Khamis, 4 Ogos 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 04 Aug 2011 01:27 PM PDT

THE FLYING KICK


VIDEO: PEMBUNUH UPAHAN? LAKONAN MATI MACAM SUHARDI MAT ISA?

Posted: 04 Aug 2011 01:24 PM PDT

VIDEO: JANGAN TUKARKAN ESKALATOR SEBAGAI PENGISAR DAGING!!!

Posted: 04 Aug 2011 11:10 AM PDT

VIDEO: SEBELUM MATI PUN SEMPAT LAGI BERSERONOK!!!

Posted: 04 Aug 2011 10:00 AM PDT

VIDEO: PATUTNYA 9 JULAI HARI TU, MACAM NILAH YANG BERLAKU KEPADA POLIS!!!

Posted: 04 Aug 2011 09:00 AM PDT

ANWAR DAH TERGEDIK-GEDIK... TERPAKSA SAPINA 5 SAKSI UNTUK TEGAKKAN KOTE BENGKOKNYA!!!

Posted: 04 Aug 2011 07:45 AM PDT

SILAP BESARNYA, TV9 TAK MINTA NASIHAT PAS DULU!!!

Posted: 04 Aug 2011 06:40 AM PDT

PAYAH JADI PENGIKUT PAS.... TERPAKSA PILIH ANTARA HASAN ALI DAN GEREJA!!!

Posted: 04 Aug 2011 04:49 AM PDT

MUKA MACAM SAMSENG TAPI BUKAN SAMSENG!!!

Posted: 03 Aug 2011 11:00 PM PDT

KENA BUANG LER TANGGAPAN, HISHAMUDDIN SEORANG PENGECUT!!!

Posted: 03 Aug 2011 09:30 PM PDT

ANWAR TIDAK AKAN DBENARKAN HILANG PENGARUH!!!

Posted: 03 Aug 2011 08:00 PM PDT

DAH BETULLAH NASIHAT HARUN TAIB, CUMA CAKAPNYA SAJA YANG TAK BETUL!!!

Posted: 03 Aug 2011 06:45 PM PDT

PATUTNYA DESAK MANA-MANA YANG ADA KOD 71 TIDAK BOLEH TERLIBAT DALAM POLITIK NEGARA!!!

Posted: 03 Aug 2011 05:00 PM PDT

YAHUDI SENDIRI PUN MENENTANG ZIONIS!!!

Posted: 03 Aug 2011 03:46 PM PDT

KISAH SEDIH CHINA-DOLL JELITA YANG DIHUKUM BUNUH!!!

Posted: 03 Aug 2011 02:07 PM PDT

House PK

Posted: 04 Aug 2011 01:23 PM PDT

House PK


CILI KASI TARUK! LIM GUAN ENG 'DIPAKSA' SKANDAL!!!

Posted: 04 Aug 2011 07:55 AM PDT

HANGIT BERAPI!!! AZMIN ALI PERASAN MACHO!!!

Posted: 03 Aug 2011 05:30 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 04 Aug 2011 01:22 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat


Siapa ahli UMNO yang akan dipecat.

Posted: 04 Aug 2011 02:33 AM PDT


ekoran tulisan MSO, Penawar desak Najib?


Isu yang dibangkitkan oleh MSO itu adalah satu perkara yang bukan main-main, ianya satu pendedahan bahawa terdapat ahli-ahli UMNO yang tidak suka kepada pentadbiran Najib dan ini boleh menyedarkan Najib supaya berhati-hati kerana ada ahli dalam pertubuhan yang disertai oleh bekas pemimpim UMNO sedang berusaha untuk mendesak Najib.

Dan tidak mungkin ada isu yang begini serius sekiranya tidak ada perancangan yang rapi, sekiranya ditilik arus untuk membaham Najib supaya letak jawatan bukan baru dalam UMNO kerana terbentuknya PERKASA sudah dapat dilihat bahawa terdapat ahli-ahli UMNO yang sudah tidak yakin kepada perjuangan Najib yang mana 90% ahli PERKASA adalah ahli UMNO.

Walau pun pada asal penubuhan PERKASA bukan kearah itu dan Presidannya bukan ahli UMNO tapi disitulah ahli-ahli UMNO bertenggek untuk melahirkan perasaan tidak sebulu dengan kepimpinan Najib yang mana kalau diintai disitu terdapat orang yang rapat dengan Mahyuddin Yassin, Timbalan Presiden UMNO.

Apatah diperhebatkan lagi dengan penubuhan NGO bernama AMANAH yang dipimpin oleh YBM Tengku Razaleigh Hamzah dan terbaru Kadir Shiekh Fadzhil telah mengecam bahawa dalam UMNO sekarang ini bukan tempat untuk bersuara yang boleh membaiki kelemahan pentadbiran UMNO.

Apa pun penafian yang dibuat, sama ada isu PENAWAR ataupun ulasan Kadir Shiekh Fadzil, semuannya itu untuk menyedap dada Najib dan Rosmah, pada hakikatnya ramai ahli-ahli UMNO sedang merunggut bahawa edah UMNO sudah hampir tiba sebagai sebuah Kerajaan, ini kerana 80% ahli UMNO telah menyampah kepada Rosmah Mansor termasuklah staf-staf di Ibu Pejabat UMNO Malaysia.

Isu cincin RM24 juta yang dikaitkan dengan pengelapan wang haram, Isu Maira Nazarbaye yang dikaitkan dengan Mafia Russia, Isu Azilah Hadri dan Sirul Umar yang dijatuhkan hukuman mati dan wajahnya belum boleh dilihat sehingga kini menjadi topik perbincangan telah menjalar dikampung kampung hatta telah sampai dirancangan rancangan FELDA. Ini semua memudahkan kejatuhan sebuah Kerajaan.

Keputusan keluar UMNO dan berjuang bersama Pakatan Rakyat PR bagi membetulkan landasan perjuangan untuk Ugama, Bangsa dan Negara adalah jalan yang paling tepat dari terus mendodoi PM Najib dari dalam tapi mengenakan tektik menipu untuk menjatuhkan beliau dan isterinya.

Saya adalah lebih baik sekiranya dibandingkan dengan anda yang telah terang memang tak suka Najib tapi hari hari mencium tangannya dan menulis menghentam PR hanya semata-mata hendak dilihat sebagai penyokong UMNO tegar sedangkan tak pernah pun tahu erti perjuangan sebenar.

UMNO pula tidak berani memecat mana-mana ahli yang dilihat boleh menyusahkan parti tapi bermegah mengantung dan memecat ahli parti dimusim persidangan perwakilan berlangsung yang menyebabkan Ali Rastam Ketua Menteri Melaka dan Isa Samat Pengerusi FELDA menjadi mangsa UMNO yang tidak demokrasi.

JEBAT BERKOKOK

Posted: 04 Aug 2011 01:20 PM PDT

JEBAT BERKOKOK


Artis mana yang menangis di bulan Ramadhan?

Posted: 04 Aug 2011 01:04 AM PDT

Dalam bulan Ramadhan macam-macam perkara yang berlaku. Khabarnya ada seorang artis yang telah menitis airmata kerana lagunya telah dihayati oleh peminatnya sehingga ke akhir hayat.

Penyanyi yang popular dengan irama pop dan telah menghasilkan berpuluh album itu ketika ditemui gagal menahan airmatanya kerana beliau tidak menyangka bahawa lagunya itu benar-benar dihayati oleh peminatnya itu sehingga ke hembusan nafas terakhir.


Sesungguhnya penyanyi itu langsung tidak pernah menyangka lagunya yang berjudul 'SETELAH MATI KU HIDUP SEMULA' benar-benar dipratikkan oleh peminat tegarnya.

Khabarnya artis itu daripada mood sedih telah menjadi berang kerana peminatnya itu sebenarnya tidak mati dan hanya berlakon dan penyanyi itu benar-benar merasakan dirinya telah dipermainkan..

Kah Kah Kah...Selamat berbuka puasa...

Guan Eng amat bersopan santun- Buktinya?

Posted: 03 Aug 2011 09:51 PM PDT


Selayaknya Guan Eng jadi Ketua Menteri. Adab sopan memang terpelihara. Mau tak sopan great uncle dari Spork turun mesti mau jaga betul-betul. Ini Uncle kalau takde susah woo..

Lu orang tengok cara Guan Eng tunjuk jari dia pada Big Uncle ni. Sungguh berhemah jari dia...Tunjuk guna ibu jari. Anak sapalah ni..Beradab sungguh.

Adab sopan ni Guan Eng teruskan lagi seperti gambar kat bawah ni.


Lu orang bezakan gambar masa Guan Eng sambut Big Uncle dari Spork tu dengan gambar masa dia dengan Agong. Jari mana dia pakai nak tunjuk pada Agong?

Beradab sungguh Guan Eng itu pasal puak HamPAS kata Guan Eng macam Khalifah Umar. Huhu..Gila bangang PAS.

Kata Pakteh...!!

Posted: 04 Aug 2011 01:13 PM PDT

Kata Pakteh...!!


Ramadhan --- Bersangka baiklah wahai PR

Posted: 03 Aug 2011 05:25 PM PDT

Terkejut pakteh bila Malaysiakini melaporkan ada warga asing yang sekelip mata bertukar menjadi penduduk tetap dan terus menjadi warganegara Malaysia. Lebih dasyat lagi, terus layak mengundi kerana dah daftar dengan SPR. Beberapa saat selepas membaca laporan itu pakteh kembali ke alam nyata, laporan Malaysiakini perlu dipertikaikan kesahihannya malah semakin tidak dapat dipercayai. Banyak bukti menunjukkan Malaysiakini sekadar wadah propaganda PR. Pakteh membaca dan terus berharap ada jawapan yang tuntas dari pihak JPN dan SPR.

Sebelum pakteh sempat mendapat jawapan dari pihak yang berwajib/berkuasa/berkaitan, seperti pakteh jangkakan, tujuan utama isu ini diletuskan mula berkumandang....
Salahudin Ayub atau lebih dikenali dikalangan blogger Din Puduraya meminta Najib memanggil sidang parlimen dengan segera malah wakil2 yang semuanya berlabelkan PR membuat pelbagai tomohan/tuntutan sedangkan isu itu sendiri amat samar kredibilitinya.

Pagi ini, Malaysiakini melaporkan bahawa Mismah sudah mendapat status penduduk tetap sejak 17 Julai 1982 dan diberikan kerakyatan pada januari 2011. Bermakna sudah 29 tahun Mismah mendapat status PR barulah diberikan kerakyatan. Bukan sekelip mata atau silap mata....

Pendedahan ini sepatutnya diambil oleh PR rakyat untuk kembali bermuhasabah diri. Apakah mereka hanya ingin mengambil hati rakyat melalui provokasi, kontroversi, konspirasi, demostrasi, revolusi, isu sensasi atau hanya bermain dengan fantasi dan ilusi.

PR perlu sebaik mungkin menggunakan kepakaran yang ada dari kalangan cerdik pandai mereka untuk membuat dasar yang benar2 boleh dipercayai rakyat terbanyak. bangkangan yang dibuat terhadap tindakan kerajaan perlu menunjukkan kewarasan tulen tanpa diselangi hasad dengki dan tamak haloba duniawi. Selagi PR gagal melaksanakan ini, amat mustahil PR dapat memenangi rakyat terbanyak. Pasti ada yang menyokong dan itu dapat dilihat kepada kejayaan beberapa PRK tetapi dengan begitu banyak tindakan badut sarkis yang dibuat, rakyat Malaysia yang sudah bijak menilai baik buruk dan untung rugi pasti majoritinya akan menolak PR.

PR boleh mendakwa rakyat menyebelahi mereka tetapi suara terbanyak masih meyakini BN malah keyakinan itu semakin kuat terpateri dilubuk hati mereka. Pengundi atas pagar malah golongan natural kini mula bersuara menyatakan kebobrokan politik PR.

Masa masih ada, peluang masih samarata, berusahalah dengan IKHLAS, PR rakyat pasti boleh....sepertimana juga BN yang tidak jemu2 berusaha memenangi hati rakyat. Tidak rugi PR mencontohi tindakan positif BN bagaimana membina negara Malaysia.

Apa Yang Tersirat

Posted: 04 Aug 2011 01:09 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Wawancara Najib-CNN tiada unsur lobi melobi

Posted: 04 Aug 2011 09:06 AM PDT

Stesen penyiaran antarabangsa CNN menafikan dakwaan bahawa wawancara yang baru-baru diadakannya dengan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak adalah hasil lobi oleh sebuah firma perhubungan awam antarabangsa.

Sebuah laporan berita yang diterbitkan oleh pertubuhan media berpangkalan di Amerika Politico memetik jurucakap CNN berkata dakwaan yang dibuat oleh laman web Sarawak Report tersebut adalah tidak benar.

"Wawancara CNN dengan Perdana Menteri Malaysia baru-baru ini diaturkan oleh CNN sendiri dengan pejabat PM," kata Politico yang memetik jurucakap CNN Lauren Cone.

Sarawak Report, yang diasaskan oleh wartawan Clare Rewcastle Brown, yang juga adik ipar bekas Perdana Menteri Britain Gordon Brown, mendakwa firma perhubungan awam FBC Media Ltd, yang berpangkalan di United Kingdom dibayar jutaan ringgit bagi menaikkan imej pemimpin berkenaan di luar negara.

Ia juga mendakwa CNN adalah antara stesen penyiaran antarabangsa yang menyiarkan program berita TV yang diterbitkan oleh FBC bagi mempermantapkan kedudukan pemimpin politik BN itu dan bagi menangkis semua kritikan yang dilemparkan terhadap mereka.

Ini, jika terbukti benar, adalah bercanggahan dengan peraturan badan penyiaran antarabangsa.

Sarawak Report juga mendakwa CNN telah menyiarkan beberapa program terbitan FBC, termasuk wawancara Najib oleh presiden syarikat itu, John Defterios.

Wawancara terakhir dibuat awal bulan ini, semasa lawatan rasmi Najib ke London, selepas pihak polis di Malaysia didakwa bertindak kasar ke atas peserta perhimpunan BERSIH 2.0 pada 9 Julai lalu.

Meskipun Najib ditanya mengenai himpunan itu, namun menurut pengkritik, Defterios gagal mencabar perdana menteri mengenai rasional di sebalik taktik keras yang digunakan pihak berkuasa bagi menggagalkan perhimpunan berkenaan.

Sarawak Report juga mendakwa Defterios, seorang bekas pengacara bisnes CNN adalah presiden dan pemegang saham dalam syarikat induk FBC iaitu FBC Group Ltd.

Walaupun CNN mengakui terdapat hubungan antara Defterios dengan FBC, stesen televisyen antarabangsa itu berkata Defterios "menjadi kakitangan tetap dengan CNN pada Mac, yang ketika itu telah menamatkan hubungannya dengan FBC".
Namun, menurut Cone, tidak terdapat sebarang kontrak antara CNN dan FBC bagi menyiarkan sebarang kandungan editorial di CNN.

Kes Gereja GMDU: Memang ada usaha memurtadkan penganut agama islam: Dr Hassan Ali

Posted: 04 Aug 2011 04:07 AM PDT

Dr Hassan Ali bersama Teresa Kok
Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) melakukan pemeriksaan ke atas Gereja Methodist Damansara Utama (GMDU), malam semalam kerana terdapat bukti kegiatan penyebaran agama bukan Islam terhadap penganut agama Islam, kata ahli exco hal ehwal Islam, Datuk Dr Hasan Ali.

Menurut beliau, berdasarkan maklumat bahawa terdapat kehadiran orang Islam pada majlis berbuka puasa di gereja berkenaan, Jais menghatar anggota penguatkuasaannya bersama polis bagi menjalankan siasatan.

"Terdapat seramai 12 orang yang beragama Islam telah menghadri majlis tersebut. Tiada serbuan dan tiada tangkapan dibuat."Sebaliknya pemeriksaan dilakukan hanya selepas rundingan dengan pihak penganjur diadakan," kata Dr Hasan dalam satu kenyataan media.

Menurut beliau, anggota penguatkuasaan Jais bersama anggota polis telah menjalankan pemeriksaan di bangunan gereja itu walaupun cuba dihalang oleh pihak penganjur.

"Penganjur utama yang dipercayai beragama Islam telah berunding selama hampir satu jam bersama ketua operasi agar pemeriksaan ke atas tempat dan individu tidak dilakukan sehingga majlis tersebut selesai," katanya.

Beliau berkata pada majlis itu, kelihatan seseorang sedang mengadakan pengucapan awam, di mana ucapanya ada diselitkan perkataan "Quran" dan "pray".

"Setelah majlis hampir tamat, pasukan penguatkuasa dan anggota polis telah membuat pemeriksaan meskipun terdapat cubaan bagi menghalang pemeriksaan dan melupuskan bahan bukti.
"Pegawai penguakuasa Jais dan polis mendapati ada percubaan di kalangan peserta untuk melarikan diri melalui pintu belakang premis tetapi berjaya dihalang," katanya.

Menurut Dr Hasan berdasarkan siasatan awal, 12 penganut Islam yang terbabit dengan majlis itu akan disiasat mengikut Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah 1995.

Seksyen itu memperuntukan mereka yang menghina Islam atau menyebabkan agama itu dipandang hina; mempersendakan, mengajuk-ajuk atau mencemuh amalan atau upacara yang berhubungan dengan agama Islam adalah melakukan suatu kesalahan.

Mereka yang disabitkan kesalahan itu boleh didenda tidak melebihi lima ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya.

Semua mereka telah diarah untuk menghadirkan diri di bahagian penguakuasaan Jais untuk siasatan lanjut.

Sebelum ini, paderi kanan gereja itu, Daniel Ho dalam satu kenyataan akhbar berkata majlis makan malam yang diadakan dalam semangat 1Malaysia oleh Harapan Komuniti, sebuah NGO yang menawarkan bantuan kepada golongan yang tidak bernasib baik dan memerlukan.

Gerakan gulingkan Najib

Posted: 04 Aug 2011 01:32 AM PDT

Pembangkang termasuk blogger pro mereka, mencipta cerita, kononnya dalam Umno ada gerakan menjatuhkan Najib.

Gerakan mencipta cerita ini, ekoran pendedahan YB Zaharin Hashim bahawa ada pertemuan sulit yang diketuai oleh NIK Aziz bagi mengganti Anwar sebagai Ketua Pembangkang. Wakil rayat bebas itu berkata, usaha menggantikan Anwar, ekoran keyakinan para pemimpin Pakatan terutama Nik Aziz, bahawa besar kebarangkalian, bahawa Anwar akan disabitkan dengan kes liwat yang sedang dibicarakan di mahkamah.

Kononnya satu badan NGO yang dinamakan Penawar yang diketuai oleh Aziz Shamsuddin, bekas menteri pembangunan luar bandar dan bekas MP Shah Alam mendesak Najib agar berundur lebih awal, jika masih sayangkan Umno dan kerajaan BN.

Penawar kononnya dianggotai oleh 50 bekas wakil rakyat, antaranya Aziz Yassin, abang kepada Tan Sri Muhyiddin dan Thamrin Ghafar Baba.

Kononnya juga, Penawar mendapat restu daripada mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir, atas sebab mantan PM itu merasakan bahawa Najib kini telah menjadi liabilti kepada Umno dan BN, atas sebab kelemahannya mengatasi beberapa isu yang melanda negara. Selain itu, isu yang melanda isteri Perdana Menteri itu, Datin Rosmah Mansor, antaranya isu Wanita pertama, isu cincin berlian dan pengelibatannya dalam tadbir urus negara.

AYT juga merasakan, bahawa jarang ada pemimpin dalam kabinet Najib ataupun Umno baik wakil rakyatnya membela Najib dalam menghadapi berbagai krisis sejak akhir-akhir ini, kalau adapun hanya boleh dikira dengan sebelah tangan.

AYT, dapati yang membela Najib adalah blogger nyamuk yang tiadapun peranan dalam kerajaan mahupun parti, sebaliknya mereka yang mempunyai kaitan langsung dengan pentadbiran Najib dan parti Umno, boleh dikatakan bisu seketika.

Berasaskan kepada persepsi ini, mungkin juga ada kebenarannya bahawa memang wujud gerakan mahukan Najib berundur, seperti mana dilakukan pada Pak Lah. Kita tunggulah kesudahannya, sebab dalam politik, semuanya mungkin.

Majlis "memurtadkan" orang islam-jadi isu politik

Posted: 03 Aug 2011 10:51 PM PDT

Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) dan polis menyerbu satu majlis makan malam yang dihadiri pelbagai kaum di Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC) di sini malam tadi ekoran satu aduan "ada majlis memurtadkan orang islam".

Akibat serbuan tersebut, ianya manjadi isu perbalahan antara pemimpin BN dan Pakatan.

Pihak Pakatan berkata, walaupun Jais di bawah kerajaan Pakatan Selangor, namun masih mendapat arahan daripada Putrajaya. Sejauh mana kebenaran dakwaan tersebut, eloklah Pengarah Jais sendiri merungkai masalah ini.

Dengan serbuan tersebut, pemimpin Pakatan malah mempertikaikan lawatan Najib ke Vitican baru-baru ini dan menyifatkannya hanya membajir masa dan wang.

Video seks Anwar: Lepas tonton- Wan Azizah masih" tak percaya"-pelaku itu suaminya

Posted: 03 Aug 2011 09:44 PM PDT

Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail yakin bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak terlibat dalam skandal seks walaupun serangan demi serangan melibatkan dakwaan seperti itu dilancarkan ke atas ketua umum parti itu.

Katanya, beliau tetap berpegang kepada keyakinannya itu walaupun timbul dakwaan terbaru dalam bentuk video – didakwa menunjukkan perlakuan Anwar dengan seorang wanita yang didakwa sebagai pekerja seks.

Ibu kepada enam orang anak itu berkata, beliau telah melihat rakaman video berkenaan namun beliau tetap yakin bahawa Anwar tidak melakukannya.

"Apabila saya melihatnya, (saya berkata kepada diri saya sendiri) mustahil bahawa dia boleh berbuat begini.

"Dia tidak bodoh, tidak selepas dipenjara, tidak selepas melihat bagaimana kami menderita, dan dengan anak-anak sedang membesar," kata Wan Azizah dengan tenang.

Namun, beliau tetap menaruh kebimbangan sekiranya masyarakat umum akan mempercayai video berkenaan yang mula didedahkan pada 21 Mac lalu oleh beberapa orang individu ternama.

"Saya takut jika ia kelihatan tulen, orang akan percaya. Penipuan boleh dipercayai. Bagi saya itu satu tragedi.

"Bagi kita orang Islam, percaya kepada fitnah ialah satu dosa besar. Bukan saja anda akan dihukum tapi juga anak anda dan generasi selepas itu," kata Wan Azizah lagi dalam temubual yang dijalankan di kediamannya di Bukit Segambut, Kuala Lumpur.

Beliau mula mengesyaki sesuatu yang tidak kena apabila mengetahui mengenai tayangan video seks yang dijalankan oleh trio 'Datuk T' di hotel berprestij berkenaan.

Wartawan yang dijemput ke majlis tayangan penuh rahsia itu diperiksa dengan rapi seolah-olah dalam satu filem Mission Impossible, kata Wan Azizah lagi.

"Tentulah (saya fikir), 'Oh Tuhan, takkanlah satu lagi'," katanya yang turut dipujuk oleh rakan-rakannya supaya menonton video berkenaan.

Trio 'Datuk T' berkenaan – ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah, bekas ketua menteri Melaka Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik dan bekas bendahari PERKASA, Datuk Shuib Lazim – kemudiannya didapati bersalah di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur atas kesalahan berhubung penayangan video berkenaan.

Individu berkenaan bagaimanapun hanya dikenakan denda, masing-masing antara RM1,000 hingga RM3,000 pada 24 Jun lalu, yang disifatkan Wan Azizah sebagai keputusan bersifat politik.

"Mereka ada kempen besar-besaran mengedar pornografi di negara ini, yang bertentangan dengan undang-undang – dan melibatkan wartawan – dan mereka terlepas dengan hukuman yang ringan.

"Jadi ini membuktikan bahawa kesemua ini hanya politik," kata Wan Azizah lagi dengan nada yang serius.

Wan Azizah juga berkata, sekiranya masyarakat luar boleh melihat perkara itu, apatah lagi beliau dan keluarganya.

"Jadi ini menyebabkan kami ingin melawannya (dengan lebih kuat). Tiada keluarga lain yang mahu melalui perkara ini.

