Khamis, 19 September 2013

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 19 Sep 2013 01:01 PM PDT

Rajahmas

Posted: 19 Sep 2013 11:19 AM PDT

Rajahmas


Cartoon sex

Posted: 19 Sep 2013 05:49 AM PDT

sexy staff

Posted: 19 Sep 2013 01:24 AM PDT


PEJUANG BANGSA

Posted: 19 Sep 2013 11:16 AM PDT

PEJUANG BANGSA


HOT ! DAP ANGGAP MELAYU HARGA 50 SEN BILA SERTAI PARTINYA !!

Posted: 19 Sep 2013 07:00 AM PDT
GEORGETOWN - DAP disifatkan menganggap calon Melayu hanya berharga 50 sen yang tiada kepentingan dalam parti.

Bekas Naib Pengerusi DAP Kebangsaan, Zulkifli Mohd Noor berkata, DAP juga bersikap tangkap muat apabila hanya meletakkan tiga hingga empat calon Melayu dalam parti.

Dakwanya lagi, tindakan tersebut sekaligus mengaburi mata rakyat bagi menggambarkan DAP sebagai sebuah parti berbilang bangsa - SH -

MODUS OPERANDI DINASTI LIM MENIPU UNTUK BERKUASA DALAM DAP !!

Posted: 19 Sep 2013 06:00 AM PDT
Sejak 1968 DAP sentiasa dikawal oleh Lim Kit Siang yang memegang jawatan Setiausaha Agung atau Pengerusi Kebangsaan. Dalam organisasi DAP Setiausaha Agung paling berkuasa. Konsep ini sama seperti yang diamalkan oleh Parti Komunis Malaya yang mana jawatan Setiausaha Parti Komunis Malaya dipegang oleh Chin Peng.

Berikut adalah salah satu cara yang dimanipulasi oleh Lim Kit Siang untuk memastikan dia dan disnatinya terus berkuasa.

Parti DAP tidak mempunyai bahagian disetiap parlimen sepertimana yang diamalkan parti-parti lain. Mereka hanya mempunyai cawangan sahaja.

Cawangan-cawangan parti DAP pula dibahagikan kepada dua kumpulan.

i)              Cawangan sijil A
ii)             Cawangan sijil B

Penentuan samada sesebuah cawangan layak mendapat sijil A atau sijil B dibawah kuasa Setiausaha Agung.

Ahli-ahli cawangan sijil A layak untuk hadir ke Kongres Kebangsaan DAP dan layak mengundi untuk memilih CEC.

Ahli-ahli cawangan sijil B hanya layak hadir ke Kongres Kebangsaan DAP sebagai pemerhati sahaja dan TIDAK dibenarkan mengundi.

Cawangan yang dikenal pasti menyokong Dinasti Lim akan diberi sijil A untuk membolehkan mereka mengundi. Mana-mana cawangan yang dikenal pasti tidak menyokongnya dan tidak akan memberi undi kepadanya akan diberi sijil B untuk menghalang mereka daripada mengundi, walaupun sebelum itu cawangan tersebut mempunyai sijil A.  Setiausaha Agung berkuasa untuk menukar sijil cawangan dari A ke B atau dari B ke A bila-bila masa sahaja mengikut keperluannya.

Cara kedua bagaimana Lim Kit Siang memanipulasi Perlembagaan DAP untuk memastikan dia dan dinastinya terus berkuasa.

Perlembagaan DAP yang dirangka Lim Kit Siang juga menetapkan bahawa ahli-ahli yang layak mengundi pada pemilihan parti tidak boleh memilih siapa yang mereka hendak letak sebagai Pengerusi Kebangsaan, Timbalan Pengerusi Kebangsaan, Naib Pengerusi Kebangsaan, Setiausaha Agung dan jawatan-jawatan yang lain. Mereka hanya boleh memilih 20 calon-calon yang bertanding untuk mengisi CEC.

Apabila keputusan 20 yang terpilih sebagai  anggota CEC diumumkan maka 20 orang yang terpilih itu akan bermesyuarat untuk menentukan siapa yang dipilih sebagai Pengerusi, Naib Pengerusi, Setiausaha Agung dan jawatan lain. Tidak ada undi sulit. Mereka diminta memilih secara terbuka di depan keluarga Lim. Apabila berhadapan dengan situasi begini semua anggota CEC akan menjadi seperti lembu dicucuk hidung dan mereka terpaksa memilih Lim Kit Siang atau Lim Guan Eng sebagai Setiausaha Agung selaku orang yang paling berkuasa dalam DAP.

Jika ada yang cuba melawan mereka tidak akan dipilih sebagai calon dalam pilihanraya dan akan menerima nasib malang sepertimana yang dialami oleh Lee Lam Thye, Wee Choo Keong dan lebih 100 orang lagi yang telah dipecat dari DAP.

Hampir 50 tahun Lim Kit Siang bukan sahaja memanipulasi perlembagaan DAP malah turut memanipulasi kehadiran perwakilan ke Kongres Kebangsaan serta pengiraan undi pemilihan CEC untuk memastikan dia atau dinastinya akan terus menguasai DAP.

Kit Siang tahu dia sekarang sudah dihujung usia dan penggal ini adalah penggal terakhirnya. Jadi dia perlu pastikan perjalanan politik dinastinya dalam DAP terus selamat. Lim Guan Eng sebagai Setiausaha Agung dan Lim Hui Ying sebagai Setiausaha DAP Pulau Pinang. Lim Kit Siang juga tahu anaknya Lim Guan Eng tidak sepintar beliau dalam berpolitik dan juga tidak disukai oleh ramai pimpinan DAP kerana sikap angkuh dan sombong. Kebodohan Lim Guan Eng terserlah dalam CEC tahun 2012. Dia tidak sebijak Lim Kit Siang dalam memanipulasi undi sehingga membuatkan DAP berhadapan dengan masalah besar sekarang.

Akibat kebodohan Lim Guang Eng itu, kini Lim Kit Siang sedang memerah otak berfikir bagaimana cara untuk beliau menendang keluar satu kumpulan yang dikenali sebagai Lima Harimau yang boleh mendatangkan masalah besar kepadanya dan dinastinya dalam DAP.

Siapa Lima Harimau dan kenapa Lim Kit Siang perlu sembelih mereka ?

Berjumpa dalam episod yang akan datang. - DAP Insider

MUHKRIZ SAH TERJUN DALAM GAME POLITIKUS REBUT NAIB PRESIDEN #BeraniBerubah

Posted: 19 Sep 2013 05:31 AM PDT


Muhkriz akhirnya sah terjun ke gelanggang yang tertinggi dalam hieraki  UMNO iaitu Naib Presiden . Bukan senang bagi Muhkriz untuk berentap bagi menyingkir  salah seorang  daripada trio  penyandang iaitu  Zahid - Hisham - Shafie . 
Mungkin beliau  sudah tidak sabar  lagi untuk naik ke jawatan tertinggi  dalam parti  yang yakin boleh menang di atas popularitinya menjadi MB Kedah serta anak Tun M . 
Apapun GPB ucap Selamat Bertanding kepada team BERANI BERUBAH ini ... 

Kini apa yang dinanti-nantikan oleh semua orang benar-benar menjadi kenyataan - Menteri Besar Kedah, Datuk Paduka Mukhriz Mahathir secara rasminya mengumumkan keputusannya untuk bertanding jawatan naib presiden Umno.

Pengumuman yang dinanti-nantikan itu akan disahkan pada Sabtu ini apabila semua calon diwajibkan mendaftar hasrat mereka untuk bertanding di Ibu Pejabat Umno di PWTC, Kuala Lumpur.

Jika semua calon yang sebelum ini telah pun mengumumkan hasrat mereka untuk bertanding mengemukakan borang pendaftaran Sabtu ini, maka kesemuanya akan ada enam calon yang bakal merebut jawatan panas itu.

Selain penyandang jawatan - Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, Datuk Seri Shafie Afdal dan Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein - mereka akan ditentang oleh bekas Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Ali Rustam dan bekas Naib Presiden, Tan Sri Isa Samad.

Kini Mukhriz masuk gelanggang menjadikannya orang keenam yang mengumumkan hasrat untuk bertanding jawatan naib.

Tetapi sehingga jam 5 petang Sabtu ini, janganlah terlalu yakin yang jumlah calon terhenti setakat enam orang itu sahaja.Mungkin ada lagi yang tiba-tiba muncul untuk menyerahkan borang pendaftaran. Siapa tahu.

Kembali ke Mukhriz, sememangnya beliau tidak mempunyai banyak pilihan melainkan turut serta dalam pertandingan ini.

Sebabnya mudah. Jika Mukhriz tidak berbuat demikian sekarang, dari segi hierarki kepimpinan, bermakna, beliau akan ketinggalan di belakang Khairy Jamaluddin yang selaku ketua pergerakan Pemuda Umno Malaysia adalah juga bertaraf naib presiden Umno Malaysia.

Ramai yang melihat ini sebagai tidak baik untuk kerjaya politik Mukhriz.

Bayangkan senario ini: dalam pemilihan sekali lagi tiga atau empat tahun dari sekarang, Khairy akan melangkah setapak di hadapan selaku ketua pemuda yang menawarkan diri untuk jawatan naib presiden sedangkan Mukhriz baru hendak menawarkan diri.

Jika ini berlaku, sudah tentulah Khairy memiliki kelebihan sepertimana Hishammuddin menawarkan diri bertanding kerusi naib selaku penyandang jawatan ketua pemuda dahulu.

Untuk pusingan akan datang, senario Khairy akan bertanding jawatan naib bukan lagi satu kemungkinan tetapi satu kemestian sesuai dengan umurnya yang telah matang dan kedudukannya yang telah kukuh dalam kepimpinan politik Umno.

Bercakap dari segi umur walaupun umur Khairy jauh lebih muda dari Mukhriz iaitu mereka dipisahkan hampir lapan tahun namun barang diingat yang mereka adalah seangkatan atau segenerasi dalam Umno.

Kedua-duanya aktif hampir serentak dan kedua-duanya bertanding jawatan ketua pemuda Umno Malaysia yang berakhir dengan Khairy menang menewaskan Mukhriz dan seorang lagi calon iaitu bekas Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Dr Khir Toyo.

Dari sudut itu, Khairy mengatasi Mukhriz tetapi pada masa yang sama, Mukhriz tidak kalah segala-galanya.

Ini kerana dari sudut jawatan dalam kerajaan, Mukhriz terlebih dahulu mengatasi Khairy dengan dilantik sebagai timbalan menteri Perindustrian dan Perdagangan Antarabangsa sedangkan Khairy tidak.

Namun begitu, selepas Pilihan Raya Umum Ke-13, kedua-dua mereka kembali berada di tahap yang sama apabila Khairy dilantik sebagai Menteri Belia dan Sukan manakala Mukhriz pula menyandang jawatan Menteri Besar Kedah.

Kedua-duanya telah menunjukkan prestasi yang membanggakan malah di antara ramai menteri dan muka baru, mereka berdua adalah antara yang paling menyerlah dan menunjukkan kematangan serta potensi sebagai pemimpin di peringkat yang tinggi.

Jadi pendek kata, Mukhriz mahu tidak mahu perlu masuk gelanggang sekarang daripada menunggu satu lagi pusingan tiga atau empat tahun dari sekarang.

Dengan itu, jika Mukhriz ditakdirkan menang,maka di dalam hierarki parti, beliau akan meletakkan semula kedudukannya setaraf dengan Khairy yang sudah pastinya akan menang mudah jawatan ketua pemuda Umno yang juga bertaraf naib presiden.-MSTAR-

Abu Chin Peng : Pemuda UMNO sokong keputusan kerajaan , MCA boleh blah !! @khairykj

Posted: 19 Sep 2013 01:48 AM PDT
Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin menyokong penuh keputusan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan kerajaan tidak membenarkan mayat atau abu mendiang bekas setiausaha agung Parti Komunis Malaya (PKM) dibawa masuk ke Malaysia.

Beliau berkata tindakan membenarkannya hanya akan melukakan hati semua rakyat Malaysia terutama anggota keluarga, orang awam dan pihak keselamatan negara iaitu tentera dan polis yang terbunuh akibat kekejaman pihak komunis ketika zaman darurat dulu.

"Malah ia akan turut melukakan hati anggota keselamatan yang pernah berkhidmat pada waktu itu dan masih hidup sekarang," katanya di sini hari ini.

Khairy berkata mendiang tidak mengambil tawaran untuk kembali ke Malaysia dan menjadi warganegara Malaysia selepas termeterai perjanjian damai antara kerajaan Malaysia dan PKM pada 1989 di Hatyai, Thailand dahulu.

Mengulas cadangan MCA untuk membawa pulang sama ada jenazah atau abu mendiang, beliau berkata: "MCA boleh cakap apa saja mereka mahu dan itu kenyataan mereka...ini kenyataan daripada Ketua Pemuda Umno Malaysia dan saya menyokong keputusan dibuat Perdana Menteri dan kerajaan".

Di Kuala Lumpur, bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan berkata keputusan kerajaan itu adalah tepat dan wajar.

Beliau berkata masih banyak rakyat negara ini yang membenci tindakan PKM yang membunuh kira-kira 10,000 orang, termasuk 5,900 anggota keselamatan pada zaman darurat dari 1948 hingga 1960.

"Semasa penglibatannya dengan PKM, Chin Peng banyak melakukan keganasan tanpa memikir perasaan keluarga anggota keselamatan yang dibunuh," katanya kepada pemberita selepas menghadiri mesyuarat kedua Pertubuhan Keprihatinan Jenayah Komuniti Malaysia (MCCC) hari ini.

Mengulas tindakan pihak yang cuba mengagung-agungkan Chin Peng sebagai wira negara, pengerusi MCCC itu berkata golongan ini tidak tahu sejarah.

"Kalau tahu sekalipun, mereka buat-buat tak tahu sebab mereka ada agenda sendiri," katanya.

Di MELAKA, Presiden Persekutuan Silat Kebangsaan (Pesaka) Datuk Seri Mohd Ali Rustam berkata kematian Chin Peng tidak sepatutnya diratapi atau ditangisi, malah rakyat Malaysia yang berbuat demikian boleh disifatkan sebagai pengkhianat negara.

Beliau berkata keganasan terhadap rakyat Malaysia satu ketika dulu tidak boleh dimaafkan dan rakyat yang meratapi atau menangisi pemergian pemimpin komunis itu seolah-olah menyanjung keganasan yang dilakukannya.

"Kematiannya bukan kehilangan buat negara dan mereka yang menangisi kematiannya adalah mereka yang meredakan perbuatannya membunuh banyak rakyat Malaysia tidak berdosa.

"Banyak wanita menjadi balu, anak-anak jadi yatim disebabkan Chin Peng, adakah layak Chin Peng diratapi atau ditangisi terutamanya oleh generasi masa ini?," katanya dalam kenyataan.

"Pesaka menyokong penuh tindakan kerajaan yang menghalang mayat atau abu Chin Peng ditanam di negara ini," katanya.

Chin Peng, 88, yang tinggal dalam buangan di Thailand, meninggal dunia di sebuah hospital di Bangkok pada Isnin akibat sakit tua. - Bernama

HOT ! SEBAB WAJAH ANWAR BENGKAK TERBONGKAR !!

Posted: 19 Sep 2013 12:31 AM PDTPenampilan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim pada satu majlis di Pulau Pinang baru-baru ini yang kelihatan lesu adalah disebabkan alahan kepada sesetengah ubat yang diambilnya.
Sumber memberitahu The Star bahawa Ketua Pembangkang itu tidak menjalani sebarang pembedahan seperti yang dilaporkan oleh media.
Sebuah portal berita melaporkan Anwar tidak sihat kerana mata dan pipi beliau kelihatan bengkak dan terdapat kesan jahitan di bawah telinganya.
"Tidak, tiada sebarang kesan jahitan. Dia hanya alah kepada beberapa ubat tetapi beliau kini semakin sihat," kata sumber.
Anwar kelihatan ceria apabila menghadiri permohonan pendengaran rayuan kes liwat di Mahkamah Rayuan di Putrajaya pada Selasa.
Bagaimanapun, beliau memakai cermin mata hitam untuk menyembunyikan kesan bengkak di atas pipi kanannya.
Dalam perkembangan lain, sumber turut memberitahu Anwar akan bertemu Pope Francis I di Rome pada hujung bulan ini.
Difahamkan pertemuan itu adalah sebahagian daripada dialog peringkat tertinggi di antara pemimpin Islam, Kristian dan agama lain di Rome.**

GILIRAN MELAYU PKR BANTAH KERAJAAAN BANTU EKONOMI BUMIPUTRA !

Posted: 18 Sep 2013 08:15 PM PDT
PKR menyokong pendirian PAS berhubung Program Pemerkasaan Ekonomi Bumiputera yang diperkenalkan kerajaan. Menurut Setiausaha Agungnya Datuk Saifuddin Nasution Ismail, PKR senada dengan PAS kerana berpandangan setiap kaum wajar mendapat hak yang sama rata tanpa sebarang diskriminasi.

 "PKR menghormati dan menyokong pandangan itu kerana di pihak PKR sendiri, ianya sangat selari," katanya kepada pemberita yang ditemui di luar perkarangan kamar mahkamah di sini hari ini.

 Terdahulu, PAS menolak program pemerkasaan yang diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak Sabtu lalu atas alasan ia hanya fokus kepada satu kaum sahaja. Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata sebagai sebuah parti yang menggunakan slogan kerajaan kebajikan, PAS tidak mendokong program yang meminggirkan kaum minoriti di negara ini.

 Mengulas lanjut Saifuddin berkata PKR juga sebelum ini telah mengeluarkan satu dokumen 'Agenda Ekonomi Malaysia' pada 2007 yang menolak pemberian bantuan berdasarkan kaum. Justeru katanya program yang diperkenalkan kerajaan itu tidak dapat dinikmati secara menyeluruh oleh rakyat yang memerlukan.

 "Itu juga tidak jauh berbeza dengan pendirian PKR yang pernah diungkap dalam satu dokumen, yang dibawa oleh Datuk Seri Anwar pada 2007.

 "Dokumen yang dinamakan Agenda Ekonomi Malaysia itu menegaskan tentang keperluan Malaysia berganjak daripada pemilihan berasaskan warna kulit, kaum kepada tindakan berdasarkan keperluan," ujarnya.

