Sabtu, 31 Disember 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Cucu Tok Selampit

Posted: 31 Dec 2011 01:45 PM PST

Cucu Tok Selampit


Selamat Tahun Baru 2012 Buat Pembaca-Pembaca Blog Cucu Tok Selampit

Posted: 31 Dec 2011 08:01 AM PSTCTS ingin mengucapkan selamat tahun baru 2012 buat kesemua pembaca-pambaca blog Cucu Tok Selampit sama ada yang telah mengikuti blog ini dari tahun 2008 ataupun pembaca-pembaca yang baru mengenali blog ini. Dalam masyarakat Cina, tahun 2012 adalah merupakan tahun Naga. Lambang yang dipercayai gagah, kuat dan kental. Semoga kita semua tabah menghadapi hari mendatang. 

Bagi CTS, tiada azam yang lebih manis melainkan berjuang dan terus berjuang bagi memastikan Tahun Naga 2012 yang juga merupakan tahun di mana PRU13 akan diadakan, menjadi titik tolak kemenangan cemerlang Barisan Nasional. Itu sahaja azam yang CTS impikan. Selamat Tahun Baru 2012.

Jamil Khir Sudah Menjawab Isu Penyelewengan Wang Zakat - Next Issue Please Pakatan Haram!

Posted: 30 Dec 2011 11:48 PM PST

SEPANG 31 Dis. - Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom hari ini menegaskan laporan mendakwa beliau terbabit dalam penyelewengan wang zakat adalah tidak benar. Beliau berkata, wang yang digunakan bagi pembayaran kos guaman beliau dalam kes tuntutan qazaf Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim bukannya daripada wang zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) tetapi dana khas yang disalurkan kerajaan untuk pembayaran yuran guaman.

"Setiap tahun kerajaan bagi bajet kepada MAIWP dan tahun ini RM700,000 diperuntukkan untuk tujuan pembayaran contohnya kes perebutan jenazah, kes melibatkan saudara baru, isu murtad yang dibawa ke mahkamah, kita pakai duit inilah," kata beliau kepada pemberita di sini hari ini. Beliau berkata demikian bagi menjelaskan dakwaan penyelewengan wang zakat MAIWP bagi pembayaran kos guaman beliau, Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI), Datuk Che Mat Che Ali dan Ketua Pendakwa Syarie Wilayah Persekutuan, Shamsuddin Hussain dalam kes qazaf itu.

Sambil menyifatkan dakwaan dan laporan mengenai kos ubah suai rumahnya di ibu negara yang dikatakan tinggi dan mewah sebagai zalim dan kejam, Jamil Khir berkata, berita seumpama itu sepatutnya diselidik terlebih dahulu sebelum disiarkan supaya tidak timbul fitnah dan salah faham rakyat terhadap pemimpin negara dan kerajaan. - BERNAMA.


CTS - Sepertimana mereka telah membuat fitnah ke atas rumah DS Jamil Khir dengan tuduhan beliau membina rumahnya dengan wang haram, begitu jugalah halnya dengan fitnah wang zakat ini. Fitnah dan fitnah sudah menjadi makanan harian Pakatan Haram. Isu sudahpun terjawab. Kepada si pembuat fitnah, sama ada kamu meminta maaf di dunia atau kamu cari DS Jamil Khir di Padang Masyar kelak. Terpulang kepada kamu.

Ribuan Hadir Di "Kempen Bebas Anwar 901" Peringkat Cabang PJS

Posted: 30 Dec 2011 10:00 PM PST


CTS menjangkakan jutaan Rakyat akan turun menyertai "Kempen Bebas Anwar 901". Ini berdasarkan ribuan ahli-ahli P"Gay"R daripada Cabang Petaling Jaya Selatan yang turun memberi sokongan kepada kempen berkenaan semalam. AnuWar Ibrahim pasti berbangga dengan usaha Shamsul Kemetot yang berjaya menarik ribuan sokongan Rakyat. Tahniah kepada Shamsul Kemetot! Wakaka!

Apakah Adam Adli Akan Hadir Perbicaraan Tatatertibnya?

Posted: 30 Dec 2011 05:30 PM PST

Adam Adli, seorang pelajar UPSI yang telah menimbulkan kontroversi di PWTC baru-baru ini, telah menerima surat daripada Pejabat Timbalan Naib Canselor (HEP & Alumni) bertarikh 23 Disember 2011 yang meminta beliau untuk hadir perbicaraan tatatertib yang akan diadakan pada 3.00 petang, 09 Januari 2012.

Ramai yang bertanyakan apakah sebab Adam Adli dikenakan tindakan tatatertib. Apakah hanya menurunkan bendera yang mempunyai gambar DS Najib Tun Razak menjadi satu kesalahan. Bagi CTS senang. Sesuatu yang boleh menjatuhkan nama baik Universiti, sudah cukup melayakkannya untuk dikenakan tindakan tatatertib.


Pada hari yang sama juga mentor kesayangannya, AnuWar Ibrahim turut mempertaruhkan nasib memandangkan Mahkamah Tinggi akan menetapkan keputusan kes liwatnya ke atas Saiful Bukhari Azlan. Apakah Adam Adli akan hadir ke perbicaraan tatatertib tersebut dan pada hari yang sama berarak berdemontrasi menyokong "Kempen Bebas Anwar 901"? 


CTS hendak keluar topik sedikit. Ramai yang terlepas pandang seorang siswi yang selama ini sentiasa ada di persekitaran Adam Adli. Sentiasa mengikuti "roadshow"Adam Adli. Ada yang mengatakan beliau hanyalah sekadar Kakak Angkat memandangkan umur beliau adalah 3 tahun lebih tua daripada Adam Adli. Ada yang mengatakan beliau merupakan bunga impian si teruna. Tak kisahlah apapun.

Apa Yang Tersirat

Posted: 31 Dec 2011 01:41 PM PST

Apa Yang Tersirat


Contohi saya- kata Robert Phang kepada Shahrizat, Awang Adek

Posted: 31 Dec 2011 06:03 AM PST

Bekas penasihat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Robert Phang hari ini menasihatkan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil dan Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Awang Adek Hussin supaya mencontohi tindakannya dan meletak jawatan apabila berdepan dengan tuduhan rasuah.

"Ketika saya berada dalam lembaga penasihat SPRM, saya telah membangkitkan banyak penyelewengan terhadap bekas menteri besar Selangor, Datuk Dr Khir Toyo dan bekas pengerusi MAS, Tan Sri Tajudin Ramli, kemudian seorang penulis blog menuduh saya beri rasuah untuk kontrak kerajaan.

"Saya menawarkan diri untuk meletakkan jawatan daripada lembaga penasihat itu kerana SPRM perlu menjalankan siasatan.

"Saya tidak boleh berada dalam lembaga itu, atau orang akan kata saya cuba mempengaruhi siasatan," katanya.

Bercakap dalam satu sidang akhbar di ibunegara hari ini, Phang berkata begitu juga yang sepatutnya dilakukan oleh Shahrizat dan Awang Adek, dengan meletak jawatan.

Katanya, kedua-dua mereka perlu berada di luar kerajaan sehingga dibersihkan daripada tuduhan tersebut, kerana kehadiran mereka boleh menjejaskan pentadbiran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Pengalaman masa lalu, Tan Sri Muhammad Mohammad Taib Menteri Besar Selangor meletakan jawatan kerana ditangkap oleh kastam Australia kerana gagal mengistiharkan sejumlah wang semasa meninggalkan negara itu, demikian juga Menteri Besar yang menggantikan beliau, Datuk seri Abu Hassan Omar, melepaskan jawatan kerana dituduh terbabit membuat pengubahsuian rumah rasmi menteri besar. Selain itu, Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Rahim Thamby Chik juga meletakan jawatan, kerana didakwa ada skandal dengan gadis bawah umur.

Tujuan para pemimpin itu, supaya tidak meletakan diri mereka sebagai liabilti kepada kerajaan mahupun parti. Selain itu, sebarang tindakkan pihak-pihak terbabit, bebas daripada prasangka, bahawa ada unsur-unsur campur tangan daripada pihak-pihak yang terbabit.

Adalah satu kehormatan, apabila Shahrizat dan Awang Adek mencontohi tindakan para pemimpin terdahulu.

Satu yang perlu diingat, sokongan yang diperolehi daripada para penyokong sendiri, tiada makna langsung, kalau majoriti menolak.

Bertindaklah, sebelum semua tertungkup, kerana ego.

Datuk Lajim Ukin akan keluar Umno?

Posted: 31 Dec 2011 03:00 AM PST

DESAS DESUS semakin kencang, bahawa Datuk Lajim Ukin wakil rakyat Beaufort, Sabah seorang AMT Umno dan seorang timbalan menteri persekutuan akan keluar parti terbesar melayu itu.

Lajim yang mempunyai kaitan dengan penubuhan kerajaan negeri Sabah dibawah naungan BN pada tahun 1994, dikatakan akan mengetuai sebuah parti yang dijenamakan semula.. SABAH FRONT PARTY (SFP).

Tidak diketahui punca dan penyebab sebenar, pemimpin itu akan meninggalkan Umno, kerana sejak kemasukkannya dalam Umno, beliau senantisa mendapat tempat, malah terus menang melalui beberapa pilihanraya umum mahupun parti.

Awal minggu ini di Surat khabar tempatan Sabah telah tersiar dimuka depan, bahawa Datuk Lajim akan keluar parti, namun telah disangkal oleh Setiausaha BN Sabah-Datuk Rahman Dahalan.

SFP yang dijenamakan semula akan dilancarkan tahun depan, kini berpejabat di Bangunan Wisma Milenium, Penampang.

Melihat gerakan parti baru itu, seolah-olah mempunyai kekuatan dari segi kewangan, kerana mampu membaik pulih ruang pejabat tiga tingkat di wisma itu.

Jika benarlah Datuk Lajim akan keluar, ianya akan mencerencat peluang BN mempertahan DUN Klias dan Kuala Penyu serta parlimen Beaufort.

Datuk Lajim daripada suku bisaya, juga mempunyai gelaran daripada sukunya JANANG GAYOH.

Sabah bergolak dalam diam

Posted: 30 Dec 2011 10:53 PM PST

Percaturan politik Sabah semakin rancak, terutama pembangkitan 20 perkara perjanjian penggabungan Sabah bersama Sarawak, Singapura dan Malaya pada tahun 1963 membentuk Persekutuan Malaysia.

Selain itu, isu kadar royalty minyak daripada Petronas yang hingga ini kekal 5 peratus.

Isu pendatang tanpa izin yang mendapat kewarganegaraan juga merupakan isu-isu yang berkumandang daripada parti pembangkang dan juga parti-parti komponen BN yang berlatar etnik KDM.

Ada juga yang membangkitkan cara Kuala Lumpur mengamalkan pecah dan perintah, sehingga Sabah sejak tahun 1963, sudah ada 13 Ketua Menteri.

Pengagihan jawatan-jawatan persekutuan juga dibangkitkan, dan mempersoalkan, kenapa rakyat Sabah tiada peluang menjawat jawatan tadbir dan diplomat.

Percakapan di akar umbi dengan slogan " NI KALI LAH" satu slogan yang bersifat marah dan seolah-olah menaruh dendam yang amat besar terhadap kerajaan pusat.

Projek-projek Persekutuan yang dilaksanakan oleh kontraktor-kontraktor pilihan persekutuan, adalah penyumbang kepada banyaknya projek-projek terbengkalai, terutama sekolah-sekolah dan makmal-makmal komputer juga merupakan isu yang terus dikitar.

Terkini, ada pemimpin Umno/BN yang menikamti semua kemewahan bertahun-tahun dalam gabungan beberapa parti itu, cuba pula menjadi hero, kerana melihat adanya ANGIN PERUBAHAN yang sedang bertiup di peringkat akar umbi.

Di Sabah kini, digambarkan seolah-olah berlaku AIR YANG TENANG TAPI PENUH DENGAN BUAYA GANAS.

Berasaskan kepada keadaan ini, Sabah yang sebelumnya dikatakan sebagai SIMPANAN TETAP BN akan sedikit tergugat, walaupun gugatan itu, belum membolehkan merebahkan negeri di bawah bayu itu daripada genggaman BN.

Memang diakui, bahawa isu-isu yang dibangkitkan boleh mempengaruhi rakyat, namun disebabkan rakyat Sabah sudah masak dengan asam garam politik, maka goncangan yang ada pada masa kini, hanya belegar-legar di pucuk pokok, belum membabitkan batang dan akar tunjang.

Walau apapun, Kerajaan Negeri Sabah di bawah pimpinan Datuk Seri Musa Aman, perlu berkerja dengan keras, demi menepis dan meluruskan kembali persepsi yang sedang berlegar-legar sebelum PRU-13.

Keadaan yang ada sekarang samalah seperti pada tahun 1990 dan tahun 1994, di mana isu-isu yang berhubung dengan Parti PBS, tidak dapat menumbangkan parti itu dalam pilihanraya.

Adalah advantage BN Sabah, di kalangan Pembangkang, tiada pemimpin yang boleh menjadi MASKOT, yang ada adalah pemimpin KITAR SEMULA, yang sudah diketahui sepak terajang mereka.

Menurut pandangan AYT, WIND OF CHANGE belum melanda SABAH.

Aziz Bari tawar diri calon Pakatan

Posted: 30 Dec 2011 09:40 PM PST

Prof Dr Abdul Aziz Bari menawarkan diri sebagai calon berpotensi pada pilihan raya umum akan datang untuk Pakatan Rakyat dan mahu berkhidmat sebagai wakil rakyat.

Beliau mengesahkan menerima tawaran "tidak rasmi" dari semua parti pembangkang iaitu PAS, PKR dan DAP namun berkata "masih terlalu awal untuk membuat keputusan" parti mana yang akan ditandinginya.

Abdul Aziz (gambar) menambah beliau tidak memilih tentang bertanding di bawah mana-mana parti dalam Pakatan Rakyat memandangkan "semua parti komited untuk melaksanakan dasar dengan berpegang kepada Perlembagaan Persekutuan dan ia penting bagi mewujudkan sistem dua parti."

Namun bekas pensyarat Universiti Islam Antarabangsa ini berkata keputusannya adalah untuk terlibat dalam politik dan berminat menyertai pilihan raya dan bukan sebagai anggota parti yang disifatkan tidak mempunyai "stamina" melakukannya.

"Ini adalah perkara yang dihalang untuk dilaksanakannya. Menyertai politik bukan bermakna terlibat dalam politik parti.

"Apa pun dalam politik, seperti kerjaya dalam akademik atau NGO, ia hanya platfom untuk perubahan. Tidak kisah apa pun saya terlalui tua untuk menjadikan politik sebagai kerjaya. Jika saya berumur 40 tahun ia berbeza tapi saya akan mencecah 53 tahun," tambahnya.

Abdul Aziz terlebih dahulu digantung tugas dari UIA kerana mengkritik campur tangan Sultan Selangor dalam isu pemeriksaan Jabatan Agama Islam negeri itu ke atas Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC).

Beliau dilaporkan memperhatikan kerusi Parlimen Sabak Bernam yang dipegang Abdul Rahman Bakri, yang dijangka akan dibicarakan pada Jun kerana didakwa membuat sembilan tuntutan palsu.

Dakwat kekal tidak menjamin ketelusan Pilihanraya: Anwar

Posted: 30 Dec 2011 08:36 PM PST

Selepas SPR bersetuju menggunakan dakwat kekal-silver nitrate pada PRU-13 akan datang, sesuai dengan tuntuan BERSIH yang didokong oleh Pakatan Rakyat, kini Anwar pula mendakwa penggunaannya tidak menjamin ketelusan pilihanraya.

Berdolak dalik lagi lah!!!

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 31 Dec 2011 01:40 PM PST

Kedah Ke KL - MctHeory


PANASS!! Siapa Kata Kaum Cina Tolak BN!!

Posted: 31 Dec 2011 08:12 AM PST

Gambar di bawah adalah majlis makan malam 1 Malaysia anjuran MCA Merbok.

Get ready nak makan..
Bercampur-campur..

Ramai juga ya..
Pak Haji pun ada.. hmm..
Dah mula nak makan..

Jamuan makan 1 Malaysia anjuran MCA masyarakat Cina di Parlimen Merbok, jamuan bertempat di Dewan Badminton Sungai Lalang. Jamuan turut di hadiri pelbagai kaum.

Penyatuan masyarakat ini membuktikan 1 Malaysia telah wujud di Parlimen Merbok, dan akan bersatu menolak Pakatan Haram pada PRU 13 ini.

Nantikan video yang akan di keluarkan Team Media Kedah apabila masyarakat berbilang kaum menyanyikan lagu 1Malaysia, termasuk seorang kanak yang bersemangat mengibarkan bendera Malaysia.

Gambar dari Media Kedah

McTheory:
Siapa kata orang Cina tolak BN? Yang kurang cerdik saja tolak BN!!

TUDIAA!! MAHFUZ BUAT MAJLIS SAPU DUIT RAKYAT!!

Posted: 31 Dec 2011 05:12 AM PST

Bagi makan sambil sapu duit!!

Harta Rakyat di rompak!!

Mahfuz Omar MP Pokok Sena dah mula buat projek kutip duit rakyat. Buat majlis makan malam, lepas tu pakat-pakat sedekah, londeh barang, gadai barang untuk bagi pada Pas.

Pas pun pandai, tabung rompak tu dia tulis JIHAD. Habis la semua pencacai tegar Pas kena tipu. Jihad untuk menjaga keluarga, agama, bangsa dan negara. Ini jihad nak perkayakan parti politik. Ada apa makna?

Nak baca Pas Pokok Sena rompak duit rakyat, klik SINI

SELAMATKAN MADRASAH SALIHIAH!! APABILA DR MASHITAH VS MAHFUZ OMAR!!

Posted: 31 Dec 2011 12:17 AM PST

Sejak khabar angin mengatakan Dr Mashitah nak bertanding di Pokok Sena. Mahfuz Omar nampak semacam panas saja dengan Dr Mashitah. Bila Dr Mashitah keluar kenyataan, dia Mahfuz mesti tunggu masa nak balas pulak.

Kerajaan Pas Kedah perlu menggunakan kaedah fiqh yang lebih menyeluruh iaitu mengutamakan 'maslahah ammah' atau kepentingan awam berhubung keputusannya mahu merobohkan Madrasah Salihiah.


Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri,Datuk Mashitah Ibrahim berkata, Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak tidak boleh sewenang-wenangnya menggunakan kaedah 'istibdal' (wakaf gantian) terhadap tanah wakaf khas milik madrasah itu untuk meneruskan keputusannya.


"Walaupun beliau (Azizan) hendak 'istibdal' tanah wakaf khas itu tetapi beliau tidak boleh tolak kepentingan orang ramai yang menuntut madrasah itu dikekalkan. Pucuk pimpinan negeri perlu bijak kerana dalam pemerintahan, pokok pangkal dalam membuat keputusan adalah mengutamakan 'maslahah ammah'," katanya.


Mahfuz berkata orang ramai tidak perlu terkejut dengan keputusan meroboh Madrasah Salihiah kerana Masjidil Haram, di Mekah pun dirobohkan untuk diganti dengan bangunan baru.

"Beritahu Datuk Mashitah, Masjid Chin di Masjidil Haram, Mekah pun orang robohkan," ujarnya sambil ketawa.

Apa yang Mahfuz tak faham, ialah di Masjidil Haram, roboh masjid ganti masjid. Tapi dalam kes Madrasah Salihiah ni. Kerajaan Pas Kedah roboh Madrasah ganti dengan shopping kompleks. Walaupun ada surau ganti, tapi kita pun tak tahu surau ganti tu duduk atas tanah atau atas angin.

