Jumaat, 6 Mei 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 06 May 2011 01:05 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Najib tak nafi 11.11.11 PRU-13

Posted: 05 May 2011 09:19 PM PDT

Najib tak nafi bahawa PRU-13 akan diadakan pada 11.11.11. Angka 11 sangat signifikan terhadap perjalan hidup Perdana Menteri itu.

Dalam temubualnya dengan Radio HotFM pagi tadi, soalan 11.11.11 dikemukakan kepadanya sebagai tarikh PRU-13; bagi menjawab soalan tersebut, Najib tidak menafikannya, malah perkara itu adalah biasa dalam teka teki.

Sementara itu, Anwar Ibrahim Ketua Umum PKR telah meramalkan bahawa PRU-13 akan diadakan pada bulan Ogos tahun ini, entah bagaimana Ketua Umum PKR itu mendapat maklumat mengenainya.

Pembubaran Parlimen ditentukan oleh SPB Agong, atas nasihat Perdana Menteri. Oleh itu, hanya Perdana Menteri yang mengetahuinya.

PRU Malaysia kali terakhir diadakan pada 12 Mac 2008, yang menyaksikan kehilangan kuasa 2/3 BN; dan kehilangan 4 negeri, Perak, Pulau Pinang, Kedah dan Selangor; namun pada 5 Februari 2009, Perak kembali kepada BN, apabila 3 DUN Pakatan keluar dan menjadi DUN Bebas mesra BN.

Sebelum ini, Najib pernah membayangkan bahawa penentuan PRU-13 tergantung kepada keputusan PRN Sarawak. Pada PRN Sarawak 16 April lalu, BN berjaya mempertahankan kuasa 2/3 dengan mendapat 55 kerusi DUN daripada 71 kerusi. DAP mendapat 12 dan PKR 3 pada PRN Sarawak ke-10 tersebut. Sebelum DUN Sarawak di bubar, BN mempunyai 62+1 kerusi di DUN Sarawak.

Pada PRN Sarawak, pengundi kaum cina menolak BN, apabila calon SUPP kalah teruk, termasuk Presidennya Tan Sri George Chan di DUN Piasau-Miri.

Pada PRU-12 lalu, Sabah dan Sarawak menjadi penyelamat kerajaan BN apabila dua negeri itu menyumbang 54 kerusi parlimen daripada 56 kerusi dipertandingkan. Sementara di Semanjung, kerusi BN dan Pakatan adalah seimbang, daripada 166 kerusi yang dipertandingkan.

Pada PRU-13 akan datang, Kerusi Sabah dan Sarawak masih merupakan sadaran kepada BN untuk tetap mempertahankan Putrajaya.

Video seks Anwar: Kenapa Anwar takut sangat bersumpah laknat!

Posted: 05 May 2011 06:54 PM PDT

Kenapa Anwar takut sangat bersumpah laknat? Kalau pelaku dalam video seks 21 minit tersebut bukan dia, bersumpah sahaja lah.

Biasanya apabila seseorang bersalah, maka jawabnya adalah takut!

Najib mahu UMNO Selangor memgunakan apa sahaja "senjata" untuk tawan Selangor

Posted: 05 May 2011 06:25 PM PDT

Najib mengesa pemimpin UMNO dan BN Selangor menggunakan apa sahaja senjata untuk menawan Selangor.

Presiden Umno itu mengesa agar para pemimpin Umno dan BN Selangor melupakan kekalahan pada PRU-12 lalu, sebaliknya mengembeling seluruh tenaga agar BN mampu merampas Selangor pada PRU-13 yang akan diadakan dalam waktu terdekat.

Menurut Najib, jika British berjaya dikalahkan semasa membentuk kemerdekaan dahulu, takkan menawan Selangor tidak mampu dilakukan oleh Umno!.

PRU-13 diramalkan diadakan tahun ini, malah Anwar Ibrahim meramalkan piliahraya mengejut akan diadakan pada bulan Ogos!!

Video Seks: Kalau Anwar fikir Eskay buat fitnah: Anwar patut saman!!!

Posted: 05 May 2011 04:51 PM PDT

Anwar patut saman Eskay-jika Anwar anggap bekas kawan karibnya itu membuat fitnah. Apa yang Anwar tunggu lagi? Kini, akibat pendedahan video seks yang melibatkan Anwar yang didedahkan oleh Trio Datuk T pada 21 Mac lalu dan dimuat turun di Youtube pada 28 April lalu, ramai sudah rakyat percaya, bahawa pelaku dalam video seks tersebut adalah Anwar.

Trio Datuk T, selain mendedahkan video seks tersebut, kumpulan itu juga telah bersumpah laknat pada 29 April lalu bertempat di Masjid Amru Al-AS Sentul; yang mengatakan bahawa pelaku dalam video seks tersebut adalah Anwar Ibrahim-Pemimpin Umum PKR.

Selepas dimuat turun rakaman penuh video seks tersebut di Youtube, yang memampangkan dengan jelas wajah Anwar-hingga kini pihak Anwar terutama isterinya belum membuat apa-apa penafian mengenai video seks tersebut.

Berlainan apabila klip video seks part 1 muncul di Youtube pada 5 April lalu, dengan cepat Wan Azizah menafikan bahawa pelaku dalam video seks tersebut bukan suaminya.

Penyatuan Umno-Pas: Yang melenting itu menentang nas Al-Qur'an: Dr Juanda

Posted: 05 May 2011 04:23 PM PDT

Mufti Perlis Dr Juanda Jaya mempertahankan kenyataannya sambil berkata mengapa pemimpin-pemimpin PAS harus melenting apabila beliau mengatakan pihak yang menentang penyatuan Umno dan parti Islam itu sebagai pengkhianat Islam.

Mufti itu berkata; beliau bercakap mengikut nas Al-Qur'an dan Hadis.

Beliau juga berkata, jika Hamas dan Fatah boleh musalahah-berdamai hari ini di Mesir, "kenapa tidak Malaysia?"

"Golongan ekstrem dalam dua parti (Umno dan PAS) mesti disekat. Malaysia sedang menuju wajah baru. Lupakan sikap lama yang buruk," katanya lagi.

Selain itu, Juanda menyifatkan Islam di Malaysia memerlukan banyak pembangunan dan PAS boleh menyumbang ke arah pembangunan tersebut.

Semalam, pemimpin-pemimpin PAS menyelar kenyataan Juanda yang dilaporkan berkata pihak yang menentang penyatuan Umno dan PAS sebagai pengkhianat Islam.

Antaranya, Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub berkata tidak timbul soal siapa pengkhianat Islam jika Umno dan PAS tidak bersatu.

Oleh itu katanya, apa yang perlu masyarakat faham ialah sebenarnya memutuskan hubungan silaturrahim sesama Islam tidak dibenarkan dalam agama.

"Saya rasa kita perlu faham sebenarnya kita tidak boleh putuskan hubungan silaturahim. Apa yang terjadi sekarang ialah cuma perbezaan pandangan politik dan itu merupakan perkara biasa.

"Jangan terlalu cepat mengeluarkan kata-kata pengkhianat itu. Sebuah negara demokrasi diberi kebebasan untuk berpolitik dan menubuhkan parti politik," katanya.

Seorang lagi Naib Presiden PAS Datuk Mahfuz Omar berkata, terpulang kepada Mufti Perlis itu untuk berkata apa-apa sekalipun kerana ia merupakan permainan Umno.

"Dia (Juanda) nak kata apa, dia punya suka nak kata apa pun.

"Umno main sentimen ini kerana Umno sebenarnya dah tenat dan ada masalah penyakit dalam jiwa. Kita perlu sedia pakar sakit jiwa untuk pimpinan Umno kerana takut mereka akan tertekan sehingga menyebabkan mereka bunuh diri atau terjun bangunan. Jadi kita perlu bersedia," katanya berseloroh.

Ketua Penerangan PAS, Idris Ahmad juga menganggap kenyataan Juanda sebagai seorang yang tidak memahami situasi yang berlaku antara Umno dan PAS.

Selain para pemimpin PAS yang melenting mengenai kenyataan Dr Juanda itu, Aziz Bari daripada UIA juga turun membidas kenyataan Mufti tersebut. Menurut Aziz, Dr Juanda buta sejarah mengenai hubungan antara Umno dan Pas.

Pas pernah bergabung dengan BN pada tahun 1974, namun dipecat pada tahun 1977, kerana menikam belakang Umno. Semasa dalam BN, Pas bergiat aktif menubuhkan cawangan-cawangannya di kawasan-kawasan Umno, bagi maksud Pas ganti Umno.

Semalam, Utusan Malaysia melaporkan kenyataan Juanda yang menyifatkan pihak-pihak yang menentang penyatuan antara Umno dan PAS sebagai pengkhianat Islam.

Selain itu Juanda berkata, mereka juga boleh dianggap pendukung fikrah puak Khawarij iaitu sebuah kumpulan yang amat bencikan kesatuan di dalam Islam.

"Penyatuan (Umno dan PAS) sebenarnya adalah wajib khususnya untuk kekuatan Islam dan Malaysia amnya. Semua pihak wajib berusaha ke arah itu,'' katanya.

Rajahmas

Posted: 06 May 2011 11:48 AM PDT

Rajahmas


Chegu Bard nak masuk DAP!!!

Posted: 06 May 2011 07:32 AM PDTChegu Bard akan keluar PKR.... Setelah rasa diabaikan Anwar, Chegu Bard mula bertukar angin masuk DAP tengok kalau-kalau Lim Kit Siang dan Karpal Singh berminat mempergunakannya untuk keuntungan parti mereka.

Agaknya Chegu Bard masih lagi tak faham, jika DAP mengambil alih pemerintahan negara, Islam bukan pilihan yang bijak bagi mereka. Terang-terang Karpal mencabar sesiapa agar langkah mayatnya dulu kalau nak tubuh negara Islam. Jadi dia masuk DAP dengan tujuan apa?

Tok Guru Hadi Awang dan Nik Aziz pasti sokong.. Daripada masuk UMNO,  mereka lebih rela Chegu Bard masuk DAP kerana menurut Hadi Awang, mereka nak memerintah Malaysia bersama-sama..

Kita pun tak faham apa sebenarnya perjuangan PAS sekarang.. Sanggup buang Melayu, tolak Islam ke tepi, yang penting UMNO dapat ditumbangkan.

Rujuk di bawah..

Chegubard to leave PKR for Pakatan party?

AlKisah xxx.... ! Ditujukan KHAS kepada ahli PR sahaja....

Posted: 06 May 2011 02:51 AM PDT

Artikel yang dipetik daripada blog Zulkifli Nordin. Bagi sesiapa yang belum membacanya, ia adalah artikel yang menarik dan cukup menginsafkan....

Semoga kita mendapat teladan hasil penulisan beliau ini...
Sumber: zul4kulim.blogspot.com


Salam 2 all.

Arakian tersebut satu kisah, seorang Pak Yangoat yang terkenal dengan 'abidnya. Dahinya hitam, janggutnya Bin Laden pun bisa nangis dong. Tiap masalah pasti akan disolathajatkan..alhamdulillah.

Satu ketika, banjir datang melanda, hingga mencecah bumbung rumah. Berlarilah Pak Yangoat keatas bumbong sambil menadah tangan mohon bantuan. Tiba-tiba lalu Pak Taming mendayung sampan. "Jom naik Pak Yangoat, kita ke pusat pemindahan". Pak Yangot sambil tersenyum berkata, "timaseh Pak Taming, insyallah ana dah buat hajat, nanti ALLAH akan tolong ana". Lalu Pak Yangoat terus menadah mohon pertolongan, sambil air makin naik.

Tiba-tiba lalu bot penyelamat bomba, "cepat naik Pak Yangoat, air makin naik". "Takpa, kejap lagi ALLAH akan tolong", sambil mulut Pak Yangoat berkomat kamit mohon bantuan. Akhirnya air sudah keparas dada, tiba-tiba datang helikopter TUDM sambil mencampakkan tangga penyelamat, "cepat naik Pak, air besar akan naik kejap lagi". "Takpa encik, ALLAH akan bantu saya", lalu Pak Yangoat terus menadah sambil kumat-kamit mohon bantuan. Dan datanglah air besar, hanyut dan mati lemaslah Pak Yangoat.

Dihadapan ALLAH, Pak Yangoat komplen, "ya Robb, aku hambaMu yang tunduk pada Mu. Tiap masalah aku pasti aku solathajatkan, hingga lebam dahiku. Kenapa Kau tidak menolong aku dikala aku kesukaran menghadapi banjir, hingga aku mati kelemasan, mengapa ya ALLAH!". Lalu ALLA Yang Maha Esa menjawab, "Aku dah hantar sampan, Aku dah hantar bomba, dan Aku hantar helikopter TUDM lagi, kenapa mike tak naik yop!!!".

Teman saja bawak cerita diatas yop, bila terkenangkan dah berkenjah solat hajat dibuat untuk mendapatkan kebenaran dalam isu membabitkan manusia yang ditabal bininya sebagai anugerah tuhan. Seingat teman, solat hajat dah dibuat merata tempat. Malah malam pertama Anwar dipecat Tun Mahathir, solat hajat dibuat diBukit Damansara, diimamkan oleh Ustad Razali Nawawi. Segala macam imam sudah mengetuai solat hajat. Termasuk ke segala pesantren dan pondok di Selatan Thai, Indonesia, Filipina, sampailah ke Masjidil Haram dan Masjid Nabawi menganjurkan solat hajat untuk ALLAH tunjukkan kebenaran dalam isu manusia anugerah tuhan ini!

Malah mangsa liwat Anwar iaitu stafnya sendiri Saiful Bukhori Azlan pun pernah buat solat hajat di hadapan Ka'bah dan di Masjid Nabawi memohon kebenaran di tunjukkan oleh ALLAH. Bukan sahaja solat hajat, sumpah la'nat pun Saiful dah buat. Paling akhir Rabu Jamadil Awal 1432 bersamaan 06 Apr 2011, sekali lagi solat hajat dibuat secara besar-besaran untuk mendapatkan petunjuk haq dan kebenaran. Tetapi sehingga kini mereka yang taksub masih tidak dapat melihat kebenaran.

Persoalannya, adakah ALLAH sudah tunjukkan kebenaran itu? Bagi mereka yang taksub dengan manusia anugerah tuhan ini, kebenaran itu bagi mereka hanya jika mereka lihat Saiful muncul berkudis sopak, ataupun Tun Mahathir jadi sewel, ataupun manusia taksuban mereka bersemayam di Putrajaya. Sebab itu jika ada isyarat lain mereka akan jadi PBB - Pekak Bisu & Buta. Sebagaimana kaum Yahudi & Nasara dahulu, mereka menunggu-nunggu kebenaran kenabian datang, tetapi dalam kepala mereka sudah diindoktirnasikan bahawa Nabi akan datang itu ialah Yahudi. Bila Nabi Muhammad saw, seorang 'Arab Makkiyun datang, dengan segala isyarat haq dan kebenaran kitabiah, Yahudi & Nasara menolaknya, kerana Rasulullah saw bukan Yahudi! Itu sahaja!

Bagi para penaksub ini, cuba renung-renungkan apa isyarat, bukti dan keterangan yang ALLAH telah hantar setakat ini:

1. Anwar terbukti seorang pembohong. Satu bukti jelas ialah pembohongan 16 Sept. Satu dunia dia temberang dan kelentongnya. Ini semua orang, satu duniawi tahu, kecuali yang PBB aje yang buat tak tahu. Tidak ada yang jelas melainkan jelasnya pembohongan Anwar dalam konspirasi 16 Sept ini! Kalau satu dunia Anwar boleh auta dan kelentong, dan masih juga ada yang PBB terus menyokong, bayangkan apa lagi pembohongan & penipuan yang manusia "anugerah tuhan" ni boleh buat!!

Tidak pernah ke mike nak bertanya dalam hati kecil mike tu, kalau Anwar boleh bohong satu dunia pasal 16 Sept, dan langsung tidak menunjukkan rasa bersalah, apatah lagi bertaubat dan meminta ma'af, tidak mungkinkah dia boleh berbohong dalam hal-hal lain!! Kebenaran apa lagi yang mike tunggu untuk ALLAH hantar yop!!

2. Saiful yang mengadu menjadi mangsa liwat Anwar adalah staf dia sendiri. Anwar yang temuduga Saiful, Anwar yang ambil Saiful bekerja, Anwar yang bayar gaji Saiful, Anwar yang bawak Saiful makan angin ke Hong Kong, Bangkok & Singapura (walaupun baru beberapa minggu bekerja sebagai "errand staff"), tau-tau Anwar kata Dato' Sri Najib yang bersalah!!! Banyak solat hajat dibuat untuk melaknat Saiful. Sampai ada yang mintak biar Saiful cacat, gila, kena sopak, jadi sewel dan macam-macam lagi. Sebaliknya Saiful bukan sahaja bersumpah dalam Masjid mengadu Anwar meliwat dia, malah berangkat mengerjakan haji bersama ibu tercinta dan berdoa di Gua Hira' dan dihadapan Baitullah & Masjid Nabawi! Yang dok kelam kabut, dengan macam-macam caca merba & pasembor, dengan macam-macam pembongkaran dimunculkan, ialah Anwar, bukan Saiful!

Tidakkah pernah mike nak bertanya dalam hati kecil mike yop, kenapa Anwar liat sangat nak bersumpah la'nat. Mengapa yang kelihatan semakin "dila'nat" bukannya Saiful tapi dia? Kebenaran apa lagi yang mike tunggu untuk ALLAH hantar yop!!

3. dalam kes tuduhan meliwat Saiful Bukhori, pihak pendakwaraya mengemukakan pelbagai keterangan dan bukti, saksi, doktor, pakar kimia, pakar forensik, pakar DNA dan macam-macam lagi! Dan yang paling terang bukti & keterangan ialah adanya baki sperma seseorang dikenali sebagai Jantan-Y dalam karung kunyit Saiful. Dan Anwar hanya perlu berikan sampel DNA dia (darah, air liur, peluh, rambut, kuku dll, anything yop). Jika benar dakwaan Anwar bukan dia yang mengunyit Saiful, pasti DNA Anwar dan DNA Jantan-Y tidak akan "matching". Dan jika itu betul, bukan sahaja Anwar akan terlepas bebas, silap-silap mahkota Putrajaya pun dia boleh dapat.

Tidak pernah ke mike nak bertanya dalam hati kecil mike tu yop, kenapa Anwar liat sangat nak bagi sampel DNA tu yop; sedangkan dia tidak rugi satu habuk pun jika menyerahkan sampel DNA tu kepada Mahkamah jika dia yakin benar! Kebenaran apa lagi yang mike tunggu untuk ALLAH hantar lagi yop!

4. dalam kes videoklip terbaru, tak pasal-pasal manusia anugerah tuhan melenting kata itu bukan dia; walaupun tidak ada sesiapa pun yang tuduh dia, apatah lagi nak tuduh dia "menyudu" pelacur Cina tu. Anwar kata pada masa kejadian dia sedang sibuk bertweet, dan jam Omega yang dijumpai Datuk Eskay sebenarnya ada dengan isteri tercinta. Maka habislah keluar segala agamawan dan ustadwan, dengan macam-macam patwa qazaf dan lain-lain., siap memfasikkan dan mengkapiorkan orang lain yang memberi pendapat berbeza. Isunya bukan kita menuduh Anwar berlacur atai berzina, tetapi isunya ialah adakah videoklip itu tulin, dan siapa watak-watak didalam video tu. Tak timbul langsung tuduhan zina, rogol, atau melacur.

Tidak pernah ke mike semua nak bertanya dalam hati kecil mike tu, kenapa twitter Anwar kosong daripada jam 09.30mlm-11.30mlm? Kenapa Anwar & Azizah liat sangat nak tunjukkan jam Omega spesial edition tu kalau betul ada dengan mereka? Kenapa Datuk Eskay rakan baik Anwar sendiri dedahkan videoklip ini? Kebenaran apa lagi yang mike tunggu untuk ALLAH hantar lagi yop!

