Khamis, 6 Mac 2014

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Cucu Tok Selampit

Posted: 06 Mar 2014 01:16 PM PST

Cucu Tok Selampit


Buku Ultraman Diharamkan DS @Zahid_Hamidi ? Penjelasan Lanjut Perlu Untuk Mengelak Isu Jadi Bahan Lawak

Posted: 06 Mar 2014 03:35 AM PST

Kemaskini 9.00 PM:

CTS mendapat maklumat daripada rakan di Majlis Keselamatan Negara (MKN) sebab-sebab pengharaman buku 'Ultraman The Ultra Power' seperti gambar di bawah. Bukan watak Ultraman yang menjadi puncanya. Harap maklum.


Posting Asal:


Agak mengejutkan apabila membaca berita Malaysiakini, petang tadi mengenai pengharaman buku 'Ultraman The Ultra Power' oleh Kementerian Dalam Negeri (KDN). Kalau berita berkenaan disiarkan oleh Malaysiakini, bolehlah dianggap fitnah atau gurauan, tetapi berita berkenaan diambil dari BERNAMA! Alasan pengharaman buku berkenaan yang diberikan oleh KDN agak terlalu umum dan menimbulkan tanda tanya. Mengikut kenyataan kementerian itu hari ini, warta larangan itu berkuatkuasa 18 Februari lepas mengikut Seksyen 7(1) Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984.
    
"Adalah menjadi satu kesalahan mengikut subseksyen 2 Seksyen 8 Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 sekiranya mana-mana orang mencetak, mengimport, menghasilkan, menghasilkan semula, menerbit, menjual, mengeluar, mengeliling, menawarkan untuk menjual, mengedar atau ada dalam miliknya bagi apa-apa jua maksud seperti itu apa-apa hasil penerbitan larangan."

KDN seharusnya memberi alasan yang lebih konkrit dan lebih terperinci. Rata-rata rakan sebaya CTS membesar dengan watak Ultraman bertahun-tahun sedari kecil, rasanya tidak ramai yang menjadi penganas dan penjenayah kesan kerana terpengaruh dengan watak-watak Ultraman. Ultraman melawan raksaksa dari dunia lain. Apa yang ganasnya? Apakah ini bermakna watak-watak 'super hero' lain seperti Thor, Captain America, Superman, Spiderman dan sebagainya akan turut diharamkan?

Undi @chewmeifun Untuk Membolehkan Lagi Suara Wanita Dibawa Ke DUN Selangor

Posted: 05 Mar 2014 10:00 PM PST


Walaupun calon PKR bagi PRK DUN Kajang, Anwar Ibrahim, seringkali menghebahkan isu-isu nasional dalam ceramah beliau, calon BN Datin Paduka Chew Mei Fun, menghabiskan sebahagian besar masanya menangani isu-isu tempatan, termasuk ancaman denggi. Chew berkata penduduk perlu memastikan rumah-rumah mereka itu telah disimpan bersih untuk mencegah nyamuk Aedes daripada membiak.

"Majlis tempatan dan pemaju perumahan tidak mungkin telah melakukan yang terbaik apabila melibatkan kepada kebersihan alam sekitar. Untuk mengelakkan nyamuk Aedes daripada membiak, penduduk perlu mengambil inisiatif mereka sendiri untuk menjaga rumah mereka supaya bersih dan memusnahkan tempat pembiakan nyamuk. Tanpa minda dan sikap yang betul, sebanyak mana kempen kesedaranpun tidak akan membantu di dalam memerangi denggi."

Mengenai peluangnya di dalam PRK berkenaan, Chew berkata, "Sebagai calon wanita, saya mungkin mempunyai kelebihan kerana berjaya meraih sokongan pengundi wanita. Saya pasti mereka mahu seorang lagi wakil wanita dalam Dewan Undangan Negeri Selangor." Chew berkata BN perlu memenangi pilihanraya kecil Kajang bagi membolehkan beliau memainkan peranan yang berkesan sebagai ahli pembangkang di Selangor dan juga berfungsi sebagai 'jambatan' antara Kajang dan Kerajaan Persekutuan bagi memastikan pembangunan berterusan di sini.

Video @teresakok Dapat Telur Busuk

Posted: 05 Mar 2014 05:53 PM PSTIni adalah video yang diterima daripada individu yang berada di tempat kejadian di mana Teresa Kok telah mendapat telur busuk selepas bersalaman dengan seorang lelaki. Kejadian berlaku sejurus Ahli Parlimen Seputih, Terasa Kok selesai berceramah di Padang Taman Cermai di Permatang Pauh, Pulau Pinang, malam tadi. Kita tidak perlu marah-marah. Mungkin ini satu cara lelaki itu hendak bergurau. Satiralah katakan.


Apa Yang Tersirat

Posted: 06 Mar 2014 01:16 PM PST

Apa Yang Tersirat


Sodomi II: Bebaskan Anwar: Hakim Khilaf-Tan Sri Shafee Abdullah

Posted: 06 Mar 2014 05:29 AM PST

Hakim Zabidin Md Diah Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang membebaskan Anwar pada 9 Januari 2012 atas tuduhan meliwat Mohd Saiful Bukhari Azlan terkhilaf menurut Peguam Tan Sri Shafee Abdullah.

Shafee berhujah disebelah pagi dalam rayuan pembebasan Anwar, berkata, Hakim mahkamah Tinggi banyak kesilapan ketika membebaskan Anwar.

Antara kesilpan Hakim itu, antara lain gagal mengambilkan kira keterangan mangsa yang dirakam melalui kamera di mahkamah; gagal mengambilkira kegagalan penguambela memanggil saksi seramai 14 orang berkaitan dengan rakaman CCTV pada hari kejadian; gagal mengambilkira keterangan pakar-pakar kimia tempatan, serta gagal mengambilkira keterangan tertuduh yang memilih kandang saksi, yang tidak boleh disoalbalas oleh pendakwaan. Selain itu, hakim Zabidin juga gagal mengambilkira mengapa air mani tertuduh berada 4cm dalam dubur mangsa.

Menurut Shafee, Hakim Zabidin juga gagal mengambilkira keterangan pakar yang diupah Anwar Dr David Wells, bahawa keterangan pakar Australia itu tidak pernah digunapakai sebagai bukti keterangan di mana-mana mahkamah; melainkan keterangan Wells hanya berasaskan teori dan boleh disifatkan sebagai hearsay.

Shafee memohon mahkamah rayuan mensabitkan atas kesalahan liwat, kerana fakta-fakta  menunjukkan, bahawa memang berlaku perlakuan liwat, keputusan Hakmi Zabidin membebaskan tertuduh atas sebab meragui berkaitan sampel di mana hakim itu tidak yakin 100 peratus tidak terusik. Dalam kesalahan jenayah menurut Shafee, tidak semastinya pembuktian 100 peratus keraguan munsabah , akan tetapi faktor keseimbangan kemungkinan juga perlu diambil kira. Peguam itu merujuk seksyen 3 akta keterangan.

Keputusan Hakim Zabidin, hanya bersandarkan kepada satu faktor, iaitu beliau tidak yakin 100 peratus sampel yang diambil daripada dubur Saiful tidak terusik. Hakim itu, gagal memberi penghakiman, bagaimana DNA tertuduh boleh didapati daripada sampel itu, kulit tertuduh berjaya dikesan pada kuku mangsa; serta sampel air mani tertuduh didapati pada dubur mangsa. Perbicaraan bersambung esok.. peguambela Anwar secara konsisten berhujah berkaitan sampel, tidak menjawab kehadiran air mani tertuduh, tidak menjawab kehadiran tertuduh di kondominum Bukit Damansara pada kira pukul 3.01-4.30 petang 26 Jun 2008. Tidak menjawab keterangan mangsa merlalui kamera, juga tidak menjawab mengapa Anwar memilih dikandang saksi.

Sodomi II: Peguam Anwar Berspekulasi Bahawa Air Mani Anwar Bukan Daripada Dubur Saiful

Posted: 06 Mar 2014 01:29 AM PST

Hanya kerana 11 sampel swab yang diambil daripada mangsa sampai ke jabatan kimia lebih kurang 96 jam daripada sampel itu diambil, maka peguabela Anwar berspekulasi, bahawa sampel yang diuji oleh jabatan kimia bukan berasal daripada dubur Saiful. Kalau bukan? darimana asal sampel itu? sejak bila jabatan kimia menerima sampel air mani Anwar? pada malam Anwar di tangkap 28 June 2008 Ketua Pembangkang itu tidak menyerahkan sampel darah apatah lagi sampel air mani.

Hujah peguambela Anwar dalam rayuan pembebasan Ketua Pembangkang itu pada 9 Januari 2012 hanya bersifat denial, tidak berhujah untuk mematahkan perkara pokok seperti mana dibangkitkan oleh Tan Sri Shafee Abdullah- Mengapa Air Mani Anwar ada 4cm dalam dubur Saiful; mengapa peguam Anwar tidak berhujah berakitan kehadiran tertuduh dilokasi kejadian; mengapa peguam Anwar tidak berhujah membalas kesaksian Saiful melalui rakaman kamera di mahkamah? Selain itu, mengapa peguam Anwar tidak menunjukan bahawa keterangan pakar yang diupah mereka itu pernah diguna di mana-mana mahkamah?

Benarlah, kesediaan Tan Sri Shafee Abdullah mengambil kes ini, kerana terdapat banyak kesilapan yang dilakukan oleh Hakim Mahkamah Tinggi yang membebaskan Anwar secara teknikal.

Pada Isnin petang, keputusan Mahkamah rayuan, apakah rayuan sodomi II mendapati Anwar bersalah. Impak kepada rayuan sodomi II apabila Anwar didapati bersalah, adalah beliau tidak akan boleh menjadi calon PRK Kajang, melalui Kajang Move, bagi membolehkan beliau menjadi Menteri Besar Selangor.

Sodomi II: Lagi-Lagi Peguam Anwar Tidak Menjawab Mengapa Air Mani Anwar Ada Dalam Dubur Saiful

Posted: 06 Mar 2014 12:44 AM PST

Peguam Anwar yang terdiri daripada Anak beranak Karpal Singh- Ram Singh, lagi-lagi tidak menjawab mengapa air mani tertuduh ada dalam dubur mangsa.

Peguam Anwar juga tidak berhujah mengapa Anwar berada di lokasi kejadian, sedangkan 14 saksi mengiakan bahawa pada hari kejadian, memang Anwar berada di lokasi.

Peguam Anwar juga tidak berhujah berkaitan pengakuan mangsa secara rakaman kamera di mahkamah tinggi, mereka hanya mempersoalkan mengapa mangsa tidak melarikan diri, ketika tertuduh mahu meliwat mangsa dengan kata penghantar "Can I Fuck U Today".

Sodomi II: Karpal Tidak Jawab Bagaimana Air Mani Anwar Ada Dalam Jubur Saiful

Posted: 06 Mar 2014 12:03 AM PST

Menjawab perkara pokok rayuan sodomi II, iaitu berkaitan bagaimana air mani Anwar berada 4cm dalam dubur mangsa (Mohd Saiful Azlan Bukhari) seperti mana hujah Tan Sri Shafee Abdulah tidak dijawab oleh peguam bela Anwar- Karpal Singh. Juga Karpal Singh tidak menjawab hujah Shafee kerberadaan Anwar pada lokasi di mana berlaku sodomi. Karpal hanya berputar-putar mengenai sampel air mani yang dikatakan hanya diambil selepas 56-58 jam kejadian. Karpal silent bahawa air mani dalam dubur boleh bertahan selama itu tanpa rosak

Karpal dalam hujahnya hanya mempersoalkan kredibilti pengawai penyiasat sodomi II Insp Jude Pereria, sedangkan sampel air mani dilakukan oleh tiga doktor Hospital Kuala Lumpur, dan tabung sampel ditandatangi oleh doktor dan mangsa. Karpal juga tidak menjawab persoalan Tan Sri Shafee, bahawa pakar yang diupah Anwar Dr David Wells, juga tidak menyatakan tabung diusik, melainkan plastik tempat tabung itu disimpan. Tabung yang mengandungi air mani mangsa adalah tertutup rapat.

Hujah Karpal senyap berkaitan dengan kehadiran air mani Anwar dalam dubur mangsa. Dengan hujah itu, secara tersirat peguam Anwar itu percaya bahawa memang berlaku sodomi. Kalau, tidak semestinya beliau bermati-matian mempertikai kehadiran air mani dalam dubur mangsa.

Sodomi II Anwar: Kalau Ada Konspirasi!! Bagaimana Air Mani Anwar Ada 4cm Dalam Dubur Saiful?

Posted: 05 Mar 2014 11:37 PM PST

Shafee berkata tiada konspirasi berlaku di antara Jude dan ahli kimia tersebut. "Bagaimana Jude mendapat sperma tertuduh?," soalnya.

Hakim Aziah bertanya sekiranya hakim perbicaraan membangkitkan perkara itu dan Shafee menjawab: "Bagaimana sperma Anwar berada 4cm dalam dubur Saiful?"

"Hakim ada menangani perkara ini dalam penghakimannya (namun ia tetap menyebakan Anwar dibebaskan).

"Bukan sahaja Jude mendapatkan air mani, dia juga tentu telah mendapatkan sampel degradasi untuk membuktikan konspirasi. Hakim tentunya menonton (rancangan TV) National Geographic dan lain-lain".

Hakim Aziah menjawab, "Kami tonton CSI", yang disambut dengan gelak ketawa di galeri awam.

Shafee berkata rayuan mesti dibenarkan memandangkan bukti amat besar sehingga mahkamah tidak boleh mengelak dari melakukannya.

Hujah-hujah Tan Sri Shafee Abdullah.

- Shafee menunjukkan notis alibi Anwar dan tempoh waktu ketika ketua pembangkang itu tidak berada di unit kondominium Desa Damansara ketika kejadian itu didakwa berlaku.

Katanya, Anwar menyatakan dalam notis tersebut bahawa beliau berada di unit bersebelahan dan ini adalah tindakan licik.

Tambahnya, tiada seorangpun di antara 14 orang saksi dipanggil untuk menyokong notis alibi tersebut.

- Shafee berkata rakaman gambar dan video di kawasan kejadian menunjukkan Anwar berada di lokasi.

Beliau mendakwa pembelaan tidak jujur ketika diminta menjelaskan video tersebut.

-Mahkamah meminta Shafee menjelaskan sekiranya hakim rayuan menerima kenyataan Anwar dari kandang tertuduh.

Shafee ketika menjelaskan penghakiman Mahkamah Tinggi berkata ia umpama membaca novel seram Agatha Christie.

Katanya, hakim hanya memutuskan untuk membebaskan Anwar berdasarkan dua hujah terakhir.

Shafee berkata hakim tidak mengambil kira kernyataan tertuduh dari kandang.

Katanya, kenyataan dari kandang tertuduh itu hanya penafian semata-mata, selepas memberi notis alibi.

- Shafee membandingkan kes tersebut dengan satu lagi kes di mana mahkamah menerima tiga tabung uji yang tidak dimaterai, namun mahkamah menerimanya sebagai bahan bukti memandangan rantaian bukti itu tidak terjejas.

"Dalam kes (Anwar), ahli kimia menerima sampel yang dimaterai, namun ia menyebakan tertuduh dibebaskan."

- Shafee berkata hakim perbicaraan membuat kesilapan apabila membuat menafsirkan bahawa botol mengandungi sampel itu telah diusik.

Sedangkan, saksi pembelaan David Wells hanya bersetuju bahawa beg plastik itu sahaja yang diusik, katanya.

"Bagaimanapun, apabila ditanyta oleh (bekas ketua peguamcara negara II Mohd) Yusof (Zainal Abiden), saksi itu berkata beliau tetap tidak pasti sekiranya integriti sampel itu terjejas."

Shafee juga membangkitkan bahawa dalam kes jenayah, hujah perlu diberikan ke atas keseimbangan kemungkinan.

Tambahnya, pegawai penyiasat mematuhi IGSO mengikut bantuan saintifik, di mana kesemua bahan perlu dibungkis berasingan dan tidak boleh dicampur bersama, dan dilabel dengan jelas.

Dalam kes ini, doktor HKL meletakkan kesemua sampel dalam satu beg plastik.

-Shafee berkata pakar luar kepada Anwar, Dr David Wells berkata bahawa beg plastik yang mana sampel telah diletakkan tidak mengganggu bukti.

Peguam yang dilantik berhujah bahawa di Australia, mereka tidak boleh mendapatkan sampel selepas 36 jam tetapi itu bukan standard emas.

- Shafee berkata, ia mempunyai tandatangan doktor dan Saiful.

"Ini langkah pencegahan... Biasanya tandatangan doktor sahaja sudah cukup," katanya.

-Shafee berkata ahli kimia mengambil semua langkah berjaga-jaga daripada hospital dan pegawai penyiasat (IO) dan bagaimana hakim boleh tidak mengendahkannya.

Tinbalan Pendakwa Raya yang dilantik itu berkata Borang Pengendalian yang didedahkan juga menunjukkan sampel itu disimpan dengan baik oleh Dr Siew.

"Sukar untuk katakan doktor-doktor dan IO berkomplot."

- Shafee tunjukkan beg plastik HKL yang digunakan bagi menyimpan sampel, yang dibuka oleh Jude.
Bagaimanapun semua sampel disimpan dalam sampul berasingan menurut Perintah Tetap Ketua Polis Negara (IGSO).

Ahli kimia tidak menolak sebarang sampel yang diberikan Jude walaupun dalam keadaan itu.

- Ahli kimia Dr Seah Lay Hong memberi keterangan bahawa sampel yang diambil Hospital Kuala Lumpur kekal dalam keadaan baik.

- Shafee berkata, pegawai penyiasat meletakkan botol itu dalam sampul berasingan dan ia kekal dalam keadaan baik.

Tambahnya, hakim terkhilaf memutuskan beg plastik yang terkoyak menunjukkan ia diusik.

"Saya syak (hakim perbicaraan) keliru perkara itu dengan botol yang sudah ditutup."

- Shafee berkata, sampel dari rektum Saiful dalam keadaan "asli" walaupun diambil 56 jam selepas insiden yang didakwa itu.

Shafee berkata, hakim perbicaraan mengambil jalan keluar mudah apabila menerima pengakuan pakar asing.

Katanya, pakar itu bergantung kepada buku teks berbanding ahli kimia tempatan Dr Seah Lay Hong, yang pakar dalam bidangnya dan melakukan banyak kerja lapangan dengan meluas.

Shafee berkata, hakim salah anggap terhadap fakta.

"Terdapat beberapa botol ditutup dan dimasukkan dalam botol plastik. Doktor tidak menanda sebarang nombor, mereka tulis rektum atas, rektum bawah dan peri annal."

Botol itu ditutup dan ditandatangani oleh doktor dan kemudian oleh Saiful sendiri.

- Menurut Shafee, kadang kala kecederaan tidak berlaku pada dubur apabila pelincir digunakan (jel KY).

Katanya, daripada kuku Saiful, terdapat kesan kulit tertuduh.

- Shafee berkata, tiada penjelasan bagaimana sperma Anwar berada dalam dubur Saiful.

"Dengan penemuan kukuh sperma itu, para doktor menyimpulkan terdapat tembusan zakar."