"Ianya satu keaiban kepada maruah. Itu suami saya yang anda perkatakan. Ianya maruah keluarga. Kami bersama (dalam isu ini)," katanya.

Majlis memurtadkan orang islam? diserbu Jais

Posted: 03 Aug 2011 07:59 PM PDT

Rumah di mana majlis tersebut berlangsung
Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) dan polis menyerbu satu majlis makan malam yang dihadiri pelbagai kaum di Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC) di sini malam tadi ekoran satu aduan "ada majlis memurtadkan orang islam". Sejauh mana kebenaran aduan tersebut, pihak Jais perlu memperjelas hasil siasatan jabatan itu, agar ianya tidak menjadi isu, bahawa serbuan tersebut menganggu kebebasan beragama dalam negara ini.

Mengikut maklumat laman web, Harapan Komuniti menggambarkan ia sebagai sebuah pertubuhan bukan kerajaan yang menyediakan bantuan kepada mangsa malapetaka, ibu tunggal, kanak-kanak dan pesakit Aids tanpa mengira kaum.

Duke of UMNO

Posted: 04 Aug 2011 01:06 PM PDT

Duke of UMNO


Panasss..!!! Kolumnis Haramkah Daily kurang ajar dengan Raja Nazrin...!!!

Posted: 04 Aug 2011 08:55 AM PDT


Kolumnis Haramkah Daily, Rashidi Hassan tanpa rasa bersalah cuba melakukan "spin" terhadap kenyataan Raja Muda Perak, Raja Nazrin Shah, yang bertitah di UiTM baru-baru ini. Baca di sini.

Yang peliknya, dalam titah Raja Nazrin, tidak ada satu kalimah pun yang berkait atau berbunyi "UMNO". Namun, mengapa dia cuba "spin" dengan meletakkan tajuk "Raja-Raja usah dengar cakap UMNO saja"? Apa kena mengena UMNO dengan titah Raja Nazrin tersebut?

Sebenarnya, Rashidi cuba "mengajar" Raja-Raja Melayu. Dia cuba merendah-rendahkan kreadibiliti Raja-Raja seolah-olah institusi Kesultanan Melayu negara ini hanya mendengar kata UMNO sahaja. Sedangkan, apa yang berlaku tidaklah sebagaimana yang ditulis Rashidi. Apa Rashidi fikir Raja-Raja Melayu bodoh sepertinya?

Memang benar apa yang dititahkan oleh Raja Nazrin bahawa Raja-Raja wajib memiliki kumpulan penasihat yang jujur lagi ikhlas, kumpulan penasihat yang peka kepada denyut jantung dan denyut nadi warga, kumpulan penasihat yang tegas lagi berani menyatakan yang benar. Daulat Tuanku. Benarlah titah Tuanku tersebut.

Namun malangnya, titah Raja Nazrin tersebut tidak langsung menyebut UMNO, Pas, PKR atau mana-mana parti politik. Sebagai sebuah institusi bebas politik, Raja-Raja Melayu tidak pernah mendengar kata UMNO sahaja. Institusi Raja-Raja mempunyai badan penasihat bebas sendiri. Malah, Raja-Raja juga mempunyai mufti Kerajaan negeri masing-masing untuk memberi nasihat.

Jadi, tidak timbul langsung isu "Raja-Raja dengar cakap UMNO" atau tidak sebagaimana yang ditajukkan oleh Rashidi. Artikel Rashidi tersebut jelas memutar belit titah DYMM Raja Nazrin Syah. Ampun Tuanku.

Sewajarnya, Rashidi tidak mengaitkan titah Raja Nazrin atau institusi DiRaja negara ini dengan mana-mana fahaman politik. Rashidi kena hormat status Raja-Raja Melayu yang tidak menyebelahi mana-mana fahaman politik. Raja-Raja Melayu adalah "payung negara" yang menjadi simbol kedaulatan dan perpaduan negara.

Justeru itu, Rashidi tidak perlu mengajar Raja-Raja Melayu untuk bertindak. DYMM Sultan dan Raja Melayu tahu apa yang patut dan tidak patut untuk bertindak. Raja-Raja Melayu tahu peranan masing-masing. Usah Rashidi cuba ajar Raja-Raja Melayu!

Rashidi sepatutnya mengajar dirinya yang kurang ajar. Rashidi kurang ajar pada Raja-Raja Melayu, khususnya apabila cuba memutar belit titah Raja Nazrin Shah. Dia patut malu dan menarik balik artikel tidak berasasnya itu.

Rashidi bukan penasihat DiRaja. Dia perlu nasihatkan pemimpin-pemimpin Pas seperti Mat Sabu supaya tidak menipu lagi, terutamanya di bulan puasa Ramadhan Al-Mubarak ini. Sedar atau tidak, Editorial Haramkah Daily juga sepatutnya memeriksa dahulu artikel kolumnisnya yang jelas kurang ajar..!!! Apa Haramkah Daily cuba nak jadi penderhaka?

Sumber: klik sini

Anak Ikan: Filem terbaru Raja Azmi untuk Anwar Ibrahim...?!!!

Posted: 04 Aug 2011 07:06 AM PDT


Penerbit filem konstroversi, Raja Azmi Raja Sulaiman, 50, akan membawa rakyat Malaysia menyusuri kehidupan seorang gay melalui filem terbarunya, 'Anak Ikan', sebuah skrip cerita yang diadaptasi dari cerpen oleh penulis, Ajami Hashim.

Walaupun agak berbeza dengan filem kontroversi '….Dalam Botol', filem Anak Ikan ini dijangka meraih publisiti yang sama sepertinya yang mana ia lebih menonjolkan tentang naluri, isi hati dan perasaan seorang gay.

"Kalau nak ikutkan, istilah 'anak ikan' itu membawa maksud lelaki muda yang menjalinkan hubungan cinta dan seks dengan lelaki yang lebih tua dari mereka.

"Tetapi kisah anak ikan dalam filem saya ini berbeza sama sekali yang mana ia tetap mengisahkan seorang lelaki gay. Tetapi, seorang lelaki yang memendamkan perasan dan hatinyanya sahaja tanpa diketahui oleh rakan baiknya sendiri yang kebetulan memang seorang lelaki yang 'straight'.

"Lelaki gay ini ada hati terhadap rakan baiknya itu tetapi memendamnya. Dalam masa yang sama lelaki gay ini ada membela seekor anak ikan (betul-betul ikan). Namun, apabila meninggal dunia, tinggallah anak ikan belaannya itu bersama rakan baiknya itu tadi," kata Ajami yang dipetik dari laman web murai.com.my hari ini.

Bagaimanapun, menurut beliau, tiada adegan panas di dalam filem tersebut demi menghormati sensitiviti orang Melayu dan kredibilitinya sebagai seorang penulis skrip yang beretika.

"Saya boleh kata skrip saya bersih. Tiada perubahan seksual yang dilakukan oleh lelaki gay seperti yang berlaku di … Dalam Botol. Ini kerana ia lebih tertumpu kepada mendalami hati dan perasaan seorang lelaki gay," tambahnya kepada laman web yang sama.

Ajami turut menerangkan bahawa beliau ada menyelitkan sedikit fantasi di dalam menghayati dan memberi kelainan kepada merungkaikan persoalan mengenai misteri yang menyelubungi lelaki yang bergelar homoseksual. - mynewshub.my

Pedassss..!!!! Izzah perlu kawal Papanya agar tak “pancut” merata-rata..!!!

Posted: 04 Aug 2011 05:33 AM PDT


Kecoh betul Nurul Izzah yang mendakwa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, hilang kawalan terhadap Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR). Dia memberi alasan bahawa Pakatan Haram kononnya itu telah menemui bukti sebanyak 1,600 nama rakyat asing yang diberikan hak mengundi pada pilihanraya.

Itu saja alasannya? Jelas sekali Izzah tidak mempunyai asas yang kukuh dan tidak menyiasat dahulu sebelum membuat sebarang pendakwaan. SPR dan JPN telah pun membuat kenyataannya menjelaskan keadaan sebenar. Menurut SPR, hanya JPN sahaja yang boleh mengesahkan perkara tersebut. JPN pula telah menjelaskan bahawa "geng 71″ tersebut melalui kenyataa akhbarnya di sini. Begitu senang dimatikan hujahnya.

Pun begitu, Izzah perlu tahu bahawa ibunya, Kak Wan dan dirinya sendiri perlu mengawal bapanya. Sebenarnya, bapanya itulah yang hilang kawalan. Tidak puas dengan Kak Wan seorang, dia cari yang lain-lain. Nafsu buas bapanya itu tidak mengenal erti halal atau haram. Pakai redah ikut sukanya sahaja.

Papa Nurul Izzah sudah popular dengan tabiatnya yang sukar mengekang nafsu serakahnya. Sebut saja "jenis" apa yang belum dicubanya, semua sudah di"jamah"nya. Bukan setakat perempuan, lelaki pun di"sebat"nya. Rasanya, Izzah pun tahu minat Papanya itu!

Izzah kenal Sukma, adik angkat kepada Papa tersayangnya itu? Tidakkah Izzah tahu betapa "trauma"nya Wan Azizah dengan kelibat Sukma? Bagaimana dengan Azizan? Masih kenal dengan nama itu? Mungkin Izzah tidak kenal dengan Mior, namun saya yakin Izzah kenal dengan Shamsidar Taharin, bukan? Itu belum disebut mengenai Saiful Bukhari, satu Malaysia kenal mangsa Anwar yang seorang ini!

Izzah yakin bahawa bukan Papanya di dalam skandal video rakaman yang ditayangkan oleh Datuk T? Yakin? Bagaimana dengan suami, mertua dan sanak saudara lain? Mereka yakin bahawa itu "bukan" Anwar? Bagaimana dengan adik kandung Izzah sendiri, Ehsan? Dia yakin itu "bukan" Papanya juga? Tak payahlah Izzah nak berselindung lagi. Rahsia itu bukan lagi rahsia…

Sewajarnya, Izzah kena cermin di dalam lingkungan keluarganya dahulu. Setahu saya, Izzah tinggal bersama Papa dan Ibunya. Sudah tentu sering bersemuka. Sepatutnya, Izzah perlu mengajak ibunya untuk berkonfrontasi dengan Papanya yang hilang kawalan diri. Papanya perlu di"kawal" agar tidak "memancut" merata-rata…

Izzah perlu tahu bahawa norma-norma kehidupan Islam yang sihat, seorang manusia itu mampu mengawal nafsunya. Seperti di bulan Ramadhan, kita bukan saja perlu mengawal nafsu makan dan minum, nasfu seks juga perlu dikawal. Manusia seperti Papanya yang tidak mampu mengawal nafsu tidak melayakkan dirinya untuk dipanggil manusia. Manusia jenis apakah ini yang tidak mampu mengawal nafsu sendiri..? Persoalan itu perlu Izzah tanya kepada Papa…

Sumber: klik sini

Unisel bakal bangkrap selepas Yayasan Selangor?

Posted: 04 Aug 2011 04:03 AM PDT


Universiti Selangor merupakan sebuah institusi pengajian tinggi di bawah Kerajaan Negeri Selangor. Universiti tersebut pada asalnya hanyalah sebuah kolej, namun ia telah dinaik taraf berstatus universiti. Universiti tersebut ditubuhkan di era pemerintahan Barisan Nasional (BN) di Selangor. Itu fakta.

Ketika BN memerintah Selangor, tidak pernah sekali pun Kerajaan Negeri itu campur tangan dalam hal ehwal pengurusan dan dalaman universiti tersebut. Malah, pengurusan tertinggi IPT tersebut diberikan kuasa untuk menentukan hala tujunya sendiri. Kerajaan Negeri pula hanya memantau sekiranya universiti tersebut ada masalah dan kadangkala Kerajaan Negeri bertindak menyuntik dana tambahan di universiti itu. Itu juga fakta.

Namun, sejak Pakatan Haram mengambil alih Unisel, huru-hara jadinya universiti itu. Pelajarnya tidak dapat dikawal dan dipantau dengan baik. Ramai yang telah mencabuli AUKU, namun pihak pengurusan dan pentadbiran hanya mengambil sikap tidak peduli. Hinggakan pelajarnya terlibat dengan demonstrasi pun dibiarkan begitu sahaja. Itu fakta lagi.

Selain itu, dikhabarkan Kerajaan Negeri pimpinan Khalid Ibrahim dikatakan sengaja menaja pelajar-pelajar itu untuk menyertai Bershit 2.0 pada 9 Julai lalu. Malah pelajar terbabit bernaung di bawah sebuah NGO haram yang menggelar diri sebagai solidariti. Pun dibiarkan juga tanpa sebarang tindakan disiplin di ambil. Ini juga fakta.

Terbaru, Kerajaan Pakatan Haram Selangor yang sememangnya terkenal lebih suka berpolitik berbanding buat kerja untuk rakyat telah dikatakan bertindak campur tangan dalam hal ehwal pengurusan Unisel. Bukan campur tangan biasa, ia campur tangan politik! Hasilnya, Naib Canselornya, Dr. Rosti, meletak jawatan serta merta! Ini fakta baru!

Dr. Rosti berkata, beliau tidak mahu menjadi alat politik satu pihak yang mahu beliau menyingkirkan tiga orang pegawai Unisel tanpa menggunakan prosedur yang sah. Justeru, tidak mahu bertindak zalim dan menjadi Pak Turut ahli politik "gampang", Dr. Rosti letak jawatan. Itu fakta terbaru..!

Persoalannya, inikah sebuah Kerajaan Negeri yang telus, mulus, suci dan SELCAT? Mengapa ada campur tangan politik dalam hal akademik. Politikus bukan ahli akademik. Politikus seperti Khalid dan DAP hanya tahu rakus menzalimi rakyat, manakala ahli akademik lebih tahu apa yang perlu mereka lakukan, lebih-lebih lagi Naib Canselor seperti Dr. Rosti.

Sewajarnya, perkara ini tidak berlaku di Selangor sebagai sebuah negeri yang paling "advance". Dikatakan Yayasan Selangor hampir bankrap dikerjakan rejim Khalid dan DAP. Dengan campur tangan politik di Unisel, apakah IPT itu akan mengikut jejak langkah Yayasan Selangor? Kita tunggu dan lihat bagaimana Khalid Gagap hancurkan satu persatu apa yang dibina tinggi oleh BN di Selangor…

Sumber: klik sini

Gemparrr..!!! Timbalan Naib Canselor Unisel seorang PEROGOL?

Posted: 04 Aug 2011 02:39 AM PDT


Report polis di atas adalah salinan yang aku ambil dari sini yang menjelaskan bahawa Timbalan Naib Canselor Unisel, Prof. Ir. Mohamad bin Daud, dikatakan telah melakukan jenayah rogol. Benarkah dakwaan tersebut? Macamana dia boleh terlepas jadi TNC kalau ada skandal?


Pisau.net juga mendedahkan bahawa TNC Mohamad bin Daud terlibat dalam usaha menggulingkan Naib Canselor Unisel, Dr. Rosti, yang baru-baru ini meletak jawatan. Khabarnya memorandum yang ditandatanganinya mengandungi konspirasi politik di Unisel.

Agak menghairankan, mengapa Khalid Ibrahim mahu 3 pegawai Unisel disingkirkan dari jawatan masing-masing. Ada sesiapa boleh jawab? Seperkara lagi, mengapa wujud campur tangan politik dalam pentadbiran Unisel?

Setahu aku, Unisel ditubuhkan di zaman BN tidak pernah punya sebarang masalah sebab Kerajaan Negeri tak pernah campur tangan dalam hal ehwal pentadbirannya. Sebab tu ada sesetengah pensyarah, dekan dan pegawai Unisel bebas untuk menyokong Pakatan Haram...tiada sekatan ketika itu. Tapi kenapa kini disekat dan ada campur tangan politik?

Inikah yang diwar-warkan sebagai SELCAT oleh Kerajaan Pakatan Haram Negeri Selangor? Rasanya SELCAT hanya wujud pada nama. Tiada kreadibiliti untuk dipercayai langsung. Korang percaya ke pada SELCAT dan Kerajaan Khalid Gagap tu lagi?

p/s: Sampai bila nak bagi si Gagap tu tadbir Selangor?

Panassss...!!! Butiran Saman milik Zuraidah Mak Lampir didedahkan...!!!

Posted: 04 Aug 2011 01:01 AM PDT


Memandangkan Zuraidah Mak Lampir ni adalah sejenis spesis yang tidak sempat belajar terbang dari gurunya, maka dia gemar memandu kereta dengan laju. Cuba lihat jumlah samannya dia yang berjumlah RM1,250. Dah confirm bawak kereta macam pelesit..!!!

Salah satu kesalahan Zuraidah Mak Lampir ialah tidak mematuhi isyarat lalu lintas. Maknanya, dia pakai redah je traffic light tu! Kalau dia langgar orang, sapa yang susah? Jenis macam ni memang tak makan saman! Always break the rules...

Tu pun jangannnnn...kononnya dia patuh pada undang-undang! Kepala hotak berjambul! Deyyy Mak Lampir...bila mau kasi bayar itu saman aaaaa...???!!!

Panasss..!!! Jawapan JPN kepada Malaysiakini, Penarik Beca dan Topeng Perak...!!!

Posted: 03 Aug 2011 11:33 PM PDT


KENYATAAN AKHBAR OLEH JABATAN PENDAFTARAN NEGARA MALAYSIA

Pertimbangan permohonan taraf Warganegara Malaysia tertakluk di bawah Perlembagaan Persekutuan di bawah perkara-perkara berikut:

* Perkara 15 : Isteri kepada Warganegara
* Perkara 16: Mereka yang lahir di Malaysia sebelum tarikh
* Kemerdekaan (sebelum 31 Ogos 1957)
* Perkara 19: Warga Asing yang telah bermastautin tetap di Malaysia tidak kurang dari 12 tahun.

Sejak 9 April 2009 hingga 15 Julai 2011, YB Menteri Dalam Negeri, Dato' Seri Hishamuddin Tun Hussein telah menimbangkan sebanyak 72,334 permohonan Taraf Kewarganegaraan Malaysia. Daripada jumlah tersebut, sebanyak 29,290 permohonan telah diluluskan.

Angka ini adalah merupakan sebahagian daripada KPI Menteri Dalam Negeri di mana sebanyak 219,000 permohonan telah berjaya diselesaikan termasuk 72,334 permohonan Taraf Kewarganegaraan Malaysia, 31,449 permohonan Penduduk Tetap, 108,906 permohonan Daftar Lewat Kelahiran dan 6,311 permohonan di bawah program My-Daftar

Berkaitan kes Mismah,

1. Dakwaan bahawa beliau menjadi warganegara dalam tempoh 4 jam setelah mendapat taraf Penduduk Tetap (atau PR) adalah tidak benar.

2. Rekod menunjukkan bahawa beliau telah mendapat taraf Penduduk Tetap pada 17 Julai 1982.

3. Beliau telah diluluskan Taraf Kewarganegaraan Malaysia pada 31 Januari 2011 di bawah Perkara 19 Perlembagaan Persekutuan selepas 29 tahun memegang taraf Penduduk Tetap Malaysia

Sekian, terima kasih.

Datin Jariah binti Mohd Said
Ketua Pengarah
Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia
Kementerian Dalam Negeri
03 Ogos 2011.


p/s: DS Hisyam tak payah jawab laaaaa...JPN dah jawab sendiri dahhhh...lambat sangat...

Mahfuz, Judin dan 3 Pegawai Unisel...

Posted: 03 Aug 2011 10:03 PM PDT


Syabas saya ucapkan kepada Dr. Rosti yang meletak jawatan sebagai Naib Canselor Unisel serta merta dalam tempoh 24 jam. Sikap professional yang ada pada dirinya wajar dicontohi oleh Kerajaan Pakatan Haram Negeri Selangor yang cuba memperalatkan ahli akademik seperti beliau.

Menurut Dr. Rosti, beliau "dipaksa" oleh kepimpinan tertinggi Unisel yang dipercayai Kerajaan Khalid "Gagap" dan DAP untuk menyingkir dan melucutkan jawatan tiga pegawai Unisel iaitu Pendaftar, Rokmaa Mat, Dekan Fakulti Perniagaan, Profesor Dr. Khalifah Othman dan Pengarah Pemasaran dan Komunikasi Korporat, Halid Hasbullah.

Dr. Rosti juga percaya bahawa tekanan yang diterima beliau untuk melucutkan jawatan tiga pegawai tersebut adalah berpaksikan motif politik dan beliau tidak mahu mengambil tindakan zalim terhadap pegawai-pegawai tersebut. Kerana itulah beliau meletak jawatan.

Saya ingin bertanya kepada Mahfuz Omar yang berjaya memperjuangkan hal Ketua Pengarah JKR yang kononnya dianiaya dan diturunkan pangkat kepada Pengarah CIDB serta diturunkan gred jawatan.

Judin kini mampu tersenyum dengan kenaikan pangkat sebagai CEO CIDB dan dinaikkan gred yang lebih tinggi berbanding jawatan sebelumnya sebagai Ketua Pengarah. Mahfuz selama ini menyalak-nyalak membela Judin. Mungkin Mahfuz kini berpuas hati.

Tapi kenapa Mahfuz tidak berjuang pula untuk ketiga-tiga pegawai yang cuba disingkirkan Kerajaan Negeri Selangor itu? Padahal, nasib mereka bertiga lebih buruk berbanding Judin yang sudah diperingkat JUSA.

Judin sebelum ini mungkin tidak menghadapi risiko ditamatkan perkhidmatan, tetapi Rokmaa, Khalifah dan Halid berdepan dengan penyingkiran dan menafikan punca pendapatan mereka. Apatah lagi kini kita sedang berada di bulan Ramadhan dan bakal menyambut Aidilfitri tak lama lagi?

Jelas sekali Mahfuz bersikap double standard dalam hal ini. Perkara ini jelas satu kezaliman yang wujud dalam pentadbiran Pakatan Pembangkang. BN pun pernah memerintah Selangor, tapi tidaklah zalim sebagaimana Kerajaan Khalid Gagap!

Macamana Mahfuz? Sanggup bela tiga orang penjawat awam yang cuba dianiaya Khalid Gagap dan DAP itu? Atau Mahfuz hanya membela secara terpilih…?!!! Ingat kata Ustaz Azizan..buat kerja cara Islam..!!!

Sumber: klik sini

Daripada jadi isteri Anwar, lebih baik jadi isteri Najib...!!!

Posted: 03 Aug 2011 08:32 PM PDT


Nak tergelak rasanya bila baca kenyataan Wan Azizah yang dah berangan-angan nak jadi First Lady di Malaysia. Dia bukan main yakin lagi Anwar Ibrahim akan jadi Perdana Menteri selepas PRU13 ini. Dan Wan Azizah tanpa segan silu membayangkan gaya hidup dia sebagai isteri kepada seorang Perdana Menteri.

Wan Azizah dalam kenyataannya pada sebuah portal pembangkang kata dia tak akan jadi macam isteri DS Najib iaitu DS Rosmah. Betullah tu.. hakikatnya, Wan Azizah bukan akan jadi isteri seorang Perdana Menteri tapi sebaliknya dia akan jadi isteri kepada seorang BANDUAN tak lama lagi.

Wan Azizah patut sedar, apalah sangat untuk dia minta dijauhkan dari menjadi seperti DS Rosmah.. Yang sebenarnya seluruh wanita didalam negara sudah pun minta dijauhkan dari menjadi isteri yang dicucuk hidung seperti Wan Azizah.

Isteri mana yang sanggup membiarkan suaminya mempunyai skandal dengan isteri orang? Isteri mana di Malaysia ini yang sanggup "dimadukan" oleh suami dengan seorang lelaki muda seperti Saiful Bukhari? Dan isteri mana didalam negara ini yang sanggup nafikan video skandal suami sendiri dengan pelacur?

Hanya Wan Azizah seorang sahaja isteri yang sanggup mempertahankan suaminya secara membuta tuli walaupun Tuhan telah menunjukkan pelbagai bukti yang terang lagi nyata. Sepatutnya Wan Azizah bersyukur jika dia boleh jadi seperti DS Rosmah. Dan dia patut bertaubat dan insaf kerana bersekongkol dengan Anwar.

Lagipun, kalau nak jadi isteri pemimpin nombor satu negara, mana boleh nak berbohong sesuka hati. Hendak jadi isteri pemimpin nombor satu negara kenalah berintegriti dan menjaga imej Perdana Menteri. Lainlah kalau nak jadi isteri kepada BANDUAN pengkhianat nombor satu negara. Nak berbohong banyak mana pun tak apa.