 Kerajaan sebelum ini mengumumkan langkah dan strategi baharu bagi memperkasakan ekonomi Bumiputera, berpayungkan MEB, yang akan ditubuhkan tidak lama lagi dan dipengerusikan sendiri oleh Perdana Menteri dalam melaksanakan lima strategi utama sebagai kelangsungan implementasi agenda pemerkasaan ekonomi Bumiputera. Lima strategi utama itu adalah meliputi modal insan, pemilikan ekuiti, aset bukan kewangan, keusahawanan dan penyampaian perkhidmatan.

DIMENSI

Posted: 19 Sep 2013 11:08 AM PDT

DIMENSI


Omygod!: dapinsider mula telanjangkan dinasti lim! huhuhu

Posted: 19 Sep 2013 12:15 AM PDT


Chapter 1: DECEPTION BY LIM FAMILIES TO REIGN POWER IN DAP (ENG/BM)

As I wrote yesterday, today is the day that mark the starting grid for me to expose fraud done by Lim Dynasty in DAP. As for today, I would like to share with you how Lim Dynasty manipulate DAP constitution to reign power.

Since 1968, DAP falls under Lim Kit Siang controlled . He was then a Secretary General or National Chairman of DAP. Under DAP organisation, Secretary General holding the absolute power. The same concept practised by PKM (Parti Komunis Malaya) where the secretary general was Chin Peng.

These is the first manipulation done by Lim Kit Siang on DAP Constitution to ensure he and his dynasty reign absolute power in DAP. 

DAP doesn't have divisional centre in every parliamentary constitution area unlike other political parties. DAP only have branch.

These branches divided into 2 groups:

i) Certificate A branch
ii) Certificate B branch

p/s: bukti dap pun amalkan dwi standard dlm kepimpinan parti lahanat sendiri! kehkehkeh >XD

Omegay: Anthony Loke kencing lebat - takde bukti 500 perwakilan terima surat notis!

Posted: 18 Sep 2013 09:30 PM PDT

Anthony Loke Masih Gagal Buktikan 500 Perwakilan DAP Tangani Surat

Pemilihan semula CEC DAP nampaknya tetap akan diadakan dalam keadaan di mana masih banyak tandatanya tidak terjawab. 

Setakat ini, Lim Guan Eng masih lagi tidak mampu membersihkan namanya dari tuduhan manipulasi dan menipu undi.  Guan Eng juga tidak mampu menepis imej perkauman yang kini membelenggu dirinya dan juga parti, akibat meminggirkan perwakilan India dalam pemilihan awal. 

Usaha terdesak setiausaha organisasinya, Anthony Loke, untuk memperbaiki kerosakan dengan menyatakan bahawa '500 dari 753 perwakilan yang tidak hadir mesyuarat atas alasan tidak menerima notis, sebenarnya telah menghantar surat lebih awal bagi menyatakan yang mereka tidak dapat hadir', tidak dapat diterima langsung. 

Ini kerana jika benar perwakilan yang terlibat telah menghantar surat tersebut, kenapa pula mereka membuat aduan kepada ROS?   Dan jika benar surat itu wujud, kenapa Anthony tidak menyerahkannya kepada ROS sebagai bukti ketika DAP disiasat?  

Logiknya, jika surat tersebut dikemukakan, tentu DAP tidak perlu mengambil risiko dibubarkan jika tidak mengadakan pemilihan semula.   Dan tidak ada sebab DAP sengaja menyembunyikan surat tersebut sedangkan DAP sendiri mengakui yang parti itu cukup 'takut' jika terpaksa dibubarkan. 

Nampaknya, baik Anthony Loke mahupun Lim Guan Eng, langsung tidak merasa bersalah tetapi berusaha sedaya upaya untuk menutup penipuan dengan penipuan juga.  Sikap mereka ini menyebabkan ahli-ahli DAP semakin berang. 

Sikap kepimpinan DAP yang berpura-pura tidak mendengar rungutan dan kemarahan ahli membuktikan parti itu mengamalkan sistem pemerintahan diktator.  Ia juga membuktikan bahawa DAP sememangnya adalah parti milik Lim sekeluarga dan tiada siapa pun yang boleh mengubahnya. 

Sepatutnya, DAP turut mengambil tindakan menyiasat dan mengambil tindakan ke atas mereka yang terlibat tidak menghantar notis kepada perwakilan.  Dengan membiarkan sahaja kemelut ini berterusan membuktikan bahawa semua kepimpinan tertinggi DAP turut terlibat. 

Memandangkan Anthony Loke yang mula-mula menyatakan kewujudan 500 surat dari perwakilan, maka sekurang-kurangnya DAP seharusnya mengambil tindakan terhadap beliau kerana menipu.   Ini kerana, jika benar beliau tidak menipu, maka tentu tiada masalah bagi beliau untuk mengemukakan salinan asal surat tersebut seperti desakan ramai. 

DAP wajib menunjukkan ketelusan dengan menghukum mereka yang bersalah.  Tidak mungkin surat tersebut hilang begitu sahaja jika benar ia wujud seperti yang dikata. - Beruang Biru

Omegay: Anuwar Botox tak berani citer akaun bank sendiri

Posted: 18 Sep 2013 05:30 PM PDT

Akaun Bank: Kenapa Anwar Masih Membisu?

Mungkin ada yang berkata bahawa mengungkit dan mencabar Anwar agar menjawab tuduhan mengenai kewujudan lebih 20 akaun bank miliknya dengan jumlah puluhan dan ratusan juta ringgit sebagai satu tindakan yang membuang masa. Kononnya, kedudukan kewangan Anwar tiada kena mengena dengan negara dan rakyat. Kononnya, ia semua adalah pembohongan bagi memburukkan nama Anwar semata-mata. 

Benar, mengorek dan mengungkit soal jumlah wang yang dimiliki seseorang adalah tidak relevan. Tetapi, kita harus ingat bahawa Anwar bukan 'seseorang' tetapi beliau adalah Ketua Pembangkang Malaysia yang kerjanya saban hari memfitnah kerajaan sebagai korup dan pemimpin negara sebagai gemar bermewah-mewah. 

Anwar juga gemar menunjuk imej sederhana di mana anak isterinya juga seringkali hanya berpakaian biasa tanpa sebarang perhiasan walaupun ketika menghadiri acara besar. Dengan itu, penyokong-penyokongnya selalu membandingkan keluarga Anwar dengan keluarga pemimpin UMNO serta menyebarkan persepsi kononnya pemimpin UMNO boros dan 'makan duit rakyat'. 

Namun, penyokong-penyokong Anwar lupa untuk bertanya, dari mana datangnya wang untuk mengupah sebarisan peguam yang terkenal untuk membelanya dalam semua kes mahkamahnya selama ini?  Tambahan pula, salah seorang peguam itu merupakan orang yang pertama menuduhnya atas kesalahan liwat tetapi kini bertindak membelanya pula.  Bayangkan, berapa juta yang diperlukan untuk membuat seseorang berpaling tadah sebegitu? 

Setakat apa yang terdedah, bayaran Anwar untuk peguam itu sahaja adalah RM50 juta. Bukan sahaja bayaran peguam yang mahal tetapi gaya hidup Anwar sekeluarga yang mengalahkan Ketua Negara cukup mencurigakan kita. Semua orang tahu bagaimana Anwar keluar masuk negara, tinggal di hotel-hotel mewah bernilai ribuan ringgit semalam.  Beliau juga mempunyai sekurang-kurangnya 7 pengawal peribadi.  Itu belum termasuk pemandu dan pembantu untuk dirinya dan keluarga.  

Yang menjadi masalah ialah Anwar bukan seorang tokoh korporat atau taikun bertaraf dunia untuk mempunyai wang sebanyak itu.  Beliau juga bukan Ketua Negara yang layak mendapat segala perkhidmatan dan kemudahan tersebut di bawah tanggungan kerajaan. 

Justeru, desakan JMM agar Anwar membenarkan akaunnya didedah adalah wajar. JMM tidak mahu menyusahkan Anwar dan sanggup menunggu Anwar di mana sahaja asalkan beliau menandatangani kebenaran kepada Bank Negara untuk mendedahkan akaun beliau. 

Malangnya, Anwar membisu seribu bahasa. Nampaknya Anwar tidak berminat pun untuk melayan isu ini dan penyokongnya juga pura-pura tidak tahu menahu dan tidak mendengar apa-apa. 

Mungkin bagi penyokong Anwar, hanya pemimpin BN yang perlu dipantau, tetapi pemimpin mereka boleh saja menerima dana dari apa jua sumber, tiada salahnya. Jika wang Anwar datang dari lorong gelap atau darah umat Islam Palestine, Iraq, Afghanistan pun mereka tidak peduli.  Kerana itu, Anwar terus membisu kerana beliau tahu penyokong-penyokongnya semuanya bodoh macam lembu. - Beruang Biru

IPOHMALAY

Posted: 19 Sep 2013 09:31 AM PDT

IPOHMALAY


China Press Berkeras Anggap Chin Peng 'Wira'

Posted: 18 Sep 2013 11:43 PM PDT

Sudah dikatakan sejak dulu, akhbar Cina adalah antara pencetus masalah utama di negara ini. Tidak hairanlah kewujudannya diharamkan di beberapa negara Asia Tenggara yang mempunyai populasi PENDATANG CHINA. Akhbar China Press , mahu menonjolkan diri sebagai akhbar komunisme tersisa di masa ini dengan menyalahkan kerajaan Malaysia berhubung isu abu bangkai Chin Peng.


MALAYSIA HUTANG MAAF KEPADA CHIN PENG?

AKHBAR China Press bertarikh 17 September 2013 memaparkan berita eksklusif tulisan Lim Ai Shan mendakwa Malaysia berhutang maaf kepada Chin Peng kerana kononnya melanggar perjanjian damai.

Fang Shan, bekas rakan perjuangan Chin Peng berkata, Perjanjian Damai Hatyai membenarkan bekas anggota komunis Malaya pulang ke tanah air tetapi kerajaan Malaysia melanggar perjanjian selepas melarang Chin Peng pulang.

"Chin Peng adalah seorang yang berjasa kepada negara, kerajaan terhutang maaf kepada Chin Peng," katanya.

Fang Shan yang menerima kunjungan daripada akhbar China Press berkata, Chin Peng telah banyak kali membangkitkan hasrat mahu pulang ke Malaysia dan walaupun selepas bertahun-tahun menghadapi pelbagai rintangan, beliau tetap tidak mahu melepaskan hasratnya itu.

"Setiap kali kami berjumpa, beliau tetap menyatakan hasratnya mahu pulang ke Malaysia, kali terakhir perjumpaan kami di Bangkok tahun lalu sekali lagi dia timbulkan hasrat itu. Ini menunjukkan beliau benar-benar mahu pulang," katanya.

Fang Shan berkata, selepas kumpulan komunis diterima kembali ke tanah air, Chin Peng sendiri hadir mengucapkan selamat jalan. Hasrat Chin Peng yang paling besar adalah mahu pulang tetapi hasrat itu tidak dapat dikotakan sebelum beliau meninggal dunia.

"Hari ini Chin Peng telah pun meninggal dunia, saya harap abu beliau dapat dihantar pulang ke Malaysia supaya Chin Peng dapat memenuhi hasratnya," jelasnya.Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Rencana/20130919/re_07/ISU-ISU-AKHBAR-CINA#ixzz2fJmsRYVM 
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Komunisme Dan Syiah

Posted: 18 Sep 2013 06:59 PM PDT

Ideologi komunisme tidak pernah terhenti dengan malapnya tukul dan sabit. Ini kerana komunisme dilihat menggunakan Syiah sebagai senjata untuk menentang Islam yang dikenali turut berpegang kepada Sunnah.

Namun pertolongan demi pertolongan itu disuap kepada agen komunis hari ini untuk menyemarakkan fahaman Syiah. 

Komunis yang dahulu dikenali sebagai geng Blok Timur yang diketuai Soviet Union hari ini jelas menunjukkan ideologinya dengan menyokong Iran dan Syria, yang dipimpin puak yang mengaku Syiah.

Di negara ini, kerjasama komunis dan Syiah jelas dipampangkan di mata kita. Contohnya 'ratapan' bangang Khalid Ismath ke atas Chin Peng dan dahulu kisah Mat Sabu dan Bukit Kepong.

Dari sudut lain pula, jika mereka membawa isu Melayu haluan kiri dahulu yang berjuang atas bantuan Sukarno, tentulah terang-terang tertunjuk bahawa Sukarno itu adalah pemimpin besar Blok Timur pada ketika itu.

 5 Sultan di 5 negeri berseberangan Selat Melaka dengan kita di bunuh pada jam 12 malam 3 Mac 1946 oleh agen komunis dan Sukarno menutup sebelah mata.

Mengapa marah jika tokoh komunis Melayu zaman itu dikategorikan komunis.

Mereka tidak menarik kita keluar dari penjajahan Inggeris tetapi memasukkan kita ke penjajahan komunis yang menghapuskan kerajaan beragama. 

Atau sekurang-kurangnya menjadi Indonesia yang semua agama adalah sama berasaskan Pancasila, satu dogma sosialis yang diubah agar sesuai dengan 90% orang Islam dari keseluruhan 100 juta penduduknya pada ketika itu.

Akibatnya ramai penduduk Indonesia hari ini berbangga bahawa negaranya bukan negara Islam sebagai agama rasmi dan kerajaan tidak boleh melebihkan Islam dari agama lain walaupun 80% penduduk dari 245 juta penduduknya hari ini beragama Islam. 

Bukankah ini hasil pengaruh komunisme pada mulanya?

Memang abu mayat Chin Peng tak boleh membunuh sesiapa. Tetapi pengharamannya adalah SIMBOL UTAMA  terbuangnya komunisme dari TANAH MELAYU selama-lamanya.

Hanya Syiah negara ini yang tunggul kayu sahaja yang memperjuangkannya sepenuh hati agar Chin Peng dikembalikan ke Malaya.


President Sukarno of Indonesia Addresses a Mass May Day

President Sukarno of Indonesia addresses a mass May Day

07 May 1965, Jakarta, Indonesia -5/7/1965-Djakarta, Indonesia-  President Sukarno of Indonesia addresses a mass May Day rally in the Sports Hall Building.  Sukarno announced his decision not to attend a peace conference with Malaysian Prime Minister Rahman in Tokyo.  The announcement was viewed as a victory for Indonesia's powerful Communist Party.  Posters above the silent crowd stress the unity of the working classes in their struggle to overcome "imperialism."  Image by � Bettmann/CORBIS

AFF Cup U19 : Reaksi Di Indonesia Berhubung Kegagalan Kalahkan Malaysia

Posted: 18 Sep 2013 04:34 PM PDT

Indonesia yang berjaya ke pertandingan separuh akhir dengan mengikat Malaysia pada kedudukan seri 1 - 1 Piala AFF bawah 19 tahun seperti masih belum berpuas hati kerana gagal 'mengerjakan' Malaysia. Malang sekali kita telah mendahului dengan 0 - 1.

Imbang 1-1 dengan Malaysia, Indonesia Lolos ke Semifinal

Mohammad Resha Pratama - detikSport
Rabu, 18/09/2013 21:56 WIB

Foto : Detiknews

Sidoarjo - Timnas Indonesia berhasil melangkah ke semifinal Piala AFF U-19. Hasil imbang 1-1 melawan Malaysia di laga pamungkas sudah cukup meloloskan 'Garuda Muda' sebagai runner-up Grup B.

Urutkan berdasarkan 

 • opung_lawyer_napitulu_tahun @opung_lawyer_napitulu_tahunabout an hour ago
  dikandang plus sporter CUMA IMBANG...Kapan ya indonesia bisa ngalahin malaysia????
 • opung_lawyer_napitulu_tahun @opung_lawyer_napitulu_tahunabout 2 hours ago
  KAPAN MENANG???SERI aja bangga...LIHAT BESOK DI KORAN MALAY PASTI DIHALAMAN depan berjudul...HARIMAU MALAY masih belom kalah...MASIH SERI....sedih coy....
 • opung_lawyer_napitulu_tahun @opung_lawyer_napitulu_tahunabout 2 hours ago
  gak puas..CUMA SERI...seharusnya MENANG donk....
 • opung_lawyer_napitulu_tahun @opung_lawyer_napitulu_tahunabout 2 hours ago
  kalo gak imbang ya kalah...kapan menang lawan malaysia???....coba buka FB timnas malaysia, mereka katakan...malaysia takkan pernah kalah dari indon...kalo gak imbang pasti indon kalah....sedih bacanya......takdir
 • opung_lawyer_napitulu_tahun @opung_lawyer_napitulu_tahunabout 2 hours ago
  gak butuh juara AFF..tapi kapan menang lawan malaysia???? cuma imbang gak enak
 • opung_lawyer_napitulu_tahun @opung_lawyer_napitulu_tahunabout 2 hours ago
  kalo gak imbang ya kalah...kapan menang lawan malaysia???....coba buka FB timnas malaysia, mereka katakan...malaysia takkan pernah kalah dari indon...kalo gak imbang pasti indon kalah....sedih bacanya..
 • Mas_sakit_pelan2_ochhabout 2 hours ago
  sipppppp
 • Rudy Van Frosfect @rudy.frosfectabout 2 hours ago
  Sepak bola bukan merupakan salah satu cabang ilmu matematika PASTI,akan tetapi PASTI JUARA harus benar-benar jadi target untuk merengkuh impian kita impian bangsa Indonesia.jangan jadikan beban target JUARA ketika saat bertanding melawan musuh-musuh kalian...nikmati alur permainannya,fokus dan rileks saat pertandingan adalah kunci sukses PASTI JUARA. INDONESIA BISA,INDONESIA JUARA Bravo Garuda Muda!!!
 • Zayyad Abi Azel @zayyad999about 2 hours ago
  tim Maling5hit aliasKucing Malaya, mengeong-ngeong hnya mampu di pringkat 3.
 • Batrings United @batringsabout 3 hours ago
  R.I.P MAFIA PSSI

PENGAJARAN SEPANJANG 50 TAHUN USIA MALAYSIA

Posted: 18 Sep 2013 10:39 AM PDTJIKA diibaratkan sebagai seorang manusia, usia lebih separuh abad lazimnya membentuk kedewasaan, kematangan, dan kebijaksanaan. Hal ini disebabkan pengalaman yang ditempuh sepanjang kehidupan banyak menimbulkan keinsafan dan pengajaran.

