Rabu, 16 November 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 16 Nov 2011 01:05 PM PST

Apa Yang Tersirat


Kajian UIA: Tun Dr Mahathir masih popular

Posted: 16 Nov 2011 12:00 AM PST

KAJIAN UIA sejak Mac 2008 hingga Julai 2011 mengenai kepopularan pemimpin, ternyata 74 peratus daripada koresponden masih menganggap Tun Mahathir sebagai pemimpin popular dan dianggap sebagai pemimpin teladan/contoh.

Walaupun Tun Dr Mahathir telah melepaskan jawatan Perdana Menteri pada Oktober 2003, namun pemimpin yang menggantikannya termasuk para pemimpin pembangkang tidak mampu menyaingi kepopularan mantan Perdana Menteri itu.

Dalam kajian yang sama juga, ditemui bahawa Kepimpinan Najib Perdana Menteri ke-6 Malaysia, lebih popular berbanding pemimpin Pakatan termasuk Anwar Ibrahim.

Kajian UIA itu yang diketuai oleh Prof Datuk Syed Arabi Idid daripada Jabatan Pengajian Komunikasi UIAM, telah membuat kajian kepopularan pemimpin negara sejak tahun 1989.

Keris Pusaka Melayu

Posted: 16 Nov 2011 12:30 PM PST

Keris Pusaka Melayu


Wardina bakal MP Barisan Nasional?

Posted: 15 Nov 2011 05:29 PM PST

Bukan BN tetapi Pakatan.

Khabar angin sahaja.

Wardina dah nafikannya.

Apa lagi cerita Wardina selepas ini?

Harap jangan hentam blogger walau geram.

Sabar separuh iman.


PEJUANG BANGSA

Posted: 16 Nov 2011 12:02 PM PST

PEJUANG BANGSA


PANAS ! Ada pihak sekolah cuba sabotaj bantuan RM 100 kerajaan BN !

Posted: 16 Nov 2011 07:36 AM PST


Sebentar tadi semasa Buletin Utama TV3 , GPB sempat melihat komen TPM TS Muhyiddin tentang pertanyaan soalan oleh seorang  ibubapa di sebuah sekolah di KL di mana  pihak sekolah anaknya   telah potong sesuka hati  duit daripada wang RM 100  bantuan persekolahan  kerajaan BN kepada pelajar .

Pihak sekolah terbabit beri alasan RM 50 yang dipotong ini  akan dimasukkan ke tabung PIBG .

Apa kejadahnya  cikgu sekolah terbabit buat kerja menyeleweng ini ??  Duit itu bukan untuk PIBG tetapi untuk pelajar bagi membeli baju sekolah dan lain-lain untuk sesi tahun depan .  Sepatutnya tidak berlaku kejadian seperti ini dan nasib baik la perkara ini sudah sampai ke pengetahuan TPM .

Ini mesti kerja cikgu  sekolah  yang menjadi   talibarut pembangkang dan mahu sabotaj hasrat murni kerajaan BN membantu ibubapa pelajar membuat persedian persekolahan tahun depan .  Tak kan cikgu2 totok pembangkang ini sudah gelap mata bila tengok duit yang banyak .

Harus diingatkan itu bukan duit anda ,tapi duit pelajar -pelajar anda .  Selaku pemegang amanah daripada kerajaan untuk disampaikan kepada yang berhak ,  jangan cuba menyalahgunakan kuasa dengan melakukan kerja bodoh ini !
Luahan /komen Ibubapa kepada  Blog GPB tentang bantuan RM 100 oleh kerajaan BN ini ..


Sekolah anak saya akan membuat pembayaran RM100 pada hari jumaat 18/11/2011,pada hari tersebut saya berada dikampung kerana ada hal penting.saya telah berjumpa dengan kakitangan sekolah tersebut tentang saya balik kg,saya telah diberi tahu oleh kakitangan sek tersebut boleh datang sebelum 25/11/2011.


walau wang itu tak seberapa saya sebagai rakyat malaysia sungguh bangga dengan pemberian dari kjaan.apa pulak nak dikatakan fitnah.terima kasih PM/TPM dan  kjaan malaysia


sampai beratur , bukti  ibubapa pelajar  hargai pemberian 
kerajaan Pusat . 

Jangan potong duit RM 100 bantuan persekolahan 


Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengingatkan Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) supaya tidak memotong wang bantuan persekolahan RM100 yang diberikan oleh kerajaan kepada semua pelajar sekolah menengah dan rendah.


Muhyiddin, yang juga Menteri Pelajaran, meminta mana-mana PIBG yang berbuat demikian supaya segera memulangkan wang yang dipotong itu kepada pelajar berkenaan.
Sambil menyifatkan tindakan itu sebagai tidak wajar, beliau berkata ia tidak seharusnya berlaku kerana kerajaan telah memutuskan bantuan itu adalah untuk diagihkan sepenuhnya kepada pelajar dan keluarga mereka.
"Kita minta kerjasama pentadbiran sekolah untuk pastikan bantuan RM100 ini diberikan sepenuhnya, jangan kurang satu sen pun...ini keputusan kerajaan.

"Kita tidak mahu nanti timbul salah faham dan ada pihak yang menyalahkan kerajaan kerana dikatakan `cakap lain, buat lain'," katanya pada sidang akhbar selepas menghadiri majlis Sepetang Bersama Belia Wilayah Persekutuan sempena program turun padang sehari beliau ke Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur hari ini.

Sebanyak RM550 juta diperuntukkan oleh kerajaan bagi melaksanakan program wang bantuan persekolahan itu, yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak ketika membentangkan Belanjawan 2012 pada Oktober lalu.

Isu potongan bantuan itu dibangkitkan seorang bapa pada sesi soal jawab bersama Muhyiddin pada majlis itu, yang mendakwa PIBG sebuah sekolah rendah di sini memotong RM50 daripada bantuan itu.
Dalam jawapannya, Muhyiddin berjanji akan menyiasat perkara itu.

"Perdana Menteri sudah sebutkan, Timbalan Perdana Menteri pun sudah beritahu, dapat RM100, kenapa bawa balik RM50?. Ini adalah komitmen Perdana Menteri hendak tolong rakyat, hendak ringankan beban mereka, jadi kalau dah awal-awal dipotong. makin terbebanlah rakyat.

"Jika ada apa-apa bayaran, itu kemudianlah, bagi dulu RM100 tu. Kalau selepas ini PIBG hendak minta apa-apa bayaran, itu soal lain. Ini duit yang telah diberikan oleh kerajaan," katanya. - BERNAMA

Bantuan persekolahan RM 100 kerajaan BN pun difitnah pembangkang !

Posted: 16 Nov 2011 02:00 AM PST


Berita  terbaru yang pasti mengembirkan ibubapa .  Ibu bapa yang belum lagi  untuk menuntut wang bantuan persekolahan RM100 sepanjang minggu ini masih boleh dibenarkan mendapatkannya selepas tempoh .

Yang menariknya bantuan persekolahan RM 100 ini tak perlu ibubapa sahkan di mana tempat mengundi seperti mana disyaratkan kerajaan Lim Guan Eng dalam pemberian RM 100 mereka .  Kerajaan BN bukan seperti kerajaan DAP dan  semua rakyat yang ada anak bersekolah  boleh mendapat wang bantuan ini .

Selain itu , dikhabarkan juga ada pihak tertentu  yang  iri hati bantuan ini telah buat fitnah  bahawa  kononnya wang itu akan dipulangkan kepada kerajaan jika ia tidak dituntut dalam minggu ini .

Tapi keputusan terkini bahawa boleh menuntut wang selepas minggu ini pasti memberi kesenangan kepada ibubapa pelajar .

Tahniah kerajaan BN !

Janji dikota ..kerajaan BN beri bantuan wang RM 100 
kepada pelajar untuk membuat persediaan persekolahan
tahun depan 

AWAS ! Tony Puaka sudah dapat arahan serang Klinik 1 Malaysia pulak

Posted: 16 Nov 2011 12:47 AM PSTApa agaknya Tony nak fitnah Klinik 1 Malaysia ini ?  Mungkin seperti ini kot serangan fitnahnya   ...

-  Doktor /pegawai perubatan tak bertauliah....


-  Ubat di klinik 1 Malaysia semua tak ada kualiti ( import China kot )


-  Ada bakteria dalam ubat  ( hasil kajian klinikal makmal DAP  )


apa lagi ye ..........kalau pembaca blog GPB boleh kongsikan ....
Di bawah ini GPB dedahkan  info dari  blog  My Massa tentang TOP SECRET rancangan Tony Pua untuk melumpuhkan Klinik 1 Malaysia  yang banyak berjasa kepada RAKYAT !

Usaha baik PM mahu bantu rakyat bawahan cuba
disabotaj DAP 


K umpulan totok Cina Tony Puaka DAP juga menyampaikan keresahan hati mereka kerana kewujudan Klinik 1Malaysia dengan yuran hanya RM1.00 sahaja telah mengurangkan keuntungan klinik-klinik swasta mereka. 


Masyarakat India dan Cina kata mereka telah mengambil kesempatan mengunjungi Klinik 1Malaysia berbanding klinik-klinik swasta mereka yang maha mengcekik darah itu. (Makluman : Bajet 2012 telah memutuskan yuran RM1.00 itu turut dihapuskan, bermakna Klinik 1Malaysia memberikan Perkhidmatan Percuma).


4. Mymassa dalam lawatan kerjanya di Klinik 1Malaysia di sebuah petempatan perumahan flat di Masai mendapati, walaupun 80% penduduk di situ Melayu, tetapi didapati masyarakat India dan Cina telah mengambil peluang menggunakan kemudahan tersebut.


5. Ternyata DAP, mahupun PKR dan PAS semakin hari semakin kekeringan isu. Mereka terpaksa menyerang KR1M dan selepas itu Klinik 1Malaysia. Mereka berusaha memburuk-burukkan perkhidmatan tersebut. Ternyata Tony Puaka akan membuat apa sahaja asalkan sahaja dibayar. Tungguuu siapa bayar Tony Puaka untuk serang KR1M dan Klinik 1Malaysia akan didedahkan kemudian. Jika ianya rangkaian GLC kerajaan atau anak syarikat GLC, kepimpinan pusat mesti mengambil tindakan tegas dan segera. KLIK DI SINI Kurang ajar tak parti  DAP ini ?? Macam musibat sekali tindakan desperado puak2 ini untuk membunuh terus usaha baik kerajaan BN menolong rakyat semua kaum .

GPB ingat sudah tiba masanya RAKYAT pulak bangkit dan bangun lawan puak-puak haram jadah dan bangsat .  Pak Menteri sudah bersuara menafikan fitnah  seperti contoh dalam isu KR1M ini .

Gerakkan semua NGO tidak kira Melayu , Cina dan India dari golongan marhaen supaya menyokong dan pertahakan KR1M dan Klinik 1 Malaysia daripada difitnah dan diburukkan Tony Pua dan portal2 haprak mereka .


INGAT FITNAH INGAT PAKATAN ...............

Guan Eng luluskan projek Taman Tema RM120juta, hutan PP akan terancam !

Posted: 15 Nov 2011 11:27 PM PST


Selepas projek kayakan kroni di  SPICE , kini Guan Eng bikin lagi satu projek mega di P.Pinang untuk pemaju kaya raya dengan meluluskan pembinaan projek sebuah taman tema seluar 17.6 hektar berhampiran Empangan Teluk Bahang dan  Taman Negara P.Pinang .

Projek ini dikatakan bernilai RM 120 juta telah diluluskan MPPP yang akan dibangunkan melalui 3 fasa selama 6 tahun .  Persoalannya di sini , apa kejadahnya kerajaan regim DAP nak bina taman tema di tengah hutan berhampiran Taman Negara P.Pinang dan Empangan Teluk Bahang ?

Adakah kerajaan regim DAP ini sudah melakukan kajian alam sekitar di kawasan berkenaan yang mana ia boleh mengakibarkan alam semulajadi di situ terancam .  Lebih mengejutkan lagi projek ini tidak pernah pun dimaklumkan sebelum ini kepada rakyat.

Di mana perginya  CAT kerajaan Guan Eng ?   Rakyat P.Pinang perlu bantah projek ini kerana ia bakal mengancam alam sekitar malah kesesakan lalulintas jalan menuju Teluk Bahang .

untuk ketahui lebih lanjut tentang projek ini ..KLIK DI SINI dan SINI 

Video seks terus ganggu Anwar ,kajian popularnya menurun mendadak

Posted: 15 Nov 2011 10:27 PM PST

Najib terus popular dikalangan rakyat menurut kajian terbaru UIA ini manakala 3 ekor pemimpin Pakatan iaitu Anwar , Lim Guan Eng & Nik Aziz terus menurun .

Tapi yang menarik itu , Tun Mahathir terus popular walaupun sudah bersara. Ini membuktikan negarawan ulung ini punya aura dan pengaruh masih lagi kuat dan mempengaruhi pengundi untuk menyokong kerajaan dan menolak Pakatan  .

Mampus la Anwar dan konco-konconya dalam PRU 13 ini nanti  ..hahaha

Pakatan Rakyat sahkan tiada logo parti,bukti pakatan yang tak kekal lama

Posted: 15 Nov 2011 09:02 PM PST
Mengapa PAS ,DAP dan PKR takut menggunakan lambang /logo parti Pakatan sekiranya gabungan mereka ini didaftarkan ?? Sebabnya ialah gabungan DAP -PAS -PKR ini hanya lah untuk jatuhkan kerajaan BN walaupun mereka ini semua  tidak sehaluan dan berbeza ideologi .

PAS dengan nak laksana hudud  untuk tarik sokongan Melayu , DAP pulak sibuk  nak laksana dasar samarata  dan terbaru  buang kakitangan awam yang majoiritinya  Melayu  jika memerintah  , manakala PKR  asyik dok gila nak tabalkan  tokoh agung mereka Anwar Ibrahim sebagai PM .

GPB yakin ketiadaan logo parti Pakatan ini buktikan Pakatan mereka ini  ibarat tidur sebantal tapi mimpi lain-lain . Ia berbeza dengan BN yang mempunyai 14 parti komponen di dalamnya yang mempunyai  visi , misi dan arah tuju yang sama dan terbukti pemuafakatan ini telah berjaya lebih 50 tahun sejak merdeka .PAS, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP tetap menggunakan logo parti masing-masing pada Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-13 nanti dan tidak akan sesekali menggunakan lambang pakatan pembangkang sekiranya gabungan berkenaan didaftarkan.


Sebaliknya usaha untuk mendaftarkan gabungan berkenaan sebagai sebuah gabungan pakatan bertujuan memudah urusan kerja selain membolehkan parti pembang-kang menggantung bendera parti rakan komponen yang lain.


Ketua Penerangan PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man, berkata pembangkang tidak pernah berhasrat menukar lambang pada pilihan raya nanti sebaliknya PAS, PKR dan DAP akan menggunakan lambang masing-masing pada kertas undi.


"Kita daftar atas nama pakatan, namun, parti akan kekal dengan lambang masing-masing. Untuk kertas undi nanti PAS guna lambang PAS, PKR lambang PKR dan DAP dengan lambangnya.


"Tujuan parti mendaftarkan pakatan ini bagi memudahkan prosedur saja, yang mana setiap parti boleh memasang bendera parti lain. Misalnya PAS boleh memasang bendera PKR ataupun DAP," katanya ketika dihubungi di sini, semalam.BERITA HARIAN

PANAS ! Komplot anak muda dalam PKR nak jatuhkan Anwar ??

Posted: 15 Nov 2011 07:44 PM PST
Dengar khabar ramai di kalangan warga kerja ibupejabat PKR yang berasa kurang selesa dan tak berapa setuju dengan cadangan Azmin Ali untuk untuk menjadikan Anwar sebagai center of attraction dalam Kongres PKR tak lama lagi.

Ramai yang berpandangan, tidak ada asasnya untuk mengagungkan Anwar pada ketika imej peribadi pemimpin itu teruk tercalar dalam beberapa isu kebelakangan ini.

Rafizi dan Saifuddin juga tidak comfortable dengan cadangan tersebut tetapi terpaksa diam untuk kepentingan politik diri mereka.

Yang berani mengatakan tidak dan membantah cadangan tersebut adalah beberapa pemimpin muda yang dimasukkan sebagai sekretariat. Mereka mengatakan kaedah mengagungkan Anwar sudah kurang menarik perhatian generasi muda. Mereka secara jujur menengaskan bahawa Anwar semakin kehilangan sengat di kalangan generasi muda. Benda sama turut dikongsi oleh beberapa orang kanan Chegubard yang turut menolak cadangan kongres tersebut dijadikan medan untuk mengagungkan Anwar.

Kalau mengikut pelan asal, kongres itu akan menjadi tempat mereka mengesahkan Anwar sebagai PM material untuk pasca PRU-13. Gambar Anwar perlu besar. Video tentang Anwar perlu padat. Anwar perlu digambarkan sebagai pemimpin ulung parti.

Mungkin ramai yang tidak percaya tetapi ramai juga kalangan anak muda di dalam PKR sudah mula berfikir apa akan jadi selepas ketiadaan Anwar?? Ramai yang menjangkakan Anwar akan dimasukkan ke dalam penjara berdasarkan bukti-bukti yang menyebelahi Saiful. Oleh itu mereka perlu lebih rational menerima hakikat Anwar perlu diganti. Persoalannya siapakah yang boleh memimpin nmenggantikan Anwar?

Kebanyakan golongan muda dalam PKR dilihat lebih percayakan Nurul Izzah berbanding Azmin Ali. Mereka beranggapan, Nurul Izzah lebih molek diletakkan di hadapan menggantikan Anwar berbanding Azmin.

Kebanyakkannya memberikan beranggapan Azmin sudah terlalu arrogant dan tidak boleh dinasihati. Malahan, Kak Wan juga mengesan perkara sama. Realitinya Azmin Ali sudah tidak seperti dahulu lagi.

Kaedah mengagungkan Anwar ini juga ditolak oleh media alternatif yang dimiliki pembangkang. Mereka sedar, menjadikan Anwar sebagai TUHAN POLITIK kepada PKR akan hanya meletakkan PKR dalam keadaan yang sangat bahaya. Anwar merupakan libiliti kepada mereka.

Free Malaysia Today juga sudah mula berani untuk menyiarkan berita seperti ini :

ANWAR MUST GO FOR RAKYAT TO WIN..REMOVE DSAI.

We are not living in ancient times when generals led their armies into battles. In this war with BN, what need is there to give BN an overt target than by putting DSAI in the frontline?

Especially when that target is suspect and unable to stand up to an enemy with large armies and deep pockets?

Pakatan will not be able to match BN in money or resources.What Pakatan has is the goodwill of many millions of Malaysians who are just as willing to consider giving their goodwill to BN if they think that Pakatan will fail to fulfil their aspirations of a good and decent government.

Just take me. After nearly three years of unquestionable support for DSAI, I no longer want him to lead Pakatan because he is not what Pakatan needs to win its war against BN.

Persoalannya ialah "Mampukah PKR mengenepikan Anwar dalam masa terdekat ini"??


sumber : EP 


Komen GPB :


Komplot nak tawan  Putrajaya dah awal-awal lagi dah tunjuk belang rebut  kuasa ..Pak Sheikh pun dah nak kena tendang ..hahaha

PAS nak sapu kerusi Parlimen PKR pulak menjelang PRU 13

Posted: 15 Nov 2011 04:35 PM PSTPAS melobi untuk mendapatkan kerusi-kerusi bersifat campuran bagi membolehkan calon Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) diletakkan dalam pilihan raya umum ke-13.

The Malaysian Insider difahamkan PAS tidak mahu meletakkan calon DHPP di kawasan-kawasan yang ia pernah bertanding memandangkan kebanyakan bahagian terbabit adalah majoriti pengundi Melayu.

"Mereka boleh bertanding di bawah bendera parti. Itu tiada masalah. Masalah sekarang ialah kesemua kerusi kami majoriti Melayu. Bagaimana mereka boleh bertanding di sana?" kata seorang anggota biro politik.

Beliau juga berkata daripada 66 kerusi Parlimen PAS bertanding pada Mac 2008, hanya Kota Raja di mana Dr Siti Mariah Mahmud menewaskan penyandang dari MIC merupakan kawasan majoriti bukan Melayu.

Pada Julai lalu, The Malaysian Insider melaporkan bahawa PAS menyasarkan kerusi dimenangi enam calon PKR tetapi meninggalkan parti itu kemudian dan juga kerusi-kerusi lain seperti Kuala Kedah dan Machang.
Machang disandang oleh Setiausaha Agung PKR Saifuddin Nasution Ismail.Komen GPB

Boleh ke PAS nak bertanding lebih daripada 66 kerusi pada PRU 13 akan datang ?  Nak sapu pulak kerusi PKR dan DAP ??

Menariknya , PAS di sini bijak dengan tidak mahu letak calon DHPP  di kerusi sediaada iaitu   kawasan majoriti Melayu tetapi sebaliknya mahu kerusi dari PKR .  Pas bagi GPB tak akan berani letak calon bukan Islam bertanding di majoriti Melayu untuk lawan UMNO mewakili BN kerana bimbang akan kalah .