-Shafee berkata, sampel yang diperoleh daripada tiga doktor Hospital Kuala Lumpur dan menurut mereka terdapat tembusan di rektum tinggi dan rendah Saiful.

- Berhubung keraguan munasabah, Shafee berkata, tidak perlu mencipta 100 peratus keraguan munasabah.

Beliau merujuk Seksyen 3 Akta Keterangan yang menurutnya untuk membuktikan fakta seimbang dan kemungkinan-kemungkinan dan bukannya 100 peratus.

- Katanya, ahli kimia asing yang diupah oleh Anwar mencipta keraguan terhadap integriti sampel itu.

"Bagaimanapun, tiada penghakiman bertulis yang mengatakan mahkamah yakin dengan pakar asing itu,

"Hakim hanya berkata tiada kepastian 100 peratus bahawa sampel itu tidak terjejas," kata Shafee.

-Shafee berkata, berlaku kekhilafan apabila hakim perbicaraan mempersoalkan sampel daripada rektum Saiful itu.

Katanya lagi, hakim juga salah apabila mempersoalkan laporan ahli kimia yang mengambil kira pelbagai faktor serta penemuan DNA.

"Hakim juga gagal mengambil kira keterangan sokongan."

- Shafee berkata, satu-satunya isu yang menyebabkan pembebasan Anwar, eksibit DNA daripada rektum saiful telah dikompromi.

Katanya, persoalannya sama ada ia diusik oleh pegawai penyiasat Jude Pereira, integriti sampel yang dijaga oleh dua ahli kimia dan sama ada keterangan mereka boleh digunakan.

Petisyen rayuan akan menumpukan kepada isu itu, kata Shafee.


Shafee berkata, penghujahan pendakwaan sudah dikemukakan pada 19 Julai.


Panel Mahkamah Rayuan diketuai hakim Balia Yusof Wahi. Anggota lain Aziah Ali dan Mohd Zawawi Salleh.

Duke of UMNO

Posted: 06 Mar 2014 01:01 PM PST

Duke of UMNO


PENJENAYAH BUNUH POLIS TAK MENGAPA..???

Posted: 06 Mar 2014 06:34 AM PST

PENJENAYAH BUNUH POLIS TAK PE, ASALKAN JANGAN PENJENAYAH YANG MATI DIBUNUH..?

KALAU KORANG KELUARGA POLIS YANG DIBUNUH PENJENAYAH, APA KORANG RASA?

MALAS UPDATE BLOG.. SAYA STRESS...

Posted: 05 Mar 2014 06:31 PM PST

Saya stress hari ni... "malas" update blog... tengok la kalau dah okay nanti insyaAllah saya update semula... esok ke...lusa ke... stresssss...!!! 

PEJUANG BANGSA

Posted: 06 Mar 2014 11:35 AM PST

PEJUANG BANGSA


TERKINI ! PUNCA BUKU ULTRAMAN DIHARAMKAN KDN TERJAWAB @Zahid_Hamidi

Posted: 06 Mar 2014 06:00 AM PST


Isu buku Ultraman diharamkan KDN menjadi kecoh dan seperti biasa portal haprak Meloyakini membakar perasaan marah macai2 nya . 

Apa punca dan sebab ia diharamkan ?? Sebabnya ialah isu KALIMAH ALLAH  digunakan dalam buku berkenaan yang berbahasan Melayu ini .

Apakah kita rela namaa  Allah disamakan dengan Ultraman King ??  

Memang tepat lah alasan KDN ia mengancam ketenteraman awam kerana isu Kalimah Allah sudah mengakibatkan pelbagai insiden berlaku seperti baling molotov cocktail di gereja P.Pinang berikutan banner Allah Is Great  dipasang . 

Cuma yang otak beku macai  Melayu  PR  akan ketawa buku Ultraman ini diharamkan KDN  kerana ketenteraman negara tapi sebenarnya yang lebih besar adalah penghinaan kepada nama Allah . 


@KhairyKJ BELASAH ADUN PKR SEBERANG JAYA TUDUH SALAH UMNO ! @dzainalabidin

Posted: 06 Mar 2014 05:09 AM PSTSelepas kenyataan media Adun PKR Seberang Jaya yang menuduh ia salah UMNO  yang menyebabkan dirinya dihental pelbagai pihak , Ketua Pemuda UMNO Malaysia  YB Khairy Jamaluddin tampil dengan persoalan di laman facebook beliau .

Beliau  mengajak rakan facebooknya menilai  sendiri adakah salah UMNO melalui   tweet daripada YB muda PKR dengan jawapan oleh anak anggota polis yang terkorban melalui  gambar yang telah di  printscreen .


Malah dalam komen terbaru anak arwah , adakah mereka  akan menyaman kenyataan Adun PKR ini ?TWEET BIADAP : ADUN SEBERANG JAYA SALAHKAN UMNO PENYEBAB DIRINYA DIANGGAP MUSUH POLIS @dzainalabidin

Posted: 05 Mar 2014 11:43 PM PSTSemua salahkan UMNO , tak pun blogger UMNO  ...itu sahajalah hujah longkang pemimpin PKR yang kini digunapakai Dr Afir Bahardin , Adun PKR Seberang Jaya . 

Jangan ingat rakyat bodoh & tak memahami tweet anda  .  Apabila anda menyatakan tweet itu  tidak merujuk kepada sesiapa adalah jawapan  dangkal .  

Di ketika semua rakyat terkejut dengan terkorban seorang anggota Polis ketika menjalankan tugas menjaga ketenteraman awam ,  beliau telah  tweet kenyataan cukup biadap  " Penjenayah Bunuh Polis itu tidak menghairankan "  .

Malah Timbalan   KPN turut menyelar kenyataan Adun PKR ini jelas tidak berperikemanusiaan .  

Tindakan ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seberang Jaya Dr Afif Bahardin yang mengeluarkan kenyataan di Facebook mengenai penjenayah dan polis disifatkan Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Seri Mohd Bakri Mohd Zinin sebagai tidak berperikemanusiaan.

Dr Afif memuat naik status Facebooknya sebagai "penjenayah bunuh polis itu tidak menghairankan, tetapi bila polis yang sepatutnya menegakkan undang-undang membunuh tahanan, itu masalah..."

"Kenyataan seperti itu tidak seharusnya dibuat oleh seorang wakil rakyat," ujar Mohd Bakri pada sidang media selepas menyempurnakan majlis perasmian Balai Polis Tabuan Jaya di sini, pada Khamis.Sewajarnya beliau memohon maaf dalam kenyataan medianya tetapi tidak dilakukan sebaliknya menyalahkan ia salah UMNO dengan angkuh & seperti tak rasa bersalah !!

KENYATAAN MEDIA : MENJAWAB DAKWAAN MENGHINA POLIS 

 Saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyarham Korporal Raja Aizam bin Raja Mohd yang telah terkorban ketika menjalankan tugas demi menjaga keselamatan rakyat. Saya sekeluarga memanjatkan doa kepada Allah SWT semoga Allahyarham ditempatkan bersama mereka yang soleh dan semoga Allahyarham mendapat ganjaran syahid. Keberanian Allahyarham dan mereka yang lain yang sanggup mengorbankan diri demi keselamatan rakyat wajib menjadi contoh kepada para para petugas keselamatan di seluruh negara.

 Saya difahamkan bahawa tweet saya semalam  telah disalah erti sebagai tidak menghormati pengorbanan pihak polis dan juga keluarga Allahyarham Korporal Raja Aizam.

Saya merasa sedih kerana tweet tersebut telah dipintal secara jahat oleh pihak UMNO-Barisan Nasional untuk memperlihatkan saya sebagai musuh kepada pihak Polis dan sekaligus sebagai seorang yang tidak menghormati sensitiviti keluarga mangsa. 

Sebagai seorang ADUN Seberang Jaya dan Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Pulau Pinang adalah tanggungjawab saya untuk bekerjasama dengan pihak Polis demi kesejahteraan para penduduk Seberang Jaya dan Pulau Pinang. Saya tidak akan sesekali memperlekeh peranan pihak Polis dan pihak berkuasa lainnya yang sentiasa bekerjasama dengan saya demi keselamatan penduduk Seberang Jaya dan Pulau Pinang.

 Tuduhan ini merupakan permainan politik jijik yang sebenarnya cuba menjadi keluarga Allahyarham Korporal Raja Aizam bin Raja Mohd sebagai alat politik untuk menyerang saya.

Tweet saya sebenarnya dengan jelas tidak merujuk kepada sesiapa apatah lagi kepada mangsa yang sudah terkorban bertungkus lumus mempertahankan negara. 

 Manakala itu saya tidak akan berganjak dari prinsip saya bahawa Kementerian Dalam Negeri serta pihak berkuasa yang lainnya mesti memberi perhatian yang sewajarnya kepada kes-kes kematian dalam tahanan.

Merujuk kepada laporan SUARAM kematian dalam tahanan dari tahun 2003 sehingga 2008 berjumlah 1531 orang. Sementara itu, sehingga 18 Julai 2013, kes kematian dalam tahanan berjumlah 13 orang. Saya tegas berpendirian semua ini harus dihentikan.

Suatu penyelesaian tegas harus dilaksanakan sejajar dengan jaminan yang diperuntukkan oleh Perkara 5 Perlembagaan Persekutuan dan Deklarasi Hak Asasi Sejagat.

Saya dengan rendah hati memohon seluruh rakyat Malaysia untuk menjunjung semangat Karamah Insaniah, melewati batas kaum dan agama selari dengan Quran, Surah An-Nisaa ayat 58: "Dan apabila kamu ingin menghukum di kalangan manusia, hukumlah dengan seadil-adilnya."

 Afif Bahardin
 Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Pulau Pinang ADUN Seberang Jaya

anakbukitgantang says

Posted: 06 Mar 2014 03:18 AM PST

anakbukitgantang says


Betul ker Body Shop promosi anarki dan anti Islam sekarang?

Posted: 05 Mar 2014 05:22 AM PST

NGO Islam IKIAM  berkempen supaya umat Islam meboikot barangan The Body Shop di IKIAM Betul ker seruan IKIAM ini?
 
 
 
 
Tambah pengerusi Biro Antarabangsa IKIAM , The Body Shop melantik tokoh  yang menyokong  Lesbian, Gay, LGBT dan  Homoseksual:
 
 
 
Ambiga pula terkenal sebagai seorang penggerak BERSIH bersama Hadi Awang dan Nik Aziz PAS
 

 
 
Mungkin pemimpin "Islam" dalam PAS  ini lupa bawah peranan Ambiga juga meluas sampai  dipergunakan untuk meluaskan pengaruh liberalisme ugama seperti tertera dalam wawancara Anwar Ibrahim
 
 
 
 
Sifat anti Islam Ambiga jelas terpampang di COMANGO 1 COMANGO 2   dan IFC
 
 
Jadi gesaan IKIAM supaya umat Islam memboikot The Body Shop memang kena pada tempatnya.
 
Jangan lupa The Body Shop dah dapat tagline baru berdasarkan imej duta The Body Shop:
 
Ingat Ambiga -ingat  The Body Shop- ingat anarki dan anti Islam
 
 
 

bumiyang

Posted: 06 Mar 2014 03:16 AM PST

bumiyang


Kerana PRK Kajang - Dulu..Dulu Khalid lah "Wira" Kini..kini..kini "Buaya"???

Posted: 05 Mar 2014 07:18 PM PST

Kelayakan Piala Asia - Harimau Malaya 2 :Yaman 1

Posted: 05 Mar 2014 08:08 AM PST

tunku

Posted: 06 Mar 2014 03:11 AM PST

tunku


Chew making a dent in Pakatan vote bank in Kajang

Posted: 05 Mar 2014 10:33 PM PST

Chew Mei Fun, the BN candidate for the Kajang by-election, is making a dent into the Pakatan Rakyat vote bank while enjoying solid backing from women voters, claimed MCA president Liow Tiong Lai.

Liow, in an exclusive interview with FMT today, claimed that many Kajang voters who were upset with the contentious nature of this by-election and are turning their backs on Pakatan Rakyat.

"When we went from house to house, many people came forward and said they voted for Pakatan last time, but they would vote for us now.

"The women votes were also very encouraging. Without us asking, they said they would definitely vote for Chew," he said from his office at Wisma MCA.

Liow declined to rate BN's chances of winning the by-election, but said he is confident of a swing to BN although the battle is against PKR de facto leader Anwar Ibrahim.

He criticised Anwar for deliberately creating the by-election to fulfill his ambition to become the Selangor MB, and urged Kajang voters to save the state from Anwar whom he labelled as insincere.

'Reject Anwar, save Selangor'

Anwar's wife, PKR president Dr Wan Azizah Wan Ismail vacated her Permatang Pauh seat in 2008 for Anwar to return to parliament, while former Kajang assemblyman Lee Chin Cheh said last month that he resigned to allow Anwar to contest and become the Selangor Menteri Besar.
 

"The Kajang people have to be wise, it's time to set a higher standard of democracy. Reject Anwar, save Selangor. Selangor cannot be under this person's hand," said Liow.

He claimed that Anwar was trying to play politics in the water deal signed between the Federal and Selangor state government last week, despite water being a basic necessity to the people.

"If given a chance, he will turn everything into a political issue. Selangor Menteri Besar Khalid Ibrahim quickly signed it without Anwar interference. I hope Anwar does not meddle too much. Whenever he meddles, Selangor will be in deep trouble," he said.

The Bentong MP fell short of praising Khalid, but said the latter at least did less in politicking.

"Whether he runs the state well or not, we will let the people judge. But as a MB, do your work, don't play politics," he said.

DAP is playing the "victim" card in ROS issue

Posted: 05 Mar 2014 05:55 AM PST

DAP has filed a judicial review at the High Court seeking an order to quash a decision by the Register of Societies (ROS) to withhold recognition of its Central Executive Committee (CEC) which was re-elected on Sept 29, 2013.

This re-election, in fact, was held because the ROS would not recognise the party's first election of Dec 15, 2012.

In the application filed by DAP Secretary-General Lim Guan Eng recently on Jan 22, the party is also seeking for a declaration that the ROS' decision is invalid under the law. The matter is fixed for hearing before High Court judge Zaleha Yusof on March 11.

"We say ROS did not have the power under the Societies Act to withhold recognition of a lawfully elected CEC," said DAP's legal bureau chairman and Puchong MP Gobind Singh Deo earlier this week.

The reason that the ROS is withholding recognition of DAP's CEC is because of more than a dozen complaint letters which the party's own members and leaders sent to the ROS.

The complaints that the ROS received are as follows:
1. Inadequate notice period (which should have been 10 weeks, as what DAP chairman Karpal Singh himself admitted).
2. The 851 delegates who were absent or not invited to the re-election when they were eligible to attend and vote at the meeting.
3. The 985 instead of 865 branches that were involved in the re-election.
4. The delegates' list Dec 15, 2012 was not used, as they should have.
5. The proper notice of the meeting was not issued.
6. The election was not transparent.
7. Suspected elements of fraud.
8. Suspicious election results.
9. Manipulation of votes.

All these allegations were raised by DAP's own members and leaders.

Playing victim
DAP's veteran leader Lim Kit Siang should address these issues and explain how this happened and why nothing has been done to correct these violations in spite of repeated requests by the ROS.

DAP is trying to play the victim in this tussle with the ROS although from the admissions of the party's own members and leaders, DAP is actually the aggressor that not only violated the law but is stubbornly refusing to correct the transgressions.

Is DAP purposely inviting action from the ROS so that it can play the sympathy card and pretend that it is the victim of persecution and injustice?

DAP is accusing the ROS of victimising the party.

DAP must remember that even Umno is not exempted from following the rules, as the Umno crisis of 1988 has proven.

And worse of all, DAP did not just violate the rules of the ROS, it actually violated its own party constitution.

The writer is Sabah's deputy Umno chief and the state assembly speaker.

Sahabat-Gunung

Posted: 06 Mar 2014 01:38 AM PST

Sahabat-Gunung


Pertikai MoU Air: Siapa Rafizi Nak Pertikai Keputusan Kerajaan Negeri?

Posted: 05 Mar 2014 11:45 PM PST

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Selangor, Datuk Seri Noh Omar menyelar Pengarah Strategik PKR, Rafizi Ramli yang sibuk mempertikaikan kesahihan perjanjian konsesi air yang ditandatangani kerajaan negeri dan Kerajaan Pusat.

Sebaliknya, Noh mempertikai sejauh mana kesungguhan Rafizi turun padang membantu menyelesaikan masalah dan krisis air di Selangor selama ini.

"Jangan cerita pasal tariff air, jangan cerita pasal pengambilan air asalkan air itu ada. Kalau bagi air percuma pun tapi kalau air tidak ada.

Saya boleh kata, ini menipu rakyat sebab kerajaan negeri dah nampak, air dah tidak ada, sebab itu dia nak bagi air percuma. Kalau dah tidak ada air, nak bagi air percuma apa? Sebenarnya, PKRlah yang telah menipu rakyat.

Dia nampak, masalah akan timbul. Memang betullah air percuma sekarang ini, sebab lori-lori yang hantar. Rafizi ini kalau tak faham, baik dia jangan cakaplah," ujarnya dalam wawancara bersama UMNO-Online mengupas isu-isu semasa Selangor.

Tambahnya, Rafizi ini seorang ahli parti yang tidak menghormati pemimpin parti. Dia ingat dia lebih, dia seorang ahli parlimen.

"Ini kuasa kerajaan negeri, dia mempertikai kuasa kerajaan negeri, apa hak dia. Dia sebagai ahli PKR tidak tahu menghormati keputusan kerajaan negeri. Adakah dia seorang ahli EXCO Kerajaan negeri? Adakah dia seorang ADUN?

Saya percaya mestikah Menteri Besar dah maklumkan kepada ahli EXCO, tapi Rafizi yang bukan seorang ADUN, bukan EXCO mempersoalkan keputusan kerajaan negeri.

Adakah apa yang Rafizi katakana itu, Anwar yang suruh cakap? Mungkin Anwar yang suruh Rafizi cakap tetapi dalam masa yang sama, Anwar cakap Khalid ini bagus. Ini memang dasar pecah dan perintah," ujarnya yang juga Pengerusi BN Selangor.


Sehubungan dengan itu, Noh mengingatkan Rafizi agar jangan mencampur-adukkan krisis kepimpinan di dalam PKR yang berlaku hari ini dengan menjadikan rakyat sebagai mangsa. 

Pemuda UMNO Kedah Kecewa Mahkamah Terus Gantung

Posted: 05 Mar 2014 10:30 PM PST


Pergerakan Pemuda UMNO negeri Kedah kecewa dengan keputusan Mahkamah Persekutuan terus menggantung keputusan rayuan kalimah Allah oleh pihak Gereja The Herald.

Ketuanya, Dato Shaiful Hazizy Zainol Abidin berkata, Pemuda UMNO Kedah amat membimbangi bahawa situasi akan terus menerus menyebabkan ketengangan kaum dan agama yang berpanjangan.

"Kita juga menuntut agar jabatan peguam negara memberi penjelasan secara jelas kenapa keputusan rayuan ini ditangguhkan.  Pemuda UMNO Kedah juga mendesak agar satu undang-undang khas digubal bagi menangani tindakan provokasi dan penghinaan terhadap agama dan kaum di media-media sosial.

