Rabu, 21 September 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 21 Sep 2011 03:21 PM PDT

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Ape Aar Bodosnya Peguam Anwar Ibrahim TAK Tahu Bezakan Specialist Dengan Consultant…!!

Posted: 21 Sep 2011 01:54 AM PDT

Mahkamah Tinggi, Kuala Lumpur hari ini diberitahu bahawa Dr. Brian McDonald, adalah hanya seorang perunding dan bukannya seorang pelaku uji kaji yang dianggap pakar dalam bidangnya.

Kenyataan itu terdedah ketika hari kedua sesi pemeriksaan balas oleh Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd Yusof Zainal Abdidin ke atas saksi keempat pembelaan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Dalam sesi hari ini, Mohd Yusof bertanyakan Dr McDonald adakah beliau pernah membuat proses pengekstrakan DNA mengikut prosedur yang betul di makmalnya sendiri.

Dr McDonald menjawab beliau tidak mempunyai makmal dan tidak perlu melakukan ujian tersebut kerana beliau hanya seorang perunding.

Perunding dari Australia itu dalam keterangannya sebelum ini pernah mempertikaikan kaedah dua orang pakar kimia tempatan, Dr Seah Lay Hong dan Nor Aidora Saedon yang didakwanya tidak mengikuti beberapa garis panduan makmal untuk proses pengekstrakan DNA.

Mohd Yusof dalam mahkamah hari ini bertanya kepada McDonald sama ada beliau telah membuat tuduhan bahawa prosedur yang dilakukan oleh Dr Seah tidak sempurna.

McDonald menjawab uji kaji yang dilakukan Dr Seah betul, tetapi katanya Dr Seah tidak melakukan beberapa prosedur tertentu untuk memisahkan sel.

Aik..!! Macam Mane Plak Orang Yang Kena Saman Tak Terima Saman..? Biar Betol Husam Musa...??

Posted: 20 Sep 2011 10:45 PM PDT

Bocor Dari Ofis PM... PRU ke 13 Sebelum 25 Disember 2011

Posted: 20 Sep 2011 08:08 PM PDT


DIPERCAYAI Pilihan Raya Umum ke 13 akan diadakan sebelum Hari Natal 25 Disember akan datang.Tanda-tanda pilihan raya sudah hampir berdasarkan perlantikan pengurus pilihan raya bagi Parlimen sudah pun dibuat.

Sudah ada pegawai pengurus pilihan raya itu telah menerima perlantikan dari Suruhanjaya Pilihan Raya.Seorang daripadanya memberitahu saya, dia sudah menerima perlantikan itu.

Dia tidak diberitahu bila pilihan raya itu akan diadakan kerana tarikhnya tidak dinyatakan, tetapi dia menunggu arahan bila latihan persiapan akan diadakan.

Dengan maklumat itu dapat diduga bahawa pilihan raya sudah hampir.


Ia adalah tanda awal selepas jenteri pilihan raya BN sudah selesai mengadakan pilihan raya olok-olok dan Perdana Menteri sudah pun menjelajah ke seluruh negara bagi meningkatkan persiapan jentera pilihan raya partinya.

Apa pun ia tidak mungkin diadakan sebelum bulan Disember, pertama disebabkan latihan bagi pegawai pengurus dan lain-lain kaki tangan bagi peti undi belum bermula.

Ia tidak mungkin dibuat sebelum Oktober kerana menjelang Oktober rombongan haji ke Mekah mula berangkat.

Tidak ada kemungkinan pilihan raya itu akan diadakan dalam musim haji kerana Suruhanjaya Pilihan Raya pernah ada pengalaman mengadakannya dalam musim haji dalam tahun 1980an dulu.


Ada calon dari Wanita UMNO Pulau Pinang yang sudah berada di Tanah Suci terpaksa balik kerana bertanding. Ia satu kesalahan bagi ibadat haji bagi jamaah yang sudah berada di Mekah kembali ke tanahair sebelum mengerjakan haji.

Tindakan kerajaan bersetuju mengadakan pilihan raya dalam musim haji itu adalah perampas hak pengundi yang mengerjakan haji dari melakukan tanggungjawab menentukan wakil dan kerajaan yang hendak dipilihnya.

Beribu-ribu jamaah haji telah hilang peluang mengundi dan mereka hanya mengikut perkembangannya dari jauh.

Jamaah yang malang itu adalah pengundi bagi calon PAS dan BN khususnya UMNO. Mereka saja yang menunaikan haji.

