Sabtu, 25 Mei 2013

Barisan Nasional

Barisan Nasional


JEBAT BERKOKOK

Posted: 25 May 2013 01:13 PM PDT

JEBAT BERKOKOK


Punca BN kalah di Gombak..!!

Posted: 25 May 2013 05:38 AM PDT


Kalau bertanya pada Jebat kerja apakah kerja yang paling mudah maka Jebat akan jawab kerja yang paling mudah ialah kerja sebagai Yang Berhormat.

Buktinya? Tanyalah Azmin..Tanyalah pada Azmin berapa kali dia ada turun padang berjumpa dengan pengundi dan rakyat di kawasan Parlimen Gombak dan DUN Bukit Antarabangsa. 

Tanyalah kepada pengundi di Parlimen Gombak, Hulu Kelang, Ukay Perdana dan Bukit Antarabangsa berapa kali Azmin turun padang berjumpa pengundi a.k.a rakyat  semasa tempoh berkempen dalam PRU yang baru lalu.

Tanyalah Azmin berapa kali jalan menuju ke Ukay Perdana yang sentiasa berlopak itu dilalui oleh kenderaan Azmin? 

Sudahnya Jebat terfikir, tanyalah Azmin berapa kali dia ada melawat ibunya di Genting Klang. Kalau ibu sendiri pun dia tak hiraukan maka tak hairanlah kalau pengundi Gombak dan Bukit Antarabangsa kena tunggu lagi 5 tahun dalm PRU ke 14 untuk melihat kelibat Azmin. 

p/s: Tapi kenapa Azmin masih menang di Gombak dan Bukit Antarabangsa? Ada yang kata Azmin menang kerana calon BN di Gombak dan Bukit Antarabangsa tidak se handsome Azmin..Oh my English..Hahaha..PM kena tentukan calon BN dalam PRU ke 14 nanti kena handsome!!

yeopPERAK

Posted: 25 May 2013 01:07 PM PDT

yeopPERAK


Muslimahku...semalumu...imanmu...

Posted: 25 May 2013 10:58 AM PDT


Sungguh pilu memikirkan betapa Rasulullah dan para sahabat dahulunya bermandi keringat dan darah demi mempertahankan maruah Islam termasuk adanya peperangan untuk menjaga kehormatan umat Islam.
Kini, muslimah sendiri yang mengurangi nilai diri mereka dengan berlumba-lumba menyertai pertandingan kecantikan demi meraih gelaran, pengiktirafan dan ganjaran, berlumba-lumba posting gambar di muka buku.
Islam datang membawa penawar, agar penyakit masyarakat dapat diubat, tetapi dengan gejala kurang sihat yang melanda ini, penawar akan hilang berganti racun yang akan mematikan hati manusia.
Justeru, muslimahku, tanyalah hatimu. Antara malu dan mahu, yang manakah kalian perlu?
Kutinggalkan kalian dengan barisan kata-kataku yang lahir dari lubuk hati ini :

" Menatap foto-foto indah mu, terbit persoalan dihatiku: Sudah semakin pudarkah kecemburuan seorang suami terhadap isteri, telah hilangkah kecemburuan ibu bapa terhadap anak dan telah terhapuskah kepedulian sahabat dan teman? Beruntunglah andai suami menegur, bertuahlah andai ibubapa menasihati, bersyukurlah andai teman menegur silap diri, itu tanda masih ada cemburu pada mereka, kerana cemburu itu tanda mereka sangat menyintai dan menyayangi anda."

Pandanglah pohon semalu,
Ia lambang iman dan malu muslimah bermaruah,
Dari jauh ia menyeri dengan kembang ungu yang indah,
Namun sebaik mendekat dia segera menutup 'rupa',
Tunduk sopan dengan duri bercerakan sebagai perlindungan.

Muslimahku...semalumu...imanmu...Peliharalah....

Mencari dan terus mencari cinta ILAHI.

Apa Yang Tersirat

Posted: 25 May 2013 01:06 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Anwar melalak di Dataran Petaling Jaya

Posted: 25 May 2013 10:09 AM PDT

NONE
Anwar melalak di Dataran PJ sebentar tadi
Sebahagian penyokong Anwar-kira2 20 ribu orang


Blackout 505 PJ: Hanya 20 ribu hadir

Posted: 25 May 2013 07:00 AM PDT

Susana di Dataran PJ
Menjelang 10 malam, Dataran Petaling Jaya yang boleh memuatkan 80,000, hanya dihadiri lebih kuran 20,000; walaupu  Pengajur membuat pengumunan jumlah yang hadir menhampiri 50 ribu.

Sambutan Blackout505 malam ini tidak mendapat sambutan jika dibandingkan pada 8 Mei lalu di Stadium Kelana Jaya.


PRU-13: Bn menang undi popular di 9 negeri dan WP Labuan dan Putrajaya, PR di 4 negeri

Posted: 25 May 2013 06:30 AM PDT

Anwar masih sibuk dengan UNDI POPULAR; namun bagaimana UNDI POPULAR itu diperolehi, Anwar menyembunyikan kepada para penyokongnya.

Malaysiakini portal milik Pakatan Rakyat telah menyiarkan keputusan pengundian PRU-13 (Table atas), tabel ini bukan dari mana-mana pihak akan tetapi daripada portal yang mereka miliki sendiri.

Daripada tabel tersebut, dengan jelas, 9 negeri dan dua kawasan wilayah Persekutuan iaitu Labuan dan Putrajaya undi popular menyebelahi barisan nasional; hanya di negeri Selangor, Pulau Pinang, Perak, WP Persekutuan Kuala Lumpur dan Kelantan, PR mendapat undi popular

AYT bukan berkata berkaitan dengan kerusi parlimen, akan tetapi berkaitan undi popular. Berasaskan tabel di atas siapapun dengan mudah dapat membuat analisis.

Sila lihat betul-betul berkaitan dengan data yang ada: Bn menang undi popular di 9 negeri dan WP Labuan dan WP Putrajaya, sementara PR hanya menang d 4 negeri dan Sebahagian WP Kuala Lumpur.

Berasaskan tabel Pakatan Rakyat mendapat 5,624,084 undi di seluruh negara, manakala Barisan Nasional  5,262,983. Dengan itu perbezaan undi adalah 361,101. 

Persoalannya berpunca darimana kah PR mendapat kelebihan itu? 

Mari Tengok : 

i. Di Kelantan  Pakatan Rakyat mendapat 412,949 - 355,627 = 57,332  

ii. Di Penang the Pakatan mendapat 492,863 - 229,859 = 263,004 

iii. Di Perak the Pakatan mendapat 624,344 - 512451 = 111,893 

iv. Di Selangor the Pakatan mendapat 1,044,758 - 685,502 = 359,256 

v. Di KL the Pakatan mendapat 425,352 - 227,268 = 198,084 

Berasaskan kepada angka-angka di atas, dengan jelas Pakatan Rakyat mendapat undi popular yang begitu besar di negeri-negeri yang mempunyai ramai pengundi kaum cina; di negeri-negeri itulah punca Pakatan mendapat kelebihan 361,101 undi. Dari data di atas juga, walaupun Kelantan dimenangi Pakatan Rakyat dengan kuasa 2/3, namun kelebihan undi popular tiga parti itu hanya 57,332.

Apabila dijumlahkan seluruh kelebihan undi Pakatan di Pulau Pinang, Perak, Selangor, Kuala Lumpur (di mana terdapat undi kaum cina yang ramai) dan Kelantan akan menjadi 989,569 undi. Di sinilah sumbangan 9 negeri dan WP Labuan dan WP Putrajaya di mana BN mendapat undi popular, sehingga undi popular keseluruhan Pakatan hanya berbaki 361,101.

Disebabkan Pakatan tidak mendapat sokongan daripada bumiputera/melayu, walaupun di kawasan kaum cina mereka mendapat hampir satu juta kelebihan undi, namun akhirnya kelebihan itu dikurangi oleh undi kaum bumiputera/melayu.

Pakatan memang mendapat undi banyak daripada kalangan pengundi kaum cina namun bukan daripada kaum bumiputera/melayu. Atas sebab itu, Pakatan kalah undi popular di Perlis, Kedah, Terengganu, Pahang, Negeri Sembilan, Johor, Melaka, Sabah dan Sarawak, WP Labuan dan WP Putrajaya.

Berasaskan analisis ini, AYT berharap ramai rakan blogger atau sesiapa sahaja membaca analisis ini menyebarkannya, agar supaya ramai rakyat memahami duduk perkara keputusan PRU-13 dan erti undi popular yang diputar belit oleh Anwar sejak 8 Mei lalu.

Blackout 505: Kurang sambutan

Posted: 25 May 2013 05:04 AM PDT

Penganjur Finalie Blackout 505 Badrul Hisham Shahrin yang juga anak saudara Anwar Ibrahim terpaksa membuat rayuan, kerana kurangnya sambutan terhadap himpunan yang mereka adakan.

Difahamkan bermula dari 4 petang tadi sehingga kini, himpunan itu gagal menghimpun jumlah yang mereka perlukan. Setakat ini, hanya sekitar 10,000 ribu menyertai himpunan itu.

Anwar enggan berundur: Masih mendakwa menang PRU-13

Posted: 25 May 2013 04:29 AM PDT

Anwar benar-benar menafikan sistem pilihanraya negara ini yang berasaskan demokrasi berparlimen, bukannya berasaskan sistem republik.

Meskipun sistem republik digunakan seperti diamalkan Amerika, pun demikian, Anwar tetap kalah kerana, "electrol votes" tidak berpihak padanya, seperti mana berlaku antara Al-Gore semasa melawan George Bush bagi pertandingan Presiden Amerika. Pada pilihanraya itu, Al-Gore menang undi popular, namun gagal menjadi Persiden Amerika kerana kalah electrol votes kepada George Bush.

Di Malaysia kemenangan pada pilihanraya ditentukan oleh jumlah kerusi, bukannya undi popular. Pada PRU-13 lalu, daripada 222 kerusi Parlimen yang dipertandingkan BN menang 133 manakala tiga parti DAP-PKR-PAS kalau dijumlahkan hanya menang 89.

Benar secara keseluruhannya undi tiga parti itu lebih banyak berbanding BN, atas sebab perbezaan antara jumlah pengundi Bandar dan luar Bandar. Bayangkan undi Parlimen Gelang Patah misalnya 107 ribu berbanding Parlimen Beluran 18 ribu. Pada PRU-13 lalu undi majoriti Teresa Kok daripada DAP sebanyak 54 ribu sama jumlahnya dengan seluruh pengundi negeri Perlis yang mempunyai 3 kawasan Parlimen.

Anwar benar-benar memperbodohkan penyokongnya dengan menggunakan undi popular; sedangkan pendidirannya itu betul-betul bercanggah dengan sistem demokrasi negara ini.

Berasaskan kepada pendiriannya itu, kononnya kerana tiga parti dalam pakatan rakyat mendapat undi 51 peratus berbanding Bn 48 peratus, maka Kenyataannya pada tahun 2010, bahawa dia akan berundur daripada dunia politik, sekiranya Pakatan gagal merampas Putrajaya, kini tidak berlaku lagi. Anwar, dalam ucapannya semasa kongres PKR ke-9, telah menyatakan tidak akan berundur daripada dunia politik.

Kini Anwar sibuk dengan protes Blackout 505, dan pada malam ini di Dataran PJ, merupakan finale blackout 505.

Finale Blackout 505: Rambut Datin Rosmah diejek

Posted: 25 May 2013 03:58 AM PDT

Seorang pelawak Leman Raja Lawak mengejek rambut isteri Perdana Menteri Datin Rosmah Mansor 

"Tanya sama Rosmah, kenapa rambut kembang, nanti jawab Rosmah, tupai buat sarang," kata Leman yang menyanyikan lagu 'Tanya Sama Pokok' dengan lirik diubah suai.

Dataran PJ yang menjadi lokasi finale blackout 505, kini dipenuhi sekitar 10,000 penyokong Pakatan Rakyat, sementara menunggu Anwar Ibrahim yang biasanya akan sampai pukul 10 malam. Anwar minat main tengah-tengah malam.

Dataran PJ: Lokasi Finale Blackout 505

Posted: 25 May 2013 03:18 AM PDT

DATARAN yang boleh menampung 80,000 orang; boleh meningkat, jika manusia dipek macam sadin.

Hari ini adalah jelajah ke-9 Blackout 505 anjuran Anwar Ibrahim bagi menyatakan protesnya terhadap keputusan PRU-13 yang tidak menyebelahi Pakatan Rakyat.

Anwar tidak berpuas hati kerana gagal menjadi Perdana Menteri, apabila parti-parti dalam Pakatan DAP-PKR-PAS hanya mampu menang 89 kerusi parlimen berbanding Barisan Nasional 133 daripada 222 kerusi yang diertandingkan.

Dalam keputusan PRU-13, parti DAP adalah yang mencapai keputusan terbaik di kalangan mereka, apabila menambah 10 kerusi berbanding keputusan PRU-12. DAP mendapat 38 kerusi Parlimen. PKR pula merundum daripada 31 kepada 30 dan Pas daripada 23 kepada 21.

Semasa PRU-13, PR menang besar di Selangor, Pulau Pinang dan Kelantan, namun kehilangan Kedah serta gagal mengulagi keputusan PRU-12 di Perak.

Walaupun Para pemimpin PR yang lain bersukaria di Selangor, Pulau Pinang dan Kelantan, di mana Menteri Besar atau Ketua Menteri telahpun mengangkat sumpah, malah barsian exco merekapun sudah mula bertugas, kecuali di Selangor; akan tetapi Anwar dan macai-macainya masih sibuk dengan lamunan, sehingga mendorong mereka turun ke jalan, untuk membangkitkan emosi penyokongnya.

Sejak 8 Mei, selepas 16 hari, saban hari Anwar turun ke jalan dan meniup emosi penyokongnya, namun hingga setakat ini, mereka hanya khayal dengan perlikau diri sendiri.

Benar mereka mampu menghimpun puluhan ribu penyokongnya, namun jumlah itu, tidak menggambarkan sambutan rakyat negara ini, di mana lebih 28 juta lagi adalah penyokong senyap yang cintakan keamanan dan menerima keputusan PRU-13 lalu.

Anwar, tidak akan berjaya dengan misinya menumbang kerajaan yang dipilih rakyat, kerana 63 peratus rakyat negara ini, tahu Anwar dipergunakan oleh Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng.

THE FLYING KICK

Posted: 25 May 2013 01:01 PM PDT

DIMENSI

Posted: 25 May 2013 11:27 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Belia 1Msia Vs Belia Setan Pakatan

Posted: 25 May 2013 12:00 AM PDT

TAMPIN – Bapa pendaki wanita negara, Sharuddin Ahmad kesal dan kecewa dengan laporan sebuah laman web propembangkang pada Rabu lalu yang mendakwa anaknya, Siti Hanisah telah memalukan Felda apabila gagal dalam misinya menawan puncak Gunung Everest.

Sharuddin, 56, turut menyifatkan laporan tersebut sebagai amat biadab kerana bukan sahaja bertujuan memburukkan nama baik Siti Hanisah, 23, dan keluarganya tetapi juga seluruh warga Felda.

"Individu yang menulis ini tidak tahu erti perjuangan, malah tidak merasai semangat yang ditunjukkan seluruh anggota ekspedisi itu termasuklah apa yang telah dilakukan oleh anak perempuan saya.

"Mengapa ada golongan yang sanggup menulis dan memburuk-burukkan usaha yang dilakukan oleh generasi muda Felda ini dan kenapa dipersoalkan tentang kos dan sebagainya.

"Saya harap dengan kejayaan Siti Hanisah dan keseluruhan Projek Everest Felda 2013 ini akan menutup mulut individu yang tidak bertanggungjawab ini," katanya ketika ditemui di rumahnya di Felda Jelai 1, Gemas dekat sini semalam. - Kosmo

Omegay: Air Asial - Penerbangan anda menjadi lebih SIAL!

Posted: 24 May 2013 08:45 PM PDT


PEJUANG BANGSA

Posted: 25 May 2013 11:25 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Macai Melayu PR tumpang dosa sekali di ritual malam Candlelight Vigil 505 !!

Posted: 25 May 2013 09:59 AM PDT


Nampaknya  nyalaan rasmi  syirik  Candlelight Vigil oleh macai Pakatan   diadakan juga di himpunan haram depan Amcorp Mall . Mereka namakan nyalaan "  Demokrasi Mati " ...

Kepada yang beragama yang hadir & tumpang dosa sekali  mesti cakap ini dibenarkan sebab SPR tak adil & tanda protes kerana  demokrasi negara ini dah mati .

Kalau demokrasi mati , Guan Eng tak jadi Ketua Menteri la di Penang , begitu juga Khalid di Selangor . BN bolot semua menang ...BODOH TAK ADA OTAK ...

Dah la bodoh lepas tu buat dosa pulak kerana upacaran pemujaan lilin ini adalah haram mengikut majlis fatwa kebangsaan ... tak tahu la kot macai PKR kata Qaradawi kata dibolehkan pulak ..


Hot ! Himpunan 505 monyet hitam gagal tandingi puluhan ribu belia di #FBP13 @khairykj

Posted: 25 May 2013 08:09 AM PDT


Malam ini berlangsung dua himpunan besar iaitu perasmian Festival Belia Putrajaya 2013 dengan himpunan haram Monyet Hitam 505.   Ternyata himpunan haram anjuran Pakatan di Petaling Jaya  gagal menandingi puluhan ribu golongan belia hadir ke perasmian FBP 2013  sebentar tadi yang dirasmikan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak .

GPB ucapakan syabas Menteri Belia & Sukan YB Khairy Jamaluddin  yang berjaya menarik ramai golongan muda  bersama-sama dalam satu program besar anjuran kerajaan untuk semua warga belia .
HOT ! PR HANYA MENANG UNDI POPULAR KAUM CINA BUKAN MELAYU BUMIPUTRA DI 9 NEGERI !!

Posted: 25 May 2013 07:04 AM PDT


Anwar masih sibuk dengan UNDI POPULAR; namun bagaimana UNDI POPULAR itu diperolehi, Anwar menyembunyikan kepada para penyokongnya.

Malaysiakini portal milik Pakatan Rakyat telah menyiarkan keputusan pengundian PRU-13 (Table atas), tabel ini bukan dari mana-mana pihak akan tetapi daripada portal yang mereka miliki sendiri.