Itu yang kita pertikaikan, apa salahnya kalau ubah plan dan plan itu tidak menganggu Madrasah. Kalau nak roboh pun, robohlah tapi bina balik madrasah baru yang lebih canggih atas tanah wakaf tu.

Pas sengaja memutarkan fakta. Kita menghalang perobohan kerana tidak mahu tanah wakaf itu di ambil. Paling penting tanah wakaf tu.

Mahfuz-Mahfuz.. apa hang ingat hang bijak sangat ka?McTheory:
Puak Pas ni jenis otak letak kat lutut kot..

EKSKLUSIF!! PROGRAM MUNAJAT SELAMATKAN MADRASAH SALIHIAH!! (TERKINI)

Posted: 30 Dec 2011 09:39 PM PST

Menunggu kehadiran orang ramaiDari seberang jalan..

Pendaftaran..

Pengerusi Badan Bertindak SMS

Jamuan makan..Peserta program Munajat Selamatkan Madrasah Salihiah (SMS) yang memberi sokongan akan di beri baju semasa pendaftaran. Alhamdullilah.. sambutan yang diberi memuaskan.

Selepas sembahyang Zohor akan ada tazkirah khas dari Ustaz Fathul Bari. Ilmuan Muda.


McTheory:
Akan di Update dari masa ke semasa..

SKANDAL WANG ZAKAT!! DR ASRI BELA JAMIL KHIR!!

Posted: 30 Dec 2011 07:35 PM PSTTak sudah-sudah fitnah di sebarkan untuk merosakkan nama pemimpin UMNO/BN. Benda yang tak buat pun dorang kata buat. Benda yang tak ada pun diwujudkan fitnah kata ada. Untuk detail keterangan mengenai hal ini, nak baca klik SINI.McTheory:
Pakatan Rakyat kaki fitnah.. fitnah makanan harian dorang..

SELAMATKAN MADRASAH SALIHIAH!! PEMUDA PAS DI SAMAN 1 JUTA!!

Posted: 30 Dec 2011 04:35 PM PST


Berita ni Mc ambil dari PadiJantan

Mohd. Azam Awang DI SAMAN oleh Pengerusi Badan Bertindak Selamatkan Madrasah Salihiah Semalam.
Menurut Mansor Ahmad (orang yang mendakwa) dalam sidang media bersama pihak media, selepas membuat laporan Polis mengenai kenyataan Azam menerusi akbar tempatan semalam akan mefailkan saman peribadi keatas Azam kerana fitnah, nilai saman Rm 1 Juta.


Laporan polis yang dibuat oleh Pemuda Pas di balas kembali dengan laporan polis oleh pihak Madrasah.

Kemudian pihak Pemuda Pas akan di saman 1 Juta kerana cuba memfitnah pihak madrasah.

Cubaan Pemuda Pas membuat laporan polis adalah kerana mahu mengagalkan program Munajat yang akan diadakan sebentar nanti.

Namun tindakan kurang bijak Pemuda Pas tersebut bakal mengundang bala kepadanya. Apabila beliau pulak akan di saman oleh pihak Madrasah.

Nampaknya Pemuda Pas nak jadi hero, terus jadi kambing hitam. hehe..

McTheory:
Pas Kedah, korbankan Pemuda Pas.. 

tun faisal dot com

Posted: 31 Dec 2011 01:18 PM PST

tun faisal dot com


Selamat Tahun Baru 2012 dari UMB

Posted: 31 Dec 2011 08:11 AM PSTSeluruh keluarga Unit Media Baru (Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia) mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2012 kepada seluruh rakyat Malaysia yang menjadi pembaca setia yang senantiasa menyokong blog-blog UMB & pro-UMNO/BN yang lainnya. Semoga 2012 membuka iltizam baru untuk kita semua bersatu hati meneruskan perjuangan di pentas maya dan persada nyata demi kemenangan gemilang BN pada PRU13! 

TEMPUR TERUS!!

Taktik kotor Karpal: Peguam desak Lembaga Tatatertib ambil tindakan

Posted: 31 Dec 2011 04:55 AM PSTKarpal Masuk Perangkap Sendiri, Niat Jahat Burukkan Institusi Kehakiman Demi Anwar

Pengerusi DAP, Karpal Singh telah terjerumus dalam perangkap politiknya sendiri apabila cuba mengheret institusi kehakiman ke kancah politik dan cuba menimbulkan keraguan dalam kredibiliti instutusi tersebut dengan membuat aduan kononnya terdapat hakim yang melakukan plagiatrisme.

Penasihat Undang-undang UMNO, Datuk Mohd Hafarizam Harun melihat tindakan yang dilakukan oleh Karpal Singh dibuat kerana telah ketandusan idea dalam melakukan pembelaan terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Saya melihat YB Karpal Singh telah kehabisan idea dan isu dalam mewakili ketua pembangkang, YB Datuk Anwar Ibrahim dalam kes-kes yang melibatkan ketua pembangkang tersebut, justeru itu sebagai suatu taktik pengalihan (diversion) dengan beliau terpaksa membangkitkan isu kredibiliti Hakim ini agar institusi kehakiman akan sentiasa dilihat tidak bebas dan sentiasa dipengaruhi oleh tangan-tangan ghaib," katanya dalam wawancara eksklusif bersama UMNO-Online.

Hari ini, Pejabat Hakim Negara telah mengeluarkan kenyataan berkenaan dakwaan plagiarisme oleh Hakim Datuk Malik Ishak selaku Hakim Mahkamah Rayuan yang kononnya telah dikatakan telah membuat plagiarisme terhadap salah satu keputusan yang beliau telah beri sewaktu beliau menjadi hakim di Mahkamah Tinggi sebelum ini.

Isu ini telah hangat diperkatakan sehingga Karpal Singh telah cuba untuk membawa satu usul di Parlimen untuk didebatkan dan terbaru, semalam Karpal Singh sekali lagi membangkitkannya dalam akhbar The Sun (halaman dua).

"Hari ini saya telah dimaklumkan bahawasanya isu itu tidak timbul malahan ianya tiada merit berdasarkan kenyataan yang dikeluarkan oleh Pejabat Hakim Negara yang dengan Yang Arif Ketua Hakim Negara telah pun menyiasat dan berpendapat bahawa dakwaan itu adalah dakwaan yang tidak mempunyai merit dan aduan itu telah pun ditolak.

"Karpal Singh juga difahamkan telah dimaklumkan secara rasmi mengenai perkara ini daripada pejabat Ketua Hakim Negara. Saya kesal terutamanya tuduhan yang melulu ini tanpa ususl periksa dan tidak berdasarkan fakta yang terperinci dan meyeluruh telah dibuat oleh seorang pengamal undang-undang yang sangat berpengalaman dan senior," katanya.

Ujar beliau, nyatalah bahawasa Karpal Singh telah hilang pertimbangan selaku seorang peguambela dan peguamcara apabila telah mencampuradukkan isu perundangan dan profesionalisme seorang peguam dengan kepentingan politik.

"Saya berpendapat bahawasanya YB Karpal Singh telah terjerat dalam permainan sendiri yang beliau cuba untuk mengheret institusi kehakiman secara amnya dan secara khususnya untuk mengheret Yang Arif Hakim Datuk Malik Ishak ke kancah politik yang akhirnya telah memakan diri beliau sendiri."

Aduan Karpal Singh menyatakan bahawasanya beliau telah mendapat maklumat Yang Arif Hakim Datuk Malik Ishak telah membuat satu plagiarisme penghakiman dengan mengambil secara keseluruhan penghakiman yang ditulis oleh seorang Hakim di Singapura iaitu Yang Arif Hakim GP Selvam, yang mana menurut siasatan yang telah dibuat Yang Arif Hakim GP Selvam daripada Singapura itu telah menafikan dengan menulis satu surat kepada Ketua Hakim Negara pada sekitar bulan November 2011.

"Surat yang telah ditulis tersebut jelas bahawasanya Hakim yang dituduh memplagiat penghakiman Hakim daripada mahkamah Singapura telah pun diheret ke satu kancah politik yang kotor yang bermaksud untuk membuatkan beliau dilihat sebagai seorang Hakim yang tiada kredibiliti.

"Serangan peribadi YB Karpal Singh ini juga saya percaya telah mengakibatkan Hakim itu terganggu dari segi fikiran dan juga perasaan beliau terutamanya keluarga beliau. Jadi saya menggesa terutamnya YB Karpal Singh memohon maaf secara bertulis dan terbuka kepada Yang Arif Hakim Datuk Malik Ishak berkenaan tentang serangan peribadi yang langsung tidak profesional dan tidak memeriksa asal usul perkara ini."

Tegas Hafarizam lagi, apa yang boleh simpulkan daripada kenyataan rasmi ini dan juga fakta-fakta yang telah merangkuminya, Karpal Singh juga telah mengelirukan Parlimen Malaysia dengan membangkitkan perkara yang remeh, tidak benar dan langsung tidak berasas.

"Pada pendapat saya, telah timbul satu kejadian atau kelakuan yang menghina kemuliaan Parlimen Malaysia. Oleh itu, saya menggesa kepada ahli-ahli Yang Berhormat di Parlimen Malaysia supaya suatu aduan rasmi dibuat ke atas YB Karpal Singh kepada Jawatankuasa Hak dan Keistimewaan Parlimen Malaysia agar kenyataan beliau yang sebelum ini berkenaan isu plagiarisme Hakim Yang Arif Datuk Malik Ishak diperbincangkan secara menyeluruh, terperinci dan seterusnya keputusan dibuat dalam peringkat jawatankuasa dan akhirnya dibawa ke dewan sidang Parlimen Malaysia agar suatu tindakan yang bersesuaian diambil terhadap beliau bagi memberi makna dan juga mesej yang jelas bahawasanya setiap ahli Parlimen perlu mematuhi peraturan-peraturan sebagai ahli Parlimen Malaysia dan tidak membawa isu-isu yang boleh menyeleweng kepada Parlimen Malaysia pada masa-masa akan datang.

"Saya juga menggesa supaya Lembaga Tatatertib Peguambela dan Peguamcara dan juga Majlis Peguam Malaysia memandang serius akan perilaku dan amalan ketidakprofesionalan YB Karpal Singh selaku peguambela dan peguamcara dan seterusnya mengambil tindakan sewajarnya selaras dengan Akta Profesion Undang-undang 1976."

Tambah beliau lagi, isu tersebut sangat serius kepada institusi kehakiman, profesionalisme kepeguaman dan yang paling penting kepada kemuliaan Parlimen Malaysia khususnya.

"YB Karpal Singh tidak boleh bebas daripada segala tindak-tanduk beliau dan kenyataan rasmi ini telah membuktikan ianya tidak bermerit dan tidak ada asasnya. Oleh itu, saya berharap bahawasanya isu tentang plagiarisme oleh Hakim Datuk Malik Ishak akan diberhentikan daripada dibicarakan sama ada dalam media atau di Parlimen."

Pas roboh surau: Kerajaan PR Kedah kantoi menipu lagi #saveKedah

Posted: 31 Dec 2011 12:30 AM PST


SELAMATKAN MADRASAH SALIHIAH!! PAS KEDAH KANTOI MENIPU LAGI!!
http://kedahkekl.blogspot.com/2011/12/terpanas-pas-kedah-memang-munafik-roboh.html#more


Tidak pernah berlaku dalam sejarah negeri Kedah, Rumah Allah (masjid atau surau) diroboh untuk sebuah shopping complex. Jawapan Kerajaan Negeri: (PENIPUAN!!!)


Tidak benar. Masjid Alor Malai pernah diroboh untuk pembangunan menyeluruh Kompleks Al-Bukhari yang juga dibangunkan kompleks perniagaan di situ (antaranya Pasaraya Giant). Sebuah masjid baru dibina, bukan di atas tapak masjid lama tetapi dilokasi lain menggunakan kaedah Istibdal, sama seperti kaedah yang digunakan terhadap tanah wakaf Madrasah Salihiah. Ia tidak menjadi isu kerana pihak pembangkang pada masa itu (PAS) tahu hukum hakam, menghormati institusi ulamak dan tidak membantah membuta tuli. Sekarang isu Salihiah menjadi 'panas' kerana pihak pembangkang kini merasa 'terlebih pandai' dari para ulamak yang ada dalam Majlis Fatwa Negeri Kedah.

Itu Jawapan Kerajaan Negeri Pas yang Munafik tu!!

Mari dengar jawapan Mc pulak!

Bagi orang luar yang tak tau perihal Kedah dan cerita yang sebenar, memang la akan telan jawapan depa ni bulat-bulat.

Tapi bagi penduduk tetap Kampung Dato Murad, Taman PKNK dan kawasan Alor Malai. Jawapan kerajaan negeri tu satu pembohongan!

Masjid Al-Bukhari..

Masjid Alor Malai yang bersebelahannya kubur tu, memang tanah wakaf, dan dirobohkan. tapi Masjid Besar Al-Bukhari yang dibina, tetap berada di atas tanah wakaf! Malahan kubur pun di pindah dan di susun rapi dalam kawasan Masjid (masih dalam tanah wakaf). Maknanya 'jariah' masih lagi bersambung kerana dari Masjid kecil, menjadi masjid besar. Kita masih lagi bersembahyang di atas tanah yang diwakafkan.

Shopping Kompleks Giant yang Pas Kedah kata tu sebenarnya di bina di atas tanah PASAR!! Pasar Kampung Datuk Murad!! Tapak Pasar Ramadhan! Jadi apa yang samanya?

Projek Al-Bukhari tu membina sebuah Masjid Besar, Sekolah Agama serta Rumah Anak Yatim.

Pembinaan dari masjid kecil, menjadi masjid besar. Itu kan bagus.

Sedangkan projek Aman Central ni pulak, nak buat Apartment mewah serta Shopping Kompleks. Surau yang dijanjikan pula mungkin hanya sebesar TANDAS AWAM kot.

Jadi kes Madrasah Salihiah ni, langsung tak sama dengan kes Masjid Alor Malai. Pas Kedah tolong la jangan jadi Munafik!! Islam ka apa ni? Macam ni ka cara orang Islam? Dok kerja pembelit nak rampas hak orang?

Pas Kedah punya la pulun nak tanah wakaf Madrasah tu, sampai sanggup buat cerita bukan-bukan. Orang berusaha nak jadi baik dan perolehi pahala. Puak Pas pula dok pulun nak pelingkup agama janji dapat duit. Jenis Islam macam mana pun Mc taktau la.Punya dok menyanjung Dap.. habis semua depa nak gadai. Agama sudah, kalimah Allah sudah, hak melayu sudah.. kini tanah wakaf pulak.. lingkup la..[Video] Anwar Imam Mahdi: Ulama - aqidah Badrul Amin rosak?

Posted: 30 Dec 2011 10:00 PM PST


Badrul Amin adalah orang yang mengimamkan solat hajat menyokong peliwat semasa salah satu PRK. Nasiblah siapa yang berimamkan orang sesat. Dr Asri Zainal Abidin dan Ustaz Fathul Bari dah sebut, ini soal aqidah, bukan soal kecil.

[Video] Mahasiswa Kurang Ajar: Perkataan `keling' untuk hina KP Pulau Pinang

Posted: 30 Dec 2011 07:36 PM PST


Ketua Pemuda Negeri Pulau Pinang telah turun bersama-sama untuk mendengar dan berbahas dengan Adam Adli. Malangnya Adam Adli sudah kecut dan lari. 

Lihat macam mana respon Mahasiswa dan penyokong PR yang boleh dibaca di laman Agenda Rakyat JOM Tawan Malaysia

http://3.bp.blogspot.com/-I15B6B5BlyI/TctPkKOQvGI/AAAAAAAAEco/vphy_H8LKZo/s320/Ketua+Pemuda+Penang.jpgMACAM MANA UMNO PULAU PINANG BOLEH PILIH MALAON KELING


NI JADI KETUA PEMUDA UMNO PULAU PINANG ?
NI KELING YANG MENGAKU MELAYU !


TAK MALU PUNYA KELING !
WOI KELING !


KAU BUKAN AHLI UMNO YANG SAH LA BANGSAT !
KAU TU KELING !!!


KAH KAH KAH


KAH KAH KAH
UMNO NI MEMANG NAK MAMPOS !!!


KELING DILANTIK JADI KETUA PEMUDA UMNO !!!
KAH KAH KAH


KAH KAH KAH
BANGSAT PUNYA KELING MENGAKU MELAYU !!!
KAH KAH KAH


KAH KAH KAH
BANGSAT KAU LA KELING !!!


SEJAK BILA PULAK KAU JADI MELAYU ?


KAU TU KELING LA BANGSAT !!!
* KELING MEMBAWA MAKNA SEORANG INDIA YANG MENGAKU MELAYU.


AKU USULKAN SATU TAJUK DEBAT ANTARA ADAM ADLI DAN KETUA PEMUDA UMNO PULAU PINANG.


" ADAKAH SAYA SEORANG MELAYU ? "


ATAU 


" APAKAH PERLEMBAGAAN PARTI UMNO MEMBENARKAN KELING MENJADI KETUA PEMUDA ? "

Rakyat marah Dr Siti Mariah dan Suhaimi Shafie tidak turun padang #ADUNmalas

Posted: 30 Dec 2011 05:20 PM PST


Sebelum ini didedahkan kisah Nurul Izzah tidak dilayan kerana jarang turun padang. Sekarang kisah Dr Mariah dan Suhaimi Shafie. Sebelum itu, Khalid Samad yang tidak turun padang dan tidak tahu masalah rakyat yang marah kerana isu kuil yang dipindahkan ke Seksyen 23. 
Inilah masalahnya apabila wakil rakyat yang hanya pandai bercakap tapi kurang bekerja. Akhirnya siapa yang teraniaya? Rakyat juga... 

Anda mungkin berminat untuk mengetahui kisah Siti Mariah tentang janji tutup kilang arak Shah Alam yang tidak ditunaikan oleh Pas dalam artikel ini @DrSitiMariah - Pas tidak pernah janji tutup kilang arak Shah Alam.


Kata Pakteh...!!

Posted: 31 Dec 2011 01:08 PM PST

Kata Pakteh...!!


Surau Salihiah...!!! Pas MAIN BELAKANG

Posted: 31 Dec 2011 05:33 AM PST

Semalam Pakteh terbaca satu banner yang membuat dakwaan Surau Salihiah sebenarnya Pejabat Takaful. Dakwaan sebegini Pakteh nilaikan mungkin ada kebenarannya kerana blogger PAS pasti lebih tahu kerana isu ini melibatkan maruah PAS. Pakteh sekadar bertanya sendiri jika sekadar pejabat takaful, mengapa rakyat bangun mempertahankan bangunan tersebut. Mengapa ada signboard Surau Salihiah Jalan Kanchut.

Hari ini Pakteh ambil peluang untuk melihat sendiri apakah bangunan tersebut sebuah surau atau hanya pejabat takaful seperti yang didakwa blogger PAS. Sampai di depan bangunan yang dimaksudkan, Pakteh ternampak signboard "Pejabat takaful Ikhlas". Sah dan Pasti bangunan ini ialah pejabat takaful. Jika ini pejabat takaful mengapa pula ia dipolimikkan?. Pakteh masih seperti semalam sekadar bertanya diri sendiri.

Azan Asar berkumandang menyeru umat Islam menunaikan sembahyang dan azan itu datangnya dari pembesar suara bangunan tersebut. Bagaimana sebuah pejabat takaful boleh menjadi surau?. Rupa-rupanya fikiran sempit dan kolot malah kategori munafik blogger pas sanggup menipu bahawa bangunan tersebut ialah pejabat takaful sedangkan hakikat sebenar ialah bangunan itu merupakan sebuah surau yang sudah melewati 100 tahun usianya.
Pakteh mengambil peluang untuk berjemaah bersama di surau Salihiah petang tadi. Renungan mata imam ketika pakteh bersalaman membuatkan pakteh sebak seketika. Imam tersenyum menerima salam pakteh namun renungan matanya sepi, kosong dan seperti mempunyai sesuatu ingin diluahkan. Mungkin bebanan yang ditanggung cuba dihilangkan dengan senyuman namun mampukah mata yang hampir berkaca menipu?.