Ia tidak menjejaskan pengundi DAP dan lain-lain pengundi BN bukan Islam. Tindakan itu merugi pengundi Islam saja. Jelaslah tindakan itu bersifat merampas hak orang Islam.

Menjelang pilihan raya itu saya pernah menulis rencana menyeru umat Islam yang bercadang untuk menunaikan haji tahun itu membatalkan hasratnya ke Mekah kerana mengundi itu lebih aula. Ia hanya berlaku empat atau lima tahun sekali dan rakyat wajib mengutamakan pengundi kerana ia menentukan kerajaan yang hendak ditegakkan. Adapun haji ada setiap tahun.

Mursyidul Am PAS sekarang, ketika itu belum menjadi Menteri Besar Kelantan telah menyokong saranan rencana saya itu.

UMNO tidak dapat memberi jawapan atas kecaman pembangkang atas kejadian itu.

Dipercaya UMNO yang membelenggu SPR tidak mahu kejadian itu berulang.

Jamaah haji hanya selsai pulang menjelang hujung bulan November. Maka selepas itu barulah pillihan raya itu akan diadakan.

Apapun ia tidak mungkin adakan hujung bulan itu kerana ia sedang dalam musim peperiksaan. Beberapa peperiksaan sekolah menengah belum selesai. Pillihan raya tidak mungkin diadakan sebelum selesai peperiksaan kerana ia melibatkan guru-guru sebagai pengendali hari mengundi dan sekolah sebagai tempat tempat mengundi.

Masalah yang besar dalam bulan Disember selalunya ia adalah musim hujan di pantai timur. Ia boleh menyukarkan jika musim hujan itu diikuti oleh banjir.

Tetapi banjir sekarang tidak lagi semestinya hujung tahun saja dan tidak saja di pantai timur. Ia boleh berlaku di mana-mana saja dan bila-bila masa.

Bagi hujung tahun ini tiada lagi masa yang lebih baik selain dari bulan Disember, dan ia mestilah sebelum hari Krismas.

Jika tidak diadakan waktu itu, maka ia terpaksa memikirkan tahun 2012 pula.

Subky Latif

JEBAT BERKOKOK

Posted: 21 Sep 2011 02:54 PM PDT

JEBAT BERKOKOK


Kenapa hanya bela Mat Sapu?

Posted: 20 Sep 2011 08:56 PM PDTWah penjilat tegar komunis Mat Sapu tak mengaku salah di mahkamah..Standardlah siapa nak mengaku berak tengah jalan. Yang terang-terang menutuh China Doll pun tak nak mengaku inikan pulak Mat Sapu.

Khabarnya kena jamin sebanyak RM 15000..banyak tu..banyak ke duit Mat Sapu bayar jaminan tu? Ala tak jadi masalah Mat Sapu banyak kawan-kawan yang bersedia untuk kumpul duit bayar wang jaminan buat Mat Sapu tercinta. Kau orang jangan pulak kata ada 'organisasi'  yang membantu Mat Sapu macam kes lutut dia yang tercedera tu. Tak baik cakap Mat Sapu macam tu..Dia orang baik dan tak menutuh China Doll..Kalau tak caya tanyalah sejarah bilik hotel 121..Baik sungguh dia..Kah Kah Kah..

HamPAS ni bila kena batang hidung geng dia macam-macam usaha yang dia orang lakukan. Itulah tak betul inilah tak betul. Gua nak kasi tau HamPAS..undang-undang dalam Malaysia ni sama je..Dengan undang-undang itu jugalah puluhan ribu atau mungkin ratusan ribu  banduan sedang terpenjara sekarang. Takkan Ham PAS tak nak bela banduan-banduan tu kalau kata undang-undang tak betul? Takkan double standard tolong orang-orang dalam parti je? Low class...

Kita sama-sama tengok sama ada Mat Sapu akan jadi sama berani macam tua kutuk yang menutuh China Doll yang tak sudah-sudah mohon tangguhkan perbicaraan..

p/s: Agak-agaknya akan adakah lakonan semula peristiwa Bukit Kepong semasa perbicaraan Mat Sapu nanti? Best jugak kalau dapat tengok Mat Sapu berlakon jadi Mat Indera dan pakai topi bintang tiga..Perghhhh..Mesti ramai ahli-ahli DAPigs nak berlakon sama..jadi extra pun tak apa...