Daripada tabel tersebut, dengan jelas, 9 negeri dan dua kawasan wilayah Persekutuan iaitu Labuan dan Putrajaya undi popular menyebelahi barisan nasional; hanya di negeri Selangor, Pulau Pinang, Perak, WP Persekutuan Kuala Lumpur dan Kelantan, PR mendapat undi popular

AYT bukan berkata berkaitan dengan kerusi parlimen, akan tetapi berkaitan undi popular. Berasaskan tabel di atas siapapun dengan mudah dapat membuat analisis.

Sila lihat betul-betul berkaitan dengan data yang ada: Bn menang undi popular di 9 negeri dan WP Labuan dan WP Putrajaya, sementara PR hanya menang d 4 negeri dan Sebahagian WP Kuala Lumpur.

Berasaskan tabel Pakatan Rakyat mendapat 5,624,084 undi di seluruh negara, manakala Barisan Nasional  5,262,983. Dengan itu perbezaan undi adalah 361,101. 

Persoalannya berpunca darimana kah PR mendapat kelebihan itu? 

Mari Tengok : 

i. Di Kelantan  Pakatan Rakyat mendapat 412,949 - 355,627 = 57,332  

ii. Di Penang the Pakatan mendapat 492,863 - 229,859 = 263,004 

iii. Di Perak the Pakatan mendapat 624,344 - 512451 = 111,893 

iv. Di Selangor the Pakatan mendapat 1,044,758 - 685,502 = 359,256 

v. Di KL the Pakatan mendapat 425,352 - 227,268 = 198,084 

Berasaskan kepada angka-angka di atas, dengan jelas Pakatan Rakyat mendapat undi popular yang begitu besar di negeri-negeri yang mempunyai ramai pengundi kaum cina; di negeri-negeri itulah punca Pakatan mendapat kelebihan 361,101 undi. Dari data di atas juga, walaupun Kelantan dimenangi Pakatan Rakyat dengan kuasa 2/3, namun kelebihan undi popular tiga parti itu hanya 57,332.

Apabila dijumlahkan seluruh kelebihan undi Pakatan di Pulau Pinang, Perak, Selangor, Kuala Lumpur (di mana terdapat undi kaum cina yang ramai) dan Kelantan akan menjadi 989,569 undi. Di sinilah sumbangan 9 negeri dan WP Labuan dan WP Putrajaya di mana BN mendapat undi popular, sehingga undi popular keseluruhan Pakatan hanya berbaki 361,101.

Disebabkan Pakatan tidak mendapat sokongan daripada bumiputera/melayu, walaupun di kawasan kaum cina mereka mendapat hampir satu juta kelebihan undi, namun akhirnya kelebihan itu dikurangi oleh undi kaum bumiputera/melayu.

Pakatan memang mendapat undi banyak daripada kalangan pengundi kaum cina namun bukan daripada kaum bumiputera/melayu. Atas sebab itu, Pakatan kalah undi popular di Perlis, Kedah, Terengganu, Pahang, Negeri Sembilan, Johor, Melaka, Sabah dan Sarawak, WP Labuan dan WP Putrajaya.

Berasaskan analisis ini, AYT berharap ramai rakan blogger atau sesiapa sahaja membaca analisis ini menyebarkannya, agar supaya ramai rakyat memahami duduk perkara keputusan PRU-13 dan erti undi popular yang diputar belit oleh Anwar sejak 8 Mei lalu.

DAP tak fail petisyen keputusan PRU13 sebab dah menang besar di P.Pinang !

Posted: 25 May 2013 06:34 AM PDTIni lah sikap sebenar Pakatan ... bila mereka menang , baru keputusan & sistem PRU13 adalah telus & adil . Tapi kalau kalah , SPR dituduh bermacam-macam fitnah sehingga dilabel suruhanjaya penipu rakyat . SIAL !!


- DAP Pulau Pinang tidak berhasrat untuk menfailkan petisyen berhubung keputusan PRU13 baru-baru ini.

Pengerusinya, Chow Kon Yeow berkata, sehingga kini ia tidak menerima sebarang laporan atau  bukti mengenai kepincangan yang berlaku sepanjang proses pilihan raya untuk membolehkannya membuat petisyen

Selain itu, faktor kemenangan besar DAP di Pulau Pinang pada PRU13 juga memberi kepuasan kepada parti itu untuk terus kekal menerajui kerajaan negeri bagi penggal kedua sejak 2008.

"Semua kerusi yang DAP tandingi memperolehi kemenangan besar dan saya belum terima sebarang laporan yang membolehkan kita kemukakan petisyen.

"Bagaimanapun, DAP menyokong tindakan PKR untuk menfailkan petisyen mengenai kemenangan tipis BN yang meragukan bagi kerusi parlimen Balik Pulau dan tiga kerusi Dun," katanya ketika ditemui media selepas merasmikan pembukaan sebuah syarikat pengurusan kredit, SK iWealth Sdn Bhd, di sini semalam.

Gambar terkini monyet Pakatan di himpunan haram jatuhkan kerajaan !

Posted: 25 May 2013 03:12 AM PDT
Keadaan terkini di himpunan haram jam 5 petang  anjuran SAMM. Kehadiran monyet-monyet dari hutan dianggarkan sekarang dalam 800  ke 1000 orang .

Pelbagai latar belakang  orang dijangka hadir ke himpunan seperti punk , LGBT , black metal , samseng. 

Dijangka Cina chauvinis Dap sekitar ibukota ini akan  turun beramai-ramai ke himpunan  haram ini disebabkan marah PRU13 parti BN tak dapat ditumbangkan .

Kita tunggu apa tindakan pihak Polis menjelang malam ini...sama2 kita nantikan !
Polis akan terus bertindak di perhimpunan 505 hari ini

Posted: 24 May 2013 10:24 PM PDTMenteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi yakin polis mampu menangani serta mengawal perhimpunan yang ditunjangi pembangkang di Petaling Jaya hari ini secara bijaksana dan berhemah.


 Beliau berkata perhimpunan 'suara rakyat 505' itu ternyata sama sekali tidak memenuhi syarat Akta Perhimpunan Aman 2012 apabila tiada sebarang notis pemberitahuan diserah kepada polis serta ia dilakukan di tempat terbuka.

 "Saya melihat perhimpunan itu sebagai satu tindakan provokasi yang cuba dicetuskan bagi mencabar kewibawaan polis, jadi saya menyerahkan sepenuhnya kepada Ketua Polis Negara dengan segala peruntukan akta yang ada bagi menangani perhimpunan tersebut dengan cara yang terbaik," katanya dalam rancangan bual bicara Hello Malaysia kelolaan Bernama TV malam tadi.

 Ahmad Zahid turut mengingatkan peserta perhimpunan agar tidak menimbulkan kekacauan serta provokasi yang boleh menggugat ketenteraman awam.


 "Saya harap tidak berlaku sebarang provokasi sama ada daripada peserta perhimpunan mahupun pihak polis sendiri... jangan mencabar serta menghina pihak berkuasa, kita harus faham tugas masing-masing, jangan perlekehkan pihak polis," katanya.

 Dalam pada itu, Ahmad Zahid menolak tanggapan tindakan polis dan agensi di bawah kementerian berkenaan menggambarkan ketegasan beliau sebagai menteri dalam negeri yang baharu. Tanggapan itu timbul ekoran penahanan tiga aktivis pembangkang di bawah Akta Hasutan dan rampasan akhbar serta majalah pembangkang yang melanggar Akta Mesin Cetak dan Penerbitan oleh agensi di bawah kementerian berkenaan baru-baru ini.

 Beliau berkata tindakan tegas pihaknya adalah bagi menguatkuasakan undang-undang sedia ada.


 "Saya menyerahkan kepada pihak profesional untuk melakukan tindakan itu berdasarkan peruntukan undang-undang yang harus dikuatkasakan oleh mereka sendiri dan tidak ada campur tangan daripada saya selaku Menteri Dalam Negeri," katanya.

Rafizi ditempelak hanya bising jika PKR kalah , diam bila menang

Posted: 24 May 2013 06:00 PM PDT
- Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Teluk Bahang, Datuk Shah Headan Ayoob Hussain Shah tidak sama sekali gusar dengan dakwaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) bahawa berlaku penipuan kertas undi di kawasan berkenaan pada Pilihan Raya Umum Ke-13 baru-baru ini.

Beliau berkata, sekiranya Pengarah Strategik PKR, Rafizi Ramli mempunyai bukti kukuh, perkara berkenaan sepatutnya dibawa ke hadapan mengikut saluran undang-undang.
"Saya tidak terkejut dengan perkara yang dibangkitkan oleh PKR kerana mereka ini memang 'parti kuat riuh'.

"Untuk makluman Rafizi, bukanlah semudah itu hendak menipu dalam pilihan raya. Mereka hanya bising di kawasan yang Barisan Nasional (BN) menang sedangkan di tempat mereka menang, diam seribu bahasa," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau mengulas dakwaan Rafizi bahawa berlaku lebihan kertas undi sebanyak 138 undi di Parlimen Balik Pulau pada Pilihan Raya Umum Ke-13 dan jika perkara itu dicabar, mampu mengubah keputusan kerusi di situ dan Dewan Undangan Negeri (DUN) Teluk Bahang.

Pada Pilihan Raya Umum Ke-13, BN memenangi kerusi Parlimen Balik Pulau menerusi Datuk Seri Dr. Hilmi Yahaya dengan majoriti 1,539 undi manakala Shah Headan Ayoob menang majoriti 801 undi di Teluk Bahang.

BN berjaya mempertahankan ketiga-tiga kerusi DUN iaitu Bayan Lepas, Pulau Betong dan Teluk Bahang serta merampas kerusi Parlimen Balik Pulau daripada tangan PKR.

Mengulas lanjut, Shah Headan Ayoob berkata, jika benar BN berhasrat untuk menipu, adalah lebih baik melakukannya di kawasan Permatang Pauh atau Air Putih yang masing-masing ditandingi oleh Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Ketua Menteri, Lim Guan Eng.


#FestivalBelia Putrajaya 2013 dapat sambutan baik golongan muda @khairykj

Posted: 24 May 2013 12:53 PM PDT

Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin melahirkan rasa gembira terhadap sokongan dan penyertaan golongan belia sempena Festival Belia Putrajaya 2013, yang masuk hari kedua. 

Beliau meminta golongan belia memanfaatkan pelbagai peluang yang disediakan pada festival itu. 

"Masuk hari kedua ini, saya melihat sambutannya cukup baik. Belia kita begitu bertenaga. Kita mahu gunakan tenaga belia ini dengan cara yang baik untuk kepentingan dan pembangunan negara," katanya kepada pemberita, hari ini. 
Khairy berkata pada tahun depan, festival itu akan diseimbang dengan program ilmu dan kerohanian kerana pengisiannya penting dalam usaha kerajaan membentuk modal insan yang tidak hanya leka dengan aktiviti bersifat duniawi serta kebendaan. 

"Saya tidak mahu festival belia ini hanya menjurus ke arah hiburan saja. Hiburan itu ada, tapi kita seimbangkan program kita dengan acara yang memberi manfaat ilmu dan kerohanian," katanya. 

Sementara itu, timbalannya, Datuk M Saravanan yakin ramai belia dan orang ramai akan membanjiri festival berkenaan esok dan lusa, yang menjanjikan pelbagai program menarik untuk semua lapisan umur. - BERNAMA


bumiyang

Posted: 25 May 2013 03:27 AM PDT

bumiyang


Anwar - Pemimpin Mewakili Rakyaat Atau Berlindung Dibelakang Rakyaat???

Posted: 24 May 2013 11:17 PM PDT

Samsul Iskandar AMK Pula Akui PRU 13 Memang Bersih!!!

Posted: 24 May 2013 06:27 PM PDT

Shamsul Iskandar Selar Haji Hadi Bangkit Isu Pil Kuda???

Posted: 24 May 2013 06:51 AM PDT

tunku

Posted: 25 May 2013 03:10 AM PDT

tunku


Azmin Signals Possible End to PKR Intransigence Over GE13 Results

Posted: 25 May 2013 12:30 AM PDT


It may be that the furore over the results of GE13 is finally being channelled into a more mature political discourse. PKR deputy president Azmin Ali, speaking at the opening of the ninth PKR national congress in Petaling Jaya, called for a bipartisan dialogue and approach to Malaysia's future.
"If we declare our intention to serve the people, to show patriotism ... then we need to seek common ground to bring political development to Malaysia," he said.
"It is our responsibility not to allow the 51-47 atmosphere lead us to a stalemate or political impasse ... unending disputes and conflict.
"I think all parties need to have the moral courage to create political dialogue and engagement across the political divide," he added.
He made clear at a later press conference that PKR continues to support the illegal 'Black 505' rallies. Nevertheless, together with PKR's announcement that it will file petitions to contest the certain election results, it may be that PKR is finally preparing to cease protesting and turn to mature governance in the role of a parliamentary opposition.
The reasons for this are doubtless typically convoluted, as always with PKR.
However, the independence of the courts as a civilised means of redress was almost certainly involved. In mature democracies, electoral losers petition the courts for redress. Datuk Seri Anwar Ibrahim denied early on that PKR would contest the election results in court as the courts were 'corrupt'. Yet from finding Anwar not guilty during Sodomy II to entering judgments against persons and publications such as Utusan Malaysia, the courts' independence has not been in doubt.
Adding to this litany, on Friday, PKR vice-president Tian Chua, PAS member Tamrin Ghafar and Anything But Umno head Haris Ibrahim were released from police custody after less than a day when the Magistrate rejected the police's application for remand. Chua and the others were charged under the Sedition Act, apparently for calling for street protests to topple the Government.
Yet the courts that Anwar described as 'corrupt' nevertheless denied the police request for remand and freed the men. This has taken much of the force from Pakatan Rakyat's characterisation of the arrests as a 'crackdown'.
It must be noted that Azmin's capacity to make this offer on behalf of his party is somewhat dubious. He was conspicuously absent at the important, early 'Black 505' rallies, and his stature in the party has taken numerous hits of late, including the now-infamous snub of being passed over for Selangor Menteri Besar and the rising grassroots attacks on him.
There are indeed still some who want Azmin to be "punished" for the transgression of holding a media conference and accusing the PKR party leadership of "nepotism".
It must also be noted that even if Azmin is trying to be constructive in his tone and remarks, depriving Anwar of street protests is akin to depriving him of oxygen.
Nearly 90 percent of Anwar's entire political repertoire for almost fifteen years has been street protests and rallies rather than mature governance and alternative policy prescriptions. It is not clear that he is prepared to work with the Government for Malaysia's good, and if he balks, so will the rest of Keadilan.
Azmin's speech is nevertheless a hopeful sign. Whether anything comes of it will be the test of PKR's maturity on the national stage.

Khairy Rebukes Anwar’s Rallies in Letter to The Economist

Posted: 24 May 2013 09:58 PM PDT

If Khairy Jamaluddin's letter to The Economist is anything to go by, Anwar's confusing game of false accusations and illegal rallies is growing very tiresome indeed.
The Minister for Youth and Sport made it clear that there has to date "not been one shred of evidence to substantiate any claims of electoral fraud or irregularity", despite the steady drone of concocted claims by Anwar and his dwindling fan-club.
While the majority of Malaysians may be well aware of the reality, the fact Khairy has felt compelled to respond to any international uncertainty, however small, casts an unhappy shadow on what should be a positive moment in Malaysia's history.
The newly sworn-in Minister goes on to reference Anwar's one time protégé Azmin Ali, the Deputy President of Parti Keadilan Rakyat, "his own party as well as his legislative partners [who] have called on him to accept the result.

Khairy cited an example in the form of claims of paid "phantom voters" being shipped in from abroad, which he noted have been proved to be false.

Just look at the case of Chua Lai Fatt, a Malaysian Indian voter who suffered outrageous harassment by Pakatan Rakyat's so-called 'phantom busters' when they incorrectly assumed he was a phantom voter given his Chinese name.
The construction worker has commendably taken the moral high ground, declaring that he will not lodge a report with either the police or the Election Commission (EC), though he would be well 
within his rights to do so.
What makes things more confusing are the clear inconsistencies in the allegations from the Opposition.
After months of claims that the courts have no more value than the paper their letterheads are printed on, PKR conceded this week that they would file 27 legal petitions objecting to the results. It would seem that Anwar wants to have his cake and eat it. Now the courts are good again.
Khairy also explains in his letter that the Opposition "...have even sworn in the heads of state governments where they won."
And those in the mat salleh press who still haven't done their homework; Khairy puts it plainly for them, explaining that "Mr Anwar refuses to accept the election result because of his own personal, 
lifelong ambition to become Prime Minister."

Yup. That's how an increasing number of people now view Anwar.


Happy to Protest, Happy to Petition: Anwar Just Can’t Make His Mind Up

Posted: 24 May 2013 09:30 AM PDT

When the Election Commission finally gazetted the results of the Thirteenth General Election on Wednesday, Chairman Abdul Aziz Mohd Yusof reiterated that any candidates or political parties who took umbrage over them would have 21 days to file their objections.

Curiously, Parti Keadilan Rakyat wasted no time in taking advantage of the freedom that Malaysia's democratic system allows, announcing that they were to file no less than 27 such petitions.
Could this really be the same PKR whose leaders in recent weeks have been doing everything in their power to decry the electoral system and courts as the flawed instruments of an authoritarian Government?

We can but hope that this finally represents a shift in the way those leaders, including Datuk Seri Anwar Ibrahim, conduct their affairs and that Malaysia will see no more of the illegal rallies that have dominated the headlines since May 5.

Perhaps Anwar can simply see the writing on the wall. It is clear that the level of opposition to his string of illegal rallies is growing, even, if you'll forgive the expression, from those he might have once considered his partners in crime.

"We will coordinate the filing of the petitions with DAP and PAS, our allies in the Pakatan Rakyat," PKR Vice-President Tian Chua said this week.

However, even that seems odd – particularly given the news that PAS has already announced that it has accepted the election results. Even DAP leaders have by and large begun to tone down their rhetoric so they can get on with the real tasks at hand.

Perhaps it was the international embarrassment that came after it emerged Anwar had engaged, before GE13, Indonesia's former Vice President Jusuf Kalla to broker a post-election 'peace' agreement?

Or possibly it was the weariness of the rakyat that has shifted his stance? Public opinion, something that Anwar clearly craves, has practically evaporated from all but PKR's most diehard grassroots supporters. It is no coincidence that this has taken place as Anwar's grandiloquence has increased.
His "tanks and guns" speech fell on the deaf ears of Malaysians who want to get back to normal after an agonising election campaign like no other.

It is unlikely that PKR has abandoned Anwar's reckless strategy for more mature avenues; but perhaps this is the beginning of a change that will eventually see a more mature party emerge.