Setelah melihat surau Salihiah dan berjemaah Asar disitu, terus terang pakteh berani katakan bahawa Surau Salihiah lebih lengkap dan tersusun berbanding sesetengah surau di negeri Kedah. Ini sekali lagi mematikah hujah puak munafik Pas yang mendakwa surau tersebut tidak terurus malah tidak ada jemaahnya.
yaa..beberapa perkataan imam yang menjelaskan sesuatu kepada pakteh membuatkan hati pakteh sayu. Entahlah....mungkin itu kali pertama dan terakhir pakteh bersolat disitu. Merenung keluar tingkap dari ruang sembahyang imam membuatkan pakteh terasa amat yakin, PAS akan runtuhkan surau ini seperti bangunan disebelahnya yang telah ranap menyembah bumi.

Mengapa PAS kini bertukar menjadi begitu zalim?.
Mengapa bloggernya menjadi munafik?.
Mengapa Ostat Azizan menjadi begitu ego dan bongkak ?
Ostat Azizan sudah mabuk kuasa dan lupa diri. Perasaan bongkak yang membengkak dalam hati Ostat Azizan membuatkan MB ini dengan angkuh menutup ruang musyawarah dan bertegas akan meneruskan pembinaan kompleks membeli belah serta hotel ditapak surau Salihiah tersebut.

Ada blogger PAS yang samakan pengambilan tanah wakaf Surau Salihiah ini dengan kompleks Yayasan AL Bukhary. waduh waduh....mengapa harus ada agenda matlamat menghalalkan cara apabila terdesak sebegini?. Bukankah perjuangan itu digambarkan suci? Adakah mata hati PAS sudah buta sehingga tidak ada lagi akal waras untuk dibuat perbandingan?.
Bukankah di Kompleks Yayasan Al Bukhary itu yang tersergam ialah Masjid, Rumah anak yatim dan Universiti untuk yang tidak mampu?. Mengapa harus disamakan dengan kompleks membeli belah serta hotel yang ingin dibangunkan itu?.

PAS Kedah demi menegakkan kerja kotor yang pecah tembelangnya sanggup menjadi munafik.
Lebih teruk ada juga yang samakan kes Surau Salihiah ini dengan bangunan Sentosa. Tahukah blogger tersebut waris tanah wakaf di Sentosa masih menerima faedahnya hingga hari ini. Tahukah blogger tersebut tanah tapak bangunan Sentosa itu dalam kategori wakaf yang mana?

Inilah jadinya apabila pagar makan padi.

Mengapa tanah wakaf yang harus dikorbankan demi kepentingan seseorang?. Betoika KHABARNYA apa yang terjadi ini adalah kerana SISTEM BARTER antara Kedah an penang?.
Sistem barter pun sepatutnya kena adil.

Eh eh...ada terpalit nama exco? betoika?....pakteh taktau....
Eh eh...kalau pejabat takaful awat sampai 2 kali ubah isi mesorat org bijaksana agama Kedah?.
Eh eh...bukanka sepatutnya kena ada perkenan Ketua Agama Islam Kedah?
Eh eh...hangpa tak penah kat tunjuk?...camna nak pekenan?

Akhirnya PAS Kedah terpaksa MAIN BELAKANG kerana kezalimannya sendiri.

Duke of UMNO

Posted: 31 Dec 2011 01:07 PM PST

Duke of UMNO


MARI SAMBUT TAHUN BARU 2012 DENGAN SAMBUTAN BEGINI MALAM NI...

Posted: 31 Dec 2011 07:32 AM PST


Sempena malam tahun baru ni, aku percaya ramai umat Islam yang akan menyambutnya dengan cara yang tersendiri...

Aku? Aku seperti kebiasaan menyambut setiap tahun baru Hijrah dengan "qira'atulQuran". Dan begitu juga dengan sambutan tahun baru Masihi, aku selalunya melakukan perkara yang serupa...

Aku rasa, ramai jugak kengkawan yang sama sambutan tahun barunya macam aku. Dan kali ni, aku harap kengkawan semua menghayati apa yang terkandung di dalam kitab suci Allah itu...

Ingatlah Islam itu sentiasa syumul dan Kitabullah itu sentiasa relevan sepanjang zaman. Kita ikutlah sedaya mampu sementara menunggu masa ke alam yang lebih kekal abadi...

Aku harap, fahami lah Islam yang sebenar dan usahlah memperdagangkan Islam untuk keduniaan kerana ia bersifat fana dan tidak baqa' selamanya...

Bersama-samalah kita menjadi yang lebih baik pada tahun depan berbanding tahun ini kerana mereka yang lebih baik dari sebelumnya tergolong dalam golongan yang beruntung.

Orang yang dirinya sama saja dengan tahun ini dan tahun sebelumnya adalah mereka yang rugi. Orang yang dirinya lebih teruk tahun ini berbanding sebelumnya adalah mereka yang mal'unn (terlaknat).

Dan mereka yang beruntung adalah mereka yang lebih baik dirinya tahun ini berbanding tahun sebelumnya...Wallahuaa'lam.

GEMPARRR..!!! JAMIL KHIR & AZIZAN RAZAK PAKAT NAK HENTAM MAHPOSSSSS...???!!!

Posted: 31 Dec 2011 06:37 AM PST


Baru-baru ni Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom diserang bertubi-tubi oleh pihak pembangkang, kononnya beliau menyeleweng wang zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) untuk bayaran guaman kes qazaf yang difailkan Anwar terhadapnya.

Pembangkang kata..
KEADILAN akan membuat laporan polis pada minggu depan jika tiada penjelasan munasabah (dari Jamil Khir) -Nik Nazmi
Jika beliau (Jamil Khir) tidak meminta maaf dalam 48 jam, kami akan menghantar memo kepada Agong -Jinggay 13

Lebih menarik lagi, Mahfuz menghasut rakyat supaya bangkit tuntut dakwa Jamil Khir menyeleweng wang zakat.
"Persoalan terbesar di sini ialah jenayah pecah amanah wang zakat apabila Jamil Khir dan dua orang lagi yang bersyubhat dengannya menggunakan wang itu untuk kos guaman kes qazaf (Datuk Seri) Anwar Ibrahim. -dipetik dari Harakahdaily.

Ya. Jamil Khir dah jawab. Rujuk sini. Dan jawapannya pada aku cukup rasional dan menjawab dakwaan busuk puak-puak kat atas tu. Jelas sekali duit yang digunakan itu BUKAN DUIT ZAKAT sebagaimana yang didakwa puak-puak pembohong pemfitnah kat atas tu...

Persoalannya, mengapa Mahfuz beriya-iya nak buruk-burukkan Jamil Khir?

Sebab..Jamil Khir merupakan candidate terbaik untuk jadi MB Kedah. Dan Mahfuz tahu kekuatan dan ketokohan Jamil Khir tu mampu menewaskan PAS di Kedah, sedangkan Mahfuz sendiri dok aim nak jadi MB Kedah lepas dia gulingkan Azizan Razak.

Mahfuz tahu Jamil Khir dan Azizan memang sahabat baik. Dan dia takut Azizan pakat dengan Jamil Khir untuk kalahkan dia masa PRU 13 nanti. Bukan rahsia lagi tentang hubungan retak antara Azizan dan Mahfuz...depan orang ramai boleh la diorang "auta"...

Melihat kepada kenyataan Mahfuz dalam Harakah, aku rasa wajar sangat Jamil Khir saman dan buat report polis terhadap Mahfuz atas dakwaan memfitnah, memburuk-burukkan nama baik dan menghasut serta menipu rakyat untuk memperjuangkan fitnah.

Tak tahulah sama ada Jamil Khir akan buat begitu atau tidak. Cuma, kalaulah aku ditempat Jamil Khir, dah tentu aku saman je Mr. Bean PAS nih..Dah tentu Azizan sokong aku punya..!!!

NAK MOHON MENGADU PADA ALLAH PUN DIHALANG..??? NI NEGARA MALAYSIA KE ISRAEL..???

Posted: 31 Dec 2011 04:33 AM PST


Menjelang penutup tahun 2011, macam-macam yang berlaku. Dilaporkan semalam rujuk sini bahawa Ketua Pemuda PAS Kedah buat laporan polis untuk halang majlis solat hajat yang dianjurkan pihak Madrasah Salihiah Kanchut.

Majlis tersebut, Majlis Munajat Perdana adalah bertujuan memohon kepada Allah SWT menyelamatkan Madarasah Salihiah dari dirobohkan Kerajaan Negeri Kedah. Tidak ada motif lain selain itu...

Perkara pokoknya ialah menyelamatkan Madrasah Salihiah dari dirobohkan oleh Kerajaan.

Tak kiralah, jika Kerajaan yang nak robohkan Madrasah itu adalah Kerajaan BN atau PAS sekalipun, anak kariah itu memohon kepada Allah agar pusat aktiviti mengimarahkan agama itu agar diselamatkan.

Aku percaya, kalau Kerajaan BN yang robohkan madrasah tu, puak-puak PAS sanggup bergolek tidur atas jalan kerana nak selamatkan madrasah itu. Namun memandangkan yang nak merobohkan madrasah tu ialah Kerajaan PAS, maka puak Pemuda PAS tak berminat pun nak join..

Aku hairan. Nak buat solat hajat dan program Munajat minta pertolongan dari Allah pun nak dihalang? Sampai sanggup buat report polis??? Begitu sekali Pemuda PAS punya teruk???

Selama ni, ada ke BN halang PAS buat solat hajat atau majlis apa-apa? Kerajaan BN siap bagi stadium lagi untuk pembangkang buat majlis keagamaan. Masjid tak payah cakap la..dah beribu kali dah diberi pelepasan...

Macam ni mentaliti Ketua Pemuda PAS Kedah? Heh?! Aku rasa, Nasrudin Hasan Tantawi perlu kaji balik kedudukan Pemuda PAS Kedah ni. Tak layak langsung! Bodoh tindakannya mengalahkan kafir harbi..!!!

THE FLYING KICK

Posted: 31 Dec 2011 01:01 PM PST

PEJUANG BANGSA

Posted: 31 Dec 2011 11:14 AM PST

PEJUANG BANGSA


Populariti Dr Hassan Ali mengalahkan Nik Aziz dalam carian Yahoo 2011

Posted: 31 Dec 2011 10:45 AM PSTTentu semakin cemburu pemimpin PAS yang memangnya anti dengan Datuk Dr Hasan Ali apabila Exco Selangor itu menduduki ranking ke 6 individu politik popular dalam portal Yahoo sepanjang 2011.

Dr Hasan menafikan nama-nama besar seperti Mohamad Sabu, Khalid Samad dan Datuk Mahfuz Omar walaupun mereka lebih banyak cakap dan kerap cetuskan kontroversi.

Yahoo! Malaysia menyifatkan bekas Pesuruhjaya PAS Selangor itu sebagai seorang yang boleh menulis manual atau cara untuk "membuat musuh dan menyakitkan hati orang".

"Ini adalah orang yang menyakitkan hati banyak pihak, dan beliau layak menduduki tempat ini berdasarkan tindak-tanduknya sendiri," tambah laporan itu.

Dengan penilaian Yahoo terhadap Dr Hasan seperti itu, setidak-tidaknya Mat Sabu, Khalid dan Mahfuz boleh cakap ADUN Gombak Setia itu dipilih kerana 'membuat musih dan menyakitkan hati orang".

Apapun andaian pemimpin PAS lain yang condong kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim, mereka kena akur bahawa Dr Hasan adalah bola getah yang melantun lebih kuat jika dibaling dengan kuat.

Lihat sahaja bagaimana Dr Hasan menangani isu PAS Selangor yang dilihat mahu 'mandikan' beliau dengan kenyataan tidak cukup pencalonan untuk bertanding dalam PRU ke 13, akhirnya Mursyidul Am Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sendiri memuji Dr Hasan.

Dalam pertemuan Selasa malam di kediaman Menteri Besar Kelantan di Kota Baru itu turut dihadiri oleh Presiden PAS Datuk Seri Hadi Awang, Timbalan Mursyidul Am PAS Datuk Haron Din dan bekas Timbalan Presiden PAS Nasharudin Mat Isa, Dr Hasan disifatkan anak jantan oleh Nik Aziz.

"Ini tanda kelakian dan anak jantan kerana dia ikhlas menarik balik kenyataan dan memohon maaf. Ini ajaran agama dan bukan senang untuk mana-mana yang buat salah untuk minta maaf dan menarik balik," kata Nik Aziz.

Cuma yang belum nampak kelakian dan anak jantan dalam isu Dr Hasan adalah Ketua Penerangan PAS Selangor Saari Sungib yang memulakan kontroversi dengan kenyataan Dr Hasan tidak cukup pencalonan.

Dr Hasan sudah meminta PAS Pusat mengambil tindakan terhadap Saari yang juga ADUN Ulu Klang kerana kenyataan yang menyebabkan kekecohan dalaman parti.

Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali juga berkata, Dr Hasan, Nasharuddin dan Saari akan dipanggil memberi keterangan atau penjelasan kepada Abdul Hadi.

Bagaimanapun, jika tidak terlepas pandang, Dr Hasan dan Nasharuddin sudah berjumpa pemimpin tertinggi PAS sedangkan Saari masih menikus – istilah dilabelkan Dr Hasan kepadanya.

Dengan pujian Nik Aziz kepada Dr Hasan, tidak pelik Yahoo memilih beliau antara paling 'top' malah Anwar yang terpalit dengan isu video lelaki miripnya hanya di tangga ke 9 portal itu.

Nampaknya banyak perkara yang Mat Sabu, Khalid dan Mahfuz kena belajar daripada Dr Hasan jika mahu 'top'.

Barangkali Nik Aziz yang cetus macam-macam fatwa juga kena belajar sesuatu daripada Dr Hasan kerana Mursyidul Am PAS itui juga tidak 'terlawan' Dr Hasan dalam Yahoo. -31/12/2011 AGENDA DAILY

Selamat Tahun Baru 2012

Posted: 31 Dec 2011 07:17 AM PST

GPB ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru 2012 untuk seluruh rakyat Malaysia terutama pembaca blog ini .

Tak lupa juga kepada semua rakan blogger pro kerajaan tidak kira blogger Penang , nyamuk , elite , UMB dan lain2 ...tahun 2012 kita kasi gegar lagi hentak Pakatan dan Anwar !


Biarlah kita melangkah ke tahun baru ini dengan perjuangan menegakkan kebenaran Demi perjuangan Alif Ba Ta..

SELAMAT TAHUN BARU 2012

Selepas Anwar disamakan Imam Mahdi , muncul pulak pemimpin mengaku Rasul !

Posted: 31 Dec 2011 07:13 AM PSTMengaku dirinya rasul, mampu mengampunkan dosa pengikut, tsunami berlaku atas kuasanya dan menafikan kewajiban menunaikan solat serta puasa antara fahaman sesat yang kini didakwa disebarkan seorang selebriti terkenal tanah air.

Selebriti terbabit bukan saja menyebarkan fahaman yang ternyata melanggar hukum syarak, tetapi lebih mengejutkan apabila dia mengakui dirinya mampu memberikan syafaat kepada pengikutnya pada hari akhirat kelak.

Sumber yang juga bekas pengikutnya, hanya mahu dikenali sebagai Fatimah, 30, berkata, penyebaran dakyah menyimpang itu mula dilakukan selebriti terbabit lebih dua tahun lalu selepas mendakwa dirinya mendapat wahyu dan petunjuk daripada Allah.

"Dia juga memberitahu di akhirat kelak, dia bakal ditempatkan di barisan hadapan apabila semua manusia dihimpunkan di Padang Mahsyar," katanya kepada Harian Metro.

Selebriti lelaki yang terkenal dengan perwatakan warak itu sebelum ini jarang menimbulkan kontroversi sepanjang membabitkan diri dalam industri seni, justeru pendedahan dilakukan beberapa pengikutnya amat mengejutkan.

Komen GPB

Kalau dah pemimpin politik Pakatan Haram pun boleh diangkat & disamakan seperti Khalifah Umar Abd Aziz , Nabi ,dan terbaru  Imam Mahdi ,  setakat artis pun tentu hendak juga .

Memang dah semakin sesat dah pemimpin serta penyokong2 taksub mereka  hingga tidak tahu bahawa gelaran terbabit boleh mengugat akidah mereka sendiri sebagai umat Islam .

Satu lagi kejayaan negeri Pakatan , tarian bogel tiang jadi ikon baru !

Posted: 31 Dec 2011 04:52 AM PST
AMPANG JAYA - Siapa sangka sebuah kelab malam yang terletak di pinggir ibu kota menyajikan 'hidangan' yang menjolok mata apabila penari wanita tempatan dan asing yang berbikini bergabung tenaga demi menarik perhatian lelaki miang berkunjung ke situ saban malam.

Wanita-wanita tempatan dan Siam itu hanya memakai coli serta seluar dalam sebelum mempamerkan aksi-aksi yang dapat mencairkan lelaki.Tempat beraksi pula sangat strategik kerana pemilik kelab menyediakan pentas dan tiang setinggi kira-kira tiga meter untuk membolehkan penari melakukan aksi panas yang akan mendapat sorakan pengunjung.

Lagi kuat sorakan, lagi ghairah si penari melakukan aksi-aksi menjolok mata hingga salah seorang daripada kira-kira 10 penari yang terlibat dipakaikan mahkota.

Bukan itu sahaja, penari yang mabuk dibuai alunan muzik rancak dan alkohol itu akan memanjat tiang berkenaan dengan aksi liuk-lentok untuk menggoda pengunjung memberikan mereka kalungan bunga.

Mereka yang memperoleh kalungan bunga kemudian akan melayan pelanggan yang sudi menghadiahkan mereka kalungan tersebut.

Kalungan bunga itu kemudian akan dihantar semula ke kaunter bayaran untuk dijual kembali kepada pelanggan yang berminat dengan aksi gadis-gadis berusia lingkungan 20 dan 30-an tersebut pada babak seterusnya.

Bagaimanapun, untuk mengurangkan perhatian pihak berkuasa, pemilik kelab bijak mengaturkan rancangan dengan menselang-selikan persembahan ala pat-pong di Thailand tersebut dengan persembahan live band.

Walaupun persembahan muzik itu agak membosankan buat pengunjung tetapi ia memberi ruang kepada penari melayan pelanggan dan mengumpul tenaga untuk aksi seterusnya. -kosmo

PAS tak tidur lena bila solat Hajat di Madrasah Salihiah Kanchut dibuat !

Posted: 31 Dec 2011 03:47 AM PST


Hari ini program Munajat Solat Hajat bagi menyelamatkan Madrasah Salihiah Kanchut telah diadakan dengan lancar tanpa gangguan walaupun puak2 Pemuda PAS membuat laporan polis sebelum ini .

Ia dianjurkan oleh Barisan Bertindak Selamatkan Madrasah ini bagi memohon pertolongan dari Allah agar madrasah yang berusia lebih 100 tahun ini tidak dirobohkan oleh kerajaan regim PAS Kedah .

Di mana suara penyokong2 taksub PAS bila kerajaan Azizan Razak hendak robohkan madrasah ini ?  Kalau UMNO la yang roboh , sudah tentu puak2 kopiah putih terlebih dulu di depan membantah serta  membuat demontrasi .

Hari ini mereka rela madrasah ini dirobohkan sebab yang mengeluarkan arahan adalah kerajaan PAS sendiri . Nampaknya parti lebih diutamakan mereka daripada sensitivit agama sendiri .penduduk memohon pertolongan Allah untuk selamatkan 
madrasah Salihiah Kanchut 
gambar : kredit kepada Media Kedah & Kedah Ke KL ..


