Selasa, 2 Ogos 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Dd i n b u n g a

Posted: 02 Aug 2011 07:48 AM PDT

Dd i n b u n g a


PEKAN CHEMOR PARLIMEN TAMBUN BAKAL BERUBAH LAGI!!!!!, SIVAKUMAR BOLEH BLAH!!!!

Posted: 02 Aug 2011 12:18 AM PDT

PELAN BANGUNAN PERPUSTAKAAN PEKAN CHEMOR

PERASMIAN LAMPU JALAN ESKOTIK PEKAN CHEMOR


PENULIS MENINJAU DI PEKAN CHEMOR MINGGU LALU, KEPESATAN DI PEKAN CHEMOR KETARA SEKALI, CUMA DI LOKASI UTAMA PUSAT PEKAN TERSEBUT BANGUNANNYA AGAK LAMA KERANA IANYA BANGUNAN MILIK PERSENDIRIAN, WALAUBAGAIMANA DI BEBERAPA BAHAGIAN KAWASAN BARU DI PEKAN TERSEBUT BOLEH DILIHAT RUMAH RUMAH KEDAI BARU DAN BERBENTUK MODEN.

TERBARU YB DATO SERI AHMAD HUSNI HANADZLAH, AHLI PARLIMEN TAMBUN YANG JUGA MENTERI KEWANGAN II MENGUMUMKAN KELULUSAN PERUNTUKAN BAGI MEMBINA SEBUAH PERPUSTAKAAN PEKAN CHEMOR BERNILAI RM800,000 YANG AKAN MULA DI BINA PADA BULAN OKTOBER 2011 OLEH MAJLIS BANDARAYA IPOH.

INI SATU LAGI PROJEK PEMBANGUNAN YANG AKAN MENINGKATKAN MUTU DAN KUALITI SUMBER MANUSIA YANG AKAN MEMBERI MANAFAAT KEPADA PENDUDUK DI PEKAN CHEMOR DAN SEKITARNYA DAN SEKALIGUS MERUBAH LANSKAP PEKAN CHEMOR YANG LEBIH MODEN.

DALAM MASA YANG SAMA BANGUNAN PASAR SETINGKAT YANG BARU SEDANG GIAT DIBINA BAGI MENAMBAH PASAR 2 TINGKAT YANG SEDIA ADA, PASAR TERSEBUT AKAN DI BUKA PADA HUJUNG OGOS 2011.

MINGGU LALU YB DS AHMAD HUSNI TELAH MERASMIKAN GIMIK PEMASANGAN LAMPU ESKOTIK DI JALAN UTAMA PEKAN CHEMOR SEBANYAK 10 UNIT LAMPU YANG AKAN DIMULA KERJANYA PADA BULAN OGOS INI AKAN MENERANGI DAN MENCANTIKKAN LAGI PEKAN CHEMOR.

MAKA APA YANG CUBA DI EKSPLOITASI OLEH DAPIG MELALUI BALACINYA SIVAKUMAR YANG CUBA SIBUK DI KAWASAN DUN MANJOI TERNYATA MELESET DAN TAK LEBIH DARI CUBA NAK DAPAT POPULARITI MURAHAN, MENGHARAPKAN UNTONGAN POLITIK JIKA PEKAN CHEMOR BERUBAH ADALAH ATAS USAHA DIA..PIIIDAHHH SIVAKUMAR LU BOLEH BLAH.

TAHNIAH PADA YB DS AHMAD HUSNI DAN YB DATO NADZRI ISMAIL SELAKU ADUN MANJOI DIATAS PERUBAHAN DEMI PERUBAHAN YANG DILAKUKAN, SELARI DENGAN GAGASAN 1MALAYSIA, RAKYAT DIDAHULUKAN PENCAPAIAN DIUTAMAKAN.


SENJALIZA

Posted: 02 Aug 2011 03:55 AM PDT

SENJALIZA


AUTONOMI UNTUK SABAH! Kalo dah pembohong tetap pembohong!.

Posted: 02 Aug 2011 12:35 AM PDT


Apa lagi yang PKR mampu berikan untuk Sabah..takde...selain mampu menanamkan dan membangkitkan sentiment perkauman lebih 32 ethnik di Sabah. PKR sudah semakin jelas dan terang menjadi liabliti kepada Pakatan Pembangkang selagi Anwar, yang disifatkan seperti "kayu buruk", masih dibiarkan menguasai seluruh al ehwal PKR.

Tak Perlu pergi jauh..Tanya saja Dr. Jeffry Kitingan dan pengikutnya samada Anwar adalah seorang pemimpin yang mampu memakmurkan Sabah !!.

Renew pemberian Autonomi untuk Sabah oleh PKR!!!???.. Satu lagi pembohongan politik abad ini yang dasyat dilakukan si kayu buruk yang memang apabila saja membuka mulutnya "pembohongan mula terpancar"..Dia kini terdesak @ desperado kerana PAS semakin menyisihnya dan DAP sudah merasa bahang liabiliti yang berat dan panas mengancam Pakatan Pembangkang kerana perangai dan tabii individu si kayu buruk ini.

Autonomi untuk Sabah hanya sekadar umpan yang memburukkan hubungan Kerajaan Pusat dan Kerajaan Negeri, memburukkan hubungan sesama ethnik di Sabah dan memburukkan hubungan pelbagai kaum. Umpan ini digunakan sikayu buruk kerana saban pilihanraya umum, Sabah menjadi fix deposit kepada Kerajaan Malaysia untuk membentuk kerajaan dan menghalang si kayu buruk menjadi PM.

Barangkali modal politik sudah "TAKDE" dan kesuntukkan masa kerana pokok tempatnya berteduh sudah dimakan anai-anai...sedang pekungnya kian terbuka...

Politik Harian

Posted: 02 Aug 2011 03:28 AM PDT

Politik Harian


Ibadah Puasa Kini Menjadi Mainan Pakatan Pembangkang

Posted: 02 Aug 2011 02:00 AM PDT

Tak hairanlah.. sebab dua-dua kaki kencing...


Dunia Politik hari ni dah jadi macam dunia hiburan serta lakonan semata - mata.

Kebanyakkan pemimpin puak - puak Pakatan Pembangkang tu semuanya memainkan watak masing - masing berdasarkan skrip yang telah disediakan oleh pengarah.

Siapa pengarah mereka? Siapa lagi kalau bukan Si Ketua Penipu tu. Dia la kepala alam yang mengaturkan segala watak dan lakonan yang perlu dilakonkan oleh mereka.

Tapi sayangnya, mereka tak tahu apa perbezaan dunia lakonan dan dunia nyata. Mereka tak sedar bahawa dunia lakonan ni hanya khayalan semata - mata.

Mungkin sebab mereka dah asyik dibuai dengan alunan 'Populariti' maka sebab itulah mereka tidak mempedulikannya.

Biar la tak berpijak dibumi yang nyata. Yang penting, aku glamour. Mungkin itu yang bermain difikiran mereka.

Dan dengan cara itu juga yang menghalalkan mereka untuk mempermainkan apa sahaja, termasuk kesucian ibadah puasa.

Apa gunanya kalau mereka berpuasa tetapi mereka tidak bertaqwa kepada Allah S.W.T? Hanya sekadar mahu menipu rakyat, itulah tujuannya.

Tidakkah mereka sedar bahawa dalam masa yang sama mereka juga cuba menipu Allah? Sayangnya, perkara ini tidak dijelaskan oleh pemimpin - pemimpin PAS kepada mereka.

Mereka lebih rela 'sahabat - sahabat' mereka menipu Allah daripada memberikan hidayah dan petunjuk ke arah kebenaran.

Tapi, nak buat macam mana ye tak? Kalau dah namanya Penipu Rakyat, apa pun diorang tak peduli. Lagi pun, menipu je yang diorang pandai. Bukan tau buat benda lain!!!

Luahan hati sang -Semut Hitam

Pasti ramai yang ada sejarah sendiri, pengalaman malah cerita lucu sepanjang Ramadan, terutama ketika zaman kanak-kanak. Mungkin juga ada yang mengalami situasi puasa yang-yang yok.. pagi-pagi buka periuk atau pura-pura puasa, sedangkan sebenarnya hati tersenyum lebar dek kerana kekenyangan.

Harap Tian Chua, Ahli Parlimen Batu PKR tidak begitulah... Jangan kerana dek cari publisiti murahan Tian Chua puasa yang-yang yuk...

Ibadat ini bukan sekadar menahan lapar malah mengekang diri daripada segala hawa nafsu syaitan. Baca disini...

DAP Tamak Kuasa, Mahu Jadi Perdana Menteri

Posted: 02 Aug 2011 01:00 AM PDT

Lim sms Guan Eng 
" Lu jgn risau... wa kasi sattle semua.. lu jd PM maa.."


DAP akan meletak ramai calon dalam pilihan raya umum akan datang di Malaysia. Mengapa tidak PAS atau PKR yang letak ramai calon? DAP sebagai parti yang mendominasi pakatan pembangkang sekarang dengan 29 kerusi sudah tentu akan demand lebih dalam agihan calon. Lagipun PAS hanya mahu letak 63 calon sahaja termasuklah 3 calon bukan Islam. Sudah tentulah yang menjadi teras dalam pakatan pembangkang adalah DAP.

Jika DAP yang bertanding banyak, sudah tentu DAP yang menang banyak. Kalau sesuatu terjadi, DAP akan demand tempat Perdana Menteri dari PAS dan PKR. Apa yang DAP boleh buat dengan berkuasa hanya sepenggal di Malaysia? Macam-macam boleh berlaku. Apa akan jadi pada Petronas, MARA, Felda, Rejimen Askar Melayu Diraja, UiTM, tanah rezab orang Melayu dan syarikat-syarikat yang berkepentingan Melayu? Belum tentu apa akan jadi nasibnya.

Ini kerana yang menjadi ketua dalam pakatan adalah DAP bukan PAS dan PKR. Buat orang Melayu yang menjadikan undi sebagai satu eksperimen, cubalah undi pembangkang tengok. Belum tentu orang Melayu dapat kembali kuasa pemerintahan jika DAP sudah berkuasa.

-Angin Perubahan

Pendedahan Lim Guan Eng Tipu Rakyat Pulau Pinang

Posted: 02 Aug 2011 12:00 AM PDT


Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Kerja Barisan Nasional (BN) Negeri, Datuk Zainal Abidin Osman mencabar Ketua Menteri, Lim Guan Eng menjelaskan secara terperinci jumlah rumah kos rendah dan sederhana yang didakwa diluluskan pembinaannya di negeri itu sepanjang tiga pemerintahan pakatan pembangkang di Pulau Pinang.

Sudah la Apek.. Lu jangan tipu sama gua hahaha!

Kenyataan mengenai perkara itu seperti yang disiarkan termasuk dalam blog Guan Eng kemarin sangat meragukan.

Kenyataan itu menyebut kerajaan negeri telah meluluskan pembinaan 11,596 unit rumah kos rendah dan sederhana rendah berharga antara RM42,000 hingga RM72,000 sejak tiga tahun lalu dengan 3,421 daripadanya dibina oleh 'kerajaan'.

Menurut kata Datuk Zainal "Jadi kita sangat berminat untuk mengetahui sama ada rumah tersebut dibina oleh kerajaan negeri atau agensi di bawahnya atau dibina oleh Kerajaan Persekutuan?

"Dan jika benar kerajaan negeri ada membina sendiri rumah-rumah ini, sila nyatakan di mana lokasi serta siapa pemaju dan pembelinya".

Zainal Abidin sebelum ini mengkritik kerajaan negeri yang didakwa mengamalkan birokrasi dalam memberi kelulusan terhadap projek perumahan yang ingin dilaksanakan agensi Kerajaan Persekutuan berbanding permohonan yang dibuat pemaju swasta.

Menurutnya, kerajaan negeri juga dilihat 'liat' memberi kelulusan pembinaan rumah tersebut terutamanya melibatkan perumahan kos rendah dan sederhana.

Bagaimanapun, Guan Eng dalam blognya menafikan dakwaan itu sambil menyatakan bahawa kerajaan negeri komited untuk memastikan perumahan kos rendah dan sederhana dibina di Pulau Pinang.

Zainal Abidin bagaimanapun berkata, penjelasan Guan Eng berhubung perkara itu mencetuskan lebih banyak tanda tanya khususnya mengenai peranan kerajaan Pusat dalam membina perumahan rakyat di negeri itu.

Tambah beliau, tindakan kerajaan negeri yang sewenang-wenangnya menaikkan bayaran premium tanah dan caj-caj berkaitan pembangunan projek perumahan telah menyebabkan harga rumah di Pulau Pinang melonjak beberapa kali ganda sejak tiga tahun lalu.

Tian Chua Puasa Yang-Yang Yok?

Posted: 01 Aug 2011 11:00 PM PDT


Guan Eng Puasa tak?

Pasti ramai yang ada sejarah sendiri, pengalaman malah cerita lucu sepanjang Ramadan, terutama ketika zaman kanak-kanak. Mungkin juga ada yang mengalami situasi puasa yang-yang yok.. pagi-pagi buka periuk atau pura-pura puasa, sedangkan sebenarnya hati tersenyum lebar dek kerana kekenyangan.


Harap Tian Chua, Ahli Parlimen Batu PKR tidak begitulah... Jangan kerana dek cari publisiti murahan Tian Chua puasa yang-yang yuk...

Ibadat ini bukan sekadar menahan lapar malah mengekang diri daripada segala hawa nafsu syaitan.

Perintah puasa Ramadlan hanya bagi orang beriman

Sesungguhnya perintah puasa hanya ditujukan kepada orang beriman, Karana iman merupakan syarat pokok untuk sah dan diterimanya amal ibadah. Allah Ta'ala berfirman,

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ
"Hai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kamu agar kamu bertakwa." (QS. Al-Baqarah: 183)

Sedangkan amal ibadah sebaik dan sebanyak apapun kalau muncul dari non-muslim (kafir) maka tidak akan diterima oleh Allah.
وَمَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِينًا فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِي الْآَخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ
"Barang siapa mencari agama selain agama Islam, maka sekali-kali tidaklah akan diterima (agama itu) daripadanya, dan dia di akhirat termasuk orang-orang yang rugi." (QS. Ali Imran: 85)

Sedangkan amal ibadah sebaik dan sebanyak apapun kalau muncul dari non-muslim (kafir) maka tidak akan diterima oleh Allah.
Allah menjelaskan nasib amal orang-orang kafir pada hari kiamat,
وَقَدِمْنَا إِلَى مَا عَمِلُوا مِنْ عَمَلٍ فَجَعَلْنَاهُ هَبَاءً مَنْثُورًا

"Dan Kami hadapi segala amal yang mereka kerjakan, lalu Kami jadikan amal itu (bagaikan) debu yang berterbangan." (QS. Al-Furqan: 23)

وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَعْمَالُهُمْ كَسَرَابٍ بِقِيعَةٍ يَحْسَبُهُ الظَّمْآَنُ مَاءً حَتَّى إِذَا جَاءَهُ لَمْ يَجِدْهُ شَيْئًا وَوَجَدَ اللَّهَ عِنْدَهُ فَوَفَّاهُ حِسَابَهُ وَاللَّهُ سَرِيعُ الْحِسَابِ
"Dan orang-orang yang kafir amal-amal mereka adalah laksana fatamorgana di tanah yang datar, yang disangka air oleh orang-orang yang dahaga, tetapi bila didatanginya air itu dia tidak mendapatinya sesuatu apa pun. Dan di dapatinya (ketetapan) Allah di sisinya, lalu Allah memberikan kepadanya perhitungan amal-amal dengan cukup dan Allah adalah sangat cepat perhitungan-Nya." (QS. Al-Nuur: 39)

Karena pentingnya iman ini, Nabi shallallaahu 'alaihi wasallam memerintahkan kepada Muadz bin Jabal ketika menggutusnya ke Yaman agar menyuruh orang-orang ahli kitab mengucapkan dua kalimat syahadat sebelum diperintahkan shalat, shadaqah, puasa, haji, dan macam bentuk ibadah lainnya dalam Islam. Karena kalau mereka menjalankan bentuk syariat ibadah tapi belum mengikrarkan dua kalimat syahadat, maka amalnya tersebut tidak akan diterima, sia-sia.

إِنَّكَ تَأْتِي قَوْمًا مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ فَلْيَكُنْ أَوَّلَ مَا تَدْعُوهُمْ إِلَيْهِ فَادْعُهُمْ إِلَى شَهَادَةِ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَأَنِّي رَسُولُ اللَّهِ فَإِنْ هُمْ أَطَاعُوا لِذَلِكَ فَأَعْلِمْهُمْ أَنَّ اللَّهَ افْتَرَضَ عَلَيْهِمْ خَمْسَ صَلَوَاتٍ فِي كُلِّ يَوْمٍ وَلَيْلَةٍ . . . .
"Sesungguhnya engkau akan mendatangi suatu kaum dari ahli kitab. Oleh karena itu, jadikanlah prioritas dakwahmu kepada mereka syahadat bahwa tiada Tuhan yang berhak disembah selain Allah dan aku (Muhammad) adalah utusan Allah, dan apabila mereka telah mentaatimu dalam hal itu, maka beritahukanlah kepada mereka bahwa Allah telah mewajibkan atas mereka shalat lima waktu sehari semalam….." (HR. Bukhari dan Muslim)

Diriwayatkan dari Ibunda Aisyah radliyallah 'anha, berkata: "Aku bertanya kepada Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam, 'Ya Rasulallah, Ibnu Jud'aan sewaktu Jahiliyah telah menyambung silaturahim dan memberi makan orang miskin, apakah hal itu bermanfaat baginya?" Beliau shallallahu 'alaihi wasallam menjawab, "Tidak bermanfaat baginya karena tak pernah sehari pun dia berucap, "Ya Allah Tuhanku, ampunilah dosa kesalahanku pada hari pembalasan." (HR. Muslim)

Imam an Nawawi dalam Syarh Shahih Muslim menerangkan makna hadits ini, "Bahwa apa yang telah dikerjakannya berupa menyambung silaturahim, memberi makan, dan berbagai kemuliaan lainnya tidak memberikan manfaat baginya di akhirat, dikaranakan dia seorang kafir."Saran dan nasihat
Supaya yang dilakukannya tidak sia-sia, kami sarankan agar Tian Chua masuk Islam, mengimani Allah semata sebagai Tuhan, tidak ada tuhan yang berhak disembah kecuali Dia semata, Muhammad adalah Rasulullah, sedangkan Isa bin Maryam adalah hamba Allah dan utusan-Nya, bukan sebagai tuhan atau anak tuhan. Karena orang yang tidak beriman tidak akan pernah diterima amal shalihnya oleh Allah Ta'ala, Tuhan semesta alam. Mereka akan merugi di dunia dan akhirat. Allah Ta'ala berfirman,
الَّذِينَ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ فَهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ
"Orang-orang yang merugikan dirinya, mereka itu tidak beriman (kepada Allah)." (QS. Al-an'am: 120)
Karena orang yang tidak beriman tidak akan pernah diterima amal shalihnya oleh Allah Ta'ala, Tuhan semesta alam. Mereka akan merugi di dunia dan akhirat.
Sesungguhnya agama yang akan diterima di sisi Allah hanyalah Islam. Allah tidak menerima dien selainnya dan tidak menerima amal ibadah yang dilakukan di luar Islam.
إِنَّ الدِّينَ عِنْدَ اللَّهِ الْإِسْلَامُ
"Sesungguhnya agama (yang diridai) di sisi Allah hanyalah Islam." (QS. Ali Imran: 19)
Terakhir, masuk Islamlah wahai Tian Chua agar engkau selamat dunia dan akhirat. Sesungguhnya tidak ada jalan keselamatan kecuali dengan Islam. Islam adalah agama para nabi dan rasul terdahulu. Agama Nabi Musa, Nabi Isa dan ibunya, Maryam semoga shalawat dan salam terlimpah untuk mereka semua. Wallahu a'lam 

"Selangor Ku" Khalid Ibrahim Disarankan Jangan Syok Sendiri...