Ini berlainan dengan UMNO walaupun kawasan parlimen itu majoriti Melayu , tetapi atas muafakat perkongsian kuasa dalam BN , ia diberikan juga kepada parti komponen bertanding .

Ini membuktikan laungan PAS  For All  sekadar retorik dan tidak mencerminkan prinsip sebenarn parti PAS itu sendiri . Undi Melayu juga masih ditagih mereka walaupun sekarang ini mereka cukup ketagih undi bukan Melayu .

Gambar terkini kereta terbaru model Proton Espire

Posted: 15 Nov 2011 03:36 PM PST


Mantop !!  Lampu depan nampak  cukup  sporty dan colour kuning  itu pun sudah nampak macam kereta Bumblebee Transformer ..

GPB dikhabarkan Proton Espire ini akan dilancarkan tahun 2012 dan kalau boleh harga yang ditawarkan itu  berpatutan la  .
PANAS ! Lelaki buaya darat ambil kesempatan hisap tetek mangsa pengsan

Posted: 15 Nov 2011 11:45 AM PST

Giller la… seorang lelaki mengambil kesempatan diatas seorang perempuan yang pengsan setelah bergaduh.


Photobucket

saksikan video adegan tersebut dibawah
Seorang perempuan terbaring di sebuah restaurant, pakaiannya terangkat dan terang-terang terdedah buah dada perempuan tersebut. Datang seorang lelaki bukan nyer nak tolong, tetapi datang mengambil kesempatan dimana merangkul di leher perempuan tersebut dan menjilat buah tetek perempuan tersebut.
Pejalan kaki yang lalu lalang pulak tidak mengendahkan langsung tindakan lelaki tersebut. Ade yang tengok jer…wth!!
Photobucket
Sumber:  KERIS PUSAKA

Guan Eng sudah gila buat projek mega menjelang PRU 13 !

Posted: 15 Nov 2011 08:34 AM PST


Apa tujuan Guan Eng mahu buat lagi projek mega iaitu  Terowong menghubung Butterworth  dengan Georgetown sedangkan Jambatan Kedua PP sedang dalam pembinaan ?

Agak mengejutkan sekali kerana dalam tahun ini saja begitu banyak projek besar diluluskan kerajaan DAP sedangkan beliau pernah cakap P.Pinang bukan negeri kerajaan berniagaan .

Selepas projek SPICE yang memang  terang-terang memberi faedah kepada syarikat kroni  & rugikan rakyat, kini terowong bernilai RM 8 biilion pulak mahu dibina . Adakah Guan Eng dan DAP sedang mencari dana untuk PRU 13 hingga membuat keputusan mengejut mahu bina terowong ini  ?

Tentu ramai rakyat negeri   terkejut keputusan Guan Eng membuat terowong ini  kerana jika siapnya  Jambatan Kedua PP beserta  Jambatan Pulau Pinang , adakah berlaku lagi kesesakan trafik  menuju ke pulau dan seberang tidak kiralah waktu puncak pun .

 J

rumah kos rendah rakyat PP  tiada satu pun dibina 
sejak DAP memerintah tetapi projek kayakan 
kroni diutamakan  Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, mempersoalkan rasional cadangan pembinaan laluan ketiga termasuk terowong di Pulau Pinang bernilai RM8 bilion, sedangkan projek Jambatan Kedua belum siap.


"Apa tujuan Ketua Menteri, Lim Guan Eng buat terowong, apakah maknanya sudah sesak sangat sehingga projek kedua (jambatan) yang kita sedang bina tidak dapat menyelesaikan masalah kesesakan bandar raya George Town.
"Sepatutnya kita benarkan dulu projek Jambatan Kedua siap, kita akan memerhatikan mungkin kesan daripada projek kedua itu sudah pun mencukupi. Justeru, apa perlu membelanja wang agak lebih besar yang dikatakan bernilai sekitar RM8 bilion," katanya.
Beliau berkata demikian selepas majlis Sepetang Bersama Belia Wilayah Persekutuan sempena program turun padang sehari beliau ke Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur di sini, hari ini.


Muhyiddin berkata, projek Jambatan Kedua yang dijangka siap pada 2013, sudah mengambil kira unjuran kegunaannya bagi tempoh jangka panjang.


"Seperti jambatan pertama, selepas puluhan tahun, barulah kerajaan putuskan untuk bina (jambatan) yang kedua. Sekarang ini yang kedua pun belum lagi siap dan mungkin (kegunaannya) sudah diunjurkan untuk 10 hingga 20 tahun akan datang.


"Jadi, apakah perlunya projek itu, saya tak tahu. Mungkin dia kata ini hak dia, kerajaan negeri boleh membuat keputusan, itu terserah pada dia tetapi rakyat harus membuat penilaian sama ada wajar atau sudah sampai masanya Pulau Pinang memerlukan terowong itu ataupun sudah mencukupi jambatan kedua untuk setidak-tidaknya bagi tempoh 10 atau 15 tahun akan datang," katanya.
Kelmarin, kerajaan Pulau Pinang dilaporkan mengumumkan pelan RM8 bilion untuk membina empat jalan utama dan projek terowong bertujuan mengurangkan kesesakan lalu lintas di negeri itu.


Guan Eng dilaporkan berkata bahawa projek itu akan memudahkan lagi pergerakan antara pulau tersebut dan tanah besar.


Projek yang dicadangkan itu adalah terowong ketiga yang menghubungkan Persiaran Gurney ke daerah Seberang Perai Utara, jalan pintasan menghubungkan Persiaran Gurney ke Lebuhraya Tun Dr Lim Chong Eu, jalan hubungan antara Bandar Baru Air Itam ke lebuh raya itu serta satu lagi jalan ke jalan pantai dari Tanjung Bungah ke Teluk Bahang. - BERNAMA

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 16 Nov 2011 08:08 AM PST

Tugu Bangsa Tembok Negara


Angkat sumpah gengster - Pekida nafi terbabit

Posted: 15 Nov 2011 07:29 AM PST

KUALA LUMPUR: "Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida) menafikan sekeras-kerasnya dakwaan yang kami terbabit dalam upacara 'ritual' khas itu walaupun ada di antara ditahan itu menampal logo Pekida pada kereta mereka.
"Jangan ada pihak cuba mengaitkan kami tanpa bukti kukuh kerana Pekida tidak pernah menjalankan upacara karut seperti tarian ghairah untuk menyambut ahli baru dan kami juga adalah pertubuhan berdaftar," kata Pengerusi Pekida Wilayah Persekutuan, Putrajaya dan Labuan, Datuk Roslan Dahaman.
Beliau berkata demikian selepas diminta mengulas dakwaan, pertubuhan itu turut terbabit dalam upacara angkat sumpah 307 ahli pertubuhan kongsi gelap di Manjung, Perak yang disiarkan di muka depan akhbar ini, semalam.
Selain upacara angkat sumpah itu, semua mereka yang ditahan dalam satu operasi oleh Bahagian Siasatan Kongsi Gelap, Maksiat dan Perjudian (D7) negeri itu turut dihiburkan dengan tarian ghairah oleh sekumpulan gadis cantik sebelum ditauliahkan menjadi ahli pertubuhan kongsi gelap.
Difahamkan, peserta program itu datang dari seluruh negara untuk menyertai kumpulan berkenaan dan mendaftar masuk di resort bermula jam 3 petang, Sabtu lalu.
------- LAGI ARTIKEL BERKAITAN -------
[..] Majlis Permuafakatan Persatuan Ibu Bapa dan Guru Nasional (PIBGN) mahu tindakan tegas diambil Kementerian Pelajaran Malaysia terhadap pelajar yang terbabit dengan ritual khas pertubuhan kongsi gelap di Manjung, Perak, Sabtu lalu.[+]

bumiyang

Posted: 16 Nov 2011 04:28 AM PST

bumiyang


Harga Getah Sekerap dan Kelapa Sawit di Selatan Tanahair Jatuh Merundun!!! - Satu Usaha Halus Pembangkang Mensabotaj Kerajaan BN???

Posted: 15 Nov 2011 09:00 PM PST

Siapa Yang Bakal "Melahap" Tanah Bekas Istana Negara Yang Lama???

Posted: 15 Nov 2011 06:30 PM PST

SENJALIZA

Posted: 16 Nov 2011 03:40 AM PST

SENJALIZA


"ASAL BUKAN UMNO" TERLINDUNG!

Posted: 15 Nov 2011 08:28 AM PST

Perdana Menteri Pakatan pembangkang, BUKAN Perdana Menteri Malaysia. Mampukan menusia  ini melindungi Islam?.

Anda tentunya masih ingat ketika kerajaan bersiap sedia membentangkan buget 2012, Pakatan Pembangkang juga sebok menyediakan Buget Pembangkang. Konon lebih baik. Tetapi Buget Pembangkan padam begitu sahaja dan tidak lagi ujud. SL tak fikir Pakatan Pembangkang bersungguh-sungguh soal budget. Mereka hanya berminat mendapatkan KUASA.

SL Lihat KUASA yang diidamkan Pakatan Pembangkang semakin hari semakin jauh dari jangkauan Pakatan pembangkang.

Ketika negara memperkenal Transformasi Ekonomi Malaysia, Pakatan Pembangkang sebok dengan Buku Jingga. Transformasi Ekonomi negara mendapat sanjungan negara maju termasuk Amerika Syarikat. dan kuasa-kuasa ekonomi dunia. Anehnya, Buku Jingga pula tiba-tiba terpadam, sekalipun dalam benak sesetengan pemimpin pakatan Pembangkang. Seolah-olah mereka sudah menerima hakikat bahawa Buku Jingga sekadar membawa agenda mengabui mata Rakyat Malaysia telah memakan diri Pakatan Pembangkang sendiri. Tidak ada kesan yang Rakyat Malaysia lihat walau sekelumit dari pelancaran buku jingga Pakatan pembangkang. Hanya Rafizi sahaja yang menjadikannyasebagai modal politik peribadi.  Tetapi siapalah Rafizi!

Bila Najib menunaikan ibadah Haji ke Tanah Suci, Pakatan Pembangkang sebok menghiasi dada dunia cyber mengatakan Anwar juga telah terlebih dahulu menunaikan ibadah itu. Sayangnya apa yang Pakatan Pembangkang hidangkan mengenai Anwar ke Tanah Suci ialah gambar kotor "photoshoped" Saiful ke  Tanah Suci yang dilapis dan lepat leput dengan wajah Anwar. Berdosa belakang kira. Pokoknya Pakatan Pembangkang mahu kemarok meroyan agar manusia seperi "gambar di atas"  menyaingi Najib yang ke Tanah Suci.

Ketika Lim Guan Eng mengatakan Anwar "..tetap menjadi pilihan Pakatan Pembangkang untuk menjadi PM", ayam-ayam jantan yang ekornya bergelumang tahi mula berkokok berderai-derai. Takpe lah bagilah dia PERDANA MENTERI PAKATAN PEMBANGKANG. Itupun kenalah menjawab samada manusia seperti gambar di atas layak jadi Perdana Menteri pakatan pembangkang!. 

Guan Oink pada hakikatnya tahu jika DSAI jadi Perdana Menteri Pakatan Pembangkang, DSAI akan menjadi PM yang teramat rapuh dan mudah ditubangkan DAP. Maruah DSAI seperti cacing yang menjijikkan tetapi masih digunakan DAP sebagai umpan kerana cacinglah yang disambar ikan buas.

Sukar dinafikan bahawa DAP menguasai Pakatan Pembangkang. Lain-lain komponen hanyalah "pak yes man". Tidak kira yang berjanggut macam kambing dan bertengkolok kering. Oleh itu, mampukan pakatan pembangkang meletakkan Islam ke mercunya dan terpelihara serta terlindung?.

Anwar sendiri berdolak dalik mengenai Hudud. Katanya Hudud tidak bertempat dalam Ideologi pakatan pembangkang. Bagaimana pula Tuan Ibrahim Tuan Man, Ketua Penerang PAS Pusat mengatakan pakatan pembangkang melindungi Islam? Atau ASAL BUKAN UMNO, termasuk DAP,Teresa Kok, Elizabeth Wong, dan Tony Phua dapat melindungi Islam!..pokoknya "ASAL BUKAN UMNO"!

"Asal Bukan UMNO" ini akan memakan PAS sendiri. Barangkali SYAITAN dan DZAJAL dapat menlindungi Islam kerana Syaitan dan Dzajal bukan UMNO. Asal Bukan UMNO lagi!

Barangkali "Perdana Menteri Pakatan Pembangkang" (gambar di atas) dapat melindungi Islam kerana dia juga bukan UMNO.."Asal Bukan UMNO"...

ASAL BUKAN UMNO HAH!

Politik Harian

Posted: 16 Nov 2011 03:39 AM PST

Politik Harian


Blogger Double Y Syok Wardina Pohon Maaf Kepada Blogger Pro Umno...

Posted: 16 Nov 2011 01:30 AM PST
Aku malas nak komen panjang lebar pasal Wardian mohon maaf kat blogger ni.... cukup lah tu... Wardina dah kena palam baru nak pohon maaf, kenapa tak fikir dulu sebelum keluarkan kenyataan...

Memang betul apa yang dikatakan oleh Blogger Double Y... hari ini Wardina mohon maaf, besok buat balik... macam perkara ni tak pernah berlaku...

Double Y: Hello bro... saya dengar wanita paling Islamik di Malaysia tweet memohon maaf kepada blogger pro UMNO yang tidak terlibat memfitnahnya.

Alhamdullilah kalau wanita ini sedar bahawa tidak semua bloggers itu jenis kaki fitnah sebagaimana blogger pembangkang.

Tapi ada sedikit masalah bila mendengar ungkapan maaf dari mulut Wardina Saffiyah ini, kerana ini bukan kali pertama beliau membuat kenyataan 'gila' ianya sudah berkali-kali seingat saya. baca lagi di sini...

haha... Double Y power siot!

Panas Isu NFC: Rafizi Ramli Di Bogelkan!

Posted: 16 Nov 2011 12:37 AM PST

Aku dah cakap... Sebelum anak lembu yang benama Rafizi Ramli ni nak berdebat dengan KJ.. fikirlah masak-masak dulu... Bukan apa, takut terkincit nanti je nanti...Adakah ini yang dikatan gagal oleh Pakatan Pembangkang? Rafizi sebenarnya dengki khianat kepada peniaga melayu... Rafizi sebenarnya mahu peniaga cina naik sebab boleh memberi komisen yang tinggi kepada beliau...
Fasa 1: Membina NFC

Kronologi

2009

Pengendalian National Feedlot Corporation
Jan-Mar '09 : Pembinaan 'mini-abattoir'
Mar '09 : Penyembelihan dan pemprosesan bermula di 'mini- abattoir'

Memasarkan daging
Mar '09 : Daging lembu NFC mula di jual di 'hypermarket'
May '09 : Pelancaran 'MeatWorks'
July '09 : NFC menerima sijil 'Halal' dari HDC,membolehkan pemasaran secara besar-besaran


Jan '09 : Construction of Mini Abattoir begins


Feb '09 : Construction of Mini Abattoir

Mar '09 : Construction of Mini Abattoir nears completion

Mar '09 : Operation at Mini Abattoir beginsMar '09 : Operation at Mini Abattoir begins


Mar '09 : Operation at Mini Abattoir begins


Mar '09 : Operation at Mini Abattoir begins


Mar '09 : Operation at Mini Abattoir begins

Mar '09 : Operation at Mini Abattoir begins

Banyak lagi sumber berhubung dengan Isu NFC ni.. kepada puak pembangkang search aje lah sendiri...

Sumber- Badut Rakyat

KJ Sedia Berdebat Dengan Siapa Saja!

Posted: 15 Nov 2011 11:00 PM PST


Cabaran debat Rafizi Ramli ibarat cabaran anak lembu yang masih menyusu…

Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin (KJ) berkata beliau sering berdebat dengan pemimpin Pakatan, jadi tiada masalah dengan cabaran yang di lemparkan oleh PKR Rafizi Ramli.

"Saya sentiasa bersedia untuk berdebat sesiapa," katanya ketika ditanya mengenai cabaran Rafizi pada sidang akhbar di Parlimen hari ini.

"Pada dasarnya, saya bersedia, tetapi ia adalah satu persoalan mengenai masa, dengan Mesyuarat Agung Tahunan Umno datang."

Rafizi telah mencabar Khairy pada hari Isnin untuk membahaskan isu Perbadanan Fidlot Kebangsaan (NFC) dengan beliau.

Aku cadangakan supaya Rafizi Ramli berfikir masak-masak sebelum setkan timing untuk berdebat dengan KJ… Takut termalukan diri sendiri saja nanti…

Sedangkan Anwar Ibrahim terbongkok-bongkok tinggalkan Dewan… Inikan pula si anak lembu yang bernama Rafizi Ramli…

Anwar Ibrahim meninggalkan Dewan Parlimen apabila panas telinga dengan hujah KJ tempohari.. Klik di sini…

Video Seks, Ketua AMK Nak Buat Kecoh... Anwar Disiasat 3 Petang Ini Di Balai Polis Kepong!

Posted: 15 Nov 2011 09:30 PM PST


Jam 3.00 petang hari ini, Anwar Ibrahim akan disoal siasat di Balai Polis Kepong di atas tuduhan membuat laporan palsu terhadap video seksnya.

Siasatan ke atas Anwar dibuka selepas pegawai penyiasat kes 'Datuk T', DSP Shanmugan Moorthy membuat laporan polis bahawa Anwar telah secara disedarinya memberikannya maklumat palsu, suatu kesalahan mengikut Seksyen 182 Kanun Jenayah.Sehubung dengan itu, Ketua Anak Muda Keliru (AMK), Shamsul Iskandar Mohd Akin mengarahkan anak-anak buahnya membuat kecoh beramai-ramai di Balai Polis Kepong.

"Ayuh ramai-ramai menyatakan sokongan moral terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan ramai-ramai hadir ke Balai Polis Kepong.

REFORMASI!". Kenyataan Shamsul menerusi sesawang blognya.

Kalau dulu Shamsul menghalang Eskay membuat akuan sumpah di msajid Sentul, hari ini Shamsul nak halang polis buat siasatan pula? Taksub sungguh Shamsul ni...

Biar saja lah pihak polis menjalankan tugas mereka yang Shamsul gelabah sangat nak buat kecoh di balai... apa hal?

Memang tak de kerja lain ketua AMK ni agaknya tak habis-habis nak buat kecoh! Orang pun dah bosan la.. Ini bukan zaman laungan REFORMASI lagi!

Masih ingat lagi Shamsul bawa kuncu-kuncunya membuat kecoh dalam masjid? bikin malu saja buat kecoh dalam rumah allah...

Subhanallah Langit Terbelah di Pontianak

Posted: 15 Nov 2011 08:15 PM PST


Penduduk Pontianak di Kalimantan Barat heboh melihat langit di atas bandar itu "terbelah" tiga hari lalu namun pakar astronomi menjelaskan ia bukan kejadian luar biasa.

Pada kejadian selama 11 minit itu, terbentuk ruang jalur memanjang seolah-olah sebuah lebuh raya terbentang di langit antara awan yang bergumpal.

Peneliti Utama Astronomi-Astrofisika Lembaga Penerbangan dan Antariksa Nasional (LAPAN) Thomas Djamaluddin berkata fenomena langit terbelah seperti itu sering berlaku ketika matahari terbit atau terbenam."Pernah muncul di Yogyakarta pada tahun 2010 lalu. Ia juga boleh berlaku di banyak tempat," Djamaluddin dipetik sebagai berkata oleh portal berita VIVAnews.

Beliau menjelaskan bahawa langit terbelah, dalam bahasa ilmiah dikenali dengan istilah "crepuscular ray", iaitu awan menghalang cahaya matahari ketika senja atau fajar.

Mengenai kejadian di Pontianak itu, Djamaluddin berkata penelitian terhadap foto langit terbelah itu memperlihatkan bahawa keadaan awan di arah barat adalah sangat tebal dan awan itulah yang menghalangi cahaya matahari.

"Fenomena langit terbelah tidak ada kaitan sama sekali dengan cuaca melampau atau petanda bencana alam," katanya. -Bernama

Apakah petanda semua ini? baru-baru ini kita digempar dengan fenomena MOON HALO Klik di sini...

Bung Mokhtar Pening.... TPM Pertahankan Shahrizat, Tidak Terlibat Dalam Projek Fitlot

Posted: 15 Nov 2011 07:16 PM PST


Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata syarikat National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC) - diterajui oleh keluarga Datuk Seri Shahrizat Jalil , yang mengendalikan projek ternak lembu di Pusat Fidlot Nasional di Gemas mungkin perlu membuat penjelasan mengenai isu berbangkit supaya kedudukannya lebih jelas dan difahami oleh masyarkat.

Menurutnya kerajaan, menerusi Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani telahpun memberi penjelasan terperinci mengenai perkara itu di parlimen dan sepatutnya ia sudah dapat diterima.

Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan Agendadaily pada sidang media mengenai amaran banjir di Putrajaya, Selasa.

Pada sidang media itu, wartawan Agendadaily meminta pandangan Muhyiddin terhadap tindakan Ahli Parlimen Kinabatangan, Datuk Bung Mokhtar dalam perbahasan di Dewan Rakyat pada Isnin telah membuat gesaan supaya Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, itu meletakkan jawatan berikutan pembabitan suaminya dalam isu fidlot itu.

