Rabu, 4 Mei 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 04 May 2011 01:34 PM PDT

waadat

Posted: 04 May 2011 01:22 PM PDT

waadat


singkir pelajar lawan kerajaan

Posted: 04 May 2011 04:50 AM PDT

Harakah melaporkan:
"KUALA LUMPUR, 4 Mei: Sekumpulan mahasiswa yang menggelarkan diri mereka sebagai Gerakan Mahasiswa Selamatkan Rakyat (GMSR) akan mengadakan Jelajah Mahasiswa Selamatkan Rakyat ke seluruh negeri di Malaysia untuk turun kepada masyarakat."

Apa pandangan anda?

Demang rasa kita tak perlu pandang-memandang lagi-lah. Gerakkan sahaja jentera bagi mengesan dan mengenal pasti pelajar yang terlibat.

Kemudian, ambil tindakan yang wajar dan setimpal.

Demang yakin tiada ibu bapa yang merestui anak mereka masuk campur dalam politik kiri yang bakal menjejas masa depan.

Ugut? Terpulanglah apapun istilah yang anda mahu gunakan. Jika takut dihentam ombak jangan berumah di tepi pantai. Kalau berani, sertailah gerakan tersebut dan bersedialah dengan akibatnya.

Sumber:
http://bm.harakahdaily.net/index.php/berita-utama/3106-jelajah-mahasiswa-selamatkan-rakyat-diteruskan

Boleh dedah rahsia bakal pemimpin: Hj Hadi

Posted: 04 May 2011 12:00 AM PDT

Apabila video seks yang pelakunya didakwa (dengan bukti,saksi dan sumpah menggunakan nama Allah) diedarkan secara meluas, maka beberapa pemimpin PAS mula berceramah mengatakan tindakan tersebut adalah mengaibkan dan tidak wajar dilakukan.

Adakah kenyataan itu berdasarkan hukum atau kerana kepentingan politik?

Adakah PAS selama ini amat berpegang pada prinsip tidak membuka aib orang?

Lihat kenyataan (fatwa?) Hj Hadi selaku Pressiden PAS dalam kejadian sebelum ini:Sumber:

Kuburan di dasar laut

Posted: 03 May 2011 10:27 PM PDT

Sebentar tadi Reuters melaporkan mayat Osama diuruskan cara Islam dari mula hingga akhir.

Benar atau tidak, kita terpaksa terima. Ummat Islam bukan ada kuasa apa-apa walaupun urusan jenazah menjadi kewajipan pada kita yang masih hidup.

Kenapa kita tiada kuasa sedangkan kita dijanjikan sebagai ummat terbaik yang sepatutnya memimpin dunia?

Ya. Sebab kita sibuk bergaduh sesama sendiri.

Dulu semasa UMNO kuat, UMNO menindas PAS. Sampai satu ketika, UMNO menjadi lemah sehingga terpaksa merayu pada PAS.

Namun apa jawapan PAS? Pesuruhjaya PAS Perak kata, biar bergabung dengan kapir asalkan bukan dengan UMNO.

Oleh kerana Nik Azis setuju, maka Hadi pun setuju sebab takut kalah kepada regu Edrogan di belakang Nik Aziz dalam pemilihan PAS ketika itu.

Sekarang, UMNO sudah kembali kuat. Bagaimana pendirian UMNO sekarang?

Terbaru, DS Najib sekali lagi mempelawa PAS agar bersatu di dalam BN agar orang Islam lebih kuat.

Malangnya beberapa pemimpin PAS seperti Mahfuz Omar rupa-rupanya masih tidur dan bermimpi. Mereka sangka mereka kuat padahal rakyat sudah meluat dengan permainan politik bodoh mereka.

Demang rasa kita tak perlu berharap PAS akan bersatu dengan UMNO.

Sebaiknya PAS dikuburkan sahaja dan biarkan pemimpinnya yang degil terus tidur sehingga ke liang kubur.

Tugas menyempurnakan jenazah PAS adalah tanggungjawab kita yang masih hidup ini.

Jangan tunggu Amerika datang benamkan mayat kita ke laut.

DAP adalah PAP

Posted: 03 May 2011 05:38 PM PDT

Sejarah perjuangan parti ini bermula apabila Singapura menyertai Malaysia pada 1963 dengan Lee Kuan Yew memimpin Parti Tindakan Rakyat (PAP) di negara itu yang berideologi sosialis.

Baca seterusnya di http://belantan.blogspot.com/2011/05/perkara-yang-perlu-kita-tahu-realiti.html

Apa Yang Tersirat

Posted: 04 May 2011 01:20 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Cara pembunuhan Osama tidak bertamadun: Tun M

Posted: 04 May 2011 09:03 AM PDT

Tun Mahatahir berkata cara Amerika membunuh Osama bin Laden adalah cara tidak bertamadun. Osama seperti diakui oleh Amerika tidak bersenjata semasa diserbu di tempat persembunyiannya di Islamabad Pakistan pada pagi Isnin, namun tetap sahaja ditembak oleh pasukan elit tentara Amerika.

Opreasi membunuh Osama dilakukan oleh sepasukan tentara elit Amerika yang berpangkalan di Afganistan.

Sebelum kejadian, menurut reuters- dua helikopter berlepas daripada waliayah Afganistan, dan masuk ke wilayah Pakistan-tanpa dikesan oleh sistem radar Pakistan, kerana menggunakan anti dikesan radar.

Semasa tiba di tempat persembunyian Osama, salah satu helikopter mengalami kerosakan, sementara yang satu lagi berjaya mendarat di halaman rumah mewah di mana Osama bersembunyi.
Menurut perisikan Amerika, tempat persembunyian Osama tersebut telah dipantau sejak setahun lalu, kerana pasukan perisik Amerika berjaya memintas satu percakapan telipon antara "orang perantara" Osama dengan seseorang pemimpin rangakaian al-Qaeda.

Jenazah Osama sepertimana laporan Amerika telah disemadikan di laut Arab. Cara pengurusan jenazah Osama tersebut mendapat kritikan daripada dunia islam termasuk ulama Malaysia.
Tun Mahathir berkata sudahlah Osama tidak bersenjata dan tidak mengancam nyawa pasukan elit Amerika, namun masih juga ditembak dan mayatnya dicampakkan di laut. Sungguh Tidak bertamdun-demikian kata Mantan Perdana Menteri Malaysia itu.

Video Seks Anwar: Tiada sidang akhbar Wan Azizah

Posted: 03 May 2011 11:57 PM PDT

Gambar semasa sidang akhbar Wan Azizah mengenai klip video seks part 1
Menurut Twitter Wan Azizah-tiada sidang akhbar diadakan berhubung ulasannya mengenai video seks yang melibatkan suaminya hari ini.

Menjawab salah seorang peminatnya yang bertanyakan mengenai sidang akhbar tersebut-Wan Azizah menjawab-Tiada sidang akhbar seumpama itu.

Video seks Anwar: Menunggu Wan Azizah atau Saiful sahkan ANUnya Anwar

Posted: 03 May 2011 09:18 PM PDT

Setakat ini Wan Azizah masih membisu. Tidak sama apabila klip video seks part 1, isteri Anwar itu menafikan bahawa lelaki dalam klip video seks tersebut bukan suaminya.

Selepas rakaman video seks 21 minit tersebut dimuat turun di Youtube dan telah menjadi bahan siaran berbagai media, termasuk blog mahupun TV, hingga kini belum ada komen atau ulasan daripada Wan Azizah yang juga presiden PKR itu.

Eskay yang mendedahkan video seks tersebut pada 21 Mac lalu, telahpun bersumpah laknat; dan kini bersedia pula menjalankan ujian poligraf.

Eskay dalam pendedahannya dan sumpahnya, berkata bahawa dua orang lelaki dalam rakaman video tersebut adalah dirinya dan Anwar. Tambah Eskay lagi, lelaki yang melakukan seks dengan wanita cina tersebut adalah Anwar.

Bagi sesiapa yang menonton video tersebut, pasti melihat rakaman wajah eskay dan Anwar. Rupanya mereka berkongsi kamar melakukan adegan terkutuk tersebut. Dalam rakaman tersebut juga, jelas Anwar memberikan tisu kepada seseorang-pastinya Eskay.

Dalam satu babak dalam rakaman tersebut-terlihat dengan jelas betapa besarnya ANUnya Anwar-hanya Wan Azizah yang boleh mengesahkannya atau barangkali Saiful?

Kematian Osama: Satu teori konspirasi Amerika

Posted: 03 May 2011 07:32 PM PDT

Sejurus selepas Amerika Syarikat (AS) mengumumkan bahawa ia sudah membunuh ketua rangakain Al-Qeada Osama bin Laden di Pakistan, teori-teori konspirasi mula muncul.

Malah, saudara mara mangsa peristiwa 11 September 2001 mengatakan kematiannya yang diumumkan oleh Presiden Barack Obama dalam ucapannya di White House mencetuskan banyak persoalan.

Kerajaan AS mengatakan bahawa Osama (gambar) ditembak mati di kepala ketika pasukan elit SEALS tentera laut menyerbu pekarangan awal pagi Isnin lalu (waktu Malaysia) selepas lelaki paling dikehendaki itu membolosi buruan negara berkenaan lebih satu dekad.

Bagaimanapun upacara menyemadikan jenazahnya di laut dengan segera di utara Laut Arab dan keengganan pihak berkuasa menunjukkan gambar merancakkan lagi teori-teori konspirasi.

Salah satu debat hangat ialah, Osama yang dikatakan sebagai 'alat' CIA sudah lama mati, hanya digunakan sebagai alasan oleh AS untuk menjustifikasikan perang ke atas Afghanistan.

Keadaan ini dikongsi oleh aktivis antiperang Cindy Sheehan dan pihak-pihak lain yang meraguinya — dari Indiana sehinggalah di Kabul.

"Jika anda percaya kematian terbaru OBL (Osama), anda seorang bodoh," tulis Sheehan di laman Facebooknya.

Sheehan, yang memulakan kempen antiperang ke atas bekas Presiden George W. Bush di Texas pada 2005, mempertikaian fakta yang diberikan oleh kerajaan.

Dia bertanya bagaimana AS boleh memperoleh hasil DNA dengan begitu cepat, mengapa upacara penyemadian dijalankan dengan pantas dan tiada rakaman video dikeluarkan.

Dan, katanya, pada 2007 bekas Perdana Menteri Pakistan Benazir Bhutto mendakwa Osama sudah pun mati.

Sheehan bukan satu-satunya orang yang mengajukan soalan sedemikian.

Laman Yahoo Internet berkata "carian bagi mendapatkan Osama bin Laden tidak mati", "Osama bin Laden masih hidup" dan "bin Laden tidak mati" kelihatan ketara kelmarin.

Kaum lelaki dilihat berpendapat bahawa dia masih hidup, kata Yahoo sambil menambah, pencari teori "konspirasi Osama hidup" kebanyakan adalah dari kawasan Oregon, Wisconsin, North Carolina, Indiana dan New Jersey.

Di Iran, agensi berita separa rasmi Mehr berkata: "(Berita) kematian Osama satu pembohongan."

Stesen televisyen kerajaan Iran berkata, dengan melepaskan jenazah ke laut "misteri (kematian) makin meningkat."

Malah media Iran juga berkata dongeng Osama digunakan untuk menjustifikasikan pencerobohan AS ke atas jirannya Afghanistan.

Taliban Afghanistan dalam kenyataannya disiarkan menerusi laman web mereka berkata, cakap-cakp bahawa Osama mati "adalah terlalu awal" dan AS belum menyediakan "bukti-bukti yang meyakinkan."

Beberapa rakyat AS terikat dengan teori konspirasi seperti: "Siapa sebenarnya membunuh Presiden John F. Kennedy? Elvis Presley masih hidup! Adakah UFO mendarat di Roswell, New Mexico? Adakah peristiwa 11 September diadakan oleh AS untuk menjustifikasikan perang ke atas Afghanistan dan Iraq?"

Di lokasi "Ground Zero" New York, beberapa pengunjung tertanya-tanya sama ada dia benar-benar mati.

"Saya berharap kita benar-benar telah mendapatkannya. Mereka telah menyemadikan dia di laut. Siapa sebenarnya tahu apa yang berlaku?' kata pengurus projek Sal Leto, 59.

Bekas guru Joani Ellingson, 62, yang datang dari Minnesota berkata: "Ia sebahagian daripada budaya kematian yang kita mahukan bukti positif. Kita ada keinginan untuk tahu."

Rosaleen Tallon, yang adiknya terbunuh dalam serangan 11 September Pusat Dagangan Dunia berkata, dia "tidak gembira" dengan tindakan menyemadikan Osama dengan cepat." — Reuters

yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 04 May 2011 01:16 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat


YB. Senator, calun menunggu.

Posted: 04 May 2011 11:16 AM PDT

Rakan PAS dalam Pakatan Rakyat iaitu DAP tidak pernah memperjuangkan Islam oleh itu PAS patut keluar dari PR, itu kata-kata PM Najib tapi UMNO boleh bersama MCA, GERAKAN, MIC, SUPP dan LDP dalam BN walaupun parti tersebut menolak negara Islam.

Dr..Juanda Mufti perlis melahirkan rasa kekecewaannya kerana PAS tidak menerima jemputan UMNO untuk duduk semeja. UMNO jemput PAS duduk semeja buat apa? nak bincang apa?, itulah yang Mufti Perlis tidak tahu tapi beriya-iya benar nak bercakap politik.

Mufti Perlis ini nampaknya tidak ada kerja yang hendak dibuat untuk urusan pejabat. PM Najib bercakap 'politik' dia pun sambut, walhal kenyataan politik yang dibuat oleh PM Najib itu sudah dapat disuloh oleh pemimpin-pemimpin PAS.

PM Najib nak suruh PAS berbalah dengan PR, dan apabila PAS tinggalkan PR maka lemahlah DAP dan PKR lalu mudahlah untuk UBN memenangi PRU 13, lepas itu PAS akan diejek oleh UMNO dikampung, dibandar dan dikota. Itulah yang PM Najib mahu.

Itu jugalah mungkin Mufti Perlis mahu dan mungkin Mufti Perlis juga ada cita-cita politik kerana cara beliau serang PAS itu nampak jelas beliau tidak ada pengalaman dalam 'bahasa politik' hari ini. Apakah selepas PRU 13, Mufti Perlis bercita-cita untuk dilantik sebagai Senator dan diberi jawatan Menteri menjaga hal ehwal Ugama politik kerajaa BN, iaitu satu jawatan baru sebagai anugerah kerana berani menyerang PAS. Seperti anugerah yang diberi kepada Ezam Md.Noor.

Kerajaan PM Najib boleh buat apa saja yang beliau mahu, asalkan ada orang sanggup menyerang PAS dan PR, soal perlantikan sebagai Senator dan Menteri adalah menjadi perkara 'enteng' kepada PM Najib asalkan Tok Guru Nik Aziz dan Anwar Ibrahim 'padam' dalam politik Malaysia hari ini. Kerana sebenarnya bukan kepada DAP yang UMNO takut.

Sekiranya DAP keseorangan sampai kiamat pun DAP tidak akan dapat memerintah Malaysia tapi yang menjadi 'ketar' kepada UMNO dan BN ialah apabila PAS, DAP dan PKR akan kukuh bersatu maka nasib kerajaan BN dalam PRU 13 seperti dihujung tanduk.

PM Najib sedar kekuatan PR telah bertambah, ini dapat dibuktikan apabila PR dengan hanya gabungan 3 buah parti melawan gabungan 11 buah parti kompenan BN, PR telah dapat memerintah 5 buah negeri termasuk Wilayah Kuala Lumpur. Inilah yang di geruni oleh BN.

Serangan serentak terhadap Tok Guru Nik Aziz dan Anwar Ibrahim oleh BN tidak membawa hasil yang mengkagumkan oleh itu (boleh jadi atas nasihat APCO) sekarang ini UBN secara maksiman cuba menghilangkan pengaruh Anwar Ibrahim dengan berbagai-bagai fitnah termasuklah kes liwat dan video lucah Eskay dan sekiranya startegi itu berjaya maka Tok Guru Nik Aziz lah pula yang akan jadi mangsa fitnah.

Setelah itu PM Najib akan mengumumkan pembubaran Parlimen dan SPR akan umumkan tarikh penamaan calun dan tarikh mengundi. Yang didengar seramai 4 orang Ketua UMNO Bahagian di Kelantan tidak akan dicalunkan untuk bertanding dalam PRU 13 nanti. Nasiblah belalang.

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 04 May 2011 01:11 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


ISHH.. GAMBAR SIAPA NI?? ANWAR KAH NI? ISHH.. MACAM PELIK JA PUN..

