Sabtu, 10 Mac 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Duke of UMNO

Posted: 10 Mar 2012 01:03 PM PST

Duke of UMNO


PANASSS..!!! PRU-13: BERANI LIM KIT SIANG BERTANDING DI PARLIMEN PAGOH LAWAN MUHYIDDIN..???!!!

Posted: 10 Mar 2012 07:02 AM PST

kit siang

Meneliti gaya dan corak politik Pakatan Haram, boleh dikatakan bahawa mereka kini sedang menyusun strategi untuk menyerang negeri-negeri di bahagian selatan tanahair yang berada di bawah pentadbiran kerajaan-kerajaan negeri BN.

Malah, mereka mendabik dada mengakui di media-media rasmi mereka mengenai fokus yang lebih diberikan bagi merampas negeri-negeri BN di bahagian Selatan pada PRU ke-13 yang akan datang.

Antara negeri-negeri yang menjadi sasaran mereka ialah Johor, Melaka dan Negeri Sembilan. Dalam ertikata lain, mereka mahu menawan kubu-kubu kuat BN tersebut.

Antara yang telah di bawa ke selatan ialah Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub, yang selama ini diberikan kerusi selesa di Kubang Kerian. Mazlan Aliman baru-baru ini pula yakin bahawa PAS mampu menawan 17 kerusi di Johor.

Malah, AJK PAS Pusat, Zulkefli Mohamad Omar memberi amaran bahawa akan berlaku 'tsunami politik' di negeri-negeri Selatan. Dan dia memujuk orang Melayu di selatan dengan mengatakan bahawa 'tidak logik DAP akan perintah negara sekiranya Pakatan Haram menang PRU'.

Nampaknya, Pakatan Haram sedang menuju jalan buntu. Apa mereka fikir BN di Johor, Melaka dan Negeri Sembilan itu "tunggul kayu" atau "batang pisang" yang kaku dan beku? Tak tahu melawan atau mempertahankan negeri-negeri mereka apabila diserang agen Yahudi dan kafir harbi?

Seranglah kalau berani dan kita sama-sama lihat hasilnya pada PRU ke -13 nanti. Saya cabar Pakatan Haram untuk letakkan 'hardcore-hardcore' mereka di negeri-negeri Selatan.

Pertamanya, letakkan Lim Kit Siang bertanding di Parlimen Pagoh. Kita lihat bagaimana dia mahu 'berkungfu' dengan Timbalan Perdana Menteri. Dipersilakan pula Karpal Singh bertanding di Melaka. Kalau boleh di DUN Bukit Katil atau mana-mana Parlimen di Melaka yang dia suka.

Kemudian tolong calonkan Hadi Awang di DUN Bagan Pinang atau mana-mana Parlimen yang dia suka di Negeri Sembilan. Setakat hantar Salahuddin Ayub, ia dilihat tindakan 'membunuh' Naib Presiden PAS itu.

Kalau Mazlan Aliman mahu rasakan 'kemenangan lebih besar', cuba calonkan pula Nik Aziz Nik Mat lawan dengan Menteri Besar Johor, Datuk Ghani Othman di DUN Serom. Kalau Nik Aziz menang, lantik dia jadi MB Johor pulak. Macamana? Berani?

Anwar pula letakkan di Bagan Pinang. Suruh dia lawan di DUN milik bekas Menteri Besar Negeri Sembilan, Tan Sri Isa Samad. Alah! Takkanlah dengan Tan Sri Isa Samad pun Anwar takut nak lawan? Bukankah slogan Anwar 'lawan tetap lawan'? Berani ke?

Alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan. Alang-alang nak serang negeri-negeri selatan, letaklah kepala-kepala Pakatan Haram di sana dan kita tengok siapa yang menang, siapa pula yang hilang wang deposit!

Saya tertanya-tanya. Sedangkan negeri-negeri di utara pun Pakatan Haram belum tentu dapat pertahankan, apatah lagi negeri-negeri di selatan. Di Kedah misalnya huru-hara. Bukan kerana UMNO buat kacau, tapi PAS sendiri yang kacau bilau.

Sudah la pentadbiran Azizan tidak disenangi puak-puak PKR dan DAP, puak-puak PAS sendiri mahu menggulingkan kepimpinan MB Kedah itu. Teruk Azizan dibalun siang dan malam hingga terjejas kesihatannya yang memang sedia terjejas pun sebelum ini. Nak kasi Azizan mati cepat ke?

Selamatkah Lim Guan Eng di Pulau Pinang? Insiden kampung Buah Pala masih segar dalam ingatan kaum India di Pulau Pinang. Sebut nama Guan Eng di depan kaum India di negeri jiran, Perak, memang meludahlah mereka. Bayangkan pula reaksi kaum India di Pulau Pinang. "Kalau boleh, nak angkat parang", kata mereka.

Melayu Pulau Pinang sudah dihambat keluar dari kawasan pulau di Pulau Pinang. Di pulau hanya untuk orang-orang Cina DAP sahaja. Guan Eng buat rumah-rumah dan kondo-kondo mewah yang mahal harganya dan tidak mampu dimiliki oleh bangsa bumiputera, khususnya Melayu.

Kaum Cina MCA dan Gerakan pun turut dihalau dan disekat ekonomi mereka. Perniagaan mereka diganggu dan mereka mengalami kerugian besar. Tapi, memandangkan kaum Cina ini mementingkan ekonomi dari masa depan, mereka terpaksa berlakon menyokong DAP untuk meneruskan urusan ekonomi mereka…

Perak? Itu kena tanya Nizar Jamaluddin. Khabarnya, DYMM Sultan Perak memang tak berkenan langsung dengan Nizar. Entah kenapa DYMM Sultan Perak tak suka pada Nizar. Sengaja, kot? Ngeh dan Nga? Itu boss Nizar. 'A' kata Ngeh dan Nga, maka 'A'lah yang perlu Nizar sebut. Kalau 'B', maka 'B' lah. Puppet itu memang taat pada tuannya…

Selangor pula memang tengah tinggal nyawa-nyawa ikan. Kalau nak diukur MB Selangor yang tak tahu sikat rambut, dah tentu Selangor bungkus! Mujurlah Ronnie Liu dan konco-konconya begitu bagus merancakkan ekonomi Selangor dengan rumah-rumah urut, pusat-pusat hiburan dan pub-pub maksiat yang tumbuh bagai cendawan.

Dengan kemakmuran 'maksiat' di Selangor, rakyat Selangor secara majoritinya gembira dengan perubahan tersebut dan akan 'memilih' Pakatan Haram lagi pada PRU ke-13. Apatah lagi mereka sudah berjaya menggulingkan Hasan Ali, maka tiada siapa lagi yang akan melarang mereka menghancurkan Selangor!

Dengan senario 'strategi menyerang negeri-negeri selatan' dan keadaan terkini di Kedah, Pulaun Pinang, Perak dan Selangor, apakah yang kita boleh jangkakan pada PRU ke-13 nanti? Silap-silap, Kelantan pun melayang dari tangan PAS…!


Sumber: Klik sini

GEMPARRR..!!! BOSS KPF 'HILANGKAN' BERPULUH JUTA DUIT 112,365 PENEROKA DAN KAKITANGAN FELDA..???!!!

Posted: 10 Mar 2012 05:04 AM PST

Bina kecemerlangan & kegemilangan PENEROKA FELDA atau SILVER BIRD?

Sebagaimana ditulis di sini, dikatakan wujud 'duri dalam daging' yang sabotaj PM dan peneroka Felda. Dan di sini pula adalah 'subjek' yang menunjukkan ada kepincangan, penyalahgunaan kuasa dan tindakan berkepentingan oleh 'duri dalam daging' di dalam KPF tersebut...

Sebagaimana kita tahu, KPF memegang amanah dan duit seramai 112,635 dan beribu kakitangan Felda di seluruh negara. KPF juga merupakan pemegang saham ketiga terbesar di dalam syarikat Silver Bird selepas Tabung Haji dan Berjaya Group.

Walaupun Berjaya Group (milik Vincent Tan) tu kaya raya, tapi KPF merupakan pelabur yang "paling baik hati" di dalam syarikat SILVER BIRD.

Pada awal pelaburan sekitar tahun 2005, KPF hanya melabur dan memiliki saham sebanyak 3,123,100 saham. Pada pelaburan awal yang dibuat oleh KPF (masa tu KPF bukan di bawah DZ dan kroni-kroninya), KPF berjaya mendapat dividen 4% pada tahun 2005.

Aku difahamkan bahawa itulah yang pertama dan kali terakhir KPF dapat habuan dari pelaburannya di syarikat itu.

Tapi, selepas tahun 2009 di mana DZ dan kroni-kroninya mengambil alih KPF, tiba-tiba KPF punyalah 'bijak' dan 'baik hati' menambah pelaburan secara mendadak! 3 tahun tak dapat hasil pelaburan, tiba-tiba tambah pelaburan di syarikat tu? Pelik...!

Tahun 2009, DZ baru join lead Felda dan KPF. Pada tahun 2009, DZ tambah pelaburan dan KPF memiliki saham berjumlah 29,542,333, Pada tahun 2011 pula, DZ punya "pandai" tambah lagi pelaburan KPF dalam Silver Bird sebanyak 51,642,333 ataupun 13.36%.

Baru-baru ni, Silver Bird dilaporkan menggantung pengarah urusan kumpulan, pengarah eksekutif dan pengurus besar atas tuduhun penyelewangan kewangan yang berkemungkinan mencecah RM111.5 juta.

Silver Bird..tahu roti High-5? Haaa...yang tu laaa..

Silver Bird juga memaklumkan bahawa anak syarikat miliknya - Standard Confectionery Sdn Bhd, Stanson Marketing Sdn Bhd dan Stanton Bakeries Sdn Bhd gagal dalam pembayaran balik kemudahan perbankan, berjumlah kira-kira RM5.37 juta kepada peminjam mereka yang terdiri daripada Bank Islam Malaysia Bhd, Malayan Banking Bhd dan CIMB Bank Bhd.

Akibat skandal tersebut, pelaburan KPF Holdings Sdn Bhd dilaporkan menyusut melebihi RM10 juta..!!! DZ boleh ganti balik ke duit 112,635 peneroka yang dia hilangkan tu?

Persoalannya, kenapa dah tahu Silver Bird tu rugi berjuta-juta dan tak mampu bayar dividen pada pelabur, KENAPA DZ "PANDAI SANGAT" TAMBAH PELABURAN KPF DALAM SILVER BIRD..???

Kenapa DZ dan konco-konconya tak rujuk dulu dengan konsultan kewangan terlebih dahulu sebelum melaburkan duit para peneroka?

Kenapa tak tengok dulu prestasi dividen Silver Bird sebelum DZ melaburkan duit rakyat kat situ?

Aku difahamkan bahawa KPF langsung tak ada wakil dalam lembaga pengarah Silver Bird. Kenapa tak letak wakil sedangkan KPF merupakan antara pemegang saham terbesar?

Nak tahu kenapa? Sebab, aku difahamkan bahawa DZ memang baik dengan Boss Berjaya Group...

Bagaimana baiknya DZ dengan Boss Berjaya Group sehingga sanggup melabur banyak dalam syarikat yang menyebabkan peneroka kehilangan wang berpuluh juta ringgit akan aku jelaskan kemudian...heh!

Tunggu je...aku nak korang faham isu ni betul-betul. Kasi suspen sikit...heh!

TERKINIIII..!!! RAFIZI BAKAL TINGGAL SELUAR DALAM JE LEPAS NI...?!!! HEH..!!!

Posted: 09 Mar 2012 10:34 PM PST


Habis la Rafizi..!!! Nampaknya lepas ni tinggal seluar dalam je la mamat tu. Tu pun kalau seluar dalam dia tu tak direntap Anwar Berahim...!!! Heh! Sebelum ni dia dah disaman Shahrizat berkenaan isu NFC, kan?

Aku menjangkakan PMO atau keluarga PM akan saman Rafizi..!!! Kalau betul Rafizi akan disaman, alamatnya gelap la masa depan dia nak jadi calon PRU 13..heh!

Entah la. Tapi kalau aku, dah tentu masuk court dah kes ni. Biar dia menjawab dengan peguam. Silap haribulan, berjuta pulak dia kena bayar. At least, boleh cover duit kenduri kahwin anak PM nanti...heh!

Apa yang aku dapat tahu, Rafizi menipu dan putar belit mengenai jumlah pembiayaan majlis pertunangan anak PM, Nooryana Najwa Mohd Najib yang dikatakan Rafizi berjumlah RM409,767...

Maklumat yang aku dapat memberitahu bahawa kos sebenar majlis pertunangan anak perempuan PM tu JAUH LEBIH RENDAH dari angka yang disebut Rafizi tu..!!! Heh! Amacam? Dah kecut perut? Heh!

Jumlahnya tak sebanyak yang Rafizi sebut tu sebenarnya. Cuma, aku diamanahkan untuk tidak mendedahkan jumlah sebenar dan aku fikir aku perlu menjaga amanah tersebut. No question.

Itu pun dah kantoi menipunya si Rafizi ni. Aku hairan, Rafizi tak malu ke panggil reporter semata-mata untuk menipu dan menabur fitnah? Manusia jenis apa yang Anwar Ibrahim pelihara ni?

Politik tu politik la jugak. Dosa pahala tu jangan la letak ke tepi. Aku tahu la Rafizi sokong Anwar pun. Tapi Islam melarang umatnya menipu dan tabur fitnah, apatah lagi kepada saudara seagamanya. Rafizi ni agama apa agaknya?

Dokumen yang Rafizi kemukakan masa PC tu adalah DOKUMEN TEMPAHAN. Aku ulang, DOKUMEN TEMPAHAN dan bukan invoice atau resit pembayaran. Boleh pakai ke DOKUMEN TEMPAHAN untuk buktikan pembayaran?

Contohnya, aku nak buat majlis. Aku cakap apa yang aku nak dalam majlis tu dan mintak QUOTATION. Quotation dikeluarkan oleh syarikat catering berjumlah RM1 juta. Dan quotation ini la yang Rafizi guna sebagai "BUKTI KUKUH PALING BODOH" yang dia ada...

Logik ke? Masuk akal ke untuk quotation tu dijadikan bukti? Katakan la aku hanya ada RM50,000 je untuk majlis tu. Dah confirm aku cari syarikat catering lain yang sesuai dengan bajet aku...kan? Heh!

Woi Rafizi...lu cari la idea lain nak menipu. Dah kantoi sangat dah ni. Lu tak malu ke kantoi menipu macam ni? Heh! Nak rasa tinggal seluar dalam je ke? Heh!

EKSKLUSIF ISU FGVH..!!! "DURI DALAM DAGING" DALAM KPF TAK PEDULI ARAHAN PM..?!!!

Posted: 09 Mar 2012 07:08 PM PST


Sebagaimana tulisan aku di sini, aku perkenalkan syarikat SILVER BIRD yang mengalami kerugian besar dianggar puluhan juta ringgit. Apa kaitannya dengan Felda, para peneroka Felda dan Koperasi Permodalan Felda (KPF)?

KPF adalah merupakah sebuah koperasi yang dimiliki oleh 112,635 peneroka dan kakitangan Felda. Buat masa ini, ia dipimpin oleh DZ, seorang individu yang dahulunya diserang Mazlan Aliman dan KINI TIBA-TIBA SANGAT DISAYANGI PULAK oleh AJK PAS Pusat itu.

Aku difahamkan bahawa DZ enggan menyerahkan jawatannya di dalam KPF kepada seorang individu lain yang dilantik oleh PM. Dalam ertikata lain, dia bantah cadangan PM dan mempertahankan jawatannya di dalam KPF.

DZ juga dikatakan tak mahu menyokong penyenaraian FGVH sebagaimana yang disebut oleh PM di dalam Bajet 2012 baru-baru ini walaupun pelbagai jaminan dan penjelasan telah dibuat kepadanya. Di depan kepimpinan, dia tunjuk sokongan, tapi di belakang, khabarnya dia sabotaj...

Contohnya, ketika Mazlan Aliman hasut peneroka dan ahli KPF untuk memfailkan injunksi terhadap penjualan kepentingan KPF kepada Felda, DZ dan konco-konconya di dalam KPF tidak membuat sebarang tindakan untuk menghalang niat buruk Mazlan Aliman itu.

Akibatnya, EGM KPF terpaksa dibatalkan atas perintah mahkamah. Felda tak boleh buat apa-apa memandangkan injunksi jahat Mazlan Aliman itu dibuat terhadap KPF dan bukannya Felda.

Malangnya, DZ dan konco-konconya dilihat sengaja membiarkan injunksi itu diluluskan mahkamah tanpa sebarang bantahan. Ekoran itu, Mazlan Aliman makin jadi "besar kepala".

Nak tahu kenapa DZ bertindak begitu? Sebab utamanya kerana dia tak mahu FGVH disenaraikan. Tapi, ada satu lagi perkara yang tersembunyi di dalam agenda DZ bersama "3 beradik" di dalam KPF itu...

Kata kuncinya ialah SILVER BIRD..!!!

APA KAITAN DZ DENGAN SILVER BIRD..? Aku akan kupas lagi dalam masa yang terdekat. Maklumat sudah hampir lengkap...heh!

P/s: Tak payah tanya aku siapa DZ..cukuplah aku letakkan nama samarannya DZ sahaja. Kalau sesiapa yang terasa pedas, telan air banyak-banyak kasi hilang pedas tu...heh!

LAWAK GEMPARRR PAGI INI..!!! ANWAR SURUH PAS PECAT AZIZAN RAZAK 24 JAM..???!!!

Posted: 09 Mar 2012 05:03 PM PST

Aku rasa, kalau Azizan tengok benda ni mesti dia hangin satu badan..tapi dalam masa yang sama, mungkin hatinya akan akui kebenaran benda kat atas ni...kan?

Heh! Sorry bebanyak la Ustaz Azizan. Pentadbiran PAS di Kedah dikatakan paling bagus antara negeri-negeri jajahan Pakatan Haram. Tapi, yang "paling bagus" pada Pakatan Haram ni la prestasi paling teruk dalam BN...

Dalam ertikata lain, seburuk-buruk BN, takdak la sampai macam kat atas tu...heh! Camana Ustaz? Dengar kata nak masuk UMNO? Jadi ka? Tak pun join Hasan Ali dalam JATI pun dah okay dah tu...heh!

Tapi Ustaz Azizan kena tunggu sampai Anwar suruh PAS Pusat pecat la dulu...kan? Heh!

PEJUANG BANGSA

Posted: 10 Mar 2012 11:21 AM PST

PEJUANG BANGSA


Hartanah di negara penjajah sudah dibeli oleh bangsa Melayu !

Posted: 10 Mar 2012 10:40 AM PST


-  Selepas bangunan Milton and Shire House di Silk Street dibeli dengan harga RM 1.6 Bilion ,  terbaru bangunan yang dikatakan terbesar di Kota London iaitu  Woodgate Exchange telah dibeli oleh syarikat pelaburan Malaysia iaitu PNB ( Pemodalan Nasional Berhad )  .

- Dulu Britain datang ke tanah Melayu menjajah negara ini serta menguasai tanah-tanah milik penduduk asalnya . Hari ini  siapa sangka bangsa yang dijajah ini telah mampu membeli hartanah milik negara  penjajah !


- Siapa yang tubuhkan syarikat pelaburan ini   ? Kerajaan BN yang tubuhkan pada 1978 hasil dari pengenalan dan roh  Dasar Ekonomi Baru ( DEB)  untuk meningkatkan ekonomi Bumiputra serta rakyat Malaysia amnya .

- Siapa yang menguruskan syarikat PNB ini ?  Hanya bangsa Melayu yang bijak , mempunyai visi , amanah dan beranggungjawab saja boleh berjaya menguruskan syarikat ini dengan hebat .

-Jika PNB beli hartanah di London di luar negara , bukan hanya nama negara dan PNB  dibawa tetapi juga bangsa Melayu  .  Orang asing tentu kagum dengan pengurusan cekap dan mempunyai kewangan hebat mampu membeli aset di negara mereka.- Ada seorang ejen ASB ini pernah beritahu GPB bahawa jika dividen ASB /ASNB sikit , maka kerajaan BN ada berdepan masalah kerana kemungkin rakyat akan marah .Itu yang dividen sentiasa tinggi dan buktinya dividen untuk   tahun 2011 .
-
- Kalau Anwar Ibrahim dan Kit Siang -Guan Eng memerintah negara ini , sudah tentu la syarikat hasil titik peluh dan keringat idea kerajaan BN akan dirobek  dan tak mustahil bukan Melayu  akan bertapak dalam gambar ini .

- Bangsa Melayu sebenarnya sudah lama membina empayar dan  menguruskan  ekonomi yang hebat hingga samapi ke Eropah . Kini ia sudah kembali  bangkit semula kerajaan Melayu Islam ....

Proton P3-21A boleh ditempah 14 Mac serentak seluruh negara !

Posted: 10 Mar 2012 08:13 AM PST
PROTON Holdings Bhd (Proton) menafikan spekulasi yang mengatakan model kereta global yang diberi nama kod P3-21A mengalami masalah teknikal hingga mengakibatkan kelewatan pelancarannya, sebaliknya ia disebabkan menunggu waktu yang paling sesuai untuk pelancaran rasmi.

Pengarah Urusan Kumpulannya, Datuk Seri Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir berkata, Proton P3-21A akan dilancarkan pada penghujung Mac dan pihaknya mahu masa itu sesuai dan disertai pihak berkepentingan terutama Perdana Menteri.

Sehubungan dengan itu juga, menurut Syed Zainal, ketika ini tempahan belum dibuka, namun melihat kepada reaksi ramai pihak mengenai model itu dijangka mendapat sambutan menggalakkan selepas dilancarkan.

"Syarikat menjangkakan bagi pasaran luar negara seperti Thailand dan Indonesia akan dilakukan pada tahun ini juga, manakala pasaran Australia berkemungkinan pada tahun depan," katanya pada sidang media mengenai pameran automotif Proton, 'Power Of 1' di Subang Jaya, semalam.


'Power Of 1' adalah pameran automotif terbesar Proton yang akan berlangsung selama lima hari di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 14 hingga 18 Mac ini. Dalam pameran itu, orang ramai turut dapat menyaksikan model kereta global secara langsung dan membuat tempahan pada 14 Mac secara serentak di seluruh negara.


Katanya, Proton menyasarkan untuk menerima 1,000 tempahan P3-21A dalam tempoh lima hari pameran itu berlangsung dan orang ramai boleh melihat proses penyatuan komponen kenderaan syarikatnya.

"Power Of 1 adalah satu agenda Proton untuk memperkukuhkan jenamanya kepada orang ramai dan ia bakal memberi pulangan keuntungan melalui pameran, jualan dan aktiviti bersama 10,000 pengunjung yang dijangka hadir setiap hari.

 "Pameran ini turut dilengkapi litar mini yang memberi peluang kepada orang ramai untuk melihat demonstrasi oleh Alister McRae mengendalikan kereta rally Satria Neo S2000 yang memenangi Kejohanan Rally Asia Pasifik 2011," katanya.