Wan Azizah juga menuduh DS Rosmah sebagai seorang yang kuat membeli belah di luar negara. Tapi bolehkah Wan Azizah membuktikan dakwaan yang dia buat tu? Wan Azizah ni dengan suaminya sama saja perangai mereka. Hanya tahu menuduh secara membuta tuli tanpa ada sebarang bukti kukuh untuk menyokong dakwaan mereka.

Rakyat seluruh negara dah sedia maklum dengan perangai menipu kedua-dua pasangan pembangkang ini. Wan Azizah sendiri sudah beberapa kali dikantoikan pembohongannya terhadap rakyat didalam usahanya untuk menaikkan imej Anwar Ibrahim.

Manakala Anwar sendiri sudah terkenal dengan pembohongan demi pembohongan terhadap masyarakat didalam negara. Bermula dari penipuan racun arsenik, sampailah yang terbaru iaitu cedera parah didalam serangan FRU di Perhimpunan Haram BERSIH 2.0.

Itulah lelaki yang Wan Azizah bayangkan untuk jadi Perdana Menteri Malaysia. Lelaki yang penuh dengan putar belit serta pembohongan dan juga lelaki yang tak pernah fikirkan tentang hal lain selain dari impiannya untuk menjadi pemimpin nombor satu negara.

Sumber: klik tang ni

Ramai benar kepala-kepala Pakatan Haram yang MC...

Posted: 03 Aug 2011 07:05 PM PDT


Pakatan Rakyat sekarang dilanda sindrom 'kecederaan'oleh pemimpin-pemimpin utamanya. Dari yang berbalut leher, berkerusi roda sehinggalah kepada yang terbaru, tersumbat injap jantung.

Kita hairan kenapa media pro pembangkang takut sangat nak bercakap mengenai keadaan kesihatan pemimpin mereka, melainkan yang boleh menjadi bahan isu politik Contoh Azizan, kawan tu dah masuk IJN dari hari Sabtu, hari Isnin baru nak berkokok dan berkuik, kemudiannya nak menyalahkan orang lain yang bercerita mengenainya.

Itupun nasib baik laman ini antara yang pertama dedahkan, kalau tidak Azizan mati kering dalam tu pun tak siapa yang tahu.

Dan kami bukan pro pembangkang pun

Rupa-rupanyanya, ada seorang lagi pemimpin Pakatan dilaporkan sedang menghadapi masalah kesihatan akibat dari masalah katarak kronik yang dialaminya. Yang kita maksudkan tidak lain dan tidak bukan, Lim Kit Siang dari DAP, seterusnya menjawab teka teki mengapa Kit Siang selalu dilihat bercermin mata hitam besar kesana ke mari, termasuk pada waktu malam.

Benar, tidak ada apa yang salah dan pelik mengenai sakit yang dialami Kit Siang, malah bagi orang yang seusianya, masalah katarak ini adalah masalah biasa.

Cuma yang nak ditekankan disini ialah keupayaannya untuk terus menerus menjadi pengemudi DAP dan Pakatan Rakyat yang sekarang ibarat kapal menunggu masa hendak tenggelam.

Nak berkhidmat macam mana kalau sendiri pun jalan senget?

Mengetahui sifat pembangkang, tidak mustahil Kit Siang akan tetap dicalonkan dan bertanding dalam pilihanraya walaupun ditakdirkan buta. Bukan sebab kebolehannya tapi sebab kepopularannya.

Mereka pernah melakukannya sebelum ini di Perak, Pulau Pinang dan Kelantan.

Di Perak merujuk kepada ADUN Jelapang, di Pulau Pinang merujuk kepada Ahli Parlimen Permatang Pauh (cacat orientasi seksual) serta Jelutong dan di Kelantan merujuk
kepada the one and only Nik Aziz (nanyuk).

Kecuali ADUN Jelapang yang bertukar pihak kepada BN, yang lain itu gagal dalam erti kata membela nasib rakyat di kawasan masing-masing. Semua hujahan mereka di Parlimen mahupun DUN adalah mengenai isu-isu politik dan nasional dan tidak ada satu pun yang disentuh mengenai rakyat dikawasan yang diwakili mereka.

Nik Aziz kalau tak sebut UMNO, mesti tak sah hidupnya.

Dan rakyat perlu bertanya balik kewajaran memilih orang-orang ini ke kedudukkan yang boleh dianggap 'berhormat' ini kalau hanya menguntungkan diri sendiri daripada kepentingan kepada rakyat.

Pada hemat penulis, gebang gebung mengenai kehebatan Pakatan yang kononnya 'semakin hampir' nak menggantikan BN di peringkat pusat, bolehlah penulis ibaratkan seperti sebuah filem yang diwar-warkan penerbitnya akan mencapai kutipan mencecah puluhan juta ringgit satu ketika dulu.

Hasilnya yang kita semua tahu, filem itu jangan kata cecah berpuluh juta, modal pun tak pulang balik. Kebetulan atau apa, tajuk filem itu sama dengan orientasi seksual Anwar Ibrahim yang dua alam juga.

Dan masalah 'kecederaan' yang melanda satu persatu pemimpin Pakatan ini, hanya mencetus lebih banyak persoalan akan kemampuan mereka terus berkhidmat untuk rakyat.

Silap-silap rakyat pulak berkhidmat untuk mereka (bayar bil hospital, perkhidmatan sokongan etc etc

Sumber: klik sini

Lawak pagi ini...!!! Khalid Gagap, Teresa Kok and Ronnie The Don..!!!

Posted: 03 Aug 2011 05:39 PM PDT

DIMENSI

Posted: 04 Aug 2011 11:54 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Takde calon berwibawa..Pas mula SERIAU!

Posted: 03 Aug 2011 10:15 PM PDTPAS claimed today of a huge uprising within Umno to oust Datuk Seri Najib Razak amid fears that the prime minister and his wife Datin Seri Rosmah Mansor would cost Barisan Nasional (BN) its hold on Putrajaya in the coming polls.

But the Islamist party claimed that Najib was fully aware of this movement and has refused to step down as he is determined to lead BN into the polls, expected to be held in coming months.

PAS secretary-general Datuk Mustafa Ali told a press conference here today that this was the reason Umno had purportedly "engineered" rumours that Pakatan Rakyat (PR) leaders have been courting Umno veteran Tengku Razaleigh Hamzah to replace Datuk Seri Anwar Ibrahim as opposition leader.

Mustafa would not say if the anti-Najib movement was led by the latter's deputy, Tan Sri Muhyiddin Yassin, but claimed that he had received the information from reliable sources.

He added that the movement was significant, involves leaders from the upper echelons of the ruling party and would rear its head soon.

"They feel that Najib-Rosmah has become a liability to BN and they want him to step down because they fear this will affect their performance in the coming elections," - TheMalaysianinsideanuvajiass

akhirnya pas masuk perangkap yang mereka cipta sendiri akibat ghairah nak buat persediaan pru13. anuwar pulak di malukan..

"Kita akan tengok dulu daripada segi prestasi beliau (Ku Li), kalau beliau ada pengikut yang ramai atau sokongan majoriti dalam kalangan parti pembangkang, kemungkinan besar beliau akan jadi Ketua Pembangkang. 

"Begitu juga dengan Anwar, beliau boleh berunding dan kalau tak dapat majoriti penyokong, mungkin beliau (Anwar) tak akan duduk di situ lagi (menyandang jawatan Ketua Pembangkang)," - Harun Taib

ketika Harun Taib sendiri yang mengesahkan bahwa tak mustahil Ku Li di angkat sebagai pengganti kepada anuwar pandikutti jika memenuhi kriteria yang di perlukan, Pasrael sendiri yang terkejot berok!. Masa kan tidak..takde sape yang pernah membangkitkan isu ini selepas pengumuman Ku Li untuk membentuk AMANAH,  selain Pasrael. 

Bagaimana pun Pasrael sedar mereka dah terjerat dek kerana mulut celupar harun taib. Bila berita ni dah tersebar, pasrael mula panik. Pasrael tau bila berita ni dah bocor, orang yang pertama akan melenting tentulah anuwar!. Anuwar yang selama ini bersusahpayah nak pertahankan isu liwat dan bermandi peluh atas katil dengan chinadoll, sudah pasti marah dengan kenyataan harun taib.

Anuwar berasakan dirinya telah di khianati dengan begitu mudah oleh Pasrael. Menurut Anuar shaari anuwar pandikutti telah mengarahkan kekasih golapnya iaitu assmin pandikutti menyerang pemimpin kanan pas kelantan kerana dia di katakan adalah punca tmbulnya isu penggantian pucuk kepimpinan fuckatan dengan melantik Ku Li sebagai pengganti anuwar

Bila semuanya dah berantakan, pasrael terpaksa lah mereka cerita konon2nya UMNO mengalami keretakan dalaman sedangkan di pihak pasrael sudah berlaku kerosakan dalaman yang serius. Ini di sebabkan mereka ketandusan calon yang UMMPHH untuk di ketengahkan.

Ini lah yang membuatkan pasrael makin seriau kerana mereka terdesak mengharapkan Ku Li sebagai pemimpin mereka walaupun terpaksa 'menjilat' bontot UMNO secara sorok2 semata2 nak menjaga maruah parti dari kekalahan pru13 nanti..kehkehkeh >:D

PEJUANG BANGSA

Posted: 04 Aug 2011 11:42 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Awas perogol bertopeng berkeliaran di waktu sahur !

Posted: 04 Aug 2011 10:15 AM PDTSeorang wanita warga Vietnam berusia 21 tahun yang bekerja di sebuah kilang di sini, membuat laporan polis di Balai Polis Kulim setelah dirogol oleh seorang lelaki yang tidak dikenalinya ketika sedang tidur di rumahnya, di Taman Senangin.

Jurucakap polis berkata, kejadian berlaku kira-kira jam 5 pagi di mana seorang lelaki bertopeng dan bersenjatakan pisau masuk ke dalam bilik mangsa lalu menutup mulutnya.

Menurutnya, suspek kemudiannya meletakkan pisau ke leher mangsa dan mengarahkannya membuka semua pakaian.

"Mangsa memaklumkan, selepas lima minit dirogol, suspek sekali lagi mengacu pisau ke lehernya dan mengarahkannya keluar dari bilik dan berjalan ke sebuah rumah kosong.

"Lalu, suspek telah mengarahkan mangsa melakukan seks oral sebelum dirogol sekali lagi.

Mangsa yang ketakutan terpaksa mematuhi segala arahan," katanya.

Dia berkata, mangsa kemudiannya meminta kebenaran dari suspek untuk pergi ke tandas.

"Peluang itu digunakan mangsa untuk melepaskan diri. Mangsa berlari ke rumah kawannya yang berdekatan dalam keadaan berbogel untuk mendapatkan pertolongan.

"Ketika kejadian, kebanyakan rakan serumah mangsa tidak ada kerana keluar bekerja," katanya.

Katanya, lelaki bertopeng terbabit masuk ke rumah mangsa melalui pintu gerigi yang diumpil dari luar.

Polis turut menemui kesan air mani di lantai di mana mangsa dirogol. Kes ini akan disiasat di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana merogol. Sehingga kini polis sedang mengesan suspek terlibat.

PAS Permatang Pauh lawan Hj Hadi, tetap pejuangkan Negara Islam bukan Kebajikan !

Posted: 04 Aug 2011 08:40 AM PDT

kredit kepada : Media Prmtg Pauh


Munaqasyah ( Perbincangan )  NEGARA ISLAM di Yayasan Al Nadhoh??   Masih ada lagi ke perjuangan negara Islam oleh PAS ? Ingat kan sudah masuk tong sampah ...

Ini merupakan banner yang dipamerkan di Kubang Semang , Penanti oleh PAS Prmtg Pauh mengenai satu program di markas besar PAS di Yayasan Al Nadhoh .

Yang menghairankan GPB ialah mengapa  tajuknya hendak bincang Negara Islam . Bukankah PAS menerusi Presiden Hj Hadi sudah cakap tiada lagi negara Islam dalam perjuangan parti mereka dan yang ada hanyalah  negara kebajikan .

Selepas itu pulak jika kita perhatikan di bawahnya itu  tanda dipotong/garisan kepada perkataan " Negara Kebajikan , Persekutuan , Republik , Monarki "

Adakah PAS Permatang Pauh tidak setuju dengan PAS pusat iaitu Hj Haji  yang tolak Negara Islam dan mahu kepada negara KEBAJIKAN ?

GPB nak tunggu apa reaksi  Salleh Man dalam isu ini kerana  beliau adalah Adun di kawasan itu  iaitu DUN  Permatang Pasir .Mungkinkah Salleh Man juga ketahui akan hal ini bahawa kepimpinan PAS Permatang Pauh tidak setuju negara Islam dibuang dari perjuangan parti .

Atau PAS Prmtg Pauh ini masih lagi dok bohong orang Prmtg Pauh bahawa perjuangan negara Islam tetap teguh di bawah panji PAS ....


Ini gambar bukan super impose , tetapi gambar real  banner diletakkan di simpang betul-betul depan Masjid Kubang Semang . Itu kawasan black area bagi penyokong parti cap keris untuk nak letak banner atau bendera.


Anak pemimpin PKR mana pakai BIKINI ini ?

Posted: 04 Aug 2011 07:58 AM PDT

afifa di sebelah kanan

Ini adalah gambar aksi bikini anak kepada Timbalan Presiden PKR Azmin Ali . .tetapi Umi Hafilda iaitu adik Azmin dakwa Afifa ini adalah hasil hubungan sulit Anwar dengan Shamsidar .Kenyataan Umi Hafilda adik kepada Azmin Ali

 
 
ANWAR DAN AZMIN ALI WAJIB SAMAN UMI HAFILDA 
JIKA KENYATAAN PALSU !
 
Kenapa tak berani, adakah sebab umi cakap benar?


 Baca seterusnya kisah skandal  terlarang  ini DI SINI

Syabas ! Hassan Ali rela pertahan agama Islam daripada agenda murtad !

Posted: 04 Aug 2011 07:26 AM PDT


Dr Hassan Ali ini walaupun dari parti PAS , tetapi dalam isu sebuah gereja  di Selangor  terbabit dalam agenda murtad kan umat Islam ... kenyataan terbaru beliau yang pertahan serbuan JAIS dan polis  ini wajib disokong !

Jika kita merujuk kepada kenyataan  Hassan Ali ini , memang  ada bukti yang kukuh dan juga kehadiran  orang Islam hadir  di dalam majlis kristian ini .

Di sini GPB ingin lihat samada pemimpin PAS lain  berani bersuara dalam mempertahankan Hassan Ali  dalam isu serbuan gereja ini . Adakah mereka akan bertindak play safe seperti kerajaan negeri Pakatan yang terus kesan serbuan atau menyokong tindakan Jais dan Hassan Ali ini pertahakan kesucian Islam !p/s : Tak habis-habis puak2 kafir Kristian ini buat hal ...isu di Penang belum settle lagi ,sekarang mai pulak agenda murtad !

Pakatan baru nak teliti , Kerajaan BN bela nasib 400 pekerja Dawama

Posted: 04 Aug 2011 03:04 AM PDT

Menteri Sumber Manusia Datuk Dr S. Subramaniam Rabu memberi jaminan kepada lebih 400 pekerja Dawama Sdn Bhd (Dawama) bahawa mereka masih terikat dengan syarikat percetakan itu dan surat cuti tanpa gaji yang dikeluarkan kepada mereka ditarik balik.

Beliau berkata, ini kerana tindakan Dawama yang mengarahkan pekerjanya bercuti tanpa gaji adalah tidak sah di bawah Akta Kerja 1955.

Katanya Dawama dinasihatkan melakukan pemberhentian sementara dengan perlu membayar gaji minimum sebanyak 12 hari sebulan sementara melakukan penstrukturan semula syarikat itu.

Pekerja yang terbabit pula boleh bekerja di tempat lain sehingga kemelut syarikat itu selesai kelak, katanya pada sidang media selepas mesyuarat pasca Kabinet di Putrajaya Rabu.

"Surat yang dikeluarkan Dawama semalam ditarik balik. Buat sementara waktu nasihat kepada Dawama ialah supaya mereka boleh minta pemberhentian sementara kepada pekerja mereka dan mengadakan perbincangan dengan Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) bagi menstruktur semula untuk memulihkan pernigaan mereka.
"Di dalam perbincangan dengan Ketua Pengarah Jabatan Tenaga Kerja, Datuk Sheikh Yahya Sheik Mohd, Dawama bersetuju membayar gaji minimum sebanyak 12 hari bagi sebulan sehingga syarikat itu meneruskan perbincangan dengan DBP," katanya.

Semalam, Dawama memberikan cuti tanpa gaji kepada lebih 400 kakitangan berkuatkuasa Isnin kerana menghadapi krisis kewangan bagi membiayai operasi harian termasuk bayaran gaji kepada semua kakitangan yang didakwa berpunca daripada kemungkiran yang dilakukan oleh DBP di bawah Perjanjian Konsesi Penswastaan bertaikh 19 Jun 2002.

Subramaniam berkata sekiranya Dawama gagal membayar gaji minimum atau memberhentikan pembayaran itu maka syarikat itu perlu membayar pampasan pemberhentian kerja kepada semua pekerja terbabit.


"Sebenarnya Dawama merupakan satu syarikat yang diberi perniagaan eksklusif oleh DBP. Jadi mengapa mereka di dalam keadaan ini, saya pun tak tahu lah. Ini satu perkara yang luar biasa," katanya.-3/8/2011

Kakitangan kerajaan di Komtar sibuk berjudi masa kerja , MPPP lepas tangan !

Posted: 04 Aug 2011 01:49 AM PDTKewujudan beberapa siber kasino di sekitar pusat membeli belah di Pulau Pinang semakin banyak, namun didakwa tiada sebarang tindakan daripada pihak berkuasa.

Ahli Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP), Iszuree Ibrahim berkata, walaupun isu itu dibangkitkan beberapa kali dalam Mesyuarat Ahli Majlis yang dihadiri oleh pihak polis dari Bahagian Perjudian, Maksiat dan Kongsi Gelap (D7), namun tiada sebarang tindakan berkesan yang diambil untuk menangani gejala maksiat yang mula bermaharajalela itu di negeri ini.

Menurutnya, hasil pemantauan ahli majlis mendapati banyak siber kasino yang kian menular.

"Namun semenjak April tahun lalu, pihak majlis mendapati tiada sebarang tindakan yang lengkap diambil untuk membanteras gejala maksiat seperti siber kasino di negeri ini.

"Khususnya di kawasan Bukit Jambul dulu hanya didapati sebuah siber kasino, tetapi kini ia sudah bertambah menjadikannya tujuh," katanya bagi mengulas satu laporan akhbar berbahasa Inggeris mengenai gejala siber kasino di Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Iszuree berkata, beliau sendiri sudah menerima banyak aduan daripada keluarga individu yang terjebak dalam gejala itu.

"Baru-baru ini, seorang suri rumah mendakwa suaminya sanggup melabur keseluruhan gaji di pusat judi itu sehingga kehilangan keseluruhan perbelanjaan isi rumah," katanya.

Dalam pada itu, beliau berkata seorang lagi kakitangan yang bekerja di Komtar baru-baru ini dicekup oleh ketua jabatannya sendiri akibat ponteng kerja hanya semata-mata memperoleh duit dengan cara pintas.

"Selepas merakamkan waktu kerja tepat jam 8 pagi, pekerja berkenaan didakwa menghilangkan diri kira-kira jam 10 pagi dan didapati sedang leka berjudi di sebuah pusat siber kasino sehingga jam kira-kira 3 petang.

"Ini cukup jelas menunjukkan tahap keseriusan gejala ini yang makin meruncing di negeri ini. Oleh itu, saya menggesa Ketua Polis Negeri, Datuk Ayub Yaakob sendiri turun padang dalam hal ini untuk membawa satu penyelesaian efektif," katanya.
Komen GPB

Tu dia ...judi haram punya banyak di Pulau Pinang sehinggakan kakitangan kerajaan negeri di Komtar  pun pernah ditangkap main judi di waktu kerja .

Ahli Majlis MPPP seperti Iszuree tak sepatutnya menyalahkan sepenuhnya isu ini kepada Polis dan sewajarnya pihak berkuasa tempatan juga harus lebih tegas menguatkuasakan undang2 yang ada  ke atas  premis judi baru seperti ini .MPPP boleh menyita terus tempat-tempat berkenaan dengan melakukan serbuan lebih kerap di premis  .

Malah mengikut undang-undang tempatan,  PBT boleh batalkan saja lesen premis2  ini kerana kuasa untuk keluarkan lesen terletak di tangan mereka bukannya polis.

Kalau polis kerap buat serbuan pun tetapi lesen terus dikeluarkan  PBT tak guna juga .

Video seks :MAGARAN desak Suruhanjaya Diraja ditubuhkan siasat siapa lelaki dalam video

Posted: 03 Aug 2011 11:03 PM PDT
 Majlis Gabungan NGO Pembela Negara (MAGARAN) hari ini telah menghantar memorandum kepada Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin Ibni Al-Marhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah yang mencadangkan penubuhan sebuah Suruhanjaya Di Raja bagi mengenalpasti identiti lelaki dalam video seks yang dikaitkan dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.


Penasihat Undang-Undang MAGARAN, Mohd Khairul Azam Abdul Aziz berkata, cadangan penubuhan suruhanjaya tersebut bagi mengenal pasti pelakon video seks tersebut, berdasarkan Seksyen 2 (1) (D) Akta Suruhanjaya Siasatan 1950.


"Seksyen 2(1)(d) Akta Suruhanjaya Siasatan 1950 ini memberikan kuasa kepada Duli Paduka Tuanku untuk menubuhkan satu Suruhanjaya DiRaja bagi menyiasat apa-apa perkara yang berfaedah bagi kebajikan awam. Sesungguhnya hasil siasatan Suruhanjaya Di Raja nanti akan memberikan faedah kepada rakyat Malaysia keseluruhannya untuk memilih pemimpin terbaik untuk Negara.


Sehubungan dengan itu, saya mewakili rakan-rakan NGO, bloger dan facebooker serta rakyat biasa yang ingin mengetahui kebenaran, memohon kepada Tuanku Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong untuk menubuhkan satu Suruhanjaya Siasatan DiRaja bagi mengenalpasti identiti lelaki dalam rakaman video lucah yang di kaitkan dengan Dato Seri Anwar Ibrahim," ujarnya kepada pemberita selepas menyerahkan memorandum tersebut kepada Zubir Abdullah, wakil kepada Setiausaha Sulit Kanan YDP Agong sebentar tadi di Istana Negara.

Ujarnya, pada 21 hb Mac 2011, masyarakat dikejutkan dengan berita penayangan satu klip video lucah di Carcosa Sri Negara oleh pihak yang bergelar Dato T kepada sekumpulan wartawan.

Pada 22 hb Mac 2011, Ketua Pembangkang, Dato Seri Anwar Ibrahim membuat satu laporan polis berkaitan penayangan video lucah di Carcosa Sri Negara dan seterusnya membuat satu sidang media menafikan beliau adalah pelaku dalam video seks berkenaan.

"Semenjak dari tarikh tersebut, masyarakat telah mula bertelagah dan berpolemik tentang siapa lelaki pelaku dalam video seks berkenaan tanpa ada kesudahannya sehingga menimbulkan suasana tidak selesa dan fitnah memfitnah di kalangan masyarakat. Semua kekusutan ini perlu di selesaikan dengan menurut saluran perundangan yang betul demi untuk mengelakkan fitnah terus berleluasa menjadi budaya di kalangan masyarakat kita.

Maka sebuah panel bebas sewajarnya di tubuhkan untuk menyiasat identiti siapa pelaku dalam video seks berkenaan. Ini kerana wujud kebarangkalian pelaku dalam video seks berkenaan berkemungkinan akan menjadi calon Perdana Menteri Malaysia," tambahnya lagi.

Dalam masa yang sama, ujarnya sebagai warganegara Malaysia yang menjunjung perlembagaan dan rukunegara serta nilai-nilai moral untuk terus maju ke hadapan dengan acuan kita sendiri, setiap daripada kita bukan sahaja seharusnya bersih tetapi seharusnya di lihat bersih, tanpa mengira status kita samada rakyat biasa atau pemimpin Negara.

Oleh itu, bagi menzahirkan kebenaran, sempena bulan Ramadhan yang mulia ini, seluruh rakyat Malaysia berhak untuk mengetahui samada Dato Seri Anwar Ibrahim adalah lelaki dalam rakaman video lucah itu atau tidak. Apa jua keputusan Suruhanjaya DiRaja ini akan menghentikan fitnah dan akan membolehkan pihak-pihak yang teraniaya untuk membersihkan nama masing-masing.

