Rabu, 21 Disember 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 21 Dec 2011 02:00 PM PST

THE FLYING KICK


ALAHAI, TUNGGING TERBALIK KELUARGA ANWAR IBRAHIM NIH!!! PATUTLAH DIA GORMAL!!!

Posted: 21 Dec 2011 07:00 AM PST

SAIFUDDIN ABDULLAH KECUT TELUR BILA LEBIH RAMAI MAHASISWA SURUH DIA LETAK JAWATAN!!!

Posted: 21 Dec 2011 06:00 AM PST

DULU BAGI MAKAN DI TANGAN, SEKARANG KHIR TOYO PULA CUBA DIMAKAN OLEH 'AYAM' ITU!!!

Posted: 21 Dec 2011 05:00 AM PST

TIADA SIAPA KACAU, RONNIE LIU BERMAHARAJALELA DI KELANG!!!

Posted: 21 Dec 2011 04:00 AM PST

Solat Dua Imam Adalah Cerita Lama!!!

Posted: 21 Dec 2011 03:30 AM PST

PASANGAN KEKASIH BEROMEN DALAM KERETA DI LORONG BELAKANG DENGAN BEBASNYA!!!

Posted: 21 Dec 2011 02:36 AM PST

Penyatuan Melayu..atas parti atau agama.

Posted: 21 Dec 2011 01:45 AM PST

AZIZ BARI BAKAL KETUA JEMAAH LIBERALISME DALAM PAS PADA 31 DISEMBER!!!

Posted: 21 Dec 2011 12:46 AM PST

ANWAR IBRAHIM BELUM TURUN HABIS ILMU PEMBELIT KEPADA RAFIZI RAMLI!!!

Posted: 20 Dec 2011 11:09 PM PST

Maafkan Adam Adli!!!

Posted: 20 Dec 2011 09:21 PM PST

KEMBANG KEMPIS TERESA KOK APABILA PEMBOHONGANNYA DIDEDAHKAN IBU TUNGGAL 5 ANAK!!!

Posted: 20 Dec 2011 07:00 PM PST

MULIANYA HATI KHALID SAMAD YANG NAK SELAMATKAN HASSAN ALI!!!

Posted: 20 Dec 2011 05:30 PM PST

NIK ABDUH PULA JADI SASARAN KERANA BELA NASHARUDDIN MAT ISA!!!

Posted: 20 Dec 2011 04:00 PM PST

JANGAN TENGOK KALAU HATI LEMBIK!!!

Posted: 20 Dec 2011 03:00 PM PST

PROPAGANDA BODY GUARD KIM JONG II!!!

Posted: 20 Dec 2011 02:00 PM PST

Tok Janggut Keramat

Posted: 21 Dec 2011 01:52 PM PST

Tok Janggut Keramat


BERITA YANG SELALU DIKHILAFKAN.

Posted: 20 Dec 2011 09:28 PM PST

Bila pas perintah Terengganu selepas PRU 10 (1999) mereka buat undang undang melarang mana mana pihak mendirikan mesjid atau surau melainkan tapaknya telah diberi wakaf kekal. Apa bila mereka hilang kuasa mereka lupa akan undang undang yang mereka buat sendiri dalam tahun 2001 itu.

Maka mereka pun binalah mihrab pada sebuah markas mereka di Kg Bujal yang didirikan diatas tanah rizab kerajaan dan mengatakan itu adalah sebuah mesjid. Padahal berdekatan dengan tempat itu memang sudah ada sebuah mesjid sedia ada yang selalu bila nak solat jumaat kena dihitung ahli tetapnya. Sedangkan kawasan kg Bujal itu sendiri pun tak cukup khariah juga.

Maka selalulah cerita itu sengaja dikhilaf khilafkan untuk buat orang jadi keliru. Terutamanya dikawasan dan kepada mereka yang tidak tahu cerita sebenar ini. Inilah kerja menggunakan sentimen keugamaan untuk kepentingan politik mereka.

Mashaallah.

MAHASISWA KINI.

Posted: 20 Dec 2011 08:50 PM PST


MAHASISWA ADALAH ASSET MASA DEPAN NEGARA. SELAMATKAN MEREKA DARI SEBARANG POLUSI DAN GODAAN. MSD PERLU DIPERKASAKAN DENGAN STRATEGI DAN GERAKAN LEBIH PROAKTIF. MAHASISWA YANG BERADA DALAM NEGARA JUGA MEMERLUKAN GERAKAN KHAS GABUNGAN AGENSI ATAU AGENSI KHAS. CADANGAN TIDAK SEKALI KALI MENAPIKAN BAHAWA KEMAJUAN KEMATANGAN, KEBERANIAN SERTA KEBIJAKSANAAN ITU MEMANG BAIK SERTA DIKEHENDAKI. NAMUN KEBEBASAN TANPA KAWALAN DAN BIMBINGAN ADALAH TERDEDAH KEPADA BAHAYA YANG TIDAK MENENTU. MAKA KAWALAN, PANDUAN DAN BIMBINGAN MEMERLUKAN PERHATIAN YANG CERMAT. WALLAHUAKLLAM.

tun faisal dot com

Posted: 21 Dec 2011 01:47 PM PST

tun faisal dot com


[Video] [Gambar] Mahasiswa selar Mahasiswa Kurang Ajar!

Posted: 21 Dec 2011 08:29 AM PST

Mahasiswa yang benar-benar mewakili suara majoriti mahasiswa


Komen blogger Double-Y

Tahniah buat mahasiswa Pro-Aspirasi yang berjaya menonjolkan diri mereka hari ini di hadapan bangunan Kementerian Pengajian Tinggi.


Sepanjang pemerhatian perhimpunan yang diadakan oleh kumpulan mahasiswa pro-Aspirasi siang tadi dilihat lebih teratur dan lebih aman jika hendak dibandingkan dengan tindakan yang dilakukan oleh 'mahasewel' SMM.


Tiada gangguan trafik....


Tiada peniaga terjejas...


Tiada peniaga marah-marah...


Inilah baru dikatakan perhimpunan aman...


Oh...video macam tergantung... tunggu sambungan ok!


Hahahaha...!


Tahniah PDRM kerana membantu menjaga keselamatan para mahasiswa sepanjang berlangsungnya perhimpunan di hadapan Kementerian Pengajian Tinggi siang tadi.


YY : Gembira melihat kebangkitan mahasiswa pro-Aspirasi...


Video oleh blogger 1Peluru. Lebih banyak gambar di blog Apa dan Agenda Daily.


Turut menyiarkan berita mengenai KPT tadi adalahPUTRAJAYA: Lebih 500 mahasiswa Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) berhimpun secara aman di perkarangan bangunan Kementerian Pengajian Tinggi di sini untuk menunjukkan sokongan padu terhadap kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, hari ini.

"Himpunan Aman Sokong PM" anjuran Persatuan Alumni Pemimpin Mahasiswa Asipirasi Malaysia (ASPIRASI) dan disokong badan-badan bukan kerajaan (NGO) menyerahkan memorandum kepada Najib melalui Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin.

Kumpulan itu turut menyerahkan satu lagi memorandum kepada Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Saifuddin Abdullah, dan mendesak beliau meletak jawatan kerana dikatakan melayan kerenah dan tuntutan ahli kumpulan Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) dan Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (BEBAS) Sabtu lalu.

Perhimpunan hari ini yang bermula kira-kira 2.30 petang itu menyaksikan kumpulan itu melaungkan "We Love PM" serta menyanyikan lagu "Rasa Sayang" yang ditujukan khas kepada Perdana Menteri. Selain itu, kain rentang dengan menulis "We Love Prime Minister" turut kelihatan.

Presiden ASPIRASI, Mohd Shahar Abdullah, menyerahkan memorandum tersebut kepada Setiausaha Politik Menteri Pengajian Tinggi, Khairi A Malik manakala memorandum kepada Saifuddin diserahkan kepada Setiausaha Sulit Kanan beliau, Mohd Nazri Noh.

Mohd Shahar berkata, Himpunan Aman Sokong PM hari ini adalah satu tanda sokongan padu dan keyakinan golongan muda terhadap kepimpinan Najib sebagai Perdana Menteri.

"Kita sokong Perdana Menteri tidak berbelah bahagi dan sesiapa yang mengusik PM kita tidak akan teragak-agak mengambil tindakan untuk menentang mereka. "Ini adalah suara mahasiswa dan anak-anak muda. Kami akan terus mempertahankan negara Malaysia," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Dalam memorandum itu, kumpulan itu menyatakan sokongan mahasiswa kepada Perdana Menteri dan berdukacita di atas insiden penurunan bendera yang memaparkan wajah Perdana Menteri di perkarangan Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) dan menaikkan bendera kumpulan pelampau mahasiswa.

Kumpulan itu turut mengemukakan tujuh tuntutan termasuk mengambil tindakan berdasarkan undang-undang dan peraturan sedia ada kepada pelajar Universiti Pendidikan Sultan Idris yang bertindak keterlaluan dengan menurunkan bendera Perdana Menteri dan menaikkan bendera SSM dan BEBAS.

Sementara itu, Pergerakan Puteri UMNO turut menyerahkan memorandum kepada Khaled Nordin untuk membantah tindakan mahasiswa menurunkan bendera Najib.

Dalam memorandum bantahan itu, Puteri UMNO mendesak kementerian itu bertindak tegas menangani isu mahasiswa dan tidak terlalu berlembut memenuhi tuntutan mereka.

EXCO Pergerakan Puteri UMNO merangkap Pengerusi Biro Pelajaran Pergerakan Puteri UMNO, Seriwani Sabtu, mengetuai EXCO Puteri UMNO menyerahkan memorandum tersebut kepada Khairi di pejabatnya kira-kira 4.30 petang tadi.

Sabtu lalu, 200 peserta SMM dan BEBAS yang membabitkan penuntut di institusi pengajian tinggi telah menyerahkan memorandum berhubung AUKU ke Pejabat Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (SUHAKAM).

Kumpulan itu ke PWTC untuk menyerahkan memorandum sama kepada Saifuddin, sebelum seorang daripada mereka menurunkan bendera memaparkan gambar Najib dan menggantikannya dengan bendera SMM dan BEBAS. - BERNAMA


[Kisah dulu-dulu] Sempena Ulang Tahun Kelahiran Tun M: Dr M Leader Par Excellence

Posted: 21 Dec 2011 04:16 AM PST


Artikel ini ditulis pada tahun 2002. Terima kasih Tun Dr Mahathir Mohammad.


Dr. M  Leader par Excellence 
By Tun Faisal Ismail Aziz 

How should we feel if our father passes on? Do we cry for the loss? Or, imagine the wonders of inheriting his estate, filled with wealth? Is it appropriate to feel like saying, "Yeah! It's about time he left!"? 

When our PM announced his resignation, the first emotional reaction that struck us indicates the depth of our love for him. For those who regard him as a father, they will feel the loss of someone they love very much.  There were those at the Assembly who lost control and broke into tears. 

For those who love him 'materially', the first thing that'll strike their minds would be how the share market and the domestic economy are going to fare after the news. This thinking is no different than thinking about inheriting your father's wealth should he pass away. There are those that question the timing and manner of the announcement, whether it was appropriate or not. They will laugh if the `incident' increases their net-worth, but curse if it causes their wealth to decline. 

For those whose father is bed-ridden or in a state of coma for a long time, his final passing would be accepted, albeit with a heavy heart, as the pain is alleviated. They will feel the loss of a family member, but at the same time they feel a kind of relief at not needing to bear the burden any longer.

The first emotion is usually the truest emotion.  Only a day or two after the incident do we start to`rationalise' events and become reasonable.

When the demise of the Prophet pbuh (Peace be Upon Him) was announced, Muslims were dismayed and could not stop themselves from crying. The Prophet's close friend, Umar al-Khattab, was unable to accept the news and threatened to behead anyone spreading the news of his death.

A similar incident took place, when YAB Dato' Seri Dr Mahathir Mohamad announced his resignation from all his posts in UMNO and Barisan Nasional. Malays, especially UMNO members and sympathisers, were shocked and deeply saddened by his announcement.

The high emotions exhibited by Malays in the past few days is demonstrative of what is explained above. However, those that attribute the initial response to lack of confidence in the new Malay leadership are in error.

Looking back at history, the demise of the Prophet pbuh was an event that could not be averted. 
Mahathir's decision could be, and thus why supreme council members, delegates and observers endeavoured to make him retract his decision.  One must try to keep one's father with them.

Malays are not afraid to face this departure since they have evolved psychologically due to Dr Mahathir's exemplary leadership. The Melayu Baru created by Dr Mahathir have all the confidence in facing future challenges. This Melayu Baru will emerge as the new breed of leaders, they who will bring changes and persistently protect the interest of the Malays.

For more than two decades, Dr Mahathir has brought in substantial change to the mind, character and values held by Malays and Malaysians. He has fruitfully built up the spirit of the Malaysian Nation, which has been the core of his Vision 2020.

He has successfully shifted the Malaysian economy from being agriculture-based to industrial-based, and now, to a knowledge-based one. He has stopped foreign attempts to colonise our economy, successfully managed the devastating impact caused by the recent recession, and reconstructed our economy "the Malaysian way".

Within the same period, he has also been the spokesperson and custodian to protect the interests of other races and nations internationally. He openly criticised uncontrolled globalisation by the West, and voiced out his concern over the impact of globalisation, which will make poor countries poorer and cause its citizens to suffer.

Besides that, he has played significant roles in conflicts involving countries like Bosnia-Herzegovina , Iraq , Afghanistan , and other Islamic countries. On the issue of Palestinians, he fought for the cause of both Muslims and Christians.

Undoubtedly Dr Mahathir is a great leader. His absence would be felt not only by Malays but also by all Malaysians and the rest of the world. Malays, Malaysians, Muslims and the world must thank Dr Mahathir for all the contributions he has made during his tenure as Malaysia 's leader.

Emotionally, the Malays would want Dr Mahathir to continue leading them well into the future. But, rationally, Malays understand and respect his decision.

Like other mortals, sooner or later Dr Mahathir will depart from this life. Malays and Malaysians must accept this fact. 

In my opinion, the announcement of his resignation is timely and done after careful and thorough consideration, when he has already planned the succession of leadership in an orderly manner. He might have considered that the impact of his `sudden demise' would be even more devastating, especially economically. I believe rational Malaysians would agree with this statement.

The question now is: Are Malays and Malaysians ready to accept new leadership?

The demise of the Prophet pbuh signified the start of a new political era for the Muslims. When news of the Prophet's death broke, the leaders of the Aus and Khazraj tribes rushed for a meeting to elect a successor from their own tribes.

The situation became very tense. Only after heated discussions did Muslims agree to accept Abu Bakar as the `Caliph'. They were persuaded by Umar al-Khattab's argument, which was based on the hints provided by the Prophet pbuh prior to his death. The orderly transition of leadership therefore prevented disunity among the Muslims at that time.

UMNO and Barisan Nasional politicians should learn from history that orderly transition of leadership would help to prevent disunity and any other adverse effects. YAB Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi has been elected the Deputy President of UMNO. According to tradition, the Deputy President would replace the President should he leave his post.

UMNO politicians, especially the Vice Presidents, should give undivided support towards YAB Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi as Dr Mahathir's successor. Similarly, undivided support must come from the leaders of all Barisan Nasional component parties. I believe Dr Mahathir would not have resigned if he felt YAB Dato Seri Abdullah was not capable enough to lead the Malays and all Malaysians. 

Dr Mahathir's reign is a story of a nation's excellence. Like any other story from previous civilisations, the story of Dr Mahathir will be told and re-told from one generation to another. Though the era may soon end, the spirit will always remain with us, forever. 

________________________________________
The author wrote this piece in response to the letter "Let's thank the PM and move on" (Malaysiakini.com, Letter to the Editor, 25th June 2002 ).  Tun Faisal is a member of the Promuda team, and head of Religious Education in the Education & Youth Development Select Committee. 

[Video] Hasan Ali tolak konsep negara kebajikan PAS

Posted: 21 Dec 2011 01:39 AM PST

Evolusi Pas: Ekstremis (semua org kafir) -> pro sosialis/komunis -> pluralis -> Machiavalist (sendiri kafirkan diri pun tak apa asal dapat kuasa)?

Pinjaman Bank Dunia: Bukti Malaysia tolak `rescue package'

Posted: 20 Dec 2011 06:56 PM PSTBukti Malaysia menolak Rescue Package dari IMF


Dipetik dari KitaGempur.com


Tun M vs Gay Tua- Fakta World Bank dan IMF yang kita kene faham!!
Written by  beruangsakti font size     Print E-mail Be the first to comment!

Tidak pernah habis memfitnah dan memburukkan kerajaan. Terbaru Anwar memfitnah bahawa Malaysia terikat dengan IMF dan menuduh Tun Mahathir menerima dana/pinjaman dari IMF. Apa yang dapat aku bagitau. Anwar dah lebih nyanyuk dari Nik Ajiz. Mungkin tertekan dengan keadaan sekeliling tambahan pula harapan menjadi PM (Perdana Menteri) Malaysia ditabal di Putrajaya makin berkubur nampaknya. Namun begitu, Anwar tetap masih berpeluang menjadi PM (Penduduk Mastautin) di Penjarajaya. Peluang sentiasa terbuka.

Baiklah, straight to the point. Apa yang Anwar cuba buat adalah untuk mengelirukan rakyat. Mari kita lihat dulu apa perbezaan IMF (International Monetary Fund) dan WB (World Bank).

1 - Kita mulakan dengan definasi ;

Apa itu IMF...??? Bahasa paling mudah yang dapat aku katakan adalah IMF itu kita ibaratkan seperti Ah-Long. Mencekik darah dengan interest yang gaban punya tinggi dan kita boleh diperkudakan oleh kuasa asing ini jika hilang kemampuan membayar semula. Sama la macam ah-long kat Malaysia ni, kalau tak boleh bayar silap-silap nyawa melayang. Tapi IMF pula, kalau tak mampu bayar pula negara yang tergadai.

Apa itu WB...??? World Bank dalam bahasa cukup mudah kita boleh anggap seperti Maybank. Kita boleh pinjam dan perjanjian pinjaman tu macam kita pinjam bank-bank biasa di Malaysia ni. Bezanya di Bank Dunia ni mana-mana negara boleh pinjam dengan nilai yang besarlah. Tapi terma dan syarat lebih kurang macam kita buat loan nak beli rumah atau kereta.

2 - Logo

Mungkin Anwar terlalu tua untuk mengenal logo, tapi tak pe... Aku akan refreshkan balik dan harapnya dia membaca article ini.

Logo IMF macam ni rupanya...

 

Logo WB pula macam ni bentuknya...3 - Kadar tukaran matawang


IMF menggunakan kadar tukaran SDR


WB menggunakan kadar tukaran USD4 - Baki Pinjaman IMF (beberapa negara untuk perbandingan)

China (Favourite Anwar yang pertama)


Thailand (Favourite Anwar yang kedua)


Indonesia (Favourite Anwar yang ketiga)

 


Filipina (Tak de kaitan dengan Anwar)


Malaysia (Negara yang paling dibenci Anwar)


Semua printscreen diatas lihat dan focus pada kotak merah sahaja. Kenapa Malaysia tertulis "NONE". IMF silap ke Anwar yang silap ni??? Macam mana ni Malaysia tak hutang pun dengan IMF ni... Ah-Long Dunia ni.. Apsal Malaysia tak ambil hutang dengan IMF... Mungkin Anwar ada jawapan dia...

5 - Baki Pinjaman WB (masih negara yang sama seperti perkara 4 untuk perbandingan)

China (Favourite Anwar yang pertama)


Thailand (Favourite Anwar yang kedua)


Indonesia (Favourite Anwar yang ketiga)


Filipina (Tak de kaitan dengan Anwar)

 


Malaysia (Negara yang paling dibenci Anwar)


Mengikut World Bank Malaysia memang berhutang lagi tetapi terendah antara semua negara-negara yang dibandingkan.

China - USD 20, 551, 938, 450.49
Thailand - USD 66, 938, 249.99
Indonesia - USD 11, 361, 689, 885.98
Filipina - USD 2, 944, 311, 360.16
Malaysia - USD 33, 333.34

Sikitnya balance hutang Malaysia pada WB tak macam negara-negara bandingan yang lain. Hanya USD 33, 333.34 manakala negara bandingan yang lain berjuta-juta USD. WB yang silap atau Anwar yang silap ni??

Di atas tadi sebaik mungkin aku cuba menerangkan kepada semua agar semua memahami pembohongan Anwar yang dilaporkan. Semudah mungkin ayat yang digunakan agar budak-budak yang tak lahir dizaman kegawatan ekonomi (Economy Crisis Late 90's).

Mungkin budak-budak yang masih hingusan atau belum lahir pada tahun 1997-1999 boleh dibohongi Anwar tetapi tidak kepada mereka yang merasai kehilangan kerja, kehilangan perniagaan dan kesusahan zaman krisis ekonomi itu. Jika Anwar nak menipu pun, biarlah cerdik sikit supaya tidak nampak terlalu bodoh sangat.

Kami semua faham, mana mungkin penuntut UM jurusan Sastera Melayu seperti Anwar dapat memahami hal-hal berkaitan ekonomi dan trouble shoot untuk permasalahan ekonomi.

Negara tercinta kami ni hampir sahaja digadai oleh Anwar pada ketika itu. Jika tidak kerana Tun Mahathir Mohamad yang mempunyai pemikiran analitikal dan strategi menambat matawang negara didalam negara dan bail-out, mungkin Malaysia dah lama menjadi hamba abdi IMF. Malaysia bertuah kerana memiliki mantan-mantan PM yang bijaksana dan PM hari ini juga cukup bijak dalam memacu ekonomi dalam transformasi ekonominya yang pesat berjalan bagi menyambung Wawasan 2020. Kini hutang negara kepada WB tinggal USD 33, 333.34 kalau convert kepada matawang negara kurang dari RM 130 ribu. Dan Malaysia bebas hutang dari Ah-Long IMF.