THE FLYING KICK

Posted: 21 Sep 2011 02:50 PM PDT

THE FLYING KICK


VIDEO: INILAH PADAHNYA KALAU ORANG POLITIK GILA JADIKAN AGAMA SEBAGAI MODAL!!!

Posted: 21 Sep 2011 02:00 PM PDT

VIDEO: INI BARU BETUL 'BAU NONOK LEKAT KAT MUKA'!!!

Posted: 21 Sep 2011 11:00 AM PDT

MAHATHIR CABAR NIK AZIZ!!!

Posted: 21 Sep 2011 07:57 AM PDT

POLIS CUBA BAKAR RUMAH MAT SABU? DAH TERDESAK SANGAT KUT?

Posted: 21 Sep 2011 06:05 AM PDT

ANWAR TERDESAK: KELAYAKAN BRIAN McDONALD BAKAL DIPERSOALKAN!!!

Posted: 21 Sep 2011 04:35 AM PDT

Jenaka Menghina Agama Sudah Jadi Biasa!

Posted: 21 Sep 2011 02:45 AM PDT

HAJJAH SITT AL-WUZARA: HISHAMUDDIN HUSSEIN ONN DAN KDN PATUT MALU DENGAN PIHAK BERKUASA SINGAPURA!!!

Posted: 21 Sep 2011 01:22 AM PDT

CEPAT CARI BOMOH!!! TUAN IBRAHIM TUAN MAN DISAMPUK JIN BAGHAL!!!

Posted: 21 Sep 2011 12:00 AM PDT

MAMPUS ANWAR, PAKAR UPAHANNYA TERSILAP CAKAP LAGI!!!

Posted: 20 Sep 2011 10:40 PM PDT

TAK CUKUP DUIT: PAS MEMANG MAHU MAT SABU DIPENJARAKAN!!!

Posted: 20 Sep 2011 08:28 PM PDT

AbangTuah

Posted: 21 Sep 2011 12:23 PM PDT

AbangTuah


DON'T EVER FORGET WHAT COMMUNISM HAD DONE TO MANKIND.

Posted: 21 Sep 2011 10:59 AM PDT


MEMANG MAMAT SABUN MULUT LONGKANG...APA AJE BENDA YANG KELUAR DARI MULUT DIA MESTI MENGHARINGKAN SEMALAYSIA. 


IYALAH...PENYAKIT GILER BABI APA ENTAH YANG DAH MENYERANG MAMAT SABUN NIE SEHINGGA MENATANG KOMUNIS PULA YANG DISANJUNG...TAK TAHU KE DIA DOKTRIN KOMUNIS ADALAH MEMPENGARUHI DAN BERKUASA DENGAN CARA PEMBOHONGAN, MENAKUTKAN, PEMERASAN, KEKEJAMAN DAN PENYEKSAAN. 

DIA NI SEJARAH DAPAT 'E MINUS' AGAKNYA...ATAU HANYA BELAJAR SEJARAH HAMPAIH AJE SEHINGGA TAK FAHAM LANGSUNG APA IDELOGI DAN DOKTRIN KOMUNIS DAN APA MEREKA DAH BUAT PADA RAKYAT NEGARA CINA, VIETNAM, LAOS DAN KEMBOJA..SEHINGGAKAN ADA RAKYAT NEGARA CINA SENDIRI PUN MENOLAK DAN MEMBENCI PEMERINTAHAN KOMUNIS DAN IDELOGI KOMUNISMA. LUPAKAH MAT SABUN TU PADA TRAGEDI TIANAMEN SQUARE...BERIBU MATI KENA GELEK DEK KERETA KEBAL KERANA MENEGAKKAN DEMOKRASI...JUGA LUPAKAH DIA BAGAIMANA BERJUTA LAGI DIBUNUH DI VIETNAM, LAOS DAN KEMBOJA SEHINGGAKAN TENGKORAK MAKNUSIA DIKUMPUL SETINGGI BUKIT...DAN LEBIH MENGERUNKAN LAGI, BAYI PUN TERGAMAK DI HEMPAS KE BATANG KELAPA SEHINGGA BERKECAI.

OOO...PATUT DIA TAK FAHAM DOKTRIN KOMUNIS LUAR NEGARA...SEJARAH KEKEJAMAN KOMUNIS DI TANAH MELAYU PUN DIA KOMPIUS..

TERUSKAN LA KOMPIUS WAHAI MAMAT  SABUN...MUNGKIN LU DAPAT KETENANGAN BILA SETIAP HARI BERJUTA RAKYAT MELAYU BAHKAN BUKAN MELAYU PUN MENYUMPAH...MENGHAMUN  SETIAP HARI...