Lim Kit Siang Returns to Normal Politics: Targets Sabah GE14

Posted: 24 May 2013 06:55 AM PDT

It is an encouraging sign that Pakatan Rakyat leadership are beginning to discuss what they did wrong at GE13, and how they can win at GE14.
DAP supremo Lim Kit Siang valiantly declared this week: "DAP and PR leaders are analysing the results of the general election to draw up an action plan to begin follow-up campaigns to win the hearts and minds of the majority of Sabahans.

"The next general election will be a double battle for Ubah — both in Putrajaya as well as the Sabah state government."
This suggests that Pakatan Rakyat's unhealthy fixation with refusing to accept the election results is ending, and politics is returning to normal.

Of course, 'normal' here includes the fact that Pakatan Rakyat are determined to win Borneo, even as they simply doesn't understand the dynamics of Sabah and Sarawak.

Pakatan leaders have not recognised the backbreaking work that its campaigners would have to put in, doling out time to constituents in what are some of the most remote seats in the world.
The rural landscapes of Sabah and Sarawak are hard and the people there will not be outwitted by supposedly sophisticated city dwellers, despite Anwar's famous line of "Shakespeare for KL, the Koran for the Kampung".

Indeed the belittling comments did not end there, with Lim Kit Siang asking of Sabahan Felda settlers regarding the FGVH listing "what do these people know of such matters?"
Worse, he didn't even ask the settlers, but was happy to talk to a Peninsular audience, harkening another era entirely.

Such sloppiness is bookended by Pakatan's antiquated notion that they can simply buy off any serious political contenders. Unfortunately for the Opposition, the opportunistic likes of Wilfred Bumburing and Lakim Ukin simply do not qualify.

This sort of behaviour is not the way to win that coveted 'rural tsunami'. Yet it seems unlikely to stop them trying.

This turn to election concerns and ordinary politics is nevertheless a welcome change. It is further proof that Kit Siang, and the DAP, are acting as an Opposition would be expected to do in any mature democracy – by going back to ground to win votes for the next election.
DAP, unlike some of their coalition allies, have at least acknowledged that Barisan Nasional won GE13. Yet they are showing some pluck by suggesting that next time, BN will lose. It all sounds so familiar.

The likelihood of Kit Siang's projections are not as important as what they suggest: Malaysia may finally be returning to normal.

Azmin Sees More Brickbats as PKR Grassroots Launch Attack

Posted: 24 May 2013 04:49 AM PDT

PKR deputy president Azmin Ali is likely wondering where things went wrong. Not only is PKR's leadership turning on him; now it appears that the grassroots has as well.

Grassroots leaders and members have dispatched a wave of letters to the party's disciplinary committee, demanding that Azmin be disciplined for his attacks on party president Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail and Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim at his recent and now-infamous press conference.

The letters, spearheaded by former Pahang PKR Youth chief Kamarul Hatta Mohamed Ali, have demanded immediate action against Azmin. Kamarul is reported to have written, "Any criticism against party leaders should be made internally, not in the public space. With this, I urge the party to take stern action against Azmin for his transgressions."

The party's disciplinary committee is begging members to submit formal complaints against Azmin rather than merely providing Opposition portals copies of their dirty linen.
This 'grassroots' surge is very likely a stalking-horse for Azmin's enemies in the party, who are working through proxies to eliminate him from leadership. With the announcement that PKR's party elections will likely be postponed this year, it is beginning to appear that the party is preparing to clean house, and Azmin will be one of the ones swept out.

Once de facto PKR leader Datuk Seri Anwar Ibrahim's blue-eyed boy and one of the founders of Keadilan in the wake of Anwar's failed coup attempt against Tun Dr Mahathir Mohamad and subsequent sacking as DPM, Azmin has found his power severely curtailed after GE13, firstly by finding that he had not been suggested for Menteri Besar.

This is probably doubly a surprise to Azmin, who as the head of Selangor PKR undoubtedly played some role in the party's and Pakatan Rakyat's success in the state at GE13. His all but open quest for the position of MB was widely-seen as likely to succeed before GE13.

Azmin also apparently discovered for the first time that nepotism and a lack of consensus also play roles in PKR's governance. This raises critical questions about his intelligence and self-awareness.
It is not too much to say that Azmin now finds himself beset on all sides, with his long-time sponsor and saviour, Anwar, conspicuously absent.

Yet in the end, this may be merely the logical conclusion of Anwar's party – a party headed and controlled by his family and proxies, where hard work and dedication matter less than connections to the ruling family.

It will be interesting to watch these events unfold over the next several months. Azmin is a survivor, but he appears now to be on the outside, and Anwar's party never rewards those on the outside.

Politik Harian

Posted: 25 May 2013 03:05 AM PDT

Politik Harian


Panorama YBM Khairy Jamaluddin @ #FestivalBelia13

Posted: 24 May 2013 08:36 PM PDTPanorama YB Khairy Jamaluddin Menteri Belia dan Sukan Malaysia semasa di 4D Stop Over by KJ http://youtu.be/urvjg8-U3AU

Khairy Gembira Festival Belia Putrajaya Dapat Sambutan Baik #FestivalBelia13

Posted: 24 May 2013 07:00 PM PDT


Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin melahirkan rasa gembira terhadap sokongan dan penyertaan golongan belia sempena Festival Belia Putrajaya 2013, yang masuk hari kedua.

Beliau meminta golongan belia memanfaatkan pelbagai peluang yang disediakan pada festival itu."Masuk hari kedua ini, saya melihat sambutannya cukup baik. Belia kita begitu bertenaga. Kita mahu gunakan tenaga belia ini dengan cara yang baik untuk kepentingan dan pembangunan negara," katanya kepada pemberita Jumaat.

Khairy berkata pada tahun depan, festival itu akan diseimbang dengan program ilmu dan kerohanian kerana pengisiannya penting dalam usaha kerajaan membentuk modal insan yang tidak hanya leka dengan aktiviti bersifat duniawi serta kebendaan.


"Saya tidak mahu festival belia ini hanya menjurus ke arah hiburan sahaja. Hiburan itu ada, tapi kita seimbangkan program kita dengan acara yang memberi manfaat ilmu dan kerohanian," katanya.Sementara itu, timbalannya, Datuk M.Saravanan yakin ramai belia dan orang ramai akan membanjiri festival berkenaan esok dan lusa, yang menjanjikan pelbagai program menarik untuk semua lapisan umur. -Bernama

Taipingmali (tm)

Posted: 25 May 2013 01:17 AM PDT

Taipingmali (tm)


Jusuf Kalla kecewa dengan sikap Anwar Ibrahim

Posted: 25 May 2013 01:03 AM PDT

Muhammad Jusuf Kalla

TRIBUNNEWS.COM, JAKARTA - 
Wakil Presiden RI periode 2004-2009 Jusuf Kalla pernah mengutarakan kekecewaannya menyusul sikap Anwar Ibrahim yang tidak bisa menerima hasil pemilu Malaysiadan gagal mengontrol pendukung serta koalisinya.

Anwar sempat berjanji kepada JK bahwa dia mampu mengontrol anggota koalisinya usai pemungutan suara di Malaysia yang akhirnya dimenangkan Najib Tun Razak.

"Ya, tentu saja dia kecewa, tapi aku berusaha untuk mencoba agar suasana seperti biasa, "kata Menteri Hukum dan HAM periode 2004-2007 Hamid Awaludin saat dihubungi Tribunnews, Jumat(17/5/2013).

Meski sempat dikecewakan, namun kata Hamid, baik Jusuf Kalla maupun Anwar Ibrahim tetap terlihat seperti dua sahabat yang tidak bisa dipisahkan. Sikap JK pun terlihat biasa-biasa saja seolah tidak pernah terjadi apapun sebelumnya.

"Sikap beliau(JK) biasa saja, mereka berdua tetap bersahabat. Saya tidak bisa menjelaskan lebih lanjut lagi hanya itu, karena ini pandangan pribadi beliau(JK),"ujarnya.

Dalam tulisannya di sebuah media cetak ternama hari ini, Hamid Awaludin sempat menuliskan bahwa Anwar Ibrahim menolak menerima kekalahannya melawan Najib Tun Razak di pemilu Malaysia.

Anwar Ibrahim, sejatinya, dari awal sudah mempersepsikan dan meyakini akan menang. Berbagai survei yang dilakukan oleh berbagai kalangan sebelum pemilu dilaksanakan selalu mengunggulkan Anwar. Ini dilengkapi lagi oleh kenyataan bahwa, setiap kali Anwar melakukan kampanye terbuka, massa selalu menyemut. Kian lengkap sudah kepercayaan dirinya sebagai pemenang.

Dengan kepercayaan diri itu, Anwar Ibrahim mendatangi Jusuf Kalla (JK), teman akrabnya sejak puluhan tahun silam. Ia meminta JK menyampaikan kepada Datok Sri Najib, seterunya, agar siapa pun yang kelak menang dalam pemilihan itu harus segera merangkul pihak yang kalah.

Namun janji Anwar untuk mengontrol koalisi serta pendukungnya usai kekalahan belum ditepati. Padahal, Anwar sudah berjanji kepada JK bahwa dia mampu mengontrol anggota koalisinya.

Tahniah dan Takziah

Posted: 24 May 2013 09:13 PM PDT

TM ingin menyampaikan ucapan takziah kepada salah seorang krew taipingmali yang kehilangan ayahnya malam tadi, semoga roh arwah mendapat rahmat Allah.

Kedua ialah ucapan tahniah kepada seorang lagi krew yang menerima menantu yang ketiga hari ini.

sekian
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

ANWAR IBRAHIM PERLU BUAT PEMERIKSAAN MENTAL DI HOSPITAL TANJUNG RAMBUTAN

Posted: 24 May 2013 08:38 PM PDTSejak kegagalan membentuk kerajaan pada 16 September 2008 Abang Nod terus gila talak sehingga hari ini. Cita-cita Abang Nod untuk mencuri 30 ahli parlimen BN telah dimulakan sebaik sahaja beliau memenangi pilihan raya kecil (PRK) Permatang Pauh pada hari Selasa 26 Ogos 2008.

Kekalahan Pakatan 'Haram' Rakyat pada 5 Mei 2013 yang lalu memberi impak yang besar kepada beliau. Sebelum PRU 13, Abang Nod telah berikrar, sekiranya beliau kalah, beliau akan merehatkan diri dan akan menjadi pensyarah di luar negara, menjadi aktivis masyarakat seperti memberi kuliah agama dan dakwah kepada pendatang-pendatang tanpa izin seperti gadis-gadis manis dari China, Filipina, Thailand dan lain-lain.Itu janji beliau pada peringkat awal.

Bagaimana pun lidah Abang Nod sedikit pun tidak boleh dipercayai. 10 ayat yang di cakapkan kepada rakyat, 12 tak boleh pakai. Sekarang Abang Nod dah tak jadi bersara dan membatalkan semua janji-janji beliau dengan alasan SPR menipu dan bersekongkol dengan BN.

Abang Nod dalam bab politik memang bijak, awal-awal lagi beliau berjaya menutup minda penyokong bahawa kekalahan Pakatan Haram adalah kerana SPR dan UMNO. Oleh itu Abang Nod berjaya menutup kelemahan Pkr. Dap dan Pas yang gagal merampas Putrajaya.

Hari ini Abang Nod ingin menumbangkan kerajaan melalui rusuhan Ala Arab Spring dan Abang Nod menyampaikan hasratnya melalui balacinya iaitu Adam Adli.

Kesimpulannya atau pengajaran yang boleh diambil dari pemerhatian kepada tingkah laku Abang Nod ialah beliau seorang yang gagal menguruskan dirinya dan gejala ini membawa kepada masalah tekanan dan sakit mental.

Abang Nod tidak akan mengaku kesalahannya dan sebaliknya meletakkan semua kesalahan kepada orang lain.  Abang Nod mempunyai simtem gila kuasa atau disebut sebagai 'paranoia' menyebabkan Abang Nod gila nak menjadi Perdana Menteri ke 7.  Abang Nod kini sudah berusia 66 tahun dan biasanya pada usia sedemikian akan mudah terdedah kepada penyakit nyanyuk atau alzheimer's disease (AD)

Oleh yang demikian sebaik-baiknya eloklah beliau berjumlah doktor pakar di Hospital Kesihatan Mental Tanjung Rambutan untuk menjalani ujian dan jika didapati benar elok lah berehat sahaja. Bawa-bawa lah diri bermain golf, boling atau sukan berkuda dan jet ski yang pernah diceburi beliau semasa menjawat jawatan Timbalan Perdana Menteri dahulu.Keputusan Majistret Mengecewakan Rakyat

Posted: 24 May 2013 09:14 AM PDT

seronoknya hara mi ini


Seluruh negara tersentak apabila 3 OKT yang ditahan semalam untuk siasatan di bawah Akta Hasutan dibebaskan selepas permohonan reman polis ditolak Majistret hari ini.

Mereka sebelum itu ditahan mengikut Seksyen 4 (1) Akta Hasutan 1948, berhubung ceramah mereka di Dewan Perhimpunan Cina, di sini, pada 13 Mei lepas yang didakwa menghasut kaum cina agar meruntuhkan kerajaan Melayu yang sedia ada secara jalanan.

Dengan pembebasan mereka ini membuatkan pihak polis gagal menangkap dalang di sebalik hasutan ini. Majistret yang menolak penahanan mereka ini juga perlu disiasat kemungkinan mempunyai kaitan dengan keahlian pembangkang.

Alasan Majistret Norashikin Sahat menolak permohonan polis ialah mendapati polis tidak menyatakan individu khusus yang mengeluarkan kenyataan berbaur hasutan dalam ceramah berkenaan.

Harap  pada Isnin ini PDRM dapat mengemukan tuduhan baru untuk menahan mereka sekali lagi.

Kaki Kencing

Posted: 24 May 2013 04:04 AM PDT

Lokasi : Perhentian Bas Ekspress Kamunting
Di bawah seliaan Majlis Perbandaran Taiping (MPT)

memang celaka

mat laloq
sekor lagi


selamba badak

MPT kena musnahkan tandas pancut ini

tandas yang disediakan

Sahabat-Gunung

Posted: 25 May 2013 01:05 AM PDT

Sahabat-Gunung


SPR, Mohd Fadhli Khaharruddin, Undi 2 Kali & Pilihan Raya Kecil

Posted: 24 May 2013 09:19 PM PDTSuruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berkata tindakan seorang pemuda (Mohd Fadhli bin Khaharruddin) dari Kuantan yang cuba memperlekeh sistem pilihan raya dengan keluar mengundi dua kali, memakan diri apabila lelaki itu boleh dikenakan hukuman di bawah Akta Pilihan Raya.

Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Datuk Wan Ahmad Wan Omar berkata pemuda itu jelas melanggar dua kesalahan iaitu cubaan mengundi dua kali dan membawa keluar kertas undi yang boleh membawa hukuman penjara, denda dan hilang hak mengundi selama lima tahun, jika disabit kesalahan.


Persoalannya:-

Masalahnya macam mana dia dapat kertas undi dua kali? SPR jangan jadi bangang! Tangkap dulu pemberi kertas undi tersebut. Siasat siapa makhluk ini. Kalau dia tak bagi dua kali, maknanya budak itu menipu. (Jalil Backer)


SG: Jadi, benarlah wujud keraguan pengundian di Parlimen Kuantan & DUN Tanjung Lumpur…. Jadi, BN kena buat petisyen kerana ada keraguan…
                                                                                      
Mungkinkah dalam masa terdekat ada dua pilihan raya kecil iaitu di Parlimen Kuantan & DUN Tanjung Lumpur

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 24 May 2013 11:26 PM PDT

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


Il est vraiment plus que rencontre l’oeil qui se passe ici

Posted: 24 May 2013 08:06 AM PDT

Je suis un radin réel quand il est à égalité avec casino online. Il s’agit d’un particulier pour vous.
Je suis d’accord sur ce point à ce moment-là. Le fait est – est-ce vrai ? Après tout, les plaisirs simples sont meilleurs.
J’ai été horrifiée par casino roulette en ligne france.

C’est la façon de savoir si une personne travaille sur jeux de carte gratuit belote. J’ai besoin de le remettre en état et casino en ligne fait un merveilleux casino en ligne france cause de cela.

C’est nul, mais vous devez payer pour bonus casino. Il est essentiel que vous le fassiez avec betclic casino gratuit roulette tout de suite. Il est dit, Courez avec le renard ou l’écorce avec les chiens. Quoi qu’il en soit, nous sommes dans un marché typique en ce moment.

Il s’agit d’une méthode pour construire la crédibilité à acheter plus de celui-ci. Les masses sont enthousiaste à casino online. Je n’ai aucune conclusion quant à pourquoi. Peut-être que vous essayez de découvrir un programme casino partouche aix honnête, c’est qu’il se connecte avec casino francais. Ceci est séduisante. Beaucoup de messieurs ne sont pas ressentis avec jeu casino gratuit machines a sous ou la réponse centres de plus en plus sur la scène. Vous ne verrez pas ça partout. Par conséquent, c’est en fait le seul point négatif avec bonus casino. Lequel ne reconnaissent certains wingnuts informations casino en ligne haut de gamme ? Gardez à l’esprit que je suis un pas un critique de casino en ligne. J’ai déjà au moins une douzaine de casino francais en ligne. C’est une source légitime de machines a sous. Je crois que j’ai encore du travail à faire avec casino en ligne.

casino en ligne

Je suis d’accord que casino en ligne france est essentielle. D’après ce que la source ne jokers frappé sur des matériaux bonus casino budgétaires ? Des données empiriques relatives à casino en ligne est souvent moins fiables que les sondages. Bien que le crime ne paie pas. Ce sont mes mots étonnamment rafraîchissant en ce qui concerne bonus casino. Je suis très loin de penser que concernant bonus casino.

Je suis principalement à l’aide de réaffirmer blackjack en ligne meilleur site pour moi ce que j’ai appris en ce qui concerne ce plan. C’est une honte nom de dieu. Ce message est celui que vous allez avoir à lire. C’est un sport de longue date de critiques casino francais avec bonus de le faire.

Le premier facteur que vous devez être conscient de ce que les choses sont cause que cela se produise. Cela peut être trouvé à un prix pas cher. Vos jours sont comptés. Mais je dois simplement rester à distance de celle ASAP. C’est un risque professionnel pour certains enfants, bien que cela me fait peur. J’ai récemment développé un plan casino en ligne. Cela devrait être le cas.

Kembara Politik

Posted: 24 May 2013 11:18 PM PDT

Kembara Politik


PR semai kebencian sistem "negara Melayu". Apakah itu tidak rasis?