Sementara itu, ketika diminta mengulas mengenai syarat baru pembiayaan kewangan oleh Bank Negara Malaysia (BNM), beliau berkata, pihaknya percaya ia bukan saja memberi kesan kepada produk kereta nasional, tetapi ia juga menjejaskan industri automotif secara keseluruhan.

"Perbincangan bersama bank dan BNM sudah dibuat dan kita masih menunggu sekiranya terdapat sebarang inisiatif yang boleh ditawarkan bagi membantu orang ramai mendapatkan pembiayaan," katanya.

Kronisme dalam DAP , Zairil dilantik Board Of Director Penang Institute ?

Posted: 10 Mar 2012 07:33 AM PST
Zairil Khir Johari, iaitu setiausaha politik Lim Guan Eng, baru-baru ini dilantik menjadi ketua pegawai eksekutif (CEO) Penang Institute. Pada tahun lepas Zairil telah dilantik sebagai seorang ahli lembaga pengarah institut tersebut.Pengarah eksekutif Penang Institute ialah Liew Chin Tong, pencatur strategi piliharaya DAP dan orang kanan Lim Guan Eng (ketua menteri Pulau Pinang itu juga pengerusi institut).

Berbaloi betul jika mentaati Sang Khalifah. Tapi tak adalah Pakatan yang bersih suci boleh dikatakan mengamalkan kronisme. Hanya BN yang kotor sahaja bersekongkol dengan ramai kroni-kroni.

Nampaknya satu persatu badan kerajaan negeri diletakkan di tangan DAP manakala portfolio-portfolio yang dipegang sendiri Guan Eng ialah exco Hal Ehwal Tanah & Pembangunan Tanah, dan Pembangunan Keusahawanan, Penerangan & Warisan, dan Hal-ehwal Agama-agama Bukan Islam.Butiran jawatan-jawatan lain Guan Eng, SINI.

sumber : Helen Ang 

Komen GPB

Masuk DAP dapat habuan ...itu sebenarnya tarikan utama jika orang Melayu masuk DAP   seperti Zairil yang  menjadi Setiausaha Politik kepada Guan Eng .  Amalan kronisme yang selalu dituduh oleh parti chauvinis kepada BN sebenarnya diamalkan lagi teruk oleh DAP. Cakap tak serupa bikin !

Mengapa Zairil dipilih sebagai Board Of Director Penang Institute  ? Sebab bosnya juga Pengerusi Penang Institute ?

Apakah agihan jawatan-jawatan  seperti   Board Of Director oleh CAT DAP   ini bertunjangkan amalan kroni ?  Jadi orang kanan bos , boleh dapat macam-macam jawatan ka  ??..

GPB simpati la dekat Amir Ghazali ,Yusni Md Piah  dan lain-lain  yang berjuang bersungguh-sungguh pertahankan DAP bila diserang UMNO ...  tapi sayang tak dipandang pun .... .

Yang dapat habuan .. kroni -kroni DAP juga diutamakan seperti Zairil  ..

Tahniah bro !! Bodek hang lebih hebat lagi ...hahaha

Mungkin pasal ini Najib difitnah teruk oleh pembangkang & Anwar !!

Posted: 10 Mar 2012 06:31 AM PST


Satu kajiselidik di kalangan pengundi Semenanjung Malaysia mendapati rating populariti Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak meningkat kepada 69 peratus - sebahagian besarnya disebabkan oleh pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) serta peningkatan mood terhadap ekonomi.

Rating populariti Najib semakin merosot sejak Jun 2010, selepas mencapai rekod tertinggi 72 peratus dan merosot kepada 59 peratus pada Ogos 2011.

Sokongan kepada Perdana Menteri adalah tertinggi di kalangan isi rumah yang berpendapatan rendah daripada RM1,500 sebulan pada 78 peratus, responden kaum India pada 80 peratus dan responden Melayu pada 74 peratus.

Kaji selidik oleh badan kajiselidik pendapat awam bebas - Merdeka Centre - juga mendapati bahawa kepuasan dengan perdana menteri adalah tertinggi di kalangan responden berumur 50 tahun ke atas.

Kumpulan ini telah mencatat lebih 73 peratus, berbanding dengan responden yang lebih muda, pada kadar 64 peratus di kalangan responden berusia 21 hingga 30 tahun.PAS tentu berang digelar kain sapu tangan tutup tubuh bogel ?

Posted: 10 Mar 2012 05:12 AM PSTSetelah pelbagai dakwaan yang melingkari Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim terdedah termasuk terjerut leher sendiri berhubung isu Israel baru-baru ini, Ketua Umum PKR itu umpama tubuh yang terbogel.

Menariknya pula Pas seperti kain sapu tangan yang mahu menutup apa saja yang melibatkan Ketua Pembangkang berkenaan, namun ianya tidak mampu menutup apa yang telah dibogelkan itu sebaliknya bakal memakan diri Pas sendiri, kata bekas Setiausaha Sulit Anwar, Anuar Shaari.

Menurut beliau semua pihak nampaknya sudah tarik "handbrake" dalam membela Anwar dan hanya Pas yang menjadi tempat pelindung kepada Anwar dalam usaha mengekalkan dirinya sebagai pemimpin yang bebas daripada sebarang kontroversi.

"Satu contoh yang mudah…Anwar seperti telah dibogelkan dan Pas itu umpama kain, namun hanyalah sekadar kain sapu tangan. Banyak mana tempat yang boleh ditutup. Tutup depan nampak belakang…tutup belakang nampak depan pula. Tutup kiri nampak kanan dan tutup kanan terdedahlah pulak sebelah kiri. Mana lagi tempat yang mahu ditutup."Sebab itu saya yakin, Pas akan terjerat dengan apa yang dibawa oleh mereka itu dan hanya Pas tempat Anwar bergantung dalam usaha membebaskan dirinya daripada pelbagai kemelut yang didakwa oleh pelbagai pihak," katanya.

Anwar sebelum ini dalam Wall Street Journal (WSJ) dipetik berkata: "Saya menyokong segala usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel."

Bagaimanapun selepas dikecam pelbagai pihak, Anwar menuduh kenyataannya berhubung isu Israel dan Palestin sengaja diputar-belit oleh media tempatan bagi menggambarkan beliau mengkhianati aspirasi rakyat Palestin.

Dan Hamas pula menafikan pendirian pertubuhan tersebut selari dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang menyokong sebarang usaha melindungi keselamatan negara Israel ketika diwawancara oleh akhbar The Wall Street Journal.

Kenyataan itu dianggap satu tamparan kepada Anwar yang sebelum ini mendakwa telah bertemu dengan pemimpin Hamas, Khalid Mashal di Qatar bagi menjelaskan kontroversi berkenaan.

Dalam perkembangan lain, Anuar Shaari turut menggesa Datuk Seri Anwar Ibrahim mengambil tindakan terhadap mereka yang mendakwanya menulis surat kepada sebuah organisasi yang mempunyai kaitan dengan sebuah agensi perisikan antarabangsa pada 2007 mendedahkan Ketua Pembangkang itu pernah meminta campur tangan asing untuk memberi tekanan kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Tegasnya surat-surat itu yang dipaparkan menerusi blog AIDC di www.anwaraidc.com itu telah memberikan imej yang buruk kepada beliau dan sewajarnya satu tindakan diambil dalam masa terdekat.

"Saya dengar beliau ada menafikan perkara berkenaan. Jangan sekadar nafi. Sepatutnya ambil tindakan terhadap mereka yang membuat dakwaaan tersebut. Sesiapa pun boleh nafikan. Saya pun ingin tahu kebenarannya kerana dakwaan berkenaan amat berat," ujarnya.

Beberapa hari yang lalu pula, dua pucuk surat yang didakwa ditulis Datuk Seri Anwar Ibrahim kepada sebuah organisasi yang mempunyai kaitan dengan sebuah agensi perisikan antarabangsa pada 2007 mendedahkan Ketua Pembangkang itu pernah meminta campur tangan asing untuk memberi tekanan kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Surat-surat itu yang dipaparkan menerusi blog AIDC di www.anwaraidc.com hari ini mendedahkan permohonan Anwar kepada Presiden National Endowment for Democracy (NED), Carl Gershman bagi tujuan tersebut.

Menurut AIDC, surat bertarikh 18 Jun 2007 dan 29 Julai 2007 itu menggunakan kepala surat AIA yang ditandatangani oleh Anwar dan ditujukan kepada Gershman di Washington D.C.

"AIA adalah singkatan kepada Anwar Ibrahim & Associates, sebuah syarikat milik Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu yang berpangkalan di Virginia, AS.

''Menurut rekod, syarikat itu ditubuhkan pada April 2005 dan berdaftar dengan Suruhanjaya Corporation Virginia," demikian menurut blog tersebut. -MediaUMNO

Rafizi gelabah fitnah PM tak ada bukti kukuh , cover malu 8 tuntutan !

Posted: 10 Mar 2012 03:53 AM PSTSETELAH dimalukan semalam apabila pendedahan lanjut menunjukkan bahawa dokumen yang diedarkan kepada wartawan itu ialah quotation, bukan bukti sah pembayaran oleh kerajaan Malaysia ke atas majlis pertunangan yang di dakwa dibiayai menggunakan wang rakyat, Rafizi hari ini tampil pula dengan 8 tuntutan (KLIK DI SINI )  yang mendesak jawapan segera Perdana Menteri.

Mengguna resmi biasa PKR (buat tuduhan kemudian minta pihak lain buktikan), Rafizi sebenarnya sedang terjerat dengan kebodohan sendiri. Mana ada law dalam dunia kita buat tuduhan lepas tu mintak orang lain buktikan?

Antara 8 tuduhan itu ialah meminta Perdana Menteri mengesahkan sama ada beliau membayar sendiri wang perbelanjaan majlis tersebut, eh, dah nama pun bapak, memanglah Perdana Menteri yang bayar, nak sahkan apa pulak lagi?Lagipun tidak ada apa-apa bukti menunjukkan bahawa wang rakyat digunakan untuk membayar perbelanjaan majlis tersebut. Dokumen yang ditunjukkan Rafizi hanyalah sebut harga yang tidak membuktikan apa-apa!!

Soal urusan perbelanjaan pertunangan ini hal keluarga, tidak ada undang-undang yang menetapkan supaya diumumkan kepada orang luar. Anwar kahwinkan anak lelakinya tahun sudah pun tak declare berapa perbelanjaan kahwin dan sumber mana dia dapat, sama ada wang sendiri atau pakai duit rakyat Selangor?

Apahalnya pulak Perdana Menteri nak kena menjawab pada Rafizi urusan pertunangan anak gadisnya?

Kalau Rafizi yakin ada salah guna wang rakyat, buat laporanlah kepada pihak berkuasa agar siasatan boleh dibuat. Tapi jangan lupa, orang buat laporan palsu pun boleh dikenakan tindakan sama.

Penulis nak dedahkan disini, usaha menyerang peribadi Perdana Menteri akan bertambah hebat selepas ini kerana banyak kajian menunjukkan populariti Perdana Menteri semakin meningkat naik jika dibandingkan dengan Anwar, bossnya Rafizi.

China Press dalam laporan hari ini, memetik dapatan kaji selidik oleh Merdeka Survey (agensi kaji selidik pro PKR) menunjukkan bahawa populariti Perdana Menteri meningkat secara mendadak sebanyak 69% dibandingkan dengan dapatan sama 3 bulan lepas iaitu sebanyak 59%.

Semua ini yang membimbangkan Rafizi dan PKR serta Anwar dan sesuatu perlu dibuat untuk menyerang peribadi Perdana Menteri, apa yang lebih menarik selain mengaitkan ahli keluarganya.

Jadi penulis nak ingatkan rakyat bahawa semua ini hanya permainan politik PKR. PKR dan Rafizi sendiri sudah kantoi dalam banyak isu dan sekarang poltik menyerang peribadi pemimpin digunakan sehabis-habisnya, atas nama kononnya prihatin kepada rakyat.

sumber : MYKMU 

Analogi mudah untuk jawab fitnah bodoh Rafizi terhadap PM

Posted: 09 Mar 2012 07:39 PM PSTAnalogi GPB mudah saja untuk fahamkan rakyat tentang tentang  fitnah terbaru Rafizi Ramli terhadap PM yang didakwa menggunakan duit kerajaan untuk majlis pertunangan anaknya .

Contoh la ada seorang General Manager sebuah syarikat, beliau  telah mengadakan  kenduri perkahwinan anaknya dan telah memberi urusan kerja itu   kepada sebuah katering untuk menguruskannya . Bila tiba bil /invoice kos hendak diberikan , ia  diposkan ke alamat syarikat beliau bekerja. ( ada yang suka semua urusan surat menyurat ke pejabat bukan di rumah )

Adakah surat yang  dihantar  ke alamat syarikat  jika dilihat pekerja bawahnya   telah membuktikan bahawa beliau  telah  menggunakan duit syarikat untuk majlis perkahwinan anaknya itu ??

Jika bil kos itu dibayar oleh duit beliau sendiri dan tidak seperti digambarkan oleh pekerjanya , bagaimana pulak ?

Adakah itu bukan fitnah besar ??

Sama juga dengan fitnah Rafizi ini ...adakah beliau membuat bukti pembayaran duit oleh kerajaann kepada Hotel Shangri La  ??  Itu yang didesak kepada Rafizi supaya tampil dedahkan bukti pembayaran !

Tak kan hantar bil  ke alamat pejabat PM  kena bayar  ka ....

kalau macam itu ..CELCOM hantar bil telefon kepunyaan pegawai di situ , jika menurut spin Rafizi Ramli ... bermakna pejabat PM kena bayar la ...

BODOH la lu Rafizi !! Kaki belit dan penipu !!
Majlis Pertunangan : Pejabat PM Kata Dakwaan Rafizi Mengarut


Pengarah Strategi Parti Keadilan Rakyat (PKR), Rafizi Ramli membuat dakwaan bahawa majlis pertunangan anak perempuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang berlangsung pada 17 Jun tahun lalu dibuat menggunakan wang kerajaan.


Rafizi mendakwa majlis itu menelan kos berjumlah RM409,767 dan bil majlis tersebut dialamatkan kepada Pejabat Perdana Menteri (PMO).


Bagaimanapun, sumber yang rapat dengan Pejabat Perdana Menteri memberitahu Mynewshub.my, jumlah perbelanjaan pertunangan anak Perdana Menteri (PM) yang didakwa Rafizi adalah satu rekaan memandangkan perbelanjaan sebenar adalah lebih rendah daripada itu.


"Rafizi banyak mengarut memandangkan PM tidak menggunakan wang kerajaan untuk membiayai majlis tersebut.


"Perbelanjaan sebenar yang terlibat ditanggung sepenuhnya oleh Datuk Seri Najib dan ahli keluarga (adik-beradik beliau) yang lain tanpa melibatkan wang kerajaan," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.


Sumber itu berkata, memang ada bil yang dihantar ke pejabat PM tetapi bukan untuk dibayar oleh kerajaan.


Katanya, bil itu dituju terus kepada Perdana Menteri sendiri kerana beliau sejak awal lagi telah membuat keputusan tidak mahu wang kerajaan dilibatkan dalam majlis peribadinya.


"Dengan hanya kerana bil dialamatkan ke Pejabat Perdana Menteri tidak bermakna wang kerajaan telah digunakan dalam hal pertunangan itu," katanya.


Sehubungan itu, sumber berkenaan menuntut agar Rafizi tampil membuktikan bahawa kerajaan ada membayar jumlah wang yang didakwa dibelanjakan itu.


Bagi berlaku adil dan mempermudahkan kerja, sumber itu meminta Rafizi agar menghubungi syarikat yang terbabit mengendalikan majlis tersebut.


"Maklumat daripada syarikat tersebut boleh dijadikan rujukan oleh Rafizi untuk mengetahui siapa yang membayar dan berapa jumlah yang dikeluarkan," katanya.


Beliau menambah, Rafizi selaku Pengarah Strategik PKR sepatutnya merasa malu kerana membuat tuduhan dan kenyataan secara melulu serta tanpa bukti yang sewajarnya.


Sementara itu, Mynewshub juga difahamkan bahawa Pejabat Perdana Menteri akan mengeluarkan satu kenyataan rasmi berhubung perkara tersebut bagi menangkis tomahan lliar yang dibuat oleh Rafizi. –Mynewshub.my

PAS malu besar , Azizan kata Jawatankuasa Pemandu tiada dalam perlembagaan negeri Kedah !

Posted: 09 Mar 2012 06:29 PM PSTMenteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak berkata Jawatankuasa Pemandu yang ditubuhkan PAS Pusat, tiada dalam perlembagaan negeri dan tidak boleh mengehadkan kuasanya sebagai Menteri Besar.
Oleh itu, katanya, jawatankuasa berkenaan juga tidak berhak mencampuri urusan pentadbiran kerajaan negeri.

"Kita negeri kena ikut perlembagaan negerilah… Jawatankuasa Pemandu itu hanya bagi pandangan dan nasihat secara peribadi. Pada saya, sesiapa pun boleh bagi nasihat.

"Lagipun Jawatankuasa Pemandu itu tidak ada dalam perlembagaan. Saya pun tidak tahu siapa dia Jawatankuasa Pemandu itu? Apa dia punya 'terms of reference' (terma rujukan)?

"Macam mana saya nak komen.. ya dak (betul kan)? Bila sudah tahu nanti baru boleh komen," katanya pada sidang media selepas menerima kunjungan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim di kediamannya, di Jalan Sultanah di sini, semalam.

Menurut Undang-Undang Tubuh Kerajaan Negeri Kedah, jawatankuasa tertinggi dalam pentadbiran negeri adalah jemaah EXCO yang diketuai Menteri Besar di mana pelantikan mereka mendapat perkenan Sultan Kedah selain mengangkat sumpah mengikut Akta Rahsia Rasmi.

Isnin lalu, PAS Pusat mengumumkan penubuhan Jawatankuasa Pemandu itu yang akan bertanggungjawab memantau Menteri Besar mentadbir dan menguruskan negeri sebagai penyelesaian kepada krisis dalaman kerajaan Kedah berikutan penolakan dua EXCOnya terhadap pentadbiran Azizan.

Walaupun kemelut itu dilihat selesai selepas dua EXCO terbabit, Datuk Phahrolrazi Zawawi dan Datuk Dr Ismail Salleh bersetuju menyertai semula barisan EXCO negeri, Jawatankuasa Pemandu itu antara lain didakwa berfungsi memberi pandangan mengenai apa yang dirasakan perlu oleh PAS Pusat dalam tugas Azizan mengurus dan mentadbir Kedah.

Phahrolrazi sebelum ini mendakwa Jawatankuasa Pemandu akan berfungsi sebagai kuasa pemutus tertinggi, sekali gus membolehkan sebarang percanggahan pendapat di kalangan EXCO, termasuk dengan Menteri Besar diselesaikan oleh jawatankuasa itu.

Ditanya pandangan Phahrolrazi mengenai perkara itu, Azizan berkata: "Dia ambil (ikut) undang-undang mana.. kita negeri ikut perlembagaan negeri."

Sementara itu, Anwar ketika diminta mengulas isu sama berkata, Jawatankuasa Pemandu hanya bertindak sebagai penasihat dan tidak boleh mengambil alih kuasa Menteri Besar.

"Peranannya sama seperti saya sebagai Penasihat Ekonomi kepada Menteri Besar Selangor. Ia tidak jejas atau melanggari undang-undang.

"Sebagai Penasihat Ekonomi Menteri Besar Selangor, saya hanya beri nasihat berdasarkan pandangan daripada rakan pimpinan parti selain kerana mempunyai sedikit pengalaman. Bagaimanapun, saya tidak ambil alih kuasa Menteri Besar," katanya.- Berita Harian

DIMENSI

Posted: 10 Mar 2012 11:11 AM PST

DIMENSI


Roger Fidler pereka asal iPad?

Posted: 10 Mar 2012 04:30 AM PST


Fidler smiles through a scruffy gray Jobsian beard. He has known the answer for a long time. In 1994, while running a lab dreaming up the future of newspapers, Fidler starred in his own video demonstrating a prototype he cooked up that was remarkably like the iPad — black, thin, rectangular, with text and video displayed on-screen.

A narrator described technology that at the time sounded like science fiction: "Tablets will be a whole new class of computer. They'll weigh under two pounds. They'll be totally portable. They'll have a clarity of screen display comparable to ink on paper. They'll be able to blend text, video, audio and graphics together. .?.?. We may still use computers to create information but will use the tablet to interact with information — reading, watching, listening."

Roger Fidler menunjukkan persamaan 'iPad' (hitam) ciptaannya dan iPad Apple (putih)

Nearly two decades later, the video was unearthed online and went viral after Jobs introduced the iPad. Fidler, now in his late 60s and a journalism think-tanker at the University of Missouri, became an overnight blogosphere sensation. "Video Evidence: They Predicted the iPad Way Back in 1994" was one headline. A blogger wrote, "It's not often (well, ever) that I consider the possibility someone might be from the future, but maybe Roger Fidler was."

For Fidler and colleagues who knew him back when he dreamed the future, the video's resurfacing generated exhilarating but sore memories — and lots of thorny questions: What if their lab hadn't been shut down by shortsighted corporate bean-counting? Is Fidler getting enough credit, or even any credit? Did Apple (ahem) steal the idea?

Or had Fidler's crew simply planted the concept of this most fantastic innovation into the public mind all those many years ago? This last one, it turns out, is the linchpin question in an epic patent battle between Apple and Samsung, an emergent rival in the tablet market. And of all the wonder and what-ifs, it's the question that has catapulted Fidler from his peaceful academic life to the center of a global legal war.

Apple is suing Samsung, alleging that the Korean company copied its iPad design. And Samsung is defending itself, in large part, by using Fidler's video-gone-viral, saying it proves the design was already in the public domain and is thus not patentable. Fidler is bewildered. He cherishes his sleek white iPad, but most unexpectedly he's quietly siding with the enemy of a dead man he reveres.

"I never would have anticipated this would become such a big issue all these years later," Fidler said. "All of this has certainly surprised me." - washington post

Persaingan sengit di dunia gajet elektronik di antara apple dan samsung menjadi hangat apabila masing mendakwa adalah pencipta asal kepada tablet iPad. Tiba2 nama Roger Fidler muncul ketika 'peperangan' antara mereka sedang berlangsung.

Jika benar Roger Fidler adalah pencipta asal iPad mungkin beliau adalah orang yang paling layak menyaman apple dan samsung dan menjadi jutawan dalam sekelip mata. malangnya di sebabkan beliau tidak pernah mempatenkan ciptaannya sudah tentu ia satu kerugian bagi diri beliau. 

Ini disebabkan beliau kekurangan dana untuk menyokong hasil kerja yang di jalankan. maka syarikat gergasi2 teknologi tinggi seperti apple dan samsung telah mengambil kesempatan menciplak idea tersebut dan kini ternyata iPad menjadi gajet ikon terkenal di seluruh dunia

Omegay: 48 jam untuk khalid jawab

Posted: 10 Mar 2012 02:00 AM PST


Cassa beri Kerajaan Selangor 48 jam

          
SHAH ALAM: Tempoh 48 jam diberikan Persatuan Pengguna Subang dan Shah Alam (Cassa) kepada Kerajaan Selangor supaya membekukan tawaran kontrak pengutipan sampah berhubung dakwaan berlakunya penyelewengan dalam pemberian kontrak kepada syarikat tertentu.