Fitnah PKR terhadap Jamil Khir kantoi !!!

Posted: 31 Dec 2011 01:40 AM PST

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom hari ini menegaskan laporan mendakwa beliau terbabit penyelewengan wang zakat adalah tidak benar.

Beliau berkata wang yang digunakan bagi pembayaran kos guaman beliau dalam kes tuntutan qazaf Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim bukannya daripada wang zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) tetapi dana khas yang disalurkan kerajaan untuk pembayaran yuran guaman.

"Setiap tahun kerajaan bagi bajet kepada MAIWP dan tahun ini RM700,000 diperuntukkan untuk tujuan pembayaran contohnya kes perebutan jenazah, kes libatkan saudara baru, isu murtad yang dibawa ke mahkamah, kita pakai duit ini lah," katanya kepada pemberita di Sepang hari ini.

Beliau berkata demikian bagi menjelaskan dakwaan penyelewengan wang zakat MAIWP bagi pembayaran kos guaman beliau, Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) Datuk Che Mat Che Ali dan Ketua Pendakwa Syarie Wilayah Persekutuan Shamsuddin Hussain dalam kes qazaf itu.

Sambil menyifatkan dakwaan itu dan laporan mengenai kos ubah suai rumahnya di ibu negara yang dikatakan tinggi dan mewah sebagai zalim dan kejam, Jamil Khir berkata berita seumpama itu sepatutnya diselidik terlebih dahulu sebelum disiarkan supaya tidak timbul fitnah dan salah faham rakyat terhadap pemimpin negara dan kerajaan.

Beliau berpendapat laporan itu bertujuan untuk melahirkan persepsi bahawa pihak menteri dan kerajaan selalu melakukan penyelewengan.

"Saya rasa amat tidak wajar seorang Muslim dan saya rasa yang bercakap ini pun banyak Muslim. Dia patut selidik dan kena rasa takut pada fitnah dan pembohongan yang bukan setakat habis di dunia tapi balasannya sampai di akhirat," katanya.

Menurutnya pembangkang banyak memainkan isu melibatkan kerajaan Barisan Nasional untuk dipolitikkan supaya dapat mengalihkan perhatian rakyat terhadap isu-isu pokok membabitkan pembangkang termasuk qazaf.

Mengulas mengenai isu rumahnya, Jamil Khir berkata pihak berkenaan boleh membuat semakan di Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan dan menjelaskan rumahnya itu dibeli sejak tahun 1994 sebelum beliau dilantik sebagai menteri dan pembayaran bulanan juga masih dibuat sehingga kini.

"Biasalah kalau ada sedikit penambahbaikan pada rumah itu. Saya dulu mejar jeneral, dua bintang dalam pegawai kerajaan...ada pencen penuh dan tak peliklah saya layak buat pinjaman (perumahan)," katanya.

Beliau juga berkata penjelasan beliau berkaitan dakwaan itu adalah muktamad dan berharap semua pihak memahami keadaan sebenar.

Adakah Adam Adli berani hadir 9 Jan di UPSI ?

Posted: 30 Dec 2011 11:58 PM PST

Di bawah ini merupakan surat dari UPSI minta Adam Adli hadir perbicaraan tatatertib. Tarikh 9 Jan juga hari penentuan untuk Anwar di Mahkamah Tinggi KL.

Adakah Adam Adli akan ke UPSI atau ke mahkamah tinggi bagi pejuangkan bosnya Anwar ?

Untuk kita lihat sama ada Adam Adli hadir , tunggu malam ini demo mereka di depan UPSI dikatakan selama 16 jam .

Saifuddin sedih Adam Adli tetap degil untuk mohon maaf secara terbuka

Posted: 30 Dec 2011 09:06 PM PSTTimbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Sai­fuddin Abdullah menya­rankan, penuntut Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Adam Adli Abdul Halim yang menurunkan bendera wajah Per­dana Menteri, Da­tuk Seri Najib Tun Razak dibicarakan dan diadili di luar kampus.

Walau bagaimanapun, beliau amat menghormati keputusan yang diambil UPSI yang memanggil Adam Adli untuk hadir perbicaraan di universiti itu pada 9 Januari depan.

"Saya hormati hak UPSI untuk ambil tindakan terhadap Adam Adli. Tetapi jika diberi pilihan, saya lebih suka jika dia diadili dengan undang-undang di luar kampus," katanya selepas menghadiri persidangan Meja Bulat Akta Universiti dan Kolej Univeristi (Auku) 1971 kedua bersama Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim), semalam.

Menurutnya, tindakan Adam Adli menurunkan bendera berwajah Najib berlaku di luar kampus dan adalah lebih baik jika dia diadili di luar berbanding di dalam kampus.

Pada 17 Disember lalu, aktivis mahasiswa itu menurunkan bendera wajah Najib di Ibu Pejabat Umno, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).

Berikutan kejadian itu, UPSI menghantar surat panggilan hadir perbicaraan pada 9 Januari depan, berhubung kes membabitkan dirinya yang didakwa mencemar nama baik universiti dan mengancam ketenteraman awam.

Sementara itu, ketika ditanya mengenai keengganan Adam Adli untuk memohon maaf di atas tindakannya itu, Saifuddin berkata, beliau amat berdukacita dengan tindakan penuntut tahun dua Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua (Tesl) itu.

"Saya sangat dukacita. Saya benar-benar berharap dia akan meminta maaf dan saya tahu Adam ada alasannya tersendiri, tetapi lebih manis kalau dia minta maaf secara terbuka atas perbuatannya itu," katanya.SH 

Zul Nordin dedahkan rahsia baru DAP restu Nurul Izzah calon PM ganti Anwar

Posted: 30 Dec 2011 07:26 PM PST
Pembangkang akan menonjolkan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Nurul Izzah Anwar sebagai calon Perdana Menteri yang baru jika mereka berjaya memenangi Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti.

Mendedahkan perkara tersebut Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Noordin berkata, itu adalah taktik terbaru yang dirancang oleh pakatan pembangkang untuk meraih simpati rakyat.

"Perkara ini telah dipersetujui oleh Majlis Pimpinan Tertinggi Pakatan Rakyat dan mereka juga telah menubuhkan Majlis Penasihat Perdana Menteri yang dianggotai oleh semua pemimpin tertinggi dari DAP, Pas dan PKR.


"Taktik baru ini mereka tonjolkan seolah-olah mereka sudah yakin Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang juga bapa Nurul Izzah akan didapati bersalah dalam perbicaraan kes liwat yang akan diputuskan pada 9 Januari ini.

"Dengan mencalonkan Nurul Izzah, pembangkang yakin rakyat terutama golongan muda pasti akan simpati terhadap bapanya yang kini menghadapi kes liwat," katanya.

Mengulas lanjut Zulkifli berkata, pemimpin pembangkang melihat penampilan Anwar yang dikaitkan dengan kes liwat tidak memungkinkan mereka untuk meraih sokongan rakyat seterusnya memenangi pilihan raya kali ini.

"Saya diberitahu pemimpin tertinggi pembangkang tidak bersetuju untuk menyandarkan harapan kepada Presiden PKR, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail begitu juga Timbalan Presiden, Azmin Ali," ujarnya.

Justeru katanya, pemilihan Nurul Izzah dilihat adalah pilihan tepat untuk meraih simpati rakyat bagi memastikan pembangkang menang pada pilihan raya nanti.UM

DIMENSI

Posted: 31 Dec 2011 11:10 AM PST

DIMENSI


Omegay: Ayuh ke Program Solat Munajat Selamatkan Madrasah Salihiah!

Posted: 31 Dec 2011 02:00 AM PST

Program Solat Munajat Selamatkan Madrasah Salihiah


ayuh beramai2 kita selamatkan madrasah yang menjadi tempat anak cucu kita menimba ilmu dari kerakusan azizan dan konco2nya!...yehaaaaaaaaaa!!!

Omegay: Azam tahun baru anuwar - "Tolong selamatkan aktiviti seks akuuuu"

Posted: 31 Dec 2011 12:00 AM PST

Rakyat Malaysia yang menyerlah untuk 2011 : Peguam, pemberi maklumat, mahasiswa, dan kakitangan awam

azam tahun baru anuwar: 
"all 4 one & one 4 all..save meeee pleaseee"

berdasarkan tajuk di atas yang di gunakan oleh penulis debra chong melalui portal anuwar pandikutti dalam themalaysiainsider untuk menutup tirai 2011..anuwar memberitahu bahwa majlis peguam akan tetap memberi sokongan terhadap parti politik fuckatan walaupun mereka cuba bersikap non-partisan. pemberi maklumat dari kalangan kakitangan kerajaan akan terus mengkhianati kepercayaan kerajaan (bonus, faedah dan BR1M tetap sapu!). itu psl skim SPBA pun teruk jadi mangsa. anak2 ikan seperti adam adli dan segelintir mahasiswa yang tak tau dek untung akan terus menjadi bahan mainan atas katil anuwar.

rakyat memang dah cukup menyerlah untuk mengetahui siapa anuwar sebenarnya kehkehkehkeh


baca lagi di AIDC tentang kebengapan anuwar 2011..klik sini dan di sini

Omegay: Pasrael rela jadi zombie deeayypig >|D

Posted: 30 Dec 2011 10:03 PM PST

Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) mengucapkan penghargaan kepada DAP yang sudi menyokong Adun PAS sekiranya Pakatan Rakyat menang di Melaka pada Pilihanraya Umum ke-13.


 

"Bagi DPPM, ini merupakan suatu penghargaan dan semangat setiakawan yang tinggi ditunjukkan oleh Pakatan Rakyat," kata ketua penerangannya, Riduan Mohd Nor.

DPPM, ujarnya menganggap kenyataan Ahli Dewan Undangan Negeri Melaka (Adun) Kawasan Bachang, Lim Jak Wong merupakan tanda keikhlasan dan kejujuran DAP dan Pakatan Rakyat dan memimpin perubahan di negara ini.

Ini, katanya bukan pula bermaksud DAP mengenepikan Parti Keadilan Rakyat sebagai rakan sekutu dalam Pakatan Rakyat, sebaliknya ia adalah manifestasi kebersamaan ketiga-tiga parti ini dalam mendepani kebangkitan rakyat.

Katanya, pemimpin Pakatan Rakyat berjaya membuktikan mereka tidak tamakkan kuasa dan jawatan malah sanggup berkompromi bagi memastikan pemerintahan Pakatan Rakyat di Melaka menjadi realiti. - harrrkkharkptuihh


keikhlasan pasrael membenarkan islam dijadikan bahan oleh deeayypig memang mengujakan kit siyal & co. bila  lagi deeayypig nak pergunakan pasrael kalau bukan sekarang? khalid samad sendiri mengiktiraf keunggulan deeayypig sebagai parti yang boleh memberi talian hayat kepada pasrael.


jadi sebagai balasan pasrael sedia di perkudakan bila2 masa terutama menjelang pru akan datang. Deaaypig tak peduli pun apa akan jadi dengan nasib peegayrar kerana parti tersebut dah nak mati di sebabkan masing2 berperang merebut kuasa setelah ketiadaan anuwar.

yang penting adalah mendapatkan kepercayaan pasrael. kini sebahagian hajat mereka dah tercapai. maka mudah lah kerja2 kit siyal dan bala tentera komunisnya meresap masuk 'menakluk' minda2 lebai2 totok di tambah pulak dengan anasir2 perosak puak erdogan yang sedia menanti dengan tangan terbuka

persoalannya...apa akan jadi dengan golongan ulamak? >|D

Omegay: Pas pun kena sawan tutup mulut kehkehkeh

Posted: 30 Dec 2011 07:34 PM PST

Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat, mengambil sikap berdiam diri berhubung kenyataan EXCO Selangor, Datuk Dr Hasan Ali yang menyangkal memohon maaf kepada pucuk pimpinan PAS ketika mengadakan pertemuan bersama kepemimpinan tertinggi parti itu, baru-baru ini. 

"Dr Hasan dilaporkan berkata, soal beliau turun ke Kota Bharu untuk memohon maaf kepada pucuk pimpinan seperti dilaporkan media adalah tidak benar sama sekali." - BH


mustapa ali tutup mulut..skang mulut bacin wally slipau a.k.a nabi palsu pun dah terkunci. lebai badigol yang dok sibuk suh cari dalang jadi batu api pun dah menikus. tu laa akibat kalau mulut tu suke sangat menipu. last2 jem!. kehkehkehkeh

Omegay: Pauzi kata parti gay akan terkubor jugak!

Posted: 30 Dec 2011 04:30 PM PST

Sebarang keputusan berhubung kes liwat yang dihadapi penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak akan menjejaskan Pakatan Rakyat (PR).

Pengerusi PKR Negeri, Datuk Fauzi Abd Rahman berkata, ada atau tanpa Anwar, masih terdapat pemimpin lain yang akan menyatukan pembangkang di negara ini.

Menurutnya, tokoh lain seperti Mursyidul Am Pas, Datuk Seri Nik Aziz Nik Mat atau Setiausaha Agung Parti Tindakan Demokratik (DAP), Lim Guan Eng juga boleh melaksanakan usaha tersebut.

"Rakyat juga akan berjuang untuk mengubah pemerintahan di negara ini kerana mereka inginkan perubahan. - SH

kehkehkehkeh barang kali pauzi tengah mimpi basah. fuckatan tak akan boleh bersama tapi boleh bersenggama (sumbang mahram)!..sape yang teraju parti gay selama ni?..sepatutnya si pauzi tanye kat diri sendiri, di takdirkan kalau anuwar di sumbat masuk ke sg. buloh sape calon yang paling layak?? kenape takut nak sebut nama jijah? dia kan presiden!..opsss sori...setakat presiden kayu!...REJEKK!


tapi macam mana aleh2 nama nabi palsu dan ketua komunis malaya paling ganas bleh terlintas dalam kepale hotak benak dia tuh? lawak..lawakk!! atau dia sengaje nak mengesahkan yang parti gay memang benar2 akan berkubor selepas pru13 nanti?? dia sedar segala dosa lampau terletak di bahu anuwar huhuhuhu

mudah2an mulut cabol dia masin! kehkehkehkehkeh >|D

IPOHMALAY

Posted: 31 Dec 2011 09:29 AM PST

IPOHMALAY


Posted: 31 Dec 2011 07:59 AM PST

create an avatar

Kepahitan Zaman Pemerintahan DAP di Perak X

Posted: 31 Dec 2011 06:00 AM PST

ISNIN, JANUARI 05, 2009

MB Perak Sebenar Buat Penafian

Ngeh Koo Ham menafikan bahawa kerajaan negeri ada mengarahkan agar Tabika Kemas ditutup. Mengapa Ngeh yang menjadi jurucakap kerajaan negeri? Mana Nizar? Oh, Nizar cuma boneka. Sudah banyak tindakan baling batu sembunyi tangan yang dibuat oleh Kerajaan Perak bagi memperbodoh-bodohkan orang Melayu berkat restu jeneral-jeneral berkopiah yang memenangi 6 dari 59 kerusi DUN.

Jika penutupan Tabika Kemas di Ampang, Ipoh pagi tadi adalah bukan dari arahan kerajaan negeri, ia dibuat oleh siapa? Samseng-samseng PAS? Atau konco-konco ketua kampung PAS yang baru dilantik? Atau tangan para konspirasi yang mahu Mat Taib datang menjenguk ke situ?

Harus diingat bahawa konsistensi DAP-PKR-PAS di Perak sangat-sangat diragui terutama berhubung soal orang Melayu. Memang Tabika Kemas memiliki murid dari pelbagai kaum tetapi 90% dari mereka adalah anak-anak Melayu.

Kelak, dengan alasan ianya beroperasi di premis awam milik kerajaan, mereka akan tetap memastikan Tabika Kemas yang dianggap ejen kerajaan pusat, ditutup. Adakah harta awam itu milik DAP-PKR-PAS? Mengapakah kanak-kanak menjadi mangsa? Adakah ini taktik ala Israel yang mensasarkan kanak-kanak kerana kanak-kanak itu dibimbangi akan membesar dan menentang mereka?

Memang Ngeh boleh menafikan tetapi apa yang ada di dalam master plan di pejabatnya tiada siapa yang tahu hatta Nizar sendiri. Kejatuhan Islam di dalam mana-mana peradaban dunia sekalipun, bermula dengan situasi sebegini.


Sumpahan kanak-kanak inilah yang membuatkan runtuhnya PR di Perak sebulan kemudian? Wallahualam.

Kepahitan Zaman Pemerintahan DAP di Perak IX

Posted: 31 Dec 2011 04:49 AM PST

RABU, JANUARI 07, 2009

Dendam 243,981 Undi

Berikut adalah sedikit fakta dari PRU12 untuk kerusi-kerusi DUN negeri Perak yang membentuk kerajaan Perak hari ini.

Seramai 848,229 pemilih atau 71% dari 1,196,160 orang pengundi berdaftar telah membuang undi pada hari tersebut. BN telah memperoleh 404,106 atau 47.64% undi manakala PR memperoleh 52.36%.

Dari undi-undi kepada calon-calon BN, calon-calon UMNO memperoleh 243,981 undi atau 60.37% dari keseluruhan undi untuk BN dan 28.76% undi dari keseluruhan undi rakyat Perak.

Calon-calon DAP memperoleh 188,484 undi atau 22.22%, PAS sebanyak 135,034 undi atau 15.92% manakala PKR memperoleh sebanyak 120,605 undi atau 14.22% undi.

Dengan memiliki seramai 560,690 pengundi Melayu berdaftar atau 46.87% dari keseluruhan senarai pemilih, dikirakan seramai 392,500 orang pengundi Melayu telah keluar mengundi. Juga dengan mengambilkira bahawa 70% pengundi Cina memilih untuk tidak mengundi BN, dikirakan bahawa bilangan pengundi Melayu yang memangkah calon UMNO adalah antara 58% hingga 62%.

Maka inilah punca mengapa DAP-PKR-PAS sama-sama mempunyai dendam kesumat ke atas orang Melayu di Perak. Ini kerana kali ini mereka berpeluang menguasai kaum majoriti yang majoriti mereka memilih untuk menyokong parti yang kini menjadi pembangkang dalam Dewan Undangan Negeri.

Ini mengingatkan kita kepada tragedi dua tiga minggu pemerintahan Bintang Tiga pada tahun 1946 yang menyaksikan MPAJA membalas dendam dengan membunuh beribu-ribu orang Melayu hanya kerana orang Melayu mempunyai hubungan baik dengan Jepun.

Mujur kita hidup di tahun 2008 pada kali ini. Tetapi sejarah tidak pernah melupakan kita. Bahkah, kitalah yang gemar melupakan sejarah.

Kepahitan Zaman Pemerintahan DAP di Perak VII

Posted: 30 Dec 2011 11:24 PM PST

AHAD, NOVEMBER 23, 2008

Melayu Ipoh Dihantui Emosi

Sedih, marah, membuak-buak rasa benci dan jika sesiapa yang gagal mengawal emosi, pasti tercipta sebuah dendam kesumat yang tinggi.

Inilah yang terjadi apabila penulis tiba-tiba dijemput menonton paparan gambar di telefon bimbit bagaimana negrinya Mohd Khairuddin, juruwang stesen minyak Petronas di Jalan Kuala Kangsar dibunuh pada awal pagi 11 November yang lalu. Tetapi apa yang pasti, sebagai rakyat sebuah negara berbilang kaum, kita perlu ada justifikasi kita sendiri dalam berhadapan isu sebegini.

Beberapa orang lelaki Tamil telah mendatanginya di kaunter dan terus menghayunkan senjata tajam ke mukanya hingga kelihatan dari rakaman tersebut, darah tersembur. Ini menolak andaian bahawa arwah dibunuh kerana melawan. Ini menunjukkan arwah disasarkan untuk dibunuh dalam kerja merompak itu.