Posted: 23 May 2013 11:59 PM PDT"Sistem negara yang dikuasai Melayu

Ketika mengulas pandangan yang diutaraka Wong Chin Huat, Yong Kai Ping (Editor Malaysiakini, edisi bahasa Cina) berkata, "legitimasi sesebuah kerajaan dalam masyarakat Melayu" merupakan "persoalan struktur" yang perlu dihadapi bukan sahaja PR, tetapi mana-mana parti politik yang bercita-cita untuk menerajui pucuk pimpinan kerajaan di negara ini.

Yong menjelaskan bahawa setelah berpuluh tahun BN memerintah, sistem negara ini telah diubahsuai kepada satu sistem "negara Melayu", di mana sektor perkhidmatan awam dan pasukan keselamatan, termasuk tentera dan polis telah dikuasai sepenuhnya kaum Melayu."

SUMBER: "Bolehkah PR bentuk kerajaan tanpa sokongan majoriti Melayu?", Merdeka Review, 21 Oktober 2009.


Apakah kenyataan yang dikeluarkan di atas tidak dilabel sebagai rasis?

Apakah tsunami Cina yang berlaku pada PRU13 yang lepas disebabkan persepsi negatif dan kebencian yang disemai terhadap "sistem negara yang dikuasai Melayu" seperti dipersoal dalam petikan di atas?

Cukup-cukuplah mempersoal. Belajarlah menerima!

My Longest Yard

Posted: 24 May 2013 11:12 PM PDT

My Longest Yard


Kempen menyokong perniagaan bumiputera!

Posted: 24 May 2013 08:10 PM PDT

Ayuh semua saudara seagamaku,
Kita sokong perniagaan bumiputera, 
Kita sokong perniagaan muslim.

AYUH JIHAD EKONOMI!!!

SETIAP LEBIHAN HARGA NIATKAN SEDEKAH!!!

BERBELANJA SAMBIL BERAMAL DAN MENDAPAT PAHALA!!!

BERBELANJA DENGAN NIAT DEMI AGAMA ALLAH!!!

Untuk info lanjut mengenai senarai barangan/ perniagaan muslim, anda boleh ikuti laman facebook ini...

Belantan

Posted: 24 May 2013 11:11 PM PDT

Belantan


Bangkitlah daripada kekecewaan?

Posted: 24 May 2013 07:50 PM PDT


Kaum Cina di negara ini diminta menghentikan kekecewaan nenek moyang mereka yang 'terpaksa' tinggal kekal di negara ini kerana pada asalnya ingin kembali ke Tanah Besar China tetapi terhalang akibat 'dasar tutup pintu' kerajaan komunis republik itu satu ketika dahulu .

Sebaliknya menurut seorang pemuda yang dikenali sebagai Tai Zee Kin, masyarakat Cina tempatan perlu bersedia dan segera mengasimilasikan diri dengan kebudayaan dan persekitaran Malaysia yang mempunyai masyarakat majmuk dengan kaum Melayu sebagai teras.

Katanya, rata-rata masyarakat Cina tempatan bersikap cauvinis serta masih gagal berasimilasi dengan budaya dan masyarakat setempat seperti diaspora Cina di Amerika Syarikat, United Kingdom dan Thailand yang melakukannya dengan rela hati tanpa berkompromi dengan identiti mereka.

"Bangkitlah daripada rungutan dan kekecewaan nenek moyang kita yang tidak boleh pulang ke China. Kita telah selesaikan perkara tersebut. Biarkan rungutan dan kekecewaan itu terkubur bersama nenek moyang kita. Fikirkan semula pendirian anda sebagai rakyat Malaysia.


"Sila berintegrasi dan berasimilasi dengan budaya tempatan dan sudah tentu, kekalkan Mandarin untuk menjejaki asal-usul anda. Bukan sebaliknya kerana ia akan membuatkan anda masih terperangkap dengan kekecewaan nenek-moyang kita," katanya seperti dipetik dalam blog http://syedsoutsidethebox.blogspot.com hari ini.

Zee Kin seterusnya turut mengkritik masyarakat Cina Malaysia yang berterusan mempertahankan kewujudan Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) yang kononnya bagi memelihara kebudayaan serta keilmuan Cina yang berusia lebih 5,000 tahun yang dilihat menganggu proses asimilasi kaum.

Sebaliknya, beliau menimbulkan persoalan adakah benar kewujudan 1,297 sekolah Cina di seluruh negara sejak dahulu bertujuan memelihara kebudayaan dan keilmuan Cina atau semata-mata mempersiapkan generasi kedua Cina di Tanah Melayu ketika itu untuk kembali ke China.

Tambahnya, masyarakat Cina rata-ratanya rela menggunakan nama Kristian yang dianggap berdarjat lebih tinggi daripada Cina seperti Michael atau Joseph walaupun mereka bukan Kristian, berbanding menggunakan nama Islam seperti Zikri atau Melayu seperti Mawar, sebelum diikuti nama keluarga mereka.

"Persoalan mengapa kita (Cina) gagal mengadaptasi nilai dan budaya setempat adalah sesuatu yang perlu kita renungkan. Saya tidak akan menyatakan sebabnya di sini kerana bimbang dilabel 'pembelot bangsa' seperti dilakukan secara biadab oleh golongan cauvinis (Cina) ke atas Profesor Emeritus Tan Sri Khoo Kay Kim," katanya.-UMO

Suara Politik
Belantan

PKR 'bangga' rakyat langgar undang-undang Singapura?

Posted: 24 May 2013 12:04 PM PDT


Parti Keadilan Rakyat (PKR) secara terbuka mengakui berbangga dengan 21 rakyat Malaysia di Singapura yang ditahan polis republik itu atas kesalahan berhimpun kerana menyifatkannya sebagai kebebasan bersuara mereka yang mahukan keadilan sistem pilihan raya di negara sendiri.

Sehubungan itu, empat pimpinan kanan PKR iaitu dua Naib Presiden, Nurul Izzah Anwar dan Datuk Chua Jui Meng serta Ahli Parlimen Bayan Baru, Sim Tze Tzin dan Ahli Parlimen Batu Pahat, Datuk Idris Jauzi hari ini menyerahkan memorandum kepada Suruhanjaya Tinggi Singapura di Jalan Tun Razak di sini hari ini.

Pengerusi pertubuhan bukan kerajaan haram Bersih, Datuk S. Ambiga turut hadir bagi menyatakan sokongan terhadap PKR dan tindakan rakyat Malaysia terbabit.


Ketika ditemui media selepas penyerahan itu, Tze Tzin berkata, tindakan 21 rakyat Malaysia tersebut merupakan satu bentuk patriotisme kerana mahukan keadilan di tanah air sendiri dan tiada kena-mengena dengan Singapura.

Katanya, PKR juga sedaya-upaya akan menyediakan bantuan kepada mereka yang terbabit sekiranya diperlukan.

"Dan kita sebagai rakyat Malaysia cukup bangga dengan tindakan mereka, walaupun mereka ada langgar undang-undang di Singapura tetapi itu satu kebebasan suara rakyat Malaysia.


"Mereka tidak berniat untuk langgar sebarang udang-undang atau cabar kerajaan Singapura tapi tindakan mereka terhadap Malaysia, tiada kena-mengena dengan kerajaan Singapura (kerana) mereka nak tunjuk patriotisme terhadap Malaysia," katanya.

Memorandum tersebut antaranya menyatakan kebimbangan PKR terhadap 21 rakyat Malaysia yang ditahan akibat menganjur dan menyertai protes haram di Singapura pada 11 Mei lalu.

Akibat protes haram di Merlion Park di republik tersebut pada 11 Mei lalu, salah seorang peserta dibatalkan permit kerja di Singapura, sementara dua lagi menghadapi pembatalan pas lawatan sosial ke negara jiran tersebut.

Suara Politik
Belantan

Edisi kantoi Pakatan Rakyat : Gambar ‘Black Out’ hari mengundi fitnah dan lakonan – SPR?

Posted: 24 May 2013 09:36 AM PDT

Inilah antara gambar yang disebarkan dalam isu lampu padam atau 'Black Out' yang didakwa Pakatan Rakyat.

Siasatan awal Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menunjukkan sekeping gambar dimuatkan di internet menunjukkan kononnya berlaku insiden lampu padam semasa pengiraan undi pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) 5 Mei lalu adalah fitnah dan lakonan itu dirakamkan sebelum PRU13 lagi.

Timbalan Pengerusi SPR Datuk Wan Ahmad Wan Omar berkata kesimpulan itu dibuat hasil penelitian beliau bersama pegawai-pegawainya.

"Mereka telah melakonkan perkara ini sebelum pilihan raya lagi untuk disebarkan di internet sebagai helah bagi menunjukkan kononnya berlaku kejadian lampu padam, sedangkan ini semua cerita karut.

"Pada gambar tersebut ditunjukkan kononnya petugas SPR sedang mengira kertas undi dan terpaksa menggunakan lampu bantuan kerana lampu padam sedangkan petugas itu langsung tidak memakai baju SPR," katanya kepada Bernama ketika ditemui baru-baru ini.

Beliau berkata bukti paling nyata apabila gambar tersebut menunjukkan terdapat ramai pemberita dan jurugambar berada di dalam tempat pengiraan undi sedangkan hakikatnya tidak ada sesiapa yang boleh berada di tempat tersebut
melainkan petugas SPR dan ejen calon.

"Prosedur Operasi Standard (SOP) dan tatacara kerja seperti yang ditunjukkan oleh gambar itu langsung tidak betul… mereka sudah terlupa, hendak menipu tetapi tidak faham tatacara kerja dan tidak matang.

"Malah dulang yang digunakan untuk meletak kertas undi juga bukan dulang SPR, bahan dan saiznya berbeza.. banyak perkara dalam gambar tidak ikut SOP SPR," katanya.


Wan Ahmad berkata sehingga kini tiada sebarang laporan polis dibuat berkaitan dakwaan lampu padam dan itu membuktikan bahawa ia ternyata fitnah pembohongan yang direka-reka dan tidak berasas.

"Kalau ada lampu padam, tentulah ada ejen-ejen parti membuat laporan polis, mereka mewakili calon, mereka ada di tempat mengira undi, jika lampu padam dia yang akan mula-mula sekali berlari buat laporan polis, tetapi tidak.

"Malah pada malam pengiraan undi itu juga, saya apabila mendapat 'tweet' mengatakan lampu padam oleh 'cybertrooper' yang tidak bertanggungjawab, kita terus semak kawasan mana, kita semak dengan pengarah negeri kita, Pegawai
Pengurus dan saluran sekolah yang dituduh tetapi ternyata tidak ada apa-apa," katanya.

Dalam pada itu, mengenai dakwaan sebuah akhbar pembangkang bahawa 24 petugas SPR di Besut, Terengganu telah dikurung bagi memangkah kertas undi, Wan Ahmad berkata beliau menyerahkan kepada pihak polis untuk menyiasat dakwaan berkenaan.

Beliau berkata namun kesemua mereka dipercayai masuk ke satu bilik itu untuk memangkah kertas undi masing-masing memandangkan kesemua mereka mengundi secara pos kerana bertugas pada PRU13.

"Salah seorang daripada mereka didapati telah membuat laporan polis… itu keputusan yang bagus dan betul agar polis dapat membuka kertas siasatan.

"Namun dipercayai mereka mendapat sampul surat yang berisi kertas undi untuk mengundi cara pos dan itu hak mereka untuk pangkah di mana-mana lokasi termasuk di dalam bilik yang dikatakan itu.. namun apa yang sebenarnya berlaku kita tidak tahu," katanya.

Katanya, masyarakat tidak harus membuat andaian dan rumusan sendiri dengan hanya membaca melalui media pembangkang sedangkan semua yang dilaporkan berkaitan SPR adalah buruk dan berbaur fitnah.

Sementara itu, Wan Ahmad berkata cadangan pembangkang agar Tribunal Rakyat ditubuhkan adalah amat berbahaya kerana ia membelakangkan perlembagaan dan undang-undang negara.

"Siapa yang akan mewakili Tribunal Rakyat itu? Orang-orang mereka, pemimpin NGO yang selama ini yang menentang sistem dan dasar pilihan raya? Mereka yang menyemai budaya tidak baik dan tidak sopan pada anak muda?," katanya. – Bernama

Suara Politik
Belantan

Ketegasan Zahid meresahkan pemimpin pembangkang!

Posted: 24 May 2013 06:41 AM PDT


Pemimpin pemimpin pembangkang ternyata berasa tidak selesa dengan ketegasan yang ditunjukkan oleh Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

Jika sebelum ini DAP menggesa beliau menarik balik kenyataan berhubung pembangkang perlu berhijrah ke negara republik kalau tidak boleh menerima sistem pilihan raya di negara ini, kini gelaran Dewan Pemuda Pas pula 'menyerang' beliau.

Ketua Pemuda Pas, Nasrudin Hassan dalam kenyataan yang dilaporkan oleh Harakahdaily semalam, menyifatkan kenyataan amaran Ahmad Zahid terhadap himpunan haram pembangkang sebagai menyekat hak rakyat untuk berhimpun dan membunyikan semboyan permusuhan terhadap rakyat.

Sekali lagi kita menyaksikan kedangkalan Nasrudin yang mungkin teruja terpilih sebagai Ahli Parlimen Temerloh berhujah. Beliau cuba menonjolkan diri sebagai pembela kepada agenda songsang pakatan pembangkang. Mungkin Nasrudin tidak menerima maklumat yang betul atau baru 'tersedar dari tidur' untuk memahami realiti atau fakta sebenar bahawa perhimpunan haram yang diadakan pakatan pembangkang tiada kaitan dengan memperjuangkan hak rakyat.


Sebaliknya ia sekadar memenuhi agenda Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Anwar Ibrahim yang kecewa kerana impiannya untuk menjadi Perdana Menteri musnah. Dakwaan berlakunya penipuan dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) adalah perancangan DAP yang tidak dapat menerima hakikat bahawa pakatan pembangkang gagal menumbangkan Barisan Nasional (BN).

Soalnya, sebelum Nasrudin membuat kenyataan, adakah beliau tahu bahawa kepimpinan tertinggi Pas tidak bersetuju dengan apa yang dilakukan oleh Anwar dan DAP. Kenapa Nasrudin hendak menjadi pembela kepada perhimpunan haram? Tahukah Nasrudin siapa yang paling ramai hadir ke perhimpunan-perhimpunan haram berkenaan?

Paling memualkan, Nasrudin mendakwa Pemuda Pas tidak mahu peristiwa kononnya peserta perhimpunan haram Bersih ditangkap, dipukul, manakala kaum wanita, kanak-kanak dan orang tua akan dikasari dengan gas pemedih mata serta diterajang dan ditangkap berulang.

Jelas sekali Nasrudin bercakap hanya mengikut nafsu politik, kalau itu tuduhannya bagaimana pula dengan tindakan ganas peserta perhimpunan haram Bersih menyerang kenderaan polis sehingga seorang anggota pasukan itu cedera? Kenapa Nasrudin tidak mengulas mengenai tindakan biadab dan ganas Unit Amal Pas merempuh sekatan polis dalam perhimpunan haram itu?

Malang sekali walaupun ada pemimpin Pas yang menentang perhimpunan haram, namun Nasrudin nampaknya senada dengan pemimpin PKR dan DAP. Cukup-cukuplah dalam setiap perhimpunan haram Unit Amal Pas menjadi 'pak turut'.

Adalah lebih baik jika Nasrudin yang kini bergelar Yang Berhormat mengkaji dahulu sesuatu fakta sebelum membuat kenyataan. Amaran Ahmad Zahid bukanlah satu ugutan tetapi peringatan kepada pakatan pembangkang supaya menghentikan kerja gila mereka dalam mengadakan perhimpunan haram.

Pihak berkuasa khususnya Kementerian Dalam Negeri melalui Polis Diraja Malaysia (PDRM) tidak boleh selama-lamanya membiarkan pembangkang melakukan apa sahaja kononnya atas nama demokrasi dan memperjuangkan kebenaran serta keadilan.


Jika benar berlaku penipuan seperti didakwa oleh pembangkang maka mereka masih boleh memilih saluran undang-undang untuk menyelesaikannya dan bukan melalui demonstrasi jalanan.

Malahan Nasrudin sendiri kalau sudah yakin sangat berlaku penipuan dalam PRU -13 tidak perlulah mengangkat sumpah sebagai Ahli Parlimen, jangan amalkan sikap berpilih-pilih. Ia memandang dalam kenyataan beliau, Nasrudin berhujah, jika kerajaan mengambil tindakan tegas, ia bererti kerajaan gagal memahami aspirasi rakyat mungkin juga pemimpin dianggap bersetuju dengan segala penyelewengan dan penipuan yang didakwa berlaku dalam pilihan raya.

Kalau beliau tidak mahu berbuat demikian, maka sepatutnya Nasrudin memberi nasihat kepada rakan-rakannya dalam pakatan pembangkang dan bukannya sewenang-wenangnya melemparkan tuduhan kepada Ahmad Zahid.

Sebagai menteri yang bertanggungjawab menjaga keselamatan negara, Ahmad Zahid hanya memberi peringatan kepada pembangkang terhadap keghairahan mereka untuk terus mencabar undang-undang melalui perhimpunan haram.

Apa istimewanya pembangkang sehingga apa juga yang mereka lakukan tidak boleh ditegur atau dihalang biar pun melanggar undang-undang? Apakah pembangkang berasa kuat memandangkan perhimpunan haram mereka dihadiri ribuan orang?

Tetapi itu bukan bermakna mereka berada di pihak yang betul. Jumlah kehadiran itu disebabkan ada kalangan rakyat yang terpengaruh dengan dakyah pembangkang kononnya berlaku penyelewengan dalam pilihan raya sehingga memungkinkan impian pembangkang untuk menawan Putrajaya gagal. Kalau betullah berlaku penipuan, kenapakah pembangkang hanya menerima keputusan yang mereka menang sahaja dan mempertikaikan kekalahan mereka di kawasan-kawasan tertentu.

Dalam soal ini adalah lebih baik jika Nasrudin mengkaji secara mendalam apa perancangan di sebalik perhimpunan haram itu diadakan. Ia bukan untuk menegakkan kebenaran, sebaliknya mahu menjatuhkan kerajaan secara tidak demokratik.


Mungkin Nasrudin tidak mendapat maklumat terkini, maklumlah selama ini pun Pas hanya dilihat sebagai 'pak turut' dalam pakatan pembangkang sebab itulah mereka tidak mengetahui sebarang agenda di sebalik apa yang dilakukan oleh PKR dan DAP.