Demikianlah juga dengan Malaysia. Kemerdekaan yang dicapai lebih 50 tahun seharusnya menjadikan negara dan rakyatnya dewasa, matang, dan berwibawa. Telah sedemikian banyak liku yang dilalui. Sudah banyak pula onak dan duri yang ditempuh. Dengan kata-kata lain, kita telah mengenal dunia dan mengetahui permainannya. Ibarat kata pepatah, lebih lama kenal dunia, lebih lama tahu ranjau dan jurang hidup.

Resam kehidupan, ujian yang datang tidak mungkin ada noktahnya. Seperti diungkap al-Imam al-Syafi'' r.h.,: Ujian zaman datang begitu banyak, silih berganti tidak berhenti. Maka tidak hairanlah jika kita melihat semakin berusia negara ini semakin banyak dan hebat ujian yang melanda.

Antaranya termasuklah bentuk-bentuk ajaran dan pemikiran tertentu daripada Timur dan Barat yang tibanya bersilih ganti. Sekadar menyebut sebahagiannya cuma; sekularisme, pluralisme, liberalisme, dan yang sedang diberikan perhatian kini, iaitu ajaran atau doktrin Syiah. Pemikiran atau doktrin yang tersasar jauh daripada landasan sebenar dan menyesatkan itu hakikatnya tidak mudah disekat hanya dengan menutup punca kemasukannya atau juga dengan menamatkan hubungan siasah yang telah sedia terjalin.

Hal ini mengambil kira hakikat dunia kini telah tiada sempadan atau batasannya. Manusia bebas berkomunikasi, menyampaikan pandangan dan menyebarkan pemikiran serta doktrin yang dianuti melalui pelbagai wadah seperti portal berita, blog, e-mel, web, dan media sosial.

Dengan yang demikian, matlamat memelihara masyarakat daripada musibah yang dibawa pemikiran-pemikiran seumpama itu harus terlaksana melalui tindakan yang tepat, berhikmah, dan berkesan. Dengan kata-kata lain, segala aspek dikaji dan diteliti terlebih dahulu sebelum langkah menangani atau membendung penularan sesuatu pemikiran diambil. Dalam hubungan ini, pemerkasaan akidah dan pegangan Ahli Sunnah Wal Jamaah, pemurnian kefahaman, pemantapan akhlak di samping pembudayaan sepenuhnya prinsip menyeru kepada kebaikan serta menghalang kemungkaran dilihat sebagai lebih utama dan berkesan.

Tindakan ini tidak lain selain bertujuan membina perisai atau benteng diri yang teguh dalam menghadapi pelbagai bentuk ancaman yang melanda pada masa kini. Jika dikiaskan pada tubuh, daya ketahanan tinggi yang dimiliki seseorang akan melindungi dirinya daripada dilanda sesuatu penyakit dengan mudah. Begitulah pula sebaliknya.

BACAAN LANJUT : PAHANGKU

WARISAN@PAHANG

Posted: 19 Sep 2013 09:05 AM PDT

WARISAN@PAHANG


DAP INSIDER : Bongkar penipuan DAP!!

Posted: 18 Sep 2013 07:47 PM PDTDunia alam maya bakal digemparkan dengan kelahiran satu blog bernama thedapinsider iaitu http://thedapinsider.blogspot.com/2013/09/cec-tipu.html

Blog ini dijangka bakal menghangatkan lagi pemilihan CEC DAP yang akan diadakan pada akhir bulan ini. Tujuan utama pembukaan blog ini ialah mendedahkan penipuan dalaman DAP, memperjuangkan demokrasi tulen dan menolak penguasaan Dinasti Lim.

Berikut adalah beberapa petikan blog tersebut dan harap baca sampai habis:

PENDAHULUAN
Nama saya Peter dan saya adalah ahli DAP sebuah cawangan di Johor.Saya menyertai DAP sejak tahun 1998.Saya masuk DAP kerana percaya parti DAP memperjuangkan demokrasi tulen untuk rakyat Malaysia.Walaupun saya seorang yang cerdik dan memilki ijazah tetapi saya pun tertipu dengan DAP.Mereka bukan berjuang untuk rakyat Malaysia tetapi berjuang untuk Dinasti Lim.

Kerana saya terlalu lantang melawan Dinasti Lim terutamanya dalam kes penipuan CEC hidup saya menjadi tidak aman.Saya sering diganggu oleh taiko-taiko yang dipelihara Dinasti Lim.Untuk sementara waktu saya melarikan diri ke Indonesia kerana gangguan taiko Lim.Hidup saya lebih aman disini dan saya akan berjuang daripada jauh untuk memastikan semua rakyat Malaysia tahu kejahatan Dinasti Lim.

Tujuan saya membuka blog ini dalam bahasa melayu untuk menceritakan kepada semua rakyat Malaysia tentang kejahatan Dinasti Lim.Saya tidak mahir menggunakan bahasa melayu.Mujurlah ada seorang rakan berbangsa melayu yang pernah bekerja sebagai pegawai seorang bekas wakil rakyat DAP menolong saya. 

bumiyang

Posted: 19 Sep 2013 03:30 AM PDT

Politik Harian

Posted: 19 Sep 2013 03:20 AM PDT

Politik Harian


Pembohongan Kelurga Lim Mempertahankan Kuasa Dalam DAP

Posted: 19 Sep 2013 01:23 AM PDT


Sambungan dari blog DAP Insider - Seperti yang saya tuliskan semalam, hari ini saya kembali dengan kisah penipuan Dinasti Lim dalam DAP. Mulai hari ini saya akan kongsikan dengan anda bagaimana Dinasti Lim memanipulasi perlembagaan DAP untuk memastikan mereka terus berkuasa.


Sejak 1968 DAP sentiasa dikawal oleh Lim Kit Siang yang memegang jawatan Setiausaha Agung atau Pengerusi Kebangsaan. Dalam organisasi DAP Setiausaha Agung paling berkuasa. Konsep ini sama seperti yang diamalkan oleh Parti Komunis Malaya yang mana jawatan Setiausaha Parti Komunis Malaya dipegang oleh Chin Peng.

Berikut adalah salah satu cara yang dimanipulasi oleh Lim Kit Siang untuk memastikan dia dan disnatinya terus berkuasa.

Parti DAP tidak mempunyai bahagian disetiap parlimen sepertimana yang diamalkan parti-parti lain. Mereka hanya mempunyai cawangan sahaja.

Cawangan-cawangan parti DAP pula dibahagikan kepada dua kumpulan.

i) Cawangan sijil A
ii) Cawangan sijil B

Penentuan samada sesebuah cawangan layak mendapat sijil A atau sijil B dibawah kuasa Setiausaha Agung.

Ahli-ahli cawangan sijil A layak untuk hadir ke Kongres Kebangsaan DAP dan layak mengundi untuk memilih CEC.

Ahli-ahli cawangan sijil B hanya layak hadir ke Kongres Kebangsaan DAP sebagai pemerhati sahaja dan TIDAK dibenarkan mengundi.

Cawangan yang dikenal pasti menyokong Dinasti Lim akan diberi sijil A untuk membolehkan mereka mengundi. Mana-mana cawangan yang dikenal pasti tidak menyokongnya dan tidak akan memberi undi kepadanya akan diberi sijil B untuk menghalang mereka daripada mengundi, walaupun sebelum itu cawangan tersebut mempunyai sijil A. Setiausaha Agung berkuasa untuk menukar sijil cawangan dari A ke B atau dari B ke A bila-bila masa sahaja mengikut keperluannya.

Cara kedua bagaimana Lim Kit Siang memanipulasi Perlembagaan DAP untuk memastikan dia dan dinastinya terus berkuasa.

Perlembagaan DAP yang dirangka Lim Kit Siang juga menetapkan bahawa ahli-ahli yang layak mengundi pada pemilihan parti tidak boleh memilih siapa yang mereka hendak letak sebagai Pengerusi Kebangsaan, Timbalan Pengerusi Kebangsaan, Naib Pengerusi Kebangsaan, Setiausaha Agung dan jawatan-jawatan yang lain. Mereka hanya boleh memilih 20 calon-calon yang bertanding untuk mengisi CEC.

Apabila keputusan 20 yang terpilih sebagai anggota CEC diumumkan maka 20 orang yang terpilih itu akan bermesyuarat untuk menentukan siapa yang dipilih sebagai Pengerusi, Naib Pengerusi, Setiausaha Agung dan jawatan lain. Tidak ada undi sulit. Mereka diminta memilih secara terbuka di depan keluarga Lim. Apabila berhadapan dengan situasi begini semua anggota CEC akan menjadi seperti lembu dicucuk hidung dan mereka terpaksa memilih Lim Kit Siang atau Lim Guan Eng sebagai Setiausaha Agung selaku orang yang paling berkuasa dalam DAP.

Jika ada yang cuba melawan mereka tidak akan dipilih sebagai calon dalam pilihanraya dan akan menerima nasib malang sepertimana yang dialami oleh Lee Lam Thye, Wee Choo Keong dan lebih 100 orang lagi yang telah dipecat dari DAP.

Hampir 50 tahun Lim Kit Siang bukan sahaja memanipulasi perlembagaan DAP malah turut memanipulasi kehadiran perwakilan ke Kongres Kebangsaan serta pengiraan undi pemilihan CEC untuk memastikan dia atau dinastinya akan terus menguasai DAP.

Kit Siang tahu dia sekarang sudah dihujung usia dan penggal ini adalah penggal terakhirnya. Jadi dia perlu pastikan perjalanan politik dinastinya dalam DAP terus selamat. Lim Guan Eng sebagai Setiausaha Agung dan Lim Hui Ying sebagai Setiausaha DAP Pulau Pinang. Lim Kit Siang juga tahu anaknya Lim Guan Eng tidak sepintar beliau dalam berpolitik dan juga tidak disukai oleh ramai pimpinan DAP kerana sikap angkuh dan sombong. Kebodohan Lim Guan Eng terserlah dalam CEC tahun 2012. Dia tidak sebijak Lim Kit Siang dalam memanipulasi undi sehingga membuatkan DAP berhadapan dengan masalah besar sekarang.

Akibat kebodohan Lim Guang Eng itu, kini Lim Kit Siang sedang memerah otak berfikir bagaimana cara untuk beliau menendang keluar satu kumpulan yang dikenali sebagai Lima Harimau yang boleh mendatangkan masalah besar kepadanya dan dinastinya dalam DAP.

Siapa Lima Harimau dan kenapa Lim Kit Siang perlu sembelih mereka ?

Berjumpa dalam episod yang akan datang.

Pendedahan Kepincangan DAP & Dinasti Lim!

Posted: 18 Sep 2013 05:49 AM PDT


Ikuti pendedahan sebuah blog tentang kepincangan DAP dan Dinasti Lim....

Nama saya Peter dan saya adalah ahli DAP sebuah cawangan di Johor.Saya menyertai DAP sejak tahun 1998.Saya masuk DAP kerana percaya parti DAP memperjuangkan demokrasi tulen untuk rakyat Malaysia.Walaupun saya seorang yang cerdik dan memilki ijazah tetapi saya pun tertipu dengan DAP.Mereka bukan berjuang untuk rakyat Malaysia tetapi berjuang untuk Dinasti Lim.Kerana saya terlalu lantang melawan Dinasti Lim terutamanya dalam kes penipuan CEC hidup saya menjadi tidak aman.Saya sering diganggu oleh taiko-taiko yang dipelihara Dinasti Lim.

Untuk sementara waktu saya melarikan diri ke Indonesia kerana gangguan taiko Lim.Hidup saya lebih aman disini dan saya akan berjuang daripada jauh untuk memastikan semua rakyat Malaysia tahu kejahatan Dinasti Lim.Tujuan saya membuka blog ini dalam bahasa melayu untuk menceritakan kepada semua rakyat Malaysia tentang kejahatan Dinasti Lim.

Saya tidak mahir menggunakan bahasa melayu.Mujurlah ada seorang rakan berbangsa melayu yang pernah bekerja sebagai pegawai seorang bekas wakil rakyat DAP menolong saya. Mulai hari ini saya akan menulis tentang penipuan pemilihan CEC.

Saya akan dedah sampai habis bagaimana cara Dinasti Lim,Tony Pua,Anthony Loke manipulasi undi untuk memastikan mereka terus berkuasa dalam DAP.

http://thedapinsider.blogspot.com/2013/09/cec-tipu.html

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 19 Sep 2013 03:13 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ


MUKHRIZ untuk NAIB PRESIDEN ! ... MARI SEMALAYSIA KITA SOKONG ! ...

Posted: 18 Sep 2013 09:12 AM PDT

Genap 3 Bulan sejak 19 JUN 2013 yang lalu, Blog AloQStaQBlog ini tidak bergerak, akibat kerana kesibukan dan tugas hakiki untuk terus hidup ... Mulai hari ini Khamis 19 SEPT 2013, InsyaAllah blog ini akan bermula kembali dengan catatan-catatan bagi turut menghidupkan suasana politik Malaysia dan secara langsung akan menjadikan blog ini tidak lagi hening sunyi dan sepi ...

Mulai hari ini juga, AloQStaQBlog akan menumpukan aktiviti politik dalam menghadapi Pemilihan UMNO 2013 untuk memilih pimpinan bagi satu musim kehadapan, yang mana ianya akan berlangsung beberapa minggu lagi di PWTC.

DANNNNN ... InsyaAllah MB Kedah Darulaman akan bertanding kali ini.

AloQStaQBlog mendapat maklumat tidak rasmi, MB Kedah akan bertanding untuk jawatan No.3 tertinggi dalam hirarki parti keramat UMNO.

Pastinya jawatan itu adalah jawatan Naib Presiden dan ianya adalah satu pertandingan bagi jawatan yang ulung dalam Pemilihan UMNO.

Ini kerana, secara tradisinya Jawatan No.1 (Presiden) dan No.2 (Timbalan Presiden) amatlah terlalu kurang sopan untuk ditandingi jika masih ada penyandangnya.

Untuk jawatan ketiga tertinggi ini, Dato' Paduka Mukhriz Mahathir - Menteri Besar Negeri Kedah Darul Aman merangkap Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Kedah, dilihat ikon muda yang amat sesuai dan paling layak untuk disokong, dipilih serta diundi oleh perwakilan.

Seorang ikon yang disenangi oleh kawan dan lawan. Agresifnya amat mementingkan sikap sopan dan tersusun. Berhemah dan santun tutur katanya. Mudah didekati dan mesra rakyat. Makcik Pakcik mudah akrab dengannya. Anak muda dan mudi berpusu-pusu mendekatinya. Tua Muda Adik Kakak serta Abang amat senang dengan gaya bersederhana beliau. Rambutnya jarang di kepala tapi mukanya manis tersenyum umpama bondanya Tun Siti Hasmah. Kerja buatnya sopan , gigih dan telus. Pastinya beliau sungguh ikhlas dan jujur berjuang demi Alif, Ba , Ta (Agama + Bangsa + Tanahair) .

Apa lagi yang orang UMNO mahukan? Inilah calonnya yang harus disokong, dipilih dan diundi.

Jom kita MENANGKAN MUKHRIZ MAHATHIR untuk NAIB PRESIDEN UMNO !

InsyaAllah UMNO MALAYSIA akan lebih kukuh, kuat, gagah perkasa dan bersatu padu dengan Mukhriz sebagai Naib Presiden !
VOTE 4 MUKHRIZ ... MUKHRIZ 4 VP !

BERANI BERUBAH!


AloQStaQ
12:12 Tgh Mlm
19 September 2013
Perkarangan Menara Telekom Alor Setar.

Ohpolitik!™

Posted: 19 Sep 2013 03:06 AM PDT

Ohpolitik!™


Lagi Kisah Ranjang Dinasty Lim #DAPDinasty #DAPRacist #MalaysiaNews

Posted: 19 Sep 2013 12:52 AM PDT

PEMBOHONGAN KELUARGA LIM MEMPERTAHANKAN KUASA DALAM DAP
Seperti yang saya tuliskan semalam, hari ini saya kembali dengan kisah penipuan Dinasti Lim dalam DAP. Mulai hari ini saya akan kongsikan dengan anda bagaimana Dinasti Lim memanipulasi perlembagaan DAP untuk memastikan mereka terus berkuasa.

Sejak 1968 DAP sentiasa dikawal oleh Lim Kit Siang yang memegang jawatan Setiausaha Agung atau Pengerusi Kebangsaan. Dalam organisasi DAP Setiausaha Agung paling berkuasa. Konsep ini sama seperti yang diamalkan oleh Parti Komunis Malaya yang mana jawatan Setiausaha Parti Komunis Malaya dipegang oleh Chin Peng.


Berikut adalah salah satu cara yang dimanipulasi oleh Lim Kit Siang untuk memastikan dia dan disnatinya terus berkuasa.

Parti DAP tidak mempunyai bahagian disetiap parlimen sepertimana yang diamalkan parti-parti lain. Mereka hanya mempunyai cawangan sahaja.

Cawangan-cawangan parti DAP pula dibahagikan kepada dua kumpulan.

i)              Cawangan sijil A
ii)             Cawangan sijil B

Penentuan samada sesebuah cawangan layak mendapat sijil A atau sijil B dibawah kuasa Setiausaha Agung.

Ahli-ahli cawangan sijil A layak untuk hadir ke Kongres Kebangsaan DAP dan layak mengundi untuk memilih CEC.

Ahli-ahli cawangan sijil B hanya layak hadir ke Kongres Kebangsaan DAP sebagai pemerhati sahaja dan TIDAK dibenarkan mengundi.

Cawangan yang dikenal pasti menyokong Dinasti Lim akan diberi sijil A untuk membolehkan mereka mengundi. Mana-mana cawangan yang dikenal pasti tidak menyokongnya dan tidak akan memberi undi kepadanya akan diberi sijil B untuk menghalang mereka daripada mengundi, walaupun sebelum itu cawangan tersebut mempunyai sijil A.  Setiausaha Agung berkuasa untuk menukar sijil cawangan dari A ke B atau dari B ke A bila-bila masa sahaja mengikut keperluannya.

Cara kedua bagaimana Lim Kit Siang memanipulasi Perlembagaan DAP untuk memastikan dia dan dinastinya terus berkuasa.

Perlembagaan DAP yang dirangka Lim Kit Siang juga menetapkan bahawa ahli-ahli yang layak mengundi pada pemilihan parti tidak boleh memilih siapa yang mereka hendak letak sebagai Pengerusi Kebangsaan, Timbalan Pengerusi Kebangsaan, Naib Pengerusi Kebangsaan, Setiausaha Agung dan jawatan-jawatan yang lain. Mereka hanya boleh memilih 20 calon-calon yang bertanding untuk mengisi CEC.