Ini ekoran gembar gembur pembangkang mendakwa syarikat milik keluarga Shahrizat beli sebuah kondominium di Bangsar sebagai langkah pelaburan sementara guna wang pinjaman untuk projek fidlot lembu.

"Perkara ini telahpun dilaporkan dalam parlimen dan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani telah menjelaskannya secara terperinci lebih daripada satu jam. Sepatutnya sudah dapat diterima baik. Tetapi seruan Datuk Bung Mokhtar itu, saya fikir, taklah perlu sangat.

"Soal-soal sebegini patut dibincang di kalangan sesama kita kerana dia tidak secara langsung mengatakan Datuk Seri Shahrizat yang terlibat. Ini soal operasi perniagaan yang diuruskan oleh keluarga tapi beliau sendiri tidak terlibat dalam itu. Jadi sama ada tindakan itu wajar atau tidak dibuat, itu saya fikir, Datuk Bung boleh fikir," katanya.

Muhyiddin turut ditanya sama ada wajar bagi keluarga Shahrizat membuat penjelasan.

"Apapun penjelasan, mungkin di satu peringkat perlu dibuat oleh syarikat itu sendiri. Maklumat-maklumat yang telah dikeluarkan kadang-kadang menimbulkan pertanyaan.

"Jadi sekarang dah dijelaskan oleh kerajaan. Mungkin satu lagi peringkat itu terserah kepada pihak yang terlibatlah untuk memberikan penjelasan supaya kedudukan lebih jelas difahami oleh masyarakat – bagaimana isu itu timbul, bagaimana nak ditangani, bagaimana situasi industri penternakan dan dan mungkin respon daripada apa yang berlaku yang dilaporkan oleh ketua audit negara. Itu terserah kepada mereka," katanya.

Ekoran isu berkenaan Noh baru-baru ini menyatakan bahawa tuntutan dibuat NFC berkaitan urusan ladang semata-mata dan ia tidak ada langsung mengenai pembelian kondominium.

"Jika ada (pembelian kondominium) sudah tentu tuntutan itu tidak akan dibayar kerana pengeluaran memerlukan pengesahan daripada jawatankuasa teknikal yang dipengerusikan Pengarah Jabatan Veterinar dan Kementerian Kewangan," katanya.

Noh berkata, kerajaan hanya boleh mengawal pengeluaran wang dalam akaun pinjaman khas tersebut sahaja.

"Jika wang tersebut dibayar kepada NFC selepas memenuhi syarat ditetapkan, kerajaan tidak boleh mengawal apa yang hendak dilakukan oleh NFC termasuklah membeli kondominium tersebut kerana itu adalah wang syarikat," katanya.

Noh berkata, kerajaan memantau unjuran NFC menghasilkan 8,000 ekor lembu dalam tempoh tiga tahun dan syarikat itu berjaya walaupun jumlah lembu disembelih hanya 5,000 ekor.

Justeru Noh menegaskan bahawa NFC membeli kondominium itu dengan wang syarikat, bukan menggunakan wang daripada akaun pinjaman khas.


Apa muslihat Datuk Bung Mokhtar Radin yang memberikan "bola tanggung" kepada pimpinan PKR... Sudah lupa kah dulu dia nyaris-nyaris hilang kelayakan sebagai Ahli Parlimen! Bung jangan pening lagi sudah la...

[video] Isu National Feedlot Corporation - KJ Bidas Saifuddin Nasution

Posted: 15 Nov 2011 06:15 PM PST


Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin membidas Saifuddin Nasutin dalam isu National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC). Khairy berkata, Saifuddin cuba berniat jahat (mala fide) dan cuba menipu rakyat berhubung isu NFC kerana ada beberapa fakta yang bercanggah, tidak tepat bersandarkan diatas pembohongan dan andaian yang salah.

 

Anwar Ibrahim Turunkan RM300juta Untuk Pilihan Raya PKR

Posted: 15 Nov 2011 07:45 AM PST

Jangan risau, bukan sahaja ADUN BN yang heboh bertanya mengenai kewujudan Dana Khas RM300 juta di Pejabat Menteri Besar Selangor. Kalangan Ketua-Ketua Cabang PKR juga sedang senyum sampai ke telinga menantikan dana tersebut diturunkan bagi kerja-kerja pilihanraya PKR di Selangor. Anwar dengan sendirinya sudah meletakkan PKR di level yang tinggi sedikit. Selepas daripada ini, kesemua pemimpin DAP dan PAS perlu melutut sedikit kepada Anwar untuk mendapat dana pilihanraya. Hebat.Dana khas yang diwujudkan atas nama 'budget code' MBI ini dikatakan akan diurus oleh beberapa orang tenaga kanan Pejabat MB dan Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor. Anwar mahu diwujudkan penggunaan yang transparent dengan dana ini. Transparent – tetapi masih bertujuan untuk menggerakkan jentera parti.

Kalangan Ketua-Ketua Cabang PKR di Selangor berasa sangat lega kerana Azmin Ali dikatakan akan menjadi antara tenaga yang diperlukan bagi meluluskan penggunaan dana khas pilihanraya Pakatan Rakyat ini. Nama-nama lain: Rafizi Ramli, Faekah Husin dan seorang akauntan Negeri yang sudah dineutralkan menjadi pencinta Pakatan Rakyat tahap maksimum.

RM300 juta ini bukan kecil anak. Malahan, dengan sikap Pengarah JPP Selangor yang sangat 'tidak mesra' kepada UMNO/BN; dana ini akan memainkan banyak peranan.

Fokus yang diberikan tumpuan adalah prasarana yang diperlukan masyarakat sekeliling. Yang kecil-kecil sahaja. Bawah RM20k insya'Allah boleh dipohon dan diluluskan dengan kadar segera. Perhatian khas dan istimewa diberikan kepada kerusi-kerusi yang dimenangi oleh Pakatan Rakyat. Lain-lain tempat akan diberi menurut pertimbangan YB Azmin Ali yang bakal dilantik sebagai 'core-coordinator' kepada bajet ini.

Lupa dimaklumkan, dana sama turut boleh dikongsi jentera PR yang bermasalah di negeri lain. Boleh. Tapi tidak dalam jumlah yang banyak. Fokus dan keistimewaan diberikan kepada jentera PKR.
Bayangkan sahaja gerakerja pilihanraya PR yang boleh digerakkan dengan dana RM300 juta ini. Sure mantap.

Khabarnya, beberapa orang wakil PAS Terengganu juga sudah membuat lawatan rasmi kepada YB Azmin untuk mendapatkan bantuan khas. Walaupun dana diletakkan di MBI, namun Azmin diberikan tugas besar dalam mengurus dana ini.

Yang penting, RM300 juta ini sudah menaikkan SAHAM POLITIK PKR di kalangan teman-teman Pakatan Rakyat.

Anwar sudah ada modal politik baru. Tak lah banyak sangat. RM300 juta. Tapi boleh beri kesan jangka panjang.

-Gelagat Anwar

Wardina Burukkan Nama TV3, Sokong Seksualiti Merdeka!

Posted: 15 Nov 2011 05:54 AM PST


Hahaha aku nok sukko dengan Wardina yang kononnya reti segalanya termasuk ugama dan politik !!
Aku pun tak paham TV3 masih dok simpan dia..apa hebatnya budak acheh nih hahaha..masa dia nyanyi dulu pun karier berkubur sebelum berjuang hahaha...

Jadi model iklan sabun jamban aku rasa ok laa.jadi pengacara atas kapasiti apapun aku tak tahu haha pening..sekolah pun spm kalau tak silap !!

Aku harap TV3 tengok semula sebelum slot tu orang benci..aku dah benci dah pun !!

-AAKJ.com

Aku dah kata...  Wardina jangan jolok sarang tabuan, sekarang semua blogger sedang melondehkan Wardina diruang blog masing-masing...

Ohw ya, patut la Nik Nazmi syok kat Wardina coz Wardina sokong pertubuhan seks bebas!

BN Youth Music 2011, Satu Lagi Pendekatan Pemuda Mendekati Golongan Anak Muda!

Posted: 15 Nov 2011 04:06 AM PST


Pertandingan BN Youth Music 2011, yang julung kali diadakan Pemuda Barisan Nasional (BN), dilancarkan hari ini dengan hanya memerlukan peserta memuat naik video persembahan mereka untuk dinilai juri profesional.

Ketua pergerakan itu Khairy Jamaluddin berkata peserta boleh mula memuat naik video dengan durasi selama enam minit di laman web www.bnyouthmusic.com sebelum tempoh penyertaan tamat, akhir tahun ini.

Beliau berkata 30 peserta terbaik akan dipilih untuk membuat persembahan secara langsung dalam pusingan separuh akhir dan 12 terbaik akan dipilih untuk ke pusingan akhir pada Januari depan.

"Pertandingan itu adalah bagi memberi peluang kepada generasi muda yang mempunyai bakat nyanyian dan tarian untuk menonjolkan bakat mereka menerusi kaedah muat naik yang kini semakin digemari generasi itu.

"Kaedah mencari bakat ini adalah releven dan Pergerakan Pemuda BN sentiasa memikirkan platform terbaik bagi generasi muda mempamerkan bakat mereka," katanya kepada pemberita selepas melancarkan pertandingan itu di sini.

Khairy yang juga Ketua Pemuda UMNO seterusnya menambah pendekatan yang diambil pergerakan itu mempunyai matlamatnya yang tersendiri.

"Kita bukan buat sesuatu program secara "one off" tetapi secara berterusan seperti yang kita buat bersama senima muda hari ini. Dan pendekatan ini selari dengan pendekatan kita untuk memenuhi citarasa golongan muda," katanya.

Kata beliau lagi program BN Youth Job Fair, Skim Rumah Pertamaku dan pelbagai program lain yang dilaksanakan oleh Pemuda BN adalah untuk golongan muda.

"Ini adalah antara sasaran kita dan kita menggunakan medium internet yang lain seperti twitter, facebook dan sebagainya dalam usaha mendekati anak-anak muda.

"Golongan ini "connected" dengan perkembangan terkini dan adalah satu kerugian kepada kita sekiranya perkara itu dibiarkan berlalu begitu sahaja. Sebab itulah kita gunakan pendekatan ini," katanya.

Juara bagi kategori solo, vokal berkumpulan dan band BN Youth Music 20011 akan diberi peluang untuk membuat rakaman dengan Syarikat Universal Music Malaysia, selain akan membawa pulang hadiah wang tunai dari RM20,000 hingga RM10,000 dan trofi.

Antara juri profesional yang akan menilai persembahan vokal dan kreativiti peserta adalah penyanyi rock terkenal, Awie serta pelakon Zed Zaidi, katanya.

Peserta boleh melayari laman web berkenaan untuk mengetahui maklumat lanjut berkaitan pertandingan itu. -Pemuda Umno

Berita terdahulu: Sekitar Majlis Pelancaran BN Youth Music 2011

Asam Pedas

Posted: 16 Nov 2011 03:04 AM PST

Asam Pedas


Transfer Factor adalah produk hasil penyelidikan selama 50 tahun

Posted: 16 Nov 2011 12:26 AM PST

Transfer Factor menyembuhkan aku, 4Life mengubah persepsiku

Posted: 15 Nov 2011 10:42 AM PST

Look who's talking!

Posted: 15 Nov 2011 09:23 AM PST

Aspirasi Bangsa

Posted: 16 Nov 2011 02:12 AM PST

Taipingmali (tm)

Posted: 16 Nov 2011 02:07 AM PST

Taipingmali (tm)


Tol PLUS kekal

Posted: 16 Nov 2011 01:08 AM PST

UEM Group dan KWSP bersetuju ketepikan baki pampasan semasa PLUS berjumlah RM2.9 bilion daripada kerajaan

Beku harga tol PLUS kekal hingga 2015; Naik mulai 2016 pada kadar 5% setiap 3 tahun; tol Jambatan P. Pinang kekal hingga 2038 - UEM & KWSP
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Anwar import 'pakar dakwat kekal' dari India

Posted: 16 Nov 2011 12:22 AM PST

Sumber dalaman PKR memaklumkan beberapa pakar dari India telah dibawa masuk bagi melakukan training kepada Ahli PKR untuk menghilangkan Dakwat Kekal bagi membolehkan PKR melakukan pengundian lebih dari sekali pada PRU 13 ini. Patut lah depa beriya iya nak pakai dakwat Kekal rupanya ini agenda depa yang sebenar. PRU 13 kita mesti gunakan Biometrik bagi Ketelusan dalam pengundian. Tolak Dakwat Kekal!!! Sebarkan..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Lagi BN mengangkat syiar Islam

Posted: 16 Nov 2011 12:20 AM PST

Kerajaan meluluskan tambahan elaun sebanyak RM600 untuk Pegawai Penyelaras Masjid Daerah yang akan mula berkuat kuasa Januari depan - Jamil Khir
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kad Kredit Yang Membebankan

Posted: 15 Nov 2011 10:11 PM PST

Bank Negara baru sahaja menguatkuasakan had kredit kad kepada maksimum 2 kad setiap pengguna.Ini berikutan rakyat Malaysia mempunyai hutang sebanyak 24.4 bilion.Walaupun bank-bank telah menurunkan sedikit kadar faedah namun masih belum cukup meringankan beban pengguna.

Saya ingin mencadangkan agar kerajaan membenarkan pengguna kad kredit menggunakan simpanan kwsp dari akaun 2 untuk membayar hutang kad kredit.Selama ini akaun 2 kwsp hanya dibenarkan keluar untuk membayar hutang PTPTN dan bayaran jual beli rumah sahaja.

KWSP adalah simpanan untuk masa depan dan hari tua.Tiada gunanya simpanan untuk masa depan jika sekarang pelabur KWSP berdepan dengan kemelut hutang tertunggak kad kredit yang melampau.Tidak musatahil juga mungkin ada yang muflis atau berdepan dengan kemungkinan untuk muflis.Jika ini berlaku pencarum tidak layak untuk memohon sebarang pinjaman untuk menyelesaikan hutang kad kredit mereka dan mereka juga tidak boleh memohon pekerjaan di bank-bank atau di jabatan kerajaan.

Saya harap pihak yang berkenaan dapat menimbangkan cadangan yang dikemukan tadi.

Zura Burhan
Perunding Kewangan
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Bila Konvensyen Media Sosial 1Malaysia?

Posted: 15 Nov 2011 09:52 PM PST

Bantuan RM 100 kepada pelajar sekolah sudah bermula.

Posted: 15 Nov 2011 09:09 PM PSTHari ini bertempat di SMK Convent Ipoh penyampaian wang yang diumumkan dalam bajet telah pun dimulakan hari ini di Perak. Penyampaian wang bantuan tersebut disampaikan oleh pihak sekolah sendiri. Lebih 700 pelajar menerima bantuan tersebut.

Pihak pentadbiran mengucapkan berbanyak terima kasih kerana kerajaan Barisan Nasional yang memberi bantuan tersebut, walaupun ia kecil tetapi ia amat bermakna kepada mereka. Sekurang-kurangnya dapat juga membeli pakaian atau kelengkapan sekolah pada tahun baru.

Untuk butiran lanjut sila ke laman ini [ KLIK DI SINI ]

Sahabat-Gunung

Posted: 16 Nov 2011 01:57 AM PST

Sahabat-Gunung


Pusat Hiburan Bercambah Di Selangor- Namun Ronnie Dolak Dalik Salahkan Polis Pula

Posted: 15 Nov 2011 07:55 PM PST

Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor semalam menjadi hangat apabila YB Wong Kun Moon (BN- Kuala Kubu Bharu), mempersoalkan tindakan Exco, Ronnie Liu kerana sering berdolak dalih apabila isu penguatkuasaan pusat hiburan dibangkitkan.

Ronnie dikatakan menuding jari terhadap polis kerana didakwa gagal memberi kerjasama penguatkuasaan pusat hiburan. Kun Moon berkata, beliau sedia membawa Ronnie meninjau kawasan pusat hiburan tersebut jika benar polis enggan bekerjasama seperti yang didakwa ADUN Pandamaran itu.

"Bagaimana Exco (Ronnie) tahu polis tidak mahu bekerjasama dengan pihak berkuasa tempatan (PBT), sedangkan PBT yang sepatutnya bekerjasama dengan mereka.

"Pusat hiburan ini dibawah kuasa PBT, polis tidak akan tahu sama ada pusat hiburan itu ada lesen atau tidak", katanya.

Sementara itu, YB Datuk Johan Abd Aziz (BN - Semenyeh) mendakwa, terdapat 21 pusat hiburan seperti karaoke, snuker dan permainan video dikesan dikawasannya membabitkan Taman Tasik semenyeh.

"Bagaimanapun, beliau (Ronnie) kata ada empat pusat hiburan yang sah di DUN Semenyeh sahaja. Bila penguatkuasaan hendak dibuat? Sedangkan PBT ada kuasa untuk tutup pusat hiburan ini.

"Jadi, saya minta Exco terbabit tetapkan tarikh bertemu dengan polis dan turun padang. Jangan asyik hendak berdolak dalih dan menyalahkan pihak penguat kuasa terbabit"' katanya.

Johan berkata, 18 pusat hiburan berkenaan terletak di Bandar Teknologi, Taman Jasmin, Pekan Semenyih, Bandar Tasik Kesuma dan Pekan Beranang.

Katanya, kewujudan pusat hiburan berkenaan di kawasan kampung Melayu tradisi menimbulkan masalah kerana penduduk kampung mendakwa anak mereka sukar mengulang kaji pelajaran berikutan bunyi bising sehingga jam dua hingga tiga pagi.

Kempen Anti Zina Selangor Retorik Semata-mata....

Posted: 15 Nov 2011 07:00 PM PST

Pendedahan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat di Dewan Rakyat semalam bahawa seramai 152,182 anak luar nikah direkodkan dari 2008 hingga 2010 adalah sesuatu yang membimbangkan.

Timbalan Presiden Majlis Belia Selangor, Badrul Hisham Badrudin berkata, apa yang lebih menyedihkan apabila Selangor mencatat angka kedua tertinggi iaitu seramai 18,983 orang.

"Secara puratanya, 26 orang anak luar nikah dilahirkan setiap hari di 'Negeri Berkebajikan' ini. Sungguh menyedihkan kerana di sebalik aktiviti penguatkuasaan Jabatan Agama Islam yang kerap dan pelbagai inisiatif lain, masalah ini terus merebak menjadi barah. Secara tidak langsung hal ini menunjukkan bahawa remaja Melayu dan Islam berada dalam kemelut masalah sosial yang semakin menakutkan.

Pada Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) April lalu, Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Adat-adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor, Datuk Dr Hasan Mohamad Ali mengakui masalah kewujudan anak tidak sah taraf di negeri ini adalah "sangat besar", walaupun beliau pada masa itu tidak mengetahu jumlah sebenar kerana ada kes kelahiran anak luar nikah ini tidak didaftarkan," ujarnya mengulas pendedahan kes anak luar nikah yang tinggi yang berlaku di Selangor.

Tambahnya, menurut kajian Jabatan Kerja Sosial Perubatan Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia, punca hubungan yang menyebabkan masalah ibu tanpa nikah adalah 92.5 peratus responden melakukan seks tanpa nikah dengan pasangan mereka secara sukarela. Sebanyak 25 peratus akibat perbuatan rogol atau perkosaan dan lima peratus tidak mendaftarkan perkahwinan (Harnida Paturungi, 2008).

Kepincangan yang berlaku kepada remaja masa kini menyebabkan Majlis Belia Selangor berasa bimbang mengenai nasib dan masa depan negara. di bawah kepemimpinan generasi muda ini kelak.

"Justeru, kami mempersoalkan keberkesanan kempen anti-zina yang dilancarkan oleh Kerajaan Selangor menerusi Jawatankuasa Generasi Idaman Selangor (GeMS). Jawatankuasa itu diwujudkan di Jawatankuasa Tetap Pendidikan, Pengajian Tinggi dan Pembangunan Sumber Manusia Selangor yang dipengerusikan oleh Dr. Halimah Ali.

Melihat pada perangkaan rasmi itu, kami mendesak supaya langkah yang lebih dinamik sebagaimana yang diperkenalkan oleh Islam perlu dilaksanakan lebih meluas dan kempen perlu dilakukan secara agresif, bukan sekadar menubuhkan jawatankuasa yang hanya sekadar nama tetapi tidak mempunyai peranan. MBS merasakan tidak cukup dengan hanya memberi risalah, atau meninjau kawasan lapang seperti di tasik, tepi pantai serta kompleks membeli belah dan lain-lain, GeMS perlu melaksanakan kempen-kempen yang lebih dinamik supaya rakyat tinggalkan aktiviti penzinaan ini," tambahnya lagi.

Kerajaan negeri juga perlu memberhentikan operasi atau pemberian lesen kepada pengusaha hotel-hotel budget yang tumbuh seperti cendawan di Selangor kerana hotel seperti ini menjadi 'port' kepada remaja untuk melampiaskan nafsu seks mereka bersama pasangan masing-masing. Kami turut mencadangkan agar Kerajaan Negeri bertindak tegas terhadap siber kafe haram kerana ramai anak muda khususnya pelajar sekolah melayari web porno dengan mudah di tempat sebegini.