Kita sememangnya bimbang trend ini sekiranya tidak ditangani akan mencetuskan huru-hara agama dan kaum. Pemuda UMNO Kedah mencadangkan agar SKMM dan JAKIM diberi autoriti yang besar dan kuat untuk menguatkuasa sebarang undang-undang dan tindakan khas bagi membenteras golongan-golongan yang tidak bertanggungjawab ini," ujarnya dalam satu kenyataan.

Tambahnya, Pemuda UMNO juga mendesak COMANGO diharamkan sama-sekali daripada bergerak secara sah dan melontarkan pandangan mereka.

Bagi Pemuda Kedah COMANGO adalah satu pertubuhan yang mampu menyemarakkan lagi kebencian di antara agama dan kaum. Sekiranya kerajaan masih berlembut, Pemuda bimbang pelbagai bentuk provokasi akan mudah disebarkan hingga membawa kejadian-kejadian yang tidak diingini.


"Hakikatnya, kenyataan ini dibuat bukanlah meraih laba dan sokongan politik daripada sesuatu kaum yang majoriti, tetapi atas dasar kestabilan negara secara keseluruhan. Trend permainan api perkauman agama dan kaum ini seharusnya dihentikan dan dikawal bagi mengelakkan tragedi berdarah 13 Mei yang pernah menghantui kita," tambahnya lagi. 

Apa Yang Rafizi Buat Untuk Selesaikan Masalah Air Di Selangor?

Posted: 05 Mar 2014 06:15 PM PST

Pergerakan Pemuda UMNO pelik dengan sikap Pengarah Strategik PKR, Rafizi Ramli yang masih mahu mempertaruhkan nasib rakyat Selangor apabila mempertikaikan kesahihan perjanjian konsesi air yang ditandatangani kerajaan negeri dan Kerajaan Pusat, baru-baru ini.

EXCOnya, Dazma Shah Daut @ Daud  berkata, Rafizi dilihat sebagai pemimpin yang hanya memikirkan survival politik pakatan pembangkang daripada cuba menyelesaikan kemelut krisis air yang melanda Lembah Klang.

"Beliau (Rafizi) tak habis-habis nak berpolitik sampaikan dalam keadaan rakyat Selangor dan penduduk Lembah Klang berdepan krisis air paling teruk pun, dia masih mahu politikkan isu air.

Mengapa dia perlu mempertikaikan dan mempersoalkan tindakan bijak Kerajaan Selangor dalam selesaikan isu bekalan air ini bersama kerajaan Pusat dalam perjanjian konsesi yang disifatkan berat sebelah," ujarnya yang juga Pengerusi Biro Pekerja Muda, Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia.

Tambahnya, Rafizi sepatutnya berkongsi idea atau sekurang-kurangnya memberi sokongan kepada kerajaan Selangor yang berusaha keras menjaga kebajikan rakyat yang dihimpit krisis bekalan air.

Sebaliknya, tindakan pemimpin muda pembangkang itu langsung tidak menyelesaikan masalah malahan mengeruhkan lagi usaha kerajaan negeri pimpinan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang bersungguh-sungguh mahu memulihkan isu air di negeri itu.

"Cukuplah dengan segala macam isu yang mahu dipolitikkan selama ini, Rafizi sepatutnya membantu MB atau sekurang-kurangnya memikirkan cara untuk selesaikan masalah air di kawasan dia di Parlimen Pandan.

Mulut lantang dia sebenarnya tidak sedikit pun dapat membantu rakyat Selangor dan penduduk Lembah Klang sebaliknya menambahkan lagi kekalutan sedia ada.

Saya menyifatkan Rafizi sebagai individu yang suka mencari perhatian dalam setiap isu yang berlaku di negara ini kerana dia suka sangat mahu cari publisiti murahan...nak tunjuk dia pandai bercakap, walaupun ada kenyataannya yang nampak kurang bijak," ujarnya lagi.


Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 05 Mar 2014 11:38 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


ADAM ADLI DIBERI ANUGERAH OLEH KEMENTERIAN PENDIDIKAN?

Posted: 05 Mar 2014 11:00 PM PST


PUTRAJAYA: Kerajaan melalui Kementerian Pendidikan dan PTPTN hari ini telah dikecam oleh pelbagai pihak kerana telah memberikan pengecualian pembayaran PTPTN dan pengampunan tanpa syarat kepada ikon demonstrasi pelajar; Adam Adli sebagai pampasan dan tanda perdamaian antara pihak kerajaan dengan pelajar tersebut. 

Turut diberi pengampunan bersyarat adalah rakan Adam: Khalid Ismath, Safwan Anang, Bawani dan beberapa orang lagi.

Anugerah tersebut adalah bagi membolehkan masyarakat menerima kembali pelajar-pelajar tersebut ke dalam masyarakat dan memaafkan mereka atas segala kesilapan yang dilakukan oleh pelajar-pelajar yang dahulunya terpengaruh dengan idealisme kemahasiswaannya..

Hahaha... ini cuma gimik semata-mata yang mungkin tidak akan dilakukan oleh pihak berwajib kepada pelajar-pelajar terbuang dari universiti akibat tindakan mereka mencemarkan institusi pendidikan negara suatu masa dulu. Setelah dibuang mereka terus bergiat aktif dalam politik membangkang apa saja yang boleh diterjah tanpa menghirau fakta.

Kerja mereka hanya tau auta sana-sini, maki hamun kerajaan dan menimbulkan kekacauan atas nama hak kebebasan bersuara. Habis kacau bilau masyarakat dan rosak pemikiran para pelajar lain jadinya. 

Idealisme konon piraaah...

Adakah manusia-manusia sebegini insaf dan sedar kesan perbuatan mereka?

Di kala para penuntut lain bertungkus lumus untuk maju dalam pelajaran dan cemerlang dalam peperiksaan mereka asyik berdemo sana sini, menjaja idealisme yang tak kemana. Akhirnya memusnahkan kehidupan dan masa depan sendiri.

Inilah yang dikatakan mahasiswa dungu suka berdemonstrasi. Keputusan tercorot dibuang universiti, meroyan desak PTPTN dipercumakan, masa depan gelap diperkudakan Pakatan Rakyat...Apa lu orang dapat???  

Tapi cuba lu orang bandingkan dengan mereka di bawah ini bro...


Sumber: Berita Harian Khamis 6 Mac 2014

Lu fikirlah sendiri!
  

SOAL JAWAB SITI KASSIM MURTAD vs NURUL IZZAH

Posted: 05 Mar 2014 09:30 PM PST


Laman LGBT, bay area reporter menamakan Siti Kassim adalah salah seorang pengasas bersama Seksualiti Merdeka.
Pada tahun 2012, Siti Kassim menggemparkan orang ramai apabila bangkit bertanyakan soalan tentang kebebasan agama kepada Naib Presiden PKR, Nurul Izzah di Gereja Full Gospel Tabernacle, Subang Jaya.
Sebelum itu, Nurul Izzah turut ditanya soalan tentang hak-hak LGBT.
Soalan Siti Kasim :
Saya amat gembira mendengar YB Nurul bercakap mengenai kebebasan beragama. Apakah beliau sebenarnya bermaksud ia juga terpakai kepada orang Melayu dalam konteks kebebasan beragama? Itu nombor satu.
Nombor dua, saya rasa ia tanggapan yang salah (falasi) untuk mempercayai bahawa Mesir kini dalam keadaan lebih baik berbanding sebelumnya…semua orang tahu keadaan di sana semakin teruk.
Saya mempunyai seorang kawan di Mesir, dan dia memang tidak berapa suka apa yang sedang berlaku di sana, jadi saya percaya YB sedang cuba mempromosikan idea pewujudan negara Islam…yang sebenarnya tidak betul.
Tapi, lebih penting lagi soalan saya ialah mengenai apabila anda bercakap tentang kebebasan beragama, apakah anda sebenarnya bermaksud ia juga terpakai untuk orang Melayu? Terima kasih.
Jawapan Nurul Izzah :
Okay, jadi soalan pertama. Berhubung hak-hak seksual LGBT, Tariq Ramadan pernah menjawabnya apabila pihak IRF menganjurkan programnya kira-kira… jika tak silap saya tiga bulan lalu…dan saya rasa tentunya anda bukan sekadar bercakap tentang Islam.
Terdapat batasan dan anda pun tahu ia dilaksanakan dalam agama Kristian berhubung kumpulan…maksud saya, LGBT…tetapi, satu yang penting ialah kita tidak boleh memangsakan sesiapa.
Juga kita tidak boleh melaksanakan …dan anda tahu…memastikan undang-undang negara tidak mencerobohi soal-soal peribadi…tidak melanggar hak awam.
Saya rasa itulah prinsip dasar utama. Tetapi jika anda bertanyakan saya sama ada sebagai seorang Islam saya boleh menerima..saya rasa boleh…anda atau sesiapa selain yang memegang kepada orientasi seksual tertentu.
Ya, secara peribadi kita tidak boleh menguatkuasakan peraturan-peraturan tertentu, dan lain-lain. Tetapi sebagai seorang Islam, saya juga tidak boleh menerimanya, dan itu adalah peraturan agama saya termasuk kawan-kawan yang beragama Katolik, dan-lain-lain.
Saya rasa di sini apa yang ingin dipastikan supaya mereka tidak dimangsakan…amalan sekarang, sama ada bagaimana, melalui Borders (kedai buku)…seolah-olah…macam nana JAWI atau JAKIM pada waktu itu mengunjungi Borders…beberapa buah buku…jadi cara ia dilakukan tidak menghormati dan tidak memberikan apa-apa makna untuk kesucian Islam…atau mana-mana agama pun.
Kita perlu sentiasa menggunakan hikmah…oleh itu di sini saya akan mengatakan bahawa kita mempunyai batasan, tetapi tentunya ia tidak boleh mencerobohi wilayah awam.
Soalan kedua berhubung dengan apa yang anda rasa saya mempromosikan, saya akan membetulkan tanggapan. Ya, Mesir sedang melalui proses mencabar. Ia belum lagi nampak penghujungnya…masih banyak cabaran yang perlu mereka hadapi.
Saya bukan bermaksud mereka telah mencapai tahap sebuah negara Utopia yang ideal atau cara untuk diperintah, tetapi saya sentiasa menganggap pencapaian pihak Ikhwan Muslimin, terutamanya, daripada dilihat sekadar sebagai satu pergerakan Islam yang dogmatik untuk mengajukan sebuah entiti politik bagi memenuhi keperluan masa serta hubungan, dan kerjasama dengan puak Kristian Coptic, sesuatu yang kita perlu halusi dan nilai.
Jadi, jika anda berkata keadaan tidak baik untuk Mesir, jawapannya tidak. Anda dan kita juga tidak boleh terlalu mudah menghakimi…ia sebenarnya sebahagian daripada sebuah masyarakat atau negara yang kita warisi…yang membenarkan kita melihat segala-gala dalam dimensi hitam dan putih…walhal kadangkala ia tidak semudah itu.
Juga kadangkala apabila keadaan begitu ribut, amatlah penting bagi mereka mengharungi dan berharap…kerana kita mendoakan yang terbaik. Kita berharap mereka akan diberikan kebijaksanaan dan akhirnya mampu mengurus negara sendiri.
Tetapi…
ya…umm…tetapi idea itu saya rasa sudah lama….dan bila anda bertanyakan pada saya bahawa tiada paksaan dalam agama, Dr (Ahmad) Farouk (Musa) sendiri pun pernah memetik daripada Quran.
Mana boleh anda atau sesiapa saja bertanya macam mana seseorang boleh berkata, "Maaf, ini hanya terpakai untuk orang Melayu." Ia perlu juga terpakai secara saksama…dilaksanakan dengan saksama.
Dalam Quran tidak terdapat istilah-istilah spesifik bagi orang Melayu…Ini cara untuk melakukannya…jadi saya terikat, tentunya, kepada pandangan-pandangan semasa, tetapi saya akan mengatakan itu.
Jadi apa yang anda mahukan tentunya kualiti. Anda mempunyai kepercayaan yang kuat terhadap agama sendiri…bahawa saya sendiri pun yang bersekolah di Assunta dengan salib besar di dewan dan sebuah persatuan nyanyian Katolik yang aktif tidak menghalang saya.

SURAT MURTAD SITI KASSIM PERLU DIDEDAHKAN

Posted: 05 Mar 2014 07:00 PM PST

Penafian Siti Kassim bahawa dirinya murtad telah memaksa orang ramai berfikir adakah benar dia sudah memeluk agama Kristian tanpa menukar identiti Melayu di dalam kad pengenalan sepertimana kes Lina Joy ?

Hari ini, ketika Mahkamah Persekutuan sedang mendengar permohonan gereja Katolik mendapatkan kebenaran untuk menggunakan kalimah Allah dalam penerbitan mingguan, 'The Herald' dalam versi bahasa Malaysia, Siti Kassim muncul dengan memakai t-shirt hitam tertulis 'Allah sekelian alam.'
"Kenapa orang Melayu dan orang Islam jadi macam lembu? Nak tahu ajaran Islam yang sebenar mereka kena rujuk dan baca al-Quran, bukan dengar daripada orang yang kononnya alim.
"Saya datang ke sini atas nama agama Islam…saya tidak setuju dengan kumpulan yang datang membantah penganut Kristian menggunakan kalimah Allah ini.
"Ada orang tuduh saya sudah murtad.. siapa anda hendak menuduh seseorang itu murtad atau tidak. Hanya Allah yang akan menentukan, bukan kita, manusia," kata Siti Kassim dilaporkan Agendadaily.
Siti Kassim (bertanda bulat) atau nama penuhnya Siti Zabedah Kasim adalah anggota LGBT (Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender) 'Seksualiti Merdeka' yang bernaung di bawah Comango (Gabungan NGO Malaysia di dalam Proses UPR).
Turut kelihatan bersamanya adalah salah seorang lagi aktivis LGBT (bertanda bulat), salah seorang daripada 5 aktivis LGBT yang pernah memohon semakan kehakiman pada tahun 2012 berkenaan larangan pihaknya mengadakan program tahunan Seksualiti Merdeka di negara ini.
Portal Malaysiakini, menamakan 5 aktivis itu adalah Pang Khee Teik, Angela Marianne Kuga Thas, S Thilaga Socky Pillai, Siti Zabedah Kasim dan Md Nor Ismat Selamat (juga dikenali sebagai Michelle Nor Ismat) yang diwakili oleh peguam Honey Tan Lay Ean yang juga merupakan jurucakap Comango.

Anggota Comango
Selain Honey Tan, bertanda bulat, duduk di barisan hadapan (lihat gambar di atas) sekurang-kurang tiga lagi aktivis LGBT (bertanda bulat) yang berada dalam Comango.

TERESA COCK MAKIN KURUS & KETAKUTAN SETELAH DITAMPAR, 8 PERSOALAN LAGI

Posted: 05 Mar 2014 05:18 PM PST

Akhirnya Berjaya DiTampar

Tunaikan Janji Tampar Teresa Cock


Teresa Semakin Kurus Ketakutan

Siapakah Lelaki Yang Tampar Teresa Kock Itu
8 Persoalan :-

1. Adakah selepas ini Teresa Kock akan ditampar lagi di mana-mana?

2. Janji untuk bayar yang berjaya Tampar Teresa Cock mencecah RM60,000, diharap penampar yang berjaya itu diberi saguhati hadiah itu?

3. Kenapa Teresa Kock ketakutan?

4. Kenapa Teresa Cock lapor polis, bukankah Teres Cock tak percaya polis?

5. Tidak mungkinkah Teresa Cock meminta maaf kepada orang Islam dan orang Melayu selepas menghina mereka?

6. Berapa ramai lagi yang akan ke hadapan untuk menampar Teresa Cock di mana-mana tempat lagi?

7. Adakah Teresa Cock akan menyembunyikan dirinya di bawah ranjang?

8. Adakah Teresa Kock akan menyamar memakai tudung?


TU DIA RATU COMANGO...BIAR BETIK!

Posted: 05 Mar 2014 06:24 AM PST


Inilah wajah Siti Zabedah Kassim...si ratu COMANGO yang tegar memperjuangkan hak-hak LGBT. Pada pagi tadi ketika umat Islam berhimpun di perkarangan Mahkamah Putrajaya kerana mempertahankan kalimah Allah dari penyalahgunaan dan penyelewengan puak kafirin, si perempuan umpama retis ni menempelak umat Islam yang berkumpul sebagai lembu.

Penampilannya sungguh memalukan dengan rantai siong babi rasanya, beliau tak habis-habis menghina umat Islam yang berjihad mempertahankan kesucian agama Islam. 


Nasib baik polis sempat menghalau perempuan ini dari terus membuat provokasi. Jika tidak tentu dah lunyai minah pluralis ini. Mungkin perempuan ini juga seorang lesbian atau seorang free thinker tak pun seorang agen perosak yang diupah oleh puak kafirin dan musyrikin untuk menjahanamkan umat Islam.Jika inilah gerangan manusia yang menyokong idea-idea songsang bawaan puak pembangkang. Maka jelaslah telahan kami bahawa melayu-melayu haprak PKR dan PAS telah hilang roh Islam dan Melayu mereka. 

Dan bertambah jelas lagi si Zabedah bedebah ahli bidaah ini adalah ahli Bar Council / Majlis Peguam yang diketahui mempunyai kecenderungan memihak kepada pembangkang. Itulah sifat manusia, belajar tinggi-tinggi tapi hidup tak de pedoman. Jadi peguam bila masuk kes mahkamah kira nak menang kes jer. Soal tipu dan bohong perkara kedua, janji menang. Halal haram tolak ketepi. 

Ketika dulu si Bedah ni juga yang bertanyakan soal kebebasan beragama pada Nurul Izzah anak perempuan Anwar di sebuah gereja di Damansara.

Apa pun kita saksikan kehebatan Ratu Comango pujaan ramai penganut ajaran songsang puak pembangkang Pakatan Rakyat.


Cantik bukan siap mengulum paip lagi...'W' for wow

Kata Zabedah ni kalau nak jumpa sila cari nombor kereta WPH 227 Celica warna merah. 
No I/C : 630510-04-5548 

Belantan

Posted: 05 Mar 2014 11:27 PM PST

Belantan


Tolak Anwar di Kajang?

Posted: 05 Mar 2014 09:52 AM PST


Lima pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Islam utama negara hari ini menggesa pengundi dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang agar menolak Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada memenangi pilihan raya itu.

Mereka membayangkan masalah besar akan timbul kepada rakyat Selangor dan juga negara ini, sekiranya Anwar menang dalam pilihan raya itu dan seterusnya melantik dirinya untuk menjadi Menteri Besar Selangor yang baharu.

Sehubungan itu, kumpulan itu yang terdiri daripada Jalur Tiga Malaysia (Jati), Yayasan Murni Aqidah, Pertubuhan-pertubuhan Pembela Islam (Pembela), Gabungan Pertubuhan-pertubuhan Islam Dalam Proses Semakan Berkala Sejagat (Muslim UPRo) dan Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) menggesa pengundi menolak Anwar, sekali gus menghalang hasratnya untuk menerajui Selangor.

NGO-NGO Islam berkenaan turut sepakat akan menggerakkan seluruh kekuatan kolektif yang ada untuk turun padang bagi memberikan penerangan kepada penduduk DUN Kajang mengenai kemungkinan langkah-langkah yang akan diambil Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu jika beliau menang di DUN Kajang.