Posted: 04 May 2011 06:07 AM PDT


Gambar ni ambil dari PapaGomo

Saksi dan tengoklah sendiri. Kalau nak kata bukan Anwar, sahih Mc kata mata hangpa ni buta kot. Bukan kata Anwar, ANU dia pun boleh nampak besar mana. Nak dalih apa lagi? Nak kona apa lagi? fitnah.. kepala angguk Pas Pkr Dap la fitnah..

McTheory:
Kadang kala kebenaran harus ditelan walaupun pahit..

KASI PANAS!! PKR MENIPU JUMLAH AHLINYA!!

Posted: 04 May 2011 03:02 AM PDT


McTheory:
Dah memang taik menipu, apa benda pun kerjanya nak menipu aje la..

KASI PANAS!! PEMIMPIN PAS DAH RAGU-RAGU DENGAN ANWAR??

Posted: 04 May 2011 01:06 AM PDT
KUALA LUMPUR Mei – Pucuk pimpinan Pas Kelantan kecuali Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, dipercayai semakin yakin bahawa lelaki dalam rakaman video seks yang didedahkan trio 'Datuk T' adalah Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Bekas Ketua Angkatan Muda Parti Keadilan Rakyat (PKR) Kelantan, Wan Khairul Ihsan Wan Muhammad mendakwa, pendirian Pas negeri itu disuarakan sendiri oleh beberapa pemimpin kanan Pas Kelantan kepadanya.

Dakwa Wan Khairul lagi, hakikat tersebut juga dapat dilihat apabila Anwar sendiri tidak mendapat sambutan hangat daripada pemimpin Pas Kelantan semasa beliau mengunjungi Nik Abdul Aziz di Kota Bharu, beberapa hari lalu.

Pada masa sama, katanya, Anwar juga sewaktu berkunjung ke Kelantan hanya berceramah di kawasan yang majoritinya penyokong Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan bukannya di kubu kuat Pas seperti kebiasaan.

"Saya boleh katakan di sini bahawa semakin ramai pemimpin Pas Kelantan meragui penafian Anwar bahawa dia tidak terlibat dalam video seks. Rata-rata mereka percaya Anwar terbabit dalam video itu sebagaimana didakwa.

Seterus baca sini

McTheory:
Tunggu apa lagi,tinggalkan aje si Anu besau tu..bukan boleh caya tu..

PANAS!! UMNO TAK PERLUKAN MELAYU BODOH MACAM PAS!!

Posted: 03 May 2011 10:07 PM PDT

Tak mungkin bergabung!!
Pas rela jadi macam ni..

Atau jadi macam ni selama-lamanya..

Cukup-cukuplan kita bercakap mengenai gabungan UMNO dan Pas. Saranan DS Najib di Kuala Terengganu tempohari menjadi perbualan sombong Pas hinggalah sekarang. Pas menganggap DS Najib begitu terdesak kepingginkan Pas hinggakan lagak hidung tinggi Pas naik mencanak-canak. Pelbagai kenyataan dari pelbagai jenis pemimpin Pas keluar sesuka hati dalam perkataan yang menyakitkan hati.

Apakah UMNO begitu terdesak mahukan sokongan Pas?

Tidak, DS Najib lebih memerlukan gabungan Islam dan Bangsa dari perjuangan politik. Bila kita bersatu, kita kuat. Bila kita asyik bergaduh, bertengkar, kita jadi lemah. Bila dua parti Melayu Islam bergabung, semua melayu akan berada dalam sepakatan. Agama kita kuat, Bangsa kita pun jadi kuat, jadi kita boleh tumpukan pada bidang mana yang kita lemah. Kita bangunkan sama-sama, tak dak ertinya UMNO nak gunakan Pas, Pas nak gunakan UMNO. Sama-sama berjuang demi Agama, bangsa dan negara.

Sebuah parti memimpin negara, mempelawa parti suruhan Dap masuk BN..

Tidakkah itu satu tindakan yang mulia. DS Najib kesian melihat Pas dok perkotak-katikkan. Dalam Pakatan Pas lemah. Walaupun mempunyai jumlah ahli yang lebih dari PKR dan Dap, tetapi prestasi Pas semakin menurun. Sudah berapa kali PRK Pas tewas? PRN di Sarawak tempohari pun, kerusi yang Pas bertanding, semuanya kalah.

Bila Pas bersama Pakatan Dap dan Pkr, orang Melayu nampak Pas lemah, hanya dipergunakan oleh mereka. Pas ni serupa tentera suruhan saja. Kiranya dalam Pakatan, Pas yang paling lekeh, kepentingan Pas dalam Pakatan hanyalah diperguna-gunakan oleh rakan Pakatan yang lain untuk menganggu undi melayu.

Hanya itu saja, sedangkan perjuangan Pas yang sebenar mahu mengembangkan syiar Islam dan membangunkan negara Islam telah lama puak Pakatan yang lain menolaknya ketepi. Jadi dimana maruah Pas?

Itu pun Pas masih berbangga dengan apa yang mereka ada sekarang. Sekali lagi Mc sedih melihat bangsa Melayu yang bodoh dan takdak otak macam Pas ni, masih lagi mahu bermegah dengan Dap.

DS Najib, cukup-cukuplah mengajak Pas tu.. sudah-sudah la, Melayu bodoh bebal macam Pas ni memang sudah teruk, sudah tak boleh berubat lagi.

Mufti Perlis pun ada bagi komen pasal ni, siapa menentang gabungan UMNO dan Pas dia itu pengkhianat Islam, nak baca klik sini

P/s: Tak payah bergabung, kita bergaduh sampai akhirat la senang..

McTheory:
Orang kalau bodoh boleh diajar, tapi kalau bodoh sombong, takdak ubat dah susah nak ajar..

KASI PANAS!! ROGOL BUDAK OKU!! SATU CONTOH USTAZ MEE SEGERA CIPTAAN PAS!!

Posted: 03 May 2011 07:05 PM PDT

Buang la serban tu Ustaz..
"Seorang guru agama dijatuhi hukuman penjara sembilan tahun oleh Mahkamah Sesyen di sini, semalam, selepas mengaku bersalah melakukan seks luar tabii dan mencabul kehormatan anak tirinya di Kampung Bakong Jalan Paloh, di sini, pada Disember tahun lalu.


Hakim Zainal Abidin Kamaruddin menjatuhkan hukuman itu terhadap Ramli Ibrahim, 66, yang berasal dari kampung sama, selepas dia mengaku bersalah atas dua pertuduhan mengikut Seksyen 377 C Kanun Keseksaan kerana melakukan seks luar tabii dan Seksyen 354 Kanun Keseksaan kerana mencabul.


Tertuduh yang memakai serban serta berjubah putih dan tidak diwakili peguam kelihatan tenang ketika hakim menjatuhkan hukuman penjara sembilan tahun bagi kesalahan melakukan persetubuhan luar tabii dan tiga tahun bagi kesalahan mencabul.


Zainal Abidin memerintahkan hukuman berjalan serentak bermula tarikh tertuduh ditangkap iaitu pada 4 Januari lalu.


Mengikut fakta kes, tertuduh didakwa masuk ke bilik anak tirinya berusia 44 tahun yang juga orang kurang upaya (OKU) di rumah berkenaan dan bertindak menggosok badan mangsa, meramas buah dada dan meraba kemaluan mangsa antara jam 12 hingga 7 pagi pada 15 Disember lalu.


Tertuduh yang pernah mempunyai empat isteri dan tujuh anak juga didakwa memasukkan kemaluannya ke dalam mulut mangsa yang cacat pendengaran dan bisu secara paksa." sumber sini

Masyallah.. apa nak jadi dengan mangkuk berserban ni. Menjatuhkan imej orang berserban saja. Ini salah satu contoh dimana, setiap orang yang berwatak seperti ustaz ini tidak semua boleh dipercayai. Cuba siasat, setakat mana pengetahuan agamanya. Setakat serban saja besar, puak singh pun ada pakai serban lagi besar.

Kebanyakkan orang yang dok mengaku alim (ustaz kononnya), boleh dok baca dua tiga kerat ayat Al-Quran, terus mengaku diri Ustaz. Orang-orang macam ni yang selalu dok menjahanamkan agama. Lepas tu buat tafsiran Quran ikut suka hati bapak dia. Macam mana Islam di Malaysia tak berpecah.

Bini dah ada empat pun dok puluh cari lain. Patutnya hukum bunuh saja orang macam ni. Tak layak jadi manusia!

P/s: ni jenih spesis Anwar la ni..

McTheory:
Pas parti Ajaran sesat!!

SIDANG MEDIA TERGEMPAR WAN AZIZAH DAN NURUL IZZAH!! apa cer.. ni?

Posted: 03 May 2011 04:17 PM PDT


Sidang Media Datin Seri Wan Azizah dan Yb Nurul Izzah
Tarikh  : 4 May 2011
Jam      : 2 Petang
Tempat : Ibu Pejabat PKR di Tropicana


Isu: Menjawap Fitnah Tuduhan Video Seks terhadap Dato Seri Anwar Bin Ibrahim dan menunjukkan Jam Tangan Omega. Semua di jemput Hadir.

Mc taknak komen apa-apa, tak adil jika kita membuat andaian tentang apa yang mereka akan cakapkan. Menunjukkan Jam Omega tu yang pelik sikit. Setelah sekian mana bertanya, baru kini tergerak hati nak tunjuk? Origenal kah? Atau Fake mari.. heh..

McTheory:
Kita lihat siapa yang kena..

Duke of UMNO

Posted: 04 May 2011 01:05 PM PDT

Duke of UMNO


Terkini...!!! PAS nak Parlimen Miri, DAP & PKR bagi ke tidak..?!!!

Posted: 04 May 2011 08:59 AM PDT


Untuk memastikan PAS bertapak di Sarawak, PAS Kawasan Miri meluluskan usul untuk parti itu bertanding di Parlimen Miri pada PRU-13 yang akan datang. PAS akan mendesak pada DAP dan PKR agar memberikan kerusi Parlimen Miri untuk membuktikan "setiakawan" dan sokongan padu PAS di dalam pakatan haram itu.

Nak tergelak saya baca berita itu di sini! Syok sendiri ke? Haahahahaaaa...! Khabarnya usul tersebut dapat sokongan Husam Musa!!! "Bakal" Presiden PAS itu berkempen sampai ke Sarawak ke??? Punya lah nak jadi Presiden PAS, sampai naik "belon" ke Sarawak!

Rasa-rasa DAP dan PKR akan serahkan ke Parlimen Miri pada PAS? Parlimen Miri tu majoriti orang Cina tu! Agak-agak la sikit. Miri merupakan kawasan favorite DAP. Kalau tak DAP, PKR dulu akan sambar kawasan tu sebab kawasan tu dijangka sengit!

Parlimen Miri sekarang diwakili oleh Datuk Peter Chin Fah Kui dari SUPP. Peter Chin sekarang merupakan Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, salah seorang Menteri Kerajaab Pusat.

Oleh kerana melihar George Chan (SUPP) kalah tempohari pada pilihanraya DUN Sarawak, maka PAS sudah memasang angan-angan untuk bertanding di Parlimen Miri, meskipun tak ramai pun orang PAS di Miri. Boleh kira dengan jari!

Nampaknya, PAS tidak berpegang pada realiti. PAS gagal membawa pulang sebarang kerusi DUN pada pilihanraya Sarawak tempohari dan tak pernah menang pun di Sarawak! Zero! Kosong! Telur ayam! Itu pun ada hati nak langgar tempat Cina??? Hahahahaaaa...

Haaa..! Apa lagi DAP? PKR? Bagilah kerusi Parlimen Miri tu pada PAS! Boleh menang kot? Bagi sajalah...bukan ke semangat "setiakawan"! Buktikanlah!!! Kalau tak bagi, memang jelas PAS hanya "keldai baghal" di mata DAP dan PKR, hanya PAS saja yang tak sedar diri...

Apa pun kita tunggu PAS kena "letup" dengan DAP dan PKR lagi lepas ni..!!!

Panasss..!!! Jawapan Khas untuk NASRUDIN TANTAWI...!!!

Posted: 04 May 2011 07:00 AM PDT


Kalau nak dinilai di antara Mufti Perlis, Dr. Juanda Jaya dan Ketua Dewan Pemuda PAS, rasanya Mufti Perlis lebih muktabar dan lebih berilmu berbanding Nasrudin Tantawi yang hanya lebih besar kepada "serban"nya sahaja, otaknya kecil!

Nasrudin Tantawi nampaknya berang dengan kenyataan Dr. Juanda yang menyatakan bahawa penentang perpaduan umat Islam (iaitu PAS dan UMNO) adalah PENGKHIANAT ISLAM, lalu dia mengeluarkan kenyataan pantas dan bodohnya di SINI.

Dalam usaha menafikan kenyataan Mufti Perlis itu, Nasrudin menulis...
1. "Sikap terhadap Islam dan bagaimana mereka menanggapi Islam adalah kayu ukur yang paling penting untuk bercakap soal penyatuan antara kedua parti ini."

Pada saya yang "kurang ilmu" ini, UMNO sudah menyediakan batu asas terhadap kedudukan Islam ditempat paling tinggi di dalam perlembagaan dan tempat paling selamat dibawah DYMM Yang DiPertuan Agong, yang juga Pemerintah Tertinggi ATM.

Bukan sekadar itu, UMNO sudah berkurun abad menyediakan segala kemudahan asas, prasarana, sumber informasi, infrastruktur dan kelengkapan mengenai mengimarahkan agama Islam di negara ini, termasuklah menyediakan Kementerian khas untuk memastikan Islam terus unggul di Malaysia.

Jika PAS masih melihat "lubang" atau kelemahan, mengapa PAS tidak bersama-sama UMNO untuk menutup lubang tersebut? Mengapa perlu PAS merobek lubang itu dari luar sehingga rakyat bukan Islam begitu mudah melihat keburukan itu? Jelas pendekatan PAS jauh menyimpang dari suasana ukhuwwah Islamiyyah yang dianjurkan oleh ajaran Rasulullah!

Jadi, "sikap siapakah" yang tidak cenderung kepada amalan Islam yang sebenar? PAS atau UMNO? UMNO tidak pernah mendabik dada atas jasa budinya terhadap perkembangan Islam, namun PAS yang tidak buat apa-apa hanya pandai mengkritik dan menjatuhkan maruah saudara seagamanya? Islam jenis apakah ini?

2. Nasrudin menulis lagi...
"(Berdasarkan Surah Aali Imran 103) syarat utama untuk tidak berpecah belah ialah berpegang teguh dengan Tali Allah iaitu Al Quran atau Al Islam.."

Apakah UMNO tidak berpegang dengan "tali Allah" iaitu Al-Quran dan Al-Islam? Yang tidak berpegang padanya mungkin hanya segelintir individu. Sebagaimana PAS, tentunya ada juga segelintir pemimpin yang begitu. Namun saya yakin, kedua-dua UMNO dan PAS masih berpegang teguh pada "tali Allah" itu.

Seperkara lagi, jika itu "syarat utama" untuk perpaduan umat Islam, apakah "syarat utama" itu dimiliki oleh DAP? PKR? Apakah aspirasi itu dikongsi bersama oleh DAP sehingga PAS sanggup meninggalkan prinsip asalnya terhadap Islam demi menjaga hati DAP dan PKR? Realistiklah sikit..!!! Jangan tunjukkan kebodohan tuan sebagai Ketua Dewan Pemuda PAS...

3. Nasrudin menulis lagi...
"(Berdasarkan surah Al-Maaidah, ayat 2), nas di atas juga melarang sebarang kerjasama dan penyatuan yang menumbuhkan bibit dosa serta menyuburkan permusuhan sesama ummat manusia."

Apakah kerjasama dan penyatuan antara UMNO dan PAS bakal menumbuhkan bibit dosa dan menyuburkan permusuhan sesama umat manusia??? Jadi mengapa perlu ditentang perpaduan di antara PAS dan UMNO? UMNO begitu ikhlas menjemput PAS.

Meskipun MCA memberi syarat pada PAS, UMNO peduli apa pada syarat tersebut? UMNO ternyata lebih menghargai saudara seIslamnya dari rakannya yang gagal memahamkan bangsanya tentang perpaduan rakyat 1Malaysia. Jika MCA menghargai ikatannya dengan UMNO di dalam BN, MCA harus menerima hakikat bahawa UMNO sememangnya adil kepada bangsa Cina dan sayangkan saudara seagamanya!

4. Nasrudin menulis lagi...
"Penyatuan antara PAS dan UMNO mesti disokong malah wajib diusahakan jika ianya berteraskan Islam dan berobjektifkan taqwa kepada Allah SWT. Sebaliknya penyatuan antara PAS dan UMNO tidak boleh dilaksanakan jika ianya tidak diasaskan kepada Islam dan pula berobjektifkan dosa kepada Allah SWT."