5. Karpal Singh beriya-iya nak jadi peguam Anwar dalam kes pertuduhan meliwat stafnya Saiful, dan Anwar beriya-iya mahukan Karpal membelanya. Tetapi Karpal Singh inilah orang yang sama yang mendedahkan kegiatan homoseks & liwat Anwar pada 22.10.1997 dalam Parlimen & dalam ceramah DAP di Hotel Federal KL. Dia yang ceritakan kepada pimpinan PAS sehingga mereka pangill dia "Anwar Al-Juburi". Dia yang jadi loyer Azizan & Umi Hafilda. Dia yang desak Anwar bertaubat & letak jawatan setelah pembohongan 16 Sept terbongkar. Dan inilah Karpal yang sama yang mengisytiharkan "perang" terhadap Islam apabila menentang cita-cita PAS nak mendirikan sebuah negara Islam dan melaksanakan undang-undang Islam dengan perisytiharan "over my dead body". Dan mentor mereka Lee Kuan Yew pernah mendedahkan bahawa Bahagian Risikan Singapura & Australia mempunyai bukti teknikal Anwar terlibat dengan kegiatan tidak bermoral!!!

Tidak pernah ke mike semua nak bertanya dalam hati kecil mike tu, kenapa Karpal penentang negara Islam ni beriya-iya nak jadi loyer Anwar? Adakah dia & sekutu DAPnya ada agenda tersendiri? Adakah Anwar sudah berada dibawah cengkaman mereka? Kebenaran apa lagi yang mike tunggu untuk ALLAH hantar lagi yop!

6. Sejak daripada awal lagi, seorang-demi seorang sahabat baik dan rakan karib serta orang kepercayaan Anwar meninggalkan beliau, dan semuanya atas sebab yang sama - tidak percaya kepada Anwar, politikus yang rakus, cakap tak serupa bikin, hanya berminat nak jadi Perdana Menteri, punya masalah moral yang serius, dikhianati Anwar, pembohong dan lain-lain. Sejak Professor Dr. Chandra Muzaffar, Zainur Zakaria, Ezam Mohd. Nor, Datin Saidatul, Anuar Shaari, Hajjah Aminah, Datuk Jefrey Kitingan, Roslan Kassim, Ng Lum Yong, YB Gobalakrishnan, YB Wee Choo Keong, YB Mohsin, YB Datuk Seri Zahrain, YB Dominique, Professor Dr. Uthman Muhammady, Dr. Mohd. Yusri, Datuk Syazryl Eskay, rakan-rakan pengasas ABIM, dan ramai lagi mereka yang terkenal dengan kewibawaan dan integriti yang baik. Dan kesemua mereka tidak duduk diam selepas meninggalkan Anwar, malahan sebaliknya hampir semua memilih untuk mendedahkan topeng sebenar Anwar, bak kata Datuk Seri Zahrain, "bagai raksaksa pelbagai wajah". Dan sebaliknya yang masih merapati manusia anugerah tuhan ini ialah Michael Danby (MP pejuang gay Australia), Paul Wolfowitz (Yahudi yang menjadi akitek serangan Iraq/Afghanistan), Martin Indyk (Yahudi bekas Duta US ke Israel), James Wolfehnson (Yahudi bekas Presiden Bank Dunia), Al Gore (Yahudi bekas Naib Presiden US), William Cohen (Yahudi bekas Setiausaha Pertahanan US), Lim Kit Siang, Lim Guan Eng, Karpal Singh dan ramai lagi!

Tidakkah pernah mike semua nak bertanya didalam hati kecil mike tu, kenapa ramai rakan baik dan kepercayaan Anwar lari dan kini menentang dia secara terbuka? Mengapa para gay, pejuang homoseks & lesbian, para Yahudi & kafirun harbi kekal menyokong manusia anugerah tuhan ni yop? Kebenaran apa lagi yang mike tunggu ALLAH hantar yop?

Sebenarnya yop, banyak lagi isyarat-isyarat dan petanda-petanda yang telah ALLAH hantar. Persoalannya ialah mengapa kita tidak mahu melihat dengan 'ainul-yaqeen-mata keimanan berdasarkan Al Quran & Sunnah. Mengapa kita tidak mahu menggunakan aqal yang ALLAH anugerahkan untuk berfikir. Otak itu ALLAH anugerahkan bukan untuk buat sup yop, tetapi untuk berpikior!!! Maka berfikirlah yop!

Nanti bila sampai depan ALLAH, kelak kita ditanya mengapa kita tidak mahu berfikir dan menggunakan aqal; jangan kita jawab "teman udah buat solat hajat berkajang-kajang nunggu kebenaran, tetapi mike tak hantar-hantar wahai ALLAH. Tak pasal-pasal ALLAH akan tempelak kita dengan berfirman:

"Aku dah hantar 16 Sept, Aku dah hantar Saiful, Aku dah hantar DNA, Aku dah hantar videoklip, Aku dah hantar rekod twitter, Aku dah hantar jam Omega, Aku dah hantar Eskay, Aku dah hantar Karpal Singh dan macam-macam lagi petanda, bukti dan isyarat telah Aku hantar! Ate, ngape mike tak nampak kebenaran tu lagi ke yop? Apa yang mike nak ALLAH hantar lagi yop?

Teman menutup tulisan ini dengan satu firman ALLAH dalam satu surah yang cukup terkenal dikalangan orang Melayu, iaitu surah Yaasin (ayat 7-10). Ingatan ini adalah untuk diri teman, dan mereka yang masih punya sedikit kelumit keimanan:

"Sesungguhnya telah pasti berlaku ketetapan siksaan ALLAH terhadap kebanyakan mereka, kerana mereka tidak mahu beriman (mempercayai). Sesungguhnya Kami jadikan (kesombongan dan keengganan mereka tunduk kepada kebenaran sebagai) belenggu dileher mereka, lalu tangan mereka terangkat ke dagu, maka kerana itu mereka menjadi terdongak. Dan kami jadikan (sifat tamak dan gila mereka kepada pangkat dan hartabenda sebagai) sekatan (yang menghalang mereka daripada memandang keburukan dan kesingkatan masa dunia yang ada) dihadapan mereka, dan sekatan (yang menghalang mereka daripada memikirkan azab yang ada) dibelakang mereka (pada hari kiamat). Lalu kami tutup pandangan mereka; maka dengan itu mereka tidak dapat melihat (jalan yang benar). Maka (dengan sebab itu) sama sahaja kepada mereka; samada engkau beri amaran (peringatan) kepada mereka, atau engkau tidak memberi amaran (peringatan) kepada mereka mereka tetap tidak akan beriman (mempercayainya)" (rujukan kepada Tafsir pimpinan Ar-Rahman & Al Quran & Terjemahan (Khadaamun Haramain Sa'udi).

Jadi persoalan besar yang teman nak tanya diri teman dan mike semua yop, tidakkah terpikior yang ALLAH mungkin telah pun memberi petanda, bukti, isyarat dan amaran serta menjawab semua doa dan solat hajat memohon petunjuk dan kebenaran tu yop! Tepuk dada tanyalah iman masing-masing yop!

Yang baik itu datangnya daripada ALLAH, yang tidak itu kelemahan teman sendiri. Moga ALLAH menjadikan tulisan dan peringatan ini kebaikan untuk diri teman dan mereka yang masih beriman, dan semoga ALLAH memberikan keberkatan dan menjauhkan teman dari segala sifat dengki, dendam dan takabbur, dan menjadikan tulisan ini sebagai suatu 'ibadah guna untuk mendekatkan diri lebih kepada ALLAH. Dari ALLAH kita datang, kepada ALLAH kita akan kembali. Astaghfirullah hal 'azheem.

Adios amigos, grasias senor.

Wallahua'alam & Wassalam.

Zulkifli Bin Noordin
Isnin
07 Jamadil Awal 1432
11 April 2011

Sham ketot seronok nak buat kacau lagi...

Posted: 05 May 2011 10:48 PM PDT

Bertolak daripada Kuala Terengganu ke Masjid Negara dengan satu niat.. Nak buat demonstrasi rusuhan macam di Masjid Amru..

Inilah sifat hero yang sanggup mati demi pemimpinnya.. Nauzubillah..

Sham Ketot nampaknya belum kena penumbuk di kedua belah mata! Selagi belum kena selagi itulah biadapnya melampau.

Nampaknya sifat mengampu Anwar luar biasa daripada yang lain. Ustaz Harun Din pun tak keluar fatwa boleh buat kecoh di Masjid sebab mempertahankan sesuatu yang tak pasti.


 
Hari ini datang lagi pengacau ke masjid dengan niat nak rosakkan Sillaturahim sesama Islam. Bangsat punya makhluk!

Gempar!!! Demonstrasi besar-besaran akan dibuat di Sarawak.

Posted: 05 May 2011 06:27 PM PDT


Sebuah gerakan Anti-Taib (MoCS) telah mengeluarkan kata dua kepada kepimpinan Taib Mahmud supaya segera mengundurkan diri sebelum 13 Ogos, memberi kita satu suasana baru dalam persada politik negara menunjukkan betapa 'berkuasanya' gerakan seperti ini mengatasi undi rakyat.

Ketuanya, Francis Siah mendakwa akan mengetuai kumpulan pembangkang dan berbagai pertubuhan kemasyarakatan lain untuk melakukan demonstrasi selama seminggu malah lebih lama daripada itu jika Taib Mahmud enggan patuh kepada desakan mereka.

Kata Francis Siah lagi, MoCS akan mengadakan protes jalanan sehingga Taib Mahmud meletak jawatan sepertimana yang berlaku di Mesir terhadap pemimpinnya Hosni Mubarak. Rakyat Sarawak akan turun beramai-ramai menyokong Francis Siah seperti di bawah;

Francissssss!!!!!! francis! francis! francis! francis!

Dan jika Taib Mahmud tidak mempercayai akan kekuatan yang terdapat dalam MoCS, gambar di bawah adalah buktinya. Inilah lautan manusia yang akan mengikut telunjuk Francis Siah….

Pengunjung ceramah kempen DAP. 
Penyokong Francis Siah?

Mungkin Francis lupa, atau mungkin dia tak terfikir lagi....

Sekarang mari kira berapa ramai pula yang memilih kepimpinan BN untuk dipimpin Pehin Sri Taib Mahmud di Negeri Sarawak..


Penyokong Taib Mahmud? Di Balingian, ada 6, 210 rakyat. Pada PRN lalu, dia mendapat sokongan 6,393 undi. Jumlah pengundi BN yang memilih kepimpinan Taib Mahmud seluruh DUN adalah seramai 372,761 orang (hampir 2 kali ganda lebih ramai daripada ahli PKR seluruh negara). Itupun, belum termasuk 35% yang tak turun mengundi..

Berapa ramai pula penyokong Francis Siah (yang terlalu hebat) nak buat demonstrasi satu minggu desak Taib undur diri? Ummm......

Baru Bian, Ahmad Nazib, Wong Ho Leng dan Chong Chieng Jen pun tak ada reputasi sampai macam ini hebat….

Hantu Mak Lampir (MP Ampang) datang ke Kuching dengan propaganda PKR 'all out', dibantu lagi dengan kempen jelajah satu Sarawak oleh Anwar pun tak dapat nak raih pengikut demonstrasi desak Taib undur diri… Lu pulak siapa bro..?

Apa lu ingat panggil orang datang demo satu minggu cukup pakai air liur sajakah…? Atau lu boleh bayar pakai duit kertas orang mati punyakah…? Kalau lu ingat orang protes boleh datang ribu-ribu, Pakatan Rakyat tentu sudah bikin sebelum PRN dulu, tapi apa macam lu pulak dapat bikin… lu chakap..? Itula… makan lagi kangkung longkang banyak-banyak…

Orang ini sememangnya tidak waras dan berniat mengganggu ketenteraman dan merancang untuk membuat huru-hara dalam negeri ini. Jangan sampai rakyat berdemonstrasi depan rumah dia pula…

Apa sumbangan MoCS kepada rakyat Sarawak dibandingkan dengan jasa Taib Mahmud selama 30 tahun? Biarlah rakyat majoriti yang menentukan kepimpinan dan memilih siapa yang mereka hendak sebagai ketua menteri. Paling penting, rakyat tak perlukan orang biadap yang sanggup membelakangi undang-undang kerana hendak popular seperti ini.

Jika Francis Siah cukup hebat, sila bertanding sebagai wakil rakyat baru kamu boleh iktiraf diri kamu sebagai wakil untuk suara seluruh rakyat Sarawak. Jangan perasan diri kamu setaraf dengan kedudukan seorang pemimpin pembangkang….

PEJUANG BANGSA

Posted: 06 May 2011 11:25 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Skandal projek SPICE Kerajaan DAP dibongkarkan ....

Posted: 06 May 2011 10:45 AM PDTProjek Spice berdekatan PISA  yang dicadangkan mahu dibina oleh Kerajaan regim Guan Eng terus ditikaikan oleh pelbagai pihak .  Terbaru Gerakan Pulau Pinang melondehkan pelbagai penyelewengan sehinggakan kerajaan negeri melanggar peratusan undang-undang. 

Tenyata kerajaan regim DAP  sanggup  menolak undang2 dan peraturan sedia ada demi kerakusan  mereka untuk meluluskan projek terbabiit  untuk kayakan kroni2 DAP . 

Kalau undang2 pun sanggup apek ultra kiasu ini redah, inikan pulak mereka cuba menyorok rahsia kepentingan premis judi terbabit .  Walaupun mereka melaung-laungkan ketelusan , tetapi telus apa pulak .
GEORGETOWN - Kerajaan Negeri dibidas kerana begitu berahsia dan menyorok pelbagai maklumat daripada pengetahuan umum mengenai cadangan projek Pusat KonvensyenAntarabangsa Pulau Pinang (Spice) bernilai RM300 juta.

Ketua Biro Kerajaan Tempatan parti Gerakan Pulau Pinang, Teh Leong Meng berkata, banyak perkara yang menimbulkan keraguan dan tanda tanya selepas kerajaan mengumumkan pembinaan projek itu atas sebahagian tapak Arena Sukan Antarabangsa Pulau Pinang (Pisa).

Beliau berkata, Kerajaan Negeri didapati melanggar peraturan dan undang-undang apabila bersetuju dengan syarat pemaju projek agar dibenarkan membina 1,500 unit rumah tambahan dalam projek perumahannya di Pulau Pinang.

Persetujuan itu menunjukkan Kerajaan Negeri sudah melanggar peraturan dalam Akta Perancangan Bandar dan Desa 1976, Akta Kerajaan Tempatan 1976 serta Dasar-Dasar danGaris Panduan (Jabatan Perancangan Bandar) Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) kerana pemaju membina rumah melebihi kepadatan yang dibenarkan mengikut keluasan tanah dan kawasan tertentu.

"Tindakan itu akan menjadi ikutan pemaju projek lain pada masa akan datang untuk meletakkan syarat tertentu walaupun ia menyalahi peraturan atau undang-undang.

"Kerajaan Negeri sepatutnya menguatkuasakan undang-undang untuk menjamin keselamatan dan kesejahteraan rakyat dan bukan melanggarnya dengan mengikut kehendak syarikat pemaju," katanya pada sidang media di Bilik Ketua Pembangkang Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang, semalam.

Menurutnya, kos projek itu juga terlalu tinggi (RM300 juta) walaupun hanya menggunakan tapak yang lebih kecil berbanding Pisa RM105 juta dengan keluasan lebih besar.

"Projek Spice tiga kali ganda lebih mahal dari Pisa sedangkan ia terletak dalam kawasan projek Pisa. Kita tidak tahu apa bentuk pembangunan yang dirancangkan sedangkan Pisa mengandungi tiga bangunan besar iaitu stadium, pusat akuatik dan bangunan letak kereta lima tingkat," katanya.

Lagu khas untuk Pakatan Rakyat a.k.a Penyamun Rakyat ........

Posted: 06 May 2011 10:28 AM PDT

Amarah PKR - PAS gagal , rakyat tolak demo bela pelakon video seks !

Posted: 06 May 2011 08:22 AM PDT


Banyak ini ke  yang sanggup tunggu lepas solat Jumaat di  hari yang dikatakan paling bersejarah di negara ini . Ia dipanggil hari Amarah Rakyat  untuk  pihak kerajaan yang dikatakan dalang fitnah video seks . Demo ini anjuran NGO tajaan  PKR dan PAS diketuai Cikgu Azmi  . 

Masa pengunguman  tentang hari Amarah ini oleh Cikgu Azmi dulu  bukan main dasyat lagi. Dikatakan banyak NGO akan turut serta bantah  fitnah video seks . 

Tetapi hari ini di Masjid Negara, lebih kurang 40 orang saja yang dok melalak dan memegang kain rentang .  Budak-budak PKR  yang telah ditugaskan berkempen kepada jemaah  yang hadir tetapi mereka tidak mempedulikan pun .Kesian ..... . 

Ternyata hari Amarah Rakyat konon la  sebenarnya  telah ditolak rakyat sendiri . Mereka sendiri tidak setuju dengan demo bela pelakon video seks ini dilakukan di masjid . 

Dr Katastrophi Zentrum kata Nizar derhaka diperlukan rakyat Perak !

Posted: 05 May 2011 07:32 PM PDT
Aku nak tergelak betul lawak terbaru oleh Dr Katastrophi Google dari Zentrum yang melalak hasil kajiannya bahawa Nizar derhaka merupakan pemimpin yang diperlukan rakyat Perak .

Betul ka orang Melayu Perak perlukan pemimpin yang menjadi balaci komunis DAP  Nge dan Nga ini menjadi MB ?  kah kah kah ....

Teruskan buat kajian anda Dr Katastrophi ...selepas kajian haprak anda di PRN Sarawak gagal memberi kemenangan kepada gerombolan Penyamun Rakyat ( PR ) , kini nak nak tonjol pulak Nizar gila yang gila jawatan MB  pulak sebagai tokoh hebat di Perak .


Kajian terbaru oleh Zentrum Future Studies mengenai perkembangan politik di Perak mendapati menteri besar yang disingkirkan Datuk Seri Nizar Jamaluddin terus kekal sebagai tokoh pemimpin yang disegani dan diperlukan oleh seluruh rakyat Perak. Namun beliau perlu dibantu dan diimbangi dengan tokoh muda lain yang setara dengannya.

Abu Hassan berkata selain tokoh yang idealis dan berkaliber seperti Nizar, orang Melayu di Perak juga amat memerlukan jaminan dengan kemunculan tokoh lain yang setanding dengannya bagi mengimbangi menteri besar yang disingkirkan itu.

60 lawatan kerajaan DAP P.Pinang ke luar negara , makan angin ke ?

Posted: 05 May 2011 05:25 PM PDTIsu  terlampau banyak lawatan ke luar negara oleh kerajaan DAP Pulau Pinang  pada tahun 2010  merupakan  isu panas yang pasti hendak  diketahui oleh rakyat P.Pinang .  Semasa sidang DUN berkenaan , jawapan bertulis oleh Guan Eng ialah

" Bagi tahun 2010 sebanyak RM 559,767.1 telah dibelanjakan oleh Kerajaan Negeri untuk 60 lawatan ke luar negara. Antara tujuan tersebut  ialah lawatan kerja , misi pelaburan , penyertaan program atau persidangan , lawatan rasmi dan misi penggalakan pelancongan oleh semua Exco dan ADUN . 


Antara negara-negara yang dilawati adalah Taiwan , Korea Selatan , Hong Kong , Indonesia , Jerman , Australia , China , Rusia , Thailand ,  Kenya , Mexico , Filipina , Macau , Pakistan , UAE , Eropah , Switzerland , India dan Cambodia   " 


Fuyooo ! ... sampai 60 buah negara diserbu Guan Eng dan konco-konconya  dengan guna duit rakyat iaitu lebih RM 1/2 juta ringgit .


Bila Adun BN Sungai Dua Dato Jasmin Mohamed bertanya apa hasilnya dapat daripada lawatan-lawatan ini  ,  konco-konco Guan Eng  cuba mencelah dan seperti dijangka akan menjawab hasilnya   negeri PP telah dapat pelaburan tertinggi di iaitu RM 12 Billion pada 2010  .