Posted: 01 Aug 2011 10:00 PM PDT


Ketua Penerangan Puteri UMNO Selangor, Hanimasra Marhani membidas kerajaan negeri terpaksa memperkenalkan slogan baru dalam usaha menarik perhatian selepas menyedari sokongan rakyat terhadap kepimpinan sedia ada semakin merosot.

Pelancaran `Selangor Ku' oleh kerajaan Selangor baru-baru ini hanyalah sebuah program syok sendiri kerana apa yang dilakukan itu, tidak sampai sehingga ke peringkat bahawan rakyat Selangor.


"Program ini hanya program politik pembangkang, mereka gunakan kerajaan negeri untuk kembalikan sokongan rakyat terhadap mereka, mereka cuba menutup kelemahan yang dilakukan sejak memerintah Selangor," katanya kepada Umno-Online.

Hanismara berkata, jika benar pihak media tidak bekerjasama dengan membantu mempromosi Selangor Ku, sudah pasti ramai rakyat negeri itu tidak mengetahui sedangkan beliau mengetahui perkara itu melalui laporan media.

"Saya dapat tahu progam ini, melalui surat akhbar selepas membaca akhbar, macam mana Menteri Besar boleh mengatakan media tidak membantu, semua ini hanyalah alasan mereka jika program itu tidak menadapat sambutan.


"Sebelum ini, kerajaan negeri ada melancarkan program serupa yang dikenali sebagai Merakyatkan Ekonomi Selangor, namun program itu tidak mendapatkan sambutan kerana tidak ramai yang tahu mengenai program itu," katanya.
Jika kerajaan Selangor ikhlas untuk mendekati rakyat, mereka harus menunaikan segala janji yang dibuat sebelum ini, jangan ketika tiba musim pilihan raya baru mereka sibuk dengan pelbagai program untuk rakyat.

Rakyat Selangor tidak akan terus terpedaya dengan apa yang telah mereka lalui sejak Selangor diperintah pakatan pembangkang kerana tiada perubahan ketara yang dilaksanakan untuk rakyat, malah lebih banyak masalah daripada penyelesaian.

5 Penampar Tapak Tangan Untuk Khalid Ibrahim, Azmin Ali dan Hassan Ali

Anwar Mengamuk Sakan PAS Tikam Belakang!

Posted: 01 Aug 2011 08:00 PM PDT

Nik Aziz: "Kan ambo doh royak "Lawak Jenaka" 
Keh! Keh! Keh!"

Anwar: "Mu jangan nak buat lawak bodoh Jis...."

Azmin: "Macam mana ni bos? 
barang banyak yang dah tergadai ni"

Nurul Izzah: "Papa Jahat!"

Shamsul Iskandar: "Kih Kih Kih! 
Kau tak layak Min :)"

"Sebernarnya aku yg racun Pok Nik keh keh keh!
padan muka ko Min"

Anwar Ibrahim dipercayai telah memberi mandat sepenuhnya kepada Azmin Ali, bagi menggagalkan usaha pemimpin tertentu dalam Pas untuk membawa Tengku Razaleigh Hamzah ke dalam pakatan pembangkang, bagi mengambil alih kedudukannya selaku Ketua Pembangkang.

Seperti yang sudah diketahui, Anwar sudah mengarahkan Azmin supaya menyerang seorang pemimpin kanan Pas yang berasal dari Kelantan, kerana dialah yang menjadi perancang utama di sebalik usaha untuk menabalkan Tengku Razaleigh sebagai Ketua Pembangkang jika Anwar dihukum penjara atas kesalahan meliwat.

Anwar dikatakan kecewa kerana usaha sulit ini tidak ubah seperti perbuatan 'tikam belakang'. Apatah lagi dia sendiri tidak dimaklumkan terlebih dahulu mengenai usaha ini sehinggalah pertemuan antara dua pemimpin kanan Pas dengan Tengku Razaleigh terbongkar. Maklumat penuh baca disini...

Anwar sedar bahawa dia SUDAH TIDAK RELEVAN lagi. Jadi menyerang musuh "tikam belakang" adalah perkara yang terbaik buat... Anwar Tikam Belakang Tak pe... PAS tikam belakang, Anwar marah.. dimana keadilannya?

Dewan Ulama PAS Tolak Anwar Sokong Ku Li Sebagai Ketua Pembangkang

Posted: 01 Aug 2011 07:00 PM PDT

Jelas pelawaan pihak pembangkang kepada Tengku Razaleigh untuk memegang jawatan Ketua Pembangkang sebagai persediaan jika Anwar yang juga Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) disabit kesalahan dalam kes liwatnya adalah benar.

Malahan Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Harun Taib tidak menafikan kemungkinan Tengku Razaleigh Hamzah bakal memegang jawatan Ketua Pembangkang, menggantikan Anwar Ibrahim.

Menurut kata Datuk Harun "Kita akan tengok dulu daripada segi prestasi beliau Ku Li, kalau beliau ada pengikut yang ramai atau sokongan majoriti dalam kalangan parti pembangkang, kemungkinan besar beliau akan jadi Ketua Pembangkang.

"Begitu juga dengan Anwar, beliau boleh berunding dan kalau tak dapat majoriti penyokong, mungkin beliau (Anwar) tak akan duduk di situ lagi (menyandang jawatan Ketua Pembangkang),"


Mungkin juga Dewan Ulama PAS sudah hilang kepercayaan terhadap Anwar berhubing kes liwat dan video seks Anwar, justeru itu Dewan Ulama Pas membuat kenyataan secara terbuka dan mahu Anwar berundur dengan segera.

"Setiap pemimpin termasuk Anwar tidak semestinya menyandang sesuatu jawatan itu dalam tempoh yang lama, sebaliknya perlu memberi laluan kepada orang lain".

"Beliau tak akan selama-lamanya jadi Ketua Pembangkang, jika orang lain yang mendapat sokongan majoriti dalam pembangkang, maka dia pula yang akan jadi ketua," kata Datuk Harun.

Adakah ini satu "Lawak Jenaka" yang dikatakan oleh Nik Aziz? Baca disini...

Di bulan Ramadhan yang mulia ini eloklah Dewan Ulama PAS membuat cadagan agar cuti sementara waktu diberikan kepada Nik Aziz, berilah peluang kepada beliau untuk menghabiskan masanya bersama anak cucunya... Berehatlah Tuan Guru Nik Aziz...

Suhardi Mati Hidup Semula… Semakin Kurang Siuman

Posted: 01 Aug 2011 06:00 PM PDTSuhardi boleh tipu orang dalam satu-satu masa tapi dia tidak boleh tipu semua orang sepanjang masa... Sempena dengan bulan Ramadhan ini ada baiknya jika Suhardi bertaubat diatas lakonanya dan pembohongannya itu...

Lelaki yang dikatakan berlakon sebagai Allahyarham Baharudin Ahmad, yang meninggal dunia semasa perhimpunan haram 9 Julai lalu, Suhardi Mat Isa, hari ini tampil dan menafikan dia berlakon, bersembunyi, melarikan diri dan enggan bekerjasama dengan polis.


Bagaimanapun, ketika tampil pada sidang media yang dianjurkan Persatuan Usahawan, Konsultan dan Pengarah Islam Malaysia (UrusKop) hari ini, Suhardi sebagai Setiausaha Agungnya memberi pelbagai kenyataan berbelit setiap kali diasak dengan soalan-soalan 'panas' oleh pemberita.

Malah, pada satu ketika, dia mengakui hilang akal selama tujuh hari yang dakwanya, akibat kesan sampingan daripada gas pemedih mata digunakan pihak berkuasa, tetapi apabila diminta pengesahan doktor mengenai perkara itu, Suhardi gagal memberi sebarang bukti.


Sementara itu Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Khalid Abu Bakar berkata Suhardi telah menghubungi pihak polis untuk memberi kerjasama dalam kes tersebut.

Untuk itu pihaknya akan memanggil Suhardi untuk memberi keterangan dalam masa terdekat di Ibu Pejabat Kontijen Polis Kuala Lumpur.

Khalid berkata Suhardi sepatutnya datang berjumpa dengan pihaknya untuk memberi penjelasan apabila video mengenai lakonannya itu tersebar luas.

DAP Dicabar Bertanding Di Kawasan Melayu! Ada Berani?

Posted: 01 Aug 2011 05:30 PM PDT

GAPS ingin mengalu-alukan cadangan DAP yang berhasrat ingin bertanding dalam kerusi majoriti melayu dalam PRU 13 ini. Hasrat ini sekali lagi membuktikan Malaysia adalah sebuah negara demokrasi.

DAP sekarang memperolehi sokongan maksima masyarakat cina namun itu masih belum cukup untuk ia memenangi kerusi untuk mengambilalih kerusi Perdana Menteri. GAPS yakin sebenarnya DAP sedang menyusun langkah untuk mengambil alih jawatan PM, kerana itu ia harus melebarkan jaringnya dikawasan melayu.

PKR dan PAS sekarang pula sedang mengalami kemerosotan sokongan yang amat sangat pengundi melayu. Oleh itu kedua-dua parti ini dilihat DAP tidak mampu untuk mengekal kerusi yang mereka ada sekarang. Alternatif nya adalah untuk DAP meletakkan calon melayu. Dengan formula ini DAP berharap sokongan kaum cina kekal dan kaum melayu bertambah yang akhirnya akan memenangkan calon mereka.

Secara halusnya sebenarnya DAP sedang mengadaptasikan cara parti PAP singapura menguasai kerusi melayu dinegara itu sejak tahun 1965. Formula PAP mungkin boleh digunapakai oleh DAP untuk menguasai politik negara ini.

Malahan hubungan keluarga dan politik abang-adik PAP dan DAP merupakan jambatan yang sangat utuh yang diyakini oleh DAP untuk menguasai politik negara ini.

Kenyataan Media GAPS...

Hamidzun Khairuddin
Presiden
Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS)

[foto inside] MB Kedah Azizan Razak, Haron Din Stabil Di IJN

Posted: 01 Aug 2011 07:00 AM PDT

Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Ustaz Azizan Razak yang dimasukkan di Institut Jantung Negara (IJN) di Kuala Lumpur untuk pemeriksaan jantung berada dalam keadaan stabil.

Bernama yang memetik kenyataan Setiausaha Akhbar beliau, Mohd Helmi Khalid sebagai berkata menteri besar itu yang menghidap penyakit darah tinggi dimasukkan ke IJN Jumaat lalu selepas mengadu sakit jantung.

Manakala pemimpin tertinggi Pas Timbalan Mursyidul Am Pas, Dr Haron Din turut sama dimasukkan ke Institiut Jantung Negara (IJN) petang tadi.

Kedua mereka menghadapi masalah jantung.

MB Kedah Azizan Tenat Dirawat Di IJN ?

Posted: 01 Aug 2011 03:17 AM PDT

Menteri Besar Kedah, DS Azizan Abdul Razak kini ditahan di Institut Jantung Negara (IJN) sejak sabtu lalu.

Berita mengenai tahap kesihatan beliau dirahsiakan daripada umum serta belum disiarkan di akbar rasmi parti Pas, Harakah.

Walau bagaimanapun sumber engan mendedahkan keadaan Azizan sama ada tenat ataupun stabil.
Published with Blogger-droid v1.7.4

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 02 Aug 2011 03:27 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ


HILANGKAN BORING DI PETANG RAMADHAN : Gadis Nak Pegi KangKang Tepi Jalan !!! ...

Posted: 02 Aug 2011 12:55 AM PDT


(PHOTO ANWAR : GAMBAR HIASAN)
Kisah Benar:   " Saya Nak Pergi Kangkang!!!! "

"Saya nak pergi kangkang . Kamu nak ikut?" 

Ini mungkin ayat yang sangat pelik dan luar biasa yang keluar dari mulut seorang gadis ayu, sopan dan bertudung litup apabila mengeluarkan perkataan yang mungkin agak kurang enak didengar dek telinga. Dan mungkin ayat ini yang akan terkeluar dari mulut ku;


"Hah? kamu nak pergi apa????"


Dengan slumber pula dia menjawab,


"Itu… Nak pergi kangkang  kat tepi jalan sana tu haaaa~"  sambil menuding jari ke arah bangunan ditepi jalan yang berhampiran. 


Ya Allah! Apa sudah jadi?

Betul lah sekarang ini dunia memang sudah hampir kiamat! Apa sudah hilang akal kah gadis ayu dihadapanku ini hingga boleh berkata seperti itu? Sudah sakit mental kah gadis ini? Dengan serta-mertanya aku menepuk kepala yang tidak dihinggapi nyamuk, lalu berkata…


"Astarghfirullah'alazim! Apa yang kamu nak buat nih? Sejak bila kamu terpesong? Aper dah tak tahu malukah kamu? Ya Allah… kesianlah dekat mak ayah kamu tu… dari kecil mereka ajar kamu jadi anak yang sopan. Dah besar panjang macam nih, nak buat benda tak senonoh pula?"

Jerkah ku.

Puas hati! Orang yang sudah tidak sedarkan diri perlu diingatkan. Agar tidak menjadi fitnah dikemudian hari. Tapi, lain pula jadinya. Dengan muka hairan dan tidak puas hati, si gadis ayu menjawab;

"Eh! Apa yang kamu merepek nih? Bila pula saya kata, saya nak buat benda tak senonoh?"

Aduh, bertambah 'panas' hatiku! Beria-ria aku marah dan cuba hendak mengingatkan dia, dikatanya aku merepek pula!

"Apa pula saya yang merepek? Kamu tu yang merepek! Yang kamu nak pergi
mengangkang  kat tepi jalan tu buat apa?"

"Kah~kah~kah~"  Kata-kata ku dijawab dengan deraian tawa dari gadis ayu tersebut. Ketawanya kelihatan hampir pecah perut. 

"Sah lah… memang dah tak waras agaknya gadis didepan aku nih. Kesian~ muda-muda lagi, sudah sakit mental…" kata hati kecil ku. Selepas ketawanya reda, si gadis terus menarik diriku ketepi jalan, lalu menuding jari ke arah sebuah kedai.

Terkesima aku melihat kedai tersebut… 

.
.
.
.
(Sila Scroll ke Bawah)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
(Sila Scroll Lagi  ke Bawah)
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
(Sikit Lagi Scroll ke Bawah)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.


:::

"Hah, inilah Kang Kang
 nya… Kamu fikir saya nak buat apa???"  Jerkah gadis tersebut kepada ku pula. Dengan perasaan yang sangat bengang bercampur geli hati, aku pun menjawab…  

"Alah! Cakaplah nak pergi
KEDAI KASUT !! Ini, nak pergi KANGKANG nak pergi KANGKANG Haishhh!!!~"

Saja nak hilangkan boring petang2 ni ... Jangan Mareeee yer kawan2ku ...........
HA HA HA !
SELAMAT BERBUKA PUASA !