Kerajaan negeri melalui pihak berkuasa tempatan (PBT) juga perlu memantau tempat-tempat hiburan dan rumah-rumah urut yang juga jumlahnya kian meningkat saban hari di negeri Selangor. Keperihatinan kerajaan negeri dan majlis Perbandaran dan Daerah perlu disegerakan bagi membendung aktiviti sosial yang bersifat ke arah negatif. Kerajaan negeri mungkin boleh mengikut langkah Melaka yang menubuhkan Sekolah Harapan untuk remaja hamil luar nikah yang memberi perlindungan kepada remaja hamil dan menangani gejala buang bayi.

"Pada masa yang sama, Majlis Belia Selangor menyifatkan usaha bagi menangani masalah ini tidak akan berkesan tanpa pembabitan daripada akar umbi iaitu semua anggota keluarga. Ibu bapa perlu sentiasa mengawasi pergerakan anak-anak gadis mereka.

Tidak salah mengongkong anak-anak dalam hal-hal seperti ini. Remaja yang hidup jauh daripada keluarga dan tanpa bimbingan ibu bapa akan mudah terpengaruh dengan anasir tidak baik akibat pengaruh rakan-rakan. Paling utama, terapkan pendidikan agama dan nilai murni kepada anak-anak kita," ujarnya yang juga Pengerusi Belia 4B Negeri Selangor.

PANEH MIANG

Posted: 16 Nov 2011 01:38 AM PST

PANEH MIANG


EKSKLUSIF: Ketua-Ketua Wanita UMNO Negeri desak Shahrizat

Posted: 16 Nov 2011 12:04 AM PST

1. Maklumat yang baru diterima, Pengerusi Eksekutif NFC, Datuk Dr Mohamad Salleh Ismail telah mengadakan pertemuan dan perbincangan bersama Ketua-Ketua Wanita UMNO Negeri di kediaman Dato' Seri Shahrizat Abdul Jalil sebentar tadi.

2. Pihak NFC juga dilapor akan mengadakan sidang media pada esok, bagi menerangkan pelbagai persoalan dan kemelut yang melanda "Projek Lembu" yang heboh diperdebatkan akhir-akhir ini.

3. Mungkin juga NFC akur untuk mengadakan sidang media esok disebabkan Muhyiddin dah sound semalam!

4. Kami juga difahamkan Ketua-Ketua Wanita UMNO Negeri turut mendesak Dato' Seri Shahrizat Abdul Jalil agar TIDAK MELETAK JAWATAN, dan Ketua-Ketua Wanita UMNO Negeri dijangka akan turut mengadakan mesyuarat tergempar bersama Ketua-Ketua Wanita UMNO Bahagian di negeri masing-masing esok.

5. Namun perkara yang tak berapa seronok kami dengar, Datuk Dr Mohamad Salleh Ismail tetap akan memberi alasan sama sebagaimana alasan KJ berkenaan keputusan pembelian Kondo One Menerung.6. Nasihat kami, NFC carilah hujah lain yang lebih solid dan kukuh; juga JANGAN SESEKALI CUBA MEREMEHKAN TAHAP INTELEK RAKYAT!

7. NFC perlu guna ayat yang mudah difahami oleh semua lapisan masyarakat dalam sidang media esok, dan jangan sesekali berniat mengeluarkan kenyataan mengelirukan semata-mata untuk menyelamatkan diri.

8. Kepada Wanita UMNO Malaysia...kami doakan yang terbaik!

IKS vs JAKIM

Posted: 15 Nov 2011 07:16 PM PST

Mejar Jeneral Jamil Khir Baharom (B), Senator lantikan UMNO sebagai Menteri menjaga Hal ehwal Agama Islam. Saudara kini sedang dijadikan bola lisut oleh Persatuan IKS yang sibuk mendesak supaya JAKIM tidak monopoli piawaian Sijil HALAL.

Kumpulan ini, daripada Presiden hinggalah juak-juaknya, semuanya didukung oleh anak-anak Cina warga Malaysia beragama Buddha, Kristian dan Hindu. Takde sekor pun Muslim, apalagi Ahli Jawatankuasa seorang rakyat Raja beragama Islam.

Kenyataan paling cilako, jika JAKIM sahaja kuasai persijilan HALAL ini, maka peluang untuk monopoli, salah guna kuasa dan unsur rasuah akan bermaharajalela. Nampaknya sungguh dalam renungan mereka kepada virus dan apademik Rasuah hingga Jabatan Agama Islam Malaysia juga tersabit jua. Maknanya, dituduh pegawai dan kakitangan JAKIM dalam Bahagian yang bertanggungjawab dalam persijilan HALAL juga kaki rasuah etc.

Sudah tiba masanya, Jamil Khir Baharom, orang Yan Kedah, untuk gunakan kelebihan sebagai mantan Ketua Pengarah KAGAT, ATM supaya indoktrin semua urusan HALAL dalam satu halaqah sahaja dengan mewujudkan Majlis Muktabar Persijilan Halal Malaysia. Majlis atau Lembaga ini perlu beroperasi seperti Lembaga Urusan Tabung Haji, punya kekuatan barisan hadapan yang ramai dan berilmu. Merekrut pegawai analisa dan teknologi analisis makanan, barangan serta produk yang cukup berteknologi tinggi di dunia.

Maknanya, Kerajaan Malaysia akan melabur sejumlah RM2 billion untuk naik taraf kualiti kerja, infrasturktur makmal kajian, tambahan pegawai dan kakitangan daripada 150 orang hari ini, kepada 2500 orang. Wajib dibarisi pengkaji Teknologi Makanan seramai 500 orang, yang mana setiap hari boleh menerima permohonan piawaian dan sijil HALAL sebanyak 100 subjek kes.

Proses siap dan penerimaan sijil bukan lagi 3 bulan, tetapi 15 hari daripada tarikh dipohon, andai pasukan ini bekerja 24/7, kecuali cuti-cuti umum WAJIB dan KHAS. Inilah inovasi yang mesti diambil oleh JAKIM.

Seandainya JAKIM tetap juga mahu berkompromi dengan puak-puak yang menguasai IKS, maka sekali lagi Kerajaan Barisan Nasional akan dinilai gagal dalam Agenda Islamisasi Negara Bangsa. Bab persijilan dan piawaian ialah Kuasa Autonomi dan wajar diMONOPOLI supaya tidak sewenang-wenangnya kelompok Namrud dan Firaun yang sedang terpedaya dalam dadah Freemasonary dan Komunis, MEMBABI BUTA dalam urusan Halal negara ini.

Namun jika Haji Mohd Najib menikus setelah balik haji dan berkompromi dengan isu ini, maka Selamat Tinggallah 1 Kerusi dan 10 Kerusi Parlimen di Kedah.

My Longest Yard

Posted: 15 Nov 2011 11:54 PM PST

My Longest Yard


Penduduk Kelana Jaya terkilan

Posted: 15 Nov 2011 09:50 PM PST

INILAH padang Kompleks Sukan PKNS di SS7, Kelana Jaya yang hendak dihapuskan dan tapaknya dibangunkan dengan projek pangsapuri dan pusat komersial.

"Kami terkejut dengan perkembangan terbaharu ini dan amat kecewa serta terkilan dengan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim kerana usaha membangunkan padang PKNS ini mendapat bantahan keras daripada penduduk di sini."

Itulah reaksi Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Selamatkan Padang Rakyat Kelana Jaya, Datuk Zul Mukshar Md. Shaari terhadap kenyataan Menteri Besar Selangor, Abdul Khalid, yang tetap berkeras mahu meneruskan projek pembinaan pangsapuri dan pusat komersial di tapak Kompleks Sukan Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) di Kelana Jaya.

Menurut beliau, Selangor merupakan sebuah negeri yang kaya serta maju dan pemimpinnya sepatutnya mampu mencari tapak alternatif bagi menjayakan projek pembangunan seumpama itu, tetapi bukanlah di tapak Kompleks Sukan PKNS Kelana Jaya yang menjadi kegunaan rakyat sejak 30 tahun lalu.

"Saya amat yakin dengan kemampuan negeri Selangor, jadi mustahil Abdul Khalid tidak boleh mencari cara dan tapak lain untuk membina rumah mampu milik untuk rakyat.

"Kenapa padang PKNS yang sudah mencatat pelbagai sejarah ini yang menjadi mangsa?" tegas beliau. Sumber - Kosmo

Apa cerita penduduk di Kelana Jaya? Ada rasa-rasa menyesal sebab bagi undi sama Pakatan Rakyat dalam PRU 2008 dulu?

Penduduk dakwa PKNS tamak

Posted: 15 Nov 2011 06:42 PM PST


Keputusan Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) untuk menghapuskan Kompleks Sukan PKNS Kelana Jaya di sini dengan menjadikannya tapak tujuh blok pangsapuri 35 tingkat dan sebuah kompleks perniagaan 15 tingkat mendapat tentangan kuat daripada penduduk setempat.

Mereka menyifatkan PKNS bukan sahaja tamak haloba malah sudah hilang pertimbangan kerana pembangunan di kawasan seluas 7.5 hektar di SS7, Kelana Jaya itu dijangka mengundang pelbagai masalah kelak seperti kesesakan jalan raya, gejala sosial, jenayah dan kesan negatif alam sekitar.

Lebih 10,000 penduduk yang tinggal di sekitar kawasan tersebut dikatakan sangat kecewa dengan keputusan agensi milik kerajaan negeri Selangor itu dan mahu cadangan tersebut dihentikan.

Seorang penduduk yang sudah menetap di situ sejak 19 tahun lalu, Raja Azlan Shah Raja Abdul Aziz, 40, berkata, PKNS telah diamanahkan oleh kerajaan negeri untuk mengurus harta yang dimiliki oleh rakyat.

"Nampaknya PKNS tidak ada integriti langsung kerana sanggup memperdayakan rakyat mengatakan mereka hendak membina sebuah bandar sukan tetapi motif sebenar adalah keuntungan materialistik.

"Saya harap kerajaan negeri menilai semula kedudukan PKNS ini dan kami tidak akan teragak-agak untuk mengajar mereka pada pilihan raya umum nanti," katanya ketika ditemui Kosmo! di Kelana Jaya semalam.

Isu projek pembangunan di kawasan tersebut mula mendapat bantahan penduduk pada Oktober lalu kerana kompleks sukan yang berusia lebih 30 tahun itu menjadi tumpuan orang ramai untuk menjalankan pelbagai aktiviti sukan dan rekreasi. - Kosmo

PKNS dibawah telunjuk siapa? Menteri Besar.

Menteri Besar dibawah telunjuk siapa? Penasihat Ekonomi Negeri bernilai RM Seringgit.

Penasihat Ekonomi Negeri tu ikut telunjuk siapa? DAP.


oyabun

Posted: 15 Nov 2011 11:54 PM PST

oyabun


Gempar..!!! : Gobalakrishnan dakwa Anwar Omegay buat pengubahan wang haram?

Posted: 15 Nov 2011 08:36 PM PST

Ahli Parlimen Padang Serai, N. Gobalakrishnan mendakwa Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim adalah 'raja' kepada segala aktiviti pengubahan dan pengaliran wang haram di negara ini.

Ia bersandarkan dakwaan bahawa Anwar melalui 'orang tengah' telah membawa keluar ratusan juta ringgit dalam not RM500 dan RM1,000 untuk disimpan di Indonesia dengan menggunakan jet peribadi milik syarikat judi.

Mengukuhkan lagi dakwaan itu, Gobalakrishnan berkata, semasa Anwar menjadi Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan dahulu, sebanyak RM13.2 bilion wang dalam not RM500 dan RM1,000 telah dicetak.

Sehubungan itu, beliau menuntut Kementerian Kewangan menyiasat secara terperinci penglibatan Anwar dalam aktiviti tersebut dan berjanji akan membantu siasatan pihak berkuasa jika beliau diberi imuniti (kekebalan).

"Anwar 'raja' segala aktiviti penggubahan dan pengaliran wang haram di negara ini. Berbeg-beg wang dalam not RM500 dan RM1,000 diterbangkan ke Indonesia," katanya semasa membahaskan Rang Undang-Undang Perniagaan Perkhidmatan Wang 2011 di Dewan Rakyat.

Pada masa sama, beliau juga tidak menolak kemungkinan Anwar terbabit dalam aktiviti pengaliran wang haram berjumlah RM888 bilion seperti yang dilaporkan oleh Integriti Kewangan Global (GFI).

Ini kerana, kata Gobalakrishan, Anwar adalah pengamal nepotisme dan kronisme tegar dan beliau percaya, duit tersebut jugalah diguna sewaktu ketua pembangkang itu 'mengguling' Allahyarham Tun Ghafar Baba dahulu.

Selain itu, beliau juga mendakwa Anwar bersama Azmin Ali (PKR-Gombak) mengarahkan agar dana RM50 juta untuk Jawatankuasa Pembangunan dan Penyelidikan Felda di Selangor, dialirkan secara haram kepada pemimpin pembangkang.

Tidak cukup dengan semua pendedahan itu, bekas wakil rakyat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu berkata, Azmin dan isterinya, Shamsidar Taharin serta seorang ahli perniagaan berbangsa Cina melaburkan jutaan ringgit dalam syarikat modal, tanpa diketahui dari mana datangnya wang berkenaan.

Sementara itu, bimbang lebih banyak rahsia dalaman mereka 'dilondehkan', Azan Ismail (PKR- Indera Mahkota) dan Dr. Siti Mariah Mahmud (Pas-Kota Raja) cuba menghentikan Gobalakrishnan daripada terus membuat pendedahan.

"Padang Serai ini dah makan tengah hari ke belum? Saya kagum dengan keberanian Padang Serai tetapi setuju atau tidak sebelum persidangan setiap ahli Parlimen perlu menjalani ujian air kencing untuk dipastikan dia mabuk atau tidak," kata Azan.

Kemudian Siti Mariah pula bangkit membantu: "Bila Padang Serai buat tuduhan, kenapa tak lapor kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), kalau berlaku salah guna, saya harap begitulah, tolong bawa kepada SPRM."

Namun, percubaan Azan dan Siti Mariah itu gagal menghentikan tindakan berani Gobalakrishnan apabila beliau secara bersahaja dan sinis berkata: "Saya sudah makan tengah hari dan sekarang sedang makan PKR."

Hahaha...Gobalakrisnan, kasi londeh sama Anwar. Sebelum ini Senator Ezam pun ada kata Omegay dah bahagikan wang kepada kroni-kroninya semasa beliau jadi Menteri Kewangan. Tak perlulah disebutkan nama mereka disini. Cukuplah kalau siapa yang makan cili, dialah yang terasa pedasnya.

Wasabi Oyabun..

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 15 Nov 2011 11:22 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Kalau Tak Menipu Bukan Air Asia Namanya...

Posted: 15 Nov 2011 09:00 PM PST


Taukei air asia menggelupur bila ahli parlimen bn mengatakan pertukaran saham AirAsia-MAS, dan menuduhnya menipu syarikat penerbangan negara itu. Seorang daripada mereka turut melabelkan beliau sebagai "pencuri".

Aku cukup setuju dengan kenyataan ahli-ahli parlimen bn tu, memang tony seorang pencuri, sudah la dia rembat duit cukai air port, hutang air asia dengan mahb pun tak berbayar? penerbangan air asia kerap delay, bagasi hanya 7 kilo sahaja, sedangkan dulu firefly yang guna kapal terbang jenis propeller pun boleh bawak 20 kilo, sudah la tu, kalau nak tambah berat bagasi, harganya cukup mahal.

Sebenrnya banyak lagi benda yang tony dan air asia samun dari rakyat yang kita tak perasan, (hidden cost) dulu dia pernah ugut kerajaan, kalau tak jual syer mas pada dia, dia nak alihkan operasi air asia ke indonesia, kerajaan terpaksa akur pada paria ni dengan menjual sebahagian syer mas pada dia.

Aku mintak kerajaan fikir balik pasal pemberian subsidi 250 juta pada air asia, tak berbaloi pun tolong air asia ni, sapa yang pernah sertai misi bantuan untuk keluarkan pelajar malaysia yang terperangkap di mesir hari tu tahu lah macam mana perangai paria sekor ni, dalam hati dia, no charity, yang ada hanyalah money.

Ada Saja Cara Cina Nak Sabotaj Perniagaan Orang Islam...

Posted: 15 Nov 2011 06:00 PM PST


Sasaran tony pua kali ini berubah ke susu tepung pula, selepas hari tu dia kata susu pekat, kari ayam dalam tin dan kicap tiram ada virus e-coli, kini susu tepung pulak jadi mangsa mainan politik jahat cina nie...

Kenapa tony jadikan susu tepung keluaran kedai rakyat 1malaysia (kr1m) sebagai sasaran? jawapannya cukup mudah, semua sedia maklum susu tepung berjenama yang di jual di pasaraya atau kedai runcit cukup mahal harganya, bila kerajaan bagi subsidi pada syarikat mydin untuk keluarkan susu tepung dengan jenama kr1m, kos susu tepung itu jadi murah, susu tepung kr1m tidak memerlukan packaging yang grand-grand.

Ini yang buatkan pengusaha dan pengilang susu tepung panas hati dengan kr1m, menurut sumber, penjualan susu tepung di kr1m cukup laris, secara purata, satu outlet perlu menambah stok baru susu tepung itu selang 3 hari, berbanding dengan kedai-kedai runcit atau pasaraya besar lain, dalam sebulan pun belum tentu susu tepung berjenama yang mereka jual tu habis.

Nasib baik tony pua kata susu tepung yang dijual di kr1m tu terlebih vitamin a, kalau dia kata susu tepung tu ada milemin lagi haru, apa pun korang boleh tengok sendiri la macam mana persatuan peniaga cina memainkan peranan dalam isu ini, dengan bantuan pembangkang akan cuba sedaya upaya memburukan kr1m, mereka nak pastikan kedai kr1m ni di tutup, bila kr1m tutup, maka peniaga cina baru boleh menarik nafas lega.

nota: dah berapa ramai yang sakit atau mati kerana membeli produk di kedai rakyat 1 malaysia? boleh tak tony pua bagi figur...

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 15 Nov 2011 11:18 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Twitter @niknazmi 'Perkosa Kejantanan' Blog @milosuam?

Posted: 15 Nov 2011 10:02 PM PST

Ganas tweet dari Nik Nazmi kali ini.

Sampai tertonggeng kejantanan blog MiloSuam di'perkosa'.MyMassa faham siapa yang Nik Nazmi maksudkan. Cuma MyMassa nak ulang tayang fitnah tanpa research yang dimaksudkan oleh Nik Nazmi.

Fitnah MiloSuam terhadap keluarga DS Najib.

Kajian yang tak cukup yang Nik Nazmi maksudkan.


*Seperti Nik Nazmi, MyMassa pun lucu baca blog2 pencacai Anwar Ibrahim. Wakakakaka...

RAHSIA PERTEMUAN SULIT TONY PUAKA DIMINTA SERANG KLINIK 1MALAYSIA PULA

Posted: 15 Nov 2011 08:36 PM PST

1. Pertemuan wakil-wakil syarikat-syarikat besar Hypermarket dan Pasaraya Besar dengan Tony Puaka telah diadakan sebulan lalu untuk membincangkan Kerugian Besar dan Kerugian Jangka Panjang jualan Runcit mereka selepas kemunculan Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M).

2. Ramai tidak tahu, Nurul Izah yang bangang itu tidak pun hadir dalam mesyuarat tersebut. Hanya wakil-wakil Cina yang tahu berbahasa Mandarin sahaja hadir. Nurul Izzah tidak mengerti bahasa Mandarin!. Hanya selepas Tony Puaka menerangkan kepada Nurul Izzah, barulah Nurul Izzah turut serta di dalam polemik tersebut. Yang bangangnya, Nurul Izzah tidak sedar dia sedang dipergunakan oleh Tony Puaka.

3. Menurut sumber Mymassa, selepas KR1M, kumpulan totok Cina Tony Puaka DAP juga menyampaikan keresahan hati mereka kerana kewujudan Klinik 1Malaysia dengan yuran hanya RM1.00 sahaja telah mengurangkan keuntungan klinik-klinik swasta mereka. Masyarakat India dan Cina kata mereka telah mengambil kesempatan mengunjungi Klinik 1Malaysia berbanding klinik-klinik swasta mereka yang maha mengcekik darah itu. (Makluman : Bajet 2012 telah memutuskan yuran RM1.00 itu turut dihapuskan, bermakna Klinik 1Malaysia memberikan Perkhidmatan Percuma).

4. Mymassa dalam lawatan kerjanya di Klinik 1Malaysia di sebuah petempatan perumahan flat di Masai mendapati, walaupun 80% penduduk di situ Melayu, tetapi didapati masyarakat India dan Cina telah mengambil peluang menggunakan kemudahan tersebut.

5. Ternyata DAP, mahupun PKR dan PAS semakin hari semakin kekeringan isu. Mereka terpaksa menyerang KR1M dan selepas itu Klinik 1Malaysia. Mereka berusaha memburuk-burukkan perkhidmatan tersebut. Ternyata Tony Puaka akan membuat apa sahaja asalkan sahaja dibayar. Tungguuu siapa bayar Tony Puaka untuk serang KR1M dan Klinik 1Malaysia akan didedahkan kemudian. Jika ianya rangkaian GLC kerajaan atau anak syarikat GLC, kepimpinan pusat mesti mengambil tindakan tegas dan segera.

