Jumaat, 24 Jun 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 24 Jun 2011 01:02 PM PDT

THE FLYING KICK


Sokonglah Ambiga.... Sokonglah Perjuangannya!!!

Posted: 24 Jun 2011 10:30 AM PDT

PKR SENDIRI AKAN 'DEDAHKAN' VIDEO LUCAH ANWAR!!!!

Posted: 24 Jun 2011 09:00 AM PDT

PINJAMAN PTPTN DIHENTIKAN!!!! ALHAMDULILLAH... DAP TENTU SERONOK!!!

Posted: 24 Jun 2011 08:05 AM PDT

PENDEDAHAN PENYELEWENGAN TABUNG MEMALI MAKIN HANGAT!!!

Posted: 24 Jun 2011 06:30 AM PDT

MARILAH KITA SOKONG VIDEO JOHARI ABDUL!!

Posted: 24 Jun 2011 04:45 AM PDT

Bukan kerana UMNO, tapi kerana lemahnya iman..

Posted: 24 Jun 2011 03:30 AM PDT

CHINA DAP Tahu Ke Apa Itu Toleransi?

Posted: 24 Jun 2011 02:30 AM PDT

HARTA APA YANG KAU ADA DI FELDA, MAZLAN ALIMAN? DASAR TAK SEDAR DIRI!!!!

Posted: 24 Jun 2011 01:00 AM PDT

HISHAMUDDIN HUSSEIN ONN SERAHKAN NASIB AMBIGA DI TANGAN RAKYAT MALAYSIA!!! APA LAGI, MARI KITA BAKOORRR!!! KITA BAKOOOORRR!!!

Posted: 23 Jun 2011 11:45 PM PDT

MUKA MACAM BABI, ADA HATI NAK NGAKU JADI MANUSIA!!!!

Posted: 23 Jun 2011 09:03 PM PDT

waadat

Posted: 24 Jun 2011 01:02 PM PDT

waadat


99.99% adalah Anwar Ibrahim

Posted: 24 Jun 2011 08:51 AM PDT

The Star melaporkan pakar Amerika menyatakan bahawa pelaku dalam video seks yang diserahkan Dato T berkemungkinan besar (99.9%) adalah Anwar Ibrahim.

Dalam pada itu ketiga-tiga Dato telah didapati bersalah kerana menayangkan video itu kepada sekumpulan wartawan.

Sebelum itu, pakar bebas telah mengesahkan bahawa video tersebut adalah tulen dan bukan hasil mana-mana suntingan.

Apa ertinya?

Itulah kelemahan orang bernafsu besar.

siapa di belakang BERSIH II?

Posted: 23 Jun 2011 10:07 PM PDT

"Saya mengusulkan 300,000 penyokong PAS menyertai pehimpunan BERSIH II nanti" (Mohamad Sabu, Timbalan Presiden PAS, Harakah 24 Julai 2011)

Demang tak pasti sasaran penganjur perhimpunan haram itu. Mungkin satu juta sebab penyong PAS sudah mencecah 300 ribu.

Tapi, berdasarkan yang lepas-lepas, Demang rasa silap-silap hanya penyokong PAS dan sedikit PKR sahaja yang datang berhimpun. Kaum cina nak keluar berhimpun?

Menurut Mat Sabu yang mengemukakan usul membawa 300 ribu ahli PAS bagi menyokong perhimpunan anjuran Presiden IFC tersebut, ada 4 perkara lagi yang belum dilaksanakan kerajaan dalam tuntutan BERSIH 2007:

1) Daftar automatik tak ditunai walaupun kes di Likas Sabah yang dibuktikan di mahkamah oleh Hakim Datuk Kamil Awang adanya kes pemberian kad pengenalan kepada warga asing.

Pembangkang mendakwa kemenangan BN adalah kerana undi warga asing. Jika anda pernah mengundi, Demang nak tanya adakah mudah seseorang orang asing membuang undi? Sedangkan dalam bilik mengundi terdapat wakil setiap parti yang bertanding bertugas memeriksa setiap pengundi secara fizikal, berdepan satu dengan satu!

Tuntutan BERSIH hanya logik jika kita mengundi melalui Facebook.

2) Daftar pengundi di Terengganu meningkat secara mendadak sejak 1999 hingga 2004.
Perkara ini mustahil berlaku tanpa bantuan SPR dan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

"Kalau aktif daftar pemilih boleh naik dari 4 hingga 7 peratus sahaja tapi di Terengganu dari tahun 1999 hingga 2004 daftar pemilih naik 17 peratus (Mat Sabu, Harakah 24/6).

Apa yang pelik sangat peningkatan pengundi berdaftar di Terengganu sebanyak 17%? Bukankah usaha menambah pengundi berdaftar sedang dilakukan dengan giat terutama oleh DAP.

Mat Sabu perlu semak daftar pemilih di Bukit Baru Melaka iaitu pengundi cina sudah menakluki 60% DUN Bukit Baru. Modus operandi DAP ialah menyuruh anak muda kaum mereka yang menetap di Parlimen Kota Melaka agar mendaftar di Bukit Baru. Hal ini kerana Kota sudah pasti dimenangi setiap kali PRU. Menang sikit atau menang banyak, sama sahaja!

3) Undi pos terus kita ragu bayangkan di Tenang (PAS) hanya dapat undi pos 3 undi BN 115. Undi Senadin Pakatan mendahului lebih 1000 undi tapi bila datang undi pos calon Pakatan kalah 58 undi (ertinya, kebanyakan undi pos dapat kepada kerajaan).

Mat Sabu tak beritahu rakyat, siapa yang dimaksudkan 'pengundi pos'. Mereka adalah termasuk polis dan tentera yang bertugas pada hari mengundi. Tentera bersedia sepanjang masa.

Adalah wajar semua anggota keselamatan menyokong kerajaan. Sepatutnya kerajaan yang mempertikaikan, kenapa masih ada undi pos diberi kepada penentang kerajaaan.

Ya. Jika kerajaan menentukan undi, LIMA buah negeri takkan terlepas kepada pembangkang.

4) Media di Malaysia masih berada di zaman Tok Kadok (kuno) apabila hanya menyiarkan berita sebelah pihak sahaja.

Fakta keempat menunjukkan Mat Sabu menganggap rakyat bodoh dan cuba menipu rakyat. Demang sendiri sudah puas menulis dalam Harakahdaily TETAPI TIDAK PERNAH DISIARKAN WALAU HANYA SEBARIS KOMEN.

Mari kita lihat latar belakang penganjur perhimpunan BERSIK 201.

PENGANJUR HIKPUNAN BERSIH 2011
1) Interfaith Commission (IFC)

IFC dulunya dikenali sebagai IRC – Inter Religious Council (IRC) – merupakan sebuah suruhanjaya bagi menerima aduan penganut semua agama dan membuat keputusan mengenainya.

Badan ini berfungsi mirip sebuah mahkamah dan segala keputusannya adalah muktamad ke atas agama yang bersabit. IFC juga akan berfungsi seperti SUHAKAM yang menerima dan melayan aduan-aduan berkaitan dengan agama (termasuk aduan orang Islam terhadap agama Islam dan orang Islam).

Pengasas IFC?
IFC digagaskan penubuhannya oleh Malaysian Consultative Council Of Buddhism, Christianity, Hinduism dan Sikhism (MCCBCHS) ataupun Majlis Perundingan Malaysia Agama Buddha, Kristian, Hindu dan Sikh melalui memorandumnya kepada Majlis  Peguam bertarikh 21 Ogos 2001.

Presiden MCCBCHS ialah V. Harcharan Singh.

Presiden IFC pula ialah Amiga yang merupakan pengerusi BERSIH II (2011)


Penyokong kuat IFC ialah Majlis Peguam melalui Jawatankuasa Kecil Hak Asasi Manusia. Majoriti dalam Majlis Peguam ialah non-muslim. Masih ingat isu-isu anti Islam yang dibawa badan tersebut?


KRONOLOGI PENUBUHAN IFC/IRC

Pada 8 Ogos 2001, Majlis Peguam telah menerima satu memorandum daripada MCCBCHS mengenai perkara ini dan selepas itu idea penubuhan IRC berjalan dengan lancar.

Pada 8 Disember 2001 satu perayaan 'Festival of Rights' diadakan dengan tema 'Kebebasan Beragama'.s

Pada 10 Disember 2001, Majlis Peguam menganjurkan forum mengenai 'Kebebasan  Beragama' dan menerbitkan satu artikel dalam jurnal INSAF.

Pada 17 Mac 2003 bengkel untuk menimbang keperluan wujudnya IRC diadakan. Bengkel ini gagal apabila kesemua NGO Islam menarik diri daripada terlibat dengan penubuhan suruhanjaya ini iaitu ABIM, ACCIN, JUST dan Sisters In Islam termasuk Dr. Chandra Muzaffar yang menjadi antara orang awal yang mencadangkan dialog antara kepercayaan. Bagaimanapun Sisters In Islam kemudian menyertai semula dan menyokong penubuhan suruhanjaya ini.

Pada pertengahan tahun 2004, satu persidangan mengenai penubuhan IRC diadakan.

Bagi menunjukkan wujudnya sokongan, penganjur seminar telah melantik kesemua ahli Jawatankuasa Kecil Syariah Majlis Peguam sebagai ahli jawatankuasa penganjur tanpa pengetahuan mereka.

Mengemukakan deraf ketiga undang-undang penubuhan IFC bertarikh Januari 2005 kepada persidangan cadangan penubuhan IFC. Persidangan ini di anjurkan oleh suatu  badan yayasan Kristian yang beribupejabat di Negara Jerman, iaitu Konrad Adeneuer  Foundation (KAF).

Apa itu KAF? Carilah maklumat selanjutnya di internet mengenai badan antarabangsa itu.

KENAPA PAS BERSAMA BERSIH TAJAAN IFC/IRC

Sama seperti sokongan PAS terhadap DAP dan PKR, APA SAHAJA gerakan atau bantuan hatta daripada syaitan sekalipun boleh diterima asalkan dapat menumbangkan UMNO (TG Nik Aziz Nikmat, Mursyidul Am PAS).


Masih mahu bersama BERSIH? Jangan malukan anak cucu kita nanti apabila diejek sebagai keturunan pengkhianat.

PEJUANG BANGSA

Posted: 24 Jun 2011 11:59 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Video paling bangang oleh pelawak Joe Abdul sempena final Maharaja Lawak

Posted: 24 Jun 2011 06:25 AM PDT

Tanpa sebarang pengalaman dan kepakaran dalam bidang video dan perfileman , Joe Abdul dari Sungai Petani sanggup menjadi barua bagi pertahankan Anwar Ibrahim yang dituduh pelaku dalam video seks membalun  China Doll . Pakar-pakar  video dari luar negara pun sudah mengesahkan baha wa video itu tulen dan pelakunya adalah 99.9 % adalah Anwar.

Yang best tu buat dokumentari video lagi versi Joe Bedul setelah siri ceramah2 fitnah gagal untuk yakinkan orang ramai bahawa pelaku dalam video itu bukan Anwar dan orang lain . Joe Bedul ini ada bakat juga la menjadi pengacara ye .. kalau PR menang lah PRU 3  patut diberikan Menteri Penerangan kepadanya ...haha

 Tiada bukti mahupun fakta diketengaha Joe Abdul  untuk yakinkan bahawa dalam video itu bukan Anwar.  Ada ke alibi Anwar ketika kejadian terbabit ?  Tarikh dan waktu kejadian menutoh itu  .

Lebih menarik lagi sudah ada bukti rakaman  CCTV Anwar dan Eskay di lobi pangsapuri  !  

GPB  yakin  Joe Abdul pun tak boleh jawab tentang bukti terbaru ini...kah kah kah ..


Layan video lawak paling bangang dilakonkan  oleh Joe Bedul sempena ML 2011 malam ini ...

Anwar sudah CHECKMATE , bukti rakaman CCTV di lobi pangsapuri sudah di tangan polis

Posted: 24 Jun 2011 04:22 AM PDT
KALAU dalam permainan catur, ini kira macam checkmate lah @ kantoi...bila pihak pendakwaraya sendiri beritahu mahkamah bahawa polis telah memperolehi rakaman CCTV dari pangsapuri di Ampang, mengesahkan bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Datuk Sharzly Eskay Abdullah berada di lobi pangsapuri tersebut pada 21 Februari, hari yang sama video seks itu dirakam.

Untuk rekod, CCTV ini membuktikan bahawa Anwar memang berada di lokasi itu pada waktu dan ketikanya.

Timbalan Pendakwa Raya Datuk Kamalluddin Md Said juga memberitahu pakar dari Dartmouth College yang menjalankan ujian analisis juga memperakui bahawa wajah pelaku video seks itu menyerupai Anwar Ibrahim.


Sebelum ini soal adanya CCTV yang tunjuk Anwar dan Eskay berada di lobi itu tidak diketahui sehinggalah dinyatakan dalam prosiding mahkamah kes Datuk T.

Ini dikira satu fakta kes yang sangat menarik dari segi pembuktian.

Anwar sebelum ini mendakwa beliau berada di rumah pada masa dan ketika itu.

Sementara itu, peguam Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah yang mewakili Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik memberitahu pemberita kemudiannya bahawa menurut laporan pakar-pakar mereka 99.99 peratus pasti bahawa lelaki dalam video itu adalah Anwar.

Menurutnya, dalam laporan bertarikh 4 Jun, yang disediakan oleh Profesor Hany Farid dan Profesor Lorenzo Torresani, ia telah menyatakan bahawa mereka telah mengkaji video dari camcorder dalam sebuah bilik dan disalinkan kepada thumbdrive, satu video dari kamera pengawasan yang diambil di dalam bilik dan diekstrak terus dari DVR, satu video dari camcorder kedua diambil di luar lif, 320 ratus imej satu orang yang dinamakan sebagai "Mr X", 26 imej satu orang yang dinamakan sebagai "Encik Y" dan 4,423 ribu imej "rakyat Malaysia".

Laporan itu membuat kesimpulan bahawa berdasarkan kajian itu, "Encik X" adalah orang yang sama dalam gambar yang diberikan kepada mereka oleh pihak berkuasa tempatan, iaitu Anwar.

"Kesimpulannya menyatakan dengan jelas bahawa Encik X adalah Anwar. Mereka tidak boleh mengatakan secara langsung bahawa Encik X adalah Anwar kerana mereka tidak mengenali dia, tetapi mereka membuat kesimpulan bahawa ia adalah 99,99 peratus daripada analisis memperakui muka lelaki dalam video adalah sama dengan lelaki dalam gambar (Anwar) yang ditunjukkan kepada mereka, "kata Shafee.

Oleh itu, beliau memberitahu mahkamah bahawa Anwar patut dikenakan di bawah seksyen 192, 193 atau 199 Kanun Keseksaan kerana membuat laporan palsu, menafikan identitinya dalam video tersebut.

Datuk T mengaku salah, di denda antara RM1,000 hingga RM3,000 tiap seorang...

Hakim menjatuhkan hukuman denda sebanyak RM3,000 atau tiga bulan penjara kepada Datuk Sharzly Eskay Abdullah, denda RM1,500 atau penjara sebulan kepada Datuk Shuib Lazim kerana tayang video seks di hotel Carcosa Seri Negara pada 21 Mac lalu.

Manakala denda RM1,000 atau penjara sebulan dijatuhkan terhadap Tan Sri Dato Rahim Thamby Chik kerana bersubahat.Datuk T di mahkamah Jalan Duta

Riang,ceria dan bersemangat...itu senarionya ketika trio Datuk T – Datuk Sharzly Eskay Abdullah,Tan Sri Dato Rahim Thamby Chik dan Datuk Shuib Lazim tiba di mahkamah majistret Jalan Duta pagi Jumaat untuk berdepan dengan dakwaan tayang video seks yang dikaitkan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim.Ketibaan mereka disambut oleh hampir 200 orang yang mula berhimpun di situ sejak jam 8 pagi.Mereka membawa sepanduk menyokong mereka termasuk yang bertulis WE LOVE DATUK T dan BEBASKAN DATUK T.

Trio berkenaan masuk ke kamar mahkamah jam 9.17 pagi.Eskay dan Shuib dituduh menayang secara terbuka adegan lucah di Carcosa Seri Negara, Kuala Lumpur pada 21 Mac ,2011 antara jam 10 pagi hingga 12 tengahhari manakala Rahim bersubahat.

Shazryl dan Shuib didakwa mengikut Seksyen 292 (A) Kanun Keseksaan (Akta 574) dan boleh dihukum mengikut Seksyen 292 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen 34 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga tiga tahun atau denda atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.

Abdul Rahim pula didakwa mengikut Seksyen 292 (A) Kanun keseksaan (Akta 574) yang dibaca bersama mengikut Seksyen 109 Kanun Keseksaan.

Mereka membuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Aizatul Akmal Maharani.

Ketika-tiga mereka yang menggelarkan diri sebagai "Datuk T" didakwa melakukan kesalahan itu di bilik Seri Makmur Hotel Carcosa Seri Negara di sini antara 10 pagi dan 12 tengah hari pada 21 Mac lepas.

Pendakwaan dilakukan Datuk Kamaluddin Mohd Said dan Mohammad Zakaria Hanafiah.

Ketika fakta kes dibacakan, beberapa kali disebut individu dalam video itu "menyerupai Anwar Ibrahim" dan wanita daripada China.

Disebut juga keterangan terdapat adegan seks oral dan bersetubuhan.

Ketika majistret bertanya tertuduh sama ada mereka faham tuduhan yang dibacakan itu, Eskay berkata beliau tidak bersetuju bagaimana pelaku dalam video itu disebut.

"Bukan menyerupai, tapi Anwar," katanya.

Sementara itu, di mahkamah sebentar tadi, klip video lucah tersebut ditayangkan di Mahkamah Majistret bagi disahkan oleh kesemua tertuduh.

Agenda Daily

Malam ini BICARA RAKYAT kupas isu himpunan haram BERSIH

Posted: 24 Jun 2011 03:15 AM PDT

Ketahui mengapa Pakatan Haram Jadah benci sangat Kedai Rakyat 1 Malaysia

Posted: 23 Jun 2011 08:55 PM PDTTak payah rasanya aku nak tulis panjang-panjang kenapa pakatan haram jadah nak boikot aka sabotaj kedai rakyat 1malaysia, cukup aku bagi berberapa point-point penting kenapa depa nak boikot kedai yang tak berdosa tu.

1) Kedai rakyat 1malaysia adalah hasil kerjasama kerajaan dan syarikat mydin, sebuah syarikat yang menjual barangan runcit milik penuh orang islam.

2) Harga di kedai rakyat 1malaysia jauh lebih murah dari pasaraya dan speed mart.

3) Pemborong cina bengang, kenapa kerajaan mengambil mydin untuk supply barangan di kedai rakyat 1malaysia dan bukan dari syarikat milik orang cina.

4) Arahan untuk boikot aka sabotaj kedai rakyat 1malaysia datangnya dari pertubuhan perniagaan cina, tak boleh di nafikan lagi, peranan pertubuhan perniagaan cina yang di dalangi oleh dap memang nak sabotaj ekonomi negara, mereka kerap desak kerajaan untuk naikan harga barang, bila kerajaan tak mau ikut cakap depa, depa pakat-pakat sorok barang, bila kerajaan terpaksa akur dan naikkan harga barang, mereka akan bagi green light pada dap untuk hentam kerajaan, pasal naikan harga barang.

5) Kerjasama erat antara persatuan peniaga cina dan dap tak boleh di selindung lagi.

6) Percayahlah dalam sebulan dua lagi, akan keluarlah cerita-cerita pasal barangan yang tak berkualiti di jual di kedai rakyat 1malaysia, yang akan menjadi model tu pastinya mereka upah orang melayu dari pas dan pkr, pasal mereka ni bodoh dan tak de otak.

7) Kalau kedai rakyat 1malaysia buka lebih banyak cawangan, maka akan bugkus la perniagaan kedai-kedai cina yang selama ni cukup cekik darah pengguna. itu yang merisaukan mereka.