"Laporan siasatan Suruhanjaya Di Raja ini juga akan dapat menyelamatkan Negara daripada dipimpin oleh pemimpin yang berakhlak keji, yang berpura-pura dan hipokrit," ujarnya lagi.


Komen GPB

Kalau anak Anwar iaitu Nurul Izzah boleh desak kerajaan buat sidang tergempar Parlimen pasal isu Mismah , MAGARAN  juga mahu ditubuhkan Suruhanjaya Diraja bagi menyiasat identiti lelaki di dalam video seks membalun Cina Doll ini

Mengapa Pakatan tak nak minta sangant Suruhanjaya Diraja ini ? Kalau kena kepada pemimpin mereka terus diam dan asyik menafikan saja .

Rakyat Malaysia semua   hendak tahu samada Anwar atau tidak di dalam video itu !

Mak Saudara Khir Toyo kerja di UNISEL, patut Pakatan nak pecat sangat !

Posted: 03 Aug 2011 10:06 PM PDT
Rupa-rupanya salah seorang dari  3 orang kakitangan UNISEL yang tidak sanggup dipecat Dr Rosti adalah Mak Saudara DS Khir Toyo iaitu Rokmaa Mat .

Jadi memang ada niat la kerajaan negeri dalam mesyuarat Exco memberi tekanan kepada NC Unisel supaya memecat ketiga-tiga orang ini . Dendam kesumat Khalid Ibrahim dan konco-konconya terhadap siapa yang ada kaitan dengan UMNO dan memecatnya memang sudah dianggap zalim sekali !

Cuma yang blogger Tulang Besi ini dakwa bahawa Dr Rosti sebagai penyokong UMNO merupakan tuduhan yang bodoh sekali !   Amat dangkal la sebuah kerajaan yang melantik seorang NC di universiti miliknya dari bukan penyokong mereka .Ketiga-tiga orang yang tidak sanggup dipecat oleh Dr Rosti adalah:


1.0 Pendaftar, Rokmaa Mat,
2.0 Dekan Fakulti Perniagaan, Prof. Dr. Khalifah Othman
3.0 Pengarah Pemasaran dan Komunikasi Korporat, Halid Hasbullah


Apa yang tidak dilapurkan oleh Utusan Meloya adalah Rokmaa Mat adalah Mak Saudara kepada bekas Menteri Besar, Khir Toyo.


Maklumat yang Tulang Besi dapat adalah disebabkan Rokmaa Mat ini mak saudara kepada Khir Toyo, beliau amat berkuasa di Unisel. Sehingga segala-gala yang berlaku di Unisel dikawal oleh beliau.


Dikatakan juga, Dr Rosti pula adalah seorang penyokong tegar UMNO. MB melantik beliau kerana ingatkan beliau seorang yang professional dan komited kepada tugas Naib Cancellor.

NC Unisel terpaksa letak jawatan kerana kuasa politik Pakatan Rakyat !

Posted: 03 Aug 2011 09:00 PM PDTGPB melihat dalam isu  perletakan jawatan Naib Canselor Universiti Selangor (Unisel) Datuk Dr. Rosti Saruwono dengan notis 24 jam ini membuktikan campur tangan besar dari politik  kerajaan Pakatan Rakyat
dalam pentadbiran universiti

Sebelum ini mereka selalu menuduh kerajaan BN campur tangan dalam pengurusan IPTA di negara ini , kini  tembelang mereka telah pecah dengan perletakan jawatan seorang NC .


Jika seorang individu yang intelektual seperti Dr. Rosti ditekan dan diperalatkan oleh kerajaan Pakatan  sebegini rupa untuk kekalkan kuasa  , maka tak mustahil jika Pakatan memerintah negara ini habis semua NC akan terima padahnya  sepertimana di Unisel ini   !


GPB yakin   kerajaan Negeri Selangor ini tentunya cuba   memperalatkan kakitangan kerajaan sebagai jentera bagi menyebar dakyah  Pakatan.

Hal ini kerana dilaporkan Dr. Rosti membuat  keputusan tersebut berikutan beliau tidak sanggup melaksanakan tindakan terhadap tiga pegawai Unisel yang diarahkan dilucut jawatan.

Tindakan itu sebagai 'membantah' keputusan pelucutan jawatan tiga orang pegawai iaitu Pendaftar, Rokmaa Mat, Dekan Fakulti Perniagaan, Prof. Dr. Khalifah Othman dan Pengarah Pemasaran dan Komunikasi Korporat, Halid Hasbullah yang dicadangkan dalam satu rumusan memorandum yang dikemukakan kepada Jawatankuasa Siasatan Exco Kerajaan Negeri.

Semasa baru dilantik juga  beliau pernah  menegaskan tidak akan menjadi "pak turut" kepada mana-mana pihak dan ingin memastikan institusi pengajian tinggi swasta milik kerajaan negeri itu tidak dijadikan medan berpolitik.

Jadi , memang benarlah tekanan politik Pakatan diketuai Khalid Gagap telah menekan habis kakitangan kerajaan yang tidak mahu ikut telunjuk mereka .

Nak tutup cerita Anwar, FMT bikin fitnah Najib diminta letak jawatan !

Posted: 03 Aug 2011 03:44 PM PDT

Najib diminta bekas ahli Parlimen UMNO letak jawatan ? Inilah lawak paling kelakar abad ini .  Untuk tutup cerita Anwar hendak digantikan Ku Li sebagai Ketua Pembangkang , mereka create pulak cerita bohong tentang Najib didesak letak jawatan .

FMT ini kalau setakat buat spekulasi dan cerita begini , sapa pun boleh bikin . Kalau macam ini lah ceritanya , sebenarnya lagi dalam Pakatan itu lagi  banyak cerita desak Anwar letak jawatan . hahaha ..Dengan kes liwat tak habis lagi, timbul pulak video seks balun Cina Doll .  Kalau diikutkan desakan untuk Anwar letak jawatan lagi hebat !

Mengapa FMT tak dedahkan siapa ahli Parlimen UMNO ini  ?  Kalau berani  dedahkan siapa mangkuk bekas  ahli Parlimen UMNO supaya senang blogger nak hentam kaw-kaw   !

Jangan hanya main pandai  copy and paste saja cerita  spekulasi ini kalau tak ada fakta !


dewakampung

Posted: 04 Aug 2011 11:24 AM PDT

dewakampung


Puteri UMNO harus lebih Matang

Posted: 04 Aug 2011 12:56 AM PDT

Hari ini Ketua Pergerakan Puteri UMNO telah berbunyi dengan menyatakan perlu mengekalkan rentak perjuangan dan beliau turut menyatakan Puteri UMNO semakin matang setelah 10 tahun berjuang, kenyataan ini dikeluarkan semasa YB Rosnah menghadiri sambutan ulang tahun ke -10 Puteri UMNO. Dapat dilihat bahawa hasrat murni yang cuba di zahirkan oleh YB Ketua Pergerakan Puteri UMNO dan ianya harus disahut oleh semua barisan kepimpinan Puteri sama ada di peringkat Pusat, Bahagian atau Cawangan demi kemenangan 2/3 dalam Pilihan Raya Umum Ke-13. lihat disini

Adalah diharapkan setiap ahli Puteri UMNO mengambil iktibar dan panduan setiap apa yang diucapkan oleh Ketua Puteri UMNO, kerana apa yang berlaku pada hari ini Ahli Majlis Tertinggi UMNO dan ahli-ahlinya lebih banyak "syok sendiri'' daripada mencapai matlamat parti serta menunaikan cita-cita YAB Presiden dan YAB Timbalan Presiden.

Setiap manusia dalam Puteri UMNO harus merapatkan kembali jurang dengan barisan Puteri terdahulu agar perjuangan Puteri itu sendiri menjadi lebih mantap. Disyorkan kepada Ketua Pergerakan Puteri UMNO agar penceritaan sejarah bagaimana wujudnya Puteri sebagai sayap UMNO harus diwar-warkan agar ahli-ahli baru dalam Puteri UMNO semakin jelas dengan matlamat awal perjuangan dan bukannya terpesong sama sekali akibat ikutan ahli Puteri UMNO yang lama serta hanya memasuki Puteri UMNO untuk kepentingan diri.

Setiap manusia dalam Puteri UMNO juga harus merenung dan menginsafi diri di atas semua kelakuan serta perbuatan yang lepas sama ada dari segi penampilan, kesungguhan berkerja, disiplin dan keikhlasan berada dalam Puteri UMNO kerana apabila niat asal telah berubah maka akan pincanglah segala-galanya.

sekadar renungan bersama

IPOHMALAY

Posted: 04 Aug 2011 09:40 AM PDT

IPOHMALAY


Pakatan Rakyat Bakal Izinkan Kemurtadan

Posted: 04 Aug 2011 06:42 AM PDT

Sebuah kumpulan penyokong kemurtadan yang digerakkan oleh seorang warga Singapura, bernama Murtads In Malaysia & Singapore turut disertai oleh Ahli Parlimen Ipoh Barat, M Kulasegaran (DAP) , ADUN Simpang Pulai, Chan Ming Kai (PKR) , Ahli Parlimen Kota Kinabalu, Hiew King Cheu (DAP), ADUN Rawang, Gan Pei Nei (PKR) , ADUN Kota Damansara, Nasir Hashim (PSM), Ahli Parlimen Gopeng, Lee Boon Chye (PKR) dalam kumpulan yang berdiskusi memburukkan Islam atas komen komen yang cukup menyakitkan hati.

Cukup hairan apabila motif penubuhan group itu ialah untuk mengkritik dasar Malaysia yang menghalang kemurtadan tetapi mereka tidak berniat berbincang soal undang-undang dan cara meminda undang-undang tersebut.

Apa yang mereka buat ialah menghina Islam, junjungan besar Nabi Muhammad SAW, dan Allah SWT. Mengapa? Pastilah kerana mereka mahu undang-undang dan kesedaran memegang dua pertiga hak mengubah perlembagaan itu dijauhkan dari pengetahuan orang Melayu!

Maka dengan itu, mudahlah mereka meminda perlembagaan sekiranya sokongan bukan Islam ke atas Pakatan Rakyat telah memastikan kuasa tersebut ada di tangan mereka hari ini. PAS di perkudakan di jalan raya. Ahlinya tidak tahu membaca Federal Constitution dan tidak dapat memberi pembelaan ke atas Islam melalui teknik-teknik perundangan pindaan dua pertiga ini andai pemerintahan jatuh ke tangan puak pembangkang.

Kita wajar hairan mengapa politikus bukan Islam ini yang beria-ia menyokong kebersamaan mereka terhadap penghina Islam dengan kejian jahat. Memang mereka tidak memberi komen, namun kehadiran mereka di situ dengan profil rasmi sudah pasti merupakan sesuatu yang mereka kehendaki. Walhal, sebagai kafir totok, mereka tidak mempunyai kena mengena dengan kemurtadan kecuali penegak dogma sosialis yang tersisa, Nasir Hashim.

Puas hati? Betulkan jalan anda sebelum melihat permata atas jalan orang lain yang masih boleh dijual untuk dibuat duit. Tetapi sokongan terhadap Pakatan Rakyat menjual Islam dan membeli sekularisma total yang sampai bilapun anda tidak akan dapat tebus. Lihat sahaja Indonesia dengan 80% penduduk Islam. Mereka sendiri menyokong sekularisma total. Ia tidak dapat ditebus semula.

Penduduk Wilayah Indonesia Di Sempadan Sarawak Ancam Kibar Jalur Gemilang

Posted: 04 Aug 2011 05:50 AM PDT

Ancaman yang dilontarkan warga Desa Mungguk Gelombang, Ketungau Tengah, Sintang, untuk mengibarkan bendera Malaysia membuat aparat di daerah tersebut langsung sibuk.

Bupati Sintang Milton Crosby mengadakan rapat tertutup, Rabu (3/8/2011), bersama Wakil Bupati Ignasius Juan, Kapolres Sintang AKBP Firly R Samosir, Dandim Sintang Letkol G Amin Y, serta Danyon 642 Sintang Amin Taufik.

Usai rapat dengan petinggi Polri dan TNI, Bupati kemudian mengundang beberapa pimpinan satuan kerja perangkat daerah (SKPD) yang membidangi persoalan tersebut.

Ancaman warga Desa Mungguk Gelombang, Ketungau Tengah, untuk mengibarkan bendera Malaysia di desa mereka, dilansir oleh MetroTV, Selasa (2/8/2011).

Diberitakan, warga setempat kesal karena pemerintah tak memperhatikan kondisi infrastruktur di perbatasan. Misalnya, kerusakan jalan yang sudah didera bertahun-tahun, tapi tak juga diperhatikan. Mereka juga mengeluhkan pemerataan pembangunan dan kesejahteraan masyarakat.

Menurut Kepala Desa Mungguk Gelombang, Yusak, pemerintah Malaysia sudah bertahun-tahun membantu menyediakan sarana dan prasarana air bersih bagi mereka. Akibatnya, warga lebih berempati pada negeri tetangga dari pada negeri sendiri.

Warga juga mengaku berulang kali mendengar kabar tinjauan dan pencairan dana pembangunan. Namun, mereka sama sekali belum pernah menikmati kemajuan pembangunan dan kesejahteraan.

Selain itu, sarana transportasi jalan yang rusak harus membuat warga bertumpu melalui jalur air. Sementara Pemkab Sintang dan Pemprov Kalbar mengaku mengaku hanya mempunyai dana terbatas.

Warga pun mengancam akan mengibarkan bendera Malaysia, apabila tuntutan dan perhatian bagi mereka tak jua dipenuhi.

Pernyataan Yusak yang juga disiarkan oleh MetroTV itu langsung direspon pemerintah pusat, termasuk di antaranya Mabes Polri dan TNI.

Yang di luar lebih nampak!

SENJALIZA

Posted: 04 Aug 2011 03:59 AM PDT

SENJALIZA


"DEMI MASA PEMBOHONG AKAN REBAH"

Posted: 03 Aug 2011 01:51 PM PDT

Akibat dari memuncaknya nafsu menghalalkan Bersih 2 yang HARAM, apapun pencacai Pakatan Pembangkang bole buat termasuklah berbohong dan MENIPU RAKYAT.  Tiada perasaan malu mensensasikan pembohongan!. Konon "PAGI PEMUSTAUTIN, PETANG WARGANEGARA".  Hairan "MISMAH" dengan semudah itu menyerahkan Kad Pengenalan yang diperolehinya pagi itu dan petang itu kepada mereka ini. Mana logiknya? Hanya PEMBOHONG yang tahu logiknya!

Apa lagi promoter utama mereka Malaysiakini yang mendapat tajaan tertentu untuk memusnahkan Malaysia dan sejarahnya. Pembohongan itu ternyata di sini.

"DEMI MASA PEMBOHONG RAKYAT AKAN DIREBAHKAN OLEH RAKYAT"

bumiyang

Posted: 04 Aug 2011 03:48 AM PDT

bumiyang


Cerita Atok Sampah dengan Sampah....

Posted: 03 Aug 2011 09:20 PM PDT

Ohpolitik!™

Posted: 04 Aug 2011 03:21 AM PDT

Ohpolitik!™


GESAAN SEGERA LAKSANAKAN AKTA BERKAITAN KEWARTAWANAN KEPADA KUEK KENG KANG

Posted: 03 Aug 2011 07:27 PM PDT


Kuek Ser Kuang Keng merupakan wartawan Malaysiakini yang bertanggungjawab menyediakan berita mengenai MyPR - MyKad yang heboh diperkatakan di dalam alam siber.

Bermula dengan laporan berita pertama yang menulis Mismah merupakan pengundi berdaftar yang sah dengan SPR dan JPN meluluskan rekod permohonan warganegara Mismah dalam tempoh hanya 4 jam. 

Selepas itu bila 'digeletek' oleh pihak bloggers semalam. 

Kuek Ser Kuang Kang Kang (maaf susah sebut nama lu)  menulis satu lagi berita dengan menuduh bahawa SPR telah menukar status Mismah dalam rekod mereka.


 Di Malaysia wartawan terikat dengan beberapa akta antaranya :
Akta Mesin Cetak & Penerbitan (1985)

Akta Kemasukkan Bahan-Bahan Bercetak (1958 pindaan 1972)

Akta Keselamatan Dalam Negeri (1960)

Akta Hasutan (1948 Pindaan 1971)

Akta Rahsia-Rahsia Rasmi (1972) 
Ordinan Fitnah/Akta Fitnah (1957) 
Akta Komunikasi & Multimedia (1998)   
Ramai menyeru KDN bertindak terhadap portal Malaysiakini dan ada yang menggesa supaya portal ini ditutup, bagi saya tidak perlu sampai bertindak sehingga ke tahap itu. Cukuplah sekadar menyiasat wartawan yang menulis berita berkenaan di bawah akta-akta yang telah lama wujud dalam negara kita.
sumber : Double-Y

GHOSTWRITER : "Gua pernah jumpa mamat ni, rasa nak pelempang pun ada.... Tapi itu dulu, sekarang kalu jumpa rasa nak terasa terajang pun ada.."

PENYEBARAN OPS PEMUTIHAN : 3 PATI INI MASIH ENGGAN MENDAFTAR !

Posted: 03 Aug 2011 07:18 PM PDT

Mohon disebarkan kepada seluruh rakyat malaysiaada 3 PATI masih enggan mendaftarkan diri dalam operasi pemutihan 


sebarkan foto ini di rumah kongsi yang berdekatan.hahahahahahakalau korang dapat tangkap 3 mangkok niaku hadiah pulsa Rupiah 50,000.


SUMBER : GAP

Khalid Gagap Umum Duit Raya RM500! Najib Bila lagi?

Posted: 03 Aug 2011 07:06 PM PDT


Sekarang ni aku nak kongsi pasal Kerajaan Selangor dah umum bonus raya pada kakitangannya, macam tahun lepas juga lah...bila dah satu negeri umum Kerajaan negeri lain juga turut berlumba-lumba mengumumkan insentif untuk kakitangan masing-masing, insyaallah nanti adalah pula pengumuman Kerajaan persekutuan kepada kakitangan awam lain.

Walaubagaimanapun, disamping kita menghitung-hitung bonus raya yang boleh dikatakan masih jauh lagi,  jangan kita lupa bonus yang paling lumayan dan besar manfaatnya di bulan Ramadhan ni, iaitu malam lailatul qadar, jangan tunggu sepuluh malam terakhir je, kita perlu bermula dari sekarang untuk bersama- sama mendapatkan kelebihan malam yang lebih baik dari seribu bulan lipat ganda amalannya...semoga kita semua akan terpilih untuk memenuhinya dengan perkara yang berfaedah dengan amalan  ibadat kepadaNYA.

sumber : harrazdani

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 04 Aug 2011 03:19 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ


KAK WAN, SAYA NAK KENALKAN INILAH SEBENARNYA ANUGERAH ALLAH KEPADA RAKYAT MALAYSIA ... BUKAN LAKI HANG !

Posted: 03 Aug 2011 08:01 PM PDT


Kak Wan ,
Saya nak kenalkan kak Wan dengan seorang insan mulia yang sebenarnya beliaulah ANUGERAH ALLAH kepada kita semua sekalian Rakyat Malaysia.

Beliau inilah yang bertanggungjawab membawa negara kita ini duduk sama rendah dan berdiri sama tinggi dengan negara-negara maju yang lain ...

Beliau jugalah membawa negara Malaysia yang tercinta ini dari sebuah negara kecil terpencil yang tidak dikenali, kepada sebuah negara yang gah namanya di seantero dunia!

Negara ini semakin popular di mata dunia adalah hasil perjuangan dan kepimpinan beliau, sudah tentu bukan disebabkan populariti murahan atau gimik politik kotor fitnah di Racun Arsenik mahupun pura-pura Sakit Tulang Belakang di penjara ...

Hakikatnya beliau membawa negara ini dikenali dunia melalui peningkatan ekonomi dan taraf hidup rakyatnya , kemajuan di segenap sektor perindustrian serta pembangunan pesat negara ini yang seiring dengan keharmonian rakyatnya !

Beliau disenangi oleh segenap lapisan rakyat Malaysia (kecuali Kak Wan & geng Kak Wan sahaja).

Beliau sentiasa disayangi oleh Rakyat
(kecuali Kak Wan & geng Kak Wan sahaja), sewaktu beliau masih menjadi pemerintah mahupun setelah beliau bersara dari menjadi Perdana Menteri.

Memang sahlah beliau adalah ANUGERAH ALLAH Robbul Jalil kepada Seluruh Rakyat Malaysia.

Beliau itu bukanlah Anwar Bin Ibrahim laki Kak Wan!
Beliau adalah suami kepada Tun Dr. Siti Hasmah Mohd Ali.

Beliau merupakan Ayahanda kesayangan kami semua
(kecuali Kak Wan & geng Kak Wan sahaja) !! ...


Ayahanda kami TUN Dr.M !
Kami doakan semoga Ayahanda Tun terus sihat wal'afiat ...
Dipanjangkan umur,
dipermudahkan segala urusan,
dilimpahi keimanan dan ketaqwaan kepada Allah S.W.T! Aminnnn
...AloQStaQ
04 Ramadhan 1432 H
KHAMIS
11:01 AM

PAS KEDAH SUNGGUH HEBAT !! RUGI SAPA YANG BUKAN WARGA KEDAH ... DONIA DAPAT, AKHIRAT DAPAT !

Posted: 03 Aug 2011 05:52 PM PDTKENYATAAN MEDIA YB DATO' MUKHRIZ TUN DR.MAHATHIR TIMBALAN PENGERUSI
BADAN PERHUBUNGAN UMNO NEGERI KEDAH DARUL AMAN

1 OGOS 2011


Negara Kebajikan Pas - Rumah Urut Bercambah di Kedah

Tahniah dan syabas di atas pengakuan Exco Kerajaan Kedah PAS yang mengakui bahawa pusat-pusat hiburan termasuk rumah urut memang bercambah di Alor Setar, Sg Petani dan beberapa bandar di Kedah.

Tahniah juga kepada slogan Negara Berkebajikan dan Kedah Sejahtera. Mungkin di atas berkat ke dua-dua slogan ini telah melahirkan lebih banyak pusat hiburan dan rumah urut semenjak tiga tahun yang lalu. Apa pun, pertambahan mendadak pusat-pusat hiburan di sekitar Alor Setar, Sg Petani dan beberapa bandar di Kedah ketika ini boleh dianggap sebagai sesuatu yang mengejutkan bagi sesebuah kerajaan yang melaungkan slogan suci seperti ini.

Persoalannya, kenapa pentadbiran PAS hanya mengakui wujudnya pusat-pusat hiburan yang disyaki menawarkan khidmat tidak bermoral, setelah ianya didedahkan kepada pengetahuan umum? Apakah PAS akan mendiamkan saja isu ini dari pengetahuan rakyat Kedah yang majoritinya Melayu-Islam, jika tiada pihak yang mendedahkannya?

Walaupun wakil Kerajaan PAS memberi alasan pusat hiburan ini tidak berlesen, ianya tidak sekali-kali melepaskan mereka dari tanggungjawab bagi membanteras kegiatan kotor ini. Kenapa tindakan tidak diambil terhadap pusat-pusat hiburan yang tidak berlesen? Ke mana hilangnya sistem penguatkuasaan Majlis Kerajaan Tempatan di bawah pentadbir PAS hingga sesiapa juga bebas untuk menjalankan aktiviti tidak bermoral secara haram?

Persoalan yang lebih menimbulkan kemusykilan kita ialah, apakah faktor yang menyumbang di sebalik kegagalan pemimpin PAS membendung pertumbuhan pusat-pusat hiburan ini, sehingga mereka dilihat seolah-olah tidak berbuat apa-apa untuk mengekang gejala ini dari berleluasa?

Lebih menarik lagi ialah, apabila rakyat melihat bagaimana gelagat tokoh PAS Kedah tarik brek kecemasan dan "go-stan" keputusan awal mereka yang tidak membenarkan pusat hiburan beroperasi sepanjang bulan Ramadhan, setelah menerima tekanan DAP yang turut disokong oleh PKR. Pernahkah para pemimpin atasan PAS merujuk kepada ahli akar umbinya dalam perkara ini? Saya tidak percaya penyokong PAS yang alim akan menerima penjelasan dan justifikasi pemimpin atasan mereka dalam isu ini.