Habis tu? Nasrudin ingat perpaduan UMNO dan PAS dibawah BN berteraskan politik? Itulah salahnya. Nasrudin salah faham. Buruk sangkanya pada melampau-lampau! Biar bagaimanapun sekali ikhlasnya UMNO, akan sentiasa buruk dimata PAS. Namun, biar betapa buruk dan kufurnya DAP dan PKR, akang tetap dipandang "wangi" oleh PAS! Inikah sikap umat Islam PAS??? Islam jenis mazhab apakah ini???

5. Akhirnya Nasrudin tulis...
"Bahkan kerjasama yang disertai PAS bersama Pakatan Rakyat adalah kerana Islam dan ianya dilandaskan di atas konsep Tahaaluf Siasi"

Apakah kerana tahaluf siyasi sehingga PAS di"keldai"kan, diperkotak-katikkan, dipermainkan, dibonekakan dan dipergunakan bagai pencacai pengangkat najis oleh DAP dan PKR? Apakah Nasrudin masih buta? Atau sengaja membutakan matanya?

Saya cadangkan Nasrudin turun padang dan jumpa akar umbi PAS yang kecewa melihat PAS jadi "pondan" berdepan dengan DAP dan PKR. Dasar dan perjuangan PAS begitu teruk dinafikan oleh DAP dan PKR. Apakah Nasrudin peduli dengan rungutan dan ketidak puasan hati akar umbi PAS melihat parti mereka begitu dayus di mata DAP dan PKR?

Akhir kata, saya bukanlah marah pada Nasrudin. Namun, hujah dan penulisannya begitu dangkal, cetek dan tidak mencerminkan seorang Ketua Dewan Pemuda yang bijak pun. Kenyataannya hanya akan ditertawakan oleh DAP dan PKR.

Saya harap, Nasrudin bertindak bijak selepas ini dengan meletakkan Islam di atas dan kepentingan politik di bawah sebagaimana yang diamalkan oleh Datuk Seri Najib dalam konteks perpaduan umat Islam ini, barulah Islam akan terus subur di Malaysia!

Sumber: MyKMU.net

Gempar Terkini..!!! Nik Aziz dah setuju join BN..!!! Anwar menangis tak berlagu...!!!!

Posted: 04 May 2011 05:30 AM PDT


Setelah ditempeleng Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria. Setelah diluku kepalanya oleh Mufti Perlis, Dr. Juanda Jaya. Dan setelah teruk khabarnya di"tasykil"kan oleh Dewan Ulama PAS, Nik Aziz akhirnya mengangkat bendera putih, surrender..!!!

Jika benarlah cerita ini, saya dapat membayangkan Anwar sedang menangis berguling-guling di atas jalan depan rumahnya. Meratapi kegagalannya menuju ke Putrajaya. Tapi Anwar, pada hemat saya, biarpun Nik Aziz & PAS tak masuk BN sekalipun, kamu takkan berjaya punya ke Putrajaya...!!!

Keratan akhbar di atas adalah buktinya. Sayangnya keratan akhbar itu adalah keratan lama mengenai kenyataan Nik Aziz masa muda-mudanya dahulu. Itu kenyataan Nik Aziz ketika dia belum "nyanyuk"...

Sekarang ni dah tua bangka, dah nyanyuk dah. Apatah lagi di usia nyanyuk ini, dia berkawan pula dengan iblis syaitan. Dia kata tak apa, demi politik, kawan dengan syaitan pun boleh..!!!

Dulu, DAP dituduhnya syaitan. DAP itu "musuh yang nyata", "aduwwun mubinnn", firman Allah dikitabNya. Dulu DAP itulah yang diperangi Nik Aziz. Malah lebih separuh umurnya dihabiskan dengan menentan DAP habis-habisan...

Namun sekarang? Sejak berkawan dengan syaitan, syaitan itulah yang dipeluknya. Syaitan itulah yang dianggap "khalifah"nya. Khalifah Guan Eng, katanya. Siapa yang cuba serang DAP, Nik Aziz rela menjadi benteng mempertahankan sahabat syaitannya itu.

Itulah yang berlaku sekarang. Dulu lain, sekarang lain. Dulu okay, sekaran tak okay. Dulu baik, sekarang mengalahkan syaitan. Ustaz saya kata, siapa yang harinya lebih teruk dari semalamnya, maka dia itu "mal'un".

Pembaca semua tahu apa itu "mal'un"? Mal'un itu adalah "yang dilaknat". Apakah Nik Aziz sekarang hidup di dalam laknat Allah??? Na'uzubillahi min zalik...biar Nik Aziz kena sorang sudah. Janganlah kita pula terbabit. Kita doakan dia sajalahhh...!!!

Panasss...!!! Mufti Perlis tarik telinga Nik Aziz..!!!

Posted: 04 May 2011 04:15 AM PDT


Hari ini terpampang di muka depan ahkbar Utusan Malaysia yang memaparkan kenyataan Mufti Perli, Dr. Juanda Jaya yang menyifatkan sesiapa saja yang menentang agenda perpaduan di kalangan umat Islam adalah PENGKHIANAT ISLAM. Keras, garang dan tajam bunyinya.

Sudah lama saya menunggu seorang ilmuan Islam yang muktabar untuk membicarakan tentang perpaduan umat Islam yang terpecah hanya kerana perbezaan politik. Ulama yang pertama membicarakan tentang perlunya perpaduan umat Islam di negara ini melebihi kepentingan politik ialah Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria.

Dan kali ini, kenyataan yang lebih tegas lagi disuarakan oleh Mufti Perlis, Dr. Juanda Jaya sekembalinya dari Tanah Suci. Saya masih ingat lagi, Tan Sri Harussani dikecam hebat oleh PAS, hanya kerana mempromosikan perpaduan umat Islam. Dan saya tidak akan terkejut sekiranya Mufti Perlis ini juga akan menerima nasib yang sama.

Di dalam kenyataannya, Dr. Juanda turut menyatakan bahawa golongan penentang perpaduan umat Islam itu sama fikrahnya dengan golongan Khawarij yang sangat membenci seruan Allah dan RasulNya untuk umat Islam bersatu.

Menurut Mufti Perlis itu, firman Allah S.W.T di dalam Al-Quran Al-Karim telah memerintahkan supaya umat Islam bersatu padu dan Islam perlu ditegakkan.

Allah berfirman pada ayat 13, surah Asy-Syura yang bermaksud "Tegakkanlah pendirian agama dan jangan kamu berpecah belah...".

Malah menurut beliau, junjungan besar Baginda Rasulullah SAW juga sebelum wafat sempat berwasiat menyuruh semua umatnya bersatu di bawah satu imam dan jangan berpecah belah.

Merenung hujah dan kenyataan Mufti Perlis ini, saya terus terkenangkan Mursyidul Am PAS yang bermati-matian menolak perpaduan umat Islam yang dipisahkan oleh politik sempit dan dendam kesumat peribadinya.

UMNO menjemput PAS untuk bersatu. Namun, Nik Aziz balas dengan sombong, bongkak dan keengganan yang mengecewakan. Malah Ustaz Nasha turut dihalaunya masuk UMNO semata-mata menganjurkan perpaduan umat Islam di antara PAS dan UMNO. Padahal Presiden PAS, Hj. Hadi, adalah pemimpin yang bertanggungjawab mencadangan agenda perpaduan ummah tersebut.

PAS dan UMNO sudah sekian lama terpisah dan berpecah kerana ideologi keduniaan politik. UMNO sudah berkali-kali menjemput, mempelawa, "menebalkan muka" demi ingin melihat perpaduan yang dituntut Islam. Namun, hanya kerana dendam Nik Aziz, PAS sanggup menolak...

Memang tepatlah pendapat Dr. Juanda. Sememangnya penentang kepada agenda perpaduan uamt Islam ini adalah "PENGKHIANAT ISLAM". Mungkin PAS tidak melihat perkara ini pada dirinya memandangkan ego mereka untuk mengakui kesilapan sendiri. Hasilnya, seluruh umat Islam di negara ini menanggung akibatnya. Terpisah dan berpecah belah kerana Nik Aziz...

Bilakah Nik Aziz akan "celik"? Apakah dia menunggu hingga maut datang menjemputnya, maka ketika itu baru dia mahu mengaku silapnya dan menyeru supaya PAS berpadu bersama UMNO di dalam BN? Apakah dia menunggu dikala nazaknya tiba, barulah dia "celik" dari "buta"nya?

Ingatlah. Nik Aziz bukan maksum. Dia juga manusia biasa. Dan saya mencabar pada semua pejuang Melayu Muslim di dalam PAS, sekiranya anda tulen pejuang, buktikanlah dengan menegur Nik Aziz dengan pendirian politik sesatnya itu! Jangan jadi sepertinya..PENGKHIANAT ISLAM di Malaysia!

Sumber: MyKMU.net

Habis la PKR dan DAP..!!! PAS bakal mengamuk Jun ini..?!!!

Posted: 04 May 2011 02:07 AM PDT


PAS bakal mengadakan Muktamar tahunannya yang dijadualkan pada Jun ini. Sebelum ini, Muktamar PAS dikejutkan dengan cadangan Kerajaan Perpaduan yang dicadangkan oleh Presiden PAS, Hj. Hadi Awang dan disokong kuat oleh Timbalannya, Ustaz Nasharuddin Mat Isa, serta ramai golongan pro-ulama' PAS.

Namun malangnya, agenda yang bakal menyatukan umat Islam yang sudah lama terpecah hanya disebabkan oleh ideologi politik yang berbeza itu telah dibantah keras oleh Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat, dan para Erdogan yang semakin menguasai parti itu. Malah, Nik Aziz turut menghalau Nasharuddin keluar dari PAS untuk menyertai UMNO.

Setelah itu, PAS dilihat semakin teruk di"keldai"kan oleh DAP dan PKR. Dasar dan perjuangan PAS telah di"tong sampah"kan dan ramai pemimpin PAS yang dipinggirkan dari memegang jawatan penting di negeri-negeri yang berjaya di tawan Pakatan Pembangkang.

Insiden ini amat mengecewakan kebanyakan akar umbi PAS dan tidak disenangi oleh golongan pro-ulama yang selama ini kuat memperjuangkan PAS untuk menjadi dominan atau sekurang-kurangnya diberikan peluang untuk menjalankan dasar dan perjuangan mereka selama ini.

Akibatnya, dilaporkan ramai penyokong dan pemimpin PAS yang sudah tawar hati pada gabungan PAS dengan DAP dan PKR. Ramai yang mempersoalkan, jika PAS boleh bersatu dengan DAP dan PKR, mengapa PAS tidak boleh bersatu bersama UMNO di bawah BN? Isu Kerajaan Perpaduan kembali menjadi topik perbualan hangat di kedai-kedai kopi "cap Bulan Purnama".

Meskipun, pucuk pimpinan PAS baru-baru ini begitu keras menolak cadangan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, yang mempelawa parti itu untuk menjadi sebahagian dari komponen BN, hakikatnya, ramai akar umbi dan pemimpin PAS yang begitu berharap agar cadangan itu menjadi realiti.

Mereka sudah membayangkan Hadi, Nasharudin Mat Isa, Harun Din dan Salehuddin Ayub hadir ke mesyuarat kabinet bersama Najib, Muhyiddin dan menteri-menteri lain. Mereka sudah terbayang dasar dan perjuangan PAS diimplimentasikan di dalam dasar-dasar Kerajaan. Malah, otak mereka sudah terbayang perpaduan umat Islam yang sekian lama mereka rindui.

Dikhabarkan, penolakan pucuk pimpinan PAS itu hanyalah satu "lakonan". "Lakonan" yang hanya bagi mengaburi mata Anwar yang sedang tertekan dengan krisis moral yang dipertikaikan. "Lakonan" PAS untuk "menarik rambut di dalam tepung", itulah yang tersirat disebalik "penolakan" tersebut. Manakala UMNO sedang menanti saudara seagama sebangsanya dengan tangan terbuka.

MCA cuba membantah? Siapa MCA untuk membantah sedangkan parti Cina itu tewas teruk pada PRU-12 dan gagal menarik kembali sokongan bangsanya sendiri terhadap BN? Tidak malukah MCA untuk bersuara? Suara MCA hanya layak dikongsi Gerakan yang semakin teruk dibelasah DAP di Pulau Pinang.

Persoalannya, siapakah yang akan mengutarakan agenda "Kerajaan Perpaduan" pada Muktamar PAS pada Jun ini? Adakah perwakilan PAS yang berani memperjuangkan agenda perpaduan umat Islam dan mengenepikan soal politik? Apakah ada keberanian dihati pejuang PAS yang bisa meng"aula"kan Islam di atas dan meletakkan kepentingan politik PAS di kedudukan kedua?

Hakikatnya, PAS sudah "letih" untuk terus dibuli "kuffar harbi DAP" dan "golongan pengkhianat munafiq PKR". Inilah saat terbaik PAS untuk membuat anjakan terbaik di sepanjang karier politik parti itu. Dijangkakan, PAS tidak akan menyertai BN dalam masa terdekat atau selepas selesai Muktamarnya.

Namun, ramai penyokong dan pemimpin PAS yang optimis bahawa PAS akan menyertai BN menjelang Parlimen dan Sidang DUN dibubarkan. Apapun, kita nantikan perpaduan umat Islam yang dinantikan ini, sama ada menjadi realiti atau umat Islam di Malaysia akan kekal terus berpecah hanya kerana ego politik yang tidak berpaksikan Islam itu sendiri.

Artikel dari: Perak Today

Gempar..!!!!! Hangattt...!!! Eskay telah dimakan sumpah laknat...???!!!

Posted: 03 May 2011 08:00 PM PDT

Ni gambar Nizar accident hari tu...ditimpa tulah derhaka pada DYMM Sultan Perak..!!!

Gemparrr..!!! Gemparrrr...!!! Benarkah dikhabarkan Eskay telah menerima balasan Allah akibat sumpah laknatnya? Benarkah dia telah dilanda bala musibah dari Allah ekoran sumpah qasamnya? Apakah benar dia telah dilaknat Allah..???

Dikhabarkan bahawa Eskay telah dilanda malapetaka paling besar dalam hidupnya. Diberitakan Eskay sudah tinggal nyawa-nyawa ikan dan nazak dihujung nyawa! Benarkah berita yang saya dengar ini?

Saya mula menghubungi rakan-rakan bertanyakan kepastian berita ini. Namun malang, tidak ada seorang pun dapat memberikan "confirmation" mengenai berita ini. Saya masih mencari kebenaran mengenai berita ini...

Kepada sesiapa yang rapat, mengenali Eskay dan tahu statusnya ketika ini harap dapat menyampaikan keadaan terkini Eskay. Apakah dia masih bernyawa? Masih sihat wa alfiat? So tak betullah cerita yang saya dengar ini?

Mungkinkah ini adalah cerita fitnah dari pencacai Anwar yang cuba menutup kebenaran? Harap Eskay tampil menyatakan dirinya dalam keadaan sihat dengan seberapa segera. Biar Anwar tengok sendiri betapa sumpah laknat Eskay itu merupakan satu kebenaran yang gagal dinafikan oleh Anwar dan "askar-askar sepoi"nya itu...!!!

Sensasiii...!!! Kak Wan gagal rebut Anwar dari Azmin dan Shamsidar...!!!

Posted: 03 May 2011 06:00 PM PDT


Sejak "kisah gelap" Anwar didedahkan oleh bekas sahabat akrabnya sendiri, Anwar semakin hilang arah, tenggelam punca untuk menjawab pelbagai persoalan yang diasak padanya. Yang menjadi mangsa ialah wartawan yang tak pasal-pasal dituduh "biadap" hanya kerana menyoal Anwar berkenaan hal tersebut.

Wartawan pulak yang kena marah? Kalau tak tanya Anwar, takkan nak tanya tentang hal skandal video tersebut pada Nallakaruppan pulak? Lagi teruk la Anwar pening kepala kalau Nalla bongkar lagi video seksnya! Biadap? Wartawan biadap? Rasanya Anwar yang biadap pada wartawan. Wartawan soal dengan baik, dia pulak yang marah-marah! Biadap betullah bapak Nurul Izzah ni...Papa jahat!

Sehingga kini, Anwar tidak ada modal lain sekiranya ditanya mengenai soal video seks ini. Dia kata, "konspirasi dan fitnah paling jahat". Itu saja. Apakah dia fikir dengan menjawab begitu, maka kebenaran akan dapat dipersembahkan pada rakyat? Common bro, Eskay siap sumpah dengan nama Allah tu...binasa hidup kalau Eskay menipu!!!

Tapi, kalau kita perhatikan, di antara Azmin dan Kak Wan, siapakah yang lebih banyak defend Anwar dalam hal ini? Saya melihat, Timbalan Presiden PKR itu lebih banyak mempertahankan Anwar berbanding Presiden PKR merangkap isteri Anwar sendiri.