Apabila keputusan 20 yang terpilih sebagai  anggota CEC diumumkan maka 20 orang yang terpilih itu akan bermesyuarat untuk menentukan siapa yang dipilih sebagai Pengerusi, Naib Pengerusi, Setiausaha Agung dan jawatan lain. Tidak ada undi sulit. Mereka diminta memilih secara terbuka di depan keluarga Lim. Apabila berhadapan dengan situasi begini semua anggota CEC akan menjadi seperti lembu dicucuk hidung dan mereka terpaksa memilih Lim Kit Siang atau Lim Guan Eng sebagai Setiausaha Agung selaku orang yang paling berkuasa dalam DAP.

Jika ada yang cuba melawan mereka tidak akan dipilih sebagai calon dalam pilihanraya dan akan menerima nasib malang sepertimana yang dialami oleh Lee Lam Thye, Wee Choo Keong dan lebih 100 orang lagi yang telah dipecat dari DAP.

Hampir 50 tahun Lim Kit Siang bukan sahaja memanipulasi perlembagaan DAP malah turut memanipulasi kehadiran perwakilan ke Kongres Kebangsaan serta pengiraan undi pemilihan CEC untuk memastikan dia atau dinastinya akan terus menguasai DAP.

Kit Siang tahu dia sekarang sudah dihujung usia dan penggal ini adalah penggal terakhirnya. Jadi dia perlu pastikan perjalanan politik dinastinya dalam DAP terus selamat. Lim Guan Eng sebagai Setiausaha Agung dan Lim Hui Ying sebagai Setiausaha DAP Pulau Pinang. Lim Kit Siang juga tahu anaknya Lim Guan Eng tidak sepintar beliau dalam berpolitik dan juga tidak disukai oleh ramai pimpinan DAP kerana sikap angkuh dan sombong. Kebodohan Lim Guan Eng terserlah dalam CEC tahun 2012. Dia tidak sebijak Lim Kit Siang dalam memanipulasi undi sehingga membuatkan DAP berhadapan dengan masalah besar sekarang.

Akibat kebodohan Lim Guang Eng itu, kini Lim Kit Siang sedang memerah otak berfikir bagaimana cara untuk beliau menendang keluar satu kumpulan yang dikenali sebagai Lima Harimau yang boleh mendatangkan masalah besar kepadanya dan dinastinya dalam DAP.

Siapa Lima Harimau dan kenapa Lim Kit Siang perlu sembelih mereka ?

Pendedahan http://thedapinsider.blogspot.com/

AnwarIbrahim : Dulu Kenduq Sekarang Dah Cekang #MalaysiaNews

Posted: 18 Sep 2013 11:45 PM PDT

Anwar sekarangAnwar dulu
Selepas sepurnama menghilangkan diri dan Malaysia aman harmoni, Anwar Ibrahim kembali menemui rakyat. Kemunculan terkini bukanlah seperti Anwar dulu. Lihat sajalah raut wajahnya. Banyak juga blog-blog yang membuat spekulasi tentang wajah terkini Anwar yang digambarkan agak montok, tegang dan cekang.Apa yang menarik, Jadual bangNon pada 22 September ini dijangkakan akan berjumpa student Malaysia yang belajar di New York. Setakat masa aku sedang updated blog ini, telah 176 pelajar dan rakyat Malaysia menyatakan keinginan untuk berjumpa bintang pemimpin paling cekang kulitnya ini. Tempat untuk diadakan perjumpaan juga di SPONSOR oleh Columbia University Southern Asian League.


Ermm.... Apa kaitannya wajah baru ini dengan dialog BangNon bersama pelajar di sana? Adakah ini daya penarik kononnya BangNonlah pemimpin baru yang fresh bergetah lagi gantang untuk menggalas tugas sebagai Pemimpin Negara? 


Datuk Seri Anwar Ibrahim tiba untuk memberi keterangan di hadapan RCI mengenai pendatang asing di Sabah. Gambar The Malaysian Insider oleh Zainal Abd Halim, 19 September, 2013.
Cekang tak kulit BangNon?

Selak-Selak Kain #DAPDinasty #DAPRacist #MalaysiaNews

Posted: 18 Sep 2013 08:16 PM PDT

Nama saya Peter dan saya adalah ahli DAP sebuah cawangan di Johor.Saya menyertai DAP sejak tahun 1998.Saya masuk DAP kerana percaya parti DAP memperjuangkan demokrasi tulen untuk rakyat Malaysia.Walaupun saya seorang yang cerdik dan memilki ijazah tetapi saya pun tertipu dengan DAP.Mereka bukan berjuang untuk rakyat Malaysia tetapi berjuang untuk Dinasti Lim.

Kerana saya terlalu lantang melawan Dinasti Lim terutamanya dalam kes penipuan CEC hidup saya menjadi tidak aman.Saya sering diganggu oleh taiko-taiko yang dipelihara Dinasti Lim.Untuk sementara waktu saya melarikan diri ke Indonesia kerana gangguan taiko Lim.Hidup saya lebih aman disini dan saya akan berjuang daripada jauh untuk memastikan semua rakyat Malaysia tahu kejahatan Dinasti Lim.

Tujuan saya membuka blog ini dalam Bahasa Malaysia untuk menceritakan kepada semua rakyat Malaysia tentang kejahatan Dinasti Lim.Saya tidak mahir menggunakan bahasa melayu.Mujurlah ada seorang rakan berbangsa melayu yang pernah bekerja sebagai pegawai seorang bekas wakil rakyat DAP menolong saya. 

Mulai hari ini saya akan menulis tentang penipuan pemilihan CEC.Saya akan dedah sampai habis bagaimana cara Dinasti Lim,Tony Pua,Anthony Loke manipulasi undi untuk memastikan mereka terus berkuasa dalam DAP.

anakbukitgantang says

Posted: 19 Sep 2013 03:03 AM PDT

anakbukitgantang says


Al Marhum Habib Munzir-perginya seorang ulama besar

Posted: 18 Sep 2013 03:23 PM PDT

Perginya seorang ulama yang disayangi Habib Munzir, pimpinan Majelis Rasulullah. Ribuan orang menghadiri majlis pemakaman beliau. 
 
 
atau di link SINI
 
Namun ilmu yang beliau berikan tetap akan berkembang. Dikongsikan di sini amalan selawat Habib Munzir untuk bertemu baginda Rasulullah SAW dalam mimpi.
 
AMALAN SALAWAT AL-MARHUM HABIB MUNZIR
UNTUK BERTEMU DENGAN SAYYIDINA MUHAMMAD SAW

(1) Amalan Menurut Habib Munzir Al Musawa untuk dapat bertemu Rasulullah dalam mimpi. Bermula dari pertanyaan singkat 'Bagaimana caranya saya dapat bertemu dengan Rasulullah ?'. Berikut ini jawaban Habib Munzir.
...
(2) Mengenai berjumpa dengan Rasul saw adalah dengan merindukan Baginda saw dan memperbanyak amalan sunnah semampunya, dan memperbanyak shalawat. Baginda saw mencintai kita dan memperhatikan kita lebih dari ayah bonda kita. Baginda saw adalah ayah roh bagi semua ummatnya, maka roh kita tetap mudah berhubungan dengan roh Baginda saw, lewat mimpi misalnya, nah.. perkuat hubungan roh anda dengan roh Baginda saw dengan shalawat ini :

(3) "Allahumma shalli alaa ruuhi sayyidina muhammadin fil arwah, wa 'ala Jasadihi filjasad, wa alaa Qabrihi filqubuur" (wahai Allah limpahkan shalawat pada Roh Sayyidina Muhammad di alam arwah, dan limpahkan pula pada Jasadnya di alam Jasad, dan pada kuburnya di alam kubur).

(4) Anda bisa saja jumpa dengan Rasul saw dalam mimpi, perbanyaklah shalawat, cintailah sunnah, dan perbanyaklah bersedekah pada anak yatim, dan baktilah pada ibunda jika masih ada, ini adalah amalan amalan yg sangat dicintai oleh Rasul saw, anda jangan tidur kecuali bibir anda terus bershalawat pada nabi saw, Baginda saw akan menjumpa anda, dan yakinlah..

(5) Saya (Habib Munzir) menyukai semua shalawat, dulu saya membaca 17 macam shalawat, diantaranya shalawat Syeikh Abdulqadir Al-Jailani yang panjangnya 13 halaman, namun kini saya membaca satu macam shalawat saja, yang diajarkan Rasul saw lewat mimpi pada saya, pendek saja iaitu :

(6) "ALLAHUMMA SHALLI ALA SAYYIDINA MUHAMMAD WA ALIHI WA SHAHBIHI WASALLIM" shalawat ini saya baca 5.000X setiap harinya,

(7) Jika anda ingin membacanya silakan, saya ijazahkan pada anda, boleh membacanya 100X, 200X atau lebih atau berapa saja sekemampuan anda dan luasnya waktu, dan bisa dibaca sambil di mobil, di jalan, atau di manapun.

(8) Masalah mimpi Rasul saw, saya (Habib Munzir) pernah bermimpi beliau saw dan mengadukan banyaknya orang yang rindu dengan Baginda saw namun belum jumpa dalam mimpi, Baginda saw menutup wajahnya dan menangis, seraya berkata :

(9) Tiada yg memisahkanku dgn mereka selain tabir qudrat, dan mereka akan jumpa dengan ku kelak, Baginda saw sangat peduli dan rindu pada ummatnya, lebih lebih yang mencintai Baginda saw, dan telah teriwayatkan pada shahih Muslim bahawa Baginda saw bersabda : "Ummatku yang paling cinta padaku adalah yang hidup setelah aku wafat, dan mereka sangat mengidamkan jumpa dengan ku daripada harta dan keluarganya".

Diposkan oleh Pencinta Sayyidina Muhammad Saw

AMALAN SALAWAT AL-MARHUM HABIB MUNZIR UNTUK BERTEMU DENGAN SAYYIDINA MUHAMMAD SAW (1) Amalan Menurut Habib Munzir Al Musawa untuk dapat bertemu Rasulullah dalam mimpi. Bermula dari pertanyaan singkat 'Bagaimana caranya saya dapat bertemu dengan Rasulullah ?'. Berikut ini jawaban Habib Munzir. (2) Mengenai berjumpa dengan Rasul saw adalah dengan merindukan Baginda saw dan memperbanyak amalan sunnah semampunya, dan memperbanyak shalawat. Baginda saw mencintai kita dan memperhatikan kita lebih dari ayah bonda kita. Baginda saw adalah ayah roh bagi semua ummatnya, maka roh kita tetap mudah berhubungan dengan roh Baginda saw, lewat mimpi misalnya, nah.. perkuat hubungan roh anda dengan roh Baginda saw dengan shalawat ini : (3)


tunku

Posted: 19 Sep 2013 03:02 AM PDT

tunku


Aid for Bumi’s does not contradict 1Malaysia.

Posted: 19 Sep 2013 02:48 AM PDT
All of us predicted that the Chinese community will be the first one to criticize the "PemerkasaanEkonomiBumiputera"plan @ Bumiputera Economic Empowerment plan that was announced by the PM recently. MCA seems to be non-existent as the party has assimilated with the DAP. Thus, when we talk about the Chinese community, we mean the opposition or specifically the DAP. 

Holistically, the Chinese chose to oppose the BN in the 13thGeneral Election because they refuse to acknowledge the special rights of the Bumi's. For them, it is an unfair policy as it only affects only one group of people in the country. More than that, they think that the support (financial mostly) given to the Bumi's comes from their hard work. Frankly speaking, they are accusing the government as taking their part of the cake and giving it to the Bumiputera's.

They are refusing to admit that they would not be able to have what they have now if the government did not give them the ingredients in their recipe for success. If the government did not support them, for sure the Bumi's would have a bigger portion of the financial cake.

By announcing the Bumi's economic empowerment program, the government are not trying to pull out the Chinese from their businesses, and the government also won't allow anything that has been obtained by the Chinese to be taken away from them. The government are giving the Malays/Bumis a new batch of success ingredients and they are trying to make the Malays to work hard.


The Bumis has already shared their fortune with the Chinese, while the government hopes that the Chinese and Bumis would share this wealth and engage in a friendly manner as what has been stated by the 1Malaysia concept.  
The fact of the matter is the economy of the Malays and the Chinese must be hand in hand. Because of that, many countries in the world also use the same type of positive discrimination in some situation. The United State of America, for example gave special accommodation and quotas for African Americans to enhance their economic standings. Policies like this is important to ensure that the government can focus on more important things rather than being plagued by social problems in the community as a result from the lack of progress from a specific group of people.  

Thus the Chinese cannot be so arrogant saying that they are the one who developed the country and they are the highest tax payer who generate the county's economy. The Chinese cannot bear to see the Bumis as a hurdle for them to become richer than they are now. Their arrogance and selfishness will not benefit anyone because we will always depend on one another. But then again, the Chinese still need the Bumis as the Bumis still hold the buying power and workforce to make them richer.


The Chinese will not become richer by trampling the Bumis. If the Bumis are being left out of the economy, it will also disrupts the economic cycle of the nation. Social problems will be rampant especially poverty related problems. To make matter worst, it will also contribute to the instability and later destruction. 13 May is one of the most valuable lessons that we can all learn as a nation. Sadly, the Chinese refuse to learn from it and they tried to deny it has happened.

Not just the 13 May incident, but the Indonesian reformation movement also comes from the same problems, as the indigenous people of the country is being left out because there are no effort to close the economic gap.

It is true that the Special Rights of the Bumis that was coined up from the DEB carries a lot of side problems. But, as long as there are efforts, there is still hope that the goal will be achieve. If there are no policies similar to it, then the economic gap will become wider and will expose the nation to another tragedy similar to the 13 May incident.

Thus, the announcement of the New Economic Model, in a program to empower the Malay economy have to be accepted positively among the Chinese because it show that the government  is concern of the problem that arise form the DEB and they are putting all their got to remedy the problem.

Criticism from the Chinese community will oust the Chinese further from BN shows that they are simple minded even if they are not racist or greedy. The fact of the matter is, the better the economy of the Malays, the better it will be for the Chinese. More than that, the economic balance will decrease the crime rate and also social problems in the country.

The Chinese have to think further, not only from the perspective of profit and losses only. As the Malay saying goes "Greedy People Will Always Lose".

Foreign Bank Account: Why Anwar refuse to defend himself?

Posted: 18 Sep 2013 04:44 AM PDTMaybe there are people who say that to challenge Anwar to answer the existence of 20 mystery bank accounts with hundreds of millions of ringgit is a waste of time. It is said that Anwar's financial standings does not have anything to do with the country or its people. In fact they say that it is all a lie to bad name Anwar and his family.


Yes, to ask a person how much he or she has on their bank accounts are not relevant. But, we have to remember that Anwar is not just another tom, dick and harry, he is the Opposition Leader of Malaysia and his job is to slander the government and the leaders of this nation. He is keen on saying that the leaders of this country are wealthy and corrupted.

Anwar loves to show the world that he live a modest life where his wife and children's are shown only wearing modest clothing without any accessories when they attend big events.
 With that, his supporters always compare Anwar Ibrahim with the families of UMNO leaders and create a perception that UMNO leaders are spendthrift and abuse the money of the people.


But then again, Anwar's supporters seems to forget from where did he get the funding to appoint an army of lawyers to defend him in all of his court cases all this while. Plus, one of the lawyers he appointed were the one who accuse him of sodomy but now changed sides and defended him. Just imagine the irony! How many millions does it takes to change a man to jump ship like that?

As far as we know, Anwar paid the lawyer the amount of RM 50 million. Not only his legal fees are astounding, his way of life is also something to ponder about. He lives a lavish life that even the leader of this country could not afford. We all know how Anwar goes in and out of the country, stay in luxury hotels with accommodation fees up to thousands of ringgit per night. He also has at least 7 personal bodyguards. Not forgetting his driver and personal assistants for him and his families.
  
The problem is, Anwar is not a corporate leader or a business tycoon that has that kind of money. He is also not the Leader of the country that is eligible to have all the necessities and it will be paid by the government.


Thus, JMM's pressure so that Anwar will allow his account to be exposed is a must. JMM do not want to hassle Anwar and they are willing to follow anywhere Anwar will go as long as he is willing to sign the release form from the Bank Negara to allow that his account to be exposed.


Sadly, Anwar is still keeping his mouth shut. Seems that Anwar is not interested to look into this matter, and all of his supporters refuse to listen to any facts given by JMM or any other party in this particular issue.


Maybe, for Anwar supporters, only BN leaders have to show their accounts to the public and not Pakatan Rakyat leaders as they can receive any funding from any source. If Anwar Ibrahim's money came from the dark alley or from the blood of Muslims in Palestine, Iraq, Afghanistan they will not care at all. Because of that Anwar will keep quite because all of his supporters is a bunch of idiots who do not know they are being fooled by Anwar Ibrahim.

Taipingmali (tm)

Posted: 19 Sep 2013 01:31 AM PDT

Taipingmali (tm)


APA RASIONALNYA BAKAL PEMIMPIN DIPAKSA BEREBUT?- Lokman Adam

Posted: 18 Sep 2013 10:23 PM PDT

Dua hari lagi, dunia akan melihat bertapa hodohnya perangai bakal pemimpin UMNO di kaca televisyen atau setidak-tidaknya di ruang siber. Ini berikutan keputusan pihak pengurusan parti yang memutuskan bahawa nombor calon akan diberikan berdasarkan siapa serah borang pencalonan dahulu.

Adalah sangat menghairankan dan sukar difahami kenapa keputusan sebegini rupa boleh dibuat. Tidak masuk akal sama sekali, pihak pengurusan atau jawatankuasa pemilihan parti tidak boleh menjangka apa yg bakal berlaku tatkala kaunter pendaftaran pencalonan dibuka jam 8.00 pagi 21hb September ini. Saya menjangkakan, ramai yang akan sampai seawal jam 7.00 pagi dan semuanya akan berebut sebaik sahaja kaunter penyerahan borang pencalonan dibuka. Peristiwa ini sudah pasti akan dirakam oleh media masa
dan para blogger, baik dari penyokong kita mahupun pembangkang.