Rakyat Malaysia... nilaikanlah... kalau aku membebel panjang pun tak guna.. Pada yang "budak-budak" lagi tu, sila tanya orang tua korang pasal Krisis Ekonomi 1997-1999. Mereka ada jawapannya. Percayalah mak bapak korang dan bukannya percaya kepada Al-Juburi Al-Liwati...

Cucu Tok Selampit

Posted: 21 Dec 2011 01:41 PM PST

Cucu Tok Selampit


Edisi Santai - Gambar-Gambar Eksklusif Persandingan Chef Riz & Ana Dahlia

Posted: 21 Dec 2011 05:00 AM PST
Kenapa Dato Saifuddin Sanggup Terima Memo SMM Dan Tidak Dari Mahasiswa Lain?

Posted: 21 Dec 2011 01:17 AM PST

Kemaskini 7.27p.m.:

Ralat dari CTS - Dato Saifuddin telah berada di Seremban petang tadi bagi menghadiri pertandingan bola keranjang Piala MILO. Harap maklum.

Posting Asal:

Lebih 1,000 mahasiswa yang mewakili pelbagai Institusi Pengajian Tinggi (IPT) hari ini berhimpun di Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) di Putrajaya petang tadi bagi melahirkan sokongan kepada Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak dan menolak perlakuan biadap segelintir mahasiswa terutama Adam Adli yang bertindak menurunkan bendera bergambarkan DS Najib Tun Razak di PWTC Sabtu lalu.

Kumpulan mahasiswa terbabit menyerahkan satu memorandum membantah tindakan Adam Adli dan meminta Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Dato Saifuddin Abdullah untuk meletak jawatan. Memorandum itu telah diterima oleh Setiausaha Politik, Menteri Pengajian Tinggi, Mohamad Khairi Malik. Kami juga difahamkan Dato Saifuddin enggan menerima memorandum yang sama daripada kumpulan mahasiswa tersebut.

Kenapakah Dato Saifuddin enggan menerima memorandum yang dihantar sekumpulan mahasiswa IPT hari ini sedangkan beliau telah mengadakan persidangan meja bulat dengan sekelompok mahasiswa yang lain yang dikenali sebagai Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) dan sanggup menerima memorandum daripada mereka Sabtu lepas. Apakah Dato Saifuddin bersikap prejudis dan hanya berpihak kepada sebelah pihak semata-mata? Inikah yang dikatakan politik pelajar era baru? Saya masih tertanya-tanya, apakah Dato Saifuddin ini kuda trojan yang dipergunakan oleh Pakatan Haram? Lihatlah gambar di bawah. Betapa gembiranya Dato Saifuddin menerima kedatangan SMM yang didalangi P"Gay"R!Terharu Membaca Kisah Bapa Adam Adli Belikan Beliau Kereta Untuk Menentang Kerajaan

Posted: 20 Dec 2011 11:49 PM PST


Merah mata saya menangis. Sudah habis air mata saya mengalir membaca cerita sedih pelajar Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM), Adam Adli yang "menyerang" PWTC dan menurunkan bendera berlatarbelakangkan gambar DS Najib. Adam Adli menceritakan di dalam ruangan laman sosial miliknya, bagaimana pengorbanan Ayahnya bersusah payah membelikannya sebuah kereta.

Mana ada seorang Ayah yang sanggup menghadiahkan anaknya kereta semata-mata untuk membolehkan anaknya menentang Kerajaan. Terlupakah Ayahnya, universiti tempat anaknya belajar, siapakah yang mengusahakan kewujudannya? Terlupakah Ayahnya, bantuan yang anaknya terima semasa belajar di universiti berkenaan siapakah yang tanggung? Inilah pepatah Melayu, bagai melepaskan anjing tersepit, kita pula yang digigitnya!

Kejohanan Badan Cantik Di Kelantan - Boleh Pula Dedah Aurat Ya Pak Nik?

Posted: 20 Dec 2011 07:53 PM PST


Hebat negeri Kelantan ni. Apa yang haram di negeri lain adalah halal toyyiba di Kelantan. Dengan berlatarbelakangkan banner gambar Musyidul Am PAS yang juga Menteri Besar Kelantan, negeri Kelantan dengan bangganya telah menganjurkan Kejohanan Badan Cantik Mr Kelantan 2011.

Menteri Besar Kelantan dok sibuk suruh perempuan-perempuan Kelantan menutup aurat, jangan berhias ketika keluar rumah, mengasingkan antara lelaki dan perempuan di pasaraya tetapi dalam bab lelaki-lelaki yang hampir bertelanjang di atas tak mengapa pulak. Takkan saya hendak mengajar Tok-Tok Guru di Kelantan tentang hukum menutup aurat? Takkan ulama-ulama PAS di Kelantan tidak mengetahui aurat lelaki adalah di antara pusat dan lutut?

Teringat CTS semasa Pemuda PAS membuat bantahan ketika Melaka menganjurkan Pertandingan Bina Badan tempoh hari. Hairan pulak CTS kenapa Pemuda PAS tidak membuat bantahan yang sama dengan kejohanan di atas. Takkan belaku "double standard" kot? Adakah dengan hanya menambah sehelai kain pendek menutup seluar dalam, segala-galanya menjadi halal bagi ulama-ulama PAS Kelantan?

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 21 Dec 2011 01:41 PM PST

Kedah Ke KL - MctHeory


KASI PANAS!! HASAN ALI KRITIK NEGARA KEBAJIKAN ALA PAS!!

Posted: 21 Dec 2011 10:11 AM PST


Lepas ni gerenti beruk-beruk Pas akan melenting dan menghentam Hasan Ali.. Biasa la beruk, apa lagi yang dia tau buat?

BONGKAR!! TAKTIK KUAN YEW BODOHKAN MELAYU, DIGUNAPAKAI GUAN ENG!! - Ust...

Posted: 21 Dec 2011 07:12 AM PST


Ceramah berapi oleh Ustaz Kamal di Sungai Petani semalam..

KASI PANAS!! PAS KEDAH SEKSA RAKYAT, KERAJAAN PUSAT BANTU RAKYAT!!

Posted: 21 Dec 2011 04:35 AM PST


Di sebabkan kegagalan kerajaan negeri Pas Kedah menguruskan permasalahan pengangkutan awam utama di Sungai Petani, (perkhidmatan Bas tempatan), nak baca boleh klik sini. Kerajaan Pusat dengan berbesar hati telah meluluskan peruntukan sebanyak RM400 juta melalui SPAD (suruhanjaya pengangkutan awam darat) untuk membantu syarikat-syarikat pengangkutan awam yang mempunyai masalah, agar dapat syarikat tersebut meneruskan perkhidmatan kepada orang ramai.

Kini penduduk Sungai Petani boleh menarik nafas lega, apabila Kerajaan Pusat yang banyak memainkan peranan dalam kebajikan kepada rakyat, senantiasa membantu apabila diperlukan.


Jika kita bandingkan dengan Pakatan Rakyat yang mengunakan slogan Negara Berkebajikan, kebajikan apa sangat yang puak Pakatan ni buat? Terbandingkah kebajikan mereka dengan kebajikan yang di lakukan oleh Kerajaan Pusat sudah lebih 50 tahun membela rakyat. Kalau hanya pakai slogan kebajikan semata-mata untuk retorik, baik tak payah la. Rakyat bukan boleh makan janji dengan retorik, yang rakyat makan ialah nasik.

Contoh terbaik yang boleh kita lihat ialah masalah Bas di Sungai Petani. Sampai sekarang tak ada tindakan apa-apa pun dari kerajaan negeri Kedah. Exco kerajaan tempatan juga tak pernah turun padang. Muka hidung pun tak pernah nampak, mungkin exco-exco kerajaan negeri Kedah sekarang agak sibuk ke Thai dengan bermain golf masuk lubang.

Mc kata golf masuk lubang, bukan lain.. heh..

Lepas ni tak payah la kita bagi puak Pas ni kuasa jadi kerajaan lagi. Sudah-sudah la percaya dengan apa yang mereka janjikan. Depa dok kutuk UMNO teruk itu dan ini.

Bila depa naik, bukan kata makin elok. Makin buruk ada la..

Kedah Sejahtera! Rakyat Sengsara!

McTheory:
Pas Kedah sudah sampai tarikh luputnya.. patut di tukar..

KASI PANAS!! MARI KENAL DENGAN MAHASEWEL YANG BIADAP DAN KURANG AJAR!!

Posted: 21 Dec 2011 12:12 AM PST
Sumber gambar dari SINI

Budak-budak ni bukan nak mansuh sangat AUKU tu. Mereka ni dipergunakan Anwar untuk sengaja membuat kacau dan mencemar keamanan negara.

Bertopengkan Mahasewel, budak upahan pencacai Anwar, memang berniat untuk menjadikan keadaan porak-peranda. Sebab itu mereka sengaja bertindak biadap dan kurang ajar, demi untuk menarik perhatian dan menjadi hero di kalangan mereka.

Ada geng Mahasewel tanya, apa UMNO nak hukum Adam kerana menurunkan bendera DS Najib di PWTC.

Soalan bodoh dari seorang Mahasewel.

Adam telah menceroboh tempat hak peribadi. Jikalau semasa dia turunkan bendera dan dia ditembak, yang menembak tidak bersalah. Kerana Adam didapati menceroboh dan cuba berniat jahat.

Masuk ke rumah orang tanpa izin dengan niat jahat adalah satu kesalahan...

Jika mahu, UMNO boleh mendakwa si Mahasewel Adam Adli tu..

McTheory:
Dakwa saja.. biar terus kena buang.. biar jadi sewel sepenuh..

TERPANAS!! JUTAWAN PAS MAKAN RIBA DAN KEDEKUT!!

Posted: 20 Dec 2011 08:24 PM PSTHari tu Mc janji nak dedahkan mengenai seorang Jutawan Pas lebai haji kedekut. Kalau melihat pada rumahnya, keretanya dan cara pemakaiannya. Kita mesti fikir, dia ni tentunya seorang ahli perniagaan yang berjaya.

Ya lahh.. siapa yang tak kagum melihat rumahnya yang tersergam indah tu. Tapi apa perniagaan yang dibuat oleh Lebai Pas haji kedekut ni?

Mc di maklumkan oleh orang kampung, si lebai Pas ni seorang pemimjam wang tanpa lesen. Bahasa senangnya ialah 'CETI'.


Dia ni banyak duit, orang kampung yang susah, datang nak pinjam duit. Dia bagi pinjam, tapi dengan mengenakan riba, faedah (bunga) yang tinggi. Kadang-kadang sampai tergadai tanah orang kampung dek dengan penangan lebai Pas haji kedekut ni.

Sudah la orang kampung susah. Patutnya yang kaya menolong yang susah. Bukannya di jerat lagi yang susah sampai tergadai tanahnya.

Maknanya, lebai Pas ni hidup dengan memakan hasil riba. Meluaskan sumber kekayaannya dengan menjahanamkan orang kampung.

Apakah ini cara hidup Islam?

Lebai Pas ni pengikut tegar Pas di kawasan Kubang Rotan. Alaa.. kawasan YB Nasir, wakil rakyat yang anti mesra rakyat.

Sudahla hidupnya dengan hasil 'jerat' orang kampung.

Andai kata ada bantuan kerajaan untuk rakyat termiskin, si Lebai Pas ni laa yang pulun pi ambik dulu.

Contohnya macam bantuan banjir besar yang lepas. Rumah si lebai ni di kawasan tinggi, air tak naik pun. Tapi disebabkan kebulur bantuan banjir, si Lebai ni pindah juga ke dewan penempatan mangsa banjir. Sebab apa?  sebab si Lebai Pas ni nak angkut bantuan banjir yang di agihkan. Lepas tu, dapat duit bantuan pun dia sapu juga.

Punya la buruk perangai orang Pas ni..

Lagi satu, duit RM500 'Bantuan Rakyat 1 Malaysia' si Lebai Pas ni puluh juga dok isi borang minta. Sampai bertengkaq dengan pegawai kerajaan.

Rumah besar macam istana, duit berjuta, tapi ada hari nak minta duit bantuan RM500 tu. Mana nak dapat, bila orang taknak terima. Mula la si Lebai Pas ni merapu lana, kerajaan zalim la, kejam la, seksa rakyat la. Sedangkan dia dok 'jerat' orang kampung dia tu, nak panggi apa, Amal ibadat?

Ohh.. lupa pulak Mc, si Lebai Pas ni.. namanya Haji Yaakub.. dia nih memang tegar Pas habis la. Mau potong tangan keluar darah hijau ni..

Tapi itulah kan.. kata Pas ni mengamal cara hidup Islam. Dengan apa yang Mc cerita kat atas tu, rasanya.. jadi orang Pas ni.. makin baik ka, atau makin buruk?

Macam mana nak terapkan Islam.. Islam Pas ni Islam pembohong, Islam topeng semata, sebab tu tak sampai kejiwa. Kalau sampai kejiwa, si Haji Yaakub tu takkan pernaya orang kampung.

Sanggup dia melihat saudara seIslamnya merempat kesusahan, dari hasil yang dia buat.. Islamkah tu?

Cuba la fikir..

McTheory:
buruk benor la.. perangai orang Pas wehh..

PANAS!! PENDEDAHAN BERANI USTAZ KAMAL MENGENAI PENIPUAN HUDUD PAS!!

Posted: 20 Dec 2011 05:27 PM PST


Cayalah ustaz.. walaupun rakamannya tak berapa jelas, namun audionya sangat baik.. Lepas ni Mc akan keluarkan yang Full HD.. tak sempat nak siapkan la..

yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 21 Dec 2011 01:38 PM PST

yang ku dengar dan ku lihat


Ampun Tuanku.

Posted: 21 Dec 2011 02:02 AM PST


Faridah Begum Anugerah saya dibui Raja pasal berani menegakkan kebenaran...apa lainnya saya dengan oghe lain...saya pun rakyat jugo....

Diantara dailog dalam FB.

Duke of UMNO

Posted: 21 Dec 2011 01:12 PM PST

Duke of UMNO


PANASSSS..!!! KALI NI ANWAR MEMANG KANTOI SEKANTOI-KANTOINYA..!!!

Posted: 21 Dec 2011 02:08 AM PST


Aku tahu. Kalau kita ikat puak-puak PKR ni kat tiang letrik dan pekik sejuta kali pun kat telinga diorang bahawa Anwar Berahim tu penipu besar, diorang takkan percaya punya...

Dan walaupun diberikan bukti sahih, jelas, logik dan lengkap berfakta pun, diorang takkan terima punya...

Kat bawah ni ada satu lagi bukti yang meng'kantoi'kan Anwar sebagai penipu besar. Tak tahulah sama ada puak-puak PKR ni nak sedar ke tidak. Aku musykil, benarkah Allah dah cabut cahaya dan hidayahNya dari hati diorang...

1. Dalam dakwaan yang dibuat oleh Anwar seperti yang disiarkan oleh MalaysiaKini, Anwar membuat beberapa dakwaan yang bercanggah ataupun menipu.


2. Lihat kepada kenyataan beliau yang ditanda dengan warna merah. dalam kenyataan pertama, beliau mengatakan :-

"pada tahun 1993, beliau menulis kepada bank dunia atas kapasitinya sebagai menteri kewangan untuk MENOLAK bantuan kewangan."

3. Tetapi melalui laman web bank dunia, Malaysia ada membuat beberapa pinjaman pada tahun 1993. rujuk gambar di bawah. lihat tarikh yg bertanda merah. Tarikh kelulusan di sini adalah pada 16 Mac 1993 dan 14 December 1993.


4. Kalau beliau menulis untuk menolak bantuan kewangan pada tahun 1993, kenapa bank dunia beri pinjaman seperti yang tertera di atas ? Bank dunia saje saje ke nak bagi duit ?

5. Kalau dilihat pada perjanjian yang ditandatangani pada December 1993 pula, jelas tertera perkataan Minister of Finance sebagai borrower dan Treasury di bahagian alamat. Rujuk gambar di bawah.


6. Siapa Menteri Kewangan pada tahun 1993. Bukankah Anwar Ibrahim ? Ini bermakna Anwar Ibrahim menipu dalam kenyataan beliau bahawa beliau menolak bantuan kewangan.

7. Dalam kenyataan kedua beliau Anwar berkata :-

"Pada 1999, Mahathir menulis KEMBALI kepada Bank Dunia merayu untu dana dan pinjaman"

8. Kenyataan Anwar ini seolah-olah, selepas 1993 tahun yang beliau kononnya menulis untuk menolak bantuan kewangan, Tiada sebarang bantuan kewangan atau permohonan yang dibuat sehinggalah pada tahun 1999, selepas Anwar di buang, barulah kononnya Mahathir menulis kembali untuk meminta bantuan. Kononnya, zaman dia jadi menteri kewangan, dia tak minta bantuan bank dunia lah, Cuma lepas dia tak jadi menteri kewangan, barulah Mahathir minta balik bantuan bank dunia.

9. Kalau kita lihat data dari bank dunia, siapa yg buat pinjaman ni ? rujuk gambar dibawah.


10. Pada tahun 1992, 1993, 1994 dan 1998 ada pinjaman kepada bank dunia dibuat oleh Malaysia. Siapa Menteri Kewangan pada tahun-tahun tersebut ? Bukan Anwar ke ?

11. Sekali lagi Anwar menipu dalam kenyataanya.

12. Perhatikan juga kod pada institusi pinjaman di bawah bank dunia ini. Kod nya adalah IBRD yang bermakna International Bank Reconstruction and Development. Kod institusi yang sama digunakan pada tahun 1973 lagi (rujuk data paling atas) iaitu pada 16 Januari 1973. Kod yang sama juga dibuat untuk pinjaman pada tahun 1992, 1993,1994,1998 dan 1999. Ini menunjukkan pinjaman yang dibuat ini adalah pinjaman-pinjaman biasa yang dibuat oleh negara semenjak dahulu lagi dan bukannya pinjaman pakej khas dari IMF/Bank Dunia untuk atasi krisis ekonomi 1997 spt yg diberi kepada Indonesia, Korea, Thailan dan lain-lain.

13. Anwar Ibrahim dan penipuan tidak dapat dipisahkan.


Sumber: Klik Sini

GEMPARRR..!!! BUKTI NGA SURUH NIZAR PILIH SYARIKAT BINI DIA..OPEN TENDER..???

Posted: 21 Dec 2011 12:32 AM PST


Okay. Korang tengok betul-betul apa yang Nga Kor Ming bagitau kat media dan rakyat kat 'printscreen" kat atas tu. Baca dan fahami betul-betul...

Antaranya, Nga kata syarikat bini dia tu masuk open tender untuk bekalkan baju lounge suits untuk Ahli Majlis bagi Majlis Bandaraya Ipoh. Katanya, tender tu terbuka dan adil di mana dia mahupun Nizar takde kena mengena dalam penentuan tender tersebut.

Tup-tup, syarikat bini dia tu terpilih dapat tender tu. Kononnya, syarikat bini dia tu layak la? Padahal, syarikat tu dikendalikan oleh rakan seperniagaannya dan bininya hanyalah "sleeping partner" dan goyang kaki saja di rumah.

Kenapa bini dia dijadikan partner syarikat tu? Pasal Nga ada jawatan besar dalam Kerajaan Negeri, kan? Kalau Nga hanya tukang kebun sekolah, nak ke syarikat tu ambik bini dia jadi "partner"? Jelas ada kepentingan tertentu, kan?

Nak tahu kenapa syarikat bini Nga dapat tender tu? Cuba rujuk imej dibawah...


Nampak? Nampak tak perkara 4 dalam surat rasmi tu? Cuba baca kuat-kuat supaya paham sepaham-pahamnya. Jadi sebabkan cadangan dari Kerajaan Negeri, kan?

Aku nak tanya, siapa Kerajaan Negeri Perak time tu? Kumpulan Boboi MLM tu ke Kerajaan Negeri time tu? Siapa lagi kalau bukan Nizar dan Exco-exconya, termasuklah Nga yang jadi exco paling kanan yang pegang telur Nizar time tuuuu..!!!

Yang herannya, dalam semua-semua syarikat yang masuk tender "terbuka" tu, syarikat bini Nga ni letak harga paling tinggi. Dan lebih mengherankan, syarikat bini dia "terpilih" pulak tu..!!!


Aiiii...lain macam je ni! Selalunya, syarikat yang dapat tender adalah sama ada yang termurah atau yang harganya pertengahan dari semua..kenapa pulak syarikat bini Nga dapat? Ada "kowtim" kot? Tender tu dah diputuskan lebih awal, kotttt...???

So, macam ni ke yang korang kata Nga dan DAP tu telus sangat? Heh?! Akai ada kaaa..?

GEMPARRR..!!! PUDIN DOLAH TAKKAN LETAK JAWATANNN..!!!

Posted: 20 Dec 2011 11:04 PM PST

"Abang Nuar...bebudak kita dah ada kat lokasi sebagaimana yang kita rancang tu..awww..!"

Aku tertarik dengan desakan yang dibuat di sini dan di sini. Sebenarnya, ramai lagi yang mendesak agar Pudin Dolah ni letak jawatan serta merta memandangkan pendiriannya yang POYO selama ni...

Kita tahu dia sokong politik baru. Politik baru apa ke bendanya kalau takde maruah begini? 2 tahun lalu di Jepun, Shoichi Nakawaga, dengan bermaruah meletak jawatan di negara maju tu hanya kerana kantoi tertidur di sidang G7 di Itali.

Shoichi Nakagawa tertidur di sidang G7, balik Jepun dia letak jawatan. Pudin Dolah?