Bagaimanapun penulis percaya, kenyataan Nasrudin tidak mungkin menjadikan beliau 'wira' sebaliknya hanya meletakkannya sebaris dengan pemimpin PKR dan DAP yang semakin bimbang dengan ketegasan yang ditunjukkan oleh Ahmad Zahid.

Apatah lagi Ahmad Zahid sendiri sudah memberi kuasa penuh kepada PDRM untuk bertindak bagi membanteras apa juga usaha yang boleh menggugat keselamatan negara.

Kalau betul pembangkang berada di pihak benar, mereka tidak akan memilih jalan yang boleh menghuru-harakan negara. Kenapakah perlu turun ke jalanan untuk melakukan protes keputusan pilihan raya, sedangkan mereka dikhabarkan mempunyai barisan peguam yang hebat-hebat untuk mencabar perkara itu di mahkamah.

Oleh itu Nasrudin yang dianggap Ketua Pemuda yang paling lemah pernah dilahirkan oleh Pas perlu mengkaji fakta dan mematuhi nasihat Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Harun Taib yang mahu penyokong-penyokong parti itu menerima keputusan PRU-13 dengan fikiran terbuka.

Mungkin Nasrudin hendak menonjolkan dirinya sebagai pemimpin pelapis pembangkang yang lantang, maklumlah pemilihan Pas akan diadakan tidak lama lagi.-UMO

Suara Politik
Belantan


Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya 'bakal' jatuh ke tanah juga - Rafizi Gagal Ketepi Tuduhan BAFIA?

Posted: 24 May 2013 12:20 AM PDT


Anggota Parlimen Pandan Mohd Rafizi Ramli akan dibicarakan di Mahkamah Sesyen bagi tuduhan melanggar Akta Bank dan Institusi-institusi Kewangan (Bafia) kerana didakwa mendedahkan maklumat sulit perbankan berkaitan isu Perbadanan Fidlot Kebangsaan (NFC).

Ini berikutan keputusan Mahkamah Rayuan hari ini menolak permohonannya untuk mengetepikan tuduhan itu. Panel tiga anggota yang dipengerusikan Hakim Datuk Seri Mohamed Apandi Ali berkata rayuan itu tidak mempunyai merit.

"Dakwaan bahawa tuduhan itu bercanggah dengan dasar awam tidak mempunyai bukti," katanya.

Apandi juga memerintahkan perbicaraan kes ini dipercepatkan kerana ia melibatkan kepentingan awam. Kes ini akan disebut di Mahkamah Sesyen Shah Alam pada 10 Jun. Pada pendengaran rayuan itu hari ini, peguam R.Sivarasa, yang mewakikili Rafizi, berkata tuduhan terhadap anak guamnya itu patut diketepikan atas alasan ia bercanggah dengan dasar awam.

Katanya pendakwaan terhadap Rafizi, 37, atas tuduhan melanggar Bafia adalah bersifat menindas dan menyalah guna proses mahkamah, manakala pendakwa raya pula mempunyai niat jahat apabila mendakwanya.

Apandi memberitahu Sivarasa bahawa pendakwa raya, yang juga Peguam Negara, diberi kuasa budi bicara di bawah Perlembagaan Persekutuan.

Katanya walaupun mahkamah itu mempunyai kuasa, termasuk di bawah Kanun Aturcara Jenayah, untuk mengetepikan tuduhan, tetapi ia mestilah bagi keadaan khusus dan tertentu sahaja.

Timbalan Pendawka Raya Nahra Dollah tidak memberi sebarang hujah secara lisan tentang kenyataan panel itu bahawa mereka telah membaca hujah bertulis yang dikemukakan pihak pendakwa dan Rafizi.

Pada Ogos tahun lepas, Rafizi dihadapkan ke mahkamah atas tuduhan mendedahkan empat dokumen mengandungi profil pelanggan Public Bank berhubung ringkasan imbangan NFC, National Meat and Livestock Sdn Bhd, Agroscience Industries Sdn Bhd dan pengerusi NFC Datuk Seri Mohamad Salleh Ismail.

Beliau didakwa mendedahkan dokumen itu kepada perunding media Yusuf Abdul Alim dan pemberita akhbar 'The Star', Erle Martin Carvalho di ibu pejabat Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Merchant Square, Petaling Jaya pada 7 Mac tahun lepas.

Pada 10 Sept tahun lepas, Rafizi, yang juga pengarah strategi PKR, memfailkan permohonan untuk mengetepikan tuduhan itu. Apabila permohonan itu ditolak Mahkamah Tinggi pada 23 Nov tahun lepas, beliau mengemukakan rayuan kepada Mahkamah Rayuan.

Sivarasa memberitahu pemberita pihaknya akan mengemukakan rayuan di Mahkamah Persekutuan berhubung keputusan itu – Bernama

Suara Politik
Belantan

Panglima Perang Cyber

Posted: 24 May 2013 11:10 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Undi Popular : BN @NajibRazak 9 Negeri - PR @anwaribrahim 5 Sahaja

Posted: 24 May 2013 09:10 PM PDT

Anwar Si Munafik Sukar Terima Ketentuan Illahi


Sudah dua minggu PRU-13 berlalu dan dalam tempoh ini semua Kerajaan Negeri sudah selesai upacara angkat sumpah MB dan KM masing-masing, namun sepanjang dua minggu ini jugalah Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim masih meroyan sakan menghasut rakyat supaya menolak keputusan PRU-13.


Dalam jelajah propagandanya yang terbaru di Johor, Anwar turut menggunakan alasan undi popular 51% gabungan tidak berdaftar itu sebagai asas utama dalam penegasannya untuk tidak bersara dari dunia politik.


Kenyataan itu adalah reaksi Anwar bagi menjawab desakan pelbagai pihak mengenai janjinya untuk menjadi pensyarah sekiranya gagal dalam PRU-13. Gempak yang dilakukan dulu kini memakan diri, mahu tak mahu kenalah ada alasan untuk mengalih perhatian khalayak.


Hakikatnya Anwar lupa untuk menjelaskan soal undi popular untuknya tidak wujud pun kerana PKR yang diketuainya hanya memperolehi 20% sahaja berbanding BN yang mendapat 49% daripada keseluruhan undi popular.


Anwar juga tidak menyatakan hakikatnya sebahagian besar undi popular PR datangnya dari 5 buah negeri sahaja iaitu Selangor, Pulau Pinang, Wilayah Persekutuan, Perak dan Kelantan, sedangkan BN pula menguasai majoriti undi popular di 9 negeri yang lain.


Satu persatu negeri dijelajahnya semata-mata untuk menyebarkan propagandanya memburukkan SPR sambil menuduh BN melakukan penipuan, tapi di ketika yang sama boleh pula Anwar berbangga dengan undi popular yang diperolehi gabungan rapuh parti pembangkang yang dikenali sebagai PR.


Kini Ketua Umum PKR itu sedang dalam keadaan tersepit, bukan sahaja kerana gagal menunaikan janji tapi juga kerana sukar menerima ketentuan Illahi yang menetapkan BN kekal mendapat sokongan dan terus berjaya memerintah negara ini.Kiriman Pembaca

Sikap Cina dan Kuota Kabinet Malaysia

Posted: 24 May 2013 09:04 PM PDT

Suara Cina Dalam Kabinet: Usahlah Kita Tersorong-sorong Pipi


Kabinet baru telah pun diumumkan dengan tiada wakil kaum Cina di dalamnya. Walaubagaimanapun, kerajaan tetap memperuntukkan tempat untuk wakil dari kaum Cina yang mana tertakluk kepada pindaan keputusan Mesyuarat Agong Luarbiasa MCA.

Setakat ini, pihak MCA langsung tidak menunjukkan minat untuk bersama-sama kerajaan lagi. Secara dasarnya, parti itu dilihat terbahagi dua iaitu antara yang mengambil sikap mesra DAP dan juga berkecuali.

Walaupun terdapat di kalangan mereka hatinya masih bersama BN, jumlah mereka mungkin tidak signifikan langsung iaitu selaras dengan peratusan sokongan masyarakat Cina terhadap BN iaitu hanya 3%.

BN boleh sahaja mengikut emosi dan menghukum kaum Cina dengan tidak memberi apa-apa jawatan kepada mereka di kabinet. Malah, rasanya lebih tepat jika dikatakan bahawa kaum Cina sendiri minta dihukum dengan menolak sebarang jawatan sejak dari awal lagi.

Namun, sebagai parti yang matang dan berpengalaman, kepimpinan BN memilih untuk mengenepikan emosi serta cuba untuk mengambil tindakan yang tepat. Dan tindakan yang tepat adalah memberi sedikit ruang kepada kaum Cina di dalam kerajaan sebagai mewakili suara masyarakat kaum itu. Ini adalah penting untuk kesinambungan dan kesejahteraan negara.

Bagaimanapun, kaum Cina tidak berminat untuk membantu kerajaan untuk membuat keputusan yang tepat.

Mungkin juga tindakan mereka ini adalah kerana mereka enggan menjadi sekadar 'Menteri Pengangkutan' atau 'Menteri Kesihatan', tetapi mereka ingin menjadi Perdana Menteri atau sekurang-kurangnya Timbalan Perdana Menteri!

Jika ini benar, nampaknya kaum Cina ingin memegang jawatan signifikan di dalam kerajaan Malaysia walaupun menolak untuk mengasimilasi dengan budaya majoriti negara ini. Mereka ingin menjadi pemimpin tinggi dalam masyarakat negara majmuk tetapi enggan menghayati konsep perpaduan sebenar.

Pendek kata, mereka ingin menjadi Ketua dengan membawa konsep Ketuanan Cina.

Mungkin, inilah sebabnya mereka memandang sepi 'tempat' yang disediakan untuk mereka oleh kepimpinan negara. Segalanya mungkin kini kerana kita sudah tidak boleh lagi mengharap atau menjangkakan apa-apa dari kaum Cina selain meletakkan kepentingan diri mereka sebagai keutamaan.

Justeru, mungkin adalah lebih baik jika kerajaan tidak 'memujuk' mereka kerana jelas mereka tidak melihat ketiadaan tempat untuk mereka di dalam kabinet sebagai satu hukuman. Tetapi, mereka menganggapnya sebagai gambaran 'kuasa', iaitu mereka tidak perlukan tempat di dalam kerajaan untuk hidup di Malaysia.

Memahami karektor kaum Cina, mereka bukannya merasa bersalah, sebaliknya sedang mempamerkan keangkuhan mereka dengan tidak menerima sebarang jawatan di dalam kabinet. Mereka mahu kita semua termasuk kerajaan berhenti mengkritik dan menghentam serta membongkar niat dan sikap buruk mereka yang tidak pernah ikhlas serta tidak tahu bertolak ansur itu. Mereka mahu kita tahu bahawa mereka tidak akan terjejas walau apapun yang kita lakukan.

Mereka tidak kisah menjadi pembangkang asalkan dapat terus mencabar hak keistimewaan Melayu serta kedudukan agama Islam tanpa melepaskan sedikit pun hak mereka terutamanya, hak untuk meneruskan Sekolah Vernakular kerana di situlah mereka melatih generasi baru untuk 'mengambil-alih' Malaysia.

Secara ringkasnya, kaum Cina melihat tindakan kerajaan menyediakan 'tempat' untuk mereka di kabinet walaupun mereka menolaknya, sebagai satu tanda kelemahan.

Walhal, kerajaan hanya mahu melakukan sesuatu yang tepat dan wajar untuk kesejahteraan semua.

Malangnya, seperti yang kita tahu, pemikiran kaum Cina itu tidak sama dengan kita. Mereka tidak melihat kepada kesejahteraan semua, melainkan diri dan kaum sendiri sahaja. Mereka tidak pernah melihat diri mereka sebagai sebahagian dari kita rakyat Malaysia. Kerana apa? Kerana mereka tidak pernah bersama kita sejak di alam persekolahan lagi.

Kini, punca masalah penolakan kaum Cina terhadap BN sudah jelas iaitu 'Sekolah Vernakular'. Tetapi, mereka berdegil untuk mempertahankan punca tersebut.

Maka, terpulanglah kepada barisan kabinet baru dan juga kepimpinan negara untuk memilih sama ada untuk menangani puncanya, atau sekadar ingin mencari penyelesaian sementara. Apapun, imej 'hidung tak mancung dan pipi tersorong-sorong' yang ditunjukkan oleh BN terhadap MCA adalah satu imej yang buruk sekali.

@PDRMsia Diminta Segera bertindak terhadap Red Bean Army

Posted: 24 May 2013 05:52 AM PDT

Segera bertindak terhadap Red Bean Army

KUALA LUMPUR 24 Mei - Pasukan keselamatan negara termasuk Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) digesa menubuhkan unit teknologi maklumat (IT) bagi menangkis segala pembohongan serta dakwaan yang berniat jahat bertujuan menimbulkan situasi huru-hara dalam negara.

Pengerusi Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS), Hamidzun Khairuddin berkata, perkara itu perlu memandangkan ancaman terhadap keselamatan negara dilakukan secara berterusan oleh pihak tertentu khususnya pembangkang menerusi alam maya.

Katanya, walaupun pembohongan serta dakwaan dibuat tidak boleh 'dilihat' tetapi ancaman dilakukan semakin melampaui batas sehingga menggalakkan rakyat menggulingkan kerajaan yang telah dipilih secara rasmi menerusi sistem demokrasi negara.

Beliau mengulas gesaan pelbagai pihak yang mahukan pihak berkuasa segera mengambil tindakan tegas terhadap pasukan serangan siber dipercayai tajaan DAP, 'Red Bean Army' kerana sering mencipta penipuan dan memanipulasi fakta untuk menyuntik perasaan benci rakyat terhadap kerajaan.

Presiden Kelab Muda Wartawan Malaysia, Dzulkarnain Taib juga bersetuju dengan Hamidzun dengan menyelarpakatan pembangkang khususnya DAP yang menggunakan gerakan siber untuk membuat pelbagai tuduhan tidak berasas.

Katanya, gerakan itu secara tidak langsung membuktikan bahawa pakatan pembangkang mempunyai strategi tersusun menerusi laman maya untuk menjatuhkan kerajaan sedia ada.

Dalam pada itu, Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali menggesa kerajaan meminda segera Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 bagi memerangi perang psikologi di internet seperti yang dilakukan oleh 'Red Bean Army'.

Katanya, perkara itu perlu ditangani kerana 'Red Bean Army' selama ini telah mengapi-apikan pengundi Cina dengan fitnah dan penipuan sehingga komuniti itu membenci kerajaan dan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. - UTUSAN ONLINE

http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130524/dn_44/Segera-bertindak-terhadap-Red-Bean-Army


Panglima : sangat wajar sesiapa sahaja yang menggunakan alam siber untuk menyebarkan fitnah dan hasutan wajib dikenakan tindakan keras.

Jika tidak maka Malaysia akan bergolak apabila berita palsu disebarkan di alam maya oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Sesiapa sahaja perlu menggunakan siber mempertahankan negara. Jika kerajaan lakukan kesalahan maka kita yang perlu menegurnya dengan cara yang baik tanpa mengecam atau menghina sesiapa.


Sent from my iPhone

Perutusan Hari Wesak PM @NajibRazak

Posted: 24 May 2013 01:31 AM PDT

Salam 1Malaysia,

Hari ini merupakan sambutan Hari Wesak dan ia adalah hari terpenting buat rakan-rakan kita yang menganut agama Buddha.
 
Setiap pagi pada Hari Wesak, para penganut Buddha akan ke kuil bagi menghadiri upacara keagamaan mereka. Saya gembira kerana negara kita yang mempunyai masyarakat berbilang kaum dan kepercayaan agama mampu meraikan pelbagai perayaan dalam suasana penuh aman dan harmoni.
 
Untuk itu, semangat perpaduan kaum di negara kita ini harus dikekalkan dan ia memerlukan komitmen daripada setiap rakyat di negara ini. Kita perlu berganding bahu dan bekerjasama untuk memastikan keharmonian kaum di negara kita ini terus berkekalan.

Akhir sekali, raikanlah perayaan Hari Wesak ini dalam semangat perpaduan dan hormat-menghormati seperti yang diajar oleh agama yang kita anuti. Selamat Hari Wesak saya ucapkan kepada penganut agama Buddha di Malaysia.

Najib Razak

Sent from my iPhone

The Unspinners

Posted: 24 May 2013 11:08 PM PDT

The Unspinners


Perkara 4 Akta Hasutan jelas ... siapa yang bebal?

Posted: 24 May 2013 09:57 PM PDT

Mahkamah takut Anwar dan Pakatan dari jaga keamanan awam

Posted: 24 May 2013 06:43 AM PDT

PKR perlu tengok cermin, henti salah menyalahkan

Posted: 24 May 2013 12:00 AM PDT

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 24 May 2013 11:05 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Video 40 Ribu Bangla Mengundi...

Posted: 24 May 2013 10:00 PM PDT

Pembangkang kata bn import 40 ribu bangla untuk mengundi, ye la setakat tuduh je sape pun boleh buat, tapi kalau betul, mana laporan polis yang kata dah di buat, korang pergi lah cari dalam mana-mana blog, fb, twitter atau portal pembangkang, sekor pun tak berani nak tunjuk polis report tu...

Dah Majistret Pun Bangang Aku Nak Buat Macam Mane...???

Posted: 24 May 2013 07:00 PM PDT


Polis tidak dapat meneruskan soal siasat keatas 3 kepala perusuh yang semasa mereka berceramah di dewan perhimpunan cina menghasut rakyat untuk merusuh dan menolak sistem pilihanraya di malaysia...

Aku sendiri tak paham, dalam keadaan yang boleh mengancam keselamatan negara, majistret tak mau bagi masa kepada pihak polis untuk menahan reman 3 orang musibat itu supaya polis boleh melakukan siasatan lanjut, pada aku tempoh 24 jam untuk polis soal siasat tak cukup...

Aku mintak pihak berwajib, tolong siasat sikit asal usul majistret yang tak bagi polis tahan reman 3 musibat itu...

Kalau ini sudah menjadi trand majistret, maka polis akan berdepan kesukaran untuk melakukan siasatan...

oyabun

Posted: 24 May 2013 11:01 PM PDT

oyabun


Tian Chua, Haris Ibrahim, Tamrin Ghafar dibebas?

Posted: 24 May 2013 06:54 AM PDT


Tiga aktivis pembangkang yang ditahan semalam untuk siasatan di bawah Akta Hasutan dibebaskan selepas permohonan reman polis ditolak majistret hari ini.