Jika tidak, Presidennya, Datuk Dr Jacob George menegaskan Cassa tidak teragak-agak mengadakan siri ceramah di setiap daerah di Selangor bagi mendedahkan kepincangan dan penyelewengan yang berlaku dalam kerajaan negeri.

Siri ceramah yang diadakan nanti mendedahkan kepada rakyat Selangor mengenai penyalahgunaan kuasa dalam pentadbiran kerajaan negeri sehingga menyebabkan rakyat diseret sama terutama dalam isu sampah. Beliau berkata demikian selepas menyerahkan dokumen berkaitan penyelewengan kerajaan negeri terhadap pemberian kontrak pengutipan sampah di Selangor kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Selangor di sini, semalam. - HM


sampah dan khalid..khalid dan sampah..2 gabungan yang memang tak dapat di pisahkan..khalid nak tunggu orang ramai bawak sampah dan longgok depan pejabat dia. mungkin khalid rasa itu jalan terbaik nak selesaikan masalah sampah di selangor untuk jangka pendek.

setelah khalid memberhentikan perkhidmatan alam flora kini timbul pula isu rasuah membabitkan pemberian tender secara terus kepada kontraktor di setiap PBT. klik sini. pembabitan ketua2 mafia seperti ronnie the don liu dan eli ratu bogel juga memang dah di jangka kerana sehingga kini 2 orang anggota mafia ini masih tidak dapat menjawab atau mengulas dakwaan dr jacob

masa terus berdetik..48 jam di beri untuk mereka menjawab segala persoalan yang di dedahkan..amacam khalid?...dah ready? kehkehkehkeh >:D

Omegay: Rafizi gay mengidam tempat assmin? huhuhu..

Posted: 09 Mar 2012 10:00 PM PST


rafizi gay telah menuduh najib menggunakan wang rakyat untuk majlis pertunangan anak perempuan beliau. namun najib telah menafikan tuduhan tersebut di dalam twitternya. begitu juga setiausaha akhbar beliau telah menafikan sekeras2nya tuduhan rafizi gay. klik sini

rafizi tengah bekeje keras untuk menaikkan nama beliau sebaris dengan nama2 gay terhebat dalam parti gay rakyat atau lebih di kenali peegayyrar. lepas satu persatu isu yang tah betol tah tidak di dedahkan. dan tak hairan jika keceluparan beliau juga telah membuatkan assmin rase tergoncang (bukan goncang tu weii!) apabila kedudukannya nak menaiki takhta raja gay terhebat bakal tergugat!

adakah ini bermakna anuwar dah bosan tahap babun dekat assmin? adakah assmin tak mampu mempelbagaikan aksi seks yang lebey menarik lagi dan dah tak mampu menaikkan syahwat anuwar ke tahap paling maksima??..buat masa ni rafizi di lihat lbey menonjol dan seksi di mata anuwar di bandingkan dengan assmin.

"shit!..mane satu aku nak pilih nih?"

mungkin saja ada sesuatu yang menarik minat anuwar terhadap rafizi. mungkin juga rafizi di anggap paling jembu kerana keterampilan beliau yang lemah lembut membuatkan anuwar hilang pedoman sekejap!. 

maka assmin perlu berbuat sesuatu yang drastik jika mahukan tempat beliau di sisi anuwar terjamin. sebagai contoh beliau bleh mengambil ubat perangsang seks yang lebih kuat dan power..membeli mekap berjenama dan memakai pakaian yang lebey menjolok mata!

sure anuwar pasti tergoda! kehkehkehkeh >XD

Omegay: Wally slipau - Artis sepanjang zaman

Posted: 09 Mar 2012 07:25 PM PST

60an - twist sampai tumit haus!

60an - peminat beatle

70an - konsert abba di malaysia

80an - peminat setia rock batu

"90an - breakdance mania"

abad 21 - shuffle mania


"Anggap saya artis". Demikian kata-kata Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang mengajak masyarakat terutama yang beragama Islam menganggapnya sebagai artis supaya dakwah disampai lebih mudah difahami.

Menteri Besar Kelantan itu berkata, Islam itu sendiri adalah seni dan penyusunan perkataan di dalam al-Quran itu juga berseni sehingga dapat menarik perhatian tokoh-tokoh ternama.

"come kiss my ass babeh"

"Artis sebenarnya perkara baik, iaitu orang yang menggunakan seni. Alangkah seronoknya jika saya juga dianggap sebagai artis. Saya seorang pendakwah, saya juga menggunakan seni iaitu seni pemikiran untuk memperkembangkan ajaran Islam. - SH

kehkehkehkeh syiokk btol dengar wally slipau bikin lawak hujung minggu. dulu tak pandang pun walau sebelah mata kat golongan artis!. malah mengutuk golongan tersebut sebagai sesat. skang wally slipau dah pusing 360 darjah...dia nak jadi artis jugak!

sesape pun tak nafikan sejak lama dulu ramai dah iktiraf bakat wally slipau sebagai sorang 'artis' walaupun baru sekarang dia nak mohon jadi artis huhuhu. bakat penipu semula jadi dah terserlah sejak beliau menjilat balik fatwa yang mengharamkan segala bentuk hiburan di kelantan. ini termasuk seni tradisi, nyanyian dan pelbagai hiburan yang di dakwa melalaikan. bagaimana pun semuanya itu berakhir setelah pasrael yang berfikiran liberal & plurisma terpaksa mengiktiraf bakat2 seni tanah air dengan tujuan nak menarik anak2 muda masuk pasrael

sebagai bukti mereka pernah menganjurkan konsert tayang bontot dalam ceramah perdana. penyertaan artis2 kumpulan rock yang mampu membuat wally slipau menangis berlinangan air mata buaya di depan kamera. dan kini pasrael semakin terkesima serta mengalu2kan penyertaan golongan artis untuk bersama2 mereka. ini menunjukkan bahwa dunia artis bukan lah sehina seperti yang beliau sangka!.

aku cadangkan agar ade pihak2 yang sudi menaja wally slipau buat album atau video khas kompilasi fatwa dan ceramah songsang supaya dapat di hayati oleh rakyat jelata. amacam? kehkehkehkeh >XD

WARISAN@PAHANG

Posted: 10 Mar 2012 09:30 AM PST

WARISAN@PAHANG


Pas Hina Penerima BR1M?

Posted: 09 Mar 2012 09:20 PM PST


Tan Sri Muhyiddin Yassin menegaskan BR1M adalah halal kerana ianya adalah duit rakyat. Tindakan Pas mengatakan Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) sebanyak RM500 oleh kerajaan Pusat adalah haram merupakan satu dakwaan jahat.

Timbalan Perdana Menteri juga mendedahkan tentang kelibat orang pembangkang yang ghairah mengambil bantuan BR1M sedangkan parti mereka menggambarkan wang tersebut haram. Inilah yang dikatakan cakap tak serupa bikin.

Timbalan Perdana Menteri berkata "Duit RM500 ini adalah duit kerajaan. Duit kerajaan sebenarnya adalah duit rakyat yang diuruskan oleh kerajaan. Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah memutuskan duit ini untuk rakyat. Duit rakyat diberi kepada rakyat, jadi hukumnya halal lah".

.....

* Jika BR1M itu haram? Senang saja, tidak payahlah ambil. Jangan gatal-gatal tangan nak ambil pulak. Sebab pemimpin pujaan korang bagi fatwa BR1M itu haram.

Jika pemimpin PAS hina kamu kerana ambil BR1M, maka eloklah fikir-fikirkan samada mahu terus bersama PAS atau sebaliknya. Pemimpin PAS korang kebanyakannya sudah hidup senang lenang. Mereka ini hanya pandai berjanji sahaja dalam siri ceramah-ceramah mereka.

Takkanlah korang nak jadi lurus bendul takut nak ambil BR1M. Sudah dijelaskan bahawa duit BR1M dari duit rakyat. Kami rakyat Malaysia tak kata BR1M haram dan tahniah kepada mereka yang telah mendapat BR1M.

Rafizi Kantoi Fitnah PM

Posted: 09 Mar 2012 07:21 PM PST


Pejabat Perdana Menteri menuntut Pengarah Strategi Parti Keadilan Rakyat (PKR), Rafizi Ramli memohon maaf atas tuduhan liarnya berhubung pembiayaan majlis pertunangan anak perempuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dibuat menggunakan wang kerajaan.

Setiausaha Akhbar Perdana Menteri, Datuk Tengku Sariffuddin Tengku Ahmad dalam kenyataannya petang ini menafikan tuduhan tersebut sekeras-kerasnya.

Menurut beliau, tuduhan yang dilemparkan oleh Rafizi itu adalah satu fitnah yang jelas bertujuan untuk menjejaskan imej Perdana Menteri.

"Pengarah strategik PKR Rafizi Ramli perlu memohon maaf atas dakwaan beliau, yang mana ia adalah palsu, fitnah dan memburuk-burukkan reputasi Perdana Menteri.

"Majlis pertunangan tersebut TIDAK langsung menggunakan dana awam, ia dibayar sendiri oleh Perdana Menteri dan keluarganya," kata beliau.

Rafizi hari ini membuat dakwaan melalui media berhubung majlis pertunangan itu kononnya menelan kos berjumlah RM409,767 dan bil majlis tersebut dialamatkan kepada Pejabat Perdana Menteri (PMO).

Anak perempuan Perdana Menteri, Noryana Najwa Najib bertunang dengan pemuda warga Kazakhstan, Daniar Nazarbayev di dalam satu majlis yang berlangsung di kediaman rasmi Perdana Menteri di Seri Perdana pada 17 Jun tahun lalu. – Mynewshub.my

* Orang macam ini elok disaman sahaja sebagai satu pengajaran supaya jangan suka bermain fitnah. Populariti Najib semakin naik sebab itu mereka fitnah Najib.

Peneroka Pahang Sememangnya Bodoh?

Posted: 09 Mar 2012 05:49 PM PST


Peneroka tidak patut biar diri diperalat pembangkang

KUALA KRAU 9 Mac - Gabungan Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Rancangan/Kampung (JKKR/JKKK) Wilayah Jengka membidas segelintir peneroka yang sanggup diperalatkan pembangkang sehingga tergamak menentang pengurusan Felda.

Timbalan Pengerusinya, Sulaiman Bakar berkata, perkara terbaru yang dimanipulasi pembangkang ialah berkenaan arahan pengurusan supaya peneroka menyerahkan salinan beberapa dokumen termasuk kad pengenalan, hak milik tanah dan buku akaun.

Katanya, hasutan pembangkang itu telah mendorong lapan peneroka Jengka membuat laporan polis di Temerloh meminta pihak berkuasa menyiasat motif arahan pengurusan Felda supaya peneroka menyerahkan salinan dokumen penting itu.

"Sedangkan majoriti peneroka di Jengka menyokong usaha Felda itu bagi mewujudkan pangkalan data dan penyediaan sistem fail peribadi peneroka terkini selari dengan sistem komputer berintegrasi (SKB).

.......

* Barulah kita tahu rupa-rupanya dokumen-dokumen yang diperlukan bertujuan nak wujudkan pangkalan data melalui komputer sahaja. Tetapi mereka duk pusing cerita macam-macam. Ada ke patut mereka kata perkara ini ada sabit dengan isu penyenaraian di Bursa Malaysia.Lain kali kalau tak tahu, tanyalah dulu.

Kenapa mereka takut sangat peneroka dapat durian runtuh? Alangkah baiknya kalau peneroka dapat durian runtuh. Kenapalah ada yang bengong sangat sokong orang yang menentang penyenaraian di Bursa Saham?.

Semoga peneroka dapat juga durian runtuh suatu masa nanti...Hidup Peneroka!

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 10 Mar 2012 07:32 AM PST

Tugu Bangsa Tembok Negara


Tanpa tender : Saya ada bukti, kata Noh Omar

Posted: 09 Mar 2012 10:36 AM PST

TANJONG KARANG (9/3/2012) - Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor, Datuk Seri Noh Omar mendakwa beliau mempunyai cukup bukti untuk menunjukkan kerajaan negeri Selangor pimpinan PKR telah memberikan projek secara rundingan terus dan bukannya menerusi tender.

Katanya, beliau mempunyai senarai kontrak-kontrak berkenaan dan akan mendedahkannya kepada umum pada waktu yang sesuai.

Noh membuat dakwaan itu sebagai merujuk kepada dakwaan editor portal "Malaysia Today" Raja Petra Kamaruddin mengenai perkara itu baru-baru ini.

"Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata dokumen mengenai kontrak tanpa tender yang diluluskan kerajaan negeri Selangor akan dibentangkan pada sidang Dewan Undangan Negeri pada 19 Mac.

"Sehubungan itu, saya mahu lihat sama ada dokumen yang dikemukakan itu adalah sama seperti yang ada pada saya," katanya kepada pemberita selepas merasmikan mesyuarat Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) di sebuah sekolah dekat sini hari ini.

Raja Petra berkata, sekiranya kerajaan negeri menafikan dakwaannya itu, beliau akan menyiarkan butiran kontrak berkenaan dalam blog beliau atau membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Dalam perkembangan lain, Noh yang juga Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani menyelar Jawatankuasa Pemilih Kecekapan, Akauntabiliti dan Ketelusan Selangor (Selcat) kerana tidak dapat membentangkan hasil inkuiri awam ke atas tiga syarikat milik kerajaan negeri pada sidang Dewan Undangan Negeri akan datang.

Beliau berkata, Ahli Dewan Undangan Negeri telah tidak diberikan ruang yang cukup untuk membahaskan banyak isu yang dibangkitkan semasa pendengaran awam itu.

Selcat telah menjalankan inkuiri ke atas Kumpulan Semesta Sdn Bhd (KSSB), anak syarikat kerajaan negeri Selangor dan pemegang konsesi perlombongan pasir; cabang pendidikan Yayasan Selangor dan anak syarikat Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS). - Bernama

UMNO – gagal membina bangsa Melayu

Posted: 09 Mar 2012 09:52 AM PST

Semakin kerap kita mendengar ungkapan UMNO gagal membentuk bangsa Melayu. Komen-komen dalam artikel tulisan di kebanyakan blog atau rangkaian sosial juga menerima kenyataan yang serupa. Mungkin sudah sampai masanya kita bertanya – apakah bentuk kegagalan yang dimaksudkan itu. Mana kesalahan UMNO yang dirasakan hari ini telah memusnahkan bangsa itu sendiri atau kejayaan UMNO mahu di salah erti – semata-mata mahu meragut kuasa yang ada.

Dalam posting ini tidak akan memperuntukkan statistik kejayaan Melayu – namun kita mampu melihat sendiri perkembangan orang Melayu dari sudut pendidikan, pemilikan dan partisipasi dalam perekonomian. Ini bukan sesuatu yang dikarang tetapi realiti amat menyerlah.

Kehairanan kita adalah apabila dikatakan kerajaan merompak hak rakyat dan juga mendiskriminasi rakyat. Mereka menyebut seolah-olah rakyat negara ini terus ditekan dan terus dibiarkan dalam suasana kemiskinan. Ini adalah tahayul semata-mata. Ini sebenarnya relatif ukuran yang salah. Mereka selalu membandingkan mengenai apa yang sepatut dapat dengan apa yang ada. Ukuran apa yang sepatut dapat adalah tahayul politik menyerang dan bukan ukuran perbandingan mengenai semalam dan hari ini. Cara mengukur mereka adalah cara menghukum cita-cita. Usaha untuk memajukan bangsa khususnya Melayu tidak pernah pupus. Setiap usaha yang ada khususnya hari ini jelas menunjukkan kepekaan kerajaan terhadap rakyat dalam menilai keperluan.

Jujur, kita sendiri melihat bahawa banyak perubahan sudah mula berlaku. Transformasi politik semakin ketara. Pendekatan mengutamakan, mendampingi dan mendahului kebajikan rakyat menjadi keutamaan.

Kita perlu sedar bahawa sekiranya UMNO diruntuhkan atas tahayul politik yang diajukan maka rakyat sendiri akan rugi. Mampukah kita bertahan – kepantasan desakan kemodenan dan pembangunan – semata-mata kita mahu menyediakan kerajaan baru – yang belum tentu dapat memastikan kelangsungan pembangunan negara ini? Adakah kita mahu berpegang kepada cara meruntuhkan apa yang ada – semata-mata mahu menunggu yang baru dan yang belum tentu boleh beraksi. Jangan berdentum guruh di langit – kita sudah membuat ketetapan untuk mencurah air di tempayan.

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 10 Mar 2012 03:31 AM PST

The Antics of Husin Lempoyang


Saraan baru

Posted: 09 Mar 2012 07:00 PM PST


1992-2002
SISTEM SARAAN BARU (SSB)
Konsep: Saraan fleksibel
Erti Sebenar: Saya Sayang Boss

2002-2011
SISTEM SARAAN MALAYSIA (SSM)
Konsep: Saraan berteraskan pekerja berilmu dan kompetensi
Erti Sebenar: Seminar Santai Makan

2011 (Jan - Mar)
SARAAN BARU PERKHIDMATAN AWAM (SBPA)
Konsep: NKRA, NKEA, RMK-10 dan Perkhidmatan Awam Kejat
Erti Sebenar: Sapu Besar Penjawat Atasan

2012 (Mar - terkini)
SISTEM SARAAN MALAYSIA (SSM) yang baru
Konsep: 1Malaysia: Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan
Erti Sebenar: Sempurnakan Saya Mandat yang baru

bumiyang

Posted: 10 Mar 2012 03:24 AM PST

bumiyang


Perkasa Desak Nik Aziz Berundur!!!

Posted: 10 Mar 2012 02:07 AM PST

Lagi Foto Guna Teknik "Super- Imposed"???

Posted: 09 Mar 2012 05:44 PM PST

anakbukitgantang says

Posted: 10 Mar 2012 03:22 AM PST

anakbukitgantang says


wacana Islam dan isu strategik umat Islam di UIAM

Posted: 09 Mar 2012 11:51 PM PST

 Dijemput dgn segala hormatnya semua jamaah umat Islam  ke...

 WACANA ISLAM & ISU STRATEGIK UMAT

 Tarikh: Ahad, 11hb Mac,

 Masa: 7:30am - 12:00pm,

 Lokasi: Lecture Theatre 1 KICT, IIUM, Gombak

Yang mana baik ambil, semua info pandai pandailah tapis dan lepas ni  pandai pandailah pastikan Pemerintah Islam yang maseh ada ini (UMNO yang mengetuai Barisan Nasional) utuh selepas PRU13 demi kesinambungan polisi mesra Islam.

Nak ubah mana mana polisi yang kurang Islamik pastikan umat Islam BERSATU dan menang 2/3 majoriti dulu di Parlimen, jika tidak jangan harap rang undang undang akan diluluskan.

Retorik tanpa akal tak berguna, sesal kemudian tak ada maknanya.

when the PTDs are called MAFIA in the civil service.....

Posted: 09 Mar 2012 03:19 AM PST

I couldn't help but agree with Another Brick On The Wall in this MAFIA thing. The recent controversy regarding SBPA is an expose on how Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTDs) rule the civil service. Their high and dry attitude from the years of easy promotion cut them off from the grass root...sadly they are the policy makers of Public Service Department (PSD).

PTDs a.k.a Jack Of All Trades are the legacy of colonial time. Back then there were not many qualified personnel thus having a personnel who can fit in almost all the posting were needed.

Back then too, there were not many specialised area except for that pertaining to Land matters.

Nowadays the job specification has become more complex . Experts in medicine are needed in the hospitals, experts in engineering  are needed for an engineering and construction based government agencies and so forth.

There are a lot of grouses in the Civil Service because these PTDs will jump que when it comes to job promotion. Unlike their counter parts in Petronas, the bulk of high ranking managers a.k.a JUSA in civil service are mostly made up of PTDs.

Petronas has since learned from SHELL to develop their top manager  from a pool of available engineers and other previously trained technical personnel. It is no wonder that Petronas become one of the top 100 best managed companies in the world according to FORTUNE ranking.
Petronas ...
Petronas trains engineers and other  technical based personnel to be managers


It is no secret too that the first batch of personnel who developed the  Putrajaya (see     Putrajaya-blueprint) comes from technical background. One of them is currently serving as CEO of ECER for East Coast.

Expert is needed here not jack of all trade
So why civil service remains in the grip of PTDs? Read the article mafias-in-civil-service 

Asam Pedas

Posted: 10 Mar 2012 03:14 AM PST

Asam Pedas


MALAM JOHOR DI HATIKU DI PWTC

Posted: 09 Mar 2012 08:33 PM PST

Sahabat-Gunung

Posted: 10 Mar 2012 01:25 AM PST

Sahabat-Gunung


Menyusuri Sungai Melaka ~ Melaka Bandaraya Bersejarah

Posted: 10 Mar 2012 12:13 AM PST

Pertama sekali, ribuan terima kasih buat Bahagian PromosiPelancongan Jabatan Ketua Menteri Melaka serta Ketua Menteri Melaka sendiri,Datuk Ali Rustam yang telah menjemput kami, sahabat-sahabat blogger untukmelihat sendiri pembangunan pelancongan di Melaka.

Negeri Melaka sememangnya dikenali sebagai salah sebuah destinasipelancongan yang terunggul di Malaysia dengan keunikan warisan budayanya yangtersendiri, tempat-tempat bersejarah untuk dilawati dan pastinya makanannyayang begitu enak dan unik sekali.

Slogan Melaka iaitu Melawat Melaka Bersejarah Bererti MelawatMalaysia secara ringkas sudah dapat memberi gambaran apa yang dapat disajikankepada pelancong oleh penduduk berbilang kaum di sini.

Kelainan ini meletakkan Negeri Melaka sebagai salah sebuahdestinasi pelancong yang terbilang di Rantau Asia. Pada 7 Julai 2008, Melakajuga telah diikhtiraf oleh UNESCO sebagai sebuah Bandaraya Warisan Dunia dankini dikenali sebagai "Melaka Bandaraya Warisan Dunia UNESCO".

Ini disokong dengan 12 Sub Sektor Pelancongan Negeri Melaka yangterkenal iaitu Pelancongan Sejarah, Pelancongan Budaya, Pelancongan Rekreasi,Pelancongan Sukan, Pelancongan Membeli-Belah, Pelancongan Konvensyen,Pelancongan kesihatan, Pelancongan Pendidikan, Pelancongan Agro, PelanconganMakan-Makan, Pelancongan Melaka Rumah Keduaku dan Pelancongan Belia.

Tahniah MELAKA. Tahniah kepada semua rakyat serta mereka-merekayang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam pembangunan MelakaBandaraya Bersejarah.

~ * ~

Sahabat-Gunung: Terima kasih jugabuat sahabatku, Minaq-Jinggo kerana aku menggunakan semua pic dari blog kountuk dimuatkan dalam Sahabat-Gunung memandangkan SG semalam tidak membawakamera seperti biasa, Cuma membawa video cam, insya-Allah dalam masa terdekat…..perjalanan kami menyususi Sungai Melaka akan secara visual dimuatkan dalammasa terdekat.