Saya merayu kepada pucuk pimpinan parti agar dapat mempertimbangkan semula keputusan ini. Apa salahnya kita buat pembuangan undi bagi menentukan nombor calon demi memastikan nama baik parti tidak dicemar dengan gelagat yang pasti mengaibkan.
- Lokman Noor Adam, Calon Naib Ketua Pemuda UMNO Malaysia
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

BN PERAK MANTAPKAN PENTADBIRAN NEGERI

Posted: 18 Sep 2013 09:27 PM PDT

 Kerajaan negeri mengumumkan pembentukan Jawatankuasa Exco yang dianggotai oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) bagi tujuan melicinkan pentadbiran di negeri ini.

Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir berkata, ADUN yang menganggotai sesebuah Jawatankuasa Exco akan membantu ahli Exco untuk melaksanakan tugas dengan lebih efektif.

"Pelantikan ADUN ini berdasarkan pengalaman dan kecenderungan mereka untuk membantu di peringkat Jawatankuasa Exco.

"Malah Ahli Jawatankuasa Exco ini terdiri daripada ADUN Barisan Nasional (BN) dan pembangkang," katanya.

Beliau berkata demikian pada majlis penyerahan surat pelantikan kepada ADUN yang menjadi Ahli Jawatankuasa Exco di sini, hari ini.

Di bawah penubuhan Jawatankuasa Exco itu, Pengerusi Jawatankuasa Agama, Kewangan, Keselamatan, Tanah, Sumber Asli, Perancangan Ekonomi, Pengangkutan Awam dan Hal Ehwal Bukan Islam yang dipengerusikan oleh Zambry, ia dianggotai oleh ADUN Bota, Datuk Nasaruddin Hashim dan ADUN Chenderiang, Datuk Dr. Mah Hang Soon.

ADUN Trong Dr. Zabri Abd. Wahid, ADUN Slim Datuk Mohd. Khusairi Talib dan ADUN Lintang Datuk Zolkafly Harun menganggotai Jawatankuasa Pembangunan Luar Bandar, Perladangan, Pertanian, Perumahan dan Kerajaan Tempatan yang dipengerusikan oleh Datuk Saarani Mohamad.

Bagi Jawatankuasa Industri, Pelaburan dan Pembangunan Koridor yang dipengerusikan oleh Datuk Mohamad Zahir Abdul Khalid, ia dianggotai oleh ADUN Alor Pongsu, Datuk Sham Mat Sahat dan ADUN Hulu Kinta, Datuk Aminuddin Md. Hanafiah.

Pengerusi Jawatankuasa Kemudahan Awam, Infrastruktur, Tenaga dan Air, Datuk Zainol Fadzi Paharuddin akan dibantu oleh ADUN Pengkalan Bharu, Datuk Manaf Hashim dan ADUN Changkat Jong, Mohd. Azhar Jamaluddin.

Datuk Rusnah Kassim yang mempengerusikan Jawatankuasa Pembangunan Wanita, Keluarga, Kebajikan Masyarakat dan Integrasi Nasional, akan dibantu oleh Adun Chenderoh, Zainun Mat Noor dan Adun Kampung Gajah, Abdullah Fauzi Ahmad Razali.

Bagi Jawatankuasa Hal Ehwal Pengguna, Sumber Manusia dan Masyarakat Sivil yang dipengerusikan oleh Datuk Samsuddin Abu Hassan, ia dianggotai oleh ADUN Selama Datuk Mohamad Daud Mohd. Yusof dan ADUN Kenering, Datuk Mohd. Termizi Idris.

ADUN Kubu Gajah, Ahmad Hasbullah Alias dan ADUN Manjoi, Mohamad Ziad Mohamed Zainal Abidin pula menganggotai Jawatankuasa Pendidikan Islam, Pembangunan Sahsiah, Pembangunan Usahawan dan Koperasi yang dipengerusikan oleh Mohd. Nizar Zakaria.

Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Pelancongan dan Kebudayaan, Nolee Ashilin Mohammed Radzi akan dibantu ADUN Temengor, Salbiah Mohamed dan ADUN Manong Mohamad Kamil Shafie.

ADUN Lubok Merbau, Datuk Siti Salmah Mat Jusak dan ADUN Pasir Panjang, Rashidi Ibrahim menganggotai Jawatankuasa Pendidikan Sains, Alam Sekitar dan Teknologi Hijau yang dipengerusikan Muhammad Amin Zakaria.

Datuk Shahrul Zaman Yahya yang mempengerusikan Jawatankuasa Belia, Sukan, Komunikasi dan Multimedia akan dibantu oleh ADUN Bukit Chandan, Maslin Sham Razman dan ADUN Pengkalan Hulu, Aznel Ibrahim.

Bantahan terhadap cadangan membawa abu mayat Chin Peng ke Malaysia

Posted: 18 Sep 2013 09:12 PM PDT

Menyambut seruan Perdana Menteri dan Menteri Dalam Negeri serta KetuaPolis Negara yang tidak membenarkan bangkai dan abu Chin Peng atau Ong Boon Hwa dibawa balik kebumi Malaysia.

Dengan ini kami dari Persatuan Bekas Tentera Malaysia Daerah LMS bersama Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) LMS berserta Pertubuhan NGO Melayu Islam akan membuat lapuran polis pada Ahad 22 Sep 2013 jam 10.00 pagi diIbu Pejabat Polis Daerah Taiping.

Kepada semua pejuang yang mendapat maklumat ini diharap hadir demi mempertahankan kesucian perjuangan Angguta Tentera dan Polis yang telah terkorban mempertahankan Agama, Bangsa dan Negara.

 SELAMAT SAMA-SAMA KITA MEMPERJUANGKAN

Sk
YDP PBTM Perak,
YDP PERKASA Perak
Ketua Polis Daerah Taiping
DLO Larut Matang Selama
Semua Ketua PBTM Cawangan
Pengerusi PERKASA Daerah LMS
Pengerusi Gabungan NGO Daerah LMS.

Alasan Pas menerima Dap ialah.....

Posted: 18 Sep 2013 08:59 PM PDT

Kawan PAS yg educated kata pemimpin2 Cina dan India dalam DAP dan PKR yang beragama Kristian itu boleh diterima kepimpinan mereka ke atas Melayu Muslim kerana mereka itu juga adalah ahlul Kitab, yg menggunakan kitab Injil tapi cuma tak mempraktiskan saja hukum curi potong tangan dan zina rejam dengan batu sebagaimana dinyatakan dalam kitab Injil itu.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Melayu memang boleh berjaya

Posted: 18 Sep 2013 04:29 PM PDT

Tanpa Nama telah meninggalkan ulasan baru pada catatan " PM Umum Polisi Baru Ekonomi Bumiputera Pada 14 Sep... " anda:

FAKTA...tahukah anda, org melayu merupakan penduduk majoriti di msia yg mana melebihi 50% jumlah keseluruhan rakyat msia. anggaran org melayu ialah seramai 14.5 - 15 juta org.. jika setiap org melayu mempunyai kuasa membeli sebanyak rm10 setiap hari dan menggunakan sepenuhnya kuasa membeli mereka dgn membeli dr peniaga melayu, jumlah jualan terkumpul untuk sehari perniagaan org melayu mencecah rm145 - 150 juta... dan jika berlanjutan selama 30hari, sebanyak rm 4.35 - 4.5billion mampu dikumpul oleh peniaga melayu... dan jika perkara ini berterusan selama 365hari, admin jangkakan akan ramai peniaga cina gulung tikar.. terutama peniaga cina di kawasan yg majoriti org melayu... sudah cukup kita memberi peluang kpd peniaga cina mengaut keuntungan dgn pelbagai helah dan taktik perniagaan yg kotor... berikan peluang kpd peniaga melayu agar mereka semua mampu pergi lebih jauh... peniaga melayu mampu pergi ke tahap lebih tggi jika kempen BUY MALAY FIRST diteruskan sehingga ke akhir hayat....petikan dari https://www.facebook.com/GamemMelayu
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Borang Pemilihan Umno

Posted: 18 Sep 2013 08:21 AM PDT

SUK UMNO, Datuk Rauf Yusoh berkata sebanyak 235 borang pencalonan sudah diambil sehingga jam 5 ptg ini di mana pecahannya 76 untuk Majlis Tertinggi, 44 Pergerakan Wanita, 86 untuk Pemuda dan Puteri sebanyak 29 borang.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Perak haramkan Syiah

Posted: 18 Sep 2013 05:40 AM PDT


Sent from Samsung tablet

DAP semakin ganas, patutlah PAS semakin tunduk dengan mereka

Posted: 18 Sep 2013 05:00 AM PDT

PENDAHULUAN
Nama saya Peter dan saya adalah ahli DAP sebuah cawangan di Johor.Saya menyertai DAP sejak tahun 1998.Saya masuk DAP kerana percaya parti DAP memperjuangkan demokrasi tulen untuk rakyat Malaysia.Walaupun saya seorang yang cerdik dan memilki ijazah tetapi saya pun tertipu dengan DAP.Mereka bukan berjuang untuk rakyat Malaysia tetapi berjuang untuk Dinasti Lim.

Kerana saya terlalu lantang melawan Dinasti Lim terutamanya dalam kes penipuan CEC hidup saya menjadi tidak aman.Saya sering diganggu oleh taiko-taiko yang dipelihara Dinasti Lim.Untuk sementara waktu saya melarikan diri ke Indonesia kerana gangguan taiko Lim.Hidup saya lebih aman disini dan saya akan berjuang daripada jauh untuk memastikan semua rakyat Malaysia tahu kejahatan Dinasti Lim.

Tujuan saya membuka blog ini dalam bahasa melayu untuk menceritakan kepada semua rakyat Malaysia tentang kejahatan Dinasti Lim.Saya tidak mahir menggunakan bahasa melayu.Mujurlah ada seorang rakan berbangsa melayu yang pernah bekerja sebagai pegawai seorang bekas wakil rakyat DAP menolong saya.

Mulai hari ini saya akan menulis tentang penipuan pemilihan CEC.Saya akan dedah sampai habis bagaimana cara Dinasti Lim,Tony Pua,Anthony Loke manipulasi undi untuk memastikan mereka terus berkuasa dalam DAP.

Abang Nod cucuk botox

Posted: 18 Sep 2013 02:24 AM PDT

Lain sungguh muka abang nod, menurut cerita pipi Abg Nod dah tak cengkong macam dulu sebelum PRU. Kini pipinya tembam, rambutnya hitam pekat, tetapi dia lupa nak hitamkan janggut dan misai.

Eeee geli, udah rupa yang dok dalam zoo
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sahabat-Gunung

Posted: 19 Sep 2013 01:14 AM PDT

Sahabat-Gunung


PEMBOHONGAN KELUARGA LIM MEMPERTAHANKAN KUASA DALAM DAP

Posted: 18 Sep 2013 11:03 PM PDT


Pengakuan salah seorang seorang pejuang DAP ......  

Sejak 1968 DAP sentiasa dikawal oleh Lim Kit Siang yang memegang jawatan Setiausaha Agung atau Pengerusi Kebangsaan. Dalam organisasi DAP Setiausaha Agung paling berkuasa. Konsep ini sama seperti yang diamalkan oleh Parti Komunis Malaya yang mana jawatan Setiausaha Parti Komunis Malaya dipegang oleh Chin Peng.

Berikut adalah salah satu cara yang dimanipulasi oleh Lim Kit Siang untuk memastikan dia dan disnatinya terus berkuasa.

Parti DAP tidak mempunyai bahagian disetiap parlimen sepertimana yang diamalkan parti-parti lain. Mereka hanya mempunyai cawangan sahaja.

Cawangan-cawangan parti DAP pula dibahagikan kepada dua kumpulan.

i)              Cawangan sijil A
ii)             Cawangan sijil B

Penentuan samada sesebuah cawangan layak mendapat sijil A atau sijil B dibawah kuasa Setiausaha Agung.

Ahli-ahli cawangan sijil A layak untuk hadir ke Kongres Kebangsaan DAP dan layak mengundi untuk memilih CEC.

Ahli-ahli cawangan sijil B hanya layak hadir ke Kongres Kebangsaan DAP sebagai pemerhati sahaja dan TIDAK dibenarkan mengundi.

Cawangan yang dikenal pasti menyokong Dinasti Lim akan diberi sijil A untuk membolehkan mereka mengundi. Mana-mana cawangan yang dikenal pasti tidak menyokongnya dan tidak akan memberi undi kepadanya akan diberi sijil B untuk menghalang mereka daripada mengundi, walaupun sebelum itu cawangan tersebut mempunyai sijil A.  Setiausaha Agung berkuasa untuk menukar sijil cawangan dari A ke B atau dari B ke A bila-bila masa sahaja mengikut keperluannya.

Cara kedua bagaimana Lim Kit Siang memanipulasi Perlembagaan DAP untuk memastikan dia dan dinastinya terus berkuasa.

Perlembagaan DAP yang dirangka Lim Kit Siang juga menetapkan bahawa ahli-ahli yang layak mengundi pada pemilihan parti tidak boleh memilih siapa yang mereka hendak letak sebagai Pengerusi Kebangsaan, Timbalan Pengerusi Kebangsaan, Naib Pengerusi Kebangsaan, Setiausaha Agung dan jawatan-jawatan yang lain. Mereka hanya boleh memilih 20 calon-calon yang bertanding untuk mengisi CEC.

Apabila keputusan 20 yang terpilih sebagai  anggota CEC diumumkan maka 20 orang yang terpilih itu akan bermesyuarat untuk menentukan siapa yang dipilih sebagai Pengerusi, Naib Pengerusi, Setiausaha Agung dan jawatan lain. Tidak ada undi sulit. Mereka diminta memilih secara terbuka di depan keluarga Lim. Apabila berhadapan dengan situasi begini semua anggota CEC akan menjadi seperti lembu dicucuk hidung dan mereka terpaksa memilih Lim Kit Siang atau Lim Guan Eng sebagai Setiausaha Agung selaku orang yang paling berkuasa dalam DAP.

Jika ada yang cuba melawan mereka tidak akan dipilih sebagai calon dalam pilihanraya dan akan menerima nasib malang sepertimana yang dialami oleh Lee Lam Thye, Wee Choo Keong dan lebih 100 orang lagi yang telah dipecat dari DAP.

Hampir 50 tahun Lim Kit Siang bukan sahaja memanipulasi perlembagaan DAP malah turut memanipulasi kehadiran perwakilan ke Kongres Kebangsaan serta pengiraan undi pemilihan CEC untuk memastikan dia atau dinastinya akan terus menguasai DAP.

Kit Siang tahu dia sekarang sudah dihujung usia dan penggal ini adalah penggal terakhirnya. Jadi dia perlu pastikan perjalanan politik dinastinya dalam DAP terus selamat. Lim Guan Eng sebagai Setiausaha Agung dan Lim Hui Ying sebagai Setiausaha DAP Pulau Pinang. Lim Kit Siang juga tahu anaknya Lim Guan Eng tidak sepintar beliau dalam berpolitik dan juga tidak disukai oleh ramai pimpinan DAP kerana sikap angkuh dan sombong. Kebodohan Lim Guan Eng terserlah dalam CEC tahun 2012. Dia tidak sebijak Lim Kit Siang dalam memanipulasi undi sehingga membuatkan DAP berhadapan dengan masalah besar sekarang.

Akibat kebodohan Lim Guang Eng itu, kini Lim Kit Siang sedang memerah otak berfikir bagaimana cara untuk beliau menendang keluar satu kumpulan yang dikenali sebagai Lima Harimau yang boleh mendatangkan masalah besar kepadanya dan dinastinya dalam DAP.

Siapa Lima Harimau dan kenapa Lim Kit Siang perlu sembelih mereka ?

Berjumpa dalam episod yang akan datang. - DAP Insider

Aspirasi Bangsa

Posted: 19 Sep 2013 01:08 AM PDT

Aspirasi Bangsa


PEMBOHONGAN KELUARGA LIM MEMPERTAHANKAN KUASA DALAM DAP

Posted: 18 Sep 2013 11:09 PM PDT

Thedapinsider : Bongkar Penipuan DAP

Posted: 18 Sep 2013 05:34 PM PDT

APANAMA

Posted: 18 Sep 2013 11:37 PM PDT

APANAMA


Where is Yayasan Kebajikan Negara ?

Posted: 18 Sep 2013 04:58 AM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 18 Sep 2013 11:27 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Anthony Loke Masih Gagal Buktikan 500 Perwakilan DAP Tangani Surat

Posted: 18 Sep 2013 09:11 PM PDT

Pemilihan semula CEC DAP nampaknya tetap akan diadakan dalam keadaan di mana masih banyak tandatanya tidak terjawab.

Setakat ini, Lim Guan Eng masih lagi tidak mampu membersihkan namanya dari tuduhan manipulasi dan menipu undi. Guan Eng juga tidak mampu menepis imej perkauman yang kini membelenggu dirinya dan juga parti, akibat meminggirkan perwakilan India dalam pemilihan awal.

Usaha terdesak setiausaha organisasinya, Anthony Loke, untuk memperbaiki kerosakan dengan menyatakan bahawa ‘500 dari 753 perwakilan yang tidak hadir mesyuarat atas alasan tidak menerima notis, sebenarnya telah menghantar surat lebih awal bagi menyatakan yang mereka tidak dapat hadir’, tidak dapat diterima langsung.

Ini kerana jika benar perwakilan yang terlibat telah menghantar surat tersebut, kenapa pula mereka membuat aduan kepada ROS? Dan jika benar surat itu wujud, kenapa Anthony tidak menyerahkannya kepada ROS sebagai bukti ketika DAP disiasat?

Logiknya, jika surat tersebut dikemukakan, tentu DAP tidak perlu mengambil risiko dibubarkan jika tidak mengadakan pemilihan semula. Dan tidak ada sebab DAP sengaja menyembunyikan surat tersebut sedangkan DAP sendiri mengakui yang parti itu cukup ‘takut’ jika terpaksa dibubarkan.

Nampaknya, baik Anthony Loke mahupun Lim Guan Eng, langsung tidak merasa bersalah tetapi berusaha sedaya upaya untuk menutup penipuan dengan penipuan juga. Sikap mereka ini menyebabkan ahli-ahli DAP semakin berang.

Sikap kepimpinan DAP yang berpura-pura tidak mendengar rungutan dan kemarahan ahli membuktikan parti itu mengamalkan sistem pemerintahan diktator. Ia juga membuktikan bahawa DAP sememangnya adalah parti milik Lim sekeluarga dan tiada siapa pun yang boleh mengubahnya.

Sepatutnya, DAP turut mengambil tindakan menyiasat dan mengambil tindakan ke atas mereka yang terlibat tidak menghantar notis kepada perwakilan. Dengan membiarkan sahaja kemelut ini berterusan membuktikan bahawa semua kepimpinan tertinggi DAP turut terlibat.