8) Adanya kedai 1malaysia, maka banyaklah peluang dan ruang untuk pengusaha industri kecil dan sederhana (IKS) untuk hidup, selama ini pengusaha kecil dan sederhana di tekan cukup-cukup oleh peniaga cina, antara alasan peniaga cina tak mahu memasarkan peruduk iks kononnya ia tak ada kualiti, tapi itu hanya alasan mereka untuk membunuh pengusaha iks yang terdiri dari orang-orang melayu.

Jadi pesan aku sebagai orang islam, jom kita support kedai rakyat 1malaysia, ketepikan muka najib, ketepikan logo 1malaysia tu, apa yang penting dari perkerja sampailah ke pembekal utama barangan datangnya dari orang islam, buat apa nak support kedai orang bukan islam lagi..

sumber : suara blogger

Kelab taat MB Khalid Gagap meroyan bila bos mereka diserang Tok Him

Posted: 23 Jun 2011 06:47 PM PDT
GPB tak tahu pulak sejak 3 tahun perintah , rupa-rupanya  Khalid Gagap PKR macam ni bebal   pun ada kelab penyokong. hahaha... ...

Ahli pulak hanya   seramai 5,000 orang  dan kira ciput la jika nak dibanding dengan jumlah jutaan rakyat Selangor .  Confirm la ahli mereka ini semua orang PKR -PAS dan DAP .

Bila Tok Him attack sikit MB Khalid Gagap , terus kelab macam taat isteri ini terus  menyelar Tok Him pasal himpunan BERSIH yang disokong bos mereka .  Apa ka bangang bos mereka ini bila ditanya mengapa himpunan  Bersih  ini tidak dibuat di stadium , beliau menjawab jika dibuat di situ seperti himpunan dalam tandas !

Memang bahalol betul jawapan ....memang patut pun dihentam berapi oleh Tok Him !


SHAH ALAM: Kelab Penyokong Menteri Besar Selangor (MBSC) menyelar kenyataan Presiden Perkasa, Datuk Ibrahim Ali yang menganggap sokongan rakyat Selangor pada perhimpunan Bersih tidak wajar.
Presidennya, Khairul Anuar Othman mengulas bidasan Ibrahim Ali terhadap kenyataan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim supaya rakyat negeri itu turut serta dalam perhimpunan berkenaan.
Sebaliknya, kata Khairul, MBSC dengan 5,000 keanggotaan akan mengerahkan seluruh ahlinya untuk ke Kuala Lumpur 9 Julai ini.
"MBSC yang mempunyai seramai 5000 anggota serta gabungan 70 NGO di bawahnya akan tetap teguh berdiri bersama Menteri Besar Selangor untuk Turun ke Perhimpunan Bersih 2.0 pada 9hb.julai ini," tegas Khairul.
Kata Khairul, kenyataan Ibrahim Ali bukti bahawa Perkasa menjadi samseng upahan politik sempit, dengan menghalang kebebasan rakyat berhimpun seperti yang termaktub dalam perlembagaan.
"Perbuatan Perkasa membakar gambar pimpinan Bersih 2.0 membuktikan dengan jelas mereka menghalal cara serta mendapat perlindungan dari pihak tertentu dari sudut perundangan," katanya.

Media pro pembangkang Malaysiakini & Malaysian Insiders disindir sinis Tun M

Posted: 23 Jun 2011 05:09 PM PDTGPB setuju dengan pandangan Tun M bahawa laporan media sekarang sudah berbeza dengan dahulu.

Isu yang mereka  paling suka mainkan ialah  sentimen rasis , agama dan perkauman . Ia boleh dilihat sendiri di artikel2 portal Malaysiakini dan Malaysian Insiders .

Sudah lah menyebelahi pembangkang tetapi suka sekali melaporan isu tentang rasis dan agama.  Kalau tak mereka tak gelarkan lah kepada Ibrahim Ali sebagai kumpulan  pelampau  .Perbezaan laporan media dulu dan sekarang kata bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai antara penyebab meningkatnya ketegangan kaum di negara ini.


Menurutnya, kebebasan media yang membolehkan orang ramai bercakap apa saja tentang agama dan bangsa menyumbang kepada apa yang berlaku di Malaysia hari ini.


"Dulu kita semua tidak banyak bercakap soal bangsa atau menunjukkan rasa tidak hormat pada orang lain, tetapi hari ini kebebasan menyebabkan kita bebas bercakap apa saja," katanya dalam satu forum di ibu kota hari ini.


"Hubungan kaum hari ini tidak begitu baik, tidak seperti ketika 'seorang diktator 22 tahun' memerintah negara," katanya sinis menrujuk kepada tempoh beliau menjadi orang nombor satu negara.


Dr Mahathir berkata walaupun beliau dituduh sebagai "ultra Melayu dan Cina takut saya," namun dia hanya berjaya mengekalkan kemenangan majoriti dua pertiga di Parlimen pada tahun 1999 disebabkan oleh sokongan Cina.


"Sokongan Cina memberikan saya majoriti dua pertiga walaupun orang Melayu tidak berpuas hati dengan kerana mata hitam," katanya, merujuk kepada kecederaan yang dialami oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim di lokap selepas dia dipecat sebagai timbalan perdana menteri pada tahun 1998.-23/6/2011

Pure Shiite

Posted: 24 Jun 2011 11:30 AM PDT

Pure Shiite


80:20 Vs 99.99% Certainty : A look at the Malaysian Perception towards "Experts"

Posted: 24 Jun 2011 03:24 AM PDT

DIMENSI

Posted: 24 Jun 2011 11:28 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Bala nak hempap kepale Raja Porno Pandikutti!

Posted: 24 Jun 2011 05:07 AM PDT


Menurut fakta kes itu lagi, hasil analisis oleh Prof Hany Farid dan Prof Lorenzo Torresani dari Dartmouth College itu, telah mengesahkan rakaman itu adalah tulen tanpa sebarang "tampering" dan "superimpose" serta berasal daripada satu alat perakam yang diambil daripada Shazryl.

Kedua-dua pakar berkenaan juga telah menjalankan analisis terhadap muka lelaki dalam rakaman video itu dan hasilnya mendapati ia menyerupai Anwar.

Terdahulu, peguam Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah yang mewakili Abdul Rahim, dalam rayuannya berkata, pendedahan itu bukanlah bertujuan memaparkan aksi lucah tetapi untuk mendedahkan perangai buruk seorang pemimpin yang tidak bermoral. - Utusan Malaysiaku sayang

Seksa Trio Dato T dah habis dahh!. sekarang rakyat menunggu sapekah si pelakon porno video ala2 pandikutti yang sedang membalun chinadoll tu. Untuk pengetahuan, polis telah pun mengenal pasti amoi yang di balun oleh pelakon porno terlampau tu.

dalam pada itu Johari Pandikutti di laporkan dalam TheMalaysiainsideanuvajiass telah membuat video dokumentari sendiri di Thailand di mana konon2nya beliau mempunyai asas kukuh untuk mempertikaikan kesahihan video asal yang di dedahkan oleh Trio Dato T.

Ternyata Johari Pandikutti terpaksa bersilat menggunakan apa cara sekalipun sehingga terpaksa mengupah tukang solek di Thailand. Cubaan beliau untuk mengelirukan rakyat dengan mempersoalkan tegak atau datar hidung anuvaji pandikutti mengingatkan kita akan kes perot boncetnya sebelum ni.

Begitupun Johari Pandikutti masih tak mampu menidakkan akan ketulenan video asal, jam omega berserta DNA yang berada di tangan pihak polis dan chinadoll yang menjadi pasangan hero kutti terlampau! tu belum termasuk lagi data2 SMS dan maklumat panggilan telefon antara Datuk Eskay dan Anuvaji Pandikutti. Klik sini

Kesian sungguh...Tan Sri P. Ramlee yang dah lama arwah pun nak di babitkan sama. adoiyaii. kenape tak amik muke wally slipau ker, mat put ker.

Kini Jam Omega dan DNA yang menjadi igauan setiap malam si pelakon blue terlampau tu pasti menambah perit sengsara beliau tak lama lagi. bersiap2 laaa menerima balasan setimpal dengan perbuatan lu wahai Raja Porno Pandikutti weiiiii!!! kehkehkeh harkkk ptuihhh!

p/s: Tindakan Johari Pandikutti memuat turun video versi beliau untuk edaran dalam ceramah2 fuckatan tak mustahil akan jadi bahan lawak politik masakini huhuhu

Omegay: Mazlan Pandikutti adalah Barah dalam Felda

Posted: 24 Jun 2011 02:30 AM PDT


"Saya rasa pembangkang telah melakukan penganiayaan dan ketidakadilan kepada Felda apabila dituduh sebegitu kerana budinya (Felda) cukup besar terutama kepada golongan bumiputera.

"Felda telah membela nasib seramai 112,653 keluarga peneroka dan anak cucu mereka untuk keluar daripada cengkaman kemiskinan," katanya kepada Utusan Malaysia di pejabatnya di bangunan Parlimen di sini hari ini.

Beliau ditanya mengenai pelbagai tohmahan dan usaha dilakukan pembangkang untuk mencemar nama baik, kemajuan serta kejayaan yang dicapai Felda sejak ditubuhkan 55 tahun lalu. - Datuk Seri Najib di petik dari Utusan Malaysiaku sayang

kambeng pasrael iaitu Mazlan pandikutti di tugaskan untuk menghancurkan felda dari dalam. Pasrael melihat kekuatan BN dan felda terletak kepada kemakmuran dan kejayaan yang di capai sejak penubuhan Felda dari awal lagi.

Jika Felda menjadi kubu kuat serta tulang belakang kepada BN, tapi ia menjadi musuh kepada Pasrael kerana Felda bagaikan bayang2 ketakutan sekaligus mencerminkan kegagalan pasrael dalam usaha menawan warga Felda

Mungkin segelintir warga Felda yang tidak berpuas hati berjaya 'di kawal' oleh Pasrael. tapi keseluruhannya warga Felda tetap berpegang kepada prinsip Felda itu sendiri iaitu "Bakti Di semai, Bakti Di tuai".

Malangnya Pasrael lebih mengutamakan slogan "Anak derhaka bawak ke syurga" yang di pimpin oleh Mazlan Pandikutti. Mereka akan terus menggodam Felda dari dalam. Belia2 felda di hasut menentang kerajaan yang telah memberikan peluang kepada orang tua mereka menjadi warga yang berjaya

Inilah ajaran yang Pasrael cuba di terapkan kepada anak2 Felda supaya kurang ajar kepada orang yang telah berbakti kepada mereka sendiri!...harkk ptuihhh kat lu Mazlan!!! kehkehkehkeh


Omegay: Anuvaji Pandikutti - 'Checkmate'!

Posted: 24 Jun 2011 01:00 AM PDT


Bicara Trio Datu T: Semua tertuduh mengaku salah

24/06/2011 12:01pm

KUALA LUMPUR 24 Jun - Ahli perniagaan, Datuk Shazryl Eskay Abdullah dan bekas Bendahari Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Shuaib Lazim mengaku bersalah di Mahkamah Majistret di sini, hari ini, atas pertuduhan menayangkan adegan lucah di antara pukul 10pagi dan 12 tengah hari pada 21 Mac lalu, di bilik Seri Makmur, Hotel Carcosa Seri Negara, di sini.

Bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Rahim Tamby Chik turut mengaku bersalah atas tuduhan bersubahat dengan Shazryl Eskay dan Shuib menayangkan benda lucah tersebut pada masa, tarikh dan tempat yang sama. - Utusan Malaysiaku sayang

barangkali Hero Anuvaji Pandikutti tengah pegang kepale lutut dari terus belaga kot kehkehkehkeh >|D

Omegay: Anuvaji Pandikutti pakar adu domba tersohor

Posted: 24 Jun 2011 12:00 AM PDT


Malaysiakini kepunyaan anuvaji pandikutti telah menyiarkan beberapa komen yang terlampau kurang hajar dari pembaca portal mereka. Dengan mempersendakan pemimpin2 kerajaan, portal milik pandikutti di lihat sengaje nak mencetuskan perbalahan di antara kaum. Klik sini

kita sedar pandikutti ni mungkin saje penganut berbilang agama. dengan kelebihan itu maka pandikutti cuba mengambil kesempatan untuk mengadu domba rakyat yang berbilang kaum sebaik mungkin demi untuk melepaskan bala yang sedang menimpa beliau sekeluarga

Biar pun anuvaji pandikutti samak totey dia dengan 7 kali air tanah, belum tentu dapat membasuh dosa2 dia kepada rakyat dan terutama kepada tuhan! apakah ini ciri2 pemimpin munafik seperti pandikutti yang rakyat harapkan di masa depan?..harkkk ptuihhh!! >:[

Omegay: Pasrael kesedapan kena liwat Am'bitch'ga >|D

Posted: 23 Jun 2011 10:10 PM PDT


Geert Wilders cleared of hate charges by Dutch court

Dutch far-right politician Geert Wilders, who described Islam as "fascist", has been acquitted of inciting hatred against Muslims.

Amsterdam judge Marcel van Oosten accepted the Freedom Party leader's statements were directed at Islam and not at Muslim believers.

They were, the judge ruled, "acceptable within the context of public debate".

It is believed the plaintiffs may attempt to make their case before a European court or the UN.

Their lawyer, Ties Prakken, was quoted by Dutch newspaper De Telegraaf as saying they were "deeply disappointed" and believed the right of minorities to be protected against hate speech had been violated - BBC

Alang2 nak buat demo kat luar negara tu, apa kata am'bitch'ga hantar berok2 pasrael yang dah kemaruk berdemo tu pegi buat demo sekali kat Belanda. lagi pun ini melibatkan kesucian islam yang teruk tercemar gara2 mulut bacul ahli parlimen celako geert wilders tu.

Keadilan mesti ditegakkan tak kire tempat dan masa. bukan itu kah yang di laung2kan oleh si am'bitch'ga selama ni?..tapi aku pecaya itu semua retorik. am'bitch'ga tak berani buat punye. apa yang dia harapkan adalah pergunakan berok2 PASrael untuk tujuan politik saje.

Sebagai ahli IFC, Am'bitch'ga sengaje nak melaga2kan umat islam dengan menganjurkan demo sama seperti apa yang geert wilders lakukan terhadap islam melalui filem 'Fitna' untuk melaga2kan umat islam dan penganut lain di dunia. sebagai seorang peguam yang pernah memurtadkan seorang islam, seorang yang anti islam am'bitch'ga ingin menyesatkan umat islam dengan skala yang lebih besar.

Majlis Peguam pernah mendesak Perkara 121 (A) di hapuskan. Bermakna mereka cuba mencampuri urusan agama islam. Ini terbukti apabila ada di antara mereka cuba memohon untuk menjadi peguam syariah seolah2 memperkecilkan peguam2 syariah yang beragama Islam. Bayangkan jika usaha mereka itu berhasil!. klik sini

Am'bitch'ga merasakan inilah peluangnya (BERSHIT 2.0) untuk memperbodohkan penganut pasrael dengan 'mengembala' mereka di jalan2raya. melalaikan mereka dari isu sebenar sekaligus meletakkan islam dalam bahaya. Dengan melaga2kan orang melayu, matlamat IFC akan semakin hampir berjaya!

Omegay: Agama pun nak di poligamikan!...adoiyaiii

Posted: 23 Jun 2011 08:30 PM PDT


"Kita tidak galakkan lelaki berpoligami, tetapi ia bertujuan mencari kaedah bagaimana perkahwinan poligami itu dapat dilaksanakan secara tersusun dan tidak menimbulkan masalah kepada pasangan terbabit, kerana ia adalah sesuatu yang sensitif baik bagi lelaki atau wanita," - Wally Slipau cap ayam dipetik Bernama Online

sejak bila pas bersungguh2 nak jadi jaguh bab nikah kawin ni? pernah ke adun2 atau pencacai pasrael bersifat sensitif kepada isteri masing2? adakah dengan memberi insentif kepada puak2 mereka ini akan mengurangkan nafsu suami daripada berbini lebih?


suda laaa slipau!..kes berbaiah pun tak setel, lagi nak jadi jaguh keluarga? tu belum lagi kes adun pukul bini nak kawin lain. demi politik jumud pasrael sanggup melaksanakan baiah di kalangan penganut2nya. sesape jua baik si isteri atau suami yang di dapati lompat parti hendaklah menceraikan isteri atau suami mereka dengan talak 3!

begitu juga halnya ketika musim pilihanraya. si suami akan memberi amaran kepada isteri yang di dapati mengundi parti lawan, mereka akan mengalami nasib yang sama. pendek kata pasrael akan pergunakan ape saje isu untuk menonjolkan diri sebagai jaguh lebih2 lagi utk kebaikkan penganut sendiri

ni le spesis ketam nak ngajar anak jalan lurus! kehkehkeh..ptuihhh!!

Rajahmas

Posted: 24 Jun 2011 11:20 AM PDT

Rajahmas


Keadilan Sarawak jadi sampah selepas bersihkan sampah..

Posted: 24 Jun 2011 12:13 AM PDT


Dasar tak tahu malu PKR Sarawak... Belum pernah ada mana-mana parti politik sebelum ini minta dibayar hasil kerja pembersihan parit yang dibuat atas nama kesejahteraan rakyat. Keadilan Sibu nampaknya sudah terdesak. Cuba bayangkan bolehkah UMNO minta duit daripada kerajaan negeri Selangor untuk buat kerja kebajikan atas nama parti?

Apakah PKR sudah tidak cukup wang lagi untuk rakyat setelah digunakan berhabis-habisan untuk kempen all-out sewaktu Pilihanraya Negeri Sarawak sebelum ini? Ataupun wang sudah tidak ada lagi disebabkan dana yang ada digunakannya untuk kepentingan PRU-13 kelak?

Contohilah wakil BN di Senadin seperti bekas ADUN Piasau (George Chan) dan bekas ADUN Pujut (Andy Chia) yang teruskan projek menaik taraf perparitan walaupun di kawasan itu kini dinaungi DAP (Ling Sie Kiong dan Fong Pau Teck) sejak April lepas. Adakah George Chan atau Andy Chia menuntut bayaran daripada DAP? Rujuk BorneoPost hari ini

MDLBS tidak layan bil PKR

SIBU: Majlis Daerah Luar Bandar Sibu (MDLBS) tidak akan melayan sebarang tuntutan bayaran bil daripada PKR Sibu bagi kerja-kerja membersihkan parit yang dilakukan di Sungai Bidut, baru-baru ini.

Pengerusi MDLBS, James Laju Ambok berkata, tuntutan bayaran bil itu tidak kena pada tempatnya serta tidak logik.

"Bagaimana mereka (PKR) mahu menuntut bayaran daripada kami. Ini tidak betul dan pihak majlis tidak akan menerima sebarang bil daripada mereka," ujarnya kepada pemberita, semalam.

Beliau berkata demikian ketika ditanya mengenai kenyataan Pengerusi PKR Sibu Simon Tiong yang mahu mengemukakan tuntutan bayaran bil atas kerja-kerja membersihkan parit yang dilakukan di Jalan Kwong Ming, Sungai Bidut.

"Saya tidak akan setuju atau menerima bil yang dikemukakan kepada kami," tegas James.

Sebelum ini, Tiong memberitahu bahawa pihaknya telah menggunakan sebuah jengkaut bagi membersihkan parit yang tersumbat, selepas menerima aduan daripada penduduk di Jalan Kwong Ming.

"Selama ini, pihak majlis telah melakukan yang terbaik bagi meningkatkan taraf hidup penduduk. Lagipun, penduduk di situ telah menikmati jaringan jalan raya yang baik.

"Walaupun kami menyambut baik tindakan mereka dalam menyuarakan kawasan yang perlu diberi perhatian, namun mereka tidak boleh berbuat sesuka hati termasuk menuntut bayaran daripada kami," katanya.

James memberitahu, kerja-kerja membersihkan parit itu boleh dilakukan secara bergotong-royong oleh penduduk.

Beliau turut menyeru agar pihak pembangkang menjalankan tugas mereka dan tidak hanya menyalahkan pihak lain kerana tidak menjalankan tugas atau kerana rasa tidak berpuas hati dengan sesuatu perkara.

Dalam pada itu, Tiong turut mendakwa bahawa pihak MDLBS gagal menyelenggara infrastruktur di kawasan kampung di bawah bidang kuasanya.