Janji Dikota, Keyakinan Rakyat Kepada BN Semakin Meningkat- Najib

Posted: 09 Mar 2012 11:44 PM PSTPerdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkatasokongan dan keyakinan rakyat yang semakin meningkat kepada kerajaan Barisan Nasional (BN) ketika ini adalah kerana kerajaan sentiasamengotakan janjinya berbanding dengan pembangkang yang hanya pandai berjanji.

"Saya rasa sehari dua ini penambahan keyakinan rakyatterhadap BN adalah disebabkan apa yang kita (BN) kata, kita kotakan. Sebaliknyapembangkang bila mereka janji, tahap keyakinan janji mereka semakin harisemakin dipersoalkan.

"Justeru itu, kalau hendak terus mendapat keyakinan rakyat,sebagai pemimpin di semua peringkat kita mesti 'walk the talk'... janji mestidikotakan," katanya semasa melakukan tinjauan mesra dan berucap padamajlis perjumpaan dengan penduduk Taman Setia Indah di Johor Bahru, hari ini.
           
Najib berkata walaupun dalam tempoh yang singkat iaitu kira-kiratiga tahun ini, kerajaan mampu menterjemah segala projek yang dirancangkankepada realiti yang memberi manfaat besar kepada rakyat.

"Insya-Allah, kalau tiga tahun kita sudah berjaya yakinkan rakyat,apatah lagi kalau lima tahun yang mendatang, macam-macam kita boleh buatuntuk rakyat," katanya.

Merujuk kepada negeri ini, Perdana Menteri berkata landskappembangunan Johor kini semakin berubah kerana adanya perancangan dan keyakinanrakyat kepada kerajaan.

Katanya, rancangan pembangunan di kawasan Iskandar Malaysia sudah dilaksanakansebanyak 45 peratus manakala satu projek terbaru membabitkan hab minyak dan gasdi Pengerang dekat Kota Tinggi yang membabitkan pelaburan berjumlah RM60 bilionjuga akan menjadi kenyataan tidak lama lagi.

Terdahulu, sejurus tiba di kawasan perumahan itu, Perdana Menterimemulakan program tinjauan mesranya dengan berbasikal bersama belia pelbagaikaum di kawasan rekreasi perumahan tersebut.

Dengan berjalan kaki, Najib kemudian dibawa meninjau kawasanperniagaan, medan selera dan pasar awam Taman Setia Indah untuk beramah mesradengan penduduk setempat sebelum berucap pada majlis perjumpaan.

Najib kemudian mengumumkan beberapa peruntukan termasuk bagimenyiapkan 316 unit projek perumahan rakyat Taman Setia Indah yang terbengkalaisejak tahun 2008, membina masjid Taman Puteri Wangsa dan projek membinabangunan tambahan empat tingkat untuk Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Foon Yew,Taman Mount Austin, di sini.

TPM Mahu Wanita UMNO Perhebat Gerak Kerja untuk Hadapi Pilihan Raya Umum

Posted: 09 Mar 2012 10:38 PM PST


Tan Sri Muhyiddin Yassin mahu Wanita UMNO memperhebatkan lagigerak kerja mereka bagi membantu Barisan Nasional (BN) mencapai kemenanganbesar pada pilihan raya umum ke-13 kelak.

Timbalan Perdana Menteri berkata walaupun secara amnya sayap itutelah bersedia menghadapi pilihan raya umum akan datang, mereka perlumemperkukuhkan lagi jentera dengan turun ke bawah menyelesaikan permasalahanyang dihadapi rakyat.
           
"Peranan yang dimainkan oleh Wanita UMNO adalah amat penting,dan setiap kali pilihan raya umum mereka adalah 'frontline' (barisan hadapan).
           
"Kita berharap dengan sokongan Wanita UMNO, kita akanmencapai kemenangan lebih besar," kata Muhyiddin yang juga TimbalanPresiden UMNO kepada pemberita, hari ini.

Beliau ditemui selepas menghadiri program Jelajah 1Malaysia WanitaUMNO di Kem Bina Negara Gunung Pulai yang turut dihadiri Ketua pergerakan DatukSeri Shahrizat Abdul Jalil.

CUEPACS Parti Kompenan Baru Dalam Pakatan Rakyat?

Posted: 09 Mar 2012 07:45 PM PSTBenarkah CUEPACS Parti KompenanBaru Dalam Pakatan Rakyat?

Ini kerana Ketua Pembangkang mengatakan bahawa pembatalan skimSaraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) kerana Pakatan Rakyat.

Menurut Anwar, sebelum ini beliau bersama dengan kesemua ahli PRmengadakan demostrasi bagi membantah skim baru berkenaan.

Jika dilihat kenyataan Anwar ini semacam CUEPACS kini menjadi partiKompenan Baru dalam Pakatan Rakyat.

Fikir-fikirkan…. (Orang lain yang sibuk bekerja keras, dokberjuang siang dan malam, si polan nie plak yang dapat nama)


Demi kepetingan politik peribadi, CUEPACS diliwat PKR untukmenunjukkan Anwarlah pejuang sebenar dalam isu SBPA nie …. 


Suhaimi `Raja Pasir Selangor’ Dah Tercirit kottt…

Posted: 09 Mar 2012 05:45 PM PST


Suhaimi Shafiei
"Raja Pasir"

Mamat bernama Suhaimi Shafiei si 'Raja Pasir' nie dah nak tercirit kot…. Sibuk sangat nak ajak si Noh Omarberdebat… apa relevannya korang nak berdebat tu?

Dia dok sibuk nak samakan Noh Omar dengan ayam jantan, aku pun nakTanya gak pada Raja Pasir nie …. Kalau ko ada telor, ko jumpa MB ko tu sarankanajer kat Khalid supaya tubuhkan satu Suruhanjaya Di Raja untuk menyiasat isupasir nie …

Yang ko duk sibuk nak berdebat tu buat apa, nak tunjukkan yang kotu hebat berhujah, hebat bercakap …. Memanglah ko hebat, sebab penipu dantemberang macam ko nie dan macam pemimpin-pemimpin pembangkang yang lain tumemang hebat berdebat ….

Aku pun nak cabar si Raja Pasir nie…. Kalau ko benar-benar ayamsabung PKR dan kerajaan negeri ….. tak yah susah sangat, sekali lagi cabarandilontar agar ko cuma sarankan je kat MB agar  tubuh SURUHANJAYA DI RAJA untuk menyiasat isupasir nie …… simple kan?

Kalau Suhaimi ada Telor..... Sarankan kat MB Tubuhkan Suruhanjaya Di Raja Siasat isu pasir nie. Ada Brannn?
Beri Projek Secara Rundingan Terus, Bukti Akan Didedahkan Kepada Umum

Posted: 09 Mar 2012 03:30 PM PSTTimbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor, Datuk Seri NohOmar mendakwa beliau mempunyai cukup bukti untuk menunjukkan kerajaan negeriSelangor pimpinan PKR telah memberikan projek secara rundingan terus danbukannya menerusi tender.

Katanya beliau mempunyai senarai kontrak-kontrak berkenaan danakan mendedahkannya kepada umum pada waktu yang sesuai.

Noh membuat dakwaan itu sebagai merujuk kepada dakwaan editorportal "Malaysia Today" Raja Petra Kamaruddin mengenai perkara itu baru-baruini.

"Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata dokumenmengenai kontrak tanpa tender yang diluluskan kerajaan negeri Selangor akandibentangkan pada sidang Dewan Undangan Negeri pada 19 Mac.

"Sehubungan itu, saya mahu lihat sama ada dokumen yang dikemukakanitu adalah sama seperti yang ada pada saya," katanya selepas merasmikanmesyuarat Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) di sebuah sekolah dekat Tanjong Karang, semalam.

Raja Petra berkata sekiranya kerajaan negeri menafikan dakwaannyaitu, beliau akan menyiarkan butiran kontrak berkenaan dalam blog beliau ataumembuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Dalam perkembangan lain, Noh yang juga Menteri Pertanian dan IndustriAsas Tani menyelar Jawatankuasa Pemilih Kecekapan, Akauntabiliti dan KetelusanSelangor (Selcat) kerana tidak dapat membentangkan hasil inkuiri awam ke atastiga syarikat milik kerajaan negeri pada sidang Dewan Undangan Negeri akandatang.

Beliau berkata anggota Dewan Undangan Negeri telah tidak diberikanruang yang cukup untuk membahaskan banyak isu yang dibangkitkan semasapendengaran awam itu.

Selcat telah menjalankan inkuiri ke atas Kumpulan Semesta Sdn Bhd(KSSB), anak syarikat kerajaan negeri Selangor dan pemegang konsesiperlombongan pasir; cabang pendidikan Yayasan Selangor dan anak syarikatPerbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS).

Detik Pukul 3 Pagi....

Posted: 09 Mar 2012 08:29 AM PST

Jam 3pagi, di satu bilik yg pasti!
Zikir Munajat ke Zakar Memanjat!

Kalau
susah
masuk
kerana
Sempit,,,

Jilat dulu hujungnya,,,:p

Kalau
Dah
tegang
baru
dimasukkan
ke lubang,,,:D
Sesudah itu ?,,,

jolok

Sikit
supaya
mudah
masuknya,,,=D

lalu,,,,,,,,,,

Kalau
sudah masuk......
ditarik,,,=))

Nah,,, selamat belajar menjahit...:p :* =-? =D =))

JANGAN SALAH PAHaM YOP!
OTAK JINGGAY BERRDOSA Wooii!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PANAS!! Apa yang PM nak umum malam nie....

Posted: 09 Mar 2012 03:47 AM PST

Wahhh... Apa yang bakal diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Razak malam nie.

Difahamkan malam nie, PM akan umumkan satu hal penting di Sutera Mall, Skudai, Johor......
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 09 Mar 2012 11:32 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


SAH! Ostad Jijan tidak IKTIRAF J/K PEMANDU!

Posted: 09 Mar 2012 11:20 PM PST


Sebelum ini Dewan Ulama' PAS secara terang-terangan menolak peranan PEMANDU yang diputuskan oleh PAS Pusat. Mereka sindir secara halus agar peranan dan keputusan MB perlu dihormati.

Dewan Ulama' PAS merupakan benteng terakhir dalam PAS yang masih belum ditembusi oleh Anwarinas.

Hari ini, Azizan sendiri menolak kewujudan PEMANDU sebagai pemantau kepada MB. Apa yang berlaku di Kedah ketika ini mengingatkan kita tentang peranan RESIDEN sebagai "PENASIHAT" Raja-raja Melayu suatu ketika dahulu.

Walaupun statusnya hanya bertaraf "PENASIHAT", tetapi sebenarnya kata putus berada di tangan mereka. Begitulah jugalah halnya dengan PEMANDU PAS yang dikuasai oleh Anwarinas ini.

Cumanya yang menjadi persoalan besar di sini adalah, apakah PAS Pusat tidak lagi dihormati para pemimpin kanannya sendiri kerana kalau melihat kepada perkembangan terkini, terang-terangan keputusan Dewan Ulama' dan Azizan untuk bangkit menentang mereka membuktikan bahawa kepimpinan PAS Pusat tidak mempunyai telor lagi.

Jadi agak-agaknya apakah pula tanggapan penyokong mereka di peringkat akar umbi? Yang Anwarinasnya mencemuh Pro-Ulama' sebagai alat UMNO, manakala pihak yang satu lagi pula melihat Anwarinas ini sebagai penchacai DAP dan golongan kuffar!

Atau apa yang menimpa PAS ini sebenarnya satu musibah kepada Azizan sendiri kerana mengamalkan sifat-sifat sikap Zionis yang memusuhi Islam dan merobohkan rumah Allah SWT demi keuntungan dunia yang sedikit?!!

Ostad Jijan seharusnya menjadikan nasib Nizar sebagai iktibar.

Janji @ambiga_s sekiranya dilantik menjadi Naib Presiden PAS.

Posted: 09 Mar 2012 09:34 PM PSTHari ini, sempena meraikan berita istimewa ini, kami ingin mendedahkan manifesto Ambiga Sreevenasan sekiranya dilantik menjadi Naib Presiden PAS:


1) Perjuangan Negara Islam akan ditambah baik dan disesuaikan dengan konsep Negara Berkebajikan yang bertunjangkan ajaran Kristian dan Hindu sebagai teras pegangan.

2) Mana-mana ahli parti yang ingin MURTAD, adalah sangat-sangat dialu-alukan, dan segala sokongan akan disalurkan.

3) IFC akan diserapkan ke dalam PAS dan diangkat kedudukannya setaraf dengan Dewan Ulama'. Majlis perundingan gereja, kuil dan tokong akan diwujudkan dalam PAS.

4) Perlembagaan PAS akan diubah suai agar para paderi dan sami mendapat ruang untuk bertanding kesemua jawatan tertinggi dalam PAS.

5) Jawatan Mursyidul Am juga akan digilirkan di kalangan paderi dan sami kanan.

6) Elemen Islam LIBERAL dan aliran PLURALISME menjadi asas perjuangan utama parti.

7) PAS perlu menjadi parti politik utama yang mendukung penuh hak-hak LGBT.

8) Seksualiti Merdeka dijadikan sayap dan jentera baru parti setaraf dengan Pemuda dan Muslimah. Kini PAS boleh berbangga kerana golongan LGBT akan bekerja keras demi kemenangan mereka.Apa pendapat anda dengan intipati manifesto di atas?!! Rasa-rasa Ambiga ada peluang tak nak menang dalam Muktamar Agung nanti?!!

ARTIS mana yang masuk PAS hari ini?!!

Posted: 09 Mar 2012 08:21 PM PST

Di bawah ini adalah senarai artis-artis yang telah menyertai PAS dan fuckatan atau pro kepada mereka:Akhil Hayy dan isteri barunya (selepas mentalak isteri lama anak lima), Waheeda


Pak Jabit Hantu Mak Limah - Sebenarnya dia ini lebih pro kepada PKR


Zahid AF - Kecewa sebab sering tidak mendapat perhatian


Azmil Mustafa - Bekas ROMEO yang sudah puas mengentot rakan artis yang kini menjadi ekstremis khawarij


Bob Lokman - Artis yang masuk PAS sebab ingat boleh bertaubat dan masuk syurga


Ringgo Arrow - Sama kes macam Bob Lokman. Sesat hidayah.


Yassin - Bekas pelajar SMKA Maahad Hamidiah Kajang yang mencuri lagu-lagu nasyid kumpulan Mirwana untuk menubuhkan Brothers. Bila sudah popular, Brothers entah ke mana, nasyid entah ke mana. Datang dari keluarga Wahabbi yang memecah belahkan masyarakat di Kampung Sungai Kantan Kajang.


Amy Search - menghadapi kekeliruan ketika mencari sinar hidayah dan taubat. Insya Allah kini semakin sedar.Yang di atas tadi itu adalah yang sudah sedia menyertai/menyokong PAS atau fuckatan. Namun, hari ini dikhabarkan ada seorang lagi artis yang bakal menyertai PAS. Berita lanjut di bawah ini:

Ini baru betul-betul dinamakan Transformasi! Daripada Ulama' Khawarij kepada ARTIS! HAHAHA!

Punyalah terdesak PAS ketika ini, sampaikan orang ularmak mereka sendiri pun terpaksa mengaku artis?!! Takkan teruk sangat sokongan rakyat sekarang ini sampaikan Mursyidul Am sendiri kena mengaku artis?!!

Jadi, Nik Aziz hendak jadi artis apa?!! Penyanyi dangdut atau pelawak slapstik?!!

Ini sudah jadi macam kes melanggan pondan lah ini. Hendak cari perempuan, tiada siapa yang mahu, nafsu pula meluap-luap setiap hari. Sabun di bilik mandi pun dah habis dikerjakan. Last-last tibai lubang taik dan anggap macam faraj betul!

Itu belum cerita bab anggap bini orang lain macam bini sendiri!

Memang rosak betul PAS sekarang ini! HAHAHA!


*Nampaknya Nik Aziz memang betul-betul telah diliwat Anwar yang suka anggap ainul dubur sama macam faraj!

GEMPAR! @AbdulHadiAwang arahkan PAS maki @AnwarIbrahim?!!

Posted: 09 Mar 2012 06:17 PM PSTBelum pun reda kemaluan Rafizi Ramli dijentik kerana cubaan terbaru untuk memfitnah FM Najib, hari ini parti beliau pula ditempelak oleh rakan sefuckatan sendiri iaitu PAS. Semuanya kerana terlalu gilakan kuasa dan cubaan merebut apa telah menjadi hak rakan sendiri selama berpuluh-puluh tahun.

Tindakan PKR ini mengesahkan lagi sifat semulajadi yang dipupuk pemimpin Anughairah Tuhannya, iaitu gemar "MENIKAM BELAKANG". PKR ini tidak kira sama ada 90% pemimpin asalnya sudah meninggalkan mereka atau sama ada rakyat masih lagi menyokong mereka, apa yang mereka tahu, setiap kali masuk pillihanraya, mereka mesti menjadi parti yang dominan.

Bagaimana PKR boleh berangan untuk menjadi pendukung utama dalam fuckatan jikalau jentera dan hadirin untuk ceramah sendiri pun PAS yang sediakan?!! Cuba pula kira berapa banyak demo haram yang GAGAL semata-mata kerana PAS enggan menyediakan penchacai-penchacai bertaraf zombie mereka?!! Itu pun tidak diambil kira dan masih lagi ada nafsu untuk membontotkan rakan sendiri.

Yang PAS pun satu hal. Sudahlah sekarang ini lunyai dilanyak DAP persis pelacur murahan lorong Haji Taib, sekarang sekali lagi cubaan LIWAT datang daripada PKR. PAS lupakah bagaimana PKR melakukan ANAL kepada mereka ketika PRN Sarawak yang lalu sehingga menyebabkan parti tersebut hanya bertanding di 5 kerusi sahaja dan kalah kesemuanya?!!

Sudah-sudahlah PAS. Sampai bila parti ini hendak menjadi BOHSIA belaan PKR dan DAP?!! Bila kempen teruk, jentera PAS jugalah yang dikerah siang malam. Last-last, kerusi tradisi sendiri pun boleh dirampas oleh member sendiri. Nampaknya hanya PAS sahaja yang setia tidak berbelah bahagi kepada fuckatan. Yang lain-lain tidak lebih hanya mempergunakan mereka untuk berkuasa!

PAS ingat mereka duduk dalam fuckatan boleh mendakwah DAP dan memerintah bersama PKR, tup-tup mereka pula yang lunyai diliwat dan dirogol oleh kedua-dua bapa pengkhianat tersebut!  

Skandal Lelaki Simpanan Khalid Ibrahim Bahagian 1.

Posted: 09 Mar 2012 08:03 AM PST


Seperti yang didedahkan MyMassa sebelum ini (http://mymassa.blogspot.com/2012/03/panas-skandal-khalid-ibrahim-dengan.html), berikut adalah laporan audit negara berkenaan dengan GLC yang diuruskan oleh kroni Khalid Ibrahim yang kebal dari sebarang tindakan tatatertib.10. PERBADANAN KEMAJUAN PERTANIAN SELANGOR

- PKPS Agro Industries Sdn. Bhd.

10.1. PKPS Agro Industries Sdn. Bhd. (PAISB) yang ditubuhkan di bawah Akta Syarikat 1965 pada 12 Oktober 1991 merupakan syarikat subsidiari milik penuh Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS) dengan modal berbayar berjumlah RM10.90 juta. Objektif penubuhan PAISB adalah untuk menjayakan aktiviti pertanian yang dijalankan oleh PKPS dan memasarkan produk pertanian pengusaha tempatan. PAISB dipertanggungjawab oleh PKPS dan Kerajaan Negeri Selangor untuk mengurus operasi Kompleks Pasar Borong Selangor. Berdasarkan Kertas Perancangan 5 Tahun (2006 hingga 2010), PAISB menetapkan sasaran untuk menjadi syarikat perniagaan khusus dalam pengurusan kompleks pasar borong dan pemprosesan produk berasaskan makanan serta perdagangan komoditi pertanian di dalam negara dan di peringkat antarabangsa. Pada tahun 2005, PAISB telah mendapat pinjaman di bawah Projek Dana Menggalakkan Pertanian Komersial berjumlah RM40.10 juta daripada Kementerian Kewangan. Pada tahun 2006, syarikat subsidiari PAISB iaitu Premium Agro Products Sdn. Bhd. pula telah mendapat pinjaman daripada Kementerian Kewangan berjumlah RM50.20 juta. Secara ringkasnya, jumlah pinjaman diperoleh PAISB dan syarikat subsidiarinya daripada Kementerian Kewangan adalah berjumlah RM90.30 juta. Mulai tahun 2009, Lembaga Pengarah PAISB terdiri daripada 2 orang sahaja iaitu Pengurus Besar PKPS sebagai Pengerusi dan Timbalan Pengurus Besar Pembangunan Perniagaan PKPS sebagai Ahli Lembaga Pengarah.

10.2. Pengauditan yang dijalankan antara bulan Oktober 2010 hingga Februari 2011 mendapati, secara keseluruhannya prestasi kewangan, pengurusan aktiviti dan tadbir urus korporat PAISB adalah tidak memuaskan. Antara kelemahan yang dikenal pasti adalah seperti berikut:

10.2.1. Pada tahun 2010, PAISB mengalami kerugian sebelum cukai berjumlah RM0.09 juta kerana kerugian atas penjualan saham syarikat subsidiari Premium Agro Products Sdn. Bhd. dan pelupusan bangunan Pusat Kitar Semula Sisa Kebun (Baja Kompos) di Klang berjumlah RM1.10 juta serta kedudukan kewangan PAISB masih kurang stabil kerana bergantung kepada pinjaman.

10.2.2. Pengurusan Kompleks Pasar Borong masih kurang memuaskan di mana terdapat kelemahan dalam pengurusan kutipan hasil serta kemudahan dan tahap kebersihan di pasar borong yang disediakan.

10.2.3. Dua projek yang dibiayai oleh pinjaman Kementerian Kewangan berjumlah RM40.10 juta gagal mencapai matlamatnya serta satu projek berjumlah RM50.20 juta gagal memulakan pengeluaran dan memasarkan produk dalam tempoh yang ditetapkan.

10.2.4. Pengurusan tadbir urus korporat PAISB tidak mematuhi peraturan Kerajaan dan Kod Tadbir Urus Korporat Malaysia, seperti pelantikan Lembaga Pengarah dan pemantauan Lembaga Pengarah PAISB kurang berkesan serta Jawatankuasa Audit Dan Pemeriksaan tidak ditubuhkan bagi menjaga kepentingan PKPS dan Kerajaan Negeri Selangor.

10.3. Bagi mempertingkatkan prestasi kewangan, pengurusan aktiviti, pengurusan kewangan dan tadbir urus korporat syarikat, PAISB dan PKPS disyorkan mengambil tindakan seperti perkara berikut:

10.3.1. PAISB hendaklah meningkatkan promosi mengenai aktiviti Kompleks Pasar Borong Selangor.

10.3.2. PAISB hendaklah mempertingkatkan pengurusan Kompleks Pasar Borong Selangor seperti kemudahan asas, tahap kebersihan dan keselamatan, mengawal lambakan pekerja warga asing, membuat penilaian dan penambahbaikan secara berterusan bagi meningkatkan sambutan pengunjung.