Ikhlas dari :
AloQStaQ
SELASA
2 Ramadhan 1432H
3:55 Ptg

tunku

Posted: 02 Aug 2011 03:24 AM PDT

tunku


The Virtues of Ramadhan

Posted: 01 Aug 2011 09:00 AM PDT

Ramadhan is one of the twelve Arabic months. It is a month which is venerated in the Islamic religion, and it is distinguished from the other months by a number of characteristics and virtues, including the following:

1 – Allah has made fasting this month the third pillar of Islam, as He says (interpretation of the meaning):
"The month of Ramadan in which was revealed the Qur'aan, a guidance for mankind and clear proofs for the guidance and the criterion (between right and wrong). So whoever of you sights (the crescent on the first night of) the month (of Ramadan i.e. is present at his home), he must observe Sawm (fasts) that month…"
[al-Baqarah 2:185]
and it was narrated in al-Saheehayn (al-Bukhaari, 8; Muslim, 16) from the hadeeth of Ibn 'Umar that the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: "Islam is built on five (pillars): the testimony that there is no god except Allah and that Muhammad is the Messenger of Allah; establishing prayer; fasting Ramadaan; and Hajj to the House (the Ka'bah) ; paying zakaah;."
2 – Allah revealed the Qur'aan in this month, as He says in the verse quoted above (interpretation of the meaning):
"The month of Ramadan in which was revealed the Qur'aan, a guidance for mankind and clear proofs for the guidance and the criterion (between right and wrong)…"
[al-Baqarah 2:185]
And Allah says (interpretation of the meaning):
"Verily, We have sent it (this Qur'aan) down in the Night of Al-Qadr (Decree)."
[al-Qadr 97:1]
3 – Allah has made Laylat al-Qadr in this month, which is better than a thousand months, as Allah says (interpretation of the meaning):
"Verily, We have sent it (this Qur'aan) down in the Night of Al-Qadr (Decree).
And what will make you know what the Night of Al-Qadr (Decree) is?
The Night of Al-Qadr (Decree) is better than a thousand months (i.e. worshipping Allah in that night is better than worshipping Him a thousand months, i.e. 83 years and 4 months).
Therein descend the angels and the Rooh [Jibreel (Gabriel)] by Allah's Permission with all Decrees,
(All that night), there is peace (and goodness from Allah to His believing slaves) until the appearance of dawn"
[al-Qadar 97:1-5]
"We sent it (this Qur'aan) down on a blessed night [(i.e. the Night of Al-Qadr) in the month of Ramadan — the 9th month of the Islamic calendar]. Verily, We are ever warning [mankind that Our Torment will reach those who disbelieve in Our Oneness of Lordship and in Our Oneness of worship]"
[al-Dukhaan 44:3]
Allah has blessed Ramadaan with Laylat al-Qadr. Explaining the great status of this blessed night, Soorat al-Qadr was revealed, and there are many haadeeth which also speak of that, such as the hadeeth of Abu Hurayrah (may Allah be pleased with him) who said: The Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him) said: "There has come to you Ramadaan, a blessed month which Allah has enjoined you to fast, during which the gates of heaven are opened and the gates of Hell are closed, and the rebellious devils are chained up. In it there is a night which is better than a thousand months, and whoever is deprived of its goodness is indeed deprived."
Narrated by al-Nasaa'i, 2106; Ahmad, 8769. classed as saheeh by al-Albaani in Saheeh al-Targheeb, 999.
And Abu Hurrah (may Allaah be pleased with him) said: The Messenger of Allaah (peace and blessings of Allah be upon him) said: "Whoever spends Laylat al-Qadr in prayer out of faith and in the hope of reward, will be forgiven his previous sins." Narrated by al-Bukhaari, 1910; Muslim, 760.
4 – Allah has made fasting Ramadaan and spending its nights in prayer out of faith and in the hope of reward a means of forgiveness of sins, as was proven in al-Saheehayn (al-Bukhaari, 2014; Muslim, 760) from the hadeeth of Abu Hurayrah according to which the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: "Whoever fasts Ramadaan out of faith and in the hope of reward, his previous sins will be forgiven." And al-Bukhaari (2008) and Muslim (174) also narrated from Abu Hurayrah that the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) said: "Whoever spends the nights of Ramadaan in prayer out of faith and in the hope of reward, his previous sins will be forgiven."
The Muslims are unanimously agreed that it is Sunnah to pray qiyaam at night in Ramadaan. Al-Nawawi said that what is meant by praying qiyaam in Ramadaan is to pray Taraweeh, i.e., one achieves what is meant by qiyaam by praying Taraaweeh.
5 – In this month, Allah opens the gates of Paradise and closes the gates of Hell, and chains up the devils, as is stated in al-Saheehayn (al-Bukhaari, 1898; Muslim, 1079), from the hadeeth of Abu Hurayrah who said that the Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him) said: "When Ramadaan comes, the gates of Paradise are opened and the gates of Hell are closed, and the devils are chained up."
6 – Every night Allah has people whom He redeems from the Fire. Imam Ahmad (5/256) narrated from the hadeeth of Abu Umaamah that the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: "At every breaking of the fast, Allah has people whom He redeems." Al-Mundhiri said: there is nothing wrong with its isnaad; and it was classed as saheeh by al-Albaani in Saheeh al-Targheeb, 987.
Al-Bazzaar (Kashf 962) narrated that Abu Sa'eed said: The Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him) said: "Allah has people whom He redeems every day and night – i.e., in Ramadaan – and every Muslim every day and night has a prayer that is answered."
7 – Fasting Ramadaan is a means of expiation for the sins committed since the previous Ramadaan, so long as one avoids major sins. It was proven in Saheeh Muslim (233) that the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: "The five daily prayers, from one Jumu'ah to the next and from one Ramadaan to the next are expiation for (sins committed) in between, so long as you avoid major sins."
8 – Fasting in Ramadaan is equivalent to fasting ten months, as is indicated by the hadeeth in Saheeh Muslim (1164) narrated from Abu Ayyoob al-Ansaari: "Whoever fasts Ramadaan then follows it with six days of Shawwaal, it will be like fasting for a lifetime." Ahmad (21906) narrated that the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: "Whoever fasts Ramadaan, a month is like ten months, and fasting six days after al-Fitr will complete the year."
9 – Whoever prays qiyaam in Ramadaan with the imam until he finishes, it will be recorded for him that he spent the whole night in prayer, because of the report narrated by Abu Dawood (1370) and others from the hadeeth of Abu Dharr (may Allah be pleased with him) that the Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him) said: "Whoever prays qiyaam with the imam until he finishes, it will be recorded for him that he spent the whole night in prayer." Classed as saheeh by al-Albaani in Salaat al-Taraaweeh, p. 15
10 – 'Umrah in Ramadaan is equivalent to Hajj. Al-Bukhaari (1782) and Muslim (1256) narrated that Ibn 'Abbaas said: The Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him) said to a woman among the Ansaar, "What kept you from doing Hajj with us?" She said, "We only had two camels that we used for bringing water." So her husband and son had gone for Hajj on one camel, and he left the other for them to use for bringing water." He said, "When Ramadaan comes, go for 'Umrah, for 'Umrah in Ramadaan is equivalent to Hajj." According to a report narrated by Muslim, "… is equivalent to doing Hajj with me."
11 – It is Sunnah to observe i'tikaaf (retreat for the purpose of worship) in Ramadaan, because the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) always did that, as it was narrated in the hadeeth of 'Aa'ishah (may Allah be pleased with her) that the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) used to spend the last ten days of Ramadaan in i'tikaaf until he passed away, then his wives observed i'tikaaf after him." Narrated by al-Bukhaari, 1922; Muslim, 1172.
12 – It is mustahabb in the sense of being strongly recommended in Ramadaan to study the Qur'aan together and to read it a great deal. You may study the Qur'aan together by reciting it to someone else and by having someone else recite it to you. The evidence that this is mustahabb is the fact that Jibreel used to meet the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) every night in Ramadaan and study the Qur'aan with him. Narrated by al-Bukhaari, 6; Muslim, 2308.
Reading Qur'aaan is mustahabb in general, but more so in Ramadaan.
13 – It is mustahabb in Ramadaan to offer iftaar to those who are fasting, because of the hadeeth of Zayd ibn Khaalid al-Juhani (may Allah be pleased with him) who said: The Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him) said: "Whoever gives iftaar to one who is fasting will have a reward like his, without that detracting from the fasting person's reward in the slightest." Narrated by al-Tirmidhi, 807; Ibn Maajah, 1746; classed as saheeh by al-Albaani in Saheeh al-Tirmidhi, 647. see question no: ( 12598 )
And Allah knows best.

bumiyang

Posted: 02 Aug 2011 03:23 AM PDT

bumiyang


Nik Aziz - Apa Beza "Anwar Tukar Dengan Ku Li", "Najib Tukar Dengan Muhyiddin" ???

Posted: 02 Aug 2011 12:54 AM PDT

HERO KECIK

Posted: 02 Aug 2011 01:54 AM PDT

HERO KECIK


DAP Yakin Boleh Menang Bertanding Kawasan Melayu

Posted: 02 Aug 2011 12:06 AM PDTDAP cukup yakin dapat bertanding dikawasan melayu pada PRU13, ini disebabkan sokongan PAS dan PKR terhadap DAP sangat tinggi sehingga sanggup menhalalkan apa yang haram..

Disebebkan sokongan pada pru12 sehingga negeri2 yang dimenangi odulu dikuasi oleh DAP. Orang melayu hanya jadi pak turut... janji dapat elaun..

Setelah sokongan melayu PAS diberikan kepada DAP, DAP sekarang mahu bertanding dikawasan melayu pulak, sebelum ini PAS lawan BN, sekarang DAP kayan BN di kawasan orang PAS.. Adakah PAS sudah membuat perjanjian akan menyerahkan kerusi tersebut kepada DAP... Bagi PAS siapa yang parti mana yang bertanding adalah sama sahaja kerana ianya dalam satu pakatan.

Selepas ini banyak kerusi PAS akan di ambil alih oleh DAP... dan PAS hanya menyokong dan mengerahkan penyokongnya agar memberikan undi kepada DAP... DAP akan pegang banyak kerusi selepas ini.. Adakah ini yang igin dibuat dalam Pakatan demi mempertahankan kuasa politik Pakatan..

Hina sungguh puak2 PAS nie... sanggup jual negara kepada DAP... Entahlaaaa

Anwar Tergugat, Minta Tolong KuLi

Posted: 01 Aug 2011 11:55 PM PDT

Apala anwar n keluarga2 pakatan nie... terutama PAS... PAS dh tahu siapa Anwar sebenarnya... tapi takut nk bercakap kuat2, takut kena terajang... Tapi kini sudah boleh bercakap kuat2... Bagi mereka Anwar hanya kencing saja tau, Nak jaga Negara konon... Keluarga sendiri pun jahanam.. Kesian isterinya....nk wat cam mana.... masa sontot cina tu tengah sedap tak tahu kena record plak... sekarang dah tersebar video tu... dengar2 keterangan dh diambil...

PAS dh mula beralih kepada KuLi MP Gua Musang.... kenapa nk minta tolong KuLi....dh rasa tempat sebagi ketua pembangkang tu dh tergugat dan dh tak mampu nk duduk lagi... Tapi ada hati nk jd peminpin Negara... ramai yang dh gila kuasa rupanya dalam pakatan nie... semua dh gila..

Apala keluarga anwar nie... suka buat cerita seramlaa... orang dh muah dengan cerita2 khayalannya.... patut berpijak dialam nyata sekarang......

BERSIH: Buat Aduan Keganasan Polis Dapat Duit?

Posted: 01 Aug 2011 11:38 PM PDT

BERSIH 2.0 menetapkan Rabu ini sebagai tarikh terkhir bagi penyerahan bukti mengenai keganasan dan penggunaan kuasa melampau oleh polis pada perhimpunan 9 Julai lalu.

Puak2 BERSIH nie apa lagi yang diorg nak nie, Nak duit lagi ker diorg nie... tak cukup ke bayaran RM 200 seorang tu... Nk berapa banyak lagi? Dengar2 diorg nk bayar kepada sesiapa yg mempunyai bukti kononya polis bersikap kejam terhadap puak2 perhimpunan haram tu. Betul ker?

Kenapa nk laungkan pasal ketidakadilan polis, Bukan BERSIH berhimpun pasal 8 tuntutan dalam Pilihanraya, Masa perhimpunan lain plak yg korang laungkan, reformasila, polis nie anjingla, rasuah la apa la... Sekarang nk citer pasal keadilan.

Macam mana peninga yang tak dapat berniaga disebabkan perhimpunan itu.. adil kan bagi mereka.. adilkan bg orang ramai yang tidak dapat keluar pada hari tu... Ko nk adil pada ko ker... kepala bapak ko la... kalau pasal ko semua ko nk untung belah ko... kalau orang lain... ko tak kesah pun....

Polis tu pun ada perasaan juga, korang g serang diorg tu tak pa... krang g baling objek, sumpah dengan kata2 kesat tu tak pa... Polis pun ada perasaan....

Berapa yang diorg bayar plak nie? Bayaran kepada pemberi maklumat, gambar n video polis nie zalim.... Berapa yang diorg bayar... Diorg sudah kecut bila polis bagi layanan baik kepada mereka... Presiden PAS pun dh umumkan yng diorg di layan baik....

Apa lagi yng diorg nak nie... Nak Duit ka? Berapa yang Dibayar?Betul ker

Nik Aziz Kena Tukar

Posted: 01 Aug 2011 11:30 PM PDT

Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan dakwaan mengaitkannya dengan "perbincangan rahsia" untuk menggantikan Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan Tengku Razaleigh Hamzah sebagai lawak jenaka.

"Lawak jenaka! Itulah saja yang boleh saya sifatkan kepada khabar angin yang mengaitkan saya dengan perbincangan rahsia untuk melantik YBM Tengku Razaleigh sebagai ketua Pakatan Rakyat menggantikan Datuk Seri Anwar Ibrahim. Malaysiakini

Komen..

Tak usahla nk bersandiwara lawak jenaka la apa la, orang yang sepatutnya kena tukar ialah Nik Aziz Sendiri...Dah boleh berehat dah Nik Aziz ni, sian dia..udah2la dipermainkan oleh orang keliling pakatan..

Jangan Doakan Mati Terhadap Ustaz Azizan

Posted: 01 Aug 2011 09:23 PM PDT

Doakan Cepat Sembuh

Sebelum dimasukkan ke Institut Jantung Negara (IJN), Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Razak sejak sebulan lepas kelihatan sangat letih sehingga menyebabkannya menukar rutin tidur.
Setiausaha politiknya Muhammad Sanusi Md Nor berkata, Azizan yang sebelum ini berjaga sehingga jam 1 hingga 2 pagi kini terpaksa tidur sejam atau sejam setengah selepas Maghrib. Malaysiakini.

Komen

Kita doakan keselamatan Ustaz Azizan. Kat kelantan Nik Aziz dh buat solat hajat ker kt stadium untuk keselamatan dan agar ustaz azizan cepat sembuh. Jangan nk menang pilihanraya sahaja baru nak panggil orang sembahyang hajat. Buatla sembahyang hajat kat uztaz azizan. Doakan agar cepat sembuh.

Jangan ada plak dalam pas yang suka hati bila uztaz azizan dimasukan ke IJN. Ada juga yang bercita2 nk jadi MB kedah setelah kerusi itu dikosongkan. Jangan begitu... orang yang masih hidup jangan didoakan mati. Patut doakan kesejahteraan.

Pada puak2 pas yang bercita2 nk jadi MB cepat tu, agak2la.... jangan main kotor lg dalam politik PAS.

Aspirasi Bangsa

Posted: 02 Aug 2011 01:49 AM PDT

Aspirasi Bangsa


Edisi PAS boneka DAPigs : Kedah darul Maksiat!!!

Posted: 01 Aug 2011 06:48 PM PDT

Taipingmali (tm)

Posted: 02 Aug 2011 01:40 AM PDT

Taipingmali (tm)


GWM mengenai H2O : Artikel menarik untuk dibaca

Posted: 02 Aug 2011 01:36 AM PDT

YB Dato' Seri Hishamuddin ... Dengarkan Suara Hati Blogger Pro Kerajaan !


GWM tidak sesekali mempertikaikan bidang kuasa, tugas dan tanggungjawab Kementerian Dalam Negeri (KDN), namun sejak akhir-akhir ini timbul berbagai reaksi dan perspektif agak negatif.

Rakyat semakin skeptikal dengan langkah dan keberkesanan penguatkuasaan undang-undang yang diambil oleh KDN.


Dan panggilan yang amat menyakitkan halwa telinga seperti 'Kementerian Amaran Demi Amaran', 'Menteri Amaran' tidak seharusnya berlaku bagi sebuah badan yang menjaga kepentingan dan keselamatan negara ini.

Sudah habis ikhtiar dan sedaya upaya tidak mahu menegur langsung KDN namun apakan daya, GWM juga manusia seperti rakyat yang lain mahu KDN kembali disegani dan dihormati.

Buat yang dihormati YB Dato' Seri Hishammuddin bin Tun Hussein, teguran bukan bererti membenci jauh sekali memusuhi. Berbeza pandangan dan pendapat adalah kawan yang baik.


Anggaplah teguran nakal dari blogger pro kerajaan sebagai usaha mahu mendekati dan memahami tugas dan tanggungjawab Dato' Seri serta kementerian yang dinaungi.

Bukanlah kerja blogger pro kerajaan mahu menjatuhkan kredibiliti malah mengampu KDN hidup-hidup! Blogger pro kerajaan tidak buat kerja mengampu seperti blogger UMB! Kipas mengipas bukan amalan blogger 'Polong Tidak Bertuan' pro kerajaan.

Consistency dan Law Enforcement adalah keyword yang mahu diketengahkan melalui artikel ini. KDN seolah-olah dilihat tidak konsisten dalam menguatkuasakan undang-undang.

GWM yakin dan percaya KDN mempunyai sebab yang munasabah mengapa beberapa orang anggota Parti Sosialis Malaysia(PSM) termasuklah Dr S.Jeyakumar,Ahli Parlimen Sungai Siput dibebaskan ... YB lebih arif dalam hal ini.

Namun sekilas pandangan, juak-juak pelampau ini seolah olah sudah kebal dan mempunyai imuniti dari sebarang tindakan oleh KDN dan itulah yang paling digusarkan.

Penangkapan juak-juak ini cukup berkait rapat dengan pertuduhan di bawah Ordinan Darurat kerana kesalahan mereka untuk memerangi Yang DiPertuan Agung sejajar dengan kehendak Seksyen 122, Kanun Keseksaan.


Apabila terbukti kesemua mereka ini berniat melancarkan tentangan itu dengan menghidupkan kembali fahaman komunis melalui beberapa nama yang mereka julang sebagai tokoh sedangkan Parti Komunis Malaysia serta fahamannya telah diharamkan oleh kerajaan dan undang-undang pengawalannya termaktub dalam Perlembagaan Malaysia.

GWM meminta jasa baik YB Dato' Seri Hishamuddin Tun Hussein untuk memberi penjelasan sebaik mungkin. Penjelasan dari KDN cukup ditunggu-tunggu mengapa mereka ini dibebaskan dan atas dasar apa kesemuanya dibebaskan.

Perlu sebenarnya YB Dato' Seri Hishamuddin Tun Hussein dan pihak kementerian mengeluarkan kenyataan sebelum banyak lagi suara-suara yang mempersoalkan 'kelembapan cuaca' di KDN.


Anggaplah artikel ini sebagai tanda salam perkenalan diantara blogger 'Polong Tidak Bertuan' pro kerajaan dengan Kementerian Dalam Negeri.

Jangan Marah YB ... sekadar mahu penjelasan.