6. Musang Berbulu Ayam sudah berjangkit ke GLC, yang terkini di JCorp, dahulunya geng-geng Malaysian Insider yang diseludup masuk ke NST setahun dua yang lalu nampaknya sedang dibersihkan. Siapakah di sebalik suara Tony Puaka ini, Marimuthu Nadason, Chan Kah Chi, Ratna Devi Nadarajan, Mohana Priya.

7. Dan siapakah wakil Carefore dan Tesco yang hadir Pertemuan dengan Tony Puaka itu? Kenapa tidak jemput Mydin di dalam Pertemuan Sulit itu? Sebab Bos Mydin Islam dan Melayu agaknya! Inilah Tony Puaka Menteri Rasis DAP!

Gempar! PKR Kata Pengurus PKNS Tak Pandai Melabur. Kenapa Khalid Bagi Gaji Tinggi Sangat?

Posted: 15 Nov 2011 07:34 PM PST

Untuk membidas jawapan mantap dari YB Khairy, PKR terpaksa spin lagi isu NFC.

Pemimpin PKR mendakwa pelaburan yang dibuat oleh NFC untuk membeli kondo adalah satu pelaburan yang merugikan.
Pembelian kondominium berharga RM10 juta seunit oleh anak syarikat projek penternakan lembut, Perbadanan Fidlot Nasional (NFC) adalah perbelanjaan tidak berhemat khususnya ketika pasaran hartanah mewah yang mengalami trend penurunan, kata pengarah strategik PKR, Rafizi Ramli.

Bercakap kepada pemberita di lobi Parlimen hari ini, beliau berkata hujah yang dikemukakan adalah bertentangan dengan prinsip-prinsip tadbir urus yang baik.

Memetik statistik oleh Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Hartanah (JPPH), beliau berkata bahawa terdapat 66,328 unit kondominium mewah di negara ini yang masih belum dijual.

"Pasaran hartanah mewah, terutamanya bagi kondominium mewah seperti yang dibeli oleh NFC, dijangka akan mengalami penurunan harga dari tahun 2010 dan tahun-tahun akan datang," kata Rafizi (kiri), seorang akauntan bertauliah yang pernah berkhidmat sebagai pengurus kanan di syarikat petroleum negara, Petronas.

Jika anda bersetuju dengan hujah pemimpin PKR, maka anda bersetuju bahawa projek DATUM JELATEK yang dibina oleh PKNS adalah projek yang merugikan kerana dalam projek mewah ini, berpuluh-puluh unit Kondo mewah dibina.Dan untuk pengetahuan pembaca MyMassa, Projek DATUM JELATEK tidak mendapat sambutan sehingga terpaksa dipromosikan berkali-kali.

Kalau begitu, mengapa Tan Sri Khalid masih mempertahankan Pengurus Besar PKNS. Adakah atas dasar KRONI?

Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata pembayaran gaji dan bonus bernilai jutaan ringgit kepada Pengurus Besar Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) bagi tempoh dua tahun adalah munasabah dan berdasarkan prestasi kerjanya. Beliau berkata pembayaran itu dianggap setimpal dengan tugas dan tanggungjawab besar yang perlu dipikul sebagai pengurus besar dalam menjaga aset syarikat milik kerajaan negeri.

Cerita pasal Datum Jelatek ini dah beberapa kali pernah dikeluarkan oleh blogger-blogger pro BN bagaimana PKNS di bawah Tan Sri Khalid telah meminggirkan orang Melayu dan hanya berfokus kepada projek-projek mewah. Nah! Sekarang ini pun projek mewah PKNS tidak laku.

Rugi juta-juta tapi tetap dapat bonus berjuta. Itu yang dikatakan munasabah dengan prestasi kerja.

*Bila buka cerita pasal DATUM JELATEK, MyMassa hairan macam mana PKR boleh nak jadi jaguh isu Kampung Baru sedangkan tapak asal projek ini adalah Flat 'Columbia' yang menempatkan ribuan Orang Melayu di KL yang terpaksa berpindah keluar kerana kerakusan PKNS.

"BINGAI betul siapa yang pertahankan RUMAH ALLAH!" - MB PAS KEDAH

Posted: 15 Nov 2011 06:35 PM PST


BANYAK kali sudah saya menulis mengenai sikap hipokrasi dan munafik orang kita, iaitu orang Melayu beragama Islam di negara ini. Cakap tak serupa bikin. Matlamat menghalalkan cara. Akhirnya yang rugi ialah bangsa itu sendiri.

Apabila terkena di atas batang hidung sendiri semua senyap. Ya, semuanya yang salah menjadi betul. Sehinggakan Madrasah Salihiah Kanchut, Alor Setar berusia lebih 100 tahun, yang diumumkan oleh kerajaan Pas Kedah mahu dirobohkan, pun menjadi betul.

Semua orang senyap sunyi. Hanya 30 orang sahaja kariah yang berdemo. Tiada perbincangan dalam blog. Tiada kata-kata yang menuduh kerajaan Pas Kedah zalim, mahazalim, mahafiraun kerana mahu merobohkan sebuah madrasah – rumah suci umat Islam untuk dijadikan sebuah kompleks beli-belah.

Apa kata sekiranya kerajaan Kedah yang mahu merobohkan madrasah itu ialah Kerajaan Barisan Nasional (BN)? Saya rasa akan ada pak-pak lebai Pas yang sanggup tidur di atas jalan bagi mempertahankan madrasah itu.

Kini, tiada apa-apa berlaku. Malah kerajaan negeri pimpinan ustaz Azizan pula berkata siapa yang menentang 'projek pembangunan' itu dengan merobohkan madrasah itu sebagai orang bingai, atau tak reti bahasa atau dalam bahasa Inggeris yang bersopan ignorant atau jahil.

Wahai pembaca sekelian. Madrasah itu bukanlah madrasah biasa atau surau baru. Ia telah berusia lebih 100 tahun dan menjadi salah satu bangunan warisan Kedah di kota raya Alor Setar tua itu.

Perlu disebut, Alor Setar ialah salah sebuah bandar yang tertua di dunia, berusia sekitar lebih 200 tahun.

Bangunan-bangunan tua seperti Madrasah Salihiah Kanchut itu sepatutnya diperbaiki dan perindahkan seperti Masjid Zahir Alor Setar – bukannya dirobohkan.

Madrasah itu sepatutnya dijadikan bangunan warisan. Carilah tanah lain untuk didirikan kompleks beli-belah itu atau biarkanlah madrasah itu berdiri megah di keliling pusat beli-belah tersebut.

Yang mahu dirobohkan ini pula bukan bangunan tua yang bukan-bukan, ia adalah tempat ibadah yang maha suci umat Islam. Islam pula ialah parti yang kononnya didokong oleh parti Pas, parti yang memerintah Kedah sekarang?

Apa sudah jadi ini? Mana pergi hulubalang Pas yang sanggup tidur di atas jalan di Kuala Kangsar dulu dan sanggup menjadikan tubuh badan sebagai perisai di hadapan kereta FRU semasa demo Bersih dulu? Pergilah pertahankan madrasah berusia 100 tahun itu.

Azizan kata kita semua bingai. Menteri Besar itu kata dia pandai. Katanya kita roboh madrasah berusia 100 tahun itu, kita bina kompleks beli-belah dan kita buatlah surau di bawah bangunan itu. (Di atasnya ada apa?)

Tak apalah kita semua bingai. Apa yang Azizan itu cakap samalah seperti kita robohkan Masjid Zahir, kita bina kompleks beli-belah di atasnya dan kita buat surau yang indah-indah di dalamnya. Bolehkah kita perdengarkan azan di dalam kompleks beli-belah itu, sama seperti madrasah itu sekarang? Jika sebuah surau lain dibina di bawah bangunan atau di tapak lain, adakah sama dengan Madrasah Salihiah berusia 100 tahun itu?

Kita bukan nak beremosi di sini. Cuba kita bandingkan dengan senario ini: Pas pernah melancarkan kempen Kerajaan Selangor Zalim sekitar 2003 kerana kononnya Menteri Besar ketika itu, Dr. Khir Toyo mahu menamatkan tauliah solat Jumaat sebuah surau sementara dan merobohkannya di bawah sebuah pangsapuri lima tingkat di Seksyen 4 Bandar Baru Bangi. Itu hanyalah surau berdindingkan plywood yang didirikan, sementara sebuah masjid iaitu Masjid Al-Hasanah siap dibina.

Oleh kerana surau itu sudah menjadi markas pengikut Pas, maka mereka melancarkan tentangan hebat dan blog-blog memainkan peranan dengan melancarkan kempen zalim terhadap kerajaan negeri.

Jika sebuah surau sementara di bawah sebuah flat Jubli Perak itu pun ditentang habis-habisan oleh puak Pas, bandingkan pula Madrasah Salihiah Kanchut berusia 100 tahun? Kenapa senyap sunyi?

Oleh itu wahai sahabatku di Kedah, cubalah lihat hipokrasi yang anda semua tunjukkan. Sesungguhnya kami sedih kerana anak-anak kami dan kaum kerabat kami telah dikelirukan oleh anda semua selama ini.

Kelmarin ustaz Azizan dengan megah menaiki jentera backhoe membuat upacara pecah tanah – tanpa mempedulikan tunjuk perasaan kariah. Kompleks membeli-belah itu berharga RM500 juta. Turut hadir ialah Pengarah Urusan syarikat pemaju, Belleview Group, Datuk Sonny Ho, sebuah syarikat berpangkalan di negeri pakatan, Pulau Pinang.
Sesungguhnya Allah amat murka dengan orang yang munafik. Antara ciri-ciri munafik yang berat ialah: Apabila berbicara selalu berbohong (Orang ini tidak boleh dipercayai dalam setiap perkataan yang diucapkan); Apabila berjanji tidak ditepati, dan; Apabila diberi kepercayaan mereka mengkhianatinya.

Semua ciri itu adalah bertentangan sama sekali semasa mereka berjanji ketika pilihan raya lalu.

Akhir sekali, wahai umat Islamku semua marilah kita mempertahankan dan menyelamatkan Madrasah Salihiah Kanchut di Jalan Tambang Badak di Alor Setar daripada dirobohkan.

Semoga Allah SWT sentiasa melindungi kita daripada sifat-sifat munafik dan kejahatan orang munafik.

FAKTA MADRASAH SALIHIAH KANCHUT
Jalan Tambang Badak, Alor Setar, KEDAH

DIBINA pada tahun 1327 Hijrah atau 1909. Kini berusia 102 tahun.

Bangunan yang asalnya diperbuat daripada kayu itu diasaskan antaranya oleh Hajah Aisyah.

Tapak asal Madrasah Salihiah adalah kira-kira 0.1 hektar namun mengecil kepada 0.08 hektar selepas sebahagian daripada tanahnya diambil untuk tujuan pembinaan jalan raya.

Tapaknya berstatus tanah wakaf khas yang dikhususkan untuk orang Islam bagi tujuan pembinaan masjid atau surau dan ia tidak pernah diganggu sejak sekian lama.

Madrasah itu kini mempunyai kira-kira 200 ahli kariah, bahkan kariah dari Jalan Titi Siam, Kampung Pisang, Jalan Menanti dan umat Islam lain juga menggunakan kemudahan yang ada di madrasah itu.

Setelah sekian lama digunakan, pada 23 Oktober 2011 pihak Madrasah Salihiah menerima notis daripada Kerajaan Negeri Kedah agar mengosongkan bangunan madrasah itu untuk dirobohkan bagi memberi laluan kepada projek pembangunan.

Ahli kariah tidak berpuas hati kerana ia melanggar keputusan mesyuarat Jawatankuasa Fatwa Kedah pada 8 Rejab 1431 iaitu 21 Jun 2010 yang menyatakan. "Jawatankuasa Fatwa Negeri Kedah memutuskan bahawa surau ini hendaklah dikekalkan di tempat asalnya tanpa diruntuhkan struktur asal bangunan tersebut demi kemaslahatan jemaah berdekatan untuk beribadat dan melakukan aktiviti keagamaan."

Namun pada cabutan keputusan mesyuarat Jawatankuasa Fatwa Negeri Kedah pada 4 Julai 2011, jawatankuasa itu membuat pindaan terhadap keputusan yang dibuat pada 21 Jun 2010.

Pindaan itu membenarkan madrasah itu digantikan dengan surau baru yang dibina oleh pemaju dengan beberapa syarat ditetapkan.

Notis mengosongkan bangunan itu diberikan lagi oleh kerajaan negeri yang berakhir 10 November 2011 bagi pembangunan semula Plaza Tunku Yaacob.

Kerajaan negeri berjanji akan menggantikan Madrasah Salihiah Kanchut dengan surau baru di pusat beli-belah tersebut.

Roboh surau budaya PAKATAN RAKYAT

Assalamualaikum, Salam Aidil Adha pada seluruh umat Islam didunia.. Dikala kita merayakan hari ini dengan penuh kesyukuran, masih ada yang masih sugul dan bingung tatkala masalah yang manusia timbulkan.

Tarikh 30 Disember 2009 dan 10 November 2011 merupakan tarikh keramat buat mereka yang caknakan suburnya Islam di Malaysia. Dua peristiwa yang takkan dilupakan penduduk Kota Damansara, Selangor dan Alor Setar, Kedah: Surau mereka dirobohkan. Atas alasan-alasan yang nampak seperti diadakan, kerja-kerja pembantaian tetap dijalankan oleh PBT bahkan ditolong oleh pihak polis.

Saya berbangga dengan anggota kariah kedua-dua surau tersebut yang bermati-matian mempertahankan rumah Allah dari dizalimi tangan-tangan kotor rejim pemerintah. Kanak-kanak turut sama menyatakan pendirian dan mengerahkan keringat menjadi benteng terakhir rumah Allah tersebut. Bahkan golongan warga emas adalah antara sosok paling hadapan membawa suara rakyat pekan Rawang sehingga mereka dicaci maki.


Seperti yang dijangka, surau-surau tersebut tetap menyembah bumi, tewas pada jentolak. Namun, apa yang dibanggakan, peluh dan darah marhain yang tumpah mempertahankan rumah Allah tersebut.Nah, bukti kecintaan pada Allah dan Islam dizahirkan.

Di Kota Damansara ada yang diheret keluar dan ditengking. Bahkan masih ada yang mahu meneruskan ibadat di dalam masjid yang telah hancur. Ini bukan tribulasi baru bagi Islam. Di Palestin fenomena ini telah berlaku. Dan hingga kini rejim zionis merancang menghancurkan Baitulmaqdis. Kisah rumah Allah cuba dirobohkan bermula saat lahirnya Rasulullah. Tidak Asing lagi bagi kita dengan nama Abrahah dan burung ababil.

Dan kini nasib sama menimpa Surau Madrasah Salihiah Kanchut, Alor Setar. Di atas sebab-sebab yang samar. Katanya untuk membina pusat membeli belah. Persis di Surau Al-Hidayah, Pekan Rawang, kononnya tanah tersebut akan dimajukan lantas rumah penduduk dan surau dirobohkan sebelum perbicaraan tentang hak tanah tersebut selesai di mahkamah. Lagi menjengkelkan bila bukti dokumen dan geran tanah nyata memihak kepada penduduk kampung. Jawatankuasa Surau Madrasah Salihiah Kanchut telah diberi tarikh sehingga 10 November untuk kosongkan surau sebelum dilunyai kuku besi sang rejim. Ada penduduk mendakwa ianya kerana aliran politik yang berbeza dan keberadaan surau berkenaan tidak memberi manfaat kepada kerajaan bahkan mengancam mereka. Sudahlah syariat Islam dipandang sunyi, syiar Islam juga diinjak-injak. Inilah padahnya bila 'raja' tanpa takhta memerintah.

Kali ini saya cuba mengajak pembaca sekalian untuk mengambil ibrah dari kalam Allah yang Maha Suci. Di mana keyakinan kita pada surah al-Fiil? Benar, mereka yang memusuhi Allah bakal dilaknat. Bukan kerja kita untuk melaknat mereka tapi tanggungjawab kita menjulang tinggi keizzahan Islam.


Allah boleh sahaja menghantar Ababil ke Alor Setar kerana Dia Maha Berkuasa atas segalanya. Tapi perlu diteliti dan ditelusuri lanjut apakah kita sudah mencukupi syarat untuk didatangkan nusrah langsung dari ALLAH. "Hampir tiba masanya kamu dikerumuni oleh manusia seperti orang-orang mengerumuni sesuatu hidangan." Berkata seorang sahabat: "Adakah kerana jumlah kita yang sedikit?" Rasulullah menjawab: "Tidak, sebaliknya kamu ramai tetapi kamu menjadi seperti buih-buih ketika banjir. Allah mencabut rasa gerun dari hati musuhmu dan memasukkan perasaan wahan ke dalam hatimu." Sahabat bertanya: "Apakah dia al-wahan?" Rasulullah bersabda: "Cintakan dunia dan takutkan mati!" (riwayat Abu Dawud)

Sangat bimbang andai al-wahan makin sebati dalam hati kita. Buktinya nyata kini, umat islam sekitar Lembah Klang bagai tidak endah bahkan tidak tahu langsung isu al-Falah ini. Satu ujian dari Allah terhadap janji setia yang senantiasa dilafazkan kita. Kita berjanji akan hidup dan mati kita untuk Islam setiap kali solat namun masih ada keraguan akan ketetapan Allah. "(Setengah dari) mereka berkata: "Kami ada mendengar seorang anak muda bernama Ibrahim, mencacinya." (al-anbiya')

Ayat diatas berkisar kisah keberanian Nabi Ibrahim berdada dengan thagut penyembah berhala. Keberanian Baginda memecahkan berhala-berhala sembahan Namrud dan penduduk Babylon ketika itu. Di dalam ayat di atas Allah Taala menyebut perkataan 'anak muda' kepada Nabi Ibrahim. Ini kerana anak muda adalah golongan yang paling hadapan dalam menegakkan kebenaran serta ejen perubahan.

Cukuplah kita selaku anak muda yang menjadi 'ababil' mempertahankan rumah Allah dari serangan Abrahah moden. Saya menyeru seluruh anak muda dan seluruh umat Islam untuk menyatakan kebersamaan kita kepada penduduk Kerinchi dalam mempertahankan rumah Allah.

Juga ucapan tahniah dan syabas kepada Kariah Madrasah Salihiah Kanchut yang berpatisipasi penuh dalam usaha menggagalkan perancangan merobohkan rumah Allah ini. Juga kepada UMNO, PERKASA dan pertubuhan Melayu lain yang turut bersetuju untuk menjadi suara rakyat dalam mempertahankan surau al-Falah. Ayuh, biarlah keberadaan kita dirasai! Lupakan Politik seketika.. Tegakkan maruah agama! - sumber FB Orenji Ren Oren

* KUASA RAKYAT KUASA KERAMAT *
Kalau Takut Dipukul Badai...Usah Berumah Di Tepi Pantai...
Amizudin Ahmat (Din Binjai) - Blogger Sharpshooter


Artikel di atas kami ambil bulat-bulat daripada seorang blogger fuckatan terkenal yang kini sedang sedang tenat muflis akibat dosanya memfitnah Datuk Seri Rais Yatim. Nukilan beliau yang penuh semangat revolusi menentang pemerintah itu kami ambil bulat-bulat untuk tatapan pembaca bagi membuktikan betapa munafiknya puak-puak khawarij berhati hijau ini dalam hal memperjuangkan kesucian dan maruah agama.

Artikel yang sarat dengan semangat jihad terhadap UMNO dan BN ini digarap sejurus sebelum Pmeerka mendapat kuasa pada Pilihanraya UMUM ke-12 yang lalu.

Kami hanya perlu menggantikan beberapa perkara dalam artikel beliau dengan apa yang berlaku sejurus selepas fuckatan mendapat kuasa di beberapa negeri. Kami tidak perlu mengubah banyak perkara. Perkataan dan ayat yang ditandakan merah adalah perubahan yang kami maksudkan.

Sekarang baca semula artikel tersebut dengan sepenuh perasaan. Apakah akan ada di kalangan penyokong fuckatan yang beragama Islam merasa berdosa selepas ini?!! Atau mereka terus redha dan wala' dengan segala ketentuan yang telah ditentukan oleh barisan pemimpin bertaraf "ULAMAK" mereka yang berkiblatkan Kafir Harbi DAP?!!

Perogol Dan Peliwat Dipancung Di Arab Saudi. Patut Anwar Takut Pergi Mekah.

Posted: 15 Nov 2011 05:26 PM PST

Perogol, peliwat kena pancung


2011/11/16

JEDDAH: Tiga lelaki yang terdiri daripada seorang warga Arab Saudi dan dua warga Kanada dihukum pancung semalam di Jeddah selepas didapati bersalah merogol dan meliwat seorang pembantu rumah perempuan serta dua lelaki.

Tertuduh warga Arab Saudi, Badr Sami Al-Sudani, Ahmad Zain Ishaq dan Muhammad Bashir Hasan masing-masing warga Kanada dihukum bunuh selepas didapati bersalah merogol amah dan dua lelaki di sebuah rumah di daerah Al-Mushrefah, utara Jeddah dua tahun lalu, lapor Arab News.
Mengikut penghakiman mahkamah, kumpulan lelaki itu menyerang amah selepas beliau menjerit sebaik melihat penceroboh memanjat tembok rumah.
Jenayah itu bertambah berat sebaik dua lelaki keluar dari bilik mereka selepas mendengar jeritan wanita. Penceroboh mengikat dan menyumbat mulut dua lelaki itu sebelum meliwat mereka. Ketiga-tiga lelaki itu memecah masuk rumah pada lewat malam.

Polis menyiasat kes itu dan menahan pesalah tidak lama kemudian. – Agensi
http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Perogol_peliwatkenapancung/Article

Mungkin ini sebab utama PAS takut nak laksanakan hudud.

Tak naya kalau Perdana Menteri Pakatan kena pancung.*PAS la ni. Bab hudud pun boleh kowtim demi kuasa.

Berita Yang Pemimpin PAS Tak Boleh Terima. Ahli PAS Puji BN.

Posted: 15 Nov 2011 02:00 PM PSTMacam tak percaya bila ada ahli PAS puji BN.

Kalau Kerajaan adil macam tu lah. Lambat laun yang karat hijau pun boleh di'putih'kan.

Tahniah BN Perak. Kerana kesaksamaan anda memberi bantuan telah buatkan rakyat 'celik mata'.

FAKTA: Pembohongan Tony Pua Dan Nurul Izzah.

Posted: 15 Nov 2011 08:03 AM PST

Inilah fakta yang sebenar.Apa yang dibuat oleh pembangkang adalah pembohongan yang nyata untuk menyerang KR1M.

Mengapa mereka tidak puas hati bila Kerajaan berjaya turunkan harga barang? Mungkin ini jawapannya.

*Sebar-sebarkan.

Sensasi : Gambar Real Proton Baru Yang Akan Dilancarkan.

Posted: 15 Nov 2011 06:33 AM PST

Gempak seh. Warna kuning lagi.Kepada peminat Proton yang nak beli atau tukar kereta, mungkin boleh tangguh hajat anda sehingga tahun depan.

PANAS : Anwar Sahkan Duit RM300juta Untuk Pilihan Raya PKR Dah Turun.

Posted: 15 Nov 2011 05:05 AM PST

Cakap-cakap mengenai peruntukan pilihan raya sebanyak RM300juta PKR telah mula berkumandang di dunia siber.(http://gelagatanwar.wordpress.com/2011/11/11/rm300-juta-dana-pilihanraya-pakatan-rakyat/)Hari ini, Anwar Ibrahim mengesahkan bahawa peruntukan tersebut telah turun.Mana ada orang buat perancangan pilihan raya tanpa bajet.

Dengan RM300juta, sememangnya PKR mampu bertahan sehingga April 2013. Stamina yang cukup dengan duit yang cukup.

Dan dengan RM300juta, ke'jantan'an Anwar untuk mengetuai Pakatan akan terserlah kembali. PAS dan DAP sudah pasti akan mengendeng untuk mendapat limpahan dana ratusan juta tersebut.

Peruntukan ini ditambah dengan peruntukan tersembunyi khas untuk pilihan raya yang dibentangkan dalam Bajet Selangor 2012.

RM10 juta untuk melebarkan informasi rakyat dan pendedahan rakyat kepada maklumat. (propaganda)

RM 5 juta lagi diperuntukkan kepada usaha meningkatkan tahap demokrasi dan pilihanraya yang bersih di negeri Selangor. (BERSIH 3.0)

Semua sekali ada RM315juta.

*Tak sia-sia Anwar Ibrahim jumpa Al Gore di UK.

Warna-warni Tian Chua, Terresa Cock, Ladang Babi dan Ladang Lembu.

Posted: 15 Nov 2011 03:35 AM PSTAyuh kita sebut kuat-kuat; Tian Chua babi, Tian Chua babi, Tian Chua babi, Tian Chua babi, Tian Chua babi,Tian Chua babi…

 
Majlis Qurban anjuran PAS yang disertai oleh Tian Chua, halalkah daging qurban yang disentuh oleh kafir harbi ini untuk dimakan oleh umat Islam? Lu dah samak dan mandi hadas ke belum?
Lihat ini pulak !!!

Sebut; Terresa babi, Terresa babi, Terresa babi Terresa babi Terresa babi…


Bandingkan dengan ini;


 Babikiu 5 ekor babi selepas kejatuhan lima buah negeri ke tangan fuckatan sosialis!

Rancangan pembinaan ladang mega babi di Kuala Langat, Selangor oleh puak-puak cauvinist komunis ditentang oleh orang Melayu. Bila puak-puak ni tak dapat biak babi besar-besaran, industri ternakan lembu feedlot Bumiputera pulak jadi sasaran kecaman!!!

Terresa Cock mengagih daging qurban pada pencacai-pencacai PAS, komunis harbi ni dah samak dan mandi hadas ke belum?
 
Teressa dan Tian sedang bermesra!
      
Umat Islam ditipu bulat-bulat dengan kebaikan andartu harbi chauvinist sosialis yang mempunyai niat jahat untuk menghancurkan Islam dan umatnya secara senyap.
Akhirnya ini yang mereka inginkan…sebuah negara baru cauvinis rasis ala sosialis…ini buktinya!!! 

Bendera Republik Rakyat Malaysia !!!!

Entri ini sememangnya dibuat kurang ajar macam ni sebab puak-puak PAS dan PKR sibuk menyerang isu Lembu Feedlot sedangkan saudara seagama dengan mereka sedang merana akibat PROJEK BABI MEGA di Selangor. Untuk kupasan lanjut tentang isu ini, sila ke alamat berikut. *Ladang Feedlot NFC baru RM250juta. Ladang Babi Mega RM400juta. Takkan tak nampak lagi kot.

Info MyMassa : Anak Gadis Perlu Berhati-hati Semasa Banjir.

Posted: 15 Nov 2011 02:33 AM PST

Info yang membuatkan MyMassa terkasima.

Bahaya lintah semasa banjir kerana boleh masuk ke dalam kemaluan wanita.*Ingatkan masa banjir ni manusia je ambil kesempatan. Rupa-rupanya haiwan pun sama.

Satu Lagi Kegiatan Kroni Khalid Ibrahim Dibongkar.

Posted: 15 Nov 2011 01:24 AM PST

Selepas PKNS, Yayasan Selangor dan Kumpulan Semesta, satu lagi tempat di mana Khalid Ibrahim meletakkan kroninya adalah di Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS).

Kroni Khalid Ibrahim tidak lain tidak bukan, orang No.1 dalam PKPS iaitu Haji Ali.


Haji Ali adalah bekas orang bawahan Khalid Ibrahim di Kumpulan Guthrie Berhad.

Di ambil secara kontrak secara bulanan, kemasukan Haji Ali telah merubah GLC Kerajaan Negeri tersebut yang terkenal dengan aset-aset dalam bentuk tanah pertanian.

Maklumat mengenai PKPS dan salah laku pengurus besarnya telah mula dibongkarkan oleh ADUN BN.Itu baru permulaan. Lebih banyak salah laku lain yang dibongkarkan satu masa nanti.


*Haji Ali ni banyak pecat staf PKPS. Lepas ni lebih banyak rahsia Haji Ali akan dibongkarkan oleh orang yang dipecatnya.

AZLI SHUKRI

Posted: 15 Nov 2011 11:18 PM PST

AZLI SHUKRI


Kemenangan Yang Belum Dicuri

Posted: 15 Nov 2011 10:51 PM PST

Populariti Datuk Seri Najib Razak meningkat dengan mantap sejak 2009 tetapi yang sebaliknya berlaku ke atas tiga pemimpin utama Pakatan Rakyat, demikian lapor kajian Universiti Islam Antarabangsa (UIA). Kadar populariti berkenaan Najib itu berbeza daripada hasil kajian dikeluarkan oleh Merdeka Center baru-baru ini.

Kajian Merdeka Center diterbitkan akhir Ogos lalu menunjukkan aliran populariti Najib terus mengalami penurunan daripada 72 peratus pada Mei 2010 kepada 69 peratus November tahun lalu, 67 peratus pada Mac lalu dan seterusnya ke paras 65 peratus pada bulan Mei dan terbaru 59 peratus. Selain Najib, kajian terhadap populariti lima personaliti kepimpinan di Malaysia yang dijalankan oleh Unit Kajian Media dan Pilihan Raya UIA menunjukkan bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad terus kekal popular walaupun berundur pada 2003.

Kajian UIA itu menambah Ketua Umum Pakatan Rakyat Datuk Seri Anwar Ibrahim, Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Aziz Nik Mat dan Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng, menyaksikan populariti mereka merosot.

Prof Datuk Syed Arabi Idid mengetuai kajian itu dari Mac 2008 hingga Julai 2011 bersama penyelaras penyelidikan, Azrul Hisyam Wakichan. Satu sampel rambang purata 1,500 responden terdiri pengundi Melayu, Cina dan India dari seluruh negara ditanya mengenai kepuasan mereka terhadap kualiti kepimpinan kelima-lima pemimpin itu.

Kajian itu menunjukkan peningkatan dalam populariti Najib, yang menjadi perdana menteri pada April 2009, adalah hasil usaha berterusan beliau untuk mendekati hati rakyat dan memimpin negara ke arah masa depan yang lebih cerah.

"Kajian ini dengan jelas menunjukkan responden Melayu, Cina dan India kini menerima Datuk Seri Najib," katanya dipetik Bernama. Pada Oktober 2008, 35 peratus responden Melayu, 33 peratus Cina dan 41 peratus India menunjukkan yang mereka puas hati atau sangat puas hati dengan Najib tetapi menjelang Julai 2011, penerimaan masing-masing meningkat kepada 59 peratus, 45 peratus dan 62 peratus.

"Hakikatnya rakyat kini lebih bersedia menerima Datuk Seri Najib sebagai pemimpin mereka," kata Syed Arabi yang menjalankan kajian mengenai populariti pemimpin-pemimpin sejak 1989.

Mengenai punca kemerosotan populariti Anwar, Nik Aziz dan Lim, beliau berkata, ia banyak berpunca kerana isu-isu semasa dan kegagalan untuk mencapai kata sepakat dalam banyak hal. Azrul Hisyam yang menyelaras kajian itu berkata, kajian yang sama mendapati rakyat Malaysia masih memandang tinggi Dr Mahathir dan segala sumbangannya.

Purata 74 peratus daripada responden dalam soal selidik itu menunjukkan mereka menyanjungi Dr Mahathir sepanjang kajian empat tahun itu. Azrul Hisyam berkata, rakyat Malaysia melihat Dr Mahathir sebagai pemimpin yang telah membuktikan kebolehannya dan masih lantang bersuara. "Mereka melihat beliau sebagai pemimpin teladan," kata beliau dipetik agensi berita nasional itu.

Juanda Sila Sertai Politik : Anda Bukan Lagi Ulama Salaf

Posted: 15 Nov 2011 07:23 AM PST

Secara rasminya saya isytiharkan bahawa Mufti Perlis, Dr Juanda Jaya bukan lagi tergolong dalam kalangan ulama salaf atau golongan agamawan yang memperjuangkan prinsip-prinsip generasi salaf dalam kehidupan mereka. Juanda semakin hari semakin lari dan jauh daripada metodologi salaf dalam menasihati dan membuat teguran terhadap para pemimpin Islam. Perbuatan Juanda menjadikan MalaysiaKini sebagai platform untuk mengaibkan dan mewujudkan suasana fitnah terhadap Datuk Seri Najib dalam urusan hajinya yang lalu - bukanlah perbuatan seorang ulama salaf yang benar-benar faham bagaimana kaedah untuk menegur para pemimpin muslimin.

Kita diminta menegur dan menasihat pemimpin secara berhikmah dan mengelakkan fitnah - tetapi perbuatan Juanda yang menegur Najib secara terbuka melalui portal pemfitnah no 1 negara, Malaysiakini hanya mengundang buruk sangka, fitnah, kutuk-mengutuk serta caci memaki antara umat Islam. Ini bukanlah perbuatan seorang ulama salaf, tetapi ini ulama pemecahbelah!

Perdebatan dan tuduhan terkini beliau kepada Datuk Jamil Khir sebagai pengampu - juga, merupakan perbuatan buruk sangka yang bukan amalan para generasi salaf. Sekali pun Juanda begitu arif dan bijaksana dalam urusan mengerjakan haji - apakah hak beliau untuk merendah-rendahkan Najib dan rombongan hajinya dalam media elektronik secara terbuka? Mengapa mesti respon terhadap soalan MalaysiaKini yang jelas berniat mahu melaga-lagakan antara ulama dan umara' di negara ini?

Tidakkah Juanda tahu bahawa masih terlalu banyak cara dan kaedah untuk membetulkan kesilapan Najib, sekiranya benar Najib belum menyempurnakan hajinya? Mengapa mesti memilih MalaysiaKini untuk "menasihat" Najib? Sebagai mufti apakah terlalu sukarkan untuk beliau menghubungi Jamil Khir bagi bertanyakan status terkini haji Najib? Inikah cara generasi salaf menasihati pemimpin Islam? Elok gugurkan sahaja perjuangan mahu menegakkan masyarakat generasi salaf - kalau kita sendiri masih gagal menyempurnakan kesalafan kita sendiri. Untuk Juanda, semoga fikir-fikirkan apa yang saya tuliskan ini. Wallahualam.

Khairy Perlu Tinggalkan Shahrizat

Posted: 15 Nov 2011 12:35 AM PST

Oleh Mathias Gomes Tidak kira berapa banyak Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin berhujah dan mengemukakan fakta-fakta di blognya (Saya rasa mungkin tidak dikunjungi langsung) atau suratkhabar atas talian untuk memberitahu apa yang berlaku di NFC- versi Umno, ia tetap tidak masuk akal kepada manusia normal.

Setiap hari rakyat Malaysia ingin makan daging lembu sekurang-kurangnya dua kali seminggu jika mereka mampu, sekiranya tidak, satu lagi sumber protein untuk mereka makan adalah ayam yang dianggap masih mampu dibeli. Ikan terutamanya dari laut hampir tidak dapat dibeli disebabkan harga melonjak kepada paras tertinggi dalam tahun-tahun kebelakangan ini. Harga ikan kembong kegemaran rakyat (scomber) adalah kira-kira sebelas ringgit sekilo! Dengan ini di dalam minda kita, jika NFC boleh menjual daging lembu dengan harga murah untuk orang biasa, ini akan lebih masuk akal. Khairy kemudiannya bolehlah berhujah sehingga semua lembu pulang balik ke kandang dan tiada siapa akan kisah. Pada masa ini, adalah lebih baik baginya untuk menutup mulutnya, dan menjauhkan diri daripada kejatuhan NFC.

Sebelum cerita lembu, ada cerita AP Skandal NFC sudah semestinya merosakkan imej Sharizat dan juga Najib. Adalah mustahil beliau akan diletakkan untuk bertanding di kawasan yang beliau pernah kalah iaitu lembah pantai atau diberi mana-mana kerusi untuk ditandingi. Ini akan membuat musuh tradisinya Rafidah Aziz gembira kerana beliau sememangnya menunggu-nunggu saat ini. Bagi Sharizat pula, ini adalah penghujung untuk karier politik beliau yang telah pun dihidupkan kembali. Tapi sekurang-kurangnya, beliau mendapat bonus daripada Umno dalam bentuk kondo mewah dan lembu-lembu.

Pakaian pintar, kelihatan pintar, berjalan pintar tetapi ... Berbalik semula kepada bekas wira di tingkat 4 ini, dia berpakaian seperti orang pintar, kelihatan bijak, berjalan pun macam orang pintar tetapi serupa dungu apabila dia membuka mulutnya. Jika dia mahu kekal dalam politik terutamanya Umno, dia perlu mempunyai strategi untuk mengukuhkan asasnya. Dia mungkin mempunyai kelayakan kukuh dalam kertas, tetapi untuk tempat beliau sekarang iaitu ruangan bawah tanah, itu adalah lemah. Dia perlu untuk memperbetulkannya dengan pantas. Kini, beliau mempunyai kerusi di Rembau dan ia relevan kepada Umno dan kepada kerjaya politik beliau sendiri.

Jika dia tidak menjadi MP dia akan mati, jadi dia mesti memastikan dia masih dipertandingkan pada pemilihan akan datang. Untuk ini, beliau harus bekerja keras atau meletakkan semua wang di mulutnya untuk menang dalam pilihan raya dan kekal relevan dalam politik. Sekiranya beliau tidak dipilih untuk bertanding dalam pilihan raya yang akan datang dan ini mustahil memandangkan beliau adalah Ketua Pemuda Umno, maknanya beliau harus membuat pilihan. Tinggalkan Umno untuk terus hidupkan kerjaya politik peribadi beliau supaya jika pada 40 dia tidak dapat menjadi Perdana Menteri, maka sekurang-kurangnya pada usia 55 tahun, dia masih berpeluang. Ini bermakna, beliau akan mengambil tempat dalam giliran selepas Mukhriz Mahathir (Insan terpilih) atau Nurul Izzah (Pilihan Rakyat) mengambil giliran mereka.

De-facto PM untuk orang yang tidak berguna Khairy yang kini berusia 35 tahun, dan pernah menerajui para ahli strategi muda yang diupah oleh bapa mertua beliau, bekas Perdana Menteri, Abdullah Ahmad Badawi dalam tempoh 2004 hingga 2008 pasti merindui pejabat tingkat 4 beliau yang enak di Putrajaya. Dari de-facto PM, Khairy kini berada di bawah tanah politik Umno. Walaupun dengan portfolio yang kuat sebagai Ketua Pemuda , beliau tidak diberikan jawatan menteri dan ini agak memalukan. Dan yang lebih memalukan, Mukhriz telah dilantik sebagai Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, walaupun ini mungkin hanya melalui campur tangan Maha Kuasa (bapanya dan bekas Perdana Menteri, Mahathir Mohamad).

Adakah Dr M pernah memaafkan Khairy Sekarang semua orang tahu Mahathir membenci Khairy, mereka tidak bergaul dengan baik.Untuk Khairy bangun, dia harus menghadapi musuhnya, Mahathir yang hebat,dan beliau juga harus melawan rasa takutnya pada bekas PM itu. Jika Mahathir mengampunkan Khairy, maka semua akan baik baginya dalam Umno. Khairy tidak boleh berpaling kepada Najib kerana PM itu pun sedang melawan dajal-dajal kecilnya dari dalam dan luar Umno, dan sama ada Najib mampu untuk mengekalkan kuasa ditangannya sendiri itu adalah sesuatu yang belum pasti.

Oleh itu, Khairy tidak mempunyai pilihan tetapi untuk bertempur sendirian tanpa bapa mentuanya disisi. Pilihan lain untuk beliau adalah berhibernasi untuk beberapa tahun dalam dunia perniagaan atau meninggalkan Umno dan menyertai parti politik lain. Apa pun yang dia pilih, dia harus melakukannya dengan pantas keranan masa tidak menyebelahi beliau dengan semua tekanan yang diterima Umno daripada parti pembangkang berikutan skandal-skandal besar mereka. Sememangnya Umno sedang kehilangan pengaruh mereka dengan begitu cepat sekali kepada pembangkang dan peluang Umno membentukkerajaan seterusnya lenyap. Malah, ruang bawah tanah mungkin juga akan lenyap untuk Khairy jika dia tidak bertindak cepat sekarang. Malaysia Chronicle

Panglima Perang Cyber

Posted: 15 Nov 2011 11:15 PM PST

Panglima Perang Cyber


Wawancara Dengan Mantan Adun BN Taman Medan Petaling Jaya Selatan

Posted: 15 Nov 2011 08:28 PM PST

Pagi ini semasa berjalan-jalan di Pertama Kompleks sementara menunggu bapa mertua menyelesaikan urusan rutinnya berjumpa doktor di Hospital Kuala Lumpur, kebetulan bersua dan berkenalan dengan mantan Adun BN Taman Medan Datuk Ab.Wahab bin Ibrahim.

Beliau yang tidak dicalon PRU12 walaupun menang dengan majoriti 13,512 undi dan ditentang empat penjuru dari Pas Pkr dan Bebas pada tahun 2004, nampak masih muda walaupun sudah berumur 60 tahun..

Beliau pernah bertugas di Petronas selama 26 tahun bermula 2.2.1978 sehingga 2004 sebelum berhenti selepas dicalonkan tahun 2004 dengan jawatan terakhir sebagai Ketua Bahagian kewangan,akaun dan IT OGP Technical Services Sdn Bhd sebuah anak syarikat Petronas.

Beliau juga berkelulusan 4 Sanawi sekolah agama Johor dan juga pernah menjadi imam masjid Assyikirin KLCC sebelum ini serta mahir bacaan berzanji dan marhaban, seorang yang sangat setia kepada Umno walau tidak dicalonkan PRU yang lepas.

Takdir Allah telah menemukan Panglima dengan pemimpin yang rendah diri dan mudah mesra dengan sesiapa sahaja seperti Datuk Ab Wahab Ibrahim walau pertama kali bersua seperti Panglima. Alhamdulillah.

Antara nasihat beliau ialah kita perlu menghayati konsep di sebalik azan di mana seruan mengerjakan solat dan mencari al falah (kejayaan) perlu dihayati dalam perjuangan.

Selain itu menurut beliau pemimpin juga perlu selalu berjemaah di masjid dan surau, bertemu rakyat di majlis kematian, kenduri kendara dan majlis melibatkan rakyat di kawasannya.

Persatuan PIBG dan penduduk juga perlu disertai oleh pemimpin Umno/BN seperti yang dislogankan dalam 1Malaysia YAB Perdana Menteri iaitu "rakyat didahulukan pencapaian diutamakan".

Beliau kini menjadi Timbalan Pengerusi Yayasan Pembangunan Insan di Putrajaya selain menjadi Independent Director di Alam Maritim Resources Berhad.

Selepas memperkenalkan diri sebagai blogger, panglima meminta izin merakam gambar beliau dan menyiarkan butiran perbualan kami.

Beliau kini masih lagi rajin bertemu rakyat meskipun tidak lagi bergelar YB. Sikap beginilah yang perlu ada pada setiap pemimpin yang mahu menjadi 'winniable candidate' harapan PM.

Banyak perkara dapat dikongsi dengan beliau dan pertemuan tidak disangka ini ibarat 'rezeki terpijak' panglima dalam menambahkan lagi koleksi pengalaman hidup sebagai hamba Allah di dunia ini.

Artikel ini tidak dibayar tetapi demi perjuangan alif ba ta.

Sekian,mohon disebarkan.

Live : Tolong Selamatkan Dua Gelandangan Sedang Tidur Di Tengah Bandar Kuala Lumpur Sekarang !!!

Posted: 15 Nov 2011 05:46 PM PST

Tolong sampaikan maklumat ini yang baru dirakam seminit lalu 9.40 am oleh Panglima sendiri.

Lokasi hadapan Bank Cimb sebelah bangunan Kementerian Penerangan dan Komunikasi - Jalan ke Sogo dari Hospital Kuala Lumpur.

Tolong bantu warga tidak bernasib baik ini agar mereka terbela dan imej negara tidak tercemar gara-gara kealpaan sesetengah antara kita.

Mereka masih tidur dan masih sempat menyelamatkan mereka dari derita kemelaratan tersebut.

Pegawai JKM boleh segera ke sana jika sesiapa dapat tweet atau email Menterinya DS Shahrizat untuk memberitahu info ini.

Bersama-sama kita bantu golongan tidak nasib baik sekadar kita mampu.

Sekian melaporkan dan mohon disebar kepada pihak berkenaan.

Gempar : Syarikat Air Kelantan AKSB Tenat dan Air Kelantan Beracun ???

Posted: 15 Nov 2011 03:02 PM PSTBlogger Yuseri Yusuf menyiar artikel dari Kelatekito tentang masalah air di Kelantan. Sebelum ini Panglima telah menyarankan agar dua isu iaitu Tanah dan Air dijadikan peluru utama untuk menyerang kubu lawan yang berusia sudah 21 tahun memerintah Kelantan.


Teringat kisah tentera Mesir menyerang kubu Israel dan mereka gagal meruntuhkannya kerana binaan tersebut sangat kukuh dan hebat teknologi arkiteknya. Namun seorang Syeikh Al Azhar telah bermimpi bertemu Rasulullah saw yang berpesan agar ditembak kubu yang dibuat dari pasir dengan air.


Selepas itu barulah tentera Mesir berjaya menembusi kubu Israel dan menang dalam perang yang dinamakan The 6th  October Victory (1973). Ia ditulis seperti berikut :On October 6, 1973, the Egyptian Armed Forces mounted a surprise attack against the Israeli army stationed in Sinai and the Golan Heights.
As a result, Egypt regained full sovereignty over the Suez Canal and was able to recover part of Sinai. The October victory led to destroying the myth of Israel's invincible army. Most important, however, is that it paved the way to the Camp David Treaty in September 1978.

Tidak mustahil kubu perosak Islam dari dalam (mubtilin min ahlihi) atau munafiq dalam Islam di KELANTAN akan dimusnahkan tidak lama lagi. Dengan syarat kita melawan dengan pasukan tersusun tanpa membiarkan jarum syaitan merenggangkan saf pasukan - pasukan kalangan kita.


Ikuti isu air Kelantan dan mohon jasa baik anda sebarkannya.

Dari kelatekito.net :
PASIR PUTEH - Exco Air Kelantan, Datuk Mejar (B) Anizam Abdul Rahman tidak senang duduk pada majlis pecah tanah projek naik taraf Loji Wakaf Bunut oleh Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) di sini, hari ini. 
Apa tidaknya pelbagi masalah yang dihadapi dalam AKSB sampai duit tidak ada langsung dalam kantong. 
Anizam juga dikatakan mengelak daripada wartawan yang cuba mengasaknya mengenai soalan-soalan yang membabitkan surat layang yang disebarkan baru-baru ini.Hari ini AKSB lancark projek naik taraf Loji Air Wakaf Bunut kepada telaga jejari menelan belanja RM5.7 juta. 
Seperti biasa majlis letak batu asas diadakan dan disempurnakan oleh Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.  
Sekadar ingin bertanya apa sudah jadi dengan projek NRW yang membabitkan kos sebanyak RM130 juta. Tidak ada sebarang impak malah masalah air di Kelantan semakin teruk. 
Projek NRW adalah projek untuk membaik pulih sistem air bagi memastikan air yang dirawat tidak hilang ketika disalurkan kepada pengguna akhir di negeri-negeri ini. 
Bagaimana pula dengan kerugian AKSB sebanyak RM11 juta?.  
Kerajaan Pas Kelantan tidak pernah jelaskan akaun membabitkan AKSB adakah untung atau rugi dan ke manakah kesemua wang tersebut pergi kerana tidak ada sebarang kesan yang dapat dilihat sehingga hari ini.
Video berkaitan isu air di Kelantan :Dengar juga kupasan tentang rawatan air tidak sempurna yang akan menyebabkan air mempunyai tahap keracunan agak tinggi pada durasi 5.11 video di bawah :


Lihat juga air hitam pekat akibat kegagalan AKSB dan Kerajaan Kelantan menguruskan air bersih kepada rakyat.Mohon DYMM Sultan Muhammad V dapat mendengar rintihan rakyat agar air yang bersih dapat dinikmati oleh rakyat baginda.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Gempar : Wartawan Indonesia Akui Sanggup Menipu Jika Diberi Jutaan Rupiah

Posted: 15 Nov 2011 02:52 PM PST


Fikirkan...Dan bandingkan...Adakah sama etika wartawan di sini dan di sana.

Jangan kerana wang kita gadaikan maruah diri walau hidup dalam kesulitan.
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Sah ! Wardina Safiyyah Nafi Hasrat Jadi MP

Posted: 15 Nov 2011 08:21 AM PST

Pertama sekali Panglima ingin memberitahu masa untuk menulis agak suntuk sehari dua kebelakangan ini.

Namun begitu panglima sentiasa memastikan twitter @panglima_cyber dan FB muhammad ali - tetap terus 'menembak' berterusan siang malam ke atas kubu fitnah lawan.

Alhamdulillah dengan izin Allah pasukan pejuang cyber negara terus mara menyerang walau dari kem berbeza demi matlamat yang sama.

Perbalahan sesama kita sememangnya tidak menguntungkan dan janganlah kita memulakan atau menghidupkannya. Jangan kerana habuan dunia merenggangkan hubungan sesama kita.

Kes Wardina saya dapat imej skrin dari blogger Tujuh Lok seperti anda lihat di atas. Menafikan akan menjadi MP Titiwangsa ganti tempat arwah Dr Lo'Lo'.

Meskipun agak terasa dengan kritikannya tetapi iamasih boleh dimaafkan.

Namun jika beliau menipu dan tetap bertanding maka Wardina dengan sendiri merendahkan intelektual dia yang difahami suka perkara keagamaan dan ilmu pengetahuan.

Takkan orang suka agama dan dakwah akan menipu kan?

Peminat Wardina juga tentu akan kecewa jika beliau diperguna untuk menaikkan imej Pakatan Haram yang kian merudum seperti kapal mahu karam.

Kesian masa depan Wardina sebenarnya lebih cerah sebagai selebriti untuk menyatukan rakyat penyokong Umno Pas bukan sebaliknya.

Harap Puan Wardina kekal dengan status sebagai selebriti yang tidak begitu mudah terpengaruh dengan tawaran menjadi calon Pakatan walau dipujuk oleh suami.

100 Sebab Rakyat Perlu TERUS Sokong Kerajaan Bajet 2012

Posted: 15 Nov 2011 01:22 AM PST
KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA


100 TOUCH POINTS BELANJAWAN 2012


"DASAR TRANSFORMASI NASIONAL: 
BAJET MEMBELA RAKYAT, MENSEJAHTERA NEGARA"

KEMENTERIAN KEWANGAN 
7 Oktober 2011 


www.treasury.gov.myMELIGAT PELABURAN

1.Meliberalisasi 17 subsektor perkhidmatan
2.Pelaksanaan Rolling Plan Kedua berjumlah RM98.4 bilion
3.Pengurusan nilai bagi projek baru bernilai RM50 juta ke atas
4.Dana Mudahcara perkongsian awam-swasta (PPP) – RM2.5 Bilion
5.Pembangunan Lima Wilayah Koridor (RM978 juta)
6.Pakej Rangsangan Khas – RM6 Bilion MEMPERGIAT PERUSAHAAN KECIL SEDERHANA (PKS)


7.Dana Pembiayaan PKS patuh syariah berjumlah RM2 bilion - Kerajaan menanggung 2% daripada kadar keuntungan
8.Dana Inovasi Pengkomersialan PKS patuh syariah berjumlah RM500 juta - Kerajaan menanggung 2% daripada kadar keuntungan
9.Dana SME Revitalisation Fund berjumlah RM100 juta kepada usahawan berwibawa untuk membangunkan semula perniagaan
10.Dana Kecemasan PKS berjumlah RM10 juta bagi membiayai PKS yang terlibat dengan bencana alam MENCERNA KREATIVITI DAN MENCETUS INOVASI 


Tahun 2012 – Tahun Gerakan Inovasi
11.Program penerapan & pembangunan inovasi di peringkat sekolah dan IPTA
12.Program Jejak Inovasi bagi menggalakkan pencetusan idea baru
13.Memperkenalkan Anugerah Cipta 1Malaysia
14.Program realiti dan dokumentari di media
15.Penyediaan Market Validation Fund (RM30 juta)
16.Mengkomersialkan 300 harta intelek baru dalam bentuk produk dan teknologi baru - jangkaan GNI, RM30 Bil.
17.Penganjuran World Innovation Forum dan Asia Business Angel ForumPENDIDIKAN


18.Tabung Khas Pembinaan, Penambahbaikan dan Penyelenggaraan Sekolah - RM1 bilion
19.Pemansuhan bayaran tambahan RM24.50 bagi sekolah rendah dan RM33.50 bagi sekolah menengah
20.Bantuan persekolahan RM100 kepada semua pelajar sekolah rendah dan menengah Tahun 1 hingga Tingkatan 5 di seluruh negara.
21.Pemberian baucar buku RM200 kepada semua pelajar warganegara Malaysia di institusi pengajian tinggi awam dan swasta, matrikulasi serta pelajar tingkatan 6 di seluruh negara.
22.Potongan cukai – kepada penderma program persekolahan (individu & syarikat) PROGRAM TRANSFORMASI LUAR BANDAR


23.Melaksanakan Program Transformasi Luar Bandar (RTP) - RM1 Bil
24.Mewujudkan Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC) sebagai pusat integrasi perkhidmatan – perluasan di Kedah, Johor, Sabah & S'wak
25.Dana Perkhidmatan Profesional bagi golongan profesional berjumlah RM100 juta ringgit secara pinjaman mudah dengan kadar faedah 4%.
26.Projek Lonjakan Mega Luar Bandar di 11 kawasan Projek Agropolitan seluruh negara (RM110 juta)
27.Pembangunan infrastruktur asas luar bandar, RM5 Bilion (bekalan air, elektrik, rumah dan jalanraya)
28.Projek Penyelenggaraan Awam-Asas (PIA-PIAS), RM500 juta
29.Projek Bekalan Air Retikulasi di Sabah dan Sarawak dan Projek infrastruktur sistem bekalan air – FELDA; serta kemudahan bekalan air bersih – Ladang Estet (RM50 juta bagi penyambungan paip & pemberian tarif domestik)
30.Akses perkhidmatan perbankan – melantik 5,000 agen BSN
31.Perkhidmatan Bas Luar Bandar – kemudahan pembiayaan
32.Kebajikan Orang Asli – program pembangunan & pemindahan pendudukSARAAN BARU PERKHIDMATAN AWAM (SBPA) & PERKHIDMATAN AWAM

33.Mewujudkan Dasar Pemisah atau exit policy
34.Menambah baik struktur gaji penjawat awam
    kenaikan antara 7 hingga 13 peratus
    kenaikan Gaji Tahunan penjawat awam antara RM80 hingga RM320 mengikut gred.
35.Menambahbaik skim perkhidmatan mengikut sistem time-base
    Guru gred 48 – SSM (tahun ke-20 tahun); SBPA (tahun ke-16)
36.Melanjutkan umur persaraan wajib penjawat awam dari 58 tahun kepada 60 tahun
37.Tambahan bonus setengah bulan gaji atau minimum RM500
38.Bantuan yuran pengajian – ijazah sarjana muda (20,000 tempat), ijazah sarjana (5,000 tempat) & PHD (500 tempat)
39.Program Army Care – menaiktaraf & menyelenggara kuarters tentera PESARA KERAJAAN & BEKAS PEGAWAI KONTRAK


40.Pesara Kerajaan
    menikmati pelarasan pencen
    Melaksanakan kenaikan tahunan sebanyak 2% setahun tanpa perlu menunggu sebarang semakan sistem saraan atau pelarasan gaji
41.Bayaran khas sebanyak RM3,000 kepada kakitangan yang telah menamatkan kontrak dari Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA), dan Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS)
42.Bayaran khas sebanyak RM3,000 kepada bekas anggota serta duda dan balu polis khas dan polis tambahan yang pernah berkhidmat menjaga keselamatan negara semasa zaman darurat.
43.Program latihan khusus untuk pesara tentera bagi menceburi bidang perniagaanMEREDAKAN INFLASI & MENGIMARAHKAN KEHIDUPAN RAKYAT


44.Bantuan RM500 kepada isi rumah berpendapatan RM3,000 dan ke bawah
45.Penerusan pemberian subsidi, insentif dan bantuan berjumlah RM33.2 bilion
46.Penerusan subsidi bil elektrik RM20
47.Perluasan Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) meliputi keperluan harian pengguna pada harga sehingga 40% lebih rendah.
48.Membuka 30 unit Agrobazaar Kedai Rakyat di seluruh negara
49.Mempromosi Menu Rakyat 1Malaysia
50.Memperbanyakkan program ladang kontrak. Seramai 4,500 usahawan tani dijangka mendapat manfaat.
51.Program Kebajikan Rakyat 1Malaysia (KAR1SMA) PROGRAM PERUMAHAN RAKYAT


52.Skim Rumah Pertamaku - meningkatkan had maksimum harga rumah daripada RM220 ribu kepada RM400 ribu bagi pembiayaan bersama suami isteri.
53.Skim Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA) - diperluaskan ke kawasan luar Lembah Klang, 1,880 unit
54.Pembelian rumah secara kaedah bina kemudian jual (built and sell) melalui pembiayan patuh syariah – pembiayaan RM600 ribu ke bawah
55.Program Perumahan Rakyat (PPR) di seluruh negara, 15,000 unit
56.Program Rumah Mesra Rakyat oleh SPNB, 10,000 unit dengan Kerajaan menyediakan subsidi sebanyak RM20 ribu bagi setiap rumah.
57.Tabung Khas Perumahan Nelayan untuk membina rumah yang lebih selesa dan dilengkapi dengan kemudahan asas bagi nelayanMENGHARGAI JASA WARGA EMAS


58.Percuma - caj pendaftaran pesakit luar di semua hospital dan klinik kesihatan termasuk klinik 1Malaysia serta pergigian milik Kerajaan.
59.Diskaun 50 peratus tambang LRT dan Monorel.PERKHIDMATAN KESIHATAN BERKUALITI


60.Membina hospital-hospital, 81 Klinik Kesihatan & 50 Klinik 1Malaysia
61.Menambahbaik blok bersalin Hospital Putrajaya dan menaiktaraf Hospital Kuala Lumpur (HKL)
62.Memperkenalkan Jadual kerja fleksi Pegawai Perubatan Siswazah
    Menaikkan elaun on-call semalaman, RM30 hingga RM80 SKIM AMANAH RAKYAT 1MALAYSIA


63.Memperkenalkan Skim Amanah Rakyat 1Malaysia (SARA 1Malaysia) yang memanfaatkan 100 ribu isi rumah berpendapatan di bawah RM3,000 sebulan. Pelaburan ini menjanjikan pulangan bersih yang menarik. MEMACU PEMBANGUNAN MASYARAKAT BUMIPUTERA


64.Dana Mudahcara Bumiputera, RM300 juta
65.Membimbing 1,100 syarikat Bumiputera berpotensi
66.Program pembangunan usahawan dan kontraktor Bumiputera di bawah Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah MERINGANKAN BEBAN PEMILIK TEKSI BAJET DAN KERETA SEWA PERSENDIRIAN


67.Pengecualian 100% duti eksais dan cukai jualan ke atas pembelian teksi baru buatan tempatan
68.Pengecualian bayaran balik duti eksais dan cukai jalan ke atas teksi yang berusia lebih dari tujuh tahun yang dijual atau ditukar milik.
69.Memansuhkan cukai jalan ke atas teksi bajet persendirian
70.Pemberian subsidi kadar faedah sebanyak 2% untuk memiliki teksi baru buatan tempatan
71.Pemberian bantuan untuk menggantikan teksi usang (RM3,000 bawah 7-10 tahun / RM1,000 lebih 10 tahun)
72.Keseluruhan manfaat pemilik teksi bajet = RM7,560YAYASAN BANTUAN GUAMAN KEBANGSAAN


73.Menawarkan bantuan guaman secara percuma kepada mereka yang tidak berkemampuan untuk membayar fi guaman tinggi ANJUNG SINGGAH

74.Menyediakan pusat khidmat bantuan sosial yang dikenali sebagai Anjung Singgah untuk perlindungan sementara golongan gelandangan.MENGHARGAI PERANAN DAN MEMARTABAT WANITA

75.Menyediakan program latihan yang bersesuaian bagi menarik golongan profesional wanita untuk kembali ke pasaran pekerjaan
76.Menyediakan perkhidmatan suntikan percuma imunisasi HPV (Human Papilloma Virus – RM50 juta)
77.Amanah Ikhtiar Malaysia akan menyediakan RM2.1 bilion kepada usahawan dalam bentuk pembiayaan pinjaman mikro kaum
78.Membina Hospital Wanita dan Kanak-Kanak Kuala Lumpur BELIA PENGGERAK MASA DEPAN


79.Penubuhan syarikat modal teroka milik Kerajaan MyCreative Venture Capital yang bertanggungjawab menggalakkan penglibatan golongan muda menerokai bidang industri kreatif.
80.Program Strategik untuk Belia 1Malaysia atau Strategic Action for Youth (SAY 1Malaysia).
81.150 gelanggang futsal tambahan di seluruh negara untuk mencapai matlamat Satu Gelanggang Satu Mukim.
82.30 padang tiruan atau artificial turf yang dilengkapi lampu limpah PENDAFTARAN AWAL HAJI


83.Membenarkan pendaftaran awal menunaikan haji melalui kaedah penghadangan Akaun 2 pencarum.INSENTIF PERCUKAIAN Industri Perbankan & Kewangan & Pelaburan


84.Pengecualian cukai untuk menarik pelabur memilih Malaysia sebagai destinasi utama Perkhidmatan Pengurusan Perbendaharaan yang merangkumi cukai pendapatan sebanyak 70% bagi tempoh 5 tahun,
85.Pengecualian cukai pegangan ke atas pembayaran faedah pinjaman
86.Pengecualian duti setem ke atas surat cara perjanjian pinjaman dan perjanjian perkhidmatan.
87.Pakej insentif percukaian bagi membangunkan Pusat Kewangan Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIFD) seperti pengecualian cukai pendapatan 100% bagi tempoh 10 tahun
88.Pengecualian duti setem ke atas surat cara perjanjian pinjaman dan perjanjian perkhidmatan bagi syarikat berstatus KLIFD.
89.Potongan cukai diberi bagi tempoh 3 tahun ke atas perbelanjaan penerbitan sukuk wakala mulai tahun taksiran 2012.
90.Pengecualian cukai pendapatan ke atas penerbitan dan urus niaga sukuk bukan ringgit dilanjutkan selama tiga tahun lagi.
91.Pelanjutan selama 5 tahun lagi bagi kadar cukai konsesi 10% ke atas pelabur institusi bukan korporat dan pelabur individu yang melabur dalam Amanah Pelaburan Hartanah (REIT).
92.Potongan cukai atas fi francais yang ditanggung oleh francaisi.
93.Pengecualian sepenuhnya duti import dan duti eksais kepada pemegang francais akan dilanjutkan sehingga 2013 bagi mengimport kereta hibrid. Industri Perhotelan
94.Memberi Galakan Taraf Perintis dengan pengecualian cukai pendapatan sebanyak 70% atau Elaun Cukai Pelaburan sebanyak 60% bagi tempoh 5 tahun kepada pengusaha yang melabur dalam hotel baru bertaraf 4 dan 5 bintang di Semenanjung Malaysia.INSENTIF PERCUKAIAN


95.Mengkaji semula kadar RPGT bagi membendung RPGT spekulasi dalam pasaran hartanah.
96.Perkhidmatan reka bentuk industri diberi pengecualian cukai pendapatan sebanyak 70% selama 5 tahun.
97.Pakej insentif percukaian kepada sekolah swasta seperti pengecualian cukai pendapatan sebanyak 70% atau elaun Cukai Pelaburan sebanyak 100% ke atas perbelanjaan modal dalam tempoh 5 tahun.
98.Potongan cukai ke atas sumbangan kewangan kepada institusi pendidikan rendah dan menengah yang berdaftar termasuk sekolah kebangsaan, sekolah jenis kebangsaan, sekolah mubaligh dan sekolah agama serta tempat-tempat ibadat yang berdaftar.
99.Galakan cukai bagi sektor swasta memantapkan pembangunan modal insan berkemahiran tinggi potongan dua kali ke atas elaun yang dibayar oleh syarikat swasta kepada peserta program internship.
100.Insentif percukaian untuk Skim Persaraan Swasta dan anuiti insurans.
www.treasury.gov.my

teks ucapan bajet PM sila klik di sini :
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 15 Nov 2011 10:00 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


ANAK LUAR NIKAH DI SELANGOR TINGGI.

Posted: 15 Nov 2011 10:00 PM PST

ANWAR DECLARE NAK RENTAP PADA 4 DISEMBER.

Posted: 15 Nov 2011 08:00 PM PST

KAJIAN PKR..LEMAHNYA PSYWAR.

Posted: 15 Nov 2011 06:00 PM PST

BILA NURUL IZAH NAK BAWA BABI KE PARLIMEN ?

Posted: 15 Nov 2011 12:09 PM PST

FAKTA SEBENAR KR1M.

Posted: 15 Nov 2011 11:42 AM PST

KEMPEN BODOHKAN RAKYAT.

Posted: 15 Nov 2011 07:17 AM PST

RAFIZI BETUL KE NFC BELUM BEROPERASI ? BERSEDIALAH KENA SAMAN !

Posted: 15 Nov 2011 02:20 AM PST

GAP SAHKAN SAIFUDIN NASUTION AHLI PARLIMEN LOW CLASS !

Posted: 14 Nov 2011 10:20 PM PST

tok gajah

Posted: 15 Nov 2011 09:47 PM PST

tok gajah


'Time-bomb' yang akan musnahkan melayu/Islam

Posted: 15 Nov 2011 04:38 PM PST

PAS ujud dengan cita2 besar nya untuk menubuhkan sebuah negara Islam. Cita2 PAS ini memang nya baik, oleh kerana negara ini penduduknya berbilang kaum yang ratio islam dan kafir nya hampir sama. Bukan nya mudah walaupun ianya tidak mustahil untuk mengislamkan kaum kafir ini.

Sebenarnya keujudan PAS ini lebih banyak memburuk kan kedudukan bangsa melayu/Islam. Ianya telah memecahbelah kuasa politik melayu/islam. Pada hakikatnya kita masih nampak kaum melayu/islam itu bersatu padu. PAS dan UMNO boleh sembahyang ber sama2 dalam masjid yang sama. PAS dan UMNO juga boleh makan kenduri ber sama2. Anak PAS boleh kahwin anak UMNO dan sebaliknya.

Tetapi disebalik 'perpaduan' PAS UMNO ini ujud jurang perpisahan yang amat merbahaya, ianya boleh di ibaratkan sebagai 'time-bomb' yang akan menghancurkan melayu/islam.

DAP sudah lama dapat mengesan 'time-bomb' ini, apabila ujud pula PKR maka DAP mula lah memainkan peranan nya untuk mengaktivate kan 'time-bomb' ini. Cara nya mudah saja - mereka sokong PAS dan PKR itu saja. 'Time-bomb' ini pasti akan meletup jika tidak ditangani dengan segera.

Cara paling berkesan untuk memusnah kan 'time-bomb' ini sangat mudah - hapuskan PAS dan PKR, setelah ke dua2 parti ini dihapuskan maka 'time-bomb' itu akan ter musnah dengan sendirinya.

PISAU.NET

Posted: 15 Nov 2011 09:32 PM PST

PISAU.NET


Ada Orang Melayu Tinggal Di Bawah Jambatan Pulau Pinang?

Posted: 15 Nov 2011 07:00 PM PST

Kerajaan negeri regim DAP Pulau Pinang kononnya berjaya menghapuskan miskin tegar. Nah ini satu lagi bukti kejayaan ketua menteri berlidah biawak.Mana khairat kematian yang dijanjikan oleh kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang? Apakah duit RM1000 itu tersangkut dalam poket sapa-sapa? Ini bukan fitnah. Ini cerita benar daripada seorang Ketua Kampung yang tinggal di kawasan Teluk Kumbar. Borang diberikan sudah beberapa bulan yang lalu. Tapi sehingga ke hari ini, duit RM1000 itu masih tak nampak. Bila diminta jumpa dengan pemimpin PKR berkenaan yang sentiasa rapat dengan Penyelaras DUN Bayan Lepas?
Ketua Kampung itu sudah bosan dengan sikap pemimpin kerajaan Pakatan Rakyat. Bercakap gah, bantuan tak seberapa pun. Ramai lagi yang tak dapat. Jika tak ada duit jangan cakap lah. Janji pilihanraya yang dulu pun belum tertunai. Jika begini, apakah pengundi2 perlu beri undi lagi. Kami tertipu kata Ketua Kampung itu. Sejak DAP memerintah, banyak tanah di kampung-kampung Melayu sudah didirikan rumah harga ratus-ratus ribu ringgit. Orang Melayu tak mampu beli tapi kenapa dibina di kampung2 rumah jenis ini.:Selanjutnya klik sini
Pisau kata " dia pau banyak syarikat kononnya bantu orang miskin,walhal kayakan kroni"

Kapal Peronda Tentera Malaysia Tenggelam Di Tembak ?

Posted: 15 Nov 2011 05:00 PM PST

Perbandingan banggang yang dilakukan oleh juak haprak pakatan dan blogger upahan mereka ternyata memperbodohkan diri sendiri apabila begitu mudah dipatahkan.Fakta bodoh dimainkan kononnya pembelian kapal Filipina jauh lebih murah berbanding perolehan oleh TLDM.

Tony Pua agen kepada PAP hanya memetik jari dengan mengunakan blogger upahan haprak pakatan untuk spin fakta bodoh,malangnya bila fakta dan auta pun dah nampak bodoh apatah lagi dimainkan oleh blogger yang bodoh,memang nampak banggang sangat......Dua syarikat yang tersenarai pendek ialah kapal kelas Sigma 10614 (Belanda) dan kelas Gowind (Peranchis).

Sigma Class - SGPV Malaysia (Option 1)


i. Reka bentuk modular yang terbukti berjaya mengurangkan kadar pantulan radar.

ii.Penggunaan sistem pengurusan tempur jenis Tacticos, yang diakui sebagai antara terbaik di dunia.

iii. Sigma 10614 adalah versi berbeza kerana jauh lebih canggih, panjang dan lebar berbanding empat buah Sigma 9113 (korvet) dan dua Sigma 10514 (friget) milik Indonesia, mahu pun Sigma yang dimiliki Tentera Laut Maghribi.


iv. Pada 6 Feb. 2008, kerajaan Maghribi telah menandatangani kontrak USD1.2 billion dengan Schelde Naval Shipbuilding untuk pembinaan 2 buah SIGMA class.

sumber: http://en.wikipedia.org/wiki/Sigma_class_corvette


Gowind Class - SGPV Malaysia (option 2)


i. Rekabentuk Halimunan setanding friget class Delta (Singapore) , berkonsep Stealth


ii. Kemampuan tempur tiga dimensi yang mantap.


iii. Spesifikasi pembinaan mempunyai panjang 99.5m dan sesaran/displacement 2,200 tons (muatan penuh).

sumber:-

"Selain dibina dengan aplikasi teknologi halimunan, Kapal Gowind yang sepanjang 105 meter juga mampu membawa 16 peluru berpandu pertahanan udara jarak sederhana (50 kilometer) sama ada Aster 15 atau Mica RF; lapan peluru berpandu antikapal (Exocet, Harpoon atau RBS-15 MK.3) serta torpedo".

"Pada masa yang sama, kapal berkenaan juga boleh membawa helikopter serta berupaya menjadi kapal induk kepada semua jenis pesawat tanpa pemandu (UAV) bagi tujuan pemantauan laut".

Pada October 2006 , Perdana Menteri Bulgaria dan President Peranchis bermesyuarat untuk kontrak pembelian 4 buah Gowind class . Kontrak pada masa itu dianggarkan EUR900 million (USD 1.25 billion). Walau bagaimanapun kerajaan Bulgaria terpaksa menarik diri dari tender kerana tiada kemampuan

sumber:

Kesimpulan.

Berdasarkan maklumat di atas, harga untuk sebuah Sigma class =( USD1.2 bil x 3.15 ) / 2 = RM 1.89 billion) . Manakala harga untuk sebuah Gowind class = (USD1.25 billion x 3.15) / 4 = RM 0. 984 billion


Perlu kita ingat harga yang tertera di atas ialah pada tahun 2008 (Sigma class) dan tahun 2006 (Gowind class), tukaran USD berbanding dolar bukan pada kadar 3.15 , dan sepatutnya pada kadar yang lebih tinggi.Dan sekarang kita telah berada pada tahun 2011, spesifikasi untuk Sigma class dan Gowind class telah dipertingkatkan juga sepatutnya kos juga meningkat tetapi kerajaan masih berupaya berunding sehingga berjaya mendapatkan harga hanya pada RM1 billion sebuah .

Apa yang dibeli oleh kerajaan Filipina ialah (Hamilton class) ship iaitu jenis kapal tempur yang berbeza berbanding Sigma class dan Gowind class.

Pisau kata " dah takde modal,gagah nak spin jugak sampai kantoi"

Lepas Di Hina DAP Peras Penat Jerih Kakitangan Awam.

Posted: 15 Nov 2011 05:00 AM PSTDAP baru baru ini begitu kuat menghentam kerajaan kerana membela nasib kakitangan awam dengan pemberian bonus dan kenaikan tangga gaji.

Semua ceramah roadtour mereka berbaur rasis dan memperlekehkan kakitangan awam:klik sini
Serangan terhadap kakitangan awam tidak berhenti disitu saja,kemudian DAP bersama pakatan turut merancang untuk membuang kakitangan awam yang majoritinya yang semua orang tahu adalah melayu:klik sini

Dihina,diperlekehkan dengan pelbagai caci nista. Kemudian kerajaan negeri regim DAP pula menekan kakitangan kerajaan negeri.

Atas dasar negeri berkebajikan regim DAP Pulau Pinang mengenakan bayaran parking RM150 sebulan,jika dikira mereka yang tinggal di Seberang Perai kos tol dan petrol paling kurang mencecah RM750 keatas.Bayangkan kalau kerani office yang dibayar oleh kerajaan regim gaji hanya RM1ribu yang menaiki motosikal,kos atas jalan untuk ulang alik ke tempat kerja pun dah cecah RM250 ditambah pula dengan kos parking.

Baguslah setiap kali didepan kakitangan awam ,Ketua Menteri paling celaka dalam sejarah kerajaan negeri berucap dengan populis dan retorik,ramai yang bertepuk tangan.Nah sekarang kerajaan negeri berkebajikan bukannya mahu membantu sebaliknya menekan kakitangan sendiri dengan mengenakan bayaran parking yang tinggi.


Pisau kata "dengar cerita ramai yang sokong guan eng sebab naikkan parking RM150? hehe yer ker?"

Survey PKR,Golongan Wanita Tolak Pakatan Punca Serangan Terhadap Syarizat.

Posted: 15 Nov 2011 12:00 AM PST

Kata kuncinya " TIDAK GAGAL" & "BERJAYA" tetapi di fitnah dan putar belit oleh puak haram jadah ni sebagai "penyelewengan dan salah guna wang rakyat".


Kita boleh lihat bagaimana putar belit Saufudin ,Rafizi dan Mak Lampir Zuraidah 3 ekor jembalang pakatan mulanya mereka kata projek feedlot satu kegagalan,selepas itu kata penyelewengan pulak,kemudian mereka pusing lagi cerita kononnya wang rakyat dihabiskan yang kemudian dibuktikan tiada berlaku penyelewengan sebaliknya projek ini dananya diberi dalam bentuk pinjaman yang dikenakan interest.


Semua dakwaan jahat mereka berjaya dipatahkan,kemudian mereka fitnah pula soal pembelian kondo mewah,Rafizi dengan hujah banggang dengan mengguna pakai statistik oleh Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Hartanah kononnya pembelian tak menguntungkan dan penyelewengan wang.

Apahal nak sibuk dengan pembelian kondo,pokok pangkalnya dalam laporan audit dah terang terang kata projek ini tidak gagal dan perlu diberi bantuan untuk dipercepatkan lagi pelaksanaan seperti mana yang dirancang. Wang pulak BUKAN DI BERI PERCUMA! DAH NAMA PINJAMAN DAN ADA INTEREST MESTILAH PERLU DIBAYAR BALIK! DUIT PINJAM PUN KATA SELEWENG WANG RAKYAT? GILA KA APA PUAK NI?!

Haprak pakatan ini mengheret minda rakyat agar lari daripada persoalan pokok,sudahlah dari awal lagi mereka berbohong dan putar belit sekarang cuba mengalihkan tumpuan agar rakyat tidak nampak akan kejayaan projek ini.

Serangan ini bertitik tolak apabila laporan survey daripada PKR sendiri menyatakan bahawa penolakan total golongan wanita terhadap PKR dan pakatan pada amnya.Melihat ancaman sebegini maka mereka mengambil langkah untuk menggerakkan character assination terhadap ketua wanita Umno yang semua orang tahu menjadi tunjang kepada parti.

PKR poll: Women shunning Pakatan, Anwar

KUALA LUMPUR, Nov 14 — Pakatan Rakyat (PR) is losing the fight for the hearts and minds of female voters, most of whom view the opposition pact and its leader Datuk Seri Anwar Ibrahim negatively.

A recent internal PKR poll of four key states in the peninsula that was sighted by The Malaysian Insider found that 56 per cent of women would vote Barisan Nasional (BN) in the next election versus 43 per cent of men.

This bias extended to Anwar (picture) too, with 53 per cent of women saying they did not approve of him compared to only 31 per cent who viewed the de facto PKR chief positively.

Malay women especially saw the former Umno number two in poor light, with 69 per cent saying they disapproved while just 24 per cent supported him.

In contrast, Prime Minister Datuk Seri Najib Razak was seen positively by 50 per cent of female voters, in line with his 55 per cent approval rating with male voters.

Similarly, Anwar's wife and PKR president Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail was more popular among Malay women — 46 per cent of said they liked her while 44 per cent did not.

The survey also showed that PR was favoured by younger voters, with 54 per cent of the 21-29 and 30-39 age groups saying they would pick the opposition in the next election, versus 43 per cent in the 40 and above age group.

University graduates were much more likely to favour PR (57 per cent) while support among non-degree holders was considerably less (40 per cent).

PR also found more traction among high-income earners, with just over half of those in the RM5,001-RM10,000 and above RM10,000 wage brackets favouring the pact.

Voters who drew a salary of less than RM3,000 and RM3,001-RM5,000 per month showed less inclination to PR — support levels in those groups were found to be 43 and 49 per cent respectively.

The survey, released to PKR last month, was conducted between August 22 and September 15 and polled 1,000 voters in Kuala Lumpur, Selangor, Perak and Johor.-MI


Pisau kata "rupanya daging yang dijual di seluruh pasaraya mega di Carefour,Tesco dan Giant dagingnya dibekal oleh NFC. Mana mungkin projek ini gagal memandangkan 3 pasaraya besar ini mempunyai rangkaian cawangan diseluruh negara dan jumlah pembekalan daging oleh NFC mencecah beratus tan untuk memenuhi permintaan yang ditinggi diseluruh negara setiap hari"


Sri Tri Buana

Posted: 15 Nov 2011 08:24 PM PST

Sri Tri Buana


Poli-tikus Tidur.

Posted: 14 Nov 2011 11:33 PM PST

JURI RAKYAT

Posted: 15 Nov 2011 07:54 PM PST

JURI RAKYAT


KELANTAN DEFESIT : Raja Murka Rakyat Kecewa

Posted: 14 Nov 2011 11:13 PM PST

PKR DESAK PAS BERHUBUNG KONTROVERSI DAP DALAM SOAL HUDUD

Posted: 14 Nov 2011 08:02 PM PST

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 15 Nov 2011 03:15 PM PST

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Why Khairy Jamaluddin All Out...?

Posted: 15 Nov 2011 01:07 AM PST

Laa.., Bodos Macam Lembu Rupa2Nyer Graduate Leeds University Nie....!!

Posted: 14 Nov 2011 06:25 PM PST

Akhirnya, terpaksalah kita akui bahawa Rafizi Ramli yang bukan sahaja disokong oleh kartel-kartel, para pemimpinnya, bahkan dari kalangan yang mengaku memperjuangkan UMNO dan Kerajaan pun, sebagai seorang pemimpin yang hebat dan berwawasan jauh.

Menurutnya, pelaburan hartanah yang dilakukan oleh NFC sebenarnya adalah pelaburan yang salah. Orang yang membuat pelaburan dengan membeli aset di kawasan hartanah mewah, tidak mengetahui tentang fenomena penurunan harga dari tahun 2010 sehingga ke beberapa tahun akan datang.

Begitu juga dengan ceritanya, kononnya sewa unit pelaburan tersebut akan menurun. (BACA DI SINI)

Entah dari mana agaknya, budak bernama Rafizi ini mendapat ilmu pengetahuan tentang hartanah. Barangkali dia boleh menunjukkan kepada awam, di mana atau di kawasan mana sebenarnya lokasi pelaburan hartanah yang mengalami penurunan.

Bahkan mungkin Rafizi boleh menuding jari mana satu agaknya, unit hartanah yang disewa mengalami penurunan kadar sewa dari setahun ke setahun dan kemudian berakhir dengan kerugian di mana-mana sahaja tempatnya di negara ini.

Belum pernah didengar lagi, pelaburan ke atas hartanah akan mengalami penyusutan atau penurunan. Inilah kali pertama dan lebih menakjubkan, orang yang menuturkan teori berkenaan bekerja di pejabat penasihat ekonomi negeri Selangor.

Mungkin disebabkan teori itulah, habis segala bangunan milik anak syarikat Kerajaan Negeri Selangor dijual bagi mengelakkan kerugian akibat penurunan nilai seperti yang dilakukan oleh kerajaan Teresa-Khalid semenjak tiga tahun kebelakangan ini.

Mungkin untuk mengelakkan PKNS dan Yayasan Selangor kerugian besar, maka nasihat diberikan agar semua aset PKNS dan Yayasan Selangor yang bernilai tinggi dilepaskan bagi mendapatkan wang tunai yang banyak dan boleh dibangga-banggakan.

Tak sangka, rupa-rupanya bijak-bijak belaka orang PKR ini sehinggakan pelaburan ke atas hartanah mewah pun disamakan dengan pelaburan ke atas barangan mewah. Tentu Rafizi boleh menjawab, mengapa agaknya Anwar Ibrahim melabur ke atas hartanah bernilai jutaan ringgit yang diduduki keluarganya sekarang.

Adakah Rafizi akan memberitahu, hartanah peribadi keluarga Anwar itu sedang menyusut nilai dan semakin lama semakin rendah nilainya, ekoran trend penurunan sebagaimana yang didakwanya?

Patutlah para penyokong Pakatan buta perut, pemimpin mereka sendiri pun memang tak berakal!!!

The Flying Kick

tun faisal dot com

Posted: 15 Nov 2011 02:29 PM PST

tun faisal dot com


#saveMalaysia [Gambar] Perbandingan wajah dan resume pemimpin BN dan PR

Posted: 15 Nov 2011 10:15 AM PSTFoto ihsan dari wall facebooker topi biru


[Video] Razali - Permainan perkauman DAP dalam isu kurangkan penjawat awam tidak bertanggung jawab

Posted: 15 Nov 2011 06:46 AM PST


#BNYouthMusic 2011: Satu lagi platform mendekati golongan muda #BNPilihanGenerasiMuda

Posted: 15 Nov 2011 03:30 AM PSTBN Youth Music 2011…Pemuda BN dan Seniman Muda bekerjasama dalam mencungkil bakat baru dikalangan anak muda yang berbakat untuk menceburkan diri dalam bidang muzik menerusi BN Youth Music 2011. Kelihatan Pengerusi Pemuda BN, Khairy Jamaluddin, Timbalannya, Datuk Razali Ibrahim, artis tanah air yang terdiri daripada Awie dan Zed Zaidi menunjukkan isyarat bagus selepas majlis pelancarannya di PWTC, petang tadi.Foto-MediaUMNO.