Jurucakap kumpulan tersebut, Datuk Dr. Hassan Ali berkata, berdasarkan kenyataan-kenyataan Anwar yang dilaporkan sebelum ini, pihaknya bimbang beliau akan menggunakan kuasa Menteri Besar untuk menstruktur semula sistem perundangan dan pentadbiran negeri bagi disesuaikan dengan prinsip liberalisme, pluralisme serta tuntutan sosial yang berselindung di sebalik nama hak asasi manusia.

Selain itu, dakwanya, strategi turun ke jalan raya mungkin sekali lagi digunakan oleh Anwar untuk meruntuhkan sistem sedia ada dan keadaan itu dikhuatiri boleh mewujudkan pergolakan antara rakyat Selangor yang mungkin merebak ke seluruh negara.

"Pengundi DUN Kajang terutamanya umat Islam diminta tidak termakan dengan 'gula-gula' Anwar, sebaliknya menolak beliau atas nama akidah Islamiah," katanya dalam satu sidang akhbar di kediaman beliau di sini hari ini.

Yang turut serta, Pengerusi Yayasan Murni Aqidah, Datuk Aidit Ghazali; Pengerusi Pembela, Mohamed Hafiz Mohamed Nordin, Pengerusi Muslim UPRo, Azril Mohd. Amin dan Pengerusi Biro Hal Ehwal Islam Perkasa, Kapten (B) Dr. Shamsuddin Moner.

Menurut Hasan, pengkaji politik di kalangan NGO Islam juga mengenal pasti 20 alasan syarie mengapa pengundi perlu menolak Anwar dalam PRK DUN Kajang pada 23 Mac ini.

Katanya, antara alasan tersebut adalah berhubung pandangan Anwar dalam pluralisme agama, pergerakan lesbian, gay, biseksual dan transeksual (LGBT), penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam dan konsep penyelesaian dua negara bagi menyelesaikan konflik Israel-Palestin.

"Itu hanya sebahagian sahaja daripada fakta-fakta pokok lain seperti persoalan moral dan akhlak termasuk integriti dan kredibiliti yang akan kami dedahkan menjelang PRK DUN Kajang nanti.

"Fakta-fakta ini jika dicantumkan akan menjadi hujah yang paling kental mengapa pengundi Kajang khasnya dan rakyat Malaysia umumnya mesti menolak hasrat Anwar untuk menerajui Selangor," katanya.

Suara Politik
Belantan

Panas...!!! Benarkah Mat Sabu pembekal pemuas nafsu di Muktamar?

Posted: 04 Mar 2014 11:36 PM PST


1. Normah wanita yang ditangkap khalwat dengan Mat Sabu pada 31/1/1995 di Hotel Perdana, Kota Baru mengaku telah bertaubat nasuha. Ketika ditangkap beliau langsung tidak rasa bersalah kerana yakin beliau berjuang kerana Allah.

2. Normah mendakwa Mat Sabu dan Mahfuz Omar telah menyakinkan beliau bahawa .."perempuan solehah, mana-mana perempuan baik yang melepaskan keletihan mana-mana pemimpin Islam yang berjuang Fisabilillah maka dia mendapat pahala Fisabilillah dari Allah SWT"

3. Malah suami yang mengzinkan perbuatan isteri tersebut juga mendapat pahala Fisabilillah.

4. Fahaman bahaya ini telah menular di dalam PAS sebagaimana Normah mendakwa Mat Sabu telah menggunakan wanita-wanita pelayan nafsu untuk melayan nafsu serakah perwakilan yang menghadiri Muktamar PAS pada tahun 2011 sebagai habuan untuk mendapatkan undi menjadi Timbalan Presiden PAS, menewaskan Ust Nasharudin Mat Isa.

Cerita selanjutnya di sini:Sumber :  Minaq Jinggo

Suara Politik
Belantan

oyabun

Posted: 05 Mar 2014 11:16 PM PST

oyabun


Panas...!!! Benarkah Mat Sabu pembekal pemuas nafsu di Muktamar?

Posted: 05 Mar 2014 09:59 AM PST


1. Normah wanita yang ditangkap khalwat dengan Mat Sabu pada 31/1/1995 di Hotel Perdana, Kota Baru mengaku telah bertaubat nasuha. Ketika ditangkap beliau langsung tidak rasa bersalah kerana yakin beliau berjuang kerana Allah.

2. Normah mendakwa Mat Sabu dan Mahfuz Omar telah menyakinkan beliau bahawa .."perempuan solehah, mana-mana perempuan baik yang melepaskan keletihan mana-mana pemimpin Islam yang berjuang Fisabilillah maka dia mendapat pahala Fisabilillah dari Allah SWT"

3. Malah suami yang mengzinkan perbuatan isteri tersebut juga mendapat pahala Fisabilillah.

4. Fahaman bahaya ini telah menular di dalam PAS sebagaimana Normah mendakwa Mat Sabu telah menggunakan wanita-wanita pelayan nafsu untuk melayan nafsu serakah perwakilan yang menghadiri Muktamar PAS pada tahun 2011 sebagai habuan untuk mendapatkan undi menjadi Timbalan Presiden PAS, menewaskan Ust Nasharudin Mat Isa.

Cerita selanjutnya di sini:Sumber :  Minaq Jinggo

Wasabi Oyabun...

The Unspinners

Posted: 05 Mar 2014 11:15 PM PST

The Unspinners


Air hanya senjata politik... PKR bukan peduli rakyat

Posted: 05 Mar 2014 11:09 PM PST


Dengan termeterainya MOU penstrukturan air, maka rakyat Selangor sudah mampu melihat  cahaya di hujung terowong.  Walaupun penyelesaian isu air bukan bersifat segera, namun, ia sudah cukup untuk rakyat menarik nafas lega kerana sekurang-kurangnya, penyelesaian adalah hampir pasti.

Walaubagaimanapun, kelegaan rakyat disambut dingin oleh beberapa pemimpin PKR Selangor.

Antaranya, Anwar Ibrahim sendiri yang mempersoalkan tindakan Menteri Besar, Tan Sri Abd. Khalid Ibrahim yang menandatangani MOU tanpa merujuk kepadanya. 


Selain itu, Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli juga mempertikai tindakan Khalid dengan mempersoalkan kos yang terlibat. Menurutnya, penstrukturan air di Selangor dengan kerjasama Putrajaya boleh mencecah RM20 bilion, bukan seperti anggaran awal RM9.65 bilion seperti yang diumumkan.

Rafizi menegaskan bahawa PKR tidak bersetuju dengan kandungan MOU yang melibatkan pembinaan loji rawatan Langat 2.

Rafizi menyentuh isu-isu teknikal berkenaan pengambil-alihan empat syarikat konsesi air dan juga pembinaan Langat 2 yang dikatakan tidak menepati jumlah kos yang diumumkan.  Beliau membayangkan yang proses ini bakal melibatkan dana awam, sekali gus menaikkan tariff air. Rafizi kemudian mendesak Khalid mendedahkan butiran MOU kepada rakyat.

Sekali imbas, Rafizi kedengaran seolah-olah benar-benar prihatin dengan nasib rakyat yang mungkin akan terpaksa menghadapi kenaikan tariff air.   Namun, bila difikirkan semula, prihatinkah Rafizi jika kononnya tidak mahu bebankan rakyat dengan kenaikan tariff air tetapi sanggup pula membebankan rakyat biar tiada air terus?

Kenyataan Rafizi seterusnya membuatkan kita kembali tersedar bahawa PKR hanya bermain politik dan tidak sedikit pun prihatin dengan nasib rakyat.

Segala-galanya terdedah apabila Rafizi berkata, "Dengan kelulusan pembinaan Langat 2, kerajaan negeri Selangor kehilangan satu-satunya senjata yang dimiliki untuk berdepan dengan kerajaan pusat dalam isu air."

Kenyataan tersebut secara langsung membuktikan bahawa PKR telah selama ini sengaja enggan bekerjasama dengan kerajaan pusat dalam menyelesaikan masalah air di Selangor kerana ingin menjadikan isu ini sebagai 'senjata' untuk menyalahkan BN.

Dalam kata lain, PKR sengaja membiarkan rakyat menderita dan sengsara ketiadaan air semata-mata untuk 'bermain politik'.

Justeru, tidak hairanlah sejak mula mengambil-alih Selangor, PKR beria-ia menafikan yang Selangor bakal menghadapi masalah air walaupun telah diberi amaran oleh pakar. 

PKR juga dengan megah mengaku kononnya akan menyelesaikannya dengan cara merawat air lombong, menggunakan teknologi canggih seperti membran, yang kononnya jauh lebih murah dan sebagainya. Untuk itu, PKR telah menjemput pakar-pakar dari Kanada untuk membuat pembentangan dan mengemukakan penyelesaian. 

Namun, akhirnya, ternyata sudah bahawa semua itu hanyalah wayang politik sahaja.

Petikan Gerakan Timor

CT Kassim: Akidah nombor 2, Main sesama pompuan diutamakan?

Posted: 05 Mar 2014 08:00 PM PST
Benarkah Siti Kassim Sudah Murtad ?

AIDCNews – 5/3/14 – Penafian Siti Kassim bahawa dirinya murtad telah memaksa orang ramai berfikir adakah benar dia sudah memeluk agama Kristian tanpa menukar identiti Melayu di dalam kad pengenalan sepertimana kes Lina Joy ?

Hari ini, ketika Mahkamah Persekutuan sedang mendengar permohonan gereja Katolik mendapatkan kebenaran untuk menggunakan kalimah Allah dalam penerbitan mingguan, 'The Herald' dalam versi bahasa Malaysia, Siti Kassim muncul dengan memakai t-shirt hitam tertulis 'Allah sekelian alam.'

"Kenapa orang Melayu dan orang Islam jadi macam lembu? Nak tahu ajaran Islam yang sebenar mereka kena rujuk dan baca al-Quran, bukan dengar daripada orang yang kononnya alim.

"Saya datang ke sini atas nama agama Islam…saya tidak setuju dengan kumpulan yang datang membantah penganut Kristian menggunakan kalimah Allah ini.

"Ada orang tuduh saya sudah murtad.. siapa anda hendak menuduh seseorang itu murtad atau tidak. Hanya Allah yang akan menentukan, bukan kita, manusia," kata Siti Kassim dilaporkan Agendadaily.


Siti Kassim (bertanda bulat) atau nama penuhnya Siti Zabedah Kasim adalah anggota LGBT (Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender) 'Seksualiti Merdeka' yang bernaung di bawah Comango (Gabungan NGO Malaysia di dalam Proses UPR).

Turut kelihatan bersamanya adalah salah seorang lagi aktivis LGBT (bertanda bulat), salah seorang daripada 5 aktivis LGBT yang pernah memohon semakan kehakiman pada tahun 2012 berkenaan larangan pihaknya mengadakan program tahunan Seksualiti Merdeka di negara ini.Portal Malaysiakini, menamakan 5 aktivis itu adalah Pang Khee Teik, Angela Marianne Kuga Thas, S Thilaga Socky Pillai, Siti Zabedah Kasim dan Md Nor Ismat Selamat (juga dikenali sebagai Michelle Nor Ismat) yang diwakili oleh peguam Honey Tan Lay Ean yang juga merupakan jurucakap Comango.

 Selain Honey Tan, bertanda bulat, duduk di barisan hadapan (lihat gambar di atas) sekurang-kurang tiga lagi aktivis LGBT (bertanda bulat) yang berada dalam Comango.Laman LGBT, bay area reporter menamakan Siti Kassim adalah salah seorang pengasas bersama Seksualiti Merdeka.

Baca seterusnya di AIDC SINI


Tentera Maya SINI kata CT Kassim ada kata:
  • "Kenapa orang Melayu dan orang Islam jadi macam lembu?"
  • "Saya datang ke sini atas nama agama Islam…saya tidak setuju dengan kumpulan yang datang membantah penganut Kristian menggunakan kalimah Allah ini." 
  • "Ada orang tuduh saya sudah murtad.. siapa anda hendak menuduh seseorang itu murtad atau tidak. Hanya Allah yang akan menentukan, bukan kita, manusia"

Mamat bersama Siti Kassim tu sama ke dengan Mamat DUMC tu????
Semalam himpun kerana Allah ... Hari ini PKR himpun kerana BONTOT!

Posted: 05 Mar 2014 04:57 PM PST


Semalam NGO-NGO Islam berkumpul untuk menyuarakan bantahan dan memberi sokongan pada pasukan peguam yang sedang berjuang mempertahankan nama Allah yang niat gereja mahu mahkamah benarkan adalah untuk murtadkan orang ISlam dan persoalkan status Melayu dalam perlembagaan.


Mahkamah semalam adalah berkenaan permohonan pihak gereja untuk merayu ke Mahkamah Persekutuan. Mahkamah akan menetapkan tarikh untuk beri keputusan samada mereka ada asas untuk merayu.

Sebab Gereja tak boleh merayu lagi adalah berikut:


Kami menerima nota berkenaan hujah peguam di dalam mahkamah:

Appellants now submitting. YAA CJ has directed tht each party submits within 15 minutes.
Tuan Hj Sulaiman Abdullah sedang berhujah bg pihak MAIDAM


Puan Suzana Atan of AGC now submitting on govt's behalf.
 

The court cannot second guess the Minister's decision.  Definition of Malay in FC. Govt's role to comply by tht. No other parties can force another interpretation.

Minister acting in the best interest of national security was right in deciding this shld not be something we can gamble with.

FC does place a significant decision of Islam. YDPA's oath when taking office. Govt of Msia is his govt.

History of this country and region has shown sensitivity in religious issues - eg Natrah, clash btwn Hindu & Sikh. 


Ref decision of Abdul Aziz.Ref to the minister's affidavit re security issues
 

No allegation that minister acted in mala fide. Minister didnt act irrationally.

Now Mubashir Mansor for Respondent.


This is a case of the word being mistranslated and encroaches the religion of Islam. The gist:

1) it is clear that the appellant's affidavit - failed to show tht the application has failed to show tht the application falls within the purview of section 96(a) of the CJA.

2) The judgment of the CoA were simply an application pf settled principles of judicial review to the facts of the case

3)the appellant failed to show that the sacred name of Allah is part of the religion of Christianity, let alone an essential or integral part of it.


Now Hanif Kathree making further submissions on Respondent's behalf.
 

Where is the evidence to proof of the correct translation of the word God.
Refering to relevant pages of Appellants' evidence.
 

Dictionary adduced by appellant - "Alla" defined as Deus and not as God.
 

The duty and burden of parties to proof.
 

Finding of COA - the Herald didn't pass the threshold. Also reference to some buku2 doa. Even those evidence - the index of the prayer book at pg 320(68) there has been interchangeable use of the word Tuhan as well. "Tuhan Jesus" not "Allah Jesus" Even the prayer book did not refer to Allah.
 

Point is if the appellant hs not crossed this threshold to proof how could the minister hv decided wrongly

Sebelah pihak gereja hanya dapat beri satu saja hujah saja untuk dapat appeal ke Federal Court. Ianya hanya setakat mempersoalkan asas KDN untuk anggap isu ini adalah isu security. Hmmm ... adakah gereja dan mahkamah lagi faham hal sekuriti?

Manjit Singh yang hanya berada dalam mahkamah untukk hanya sebbagai watching brief boleh bangun nak hujah padahal dia tak ada pperanan. Hujah hanya berasaskan hak minoriti yang akhir-akhir ini puak minoriti menggunakan COMANGO, MPKN, Bar Council, dlll mahu nafikan hak majoriti yang mahu diambil puak minoriti.

Kalau pun mereka boleh appeal di mahkamah, ada eloknya supaya perkara ini di trash outright openly dan selesaikan once and for all.
Sepanjang masa penyokong bersebahyang hajat, berceramah, berzikir dan berselawat. Ramai orang kedah yang datang... lain dari itu, mereka--mereka dari tempat lain kena mai la juga ....

Lepah diambil gambbar, puak PAS cao lari ... takut kot?
Ketika itu, tak nampak puak PAS ada di situ melainkan Ustaz Hafiz dan kumpulannya. Mereeka mengingatkan supaya ingat Nik Aziz pun tak setuju dengan isu kkalimah Allah. Kenapa puak Anwarisnas yang dulu mendapat lindungan Nik Aziz engkar?Ada insiden penyokong naik marah bila ternampak puak-puak Comango hadhir
Sampai mendoakan untuk gereja.... Ini sudah diakan untuk gereja murtadkan orang Isam yang dianggarkan Tan Sri Harusssani sudah capai 350,000. Ini masaalah yang akan timbul.

Bayangkan hari ini Anwar akan kumpulkan penyokong untuk TURUN di mahkamah tapi bukan kerana Allah tapi kerana pertahankan hak Anwar untuk main bontot!!!

Wanita yang beri Mat Sabu, Mahfuz jilat KERANG dapat pahala fisabillah

Posted: 05 Mar 2014 07:00 AM PST1. Normah wanita yang ditangkap khalwat dengan Mat Sabu pada 31/1/1995 di Hotel Perdana, Kota Baru mengaku telah bertaubat nasuha. Ketika ditangkap beliau langsung tidak rasa bersalah kerana yakin beliau berjuang kerana Allah.
2. Normah mendakwa Mat Sabu dan Mahfuz Omar telah menyakinkan beliau bahawa .."perempuan solehah, mana-mana perempuan baik yang melepaskan keletihan mana-mana pemimpin Islam yang berjuang Fisabilillah maka dia mendapat pahala Fisabilillah dari Allah SWT"

3. Malah suami yang mengzinkan perbuatan isteri tersebut juga mendapat pahala Fisabilillah.

4. Fahaman bahaya ini telah menular di dalam PAS sebagaimana Normah mendakwa Mat Sabu telah menggunakan wanita-wanita pelayan nafsu untuk melayan nafsu serakah perwakilan yang menghadiri Muktamar PAS pada tahun 2011 sebagai habuan untuk mendapatkan undi menjadi Timbalan Presiden PAS, menewaskan Ust Nasharudin Mat Isa.
Dengar sepenuh di Minaq Jinggo SINI

DAP tak nafi guna RBA dan taktik "Communist" untuk PRK Kajang

Posted: 05 Mar 2014 04:30 AM PST


Sama ada Red Bean Army atau bukan, sekiranya mengancam keharmonian negara serta memberi impak negatif yang berterusan kepada generasi muda, ianya harus dihentikan. Jangan sampai berlarutan hingga tidak dapat diselamatkan lagi.

Masalah berkaitan sekumpulan 'tentera siber' atau cybertroopers yang didalangi DAP memang sudah diketahui umum sejak sebelum PRU 13 lagi.

Kewujudannya pun telah disahkan oleh beberapa individu dari pakatan pembangkang sendiri. Malah terdapat dakwaan bahawa Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim, menggunakan 'perkhidmatan' tentera siber ini bagi berkongsi serta menyebarkan pelbagai maklumat palsu sebelum dan juga selepas pilihan raya umum yang lalu.

DAP terutamanya Lim Kit Siang bagaimanapun melalui penafian yang sangat kabur mengatakan bahawa mereka tidak pernah tahu tentang kumpulan tentera siber yang menggelar diri mereka sebagai Red Bean Army ini sehingga membaca mengenainya di dalam akhbar tempatan.