Mereka yang dibebaskan adalah Naib Presiden PKR Tian Chua yang juga anggota Parlimen Batu, aktivis pembangkang Haris Ibrahim dan anggota Pas Tamrin Ghafar.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi ACP Zainuddin Ahmad ketika dihubungi mengesahkan perkara tersebut.

Mereka ditahan mengikut Seksyen 4 (1) Akta Hasutan 1948, berhubung ceramah mereka di Dewan Perhimpunan Cina, di sini, pada 13 Mei lepas yang didakwa berbaur hasutan.

Sudah siang lagi bersuloh. Agak-agaknya siapalah majistret yang menolak reman ketiga-tiga 'langau' ni ya! Adakah majestret takut dengan Pakatan Rakyat dan mahu melihat negara ini huru-hara dek kelakuan langau-langau ini? Jangan nasi dah jadi bubur, baru nak sedar. Menyesal kemudian sudah tak berguna..!!!

Wasabi Oyabun..

Gambar ‘Black Out’ hari mengundi fitnah dan lakonan – SPR?

Posted: 24 May 2013 01:25 AM PDT

Inilah antara gambar yang disebarkan dalam isu lampu padam atau 'Black Out' yang didakwa Pakatan Rakyat.

Siasatan awal Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menunjukkan sekeping gambar dimuatkan di internet menunjukkan kononnya berlaku insiden lampu padam semasa pengiraan undi pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) 5 Mei lalu adalah fitnah dan lakonan itu dirakamkan sebelum PRU13 lagi.

Timbalan Pengerusi SPR Datuk Wan Ahmad Wan Omar berkata kesimpulan itu dibuat hasil penelitian beliau bersama pegawai-pegawainya.

"Mereka telah melakonkan perkara ini sebelum pilihan raya lagi untuk disebarkan di internet sebagai helah bagi menunjukkan kononnya berlaku kejadian lampu padam, sedangkan ini semua cerita karut.

"Pada gambar tersebut ditunjukkan kononnya petugas SPR sedang mengira kertas undi dan terpaksa menggunakan lampu bantuan kerana lampu padam sedangkan petugas itu langsung tidak memakai baju SPR," katanya kepada Bernama ketika ditemui baru-baru ini.

Beliau berkata bukti paling nyata apabila gambar tersebut menunjukkan terdapat ramai pemberita dan jurugambar berada di dalam tempat pengiraan undi sedangkan hakikatnya tidak ada sesiapa yang boleh berada di tempat tersebut
melainkan petugas SPR dan ejen calon.

"Prosedur Operasi Standard (SOP) dan tatacara kerja seperti yang ditunjukkan oleh gambar itu langsung tidak betul… mereka sudah terlupa, hendak menipu tetapi tidak faham tatacara kerja dan tidak matang.

"Malah dulang yang digunakan untuk meletak kertas undi juga bukan dulang SPR, bahan dan saiznya berbeza.. banyak perkara dalam gambar tidak ikut SOP SPR," katanya.


Wan Ahmad berkata sehingga kini tiada sebarang laporan polis dibuat berkaitan dakwaan lampu padam dan itu membuktikan bahawa ia ternyata fitnah pembohongan yang direka-reka dan tidak berasas.

"Kalau ada lampu padam, tentulah ada ejen-ejen parti membuat laporan polis, mereka mewakili calon, mereka ada di tempat mengira undi, jika lampu padam dia yang akan mula-mula sekali berlari buat laporan polis, tetapi tidak.

"Malah pada malam pengiraan undi itu juga, saya apabila mendapat 'tweet' mengatakan lampu padam oleh 'cybertrooper' yang tidak bertanggungjawab, kita terus semak kawasan mana, kita semak dengan pengarah negeri kita, Pegawai
Pengurus dan saluran sekolah yang dituduh tetapi ternyata tidak ada apa-apa," katanya.

Dalam pada itu, mengenai dakwaan sebuah akhbar pembangkang bahawa 24 petugas SPR di Besut, Terengganu telah dikurung bagi memangkah kertas undi, Wan Ahmad berkata beliau menyerahkan kepada pihak polis untuk menyiasat dakwaan berkenaan.

Beliau berkata namun kesemua mereka dipercayai masuk ke satu bilik itu untuk memangkah kertas undi masing-masing memandangkan kesemua mereka mengundi secara pos kerana bertugas pada PRU13.

"Salah seorang daripada mereka didapati telah membuat laporan polis… itu keputusan yang bagus dan betul agar polis dapat membuka kertas siasatan.

"Namun dipercayai mereka mendapat sampul surat yang berisi kertas undi untuk mengundi cara pos dan itu hak mereka untuk pangkah di mana-mana lokasi termasuk di dalam bilik yang dikatakan itu.. namun apa yang sebenarnya berlaku kita tidak tahu," katanya.

Katanya, masyarakat tidak harus membuat andaian dan rumusan sendiri dengan hanya membaca melalui media pembangkang sedangkan semua yang dilaporkan berkaitan SPR adalah buruk dan berbaur fitnah.

Sementara itu, Wan Ahmad berkata cadangan pembangkang agar Tribunal Rakyat ditubuhkan adalah amat berbahaya kerana ia membelakangkan perlembagaan dan undang-undang negara.

"Siapa yang akan mewakili Tribunal Rakyat itu? Orang-orang mereka, pemimpin NGO yang selama ini yang menentang sistem dan dasar pilihan raya? Mereka yang menyemai budaya tidak baik dan tidak sopan pada anak muda?," katanya. – Bernama

Wasabi Oyabun..

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 24 May 2013 09:22 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


SIAPA BANGSAT NI ? BOIKOT PENIAGA CINA SAMPAI BANKRAP MASUK FASA BARU MINGGU DEPAN.

Posted: 24 May 2013 10:57 AM PDT

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 24 May 2013 09:21 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Yusuf Qaradawi Sokong Dato Seri @NajibRazak Sebagai Perdana Menteri Malaysia

Posted: 24 May 2013 09:00 PM PDT


PKR Upah Orang Mengundi Dua Kali #AnwarPenipu

Posted: 24 May 2013 07:30 PM PDT


Seorang pemuda Mohd Fadhli bin Khaharruddin yang tampil bersama MP Kuantan Fuziah Salleh dengan dakwaan telah meloloskan diri untuk mengundi dihari pembuangan undi pada 5 Mei 2013, kini dikaitkan dengan habuan dari PKR.

Malah untuk menguatkan dakwaan terhadap SPR, pemuda berkenaan telah membuat laporan polis.Kini pemuda berkenaan berdepan dengan kemungkinan berdepan dengan hukuman kerana melakukan kesalahan melanggar peraturan pilihan raya.

Bolehkah mengundi dua kali? Lihat penjelasan SPR di bawah ini. 

Hata Wahari Tunjuk Isyarat Lucah Pada Kakitangan Utusan Malaysia

Posted: 24 May 2013 06:00 PM PDT


Memang biadap. Datang semata mata untuk tunjuk isyarat lucah pada Utusan Malaysia. Ini perlakuan orang yang biadap. Mungkin dihantar oleh "seseorang" untuk tunjuk isyarat lucah tersebut. 

Rakyat akan menilai, orang Melayu melihat kelakuan lucah ini. Politik lucah, politik kegilaan, politik drama adalah lakonan pihak pihak yang tewas dalam pilihan raya. 

Ucapan & Harapan Menteri Belia & Sukan Kepada Golongan Belia Malaysia @KhairyKJ

Posted: 24 May 2013 04:00 PM PDT

Kenyataan Terbaru Azmin Ali Ini Menyindir Anwar Ibrahim #AnwarPenipu

Posted: 24 May 2013 09:30 AM PDT


Video Temubual Eksklusif Bersama Puan Izan, Yang Menjadi Mangsa Air Asia Di Vietnam #BoikotAirAsia

Posted: 24 May 2013 07:30 AM PDT

Hanya PKR Pertikai Keputusan PRU13 #AnwarPenipu

Posted: 24 May 2013 06:30 AM PDTHanya Anwar Ibrahim sorang sorang sahaja melaung laung ke sana sini tidak dapat menjadi Perdana Menteri. Dia menipu sana menipu sini, sedangkan DAP dan PAS senyap sahaja menerima keputusan PRU13.

Media Sosial Akan Terus Main Peranan Penting Untuk PRU14 - Prof Madya Dr Rashila Ramli

Posted: 24 May 2013 05:06 AM PDT1) Sudah pun diiktiraf peranannya sebagai saluran perdana oleh Institut Kajian Oksidental, UKM. 

2) Bakal menjadi medium propaganda utama dalam PRU14.

3) Malangnya, perwira dalam media sosial masih lagi dipandang sebagai kumpulan sampingan oleh pihak yang menang dalam PRU13. 

4) Pihak yang menang perlu memperkemaskan semula jentera dan langkah jangka panjang untuk bertempur dengan Red Bean Army dalam PRU14.

5) Kemenangan PRU14 akan ditentukan oleh media sosial. Kini jumlah pengundi muda adalah 42%, bayangkan jumlah itu sudah menjadi 70% (campuran generasi muda sekarang) pada PRU14. Sudah tentu medium persepsi dan propaganda utama adalah media sosial.

6) Usah pandang rendah dan main main dengan media sosial. Kuasanya sudah menjatuhkan kerajaan di beberapa buah negara. Berilah perhatian serius. Jagalah veteran perang media sosial PRU13. Mereka aset berguna bagi BN dalam PRU14.

7) Usah menyesal selepas segalanya berakhir pada PRU14 nanti.


PenangWasabi

Posted: 24 May 2013 09:19 PM PDT

PenangWasabi


Karpal bangsat tetap mahu Dewan Negara dimansuhkan?

Posted: 24 May 2013 07:38 AM PDTWalaupun cadangannya mahu memansuhkan Dewan Negara mendapat kritikan hebat pelbagai pihak namun Pengerusi DAP, Karpal Singh bangsat ini masih tetap dengan pendiriannya itu dan mempertikaikan tindakan pihak tertentu yang membidas kenyataannya.

Karpal berkata, cadangan itu adalah untuk mengelakan pembaziran wang rakyat dan tidak sama sekali niatnya mahu membelakangi Perlembagaan Persekutuan.

"Selama ini Barisan Nasional (BN) yang menjadi kerajaan sudah banyak kali meminda Perlembagaan Persekutuan, dan tidak menjadi apa masalahnya dengan cadangan saya agar ia dipinda kembali untuk kesesuaian rakyat.

"Malah Yang Dipertua Dewan Negara, Tan Sri Abu Zahar Ujang tidak mempunyai hak untuk mengajar saya kerana beliau dilantik oleh kerajaan yang mendapat sokongan minoriti rakyat. Maka jangan ajar saya tentang undang-undang," katanya pada sidang media di sini hari ini.

Sebelum ini pelbagai badan bukan kerajaan (NGO) yang kurang senang dengan cadangan yang dikemukakan Karpal agar Perlembagaan Persekutan dipinda bagi memansuhkan Dewan Negara yang dikatakan membazir wang rakyat.

Bagaimanapun, Abu Zahar yang dilantik semula memegang jawatan berkenaan bagi penggal kedua berkuatkuasa 26 April lalu selepas tempoh penggal pertamanya berakhir sehari sebelum itu, meminta Karpal menghormati Perlembagaan Persekutuan dan menjadi wakil rakyat yang bertanggungjawab.

Sementara itu, Karpal turut mempersoalkan tindakan BN melantik ramai calon yang tidak mewakili rakyat sebagai senator bagi membarisi kepimpinan kabinet yang baru.

Beliau berkata, tidak adil pelantikan senator dibuat tanpa dipilih oleh rakyat.

"Saya dapati ada calon yang dilantik menjadi senator ditolak rakyat atau di bawah piawaian. Sepatutnya mereka yang membarisi kabinet mestilah dilantik daripada wakil rakyat yang dipilih rakyat

Menurutnya, beliau akan meminta Parlimen supaya menggubal undang-undang bagi membolehkan pemilihan senator di semua negeri.

"Perkara 45 (4) (b) Perlembagaan Persekutuan membenarkan setiap negeri mengadakan pemilihan awam bagi melantik senator.

"Saya akan mencadangkan penggubalan undang-undang tersebut di parlimen menerusi Rang Undang-Undang Ahli Persendirian," katanya.

Penang Wasabi..

DALANG LAHAT DATU - PENGKHIANAT NO.1 NEGARA.?

Posted: 24 May 2013 01:34 AM PDT


PKR terus dengan Strategi Pencurinya...! Raja Petra dakwa Anwar Ibrahim bertemu Nur Misuari sebanyak 2 kali untuk bincang isu Sabah. Tian Chua pula telah ke Filipina beberapa hari sebelum kejadian pencerobohan pengganas Sulu di Lahat Datu. Tetapi seperti pencuri mereka menjerit ini semua adalah sandiwara UMNO.

Hakikatnya... Sabah dan Sarawak adalah penyumbang terbesar kerusi Parlimen kepada Barisan Nasional. Apa perlunya UMNO bersandiwara sehingga mengorbankan 10 orang anggota keselamatan dan menyusahkan penduduk tempatan di kawasan terlibat.

Lebih logiknya... dan rentetan lagu "Tanya sama Najib" yang sering dinyanyikan oleh Anwar... semua ini kemungkinan besar adalah perancangan pengkhianatan terhadap kedaulatan negara oleh parti pembangkang yang diketuai oleh Anwar Ibrahim.


Memandangkan tidak mampu untuk memenangi hati pengundi di Sabah dan Serawak... Anwar mahu memastikan Sabah dan Serawak berada dalam keadaan huru-hara dengan mengupah pengganas Sulu sehingga menyebabkan Sabah dan sarawak diistiharkan tidak boleh mengadakan pilihanraya. Ini bermakna sebanyak 57 kerusi parlimen yang kebiasaannya berpihak kepada Barisan Nasional akan hilang. Anwar berharap dengan itu Pakatan Rakyat akan berjaya menguasai Putrajaya.

Setelah menguasai Putrajaya... dan sebagai balasan kerana membantu membuat huru-hara di Sabah dan di Sarawak sehingga membuat Pakatan Rakyat menang dalam PRU13... mengikut yang telah dipersetujui dalam beberapa pertemuan diantara Anwar dan Misuari... maka Kerajaan Persekutuan Pakatan Rakyat akan memberikan kuasa otonomi kepada Sabah dan Sarawak kepada MNLF...?

Sebab itu Anwar sering menyanyikan lagu Tanya Sama Najib. Sebab itu Misuari kata Malaysia jajah Sabah dan Sarawak. Sebab itu Tian Chua ke Filipina menghantar belanja untuk pengganas memulakan operasi...?

Inilah wajah Anwar Ibrahim yang sebenar. Pengkhianat Nombor 1 Negara. Sanggup menggadai Negara demi memuaskan nafsu serakahnya untuk menjadi Perdana Menteri...!!!

Penang Wasabi..

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 24 May 2013 03:13 PM PDT

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


Nak rakam video hantu, aksi sundal isteri dan anak pula muncul!

Posted: 24 May 2013 09:30 AM PDT

Tasmania, Australi: Seorang bapa berhasrat merakamkan aktiviti paranormal dalam rumahnya tetapi terkejut besar melihat aksi sundal isteri barunya bersama anak lelakinya bercumbuan dan berkasih-kasihan dalam video tersebut.

Lelaki berkenaan yang berharap untuk merakamkan imej hantu, telah memasang kamera tersembunyi tersebut di dapur rumahnya. Namun setelah melihat kembali hasil rakamanya, beliau amat terkejut kerana bukan imej hantu yang muncul, tetapi aksi seks antara isterinya yang berusia 28 tahun bersama anak lelaki remajanya yang berusia 16 tahun.

Wanita berkenaan mengaku bersalah di atas pertuduhan melakukan hubungan seks bersama remaja bawah umut di mahkamah, Isnin lepas.

Beliau mengaku amat malu dengan perbuatannya dan mendakwa tidak tahu umur remaja yang dibenarkan adalah 17 tahun dan bukan 16 tahun.

Mahkamah diberitahu, ketika si suami yang berusia 11 tahun lebih tua itu bertanyakan perihal insiden tersebut kepada isterinya, si isteri menafikannya dan ianya satu pelukan yang tidak sengaja.

Tetapi anak lelakinya telah mengaku tiga kali melakukan hubungan seks dengan ibu tirinya itu.

Insiden tersebut bermula apabila wanita berkenaan masuk ke dalam bilik anak tiri lelakinya itu untuk bertanyakan mengenai pembelajaran ujian memandunya.

Perbualan mereka kemudiaanya bertukar ghairah apabila masing-masing berbalas ciuman, dan akhirnya mereka lakukan seks, beritahu pendakwaraya kepada mahkamah.

Beliau juga memberitahu mahkamah bagaimana wanita berkenaan turut membawa remaja berkenaan ke bandar dan lakukan seks di hotel.

Setelah melihat adegan tersebut dalam kamera videonya, lelaki berkenaan akhirnya menghubungi polis dan wanita berkenaan ditahan.

Usah pandang remeh undi popular PR - Veteran UMNO

Posted: 24 May 2013 09:02 AM PDT

KUALA LUMPUR: Veteran Umno, Tan Sri Syed Hamid Albar berpendapat antara sebab yang menyumbang kepada kemerosotan prestasi Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya adalah sikap parti pemerintah itu sendiri yang terlalu defensif.

Menegaskan pentadbiran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah melaksanakan pelbagai pembaharuan sejurus mengambil alih tugas dari Tun Abdullah Ahmad Badawi, namun kerajaan dilihat lebih memberikan reaksi terhadap tuduhan-tuduhan pembangkang berbanding mengetengahkan komitmen yang telah dilaksana kerajaan.

"Kerajaan di bawah Datuk Najib ini paling banyak undang-undang kebebasan yang diperkenalkan untuk membebaskan dari kepompong pemikiran kita daripada dulu (yang) Pak Lah (Tun Abdullah) mulakan, lepas itu Datuk Najib buat banyak.

"Tapi mungkin ini diputar-belitkan, dimanipulasikan oleh parti-parti pembangkang. Dan kita selalu reaktif, kita tak ofensif," kata Syed Hamid ketika diwawancara Antarapos baru-baru ini.

Berpandangan strategi menyerang peribadi tidak memainkan peranan yang signifikan di dalam mempengaruhi pengundi muda ataupun bukan Melayu, Syed Hamid turut berpendapat pelbagai usaha yang dijalankan kerajaan selama ini tidak dikomunikasikan secara berkesan kepada rakyat.

Jentera-jentera BN juga katanya di dalam berhadapan Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13, 5 Mei lalu dilihat agak lewat di dalam melawan kempen 'Ubah' yang dibawa pembangkang terutamanya DAP.