Dengan sumber yang terhad menurut James, pihak majlis menyelenggara kawasan yang amat luas, termasuk daerah Selangau.

Beliau bagaimanapun memberi jaminan yang pihak majlis akan memperbaiki kemudahan seperti jalan raya dan sebagainya di kawasan yang memerlukan perhatian segera.

"Memandangkan kami menjaga kawasan yang agak luas, mungkin ada kawasan yang terlepas pandang. Namun kami berusaha untuk melakukan yang terbaik dengan sumber yang agak terhad," tambah James. - Borneopost

IPOHMALAY

Posted: 24 Jun 2011 09:16 AM PDT

IPOHMALAY


Ahli Politik Indonesia Boikot Ibadat Haji?

Posted: 23 Jun 2011 05:46 PM PDT

Kerana benci, ahli politik Indonesia ini mengusulkan apa sahaja walaupun ia bersifat keanak-anakan dan kelihatan bodoh :

Kamis, 23/06/2011 20:32 WIB
Gus Choi Usulkan Moratorium Pengiriman Jamaah Haji ke Arab Saudi
Hery Winarno - detikNews

Jakarta - Politisi PKB yang juga anggota Komisi I DPR, Effendy Choirie prihatin dengan kekerasan yang kerap menimpa tenaga kerja wanita (TKW) di Arab Saudi. Pria yang akrab disapa Gus Choi ini mengusulkan agar dihentikan pengiriman jamaah haji ke Arab Saudi.

"Kita perlu bersikap, tidak usah kirim haji selama 5 tahun dan itu bisa kita jadikan sebagai nego politik," ujar Gus Choi saat rapat dengar pendapat antara Komisi I DPR dengan Duta Besar RI untuk Arab Saudi, Gatot Abdullah Mansyur di Gedung DPR, Senayan, Jakarta, Kamis, (23/6/2011).

Menurut Gus Choi hal ini untuk menjadi dasar berdiplomasi dengan Arab Saudi. Selama ini, menurutnya Arab Saudi terkesan eksklusif.

"Saudi dia boleh lakukan ajaran agama tapi dia juga hidup di dalam dunia hubungan antar bangsa bukan hanya ukhuwah di dalam negaranya sendiri tapi juga ukhuwah insaniah antar bangsa lain. Ini menjadi pertimbangan sehingga dia tidak menjadi ekslusif," terangnya.

Usai rapat, Gus Choi menjelaskan bahwa Arab Saudi sebenarnya sangat tergantung dengan jemaah haji Indonesia. Hal itu bisa menjadi nilai tawar bagi pemerintah Indonesia.

"Ada satu hal yang Arab Saudi menikmati dari Indonesia, yaitu haji dan umroh. Bayar visa, penerbangan dari maskapai mereka dan dari penginapan itu berapa trilyun. Kita memberi devisa berapa triliun, kalau dijadikan alat diplomasi pasti signikan," terangnya.

"Mereka itu cukup 2 bulan melayani jemaah haji, tapi hasilnya cukup untuk hidup 2 tahun," imbuhnya.


Maka jangan hairanlah jika kita tidak dapat memahami keletah mereka bila berurusan dengan emosi mereka ke atas Malaysia.

Awekz Bukit Gantang

Posted: 24 Jun 2011 07:16 AM PDT

Awekz Bukit Gantang


Ihsan anak Anwar masuk UMNO?

Posted: 23 Jun 2011 07:38 PM PDT


Benarkah apa yang Awekz baca ni? Setelah agak lama tak menulis, tertarik untuk berkongsi artikel ini. Dari blog  Kuku Kaki Ampang tentang anak tunggal Anwar Ibrahim, Ikhsan. Katanya lagi, Ikhsan nak masuk UMNO kerana kesal dengan bapa serta ahli keluarganya yang lain. 

Artikel seperti di bawah:


Ihsan bin Anwar bin Ibrahim. Satu-satunya anak lelaki Anwar the pandikutty.

Layanan Anwar terhadap anak lelakinya ini tidak seperti layanannya kepada Nurul Izzah.
Kenapa? Nurul Izzah dilihat sebagai anak yang baik dan mendengar kata.. Sudah terang lagi bersuluh muka bapanya di dalam video seks bersama china doll pun,  bermati-matian Nurul Izzah membuat penafian.Muka dalam keadaan merah padam pun Nurul Izzah tetap mengatakan itu bukan bapanya..bahkan Nurul Izzah terang-terangan mengatakan "itu bukan bontot papa",  agaknya Anwar memang  selalu berbogel di depan anak-anaknya sehinggakan princess PKR cabokk ini boleh kenal bontot bapanya.Ihsan... jarang-jarang kita jumpa dalam media politik..Ihsan anak lelaki Anwar yang tak suka kan publisiti dan kurang senang dengan apa yang berlaku didalam kemelut yang melanda keluarganya..terutama papa nya yang nakal dan tak sudah-sudah dengan kontroversi dan skandal seks.. liwat dan menarah nonok china doll.


Khabarnya budak muda anak Anwar Ibrahim ini ada menyatakan hasratnya untuk menyertai Umno di peringkat pemuda di Selangor.
Buat masa ini beliau hanya berhasrat untuk menjadi ahli biasa sahaja. Keputusan untuk menyertai Umno kerana kecewa dengan papanya..yang semakin tua semakin menjadi-jadi.."miang-miang keladi ..makin tua makin
menjadi." Justeru itu ia bertekad  untuk menjadi ahli Umno kerana kesal dengan kelakuan bapanya dan apa yang telah berlaku. Malangnya ramai di antara penyokong bapanya dan sekutu-sekutu penjilat lubang kunyit Anwar 
menyatakan Ihsan kurang siuman,Ihsan tertekan,Ihsan retarded dan Ihsan otak ada shortage... sebab itu Ihsan masuk Umno. Macam-macam alasan yang diberi..begitulah keadaannya kalau nak menegakkan benang yang basah.Anak sendiri pun sanggup di fitnah sebegitu rupa semata-mata nak jadi PM dan semata-mata survival parti dan Fuckatan Rakyat. Kalau Wan Azizah dah tak tahan dengan Anwar dan lakukan sesuatu, dah tentu Wan Azizah dituduh dan dilabelkan sebagai isteri yang dah menopause, cemburu dan gila meroyan oleh puak-puak jahanam pkr dan fuckatan rakyat termasuklah Anwar sendiri.Kesian dan simpati dengan budak Ihsan tu... Didoakan semoga dia selamat sejahtera dan jangan sampai kena liwat dengan bapanya sendiri.

Awekz: Sekadar berkongsi dengan rakan-rakan pembaca. Buat penyokong yang terlalu taksub dengan Anwar Ibrahim, tidak salah rasanya untuk Ihsan memilih jalannya sendiri kerana sudah pasti dia lebih mengetahui kebenaran di dalam keluarganya sendiri berbanding kita di luar sini. Fikir - fikirkan!!!

anakbukitgantang says

Posted: 24 Jun 2011 03:55 AM PDT

anakbukitgantang says


Bila Wahhabi memilih Wahhabi menjadi Senator

Posted: 23 Jun 2011 04:32 PM PDT

Kenapa Wahhabi yang dipilih jadi Senator?

Inilah sebahagian dari jaringan Wahhabi Malaysia di Jaringan-Wahabbi-Sdn-Bhd dalam usaha mereka mengangkat Wahhabi menjadi kepimpinan tertinggi mereka di Malaysia seperti artikel di kuasa-tiang-kepada-cita-cita-2


Berkenaan fikrah Menteri Besar Kelantan itu kita boleh lihat di mahir-al-hujjah yang saya petik sebahagiannya di sini

Bagaimanapun penulis membuat hipotesis bahawa aliran pengajian tafsir yang mengikut Kaum Muda atau manhaj salaf boleh dikatakan berkembang aktif semenjak kepulangan Ustaz Nik Abdul Aziz bin Nik Mat pada tahun 1960-an dari Mesir yang mengembangkan insituti pengajian tafsir di masjid-masjid. Pengajaran beliau pada peringkat awal banyak mencetuskan kontroversi khususnya apabila menyentuh masalah fiqh dan aqidah. Oleh yang demikian, beliau dilihat melembutkan pendekatannya walaupun sebenarnya terus mengekalkan    fahaman Kaum Muda/Wahhabi  "

Tuan Guru Abdullah Sammah dari Pondok Geting menyatakan

Penentangan saya terhadap kelompok ini bermula sejak tahun 1987 apabila seorang pemimpinnya, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyatakan sifat 20 Allah SWT direka oleh Greek dan Yunani. Bagaimanapun saya mendiamkan diri kerana berpegang kepada dasar parti itu yang kononnya memperjuangkan Islam. Kami golongan pondok sebenarnya dibuai oleh PAS sejak negara mencapai kemerdekaan, mereka menyebarkan dakyah kononnya UMNO sengaja tidak melaksanakan hukum Islam walaupun telah diberikan kebebasan 100 peratus oleh British, Namun selepas berkali-kali melihat dan mendengar kenyataan yang dibuat oleh Nik Abdul Aziz biar yang bertentangan dengan ajaran Ahli Sunnah wal-Jamaah biar pun telah ditegur, ia mula membuka mata saya. Kami ahli Persatuan Pondok seMalaysia beberapa kali telah menasihati beliau tetapi tidak diendahkan. Baginya apa yang penting pembaharuan dalam agama perlu diteruskan walaupun umat Islam berpecah."


            
Apa AGENDA utama Nik Aziz melantik Johari Mat mewakili Kelantan dalam  Dewan Negara?


Dr. Johari Mat senator baru wakili Kelantan


20/06/2011 3:14pm- dari Utusan Malaysia

KOTA BHARU 20 Jun - Ketua Eksekutif Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS), Datuk Dr. Johari Mat hari ini dipilih sebagai anggota Dewan Negara yang baru bagi mewakili Kelantan berkuatkuasa 7 Julai ini.

Dr. Johari dipilih menggantikan Ahmad Rusli Ibrahim yang telah tamat penggalnya sebagai senator.

Pemilihan Dr. Johari itu dicadangkan Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pada Persidangan Dewan Undangan Negeri Kelantan di sini yang kemudiannya disokong oleh timbalannya, Datuk Ahmad Yakob.

Seorang lagi senator yang mewakili Kelantan ketika ini adalah seorang peguam wanita, Mumtaz Md. Nawi yang juga Naib Ketua Dewan Muslimah Pas Pusat. - Bernama

tunku

Posted: 24 Jun 2011 03:48 AM PDT

tunku


Dap racist and arrogant

Posted: 24 Jun 2011 12:17 AM PDT

DAP Sarawak Stirs Racial Issue

KUALA LUMPUR, June 24 (Bernama) -- The Sarawak DAP's refusal to don the ceremonial attire and headgear or 'songkok' during the opening of the Sarawak State Assembly sitting boils back to its practice of inciting racial sentiments among the Chinese society in the country, said MCA secretary-general Datuk Seri Kong Cho Ha.
He said in the past, the DAP never failed to condemn the MCA for donning the headgear or songkok during the opening ceremony of any legislative assembly be it at Parliament or at the state level.
"The DAP never could comprehend that wearing the songkok was in line with decorum and respect and had nothing to do with bowing to racial hegemony. Wearing the songkok should not be dragged into a racial argument which the DAP seems to be fanning," he said in a statement issued here today.
He said while the Selangor and Penang DAP had backed down from their past ways of refusing to put on the songkok, Sarawak DAP remained obstinate in rejecting the songkok and blaming it on the Speaker's previous ruling.
"Within the opposition itself, its leaders do not hold common values. This lack of cohesion is more obvious between DAP and PKR Sarawak where PKR opted to wear the songkok," he said.
Kong, who is also Transport Minister said if for such a simple matter DAP and PKR were unable to reach a clear understanding, both parties would not be able to work as a team and unlikely capable of taking over the federal government.
"The acrimony between DAP Sarawak's (chairman) Wong Ho Leng and PKR Sarawak's (Chief) Baru Bian is no secret when Wong betrayed and removed Baru Bian as the 'shadow opposition leader' despite touting him as the next Chief Minister during the state election campaign," he said.
Therefore, Kong said, it would be interesting to see what the main body of PAS and PKR had to say regarding their partner DAP's inconsistency on donning the songkok as the PAS Youth had openly chided DAP Sarawak for not wearing the ceremonial attire and headgear (Songkok) during the opening ceremony.
"Considering the divergent ideologies that all three Pakatan Rakyat parties hold, one can't help foresee instability within the civil service and among the rakyat throughout the country as the opposition would be issuing conflicting instructions at every occasion and policy," he said.
During the opening ceremony for the first Sarawak assembly sitting after the April 16 state election, the 12 newly-elected DAP representatives turned up in dark suites unlike the other elected representatives who were in full ceremonial attire and headgear.
The state DAP claimed that they decided not to wear the ceremonial attire as such attire would cost about RM2,000 a piece.

tunku : as usual dap is a bloody racist and arrogant party.what is there to wear songkok? songkok is not a religious attire, it is the malay traditional and also national attire.this is just to show that how arrogant they are.they are acting like this because they know that pas and pkr are with them and won't dare to say anything to them.just look at the photo above of this comment, how nga kor ming can enter to a malay house with his shoes on.i guess even in non malay house in malaysia you don't wear shoes nowadays.

bumiyang

Posted: 24 Jun 2011 03:46 AM PDT

Taipingmali (tm)

Posted: 24 Jun 2011 01:55 AM PDT

Taipingmali (tm)


Kereta supersport terbakar di Ipoh

Posted: 24 Jun 2011 01:26 AM PDT

Super vehicles blaze the streets
Published with Blogger-droid v1.7.1

Menentang Demo Jijik Ambiga di Lenggong Petang ini

Posted: 23 Jun 2011 11:09 PM PDT

Salam.

Demonstrasi anti bersih akan dibuat ddataran lenggong jam 4ptg 24.6.2011. Edaran t.shirt warna merah .kain lilit kepala ANTI BERSIH dpakai olih perserta perhimpunan. Lapuran polis juga akan dbuat d balai polis lenggong.tq
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Datuk T selesai masalah, Anwar?

Posted: 23 Jun 2011 09:47 PM PDT

Sex video case: Shazryl Eskay Abdullah fined RM3,000; Shuaib Lazim fined RM1,500; and Rahim Thamby Chik fined RM1,000

Shazryl dan Shuib mengaku bersalah tuduhan menayangkan secara terbuka adengan lucah, Rahim mengaku bersalah tuduhan bersubahat.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Pas Kelantan Munafik

Posted: 23 Jun 2011 04:40 PM PDT

Dap Atheist

Posted: 23 Jun 2011 04:38 PM PDT

Audie61's Weblog
Published with Blogger-droid v1.7.1

Fitnah Pemimpin

Posted: 23 Jun 2011 04:37 PM PDT

Fitnah Pemimpin

Posted: 23 Jun 2011 04:37 PM PDT

mStar Online : Gobalakrishnan Cabar Anwar Serah Sampel DNA, Jam Omega Sebelum Bersih 2.0

Posted: 23 Jun 2011 07:51 AM PDT

mStar Online : Gobalakrishnan Cabar Anwar Serah Sampel DNA, Jam Omega Sebelum Bersih 2.0

Anwar yang sedang gusar, gabra, seram sejuk sedang berusaha untuk merampas kerajaan secara demontrasi jalan raya pada 7 Julai 2011. Anwar sudah beberapa kali cuba untuk menggulingkan kerajaan dengan demontrasi tetapi ternyata usahanya sia-sia belaka. Ini kata orang yang pernah terpengaruh dengan kata-kata semangat beliau tahun 70an..

Ketika itu , Anwar memang anti Cina dan anti India. Budak-budak yang percaya dan terpengaruh dengan kata-kata semangat , bila balik pakat asah parang sebab nak balas dendam kes 13 Mei. Itu lah Anwar yang munafik...Habis dinding bilik air di masjid dan surau tertulis perkataan-perkataan bodoh yang diajar oleh Anwar.

Anwar mahukan pengikutnya tidak berundur dari Kuala Lumpur untuk beberapa minggu sehingga tuntutan dilayan. Porah....sapa nak layan tuntutan gila. Nak pakai dakwat kekal? pergi lah tanya dengan ilmuan islam. boleh kah kita yang majoriti Islam nak bertatu dengan dakwat kekal yang tak tahu bilakah dakwat itu akan hilang dari jari atau tangan kita.

Sudah tentu hanya Ambiga dan Mat Sabu sahaja yang sanggup jari mereka ditandakan dengan dakwat. mak cik dan tok aji di kampung yang tahu hukum hakam dalam agama sudah tentu akan menolak cadangan Pas yang gila ini.

Orang Islam: Fikirlah!

Posted: 23 Jun 2011 04:35 AM PDT

by M. Zahid B. Md Yasin

Telah hampir kepada tarikh hari Perhimpunan Bersih, Ketua Dewan Ulama PAS kata Wajib dan Ulama' Muda UMNO kata haram. Pertentangan dua berlebel ulama' adalah berbeza, seorang kata wajib kerana di nisbahkan kepada AMAN dan seorang kata HARAM nisbah kepada menyusahkan.

Orang yang taksub kepada ULAMA' PAS tidak kata apa2 terus ikut dan kata wajib, seorang yang taasub kepada ULAMA' UMNO pun terus kata haram.

Saya tidak ingin masuk campur dengan kenyataan dua2 ulama' ni. Pada kita yang benar itu benarlah dan yang salah itu salahlah.

Cuma saya nak kasi tahu sahabat2 penganjurnya ialah AMBIGA SREENEVASAN merupakan orang yang menuntut penggunaan nama Allah di dalam akhbar Kristian.

Jumhur Ulama' sunni dan pengikut Sunni mengharamkannya dan mempertahankan yang haram itu murtad. Ramai dikalangan Ulama' PAS bertelagah mengenai perkara ini,

Mursyidul Am Pas kata boleh manakala Timbalannya kata Haram. kecacatan ilmu yang membawa manusia kepada haram dan memertahankan yang haram itu MURTAD merupakan kecelakaan yang amat besar dilakukan oleh manusia.

Apatah lagi dikuatkan pula Hujah Oleh Presiden PAS di dalam Harakah mengsamawikan agama Kristian dan Yahudi.

AMBIGA SREENEVASAN juga merupakan peguam kepada Kemenangan Lina Joy mempertahankan kemurtadannya setelah murtad.

Akhirnya PAS yang disokong kuat Mohamad sabu telah bersetuju dengan pimpinan AMBIGA SREENEVASAN mengadakan himpunan BERSIH.

Apakah kita umat islam bersetuju dengan perhimpunan BERSIH di atas pimpinan AMBIGA SREENEVASAN ini? Setelah membawa umat Islam di malaysia kepada lembah Murtad dan mempertahankan murtadnya Lina Joy?

Dimanakah bijaknya kita berpidato di atas pentas sehingga memukau jutaan manusia tiba2 terikut2 dengan kafir yang memurtadkan dan mempertahankan murtad?...cerdikkah kita bergelar ulama' sehingga terleka dalam hal seperti ini?DISEBALIK TABIR NGO YANG MEMPERTAHANKAN MURTADNYA LINA JOY:-


 1. Malaysian Bar Council
 2. All Women's Action Society (AWAM)
 3. Sisters in Islam (SIS)
 4. Catholic Lawyers Society
 5. Interfaith Spiritual Fellowship
 6. Malaysian Civil Liberties Society (MCLS)
 7. Malaysian Consultative Council of Buddhism,
 8. Christianity, Hinduism and Sikhism (MCCBCHS)
 9. National Human Rights Society (HAKAM)
 10. Pure Life Society
 11. Suara Rakyat Malaysia (SUARAM)
 12. Vivekananda Youth Movement, Seremban
 13. Women's Aid Organization (WAO)
 14. Women's Development Collective (WDC)

Satu juta ringgit ditemui di Perak

Posted: 23 Jun 2011 02:41 AM PDT

$410,000 in buried cash found
Published with Blogger-droid v1.7.1

1AGENDA talk on Dirty Assembly

Posted: 23 Jun 2011 02:32 AM PDT

Aspirasi Bangsa

Posted: 24 Jun 2011 01:54 AM PDT

Aspirasi Bangsa


Edisi BerSHIT 2.0 : Syabas PAS kerana berjaya didik rakyat jadi biadap!!!