Kemudian, terdapat gambar wajah arwah yang pecah sebelah, dahi kanannya terkopak, hidungnya putus dan matanya separuh terbuka, menjadikan gambar tersebut igauan buruk kepada ramai orang Melayu di Ipoh. Tidak pasti bagaimanakah gambar tersebut boleh mereka peroleh.

Selain itu ditunjukkan pula video beberapa lelaki Tamil melakukan rompakan di sebuah kedai serbaneka dengan menghayun parang panjang kepada budak juruwang yang kita ketahui bangsanya apa. Seorang lagi pekerja di tarik rambut dan 'didudukkan' oleh salah seorang perompak yang masing-masing memegang parang.

Mengapa stesen minyak? Mengapa 7-eleven? Bukankah premis-premis tersebut mempunyai peti keselamatan? Dan mengapa mudah bagi mereka untuk membunuh??

Itu cuma sebahagian kecil dari jenayah yang dilakukan oleh muda-mudi Tamil di negara ini yang semakin berleluasa. Rompakan di lorong motorsikal Lebuhraya Persekutuan yang diketahui sejak bertahun-tahun lalu, kes bunuh seorang lelaki Melayu di Subang Jaya dengan pengunci stereng, penyembelihan 5 lelaki Melayu yang kemudiannya dibakar di Gopeng dan beberapa lagi kes yang kita tidak dapat ingat secara pasti.

Di manakah 'pembela orang Melayu' yang selama ini 'mengembang sayap meninggi dada' sesama orang Melayu? Sampai bila mereka akan semakin berani 'mencantas' orang Melayu hingga nyawa kita dilihat begitu murah sekali?

Kisah ini bukannya untuk mengajak cetusan perbalahan antara kaum tetapi ianya mengajak semua pihak yang seronok berpolitik dan terkejar-kejar mendapatkan kuasa untuk berfikir. Apa tindakan akhir ke atas gejala ini? Apakah yang dibuat oleh DAP, PKR ( dibaca Parti Hindu Malaysia ) dan MIC serta semua pihak yang bersimpati dengan Tamil Hindu ini? Apakah perlu dan munasabah jika segala bentuk salah didik ini diletakkan ke atas bahu kerajaan?

Sesungguhnya, di Ipoh, tiada pihak yang mahu melaporkan bahawa insiden 'bunuh ustaz' tersebut telah mewujudkan satu sentimen yang amat menakutkan kesannya dalam emosi orang Melayu. Dari Manjoi hingga ke Tambun, tiada siapa yang bersikap neutral apa lagi untuk bersimpati terhadap penjenayah tersebut yang mereka labelkan sebagai " golongan yang semakin berani dan melampau" ini.

Pihak berkuasa perlu terus mengawal keadaan ini agar perkara yang buruk dapat terus dicegah. Apa yang dibimbangkan ialah akan berlakunya penyebaran di internet secara berleluasa berhubung video dan gambar yang 'memanaskan hati' ini.

Kepahitan Zaman Pemerintahan DAP di Perak VI

Posted: 30 Dec 2011 07:22 PM PST

KHAMIS, NOVEMBER 20, 2008

Jalan P. Patto? Siapa Patuk?

Siapa P. Patto? Rasanya penulis pernah terpandang poster mukanya zaman PRU tahun 1990 dulu. Masa penulis bersekolah di Ipoh. Sebab namanya pelik lah. Tapi dia sekadar calon yang tak menang. Kemenangan dia beberapa tahun sebelum tu telah dirampas MCA bagi Parlimen Ipoh Barat. Cuma pada tahun 2004, selepas Tun M undur diri, Ipoh Barat kembali ke tangan DAP. M Kula dan Kit Siang bersultan di hati di bandaraya ini seperti Siam melanggar Kedah.

Pada tahun 2001, Lim Kit Siang yang belum pun menjadi Ahli Parlimen Ipoh Timur selepas tebuang dek kekalahan di Pulau Pinang pada tahun 1999 mengamuk apabila Jalan Khoo Chong Kong ditukar kepada Jalan Tabung Haji. MBI dengan segera menukar kembali Jalan Tabung Haji menjadi Jalan Khoo Choong Kong. Jika penulis telah seusia ini pada tahun 1985, nescaya, penulis akan mempertahankan nama Jalan Hill daripada ditukar kepada Jalan Khoo Chong Kong.

Itu jalan yang sekadar celah-celahan dan sepanjang hanya 500m. M. Kula, dengan agenda peribadi, mahukan Jalan Silibin, sebatang jalan menghala ke Jelapang sepanjang 4 km ditukar nama kepada Jalan P. Patto. P. Patto merupakan mentornya yang entah apa jasa dan bakti ke atas penduduk Silibin.

Justifikasi atas tuntutan ini adalah kononnya 70% penduduk dan peniaga di Jalan Silibin bersetuju dengan cadangannya. Malangnya banyak bantahan kelihatan di akhbar terutamanya NST dan The Star. Itu kata dia. Badan bebas tidak pun dilantik untuk membuat bancian tersebut.

MB Nizar telahpun menawarkan sebatang lorong di Little India di kawasan pekan lama iaitu Lahat Lane, untuk dinamakan Jalan P. Patto. Tetapi M. Kula tidak mahu. Better than nothing la tambi!

M. Kula sesuka hati menganggap bahawa dia disokong 100% oleh penduduk Ipoh Barat sehingga merasakan dia adalah 'raja' di parlimen tersebut. Buruk lakunya sangat jelas. Malangnya, kuasa memilih di parlimen itu 90% milik bukan Melayu. Apa yang perlu dibuat ialah dengan mendedahkan buruk laku makhluk Tuhan yang sorang ni.

Kepahitan Zaman Pemerintahan DAP di Perak V

Posted: 30 Dec 2011 05:19 PM PST

KHAMIS, NOVEMBER 13, 2008

Nizar & Perak FM

Kelmarin dulu Nizar menuduh Perak FM, bersikap tidak sedar diri kerana tidak menyebarkan aspirasi Pakatan Rakyat yang memerintah negeri Perak. Katanya Perak FM sepatutnya tidak melupa hakikat bahawa negeri Perak diperintah oleh Pakatan Rakyat atas kuasa rakyat. Rakyat mana?

Dalam hal ini, beliau lupa bahawa golongan pendengar Perak FM adalah orang-orang Melayu manakala yang menjadikan Pakatan Rakyat memerintah Perak dan yang meletakkan beliau di kediaman Menteri Besar adalah orang-orang bukan Melayu. Mana ada Cina dengar Perak FM? Mana ada Tamil nak dengar Perak FM. Adoi.. apekeheinye Nizar ni? Sasau ke?

Jadi, siapakah yang cuba menggunakan medium penyiaran kerajaan persekutuan untuk menyebarkan propaganda Pakatan Rakyat terhadap majoriti orang Melayu yang telah meletakkan wakil rakyat dari UMNO seramai 26 dari 59 orang ahli Dewan Undangan Negeri? Lebih separuh orang Melayu Perak menyokong kerajaan Barisan Nasional!

Pakatan Rakyat tidak diundi oleh 100% dari 980,000 pengundi berdaftar di negeri Perak. Hampir 50% pengundi memilih Barisan Nasional. Jika Pakatan Rakyat GILA SANGAT nak menjaguhi kaum minoriti, perlu diingat, pengundi BN bukan seratus dua ratus orang di negeri ini. Mereka mewakili hampir separuh dari penduduk negeri dan majoritinya orang Melayu.

Siapa sebenarnya yang tidak berpijak pada bumi nyata? Engkau la Nizar!!.. Sapa lagi..??

bumiyang

Posted: 31 Dec 2011 03:30 AM PST

bumiyang


Hilang Kisah Cerita Nenen RM 200K, Sekarang Kena Saman RM 30 Juta.

Posted: 30 Dec 2011 05:00 PM PST

Politik Harian

Posted: 31 Dec 2011 03:12 AM PST

Politik Harian


Nurul Izzah Calon PM... Azmin Ali Gigit Jari Lagi....

Posted: 31 Dec 2011 01:00 AM PST


Sudah pasti orang yang sakit hati mendengar berita ini ialah Azmin Ali... Ini kerana Anwar pernah berkata, orang yang paling layak menerajui parti PKR ialah Azmin Ali. Kenyataan tersebut masih tersemat di hati Azmin...

Azmin sepatutnya berasa malu kerana kekuatan Izzah kini dilihat dua kali ganda dari Azmin... Biar putih tulang jangan putih mata Min...

Petikan dari Utusan... Pembangkang akan menonjolkan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Nurul Izzah Anwar sebagai calon Perdana Menteri yang baru jika mereka berjaya memenangi Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti.

Mendedahkan perkara tersebut Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Noordin berkata, itu adalah taktik terbaru yang dirancang oleh pakatan pembangkang untuk meraih simpati rakyat.

"Perkara ini telah dipersetujui oleh Majlis Pimpinan Tertinggi Pakatan Rakyat dan mereka juga telah menubuhkan Majlis Penasihat Perdana Menteri yang dianggotai oleh semua pemimpin tertinggi dari DAP, Pas dan PKR.

"Taktik baru ini mereka tonjolkan seolah-olah mereka sudah yakin Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang juga bapa Nurul Izzah akan didapati bersalah dalam perbicaraan kes liwat yang akan diputuskan pada 9 Januari ini.

"Dengan mencalonkan Nurul Izzah, pembangkang yakin rakyat terutama golongan muda pasti akan simpati terhadap bapanya yang kini menghadapi kes liwat," katanya.

Mengulas lanjut Zulkifli berkata, pemimpin pembangkang melihat penampilan Anwar yang dikaitkan dengan kes liwat tidak memungkinkan mereka untuk meraih sokongan rakyat seterusnya memenangi pilihan raya kali ini.

"Saya diberitahu pemimpin tertinggi pembangkang tidak bersetuju untuk menyandarkan harapan kepada Presiden PKR, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail begitu juga Timbalan Presiden, Azmin Ali," ujarnya.

Justeru katanya, pemilihan Nurul Izzah dilihat adalah pilihan tepat untuk meraih simpati rakyat bagi memastikan pembangkang menang pada pilihan raya nanti.

Puak Haram Akan Buat Demo Di Dataran Merdeka Malam Ini !

Posted: 30 Dec 2011 11:00 PM PST


Tak habis-habis puak haram ni nak buat kacau, kecoh turut menganggu ketenteraman awam... Kehadiran orang ramai bersama keluarga ke Dataran Merdeka Malam ini ialah untuk bergembira menyambut tahun baru 2012..

Yang puak haram ni nak buat kacau apa hal? Agak-agak lah kalau nak berpolitik... Ini Malaysia bukan negara barat... so... tak payah la nak tiru budaya barat untuk mengugut kerajaan!


Penganjur flashmob 'V for Merdeka', akan hadir di Dataran Merdeka pada jam 11 malam 31 Disember 2011.

"Kami meminta semua hadir memakai topeng "V" dan melakonkan semula babak dramatis terakhir dari filem 'V for Vendetta'," kata pihak penganjur dalam satu posting di Facebook.

Menurutnya, flashmob itu berbentuk partisipatif, secara simbolik ekpresi ketidakpuasan hati terhadap segala bentuk ketidakadilan dan peristiwa anti-demokratik yang berlaku di Malaysia sepanjang 2011.

"Kita mahu suarakan cukup sudah, masa untuk demokrasi sebenar sekarang, pada tahun 2012!" katanya lagi.

Objektik mereka, menurut pihak penganjur, ialah:

1. Untuk menuntut semula ruang awam dan menuntut semula Dataran Merdeka sebagai ruang terbuka dan demokratik untuk semua rakyat berhimpun secara bebas dan aman;

2. Untuk mempertahankan dan menuntut semula hak asasi rakyat untuk berhimpun secara aman, hak untuk memprotes dan hak untuk menduduki ruang awam;

3. Untuk membantah Rang Undang-undang Perhimpunan Aman 2011;

4. Untuk menunjukkan solidariti kepada semua rakyat tertindas yang mengalami ketidakadilan dan pencabulan hak asasi mereka pada tahun 2011;

5. Untuk menunjukkan azam kami dalam menjadikan 2012 tahun perubahan sebenar demokrasi di Malaysia dalam segala aspek termasuklah politik, sosial dan ekonomi.

Ini semua rancangan jahat Anwar Ibrahim dan Am babiga!

Kaka Pemain Real Madrid Memeluk Agama Islam?

Posted: 30 Dec 2011 08:00 PM PST


Dikhabarkan bahawa bintang bolasepak pasukan Real Madrid, Ricardo Kaka telah menghadiri majlis pengenalan Islam bersama isterinya di sebuah masjid di Dubai.

Berita gembira ini disebarkan melalui laman sosial facebook milik individu-individu berbangsa arab yang mengatakan pemain bola sepak terkenal ini telah memeluk agama islam.


Tulisan jawi di atas membawa maksud lebih kurang macam ni... Berita pemain Brazil Kaka cemerlang dalam Islam... Allah adalah hebat ....wahai Kaka Juanja Islam adalah agama yang benar.


Namun aku masih tidak dapat mengesahkan akan kesahihan berita ini... jika benar ia adalah yang paling disukai Islam dan umat Islam, alhamdullilah Kaka.... Amin

Sumber gambar klik di sini dan di sini...

Biadap! Lima Kepala Babi Di Pintu Masjid Johor

Posted: 30 Dec 2011 06:00 PM PST


Kalau nak sabotaj negeri Johor sekali pun agak-agak la... Siapa yang buat kerja ni, memang bangsat betul? Islam adalah agama rasmi negara kita so... jangan nak mainkan hal ini untuk kepentingan politik! Harap polis berjaya menangkap manusia biadap tersebut.

Lima kepala babi ditemui di luar pintu pagar masuk utama Masjid Al-Falahiah, Taman Desa Jaya, Johor Bahru, pagi semalam.

Kepala babi itu, dalam satu bungkusan, disedari seorang penjaga masjid berkenaan.


Tiga lagi bungkusan yang dipercayai mengandungi tulang, juga ditemui dekat situ, tetapi polis kemudiannya mengesahkan ia mengandungi batu.

Ketua Polis Johor Datuk Mokhtar Mohd Shariff berkata polis menubuhkan sebuah pasukan siasatan yang diketuai timbalannya, Datuk Ismail Yatim untuk menyiasat kejadian tersebut.

Ketua Polis Johor , Datuk Mokhtar Mohd Shariff (kanan dalam gambar) berkata, satu pasukan khas yang diketuai timbalannya, Ismail Yatim, ditubuhkan untuk menyiasat perkara itu.

Mokhtar juga mengingatkan semua pihak supaya tidak membuat sebarang spekulasi dan menyerahkannya kepada polis untuk siasatan lanjut.

Ini ekoran satu lagi kejadian di mana dua bungkusan yang disyaki mengandungi tulang, ditemui pada jam 5.30 petang kemarin di masjid yang sama.


Sementara itu, kira-kira 100 orang, termasuk daripada badan bukan kerajaan, mengadakan perhimpunan aman di depan masjid berkenaan bagi membantah perbuatan tersebut.

Bebaskan Anwar 901, Pemuda Persoalkan Sikap Majlis Peguam

Posted: 30 Dec 2011 05:00 PM PST


Naib Ketua Pemuda UMNO, Datuk Razali Ibrahim mempersoalkan sikap berdiam diri Majlis Peguam terhadap rancangan pembangkang mahu mengheret rakyat menjadi pelindung kepada ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang menghadapi pertuduhan mahkamah, melalui kempen "Bebas Anwar 901".

"Kepada Bar Council (Majlis Peguam), mereka perlu ada pendirian. Adakah semua kes yang diheret ke mahkamah seperti kes rogol dan bunuh, tertuduh akan buat perkara seumpamanya (buat perhimpunan sedangkan mahkamah belum membuat keputusan)," katanya kepada Bernama hari ini.

Kempen "Bebas Anwar 901" dilihat sebagai satu bentuk provokasi terhadap kes liwat membabitkan Penasihat Parti Keadilan Rakyat itu sebagai tertuduh.

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur akan mengumumkan keputusan berhubung kes liwat itu pada 9 Januari ini.

Razali yang juga Timbalan Menteri Belia dan Sukan juga meminta pihak berkuasa keselamatan mengambil tindakan tegas untuk menghalang sebarang perhimpunan seumpama itu daripada berlaku. -Bernama

Osbon Juara Maharaja Lawak Mega 2011

Posted: 30 Dec 2011 08:24 AM PST


Pelawak otai Osbon hari ini di nobatkan sebagai juara Maharaja Lawak Mega 2011 mengalahkan kumpulan Boboi, Syok dan Saehu...

Ini bermakna Osbon membawa pulang RM350000 sebagai juara Maharaja Lawak Mega 2011. Tempat kedua pula dimenangi oleh Boboi yang mendapat RM250000 dan trofi.

Tempat ketiga milik Saehu membawa pulang RM150000 dan trofi dan tempat keempat milik Syok sekaligus membawa pulang RM50000 dan trofi.

Dalam konsert akhir ini, setiap finalis ditugaskan membuat 2 persembahan iaitu bertemakan muzikal komedi bebas.

Siaran langsung Maharaja Lawak Mega akhir berlangsung pada pukul 9 malam 30 Disember 2011 di Stadium Malawati, Shah Alam.

Anda juga mungkin berminat dengan posting ini... Diantara Dua Darjat... Azmin Ali Tidak Rela Dipancung Oleh Nurul Izzah !

Diantara Dua Darjat... Azmin Ali Tidak Rela Dipancung Oleh Nurul Izzah !

Posted: 30 Dec 2011 06:00 AM PST

Selama tiga tahun PKR menguasai Selangor.. baru hari ini aku nampak Azmin Ali turun padang... tertanya-tanya juga apa yang Azmin buat di flat Samudra ni?

Oh rupanya Azmin sedang berkempen nak ganti tempat Anwar Ibrahim... tapi kalau ye pun nak tunjuk kuasa, biarlah kena tempatnya... masuk kandang kambing jangan mengaum..nanti kambing lari...

Kalau tak percaya tanya sama pokok....

Azmin penyokong tegar Anwar Ibrahim kini dilihat terpaksa bekerja keras bagi membuktikan beliau masih berbisa dan mempunyai kekuatan dalam PKR dan sentiasa bersedia sebelum di pancung habis-habisan dari anak papa, Nurul Izzah binti Anwar Ibrahim.Persengketaan diantara dua orang kuat PKR ini sebenarnya sudah lama tercetus... 

Azmin mencintai Anwar lebih dari segalanya... bahkan Azmin sanggup melakukan apa sahaja demi yang di cintai Anwar Ibrahim. Kesetiaannya terhadap Anwar memang tiada tolok bandingannya.. kerana Anwar jugalah Azmin sanggup buang keluarganya sendiri....


Mungkin sudah tiba masanya bagi Azmin melawan arus dari serangan hendap bertali arus yang cuba sabotaj kedudukannya dalam PKR..

Sila baca dan nilai apa maksud sebenar surat terbuka yang di tujukan khas kepada adinda Izzah SURAT TERBUKA KEPADA PARA REFORMIS DAN ANGGOTA PARTI KEADILAN RAKYAT

Tidak di nafikan Azmin anak emas kepada Anwar Ibrahim, tetapi bagi Nurul Izzah, Azmin adalah liabiti yang harus dipancung dalam PKR... ini kerana Azmin pemimpin PKR yang banyak kontroversi dan mempolitikkan segala-galanya untuk kepentingan diri sendiri.

Azmin selaku Ketua PKR Selangor dilihat lembik dan gagal menangani pelbagai isu dalam parti itu diperingkat negeri.