Walau DAP juga menyatakan bahawa mereka tidak punya dana sebesar yang didakwa untuk membiayai kumpulan tersebut, mereka bagaimanapun tidak memberi sebarang penafian tentang sama ada mereka ada mempergunakan atau mengambil kesempatan atas kewujudan Red Bean Army untuk kepentingan mereka.

Sepenuhnya di Empire Strikes Back SINI 

Menurut Flying Kick, taktik perang komunis sudah mula digunakan ...Apabila Chew Mei Fun dinamakan sebagai calon Barisan Nasional, para penyokong DAP serta-merta menggelarnya sebagai PENGKHIANAT CINA. 

Walaupun yang bertanding bagi pihak Pakatan Rakyat adalah Anwar Ibrahim, seorang lelaki kacukan Melayu-India dengan India, namun DAP tahu yang Anwar Ibrahim tidak akan ke mana-mana sebaliknya seperti anjing lapar tulang yang akan sentiasa patuh dengan perintah Lim Kit Siang.

Justeru, apabila ada mana-mana Cina yang akan bertanding dengan Anwar Ibrahim yang sudah jinak dengan DAP, maka mereka akan dilabelkan sebagai pengkhianat Cina.

Perlu diingat, Kajang merupakan sarang Dong Zong, sebuah pertubuhan yang sangat rasis dan sebahagian besar daripada mereka enggan mengiktiraf Bahasa Kebangsaan, lagu Negaraku, DYMM Yang Di-Pertuan Agong dan Sultan-Sultan Melayu.
Bahkan enggan sama sekali terlibat dalam satu sistem aliran pelajaran sebaliknya cukup kuat mempertahankan segala yang berbentuk kecinaan, sehinggakan mereka hanya tahu tentang Cina tetapi tidak tahu apa-apa tentang Malaysia!
Baca sepenuh SINI

PAS tidak ada maruah untuk lancar jentera di Kajang

Posted: 05 Mar 2014 01:30 AM PST


Betul macam pondan perangai PAS.

Presiden mereka disaman dan pihqk PKR hanya acuh tak acuh untuk selesaikan masaalah tersebut. Ketua Penerangan hanya memberi kenyataan mahu "cuba" menyelesaikan tapi membiarkan saman berterusan.

Padahal teguran PAS adalah satu yang elok untuk menjaga nama baik parti dari anasir yang bakal memburukkan nama Pakatan Rakyat.

Sudahlah itu, dalam kemelut jawatan MB antara Tan Sri Khalid Ibrahim, Dato Seri Anwar Ibrahim dan Azmin, PKR melalui Shuhaimi boleh beri amaran pada PAS supaya tidak tuntut jawatan MB Selangor.

Ianya petanda PKR risau Sultan boleh perkenan jawatan tersebut pada PAS bagi menstabilkan kemelut politik Selangor. Ianya seolah-olah PKR mahu menerukkan keadaan menjadi satu krisis perlembagaan dengan pertembungan Anwar menentang Sultan Selangor .

Buat apalah nak sangat adakan jentera jika PAS Selangor dan Pemuda sendiri enggan melibatkan diri.

Pas kena keluar dari PR jadi bebas. Selangi PAS berada dengan DAP dan PKR, sokongan pada PAS dari orang Meayu akan terus merudum.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 05 Mar 2014 11:10 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Kurang Didikan Agama, Kasih Sayang Dan Masa Remajanya Terlibat Dengan Gejala Sosial...

Posted: 05 Mar 2014 06:00 PM PST


Bila seseorang itu kurang didikan agama, maka terpaculah ayat seperti "soal akidah no2, kalimah Allah untuk semua" bila tiada pengetahuan tentang agama, perkataan semacam itulah akan keluar...

Bila mana kurang didikan agama, maka kuranglah kasih sayang keluarga, biasanya orang yang kurang kasih sayang keluarga nie, dia nak lepas bebas, berpakaian ikut suka hati dia, pasal keluarga langsung tak ambil kisah...Didikan agama dan kasih sayang keluarga amat penting, bila kedua-dua benda asas dalam keluarga muslim itu hilang, maka jiwa anak-anak akan memberontak dan jalan keluar seseorang itu akan terlibat dengan gejala sosial seperti gejala bohsia dan bohjan, biasanya mereka yang terlibat dengan gejala sosial ini, jiwanya akan memberontak, dia tak tahu apa yang dia cuba berontakan itu, tapi asalkan boleh memberontak dia akan memberontak...

Itulah contoh-contoh bila seorang itu tiada didikan agama, hilang kasih sayang keluarga dan terlibat dengan gejala sosial...

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 05 Mar 2014 09:51 PM PST

ANGIN PERUBAHAN


Keputusan Flip Flop Anwar Ibrahim Mengenai Isu Air #PRKkajang

Posted: 05 Mar 2014 09:44 PM PST

Dua kenyataan yang kontradik. Dalam TvSelangor kata sokong pada 5 Mac 2014, kemudian dalam Malaysiakini Anwar Ibrahim kecam pula Khalid Ibrahim, kata tergesa gesa. Mana satu yang betul ni?


Anak Saudara Timbalan Menteri Terjun Jambatan Pulau Pinang

Posted: 05 Mar 2014 05:22 PM PSTAnwar Ibrahim Kantoi Di Kajang, Pengundi Permatang Pauh Tuntut Janji Lama #PRKkajang

Posted: 05 Mar 2014 06:30 AM PST


Harga Air Naik : Khalid Ibrahim Bidas Rafizi Ramli #PRKkajang

Posted: 05 Mar 2014 04:00 AM PST


Hujah Mengapa PAS Tidak Mahu Kempen Untuk Anwar Ibrahim Di Kajang #PRKkajang

Posted: 05 Mar 2014 01:30 AM PST


AMK Jual "Jam Omega" Anwar Ibrahim Di Kajang

Posted: 04 Mar 2014 11:05 PM PSTtok gajah

Posted: 05 Mar 2014 09:50 PM PST

tok gajah


Isu Kalimah Allah - Mahkamah Persekutuan Tangguh Keputusan Rayuan.........

Posted: 05 Mar 2014 06:37 AM PST
Umat Islam hari ini membanjiri Istana Kehakiman Putrajaya – tempat mahkamah tertinggi di Malaysia – bagi menanti dengan debaran berhubung kes rayuan penggunaan kalimah Allah oleh gereja Katolik.

Gereja berharap diberikan kebenaran untuk merayu terhadap keputusan kontroversi Mahkamah Rayuan Oktober lalu yang melarang mereka menggunakan kalimah Allah dalam penerbitan bahasa Malaysia mingguan The Herald.

Gereja membangkitkan 26 persoalan yang boleh disumpulkan dalam tiga kategori, iaitu:

Persoalan perlembagaan Perkara 3 berhubung kedudukan Islam, Perkara 11 berhubung kebebasan beragama dan Perkara 12 yang membenarkan setiap agama menguruskan hal ehwal masing-masing.

Sama ada menteri dalam negeri bertindak melebihi kuasa dengan mengekang kebebasan asas.

Sama ada mahkamah boleh memutuskan isu perbandingan agama berdasarkan kajian Internet.
LAPORAN LANGSUNG

11.55am Ketua Biskop Tan Sri Datuk Murphy Pakiam diiringi polis ke kereta beliau melalui satu lagi pintu mahkamah.

11.27am Pendengaran ditangguhkan ke tarikh yang akan ditetapkan kemudian.

11.25am Manjeet Singh Dhillon, mewakili Majlis Perundingan Buddisme, Kristian, Hindu, Sikhisme dan Taoisme (MCCBHST) menyatakan kebimbangan berhubung hak minoriti menggunakan kalimah Allah.

11.16am Cyrus berkata, dalam kes The Herald, menteri tidak menunjukkan sebab pengharaman penggunaaan kalimah Allah.

Benjamin Dawson pula berhujah, pada tahun 1982, kalimah 'Allah' dibenarkan diguna menggantikan "Tuhan" dalam Alkitab.

Benjamin menunjukkan buku doa Kristian pada 1984 bersama sebuah lagi penerbitan dalam bahasa Melayu pada 1985 yang terdapat kalimah Allah.

11.15am Keadaan bertukar kecoh apabila hadirin mula cuba untuk merempuh anggota polis yang berkawal di pintu masuk Istana Kehakiman untuk pergi ke lobi mahkamah.

Hadirin melaungkan "La ila Ha Illalah" (Tiada Tuhan Melainkan Allah) dan bertakbir secara keras sambil terus mengasak anggota polis yang bertugas.

Hadirin cuba ditenangkan oleh Ketua Wira Perkasa, Irwan Fahmi Ideris dan Penolong Setiausaha PERKASA, Norlizaizul Ismail.

Polis terus bertahan di hadapan pintu dan keadaan semakin bertambah kecoh apabila pengerusi majlis yang meminta hadirin bertenang dan berundur ke belakang ditarik oleh hadirin yang kelihatan semakin berang.

Punca kekecohan dikenal pasti apabila hadirin mendakwa wakil COMANGO dibenar masuk ke lobi mahkamah.

11.05am Cyrus berkata, perkara itu sepatutnya diputuskan mahkamah tinggi. Beliau membandingkan dengan kes pengharaman buku terbitan NGO Sisters in Islam, yang diedarkan dua tahun sebelum perintah pengharaman dikeluarkan.

"Bagaimanapun, Mahkamah Rayuan menarik balik pengharaman itu kerana menteri gagal menunjukkan buku itu menjejaskan ketenteraman awam.
"Dalam kes ini, kami telah menggunakan kalimah Allah tanpa sebarang insiden," katanya kepada mahkamah.

10.57am Cyrus berkata, dakwaan menteri semata-mata berasaskan khabar angin. Ditanya hakim Justice Malanjum, Cyrus berkata, The Herald sudah menggunakan kalimah Allah selama 14 tahun sehingga 2009 tanpa sebarang insiden.

Cyrus berkata, masalah hanya bermula selepas keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur berhubung perkara itu.

10.55am Cyrus tidak bersetuju dengan hujah Sulaiman bahawa ketenteran awam dan tidak boleh dicabar. Beliau membangkitkan, Keputusan Mahkamah Persekutuan yang membenarkan tindakan menteri dicabar.

10.52am Merujuk kepada kitab sembahyang Kristian, yang menggunakan kalimah Tuhan dan bukan Allah, dihujahkan bagawa kebenaran tidak perlu diberikan untuk tujuan akademik dan mesti diputuskan di mahkamah lebih rendah.

10:50am Hanif meminta bukti bagi menunjukkan terjemahan perkataan God sama dengan Allah. Katanya, perkataan Allah dapat kamus merujuk peada Deus. Hakim Malanjum kemudian berkata, Deus adalah istilah Latin untuk God.

10.45am Mubashir juga berkata, jika kebenaran diberikan, akan berlaku rayuan balas pada pertikaian yang tidak boleh diadili (non-justiciability).

Katanya, menteri mempunyai kuasa untuk mengenakan peraturan larangan kepada Herald dan jika beliau tidak lakukan begitu, ia mencabuli kuasa pemerintah untuk mempertahankan agama Islam.

10.35am Mubashir berkata, kita sebenarnya menghadapi persoalan salah terjemah dan ia tidak berkaitan dengan isu sama ada Islam campur tangan dengan agama Kristian sama sekali.

10.30am Sulaiman berkata, pengharaman kalimah itu oleh menteri tidak mempunyai niat jahat atau mala fide serta tidak bertindak secara salah.

Sebelum itu, Cyrus berkata, Persatuan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) melihat dengan dekat isu hak-hak beragama golongan minoriti.

Mubashir Mansor pula berhujuh bagi pihak majlis agama di Johor, Kedah, Melaka dan Wilayah Persekutuan. Katanya, kalimah 'Allah' adalah kalimah daripada bahasa Arab yang diimport ke dalam agama Kristian.

10.22am Sulaiman berkata, menteri bertanggungjawab terhadap negara dan orang Melayu amat mengambil berat tentang Islam. Beliau memetik kes Natrah di Singapura.

Katanya, orang Krisitan tidak boleh menggunakan kalimah Allah untuk terjemahan kepada God dalam bahasa Melayu.

10.15am: Sulaiman Abdullah pula berkata, skema perlembagaan berdasarkan kebebasan bersuara yang tertakluk kepada ketenteraman awam dan moral.

10.10am Selesai majlis solat hajat yang berlangsung selama kira-kira 45 minit, Presiden PERKASA, Datuk Ibrahim Ali diberi kesempatan oleh pengacara majlis untuk berucap kepada hadirin.

Dalam ucapannya, Ibrahim mendakwa Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sewaktu berucap di gereja di Kajang baru-baru ini, tergamak membenarkan kalimah Allah digunakan oleh orang bukan Islam atas alasan "Allah Tuhan sekalian alam".

"Makhluk-makhluk begini sanggup menggadaikan agama demi kepentingan politik," kata Ibrahim merujuk kepada Anwar.

Tegasnya, orang bukan Islam tidak layak menggunakan kalimah itu kerana tidak beriman kepada Allah.

9.45am Cyrus berkata, penghakiman Mahkamah Rayuan melampau kedua-dua pihak dalam permohonan itu.

Ini termasuk 1.6 juta Bumiputera Kristian di Malaysia Malaysia Timur, yang menyumbang kepada 64 peratus orang Kristian di seluruh negara.

"Terdapat juga perbezaan pandangan berhubung penghakiman mahkamah rayuan ekoran ada yang berkata kamu tidak boleh menggunakan kalimah Allah di Semenanjung Malaysia dan ini menyebabkan kekeliruan."

Katanya, hak golongan minoriti terjejas ekoran penghakiman itu.

9.37am Cyrus Das, peguam mewakili gereja, memulakan penghujahan untuk memohon kebenaran itu.

9.33am Mahkamah Persekutuan memulakan sesi.

9.05am: Sebahagian hadirin mula bersolat hajat di hadapan Istana Kehakiman bagi memohon kepada Tuhan agar hakim yang mendengar perbicaraan hari ini terbuka hati untuk mengekalkan keputusan.

Pada waktu sama, di satu sudut berhampiran pintu masuk mahkamah, seorang wanita tanpa tudung mencuri perhatian apabila memakai baju hitam dengan tulisan "Allah Rabb Al Alamin Allah Tuhan Seluruh Alam" dan memegang beberapa jambangan bunga kekwa.

Dikenali sebagai Siti Kassim, beliau yang menjelaskan hadir di mahkamah bersama empat orang lain menegaskan beliau mahu menunjukkan sisi lain orang Melayu yang tidak menyokong pandangan kalimah Allah eksklusif untuk orang Islam.

"Sesiapa pun jangan takut dan jangan fikirkan Islam yang mereka pamerkan adalah Islam yang sebenarnya," katanya sambil menegaskan akan mengedarkan bunga kekwa itu kepada orang ramai.

8.52am: peguam utama Gereja Katolik, Porres Royan masuk ke dewan mahkamah.

Seorang lagi peguam kanan Datuk Sulaiman Abdullah juga hadir, mungkin mewakili kumpulan Islam.

Kakitangan mahkamah juga dilihat membawa kerusi tambahan ke dalam dewan mahkamah yang sudah penuh termasuk mereka yang berada di meja peguam yang kebanyakannya menjadi pemerhati.

8.50am: Orang ramai memenuhi dataran di hadapan Istana Kehakiman dengan kebanyakannya memakai pakaian berwarna merah - dan sebahagiannya dengan tulisan 'Allah Just For Muslim Fight No Fear'.

Sebuah bas dengan kertas bertanda 'Perkasa Kedah 02' baru sahaja menurunkan penumpang-penumpangnya di hadapan Istana Kehakiman.

Orang ramai yang memenuhi dataran di hadapan istana kehakiman mula berselawat.


8.30am: Selain daripada tujuh kumpulan Islam yang menjadi pencelah dalam permohonan itu, terdapat beberapa peguam yang mewakili pelbagai kumpulan Kristian sebagai pemerhati dalam prosiding itu.

Kumpulan-kumpulan Kristian itu adalah Vatican Embassy, Majlis Gereja Dunia, Sidang Injil Borneo Semenanjung, Sidang Injil Borneo Sabah, Sidang Injil Borneo Sarawak, Persatuan Gereja Sarawak, dan Majlis Gereja Sabah .

Majlis Peguam juga menjadi pemerhati.

Juga dilihat di mahkamah ialah bekas Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Gan Ping Sieu dan Presiden Peguam Malaysia, Christopher Leong.

8.05am: Sah - permohonan didengar oleh panel tujuh hakim diketuai Ketua Hakim Negara, Tun Arifin Zakaria.

Yang lainnya Presiden Mahkamah Rayuan Tan Sri Md Raus Sharif, Hakim Besar Malaya Tan Sri Zulkefli Ahmad Makinuddin dan Ketua Hakim Sabah dan Sarawak, Tan Sri Richard Malanjum.

Tiga lagi anggota panel hakim tersebut ialah Hakim Mahkamah Persekutuan, Datuk Suriyadi Halim Omar, Datuk Zainun Ali dan Datuk Jeffrey Tan Kok Wha.


7.53am: Ketua Biskop Murphy Pakiam, perayu dalam permohonan yang didengar hari ini tiba. Pemeriksaan keselamatan dilakukan ke atas mereka yang memasuki Istana Kehakiman di Putrajaya.

Peguam ketua biskop Gereja Katolik itu berharap untuk mendapat kebenaran bagi merayu keputusan Mahkamah Rayuan Oktober lepas yang melarang gereja tersebut menggunakan kalimah 'Allah' dalam seksyen Bahasa Malaysia Mingguan The Herald.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 05 Mar 2014 09:37 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


SEMAKIN ISLAM DISERANG..SEMAKIN KUAT MELAYU !

Posted: 05 Mar 2014 06:36 AM PST

PenangWasabi

Posted: 05 Mar 2014 09:08 PM PST

PenangWasabi


Kes Liwat II : Anwar Gagal Dalam Usaha Saat Akhir Tangguh Pendengaran Esok?

Posted: 05 Mar 2014 10:16 AM PST


Anwar Ibrahim gagal dalam usahanya di saat-saat akhir pada Rabu untuk mendapatkan perintah daripada Mahkamah Persekutuan di sini bagi menangguhkan rayuan pihak pendakwa terhadap pembebasannya daripada pertuduhan meliwat.

Pendengaran rayuan pihak pendakwa ditetapkan dua hari bermula esok (Khamis).

Panel lima anggota Mahkamah Persekutuan dipengerusikan Hakim Tan Sri Abdull Hamid Embong memutuskan tiada lagi merit bagi dua alasan dikemukakan Anwar untuk menyokong permohonannya bagi penangguhan prosiding mahkamah, Khamis.

Panel itu sebulat suara menolak permohonan Anwar bagi penangguhan sementara.

"Kami mendapati tiada alasan untuk kami mengganggu bidang kuasa Mahkamah Rayuan dan menolak memberikan penangguhan sementara (kepada Anwar)," kata Abdull Hamid yang bersidang bersama-sama Tan Sri Ahmad Maarop, Datuk Hasan Lah, Datin Paduka Zaleha Zahari dan Datuk Ramly Ali.

Berikutan keputusan itu, pendengaran rayuan pihak pendakwa akan diteruskan esok.