10.3.3. PKPS hendaklah memantau tindakan undang-undang yang diambil oleh PAISB terhadap syarikat pembekal bagi mendapatkan bayaran penalti kerana melanggar syarat perjanjian.

10.3.4. PAISB hendaklah mewujudkan Jawatankuasa Audit Dan Pemeriksaan, mempertingkatkan pengurusan kewangan dan beroperasi selaras dengan peraturan yang ditetapkan.

10.3.5. Lembaga Pengarah PKPS hendaklah memastikan Lembaga Pengarah dan pihak pengurusan syarikat subsidiari berperanan dengan berkesan bagi mencapai matlamat yang ditetapkan. Pemantauan hendaklah dilaksanakan secara berkesan supaya kelemahan prestasi kewangan, pengurusan operasi dan aktiviti diambil tindakan penambahbaikan segera serta kerugian yang dialami dapat dikurangkan pada peringkat awal.


Bersambung laporan lengkap salah tadbir urus PKPS (GLC Pertanian Negeri Selangor) yang sama seperti NFC esok hari. Kenapa Rafizi tidak menjawab isu PKPS dan menyibuk pasal NFC? Bukankah tugas CEO di Pejabat Penasihat Ekonomi perlu memastikan semua GLC di bawah Kerajaan Negeri mematuhi peraturan sedia ada. MyMassa cabar Rafizi jawab isu ini. Jangan dok konar dengan fitnah YAB PM pulak si jambu ni.

*Petikan dari Laporan Ketua Audit Negara Negeri Selangor m/s xxii - xxiii

Breaking News: Fitnah Rafizi Jambu Telah Dijawab Oleh Pejabat PM. Mohon Sebarkan.

Posted: 09 Mar 2012 06:22 AM PST

Fitnah baru berapa jam dah kantoi. Cuba lagi selepas ini.

Tahniah Pejabat PM kerana pantas menjawab isu ini. Lagi lambat jawab, lagi besar damage control yang perlu dilakukan.

MyMassa ambil petikan berita dari MyNewsHub.

Majlis Pertunangan : Pejabat PM Kata Dakwaan Rafizi Mengarut

KUALA LUMPUR – Pengarah Strategi Parti Keadilan Rakyat (PKR), Rafizi Ramli membuat dakwaan bahawa majlis pertunangan anak perempuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang berlangsung pada 17 Jun tahun lalu dibuat menggunakan wang kerajaan.

Rafizi mendakwa majlis itu menelan kos berjumlah RM409,767 dan bil majlis tersebut dialamatkan kepada Pejabat Perdana Menteri (PMO).

Bagaimanapun, sumber yang rapat dengan Pejabat Perdana Menteri memberitahu Mynewshub.my, jumlah perbelanjaan pertunangan anak Perdana Menteri (PM) yang didakwa Rafizi adalah satu rekaan memandangkan perbelanjaan sebenar adalah lebih rendah daripada itu.

"Rafizi banyak mengarut memandangkan PM tidak menggunakan wang kerajaan untuk membiayai majlis tersebut.

"Perbelanjaan sebenar yang terlibat ditanggung sepenuhnya oleh Datuk Seri Najib dan ahli keluarga (adik-beradik beliau) yang lain tanpa melibatkan wang kerajaan," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Sumber itu berkata, memang ada bil yang dihantar ke pejabat PM tetapi bukan untuk dibayar oleh kerajaan.

Katanya, bil itu dituju terus kepada Perdana Menteri sendiri kerana beliau sejak awal lagi telah membuat keputusan tidak mahu wang kerajaan dilibatkan dalam majlis peribadinya.

"Dengan hanya kerana bil dialamatkan ke Pejabat Perdana Menteri tidak bermakna wang kerajaan telah digunakan dalam hal pertunangan itu," katanya.

Sehubungan itu, sumber berkenaan menuntut agar Rafizi tampil membuktikan bahawa kerajaan ada membayar jumlah wang yang didakwa dibelanjakan itu.

Bagi berlaku adil dan mempermudahkan kerja, sumber itu meminta Rafizi agar menghubungi syarikat yang terbabit mengendalikan majlis tersebut.

"Maklumat daripada syarikat tersebut boleh dijadikan rujukan oleh Rafizi untuk mengetahui siapa yang membayar dan berapa jumlah yang dikeluarkan," katanya.

Beliau menambah, Rafizi selaku Pengarah Strategik PKR sepatutnya merasa malu kerana membuat tuduhan dan kenyataan secara melulu serta tanpa bukti yang sewajarnya.

Sementara itu, Mynewshub juga difahamkan bahawa Pejabat Perdana Menteri akan mengeluarkan satu kenyataan rasmi berhubung perkara tersebut bagi menangkis tomahan lliar yang dibuat oleh Rafizi. –Mynewshub.my

http://mynewshub.my/2012/03/09/majlis-pertunangan-pejabat-pm-kata-dakwaan-rafizi-mengarut/

Sebar-sebarkan. Kita tunggu jawapan penuh dari Pejabat PM nanti.

*Kalau sebelum ini Rafizi kena tipu dengan ejen Singapore (http://mymassa.blogspot.com/2012/03/rafizi-low-class-kena-tipu-dengan-egen.html). Agaknya siapa pulak tipu Rafizi dalam kes ini. Ejen DAP kat hotel tu kot.

Kejamnya. Gay Penyokong Anwar Ibrahim Cabul Orang Buta.

Posted: 09 Mar 2012 05:32 AM PST


Baca pendedahan di blog Mazidul...
'En mazidul. Sila en mazidul bongkar kegiatan gay di brickfield yg memperalatkn org buta bg klulusan lesen n mmuaskan nafsu mereka..sy adalah salah seorang bekas pekerja urut juga sorang cacat penglihatan. Pernah rasa dpergunakn n dpaksa mlayan pngunjung gay dsana.. Sy xtau bagaimana lesen dpt dkluarkn n broperasi sudah bertahun2. Adakah terdpt unsur rasuah. Sy sudah brhenti krn stress n tak tahan lg..premis tersebut brnama (x) dan satu lg ialah (y) yg ini tk punya papan tanda trletak diatas pusat karaoke brickfield juga. Boss yg sama.sorang chinese yg dkenali sbg (z). Di kedua2 pusat ini slain khidmat urut dsediakn sauna n bilik2 khas tmpat prkumpulan n adegan liwat antara pngunjug gay. Masyallah.Sy harap en mazidul dpt brtindak n slmtkn org2 buta disana segera. Hampir 20 org buta dprgunakn d sana. Thanks.slmtkn org buta dari ditindas..

Baca seterusnya di sini (http://www.mazidulakmal.com/2012/03/gay-pergunakan-orang-buta.html).

Pendedahan ini dibuat dalam siri lain.


http://www.mazidulakmal.com/2012/03/biar-gay-panas-bontot-18sx.html

Bagi MyMassa, gay yang mencabul orang buta memang tak berhati perut. Dah la orang tu tak nampak. Kalau buat report polis pun, macam mana nak buat kawad cam.

Udah la naluri seks lebih teruk dari binatang (ada ke haiwan yang gay), perangai tak berperi kemanusiaan langsung.Memang kejam!!!*Jangan Anwar Ibrahim salah sorang dari gay yang mencabul tu dah la. Musibat betul la puak-puak ni.

PANAS: Skandal Khalid Ibrahim Dengan Lelaki Dalam Gambar Ini Terbongkar.

Posted: 09 Mar 2012 01:29 AM PSTGambar dari akhbar SelangorKini keluaran terbaru.

Lelaki yang ditunjukkan oleh anak panah merah dalam gambar tersebut adalah kroni kabel besar Khalid Ibrahim.

Lelaki tersebut kebal dari sebarang tindakan kerana hubungan rapatnya dengan Khalid Ibrahim semasa di Guthrie.

Walaupun tiada kelulusan yang selayaknya (dikatakan hanya lulus STPM), dia telah dilantik menjadi pengurus besar di PKPS, antara GLC paling banyak aset di Selangor dan di luar negeri tersebut.

Kenapa Khalid Ibrahim letakkan kroninya di PKPS? Kerana di situlah terletaknya tanah-tanah pertanian yang boleh ditukarkan menjadi tunai dengan hanya menyuruh lelaki tersebut menjual tanah PKPS. Contohnya :

SHAH ALAM : Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengaku Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS) meraih keuntungan hasil penjualan tanah di Sarawak dengan harga RM97 juta sebagaimana yang didakwa oleh Menteri Pertanian dan Industri Asas Datuk Seri Noh Omar.

Apabila masuk ke PKPS, lelaki ini telah UPGRADE jawatannya dari JUSA C kepada JUSA A walaupun tidak mendapat kelulusan mana-mana pihak. Hanya kerana dia mempunyai kabel kuat dengan Khalid Ibrahim, segala salah lakunya tidak diambil tindakan. Ini kerana dia hanya berjawatan kontrak dari bulan ke bulan. Sekiranya perbuatannya terbongkar, dengan mudah Khalid Ibrahim tidak menyambung kontraknya sebagai mana yang berlaku kepada Datuk Shukor Nagor, seorang lagi kroni Khalid yang pernah memegang jawatan tertinggi di Kumpulan Semesta.

Kat sini MyMassa keluarkan kembali Laporan Audit Negara yang membongkar kegagalan PKPS sehingga mendapat teguran dalam laporan tersebut. Skandal ini sebenarnya kesannya sama dengan NFC. Tetapi PKR bijak. Dengan menyerang NFC, maka laporan audit terhadap PKPS dapat ditutup.

KUALA LUMPUR 25 Okt. — Kompleks Pasar Borong Selangor belum mencapai matlamat untuk mengurangkan penglibatan orang tengah dan mewujudkan pusat pemasaran setempat khusus bagi peladang, penternak dan nelayan kerana kebanyakan lot perniagaan di kompleks itu disewa oleh penjual, pengedar dan pemborong.

Menurut Laporan Ketua Audit Negara 2010, daripada 229 lot perniagaan yang disewakan, 124 lot atau 54.1 peratus dikendalikan pekerja warga asing seperti Myanmar, Bangladesh dan Indonesia, 61 lot (26.7 peratus) oleh warga tempatan manakala 44 lot (19.2 peratus) ditutup atau tidak berniaga.


Kompleks Pasar Borong Selangor yang terletak di Seri Kembangan siap dibina pada Mac 2001 dengan kos RM25.28 juta dan mula beroperasi pada Mei 2001.


Pengurusan pasar borong ini menjadi aktiviti utama PKPS Agro Industries Sdn Bhd (PAISB), subsidiari milik penuh Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS).


Pada peringkat awal operasi pasar borong tidak mendapat sambutan petani dan nelayan kerana kurang pengunjung serta kawasan persekitarannya belum membangun menyebabkan PAISB menyewakan lot perniagaan pasar borong kepada sesiapa yang berminat untuk menanggung kos operasi.


Laporan itu menyatakan perubahan matlamat pasar borong itu sebagai pusat pertemuan nelayan dan peladang kepada pasar borong umum tidak dibentangkan untuk kelulusan Lembaga Pengarah PKPS mengakibatkan aktiviti pasar borong tidak selaras dengan matlamat pembangunan yang ditetapkan.


Semakan audit terhadap PAISB antara Oktober 2010 hingga Februari 2011 mendapati secara keseluruhannya prestasi kewangan PAISB tidak memuaskan, dan PAISB mengalami kerugian sebelum cukai RM0.09 juta pada tahun lepas.


Laporan Audit itu mengesyorkan PAISB dan PKPS supaya mengambil tindakan bagi mempertingkatkan prestasi kewangan, pengurusan aktiviti, pengurusan kewangan dan tadbir urus korporat syarikat. — Bernama

Bayangkan dah Pengurus Besar yang gagal mengurus macam ni pun Khalid Ibrahim tetap cakap PKPS cemerlang. Memang boleh untung kalau jual tanah sampai RM97juta!!!

MyMassa harap isu ini dimainkan semula. Kita minta supaya Rafizi pulak menjawab isu ini. Kenapa dia sibuk-sibuk pasal NFC di luar Selangor sedangkan teguran audit dalam negeri sendiri pun dia boleh tak nampak.

*Harap blogger lain boleh sambut isu ini. Bersambung malam ini.

CADANGAN GANTI SBPA: SIRI 2

Posted: 09 Mar 2012 12:10 AM PSTBersambung semula, kotak sms mymassa masih dipenuhi dengan sms mencadangkan beberapa perkara lagi. Di sini diperturunkan sahaja untuk kita kongsi bersama idea mereka ini.

7. Imej kerajaan yang hendak diberi kepada Kerajaan YAB PM DS Najib bukankah Caring Goverment! Yakni layan kepada Kerajaan Kebajikan di pihak PR. Kalau Caring maka jagalah golongan bawahan di semua sektor seperti sektor awam, sektor pertanian, sektor luar bandar, sektor perikanan, sektor pembuatan, dll.

8. Dalam bahasa orang putih, take care of these levels and we can erase social problems such as child abuse, prostitution, divorce, school bullies, unhealthy housing, drug addiction, aliienation of chlidren caused by poverty. Remember that the percentageof children dropping out of primary school andsecondary school is still unacceptable. The ratio of teacher to pupils is still bad, health and dental care is still of lowstandard.

Boleh tahan juga orang kampung ne bagi sms dalam bahasa orang putih ne. Kira ok lah maknanya boleh tahanlah rakyat Malaysia ne. Bagaimana pandangan anda membaca sms di atas tu. Mymassa hanya lontarkan idea-idea tu. Kita kan penyambung perhubungan kepada pihak atas, kot-kot depa bacalah harapan orang kampung kita kan. Orang kampung kan penyokong setia kita, kena dengar juga tu.

Salam Jumaat, jangan tertinggal solat Jumaat pula.

The Unspinners

Posted: 09 Mar 2012 11:18 PM PST

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 09 Mar 2012 11:17 PM PST

SELALU ADA YANG BARU


TAK BERBUNGA DAN BERPUTIK TAKKAN 'TUPAI' JUGA YANG DISALAHKAN?

Posted: 09 Mar 2012 07:24 PM PST


HENDAK MEMANDU KEMANA?...

Apa yg dipandu dan hendak memandu kemana lagi setelah terbukti Pas Kedah memang gagal menanggong tanggongjawab mentadbir dengan baik. Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak berkata Jawatankuasa Pemandu yang ditubuhkan PAS Pusat, tiada dalam perlembagaan negeri dan tidak boleh mengehadkan kuasanya sebagai Menteri Besar. Oleh itu, katanya, jawatankuasa berkenaan juga tidak berhak mencampuri urusan pentadbiran kerajaan negeri.

Siapa sebenarnya yang bertanggongjawab mengetuai sesebuah negeri kalau tidak MB tetapi di Kedah lain pula jadinya yang bertanggongjawab adalah jawatankuasa pemandu yang ditubuhkan bagi mengawal MB.

Macam biasalah Nik Aziz tidak mahu masuk campur dan menyerah perkara ini kepada Pas pusat tetapi sempat menggeluar kenyataan dengan perumpamaan "tupai2 peliharaan yang tidak cukup makan " yang mencetuskan pertenglingkahan Pas di Kedah. Sepatautnya Nik Aziz selaku MB Kelantan merasa malu tidak payah celupar menjaga tepi kain orang masalah air dan kegagalan mentadbir negeri itu seluruh rakyat negara ini tahu walaupun setelah hampir 23 tahun memeritah Kelantan berbanding Kedah yang baru selepas PRU12 mac 2008.

Soalnya sekarang siapa pula yang berada di belakang pemandu?...


Selanjutnya disini http://www.mykmu.net/?p=17317

Panglima Perang Cyber

Posted: 09 Mar 2012 11:14 PM PST

Panglima Perang Cyber


Tragedi Tragis Di Pulau Pinang : Melayu Kini Jadi Minoriti Angkara DAP ? @hmetromy cc @NajibRazak

Posted: 09 Mar 2012 09:04 PM PST

Kisah ini tidak akan dipedulikan oleh puak DAP.

Kisah ini juga tidak akan dihirau oleh munafiq dan fasiq politik seperti PAS dan PKR.

Baca Harian Metro hari ini halaman 20A tulisan Fuad Hadinata Yaacob bertajuk 'rumah mampu milik terpinggir' seperti imej di atas.

Ia sungguh mencemaskan,menakutkan dan menaikkan kemarahan Panglima dan pastinya anda jua. Apabila membaca nasib saudara kita yang makin menderita di sana.

Kini, menurut penulis artikel tersebut - harga rumah di Pulai Pinang sudah mencecah lapan kali ganda dari pendapatan tahunan isi rumah penduduknya yang jelas Melayu kita juga yang paling teruk menerima akibatnya.

Bukan itu sahaja pada tahun 2010 Cina kini menjadi majoriti di sana, hanya beberapa tahun parti Chauvanis DAP memerintah. Betullah khabar angin sebelum ini bahawa ramai Cina berpindah ke sana.

Tidak mustahil jika Israel membeli tanah penduduk Palestin dan menguasai mereka dengan bantuan pengkhianat dari kalangan umat Islam, maka tidak mustahil ia akan berulang di Pulau Pinang.

Adakah ada Yahudi di Malaysia?

Untuk info jangan lupa ada artikel blogger menyebut Teressa Kok keturunan Cina - Yahudi dan tidak peliklah beliau begitu benci tulisan jawi, azan, suka gambar dengan babi,menipu isu ketuk ketampi, menghina makanan penjara seperti makanan anjing dan sebagainya. Kita yakin ramai lagi Cina Yahudi yang rasis seperti beliau dan adakah Yajuj Majuj (mata sepet) itu merujuk golongan Cina Rasis seperti DAP ?

Baca buktinya di sini

http://ipohmalay.blogspot.com/2012/03/antara-melayu-manjoi-yahudi-dan-teresa.html?m=1

Sekali lagi diulangi bukan semua Yahudi itu Zionis dan bukan semua kaum Cina itu rasis. Kita kenal Ridhuan Tee, Khoo Khay Kim yang terbuka minda mereka berbanding yang lain.

Lebih menyedihkan, ramai di kalangan rakyat khasnya Melayu kita terpaksa berpindah ke Kedah menetap di sana walaupun bekerja di Pulau Pinang. Mereka terpaksa menempuh perjalanan sangat jauh demi mencari rezeki untuk anak bini.

Mari kita baca artikel ini dan dedahkannya kepada rakan Melayu kita yang masih galak menyokong DAP demi meruntuhkan BN yang didakwa tidak amanah dan gagal memberi keadilan walhal merekalah yang tidak adil apabila tidak menyediakan projek perumahan mampu milik untuk rakyat susah dan sederhana.

Jangan biarkan kita terus ditipu dan marilah kita terus berjuang demi keBeNaran yang kita pegang.

Hidup BN hancurkan Pakatan demi kejayaan rakyat dan negara Malaysia keseluruhannya.

Sokonglah demi kasih anda kepada YAB Perdana Menteri kita DS Najib Tun Razak.

Artikel penuh boleh dibaca di sini

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Rumahmampumilikterpinggir/Article/index_html

50,000 guru skim KUP naik gred

Posted: 09 Mar 2012 04:13 PM PST

50,000 guru skim KUP naik gred. Ikuti laporannya dalam akhbar Berita Harian hari ini. http://t.co/bzoUlkGi

Statement of Press Secretary to the Prime Minister of Malaysia cc @NajibRazak @RafiziRamli

Posted: 09 Mar 2012 08:14 AM PST

"PKR's strategic director Rafizi Ramli should apologise for his allegations, which are false, defamatory and a deliberate smear on the Prime Minister's reputation.

No public funds were used to meet the costs of his daughter's engagement reception, which was paid for personally by the Prime Minister and his family."

Datuk Tengku Sariffuddin bin Tengku Ahmad
(Press Secretary to the Prime Minister of Malaysia)


Read more :

http://apanama2020.blogspot.com/2012/03/liar-pkr-strategic-director-caught.html?m=1


Klik juga di sini :

http://mymassa.blogspot.com/2012/03/breaking-news-fitnah-rafizi-jambu-telah.html
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Pembatalan SBPA Dan Naikkan Gaji Penjawat Awam bernilai RM6 Bilion - Demi Rakyat oleh PM @NajibRazak

Posted: 09 Mar 2012 06:24 AM PST

BH 09/03: Pelarasan gaji berdasarkan SSM yang diumumkan semalam berikutan pemansuhan skim SBPA membabitkan peruntukan tambahan RM6 bilion: PM

Berita Harian

Demi rakyat anak Tun Ab Razak sanggup lakukan apa sahaja.

Allah rahmatilah YAB PM kita.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Siapa Kenal Warga Emas Lumpuh Faridah Maulid Ini Tolong Hubungi Polis Segera @PDRMsia

Posted: 09 Mar 2012 01:34 AM PST

Kesian si ibu ini ditinggalkan anaknya beberapa hari lalu di sebuah hotel di Kuala Lumpur.


Si Ibu yang tidak berdosa ini jelas menjadi mangsa anak derhaka yang sanggup membiarkan ibunya.


Pihak Kerajaan perlu mengenakann hukuman yang berat kepada anak atau waris yang sengaja membuat aniaya kepada darah dagingnya seperti yang dialami Faridah Maulid ini.


Sama seperti kes membuang anak.


Sebarkan moga nasib beliau akan berubah dengan berkat pertolongan anda menyebarkannya.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Nik Aziz Kata Kelantan bubar DUN ikut Pusat

Posted: 09 Mar 2012 12:09 AM PST

Kelantan tetap bubar DUN bersama Pusat.  

Link klik http://t.co/XmU8UQhM

Panglima :

Jika PRU dibuat serentak ia lebih menyenangkan SPR.

Namun jika Pakatan mahu membuat berasingan ia akan menguntungkan BN.

Kerana semua jentera akan dapat menumpukan kawasan dan negeri tersebut selepas selesai pengundian di tempat mereka.

Jika berasingan ia petanda Pakatan sudah gentar untuk menghadapi pertandingan kerana sedar rakyat sudah menolak mereka selepas menabur janji-janji yang gagal ditunaikan hingga kini.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Mari Baca : Khutbah Jumaat - Bahaya Yahudi cc @NajibRazak @anwaribrahim

Posted: 08 Mar 2012 11:54 PM PST

Sidang Jemaah yang dirahmati Allah,

Marilah kita bersama-sama memperkukuhkan iman dan taqwa kepada Allah SWT dengan melaksanakan segala perintahNya dan menjauhi segala laranganNya. Mudah-mudahan segala usaha kita itu akan dinilai dan dibalas dengan kehidupan yang aman dan bahagia, di dunia dan juga di akhirat.

Alhamdulillah bersyukur kita kehadrat Allah di atas nikmat dan anugerahNya yang melimpah ruah kepada kita. Marilah kita renungi firman Allah di permulaan khutbah tadi dalam surah al-Maidah ayat 82 yang bermaksud: "Demi Sesungguhnya Engkau (Wahai Muhammad) akan dapati manusia Yang keras sekali permusuhannya kepada orang-orang Yang beriman ialah orang-orang Yahudi dan orang-orang musyrik."