Kak Wan lebih banyak lari dari disoal mengenai dakwaan mengenai video seks tersebut. Malah dia tergagap-gagap memikirkan jawapan. Mungkin dia mengelak kerana takut tersalah jawab atau jawapan tidak selari yang akan menyebabkan Anwar tidak mahu "tidur disebelah"nya malam nanti!

Azmin dilihat bermati-matian mempertahankan Anwar. Nampaknya Azmin lebih menghargai Anwar berbanding Kak Wan. Azmin lebih kasihkan Anwar berbanding Kak Wan. Azmin berjaya membuktikan bahawa "cinta"nya pada Anwar lebih mendalam berbanding cinta Kak Wan kepada suaminya!

Justeru itu tidak hairanlah jika Azmin lebih menjadi pilihan kepada Anwar berbanding isterinya. Semua orang tahu bahawa Azmin pernah diharamkan dari menjejakkan kaki ke rumah Anwar oleh Kak Wan ketika suaminya itu merenkok di penjara Sg. Buloh. Nampaknya "cemburu" Kak Wan berasas...!!! Kak Wan takut lakinya dikebas Azmin!

Mujurlah di negara ini lelaki tidak boleh mengahwini sama sejenis. Jika tidak, bukan setakat Sukma, Azizan, Dr. Munaweer Aneez, atau Saiful, malah mungkin Azmin, Shamsidar dan ramai lagi yang akan menjadi "madu" Kak Wan. Mungkin Nurul Izzah pun susah nak panggil papa-papa tirinya atau mama-mama tirinya..!!! Lebih teruk dari cerita "keluarga 69"!

Saya menjangkakan kehangatan skandal video seks yang dikaitkan dengan Anwar ini akan berlarutan sehingga PRU-13 nanti. Selagi Allah tidak menghukum Eskay dengan azab yang perit yang disaksikan rakyat Malaysia, maka selagi itulah Anwar akan terus diseksa dengan skandal terhangat "Pak Syiekh" ini.

Justeru itu, saya berbesar hati untuk mengingatkan Anwar bahawa Allah itu adalah Tuhan kami yang Maha Adil lagi Maha Bijaksana. Eskay telah menyerahkan nasib dirinya kepada Allah mengenai kebenaran dakwaannya ini. Solat hajat dan bacaan Yaasin pun sudah dibuat. Kita tunggu saja kebenaran ini disingkap Allah...

PEJUANG BANGSA

Posted: 04 May 2011 11:49 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Video Chua Soi Lek balun Guan Eng penipu !

Posted: 04 May 2011 09:48 AM PDT


KERAJAAN DAP P.PINANG JAGUH DALAM TAK BINA RUMAH KOS RENDAH UNTUK RAKYAT !

Posted: 04 May 2011 08:08 AM PDT
Ini lah akibatnya kalau selalu dok bohong dan menipu yang akhirnya kantoi juga.  Sampai dalam Sidang Dewan yang sepatutnya mereka tidak boleh menipu pun hendak juga tipu !

Kali ini orang kanan Guan Eng iaitu Exco DAP Wong Hon Wai yang cuba menipu Dewan termasuk Speaker .

Ia dilakukan semasa Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seberang Jaya, Datuk Arif Shah Omar Shah mencelah  di dalam sidang DUN dan bertanya kepada  Exco DAP  yang ada menyebut agensi Kerajaan Negeri iaitu PDN ada membina rumah kos rendah dan sederhana rendah . 

Beliau  memaklumkan kepada Dewan bahawa tiada dana Kerajaan Negeri digunakan untuk pembinaan rumah kos rendah dan kos sederhana rendah pada  jawapan bertulis Exco DAP ini di   persidangan tahun lalu

Kesalahan Exco DAP ini cukup serius kerana cuba menipu Dewan yang mulia dan dihormati .  Bohong dan putar belit sudah menjadi kebiasaan mulut2 pemimpin DAP ini sehingga dalam Dewan pun nak bohong juga.

Syabas Datuk Arif Shah kerana berjaya  " trap " pembohongan kerajaan DAP . Kalau orang kanannya pun penipu , yang ketuanya iaitu Ketua Menteri lagi lah RAJA PENIPU !

Apa yang pasti , rakyat Pulau Pinang kini  sudah tahu akan fakta bahawa :

1 ) KERAJAAN DAP PULAU PINANG TIDAK MEMBINA SATU UNIT RUMAH KOS RENDAH PUN /SEDERHANA RENDAH UNTUK KEPERLUAN RAKYAT .

2 ) KERAJAAN DAP PULAU PINANG ADALAH KERAJAAN PENIPU RAKYAT KERANA GAH BERCAKAP BAHAWA MEREKA BERJIWA RAKYAT TETAPI TIDAK BINA PUN SATU UNIT RUMAH  UNTUK RAKYAT .

3)  KERAJAAN DAP PULAU PINANG TIDAK PRO KEPADA RAKYAT BERPENDAPATAN RENDAH DAN SEDERHANA DENGAN TIADA PERANCANGAN MEMBINA RUMAH KOS RENDAH UNTUK GOLONGAN INI .

4) KERAJAAN DAP PULAU PINANG HANYA MEMENTINGKAN GOLONGAN KAYA DAN ELIT UNTUK MEMILIKI RUMAH KEDIAMAN DENGAN MELULUSKAN BERBAGAI PROJEK BARU RUMAH RATUSAN RIBU HARGANYA  YANG TIDAK MAMPU DIBELI RAKYAT MARHAEN ."Saya hanya ingin mendapat kepastian daripadanya sama ada setuju bahawa tiada dana daripada Kerajaan Negeri digunakan untuk membina rumah kos rendah dan sederhana rendah.

"Apabila Exco itu cuba mengelak menjawab pertanyaan saya, saya mengemukakan jawapannya pada persidangan lalu. Dia nampak panik apabila saya menyebut jawapan yang lalu itu. Akhirnya dia kantoi dengan jawapannya sendiri," katanya ketika ditemui media di luar dewan semalam.

Menurutnya, Ahli Exco tidak wajar memutarbelitkan fakta ketika memberi jawapan di dalam dewan kerana ia adalah tempat yang mulia dan paling dihormati sebagai institusi penggubal undang-undang peringkat negeri.

"Dia tidak boleh pinda fakta sesuka hati sahaja. Dah lah buat silap tetapi tidak mahu mengaku kesilapannya. Sepatutnya Hong Wai meminta maaf atas kesilapan itu," katanya.

Arif Shah berkata, Kerajaan Negeri Pakatan Rakyat sebenarnya tidak pernah membina walaupun seunit rumah kos rendah selama mengambil alih pentadbiran Pulau Pinang.

"Mungkin ada rumah yang dibina pada waktu ini tetapi perancangan atau kelulusannya dilakukan pada masa pemerintahan kerajaan Barisan Nasional (BN)," katanya 

SINAR HARIAN 

Selepas kantoi bohong , Guan Eng buat pusing 360 tidak terima duit wang ehsan wargsa emas

Posted: 04 May 2011 04:56 AM PDT

Macam bangsat sekali tindakan terbaru Ketua Menteri paling celaka dalam sejarah negeri PP apabila mengeluarkan kenyataan hari ini menolak pemulangan duit wang ehsan dari warga emas sebanyak RM 23,700 .
Ketua Menteri Lim Guan Eng berkata, kerajaan negeri enggan menerima wang yang dikreditkan oleh UMNO ke akaun bendahari kerajaan negeri kerana ia dipulangkan dengan cara tidak betul selain meragui sumber wang tersebut.


"Saya sudah meminta Pegawai Kewangan Negeri (Mohd. Mokhtar Jait) untuk menyediakan satu cek berjumlah RM23,700 untuk dikembalikan kepada UMNO secepat mungkin," katanya pada sidang akhbar di sini, hari ini.


Yang bangang itu , Guan Eng berlidah biawak ini   kata beliau meragui sumber duit wang tersebut  . Nak tergelak aku bila baca kenyataan lidah bercabang seorang Ketua Menteri .


Dulu masa Kelab Lumba Kuda beri sumbangan kepada  Rakan Anti Kemiskinan kerajaan negeri tidak pulak beliau  meragui sumber duit judi itu . Tapi hari ini UMNO yang kreditkan duit terbabit diragui pulak sumbernya ..


Inilah kenyataan bangang Ketua Menteri yang cukup kuat membohong kepada rakyatnya . Selepas Adun BN berjaya tampilkan bukti bahawa duit pemulangan wang ehsan warga emas telah dipulangkan kepada kerajaan negeri , Guan Eng semalam telah bermesyuarat untuk buat 360 pusingan berani mati punya untuk tidak terima duit terbabit . 


Tak pernah dibuat orang iaitu pihak terbabit telah buat cara yang betul memulangkan semula duit melalui akauan kerajaan negeri pada tahun lepas , tiba-tiba bila kantoi bohong hari ini  terus hendak bayar balik  secepat mungkin .
Keputusan  dibuat ini   jelas menunjukkan  kerajaan DAP mempunyai  agenda politik ! 


GILA PUNYA KERAJAAN NEGERI DAP   ! 

CAT HAPRAK !! Kerajaan regim DAP anak tirikan Sekolah Agama Rakyat dalam agihan peruntukan

Posted: 04 May 2011 01:05 AM PDT


Hari ini PB  mengikuti  hari ke 3 perjalanan  Mesyuarat Pertama Penggal Keempat  Sidang DUN PP dan antara isu yang panas hari ini ialah  peruntukan  pendudukan yang yang diagihkan  oleh kerajaan negeri DAP kepada sekolah Mubaligh , SRK Cina , SRK Tamil , Sek Agama Rakyat .

Ia dibangkitkan oleh Adun BN Sungai Dua , YB Dato Hj Jasmin Mohamed selepas menerima jawapan  bertulis  dari  TKM 1 YB Ramasamy . 

Jumlah agihan peruntukan yang telah dibelanjakan adalah seperti berikut 

Sekolah Mubaligh           :     RM 850 ,000.00

SJK Cina                         :      RM 3,830,000.00

 SJK Tamil                       :     RM  1,666,000.00

Sekolah Agama Rakyat  :     RM 1,750,000.00


Jika dilihat daripada jumlah agihan peruntukan ini jelas adalah tidak adil sama sekali dan tidak menggambarkan laungan  sebenar Guan Eng bahawa kerajaan Pakatan telah  beri peruntukan kepada Agama Islam paling banyak daripada kerajaan BN .

Perbezaan besar sekali peruntukan antara Sekolah Agama Rakyat dengan SRJK Cina  ibarat langit denan bumi . Sewajarnya peruntukan  Sekolah Agama Rakyat perlu mendapat lebih kerana jumlah sekolah ini adalah lebih banyak berbanding SRJK Cina !!   

Tak kan lah sebuah sekolah yang banyak di negeri ini  hanya boleh dapat peruntukan lebih sedikit saja dari sekolah Tamil .   Ini adil ka ??? Mana pergi  pemimpin-pemimpin PAS yang selalu puji sangat Guan Eng sampai ke langit hanya kerana beri peruntukan bina kelas komputer di sekolah agama  ?  PB akan dedahkan jumlah sebenar sekolah agama rakyat dan sekolah2 yang lain di artikel seterusnya . 

Kesimpulannya , jika kita merujuk kepada angka -angka yang dibuat oleh akauntan chauvinis DAP ,  Guan Eng , ia menunjukkan kepada kita bahawa pentadbiran regim DAP  jelas mengutamakan sokongan pengundi Cina  untuk PRU 13 akan datang dengan memberi peruntukan besar kepada SJKC berbanding sekolah . 

Contoh mudah ialah PB amik angka sebuah sekolah Cina yang mendapat peruntukan paling rendah iaitu sebanyak RM 10,000  manakala Sekolah Agama Rakyat pulak paling rendah sebanyak RM 1,700 .

Nak buat apa dengan duit peruntukan sebanyak RM 1700 itu ??

Ini membuktikan bahawa kerajaan DAP jelas menganatirikan sekolah agama rakyat . Mereka sebelum ini begitu gah cakap memberi bantuan RM 50 kepada Guru KAFA tetapi lihat la berapa peruntukan sebenar kepada sekolah agama  rakyat . 

Puak-puak PAS harus sedar dari pembohongan Guan Eng lidah bercabang ini kononnya banyak memberi peruntukan kepada sekolah agama dan pembangunan Islam . Lihat sendiri lah jumlah agihan ini yang jelas mengamalkan dasar samarata yang cukup  tidak adil !

Siapa menentang penyatuan UMNO - PAS adalah pengkhianat Islam - Mufti Perlis

Posted: 03 May 2011 07:41 PM PDT

Kalau Guan Eng cakap sebelum ini penyatuan UMNO - PAS membentuk rasis + ekstremis  ,  dan beberapa geng Erdogan  marah sangat . Hari ini Mufti Perlis pulak gelarkan siapa yang menentang penyatuan ini sebagai pengkhianat Islam.
KUALA LUMPUR 3 Mei – Mufti Perlis, Dr. Juanda Jaya menyifatkan pihak-pihak yang menentang penyatuan antara UMNO dan Pas sebagai pengkhianat Islam. Selain itu beliau berkata, mereka juga boleh dianggap pendukung fikrah puak Khawarij iaitu sebuah kumpulan yang amat bencikan kesatuan di dalam Islam.

"Penyatuan (UMNO dan Pas) sebenarnya adalah wajib khususnya untuk kekuatan Islam dan Malaysia amnya. Semua pihak wajib berusaha ke arah itu,'' katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Isu penyatuan serta kerjasama antara UMNO dan Pas bukan satu perkara baru malah ia telah dibincang serta dibahaskan sejak sekian lama sama ada di media mahu pun di kalangan rakyat. Kerjasama yang dimaksudkan berkaitan dengan perkara membabitkan kepentingan Islam dan Melayu, bagaimanapun usaha itu sering terbantut ekoran keengganan Pas untuk berbuat demikian.

Berbeza dengan Pas, pucuk pimpinan UMNO termasuk Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan Timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin dilihat lebih terbuka dan positif dalam usaha tersebut. Terbaharu Perdana Menteri berkata, sudah tiba masanya Pas meninggalkan pakatan pembangkang khususnya DAP yang ternyata tidak pernah sekalipun memperjuangkan Islam.

Juanda berkata, al-Quran sendiri telah memerintahkan supaya umat Islam bersatu padu dan Islam perlu ditegakkan. Katanya, ia jelas melalui petikan firman Allah ayat 13 surah Asy-Syura yang bermaksud "Tegakkanlah pendirian agama dan jangan kamu berpecah belah".

"Junjungan besar Rasulullah SAW juga sebelum wafat sempat berwasiat menyuruh semua umatnya bersatu di bawah satu imam dan jangan berpecah belah,'' katanya lagi. - Utusan Malaysia

DIMENSI

Posted: 04 May 2011 11:35 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Matput budak baru blajar twit?

Posted: 04 May 2011 07:30 AM PDT

Anuwar: "jilat sampai bersih paham!"
Matput : "paham tuannn"

"Matput raja gempak a.k.a badut pas"

Omegay: Anuwar tak normal..Jijah tak kisah..Nurul kata Papa memang hebat!

Posted: 03 May 2011 05:15 PM PDT


Ibu Bapa Perlu Elak 'Denial Syndrome' Terhadap Abnormaliti Anak - Rosmah

IPOH: Golongan ibu bapa dinasihat supaya mengelakkan diri daripada 'denial syndrome' (sindrom penafian) semata-mata mereka tidak sanggup mendengar abnormaliti yang berlaku kepada anak-anak mereka.

Isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor berkata ibu bapa tidak perlu menyesali kekurangan yang ada pada anak-anak mereka kerana ia adalah fitrah daripada Tuhan.

"Sebaliknya ibu bapa seharusnya membawa anak-anak untuk pemeriksaan awal kerana semakin lewat anak ini dirawat semakin sukar untuk masalahnya diatasi," katanya di sini, Selasa.


Gua stuju pandangan Datin Seri Rosmah. Cuma gua nak tambah sket. kalau bleh kempen ni mak bapak jugak bley join jugak la. Maklum je la, dah ada satu pasangan sipolan tu dah terkena sindrom tu. Diorang ni bukan saje suke mengelak tapi kuat menipu!

Tak tau la sama ada si bini ni sedar tau tak yang laki dia tu tak normal. Tapi oleh kerana nak jage air muke punye pasal, si bini terpakse tebalkan muke depan orang ramai. Konon2nya dengan melabelkan lakinya sebagai anugerah tuhan, dia tak perlu rase menyesal sebab dia beranggapan itu adalah fitrah dari tuhan.

segala perbuatan terkutuk laki dia hanya lah kesalahan kecil yang tak perlu di perbesarkan. Biar apa pun yang laki dia nak buat, itu adalah hak dia. Kalau dia meliwat orang lain itu adalah hak dia sebagai suami mithali. Kalau dia nak berzina dengan amoi pun itu adalah hak dia sebagai pemimpin politik. hak sebagai isteri hanya la menurut perintah si suami! takde kene mengena dengan orang lain!