Macam tu baru la politik baru..!!! Ada maruah dan ada harga diri! Tahu malu dan bertanggungjawab terhadap diri sendiri dan parti..!!! New Politics Pudin Dolah tu ada maruah ke???

Aku rasa, Pudin Dolah mungkin takkan letak jawatan sebab dia memang takde rasa malu atas apa yang dia buat selama ni. Dia hanya ambil pendekatan "wait and see".

Antara kebarangkaliannya ialah sama ada Datuk Seri Najib akan menyenaraikan namanya sebagai calon PRU 13 atau tidak.

Jika tidak tercalon, berkemungkinan besar Pudin akan gunakan alasan tu untuk lompat parti dan join PKR, kembali kepada "boss"nya yang asal, Anwar Berahim. Tembelang dah pecah dan tak boleh ditutup dah...

Jika tercalon, Pudin Dolah sangat berpotensi untuk kalah! Setahu aku, dia sekarang Ahli Parlimen Termerloh sekarang ni dan Timbalan kepada Datuk Shakar di UMNO Bahagian.

Dengan perangai Pudin Dolah yang lebih menyokong aspirasi Pakatan Haram dan Anwar Berahim, dipercayai orang-orang Temerloh akan berikan undi protes kepadanya. Menurut sumber yang diperoleh dari Temerloh, imej Pudin Dolah sekarang memang hancussss..!!! They hate Pudin Dolahhhh..!!!

So, terpulang kepada Najib sama ada nak senaraikan Pudin Dolah sebagai calon BN atau tidak pada PRU 13. Kalau tercalon, BN mungkin kalah dan jika tidak tercalon, Pudin Dolah mungkin akan masuk PKR. Buat pilihan...

P/s: Aku lebih rela Pudin Dolah masuk PKR. UMNO Temerloh bukan takde calon yang lebih baik dari dia...berlambak-lambakkkk..!!!

GEMPARRR..!!! STRATEGI ANWAR MENGHADAPI 9 JANUARI 2012 TERDEDAHHHH..!!!?

Posted: 20 Dec 2011 09:33 PM PST

Anwar_penjara

BANYAK orang pelik kenapa Karpal Singh meremehkan sesi penggulungan dan hanya memberi penekanan tentang Seksyen yang digunakan untuk mendakwa Anwar yang padanya tidak merujuk kepada perlakuan homoseksual secara paksa tapi secara suka sama suka (377B dan 377C).

Homoseksual juga tapi kalau berjaya dibuktikan seksyen itu salah, Anwar punya peluang untuk bebas tapi dengan beban yang besar dibahunya sepanjang dia hidup. Orang akan tetap mengenang dia sebagai homoseksual, tidak kira paksa atau rela.

Tapi penulis tidak lihat itu sebagai perkara penting. Dalam kes begini yang penting untuk dibuktikan ialah perlakuaan homoseksual itu tidak berlaku sama sekali seperti mana didakwa Saiful. Patutnya Karpal utamakan bab itu bukan dok pertikai Seksyen mana satu yang dituduh.

Itu hal teknikal sedangkan Anwar perlu lebih dari bebas secara teknikal, dia perlu bersihkan namanya dari imej LIWAT once and for all!!

Begitu juga halnya dengan menggunakan saksi-saksi yang tidak ada kredebiliti dan bukan pakar dalam bidang. Sebagai contoh Dr Brian Mcdonald yang bukan kepakarannya khusus dalam bidang kajian DNA dan Dr. Thomas Hoogland, pakar sakit tulang belakang yang hanya merawat Anwar terakhir pada 2005 (6 tahun lepas).

Orang bertanya, kalau benar nak buktikan Anwar tidak boleh membongkok atau 'meng' apa sekalipun untuk mengadakan hubungan seks, bukankah yang lebih layak beri keterangan ialah Kak Wan, isterinya sendiri. Memang, yang dibicarakan ini kes liwat, sedangkan Kak Wan perempuan. Tapi mengikut keterangan Saiful, posisi itu adalah posisi sama yang biasa digunakan orang laki bini – doggie.

Cuma 'lubang' itu sajalah yang berbeza tapi posisinya itu juga. Maaflah kalau penulis nampak melucah skit hari-hari Jumaat ni tapi terpaksa juga diterangkan supaya faham.

Kalau dalam hal melanggan pelacur China pandai pulak cakap "Dia (Kak Wan), isteri aku, tentulah dia tau perut aku buncit ke tidak?". Kenapa dalam hal ini tak nak panggil Kak Wan? Diikutkan, Kak Wan lebih kredibel walaupun Dr. Thomas pakar tulang belakang sebab Kak Wan berada hampir setiap malam dengan Anwar sejak 2005 hingga sekarang (kecuali mana yang terakam tu sajalah).

Balik pada persoalan tadi, bodoh benarkah Karpal sehingga terlepas pandang semua perkara ini? Takkan dia tak tau Dr. Thomas tak sesuai dipanggil sebagai saksi sebab kali terakhir periksa Anwar pada tahun 2005 sedangkan kejadian berlaku pada 2008. Sehingga tahun 2011, Anwar tidak langsung merujuk kepada Dr. Thomas untuk apa tujuan perubatan tulang belakang melainkan nak mengajar doktor tersebut macam mana nak menjawab di mahkamah untuk membantu kesnya.

Penulis tak rasa Karpal bodoh. Penulis kuat mengatakan bahawa Anwar memang mahu masuk penjara dan seterusnya mengekalkan undi simpati kepada Pakatan Rakyat dan PKR yang dipimpinnya maka itu perjalanan kesnya dari mula sehingga ke penghujung ni sedemikian rupa – banyak kelemahan dan peluru untuk pendakwaraya menembak semula.

Alasan penulis berkata begitu kerana Anwar gagal sama sekali untuk menafikan kewujudan DNA asal air maninya di dalam dubor Saiful. Jika kata ada yang meletakkan, siapa yang meletakkan, macam mana diletakkan, sumber itu macam mana diperolehi dan sebagainya.

Prostate milking atau apa. Itu saja (kegagalan membuktikan keberadaan air mani) menunjukkan nampak sangat Anwar nak masuk penjara.

Lagipun sebagai pemimpin pembangkang dan bekas Timbalan Perdana Menteri, Anwar tidak akan duduk 'sekandang' dengan banduan-banduan ganas yang ada kemungkinan 'merogolnya' seperti mana banduan biasa yang lain. Pengalaman Anwar 6 tahun dalam penjara dahulu membuktikan bahawa Anwar diberi sebuah bilik penjara khas, yang ada perpustakaan di dalamnya!!!

Malah turut diberi seorang pembantu khas aka tukang urut bernama Rashid yang kemudian menjadi pembantu dirumahnya selepas dibebaskan dari penjara. Apa yang khas, apa yang diurut, itu tak dapatlah penulis nak menguraikannya tapi kalau sampai Kak Wan terpaksa telefon Senator Ezam (ketika itu Ketua Pemuda PKR) dari USA untuk pastikan Rashid tidak ada dirumah sepanjang dia berada disana, sendiri mau fahamlah.

Pendek kata, masuk penjara bukanlah masalah sangat kepada Anwar kerana layanan istimewa yang diterimanya. Perlu diingat, semua kemudahan yang diterima semasa dalam penjara dulu adalah ketika Tun Dr. Mahathir memerintah. Ingat macam mana Anwar gambarkan Tun Mahathir ini zalim, kejam, firaun dan sebagainya? Tapi disebalik semua itu dia sendiri dapat duduk selesa dalam penjara, bilik berasingan dan diberi perpustakaan serta tukang urut sendiri.

Gamaknya kalau Anwar masuk penjara kali ini, mau ada jakuzi menanti sebab Datuk Seri Najib tidaklah sekejam Tun Mahathir kot, lagipun tak dengar lagi Anwar panggil Datuk Seri Najib firaun atau apa seumpamanya. Jangan salah, penulis tidak sama sekali kata Tun Mahathir kejam tapi bercakap dari perspektif Anwar dan penyokongnya ke atas Tun Mahathir pada waktu itu.

Semua ini menjelaskan yang Anwar memang tak kisah masuk penjara, malah dia sendiri beri kenyataan kepada media-media belaannya yang dia tak kisah masuk penjara, akan terus berjuang dari dalam penjara dan apa segala. Itu dan kelonggaran-kelonggaran yang banyak dalam kesnya menjustifikasikan bahawa Anwar memang mahu masuk penjara untuk mengekalkan undi simpati rakyat terhadapnya.

Anwar ambil iktibar dari tahun 1999. Waktu itu, undi simpati orang melayu dan insiden mata lebamnya telah melonjakkan PKR dari segi pertambahan kerusi di Parlimen walaupun PKR tak sampai setahun ditubuhkan. Cuma undi cina yang tidak menyebelahi PKR dan PAS sahaja yang mengelakkan BN hilang lebih banyak kerusi dan negeri.

Sebab itu sampai sekarang Tun Mahathir ingatkan pentingnya menjaga undi cina, mengambil dari tauladan 1999.

Tapi sekarang keadaannya berbeza, DAP dah pastikan cina akan menyokong Anwar, ditambah dengan undi simpati orang melayu, silap-silap boleh bertambah kerusi kalau tak kekal jumlah sekarang. Itu congak Anwar dan Karpal Singh. Sebab itu penulis yakin semua ini (perjalanan kes Anwar) sengaja direka sedemikian rupa kerana dipenghujungnya Anwar memang mau masuk penjara.Sumber: Klik sini

GEMPARRR..!!! KERAJAAN PAS KEDAH MALUKAN DYMM YG DIPERTUAN AGONG..???

Posted: 20 Dec 2011 08:02 PM PST


Baru-baru ni ramai rakyat dan NGO-NGO di negeri Kedah yang bangkit menentang usaha Kerajaan PAS Kedah merobohkan Madrasah Solihiyyah yang terletak di Jalan Tambang Badak, Alor Setar.

Untuk fakta, madarasah tersebut adalah warisan zaman berzaman dan lebih tua berbanding Masjid Negeri apabila dikatakan berusia lebih seratus tahun.

Menurut sumber yang aku dapat baru-baru ni, pihak pemaju akan menggantikan madrasah yang baru yang akan dibina di dalam Plaza Tunku Yaakob yang akan dibina di tapak madrasah berkenaan sekiranya dirobohkan. Nak buat Aman Central sampai kena roboh madarasah tertua di Kedah?Pada aku, aku tak setuju! Bukan pasal politik. Tapi pasal dah memang ada dalam syarat setiap bangunan shopping complex perlu ada surau. Dalam ertikata lain, kalau Madrasah Solihiyyah tu tak dirobohkan pun, pemaju wajib bina surau di Plaza Tunku Yaakob tu!

Nampak sangat pemaju dan Kerajaan PAS Kedah nak mempermainkan rakyat dalam hal "bina semula surau" tu! Hal bina bali surau tu dibuat sebagai alasan untuk pujuk hati rakyat Kedah la tu kononnyaaaa...

Ni aku nak bagi tau. Setahu aku yang memang orang Aloq Setaq, projek Plaza Tunku Yaakob tu agak seratus dua ratus meter dari Madrasah Solihiyyah. Dah ada dah bangunan Plaza tu. Tapi projek tu terbengkalai sebab dikatakan takdak funding.


Dalam hal jarak tersebut, pasai apa nak robohkan pulak madrasah tu sedangkan madrasah tu tak ganggu langsung pembinaan Plaza Tunku Yaakob?

Aku nak tanya. Kalau betul pun master plan projek tu merangkumi kawasan Madrasah tu, takkan la Kerajaan PAS Kedah tak boleh nak ubah sikit master plan tu supaya tak kacau madarasah tu? Boleh punya! Kita buat dia, bukan dia buat kita...mau dengan tak mau jaaa..

Contohnya, kat tengah pekan Aloq Setaq, City Point dan City Plaza dibina hanya sebelah menyebelah dengan Pusat Dakwah tanpa perlu dirobohkan. Tapi master plan tu dibuat masa Kerajaan BN perintah Kedah laaa...

Tapi bila PAS ambik alih Kedah, Madrasah tertua di Kedah pun nak dirobohkan. Kononnya nak buat pembangunan ekonomi setempat. Ntah-ntah nak buka rumah urut dan pusat hiburan kat Plaza Tunku Yaakob tu. Tu yang nak roboh madrasah tu sangat tuuu...

Aku harap, Kerajaan PAS Kedah tak jadi macam Kerajaan Pakatan Haram Selangor. Kat Selangor, depa bina dan bela gereja! Tak caya tanya Khalid Samad. Kat Kedah jangan la jadi lagu tu...buat malu DYMM Yang DiPertuan Agong jaaa...

PANASSS..!!! BAPA ADAM, EN. ABDUL HALIM AKAN BELASAH ANAKNYA, ADAM ADLI, CUKUP-CUKUP..???

Posted: 20 Dec 2011 06:34 PM PSTVideo kat atas ni menunjukkan bagaimana adik Adam Adli hampir kena tumbuk.

Persoalannya, mengapa brader tu nak tumbuk Adam?

Sebab Adam Adli kurang ajar. Bukan tahap biadap lagi dah. Dah kurang ajar dah budak tu, kata brader tu.

Brader tu siap explain bahawa dia memang cari Adam sebab nak ajar budak tu sebab dia ternyata kurang di ajar...

Persoalannya, siapa pula yang kurang mengajar atau tersalah ajar Adam?

Selalunya, yang mengajar ialah ibu bapa, guru, atau individu yang berjaya mempengaruhi Adam...

Dalam konteks Adam buat demo dan bawak turun bendera, jelas ibu bapa Adam tak ajar anak mereka tentang maruah dan adab sopan membuat protes. Protes pun kena ada adab sopan jugak..Islam tu menyeluruh, kan?

Guru Adam buat demo tu ialah Anwar dan Anwar juga dipercayai berjaya mempengaruhi Adam untuk bertindak kurang ajar. Dalam hal ini, ibu bapa Adam juga gagal mengajar anaknya supaya tidak terpengaruh dengan peliwat itu..

Justeru itu, aku meletakkan kesalahan kurang ajar Adam kepada dirinya, ibu bapanya dan Anwar Berahim..!!!

LAWAK PAGI INI..!!! PANGGILAN MANJA ANWAR KEPADA AZMIN TERBONGKARRR..!!!

Posted: 20 Dec 2011 05:09 PM PST


Perghhh..!!! Siap ada panggilan manja lagi..!!! Aku rasa, Kak Wan pun Anwar tak panggil semanja tu..!!! Errr...ada apa-apa ke? Lain macam je aku tengok.. Ingatkan share bini je, tapi nampak macam share lubang kunyit je nihhhh...heh!

DIMENSI

Posted: 21 Dec 2011 11:17 AM PST

DIMENSI


Omegay: Mahasiswa keluaran lubang pungkoq anuwar >|D

Posted: 21 Dec 2011 01:53 AM PST


mahasiswa produk anuwar yang keluar dari lubang pungkoq dia >|D


mahasiswa produk 1 Malaysia - ehsan dari blog panglima

Omegay: Jom ke ceramah Ust Fathul Bahri..tak hadir memang rugiii wa cakap luu!!!

Posted: 20 Dec 2011 09:15 PM PST


kepada penduduk di sekitar klang jangan lupa ke ceramah yang akan di adakan seperti yang tertera di atas. penceramah yang tak lain dan tak bukan Ust. Fathul Bahri. pasti berapi!!! tak hadir rugi bebb..yehaaaaaa!!

Omegay: Father Khalid mintak tolong dari komunis dan bukan dari allah s.w.t

Posted: 20 Dec 2011 07:00 PM PST

Pas banyak bergantung kepada DAP – Khalid

SHAH ALAM 20 Dis. – Pas hari ini mengakui parti itu banyak bergantung kepada DAP dalam usaha membantu memulihkan imej mereka daripada label ekstremis dan pelampau sebelum ini.

Timbalan Pesuruhjaya III Pas Selangor, Khalid Abdul Samad berkata, sumbangan DAP itu banyak membantu Pas mendapatkan keyakinan di kalangan bukan Islam terhadap parti itu.

Justeru katanya, Pas sedia membantu DAP untuk memulihkan imej parti itu yang dilabelkan sebagai parti chauvinis bagi memastikan mereka sama-sama dapat memenangi pilihan raya.

"DAP banyak bantu Pas bebas daripada imej ekstremis, pelampau, nak potong tangan orang (hudud) dan paksa orang masuk Islam. Kita (Pas) juga bantu DAP.

"Nak menang pilihan raya, Pas mesti bebas daripada imej pelampau dan DAP bebas daripada imej chauvinis," katanya pada sidang akhbar yang turut dihadiri Pengerusi DAP Selangor, Teresa Kok.

Dalam pada itu, mengulas mengenai cadangan DAP untuk meletakkan calon mereka dari kalangan orang Melayu untuk bertanding di kawasan majoriti kaum itu,Khalid berkata, pihaknya menganggap ia adalah usaha DAP membebaskan diri mereka daripada imej berkenaan.

Bagaimanapun katanya, masalah tidak timbul kerana cadangan tersebut tidak mendapat persetujuan daripada pihak Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) kerana dibimbangi akan dieksploitasi oleh UMNO.


"Kita (Pas) faham niat DAP itu. Mereka bukan nak dapat kerusi MB (Menteri Besar) dengan letak calon Melayu untuk bertanding atas tiket parti itu," jelasnya. - Utusan Malaysiaku sayang

semua orang paham ler khalid!..lu memang kaki kencing beb. semua orang tau sampai mati pun pasrael akan backing deeayypig!. deaaypig tak bley lari dari sumpahan label chauvinis sebab diorang sendiri yang cipta hasil kerjasama sesama syaitan bersama pasrael dan usaha menerapkan nilai2 komunisma dalam parti terutama pengaruh 'KETUA KOMUNIS MALAYSIA LIM & CO & GODFATHER KARPAL' kehkehkeh

ini di sahkan sendiri oleh kebanyakan bekas2 ahli mereka yang pernah melalui 'kesengsaraan' di bawah rejim diorang. Begitu jugak dengan bekas2 penganut pasrael. mereka sedar pasrael semakin tersasar dari landasan perjuangan dengan melibatkan diri sebagai parti ALA2 TALIBAN. parti yang lebey menjaga KEBAJIKAN KOMUNIS dan sekeping kertas undi dari memupuk persaudaraan seagama hanya kerana perbezaan ideologi.

Sedangkan teguran hasan ali nak perbaiki pas pun lu tak amik port..malah lu brainwash pengikut2 pas supaya terus pertahan akidah komunis dan mengabaikan akidah islam untuk mendapatkan pertolongan dari mereka dan bukan dari allah s.w.t...so lu muhasabah ler diri tu dulu ok khalid! kehkehkeh harkkkk ptuihhh >|D

Omegay: When We Stand Together - We Must!

Posted: 20 Dec 2011 05:31 PM PST

PEJUANG BANGSA

Posted: 21 Dec 2011 11:14 AM PST

PEJUANG BANGSA


Video ini sudah buktikan prinsip Tun M bukannya barua Yahudi seperti Anwar

Posted: 21 Dec 2011 09:52 AM PST

SMM patut tanya Anwar dulu mengapa tak mahsuh AUKU !

Posted: 21 Dec 2011 07:46 AM PST
Mereka jumpa , bersembang  , bertweet mesra dengan idola mereka ini , tetapi mereka tidah berani bertanya mengapa bekas Timbalan Perdana Menteri  ini tak mahsuh AUKU  ketika berkuasa ?

Ahmad Syukri Razab hanya pandai melalak  , berdolak dalih  dan memburukkan PM , tetapi jika berkaitan dengan pemimpin Pakatan , terus disokong membuta tuli .

Video pengakuan Pak Wahab yang kecewa dengan Anwar Ibrahim

Posted: 21 Dec 2011 04:46 AM PST
BUKIT MERTAJAM, 21 Dis – Seramai 130 anggota Parti Keadilan Rakyat (PKR) kawasan Parlimen Permatang Pauh hari ini bertindak keluar parti itu dan menyertai UMNO setelah kecewa dan hilang kepercayaan dengan kepimpinan PKR.

Kumpulan itu menyerahkan borang keanggotaan untuk menyertai UMNO kepada Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman dalam satu majlis di Kampung Tanah Liat Mukim 9, di sini.

Turut hadir Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri Datuk Musa Sheikh Fadzir dan Ketua Umno Bahagian Permatang Pauh Datuk Abdul Jalil Abdul Majid.

Ketua Cawangan PKR Tanah Liat sebelum ini Abdul Wahab Rahman, ,70, berkata mereka terpaksa meninggalkan parti yang sekian lama disanjung itu setelah mula melihat kepincangan dalam PKR.

"Sudah lama saya fikir dan perhatikan perjalanan PKR dan selepas 11 tahun ditubuhkan ia kini sudah tidak lagi relevan.

"Mereka (pemimpin PKR) langsung tidak pedulikan masalah rakyat terutama kami di sini, jadi saya rasakan sudah tiba masanya kami berubah haluan dan kembali kepada perjuangan UMNO," katanya di sini.

Mohd Nasir Yob, 40, yang mewakili ranting PKR Bukit Berangan berkata mereka juga sepakat untuk keluar PKR selepas kecewa dengan Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Penanti Datuk Mansor Othman yang didakwa mengabaikan rakyat di Bukit Berangan.

Katanya selepas hampir empat tahun menjadi Adun Penanti, tiada apa yang disumbangkan wakil rakyat itu sama ada daripada segi kebajikan mahupun infrastruktur kepada penduduk, menyebabkan mereka putus asa dan mengambil keputusan menyertai UMNO.

Zainal Abidin yang ditemui selepas majlis itu berkata pihaknya dengan hati terbuka menerima kemasukan bekas anggota PKR itu ke dalam UMNO.

Adam Adli bersama AMK, kumpul puluhan ribu sokong Anwar 9 Januari ini ?