Warga Felda dapat bonus

Posted: 01 Aug 2011 08:59 PM PDT

112,635 peneroka Felda akan terima wang Hari Raya minggu ke-2 bulan Ramadan/PM DS Najib Razak.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Pas desak Najib undur

Posted: 01 Aug 2011 07:57 PM PDT

Mohd Rashidi Hassan menulis dalam Harakah terus mendesak Najib berundur dari jawatan Perdana Menteri Malaysia.

Najib dikatakan gagal mendapatkan sokongan rakyat, apabila banyak slogan dan dasar yang dijajanya tidak mendapat sambutan.

Paling teruk apabila media dalam dan luar kritik cara Umno BN mengendalikan perhimpunan berShit yang dilabelkan paling buruk dalam sejarah negara.

Harakah juga menyokong akhbar Guardian dari UK yang menulis 'Malaysia's Najib must abandon the Mobarak Model."

Pas terus mengambil petikan Simon Tisdal dari UK daily yang menyatakan Najib adalah diktator.

Selain dua akhbar UK, Amnesty International juga kritik Najib kerana ramai peserta demo cedera.

Kalau beginilah sikap Pas menyokong media luar mengkritik Najib kerana isu BerShit jelas menunjukkan Pas juga sama level dengan yahudi dan majusi yang iri hati dengan kepimpinan BN yang sudah memerintah Malaysia selama 54 tahun.

Pas patut tahu bahawa UK yang menjajah kita sejak 1824 masih tidak puas hati dengan Malaysia yang berjaya menuntut kemerdekaan pada 1957 dan dendam mereka terus membara selepas peristiwa pembelian Sime Darby dibursa saham mereka.

Pas juga diluluskan pendaftarannya oleh Bristish awal 50an adalah sebagai time bomb kepada negara dan hari ini menjadi kenyataan.

Pas parti radikal yang sangat bahaya kepada negara, mereka sanggup melakukan apa saja kerja-kerja jahat untuk merealisasikan sebuah negara berfahaman khawarij dan wahabi, jangan lupa dalam Pas juga ada fahaman Syiah.

Dulu Anwar desak Tun Mahathir berundur, bila Pak Lah naik, sama juga desak berundur, sekarang desak Najib, akan datang desak Muhyiddin.

Oi, cuba desak Nik Aziz, Hadi Awang, Kapal Sink, Lim Kit Siang berundur pula. Baru fair.

Dulu masa PRN Sarawak desak Taib undur, yang desak tu siapa? Lim Kit Siang.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

RM300mil spent on rural homes

Posted: 01 Aug 2011 09:42 AM PDT

BANGI: The government aims to provide 9,146 homes under the Housing Assistance Programme (PBR) to the people in rural areas.

Under the GTP's NKRA on improving rural basic infrastructure, the government has allocated RM300mil for the construction of 5,692 new houses and restoration of 3,454 existing houses.

Rural and Regional Development Minister Datuk Seri Mohd Shafie Apdal said 1,618 houses were to be built in the Peninsular while 2,345 houses would be in Sabah and 1,729 in Sarawak.

He said the house restoration exercise comprised of 914 in the Peninsular, 449 in Sabah and 2,087 in Sarawak.

As of May 27, Shafie said his ministry had completed the construction of 548 houses and restoration works on 531 existing houses.

Bob Lokman nak MB Perak DS Zambry mati cepat...wmv

Posted: 01 Aug 2011 09:30 AM PDTBOB LOKMAN BODOH MACAM BABI

Nik Aziz kafir..kata Ulama UMNO dan penyokongnya.

Posted: 01 Aug 2011 09:24 AM PDTBersih 2.0 in Melbourne RAMAINYA DAP BABI

Posted: 01 Aug 2011 09:14 AM PDT

TARIK BALIK BIASISWA JPA

Posted: 01 Aug 2011 09:11 AM PDTNO POINT MENYANYI LAGU NEGARAKU JIKA PERANGAI MACAM BABI

APA TINDAKAN MSD USA?

Posted: 01 Aug 2011 09:10 AM PDT

PANEH MIANG

Posted: 02 Aug 2011 01:28 AM PDT

PANEH MIANG


KEANEHAN LAWAK PAS

Posted: 01 Aug 2011 08:33 PM PDT

Suatu hari semasa solat Jumaat yang dihadiri lebih kurang 1,000 jemaah...tiba-tiba masuk 2 lelaki berpakaian hitam yang menutupi seluruh tubuh. Apa pun tak nampak kecuali dua biji mata dan ditangan mereka terdapat mesin-gun. Salah seorang lelaki itu mula bertempik;

"Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH terus berdiri di tempat kamu!"

Sementelah mendengar amaran lelaki itu, ramai jemaah telah bertempiaran lari untuk menyelamatkan diri.

Daripada jumlah asal 1,000 jemaah, kini hanya tinggal lebih kurang 40 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk Pak Imam.

Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya dan melihat ke arah Pak Imam lalu berkata;

"Ok Pak Imam! Saya dah halau SEMUA yang munafik yang hipokrit. Sekarang bolehlah Pak Imam mulakan solat Jumaat." Seterusnya kedua lelaki tersebut kemudiannya melarikan diri meninggalkan para jemaah yang masih terpinga-pinga.

*********

Adakah anda merasa lawak dengan kisah di atas? Fikirkan...

Lawakkah dari 1,000 orang yang mengaku Islam, TETAPI hanya 40 orang sahaja yang betul-betul BERIMAN?

Lawakkah betapa ramai manusia yang mudah lupakan ALLAH demi kepentingan diri dan dunia? Kedua lelaki itu hanya membawa mesin-gun. Tidak pula dikata mahu menembak. Baru kena ugut, terus jemaah lari lintang pukang. Terus lupa yang mereka belum pun solat Jumaat lagi.

*********

Begitulah analogi keanehan lawak PAS (Parti Amukan Syaitan). PAS sudah lari daripada perjuangan asal hanya apabila disergah oleh Karpal Singh dan Bapak AnWAR Bin Ibrahim. Pemimpin PAS juga sudah mula melihat harta dunia yang semakin jelas di depan mata. Maka...

1. ANEHNYA

Pabila PAS mengatakan perjuangannya adalah jihad untuk menubuhkan negara Islam.

LAWAKNYA

Selepas 60 tahun, tiba-tiba Hadi kata Negara Islam tiada dalam Perlembagaan PAS dan tiada dalam Al-Quran. Bahkan PAS telah menukar halatuju asalnya ingin menegakkan negara Islam, kini berubah kepada konsep negara berkebajikan bagi mengambil hati rakan sekutu DAP.

2. ANEHNYA

Pabila Pas berkata UMNO jadi kafir kerana berkerjasama dengan parti-parti kafir seperti MCA dan MIC. "Sesiapa yang reda dengan kufur maka dia menjadi kufur," (Kuliah di Marang 1983).

LAWAKNYA

PAS berkomplot dan berpelukan dengan DAP serta calon-calon bukan Islam dalam pilihanraya ke-11 & 12. Bahkan pemimpin PAS tanpa segan silu turut menjulang panji-panji DAP.

3. ANEHNYA

Pabila Pas berkata, "Haram bagi orang Islam memangkah calon yang kafir. Ini kerana Allah mengharamkan melantik orang kafir menjadi pemimpin."

LAWAKNYA

Dalam pilihanraya ke-12 PAS meminta ahli-ahlinya memangkah calon bukan Islam dari parti PKR dan DAP. Bahkan PAS meredhai Guan Eng sebagai pemimpin mereka di Penang.

4. ANEHNYA

Pabila Pas berkata, "Kerajaan BN adalah kerajaan mungkar kerana membiarkan kilang-kilang arak dan kelab-kelab malam beroperasi."

LAWAKNYA

Selepas Pakatan menang di Selangor, mereka tidak pula menutup kilang-kilang arak di negeri itu seperti Carlsberg di Shah Alam dan Kelab The Ship, sedangkan dahulunya Pas begitu marah dengan kilang-kilang tersebut.

5. ANEHNYA

Sebelum ini PAS mengata Paklah ketika beliau TPM yang menguruskan virus JE, "Badawi di arab jaga unta tapi Badawi di Malaysia jaga babi."

LAWAKNYA

Kerajaan Selangor bersama Pas kini cuba mencanggih serta menambah luaskan ladang babi di negeri itu tanpa dituduh sebagai 'kerajaan hal ehwal babi'.

6. ANEHNYA

Pabila Pas berkata kerajaan membenarkan hiburan dan konsert hingga menyebabkan gejala sosial berlaku dikalangan anak muda.

LAWAKNYA

Kerajaan Selangor dan Pulau Pinang menganjurkan konsert dan hiburan melampau ketika hampir bulan Ramadhan tetapi tidak pula ditegah atau ditentang oleh PAS habis-habisan.

7. ANEHNYA

Ketika Anwar dituduh dengan tuduhan Liwat dan Zina, PAS kata, "Dalam Islam tidak boleh tuduh orang dengan tuduhan seks, melainkan mesti ada empat orang saksi." Perkara sama dituturkan Pas semasa kes Mat Sabu dituduh berkhalwat.

LAWAKNYA

Ramai penceramah PAS menuduh pemimpin UMNO dengan tuduhan membunuh, rasuah, seks dan sebagainya tanpa sebarang bukti mahupun saksi dengan alasan kononnya Amar Makruf dan Nahi Mungkar.

8. ANEHNYA

Pabila Pas berkata, "Sesiapa yang menolak hudud kerana masyarakat majmuk maka dia menjadi kafir."

LAWAKNYA

Pas Kedah yang baru memerintah berkata, "Kedah tidak boleh buat macam Kelantan dalam semua perkara seperti menutup pusat judi, kerana di Kedah ramai orang bukan Islam berbanding Kelantan."

9. ANEHNYA

Pabila Pas berkata, "Bersekongkol dengan parti politik yang tidak bepegang kepada dasar Islam adalah sesat dan kufur."

LAWAKNYA

PAS berjihad bersama DAP dan PKR. Bahkan DAP LAH yang memimpin PAS hari ini walaupun parti itu jelas menolak negara Islam sebagai dasar partinya.

10. ANEHNYA

Pabila Pas berkata, "Kerajaan yang tidak berusaha menjalankan hukum hudud bertentangan dengan Quran berdasarkan ayat, "Sesiapa yang tidak berhukum dengan hukum Allah, maka mereka adalah orang-orang kafir."

LAWAKNYA

Pabila Pas melalui Menteri Besar Kedah menegaskan "Hudud tidak termasuk dalam keutamaan kerajaan PAS Kedah."

11. ANEHNYA

Pabila Pas berkata UMNO mungkar kerana membenarkan pembinaan kuil yang banyak, terutamanya di Batu Caves.

LAWAKNYA

PAS Kelantan telah mengizinkan pembinaan tokong Budha tidur yang terbesar di Asia. Bahkan pemimpin Pas turut bersedekah wang yang banyak kepada tokong-tokong berbanding di masjid-masjid.

12. ANEHNYA

Pabila Pas berkata, UMNO mungkar kerana membenarkan kumpulan liberal yang menghina Islam menulis dalam akbar seperti Astora Jabat, SIS etc.

LAWAKNYA

Harakah turut membenarkan Raja Petra menjadi penulis tamu mereka sedangkan Pas tahu RPK adalah individu yang sering mempertikaikan Islam.

13. ANEHNYA

Amanat Hadi menyatakan, "Menentang UMNO adalah jihad kerana UMNO tak pakai undang-undang Islam untuk memerintah, dan andai kita mati menentang mereka maka kita akan mati syahid."

LAWAKNYA

PAS memerintah Kelantan sudah lebih 20 tahun, Trengganu 4 tahun dan kini Kedah serta Selangor. Namun hari ini mereka mengatakan undang-undang hudud bukanlah menjadi keutamaan Pas. Adakah menentang PAS hari ini boleh disifatkan sebagai jihad dan syahid?

14. ANEHNYA

Pabila Pas berkata UMNO tidak amanah kerana kononnya membazirkan wang rakyat.

LAWAKNYA

PAS melesapkan berjuta duit koperasinya sendiri iaitu Ko-Hilal, wang kutipan tabung Memali, ladang rakyat, balak di Lojing, Bazar Tok Guru, derma aka rasuah tajaan Nik Aziz ke Mekah oleh syarikat yang dapat kontrak dengan kerajaan Kelantan, skandal menantu jadi CEO anak syarikat Kelantan etc.

15. ANEHNYA

Pabila Pas berkata tidak boleh berkerjasama dengan UMNO kerana UMNO tolak Islam.

LAWAKNYA

Pas kini bekerjasama erat dengan DAP yang berkata, "Kami menentang negara Islam." (Lim Kit Siang dan "Langkah mayat saya dulu jika nak tubuh negara Islam." (Karpal Singh). Bahkan pemimpin Pas Perak pernah berkata, "Bekerjasama dengan DAP, lebih mulia daripada berkerjasama dengan UMNO."

16. ANEHNYA

Pabila Pas berkata, "UMNO tidak mahu cegah mungkar masa memerintah."

LAWAKNYA

Pas hanya mendiamkan diri dengan pelbagai pusat mungkar yang wujud di Pulau Pinang, Kedah dan Selangor. Malah PAS terpaksa tunduk dengan berbagai tuntutan DAP.

17. ANEHNYA

Pabila Pas berkata, "Tidak boleh mewujudkan jemaah Islam lain selain Pas kerana Pas merupakan jemaah pertama di Malaya. Mereka yang wujud selepas itu adalah penentang gerakan Islam," Harun Taib, Ketua Dewan Ulama PAS.

LAWAKNYA

PAS meredhai kewujudan parti lain seperti Semangat 46 dan PKR. Bahkan Pas berkerjasama begitu erat dengan mereka. Kenapa ahli PKR tidak pula disuruh bubar dan masuk Pas?

18. ANEHNYA

Semasa berkerjasama dengan Semangat 46, Pas memuji kebijaksanaan Tengku Razaleigh dan Rais Yatim. Bahkan Pas pernah bertakbir dalam majlis mereka.

LAWAKNYA

Pabila Tengku Razaleigh dan Rais Yatim membubarkan Semangat 46, Pas telah mengutuk mereka dengan pelbagai kata nista. Adakah selepas ini Pas juga akan turut mengutuk PKR dan DAP sekiranya kerjasama antara mereka hari ini gagal?

19. ANEHNYA

Pabila Pas berkata tidak boleh berpakat, atau cenderung hati dengan orang kafir yang menentang Islam kerana ia boleh menyebabkan Islam seseorang itu terbatal.

LAWAKNYA

Pas telah berbaik dengan pemimpin Yahudi IFC serta Majlis Peguam yang jelas menentang Islam di negara ini.

20. ANEHNYA

Pabila Pas berkata haram menyertai UMNO atau tolong UMNO disebabkan dasar mereka yang tidak Islam.

LAWAKNYA

PAS tidak pula marah apabila ada umat Islam yang menyertai PKR dan DAP. Bahkan PAS pula menyeru ahlinya untuk menolong PKR dan DAP demi kemenangan di PRU ke-12. Adakah DAP dan PKR cenderung kepada dasar Islam?

Justeru, di bulan Ramadhan yang mulia ini, sewajarnyalah Pas kembali bermuhasabah diri dan menilai semula perjuangan mereka bersama DAP dan PKR. Adakah perjuangan Pas selama ini benar-benar untuk menegakkan agama Allah? Adakah gabungan Pas bersama DAP dan PKR benar-benar menguntungkan Islam dan orang Melayu? Adakah Pas selamanya mahu menjadi kuda tunggangan dalam ikatan Komplot Pembangkang?

Harapnya Pas janganlah melawak lagi. Biarlah Bob Lokman saja yang buat lawak...

Daniel Arif

Posted: 02 Aug 2011 01:17 AM PDT

Daniel Arif


Kodak CX4300 Digital Camera Battery Replacement for 4 AA NiMH 2800mAh Rechargable Batteries

Posted: 31 Jul 2011 09:31 PM PDT

Kodak CX4300 Digital Camera Battery Replacement for 4 AA NiMH 2800mAh Rechargable Batteries

Kodak CX4300 Digital Camera Battery Replacement for 4 AA NiMH 2800mAh Rechargable Batteries

Zoom

  • Replacement for 4 AA NiMH 2800mAh Rechargable Batteries
  • item includes 4 each AA NIMH 2800 mAh Rechargeable Batteries

Full description

 

Kodak CX4300 Digital Camera Battery Replacement for 4 AA NiMH 2800mAh Rechargable Batteries

Price: $7.49

AZLI SHUKRI

Posted: 01 Aug 2011 11:43 PM PDT

AZLI SHUKRI


Baru Sekarang Hang Kata Dalam UMNO Tiada Kebebasan Bersuara? Masa Jadi Menteri Dulu Buat Apa?

Posted: 01 Aug 2011 09:20 PM PDT

KUALA LUMPUR, 2 Ogos — Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir kesal kerana Umno kini sudah tidak lagi menyediakan ruang untuk memberi perbezaan pendapat, mendakwa parti kaum Melayu itu telah beralih daripada dasar-dasar dipraktikkan oleh presiden-presiden terdahulu seperti Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj dan Tun Abdul Razak.

Bekas menteri kerajaan pusat dan ahli Majlis Tertinggi Umno ini memberitahu The Malaysian Insider, beliau turut bimbang dengan budaya politik semasa dalam parti komponen Barisan Nasional (BN) itu sambil menegaskan, ia jauh berbeza berbanding pendekatan terbuka dan telus yang cuba dibawa oleh Datuk Seri Najib Razak yang merupakan Perdana Menteri dan Presiden Umno.

"Malangnya, keadaan sudah banyak berubah dalam Umno sendiri sejak era Tunku Abdul Rahman, Tun Razak dan Tun Hussein Onn. Ketika itu ada banyak kebebasan untuk menyuarakan pandangan kami, ruang untuk perbezaan pendapat dan debat terbuka," kata beliau.

"Tetapi sekarang anda tidak ada persekitaran sedemikian," kata Kadir dengan menekankan faktor-faktor yang membawanya untuk menyertai Angkatan Amanah Merdeka (Amanah).