Ramai yang tak setuju bila Anwar menggantikan Khalid dengan Azmin sebagai Ketua PKR Selangor. Tapi apa boleh buat itu kehendak Ketua Umum... Asalkan Anwar dan Azmin tetap bersama.

Seperti mana yang kita ketahui penglibatan Nurul Izzah dalam kancah politik ini ialah bagi membela nasib papanya...

Untuk mencapai kesinambungan perjuangan papanya dalam dunia politik Nurul Izzah tidak rela PKR berkubur di tangan Azmin Ali...

Azmin tidak layak mengantikan Anwar kerana Azmin masih kurang pengalaman dalam percaturan politik masa kini oleh Izzah harus mencari penganti yang sesuai untuk mengantikan Anwar sekiranya Anwar didapati bersalah didalam kes liwatnya.

Mungkin juga Izzah pernah terfikirkan sekiranya Azmin berkuasa... adakah Azmin akan meneruskan perjuangan dalam mencari keadilan kepada papanya?

Kesetiaan juga boleh dilacurkan apabila sifat tamak menghantui diri seseorang itu dan ianya pernah terjadi pada Azmin apabila ada tindakan beberapa wakil rakyat PKR yang bertindak keluar parti sebelum ini kerana Azmin.


Gerakan Reformasi yang di rancang pada 9 Jan nanti perlukan kekuatan dan impak baru... ianya perlu berterusan sehingga berjaya membebaskan papanya... Izzah memerlukan satu kuasa yang pengaruh yang setanding dengan kuasa papanya... Satu kuasa yang boleh membebaskan papanya sekiranya didapati bersalah.

Oleh itu otaimer seperti Ku Li adalah calon yang sesuai untuk mengekalkan PKR sebagai ketua Pakatan Rakyat dan seterusnya di hurmati oleh parti rakan sekutunya... Usaha membawa masuk Ku Li sebagai Ketua Pembangkang dikhabarkan aalah salah satu dari gerakan yang di rancang oleh Izzah... sila rujuk di sini...

Begitu juga dengan kerja sama Izzah-Zaid Ibrahim tidak lain tidak bukan untuk menghalang Azmin terus berkuasa dalam PKR! Zaid keluar dari PKR kerana bosan dan meluat dengan perangai ego Azmin Ali...

Namun segalanya terubat apabila Izzah berjaya memujuk Zaid belayar dalam satu kapal dalam Pakatan Rakyat...


Bagi Izzah biarlah Azmin di korbankan jangan sampai PKR terus berkubur... Rela atau tidak... Azmin harus menghadapi serangan seterusnya dari Izzah!

Edar Risalah Bebaskan Anwar 901: Jumlah Tangkapan Kini 11 Orang

Posted: 30 Dec 2011 04:18 AM PSTJumlah tangkapan terhadap kempen Bebaskan Anwar 901 hari ini meningkat kepada 11 orang, kebanyakan Angkatan Muda KEADILAN (AMK), kata Ahli Parlimen Tanah Merah, Amran Abdul Ghani.

Beliau berkata, tangkapan itu termasuk Ketua AMK Kelantan kini yang kini ditahan di balai polis Kuala Krai bersama tiga ahli lain manakala tujuh lagi dilokap di balai Tanah Merah.

Bercakap kepada Keadilan Daily, Amran yang kini berada di balai polis Tanah Merah, berkata penahanan itu dibuat kerana mereka mengedar risalah bertema 'Bebaskan Anwar 901′.

"Polis memaklumkan, risalah bertemakan 'Bebaskan Anwar 901′ tidak boleh diedar kerana ia bertentangan dengan Akta Mesin Cetak.

Yang puak PKR nak kecoh-kecoh ni pesal... Anwar dah kena tangkap ke bro? memang patut kena tahan pun.. tak habis-habis nak huru harakan negara ni...

Sahabat-Gunung

Posted: 31 Dec 2011 02:20 AM PST

Sahabat-Gunung


Konspirasi Sebabkan BOBOI Naib Juara Maharaja Lawak Mega

Posted: 30 Dec 2011 09:43 PM PST

Masih tak boleh terima hakikat, malam tadi BOBOI boleh kalah dan sekadar jadi Naib Johan Mahajara Lawak Mega…. Macammana boleh jadi macam tu yea? Ada konspirasi juga ker?PANASS !!! Awek yang menanti anda di Night Club Di Selangor

Posted: 30 Dec 2011 08:54 PM PST


Jika nak pergi ke pusat-pusat hiburan di Selangor, jangan terperanjat kalau jumpa GRO spesis nie memandangkan laporan-laporan media tempatan sejak akhir-akhir nie mula mencengkam kerajaan negeri khususnya Ronnie Liu ....

Maka, untuk mengelakkan sebarang isu, maka 'awek-awek' yang dibawa dari negara-negara luar seperti Thailand, Vietnam, China dan beberapa buah negara lain terpaksa disembuyikan dan diganti dengan AWEK di atas ....

Muhyiddin Sertai ‘Countdown’ 2012 Di I-City Malam Ini

Posted: 30 Dec 2011 06:16 PM PST

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dijadual menyertai acara pengiraan detik menjelang Tahun Baru 2012 malam ini sempena Karnival 'Sayangi Selangor' di i-City di sini.

Pengerusi Jawatankuasa Penganjur Datuk Seri Mohd Zin Mohamed berkata Muhyiddin dijangka tiba pada 10.45 malam untuk beramah mesra dengan pengunjung, peniaga dan petugas pameran sebelum mewakili Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak melakukan acara pengiraan detik Tahun Baru.

"Orang ramai dijemput membawa keluarga masing-masing menyertai pelbagai acara menarik yang disediakan di Karnival Sayangi Selangor termasuk sambutan Tahun Baru 2012 mulai 9 pagi ini.

"Pelbagai acara menarik untuk semua peringkat umur disediakan dan tiada bayaran masuk dikenakan," katanya di sini hari ini.

Karnival empat hari itu itu dianjurkan oleh Barisan Nasional (BN) Selangor dengan tujuan menterjemahkan sokongan rakyat negeri itu kepada BN.

Mohd Zin berkata karnival itu juga boleh dianggap sebagai sambutan ambang tahun baru terbesar pernah diadakan di Selangor mahupun di peringkat nasional.

Katanya antara acara yang disediakan sepanjang karnival itu ialah pertunjukan bunga api, belon udara panas, bola sepak jalanan, pertandingan gendang, karakter kartun 'Sponge Bob' bertemu peminat, permainan kanak-kanak 'Soppa Doopa', muzik belia serta persembahan artis popular Akademi Fantasia dan Malaysian Idol seperti Adam, Yazir, Suki dan Daniel.

Beliau berkata orang ramai juga boleh menyaksikan tarikan terbaru di i-City seperti 'Ferris Wheel' gergasi yang pertama kali ditempatkan di taman tema itu selain produk lain seperti 'Snowhouse', 'Spacewalk', 'Superswing', '2-tier Carousel', 'Circus', 'Bumper Car' dan Kapal Lanun.

Orang ramai dinasihatkan menggunakan pengangkutan awam atau berkongsi kenderaan untuk ke tapak karnival, katanya.

Azam 2012 – Selamat Tinggal `Sahabat-Gunung’?

Posted: 30 Dec 2011 08:15 AM PST


24 jam lagi kita akan meninggalkan tahun 2011, dan kita akan mulakan tahun baru 2012. Semua orang sibuk dengan azam masing-masing, tapi adakah azam tahun 2011 dan tahun sebelum-sebelum itu sudah tertunai?

Bagi aku mudah sahaja, azam aku sebenarnya pada tahun 2012 ini ialah berhenti berkarya…. Aku rasa sudah tiba masanya untuk aku cuci tangan, berehat dan menumpukan sepenuh masa pada kerja-kerja tertangguh sejak sekian lama.

Merajuk !! tidak sama sekali cuma ingin menyelesaikan masalah-masalah yang tidak dapat aku selesaikan sejak sekian lama…..

Biarlah aku mengambil tempoh bertenang antara 1 Januari 2012 sehingga 7 Januari 2012…. 7 hari untuk aku memikirkan semasak-masaknya keputusan aku.

Hakikatnya, aku memang dah bosan.

Tembelang Aziz Bari Terbongkar, Adam Adli Bila Nak Umum Plak?

Posted: 30 Dec 2011 07:34 AM PST


Hari nie terbukti siapa Aziz Bari sebenarnya…. 'Tokoh Perlembagaan' yang selama ini menyorok di belakang jubah Universiti akhirnya keluar dari kepompongnya dan umum menyokong Pakatan Rakyat serta menawarkan diri untuk bertanding dalam PRU akan datang sebagai Calon PR.

Ohhh… keluar UIA untuk menjadi calon PR…. Adakah dia nie benar-benar ikhlas menyokong PR atau mengharapkan jawatan Ahli Parlimen atau ADUN untuk beliau meneruskan hidup selepas keluar dari UIA.

Bagaimana pula dengan Adam Adli. Adam serta SMM sebelum ini mencanangkan bahawa mereka bebas dan tidak menyokong mana-mana parti politik selain menjadikan Aziz Bari ini sebagai IDOLA mereka…. Kini, mereka tak nak ker menyatakan sokongan sebagaimana IDOLAnya yang sudah terang menyokong PR?

Tunggu apa perkembangan Adam Adli selepas ini…..

one2many

Posted: 31 Dec 2011 01:54 AM PST

one2many


Melayu Pimpin Dua Bangsa Utama Dunia

Posted: 30 Dec 2011 06:03 AM PST


Menginsafi kurniaan Allah SWT. Dalam banyak-banyak bangsa yg diciptakan, Maha Besar Allah telah takdirkan bangsa Melayu memimpin dua bangsa utama dunia di bumi Malaysia. Bukan mahu rasis, jauh sekali meninggikan/memuliakan bangsa sendiri, tetapi siapa berani menafikan fakta ini? Tiada yg dimuliakan jika tidak Allah SWT sendiri yg memuliakannya. Atas asbab apa hingga dua bangsa itu hidup rukun damai dan kaya raya kalau bukan hikmah kebijaksanaan mengikut panduan dan ketentuan. Hampir 60 tahun, tidakkah ini semua kuasa Allah SWT? Fikirkan kebesaran Allah SWT pd setiap tanda yang dizahirkan.

PANEH MIANG

Posted: 31 Dec 2011 01:36 AM PST

PANEH MIANG


JOM 901

Posted: 30 Dec 2011 06:10 PM PST

Alangkah baiknya Anwar Ibrahim heret rakyat ke jalanan dan berarak mengandar sepanduk demonstrasi pada 9 Januari 2012 kelak.

Alangkah baiknya Anwar Ibrahim seret pemikiran rakyat ke penjara Freemasonary yang disenangi oleh AlGore dan sekutunya di Singapura pada 9 Januari 2012 kelak.

Alangkah pintarnya Anwar Ibrahim songsangi lebih ramai rakyat Raja, anak-anak kecil, ibu tua dan bapa uzur ke simpang songsang atas nama Plural dan Liberal pada 9 Januari 2012 kelak.

Inilah pengisian Manifesto PRU-13 Anwar Ibrahim melalui kultus PKR+DAP=PAS yang tidak disenangi oleh Hassan Ali dan Nasaruddin Isa.

Inilah pendekatan Buku JingGAY tawaran PKR+DAP+PAS=Pengurus Orientalis Sekularis Zionis, yang menjadi bahan dakwah dan tarbiyah pasukan siasah BUKAN BN.

Jom 901 bakal menjadi Modal Pokok Politik 2012 sebagai kayu ujian kepada Kuasa-Kuasa Polis, Kuasa-kuasa Darurat, Kuasa-Kuasa ketiadaan ISA, Kuasa YB Menteri Dalam Negeri dan Kuasa YAB Perdana Menteri.

Beberapa tempat di Kuala Lumpur dan Selangor, pasukan Cawangan Khas PDRM mendapati markas Jom 901 sedang menabur pekeliling JIHAD mereka. JIHAD kezaliman yang direkayasa oleh Freemasonary dan Komunis melalui PKR+DAP+PAS.

Tahniah Anwar Ibrahim kerana TERUS-TERUSAN MENJADI BANJINGAN DAN BARONGAN Zionis.

Taipingmali (tm)

Posted: 31 Dec 2011 01:15 AM PST

Taipingmali (tm)


Ustaz Azhar Idrus

Posted: 30 Dec 2011 08:54 PM PST

Ingat mengaji tinggi sangat, patutlah cakap dia merapu saja.

Majlis Peguam didesak nyatakan pendirian - Razali Ibrahim.

Posted: 30 Dec 2011 08:42 PM PST

Pemuda UMNO mendesak Majlis Peguam menyatakan pendirian berhubung 'Kempen Bebaskan Anwar 901' yang mengajak orang ramai menyertai demonstrasi pada 9 Januari ini.

Naib Ketuanya, Datuk Razali Ibrahim berkata, sebagai sebuah pertubuhan yang bermaruah, Majlis Peguam tidak seharusnya berdiam diri dalam isu yang jelas mahu mencabar kewibawaan institusi kehakiman negara.

"Perancangan kempen membebaskan Anwar sudah diketahui umum, kenapa Majlis Peguam masih berdiam diri? Mereka harus jelaskan sama ada kempen itu selaras dengan undang-undang negara atau sebaliknya," katanya kepada Utusan Malaysia hari ini.

Tegas Razali, dengan berdiam diri Majlis Peguam menunjukkan sikap tidak bertanggungjawab ketika negara berusaha memartabatkan institusi kehakiman.

"Tindakan Majlis Peguam boleh dilihat seperti membenarkan usaha 'penghakiman semula' Anwar dilakukan di luar sistem perundangan negara.

"Tindakan mengheret rakyat sebagai pelindung dan 'dinding' kepada Ketua Pembangkang adalah perbuatan yang langsung tidak menghormati sistem perundangan negara," katanya.

Sehubungan itu, Razali mengingatkan orang ramai khususnya generasi muda supaya tidak melibatkan diri dalam apa jua kempen pembebasan yang tidak berasas.

"Anwar sendiri tidak berusaha untuk mempertahankan diri atau menjelaskan perkara yang sebenar dalam kes liwatnya, jadi untuk apa kita mahu melindunginya," katanya.

Mengulas pembabitan generasi muda dalam kempen itu, beliau mencabar golongan itu supaya menyuarakan pendirian supaya tidak dilabel sebagai 'kuda tunggangan' Anwar.

"Generasi muda harus menolak dan menafikan segala tuduhan yang mengatakan mereka mudah diperalatkan untuk tujuan politik kerana mereka sebenarnya sudah cukup matang dalam membuat penilaian," katanya.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Nik Ajis dua alam

Posted: 30 Dec 2011 04:38 AM PST

Adus! kesiannya.
Belakang Rakyat

Depan Rakyat [ Mat Desa kuat bohong]Tindakan Terkejut Orang Kuat PAS Kelantan

Posted: 30 Dec 2011 04:25 AM PST

RAPERA ..

Posted: 31 Dec 2011 01:08 AM PST

RAPERA ..


People are enslaved?

Posted: 30 Dec 2011 04:27 AM PST

Owning Earth, By Whose Authority?

Posted: 30 Dec 2011 03:31 AM PST

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 30 Dec 2011 11:59 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Baiaah Pemimpin Pakatan... Azmin Menangis Bila Nurul Izzah Jadi Perdana Menteri.

Posted: 30 Dec 2011 11:35 PM PST

anwar masuk penjara.
nurul jadi prime minister.

itu baiaah pemimpin pakatan sebelum anwar masuk penjara.
mereka nak bau anwar di penjara bersama ke putrajaya.

blogger GAP ada cerita menarik pasal baiaah tu, klik sini

Kupasan Terbaik Ustaz Fathul Bari Pasal Imam Mahadi Dan Badrul Amin...

Posted: 30 Dec 2011 01:31 AM PST

Dengar betul dan dengar sampai habis, kupasan terbaik ini...

Panglima Perang Cyber

Posted: 30 Dec 2011 11:45 PM PST

Panglima Perang Cyber


M.Sayuti Omar Gila Ke Halalkan Apa Sahaja Cara Akan Dibuat Penyokong @anwaribrahim Untuk Membebaskannya?

Posted: 30 Dec 2011 05:32 PM PST

Artikel oleh Sayuti Omar ditulis di blog beliau

http://msomelayu.blogspot.com/2011/12/sesudah-subuh_31.html

" Seperti dinyatakan sebelum ini pengikut Anwar Ibrahim dan ahli PKR serta penyokong Pakatan Rakyat seluruhnya berhak untuk melakukan apa saja untuk membebaskan hero mereka. Anwar adalah hero mereka. "

Lihat gambar skrin di atas dan bayangkan apa akan jadi jika penulis blog seperti Sayuti Omar menyokong dan menghalalkan apa sahaja yang akan dibuat oleh penyokong Anwar termasuklah membuat huru hara demi membebaskan seorang peliwat untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Ya Allah!  Tolong selamatkan minda rakyat jangan diliwat oleh Anwar Ibrahim dan penulis blog yang songsang otaknya seperti Sayuti Omar ini.

Wallahu A`lam.

@AzwanNur makin ghairah tweet abangnya@AzminAli anytime bakal MB !!! Cc @anwaribrahim

Posted: 30 Dec 2011 04:54 PM PST

Mesti Khalid MB tersentak baca tweet adik Azmin ini.
Mesti masuk hospital terus kena serangan jantung sebab tengok ada orang nak cabar beliau jadi MB.
Adakah ada perjanjian selamatkan Anwar dengan tawar jawatan MB kepada Azmin?
Wallahu A'lam.
Tweet ini ditulis semalam.

Gempar : Siti Nurhaliza Mahu Tembak Siapa Dengan Senjata M16 ???

Posted: 30 Dec 2011 07:02 AM PST

datuksitiaskar

datuksitiaskarPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Kerani Kafir Di Pejabat Majlis Peguam Kurang Ajar Menyamar Wanita Islam Nickname Muslimat UMNO Untuk Ganggu Hakim Perbicaraan Kes Liwat @anwaribrahim ???

Posted: 30 Dec 2011 06:52 AM PST
info dari Facebook Leecious Junior II :Leecious Junior II


TAK PAYAH SPIN2 LAGI KALU CAI2 PR BEBAL DAH KANTOI!!!!!!!

DAH TERBUKTI MEMANG PR NAK PECAH BELAHKAN ORG2 ISLAM...

SAMA MACAM NAOMI CUN JUGA DAN YANG LAIN2 BERLAKUN JADI ORANG ISLAM DAN CITE BERDEGAR2 PASAL FATWA DAN AGAMA ISLAM... AKHIRNYA KANTOI DI TENGAH JALAN JUA..... SO "UMNGOK APCO" ATAU "CAI UMNGOK "AGAK2NYA YANG SEDANG COVER KAWAN DIA NI "SITI JUSTICE" APA AGAMA YER???
KAFIR PUN MENYAMAR MUSLIM DEMI PERJUANGAN KAFIR
SELAIN DARI ORANG MELAYU SENDIRI YANG MENJADI TENTERA KAFIR HARBI, ADA JUGA BUKAN MELAYU YANG MENYAMAR MENJADI MELAYU UNTUK MENJADI TENTERA HARBI. NANTI, BUKAN TENTERA. TETAPI TENTERANITA. YANG KITA BELUM JUMPA IALAH MUSLIM MENYAMAR KAFIR DEMI PERJUANGAN ISLAM. LIHAT 'BUAH PALA' PEREMPUAN INI PUN 'ULAMAK' YANG BERSEKONGKOL DENGAN KAFIR MAMPU MELETAK LEBAI DI KEPALA KE TEPI.
SITI JUSTICE
NAMA PENUH:

MARY ANN PONUSAMY
PEKERJAAN:

KERANI LITIGASI DI PEJABAT MAJLIS PEGUAM, JALAN TUN PERAK, KUALA LUMPUR.
MAKLUMAT LAIN:

MENYAMAR MENJADI WANITA MELAYU ISLAM DAN SERING MENYELEWENG FAKTA MENGENAI ISLAM. PERNAH MENGGUNAKAN NAMA "CHENTA NADIA".
SEKARANG NI DIA MENGGUNAKAN NAMA MUSLIMAT UMNO…CITE PASAL ISLAM MEMANG BERDEGAR2…TP KAFIR RUPA2NYA….HAHAHAH…PATUT LAH DULU DEBAT DENGAN AKU DIA KATA UNDI PAS MASUK SYURGA…RUPA2NYA SYURGA KAFIR DIA MAKSUDKAN……..PR KANTOI PAKATAN KANTOI…APA LAGI YG PR NAK PERJUANGKAN??????? KAFIR KE????????? HEHEHHEHEHEHE………
NI NAMANYA EDESI BOGELKAN KEBENARAN YG TERSELINDUNG OLEH PAKATAN HARAMJADAH....HEHEHE..


gambar lain :

 

Panglima : tolong sahkan maklumat dan tambah lagi jika ada maklumat lain. Perbuatan kurang ajar ini tidak boleh diterima dan kita perlu bongkar bersama.