Posted: 21 Dec 2011 02:52 AM PSTAngkatan Muda KEADILAN akan bertemu Badan Bukan Kerajaan (NGO) bagi merancang perhimpunan menuntut keadilan terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim, pada 9 Januari 2012.

Ketua AMK, Shamsul Iskandar Mohd Akin berkata, mesyuarat pada malam esok dirancang diadakan bersama Pemuda Pakatan Rakyat, Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim), Generasi 709, Wadah Pencerdasan Umat Malaysia (Wadah) dan kelompok mahasiswa.

"Setelah kita bermesyuarat malam esok, hasilnya kita akan umumkan Jumaat ini dan antaranya ialah pengumuman program-program di dalam kempen bebas Anwar," kata Shamsul.

Kempen tersebut dinamakan #BebasAnwar901, telah dimulakan secara maya di laman 'Twitter' bagi mengumpul solidariti terhadap Ketua Pembangkang itu yang dituduh dalam kes Fitnah II.Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menetapkan keputusan terhadap Anwar pada 9 Januari depan.
Sementara itu, koordinator Kumpulan anak muda pasca Bersih 2.0 (Generasi 709), Lee Khai Loon mengesahkan akan turut serta berhimpun secara aman bagi menunjukkan keprihatin anak muda terhadap sistem kehakiman negara.

"Tarikh 9 Januari adalah satu hari yang penting iaitu keputusan mahkamah atas kes fitnah II yang bakal memberi kesan ke atas badan kehakiman. Rakyat juga sudah muak dengan perkara ini kerana kes Fitnah tersebut jelas sudah tidak ada bukti yang kukuh tapi masih lagi diteruskan,""Anak muda dari pelbagai bangsa prihatin dan akan turut bangkit sebagai agen perubahan untuk negara yang lebih membangun. Kita (anak muda) mahukan negara yang demokrasi dan bebas dari cengkaman undang-undang yang menindas," katanya kepada Keadilandaily.

Permatang Pauh bergegar ! 130 Hardcore PKR keluar parti masuk UMNO

Posted: 20 Dec 2011 11:58 PM PST

Tengahari di Tanah Liat Mukim 9 , ketika orang lain sedang makan tenghari , satu keputusan yang pasti menggemparkan Anwar Ibrahim & Mansor Othman iaitu seramai 130 orang ahli PKR di sekitar Permatang Pauh  ( Ranting PKR   Bukit  Berangan & Sg Ara )  telah isytihar keluar parti dan masuk parti UMNO .

GPB dijemput hadir di sana sebentar tadi dan apa yang diperhatikan ramai di atara mereka kecewa dengan Mansor Othman selaku Adun Penanti & Anwar Ibrahim sendiri . Penyerahan borang masuk UMNO ini diserahkan kepada Pengerusi Badan Perhubungan UMNO P.Pinang iaitu Dato Zainal Abidin Osman yang turut hadir menyaksikan keputusan bersejarah ini di peti undi Tanah Liat  .

Pak Wahab ini merupakan orang kuat Anwar & bekas Pengerusi
JKKN  . Tetapi beliau sempat memegang jawatan itu selama
setahun sahaja kerana ia diberikan kepada anak 
saudara Anwar ( kroni ) 
Anwar , Mansor & PKR kini sudah dibenci ramai 
penyokongnya  di Prmtg Pauh 


Dato Zainal mengharapkan kerusi DUN Penanti dapat ditawan semula 
BN pada PRU 13 akan datang 


** Nantikan video PANAS 130 ahli PKR keluar parti di artikel seterusnya ....

Sentuh Adam Adli, Malaysia bakal terima nasib seperti Indonesia - AMK

Posted: 20 Dec 2011 11:03 PM PSTBiro Mahasiswa Angkatan Muda Keadilan (AMK) memberi amaran bahawa bangkitan anak muda seperti yang berlaku di Indonesia ini bakal berlangsung di Malaysia sekiranya ugutan ataupun kekasaran ke atas pimpinan Legasi Mahasiswa Progressif (LMP), Adam Adli Halim diteruskan.

Pengarah Biro Mahasiswa AMK, Mohd Saiful Mohd Zulkifli berkata, dalam sejarah Reformasi '98 di Indonesia, tindakan pemerintah yang mengasari mahasiswa sehingga tiga orang mahasiswa Universitas Trisakti meninggal dunia mengakibatkan kebangkitan anak muda dan rakyat menentang kerajaan yang zalim.

Mohd Saiful berkata, mahasiswa itu perlu dibebaskan dari segala ugutan dan berikan kebebasan mereka dengan mansuhkan Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU).Sebelum ini, tindakan Adam Adli menurunkan bendera Perdana Menteri sebagai tindakan protes terhadap sistem pengajian tinggi telah menerima pelbagai ugutan termasuk ugutan bunuh, pukul, ludah dan cacian.

"Ugutan yang dihantar kepada Adam Adli termasuk daripada beberapa blogger Pro Umno, kiriman SMS malah video melalui youtube yang mengugut ingin meludah dan memukul mahasiswa ini.

"Tindakan ini jelas menunjukkan budaya samseng melebar dalam Umno. Umno cuba mewujudkan politik takut, (Politic of Fear) dikalangan mahasiswa dengan membentung mereka untuk terus bangkit," katanya dalam kenyataan media, hari ini.

Beliau mendakwa, Biro Mahasiswa AMK mengingatkan pihak yang mengugut mahasiswa termasuk Pemuda Umno, samseng-samseng dan pihak universiti agar berhenti mengugut dan mengasari mahasiswa jika tidak mahu berhadapan dengan kebangkitan rakyat !


Komen GPB 

Ini lagi satu bahalol macam Adam Adli . Hang pa  ingat negara ini tak ada undang-undang ke ??

Anwar silap banyak usik Tun M , rahsianya dengan Bank Dunia dilondehkan !

Posted: 20 Dec 2011 08:20 PM PSTTun Dr. Mahathir Mohamad (gambar) berkata, semua permohonan pinjaman yang diluluskan Bank Dunia kepada Malaysia pada tahun 1999 bukan dibuat oleh beliau, sebaliknya permohonan itu dibuat lebih awal iaitu pada 1997 ketika Datuk Seri Anwar Ibrahim masih menjadi Menteri Kewangan.

Bekas Perdana Menteri itu berkata, rundingan terakhir mengenai permohonan tersebut membabitkan tiga projek iaitu pinjaman untuk sektor pendidikan (AS$244 juta), sektor sosial (AS$60 juta) dan sektor teknikal (AS$100 juta) juga dibuat pada tahun 1997 (Anwar dipecat pada 1999).

Malah, beliau berkata, pinjaman AS$300 juta untuk program makanan, pendidikan tinggi serta mikro kredit yang ditandatangani pada Jun 1998 antara Bank Dunia dan Malaysia, beberapa bulan sebelum ringgit ditambat juga ketika Ketua Pembangkang itu masih lagi bergelar Menteri Kewangan.

Sehubungan itu, Dr. Mahathir sekali lagi mengulangi kesediaan untuk bersumpah dan mencabar Anwar mengambil tindakan sama jika ketua pembangkang itu gagal mengemukakan bukti yang beliau pernah memohon pinjaman daripada Bank Dunia serta Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF).


"Krisis mata wang berlaku pada 1997. Secara semula jadi setiap pinjaman tidak akan diluluskan sehingga 1999 bila krisis sudah berakhir. Setiap permohonan pinjaman yang dibuat harus diikuti dengan rundingan dan kelulusan hanya akan diberi selepas segala urutan itu dilalui.


"Semua pinjaman yang dibuat pada 1997 oleh Kementerian Kewangan pada masa itu akhirnya diluluskan pada Mac 1999 tetapi kerajaan telah membuat keputusan untuk menghentikan segala pinjaman tersebut," kata beliau dalam blognya, http://chedet.cc, hari ini.

Menurut Dr. Mahathir, pada 31 Mac 1999, pinjaman yang dibuat semasa era Anwar menjadi Menteri Kewangan bagi menangani masalah Y2K, projek pendidikan dan sektor sosial telah dihentikan selepas sebahagian daripada dana pinjaman tersebut diserahkan kepada kerajaan Malaysia.

Tambahnya, walaupun Malaysia tidak meminjam daripada IMF, tetapi Anwar semasa menjadi Menteri Kewangan melaksanakan dasar IMF apabila menaikkan kadar faedah dan mengurangkan tempoh pengisytiharan pinjaman tidak berbayar daripada enam bulan kepada tiga bulan.

"Seluruh dunia tahu mengenai perkara ini dan walaupun Anwar tidak menentang langkah kawalan mata wang, tetapi Gabenor Bank Negara dan timbalannya (orang kanan Anwar) enggan melaksanakan dasar tersebut dan meletak jawatan," katanya.

PAS sanggup tipu Melayu bahawa DAP bukan parti chauvinis !

Posted: 20 Dec 2011 07:08 PM PSTPas hari ini mengakui parti itu banyak bergantung kepada DAP dalam usaha membantu memulihkan imej mereka daripada label ekstremis dan pelampau sebelum ini.

Timbalan Pesuruhjaya III Pas Selangor, Khalid Abdul Samad berkata, sumbangan DAP itu banyak membantu Pas mendapatkan keyakinan di kalangan bukan Islam terhadap parti itu.

Justeru katanya, Pas sedia membantu DAP untuk memulihkan imej parti itu yang dilabelkan sebagai parti chauvinis bagi memastikan mereka sama-sama dapat memenangi pilihan raya.

"DAP banyak bantu Pas bebas daripada imej ekstremis, pelampau, nak potong tangan orang (hudud) dan paksa orang masuk Islam. Kita (Pas) juga bantu DAP.

"Nak menang pilihan raya, Pas mesti bebas daripada imej pelampau dan DAP bebas daripada imej chauvinis," katanya pada sidang akhbar yang turut dihadiri Pengerusi DAP Selangor, Teresa Kok.

Dalam pada itu, mengulas mengenai cadangan DAP untuk meletakkan calon mereka dari kalangan orang Melayu untuk bertanding di kawasan majoriti kaum itu,Khalid berkata, pihaknya menganggap ia adalah usaha DAP membebaskan diri mereka daripada imej berkenaan.

Bagaimanapun katanya, masalah tidak timbul kerana cadangan tersebut tidak mendapat persetujuan daripada pihak Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) kerana dibimbangi akan dieksploitasi oleh UMNO.

"Kita (Pas) faham niat DAP itu. Mereka bukan nak dapat kerusi MB (Menteri Besar) dengan letak calon Melayu untuk bertanding atas tiket parti itu," jelasnya.


Komen GPB


Nampaknya Khalid Samad lebih DAP dari DAP ....

Hassan Ali akui PAS kuda tungangan Pakatan, sanggup korbankan prinsip perjuangan

Posted: 20 Dec 2011 05:06 PM PSTPengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Agama, Adat-adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali menolak konsep negara berkebajikan yang diperkenalkan oleh Pas, sebaliknya beliau mahu parti itu kembali kepada perjuangan asal iaitu menubuhkan sebuah negara Islam.

Tegas beliau, pendiriannya itu jelas kerana matlamat asal penubuhan Pas adalah untuk mendirikan sebuah negara Islam dengan cara memartabatkan agama itu, umatnya serta memperkukuhkan peranan ulama supaya mereka mampu menggarap Islam di dalam pemerintahan.

Sehubungan itu, beliau berkata, sebagai sebuah parti Islam, Pas tidak harus mempunyai cita-cita untuk menubuhkan negara berkebajikan kerana pelaksanaan konsep negara seperti itu mampu dilakukan oleh golongan sekular seperti mana berlaku di negara-negara maju antaranya Sweden, Norway, United Kingdom (UK) dan Australia.

''Prinsip perjuangan saya meletakkan semula Pas ke landasan asal dan ia sejajar dengan kehendak Perlembagaan parti. Daripada pengamatan saya, Pas yang kini majoritinya dikuasai oleh golongan bukan ulama lebih cenderung mengamalkan 'politik memenuhi kehendak rakan' hingga sanggup mengorbankan prinsip perjuangan yang telah dipertahankan sejak penubuhannya.

''Cuba kita lihat pada awal penubuhan Pas bagaimana pemimpin Pas terdahulu seperti Dr. Burhanuddin Helmi dan Ustaz Zulkifli Mohamad berjuang untuk mendirikan negara Islam dengan cara memartabatkan Islam, Melayu dan menobatkan institusi raja-raja,'' katanya.

Beliau yang juga bekas Pesuruhjaya Pas Selangor bercakap pada sidang akhbar di kediamannya di Pinggir Taman Tun Dr. Ismail dekat sini, hari ini

Dalam perkembangan berkaitan, Hasan mengakui antara batu penghalang kepada Pas untuk menubuhkan sebuah negara Islam adalah datangnya daripada kepimpinan tertinggi DAP.

Beliau berkata, kenyataan Pengerusinya, Karpal Singh iaitu jika Pas mahu meneruskan cita-citanya menubuhkan sebuah negara Islam perlu langkah mayatnya terlebih dahulu jelas membuktikan betapa besarnya halangan tersebut.

Ujarnya, kenyataan Karpal itu cukup menggambarkan bagaimana pintu untuk meneruskan hasrat tersebut tertutup dan terkunci selama-lamanya.

''Saya kira pihak pimpinan Pas perlu membincangkan perkara ini. Dalam organisasi Pas, kita ada jawatankuasa di peringkat cawangan, kawasan, negeri dan Pusat.

''Masing-masing mempunyai tanggungjawab dan salah satu tanggungjawab dalam konteks sekarang adalah bersama-sama meletakkan Islam sebagai agenda perjuangan utama dan pertama.,'' katanya lagi.

Menjawab satu soalan, Hasan berkata, secara kronologi perubahan ke arah mewujudkan Negara Berkebajikan berlaku sejak Pas menjalinkan kerjasama dengan DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dalam pakatan pembangkang.

''Jika kita membuat kajian betul-betul, saya fikir memang ada faktor (kerjasama) itu yang menyumbang ke arah (berlakunya perubahan). Ya, saya rasa ada, tetapi ia perlu ada satu kajian lanjut,'' katanya.

Bagaimanapun, beliau berkata, terdapat beberapa faktor lain yang menyumbang kepada berlakunya kepada perubahan tersebut.

''Saya sebenarnya tidak ada masalah untuk mengubahsuai polisi dan dasar apabila kita menjalinkan kerjasama, tetapi jangan ubah suai Islam,'' katanya.

Sementara itu, Hasan turut membidas kenyataan pihak-pihak tertentu yang menghalangnya menjalinkan kerjasama dengan mana-mana pihak di luar Pas sama ada dalam persatuan atau parti seperti UMNO atas nama Islam, Melayu dan raja-raja Melayu.

''Saya tidak kisah sama ada UMNO, persatuan peladang atau persatuan nelayan jika pihak-pihak ini memperjuangkan Islam, Melayu dan raja-raja Melayu saya akan sokong.

''Jika UMNO bawa agenda itu, tetapi saya ketepikan mereka, hinalah Hasan Ali. Hasan Ali tidak ada objektif.

''Dalam hal ini, saya mesti objektif, saya mesti menggunakan keintelektualan saya dan saya tidak harus mengorbankan keintelektualan saya,'' tegas beliau.

Mengenai tahap sokongan yang diterimanya berikutan hasratnya untuk mengembalikan Pas ke landasan asal, Hasan memberitahu, beliau tidak keseorangan dalam melaksanakan tugas tersebut.

''Alhamdulillah Ketua Dewan Ulama, Datuk Harun Taib, Ketua dan Timbalan Dewan Pemuda Pas Pusat, Nasrudin Hassan dan Nik Abduh Nik Abdul Aziz menyokong penuh usaha saya meletakkan Pas di tempat asalnya.

''Rakyat juga memberi respons yang amat positif. Mana-mana saya pergi, ramai di kalangan rakyat bersalaman dengan saya, berdakap dengan saya dan ada orang tua lelaki mencium saya. Mereka menyokong penuh perjuangan saya,'' ujarnya.

Dd i n b u n g a

Posted: 21 Dec 2011 08:10 AM PST

Dd i n b u n g a


MUDA YANG TAK HORMATI ORANG TUA, MUDA YANG TAK WAKILI ORANG MUDA, MEREKA KUDA PKR

Posted: 20 Dec 2011 07:10 PM PSTSHAHRIL KHASIN, SETIAUSAHA MAJLIS PELAJAR UPSI MENYELAR TINDAKAN ADAM ADLI N THE GENG DAN MENYUARAKAN TINDAKAN MEREKA BUKAN MEWAKILI PARA MAHASISWA DAN PELAJAR UPSI DAN IPTA, MANAKALA MUHAMAD MUKHLIS MAGRIBI, SEKETERIAT SUARA KEAMANAN MAHASISWA (SSKM) JUGA MENYELAR SIKAP BIADAP ADAM ADLI N THE GENG, DAN MENGUTUK PERBUATAN TERSEBUT BUKAN MEWAKILI PELAJAR.SYUKRI NI PULAK MENDAKWA MEREKA BERJUANG ATAS NAMA KEBEBASAN AKADEMIK, PERLU KER MENGUTUK UMNO DALAM PC DI BUKIT AMAN TEMPOHARI, MALAH PERLU KER NAK TURUNKAN BENDERA PRESIDEN UMNO?? JIKA TIDAK AWAK ORANG PKR BERSELINDUNG ATAS NAMA PERJUANGAN KEBEBASAN AKADEMIK.


AYAT KEBANGKITAN PELAJAR DAN RAKYAT YANG AWAK GUNA TU AYAT PINJAM DARI ANU WAR ALJUBURI KER????, RAKYAT DAN PELAJAR YANG WARAS TAK AKAN BANGKIT BERSAMA AWAK, AWAK ORANG MUDA YANG TAK WARAS, INI KAN PULAK NAK BANGKIT BERSAMA ANU WAR, SORRY BRO.

NI MUKER SAPE YERK??????, BETUL KER BERJUANG UNTUK KEBEBSAN AKADEMIK ATAU KEBEBASAN SEKS PKR, ADA UDANG SEBALIK MEE KER??? SEDAR KER DI PERGGUNAKAN ATAU AWAK AGEN UNTUK MEMPERGUNAKAN ANAK BANGSA LAIN DEMI KEPENTINGAN PKR.NI RAMBUT PACAK, FAHAM KER ERTI KEBEBSAN AKADEMIK YANG DI PERJUANGKAN, NAK BELAJAR KER ATAU NAK BERPOLITIK SEBENARNYA???, JIKA NAK BERPOLITIK JANGAN MENANGIS NANTI BILA KENA BUANG DARI UNIVERSITI...HA MASA TU MASUK PKR BERJUANG LAH MATI MATIAN.

MAJORITI STUDENT YANG MAHU MENUMPUKAN PADA PELAJARAN BAGI MENCAPAI CITA CITA DIRI DAN IBU BAPA MASING MASING, MEREKA TAK RELA DI SETIAP BANGUNAN KAMPUS DAN HOSTEL TERPACAK BENDERA BENDERA UMNO, BN, MIC, MCA, PKR, DAP, PAS DAN BERSEPAH CAWANGAN DAN RANTING PARTI DITUBUHKAN DI SETIAP BANGUNAN HOSTEL, ADA KAH ITU YANG NAK PERJUANGKAN HINGGA MEROSAK MASA DEPAN MAJORITI STUDENT... NAK TANYA BERAPA AWAK PUNYA CGPA YERK???? TENGOK PADA MUKER KANTOI.

INI PLAK BUDAK ADAM NI DENGAN SIAPA YERK?????
INI BUDAK ADAM NI KAIN APA KAT TENGKOK TU YERK??? PERJUANGAN KEBEBSASAN AKADEMIK KER ATAU KEBEBASAN SEKS BEBAS, AWAK DIPERGGUNAKAN UNTUK MENGHURU HARAKAN SUASANA MENJELANG PILIHANRAYA KER???? DENGAR CGPA AWAK SETAKAT 2.5 JER, KESIAN BAPAK AWAK KERJA KAT KTM TERPAKSA SARA AWAK BELAJAR, MAKLUMLAH DUIT PTPTN TENTU HANCUS AWAK GUNA UNTUK KERJA KERJA KEBEBASAN AKADEMIK YERK TAK.

NI SAPE YERK???? BUKAN KER TIAN CHUA NAIB PRESIDEN PKR, APASAL DIA HADIR SAMA MASA TURUN BENDERA YERK????, KESIAN BEBUDAK DIPERKUDAKAN..SEDIH ..SEDIH...SEDIH ANAK BANGSA MELAYU.

MASA PC DI BUKIT AMAN PUN ADA MUKER CEKGU limBARD SEKALI, APASAL YERK, OOO KEBEBASAN AKADEMIK YERK!!! TERLUPA PULAK.

NASIHAT PENULIS, BALIK LA KE PANGKAL JALAN, BERI TUMPUAN PADA PELAJARAN, PENUHILAH CITA CITA IBU BAPA AWAK,  DUNIA BELUM KIAMAT, MASIH MUDA DAN MASIH JAUH PERJALANAN...MUHASABAH DIRI, INGAT ALAM REMAJA KITA JANGAN KITA BIARKAN DIRI DIPERGGUNAKAN OLEH SANG PEMANGSA.
DS NAJIB HANYA MAHUKAN AWAK SEMUA BELAJAR SUPAYA JADI WARGA YANG BERGUNA DIMASA HADAPAN, PEWARIS NEGARA INI, MUDA TIDAK SEMESTINYA TIDAK MENGHORMATI ORANG TUA, BEGITU JUGA ORANG TUA TAK SEMESTINYA TUA TIDAK MENGHORMATI ORANG MUDA, SENTUHAN DUA HALA PERLU ADA, JANGAN KITA ASYIK MENUNTUT ORANG TUA MENGIKUT KEHENDAK ORANG MUDA SEDANG KAN ORANG MUDA TAK MAHU MENGIKUT KEHENDAK ORANG TUA, TAK BALANCE LA NAMA NYA.