Kata beliau langakh itu akan membolehkannya memberi pandangan mengenai isu-isu semasa, yang tidak boleh dilakukan dalam Umno sendiri. Bekas menteri pelancongan itu merujuk kepada kritikan sesetengah pihak ke atas ahli Majlis Tertinggi Umno Datuk Saifuddin Abdullah yang melahirkan pendiriannya mengenai cara pentadbiran Najib mengendalikan isu perhimpunan Bersih 2.0.

"Ia hanya satu komen, tidak bermakna beliau telah bertindak bertentangan dengan parti atau kerajaan tetapi kini ada gesaan agar beliau (Saifuddin) dipecat dari Umno," kata Kadir.

"Ini tidak berlaku pada masa-masa lalu," katanya lagi.

Kadir juga membandingkan kepimpinan Umno semasa dengan masa lalu dan menggunakan kes bekas Ketua Pemuda Umno dan bekas Menteri Besar Selangor Datuk Harun Idris untuk mengetengahkan poin beliau.

"Kebanyakan daripada kami dalam Pemuda Umno tidak bersetuju apabila Datuk Harun dikenakan tuduhan rasuah.

"Kami menjadi saksi tentangan ke atas kerajaan ketika itu. Kami berkempen bagi Datuk Harun di seluruh negara... tetapi tiada tindakan diambil ke atas kami, meskipun ada perbezaan pendapat," katanya.

"Itu bukan bermakna kami bertindak menentang BN ataupun kerajaan, ia hanya perbezaan pendapat," kata Kadir. Meskipun kesal dengan keadaan semasa dalam Umno, Kadir berkata beliau akan kekal dalam parti itu.

"Saya masih memegang jawatan dalam parti... ada banyak perkara dalam Umno yang saya setuju, sesetengah dasarnya," kata beliau yang juga bendahari Umno Kulim Bandar-Baharu. Kadir merupakan salah seorang timbalan presiden Amanah yang diketuai oleh Tengku Razaleigh Hamzah, Ketua Umno dan Ahli Parlimen Gua Musang.

Agenda Tersembunyi DAP Semakin Terselah

Posted: 01 Aug 2011 05:53 PM PDT

Semoga umat Islam di Malaysia kembali sedar apakah agenda tersembunyi DAP di negara ini. Orang Melayu, khususnya ahli-ahli PAS tidak pernah peduli akan hal ini. Yang mereka tahu hanya mengejar kuasa yang ada pada UMNO. Baca berita di bawah :

KUALA LUMPUR 1 Ogos - Hasrat DAP untuk bertanding di kawasan majoriti selain Cina pada pilihan raya akan datang adalah strategi terancang parti itu untuk menguasai sedikit demi sedikit negeri yang majoritinya Melayu. Pensyarah Fakulti Sains Pentadbiran dan Pengajian Polisi, Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kampus Dungun, Terengganu, Che Hamdan Che Mohd. Razali berkata, keberanian DAP itu juga didorong oleh keyakinan bahawa mereka boleh menggunakan Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) untuk melebarkan pengaruh.

"DAP berasa cukup yakin kerana mereka tahu Pas dan PKR tidak akan membantah bagi memperlihatkan kepada rakyat bahawa parti pembangkang ketika ini bersatu dalam ikatan yang kuat," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau berkata demikian sebagai reaksi kepada kenyataan Penasihat DAP, Lim Kit Siang yang berasakan sudah tiba masanya bagi parti itu meluaskan pengaruh dengan menjangkau seluruh rakyat Malaysia tanpa mengira bangsa dan agama.

Kit Siang dalam wawancara eksklusif bersama portal pembangkang MalaysiaKini itu turut menambah, ia adalah sesuatu yang baik untuk pembangkang meskipun mengakui mungkin terpaksa membuat 'keputusan yang sukar'. Che Hamdan menambah, DAP mungkin mendapat kebenaran daripada pemimpin kanan parti pembangkang lain dalam hasratnya itu namun bakal berdepan dengan tentangan hebat daripada ahli akar umbi.

Ini kerana kata beliau, kebanyakan penyokong Pas di Kelantan dan Kedah tidak memerlukan DAP kerana beranggapan parti itu lebih menyukarkan masyarakat kerana sikap pemimpinnya yang lantang membantah isu melibatkan amalan dan perlaksanaan Islam di negara ini.

Dalam perkembangan sama, pensyarah Sekolah Sains Sosial, Universiti Malaysia Sabah (UMS), Lee Kuok Tiung berkata, keinginan besar Kit Siang itu ada kaitan dengan kejayaan DAP menguasai lebih kerusi pada Pilihan Raya Negeri Sarawak, April lalu.

Kata beliau, sokongan pengundi terhadap DAP pada pilihan raya negeri Sarawak itu memberi kesempatan kepada parti berkenaan meningkatkan kuasa permintaan di kalangan parti pembangkang.

"Ada kemungkinan DAP berasakan mereka patut mendapat kerusi yang lebih pada pilihan raya akan datang termasuk di kawasan yang majoriti bukan Cina," kata beliau. Ketika ditanya mengenai penerimaan Pas dan PKR, Kuok Tiung berkata, adalah mustahil untuk kedua-dua parti itu membenarkan DAP bertanding di kawasan majoriti Melayu terutama di Kedah dan Kelantan.

"Apabila Pas dan PKR menolak, DAP boleh menggunakan alasan ini untuk membersihkan nama parti mereka daripada dilabel sebagai parti Cina semata-mata," katanya.

Kalau UMNO Semua Salah, Kalau PAS Semua Betul

Posted: 01 Aug 2011 08:15 AM PDT

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 01 Aug 2011 11:42 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


PANAS: Sistem IT Bukit Aman Dalam Bahaya... Bhg 5

Posted: 01 Aug 2011 09:02 PM PDT


Sebelum anda pergi jauh, terlebih dahulu anda perlu mengetahui rangkuman dan sinopsis siri-siri yang lalu. KLIK SINI

artikel hari ini pendek sahaja namun ia sebenarnya suda memasuki fasa terbaru.

kenapa '3anai-anai unit IT bukit aman' bekerjasama dengan rakyat singapura yang jelas mempunyai kepentingan dalam 4 syarikat milik cinaputra yang mendapat kontrak IT di bukit aman.

kepada bukit aman tidak siasat latar belakang mereka ?

tidakkah dengan membiarkan cina singapura memperolehi projek IT dalam sistem keselamatan bukit aman bisa mendedahkan kita kepada unsur espionage (pengintipan).

kami nak tanya bukit aman, adakah cina singapura ini lepas dalam ujian saringan keselamatan ?

di bawah ini adalah bukti cina singapura ini punyai saham besar dalam syarikat yang mendapat kontrak IT di bukit aman. klik sini & sini.

Ramai Penyokong Bershit Menyokong Group Mempromosi Murtad...

Posted: 01 Aug 2011 05:00 PM PDT

Haahaa awal-awal puasa ni aku di beritahu oleh seorang kawan yang meninggalkan komen dalam blog aku, dia bagi tau ada banyak penyokong bershit yang menyokong group murtad di dalam facebook, bila aku search dalam fb, yaa ternyata betul apa yang dia cakap tu.

Sampai bila kita nak biarkan hamlau-hamlau ni mempromosikan murtad di malaysia, takan skmm dan kdn nak berdiam diri, apa kerja skmm sampaikan benda macam ni mereka tak boleh nak pantau, makan gaji buta ke skmm oii...

Bila aku search nak tengok sapa ahli-ahli yang berminat dengan group murtads in malaysia and singapore ni, terkejut aku, banyak di antara ahlinya yang menyokong bersih, ini boleh di lihat pada badge di profile picture mereka, apa nak jadi la dengan puak-puak pembangkang ni, bila di search dengan lebih detail lagi, raja petra dan berberapa orang pemimpin pakatan haram pun joint jugak group ini, korang boleh cek sendiri group tu di sini.
Hasrat DAP Nak Bertanding Di Kawasan Melayu Di Alu-Alukan

Posted: 01 Aug 2011 06:00 AM PDT


GAPS ingin mengalu-alukan cadangan DAP yang berhasrat ingin bertanding dalam kerusi majoriti melayu dalam PRU 13 ini. Hasrat ini sekali lagi membuktikan Malaysia adalah sebuah negara demokrasi.

DAP sekarang memperolehi sokongan maksima masyarakat cina namun itu masih belum cukup untuk ia memenangi kerusi untuk mengambilalih kerusi Perdana Menteri. GAPS yakin sebenarnya DAP sedang menyusun langkah untuk mengambil alih jawatan PM, kerana itu ia harus melebarkan jaringnya dikawasan melayu.

PKR dan PAS sekarang pula sedang mengalami kemerosotan sokongan yang amat sangat pengundi melayu. Oleh itu kedua-dua parti ini dilihat DAP tidak mampu untuk mengekal kerusi yang mereka ada sekarang. Alternatif nya adalah untuk DAP meletakkan calon melayu. Dengan formula ini DAP berharap sokongan kaum cina kekal dan kaum melayu bertambah yang akhirnya akan memenangkan calon mereka.

Secara halusnya sebenarnya DAP sedang mengadaptasikan cara parti PAP singapura menguasai kerusi melayu dinegara itu sejak tahun 1965. Formula PAP mungkin boleh digunapakai oleh DAP untuk menguasai politik negara ini.

Malahan hubungan keluarga dan politik abang-adik PAP dan DAP merupakan jambatan yang sangat utuh yang diyakini oleh DAP untuk menguasai politik negara ini.

Kenyataan Media GAPS...

Hamidzun Khairuddin
Presiden
Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS)

1 Ramadhan 1432/1 Ogos 2011

Harian Malaysia Penyambung Nyawa Suara Keadilan...

Posted: 01 Aug 2011 01:04 AM PDT


Akhbar suara keadilan yang diharamkan oleh kdn tahun lepas kerana menyiarkan berita-berita fitnah kini mendapat nyawa baru, selepas diharamkan, sekarang ini ia dijual juga secara haram dan kurang mendapat sambutan pembaca.

Harian malaysia menjadi penyambung nyawa suara keadilan, ahkbar milik bekas wartawan utusan itu akan mula di terbitkan hari ini dalam bentuk portal, nama harian malaysia telah di berikan oleh nurul izzah dan menurut maklumat yang aku dapat, anwar telah menanam modal pemulaan untuk akhbar edisi cetak itu dan akhbar itu di cetak di kilang percetakan yang sama dengan akhbar suara keadilan.

Menurut hatta wari, mulai esok, harian malaysia akan terbit dalam bentuk portal dan pihaknya akan meminta permit untuk menerbitkan edisi cetak, sekiranya permit tidak di luluskan, maka pihaknya akan meneruskan juga edisi cetak selepas hari raya nanti.

Akhbar harian malaysia akan memberi fokus berita mengenai politik semasa dan menceritakan pengalaman hatta wari semasa dia bertugas di utusan, malah sumber juga memberitahu, ada berberapa wartawan dari suara keadilan di serap masuk untuk menjadi pemberita dalam akhbar harian malaysia.

Belantan

Posted: 01 Aug 2011 11:38 PM PDT

Belantan


Kita Cabar DAP Tanding Dikerusi Majoriti Melayu - GAPS!

Posted: 01 Aug 2011 09:28 AM PDT


Kenyataan Media

GAPS ingin mengalu-alukan cadangan DAP yang berhasrat ingin bertanding dalam kerusi majoriti melayu dalam PRU 13 ini. Hasrat ini sekali lagi membuktikan Malaysia adalah sebuah negara demokrasi.

DAP sekarang memperolehi sokongan maksima masyarakat cina namun itu masih belum cukup untuk ia memenangi kerusi untuk mengambilalih kerusi Perdana Menteri. GAPS yakin sebenarnya DAP sedang menyusun langkah untuk mengambil alih jawatan PM, kerana itu ia harus melebarkan jaringnya dikawasan melayu.

PKR dan PAS sekarang pula sedang mengalami kemerosotan sokongan yang amat sangat pengundi melayu. Oleh itu kedua-dua parti ini dilihat DAP tidak mampu untuk mengekal kerusi yang mereka ada sekarang. Alternatif nya adalah untuk DAP meletakkan calon melayu. Dengan formula ini DAP berharap sokongan kaum cina kekal dan kaum melayu bertambah yang akhirnya akan memenangkan calon mereka.

Secara halusnya sebenarnya DAP sedang mengadaptasikan cara parti PAP singapura menguasai kerusi melayu dinegara itu sejak tahun 1965. Formula PAP mungkin boleh digunapakai oleh DAP untuk menguasai politik negara ini.

Malahan hubungan keluarga dan politik abang-adik PAP dan DAP merupakan jambatan yang sangat utuh yang diyakini oleh DAP untuk menguasai politik negara ini.

Hamidzun Khairuddin
Presiden
Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS)

The Unspinners

Posted: 01 Aug 2011 11:36 PM PDT

The Unspinners


BT promosi SP Setia, penyumbang dana PRN Sarawak DAP

Posted: 01 Aug 2011 09:27 PM PDT

Polling agent pembangkang tak tahu tugas

Posted: 01 Aug 2011 06:39 PM PDT

Anwar batu api hubungan Malaysia-Indon

Posted: 01 Aug 2011 03:33 PM PDT

Kedai Kopi Yahudi, Starbuck ada babi

Posted: 01 Aug 2011 05:30 AM PDT

DAP yang cheapskate, Sampul rasmi guna untuk hal parti

Posted: 01 Aug 2011 02:30 AM PDT

Inikah suami Ambiga?

Posted: 31 Jul 2011 11:32 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 01 Aug 2011 11:30 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Untungnya hidup di bawah Khalifah Umar Al Guan Eng...

Posted: 01 Aug 2011 11:15 PM PDT


Bangunan bernilai RM 1 juta?!!

Gila...memang gila....

Kalau beginilah gaya kepimpinan Khalifah Umar Al-Guan Eng, Datuk Najib seharusnya angkat kaki. Bayangkanlah betapa makmurnya Pulau Pinang, sehinggakan budak yang tengah tunggu result SPM pun boleh diberikan projek RM 1 juta! Berbaloi, memang berbaloi undi Melayu Penang kepada DAP dulu!

Jadi, siapa kata DAP menindas orang Melayu?!!

SELANGOR DARUL MAKSIAT: BerJUDI sambil berbuka!!!

Posted: 01 Aug 2011 09:11 PM PDT

Hari ini, Ketua Polis Selangor mengeluh. Beliau mengaku sukar untuk menangani gejala JUDI di negeri Selangor.

Hari ini baru Hari Kedua Ramadhan. Sebelum 2008, umat Islam Selangor sangat selesa menjalani ibadah puasa. Hari ini, ibu bapa di Selangor semakin gusar. Apakah anak-anak mereka beribadat di surau dan masjid selepas berbuka, atau mencari duit raya di pusat-pusat judi di belakang rumah?

Hari ini, umat Islam di Selangor semakin terhimpit dan tertekan...walaupun dalam bulan suci Ramadhan itu sendiri (yang hanya datang setahun sekali)...

Mengapakah kita begitu takut untuk mengajak semua rakyat, tanpa mengira agama, untuk sama-sama menghormati dan menghayati bulan yang mulia ini?!! Bukankah umat Islam merupakan majoriti rakyat di negara ini?!!Sukar sangatkah untuk Khalid sebagai pemimpin No 1 di Selangor yang beragama Islam, memperkenalkan keluhuran Islam itu dengan mengajak semua golongan rakyat meninggalkan perkara maksiat untuk tempoh sebulan?!! Kita pasti semua agama di dunia ini sentiasa menganjurkan kepada penganutnya untuk memperbaiki diri dan melakukan kebaikan selain mengelakkan perkara yang melampaui batas (walaupun ianya dikatakan sebagai hak ekslusif orang bukan Islam di negara ini). Ini tidak, umat Islam pula yang diajak untuk menerima "hak-hak untuk berhibur" bukan Islam sebagai pra syarat untuk menjadi MAJU?!!Mungkin agaknya, sebagai seorang Menteri Besar yang bertanggungjawab, Khalid Ibrahim gusar jika sekiranya dihalang kehendak minoriti rakyatnya yang bukan beragama Islam untuk terus berhibur di bulan mulia ini, mereka mungkin menghadapi tekanan jiwa dan masalah kesihatan yang serius...Atau ianya hanya sebagai galang ganti penyambung karier politiknya sebagai Menteri Besar Selangor?!!

Hadis Hari Ini (15) - Bersahur

Posted: 01 Aug 2011 07:09 PM PDTDaripada Anas bin Malik RA bahawa Nabi SAW telah bersabda:

Maksudnya: "Bersahurlah! Sesungguhnya bersahur itu terdapat keberkatan padanya".

Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim

AN-NAML

Posted: 01 Aug 2011 05:00 PM PDT

MUQADDIMAH SURAH AN-NAML.
Surah ini diturunkan di Mekah, mengandungi 93 ayat. Dinamakan Surah "An-Naml" (Perihal Semut), kerana kisahnya ada disebutkan pada ayat-ayat 18-19.
Intisari kandungannya: Menegaskan bahawa Al-Qur'an'ul-Karim menjadi hidayah petunjuk dan berita gembira bagi orang-orang yang beriman. Menceritakan perihal Nabi Musa (a.s.) dan mukjizat-mukjizat yang dikurniakan kepadanya, dan menerangkan tentang kebinasaan yang telah menimpa Fir'aun dan pengikut-pengikutnya.
Menceritakan perihal Nabi Daud dan anakandanya Nabi Sulaiman (a.s.) Mereka telah dikurniakan ilmu pengetahuan, meliputi hukum-hukum agama dan pentadbiran kerajaan. Menerangkan bahawa angkatan tentera Nabi Sulaiman bukan sahaja terdiri dari manusia tetapi juga meliputi pasukan-pasukan jin dan burung. Di antara mukjizat-mukjizat yang dikurniakan kepadanya ialah mengetahui bahasa pertuturan unggas dan semut.
Dengan perantaraan burung belatuk, Nabi Sulaiman dapat mengetahui keadaan negeri Saba' yang berajakan seorang raja perempuan (Balqis) dan mereka menyembah matahari. Nabi Sulaiman pun memerintahkan burung belatuk membawa suratnya kepada Balqis, untuk mengajaknya bersama-sama dengan kaumnya memeluk Islam. Akhirnya Balqis dan pengiring-pengiringnya berangkat ke Palestin untuk mengadap Nabi Sulaiman, lalu memeluk Islam.
Diterangkan pula tentang kerasulan Nabi Muhammad (s.a.w.) dan Kitab Suci Al-Qur'an yang menjadi sebesar-besar mukjizat yang membuktikan kebenaran Nabi Muhammad (s.a.w.), dan mengandungi antara lain, keterangan-keterangan yang benar mengenai soal-soal agama yang diperselisihkan oleh kaum Bani Isra'il, samada mereka dari golongan yang mendustakan Nabi Isa (a.s.), atau golongan yang mempertuhankannya.
Surah ini diakhiri dengan menyuruh Baginda menegaskan: bahawa ia hanya diperintahkan menyembah Allah Yang Menguasai segala-galanya, dan supaya ia sentiasa membaca Al-Qur'an dan menyampaikan ajarannya. Oleh itu, sesiapa yang menurut petunjuk Al-Qur'an dan beramal dengannya maka faedah perbuatannya itu akan terpulang kepada dirinya sendiri, dan sesiapa yang sesat dengan membelakangkan ajaran Al-Quran, maka orang itu terserahlah kepada Allah yang akan membalasnya.