Posted: 23 Jun 2011 06:12 PM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 24 Jun 2011 01:26 AM PDT

Sahabat-Gunung


Wakil Rakyat Pembangkang Harus letak Jawatan

Posted: 23 Jun 2011 06:36 PM PDT

Permas Harap Usaha Perpaduan Melayu Diteruskan- Ahmad Maslan

Posted: 23 Jun 2011 05:30 AM PDT

Kuala Lumpur, 23 Jun- Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan berkata, hasil perbincangan dan pertemuannya bersama Pertubuhan Permuafakatan Majlis Ayahanda-Ayahanda Malaysia (PERMAS) hari ini, meletakkan harapan agar usaha perpaduan Melayu sebagaimana yang pernah diusahakan sebelum ini diteruskan, demi memastikan kesinambungan dan perpaduan orang Melayu dan pemerkasaan agama Islam dalam negara kita.

"Itulah agenda besar yang menjadi topik perbincangan kami hari ini. Perpaduan bukan setakat dalam parti siasah tetapi perpaduan kita dalam bidang ekonomi, sosial dan pendidikan.

Permas yang dianggotai seramai 1.8juta orang, bukan satu bilangan yang kecil melihat perlunya perbincangan perpaduan Melayu antara UMNO dan Pas diteruskan, dan apa yang kita tumpu ialah apa yang menghalang perpaduan Melayu, mengapa Melayu tidak bersatu dan apakah kepentingan Melayu bersatu," ujarnya kepada pemberita selepas mengadakan pertemuan dengan Permas di Ibu Pejabat UMNO sebentar tadi.

Ujarnya, hari ini kesepakatan yang diambil oleh Ayahanda-ayahanda dari Permas ini ialah Melayu harus terus berusaha untuk bersatu padu sama ada dalam kumpulan siasah ataupun bersatu-padu pada usaha-usaha niaga, ataupun bersatu-padu dalam masyarakat dari segi kumpulan-kumpulan dalam kumpulan yang berbagai.

Dalam masa yang sama, Ahmad membidas naib ketua Pemuda PAS, Raja Ahmad Al-Hiss bahawa UMNO tidak ada di Sarawak sebaliknya kompenan BN iaitu PBB yang membawa dan mengetuai perjuangan BN di Sarawak.

"Tak bolehlah salahkan UMNO, sebab UMNO tidak ada pun di Sarawak. Perkara itu, tak perlulah diperbesar-besarkan sebaliknya agenda besar perpaduan Melayu inilah yang harus kita fokus sekarang ini," ujarnya mengulas kenyataan Naib Ketua Pemuda Pas, yang melihat kegagalan ADUN berkenaan menyarungkan songkok dan berbaju rasmi persidangan adalah kerana gagalnya UMNO dalam mendidik rakyat bagi memahami budaya adat resam orang Melayu dan agama Islam di negara ini.

Majlis Ayahanda Malaysia Sedia Berdepan Kumpulan Bersih 9 Julai

Posted: 23 Jun 2011 03:50 AM PDT

KUALA LUMPUR, 23 Jun – Perhimpunan Bersih terus mendapat bantahan apabila Pertubuhan Permuafakatan Majlis Ayahanda-Ayahanda Malaysia (PERMAS) mengecam penganjuran perhimpunan tersebut yang disifatkan mempunyai udang di sebalik batu serta mempunyai agenda tersendiri selain tujuan mereka sekadar menghantar memorandum kepada Yang Di Pertuan Agong.

Penasihat Utama Permas, Ayahanda Syed Hussain Al Shahab berkata, PERMAS kecewa, dukacita dan marah dengan tindakan penganjur Bersih dan mempersoalkan apa guna mereka melibatkan rakyat yang begitu ramai jika hanya ingin menghantar memorandum dan hajat mereka.

"Adakah pihak Istana terlalu kejam, zalim dan anti rakyat untuk pihak Istana menerima memorandum rakyat pada waktu-waktu sebelum ini. Adakah negeri-negeri di bawah pakatan pembangkang yang dinaungi mereka telah dan sedang dizalimi oleh Kerajaan Persekutuan?

"Ataupun tujuan perhimpunan ini hanyalah untuk menunjukkan di kacamata dunia, bahawa kerajaan dan pimpinan di Malaysia amatlah diktator, kejam dan sungguh zalim apabila pihak berkuasa (Polis) terpaksa menggunakan kekerasan bagi menghalang perhimpunan haram ini terus terjadi," ujarnya.

Beliau berkata demikian selepas mengadakan pertemuan dengan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Ahmad Maslan di PWTC di sini, hari ini.

Sehubungan itu, beliau berkata PERMAS menggesa semua jemaah-jemaah bai-ah di bawah dan di dalam gabungan PERMAS untuk hadir pada 9 julai ini, dengan berkumpul beramai-ramai di Pasar Seni bagi menghalang dan menentang kumpulan dari Bersih.

"Buat Ambiga, jika anda meneruskan perhimpunan 'Bersih 2.0', kami (PERMAS) akan hadir untuk menentang anda dengan mengajak semua jemaah-jemaah bai-ah kami untuk ke perhimpunan 'suci' yang akan diterajui PERMAS. Kami rakyat Malaysia yang cintakan keamanan dan perpaduan sangat marah, menyampah dan loya serta menganggap kelakuan Ambiga dan Bersih ini amatlah jijik kerana bertujuan untuk mengkucar kacirkan negara.

"Kami juga ampu menggerakkan jemaah bai-ah kami untuk hadir pada hari tersebut. Kami telah lama melihat agenda-agenda tersembunyi yang bertujuan mencipta keburukan pemimpin-pemimpin Melayu di persaDa dunia agar pihak-pihak tertentu mendapat simpati dari pemimpin-pemimpin negara luar, contohnya seperti apa yang berlaku di Libya," katanya.

Beliau seterusnya berkata pihaknya juga melihat penganjur Bersih ini terlalu angkuh, bongkak dan sombong kerana tetap mahu meneruskan hasrat mereka anjurkan perhimpunan ini.

Justeru tegasnya PERMAS turut mengharapkan tindakan segera diambil oleh pihak berkuasa agar perhimpunan ini dapat dicegah sebelum menjadi barah yang akan merosakkan nama baik Malaysia di mata dunia.

"Gunakanlah apa-apa undang-undang yang ada bagi mencegah perhimpunan ini. Jika tidak ditegah, kami juga akan turun tetapi sebagai kumpulan 'suci' untuk menentang kumpulan yang menganggap diri mereka 'Bersih' ini," ujarnya.

PAPA GOMO

Posted: 24 Jun 2011 01:19 AM PDT

PAPA GOMO


Eskay Tegur Mahkamah "Bukan Menyerupai Anwar Tetapi Memang Anwar Ibrahim"

Posted: 23 Jun 2011 11:18 PM PDT

Dato Seri Anwar Bin Ibrahim


Tiga individu di sebalik video seks lelaki mirip Anwar Ibrahim,didakwa di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur hari ini Selepas tiga bulan selepas mereka menayangkan video tersebut di sebuah hotel kepada sekumpulan wartawan.Mereka adalah bekas ketua menteri Melaka,Tan Sri Rahim Thamby Chik ahli perniagaan,Datuk Shazryl Eskay Abdullah serta bekas bendahari PERKASA Datuk Shuib Lazim.Datuk Shazryl Eskay Abdullah didenda RM3,000 atas kesalahan itu,Datuk Shuib Lazim RM1,500 dan Tan Sri Rahim Thamby Chik sebanyak RM1,000 menjadikan jumlah keseluruhan sebanyak RM5,500.Datuk Shazryl Eskay Abdullah dan Datuk Shuib Lazim dituduh mengikut Seksyen 292(a) Kanun Kesiksaan yang dibaca bersama Seksyen 34 yang berbunyi:

"Bahawa kamu dengan niat bersama, tayang tempat terbuka video lucah, hubungan seks seorang lelaki dan perempuan antara 10.30 pagi hingga 12.30 tengahari pada 21 Mac lalu."Sementara itu,tuduhan ke atas Tan Sri Rahim Thamby Chik pula berbunyi:"Bahawa kamu telah bersuhabat dengan Eskay dan Shuib untuk menayangkan secara terbuka hubung seks seorang lelaki dan perempuan, kamu melakukan kesalahan di bawah Seksyen 292(a), dan Seksyen 109 Kanun Kesiksaan."

Pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Aizatul Akmal Maharani manakala Tan Sri Rahim Thamby Chik diwakili oleh peguam Datuk Muhammad Shafee Abdullah.Majistret Aizatul Akmal sebelum itu menangguhkan perbicaraan bagi membolehkan ketiga-tiga tertuduh merujuk dan berunding dengan peguam mereka.Selepas sidang mahkamah disambung,ketiga-tiga mereka mengaku bersalah terhadap tuduhan berkenaan.Pihak pendakwaan termasuk timbalan ketua pendakwaraya Mohamad Hanafiah Zakaria dan pendakwaraya kanan Kamaludin Md Said.

Ketika fakta kes dibacakan,beberapa kali disebut individu dalam video itu "menyerupai Anwar Ibrahim" dan wanita daripada China.Disebut juga keterangan terdapat adegan seks oral dan bersetubuhan.Ketika majistret bertanya tertuduh sama ada mereka faham tuduhan yang dibacakan itu,Datuk Shazryl Eskay Abdullah berkata beliau tidak bersetuju bagaimana pelaku dalam video itu disebut."Bukan menyerupai,tapi Anwar," katanya.
Tahniah di atas keberanian ketiga tiga Trio yang mendedahkan siapa Anwar Ibrahim. Gomo mengucapkan Syabad dan berharap agar lebih ramai rakyat Malaysia yang bersikap Berani sepertimana yang di tunjukkan oleh ketiga tiga mereka ini.

Gomo dan angkatan Blogger serta Facebook juga siap sedia jika di hadapkan ke mahkamah di atas penyebaran Video Seks Dato Seri Anwar Ibrahim kerana pada kami demi KEBENARAN buat RAKYAT maka Risiko sebegini adalah remeh buat kami dalam menyedarkan Rakyat Malaysia siapa Dato Seri Anwar Bin Ibrahim.

Sekali lagi Gomo minta Anwar Ibrahim SAMAN Dato Eskay. Amacam Anwar Brahim ? Ada berani ke tidak?


Psssttt.....Lepas ni Anwar Ibrahim nak kata apa? Mahkamah tak adil?hua hua hua


Eli Wong Ratu Porno

Apa sekalipun pastinya Anwar Ibrahim akan di ampunkan Dosanya sepertimana Adun Eli Wong yang gambar Bogel nya tersebar. Ini lah moral Pemimpin Pakatan Pembangkang yang menghalalkan apa sahaja demi kepentingan politik!!!!

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

DAP Arah Melayu Islam PAS & PKR Boikot Kedai Rakyat 1 Malaysia

Posted: 23 Jun 2011 06:30 PM PDT

Semalam Gomo keluarakan artikel mengenai Kedai Rakyat 1 Malaysia yang di lancarkan oleh Perdana Menteri semalam yang berlangsung di Kelana Jaya (KLIK DI SINI) Amat baik kedai yang di khaskan buat rakyat Malaysia dengan harga yang terendah dan terbaik berbanding kedai lain.

Kedai Rakyat 1 Malaysia ini di usahasamakan kerajaan Malaysia dengan Mydin Mohamed Holdings Bhd. Satu syarikat BUMIPUTERA yang mana ISLAM pemilikannya.

Tu lah barangkali Faktor yang menjadikan Pakatan Rakyat panas punggung sampaikan bertindak nak Boikot Kedai Rakyat 1 Malaysia. Kerana ianya di uruskan Bumiputera Islam maka adalah tauke tauke besar Cina yang tidak berpuas hati takut mereka rugi apabila rakyat membeli barang keperluan di Kedai Rakyat 1 Malaysia.

Sentimen ini benar berlaku dalam kehidupan seharian kita dan Gomo juga cabar jika ada pembaca yang menafikan bahawa sentimen tidak puas hati oleh Peniaga Cina terhadap kedai Bumiputera tidak berlaku.

Pakatan Rakyat yang di kuasai DAP telah memainkan sentimen Boikot ini dengan menyatakan barangan Kedai Rakyat 1 Malaysia adalah tidak berkualiti dan bermacam macam propaganda jahat. Ini turut di susuli oleh PKR dan PAS yang menjadi Pak Turut dalam memBoikot Kedai Rakyat 1 Malaysia.

Rakyat Malaysia khusunya Bumiputera harus sedar bahawa Agenda Pakatan Rakyat dalam Memboikot Kedai Rakyat 1 Malaysia ini demi kerana nak menjaga kepentingan Tauke Keparat Cina. Ini demi Undi kaum Cina yang mereka Pakatan Rakyat tagih. Benda baik yang di lakukan kerajaan jika melibatkan Kaum Cina pasti akan ada campur tangan oleh Pakatan Rakyat dan ini telah berulang ulang kali berlaku sepertimana Penarikan Subsidi minyak C2 Nelayan Laut Dalam.Kedai Rakyat 1 Malaysia amatlah di harap oleh rakyat Malaysia memandangkan barangan yang di jual di dalam kedai tersebut adalah harga yang terendah berbanding Pasaraya lain. Ini lah kebajikan Kerajaan buat rakyat Malaysia dan bukan sepertimana yang di katakan Pakatan Rakyat bahawa mereka membawa Agenda Kebajikan.

Lihat contoh Klinik 1 Malaysia yang di kenakan bayaran Rm1 sahaja bagi setiap kali mendapatkan rawatan. Itu pun Pakatan Rakyat boikot dan Sabotaj dengan bermacam macam isu. Untuk apa semua itu jika tidak kerana agenda Jahat mereka nak menjaga kepentingan DAP!

Rakyat usah di Momokkan dengan hal sebegini. Kerajaan Melakukan yang terbaik buat Rakyat dan dengan pembukaan Kedai Rakyat 1 Malaysia ini memberikan kita semua nikmat dalam hidup di bawah Kerajaan Barisan Nasional. Nak harapkan mereka Pakatan Rakyat satu apa pun tak dapat. Negeri yang mereka kuasai takda satu pun kebajikan yang di buat!


Kedai yang di Arah Membuang Logo 1 Malaysia
oleh Kerajaan DAP Selangor


Renung Renungkanlah Wahai Rakyat Malaysia.......

Psssttt.... Babi punya DAP,PAS dan PKR Agenda Undi Cina jugak jadi kepentingan mereka!

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Hidup Melayu - DAP Sudah Masuk Rumah Melayu Pakai Kasut, Esok Lusa?

Posted: 23 Jun 2011 05:02 AM PDT


Ngar Ko Cibai

Hidup DAP
Hidup DAP
Hidup DAP

Pi Mampos lah sama Melayu BANGSAT yang sokong DAP.
jadi 13 Mei hangpa ni lah yang elok kena KERAT SEMBELIH Dulu.
Bodoh Piang berbakul bakul sampaikan si DAP KAFIR
Masuk rumah Pakai Kasut pun Buat Bodoh lagi.

Kalau Rumah Gomo le si KAFIR Masuk tak Bukak Kasut
Jawapnya kat situ juga Aku SEPAK TERAJANG!!!

FUCK DAP!!!
FUCK MELAYU DAP
FUCK ANAK ORANG PAS
ZINA ITU HALAL JIKA TIADA 4 SAKSI

Psssttt...Ada ke Melayu DAP nak rentap dengan aku? Kalau ada Roger le...


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

PANEH MIANG

Posted: 24 Jun 2011 01:04 AM PDT

PANEH MIANG


BTN yang serabut?!

Posted: 23 Jun 2011 08:59 PM PDT


1. Secara tidak sengaja, kami terbuka laman sesawang Biro Tata Negara (BTN), Jabatan Perdana Menteri. Itupun perkataan "laman sesawang" ditulis sebagai "laman web" oleh sebuah agensi yang memperjuangkan Perkara 152 - Bahasa Kebangsaan ialah Bahasa Melayu.

2. Juga kelihatan di laman tersebut, BTN telah menukar logo dan moto rasminya.

3. Selain logo baru yang tampak seperti logo 'Kicap Cap Kipas', moto asal BTN, "Bersama Mencipta Kegemilangan" juga telah diubah kepada "Bersama Menjayakan Gagasan 1Malaysia."

4. Apa kewajaran logo dan moto rasmi BTN ditukar?

5. Malah kedengaran juga desas-desus BTN bakal mengubah nama agensinya kepada beberapa nama seperti "Biro Training Negara", "Biro Tarbiyyah Nasional", "Biro Transformasi Nasional" etc. Adakah nama BTN yang amat digeruni, kini telah menjadi bahan lelucon?

6. Hairan memikirkan sebuah organisasi hebat seperti BTN, yang berpuluh tahun mengundang kebimbangan musuh dan yahudi, kini telah mengubah logonya sendiri yang mempunyai 'Nilai Sejarah, 'Nilai Korporat', 'Nilai Kormersil', 'Nilai Sentimental' etc, sedangkan logo tersebut telah sekian lama menjadi simbol perpaduan serta kecemerlangan rakyat Malaysia berbilang kaum di negara ini.

7. Tidaklah salah jika BTN selaku agensi kerajaan ingin menunjukkan sokongan kepada kerajaan persekutuan melalui slogan 1Malaysia, tetapi wajarkah logo BTN diubah hanya kerana ingin kelihatan seiring dengan dengan perkembangan semasa?

8. Adakah selepas ini jika dilantik Perdana Menteri Malaysia baru yang turut memperkenalkan slogan baru, maka BTN sekali lagi terpaksa mengubah logo dan motonya?

9. Adakah selepas ini UMNO selaku parti pemerintah persekutuan perlu juga mengubah logo dan moto jika setiap kali presidennya bertukar? Di mana nilai sejarahnya di situ?

10. Jelaslah bahawa penukaran logo dan moto BTN yang baru hanya bersifat kosmetik, sedangkan yang patut dititik beratkan adalah pengisian, pemantapan program serta kaedah sesuatu latihan yang dijalankan seiring dengan gagasan 1Malaysia.

11. Apalah salahnya jika logo BTN asal diletakkan bersebelahan logo 1Malaysia bagi menunjukkan sokongan BTN kepada kerajaan semasa, berbanding membuat keputusan menukar terus logo dan moto BTN itu sendiri.

12. Keputusan agensi seperti BTN menukar logo dan motonya mungkin akibat terlalu ghairah mahukan perubahan drastik, sedangkan hakikat dan sejarah sering membuktikan bahawa tidak semua perubahan itu mampu mendatangkan kebaikan.

13. Perubahan logo dan moto baru BTN, sudah pasti melibatkan kos yang tinggi kerana setiap logo dan moto yang terpamer di kem-kem latihan BTN sudah tentunya akan ditukar. Itu belum lagi dikira kos segala peralatan, termasuk bahan edaran latihan yang semestinya tercetak logo dan moto asal BTN, juga akan terpaksa diganti.

14. Ketika rakyat Malaysia yang kebanyakannya bergelut dengan kos sara hidup yang tinggi, maka wajarkah BTN membazirkan kantung kerajaan semata-mata demi sebuah logo dan moto baru?

15. Logo dan moto sesebuah agensi kerajaan pasti mempunyai nilai dari segi sejarah yang tidak boleh disamakan dengan keputusan re-branding yang sering dilakukan oleh syarikat korporat mahupun swasta.

16. Logo dan moto sesebuah agensi atau organisasi mestilah relevan sepanjang masa dan tidak perlu terlalu terikut dengan perkembangan semasa. Lagipun, bukan semua 'barang lama' itu tidak elok dan perlu digantikan. Ada juga 'barang lama' yang masih perlu dikekalkan sebagaimana relevennya setiap rakyat di negara ini dituntut agar sentiasa berusaha menuju kegemilangan.

17. Amatlah menyedihkan apabila dikhabarkan BTN selama ini telah menerapkan kepada para pesertanya agar sehabis daya mempertahankan bendera dan logo masing-masing kerana tindakan itu dianggap sebagai simbol mempertahankan maruah agama, bangsa dan negara.