FIKIR FIKIR KAN LAH!!!!

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو

Posted: 21 Dec 2011 07:13 AM PST

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو


Superhero Pakcik Ruslan

Posted: 20 Dec 2011 06:32 PM PST

Dalam sekejapan sahaja Pakcik Ruslan top! ada yang memuji dan ada yang mengeji! bagi aku, aku mengelarkan pakcik ruslan sebagai Superhero yang 'turun padang' berlawan dengan budak hingusan adam adli mahasiswa dan pengikut-pengikutnya yang boleh dikatakan pengecut. Mana taknya, sekurang-kurangnya dia melepaskan kemarahannya dengan tindakan yang dilakukan, adalah sikit 'Pengorbanan' dia.

Aku kalau ada depan budak hingusan tuh pun, aku akan buat benda yang sama macam pakcik ruslan, baru gentle, takyah cakap belakang-belakang, baru buat sikit je, ramai yang melenting, alasan melayu sama melayu pun nak gaduh ke?? abis yang adam adli buat orang MELAYU dan mengaibkan PEMIMPIN No 1 Negara yang Sebaya Dengan BAPAK budak adam adli tuh tak MELAYU USIK MELAYU KE? Apa yang Pakcik Ruslan buat sampaikan Pencacai pengikut adam adli gelar PAKCIK RUSLAN ORANG TUA ANJING! orang kafir pun hormat pemimpin mereka. ada banyak saluran kebebasan bersuara, buatlah dengan cara yang betul, memang bangganglah Mahasiswa seperti Adam Adli ni, aku mahasiswa juga, tapi tidak pernah aku berpolitik semasa menuntut, sebab niat aku nak belajar bukan nak 'berpolitik'! phuiii!

bumiyang

Posted: 21 Dec 2011 04:00 AM PST

bumiyang


Apabila Pas Mengutamakan Pemimpin2 Yang Memperjuangkan Komunis dan Kristian???

Posted: 20 Dec 2011 07:41 PM PST

Politik Harian

Posted: 21 Dec 2011 03:26 AM PST

Politik Harian


Sekitar Himpunan Mahasiswa Di Putrajaya Menyokong DS Najib

Posted: 21 Dec 2011 01:40 AM PST

Pejabat KPT Presint 5 Putrajaya


Berikut gambar mahasiswa seluruh negara yang telah menyertai perhimpunan sebentar tadi. Berlangsung di hadapan bangunan KPT Presint 5 Putrajaya.

Kira-kira 1000 mahasiswa telah hadir dari seluruh negara.

Program bermula 2 pm dan berakhir jam 4 pm mengikut masa yang diberikan oleh permit pihak polis.

Perjalanan perhimpunan yang aman ini wajar dituruti oleh mahasiswa yang cintakan negara.


Sepanduk menyokong Perdana Menteri


Setiausaha Politik Menteri KPT Haji Khairi Malek menerima memorandum daripada Presiden Persatuan Alumni Pemimpin Aspirasi Malaysia (ASPIRASI)


Bacaan doa oleh Timbalan Presiden ASPIRASI


Media massa dan blogger yang membuat liputan


Sepanduk oleh mahasiswa

Mahasiswa Biadap Kena Sebiji! Chegu Bard Hilang Telur!

Posted: 21 Dec 2011 12:00 AM PST

Memang sah.. mat jambu ni anak tajaan Anwar Ibrahim!Roslan Mokhtar tidak puas hati dengan cara anak muda yang masih mentah menunjuk-nujukkan diri sebagai hero Malaysia. Lantas Roslan turun seorang diri berhadapan dengan samseng PKR dan Mahasiswa, beliau mahu memberi pengajaran kepada Mahasiswa yang kurang ajar tersebut...

Di sini sekali lagi kita lihat Chegu Bard hilang telur bila berhadapan dengan brader Roslan... Roslan sorang je bro! Lu orang ramai... 

Yang kelakar arahan Chegu Brad langsung tidak di ikuti oleh gengster tahi kucing PKR! "takkan tengok saja, tangkap la.." kata bard.

Bard lu... sendiri pun tak berani... nak suruh orang lain pulak! malu lah PKR ada orang bacul macam Bard ni! Patutlah tak menang jawatan Ketua AMK! Rupanya Sam ketot lagi berani dari Chegu Bard!

Mahfuz Cucuk Angin Lagi... Hasan Ali ‘Sudah Isytihar Perang’ Ke Atas Parti...

Posted: 20 Dec 2011 10:42 PM PST


Beriya-iya betul nampaknya Mahfuz nak bunuh kareer politik Hasan Ali dalam PAS... Berkemungkinan kerusi MB Kedah sudah menjadi hak milik beliau sekarang ini... dan itulah janji yang mungkin, Anwar berikan... jika Mahfuz berjaya tanam Hasan Ali hidup-hidup setelah menjadi pengkhianat kepada Anwar Ibrahim dan DAP!

Terkini Pemuda PAS cadang mahabah selesai kemelut dalaman tapi nampaknya lain pulak cara Mahfuz ni... saja cucuk jarum lagi... biar pergolakan dalaman PAS semakin parah ...

Jika di lihat kini Mahfuz Omar adalah duri dalam daging PAS!

---

Naib Presiden PAS Datuk Mahfuz Omar menyifatkan kenyataan media Datuk Dr Hasan Ali semalam sebagai satu pendirian "mengisytiharkan perang" ke atas dasar dan keputusan muktamar parti Islam itu.

"Berdasarkan apa yang beliau perkatakan semalam, saya sifatkan, saya anggap bahawa beliau sudah mengisytiharkan perang ke atas PAS, mengisytiharkan perang ke atas keputusan muktamar, ya, dasar-dasar PAS," kata beliau pada sidang media di ibu pejabat parti hari ini.

Sambil berkata Hasan, bekas pesuruhjaya PAS Selangor tidak menyerangnya semalam, Mahfuz berkata, apabila beliau mempersoalkan dasar negara Islam dan konsep negara berkebajikan bermakna pemimpin itu sudah "menolak keputusan muktamar (tahunan pada Jun lalu) yang bersetuju dengan ucapan dasar presiden."

Ucapan dasar Datuk Seri Abdul Hadi Awang selaku presiden kali ini bertemakan negara berkebajikan.

Konsep itu bagaimanapun dikritik oleh pemimpin-pemimpin Umno.

Baru-baru ini, susulan kepada dasar ucapan itu Hadi melancarkan gagasan "Negara Kebajikan Tawaran PAS" dalam bentuk buku.

"Muktamar dihadiri oleh Mursyidul Am, Presiden, Majlis Syura dengan perwakilan mereka, Dewan Pemuda dengan perwakilan mereka, Dewan Muslimat dengan perwakilan mereka, dan perwakilan-perwakilan dari kawasan yang mempersetujui konsep negara berkebajikan... bermakna dia telah mengisytiharkan dia sudah hilang kepercayaan dan menolak keputusan yang dibuat (oleh muktamar) dan menolak dasar PAS," kata Ahli Parlimen Pokok Sena ini.

Kata Mahfuz, beliau tidak kisah jika Hasan, yang juga Exco Kerajaan Negeri Selangor, mengkritik soal-soal teknikal.

"Bukannya mempersoalkan dasar PAS, macam dibuat oleh pemimpin-pemimpin Umno," kata beliau sambil menambah, sekiranya Hasan sudah mengeluarkan kenyataan bersifat mengisytiharkan perang ke atas PAS, maka "beliau sudah patut membuat keputusan untuk diri beliau."

"Beliau seorang yang berpendidikan tinggi, ada PhD, seorang pakar motivasi, sepatutnya boleh membuat keptusan untuk diri sendiri.

"Orang lain tidak patut membuat keputusan untuk diri beliau, patut dia boleh keputusan" katanya lagi.

Justeru Mahfuz menegaskan, jika beliau berada dalam kedudukan Hasan, yang mengkritik dasar parti, beliau sepatutnya sudah lama keluar dari parti.

"Kalau saya dalam keadaan beliau, saya sudah lama angkat kaki," katanya lagi.

"Kalau beliau mengatakan PAS sudah tergelincir landasan, nak tunggu apa lagi?" katanya merujuk kepada kenyataan Hasan semalam.

Semalam, sambil menegaskan beliau bukan "duri dalam daging" bagi PAS, Hasan mahu parti itu kembali ke landasan asal penubuhan supaya perjuangannya terus konsisten dengan usaha memartabatkan Islam yang sebenar.

Hasan turut menegaskan, PAS sekarang seperti tergelincir dari landasan asal perjuangan akibat kekurangan golongan ulama dalam barisan kepimpinannya.

"PAS sekarang sudah dipenuhi dengan golongan profesional dan akademik yang bersifat sekular berbanding sebelum ini yang menyaksikan parti ini dikuasai golongan ulama.

"Saya berjuang bagi memastikan matlamat PAS diletakkan kembali di landasan asalnya bagi memastikan semangat perjuangan Islam itu kembali menjadi teras dalam perjuangan PAS," katanya pada sidang media.

Harakah Semakin Sesat... Siar Kartun Hina Nasharudin...

Posted: 20 Dec 2011 08:00 PM PST

Kalau PAS buat, boleh saja... tapi kalau UMNO buat... macam-macam dalil yang keluar! apa daaa... !

Lidah rasmi parti PAS, Harakah dilihat double standard kerana menerbitkan kartun yang mengkritik bekas timbalan presiden Nasharudin Mat Isa.

Harakah edisi Isnin menerbitkan kartun karya Drnots yang digambarkan terjerat dengan pancing di depan bendera BN.

Seorang watak mirip Datuk Seri Najib Razak digambarkan memegang pancing itu sambil berkata dalam hati: "kena dahhh...."

Kartun Drnots dalam Harakah cetak tersebut menghina, YB Ustaz Nasharudin Mat Isa.

Harakah mesti beretika, berakhlak dan tahu untuk membina dan mendamai, bukan memecah dan meruntuh.


Kalau Anak Musyidul Am PAS Sendiri Belasah Haprakdaily ... Memang Hapraklah! Baca lagi di sini...

Mahasiswa Biadap! Adam Adli Bakal Di Kenakan Tindakan Tegas !

Posted: 20 Dec 2011 06:00 PM PST

Pesan orang tua-tua... lain kali jangan buat kerja BODO!

Jika di dapati bersalah... Tindakan tegas yang akan di kenakan terhadap Adam ialah dibuang daripada UPSI... So.. lepas ni Adam boleh terima jawatan sepenuh masa  sebagai Coffee Boy Anwar Ibrahim!

Jawatankuasa khas kumpul bukti tindakan turun bendera papar gambar PM

Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) menubuhkan satu jawatankuasa khas bagi menyiasat seorang pelajarnya yang didakwa bersikap biadap menurunkan bendera memaparkan gambar Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Razak dalam kejadian di Dataran Menara Dato' Onn, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di ibu negara, Sabtu lalu.

Naib Canselor UPSI, Prof Datuk Dr Zakaria Kasa berkata, jawatankuasa yang dipengerusikan Dekan Pusat Pengajian Siswazah, Prof Madya Dr Mohamad Suhaily Yusri Che Ngah, sedang mengumpul bukti termasuk gambar yang disiarkan beberapa laman blog berhubung pembabitan pelajar terbabit sebelum sebarang tindakan lanjut diambil.

Katanya, selepas penyiaran berita dan gambar berhubung pembabitan pelajar UPSI terbabit, pihak universiti beberapa kali cuba mencari dan menghubungi pelajar berkenaan untuk mendapatkan penjelasan tetapi tidak berhasil kerana telefon bimbitnya ditutup selain tiada di sekitar kampus.

"Pihak universiti sendiri tidak merestui perbuatan pelajar terbabit apatah lagi bakal menjadi pendidik. UPSI memberi jaminan akan mengambil tindakan sewajarnya kerana jika benar dia bertindak demikian, ia jelas menjatuhkan imej UPSI pada mata masyarakat," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menerima memorandum bantahan dari UMNO Bahagian Tanjung Malim bersama parti komponen Barisan Nasional (BN) dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) serta wakil penduduk meminta UPSI mengambil tindakan tegas terhadap pelajar itu di depan universiti terbabit, semalam.

Pelajar semester lima Pengajian Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua (TESL) berusia 23 tahun yang juga peserta demonstrasi membantah Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971 (AUKU), didakwa menurunkan bendera tertera gambar Najib serta menggantikannya dengan bendera perhimpunan berkenaan Sabtu lalu.

Kejadian dikatakan berlaku apabila kumpulan mahasiswa membabitkan Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) dan Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (BEBAS) berhimpun bagi menyerahkan memorandum kepada Suruhanjaya Hak Asasi Manusia (SUHAKAM) bagi menuntut pemansuhan AUKU.

Sementara itu, Ketua UMNO Bahagian Tanjung Malim, Datuk Mohd Khusairi Abdul Talib, yang mengetuai penyerahan memorandum berkenaan berkata, kejadian itu jelas menunjukkan sikap biadap pelajar terbabit sekali gus menjejaskan nama baik institusi pengajian tinggi awam (IPTA) khususnya UPSI.

Pendedahan Wajah Sebenar Penggerak Demonstrasi SMM

Posted: 20 Dec 2011 10:16 AM PST


Kes Adam Adli dan rakan-rakannya yang berarak ke PWTC boleh dijadikan contoh yang sangat baik apa akan jadi jika AUKU dimansuhkan...Kita boleh nampak kenapa Anwar beria-ia sangat menghasut mahasiswa-mahasiswa ini untuk mengadakan DEMO memansuhkan AUKU..

Sebabnya anak-anak muda yang sedang menuntut berdarah panas, suka memberontak. Jadi lebih mudah untuk termakan hasutan dan dipengarui untuk melakukan perkara-perkara diluar jangkaan berbanding dengan orang yang sudah berkerjaya ataupun yang sudah berkahwin..mereka lebih memikirkan keluarga, kerjaya, duit dan masa depan mereka jika berlaku sesuatu yang tidak diingini...tak ramai yang nak menyusahkan diri berdemo sana sini sebab sibuk dengan kerja atau keluarga masing-masing.

Jadi sanggupkah kita sebagai orang Melayu/Islam terutamanya bagi ibu bapa yang mempunyai anak-anak di universiti melihat masa depan anak-anak muda ini tergadai.?? Nasihat EP belajarlah dulu bagi habis..bukannya lama pun..3 atau 4 tahu saja..Selepas itu tiada siapa pun nak menghalang sekiranya nak berpolitik...

-Empayar Pemuda

Asam Pedas

Posted: 21 Dec 2011 03:24 AM PST

Asam Pedas


Pemandu Bas Biadap

Posted: 20 Dec 2011 08:15 PM PST

PANEH MIANG

Posted: 21 Dec 2011 01:50 AM PST

PANEH MIANG


Agaknya ada tak Sekolah yang nak amik Adam Adli ni...

Posted: 20 Dec 2011 08:21 PM PST


Nak baco lanjut pasal "Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik" (BEBAS) ni boleh tengok sini.

Apo sangatlah kebebasan akademik ni? Den blaja dulu bebas yo nak buek apo. Nak amik banyak subjek ko, nak baco buku ko, nak bersukan ko, nak berpersatuan ko, nak ngurat ko, nak keluar jenjalan ko, nak soal lecturer ko, maleh masuk kelas ko, nak buek assignment last minute ko, nak buek part time kojo ko, bla..bla..bla..bebas je pun. Takdo sapo nak sokat. Satu-satunya kebebasan akademik den yang tesokat ialah bilo den nak amik course architecture tapi mak den tak bagi, dio suh den amik course lain. Tu yolah kebebasan akademik den yang disokat. Selain pado tu bebas yo, takdo masalah pun.

Apo yang nak diBEBASkan sebonar eh? Dalam Islam pun tiada keBEBASan mutlak. Student Power? Belajar kasi habis dulu, kasi score maut punyo, lopeh tu kojo sampai income puloh ribu tiap bulan, baru boleh crito. Graduan Cino pakat golak yolah nengok Mahasiswa Melayu ingin BEBAS di IPT, tapi akhirnya jadi hamba Cino bilo masuk alam pekerjaan.

Agak-agak ado tak Pengetuo atau Guru Bosar yang nak amik Adam Adli dari Kepala Batas ni (budak suruhan Paklah or KJ kot?) jadi cikgu sekolah dorang? Mampuih dorang tak nak punyo. Kalo ado yang nak hired dio pun agak eh private school, tak pun PASTI. Pengetua atau GB sekolah awam mesti risau nak amik Adam Adli ni kojo, takut kalo dio tak pueh hati ngan pengurusan sekolah sok, bukan setakat bendero sekolah yo kono turun, silap-silap habih dio hasut semuo pelajar sekolah mogok atau buek demonstrasi pado Pengetua atau GB. Tak ko nayo.

UMNO PJ Utara atau mano-mano individu mahupun NGO, tak payah la buek kempen ugut ka, ludah ka, tumbuk ka, bla..bla..bla kek budak montah cam Adam ni. Buang maso yo. Nasihatkan elok-elok dulu, maklumlah bebudak mudo ni biaso eh akal pendek...ghaso diri hebat, tapi di alam realiti orang tak pandang pun. Kok dio masih bedogil jugak tak mau dongar kato, barulah dihobin sekali. Sayang anak tangan-tangankan.

Tapi kok dah gian bonar nak hobin orang, lobih baik pi hobin Chua Soi Porno, Karpal Tongkang, Lim Kit SiangIkan, Lim GuanoMu, Teresa Cock, Tian Cuak, Ambabiga, Bapak Anwar Bin Ibrahim, Khalid Gereja, Namebabee etc. sobab spesis ni dah banyak kali menghina Islam & Melayu, tapi bolun ado lagi yang berani amik tindakan.

Tu la deh bilo nafsu jadi raja, ilmu terus jadi pencacai.

p/s: Masih tunggu Najib selesaikan polemik NFC, once and for all.

DR 1221

Posted: 21 Dec 2011 01:38 AM PST

DR 1221


Posted: 20 Dec 2011 01:27 PM PST

Taipingmali (tm)

Posted: 21 Dec 2011 01:31 AM PST

Taipingmali (tm)


Pihak UiTM komen tentang SMM

Posted: 21 Dec 2011 12:53 AM PST

Pensyarah Undang-undang UiTM, Prof Datuk Dr Abdul Halim Sidek berkata secara eksklusif kpd UMNO-Online menyifatkan sekumpulan pelajar yg menamakan dirinya Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) sehinggakan bertindak menurunkan bendera gambar PM, DS Najib di PWTC Sabtu lalu sbg perlakuan kanak2 tidak cukup umur dan bukannya tindakan sebagaimana yg sepatutnya oleh seorang mahasiswa pengajian tinggi. Katanya tindakan biadap SMM itu samalah spt kanak2 yg belum mumayyiz krn tak dapat membuat sebarang pertimbangan bagi membezakan perkara yg baik dan buruk .
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Laporan Polis Mahasiswa USM terhadap SMM yg turunkan bendera

Posted: 21 Dec 2011 12:31 AM PST

Di Pulau Pinang petang ini satu laporan polis telah dibuat berikutan tindakan pelajar-pelajar IPT pro Anwar yang bertindak menceroboh dan merosakkan harta benda UMNO di PWTC.
Tindakan menurunkan bendera Umno yang mempunyai gambar Presiden Umno dianggap satu tindakan yang salah dan biadap.

AkhIrnya Datuk Shariff Jajang bebas.

Posted: 20 Dec 2011 07:03 PM PST

Mahkamah Sesyen KL lepas dan bebaskan bekas Exco Selangor, Datuk Mohd Shariff Jajang daripada tuduhan rasuah, 14 tahun lalu.

Pembangkang mungkin menuduh mahkamah milik Umno dengan keputusan ini tetapi mereka lupa Lim Guan Eng menang saman dengan Utusan RM 200 ribu menunjukkan mahkamah milik siapa pula?


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MALAYSIA’S WORLD BANK LOANS

Posted: 20 Dec 2011 02:49 PM PST

by Dr. Mahathir bin Mohamad on
Wednesday, December 21, 2011 at 6:36am

1.The accusation that I wrote to the World Bank asking for loans is baseless. But Malaysia had been borrowing project loans from the World Bank since 1958.
 
2.The last negotiations for the loans were made in 1997. These were for projects in:
a)Education sector USD 244 million
b)Social sector USD 60million
c)Technical sector USD100million
 
3.The currency crisis also began in 1997. Naturally the loans were not approved until 1999 when the crisis was over. The usual sequence is for application for a loan to be made, followed by negotiations. Approval would be given by the bank later.
 
4.The World Bank wanted Malaysia to request for loans to tide over the crisis like the other countries affected by currency trading. The loans would be conditional upon Malaysia following IMF advice on economic management. It is well-known that Malaysia refused to seek IMF or World Bank help because the so-called help would worsen the financial situation. Instead, in 1998 Malaysia imposed currency control which helped it to recover.
 
5.In June 1998 (before currency control and while Anwar was still Minister of Finance) a loan for USD 300 million was signed with the World Bank for;
a)Fund for Food Programme
b)Higher Education Loan Fund
c)Microcredit Programme
 
6.By 31st March 1999 a loan of USD 100 million was signed for Technical Assistance and for overcoming Y2K problems. However, this loan was stopped after drawing down USD 11.94 million.
 
7.Of the USD 244 million Education Project which was approved in March 1999, payment was ordered to be stopped after USD 216.7 million was drawn down.
 
8.Of the Social Sector loan of USD 60 million, approved in March 1999, only USD 600,000 was drawn down before it was stopped.
 
9.As the whole world knows Anwar was reported in the press and foreign magazines for implementing the IMF policy without the IMF loans. He raised interest rates, reduced the period for declaring loans non-performing from 6 months to 3 months, reduced budget allocation to ministries so as to achieve a budget surplus etc.
 