Berani kerana benar dan kena benar untuk menjadi orang yang berani !!!

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Ahli KWSP boleh mendaftar haji mulai 3 Januari ini

Posted: 30 Dec 2011 06:42 AM PST

Ahli KWSP boleh mendaftar haji mulai 3 Januari ini
30/12/2011 7:16pm


KUALA LUMPUR 30 Dis. - Ahli-ahli Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) boleh membuat pendaftaran haji dengan Lembaga Tabung Haji (TH) mulai 3 Januari ini.

Pengurus Besar Perhubungan Awam KWSP, Nik Affendi Jaafar berkata, di bawah Kemudahan Pendaftaran Haji Ahli KWSP, ahli boleh membuat pendaftaran mengunakan simpanan Akaun 1 di semua cawangan TH untuk mendapatkan giliran menunaikan haji.

Pendaftaran haji itu juga boleh dibuat di semua cawangan Bank Rakyat dan Bank Islam seluruh negara mengikut prosedur yang ditetapkan oleh TH dan ahli KWSP hanya perlu membawa MyKad dan penyata KWSP terkini, katanya dalam satu kenyataan hari ini.

"Ahli KWSP tidak perlu mengeluarkan simpanan untuk mendaftar haji. Untuk melayakkan diri membuat pendaftaran haji, ahli KWSP mestilah warganegara Malaysia atau pemastautin tetap beragama Islam.

"Mereka juga belum mencapai umur 55 tahun dan mempunyai akaun simpanan di TH. Ahli yang tidak mempunyai akaun TH boleh membukanya dengan deposit minimum RM2," katanya.

Nik Affendi berkata ahli KWSP yang telah berdaftar di bawah prosedur TH sebelum ini, boleh menukarkannya kepada kemudahan Pendaftaran Haji Ahli KWSP tanpa melibatkan pertukaran tarikh giliran haji yang diberi sebelum ini.

Beliau turut menjelaskan bahawa kemudahan itu tidak mempercepatkan tarikh mengerjakan haji kerana ia ditentukan TH.

Untuk maklumat lanjut, ahli KWSP boleh melayari laman web www.kwsp.gov.my atau www.tabunghaji.gov.my, atau menghubungi Pusat Panggilan KWSP di 03-89226000 atau Tabung Haji Contact Centre di 03-62071919. - BERNAMA

http://www.utusan.com.my/


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Astro Warna Online - Ada Di Sini

Posted: 30 Dec 2011 06:14 AM PST

Sila klik link :Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Jingga 13 - Kumpulan Berani Mati Untuk Anwar Pejuang Illuminati ???

Posted: 30 Dec 2011 06:07 AM PST
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Siapa Mahu Tengok Live Streaming Maharaja Lawak Mega Akhir Sebentar Lagi Meh Datang Sini

Posted: 30 Dec 2011 05:50 AM PST

Watch live streaming video from astrowarna at livestream.com


Jom kita tengok sama-sama sebentar lagi... 


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Gambar @khairykj di Kampung dengan Anak Naik Motor - Ada Gaya !!!

Posted: 30 Dec 2011 05:30 AM PST


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

80 Penyokong Setia DAP Masuk UMNO - Berita Mstar Online

Posted: 30 Dec 2011 05:24 AM PST


Hakikatnya ahli PAS ialah ahli DAP dan ahli PKR. 3 dalam 1. Kerana mereka satu dalam tiga parti di bawah Pakatan Haram bernama Pakatan Rakyat.

Lebih kurang konsep Trinity sekali tengok.

Berita di bawah boleh ditulis seperti di atas dan harap semua sedar apabila mengundi PAS sama sahaja mengundi DAP dan menyokong parti diketuai peliwat PKR.

Undi PKR = undi PAS = undi DAP.

Cuma peliknya dua parti Melayu PAS dan PKR makin lemah namun DAP nampak makin kuat. Siapa bodoh siapa cerdik sebenarnya dalam Pakatan sekarang ? 

Anda jawablah sendiri.

Baca selanjutnya berita seperti di bawah.


80 Penyokong Setia PAS Di Bandar Baru Tok Bali Sertai Umno


PASIR PUTEH: Seramai 80 penyokong setia PAS di bandar baru Tok Bali secara beramai-ramai menyertai Umno kerana kecewa dengan kegagalan PAS membantu penduduk miskin dan membangunkan bandar baru berkenaan.

Mereka yang diketuai oleh Daud Hussin, 50, menyerahkan borang penyertaan kepada Ketua Umno Bahagian Pasir Puteh, Zawawi Othman pada satu majlis yang diadakan secara besar-besaran.

"Saya dah jadi ahli PAS dah lama tapi tiada apa-apa perubahan yang dilakukan (sejak 21 tahun lepas)," katanya kepada pemberita selepas menyerahkan borang berkenaan.

Daud berkata apa yang ada sekarang (projek-projek pembangunan) kesemuanya dibangunkan oleh Umno walaupun parti itu tidak berkuasa di Kelantan.

Rohayah Mat, 40, berkata beliau telah menyertai PAS sejak 20 tahun lepas dan mendapati tiada apa-apa yang dilakukan parti itu selain menabur janji demi janji untuk memancing undi.

Sementara itu, Zawawi ketika ditemui pemberita selepas itu, berkata sehingga ini, lebih 3,000 anggota PAS telah menyertai Umno dan ini satu gambaran baik bahawa Umno mampu merampas empat kawasan Dewan Undangan Negeri iaitu Limbongan, Selising, Gaal dan Semerak pada pilihan raya umum ke-13 kelak. - BERNAMA


http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2011/12/30/mstar_berita/20111230182736&sec=mstar_berita


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Bebaskan Anwar 901: Sikap Majlis Peguam dipersoal ( Utusan Malaysia )

Posted: 30 Dec 2011 05:14 AM PST

Bebaskan Anwar 901: Sikap Majlis Peguam dipersoal
30/12/2011 5:41pm


KUALA LUMPUR 30 Dis. – Naib Ketua Pemuda UMNO, Datuk Razali Ibrahim mempersoalkan sikap berdiam diri Majlis Peguam terhadap rancangan pembangkang mahu mengheret rakyat menjadi pelindung kepada ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang menghadapi pertuduhan mahkamah, melalui kempen "Bebas Anwar 901".

"Kepada Bar Council (Majlis Peguam), mereka perlu ada pendirian. Adakah semua kes yang diheret ke mahkamah seperti kes rogol dan bunuh, tertuduh akan buat perkara seumpamanya (buat perhimpunan sedangkan mahkamah belum membuat keputusan)," katanya kepada Bernama hari ini.

Kempen "Bebas Anwar 901" dilihat sebagai satu bentuk provokasi terhadap kes liwat membabitkan Penasihat Parti Keadilan Rakyat itu sebagai tertuduh.

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur akan mengumumkan keputusan berhubung kes liwat itu pada 9 Januari ini.

Razali yang juga Timbalan Menteri Belia dan Sukan juga meminta pihak berkuasa keselamatan mengambil tindakan tegas untuk menghalang sebarang perhimpunan seumpama itu daripada berlaku. - BERNAMA

Link asal :  http://www.utusan.com.my/


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

MyKad With New Security Featurer ( Video )

Posted: 30 Dec 2011 05:02 AM PSTPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Apakah Jenis Blog Yang Anda Suka ?

Posted: 30 Dec 2011 04:36 AM PSTAyuh senaraikan jenis blog yang anda suka dan nama url mereka.


Kotak Komen Menunggua Jawapan anda dengan segera !


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Siapa Mahu Tengok Gambar Karnival Sayangi Selangor Terbaru Mari Sini

Posted: 30 Dec 2011 04:32 AM PSTklik sini : http://kitagempur.com/ 


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

AUKU - KPT Timbang Pinda Peruntukan Selain Seksyen 15 Kata Saifuddin

Posted: 30 Dec 2011 04:30 AM PSTPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video ASPIRASI kecam demo sokong Anwar, Adam Adli

Posted: 30 Dec 2011 04:30 AM PSTPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Ahli Parlimen PAS Dr Mariah Minta Maaf Selepas Dimarah Rakyat

Posted: 30 Dec 2011 04:25 AM PSTPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Wajah Sebenar Tamar Jalis - Penulis Siri Bercakap Dengan Jin - Yang Ditulis selama 23 Tahun

Posted: 30 Dec 2011 03:48 AM PST
Panglima sempat mengikuti dan membaca buku tersebut.

Rupanya itulah wajah sebenar beliau yang sungguh popular tetapi sungguh tinggi juga kerahsiaannya.

Adakah identiti Panglima juga akan bertahan tanpa dikenali selama seperti tempoh Tamar Jalis menyembunyikan identiti?

Wallahu A`lam.

Link klik :

http://laksamanabukitbintang.blogspot.com/2011/06/wajah-sebenar-tamar-jalis-penulis-siri.htmlSent from my Samsung Galaxy Tab 7.0

Drama - Tentang Dhia - Episod Terakhir di @tv3malaysia

Posted: 30 Dec 2011 03:17 AM PST

Link : 

http://youtu.be/q9msiyXP-1I

Katanya ramai menangis, anda? 

Ramai blogger turut ulas kisah sedih drama ini di FB masing-masing.

Lakonan Nora Danish memang mantap.


Sent from my Samsung Galaxy Tab 7.0

Kuliah Agama - Wali Allah Syeikh Ibrahim Adham Jelaskan 10 Sebab Doa Tidak Dimakbulkan

Posted: 30 Dec 2011 01:18 AM PST

Ahli Perniagaan Dituduh Menipu Pengarah NFC - Berita Harian

Posted: 30 Dec 2011 12:56 AM PST

BH 30/12: Ahli perniagaan, Datuk Shamsulbahrin Ismail, 45, sebentar tadi dituduh di Mahkamah Sesyen di sini, atas dua tuduhan berasingan menipu Pengarah NFC.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

The Unspinners

Posted: 30 Dec 2011 11:09 PM PST

The Unspinners


Mana janji PAS Kedah nak hapuskan cukai pintu?

Posted: 30 Dec 2011 08:00 PM PST

Madrasah belum roboh, Azizan dah terima bala'?

Posted: 30 Dec 2011 05:00 PM PST

UMNO Penang saman LGE, Tarikh bicara 2-6 April

Posted: 30 Dec 2011 07:29 AM PST

LGE burying head from problems

Posted: 30 Dec 2011 04:30 AM PST

Oi Badrul Amin ... Imam Mahdi tak main bontot

Posted: 30 Dec 2011 01:29 AM PST

My Longest Yard

Posted: 30 Dec 2011 11:05 PM PST

My Longest Yard


AKTOR TERBAIK 2011

Posted: 30 Dec 2011 05:29 AM PST


Anwar Ibrahim nak buka gelanggang 'mahkamah rakyat'

Posted: 30 Dec 2011 01:12 AM PST

Ibarat Sivaji The Bos...dari 3 hingga 8 Januari ini Datuk Seri Anwar Ibrahim nak buka gelanggang 'mahkamah rakyat' pusing keliling ke 18 bandar di semenanjung untuk bikin heboh menjelang keputusan kes liwatnya 9 Januari ini.

Apapun para penjenayah tegar - tak kira pembunuh, perompak, penyangak, perogol, peliwat atau perasuah - sila ambil ingatan jangan teragak-agak tiru macam Anwar buat roadshow untuk kasi ge mpak dan pertikaikan mahkamah ikut suka hati,jika ditakdirkan pakatan pembangkang tawan Putrajaya nanti.

Alasan mudah, main tuduh saja perbicaraan tidak adil,ada konspirasi dan macam-macam lain.Ini salah satu transformasi sistem perundangan negara yang mereka terlupa nak gariskan dalam Buku Jingga.

Al kisahnya Anwar akan menjelajah ke 18 lokasi utama di Johor, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Terengganu, Kelantan, Pulau Pinang, Selangor dan Kuala Lumpur untuk mengisi jadual tersebut.

Roadshow itu akan diisi sepenuhnya oleh Anwar untuk berceramah, termasuk di tiga perhimpunan besar pada malam terakhir di Lembah Kelang, sebelum mahkamah membuat keputusan pada Isnin.

Di celah-celah kekalutan Anwar dan gengnya itu mengelupur nak hadapi penentuan 9 Januari, di kalangan bekas panglima perang Anwar semasa reformasi kes liwat pertama tahun 1998 dulu tertawa melihat gelagat ini kerana sudah dapat baca gerak langkah mereka.

Antaranya Zahid Mat Arip, bekas Naib Ketua Pemuda Keadilan. Beliau menduga Anwar akan 'all out' untuk meracuni fikiran rakyat bagi bersimpati terhadap beliau dalam menjelang keputusan kes liwat ini.

Beliau tidak hairan jika roadshow itu disertai oleh isteri dan anak-anaknya yang menampilkan wajah sedih di seluruh negara bagi meracuni fikiran rakyat.

Katanya nanti ramailah khususnya 'pendatang baru' dalam PKR yang hendak menonjol diri jadi tukang memekak dengan nawaitu untuk jual nama nak jadi calon PKR dalam pilihanraya.

"Saya tahu kebanyakan yang buat kerja ni nanti budak-budak baru.Ini semua kerja bodoh kami sudah buat masa kes liwat pertama dulu jadi macai Anwar.

"Budak-budak baru ni semua tahu apa cerita pasal Anwar kecuali jadi kuda dia untuk selamatkan diri. Nak buat macam mana ramai yang suka diperbodohkan,"katanya.

Zahid sendiri tidak fikir kerajaan dan kehakiman gentar dengan perang saraf mereka nak mengugut cara begini.

"Negara kita ada undang-undang.Kalau setakat nak tuduh konspirasi siapa pun boleh tuduh.Pokok pangkalnya kamu liwat atau tidak Saiful. Keputusan itu ditentukan oleh mahkamah berasaskan hujah kes dan bukti yang ada," ujarnya.

"Apa mereka fikir mereka boleh huru harakan negara kalau Anwar didapati bersalah...kita sama-sama tengoklah nanti," tambahnya.

Zahid tersenyum bila berkata modus operandi Anwar dan gengnya sama saja sejak dulu.

Beliau tertawa dengan gelagat Anwar dan pasukan peguamnya lambat siang nak tuduh orang hina mahkamah kalau cakap tentang kes liwatnya."Ini nak buat roadshow..nak jelajah bukan cakap pasal kesnnya...bukan hina mahkamah ke...inilah bapak hipokrit besa,"tegasnya.

Zahid juga menduga nanti akan ada 'lakonan-lakonan' semasa roadshow atau demonstrasi." Apabila polis bertindak lebih sikit mulanya bising sedangkan mereka sendiri yang langgar undang-undang dan engkar arahan polis supaya bersurai.

"You berani buat salah berhimpun secara haram segala macam ...you tanggunglah sendiri.Ini nak merengek dan nak mengadu pada NGO antarabangsa bila kena gas pemedih mata...ini lawak macam pondan,"katanya.

Sementara itu, bekas ketua PKR Pematang Pauh, Anuar Shaari pula berkongsi cerita menarik mengenai Anwar.

Katanya yang pernah berkhidmat sebagai setiausaha sulit Anwar di Kementerian Kewangan sebelum dipecat pada tahun 1998 itu, bekas bosnya itu bukan tabah sangat ketika dipenjara kali pertama pada tahun 1999 sehingga 2004.

"Pada satu peringkat, beliau merayu-rayu kepada ramai sahabatnya di luar untuk berusaha bebaskan dia dari penjara. Anwar kata dia dah tidak tahan duduk dalam penjara,"cerita beliau.

Menurut Anuar, antara yang 'dirayu' sampai hampir-hampir menangis adalah Ezam Mohd Nor yang ketika itu Ketua Pemuda Keadilan dan baru bebas dari Penjara Kajang.

"Ezam pernah cerita pada saya, Anwar terdesak untuk keluar penjara dan mahukan dia lakukan apa sahaja untuk tujuan tersebut,"kata beliau.

Kerana itu menurut Anuar, penasihat PKR pasti tidak akan sanggup dipenjara lagi kali ini.

"Dia akan cuba sedaya upaya untuk bangkitkan rakyat, guna mahasiswa, guna pekerja, road show seluruh negara, tetapi pada akhirnya, jika semua itu tidak sampai objektif yang dikehendaki, Anwar mungkin akan lari," ramal beliau.

"Perkara ini akan semakin jelas seminggu sebelum 9 Januari, kita bakal saksikan bagaimana Anwar akan sehabis tenaga untuk memastikan jalan raya dipenuhi penyokongnya ketika keputusan dibacakan.

"Tapi jika tak jadi macam dia rancang, dia mungkin lari dan untuk mengelakkan diri digelar penakut, dia akan beritahu penyokongnya, melarikan diri itu sebahagian dari strategi jangka masa panjang… itu telahan saya berdasarkan pengalaman bersama Anwar," katanya.
- Agenda Daily

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 30 Dec 2011 11:02 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


GEMPAR!!! Benarkah Dr @ZambryAbdKadir dimandrem peniaga CINA?!!

Posted: 30 Dec 2011 10:52 PM PST
Eh ini gambar apa pula? Kenapa MyMassa tetiba tunjuk gambar kedai Cina ini? Hendak promosi ke?

Ya dan tidak. Kami cuma ingin menunjukkan kepada para pembaca mengenai sebuah kedai kopi di depan Jeti Sungai Pinang Kecil Pangkor yang menjadi stesen singgahan MB Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir, setiap kali beliau balik ke kawasan. Katanya, jika tidak sempat singgah pekena kopi kaw kedai ini pun, beliau akan minta tapaukan. Huh, sedap sangatkah kopi Kedai Lian ini?

Sebenarnya bukanlah Dr Zambry telah dimandrem oleh tokey kedai kopi tersebut, jauh sekali kerana terpikat dengan anak tokey. Tetapi kerana semangat dan nostalgia setiakawan yang menjadi pegangan Dr Zambry selama ini. Walaupun menjadi orang nombor satu negeri, beliau tidak pernah melupakan asal usul beliau.

Beliau juga tidak pernah menjadikan kaum dan agama sebagai halangan dalam meneruskan hidup sebagai hamba Allah. Ya, walaupun ada cina komunis yang menggelar beliau sebagai HITAM METALIK, tetapi ia tidak pernah mengubah persepsi beliau terhadap rakan-rakan dan rakyat berbangsa Cina di Perak selama ini!