18. TETAPI akhirnya BTN pula dilihat gagal hanya untuk mempertahankan maruah logo dan moto nya sendiri.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 23 Jun 2011 11:49 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Perhimpunan Haram Bersih 2.0 Satu Konspirasi bhg.1

Posted: 23 Jun 2011 08:54 PM PDT

Salam sejahtera semua pembaca setia blog Mymassa. Artikel kali ini ingin berkongsi beberapa pandangan dan pedapat mengapa orang Melayu, Islam khususnya WAJIB menolak PERHIMPUNAN HARAM BERSIH 2.0..


Perhimpunan Haram BERSIH 2.0 Konspirasi Menghancurkan Ummah

1.   Budaya berdemonstrasi atau Muzhoharat (tunjuk perasaan) adalah haram kerana menyemarakkan perasaan amarah, benci, lagak sombong dan samseng yang  menjurus kepada pergaduhan, kerosakan harta, dan pertumpahan darah. Malahan  budaya demonstrasi pertama dalam sejarah Islam didalangi oleh kaum Yahudi bagi mencetus huru-hara dan mengakibatkan  Khalifah Usman bin Affan r.a. terbunuh.

2.   Yang Dipertua Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (Yadim) Datuk Aziz Jamaludin Mohd Tahir mendakwa Perhimpunan Haram BERSIH 2.0 (PHB2.0) yang dijangka pada 9 Julai ini bertentangan dengan nilai dan etika Islam, perhimpunan itu menzahirkan semangat anarkisme dan bertentangan dengan sifat-sifat keinsanan yang dibentuk oleh Islam melalui perantaraan kemurnian akhlak.

3.   PHB2.0 ini cuba meniru gaya perhimpunan para sami buddha di Myanmar yang mengenakan pakaian berwarna merah. Kuning juga merupakan warna konfeti yang digunakan oleh para penyokong Corazon Aquino untuk menggulingkan Presiden Ferdinand Marcos di Filipina pada tahun 1986.

4.   Melalui pengalaman lalu di Malaysia, perhimpunan-perhimpunan haram yang dianjurkan oleh pakatan haram pembangkang biasanya akan berakhir dengan 'rusuhan' ala perkauman atau agama. Sedangkan Malaysia merupakan sebuah masyarakat majmuk yang cukup sensitif dengan isu tersebut.


5.   PHB2.0 sebenarnya mengimpikan liputan yang meluas media sebagaimana yang mereka perolehi semasa Perhimpunan Haram 2007 yang lalu. Mereka mencapai 'kejayaan' jika dunia mengetahui bahawa ribuan rakyat Malaysia berhimpun untuk menentang kerajaan.


6.   PHB2.0 sebenarnya mahu supaya pasukan keselamatan mengambil tindakan keras untuk menyuraikan perhimpunan berkenaan sekaligus memberikan persepsi negatif kepada masyarakat antarabangsa bahawa kerajaan Malaysia menindas dan bertindak zalim terhadap rakyatnya.

 
 

7.   Dalang disebalik PHB2.0 mahu rakan-rakan dagang terbesar negara seperti Amerika, Jepun dan China menarik kembali pelaburan di Malaysia sambil negara-negara yang sedang merancang untuk membuat pelaburan di Malaysia juga akan membatalkan hasrat pelaburan mereka.

8.   Segala perancangan pembangunan dan pemulihan ekonomi yang dirangka oleh Yang Amat Behormat Perdana Menteri seperti GTP, NKRA, ETP akan terbantut akibat daripada ketidakstabilan politik dalam Negara yang akan dicetuskan PHB2.0.

 
 
9.   Perlu diingatkan bahawa PHB2.0 ini tidak mewakili pendapat dan kehendak majoriti rakyat bahkan lebih kepada memenuhi agenda politik sempit pihak tertentu. Benarkah Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tidak adil? Jadi adakah mereka bersetuju bahawa kerusi yang dimenangi pakatan haram pembangkang juga tidak sah?

10.   Sekiranya SPR didakwa tidak adil, bagaimanakah Pulau Pinang boleh dirampas oleh DAP yang amat dikenali sebagai parti paling chauvanis dalam sejarah dunia?

11.   Sekiranya SPR didakwa tidak adil, bolehkah calon PAS di Dun Kijang Wan Ubaidah Omar menang tanpa bertanding ketika PRU12?

12.   Sekiranya SPR didakwa tidak adil bagaimanakah PKR dan DAP boleh menggantung bendera mereka ketika PRK yang ditandingi oleh PAS walhal mereka bukanlah dalam satu gabungan yang diiktiraf seperti BN?

13.   Sekiranya SPR didakwa tidak adil bagaimana wakil-wakil calon pembangkang dibenarkan berada di bilik mengira undi ketika proses pengiraan undi berlaku?

Nantikan Sambungan Artikel ini..... 


GEMPAR!!! Mat Sabu kata KERAjaan pakatan rakyat "TOGHUT"?!!

Posted: 23 Jun 2011 07:00 PM PDT


Pada 7 Februari 1984, Mohamad Bin Sabu dalam ceramah PAS di sebuah rumah di Kg. Tengah Mukim Jeneri, Sik, Kedah, mendakwa Kerajaan berhasrat untuk menutup dan melenyapkan sistem pengajian pondok yang dikatakan menjadi kubu tempat PAS berkembang dan bergerak. Dia mendakwa bahawa tindakan sedemikian sama seperti pemerintahan "Kerajaan Toghut".


Itulah hebatnya Timbalan Presiden PAs ini suatu masa dahulu. Siapa sangka, bekas ketua BORIA boleh keluarkan kenyataan sedemikian rupa? Namun hakikat sebenarnya, Allah SWT telah membuktikan ketika ini bahawa KERAjaan pakatan haram pembangkang bukan setakat Toghut, tetapi kafir yang fasik dan munafik!!! Manakan tidak, sebelum berkuasa pelbagai janji ditabur, hendak bela rakyatlah, hendak bagi duit masuk universitilah, lahir anak dapat elaunlah...tapi yang semakin GEMUK dan kaya, hanyalah puak-puak kroni mereka!

Nasib Melayu miskin yang ditindas oleh pencacai kafir harbi DAP!

Semakin ramai Melayu yang merempat di negeri-negeri pakatan haram pembangkang!


Jika sebelum ini Mat Sabu Al-Khalwati keluarkan fatwa bahawa BN Kerajaan Toghut kerana menutup sekolah-sekolah pondok khawarij, tetapi kini rakyat boleh melihat sendiri bagaimana pencacai-pencacai kafiruun ini mengunci tadika-tadika KEMAS yang memberikan pendidikan percuma kepada rakyat miskin, meroboh kampung-kampung Melayu untuk diberikan tanahnya kepada kafir harbi DAP, merampas MASJID dan meroboh surau-surau yang dibina atas ihsan UMNO suatu ketika dahulu! Apakah kita masih lagi mahu membutakan hati dan iman kita dengan tindakan-tindakan pengkhianatan seumpama ini?!!

Pakatan Haram memang pakar menindas kanak-kanak!

Kanak-kanak yang tidak berdosa terpaksa belajar di bawah panahan matahari yang terik akibat kerakusan dan dendam kesumat pakatan haram yang tidak berkesudahan!


Cukup-cukuplah Melayu diperbodohkan dengan ceramah-ceramah kosong yang bukan sahaja tidak mendatangkan manfaat, bahkan mendatangkan dosa (fitnah) dan mengundang bala! Tidak cukupkah lagi kita berpecah-belah ketika ini? Apakah kita perlu menunggu untuk ditindas puak kafiruun yang berbonekakan muslim fasik baru kita mahu bangkit tersedar?!! Ingat, Allah SWT tidak akan sesekali mengubah nasib makhluknya hanya dengan berdoa laknat dan sembahyang hajat raksasa tanpa usaha dan akal fikiran strategik yang betul. Apakah PAS mempunyai pelan strategik tertentu bagi memastikan kafir harbi DAP tidak hanya 'menunggang' nya dalam usaha merampas tampuk pemerintahan negara?!! 

Atau memang sudah niat PAS untuk membantu DAP merampas tampuk kuasa politik Melayu agar mereka boleh hidup 'kekenyangan' dengan "elaun persaraan" seperti yang sedang dinikmati di Selangor dan P. Pinang ketika ini?!!  

Lawak Pagi Jumaat. Jihad Tegakkan Negara Kebajikan

Posted: 23 Jun 2011 06:21 PM PDT

Wakakaka...

PAS ada banyak fatwa yang pelik-pelik.

Dulu kafirkan UMNO kerana pertahankan Perlembagaan Persekutuan.


Lepas tu baiah ceraikan isteri kalau melompat parti.Minggu ni PAS buat lawak. Orang-orang PAS nak 'berjihad' untuk negara Kebajikan. 'Berjihad' untuk sokong IFC.Macam haram. Patutlah ramai yang jahil agama kat kampung-kampung boleh join PAS. Jihad tu bro. Kalau mati, dapat mati syahid sebab pertahankan lawyer Lina Joy.

*Agak-agaknya AnuWar berXXX dengan amoi pakai niat ni kot. 

114 SURAH

Posted: 23 Jun 2011 06:00 PM PDT


MUQADDIMAH SURAH AL-FAATIHAH

Surah ini dinamakan "Al-Faatihah" (Pembuka atau yang mula-mula). Ia juga dinamakan "Ummul'l-Quran" (Ibu Al-Qur'an) dan "Ummu'l-Kitab (Ibu Kitab Suci), kerana mengandungi secara ringkas dasar-dasar yang kerananya Al-Qur'an diturunkan untuk menerangkannya satu-persatu, iaitu:

1. Menetapkan wujudnya Allah Azza wa Jalla yang mencipta seluruh alam, sebagaimana yang tersebut dalam firmanNya yang bermaksud: " Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian 'alam." Surah Al-Faatihah ayat 2.

2. Menyebutkan kesimpulan sifat-sifat Al-Jalaal (Kebesaran) dan sifat-sifat Al-Kamaal (Kesempurnaan), sebagaimana yang terkandung dalam firmanNya yang bermaksud: "Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani". Surah Al-Faatihah ayat 3.

3. Menyatakan kepada manusia akan hari kiamat yang padanya kelak ia akan menerima balasan amalnya, sebagaimana yang tersebut dalam firmanNya yang bermaksud: "Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari Akhirat)" Surah Al-Faatihah ayat 4, supaya seseorang itu tidak menumpukan usahanya kepada mencari nikmat hidup dunia dan kelazatannya semata-mata.

4. Menerangkan tugas yang kerananya manusia diciptakan oleh Allah Ta'ala sebagaimana yang tersebut dalam firmanNya yang bermaksud: "Engkaulah sahaja (Ya Allah) yang kami sembah)" surah Al-Faatihah ayat 5. Sebab ibadat itu dengan segala jenisnya tak dapat tidak diperlukan oleh manusia kerana ia menghidupkan iman, menyihatkan tubuh badan, memperbaiki akhlak dan mensucikan jiwa. Dengan iman yang hidup, tubuh badan yang sihat, akhlak yang baik dan jiwa yang suci, berhasillah kebahagiaan orang-orang yang sejenis dengannya.

5. Memperkatakan tentang kelemahan manusia, bahawa ia tidak akan dapat melakukan sesuatu pun melainkan dengan pertolongan Allah Ta'ala dan izinNya, sebagaimana yang tersebut dalam firmanNya yang bermaksud : "Dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan". Surah Al-Faatihah ayat 5.

6. Menerangkan bahawa perkara utama yang dihajati dan dipohonkan daripada Allah Ta'ala ialah memperoleh hidayat dan taufik ke jalan yang membawa kebahagiaan dan cara melaluinya, sebagaimana yang disebutkan dalam firmanNya yang bermaksud : "Tunjukilah kami jalan yang lurus", surah Al-Faatihah ayat 6, kerana telah sedia ada berbagai jalan yang akan ditempuhi dan cara-cara melaluinya pula banyak, berbilang-bilang dan berlain-lain disebabkan berlain-lainnya tabiat, adat dan hawa nafsu yang beranika ragam.

7. Mengarahkan manusia kepada memerhati dan memikirkan kisah-kisah umat-umat manusia yang telah lalu dan hal ehwalnya, supaya ia memilih akan apa yang menyebabkan kebahagian mereka dan berjaga-jaga serta menjauhkan diri dari apa yang menyebabkan kecelakaan mereka, sehingga dapatlah ia hidup di dunia ini dalam keadaan yang selamat dan berjaya mendapat nikmat yang kekal pada hari akhirat kelak dalam syurga "Daru's-Salaam".

Surah ini juga dinamakan "As-Sab'ul-Mathaani" (Tujuh ayat yang diulang-ulang) bacaannya dalam solat yang berbilang-bilang rakaat atau (tujuh dasar yang diulang-ulang) huraiannya di dalam Al-Qur'an. Rasulullah (s.a.w.) pernah menyatakan kelebihan surah ini dengan sabdanya yang bermaksud: "Tidak ada di dalam kitab-kitab yang telah diturunkan oleh Allah satu surah yang sama kelebihannya seperti Ummu'l-Qur'an". Demikianlah kelebihan surah Al-Faatihah yang diwajibkan kepada orang-orang yang mengerjakan solat membacanya. Sekurang-kurangnya tujuh belas kali sehari semalam jika ia tidak musafir.

Tahniah Harimau Malaya! Anda membanggakan kami rakyat Malaysia!!!

Posted: 23 Jun 2011 05:45 PM PDT


Tahniah Harimau Malaya! Anda telah membuktikan bahawa bangsa Malaysia mampu menundukkan kuasa bolasepak Asia Barat hanya dengan 10 orang pemain!!! Anda telah membuktikan Malaysia BOLEH jika kita fokus untuk mencapainya!!! Tahniah Harimau Malaya! Kami amat berbangga denganmu! Mari kita hidupkan semula saat-saat gemilang itu!!!


Gol Irfan Fazail yang membuka semangat pemain Negara untuk terus berjuang!


Gol through pass oleh Wan Zack yang buatkan pemain Lebanon tergamam! Mantap!!!


MyMassa: Gerun juga melihat lautan Kuning di stadium malam tadi, ingatkan yang datang ramai-ramai itu nak sokong BERShIt 2.0, rupa-rupanya 30 ribu rakyat pelbagai peringkat kehidupan itu hadir ke stadium tanpa perlu diupah (malahan datang melalui inisiatif dan duit sendiri lagi) demi menunjukkan semangat patriotik dan memberikan sokongan yang tidak berbelah bahagi kepada pejuang-pejuang negara! Tahniah semua! Anda secara tidak langsung telah membuktikan bahawa MAJORITI rakyat Malaysia sememangnya patriotik dan pastinya menolak perhimpunan HARAM yang boleh menghancurkan negara!     

TAZKIRAH MINGGU INI

Posted: 23 Jun 2011 05:00 PM PDT

KHURAFAT DAN AZIMAT (Bahagian 1)

Takrif Khurafat :

Menurut al-Mu'jam al-Wasit khurafat ditakrifkan sebagai "Cerita-cerita yang mempersonakan yang dicampuradukkan dengan perkara dusta".

Menurut Kamus al-Munjid khurafat ditakrifkan sebagai "Sebarang cerita yang sebenar-benar dusta".

Menurut Kamus al-Marbawi khurafat ditakrifkan sebagai "Cerita karut (karut-marut)".

Daripada beberapa definisi yang diutarakan, dapatlah dibuat kesimpulan seperti berikut berkenaan dengan pentakrifan khurafat :

"Khurafat ialah semua cerita sama ada rekaan atau khayalan, ajaran-ajaran, pantang-larang, adat istiadat, ramalan-ramalan, pemujaan atau kepercayaan yang menyimpang daripada ajaran Islam".

Berdasarkan takrif di atas, khurafat merangkumi cerita mahu pun perbuatan yang direka dan bersifat karut serta dusta.

Takrif Azimat :

Menurut al-Mu'jam al-Wasit azimat ialah "Jampi".

Menurut Dr. Yusuf al-Qaradhawi dalam bukunya Fatwa Mua'sirah ialah "Jampi" yakni "Bahawa seseorang itu berjampi dan berazimat dengannya dengan kata-kata yang tidak dapat difahami".

Dalam Kamus al-Mu'jam Fil Lughah Wal I'lam juga disebut bahawa azimat ialah 'Jampi' iaitu memohon pertolongan atau bantuan untuk memperolehi sesuatu perkara dengan menggunakan kekuatan yang melampaui kekuatan tabi'i.

Dalam Kamus Dewan pula azimat ditakrifkan sebagai "Barang (tulisan) yang dianggap mempunyai sakti dan dapat melindungi pemakainya".

Berdasarkan takrif-takrif yang diberikan di atas, dapatlah disimpulkan bahawa :

"Azimat ialah suatu bentuk permohonan untuk mendapatkan pertolongan atau bantuan bagi manfaat diri sendiri atau untuk memudharatkan orang lain dengan menggunakan objek-objek dan ayat tertentu yang dianggap mempunyai kesaktian dan kuasa-kuasa ghaib yang melampaui kekuatan semula jadi apabila dijampi atau dipuja".

BERSIH!!!??? APA YANG ANDA PERLU TAHU... BHG.3(Akhir)

Posted: 23 Jun 2011 05:00 AM PDT

Terima kasih kepada pembaca-pembaca blog Mymassa kerana sedia menantikan bahagian 3 BERSIH!!!??? APA YANG ANDA PERLU TAHU... bahagian ini mengupas secara lebih detail tentang BERSIH dan BERSIH 2.0.

 
HUBUNGAN BERSIH  DAN BERSIH 2.0.