Khutbah pada hari ini ingin mengajak sidang jemaah untuk menghayati pemahaman ayat ini khususnya berkaitan dengan permusuhan orang-orang Yahudi ke atas Umat Islam. Realitinya, Orang-orang Yahudi dan golongan kuffar telah berusaha untuk menghalang Umat Islam daripada mengecapi kegemilangan apatah lagi untuk menjadi kuasa besar dunia. Inilah antara matlamat utama yang ditetapkan oleh orang-orang Yahudi berkaitan sikap mereka terhadap Umat Islam seperti berikut:-

Pertama: Berusaha memesongkan akidah dan keimanan Umat Islam daripada ke arah kekufuran.

Kedua: Menidakkan hak Umat Islam dari memegang tampuk kepimpinan dunia.

Ketiga: Menguasai beberapa buah Negara Umat Islam yang mempunyai nilai kekayaan tinggi untuk diekploitasikan.

Berhubung dengan matlamat pertama orang Yahudi, Allah swt telah memberi ingatan kepada kita melalui firmanNya di dalam surah al-Baqarah ayat 217:-

Bermaksud: " dan mereka (orang-orang kafir itu) sentiasa memerangi kamu hingga mereka (mahu) memalingkan kamu dari agama kamu kalau mereka sanggup (melakukan yang demikian) dan sesiapa di antara kamu yang murtad (berpaling tadah) dari agamanya (agama Islam), lalu ia mati sedang ia tetap kafir, maka orang-orang yang demikian, rosak binasalah amal usahanya (yang baik) di dunia dan di akhirat. "

Oleh itu, kita dapati pelbagai usaha dilakukan oleh mereka untuk memesongkan akidah dan keimanan Umat Islam kepada kekufuran.
Contohnya, Teori Darwin, Fahaman Komunis, Sekularisme, liberalisme dan seumpamanya adalah antara perkara yang cuba disogokkan kepada umat Islam dan manusia sejagat agar kita tidak mengenali pencipta Rabbul Jalil, tidak mengetahui kemuliaan dan hakikat sebenar kewujudan manusia di atas muka bumi ini bahkan sehingga menganggap agama adalah penghalang kemajuan, kebebasan dan seumpamanya. Mereka juga telah berusaha bersungguh-sungguh untuk mencapai hasrat ini dengan pelbagai agenda jahat yang jelas mengundang bencana kepada umat Islam sendiri. Apatah lagi dalam era globalisasi dan dunia tanpa sempadan ini yang memungkinkan segala-galanya dapai dicapai melalui teknologi maya serta internet.

Segala dakyah dan doktrin mereka disalurkan dengan cukup halus dan licik sehingga akhirnya kita mengikut cara mereka dalam berbagai aspek kehidupan termasuklah keagamaan. Dewasa kini, wujudnya suara-suara sumbang yang menyatakan bahawa semua agama adalah sama. Tiada beza dan taranya antara mana-mana agama di dunia ini semakin lantang kedengaran….

Siapakah di sebalik seruan yang indah tapi beracun dan cukup bahaya ini ? Merekalah golongan orentalis dan cendiakawan yahudi yang dilaknat oleh Allah SWT. Ingatlah! Pertentangan mereka dengan kita adalah atas nama agama dan usaha mereka untuk memerangi aqidah Islam yang suci ini wajib dipertahanakan. Pastikanlah diri kita bebas dari usaha dan tipudaya licik golongan Yahudi ini.

Firman Allah SWT di dalam surah at-Taubah ayat 32:

Bermaksud: " mereka sentiasa berusaha hendak memadamkan cahaya Allah (agama Islam) dengan mulut mereka, sedang Allah tetap menyempurnakan cahayaNya, sekalipun orang-orang kafir tidak suka (akan yang demikian)."

Sidang Jemaah yang dirahmati Allah,

Sementara itu pula, matlamat kedua bertujuan untuk menjauhkan Umat Islam dari memegang tampuk kepimpinan dunia dengan apa cara sekalipun. Usaha ini telah bermula sejak sekian lama sama ada kita sedar atau tidak. Ironinya, mereka dengan bantuan kuasa-kuasa besar dunia telah bersekongkol untuk menjatuhkan khilafah Turki Islamiyyah yang menjadi lambang kemuliaan umat pada masa dahulu, sehinggakan Sultan Abd Hamid yang ke 2 telah cuba disogokkan oleh pemimpin zionis sedunia iaitu Theodor Hertzel agar menyerahkan bumi Palestin kepada Yahudi dan sebagai balasannya baginda telah dijanjikan dengan habuan pencen yang tidak habis dimakan selama tujuh keturunan. Namun, ketegasan Sultan Abdul Hamid ke 2 yang memiliki keimanan dan ketaqwaan yang mantap telah menolak tawaran tersebut demi Islam yang dijunjung tinggi.

Hakikatnya, sehingga kini belum ada lagi Negara umat Islam yang mampu memimpin dunia Islam dan menyatukan kekuatan Islam untuk mengembalikan kegemilangan empayar Uthamniah. Kejatuhan Khilafah Islamiyyah pada tahun 1924 adalah tragedi sedih bagi umat Islam sepanjang zaman. Kesannya, kekuatan dan semangat Negara dan Umat Islam telah jatuh ke tahap yang memilukan. Bahkan, Umat Islam seakan-akan telah hilang identiti keislamannya dan lebih memeritkan lagi, Negara Islam kebanyakannya mundur, miskin serta banyak berlaku peperangan sesama mereka. Inilah realiti yang terpaksa kita akui hari ini bahawa umat Islam semakin lemah dan diserang dari pelbagai sudut oleh musuh-musuh Allah yang selama ini menanti untuk menghancurkan kita. Oleh itu, melalui mimbar yang suci ini saya mengajak diri saya dan tuan-tuan sekalian agar kembali kepada ajaran Islam yang sebenarnya dan mengembalikan kemuliaan umat ini.

Sidang Jemaah yang dirahmati Allah,

Matlamat yang ketiga pula ialah menguasai Negara Umat Islam dan mengekploitasi segala kekayaan Negara tersebut walau apa cara sekalipun.

Cukuplah penjajahan Bumi Palestin sebagai contoh. Negara palestin telah dijajah pada tanggal 14 Mei 1948 dan diumumkan secara rasmi oleh Israel kepada dunia pada tanggal 15 Mei 1948. Kira-kira seminggu yang lalu, orang Yahudi menyambut ulangtahun ke 62 penjajahan mereka ke atas bumi Palestin. Apa yang berlaku tidak perlu diulas panjang malah kita dapat menyaksikan betapa peritnya kehidupan umat Islam di sana yang saban hari bermandikan darah dan dihujani peluru dan mortar. Apakah kita sanggup berdiam diri melihat saudara seagama diperlakukan begitu? Palestin dijajah oleh Yahudi untuk dijadikan pusat pemerintahan mereka bagi menguasai dunia. Mereka sedang berusaha untuk merealisasikan impian mereka membina Negara Israel Raya dari Sungai Nil Di Mesir Ke Sungai Furat di Iraq bahkan mereka bercita-cita untuk menguasai kembali Kota Madinah Munawarrah. Kota Al-Quds yang terletak didalamnya masjid Al-Aqsa akan dinobatkan sebagai Ibu Negara bagi kerajaan tersebut.

Apa yang sedang berlaku di kota Al quds sekarang? Orang-orang yahudi telah menguasai lebih 80 % Bandar tersebut dan mengusir umat islam sedikit demi sedikit. Pada Tanggal 15 Mac yang lalu mereka telah membina sebuah muzium dikawasan berhampiran Masjidil Aqsa untuk tujuan pelancongan bahkan bakal dijadikan tempat menyimpan bahan sejarah yahudi terutamanya akan diletakkan model rumah ibadat mereka "The King Solomon Temple". Hasrat mereka adalah untuk mendirikan rumah ibadat di atas keruntuhan Masjid Al-Aqsa yang merupakan qiblat pertama kita dan bumi tempat berlakunya peristiwa Isra' dan Mikraj.

Sidang Jemaah yang dirahmati Allah,

Fenomena yang berlaku dewasa ini, wujud segelintir individu yang sanggup menyokong kezaliman demi memenuhi nafsu dan kepentingan diri. Individu ini tidak boleh dipercayai dan mereka yang menyokong kezaliman ini wajar ditentang. Islam tidak pernah mengajar umatnya untuk mencapai sesuatu matlamat dengan menyokong kezaliman. Syukurilah nikmat yang kita miliki, hayatilah keamanan negara yang kita kecapi. Jadikanlah fenomena yang berlaku di negara luar sebagai pengajaran yang berguna demi memastikan kesinambungan generasi yang menikmati keamanan yang berpanjangan.

Marilah sama-sama mendoakan agar saudara kita yang berada di Palestin diberi kemenangan dan kemuliaan tanah suci al-Quds serta terpelihara Masjidil Aqsa. Mengakhiri khutbah hari ini, renungilah Firman Allah SWT ini di dalam surah al-Baqarah ayat 120:

Bermaksud:"Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut agama mereka (yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): "Sesungguhnya petunjuk Allah (agama Islam) itulah petunjuk yang benar". Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatu pun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepadamu". 

Sumber : MyMassa

Panglima : ramai Ulama sebut Malaysia tapak kebangkitan Islam akhir zaman dan bukan melalui PAS tetapi parti keramat UMNO.

Kajilah dan anda akan dapati ramai keluarga Nabi saw yang masih hidup, telah berpindah ke Malaysia membawa bersama keluarga dan harta mereka.

Jangan terkejut banyak barang pusaka baginda juga berada di bumi bertuah ini.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Parlimen Bersidang Isnin Depan - Mansuh dan Pinda Akta ISA AUKU cc @NajibRazak

Posted: 08 Mar 2012 11:25 PM PST

Pengganti ISA fokus sesi Parlimen

9 Mac 2012

KUALA LUMPUR - Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul HalimMu'adzam Shah akan berangkat merasmikan Istiadat Pembukaan Mesyuarat Pertama Parlimen bagi Penggal Kelima pada Isnin ini.

Seri Paduka akan menyempurnakan majlis istiadat berkenaan buat pertama kali selepas dipilih sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-14 berkuatkuasa Disember lepas.

Pada majlis itu, Seri Paduka dijadual menyampai titah ucapan diraja yang akan dibahaskan oleh kesemua anggota Parlimen bermula Selasa.

Persidangan Dewan Rakyat kali ini dijadual berlangsung selama 20 hari bermula Isnin hingga 12 April depan.

Daripada perspektif politik, persidangan itu dilihat amat signifikan kerana beberapa agenda penting, yang bakal mengubah landskap politik, ekonomi dan sosial di negara ini, dijangka dibentangkan pada mesyuarat itu.

Antaranya pembentangan dua undang-undang baru yang akan menggantikan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) 1960 pasti akan diberi fokus tambahan oleh pelbagai pihak, khususnya pemerhati politik.

Kerajaan sebelum ini dilaporkan akan membentangkan dua rang undang-undang baru yang sesuai bagi menggantikan ISA pada persidangan Parlimen kali ini.

Tugas berat menanti 222 anggota Dewan Rakyat yang menggalas harapan rakyat untuk memastikan undang-undang baru digubal itu mampu memelihara keamanan dan kesejahteraan rakyat dan negara.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sebelum ini memberi jaminan bahawa dua akta baru yang akan menggantikan ISA bakal mewujudkan perseimbanganantara hak asasi individu, kebebasan sivil dan menjaga keamanan awam.

Langkah itu, katanya akan membolehkan Malaysia mengamalkan sistem demokrasi yang progresif dengan lebih baik dan dihormati negara lain. Menurutnya undang-undang baru itu juga akan digubal di bawah 'semangat serta payung' Perkara 149 Perlembagaan Persekutuan bagi mencegah perbuatan subversif,keganasan terancang dan perbuatan jenayah.

Akta ISA hanya akan dimansuhkan selepas dua undang-undang baru itu diwartakan.

Selain itu, pindaan Seksyen 15 Akta Universiti dan Kolej Universiti (Auku) 1974 yang akan memberi kebebasan kepada warga kampus untuk berpolitik, juga bakal mendapat perhatian anggota Dewan Rakyat.

Kerajaan secara dasarnya telah bersetuju untuk meminda Auku dengan menekankan kepada dua prinsip iaitu membenarkan mahasiswa terlibat dalam aktiviti dan parti politik di luar kampus dan mengekalkan kampus sebagai entitiyang bebas daripada aktiviti politik kepartian.

Seksyen 15 Auku 1971 menyebut pelajar atau pertubuhan, badan atau kumpulan pelajar dilarang bersekutu dengan persatuan kecuali sebagaimana diperuntukkan dibawah Perlembagaan, atau diluluskan oleh Naib Canselor.

Tumpuan juga akan diberikan kepada Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen Mengenai Penambahbaikan Proses Pilihan Raya yang akan membentangkan laporan akhir mengenai syornya di Parlimen sebelum diwartakan menjelang minggu pertama April.

Ramai pasti menunggu seberapa banyak cadangan yang dikemuka jawatankuasa itu akan diterima Suruhanjaya Pilihan Raya untuk dilaksanakan.

Walaupun terdapat beberapa isu penting lain seperti penyenaraian Felda Global Venture Holdings Sdn Bhd (FGVH) ke Bursa Malaysia dan pertukaran saham MAS - Air Asia, namun ramai yang berpendapat, urusan-urusan kerajaan di atas perlu diselesaikan segera kerana ia sebahagian 'perisai' penting untuk Barisan Nasional (BN) berdepan 'musuh' pada Pilihan Raya Umum Ke-13.

Mandat semasa akan berakhir April 2013. - Bernama

Sumber : Sinar Harian

Mahkamah Perintah Ling Liong Sik Bela Diri Isu Tipu Kerajaan Projek PKFZ

Posted: 08 Mar 2012 11:16 PM PST

BH 09/03: Mahkamah Tinggi KL memerintahkan bekas Menteri Pengangkutan, Tun Dr Ling Liong Sik yang didakwa menipu kerajaan dalam projek PKFZ supaya membela diri.

Berita Harian SMS News Alert
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PM @NajibRazak Umum Pelaburan RM139.3 Bilion Di Iskandar Malaysia

Posted: 08 Mar 2012 11:13 PM PST

RM0.UM.09/03: Perdana Menteri umum 27 Projek Permulaan dan 32 Projek Kualiti Kehidupan di Iskandar Malaysia yang dijangka menarik pelaburan RM139.3 bilion

Utusan Malaysia News Alert
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MERBOK TIMES

Posted: 09 Mar 2012 11:09 PM PST

MERBOK TIMES


Orang Kulim dan mula londeh seluar dalam Tan Seri Kadir Sheikh Fadzir

Posted: 09 Mar 2012 06:04 PM PST

BANDAR BAHARU 9 Mac - Beberapa veteran UMNO Bahagian Kulim Bandar Baharu menyifatkan bekas Menteri Penerangan, Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir tidak layak membangkitkan soal integriti pengundi kawasan parlimen itu yang dikatakan mudah dibeli dengan wang.

Ini kerana menurut mereka, kredibiliti Abdul Kadir juga boleh dipersoalkan kerana beliau sendiri dikatakan pernah terlibat menggunakan wang untuk mencantas pemimpin yang tidak sehaluan dengannya semasa menjadi Ketua UMNO Bahagian Kulim Bandar Baharu.

Mat Darus Abdullah, 82, yang merupakan bekas Ahli Jawatankuasa UMNO Bahagian itu selama lebih 20 tahun mendedahkan, Abdul Kadir dikatakan cukup licik menyusun strategi menggunakan wang untuk memastikan musuh- musuh politiknya disingkirkan daripada UMNO Bahagian.

"Sebenarnya beliau (Abdul Kadir) suka susun strategi dengan membeli undi daripada ketua-ketua cawangan ataupun perwakilan setiap kali pemilihan diadakan. (UTUSAN)

Belantan

Posted: 09 Mar 2012 11:08 PM PST

Belantan


Projek Air Mentah 2014 : Mengapa Selangor masih 'bermain tarik tali' dengan Persekutuan?

Posted: 09 Mar 2012 01:50 AM PST


Peter Chin Fah Kui bersama Duta Jepun ke Malaysia, Masahiko Horie (duduk empat dari kiri) berlatar belakang Tunnel Boring Machine di Hulu Langat.

Kenyataan akhbar pada 10 November 2010:

Penggunaan mesin pengorek terowong khas, Tunnel Boring Machine (TBM) menambah keyakinan kerajaan untuk menyiapkan Projek Penyaluran Air Mentah dari Pahang ke Selangor menjelang 2014.

Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Seri Peter Chin Fah Kui berkata, mesin yang didatangkan dari Amerika Syarikat (AS) itu mempunyai kelajuan tinggi menyebabkan pasukan projek berkenaan menetapkan sasaran tinggi untuk mengorek sejauh 1,000 meter sebulan.

"Projek ini melibatkan penggunaan tiga TBM yang telah pun tiba di sini. Ia menggunakan teknologi terkini iaitu gerudi dan letup yang menjimatkan penggunaan tenaga serta mampu mengorek lebih pantas berbanding gerudi biasa.

"Ia jelas menunjukkan komitmen Kerajaan Persekutuan dalam menangani masalah bekalan air yang dijangka berlaku di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pada masa depan," katanya.

Beliau bercakap kepada pemberita selepas melancarkan TBM3 yang dinamakan Tiara Midori di tapak permulaan kerja mesin itu di Adit 4, Batu 14, Hulu Langat, dekat sini, hari ini.

Pemilihan nama itu berdasarkan rupa bentuk bahagian hadapan mesin berkenaan yang menyerupai tiara manakala 'midori' diambil daripada perkataan Jepun bermaksud hijau yang sinonim dengan alam sekitar dan kementerian berkenaan.

Dua lagi mesin iaitu TBM1 dan TBM2 dinamakan Kamila yang bermaksud sempurna dalam bahasa Arab dan Selpah yang diambil daripada singkatan Selangor-Pahang.

Mengulas mengenai Tiara Midori, pengarah projek berkenaan, Datuk Ir. Ismail Mat Noor berkata, ia dijadualkan mula menjalankan kerja-kerja mengorek pada 22 November depan.

Jelasnya, Tiara Midori bakal menjalankan kerja mengorek sejauh 11.6 kilometer dari Hulu Langat ke Sungai Congkak dan merupakan yang pertama beroperasi berbanding Kamila dan Selpah.

"Terowong dikorek Tiara Midori mempunyai kedalaman 58 meter dari aras bumi dengan ketinggian 7.9 meter dan 11 meter lebar serta akan bersambung dengan terowong utama sepanjang 44.6 kilometer,'' jelasnya.


Jika mengambil kira jarak yang sepatutnya dikorek adalah sejauh 11.6 kilometer dengan kelajuan TBM 1000 meter sebulan dan kerja-kerja mengorek bermula pada November 2010, ini bermakna kerja mengorek terowong tersebut sudah hampir selesai sekarang?

Adakah kerja-kerja mengorek terowong masih diteruskan atau tergendala begitu sahaja sekarang? Hanya MB Khalid sahaja yang ada jawapannya. Kata putus meneruskan projek disebelah Selangor terletak ditangan beliau.

Kepada kerajaan negeri Selangor?

Sekadar ingin bertanya soalan. Apa agaknya tindakan kerajaan negeri Selangor jika pembekal air di negeri itu adalah milik kerajaan negeri seperti PBAPP dan SADA? Mungkin sahaja tarif air akan dinaikkan dengan alasan 'mendidik rakyat berjimat cermat dan membayar hutang'.

Memang kita semua tidak suka dengan sebarang kenaikan terutama semasa kos hidup yang belum stabil. Tetapi kita juga berdepan dengan realiti untuk membayar kos bagi memastikan kehidupan masa depan yang lebih baik dan berkualiti.

Yang penting, kerajaan negeri harus mengambil inisiatif berkesan untuk mendidik pengguna supaya mengubah tabiat membazir air. Selangor tidak selama-lamanya akan dianugerahkan dengan sumber air yang mewah. Jangan jadi seperti pasir, tersilap unjuran!

Entah berapa kali Lembah Klang diancam kemarau dengan loji serta empangan air hampir kontang. Ramai tak mengambil iktibar apabila air terpaksa dicatu dan beratur panjang bagi mendapatkan bekalan yang dihantar melalui lori tangki. Kesedaran berjimat air tak ubah seperti fenomena El Nino yang datang dan pergi.

Apa yang dilihat sekarang adalah kerajaan negeri berusaha menjadikan air sebagai komoditi politik! Selangor yang kini seperti mengeluh kerana terpaksa membelanjakan lebih RM12 juta sebulan sebagai menunaikan janji pilihan raya membekalkan air percuma, mahu menguasai pula industri air di Lembah Klang.

Air percuma bagi 20 merter padu yang bernilai RM11.40 ini pun dijaja keliling kampung sebagai simbol kerajaan berjiwa rakyat. Memang ia bagus, siapa yang tidak mahu benda percuma. Tetapi anehnya, apabila ada pihak mahu menggunakan wang air percuma itu untuk membantu pengguna yang mengalami bil tertunggak, kerajaan negeri menyifatkannya sebagai merampas hak rakyat pula.

Apa salahnya, jika kakitangan Syabas, syarikat konsesi bekalan air bersih Selangor yang merasakan diri mereka mampu, membantu rakyat miskin yang terbeban dengan bil air. Lagi pun bukan semua rakyat Selangor menikmati air percuma itu yang dimulakan sejak 1 Jun 2008. Terdapat ribuan penghuni pangsapuri yang menggunakan meter pukal terpaksa berputih mata dengan imbuhan RM11.40 sebulan itu.

Sepatutnya langkah membantu rakyat iaitu golongan sasaran yang benar-benar memerlukan bantuan disokong. Tetapi itulah kerana kepentingan politik yang tidak memihak kepada mereka, usaha membantu rakyat seperti itu dimusuhi.

Kerajaan negeri, dengan segala alasan mengelirukan bukan sahaja memusuhi syarikat konsesi tetapi juga Kerajaan Persekutuan. Kroni, rasuah dan salah guna kuasa yang disimpulkan sebagai merampas hak rakyat dijadikan alasan untuk menghalalkan usaha menguasai industri air Selangor.

Benarkah? Jika bekalan air di bawah penguasaan kerajaan negeri dapat menjamin hak rakyat (dengan tarif yang rendah), mengapa hak itu tidak dipertahankan di Kedah dan Pulau Pinang? Cuba analisis alasan mereka. Yang di Pulau Pinang memperkenalkan surcaj bagi mendidik pengguna berjimat air. Maknanya, tarif dinaikkan supaya pengguna berjimat cermat. Yang di Kedah, untuk membayar hutang kepada Kerajaan Persekutuan.

Tetapi sebaliknya rakan pakatan pembangkang di Selangor enggan berkompromi dengan penstrukturan semula industri air. Mereka tidak peduli hutang yang ditanggung oleh syarikat konsesi. Yang mereka mahu hanyalah untuk menguasai industri air Selangor!