10.Although he did not oppose currency controls, his appointees as Governor and Deputy Governor of Bank Negara refused to implement the policy and resigned. Tan Sri Zeti was then appointed as Governor of Bank Negara Malaysia.
 
11.As stated above, Malaysia stopped the draw down on loans negotiated with the World Bank in 1997 and June 1998. This did not stop Malaysia from recovering from the crisis.
 
12.At no time did I write a letter or verbally request for loans from the World Bank. If Anwar can show evidence that I did, he should. Failing that he should swear on the Quran in a mosque that he knows what he says is true. I am prepared to swear that I never asked for loans from the World Bank.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sahabat-Gunung

Posted: 21 Dec 2011 01:18 AM PST

Sahabat-Gunung


Sejak Bila MP Pembangkang Ada Setiausaha Politik??

Posted: 21 Dec 2011 12:55 AM PST

Aku tertanya-tanya gak, semenjak bila Ahli Parlimen biasa pakatan pembangkang, dah ada SETIAUSAHA POLITIK atau lebih mudah SetPol? Baca di sini.

Setahu aku, PM, TPM, Menteri, Menteri Besar dan Ketua Menteri sahaja yang ada SETPOL.

Tup-tup !! Khabarnya sekarang nie di Lembah Pantai, berebut jawatan nak jadi Setpol kepada MP Lembah Pantai, Nuruh Izzah.

Nurul Izzah telah melantik Fahmi Fadzil sebagai Setpol tetapi ahli-ahli PKR Lembah Pantai mahukan anak tempatan, seperti Azman yang juga Ketua AMK lembah Pantai yang juga Ketua AMK WP ….

Eerrmmmm….. Fahmi Fadzil, boleh tahan gak ….. dalam bahaya gak mamat nie ....

Majlis Serah Tugas Hassan Ali Kepada Ronnie Liu

Posted: 20 Dec 2011 11:45 PM PST

Mungkinkah pic nie mengambarkan majlis serah tugas EXCO Agama Islam Selangor antara Datuk Hassan Ali Kepada Ronnie Liu dalam masa terdekat ini?


Mungkinkah sidang media antara Dr Rani, Khalid Gereja dan Teresa Cock semalam sebenarnya nak umumkan pengguguran Hassan Ali dan perlantikan Ronnie tersebut?

Kita tunggu dan lihat sandiwara seterusnya selepas ini…..

ADAM ADLI Bertanding Di Permatang Pauh (PRU13)

Posted: 20 Dec 2011 10:45 PM PST

Anwar Bersama Calon PKR Permatang Pauh, Adam Adli …..

Sebagai membalas jasa Adam Adli yang berjuang bermatian untuk mempertahankan Anwar Ibrahim, dan kebarangkalian dibuang dari UPSI akibat tindakan bangangnya tempoh hari, Adam Adli akan mendapat HADIAH paling bermakna dari Anwar Ibrahim….

Adam Adli akan berTANDING di Parlimen Permatang Pauh bagi mengantikan Anwar yang akan bertanding di Parlimen Penjara Sungai Buloh atau Parlimen Kelana Jaya pada PRU yang akan datang….

Inilah tanda penghargaan atas keberanian Adam Adli, sebagai tanda kasih dan sayangnya Anwar pada jambunya itu ….

Lagipun, Adam Adli memang budak Penang, kalau tak silap budak Penaga, Kepala Batas…. Sebelah Permatang Pauh jer tu …

Roslan Mokhtar Dalam Bahaya: Beruk Rambut Tercacak Mengancamnya….

Posted: 20 Dec 2011 09:30 PM PST

Wahhh !!! Bahaya Abg Lan macam nie, garang betul beruk rambut tercacak nie …. Kalau macam nie, abg Lan lari sejuta langkah pun dia kejar …

Hahahaha!! Buat kawan-kawan Pemuda UMNO, bantuan diperlukan untuk melindungi Abg Lan dari Beruk Rambut Tercacak nie …. Dah macam Planet Of The Apes plak aku tengok mamat nie ….

Kalau jumpa jangan ludah, pasal jenis nie tak leh kena air, nanti dia mengamuk .....

ADAM ADLI Terpaksa Jadi Pelarian

Posted: 20 Dec 2011 08:15 PM PST

"Jika takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pandai". – mungkin inilah peribahasa Melayu yang paling sesuai untuk saudara Adam Adli (mahasiswa UPSI) yang kini menjadi idola PKR 1Malaysia atas tindakan beraninya menggegar PWTC baru-baru ini (17 Disember yang lalu)

Kini, keangkuhan dan kehebatannya makan diri apabila Adam Adli kini terpaksa jadi pelarian, atau dengan kata mudah….. dia kini sedang disorokkan selepas dikatakan diserang Pemuda UMNO (kalau ikut laporan blog dan portal Pro-Pembangkang) tetapi yang sebenarnya ditegur oleh seorang Gurka UMNO bernama Abg Roslam Mokhtar yang datang sorang-sorang untuk memberikan pengajaran untuk Adam Adli agar jangan kurang ajar sangat ….Kini, difahamkan CheguBard yang menjaga dan menyorokkan Adam Adli agar kejadian yang sama tidak berulang ….

Aiiiikkkk ! takut rupanya, ingatkan berani sangat CheguBard nie, ingatkan terror sangat.

Kini selepas disorokkan, macammana mamat nie nak gi kuliah, nak teruskan perjuangan sebenarnya sebagai mahasiswa iaitu 'BELAJAR TERUS BELAJAR'…. CheguBard sedar, jika mamat nie terus disorok dan tak dapat kelas, maka dia boleh dikenakan tindakan disiplin….

Maka inilah masa yang sesuai mereka mengatakan UPSI kenakan tindakan kerana perbuatan Adam Adli di PWTC tempoh hari …. Maka, jerat mereka menggena….sedangkan Adam Adli terus diperalat dan diperbodohkan CheguBard dan PKR….

Permatang Pauh Letak BERUK Pun PKR Menang

Posted: 20 Dec 2011 07:10 PM PST

Inilah reality tajuk berkenaan, sebabnya PRU13, Anwar semakin pasti tidak mempertahankan kerusi Parlimen Permatang Pauh.

Jika beliau tidak dihantar bertanding di Parlimen Penjara Sungai Buloh, hampir pasti Anwar Ibrahim akan bertanding salah satu kerusi Parlimen dalam Selangor, dan Kelana Jaya hampir pasti sasaran Anwar Ibrahim.

Keadilan Insider – (hahahaha), sumber dalaman PKR sendiri mengesahkan bahawa Anwar akan bertanding di Selangor…Opss !!! Bukan Anwar sahaja malah ramai pemimpin-pemimpin besar dalam pakatan pembangkang akan bertanding di Selangor …..

Mulanya, jika Anwar ke Selangor, PKR bercadang meletakkan kembali Wan Azizah bertanding di Parlimen Permatang Pauh, tapi memandangkan Kak Wan telah melepaskan jawatan pada 2008, akta SPR mengatakan sesiapa sahaja yang melepaskan jawatan dalam tempoh, maka dia tidak dibenarkan bertanding dalam masa 5 tahun atau satu penggal (kalau aku tak silap) ….

Namun, PKR merasakan Permatang Pauh kubu kuat mereka, maka mereka tak hairan untuk meletakkan BERUK sekalipun, kerana mereka yakin menang …..

Kalau tak beruk atau isteri Anwar, Kak Jijah …. PKR atau Anwar boleh meletakkan AMOI yang Anwar dah Balun tu sebagai calon PKR di Permatang Pauh …. Confirm Menang ….


Nie bukan amoi yang dimaksudkan…. Gambar hiasan semata-mata….

PAS Akan Keluar Pakatan Sebelum PRU13- Satu Sandiwara PR Jerat BN

Posted: 20 Dec 2011 06:10 PM PST

Mungkinkah menjelangnya PRU13, Pas akan keluar pakatan untuk menunjukkan bahawa mereka konsisten dalam memperjuangkan Negara Islam dan tidak mau bersekongkol lagi dengan DAP – ia sekadar satu sandiwara yang akan dimainkan bersama DAP dan PKR semata-mata untuk menarik sokongan Melayu terhadap PAS tetapi dalam masa yang sama 'hubungun intim' bersama DAP dan PKR tetap terjalin kukuh semata-mata mahu menjahanamkan BN.

PAS dan DAP akan berGASAK sakan, yang akhirnya membawa kepada keluarnya PAS dari Pakatan….

"Yea, kami dah sehaluan bersama DAP yang sengaja mahu menolak gagasan Negara Islam yang kami perjuangkan sekian lama, maka marilah orang-orang Islam …. Bantulah kami untuk menjadikan Malaysia sebuah Negara Islam yang total…. Kita tolak Barisan Nasional, yang terus bersekongkol dengan MCA, MIC, Gerakan kerana mereka tolak hukum Hudud, mereka tolak Negara Islam dll ……" itu ayat yang HAMPIR PASTI akan keluar dari mulut Haji Hadi Awang, Presiden PAS menjelangnya PRU13……

Maka, berjaga-jaga dengan permainan politik dan sandiwara PAS sekarang nie, jangan sampai masuk jerat yang mereka mainkan …..

Bila Budi Bicara - Anak Muda Mesti Bersuara .....

Posted: 20 Dec 2011 03:30 PM PST

Adam Adli Biadap

Mahasiswa hilang kewarasan tatkala kebencian melampau menguasai diri. Apa lagi yang Adam ini mahu? Ketua Pemuda UMNO Sungai Besar, Budiman Mohd Zohdo mengulasnya dalam Bila Budi Bicara (3B) ….


Segelintir Mahasiswa Puaka Tajaan Anwar

Posted: 20 Dec 2011 02:39 PM PST
Bukan semua mahasiswa puaka…Segelintir sahaja, yang merupakan alat dan barang permainan pemimpin pembangkang khususnya Anwar Ibrahim.

Di mana silapnya, aku pun tak tahu…. Namun, golongan nie harus didekati dari dalam mahupun luar. Itulah peluang yang digunakan sepenuhnya oleh puak-puak pembangkang terhadap golongan mahasiswa di seluruh Malaysia, bukan baru malah di tahun 70-an lagi, pembangkang memang cukup 'mesra-mahasiswa'….


PANAS !! Sam Ketot Dah Jadi SuperHERO Anwar ….

Posted: 20 Dec 2011 09:30 AM PST


Wah… sejak akhir-akhir nie, Sam Ketot semakin bersemangat sejak mendapat kuasa SuperHero …

Kini, dia bukan lagi dipanggil Sam Ketot, sebaliknya SamBetMen …. Yang kini sedang mengerakkan gerakan membebaskan Anwar dari tuduhan liwat ….

Betul ker nie?

Boleh baca di sini untuk Kempen jolok menjolok dengan hot dog 1901 ….

Sidang Media Biro Agama DAP Selangor…..

Posted: 20 Dec 2011 07:52 AM PST

Hehehehe !!! Nielah suasana Sidang Media Biro Agama DAP Selangor petang…. Untuk pengetahuan, Dr Rani (ADUN Meru) merupakan Pengerusi Biro Agama DAP manakala Khalid Samad atau lebih dikenali dengan nama Khalid Gereja pula merupakan Timbalan Pengerusi Biro Agama DAP Selangor …

Apa yang diperkatakan Dr Rani hari nie, tak perlulah aku komen panjang lebar memandangkan apa yang diperkatakannya tidak bermakna dan tak penting pun memandangkan beliau sekadar Pengerusi Biro Agama DAP Selangor sedangkan dalam masa yang sama, Pengerusi DAP Selangor sendiri ada bersama dalam sidang media tersebut …. .

Jangan terperangkap agenda kotor pembangkang - Jais Sarday

Posted: 20 Dec 2011 07:20 AM PST

Jangan terperangkap dengan agenda kotor pembangkang, itulah mesej yang disampaikan Ketua UMNO Bhg Kluang, Md Jais Sarday kerana beliau melihat agenda tersebut sengaja diada-adakan untuk alihkan perhatian rakyat.

Ujarnya, terbaru pakatan pembangkang kini sengaja wujudkan isu mahasiswa kerana mereka sudah ketandusan idea untuk mempengaruhi rakyat agar membenci kerajaan.

"Pembangkang dapat melihat bahawa transformasi yang dibawa oleh Perdana Menteri berjaya dan ini membuatkan mereka takut. Sebab itu mereka mencipta pelbagai perkara termasuklah isu mahasiswa ini dengan tujuan mengalihkan perhatian rakyat. Mereka mahu rakyat dan kita sendiri leka lalu lupa pada agenda utama iaitu mendekati masyarakat dan persediaan menghadapi PRU," …….

Segala usaha pembangkang selama ini gagal dalam usaha mereka meletakkan rakyat dalam keadaan membenci kerajaan sedia ada (BN), maka mereka mempergunakan segelintir kelompok mahasiswa untuk bangun dan menentang kerajaan BN.

"Kita tidak perlu memberi publisiti murahan kepada pakatan pembangkang. Biarkan isu ini tenggelam sama seperti isu buku jingga. Apa yang utama sekarang ini adalah meneruskan gerak kerja kita di semua peringkat. Masa sudah semakin suntuk dan masih banyak perkara yang perlu kita lakukan dan perbaiki sebelum kita 'berperang'.

"Sekiranya kita memberi perhatian yang berlebihan kepada perkara murahan seperti ini, sudah pasti kita di peringkat akar umbi akan terganggu dan gerak kerja akan terbantut. Ini akan membuatkan pakatan pembangkang bersorak kerana agenda mereka berjaya," - Jais Sarday

CONFIRM: Pas Hari Nie Sekadar Biro Agama DAP

Posted: 20 Dec 2011 05:00 AM PST

Confirm !!! Pas hari nie bukanlah lagi sebuah parti yang memperjuangkan penubuhan Negara Islam sebaliknya hanya sekadar Biro Agama dalam Parti DAP.

Kenyataan Bekas Pesuruhjaya PAS Selangor Datuk Dr Hasan Mohamed Ali hari ini dalam sati sidang media di kediamannya bertegas bahawa PAS perlu kembali kepada perjuangan asal menubuhkan negara Islam dan tidak perlu tunduk kepada desakan DAP.

Beliau berkata perubahan prinsip perjuangan PAS untuk menubuhkan sebuah negara Islam bermula sejak ia menyertai pakatan pembangkang bersama-sama Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP.

Katanya, perjuangan PAS untuk menubuhkan negara Islam adalah sesuatu yang "hampir tidak boleh dirundingi" dan tidak harus dilupakan semata-mata mahu meneruskan kerjasama dengan DAP.

WOW !!! apa sebenarnya kemelut yang melanda PAS hari nie… apakah benar apa yang aku dengar nie?

"Kalau kita lihat yang menjadi "stumbling block" (penghalang) adalah pemimpin tertinggi DAP. Pengerusi (DAP Karpal Singh) kata langkah mayat dia dulu...nampaknya seperti pintu dah tertutup dan terkunci buat selama-lamanya selagi dia masih hidup," katanya kepada pemberita di kediamannya di sini.

Hasan berkata seluruh peringkat kepimpinan PAS bertanggungjawab untuk menyorot semula hasrat penubuhan negara Islam dan meletakkannya kembali sebagai wadah perjuangan utama parti.

PADAN MUKA Adam Adli …..

Posted: 20 Dec 2011 04:00 AM PST


Pada dasarnya, aku memang bengang dan marah gila pada mahasiswa UPSI bernama Adam Adli yang telah menurunkan bendera wajah DS Najib Razak, Presiden UMNO di PWTC baru-baru nie …

Memang dia biadap dan kurang ajar …. Tetapi, dalam masa yang sama…aku adalah bekas aktivis NGO bernama Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS).

Allahyarham Aminuddin Baki pernah berpesan , agar 'Belajar Terus Belajar' agar jangan sampai pelajar-pelajar Melayu seperti "itik di air mati kehausan, ayam di kepuk mati kelaparan"….

Jelas di sini, aku tetap memikirkan masa depan Adam Adli, jika benar dia akan dikenakan tindakan tegas oleh UPSI termasuk dibuang dari pengajian, siapa yang rugi….. anak bangsa kita juga yang rugi.

Siapa yang gembira dengan keadaan nie? Pastinya Anwar Ibrahim dan juak-juak PKR khususnya Tian Chua yang bangga berjaya memperalatkan seorang lagi anak Melayu sehingga dibuang dari pengajian….

Oleh yang demikian, janganlah kita PADANKAN MUKA Adam Adli. Tetapi kita sama-sama PADANKAN MUKA KITA, PADANKAN MUKA Melayu kerana berjaya diperalatkan Anwar Ibrahim….

Semoga Adam Adli diberikan peluang kedua, kerana selepas aku berhadapan dengan dia secara berdepan semalam, Nampak ada riak-riak menyesal terukir di wajah Adam Adli, tetapi kerana kesombongan dan terperangkap dengan sandiwara dan kata-kata manis Anwar Ibrahim selain kawalan ketat CheguBard terhadapnya …. dia terus membiarkan dirinya menjadi mangsa keadaan……

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 21 Dec 2011 12:14 AM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


MUSLIMAT PAS KATA: DR. HASAN ALI DUNGU DAN GELAP HATI.

Posted: 20 Dec 2011 11:32 PM PST


NEGARA BERKEBAJIKAN = PAS IKOT TELUNJUK DAP


"Persoalan kami, apakah nawaitu Datuk Dr Hasan Ali ketika bercakap mengikut rentak musuh-musuh politik PAS?

"Begitu juga bila beliau "memainkan" isu 3R – Religion, Race and Royal (Agama, Bangsa Dan Raja) "
Dewan Muslimat berpendirian bahawa "mempertikaikan Negara Berkebajikan bermaksud juga mempertikaikan dan tidak menghormati Presiden dan perwakilan Muktamar Tahunan PAS yang sebulat suara menerima ucapan dasar presiden."

Malangnya kedapatan juga "dilagukan" oleh segelintir pimpinan dan ahli PAS yang kami sifatkan berada dalam dua situasi - 1: Bijak tapi bermasalah; 2: Dungu dan gelap hati,"

Artikel asal di 
http://www.malaysiakini.com/news/184663

GEMPAR! Inilah Sebab Kenapa DAP Arahkan Erdogan Serang Dr. Hasan Ali.

Posted: 20 Dec 2011 10:34 PM PST

41 Orang Islam Murtad Dipulihkan Unit Selamatkan Akidah

Oleh Sharifah Azmawati Syed Abdul Aziz

KUALA LUMPUR, 20 DIS : Unit Selamatkan Akidah yang ditubuhkan oleh Datuk Dr Hassan Ali berjaya "memulihkan" 41 umat Islam yang murtad sebelum ini, kata Ahli Exco Kerajaan Negeri Selangor itu hari ini.

Unit di bawah potfolio Agama dan Adat Resam Melayu yang dipegang oleh Hasan sedang diperkasakan kerana tanggungjawbnya semakin mencabar dengan peningkatan aktivi memurtadkan orang Islam.

"Unit yang boleh selamatkan akidah, nasib dan umat Islam dan kami sedang mengukuhkan unit itu dalam masa 12 bulan ini. Apabila kami memperkasakan unit ini, kami dapati 41 umat Islam yang telah menukar agama dan mereka ini berumur di antara lingkungan 30 hingga 60 tahun dan yang ramainya perempuan" kata beliau.

Beliau mendedahkan jumlah mereka yang memohon untuk murtad meningkat di Selangor.

"Dari semasa ke semasa yang dikatakan, di Petaling Jaya, Kelana Jaya dan beberapa tempat yang lain, bukan 40, berkemungkinan 100, bukan 100 tetapi berkemungkinan hingga sampai 1,000, saya tidak tahu sehingga seseorang membuat statistik tentang ini dan mengumpul maklumat tersebut," katanya.

Minggu lalu ketika berucap di Majlis Perhimpunan Sejuta Umat (HIMPUN) di Kuala Kangsar, Hasan dan Timbalan Mufti Perak, Zamri Hashim menzahirkan kebimbangan mereka terhadap isu pemesongan akidah di negara ini.

Hasan berkata beberapa langkah telah diambil bagi mengatasi isu ini di Selangor termasuk memastikan bantuan Lembaga Zakat Selangor sampai kepada golongan daif dan miskin yang sering menjadi sasaran golongan pemesong akidah.

"Kita minta bantuan daripada Lembaga Zakat, kita tengok permohonan bantuan mereka dan kita hantarkan kepada Lembaga Zakat dan kemudian kita berikan bantuan kepada mereka, bermakna kita dalam usaha membantu mereka dengan harapan mereka akan kembali kepada Islam," kata beliau.

Kebanyakan badan bukan kerajaan (NG0) Islam sebelum ini membuat kajian yang mendedahkan masalah murtad di negara ini berkait rapat dengan kedudukan sosia ekonomi di kalangan orang Islam.

Lantaran itu, usaha menyebarkan agama bukan Islam di kalangan ummah rancak digerakkan di kalangan orang Islam yang miskin dan daif.

*DAP memang anti Islam. Jika ada pemimpin Islam yang mempunyai jati diri dan asas perjuangan yang kukuh macam Dr. Hasan Ali secara automatik menjadi musuh DAP. Dalam Kerajaan Selangor, semua pemimpin Islam termasuk MB dan wakil dari PAS telah dikawal oleh DAP kecuali Dr. Hasan. Tahniah PAS kerana anda sendiri menjual agama dengan menyerang Dr. Hasan.

Berambus Jugak Si Pengkhianat Ni.

Posted: 20 Dec 2011 09:39 PM PST

Abdul Aziz Tinggalkan UIA 31 Disember Ini

PETALING JAYA: Pensyarah Undang-Undang Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA), Prof Dr Abdul Aziz Bari akan meninggalkan universiti tersebut pada 31 Disember ini.