Orang lain tak perlu masuk campur urusan peribadi kerana mereka bukan ahli parti. Hanya ahli kroni saje yang boleh. Mereka2 yang terlibat dalam kegiatan tak normal si laki tak perlu di persalahkan malah wajib di tempatkan di syurga dan di beri pengampunan seperti bayi yang baru lahir!

Untuk menjadi ibu bapa 'terlampau' yang baik, maka si anak juga harus mengikut contoh mereka. Anak harus ikut cakap mak bapak. Kalau bapak curang kat mak, anak mesti anggap itu bukan bapak sebaliknya orang lain. Kalau mak menangis sebab bapak curang, si anak mesti pujuk mak dan mengatakan bapak cuma nak cube try test saje!

kehkehkeh

Dari Kacamata Melayu

Posted: 04 May 2011 11:10 AM PDT

Dari Kacamata Melayu


Realiti politik perkauman DAP

Posted: 03 May 2011 07:40 PM PDT


Oleh : PROFESOR DR. AHMAD ATORY HUSSAIN

Sejarah perjuangan parti ini bermula apabila Singapura menyertai Malaysia pada 1963 dengan Lee Kuan Yew memimpin Parti Tindakan Rakyat (PAP) di negara itu yang berideologi sosialis.

Semasa Malaya mencapai kemerdekaan tidak ada parti perkauman seperti Parti Tindakan Demokratik (DAP), yang ada parti sosialis yang ditolak sebahagian besar rakyat. Apabila Singapura keluar dari Malaysia pada 1965, DAP menggantikan PAP di negara ini dan sejak itu DAP bertanding dalam setiap pilihan raya umum (PRU) dengan fahaman yang menolak sistem politik berasaskan pelbagai kaum.

DAP dilihat sebagai parti yang hanya memperjuangkan kaum Cina, walaupun dianggap sebagai partai sosialis. Prestasi DAP mula meningkat pada PRU 1969, dengan memperoleh 13 kerusi Parlimen. Prestasi paling tinggi adalah dalam PRU 1986 (24 kerusi Parlimen) dan kemuncaknya dalam PRU 2008 (28 kerusi).

Dalam PRU selainnya, adalah sekitar 10 atau 11 kerusi sahaja yang diperoleh parti itu dan DAP menjadikan kawasan Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN) MCA dan Gerakan sebagai menguji kekuatan pengaruhnya.

DAP yang merupakan parti pembangkang kaum Cina terbesar bergerak mara hingga membentuk kerjasama longgar dengan Pas pada 1999 dan kemuncaknya pada PRU 2008 dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang turut serta mewujudkan pakatan pembangkang tunggal yang mencabar Barisan Nasional (BN).

Walaupun DAP di dalam pakatan pembangkang, ideologi mereka masih tidak sama dengan ideologi Pas. Sementara itu, MCA atau Gerakan dilihat bersifat sederhana.

Secara umumnya, MCA mengakui semua bentuk institusi politik negara yang berasaskan Perlembagaan, bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi dan agama Islam agama rasmi serta mengakui hak istimewa orang Melayu, walaupun di dalam hati mereka tidak bersetuju, tetapi mereka tidak menunjukkan dalam tindakan dan prinsip parti mereka.

Berbeza dengan DAP, ia terang-terangan menolak yang boleh dikatakan semua yang berasaskan kemelayuan dan keislaman di negara ini. Tentunya slogan Malaysian Malaysia itu masih menjadi ideologi DAP yang didorongi oleh sistem politik Singapura yang berbentuk republik.


Keinginan DAP mewujudkan semacam 'ala republik' di Malaysia tentunya menolak sama sekali akan realiti masyarakat dan sejarah negara ini yang berpaksikan kemajmukan!

Pendek kata MCA dan Gerakan lebih praktikal dan tahu akan sejarah pembentukan negara ini dan menyedari bahawa tanpa kerjasama dengan UMNO yang ketika merdeka dahulu mewakili sebahagian besar orang Melayu, keadaan nasib kaum Cina dan India tidak terjamin.

Disemarakkan lagi apabila Datuk Seri Anwar Ibrahim memimpin PKR dan pakatan pembangkang, maka DAP berserta dengan Pas berjaya mempengaruhi sebahagian daripada pengundi Cina untuk menyokong perjuangan PKR yang dikatakan mirip ideologi DAP.

Sementara Pas dilihat dengan sebelah mata atas dasar ingin mengambil kesempatan daripada pengaruh parti itu dan mengaut keuntungan politik, tetapi Pas kurang sedar akan taktik DAP itu!

Kemenangan cemerlang pakatan pembangkang dalam PRU-12 menyemarakkan lagi semangat DAP untuk menjadi jaguh kaum Cina dan semakin berlagak menjadi jaguh pakatan pembangkang. Apalagi dengan Anwar berdepan dengan masalah peribadinya manakala MCA atau Gerakan semakin ketinggalan kereta api.

Pakatan pembangkang yang meniupkan anti UMNO dan BN serta bercita-cita hendak menukar sistem politik Malaysia kepada republik dan menentang sebahagian daripada Perlembagaan negara jelas berjaya mempengaruhi sebahagian pengundi Cina dan Melayu yang tidak begitu faham sejarah dan selok-belok politik negara ini. (Besar kemungkinan faktor sejarah kenegaraan kurang dititikberatkan di kalangan generasi muda!)


Dipendekkan cerita, DAP berjaya mewujudkan suatu persepsi politik bahawa kebangkitan kaum Bumiputera/Melayu dalam pembangunan ekonomi melalui Dasar Ekonomi Baru (DEB) boleh mengancam survival orang Cina, yang mana pada realitinya tidak begitu.

Sebagai pribumi, mereka pun ingin maju seperti bukan Melayu dan ingin duduk sama rendah dan berdiri sama tinggi dalam pembahagian ekonomi negara dengan kaum Cina. Salahkah? Ini tidak dimengertikan oleh DAP. Parti itu menganggap rendah kebolehan orang Melayu, kerana dimomokkan oleh pemimpin seperti Lee Kuan Yew.

Sedangkan orang Melayu dan rakyat seluruhnya sudah pun terbuka minda mereka dan menginginkan kemajuan, dan tidak selamanya orang Melayu itu bodoh, malas dan tidak kebolehan.

Mereka dikaburkan dengan persepsi bahawa orang Cina didiskriminasi dalam semua bidang, pada hal hakikatnya yang lebih banyak menikmati ekonomi negara adalah bukan Melayu tetapi ini tidak pernah disebut, yang dibangkitkan ialah orang Melayu yang menguasai politik dan pentadbiran akan menindas kaum lain!


DAP juga menerima nasihat-nasihat daripada ahli akademik mereka yang kebanyakannya anti establishment. Semua yang Melayu (terutama pemerintah) buat, ada sahaja yang tidak kena kepada golongan ini!

Politik perkauman anti establishment ini jelas dihamburkan dengan membangkitkan sentimen anti Perlembagaan Malaysia, menganggap Perlembagaan ini akan memusnahkan masa depan mereka.

Pada hal dengan Perlembagaan, selama ini rakyat dapat menikmati erti kehidupan yang lebih baik dari negara tempat asal mereka. Ini semua dianggap sebagai hujah lapuk dan ketinggalan.

Sehingga seorang ahli akademik dari luar negara yang membuat kajian mengenai: Problems Among Minority Groups in Malaysia" mendapati di Malaysia golongan minoriti tidak ada masalah! Sedangkan di negara-negara lain di dunia, semua minoriti ada masalah!

Hebatnya Malaysia dipandang dari luar, tetapi dipandang oleh segolongan rakyatnya sendiri sebagai "hampas". Ideologi DAP tidak mengakui hakikat masyarakat berbilang kaum dan tidak mengakui politik berasaskan kerjasama antara kaum.

DAP masih mengharapkan kerjasama daripada Pas dan PKR tetapi kedua-dua parti itu juga tidak dapat dibuktikan boleh memberi jaminan kepada semua kaum di negara ini. Peningkatan pengaruh DAP tentunya disebabkan kelemahan MCA dan Gerakan sendiri. Kedua-dua parti itu gagal meyakinkan orang Cina bahawa mereka akan terus terjamin dalam BN.

Sementara itu, UMNO pula mengalami krisis demi krisis, jadi nampak seperti mereka sudah lemah semangat dan akan keluar dari BN jika kalah dalam PRU akan datang.

Soalnya sampai bila majoriti pengundi Cina hendak berteduh di bawah DAP? Jika MCA kecundang dalam PRU-13, tidak mustahil wakil Cina tidak ada di dalam kerajaan.


Sejarah 13 Mei 1969 membuktikan jika pola seperti sekarang ini berlaku, konflik kaum akan berlaku. Ini tidak sihat bagi negara berbilang kaum seperti Malaysia. Untuk itu saya berpendapat, mahu tidak mahu, masyarakat Cina akan kembali kepada status quo di mana akan berlaku semula keseimbangan politik.

Pada hemat saya, ini merupakan satu ujian besar bagi parti-parti politik di negara ini yang mana parti yang terlalu kuat sifat perkauman tidak akan ke mana. Ini berdasarkan kepada teori politik di Malaysia, bahawa politik pelbagai kaum adalah paling sesuai, dan yang berasaskan perkauman sempit tidak dapat diterima untuk jangka panjang.

Selain itu kerjasama antara parti politik pembangkang terlalu bersifat politik dan penuh muslihat juga dilihat tidak kekal lama. Pas semakin hipokrit. PKR, dianggap retorik dan huru-hara kini. Sebab itu kerjasama antara parti politik dalam BN kelihatan lebih ikhlas walaupun dipandang oleh pembangkang sebagai parti yang usang.

Tetapi itulah realiti politik Malaysia, yang majmuk sifatnya, yang perlu bertoleransi, tidak semudah itu bermain politik perkauman! Politik geram dan sentimen kaum tak ke mana. Percayalah.

Rajahmas

Posted: 04 May 2011 11:09 AM PDT

Rajahmas


Panas!! Cikgu Bard akan keluar PKR?

Posted: 03 May 2011 09:56 PM PDT

Dipetik daripada blog cucumatkilau. Cikgu Bard sudah bagi signal akan tinggalkan parti PKR. Nampaknya kepimpinan PKR pusat tak akan pandang rintihan pemimpin yang dianggap nyamuk memandangkan masing-masing sibuk nak selamatkan batang tengkok Ketua sebelum terkantoi oleh videonya.

Lagi satu, Cikgu Bard tak setanding Shamsul Ketot yang sentiasa ada dibelakang Anwar buat kerja-kerja mengampu macam seolah-olah mahu jadi pengganti watak Ezam satu ketika dulu.

Bagi sesiapa yang nak sokong PKR, harap berfikirlah masak-masak sebelum terlambat. Keluarnya Cikgu Bard dari PKR bermakna akan keluar lagi beratus-ratus ahli peringkat cabang dan batang parti itu seluruh negara..

Kalau pemimpin sendiri pun dah keluh kesah macam ini, apa lagi harapan yang kita nakkan daripada parti itu? Keadilan tak akan wujud kalau kepimpinan parti itu tak mampu bertindak adil kepada ahli-ahli sendiri...

Sila rujuk artikel bawah....

Tamparan Hebat Buat PKR Jika Benar Anak Muda Seperti 'Chegubard' Pula Meninggalkan Parti Itu !! 
Petang Isnin (2 Mei 2011) CMK telah meluangkan masa untuk bertemu dengan Chegubard (PKR) di sebuah restoran mamak dekat bandar Kuantan. Banyak benda yang kami bualkan, termasuk senario di Sarawak, isu saman Utusan, kes liwat II termasuk juga berkisarkan hala tuju perjuangan politik masing-masing.

CMK hargai kunjungan Chegubard ke Kuantan, ketika dia dalam perjalanan dari Kemaman untuk berceramah malam itu di Lanchang. Turut hadir petang itu ialah Kamarul Hatta (PKR) dan Saudara Ito (Kg.Tengah). Dalam berbual, Chegubard sekali lagi meluahkan perasaan terkilan beliau akibat kegagalan PKR menyelesaikan kemelut pemilihan 2010 lalu.

Parti katakanya seolah-olah cuba mengalih pandangan dan mahu beliau melupakan apa yangs udah berlaku, sedangkan perkara itu sebaptutnya diselesaikan seperti janji dua minggu yang dibuat oleg Setiausaha Agung, Saifuddin Nasution semasa Kongres PKR di Petaling Jaya tahun lalu. Namun sehingga kini segalanya "indah khabar dari rupa".

Ini menyebabkan Chegubard terpaksa memberi sedikit masa sahaja lagi untuk PKR membuat keputusan, sama ada mahu menyelesaikan kemelut itu atau membiarkan sahaja ia berlalu. Beliau turut menegaskan akan bertindak untuk "meninggalkan parti itu" andai jalan penyelesaian tiada. Malah katanya, itulah yang amat dikehendaki oleh mereka yang berkuasa sekarang ini.

Ketika CMK tanya ke mana hala tuju politiknya andai keluar PKR. Chegubard beberapa kali menegaskan dia akan membuat satu keputusan mengejut berkenaan perkara itu. Namun, itu pun jika tiada tindakan daripada pucuk pimpinan tertinggi PKR sendiri. CMK merasakan, PKR bakal menerima pukulan TKO jika anak muda seperti Chegubard pula meninggalkan parti itu. Malah, dia khabarnya akan membawa bersama para penyokong dan pemimpin muda di peringkat cabang-cabang di seluruh negara.

Ini satu tamparan hebat buat PKR, maka seharusnya Anwar Ibrahim memainkan peranan untuk menyelesaikan kemelut ini. Agak malang bila beliau yang masih bersama PKR tiba-tiba dihalang melakukan aktiviti termasuk berceramah di sana-sini oleh parti sendiri. Senario ini memang berlaku, dan sungguh memalukan. CMK harao, Chegubard dapat membuat keputusan yang bijak dalam menentukan masa depan perjuangannya. CMK hormati apa jua keputusan yang dibuat beliau.


- Sumber cucumatkilau

Taib: Kabinet Sarawak akan dirombak Jun

Posted: 03 May 2011 06:16 PM PDT

DILANTIK: Naroden menerima watikah pelantikan sebagai menteri muda daripada TYT pada majlis angkat sumpah yang berlangsung di bangunan DUN di Kuching, pagi semalam.


KUCHING: Ketua Menteri Pehin Sri Abdul Taib Mahmud semalam mengekalkan barisan Kabinet sedia ada sementara rombakan sepenuhnya dibuat selepas persidangan Dewan Undangan Negeri akan datang yang dijadualkan pada pertengahan Jun ini.

Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas majlis angkat sumpah menteri-menteri muda bertempat di Kompleks Dewan Undangan Negeri (DUN) baru dekat sini.

"Ini adalah barisan kabinet sementara sehingga rombakan (kabinet) dilakukan nanti," katanya tanpa mengulas lanjut mengenai perkara itu.

Pada majlis yang 12 daripada 18 menteri muda mengangkat sumpah di hadapan Yang di-Pertua Negeri, Tun Datuk Patinggi Abang Muhammad Salahuddin dan mereka kekal memegang portfolio lama sebelum Pilihan Raya Negeri Sarawak ke-10 pada 16 April lalu.

Kesemua menteri muda yang mengangkat sumpah semalam juga merupakan penyandang yang berjaya mengekalkan kerusi masing-masing pada pilihan raya negeri lalu.

Barisan Menteri muda itu dianggotai,

Datuk Daud Abdul Rahman (Menteri Muda di Pejabat Ketua Menteri-Hal Ehwal Islam), 
John Sikie Tayai (Menteri Muda Daerah Luar Bandar),  
Mohd Naroden Majais (Menteri Muda Perancangan dan Pengurusan Sumber),  
Datuk Francis Harden (Menteri Muda Kemajuan Tanah),  
Sylvester Entri (Menteri Muda Bekalan Air),  
Datuk Lee Kim Shin (Menteri Muda Sukan),  
Abdul Wahab Aziz (Menteri Muda Perumahan),  
Mong Dagang (Menteri Muda Pelancongan),  
Datuk Peter Nansian (Menteri Muda Alam Sekitar),  
Dr Stephen Rundi (Menteri Muda Kesihatan Awam), 
Datuk Talib Zulpilip (Menteri Muda Pelancongan).