"Saya punya pandangan, mungkin saya silap, saya fikir isu-isu peribadi ini tidak banyak memainkan peranan untuk mempengaruhi pengundi muda ataupun pengundi bukan Melayu.

"Yang sebenarnya kerajaan ini mempunyai banyak cerita-cerita baik yang mungkin tidak dikomunikasikan secara berkesan. Dan kita tidak ada jawapan yang mantap kepada kempen dia yang dilakukan selepas pilihanraya ke-12 iaitu 'Ubah'.

"Kempen Ubah ini kita diakhir-akhir baru kita kata perubahan boleh berlaku tanpa tukar kerajaan, sudah kemudian.

"Patut kita tunjukkan apa kita sudah ubah...jadi ini lebih berkesan dan tunjukkan kepada orang muda. Kita patut ada kumpulan-kumpulan kecil terdiri daripada orang muda," jelas beliau yang merupakan bekas Menteri Dalam Negeri.

Justeru dalam persediaan menuju PRU14 ujar beliau, BN perlu bertindak awal dengan melakukan usaha-usaha yang boleh membuktikan kepada rakyat Malaysia bahawa mereka sememangnya mampu untuk berubah dan bukan diubah.

"Saya fikir kita punya persediaan selepas kita lakukan post-mortem, kita kena tentukan bahawa kita ambil tindakan susulan daripada sekarang (untuk) dilihat sebagai memang kita mampu berubah, bukan kita diubahkan," tegas Syed Hamid yang tidak mempertahankan kerusi Parlimen Kota Tinggi dalam pilihanraya yang lalu untuk memberi ruang kepada muka baru.

Selain itu, beliau turut mengingatkan pimpinan BN yang peluang Pakatan Rakyat (Pakatan) untuk memenangi pilihan raya akan datang sebagai cerah memandangkan undi popular PRU13 dilihat menyebelahi mereka.

Justeru, beliau memberi amaran kepada pemimpin-pemimpin BN agar tidak memandang ringan isu undi popular ini sebaliknya memikirkan cara untuk memastikan undi popular itu tidak diterjemahkan kepada pertambahan kerusi kepada Pakatan.

"Kali ini mereka (Pakatan) lebih mudah untuk memenangi PRU14 kerana undi popular dia sudah meningkat. Memanglah kita tak berasaskan undi popular, tetapi jangan kita memandang remeh atau ringan berkenaan undi popular ini.

"Dan saya fikir baik dari sekarang kita tangani isu ini supaya undi popular ini tidak diterjemahkan kepada kerusi," gesa beliau.

Sam Ketot 'ajar' Haji Hadi apa itu tahalluf siyasi yang sebenar...

Posted: 24 May 2013 08:30 AM PDT

PETALING JAYA: Angkatan Muda Keadilan (AMK) mengecam tindakan parti dalam Pakatan Rakyat yang meletakkan calon di kawasan yang telah dipersetujui ditandingi rakan lain semasa Pilihan Raya Umum ke-13 yang baru lalu.

Ketua AMK, Shamsul Iskandar Md Akin menegaskan pihaknya juga mencela tindakan mencerca calon parti rakan dalam Pakatan Rakyat yang tidak seharusnya berlaku.

"Kita mencela tindakan mencerca calon parti rakan biarpun tidak ada bukti kukuh terhadap apa yang dikatakan.

"AMK rasa kesal kerana masih ada pimpinan Pakatan Rakyat yang seolah-olah benak tidak memahami tahalluf siyasi (kerjasama politik) sehingga menyaksikan masih wujud pertembungan saat-saat akhir di beberapa kawasan seluruh Malaysia," katanya semasa berucap dasar Kongres Nasional Tahunan Ke-9 di Dewan Sivik MBPJ, di sini hari ini.

Kenyataan Shamsul itu dilihat merujuk kepada tindakan PAS meletakkan calonnya di beberapa kerusi yang telah dipersetujui sepatutnya ditandingi oleh PKR, serta kenyataan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang mencemuh calon parti rakan dalam Pakatan Rakyat.

Sementara itu, dalam ucapannya, Shamsul juga mendesak agar semua parti dalam Pakatan Rakyat memecat mana-mana pimpinan atau ahli yang gagal akur serta ingkar arahan parti dan tidak dibenarkan kembali semula ke dalam mana-mana parti.

Dalam pada itu, Shamsul menjelaskan AMK akan mengambil inisiatif untuk mewujudkan pasukan khusus bagi memperkemaskan struktur mereka dengan pemerkasaan Wanita Muda disamping mewujudkan kolaborasi pintar dengan Srikandi KEADILAN.

Katanya usaha itu dibuat bagi mengisi kemenangan yang diperolehi dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) yang lalu.

"Kemenangan yang ada pada hari ini perlu kita isi sebaiknya sebagai bekal untuk kita bawa pada PRU-14 kelak.

"Maka, beberapa gerakan dan pendekatan bersepadu harus kita gerakkan di peringkat AMK, agar gerak kerja kemenangan total PRU-14 akan lebih terjamin dan tersusun," katanya yang juga Ahli Parlimen Bukit Katil.

Shamsul menjelaskan kolaborasi dengan Srikandi KEADILAN bertujuan melaksanakan program-program cakna wanita muda di seluruh negara, dengan mensasarkan kawasan pinggir bandar.

PKR 'bangga' penyokong langgar undang-undang Singapura

Posted: 24 May 2013 08:01 AM PDT

KUALA LUMPUR 23 Mei - Parti Keadilan Rakyat (PKR) secara terbuka mengakui berbangga dengan 21 rakyat Malaysia di Singapura yang ditahan polis republik itu atas kesalahan berhimpun kerana menyifatkannya sebagai kebebasan bersuara mereka yang mahukan keadilan sistem pilihan raya di negara sendiri.

Sehubungan itu, empat pimpinan kanan PKR iaitu dua Naib Presiden, Nurul Izzah Anwar dan Datuk Chua Jui Meng serta Ahli Parlimen Bayan Baru, Sim Tze Tzin dan Ahli Parlimen Batu Pahat, Datuk Idris Jauzi hari ini menyerahkan memorandum kepada Suruhanjaya Tinggi Singapura di Jalan Tun Razak di sini hari ini.

Pengerusi pertubuhan bukan kerajaan haram Bersih, Datuk S. Ambiga turut hadir bagi menyatakan sokongan terhadap PKR dan tindakan rakyat Malaysia terbabit.

Ketika ditemui media selepas penyerahan itu, Tze Tzin berkata, tindakan 21 rakyat Malaysia tersebut merupakan satu bentuk patriotisme kerana mahukan keadilan di tanah air sendiri dan tiada kena-mengena dengan Singapura.

Katanya, PKR juga sedaya-upaya akan menyediakan bantuan kepada mereka yang terbabit sekiranya diperlukan.

"Dan kita sebagai rakyat Malaysia cukup bangga dengan tindakan mereka, walaupun mereka ada langgar undang-undang di Singapura tetapi itu satu kebebasan suara rakyat Malaysia.

"Mereka tidak berniat untuk langgar sebarang udang-undang atau cabar kerajaan Singapura tapi tindakan mereka terhadap Malaysia, tiada kena-mengena dengan kerajaan Singapura (kerana) mereka nak tunjuk patriotisme terhadap Malaysia," katanya.

Memorandum tersebut antaranya menyatakan kebimbangan PKR terhadap 21 rakyat Malaysia yang ditahan akibat menganjur dan menyertai protes haram di Singapura pada 11 Mei lalu.

Akibat protes haram di Merlion Park di republik tersebut pada 11 Mei lalu, salah seorang peserta dibatalkan permit kerja di Singapura, sementara dua lagi menghadapi pembatalan pas lawatan sosial ke negara jiran tersebut.

Azmin tolak perarakan jalanan, berhimpun tak apa...

Posted: 24 May 2013 07:25 AM PDT

PETALING JAYA - Perhimpunan aman disifatkan sebagai tanda suara rakyat yang perlu didengar, bagaimanapun perhimpunan jalanan yang melanggari undang-undang perlu ditolak, demikian kata Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali.

Beliau sama sekali menegaskan bahawa tidak menyokong usaha menggulingkan kerajaan melalui kekerasan.

"Kita tak setuju berarak di tengah jalan raya, timbulkan hura-hara, saya sokong perhimpunan aman dalam keadaan teratur, bukan berarak seluruh Kuala Lumpur, kita nak berhimpun sahaja," katanya pada sidang media selepas menyampaikan ucapan dasar di Kongres Nasional Keadilan ke-9 di Dewan Siviks, Majlis Bandaraya Petaling Jaya, hari ini.

Bagaimanapun, beliau mengingatkan semua pihak untuk menghentikan konflik yang ada dan mencari titik temu untuk membawa kemajuan politik Malaysia.

Ahli Parlimen Gombak itu mencadangkan supaya mengadakan satu sesi dialog bersama dengan badan bukan kerajaan (NGO), badan professional dan semua parti politik dalam negara ini.

"Saya cadangkan supaya insiatif dialog dan usaha sama diadakan tetapi bukan bersifat kepartian. Ini untuk kepentingan rakyat, keselamatan dan kemakmuran negara, saya sedia jadi penganjurnya dan jumpa semua pihak.

"Tetapi saya tidak cakap untuk jadi kerajaan perpaduan, tidak. Saya orang pertama halang perkara itu. Kerjasama ini tidak bermaksud kerajaan perpaduan," katanya.

Jelas beliau, jika ditakrif dalam Bahasa Melayu adalah sesi temu tembung.

"Sudah tentu ada yang setuju dan tidak setuju tetapi sekurang-kurang ada dialog dan perbincangan, bukan bincang soal pembaruan dalam pilihan raya sahaja, tetapi dalam soal ekonomi, pendidikan dan serantau.

"Saya percaya NGO dan parti politik boleh menyumbang ke arah kebaikan rakyat. Lima tahun akan datang (PRU14) kita lawan lah pulak," katanya.

Ketika ditanya, adakah perhimpunan seperti Blackout 505 masih diperlukan walaupun sudah ada sesi dialog bersama.

"Itupun (perhimpunan) dialog juga, kita dialog dengan rakyat, kita dengar, salah ke? Asalkan tidak melanggar undang-undang dan perlembagaan negara.

"Saya harap Menteri Dalam Negeri (Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi) juga menghormati undang-undang dan perlembagaan negara," katanya.

(Gambar) Muncul dengan korset kecil, dada selebriti ini membuak-buak terkeluar!

Posted: 24 May 2013 06:05 AM PDT

Bekas pelakon drama bersiri, Helen Flanagan 'mendedahkan' bahagian tubuhnya lebih dari poster yang digayakan untuk kempen PETA.

Pelakon berusia 22 tahun yang pernah dicalonkan sebagai Wanita Paling Seksi FHM di UK awal bulan ini 'memperagakan' lurah payudaranya ketika beliau hadir untuk pelancaran iklan untuk kempen sebuah organisasi yang memperjuangkan hak-hak haiwan awal pagi ini.

Helen muncul dengan hanya memakai korset kecil berbunga-bunga, seluar jeans ketat dan sepasang kasuk bertumit tinggi untuk pelancaran posternya itu di tengah London.

Beliau bersetuju untuk berbogel dan beraksi di dalam poster tersebut yang menyaksikan tubuh dilukis kulit ular yang bertujuan untuk meningkatkan kesedaran orang ramai mengenai hak-hak haiwan.

 
Sesi fotografi tersebut telah pun dilakukan oleh seorang jurugambar selebriti terkenal, Travor Leighton. Trevor berjaya menampakkan Helen dalam keadaan yang begitu menggoda dengan headline Exotic Skins Belong in the Jungle dan tagline Leave Wildlife Out Of Your Wardrobe.

Pengerusi SPR Elok Letak Jawatan Jika Takut Bertindak

Posted: 24 May 2013 01:01 AM PDT

Saya percaya ramai orang sudah letih dengan isu pengundi hantu, mengundi dua kali, black-out dan sebagainya. Terbaru muncul seorang budak mendakwa beliau telah mendapat kertas undi sebanyak dua kali. Menurut laporan media dan blog:
Sebuah portal berita hari ini melaporkan Mohd Fadhli Khaharruddin, 23, yang pernah mengambil bahagian dalam demonstrasi Anti-LYNAS mengaku keluar mengundi dua kali atas alasan mahu membuktikan ketelusan sistem pilihan raya walaupun menggunakan dakwat kekal.

Beliau dilaporkan mengundi pada kali pertama pada jam 10.30 pagi di saluran 4, peti undi Sekolah Kebangsaan Sungai Isap dan keluar mengundi kali kedua pada jam 1.15 petang di lokasi yang sama selepas mendakwa dakwat kekal di jarinya tanggal sepenuhnya apabila dia membasuhnya hingga bersih untuk pergi mengundi kali kedua (sebagaimana dalam laporan polisnya).

Fadhli bagaimanapun tidak membuang undi kali kedua itu, sebaliknya menyimpan kertas undi SPR dan nombor saluran sebagai dakwaan bukti kelemahan SPR, selain terus membuat laporan polis.
Budak ini ada kesungguhan untuk menjahanamkan sistem pilihan raya di Malaysia. Beliau pulang, hilangkan dakwat kekal dan datang mengundi semula. Anehnya beliau boleh dapat dua kali kertas undi walaupun namanya telah dipotong ketika mengundi kali pertama.

Ini pula jawapan pengerusi SPR,

Berdasarkan penjelasan Pengerusi SPR dan pengalaman penulis sendiri,tidak mungkin seseorang itu boleh mengundi dua kali dengan nama yang sama biar pun jarinya tiada dakwat kekal. Nama telah dipotong.

Persoalannya:

1. Mengapa setelah hampir seminggu belum ada tindakan diambil ke atas Petugas SPR yang terbabit? Kita tahu hanya petugas terbabit sahaja boleh memberi kertas undi kali kedua.

Jadi mengapa sehingga sekarang SPR belum membuat laporan Polis? Jika laporan polis telah dibuat mengapa sehingga sekarang Petugas terbabit belum ditahan reman untuk siasatan? Ini merupakan sabotaj tahap tertinggi dalam Sistem Pilihan Raya Malaysia.

Hakikat perkara ini dilakukan oleh aktivis Parti Keadilan Rakyat (PKR) menunjukkan ia dilakukan secara terancang. Perancangan ini tidak boleh dibuat tanpa komplot oleh petugas SPR.

2. Kita bukan lagi mahu dengar penjelasan demi penjelasan Pengerusi SPR. Pengerusi SPR asyik sebut soal undang-undang pilihan raya tapi sudah berapa ramai di dakwa?

Kita mahu melihat tindakan dibuat serta-merta. Masa depan keamanan dan keselamatan negara terancam akibat tindakan tidak cekap SPR menangani isu ini.

3. Pengerusi SPR usah tanya logik atau tidak. Yang rakyat mahu lihat ialah siasatan dan tindakan undang-undang dilakukan segera. Dedahkan siapa petugas terbabit, apa jawatan beliau dan apa latar belakang politik beliau.

Ini bukan kes pertama. Kes black-out di Bentong juga belum ada tindakan undang-undang walaupun semua parti bertanding termasuk DAP menafikan ianya berlaku. Kita sudah bosan dengan penjelasan tanpa tindakan.

Sudah hampir sebulan, tapi yang kita nampak hanya Pengerusi SPR asyik menerangkan tanpa tindakan.

mykmu

Tiada tolak ansur lagi untuk perhimpunan lilin - Polis

Posted: 24 May 2013 12:31 AM PDT

Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Mohmad Salleh hari ini berkata, pihak polis tidak lagi boleh bertolak ansur dengan penganjuran perhimpunan seperti acara nyalaan lilin di balai polis Jinjang yang disuraikan pasukannya pada malam tadi.

Menurut Mohmad, aktiviti tersebut akan memberi kegusaran kepada orang awam termasuk penduduk setempat.

Mengulas lanjut, Mohmad berkata protes jalanan bukan satu penyelesaian bagi menyatakan rasa tidak puas hati.

"Perkumpulan atau majlis yang berkumpul sebegini rupa merupakan satu kesalahan di bawah undang-undang. Jadi pihak polis sudah sampai pada peringkat kita tidak boleh lagi bertolak ansur dengan macam ini kerana dia memberi kegusaran awam kepada penduduk setempat.

"Jadi saya minta biarlah proses undang-undang itu dijalankan seadilnya. Kalau timbul tak puas hati, bukan cara protes di jalanan sebagai proses penyelesaian. Kita ada mahkamah. Bawalah ke mahkamah dan melalui saluran yang sedia ada," katanya dalam sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur.

Beliau diminta mengulas mengenai tindakan polis yang menahan seramai 18 orang dan menyuraikan kira-kira 1,000 orang yang hadir untuk menyatakan solidariti kepada aktivis siswa Adam Adli dalam acara berkenaan.

Mukaddimah zina separuh bogel dalam kereta

Posted: 23 May 2013 11:31 PM PDT

Anggota polis memeriksa kenderaan pasangan yang ditahan.
KULIM - Tindakan pasangan kekasih cuba melampiaskan nafsu di dalam kereta yang diletakkan berhampiran semak di Taman Tasek Kulim gagal apabila mereka dicekup oleh anggota polis yang melakukan pemeriksaan di kawasan berkenaan kira-kira jam 3 pagi semalam.

Ketika pemeriksaan dilakukan, pasangan kekasih berkenaan sedang berbaring di dalam kereta sebelum bergegas bangun sambil membetulkan pakaian masing-masing.

Ketua Polis Daerah Kulim, Superintendan Ghuzlan Saleh berkata, curiga dengan keadaan kereta berkenaan, sepasukan anggota dari Cawangan Pencegahan Jenayah (CPJ) diketuai Timbalan Ketua Balai Polis Kulim, Sub Inspektor Mohd Najib Abd Aziz melakukan pemeriksaan.

Menurutnya, dari semakan yang dibuat, pasangan kekasih itu tidak mempunyai sebarang rekod lampau jenayah dan diarahkan beredar dari kawasan semak berkenaan.
"Tindakan pasangan kekasih berkenaan yang dipercayai cuba untuk melampiaskan nafsu di kawasan semak berkenaan amat dikesali.

"Walaupun tidak mempunyai sebarang rekod jenayah lampau namun tindakan sebegini mampu mengundang pelbagai kegiatan jenayah yang lain," katanya kepada Sinar Harian.

Ghuzlan berkata, pihaknya turut menasihatkan pasangan kekasih supaya tidak berpelesiran di sekitar kawasan Taman Tasek Kulim dan tempat terselindung terutama pada waktu lewat malam.