KRONOLOGI
TARIKH
PERKARA
Julai 2005

Penubuhan sebuah Jawatankuasa Bertindak Bersama bagi reformasi sistem pilihanraya (JACER). Objektif gabungan yang ditubuhkan ialah untuk mendesak sebuah reformasi dibuat dalam proses pilihanraya di Malaysia.
23 November 2006
Dilancarkan secara rasminya di Bangunan Parlimen oleh pemimpin pembangkang.
10 November 2007
Perhimpunan haram BERSIH kali pertama. Dianggarkan seramai 60,000 peserta walaupun sasaran yang diletakkan penganjur adalah 100,000.
10 November 2010
BERSIH 2.0 dilancarkan semula.
Disember 2010
Pertemuan di antara pimpinan BERSIH yang diketuai oleh Datuk Ambiga dengan Pengerusi Suruhanjaya Pilihanraya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz MohdYusof.
21 Januari 2011
Forum di Kelantan sempena jelajah BERSIH di negeri tersebut.
21 Februari 2011
Forum Awam BERSIH 2.0 bersama Transparency International Malaysia Chapter.
19 Jun 2011
Pelancaran perhimpunan BERSIH 2.0 di Dewan Perhimpunan Cina Selangor & Kuala Lumpur 1, Jalan Maharajalela, Kuala Lumpur.
9 Julai 2011
Perhimpunan haram di Kuala Lumpur.PEMIMPIN UTAMA
Pemimpin BERSIH (2007)
1.        Dr Wan Azizah Wan Ismail (Presiden PKR)
2.        Sivarasa Rasiah (Naib Presiden PKR)
3.        Lim Guan Eng (Setiausaha Agung DAP)
4.        TereseKok (Setiausaha Publisiti Pusat DAP)
5.        Nasharudin Mat Isa (Timbalan Presiden PAS)
6.        Salahudin Ayub (Ketua Pemuda PAS)
7.        S. Arutchelvan (Setiausaha Agung PSM)
8.        Syed Shahir Syed Mohamud (Presiden Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC))
9.        Maria Chin Abdullah (Pengarah Eksekutif WDC)
10.    Yap Swee Seng (Pengarah Eksekutif SUARAM)

Pemimpin BERSIH 2.0 (2011)
1.       Dato' Ambiga Sreenevasan (Presiden BERSIH – bekas Presiden Majlis Peguam)
2.        Andrew Khoo (Majlis Peguam)
3.        Richard Yeoh (REFSA)
4.        Maria Chin Abdullah (Empower)
5.        Zaid Kamaruddin (Jemaah Islah Malaysia)
6.        Dr Farouk (Islamic Renaissance Front)
7.        Haris Ibrahim (MCLM)
8.        Arumugam K
9.        Liau Kok Fah
10.    Dr Toh Kin Woon,
11.    Dr Wong Chin Huat
12.    Datuk Yeo Yang Poh
13.    Dr Subramaniam Pillay
14.    Arul Prakkash.STRATEGI BERSIH

·                   Bergabung dengan semua Parti Pembangkang di bawah nama BERSIH dan mengadakan perhimpunan secara bersama. Ini bukanlah sesuatu yang asing kerana matlamat utama mereka adalah untuk memalukan dan menjatuhkan Kerajaan yang memerintah dengan apa cara sekalipun.  Kerajaan sedia ada dikatakan mengekang hak asasi bersuara dan menggunakan sistem Pilihanraya yang korup untuk terus berkuasa, selepas berkuasa selama 50 tahun (rekod dunia untuk sebuah parti politik);

·                   Menjatuhkan kredibiliti SPR (Suruhanjaya dilantik oleh YDP Agong – atas nasihat PM) dan menyerang Pengerusi SPR dari segenap sudut. Ia dilakukan dalam artikel, berita dan penerbitan mereka dengan memanipulasikan maklumat dan berita siaran mereka. Bukankah seolah-olah mereka juga menyerang YDP Agong yang melantik SPR itu? Mereka mahu menyatakan bahawa YDP Agong telah ditipu dan dimanipulasikan oleh PM kerana melantik individu-individu dalam SPR?;

·                   Mengguna dan memanipulasikan institusi beraja  dan Istana, kononnya perjuangan mereka disokong oleh YDP Agong. Cubaan ini bagi menarik lebih ramai rakyat untuk menyokong mereka dan mencuit sentimen rakyat khususnya bangsa Melayu bahawa apabila simbol ketuanan Melayu itu menyokong mereka ia seolah-olah telah 'menghalalkan' perhimpunan dan perjuangan mereka;

·                   Mengadakan rally dan ceramah di seluruh negara serta Perhimpunan BERSIH di negeri-negeri. Rally dan ceramah adalah strategi pembangkang menggunakan platform BERSIH bagi menghasut rakyat dalam kempen Bahaya BN, Anti BN, Be End, Tak Nak BN!;

·                   Meraih sokongan dalam media massa antarabangsa melalui temuramah-temuramah bersama beberapa personaliti parti pembangkang (CNN dan al-Jazeera) dan menjemput liputan-liputan media antarabangsa dalam perhimpunan BERSIH 10 November. Media-media ini kononnya strong advocates kepada perjuangan hak asasi manusia dan demokrasi total ala Barat;

·                   Memanipulasi teknologi ICT bagi menyebarkan sebanyak mungkin artikel, gambar dan video serta terbitan-terbitan berkaitan bagi menyerang Kerajaan dan BN;

·                   Mengguna dan memanipulasi perkataan-perkataan pilihan seperti BERSIH, Perhimpunan Rakyat, Menuntut Pilihanraya Bersih dan Adil, Peaceful People's Assembly, Save Malaysia Restore Our Rights bagi 'menggambarkan' bahawa mereka adalah golongan yang BERSIH lagi SUCI dan perjuangan mereka adalah perjuangan 'suci' dalam 'jihad menentang kezaliman Kerajaan';

·                   Menarik perhatian dan fokus media, pemimpin dan masyarakat antarabangsa bahawa demokrasi di Malaysia sudah tidak wujud dan Malaysia bukan lagi sebuah negara demokrasi, bagi menggalakkan sokongan luar terhadap BERSIH untuk menekan Kerajaan dalam isu-isu demokrasi dan hak asasi manusia. Ia secara tidak langsung turut menyerang rekod Malaysia dalam isu hak asasi manusia, mampu menjejaskan FDI dan ekonomi negara ini; dan

·                   Menubuhkan sebanyak mungkin NGO untuk menjadi penyokong kuat kepada BERSIH & pembangkang kononnya bagi menggambarkan bahawa NGO-NGO di Malaysia banyak menyokong demokrasi dan hak asasi manusia.5 SEBAB UTAMA KENAPA PERLU TOLAK BERSIH.


1.   BERSIH adalah alat kepada politik pembangkang untuk mendapatkan kuasa. Penambah baikan sistem demokrasi hanyalah alasan mereka. Penjelasan telah dibuat oleh SPR melalui pengerusinya kepada pemimpin-pemimpin BERSIH tetapi mereka tetap meneruskan niat jahat mereka. Penjelasan SPR boleh dibaca dalam artikel di LAMPIRAN.

2.   BERSIH mendakwa sistem demokrasi kita masih lemah dan perlu diperbetulkan. Pimpinan BERSIH mengatakan bahawa Turki dan Singapura yang baru selesai menghadapi pilihan raya umum mempunyai sistem demokrasi lebih baik daripada Malaysia. Hakikatnya, dunia mengiktraf pilihan raya Malaysia lebih baik daripada Singapura dan Turki (menurut Democracy Index 2010).


 
3.   PKR merupakan salah satu parti pembangkang yang menjadi tunjang kepada BERSIH melemparkan pelbagai tuduhan kepada SPR sebagai pengendali pilihan raya negara ini. Tuduhan yang paling utama adalah SPR tidak telus. Jika ketelusan menjadi indikator, tidakkah PKR terlupa ketidak telusan yang berlaku dalam pemilihan parti tersebut sehingga menyebabkan ahli-ahli parti tersebut tidak puas hati. 

    

4.   Malaysia diiktiraf sebagai antara negara yang paling aman di dunia (menurut Global Peace Index). Pengiktirafan ini salah satu daripada punca utama pelabur datang melabur ke Malaysia. Perhimpunan haram BERSIH hanya akan mengganggu gugat kententeraman awam seterusnya mengancam ekonomi negara.
  

 

5.   BERSIH mendakwa bahawa SPR tidak amanah dan berpihak. Jika dakwaan BERSIH benar, bagaimanakah pembangkang boleh memenangi 5 buah negeri pada pilihan raya yang lepas. Malah, dalam daripada 16 pilihan raya kecil yang diadakan selepas PRU ke-12, pembangkang menang 8 daripadanya. Jelas, perhimpunan BERSIH tidak perlu diadakan kerana pilihan raya negara ini sememangnya adil dan saksama.
EPILOG

Perhimpunan haram BERSIH hanyalah alat kepada sekumpulan manusia yang gilakan kuasa. Sekiranya anda terpengaruh dan terpedaya, anda akan menjadi boneka mereka.

Sepatutnya sebagai rakyat yang bertanggungjawab, perkara pertama yang anda perlu tahu adalah suara anda amat berharga. Tetapi suara anda akan sia-sia sekiranya anda tidak menyalurkan ke saluran yang betul iaitu melalui pilihan raya. Berdemonstrasi tidak membawa apa-apa makna. Selain daripada itu, berikut adalah beberapa langkah yang anda boleh ambil sebagai rakyat yang bertanggung jawab:  
·                        Menjadi warganegara yang patuh kepada perlembagaan persekutuan dan undang-undang Negara

-                 Rakyat seharusnya bersikap rasional dan menggunakan saluran yang betul bagi melahirkan pendapat dan pandangan berkenaan sesuatu isu. Tindakan membelakangkan undang-undang Negara dan tidak menghormati Perlembagaan Persekukutuan hanya akan merugikan Negara.
-                 Demonstrasi jalanan dan perhimpunan yang kononnya diadakan secara aman bukanlah jalan penyelesaian kepada sesuatu permasalahan malah akan mengakibatkan permasalah yang lebih besar yang boleh menggugat keamanan dan keharmonian masyarakat.
-                 Rakyat seharusnya sedar bahawa tindakan demonstrasi dan perhimpunan haram boleh mengundang kepada perkara-perkara berikut:
§    memberi kesan kepada ekonomi Negara;
§    menggugat kestabilan Negara;
§    mengancam keselamatan Negara dan ketenteraman awam; dan
§    menjejaskan hubungan antara kaum;
·                        Menjadi rakyat yang bersikap rasional

-                 Rakyat Malaysia seharusnya tidak terpengaruh dengan dakyah dan tohmahan BERSIH yang sengaja menarik perhatian masyarakat kononnya Kerajaan tidak telus dalam pilihanraya;
-                 Generasi muda terutamanya harus memahami dan menghayati sejarah perjuangan pemimpin terdahulu bagi mencapai kemerdekaan;

·                        Menjadi rakyat yang bersyukur

-                 Bersyukur dengan keamanan dan keharmonian hidup bermasyarakat yang dinikmati oleh rakyat Negara ini dan peranan bagi memeliharanya adalah tanggungjawab bersama Kerajaan dan rakyat;
-                 Setiap rakyat perlu berperanan membantu Kerajaan bagi mendidik anggota masyarakat yang lain mengenai tanggungjawab memelihara keamanan;  
LAMPIRAN
SPR jawab tuntutan 'Bersih'
Oleh ZULKIFLI JALIL
pengarang@utusan.com.my
"SAYA tidak suka panggil ia Bersih... saya lebih gemar panggil ia kumpulan, sebab ia ada agenda.
"Sebarang demonstrasi tidak akan selesaikan masalah. Demonstrasi ini tidak akan meluluskan pindaan kerana kerajaan sedia ada tidak ada majoriti dua pertiga. Saya pun sudah jelaskan kepada Ambiga (Ketua Pemantau Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil atau Bersih, Datuk Ambiga Sreenevasan) dalam surat saya dan pertemuan secara panjang lebar tapi dia ni masih tetap mendesak supaya dipinda peruntukan peraturan SPR ikut kehendaknya."
Demikianlah reaksi Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abd. Aziz Mohd. Yusof mengulas rancangan Bersih yang disertai parti-parti pembangkang dan badan bukan kerajaan mahu menganjurkan tunjuk perasaan pada 9 Julai ini di ibu negara yang kononnya menuntut pilihan raya lebih adil dan bersih.
Sebenarnya, sekitar Disember tahun lepas, Ambiga dan gerombolannya ada bertemu dengan Abd. Aziz; dan timbalannya, Datuk Wan Ahmad Wan Omar serta para pegawai kanan suruhanjaya itu. Ambiga dikatakan datang bersama sembilan yang lain seolah-olah hendak mengajar cara kerja SPR serta membangkitkan semua isu pilihan raya dalam perspektifnya. Ambiga datang seolah-olah dia pakar dalam kerja SPR.
Abd. Aziz yang baru pulang ke tanah air dari mengerjakan umrah kelmarin memberitahu Utusan Malaysia di Putrajaya semalam bahawa SPR sendiri terkejut dengan ceteknya pengetahuan Ambiga apabila dia membangkitkan isu tentang pendapat Bersih bahawa tiada halangan untuk dibenarkan pendaftaran pengundi secara automatik.
Ambiga bertanya kepada SPR kenapa tidak dibuat pendaftaran automatik, maka dijawab Abd. Aziz bahawa Malaysia perlu meminda Perlembagaan dahulu. Namun, dibalas oleh Ambiga, tak perlu.
"Saya terkejutlah, takkan Datuk Ambiga tak tahu bahawa Perkara 119 (4) Perlembagaan Persekutuan dengan jelas menyebut bahawa pendaftaran menjadi pemilih perlu dibuat secara memohon."
Menurut Abd. Aziz dengan ketika ini hendak meminda Perlembagaan memerlukan majoriti dua pertiga, maka bukan sesuatu yang mudah untuk sesuatu pindaan itu dibuat.
Pengerusi SPR itu turut menjelaskan satu persatu bagi menjawab rasa tidak puas hati Ambiga atau lebih tepat lagi 'Bersih' sehingga merangsang pertubuhan itu untuk menggerakkan demonstrasi haram bulan depan.
Antaranya tentang desakan supaya dibersihkan senarai Daftar Pemilih sedangkan senarai pengundi berdaftar dibersihkan SPR sepanjang masa.
Ada tiga cara. Pertama, nama mereka yang telah meninggal dunia dikeluarkan daripada senarai pengundi. Ia memerlukan kerjasama rapat antara SPR dan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).
Justeru, SPR memerlukan kerjasama daripada waris si mati yang perlu mengambil sijil pengkebumian yang dikeluarkan oleh polis sebelum ke JPN untuk mendapatkan sijil mati. Waris kemudian bawa sijil mati ini ke SPR untuk tindakan. SPR sendiri tidak boleh sesuka hati memotong nama seseorang pengundi.
Kedua, pembersihan melibatkan alamat mengikut kad pengenalan. Mengikut undang-undang pendaftaran, seseorang yang tinggal di satu-satu tempat selama tiga bulan atau lebih, harus menukar alamat tempat tinggalnya menerusi JPN.
Kemudian dimaklumkan kepada SPR sebab SPR hanya mendaftar pengundi mengikut alamat dalam kad pengenalan (MyKad). Contohnya, jika seseorang tinggal di Kuala Lumpur tetapi mengundi di Pulau Pinang, itu bermakna senarai pengundi kita tidak boleh dibersihkan.
Abd. Aziz menjelaskan, dalam kes ini, jika orang kuat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim sendiri hendak membantu SPR, maka dia kena tukar tempat mengundi ke tempatnya tinggal sekarang di Segambut.
"Macam saya dulu mengundi di Ampang tetapi disebabkan kini saya bermastautin di Seksyen 7, Shah Alam, maka saya tukar tempat mengundi ke situ," katanya.
Namun, kata beliau, jika berbeza tempat tinggal dan kawasan mengundi pun, ia tidak akan mendatangkan masalah kepada SPR.
"Ya, pengundiannya masih sah tetapi situasi inilah menyebabkan timbulnya tuduhan wujud 'pengundi hantu' dalam daftar pemilih seperti mana didakwa parti-parti pembangkang. Sebenarnya istilah 'pengundi hantu' tidak wujud, sebaliknya berpunca daripada keengganan pengundi menukar tempat mengundi seperti mana alamat tertera di dalam kad pengenalan.
"Mengikut perkiraan SPR, peratus mereka berpendirian seumpama ini melebihi 50 peratus. Sebab itu, kita lihat apabila pilihan raya kecil sahaja, beribu-ribu orang balik ke kampung untuk mengundi.
Tegas Abd. Aziz, Malaysia tidak boleh melaksanakan pendaftaran secara automatik. Pertama, kerana ia memerlukan pindaan Artikel 119 Perlembagaan Persekutuan. Ini kerana pendaftaran sebagai pengundi dibuat secara memohon.
"Jika daftar secara automatik seperti mana yang selalu digesa oleh parti-parti pembangkang, maka akan kacau-bilau negara ini. Ini kerana semakin ramai orang tidak dapat mengundi kerana kawasan tempat mengundi dan alamat tempat tinggal tidak sama.
"Ini juga kerana pengundian dibuat berdasarkan alamat dalam kad pengenalan. Justeru, ia mengakibatkan peratusan keluar mengundi akan berkurangan sehingga bawah 50 peratus. Situasi ini berlaku di Bosnia Herzegovina apabila pendaftaran mengundi dibuat secara automatik tetapi pengundian tidak diwajibkan. Akibatnya, peratus keluar mengundi menurun mendadak bawah 50 peratus," katanya.
Demikianlah juga apabila Bersih mendesak supaya kelayakan mengundi dikurangkan dari usia 21 tahun kepada 18 tahun. Dengan jumlah sekarang sahaja menyaksikan sebanyak empat juta belum mendaftar, inikan pula apabila kelayakan itu dikurangkan kepada 18 tahun.
Risikonya, kata Abd. Aziz jika dua perkara itu dilaksanakan, parti-parti pembangkang di negara ini akhirnya akan menuduh SPR macam-macam.
"Kata SPR bodohlah, desak Pengerusinya letak jawatan. Inikan bila empat atau lima orang tidak boleh mengundi, sudah lempar macam-macam tuduhan. Nanti kalau dikuatkuasakan pendaftaran automatik, tak tahu apa pula diburuk-burukkan SPR ini," kata Abd. Aziz.
Beliau turut menolak kecaman Ambiga bahawa kononnya SPR kendaliannya tidak berbuat apa-apa dalam menangani isu rasuah semasa pilihan raya.
Tegasnya, SPR menjalin kerjasama bestari dengan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam membanteras rasuah pilihan raya dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) pula untuk kes jenayah dan kekecohan ketika kempen.
"Jika tidak ada kemahiran tetapi kita tetap laksanakan, kemudian kita gagal dan malu sendiri. Apatah lagi sekarang ramai sangat peguam yang 'pandai'. Jadi, kita kena bijaksana dalam soal 'menggigit' kerana sekarang yang 'hitam boleh jadi putih' dan 'yang putih boleh jadi hitam' apabila sesuatu kes rasuah disebut di mahkamah.
"Macam kes Datuk Zaid Ibrahim bangkitkan dakwaan rasuah di Hulu Selangor, mahkamah pun tolak kes itu... jadi, kalau nak menggigit, Ambiga mesti pastikan gigitan itu tepat dan ada kesan," katanya.
Dalam soal ini, tegas Abd. Aziz, SPR menggesa rakyat Malaysia menolak sama sekali rancangan pembangkang mahu mengadakan perhimpunan Bersih.
"Ia bukan 'Bersih', kalau pilihan raya kita tidak bersih masakan pembangkang boleh menang lapan daripada 16 pilihan raya kecil di negara ini sejak Mac 2008.
"Apakah jika pembangkang menang semua sekali kerusi dalam 16 pilihan raya kecil itu, maka demokrasi dikatakan telah bersih... jika itu tanggapannya, SPR serahkan kepada rakyat Malaysia untuk menilainya," kata Abd. Aziz.

*sumber : www.utusan.com.my

GEMPAR!!! Mat Sabu bengang dengan Tuan Guru Nik Aziz?!!

Posted: 23 Jun 2011 03:00 AM PDT

"Pada 27 Oktober 1983, Mohamad Bin Sabu dalam perjumpaan Dewan Pemuda PAS Kawasan Kubang Pasu, Kedah yang diadakan di sebuah rumah di Batu 11 1/2, Tanjong Pauh, Jitra, Kedah, antara lain mendakwa bahawa PAS tidak boleh mengharapkan Pentadbiran UMNO yang didakwanya tidak berlandaskan Islam serta menyeru para hadirin segera bangun dan terus berjihad."Sekarang MOOR-SHIT-DOL am a.k.a. Ketua Umum PAS, sudah declare secara terang-terangan yang selama ini Kerajaan hamPAS Kelantan telah bergantung penuh kepada bantuan dan projek pembangunan BN. Atau dengan maksud tersiratnya, selama lebih 20 tahun memerintah Kelantan, satu hapak pun tak dibuat untuk rakyat. Hasil negeri 100% masuk kocek. Cara nak kekal berkuasa, lantik diri jadi wakil Tuhan, lepas itu hari-hari hasut, fitnah dan timbulkan kebencian tidak berasas kepada BN.

Oleh kerana Nik Aziz telah melakukan satu kesilapan yang maha dahsyat terhadap parti yang 'suci' ini, maka adalah sewajarnya Mat Sabu, sebagai seorang Timbalan Presiden yang bertanggungjawab dan setia terhadap perjuangan parti, mengambil tindakan sekeras-kerasnya dengan menjatuhkan Hukum KAFIR kepada beliau!!! Dengan membiarkan UMNO dan BN terus menerus membangunkan Kelantan, ini bermakna Nik Aziz selaku penguasa tertinggi di Kelantan telah redha dengan perjuangan asobiyah UMNO dan tidak pernah bangun berjihad menentangnya!!!  

Heheheh...Mat Sabu berani ke..? Kalau tak nak rasa cium bau syurga, cubalah try test tengok...

BERSIH!!!??? APA YANG ANDA PERLU TAHU... BHG.2

Posted: 23 Jun 2011 02:00 AM PDT

Seperti yang dijanjikan.. bahagian 2 BERSIH!!!??? APA YANG ANDA PERLU TAHU...


Apakah cara kerja NED? Barangkali elok kita tinjau modus operandi NED di negara-negara yang pernah mereka dalangi.

1
Kaedah pertama, di Nicaragua dalam tahun-tahun 1980-an, NED melakukan kerja batu api dengan memprovokasi aktiviti kepembangkangan. Apabila pembangkang menjadi kuat dan provokatif, pihak kerajaan akan mengambil tindakan keras terhadap pembangkang dan ini akan membolehkan kepercayaan sebahagian besar rakyat terhadap kerajaan yang telah dipilih menerusi cara demokrasi tergugat (lihat Susan F Rasky, CIA Tied to Nicaragua Provocations, dalam akhbar New York Times, 21 September 1988.)