Hadis Hari Ini (14) - Puasa Perisai Diri

Posted: 01 Aug 2011 01:16 AM PDT


Daripada Abu Hurairah RA bahawa Rasulullah SAW telah bersabda:

Maksudnya: "Puasa adalah pelindung daripada neraka. Sekiranya seseorang daripada kamu sedang berpuasa pada suatu hari, maka janganlah bercakap kotor dan janganlah menengking. Jika seseorang mencela atau ingin bergaduh dengannya, katakanlah: 'Sesungguhnya aku berpuasa'."

Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim

Top 100 Ranking Blog Pro BN - 1 Ogos 2011

Posted: 01 Aug 2011 12:08 AM PDT


Berikut adalah top ranking 100 blog BN mengikut kedudukannya dalam Alexa.

Dalam kedudukan kali ini, Tun Faisal menunjukkan peningkatan paling mendadak iaitu daripada 11045 kepada 3490 dalam kedudukan laman web popular di Malaysia dan masuk top 50. Tahniah.

Beberapa blog baru dimasukkan dalam ranking seperti waklongman, ikrarpemuda, senjaliza dan dtenggara terus meniti tangga ranking ini. Tahniah juga diucapkan.TOP 100 BLOG / PORTAL  RANK

PRO BARISAN NASIONAL ALEXA
1 papagomo.com 169
2 gerakan-anti-pkr.blogspot.com 316
3 novandri.blogspot.com 387
4 mediapermatangpauh.blogspot.com 416
5 parpukari.blogspot.com 456
6 anwaraidc.com 515
7 empayar-pemuda.blogspot.com 517
8 pisau.net 543
9 theunspinners.blogspot.com 605
10 medan-info-kita.blogspot.com 608
11 panggungopera.blogspot.com 614
12 theflyingkick.blogspot.com 616
13 gelombang-rakyat.blogspot.com 690
14 sejarahmelayu.blogspot.com 779
15 semuthitam80.blogspot.com 801
16 dukeofumno.blogspot.com 856
17 ruangbicarafaisal.blogspot.com 950
18 aku-tak-peduli.blogspot.com 977
19 kedahkekl.blogspot.com 1041
20 pengundisetiasungairapat.blogspot.com 1153
21 gerakantimur.blogspot.com 1183
22 hhalem.blogspot.com 1194
23 peraktoday.com 1195
24 kitagempur.com 1242
25 musramrakunman.blogspot.com 1250
26 klboyzwangsa.blogspot.com 1305
27 taipingmali.blogspot.com 1335
28 rockybru.com.my 1492
29 penembak-tepat.blogspot.com 1507
30 1peluru.blogspot.com 1538
31 matkilaupenang.blogspot.com 1599
32 badutrakyat.blogspot.com 1623
33 azlishukri.blogspot.com 1663
34 mymassa.blogspot.com 1803
35 yuseriyusoff.blogspot.com 1916
36 brojinggo.blogspot.com 2206
37 darulehsantoday.blogspot.com 2240
38 kickdefella.wordpress.com 2327
39 mediawangsamaju.blogspot.com 2387
40 lydiausm72.blogspot.com 2627
41 azmykelanajaya.blogspot.com 2647
42 jeffrydamien09.blogspot.com 2798
43 padijantan.blogspot.com 2815
44 rajahmas.blogspot.com 2830
45 mamuwed.blogspot.com 2859
46 dinturtle.blogspot.com 3140
47 anginperubahan.blogspot.com 3309
48 tunfaisal.blogspot.com 3490
49 melanaublogger.blogspot.com 3576
50 dtenggara.blogspot.com 3699
51 syedsoutsidethebox.blogspot.com 4121
52 usezworkshop.blogspot.com 4523
53 politikputramerdeka.blogspot.com 4685
54 tersenarai.blogspot.com 4743
55 the-antics-of-husin-lempoyang.blogspot.com 5056
56 mahaguru58.blogspot.com 5142
57 malaydelima.blogspot.com 5251
58 pilihan-anda.blogspot.com 5711
59 kerisputera.blogspot.com 5912
60 kadirjasin.blogspot.com 5995
61 azlantaib.blogspot.com 6521
62 pelantaqhujah.blogspot.com 6822
63 syburi-times.blogspot.com 6953
64 aloqstaqblog.blogspot.com 7012
65 mimview.blogspot.com 7014
66 panglima-harimau.blogspot.com 7291
67 bigdogdotcom.wordpress.com 7471
68 semaremas.blogspot.com 7916
69 paneh.blogspot.com 7974
70 pantausblog.blogspot.com 8380
71 gunungmatcincang.blogspot.com 8451
72 umbhululangat.blogspot.com 8954
73 jebatmustdie.wordpress.com 9258
74 waadat.blogspot.com 9368
75 arifomar.blogspot.com 10010
76 cetusankenyalang.blogspot.com 10457
77 senjaliza.blogspot.com 10487
78 ujangranggi.blogspot.com 10635
79 aboudiabydoo.blogspot.com 10807
80 sahabat-gunung.com 11647
81 wengerkhairy.blogspot.com 12316
82 mummyrokiah.blogspot.com 12630
83 penditakainsingkat.blogspot.com 14254
84 one-kotabelud.blogspot.com 14321
85 anotherbrickinwall.blogspot.com 14620
86 audie61.wordpress.com 14622
87 ibm-akusayangumno.blogspot.com 15744
88 blogenstarz.blogspot.com 16082
89 penaminang.blogspot.com 16108
90 tendangterajang.blogspot.com 16180
91 ikrarpemuda.blogspot.com 16273
92 armandpju.blogspot.com 17243
93 salamsemua2010.blogspot.com 17717
94 celahgelegar.blogspot.com 17771
95 nasionalis1982.blogspot.com 18553
96 braveheart-blogger.blogspot.com 19099
97 mukapetang.blogspot.com 20060
98 mulutmelayu-realiti.blogspot.com 21170
99 ipohmalay.blogspot.com 21588
100 kuda-kepang.blogspot.com 21688
101 keris7lok.blogspot.com 22548
102 suara1umno.blogspot.com 25711
103 sekupangduas.blogspot.com 28709
104 anakcucujawa.blogspot.com 29402
105 sribuana.blogspot.com 30233
106 waklongman.blogspot.com 31233
107 aspirasi-bangsa.blogspot.com 31656
108 srikandi7.blogspot.com 32470
109 ariffandaspan.blogspot.com 32571
110 kluangmanexpress.blogspot.com 32722
111 x-pkr.blogspot.com 33325
112 kamalfarsya.blogspot.com 37468
113 changewemustsarawak.blogspot.com 38071
114 barkingmagpie.blogspot.com 38327
115 bilarentapbangkit.blogspot.com 40773
116 hantulautan.blogspot.com 41498
117 laksabentan.blogspot.com 43059
118 sebanaku-sarawak.blogspot.com 44679
119 masterdedah.com 45295
120 teganuku.blogspot.com 46303
121 pakmie.blogspot.com 47181
122 sarawakdotkom.blogspot.com 48965
123 alehkayong.blogspot.com 50097
124 malaysian-2day.blogspot.com 50390
125 belantan.blogspot.com 56071

Top 100 Ranking Blog Pro BN - 1 Ogos 2011

Posted: 01 Aug 2011 12:00 AM PDT

Berikut adalah top ranking 100 blog BN mengikut kedudukannya dalam Alexa.

Dalam kedudukan kali ini, Tun Faisal menunjukkan peningkatan paling mendadak iaitu daripada 11045 kepada 3490 dalam kedudukan laman web popular di Malaysia dan masuk top 50. Tahniah.

Beberapa blog baru dimasukkan dalam ranking seperti waklongman, ikrarpemuda, senjaliza dan dtenggara terus meniti tangga ranking ini. Tahniah juga diucapkan.


TOP 100 BLOG / PORTAL  RANK

PRO BARISAN NASIONAL ALEXA
1 papagomo.com 169
2 gerakan-anti-pkr.blogspot.com 316
3 novandri.blogspot.com 387
4 mediapermatangpauh.blogspot.com 416
5 parpukari.blogspot.com 456
6 anwaraidc.com 515
7 empayar-pemuda.blogspot.com 517
8 pisau.net 543
9 theunspinners.blogspot.com 605
10 medan-info-kita.blogspot.com 608
11 panggungopera.blogspot.com 614
12 theflyingkick.blogspot.com 616
13 gelombang-rakyat.blogspot.com 690
14 sejarahmelayu.blogspot.com 779
15 semuthitam80.blogspot.com 801
16 dukeofumno.blogspot.com 856
17 ruangbicarafaisal.blogspot.com 950
18 aku-tak-peduli.blogspot.com 977
19 kedahkekl.blogspot.com 1041
20 pengundisetiasungairapat.blogspot.com 1153
21 gerakantimur.blogspot.com 1183
22 hhalem.blogspot.com 1194
23 peraktoday.com 1195
24 kitagempur.com 1242
25 musramrakunman.blogspot.com 1250
26 klboyzwangsa.blogspot.com 1305
27 taipingmali.blogspot.com 1335
28 rockybru.com.my 1492
29 penembak-tepat.blogspot.com 1507
30 1peluru.blogspot.com 1538
31 matkilaupenang.blogspot.com 1599
32 badutrakyat.blogspot.com 1623
33 azlishukri.blogspot.com 1663
34 mymassa.blogspot.com 1803
35 yuseriyusoff.blogspot.com 1916
36 brojinggo.blogspot.com 2206
37 darulehsantoday.blogspot.com 2240
38 kickdefella.wordpress.com 2327
39 mediawangsamaju.blogspot.com 2387
40 lydiausm72.blogspot.com 2627
41 azmykelanajaya.blogspot.com 2647
42 jeffrydamien09.blogspot.com 2798
43 padijantan.blogspot.com 2815
44 rajahmas.blogspot.com 2830
45 mamuwed.blogspot.com 2859
46 dinturtle.blogspot.com 3140
47 anginperubahan.blogspot.com 3309
48 tunfaisal.blogspot.com 3490
49 melanaublogger.blogspot.com 3576
50 dtenggara.blogspot.com 3699
51 syedsoutsidethebox.blogspot.com 4121
52 usezworkshop.blogspot.com 4523
53 politikputramerdeka.blogspot.com 4685
54 tersenarai.blogspot.com 4743
55 the-antics-of-husin-lempoyang.blogspot.com 5056
56 mahaguru58.blogspot.com 5142
57 malaydelima.blogspot.com 5251
58 pilihan-anda.blogspot.com 5711
59 kerisputera.blogspot.com 5912
60 kadirjasin.blogspot.com 5995
61 azlantaib.blogspot.com 6521
62 pelantaqhujah.blogspot.com 6822
63 syburi-times.blogspot.com 6953
64 aloqstaqblog.blogspot.com 7012
65 mimview.blogspot.com 7014
66 panglima-harimau.blogspot.com 7291
67 bigdogdotcom.wordpress.com 7471
68 semaremas.blogspot.com 7916
69 paneh.blogspot.com 7974
70 pantausblog.blogspot.com 8380
71 gunungmatcincang.blogspot.com 8451
72 umbhululangat.blogspot.com 8954
73 jebatmustdie.wordpress.com 9258
74 waadat.blogspot.com 9368
75 arifomar.blogspot.com 10010
76 cetusankenyalang.blogspot.com 10457
77 senjaliza.blogspot.com 10487
78 ujangranggi.blogspot.com 10635
79 aboudiabydoo.blogspot.com 10807
80 sahabat-gunung.com 11647
81 wengerkhairy.blogspot.com 12316
82 mummyrokiah.blogspot.com 12630
83 penditakainsingkat.blogspot.com 14254
84 one-kotabelud.blogspot.com 14321
85 anotherbrickinwall.blogspot.com 14620
86 audie61.wordpress.com 14622
87 ibm-akusayangumno.blogspot.com 15744
88 blogenstarz.blogspot.com 16082
89 penaminang.blogspot.com 16108
90 tendangterajang.blogspot.com 16180
91 ikrarpemuda.blogspot.com 16273
92 armandpju.blogspot.com 17243
93 salamsemua2010.blogspot.com 17717
94 celahgelegar.blogspot.com 17771
95 nasionalis1982.blogspot.com 18553
96 braveheart-blogger.blogspot.com 19099
97 mukapetang.blogspot.com 20060
98 mulutmelayu-realiti.blogspot.com 21170
99 ipohmalay.blogspot.com 21588
100 kuda-kepang.blogspot.com 21688
101 keris7lok.blogspot.com 22548
102 suara1umno.blogspot.com 25711
103 sekupangduas.blogspot.com 28709
104 anakcucujawa.blogspot.com 29402
105 sribuana.blogspot.com 30233
106 waklongman.blogspot.com 31233
107 aspirasi-bangsa.blogspot.com 31656
108 srikandi7.blogspot.com 32470
109 ariffandaspan.blogspot.com 32571
110 kluangmanexpress.blogspot.com 32722
111 x-pkr.blogspot.com 33325
112 kamalfarsya.blogspot.com 37468
113 changewemustsarawak.blogspot.com 38071
114 barkingmagpie.blogspot.com 38327
115 bilarentapbangkit.blogspot.com 40773
116 hantulautan.blogspot.com 41498
117 laksabentan.blogspot.com 43059
118 sebanaku-sarawak.blogspot.com 44679
119 masterdedah.com 45295
120 teganuku.blogspot.com 46303
121 pakmie.blogspot.com 47181
122 sarawakdotkom.blogspot.com 48965
123 alehkayong.blogspot.com 50097
124 malaysian-2day.blogspot.com 50390
125 belantan.blogspot.com 56071


*Jika ada blog yang kami belum senaraikan lagi, boleh maklumkan kepada kami di ruangan komen. Terima kasih.

Panglima Perang Cyber

Posted: 01 Aug 2011 11:30 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Tan Sri Muhyidin Kena Tolong Kakitangan Dawama Sebelum Hari Raya !

Posted: 01 Aug 2011 09:43 PM PDT

Pagi tadi aku dah baca pasal pemberhentian kakikatangan Dawama.

Selepas itu ingat nak tulis tapi sibuk sikit ada hal maka hasrat itu terbantut.

Sebentar tadi GAP ada ulas sikit dalam blog dia.

Maka aku fikir isu ini boleh disuarakan menggunakan nama blog GAP.

Harap TS Muhyidin akan menyelesaikan isu ini dengan sebaiknya.

Rakyat berharap agar kesusahan 400 saudara mereka di syarikat Dawama akan dapat diselesaikan dengan segera.

Baca lagi kisah ini di blog GAP di bawah

GERAKAN ANTI PKR: TS MUHYIDIN YASIN.. RAKYAT MINTAK TOLONG NIH !
Published with Blogger-droid v1.7.3

Perdana Menteri Selamat Jalani Pembedahan Lutut Di HKL

Posted: 01 Aug 2011 06:55 PM PDT

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini selamat menjalani pembedahan lutut kirinya, yang cedera akibat bersukan, melalui pembedahan arthoscopic di Hospital Kuala Lumpur (HKL) di sini.

Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Hasan Abdul Rahman berkata pembedahan dilakukan secara minimum dengan memasukkan peralatan skop untuk melihat kerosakan lututnya, dan menerusi skop tersebut, alat pembedahan digunakan untuk membaiki kecederaan tersebut bermula pada pukul 8.30 pagi.

Pembedahan berjalan dengan baik dan hanya mengambil masa selama 45 minit, katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

"Para doktor yang bertanggungjawab puas hati dengan hasil pembedahan tersebut," katanya.

Dr Hasan berkata Perdana Menteri telah dinasihatkan supaya berehat di hospital sehingga Rabu ini, dan beliau dijangka boleh memulakan semula tugas pada minggu hadapan.
- BERNAMA

Sumber :

http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2011/8/2/mstar_berita/20110801223457&sec=mstar_berita

Alhamdulillah segalanya berjalan lancar.

PM kita sayangi akhirnya akan kembali bekerja minggu depan.

Moga Allah akan sentiasa memberi kekuatan kepada beliau untuk memimpin negara kita ke mercu kejayaan.
Published with Blogger-droid v1.7.3

4 Saluran Injap Utama MB Kedah Tersumbat - Moga Belum Terlambat Bertaubat !!!

Posted: 01 Aug 2011 04:24 PM PDTMengikut sumber portal MYKMU http://www.mykmu.net/?p=12221 4 saluran utama jantung Datuk Seri Azizan telah tersumbat.


Peluang makin tipis kata penulis laman tersebut.


Apa yang boleh kita buat ialah dua perkara :


1. Doakan agar Allah tentukan terbaik untuk beliau samada terus sihat atau terus sahaja dipanggil mengadap ke hadratNYA.


2. Mengharapkan PAS akan bermuhasabah agar perjuangan mereka sekarang agar dibetulkan kembali biar selari dengan Islam ASWJ.


Sedih rasanya Dr Buhanuddin Helmi jika beliau masih hidup dan dapat melihat PAS hari ini telah dihina Allah sehingga sanggup menjadi kuda tunggangan kafir harbi.