Begitu dangkal sekali jawapan puak-puak ultra kiasu ini  dan mudah ditempelak oleh Dato Jasmin  yang berkata takkan baru buat lawatan terus masuk pelaburan dengan cepat pada tahun itu juga. Lebih bangang lagi bila tak boleh jawab ada yang pertikai pulak lawatan Rosmah ke Turki sekarang ini .

Persoalannya , kalau benar mereka berjaya tarik pelaburan pada lawatan itu  .. agak hairan juga tiada pun negara US  dalam destinasi mereka . Negeri PP seperti yang kita semua tahu adalah negeri elektronik  sehingga digelarkan Lembah Silikon Asia  kerana banyak  kilang -kilang gergasi komputer dan cip  dari US seperti DELL , AMD , Intel dan lain - lain melabur di sini .

Melihat kepada senarai destinasi Ketua Menteri pun pada 2010 ,  negara China merupakan destinasi paling kerap dilawati beliau . Antara tempat terbabit ialah Shenzen , Hong Kong  , dan Xiamen . Negara lain yang dilawati adalah Korea Selatan , Taiwan , Singapura , Jerman dan Australia .

Hairan juga mengapa Ketua Menteri berminat mencari pelaburan di China ? .... Mungkin boleh  balik tanah Tongsan kot jumpa adik beradik LIM di sana ..haha

PeranakSamaTuaran.

Posted: 06 May 2011 11:22 AM PDT

PeranakSamaTuaran.


Baru pooh-poohs shadow cabinet

Posted: 05 May 2011 07:29 PM PDT

KUCHING: State PKR leader claims he was not consulted on move and no proper discussion held. State PKR chief Baru Bian yesterday rejected outright the shadow cabinet lineup announced by state DAP chairman Wong Ho Leng on May 1. "The state Pakatan Rakyat's spirit of consensus and consultation prior to the formation of the shadow cabinet was not invoked by members of the opposition alliance," Baru told a press conference at PKR state media office in Satok.

He said he had decided not to accept the shadow cabinet because the committee meeting, chaired by state DAP chairman Wong Ho Leng to finalise the lineup on May 1, had failed to include his opinion as state PKR liaison chief. Baru who is also Ba Kelalan assemblyman, was in Kota Kinabalu when the state PR convened to deliberate the matter. He called the press conference after Wong clarified on May 4 the lineup of the shadow cabinet was announced after consultation with the PR components.

Wong's clarification followed PKR de factoleader Datuk Seri Anwar Ibrahim's comment in Kuala Lumpur that the lineup was not final. Baru said he was compelled to make a stand because the issue of the finalisation of the shadow cabinet had been debated in the media. He said he agreed with Anwar that the lineup had not been finalised. "I wish to set the record straight and reiterate our position that no proper discussion and prior consultation had been held by Pakatan before the announcement of the proposed shadow cabinet lineup on May 1," Baru stressed.

Baru clarified the PKR representatives at the meeting had no authority to agree or disagree with the lineup. But he conceded he had no qualms about Wong, the Bukit Assek assemblyman and Sibu MP, being appointed opposition leader in the State Legislative Assembly (DUN) because "it is only right based on the democratic principle of majority." "The bigger picture is that we must keep the spirit of equal partnership and consensus within a coalition as our guiding principle both at the state and national levels. The public expect nothing less from us."He said it would be better for the state PR to sit down and discuss the lineup — with some readjustment to be made.

"If I may humbly say, from our (PKR) perspective, the proposed lineup does not reflect the proportionate representation of the Muslim and non-Muslim Bumiputera majority in Sarawak pertaining to the portfolios proposed by DAP." PKR should also be reflected in the lineup as the party representing Bumiputeras in DUN, he explained. "As such, it is expedient to redress this imbalance and review the matter (shadow cabinet) at the next PR state council meeting," Baru said.

Sarawak DAP secretary Chong Chieng Jen said on Wednesday the state PR should have the autonomy to decide on the shadow cabinet without interference from a peninsula partner.
He pointed out that since the shadow cabinet was set up for Sarawak, the state PR should be free to decide on the portfolios independently. "I don't know whether Anwar has been fully briefed on the matter and I don't think a matter such as the setting of a shadow cabinet needs approval from the peninsula," he said.

p.s... kikikiki, baru dapat berapa kerusi, sudah ada yang mahu lawan kuasa majoriti. Belum lagi menubuhkan kabinet yang sebenar..sudah nampak kekalutan..entah apa akan jadi kalau mereka ni yang menang dlm PRN Sarawak baru-baru ini..mungkin sampai sekarang.. ada sudah kali yang lumpat melumpat. Sekarang..mahu tenguk juga apa yang mampu mereka sumbangkan pada rakyat, kalau setakat ambil gambar parit tersumbat, kemudian panggil `press conference' rasanya tidak berbalui dengan gaji yang mereka terima sebagai wakil rakyat, kerana benda begitu sepatutnya dan biasanya di buat oleh rakyat biasa saja. kalau setakat komplen itu dan ini saja... budak sekolah rendahpun boleh buat tu boss. Cuba kunu buat sesuatu yang telah kamu janjikan semasa berkempen dulu. JANGAN BERI ALASAN BAHAWA PARTI KAMU BELUM JADI PARTI YANG MEMERINTAH, kerna dlm masa kempen dulu, kamu cuma cakap...kalau tuan-puan pilih saya...saya kan..bla,bla,bla,bla.!! Jadi, sekarang buktikan.. jangan jadi macam Wong Ho Leng.. sudah menang DUN dan PARLIMEN.. sampai sekarangpun `tadai' apa yang dibuat.... MEMBULAK SAJA!!


Where is the promised bridge?

Posted: 05 May 2011 07:12 PM PDT

Semporna: The community of Pulau Bum-Bum, an island off Semporna, is wondering what happened to the promise made by the Government before the 12th General Election of a bridge linking the island to the mainland. A committee member of Umno Semporna branch, who was an officer of the Community Development Department of Sulabayan during the PBS era, Amir Salleh Abdul Rahman, 53, said the time has come for the Sulabayan assemblyman to stand up regarding the matter at the State Legislative Assembly.

"The bridge is something the community has been waiting for a long time. Currently, the only means of getting to the mainland is by boat. "I was told that the assemblyman concerned did not voice out this matter during the recent State Legislative Assembly sitting. "What's the point of having the 'People First' concept when the priority of the people in Pulau Bum-Bum has yet to materialise?" he asked.

"This matter should have been brought up during the recent State Legislative Assembly sitting. To my understanding, the Federal Government has been looking at this matter for a long time.
However, nothing has been done, perhaps due to low co-operation from the State level," said Amir. Construction of a 2km bridge linking Pulau Bum-Bum to the mainland was first proposed in 2005.

"If I'm not mistaken, it was announced and approved by (Tun) Abdullah Badawi, twice before, " said Amir, a native of Pulau Bum-Bum. "It has been six years since the proposal was made, yet we are still waiting for it to materialise. "We depend on boat service to reach the mainland and are charged RM12 each to go to Semporna mainland (RM2 boat fare and RM10 car rental)," he said, adding this could be used by the opposition in the coming 13th General Election.

The Sulabayan assemblyman, Amir said, should give priority to the bridge issue and stand up for the community of Pulau Bum-Bum who are constantly faced with poverty. "Former Prime Minister Tun Dr Mahathir Mahamed paid a visit to the island before and witnessed the success of the community there in managing the seaweed industry in Lok Butun which received a lot of help from the State Government through the Ministry of Rural Development," he said.

Adoiii...ni apa pula ni, mo bikin jambatan sambung tanah besar pigi satu pulau...berapa juta penduduk yang tinggal di pulau Bum-Bum ni?? Berapa juta rakyat Malaysia yang akan menggunakan jambatan ini setiap hari untuk berurusan dengan apa-apa `benda' yang ada di pulau ini?? Adakah pulau Bum-Bum ni pulau istimewa sehingga kerajaan perlu berbelanja beratus-ratus juta ringgit untuk membina sebuah jambatan ke pulau ini?? Besar sangatkah keperluan jambatan ini disana berbanding `jambatan bengkok' di Johor?? Astaga boss.. mana juga otakmu ini.. kalau mahu cari nama tu ketika dekat-dekat pemilihan ni.. carilah bah isu yang betul-betul ada logiknya.. janganlah jadi macam ayam berak kapur, bikin malu orang Semporna saja kau ni..!!

DAP: Donggongon mart pledge not honoured

Posted: 05 May 2011 06:57 PM PDT

DONGGONGON: Sabah DAP Vice Chairman Edward Ewol Mujie said the burnt down Donggongon market still shows no signs of being rebuilt despite concern expressed by vendors and promises by the Penampang District Council. "It is almost a year now since it was burnt down in a big fire," he said.

He said the hawkers and the Donggongon people raised the matter during their mobile service in the Tamu ground recently. They said they want to move back in to do their business instead of selling their goods in the open. Winnie sympathised with the hawkers who are forced to sell under the hot sun and rain in order to earn a living while the authorities did nothing to help. "At the very least they should start work as soon as possible so that the hawkers can get back to selling their wares inside the market earlier," she said. Mujie said this fully demonstrates the slackness and bad efficiency of the BN government administration.

"A simple burnt down market is taking too long for them to get it back into operation. The rebuilding work should be given a top priority because it is an essential and compulsory building. Donggongon is a fast growing township. The Penampang Council has always been receiving complaints about its bad performance and inefficiency, especially in maintaining cleanliness.
"There's much work to be carried out to improve its capability and work performance. We need a good and hard working District Council with a group of efficient and devoted councillors."
Mujie said the District Officer as Chairman of the Council must spend more time in his work and get his men to perform their respective duties in a responsible manner. He said the civil servant attitude must be changed in order to serve the people well.

"On the part of the state government, they should provide more funding and allocation to replace the broken down garbage trucks because Penampang is famous for its inability to tackle the clearing of rubbish and garbage. "There should be more manpower deployed to keep the cleanliness of the town and at the same time better walkway and pavements. These were some of the feedback we received from the people who approached the PR mobile service in the Donggongon Tamu ground," Mujie said.

Nah...itu saja yang kamu tahu...menyalaki bukit, bukit tidak akan runtuh, kamu saja yang akan kehilangan suara. Kalau betullah kamu tu prihatin...cuba kunu kamu buat dulu.. tunjukkan sama rakyat yang kamu sanggup berabis duit sendiri untuk membantu mereka. Bukannya banyakpun, mahal lagi belanja kamu buat `PR mobile service' dari buat pembaikan disana. Tunjukkan dulu yang kamu bukan hanya pandai cakap, tapi juga pandai buat.

Peruntukkan kerajaan bukan senang-senang mahu kasi keluar, bukan senang-senang mahu belanja..kena ikut prosedur..kena lalui banyak tapisan, kena tunggu masa yang lama untuk di proses.. dalam hal-hal begini, peruntukkan terpaksa diambil dari bajet luar jangkaan.. itupun kalau mencukupi. Wang peruntukkan yang perlu di belanja oleh mana-mana majlis daerah memang sudah di tetapkan pada tahun yang sebelumnya, dan kalau ada kes yang seperti ini, maka terpaksa menunggu pembentangan bajet yang akan datang untuk dimasukkan dalam senarai perbelanjaan. Takkanlah itu pun kau tidak tahu boss..... atau memang kau tidak paham prosedur penggunaan wang kerajaan..maklumlah, kau bukan orang kerajaankan, yang kau tahu hanya MEMBANGKANG SAJA. BANGKANG,BANGKANG,BANGKANG..kalau kau ni perempuan..ndak tahulah.. ruyas habis sudah ko ni!!


Azman 'not sacked' as Sabah Umno Youth head

Posted: 05 May 2011 06:38 PM PDT

Kota Kinabalu: Sandakan Umno youth chief Awang Kadin Tang has been appointed the new Sabah Umno Youth Chief, taking over from Azman Roslan. Making the announcement, Sabah Umno youth assistant secretary, Shahelmy Yahya, said Sabah Umno youth vice chief, Mohd Joh Wid, has been elevated to deputy chief. "Other positions in the youth movement (for Sabah) remain the same," he said, after a Sabah Umno Youth extraordinary meeting, Tuesday. Khairy was unable to attend because he had a prior engagement in Kuala Lumpur.

Shahelmy said the minor reshuffle involved only Awang Kadin and Mohd Joh, adding that Azman will still remain Keningau Umno youth chief. According to him, their appointments have been effective since April 25. Extending the movement's appreciation to Azman's contribution and leadership for the past two years, he clarified that Azman was not sacked from his former post. "There was no letter of termination given to Azman. In fact, I saw myself the appreciation letter given to him by Umno Youth Chief, Khairy Jamaluddin," he said.

Shahelmy said reshuffle in the leadership is normal in such organisation and that Sabah was not the first to do so. "Umno Youth in Selangor, Perak and Penang also have seen their respective leaderships removed."

However, he reiterated that the restructuring exercise in Sabah Youth Umno was minor. "It is more towards strengthening the youth movement in view of the impending 13th General Election that could be held at any time from now," he said. He also denied there is a division in the State's Youth Umno.

Sepanggar Umno youth vice chief, Mohd Razali Razi questioned the timing of Azman's removal, saying it had no proper justification and that it had sent wrong interpretations as well as signals to the State Umno Youth. The removal, he said, was made prematurely without considering the views of all Umno Youth leaders in Sabah, including division youth vice chiefs. Shahelmy said a total of 14 Sabah youth Umno chiefs attended the extraordinary meeting. The rest were unable because they were overseas. He said Azman last Friday said Khairy would be announcing the reason for his removal from office. He was informed of the changes in the State's Umno Youth leadership on Apr 25 adding that it was a normal matter and that he accepted the decision with an open heart.

Meanwhile, Awang Kadin thanked Khairy for his appointment and also extended his appreciation to Azman for the latter's contribution and leadership. On behalf of Sabah Youth Umno, he said they fully support the leadership of Chief Minister Datuk Seri Musa Aman to lead the State in the next general election.

In LAHAD DATU, Umno Semporna Youth chief, Mohd Azis Jamman, said Khairy must clarify whether the removal of Azman has got something to do with his appointment as Chairman of Felcra. Mohd Azis said Azman should have also been given a chance to defend himself before his removal. Since Azman's removal was done hastily it has also led to many questions in the Barisan Nasional (BN) political circle, especially the Youth movement, and created rifts among Umno Youth members in Sabah, as well, he said.

"We must acknowledge Azman's leadership where he was able to unite the leadership of youths at the division level following the party's Youth movement election in 2009," he said. "In fact, during the Batu Sapi parliamentary by-election, Azman was among the main contributors to the BN's victory," he said.

Mohd Azis said this after attending the Umno Silam Youth annual meeting here, which was officiated at by Umno Kedah deputy chief cum International Trade and Industry Deputy Minister, Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir. He hoped Khairy would give a detailed explanation because the issue might explode and cause a major split in Sabah Umno Youth, which is in the midst of preparing for the 13th General Election. Umno Semporna Youth, he said was disappointed that the matter was not discussed first among the party's Youth movement in the State before the decision was made to remove Azman.

JomoSama pun benggong dengan situasi sekarang, tiba-tiba saja..TUKAR., tiba-tiba saja ORANG LAIN yang jadi KETUA PEMUDA. Kalau bukan dipecat, digugurkan, dibuang.. apalah yang patut diguna untuk keadaan itu. Kalau betul dengan kerelaan tanpa paksaan, atau tanpa perbuatan `tangan ghaib'.. sudah tentu Sdr. Azman Roslan akan membuat pengumuman awal-awal lagi. Kalau bukan ada tekanan `kuasa besar'.. sudah tentu Sdr.Azman Roslan akan berkokok hingga ke siang hari... APA CERITA NI..HAHH, APA CERITA NI UMNO PUSAT?? Kalau betul dapat sokongan 2/3 KP bahagian...kenapa hanya 14 dan bukan 16 orang dari 25 bahagian?? JAWAB TUAN...JAWAB!!

IPOHMALAY

Posted: 06 May 2011 09:29 AM PDT

IPOHMALAY


Hero Tamil Pulau Pinang Berpadu Tenaga Haramkan Interlok

Posted: 05 May 2011 06:42 PM PDT

Teman heran hero-hero Tamil Pulau Pinang yang bersungguh nak Interlok diharamkan di Pulau Pinang. Tetapi mereka tak pernah pun haramkan perbuatan merampas kampung-kampung Tamil di Pulau Pinang mahupun Seberang Perai.

Nampak sangatlah ibarat tahi cicak mahu dicuci dengan pili bomba, tahi sendiri sekadar di lap dengan tuala basah. Itulah kotornya politik Pulau Pinang, sama kotor dengan politik gangster Hong Kong dan politik gangster Tamil Nadu yang berkombinasi.

P. Pinang 'haramkan' Interlok

PULAU PINANG 5 Mei - Kerajaan DAP Pulau Pinang bertindak 'mengharamkan' novel Interlok karya Sasterawan Negara, Datuk Abdullah Hussain daripada diletakkan di ruang buku teks di semua perpustakaan awam di negeri ini.

Timbalan Ketua Menteri II, P. Ramasamy (DAP-Prai) berkata, novel berkenaan sebaliknya akan ditempatkan di ruang biasa kerana kerajaan negeri tidak mengiktiraf ia sebagai buku teks.

Jelas beliau, perkara itu diputuskan dalam mesyuarat Exco kerajaan negeri yang diadakan semalam selepas mendapati buku berkenaan menghina rakyat negara ini termasuk kaum Melayu, Cina dan India.

"Kami (kerajaan DAP Pulau Pinang) bukan mengharamkan novel tersebut tetapi hanya tidak meletakkannya di ruang buku teks di Perpustakaan Awam Pulau Pinang.

"Novel ini tidak patut terus digunakan sebagai teks Komponen Sastera (Komsas) Bagi Mata Pelajaran Bahasa Melayu untuk murid tingkatan lima. Ia hanya akan memecahkan perpaduan rakyat," katanya menjawab soalan lisan berkaitan novel Interlok yang dibangkitkan R.S.N. Rayer (DAP-Seri Delima) pada sidang Dewan Undangan Negeri hari ini.

Terdahulu, berlaku pertikaman lidah antara Rayer dengan beberapa wakil rakyat Barisan Nasional (BN) apabila beliau mendakwa novel tersebut menyebabkan berlakunya keadaan tidak harmoni dan saling hina-menghina di kalangan rakyat.

Shabudin Yahya (BN-Permatang Berangan), Datuk Arif Shah Omar Shah (BN-Seberang Jaya) dan Datuk Jasmin Mohamed (BN-Sungai Dua) bangun menjelaskan bahawa ia merupakan fakta sejarah dan rakyat sudah mampu membuat penilaian terbaik mengenainya.

Anak Omak

Posted: 06 May 2011 09:03 AM PDT

Anak Omak


Kuda Trojan berlakun, Pemalas berharap

Posted: 05 May 2011 09:20 PM PDT


Nampaknya kedajalan seekor kuda trojan di dalam UMNO semakin dibuktikan dengan tindakan olehnya sendiri.

Lakonan sifu dan anak didik yang cuma bertujuan mengaburi mata orang ramai, bahawa kononnya mereka bermusuh juga rupa-rupanya satu lakonan yang begitu teruk semata-mata.


Semalam sekor kuda trojan telah menfailkan permohonan untuk membatalkan saman fitnah RM100 juta yang dikemukakan oleh Al Juburi terhadapnya.

Permohonan itu telah difailkan pada tahun ini bertarikh 21 Februari dengan alasan saman itu remeh dan menyusahkan dan penyalahgunaan proses mahkamah.

Al Juburi telah menfailkan saman terhadap kuda trojannya itu pada 7 Mac, 2008 di mana sifu itu telah mendakwa anak didiknya telah mengeluarkan kenyataan fitnah dan menyebabkan sebuah klip video bertajuk "Anwar and kin no threat" di muat naik dalam beberapa laman web termasuk Malaysiakini.com.