2
Kaedah kedua, dalam pilihan raya di Bulgaria pada tahun 1990, NED menabur wang sebanyak AS$1.5 juta kepada parti pembangkang untuk menjatuhkan Parti Sosialis Bulgaria yang memerintah. Media Barat akan membantu usaha ini dengan meuar-uarkan analisis, pungutan suara rawak, dan pelbagai berita bahawa parti-parti pembangkang akan menumpaskan parti kerajaan dan apabila pembangkang gagal dalam pilihan raya tersebut, parti-parti yang didanai NED telah turun ke jalan raya untuk melakukan protes.

Kekacauan berlaku selama berbulan-bulan sehingga Perdana Menteri dan Presiden Bulgaria akhirnya akur lalu meletakkan jawatan (lihat William Blum, halaman 157.) Corak kerja yang sama dilakukan di Albania pada tahun 1991, apabila NED membantu kerajaan komunis dan menaikkan Parti Demokratik yang didanai NED. Dalam tahun 1990 dan 1992, NED turut menjadi sumber kewangan kepada Cuban-American National Foundation, sebuah grup anti Fidel Castro yang berpangkalan di Miami. Cuban-American National Foundation ini pula bertanggungjawab mendanai Luis Posada Carriles, seorang teroris yang pernah melakukan pengeboman terhadap pesawat Cuba dalam tahun 1976 sehingga menyebabkan 73 orang penumpang terbunuh.

3
Kaedah ketiga, ialah dengan menyatukan beberapa parti pembangkang berlainan ideologi di bawah satu payung. Gabungan pembangkang ini akan didanai menerusi seorang tokoh yang dikenal pasti dengan harapan dapat menjatuhkan kerajaan yang sedia ada. Kaedah ini dilakukan dengan berkesan sekali di Mongolia dalam tahun 1996. NED telah menyatukan beberapa parti pembangkang di bawah nama Pakatan Demokratik Nasional untuk menewaskan parti kerajaan yang berkuasa sejak 1992. Harus diingatkan gabungan pembangkang itu bukanlah parti anti-Barat atau Rumah Putih. Cuma parti tersebut enggan tunduk kepada beberapa polisi ekonomi serantau yang diatur AS.

Sebelum tahun 1996, media sekali lagi berperanan mempromosikan "terapi ekonomi" buat kerajaan Mongolia yang kononnya untuk menyaingi kuasa besar China dari segi perdagangan. Sebenarnya polisi ekonomi yang dimaksudkan adalah untuk membolehkan Mongolia membuka rangkaian bisnes anti-China, dan dalam masa yang sama syarikat-syarikat swasta Barat ini dapat menjadi menjadi perisik dan telinga untuk CIA. 
Hal ini didedahkan oleh pengkaji yang sama iaitu William Blum menerusi bukunya, Rogue State: A Guide to the World's Only Superpower. Bentuk yang serupa dilakukan NED di Haiti untuk menggulingkan Presiden Jean-Bertrand Aristide. Dan contoh klasik ialah usaha NED di Venezuela dalam tahun 2002 untuk menggulingkan Presiden Hugo Chavez. Usaha tersebut gagal, malah salah seorang koresponden CNN mengakui ikut menjadi konspirator dalam rampasan kuasa 48 jam tersebut.

Kembali ke Republik Islam Iran, antara tahun 2005 ke 2007, NED misalnya telah memberi AS$345,000 kepada Yayasan Abdorrahman Boroumand, ABF, (perincian dana NED boleh dilihat di laman National Endowment for Democracy http://www.ned.org.) ABF ini pula adalah pengasas kepada gerakan penentangan nasional Iran, sebuah grup yang ditubuhkan untuk menjatuhkan "kerajaan mullah" di Iran. Menurut laman rasmi ABF, pengasas mereka Abdorrahman telah dibunuh secara rahsia oleh ejen kerajaan Iran di Paris dalam tahun 1991.4
Penerima dana NED yang lain ialah Majlis Iran Amerika Nasional (NIAC), menerima AS$25,000 dalam tahun 2002, AS$64,000 dalam tahun 2005, dan AS$107,000 dalam tahun 2006. Di sinilah datangnya kaedah keempat NED iaitu "media training workshop" kononnya untuk melatih peserta mewakili masyarakat dalam bidang komunikasi awam. NIAC aktif menganjurkan bengkel dan seminar untuk tujuan "mengukuhkan kapasiti pertubuhan sivil di Iran." Antara slogan bengkel anjuran NIAC adalah seperti merangsang pertumbuhan masyarakat madani, atau ke arah hak asasi dan lain-lain lagi.


Gerakan ini tentu sahaja telah dikesani oleh Iran. November 2008, lama sebelum pilihan raya presiden Iran berlangsung, duta Iran ke Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, Mohammad-Javad Zarif menuduh AS sedang merancang revolusi warna di Iran.

Menurut beliau, kaedah yang diatur NED ialah dengan cara mengundang sarjana dari universiti-universiti di Iran untuk menghadiri konferens akademik di Barat, akan tetapi apabila mereka menyertai sesi undangan itu, sarjana ini akan menyedari mereka sedang berhimpun untuk membincangkan mekanisme menjatuhkan kerajaan Iran.
Hal ini tidaklah mengejutkan kerana dalam bulan Februari 2006, Setiausaha Negara AS Condoleezza Rice telah memohon dana mengejut dari Kongres sebanyak AS$75 juta dengan AS$10 juta akan diperuntukkan untuk "merangsang kempen propaganda menentang Tehran." Wang sebesar itu akan disalurkan untuk "siaran radio dan televisyen bahasa Parsi dari AS, memberi biasiswa kepada pelajar yang ingin menuntut di AS dan untuk mendanai gerakan prodemokrasi di Iran. Menurut Rice, "dana itu penting untuk menunjukkan AS menyokong aspirasi kebebasan dan demokrasi yang menjadi hak rakyat Iran".

5
Kaedah kelima NED, ialah dengan menjejaskan ekonomi sesebuah negara yang disasarkan seraya melakukan penyebaran propaganda menerusi semua media (untuk menyelewengkan maklumat dan berita) bahawa negara tersebut sedang disalah urus. Buktinya, laporan ABC News dan Telegraph yang menyebutkan Presiden George Bush telah memberi izin kepada CIA untuk melancarkan operasi hitam untuk menjatuhkan kerajaan Iran yang ada sekarang. Caranya dengan "menjalankan kempen maklumat salah bertujuan menjejaskan kestabilan dan akhirnya, pemerintahan teokratik para mullah."

Pelan asal tersebut yang digerakkan oleh NED ialah dengan memanipulasi mata wang Iran supaya kedudukan ekonomi republik tersebut terjejas (lihat Bush Authorizes New Co-vert Action Against Iran, ABC News The Blotter, 22 Mei 2007 dan laporan Tim Shipman, Bush sanctions "black ops" against Iran, Telegraph 27 Mei, 2007).


6
Kaedah keenam, NED cekap menggunakan media baharu (termasuk blog, Facebook, Friendster, Youtube, dan Twitter) untuk mencetuskan keadaan huru-hara di sesebuah negara. Dua bulan sebelum pilihan raya presiden Iran berlangsung, Iran menerusi apa yang dikenali di Barat sebagai Kor Pengawal Revolusi Iran (IRGC) telah mendedahkan upaya dari luar untuk menjatuhkan kerajaan. Badan tersebut menyebut Belanda, AS dan Inggeris sedang mendanai gerakan anti kerajaan untuk mendorong revolusi kecil.


 
Seperti yang telah dimaklumi perarakan dan bantahan dari kumpulan pembangkang menyusul sebaik sahaja kemenangan besar Presiden Mahmoud Ahmadinejad diumumkan. Rusuhan dan protes malah menjadi buruk dengan kemudahan awam seperti bas dan telefon publik dimusnahkan oleh penyokong Mir Houssein Mousavi. Pihak berkuasa terpaksa bertindak. Para militari Basij yang setia kepada Imam Ali Khamenei dituduh menyerbu Universiti Tehran dan membunuh perusuh yang membantah keputusan pilihan raya tersebut. Antara peserta demonstrasi yang terbunuh ialah Neda Agha Soltan. Kematian Neda malah dirakam dalam video dan tersebar meluas di Youtube.

Di tengah-tengah huru-hara ini, kerajaan Iran yang menyedari peranan internet dalam merosakkan keamanan telah menutup sistem internet dan melarang jurnalis asing dari membuat apa-apa laporan. Twitter muncul sebagai medium komunikasi parti pembangkang dan agensi berita asing. Apakah itu Twitter?

Twitter adalah satu bentuk maklumat ringkas yang dapat dicapai menerusi web browser atau sistem pesanan ringkas di telefon bimbit. Pengguna boleh mendaftar untuk mendapatkan maklumat terkini tentang sesuatu kejadian. Meskipun menutup semua sistem sms, Twitter bagaimanapun tidak dapat ditutup oleh kerajaan Iran. Di sinilah timbul tanda tanya kerana Washington Post sendiri mengesahkan bahawa kebanyakan maklumat dari Twitter ini bukannya datang dari Iran sendiri, "It is hard to say how much twittering is actually going on inside Iran" (lihat Mike Musgrove, Twitter Is a Player In Iran's Drama, Washington Post, 17 Jun 2009)

Antara ribuan pengundi muda Iran yang terpengaruh dengan kempen melalui media baru

Perkara ini disahkan oleh laporan New York Times yang mengatakan maklumat menerusi Twitter kebanyakannya tidak boleh dipercayai, "Just as Twitter has helped get out first-hand reports from Tehran, it has also spread inaccurate information, perhaps even disinformation." Akhbar itu menyebutkan antara berita terkini yang tidak benar ialah 3 juta penyokong Mir Hussein keluar membantah, dan beliau ditahan dalam rumah, "that three millon protested in Tehran last weekend (more like a few hundred thousand); that the opposition candidate Mir Hussein Moussavi was under house arrest he was being watched" (lihat Noam Cohen, Twitter on the Barricades: Six Lessons Learned, New York Times, 20 Jun 2009).

Maklumat tidak benar (perarakan tiga ribu menjadi 3 juta) menerusi Twitter itu kemudiannya dilaporkan oleh penulis blog terkenal Andrew Sullivan menerusi blognya The Daily Dish. Laporan penuh penyelewengan tersebut kemudiannya dipetik pula kebanyakan agensi berita seperti CNN dan AP. Peranan CIA dan NED dalam Twitter wajar diragui kerana apabila firma yang menguruskan Twitter iaitu Twitter Inc perlu melakukan kemaskini berjadualnya seperti biasa, kerajaan AS telah meminta supaya Twitter Inc menangguhkan "scheduled maintenance" tersebut.

Ini kerana Jabatan Negara A.S berpandangan yang Twitter sangat berguna untuk orang ramai di Iran mendapatkan maklumat yang diperlukan. Seorang staf Jabatan Negara A.S telah mengatakan, "one of the areas where people are able to get out the word is through Twitter. They announced they were going to shut down their system for maintenance and we asked them not to". Mengapakah Rumah Putih mencampuri jadual kemaskini Twitter tentu sahaja menimbulkan teka-teki.

Salah satu daripada kempen Gerakan Hijau di Iran


Kaedah-kaedah yang digunakan NED di Iran dan negara lain munasabah untuk direnungi oleh Parti Islam Se-Malaysia selaku sebuah gerakan Islam. Sudah tiba masanya PAS mempunyai mekanisme sendiri untuk menebat dan mengekang kemaraan musuh yang semakin sofistikated dan bijak dalam menyucuk jarum. PAS perlu menyediakan satu pelan khusus untuk memantau gerakan musuh dalam selimut, mengenalpasti mereka dan menyingkirkan mereka tanpa rasa bersalah. Untuk itu PAS perlu menganalisis strategi politik mereka supaya tidak terjerumus dalam jerangkap musuh ummah.

Semua kaedah NED di atas telah pun diamalkan dan dikemukakan di Malaysia. Kita sudah menyaksikan gerakan massa berasaskan warna, Bersih yang dikenali dengan warna kuning. Bersih, menurut NDI, "was started by the Joint Action Committee on Electoral Reform (JACER) that emerged from a July 2005 workshop organized by NDI and attended by the three main opposition political parties,". (lihat
http://www.ndi.org/malaysia?page=0,1#Funding.)

Parti-parti politik tempatan termasuk PAS sendiri pernah terlibat dengan bengkel dan latihan dikendalikan NDI dan IRI yang didanai NED (lihat http://www.iri.org/asia/malaysia/2006-08-06-Malaysia.asp.) Merdeka Center, sebuah badan kajian pendapat yang ada kalanya boleh dipersoalkan hasil kajiannya juga mendapat dana daripada IRI .*Artikel ini ditulis oleh Dr. Faisal Tehrani dan telah diterbitkan dalam akhbar Siasah bilangan 0158.
  
Nantikan jam 8.00 mlm ini, bahagian 3 yang akan mengupas tentang BERSIH dan BERSIH 2.0 secara lebih terperinci.My Longest Yard

Posted: 23 Jun 2011 11:46 PM PDT

My Longest Yard


Minit 3:37 - "Hari-hari main belakang boring gak"..wakaka!!

Posted: 23 Jun 2011 06:11 PM PDT

Korang layanlah video ni. Ajak member2 opis tengok sekali. Lepas tu boleh gelak ramai-ramai. Hehe..
Kredit untuk 1peluru.blogspot.com

A. Samad Said: Dari anti-PPSMI ke BERSHIT

Posted: 23 Jun 2011 01:45 AM PDT

Sudah tidak menjadi rahsia lagi wahai Sasterawan Negara.
Sekilas ikan di air, mana satu yang jantan dan mana satu yang betina.
Kami sudah faham dan tahu di mana pendirian kamu.Bermula dengan anti-PPSMI dan kini perhimpunan jijik bernama BERSHIT, maka ia lebih mengukuhkan tanggapan kami kepada kamu.
Sebenarnya, kami tidak terlalu mempertikaikan penglibatan seorang Sasterawan Negara dalam anti-PPSMI. Ya lah..bahasa melayu itu dalam ruang bidang lingkupnya.

Tapi, jika seorang Sasterawan Negara turut membullshitkan diri dalam perhimpunan BERSHIT, itu sudah lain jadinya.

Maaflah. Kami tak pandang kamu sebagai hero, tapi kamu melihat kamu sebagai kuda tunggangan Ambiga.


sekupangdua

Posted: 23 Jun 2011 11:41 PM PDT

sekupangdua


ANWAR KELING TONG!!!

Posted: 23 Jun 2011 05:23 PM PDTANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG

ANWAR KELING TONG!!!

Posted: 23 Jun 2011 05:23 PM PDTANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG ANWAR KELING TONG

Belantan

Posted: 23 Jun 2011 11:36 PM PDT

Belantan


Soksek-soksek akhbar berbahasa Cina!

Posted: 23 Jun 2011 08:30 AM PDT

DR. MAHATHIR DAN MUKHRIZ KRITIK PAS

Akhbar Nanyang Siang Pau terbitan 19 Jun 2011 menyiarkan artikel tulisan pengkritik semasa, Loh Hon Chew mengenai komen yang dibuat bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad dan anaknya, Datuk Mukhriz terhadap Pas.

Artikel bertajuk 'Tun Mahathir anak-beranak mengkritik Pas' itu tersiar dalam ruangan Pendapat Yuanlun pada halaman A16 akhbar berkenaan.

Menurut penulis, Dr. Mahathir dan Mukhriz merasa tidak selesa dengan keputusan Pas baru-baru ini untuk meninggalkan perjuangan menubuhkan negara Islam dan beralih kepada negara berkebajikan.

Dr. Mahathir berkata, Pengerusi DAP, Karpal Singh yang menentang negara Islam telah menang besar kerana puak yang memperjuangkan perkara itu dalam Pas telah dipaksa melepaskan kuasa semasa pemilihan pada muktamar tahunan parti itu yang ke-57.

Mukhriz yang turut memberikan komen, menyifatkan kemenangan golongan pro- Anwar adalah tidak baik kepada perbincangan kerjasama antara UMNO dan Pas serta tidak bagus untuk perpaduan orang Melayu.

Kata-kata Dr. Mahathir itu, jelas menunjukkan beliau sangat geram dan tidak boleh menerima hakikat bahawa Karpal mempunyai pengaruh yang begitu kuat dalam Pas.

Dalam reaksi balasnya, Karpal berkata, beliau langsung tiada pengaruh dalam Pas. Ahli Parlimen Bukit Gelugor itu turut menuduh bekas Perdana Menteri itu sengaja membuat dakwaan berkenaan bagi mewujudkan pergeseran antara kedua-dua parti.

Sebenarnya, bukan Karpal dan pemimpin DAP sahaja yang membantah penubuhan negara Islam. Jika kita bertanya orang Cina, daripada 10 orang yang ditanya, sekurang-kurangnya sembilan orang akan menyatakan bantahan terhadap langkah itu.

Mereka bukan sahaja membantah negara Islam, malah tidak bersetuju dengan penubuhan negara Buddha dan Kristian. Sebab itu, seluruh masyarakat Cina menyatakan bantahan selepas Dr. Mahathir menyebut ''kita sudah pun menjadi negara Islam'' selepas merasmikan Perhimpunan Agung Tahunan Gerakan 2001.

Hanya Presiden Gerakan ketika itu, Tun Dr. Lim Keng Yaik seorang sahaja yang bersetuju dengan kata-kata beliau manakala Presiden MCA, Tun Dr. Ling Liong Sik cuba mengelak daripada menjawab soalan pemberita mengenai kenyataan Dr. Mahathir.

Sehingga sekarang, MCA dan Gerakan membantah penubuhan negara Islam manakala UMNO pula mengambil sikap berbelah- bahagi dalam isu berkenaan. Langkah UMNO yang menyatakan Malaysia kini adalah negara Islam dan tidak menentang secara terbuka cadangan penubuhan negara Islam ala-Pas merupakan taktik politik. Tujuannya adalah bagi menarik pengundi beragama Islam.

Pada masa sama, perubahan yang dibuat Pas juga adalah strategi politik. Parti itu memahami bahawa isu negara Islam tidak boleh lagi menarik minat pengundi, kerana keburukannya lebih besar daripada kebaikan.

Pas meninggalkan perjuangan negara Islam kerana mahu terus hidup. Ia tiada kaitan langsung dengan Karpal, jadi kita tidak perlu mengagung-agungkan Pengerusi DAP itu.

Dalam pada itu, kenyataan Mukhriz bahawa kemenangan golongan pro-Anwar yang menyokong negara berkebajikan adalah tidak baik untuk perpaduan orang Melayu menunjukkan beliau masih mempunyai fahaman perkauman.

Adalah melucukan apabila beliau menganggap cadangan penubuhan negara Islam akan mendatangkan kebaikan kepada perpaduan orang-orang Melayu.

Semua orang Melayu memang beragama Islam. Ini tidak boleh dipertikaikan lagi, tetapi orang Islam tidak semestinya daripada kalangan kaum Melayu sahaja.

Di seluruh dunia ada ramai orang Islam yang terdiri daripada pelbagai bangsa. Bilangan orang Islam di China lebih ramai daripada jumlah penduduk Malaysia. Orang berkulit putih di Amerika Syarikat dan Eropah juga ada yang beragama Islam.

Oleh itu, mengaitkan Islam dengan perpaduan Melayu adalah salah kerana mana- mana kaum tidak akan bersatu semata-mata kerana ia menganut agama sama. Rakyat Pakistan misalnya, mereka membunuh orang Pakistan lain yang seagama untuk membalas dendam. Ini jelas menunjukkan agama tidak membawa kepada perpaduan.

Pendapat Mukhriz yang mengaitkan agama dengan perpaduan adalah kesilapan besar. Pemikiran seperti itu adalah lebih mundur berbanding fahaman perwakilan Pas ketika muktamar parti itu, baru-baru ini.

Pendirian kepimpinan baru Pas untuk tidak lagi memperjuangkan negara Islam telah menyatukan rakyat yang berlainan agama. Ia tidak seperti Mukhriz yang mempolitikkan agama dan hanya mencari perpaduan untuk satu kaum sahaja.