Adakah kebenaran "flip-flop" ini dikhususkan hanya untuk pelanggan bukan Islam?  Melihat kepada percambahan ketara pusat hiburan yang paling dibenci oleh PAS sewaktu partinya memperjuangkan hukum Islam, ia seolah-olah menggambarkan penduduk bukan Islam telah bertambah berkali ganda sejak Kedah ditadbir di bawah PAS, walaupun ini sebenarnya tidak berlaku.

Adakah pakatan "Three Stooges" DAP-PKR-PAS berpendirian begini kerana mereka memikirkan bahawa budaya melanggan rumah-rumah urut, beli arak, berjudi dan lain-lain kerja tidak bermoral ini memang menjadi budaya penganut bukan Islam? Dan, adakah kegiatan ini dianggap suatu hak keistimewaan yang tidak boleh ditarik balik?

Mungkin juga pemimpin PAS Kedah beranggapan tindakannya menarik balik keputusan menutup pusat hiburan pada bulan Ramadhan ini dianggap konsisten dengan konsep Negara Kebajikan mengikut definisi mereka. Walhal konsep negara berkebajikan ala BN selama ini telah memberi fokus kepada usaha membaiki atau membina rumah baru untuk rakyat miskin, meringankan kos sara hidup nelayan, memberi elaun bulanan kepada penjaga OKU atau pesakit terlantar, membina dan membaikpulih masjid dan surau, membantu mangsa banjir dengan memindahkan mereka ke pusat pindahan dan memastikan keperluan mereka cukup, dan banyak lagi. Itupun belum diambilkira, antara lain subsidi berjumlah berbilion ringgit yang telah diberikan untuk faedah rakyat sejak berpuluh tahun lamanya.

Pemimpin PAS tidak sedar konsep negara berkebajikan yang dijanjikannya sudah lebih 50 tahun ketinggalan dibelakang BN. Apabila semua keperluan dan kebajikan untuk faedah rakyat sudah berjaya diangkat dan dimartabat oleh BN, PAS baru terkial-kial mahu mengorak langkah. PAS baru tersedar dari lamunan perjuangan Islam retoriknya dan mengakui realiti bahawa berkhidmat dan melakukan kebajikan secara konsisten dalam memastikan kehidupan rakyat terbela adalah perkara paling pokok dan pra-syarat untuk rakyat menerima perjuangan sesebuah parti. BN telah melakukannya dengan berkesan tanpa perlu pun menjenamakan perjuangan sucinya dengan retorik Negara Kebajikan!

Tindakan flip flop PAS membatalkan keputusan asal ini pada hakikatnya telah mewujudkan persepsi umum, seolah-olah rakyat bukan Islam memang cenderung melakukan aktiviti tidak bermoral.

Saya tertarik dengan aduan yang telah dibuat oleh Profesor Dr Clara Chee. Wakil pertubuhan bukan kerajaan wanita ini bimbang dan telah membuat aduan mengenai kehadiran rumah-rumah urut yang disyaki menawarkan khidmat seks yang tumbuh seperti cendawan selepas hujan di sekitar negeri Selangor. Aduan beliau ini jelas membuktikan apa yang kami di BN perakui bahawa masyarakat bukan Islam juga sebenarnya menolak keras kegiatan tidak bermoral ini. Mereka juga tidak rela melihat pusat-pusat hiburan ini turut dilanggani oleh suami-suami atau anak-anak mereka, termasuk pelajar-pelajar IPT dan remaja belasan tahun.

Berdasarkan aduan ini, jelas kepada kita bahawa, rakyat dari pelbagai agama menolak alasan kerajaan negeri PAS, yang memberi jaminan bahawa kewujudan pusat-pusat hiburan ini adalah semata-mata untuk memenuhi permintaan masyarakat bukan Islam.

Pendirian mereka itu sebenarnya telah menghina kebijaksanaan (insulting the intelligence) rakyat. Kita juga ingin bertanya kepada pemimpin PAS yang telah acap kali tunduk dengan kemahuan DAP,  bagaimana mereka mahu memastikan pusat-pusat hiburan itu tidak turut dilanggani oleh umat Islam, termasuk di bulan puasa al-Mubarak?

Rakyat Kedah juga mahu bertanya kepada pemimpin PAS, apakah kerajaan PAS hari ini sebenarnya takutkan tekanan DAP atau lebih takut dengan ugutan pengusaha-pengusaha pusat hiburan yang berselindung di belakang DAP? Atau apakah pemimpin PAS lebih bimbang dengan risiko kehilangan sokongan undi masyarakat cina sehingga terpaksa mengkompromi hukum Allah SWT dengan menutup sebelah mata terhadap segala kegiatan tidak bermoral yang sememangnya ditolak oleh semua agama ini?

Apapun, pengakuan berani ini memang kita dialu-alukan. Tahniah kerana hasil transformasi negeri berkebajikan di Kedah (Selangor dan Pulau Pinang), kini telah menyaksikan peningkatan pusat-pusat hiburan dan rumah urut. Ibarat kata pepatah, "lain yang ditanam, lain pula yang tumbuh". Mungkin PAS juga prihatin dalam menjaga kebajikan mereka-mereka yang dahagakan aktiviti tidak bermoral ini.

Mampukah pemimpin PAS memberi alasan atau jawaban dalam perbicaraan di akhirat kelak dengan menggunapakai alasan dan jawaban yang diberi sebagai halwa telinga semasa di dunia ini?

Wallahualam.

YB DATO' MUKHRIZ MAHATHIR
TIMBALAN PENGERUSI
BADAN PERHUBUNGAN UMNO NEGERI KEDAH DARUL AMAN

Dipetik daripada BLOG KedahTimes. Terima Kaseh KedahTimes.
Read more: http://syburi-times.blogspot.com/2011/08/dmm-media-statement.html#ixzz1U14qsJ38Catatan AloQStaQ:
Begitu hebatnya Kedah Darul Aman ... Hiburan donia tumbuh bercambah, Tiket Masuk Sorga PAS pun dapat mudah2 aje (itupun kalau hangpa sokong PAS ler !) ...Ha Ha Ha ! Rugi la sesapa yang tak jadi Rakyat Kedah ! ...AloQStaQ
KHAMIS
8:51 Pagi
4 Ramadhan 1432H

tunku

Posted: 04 Aug 2011 03:16 AM PDT

tunku


Inner dimensions of Ramadan fasting

Posted: 03 Aug 2011 09:00 PM PDT

By: Abu Hamid al-Ghazali

It should be known that there are three grades of Ramadan Fasting: ordinary, special and extra special.
Ordinary Fasting means abstaining from food, drink and sexual satisfaction.
Special Fasting means keeping one's ears, eyes, tongue, hands and feet - and all other organs - free from sin.
Extra special Fasting means fasting of the heart from unworthy concerns and worldly thoughts, in total disregard of everything but God, Great and Glorious is He. This kind of Fast is broken by thinking of worldly matters, except for those conducive to religious ends, since these constitute provision for the Hereafter and are not of this lower world. Those versed in the spiritual life of the heart have even said that a sin is recorded against one who concerns himself all day with arrangements for breaking his Fast. Such anxiety stems from lack of trust in the bounty of God, Great and Glorious is He, and from lack of certain faith in His promised sustenance.
To this third degree belong the Prophets, the true Auliya and the intimates of God. It does not lend itself to detailed examination in words, as its true nature is better revealed in action. It consists in utmost dedication to God, Great and Glorious is He, to the neglect of everything other than God, Great and Glorious is He. It is bound up with the significance of His words: 'Say: "Allah (sent it down)": then leave them to play in their vain discussions.' [al-An'am, 6:91]
Inward Requirements for Ramadan Fasting
As for Special Fasting, this is the kind practiced by the righteous. It means keeping all one's organs free from sin and six things are required for its accomplishment:

1. SEE NOT WHAT DISPLEASES ALLAH (SWT)
A chaste regard, restrained from viewing anything that is blameworthy or reprehensible, or that distracts the heart and diverts it from the remembrance of God, Great and Glorious is He. Holy Prophet Mohammad, on him be peace, said: 'The furtive glance is one of the poisoned arrows of Satan, on him be God's curse. Whoever forsakes it for fear of God will receive from Him, Great and Glorious is He, a faith the sweetness of which he will find within his heart.'
Jabir relates from Anas that Holy Prophet Mohammad, on him be peace, said: 'Five things break a man's Fast: lying, backbiting, gossiping, perjury and a lustful gaze.'

2. SPEAK NOT...
Guarding one's tongue from idle chatter, lying, gossiping, obscenity, rudeness, arguing and controversy; making it observe silence and occupying it with remembrance of God, Great and Glorious is He, and with recitation of Holy Quran. This is the fasting of the tongue. Sufyan Said: 'Backbiting annuls the Fast.' Layth quotes Mujahid as saying: 'Two habits annul Fasting: backbiting and telling lies.'
Holy Prophet Mohammad, on him be peace, said: 'Fasting is a shield; so when one of you is Fasting he should not use foul or foolish talk. If someone attacks him or insults him, let him say: "I am Fasting, I am Fasting!"'
According to Tradition: 'Two women were Fasting during the time of Holy Prophet Mohammad, on him be peace. They were so fatigued towards the end of the day, from hunger and thirst that they were on the verge of collapsing. They therefore sent a message to Holy Prophet Mohammad, on him be peace, requesting permission to break their Fast. In response, Holy Prophet Mohammad, on him be peace, sent them a bowl and said: "Tell them to vomit into it what they have eaten." One of them vomited and half filled the bowl with fresh blood and tender meat, while the other brought up the same so that they filled it between them. The onlookers were astonished. Then the Holy Prophet Mohammad, on him be peace, said: "These two women have been Fasting from what God made lawful to them, and have broken their Fast on what God, Great and Glorious is He, made unlawful to them. They sat together and indulged in backbiting, and here is the flesh of the people they maligned!"'

3. HEAR NOT...
Closing one's ears to everything reprehensible; for everything unlawful to utter is likewise unlawful to listen to. That is why God, Great and Glorious is He, equated the eavesdropper with the profiteer, in His words, Great and Glorious is He: 'Listeners to falsehood, consumers of illicit gain.' [al-Ma'idah, 5:42]
God, Great and Glorious is He, also said: 'Why do their rabbis and priests not forbid them to utter sin and consume unlawful profit?' [al-Ma'idah, 5:63]
Silence in the face of backbiting is therefore unlawful. God, Great and Glorious is He, said: 'You are then just like them.' [al-Nisa, 4:140] That is why the Holy Prophet Mohammad, on him be peace, said: 'The backbiter and his listener are copartners in sin.'

4. DO NOT...
Keeping all other limbs and organs away from sin: the hands and feet from reprehensible deeds, and the stomach from questionable food at the time for breaking Fast. It is meaningless to Fast - to abstain from lawful food - only to break one's Fast on what is unlawful. A man who Fast like this may be compared to one who builds a castle but demolishes a city. Lawful food injurious in quantity not in quality, so Fasting is to reduce the former. A person might well give up excessive use of medicine, from fear of ill effects, but he would be a fool to switch to taking poison. The unlawful is a poison deadly to religion, while the lawful is a medicine, beneficial in small doses but harmful in excess. The object of Fasting is to induce moderation. Holy Prophet Mohammad, on him be peace, said: 'How many of those who Fast get nothing from it but hunger and thirst!' This has been taken to mean those who break their Fast on unlawful food. Some say it refers to those who abstain from lawful food, but break their Fast on human flesh through backbiting, which is unlawful. Others consider it an allusion to those who do not guard their organs from sin.

5. AVOID OVEREATING
Not to over-indulge in lawful food at the time of breaking Fast, to the point of stuffing one's belly. There is no receptacle more odious to God, Great and Glorious is He, than a belly stuffed full with lawful food. Of what use is the Fast as a means of conquering God's enemy and abating appetite, if at the time of breaking it one not only makes up for all one has missed during the daytime, but perhaps also indulges in a variety of extra foods? It has even become the custom to stock up for Ramadan with all kinds of foodstuffs, so that more is consumed during that time than in the course of several other months put together. It is well known that the object of Fasting is to experience hunger and to check desire, in order to reinforce the soul in piety. If the stomach is starved from early morning till evening, so that its appetite is aroused and its craving intensified, and it is then offered delicacies and allowed to eat its fill, its taste for pleasure is increased and its force exaggerated; passions are activated which would have lain dormant under normal conditions.
The spirit and secret nature of Fasting is to weaken the forces which are Satan's means of leading us back to evil. It is therefore essential to cut down one's intake to what one would consume on a normal night, when not Fasting. No benefit is derived from the Fast if one consumes as much as one would usually take during the day and night combined. Moreover, one of the properties consists in taking little sleep during the daytime, so that one feels the hunger and thirst and becomes conscious of the weakening of one's powers, with the consequent purification of the heart.
One should let a certain degree of weakness carry over into the night, making it easier to perform the night Prayers (tahajjud) and to recite the praises (awrad). It may then be that Satan will not hover around one's heart, and that one will behold the Kingdom of Heaven. The Night of Destiny represents the night on which something of this Kingdom is revealed. This is what is meant by the words of God, Great and Glorious is He:
'We surely revealed it on the Night of Power.' [al-Qadr, 97:1]
Anyone who puts a bag of food between his heart and his breast becomes blind to this revelation. Nor is keeping the stomach empty sufficient to remove the veil, unless one also empties the mind of everything but God, Great and Glorious is He. That is the entire matter, and the starting point of it all is cutting down on food.

6. LOOK TO GOD WITH FEAR AND HOPE
After the Fast has been broken, the heart should swing like a pendulum between fear and hope. For one does not know if one's Fast will be accepted, so that one will find favor with God, or whether it will be rejected, leaving one among those He abhors. This is how one should be at the end of any act of worship one performs.
It is related of al-Hasan ibn Abil Hasan al-Basri that he once passed by a group of people who were laughing merrily. He said: 'God, Great and Glorious is He, has made the month of Ramadan a racecourse, on which His creatures compete in His worship. Some have come in first and won, while others have lagged behind and lost. It is absolutely amazing to find anybody laughing and playing about on the day when success attends the victors, and failure the wasters. By God, if the veil were lifted off, the doer of good would surely be preoccupied with his good works and the evildoer with his evil deeds.' In too full of joy to indulge in idle sport, while for one who has suffered rejection laughter will be precluded by remorse.
Of al-Ahnaf ibn Qays it is reported that he was once told: 'You are an aged elder; Fasting would enfeeble you.' But he replied: 'By this I am making ready for a long journey, Obedience to God, Great and Glorious is He, is easier to endure than His punishment.'
Such are the inwardly significant meanings of Fasting.

Nik Aziz Denies He Has Cancer, But Admits Having Blocked Artery

Posted: 03 Aug 2011 09:00 AM PDT

KOTA BAHARU, Aug 3 (Bernama) -- Kelantan Menteri Besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat has denied that he has cancer as reported by a news portal, but admitted to having a blocked heart artery which restricts his daily activities.
"The claim is not true....it's nonsense. I only have a blocked artery.
"During my last visit to the hospital recently, I asked the doctor whether during this durian season my cholesterol level was high, and I was surprised that it wasn't," he said when met by reporters at his office, here, today.
The news portal, www.kelatekito.net, reported that Nik Aziz's health condition had become increasingly serious as he was suffering from a type of cancer.
It said Nik Aziz's health problem was confirmed by specialists who examined him when he was warded at Universiti Sains Malaysia Hospital for a few days before the Kelantan PAS gathering to discuss the general election.
The news portal also claimed that Nik Aziz's cancer was difficult to control as he also had a heart problem and diabetes.
Asked about Bayan Baru member of parliament Datuk Seri Zahrain Mohd Hashim challenging him to make an open denial on his meeting with Tengku Razaleigh Hamzah where he offered the Gua Musang MP to replace Datuk Seri Anwar Ibrahim as Opposition Leader, Nik Aziz declined to comment but called Zahrain garbage.
"He (Zahrain) doesn't know me, (and) I don't know him. A person like him who jumped (party) is like garbage," the PAS leader said.

tunku : what a wisdom words during ramadhan from a person called "tok guru" by his supporters.he called another muslim as garbage.what a good example from a man having a blocked artery.

Politik Harian

Posted: 04 Aug 2011 03:05 AM PDT

Politik Harian


YB Zuraida PKR Mempuyai Rekod Saman Jalan Raya Yang Hitam

Posted: 04 Aug 2011 02:00 AM PDT

Besarnya mulut...
Patutlah kemalangan jalan raya dan jenayah di Malaysia sering meningkat, rupanya ada Mak Lapir Fast Furious 5 pandu kereta secara merbahaya...

Screen Shot dari blogger Anak Seberang. 
Dalam bulan lepas sahaja YB Zuraidah telah melakukan dua kesalahan jalan raya.
oppsss.... saman tahun lepas bila nak bayar?

Tujuh (7) jenis kesalahan yang menyebabkan kemalangan:

i. Memotong barisan
ii. Memotong di garisan kembar
iii. Tidak mematuhi lampu isyarat merah
iv. Menggunakan lorong kecemasan
v. Memandu secara bahaya (guna telefon bimbit semasa memandu tanpa alat bebas tangan)
vi. Cermin gelap
vii. Lain-lain kesalahan

Dua (2) jenis kesalahan yang menyebabkan kematian:-

i. Tidak memakai topi keledar
ii. Tidak memakai tali pinggang keledar"Jika mahukan perubahan, undilah Pakatan Rakyat," perkataan ini sering dilaungkan oleh pemimpin pakatan pembangkang, tapi... inikah contoh pemimpin yang disyorkan oleh parti PKR kepada rakyat? Mendidik anak muda supaya tidak menghormati dan mematuhi Undang-Undang Jalan raya?

Kesalahan serius YB Zuraida Kamarudin MP Ampang ialah no iii. Tidak mematuhi lampu isyarat merah yang boleh menyebabkan kemalangan dan boleh membawa maut kepada penguna jalan raya yang lain.

Semakan No Pendaftaran kereta WTY 1547 dan WRL 575 kedua-duanya didaftarkan diatas nama Zuraida Kamarudin yang juga Ketua Wanita PKR.

Tak kiralah sama ada YB Zuraidah atau drivernya yang melakukan kesalahan tersebut, YB Zuraida haruslah mematuhi undang-undang jalan raya dan menjadi tauladan yang baik kepada anak muda.

Bukti Azmin Ali & Khalid Ibrahim Campurtangan di UNISEL

Posted: 04 Aug 2011 01:00 AM PDT


Terdapat beberapa bukti campurtangan Azmin Ali dan Khalid Ibrahim hingga menyebabkan perletakan jawatan Naib Canselor UNISEL. Malah Khalid Ibrahim tidak menafikan beliau campur tangan di UNISEL (baca sini). 

Azmin Ali menulis di Twitter kononnya inginkan Naib Canselor yang memahami aspirasi pelajar. Bukan aspirasi pelajar yang dimahukan Azmin, tetapi aspirasi PKR dan DAP yang dimahukan. 

Apa yang dimahukan oleh Khalid Ibrahim perlu dilaksanakan oleh Naib Canselor UNISEL biarpun tidak mengikut prosedur.

DAP dan PKR telah meruntuhkan gedung ilmu di UNISEL dengan mendesak memecat tiga orang pegawai di UNISEL. Memo di bawah ini adalah bukti campur tangan Khalid Ibrahim yang mahu UNISEL jadi universiti PKR dan DAP.

Inilah kalau politik sudah masuk dalam universiti. Seharusnya Kerajaan PKR Selangor yang tidak pandai mentadbir tidak mencampuri urusan Unisel. Ini akan memberi kesan buruk kepada universiti. Perlukah semuanya hendak campur tangan?


 Bukti penglibatan Khalid Ibrahim dalam kemelut perletakkan jawatan TNC Unisel

Artikel terdahulu: Siapa Yang Pegang Peranan Naib Canselor UNISEL Sebenarnya?

Info-Angin Perubahan

MAGARAN Mahu Tubuh Suruhanjaya Di Raja Siasat Pelakon Video Seks

Posted: 04 Aug 2011 12:00 AM PDT


Majlis Gabungan NGO Pembela Negara (MAGARAN) hari ini telah menghantar memorandum kepada Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin Ibni Al-Marhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah yang mencadangkan penubuhan sebuah Suruhanjaya Di Raja bagi mengenalpasti identiti lelaki dalam video seks yang dikaitkan dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Penasihat Undang-Undang MAGARAN, Mohd Khairul Azam Abdul Aziz berkata, cadangan penubuhan suruhanjaya tersebut bagi mengenal pasti pelakon video seks tersebut, berdasarkan Seksyen 2 (1) (D) Akta Suruhanjaya Siasatan 1950.

"Seksyen 2(1)(d) Akta Suruhanjaya Siasatan 1950 ini memberikan kuasa kepada Duli Paduka Tuanku untuk menubuhkan satu Suruhanjaya DiRaja bagi menyiasat apa-apa perkara yang berfaedah bagi kebajikan awam. Sesungguhnya hasil siasatan Suruhanjaya Di Raja nanti akan memberikan faedah kepada rakyat Malaysia keseluruhannya untuk memilih pemimpin terbaik untuk Negara.

Sehubungan dengan itu, saya mewakili rakan-rakan NGO, bloger dan facebooker serta rakyat biasa yang ingin mengetahui kebenaran, memohon kepada Tuanku Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong untuk menubuhkan satu Suruhanjaya Siasatan DiRaja bagi mengenalpasti identiti lelaki dalam rakaman video lucah yang di kaitkan dengan Dato Seri Anwar Ibrahim," ujarnya kepada pemberita selepas menyerahkan memorandum tersebut kepada Zubir Abdullah, wakil kepada Setiausaha Sulit Kanan YDP Agong sebentar tadi di Istana Negara.

Ujarnya, pada 21 hb Mac 2011, masyarakat dikejutkan dengan berita penayangan satu klip video lucah di Carcosa Sri Negara oleh pihak yang bergelar Dato T kepada sekumpulan wartawan.

Pada 22 hb Mac 2011, Ketua Pembangkang, Dato Seri Anwar Ibrahim membuat satu laporan polis berkaitan penayangan video lucah di Carcosa Sri Negara dan seterusnya membuat satu sidang media menafikan beliau adalah pelaku dalam video seks berkenaan.

"Semenjak dari tarikh tersebut, masyarakat telah mula bertelagah dan berpolemik tentang siapa lelaki pelaku dalam video seks berkenaan tanpa ada kesudahannya sehingga menimbulkan suasana tidak selesa dan fitnah memfitnah di kalangan masyarakat. Semua kekusutan ini perlu di selesaikan dengan menurut saluran perundangan yang betul demi untuk mengelakkan fitnah terus berleluasa menjadi budaya di kalangan masyarakat kita.

Maka sebuah panel bebas sewajarnya di tubuhkan untuk menyiasat identiti siapa pelaku dalam video seks berkenaan. Ini kerana wujud kebarangkalian pelaku dalam video seks berkenaan berkemungkinan akan menjadi calon Perdana Menteri Malaysia," tambahnya lagi.

Dalam masa yang sama, ujarnya sebagai warganegara Malaysia yang menjunjung perlembagaan dan rukunegara serta nilai-nilai moral untuk terus maju ke hadapan dengan acuan kita sendiri, setiap daripada kita bukan sahaja seharusnya bersih tetapi seharusnya di lihat bersih, tanpa mengira status kita samada rakyat biasa atau pemimpin Negara.

Oleh itu, bagi menzahirkan kebenaran, sempena bulan Ramadhan yang mulia ini, seluruh rakyat Malaysia berhak untuk mengetahui samada Dato Seri Anwar Ibrahim adalah lelaki dalam rakaman video lucah itu atau tidak. Apa jua keputusan Suruhanjaya DiRaja ini akan menghentikan fitnah dan akan membolehkan pihak-pihak yang teraniaya untuk membersihkan nama masing-masing.

"Laporan siasatan Suruhanjaya Di Raja ini juga akan dapat menyelamatkan Negara daripada dipimpin oleh pemimpin yang berakhlak keji, yang berpura-pura dan hipokrit," ujarnya lagi.

Sumber-Sahabat Gunung

Siapa Yang Pegang Peranan Naib Canselor UNISEL Sebenarnya?

Posted: 03 Aug 2011 11:00 PM PDT


2 Ogos 2011, Dr Rosli Saruwono telah mengambil keputusan meletak jawatan dalam masa 24 jam. Keputusan tersebut dibuat kerana Dr Rosli tidak ingin bersekongkol untuk memecat tiga orang pegawai UNISEL tanpa melalui prosedur yang sepatutnya (baca sini).