Anak omak yang begitu manja dengan omaknya itu pun ada mengarahkan balacinya agar berulang-alik ke JPM setiap minggu untuk melobi bagi pihaknya kerana kepingin nak jadi Menteri.

Pergerakan Pemuda UMNO pun nampak mati di bawahnya, ada hati dengan muka tebal setebal tembok Cina, terhegeh-hegeh lagi nak melobi supaya dapat jadi Menteri.

Kalau sebelum jadi Menteri pun dah malas macam kerbau/kambing/lembu di sawah yang terpaksa dipukul sebelum buat kerja, kalau jadi Menteri nanti mungkin satu Kementerian yang dibawahnya akan mampus dan tak dapat dipulihkan lagi.

Malaysia Instinct

Dd i n b u n g a

Posted: 06 May 2011 07:32 AM PDT

Dd i n b u n g a


GIAT MEMPERJUANGKAN RAKYAT BERPENDAPATAN TINGGI MENJELANG 2020

Posted: 06 May 2011 05:11 AM PDT


DS AHMAD HUSNI HANADZLAH, MENTERI KEWANGAN II

Kelas pertengahan meningkat
HANOI, Vietnam 5 Mei – Malaysia akan menyaksikan pertambahan kumpulan kelas pertengahan sebanyak 3.3 juta menjelang tahun 2020 dengan kenaikan sebanyak 260 peratus jumlah rakyat dalam kategori pendapatan pertengahan atas.

Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah (gambar) berkata, kerajaan telah melaksanakan pendekatan baru dan konstruktif untuk mencapai status negara baharu.

Menurut beliau, untuk menjadi negara maju menjelang 2020, ekonomi tempatan perlu mengekalkan pertumbuhan tahunan 6.0 peratus dalam tempoh 10 tahun akan datang dengan Pendapatan Negara Kasar (GNI) berkembang kepada AS$570 bilion pada 2020 berbanding AS$247 pada 2010.

Untuk mencapai objektif itu, Kerajaan Malaysia telah melaksana Model Baru Ekonomi (MBE), yang mana menyaksikan sektor swasta menjadi pemacu utama dalam pertumbuhan ekonomi di bawah Program Transformasi Ekonomi.

''Kami menggalakkan pembangunan nilai tambah tinggi dalam industri pembuatan dan perkhidmatan dan kami memperkukuhkan sistem ekonomi tertentu bagi industri-industri berkembang,'' katanya.

Beliau berucap demikian ketika menyampaikan ucapan di majlis Lembaga Gabenor Bank Pembangunan Asia (IDB) di Hanoi.

Ahmad Husni menyatakan pendirian dan komitmen dalam penubuhan Komuniti Ekonomi ASEAN menjelang 2015.

''Kami kekal setia dengan dasar kejiranan dan kami berterusan mempertingkatkan hubungan serantau dan antarabangsa, saling memanfaatkan rakan perdagangan kami dan rakan-rakan serantau,'' ujar beliau.

Berhubung kenaikan harga makanan dan minyak, Ahmad Husni meminta IDB untuk memainkan peranan lebih besar, tidak hanya dalam keperluan dana tetapi bantuan teknikal dengan kerjasama negara-negara membangun di kalangan ahli bagi pengeluaran hasil lebih tinggi.

ADB juga boleh menyediakan akses kepada dana-dana yang boleh memberi kemudahan penggunaan teknologi hijau termasuk pembiayaan bagi sumber tenaga alternatif kepada ahli-ahli negara kurang membangun.

''Kita juga boleh bekerjasama dengan sektor swasta dan syarikat multinasional negara masing-masing melalui faedah bersama dalam program tanggungjawab sosial korporat,'' katanya.

komen penulis,

ini perjuangan Kerajaan BN, melihat masa depan Negara terutama golongan MUDA terus terjamin dan memperolihi pendapatan tinggi menjelang 2020.

Apa yang pembangkang buat untuk golongan MUDA melainkan memecah belah kan dan merosakkan minda golongan MUDA agar membenci kerajaan, Politik...politik....politik tak ada penghujungnya.

Perdana Menteri dan Menteri - Menteri sibuk berkerja untuk membangunkan Negara dan Rakyat, yang pembangkang tak habis - habis berjuang mengiringi Anu War keluar masuk Mahkamah.

tunku

Posted: 06 May 2011 03:47 AM PDT

tunku


Pakatan fighting for shadow cabinet in Sarawak.

Posted: 05 May 2011 06:31 PM PDT

PR Shadow Cabinet Imbalance, Baru Bian

by baru bian
KUCHING – There has been much ado in the media about the formation of the Shadow Cabinet which was announced by my friend, YB Wong Ho Leng on the 1.5.2011. At the outset let me say that this idea of forming a Shadow Cabinet had been supported by PKR from the beginning. This is because it would lead to a more open and responsible Government as both parties on the political divide would be encouraged to discharge their respective duties as the Peoples' Representatives with a sense of purpose, commitment and pride. True democracy will flourish to a new political height in Sarawak and Malaysia in general.
As to the recent announcement of the proposed line-up of the Shadow Cabinet, I wish to put the record straight and reiterate our position that no "proper discussion and prior consultation" had been done between the PR before the announcement on the 1.5.11. The first time I saw the line-up was at about 1.20 pm, 10 minutes before the 1.30 pm scheduled press conference which was sent to me by Encik Vernon Kedit via my blackberry.
If I may humbly state that from our perspective, the current proposed line-up does not reflect the proportional representation of the Muslim and non-Muslim Bumiputera majority in Sarawak vis-à-vis the portfolios proposed by DAP. As such, it would be expedient to redress this imbalance and to review the matter at the next Pakatan Rakyat State Council meeting.
Nevertheless, we do not want to dwell on the past but it is imperative that we move forward. The bigger picture is that we must keep the spirit of equal partnership and consensus within a coalition as our guiding principle both at the State and National level. The public would expect nothing less from us.

tunku : just imagine if they won, havoc in sarawak administration. this is just shadow cabinet and they are fighting about it,what if real cabinet.never trust pakatan cooperation. they don't have same vision and ideology.how to cooperate? dap had shown their thru colour.pas and pkr is still colour blind.

Guan Eng's sPICEy deal shrouded in mystery'

Posted: 05 May 2011 09:00 AM PDT

Penang wants freedom of information law, but blacks out details of RM300 million Relau convention centre expansion project, says Gerakan.
The BN today stopped short of labelling the state government a 'hypocrite' for initiating a Freedom of Information Act - but failing to disclose details of a RM300 million project of the Penang Municipal Council (MPPP).
State Gerakan local government bureau vice-chief Teh Leong Meng said the MPPP held a closed-door meeting with individuals and organisations in February to gather feedback for a project dubbed the 'Subterranean Penang International Convention and Exhibition Centre (sPICE)'.
But Chief Minister Lim Guan Eng, who chaired the meeting, barred the press from attending
"To date, the state government has not disclosed any detail on the project to the public... there is a blackout on it," Teh (left) told a press conference at the Penang legislative assembly today.
Lim announced the plan for the project in January and gave members of the public two weeks to provide feedback to the state.
sPICE is to be constructed in front of the existing, poorly maintained Penang International Convention Centre (PICC) in Relau, which currently houses a stadium, an aquatic centre and a huge carpark as well.
To be built partially beneath the ground, the building is to have a basement car park and a green park on the roof top.
It is to be a 'green building'
Lim said the project was awarded to Eco Meridean Sdn Bhd based on the price, quality, world class building management and also because it would be a green building.
MPPP would bear RM50 million of the cost of the project while Eco Meridean Sdn Bhd, a subsidiary of SP Setia Bhd, would bear the remaining RM250 million.
The company would manage the place for 30 years under a Build-Operate-Transfer (BOT) scheme before transferring it to MPPP.
Teh accused the state government of breaching two laws and an MPPP guideline by allowing Eco-Meridean to build an additional 1,500 units of houses, which would go above the maximum permissible density, in other projects it proposes as part of the agreement for the sPICE project.
The laws are the 1976 Town and Country Planning Act and the 1976 Local Government Act, he added, saying that the breach would have far reaching implications on Penangites.
"Firstly, it is wrong for the state to breach the laws. It sets a bad precedent as in future, more developers will set terms and conditions to breach the laws. Also, the quality of life of the residents will be adversely affected," he added.
'sPICE to cost three times more'
Teh also said that the construction cost of RM300 million was three times higher than the the cost of building PICC, which is larger but cost only RM105 million.
On the other hand, he added, sPICE is merely a building within the compound of PICC, and until today, nobody knew details of its size or structure.
He also questioned why the company that had been given the contract to construct sPICE would be earning so much money - as much as RM530 million.
"Before construction starts, MPPP has to fork out RM50 million, including costs of repairing and refurbishing the existing buildings and lease a plot of land to the company to build a hotel," he said.
"Next, the company will make RM30 million when MPPP hands it to the company to operate for 30 years at RM1 million per annum . This income will go to the company," he added.
"Then, when the state allows the developer to build an additional 1,500 units of houses at RM300,000 a unit, the company will make RM450 million... the total of all this income is RM530 million," Teh said.
He then questioned if the Penang government was practising an open tender system for the controversial project and also why it was not awarded to a Penang-based company.
Teh called on the state government not to black out information on its sPICE project as this went against the grain of the FOI Bill that the state recently proposed to enact.
"Penangites have the right to know," he said, adding that the state should disclose all information, such as the drawings, terms and conditions of the proposals, before a project was announced to the public.

tunku : again project given without tender.i am sure there are many companies who are eligible and capable to do such project. lim guan eng should not give excuse that only eco meridean is capable. how much kick back eco meridean is giving to dap? dap is not a clean party like they portray they are. people should realize how dirty is dap.don't be fools penangites, don't vote for them again.

anakbukitgantang says

Posted: 06 May 2011 03:46 AM PDT

anakbukitgantang says


Dr M: Singapore's PAP sidelined its Malay supporters completely

Posted: 05 May 2011 04:51 AM PDT

The article first appeared in The Temasek Review. However, upon checking, the related url  is "under construction". It is really uncanny to expect the website or the related url  to be "under construction" in the middle of Singapore's fierce ever battle on General Election 14 (GE14). One might suspect that propagating such witty remarks from LKY's one time  arch enemy might further erode the influence of the ruling party, PAP.

For the benefit of Malaysians, here is the excerpt from The Temasek Review courtesy of their facebook wall.

Dr Mahathir Mohamad, the long-time nemesis of PAP strongman Lee Kuan Yew, has taken a pot shot at the PAP again, this time accusing it of sidelining its Malay supporters.

In an interview with online news portal The Malaysian Insider on the results of the recent Sarawak election, Dr Mahathir accused the opposition Democratic Action Party (DAP) of emulating the PAP in 'sidelining' the Malays.

The DAP was formerly the Malaysian branch of the PAP before it was booted out of Malaysia in 1965. It won 12 seats in the recent Sarawak state election mostly in Chinese-majority urban seats.

"It is the same as in Singapore where the PAP government sidelined their Malay supporters completely. The Malays make up 15 per cent of the island's population but their share of political power and wealth of this very prosperous nation is about one per cent," Dr Mahathir added.

(Source: The Malaysian Insider)

PAP strongman Lee Kuan Yew sparked a massive outcry last month when he called on Malays to be less 'religious' in his book 'Hard Truths to keep Singapore going', prompting his son the Prime Minister to issue a public statement saying he did not share his views. Despite the public furore, Lee later said he 'stand corrected' by his statement.

The elder Lee has been keeping an unusually low profile recently in the days leading to the coming general election with the PAP appearing to be split by internal unrest. At 88 years of age this year, Lee is already the world's oldest living MP and minister.

Che Det

Posted: 06 May 2011 03:44 AM PDT

Che Det


THE FOREST OF KUALA LUMPUR

Posted: 05 May 2011 08:45 PM PDT

1. It is great to watch Kuala Lumpur grow. We see everywhere the cranes marking the sites of new development. There are skyscrapers in every corner, great skyscrapers of fantastic shapes and heights. Kuala Lumpur now looks like other great cities of the world.

2. But if you look again you will see that it is still quite green, greener than most other cities. New landscaping with mature trees have contributed towards this greenness.

3. But there are here and there patches of forests, as dense as the well-known tropical forests of Malaysia. They are thick with undergrowth which make them as impenetrable. The trees are tall and so leafy that they cut off all the light of the sun in the day time. You cannot see through these miniature forests and I think you cannot walk through them either.

SENJALIZA

Posted: 06 May 2011 03:24 AM PDT

SENJALIZA


MENYOKONG VIDEO SEX..PAS akan lebih ditinggalkan

Posted: 05 May 2011 03:25 AM PDT

Pentarbiahan PAS diperguna PKR melindungi "Orang Tua Buas".
Masihkan PAS menyokong Pelakon dalam Video Sex panas itu?

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 06 May 2011 03:20 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Nizar datang bulan

Posted: 05 May 2011 11:30 PM PDT


Bagi sesiapa yang tidak biasa pergi Parlimen, ada satu bilik rihat yang disediakan untuk ahli-ahli Parlimen. Bilik rehat itu merupakan tempat di mana AP pembangkang, Backbencher dan Konsensus Bebas duduk dalam keadaan santai. Taklah bergaduh macam zoo yang dilihat dalam TV.

Bilik rehat itu menyediakan makanan dan minuman ringan. Adalah kueh-kueh dan best sekali kadang-kadang ada ubi rebus.

Disebelahan bilik rihat tersebut, ada kawasan yang dianggap bilik "tidak rasmi" Dato Shahrir Samad. Bila dia tidak berada dalam Dewan dan masih mahu mengikuti sidang, disitulah dia lepak sambil bersembang dan jumpa dengan sesiapa yang dia ingin jumpa.

Kalau Menteri-Menteri, mereka suka lepak di kawasn sebelahan Dewan Negara. Tapi ada satu hari, Tan Sri Muhyuddin, Lim Guan Eng dan Nizar Jamaluddin duduk sama-sama sambil menikmati ubi rebus cecah sambal tumis. Mereka bincang-bincang pasal politik.
Muhyiddin: Tahniah YAB for good showing in Sarawak.

Guan Eng: Terima kasih. Tahniah juga dapat pertahankan majoriti dua pertiga. Lain kali, belum tahu tau.

Nizar: Lain kali, PAS pun boleh dapat kerusi (Menyampuk tak sabar-sabar nak bercakap)

Muhyiddin: Next time is still too far away.

Guan Eng: Walaupun jauh, PRU sudah hampir. Tak tahun ini, tahun depan.

Muhyiddin: Kami tiada rancangan lagi ...
Guan Eng dan Muhyiddin sama-sama ketawa. Nizar diam aje.
Nizar: Kita perlu serius dalam hal pilihanraya kerana ia adalah proses hak rakyat yang perlu dihormati dan disanjungi sebagai salah satu proses demokrasi. Tak boleh ketawa-ketawa. Sudah sampai masanya penentu tarikh pilihanraya tidak ditentukan oleh parti pemerintah

Guan Eng: Tak it easy la Nizar ... Ini sembang-sembang saja. Bukan nak debat.

Nizar: Baiklah ... (Macam anjing peliharaan, dia turut dan diam)

Guan Eng: How do you see the next PRU?

Muhyiddin: Tak boleh cakap. The way I see, the match-up in strength will be between us: UMNO versus DAP.

Guan Eng: Interesting ...

Muhyiddin: DAP will be strong in Chinese majority area. MCA and Gerakan will face a tough challenge. UMNO will be strong in the Malay majority area. There will be some going to PAS but if things go by plan, we will takeover some of those PAS stronghold area.

Nizar: Penentu adalah kawasan campuran. Saya rasa PAS akan dapat kawasan UMNO. Dengan kudrat Allah Subhanahu Wataala, sudah sampai masa Darul Islam itu naik di bumi Malaysia, PAS akan beroleh kemenangan ke atas BN yang korup dan perampas kuasa.

Guan Eng: Kita bukan ceramahlah, Nizar. Ini sembang-sembang kawan-kawan. Ini pun mahu dipolitikkan ke? Padan orang kata awak banyak Bahalul, Bangang, Bengong, Bohong dan Baral.

Muhyiddin: Orang Johor panggil Bebal. Jowo panggil Dub Lek. Tak faham, dengarlah orang sembang.

Nizar: Maaf maaf ... (diam kembali)

Muhyiddin: Awak kena faham, Nizar. Luar dari Kelantan, PAS bergantung hidup hanya di kawasan campuran untuk dapat sedikit undi Melayu dan bergantung penuh pada undi Cina.

Nizar: Macam di Perak

Muhyiddin: Not that we will allow. Kalau PR menang di Perak, tak tentu awak jadi MB. Antara awak kalah di Pantai Remis. Atau DAP letak ADUN DAP Melayu jadi MB.

Guan Eng: Kita tengok keadaan ... Masih jauh lagi cerita. Masaalah kami dengan PAS masih perbezaan ideologi yang ketara. We have progress but satu penyelesaian muktamad amat perlu.

Muhyiddin: Even in Sarawak and Sabah, DAP's presence is still limited. Judging from Sarawak, PKR can't make a dent. Anwar and PKR is finished. You all must reconsider your equation!

Guan Eng: We are not too ambitous. Just happy to hold Penang and maybe win back Perak. Selain itu, kami rasa kami akan buat kemajuan di negeri macam Negeri Sembilan dan Johor.

Muhyiddin: Jadi PRU akan datang adalah pertembungan antara keris dan roket la ...

Nizar: (Tak tahan dia nak cakap) ... tak tentu. UMNO ada keris, DAP ada roket, tapi PAS ada bulan. Setajam mana keris dan sepanjang mana roket, kalau DATANG BULAN, keris dan roket kena simpan.
Muhyiddin dan Guan Eng ketawa. Dah beberapa ketika, Nizar baru faham jenaka yang bari disebut, lalu ketawa.
Guan Eng: Tan Sri ... sini Pakatan Rakyat ada advantage. Bila bulan datang, dajjal mata lebam boleh cari China Doll.
Muhyiddin dan Guan Eng ketawa. Nizar diam tak faham ....

bumiyang

Posted: 06 May 2011 03:15 AM PDT

PAPA GOMO

Posted: 06 May 2011 01:41 AM PDT

PAPA GOMO


TERKINI 18 SX - Pihak Polis Telah Mengesahkan Bahawa Pelakon Lelaki Video Seks Adalah.....

Posted: 05 May 2011 11:30 PM PDTSemalam Gomo di soal siasat oleh pihak Polis di bukit Aman yang mana Pegawai Penyiasat dalam kes ini adalah DSP Shanmugam Moorthy. sesi soal siasat selama 2 jam itu berjalan lancar walaupun ada beberapa sedikit ketegangan waktu soal siasat berlangsung.

Dalam masa soal siasat ini Gomo sebenarnya cuba mengorek beberapa maklumat dari Pegawai Penyiasat kes ini bagi kita seluruh rakyat Malaysia mengetahui keberannya. Ada 2 benda yang Gomo perlu sampaikan kepada semua rakyat Malaysia dan ianya adalah:

1) Pelacur China Doll:
DSP Shanmugam menjelaskan bahawa apa yang di laporkan Akhbar Berita Harian bahawa pelacur China yang sedang beraksi di dalam Video Seks yang di kaitkan dengan Anwar Ibrahim bukanlah seorang pelajar Kolej Swasta. Dan di sahkan juga bahawa pelacur China itu memang telah di ambil keteranggan nya dalam membantu siasatan kes Video Seks ini.

2) Jam Tangan Omega
Part ini yang paling Gomo suka dan sungguh berterima kasih kepada DSP Shanmugan kerana Beliau menyatakan bahawa Pihak Polis sebenarnya telah meminta Dato Seri Anwar Ibrahim menunjukkan Jam Tangan Omega namun GAGAL di berikan Anwar Ibrahim.HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA....

Sorry Gomo ketawa kuat sangat....emmmm Kita Gelak lagi sama sama


HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA....
HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA....
HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA HUA....