Bagi Belantan, sebenarnya dalam konteks politik negara sekarang, orang Melayu perlu sedar akan mainan politik khususnya kaum Cina. Bidang Ekonomi dan pendidikan yang menjadi teras dalam sesebuah negara telahpun dikuasai oleh kaum Cina cuma kuasa politik masih lagi belum dikuasai. Nampak sangat dendam mereka terhadap Tun masih belum reda. Mereka dilihat begitu kritis dengan setiap kenyataan dan tindakan Tun seolah-olah mereka telah lupa jasa Tun selama ini.

Perbalahan yang berlaku di antara pimpinan Melayu/Islam termasuk UMNO, PAS serta PKR (yang dipimpin oleh Melayu/Islam tapi bawa perjuangan Melayu/Islam?) hanya akan menguntungkan kaum Cina dan India. Bukan bermaksud untuk bersifat perkauman tetapi sifat dan budaya Melayu yang menjadi tunjang pembinaan negara Malaysia semakin terhakis.

Inilah yang sebenarnya yang mereka mahukan sebenarnya, dengan menghilangkan pengaruh Melayu dalam apa jua dasar dan kepentingan negara.

Suara Politik
Taminsari

AZLI SHUKRI

Posted: 23 Jun 2011 11:29 PM PDT

AZLI SHUKRI


SMS Ugut Sudah Bersepah - Tapi Seorang Pun Tak Mati

Posted: 23 Jun 2011 07:01 PM PDT

Ambiga dan puak-puaknya diminta agar membina plot drama dan lakonan yang lebih mantap berbanding dengan mencipta sms palsu kononnya mereka diugut akan bunuh oleh pihak tertentu, (baca di sini). Soalnya, berbaloikah membunuh pengkhinat bernama si Ambiga ini? Berapakah nilai nyawanya jika di bandingkan dengan nyawa Sosilawati yang dibunuh dengan kejam sebelum ini?

Yang perlu di"BERSIH"kan ialah Majlis Peguam, sebuah majlis yang dianggotai oleh sebahagian besar peguam yang membenci Perlembagaan Negara dan mahu menafsir semula segala keistimewaan yang dimiliki oleh orang Melayu-Islam melalui kaca mata demokrasi ala-Anwar Ibrahim! Inilah badan NGO yang mesti diBERSIHkan dahulu. Pembunuh, penjenayah, perompak semuanya berselindung di sebalik jubah peguam dan badan tersebut. Tiada sesiapa pun yang nampaknya berminat untuk mengaudit Majlis Peguam yang penuh kotor lagi jijik itu.

Kisah sms ugutan bunuh yang diterima oleh Ambiga di atas merupakan kisah lawak jenaka yang tiada hujung pangkal, hal ini dikupas dengan baik oleh pisau.net ini (baca di sini). Sangat tepat ulasan beliau, sekiranya kita perhati dengan jujur, setiap kali puak-puak ini menghadapi masalah dan sokongan mereka semakin terhakis, maka akan terdengarlah kisah-kisah sedih kononnya mereka menerima ugutan bunuh dan nyawa mereka terancam.

Cukup-cukuplah dengan kisah dongeng ini, dulu Anwar Ibrahim mendakwa ada pihak yang mahu membunuhnya dengan racun Arsenik, hidup lagi sampai hari ini, kemudian dakwa pula terdapat unsur sabotaj terhadap kereta yang dinaikinya, tidak lama selepas itu, si anaknya Nurul Izzah pula muncul dengan mendakwa ada menerima sms ugutan yang mahu menculik anak kesayangannya, tak habis di situ, beberapa wakil rakyat pembangkang juga pernah mendakwa bahawa mereka juga pernah mendapat sms ugutan bunuh sebelum ini.

Namun demikian, yang peliknya semua itu hanya ugutan, tidak pernah kita dengar pemimpin pembangkang atau manusia seperti Ambiga ini benar-benar dibunuh. Saya percaya, ini semua lakonan Ambiga untuk meraih semula sokongan rakyat akibat daripada begitu banyak laporan polis yang telah dibuat bagi menghalang Perhimpunan Bersih pada 9 Julai depan. Sekiranya perhimpunan Bersih yang pertama dahulu, puak-puak ini bolehlah menipu rakyat, tetapi pada hari ini rakyat semakin cerdik. Empat buah negeri yang dikuasai PR adalah bukti ketelusan SPR, di samping merosotnya undi BN di Sarawak baru-baru ini, adalah bukti bahawa SPR menjalankan tanggungjawab mereka dengan amanah.

Nasihat saya hanya satu, hentikanlah skip bodoh seperti ini. Kalau betul UMNO nak bunuh si Ambiga ini, tak perlu rasanya diugut-ugut terlebih dahulu, tembak sahaja dari awal, habis cerita. Pelik dan ajaib, sms ugut dah bersepah dihantar kepada pemimpin pembangkang, tetapi seorang pun tak mati. Ini sms ugut atau sms cinta? Orang yang bodoh sahaja percaya kisah bohong ini.

Dulu, semasa himpunan Bersih yang pertama mendapat sambutan rakyat jelata, mengapa si pengajur dan si Ambiga ini tidak menerima satu pun sms ugutan? Jawapannya mudah, pada masa itu puak-puak ini mendapat sokongan kuat rakyat, dan tiada masalah untuk menghimpunkan lautan manusia di jalanan. Tetapi pada hari ini, sokongan tersebut sudah semakin terhakis. Maka, sesuatu terpaksa dilakukan oleh penganjur Bersih, agar rakyat kembali bersimpati dengan mereka dan bersama-sama turun di jalanan untuk meramaikan keadaan yang mungkin lengang dan lesu. Inilah strategi licik mereka.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 23 Jun 2011 11:29 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


CERAMAH HARAMKAN PERHIMPUNAN BERSIH...

Posted: 23 Jun 2011 10:56 PM PDT

Roadshow Selamatkan Selangor
DUN Kota Damansara, 24 Jun 2011, Jumaat, 9 mlm,
Lokasi: Lot 3530, Jalan Jati, Kg Melayu Subang, Subang.
Penceramah -
Ust Kamal Saidin (Penasihat Agama, MB Terengganu)
Sdr Syamsul Amri Ismail ( Presiden ADAM).

Roadshow Selamatkan Selangor
DUN Meru, 24 Jun 2011, Jumaat, 9 mlm,
Lokasi: Rumah Cikgu Mokhsin b. Rosman, Lot 5316 Jalan Abdul Latif, off Jln Paya Barat,
Kg Bkt Kapar, Klang.
Penceramah -
YB Senator Ezam Mohd Nor (Ahli Parlimen Malaysia),
Ust Ahmad Najib (Bekas YDP Pas Kaw Gombak).

SELURUH RAKYAT SELANGOR DI JEMPUT HADIR

Sialnya Rakyat Malaysia Dapat Menteri Macam Dia Ni...

Posted: 23 Jun 2011 07:13 PM PDT


Bertapa sialnya malaysia mendapat seorang menteri dalam negeri selembik hishamuddin ni, dah la lembik bingai pulak tu, pergi mampos la apa korang nak maki aku pasal aku maki si pondan mulut lebar ni, tapi pada aku, dia ni memang sial...

Kenapa sampai sekarang ni hisham masih tak beri arahan untuk tahan passport anwar? kenapa hisham takut sangat dengan anwar? tahukah hisham yang anwar kerap memburukan malaysia di luar negara sehinggakan pelabur rasa curiga nak melabur di malaysia?

Kenapa sampai sekarang ni tak ada arahan untuk menangkap dalang perhimpunan bersih, aku yakin polis hanya menunggu arahan dari kau je, tapi selagi kau tak bagi arahan, selagi itu polis tak boleh buat apa-apa, memang sengal ubi la kau ni hisham.

Kau tau tak hisham, berapa banyak peniaga kecil melayu yang terpaksa tutup perniagaan mereka sekiranya berlaku rusuhan pada 9 julai tu? mereka bimbang sekiranya berlaku kekecohan maka perniagaan mereka akan terjejas, kau apa tau, kau boleh la kau memang anak orang kaya, hidup tak pernah susah, tapi fikir la sikit nasib orang lain.

Pada aku sekiranya rusuhan 9 julai ini berlaku, hisham patut letak jawatan sebagai menteri dalam negeri, terbukti anak kepada perdana menteri ke 3 ni gagal menjalankan tanggung jawabnya untuk menjaga keamanan dan keselamatan negara. so elok kau berambus...

Kenapa Pakatan Haram Jadah Nak Boikot Kedai 1Malaysia...

Posted: 23 Jun 2011 05:58 AM PDT


Tak payah rasanya aku nak tulis panjang-panjang kenapa pakatan haram jadah nak boikot aka sabotaj kedai rakyat 1malaysia, cukup aku bagi berberapa point-point penting kenapa depa nak boikot kedai yang tak berdosa tu.

1) Kedai rakyat 1malaysia adalah hasil kerjasama kerajaan dan syarikat mydin, sebuah syarikat yang menjual barangan runcit milik penuh orang islam.

2) Harga di kedai rakyat 1malaysia jauh lebih murah dari pasaraya dan speed mart.

3) Pemborong cina bengang, kenapa kerajaan mengambil mydin untuk supply barangan di kedai rakyat 1malaysia dan bukan dari syarikat milik orang cina.

4) Arahan untuk boikot aka sabotaj kedai rakyat 1malaysia datangnya dari pertubuhan perniagaan cina, tak boleh di nafikan lagi, peranan pertubuhan perniagaan cina yang di dalangi oleh dap memang nak sabotaj ekonomi negara, mereka kerap desak kerajaan untuk naikan harga barang, bila kerajaan tak mau ikut cakap depa, depa pakat-pakat sorok barang, bila kerajaan terpaksa akur dan naikkan harga barang, mereka akan bagi green light pada dap untuk hentam kerajaan, pasal naikan harga barang.

5) Kerjasama erat antara persatuan peniaga cina dan dap tak boleh di selindung lagi.

6) Percayahlah dalam sebulan dua lagi, akan keluarlah cerita-cerita pasal barangan yang tak berkualiti di jual di kedai rakyat 1malaysia, yang akan menjadi model tu pastinya mereka upah orang melayu dari pas dan pkr, pasal mereka ni bodoh dan tak de otak.

7) Kalau kedai rakyat 1malaysia buka lebih banyak cawangan, maka akan bugkus la perniagaan kedai-kedai cina yang selama ni cukup cekik darah pengguna. itu yang merisaukan mereka.

8) Adanya kedai 1malaysia, maka banyaklah peluang dan ruang untuk pengusaha industri kecil dan sederhana (IKS) untuk hidup, selama ini pengusaha kecil dan sederhana di tekan cukup-cukup oleh peniaga cina, antara alasan peniaga cina tak mahu memasarkan peruduk iks kononnya ia tak ada kualiti, tapi itu hanya alasan mereka untuk membunuh pengusaha iks yang terdiri dari orang-orang melayu.

Jadi pesan aku sebagai orang islam, jom kita support kedai rakyat 1malaysia, ketepikan muka najib, ketepikan logo 1malaysia tu, apa yang penting dari perkerja sampailah ke pembekal utama barangan datangnya dari orang islam, buat apa nak support kedai orang bukan islam lagi..

Selama 57 Tahun, PAS Biarkan Umat Islam Murtad.

Posted: 23 Jun 2011 01:39 AM PDT


Selama 57 tahun pas hidup di malaysia ni, apa kejayaan pas dah capai dalam menagani isu murtad, jawpannya zero... pas hanya mampu meyalak bila ada pertubuhan lain yang spark kan isu itu, tapi bagi pas sendiri nak handle isu murtad, memang tak ada. (cuba buktikan)

Kalau kita masih ingat lagi sekitar tahun 2004, ada satu kes mutad beramai-ramai di kelantan yang membabitkan mereka ni beramai-ramai masuk agama hindu, kalau tak silap aku kes tu berlaku di tumpat.

Bila murtad beramai-ramai berlaku di kelantan pas pun tak mampu nak buat apa-apa, tapi bila menteri di jabatan perdana menteri keluar kenyataan pasal murtad, pas jadi anjing menyalak cukup kuat, kononnya jamil khir menipu pasal statistik la, jamil khir tak buat kerja tu pasal banyak yang murtad, tapi pas sendiri buat apa?

Malah sekarang ni, pas pun bersekongkol dengan ambiga, seorang peguam bela yang membela orang-orang islam yang nak murtad, apa cerita...

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 23 Jun 2011 11:20 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


RAKYAT PELIK : JANJI PILIHANRAYA TAHUN 1990 PUN BELUM TERLAKSANA TIBA-TIBA MAHU BINA STADIUM

Posted: 23 Jun 2011 06:10 PM PDT

PAS MEMBOHONGI RAKYAT DENGAN PELBAGAI JANJI

Negeri Serambi Mekkah yang bertemakan negara berkebajikan yang sebelumnya bertemakan negara islam sekali lagi menipu rakyat. Dalam situasi rakyat Kelantan berpushati dengan kebangkitan bola sepak negeri tersebut dibawah pentadbiran TSAM membuatkan kerajaan negeri dalam keadaan serba salah. Sikap jangkauan tangan tak dapat tetapi mahu dipeluk juga menyebabkan sekali lagi kerajaan dibawah pimpinan Nik Aziz terpaksa menipu rakyat dengan janji mahu membina stadium. Tetapi pada hari ini tembelang pembohongannya pecah juga macam biasalah mereka mengalihkan isu tersebut dengan menyalahkan kerajaan pusat.

Baca sini...


Exco sukan kelantan, datuk abdul fatah dalam SINAR HARIAN hari ini berdolak-dalik mengenai projek stadium baru berkapasiti 40K penonton siap dengan kompleks sukan yang dicanang akan dibina di bukit merbau, pasir puteh. atas alasan mahabangang kerana kerajaan pusat tidak memasukkan projek tersebut di dalam RMK10.

dalam sidang media di pejabat MB dulu, nik aziz jelaskan tanah di bukit merbau adalah hakmilik kerajaan negeri dan terpampang jelas tertulis kerajaan negeri akan buat secara 'build operate transfer' (BOT). statement kerajaan pusat tidak masukkan dalam RMK10 sekadar untuk cari scapegoat demi menutup kelemahan sendiri.

menurut tan sri annuar musa (TSAM), pembinaan sebuah kompleks sukan secara BOT adalah satu mimpi yang tak mungkin terlaksana. ini kerana belum ada mana2 kompleks sukan di atas muka bumi ini dibina secara BOT. perancangan kerajaan negeri kelantan untuk projek mega sebelum ini seperti bandar baru TUNJUNG dan LEMBAH SIREH juga terbengkalai hasil pengurusan yang cacamarba.

hakikatnya, pembinaan stadium cuma penyedap hati sendiri & penipuan jelas nyata demi serakah politikal. selain desperado menarik sokongan anak muda kelantan... nik aziz juga nak menunjuk sisa-sisa islamik yang ada di dalam PAS sebelum ditukar ISLAM kepada BERKEBAJIKAN, seperti kenyataannya di sini (klik!)

TSAM telah korbankan jiwa & raga demi kemajuan bolasepak kelantan sejak empat tahun lalu. idea penjenamaan TRW oleh TSAM bukan gimik picisan tetapi demi mengisi kantung KAFA yang begitu dhaif lantaran kerajaan PAS negeri yang berat menghulurkan kerjasama.

bayangkan bila kerajaan negeri lain memberi hak mutlak pengurusan stadium kepada persatuan bolasepak masing2, tapi permintaan KAFA memajak stadium sultan muhammad ke4 ditolak mentah2! dan lagi hebat kelantan adalah satu2nya kerajaan negeri yang mengenakan cukai hiburan ke atas bolasepak... macam bahalol kan?? dia ingat orang datang tengok bola macam tengok konsert mawi dan wali band ke?

juak2 kepala hijau kecoh lagi bila TSAM membayangkan kemungkinan PM ds najib akan datang merasmikan pelancaran karnival TRW di machang 2 julai nanti. gua yakin ada pengumuman penting yang akan PM sebutkan... dan pengumuman seperti itulah yang akan membuat pimpinan PAS kelantan semakin meroyan. gua harap cita2 TSAM membina stadium bolasepak sendiri untuk KAFA uruskan akan secepatnya terlaksana... my huge supports for the sake of kelantan's football, for the sake of kelantan's future!

pembinaan tokong2 yang bagak saiznya (klik!) tak masuk dalam RMK10 boleh pulak nik aziz bina. bo-bo la sek2 kito keno kecong tok abis2 ko puok2 hok pakai topeng islamik tu... kita mulokan dengan keramat TRW untuk uboh kelate jadi sebuoh negeri yg lebih sejahtero! GKG!

The Unspinners

Posted: 23 Jun 2011 11:11 PM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 23 Jun 2011 11:10 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Video : Ustaz Azhar Idrus Marah Nik Aziz Isu Ayat Al Quran Semuanya Politik ???

Posted: 23 Jun 2011 09:12 PM PDT
Nampak sangat Nik Aziz terbelit dengan kata-katanya sendiri. Sekejap kata hak Allah dan ketika lain mempertikai pula Majlis Fatwa yang menegaskan isu syurga neraka itu hak Allah.

Adakah Nik Aziz sudah 'rosak fikirannya' sehingga sanggup memperlekeh Majlis Fatwa ?

Gara-gara terlampau mencampurkan agama dengan politik macam inilah akibatnya.

Bagus kebenaran seperti ini dihebahkan kepada rakyat. Kerana rakyat tidak sempat mengkaji lebih mendalam hal ini kecuali mereka yang berkemahiran dan berkelapangan sahaja.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2011. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video Bukti BERSIH Ditaja CIA !!!

Posted: 23 Jun 2011 08:49 PM PDT


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2011. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Panasss : Video Tazkirah Ustazah Nurul Izzah VS Ustaz Kazim Elias Isu 4 Saksi

Posted: 23 Jun 2011 08:41 PM PDTAgak-agak siapa lebih dipercayai antara Ulama yang bebas parti dengan Anak si Peliwat / Penzina yang sudah jelas ada bukti DNA dan VIDEO SEKS... ???

Akhir zaman orang buat fitnah dilihat menjadi mangsa fitnah seperti Papa Nurul Izzah... Dan mangsa fitnah seperti Datuk Seri Najib yang bersumpah tiga kali di MASJID dipalit dengan tuduhan mencipta fitnah...

Dunia nak kiamat macam ni lah.....

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2011. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video Jaringan Gol Perlawanan Malaysia vs Lubnan Semalam : Malaysia Menang 2 - 1

Posted: 23 Jun 2011 05:16 PM PDT
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2011. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Air Mani Boleh Tahan 5 Hari Dalam 'Badan' Mangsa - Video YB Zulkifli Nordin

Posted: 23 Jun 2011 03:34 PM PDTDalam kes liwat Saiful Bukhari pihak Pakatan mengatakan bagaimana DNA boleh kekal dalam badan mangsa berhari hari lamanya.

Video ini menjelaskan bahawa DNA boleh kekal lama samada kes liwat atau rogol. Jika laporan dibuat dalam tempoh 5 hari maka ia masih lagi dapat dikesan.

Penjelasan lain yang dibongkar YB Zulkifli Nordin juga menguatkan lagi penipuan demi penipuan yang dibuat oleh Anwar Ibrahim sebagai orang rapat dengan beliau.

Rasanya keikhlasan beliau menjelaskan perkara ini harus membuka mata rakyat agar melihat Anwar Ibrahim tidak boleh menjadi Perdana Menteri.

Lagi intipati ceramah di atas sila klik di sini http://www.anwaraidc.com/?p=12792


Sambungan video di atas :

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2011. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih


Majlis Pengajian Ilmu dengan Ulama Pewaris Nabi

Posted: 23 Jun 2011 03:10 PM PDTSemua ulama di atas bukan ulama politik yang menggunakan agama untuk hawa nafsu sendiri. Semua ulama di atas adalah pendakwah bebas menerangkan agama demi kebenaran bukan kebatilan. Yang penting mereka tidak bercakap dusta atau membela peliwat atau penzina... Mohon disebarkan jadual di atas kepada kawan2


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2011. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih