Selasa, 28 Jun 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 28 Jun 2011 01:11 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


KASI PANAS!! ANWAR NO KOMEN, TAPI NAK ROMEN WARTAWAN!!

Posted: 28 Jun 2011 09:09 AM PDT


McTheory:
Ha ha ha.. bodoh punya Anwar!!

KASI BALIK!! MASALAH KETUA BAHAGIAN UMNO DI KEDAH SELESAI!!

Posted: 28 Jun 2011 06:05 AM PDT


Semalam Mc ada terbitkan artikel mengenai satu bahagian UMNO yang bermasalah, nak baca boleh klik sini

Selang berapa lama, Mc dapat jawapan dari orang Bahagian tu sendiri yang menyatakan masalah diantara mereka sudah hampir SELESAI! Malah Tuan Presiden UMNO sendiri yang menyelesaikan perkara ini. Oleh itu, tiada lagi salah faham dan sengketa diantara mereka.

Alhamdullilah.. jika ia benar-benar selesai. Jangan hanya didepan muka, tapi dibelakang masih bergolok berparang.

Niat Mc mendedahkan cerita masalah dalaman UMNO hanya satu, untuk TEKAN bahagian UMNO menyelesaikan masalah mereka dengan pantas dan bersedia untuk menghadapi PRU ke 13.

Kalau sama sendiri pun dok perang, macam mana nak sedia berperang dengan Dap, Pkr, Pas dan beruk-beruk belaan mereka?

Apakah UMNO Kedah lupa bahawa mereka SUDAH PUN jadi pembangkang dan bukan lagi kerajaan. Bangun la pujuk rakyat untuk bersama UMNO Kedah kembali. Tunjukkan kepada rakyat Kedah bahawa UMNO Kedah masih relevan untuk menjadi kerajaan dan membela nasib mereka.

Rakyat Kedah dah menyampah dengan Pas Azizan, namun masih ragu-ragu dengan UMNO. Masa inilah UMNO kena tunjukkan apa yang mereka ada. Bukannya dok termenung kat rumah saja.


Sematkan Slogan yang dilancarkan dulu sebagai semangat dan pemangkin kejayaan. Jangan sampai slogan hanya tinggal slogan!

McTheory:
Bila orang tegur marah, bila tak tegur pun salah!!

PANAS!! AMARAN KERAS WANITA UMNO TERHADAP AMBIGA PANDYKUTTI!!

Posted: 28 Jun 2011 03:07 AM PDT


Huih.. garang sungguh Kak Ijat sound Ambiga babik suruh batalkan perhimpunan haram Bersih 2.0 tu. Kalaulah perhimpunan Bersih akan diteruskan juga, mahukah semua wanita UMNO yang keahliannya ada lebih dari 2 juta ahli diseluruh negara turun bagi menyekat perhimpunan Bersih 2.0?

Kalau semua wanita UMNO turun, Mc percaya, pasti tengelam geng baju dan otak kuning yang degil nak berhimpun tu.

Dua juta nak dibandingkan dengan ribuan.. apa la sangat.

Perhimpunan Bersih harus dihalang, kerana ia bukan lagi agenda untuk membersihkan pilihanraya, tapi ia ada agenda yang lebih besar.

Apabila ada unsur komunis dan mendapat bantuan dari luar. Mc percaya ia menjadi lebih teruk dari apa yang kita jangkakan.

Jika polis tak mampu menghalang, biarlah wira dan wirawati negara bermaju merah, menghalang kemaraan mereka.

McTheory:
Berkorban untuk Agama, Bangsa dan Tanah Air..

KASI PANAS!! RAKYAT MALAYSIA YANG MAHU SERTAI BERSIH 2.0, HARUS BACA SINI DULU!!

Posted: 28 Jun 2011 12:06 AM PDT


Oleh Zulkiflee Bakar - Utusan


PARTI-parti pembangkang dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang bersekongkol dengan penganjur Himpunan Bersih 2, cuba mempertahankan kewajaran untuk mengadakan himpunan haram pada 9 Julai ini.

Mereka berhujah kononnya ia hanyalah sebuah perarakan aman dan tidak mempunyai elemen-elemen yang boleh mencetuskan huru-hara dan ia termaktub dalam Perlembagaan.

Malahan mereka juga mendakwa, perhimpunan haram itu 'tulen' bagi mengemukakan tuntutan agar pilihan raya dijalankan secara bersih, adil dan telus.

Dalam soal ini, kita berhak untuk bertanya tiga perkara;

n Pertama, sejak bilakah pembangkang dan mereka yang terlibat dalam Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) begitu memelihara apa yang sudah termeterai dalam Perlembagaan.

n Kedua, apakah jaminan bahawa perhimpunan itu tidak akan dipengaruhi oleh elemen-elemen yang boleh menggugat keselamatan negara dan mampu mengelak daripada huru-hara?

n Ketiga, kenapakah ada bantuan daripada pihak asing bagi menjayakan himpunan tersebut?

Untuk persoalan pertama, jika kita mengkaji perjalanan politik pembangkang sejak selepas pilihan raya umum 2008, merekalah yang paling banyak menggugat apa yang terkandung dalam Perlembagaan.

Cuba kita bertanya, siapakah kelompok yang berusaha menghapuskan keistimewaan orang Melayu dengan konsep perjuangan kesamarataan?

Siapakah pula yang bertanggungjawab mengadakan satu perjumpaan yang berakhir dengan satu ikrar untuk menjadikan Kristian sebagai agama rasmi negara ini?

Golongan mana pula yang mahu supaya pembahagian biasiswa tidak lagi mengutamakan orang Melayu, sedangkan ia sudah tertera dalam Perlembagaan?

Bagaimana pula dengan tindakan Pengerusi Bersih, S.Ambiga yang terlibat secara langsung dalam Suruhanjaya Antara Agama (IFC)?


Cuba renung 14 perkara yang dituntut oleh IFC berkaitan dengan orang Islam dan agama Islam - tidakkah itu boleh dianggap tidak menghormati Perlembagaan?

Empat daripada 14 perkara berkenaan ialah, seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa orang Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam dan orang bukan Islam yang telah memeluk agama Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali kepada agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh dikenakan tindakan undang-undang.

Dua lagi perkara ialah sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil dan tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa dia beragama Islam.

Kalau semua ini dikaji, ternyata Ambiga dan pemimpin-pemimpin pembangkang cuba memanipulasikan apa yang ada dalam Perlembagaan demi kepentingan mereka?

Perkara kedua yang ingin kita ketahui, benarkah himpunan haram berkenaan akan berjalan secara aman sedangkan penahanan 31 penyokong Bersih yang diketuai oleh pemimpin Parti Sosialis Malaysia (PSM), Dr. D.Jeyakumar sudah membuktikan bahawa ada agenda tersirat di sebaliknya.

Penahanan itu sudah menjadi bukti bahawa himpunan haram Bersih mempunyai pelbagai elemen-elemen yang boleh merosak dan menggugat keselamatan negara.

Ambiga dan parti pembangkang boleh berhujah apa sahaja berhubung penahanan itu tetapi bukti-bukti yang diperolehi jelas menunjukkan bahawa himpunan haram berkenaan hanyalah alasan bagi melaksanakan agenda yang lebih besar.

Kalau betullah himpunan haram berkenaan hendak menuntut sebuah pilihan raya bersih dan adil, kenapakah ada usaha menghidupkan semula fahaman komunis dan menghasut rakyat untuk menggulingkan pemerintah seperti di negara-negara Asia Barat?

Secara lojiknya takkan Ambiga, Bersih, Parti Keadilan Rakyat (PKR), DAP dan Pas tidak tahu apa yang hendak dilakukan oleh PSM?

Jika pemimpin pembangkang mendakwa mereka tidak mengetahui perkara itu, jelaslah bahawa mereka sendiri pun tidak boleh memberi jaminan bahawa tidak akan ada elemen-elemen subversif yang boleh menyusup masuk ke dalam himpunan haram berkenaan.

Selain itu, kita juga ingin bertanya kenapa sesetengah pemimpin pembangkang begitu ghairah menyebut apa yang berlaku di Asia Barat terutamanya di Mesir dan Tunisia bagi menggalakkan rakyat menyertai himpunan haram anjuran mereka?

Adakah ini bermaksud mereka mahu rakyat turun ke jalanan dan menumbangkan kerajaan melalui huru-hara serta kekacauan?

Perkara ketiga yang ingin kita ketahui ialah himpunan haram itu berkaitan dengan pilihan raya di Malaysia, maknanya ia sepatutnya melibatkan rakyat negara ini sahaja?

Tetapi kenapa berlaku penahanan dua warga asing dari Korea dan Filipina bersama-sama dengan penyokong Bersih di Johor?

Turut menjadi persoalan besar kepada kita ialah penglibatan gerakan yang mempunyai kaitan dengan Kristian berpangkalan di luar negara sebagai penyumbang dana kewangan terbesar Bersih.

Lebih membimbangkan ialah berdasarkan sumber-sumber, setakat ini terdapat sembilan negara asing yang menjadi 'tangan ghaib' bagi mencetuskan keadaan huru-hara dalam negara kita pada 9 Julai ini.

Semua ini memberi peringatan kepada kita bahawa dalam apa keadaan sekali pun, himpunan haram Bersih pada 9 Julai ini tidak harus dibenarkan sama sekali.

Kalau Bersih dan parti-parti pembangkang jujur, sudah tentulah mereka akan memilih jalan perundingan berbanding dengan turun ke jalanan mengemukakan tuntutan.

Malahan mereka juga boleh mengadakan perhimpunan secara aman di stadium-stadium terutamanya di negeri yang mereka perintah, tetapi mereka tidak mahu melakukannya.

Oleh itu pembangkang dan Bersih tidak boleh marah jika ada andaian bahawa agenda himpunan haram mereka bukan soal pilihan raya tetapi soal menjatuhkan kerajaan secara kekerasan dengan menjadikan apa yang berlaku pada tarikh tersebut sebagai momentum.

Justeru adalah wajar jika terdapat pihak-pihak seperti Perkasa, Pergerakan Pemuda UMNO, dan NGO Melayu lain termasuk yang terbaru Pertubuhan Seni Silat Lincah Malaysia memberi amaran agar himpunan haram itu dibatalkan atau bersedia berhadapan dengan mereka.

Kelompok yang memberi amaran ini tidak mempunyai pilihan kerana tidak mahu Bersih dan pembangkang cuba memperalatkan demokrasi dan Perlembagaan bagi mencapai cita-cita politik mereka sehingga sanggup menghuru-harakan negara.

PANAS!! PEMUDA UMNO MENGAMUK!!

Posted: 27 Jun 2011 10:07 PM PDT
Cayalahh.. foto ni Mc ambil dari blog GAP.

Lebih kurang seramai 400 orang Pemuda UMNO KL/ Selangor berkumpul berarak ke Pejabat PKR di Tropicana untuk mengegarkan ibu pejabat PKR itu. Malah dengar cerita mereka memanggil turun ketua AMK PKR si Samsul Ketot tu untuk mempertahankan ibu pejabat PKR. Namun hampa kerana Samsul terlebih dahulu kencing dalam seluar apabila mendengar cabaran dari pemuda UMNO.

Malah ada diantara pemuda UMNO yang ditangkap polis semasa cuba menyerbu bangunan PKR.

Inilah semangat yang kita mahukan dari pemuda UMNO. Ingat Ikrar pemuda untuk pertahankan Agama, Bangsa dan Tanah Air.

McTheory:
Cuma ketua pemuda saja yang tak berapa nak betui.. aduhh..

PANAS!! AYAHANDA PALA OTAK APA NAK BUNUH MELAYU ISLAM SENDIRI!!

Posted: 27 Jun 2011 08:06 PM PDT


Dah baca tweet kat atas tu? Ada manusia bernama Izmil Amri. Kalau melihat dari hasil tangannya, nampak macam brutal gila. Malah dia mengaku bahawa dia memakai gelaran 'Ayahanda' wow.. ini Ayah dari ranting mana ni? cerita ni Mc ambil dari sini.

Semangatnya dah betul. Namun apa yang tak betulnya, si Ayahanda mangkaq ubi ni sanggup nak sembelih melayu sama melayu semata-mata nak membela si Ambiga babik penganjur Bersih 2.0 ni. Sebenarnya Mc dah cuba siasat siapa Ayahanda mangkaq ubi ni. Tapi akhirnya hampa dan pasrah sebab tiada jawapan.
Nak tengok muka Ayahanda yang brutal ni tak?Apa macam brutal tak?

Muka macam babi terkenyang makan saja pun. Kalau benar si Izmir ni memakai gelaran Ayahanda. Mc rasa gelaran tu boleh ditarik balik oleh pihak atasan Pekida, kena asas dan tujuan Pekida ditubuhkan hanya untuk menjaga Islam dan Melayu. Namun Ayahanda mangkaq ubi ni nak pula sembelih melayu sebab nak bela hindu pejuang murtad macam ambiga tu. Aduhh.. dah sesat jauh mangkaq ubi ni.

Kalau Ayah nya perangai buruk macam ni, macam mana pula dengan si anak-anaknya ya?

McTheory:
Lagi teruk la nampak gayanya..

PANAS!! SIAPA ADUN BN KEDAH YANG TURUN DENGAR CERAMAH ANWAR?!!

Posted: 27 Jun 2011 06:08 PM PDTSapa lagi kalau bukan si ADUN kontroversi BN Kuala Nerang, Syed Sobri Syed Hashim. Dalam ramai-ramai ahli Pas dan Pkr, terselit satu Adun BN, apa maksudnya ini?

Mc takmau buat andaikan sendiri. Nanti orang kata kita fitnah pulak. Namun Syed Sobri ni memang diantara Adun BN Kedah yang bermasalah dari dulu lagi.

Dulu kata nak lompat masuk Pas, lepas tu senyap sampai lani. Tapi dia ni memang rajin pi majlis puak-puak Pakatan. Mungkin nak tunjuk setiakawan kot. Atau memang dah takketahuan.

Tah apa yang dia fikir pun Mc taktau la.

McTheory:
Nyatakan pendirian.. jangan buat orang ragu-ragu.

KASI GEGAR!! NIK AZIZ NAK KELUAR DARI PAKATAN??

Posted: 27 Jun 2011 02:53 PM PDTP/s: ayat "aku pun ko nak try ke?" he he he..

McTheory:
Tak mungkin Nik Aziz akan bertindak sebijak tu.. hmm..

THE FLYING KICK

Posted: 28 Jun 2011 01:09 PM PDT

Duke of UMNO

Posted: 28 Jun 2011 01:08 PM PDT

Duke of UMNO


Ambiga..!!! Hang ganti balik RM6 billion ni..!!! Aku mau cashhh..tak mau hutang-hutang!

Posted: 28 Jun 2011 08:50 AM PDT

Oi Ambiga! Hang mampu ka ganti RM6 billion kepada negara??? Buat rugi negara ja hang ni...!!! Dah la menyusahkan rakyat, negara hilang pulak RM6 billion! Sapa nak ganti nih? Cuba hang habaq mai kat aku! Hissshhh...dasar pelampau tamil elam betoi!

Sebok dengan agenda Kotor dan kepentingan politik, depa tak sedaq yang depa sudah bertindak keterlaluan hingga negara rugi berbillion ringgit. Tu nak sabotaj ekonomi negara la tu! Memang jijik permainan politik pembangkang! Politik paling jijik dalam dunia!
KUALA LUMPUR – Negara akan kehilangan pendapatan lebih RM6 billion jika perhimpunan Bersih 2.0 yang dijadualkan pada 9 Julai ini, diteruskan seperti mana yang diperkatakan.

Menteri Pelancongan, Datuk Seri Dr. Ng Yen Yen berkata, ia merupakan penyusutan sebanyak 10 peratus berbanding perolehan negara pada tahun lalu.

" Pada Julai 2010, jumlah keseluruhan pelancong antarabangsa yang melawat negara ini sekitar 2.2 juta orang dan berjaya memberi pulangan kepada industri pelancongan sebanyak RM6 billion.

" Maknanya kalau perhimpunan Bersih 2.0 ini dibuat, saya menjangkakan kita akan mengalami kerugian dalam jumlah yang hampir sama," katanya pada sidang akhbar di Pusat Pelancongan Negara (MaTIC), di sini hari ini.

Mengulas lanjut, katanya, perhimpunan Bersih 2.0 merupakan satu ancaman besar terhadap industri pelancongan negara kerana ia melibatkan pelbagai sektor perniagaan seperti perhotelan, kelab golf, taman tema, restoran dan pusat membeli belah hinggalah ke peringkat peniaga kecil serta penjaja.

Menurut beliau lagi, perhimpunan ini adalah cubaan pihak pembangkang untuk melumpuhkan ekonomi negara, khususnya industri pelancongan, yang merupakan antara penyumbang terbesar pendapatan negara.

Beliau berkata, semua agensi dan pemain industri pelancongan turut menyatakan bantahan mereka terhadap perhimpunan itu dan akan membuat laporan polis terhadap penganjurnya hari ini.

Sebanyak 16 agensi dan persatuan pelancongan mengadakan perjumpaan dengan Yen Yen hari ini bagi menyuarakan bantahan dan kebimbangan mereka terhadap perhimpunan Bersih 2.0 -
mynewshub.my

Video panas berOMEGA..!!! Joe Bedol "adik Joe Labu" terbukti menipu..!!! Kantoi..!!!

Posted: 28 Jun 2011 07:30 AM PDT
Kepada sesiapa yang belum tengok bukti Joe Bedol "adik Joe Labu", tengok puas-puas. Terbukti dia memang lidah bercabang! Dia nak "paw" Eskay RM100,000...tapi Eskay reject.

Sakit hati punya pasal sebab tak dapat duit pelincir...dia buat video sendiri. Kononnya nak tiru style Mazidul la tuuhhh...muahahahaaaa...!!! Kantoi!!!

p/s: Saya tak tau la mana dia nak letak muka bila balik Sg. Petani...nampak sangat "muhong"nya awang boceh oiii..!!!

Panasss..!!! Warkah "cinta" untuk Wardina Safiyyah..!!! Pecah kaca pecah gelas, lepas baca harap Wardina balasss..!!!

Posted: 28 Jun 2011 05:30 AM PDTSaya tertarik untuk menyentuh tentang penjelasan Wardina Safiyyah yang bertajuk "Satu Jawapan..." di sini. Wardina dah jawab panjang lebar. Sekarang, ini jawapan saya untuk Wardina dan ada penjelasan yang perlu ditagih dari ibu manis jelita ini..!!!

Antara yang di"jawab" oleh Wardina ialah...
"Saya telah dipanggil oleh YB Nik Nazmi untuk turut serta bersama dalam Karnival Mesra Rakyat bersama dgn Uthaya Sankar, Safee Sali dan ramai lagi pada pagi Sabtu tersebut. Saya yakin tiada agenda politik dalam program ini maka saya bersetuju. Saya diminta memberi MOTIVASI KEIBUBAPAAN (satu bidang yang memang dekat dengan hati saya)

Akan tetapi saya tidak dapat hadirkan diri pada pagi tersebut kerana hal yang tidak dapat dielakkan, maka disuruh oleh YB untuk hadir pada majlis penutupan pada waktu malam pula. Saya bertanya apa sebenarnya program malam itu. Perlukah saya hadir? Kerana seikhlasnya saya sudah teramat penat kerana baru lepas pulang dari satu lagi program di SIRIM Shah ALam bersama 400 wanita dan remaja perempuan. YB menegaskan bahawa ramai menantikan kehadiran saya. He insisted me to come.

Tiada siapa memberitahu saya apa agenda malam itu.Walaupun berkali-kali saya bertanya. Saya dibawa ke restoran untuk makan malam. Kemudian saya diberitahu YB Azmin sudah sampai. Saya tidak pula tahu, kerana tiada siapa memaklumkan kepada saya. YB Azmin bukanlah seorang penjenayah dan saya bukanlah seorang yang biadap.Kami berbual dan ini kali pertama saya berbual dengan beliau. Saya berjumpa dengan ramai orang...janganlah begitu jumud dalam pemikiran. Bagaimana pula gambar saya dengan Datin Seri Rosmah Mansur? Ada yang nak tolong sebarkan?"
Saya siarkan gambar Wardina dan Datin Seri Rosmah..nanti Wardina kata "unfair" pulak!

Nampaknya, Wardina sudah diperdaya oleh Nik Nazmi. Wardina tidak sedar bahawa dia akan dipermainkan oleh ahli politik PKR itu. Tiada sesiapa memberitahunya mengenai agenda malam itu dan kehadiran "istimewa" Azmin Ali.

Tapi, mengapa Wardina sanggup menurut perintah Nik Nazmi? Mengapa Wardina menurut apa yang "disuruh" oleh ahli politik PKR itu? Dia boss Wardina, kah? Dia bayar gaji Wardina? Jika Nik Nazmi sekadar kawan Wardina, tidak salah rasanya menolak jemputan itu. Lagi pun Wardina "letih" dan "tak suka dikaitkan dengan mana-mana kepentingan politik", bukan?

Sehingga fakta penjelasan Wardina ini, saya belum lagi menuduh Wardina memihak kepada PKR. Tidak salah bersembang sebentar dan makan malam dengan Azmin. Mengenai gambar bersama Datin Seri Rosmah, kita tidak highlight kerana majlis itu tiada kena mengena dengan politik dan Datin Seri Rosmah bukan politician..!

Selain itu, Wardina juga berkata...
"Saya sedar implikasinya sekiranya saya kelihatan duduk semeja dengan beliau. Tetapi saya merasakan bahawa amat perlu untuk kita tidak berfikiran sempit dan menghormati hak saya atau sesiapa sahaja untuk bertemu dan berbincang denagn sesiapa pun! Saya tidak melakukan kesalahan.

Saya dijemput berucap untuk memberi motivasi kepada penduduk di situ hanya untuk 10 minit. Saya jujurnya agak terkilan kerana diberi masa yang begitu singkat. Sepatutnya saya tidak perlu pun hadir. Tetapi saya ini orang yang berpegang kepada janji. Saya sepatutnya dimaklumkan dengan lebih terpenci mengenai apa yang akan berlaku.

Sepatutnya lebih berkesan jika saya turun padang dan mengadakan motivasi bersama ibu-ibu dalam kumpulan yang lebih kecil agar impaknya lebih terkesan. Saya megakui saya tidak berapa gemar dikaitkan dengan mana-mana parti politik dan saya amat dukacita dengan apa yang berlaku. Buat masa ni lebih banyak yang dapat saya sumbangkan sekiranya tidak menyertai mana-mana parti politik...anatara sebabnya juga saya merasakan kita di Malaysia belum mencapai satu tahap yang benar-banar 'matang dan tulus' maka saya sememangnya tidak teringin pun melibatkan diri dalam politik...."

Wardina sedar implikasi kehadiran dan tindakannya malam itu. Jadi mengapa hadir? Sebab "disuruh"? Kalau Nik Nazmi suruh Wardina makan taik, maka perlu diikut juga sebagaimana yang "disuruh"? Sudah sedar implikasinya negatif, tapi Wardina harung juga. Jadi, sendiri tanggunglah...

Hanya diberi tempoh 10 minit untuk Wardina berucap? Berbaloi ke? Nampaknya Wardina dipermainkan Nik Nazmi lagi. Orang macam tu ke yang Wardina kawan? Kawan yang mempergunakannya untuk tarik crowd? Wardina tak sedar ke dia jadi alat politik Nik Nazmi??? Atau sengaja membiarkan diri diperalatkan?

Rasanya, Nik Nazmi mungkin cuba mengatur pertemuan antara Azmin dan Wardina. Ucapan yang hanya mengambil masa 10 minit mungkin hanya "alasan". Azmin ada "crush" pada Wardina ke? Mungkin Azmin sudah lama makan hati berulam jantung akibat "dimadukan" isterinya Shamsidar!

Dan Wardina tambah perasanya lagi...
"Tetapi saya percaya ada hikmahnya disebalik semua ini. Semoga kita bijak menilai dan tidak terpengaruh dengan orang-orang yang kronik dalam jiwa mereka. Blogger yang seolah-olahnya tiada kerja lain selain mencaci orang lain dan menulis dalam cara yang tidak ilmiah serta menjengkelkan. Tiada rasa malu dan bersalah menyebarkan fitnah pada saya (dan juga orang lain). Apa nak jadi dengan Malaysia? Apa nak jadi dengan oang Melayu? Bangunlah dan gunakanlah akal yang diberi ini kita ini untuk berfikir...."

Opsss..!!! Tidak semua blogger berfikiran sebagaimana Wardina. Yang berfikiran seperti yang Wardina katakan itu majoritinya adalah blogger-blogger Pakatan Haram yang hilang rasional berfikir. Blogger pro-UMNO/BN jarang begitu. Jika berlaku pun, kami akan mohon maaf. Tak caya tanya rakan-rakan saya yang lain...

Biasanya, yang mencaci cerca, mencarut dan sebagainya ialah blogger Pakatan Haram. Ini memandangkan mereka telah diberi lampu hijau dan di"halal"kan untuk berbuat demikian oleh Mursyidul Am agama PAS, Nik Aziz Nik Mat. Lagi pun, mereka sudah "dijamin syurga" oleh Nik Aziz. Tak caya? Tanya rakan-rakan saya lagi...

Saya ingin sarankan agar Wardina menggunakan akal dan fikirannya yang matang untuk perjelaskan perkara di bawah ini...


Apa maksud Wardina dengan apa yang dikatakan pada twitternya kepada Shahrizat Jalil itu? Wardina nak "sitting in there doing what you're doing"?

Wardina nak buat ucapan penggulungan di Parlimen juga? Jika begitu, Wardina kena jadi politician dan kemudian perlu menjadi seorang Menteri seperti Shahrizat! Wardina juga perlu buat apa yang Shahrizat buat...kan?

Wardina nak jadi ahli politik dari parti mana? Wardina nak bertanding di Parlimen mana? Siapa yang nak lantik Wardina jadi Menteri? Katanya tadi tak mahu dikaitkan dengan parti politik, nak libatkan diri dengan politik pun tak hingin, katanya.

Ni apa cerita ni? Ni cakap pakai akal dan secara ilmiah ke tidak ni? Menjengkelkan ke tidak ni? Tu laaa...kawan lagi dengan Nik Nazmi tu..kan dah jadi lebih kurang macam dia jugakkk...!!!

Rasanya perkara ini Wardina belum jawab dan kita perlukan penjelasan dari ibu cantik jelita ini...!!!

p/s: Asyik lawan Mak Lampir jer...nak jugak usik Wardina sesekaliii..! Heh!

Ambia sebok gembala kambing di jalanraya, orang lain rugi RM juta-juta...!!!

Posted: 28 Jun 2011 02:42 AM PDT


Rasanya, Ambiga kena ambil perhatian terhadap laporan berita yang menyatakan bahawa perhimpunan anjurannya menyebabkan sebuah agensi pelancongan, China Express Tours and Travel kerugian lebih RM1 juta ringgit. Sila rujuk di sini untuk laporan berita tersebut.

Ini jelas menafikan dakwaan dangkal pemimpin Kotor 2.0 dan pemimpin politik yang menyokong perhimpunan itu bahawa tindakan mereka berarak di jalanan akan menguntungkan peniaga-peniaga di ibu negara.

Selain itu, Ambiga dan rakan-rakanya juga berkemungkinan menghadapi risiko di saman oleh agensi dan persatuan pelancongan yang aktif di ibu negara. Sila rujuk di sini untuk berita ini pula.

Saya fikir, Ambiga tidak gentar dengan cadangan saman ini memandangkan dia adalah seorang peguam. Namun, siapa yang akan memberi ganti rugi kepada perniagaan industri pelancongan ini? Rasanya, mungkin Ambiga akan muflis sekiranya menang saman. Beratus juta tu bro, mungkin billion!

Pada hemat saya, Ambiga akan teruskan juga perhimpunan ini. Dia hanya memikirkan kepentingan dan tujuan Kotor 2.0 itu saja tanpa memikirkan kepentingan orang lain. Dia sebok "mengembala kambing-kambing"nya di jalan raya, tapi orang lain rugi ratusan juta...

Panass...!!! Wardina perlu jawab saya jam 8.30 malam ini...Tungguuu..!!!

Posted: 28 Jun 2011 01:49 AM PDT


Ermmm...ramai bloggers balun Wardina Safiyyah, yer? Kenapa balun Wardina? Mulanya dia dibalun, kemudian Wardina balun balik rakan-rakan blogger saya.

Ermmm..Melawan ni..! Heheh..bagus..bagus...At least Wardina beri jawapan sebagai penjelasan...

Tak apa. Saya akan jawab apa hujah-hujah Wardina itu. Nantikan jawapan saya pada tepat pukul 8.30 malam ini. Nantikan "apa kata Duke" malam nanti...

Lagipun, Wardina ada "hutang" yang perlu dilunaskan...dia perlu jelaskan!

p/s: Kita tengok, Wardina nak jawab ke tidak...

GEMPARRR..!!! A. Samad Said "meninggal dunia"..!!!

Posted: 27 Jun 2011 10:30 PM PDT


Dari berlatar belakangkan seorang sasterawan, dia bertukar untuk menjadi seorang politician. Dari seorang yang menghambakan diri kepada kesusasteraan, dia bertukar menjadi seorang hamba kepada ahli politik. Nampaknya, dari terus menjadi pejuang bahasa, dia bertukar menjadi pejuang Pakatan dan Perhimpunan Haram..!!!

Dia yang saya maksudkan ialah A. Samad Said. Dahulu, dia adalah seorang yang disegani oleh segenap lapisan masyarakat kerana suaranya yang begitu vokal memperjuangkan bahasa Melayu dan kesusasteraannya.

Dia meletup dengan karya agungnya, Salina, sehingga dia pernah dianugerahkan dengan gelaran sasterawan negara. Sehingga itu, puisi dan karya-karyanya menjadi tumpuan dan rujukan ramai pelajar-pelajar kesusasteraan Melayu.

Malangnya kini, Pak Samad sudah korup ilhamnya. Pak Samad sudah hilang identiti sasterawannya. Pak Samad sudah dirosakkan perjuangannya. Dan negara kehilangan seorang tokoh yang mampu menyumbang ke arah pengkayaan bahasa Ibunda di negara ini.

Kini Pak Samad adalah "belaan" politik. Mungkin Anwar Ibrahim kini menjadi "tuan"nya. Sekiranya dulu dia memberi alasan sebagai pecinta bahasa Melayu ketika menyertai kempen mansuh PPSMI untuk mendesak Kerajaan, apa pula alasan Pak Samad kali ini?

Pak Samad kini duduk sebaris bersama jawatankuasa perhimpunan Kotor 2.0. Kini Pak Samad duduk semeja dengan Ambiga, penyokong kuat muslim murtad dan "ratu" pluralisme yang difatwakan sesat. Pak Samad kini duduk sepentas bersama Pakatan Haram yang jijik akhlaknya..!

Hari ni, Pak Samad dipanggil Polis untuk memberi keterangan dan membantu siasatan berhubung perhimpunan Kotor 2.0 yang Pak Samad sertai. Jika dulu Pak Samad dijemput untuk menerima penghormatan, kini Pak Samad dipanggil Polis untuk membantu siasatan bagi sebuah perhimpunan yang ditolak rakyat.

Tidakkah Pak Samad melihat betapa berbezanya kehidupan Pak Samad sekarang? Pak Samad bukan lagi pejuang bahasa dan kesusasteraannya. Pak Samad tidak ubah seperti alat untuk kepentingan politik sebuah pihak. Nama Pak Samad sudah tercemar..!

Apa kaitannya perjuangan Kotor 2.0 dengan sastera bahasa Melayu? Sejak bila Pak Samad membuat keputusan untuk menjadi pejuang Kotor 2.0 yang bakal menyusahkan rakyat? Siapakah yang mengkorupkan minda sastera Pak Samad?

Saya tidak hairan sekiranya selepas ini Pak Samad akan menulis novel sebagaimana rakan Pak Samad, Shanon Ahmad. Jika Shanon Ahmad menulis buku berjudul "shit!", Pak Samad nak tulis judul apa pula? "Tahi"? Berapa tan makian dan carutan pula yang bakal Pak Samad muatkan dalam novel terbaru itu?

Atau Pak Samad nak tulis rangkaian puisi pula kali ini? Apa judulnya? "Liwat" atau "China Doll"? Berapa banyak pula bait-bait puitis yang bakal menghamburkan cacian dan carutan "indah" di dalamnya?

Pada saya, Pak Samad tidak lagi setaraf Usman Awang atau Pendita Zaaba. Pak Samad lebih sesuai ditarafkan sebaris seperti Shanon Ahmad yang meninggalkan dosa "shit" sebelum matinya...

Entahlah Pak Samad, pada saya...A. Samad Said sudah "mati". Yang ada sekarang hanyalah seorang inidividu bernama Pak Samad Janggut alat politik pembangkang..! Innalillahi wa inna ilaihi rajiunnn...

Tidak mengapakah Malaysia nanti berPMkan seorang pelanggan China Doll?

Posted: 27 Jun 2011 09:00 PM PDT


Fakta di mahkamah jelas menunjukkan bahawa sememangnya 99.99% lelaki di dalam video seks itu adalah Anwar Ibrahim, papa kepada Izzah, suami kepada Wan Azizah. Itu fakta yang tidak boleh dipertikai lagi. Siapa yang mempertikai, boleh didakwa atas tuduhan menghina mahkamah.

Bagaimanapun, saya percaya, masih ramai lagi puak-puak penyokong pakatan haram yang menolak fakta tersebut. Ada yang menyatakan mustahil lelaki itu adalah Anwar. Ada yang mempertikaikan kajian dan siasatan kedua pakar dari U.S itu. Malah ada yang mempersoal mengapa tidak dikatakan lelaki itu 100% Anwar Ibrahim?

Pada saya, puak-puak ini hanyalah puak-puak upahan Anwar yang ditugaskan khas untuk menangkis isu yang mendedahkan keburukan Anwar. Atau, mereka ini adalah golongan puak taksub kepada Pak Syiekh, kononnya bekas Presiden ABIM takkan bersikap begitu!

Mereka ini adalah golongan yang "hopeless"! Sekiranya Anwar berzina di depan mereka sekali pun, tentu mereka akan kata itu bukan Anwar. Golongan sebegini memang wujud di dalam PKR dan pakatan rakyat..

Namun, bagi rakyat yang rasional mindanya, tentu mereka menerima baik fakta mengenai Anwar tersebut. Sudah ternyata lelaki itu Anwar, habis tu nak kata macamana lagi? Takkanlah nak kata lelaki itu Nik Aziz Nik Mat pulak!

Saya fikir, sekiranya terbongkar sebuah video seks yang pelakonnya hanya mirip sedikit sahaja dengan pemimpin BN tentu semua juak-juak Pakatan Haram itu akan melompat-lompat menuduh beliau. Dan sekiranya pakar menganalisis video tersebut menafikan dakwaan itu, sudah tentu juak-juak itu akan terus menerus menuduh pemimpin BN sebagai pelakon video itu.

Begitulah juak-juak Pakatan Haram yang tidak mahu mengakui tentang kebenaran dan membezakannya dengan fitnah. Mereka tahu hukum fitnah itu lebih besar dari dosa membunuh, namun mereka ketepikan hukum Allah itu semata-mata demi kepentingan politik.

Sebab itulah saya katakan bahawa mereka hilang rasional berfikir. Mereka melebihkan politik berbanding hukum Islam itu sendiri. Mereka berdegar-degar bersembang mengenai Islam, tapi diri mereka sendiri tidak sedar bahawa mereka sedang menolak ajaran Rasulullah SAW yang sebenarnya...

Wallahua'lam.

Panasss...!!! Terdesak punya pasal, pertualang negara pun jadi sekutu mereka..!!!

Posted: 27 Jun 2011 07:15 PM PDT


Nampaknya penganjur perhimpunan Kotor 2.0 dan Pakatan Haram sememangnya sangat terdesak sekarang. Mereka sangat terdesak untuk menarik sokongan rakyat kepada mereka hingga terpaksa menggunakan komunis dan talibarut pertualang negara itu untuk menyokong mereka.

Mereka tahu bahawa pengaruh fahaman komunis masih kuat di negara ini dan tidak pernah bersetuju dengan Kerajaan yang mengharamkan mereka sejak puluhan tahun. Mungkin kerana itulah mereka mengajak penyokong-penyokong fahaman komunis ini untuk bersama mereka untuk membuat kacau pada 9 Julai ini.

Hanya semata-mata untuk mengancam kestabilan negara sebagaimana yang berlaku di Dataran Tahrir, Mesir, mereka sanggup bersekongkol dengan pengkhianat turun temurun negara ini. Demikianlah terdesaknya Kotor 2.0 dan Pakatan Haram Malaysia.

Tidak hairanlah sekiranya selepas ini mereka akan mengajak musuh-musuh negara yang lain untuk bersekongkol dengan mereka pada 9 Julai ini. Tidak hairanlah sekiranya Yahudi Israel pun menyokong dengan memberi dana kepada mereka.

Dan tidak menghairankan juga sekiranya mereka membawa unsur-unsur gerakan subversif pengganas masuk ke Malaysia semata-mata untuk memuaskan nafsu politik mereka, ingin bermaharajalela di bumi Malaysia ini. Pengkhianat tetap pengkhianat, itulah warna sebenar Kotor 2.0 dan Pakatan Haram!

Saya nak tanya, Kotor 2.0 tak nak ajak geng Ayah Pin sekali ke? Saya rasa, tentunya musuh-musuh negara sedang mengintai peluang untuk menembusi negara ini. Siapa yang bakal membuka pintunya jika bukan Kotor 2.0 dan Pakatan Haram..!!!

Lawak of The Day...!!!

Posted: 27 Jun 2011 05:45 PM PDT

Pure Shiite

Posted: 28 Jun 2011 11:58 AM PDT

Pure Shiite


The Additional Revenue Challenge by our so called Finance Minister

Posted: 28 Jun 2011 11:48 AM PDT

PEJUANG BANGSA

Posted: 28 Jun 2011 11:44 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Pertubuhan Cina pun hentam BERSIH, tinggal Melayu PAS- PKR saja nanti pada 9 Julai

Posted: 28 Jun 2011 08:21 AM PDT
Gabungan Pertubuhan Cina Malaysia atau lebih dikenali sebagai Huazong meminta semua pihak yang bercadang untuk mengadakan perhimpunan haram pada 9 Julai ini membatalkan hasrat mereka.

President Huazong Tan Sri Pheng Yin Huah berkata pihak yang terlibat dalam penganjuran perhimpunan haram seharusnya membatalkan perhimpunan mereka pada hari itu bagi menggelakkan pihak yang tidak diingini mengambil kesempatan bagi mengganggu ketenteraman masyarakat.


"Walaupun perlembangan memberikan hak kepada rakyat untuk mengadakan perhimpunan, kita tidak mahu perhimpunan haram seperti ini menjadi satu medan konfrontasi sehingga mungkin mencetuskan perkara-perkara yang tidak diingini.

"Pihak yang membuat perhimpunan haram ini perlu membuat pertimbangan untuk menggunakan cara aman yang lain untuk mengemukakan permintaan atau pendapat mereka. Ini seperti mengadakan perjumpaan dalam stadium berbanding perhimpunan haram atau demonstrasi di jalan raya," katanya kepada Bernama di sini pada Selasa.

Bernama melaporkan, beliau berkata, Huazong, yang juga merupakan badan induk kepada lebih 3,000 pertubuhan dan persatuan Cina di seluruh Malaysia bimbang sekiranya perhimpunan haram yang dicadangkan oleh tiga pihak ini diteruskan pada 9 Julai ini, ia akan menjejaskan urusan perniagaan harian serta mungkin menimbulkan suasana kacau bilau.

Pheng berkata sekiranya suasana kacau bilau berlaku, ia bakal menjejaskan keyakinan pelabur asing dan sektor pelancongan negara.

"Mereka ini boleh membentangkan apa juga memorandum tanpa perlu mengadakan perhimpunan haram. Ia akan membawa kesan yang sama," tambahnya.-28/6/2011

Kerajaan DAP P.Pinang hadiah free show amoi untuk lebai PAS ke BERSIH

Posted: 28 Jun 2011 06:44 AM PDT

sumber gambar : mymassa 


Kerajaan DAP diketuai Guan Eng celaka ini memang cukup licik dan pembohong . Sebelum ini mereka tipu umat Islam di negeri ini kononnya Ekspo Makanan di PISA yang jual coklat , tetapi kali ini  mereka bawa Cina Doll pulak sempena  karnival IT  .

Ini apa kejadahnya nak buat Malaysia  IT FAIR  , tiba-tiba mahu bikin pertandingan ratu cantik pulak ?  Siap pakai bikini lagi tu .  Lebih menarik lagi nak dibuat pulak di Mall yang mana tempat tumpuan orang awam .Maknanya , free show untuk puak-puak lebai PAS la sebelum berangkat berjuang di himpunan BERSIH ini nanti .

GPB cabar Pemuda PAS PP di ketuai  Yusni Md Piah    agar berdemo dan bantah  pertandingan ratu cantik yang bertopengkan IT FAIR ini . Malu lah  seorang wanita dari  NGO Islam yang membantah dalam isu ini . 

Di mana pergi kejantanan juak-juak Pemuda PAS untuk berdepan kerajaaan DAP diketuai Guan Eng ?  Tak kan hanya berani bantah dan demo tentang kartun Utusan sahaja .ini lah bidadari syorga PAS di dunia ...


Inikah  gaya negara kebajikan ala PAS dan P.Pinang menjadi eksperimen mereka  .semua ekspo diadakan  mesti ada benda pelik dibelakangnya ..
Joe Bedul minta bukti RM 1 juta dari Datuk T , ini video mungkin bantu ...

Posted: 28 Jun 2011 05:15 AM PDT

hari  ini Joe Bedul Sg Petani tentu tak senang duduk untuk fikir macamana nak jawab bila tersebarnya video wajahnya bersama Datuk T  dalam sebuah bilik hotel  dan akui pelaku video seks adalah Anwar.

Nasib baik la Joe Bedul tak pi nafi bahawa orang dalam itu bukan dia .. haha mungkin wajah miripnya ..haha

Jawapan Joe Bedul seperti biasa lah akan nafi  walaupun dalam video itu sendiri dia ada  sebut nama Anwar .haha  Selain itu Joe Bedul cabar  Datuk T tunjuk bukti bahawa beliau ada minta RM 1 juta ...
Bukti apa kejadahnya Joe Bedul ...  GPB pernah ikuti ceramah bos dia di Prmtg Pauh   , dan diakui sendiri Anwar bahawa ada  suruh minta RM 5 juta dan minta jumpa DS Najib ..

Kalau bos hang tipu makna hang pun tipu la ...


JOZAN beri nasihat kepada puak BERSIH , jangan jual maruah bangsa !

Posted: 28 Jun 2011 04:34 AM PDTTentu sudah ramai yang menonton final Maharaja Lawak iatu kumpulan JOZAN . Tetapi dalam lawak mereka diselitkan nasihat yang cukup bermakna di ketika juak-juak Melayu PAS - PKR yang sanggup jadi barua kepada Ambiga dan CIA untuk membuat himpunan BERSIH bagi membuat menghuru-harakan negara.

Jozan berkata pada minit ke 2.53 :

Sanggup kau nak jual maruah bangsa, aku pahlawan melayu !!!Juak-juak Melayu PAS -PKR memang petualang  dan mereka rela  jual maruah bangsa dan  negara ini  hanya kerana buta kayu , bodoh , dan bangang mengikut  arahan seorang kafir Ambiga yang terang-terang  pernah menentang agama Islam dan menyokong murtad .

Isu Rumah Hijau Mak Mandin : Sudahlah ditipu , kini dipinggirkan pulak oleh kerajaan DAP

Posted: 28 Jun 2011 02:13 AM PDT


Janji hanya tinggal janji ...  itulah  nasib  yang menimpa 55 buah keluarga di Rumah Hijau Mak Mandin . dulu semasa berkempen ketika PRU 12  , Lim Hock Sek telah  berjanji  kepada persatuan penduduk rumah hijau bahawa jika DAP memang , mereka  tak perlu pindah . Tetapi kini selepas 3 tahun perintah,  kerajaan DAP hilang entah ke mana dan tidak mempedulikan langsung nasib mereka . 

GPB sempat mengikuti lawatan mesra rakyat oleh Pengerusi Badan Perhubungan UMNO P.Pinang  Datuk Zainal Abidin Osman  ke kawasan  rumah Hijau Mak Mandin . 

Keadaan di kawasan  di situ memang cukup menyedihkan di mana sistem perparitan tidak diuruskan dengan baik oleh pihak PBT . Air longkang yang tersumbat boleh mengundang nyamuk Aides bertakung dan ia cukup membahaya kepada  55 buah keluarga terdiri dari bangsa Melayu , Cina dan India . Beberapa buah rumah didapati bocor , pecah dan perlu diperbaiki dengan kadar segera.  Nampak jelas kerajaan negeri menerusi MPSP tidak langsung mempedulikan nasib penduduk di situ sedangkan mereka juga adalah rakyat negeri ini yang harus dibela . 

Isu yang disuarakan penduduk  ialah mahu sebuah rumah kos rendah dibina di sini yang mana sudah didiami lebih 45 tahun . 

Ketua Bahagian UMNO Bagan , Datuk Latif Mirasa berkata  kerajaan negeri pimpinan Barisan Nasional (BN) sebelum ini  telah mencapai persetujuan dengan pemaju, Silver Chanel Sdn. Bhd. untuk menyediakan sebidang tanah bagi pembangunan blok rumah kos rendah untuk penduduk terbabit.

Bagaimanapun kerajaan negeri sekarang yang diterajui DAP tidak meneruskan projek berkenaan dengan alasan dokumen berhubung persetujuan peruntukan tanah bagi pembinaan rumah kos rendah itu hilang dan meminta penduduk berpindah ke kawasan Projek Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT) Ampang Jajar

Keluarga terbabit bagaimanapun membantah cadangan tersebut kerana menganggap kawasan berkenaan terletak jauh dari kemudahan asas termasuk sekolah, rumah ibadat dan tempat mereka bekerja.

Ini yang menyebabkan  penduduk sangat kecewa apabila kerajaan negeri memberi alasan yang tidak munasabah untuk tidak meneruskan projek pembinaan rumah kos rendah yang dijanjikan.

Semasa berucap dalam majlis ringkas bersama penduduk ,   Datuk Zainal telah memberi idea dan cadangan yang baik untuk membantu penduduk . Beliau  berkata jika kerajaan negeri tiada dana untuk membantu penduduk di sini , kerajaan Pusat menerusi agensi kerajaan seperti JKP dan PERDA sedia membina rumah kos rendah untuk penduduk rumah hijau .

Tetapi dengan syarat kerajaan negeri wajib menyediakan tanah untuk dibina rumah kos rendah . Ini cabaran oleh Datuk Zainal kepada kerajaan DAP jika mereka masih tidak mampu selesaikan masalah penduduk rumah Hijau .

Selain itu , untuk menyelesaikan masalah sistem perparitan yang teruk tersumbat   , UMNO Negeri akan menghantar surat rasmi kepada MPSP bagi mendesak agar pihak berkuasa tempatan bersihkan semula longkang yang tersumbat  di kawasan ini .

Malah ,  pihak Kementerian Kesihatan juga akan diminta hadir meninjau dan memerika  tahap  kebersihan  di kawasan ini kerana dikhuatiri pembiakan nyamuk AEDES ada di situ . Berkaitan dengan masalah bumbung bocor dan rumah perlu diperbaiki ,  peruntukan  segera melalui ICU   akan disalurkan segera kepada beberapa buah rumah .

BN DAHULUKAN RAKYATwalkabout Datuk Zainal  dari rumah ke rumah mendengar masalah penduduk di situ ...

antara keluarga yang masih lagi tinggal di rumah hijau 

Datuk Zainal menunjukkan salinan surat yang dipersetujui oleh kerajaan 
negeri pada 2007 akan membina rumah kos rendah untuk penduduk
rumah Hijau Mak Mandin di kawasan itu juga. Mengapa kerajaan 
DAP cakap ia hilang dalam simpanan mereka ? 

PDRM terus bertindak ke atas BERSIH , Azmin Ali pulak disoal siasat di Parlimen

Posted: 28 Jun 2011 12:02 AM PDT


POLIS terus perhebatkan  siasatan terhadap puak-puak BERSIH  dan terbaru di Parlimen  bila mana mereka merakamkan kenyataan pemimpin mereka iaitu   MP Pakatan iaitu Azmin Ali dan Firdaus Jaafar .

Depa ingat boleh terlepas dalam kempen mengajak rakyat guling kerajaan pada 9 Julai ini . Sekarang ini semua nampaknya sudah kena penangan POLIS dalan terus membendung geng BERSIH ini


Asisten supretenden polis daripada ibu pejabat kontinjen Selangor dilihat mengambil kenyataan daripada Azmin Ali (PKR-Gombak) dan Mohd Firdaus Jaafar (PAS-Jerai) di lounge anggota parlimen.


"Saya diberitahu oleh polis lewat tengah hari semalam bahawa mereka mahu marakamkan kenyataan saya berdasarkan ceramah yang diberikan di Sabak Bernam pada 17 Jun bawah program Jelajah Selangor (JELAS)," kata Azmin kepada pemberita ketika ditemui di lobi parlimen.


Menurut Azmin, mereka disiasatnya atas "dakwaan mengundang" orang ramai menyertai perhimpunan BERSIH 2.0 dalam ceramah dua minggu lalu.

AMK nak gulingkan kerajaan di jalanan , Patriot sedia pertahankan negara ini !

Posted: 27 Jun 2011 10:00 PM PDT


Gara-gara ucapan Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Shamsul Iskandar Mohd Akin yang ancam mahu mengulingkan kerajaan yang dipilih oleh rakyat 'menerusi jalanan' jika tuntutan Bersih tidak dipenuhi telah mencetuskan gelombang reaksi.

Isnin malam kira-kira 700 Pemuda UMNO berkumpul depan ibu pejabat PKR di Merchant Square, Tropicana,Petaling Jaya untuk meluahkan rasa geram dan marah.Ia dilihat sebagai pengakuan terbuka motif sebenar PKR dan pakatan pembangkang disebalik rancangan perhimpunan Bersih.

Kumpulan tersebut datang dengan 500 buah motorsikal dan 70 kereta itu sebagai tanda bantahan terhadap ucapan Shamsul dan sekaligus memberi peringatan kepada PKR agar tidak meneruskan hasrat mengadakan perhimpunan haram 9 Julai ini.

Mereka diketuai oleh Exco Pemuda UMNO, Lokman Noor Adam.Beliau disertai bersama beberapa lagi pemimpin UMNO negeri dan bahagian Wilayah Persekutuan dan Selangor.

Menurut Lokman, hakikat sebenar demonstrasi (Bersih) 9 Julai ialah untuk merampas kerajaan dengan cara demonstrasi jalanan setelah gagal melalui proses demokrasi (pilihan raya umum ke 12) 2008 dan gagal beli ahli parlimen pada 16 September.Lokman yang terkenal dengan aksi demonstrasi sewaktu memimpin pemuda PKR dulu dalam satu mesej di laman sosial twitter berkata, kalau untuk perjuangkan Anwar dulu beliau dilokap lapan kali dan ditahan ISA dua kali.

"Kali ini untuk pertahankan kedaulatan negara yang nak kamu guling ini.... NYAWA SAYA sanggup saya serahkan," katanya.

Lokman juga menafikan bahawa Pemuda UMNO yang berkumpul di depan pejabat PKR mahu membakar bangunan tersebut.


"Bila pulak kami ugut nak bakar pejabat PKR, pejabat itu bukan pejabat PKR… pemilik bangunan itu sendiri mahu bangunan itu dilelong,"katanya.Beliau turut mengesahkan seramai 15 orang telah ditahan polis berikutan konvoi motorsikal tersebut.

Sementara itu, Ketua Pemuda UMNO Selangor Engku Salleh Engku Abd Jamal ketika dihubungi Agendadaily berkata tindakan tersebut adalah reaksi dari Pemuda UMNO terhadap tindakan Bersih yang mahu mengadakan perhimpunan haram 9 Julai ini.

"Kita nak bagitahu PKR bahawa jika perhimpunan tersebut tidak dibatalkan, Pemuda UMNO Selangor tidak akan bertanggungjawab lagi terhadap apa-apa kejadian buruk yang berlaku.

"Kita tidak boleh kawal ahli kita yang marah dengan tindakan mereka yang cuba menganggu ketenteraman awam di negara ini," kata.

Tambahnya lagi, jika Bersih masih berdegil untuk meneruskan perhimpunan tersebut, maka mereka perlu berdepan dengan Pemuda UMNO dahulu sebelum berdepan dengan pihak berkuasa.

"Saya jamin, jika diteruskan, Bersih akan berdepan dengan Pemuda UMNO sebelum berdepan dengan polis,"katanya.

Shamsul dalam ucapannya di satu majlis yang dapat dilihat di youtube berkata rakyat mempunyai dua cara untuk menjatuhkan kerajaan, samada melalui pilihan raya atau jalan raya.

Ramai yang terkejut dan marah mendengar ucapan itu yang turut disiarkan oleh Buletin Utama TV3 malam Isnin.

Mengulas mengenai perkara itu, Ketua Pemuda UMNO Petaling Jaya Utara Armand Azha Abu Hanifah berkata ucapan Shamsul tersebut mempunyai unsur subversif dan boleh memudaratkan keselamatan negara.

"Pemuda UMNO akan pertahankan kerajaan yang dipilih oleh rakyat ini dengan apa saja cara," ujar bekas ketua Wira Perkasa itu. AGENDA DAILY 

GEMPAR ! Video Joe Bedul akui pelaku dalam video seks adalah Anwar Ibrahim !

Posted: 27 Jun 2011 07:41 PM PDT
Apa lagi yang Joe Bedul nak bohong bagi melindungi bosnya Anwar Ibrahim Pandikutty ? Sudah terang lagi dia pun gelak dan akui itu bosnya . 

 KLIK DI SINI SELANJUTNYA

PANAS ! PATRIOT Pemuda UMNO gempur PKR di Tropicana

Posted: 27 Jun 2011 06:00 PM PDTMacam ini lah Pemuda UMNO !   Pi terjah saja pejabat PKR ini yang hendak buat kacau KL dengan himpunan BERSIH pada 9 Jula ini .
Kumpulan konvoi Patriot ini  juga  turut mengecam Anwar Ibrahim dan pengerusi jawatankuasa pemandu BERSIH 2.0, kafir Ambiga Sreevenasan supaya membatalkan hasrat mengadakan himpunan Bersih 2.0 pada 9 Julai ni.

Baru depa ingat ini negara bahawa bukan BAPAK AL JUBURI PUNYA !!


DIMENSI

Posted: 28 Jun 2011 11:43 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Kesian Joe pandikutti..bodohnye bertingkat2! >|D

Posted: 28 Jun 2011 05:00 AM PDT"Buktikan saya mengambil duit, di akaun bank yang mana? Adakah ia (dibayar) secara tunai atau cek? Saya tidak boleh menyimpan jumlah yang banyak itu di rumah.

"Saya tidak pernah menerima apa-apa atau saya pernah ditawar untuk meninggalkan parti untuk bayaran... saya tidak memerlukan wang," kata Johari kepada The Malaysian Insider.

Kata beliau, trio Datuk T boleh mengatakan apa yang mereka mahukan.

"Tidak sesiapa pun yang boleh memberi keterangan apa yang saya kata di bilik (hotel) pada hari itu... saya tidak mahu membuang masa (dengan mereka," kata Johari lagi. - TheMalaysiainsideanuvajiass

klik gambar untuk lebih jelas

kehkehkeh joe pandikutti kantol lagiiiii!. bila mase Trio dato T ada membuat pembayaran seperti yang beliau dakwa? setahu rakyat Trio Datuk T hanya mengatakan Joe pandikutti "MEMINTA" sejumlah wang "pelincir" ala2 KY Jelly sebanyak RM100,000 sebagai wang pendahuluan manakala RM 1 juta bagi setiap wakil rakyat untuk menonton video tersebut. Bagaimana pun Trio Datuk T menolak!

Jadi bagaimana Joe Pandikutti boleh mengatakan dia tak terima sejumlah wang sedangkan memang takde bukti langsung sebarang transaksi?? nampak sangat Joe pandikutti dah gelabah berok bebbb!! dia tau dia dah jerut leher dia sendiri!. nah sekarang terima ler pembalasan lu dari bos pandikutti lu!! lu bakal kene suntut atas bawah laa braderrr kehkehkeh yeyy yeyyyyyyyy!! padan mukeee yeyy yeyyyyy >|D

Omegay: Fuckatan tak cukup oksigen..mintak bantuan HRW pulakkk

Posted: 28 Jun 2011 02:30 AM PDT


KUALA LUMPUR, 28 Jun — Badan pemantau antarabangsa Human Rights Watch hari ini menggesa pentadbiran Najib agar segera membebaskan 30 aktivis Parti Sosialis Malaysia (PSM) termasuk Ahli Parlimen Sungai Siput yang berhadapan dengan siasatan mengadakan perang ke atas Yang di-Pertuan Agong.

Kesemua aktivis itu dan wakil rakyat berkenaan ditahan reman selama tujuh hari sejak kelmarin.

"Mendakwa ahli politik pembangkang dengan tuduhan bahawa mahu menghidupkan semula satu pergerakan era Perang Dingin, yang sudah mati 20 tahun lalu, satu tindakan tidak munasabah," kata Phil Robertson, timbalan pengarah Asia di Human Rights Watch.

"Penahanan ini menunjukkan kerajaan memandang sepi proses demokratik dan kesanggupannya untuk pergi jauh bagi menakutkan rakyat Malaysia dengan momok politik masa lalu," kata beliau lagi. - TheMalaysiainsideanuvajiass

satu lagi penghanjeng NGO luar cuba mencampuri urusan dalaman negara!. kenyataan timbalan pengarah HRW mengesahkan lagi bahwa pihak luar cuba memberi sokongan terbuka terhadap fuckatan riot sekaligus ingin mencetuskan kekacauan dalam negara

HRW menggesa kerajaan tunduk dengan desakan fuckatan untuk menjadikan Malaysia sebuah negara bebas melampau. HRW tak peduli dengan kebudayaan atau kepercayaan masyarakat Malaysia. apa yang penting Malaysia mesti tunduk dan mengamalkan kebebasan ala2 barat!

HRW tak ubah seperti mana2 badan NGO penyokong puak fuckatan yang mengutamakan kebebasan mutlak sebagai alasan untuk menjatuhkan sesebuah kerajaan berdaulat! Adakah dengan melaksanakan dasar kebebasan mutlak dapat memastikan rakyat akan lebih selamat??

Masih banyak lagi negara2 kuasa besar dunia yang bersikap berat sebelah dan melakukan penindasan lebih teruk tapi kenapa tiba2 jek cuba mencampuri urusan dalaman politik Malaysia? adakah dengan menyokong puak yang menentang suara majoriti satu tindakan bijak?

apabila kaum masing2 memperolehi kebebasan dalam beragama maka akan ada jaminan kita akan selamat? sedangkan umat islam juga mengalami penindasan seperti yang berlaku di negara2 eropah seperti perancis, itali dan amerika. contoh terbaik nasib umat islam di palestin!

Kenapa HRW dan NGO2 yang kuat menyibok menyokong fuckatan tapi tak pernah bersungguh2 membela nasib orang islam di Palestin?? atau HRW sekadar pertubuhan hipokrit jek? HRW kena cerminkan diri dulu sebelum bertindak bodoh!!..harkkk ptuihhh!

Omegay: Bershit - Pasrael nak derhaka sekali lagi!

Posted: 28 Jun 2011 01:40 AM PDT


Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dilihat bersikap dwi-standard dalam membicarakan tentang hukum Islam apabila berhadapan dengan isu moral Datuk Seri Anwar Ibrahim dan perhimpunan haram Gabungan Pilihan Raya Adil dan Bersih (Bersih).

Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Syed Ali Alhabshee berkata, dalam isu berkaitan ketua pembangkang itu, Abdul Hadi berpendirian bahawa tuduhan terhadap Anwar hanya boleh diputuskan melalui hukum Islam. - Utusan Malaysiaku sayang

Hadi besi dah sama taraf je dengan si wally slipau. Bingai bertingkat2!!. demi politik semua boleh langgar. Nama je parti islam tapi ajaran makin terpesong.

gua nak cabar 2 ekor mamat songsang tu kalau betul mereka jugak mengaku menganut fahaman ahli sunnah wal jamaah, sebelum mereka menyokong perhimpunan haram Bershit, sila tunjukkan keikhlasan untuk berdamai demi perpaduan umat islam dan orang melayu!

Tunjukkan kepada umat islam dan kafir akan hukuman kepada orang islam yang mempersenda islam, mempermainkan akidah dan mempergunakan islam semata2 nak meraih sokongan, mengikut hukum al-quran!

Tunjukkan kebajikan yang boleh di banggkan oleh ketua2 penganut pas mahupun kapir harbi dah lakukan terhadap rakyat sepanjang mereka berkuasa di negeri2 yang mereka kuasai?

Kalau tidak memang diorang ni sah puak syiah khawarij dan komunis memang kepale besi susah nak cair! kaki derhaka...harkkk ptuihhhh

Omegay: ambigau kantol..Bershit memang untuk bersihkan totey anuwar! >|D

Posted: 27 Jun 2011 11:40 PM PDT


Pengerusi Bersih 2.0 Datuk Ambiga Sreenevasan menafikan laporan Utusan Malaysia hari ini kononnya perhimpunan anjuran mereka pada 9 Julai ini dibiayai oleh pertubuhan-pertubuhan Kristian luar negara.

Sebaliknya kata beliau, sumber kewangan bagi membiayai Himpunan Bersih 2.0 datang daripada rakyat Malaysia di dalam dan luar negara. - TheMalaysianinsideanuvajiass

kehkehkeh ambigau ingat rakyat malaysia bodoh macam dia ke per? dakwaan dia bahwa semua dana dan hasil yang diterima adalah dari sumber jualan baju dan rakyat Malaysia dari dalam dan luar negara!

dia tak sebut secara spesifik rakyat malaysia di luar negara tu yang mana?. kalau dah nama dana luar sudah tentu kita pun tak yakin adakah dana itu benar2 dari rakyat malaysia yang dah tak semangat patriotik, anti kerajaan dan penganut kepada ideologi politik sempit!

dalam pada ambigau nak sorok2 dana yang diperolehi, dia terkelentong jugak apabila mengakui menerima sejumlah dana dari pihak luar (IRI & OSI). dengan mengatakan hanya menerima sejumlah kecil saja memang tak masuk akal! kalau pencacai kene tangkap nak jamin bukan sikit punye jumlah woii! wal hal sasaran ambigau untuk tarik peserta demo haram adalah 100,000! boleh pecaya ke kita dengan cakap2 ambigau yang kita tahu adalah kaki pembelit?

Manakala kerajaan selangor pula membelanjakan duit rakyat untuk menganjurkan perhimpunan haram!..ape nak jadi dengan khalid lembu ni? duit rakyat semua di gunakan untuk kepentingan parti. sekali lagi terbukti ambigau kantol!

tak payah lah nak belit lagi ambigau weiii..kehkehkeh harkk ptuihhh!!

Omegay: Edisi Video telow Joe Pandikutti tekelop!

Posted: 27 Jun 2011 08:14 PM PDT


Kredit to Papagomo huhuhu

Bodo punye Joe Pandikutti!..sendiri tengok sendiri tak mau ngaku..amik kauuuuu!! kehkehkeh sendiri..kehkehkeh

Omegay: Ambigau nekad tentang majoriti rakyat!..harkkk ptuihh!!

Posted: 27 Jun 2011 05:30 PM PDTPengerusi Kempen Bersih, Datuk S. Ambiga yang dipanggil polis untuk mendapatkan kenyataannya pada Isnin berkata, pihaknya akan meneruskan demo Bersih 2.0 yang dirancang pada 9 Julai ini walaupun diarahkan oleh polis serta pelbagai pihak agar membatalkannya.

Kata Ambiga, memandangkan Menteri Dalam Negeri telah mengatakan bahawa tidak ada permit yang akan dikeluarkan untuk perhimpunan tersebut, maka pihaknya tidak nampak keperluan untuk memohon permit kebenaran.

Bekas presiden Majlis Peguam itu yang kini disiasat di bawah Seksyen 27 (5) Akta Polis dan juga Seksyen 4 (1) Akta Hasutan, turut menegaskan, sesiapa sahaja boleh menyokong kempen Bersih mengikut kehendak masing-masing.

Ini kerana, perhimpunan tersebut dibiayai oleh dana yang disumbangkan oleh orang ramai dan juga hasil daripada jualan kemeja-t oleh ahli-ahli pertubuhan NGO - TheMalaysiainsideanuvajiass

kiwak punye ambigau!. ini laa jenis menatang kepale batu berkaki 4. terang2an menentang suara majoriti rakyat yang mahukan ketenteraman!. dia dah kehilangan sokongan tapi masih berkeras untuk teruskan perhimpunan haram tu

kalau itulah yang dia mahukan, jangan salahkan perkasa, umno atau ngo2 lain yang akan menentang habis2an kerakusan fuckatan! jangan ingat rakyat malaysia akan berdiam diri. kini buku akan bertemu ruas!

biarpun anuwar memperolehi bantuan kuasa2 besar luar negara, rakyat malaysia akan pastikan anuwar akan terlepas begitu saja. dan jangan ingat bershit akan menyelamatkan pungkoq dia!..ini Malaysia braderrr!! anak Malaysia sanggup mati di tanah tumpah sendiri braderrr!!..harkkkk ptuihhh!

Filem Hitam

Posted: 28 Jun 2011 11:09 AM PDT

Filem Hitam


Politik CCTV

Posted: 27 Jun 2011 11:05 PM PDT


Orang A: Tuan Dee, Si Polan ni mencuri tabung masjid! CCTV dapat rakam Si Polan ni.
Tuan Dee: Rakaman CCTV tak boleh jadi bukti! CCTV ni besi, tak ada telinga dan mata. Tak boleh jadi saksi.
Orang A: Habis tu, apa tujuan pasang CCTV ni?
Tuan Dee: ...

Rajahmas

Posted: 28 Jun 2011 11:02 AM PDT

Rajahmas


Pejabat PKR bergegar digempur pemuda Patriot.

Posted: 27 Jun 2011 06:42 PM PDTSyabas Pemuda Patriot.. Gempur PKR! Pengecut PR hanya tahu bersembunyi di belakang BERSIH untuk menghuru-harakan negara.. Takutnya mereka sampaikan menyangka pejabat akan dibakar terang-terang depan polis... Itu baru sergah sikit, dah menggelupur...

Mat Sabu (pro-DAP dalam PAS) awal-awal dulu idamkan perhimpunan gergasi untuk balun kerajaan. Tujuannya supaya dunia melihat kononnya rakyat Malaysia kini bangkit menentang kepimpinan BN kerana tidak adil dalam pilihanraya. Nak jadi macam protes ala-ala Mesir....

Inilah yang mereka mahukan.. biar melayu sama melayu berparang sama sendiri. Puak DAP pula bolehlah duduk ramai-ramai tonton berita depan projector screen sambil makan kacang dan minum beer kat kedai makan... Bodoh punya melayu pancung pemimpin sendiri.

Dulu taktik pilihanraya masjid tak jadi, sekarang demo pilihanraya BERSIH tentu gempak. Namun mesej yang jelas masih lagi kita tak nampak - perancang dan penganjur utamanya tetap bukan Melayu dan bukan Islam..

Kenapa ya?

IPOHMALAY

Posted: 28 Jun 2011 09:45 AM PDT

IPOHMALAY


Isytihar Perang Ke Atas Penyokong Komunisme

Posted: 28 Jun 2011 01:23 AM PDT

Teman berbesar hati sekiranya dapat meludah muka-muka anak Melayu zaman ini yang mendukung pejuang Melayu berhaluan kiri seperti Rashid Maidin, Abdullah CD dan Shamsiah Fakeh, dan jika dapat menggondolkan A. Samad Said hingga botak togel, serta Hishamuddin Rais yang menjadi ikon komunisme moden hari ini di tanah air, lebihlah teman gembira lagi.

Ramai anak Melayu buta sejarah dan berfahaman sosialis membuta tuli sanggup menjunjung tokoh pemusnah bangsa yang digerakkan oleh fahaman komunis sehingga tidak dapat melihat apa yang telah golongan ini lakukan di Indonesia pada saat mereka mendapat kuasa.

Republik apa yang diimpi oleh Tan Malaka, serta antek-antek pemikir Minang yang dicampak supaya mampu meruntuhkan kesultanan Melayu di Tanah Semenanjung ini?

Rashid Maidin, Abdullah CD, Shamsiah Fakeh dan Khatijah Sidek terus di puji-puja sebagai wirawan di Tanah Minang sedangkan mereka mengangkat senjata membunuh anak bangsa sendiri di Tanah Semenanjung menggunakan senjata yang diberi penjajah British untuk melawan Jepun.

Untunglah kesemua laknatullah bertopeng Muslim ini (pada masa itu) tidak berjaya melakukan apa yang telah dilakukan oleh kompatriot mereka di Tanah Sumatera yang berjaya membunuh 5 Sultan di Sumatera Timur pada jam 12 tengahmalam 3 Mac 1946.

Malah mereka dihambat ke hutan dan perjuangan mereka menuntut kemerdekaan mengikut acuan Soviet dan Kuomintang tidak berjaya. Itukah kemerdekaan yang kita dambakan? Itukah pejuang yang hendak kita dendangkan?

Inilah orang-orang yang mengaku Muslim dan pada masa yang sama, membiarkan pukimak tercelaka, Chin Peng, membunuh guru-guru agama, ketua-ketua kampung, imam-imam dan ustaz-ustaz atas apa alasan sekalipun, tidak mungkin dapat diterima.

Ingatlah, dengan membiarkan mereka bebas, bererti kita mengizinkan kudis untuk merebak menjadi barah. Amir Syarifuddin dan antek-anteknya tidak ramai, tetapi kudis yang dibawakan mereka membuatkan majoriti masyarakat diheret dalam bencana ketamadunan Melayu paling buruk di Sumatera pada ketika itu.

Penubuhan UMNO di Istana Johor tidaklah sangat kerana gerakan menentang Malayan Union. Sebenarnya ia merupakan gerakan yang dihidupkan bagi menghapuskan anasir komunisme Sumatera yang telah berjaya membunuh 5 orang Sultan kira-kira 2 bulan sebelum itu.

Ianya merupakan sejarah yang tidak dapat diselak oleh buku sejarah kita hari ini akibat perbezaan negara yang dipagar sempadan yang menghasilkan corak pemahaman sejarah yang berbeza. Namun kebenaran akan pasti terkuak juga.

Ingatan keras buat penjunjung musibat Melayu yang kini terbuang ini, jangan berani sangat, jika telur hanya sekerat.


Bacaan lanjut : Ketuanan Rakyat Yang Menjadi Detik Hitam Sejarah Melayu

5 Sultan Di Sumatera Dibunuh Komunis 1946

Posted: 27 Jun 2011 11:47 PM PDT

Penyokong komunisme tidak lain hanyalah mahukan institusi raja digulingkan dengan apa cara sekalipun. Memang kita boleh anggap nama-nama pejuang berhaluan kiri yang kerap dijulang dewasa ini telah kononnya dituduh sebagai pengganas komunis, padahal mereka juga memperjuangkan kemerdekaan.

Namun, kemerdekaan jenis apa? Mereka ini bersekongkol dengan Parti Komunis Indonesia pada saat pemerintahan Jepun dan sama-sama menegakkan agenda dalam satu pakatan merentasi Nusantara untuk menjadikan rantau ini bebas dari institusi beraja.

Pada 3 Mac 1946, lima kesultanan Sumatera Timur dihancurkan, sultan-sultan di bunuh, mereka yang bernama Tengku, Raja, Engku dan Wan dibunuh kejam oleh Parti Komunis Indonesia pimpinan Amir Syarifuddin yang pada mulanya dianggap wira Indonesia, namun akhirnya di bunuh oleh pemerintah Indonesia sendiri kerana mahu menggulingkan pemerintahan Sukarno yang dahulunya membantu gerakan mereka menjahanamkan institusi raja. Sebab apa? Sebab Amir Syarifuddin mahu menubuhkan Kesatuan Sosialis Soviet Indonesia.

Di negara ini, tiada yang lebih mulia untuk mengatakan anasir komunisme yang mula ditiupkan ini adalah sesuatu yang perlu diperangi, dan pihak berkuasa perlu menahan mereka dibawah ISA. Jika mereka tidak diperangi oleh pihak berkuasa, rakyat yang membenci penjahanam ini yang akan bertindak dan masalah akan menjadi bertambah rumit lagi.

Michelle Yeoh Diusir Dari Myanmar!

Posted: 27 Jun 2011 08:34 PM PDT

Michelle diusir dari Myanmar dan disenaraihitamkan

28/06/2011 11:23am

YANGON 28 Jun – Bintang Hollywood dari Malaysia, Michelle Yeoh diusir oleh junta tentera Myanmar dan disenaraihitamkan.

Michelle memainkan watak pejuang prodemokrasi Myanmar, Aung San Suu Kyi dalam filem yang bakal diterbitkan lewat tahun ini.

"Dia tidak berpeluang untuk masuk ke Myanmar lagi dan diusir serta-merta dengan menaiki penerbangan pertama selepas dia tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Yangon," kata seorang pegawai Myanmar, hari in.

Tiada sebab diberikan di sebalik tindakan itu. – AFP

Kesian pulak teman pada ikon Ipoh ni. Tapi apa boleh buat. Kita sendiri tahu junta tentera Myanmar memanglah totalitarian dan kuku besi. Tetapi kita nak jugak jolok telur depa kan?

Jawapan Untuk Wardina

Posted: 27 Jun 2011 07:59 PM PDT

KUDIS, KURAP DAN KUSTA yang tertempel di betis dan peha, jika tidak di selak kainnya, tidak akan kelihatan. Kerana empunya badan akan bermati-matian mengatakan betis dan pehanya putih mulus.

MORALITI sendiri menyebut seorang 'wanita baik' harus mengelakkan diri dari berada di RUMAH PELACURAN bagi mengelakkan diklasifikasikan sebagai PELACUR. Sekadar contoh. Jangan terasa pulak.

Ya, memang fitnah itu berdosa, TETAPI JANGAN LUPA, MEMBERI PELUANG UNTUK ORANG MENCIPTA FITNAH ADALAH SAMA BERDOSA. Tapi adakah blogger-blogger memfitnah?

SIAPA YANG YANG MEMALUKAN, MENJENGKELKAN DAN MENGHINA DIRI SENDIRI. Greenhorn, berhati-hatilah dalam mencekau income di sana-sini :

Soalan pertama saya. Salahkah? Ini adalah negara bebas di mana saya mempunyai hak duduk berbincang dengan sesiapa sahaja... Berbagai "versi" kini tersebar di internet. Hakikatnya mereka yang menulis ini semua memanglah menampakkan ketidakmatanagan dan memperihatkan rendahnya mentaliti dan cara pemikiran mereka. Saya terpanggil untuk menceritakan hal yang sebenar supaya anda boleh mendengar dari mulut saya sendiri. Tiada seorang pun "blogger" media baru itu menghubungi saya bertanyakan kisah sebenar. Bahasa dan cara mereka menulis mengerikan saya. Amat parah sekali jiwa mereka. Jika mereka ini mewakili UMNO dan BN, saya mengharapkan ada diantara pihak atasan "menegur" anak buah mereka ini....

- Saya telah dipanggil oleh YB Nik Nazmi untuk turut serta bersama dalam Karnival Mesra Rakyat bersama dgn Uthaya Sankar, Safee Sali dan ramai lagi pada pagi Sabtu tersebut. Saya yakin tiada agenda politik dalam program ini maka saya bersetuju. Saya diminta memberi MOTIVASI KEIBUBAPAAN (satu bidang yang memang dekat dengan hati saya)

- Akan tetapi saya tidak dapat hadirkan diri pada pagi tersebut kerana hal yang tidak dapat dielakkan, maka disuruh oleh YB untuk hadir pada majlis penutupan pada waktu malam pula. Saya bertanya apa sebenarnya program malam itu. Perlukah saya hadir? Kerana seikhlasnya saya sudah teramat penat kerana baru lepas pulang dari satu lagi program di SIRIM Shah ALam bersama 400 wanita dan remaja perempuan. YB menegaskan bahawa ramai menantikan kehadiran saya. He insisted me to come.

- Tiada siapa memberitahu saya apa agenda malam itu. Walaupun berkali-kali saya bertanya. Saya dibawa ke restoran untuk makan malam. Kemudian saya diberitahu YB Azmin sudah sampai. Saya tidak pula tahu, kerana tiada siapa memaklumkan kepada saya. YB Azmin bukanlah seorang penjenayah dan saya bukanlah seorang yang biadap.Kami berbual dan ini kali pertama saya berbual dengan beliau. Saya berjumpa dengan ramai orang...janganlah begitu jumud dalam pemikiran. Bagaimana pula gambar saya dengan Datin Seri Rosmah Mansur? Ada yang nak tolong sebarkan?

Saya sedar implikasinya sekiranya saya kelihatan duduk semeja dengan beliau. Tetapi saya merasakan bahawa amat perlu untuk kita tidak berfikiran sempit dan menghormati hak saya atau sesiapa sahaja untuk bertemu dan berbincang denagn sesiapa pun! Saya tidak melakukan kesalahan.

Saya dijemput berucap untuk memberi motivasi kepada penduduk di situ hanya untuk 10 minit. Saya jujurnya agak terkilan kerana diberi masa yang begitu singkat. Sepatutnya saya tidak perlu pun hadir. Tetapi saya ini orang yang berpegang kepada janji. Saya sepatutnya dimaklumkan dengan lebih terpenci mengenai apa yang akan berlaku.

Sepatutnya lebih berkesan jika saya turun padang dan mengadakan motivasi bersama ibu-ibu dalam kumpulan yang lebih kecil agar impaknya lebih terkesan. Saya megakui saya tidak berapa gemar dikaitkan dengan mana-mana parti politik dan saya amat dukacita dengan apa yang berlaku. Buat masa ni lebih banyak yang dapat saya sumbangkan sekiranya tidak menyertai mana-mana parti politik...anatara sebabnya juga saya merasakan kita di Malaysia belum mencapai satu tahap yang benar-banar 'matang dan tulus' maka saya sememangnya tidak teringin pun melibatkan diri dalam politik....

Tetapi saya percaya ada hikmahnya disebalik semua ini. Semoga kita bijak menilai dan tidak terpengaruh dengan orang-orang yang kronik dalam jiwa mereka. Blogger yang seolah-olahnya tiada kerja lain selain mencaci orang lain dan menulis dalam cara yang tidak ilmiah serta menjengkelkan. Tiada rasa malu dan bersalah menyebarkan fitnah pada saya (dan juga orang lain). Apa nak jadi dengan Malaysia? Apa nak jadi dengan oang Melayu? Bangunlah dan gunakanlah akal yang diberi ini kita ini untuk berfikir....

Dd i n b u n g a

Posted: 28 Jun 2011 07:13 AM PDT

Dd i n b u n g a


SAPE MUSYIDUL AM PAIH NI?????? NI A JIZ KE AMBIGAY

Posted: 27 Jun 2011 11:36 PM PDT


SIBUK MERATA - RATA PUAK - PUAK PAIH SAMA ADA PIMPINAN TERTINGGI MAHUPUN BALACI - BALACI BAWAHAN PAIH NAK HANTAR RAMAI - RAMAI BUDAK - BUDAK SURUHAN PAIH UNTUK SERTAI PERHIMPUNAN HARAM BERSIH.

YANG AKU HERAN YANG RAMAI SIBUK SANGAT MELAYU PAIH JE, YANG CINA DAPIG, YANG INDIA PKR COOL JE MACAM TAK ADA APA YANG BERLAKU, MEREKA SIBUK MENCARI MAKAN, KUKUHKAN EKONOMI POKET MASING - MASING.

ATAS ARAHAN AMBIGAY SEMUA MELAYU PAIH LITANG PUKANG, KELAM KABUT MENCARI ORANG UNTUK DIBAWA KE KL UNTUK BERHIMPUN ATAS JALAN.

ITU YANG TEMAN TANYA NI MUSYIDUL PAIH NI SAPE????, NI A JIZ KE ATAU AMBIGAY, MUNGKIN GAK AMBIGAY NI KETURUNAN BERSERBAN DAN DAHI BERTANDA KUT YANG PUAK - PUAK PAIH KELAM KABUT SANGAT, SEBAB ULAMAK PAIH PUN BERSERBAN, DAHI BERTANDA ITAM YANG BUAT PUAK - PUAK PAIH TAKSUB GILA.

MANA SUARA HADI AWANG, APA DAH JADI PRESIDEN PAIH SORANG NI, KALAU BETUL - BETUL TAK LARAT NAK JADI PRESIDEN SERAH JE JAWATAN TU KAT AMBIGAY, SEBAB UNTUK PERJUANGKAN NEGARA BERKEBAJIKAN TEMAN RASE AMBIGAY PUN MAMPU BUAT KECUALI LAH PAIH DULU, PERJUANGANNYA MEMBANGUN BERSAMA ISLE, HAK TU AMBIGAY AKAN TENTANG HABIS-HABISAN.

NASIHAT TEMAN PADA ANAK - ANAK MUDA YANG TERASUK DENGAN TIPU HELAH PAIH DAN AMBIGAY DAN A. SAMAT SAID TUA KEREPOT, MALAH AKAN ADA YANG MENIPU KONON NAK PERGI ROMBONGAN MELAWAT KLCC, PUTRAJAYA, PIKIOR LE MASAK - MASAK, TANYA DULU MAK BAPAK MASING - MASING, SEBABNYA KALAU JADI APA - APA KENA PANCUT AIR KENCING POLIS KE, KENA MAKAN TAPAK KAKI POLIS KE, KENA PENAMPOR JAPAN POLIS KE, MAK BAPAK AWAK JUGAK YANG SUSAH. AMBIGAY DAN PAIH LEPAS TANGAN HAHAHA, MEMANG NAK BAGI LAWYER FREE, TAPI TERUKNYA SEBELUM LAWYER SAMPAI HINGGA TURUN NAIK MAHKAMAH, TAK TIDOR MALAM YEOP. PIKIOR - PIKIOR LE.

BERSIH ITU KOTOR - DEWAN BAHASA KENA KAJI ISTILAH BERSIH SEMULA!!!!!

Politik Harian

Posted: 28 Jun 2011 03:42 AM PDT

Politik Harian


SMS Ugutan Bunuh KJ, Pemuda Umno Kepung PKR

Posted: 27 Jun 2011 07:34 PM PDT


Sekitar 800 anggota Pemuda Umno yang bermotosikal mengepung ibu pejabat PKR di sini lewat malam tadi, dilihat sebagai satu tindakan amaran menjelang Himpunan Bersih 2.0 pada 9 Julai ini, susulan SMS ugutan bunuh diterima ketua mereka Khairy Jamaluddin.

Mereka tiba di blok pejabat di Tropicana di sini, beberapa pintu dari balai polis, mendakwa ugutan bunuh diterima Khairy kelmarin, datang daripada parti pembangkang itu.

Parti komponen Pakatan Rakyat itu membantah dakwaan tersebut.

Ahli jawatankuasa Pemuda Umno Lokman Noor Adam mendakwa dia mengetuai kumpulan 800 ahlinya sekitar pukul 10.30 malam tadi, menghalang laluan di depan ibu pejabat PKR dengan membuat laungan kuat.

Kata beliau, tindakan ahli-ahli Pemuda Umno dari Selangor dan Kuala Lumpur adalah untuk menghantar "mesej yang jelas kepada PKR bahawa kami tidak takut dan kami bersedia untuk berhadapan dengan mereka lebih awal."

Khairy, yang kini berada di luar negara berkata, beliau menerima ugutan bunuh menerusi SMS kelmarin, meminta pihaknya membatalkan perhimpunan balas yang hendak diadakan menentang Himpunan Bersih 2.0.

Tindakan Pemuda Umno ini diadakan beberapa jam selepas wakil Bersih 2.0, Pemuda Umno dan Perkasa dipanggil polis berhubung perhimpunan mereka bulan depan.

Bagaimanapun Lokman memberitahu bahawa dia tidak mengugut PKR dengan kasar.

"Kami telah memberi arahan keras bukan nak bakar ibu pejabat mereka. Kami bukan macam mereka," katanya.

http://patriotmalaysia.blogspot.com/

Pemuda Umno PATRIOT Gegar Ibu Pejabat PKR!

Posted: 27 Jun 2011 09:01 AM PDT

Ribuan anak muda UMNO PATRIOT berjuang menentang PKR/Bersih di KL, Seremban dan Shah Alam....

Che Det

Posted: 28 Jun 2011 03:29 AM PDT

Che Det


THE CENTURY OF THE WORLD

Posted: 27 Jun 2011 06:30 PM PDT

** This article was written for a talk I was to give to a forum. I could not deliver it as I was sick. Maybe it would be of interest to some people.**

1. I do not know whether the 21st Century would be an Asian Century or not. But what is certain is that Asia would play a greater role in the political, economic and socio-cultural affairs of the world during the century.

2. The world has been Eurocentric almost as soon as the Europeans reached Asia via the Cape of Good Hope. This happened because of the aggressiveness of their culture, which ensured the supply of trade goods through force and conquest.

3. The conquered territories were ruled largely through the European system of Government. It became clear that their system was superior, so that the countries that remained free such as Japan, China, and Thailand adopted the system gradually.

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 28 Jun 2011 03:18 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Anwar "serang" wartawan lagi

Posted: 27 Jun 2011 07:01 PM PDT

Tak lama dahulu

Terbaru

bumiyang

Posted: 28 Jun 2011 03:17 AM PDT

PANEH MIANG

Posted: 28 Jun 2011 01:47 AM PDT

PANEH MIANG


Berita baik untuk PAS

Posted: 27 Jun 2011 08:59 PM PDT


PKR N9 akan menganjurkan GALA NITE yang bertempat di City Kingdom Ballroom, Seremban pada 19 Julai 2011 jam 8 malam.

Berbagai acara disediakan antaranya;

1. Persembahan Lawak Jenaka oleh bekas juri Raja Lawak iaitu Bob Lokman dan bekas peserta Raja Lawak bernama Leman. Confirm mereka berdua itu lebih lawak daripada Sepah. Juga penampilan khas kartunis Zunar yang akan membuat lawak bisu dengan menampalkan kartun-kartun ciptaannya di dinding ballroom. Baik punya...

2. Persembahan Muzik (bukan nasyid) dari China bersempena kecenderungan dan minat Ketua Umum PKR. Inilah masanya ahlul Pas nak ambil kesempatan mendengar muzik mala segar kerana di rumah masing-masing terpaksa berlakon layan nasyid kerana takut jika layan lagu genre lain nanti, jiran sebelah kata tak islamik pulak. Bila ada muzik, dah tentu ada tari menari. Inilah peluangnya ahlul Pas nak tunjuk bakat join Anwar yang sememangnya pakar menari, terutama menari atas katil hotel & spa.

3. Pertunjukan Fesyen (bukan muslimah) yang pasti akan membuatkan Pesuruhjaya Pas N9 yang baru iaitu YB Taufek (Paroi) meleleh air liur penuh nafsu kerana berpeluang melihat model-model wanita memperagakan pakaian mengikut alur tubuh. Pasti ahlul-ahlul Pas yang lain juga tidak sabar menyaksikan para model memperagakan pakaian sempena Gala Nite itu nanti. Tapi dinasihatkan kepada ahlul Pas yang akan hadir supaya jangan bawa isteri masing-masing ke majlis Gala Nite ni yo. Takut sok lopeh majlis kok kono leban kek bucu katil.

4. Cabutan Bertuah turut menyediakan pelbagai hadiah menarik iaitu CD percuma "Anwar vs China Doll", hamper berisi karipap dan kopi, seutas jam tangan berjenama Omega dalam simpanan Presiden PKR, set senaman bagi mengelakkan perut buncit, setiub KY Jelly, pakej bermalam di kedutaan Turki, sarung tangan Michael Jackson milik Presiden PKR; dan hadiah utama berupa seorang China Doll untuk dibawa pulang ke hotel beserta set kamera cctv.

Jadi kepada ahlul-ahlul Pas, jangan lupa dapatkan tiket Gala Nite daripada Skretariat PKR N9. Disebabkan tiada demonstrasi oleh ahlul Pas bagi membantah Gala Nite ini diadakan, maka bolehlah dikatakan Pas merestui hiburan ala PKR. Kalau UMNO atau BN yang anjurkan, dah tentu ahlul Pas akan turun berdemo tunjuk perasaan ya tak?

Oh lupo lak den, Pas sekarang kan dah buang perjuangan Islam dan sedang perjuangkan negara kebajikan. Jadi setakat Fesyen Show, Persembahan Lawak, Persembahan Muzik ni kocik punyo hal lah. Lagipun mesti Pok Nik akan keluar fatwa, PKR punya Gala Nite adalah halal bagi ahlul PAS melihat wanita memperagakan fesyen dan tubuh badan; serta tidak salah berhibur sekali-sekalo melayan muzik dan lawak. Arak pun mungkin akan disediakan penganjur untuk ahlul kafir harbi dari DAP dan PKR yang hadir pada malam gala tu nanti. So...apo ado hal.

Perjuangan adalah perlaksanaan kata-kata? He..he..he..

Taipingmali (tm)

Posted: 28 Jun 2011 01:39 AM PDT

Taipingmali (tm)


Johari Abdul Pun Kata Itu Anwar Ibrahim

Posted: 27 Jun 2011 09:09 PM PDTJohari Abdul memang samdol....dulu dia buat cerita dia pun boleh jadi P. Ramle. dan dia upah nangoi siam makeup dia jadi P. Ramli. dan buka cerita pasai Filem Prof Nut, dan Gandhi,,,,,hari ini Samdoll betul2 bunuh diri....kantoi ..habis....apa pulak dia nak bohong kepada Anwar dan orang PKR?

Rally Jijik kena gertak dengan pemuda Patriot

Posted: 27 Jun 2011 05:52 PM PDT

Kita semua maklum bahawa pembangkang telah merancang satu rusuhan dan akan bermula 9 Julai depan.

Tujuan utama ialah menumbangkan sebuah kerajaan Demokrasi Raja berpelembagaan. Rakyat memilih kerajaan melalui pilihanraya 3 atau 5 tahun sekali.

2008 menyaksikan kejutan besar, di mana 5 negeri jatuh ke tangan pembangkang. Malah 2 PRK Parlimen juga jatuh kepada mereka iaitu Kuala Terengganu dan Sibu.

Jika SPR kotor, sudah tentu BN mengekalkan kerusi mereka. Begitu juga halnya dengan pemimpin BN yang kalah seperti Sammy Vellu, Dr Koh Soo Koon, Kavies dan ramai lagi orang-orang kuat BN yang tumbang.

Itu membuktikan sistem kita betul dan bersih. Pengundi Pos juga dipersoalkan tetapi BN pernah kalah dalam undi pos dan apa isunya tentang undi pos ini?

Bersabit dengan undi hantu, contohnya di Gombak. Azmin menang kerana undi hantu. Sebelum PRU 12, Azmin telah mendaftar ramai pengundi dengan menggunakan alamat yang sama. So , nak kata apa lagi? Anwar menang pun kerana pengundi hantu, di Permatang Pauh pihak BN mengesan pengundi DAP seramai 100 lebih telah menggunakan alamat yang sama. Ini terdesak semasa PRK Permatang Pasir yang mana Salleh Man menang dahulu.

Apa lagi isu? Ooh dakwat kekal. Kita di Malaysia pengundi tak sampai 20 juta rasanya ( sila rujuk SPR), ia berbeza dengan India atau lain-lain negara Afrika atau Amerika Latin.

Kita mempunyai sistem yang canggih. Rekod dan sistem pendaftaran pemilih dibuat secara terperinci dan maklumat dikemaskini dan dipamerkan untuk rujukan dan bantahan jika ada.

Jadi apa kejadahnya nak guna dakwat kekal? Pas dan Mat Sabu 121 tak tahu hukum Islam kah? Orang Islam haram bertatu apa lagi mewarnakan bahagian badan seperti kuku dan sebagainya.

Ish bodo sungguhlah Mat Sabu.

Berikut ialah insiden malam tadi;

Konvoi Pemuda UMNO seramai 800 buah motor yang telah mengegarkan Pejabat PKR telah memasuki Kuala Lumpur sebentar tadi! Sekor pun puak PKR senyap membisu manakala Shamsuliskandar telah mengarhkan amk selangor dan wilayah buat kerana pemuda UMNO menggangu pkr. Macam pondan lah AMK ni!

Ini baru pertama dan akan ada susulan nya lagi. Kita harap pihak PKR cuba cabar sekali lagi Pemuda UMNO. Kita nak lihat tahap Keberanian AMK dalam hal ini!

Syabas kepada Pemuda UMNO dan kalau boleh lepas ni kita kumpulkan lebih ramai lagi bagi memberi peringatan kepada mana mana pihak Pemuda UMNO pantang di Cabar!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

mStar Online : Tuduhan PSM Agen PKM Tidak Berasas - Aruchelvan

Posted: 27 Jun 2011 11:12 AM PDT

Pas Ipoh Boddoooo

Posted: 27 Jun 2011 09:56 AM PDT

SPR tidak belah mana-mana parti politik

Posted: 27 Jun 2011 09:49 AM PDT

kenapa dakwat kekal tidak digunakan

Posted: 27 Jun 2011 09:42 AM PDT

Video Penjelasan Peristiwa Batu Buruk 8 Sept 2007 1

Posted: 27 Jun 2011 09:02 AM PDT

Di manakah Islam PAS? FINAL

Posted: 27 Jun 2011 08:41 AM PDT

Fw: PSM HIDUPKAN FAHAMAN KOMUNIS

Posted: 27 Jun 2011 06:55 AM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


From: othman mohamed <othmanmohamed6667@gmail.com>
Date: Mon, 27 Jun 2011 21:25:53 +0800
To: <taipingmali@gmail.com>; <norlizaizul@gmail.com>; <rosezie2003@yahoo.com>; <tapakukuhiring@gmail.com>
Cc: <othmanmohamed6667@gmail.com>
Subject: PSM HIDUPKAN FAHAMAN KOMUNIS

           Psm hidupkan fahaman komunis kenyataan Timbalan Ketua Polis Pulau Pinang (Sinar Harian 27 Jun) bahawa Aktivis Parti Sosialis Malaysia cuba menghidupkan fahaman kumunis amat mengejutkan, Terima kaseh kami kepada Polis Pulau Pinang kerana bertindak cepat menghidu angkara mereka yang tidak bertangung jawab. Perkara ini semua terbongkar apabila Pihak Polis berjaya menahan Aktivis terlibat diplaza tol sungai dua, turut ditahan ahli parlimen sungai siput dan 30 orang pengikutnya.

           Semasa ditahan Pihak Polis telah menemui pelbagai barangan dari Aktivis terbabit yang dilihat mempunyai kaitan dengan fahaman Parti Komunis Malaya (PKM) antaranya Risalah dan baju T tertulis nama Chin Peng, Rashid Maidin dan lain-lain nama yang ada kaitan dengan PKM. Jadi disini nampaknya Perjuangan Komunis masih lagi hidup segar dibumi Malaysia ini walau pun Komunis kononnya telah meletakan senjatanya pada tahun 1989 tetapi mereka ini tidak meletakan perjuangan mereka.

        Kepada Pihak Keselamatan kami berharap siasatan terperinci terhadap Ahli Parlimen Sungai Siput perlu dibuat dengan teperinci dan siapa dibelakang beliau yang cuba menghidupkan semula Perjuangan Komunis yang telah diharamkan oleh Kerajaan Malaysia.walau apa cara sekali pun siasatan ini perlu disegerakan jika ada bukti mereka yang terlibat hendaklah ditahan dibawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA)

         Kepada rakyat Malaysia mohon berhati-hati untuk menyokong mana-mana Pertubuhan yang boleh memudaratkan atau mengancam Keselamatan Negara sayogia diingatkan kemana kita akan pergi kalau terjadi sesuatu yang tidak diingini kepada Negara kita ini, Munkin orang lain mereka boleh kenegara asal mereka tapi kita mati atau hidup tetap di bumi Malaysia ini, Sedarlah sebelum terlambat kiranya kita ikut kata hati kita akan mati, Kalau kita ikut nafsu kita akan lesu dan kalau kita ikut rasa kita akan BINASA  

           

           

Lagi bantahan rally Jijik 2.0

Posted: 27 Jun 2011 05:24 AM PDT

Esok hari Selasa (28 Jun, 2011) jam 4petang diBalai Polis Batu 6 Gombak.

Ratusan ahli Pertubuhan Silat Lincah Malaysia dijangka membuat laporan polis anti-Bersih!

Ambiga terus menjadi rakyat yang kurang ajar dan cuba mencabar undang-undang negara.

Tindakannya juga bertentangan dengan sistem demokrasi berparlimen dan lebih penting ialah Ambiga cuba menentang DYMM YDP Agong.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

HERO KECIK

Posted: 28 Jun 2011 01:38 AM PDT

HERO KECIK


Pembekal Baju BERSIH Masyukkkkk

Posted: 27 Jun 2011 01:10 AM PDT


PAS marah apabila tindakan polis halang penjualan baju BERSIH. Kalau tak jual baju tak dapat la untung. Jual baju BERSIH boleh buat duit. Ingat senang ke nak cari duit musim-musim nie.


Adakan perhimpunan BERSIH, Jual baju, topi, mafla ker hapa ker dapat duit wooo. Dah print banyak2 tapi tak boleh jual... Marahla pembekal. Siapa pembekal tu..


Dengar2 Adik kepada mat Sabu yang supply baju tu. kalau kedah pelbekalnya adik Mat Sabu. Betul ker? Kalau adik Mat Sabu jer pembekalnya memang masyukkk la. Orang lain tak leg supply ker.


Kalau di kelantan siapa plak yang supply baju tu. Dah ada kaki ker yang nak supply. KL ker selangor ker ada yang tukang supply ker...


Senang puak2 PAS buat duit.. Bukan sahaja ceramah minta duit... Buat perhimpunan Haram buat duit dengan jual Baju...


PAS tak nak jual ker Nik Ajis.. Ada yang Berani Nak Beli....

SMS Ugut BUNUH.. Sudah Lapuk

Posted: 27 Jun 2011 12:56 AM PDT

kelakar bila ramai yang menganggap SMS yang diterima oleh Ambiga tidak menjadi isu hangat dan tidak dibualkan oleh orang ramai. SMS bunuh yang dilaporkan diterima oleh Ambiga itu tidak menjadi isu.

Bagi Ambiga isu dia terima SMS ugutan Bunuh tersebut boleh membangkitkan kemarahan dan menaikkan semangat rakyat untuk join BERSIH. Hakikatnya isu SMS tidak menjadi hangat dan hanya menjadi lawak jenaka.

Malaysia masih lagi aman dan rakyatnya rasional memikirkan mana yang Bersih dan yang mana Kotor. Yang kotor tu orang ynag tak ada kerja datang perhimpunan haram yang menyusahkan orang ramai. itu yang kotor.

Lepas ini apa lagi yang nak dimainkan oleh penganjur. Sudah sampai masanya kerajaan menggunakan ISA dalam mengekalkan keamanan negara. Jangan sampai rakyat menganggap kerajaan takut untuk menggunakan undang2 demi keselamatan dan keharmonian negara.

PAPA GOMO

Posted: 28 Jun 2011 01:17 AM PDT

PAPA GOMO


Video Ekslusif 18 SX - Johari Abdul Akui Pelaku Video Seks Adalah Dato Seri Anwar Ibrahim

Posted: 27 Jun 2011 07:00 PM PDT


Dato Johari Abdul PKR


Video di atas adalah rakaman Asli dan ianya adalah Tulen 100%. Datuk Johari Abdul di persilakan untuk SAMAN Tan Sri Rahim, Dato Eskay dan Dato Shuib jika ianya bukan rakaman yang asli dan Sohih.

Rakyat harus sedar bahawa ini lah Politik yang di amalkan oleh pemimpin Pakatan Rakyat yang mana walaupun kebenaran sudah di depan mata dan turut di akui namun apabila kerana wang ringgit maka Kebenaran yang sewajarnya di perjelaskan kepada Rakyat di Tutup.

Ingatlah semua bahawa waktu rakaman Video Seks Dato Seri Anwar Ibrahim di pertontonkan beliau Dato Johari Abdul telah mengakui pelakon di dalam Video Seks tersebut adalah Dato Seri Anwar Ibrahim.

Namun demikian apabila merasakan WANG yang menjadi keperluannya maka Dato Johari Abdul telah menuntut dari Dato Eskay Wang Tunai sebanyak Rm1 Juta ringgit dan meminta agar di sediakan Wang RM 1 Juta bagi setiap orang yang akan keluar dari PKR setelah menonton Video Seks tersebut."Datuk Johari Abdul meminta wang pendahuluan sejumlah RM100,000 sebagai "pelincir" untuk membawa lebih ramai ahli parlimen Pakatan Rakyat menonton video itu", kata Datuk Shazryl EskayAbdullah

Datuk Johari Abdul membuat permintaan itu selepas berpuashati apabila menonton video kontroversi itu. Beliau tidak dapa mengadakan wang itu dengan kadar segera tetapi mengaku telah memberikannya separuh daripada jumlah itu.


Keesokkan harinya Datuk Johari membawa lima lagi MP PKR untuk menonton video seks Anwar itu, mereka adalah Lima dari MP PKR itu ialah Datuk Kamarul Baharin Abbas (Teluk Kemang), Rashid Din (Merbok), Azan Ismail (Indera Mahkota), Amran Ab Ghani (Tanah Merah) dan Abdullah Sani (Kuala Langat).

Selepas itu Datuk Johari meminta sejumlah RM 1 juta seorang daripada Datuk Shazryl dengan jumlah semua RM 7 Juta semuanya. "Bila (permintaan sebegini) ini berlaku, kita pun buat keputusan tolak (permintaan Johari)," kata seorang lagi anggota Datuk T - bekas ketua menteri Melaka Tan Sri Rahim Thamby Chik."

Petikan Akhbar
Tak lupa juga mengenai JAM OMEGA yang Anwar Ibrahim kata ada dalam simpanannya. Dalam Video sudah jelas bahawa Jam Omega milik Anwar Ibrahim berada dalam simpanan Dato Eskay yang kini telah di serahkan kepada pihak Polis.

Mohon Kak Wan untuk membuktikan bahawa jam Tangan Omega yang di tunjukkan di dalam Video itu adalah Palsu dan hanya Jam Murah yang di beli Dato Eskay di Chow Kitt. Kami juga minta Dato Johari Abdul Jawap kepada Rakyat Malaysia apakah Video yang di pertontonkan ini PALSU.
Psssttt...Allah maha besar, tutup macam mana pun pasti akan kantoi punya.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Melayu 13 Mei Sahaja Tahu Apa Itu Demonstrasi Jalanan

Posted: 27 Jun 2011 06:30 AM PDT


Sapu Melayu

Melayu yang pernah hidup di zaman 13 Mei sahaja yang sedar betapa pentingnya larangan keatas demonstrasi jalanan.

Kalau nak tahu 13 Mei bermula dari demonstrasi jalanan. Dalam demontrasi mereka angkat penyapu nak sapu orang Melayu. Melayu sekarang tidak merasa bagaimana rasa terhina nya nak kena penyapu. Melayu yang pernah alami 13 Mei sahaja lah yang sedar betapa penting memelihara ketuanan Melayu.

Melayu yang pernah alami 13 Mei sahaja lah yang sedar betapa penting memelihara KeSultanan Melayu. Melayu yang pernah alami 13 Mei sahaja lah yang sedar betapa penting nya Melayu bersatu. Melayu generasi selepas era 13 Mei tidak hendak ambil tahu. Kalau di sebut 13 Mei pun mereka kata entah apa benda tu. Kalau tahu pun buat buat tak tahu. Ada juga Melayu yang dah tahu

Sama juga buat buat tak tahu Kerana telah di brainwash pemimpin pengkhianat Melayu. Mereka tak hargai apa itu hak Melayu sedangkan mereka Melayu. Mereka kata tak perlu bela Melayu sedangkan mereka Melayu. Mereka kata Melayu bodoh sedangkan mereka Melayu. Emak, bapa, datuk, nenek mereka pun Melayu.

Ini Melayu tak sedar diri yang dia tu Melayu. Yang sedia menggadai hak Melayu. Terikut ikut dengan kata nista pemimpin mereka yang Melayu. Mereka kata kena bela Bangsa Malaysia yang di sebut Malaysian Malaysia. Mereka tak tahu apa agenda di sebalik Malaysian Malaysia.

Mereka kata kalau bela Melayu aje itu perkauman nama nya. Mereka tak sedar mereka tertipu. Ada Melayu yang mengaku pembela agama berkata, bela Islam aje, di situ tak ada perkauman. Mereka lupa Islam di negeri Melayu di hidupkan oleh bangsa Melayu. Melayu hilang Islam pun lesu.

Wahai anak anak Melayu zaman sekarang kamu mabuk dengan politik ikut ikutan. Kamu tak kenal intan permata. Kaca kamu genggam kuat kuat, mati mati kamu katakan intan berlian permata. Dek kerana dah terlalu mabuk terkena air hasutan. Dari pemimpin Melayu derhaka jahanam yang hasad dan gila kuasa.


Salaam & Regards
Amri el Wahab


Psssttt...Tu pun masih ramai lagi Melayu bangang yang lupa sejarah perjuangan.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sahabat-Gunung

Posted: 28 Jun 2011 01:08 AM PDT

Sahabat-Gunung


Patriot Akan Ambil Tindakan ‘Pihak Ketiga’ Yang Menyamar Untuk Timbulkan Provokasi

Posted: 27 Jun 2011 04:03 AM PDT

Kuala Lumpur, 27 Jun- Kita memang dah jangka, ada wujud kumpulan-kumpulan tertentu yang akan berpakaian seakan-akan penyokong Patriot pada 9 Julai ini demi untuk membuat kucar-kacir dan provokasi yang bertujuan untuk memburukkan nama kumpulan Patriot.

Wakil Kumpulan Patriot, Rizalman Mokhtar berkata, Patriot sudah mendapat maklumat bahawa ada pihak-pihak yang tidak bersama kita, yang mungkin akan memakai baju merah atau memakai baju perhimpunan Patriot yang mungkin mereka ini akan mencetuskan tindakan yang melanggar undang-undang atau batasan dan akhirnya, Pemuda UMNO akan dituduh.

"Jadi di peringkat Pemuda, kita akan pastikan bahawa peserta-peserta kita adalah di kalangan ahli-ahli kita yang kita kenali. Insya-Allah, kita berkeyakinan penuh, kita akan kenal ahli-ahli dan rakan-rakan yang akan bersama dengan kita dalam himpunan Patriot," ujarnya selepas membuat permohonan secara rasmi untuk mengadakan Himpunan Patriot di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi, sebentar tadi.

Dalam masa yang sama, Pergerakan Pemuda akan mengambil tindakan keras termasuk melaporkan kepada pihak berkuasa jika terdapat mana-mana individu yang menyamar sebagai ahli perhimpunan Patriot yang bertujuan membuat provokasi dan suasana tidak tenteram. Ia penting agar nama baik Pemuda UMNO tidak tercemar dengan tindakan mereka yang tidak bertanggungjawab ini.

Terdahulu ketika bercakap kepada media, Rizalman memaklumkan bahawa Pergerakan Pemuda UMNO hari ini telah membuat permohonan rasmi untuk mengadakan Himpunan Patriot pada 9 Julai ini.

"Kita di peringkat Pemuda UMNO, kita tidak mahu dikatakan membuat perhimpunan haram pada hari tersebut maka kita membuat permohonan rasmi hari ini, namun permohonan kami masih dalam proses pertimbangan.

Namun dalam masa yang sama, jika permohonan tidak diluluskan, kami tetap akan mengadakan perhimpunan ini dan ianya banyak bergantung kepada penganjur perhimpunan Bersih. Jika perhimpunan Bersih diteruskan, kita akan teruskan juga Himpunan Patriot ini," ujarnya yang juga Ketua Pemuda UMNO Bahagian Bandar Tun Razak.

Panglima Perang Cyber

Posted: 27 Jun 2011 11:51 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Blogger Sayuti Omar : Nik Aziz & Exco PAS Kelantan Tidak Akan Sertai Demonstrasi BERSIH AMBIGA !!!

Posted: 27 Jun 2011 11:08 AM PDT

Tulis Sayuti Omar di blog beliau :


Nik Aziz Ke Makam Bukhari, Termizi Sebelum Ke Makam Rasulullah 

ESOK Tok Guruku Nik Abdul Aziz Nik Mat bersama rombongan akan berlepas ke Uzbekistan jam 11:00 di Lapangan Terbangan KLIA Kuala Lumpur. Beliau dan rombongan akan berlepas dari Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra Pengkalan Chepa jam 6:30 pagi.

Lawatan beliau ke negeri bekas jajahan Russia itu dalam rangka menziarahi makam Imam Bukhari dan Imam Termizi yang terletak di negara berkenaan. Imam Bukhari dan Imam Termizi adalah antara perawi hadith yang terkenal dan tergolong dalam hadith-hadith sahih.

Beberapa orang wakil rakyat mengikuti rombongan berkenaan antara mereka ialah Adun Limbongan, Drs Zainudin Awah Hamat, Adun Meranti Nasaruddin Daud yang juga Speaker Dun Kelantan, Adun Kemumin Mohd Amar Nik Abdullah yang juga Exco kerajaan Kelantan dan Adun Lanas, Abdullah Yaacob.

Rombongan Tok Guru dijangka akan berada di Uzbekistan selama dua hari sebelum berlepas ke Dubai untuk menujuk ke Madinah. Selepas mengerjakan umrah rombongan dijangka akan pulang pada 10 Julai sehari selepas himpunan Bersih. Ini bermakna Tok Guru Nik Aziz tidak akan menyertai himpunan Bersih.

Kepada Tok Guru dan rombongan diucapkan selamat berangkatan dan selamat pulang dan jangan lupakan sampai salam hamba kepada kedua imam besar itu dan juga Muhamamd Rasulullah. [ttdi.kl. 2:00 pm 27/06/11]Panglima : terima kasih atas kesudian Nik Aziz  dan Exco Negeri untuk tidak sertai BERSIH !
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2011. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

oyabun

Posted: 27 Jun 2011 11:28 PM PDT

oyabun


Panas..!!! Pengakuan dan penafian oleh Johari Abdul, pelaku dalam video seks itu adalah Omegay!

Posted: 27 Jun 2011 08:33 PM PDTKita tengok aksi bersahaja Johari Abdul apabila dijemput oleh Trio-Dato T untuk melihat adengan seks yang dilakukan oleh 'pemimpin pujaan' beliau. Tanpa disedari Johari Abdul turut tidak mengetahui perbualan beliau turut dirakamkan oleh Trio Dato T!

'It's Not About Anwar, It's About The Scene'! ... Gurauan beliau disambut gelak ketawa Trio Dato T.

Dato Eskay sempat menunjukkan Jam Tangan Omega Anwar Ibrahim kepadanya.

Selang beberapa lama selepas itu, di buat pula penafian yang mengatakan bahawa pelaku dalam video panas itu bukanlah Anwar Ibrahim? Rupanya selama ini Johari Abdul cuba menjadi penjilat setia Anwar Ibrahim demi mengekalkan jawatan dalam PKR!Memang ada kebenaran seperti yang dikatakan oleh Dato Eskay, Johari Abdul meminta RM 1 Juta sebagai 'Ransom Money'! Aduh! Malunya! Johari Abdul yang telah membuat dokumentari mempertahan Anwar Ibrahim sebenarnya mengaku pelakon itu ialah Anwar Ibrahim! MALU!..mana nak letak muka Brother Jo..!!!

Wasabi Oyabun..

Sampai bila Anwar Omegay mahu berbohong?

Posted: 27 Jun 2011 12:46 AM PDT

Bukti paling penting isu rakaman video seks ketua pembangkang, Anwar Ibrahim sudah masuk ke mahkamah kelmarin. Dua pakar dari Amerika Syarikat (AS) mengesahkan bahawa video tersebut adalah tulen dan pelakunya 99.9 peratus serupa dengan Anwar.

Terbukti, tiada sebarang tampering (diubah-ubah) dan super impose (pertindihan gambar).

Perkara itu terkandung dalam fakta kes di Mahkamah Majistret selepas trio 'Datuk T', Shazryl Eskay, Shuib Lazim dan Abdul Rahim Thamby Chik mengakui bersalah tuduhan menayangkan secara terbuka video tersebut Mac lalu.

Dalam reaksi segera, pihak Anwar dan PKR, kemudian mengeluarkan kenyataan menafikan bahawa orang dalam video itu bukan beliau. Semuanya sudah boleh jangka. Memang ada segelintir manusia sanggup melakukan apa sahaja untuk menyelamatkan diri. Penafian dan pembohongan sudah menjadi pakaian hidup golongan itu.

Kalau bukan Anwar, apakah itu 'hantunya' atau kembar seperti dalam kisah filem? Dalam zaman serba moden, masih ada pemimpin yang mahu berbohong walaupun bukti sudah kukuh. Kalau di negara lain, pembohongan sebegini tidak mungkin terjadi. Jika berlaku sekalipun, ia tidak bertahan lama sebagaimana yang terdedah dalam beberapa skandal baru-baru ini.

Di Turki, enam pemimpin pembangkang letak jawatan selepas skandal video seks mereka terdedah. Banyak lagi tokoh di serata dunia yang ambil prinsip kebertanggungjawaban selepas skandal terbongkar. Yang bukti masih samar-samar juga berani mengaku dan berundur sama ada mereka dari agama Islam mahupun Kristian. Malah para penyokong dan sekutu mereka sendiri akan beri tekanan supaya meletakkan jawatan demi menjaga imej parti dan organisasi. Nilai moral tetap dijunjung dan mengatasi kepentingan politik.

Tetapi di Malaysia, ketua pembangkang sendiri berjaya main silap mata dan sedihnya, ramai yang terpedaya. Apa jenis pembangkang yang kita ada pun, kita tak tahu. Lekeh selekeh-lekehnya. Memalukan imej negara, umat Islam dan warga dunia. Mana ada di pelosok dunia, ketua pembangkang yang terlibat dua kali kes liwat, skandal seks bersama pelacur dan menipu terang-terang, boleh terus memimpin parti dan pakatan pembangkang tanpa rasa malu dan bersalah.

Bayangkan kalau ditakdirkan Anwar menjadi Perdana Menteri, lingkup negara dan rosak masyarakat. Beliau boleh buat apa sahaja. Ulas panjang pun, buang masa. Kita hanya mampu berdoa agar Allah memberikan petunjuk dan penyelesaiannya. Selicik-licik manusia dan sehebat mana tipu daya serta hipokrasi, tidak mampu menghadapi ketentuan-Nya. Wallahuallam.

Wasabi Oyabun..

My Longest Yard

Posted: 27 Jun 2011 11:24 PM PDT

My Longest Yard


Depan boss cakap lain, belakang boss cakap lain. Last2 Johari kantoi!

Posted: 27 Jun 2011 11:05 PM PDT

Apa nak dikato !

Johari Abdul Aziz sudah terkantoi gila babi.

Depan boss cakap lain, belakang boss cakap lain.

Malu semalu-malunya. Mana nak letak muka.

Masa sidang media di pejabat PKR, hang punya cerita banyak sedap. Terangguk-angguk kepala Saifudin Nasution.

Perut tak sama la..punggung tak berisi la..berlakon jadi P. Ramlee la...

Apa nak dikato !

Sepandai-pandai Johari Abdul Aziz melompat, akhirnya jatuh tergolek jua. Hehe

Video bawah : Sidang media di pejabat PKR bulan Mac 2011
Video bawah : Aksi sebenar Johari Abdul Aziz. Kami pasti video penuh akan menyusul kemudian.Buat apa la nak bakar pejabat PKR yang dilelong tu..wakaka!

Posted: 27 Jun 2011 08:13 PM PDT


Siapa yang nak bakar pejabat PKR?
Jangan-jangan orang PKR sendiri yang buat cerita.

Jika betul PATRIOT ancam nak bakar, mana api, mana gasolin?
Tipikal PKR. Cakap semberono. Bila mintak bukti, PKR sukar konar baring 'belakang'.

Siapa yang mula kerja ugut mengugut?
Siapa yang keluarkan kenyataan nak gulingkan kerajaan di jalanraya?
Cakap jangan sebarang cakap.

Lokman Adam sendiri menafikan tuduhan PKR.
Baca SINI.DAP fokus BERSHIT. Mereka buat-buat lupa mengenai Laporan Suruhanjaya Diraja Teoh Beng Hock?

Posted: 27 Jun 2011 02:14 AM PDT

Pada 22 Jun 2011, Suruhanjaya Diraja(RCI) yang menyiasat kematian Teoh Beng Hock telah menyerahkan laporan setebal 124 halaman kepada Yang Di Pertuan Agong di Istana Negara.
Berita mengenai penyerahan laporan ini turut dimuatkan dalam portal Malaysiakini. Disini, kami tabik dengan RCI kes Teoh kerana efisian dalam melaksanakan tugas. Cepat dan pantas.Namun, apa yang berlaku sekarang amatlah luar biasa dan jarang-jarang berlaku. Adakah anda semua perasan, mengapa DAP menjadi bisu dan tidak bersuara langsung mengenai RCI Teoh Beng Hock?

Kenapa DAP senyap? Biasanya merekalah juara membela Teoh Beng Hock. Mengapa DAP tidak bersuara dan mendesak supaya laporan RCI ini didedahkan kepada umum?

Kami tak terkejut jika DAP menyalak hingga meleleh air liurnya, tapi kami amat terkejut beruk kenapa DAP tiba-tiba jadi kelu dan bisu.

Ketika RCI dijalankan, peguam SPRM telah mendedahkan rahsia besar DAP. Klik SINI.


Sekarang, DAP dilihat menyibukkan diri dengan BERSHIT. Mungkinkah BERSHIT digunakan untuk mengalih perhatian rakyat daripada RCI Teoh Beng Hock?

Segalanya mungkin!

The Unspinners

Posted: 27 Jun 2011 11:21 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 27 Jun 2011 11:20 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Ambiga Cakap Berpusing-pusing!

Posted: 27 Jun 2011 10:37 PM PDT

Jika diteliti, Ambiga menggunakan kepakarannya sebagai seorang peguam untuk memutar belitkan kenyataan.

 Memang benar perhimpunan haram pada 9 Julai tidak ditaja oleh badan luar. Tetapi kewujudan BERSIH sebenarnya bermula oleh NGO-NGO luar yang dilaporkan oleh Utusan.

Kalau tak percaya, mungkin gambar ini boleh menjadi bukti betapa pembelitnya orang yang bernama AMBIGA ini.Sudah terang lagi bersuluh. Apakah maksud ELECTORAL REFORM kalau bukan perhimpunan haram pada tahun 2008?

Murahnya maruah Melayu PAS. Dengan hanya USD125,000 jiwa mereka telah dibeli oleh pihak asing.

Bagi puak-puak lebai PAS, maruah bukan taruhan tetapi kuasa di depan mata yang jadi igauan.

Mereka tidak kisah jika agenda murtad berleluasa, janji mereka dapat Putrajaya.

Alahai Lebai PAS. Jika kalimah Allah pun anda sanggup gadaikan, apa la sangat dengan maruah.

*PAS memang parti tak bermaruah!

GEMPAR! Pembangkang Kena Kejar Dengan Pengundi Hantu!

Posted: 27 Jun 2011 08:49 PM PDT


Padan muka pembangkang.

Suka hati tuduh rakyat Malaysia sebagai pengundi hantu.

Kan dah kena tuntut duit.

Ini adalah salah satu sebab kenapa BERSIH tak perlu dibuat. Mana ada pengundi hantu.

Agaknya Mak Lampir PKR lari tak kalau kena tuntut duit dengan 'hantu-hantu' ni? Kalau 10 orang dah RM2000. Kalau 150 orang.....RM30,000!

*Gambar dari blog Semut Hitam.

Poster untuk edaran sesiapa yang berminat.

Mari Gelak HAHAHA: JO BEDUL Caught On Camera!

Posted: 27 Jun 2011 08:01 PM PDT

Gelak sakan noo?!

 

Flashback pembohongan beliau

 

Pendedahan ADUN Lunas, Kedah pasal JO BEDUL:

"Jangan harap dapat jumpa Anwar kalo tak dapat tembusi JOHARI ABDUL, Saifuddin Nasution, Tan Boon Chai, Sivarasa, Tian Chua, Azmin Ali, Gobalakrishnan..."

Kisah Benar : Wardina Ditipu Oleh PKR!

Posted: 27 Jun 2011 06:50 PM PDTBeberapa hari ini teruk juga Wardina dihentam kerana 'dilihat' memberi sokongan kepada BERSIH dan PKR.

Bukan salah blogger BN kerana menyerang kerana cerita ini dihebahkan oleh blogger pembangkang terlebih dahulu. Mereka buat seolah-olah Wardina telah menyokong mereka.

Kepada sesiapa yang belum tahu cerita sebenar daripada Wardina sendiri, mungkin informasi ini dapat membantu.

Salaam,
27/6/2011

Di dalam masa yang saya sangat sibuk dan tak menang tangan memenuhi segala permintaan, pelawaan dan undangan berbagai pihak yang mahu saya turut serta dalam program mereka... saya cuba juga sedaya upaya, sambil-sambil perlu menyiapkan tugasan, bekerja, menjaga anak-anak yang memerlukan perhatian....saya masih cuba untuk turun padang dalam apa jua acara yang baik dan berguna untuk memberi kesedaran dan mengajak orang berjuang ntuk 'kebaikan'... Di sambil memberi inspirasi saya juga selalu mendapat inspirasi tatkala berjumpa dengan orang ramai. Ianya seolah-olah satu medan di mana setiap kali habis selesai program, saya berjanji pada diri supaya lebih baik lagi...menjadi orang yang lebih baik lagi.... I just love meeting people....

Mesej saya mudah..mari kita makmurkan dunia ini supaya ianya lebih baik..kerana kita ini Khalifah di muka bumi ini...tapi dalam masa yang sama kita ini juga 'hamba'.. Menarik bukan? Kita "Tuan" tapi kita juga "hamba"..2 ekstrim yang berbeza....tahukah kita, bahawa kita ini hidup di muka bumi ciptaan Allah ini setelah mendapat 'bantahan' dari para malaikat? Bukan iblis je tak senang hati apabila manusia diciptakan...

My Question is - Dengan adanya kita dimuka bumi ini ADAKAH DUNIA INI LEBIH BAIK? Is this world a better place with me around?? What have I done to make this world a better place? Ambil masa untuk menjawab soalan saya ini...

"Dan janganlah kamu berbuat kerosakan di muka bumi setelah Allah menjadikannya (makmur/teratur) dengan sebaik-baiknya. Yang demikian itu lebih baik bagi kamu jika kamu orang-orang yang beriman" Al-A'raf ayat 85

Tidak mahu saya menjadi antara orang yang membuat kerosakan.... Sekali lagi saya tegaskan kebergantungan kita bukan kepada orang tapi pada Allah. Saya yakin dan percaya kepada Allah. Kerana tujuan kita orang Islam sudah jelas.....

Untuk bertasbih beribadat memuji Allah.... Az-Zariat 56#"Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan agar mereka beribadah kepada-Ku"

Kalau kita tidak menyembah Allah maka kita tidaklah layak hidup di muka bumi ini. Sudah berapa tahun kita hidup? Jantung kita tidak berhenti berdegup sejak dari usia kita 5 minggu dalam kandungan...Bersyukurlah...Pujilah Dia yang memberi air dan udara serta degupan jantung itu kepada kita......Tapi...INGATLAH! -

Beribadah itu juga bukan hanya di masjid....

Oleh kerana inilah saya menambil dan menggalas tanggungjwab ini melakukan apa yang boleh untuk menyebar mesej "kebaikan" di mana sahaja.... Saya sedar di mana saya di mata masyarakat...saya mempunyai pengaruh yang tersendiri... dan apa yang saya lakukan dan katakan mempunyai kesan yang tersendiri khususnya buat peminat-peminat saya.

Saya tidak pula mahu mencari musuh dan tidak mahu pula melakukan kerosakan....saya merasakan setiap manusia itu sama di sisi Allah dan yang membezakan kita cumalah TAQWA kita...

Oleh kerana ini saya tidak pernah pilih bulu - tidak pernah memilih-milih dengan siapa saya berkawan dan bergaul... asalkan mesejnya baik saya pergi.Asalkan orang itu baik saya menyambut persahabatan. Malah kalau tidak baik sekalipun saya tetap berkawan. Akan tetapi saya melihat ketidakmatangan kita di Malaysia ini terserlah apabila tiap kali saya (atau sesiapa sahaja) duduk semeja atau berjumpa mahupun berkawan dengan mereka dari 'ideologi' yang berbeza...

Saya pernah dihentam kerana berjumpa dengan Tuan Guru Nik Aziz...kini sekali lagi saya menjadi bahan tomahan apabila saya duduk semeja dengan YB Azmin Ali...

Soalan pertama saya. Salahkah? Ini adalah negara bebas di mana saya mempunyai hak duduk berbincang dengan sesiapa sahaja... Berbagai "versi" kini tersebar di internet. Hakikatnya mereka yang menulis ini semua memanglah menampakkan ketidakmatanagan dan memperihatkan rendahnya mentaliti dan cara pemikiran mereka. Saya terpanggil untuk menceritakan hal yang sebenar supaya anda boleh mendengar dari mulut saya sendiri. Tiada seorang pun "blogger" media baru itu menghubungi saya bertanyakan kisah sebenar. Bahasa dan cara mereka menulis mengerikan saya. Amat parah sekali jiwa mereka. Jika mereka ini mewakili UMNO dan BN, saya mengharapkan ada diantara pihak atasan "menegur" anak buah mereka ini....

Saya telah dipanggil oleh YB Nik Nazmi untuk turut serta bersama dalam Karnival Mesra Rakyat bersama dgn Uthaya Sankar, Safee Sali dan ramai lagi pada pagi Sabtu tersebut. Saya yakin tiada agenda politik dalam program ini maka saya bersetuju. Saya diminta memberi MOTIVASI KEIBUBAPAAN (satu bidang yang memang dekat dengan hati saya)
Akan tetapi saya tidak dapat hadirkan diri pada pagi tersebut kerana hal yang tidak dapat dielakkan, maka disuruh oleh YB untuk hadir pada majlis penutupan pada waktu malam pula. Saya bertanya apa sebenarnya program malam itu. Perlukah saya hadir? Kerana seikhlasnya saya sudah teramat penat kerana baru lepas pulang dari satu lagi program di SIRIM Shah ALam bersama 400 wanita dan remaja perempuan. YB menegaskan bahawa ramai menantikan kehadiran saya. He insisted me to come.

Tiada siapa memberitahu saya apa agenda malam itu.Walaupun berkali-kali saya bertanya. Saya dibawa ke restoran untuk makan malam. Kemudian saya diberitahu YB Azmin sudah sampai. Saya tidak pula tahu, kerana tiada siapa memaklumkan kepada saya. YB Azmin bukanlah seorang penjenayah dan saya bukanlah seorang yang biadap.Kami berbual dan ini kali pertama saya berbual dengan beliau. Saya berjumpa dengan ramai orang...janganlah begitu jumud dalam pemikiran. Bagaimana pula gambar saya dengan Datin Seri Rosmah Mansur? Ada yang nak tolong sebarkan?

Saya sedar implikasinya sekiranya saya kelihatan duduk semeja dengan beliau. Tetapi saya merasakan bahawa amat perlu untuk kita tidak berfikiran sempit dan menghormati hak saya atau sesiapa sahaja untuk bertemu dan berbincang denagn sesiapa pun! Saya tidak melakukan kesalahan.

Saya dijemput berucap untuk memberi motivasi kepada penduduk di situ hanya untuk 10 minit. Saya jujurnya agak terkilan kerana diberi masa yang begitu singkat. Sepatutnya saya tidak perlu pun hadir. Tetapi saya ini orang yang berpegang kepada janji. Saya sepatutnya dimaklumkan dengan lebih terpenci mengenai apa yang akan berlaku.

Sepatutnya lebih berkesan jika saya turun padang dan mengadakan motivasi bersama ibu-ibu dalam kumpulan yang lebih kecil agar impaknya lebih terkesan. Saya megakui saya tidak berapa gemar dikaitkan dengan mana-mana parti politik dan saya amat dukacita dengan apa yang berlaku. Buat masa ni lebih banyak yang dapat saya sumbangkan sekiranya tidak menyertai mana-mana parti politik...anatara sebabnya juga saya merasakan kita di Malaysia belum mencapai satu tahap yang benar-banar 'matang dan tulus' maka saya sememangnya tidak teringin pun melibatkan diri dalam politik....

Tetapi saya percaya ada hikmahnya disebalik semua ini. Semoga kita bijak menilai dan tidak terpengaruh dengan orang-orang yang kronik dalam jiwa mereka. Blogger yang seolah-olahnya tiada kerja lain selain mencaci orang lain dan menulis dalam cara yang tidak ilmiah serta menjengkelkan. Tiada rasa malu dan bersalah menyebarkan fitnah pada saya (dan juga orang lain). Apa nak jadi dengan Malaysia? Apa nak jadi dengan oang Melayu? Bangunlah dan gunakanlah akal yang diberi ini kita ini untuk berfikir....

Sedarlah "Dan kehidupan dunia ini hanyalah permainan dan senda gurau. Sedangkan negeri akhirat itu, Sungguh leih baik bagi orang-orang yang bertaqwa. Tidakkah kamu mengerti?" Al-Ana'm #32

Bermainlah kamu.... saya tidak terpedaya dengan dunia yang sementara..kerana saya yakin pada yang Esa...Itu kekuatan saya.

-Wardina Safiyyah-


Haram jadah punya Azmin dan Nik Nazmi. Sanggup gunakan cara kotor untuk tarik orang ramai ke program haram mereka. Yang paling hina, guna nama Kerajaan Negeri tu untuk panggil Wardina.

AL-IMRAAN

Posted: 27 Jun 2011 06:30 PM PDT


MUQADDIMAH SURAH AL-IMRAAN

Surah ini diturunkan di Madinah, mengandungi 200 ayat. Dinamakan surah "Al-Imraan" (Perihal Keluarga 'Imran) kerana kisah mereka ada disebutkan mulai dari ayat 33.

Kisah keluarga 'Imran ini menerangkan perihal Nabi 'Isa (a.s.) yang sebenarnya dan kesesatan kaum yang mensifatkan Nabi 'Isa sebagai Tuhan atau Anak Tuhan.

Pada umumnya surah ini menggambarkan keadaan umat Islam di Madinah setelah mereka mencapai kemenangan yang besar di medan perang Badar dan berjaya menghancurkan kaum kafir musyrik yang menceroboh.

Kemenangan umat Islam ini menyebabkan kaum Yahudi dan kaum munafik di Madinah marah – kerana hasad dengkinya – lalu merancangkan berbagai-bagai pakatan jahat terhadap umat Islam.

Sebab itulah Allah Ta'ala mengingatkan sebagaimana yang tersebut di dalam surah ini supaya umat Islam sentiasa sedar dan waspada terhadap golongan-golongan kafir yang memusuhi Islam.

Apa yang telah dan sedang dilakukan oleh musuh-musuh Islam terutama Yahudi dan Komunis terhadap Islam dan umat Islam makin menjelaskan hakikat ini.

Dalam surah ini juga diterangkan peristiwa "Peperangan Uhud" dan sebab-sebab yang menjadikan orang-orang Islam gagal dalam peperangan itu, iaitu sebahagian di antara mereka melanggar perintah Rasulullah (s.a.w.).

Untuk menanamkan semangat perjuangan jihad, ditegaskan dalam surah ini, bahawa orang-orang Islam yang telah gugur syahid dalam perjuangan membela Islam bukanlah orang yang mati dan lenyap dengan tidak disebut-sebut dan dikenang, bahkan mereka hidup secara istimewa dan meningkat ke tempat yang mulia di sisi Allah dengan dilimpahi nur dan pelbagai nikmat yang disediakan oleh Allah Ta'ala di dalam Syurga. 

GEMPAR! Video Cina Ketakutan Bila Melayu Bersatu!

Posted: 27 Jun 2011 05:20 PM PDTWakakakakaka...

Tau pun takut. Ingat korang join BERSIH dah kuat sangat la.

Ingat Unit Amal yang jadi balaci korang tu kuat sangat la.

Jihad PAS dah takde nilai. Bantuan Allah S.W.T pun takkan turun sebab berjuang untuk Negara Kebajikan DAP.

Kepada Cina-cina DAP yang nak ambil kesempatan terhadap kebodohan PAS....LU PIKIR LA SENDIRI!

*Kredit untuk 1peluru.blogspot.com yang jumpa video ni.

GEMPAR!!! ADUN Selangor maki OKU?!!

Posted: 27 Jun 2011 05:15 PM PDT

Perbuatan khianat seorang ADUN Selangor terhadap Sultannya sendiri akibat gemar berkawan dengan BABI DAP 


ADUN Seri Muda yang berjaya menempatkan dirinya dalam senarai "jail birds to be" pakatan haram selain Anwar dan Tian Chua, sekali lagi telah menunjukkan belangnya yang sebenar! Setelah DYMM Sultan Selangor disondolnya ala-khinzir belaan DAP, kini rakyat pula yang menjadi mangsa. Walaupun pertelingkahan tersebut tidak berlaku secara "fizikal", namun ia seditkit sebanyak telah meninggalkan kesan yang amat mendalam pada emosi rakyat Selangor yang terlibat. Ini adalah kerana tidak pernah berlaku dalam sejarah Negeri Selangor selama ini, seorang wakil rakyat begitu berani untuk bertekak dan bergaduh dengan rakyat jelata!

Disebabkan kerana beliau GAGAL menjawab setiap persoalan yang dilontarkan oleh rakyat Selangor tersebut, Shuhaimi, (bekas Ketua Pemuda UMNO zaman Anu War) telah menghina rakyat tersebut sebagai setaraf pula dengan golongan OKU (buta). Inilah sebenarnya skil kemahiran terulung yang telah berjaya diperturunkan oleh pentutuh amoi terunggul kepada pencacai-pencacai wakil rakyatnya, iaitu menutup bau busuk najis sendiri, dengan bau yang lebih busuk lagi!

Kepada yang berminat untuk mempelajari bagaimana kaedah NAJIS tersebut diguna pakai, hayatilah rentetan mesej Twitter antara rakyat MARHAEN tersebut dengan wakil rakyat PKR yang kini telah dinaikkan makamnya sebagai pencacai Melayu DAP terulung:

Mari belajar bagaimana hendak mencuit wakil rakyat anda!

Buta fakta, buta fakta...Shuhaimi kena checkmate dengan rakyat marhaen 

Nasihat berguna sebelum disumbat ke dalam penjara

Apakah ini kualiti wakil rakyat bagi KERAjaan yang memerintah Selangor?!! Mana perginya hikmah dan debat yang bertamadun?!! Tidak malukah Shuhaimi bertegang leher dengan orang kebanyakan, walaupun dalam laman siber?!! Apa, si pencacai tegar Anu War ini tidak ada kerja lainkah selain daripada bertekak dengan rakyat jelata?!! Memang sayang sekali, rakyat Selangor telah membuat kesilapan yang maha besar pada PRU-12 yang lalu. Sudahlah dapat semua wakil rakyat (Kerajaan Negeri) bukan Melayu yang Anti Islam, wakil rakyat Melayunya pula, bodoh sombong dan gemar mengikut telunjuk si kafir harbi DAP...Sedar dan bangkitlah orang Selangor! Sepatutnya manusia-manusia macam Shuhaimi ini sudah lama kita bakul sampahkan!!! 

Tahniah Datuk Omar Osman! Minta Lain-lain Persatuan Pekerja Ambil Tindakan Yang Sama.

Posted: 27 Jun 2011 06:37 AM PDT

Macam ni baru bagus.

Ada la nampak Cuepacs sentiasa menyokong pentadbiran YAB PM.

Asyik mintak naik gaji dan elaun je. Sekali sekala kena ingatkan penjawat awam tanggung jawab mereka kepada majikan mereka.

Setidak-tidaknya ingatkan mereka pada tanggungjawab pada keluarga. Kalau kena tangkap siapa yang susah.

MB Selangor pun tak nak pergi BERSIH sebab takut kena tangkap. Kalau kena tangkap, siapa yang nak bayar hutang Khalid Gagap dengan Bank Islam yang RM juta-juta tu.

*Sayangi keluarga, jauhi perhimpunan haram BERSIH!

KANTOI! Khalid Ibrahim Nak Ponteng Dari Pergi BERSIH!

Posted: 27 Jun 2011 05:39 AM PDT

Sesiapa rakyat Selangor yang pergi perhimpunan haram BERSIH memang bodoh.

Sebab Khalid Ibrahim yang merupakan MB Selangor pun tak nak pergi.

Tadi MyMassa ada keluarkan entri pasal Speaker DUN Selangor yang mengamuk dengan panglima perang siber. Speaker dari DAP komen yang dia dan orang Cina ada pergi perhimpunan BERSIH dulu.

Cina-cina yang pergi BERSIH 2007 semuanya dah dapat jawatan dalam Negeri Selangor.


Yang orang Melayu dok sokog Cina DAP dapat apa? Dapat la surat kena pecat sebab join BERSIH.

Sama la kesnya dengan Khalid Ibrahim. Bertahun-tahun dalam UMNO sampai orang lantik jadi pengerusi PNB. Boleh jadi jutawan pulak tu. Lepas tu lompat masuk PKR.

Bila masuk PKR sekejap, terus dilantik jadi MB Selangor meninggalkan para reformis jalanan yang dahulunya totok sokong AnuWar. Kalau Khalid Ibrahim dapat jadi MB, yang turun ke jalanan pulak dapat apa?

Begitu mudahnya orang Melayu PAS dan PKR diperbodohkan oleh Cina DAP dan elit PKR macam Khalid Ibrahim. Bila dah berkuasa, perhimpunan jalanan macam BERSIH pun dah tak nak datang sebab takut kena tangkap.

Lagi sekali MyMassa nak tanya kepada bakal peserta BERSIH. Apa yang korang dapat kalau orang yang korang angkat jadi MB pun tak nak datang BERSIH 2.0?

Wakakaka....Johari Bedul Kena Bayar Royalti Pada Waris P Ramlee.

Posted: 27 Jun 2011 04:06 AM PDT


Suka hati bapak kau je Joe Bedul nak pakai muka orang.


Artis pun boleh saman kalau mana-mana syarikat pakai muka mereka tanpa bayar royalti.

Kepada waris-waris P.Ramlee, jangan lupa mintak royalti pada Joe Bedul. Mintak banyak sikit biar bangkrap.

Suka hati nak kaitkan seniman agung dengan video tak senonoh AnuWar Ibrahim.

*Saman jangan tak saman!

BERSIH @ Komunis Mengganas Lagi. Video Yang Perlu Anda Tonton!

Posted: 27 Jun 2011 01:58 AM PDT

Berikut adalah video Dugaan Negara yang dihasilkan oleh Filem Negara.

Bagaimana kehidupan zaman komunis yang bukan sahaja menyusahkan orang Melayu, malah India, Cina dan Orang Asli turut menderita.

Sama-sama kita hargai keamanan yang kita kecapi sekarang.

BERSIH sama konsep dengan komunis sebab dua-dua menyusahkan orang ramai.

Jangan lupa, PSM sebagai salah sebuah parti yang menyokong BERSIH cuba untuk menghidupkan semula Komunis.
*Ingat BERSIH, Ingat Komunis!

Haji Hadi Masih Nak Berdolak Dalih.

Posted: 27 Jun 2011 12:52 AM PDT

Sudah-sudah le tu Haji Hadi.

Tak payah nak tegakkan benang yang basah.

MyMassa tak perlu nak ulas panjang.

Cukuplah para pembaca kami memahami poster yang telah kami sediakan untuk anda. Klik imej untuk besarkan.*Pergh....pertahankan negara Islam sama macam pegi Haji tu. Masuk rukun Isle tak?

AZLI SHUKRI

Posted: 27 Jun 2011 11:17 PM PDT

AZLI SHUKRI


Berhadapan Dengan Syaitan Yang Nyata!

Posted: 27 Jun 2011 10:12 AM PDT

Kesimpulannya hanya satu - Perhimpunan Bersih adalah jelas hukumnya haram untuk disokong, apatah lagi untuk disertai. Hanya manusia yang jahil sahaja yang sanggup membiarkan diri mereka diperbodoh dan dijadikan umpama seekor lembu yang dicucuk hidungnya. Segala bukti telah jelas, tanpa kita sedar penganjur perhimpunan tersebut sebenarnya terlibat dengan gerakan Kristian yang sangat memusuhi Islam di negara ini. Dan sesungguhnya, umat Islam di Malaysia, benar-benar sedang berhadapan dengan syaitan yang nyata! Baca laporan di bawah :

KUALA LUMPUR 26 Jun - Gerakan yang mempunyai kaitan dengan Kristian yang berpangkalan di luar negara dikenal pasti sebagai penyumbang dana kewangan terbesar kepada Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih).

Gerakan tersebut yang berselindung di sebalik pertubuhan bukan kerajaan (NGO) sejak beberapa minggu lalu dikesan aktif menyalurkan bantuan kepada Bersih melalui NGO tempatan. Antaranya adalah Yayasan Konrad Adenauer dari Jerman yang mempunyai hubungan erat dengan Parti Kesatuan Kristian Demokratik di sana, serta Yayasan Canadian Allied dari Kanada.

Kedua-dua NGO tersebut kini dikesan berada di carta 'tiga teratas' selaku penyumbang berbanding beberapa lagi pertubuhan asing lain, yang mewakili sembilan negara berlainan. Dipercayai, jumlah terkumpul dana kewangan asing yang dimiliki Bersih kini sudah mencecah jutaan ringgit dan ia bakal digunakan untuk membiayai operasi demonstrasi.

Malah, Utusan Malaysia difahamkan, minggu lalu sahaja sebanyak RM250,000 dari negara asing disalurkan secara haram kepada sebuah NGO tempatan yang bernaung di bawah Bersih. "Semua sekali, sembilan negara asing yang menjadi 'tangan ghaib' bagi mencetuskan keadaan huru-hara dalam negara pada 9 Julai ini dan mereka bergerak melalui NGO.

"Penyumbang paling besar yang dikesan adalah daripada NGO yang mempunyai kaitan dengan Kristian," kata sumber kepada Utusan Malaysia di sini hari ini. Dalam pada itu, sumber tersebut turut menjelaskan Bersih juga menerima bantuan kewangan daripada NGO yang berpangkalan di Amerika Syarikat, Britain dan beberapa buah negara Asia yang lain.

Bagi Amerika Syarikat, Institut Demokrat Kebangsaan (NDI) dan Institut Republikan Antarabangsa (IRI) dikenal pasti menaja Bersih dan parti-parti pembangkang di negara ini. "Semua ini membuktikan bahawa Bersih hanya menjadikan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sebagai kambing hitam untuk menghalalkan demonstrasi haram. Di belakang mereka ada ejen asing.

"Jadi saya harap rakyat sedar perkara ini. Pembangkang kini sanggup melakukan apa sahaja termasuk bersekongkol dengan negara asing bagi mencetuskan huru-hara," jelasnya. Sementara itu, semakan Utusan Malaysia di laman web NDI, www.ndi.org mendapati NGO tersebut mengesahkan bahawa mereka menaja aktiviti Bersih. "Program NDI di Malaysia ditaja oleh National Endowment for Democracy (NED)," kata badan tersebut seperti dipetik dari laman web.