Apakah anda masih ingat sewaktu di Sarawak yang lalu bila Anwar Ibrahim Memarahi wartawan kerana bertanyakan Jam Tangan Omega? Apakah anda masih ingat apabila Anwar Ibrahim kata

" POLIS TAK MINTA JAM TANGAN OMEGA, BILA MASA POLIS MINTAK? POLIS TAK MINTAK"

He he he......


Sebelum Polis Mintak Jam Omega


Waktu di Sarawak memang lah Polis tak mintak jam tangan Omega, tapi sewaktu di Balai Polis Dang Wangi pada tanggal 28 April Pihak Polis DSP Shanmugam MoorthyKetua Penyiasat Seks Video telah meminta Dato Seri Anwar Ibrahim menunjukkan Jam Tangan Omega nya. Dan Anwar Ibrahim GAGAL sama sekali membuktikan bahawa beliau mempunyai atau menyimpan Jam tangan Omega.

Jika anda juga masih ingat seorang wartawan ada bertanya soalan kepada Anwar Ibrahim dan Anwar Ibrahim menjawap nya dengan cukup mudah. Transkrip soalan dan jawapan:

Ditanya samada polis ada minta jam tangan omega, Anwar terus cakap, "soalan lain."

Ha ha ha ha....... Apa cerita Ni bang Anwar?


Selepas Polis Mintak Jam Omega

Patutlah pada hari 28 April ini Anwar Ibrahim mengamok dengan para wartawan, rupa rupanya Pihak Polis dah minta Jam Tangan Omega dan Anwar Ibrahim BENGANG bila Jam Tangan Omega tidak ada padanya. Agaknya waktu tu dalam hati dia sumpah seranah Dato Eskay kerana dah bagi Jam pada Polis. Ha ha ha

Apa pun buat rakyat Malaysia semua ini lah yang sebenarnya CHEKMATE buat Anwar Ibrahim, Kerana Jam Tangan Omega Anwar Ibrahim Kantoi dan tidak mampu menentang Takdir dari Allah SWT. Kerana JAM Anwar Ibrahim di Bogelkan, Kerana JAM Anwar Ibrahim Marah, Kerana JAM kita dapat melihat KOTE Nuar ANUgerah Kak Wan....ha ha ha

Terima Kasih kepada pegawai penyiasat DSP Shanmugam Moorthy, ASP Asrul dan Inspector Ridhwan dalam soal siasat semalam. Kita para Blogger siap sedia memberikan kerjasama dalam penyiasatan Video Seks ini demi menyelamatkan Malaysia yang tercinta.


Psssttt..Waktu bab Jam Tangan Omega ni Aku naik gila ketawa kat Bukit Aman...Ha ha ha, polis tak mintak kata nuar tapi sekarang Polis dah Mintak...ha ha ha


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Wajib Baca Ilmu Siam 18 SX - Rahsia Macam Mana Kote Anwar Superb

Posted: 05 May 2011 07:00 PM PDT
Gambar di atas merupakan Ilustrasi yang mengambarkan Dato Seri Anwar Ibrahim pemimpin Pakatan Rakyat sedang khusyuk menerima Mantera dari Samy Siam.

Kenapa Gomo kata begitu? untuk makluman semua Anwar Ibrahim bukanlah calang calang orang dan dek kerana itulah beliau sentiasa melekat di penyokong fanatik nya malah rakyat juga ramai yang tertipu dek kecerdikan dan kepetahan Anwar Ibrahim dalam bercakap.

Anwar Ibrahim seorang Islam? Ya Islam jika di kira dari apa yang terkandung dalam Surat Beranaknya namun Bukan sahaja Agama Islam yang di anuti Anwar Ibrahim malah apa sahaja yang boleh di gunapakai oleh Anwar Ibrahim pasti di gunakannya termasuklah dengan Mantera dan Jampi serapah yang Anwar Ibrahim peraktikkan.

Pernah anda tanya kepada Anwar Ibrahim mengapa beliau sering ke Thailand? Malah jika Anwar Ibrahim ke US, Britain ataupun Dubai apabila beliau hendak pulang ke Malaysia beliau akan singgah dahulu ke Thailand. Untuk apa ke Thailand sebelum Malaysia?

Ini yang Dato Eskay maklumkan sebelum ini apabila Mencabar Anwar Ibrahim dengan 5 soalan:

pertama, sejak dua tahun lalu berapa kali Anwar ke Thailand? Kedua, siapa yang menyambut Anwar di Thailand? Ketiga, di hotel mana Anwar menginap? Keempat, apa Anwar buat di bilik hotel tersebut? Dan kelima, siapa yang menyelesaikan semua bayaran tersebut?

"Jangan paksa saya dedahkan semua itu… suruh Anwar jawab dulu soalan itu sebelum (semua) serang saya" kata Eskay.Sampai ke hari ini Anwar Ibrahim masih gagal menjawap lima soalan Dato Eskay.

Gomo tidak mahu mengulas panjang dalam isu Anwar Ibrahim ke Siam ini namun nak bagi gambaran kepada anda semua yang mungkin tertanya tanya macam mana Anwar Ibrahim mempunyai Kemaluan sebesar Pele Kuda?Maksud Gomo tidak lah besar Pele Kuda namun dengan umur Anwar Ibrahim yang sudah lanjut dan aksi di ranjang yang boleh dikira hebat peringkat umurnya sudah pasti ada sesuatu yang di gunapakai oleh Anwar Ibrahim dalam menyediakan Pele nya di dalam keadaan yang terbaik buat Dubur dan Kemaluan hadapan.Malah jika anda semua perasaan di dalam Video Seks Anwar Ibrahim apabila selesai Anwar Ibrahim mengasak rakus tubuh China Doll dan melepaskan pancutan Air Mani Anwar Ibrahim tidak bangun tetapi duduk dalam keadaan Tahiyat Awal.

Pelacur China cuba membantu Anwar Ibrahim untuk membuka Kondom namun telah di halau Anwar Ibrahim agar tidak menggangu Anwar dalam proses membuka Kondom.

Itu lah barangkali mantera yang telah di simpan dan di jaga rapi Anwar Ibrahim dalam mengekalkan Kekuatan tenaga batinnya. Hebat Bapak Anwar Ibrahim, memang cukup hebat.

Bagaimana pula dari sudut Islam? Apakah boleh seseorang Islam menuntut ilmu dengan segala ajaran yang di berikan oleh Samy di peraktikkan? YOGA di haramkan kerana di katakan Syirik kerana ada Yoga yang mengamalkan jampi mentera dalam senaman. bagaimana pula dengan apa yang Anwar Ibrahim lakukan?

Pihak PAS Parti yang kononya mengamalkan Islam di Malaysia ini bagaimana? Apa keputusan mereka dalam hal ini? Boleh ? Halal? Makruh? Dosa? Syirik? atau apa sahaja. PAS FOR ALL semuanya kini HALAL belaka.

Apa sekalipun Gomo sebenarnya masih tertunggu tunggu bilakah Anwar Ibrahim akan MENYAMAN Dato Eskay kerana mendedahkan Video Seks ini kepada umum. Anwar Ibrahim di aibkan dan sudah pasti beliau sepatutnya MENYAMAN Dato Eskay dalam hal ini.

Apakah Karpal Singh tidak lagi bersama Anwar Ibrahim dalam membela dan menjaga kebajikan Anwar Ibrahim agar tidak di Aibkan?


FREE DOWNLOAD VIDEO PORNO ANWAR IBRAHIM KLIK LINK INI


Psssttt...Besar Kote kerana banyak Faktor....tapi Nuar punya memang SUPERB....he he heDAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

CIMB Bank Bersekongkol Dengan Pemaju Menyebabkan Pembeli BANGKRAP?

Posted: 05 May 2011 10:23 AM PDTAgak terharu membaca luahan sahabat Blogger RBF Online mengenai Penipuan dan Konspirasi yang mungkin di rancang oleh pemaju perumahan dan juga CIMB Bank. Bukan seorang dua malah ratusan pembeli rumah telah tertipu dan sekarang di ancam BANGKRAP gara gara kegagalan pemaju Perumahan.

Yang pelik dan amat tidak masuk akal apabila CIMB Bank sebuah Bank yang kita boleh katakan terbesar dalam Malaysia malah mempunyai cawangan di Thailand dan Indonesia tidak mengetahui dari awal mengenai projek perumahan yang di bangunkan pemaju sebaliknya hanya Meluluskan Pinjaman Pembeli.

Untuk artikel ini sila layari Blogg RBF Online yang mana segala Dokumen turut di lampirkan KLIK DI SINI


Psssttt...Majority pembeli adalah orang Melayu......Sadis......


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Gomo Suspek Penyebaran Video Seks Anwar Ibrahim Kata Pihak Polis

Posted: 05 May 2011 04:21 AM PDTFUCK U ANWAR IBRAHIM

Tengahari tadi Gomo di soal siasat buat kali yang ketiga oleh pihak Polis berhubung video seks Anwar Ibrahim yang hangat waktu ini. Pihak polis menjalankan siasatan berhubung tersebarnya video seks dan Gomo di anggap suspek utama dalam penyebaran Video seks.Dalam sesi soal siasat tadi Gomo manafikan bahawasanya Gomo terlibat dalam penyebaran Video seks dan Gomo memaklumkan kepada pihak Polis bahawasanya Gomo hanya Copy sahaja Video tersebut dari laman You Tube dan kemudiannya letak di Blogg! Malah beratus lagi blogger lain yang keluarkan Video yang sama.Dalam pada soal siasat tadi juga Gomo meminta agar pihak Polis menjelaskan kepada rakyat dengan membuat pengumuman siapa pelakon lelaki dalam video Seks tersebut dan Pihak Polis menyatakan bahawa pengumuman siapa pelakon lelaki itu bukan terletak di bahu mereka! Ketua Peguam Negara lah yang sewajarnya mengumumkan siapa pelakon Lelaki dalam Video Seks!Pihak Polis telah menjalankan siasatan dan hasil dari siasatan telah di serahkan kepada Ketua Peguam Negara dan apa sahaja pengumuman dari hasil siasatan biarlah AG yang mengumumkannya!Soal siasat terhadap Gomo selesai jam 4 petang dengan selesai nya siasatan kali ketiga itu juga Gomo telah mendapat semula Laptop yang di rampas pihak Polis sewaktu soal siasat yang pertama di Sarawak!Gomo juga di nasihatkan oleh Pihak Polis agar menjaga keselamatan memandangkan pihak AMK di lihat beriya iya dengan Gomo dan menaruh minat pada Gomo. Malah ada juga makluman dari beberapa pihak bahawa pihak AMK telah POS kan Gambar Gomo kepada Ahli AMK seluruh Malaysia. Untuk apa mereka menyebarkan gambar Gomo tidak lah di ketahui!Namun Gomo nak pesan pada AMK cicak mengkarung ni semua! Jika takut pada Risiko Usah Bicara soal Perjuangan! Datang 10 kita Lawan! Datang seribu pun kita lawan! Kalau datang sejuta tu pembohong pasal PKR tak mempunyai ahli sampai sejuta pun! Hehehe
Apa pun esok satu artikel PANAS akan menyusul dan artikel ini akan menjelaskan lebih terperinci kepada rakyat Malaysia kenapa Anwar Ibrahim marah marah pada tempoh lalu setelah di soal siasat di Balai Polis Dang Wangi!KLU..... JAM TANGAN OMEGAPsssttt..... Anwar Ibrahim? Fuck U lah...... Hahahaha

Taipingmali (tm)

Posted: 06 May 2011 01:39 AM PDT

Taipingmali (tm)


Tragedi Ulu Bendul

Posted: 05 May 2011 11:33 PM PDT

JANGAN POLITIKKAN UUM

Posted: 05 May 2011 11:21 PM PDT

RM100 mln for rural Sarawak

Posted: 05 May 2011 08:15 PM PDT

Dr Abu Hassan Hasbullah merancang kemenangn DAP dan PAS di Perak

Posted: 05 May 2011 08:04 PM PDT

Making Christianity the official religion?

Posted: 05 May 2011 07:54 PM PDT

DAP Sarawak has the autonomy POWER now

Posted: 05 May 2011 05:59 PM PDT

PAS TERSENTAK DIPULAS TELUR

Posted: 05 May 2011 05:27 PM PDT

Tiada lagi konsep Pasar Borong di TEMAN

Posted: 05 May 2011 04:48 PM PDT

Malays leaving country too, says Perkasa

Posted: 05 May 2011 03:00 PM PDT

Pejuang Bangsa : Ranking blog Pro Kerajaan menewaskan blog Pakatan Harami

Posted: 05 May 2011 08:35 AM PDT

Fitnah terbaru Dap canang

Posted: 05 May 2011 08:20 AM PDT

Keluarga tahanan EO ditipu RM13,000 oleh 'polis'

Posted: 05 May 2011 07:39 AM PDT

DAP KAKI TIPU

Posted: 05 May 2011 07:23 AM PDT

Fatwa Menyesatkan PAS.Halal Syarie Pangkah PAS,Haram Syarie Pangkah Umno

Posted: 05 May 2011 05:30 AM PDT

PAPA GOMO , PISAU, GAP dan HOUSE PK dalam bahaya.

Posted: 05 May 2011 05:16 AM PDT

Cukai tanah UUM

Posted: 05 May 2011 05:11 AM PDT

NIZAR KATA ZAMRY MB MAHKAMAH. NIZAR ?

Posted: 05 May 2011 04:36 AM PDT

YB DS NIZAR JAMALUDDIN SEMAKIN BEBAL - PERAK TODAY

Posted: 05 May 2011 04:20 AM PDT

PKR GANAS DAN SAMSENG

Posted: 05 May 2011 04:15 AM PDT

PAS kaji video seks Anwar Ibrahim

Posted: 05 May 2011 03:04 AM PDT

Anwar Gila Babi

Posted: 05 May 2011 02:59 AM PDT

Kerajaan PAS rampas hak rakyat

Posted: 05 May 2011 02:53 AM PDT

Rombak Silibus Sejarah

Posted: 05 May 2011 02:42 AM PDT

Perak Today-Kempen Intervensi Mencegah Kecacatan kanak-kanak

Posted: 05 May 2011 02:32 AM PDT

Perak Today-Kempen Intervensi Mencegah Kecacatan kanak-kanak

Posted: 05 May 2011 02:31 AM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 06 May 2011 01:23 AM PDT

Sahabat-Gunung


Satu Lagi Kejayaan PKR Selangor

Posted: 06 May 2011 12:45 AM PDT

Sumber: Selangor Daily


Satu masa dahulu, jika kita sebut sahaja Shah Alam kepada kepada orang-orang luar dari kawasan itu dua perkara yang akan muncul dalam fikiran mereka atau terpacul keluar dari mulut mereka.

1) Kompleks PKNS Shah Alam.

2)Bulatan-bulatan yang banyak di sekitar ibu negeri Selangor itu.

Apabila sebut sahaja Kompleks PKNS, maka kita semua akan terbayang-bayang kemeriahan urusan jual beli di dalamya. Apatah lagi di bulan Ramadhan atau di musim baru persekolahan. Berebut-rebut peniaga hendak berniaga di sana dan berduyun-duyun pengunjung yang berkunjung ke sana.

Ianya menjadi tumpuan orang ramai kerana kebanyakan harga-harga yang dijual oleh peniaga-peniaga di sana masih lagi murah berbanding dengan kompleks-kompleks membeli belah yang lain.

Salah satu sebab barangan dapat dijual dengan murah adalah kerana kadar sewa premis perniagaan oleh para peniaga daripada PKNS juga murah. Walaupun kadar sewa yang murah, ianya tetap tidak merugikan PKNS.

PKNS masih lagi dapat menampung segala kos operasi serta kos-kos lain dan mampu mencatatkan keuntungan bersih sekitar 4 % setahun. Itulah salah satu peranan kerajaan membantu rakyat melalui anak syarikat kerajaan. Kerajaan tak rugi, peniaga untung dan rakyat gembira.

Itu cerita lama atau pun lebih tepat lagi, itu di zaman pemerintahan BN. Kini setelah tiga tahun diperintah PKR semua itu bakal berubah tidak lama lagi.

Tidak lama lagi kadar sewa premis-premis perniagaan akan dinaikkan. Difahamkan kadar sewanya akan naik hampir sekali ganda. Apabila kadar sewa dinaikkan, peniaga tiada pilihan lain melainkan menaik harga barangan yang dijual. Siapa yang akan menanggung beban ? Sudah tentulah kita semua yang menanggung bebannya.

Hendak disalahkan kepada peniaga tidak boleh kerana mereka terpaksa menaikkan harga. Jika mereka kekal menjual dengan harga lama sudah tentu mereka akan menanggung kerugian. Puncanya kepada segala masalah adalah PKNS dan Kerajaan Selangor.

Sudah tentu anda semua tertanya-tanya kenapa harga sewa dinaikkan ?

Pada bulan September 2010 PKNS telah menjual Kompleks PKNS Shah Alam, SACC Mall Shah Alam dan Menara PKNS Petaling Jaya kepada Amanah Raya. Selepas dijual , Amanah Raya masih lagi mengekalkan PKNS untuk menguruskan bangunan tersebut, termasuk untuk mengutip sewa dari peniaga-peniaga.

Untuk meyakinkan Amanah Raya supaya membeli Kompleks PKNS , pihak PKNS telah berjanji kepada Amanah Raya keuntungan bersih yang boleh dicatatkan adalah sebanyak 7.5 % setahun. Kadar ini sama seperti keuntungan yang dicatatkan oleh pusat-pusat membeli-belah yang besar-besar. Sedangkan kadar yang dicatatkan oleh PKNS semasa bangunan itu menjadi milik mereka adalah 4 % setahun, kerana mereka menyewakan premis dengan harga rendah.

Untuk mencapai sasaran keuntungan bersih 7.5 % setahun darimana datangnya hasil ? Sudah tentulah dengan menaikkan kadar sewa.Ini kerana hasil utama sesebuah kompleks adalah dari sewa premis.

Daripada 4 % kepada 7.5 % , ianya hampir 100 %. Ini bermakna kadar sewa akan dinaikkan kepada hampir 100 %.

Contoh, Si A menyewakan rumahnya kepada salah seorang sahabatnya yang dikenali sebagai si B dengan kadar RM 800 sebulan. Kalau nak diikutkan Si A boleh sewakan melebihi kadar itu, tetapi apabila mengenangkan si B adalah sahabat lamanya maka dia sewakan dengan harga RM 800 sahaja dan hasil daripada sewa yang diterimanya , si A membayar pinjaman bank sebanyak RM 600 sebulan dan si A masih mendapat untung sebanyak RM 200 .

Kemudian si A memerlukan wang tunai dan dia hendak menjual rumahnya ke si D. Untuk meyakinkan si D agar membelinya, si A berkata kepada si D rumahnya telah ada penyewa dan si D bakal mendapat keuntungan RM 400 sebulan setelah ditolak pinjaman bank sebanyak RM 600.

Untuk membolehkan si D mendapat keuntungan RM 400 sebulan sepertimana yang dinyatakan oleh si A, tiada pilihan lain melainkan dengan menaikkan kadar sewa terhadap si B sebagai penyewa.

Itulah yang bakal berlaku kepada kepada peniaga-peniaga di Kompleks PKNS Shah Alam tidak lama lagi.

Sejak mengambil alih negara dan negeri dari penjajah, pelbagai usaha dan pembangunan yang dilakukan oleh BN membangunkan negara dan negeri dan seterusnya menolong rakyat jelata. Bukan setahun, bukan dua tahun BN berusaha, tetapi puluhan tahun. Masuk PKR, DAP dan PAS memerintah Selangor tiga tahun semua yang ada hendak dijualnya. Jangan kata mereka nak tambah, tapi yang ada pula mereka kurangkan.

Itu di Selangor yang baru tiga tahun, di Kelantan yang sudah 20 tahun , semua bukit-bukit sudah gondol kerana balak semua telah ditebang. Itu belum lagi dikira tentang penjualan bangunan-bangunan oleh Kerajaan Pas Kelantan. Antaranya Hotel Perdana dan Pasar Lama MPKB. Bolehkah parti seperti itu diharapkan untuk memerintah negara ?

Dua belas tahun dulu, bekas Presiden Pas, Fadzil Noor pernah berkata, jika mereka memerintah Malaysia mereka akan jual Putrajaya. Nampaknya apa yang diungkapkan oleh arwah telah menjadi kenyataan sekarang di negeri-negeri yang mereka perintah. Apa yang ada semuanya hendak dijual. Jika ditakdirkan mereka diberi peluang memerintah negara, kemungkinan kita semua juga akan dijual oleh mereka.

Sedarlah wahai rakyat Selangor. Sedarlah bahawasanya pemimpin yang memerintah negeri Selangor sekarang ini adalah penyangak besar. Mereka akan kaut dan mereka akan sapu semua yang ada. Apabila telah habis mereka akan berlalu pergi dan tinggalkan negeri ini dalam keadaan yang telah rosak. Yang akan menanggung bahananya kelak adalah rakyat jelata. Tidak perlulah anda semua hendak percaya dengan kata-kata dan mulut manis si penyangak yang berlagak baik.

Kabinet Bayangan Di Sarawak Cerminan Cita-cita Besar DAP Di Malaysia

Posted: 06 May 2011 12:30 AM PDT


KUALA LUMPUR, 6 Mei – Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan berkata penguasaan DAP dalam kabinet bayangan pakatan pembangkang di Sarawak adalah cerminan sebenar hasrat DAP untuk menguasai negara ini sekiranya mereka menang pada pilihanraya umum akan datang.

Tegasnya apa yang dilihat pada kabinet bayangan di Sarawak itu juga adalah bukti bahawa Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pas hanyalah sekadar menjadi alat tunggangan bagi mencapai cita-cita besar DAP.

"PKR dan Pas hanya jadi kuda tunggangan… apa lagi yang mereka mahu nafikan. Lihat saja kabinet bayangan di Sarawak, ia diwujudkan tanpa ada sebarang perbincangan dengan PKR dan Pas. Hasilnya DAP menguasai segala-galanya manakala PKR dan Pas sekadar tempelan.

"Mereka tiada persefahaman dan kesepakatan yang ikhlas… masing-masing ada agenda tersendiri dan sebab itu sehingga kini pakatan pembangkang gagal tunjukkan kabinet bayangan jika mereka berjaya menjadi pemerintah", katanya di sini.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas keretakan pakatan pembangkang di Sarawak berikutan kabinet bayangan pakatan itu yang jelas dikuasai DAP tanpa mengadakan sebarang perbincangan dengan PKR dan Pas.

Kabinet bayangan pakatan pembangkang di Sarawak telah ditolak PKR kerana ia dilakukan tanpa sebarang perbincangan yang sepatutnya mengambilkira perwakilan yang seimbang di kalangan golongan Islam dan kumpulan bumiputera bukan Islam.

Ahmad Maslan yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri seterusnya berkata apa yang dilakukan DAP itu turut membuktikan bahawa parti itu adalah parti yang mengamalkan sikap chauvinis perkauman yang sempit.

"Ini sekaligus mengiyakan kenyataan perkauman seorang calon DAP pada pilihanraya negeri Sarawak baru-baru ini yang mempertikaikan kaum Melayu/Melanau menjadi Ketua Menteri.

"Inilah wajah sebenar DAP… parti rasis yang sentiasa berselindung atas nama keadilan dan mempunyai helah yang cukup licik untuk mempergunakan rakan pakatan mereka PKR dan Pas", ujarnya.

Justeru beliau yakin rakyat akan dapat menilai dan melihat secara jelas cita-cita besar sebenar DAP yang menjurus kepada parti perkauman yang sempit. -MediaUMNO

COMFIRM: PRU 13 Dah Dekat .....

Posted: 05 May 2011 09:32 PM PDT

Benarkah PRU13 semakin hampir? Dengan bayangan yang diberikan Datuk Seri Najib Razak mencetuskan teka-teki bahang pilihan raya umum ke-13 dengan berkata ia mungkin diadakan pada satu tarikh atau bulan yang mempunyai nombor kegemarannya, 11.

Najib, yang juga Pengerusi Barisan Nasional, berkata kesukaannya pada nombor itu menyebabkan ramai pihak meramalkan bahawa pilihan raya umum kali ini akan diadakan pada 11 Nov tahun ini (11.11.11).

Beliau berkata demikian ketika menjadi jemputan khas program pagi stesen radio Hot.fm di Sri Pentas di sini.

Ketika ditanya lanjut oleh wartawan selepas program satu jam itu, Najib berkata tarikh itu ditimbulkan oleh pihak yang suka membuat teka-teki tarikh pilihan raya "untuk mengisi masa terluang".

"Saya rasa elok diteruskan teka teki ini," katanya.

Bagaimanapun, Najib menekankan perlunya untuk kerajaan BN terus bekerja melaksanakan program-program transformasi bagi menyakinkan rakyat.

"Pilihan raya boleh diadakan pada bila-bila masa, tak semestinya pada (bulan) 11 ataupun 11 haribulan. Ini merupakan satu proses, selagi semboyan belum dibunyikan, kita masih buat kerja," kata Perdana Menteri.

Jentera BN Di Gesa Bekerja Kuat, Tumpu Kepada Masalah Rakyat- SUA

Posted: 05 May 2011 09:15 PM PDT

Gambar Hiasan: Jika Semua Pemimpin Ikuti Pendekatan Datuk Najib, Kerja Semakin Mudah Untuk Merampas Kembali Selangor, Penang, Kedah & Kelantan

Kuala Lumpur, 6 Mei- Jika jentera UMNO dan jentera-jentera parti kompenan BN bekerja dengan kuat khususnya di negeri-negeri yang dikuasai pembangkang seperti Selangor, Kedah, Kelantan dan Pulau Pinang, BN bukan sahaja mampu mempertahankan negeri-negeri yang dikuasai BN malah mampu merampas negeri-negeri yang dikuasai pakatan pembangkang.

Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata, itulah gesaan dan saranan oleh Presiden UMNO kepada ahli-ahli UMNO khususnya di Selangor semalam dalam usaha BN untuk merampas kembali Selangor dalam Pilihan Raya Umum yang akan datang.

"Kita minta ahli-ahli UMNO di semua peringkat untuk bangkit memastikan negeri-negeri yang bukan di bawah pentadbiran kerajaan BN dirampas semula dan kita juga sedar negeri-negeri yang ditadbir pembangkang ini, rakyat sudah mulai bosan dengan karenah pakatan pembangkang ini.

Saya berkeyakinan jika UMNO menjadi ketua untuk Barisan Nasional, untuk mendekati diri mereka dengan rakyat, untuk menyelesaikan masalah-masalah rakyat di negeri-negeri yang bukan di bawah BN, jika mereka bekerja kuat saya pasti kita dapat merampas semula Selangor, Kedah, Kelantan dan Pulau Pinang," ujarnya kepada pemberita selepas menyampaikan ucapan dalam Persidangan ICAPP sebentar tadi.

UMNO sendiri telah bekerja keras bersama kompenan BN yang lain di negeri Selangor, dan kita berkeyakinan bahawa rakyat sudah bosan terhadap janji-janji yang dimainkan dan janji-janji yang tidak ditunaikan oleh pembangkang.

"Mereka hanya berjanji kepada rakyat bila nak kuasa. Bila dah dapat kuasa, janji pun mereka lupa, mereka lupa janji-janji yang pernah mereka sebut. Rakyat sudah sedar bahawa kerajaan BN sahajalah yang akan melaksanakan apa yang dikata, akan dikota. Kalau ada janji yang lewat sikit dilaksanakan, namun ia akan tetap menjadi keutamaan dan dilaksana.

"Jika semuanya bekerja kuat, saya yakin kita akan berjaya bukan sahaja di Selangor malah di Kedah, Pulau Pinang dan Kelantan. Mereka harus menumpukan kepada kawasan-kawasan tumpuan yang telah kita berikan kepada mereka agar mereka lebih bekerja kuat dan dalam masa yang sama merapatkan diri dengan rakyat supaya kawasan-kawasan yang kita dalah dalam PRU12 dulu dapat kembali bersama BN," ujarnya yang juga Setiausaha Agung Barisan Nasional.

Amaran Najib Kepada UMNO Selangor

Posted: 05 May 2011 04:52 PM PDT


Lupakan kekalahan pada PRU 2008 dan bangkit bagi memastikan BN dapat merampas kembali Selangor pada PRU ke-13 yang disifatkannya "sudah hampir tiba".

Itulah gesaan DS Najib Razak kepada semua anggota UMNO Selangor dengan mengharapkan agar warga UMNO Selangor menggunakan apa sahaja 'senjata' yang dimiliki mereka.

"Kita tidak harus membiarkan maruah parti terus tercemar dan tercalar dengan terus bersedih kerana kekalahan lepas. Kita juga tidak boleh terus terbawa-bawa dengan kesedihan, kehilangan keyakinan kita, sebaliknya kita mesti menyusun semula barisan, kuatkan iltizam dan semangat juang serta bangkit menebus kekalahan dengan semangat juang yang tidak tahu erti kalah," katanya ketika berucap pada majlis 'Malam Pemimpin Bersama Rakyat-Rakyat Didahulukan'.

Datuk Seri Najib Tun Razak, yang juga Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor, mahu semangat seumpamanya diterapkan dalam diri setiap warga UMNO negeri tanpa mengira usia.

"Kalau British kita boleh kalahkan kerana kita berjuang berhabis-habiskan, takkan lah UMNO Selangor tidak boleh bangkit dari peristiwa itu (kekalahan pada pilihan raya umum lepas). Segala kekurangan dan kezaliman kerajaan negeri hari ini di Selangor mesti diperbetulkan," katanya.

Datuk Seri Najib Tun Razak juga mengingatkan bahawa dalam sistem demokrasi terbuka, sejarah kegemilangan sesebuah parti politik tidak menjamin kelangsungan kuasa mereka.

"Sejarah itu sepatutnya kita ambil sebagai iktibar kerana politik adalah suatu bentuk 'game', yang berkisar kepada nombor dan persepsi.Sebagai contoh dalam sesebuah negeri mempunyai majoriti pengundi Melayu, tetapi tidak bersatu,maka tidak akan membawa sebarang kesan seperti yang diharapkan," katanya.

Mengulas mengenai kumpulan veteran UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, dalam konteks perjuangan,tidak ada noktah bagi perjuangan anggota parti selagi nyawa dikandung badan dan kudrat masih ada.

"Kita banyak terhutang budi kepada ahli veteran Selangor paling besar nilai sumbangan veteran UMNO Selangor ialah melalui kepimpinan mereka selama ini yang menjadikan Selangor sebagai negeri yang paling maju. Kejayaan yang dikecapi hari ini bukan pimpinan negeri tetapi pimpinan UMNO yang telah memberikan sumbangan dan nilai kepada pembangunan dan kejayaan Selangor," katanya.

The Unspinners

Posted: 05 May 2011 11:41 PM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 05 May 2011 11:37 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Janji-Janji Pakatan Yang Belum Ditunaikan - Rakyat Kena Ingat Sifat Munafik Ialah Mungkir Janji

Posted: 05 May 2011 08:03 PM PDT
Tarikh : 6 Mei 2011

SELANGOR

• Membuka tabung permulaan RM100 bagi setiap anak kelahiran Selangor.
• Memberi bantuan RM75 sebulan bagi setiap anak yang dihantar ke pusat asuhan.
• Memberi bantuan RM50 sebulan seorang bagi pendidikan pra sekolah.
• Memberi bantuan kepada anak muda untuk berkahwin.
• Memberi 14 hari cuti kepada suami yang isterinya bersalin.
• Memberi cuti sebulan kepada isteri yang kematian suami.
• Menyediakan perubatan percuma untuk warga berumur 65 tahun ke atas.
• Memberi elaun khas suri rumah yang memilih untuk menjaga anak-anak sepenuh masa.


KEDAH

• Memberi bantuan perkapita kepada sekolah rendah jenis kebangsaan (SRJK).
• Menawarkan pemberian cuti bersalin selama tiga bulan kepada kakitangan kerajaan tanpa menghadkan bilangan anak.
• Memberi cuti 14 hari kepada mereka yang kematian pasangan.
• Memberi subsidi air kepada masjid dan rumah kebajikan yang berdaftar.
• Memperbanyakkan kemudahan tempat meletak kenderaan di bandar-bandar utama.


PULAU PINANG

• Memberi bonus RM6,000 setahun kepada keluarga bergaji kurang RM6,000 sebulan.
• Menyediakan 100,000 anggota polis bagi meronda jalan raya dan kawasan kediaman untuk mengurangkan jenayah.
• Menghapuskan tol Sungai Nyior.

Sebaliknya :

• Kenaikan tarif air.
• Penduduk Kampung Buah Pala 'dihalau' dari kampung mereka.
• Penduduk dihalau untuk mendirikan Universiti Singapura.

JANJI-JANJI TERKINI

• Memberi kuasa autonomi kepada Sarawak.
• Memberi jaminan keluarga di negara ini akan menerima gaji RM4,000 sebulan.
• Warga emas akan menerima RM1,000 sebulan.
• Menaikkan imbuhan kepada guru RM500 sebulan.
• Mengarahkan Khazanah Negara dan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) menyempunakan pengambilalihan aset lebuh raya oleh kerajaan bagi tujuan menghapuskan tol.
• Rombak struktur subsidi bagi mengurangkan subsidi kepada swasta dan memindahkannya bagi menampung subsidi kepada rakyat.
• Melupuskan Felda Plantations dan mengagihkan kepada generasi kedua dan ketiga Felda.
• Memberikan hasil petroleum atau royaltinya kepada negeri-negeri Sabah, Sarawak, Terengganu dan Kelantan sebanyak 20 peratus.
• Siasatan Diraja isu kerakyatan pendatang tanpa izin di Sabah.
• Kerajaan mengambil alih syarikat air yang diswastakan melalui kontrak khas.
• Memberi internet percuma kepada penduduk pedalaman.
• Mengkaji semula gaji kakitangan kerajaan,peranan dan sumbangan mereka.
• Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) akan dihapuskan.infi sgare dari kelab

ADAKAH KERAJAAN PAKATAN INI YANG ANDA MAHUKAN ???

Rasulullah s.a.w yang bermaksud : "Ada empat perkara, sesiapa yang melakukannya maka ia adalah seorang munafik tulen. Sesiapa yang melakukan satu daripada empat perkara itu, maka ia mempunyai salah satu daripada sifat munafik, hingga dia meninggalkannya. (Empat sifat itu ialah) apabila dipercayai ia khianat, apabila bercakap ia berdusta, apabila berjanji ia mungkir dan apabila bertengkar ia mengenepikan kebenaran (menegakkan benang basah )". (Riwayat Ahmad)
Siapa yang ada ciri munafik antara BN dan Pakatan ??? Jawapan anda penentu undi dalam PRU 13 akan datang...


Tahniah ~ Ranking Blogger Kini Didominasi Pro Kebenaran Diakui Blogger Mat Saman

Posted: 05 May 2011 12:09 PM PDT

Perdana Menteri di Hot FM Dari 7.30 - 8.30 Pagi Jumaat Esok - Nantikan

Posted: 05 May 2011 11:26 AM PDT

Cara baru berkomunikasi dengan rakyat - Cayalah Datuk Seri !!!

Jangan lupa nantikan PM di udara Hot FM pagi esok...

Mujur Sarawak Tidak Jatuh Ke Tangan Pakatan - Lihat Perbalahan Terbaru PKR vs DAP Isu Kabinet Bayangan !!!

Posted: 05 May 2011 06:22 AM PDT

Gempar : PKR Akan Terbubar Ketika Parlimen Dibubarkan Tidak Lama Lagi ?

Posted: 05 May 2011 02:12 AM PDT

oyabun

Posted: 05 May 2011 11:37 PM PDT

oyabun


15 DALIL MENGAPA ANWAR PATUT TERUS TINGGALKAN DUNIA POLITIK!

Posted: 05 May 2011 02:03 AM PDT

Gagasan Anti-Penyelewengan Selangor (GAPS) mengariskan 15 dalil mengapa Negeri Selangor tidak memerlukan seorang pelaku video lucah, Anwar Ibrahim sebagai Penasihat Ekonomi Kerajaan Negeri Selangor, ujar Pengerusi GAPS Hamidzun Khairuddin.

1. PENGESAHAN WARTAWAN KANAN- kumpulan pertama yang menonton video ini dari beberapa buah media cetak, elektronik dan media maya sendiri telah mengesahkan pelaku dalam video itu adalah 200% Anwar.

2. OMEGA. Jam omega anwar ditemui dalam bilik hotel itu.

3. DNA. Anwar sehingga kini takut dan tidak mahu memberikan DNA nya, bagi mengesahkan yang jam itu bukan miliknya.

4. SUMPAH. Datuk Eskay telah bersumpah mubahalah sebagai keinsafan bahawa apa yang dia bongkar adalah suatu kebenaran. Namun sehingga ini anwar takut dan kecut untuk melakukan sumpah mubahalah untuk menafikan kebenaran Video itu.

5. POLIGRAF. Sehingga ini anwar takut dan kecut serta tidak berani melakukan ujian tidak menipu.

6. DATUK ESKAY. Dia adalah sahabat baik Anwar. Dia berada di dalam video itu, dia membawa masuk gadis idaman anwar itu. Dia yang membongkar video itu.

7. PELACUR CHINA DOLL. Pelacur itu berasal dari China, dia adalah seorang pelajar IPTS yang buat kerja sambilan.

8. MANAGER CHINA DOLL. Dia adalah orang yang membawa china doll itu kepada Datuk Eskay.

9. CCTV. Cctv hotel apartment itu merakam dengan jelas kelibat Anwar datang dan pergi dari hotel itu.

10. TWITTER. Anwar nak gunakan alibi yang waktu itu dia sedang melayan twitter. Bila di periksa twitter Anwar didapati ada selang 2 jam yang twitter Anwar "diam". Ya waktu itu dia sedang sibuk memuaskan nafsu syahwatnya.

11. PAKAR VIDEO. Pakar video dalam dan luar negara mendapati video itu adalah 100 % betul.

12. BUKAN SUPERIMPOSED. Pakar filem menyatakan teknologi superimposed untuk filem atau video masih belum ada. Mereka berpendapat adalah mustahil untuk video superimposed apatah lagi untuk pergerakan seks selama 22 minit.

13. BODY LANGUAGE. Anwar menjadi manusia yang sangat takut semacam apabila isu ini di bongkar oleh Datuk Eskay. Kenapa ? Semua rakyat sudah tahu jawapannya.

14. AMK PKR. Perbuatan AMK PKR yang menghasut rakyat untuk menentang usaha Datuk Eskay yang mahu bersumpah laknat di Masjid Bandar Baru Sentul adalah usaha desperado Anwar untuk menafikan hak Datuk Eskay yang mahu membongkar kebenaran.

15. PAPAGOMO. Papagomo.blogspot.com merupakan blogger amar maaruf nahi mungkar yang paling berani membongkar video ini di alam maya. Kini rakyat boleh menonton dengan jelas lakonan seks penasihat ekonomi Selangor itu di banyak medan maya.

Dengan 15 dalil ini Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS) mendesak Anwar meletakkan jawatan sebagai Penasihat Ekonomi Kerajaan Negeri atau Menteri Besar Selangor wajib memecat Anwar dari jawatan Penasihat Ekonomi Kerajaan Negeri Selangor.

Wasabi Oyabun..

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 05 May 2011 11:18 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Pengenalan Kepada 'Government Transformation Programme(GTP)'

Posted: 05 May 2011 07:27 PM PDT

Artikel berkenaan GTP sebelum ini menjelaskan hasil yang telah usaha keras kerajaan dalam menjayakan kempen "Rakyat didahulukan, Pencapaian diutamakan" sehingga tahun 2010. Sebagai satu usaha 'fastrack'  menuju 'Wawasan 2020', tiga fasa GTP telah digariskan dan fasa pertama adalah dari tahun 2010-2012. Berpandukan laporan tahunan GTP 2010 mari kita sama-sama memahami apa sebenarnya GTP dan bagaimana prestasi dan pencapaianya diukur.  

PENGENALAN KEPADA GTP

Program Transformasi Kerajaan (GTP) merupakan inisiatif yang bercita-cita tinggi dan meluas yang bertujuan menangani bidang-bidang utama yang menjadi keprihatinan rakyat di samping menyokong transformasi Malaysia menjadi negara yang membangun dan berpendapatan tinggi, selaras dengan
Wawasan 2020.

Ia sejajar dengan Model Ekonomi Baru (NEM) dan Rancangan Malaysia Kesepuluh (10MP) dan perlu dirujuk bersama-sama dengan inisiatif ini sebagai sebahagian usaha bersepadu untuk mentransformasikan Malaysia menjadi negara yang progresif, harmoni dan berpendapatan tinggi.

Dua ciri utama GTP ialah:

  •  Memberikan tumpuan terhadap keutamaan yang paling penting lag bermakna kepada rakyat, iaitu, Rakyat Didahulukan. 
  •  Mewujudkan perubahan asas di seluruh negara untuk memberikan keberhasilan besar yang pantas, iaitu Pencapaian Diutamakan.

Dalam mencapai objektif yang telah dinyatakan, enam Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA), yang memerlukan keberhasilan yang besar serta pantas , telah dibentuk. Setiap NKRA mempunyai Penunjuk Prestasi Utama Negara (NKPI)nya sendiri – sasaran khusus untuk dicapai demi kepentingan
masyarakat atau rakyat.

Seluruh inisiatif GTP diketuai oleh Perdana Menteri dan Kabinetnya, serta disokong oleh Ketua Setiausaha Negara (KSN) dan perkhidmatan awam. Ia digerakkan oleh Unit Pengurusan Prestasi dan Pelaksanaan (PEMANDU) di bawah Jabatan Perdana Menteri.
GTP – USAHA YANG BELUM PERNAH DISAKSIKAN

Sebagai enjin transformasi, GTP bukanlah seperti mana-mana inisitiaf lainyang pernah dilaksanakan di Malaysia. Meskipun pengalaman lalu dijadikan sandaran dan panduan, namun GTP memiliki perbezaan ketara yang menjadikannya layak dikategorikan sebagai program pertama seumpamanya untuk negara.


 
Ciri GTP yang paling menonjol ialah objektif akhirnya: menyampaikan Keberhasilan Besar yang Pantas yang bermakna lagi penting kepada rakyat, selaras dengan konsep yang bersifat menyeluruh, iaitu "Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan".

Hal ini bermaksud menghasilkan siri pencapaian "yang pertama" bagi Malaysia – kejayaan yang tidak pernah dicapai sebelum ini terhasil melalui sasaran yang hebat dan penambahbaikan besar dirasai dengan pantas oleh rakyat.

Dalam merealisasikan impian ini, berbeza dengan inisiatif-inisiatif lain pada masa lalu, GTP bergantung pada "sasaran yang diperluas" – yang mencabar NKPI di bawah setiap NKRA untuk mendatangkan hasil positif yang dihasratkan.

Kerajaan menolak kecenderungan untuk menetapkan sasaran yang sederhana dan "kurang agresif atau mencabar", yang akan mensia-siakan matlamat untuk menghasilkan penambahbaikan yang pantas serta penting selain pewujudan budaya berprestasi tinggi dalam Kerajaan. Anda hanya akan terdorong untuk maju dan mencapai kejayaan luar biasa, jika anda sentiasa bersedia untuk mencabar diri sendiri.

Jika dibandingkan dengan inisiatif terdahulu, perbezaan dalam GTP juga dapat dilihat dalam bidang-bidang sasaran dan perumusan strategi, pelaksanaan langkah, tahap penglibatan orang awam dan penyertaan Kerajaan selain juga penilaian terhadap hasil yang dicapai.

GTP juga mencetuskan dimensi baharu dari segi penyampaian perkhidmatan dalam Kerajaan serta membentuk rangka minda berorientasikan rakyat dalam sektor awam, dan sebagaimana dinyatakan sebelum ini, melahirkan budaya berprestasi tinggi.

Barangkali kecemerlangan GTP yang paling mengesankan ialah hasil yang berjaya dicapai sejauh ini. Meskipun tahun 2010 hanyalah merupakan tahun pertama pelaksanaan, namun banyak kejayaan besar dan pantas yang telah berupaya diraih di bawah semua NKRA. Melalui keenam-enam NKRA ini,
banyak kejayaan yang pertama dilakar dalam sejarah Malaysia. Selain itu, banyak NKPI yang bukan sahaja berjaya dicapai, tetapi juga melebihi sasaran yang ditetapkan. Kejayaan yang banyak dicapai itu bolehdilihat dengan lebih terperinci di bawah masing-masing NKRA.


GARIS MASA

Sebagai program yang meluas sifatnya, GTP mengandungi tiga 'fasa'.

Fasa 1 (2010-2012)

Menubuhkan jentera perubahan yang baharu untuk memberikan limpahan hasil kepada rakyat dengan pantas. Ini termasuklah penetapan dan pencapaian sasaran dalam NKRA dan Bidang Keberhasilan Utama Kementerian (MKRA), demi keutamaan rakyat.

Langkah keberkesanan sedia ada untuk meningkatkan produktiviti Kerajaan dijangka akan diteruskan. Selain itu, kami komited untuk menerbitkan Laporan Tahunan pada suku pertama setiap tahun yang berikutnya (ini merupakan laporan pertama kami), yang turut memasukkan maklum balas dan perbincangan masyarakat awam, di samping menginstitusikan mekanisme pengurusan prestasi untuk memastikan pencapaian sasaran NKRA dan MKRA. PEMANDU juga telah ditubuhkan di bawah Jabatan Perdana Menteri yang berperanan untuk mengawasi serta menyokong penyampaian hasil tersebut.

Fasa 2 (2012-2015)

Perubahan dalam Kerajaan dijangka akan tersebar dengan lebih luas lagi. Aspek penting dalam kehidupan seharian (seperti ditakrifkan di sini sebagai NKRA dan MKRA) seharusnya telah bertambah baik dengan ketaranya. Selaras dengan Model Ekonomi Baru, struktur ekonomi bagi ekonomi juga
seharusnya sudah berkembang menjadi sektor bernilai tambah lebih tinggi dan produktiviti Kerajaan perlulah lebih dimajukan lagi. Inilah penunjuk awal yang seharusnya muncul dalam usaha menjadikan Malaysia sebuah Negara berpendapatan tinggi.

Fasa 3 (2015-2020)

Perubahan yang penting terhadap masyarakat Malaysia, sebagaimana yang dibayangkan oleh Wawasan 2020 seharusnya sudah berlaku. Rakyat perlu mengalami perubahan rasa menjadi rakyat Malaysia dan merasai kemakmuran yang lebih tinggi tahapnya serta menikmati perkhidmatan awam yang lebih baik.

Kerajaan dijangka menjadi lebih "kecil" tetapi tangkas dan bekerjasama dengan lebih giat dalam perkongsian dengan sektor swasta untuk menyampaikan perkhidmatan awam yang cekap. Model penyampaian perkhidmatan awam yang inovatif serta berteraskan rakyat, dan yang menumpukan pada pilihan dan persaingan perlulah sudah diwujudkan pada ketika itu.PERUMUSAN NKRA

NKRA dirumuskan berdasarkan idea, input dan gerak balas rakyat, yang diperoleh daripada pelbagai saluran. Ia termasuklah kaji selidik di seluruh negara, peluang untuk memberikan idea melalui khidmat sistem pesanan ringkas (SMS), kumpulan fokus dan sesi temu bual dengan pihak berkepentingan utama, gerak balas dalam talian dan juga Hari Terbuka.Makmal yang khusus juga telah dibangunkan yang melibatkan 250 penjawat awam atasan merentas Kementerian dan juga wakil daripada sektor swasta serta sosial. Makmal ini bekerja secara sepenuhnya dan dengan intensif selama 6 minggu, untuk menentukan penyelesaian yang terperinci dan yang boleh dilaksanakan bagi setiap NKRA. Hal ini melibatkan penyelesaian masalah dan kerjasama yang gigih, merentas Kementerian dan agensi, bersama-sama dengan peserta daripada sektor swasta.

Perdana Menteri, Menteri Kabinet dan pemimpin-pemimpin atasan dalam perkhidmatan awam menghabiskan masa yang bermakna dengan anggota makmal ini untuk memantau kemajuan dan mencabar peserta supaya meletakkan sasaran yang lebih hebat serta masa penyampaian yang lebih pantas.


MENGUKUR PENCAPAIAN GTP

Pemarkahan bagi GTP diukur pada peringkat NKPI secara individu dan keputusan yang diperoleh ini kemudiannya dijadualkan dengan tujuan memberikan pemarkahan komposit bagi keseluruhan NKRA. Untuk memastikan bahawa pencapaian di bawah masing-masing NKRA benar-benar hebat dan  berwibawa, tiga metodologi pemarkahan yang berbeza diterima pakai:

Metod Satu
  • Pemarkahan ditentukan dengan perbandingan yang mudah berbanding dengan sasaran 2010 yang telah ditetapkan. Pemarkahan Komposit NKRA keseluruhan ialah purata semua markah.


Metod Dua

  • Pemarkahan dikira dengan membahagikan hasil sebenar dengan sasaran tahun 2010 yang telah ditetapkan dengan peraturan tambahan:
 o Jika pemarkahan kurang daripada 100%, markah #2 akan diambil sebagai peratusan sebenar.

o Jika pemarkahan sama atau lebih daripada 100%, markah #2 akan diambil sebagai 100%.

Pemarkahan komposit NKRA keseluruhan ialah purata semua markah.


Metod Tiga
  • Pemarkahan dikira dengan membahagikan keputusan sebenar berbanding dengan sasaran 2010 yang telah ditetapkan dengan peraturan tambahan:
o Jika pemarkahan adalah sama dan kurang daripada 50%, markah # 3 akan ditunjukkan sebagai 0.
o Jika pemarkahan melebihi 50% tetapi kurang daripada 100%, markah #3 akan ditunjukkan sebagai 0.5.
o Jika pemarkahan adalah sama atau melebihi 100%, markah #3 akan ditunjukkan sebagai 1.

Pemarkahan komposit NKRA keseluruhan ialah purata semua markah.
 

Retak Menanti Belah.

Posted: 05 May 2011 02:28 AM PDT

Realiti sebenar jika PEMBANGKANG MEMERINTAH.

Baru menang tak sampai 1/3 dah berbalah soal kabinet bayangan.

DAP dah menunjukkan sifat sebenarnya yang diktator sebagai mana pemerintahan mereka di Penang, Selangor dan Perak (sebelum diambil alih). Mereka sentiasa betul, semua orang perlu dengar cakap parti cauvinis Cina ini.

Inikah yang anda perlukan? Tepuk dada, tanya selera.

Suratan Atau Kebetulan

Posted: 05 May 2011 01:30 AM PDT

Gambar Pelakon Anu Dalam Botol

Poster Anu Dalam Botol

Gambar Anak Anu War


Mungkin ini satu kebetulan. Muka anak Anu War dengan pelakon Anu Dalam Botol sama.

Atau suratan dapat anak muka macam ni sebab bapanya seorang peliwat tegar.

Apa-apa pun, kita layan dulu lagu Suratan atau Kebetulan


Inilah Akhlak PARTI ISLAM ALA PAS...

Posted: 05 May 2011 12:15 AM PDT

Dulu dipentas ceramah, suka maki orang.

Sekarang ni bila dah pandai main twitter, kat twitter pun dok maki orang jugak YB?

*kredit untuk Husin Lempoyang


*Nasib baik Mat Sabu tak pandai main twitter. Kalau tak....

Apabila Penzina Diangkat Sebagai Pemimpin!

Posted: 04 May 2011 11:43 PM PDT

Ustaz Kazim Elias seorang penceramah yang pukul rata. Tak kira lah yang pakai lebai putih ataupun songkok tinggi, yang salah tetap salah.

Dalam ceramah ni, Ustaz Kazim menyentuh tentang bagaimana jenayah zina sudah menjadi satu lumrah dalam masyarakat sekarang. Pemimpin yang terang-terang terbukti berzina, dan sudah mengaku pun (ada jugak yg kantoi tapi takmau mengaku...) masih terus diangkat sebagai pemimpin. 


Aku suka bila dia sebut "...ada video seks tapi dilantik jadi presiden. Bila dah jadi presiden pandai pulak mintak supaya kuota orang Melayu diturunkan 30%!" Ini statement pedas! 

Dan dia tambah lagi, "... orang perempuan tidoq berbogel datang pakwe dia tangkap gambaq, dan kita defend pulak!". Paham-paham geng mana yg dia maksudkan! 

Penceramah macam ni yg masyarakat Melayu-Islam perlukan, sebab dia tidak terikat dengan mana-mana parti/fahaman politik yang menyebabkan sesuatu argument atau teguran nampak berat sebelah lalu nampak dangkal benor. Parti dia aje betul, yg lain suma masuk neraka!

Fahaman beginilah yg sebenarnya ASSOBIYYAH! Definisi Assobiyyah dihuraikan oleh Ustaz Kazim sebagai mempertahankan geng/jemaah/kumpulan yang sama fahaman walaupun ternyata mereka berbuat dosa! Pembaca boleh dengar dari minit 7:34 dan seterusnya. 

Assobiyyah itu bukanlah apabila seseorang itu memperjuangkan nasib bangsanya yang mundur, tetapi apabila terlalu taksub dalam menegakkan benang yang basah semata-mata kerana orang itu sama parti dengan kita!

My Longest Yard

Posted: 05 May 2011 11:11 PM PDT

My Longest Yard


Shamsul AMK akan 'beraksi' di Masjid Negara hari ini?

Posted: 05 May 2011 06:49 PM PDT


Kita ke masjid nak solat. Dia ke masjid nak berhimpun.

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 05 May 2011 09:36 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Selamatkan Masjid Negara Dari Pakatan Rosak

Posted: 05 May 2011 07:00 PM PDT


Pakatan pembangkang bercadang menjadi Masjid Negara sebagai tempat Hari Kemarahan Rakyat untuk membela video sex Anwar Ibrahim. Masjid Amru-Al As, Sentul telah menjadi medan politik AMK untuk membela ketua mereka yang membuat kemungkaran pada 29 April 2011. Mengapa tidak AMK dan PAS anjurkan majlis solat hajat dan kemudian disusuli oleh majlis angkat sumpah oleh Anwar Ibrahim? Beranikah Anwar? Usah pergunakan masjid untuk membela orang yang bersalah. Ini mencemar kesucian rumah Allah SWT/

Elak Jadi Kuda Tungangan Anwar Ibrahim

Posted: 05 May 2011 07:31 AM PDT

Esok, 6 Mei 2011 ada Hari Kemarahan Rakyat dirancang dibuat oleh Angkatan Muda Keadilan, AMK di Masjid Negara (baca sini). Hendak marah apa sebenarnya? Marah sebab video Anwar didedahkan? Shamsul Iskandar hendak ulangai semula kekecohan dalam masjid? Peliknya, GAMIS yang sepatutnya menjadi badan untuk amal makhruf, nahi mungkar seolah digunakan oleh AMK untuk tujuan politik peribadi Anwar Ibrahim.

Anwar bukan lagi ketua pembangkang, yang menjadi ketua adalah DAP. Bila sudah dapat kuasa, DAP akan tinggalkan PAS dan pengundi pengundi Melayu lain yang undi mereka. Mereka hanya hendak kuasa sahaja. Sebelum nasi menjadi bubur, belum terlambat untuk Melayu bersatu.

Benarlah kata Dr Juanda, mereka yang tidak bersetuju dengan penggabungan UMNO dan PAS ini adalah pengkhianat pada Islam. Mereka ini tidak ubah seperti golongan khawarij yang mengkucar kacirkan pemerintahan khalifah dahulu. Mengapa tidak AMK dan GAMIS berfikiran secara rasional dan menerima fakta sebenar bahawa Anwar masih lagi belum bersumpah dan takut untuk ujian poligraf. Lagipun Anwar masih lagi belum membuktikan di mana jam Omeganya. Selagi persoalan-persoalan ini gagal dijawab Anwar, usahlah membuta tuli menjadi kuda tungangan Anwar Ibrahim. Elak mempergunakan masjid untuk membela orang yang membuat kemungkaran.

PISAU.NET

Posted: 05 May 2011 09:17 PM PDT

PISAU.NET


Sarawak:Apabila Ultra Kiasu Berkuasa

Posted: 05 May 2011 05:50 PM PDTRasis chauvanist ultra kiasu DAP apabila berkuasa sering kali akan mengabaikan kepentingan rakan mereka didalam pakatan.

Apa yang dicanangkan sebelum ini kononnya ada kesepakatan sebenarnya hanyalah retorik semata mata.Mempergunakan rakan didalam pakatan untuk kepentingan matlamat politik adalah agenda utama parti DAP.

Kita dapat melihat bagaimana DAP membelakangkan parti lain didalam pakatan didalam pembentukan kabinet bayangan di Sarawak.Keputusan yang dibuat seolah olah hanya DAP sahaja yang berhak menentukan siapa yang patut menjadi wakil didalam kabinet bayangan mereka di Sarawak.Walaupun kabinet bayangan hanyalah sekadar mimpi basah pakatan,namun didalam mimpi pakatan terserlah siapa yang lebih dominan dan menjadi abang besar didalam pakatan.

Wong Ho Leng ketua pembangkang di Sarawak telah membelakangkan kepentingan rakan pakatan apabila mengumumkan kabinet banyangan tanpa berunding bersama Baru Bian dari PKR. Tindakan tersebut telah mencetuskan konflik baru apabila Baru Bian sebagai pengerusi PKR negeri menolak mentah mentah cadangan yang dikeluarkan oleh Wong Ho Leng.

DAP berkeras dengan kabinet bayangan tersebut memandangkan mereka berasa lebih berkuasa berbanding daripada rakan didalam pakatan.

Adalah tidak mengejutkan bagaimana PAS yang dahulunya begitu konsisten didalam perjuangan mereka beralih arah dan menjadi pencacai dan penjilat tegar DAP.Sikap ultra kiasu memang tidak dapat dibuang daripada DAP.Hanya yang lemah dan pak turut saja akan menjadi pencacai mereka.

DAP bakal mengantikan PAS,realitinya sedang berlaku sekarang ini.Hinggakan kalangan pemimpin PAS didalam kelompok erdorgan begitu teruja dengan pendekatan DAP hingga membayangkan satu hari nanti pasti akan wujud hibrid DAP didalam PAS.

Pisau kata " Di Penang,Guan Eng sebagai orang luar melantik diri sendiri untuk menjadi Ketua Menteri,sedangkan pengerusi DAP negeri adalah orang lain..."

WANTED! – Kempen Cari Pelaku Video Seks

Posted: 05 May 2011 02:06 PM PDT

AIDCNews – 04/05/11 – Kelab penyokong AIDC menyarankan agar dilancarkan satu kempen besar-besaran mencari pelaku seks bersama pelacur China sebagaimana yang telah didedahkan dalam video yang tersebar baru-baru ini.

'Hero Malaya' mencadangkan supaya dibuat banyak salinan fotokopi imej muka pelaku video seks yg dikatakan mirip Datuk Seri Anwar Ibrahim itu dan ditampal di merata tempat di negara ini.

Menurutnya untuk menarik minat orang ramai, boleh juga dibuat tawaran lumayan dengan mengatakan, " WANTED! RM100,000 REWARD" di setiap salinan imej muka pelaku seks itu.

Saranan ini turut disokong oleh 'aku'. Menurutnya sepatutnya langkah ini dilakukan awal-awal lagi oleh Anwar kerana Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail menafikan pelaku itu adalah suaminya.

Katanya keluarga Anwar yang mempunyai banyak kewangan sepatutnya mengeluarkan belanja untuk mencari pelaku sebenar video seks tersebut kerana pelaku itu telah melakukan perbuatan terkutuk iaitu berzina dengan pelacur China yang boleh mencemar imej dan reputasi Ketua Umum PKR sebagai bakal Perdana Menteri Malaysia.

Kelab penyokong laman ini membuat saranan tersebut sebagai susulan daripada laporan AIDCNews yang bertajuk " Siapa Pelaku Video Seks Itu ?". Klik di sini

Laporan sebelum ini menyebut terdapat kontradiksi di antara isteri dan kawan rapat Anwar berkenaan pelaku video seks itu.

Isteri Anwar, Wan Azizah menafikan pelaku video seks itu adalah suaminya tetapi sekadar penafian biasa tanpa membuktikan serta menamakan siapa individu yang dikatakan bukan Anwar itu?Selanjutnya klik-AIDC


Pisau kata " beri hadiah kepada sesiapa yang berjaya cari sipelakon didalam video ini,sama sama kita bantu agar isu ini dapat diselesaikan"

CIMB Tindas Rakyat?

Posted: 05 May 2011 12:09 PM PDTSebagai penguna,sering kali kita dengar pelbagai rungutan dan ketidak adilan dalam pelbagai isu mengenai bank bank dinegara ini.

Hak penguna sering kali di nafikan dengan manipulasi perjanjian dan tindakan bank menyorok dibelakang pelbagai jenis syarat yang berat sebelah.Selanjutnya klik sini


Pisau kata " ramai yang disenarai hitam oleh bank tidak diberi pembelaan"

Penyamun Rakyat

Posted: 05 May 2011 11:05 AM PDT

Lagi Bukti Ladang Rakyat Perbodoh Ore Kelate

Posted: 05 May 2011 07:01 AM PDT


Sebenarnya perkataan "Rakyat" ini adalah hanya untuk mengelabui mata masyarakat yang mereka berjiwa rakyat. Hakikatnya mereka mempergunakan perkataan"Rakyat" ini untuk kepentingan mereka dan kroni2 mereka sahaja.

Kod Akses (laporan EIA) kepada syarikat2 yang terlibat dengan projek Ladang Rakyat Kelantan

Maklumat tentang ladang rakyat di negeri Kelantan.

Prospectus(klik sini) projek grower scheme yang melibatkan kawasan seluas lebih 11,000 ekar dan laporan EIA merujuk kepada perkara ini. Syarikat yang terlibat sebenarnya banyak merangkumi kontraktor, sub-contractor dan beberapa syarikat proksi yang boleh dikaitkan terlibat dalam projek ladang rakyat yang bukan syarikat bumiputra malah bukan syarikat asal dari negeri Kelantan.

Syarikat utama yang menguruskan adalah Golden Palm Growers Bhd (dahulunya SPC Sawit Sdn Bhd) terletak di tingkat 25 menara UOA Bangsar Kuala Lumpur.

Mana2 individu/penduduk orang kampung yang menghuni dalam kawasan seluas lebih 11,000 ekar ini akan terlibat dan diusir bagi menbolehkan projek kelapa sawit. Syer hanya akan diberikan kepada kroni politik kerajaan Kelantan tetapi tidak kepada rakyat. Plot adalah dijual sebagai pelaburan dengan harga RM8,000 setiap plot berkeluasan suku ekar.

Setakat ini siapakah yang mampu membeli plot grower ini?...agak pasti 99% adalah orang luar drp Kelantan dan bukan bumiputra. (mungkin boleh diaudit).

Hakikatnya "Projek Ladang Rakyat" ini adalah satu bentuk "PENIPUAN" kerajaan Islam PAS Kelantan kepada rakyat Malaysia.

Mamat.Pisau kata "Inilah kerja kerajaan Isle PAS yang memperbodohkan rakyat Kelantan"

Jelutong: Roboh Kedai,Pakatan Tumbang?

Posted: 05 May 2011 01:06 AM PDT


Regim DAP merobohkan kedai anak melayu di Jelutong hanya kerana pemiliknya tidak menyertai pakatan,tindakan ini ternyata membangkitkan kemarahan rakyat.:klik sini

Berikut adalah email tuntutan ganti rugi apabila kedai yang dirobohkan oleh regim DAP tidak diberi bantuan dan pampasan langsung:

REVOLUSI MERAH TUMBANG SEBELUM PARAH

Kami menuntut kerajaan negeri pulau pinang pimpinan pakatan rakyat yg diterajui DAP membayar pampasan ke atas perobohan kedai motorsikal di Jelutong yang diroboh pada 11 januari 2011 tanpa sebarang notis mahupun pemberitahuan terlebih dahulu.Paling menyedihkan kedai motorsikal itu tidak mengganggu sistem parit dan laluan kepada org ramai seperti yg didakwa oleh MPPP.Jika benar,mengapa sehingga kini tidak dibuktikan?


Motif sebenar perobohan kedai itu dibuat adalah kerana pemiliknya Mohd Yacoob enggan menyertai Parti keadilan rakyat cabang jelutong.Lebih mengejutkan ialah pendedahan yacoob,beliau telah dihampiri oleh sorang individu yag mempunyai kuasa dalam parti itu dan seterusnya memujuk beliau mengajak rakan2 menyertai pkr,jika berjaya yacoob akan dilantik sebagai timbalan ketua amk cabang jelutong.Perlu ingat ,org kuat keadilan jelutong pernah berkata "buat apa saya nak ajak yacoob masuk pkr,dia bukan org berpengaruh''.Benarkah pkr hanya disertai org berpengaruh saja??rakyat biasa mcm mana plak??nak cakap pun taknak fikir dulu.


Mengapa dan apa punca sebenar hingga Yacoob diajak sehingga 3 kali untuk menyertai pkr?

Untuk pengetahuan semua,pemilik kedai motorsikal itu mempunyai ramai rakan yang berjaya dalam pelbagai perniagaan,begitu juga dgn namanya yg tidak asing di Jelutong.Anggota/ahli Pkr bertambah marah apabila Yacoob tidak mengajak mereka datang ke majlis jamuan aidilfitri yg lalu.Kontroversi sebenar ialah kedai beliau diroboh 2kali.Yg pertama ialah pada 11januari 2011,yg kedua pula apabila TANDAS UNTUK GUAN ENG,EXCO&AHLI MAJLIS dibina diatas tapak kedai beliau.


Sekali lagi pemimpin PAKATAN Rakyat merasakan diri dan kedudukan mereka tergugat,Ada perancangan khusus dibuat oleh Yacoob dan Pertubuhan Ikatan Kebajikan Melayu(PIKIM) serta beberapa ngo lain untuk menjatuhkan kerajaan negeri pakatan rakyat.

Siapa sebenar Yacoob??Beliau merupakan satu-satunya pemilik tunggal bumiputera di Pulau Pinang yang menjalankan perniagaan tuntutan insuran kemalangan motorsikal,ini bukan kedai motor biasa,sekali pandang;ramai tahu ianya kedai eksklusif di Jelutong,beliau juga merupakan kontraktor muda dalam pengubahsuaian rumah,pengeluar minyak pelincir motorsikal jenama tersendiri.Beliau memperoleh keuntunggan sehingga 5angka tiap bulan.


Harap kita telah faham kedudukan sebenar beliau.Kedai yg dibina hasil usaha gigih anak muda ini diroboh menyebabkan salah satu penyumbang ekonomi bumiputera di kawasan itu terjejas.8 orang pekerjanya juga hilang punca pencarian.RM 150,000 itu jumlah kerugian yang ramai tahu tapi ada sesetengah orang mengganggarkan jumlahnya melebihi angka itu.Dibina hampir 2tahun yang lepas,mengapa baru diroboh.


SEBABNYA:enggan sertai PKR kedai diroboh.sungguh tidak beperikemanusian.satu lagi tindakan kerajaan negeri untuk menghapuskan ekonomi org melayu.USIA BUKAN PENGHALANG...REVOLUSI MERAH TUMBANG SEBELUM PARAH adalah amaran tegas dan jelas kepada kerajaan negeri pulau pinang agar membayar pampasan dalam masa 7 hari atau bersiap sedia untuk kami mengerakan seluruh usaha dan tenaga kerja menjatuhkan kerajaan negeri pada 13 mei 2011

Awas,pada mana mana pihak yang tidak menyokong atau pun menyertai pakatan,kedai atau pun perniagaan anda akan menjadi sasaran juak haprak mengunakan kuasa untuk menindas.


Haprak anjing pakatan baru saja merasa dapat kuasa,begitulah cara mereka tunjuk kuasa,kuasa rakyat yang mengankat mereka,tetapi mereka lupa kuasa rakyat yang boleh menjatuhkan mereka.


Kerajaan berkebajikan?


Pisau kata " salah satu tuntutan NGO semasa demo baru baru ini"

Mat Sabu:Hibrid DAP Didalam PAS

Posted: 04 May 2011 10:00 PM PDT


Ahli Lembaga Pengarah PBA Holding,itulah pangkat dan tahta yang diberikan kepada bang Mat sebagai galang ganti atas kesetiaan kasih sayang beliau terhadap rasis ultra kiasu chauvanist Lim Guan Eng dan DAP.


Mat Sabu yang terkenal dengan perselingkohan haram bersama Norma sebenarnya sudah bertukar menjadi hibrid DAP yang bersarang didalam PAS. Beliau lebih DAP dari DAP.

Pisau sering melihat bang Mat pekena nasi kandaq pokok ketapang tepi bangunan telekom,Butterworth bersama tailo kesayangan beliau si rasis ultra kiasu Guan Eng.Perhubungan mesra mereka lebih kepada ibarat hamba dengan tuan.

Bang Mat lebih berminat mempromosi DAP daripada PAS .Menerima pencalonan antara terbanyak dari kalangan perwakilan PAS bererti perjuangan Mat Sabu membuka DAP berdakwah kepada PAS menjadi realiti.

Lihat bagaimana Mat Sabu menjilat DAP hinggakan beranggapan satu hari nanti pasti akan wujud hibrid DAP hasil persenyawaan bersama roh PAS.

Banyak yang diucap Tuan Haji Mohamad Sabu sewaktu merasmikan Mesyuarat Tahunan Pas Kawasan Bukit Gantang kali ke 44.Menerangkan tentang sejarah perjuangan Pas dan sejarah perjuangan pimpinan PAS.

Beliau menyebut bekas Presiden PAS Dato ' Asri Muda,keluar Pas dan masuk UMNO serta mati dalam UMNO.

Hj Mohamad Sabu juga menyentuh bekas Naib Preseiden Pas Nakhaei Ahmad yang akhirnya masuk UMNO.

Bagi kita ,kita tertarik dengan pandangan Haji Mohamad Sabu yang menyatakan jangan terkejut jika terdapat anak pimpinan PAS yang menyertai DAP.Menurut Mat Sabu keadilan dan sikap bertanggungjawab DAP kepada rakyat memungkinkan anak-anak muda berminat menyertai DAP.

Dengan umur Tok Guru seperti sekarang yang boleh meninggalkan kita ,anak-anak muda ini melihat pemimpin DAP sebagai contoh sikap kerajaan yang menjagakan kebajikan rakyat dan hidup tanpa rasuah.Beliau memberi contoh gaya pimpinan YAB Lim Guan Eng yang ingin mengikut Khalifah Umar bin Abdul Aziz.

Mat Sabu juga memberi pandangan DAP pada masa depan mampu mengeketengahkan orang Melayu sebagai calon pilihanraya.
Harap Mat Sabu menang,satu pengiktirafan kepada DAP didalam PAS!


Pisau kata " nanti kita boleh tengok mursyidol am DAP boleh ganti Karpal Wilcha"

Neutral Daily

Posted: 05 May 2011 09:10 PM PDT

Neutral Daily


Harga RON97 dinaikkan ketika harga minyak dunia menjunam?

Posted: 05 May 2011 09:51 AM PDT
KUALA LUMPUR: Ketika harga minyak di pasaran dunia jatuh menjunam, selepas tercetus kebimbangan terhadap permintaan tinggi di Amerika Syarikat, kerajaan Umno-BN pula bertindak menaikkan harga minyak Ron97.
Harga minyak mentah di pasaran dunia dilapor turun sejak Rabu terutama selepas berita kematian pemimpin Al Qaeda, Osama Ben Laden.
Minyak mentah jenis West Texas Intermediate @Light Sweet Crude oil (diperdagang di AS) turun sebanyak 0.4 peratus menjadikannya US$112.9 setong.
Sementara minyak mentah jenis Brent North sea (diperdagang di London) pula turun $1.26 kepada US$121.19 setong. Malah, penurunan harga minyak dunia itu turut diikuti dengan pengukuhan dolar Amerika Syarikat.
Ia adalah hari kedua berturut-turut kejatuhan mendadak untuk WTI dan Brent, yang dilihat mengukuhkan harga pasaran sejak bulan-bulan kebelakangan ini, di tengah- tengah pergolakan Arab yang memarakkan kebimbangan terhadap bekalan bahan mentah itu.
Mengulas perkara ini, Ahli Parlimen Indera Mahkota, Azan Ismail berkata, kerajaan membuat keputusan yang songsang dan tidak mengikut petunjuk yang betul apabila melaksanakan harga minyak mengikut pasaran semasa dalam negara.
"Kenaikan harga minyak yang dilakukan kerajaan mengikut purata bulanan tidak berpandu kepada harga pasaran dunia. Ini merupakan satu pentunjuk songsang yang dilakukan Umno-BN.
"Keputusan menaikkan harga minyak kali ketujuh dalam tempoh tertentu satu keputusan yang tidak waras," katanya lagi.
Menurutnya lagi, alasan yang seringkali digunakan kerajaan iaitu terpaksa menanggung subsidi akibat kenaikan harga bahan mentah itu juga tidak logik.
"Subsidi yang diperkatakan kerajaan hanya lah ilusi tetapi tidak dapat dibuktikan dengan angka, di atas kertas dengan pembentangan akaun yang betul," ujarnya.
Ketika ditanya apakah Pakatan Rakyat mempunyai kaedah untuk menurunkan harga minyak selepas mengambil alih kerajaan di Putrajaya, Azan berkata Pakatan mempunyai mekanisme berhubung perkara itu.
"Kita mempunyai mekanisme tetapi kita tidak mahu hebahkannya sekarang sebab kita tahu ia akan diciplak oleh Umno-BN. Banyak idea yang kita kemukakan dirompak mereka. Apa yang saya ingin tegaskan adalah kerajaan tidak ada idea yang bernas untuk menangani isu kenaikan harga minyak ini," ujarnya.
Jika dibuat perbadingan, harga minyak di Malaysia jauh lebih tinggi berbanding negara lain seperti China (RM2.41), Brunei (RM1.29), Bahrain (87 sen), Kuwait (81 sen), Arab Saudi (58 sen), Libya (43 sen) dan Venezuela (16 sen) bagi setiap liter.
-keadilan daily

Fairus: "Anwar memperalat PAS" ?

Posted: 05 May 2011 06:30 AM PDT
Oleh Adnil Mohd

KUALA LUMPUR 5 Mei – Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dilihat memperalatkan sekutunya terutama Pas untuk menyucikan segala "najis" yang terpalit pada diri beliau dalam usaha memastikan legasi politiknya terus subur.

Bekas Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang, Mohd Fairus Khairuddin berkata Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang seharusnya mengelakkan diri daripada menjadi "berus" kepada Anwar yang kini tersepit dengan pelbagai skandal yang melingkari Ketua Pembangkang berkenaan.

Menurut beliau Hadi perlu berhati-hati dan tidak terus menjadi bahan pencuci kepada Anwar kerana dikhutiri "najis" yang terpalit ke badan Anwar hari ini akan melekat ke badan Pas yang akhirnya merugikan parti itu sendiri.

"Saya ingin nasihatkan kepada Hadi agar tengok-tengokkan perkara ini kerana saya melihat Anwar semakin hari semakin rakus memperalatkan Pas dalam usaha menyucikan dirinya sebagai pemimpin yang bersih dan Islamik.

"Anwar yang saya kenal dulu masih tidak berubah dan kepada rakan-rakan di dalam Pas, jangan terheret dengan mainan politik Anwar kerana saya sendiri pernah menjadi mangsa kepada beliau yang cukup hebat memperalatkan orang lain untuk kepentingan politiknya," katanya kepada UMNO-Online di sini.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas tindak-tanduk Anwar yang seolah-olah mempergunakan Pas untuk membersihkan imejnya yang tercalar teruk setelah terlibat dengan pelbagai skandal termasuk yang terbaru dikaitkan dengan video seks.

Fairus seterusnya menambah, tekanan yang dihadapi oleh Anwar hari ini cukup hebat setelah Datuk Shazryl Ezkay Abdullah melakukan sumpah laknat di dalam masjid baru-baru ini berhubung video seks yang dikatkan dengan Ketua Pembangkang terbabit.

"Apa lagi yang Anwar mahu guna… hujah dan retorik makin ditolak rakyat dan kesangsian terhadap Ketua Umum PKR itu makin hari makin meningkat. Oleh jalan terbaik ialah memperkudakan Pas moga-moga segala "dosanya" dapat menutup mata rakyat.

"Namun beliau mungkin lupa dan tidak sedar, kita manusia hanya mampu merancang dan Allah s.w.t yang menentukan segala-galanya. Saya penuh yakin kebenaran akan timbul satu hari nanti dan rakyat akan melihat dengan jelas siapakah Anwar yang sebenarnya.

"Hari ini pun kita sudah nampak bayang-bayang siapakah Anwar yang sebenar..Mungkin berkat solat hajat oleh pembangkang dan kita tunggu dan lihat episod seterusnya," kata beliau. -MediaUMNO

Anwar "Saya yakin pilihanraya umum tahun ini".?

Posted: 05 May 2011 03:42 AM PDT
Ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim yakin bahawa perdana menteri Datuk Seri Najib Razak akan mengadakan pilihan raya umum mengejut pada tahun ini.

Justeru, katanya gabungan komponen Pakatan Rakyat perlu bersedia bagi menghadapinya apabilka Dewan Rakyat dibubarkan.

Bagaimanapun, ketua pembangkang itu mengakui bahawa Pakatan berdepan masalah bagi menggerakkan jenteranya seperti di negeri Sarawak.

"Kita tak boleh cakap nak jaga Permatang Pauh atau Ampang saja.

"Suruh dia pergi Ba' Kelalan, tengok trend di situ. Orang baca akhbar tak ada, kemudian media alternatif pun tak baca.

"Cabarannya serius," katanya lagi.

Beliau berkata demikian ketika ditemui media di satu majlis wacana berhubung pengangkutan awam di bangunan Majlis Perbandaran Ampang Jaya petang ini.

Pada pilihan raya negeri Sarawak pada 16 April lalu, PKR hanya memenangi tiga daripada 49 kerusi yang ditandinginya manakala PAS tewas di semua lima kerusi. DAP pula menang besar dengan membolot 12 daripada 15 kerusi yang ditandingi.

Selain sumber kewangan yang terhad, Pakatan mendakwa menghadapi kesukaran menembusi pengund di kawasan pedalaman kerana media masa arus perdana dikawal ketat BN dan maklumat mereka tidak sampai kepada rakyat kecuali di bandar-bandar.

Desas-desus bahawa pilihan raya umum mengejut akan diadakan tahun ini bertiup kencang apabila beberapa pihak mendakwa iklim politik kini lebih memihak kepada BN.

Di kalangan Pakatan sendiri kerjasama parti komponen dilihat rapuh dan diburukkan lagi dengan masalah dalaman yang melanda mereka, terutamanya PKR.

Contohnya, di Sarawak, PKR dan DAP bertelagah semata-mata untuk menubuhkan kabinet bayangan yang terus menghadapi jalan buntu.

Selain itu, Anwar bukan sahaja berdepan dengan perbicaraan kes liwatnya yang sedang berlangsung tetapi kini terpalit pula dengan video seks yang didakwa mirip muka ketua pembangkang itu.

Umno juga dikatakan sedang 'melamar' PAS supaya berkerjasama dengan BN meskipun pemimpin utamanya telah menolak pelawaan berkenaan.

-malaysiakini

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 05 May 2011 09:07 PM PDT