Pemimpin mereka lebih selesa menyalahkan syarikat konsesi dan Kerajaan Pusat. Malah amaran krisis bekalan air pada 2014 yang bakal menjejaskan kehidupan penduduk Lembah Klang diperlekehkan. Kerajaan negeri nampak cukup yakin dengan memberi unjuran krisis itu hanya akan tiba pada 2019 - sembilan tahun lagi. Malah MB Khalid dalam kenyataan terbaru mengatakan akan menggunakan sumber air lombong bagi mengatasi masalah air di Lembah Kelang nanti!

Mengapa kerajaan negeri Selangor masih lagi mahu menangguhkan kelulusan Projek Langat 2! Di lihat industri bekalan air di Selangor dan Lembah Kelang nampaknya semakin kompleks sekarang. Sinarnya semakin suram bukannya terang benderang. Menteri Besar Selangor masih bertegas mahu menubuhkan sebuah suruhanjaya untuk mengkaji semula tahap perbekalan air di negeri itu kerana tidak yakin dengan laporan yang dikeluarkan Syabas dan juga laporan menteri yang bertanggungjawab berkaitan air.

Para pengguna air kesemuanya mahukan bekalan air bersih yang berterusan tanpa gangguan. Masalah utama sekarang adalah paip-paip lama yang belum dapat ditukar penyebab banyak paip bocor di sana sini. Lagi lama ia tidak ditukar maka lagi cepat bekalan air habis lebih-lebih lagi jika berlaku kemarau yang berpanjangan.

Penduduk KL dan Selangor yang pernah terbabit dalam kemelut bekalan air kronik 10 tahun dulu seboleh-bolehnya tidak mahu lagi hidup dalam igauan buruk itu sekali lagi. Jadi, janganlah berterusan menjadikan air sebagai alat politik. Cukuplah semasa kempen pilihan raya lalu. Berundinglah dan bertolak-ansur demi kesejahteraan lebih 3 juta penduduk Lembah Klang.

Yang sudah tu sudahlah. Nasihat penulis kepada Tan Sri MB, usahlah terus bertelagah dengan kerajaan Pusat dan anggaplah nasihat TPM, menteri air dan operator bekalan air sebagai peringatan ikhlas yang mahu memastikan kami sebagai pengguna air tidak menjadi mangsa keadaan yang tragis kelak.

Lebih awal kita mempersiapkan diri lebih baik. Dalam hidup ini semuanya jangkaan sahaja, namun ketentuan Allah swt mengatasi segalanya. Cuma satu sahaja pesanan penulis sebagai pengguna air, 'sediakan payung sebelum hujan' kerana bila dah basah kuyup kena hujan, maka tempoh untuk mengeringkan pakaian akan mengambil masa yang panjang. Itulah kiasan untuk kita renung-renungkan bersama.

Tepuk dada, tanya selera. Wallahuallam.

Suara Politik
Taminsari

APANAMA

Posted: 09 Mar 2012 11:03 PM PST

APANAMA


Popularity UP, what next?

Posted: 09 Mar 2012 05:00 PM PST

LIAR! PKR strategic director caught telling lies, again.

Posted: 09 Mar 2012 05:06 AM PST

PISAU.NET

Posted: 09 Mar 2012 09:32 PM PST

PISAU.NET


Nik Nazmi Sahkan Anwar Ibrahim Minta Campur Tangan Asing

Posted: 09 Mar 2012 05:00 PM PST

AIDC – Jawapan Pengarah Komunikasi KEADILAN, Nik Nazmi Nik Ahmad berhubung dengan tiga pucuk surat Anwar Ibrahim kepada pengurus-pengurus dana berbangsa Yahudi yang berpangkalan di Amerika Syarikat (AS) mengesahkan bahawa Ketua Umum PKR itu memang meminta campur tangan asing untuk mencampuri urusan politik negara Malaysia.


Nik Nazmi begitu yakin mengesahkan surat-surat itu adalah milik Anwar kerana pada tahun 2006-2007, iaitu dalam tempoh surat-surat itu dihantar, dia merupakan salah seorang pegawai khas Anwar.


Sebagai pewaris 'diari merah', dia tahu semua urusan surat menyurat Anwar termasuk syarikat-syarikat dan organisasi-organisasi luar yang dianggotai oleh bosnya itu.


Maka jelaslah, sekiranya Anwar Ibrahim menang dalam pilihan raya, kemenangannya bukan di atas faktor kekuatan dirinya dan partinya, tetapi kerana faktor campur tangan pihak asing khususnya dalam penajaan dana.


Dalam erti kata lain, benarlah momokan yang diberi selama ini bahawa Anwar Ibrahim adalah 'Perdana Menteri boneka asing'.


Tiga pucuk surat yang diutuskan Anwar itu, dua pucuk kepada Carl Gershman, Presiden NED (National Endowment for Democracy) dan sepucuk kepada penyangak mata wang Yahudi, George Soros, Pengerusi Soros Fund Management.


Kedua-dua tokoh yang diutus surat oleh Anwar itu berbangsa Yahudi yang sering terlibat dalam penajaan dana kepada tokoh-tokoh proksi pro-AS di seluruh dunia.


Baca selanjutnya, "Pendedahan Surat – surat Anwar Kepada Yahudi : Carl Gershmen – Presiden NED" dan "Pendedahan Surat – surat Anwar Kepada Yahudi – Soros"


Globalist-stooge

Tony Cartalucci, seorang wartawan penyiasatan dari Land Destroyer Report yang berpangkalan di Thailand mula dapat mengesan Anwar Ibrahim alat asing kerana Ketua Umum PKR itu telah menghantar satu mesej jelas kepada dunia, iaitu BERSIH ~ 2.0.


Dengan adanya BERSIH ~ 2.0, Cartalucci dapat membuat kesimpulan apa yang dilakukan Anwar Ibrahim di Malaysia adalah sama dengan apa yang dilakukan Thaksin Shinawatra di Thailand dan Mohammed ElBaradei di Mesir.


"Anwar Ibrahim seperti bekas Perdana Menteri Thailand, Thaksin Shinawatra, atau pemenang Hadiah Keamanan Nobel, Mohammed ElBaradie dari Mesir, masing-masing mempunyai kaitan mendalam dengan sistem pemerintahan 'corporatocracy' anasir-anasir pincang Wall Street-London yang wujud sejak beberapa tahun lalu," katanya dalam laporan bertajuk "CIA Coup Army Uncovered in Asia"


Menurut wikipedia 'corporatocracy' merujuk kepada hubungan erat di antara bisnes dengan politik.


Hubungan tidak sihat ini, termasuklah usaha-usaha melobi, atau pembiayaan kempen politik, atau menyelamatkan secara 'bailouts' apabila syarikat dilihat akan menemui kegagalan teruk yang merupakan satu usaha yang berlawanan dengan prinsip demokrasi.


Dalam mengesan titik persamaan antara ketiga-tiga tokoh itu, Cartalucci menyimpulkan Anwar Ibrahim adalah salah seorang 'globalist-stooge' yang pernah ditaja kuasa asing (globalist) di seluruh dunia.


Globalist stooge bermaksud 'tokoh yang merelakan dirinya diperalatkan (puppet) kepada pihak globalist', iaitu sekumpulan tokoh yang bermatlamat merealisasikan polisi ekonomi asing di seluruh dunia demi untuk menjayakan New World Order.


Dalam konteks ini, Carl Gershman dan George Soros adalah globalist, dan Anwar Ibrahim adalah stooge.


Justifikasi globalist-stooge

Cartalucci memberi tiga ciri indikator yang membuktikan Anwar Ibrahim adalah globalist stooge.


Pertama; penglibatannya dengan Bank Dunia dan IMF, kedua; pernah diasuh di Universiti John Hopkins AS dan ketiga; terlibat dalam NED.


"Anwar dilantik Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Bank Dunia dan Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) pada 1998. Selain memegang beberapa jawatan lain termasuk sebagai pensyarah di School of Advanced International Studies, John Hopkins University (sebuah lubuk di mana anasir dan puppet @ petualang paling jijik dan buruk berhimpun dan diasuh), dia juga sebagai perunding kepada Bank Dunia.


"Pada 2007, Anwar menjadi ahli panel pemilih Anugerah Demokrasi (Democracy Award) National Endowment for Democracy (NED) yang berpaksikan pegangan neocon, selain menjadi ahli panel dalam satu majlis penyerahan bantuan NED.


"Tepat sekali jika dikatakan pergerakan politik pembangkang Anwar yang wujud sekarang ini di Malaysia mendapat sokongan daripada gerombolan-gerombolan petualang tersebut (globalist) yang beliau dampingi sejak sekian lama", katanya.


Dalam artikelnya, "A foreign-funded movement for a foreign-serving agenda", Cartalucci meletakkan bukti foto penglibatan Anwar dalam majlis penganugerahan "Democracy Award 2007" tajaan NED di Washington sebagai bukti kukuh Ketua Umum PKR itu adalah globalist-stooge .Bukti rakaman foto itu diambil dari buletin 'NED News and Events' 2007.

"Tidak menghairankan jika NED menajanya kembali untuk meraih kuasa di Malaysia… Realitinya, pemimpin BERSIH~2.0 bersekongkol dengan Anwar bersama para penaja luar dalam usaha mengeksploitasi keresahan rakyat Malaysia bagi meletakkan dirinya di persada kuasa", katanya.


Kaitan BERSIH~2.0, NED & OSI

Dalam artikel "Globalist Sedition takes to Malaysian Streets", Cartalucci merumuskan pengakuan Ambiga Sreevenasan dalam The Malaysian Insider pada 27 Jun 2011 bahawa BERSIH ~2.0 ditaja oleh dua badan dana yang berpangkalan di AS iaitu National Democratic Institute (NDI), salah satu cabang daripada NED dan Open Society Institute (OSI) adalah bukti kukuh yang mengaitkan campur tangan asing tersebut.NED milik Carl Gershman, NDI milik Madeline Albright, manakala OSI pula milik George Soros. Ketiga-tiga Yahudi ini berkait rapat dengan Anwar Ibrahim.

"Dalam pada itu, Ambiga Sreevenasan yang pernah mendakwa "kami berjuang untuk pilihan raya bebas dan adil" sebelum ini, turut mengaku sekurang-kurangnya sekali bahawa NGO BERSIH menerima wang daripada kerajaan Amerika Syarikat melalui National Democratic Institute (NDI), satu komponen NED, selain daripada Open Society (OSI) yang dikuasai petualang kewangan antarabangsa, George Soros.


"Bukti pembabitan kumpulan-kumpulan tersebut terpapar pada laman web NDI sehingga lah baru-baru ini ianya telah dipadamkan.

"Perlu diingat, walaupun NED dan komponen-komponennya seperti NDI, Freedom House dan International Republican Institute (IRI) mendakwa mempromosikan "demokrasi" di arena antarabangsa, namun hakikatnya ahli-ahli lembaga pengarahnya ketara dianggotai petualang-petualang korporat, pencetus dan penjenayah perang..",katanya.CFR & ICG

Dalam artikel "Thailand: Globalist Stooge Returns to Power", Cartalucci melihat penglibatan Thaksin Shinawatra dalam CFR ( Council on Foreign Relations) sebagai bukti bekas Perdana Menteri Thailand itu sebagai globalist-stooge.


Dalam konteks ini, Anwar juga adalah Visiting Diplomat CFR, New York.

Bukti penglibatan Anwar dengan CFR didedahkan sendiri oleh Ketua Umum PKR itu dalam writ samannya kepada Dr Chandra Muzaffar bertarikh pada 7 Mac 2008.Pemahaman lanjut tentang CFR, sila klik di sini dan sini.

Dalam artikel, "Egyptian Protesters: US Stooge "ElBaradei for President", Cartalucci mengaitkan penglibatan ElBaradei dengan ICG (International Crisis Group) indikatornya sebagai globalist-stooge.


Begitu juga pendedahannya tentang penglibatan dua orang kuat ICG, Soros dan Zbiginiew Brzezinski dalam proses pengambil alihan kerajaan Thailand.

Semua ini juga berkait rapat dengan Anwar Ibrahim.


Ketua Umum PKR itu turut dilantik sebagai salah seorang Ahli Jawatankuasa ICG sekitar Jun 2006, ketika menjadi pensyarah pelawat di Saints Anthony's College, Oxford, UK yang di bawah kawalan Chris Pattern, kroni Soros.


Anwar sendiri turut hadir dalam mesyuarat ICG di Vancouver, Kanada, sekitar Mac 2007, yang turut bersetuju dengan konsep 'Two State Solution' dalam penyelesaian konflik Israel Palestin.

Konsep 'Two State Solution' inilah yang menjadi prinsipnya dalam wawancara dengan The Wall Street Journal baru-baru ini.


Jadi berdasarkan lima ciri yang diutarakan Cartalucci, maka sahlah Anwar Ibrahim adalah globalist-stooge, jadi tidak hairanlah dia meminta bantuan dengan Gershman dan Soros kerana NED dan OSI jugalah yang menaja 'regime change' di Mesir dan Thailand.


Imigresen Sabotaj Regim DAP Penang!?

Posted: 09 Mar 2012 05:00 AM PST


DAP dakwa perniagaannya diganggu oleh pihak imigresen apabila menahan lebih 40 GRO yang bertugas di pusat Karaoke.

Lesen yang diluluskan oleh kerajaan negeri tanpa mengambil perkiraan jawatankuasa perlesenan menjadi punca perniagaan berunsur maksiat begitu subur di Pulau Pinang.

Pisau lihat usaha pihak imigresen menganggu perniagaan ini memang sedikit sebanyak menggugat kepercayaan tauke tauke karaoke terhadap DAP.Sedangkan wang sudah dibayar mana mungkin perniagaan mereka boleh diganggu gugat.

Regim DAP begitu mementingkan pusat pusat hiburan,memandangkan cukai hiburan yang dikutip menelan belasan juta ringgit setahun.Adalah menjadi kerugian besar kepada regim DAP jika pusat pusat maksiat ini ditutup .

44 GRO asing diberkas

BUKIT MERTAJAM 8 Mac - Taktik Jabatan Imigresen menggunakan motosikal bagi mengelak dikesan tonto berjaya membuahkan hasil apabila seramai 44 gadis pelayan pelanggan (GRO) diberkas dalam serbuan di sebuah pusat karaoke di Perai Tengah malam tadi.

Kesemua GRO yang ditahan itu terdiri daripada 16 warga China manakala selebihnya warga Vietnam berusia awal 20-an hingga 30-an.

Siasatan turut mendapati 22 daripada GRO terbabit menyalahgunakan pas lawatan sosial, tiada dokumen perjalanan sah (17) dan tiga lagi mengaku isteri kepada rakyat tempatan.

Dua lagi yang ditahan didapati menyalahgunakan pas pelajar dan mempunyai slip Program Penyelesaian Menyeluruh Pekerja/PATI (6P).

Menurut Timbalan Penolong Pengarah Imigresen (1) Pulau Pinang, Abdul Rahman Hassan, operasi dijalankan pihaknya sebelum ini sering gagal apabila tonto di luar premis itu sering menyalurkan maklumat kepada pemilik pusat terbabit.-utusan


Pisau kata " YB Danny..kalau nak cium lu punya ahmoi tunggu masuk dalam kereta la..!!"

Menjilat DAP Di Katakan Sunah!

Posted: 09 Mar 2012 12:00 AM PST

Haprak khawarij memang kita semua tau dah lain macam.Isle versi khawarij PAS akan menghalalkan apa saja walaupun diketahui haram.

Meraih sokongan secara gampangan hasil jualan agama dan akidah adalah sebahagian hidup kaum puak khawarij.

Ada juga kalangan umat Islam yang tertipu,berasakan mahu mendekati Islam sudah cukup dengan hanya menyertai PAS yang kemudiannya berkuliah di surau dan masjid dengan ceramah maki hamun.Usah terkejut dengan banyak kejadian pak lebai khawarij dengan perangai alim alim kucing.


Perjuangan khawarij yang bertahaluf siyasi dengan DAP adalah perjuangan yang dikatakan berhubung kait rapat dengan sunnah nabi.Sebab itulah jika blog ini mengkritik DAP maka akan ada pejuang jihad khawarij akan bangkit menentang Pisau kerana mereka berasakan ia adalah satu sunnah.

Begitu juga dengan menentang Umno dan BN,kalangan khawarij menggangap ia sebagai jihad yang harus diperangi.

Tapi korang tak rasa pelikkah bila khawarij kata duit BR1M tu haram,disuruhnya kaum puak khawarij pi terima duit tu tapi minta diinfaq kepada parti 15% .Dapat pahala katanya?hish!

Haprak Daily portal lidah bercabang khawarij PAS menyatakan Tentera Ratu England ikut sunnah nabi,begitu juga khawarij PAS yang sekarang ini menghalalkan apa saja perbuatan DAP.Hina Allah,hina quran ..hina Islam dah tak jadi hal..semua dah dikawtim..Dapat pahala pulak tuh!?

Oleh itu, mana-mana umat Islam yang menyumbang tenaga, harta dan sebagainya untuk mencapai sunah tersebut akan beroleh pahala. Dalam konteks Malaysia, Parti Islam Se-Malaysia (PAS) memainkan peranan tersebut dan didukung oleh sebahagian umat Islam sama ada yang menjadi ahli atau yang menyokong daripada luar.

Ahli-ahli PAS sedar dan maklum bahawa setiap peluh yang gugur ke bumi kerana menegak sunah ini akan diberi pahala. Oleh sebab itulah setiap ahlinya menyumbangkan apa-apa sahaja mengikut kadar kemampuan masing-masing – sama ada, melalui lisan, tenaga, harta benda, wang ringgit dan apa-apa kepakaran.-Haprak Daily


Pisau kata " Gila dah puak ni"

Lesen P Pada Ostat Zizan Tak Sah.

Posted: 08 Mar 2012 10:00 PM PST


Sejak bila pulak haprak pakatan tahu menghormati Raja Melayu!?
Seboleh mungkin mau dirampasnya kuasa dengan cara coup de tat dek tak boleh disakaunya projek 60 juta.

Pas diminta menarik semula penubuhan Jawatankuasa Pemandu untuk memantau kerajaan negeri sebagai menghormati hak rakyat di bawah pemerintahan Sultan Kedah, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah.

Pengerusi MCA Kedah, Datuk Chong Itt Chew berkata, penubuhan jawatankuasa itu adalah bercanggah dengan akta yang termaktub dalam Undang-Undang Tubuh Kerajaan Negeri Kedah yang mana Menteri Besar merupakan ketua tertinggi bagi badan eksekutif negeri.

Sehubungan itu kata beliau, barisan Exco diketuai oleh menteri besar sepatutnya dibenarkan bebas mentadbir menerusi kuasa eksekutif yang diberikan, bukan perlu dipantau oleh parti atau jawatankuasa yang ditubuhkan parti.

"Keputusan Pas menubuhkan Jawatankuasa Pemandu merupakan satu perkara yang amat serius dan tidak pernah berlaku dalam sejarah negeri ini. Ia telah membelakangkan hak rakyat yang memberi mandat kepada Menteri Besar-Utusan

Pisau kata "orang buat pemandu nak perelok kerajan,khawarij buat pemandu nak pelingkup kerajaan negeri"

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 09 Mar 2012 09:21 PM PST

ANGIN PERUBAHAN


Video Lynas : Pendedahan Karam Singh di Australia

Posted: 09 Mar 2012 09:00 PM PST


Gerakan Syiah Menjatuhkan Azizan Razak Di Kedah

Posted: 09 Mar 2012 06:30 PM PST

Ada rombakan lagi, nampaknya krisis makin parah di Kedah. Azizan Razak khabarnya tidak akan memberikan portfolio yang penting kepada Phahrolrazi dan Dr Ismail Salleh. Azizan Razak sekarang ditentang oleh golongan yang cuba membawa gerakan syiah di Kedah. 

Memang betul lah Mat Sabu adalah dalang di sebalik gerakan ini. Gerakan syiah ini mahu menaikkan Mat Sabu sebagai MB baru di Kedah selepas PRU13. 

Entah menang ke tidak pada PRU13, sudah berangan nak jadi MB. Janji pun belum ditunai, PAS sudah berebut jawatan MB dan Exco. Rakyat Kedah yang rugi bila mereka pilih PAS dulu. Jangan silap buat pilihan lagi pada PRU13.

Anwar & Izzah : CUEPACS Punya Susu Mereka Hendak Nama

Posted: 09 Mar 2012 03:00 PM PST

Teruk betul. Kalau mereka buat perkara tidak senonoh, terus mereka akan kata itu satu konspirasi jahat UMNO. Buat perbuatan tidak senonoh di hotel jam 2 pagi pun tuduh UMNO. Namun kalau ada perkara yang diusahakan oleh pihak lain untuk kebaikan rakyat, pun mereka hendak nama. 

Macam bantuan BR1M, mula-mula mereka pun keluar borang BR1M yang palsu kepada rakyat. Kemudian bila rakyat dapat duit tersebut, mereka ambil balik 10% dan dakwa duit itu haram. Pelik betul sikap pemimpin pakatan pembangkang ini, tidak matang langsung.

Paling jelas dan nampak adalah bila mereka cuba untuk mengambil nama usaha yang telah dibuat oleh CUEPACS kepada kakitangan awam. Anak pun hendak nama. Bapa pun sama. Rakyat masih belum lupa, siapa yang hendak buang kakitangan awam di negara ini. Masih belum berkuasa tetapi sudah hendak buang pegawai kerajaan.

#PRFITNAH Mahukah Rafizi Ramli Mohon Maaf?

Posted: 09 Mar 2012 09:33 AM PST

"PKR's strategic director Rafizi Ramli should apologise for his allegations, which are false, defamatory and a deliberate smear on the Prime Minister's reputation.

No public funds were used to meet the costs of his daughter's engagement reception, which was paid for personally by the Prime Minister and his family."Datuk Tengku Sariffuddin bin Tengku Ahmad
(Press Secretary to the Prime Minister of Malaysia) 

Sudah terbukti Rafizi Ramli melakukan satu fitnah terhadap Perdana Menteri. Jika buat salah, silalah memohon maaf. Jangan sekadar pandai mempertikai keihklasan orang lain berhubung permohonan maaf. 

Sekarang kita lihat apakah Rafizi Ramli mewarisi sifat degil untuk tidak memohon maaf yang ada pada pemimpin pemimpin pembangkang yang lain.  

Selain itu, beberapa artikel yang memfitnah Dato' Seri Najib perlu ditarik balik.  Pihak Hotel Shangri La juga perlu tampil segera membuat kenyataan untuk menceritakan kisah sebenar. Inilah kualiti yang ada pada seorang yang bernama Pengarah Strategik PKR. Modalnya hanyalah cerita fitnah. 

Video DAP Ajar PAS Cara Bertakbir

Posted: 09 Mar 2012 06:00 AM PST


Video Seorang Ibu Lumpuh Ditinggal Di Hotel Bajet

Posted: 09 Mar 2012 04:00 AM PST


Imam Baling Selipar Atas Arahan Karpal Singh?