Pengakuan itu disiarkan oleh portal berita The Malaysian Insider yang menghubunginya lewat malam semalam.

"Ia hari terakhir saya berkhidmat di UIA. Saya tidak dipecat tetapi yakin mereka tidak ada alasan kukuh untuk berbuat demikian," katanya.

Awal bulan ini, beliau tidak menolak kemungkinan akan meninggalkan universiti itu kerana merasakan dirinya tidak lagi sesuai berkhidmat di UIA.

Malah, beliau turut kecewa kerana masih belum mendapat maklum balas daripada pihak pengurusan universiti mengenai statusnya di sana.

Adul Aziz menerima surat tunjuk sebab yang dikeluarkan oleh unit undang-undang universiti tersebut pada 19 Oktober lalu ekoran kenyataan beliau yang didakwa mempertikaikan titah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah dalam isu pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) ke atas Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC).

Sehingga hari ini, beliau berkata, hasil siasatan UIA masih belum diketahui.

*Lepas keluar dari universiti, mana boleh pakai gelaran Prof. Yang tinggal hanya Dr. Aziz Bari.

Khalid Samad SAHKAN PAS penchacai No.1 DAP!!!

Posted: 20 Dec 2011 08:35 PM PSTBODOH!!! Itu sahajalah label yang sesuai untuk diberikan kepada Khalid Samad ini. Punyalah dangkal pemikiran ahli parlimen Shah Alam ini. Cub bandingkan kenyataan hamlau ini dengan kenyataan awalnya ketika isu murtad-DUMC timbul dahulu.Sudahlah naik menjadi ahli parlimen dengan undi orang Melayu, tetapi dikhianatinya pula dengan menjadi pencacai nombor wahid kepada kafir harbi DAP! Apa sebenarnya yang ditawarkan DAP kepada pengkhianat bangsa ini sehinggakan rakan perjuangan separti sendiri pun dipariahkan demi untuk menjaga imej DAP?!!

Apabila kes murtad dibuktikan benar-benar telah berlaku, Khalid Samad berselindung di belakang kenyataan DYMM Sultan pula dengan memetik sepotong kenyataan Baginda yang sedih kerana tiada tindakan dapat diambil kerana bukti yang tidak mencukupi.

Jadi apabila benar-benar berlaku selepas PRU-13 nanti setelah DAP memenangi semua kerusi (termasuk kerusi Melayu) yang ditandinginya, Khalid hendak mencari alasan apa pula apabila parti ultra kiasu tersebut menuntut hak dan kuasa milik PAS selama ini semata-mata kerana mereka sudah menjadi parti yang dominan?!!

Khalid Samad perlu ingat satu perkara, memang benar PAS banyak bergantung kepada DAP, tetapi bukannya pengundi Shah Alam dan semua DUN serta Parlimen lain yang dimenangi mereka!

KES LUDAH: Nurul Izzah Pulak 'Ludah' Anwar Ibrahim?

Posted: 20 Dec 2011 07:35 PM PST

Kenyataan Nurul Izzah baru-baru ini yang menentang AUKU demi kebebasan akademik.Ini pula kenyataan Anwar Ibrahim yamg membenarkan dirinya diludah!

Bila blogger Angin Perubahan keluarkan bukti ini, maka wajarlah Nurul Izzah meludah Anwar Ibrahim.Kalau dah pernah berkuasa pun tak mansuhkan AUKU, takkan kita nak bagi peluang kat Anwar Ibrahim sekali lagi.

Jadi kepada mahasiswa BEBAS dan SMM, bukan Dato' Najib yang perlu jadi sasaran anda tetapi Anwar Ibrahim. Semasa menjadi mahasiswa, dia lah jagoan yang menentang AUKU. Namun apabila dia sudah berkuasa, perjuangannya semasa menjadi mahasiswa dikhianati dan dilupakan. Tetapi apapbila dia hilang kuasa, dia kembali menghasut mahasiswa supaya membuat kacau dan menentang AUKU dengan di atas jalan raya. Siap hantar pengawas lagi untuk pastikan demo haram ini berjalan.

Ingat, Anwar Ibrahim sendiri yang membenarkan dirinya diludah jika dia khianat perjuangan rakyat. Dan ternyata dia sendiri telah khianat perjuangan mahasiswa semasa berkuasa serta layak diludah.

*Dengan perangai macam ni, silap-silap kubur Anwar pun dikencing oleh generasi akan datang.

SIRI 1: RUMAH MEWAH YB PAS vs RUMAH RAKYAT KELANTAN

Posted: 20 Dec 2011 06:30 PM PST

RUMAH YB PAS DATO' ANUAR TAN B ABDULLAH

 YB PAS DUDUK BANGLO, RAKYAT KELANTAN SENGAJA DIBIARKAN BEGINI


 

YB PAS KELANTAN MINUM AIR MAHAL,
RAKYAT KELANTAN DIBIARKAN MINUM AIR INI

1. Menang Benarlah dan Membenarkan lah kata-kata Dato' Dr. Hassan Ali, bahawa perjuangan PAS sekarang lebih bersifat Keduniaaan mencari Jawatan Dunia, Mencari Kekayaan Dunia dan Melupakan Perjuangan Asal, bukan zuhud, bukan lagi mendirikan negara dan syariat Islam. PAS hari ini kata Dr. Hassan Ali lebih kepada memperjuangkan Syariat DAP. Apa dia Syariat DAP? Sayangi Kafir Harbi Musuhi Saudara Islam Kamu...Inilah Tarbiyah DAP kepada PAS, maksuid kata-kata Dr. Hassan Ali.
 
2. Perhatikan Banglo Mewah YB PAS ADUN Kota Lama yang diemelkan oleh seorang pembaca dari Kota Bharu, Kelantan. Menurut beliau, rakyat Kelantan menderita Minum Air Kotor, tetapi YB PAS tidur senang lenang di dalam Banglo Mewah. Ini baru satu, siri ke-2 akan mendedahkanperkara lain yang dimaksudkan oleh Dr. Hassan Ali bagaimana PAS sudah tersasar, terjauh malah tersesat dek mengejar wang pangkat dan dunia seperti YB PAS Rasuah kat bawah ne..

MAT SABU DIARAH TUTUP KES RASUAH YB PAS INI

Ekslusif MyMassa: Kerajaan DAP Kelantan?!!

Posted: 20 Dec 2011 05:25 PM PST

Kami baru sahaja mendapat perkhabaran eksklusif dari Negeri Cik Siti Wan Kembang. Pas sedang bergolak di Pasir Puteh. Game puak Erdogan untuk membunuh calon-calon pro-ulama sedang giat berjalan.

Dengarnya seorang ADUN PAS dari Parlimen Pasir Puteh sedang 'meminta' nyawa untuk memastikan dirinya dipilih sekali lagi sebagai calon pada PRU akan datang. Beliau telah dinasihatkan untuk berhenti oleh MSO secara "baik". Namun beliau bertekad untuk melawan habis-habisan pengaruh MSO dengan mendapatkan pula sokongan daripada Tuan Sabariah.

Dan sama ada disengajakan atau tidak, gambar ADUN Limbongan telah dipaparkan terbalik dalam laman webnya sendiri. Seperti yang kita tahu, ini merupakan taktik murahan standard juak-juak hamPAS sebagai simbol protes mereka terhadap seseorang pemimpin.
Melihatkan kepada usia Adun Limbongan tersebut, kami pasti bukan dirinya yang mengemaskini laman web rasminya itu. Adakah beliau sedang ditikam dari belakang secara perlahan-lahan oleh jentera partinya sendiri?!!

Namun, kami juga difahamkan bahawa perancangan besar Anwarinas dalam PAS ini bukanlah setakat memastikan orang mereka menguasai Kerajaan Negeri. Dan kita juga sebenarnya silap sekiranya membaca master game plan ini sebagai membuka jalan mudah kepada Anwar untuk berkuasa sepenuhnya, kerana puak-puak ini juga sebenarnya tidak lagi meletakkan kepercayaan yang penuh terhadap Anu Ghairah Tuhan itu.

Dalam fuckatan, mereka sedar hanya DAP yang lebih konsisten dalam melaksanakan janji-janji politik sesama mereka. Dan oleh kerana telah dijanjikan sesuatu habuan tertentu (yang tidak mampu ditolak lagi), inilah kaedahnya mereka membuka ruang kepada DAP untuk meluaskan pengaruh mereka di Kelantan buat pertama kalinya.

Sama ada rakyat Kelantan sedar atau tidak, sebenarnya  sudah banyak tanah-tanah komersial yang dibangunkan di negeri tersebut telah mulai dijual/disewakan dengan kadar luar biasa bagi menutup peluang kepada rakyat tempatan sendiri. Dalam sedar atau tidak, sebenarnya kemasukan golongan kapitalis cina pro DAP semakin mendadak dalam tiga tahun kebelakangan ini.

Inilah master game plannya. DAP mungkin kalah jika bertanding sebagai calon di Kelantan, tetapi yang penting penguasaan ekonomi negeri daripada anak negeri dapat direbut. Jikalau mereka boleh menunggu selama 50 tahun sebelum mengorak langkah untuk merebut kuasa politik orang Melayu di Pantai Barat, apalah sangat 50 tahun lagi untuk Kelantan?!!

Walaupun Anwarinas ini sedar yang pengaruh pro ulama' itu masih lagi begitu melekat kuat dalam lingkungan keluarga terdekat Nik Aziz sendiri, iaitu Nik Abduh dan ibunya, Tuan Sabariah, tetapi ini tidak menjadi masalah lagi kerana mereka percaya setiap manusia ada harganya sendiri. Pengaruh Tuan Sabariah sebagai "pemberi restu" dalam menentukan calon-calon PRU di Kelantan bukanlah satu perkara yang tiada nilai tertentu.

Cuma apa yang mungkin menarik untuk diperhatikan kali ini adalah bagaimana puak Anwarinas/Erdogan yang diketuai oleh MSO ini akan mengatasi suara Tuan Sabariah dalam menentukan senarai akkhir calon kali ini. Adakah ia akan meletuskan kembali perang sabil khawarij penghujung era 70 an di Kota Bharu?!!

Akhirnya Ariff Alfian Bersuara.

Posted: 20 Dec 2011 04:01 PM PST


 Ariff yang dihubungi oleh Irish Times mengakui bahawa dia bukan hilang tetapi telah menetap di Ireland secara sah.

Dan dia juga mengakui bahawa mempunyai masalah dengan ayahnya tetapi masih berhubung dengan ahli keluarganya yang lain.

Paling utama, Ariff mengakui bahawa dia masih lagi muslim.

Berita dari Irish Times.


Malaysian Muslims seek action over man 'missing' in Ireland

CARL O'BRIEN

A MALAYSIAN student who reportedly had a civil partnership with an Irishman has been caught up in a political storm of controversy in his home country.

Ariff Alfian Rosli (28) has been resident in Ireland since moving here eight years ago to study medicine at a university in Dublin.

After an apparent disagreement with his son in 2009, Mr Rosli's father reported him missing to Malaysian authorities.

In recent days, pictures emerged on the internet which appeared to be of Mr Rosli in traditional Malaysian dress with his civil partner in Ireland at an event at Dublin City Hall.

The pictures were published on the front pages of some local newspapers and have been the source of criticism from numerous political groups in Malaysia, where same-sex sexual relationships are illegal and punishable by up to 20 years in prison.

The Malaysian police have been urged by Muslim groups to investigate the issue on the basis that Mr Rosli has failed to adhere to the country's Islamic laws.

The controversy has prompted the Malaysian prime minister's office to issue a statement pledging to investigate the matter.

An official from Malaysia's ruling political party is reportedly due to arrive in Dublin later this week to convince Mr Rosli to return home.

Mr Rosli yesterday told The Irish Times he was not missing and wished to correct inaccurate comments about him in the Malaysian media.

"I am not missing. The Irish authorities know I am legally resident here. The Malaysian embassy has also been aware for several years that I am residing here legally," he said.

"I feel I have have been inadvertently thrust into the public eye. I just want to get by without upsetting anyone or causing any trouble. My overriding concern is for my family."

He declined to comment on whether he had a civil partnership or was involved in a same-sex relationship. Homosexuality is still a taboo issue in Malaysia.

Advocates for gay rights say many Malaysians remain afraid to come out publicly for fear of religious condemnation or prosecution.

Mr Rosli also said reports that he had renounced his Muslim faith were inaccurate.

"I have not converted to any religion, contrary to what has been reported. I was born a Muslim, I am still a Muslim and will remain a Muslim 'til the day I die. Nothing will shake me from my faith."


He also said he was in regular contact with his family and was baffled at how his "disappearance" had become a major source of controversy in his home country. However, he has not spoken with his father – a retired naval officer – for several years.

"I had a disagreement with my father in 2009, after which he reported me missing . . . I'm not in communication with him, but I am in regular contact with my other family members," he added.
http://www.irishtimes.com/newspaper/frontpage/2011/1220/1224309294439.html

*Semoga hatinya terbuka untuk pulang ke pangkuan ibu bapanya. Sekurang-kurangnya bayar balik pinjaman Petronas. Jadilah lelaki yang bertanggungjawab dan tidak menyusahkan bapa anda.

Kerajaan Negeri PAS mengaku rakyat Kelantan PENGOTOR?!!

Posted: 20 Dec 2011 07:04 AM PSTApa maksud billboard di atas sebenarnya? Apa sebenarnya yang indah? Persekitaran hijau yang bersih atau fahaman khawarij PAS yang bersifat perpecahan ummah?

Billboard seperti di atas dikesan dipasang di beberapa lokasi strategik di sekitar Kota Bharu. Kalau dilihat secara kasarnya, mesej billboard tersebut memang baik. Kebersihan itu sendiri separuh daripada IMAN.

Bandingkan pula dengan keadaan di sebuah pekan kecil di daerah Pasir MAS yang terletak tidak sampai 20 KM dari billboard-billboard tersebut. Gambar dikirim oleh seorang pembaca yang hanya mahu dikenali sebagai Hussam SensaEast.Jikalau beginilah cara pelaksanaan Negara Islam yang dibawa PAS di negeri Kelantan, maka penggunaan jenama Islam dalam pentadbiran mereka hanya akan mengundang cemuhan dan imej yang lebih buruk kepada agama suci ini.

Jadi, apakah motif sebenar mesej HIJAU di billboard tersebut?!! Adakah ianya satu bentuk pengakuan IKHLAS daripada Kerajaan PAS bahawa rakyat Kelantan sememangnya PENGOTOR?!! Kerana yang pastinya mereka tidak akan sesekali mengaku keGAGALan mereka dalam memastikan negeri Kelantan BERSIH dan INDAH setelah lebih 20 tahun memerintah!!!

*Banyak negara Kristian Ortodoks di Eropah yang menjadikan HIJAU sebagai warna rasmi agama mereka. Portugal, Republik Ireland dan Ireland Utara adalah sebahagian di antaranya. Jadi, HIJAU ini bukanlah semestinya ISLAM!GEMPAR. Siapa Pemimpin DAP Yang Ada Anak Haram?

Posted: 20 Dec 2011 05:05 AM PST

Anak 'misteri' Ramasamy muncul di Malaysia!

Sebelum ini penulis pernah menulis mengenai seorang pemuda yang bernama Vijaya Ramasamy yang pernah dikaitkan dengan Prof Ramasamy , Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang. (klik sini)Daripada info yang dikutip merata di internet, Vijaya Ramasamy dikatakan adalah anak luar nikah Prof Rama yang belajar diluar negara. Ada juga desas-desus mengatakan Vijaya kini sudah kembali ke Malaysia dan sedang bekerja dengan 'ayah'nya..

Isu ini tidak dapat dipastikan kesahihannya sehingga penulis TERlihat gambar ini :Adakah dia, Vijaya Ramasamy , yang dimaksudkan ? Dia sudah kembali? Adakah berita yang disebarkan sebelum ini benar?

Kita tunggu dan lihat!

http://dhanyaraam.blogspot.com/2011/12/anak-misteri-ramasamy-muncul-di.html

*Mulianya perangai pemimpin DAP! 

PANAS. Gambar Anwar Menunjukkan Balaknya Yang Ganteng.

Posted: 20 Dec 2011 03:34 AM PST

Sama tak saiz balak Anwar dan lelaki dalam video dengan amoi ni?


*Gantengnya Pak Nuar!

Tak Cukup Lagi Ke Kebajikan Yang BN Buat?

Posted: 20 Dec 2011 01:36 AM PSTSatu lagi kebajikan yang Barisan Nasional buat rakyat.

Tahniah DS Najib Tun Razak.


*Kalau nak tunggu Negara Berkebajikan PAS, berjanggut la nak tunggu. Dengan pengikut sendiri pun nak pau.

Pemimpin PAS Tolak Konsep Negara Berkebajikan.

Posted: 20 Dec 2011 12:34 AM PST

Hasan Ali Tolak Konsep Negara Berkebajikan
Oleh SUSAN ALBERT KASSIM

KUALA LUMPUR: Exco Kerajaan Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali pada Selasa menolak konsep negara berkebajikan, sebaliknya mendesak PAS kembali ke matlamat asal parti itu bagi menubuhkan sebuah negara Islam.

Menurut beliau, PAS boleh bekerjasama dengan mana-mana pihak asalkan tidak tersasar daripada matlamat utama parti untuk memperjuangkan kepentingan Melayu, mempertahankan Islam dan memartabatkan Institusi Diraja.

"Siapa saja di luar PAS ataupun dalam PAS mesti letakkan parti di pancang asalnya. Perjuangan asas itu tidak boleh dipertikaikan...itu prinsip sebenar kita yang telah berpuluh-puluh tahun dipertahankan," katanya pada sidang media di kediamannya di Pinggir TTDI di sini, Selasa.

*Dr. Hasan Ali bagi bola tanggung pada geng Erdogan. Habis la dia kena serang lepas ni.

Geng Erdogan (Rani & Khalid) Terus Serang Dr. Hasan Ali.

Posted: 19 Dec 2011 11:33 PM PST

Dendam yang tak kesudahan.


PAS Selangor dakwa Nasharudin, Hasan serang parti kerana kecewa
Oleh Shazwan Mustafa Kamal
December 20, 2011
SHAH ALAM, 20 Dis — Sikap 'dingin' Nasharudin Mat Isa dan Datuk Dr Hasan Ali terhadap PAS sejak kebelakangan ini dikatakan ekoran kekecewaan mereka gagal dalam pemilihan Jun lalu selain ketiadaan pencalonan untuk mempertahankan kerusi negeri, demikian menurut beberapa pemimpin hari ini.

Pesuruhjaya PAS Selangor Dr Abdul Rani Osman dan timbalannya Khalid Samad mendakwa kedua-dua Hasan dan Nasharudin mengambil sikap tidak mahu dihubungi dan tidak memberi respons kepada usaha pemimpin-pemimpin parti itu yang cuba berhubung dengan mereka.

Khalid berkata adalah sesuatu yang mengejutkan kerana Nasharudin dan Hasan membuat kecaman-kecaman keras terhadap PAS, di mana-mana kedua mereka menyokong prinsip-prinsip dan hala tuju parti Islam itu sebelum ini.

"Ada tanda soal di sini. Kami faham kekecewaan tewas dalam pemilihan. Tetapi, ia tidak harus menjadi satu isu," katanya.

"Nasharudin merupakan seorang pemimpin parti sebelum ini. Mengapa serang sekarang? Tiada bukti yang konkrit," kata Khalid (gambar) pada sidang media di sini hari ini.

Nasharudin gagal mempertahankan jawatan timbalan presiden pada pemilihan Jun lalu.

Nasharudin bersama Hasan, yang juga Exco Kerajaan Negeri Selangor, disebut-sebut akan digugurkan daripada mempertahankan kerusi masing-masing.

Hasan merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri kerusi Gombak Setia.


http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pas-selangor-dakwa-nasharudin-hasan-serang-parti-kerana-kecewa/

*Selagi riwayat politik Dr. Hasan Ali dan Ustaz Nasha tak mati, selagi tu mereka jadi sasaran geng Erdogan. Sasaran utama mereka sudah pasti Presiden PAS.

Panglima Perang Cyber

Posted: 20 Dec 2011 11:47 PM PST

Panglima Perang Cyber


Ucapan DS @NajibRazak Semalam Sempena Sambutan Harijadi Negarawan Tun Mahathir ke-86

Posted: 20 Dec 2011 10:15 PM PST


Tun M hasilkan 3 aspek kepimpinan besar


DR. MAHATHIR Mohamad dan Siti Hasmah Mohd. Ali memotong pulut kuning sambil diperhatikan oleh Najib Tun Razak dan Rosmah Mansor pada Majlis Makan Malam Gala Tun Dr. Mahathir sempena ulang tahun ke-86 di Dewan Merdeka, PWTC, Kuala Lumpur, malam tadi.


KUALA LUMPUR 20 Dis. – Datuk Seri Najib Razak berkata, bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad berjaya menghasilkan tiga aspek kepimpinan penting yang sangat besar dalam pembangunan negara.

Perdana Menteri berkata, tiga aspek itu ialah mewujudkan misi nasional iaitu Wawasan 2020, menyelamatkan ekonomi negara ketika krisis kewangan dunia pada 1997 dan menggalakkan rakyat menanam semangat keyakinan diri yang tinggi melalui slogan 'Malaysia Boleh'.

"Bila Tun (Mahathir) ungkapkan ucapan visi Malaysia jadi negara maju, ia cetuskan satu semangat di kalangan rakyat dan hari ini kita berdiri di pusingan akhir.

