah Panjang Moden Hasil Usaha Kerajaan BN

Sarawak sekarang maju kerana telah ditadbir dengan baik dan cekap. Maka atas sebab itulah rakyat perlu meneruskan sokongan padu kepada BN dan menolak parti pembangkang yang tidak menyumbang sedikit faedah pun kepada mereka.Psssttt..Negeri Pakatan Rakyat Haram Tadbir pernah buat? Bangkrup memanjang adalah


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Calon PKR Kantoi Lagi Kali Ini Di Dun Belaga

Posted: 14 Apr 2011 12:32 PM PDTTembelang calon PKR untuk Dun Belaga sudah pecah..penduduk sudah mengamuk Pembangkang memperbodohkan ketua masyarakat kawasan tadahan projek hidro bakun demi kepentingan Read More....


Psssttt...PKR cakap lebih tapi Habuk pun takda..Khak Ptuih

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Kaum Tiong Hua Paling Miskin Kata DAP - Jangan Silap Langkah Kelak Binasa Empayar Yang Ada

Posted: 14 Apr 2011 05:09 AM PDT


KLIK IMEJKLIK IMEJ


KLIK IMEJ

Pembangkang dok canang sana sini kata Kaum Tiong Hua MISKIN, Kaum Tiong Hua MUNDUR, Habis tu yang senarai di atas tu apa? Satu penipuan Barisan Nasional? Satu Rekayasa Fitnah semata mata menyatakan Kaum Tiong Hua Kaya Raya?

Kaum Tiong Hu menguasai Ekonomi di Malaysia ini sama ada di Semenanjung ataupun di Sabah dan Sarawak. Hasil kemakmuran yang bi bawa Barisan Nasional dalam mentadbir negara memberikan mereka peluang besar dalam meraih keuntungan dan Kerajaan tidak mempertikaikan walau sesen pun hasil yang di perolehi kerana setiap bangsa berhak menikmati hasil dari ekonomi negara yang Subur.

Sokong DAP? Tidak Mengapa kerana Bangunnya perniagaan kita hari ini tidak semestinya esok lusa kita akan Untung lagi. Beringat ingat sebelum Padah menimpa. Setiap yang di atas akan turun semula ke bawah dan jika itu yang ingin di pilih dengan mengundi DAP maka tidak lah mengapa kerana


PELUANG TELAH DI BERI UNTUK MENENTUKAN
MASA DEPAN ANDA!!!Psssttt....Jangan Menyesal di kemudian hari wahai pengundi Tiong Hua....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

My Longest Yard

Posted: 14 Apr 2011 11:49 PM PDT

My Longest Yard


DS Najib serius. Beliau terus gempur bumi Sarawak.

Posted: 14 Apr 2011 01:07 AM PDT

Sebelum ini ada pemimpin Pakatan keluarkan kenyataan bahawa BN terdesak untuk mengekalkan pemerintahan di Sarawak. Manakan tidak, Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri kelihatan berkampung di Sarawak untuk berkempen menjelang hari pengundian pada hari Sabtu ini.

Apa yang peliknya bila seorang ketua dan timbalan turun padang untuk berkempen? Adakah ia salah? Dengar sini ya, pilihanraya negeri Sarawak bukan kerja main-main. Ini kerja serius. Pilihanraya Sarawak adalah tempat untuk membina kepercayaan rakyat. Tidak timbul soal dia PM maka dia 'tidak boleh mencemar duli' untuk berkempen.

Tindakan DS Najib dan TS Muhyiddin turun padang adalah tindakat tepat. Mereka serius untuk menang. Mereka serius untuk kerajaan BN di Sarawak.

Di bawah ini merupakan gambar kempen DS Najib dan petugas BN di Pekan Bau. Layannnn....