Memandangkan Anthony Loke yang mula-mula menyatakan kewujudan 500 surat dari perwakilan, maka sekurang-kurangnya DAP seharusnya mengambil tindakan terhadap beliau kerana menipu. Ini kerana, jika benar beliau tidak menipu, maka tentu tiada masalah bagi beliau untuk mengemukakan salinan asal surat tersebut seperti desakan ramai.

DAP wajib menunjukkan ketelusan dengan menghukum mereka yang bersalah. Tidak mungkin surat tersebut hilang begitu sahaja jika benar ia wujud seperti yang dikata.

Sent from Yahoo! Mail on Android

Kejayaan #OpsCantas Terbukti Bila 10 Pengedar Dadah di Kelantan Akan Digantung Mati Mandatori - Syabas @PDRMsia @Zahid_Hamidi

Posted: 18 Sep 2013 10:19 AM PDT

Gambar Tun Razak Bapa @NajibRazak Jadi Askar Jepun Yang Dipopularkan Pembangkang - Jom Tengok

Posted: 18 Sep 2013 08:03 AM PDTPanglima : silap spin buruk jadinya.

Cubaan memburukkan maruah bapa PM kerana marah mayat Chin Peng diharamkan dibawa ke Malaysia mungkin motif mereka menyebarkan gambar ini.

Tujuan mereka ternyata memakan diri dan mendedahkan kehebatan Tun Razak.

Jadi elok kita teliti gambar demi gambar di bawa ini.

Siang tadi blogger-blogger MACAI pembangkang bagai mendapat durian runtuh bila terjumpa gambar Tun Razak menjadi askar Jepun.


Artikel Mymassa :
Bila jumpa gambar tu, masing-masing upload dalam blog dan menfitnah Perdana Menteri ke-2 sebagai tali barut Jepun.

MyMassa tunggu punya tunggu, ingatkan ada lagi gambar atau fakta-fakta lain yang hendak dihujahkan. Rupa-rupanya MACAI tetap MACAI. Mereka hanya pandai SPIN fakta mengikut telunjuk bos mereka.

Kalau MACAI bagi satu gambar, macam mana pulak kalau MYMASSA balas dengan dua gambar ni!Sumber :http://malaysiaflyingherald.wordpress.com/2013/07/03/setting-the-record-straight-malays-in-world-war-2/


Tu dia! Salah satu sebab kenapa tentera Jepun kalah kerana kejayaan FORCE 136/Wataniah melancarkan perang gerila terhadap Jepun. Antara pasukan FORCE 136 / Wataniah yang berjaya adalah kumpulan pimpinan Tun Razak di Pahang. Tak percaya?

Cuba baca pendedahan blogmalaysiaflyingherald

The fact is that some of Malay radicals known as Kesatuan Melayu Muda – KMM (Young Malay Union) that have been recruited and fooled by Japanese espionage network prior to the hostilities which has helped the Japanese. Furthermore, if the Malays were very much keen on kicking out the Brits, then why did they joined Force 136 and Askar Wataniah (in Pahang) as part of the guerrilla forces that wreck havoc to the Japanese in the next few years of Japanese Occupation of Malaya? Is this a systematic approach to deny the contribution of Malay in the fight against Imperial Japan?


Baca seterusnya di sini :http://malaysiaflyingherald.wordpress.com/2013/07/03/setting-the-record-straight-malays-in-world-war-2/

Bukan macam blog MACAI yang baru jumpa gambar tu tadi, blogmalaysiaflyingherald telah dedahkan keperwiraan Tun Razak sejak bulan Julai lagi.

Jadi kalau ada MACAI cakap MyMassa cuba cipta fakta untuk backing bapa kepada DS Najib memang silap la. Fakta tu dah ada lebih awal. Cuma MACAI je buta mata hati dan cuba menciptafitnah kepada NEGARAWAN.

Satu fakta yang tidak dapat disangkal adalah dengan adanya pasukan Wataniahlah, Bintang Tiga atau MPAJA gagal merampas Tanah Melayu selepas Jepun. Tak percaya lagi? Inilah buktinya.

Sumber : WATANIAH DAN TUN RAZAKSebab itulah penyokong KOMUNIS / Bintang Tiga seperti blogger MACAI marah dengan pahlawan Melayu seperti Allahyarham Tun Razak.

MyMassa harap fakta mengenai kewujudan FORCE 136 dan WATANIAH dapat disebarkan supaya rakyat tahu sejarah sebenar mengenai Tun Razak.

*Sebar-sebarkan.

http://mymassa.blogspot.com/2013/09/panas-akibat-tersilap-spin-blogger.html?


Sent from my iPhone

Mari Baca : Blog Baru Nama DAP INSIDER:

Posted: 18 Sep 2013 04:59 AM PDT

Link

http://thedapinsider.blogspot.com/2013/09/cec-tipu.html?m=1

Baca dan pautkan di blog anda.

Sent from my iPhone

The Unspinners

Posted: 18 Sep 2013 11:21 PM PDT

The Unspinners


Dinasti Lim guna kongsi gelap kacau ahli DAP

Posted: 18 Sep 2013 08:34 PM PDT

Khalid blame others, but it was a DAP Cinabeng fault

Posted: 18 Sep 2013 05:30 PM PDT

Mukhriz hanya tanding exco?

Posted: 18 Sep 2013 08:30 AM PDT

Khairy perlu betulkan pandangan Wee Ka Siong kememe

Posted: 18 Sep 2013 05:30 AM PDT

Suhaimi Ibrahim ditahan berhubung penyelewengan wang 1Azam

Posted: 17 Sep 2013 11:30 PM PDT

Belantan

Posted: 18 Sep 2013 11:17 PM PDT

Belantan


Benarkah TUN ABDUL RAZAK TALI BARUT JEPUN? Jawapan KEPADA FITNAH PEMBANGKANG !!! @NajibRazak

Posted: 18 Sep 2013 08:01 PM PDT


Sebelum ini, media alternatif pro-pembangkang riuh membangkitkan kononnya Allahyarham Tun Abdul Razak adalah tali barut Jepun hanya berdasarkan kepada satu gambar di atas!

Tanpa mahu menyelidiki lebih lanjut kesahihan dan sejarah benar Tun Abdul Razak, mereka menabur fitnah dan menanam buruk sangka terhadap Perdana Menteri Malaysia ke-2 ini.

And true enough. Media pro-pembangkang gagal mendapatkan keseluruhan cerita tentang sejarah Tun Abdul Razak.

Selanjutnya sila baca jawapan yang diberikan oleh Blog Dr.MiM di sini.

Suara Politik
Belantan

Khalid Samad Bidas Ulama Punca PAS Gagal PRU 13?

Posted: 18 Sep 2013 09:29 AM PDT


Antara punca kegagalan PAS dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) adalah disebabkan kegagalan ulama pelapis memainkan peranannya di peringkat akar umbi.

Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad berkata, ulama pelapis PAS gagal menangani propaganda Umno di peringkat akar umbi sehingga PAS gagal menembusi kawasan kubu kuat Umno.

"Kegagalan kita (PAS) ialah kegagalan untuk menangani dakyah Umno di peringkat akar umbi.

"Sepatutnya ulama pelapis ni tumpu kepada kelemahan dalam menangani dakyah Umno dikalangan masyarakat Melayu.

"Daripada dia sibuk nak serang dan mengkritik Pakatan Rakyat lebih baik dia tumpu kepada persoalan menangani dakyah Umno," katanya dalam sidang media di pejabatnya di sini hari ini.


Khalid berkata, tugas PAS semasa PRU13 Mei lalu sepatutnya menembusi dan menawan kerusi yang sekian lama menjadi kubu kuat Umno tetapi gagal menanganinya secara efektif.

Katanya, sekiranya Dewan Ulama mampu memberi tumpuan dalam peranannya semasa PRU13 sudah perkara itu berjaya dilaksana.

"Itu kelemahan kita, bukan kerana tahaluf siyasi (persefahaman politik)," katanya.

Kenyataan Timbalan Pesuruhjaya III PAS Selangor itu sekaligus membidas kenyataan Dewan Ulama PAS minggu lalu yang menganggap Pakatan Rakyat hanya merugikan parti itu menawan undi Melayu.

Ketua Dewan Ulama PAS Pusat Datuk Harun Taib dalam Multaqa Ulama di Kota Sarang Semut, Kedah, sehubungan itu meminta Majlis Syura Ulama mengkaji semula kedudukan PAS dalam Pakatan Rakyat.


Namun ia disanggah Mursyidul Am PAS Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang menganggap kerjasama PAS dalam Pakatan Rakyat tidak pernah silap.

"Berhubung kedudukan PAS di dalam Pakatan Rakyat, jika mahu dikaji, silakan.

"Tetapi kaji hanya untuk penambahbaikan, bukan kaji untuk mengundur ke belakang.

"Kaji untuk berundur ke belakang hanyalah memberikan pelampung kepada UMNO yang sedang kelemasan," kata Nik Aziz!

Suara Politik
Belantan

Anwar terpaksa 'tukar wajah' kerana malu besar dengan pendedahan pembangkang?

Posted: 18 Sep 2013 03:05 AM PDT


Tembelang penipuan pembangkang kononnya wujud pengundi hantu Bangladesh dan berlaku gangguan bekalan elektrik semasa pengiraan undi pada pilihan raya umum lalu terbongkar apabila perkara itu diakui sendiri tidak benar oleh pemimpin DAP dan Pas.

Pemikir Strategi DAP, Ong Kian Ming dalam temu bual bersama portal Free Malaysia Today dilaporkan berkata, beliau tidak mengetahui apa-apa mengenai kewujudan pengundi hantu warga Bangladesh atau pun insiden gangguan bekalan elektrik sebagaimana didakwa.

Justeru beliau yang juga Ahli Parlimen Serdang bersetuju dengan penafian Pemantau Pilihan Raya (Pemantau) iaitu tidak wujud pengundi hantu warga Bangladesh atau insiden gangguan bekalan elektrik dan mengakui Parlimen Serdang juga bebas daripada dakwaan sedemikian.

Bagaimanapun beliau memberitahu, DAP belum mengeluarkan sebarang kenyataan rasmi mengenai perkara tersebut.

"Setakat yang saya tahu, tidak ada pengundi asing (warga Bangladesh) atau gangguan bekalan elektrik. Jadi saya bersetuju dengan pandangan mereka (Pemantau)," katanya sebagaimana dipetik dari Free Malaysia Today, semalam.

Sementara itu, seorang pemimpin Pas yang enggan namanya disiarkan memberitahu portal yang sama bahawa berlaku penipuan pada pilihan raya umum lalu, tetapi bukan dalam bentuk pengundi hantu warga asing atau pun kejadian gangguan elektrik di pusat penjumlahan undi.

"Terlalu sukar untuk menipu menggunakan pengundi warga asing atau gangguan bekalan elektrik. Mereka menipu menggunakan kaedah lain seperti daftar pemilih yang tidak bersih," katanya sambil enggan mengulas lanjut kepada Free Malaysia Today.

Sebelum ini, Pemantau menjelaskan tiada sebarang bukti berlaku penyelewengan pilihan raya seperti insiden gangguan bekalan elektrik atau kewujudan pengundi hantu warga Bangladesh di 87 kerusi Parlimen yang dipantau badan tersebut sebagaimana didakwa pembangkang.

Kenyataan itu selari dengan penjelasan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) bahawa beberapa keping gambar 'gangguan bekalan elektrik' yang kononnya berlaku semasa pengiraan undi sebenarnya dirakam sebelum Pilihan Raya Umum Ke-13 lagi bertujuan melemparkan fitnah.

Malah, pada 27 Mei lalu, seorang lagi wakil rakyat DAP, Lee Chin Chen yang juga Ahli Dewan Undangan (ADUN) Ketari, menafikan berlakunya insiden gangguan bekalan elektrik di pusat penjumlahan undi Dewan Sultan Ahmad Shah, Bentong. Baca di sini.

Beliau dilaporkan sebagai berkata: "Dakwaan berlaku gangguan elektrik ketika proses pengiraan undi (di Dewan Sultan Haji Ahmad Shah) adalah tidak benar. Saya ada di sana sejak pukul 8.30 malam sampai awal pagi, mana ada gangguan bekalan elektrik pun?

"Ramai orang ada di sana...Wartawan ada, jurugambar ada, wakil calon bertanding pun ada. Petugas Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), pegawai dan anggota polis pun ada di sana. Kalau betul berlaku (gangguan elektrik), mesti semua yang ada di sana boleh sahkan," kata Chin Chen.

Selanjutnya sila baca di sini.

Suara Politik
Belantan

Kepemimpinan Pas dicabar tanya DAP isu 500 surat...!!! Ada berani ka?

Posted: 18 Sep 2013 12:32 AM PDT


Kepemimpinan tertinggi Pas dicabar agar bertanya kepada DAP berhubung hal ehwal dalaman parti cauvinis Cina itu termasuk isu penyerahan 500 surat salinan asal yang ditandatangani para perwakilan DAP.

Aktivis Pas, Mohd. Hadi Kamarudin berkata, tindakan itu penting memandangkan DAP sering mencampuri hal ehwal dalaman Pas sehingga mempertikaikan keputusan parti tersebut berhubung penggunaan kalimah Allah.

Sehubungan itu menurut beliau, Pas kini perlu menyemak semula tahaluf siyasi bersama sekutu mereka dalam pakatan pembangkang khususnya Parti Keadilan Rakyat (PKR) seperti yang disyorkan Ketua Dewan Ulama, Datuk Harun Taib.

"Perkara ini perlu selepas Pas kehilangan Kedah dalam pilihan raya umum baru-baru ini gara-gara kehilangan sokongan orang Melayu yang menolak tindakan Pas mengabaikan mereka.

"Mereka sedar bahawa Pas yang dipimpin kumpulan tersebut telah lari daripada pegangan parti dalam pelbagai isu terutama dalam pendirian penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam," katanya di sini hari ini.


Multaqa Ulama Se-Malaysia di Kompleks Pas Kedah, Alor Setar, Kedah pada Sabtu lalu mencapai beberapa resolusi termasuk mencadangkan supaya tahaluf siyasi antara Pas bersama sekutu mereka dalam pakatan pembangkang khususnya PKR disemak semula.

Semakan semula itu disaran dilakukan oleh Majlis Syura Ulama Pas dan Jawatan Kuasa Pas Pusat menerusi kuasa yang ada pada mereka.

Mengulas lanjut, Mohd. Hadi berkata, beliau percaya ramai ahli Pas di akar umbi sepertinya sedar dengan kemudaratan kerjasama dalam pakatan pembangkang tetapi terdapat kalangan kepemimpinan tertinggi parti yang terus 'bersetuju' dengan pemimpin DAP dan PKR.

Beliau juga mempersoalkan penglibatan parti berlabel Islam tersebut dalam pakatan pembangkang, adakah sebagai sebuah persahabatan, kerjasama atau persekongkolan dengan DAP dan PKR.

"Kami ahli akar umbi tidak mahu bersekongkol dengan kaki-kaki penipu dalam Pas ini kerana kami sedar bahawa persekongkolan ini membawa lebih banyak kerugian daripada manfaat," katanya.

Suara Politik
Belantan

sekupangdua

Posted: 18 Sep 2013 11:16 PM PDT

sekupangdua


AGAK-AGAK LA KALAU NAK JADI ANJING KOMUNIS! BILA KO NAK TUKAR BIN CIN PENG?

Posted: 18 Sep 2013 06:30 PM PDT

KEKADANG  OTAK BINGAI MACAM SODAlitaris SI PENGAMPU BONTOT ALJUBRI NI YANG MACAM HARAM JADAH MENGAGUNGKAN BAPAK SEGALA PEMBUNUH DAN KOMUNIS, MENTAL BELOW 2 POINTER NIE LAYAK JADI JAGA RIMAU SARKAS JER!  BOLEH KA CIN PENG DIKATAKAN PEJUANG, KEPALA BANA DIA LER...

Ini cerita menarik pasal Chin Peng yang baru je mampos ditulis oleh Zul Nordin, so aku nak share dnegan korang, oh ya, komen sekarang ni bebas dah tak moderate lagi, tolong la komen dengan bertanggungjawab.

Salam 2 all.
Apabila Allahyarham Usamah Bin Ladin dibunuh pada 02 Mei 2011, jenazah Allahyarham terus dibawa pergi dan dibuang ke laut. Allahyarham yang tidak bersenjata ditembak tepat dikepala dihadapan anak isterinya. Jenazah Allahyarham langsung tidak dibenarkan dilihat oleh ahli keluarga. Malah gambar-gambar serta rekod pembunuhan Allahyarham dihalang daripada disiarkan kepada awam oleh Mahkamah Agong Amerika Syarikat (sila baca naratif dibawah mengenai peristiwa pembunuhan Allahyarham Usamah Bin Ladin dan pembuangan jenazah Allahyarham di laut yang dirahsiakan lokasinya).
Apa tujuan saya menulis mukaddimah ini sebelum mengupas mengenai kematian Chin Peng?
Kerana ada suara-suara sumbang yang kononnya pejuang hak asasi kemanusiaan dan demokrasi ala-barat yang mengutuk Malaysia kerana enggan membenarkan mayat Chin Peng, kepala teroris dan pengganas komunis yang mati di Bangkok semalam. Beliau mati bukan ditembak, bukan kerana berperang, tetapi kerana penyakit diwaktu berumur 90 tahun.
Kata Perdana Menteri Dato' Sri Najib, Malaysia tidak akan membenarkan mayat Chin Peng dibawa balik dan dikebumikan di Malaysia. Malah abunya juga dilarang!
Saya ucapkan tahniah atas ketegasan Perdana Menteri! Malah saya ingin menambah, bukan sahaja mayat atau abu, sehelai bulu roma Chin Peng pun jangan dibenarkan dibawa balik dan ditanam di mana-mana bahagian di bumi Malaysia.
Jangan biarkan bumi negara ini dicemar dengan mayat atau mana-mana bahagian mayat Chin Peng ditanam didalamnya!
Chin Peng, atau nama betulnya Ong Boon Hua adalah seorang cauvinis anasir subversif komunis bersifat teroris. Nama Chin Peng sinonim dengan anasir subversif bersenjata komunis di Tanah Melayu untuk menumbangkan Kerajaan yang sah pilihan rakyat dan digantikan dengan kerajaan komunis.