Anwar memohon penangguhan prosiding mahkamah esok sementara menunggu pendengaran rayuannya di Mahkamah Persekutuan berhubung keputusan Mahkamah Rayuan menolak permohonan kali ketiganya untuk melucutkan kelayakan peguam kanan Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah daripada mengetuai pasukan pendakwa dalam rayuannya esok.

Anwar memohon perintah penangguhan daripada Mahkamah Persekutuan kerana Mahkamah Rayuan turut menolak permohonannya bagi prosiding esok ditangguhkan.

Ketua Pembangkang memfailkan notis rayuan itu pagi ini disusuli dengan permohonan bagi penangguhan.

Panel mendengar permohonan itu pada 5.10 petang Rabu.

Seorang daripada peguam yang mewakili Anwar, R.Sivarasa berkata rayuan Anwar boleh dianggap akademik kerana beliau gagal memperoleh perintah penangguhan.

Dalam prosiding pada Rabu, seorang lagi peguam mewakili Anwar, Karpal Singh, memberikan dua alasan untuk menyokong permohonan berkenaan iaitu akan wujud percanggahan kepentingan sekiranya Muhammad Shafee bertindak sebagai ketua pendakwa dalam rayuan itu dan beliau (Muhammad Shafee) juga bukan individu yang sesuai dan layak untuk menjadi timbalan pendakwa raya.

Beliau berkata Anwar perlu diberikan hak untuk menggunakan kesemua saluran undang-undang yang ada.

Bagaimanapun, Muhammad Shafee berkata rayuan ketiga Anwar untuk melucutkan kelayakannya tidak mempunyai harapan untuk berjaya, dan menurutnya apa yang sedang dilakukan Anwar adalah untuk menangguhkan pendengaran rayuan esok.

Pihak pendakwa merayu terhadap keputusan Mahkamah Tinggi pada 9 Januari, 2012 yang melepaskan dan membebaskan Anwar daripada pertuduhan meliwat bekas pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan, 26, di Kondominium Desa Damansara di Bukit Damansara antara 3.10 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun 2008. – BERNAMA

Penang Wasabi..

JURI RAKYAT

Posted: 05 Mar 2014 07:44 PM PST

JURI RAKYAT


6 Pulau Paling Romantis di Dunia

Posted: 05 Mar 2014 03:12 AM PST

 
Banyak pulau-pulau unik yang ada diseluruh penjuru didunia ini, mulai dari segi bentuk, yang unik, sejuk, indah dan mempesona. Pulau-pulau romantis salah satunya merupakan pulau yang menjadi destinasi favorit bagi para pasangan untuk menghabiskan bulan madu mereka yang penuh kebahagiaan.
Mungkin ada yang ingin menyatakan cinta sampai rela mengajak pasangan ke sebuah pulau paling romantis didunia. Nah, balutan suasana romantis 6 pulau ini bisa menjadi pendukung dan saksi keberhasilan menggaet pasangan.
Akan ada banyak cerita jika anda pergi berlibur kesana, selain pulaunya yang indah juga terdapat hal-hal unik lainnya yang menjadi ciri khasnya di pulau paling romanris didunia. Untuk silahkan kalian simak artikel berikut ini.
Dibawah ini adalah artikel mengenai 6 pulau paling romantis didunia.

1. Bali, Indonesia


Jejeran pura, desa wisata seperti Ubud, pegunungan, pantai-pantai unik yang berlomba menawarkan keromantisan hingga kesenian Bali yang eksotis menjadikan Bali dipilih para wisatawan untuk menggaet pasangan. Semua itu digambarkan dalam film drama 'Eat, Pray, Love' yang membuat Bali makin tersohor di mata dunia.
Biasanya wisatawan memilih Seminyak, Nusa Dua sampai Jimbaran sebagai saksi keberhasilan menjemput hati pasangan. Semua bilang setuju kalau Bali adalah pulau yang romantis dengan suasana yang bermacam-macam.

2. Santorini, Yunani


Bagaimana pasangan Anda menolak kalau diajak ke salah satu pulau paling romantis didunia yang terletak di Yunani yang menyuguhkan paduan gunung berapi sekaligus pantai. Siraman suasana romantis membuat semua orang mabuk kepayang saat pertama melihat panorama apik pulau.
Di atas tebing nan luas terdapat puluhan rumah berbentuk gua yang berjejer rapi bercat putih, seputih kasih sayang Anda kepada pasangan. Di teras-teras rumah banyak hiasan aneka warna bunga bougenville. Di sekitarnya gereja tua ala Yunani dan kebun anggur menambah ketertarikan lokasi untuk menyatakan cinta. Sambutan hangat yang luar biasa.
Perivolas Hotel menawarkan kamar paling romatis dengan pemandangan paling strategis di bibir kawah. Selain itu hidangan cake keju goreng tradisional menjadi sajian terhangat sebelum menyatakan cinta. Di sini pula traveler dapat mengunjungi perkampungan orang-orang zaman perunggu yang masih asli. Wow!

3. Maladewa


Pulau Maladewa, mendengarnya saja sudah terbayang segala keromantisan untuk menyatakan cinta. Siapa saja tahu kalau pulau ini terkenal seantero jagad akan suasana romantis baru-baru ini ngetrend di kalangan pelancong. Sampai-sampai selebriti dunia pun mengincar Pulau Maladewa untuk berbulan madu dan liburan ke sana.
Pasir putih nan lembut, birunya air laut yang khas hingga resor-resor terpencil yang terbalut suasana romantis bisa meraih kepuasan saat liburan ke Pulau Maladewa. Tak lupa pula cari cara paling romantis untuk memikat hati pasangan Anda kalau sudah sampai di sana. Spot paling romantis di sana adalah restoran terapung dengan perahu-perahu yang bisa ditumpangi, kala malam spot ini sangat istimewa!

4. Great Barrier Reef, Australia


Great Barrier Reef surganya para karang, ikan pari, hiu dan paus yang hidup bebas di bawah laut. Semakin kesini pulau ini semakin berbenah diri untuk menggaet wisatawan. Misalnya saja Pulau Hayman dibuka kembali beberapa tahun setelah renovasi penuh. Traveler yang ingin sampai di pulau ini harus mengambil jalur amfibi untuk sampai Hardy Lagoon.

5. Kauai, Hawaii


Banyak para pasangan yang mengakui Hawaii adalah pulau paling romantis didunia selama berabad-abad. Selain pantai, ada kawasan pegunungan dan ngarai yang menjadi destinasi romantis dengan balutan hutan yang sejuk untuk menyatakan cinta.
Menginap di St Regis Princeville Resort no 808 menjadi rekomendasi dengan pemandangan Hanalei Bay yang tak terhalang. Lebih seru lagi ajak pasangan Anda Mendaki 6 jam di Chuck Blay Kauai, segala mitos tentang pengetahuan buah dan bunga bisa didapat saat mendaki bukit ini.

6. Capri, Italia


Pulau cantik ini terkenal cantik karena punya tebing dan batuan kapur di pinggir laut yang dimanfaatkan pelancong dengan berbagai aktivitas, salah satunya berjemur hingga menantikan pagi dan senja di Pantai La Fontelina. Traveler juga bisa mengajak pasangan naik kereta kabel sembari melihat luasnaya pemandangan pantai yang suasananya romantis. Pulau ini banyak punya spot privasi yang tenang ditambah hembusan angin khas laut.
Anda pun bisa menyatakan cinta di kebun cantik yang sudah ada sejak abad ke 19 milik Villa Dan Michele dengan suasana hijau dan warna-warni bunga. Kalau mau menyewa resor yang menawan, JK Place Capri memberikan kamar terbaik seperti ada dalam mimpi. Menjelang senja ada sebuah bar di Piazza dengan sajian panorama sekitar pantai dan makanan spesial untuk calon kekasih.

10 Artis Korea Yang Berwajah Lebih Muda Dari Usianya!

Posted: 05 Mar 2014 02:31 AM PST


Menjadi tua adalah sebuah proses kehidupan yang normal. Karena tak ada seorang pun yang bisa menolaknya, manusia pasti akan mengalami proses penuaan dalam wajahnya seiring bertambahnya usia.
Hal itu pula yang juga terjadi di kalangan artis Korea. Lebih-lebih mereka selebritis Hallyu yang disibukkan oleh jadwal. Tapi uniknya, ada sederet selebritis Hallyu yang rupanya memiliki wajah baby face alias lebih muda daripada usianya.
Jika kamu berpikir bahwa sederet selebritis Hallyu ini tampak lebih muda lantaran operasi plastik, maka kamu harus berpikir ulang. Karena sederet idola Korea ini lebih muda lantaran memang anugerah wajah imut.

1. Won Bin
 

Lahir: 10 November 1977
Usia: 36 tahun
Mungkin hampir sebagian dari kamu adalah penggemar aktor tampan ini. Ya, penampilan Won Bin yang memukau di drama Endless Love membuatnya menjadi salah satu aktor tertampan sampai sekarang. Meski Won Bin kini belum comeback bermain drama dan masih sibuk sebagai model iklan, Won Bin masih tetap memiliki pesona yang bisa membuat ibu-ibu muda sampai remaja tergila-gila dengan wajahnya yang seakan tak bisa bertambah tua.

2. Song Joong Ki
 

Lahir: 19 September 1985
Usia: 28 tahun
Pria berwajah mirip dengan leader boyband SHINee yakni Onew ini memang sangat cute. Meski kini usianya sudah 28 tahun, Song Joong Ki bahkan masih bisa dianggap berusia awal 20 tahunan. Tapi tunggu dulu, kamu harus melihat Joong Ki ketika tersenyum. Wajah imutnya benar-benar tak bisa terbantahkan!

3. Song Hye Gyo
 

Lahir: 22 November 1981
Usia: 32 tahun
Masih merupakan penggemar aktris cantik ini? Meskipun kamu menjadi penonton setia Endless Love lebih 10 tahun lalu? Tenang saja, kamu tidak sendirian. Sama seperti Won Bin, Song Hye Gyo juga masih dianggap sebagai salah satu aktris tercantik meski kini sudah berusia 32 tahun. Ya, 32 tahun. Tapi pesona Hye Gyo seakan tak bisa berakhir.

4. Yesung Super Junior
 

Lahir: 24 Agustus 1984
Usia: 29 tahun
Apakah kamu ELF? Pasti sangat mengenali sosok Yesung. Tahukah kamu jika vokalis utama Super Junior itu kini berusia 29 tahun? Kaget? Ya! Dengan perilakunya yang seringkali tampil konyol di panggung, Yesung juga memiliki wajah yang cute dan bahkan seakan tak cocok dengan usianya itu. Suruhlah Yesung tersenyum, mata sipitnya akan semakin membuatmu terpesona dan tak peduli dengan usianya kini.

5. Kim Hye Soo
 

Lahir: 5 September 1970
Usia: 43 tahun
Dalam jajaran aktris Korea, nama Kim Hye Soo menonjol sebagai salah satu aktris dengan bentuk tubuh seksi dan akting yang luar biasa. Dengan aset tubuhnya yang begitu elegan, banyak yang tak akan percaya jika kini Hye Soo sudah berusia 43 tahun. Hye Soo tetap bisa menjaga pesonanya saat sudah berusia hampir setengah abad.

6. Moon Geun Young
 

Lahir: 6 Mei 1987
Usia: 26 tahun
Masih ingat dengan pemeran remaja karakter Song Hye Gyo di drama Endless Love? Gadis dengan wajah cute itu kini masih tetap berkecimbung sebagai aktris Korea papan atas dan dia adalah Moon Geun Young. Uniknya, Geun Young tetap bisa menjaga pesona cute wajahnya sampai kini sudah berusia 26 tahun. Tak perlu dibuat-buat saat menjadi imut, Geun Young memang sangat imut.

7. Dara 2NE1
 

Lahir: 12 November 1984
Usia: 29 tahun
Jika dirata-rata, member girlband K-Pop berusia 23-24 tahun. Tapi apa yang dialami member 2NE1 ini berbeda. Dara pada tahun ini telah berusia 29 tahun. Tapi cobalah lihat wajahnya, wajah Dara yang memiliki kecantikan alami ini membuat Dara seringkali terpilih dalam berbagai model produk kosmetik. Meski tak lagi muda, Dara tetap saja mempesona.

8. Ha Ji Won
 

Lahir: 28 Juni 1978
Usia: 35 tahun
Semenjak pertama kali bergelut di industri entertainment Hallyu, Ha Ji Won langsung memukau dengan wajah polosnya. Nama Ji Won semakin dikenal sebagai tokoh Gil Ra Im di drama Secret Garden. Mungkin karena memiliki wajah yang lebih muda daripada usianya, Ji Won seringkali mendapatkan lawan main yang jauh lebih muda dari dirinya. Dan Ji Won tetap cocok-cocok saja.

9. Jang Na Ra
 

Lahir: 18 Maret 1981
Usia: 32 tahun
Jang Na Ra adalah nama lain aktris Korea yang lebih muda daripada usianya. Lihatlah bentuk wajah Na Ra yang kecil, semua orang pasti tak akan menyadari bahwa kini Na Ra sudah berusia 32 tahun. Jika Na Ra sekali saja bertingkah aegyo (imut) pasti semua akan masih mengira Na Ra berusia 20 tahunan. Dia memang sangat cute.

10. Lee Teuk Super Junior
 

Lahir: 1 Juli 1983
Usia: 30 tahun
Selain Yesung, leader Super Junior ini juga bisa dibilang tak lagi muda. Dengan usia Leeteuk yang kini 30 tahun, Leeteuk memang telah dewasa. Tapi itu rupanya tak menjadi masalah bagi ELF. Sang leader penuh kharisma ini masih menggemaskan dengan tingkah cute-nya. Apalagi ketika Leeteuk tersenyum dan lesung pipinya yang terlihat. Oke, dia pria 30 tahun yang seakan tak bisa menua.

5 Bunga yang Hanya Mekar di Malam Hari

Posted: 05 Mar 2014 12:48 AM PST

Bunga memang meruapakan tanaman yang sangat indah dan menarik. Apalagi jika bunga tersebut sedang mekar, pasti akan membuat lingkungan sekitarnya menjadi terlihat indah dan sangat menawan.
Jika kebanyakan bunga mekar di pagi atau di siang hari, namun kali ini ada beberapa bunga yang hanya mekar di malam hari dan akan segera layu dalam beberapa jam saja. Waduh, jika mekar di malam hari lalu bagaimana bunga tersebut bisa dilihat keindahannya oleh manusia?
Nah, itulah dia yang masih menjadi pertanyaan? Tapi, pasti penasarankan bunga apa saja yang mekar di malam hari? Yuk, langsung saja kita simak yang berikut ini, seperti dilansir uniknya.com

1. Bunga Lily Casablanca
Bunga lily merupakan tanaman yang sering dijadikan hiasan di taman-taman hingga juga diabadikan lewat lukisan. Jika di Indonesia bunga lily ini disebut dengan bunga bakung, yang memiliki kuncup bunga menyerupai bola. Bunga ini merupakan bung yang hanya mekar di malam hari, jika di siang jari lily akan menguncup dan ditutupi oleh kuncupnya tersebut.

2. Bunga Gladiol malam
Bunga gladiol malam merupakan bunga asal Afrika Selatan yang kemudian menyebar ke Asia pada tahun 2000-an. Bunga ini memiliki bau yang segar dan dapat bertahan selama 5-10 hari, dan juga merupakan bungan yang bisa bertahan lama. Tapi sayang, manusia hanya bisa menikmati pesona bungan ini saat di malam hari saja.

3. Bunga bulan
Bunga bulan merupakan tanaman asli daerah tropis dan subtropis di Amerika Utara dan Selatan. Bunga ini dapat tumbuh secara liar di kawasan Amerika Serikat, tepatnya di bagian negara Florida. Namun, bunga bulan ini mekar secara musiman dan memerlukan perawatan khusus untuk membuatnya mekar.

4. Bunga bakung air (teratai)
Bunga bakung air atau bunga teratai merupakan bunga yang mekar di malam hari. Bunga ini memiliki keindahan yang tak kalah dengan bunga-bunga lainnya, selain itu, bunga teratai juga memiliki aroma yang sangat tajam. Jadi, kamu bisa menciup aroma segarnya meskipun tidak dari dekat.

5. Bunga mawar malam
Bunga mawar malam merupakan bunga yang hanya mekar di malam hari dan bunga ini dapat mekar dengan sempurna selama kurang dari satu menit. Bunga mawar malam ini tersebar di berbagai wilayah Amerika Utara dan Selatan. Warna bunga mawar malam ini sangat bervariasi mulai dari kuning, merah, dan putih.
Sumber

5 Tipe Teman yang Bisa Bikin Kamu Jadi Miskin

Posted: 05 Mar 2014 12:43 AM PST


Musuh terbesar kamu bisa jadi merupakan orang terdekat kamu. Mungkin kata-kata itu cocok untuk tipe-tipe teman yang bisa bikin kamu jadi miskin. Tanpa disadari teman terdekat kamu sangat berpengaruh pada kehidupan kamu.
Sejumlah penelitian mengungkapkan  bahwa pengeluaran dan keputusan kamu banyak dipengaruhi oleh orang terdekat kamu.
Nah, oleh karena itu kamu perlu menghindari kelima tipe teman yang akan kita bahas kali ini. Tipe-tipe teman yang seperti ini merupakan teman yang bisa bikin kamu miskin.
Berikut ke lima tipe teman yang harus kamu hindari.
 
1. Si tukang pamer

Orang yang suka pamer adalah orang yang suka mencari perhatian, dia akan merasa puas jika orang-orang banyak yang memperhatikanya. Teman yang suka pamer juga bisa sangat berpengaruh untuk kamu, karena biasanya tanpa kamu sadari kamu akan termakan oleh omongannya saat ia memamerkan tas, gadget, sepatu, baju, dan barang-barang mahal lainnya.
Terkadang kamu sebagai teman juga ikut terpengaruh untuk menyaingi barang-barang yang ia miliki, sehingga kamu membeli semua barang mahal yang ia miliki.
Hal ini bisa kamu hindari, dengan cara  mengabaikan semua yang dikatakannya.

2. Si pelit

Si pelit dan si hemat itu berbeda ya, jangan pernah kamu samakan antar si pelit dan si hemat. Jika si pelit dia akan sangat sayang jika harus mengeluarkan uangnya untuk membayar makanannya. Terkadang teman yang seperti ini suka minta bayarkan kepada temannya saat pergi bersama.
Sedangkan jika si hemat, dia tidak akan mau membeli barang yang dia pikir tidak penting. Tapi, jika si pelit, dia mau beli tapi tidak mau bayar, hanya mengharapkan temannya yang membayarkannya.

Nah, hati-hati dengan teman yang seperti ini, karena kamu akan mengeluarkan banyak uang untuknya.
 
3. Si pengintai

Tipe teman yang satu ini juga sangat berbahaya untuk kamu, karena dia akan mencari tahu berapa banyak uang yang kamu miliki. Dia melakukan itu, karena dia ingin memanfaat kan kamu, jadi jangan mudah percaya dengan teman, jika bersangkutan dengan keuangan.

4. Si pembujuk

Si pembujuk berarti suka membujuk. Ya, tipe teman seperti ini sering kali membuat kamu boros dalam pengeluaran. Karena dia akan terus merayu kamu untuk membeli baju atau sepatu yang sebenarnya tidak kamu butuhkan. Secara tidak sadar kamu telah terpengaruh oleh rayuannya. Jadi kamu harus hati-hati dengan tipe tema yang satu ini.