Sedih juga rasanya Ust Fadzil Noor jika beliau dapat terus melihat kecelaruan PAS hari ini yang makin menggugurkan perjuangan menegak Islam dalam kamus kehidupan.


Semoga Allah memberi petunjuk kepada hati hati kita semua dengan berkat bulan Ramadhan.
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

PAS Dilanda Tsunami Sakit Jantung ? MB Kedah dan Timbalan Mursyidul Am PAS Kini Dirawat Di IJN !!!

Posted: 01 Aug 2011 08:09 AM PDT

Bro Jinggo melaporkan :
Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Ustaz Azizan Razak yang dimasukkan di Institut Jantung Negara (IJN) di Kuala Lumpur untuk pemeriksaan jantung berada dalam keadaan stabil.

Bernama yang memetik kenyataan Setiausaha Akhbar beliau, Mohd Helmi Khalid sebagai berkata menteri besar itu yang menghidap penyakit darah tinggi dimasukkan ke IJN Jumaat lalu selepas mengadu sakit jantung.


Manakala pemimpin tertinggi Pas Timbalan Mursyidul Am Pas, Dr Haron Din turut sama dimasukkan ke Institiut Jantung Negara (IJN) petang tadi.

Kedua mereka menghadapi masalah jantung.


Blog Bro Jinggo :


http://brojinggo.blogspot.com/2011/08/foto-inside-mb-kedah-azizan-razak-haron.html

Apakah ini satu petunjuk dari Allah agar ahli-ahli PAS insaf dan kembali ke jalan yang benar ? Harapan Panglima moga Ramadhan kali ini akan membuka pintu hati kita menilai kebenaran dan menjauhi kebatilan.

Kerana Ramadhan bulan mencuci segala kotoran hati dengan ibadat puasa yang dilaksanakan.

Moga akan ada sinar untuk perpaduan umat Islam.

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Gempar Awal Ramadhan : Anwar Ibrahim Disebut Mantan PM Malaysia Di Indonesia !!!

Posted: 01 Aug 2011 02:35 AM PDTJangan tukar N hujung pada 'mantan' kepada T takut lain maksudnya :)

Jihad melawan pengkhianat tetap diteruskan lebih lebih lagi di bulan Ramadhan...

Allahu AKbar !!!
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video Anwar Hadi - Ramadhan Pesta Ibadah !

Posted: 01 Aug 2011 12:22 AM PDT


sila klik laman beliau di sini http://inianwarhadi.com/
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Malaysiakini Lapor Karpal Singh Bantah Ku Li Ganti Anwar !

Posted: 01 Aug 2011 12:16 AM PDT

MERBOK TIMES

Posted: 01 Aug 2011 11:26 PM PDT

MERBOK TIMES


Tokak menokak dalam UMNO Kedah tidak ada noktah

Posted: 01 Aug 2011 09:59 PM PDT

Oleh ZULKIFLEE BAKAR
pengarang@utusan.com.my

BARU-baru ini dalam satu pertemuan, seorang pemimpin veteran UMNO memberitahu penulis bahawa Kedah merupakan salah sebuah negeri yang Barisan Nasional (BN) mempunyai peluang cerah untuk merampasnya kembali daripada pembangkang.

Pelbagai kemelut yang melanda pentadbiran kerajaan negeri di bawah Pas kini memungkinkan BN mempunyai harapan untuk meraih kembali sokongan rakyat di negeri Jelapang padi tersebut.

Namun begitu persoalan yang bermain di fikiran banyak pihak termasuk pemimpin veteran tersebut ialah sejauh manakah pemimpin-pemimpin UMNO dan BN di Kedah benar-benar bersedia untuk melunaskan misi berkenaan.

Semua orang Kedah tahu, Pas yang dibantu oleh Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP tidaklah sehebat mana di negeri berkenaan.

Lawatan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak ke Kedah, pada Khamis lalu dikatakan banyak menyuntik semangat dan memberikan isyarat kepada rakyat Kedah bahawa mereka perlu menyokong BN.

Keprihatinan Perdana Menteri yang bersedia meluangkan masa melakukan tinjauan mesra dan meluluskan peruntukan sebagai RM1.12 juta bagi membina sebuah masjid di Taman Wira Mergong, di Alor Setar turut membantu meningkatkan imej BN.

Tetapi soalnya, sejauh manakah UMNO dan BN Kedah di bawah kepimpinan Datuk Ahmad Bashah Md.Hanipah mampu merebut peluang untuk memastikan sokongan rakyat kembali kepada parti berkenaan.

Ketika berbual-bual dengan seorang pemimpin UMNO Kedah di Kuala Lumpur baru-baru ini, penulis mendapati terlalu banyak kelemahan yang perlu diperbaiki oleh Ahmad Bashah dan pemimpin parti berkenaan jika mereka mahu menegakkan kembali panji-panji BN di negeri itu.

Perkara yang paling ketara ialah sehingga kini biar pun Kedah sudah jatuh ke tangan pembangkang masih belum ada kesedaran di kalangan pemimpin-pemimpin UMNO untuk berhenti berpolitik sesama mereka.

Sama ada hendak diakui atau tidak berdasarkan maklumat yang diterima oleh penulis, daripada keseluruhan 15 bahagian UMNO di Kedah, 10 daripadanya bermasalah. Ia berpunca daripada politiking sesama sendiri - satu 'penyakit' yang tidak pernah mampu diubati dalam UMNO sejak dulu lagi.

Mungkin akan ada pemimpin UMNO akan menganggap tulisan ini ibarat membuka pekung di dada atau satu rekaan tetapi hakikat tetap hakikat, fakta tetap fakta.

Pemimpin-pemimpin UMNO Kedah perlu insaf bahawa mereka bukan pemerintah di negeri berkenaan tetapi pembangkang, oleh itu sikap dan tindakan serta semangat perlu berteraskan kepada keazaman untuk merampas kembali negeri itu daripada Pas, PKR dan DAP.

''Masalah utama ialah hendak mencari calon, kita kena akui sampai sekarang belum ada calon yang paling sesuai bagi memenuhi apa yang dipanggil 'calon boleh menang' seperti mana dikehendaki oleh Perdana Menteri,'' kata pemimpin UMNO tersebut.

Keadaan menjadi bertambah rumit apabila masalah dalaman di 10 bahagian berkenaan masih juga tidak selesai-selesai, biar pun UMNO sudah jadi pembangkang di Kedah.

Masing-masing masih lagi hendak 'mempromosikan' diri sendiri dan merasakan paling layak untuk menjadi calon, biarpun ada antara mereka yang ditafsirkan, ''umum nama sahaja pun dah kalah.''

Kesudahannya di sesetengah bahagian yang bermasalah ini wujud sekurang-kurangnya enam 'war lord' yang mempunyai pengikut masing-masing iaitu ketua bahagian, timbalan ketua bahagian, naib ketua, ketua Wanita, ketua Pemuda dan ketua Puteri.

Justeru jika salah seorang dipilih sebagai calon belum tentu yang lain akan menyokong sebaliknya akan wujudnya apa yang orang Kedah panggil 'das kaki' atau orang Kelantan kata 'cah keting'.

Walaupun perbalahan ini tidaklah begitu ketara 'di permukaan' tetapi rakyat di kawasan-kawasan terlibat amat memahami kemelut yang berlaku justeru semua itu hanya merugikan UMNO dan BN.

Keadaan menjadi bertambah buruk apabila ada dakwaan bahawa Ahmad Bashah sebagai pengerusi perhubungan UMNO negeri tidak mempunyai cengkaman bagi mengatasi kemelut yang berlaku. Malahan Ahmad Bashah juga dikatakan terlalu bergantung kepada pucuk pimpinan parti untuk melaksanakan sesuatu program.

Ahmad Bashah dan seluruh kepimpinan Kedah perlu menunjukkan kesungguhan untuk merampas negeri itu daripada Pas.

Setakat ini kita memuji kelantangan UMNO Kedah mendedahkan kepincangan pentadbiran Kerajaan Pas tetapi ia belum mencukupi bagi menjana kemenangan, jika di dalam UMNO sendiri masih ada kelemahan yang tidak diperbaiki.

Kita yakin sebagai seorang yang cukup berpengalaman dalam berpolitik, Ahmad Bashah mampu mengendalikan keadaan, apa yang diperlukan daripada beliau ialah keberanian membuat keputusan dan bertindak.

Jika benar pemimpin-pemimpin UMNO dan BN di Kedah mahu menang dalam pilihan raya mereka perlu bersatu padu dan mengukuhkan perpaduan sesama mereka.

Tindakan bertelingkah dalam mesyuarat bahagian adalah sesuatu perbuatan yang memalukan kerana UMNO bukannya pemerintah tetapi pembangkang.

Kalau berada dalam kedudukan pembangkang pun masih belum mahu insaf lagi, apakah pemimpin UMNO Kedah hanya akan sedar apabila parti itu terus ditolak selama-lamanya di negeri berkenaan?

Oleh itu adalah wajar jika pemimpin-pemimpin UMNO Kedah memahami cabaran besar yang ada di hadapan mereka, bersatulah dalam satu barisan dan perkukuhkanlah kedudukan.

Banyakkan program-program untuk memenangi hati rakyat seperti mana diusahakan oleh Najib dan Timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin. Janganlah pemimpin UMNO Kedah hanya bijak mengatur strategi untuk menjatuhkan lawan politik daripada parti sendiri tetapi beku mindanya dalam menumbangkan pembangkang.

Satu fakta yang harus difahami ialah pembangkang tidaklah sekuat mana di Kedah dan senario 2008 tidak lagi menghantui BN sehingga memungkinkan rakyat akan terus menolak parti itu.

Justeru inilah kesempatan terbaik kepada UMNO Kedah untuk bangkit semula dan ia hanya akan tercapai jika pemimpin-pemimpin parti itu bak kata salah seorang daripada mereka menyingkirkan tindakan'marahkan dua ekor nyamuk, satu kelambu dibakar'.

Apakah maksud tindakan berkenaan? Terserahlah kepada pemimpin-pemimpin UMNO di Kedah memikirkannya, apa yang pasti selagi mereka tidak meletakkan kepentingan parti mengatasi segala-galanya, bukan kata 'kelambu', bilik tidur pun boleh hangus bersama-sama akibat 'panas bahang' politiking sesama sendiri.

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 01 Aug 2011 09:47 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


DAP Hendak Jadi Perdana Menteri

Posted: 01 Aug 2011 05:22 PM PDT

DAP akan meletak ramai calon dalam pilihan raya umum akan datang di Malaysia. Mengapa tidak PAS atau PKR yang letak ramai calon? DAP sebagai parti yang mendominasi pakatan pembangkang sekarang dengan 29 kerusi sudah tentu akan demand lebih dalam agihan calon. Lagipun PAS hanya mahu letak 63 calon sahaja termasuklah 3 calon bukan Islam. Sudah tentulah yang menjadi teras dalam pakatan pembangkang adalah DAP.

Jika DAP yang bertanding banyak, sudah tentu DAP yang menang banyak. Kalau sesuatu terjadi, DAP akan demand tempat Perdana Menteri dari PAS dan PKR. Apa yang DAP boleh buat dengan berkuasa hanya sepenggal di Malaysia? Macam-macam boleh berlaku. Apa akan jadi pada Petronas, MARA, Felda, Rejimen Askar Melayu Diraja, UiTM, tanah rezab orang Melayu dan syarikat-syarikat yang berkepentingan Melayu? Belum tentu apa akan jadi nasibnya. Ini kerana yang menjadi ketua dalam pakatan adalah DAP bukan PAS dan PKR. Buat orang Melayu yang menjadikan undi sebagai satu eksperimen, cubalah undi pembangkang tengok. Belum tentu orang Melayu dapat kembali kuasa pemerintahan jika DAP sudah berkuasa.

Angkara DAP, Ustaz Azizan Masuk Wad

Posted: 01 Aug 2011 12:41 PM PDTKhabarnya satu saluran darah ke jantung Ustaz Azizan tersumbat. Barangkali kerana terlalu susah hati dengan permintaan yang melampau dari DAP. Bulan Ramadhan baru bermula, DAP mendesak agar pusat hiburan dan disko dibuka dalam bulan Ramadhan. DAP hanya satu kerusi sahaja di Kedah, namun mereka kuasai PAS di Kedah. Pakatan apa kalau macam ini jadinya.

Anwar Bengang Dengan PAS

Posted: 01 Aug 2011 04:16 AM PDT


Anwar Ibrahim dipercayai telah memberi mandat sepenuhnya kepada Azmin Ali, bagi menggagalkan usaha pemimpin tertentu dalam Pas untuk membawa Tengku Razaleigh Hamzah ke dalam pakatan pembangkang, bagi mengambil alih kedudukannya selaku Ketua Pembangkang.

Bekas Setiausaha Sulit Anwar, Anuar Shaari berkata, tindakan itu diambil kerana Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) tersebut dikatakan berang dengan tindakan 'tikam belakang' yang dilakukan oleh barisan pucuk pimpinan Pas, ketika beliau begitu mengharapkan sokongan daripada rakan dalam pembangkang.

Menurut Anuar, maklumat terbaru itu disampaikan sendiri oleh orang dalam PKR kepadanya dan ia selari dengan pendedahan Pengerusi Parti Kesejahteraan Tanah Air (KITA) Kedah, Zamil Ibrahim semalam, bahawa Anwar kini berang serta tersinggung dengan tindakan Pas.

"Saya dapat maklumat bahawa Anwar sudah mengarahkan Azmin supaya menyerang seorang pemimpin kanan Pas yang berasal dari Kelantan, kerana dialah yang menjadi perancang utama di sebalik usaha untuk menabalkan Tengku Razaleigh sebagai Ketua Pembangkang jika Anwar dihukum penjara atas kesalahan meliwat.

"Anwar dikatakan kecewa kerana usaha sulit ini tidak ubah seperti perbuatan 'tikam belakang'. Apatah lagi dia sendiri tidak dimaklumkan terlebih dahulu mengenai usaha ini sehinggalah pertemuan antara dua pemimpin kanan Pas dengan Tengku Razaleigh terbongkar," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia, hari ini.

Semalam, Zamil mendakwa dia menerima maklumat daripada pemimpin PKR Selangor yang memberitahu Anwar terkejut, kecil hati serta marah dengan tindakan beberapa pemimpin Pas sehingga Ketua Pembangkang itu mengarahkan orang kepercayaannya untuk menjejaki individu bertanggungjawab.

Mengulas lanjut, Anuar berkata, Pas berhasrat untuk membawa masuk Tengku Razaleigh ke dalam pakatan kerana mahu mengimbangi semula kekuatan serta pengaruh DAP dan PKR, yang dilihat jauh lebih berkuasa dalam menentukan hala tuju pembangkang berbanding parti itu.

"Pas sedar mereka berada paling bawah dalam hierarki pakatan pembangkang dan ia diburukkan lagi dengan tindakan Anwar yang lebih memberi muka kepada DAP. Jadi, jika Anwar terpaksa meringkuk dalam penjara inilah peluang terbaik bagi Pas untuk kembali menerajui pembangkang melalui Tengku Razaleigh," katanya.

PISAU.NET

Posted: 01 Aug 2011 09:10 PM PDT

PISAU.NET


Doa Bala & Pecah Perut Makan Tuan

Posted: 01 Aug 2011 07:30 PM PDT

Doa bala dan pecah perut wali selipar sekali lagi menghantui khawarij. Kali ini yang terkena tempias adalah MB Kedah serba tak tau Ostad Zizan dan Harun Din timbalan mursidol am .

2 orang pemimpin PAS ini dimasukkan ke hospital kerana sakit jantung dan sedang menjalani rawatan oleh pihak IJN.


Foto dari blog Bro Jinggo/Politik HarianApa yang tak kena dengan doa wali selipar ni sampai pemimpin haprak pakatan ibarat terkena 'tulah' atau pun badi.Bala yang menimpa mereka seolah olah memberi isyarat bahawa doa dan solat hajat mereka terhadap BN terutamanya UMNO tidak dimakbulkan tuhan.

Video ini Nik Aziz mendoakan agar diturunkan Bala kepada Ds Najib dan Pemimpin BN


Sebaik saja Nik Aziz mendoakan bala terhadap Najib,beberapa hari kemudian beliau dimasukkan ke hospital.Malah Ds Najib mengarahkan pihak tentera dengan pesawat khas menerbangkan Nik Aziz ke Kuala Lumpur untuk menerima rawatan khas yang istimewa terhadap beliau.
http://4.bp.blogspot.com/-GOnpYre92wA/TdQLLPnKdlI/AAAAAAAAAC0/eu0TPVxwND0/s1600/Najib+Melawat+Nik+Aziz.jpg

Tuan besar kepada khawarij PAS pun turut terkena tempias doa wali selipar. Lim Kit Siang matanya hampir buta kerana dijangkiti virus,beliau terpaksa menjalani beberapa kali pembedahan kecil untuk mengelakkan buta kekal .


Pisau kata "moga Allah beri kesihatan yang baik dan sembuhkan sakit Ostad Zizan dan Haron Din"

Nik Aziz:Rasullulah Tarafnya Macam Budak Kampung Lain

Posted: 01 Aug 2011 05:19 PM PDT

Rasullulah darjatnya diturunkan oleh wali selipar Nik Aziz.Nabi Muhammad dimata Nik Aziz hanyalah Mat seperti budak budak kampung lain. Sedangkan Rasullulah dimuliakan sejak dari kecil lagi oleh Allah SWT.

Tafsiran Nik Aziz mengikut sedap kepala otak sendiri. Nabi Muhammad dihina sedemikian rupa.
Patutlah Allah timpa bala kat puak khawarij ni..

Pisau kata " dia ingat pakai serban ada lesen besaq ka nak hina nabi"

Mayat Hidup Di Soal Polis

Posted: 01 Aug 2011 06:00 AM PDT

Pihak polis akan memanggil Allahyarham Suhardi untuk disoal siasat.Keramat hidup ini dikatakan mati ketika berdemo,ketika rohnya diangkat oleh malaikat dek kerana kebijaksanaan dan kemahiran bercakap bohong, beliau berjaya menipu malaikat dan kembali dihantar balik dari alam barzakh untuk menentang kerajaan yang dikatakan zalim.
Doa bersama Rango Rozen sebelum Syahid!
Syahid!