Posted: 09 Mar 2012 02:30 AM PST


Apakah yang khusyuk sangat imam tu mendengar percakapan Karpal Singh? Ada tips atau arahan terbaru? 

Hoslan Hussin, imam yang dihukum penjara setahun atas kesalahan menghina mahkamah berikutan tindakannya melemparkan selipar ke arah panel hakim. Asas hukuman tersebut adalah kerana melempar selipar. 

Atas kelakukan tersebut, imam tersebut didapati bersalah menghina mahkamah. Kenapa seorang imam boleh berkelakuan melempar selipar dalam mahkamah? Apakah ini yang diajar dalam moral masyarakat Islam? 


 
 Baling selipar, baling batu dan kayu semuanya tidak ada dalam silibus moral. Tindakan ini akan mengundang persepsi buruk pada semua jawatan imam yang lain. Tindakan ini juga perlu dihukum agar menjadi pengajaran dan menjaga kesucian status imam dalam Islam.

Bila imam yang baling selipar itu sudah berpakat dengan Karpal Singh, kita sudah boleh agak apa motif dia membaling selipar tersebut. PAS pasti akan angkat "imam selipar" ini sebagai ikon dan kemungkinan besar akan bertanding sebagai calon PAS atau calon DAP dalam PRU13 nanti.

Rafizi Ramli Sudah Kantoi

Posted: 09 Mar 2012 12:30 AM PSTBaca pendedahan lanjut di sini.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 09 Mar 2012 09:19 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


HUJAH MENARIK ZUL NORDIN.

Posted: 09 Mar 2012 06:43 PM PST

APA ANWAR BUT KAT RUMAH AZIZAN ?

Posted: 09 Mar 2012 04:38 PM PST

RAFIZI : MANIFESTASI PENGARAH STRATEGIK YANG BANKRAP IDE.

Posted: 09 Mar 2012 09:30 AM PST

DISEBALIK SERANGAN LUARBIASA MALAYSIAKINI TERHADAP AZIZAN.

Posted: 08 Mar 2012 10:06 PM PST

r b f

Posted: 09 Mar 2012 07:15 PM PST

r b f


Rafizi, Malaysiakini dan Pembaca Bodoh Perasan Pandai

Posted: 09 Mar 2012 07:36 AM PST

Kita tidak perlu kenyataan Perdana Menteri pun untuk mengesan pembohongan Rafizi dan Malaysiakini.com Dengan membaca menggunakan akal dan membuat penafsiran logik sahaja kita sudah dapat menjangkakan ini merupakan satu lagi manipulasi maklumat untuk memburukkan kerajaan bukannya untuk mendedahkan penyelewengan.

Menurut Malaysiakini.com, "PKR hari ini mendedahkan bukti yang mendakwa kerajaan telah membiaya majlis pertunangan anak perempuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Pengarah strategi PKR Rafizi Ramli membuat dakwaan itu dengan merujuk kepada satu tempahan jamuan bankuet kepada Hotel Shangri La yang didakwa menyediakan katering untuk majlis berkenaan. Rafizi mendakwa, kos berjumlah RM409,767 itu dibilkan kepada Pejabat Perdana Menteri (PMO)."

Kenyataan Malaysiakini bahawa PKR mengemukakan bukti menunjukkan kerajaan membiayai majlis pertunangan anak Perdana Menteri merupakan andaian berniat jahat dan tidak mempunyai sebarang bukti jelas.

Apa yang dikemukakan oleh Rafizi bahawa ia hanyalah satu dokumen tempahan bukannya dokumen pembayaran.

Nak tahu selanjutnya, sila klik di sini

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan

Posted: 09 Mar 2012 03:37 PM PST

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan


Banjir Kilat Lembah Kelang. Mengapa Masih Berlaku?

Posted: 09 Mar 2012 07:27 AM PST


Banjir Kilat Lembah Kelang. Mengapa Masih Berlaku?Sungai Kelang yang sempit gagal menampung jumlah air hujan lebat yang turun


Petang semalam hujan lebat luar biasa telah turun mencurah-curah di bumi Lembah Kelang dan menyebabkan berlakunya banjir kilat dan banyak kerugian terpaksa ditanggung oleh warga kota apabila ada kenderaan terperangkap di dalam banjir.

Persoalan yang timbul di kalangan warga kota. Adakah terowong SMART (Stormwater Management and Road Tunnel) benar-benar berfungsi? Jika berfungsi mengapakah masih berlaku banjir di Lembah Kelang? Adakah projek SMART hanyalah satu projek gajah putih yang tidak membawa apa-apa makna kepada Malaysia?

eXception berkesempatan menghubungi talian hotline SMART. Setelah bersoal-jawab, banyak maklumat yang eXception perolehi. Sememangnya pada hari kejadian, pihak SMART menerima arahan dari Jabatan Pengairan dan Saliran untuk menutup terowong bagi membolehkan aliran air sungai di alihkan ke dalam terowong.

Mengapa insiden banjir kilat yang berlaku di Lembah Kelang petang semalam gagal diatasi oleh terowong SMART?

Mungkin ramai tak tahu bahawa Kuala Lumpur terletak di tengah-tengah pertemuan 4 batang sungai, iaitu Sungai Batu, Sungai Gombak (kawasan Masjid ke bawah), Sungai Kelang (kawasandan Sungai Kerayong. Terowong SMART hanya mengalirkan limpahan air sungai dari Sungai Kelang dan Sungai Gombak.


Sekiranya limpahan air dari Sg Bunus dan Sg Gombak (sekitar kawasan PWTC) berlaku, maka tak hairanlah jika kawasan seperti Kg Baru dan PWTC dinaiki air... Malah pertemuan dua arus sungai iaitu Sg Kelang dan Sg Gombak di Masjid Jamek mampu menyebabkan limpahan air sungai sekiranya kadar hujan yang turun semalam adalah sangat luar biasa.


Graf kenaikan paras Sungai Bunus pada 7 Mac 2012


Graf kenaikan paras Sungai Kelang pada 7 Mac 2012

Di atas adalah graf yang menunjukkan kenaikan paras air sungai yang naik mendadak sewaktu hujan lebat di Lembah Kelang pada 7 Mac lepas.Apapun gambar di atas merupakan gambar palsu yang sengaja diada-adakan... Malah pihak Plaza Low Yat sendiri mengakui bahawa sejak tahun 1999 Plaza Low Yat tidak pernah mengalami banjir sebegini.


Manakala gambar di bawah pula ialah banjir yang berlaku pada tahun 2007... Banyak blogger yang tidak mengkaji betul-betul kebenaran kedua-dua gambar ini secara semborono mengatakan ianya banjir pada 7 Mac yang lepas...Banjir besar yang berlaku 2007 boleh berlaku pada 7 Mac yang lepas sekiranya tiada terowong SMART. Terowong SMART beroperasi sepenuhnya untuk terowong air banjir bermula Julai 2007, selepas terowong untuk lalulintas dibuka pada Mei 2007. Boleh dikira banjir yang berlaku 7 Mac lepas hanya suku daripada kadar banjir yang boleh berlaku tanpa terowong SMART. Jika tidak, inilah yang akan berlaku di Kuala Lumpur...

Hakikatnya terowong SMART berupaya mengelakkan banjir berlaku di ibu kota, tetapi keupayaan terowong SMART adalah terhad. Terowong SMART tidak mampu mengalirkan air banjir dari sungai-sungai lain di Kuala Lumpur kerana ianya hanya melibatkan satu batang sungai sahaja iaitu Sg Kelang. Apapun beberapa projek tebatan banjir sedang dilakukan. Kelewatan projek adalah disebabkan banyak masalah yang dihadapi semasa pembinaan termasuklah masalah tanah dan penduduk sekitar.

Rujukan:

SMART Berjaya Kurangkan Banjir Kilat Di KL Isnin Lepas

Banjir Besar KL Malam tadi - Plaza Low Yat turut Ditenggelami Air.

Plaza Low Yat

Kisah Banjir Kilat Di Kuala Lumpur

Banjir Kilat di Kuala Lumpur 2007

Banjir Kilat di Kuala Lumpur 10 Jun 2007

(16 Gambar) Keadaan Banjir Di Selangor & KL – 7 Mac 2012

Gambar Banjir Di Sekitar Kuala Lumpur (KL) Dan Selangor | 7 Mac 2012

Gambar Banjir Sekitar Kuala Lumpur 7 March 2012


KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 09 Mar 2012 03:36 PM PST

KEPAL NASI KEPAL BERAS


GEMPAR! AKHIRNYA ANWAR MENGAKU JUGA...!! DATO T & SAIFUL LEGA...

Posted: 09 Mar 2012 04:07 AM PST

Anwar Ibrahim, telah mengaku secara terbuka bahawa dialah yang bertanggungjawab hingga menyebabkan "Anak Istimewa" yang bernama  SBPA bin KSN itu menemui ajal baru-baru ini.

Pengakuan terbuka ini dibuat di dalam satu ceramah umum di Pulau Pinang. Cuba baca gelombangwangsamaju.blogspot.com. Saya cuba link tapi tak menjadi. Pakai iPad, tak pandai.

Anwar Ibrahim ni jenis manusia yang akan mengaku bertanggungjawab jika sesuatu isu itu berkait rapat dengan hal-ehwal yang  berkepentingan awam. Walaupun dia tidak kena-mengena dalam "ini gambar" seperti yang disebut oleh Tuan Pengarah Seniman Bujang Lapuk, tapi jika isu itu satu isu popular dan boleh mendapat sambutan rakyat, maka tanpa ada perasaan malu sedikit pun, dia akan terus mengaku "saya ada dalam itu gambar".

Kalaulah sikap "sanggup mengambil tanggungjawab" demi kepentingan awam ini memang sifat sebenar Anwar Ibrahim, seharusnya dia  mengaku secara terbuka bahawa "sayalah orang yang dimaksudkan oleh Dato Eskay. Sayalah yang dilihat dalam itu gambar video".

Jika benar Anwar berjuang semata-mata demi rakyat dan untuk rakyat, seharusnya dia juga mengaku bahawa "lapuran liwat yang dibuat oleh Saiful itu ditujukan kepada saya".

Jika Anwar mengaku secara terbuka dalam perkara yang benar seperti ini bukan ke senang?  Taklah buruk sampai ke tahap ini suasana politik dan perpecahan yang berlaku di kalangan rakyat.

Tapi, bagi Anwar, kirim salamlah. Depan tuhan pun, kalau mulut tak dikunci pasti dia tak akan mengaku.

GOBIN SINGH @karpal BAKAL KM PENANG?

Posted: 08 Mar 2012 05:55 PM PST

Pakatan umum pendirian bubar DUN 13 Mac dan Anak Karpal Bakal KM Pulau Pinang ? Cc @NajibRazak @cmlimguaneng
MELAKA - Pemimpin tertinggi Pakatan Rakyat (PR) akan membuat satu ketetapan pada Selasa ini sama ada untuk mengadakan pilihan raya serentak bagi negeri-negeri yang diperintah mereka, jika pilihan raya umum diadakan nanti.
Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng berkata, ketetapan mengenainya akan dibuat pada mesyuarat yang akan diadakan di Kuala Lumpur.

Petanda pilihan raya umum akan datang "sudah dekat" berikutan pengumuman Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berhubung pelarasan gaji bagi 1.3 juta penjawat awam hari ini, katanya kepada pemberita selepas menghadiri penutupan Forum Ketua Menteri dan Gabenor Pertumbuhan Segi Tiga Indonesia-Thailand-Malaysia (IMT-GT) di sebuah hotel di sini, hari ini.

"Ini adalah satu petanda pilihan raya (umum ke-13) sudah dekat, kemungkinan selepas pertabalan Yang di-Pertuan Agong pada 12 April depan atau mungkin pada bulan Mei depan," katanya.

Sambil mengesahkan bahawa beliau akan terus bertanding di Pulau Pinang, Lim yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang berkata, DAP akan terus bekerja keras mempertahan semua kerusi yang telah dimenangi.

Pada 17 November tahun lepas, Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, DUN Selangor tidak akan dibubarkan pada awal tahun ini meskipun Kerajaan
Persekutuan bertindak membubarkan Parlimen dan hanya bersedia menyertai pilihan raya umum ke-13 jika ia diadakan selepas Jun 2012.

PR yang dianggotai PKR-DAP-PAS memerintah di Selangor, Pulau Pinang, Kedah dan Kelantan selepas memenangi pilihan raya umum 2008. Bernama 


Panglima : jika mereka ingin mengadakan pilihanraya berasingan, itu lebih baik untuk kekalahan Pakatan.

Jika mereka mengadakan serentak dengan negeri lain, ia juga tidak menjamin kemenangan mereka untuk kali kedua kerana rakyat sudah jemu dengan retorik Pakatan yang pandai bermain wayang bukannya serius merancang untuk kesejahteraan rakyat.

Lihat masalah sampah di Selangor hari ini membuktikan perbezaan antara kerajaan sekarang di bawah Pakatan dan kerajaan BN yang berjaya menguruskan masalah sampah hingga menjamin keselesaan rakyat.

Kesediaan LGE terus bertanding di Pulau Pinang juga membuktikan Cina Melaka tidak dapat menerima beliau dan juga menunjukkan DAP Pulau Pinang terpaksa memberi laluan kepada LGE atas keistimewaannya sebagai anak diktator (?) Lim Kit Siang.

Apa kata Karpal Sing pula letakkan anaknya Gobind Singh sebagai Ketua Menteri tentu 'perang besar' akan terjadi antara beliau dan Lim Kit Siang jika perkara ini ditimbulkan.

Masakan Cina mahu anak Karpal menjadi Ketua Menteri walaupun jika berdasarkan keadilan pandangan Pakatan iaitu konsep samarata, anak Karpal juga patut diberi peluang menjadi Ketua Menteri!

Jika berani kita tunggu respon mereka akan soal ini.Wartawan apa lagi boleh tanya DAP kesediaan mereka memilih calon tempatan seperti Gobind Singh sebagai Ketua Menteri.
(Panglima perang cyber mohon sebarkan)

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 09 Mar 2012 03:33 PM PST

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Penjawat Awam Taubat Tak Nak Dah Undi Pakatan PRU Ke 13 Nanti....

Posted: 09 Mar 2012 04:50 AM PST

SUASANA pagi di deretan kedai makan yang terletak bersebelahan Bangunan Kompleks Belia dan Sukan Paroi, Negeri Sembilan, sibuk dengan pelanggan yang mendapatkan bekalan makanan pagi mereka.

Di antara deretan kedai tersebut, kelihatan 3 orang, dipercayai kakitangan Jabatan Belia dan Sukan Negeri sedang menghadap sarapan pagi masing-masing dan berbual dalam nada yang kecil tetapi serius. Dari 'lagak & gaya' penulis percaya mereka adalah antara kumpulan 1-54 yang termasuk dalam golongan penerima kenaikan tertinggi sekali iaitu 13%

Penulis yang duduk berhampiran, mampu juga mendengar buah butir yang dibincangkan dan seperti dijangka ia adalah berkenaan dengan kenaikan gaji kakitangan awam antara 7% – 13% yang diumumkan Perdana Menteri semalam. Ternyata mereka tidak berpuas hati dengan jumlah kenaikan yang katanya tidak setaraf dengan kadar kehidupan semasa.

(Walaupun belum ada pengumuman dibuat oleh mana-mana kerajaan negeri mengenai kenaikan kakitangan awam masing-masing tapi penulis pasti yang semua kerajaan negeri BN akan turut mengikut praktis sama yang diumumkan Perdana Menteri semalam. Maka itu tidak hairan isu ini menjadi topik hangat di kalangan kakitangan awam persekutuan dan negeri di seluruh negara).

Macam-macam rasa tidak puas hati yang dilontarkan, semua berkisar kepada jumlah kenaikan yang mungkin diterima masing-masing dan bandingan dengan sebilangan syarikat swasta yang membayar jumlah kenaikan gaji yang menurut mereka jauh lebih tinggi dari yang diumumkan kerajaan semalam.

Cukup pukul 8 pagi, masing-masing beredar masuk ke pejabat yang terletak bersebelahan – membuatkan penulis yakin mereka adalah kakitangan Jabatan kerajaan yang penulis sebutkan di atas.

Penulis pasti, sikap tidak tahu bersyukur oleh 3 orang yang penulis percaya kakitangan Jabatan Belia dan Sukan Negeri Sembilan ini tadi, turut dikongsi oleh segelintir penjawat awam yang lain diseluruh negara, terutama yang menjadi penganut tegar fahaman pembangkang.

Nak disalahkan mereka 100% pun tidak adil juga kerana telah selalu disogokkan oleh pemimpin pembangkang seperti Anwar Ibrahim bahawa Malaysia dibawah Pakatan harami pembangkang mampu memberi yang lebih baik untuk negara ini – termasuklah faedah menarik untuk kakitangan awamnya.

Sedangkan mereka lupa bahawa DAP, antara komponen utama Pakatan harami telah mengeluarkan kenyataan melalui Setiausaha Publisitinya Tony Phua yang Pakatan harami akan membuang hampir separuh kakitangan awam sedia ada yang disifatkan tidak efektif dan membazirkan wang negara.

Selain itu, tidak ada sekelumit pun disebut di dalam kitab anutan puak-puak Pakatan ini (Buku Jingga) mengenai kakitangan awam dan faedah yang bakal diterima mereka kerana pemimpin Pakatan harami tahu, keutamaan perlu diberikan pada majoriti yang tidak membentuk kumpulan kakitangan awam ini tadi, atau mereka akan kehilangan lebih banyak kerusi.

Jumlah kenaikan 13% untuk kumpulan sokongan ini pada hemat penulis amatlah wajar. Mengikut kajian mengenai gaji oleh Persekutuan Pengeluar Malaysia (FMM) pada 2010 (kaji selidik 2011 masih belum dikeluarkan), majoriti syarikat membayar kenaikan tahunan antara 7% – 10% – satu jumlah yang lebih rendah dibanding apa yang diterima oleh kakitangan kerajaan seperti diumumkan Perdana Menteri semalam.

Tak lagi disebut, kakitangan awam juga menerima pencen setelah capai umur persaraan dibanding dengan kakitangan swasta yang tidak menerima apa-apa melainkan wang yang disumbang ke dalam Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) yang belum tentu cukup kalau tidak ada perancangan kewangan yang baik dari sekarang.

Kita harap mana-mana penjawat awam yang rasa tidak puas hati dengan kenaikan yang pada mereka tidak wajar ini, mereka wajiblah meletakkan jawatan mereka jika benar ada maruah. Ramai lagi orang diluar sana yang mahu mengisi jawatan tersebut.

myKMU.net

Shahrizat Nak Beri Peluang Pada Wanita Muda.... Count Me In Kak Ijat...!!

Posted: 09 Mar 2012 12:23 AM PSTSiapa Sebenarnya Dibelakang Jawatankuasa Pemandu Kerajaan Negeri Pas Kedah...?

Posted: 08 Mar 2012 05:59 PM PST

DAP dan PKR dianggap bacul kerana membisu dengan cadangan PAS Pusat menubuhkan Jawatankuasa Pemandu bagi memantau pentadbiran kerajaan negeri Kedah yang menggambarkan mereka tiada hak sebagai sekutu dalam pakatan pembangkang, kata Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek.

Beliau berkata DAP dan PKR seharusnya memberi pandangan sekiranya kehadiran mereka dalam pentadbiran kerajaan PAS Kedah diperlukan.

"Kemelut ini menjelaskan betapa lemahnya PAS yang menunjangi kerajaan pakatan di Kedah, bercakaran sesama sendiri dan mengecewakan rakyat yang memberi mandat," katanya kepada pemberita selepas perjumpaan dengan hampir 200 pemimpin pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di sini, petang Khamis.

Turut hadir Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Heng Seai Kie, pengerusi MCA Kedah, Datuk Chong Itt Chew dan Penyelaras Parlimen Padang Serai, Dr Chin Tung Leung.

Cadangan penubuhan jawatankuasa itu diumumkan Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali sebagai jalan menyelesaian pergeseran antara Menteri Besar Datuk Seri Azizan Abdul Razak dan dua Exconya, Datuk Phahrolrazi Zawawi dan Datuk Dr Ismail Salleh.

Soi Lek menempelak DAP yang sering menonjol sebagai jaguh dalam banyak perkara tetapi dalam isu ini mereka tidak pula mengambil peduli.

Menurutnya rakyat Kedah sangat kecewa dengan kejadian yang menimpa kerajaan Pas Kedah kerana jawatankuasa pemandu adalah 'orang-orang luar' yang tidak mendapat mandat rakyat Kedah.

Dalam isu lain, Soi Lek mahu Jawatankuasa Gaji Minimum mengkaji pendapat pekerja berhubung pelaksanaan gaji minimum bagi mengimbangi pendapatan pekerja di bandar dan luar bandar keluar dari garis kemiskinan.

bERANIKAN hATI

Posted: 09 Mar 2012 03:14 PM PST

bERANIKAN hATI


TENGKU ABDULLAH NAFI TERLIBAT

Posted: 08 Mar 2012 04:00 PM PST
Berita di TV3, Buletin 8.30 malam semalam menyiarkan kenyataan YTM Tengku Mahkota Pahang bahawa beliau tidak tahu menahu dan tidak terlibat dengan siasatan kes tuduhan khalwat Ostad Badrol sepertimana yang didakwa oleh Ostad Badrol sendiri sebelum ini.

Nampaknya sekali lagi dan untuk kesekian-kalinya Ostad Badrol Al-Khalwati tertangkap menipu setelah tertangkap berkhalwat dengan bini orang baru-baru . Yang kita kesalkan adalah kenapa nama YTM Tengku Mahkota dibabitkan bagi menutup malunya itu? 

Teringat pula pada 2 cerita lawak bodoh yang sesuai untuk memperjelaskan keadaan yang Ostad Badrol alami ketika ini;

1. Kata orang, apabila sudah tenggelam dan kelemasan apa saja yang terapung akan jadi harapan untuk menyelamatkan diri hatta ianya hanyalah seketul 'najis' yang hanyut terapung rela, dijadikan tempat berpaut.

2. Kisah seekor monyet yang menutup mukanya kerana malu namun tidak mengendahkan 'kemaluan'nya kelihatan kerana lebih malukan muka dari kemaluan.

Selepas ini apa lagi puak-puak pembangkang nak spin cerita ini untuk menutup segala kejahatan dan kemungkaran yang dilakukan dan menjadikannya suci dan murni selayaknya sebagaimana apa yang berlaku kepada Anu arr yang 'kunun'nya Anu gerah Tuhan sedangkan hakikatnya adalah seorang peliwat tegar yang penuh kedurjanaan.

Tentunya ini adalah perangkap dan konspirasi oleh UMNO. Sebagaimana Anu arr termeliwat Saifol kerana konspirasi UMNO, Ostad Badrol juga terberkhalwat kerana konspirasi UMNO. Kenapa puak-puak sebelah sana sunyi dan sepi dalam isu ini?

Nampaknya ulamak Pas juga membisu dan sanggup menutup kesalahan kerana kepentingan politik lebih diutamakan dari menyatakan kebenaran. Tidak hairanlah jikalau dikatakan Pas adalah parti politik bertopengkan agama yang sesat lagi menyesatkan.