Dr Rosli menyatakan ketika baru dilantik bahawa beliau tidak akan mahu menjadi pak turut kepada sesiapa? Siapa sebenarnya yang menjadi Naib Canselor di UNISEL?

Institusi pengajian yang diuruskan oleh kerajaan negeri pembangkang amat kejam. Bukan sahaja di UNISEL, sebelum ini di KUIN, pada 25 Mei 2011, enam orang mahasiswa KUIN telah dikenakan tindakan tatatertib yang keras oleh universiti milik kerajaan negeri Kedah tersebut. Timbalan Dekan turut dibuang oleh KUIN

PAS Kedah KEJAM


25 Mei 2011, enam orang mahasiswa KUIN telah dikenakan tindakan tatatertib yang keras oleh universiti milik kerajaan negeri Kedah tersebut. Timbalan Dekan turut dibuang oleh KUIN. Semuanya adalah kerana mereka mengadakan demonstrasi di KUIN disebabkan membantah kewujudan Sekolah Insan Bestari di kawasan Kolej Kediaman Ar-Razi.

AUKU yang selama ini dikatakan kejam telah dilaksanakan di Kedah yang dipimpin oleh PAS. Tidak pernah terjadi seorang Timbalan Dekan dipecat kerana kesalahan terbabit. Inilah perangai kejam PAS Kedah, mereka menzalimi institusi pendidikan negara ini dengan mengenakan yuran berkali ganda terhadap UUM, pecat Timbalan Dekan dan menggantung pelajar di KUIN. Lebih kejam, mereka ini tidak diberi peluang langsung untuk menjelaskan dan membela diri mereka. Orang-orang muda sokonglah lagi PAS, bila perintah mereka tidak mengambil kira soal budi bicara langsung.

Kes Rogol
Laporan polis yang dibuat oleh seorang pelajar Master Kejuruteraan Mekanikal pada 11 Mac 2009 di UPM sebelum pensyarah tersebut menyertai UNISEL (baca sini). Bagaimana UNISEL boleh melindungi orang sebegini yang mempunyai kes dan diterima masuk ke UNISEL? Siapa yang menjadi Naib Canselor di UNISEL sebenarnya? Mana dia kumpulan Pro Mahasiswa yang merempuh pintu di UPM dalam isu rogol ini?

Info- Angin Perubahan

Raja Petra Kamarudin Dan Setiausaha Politik Khalid Ibrahim Sokong Group Murtad Islam?

Posted: 03 Aug 2011 09:00 PM PDT

Adakah anda tahu tentang kewujudan Group AMS (Apostates in Malaysia and Singapore) yang mempunyai seramai 385 ahli di facebook yang menggelarkan diri mereka sebagai MURTADS IN MALAYSIA AND SINGAPORE

Faekah col sapa tu? Dia sedar tak dia ada dlm group murtad Islam?


Facebook Group: Murtads in Malaysia and Singapore


Raja Petra Kamarudin (RPK) Dan Setiausaha Politik Khalid Ibrahim Faekah Husin turut tersenarai sebagai ahli Group Murtad in Malaysia and Singapore.


Group AMS ini telah menyalah gunakan erti Kebebasan tersebut dengan Menghina dan mengutuk Agama Agama lain yang terdapat di muka bumi ini.

Ia satu penghinaan yang sangat kurang ajar dan melampau batasan. Saya minta orang yang bertanggungjawab mengendalikan group facebook ini menghormati agama Islam.

Juga saya memohon pihak polis, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) untuk menyiasat lebih lanjut dan mengambil tindakan terhadap group yang boleh menyesatkan umat Islam di Malaysia ini. Sebarkan...

Baca disini juga...

Memorandum Dan Dokumen Salah Laku Seks Anwar Ibrahim Diserahkan Kepada Yang Dipertuan Agong

Posted: 03 Aug 2011 08:00 PM PDT


Satu memorandum akan dihantar hari ini, Khamis, 4 Ogos, jam 11 pagi di Pintu Masuk Utama Istana Negara bagi memohon perkenan Yang Dipertuan Agong menubuhkan Suruhanjaya Mengenalpasti Lelaki Dalam Video Seks yang dikaitkan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Memorandum itu akan dihantar oleh sebuah NGO yang dinamakan Majlis Gabungan NGO Pembela Negara (MAGARAN)

"Akta1950 perkara D membenarkan penubuhan Suruhajaya Diraja sepertimana penubuhan Suruhanjaya Diraja Mengenalpasti indentiti wanita dalam Ketuk Ketampi sebelum ini", kata Mohd Khairul Azam Abdul Aziz, Penasihat Undang-undang MAGARAN.

Menurut Khairul Azam yang juga peguam peribadi Ummi Hafilda kes video seks perlu diselesaikan segera terutama mengenal pasti identiti lelaki yang melakukan hubungan seks dengan seorang pelacur wanita..

Orang awam perlu tahu kerana kes ini melibatkan seorang tokoh Ketua Pembangkang yang bakal menjadi Perdana Menteri Malaysia". AIDC

Di bawah pula ialah dokumen yang mendedahkan hubungan sulit di antara Anwar Ibrahim dengan Shamsidar, isteri Azmin Ali.

Di antara dokumen itu :-Info- MIM

Malunya... Pakatan Pembangang Nak Buat Sidang Tergempar Parlimen

Posted: 03 Aug 2011 07:00 PM PDT

Gua Din Pudu Raya lah....
Hari ni Gua Champion Depan Anak Nuar Berahim...

Malunya Aku.........

Anggota parlimen Pakatan Rakyat menuntut Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak memanggil sidang tergempar Parlimen untuk membincangkang isu pertukaran status penduduk tetap (PR) kepada warganegara dengan sekelip mata.

Ahli Parlimen Kubang Kerian Salahudin Ayub a.k.a Din Pudu Raya berkata mereka akan menghantar surat dalam masa terdekat kerana mendakwa perkara "khianat" itu "mengancam keselamatan dan kedaulatan negara".

"Kami beri masa seminggu kepada perdana menteri untuk menjawabnya," katanya dalam sidang akhbar ahli parlimen Pakatan di di ibupejabat pakatan di Petaling Jaya hari ini.

Menurut Salahuddin, sidang itu mestilah diadakan dalam bulan Ramadan ini juga.

KAH! KAH! KAH!

(oopppsssttttt bulan ramadhan tak boleh kutuk lebih-lebih :) gelakkan jer...... )

Ini MyPR Merah Pengkhianat

Din Pudu Raya tak perlu buat sidang tergempar dengan PM... Buat sidang tergempar dengan blogger pro-BN pun cukuplah... Din pudu raya sila baca artikel ini MyKad: Malaysiakini Terus Kantoi, Taraf Kewarganegaraan Empat Jam Tak Benar!

Malaysikini Harus Bertangungjawab Kerana Mengeluarkan Artikel Berunsur Fitnah!

Posted: 03 Aug 2011 06:00 PM PDT

Ini bukan kali pertama Malaysiakini mengeluarkan artikel yang melanggar etika kewartawanan dan sengaja ingin mencetuskan propaganda murahan agar rakyat marah dengan SPR. Sewajarnya wartawan yang bernama Kuek Ser Kuang Keng dikenakan tindakan terhadap tulisan yang salah tersebut. Artikel tersebut harus ditarik balik. TIndakan mahkamah adalah jalan terbaik untuk mengajar Malaysiakini.Kenyataan Akhbar Oleh Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia

Pertimbangan permohonan taraf Warganegara Malaysia tertakluk di bawah Perlembagaan Persekutuan di bawah perkara-perkara berikut:

Perkara 15 : Isteri kepada Warganegara
Perkara 16: Mereka yang lahir di Malaysia sebelum tarikh
Kemerdekaan (sebelum 31 Ogos 1957)
Perkara 19: Warga Asing yang telah bermastautin tetap di Malaysia
tidak kurang dari 12 tahun.

Sejak 9 April 2009 hingga 15 Julai 2011, YB Menteri Dalam Negeri, Dato' Seri Hishamuddin Tun Hussein telah menimbangkan sebanyak 72,334 permohonan Taraf Kewarganegaraan Malaysia. Daripada jumlah tersebut, sebanyak 29,290 permohonan telah diluluskan.

Angka ini adalah merupakan sebahagian daripada KPI Menteri Dalam Negeri di mana sebanyak 219,000 permohonan telah berjaya diselesaikan termasuk 72,334 permohonan Taraf Kewarganegaraan Malaysia, 31,449 permohonan Penduduk Tetap, 108,906 permohonan Daftar Lewat Kelahiran dan 6,311 permohonan di bawah program My-Daftar.

Berkaitan kes Mismah, dakwaan bahawa beliau menjadi warganegara dalam tempoh 4 jam setelah mendapat taraf Penduduk Tetap (atau PR) adalah tidak benar. Rekod menunjukkan bahawa beliau telah mendapat taraf Penduduk Tetap pada 17 Julai 1982. Beliau telah diluluskan Taraf Kewarganegaraan Malaysia pada 31 Januari 2011 di bawah Perkara 19 Perlembagaan Persekutuan selepas 29 tahun memegang taraf Penduduk Tetap Malaysia

Sekian, terima kasih.

Datin Jariah binti Mohd Said
Ketua Pengarah
Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia
Kementerian Dalam Negeri
03 Ogos 2011

Baca juga disini: MyKad: Malaysiakini Terus Kantoi, Taraf Kewarganegaraan Empat Jam Tak Benar!

Juga Disini : Spin MyKad Makan Diri Pembangkang, Azmin, Saifuddin & Zuraida Juga Pemilik IC Merah?

Khalid Oh Khalid Gagap Ku: UNISEL Bergelora… Hak Pekerja Dinafikan...

Posted: 03 Aug 2011 05:00 PM PDT


Selangordaily – Belum reda lagi isu asrama Yayasan Selangor yang cuba "dikomersilkan", satu lagi institusi pengajian tinggi milik kerajaan negeri bergelora gara-gara permainan politik yang memaksa pengunduran Naib Canselornya, Dr. Rosti dengan notis 24 jam.

Tentunya keadaan ini punya sebab musabab apatah lagi dengan dakwaan Dr. Rosti yang beliau enggan memecat 3 pegawai universiti tanpa prosedur yang betul.

Secara tidak sedar, ia menunjukkan sikap kuku besi dan tidak mengendahkan peraturan-peraturan atau undang-undang yang melindungi status seorang yang bergelar pekerja.

Begitulah jahatnya kuasa politik yang cuba memanipulasi Dr. Rosti. Secara logika, si pendesak akan terselamat, sedangkan Dr. Rosti bakal dikambinghitamkan seandainya perkara ini berbangkit kelak. Mujur Dr. Rosti setaraf dengan statusnya sebagai ilmuwan sehingga membawa kepada jawatannya, sebelum notis perletakan jawatan 24 jam itu.

Malaysia bukanlah negara cincai. Terdapat undang-undang buruh, atau undang-undang perhubungan perindustrian yang memberi peluang kepada seseorang pekerja "chance to be heard" sebelum sesuatu tindakan seperti pemecatan boleh dilakukan. Maka prosedur yang selayaknya adalah surat tunjuk sebab dan diikuti dengan siasatan dalaman (domestic inquiry) sebelum tindakan disiplin termasuklah pemecatan jawatan boleh dilaksanakan.

Namun kerakusan politik tidak melihat aspek-aspek itu. Asalkan matlamatnya tercapai, apa pun boleh. Dan pastinya ada agenda tersembunyi di sebalik desakan itu. Tidak mustahil seandainya pihak yang mendesak sudah bersiap sedia untuk meletakkan kroni-kroni mereka sebagai pengganti.

Mungkin 3 pegawai universiti berkenaan tidak sependapat dengan pendesak itu, berikutan "permintaan" yang melangkaui prosedur dan professionalisma pekerjaan mereka. Maka samada si pendesak itu sendiri yang bertindak, atau si pendesak bertindak berikutan kroni-kroni mereka yang memaksa kerana "permintaan" mereka tidak dipenuhi.

Terdapat juga isu lain di Unisel, iaitu laporan polis dari seorang pelajar yang mendakwa telah dirogol oleh tenaga pengajar di universiti berkenaan. Apa status laporan polis berkenaan? Apa tindakan dari pihak universiti? Malangnya si pelajar seandai masih tiada sebarang perkembangan tentang nasibnya yang layak mendapat pembelaan sewajarnya.

Apa sudah jadi dengan Selangor? Pusat anak negeri yang menjadi nadi melahirkan graduan dan generasi masa depan yang berpelajaran semakin menuju kehancuran gara-gara campurtangan politik gampangan.

Pilunya mengenang masa depan anak muda untuk mendapat pendidikan yang sewajarnya diganggu gugat oleh pihak-pihak yang mementingkan agenda peribadi semata-mata melalui kuasa politik.
Selangor berduka…

Edisi Menunggu Sahur: Ng Lum Yon - Anwar Sudah Hilang Pengaruh

Posted: 03 Aug 2011 12:34 PM PDT


Bekas seorang daripada pengasas Parti Keadilan Rakyat (PKR) Ng Lum Yon berkata sebenarnya bukan satu kejutan apabila pakatan pembangkang mempelawa Tengku Razaleigh Hamzah sebagai Ketua Pembangkang.

Beliau berkata pakatan pembangkang kini dilihat membelakangkan Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana Ketua Pembangkang itu sudah hilang pengaruh dalam pakatan itu.
"Kita nampak Anwar kini sudah tidak relevan untuk terus menjadi pemimpin (PKR) kerana dia (Anwar) banyak masalah peribadi…keluar masuk mahkamah, tambah lagi kes video seks yang mengaitkan beliau.

"Bukan itu sahaja banyak lagi janji yang tidak di tunaikan, jadi saya tidak terkejut jika pihak pembangkang mencari alternatif untuk mencari penganti pemimpin mereka supaya dapat memimpin parti dengan betul," katanya ketika dihubungi Bernama di sini hari ini.

Ng keluar daripada PKR kerana kecewa terhadap kepimpinan PKR yang menurutnya bukan lagi berjuang untuk kepentingan rakyat, sebaliknya sekadar berjuang untuk memenuhi kehendak Anwar – bernama

MyKad: Malaysiakini Terus Kantoi, Taraf Kewarganegaraan Empat Jam Tak Benar!

Posted: 03 Aug 2011 08:00 AM PDT


Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) hari ini menjelaskan dakwaan seorang penduduk tetap (PR) yang memegang kad MyPR merah tetapi didaftarkan sebagai pengundi baru, dan kemudiannya diberikan taraf kewarganegaraan dalam tempoh empat jam seperti yang dilaporkan di portal Malaysiakini, sebenarnya tidak benar.

Ketua pengarahnya, Datin Jariah Mohd Said berkata rekod JPN menunjukkan dalam kes Mismah, individu itu sebenarnya telah mendapat taraf penduduk tetap pada 17 Julai 1982.

"Beliau telah diluluskan taraf kewarganegaraan Malaysia pada 31 Januari 2011 di bawah Perkara 19 Perlembagaan Persekutuan selepas 29 tahun memegang taraf penduduk tetap Malaysia," katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Mismah sudah 29 tahun menetap di Malaysia dan telah mendapat status sebagai warganegara lebih kurang 7 bulan lepas.

Menurut undang-undang antara syarat yang ditetapkan untuk melayakkan seseorang memohon taraf kewarganegaraan adalah :

Pemohon telah bermastautin dalam Persekutuan selama tempoh kesemuanya tidak kurang daripada 10 tahun dalam 12 tahun termasuk 12 bulan terdahulu daripada dan hingga tarikh permohonan dikemukakan.

Pemohon berniat untuk bermastautin dalam Persekutuan selama-lamanya.
Pemohon berkelakuan baik.
Pemohon mempunyai pengetahuan dalam Bahasa Melayu yang memadai.
Pemohon hendaklah ditaja oleh dua orang penyokong bertaraf warganegara.


Tahniah juga kepada blogger pembangkang yang telah menjadi beruk kena belacan semalam membawa kita semua tahu bahawa pemimpin mereka Azmin, Saifuddin & Zuraida Juga Pemilik IC Merah. Baca disini..

Saman Malaysiakini baca disini...

Video Karpal Singh - PAS Tidak Akan Buat Negara Islam

Posted: 03 Aug 2011 07:00 AM PDTPengerusi DAP Kebangsaan Berikrar Tiada Negara Islam Yang Diperjuangkan PAS Ketika Grand Finale DAP Di Kuching (Sehari Sebelum Pilihanraya Negeri Sarawak 2011) Pada 5 April 2011.

"PAS tidak akan mengadakan negara Islam" demikian kata Karpal Singh dalam satu ceramah Grand Finale DAP Di Kuching pada 5 April 2011, sehari sebelum Pilihanraya Negeri Sarawak 2011. Kemudian Karpal Singh mengulanginya lagi "Ya, PAS kadang-kadang cakap macam itu, tetapi kawan kawan sebagai Pengerusi DAP, saya memberi jaminan tidak boleh ada satu negara Islam dalam Malaysia".


Di Sarawak, mengapa Karpal Singh perlu merayu sampai begitu sekali? Sudah tentu untuk menyakinkan pengundi bahawa persahabatan DAP dengan PAS dalam pakatan tidak akan mengubah pendirian Karpal untuk menolak negara Islam.

DAP mungkin berasa rugi bila berkawan dengan PAS kerana pengundi bukan Islam akan beranggapan DAP akan mengikut kata PAS. Ini sebabnya, mengapa Karpal Singh terpaksa mengulangi pendirian DAP di malam terakhir sebelum pengundian di Sarawak.


Terdahulu Karpal pernah memberi amaran kepada Pas dan juga Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim, "Mahu wujudkan Negara Islam langkah mayat kami dulu..."

DAP dah terang-terang tidak memperakui perjuangan Islam yang dibawa PAS. PAS pula berkali-kali sanggup mengubah prinsip perjuangan mereka demi DAP.

Pendedahan KJ Tak Pernah Jadi Orang Tengah Pak Lah - Anwar

Posted: 03 Aug 2011 05:30 AM PDT

Penafian KJ

Khairy Jamaluddin menafikan beliau pernah mengadakan pertemuan dengan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk mendapatkan sokongan ke atas legasi pembaharuan dibawa Tun Abdullah Ahmad Badawi sebelum bekas perdana menteri itu meletakkan jawatan.

Ahli Parlimen Rembau memberitahu The Malaysian Insider, beliau tidak pernah bertemu dengan Anwar bagi pihak bapa mertuanya sebagaimana didedahkan oleh kabel diplomatik Amerika Syarikat.

"Abdullah mahukan sokongan tidak belah bahagi ke atas rang undang-undang (yang dibawa beliau). Ia adalah penting bagi beliau dan Umno, undang-undang itu diluluskan," kata Ketua Pemuda Umno ini.

Portal berita Malaysia Today hari ini menerbitkan maklumat kabel itu, yang memetik Sivarasa Rasiah, Naib Presiden ketika itu dan penggantinya Chua Tian Chang berkata Khairy ada mendampingi Anwar berhubung sokongan ke atas pembaharuan kehakiman sebagai "sebahagian daripada legasi Abdullah."

Khairy juga menafikan pakej pembaharuan terbabit termasuk Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah dan Akta Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan merupakan strategi-strategi politik untuk mengetepikan sebarang usaha menggantikan Abdullah sebagai perdana menteri.

"Saya (masih) ingat Abdullah ada meminta Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Nazri Aziz agar memberi taklimat kepada semua ahli Parlimen termasuk pembangkang mengenai rang undang-undang itu," kata Khairy tetapi menegaskan, beliau tidak memainkan sebarang peranan sebagai orang tengah bagi Abdullah dan Anwar ketika itu.

Dalam maklumat kabel diplomat yang didedahkan itu, Duta Amerika Syarikat James R. Keith memberitahu kerajaannya bahawa Abdullah mengekalkan kontak dengan Anwar menerusi Khairy sebelum menyerahkan tampuk kepimpinan kepada Datuk Seri Najib Razak pada April 2009.

Chua dan Sivarasa didakwa mengesahkan perkara ini ketika mengadakan pertemuan dengan setiausaha-setiausaha politik secara berasingan pada 3 dan 5 November 2008.

Keith juga menulis bahawa pemimpin veteran Umno Tengku Razaleigh Hamzah juga membuat tanggapan bahawa Khairy bertindak sebagai orang tengah bagi Anwar dan Abdullah untuk bekerjasama.


Anwar Ibrahim adalah sesumpah lidah bercabang...

Manusia bernama Anwar Ibrahim ini adalah satu 'chamelon' yang menukar-nukar topeng mengikut situasi. Inilah yang kita panggil pengkhianat bangsa melayu!

Taipingmali (tm)

Posted: 04 Aug 2011 01:42 AM PDT

Taipingmali (tm)


Berita sedih

Posted: 03 Aug 2011 09:17 PM PDT

Pertama sekali ialah kes pembunuhan Timbalan Pengarah Veterinar Perak yang mati dicekik dalam kes samun.

Harap polis dapat tangkap segera penjenayah tersebut.

Kedua ialah berita Gaza diserang dari udara oleh Zionis, sekutu Pas 907.

Berita ketiga yang sakit hati ialah UN kutuk Syria yang menyebabkan kematian penunjuk perasaan ala berShit 2.0.

Kalau lah Polis Malaysia menyebabkan 1 atau 2 perserta berShit mati, bukan kutukan yang kita terima tetapi TOMAHAWK yang kita dapaat
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Isu dakwat kekal

Posted: 03 Aug 2011 06:44 PM PDT

Isu dakwat kekal mungkin telah dibangkitkan oleh Pas dan rakan-rakan dalam demo pertama 2007 dahulu, sebelum PRU 12.

Pas dan Pkr sepatutnya mempraktikkan penggunaan dakwat kekal dalam pemilihan cabang, ranting dan dahan tahun lepas.

Begitu juga dengan pilihanraya masjid di Pulau Pinang awal tahun ini.

Mereka sendiri ada peluang dan mereka patut gunakan terlebih dahulu. Baru boleh nampak kebaikan dan keburukan.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PERGI LA BUAT REPORT POLIS ! BODOOH!

Posted: 03 Aug 2011 02:45 PM PDT

PAS DEMAM KOOORAAAK

Posted: 03 Aug 2011 02:43 PM PDT

Harun Taib pandai dok tuduh Umno paksa ulama ikut umno, Oiii cermat sikit mulut lah......kerajaan ada Mufti, ada majlis fatwa......hang tau apa....Pas ada ularmak saja.....Ulamak Pas tolak tepi...tak percaya tengok sendiri Dr Harun Din dan Taib Azamudin. Mereka adalah tokoh ulama dalam Pas yang terpinggir. Dr Harun Din dan Dr Azizan pun kecewa kerana Mat Sabu yang haprak boleh diangkat jadi Timbalan Presiden.
Mat Sabu Kaki Temberang

Sakit Jantung mengingatkan masalah Pas

Hadi Bengong dok ikut Aljubury

Din Pudu dan Mat Put pakai cakap RPK.
Din Pudu Raya pun satu hal......tolak ulamak Pas dan pakai cakap RPK.....yang munafik.
Umno patut ikut ulama, bukan sebaliknya
Harakahdaily

Bengong tak ketahuan

KUALA LUMPUR, 3 Ogos: Ketua Dewan Ulamak PAS Pusat, Datuk Harun Taib (gambar) menegaskan bahawa pemimpin Umno sepatutnya yang mengikut ulama, bukannya menyuruh ulama mengikut parti itu.

Beliau menyatakan demikian sebagai mengulas kenyataan Naib Presiden Umno Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi dalam Utusan Malaysia hari ini yang bertajuk "Hukum: Ulama dinasihat tidak berpihak kepada parti politik".

Zahid dipetik berkata, "berilah nasihat tanpa kira kumpulan atau parti politik tertentu. Bukannya jika sesuatu parti itu membuat maksiat, ulama yang memihak kepada parti itu membiarkannya tetapi bertindak sebaliknya jika parti lain membuat perkara sama".

Menurut Ustaz Harun orang yang bukan ulama hendaklah mengikut para ulama muktabar dan meminta nasihat daripada mereka dan bukannya mengarahkan para ulama mengikut telunjuk Umno.

Sehubungan itu, beliau meminta agar Ahmad Zahid jangan menjadi seperti ketam yang mengajar anaknya supaya berjalan betul.

Seterusnya beliau menjelaskan tentang peranan ulama seperti mana yang diriwayatkan di dalam hadis dengan berkata, "seperti mana yang diriwayatkan di dalam hadis, ulama di atas muka bumi ini saling tak tumpah seperti bintang di langit, mereka dijadikan petunjuk oleh sesiapa berjalan di darat dan di laut, jika bintang tersebut tidak ada, maka hilangkan panduan bagi mereka yang berada di darat dan di laut".