Manakala empat lagi menteri muda sebelum ini tidak dilantik semula kerana tewas pada pilihan raya negeri April lalu,

Datuk David Teng (Menteri Muda Industri Makanan),
Tan Joo Phoi (Menteri Muda di Pejabat Ketua Menteri);
Datuk Dr Soon Choon Teck (Menteri Muda Perumahan)
Datuk Peter Nyarok (Menteri Muda Pertanian)

Sementara Datuk Dr Abang Abdul Rauf Abang Zen (Menteri Muda Pembangunan Industri) dan Larry Sng (Menteri Muda Hal Ehwal Belia dan Latihan) tidak dicalonkan untuk mempertahankan kerusi masing-masing pada pilihan raya negeri yang sama.

Pada 18 April lalu, lapan menteri penuh mengangkat sumpah sebagai ahli kabinet, dua hari selepas Barisan Nasional (BN) sekali lagi diberi mandat membentuk kera- jaan negeri dan mereka kekal memegang portfolio sebelum ini.

Mereka ialah Datuk Patinggi Tan Sri Alfred Jabu kekal sebagai Timbalan Ketua Menteri merangkap Menteri Permodenan Pertanian dan Menteri Pembangunan Luar Bandar.

Tujuh lagi menteri yang mengangkat sumpah pada hari sama ialah

Dato Sri Dr James Masing (Menteri Kemajuan Tanah),
Dato Sri William Mawan (Menteri Pembangunan Sosial dan Urbanisasi),
Datuk Amar Abang Johari Tun Abang Openg (Menteri Perumahan dan Pembangunan Bandar),
Dato Sri Wong Soon Koh (Menteri Alam Sekitar dan Kesihatan Awam),
Dato Sri Michael Manyin (Menteri Pembangunan Infrastruktur dan Perhubungan),
Datuk Amar Awang Tengah Ali Hassan (Menteri Perancangan dan Pengurusan Sumber Kedua) Datin Fatimah Abdullah (Menteri di Pejabat Ketua Menteri).

Bagaimanapun, Timbalan Ketua Menteri Datuk Patinggi Tan Sri Dr George Chan tidak dilantik semula berikutan ke-kalahan beliau di kerusi DUN Piasau.

Penyusunan semula artikel dari sumber: The Borneo Post

IPOHMALAY

Posted: 04 May 2011 09:04 AM PDT

IPOHMALAY


اورڠ چينا ايڠين چتوسكن ككاچاوان؟

Posted: 04 May 2011 01:51 AM PDT

اومت اسلام نڬارا اين دليهت ساڠت چواي دالم ممهمي ڤوليتيك كوتور اورڠ-اورڠ چينا يڠ ماهو مرمڤس تمڤوك ڤمرينتاهن نڬارا اين دري اورڠ اسلام دڠن مڠڠكت توكوه اسلام ليبرال يڠ داعتراف دنيا.


كبودوهن اورڠ اسلام مليسيا ڤاليڠ جلس اياله د ڤيهق ڤارا ڤڽوكوڠ ڤاس كران مات دان هاتي مريك دتوتوڤ دري مليهت بنچان يڠ باكل منيمڤا مريك سأندايڽ بوكن اسلام يڠ ممبنچي اسلام ناءيق بركواس.

جك دليهت د ڤولاو ڤينڠ، ڤاس سنديري سڤاتوتڽ تاهو بهاوا مريك منجادي مڠسا ديثكريميناسي اوليه راكن سڤاكت مريك سنديري. ماله، ڤاس تيدق ممڤو بربوات اڤا٢ دالم مڽلامتكن ملايو ڤولاو ڤينڠ سلاين مڠلواركن كڽاتأن بودوه بهاوا باريسن ناسيونل جوڬ بربوات دمكين ك اتس اورڠ ملايو ڤولاو ڤينڠ سبلوم ايت.

كڽاتأن اين جلس منونجوقكن ڤاس جوڬ مڠيزينكن دڤ بربوات ظاليم ك اتس اورڠ ملايو ڤولاو ڤينڠ دڠن چارا لبيه بوروق دري كراجأن باريسن ناسيونل تردهولو.

هاري اين، اورڠ چينا دداڤتي تيدق اكن مڽوكوڠ باريسن ناسيونل دان بوقتي كوكوه مريك ماهو مموسناهكن مچ اياله دڠن ملتقكن سأورڠ يڠ كونتروۏرسي منجادي ڤريسيدن.

چوا سوا ليك بوليه دأڠڬڤ مڠحيرانكن كران دسباليق ترسبار ايميج كمالوانڽ كتيك برسام سأورڠ ڤلاچور، ماسيه ممڤو منجادي ڤريسيدن سبواه ڤرتي چينا يڠ سماكين روسق.

جك اورڠ ملايو ماسيه منجونجوڠ كونسيڤ ڤرڤادوان يڠ عاديل دان مميهق كڤد اسلام دان سورۏيۏال بڠسا سنديري، مريك هاروس سدر بهاوا اورڠ چينا تله براليه كڤد ڤوليتيك ڤرقومان.

مريك ماهوكن مليسيا منجادي إندونيسيا يڠ هاري اين ممبريكن مريك كبيبسن اونتوق مڠاءوت ككايأن سهيڠڬ 90% دري ايكونومي نڬارا ترسبوت.

ڤوليتيك چينا حقيقتڽ دڤنوهي رسواه دان ساله لاكو يڠ كيت تيدق كتاهوي. ڤڽوبورن بوديا رسواه باڽق ددوروڠ اوليه واڠ اورڠ چينا.

جك سيڠاڤورا دليهت كورڠ دچاتت كيس رسواه، ايت بوكن كران سيستمڽ باڬوس. ايت اداله كران كراجأنڽ دتادبير مڠيكوت داسر ڤينسواستاان يڠ مان جك دليهت، د مان-مان سكاليڤون د دالم دنيا، دنيا ڤرنياڬان دڤنوهي ايليمن رسواه، والاوڤون دنيا ڤينتادبيران كراجأن مريك برسيه دري رسواه.

كڬاڬالن اورڠ ملايو اسلام اونتوق برساتو مڠڬمبركن مالاڤتاك سوسيال اكن منيمڤا نڬارا اين دان ككاچاوان سميمڠڽ باكل برلاكو دان اين تله درانچڠ اوليه ڤميكير چينا د نڬارا اين.

مڠاڤ مريك ماهوكن ككاچاوان؟ اين كران دڠن ككاچاوان دان كموسنهن جيوا دان هرتا بندا مريكله ممبواتكن چينا إندونيسيا هاري اين بيبس سببسڽ، ترماسوق مڠهينا اسلام د اينترنيت تنڤا سديكيت ڤون براس بيمبڠ.

اورڠ ملايو ڤرلو لكس سدر دري ماءينن اين. بيار مالس، تاڤي جاڠن بودوه

Gambar Sebenar 'Osama' Yang Di Tampal

Posted: 03 May 2011 11:14 PM PDT


Teman tak paham kenapa perlu sampai edit gambar jenazah untuk mengiyakan dakwaan Osama telah dibunuh? Turut kedengaran ialah gambar tersebut telah lama wujud dan muncul di khalayak umum.

Hari ini terserlah sudah siapa empunya wajah sebenar yang ditempelkan separuhnya dengan wajah Osama.

Dengan hidung tirus dan gigi memanjang, itu bukanlah Osama Laden. Jika gigi atasnya rosak hingga jatuh ke bawah, pastilah hidungnya turut kemek dan pesek.

Ntahlah, nampaknya kita terus dibuaikan tentang kematian figura yang tidak wujud pun. Media negara ini tidak perlu mengulas panjang lebar dan tumpuan kepada politik negara ini sebenarnya lebih cruicial!

Sungguhka

Posted: 04 May 2011 09:04 AM PDT

Sungguhka


MB Kedah Nak Jadi Anti Kerajaan Pusat... Anak Buah Pula Minta Bantua Kerajaan Pusat...

Posted: 03 May 2011 08:25 PM PDT

MALAYSIA - CHINA ECONOMIC AND TRADE COOPERATION FORUM.

Posted: 03 May 2011 07:46 PM PDT

Dd i n b u n g a

Posted: 04 May 2011 07:51 AM PDT

Dd i n b u n g a


SIDANG DEWAN UNDANGAN PULAU PINANG TEMPAT DAP MEMBUAT PEMBOHONGAN

Posted: 03 May 2011 11:15 PM PDT


YB ARIFF SHAH PEMBELA RAKYAT P.PINANG


EXCO PULAU PINANG MEMBOHONGI RAKYAT P.PINANG

Kerajaan BN dah terlalu banyak membuat jasa bakti kepada rakyat tertutama rakyat yang kurang bernasib baik, banyak bantuan rumah PPRT, rumah Mesra Rakyat, Rumah Kos rendah, Bantuan membaikpulih rumah yang di perjuangkan oleh BN telah dilaksanakan, tetapi tak pulak membohong rakyat dalam Sidang DUN seperti DAPig konon nya Kerajaan DAPig Pulau Pinang dah buat rumah bantu rakyat, walhal sebijik jamban pun tak berbuat.

Yang dapat kita lihat di Pulau Pinang tertutamanya di sebalik Pulau, rumah - rumah kos rendah dibina semasa Kerajaan BN memerintah, KINI yang dapat kita lihat rumah - rumah kos tinggi seperti Kondo, Pangsapuri mewah, Banglow dibina di kawasan - kawasan berbukit dengan nilai tidak kurang dari RM400,000 sebuah, Ini lah hadiah untuk rakyat Pulau Pinang.

Berbagai bentuk bantuan BN telah sumbangkan seperti Rumah PPRT melalui Felcra sekarang ini diperkenal pula Skim Rumah PBR Felcra

penyerahan bantuan rumah Felcra oleh Menteri KKLW

BN juga menaiktaraf dan membina baru rumah panjang di Sabah dan Sarawak kepada masyarakat bumiputera.


Penerima Bantuan rumah Panjang

BN juga memberi bantuan Kos rendah dengan membayar RM150 sebulan yang berharga RM70,000 kepada rakyat berpendapatan bawah RM1,500 termasuk nelayan, petani, penternak dan pekerja swasta.

Rumah RMR SPNB

BN Juga membina rumah PPRT kepada Ibu Tunggal, Fakir Miskin dan Warga emas yang tidak mempunyai pendapatan tetap dan yang menerima bantuan dari JKM

Rumah PPRT

Bagi rakyat di bandar tertutama di Lembah Klang Kerajaan BN melalui SPNB dan KPKT membina rumah Pangsapuri kos rendah bagi mereka yang berpendapatan sederhana dan rendah.

Rumah Pangsapuri Kos rendah

Cakap banyak tapi kosong, hanya pandai bohong, tipu dan buat fitnah memang dah jadi kerja utama pembangkang seperti DAPig, PAS dan PKR, pembohongan demi pembohongan di jaja dengan murah sekali sehingga majoriti rakyat yang miskin menjadi mangsa, Sidang DUN yang selama ini dimuliakan oleh BN dijadikan tempat murahan untuk menyebar pembohongan.

Kerajaan BN bukan sahaja bercakap tapi kerja dilakukan dan dibuktikan sehingga rakyat secara keseluruhannya termasuk adik beradik, saudara mara puak - puak pembangkang tak terpinggir mengecapi kenikmatan dari kerja BN.

MALAH DI SETIAP PEMBENTANG BUDGET PERDANA MENTERI PERUNTUKAN BAGI MEMBINA RUMAH KEPADA RAKYAT YANG BERPENDAPATAN RENDAH DAN YANG MISKIN DIBERI PERUNTUKAN YANG BESAR.

Exco cuba tutup kelemahan

PULAU PINANG 3 Mei - Tindakan Exco Perumahan, Perancangan Bandar dan Desa negeri, Wong Hon Wai (DAP-Air Itam) cuba mengelak soalan lisan Datuk Arif Shah Omar Shah (BN-Seberang Jaya) pada sidang Dewan Undangan Negeri menyebabkan berlaku pertikaman lidah antara mereka berdua selama kira-kira 15 minit.

Hon Wai sedaya-upaya enggan mengakui kerajaan DAP Pulau Pinang tidak pernah membina kediaman kos rendah untuk rakyat sepanjang 2009 dan 2010.

Tindakan itu menyebabkan Ariff Shah mendesak Hon Wai bertubi-tubi kerana tidak berpuas hati dengan jawapan yang diberikan.

"Saya tanya Yang Berhormat (Hon Wai), benarkah sepanjang 2009 dan 2010 kerajaan negeri tidak bina rumah kos rendah dengan menggunakan dana sendiri?,'' ujar Ariff Shah.

Namun Hon Wai menjawab: "Pemaju menerusi Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang iaitu anak syarikat kerajaan negeri ada membina rumah kos rendah untuk rakyat."

Soalan dan jawapan tersebut diulangi berkali-kali sehinggalah Speaker, Datuk Abdul Halim Hussain mencelah supaya perbuatan tersebut dihentikan.

Abdul Halim kemudian memutuskan apa yang diperkatakan oleh Hon Wai dianggap jawapan kepada soalan Ariff Shah.

sumber UtusanMalaysia online

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 04 May 2011 03:48 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Biasa rasa YB?

Posted: 04 May 2011 12:35 AM PDT


Awat hang tau itu rasanya ....

Beringat sikit. Hang yang kawan, bukan kami yang kawan dan sekutu dengan Anwar.

Ohpolitik!™

Posted: 04 May 2011 03:48 AM PDT

Ohpolitik!™


Apa Komen Anwar mengenai isu ujian poligraf?

Posted: 03 May 2011 06:59 PM PDT

Sebelum ini, Husam mencabar Eskay untuk mengambil ujian poligraf. Cabaran Husam itu dilihat tidak adil jika ujian itu hanya dilakukan kepada Eskay, disebaliknya Anwar dikecualikan. Ini kerana Husam tidak menyebut pun Anwar patut sama-sama menjalani ujian poligraf.

Sedangkan bukti yang hendak dicari ialah siapa bercakap benar dan siapa berbohong mengenai lelaki di dalam video seks, selanjutnya mengesahkan sama ada lelaki itu ialah Anwar atau orang lain.

Kelmarin Husam mencabar trio Datuk T menjalani ujian poligraf bagi mengesan sama ada mereka berbohong atau tidak dalam isu mengaitkan Anwar.

Apa pula Komen Anwar mengenai isu ujian poligraf?

PAStinya Azmin Mengamuk Dengan Cadangan Husam!!

Posted: 03 May 2011 04:40 PM PDT


DATUK Shazryl Eskay Abdullah yang membuat sumpah laknat di Masjid Amru Al-As, Bandar Baru Sentul, Jumaat lalu tidak gentar untuk menjalani ujian poligraf atau sebarang teknologi bagi membuktikan beliau tidak berbohong.

Ahli perniagaan itu berasa kagum dengan cadangan Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Datuk Husam Musa yang mahu beliau menjalani ujian poligraf dan menyifatkan ia sebagai idea yang bernas.

Namun gesaan Husam itu mesti turut disahut oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim. Cabaran Husam itu tidak adil jika ujian itu hanya dilakukan kepada Eskay, di sebaliknya Anwar dikecualikan. Ini kerana Husam tidak menyebut pun Anwar patut sama-sama menjalani ujian poligraf.

Sedangkan bukti yang hendak dicari ialah siapa bercakap benar dan siapa berbohong mengenai lelaki di dalam video seks, selanjutnya mengesahkan sama ada lelaki itu ialah Anwar atau orang lain.

Kelmarin Husam mencabar trio Datuk T menjalani ujian poligraf bagi mengesan sama ada mereka berbohong atau tidak dalam isu mengaitkan Anwar.

Cabaran daripada Husam itu cukup menarik setelah pendirian pemimpin Pas sebelum ini dipersoalkan.

Sejak isu video seks itu terbongkar, pendapat beberapa pemimpin Pas dilihat berbelah bahagi. Yang jelas, pendirian Pas terhadap isu ini bertentangan dengan moral, etika dan agama yang selama ini dikatakan menjadi asas perjuangan parti itu.

Sebagai parti yang dikatakan berteraskan moral, etika dan agama, Pas sepatutnya meminta siasatan yang objektif, bukan membuat keputusan sambil lewa demi kepentingan politik untuk berkuasa.

Pas kini berada dalam persimpangan kerana berdepan dengan isu moral yang membabitkan Ketua Pembangkang itu.

Pas perlu menyokong usaha-usaha mencari kebenaran. Apakah Pas mahu melindungi seorang pemimpin yang tidak bermoral - di depan cakap lain, di belakang buat lain.
memetik sumber utusan.