5. Si glamor

Si glamor adalah tipe teman yang glamor dalam penampilannya, apalagi jika didukung dengan kekayaan yang ia miliki. Tanpa disadari kamu akan terpengaruh dengan gayanya yang glamor. Secara tidak sadar ternyata kamu merasa iri dengannya dan menginginkan penampilan yang super glamor sepertinya.

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 05 Mar 2014 03:43 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


Payudara teman wanita pemain bola sepak terkenal nyaris terlihat

Posted: 05 Mar 2014 03:02 PM PST

Irina Shayk dilihat tampil seksi di majlis pasca pesta Academy Awards, Vanity Fair Oscars Party 2014.

Kekasih Cristiano Ronaldo ini mengenakan busana yang boleh digolongkan sebagai pakaian dalam.

Irina Shayk tampil seksi dengan mengenakan gaun seperti korset yang panjang. Gaun yang dia kenakan juga amat jarang sehingga memamerkan tubuh indahnya. Bahkan, payudara Irina hampir terlihat kerana bahagian dada juga jarang.

Meskipun dianggap tampil terlalu seksi, Irina mengakui masih ada yang lebih seksi darinya di pesta itu.

Wanita yang dimaksud Irina Shayk adalah modelyang berasal dari Colombia, Sofia Vergara. "Wanita terseksi yang masih hidup, SOFIA," tulis Shayk di akun Instagramnya.

Janda gersang telefon nombor kecemasan untuk seks

Posted: 05 Mar 2014 06:31 AM PST

Seorang wanita bernama Maria Montenez Colon menghubungi panggilan kecemasan atau 911 dan meminta polis memuaskan nafsu seksnya.

Wanita berusia 58 tahun itu tinggal di Punta Gorda, Florida, Amerika Serikat (AS).

Maria meminta polis untuk mengembalikan kereta milik mendiang suaminya yang pernah bertugas di Pejabat Polis New York, AS. Salah seorang pegawai di pejabat polis Punta Gorda, Justin Davoult, telah mendatangi rumah Maria.

Setela pegawai tersebut tiba di rumah wanita tersebut, Maria terus merayunya.

"Kamu seksi sekali," kata Maria seperti yang dilaporkan Dailymail. Maria kemudia menggoda dengan pertanyaan lucah kepada pegawai tersebut sambil meraba-raba dadanya.

Davoult kemudian menyatakan bahwa kelakuan Maria itu salah. Davoult akhirnya memberi Maria kad nama berisi nombor telefon untuk pejabat polis kawasan daerahnya.
Setelah Davoult meninggalkan rumahnya, Maria menghubungi kembali panggilan kecemasan 911 otu. Akhirnya Davoult kembali lagi ke rumah Maria dan akhirnya, Maria ditangkap dan dipenjara di Charlotte County dengan dakwaan menyalahgunakan nombor telepon kecemasan.

(Gambar) Wajah wanita gelar umat Islam 'lembu' di mahkamah

Posted: 05 Mar 2014 06:01 AM PST

Seorang aktivis pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang menyokong kalimah Allah untuk penganut Kristian, Siti Zabedah Kassim menyifatkan orang Melayu dan umat Islam seperti lembu kerana mematuhi serta percaya kepada ajaran agama yg dibawa oleh alim ulama Islam terutama berkaitan penggunaan kalimah Allah.

"Katanya, kalimah Allah bukan utk orang Islam sahaja, ia untuk semua umat dan makhluk yang dicipta Allah.

Saya tak kisah orang nak kata saya murtad. In the end tuhan yang akan judge saya. Orang melayu jgn jadi macam lembu dicucuk hidung"

Aktivis yang tak setuju dengan ngo melayu islam yang membantah penggunaan kalimah Allah. "Mereka ekstremis, selalu melakukan provokasi, dan saya tak perlu bagi tahu bentuk provokasi tersebut"

Sejarah telah mengajar kita bahawa golongan seperti Siti Kassim memang wujud pada sepanjang masa. Pada zaman Nabi s.a.w, terdapat Abdullah bin Ubai bin Salul dan Dzul Khuwaisirah. Mereka ini seperti orang Islam, mengaku beragama Islam tetapi akhlak mereka adalah sebaliknya.

Siti Kassim dan unit Melayu dalam COMANGO juga tiada bezanya. Niat mereka hanya mahu meruntuhkan Islam. Niat mereka hanya mahu mempersendakan umat Islam.

Sumber

Suami Liyana, kekasih Hanez Suraya tampil buat kejutan

Posted: 05 Mar 2014 05:15 AM PST

Kontroversi yang melanda Hanez Suraya sebelum ini yang mengatakan dia mempunyai hubungan dengan suami orang akhirnya terjawab sudah apabila sidang media diadakan pada hari ini.

Daripada susulan kes tersebut Hanez Suraya menuntut permohonan maaf daripada isteri kepada Mr R atau kini lebih dikenali sebagai Romin Razin Adilha kerana memfitnah dan telah menyebabkan artis dan duta kepada Aura White ini menanggung malu.

"Saya mahu dia memohon maaf secara terbuka dengan semua tohmahan yang telah dia aibkan, Kalau boleh permohonan secara terbuka seperti sidang media yang telah saya lakukan hari ini"

Hanez Suraya juga telah memberitahu bahawa kariernya juga turut terkena tempias dengan apa yang telah terjadi selama beberapa minggu ini dan berharap perkara ini dapat diselesaikan dengan segera.

"Saya berharap perkara ini dapat diselesaikan dengan segera, dan saya tidak mahu lagi keadaan menjadi keruh dan saya juga tidak memberikan tempoh masa untuk pihak (Liyana) di sana untuk meminta maaf. Tetapi saya mahu nama saya dibersihkan kerana satu Malaysia kini mengenali saya dengan kontroversi ini," katanya.

Buat pengetahuan anda semua R atau nama sebenarnya Romie Razin Adilha, 34 masih lagi berstatus suami kepada Nurliyana dan mempunyai 2 orang anak hasil daripada perkahwinan mereka dan kes penceraian mereka masih dalam proses perbicaraan di mahkamah. (rtky/hfz)

 Rotikaya

Live Streaming Yemen vs Malaysia, Kelayakan Piala Asia 2015

Posted: 05 Mar 2014 04:56 AM PST

Al Ain: Yaman dijangka hanya menurunkan majoriti pemain dari skuad B-22 mereka untuk aksi terakhir Kelayakan Piala Asia 2015, malam ini.

Namun, itu tidak membuatkan pemangku jurulatih kebangsaan, Datuk Ong Kim Swee mampu tersenyum lega sebaliknya pengendali berusia 44 tahun itu bimbang situasi berkenaan hanya akan membuatkan pemainnya bersikap ambil mudah.

Saksikan perlawanan hidup mati Harimau Malaya untuk Kelayakan Piala Asia 2015 di pautan di bawah:

Kelayakan Piala Asia 2015 
Yemen vs Malaysia
10:00 malam (waktu tempatan)

Link 1 | Link 2 | Link 3

Anak saudara timbalan menteri terjun Jambatan P. Pinang baru

Posted: 05 Mar 2014 04:14 AM PST

GEORGE TOWN: Baharu sahaja dibuka untuk orang ramai iaitu pada Ahad lalu, Jambatan Kedua Pulau Pinang mencatatkan tragedi apabila seorang lelaki bertindak terjun dari jambatan itu pada Rabu.

Lelaki berkenaan yang berusia 26 tahun, dipercayai anak saudara kepada timbalan menteri.

Dia dikatakan telah melompat dari jambatan Batu Kawan kira-kira pukul 2.40 petang.

Bagaimanapun dia diselamatkan oleh nelayan sejauh kira-kira 500 meter dari KM13.9 jambatan Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah, tempat di mana dia dipercayai terjun.

Polis marin tiba tidak lama kemudian dan membawanya ke pangkalan di Batu Uban.

Beliau kini menjalani rawatan di unit rawatan rapi Hospital Pulau Pinang.

Ketua Polis Daerah Barat Daya Supt Lai Fah Hin berkata, suspek itu kini dalam keadaan stabil dan kertas siasatan dibuka di bawah Seksyen 309 Kanun Keseksaan kerana cubaan membunuh diri.

Mereka yang menghadapi tekanan emosi di Pulau Pinang boleh menghubungi Befrienders di 04-281 5161/1108; Ipoh 05-547 7933/7955; dan Lembah Klang 03-7956 8144/8145.

Pada 6 Jun 2013, tiga orang disahkan cedera akibat runtuhan tanjakan konkrit dan besi penyambung susur keluar jambatan berkenaan di kawasan Lebuhraya Tun Dr Lim Chong Eu.

Jambatan berkenaan dirasmikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada Sabtu lalu dan dibuka untuk orang ramai sehari kemudian tanpa dikenakan tol selama sebulan.

Kerajaan juga bersetuju menamakan jambatan itu sebagai Jambatan Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah.

(Gambar) Suspek sepah al-Quran diberkas

Posted: 05 Mar 2014 03:06 AM PST

SUSPEK kes buang Al Quran direman selama empat hari yang dikeluarkan oleh Mahkamah Majistret Kampung Raja. Besut. FOTO Mohamad Ishak
Kuala Terengganu: Polis menahan seorang lelaki berusia 27 tahun di Besut, jam 5 petang semalam, dipercayai mempunyai kaitan dengan kes al-Quran yang dicampak di dalam masjid dan lubang tandas di Masjid Limbongan dan Masjid Nasaruddin Shah, Kampung Raja.

Ketua Polis Terengganu Datuk Jamshah Mustapa berkata, dengan penahanan suspek, pihaknya percaya dapat menyelesaikan kes itu.

Sidang kalimah Allah, umat Islam digelar 'lembu' di mahkamah

Posted: 05 Mar 2014 01:14 AM PST

PUTRAJAYA: Mahkamah Persekutuan menangguhkan keputusan berhubung permohonan kebenaran merayu oleh Gereja Katolik terhadap keputusan Mahkamah Rayuan yang melarang penerbitan mingguannya, 'The Herald' daripada menggunakan kalimah Allah.

Ketua Hakim Negara Tun Arifin Zakaria yang mempengerusikan panel tujuh hakim berkata, mahkamah menangguhkan keputusannya sehingga satu tarikh yang akan ditetapkan kemudian.

Ratusan hadirin dilihat berkumpul di hadapan Istana Kehakiman di sini pada awal pagi bagi menantikan keputusan Mahkamah Tinggi itu.

Pelbagai kumpulan badan bukan kerajaan (NGO) Islam telah berada di perkarangan mahkamah seawal jam 7 pagi untuk memberikan sokongan terhadap penggunaan kalimah 'Allah' yang dieksklusifkan kepada umat Islam sahaja.

Ada antara ahli-ahli NGO ini seperti PERKASA, Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA), Jalur Tiga (JATI), Persatuan Mukabuku dan Pertubuhan Islam Gabungan Amal (PETIGA) tiba dari pelbagai negeri seperti Pulau Pinang.

Mereka melaungkan slogan-slogan sokongan terhadap Islam termasuk juga mengadakan solat hajat dengan harapan agar panel hakim yang juga terdiri daripada Tan Sri Raus Sharif, Tan Sri Zulkefli Ahmad Makinuddin, Tan Sri Richard Malanjum, Tan Sri Suriyadi Halim Omar, Datuk Zainun Ali dan Datuk Jeffrey Tan Kok Hwa akan kekal dengan keputusan Mahkamah Rayuan iaitu memberikan hak eksklusif dalam penggunaan kalimah Allah.

Terdapat sedikit kekecohan berlaku dalam perhimpunan tersebut dimana seorang peguam telah muncul sambil membawa bunga dan mendakwa tidak semua orang Melayu beragama Islam yang mempunyai pemikiran yang serupa seperti PERKASA dan ISMA.

Dalam ucapan ringkas itu juga, beliau turut membuat provokasi dengan memanggil orang Islam yang berkumpul disitu sebagai 'lembu' kerana senang dipengaruhi oleh sesetengah pihak.

Ternyata, ucapannya itu telah menimbulkan kemarahan sesetengah pihak dan pihak keselamatan yang bertugas terpaksa menenangkan seorang ketua NGO yang cuba bersemuka dengannya.

Gereja melalui peguamnya mengemukakan 26 soalan tentang Perlembagaan, undang-undang tadbir dan kuasa mahkamah untuk membenarkan menteri dalam negeri mengharamkan sesuatu perkataan keagamaan.

Pada 14 Oktober tahun lalu, Mahkamah Rayuan yang terdiri oleh panel tiga hakim termasuk Hakim Mahkamah Persekutuan, Datuk Seri Mohamed Apandi Ali telah membenarkan rayuan kerajaan untuk melarang penerbitan mingguan Katolik, Herald, daripada menggunakan kalimah Allah.

Isteri mengadu, tujuh tahun tak bersetubuh

Posted: 05 Mar 2014 12:05 AM PST

Saya mendirikan rumah tangga tujuh bulan lalu. Saya berusia 29 tahun dan suami 32 tahun. Sehingga kini kami tidak pernah melakukan hubungan kelamin.

Pernah beberapa kali kami cuba tetapi alat sulit suami tidak menegang ketika hendak memasuki faraj.

Saya pelik kerana dalam keadaan biasa, alat sulit suami mampu menegang (walaupun tidak tahan lama), tetapi apabila hendak memasukkan ke dalam faraj, ia terus kendur.

Saya risau suami mengalami masalah mati pucuk.

LAILA
Shah Alam

Istilah mati pucuk malam pertama digunakan apabila lelaki tidak dapat mencapai ereksi atau mengekalkannya dalam keadaan padat untuk melakukan seks penetratif.

Istilah mati putik malam pertama menggambarkan kegagalan isteri membuka jalan atau melegakan pembukaan faraj atau bekerjasama dengan suami menghalakan ereksi padat ke dalam faraj dan melegakan ruang itu supaya suami dapat melakukan penusukan.

Saya membicarakan perkara itu dalam buku kecil bertajuk Adab Malam Pengantin keluaran Telaga Biru. Pada pendapat saya, pasangan mempelai yang mahu mendirikan rumah tangga wajib terdedah kepada aspek fizikal hubungan intim suami isteri, cara serta gaya menjayakan seks penetratif.

Jika tiada pendedahan mengenai aspek ini, suami isteri akan kurang yakin untuk melakukannya dan tidak dapat memberi kerjasama untuk menjayakannya.

Mungkin dalam tidak sedar, anda tidak memberi kerjasama kepada suami seperti menghalakan ereksi ke pembukaan faraj, menolakkan hujung zakar ke dalam faraj sambil melegakan pembukaan dan mengembangkan ruangnya. Suami pula perlu menolakkan ereksinya ke dalam faraj dengan mengemut sambil menolak masuk.

Semua aktiviti ini boleh dilakukan serentak dan cepat. Bagi lelaki, jika gagal melakukan tusukan kali pertama, mereka rasa kurang yakin untuk mengulangi lagi kerana takut gagal.

Bagaimanapun, mereka boleh mencapai ereksi pagi dan mudah teruja seksual ketika berfantasi seksual atau terdedah dengan bahan erotika.

Saya cadangkan anda dan pasangan berjumpa doktor untuk mendapat bimbingan mengenai hubungan seksual. Ada kala suami memerlukan rawatan dengan ubat pelancar darah untuk melancarkan darah dalam otot zakar supaya dapat mencapai ereksi lebih mantap dan kekal ketika teruja seksual bersama anda.

Saya boleh dihubungi melalui e-mel dr_tambi@yahoo.com.

Bila nafsu menguasai jiwa...

Posted: 04 Mar 2014 11:03 PM PST

Masih ingatkah anda dengan nama seperti Lina Joy, Siti Aishah Bukhari, Hartina Kamaruddin dan Nyonya Tahir? Mereka pernah menggemparkan umat Islam di negara ini satu ketika dulu kerana murtad.

Namun, mereka hanya sebahagian daripada ribuan umat Islam yang sudah atau cuba keluar daripada Islam melalui permohonan formal di mahkamah.

Itu belum termasuk mereka yang tidak membuat permohonan secara rasmi.

Ia juga belum termasuk mereka yang hanya Islam pada nama dan kad pengenalan tetapi meninggalkan terus syariat ditetapkan terhadap umat Islam seperti solat dan zakat.

Baru-baru ini, kes murtad hangat diperkatakan kembali dengan kewujudan beberapa laman Facebook yang secara terang-terangan menghina Islam.

Laman 'Murtads in Pantai Timur' dikatakan didalangi seorang wanita, Juli Sumardiati yang didakwa berasal dari sebuah negeri di Pantai timur.

Menerusi laman Facebook itu, dia melakukan penghinaan terhadap Allah dan Nabi Muhammad SAW.

Antara penghinaannya ialah mendakwa Allah tiada dan Islam itu sebenarnya agama dicipta Nabi Muhammad SAW.

Bagaimanapun, laman Facebook ini tidak bertahan lama apabila ia ditutup selepas menerima banyak aduan.

Begitupun, nama Juli Sumardiati menjadi 'terkenal' sehingga menjadi 'trending' di Google.

Namun sehingga kini, Juli masih gagal dikesan kerana dipercayai berada di luar negara.

Tidak lama selepas penutupan laman sosial itu, muncul satu lagi laman Facebook bertajuk 'Murtads in Kelantan'.

Motifnya sama iaitu menghina Allah, Nabi Muhammad SAW dan umat Islam.

Saya sempat membelek kandungan Facebook ini yang antaranya jelas menghina Islam seperti gambar al-Quran di dalam mangkuk tandas, karakter kartun anjing memakai hijab sebagai menyamakan dengan syariat Islam mengenai penutupan aurat dan banyak lagi.

Saya hanya mampu beristighfar panjang.

Rasa marah, geram dan sedih bercampur baur.

Sebelum ini sudah puas Islam dihina orang bukan Islam yang ekstrem.

Kali ini sungguh malang apabila Allah, Nabi Muhammad SAW dan Islam dihina begitu teruk oleh mereka yang dulunya pernah mengucap dua kalimah syahadah.

Saya terus menyemak di Internet untuk mendapatkan maklumat mengenai Juli Sumardiati dan akhirnya bertemu sedikit sebanyak maklumat dirinya.

Melalui nama samaran, dia membuka akaun Facebook lain selepas akaun sebelum ini dihujani ribuan pertanyaan dan kecaman umat Islam, termasuk daripada ahli keluarganya.

Berdasarkan status ditulis, wanita ini dipercayai berada di Norway.

Mungkin kerana berada di luar negara, dia berani melakukan penghinaan terhadap Allah dan Nabi Muhammad SAW.

Membaca statusnya di laman Facebook dan blognya, saya percaya dia mengalami kekecewaan melampau pada zaman silamnya.

Antara kekecewaan yang mendorongnya keluar daripada Islam ialah kerana mendakwa 'doanya' selama puluhan tahun tidak pernah didengar Allah.

Katanya, dia sudah puas berdoa, malah ketika susah dia merintih memohon pertolongan Allah, namun tiada jawapan dan pertolongan diberi.

Lantas dia nekad menyatakan Allah atau Tuhan itu sebenarnya tiada dan mengisytiharkan dirinya ateis.