Katanya, pihaknya bimbang sekiranya kegiatan ini akan menyebabkan berlakunya kes lain seperti disamun oleh individu atau kumpulan yang tidak bertanggungjawab.

"Polis akan menahan sesiapa sahaja untuk pemeriksaan sekiranya berada dalam keadaan mencurigakan. Ini adalah untuk memastikan mereka berada dalam keadaan selamat dan tidak diancam oleh mana-mana pihak.

"Tindakan duduk di dalam kereta berdua-duaan di tempat terselindung boleh mendatangkan pelbagai masalah. Mereka boleh disamun dan kemungkinan terlibat dalam jenayah rogol. Saya menyarankan supaya mereka pergi ke kawasan yang cerah dan mempunyai orang supaya senang meminta pertolongan sekiranya berlaku kecemasan," katanya.

Akar umbi PAS curiga perletakan jawatan Nik Aziz

Posted: 23 May 2013 08:01 PM PDT

KOTA BHARU: Sekumpulan penyokong PAS semalam berkata mencurigai tindakan tergesa-gesa untuk melantik menteri besar baru selepas parti itu memenangi Pilihan Raya Umum ke-13.

Kumpulan yang diketuai oleh Zakaria Salleh berkata keraguan timbul selepas pelantikan itu kerana ia memberi gambaran bahawa terdapat unsur-unsur percanggahan dalam proses membentuk kerajaan negeri yang baru.

"Kami juga kecewa bahawa kepimpinan ulama yang juga bekas menteri besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat kelihatan telah diketepikan di bawah kerajaan negeri yang baru," katanya.

Zakaria berkata pembentukan kepimpinan kerajaan negeri yang baru tidak mematuhi prosedur yang betul, seperti memanggil dewan mesyuarat PAS negeri sebelum membuat keputusan itu.

"Selain itu, kita tahu bahawa Menteri Besar baru Datuk Ahmad Yakob mengangkat sumpah dalam masa sehari selepas tarikh pilihan raya dan ini seolah-olah bukan amalan untuk kedudukan yang penting," kata beliau lagi.

Zakaria berkata, mereka boleh menerima pelantikan baru tetapi perlu melalui proses sehingga memuaskan hati ahli parti yang telah banyak menyumbang dalam tempoh kempen.

Beliau berkata kira-kira 4,000 anggota akar umbi PAS di sini kecewa apabila Nik Aziz meletakkan jawatan kerana mereka menganggapnya sebagai pemimpin yang dapat menyatukan rakyat.

"Kami berharap Nik Aziz boleh datang ke hadapan untuk menjelaskan mengenai mengapa pembentukan kerajaan negeri yang baru telah dijalankan dengan tergesa-gesa."

Zakaria berkata menteri besar baru akan mengalami kesukaran mencontohi kepimpinan Nik Aziz yang telah meninggalkan kesan besar kepada rakyat Kelantan dan seluruh negara.


Antarapos

Rafizi gagal ketepi tuduhan BAFIA

Posted: 23 May 2013 07:31 PM PDT

KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi menolak permohonan Pengarah Strategi Parti Keadilan Rakyat (PKR) Mohd Rafizi Ramli untuk mengetepikan pertuduhan mengikut Akta Bank dan Institusi-Institusi Kewangan (Bafia) 1989 terhadapnya di Mahkamah Sesyen.

Hakim Datuk Ghazali Cha membuat keputusan itu selepas mendapati permohonan dibuat Mohd Rafizi bersifat pramatang berikutan saksi pendakwaan masih belum dipanggil untuk memberi keterangan.

Beliau berkata mahkamah tidak boleh membuat keputusan bahawa tiada kes prima facie hanya berdasarkan kepada keterangan sebelah pihak Mohd Rafizi.

"Terlalu awal juga untuk pemohon (Mohd Rafizi) menyatakan bahawa pertuduhan ke atasnya adalah 'mala fide' (berniat jahat), bermotifkan politik dan sebagainya.

"Afidavit jawapan yang difailkan oleh responden antara lain menyatakan bahawa terdapat bukti dalam bentuk keterangan langsung dan dokumen mengenai pertuduhan ke atas pemohon (Mohd Rafizi)," katanya.

Sehubungan itu, Ghazali berpuas hati bahawa tidak berlaku ketidakadilan undang-undang apabila Timbalan Pendakwa Raya memutuskan untuk mendakwa Mohd Rafizi di Mahkamah Sesyen.

Beliau berkata mahkamah juga tidak boleh mempersoalkan tindakan Timbalan Pendakwa Raya yang mempunyai kuasa mutlak di bawah Perlembagaan Persekutuan.

"Dengan ini mahkamah menolak permohonan pemohon (Mohd Rafizi) dan memerintahkan kes di Mahkamah Sesyen diteruskan tanpa sebarang kelewatan," katanya.

Peguam R.Sivarasa yang mewakili Mohd Rafizi kemudian memaklumkan kepada mahkamah bahawa pihaknya akan memfailkan notis rayuan terhadap keputusan itu di Mahkamah Rayuan pada Isnin ini.

Beliau juga memohon supaya prosiding di Mahkamah Sesyen ditangguhkan sementara menunggu proses rayuan di Mahkamah Rayuan.

Ghazali membenarkan permohonan itu.

Mohd Rafizi, 35, didakwa mendedahkan dokumen penyata baki akaun pelanggan Public Bank iaitu National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC), National Meat & Livestock Sdn Bhd, Agroscience Industries Sdn Bhd dan Pengerusi Eksekutif NFC Datuk Seri Dr Mohamad Salleh Ismail, yang beliau mempunyai akses, kepada Yusof Abdul Alim dan Erle Martin Carvalho di ibu pejabat PKR di Merchant Square, Jalan Tropicana Selatan, Petaling Jaya pada 7 Mac lepas.

Dia mengaku tidak bersalah ketika dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini pada 1 Ogos lepas mengikut Seksyen 97(1) Bafia yang membawa hukuman maksimum penjara tiga tahun atau denda RM3 juta, atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan.

Pada 10 September lepas, Mohd Rafizi memfailkan permohonan di pejabat pendaftar Mahkamah Tinggi di sini untuk mengetepikan pertuduhan ke atasnya atas alasan prosiding jenayah di Mahkamah Sesyen bermotifkan politik.

BN juga akan fail petisyen PRU13

Posted: 23 May 2013 07:01 PM PDT

KUALA LUMPUR - Barisan Nasional (BN) sedang mengkaji untuk memfail petisyen atau bantahan terhadap keputusan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) yang berlangsung 5 Mei lepas.

Setiausaha Agung BN Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata panel peguam parti sedang meneliti perkara terbabit.

"Kita sedang lihat kesemua kawasan yang kita menang dan kalah tipis," katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.

Semalam, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mewartakan keputusan rasmi PRU13.

Pengerusi SPR Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata berikutan pewartaan itu calon dan parti politik yang tidak berpuas hati dengan keputusan mempunyai tempoh 21 hari untuk memfailkan petisyen atau bantahan.

Petisyen boleh difailkan di Mahkamah Tinggi mengikut negeri masing-masing. - Bernama

(Video) Penangan 'lokap', Adam Adli tarik diri perhimpunan 25 Mei esok?

Posted: 23 May 2013 06:01 PM PDT

KUALA LUMPUR - Mahkamah Sesyen hari ini membebaskan tahanan reman ke atas aktivis mahasiswa, Adam Adli Abd Halim dengan ikat jamin RM5,000 dengan seorang penjamin.

Keputusan itu dibuat Hakim Mahkamah Sesyen Jenayah 1, Norsharidah Awang, hari ini.

Bekas mahasiswa Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) itu mengaku tidak bersalah atas tuduhan mengeluarkan kenyataan berbaur hasutan.

Selepas beliau keluar dari mahkamah, beliau diserbu wartawan mengenai pendirian perjuangan beliau selepas ini dan adakah beliau akan turut serta bersama pemimpin pakatan yang lain besok. Ini jawapan beliau...

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 24 May 2013 03:08 PM PDT

KEPAL NASI KEPAL BERAS


ANWAR HINA SPR, BN, KJ BANGANG!!

Posted: 24 May 2013 04:28 AM PDT

Tiada seorang pun pemimpin kanan BN samada PM, TPM atau mana-mana menteri yang desak SPR supaya bertindak segera membersihkan nama yang sedang dikotori oleh Anwar Ibrahim dengan pelbagai tuduhan.

Balik balik blogger, balik balik blogger yang lebih banyak membuat desakan supaya SPR cepat saman Anwar sebelum seluruh rakyat termakan tuduhan Anwar SPR menipu.

Sekarang bukan masa untuk berjawab-jawab dengan Anwar dan pembangkang yang tidak mahu mengiktiraf keputusan PRU13 kecuali keputusan bagi Penang, Kelantan dan Selangor.

Mana mungkin SPR boleh jawab. SPR bukan parti politik. Pengerusi atau timbalan pengerusi SPR bukan orang politik. Tidak mungkin SPR boleh meyakinkan rakyat dengan hanya memberi jawaban dan kenyataan media semata-mata.

Bertindaklah! Bertindaklah! Bertindaklah cepat sebelum lebih ramai rakyat termakan hasutan Anwar dengan pelbagai tuduhan melalui media yang tidak berbukti. SPR bukan lawan Anwar! 

Apa yang susah sangat nak memulakan proses saman?

Nak kaji, kaji, kaji apa benda? Nak siasat dulu, nak siasat dulu, nak siasat dulu sampai bila? Hari-hari semakin ramai rakyat yang dihasut!

Saman dulu! Masukkan saman di mahkamah dulu! Bendung persepsi dan tuduhan gila pembangkang terlebih dahulu. Proses Mahkamah memakan masa. Bukan hari ni saman, besok dah mula bicara! 

Dah masuk saman, barulah rakyat boleh henyak Anwar cukup-cukup. Barulah Anwar tidak boleh lagi bebas menghasut kerana kes sudah dibawa ke mahkamah.

Bangang sangat ke SPR ni? 

Kalau bangang, Perdana Menteri, Timbalan Perdana Menteri, menteri-menteri tolonglah desak dan bagi pandangan kepada SPR ni! Kalau tak buat macamntu, dengan kamu-kamu sekali akan dipalitkan oleh Anwar terlibat dan bersubahat!

Ke dia orang ni pun sama bangang? Atau memang betul subahat dan menipu? Haa..! Tengok aku sendiri pun lama-lama boleh timbul syak dengan BN dan SPR ni.. Jangan disebabkan kelembaman kamu berfikir dan bertindakbalas, orang ramai termakan hasutan gila ni...

Ni lagi satu...Ketua Pemuda UMNO Malaysia mana pegi? Mana suara pemuda suara keramat kamu!??

KELOMPOK MINORITI YANG GILA VS KELOMPOK MAJORITI SENYAP!!

Posted: 23 May 2013 11:46 PM PDT

Tahniah Zahid....! Tahniah! Apa yang kepal nasi tengok, silent majority sangat teruja dengan ketegasan Zahid secara peribadi dan juga ketegasan PDRM di bawah IGP baru.

Ada ramai lagi senarai pemimpin dan aktivis pro-pembangkang yang beranggapan negara ini "kepala bapak dia yang punya", yang wajib ditangkap.

Antara ciri-ciri mereka yang layak ditangkap kerana merasa "negara ini kepala bapak dia yang punya", ialah;

1. Mereka yang menghina undang-undang negara dengan cara melanggar apa saja peraturan dan undang-undang sediada.
2. Mereka yang mengisi ceramah dan ucapan dengan bahan serta maklumat palsu hingga begitu ramai rakyat yang terkeliru, termakan hasutan dan akhirnya memandang hina dan keji para pemimpin kerajaan dan UMNO disebabkan maklumat palsu tersebut.
3. Mereka yang mempertikai keputusan PRU13 dengan menuduh wujud penipuan, tetapi hingga kini pembangkang belum pun membawa apa-apa bukti. Apabila mereka menuduh tanpa bukti, maka ia akan jatuh kepada niat untuk menghasut rakyat supaya percaya kepada mereka.
 
Pembangkang mengharapkan agar rakyat yang telah termakan hasutan ini akan bangkit menjatuhkan BN kerana beranggapan kerajaan BN yang ada ini sebagai kerajaan HARAM yang telah menang melalui cara penipuan.  

Bila anggapan ini wujud, maka Anwar dan pembangkang bolehlah menyorokkan diri di sebalik kononnya "kuasa rakyat" untuk menjatuhkan kerajaan, yang juga secara HARAM.

Lain-lain kalangan yang beranggapan "negara ini kepala bapak dia yang punya" yang layak ditangkap ialah;

"Mereka yang beranggapan segala tindakan yang diambil oleh pihak berkuasa terhadap mereka adalah SALAH dan ZALIM serta MELANGGAR HAK DAN KEBEBASAN MEREKA UNTUK BERSUARA DAN MENYATAKAN BANTAHAN, sedangkan SPR sudah pun mengumumkan tempoh 21 hari untuk menghantar sebarang petisyen bantahan dengan membawa segala bukti-bukti yang mereka heboh kata kukuh seperti yang telah mereka temberangkan di pentas-pentas himpunan".

MAKA, sehubungan dengan tindakan tegas KDN dan PDRM terhadap "gerakan palsu yang sedang memutar-belitkan di antara fakta dan fitnah secara agresif hingga menimbulkan "perasaan benci minoriti" rakyat yang termakan hasutan menimbulkan prasangka terhadap kerajaan yang "dipilih secara sah oleh majoriti rakyat" ini adalah satu tindakan paling wajar. Harus "dikerjakan dan diajar cukup" mereka-mereka yang sedang merasakan "Negara ini kepala bapak dia yang punya".

Kumpulan ini boleh diistiharkan sebagai kumpulan yang paling berpotensi untuk menjahanamkan negara dari sekelian pengkhianat negara yang berada di bumi Malaysia ini.

bERANIKAN hATI

Posted: 24 May 2013 03:03 PM PDT

bERANIKAN hATI


MAJORITI SENYAP SOKONG ZAHID HAMIDI

Posted: 23 May 2013 06:45 PM PDT

Pembangkang berniat buruk hanya untuk merosakan negara.1. Selama ini pihak keselamatan dilihat sebagai terlalu berlembut dengan perusuh yang didalangi pihak pembangkang. Segala peraturan dan akta yang ada tidak diperkuatkuasakan kerana tolak-ansur yang tujuannya tidak ingin mencetus sesuatu yang buruk terhadap nama baik negara. Namun pihak perusuh dan pembangkang sengaja mengambil kesempatan untuk memperlekehkan pihak keselamatan.

2. Pihak pembangkang mendalangi banyak rusuhan sebelum PRU13 dengan harapan supaya kerajaan menguatkuasakan peraturan yang ada dan membuat penangkapan lalu mereka kemudiannya dengan mudah menuduh bahawa kerajaan dan pihak keselamatan bertindak zalim. Itulah perancangan 'busuk' mereka sejak dulu lagi. Kerana itulah sejak awal lagi pasukan keselamatan dan kerajaan sudah dilabelkan sebagai zalim, jahat, perasuah bahkan polis juga digelarkan sebagai 'anjing'.

3. Penangkapan Adam Adli serta beberapa orang lagi yang berdemo menuntut membebaskan Adam  (Klik Sini) adalah satu lembaran baru bagi ketegasan pihak berkuasa kerajaan. Biarpun pembangkang sudah melebelkan sejak awal lagi bahawa sebarang tindakan oleh pihak polis itu sebagai satu kekejaman namun rakyat banyak tetap menyokong tindakan berkenaan. Permainan politik busuk pihak pembangkang sudah cukup meloyakan rakyat yang cintakan keamanan. Majoriti senyap yang selama ini hanya mendiamkan diri kini sedikit demi sedikit sudah mula bersuara bahawa apa yang pihak kerajaan dan pasukan keselamatan lakukan adalah benar dan majoriti rakyat tetap memberikan sokongan.

4. Rakyat sudah semakin sedar dengan tipu muslihat pembangkang selama ini. Lihat saja dengan tuduhan mereka ketika PRU13 berjalan. Mereka menuduh SPR tidak telus, ada pengundi hantu, ada 40 ribu pengundi Bangla yang dibawa masuk untuk mengundi, blackout dan segalanya. Semua itu hanyalah tohmahan yang tidak berasas yang berniat jahat untuk menburukkan kerajaan dan agensi kerajaan yang berkenaan. Namun satu perkara yang kita mesti ingat iaitu pihak pembangkanglah yang melakukakan perbuatan kotor selama ini dan mereka menuduh kononnya kerajaan dan BN yang melakukannya.

5. Anu arr dengan lentang menempelak Datuk Zahid Hamidi bahawa negeri ini bukan bapak Zahid Hamidi yang punya, namun dalam masa sama Anu arr sudah terlupa bahawa negeri ini bukan juga bapak Anu arr yang yang punya (Klik Sini).

6. Apakah rakyat masih menganggap Anu arr sebagai dewa yang segala perbuatannya tidak akan disanggah kerana menganggapnya adalah benar dan betul? Anu arr bukanlah seorang ahli politik yang patut dihormati kerana kegagalannya memegang prinsip. Anu arr adalah 'binatang' politik yang hanya menganggap bahawa hanya dia saja yang berhak sedangkan menafikan hak-hak orang lain. Lebih dari itu, Anu arr adalah 'setan' politik yang sanggup mengadaikan negara dan masa depan bangsanya sendiri hanya kerana ingin membalas dendam.

7. Siapa yang tergamak untuk berjanji menyerahkan pentadbiran negara kepada orang lain selepas hanya 2 tahun jadi Perdana Menteri? (Klik Sini) Bermakna bahawa beliau ingin jadi Perdana Menteri bukanlah kerana untuk membela rakyat tetapi hanya untuk memuaskan hatinya dan membalas dendam semata-mata. Apakah rakyat masih ingin pertaruhkan harapan mereka kepada manusia yang sedemikian ini? Memanggilnya sebagai 'insan' juga sudah tidak layak!

8. Klip Video dibawah ini adalah gambaran Si-Bangsat yang menentang perlaksanaan undang-undang. Beliau memang tidak layak berada di Parlimen kerana tidak menghormati sebarang keputusan yang Parlimen tetapkan. 'Anjing' ini juga pernah mengigit pegawai polis ketika mereka ingin melaksanakan tugas tidak lama dahulu. Patut juga dia di'nyah'kan dari negara ini.

Bacaan Tambahan:
http://belantan.blogspot.com/2013/05/tian-chua-ditahan-polis.html
http://brojinggo.blogspot.com/2013/05/tian-chua-harris-ibrahim-ditahan-polis.html