Ringkasnya, tangan Chin Peng penuh berlumuran dengan darah rakyat Malaysia daripada pelbagai agama dan kaum. Melayu, Cina, India dan ramai lagi menjadi mangsa kekejaman gerombolan anasir subversif komunis pimpinan Chin Peng.

Allahyarham Tan Sri Abdul Rahman Hashim, Ketua Polis Negara dibunuh kejam pada 07 Jun 1974 dengan tembakan bertalu-talu disimpang Jalan Tun Perak (dahulu Jalan Mountbatten) berhampiran Bangunan Lee Yan Lian, Kuala Lumpur.

Datuk Khoo Chong Kong, Ketua Polis Perak dibunuh kejam pada 03 Jun 1976 juga dengan tembakan bertalu semasa berada dalam kenderaan rasmi polis di persimpangan lampu isyarat Anderson School Ipoh, Jalan Ashby berdekatan Fairpark. Kebetulan pada masa itu saya bersekolah di Anderson School.

Ribuan anggota keselamatan polis dan tentera yang cedera atau terkorban angkara gerombolan komunis pimpinan Chin Peng.

Pada masa komunis bermaharajalela mengangkat senjata membunuh rakyat dan anggota keselamatan sekitar tahuan 1970an saya tinggal di berek Pengkalan FRU 5, Sg. Senam, Ipoh, Perak.

Saya melihat sendiri kekejaman komunis ini bilamana beberapa anggota FRU 5 turut menjadi mangsa dalam satu serangan hendap di Simpang Pulai.

Saban hari saya akan melihat helikopter Nuri mendarat di kem tentera bersebelahan pengkalan FRU 5 membawa pulang anggota keselamatan yang terbunuh atau cedera setelah bertempur di perbatasan menentang komunis bersenjata ini.

Kematian Chin Peng walaupun menutup episod kekejaman beliau, namun lukanya tidak akan dilupakan oleh rakyat Malaysia yang cintakan keamanan.

Rakyat Malaysia tidak boleh memaafkan kekejaman beliau.

Walaupun pepatah ada menyebut "masa adalah pengubat duka", namun kekejaman gerombolan subversif komunis pimpinan Chin Peng ini adalah diluar batas kemanusiaan.

Sepanjang pengetahuan saya, Chin Peng tidak pernah memohon maaf kepada rakyat Malaysia dan mangsa kekejaman dan kezaliman beliau dan anasir subversif komunis pimpinan beliau.

Malah beliau siap menulis buku lagi konon mengkisahkan perjuangan beliau konon untuk memerdekakan negara ini.
Kita jangan terpedaya dengan mainan politik segelintir mereka yang kini mendakwa konon Chin Peng adalah pejuang kemerdekaan. Persoalannya mudah, mengapa beliau masih mengetuai gerombolan subversif komunis mengangkat senjata menentang negara walaupun setelah Malaysia merdeka?
Mengapa beliau masih enggan meletakkan senjata dan berdamai walaupun peluang terbuka setelah Rundingan Damai Baling 28-29 Disember 1955 di Sekolah Rendah Kebangsaan Tunku Putera, Baling?
Mengapa beliau tidak memilih untuk berdamai dan hidup di Malaysia setelah Perjanjian Damai Haadyai diantara Malaysia dan Parti Komunis Malaya pada 02 Dis 1989; bilamana semua anasir subversif komunis Tanah Melayu diberi peluang untuk balik hidup di Malaysia dengan aman damai sekiranya mereka berbuat sedemikian sebelum 02 Dis 1990. Chin Peng tidak mengambil peluang itu!

Malah, langsung tidak pernah ada gambaran kekesalan atau kesedihan atas kekejaman dan kezaliman yang beliau mahupun anasir subversif komunis pimpinan beliau lakukan selama ini kepada rakyat dan negara bertuah ini!

Sebab itu jangan kata mayat, sehelai bulu daripada tubuh Chin Peng pun tidak layak duduk mendiami bumi Malaysia ini!

Membenarkan mayat Chin Peng dibawa balik, ataupun abu nya sekalipun, adalah satu penghinaan kepada seluruh rakyat Malaysia.

Rakyat Malaysia tidak rela dan tidak redha mayat mendiang bersemadi dibumi bertuah ini!

Lagipun, tiada rekod menunjukkan Chin Peng pernah menjadi warganegara Malaysia.

Dan kalau pun benar beliau kelahiran Tanah Melayu, sikap dan tindakan beliau yang bukan sahaja mengetuai gerombolan anasir subversif komunis bersenjata cuba menghancurkan negara, malah melarikan diri ke negara China dan kemudiannya Thailand membuktikan beliau tidak layak ditanam di Malaysia!
Kepada Kerajaan Malaysia, kami rakyat Malaysia yang cintakan negara menuntut supaya Kerajaan jangan tunduk kepada tekanan dan lalakan kaum cauvinis, ekstremis dan pelampau demokrasi yang mahukan mayat Chin Peng ditanam di Malaysia, ataupun abunya dibawa balik ke Malaysia!.

Kami rakyat Malaysia tidak rela dan tidak redha bumi bertuah Malaysia ini dicemari dengan mayat atau abu atau sehelai bulu pun daripada pengganas subversif dan teroris komunis bernama Chin Peng ini.
Ringkasnya, mayat Chin Peng tidak wajar sama sekali dibawa balik untuk ditanam di bumi Malaysia ini samada dalam bentuk jasad, abu mahupun sehelai bulu sekalipun kerana:
1. tangannya penuh dengan darah anggota keselamatan dan rakyat Malaysia  yang dibunuh kejam oleh gerombolan subversif pimpinan Chin Peng;
2. ramai isteri yang menjadi janda, anak menjadi yatim piatu dan ibubapa kehilangan anak akibat pembunuhan oleh anasir subversif komunis pimpinan Chin Peng;
3. Chin Peng bukan warganegara Malaysia walaupun konon cerita beliau lahir di Sitiawan, Perak;
4. Chin Peng tidak menghormati kemerdekaan negara malah terus mengangkat senjata menentang negara ini dengan tujuan menggantikan pemerintahan yang sah pilihan rakyat dengan kerajaan komunis;
5. Chin Peng tidak mengambil peluang Perjanjian Damai Haadyai 02 Dis 1989 untuk balik hidup di Malaysia walaupun berpeluang berbuat sedemikian;
6. Chin Peng tidak pernah memohon maaf secara terbuka kepada rakyat Malaysia atas kekejaman anasir subversif komunis pimpinan beliau, malah tidak pernah menunjukkan kekesalan atas perbuatan itu;
7. Sebahagian besar hidup Chin Peng dihabiskan di negara China dan kemudiannya di Thailand.  Malaysia bukan, dan tidak pernah menjadi tempat bermastautin Chin Peng ini;
8.  Sedangkan jenazah Allahyarham Usamah Bin Ladin pun tidak dibenarkan dibawa balik ke negeri asalnya, sebaliknya dicampak ke laut yang dirahsiakan lokasinya sehingga kini.

Wallahua'lam dan wassalam.

Adios amigos, grasias senor.

Zulkifli Bin Noordin
Selasa
11 ZulQaedah 1434
17 Sep 2013

ALJUBRI JADI MUDA DENGAN BOTOX? KAK ONE BILA NAK KENA CUCUK LAK?

Posted: 18 Sep 2013 07:00 AM PDT

Bak kata orang tua-tua dah berkerut tua nak mampos... kobor kata mari rumah kata pigi lagi ada ingat mahu kasi nampak muda. bukankah sepatutnya berlebai atau ketayap sepatutnya, nampak benor kuat mahunya, jadi kalau dah tua mengatal kebiasaannya memang ler pengemar the Dolls. Jadi memang kita boleh pikir samada dia nie level nafsunya tahap mana? ekekeke
Bila kita satu ketika dalam kes liwat dan membalun doll made in china mintak sampel DNA dia lansung tak bagi malah siap kata kena cucuk HIV yang sampai la ni pun tak mampos-mampos, kononnya diinaya dan dirancang kejatuhannya, takut dicocok-cocok tapi kalau nak nampak hensem gay sanggup pulak dicocok dicocok-cocok. gamaknya dia dah ternampak betapa muka dia dalam cermin macam jebaok atau jeruk hantu, jadi elok la bagi nampak muda sikit. mana tidaknya dah banyak yang muntah monggek bila terpandang beruk si jeruk antu punya muka...


Paling pelik dan terbukti nampaknya Kak one sekadar angguk ler yang termampu, adoiii nampaknya kalau dah macam, nie pun tak berani angkat muka jadi kalu membalun dolls pun kena ler zip mulut kot... tapi tak pa, lepas ni pulak kak one lak buat cocok-cocok bagi tegang sana sini... Korang perasan tak muka si al jubs yang terlampau ni? Khabarnya dia dah botox muka dia, dah macam gay tua nak jadi muda pun ada kan? Euuuwww, ni dia botox sebab nak rasa kemutan keliling jejaka muda pelajar U katanya.

Lantak dia la, apa yang aku nak bagitau pada koranga ialah, Anwar tidak berjaya untuk singkirkan Datuk Shafie Abdullah sebagai Tmbalan Pendakwaraya dalam kes rayuan Saiful yang diliwat Anwar tu. setelah al jubus berjaya singkirkan salah satu hakim semalam hari ini dia kena terima kenyataan yang dia akan hadapi Shafie the man.

Siap la kau Anwar! Kita tunggu dan lihat apa yang bakal berlaku... 

SUMBER : PARPUKARI

TAIKO LIM DAP BURU DAP INSIDER KERANA PEMDEDAHAN! Nak tau KENA BACA ler

Posted: 18 Sep 2013 04:54 AM PDT


Sebaik teman nak tutup laptop nie tetiba terkelik add blog thedapinsider.blogspot.com yang baru menulis dalam blog, lebih mengejutkan lagi blog ini diwujudkan atas seorang ahli DAP yang melarikan diri ke indonesia kerana diburu oleh taiko-taiko Lim, dia juga akan membongkar setiap kepincangan yang telah dilakukan oleh DAP... menarik elok la kita tunggu kesudahannya...

Nama saya Peter dan saya adalah ahli DAP sebuah cawangan di Johor.Saya menyertai DAP sejak tahun 1998.Saya masuk DAP kerana percaya parti DAP memperjuangkan demokrasi tulen untuk rakyat Malaysia.Walaupun saya seorang yang cerdik dan memilki ijazah tetapi saya pun tertipu dengan DAP.Mereka bukan berjuang untuk rakyat Malaysia tetapi berjuang untuk Dinasti Lim.

Kerana saya terlalu lantang melawan Dinasti Lim terutamanya dalam kes penipuan CEC hidup saya menjadi tidak aman.Saya sering diganggu oleh taiko-taiko yang dipelihara Dinasti Lim.Untuk sementara waktu saya melarikan diri ke Indonesia kerana gangguan taiko Lim.Hidup saya lebih aman disini dan saya akan berjuang daripada jauh untuk memastikan semua rakyat Malaysia tahu kejahatan Dinasti Lim.

Tujuan saya membuka blog ini dalam bahasa melayu untuk menceritakan kepada semua rakyat Malaysia tentang kejahatan Dinasti Lim.Saya tidak mahir menggunakan bahasa melayu.Mujurlah ada seorang rakan berbangsa melayu yang pernah bekerja sebagai pegawai seorang bekas wakil rakyat DAP menolong saya. 

Mulai hari ini saya akan menulis tentang penipuan pemilihan CEC.Saya akan dedah sampai habis bagaimana cara Dinasti Lim,Tony Pua,Anthony Loke manipulasi undi untuk memastikan mereka terus berkuasa dalam DAP.

MAK OII... 39 ISTERI BERGILIR-GILIR LAKUKAN HUBUNGAN SEKS

Posted: 17 Sep 2013 11:45 PM PDT

39 Isteri Bergilir-gilir Lakukan Hubungan Seks


Pernah berkahwin dengan 10 perempuan dalam setahun dan melakukan hubungan seks bersama dua isteri sekali gus.
Itulah kehebatan seorang lelaki di India, Ziona Chana. Beliau mempunyai 39 orang isteri dan 94 orang anak. Rumahnya dipenuhi denga 14 orang menantu dan 33 cucu.

Chana menerapkan displin ala tentera. Bermula awal pagi, isteri tua Chana yang bertindak sebagai ketua bagi anggota Chana, Zathiangi akan menyiapkan sarapan, membersihkan rumah, mencuci. 

Untuk sekali masak, mereka akan menghabiskan 30 ekor ayam, 59 kilo kentang dan 100 kilo beras.

Chana tidak melarang anak lelakinya memiliki isteri yang ramai sepertinya. Setiap hari, isteri-isteri Chana akan bergilir mengunjungi bilik tidurnya bagi menuntut nafkah batin.

MAYAT BAYI JADI HIDANGAN ISTIMEWA DI TAIWAN

Posted: 17 Sep 2013 11:30 PM PDT

Jangan terkejut melihat gambar-gambar dibawah, kerana di Taiwan, ini adalah makan yang paling hot disana. Mayat bayi diperolehi daripada rumah mayat dengan harga sekitar $50 hingga $70, mungkin kerana permintaan yang tinggi disana. Bolehkah kita melabelkan mereka sebagai Cannibal???? yurk!


Pe

oyabun

Posted: 18 Sep 2013 11:13 PM PDT

oyabun


RCI Sabah : Pairin kata Anwar tidak boleh dipercayai?

Posted: 18 Sep 2013 03:10 AM PDT

Anwar kelihatan memakai selendang tentera Huguan Malaysia

Kehadiran Tun Dr. Mahathir Mohamad ke perbicaraan mengenai RCI Sabah baru-baru ini amat menarik untuk dilihat kembali.

Tun Dr. Mahathir bertanya, "Jika ianya polisi kerajaan, kenapa dia tidak berhentikan?". Adakah dia akan menipu di suruhanjaya dan mengatakan saya yang arahkan? Dia mesti tahu, kerana dia timbalan saya,".

Dua isu di atas telah dijawab lebih awal oleh DSP Joseph Pairin Kitingan. Pada ketika itu, DSP Pairin adalah Ketua Menteri Sabah yang memperjuangkan sebuah Suruhanjaya untuk menyiasat kes-kes penipuan di dalam isu Kad Pengenalan di Sabah.

DSP Joseph Pairin Kitingan mengulas bahawa "It is true. He (Anwar) blocked our request for an RCI. He was the one who rejected it. He cannot be trusted, for this reason we cannot accept Pakatan, especially Anwar Ibrahim".

Timbalan Ketua Menteri Sabah & Huguan Siou

Saya tidak punya ulasan yang besar akan hal ini, kerana kita semua tahu jawapan DSP Pairin di atas melambangkan sikap Anwar ketika menjadi Timbalan Perdana Menteri yang begitu berkuasa di Sabah ketika itu.

Jika anda sebagai Manager, sudah tentu Assistant Manager anda seorang yang patuh dan melaksanakan kepada dasar-dasar yang telah dipersetujui. Sudah tentu Assistant Manager anda akan memaklumkan apa jua perkara yang berlaku di lapangan. Jika Assistant Manager anda menyembunyikan perkara yang berlaku di lapangan, tetapi memaklumkan perkara yang baik sahaja, adakah Assistant Manager anda seorang yang jujur dan amanah?

Begitu juga apabila kita sebagai Timbalan Perdana Menteri, bagaimana kita memahami bahawa setiap hasil mesyuarat, perjumpaan, panggilan telefon, perbincangan, pesanan, sms, memo dan sebagainya dikategorikan sebagai arahan Perdana Menteri?

Jika kita menginterpretasikannya sebagai suatu arahan, apakah semasa perlaksanaannya kita ada memberi laporan kepada Perdana Menteri sebagai Ketua Kerajaan? Bagaimana cara kita akan melaporkan kepada Perdana Menteri, melalui telefon, datang berjumpa, menunggu mesyuarat kabinet, atau membiarkannya sahaja tanpa laporan. Atau membiarkan Perdana Menteri mendapat maklumat daripada pihak lain dengan bukti sahih lagi berwibawa.

Jika arahan Perdana Menteri, supaya pemberian Kewarganegaraan di negeri Sabah diberikan kepada mereka yang sudah layak, mengikut arahan dan prosedur, serta tidak melanggar Perlembagaan negara, adakah ianya dilaksanakan atau dibiarkan 'leaking' di mana-mana oleh pegawai-pegawai kerajaan atau sindiket? Adakah Perdana Menteri dimaklumkan berlakunya masalah leaking, sindiket jual-beli Kad Pengenalan, sindiket Kad Pengenalan palsu dan sebagainya?

Kita harus faham bahawa Perdana Menteri membawa Dasar Kerajaan secara kolektif setelah dipersetujui di Parlimen dan setelah dipersetujui dalam mesyuarat-mesyuarat kabinet. Jika polisi yang baik, tetapi perlaksanaannya tidak berjalan dengan telus, mengapa Timbalan Perdana Menteri tidak memaklumkan kepada Perdana Menteri dan seterusnya mencadangkan supaya ianya dihentikan untuk siasatan.

Semasa Tun Dr. Mahathir menjadi Perdana Menteri, anda kiralah berapa ramai Pegawai Kerajaan ditangkap dan dihukum kerana terlibat dalam sindiket Kad Pengenalan?

Anda kira semula, jika ianya melibatkan Tun Dr. Mahathir, mengapa Tun Dr. Mahathir membiarkan ahli-ahli UMNO ditangkap dan diISAkan dalam kes Kad Pengenalan di Sabah?

Logiknya, jika betul ianya projek Tun Dr. Mahathir dan UMNO, sudah tentu lebih baik Tun Dr. Mahathir tutup mata telinga dan bebaskan sahaja ahli-ahli UMNO dan pegawai-pegawai kerajaan yang terlibat dalam sindiket Kad Pengenalan itu?

Sebaliknya, Tun Dr. Mahathir tidak berkompromi kepada sesiapa pun yang melanggar undang-undang sama ada pegawai kerajaan, ahli UMNO hatta Timbalan Perdana Menteri.

Maka, kita harus memahami bahawa dalam konteks masa tersebut, arahan-arahan Perdana Menteri sebagai Ketua Kerajaan perlu dilaksanakan dengan bijak!

Allahyarham Tun Ghafar Baba, adalah antara Timbalan Perdana Menteri yang amat memahami arahan Perdana Menteri dalam isu-isu Sabah. Tatkala PBS keluar di saat-saat akhir PRU10, Tun Ghafar Baba melaksanakan arahan dengan cekap ketika membantu USNO dan umat Islam di Sabah dengan mempercepatkan kemasukan UMNO ke Sabah.