Setiap komennya mendapat respons hebat daripada pengikutnya.

Lebih menakutkan, sebahagian daripada komen yang menyokong tindakannya daripada akaun pemilik 'bernama Islam'.

Dendamnya terhadap Allah dapat dilihat melalui statusnya, malah dia secara sinis membalas komen yang mendoakannya kembali ke pangkal jalan.

Menyingkap sejarah murtad, saya teringat kisah bagaimana 'murtadnya' iblis kepada Allah saat diperintahkan untuk tunduk sujud kepada Nabi Adam.

Merasakan dirinya lebih mulia, Iblis rasa teramat kecewa kerana Allah mengangkat martabat Nabi Adam lebih tinggi daripadanya.

Walaupun dia taat beribadah kepada Allah selama ribuan tahun, perintah Allah supaya sujud kepada Adam dirasakannya sebagai penghinaan dan merasakan Allah tidak menghargainya.

Lalu jadilah dia makhluk pertama yang 'murtad' kepada Allah lantaran rasa kecewa.

Semuanya bermula akibat rasa kecewa.

Kekecewaan itu sebenarnya musuh yang didorong hawa nafsu dan boleh membawa kita tersimpang jauh tersesat jika hanya bersendirian menghadapi persoalan akidah dan tidak berusaha mendampingi golongan agama.

Semoga Allah menghadirkan kembali hidayah kepada saudari Juli dan umat Islam yang berhasrat meninggalkan Islam.

Semoga diri dan keturunan kita dikurniakan pegangan iman dan akidah untuk terus menjadi seorang Muslim hingga ke akhir hayat.

Harian Metro

Suami curang depan mata...

Posted: 04 Mar 2014 10:01 PM PST

Suami yang juga duda kerap berlaku curang dengan wanita lain sebelum kami berkahwin lima tahun lalu. Selepas berkahwin, perangainya tidak berubah iaitu gemar melayan wanita lain dan berbalas SMS dengan perkataan terlebih mesra.

Saya akui diri bukan isteri sempurna, namun sentiasa berusaha ke arah itu. Saya juga pernah menasihatinya supaya berubah, begitu juga ibunya, namun tidak dipedulikan.

Saya pernah mengugut membawa perkara ini ke pejabat agama tetapi dia dengan bangga mendakwa tidak melakukan kesalahan, malah mampu menyediakan keperluan asas.

Perbuatannya membuatkan saya tidak lagi merasakan dia menyayangi saya. Saya rasa sangat terseksa dan tidak pasti apa perlu dilakukan.

FIZA
Ampang, Selangor

Puan tahu perangai suami yang kaki perempuan sebelum bernikah, bahkan sebelum berkahwin lagi puan tahu dia pernah curang.

Sewajarnya hal ini diambil kira sebelum mengahwininya. Bukan mudah untuk puan mengubah perangai seseorang, apalagi suami yang memang diketahui perangainya.

Keputusan di tangan puan, jika berasa tidak dapat menerima kehidupan seperti ini, carilah jalan keluar terbaik. Sebaik-baiknya minta suami melepaskan secara baik.

Jika puan mampu bersabar, pasti Allah SWT tidak akan mengabaikan kesabaran puan. Lakukan solat Istikharah dan tanya diri sendiri, adakah puan bersedia menjalani hidup bersendirian atau mungkin elok dibawa ke kaunseling terlebih dulu.

Malang wanita diculik, dibogel, dirakam gambar di Putrajaya

Posted: 04 Mar 2014 09:05 PM PST

Gambar hiasan
Putrajaya: Bukan saja diculik, tapi turut dibogel, dirakam gambar serta dicabul sebelum wang tunai, barangan berharga serta kenderaan miliknya dicuri.

Itu nasib malang menimpa seorang wanita selepas suspek lelaki berusia 20-an menculiknya dari kawasan tempat letak kereta berhampiran Hospital Putrajaya, di sini, jam 7.30 petang 26 Februari lalu.

Sumber polis berkata, sebelum kejadian, mangsa yang berusia 40-an berada di tempat letak kereta berkenaan untuk mengambil kereta Toyota Caldina untuk pulang ke rumah.

"Bagaimanapun, suspek muncul secara tiba-tiba dan mengacukan pisau ke arah mangsa. Lelaki itu kemudian merampas beg tangan dan menolaknya masuk ke dalam kereta.

"Mangsa diarah memandu ke Kajang sebelum diarahkan berhenti di tepi jalan. Di situ, suspek mengarahkan mangsa bertukar ke tempat duduk penumpang dan mengikat tangannya," katanya.

Suspek memandu kereta itu ke arah Hulu Langat sebelum berhenti di satu kawasan sunyi.

"Dia menanggalkan pakaian mangsa sebelum mencabul wanita itu. Malah, mangsa turut diugut bunuh jika dia melawan atau cuba melarikan diri.

"Selepas dicabul, suspek merakam gambar mangsa dalam keadaan bogel. Mangsa yang ketakutan tidak mampu berbuat apa-apa biarpun berasa amat malu apabila diaibkan," katanya.

Berbikini di Thailand, artis realiti tak peduli kecaman peminat

Posted: 04 Mar 2014 08:01 PM PST

Juara program Pilih Kasih musim ketiga dan kini bergelar pelakon, Reen Rahim baru baru ini menjadi bualan peminat apabila beliau memuat naik beberapa keping gambar percutian beliau di pulau cantik Koh Lipe, Thailand.

Yang menjadi isu di kalangan peminat dunia hiburan adalah tindakan berani Reen Rahim memuat naik gambar beliau berbikini ketika bercuti bersama rakan rakannya itu dan dalam komuniti Melayu, pastinya itu sesuatu yang sensitif.

"Minta maaflah. Kalau setakat komen dengan cara yang biadab dan kasar, saya takkan ambil kisah pandangan mereka. Bagi saya, gambar yang dikongsi itu tidak keterlaluan dan boleh diterima keluarga sendiri, saya tak anggap ia satu masalah," ujarnya kepada Harian Metro.

Reen Rahim juga berkata yang beliau berkongsi gambar sebegitu di Instagram adalah untuk kepuasan sendiri dan sama sekali tidak bertujuan untuk mencetuskan provokasi kepada mana mana pihak seperti mana yang dikatakan orang ramai.

Tapi, tapi 'kan apabila kami lihat beberapa keping gambar Reen Rahim di Instagram yang didakwa seksi dan provokasi itu tidaklah seseksi mana sebenarnya. Sensitive much? (rtky/eka)

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 05 Mar 2014 03:09 PM PST

KEPAL NASI KEPAL BERAS


RAKYAT FIKIR BN TAK BOLEH BODOHKAN MEREKA LAGI!!

Posted: 05 Mar 2014 02:32 AM PST

Siapa kata masyarakat hari ini sudah semakin cerdik dan matang. Katanya, pemimpin kerajaan tidak boleh lagi senang-senang nak tipu rakyat?

Realiti hari ini tidak begitu. Lihat saja PRK Kajang. Kerajaan negeri Selangor senang-senang saja tipu dan bodohkan rakyat Kajang. PKR yang memerintah Selangor senang-senang saja memanipulasi pemikiran rakyat Kajang. Senang-senang saja jadikan pilihanraya dan jawatan YB seperti barang permainan.

Hari ini menwarkan diri. Besok lusa bila menang senang-senang letak jawatan semata-mata kerana mahu menjalankan agenda politik PKR. Permainan ini sudah pernah dilakukan oleh Wan Azizah di Permatang Pauh. Bila suami terdesak direpot polis oleh Saiful yang mengaku telah diliwat Anwar. Dalam tempoh seminggu Wan Azizah kosongkan kerusi Permatang Pauh semata-mata kerana mahu memberi laluan kepada Anwar untuk menyandarkan isu peribadinya menjadi polemik rakyat.

Hari ini bila kes rayuan liwat Saiful hampir ke penghujung, Anwar sekali lagi menyandarkan isu peribadinya kepada rakyat Kajang pula. Sedangkan jika rakyat benar-benar memikirkan kesan jika Anwar didapati bersalah oleh mahkamah sudah pasti kerusi dun Kajang dan parlimen Permatang Pauh akan terpaksa dikosongkan dan sekali lagi rakyat akan berhadapan dengan pilihanraya.

Tapi, rakyat yang mengaku sudah cerdik dan mengaku bukan senang untuk diperbodohkan oleh pemimpin politik, tidak terfikir pun kesan yang bakal menyusahkan mereka sekali lagi jika mereka memberi kemenangan kepada Anwar dalam PRK Kajang nanti.

Hakikatnya, rakyat terutama yang menyokong PKR sudah gagal menggunakan pemikiran dan akal yang waras untuk menilai sesuatu yang berlaku secara rasional.

Cerdik-cerdik mereka pun, masih tidak terfikir pun oleh mereka bahawa mereka sebenarnya sudah berpuluh-puluh kali dan bebelas-belas tahun dimanipulasi dan diperbodohkan akal pemikiran mereka oleh para pemimpin mereka sendiri.

Cukup dengan pemimpin mereka memainkan emosi dan sentimen dengan pelbagai kisah kebobrokan pemimpin BN, akal pengikut sudah gagal berfungsi secara adil dan rasional.

Cerdik apakah ini? Inikah yang dikatakan rakyat sudah matang berfikir? Ini bodoh tahap paling rendah.

Sebenarnya sebahagian rakyat merasa diri mereka cerdik dan dan tidak lagi boleh diperbodohkan hanya oleh kerajaan BN sahaja, tapi di sudut lain, hakikatnya mereka sudah terjerat dan diperbodohkan akal dan jiwa mereka oleh para pemimpin PKR khususnya Anwar Ibrahim.

Dari satu sudut mereka tidak rela diperbodohkan oleh pemimpin BN, tapi di satu sudut lagi mereka sanggup membiarkan diri mereka jadi bodoh dan dungu oleh Anwar Ibrahim hanya disebabkan sentimen kebencian meluap terhadap BN hasil dari "gampangnya" Anwar memanipulasi akal fikiran mereka yang kononnya cerdik dan sudah matang ini.

Mereka sanggup tidak makan makanan yang telah dihidang hanya disebabkan termakan tuduhan Anwar bahawa bau busuk yang melintas di hidung mereka adalah bau kentut busuk para pemimpin BN yang telah memakan hasil dari memeras harta rakyat, sedangkan harta Selangor negeri terkaya di Malaysia sedang dinilai, dicongak dan diintai oleh para pemimpin mereka dengan penuh bernafsu.

Cucu Tok Selampit

Posted: 05 Mar 2014 01:40 PM PST

Cucu Tok Selampit


@ngakorming Menghina Kaum Wanita Dan Menggelar @chewmeifun Sebagai Pembantu Rumah

Posted: 05 Mar 2014 01:15 AM PST


Hari ini adalah hari Wakil-Wakil Rakyat PR membuat komen bodoh dan menghina masyarakat. Tengah hari tadi, ADUN Seberang Jaya menghina anggota PDRM. Baru beberapa minit tadi ADUN Kepayang dan juga MP Taiping, Nga Kor Ming pula menghina kaum wanita termasuklah calon BN PRK Kajang, Datin Paduka Chew Mei Fun. Nga Kor Ming di dalam laman sosial Twitternya menulis:
"Calon MCA CMF berlakon sebagai Makcik pembersih lantai. Hari ini pula mengambil seterika. Nampaknya dia hendak jadi pembantu rumah dan bukan ADUN yang membela Rakyat. Habislah MCA yang menjualkan hak Cina."
Pertama, kenapa Nga Kor Ming memainkan isu perkauman di sini? Chew Mei Fun dicalonkan untuk berkhidmat kepada semua penduduk di Kajang tanpa mengira kaum dan Agama. Kedua, salahkah Chew Mei Fun membersihkan sebuah pusat ibadat di Kajang? Salahkah beliau membantu penduduk berbilang kaum dan pelbagai peringkat umur? 

Kalau Anwar Ibrahim setakat hendak ceramah saja di Kajang, jangan salahkan calon BN hendak berkhidmat dengan penduduk Kajang. Buruk sangatkah kerja makcik pembersih lantai dan pembantu rumah yang Nga Kor Ming hendak hina? Ketiga, simbol seterika yang dipegang oleh Chew Mei Fun di dalam gambar di atas adalah penghargaan kepada kaum Wanita. Antara lain yang tersebut di dalam poster berkenaan adalah:
"Renyuk kain menjadi kemas bukan kerana jenama seterika yang digunakan, tetapi kasih sayang yang mengalir dari tangan wanita yang menggunakan seterika itu. Terima kasih Wanita."
Kalau Nga Kor Ming tidak tahu menghargai Wanita, jangan menghina mereka!!!

ADUN Seberang Jaya @afifbahardin Hina @PDRMsia - Katanya Penjenayah Bunuh Polis Tidak Menghairankan! cc. @KBAB51

Posted: 04 Mar 2014 10:32 PM PST
Agak panas hati CTS apabila ADUN Seberang Jaya yang juga EXCO Pulau Pinang dengan bongkak dan sinis menulis di dalam posting beliau di laman sosial Twitter dengan nada menghina anggota PDRM, "Penjenayah bunuh polis itu tidak menghairankan, tetapi bila polis yang sepatutnya menegakkan undang-undang membunuh tahanan, itu masalah". 

Inilah mentaliti Wakil-Wakil Rakyat PR terutama PKR yang sentiasa menyalahkan pihak PDRM dalam apa jua keadaan sekalipun. Adakah ADUN ini tidak mempunyai perasaan terhadap keluarga anggota PDRM yang terkorban ketika bertugas? Adakah ADUN PKR ini merujuk tulisannya kepada kes yang berlaku semalam di mana Koperal Raja Aizam Raja Mohd, yang cedera di kepala maut ketika dalam perjalanan ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) dan Koperal Mohd Aidil Mustafa, masih menerima rawatan di hospital sama, akibat  diserang hendap sekumpulan warga asing dalam satu kejadian di Taman Sentosa di Klang?

Malang bagi penduduk Pulau Pinang mempunyai seorang ADUN berfikiran seperti sampah. CTS doakan supaya Allah memberi dugaan kepada beliau yang memungkinkan beliau untuk meminta pertolongan daripada anggota PDRM yang beliau pandang rendah. Dunia ini bulat wahai Yang Berhormat. Akhir zaman ini Allah akan membalas tunai, selalunya. Yakinkah anda bahawa suatu hari nanti anda tidak perlu meminta pertolongan daripada anggota PDRM?

Wanita Melayu Islam Penyokong Gereja Turut Hadir Di Mahkamah Putrajaya

Posted: 04 Mar 2014 06:41 PM PST

Dalam masyarakat Islam berkumpul di hadapan Mahkamah Putrajaya untuk menyatakan sokongan dan mempertahankan Kalimah Allah, terdapat kelibat wanita Melayu Islam yang hadir untuk menyatakan sokongan kepada golongan gereja.

Gambar-gambar di bawah diambil di kantin mahkamah. Wanita berkenaan yang dipercayai dari kumpulan NGO Sisters In Islam (SIS) dan ahli COMANGO, memperkenalkan dirinya sebagai Siti Zabedah Kassim, kelihatan memakai t-shirt ketat berwarna hitam bertulisan 'Allah Rabb Al Alamin'.

Wanita berkenaan kelihatan mendekati Presiden PERKASA, Datuk Ibrahim Ali dan beberapa ustaz di meja makan berkenaan sambil mengedarkan bunga. Kedengaran ustaz-ustaz yang berada di meja berkenaan beristighfar melihat keletah wanita berkenaan.
Gambar-Gambar Himpunan Aman Pertahankan Kalimah Allah di Mahkamah Putrajaya

Posted: 04 Mar 2014 06:29 PM PST

Lebih 2,000 orang individu dan ahli pelbagai NGO Islam dan Melayu berkumpul di Mahkamah Persekutuan Putrajaya pagi ini bagi memperlihatkan ukhwah mempertahankan Kalimah Allah daripada dipergunakan oleh majalah mingguan The Herald. Mereka yang datang dari seluruh pelusuk negara mula berkumpul sejak jam 8.00 pagi. 

Ada yang datang membawa sepanduk, ada yang duduk membaca surah Yasin dan ada yang buat sembahyang hajat. Mahkamah Persekutuan yang bersidang pagi ini ditangguhkan tanpa membuat sebarang keputusan. Ketua panel 7 hakim, Tun Ariffin Zakaria memberitahu mereka akan buat keputusan pada satu tarikh lain yang akan ditetapkan kemudian.

waadat

Posted: 05 Mar 2014 01:27 PM PST

waadat


Benarkah pedagang cina khianati melaka?

Posted: 04 Mar 2014 07:55 PM PST

Benarkah pedagang cina dan keling membantu Portugis menyerang Melaka dan akibat itu Melaka pun tewas pada 1511?

Jawapannya betul, jika kita cuma ada dua pilihan jawapan samada 'betul' atau 'salah'.

Atas alasan itulah ramai ahli politik yang mendakwa sebagai pejuang bangsa pada hari ini terus-terusan menyindir kaum bukan Melayu betapa nenek moyang mereka adalah pengkhianat yang tak terampun.

Anehnya, demikian besar dosa beberapa pedagang cina dan keling itu, orang Melayu ketika itu langsung tidak bertindak balas. Padahal kesan pengkhianatan tersebut menyebabkan sebuah kerajaan Melayu-Islam yang dibina selama 110 tahun tumbang!

Ia adalah misteri yang amat sulit untuk difahami. Lebih aneh lagi apabila setelah hampir 500 tahun barulah orang Melayu sedar hal tersebut dan mula mengungkit.

Mana perginya pejuang Melayu ketika itu? Jika Sultan Ahmad iaitu putera Sultan Mahmud sendiri dibiarkan menerima hukuman bunuh atas alasan gagal mempertahankan Melaka, kecilkah dosa pedagang yang meminjamkan kapal bagi memudahkan penyamaran Portugis memasuki kota dan seterusnya menyembelih para pengawal yang tidak menyangka?

Jikapun Sultan Mahmud yang dalam pelarian sudah tidak mempunyai kuasa menghukum namun atas pertualangan yang sangat besar itu takkan lah baginda atau hulubalang dan panglima Melaka tiada inisiatif langsung mengambil tindakan balas dendam di luar undang-undang?

Wah, sejak bila orang Melayu memiliki kesabaran setinggi itu? Takkan lah hanya Jebat sahaja yang sanggup menentang Sultan demi membalas dendam atas tindakan tidak adil sultan terhadap sahabatnya?

Atau itu adalah terjemahan hasrat orang Melayu sendiri yang sebenarnya berterima kasih pada portugis kerana membebaskan mereka daripada kekejaman sultan yang bersultan di mata beraja di hati?

Maka barangkali kita simpulkan sahaja sekalian rakyat jelata bersepakat menyingkirkan Sultan Mahmud dan untuk itu masing-masing mengambil peranan mengikut kesesuaian.

(Bersambung... kesan kejatuhan Kota Melaka)

tun faisal dot com

Posted: 05 Mar 2014 01:15 PM PST

tun faisal dot com


Social Bakers Fake Followers - Pengikut Palsu @N_Izzah 57% , @CMLimGuanEng 56%

Posted: 04 Mar 2014 05:35 PM PSTKetua Menteri Pulau Pinang banyak beli fake followers ke?@tunfaisal 27% je


begitu juga @tun_faisal ....