Syahid Lagi!

Ada khawarij menggangap Suhardi sudah mencapai maqam wali hingga boleh kembali hidup bila bila masa yang dia suka.Tarafnya seperti Nik Aziz .Bayangkan betapa tawadhuk dan waraq nya Suhardi beribu surau dan masjid di ibukota dipilih tengah jalan untuk menunaikan solat.

Selepas kembali dari alam barzakh,hidup kembali.

Pihak polis dinasihatkan berhati hati apabila menyoal siasat Suhardi,soal dengan penuh hormat dan tertib kerana keramat hidup ini boleh mati secara tiba tiba.

Polis akan panggil Shuhardi minggu ini

PETALING JAYA 31 Julai - Polis akan memanggil Shuhardi Mat Isa yang berlakon sebagai Allahyarham Baharudin Ahmad, yang meninggal dunia semasa perhimpunan haram 9 Julai lalu, untuk direkodkan keterangan dalam minggu ini.

Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Khalid Abu Bakar berkata, berdasarkan alamat dan nombor telefon yang diperoleh, pihaknya akan memanggil Suhardi untuk bekerjasama.

"Shuhardi telah tampil dan menyatakan kesediaannya untuk bekerjasama, oleh itu polis memang memerlukan dia untuk mengetahui lebih lanjut.

Pisau kata " hebat,kalah lakonan Awie dalam cerita Sembilu..hehe"

Exco Pemuda Keadilan,Salah Fitnah Mintak Diskaun

Posted: 01 Aug 2011 02:30 AM PDTAla bro..lu dah fitnah menteri,sekarang mintak diskaun pulak. AMK mengkarong semua macam tu,berani fitnah bila dah kantoi menipu takut pulak.Pak menteri yang tak bersalah dijaja kata ngentot amah,walhal bukti video rakaman Anwar tembak torpedo ke tanah tiga segi China tak bising bising pulak.

Din,dengaq cerita hang dah sapu banyak projek?,duit banyak? apa la sangat 300 ribu tu?..pi bayaq cash la,semua settle la.

KUALA LUMPUR – Penulis blog, Amizudin Ahmat hari ini mengemukakan rayuan di Mahkamah Tinggi di sini terhadap perintah membayar ganti rugi RM300,000 kepada Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim kerana kesalahan memfitnah beliau.

Amizudin, 42, memfailkan rayuan itu menerusi firma guaman Ong Jaya & Co.

Hakim Datin Zabariah Mohd Yusof pada 19 Julai lepas juga memerintahkan Amizudin membayar kos RM100,000 kepada Rais.

Pada Januari lepas, Rais, 69, menyaman Amizudin, yang juga anggota exco pemuda Parti Keadilan Rakyat, kerana memfitnah beliau menerusi satu artikel yang tersiar dalam blognya, sharpshooterblogger.blogspot.com, pada atau sekitar 28 Disember tahun lepas. – BERNAMA

Pisau kata " din,aku dengaq geng pkr sendiri nak pejatuh hang..senarai projek hang buh nama bini pun dah keluaq.."

PAS Kelantan Tak Rasuah Cuma "Hadiah"

Posted: 01 Aug 2011 12:34 AM PDT

Pas memang tak pernah rasuah,mereka hanya tau ambik dan beri hadiah. Ada yang dapat hadiah kek.Ada yang dapat hadiah pergi ke Mekah,Ada yang dapat hadiah kayu balak.

Malah dalam pemilihan muktamar pun wang seribu dua pun adalah hadiah. Mana ada rasuah lah,semua tu fitnah.Tak percaya tanya Ariffahmi,Husam atau pun Takiyudin. Ini semua pakar dalam menerima dan memberi hadiah.

Pas Kelantan tidak bebas rasuah, penyelewengan


NASARUDDIN Mohd. Nor (kanan) bertukar dokumen dengan Nor Rasmi Shari sambil disaksikan Sutinah Sultan pada Majlis Serah Tugas Pengarah SPRM Kelantan di Kota Bharu, semalam.


KOTA BHARU 31 Julai - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menjelaskan, kerajaan Pas Kelantan tidak sepenuhnya bebas daripada rasuah dan penyelewengan kuasa seperti yang didakwa oleh pentadbiran negeri ini.

SPRM pada masa sama turut menafikan dakwaan pihak tertentu bahawa suruhanjaya itu takut untuk melakukan siasatan terhadap penyelewengan yang didakwa membabitkan pentadbiran Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Pengarah SPRM Kelantan, Nasaruddin Mohd. Nor berkata, rasuah dan penyelewengan mungkin berlaku dalam pentadbiran kerajaan negeri tersebut bagaimanapun ia tidak dilaporkan kepada pihaknya.

"Kita tidak boleh kata kerajaan Pas Kelantan bebas rasuah sepenuhnya. Rasuah atau penyelewengan sememangnya ada tetapi tidak dilaporkan kepada kita.-UtusanPisau kata "Puak tu peduli apa,haram pun depa boleh kata halal"

PAS Pun Tau Main Belakang

Posted: 31 Jul 2011 10:10 PM PDT


Ingat Anwar saja tau mau main belakang,khawarij pun dah pandai sekarang ni. Hasil tunjuk ajar daripada "anugerah tuhan" kaedah mengunakan jalan belakang sudah dipraktikkan oleh khawarij.


Kata khawarij,asalkan sedap, hentam sajalah walaupun terpaksa mengambil pemimpin Umno menjadi kepala mereka. Yang busuk boleh diwangikan,yang kotor boleh dibersihkan,yang ahli neraka boleh dijadikan ahli syurga.Semua itu kelebihan khawarij PAS hingga Anwar yang menjadi imam mereka pun boleh diterajang.


Kaedah main belakang dipelajari khawarij PAS setelah hampir kesemua pemimpin kanan mereka dikhabarkan telah menonton video Anwar mengentot China Doll dan dalam masa yang sama mereka sudah diberi taklimat mengenai peluang Anwar dalam kes pencerobohan stor kunyit Saiful.

Anda lihat gambar disebelah,bagaimana Husam diberi tunjuk ajar bagaimana mendatangi daripada belakang. Begitulah jadinya apabila ilmu yang diperturunkan oleh Anwar sudah makan tuan.

Pisau kata " takkan lah Nik Aziz dah tengok video tu?isk tak percayalah"

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 01 Aug 2011 09:05 PM PDT

JURI RAKYAT

Posted: 01 Aug 2011 07:13 PM PDT

JURI RAKYAT


BLOGGER PAHANG DAILY DAH MINTA SEDEKAH

Posted: 31 Jul 2011 11:43 PM PDT

BIOMETRIK Vs Dakwat Hitam

Posted: 31 Jul 2011 09:09 PM PDT

Sri Tri Buana

Posted: 01 Aug 2011 07:06 PM PDT

Sri Tri Buana


"Di sini, jika kamu lahir miskin, kamu matipun miskin."

Posted: 31 Jul 2011 10:00 PM PDT

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 01 Aug 2011 03:39 PM PDT

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Sebagai Orang Melayu ; Sangat Menarik Untuk Kita Baca…..

Posted: 01 Aug 2011 05:54 AM PDT

Pelik sungguh politik negara ini, bila mana pertubuhan Melayu menuntut hak mereka dikatakan sebagai rasis. Tetapi bila pertubuhan bukan Melayu dan parti komponen BN dikatakan sebagai hak minoriti. Politik apakah ini?

Saya yakin Ibrahim Ali tidak akan menindas dan menganiaya orang bukan Islam jika ditakdirkan mempunyai kesempatan memegang kuasa. Islam tidak membenarkannya. Yang jelas, beliau bukan penzina (peliwat), penjudi, peminum arak dan tidak melakukan dosa besar. Berbanding dengan pemimpin ultra lain, yang sudah jelas terlibat melakukan dosa besar, tidak pula dibesar-besarkan peribadinya, malah dianggap sebagai orang berjasa.

Sehingga ke tahap ini, mereka tidak segan silu mengangkat pendosa-pendosa ini sebagai pemimpin kaum mereka. Pada mereka, peribadi pemimpin bangsa mereka tidak penting, selagi mereka mempertahankan hak-hak bangsa mereka dan aib mereka disenyapkan. Malah mereka akan dinobatkan sebagai hero dan wira. Maka tidak hairanlah jika pendosa-pendosa ini disanjung dan dijunjung.

Mereka juga tidak dianggap sebagai rasis. Berbeza pula pendekatannya apabila perkara yang sama dibangkitkan oleh orang Melayu, maka secara tiba-tiba peribadi pemimpin bangsa Melayu itu menjadi penting dan disensasikan dengan begitu buruk sekali. Apa sahaja yang keluar dari mulut orang Melayu tersebut seperti Ibrahim Ali ini dan kaitan dengan namanya, semuanya rasis atau berniat jahat. Permainan politik licik apakah ini? Kita masih buta.

Pada mereka latar belakang seseorang tidak penting, yang penting hak-hak bangsa mesti dipertahankan. Inilah cara ultra kiasu berfikir, yang pada pandangan saya berjaya mengaburi mata umat Islam. Kita pun sama terikut-ikut dengan rentak mereka.

Mungkin selepas ini saya juga dikategorikan termasuk dalam kumpulan Ibrahim Ali. Terpulanglah… Apa yang saya tahu, pendekatan saya berbeza dengan Ibrahim Ali. Saya tahu apa yang saya buat.

Ketika Ibrahim Ali menawarkan anugerah kepimpinan oleh Perkasa kepada UiTM, saya berada bersama beliau sebagai panelis dalam majlis forum tersebut. Pegawai atasan akademik dan pentadbiran UiTM bertepuk tangan dengan pengumuman anugerah tersebut, seolah-olah menerima sebagai tanda setuju. Saya tidak dengar Ibrahim Ali menamakan anugerah tersebut dengan namanya.

Saya fikir tawaran itu tidak salah. Selaku rakyat Malaysia, Ibrahim Ali berhak berbuat demikian. Naïf sangat kita jika menolak sumbangan seseorang hanya kerana namanya tidak enak didengar, kecuali hasil daripada pendapatan haram.

Tidak ramai kalangan kita yang tampil ke hadapan memberi sumbangan (sedekah) walaupun telah kaya raya melalui sistem yang membenarkan kita menjadi kaya. Setiap bangsa telah dikayakan, sibuk membantu bangsanya sendiri. Tetapi bila ada seseorang yang menawarkan bantuan secara ikhlas mungkin, kepada bangsanya, disebabkan oleh namanya yang tidak enak didengar dan boleh menjejaskan periuk nasi dan reputasi kita, kita tolak seratus peratus. Politik rimba apakah ini?

Pada hemat saya, kesilapan UiTM adalah dengan memberikan nama anugerah tersebut atas nama Ibrahim Ali, yang pada perkiraan saya agak tidak wajar nama beliau ditonjolkan dan mungkin Ibrahim Ali pun tidak setuju, walaupun wang itu datang daripada poketnya. Isu ini mungkin tidak akan menjadi sensasi jika anugerah tersebut dinamakan Anugerah Kepimpinan Terbaik dan disenyapkan nama Ibrahim Ali dan Perkasa.

Yang amat memelik saya, kenapa batang tubuh seseorang itu yang menjadi sasaran. Kita menuding jari siapa benar, siapa salah, bukannya mencari apa yang benar, apa yang salah! Apakah anugerah itu salah? Jika salah, betulkan, bukan dengan menolak secara total. Inilah pemikiran ultra kiasu, politik rimba, politik bebal dan politik pandir yang amat sukar untuk dipadamkan dan kita terikut-ikut sekali.

Banyak juga anugerah yang ditaja oleh syarikat judi, arak dan sebagainya, kenapa kita tidak tolak dan cemuh anugerah tersebut. Adakah Ibrahim Ali lebih hina daripada arak dan judi? Pada saya daripada mengambil anugerah yang ditaja oleh syarikat judi dan arak, lebih baik saya menerima anugerah Ibrahim Ali, jika itulah namanya dan memang tidak ada pilihan.

Ada yang mencadangkan nama-nama seperti Arsyad Ayub, Ani Arope, Ishak Mohamad, Awang Had Salleh, dijadikan anugerah. Saya tidak menolak nama dan tokoh tersebut, kerana mereka memang wajar untuk didendangkan kewiraannya. Jika kita bertindak waras, senyapkan nama Ibrahim Ali atau Perkasa, letakkan nama-nama tokoh besar tersebut. Kenapa tidak dibawa berbincang sehingga menyebabkan kawan makan kawan, kawan jadi lawan? Jika dibaca matlamat anugerah tersebut, tujuannya adalah murni untuk mencari pelajar terbaik dan serba boleh serta menggalakkan budaya persaingan, selain membantu merangsang pelajar bagi mengikuti program dan aktiviti berkaitan dengan peningkatan maruah dan martabat bangsa pelajar.

Read more…, please
click here

PDRM Cepatla Tangkap Pelakon Mati 2 Kali Nie…!!!!

Posted: 01 Aug 2011 12:38 AM PDT

Apakah ini bukan Suhardi Md Isa…?

Sekarang nie dia cuba menafikan dia bukanlah seorang yang terdesak untuk mencari publisiti murahan ke atas dirinya sedangkan dia seorang ahli perniagaan yang memegang jawatan sebagai Setiausaha Agung Persatuan Usahawan Konsultan dan Pengarah Islam Malaysia (Uruskop) dan mempunyai dua orang isteri dan dikurniakan 10 orang….

Dia mengakui hilang akal selama tujuh hari yang dakwanya, akibat kesan sampingan daripada gas pemedih mata digunakan pihak berkuasa, tetapi apabila diminta pengesahan doktor mengenai perkara itu, Suhardi gagal memberi sebarang bukti.

Selain itu, dia yang mendakwa tiada kepentingan politik berkata, terpaksa mengepalai perhimpunan di Jalan Pudu kerana semua pemimpin pembangkang sudah ditahan, tetapi sebaik sahaja pemberita berjaya menyangkal perkara itu, dia sekali lagi mengubah kenyataan.

Kali ini, Suhardi berkata, dia berbuat demikian demi memastikan keselamatan Ahli Parlimen Subang, R. Sivarasa dan Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham tidak diancam pihak berkuasa.

Pada masa sama, dia turut mendakwa polis memperlakukan kepadanya dengan zalim, tetapi bila ditanya mengapa tidak bersurai ketika pihak berkuasa mengeluarkan arahan, dia berkata, tidak mendengar sebarang arahan kerana terlalu khusyuk menunai solat hajat dan berdoa.

"Saya tidak menyokong demonstrasi. Saya hadir sebagai seorang aktivis untuk menyampaikan pendirian yang dibenarkan oleh Islam tetapi ini bukan bermakna saya mempunyai kepentingan politik, saya cuma masyarakat biasa yang mahu membetulkan perkara salah," katanya.

Dalam pada itu, Suhardi yang turut menafikan dia bersembunyi dan melarikan dari polis sebelum ini memberitahu, dia bebas ke mana sahaja malah jirannya yang juga seorang anggota polis tidak menyatakan bahawa polis sedang mencarinya.

"Saya tidak bersembunyi, datanglah ke rumah saya dengan tertib. Saya akan bekerjasama dengan mereka (polis).

"Saya juga tidak mati dan masih hidup, yang meninggal dunia Allahyarham Baharudin. Saya ingat perkara ini dah selesai selepas dihebahkan di blog-blog, tetapi tidak, apabila Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Khalid Abu Bakar bercakap mengenainya," ujar bapa kepada 10 anak dan dua isteri itu

Tahanan EO6 PSM Dengan Selamber Jer Kutuk SB Gagal Brainwash Dia….

Posted: 31 Jul 2011 07:16 PM PDT


Walaupun disoalsiasat berjam-jam setiap hari, namun pegawai Cawangan Khas (SB) gagal mempengaruhi tahanan EO yang baru dibebaskan, Choo Chon Kai, supaya meninggalkan perjuangannya.

Sebaliknya, dalam banyak sesi tersebut sepanjang sebulan ditahan, ahli jawatankuasa PSM yang berusia 33 tahun itu - yang dibebaskan Jumaat lalu - lebih komited kepada perjuangan untuk Malaysia yang adil dan demokratik.

"Tidak ada (penderaan) fizikal... hanya kaedah 'brainwash' untuk melumpuhkan semangat saya. Mereka menyentuh butiran terperinci mengenai kehidupan saya," kata Choo, ketika ditemuramah Malaysiakini selepas dia dibebaskan.

Katanya, pegawai polis cuba meyakinkannya supaya meninggalkan perjuangannya, tetapi ia membuat dirinya semakin kuat dalam mempercayainya dirinya.

Menurut Choo, mereka bertanya maklumat ketika dia bersama pertubuhan hak asasi manusia - Suaram - beberapa tahun lalu, dan juga selepas dia menyertai PSM pada tahun 2005.

Choo bersama-sama dengan lima lagi rakannya dari PSM ditahan ketika kempen 'Udahlah BN, Bersaralah' di Pulau Pinang pada 25 Jun.

Seminggu kemudian, keenam-enam mereka ditahan di bawah Ordinan Darurat, yang membenarkan tahanan tanpa bicara.

Kesemua mereka dibebaskan Jumaat lalu, selepas ditahan selama 28 hari. Menurut Choo, polis juga menyoalsiasat mengenai kunjungnnya ke Bangkok.

Tok Wan

Posted: 01 Aug 2011 03:17 PM PDT

Tok Wan


Sindiket perdagang manusia kaut lebih RM 5 bilion – Menteri KDN

Posted: 31 Jul 2011 06:19 PM PDT

image

Tok wan terkejut tengok akhbar hari ni 1 ogos 2011 dalam Utusan Malaysia, betapa ramai orang mahu datang ke negara kita.

Sampai berbilion untung broker yang bawa manusia masuk ke dalam negara kita.

Tok wan fikir tak akan ada orang mahu datang ke sini jika negara kita huru hara.

Justeru itu, mari kita bersyukur atas segala nikmat yang ada. Agar kekal sentiasa.

Alhamdulillah. Dan selamat berpuasa tok wan ucapkan.