"Ulama yang muktabar ialah ulama yang mempertahankan dan menyampaikan kebenaran berdasarkan sumber al-Quran dan hadis Rasulullah s.a.w.," ujar beliau lagi yang juga Adun Manir.

Ahli Kelab Skodeng jadi pegawai pencegah maksiat dibawah JAIS

Posted: 03 Aug 2011 09:35 AM PDT

Suhardi Mat Isa tiba-tiba menjadi terkenal satu dunia gara-gara berlakon mati dua kali pada demo berShit 2.0 pada 9 Julai 2011 di Kuala Lumpur.

Tm yakin beliau adalah ahli kelab skodeng. Kaki skodeng ini merupakan satu penyakit masyarakat yang wujud di seluruh dunia.

Mereka sanggup buat apa saja asalkan hajat mereka tercapai. Di Taiping raja skodeng adalah seorang Singh Jaga Bank. Sebaik saja habis tugas beliau akan berpeleseran di Taman Tasek Taiping untuk mencari mangsa.   

Melalui cerita rakan kedai kopi, benggali ini hanya akan balik ke rumah lewat malam. Selain dia terdapat geng-geng skodeng ini yang lengkap dengan teropong jenis night vision. 

Tidak mustahil Suhardi juga adalah manusia jenis ini, sebab tulah dia sanggup buat kerja tu dengan tiket JAIS. Tak mustahil juga orang macam dia ini akan peras ugut mangsa.  Berdasarkan gelagat haprak yang dia tunjukkan masa demo tempoh hari, dia jenis yang sanggup buat apa saja tanpa mengira dosa pahala. 

Suhardi Mat Isa who was reported to have acted as the late Baharudin Ahmad who died in the July 9 illegal assembly has agreed to give his statement to the police on the incident.

Deputy Inspector-General of Police Datuk Seri Khalid Abu Bakar said Suhardi had contacted the police to give his cooperation in the case.


Police would be calling Suhardi soon to give his statement at the Kuala Lumpur police headquarters, he told reporters after a dialogue on security with residents of Bandar Sri Damansara, here, Sunday afternoon.


Khalid said Suhardi should have come to the police to explain when the video of his act was widely shown.


Police is investigating the matter after receiving two reports on the incident at the Dang Wangi and Cheras district police headquarters.


The investigation is under Section 505 (b) of the Penal Code, whereby it is an offence to cause public treachery and also under Section 233 of the Multimedia Act as the offence involved improper use of network facilities.


Images of Suhardi as a participant of the illegal assembly was said to have been manipulated by certain quarters by alleging that he was the late Baharudin who died of cardiac arrest.


However, the video recording by the police of the illegal rally showed that Suhardi was actually not Baharudin.
cerita 2

Suhardi tampil beri alasan berbelit
Suhardi Mat Isa menafikan berlakon, bersembunyi, melarikan diri dan enggan bekerjasama dengan polis di Kuala Lumpur, semalam.


Lelaki yang dikatakan berlakon sebagai Allahyarham Baharudin Ahmad, yang meninggal dunia semasa perhimpunan haram 9 Julai lalu, Suhardi Mat Isa, hari ini tampil dan menafikan dia berlakon, bersembunyi, melarikan diri dan enggan bekerjasama dengan polis.

Bagaimanapun, ketika tampil pada sidang media yang dianjurkan Persatuan Usahawan, Konsultan dan Pengarah Islam Malaysia (UrusKop) hari ini, Suhardi sebagai Setiausaha Agungnya memberi pelbagai kenyataan berbelit setiap kali diasak dengan soalan-soalan 'panas' oleh pemberita.

Malah, pada satu ketika, dia mengakui hilang akal selama tujuh hari yang dakwanya, akibat kesan sampingan daripada gas pemedih mata digunakan pihak berkuasa, tetapi apabila diminta pengesahan doktor mengenai perkara itu, Suhardi gagal memberi sebarang bukti.

Selain itu, dia yang mendakwa tiada kepentingan politik berkata, terpaksa mengepalai perhimpunan di Jalan Pudu kerana semua pemimpin pembangkang sudah ditahan, tetapi sebaik sahaja pemberita berjaya menyangkal perkara itu, dia sekali lagi mengubah kenyataan.

Kali ini, Suhardi berkata, dia berbuat demikian demi memastikan keselamatan Ahli Parlimen Subang, R. Sivarasa dan Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham tidak diancam pihak berkuasa.

Pada masa sama, dia turut mendakwa polis memperlakukan kepadanya dengan zalim, tetapi bila ditanya mengapa tidak bersurai ketika pihak berkuasa mengeluarkan arahan, dia berkata, tidak mendengar sebarang arahan kerana terlalu khusyuk menunai solat hajat dan berdoa.

"Saya tidak menyokong demonstrasi. Saya hadir sebagai seorang aktivis untuk menyampaikan pendirian yang dibenarkan oleh Islam tetapi ini bukan bermakna saya mempunyai kepentingan politik, saya cuma masyarakat biasa yang mahu membetulkan perkara salah," katanya.

Dalam pada itu, Suhardi yang turut menafikan dia bersembunyi dan melarikan dari polis sebelum ini memberitahu, dia bebas ke mana sahaja malah jirannya yang juga seorang anggota polis tidak menyatakan bahawa polis sedang mencarinya.

"Saya tidak bersembunyi, datanglah ke rumah saya dengan tertib. Saya akan bekerjasama dengan mereka (polis).

"Saya juga tidak mati dan masih hidup, yang meninggal dunia Allahyarham Baharudin. Saya ingat perkara ini dah selesai selepas dihebahkan di blog-blog, tetapi tidak, apabila Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Khalid Abu Bakar bercakap mengenainya," ujar bapa kepada 10 anak dan dua isteri itu.


Suhardi Mat Isa, seorang soldadu Pas yang namanya mendadak naik kerana "syahid" ketika berjihad di perhimpunan haram Bersih tempohari. Ini adalah contoh manusia bodoh dan keji yang sanggup memfitnah sesama saudara muslim demi kepentingan sempit politik (yang akhirnya memberikan kelebihan kepada golongan kuffar!).

MYMASSA AKAN DEDAHKAN siapa sebenarnya Suhardi ini sebentar lagi!!!

credit: mymassa, tunggu part 2...

Kita tunggu lah mungkin ada mangsa peras ugut dia akan tampil untuk membuat pendedahan.

Baik aku tidur

Posted: 03 Aug 2011 05:33 AM PDT

Timbalan Presiden Pas memang haprak. Kaki Merapu, suka bohong, suka maki hamun dan Presiden Syiah ini Kaki Tidur.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

7 Julai 2011 , Pas merealisasikan Agenda Zionis

Posted: 03 Aug 2011 03:03 AM PDT

Anakbukitgantang in Putrajaya: 709 BERSIH-tarikh peperangan ke atas negara Islam: "Tak ramai yang mengetahui bahawa pada 9 Julai 2011 atau lebih dikenali dengan 709 di Barat (di baca bulan dahulu sebelum tarikh), berlaku pe..."

Pas Selangor dan KL meracau di bulan puasa kerana banyak tidur siang.

Posted: 03 Aug 2011 02:15 AM PDT

PAS Selangor mengenal pasti 610 nama berstatus Penduduk Tetap (PR) yang didaftarkan dalam Rang Daftar Pemilih Tambahan (RDPT) di empat Dun.

Cakap kosong, kelentong lebih.
Menurut Setiausaha PAS Selangor, Mohd Khairuddin Othman (gambar), seramai 225 pengundi yang mempunyai kad pengenalan merah dikesan di Dun Paya Jaras, 261 orang di Dun Semenyeh, 140 orang di Dun Kajang dan 49 orang di Dun Dusun Tua.

Selain itu PAS selangor juga mempunyai bukti yang menunjukkan bagaimana seorang rakyat Malaysia yang lahir tahun 1984 telah dikatakan memiliki kad pengenalan biru yang membawa kod 71 iaitu penduduk tetap kelahiran luar negara.

Untuk maklumat lanjut sila lawat ke blog dibawah yang membongkar pembohongan Pas yang terdesak dengan Isu BerShit.

http://www.jpn.gov.my/kodnegara

http://yuseriyusoff.blogspot.com/

http://gerakantimur.blogspot.com/

http://www.buaya-merah.com/

http://penembak-tepat.blogspot.com/2011/08/penipuan-malaysiakini-isu-status-mismah.html


http://medan-info-kita.blogspot.com/2011/08/kad-pr-merah-bertukar-biru-kecuaian-jpn.html

Aspirasi Bangsa

Posted: 04 Aug 2011 01:35 AM PDT

Aspirasi Bangsa


PKR terus jahanamkan Institusi pendidikan!!!!

Posted: 03 Aug 2011 06:40 PM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 04 Aug 2011 01:33 AM PDT

Sahabat-Gunung


Pembangkang Semakin Nyanyuk – Hilang Kawalan Propaganda Mainan Mereka

Posted: 03 Aug 2011 11:33 PM PDT

Kuala Lumpur, 4 Ogos- Pakatan Rapuh semakin hilang dari kawalan propaganda mainan mereka sendiri. Makin banyak mereka bermain, makin banyak tembelang mereka pecah akibat dari seronok mereka penipuan dan tuduhan kepada pihak-pihak yang mempunyai kaitan dengan Barisan Nasional.

Ketua Pemuda UMNO bahagian Seputeh, Mohd Razlan Muhammad Rafii berkata, isu terbaru yang mereka mainkan kini adalah memujuk Ku Li untuk menjadi Ketua Pembangkang untuk mengantikan Anwar Ibrahim.

"Pemain Politik tersenyum sahaja apabila melihat PR menyentuh isu ini. Apa taknya, semua tahu yang Ku Li dari dulu sememangnya mahu menjadi Perdana Menteri, beliau pernah bertanding melawan Tun Mahathir, dan juga pernah berlawan menggunakan parti Semangat 46. Tetapi itu semua cerita lama yang sudah menjadi sejarah, semenjak Ku Li masuk kembali ke dalam UMNO, beliau memainkan peranan yang baik dan kritis tetapi tetap bersama kesetiaan bersama UMNO.

Ku Li juga pernah dilaga-lagakan semasa PRK Galas tempoh hari, banyak propaganda jahat pihak pembangkang mainkan untuk melagakan beliau dengan kepimpinan Najib Tun Razak. Hasilnya semua lihat, betapa keras Ku Li bekerja untuk memastikan kemenangan BN di Galas," ujarnya kepada UMNO-Online.

Kenyataan Ahli Parlimen Bayan Baru, Zahrin Hashim yang menyatakan kebenaran pihak-pihak PAS berjumpa dengan Ku Li telah membuktikan betapa pakatan pembangkang ini terlalu terdesak untuk pecah belahkan BN dari dalam dan ketandusan isu.

"Presiden PAS, Abdul Hadi Awang sanggup membutakan mata di atas tindakan pemain propaganda pembangkang. Azmin Ali rela dilacurkan demi melihat penipuan ini berjaya. Ku Li bukanlah bodoh seperti yang mereka sangka, tidak semudah itu Ku Li akan menerima perlawaan yang sudah terang amat sukar untuk ditunaikan.

Unit Propaganda pembangkang akan terus memainkan peranan untuk memujuk pemimpin BN dengan menawarkan jawatan-jawatan didalam "kerajaan bayangan" mereka dengan niat mahu memecahkan BN dari dalam," tambahnya.

Kegiatan ini semuanya tidak berjaya kerana para pemimpin BN sudah melihat bagaimana keikhlasan kepimpinan dibawah Dato Seri Nqjib melaksanakan tanggunjawab membela rakyat dan agihan kuasa diantara komponen.

Dan sudah terbukti, ramai pemimpin pembangkang, Ahli Parlimen serta ADUN meninggalkan pakatan rapuh mereka akibat dari pembohongan dan janji yang tidak di tunaikan oleh PR kepada pemimpin mereka sendiri.

"Tetapi perlu diingatkan kepada pemimpin BN, walaupun mereka (pembangkang) belum berjaya memujuk pemimpin BN, pujukkan dan rayuan serta tawaran yang dibuat bukanlah satu perkara yang mudah untuk ditolak.

Alhamdulillah sehingga hari ini, semua pemimpin BN teguh dan punyai jati diri yang kuat, walaupun ada diantaranya yang mengambil jalan selamat dengan tidak membuat apa-apa kenyataan membalun pakatan pembangkang ini," ujarnya lagi.

Tubuh Suruhanjaya Di Raja Siasat Pelakon Video Seks - Magaran

Posted: 03 Aug 2011 10:00 PM PDT

Kuala Lumpur, 4 Ogos- Majlis Gabungan NGO Pembela Negara (MAGARAN) hari ini telah menghantar memorandum kepada Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin Ibni Al-Marhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah yang mencadangkan penubuhan sebuah Suruhanjaya Di Raja bagi mengenalpasti identiti lelaki dalam video seks yang dikaitkan dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Penasihat Undang-Undang MAGARAN, Mohd Khairul Azam Abdul Aziz berkata, cadangan penubuhan suruhanjaya tersebut bagi mengenal pasti pelakon video seks tersebut, berdasarkan Seksyen 2 (1) (D) Akta Suruhanjaya Siasatan 1950.

"Seksyen 2(1)(d) Akta Suruhanjaya Siasatan 1950 ini memberikan kuasa kepada Duli Paduka Tuanku untuk menubuhkan satu Suruhanjaya DiRaja bagi menyiasat apa-apa perkara yang berfaedah bagi kebajikan awam. Sesungguhnya hasil siasatan Suruhanjaya Di Raja nanti akan memberikan faedah kepada rakyat Malaysia keseluruhannya untuk memilih pemimpin terbaik untuk Negara.

Sehubungan dengan itu, saya mewakili rakan-rakan NGO, bloger dan facebooker serta rakyat biasa yang ingin mengetahui kebenaran, memohon kepada Tuanku Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong untuk menubuhkan satu Suruhanjaya Siasatan DiRaja bagi mengenalpasti identiti lelaki dalam rakaman video lucah yang di kaitkan dengan Dato Seri Anwar Ibrahim," ujarnya kepada pemberita selepas menyerahkan memorandum tersebut kepada Zubir Abdullah, wakil kepada Setiausaha Sulit Kanan YDP Agong sebentar tadi di Istana Negara.

Ujarnya, pada 21 hb Mac 2011, masyarakat dikejutkan dengan berita penayangan satu klip video lucah di Carcosa Sri Negara oleh pihak yang bergelar Dato T kepada sekumpulan wartawan.

Pada 22 hb Mac 2011, Ketua Pembangkang, Dato Seri Anwar Ibrahim membuat satu laporan polis berkaitan penayangan video lucah di Carcosa Sri Negara dan seterusnya membuat satu sidang media menafikan beliau adalah pelaku dalam video seks berkenaan.

"Semenjak dari tarikh tersebut, masyarakat telah mula bertelagah dan berpolemik tentang siapa lelaki pelaku dalam video seks berkenaan tanpa ada kesudahannya sehingga menimbulkan suasana tidak selesa dan fitnah memfitnah di kalangan masyarakat. Semua kekusutan ini perlu di selesaikan dengan menurut saluran perundangan yang betul demi untuk mengelakkan fitnah terus berleluasa menjadi budaya di kalangan masyarakat kita.

Maka sebuah panel bebas sewajarnya di tubuhkan untuk menyiasat identiti siapa pelaku dalam video seks berkenaan. Ini kerana wujud kebarangkalian pelaku dalam video seks berkenaan berkemungkinan akan menjadi calon Perdana Menteri Malaysia," tambahnya lagi.

Dalam masa yang sama, ujarnya sebagai warganegara Malaysia yang menjunjung perlembagaan dan rukunegara serta nilai-nilai moral untuk terus maju ke hadapan dengan acuan kita sendiri, setiap daripada kita bukan sahaja seharusnya bersih tetapi seharusnya di lihat bersih, tanpa mengira status kita samada rakyat biasa atau pemimpin Negara.

Oleh itu, bagi menzahirkan kebenaran, sempena bulan Ramadhan yang mulia ini, seluruh rakyat Malaysia berhak untuk mengetahui samada Dato Seri Anwar Ibrahim adalah lelaki dalam rakaman video lucah itu atau tidak. Apa jua keputusan Suruhanjaya DiRaja ini akan menghentikan fitnah dan akan membolehkan pihak-pihak yang teraniaya untuk membersihkan nama masing-masing.

"Laporan siasatan Suruhanjaya Di Raja ini juga akan dapat menyelamatkan Negara daripada dipimpin oleh pemimpin yang berakhlak keji, yang berpura-pura dan hipokrit," ujarnya lagi.

BERSIH 3.0 : Bersihkan Anwar Dari Skandal Video Seks Amoinya...

Posted: 03 Aug 2011 07:45 PM PDT


Bolehkah Anwar Ibrahim dari skandal video seksnya? Selepas Bersih 2.0, kini isu pengundi hantu jadi bahan untuk alihkan isu skandal seks bersama amoinya ....

Hari nie, Anwar akan terus diasak. Kita harus mencari kebenaran, benarkah Anwar yang main amoi tu? Kalau bukan dier, Anwar wajib BERSIHkan dirinya .... Dia harus diberikan keadilan yang sewajarnya ....

Rakaman Video: Jangan Ada Pasukan Dalam Pasukan- Rahman Palil

Posted: 03 Aug 2011 07:30 PM PDTJika BN ingin merampas kembali kerajaan negeri Selangor dari pemerintahan kerajaan pakatan pembangkang, gerakkerja BN Selangor harus berubah dan tidak lagi seperti dulu, ujar Ketua UMNO Bahagian Kapar, Datuk Rahman Palil.

"Gerakkerja secara berpasukan. Jangan ada gerak kerja dalam pasukan ada pasukan kalau nak kemenangan dan kejayaan. Aktiviti dan gerakkerja untuk memastikan kemenangan ini mestilah menawan hati rakyat. Kerja mengampu ini mesti kita kurangkan.Terbukti Kerajaan Selangor Pentingkan Kuasa Sendiri – Shamsul Amri

Posted: 03 Aug 2011 05:54 PM PDT

KUALA LUMPUR, 3 Ogos – Perletakan jawatan Naib Canselor Universiti Selangor (Unisel) Datuk Dr. Rosti Saruwono dengan notis 24 jam adalah satu lagi bukti pecahnya tembelang kerajaan pakatan pembangkang yang ditadbir oleh PKR dengan Menteri Besarnya, Khalid Ibrahim.

Pengalisis politik tempatan, Profesor Datuk Dr. Shamsul Amri Baharuddin melihat sewajarnya hal-hal sedemikian tidak berlaku apatah lagi dunia akademik tidak boleh dicampur-adukkan dengan hal-hal politik.

"Sekiranya benar bahawa kerajaan negeri memberi tekanan politik kepada Naib Canselor Unisel maka secara tak langsung ia menyamakan kedudukan Unisel dengan badan-badan politik lain yang boleh dipergunakan untuk kepentingan peribadi dan bagi mengekalkan kuasa mereka di negeri terbabit," katanya kepada UMNO-Online.

Dilaporkan perletakan jawatan Dr. Rosti berkuatkuasa hari ini akibat tekanan politik dalaman dan pentadbiran Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor.

"Jika seorang individu yang berkredibiliti seperti Dr. Rosti ditekan sedangkan beliau adalah seorang yang pernah berkhidmat sebagai Timbalan Presiden Bahagian Pendidikan Petronas dan Rektor pertama Universiti Teknologi Petronas (UTP) jadi bagaimana lagi dengan yang lain-lain," katanya.

Jelasnya juga Pengarah Institut Kajian Etnik Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), perletakan jawatan Dr. Rosti ini sendiri adalah gambaran jelas sebagaimana diperkatakan bahawa kerajaan Negeri Selangor menggunakan kakitangan kerajaan sebagai jentera bagi menyebar dan memperkukuhkan kedudukan mereka di negeri tersebut.

"Inilah strategi dan taktik yang digunakan oleh mereka bagi memastikan kedudukan mereka di negeri yang telah dikuasai menjelangnya pilihan raya akan datang," katanya.

Dilaporkan Dr. Rosti membuat keputusan keputusan tersebut berikutan beliau tidak sanggup melaksanakan tindakan terhadap tiga pegawai Unisel yang diarahkan dilucut jawatan.

Tindakan itu sebagai 'membantah' keputusan pelucutan jawatan tiga orang pegawai iaitu Pendaftar, Rokmaa Mat, Dekan Fakulti Perniagaan, Prof. Dr. Khalifah Othman dan Pengarah Pemasaran dan Komunikasi Korporat, Halid Hasbullah yang dicadangkan dalam satu rumusan memorandum yang dikemukakan kepada Jawatankuasa Siasatan Exco Kerajaan Negeri.

Dr. Rosti dilantik sebagai Naib Canselor Unisel pada 2 Mac 2009 bagi menggantikan Prof. Datuk Dr. Mohd. Razali Agus yang mengosongkan jawatan itu pada Julai 2008.

Semasa baru dilantik, beliau menegaskan tidak akan menjadi "pak turut" kepada mana-mana pihak dan ingin memastikan institusi pengajian tinggi swasta milik kerajaan negeri itu tidak dijadikan medan berpolitik.

Unisel ditubuhkan pada 23 Ogos 1999 dan kini mempunyai lapan fakulti yang menawarkan pelbagai bidang pengkhususan antaranya kejuruteraan, teknologi maklumat, industri, bioteknologi, komunikasi dan media serta pengurusan perniagaan yang dikendalikan lebih 1,000 tenaga pengajar. – MediaUMNO

”Merampas Selangor- Jangan Ada Pasukan Dalam Pasukan”: Rahman Palil

Posted: 03 Aug 2011 05:50 AM PDT

Kapar, 3 Ogos- Jika BN ingin merampas kembali kerajaan negeri Selangor dari pemerintahan kerajaan pakatan pembangkang, gerakkerja BN Selangor harus berubah dan tidak lagi seperti dulu, ujar Ketua UMNO Bahagian Kapar, Datuk Rahman Palil.

"Gerakkerja secara berpasukan. Jangan ada gerak kerja dalam pasukan ada pasukan kalau nak kemenangan dan kejayaan. Aktiviti dan gerakkerja untuk memastikan kemenangan ini mestilah menawan hati rakyat. Kerja mengampu ini mesti kita kurangkan.

Dah tak boleh lagi kerja mengampu-ampu. Kerja berpura-pura untuk menawan hati rakyat juga pun dah tak boleh, rakyat dah bijak, rakyat dan pandai termasuklah pemimpin-pemimpin Barisan Nasional dan UMNO sendiri," ujarnya dalam satu wawancara ekslusif bersama UMNO-Online baru-baru ini.

Tambahnya, kalau ada pemimpin UMNO, denyutan nadi rakyat sudah tidak menyukai kita, kita harus terima hakikat bahawa parti lebih penting daripada pemimpin. Itu jelas, kalau UMNO dan BN nak menang.

"Pertelingkahan, perselisihan, cah keting, dan yang paling penting kita bekerja dalam satu pasukan tetapi ada pasukan lain, itu kena elak. Itu kalau UMNO nak menang, kalau tak payah. Kalau ada berapa banyak pun yang diperuntukkan, berapa banyak pun yang ditaburkan, rakyat sudah pandai.

Dunia dalam politik hari ini untuk rakyat sudah tiada sempadan. Dia boleh memilih. Persepsi juga memainkan peranan penting. Kadang-kadang persepsi yang buruk boleh jadi baik, persepsi yang baik pun boleh jadi buruk kalau kita tidak menyusun strategi yang lebih ampuh dan lebih mantap," ujarnya yang juga ADUN Sementa, Kapar.

Beliau yakin dengan langkah dan strategi yang dibuat oleh YAB Datuk Seri Mohd Najib Razak sebagai Presiden UMNO dan Pengerusi UMNO negeri Selangor, Selangor akan kembali bersama Barisan Nasional pada PRU ke 13 kelak.

"Kekangan, kepahitan, keperiatan peniaga dan kepayahan dengan peraturan perniagaan yang dibuat oleh pihak kerajaan negeri yang sentiasa berubah dan tidak konsisten, cukai tanah naik, janji pilihan raya banyak yang tak tunai, bantuan kerajaan negeri yang pilih kasih, masa zaman BN mentadbir dulu, masa saya EXCO Agama, saya tak pilih kasih masa bantuan zakat, itu yang rakyat mula melihat, lebih banyak retorik yang dicipta oleh kerajaan negeri sekarang.