GHOSTWRITER : "PAS sanggup buat apa saja untuk mempertahankan Anwar, namun apa tindakan PAS terhadap kes Bunuh Budak 7 Tahun? Dan PAStinya Azmin akan mengamuk dengan cadangan PAS ini."

tunku

Posted: 04 May 2011 03:21 AM PDT

tunku


Dap greed of power

Posted: 03 May 2011 06:35 PM PDT

Sarawak Chief Minister's post colour blind — DAP

KUCHING: It is possible for Sarawak to be ruled by a non-Bumiputera Chief Minister, said DAP Sarawak chairman Wong Ho Leng.
The state opposition leader said this was possible because the State Constitution is silent on the race of the state's chief executive.
"To date, no constitution rules that only the Malays can be the Chief Minister of Sarawak. In Sarawak, the Iban, Melanau, Chinese and Malay can be the Chief Minister," he told the press after announcing Pakatan Rakyat (PR)'s shadow Cabinet on Labour Day.
The first Chief Minister of Sarawak was Datuk Stephen Kalong Ningkan (1963-1966) followed by Datuk Tawi Sli (1966-1970), Tun Datuk Patinggi Abdul Rahman Ya'kub (1970-1981) and Pehin Sri Abdul Taib Mahmud (1981 – present).
Wong, who is also Sibu member of parliament and Bukit Assek assemblyman, said of course the Federal and State Constitution could be amended.
He conceded that PR Sarawak did arrive at a consensus that if they managed to form the state government then PKR Sarawak chief Baru Bian would be the Chief Minister, even if DAP won more seats than PKR.
However, this agreement became invalid after the 10th state election concluded, he said.
Wong was, however, quick to add that the PR coalition parties, namely DAP, PKR and PAS, would come up with a fresh proposal before the next state election.
"That (Baru be the Chief Minister) has lapsed and who will be the next potential Chief Minister… we will come to that later," he said.
PKR won only three of the 49 seats it contested in the election last month. Baru won in Ba Kelalan.

tunku : so what if pakatan lost in sarawak.they should still fulfill their promises to make baru bian their leader.if dap is really sincere they should make baru bian as the opposition leader now not wong ho leng.this show clearly how dap can twist their tongue. i am sure dap will make their party leader as sarawak cm if they had won the sarawak election recently giving the same excuses that they won more seats than pkr.

Dap secret agenda to rule Malaysia.

Posted: 03 May 2011 06:24 AM PDT

DAP-SNAP merger can topple state BN — Lim

KUCHING: A local scholar has described SNAP as "an essentially dead party" and is puzzled why the DAP wants to merge with them.
Unimas' Faculty of Social Sciences Associate Prof Dr Andrew Aeria wondered if DAP had thought it through before it proposed the merger recently.
"SNAP is essentially a dead party and has the DAP done its homework?" he directed this question at DAP secretary-general Lim Guan Eng during a public forum entitled 'The Myth of 2011 Sarawak State Election: Only The Chinese Voters Swung to PR' here last Sunday.
Dr Aeria's question brought laughter to the hall before the Chief Minister of Penang addressed the doubt.
"It depends on how you define 'dead'. There was this case in Penang where a doctor pronounced the death of a patient but the patient came to life later," Lim quipped.
He added that Pakatan Rakyat (PR) aimed to see straight fights in Sarawak and the merger between DAP and SNAP would be seen as consolidating forces with the ultimate objective of taking down the present government.
Lim said the merger would also represent a sign of sincerity of the DAP in reaching out to the non-Chinese communities.
Hoping not to see animosity as a result of the merger talks, Lim said the move was targetted at tackling Barisan Nasional during elections to initiate radical changes.
Meanwhile, at a news conference on the same day, DAP Sarawak chairman Wong Ho Leng admitted that the party had held talks with SNAP's senior leaders here. Another meeting would be held in Miri soon.
"The merger is to strengthen PR and not to weaken it. It is also one essential way to avoid multi-cornered fights in future," he said.
The Sibu Member of Parliament and Bukit Assek assemblyman said the merger talks so far appeared positive but he came up with a different definition for the word.
"Positive here does not mean a successful merger," asserted Wong, who is a lawyer by profession.
He pointed out that the merger, if materialised, would dispel the perception that DAP was a Chinese party.
DAP now has Bumiputera branches in places such as Sungei Merah, Sibu Jaya and Dudong in Sibu as well as Sri Aman and Balai Ringin.
"These are all Iban-majority, if not branches with all Ibans. DAP is not a single-race party although I cannot give you (reporters) off hand how many non-Chinese members we have," he said.
Whether he agreed that SNAP "is an essentially dead party", Wong replied: "I'm never able to agree that SNAP is a dead party as we should always support one another."
He said no political parties deserved to be termed as 'mosquito party', regardless of their size and strength.
"No doubt that SNAP did not do well in the election but this is not the reason we cannot work together to strengthen Pakatan Rakyat. DAP must reach out to engage all races."

tunku : why dap need to merge with snap? why not pkr? pkr has more native members than the dap. dap is slowly taking lead in pakatan and trying to get all the people so that when the time come they can ditch pas and pkr. it seems like they want to take all by themselves without the other two.pas and pkr is being RULED by dap right now.dap is aiming at taking over the country slowly and pkr and pas is helping them to achieve that mission without realizing that they will be kicked out one day by dap, they are just using pas and pkr.they had hold pkr in their fist by making karpal the lead counsel for anwar's sodomy case. they know everything about anwar and anwar now have to bow to them.pas stupidly following pkr footstep in becoming the donkey of dap.we hope pas and pkr members will realize of this secret agenda of dap and show them the door out before it's too late.

bumiyang

Posted: 04 May 2011 03:14 AM PDT

bumiyang


Dr. Juanda Jaya, Mufti Perlis - Antara Ulamak Jantan di Malaysia!!!

Posted: 04 May 2011 12:36 AM PDT

Datuk Eskay Vs PKR = Penipu Vs Pembohong???

Posted: 03 May 2011 05:30 PM PDT

Sah Barca ke Final Liga Juara-juara Eropah!!!

Posted: 03 May 2011 04:00 PM PDT

Siapa Kata Anwar Tak Pernah Potong Fesyen Rambut Nipis???

Posted: 03 May 2011 05:30 AM PDT

Politik Harian

Posted: 04 May 2011 03:13 AM PDT

Politik Harian


Nilai sebuah masjid disisi parti Haram Jadah!

Posted: 03 May 2011 07:18 PM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 04 May 2011 01:36 AM PDT

Sahabat-Gunung


Hari Nie Jam Omega Akan DiTunjukkan

Posted: 03 May 2011 04:28 PM PDT

Hari nie, persoalan mengenai jam tangan Omega yang menjadi topic perbualan rakyat Malaysia sejak akhir-akhir ini akan terungkai apabila satu sidang media Datin Seri Wan Azizah dan Yb Nurul Izzah akan diadakan….

Berikut adalah butirannya:-

Tarikh : 4 May 2011

Jam : 2 Petang

Tempat : Ibu Pejabat PKR di Tropicana

Isu: Menjawap Fitnah Tuduhan Video Seks terhadap Dato Seri Anwar Bin Ibrahim dan menunjukkan Jam Tangan Omega. Semua di jemput Hadir.

Sahabat-Gunung: aku dah macam Pegawai Hubungan Media untuk Kak Jijah dengan Nurul plak…. Ahak-ahak.

Harapnya kak Jijah dengan Nurul agar tenang-tenang sahaja menghadapi karenah dan persoalan yang datang dari sahabat-sahabat media yang hanya menjalankan tugas mereka. Jangan nak angina-angin macam laki kak Jijah dan bapak si Nurul tu yang hanya pandai menyalahkan UMNO tetapi tidak mahu menjawab persoalan mengenai jam omega dan yang berkaitan dengannya….

Padahal dia yang sedap-sedap membalun, dia yang puas…kita plak nak menanggungnya.

Hadi Awang Dah Rosak

Posted: 03 May 2011 09:41 AM PDT

Kerana Anwar, Pas Sudah Boleh 'Tong Sampahkan' Prinsip 'Membangun Bersama Islam' Yang Jadi Tonggak Perjuangan Mereka Selama ini ...


"Kami hanya ingin memerintah Malaysia itu saja, bukan atas kepentingan individu dan bukan perjuangan hanya atas individu, kami hanya ingin memerintah Malaysia, Kami hanya ingin memerintah Malaysia".

"Jika ada yang diantara kami yang terlibat dengan masalah moral, perkara itu hanya akan diselesaikan oleh pucuk pimpinan Pakatan Rakyat, dan bukannya untuk dihebahkan. Yang penting kami (PR) dapat memerintah Malaysia".

Inilah antara kenyataan yang dibuat oleh Hj Hadi ketika ditanya oleh wartawan berkenaan keenganan Anwar ingin menjalankan ujian poligraf bagi menentukan tahap pembohongan seseorang mengenai sesuatu perkara selepas mesyuarat kerja Pakatan Rakyat di Kuala Lumpur hari ini.

Dah ROSAK dah rupanya di Hadi Awang nie....Rupanya perjuangan mereka sekadar mahu MEMERINTAH Malaysia sahaja. Apa ke bengong si Haji Hadi nie ....

Tak kisah kalau ada masalah sosial seperti balun Amoi, balun jubur lelaki kerana ia boleh diselesaikan oleh pucuk pimpinan asalkan boleh perintah Malaysia .....

Ternyatalah perjuangan mereka tidak ikhlas, tidak membawa apa-apa erti lagi...buangkan sahaja slogan 'Membangun Bersama Islam' ke dalam tong sampah kalau itulah pemikiran Presiden Parti yang selama ini bertopengkan Islam dalam perjuangan mereka ....

Anwar Guna Taktik Elizabeth Wong Sucikan Diri Bersama “Tok Guru”

Posted: 03 May 2011 07:51 AM PDT

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang kini berdepan dengan dakwaan video seks dilihat cuba mencari talian hayat terakhir untuk membersihkan dirinya dengan berkunjung ke negeri "Serambi Mekah", Kelantan selain mengadakan perjumpaan dengan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Mungkin beliau melihat bagaimana Adun Bukit Lanjan, Elizabeth Wong yang sebelum ini turut dikaitkan dengan gambar bogel "menyucikan diri" dengan berkunjung ke negeri berkenaan dan sejurus mengadakan perjumpaan bersama "tok guru Nik Aziz", beliau diangkat dengan penuh bermaruah oleh pimpinan pembangkang khususnya pimpinan Pas sendiri.

Mengulas mengenainya, bekas Ahli Dewan Ulama Pas Pusat, Datuk Ghazali Ahmad berkata perkara itu ada kemungkinannnya kerana Anwar hari ini cukup tersepit bak umpama lari tidak cukup padang untuk menutup mukanya.

"Bayangkan lepas satu demi satu keluar pelbagai skandal membabitkan diri beliau….Sebelum ini yang melibatkan kes liwat, Saiful Bukhari Azlan telah bermubahalah, namun Anwar macam biasa pusing 360 darjah dengan pelbagai alasan.

"Kali ini dakwaan video seks juga melibatkan sumpah oleh rakan baik beliau sendiri, Datuk Shazryl Eskay Abdullah baru-baru ini….Mana lagi beliau nak tutup muka dan pusing seribu satu alasan.

"Alasan demi alasan seolah-olah menjerat leher beliau sendiri. Sebab itulah kita tidak hairan kunjungannya ke Kelantan kerana Elizabeth Wong telah mengambil tindakan yang sama dan kemudiannya diangkat dengan dibela oleh penyokong "totok" Pas," katanya.

Kata beliau lagi, dengan harapan itulah Anwar mengambil jalan pintas untuk memastikan legasi politiknya terus hidup dan terus menyinar dalam usaha mengejar kuasa dan kepentingan diri semata-mata.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas pertemuan Datuk Seri Anwar Ibrahim bersama Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik mat baru-baru ini.

Mengulas lebih lanjut, Datuk Ghazali seterusnya berkata Nik Aziz boleh diumpamakan nyiru dan Anwar pula boleh diandaikan sebagai bangkai.

"Bagaimana nyiru boleh menutup bau bangkai…Lama kelamaan akan berbau juga. Tutuplah macam mana sekali pun akan terdedah jua. Ingatlah..Kita hanya manusia dan Alllah s.w.t yang berkuasa atas segala-galanya," katanya. -MediaUMNO

Usah Guna Duit Rakyat Buat Iklan Kempen Mansuh ISA

Posted: 03 May 2011 02:13 AM PDT

Setelah sekian lama isu ISA senyap, kini pakatan rakyat melalui Menteri Besar Selangor sekali lagi memainkan semula ini dengan meluluskan peruntukan RM600,00.00 dari kantung kerajaan negeri untuk membiayai kempen politik mereka bagi menghapuskan akta ISA. Satu usaha yang sia-sia selain dari menghabiskan duit rakyat untuk kepentingan parti pakatan rakyat.

Ketua Penerangan UMNO negeri Selangor, Abdul Shukur Idrus menggesa agar kerajaan negeri Selangor yang dipimpin oleh pakatan PKR-DAP-PAS agar menggunakan wang parti masing-masing jika ingin membina papan iklan bagi menjayakan kempen memansuhkan ISA, dan bukannya menghabiskan wang rakyat untuk kepentingan politik mereka.

"Ini adalah satu pembaziran wang rakyat oleh kerajaan negeri, pimpinan Tan Sri Khalid Ibrahim. Mereka menggunakan duit rakyat sebanyak itu bagi menjayakan manifesto politik mereka dan pastinya tidak menguntungkan rakyat. Mereka hanya pandai menghabiskan duit rakyat sahaja, bukannya untuk menyelesaikan masalah melibatkan pembangunan dan kebajikan rakyat.

Hakikatnya, peruntukan sebanyak itu boleh digunakan untuk membantu dan membela rakyat, bukannya terus mempermainkan rakyat dengan agenda-agenda kepentingan politik mereka," ujarnya mengulas tindakan kerajaan negeri yang mahu menggunakan wang rakyat sebanyak RM600,000 semata-mata menjayakan kempen politik mereka.

Tambahnya, tindakan kerajaan negeri memperjuangkan ISA dilihat tidak mewakili kepentingan rakyat. Umumnya kebanyakan rakyat mengetahui bahawa akta ISA ini telah pun wujud sejak dari 1960 lagi sebagai satu akta yang lebih bersifat mencegah.

Dalam bidang perubatan, kita memang sedia maklum, mencegah itu jauh lebih baik dari mengubati. Begitulah juga dalam aspek pembinaan negara bangsa, kos mencegah itu jauh lebih murah berbanding dengan kos memperbaiki segala kerosakan yang telah berlaku. Malah dalam sesetengah kes bilamana ianya melibatkan nyawa rakyat maka kosnya tidak ternilai dengan wang ringgit lagi.

"Persoalannya kini, adakah kempen memansuhkan ISA yang menggunakan peruntukan yang banyak ini boleh mengubah Selangor menjadi sebuah negeri berkebajikan sebagaimana janji-janji mereka dulu. Tapi hakikatnya, mereka mengabaikan tanggungjawab demi memenuhi tuntutan politik mereka," ujarnya lagi.

Sehubungan dengan itu, Shukur meminta rakyat Selangor menilai kembali sokongan mereka terhadap kerajaan negeri Selangor yang hari ini ternyata memberikan tekanana kepada rakyat, bukannya kerajaan negeri berkebajikan sebagaimana yang mereka laung-laungkan sebelum ini.

Kerajaan negeri ternyata gagal melaksanakan segala janji mereka, kini mereka berusaha untuk menutup segala kelemahan dan kegagalan mereka dengan mengajak rakyat memberi fokus kepada isu ISA yang ternyata tidak memberikan apa-apa kesan kepada rakyat kebanyakan.

Terdahulu, Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, kerajaan negeri akan membelanjakan RM600,000 untuk membina papan iklan bagi menjayakan kempen memansuhkan ISA di semua 56 kawasan DUN di Negeri Selangor.

Taipingmali (tm)

Posted: 04 May 2011 01:31 AM PDT

Taipingmali (tm)


Nasi lemak bukan punca obesiti: Mohd Puad

Posted: 03 May 2011 10:25 PM PDT

Misbun Perlu terajui BAM

Posted: 03 May 2011 08:35 PM PDT

Fw: KENYATAAN BIADAP Pemuda Pas Tambun

Posted: 03 May 2011 07:25 PM PDT

Pas bela pelewat

Posted: 03 May 2011 06:31 PM PDT

Anwar berehat pada 21 Feb 20111.

Posted: 03 May 2011 07:53 AM PDT

Part 1: Ceramah Anwar VS Ummi Hafilda di Kerdau.

Posted: 03 May 2011 07:48 AM PDT

Body Hunter in Sarawak after DAP won

Posted: 03 May 2011 07:21 AM PDT

Fw: SALAM.

Posted: 03 May 2011 05:50 AM PDT

Anwar tak kenal Dato Eskay?