Sekarang bandingkan pula dengan Anwar Ibrahim dan Nik Aziz. Cubalah kira berap ramai rakan-rakan yang sama-sama menaikkan mereka ke kemuncak kuasa kini menentang mereka?!! Adakah golongan seperti ini yang hendak kita angkat jadi pemimpin?!! Renung-renungkanlah...
SBPA: Musang Berbulu Ayam pastikan hasrat PM tidak tercapai?!! Bahagian 2

Posted: 30 Dec 2011 08:30 PM PST


Antara butiran penting SBPA yang ada PM sebut ketika pembentangan Bajet 2010 lalu:


a) Kenaikan gaji tahunan penjawat awam ditambah baik mengikut prestasi di antara 7-13%

Dek kerana perkara inilah banyak peniaga-peniaga yang mulai berkira-kira untuk menaikkan harga barangan. Mereka menyangkakan menjelang 2012, semua penjawat awam naik gaji sekurang-kurangnya 7%.

Bahkan bukan golongan peniaga sahaja, malahan penjawat awam turut berfikir situasi yang serupa. Ramai yang tersengih kerana menyangkakan gaji mereka akan naik.

Memang benar gaji penjawat awam akan naik, tetapi tidaklah sebanyak yang disangkakan. Mengikut kira-kira yang diberikan kepada kami, lebih 90% penjawat awam akan menikmati kenaikan di antara RM50 ke RM100 dengan pelaksanaan SBPA ini. Jadi persoalannya, cukupkah jumlah tersebut menjadikan rakyat negara ini mencapai status berpendapatan tinggi?

Tunggu, kami belum habis lagi, kenaikan tersebut hanyalah untuk penjawat awam dari gred 1 sehingga ke gred 54 sahaja. Tetapi untuk yang lebih tinggi daripada itu, ceritanya lain. Kenaikan gaji adalah sekali ganda (paling rendah dikatakan RM 6 ribu!) beserta bonus tahunan berganda jika KPI tercapai. Jadi untuk penjawat awam kanan atas gred 54 yang kini bergaji pokok RM 6 ribu, beliau boleh menjangkakan gaji yang bakal diterima di bawah SBPA akan menjadi RM12 ribu tidak termasuk elaun! Itu yang ada khabar-khabar angin ramai isteri penjawat awam kanan ini yang bakal jadi suri rumah sepenuh masa kerana abang sudah kaya!

Ini belum cerita skim gaji premier pula. Ada yang kata boleh mencecah RM 50K sebulan! Siapa sangka dengan hanya kerja Kerajaan seseorang boleh membawa pulang gaji sebanyak itu. Dan skim premier ini pula hanya melibatkan tidak lebih 40 individu daripada beberapa Kementerian/Jabatan tertentu.

Walaupun dikatakan kelompok ini perlu mencapai beberapa KPI tertentu sebelum boleh disambung lagi secara berkala selama 3 tahun sekali, tetapi pendapatan yang diperoleh selama tiga tahun sebenarnya dapat menampung kehidupan mewah sebelum dipencenkan. Satu lagi persoalan di sini adalah, bagaimanakah seorang ketua jabatan yang bergaji sebegitu besar beserta bonus berbulan-bulan boleh mengerahkan pegawai-pegawai bawahannya yang hanya menikmati gaji yang ciput tanpa jaminan bonus?

Di sinilah bermulanya punca konflik; EXIT POLICY. Ketua jabatan mempunyai kuasa untuk memberhentikan mana-mana pegawai yang tidak menunjukkan prestasi. Jadi di sini bukan sahaja mereka perlu bekerja keras dengan gaji yang kecil, malahan terpaksa mengampu bermati-matian untuk memastikan mereka dapat terus kekal bekerja!

Nampaknya, berdasarkan kepada apa yang diceritakan kepada kami ini, SBPA bukanlah skim baru untuk meningkatkan pendapatan penjawat awam, tetapi skim KAPITALIS untuk meluaskan lagi jurang ekonomi di antara rakyat! Lebih buruk jika harga barangan keperluan turut meningkat dek kerana para peniaga menyangkakan penjawat awam semuanya sudah mewah!

Sekarang anda nampak tidak GAME segelintir penjawat awam kanan dalam memastikan SBPA ini memihak kepada mereka? Memang deraf pelaksanaan dibuat oleh pegawai biasa, tetapi, kata putus akhirnya mereka juga yang tentukan! Nampaknya mereka berjaya menaikkan taraf hidup sendiri dengan SBPA ini!

Sekarang sudah mulai kedengaran, walaupun tidak berapa bising, bisik-bisik di kalangan penjawat awam yang berkira-kira untuk mengulangi senario 2008 jika keadaan tidak diubah. Mereka bukan sahaja marah kerana penggubalan SBPA tidak memihak kepada mereka, malahan mereka turut terpaksa untuk menandatangani persetujuan terhadap SBPA secara tergesa-gesa. Patutlah kelam kabut suruh orang sain, golongan musang berbulu awam ini tidak mahu tembelang mereka pecah sebelum dapat dilaksanakan sepenuhnya!

Bersambung di Bahagian 3 

    

SBPA: Musang Berbulu Ayam pastikan hasrat PM tidak tercapai?!! Bahagian 1

Posted: 30 Dec 2011 06:30 PM PST

Sebenarnya kami telah diminta beberapa kali oleh rakan-rakan blogger untuk mengulas isu kemelut CUEPACS-JPA berhubung pelaksanaan SBPA. Kami sedar ramai yang tidak berapa pasti apa isu sebenar yang menyebabkan CUEPACS bermati-matian menentang pelaksanaan SBPA. Takkanlah sebab tidak dibawa berbincang pun sampai boleh menentang Kerajaan, ya tak?Jadi kami pun melakukan sedikit penyelidikan dengan beberapa rakan yang bekerja di sektor awam untuk mengetahui isu sebenar yang menyelubungi kemelut SBPA ini. Secara mata kasarnya apa yang telah diumumkan oleh YAB PM dalam pembentangan Bajet 2012 yang lalu memang cantik. Hasrat beliau untuk meningkatkan taraf dan kualiti hidup rakyat bermula dengan penambah baikan skim dan sistem gaji 2 juta penjawat awam. Secara teorinya, apabila tangga gaji penjawat awam bertambah baik, maka sektor swasta akan turut menyusul. Dan akhirnya hasrat Kerajaan BN untuk meningkatkan taraf pendapatan rakyat menjelang 2020 juga akan tercapai.

Tetapi ramai yang tidak tahu sebenarnya ada segelintir penjawat awam kanan yang sememangnya ternanti-nantikan pengumuman PM itu kerana mereka mempunyai agenda tersendiri. Mereka mempunyai kuasa untuk membuat keputusan akhir dan juga mampu menentukan arah tuju akhir pelaksanaan SBPA. Golongan ini juga kebanyakannya sedang enak menikmati skim gaji yang paling mewah dalam Kerajaan dan akan bersara tidak lama lagi. Mereka khuatir akan menjadi 'MISKIN' setelah pencen kelak!

Sebelum ini mereka menggunakan lingkungan rakan-rakan sendiri untuk memastikan kontrak disambung dari tahun ke tahun (walaupun tidak berprestasi) dengan jumlah elaun yang dapat melengkapkan beza pencen yang diterima. Tetapi taktik ini mulai tidak menjadi apabila Kerajaan mulai menghentikan penyambungan kontrak pegawai-pegawai kanan yang sudah lanjut usia bagi membuka ruang yang lebih luas kepada generasi pelapis.

Namun pengumuman SBPA telah menyelamatkan mereka daripada hidup dengan pencen. Memang sudah menjadi lumrah apabila penjawat kanan dalam Kerajaan akan menggunakan kesempatan di atas perubahan dasar (baik kecil mahupun besar seperti SBPA) untuk naik pangkat secara automatik dan meningkatkan julat pendapatan diri sendiri.

Untuk itu, mereka akan duduk berpakat-pakat sesama lingkungan mereka bagi menyelaras pelaksanaan SBPA kelak dapat memberikan manfaat yang terbaik untuk diri mereka sendiri. Segala dasar pelaksanaan SBPA juga akan diolah sedemikian rupa agar faedah maksimum memihak kepada mereka. Dan kerana inilah CUEPACS tidak dibawa berbincang.

Bersambung di Bahagian 2...

tok gajah

Posted: 30 Dec 2011 09:34 PM PST

tok gajah


Count down - 9 Jan 2013

Posted: 30 Dec 2011 10:36 AM PST

Penyokong2 DSAI semakin gelisah menunggu tarikh keramat 9hb Jan 2013. Tarikh keramat ini akan menentukan masa depan PR. Tarikh PRU13 akan di umumkan pada bila2 masa sahaja. BN sudah bersiap sedia untukmenghadapi PRU12 dengan penuh keyakinan.

Kempen2 dan ceramah2 PR pasti akan jadi hambar tanpa kehadiran DSAI. PKR ibarat kapal yang tiada nahoda, terumbang ambing di lautan yang bergelora. Kini sudah banyak ranting2 PKR yang mati meragan. Salah satu ranting yang dah mati dan reput dengan cara kebetulan terletak di kampung Tok Gajah.

Ranting PKR ini sebenarnya sudah mati dan reput selepas 'puppet ruler' PAS jatuh tersungkur. Semenjak itu hampir semua ranting2 PKR di negeri Perak patah terkulai layu. Mesyuarat2 perwakilan di adakan sekadar melepaskan batuk di tangga sahaja. Tiada sebarang aktiviti di ada kan untuk menambah kan ahli2 nya sedangkan semakin ramai ahli2 nya yang telah keluar.

Tok ada dengar rungutan dari ketua ranting di kawasan Tok, kata nya ceramah di anjurkan bersama PAS dan penceramah nya DSAI, ramai juga yang hadir dan hampir dua tiga ribu RM wang derma di kutip. Malang nya satu sen pun tidak pernah terlepas ketangan PKR.

Sebenarnya bilangan ahli PKR dari kaum melayu boleh di bilang dengan jari. Oleh kerana mereka ini semuanya berasal dari keturunan UMNO tulen maka mereka sudah pun kembali ketempat asal nya iaitu UMNO. Kini PKR cuma tinggal bergamtung haraf kepada sokongan dari ahli2 PAS dan DAP sahaja untuk hidup.

Jika keputusan perbicaraan kes liwat DSAI tidak menyebelahi nya, makan berakhir lah riwayat PKR untuk se lama2 nya. 

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 30 Dec 2011 09:27 PM PST

PISAU.NET

Posted: 30 Dec 2011 09:04 PM PST

PISAU.NET


Lagi Bukti Harakah Kantoi ,Penipu Salahkan Pembohong

Posted: 30 Dec 2011 06:33 PM PST

2011 jadi saksi pembohongan paling memalukan seluruh kaum puak khawarij PAS

Sebelum ini ada didedahkan Harakah dan Tok Guru Khawarij Nik Aziz kantoi berbohong :klik sini

Jom kita tengok lagi bukti bagaimana Harakah & Nik Aziz berbohong, tajuk artikel diubah selepas Hasan Ali memberi kenyataan bahawa beliau tidak pernah mohon maaf;

"Sebenarnya saya dijemput untuk menghadiri satu majlis mahabbah melibatkan saya dan Nasharudin Mat Isa bersama-sama dengan Mursyidul Am, Datuk Nik Aziz Nik Mat, Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, dan Timbalan Mursyidul Am, Datuk Haron Din di kediaman rasmi Tuan Guru Mursyidul Am di JKR 10 Kota Bharu.


"Soal saya turun ke Kota Bharu untuk memohon maaf kepada pucuk pimpinan seperti yang dilaporkan oleh Harakahdaily dan dipetik oleh kebanyakan saluran media adalah tidak benar sama sekali.


"Saya terkilan dengan laporan Harakahdaily itu walaupun lidah rasmi parti tersebut kerapkali diingatkan supaya tidak memutarbelit fakta yang boleh menimbulkan keraguan dan perpecahan," jelasnya dalam satu kenyataan kepada The Malaysian Insider.
Kemudiannya Harakah melepaskan diri apabila komplot berbohong bersama Nik Aziz terpecah tembelang.

Akhirnya si tua nyanyok menjadi mangsa Harakah ,kesian orang tua ni kena belit dengan lidah bercabang portal berita milik sendiri..


Tajuk berita asal "Hassan datang minta maaf, Nik Aziz buat kenduri kesyukuran".
Tajuk ditukar kepada " Nik Aziz bersyukur masalah selesai"Pisau kata "2011 menjadi saksi Nik Aziz dan Harakah turut sama menduduki carta paling kuat pembohong dan pembelit bersama Lim Guan Eng dan Anwar Ibrahim"

Umno Bakar Pejabat DAP,Ganti Rugi 30juta

Posted: 30 Dec 2011 05:00 AM PST

Ketua menteri regim DAP Lim Guan Eng yang terkenal dengan sifat Ultra kiasu rasis chauvanis hari ini disaman oleh Tok Non.Keceluparan mulut neraka Guan Eng sebelum ini dibiarkan begitu saja oleh para pemimpin Umno.

Guan Eng Pembohong!

Guan Eng seperti biasa akan memainkan sentimen perkauman menuduh Umno terlibat dalam kejadian kebakaran pejabat buruk DAP di Jalan Telipon,Guan Eng menghasut kepada rakyat kononnya Umno adalah sebuah parti yang ekstrim dan menakutkan bangsa cina kononnya nyawa mereka turut menjadi ancaman jika menyokong DAP.

Apa yang Guan Eng tidak beri tahu orang ramai adalah terdapat saksi ditempat kejadian bahawa seorang lelaki cina yang membakar pejabat DAP :

Baca artikel Pisau mengenai fitnah dan hasutan jahat Guan Eng

Pisau pernah menulis bahawa sebenarnya DAP lah yang sendiri membakar pejabat mereka di Jalan Telepon:Klik sini.DAP penuh dengan tipu daya awal awal lagi telah menuduh Umno dan ekstremis Islam telah membakar "ibu pejabat DAP Penang"


Kemudian di seluruh negara DAP telah menyebarkan api kebencian kononnya mereka teranaiya oleh tentangan ekstremis melayu Yang Rasis!

Ini gambaran persepsi jahat yang dihasut oleh si celaka ini, Cerita sebenar di sebalik bakar Pejabat DAP :Klik sini
Baca selanjutnya fitnah dan hasutan Lim Guan Eng di sini
.
Malah Guan Eng berkata beliau akan menyaman Umno kononnya mengfitnah beliau kerana menukarkan yang putih(Guan Eng) menjadi hitam(biawak).Guan Eng turut berkata Umno tidak takut kepada Yang Maha Kuasa kerana berasakan melayu Umno tiada bukti untuk sabitkan lidah biawak beliau menghasut dan berbohong.

selanjutnya klik sini


KUALA LUMPUR 30 Dis. - Mahkamah Tinggi di sini hari ini menetapkan 2 hingga 6 April depan untuk perbicaraan kes saman malu RM30 juta difailkan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman terhadap Ketua Menteri, Lim Guan Eng berhubung kenyataan beliau mengaitkan UMNO dengan demonstrasi dan cubaan membakar ibu pejabat DAP di Pulau Pinang.

Hakim Amelia Tee Hong Geok Abdullah menetapkan tarikh itu di dalam kamar dengan dihadiri peguam, Jahaberdeen Mohamed Yunoos yang mewakili Zainal Abidin dan Latheefa Koya, mewakili defendan.

Zainal Abidin, 51, memfailkan saman itu pada 24 Oktober lepas.

Selain Guan Eng yang juga Setiausaha DAP, turut dinamakan sebagai defendan, Parti Keadilan Rakyat selaku pemilik laman berita elektronik Keadilan Daily dan akhbar Suara Keadilan, Segmen Fleksibel Sdn. Bhd., yang merupakan syarikat penerbitan Keadilan Daily dan Suara Keadilan dan Ketua penyuntingnya, Fazallah Pit.

Dalam pernyataan tuntutan itu, Zainal Abidin mendakwa pada 3 Julai lepas, Guan Eng telah menerbitkan suatu kenyataan akhbar melalui e-mel yang kemudiannya disiarkan di Keadilan Daily pada 3 Julai dan di akhbar Suara Keadilan pada 5 Julai lalu.

Zainal Abidin berkata, kenyataan Guan Eng itu antara lain membawa maksud kononnya beliau terlibat dalam kegiatan mengguling Ketua Menteri Pulau Pinang melalui cara yang salah serta menyembunyikan penglibatan beliau dalam satu demonstrasi ganas yang berlaku di Komtar dan Jambatan Pulau Pinang pada 1 Julai lepas.

Beliau berkata, pada 18 Ogos lalu, Guan Eng telah mengeluarkan satu lagi kenyataan menyinggung di hadapan sekumpulan wartawan yang telah disiarkan di laman berita elektronik, The Malaysian Insider, pada hari yang sama.

Katanya lagi, antara lain kenyataan itu membawa maksud kononnya beliau telah merancang untuk mensabotaj premis parti DAP di Pulau Pinang, dan kononnya beliau terlibat dalam mencetuskan cubaan membakar premis itu.

Akibat kenyataan itu, ujarnya, ia telah merosakkan reputasi beliau dan menjejaskan kepercayaan parti induk terhadapnya.

Zainal Abidin menuntut ganti rugi RM30 juta, faedah, kos dan relif lain yang difikirkan wajar oleh mahkamah dan suatu injunksi bagi menghalang kesemua defendan daripada terus mengeluarkan atau menyiarkan kenyataan fitnah itu. - BERNAMA


Pisau kata "dah banyak kali dia fitnah,patutnya kena saman lebih lagi "

JAIPP Sabotaj Program Penyatuan Ummah Patuh Arahan DAP?

Posted: 29 Dec 2011 10:30 PM PST


JAIPP semenjak mendapat tuan baru sudah lain macam paling ketara apabila mengharamkan pembacaan quran waktu subuh dan patuh kepada arahan Guan Eng mengenai batalkan pengunaan nama nama khas untuk umat Islam walaupun atas titah DYMM YDP Agong .

Tapi apakan daya JAIPP sudah pasti akan menurut perintah 'khalifah' agung kerana ini bertepatan TAAT KEPADA PEMERINTAH walaupun syiar Islam menjadi taruhan.

Kenapa satu majlis untuk penyatuan umat Islam di Pulau Pinang disabotaj sebegitu rupa? Adakah JAIPP sudah menjadi jabatan menjaga hal ehwal DAP?

Persatuan Melayu Pulau Pinang (Pemenang) hari ini mahu penjelasan daripada Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang (JAIPP) yang didakwa menghalang hebahan majlis Multaqa Wahdatul Ummah anjuran persatuan itu pada 17 Dis lepas.

Pengerusinya, Datuk Seri Mohd. Yussof Latiff berkata, persatuannya telah menghantar surat meminta penjelasan mengenai tindakan jabatan itu.

"Saya berasa kesal dengan tindakan JAIPP mengeluarkan surat arahan pada 15 Dis agar majlis ini tidak dihebahkan kepada orang ramai sedangkan dua hari sebelum itu, JAIPP telah mengeluarkan pekeliling yang mengarahkan kesemua pengerusi kariah masjid seluruh negeri menghebahkan program itu," katanya kepada pemberita di sini hari ini.
Katanya, ekoran larangan hebahan oleh JAIPP itu, Pemenang kerugian RM100,000 kerana menyediakan peruntukan untuk makanan, khemah dan logistik untuk 3,000 orang tetapi ia hanya dihadiri oleh kira-kira 1,000 orang.

Justeru itu, katanya, persatuan itu memberi tempoh seminggu kepada JAIPP untuk menjawab surat penjelasan berkenaan dan tindakan undang-undang akan diambil terhadap jabatan itu sekiranya gagal memberi penjelasan.

Majlis Multaqa Wehdatul Ummah yang bertemakan Penyatuan ke Arah Kejayaan Ummah - Masalah dan Penyelesaian disertai oleh bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad sebagai salah seorang ahli panel. — BERNAMA


Pisau kata "betul ker ada surat arahan dikeluarkan untuk sabotaj?"