Saya yakin, kalau kita bekerja bersungguh-sungguh, BN boleh menang di Selangor ini. Kita pun tak semua kalah teruk. Dulu lain, sekarang lain. Tetapi bila sekarang lain, gerak langkah kita mesti penuh yakin bahawa kita kerja dalam satu pasukan dan kehendak rakyat harus kita lihat," tambahnya lagi.

AZLI SHUKRI

Posted: 03 Aug 2011 11:48 PM PDT

AZLI SHUKRI


Anwar Makin Tersepit

Posted: 03 Aug 2011 09:57 PM PDT

Sudah semakin ramai yang tidak yakin dengan Anwar Ibrahim. Terbaru Ng Lum Yon, salah seorang pengasas PKR yang mendakwa pengaruh Anwar sudah semakin merosot, natijah daripada masalah moral dan peribadinya. Baca berita di bawah :

KUALA LUMPUR, 3 Ogos – Bekas seorang daripada pengasas Parti Keadilan Rakyat (PKR) Ng Lum Yon berkata sebenarnya bukan satu kejutan apabila pakatan pembangkang mempelawa Tengku Razaleigh Hamzah sebagai Ketua Pembangkang. Beliau berkata pakatan pembangkang kini dilihat membelakangkan Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana Ketua Pembangkang itu sudah hilang pengaruh dalam pakatan itu. "Kita nampak Anwar kini sudah tidak relevan untuk terus menjadi pemimpin (PKR) kerana dia (Anwar) banyak masalah peribadi…keluar masuk mahkamah, tambah lagi kes video seks yang mengaitkan beliau. "Bukan itu sahaja banyak lagi janji yang tidak di tunaikan, jadi saya tidak terkejut jika pihak pembangkang mencari alternatif untuk mencari penganti pemimpin mereka supaya dapat memimpin parti dengan betul," katanya ketika dihubungi Bernama di sini hari ini. Ng keluar daripada PKR kerana kecewa terhadap kepimpinan PKR yang menurutnya bukan lagi berjuang untuk kepentingan rakyat, sebaliknya sekadar berjuang untuk memenuhi kehendak Anwar - Bernama

Tanhiah Ku Li - Kata Zulkifli Noordin

Posted: 03 Aug 2011 09:06 PM PDT

Teman dok ingat bulan-bulan pose ni tak berminat sangat nak tulis hal-hal politik kepartian ni. Tapi perkembangan terbaru berkenaan pelawaan kepada YB Tengku Razaleigh Hamzah @ Ku Li untuk mengetuai pakatan pembangkang BiaDAPP (DAp-Pkr-Pas) memberi satu dimensi baru kepada politik tanah air. Teman cukup yakin Ku Li sedang tersengih meleret melihat namanya kini terpancar terang dalam kemelut politik negara. Apa pun pertama sekali teman ucapkan tahniah kepada Ku Li atas pelawaan tersebut. Ini membuktikan bahawa kot mana dema berputar pun, bila tiba bab kepimpinan, kaum biaDAPP tetap memerlukan orang UMNO juga untuk memimpin mereka. Sambung bacaan anda di sini...

MB Selangor : Baru Dapat Kuasa Sebesar Kuman, Sudah Lupa Daratan

Posted: 03 Aug 2011 07:22 PM PDT

SHAH ALAM 3 Ogos – Bekas Naib Canselor Universiti Selangor (Unisel), Datuk Dr. Rosti Saruwono tidak menolak dakwaan kemungkinan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menggunakan kuasanya untuk mengeluarkan arahan supaya beliau melucutkan jawatan tiga pegawai kanan universiti itu. Menurutnya, secara teknikal, Abdul Khalid yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pengarah universiti mempunyai kuasa untuk mengeluarkan arahan sedemikian kepadanya sebagai Naib Canselor.

"Saya menerima arahan untuk menurunkan jawatan ketiga-tiga individu tersebut tetapi saya tidak bersetuju kerana pada saya, ia perlu dibuat mengikut peraturan yang ditetapkan dan bukannya boleh dibuat sesuka hati.

"Untuk menyelamatkan keadaan, saya berundur diri supaya pihak yang mempunyai kuasa itu dapat meneruskan hasrat mereka. Mudah-mudahan ia memudahkan kerja mereka dan sebab itulah saya mengambil keputusan untuk meletakkan jawatan," katanya ketika ditemui pemberita di kediamannya di sini hari ini.

Rosti mengulas peletakan jawatannya semalam yang berkuat kuasa hari ini kerana dipercayai ada kaitan dengan tekanan politik daripada pentadbiran Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor.

Menteri Besar dalam kenyataannya hari ini memberikan alasan Rosti turut terlibat dalam perbincangan mengenai kedudukan tiga pegawai berkenaan dan beliau mengetahui keputusan telah dibuat, malah menandatangani keputusan tersebut.

Rosti berkata, beliau tidak setuju untuk menurunkan pangkat ketiga-tiga individu terbabit kerana sepanjang berkhidmat bersamanya, mereka menjalankan tugas dengan baik dan tidak mempunyai sebarang masalah disiplin.

"Kita perlu menilai setiap pekerja daripada apa yang telah dicapai mereka dan saya tidak pernah ada sebarang masalah dengan ketiga-tiga individu ini serta tidak pernah menerima sebarang aduan mengenai mereka daripada pekerja lain, malah mereka sentiasa melaksanakan tugas dengan baik.

"Jika hendak tukar mereka ke jabatan lain sekali pun, ia mestilah bersebab. Jika seseorang itu tidak melaksanakan tugas yang baik atau dia boleh melaksanakan tugas yang lebih baik di tempat lain, itu kita boleh terima, tetapi sekiranya perkara itu berlaku secara mendadak dan tidak ada sebarang alasan kukuh, takut nanti orang salah anggap," katanya. Beliau percaya perkara tersebut perlu dibuat dengan adil bagi menjaga maruah pihak yang terbabit.

"Sebagai umat Islam kita kena hormat-menghormati di antara satu sama lain terutama pada bulan puasa ini," jelasnya. Rosti mula dilantik sebagai Naib Canselor Unisel pada 2 Mac 2009 bagi menggantikan Prof. Datuk Dr. Mohd. Razali Agus yang mengosongkan jawatan itu pada Julai 2008. Semasa baru dilantik, beliau berazam untuk tidak menjadi 'pak turut' kepada mana-mana pihak bagi memastikan institusi pengajian tinggi swasta itu tidak dijadikan medan berpolitik.

Isu Kematian Sarbaini Selesai - Mati Bukan Dibunuh!

Posted: 03 Aug 2011 09:42 AM PDT

Akhirnya kematian Ahmad Sarbaini Mohamed di bangunan SPRM terjawab juga - muktamad bahawa beliau bukan mati di bunuh, sebaliknya mati akibat terjatuh daripada cubaan melarikan diri melalui tingkap di bilik pantri aras tiga bangunan SPRM - apakah tujuan beliau cuba keluar daripada tingkap di bilik pantri tersebut masih tidak diketahui. Tapi yang penting - ini bukan kes pembunuhan, ia sama seperti kes Teoh Beng Hock yang sengaja disensasikan untuk memburukkan agensi kerajaan. Saya yakin, kes Teoh Beng Hock adalah kes membunuh diri, manakala kes Ahmad Sarbaini pula adalah kes cubaan melarikan diri yang akhirnya mengorbankan diri beliau sendiri. Baca berita di bawah :

KUALA LUMPUR 3 Ogos – Mahkamah Koroner hari ini diberitahu Penolong Pengarah Kastam Selangor Ahmad Sarbaini Mohamed terjatuh dari aras tiga bangunan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Wilayah Persekutuan dengan tidak disengajakan. Perkara itu disahkan oleh pakar patologi, Prof Dr Shahrom Abd Wahid dari Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) yang memberi keterangan dalam perbicaraan inkues untuk menyiasat kematian Ahmad Sarbaini.

Dr Shahrom, 54, yang juga saksi ke-32 inkues berkata, daripada hasil penemuan yang dibuat selepas melawat tempat kejadian, didapati Ahmad Sarbaini (mangsa) keluar dari tingkap di bilik pantri di aras tiga bangunan itu untuk menuju ke bumbung berhampiran yang mengelilingi gelanggang badminton.

"Ini adalah kerana jika berdiri berhampiran tingkap, kelihatan bumbung yang terletak di sebelah kiri tingkap itu nampak dekat tetapi apabila mangsa berjaya keluar dari tingkap, didapati bumbung berada dalam kedudukan yang jauh," katanya ketika pemeriksaan utama oleh Timbalan Pendakwa Raya, Mohamad Abazafree Mohd Abbas.

Dr Shahrom berkata, Ahmad Sarbaini kemudiannya cuba meniti di atas tebing tingkap ke arah kanan untuk mencapai bumbung berhampiran sambil tangannya berpaut pada bingkai tingkap, namun tidak berjaya. Saksi itu berkata, mangsa kemudiannya cuba memanjat semula tingkap untuk masuk ke bilik pantri, tetapi beliau tidak dapat mengimbangi badannya lalu tergelincir dan jatuh ke aras satu bangunan itu. – Bernama

Maaf, Kali Ini Papa Nurul Izzah Tidak Dapat Diselamatkan Lagi!

Posted: 03 Aug 2011 09:07 AM PDT

AIDCNews – 03/08/11 – Satu memorandum akan dihantar esok, Khamis, 4 Ogos, jam 11 pagi di Pintu Masuk Utama Istana Negara bagi memohon perkenan Yang Dipertuan Agong menubuhkan Suruhanjaya Mengenalpasti Lelaki Dalam Video Seks yang dikaitkan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim. Memorandum itu akan dihantar oleh sebuah NGO yang dinamakan Majlis Gabungan NGO Pembela Negara (MAGARAN). "Akta 1950 perkara D membenarkan penubuhan Suruhajaya Diraja sepertimana penubuhan Suruhanjaya Diraja Mengenalpasti indentiti wanita dalam Ketuk Ketampi sebelum ini", kata Mohd Khairul Azam Abdul Aziz, Penasihat Undang-undang MAGARAN. Menurut Khairul Azam yang juga peguam peribadi Ummi Hafilda kes video seks perlu diselesaikan segera terutama mengenal pasti identiti lelaki yang melakukan hubungan seks dengan seorang pelacur wanita. "Orang awam perlu tahu kerana kes ini melibatkan seorang tokoh Ketua Pembangkang yang bakal menjadi Perdana Menteri Malaysia", katanya dalam SMS kepada AIDCNews.

Tenang Rasa Hati Memahami dan Menghayati Bacaan Imam Kuwait Ini

Posted: 03 Aug 2011 08:29 AM PDT

Itu Dia Amaran Karpal Singh Kepada PAS..Nak Sokong Lagi?

Posted: 03 Aug 2011 03:26 AM PDT

The Unspinners

Posted: 03 Aug 2011 11:24 PM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 03 Aug 2011 11:23 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Blogger Malaysiawaves Akui Pakatan Berniat Jahat Mahu Memecat Mak Saudara Khir Toyo !!!

Posted: 03 Aug 2011 09:02 PM PDTTerima kasih kepada Malaysiawaves yang cuba spin isu NC Unisel yang meletak jawatan semalam.


Nampaknya maklumat beliau dedahkan membuktikan Pakatan Dendam memang berniat jahat tanpa mempunyai alasan kukuh untuk memecat mana-mana orang yang tidak disukai.


Meskipun tanpa melalui saluran undang-undang yang sah.

Tulis Malaysiawaves :Maklumat yang Tulang Besi dapat adalah disebabkan Rokmaa Mat ini mak saudara kepada Khir Toyo, beliau amat berkuasa di Unisel. Sehingga segala-gala yang berlaku di Unisel dikawal oleh beliau.

Dikatakan juga, Dr Rosti pula adalah seorang penyokong tegar UMNO. MB melantik beliau kerana ingatkan beliau seorang yang professional dan komited kepada tugas Naib Cancellor.

Pada pandangan Panglima mustahil NC dilantik dari kalangan bukan pro Pakatan. Semestinya jawatan tersebut akan diisi oleh orang sealiran dengan Kerajaan Negeri. Jelas alasan Tulang BEsi tidak boleh diterima pakai.


Begitu juga Tulang Besi membuktikan kepalsuan dakwaannya apabila tidak ada sebarang butiran salah laku Rokmaa mak saudara Khir Toyo selain sekadar menyebut beliau disiasat Jawatankuasa Khas sahaja.
Kesimpulannya : Pakatan Dendam memang mencari jalan menyingkirkan orang tidak sealiran dengan mereka meskipun menggunakan jalan kotor dan memalukan mangsa mereka.
Sekali lagi terima kasih kepada TB yang mendedahkan maklumat ini. Jelas rakyat sudah mengetahui dengan terang bahawa dendam Pakatan yang dipendam selama ini, akhirnya dapat dilunaskan apabila mak saudara Khir Toyo dapat disingkirkan dari jawatannya sekarang di Unisel.
Setakat ini tidak ada bukti kukuh dibentangkan dalam alam siber dan media massa bukti jawatankuasa khas atau kesalahan tiga pegawai yang mahu dipecat oleh MB Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim.


Memang selama ini mereka tidak ada pun bukti kecuali semuanya adalah REKAYASA yang diputar belitkan untuk keuntungan politik Pakatan Rosak.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Blogger Bro Jinggo Dedahkan Penipuan Malaysiakini Dengan Siar Kenyataan Rasmi JPN Isu Mismah !!!

Posted: 03 Aug 2011 07:27 PM PDT

Ini bukan kali pertama Malaysiakini mengeluarkan artikel yang melanggar etika kewartawanan dan sengaja ingin mencetuskan propaganda murahan agar rakyat marah dengan SPR. Sewajarnya wartawan yang bernama Kuek Ser Kuang Keng dikenakan tindakan terhadap tulisan yang salah tersebut. Artikel tersebut harus ditarik balik. TIndakan mahkamah adalah jalan terbaik untuk mengajar Malaysiakini.Kenyataan Akhbar Oleh Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia

Pertimbangan permohonan taraf Warganegara Malaysia tertakluk di bawah Perlembagaan Persekutuan di bawah perkara-perkara berikut:

Perkara 15 : Isteri kepada Warganegara
Perkara 16: Mereka yang lahir di Malaysia sebelum tarikh
Kemerdekaan (sebelum 31 Ogos 1957)
Perkara 19: Warga Asing yang telah bermastautin tetap di Malaysia
tidak kurang dari 12 tahun.

Sejak 9 April 2009 hingga 15 Julai 2011, YB Menteri Dalam Negeri, Dato' Seri Hishamuddin Tun Hussein telah menimbangkan sebanyak 72,334 permohonan Taraf Kewarganegaraan Malaysia. Daripada jumlah tersebut, sebanyak 29,290 permohonan telah diluluskan.

Angka ini adalah merupakan sebahagian daripada KPI Menteri Dalam Negeri di mana sebanyak 219,000 permohonan telah berjaya diselesaikan termasuk 72,334 permohonan Taraf Kewarganegaraan Malaysia, 31,449 permohonan Penduduk Tetap, 108,906 permohonan Daftar Lewat Kelahiran dan 6,311 permohonan di bawah program My-Daftar.

Berkaitan kes Mismah, dakwaan bahawa beliau menjadi warganegara dalam tempoh 4 jam setelah mendapat taraf Penduduk Tetap (atau PR) adalah tidak benar. Rekod menunjukkan bahawa beliau telah mendapat taraf Penduduk Tetap pada 17 Julai 1982. Beliau telah diluluskan Taraf Kewarganegaraan Malaysia pada 31 Januari 2011 di bawah Perkara 19 Perlembagaan Persekutuan selepas 29 tahun memegang taraf Penduduk Tetap Malaysia

Sekian, terima kasih.

Datin Jariah binti Mohd Said
Ketua Pengarah
Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia
Kementerian Dalam Negeri
03 Ogos 2011


Baca juga disini: MyKad: Malaysiakini Terus Kantoi, Taraf Kewarganegaraan Empat Jam Tak Benar!

Juga Disini : Spin MyKad Makan Diri Pembangkang, Azmin, Saifuddin & Zuraida Juga Pemilik IC Merah?


Blog Bro Jinggo di sini : http://brojinggo.blogspot.com/2011/08/malaysikini-harus-bertangungjawab.html
Panglima : disyor artikel ini diulang siar setiap 2 jam selama 7 hari berturut-turut demi menguburkan Malaysiakini.


Kita kena ajar cukup-cukup Malaysiakini yang jelas mahu merosakkan nama baik SPR dan menjadikan Pilihanraya Malaysia nampak kotor.


Ini bukan kali pertama tetapi sudah berpuluh kali mereka menipu.


Ingat lagi kes Suhardi ? Pembohongan memang menjadi makanan puak taghut ini.


Kenapa usaha menghitamkan nama SPR dilakukan ???


Pakatan tahu prestasi mereka tidak membanggakan. Maka mereka mahu kekalahan mereka PRU 13 nanti tidak akan dikaitkan dengan prestasi lembab mereka.


Maka mereka berusaha menjadikan SPR sebagai kambing hitam.


Dasar penipu dan perompak yang mahu menjajah Malaysia !!!


Jangan fikir niat mereka akan senang dicapai kerana para pejuang 1Malaysia di alam siber akan setiap masa bersiap siaga mempertahankan tanah air keramat ini dari tangan pendusta dan penoda kedaulatan agama bangsa negara.


Walaupun seribu satu kesusahan melanda hidup kami dalam menjadi blogger pembela bumi pertiwi.
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Watikah Kepada Penunjuk Perasaan BERSIH - Syabas PAS !!!

Posted: 03 Aug 2011 12:38 AM PDT
Apa komen anda bila orang yang merosakkan keamanan dihargai dengan memberi watikah ?

Lagi malang apabila program mereka jayakan diketuai Ambiga yang pro IFC dan Murtad !!!

Memang dunia dah terbalik. Apa boleh buat.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Gambar PM Keluar Hospital Tengah Hari Tadi

Posted: 02 Aug 2011 11:46 PM PDT


gambar : Utusan Malaysia


Perdana Menteri dibenarkan keluar hospital hari ini

03/08/2011 1:19pm

KUALA LUMPUR 3 Ogos - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini dibenarkan pulang selepas menjalani pembedahan lutut kirinya, yang cedera akibat bersukan, di Hospital Kuala Lumpur (HKL) di sini.

Najib, diiringi isteri Datin Seri Rosmah Mansor, meninggalkan pekarangan hospital kira-kira pukul 12.30 tengah hari.
Perdana Menteri pada Isnin lepas menjalani pembedahan "arthoscopic" pada lutut kirinya. - Bernama

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Belantan

Posted: 03 Aug 2011 11:15 PM PDT

Belantan


Awas Jerat Hotel kembali : Bufet Ramadan!

Posted: 03 Aug 2011 02:29 AM PDTSeperti biasa setiap kali datang bulan Ramadan, Pengusaha hotel yang belum memiliki sijil halal dinasihatkan supaya tidak menyalahgunakan terma bufet Ramadan atau berdepan risiko diambil tindakan di bawah Akta Perihal Dagangan 1972.

Ini adalah kerana bufet Ramadan merupakan perbahasaan halal dan mereka yang menyalahgunakan terma ini boleh dikenakan tindakan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan.

Sebenarnya umat Islam juga digalakkan supaya hanya berbuka puasa atau menganjurkan majlis berbuka puasa di hotel yang disahkan halal oleh Jakim atau Jabatan Agama Islam Negeri. Sehingga kini masih belum lagi diketahui sebanyak mana hotel dan dapur hotel di sekitar Wilayah Persekutuan yang telah diberikan pensijilan halal oleh Jakim kerana belum ada statistik yang tepat.

Untuk senarai terkini, sila lawati laman Portal Halal Malaysia. Klik di sini.

Kepada yang suka berbuka diluar tu diharap dapat menyemak dahulu samada restoran hotel yang anda pergi itu ada mendapat sijil HALAL dari pihak JAKIM. Jakim juga diminta meningkatkan pemantauan bagi memastikan istilah itu ( bufet Ramadan ) tidak digunakan sewenang-wenangnya oleh pihak hotel.

Sebagai umat Islam, kita harus memastikan makanan yang dimakan itu halal lagi bersih kerana ia akan menjadi darah daging dan seterusnya penentu kepada kehidupan seseorang itu. Alangkah ruginya, setelah menahan lapar dan dahaga sepanjang hari dan apabila tiba waktu berbuka mengambil makanan yang tidak diketahui status halal.
Wallahuallam.

Suara Politik
Taminsari

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 03 Aug 2011 11:11 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


GEMPAR: Gambar Terbaru Anak Anwar Ibrahim Di Dedahkan...

Posted: 03 Aug 2011 10:08 PM PDT

Afifa binti Anwar, menurut ceritanya dia di lahirkan atas hubungan anwar dan shamsidar tahrin isteri kepada azmin ali, budak tu kini di beritakan berada di england, azmin kata anaknya ke england untuk sambung belajar, tapi sebenarnya afifa disorokan di sana.

Dan yang terbaru, ada sumber mengatakan yang budak afifa ni secara senyap-senyap membuat ujian dna di singapura, untuk mengesahkan sama ada betul dia anak azmin ali atau atau anak anwar dan menurut sumber, budak afifa ni tertekan apabila dia mengetahui hasil ujian tu menunjukan yang dia bukan lahir dari hasil hubungan azmin ali dan shamsidar.

afifa di sebelah kanan.Azmin Ali, Saifuddin & Zuraida, Anak Pendatang Haram...

Posted: 03 Aug 2011 07:09 PM PDT


Mengikut laporan malaysiakini dan berberapa blog bangang pakatan haram, nombor 71 merujuk kepada nombor di tengah ic tu adalah nombor untuk penduduk tetap, dengan kata lain, nombor 71 di gunakan untuk para pendatang sekiranya mereka mendapat taraf penduduk tetap.

Haahaahaa.... jenuh puak-puak pakatan haram jadah tuduh jabatan pendaftaran negara main silap mata dan spr mendaftar penduduk tetap sebagai pengundi, tapi setiap kejahatan yang pakatan buat di balas dengan fakta, rupa-rupanya 3 orang ahli parlimen pakatan haram pun penduduk tetap juga, mereka bukan sekadar boleh mengundi, tapi mereka siap jadi calon pilihanraya dan menang menjadi wakil rakyat, pakatan sudah ketandusan calon apa bila pati yang di putihkan menjadi penduduk tetap diletakan menjadi calon mereka.

Haahaahaa... kantoi beb... azmin ali adalah pendatang haram, saifuddin adalah pendatang haram dan zuraida pun pendatang haram, pakatan angkat pendatang haram jadi calon parti mereka, patut la mereka ni tak ada semangat sayangkan negara....

Politik Anjing Di UNISEL, NC Letak Jawatan...

Posted: 03 Aug 2011 01:04 AM PDT

Datuk Dr Rosti Saruwono mengambil keputusan meletakkan jawatan selaku Naib Canselor Universiti Selangor (Unisel) dengan notis 24 jam berkuatkuasa esok.

Beliau mengesahkan peletakan jawatannya menerusi khidmat pesanan ringkas sebagai membalas SMS yang dihantar oleh Bernama bagi mendapatkan pengesahan berita tindakannya itu.

"Ada keputusan yang saya tak sanggup laksanakan iaitu untuk melucutkan jawatan tiga pegawai Unisel tanpa proses sewajarnya," katanya ketika menjelaskan antara punca beliau meletakkan jawatan.

Berasal dari Klang, Selangor, Rosti pernah berkhidmat sebagai Timbalan Presiden Bahagian Pendidikan Petronas dan rektor pertama Universiti Teknologi Petronas (UTP) sebelum dilantik sebagai Naib Canselor Unisel pada 2 Mac, 2009.

Beliau menggantikan Prof Datuk Dr Mohd Razali Agus yang mengosongkan jawatan itu pada Julai 2008.

Semasa baru dilantik, Rosti berkata beliau tidak akan menjadi "Pak Turut" kepada mana-mana pihak dan ingin memastikan institusi pengajian tinggi swasta milik kerajaan negeri itu tidak dijadikan medan berpolitik. klik sini.

Menurut sumber, Rosti telah diarahkan oleh kepimpinan Unisel untuk melucutkan jawatan tiga pegawai – Pendaftar Rokmaa Mat, Dekan Fakulti Perniagaan Prof Dr Khalifah Othman dan Pengarah Pemasaran dan Komunikasi Korporat Halid Hasbullah.