Posted: 03 May 2011 04:52 AM PDT

Pakatan Haram menyibuk isu pemecatan Hatta Wahari

Posted: 03 May 2011 04:22 AM PDT

Aspirasi Bangsa

Posted: 04 May 2011 01:21 AM PDT

Aspirasi Bangsa


Pembela?.. bela apa?

Posted: 04 May 2011 01:05 AM PDT

Jangan tegur PAS, nanti kena maki!!!

Posted: 03 May 2011 07:54 PM PDT

Nik Aziz si tua nyanyok

Posted: 03 May 2011 08:18 AM PDT

PAPA GOMO

Posted: 04 May 2011 01:09 AM PDT

PAPA GOMO


PDRM Main Silap Mata Ke? Bila Nak Dedahkan Pelakon Lelaki Porno Video Seks?

Posted: 04 May 2011 12:00 AM PDT


Bukan Anwar Ibrahim?

Dah berapa lama Pihak PDRM membisu dalam menjelaskan kepada rakyat Malaysia hasil keputusan Video Seks. Trio T telah di ambil keterangan nya malah semua para media juga di ambil keterangannya termasuklah dengan Papa Gomo yang 2 kali di ambil keterangan dalam isu Seks Video. Hasil keputusannya?


Bukan Ke?

Pihak Polis setakat ini hanya mengumumkan bahawa hasil siasatan Polis mendapati Video Seks yang di serahkan oleh Dato Eskay adalah Tulen. Pihak PDRM juga mengesahkan bahawa Pelacur China yang beraksi di dalam Adengan Ranjang dalam Video seks itu adalah Pelajar di sebuah Kolej Swasta dan berasal dari China malah keterangan dari China Doll itu juga telah di ambil pihak Polis.

Persoalan buat kita semua apa lagi yang pihak Polis dok tunggu? Bila pihak Polis nak dedahkan bahawa Pelakon Lelaki dalam Video Seks itu adalah Dato Seri Anwar Ibrahim?

Video Seks Full Version juga telah tersebar dan rakyat semakin jelas bahawa Individu dalam Video Seks itu adalah Dato Seri Anwar Ibrahim. Malah Dato Eskay juga telah memberikan kerjasama sepenunya dengan memberikan maklumat dan turut menyerahkan DNA nya kepada pihak Polis dalam memudahkan siasatan.


Betul ke Bukan Anwar?

Jadi kat mana yang susah sangat Pihak Polis nak keluarkan kenyataan Rasmi siapa pelaku Lelaki yang Bersetubuh dengan Pelacur China dalam Video Seks tu?

Pihak PDRM sewajarnya mendedahkan keputusan siasatan dengan mendedahkan Identity lelaki Yang beraksi dalam Video Seks kepada Rakyat Malaysia. Malah seluruh Dunia juga ingin mengetahuinya. Jangan lah simpan keputusan siasatan ini sehinggakan rakyat terpingga pingga.


Anwar Yang Sedap Juak PKR Yang Bangang

Gomo harap Pihak Polis dapat mendedahkan Identity Lelaki yang Beraksi dalam Video Seks dengan secepat Mungkin memandangkan isu ini merupakan isu yang wajar di jelaskan kepada rakyat agar mengelakkan kekeliruan.


KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD FULL VIDEO ANWAR IBRAHIM


Psssttt...Ada yang kata Bukan Anwar Ibrahim, Saman lah Dato Eskay kalau bukan Anwar

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM


ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

TERKINI - OS'K Selamat Omegay Parah

Posted: 03 May 2011 10:00 PM PDT


FREE DOWNLOAD SEKS VIDEO KLIK DI SINI


Psssttt...SAMAN lah Nuar Juburi Oiiiii


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Ratusan Ribu Wang Rakyat Lesap Di Samun Penasihat Sultan Kelantan ?

Posted: 03 May 2011 06:30 PM PDT
Lepas satu maka satu lagi pekara timbul berhubung individu yang bernama Dato Seri Paduka Haji Sukri Bin Mohamed Penasihat DYMM Sultan Muhammad ke V. Bukan baru beliau ini di namakan dalam banyak isu malah di fahamkan dalam isu kemelut Sultan Kelantan beliau juga turut terlibat.

Berita baru yang di perolehi dari sumber maklumat sahih apabila beliau Haji Sukri telah di laporkan menyalahguna kuasa dengan mengarahkan Pejabat Tanah dan Jajahan Pasir Puteh untuk menurap jalan Tar di atas tanah persendirian miliknya di Banggol Mak Esah Pasir Puteh Kelantan.

Penurapan Tar di atas tanah miliknya ini di gunakan bagi meraikan majlis persandingan anaknya pada 16 April 2011 yang lalu dengan menggunakan Dana WANG RAKYAT KELANTAN dari Pejabat Tanah dan Jajahan Paser Puteh. Kos yang di anggarkan dalam penurapan jalan Tar tersebut di laporkan berjumlah RM200 Ribu ringgit.

Turut di fahamkan juga sebahagian Kos perbelanjaan dan peralatan bagi meraikan Majlis perkahwinan anaknya juga turut di biayai oleh Pejabat Tanah dan Jajahan Pasir Puteh Kelantan.

Isu Penyalahgunaan kuasa ini di khabarkan sudah sampai ke pengetahuan Sultan Muhammad ke V dan Rakyat Kelantan juga terutamanya di Pasir Puteh sedang hebah dengan apa yang berlaku di mana Wang Rakyat yang sepatutnya di gunakan dalam kebajikan mereka telah di salahguna oleh Penasihat Sultan.

Gomo yang menerima khabar ini dari saudara mara dari Kelantan amatlah tidak berpuas hati dengan keadaan ini memandangkan umum mengetahui Jalan raya di Kelantan kebanyakaan nya tidak elok berlubang sana sini dan wang yang sepatutnya di gunakan dalam menyelenggara jalanraya buat rakyat di gunakan tampa bijaksana oleh Penasihat Sultan.

Gomo meminta agar pihak Istana Kelantan menyiasat pekara ini dan hasil siasatan dari pihak Istana juga wajar di jelaskan kepada Rakyat Kelantan bagi menegakkan kebenaran.

Wang Rakyat bukan sewenang wenangnya di gunakan oleh individu tertentu walaupun beliau berjawatan Penasihat Sultan Kelantan. Hal ini mesti di siasat secara telus dalam memastikan Penyelewengan dan Salahgunakuasa tidak berlaku di bawah Pemerintahan Sultan Muhammad Ke V.


Psssttt...Jalan lubang sana sini di Kelantan orang lain senang senang dapat Jalan tar berharga RM200 Ribu untuk kepentingan Peribadi.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sidang Media Tergempar Wan Azizah Hari Ini

Posted: 03 May 2011 12:37 PM PDT
Sidang Media Datin Seri Wan Azizah dan Yb Nurul Izzah
Tarikh : 4 May 2011
Jam : 2 Petang
Tempat: Ibu Pejabat PKR di Tropicana

Isu: Menjawap Fitnah Tuduhan Video Seks terhadap Dato Seri Anwar Bin Ibrahim dan menunjukkan Jam Tangan Omega. Semua di jemput Hadir.


Mesej ni Gomo terima pagi tadi dari kenalan terdekat Wan Azizah. Nak buat Sidang media apa lagi? Nak tunjuk jam Tangan Omega? Ntah beli kat lorong Chow Kit agaknya. Sudah lah Kak Wan dan Izzah hangpa pun sama dengan Anwar yang Bersubahat Melakukan Maksiat.

Psssttt...Sikit sikit Fitnah....macam lah Anwar tu Malaikat.DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Blogger Idin77 Cabar Anwar Ibrahim Dan AMK Bachol Saman Blogger

Posted: 03 May 2011 05:24 AM PDT

Serangan+penyebaran beberapa laman blog mengenai klip video terhangat di pasaran telah membuatkan PAK SHEIKH "ANU BESAQ" panas hati, panas kepala takuk, lalok+merapu tak tentu pasal! Apa taknya beb, kronologi serangan+penyebaran beberapa laman blog tersebut memang konsisten dan bukan mudah untuk malaun balaci pencacai serta blogger2 pro pakatan big bloddy f***ing bastard counter + neutral kan balik.

Ada ura2 yang mengatakan bahawa pihak PAK SHEIKH "ANU BESAQ" serta kepimpinan+ malaun balaci pencacai pakatan big bloddy f***ing bastard tidak akan teragak2 untuk memulakan tindakan prosiding undang2 serta mengambil tindakan saman terhadap beberapa laman blog serta pengendali laman blog2 terbabit kerana dikatakan telah melakukan+menabur fitnah ke atas dirinya. Recently juga PAK SHEIKH "ANU BESAQ" serta ahli2 keluarganya telah tampil ke balai polis Dang Wanggi bagi membuat laporan ke atas beberapa laman blog serta pengendali laman blog2 terbabit.

PAK SHEIKH "ANU BESAQ" berani usik+kacau+ugut nak saman blogger2 tapi kenapa dia tak berani mulakan tindakan prosiding undang2 serta mengambil tindakan saman terhadap individu2 ini:

1) UMMI HAFILDA – Ini adalah individu yang begitu lantang+extreme menyerang, melondehkan serta membogelkan hampir setiap salah laku+kepincangan PAK SHEIKH "ANU BESAQ" baik menerusi media mahupun secara live dalam siri2 ceramah beliau, persoalan cepu emasnya mengapa sampai sekarang PAK SHEIKH "ANU BESAQ" tak berani mulakan tindakan prosiding undang2 serta mengambil tindakan saman terhadap UMMI HAFILDA?????

2) DATO NALLA – Bekas sahabat karib kepada PAK SHEIKH "ANU BESAQ" yang begitu lantang+extreme menyerang, melondehkan serta membogelkan hampir setiap salah laku+kepincangan PAK SHEIKH "ANU BESAQ", persoalan cepu emasnya mengapa sampai sekarang PAK SHEIKH "ANU BESAQ" tak berani mulakan tindakan prosiding undang2 serta mengambil tindakan saman terhadap DATO NALLA?????

3) SENATOR EZAM – Individu yang boleh di kategorikan sebagai bekas orang kuat atau hulubalang PAK SHEIKH "ANU BESAQ" semasa zaman reformasi 98 yang kini telah kembali ke pangkal jalan dan merupakan antara individu " yang begitu lantang+extreme menyerang, membalun, menghentak serta membogelkan hampir setiap salah laku+kepincangan PAK SHEIKH "ANU BESAQ"+ golden boy beliau AZMIN baik menerusi media mahupun secara live dalam siri2 ceramah beliau, persoalan cepu emasnya mengapa sampai sekarang PAK SHEIKH "ANU BESAQ" & AZMIN tak berani mulakan tindakan prosiding undang2 serta mengambil tindakan saman terhadap SENATOR EZAM?????

4) DATO ESKAY – Nama yang begitu panas pada waktu & ketika ini kerana beliau adalah antara individu yang terbabit+bertanggungjawab dalam pendedahan+penyebaran klip video seks terhangat di pasaran, lagi berapi apabila DATO ESKAY begitu kamikaze untuk tampil ke depan serta melakukan sumpah bahawa PAK SHEIKH "ANU BESAQ" adalah aktor utama dalam klip video seks terhangat di pasaran tersebut, so persoalan cepu emasnya mengapa sampai sekarang PAK SHEIKH "ANU BESAQ" tak berani mulakan tindakan prosiding undang2 serta mengambil tindakan saman terhadap DATO ESKAY?????

Voters+rakyat jelata kena teliti, perhalusi serta doubt dengan point2 di atas, jangan lalok kan minda pemikiran kita hanya kerana kita terlalu extreme & taksub dengan seseorang individu, utamakan prinsip asas & fakta sahih!!

Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang p***mak, gampang keparat, badigol bangsat & haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

Ruangan Blogger: http://idin77.blogspot.com/

GOMO: Memang terbaik apa yang rakan blogger Iddin nyatakan di sini. Jadi puak PKR tunggu apa lagi? Bersumpah taknak, ujian poligraf pun taknak so takkan SAMAN pun taknak?


Pssstttt kita bebudak blogger anytime je sambut saman juak PKR. Hehehe
Published with Blogger-droid v1.6.7

Panglima Perang Cyber

Posted: 03 May 2011 11:42 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Amanat Hj Hadi @ Detikdaily - Wajib Dedah Peribadi Anwar ?

Posted: 03 May 2011 09:25 PM PDT

Nampaknya Hj Hadi akan terperangkap dengan kata-katanya sendiri. Semakin lama semakin berbelit dan tidak mustahil PAS PKR akan 'mati' kerana belitan tersebut dan DAP akan terus kekal berdiri.

Apa pandangan pengikut PAS tentang hal ini ? beri komen anda untuk terima kebenaran 
atau tolak fakta yang dibentangkan ini.


Siapa Kata Singapura Lebih Baik Dari Malaysia ? Malaysiakini Pun Akuinya !!!

Posted: 03 May 2011 06:38 PM PDT

Nasihat Imam Hassan Al Banna Untuk Renungan Presiden & Ahli PAS !!!

Posted: 03 May 2011 11:40 AM PDT

 


 
Imam Hassan Al Banna
Pengasas Ikhwanul Muslimin MesirWahai Saudara yang jujur,


Keyakinan anda dengan baiah ini telah mewajibkan anda supaya menunaikan segala tanggungjawab berikut agar anda menjadi seketul bata yang kukuh dalam pembinaan ini:1. Anda hendaklah mempunyai wirid harian, tidak kurang daripada satu juzuk al-Quran. Berusahalah supaya menghabiskannya tidak melebihi sebulan dan tidak kurang daripada tiga hari.


Baca lagi...

Mari Tengok Betapa Kayanya Anwar Ibrahim Sekeluarga Dengan Saham Berjuta-juta - Pendedahan Blog Taiping Mali

Posted: 03 May 2011 01:14 AM PDT

( Video AIDC ) Sebab Terperinci Karpal Singh Sebenarnya Tidak Patut Menjadi Peguam bela Anwar Ibrahim - Peguam

Posted: 03 May 2011 01:07 AM PDT

 Apa komen anda ? Kenapa Peguam Negara tidak sedar perkara ini ? Kenapa Majlis Peguam pun tidak halang Karpal Singh ?  Nampaknya sebelum 16 Mei 2011 Anwar sudah buat silap lebih awal dengan Karpal Singh apabila tidak memilih peguam yang tepat berdasarkan peruntukan undang-undang dan juga etika peguam.


APANAMA

Posted: 03 May 2011 11:31 PM PDT

APANAMA


WHO knows it all?

Posted: 03 May 2011 05:43 AM PDT


The days when "the government knows it all" are over, so said Datuk Seri Najib Tun Razak in one of his earlier speeches as the 6th Prime Minister of Malaysia.

He has repeated the message many times since and the last time we heard it a little louder was during the 1st Malaysia-ASEAN Regional Bloggers Conference held in Kuala Lumpur recently.

The Prime Minister reiterated the message, elaborated and invited Malaysians to share their thoughts, ideas and vision with the Government.

The term "government knows it all" certainly doesn't mean the Government knows nothing as some are quick to paint. I gather that the Government, or rather the Prime Minister is just being open.

What was done behind closed doors are now being gradually opened for greater participation and civilised discourse. As the populace "grows", the Government invites greater ownership.

At the BlogHouseMalaysia organised conference, Najib engaged the regional bloggers in an open Q&A – dialogue in the presence of former Prime Minister, Premier blogger and Blog House Malaysia patron Tun Dr Mahathir Mohamad.

Najib reassured that the Government would ensure media freedom and uphold the MSC Bill of Guarantee of "no internet censorship".

(If Dr Mahathir was indeed a control freak he certainly wouldn't have introduced the MSC Bill of Guarantee)

To cut a long story short, I guess we should seriously look around us and think for a second if we truly lack "Press Freedom" in this country.

Most of our mainstream newspapers have become more blunt (some are of course sliding into oblivion), the various political party newspapers and newsletters are selling like hot-cakes despite their half-truths and outright lies.

Blogs are practically 'on fire' with loads of information on any given subject. Micro-blogging site Twitter is staple food to an increasing number of Malaysians – no matter who or where they are.

The internet is absolutely free from any kind of censorship.

If all that doesn't spell freedom, I just wonder what freedom of the press really is in the eyes of the so-called 'fighters of press freedom".

The 'government knows-it-all" days maybe over but an increasing number of partisan Non-Govermental Organisations and their political masters seem to be after the "know-it-all" title now.
These NGOs and some 'old politician' seem to know it all and since they think they know it all they expect everyone else to toe their line.


p/s Utusan Malaysia too exercised their freedom by sacking one of their journalist who happens to be the National Union of Journalist president (an Opposition party sympatiser – if not hardcore supporter)  to protect the interest of the company which employs thousands of responsible journalist  who certainly uphold the spirits of Press Freedom.
Site Meter

The Unspinners

Posted: 03 May 2011 11:29 PM PDT