Kepada Anwar Ibrahim, ketika memberi hujah di RCI Sabah minggu depan jangan sampai mengguris hati umat Islam dan Bumiputera di Sabah yang telah berstatus warganegara Malaysia yang mereka perolehi setelah melalui proses permohonan, tapisan keselamatan, temuduga, ujian bertulis, angkat sumpah dan banyak lagi proses yang maha ketat.

Ianya berbeza dengan proses anugerah kewarganegaraan dalam kes Yuan Yu Fang dan Rexy Mainaky.

Sumber : Jentayuabaka

Wasabi Oyabun..

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 18 Sep 2013 11:05 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Anda Melayu Baru atau Melayu Barua? Komunis Dengan Pengganas Komunis Pun Tak Reti Beza.

Posted: 18 Sep 2013 10:05 PM PDT

Kesian MyMassa tengok MACAI bermatian mempertahankan Komunis.

Walaupun Chin Peng dah mati, tapi masih ada saki baki keturunan MELAYU BARUA PENGGANAS KOMUNIS yang masih tinggal.

MyMassa pun tak paham, selain daripada MELAYU BARUA PENGGANAS KOMUNIS, ada pula pemimpin parti komponen BN sendiri tak reti beza Komunis dengan PENGGANAS KOMUNIS.
Semalam, Naib Presiden MCA, Gan Ping Siee mendesak kerajaan membenarkan abu mayat Chin Peng dibawa masuk ke Malaysia demi menghormati Perjanjian Hatyai.

Naib Presiden parti komponen Barisan Nasional (BN) itu berkata, masyarakat antarabangsa akan memandang serong terhadap Malaysia sekiranya terus melarang abu mayat Chin Peng dibawa masuk dalam negara.

"Kubur Karl Marx sekalipun ditempatkan di tengah ibu kota London walaupun empayar British menderita akibat ideologi komunis yang dibawanya," kata Gan merujuk kepada pengasas ideologi komunis itu.
Memang la UK benarkan Karl Marx dikuburkan di London kerana yang mengganas dan menyerang tentera bersekutu (termasuk UK) adalah Lenin dan Stalin, bukan Karl Marx.

Secara teknikalnya bukan sebab Chin Peng pengganas maka dia tak boleh ditanam di sini. Faktanya Chin Peng adalah seorang bukan warganegara Malaysia.

Chin Peng telah dua kali ditawarkan untuk kembali dan menjadi warganegara tetapi mendiang sendiri yang menolak.

Chin Peng hanya mohon untuk kembali selepas tawaran tamat.

MyMassa tahu yang kebanyakan anak muda terutamanya pengguna media sosial adalah golongan MELAYU BARU. Melayu yang tak pernah rasa susah. Melayu yang celik mata sudah disuap dengan pelbagai subsidi, keistimewaan dan kuota Melayu. Akibatnya, golongan Melayu ini kebanyakannya menjadi LIBERAL, jiwa Melayunya sudah hilang.

Tak salah untuk jadi Melayu Baru, tapi jangan sampai jadi Melayu BARUA sudahlah.

Terlalu banyak baca MEDIA BARUA sampai orang pun berfikir macam BARUA. Fakta pasal FORCE 136 pun susah nak hadam. Sejarah pasal Askar Wataniah di Pahang dan Askar Melayu Setia di Perak dan Kedah yang menentang Bintang Tiga sebelum wujudnya British Military Administration (BMA) takkan tak reti nak cari kot.

Kalau susah sangat nak percaya maklumat kat Internet, carilah orang-orang tua yang hidup zaman Bintang Tiga dan tanyalah pengalaman mereka ketika itu.

Jika ada pembaca MyMassa yang masih meragui gambar yang MyMassa paparkan semalam, anda boleh dapatkan buku ini dari Perpustakaan Universiti Malaya.


Dalam buku ini juga dicatatkan bahawa Tun Razak juga pernah menyertai Force136.


Sumber : http://penaminangreturn.blogspot.com/2013/03/pejuang-gerila-force-136.html#axzz2fIYJEjr3

Apa Main DEDAH-DEDAH Ni Bro?

Posted: 18 Sep 2013 07:00 PM PDT


Pendedahan terbaru mengenai kepincangan DAP.
Nama saya Peter dan saya adalah ahli DAP sebuah cawangan di Johor.Saya menyertai DAP sejak tahun 1998.Saya masuk DAP kerana percaya parti DAP memperjuangkan demokrasi tulen untuk rakyat Malaysia.Walaupun saya seorang yang cerdik dan memilki ijazah tetapi saya pun tertipu dengan DAP.Mereka bukan berjuang untuk rakyat Malaysia tetapi berjuang untuk Dinasti Lim.
Kerana saya terlalu lantang melawan Dinasti Lim terutamanya dalam kes penipuan CEC hidup saya menjadi tidak aman.Saya sering diganggu oleh taiko-taiko yang dipelihara Dinasti Lim.Untuk sementara waktu saya melarikan diri ke Indonesia kerana gangguan taiko Lim.Hidup saya lebih aman disini dan saya akan berjuang daripada jauh untuk memastikan semua rakyat Malaysia tahu kejahatan Dinasti Lim.

Baca seterusnya di sini : http://thedapinsider.blogspot.com/

SIR Ong Boon Hua aka Chin Peng?!! @KhalidIsmath @IshamRais @Abby_Abadi112

Posted: 18 Sep 2013 05:00 PM PDT
Poster khas buat golongan sosialis syiah mabuk yang beria-ia mahu mengangkat Chin Peng sebagai pejuang kemerdekaan sehinggakan sanggup menawarkan diri untuk 'menguruskan' bangkai pengganas tersebut. Satu fakta yang tidak boleh disangkal adalah Chin Peng sendiri pernah dianugerahkan pingat kebesaran oleh penjajah British, sekali gus menjadikan beliau tidak lebih dari sekadar boneka kepada penjajah.

Dan sebab sebenar beliau meneruskan penentangan bersenjata kepada British adalah kerana beliau merasakan telah dikhianati kerana negara ini tidak diserahkan kepada beliau dan orang Cina, sebaliknya dikembalikan semula ke tangan UMNO dan orang Melayu. Ini juga sebab sebenar mengapa komunis masih lagi melakukan keganasan walaupun setelah merdeka. Chin Peng dan konco-konconya hanya mahu menguasai dan memerintah tanah Melayu. Itu sahaja.

Maka terserlahlah lagi kebodohan puak-puak sosialis, syiah yang bersarang dalam pakatan pembangkang, kerana menjadi cachai boneka penjajah untuk menjual negara kepada bagsa asing! Bangang abadi!

Sajak Buat Almarhum Chin Peng

Posted: 18 Sep 2013 09:00 AM PDTJangankan mayat busuk berulat

abu-abu mayat sampah Chin Peng pun 
kami pejuang-pejuang Melayu tak akan benarkan 
disemadikan di bumi Malaysia ini.

Jangankan jirat
walau seketul batu untuk membina tugu peringatan
buat si penjenayah perang Chin Peng
akan kami pejuang-pejuang Melayu musnahkan sehancur-hancurnya
dengan cara apa sekalipun...

Sudah cukup banyak 
bumi Malaysia ini disimbahi darah-darah pahlawan
yang berkorban mempertahankan agama, nusa dan bangsa
dari kekejaman komunis celaka.

Namun demi Allah
Kami pejuang-pejuang Melayu tak rela
mengotorkan  lagi bumi ini 
dengan mayat busuk dan debu-debu kotor sisa-sisa najis
tubuh Chin Peng.

PANAS! Akibat Tersilap SPIN, Blogger Pembangkang Dedah Kehebatan Tun Razak @NajibRazak

Posted: 18 Sep 2013 07:00 AM PDT

Siang tadi blogger-blogger MACAI pembangkang bagai mendapat durian runtuh bila terjumpa gambar Tun Razak menjadi askar Jepun.


Bila jumpa gambar tu, masing-masing upload dalam blog dan menfitnah Perdana Menteri ke-2 sebagai tali barut Jepun.

MyMassa tunggu punya tunggu, ingatkan ada lagi gambar atau fakta-fakta lain yang hendak dihujahkan. Rupa-rupanya MACAI tetap MACAI. Mereka hanya pandai SPIN fakta mengikut telunjuk bos mereka.

Kalau MACAI bagi satu gambar, macam mana pulak kalau MYMASSA balas dengan dua gambar ni!

Sumber : http://malaysiaflyingherald.wordpress.com/2013/07/03/setting-the-record-straight-malays-in-world-war-2/

Tu dia! Salah satu sebab kenapa tentera Jepun kalah kerana kejayaan FORCE 136/Wataniah melancarkan perang gerila terhadap Jepun. Antara pasukan FORCE 136 / Wataniah yang berjaya adalah kumpulan pimpinan Tun Razak di Pahang. Tak percaya? Cuba baca pendedahan blog malaysiaflyingherald
The fact is that some of Malay radicals known as Kesatuan Melayu Muda – KMM (Young Malay Union) that have been recruited and fooled by Japanese espionage network prior to the hostilities which has helped the Japanese. Furthermore, if the Malays were very much keen on kicking out the Brits, then why did they joined Force 136 and Askar Wataniah (in Pahang) as part of the guerrilla forces that wreck havoc to the Japanese in the next few years of Japanese Occupation of Malaya? Is this a systematic approach to deny the contribution of Malay in the fight against Imperial Japan?

Baca seterusnya di sini : http://malaysiaflyingherald.wordpress.com/2013/07/03/setting-the-record-straight-malays-in-world-war-2/

Bukan macam blog MACAI yang baru jumpa gambar tu tadi, blog malaysiaflyingherald telah dedahkan keperwiraan Tun Razak sejak bulan Julai lagi. Jadi kalau ada MACAI cakap MyMassa cuba cipta fakta untuk backing bapa kepada DS Najib memang silap la. Fakta tu dah ada lebih awal. Cuma MACAI je buta mata hati dan cuba mencipta fitnah kepada NEGARAWAN.

Satu fakta yang tidak dapat disangkal adalah dengan adanya pasukan Wataniahlah, Bintang Tiga atau MPAJA gagal merampas Tanah Melayu selepas Jepun. Tak percaya lagi? Inilah buktinya.


Sumber : WATANIAH DAN TUN RAZAK


Sebab itulah penyokong KOMUNIS / Bintang Tiga seperti blogger MACAI marah dengan pahlawan Melayu seperti Allahyarham Tun Razak.

MyMassa harap fakta mengenai kewujudan FORCE 136 dan WATANIAH dapat disebarkan supaya rakyat tahu sejarah sebenar mengenai Tun Razak.

*Sebar-sebarkan.

Pas setuju diserap ke dalam DAP?!!

Posted: 18 Sep 2013 05:00 AM PDT


Hari ini Pas telah mencatatkan satu lagi sejarah. Setelah Hudud dan Negara Islam dibuang dari perjuangan parti dan kalimah Allah pula diperdagangkan kepada musuh Islam, Pas hari ini telah lengkap dan bersedia untuk diserap menjadi sayap Melayu kepada DAP apabila Ulama' mereka sendiri pun kini ditolak. Entah apa yang mereka takutkan dengan idea perpaduan umat Islam ini, seolah-olah ianya satu dosa besar buat mereka jika setuju untuk bersatu atas nama Islam.

Pelbagai alasan dan syarat yang mengelirukan telah diberi apabila diajak bersatu beberapa kali sebelum ini. Bukankah mereka juga yang paling minoriti dan kerugian dalam pakatan pembangkang ketika ini? Sehinggakan hendak menuntut kerusi MB di Selangor sebagai parti yang paling banyak kerusi pun tidak mampu. Apa sudah jadi dengan Pas ini?

Buat mereka yang berharap untuk melihat perpaduan kembali antara Pas dan Umno, terimalah hakikat bahawa ia tidak akan berlaku selagi Nik Azi bernyawa dan golongan bukan Ulama' menguasai Pas. Maka, teruskanlah berdoa agar ianya akan menjadi realiti jua selepas muktamar mereka tahun ini.

Cuma apa yang kami cukup pelik, tidak adakah seorang pun kepimpinan Pas yang tersedar dengan sikap sebenar rakan sebantal mereka Dap selama ini? Rasa-rasanya sudah cukup banyak petunjuk yang diberikan oleh Allah SWT sebelum ini, termasuklah musibah kepada pemimpin kanan mereka sendiri. Susah sangatkah hendak menggunakan akal dan bermuhasabah?

Apakah janji KUASA itu mengatasi kepentingan ummah?!!
RAKAMAN ANWAR MENANGIS...

Posted: 18 Sep 2013 01:30 AM PDTPresiden Perkasa, Datuk Ibrahim Ali mengimbau kisahnya melalui detik-detik cemas Datuk Seri Anwar Ibrahim dipecat daripada Timbalan Perdana Menteri dan UMNO pada 2 September 1998.
"Enam bulan sebelum dia (Anwar) kena pecat, satu hari saya dijemput oleh Tun Dr Mahathir, pada waktu itu pada tahun 1998, ke Bukit Kiara
"Saya ke sana, tunggu dia (Dr Mahathir) dalam bilik, sesudah dia menunggang kuda. Kemudian dia masuk, saya (bercakap) berdua dengan Dr Mahathir.
"(kata Dr Mahathir) Ibrahim, awak kena Anwar lama daripada orang lain. Awak dalam jel kamunting dengan dia dulu..ada tak perangai buruk Anwar dot..dot..dot..kita faham dah..Main punggung lah..minta maaf sebut,"kata Ibrahim.
Ikuti pendedahan Ibrahim selanjutnya, sila tonton video di atas.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 18 Sep 2013 11:03 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Riaksi Anwar Di Mahkamah Petang Tadi...

Posted: 18 Sep 2013 06:40 AM PDT


Kes Liwat II : Mahkamah Rayuan menolak permohonan responden Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menyingkirkan Datuk Seri Dr Muhammad Shafee Abdullah daripada menjadi Timbalan Pendakwaraya. - Rakyat News.

Kes Liwat II - "Saya telah minta peguam Karpal untuk meneruskan ke mahkamah persekutuan, kita tidak boleh terima keputusan ini. Gelagatnya (Shafee) itu lebih kepada politican Umno. Macam filem P Ramlee Bujang Lapuk." - Kata Anwar Ibrahim kepada pemberita.- Rakyatnews

Komen aku: Dia yang sedap-sedap menjubo, umno pulak yang di salahkan...

PenangWasabi

Posted: 18 Sep 2013 09:37 PM PDT

PenangWasabi


KES MAHKAMAH MELIBATKAN ANWAR HARI INI !!

Posted: 18 Sep 2013 01:13 AM PDT


Seperti biasa Anwar mencari alasan lagi untuk tangguhkan perbicaraan!

Rayuan kerajaan terhadap keputusan kes pertuduhan liwat membabitkan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim didengar semula hari ini dan esok selepas ditangguhkan pada 22 Julai lalu.

Timbalan Pendaftar Mahkamah Rayuan, Darmafikri Abu Adam menetapkan tarikh rayuan itu pada 1 Ogos lalu.

Pada 9 Januari lalu, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur melepas dan membebaskan Anwar atas dakwaan meliwat Mohd Saiful Bukhari, 26, Kondominium Desa Damansara, Bukit Damansarara, antara jam 3.10 petang dan 4.30 petang, 26 Jun 2008.

Anwar, 65, yang juga ahli Parlimen Permatang Pauh didakwa mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan sebatan, jika sabit kesalahan.

Ketika membebaskan Anwar, Hakim Mahkamah Tinggi Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah dalam keputusannya berkata 'ada berlaku penetrasi' tetapi ia tidak disokong oleh bukti lain.

Beliau berkata mahkamah tidak boleh yakin sepenuhnya berhubung integriti sampel-sampel yang diambil untuk ujian DNA daripada pengadu (Mohd Saiful) kerana sampel itu mungkin boleh terjejas sebelum ia sampai ke Jabatan Kimia untuk dianalisis.

Sementara itu, peguam Anwar, Sangeet Kaur Deo memfailkan permohonan untuk membatalkan pelantikan Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah yang akan mengetuai pasukan pendakwa dalam rayuan itu hari ini.

Pelantikan Muhammad Shafee untuk mengetuai pasukan pendakwa dilakukan secara fiat yang ditandatangani Peguam NegaraTan Sri Abdul Gani Patail pada 2 Julai lalu.

Pada 22 Julai, peguam Ram Karpal Singh yang mewakili Anwar, membangkitkan bantahan terhadap pelantikan Muhammad Shafee, bagaimana pun hakim Datuk Ramly Ali yang mengetuai panel tiga hakim Mahkamah Rayuan meminta beliau mengemukakan perkara itu pada tarikh pendengaran akan datang.

Ram Karpal kemudian memberitahu pemberita pihak pembelaan membantah atas alasan ia mungkin tidak sesuai bagi beliau Muhammad Shafee mewakili pihak pendakwa kerana kes Anwar bermotifkan politik dan beliau (Muhammad Shafee) pernah dilantik mewakili Umno dalam beberapa kes mahkamah sebelum ini.

Pada tahun 2000 Anwar dijatuhkan hukuman penjara selama sembilan tahun kerana didakwa melakukan kesalahan di luar tabii (liwat).

Bagaimanapun, pada 2004, Mahkamah Persekutuan menggugurkan sabitan kesalahan liwat itu kerana pihak pendakwa gagal mengemukakan bukti yang kukuh tanpa sebarang keraguan bahawa perbuatan meliwat tersebut telah berlaku.

Pada Julai 2008, beliau ditahan sekali lagi atas tuduhan meliwat pembantu peribadinya iaitu Mohd Saiful. Namun pada 9 Januari 2012, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur membuat ketetapan Anwar tidak bersalah dan melepaskan beliau daripada sebarang pertuduhan liwat - Antara Pos

Terkini :

Mahkamah Rayuan Putrajaya hari ini menangguhkan kes liwat II melibatkan Anwar Ibrahim selepas menerima permohonan Responden (Anwar Ibrahim) menerusi peguam Karpal Singh untuk menggugurkan salah seorang juri Tengku Maimun krn dikatakan bias.

Tengku Maimun sebelum ini terlibat dengan kes liwat I (Azizan). Esok pagi pendengaran bagi menggugurkan Timbalan Pendakwaraya DS Shafee - Rakyat News

Penang Wasabi..

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 18 Sep 2013 09:30 PM PDT