"Saya boleh menyokong apa yang Tun (Mahathir) sebut bahawa dia tentu sekali tidak akan menyerahkan negara kita ini kepada penguasaan IMF dalam apa jua keadaan, sebaliknya kalau ada orang nak tuduh dia (Tun) menulis surat itu, saya fikir itu mengarut belaka," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Majlis Makan Malam Gala Tun Dr Mahathir: Legasi Tersohor dan Pelancaran Program Kepimpinan Ulung Mahathir (MDIP) di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini malam ini.

Majlis turut dihadiri Dr. Mahathir dan isteri, Tun Dr. Siti Hasmah Mohamed Ali serta isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.

Najib menambah, kesemua usaha yang dilakukan Dr. Mahathir itu memberikan kesan yang besar dan berjaya meletakkan Malaysia ke arah visi negara maju dan memberikan keyakinan kepada rakyat.

Dalam pada itu, Dr. Mahathir dalam ucapannya memberi jaminan akan terus menyumbangkan pengalaman dan pendapatnya untuk kemajuan negara selagi diperlukan.

Sementara itu, MDIP diwujudkan bertujuan memberikan penghormatan atas jasa dan kepimpinan Dr. Mahathir terhadap pembangunan Malaysia.

Program itu memberikan geran penyelidikan kepada golongan profesional berumur 35 tahun ke bawah dari luar negara untuk mengkaji pemikiran Dr. Mahathir dan disebarkan ke negara asal mereka.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Gambar dan Video @AdamAdli Berselimut Dengan @anwaribrahim Tanpa @AzminAli Sudah Tersebar ??? cc @chegubard

Posted: 20 Dec 2011 09:20 PM PST


Mahasiswa UPSI Adam Adli jelas pengikut fanatik PKR seperti gambar tertera di atas. Blogger Angin Perubahan telah menyiarkan gambar beliau yang berselimut parti Anwar Ibrahim yang sememangnya membuktikan tindakan biadap menurunkan bendera Presiden UMNO di PWTC Sabtu lalu adalah didalangi PKR.

Walau sekuat mana mereka cuba menafikan, kehadiran Tian Chua dan juga Chegubard semasa membuat laporan polis (klik video sini) membuktikan Pakatan kian terdesak sehingga menggunakan anak muda kita untuk melakukan perbuatan biadap yang tidak pernah dibuat. 

Bayangkan bagaimana nasib mahasiswa jika mereka dengan mudah menjadi tali barut dan alat kepada pakatan yang rakus mencari keuntungan tanpa mengeluarkan modal yang besar demi meraih keuntungan politik yang akhirnya boleh menjahanamkan masa depan mahasiswa yang sepatutnya menjadi pelapis kepimpinan negara.

Sebelum ini gambar Adam Adli bersama Anwar Ibrahim sudah pun tersebar. Kepada yang belum melihatnya boleh tengok di bawah :
Hubungan intim Anwar Ibrahim bukan setakat di gambar tetapi juga terlanjur ke kamar twitter seperti yang dapat anda saksikan di bawah. Bagaimana boleh dinafikan perbuatan biadap Adam Adli dengan bukti kukuh sebegini?
Selain Anwar, Ambiga juga juga dilihat menyokong tindakan Adam Adli seperti anda dapat lihat bukti di bawah. Ketua Perusuh Jalanan seperti Ambiga yang mengetuai Bersih 2.0 sememangnya suka melihat mahasiswa menjadi 'keldai' mereka !


Kebenaran membuktikan ada agenda tersirat cuba dirancang menggunakan proksi mahasiswa yang masih belajar seperti Adam Adli demi keuntungan politik Pakatan.

Kenyataan ingin menghuru-harakan Malaysia demi Adam Adli yang dibuat AMK juga membuatkan kita tertanya-tanya apakah istimewanya budak ini sehingga keamanan Malaysia sanggup digadaikan kerananya ?

Mungkin gambar intim Adam dengan Anwar menjadikan penyokong Pakatan sanggup buat apa sahaja demi membodek Kepala Pakatan Rosak mereka yang sedang senak kepala menunggu detik dihantar ke penjara Sg Buloh tidak lama lagi.

Lihat komen oleh AMK PKR di sini  yang mendesak dihentikan ancaman terhadap Adam Adli. Walhal mereka sepatutnya menghentikan provokasi liar lagi biadap mahasiswa seperti Adam Adli bukan sebaliknya.

Tidak mustahil kegiatan mencetuskan kemarahan rakyat khasnya penyokong Barisan Nasional akan semakin rancak menjelang keputusan kes liwat Anwar Ibrahim yang dijangka diketahui 9 Jan 2012 akan datang seperti yang diulas Blogger Keris 7 Lok di sini  


Apakah kita akan biarkan mahasiswa IPT negara kita  menjadi mangsa 'diliwat' oleh politikus yang tidak bermoral ? Apakah kita sanggup biarkan anak muda Melayu Islam kita menjadi mangsa permainan politik sehingga menggelapkan masa depan mereka ? Apakah ini yang dihajati oleh anda semua ?

Jika tidak maka marilah kita bersama-sama tidak kira dari mana, untuk kita menghalang mereka dengan pena siber yang kita ada.

Demi Alif Agama Ba Bangsa dan Ta negara Malaysia !

Video Adam Adli berceramah bersama Chegubard ada di bawah :


Lihati durasi 0.10 dan 4.21 nama Chegubard disebut yang jelas pro PKR dan Pakatan Rosak.

Seorang lagi dalang menghasut pelajar melawan Kerajaan iaitu Fahmi Reza juga disebut oleh AA dan untuk kenali siapakah Fahmi Reza anda perlu pergi ke sini http://anginperubahan.blogspot.com/ 

Sekian mohon disebarkan.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Tun Mahathir Tegaskan Pinjaman Bank Dunia Dibuat Ketika @anwaribrahim Menjadi Menteri Kewangan !!!

Posted: 20 Dec 2011 06:46 PM PST


Permohonan pinjaman ketika Anwar Menteri Kewangan


KUALA LUMPUR 20 Dis. - Tun Dr. Mahathir Mohamad (gambar) berkata, semua permohonan pinjaman yang diluluskan Bank Dunia kepada Malaysia pada tahun 1999 bukan dibuat oleh beliau, sebaliknya permohonan itu dibuat lebih awal iaitu pada 1997 ketika Datuk Seri Anwar Ibrahim masih menjadi Menteri Kewangan.

Bekas Perdana Menteri itu berkata, rundingan terakhir mengenai permohonan tersebut membabitkan tiga projek iaitu pinjaman untuk sektor pendidikan (AS$244 juta), sektor sosial (AS$60 juta) dan sektor teknikal (AS$100 juta) juga dibuat pada tahun 1997 (Anwar dipecat pada 1999).

Malah, beliau berkata, pinjaman AS$300 juta untuk program makanan, pendidikan tinggi serta mikro kredit yang ditandatangani pada Jun 1998 antara Bank Dunia dan Malaysia, beberapa bulan sebelum ringgit ditambat juga ketika Ketua Pembangkang itu masih lagi bergelar Menteri Kewangan.


Sehubungan itu, Dr. Mahathir sekali lagi mengulangi kesediaan untuk bersumpah dan mencabar Anwar mengambil tindakan sama jika ketua pembangkang itu gagal mengemukakan bukti yang beliau pernah memohon pinjaman daripada Bank Dunia serta Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF).

"Krisis mata wang berlaku pada 1997. Secara semula jadi setiap pinjaman tidak akan diluluskan sehingga 1999 bila krisis sudah berakhir. Setiap permohonan pinjaman yang dibuat harus diikuti dengan rundingan dan kelulusan hanya akan diberi selepas segala urutan itu dilalui.

"Semua pinjaman yang dibuat pada 1997 oleh Kementerian Kewangan pada masa itu akhirnya diluluskan pada Mac 1999 tetapi kerajaan telah membuat keputusan untuk menghentikan segala pinjaman tersebut," kata beliau dalam blognya, http://chedet.cc, hari ini.

Menurut Dr. Mahathir, pada 31 Mac 1999, pinjaman yang dibuat semasa era Anwar menjadi Menteri Kewangan bagi menangani masalah Y2K, projek pendidikan dan sektor sosial telah dihentikan selepas sebahagian daripada dana pinjaman tersebut diserahkan kepada kerajaan Malaysia.

Tambahnya, walaupun Malaysia tidak meminjam daripada IMF, tetapi Anwar semasa menjadi Menteri Kewangan melaksanakan dasar IMF apabila menaikkan kadar faedah dan mengurangkan tempoh pengisytiharan pinjaman tidak berbayar daripada enam bulan kepada tiga bulan.

"Seluruh dunia tahu mengenai perkara ini dan walaupun Anwar tidak menentang langkah kawalan mata wang, tetapi Gabenor Bank Negara dan timbalannya (orang kanan Anwar) enggan melaksanakan dasar tersebut dan meletak jawatan," katanya.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Bukti IMF Tidak Bantu Malaysia Seperti Kehendak @anwaribrahim

Posted: 20 Dec 2011 06:47 AM PST

Info menarik ini diperolehi dari blog di bawah

http://info4thetruth.blogspot.com/2011/12/kantoi-fakta-imf-dan-wb-yang-budak.html#comment-form

Banyak lagi bukti anda boleh tengok di sana.

Tolong sebarkan.


posted from Bloggeroid

Dr Hassan Ali Akui PAS Berubah Selepas Bersama Pakatan - Agenda Daily

Posted: 20 Dec 2011 02:27 AM PST

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Belantan

Posted: 20 Dec 2011 11:33 PM PST

Belantan


Rentetan Peristiwa 16 Sept. Anwar Nak Jadi PM [4] : Selamba saja bohong….PM cabar Anwar dedah nama MP BN nak lompat!

Posted: 20 Dec 2011 07:50 PM PST


Sungguh menghairankan. Surat hitam putih ada. Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi mengaku ada terima surat itu dari Anwar Ibrahim. Persoalannya di sini ialah isi kandungannya?

Penasihat PKR itu boleh buat selamba sahaja mendakwa kandungan surat itu antara lain bertujuan hendak mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri bagi membincangkan proses peralihan kuasa secara aman setelah kononnya barisan pembangkang mempunyai cukup bilangan Anggota Parlimen untuk membentuk kerajaan baru.

Anwar bercakap hal ini dalam ucapannya pada majlis sambutan Hari Malaysia di stadium Kelana Jaya, Selangor Isnin malam.

Katanya barisan pembangkang sudah menghantar surat kepada Perdana Menteri yang ditandatangan beliau, penasihat DAP, Lim Kit Siang serta Presiden PAS, Datuk Seri Hadi Awang.

"Siang tadi (Isnin) wakil PAS, PKR dan DAP sudah ke Putrajaya ke pejabat PM dan serah surat minta pertemuan segera. Kita minta perundingan ini, kerana kita mahu perubahan ini dibuat dengan aman dan teratur.

"Kenapa saya dan ketiga-tiga kami berani menulis dan menandatangani surat bincang masa depan negara?...Ini adalah kerana kita sudah ada jumlah yang cukup dan sedia," katanya.

Sebaliknya pada hari Selasa, semasa memberi kenyataan pada sidang akhbar pada majlis penyampaian dermasiswa dan sumbangan Hari Raya Aidilfitri di Dewan Seri Endon Yayasan Budi Penyayang di Kepala Batas, Perdana Menteri menjelaskan surat berkenaan bukannya berhubung peralihan kuasa.

Perdana Menteri berkata surat itu adalah berkaitan dengan situasi dalam negara dan perkara-perkara umum.

"Tidak ada satu surat pun yang dihantar yang berkaitan dengan pemindahan kuasa.

Dia hantar surat tentang hal-hal umum yang berkaitan dengan situasi dalam negara," katanya.

Mengulas dakwaan Anwar yang mendakwa mempunyai senarai 31 nama Anggota Parlimen Barisan Nasional yang akan melompat ke Pakatan Rakyat, Abdullah berkata: "Kalau dia ada dia boleh beritahu, biar semua rakyat tahu, biar semua pengundi tahu ( kepada pengundi dikawasan-kawasan dimana Ahli Parlimen BN didakwa nak lompat berkenaan ) apa yang telah dia lakukan kepada calon-calon mereka ," kata Perdana Menteri.

Abdullah berkata beliau tidak akan mengadakan pertemuan dengan Anwar untuk berbincang kerana "kalau dia jumpa saya pun nanti mungkin dia buat cerita yang lain."

"Nanti dia kata saya telah setuju tentang itu, tentang ini. Itu adalah tujuan dia mempopularkan diri dia. Saya tidak perlu jumpa dia," katanya.- 16/9/2008

Suara Politik
Taminsari..

The Unspinners

Posted: 20 Dec 2011 11:30 PM PST

AZLI SHUKRI

Posted: 20 Dec 2011 11:30 PM PST

AZLI SHUKRI


Mustapa Ali Bongkak, Fitnah Saya - Hassan Ali

Posted: 20 Dec 2011 07:29 PM PST

Jawapan Mahathir : Anwar...Anwar..Engkau Kalah Lagi Rupanya...

Posted: 20 Dec 2011 07:55 AM PST

Akhirnya Tun Mahathir membalas kelongsong peluru yang tidak berguna yang dilontarkan juak-juak jahil dan tiada pengetahuan tentang ekonomi. Secara tradisi, Anwar Ibrahim tidak pernah menang sekiranya beliau menentang Tun Mahathir. Dan ini adalah bukti terakhir, bahawa Anwar Ibrahim bukan lawan Tun Mahathir. Segalanya sudah selesai dengan jawapan Tun Mahathir yang sangat tepat dan berterus-terang. Baca penjelasan Tun Mahathir di sini dan terjemahan bebas bersama bukti di blog MIM di sini. So, sekarang siapa sebenarnya yang berbohong dan suka putar belit fakta? Kau kalah lagi Anwar...

Aduh...Aduh..Tolooong, Tolong, Panas..Panas..Cukup Hassan..Kami Tak Tahan

Posted: 20 Dec 2011 07:23 AM PST

Kritikan demi kritikan Dr Hassan Ali terhadap dasar perjuangan PAS yang dilihat semakin tergelincir jauh daripada landasannya, sejak parti tersebut bersahabat baik dengan DAP, sudah tidak mampu dihalang lagi. Bahkan, terdapat sebahagian ahli-ahli PAS yang seolah-olah "kepanasan" dengan kritikan Hassan Ali tersebut. Golongan ini umpama syaitan yang sedang dibakar dengan Surah Yassin - menjerit-jerit dan meraung-raung kepanasan. Inilah akibatnya, apabila Islam diletakkan di dalam peti undi dan demokrasi. Kuasa jadi lebih utama daripada niat suci untuk menegakkan kalimah Allah. Syabas Hassan Ali, semoga Allah memberi kekuatan kepada tuan! Takbirrrr Allahu Akhbar!!!

KUALA LUMPUR, 20 Dis — Sambil menegaskan beliau bukan "duri dalam daging" bagi PAS, Datuk Dr Hasan Ali mahu parti itu kembali ke landasan asal penubuhan supaya perjuangannya terus konsisten dengan usaha memartabatkan Islam yang sebenar. Exco kerajaan negeri Selangor ini turut menegaskan, PAS sekarang seperti tergelincir dari landasan asal perjuangan akibat kekurangan golongan ulama dalam barisan kepimpinannya.

"PAS sekarang sudah dipenuhi dengan golongan profesional dan akademik yang bersifat sekular berbanding sebelum ini yang menyaksikan parti ini dikuasai golongan ulama.

"Saya berjuang bagi memastikan matlamat PAS diletakkan kembali di landasan asalnya bagi memastikan semangat perjuangan Islam itu kembali menjadi teras dalam perjuangan PAS," katanya pada sidang media di kediamannya di sini, hari ini.

Menurut Hasan, pihaknya mempunyai bukti penyokong PAS semakin berkurangan kebelakangan ini akibat persekitaran sedemikian.

"Penyokong mula menarik diri dari PAS, mereka bukan seperti lembu yang dicucuk hidung, mereka adalah insan yang berbudaya, bertatasusila dan beragama dan terbukti mempunyai kekuatan intelektual dan laras berfikir yang matang dan mesti dihormati," katanya mempertikaikan dakwaan Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali baru-baru ini bahawa dirinya terlibat menghasut penyokong PAS bahawa parti komponen Pakatan Rakyat itu tidak lagi memperjuangkan Islam.

Jelas Hasan, beliau menghormati peranan golongan profesional dalam parti, tetapi adalah lebih baik sekiranya mereka turut sama berjuang mengembalikan parti kepada matlamat asal perjuangan menegakkan teras Islam.

"Perjuangan saya turut mendapat respons positif Mursyidul Am PAS Datuk Nik Aziz Nik Mat, Ketua Dewan Ulama PAS Pusat Datuk Harun Taib dan Ketua Dewan Pemuda PAS Nasrudin Tantawi, mereka menyokong usaha saya meletakkan semula PAS di landasan awal," katanya lagi.

Menurutnya lagi, tindakan yang diambilnya sekarang adalah untuk mengukuhkan parti supaya tidak dilihat terumbang ambing dan tetap konsisten memperjuangkan menegakkan Islam.

"Dari segi kronologi, penyertaan PAS ke dalam Pakatan Rakyat bersama-sama PKR dan DAP memang menjadi punca perubahan polisi parti daripada perjuangan negara Islam kepada negara berkebajikan, tetapi itu bukanlah faktor utama, terdapat lagi faktor lain yang mempengaruhi perubahan tersebut.

"Namun begitu, saya tidak pernah menyuarakan hasrat PAS perlu keluar dari Pakatan untuk kembali kepada matlamat perjuangan asalnya," tegasnya lagi. Menurut Hasan, beliau sendiri terkejut dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Mustafa dan Naib Presiden Datuk Mahfuz Omar kerana dilihat memberikan pandangan yang begitu negatif dan mengandungi niat jahat terhadap dirinya.

"Datuk Mustafa terus menyerang saya dengan nada yang agak personal, di mana beliau menimbulkan isu-isu yang tidak berkaitan dengan isu pokok, bahkan memberi gambaran kedudukan saya dalam parti tidak bertahan lama," jelas Hasan menyuarakan kekecewaannya.

Mengulas lanjut, Hasan berkata, dirinya bukanlah duri dalam daging kepada parti dan beliau sendiri tidak begitu gemar menggunakan istilah tersebut.

"Tidak timbul isu duri dalam daging dalam PAS, tetapi itu merupakan perbezaan pendapat, yang pada saya harus dihormati," katanya lagi.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 20 Dec 2011 11:16 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Bila Hasan Ali Bersuara, Nik Ajis Muntah Darah...

Posted: 20 Dec 2011 09:00 PM PST

Kenyataan media terbaik dari hasan ali, katanya kepimpinan dalam pas semuanya bankrup pemikiran.

Yang Bodek Najib Dapat 10 Juta, Yang Bantu Kerajaan Dapat Berape???

Posted: 20 Dec 2011 06:00 PM PST


Aku tak kisah kalau berapa juta pun najib nak bagi pada rocky untuk buat perang saraf, tapi adakah berkesan perang saraf yang si rocky buat tu???

Kita kena ingat, rocky and the gang jugalah yang pelingkupkan bn masa pru lepas, dia dan gang dia dalam group all blogs yang paling kuat menghentam kepimpinan pak lah dan najib dulu, malah blog rocky jugalah yang pertama menyiarkan cerita fitnah yang membabitkan menteri penerangan datuk sri rais yatim...

Kalau betullah dia dapat peruntukan 10juta dari najib, takan malaun toddy macam ni najib nak percaya untuk buat perang saraf bagi pihak bn, pada aku orang macam ni boleh diibaratkan macam anjing, bila tuannya kasi dia makan kenyang-kenyang, tuannya boleh usap dan belai malah kita boleh suruh dia ambilkan surat khabar, tapi bila tuannya tak bagi cukup makan, silap haribulan tuannya pulak kena makan.

lagi cerita rocky dapat 10 juta, klik sini dan sini

Kita Imbas Balik: Kenapa Wan Azizah Menggelabah Dengan Soalan Ini...

Posted: 20 Dec 2011 04:39 AM PST

Pelik memang pelik, kenapa wan azizah menggelabah sangat dengan soalan ini, kita dengar betul-betul apa yang wan azizah kata, jam tu ada dalam simpanan dia, "kami ada jam tu" tapi kenapa wan azizah tak mau tunjuk?

Kita kena ingat, sidang media tu dibuat di rumahnya, kalau wan azizah cerdik, dia akan naik ke atas, ambillah apa-apa jam sekalipun yang berbrand omega dan tunjuk pada wartawan, takan anwar tak ada sebijik pun jam omega kut? dulu masa dia jadi TPM berapa banyak rasuah yang dia dah sapu, takan omega sebijik pun tak mampu beli, wartawan yang tanya tu bukan tau pun macam mana bentuk jam omega tu...

Ingat kalau wan azizah buat macam apa yang aku tulis tadi, aku yakin pkr tak akan terlungkup kalah teruk sewaktu pilihanraya negeri sarawak, ingat sidang media tu dibuat sehari sebelum penamaan calon pilihanraya negeri sarawak, keberanian wan azizah menipu wartawan sebenarnya mampu menyelamatkan pkr hari tu...

sekupangdua

Posted: 20 Dec 2011 11:10 PM PST

sekupangdua


TEMAN SAHUT CABARAN NGA KOMENG

Posted: 20 Dec 2011 09:06 PM PST

Hari ini 21 Disember 2011 jam 3 petang, bagi menyahut cabaran Nga Kor Ming yang dibuat dalam Malaysiakini, saya akan membuat laporan kepada SPRM terhadap penyalahgunaan kuasa. Saya ada dokumen menunjukkan beliau sewaktu menjadi exco kerajaan negeri pada 2008 telah menggunakan kuasa untuk meminta Majlis Bandaraya Ipoh memberikan tender menjahit kot kepada syarikat milik isteri beliau.

Jumpa di ibupejabat SPRM Perak jam 3 petang.