SO UNTUK LEBIH MEMAHAMI APA ITU KOMUNIS SERTA IDELOGI KOMUNISMA MEREKA..TERUSKAN MEMBACA ARTIKEL DI BAWAH...

THE KILLING FIELDS OF CAMBODIA

Cambodia, a small and impoverished Asian nation, first began to feel the cold breath of communism in the 1960s. At that time, North Vietnamese units at war with the United States had begun to cross the border and infiltrate into Cambodia. In the 1970s, the country was drawn into civil conflict. Cambodian communist guerrillas known as the Khmer Rouge began a bloody war against the central government. The hatred in their hearts could be seen in their faces.

The Khmer Rouge were led by a Maoist called Pol Pot, and came to power in 1975 when they entered the capital, Phnom Penh. The Khmer Rouge revolution saw the dawn of appalling terror. Thousands of state employees were killed on the streets, and the streets were filled with patrolling tanks.

The Khmer Rouge set out with Mao's slogan "The way of communism is peasantry," and forced the entire population out of the cities and into the villages. The capital Phnom Penh was emptied out within a few days under the threats of armed militants, and hundreds of thousands of people were sent off to the rice fields to suffer and starve.

Those fields turned into terrible killing fields, where people were worked to death for a handful of food or executed for no reason at all.

The minority Muslim population in Cambodia was a target for the savagery. The Khmer Rouge administration rounded up copies of the Qur'an and burned them, tore down mosques and killed some 10,000 Muslims, women and children included.

Ethnic groups were attacked including the three largest minorities; the Vietnamese, Chinese, and Cham Muslims, along with twenty other smaller groups. Fifty percent of the estimated 425,000 Chinese living in Cambodia in 1975 perished. Khmer Rouge also forced Muslims to eat pork and shot those who refused.
The communist regime not only attempted to destroy religion, but also the family. The communal form of living was established, and all families were split up. Children in the communes were indoctrinated with the idea that families were unnecessary, and were taught to love the communist party instead.

These policies were nothing but Marx and Engel's comments on the origin of the family put into practice. Marx and Engels had suggested that man, whom they regarded as a species of animal evolved from apes, had no need of such concepts as religion, morality or the family. The killing fields of the Khmer Rouge were set up in order to translate that superstition of Marx and Engels into life.

In the killing fields, the guards could kill anyone they had the slightest suspicion of. Khmer Rouge killings were at first carried out by means of a bullet in the head. Later, in order to avoid wasting bullets, they began putting plastic bags over peoples' heads and suffocating them. Three million out of the country's 9 million population were killed in that way.
Today, the skulls and bones of those murdered by the Khmer Rouge are on display in a museum in Phnom Penh. One can see the deep fear in the faces of those whom the Khmer Rouge photographed before they killed.

That is what communism and materialist philosophy have inflicted on mankind.

All ideologies that reject God, turn their backs on the morality He has taught and regard the world as one giant battleground all inflict disasters on mankind in the same manner. Allah reveals the secret of this truth in a verse of the Qur'an,

Corruption has appeared in both land and sea because of what people's own hands have brought about so that they may taste something of what they have done so that hopefully they will turn back. (Qur'an, 30: 41)

The entire picture reveals to us one very important fact: Communist ideology is the result of a world view that regards man as a species of animal and believes that he progresses through conflict. If that world view becomes prevalent in society, communism will inevitably ensue. When it finds an appropriate political and social climate, communism re-organises itself and again begins shedding blood.

THE FACT THAT THE COMMUNIST REGIMES IN THE SOVIET UNION AND THE EASTERN BLOC WERE OVERTHROWN MUST NOT BE ALLOWED TO PUT US OFF OUR GUARD. COMMUNISM IS STILL A THREAT TO THE WORLD, BECAUSE THE IDEOLOGY'S BASIC PHILOSOPHY IS STILL ALIVE AND WELL. AS LONG AS THAT BASIS, IN OTHER WORDS, DARWINISM AND MATERIALISM, IS STILL ALIVE, COMMUNISM WILL CONTINUE TO REPRESENT A GRAVE MENACE TO MANKIND.


KAMI SERU AGAR KELANTAN MENJADI NEGERI PERTAMA MELAKSANAKAN HUKUM HUDUD.

Posted: 21 Sep 2011 08:44 AM PDT


DEI...KICIK..KASI LANGKAH MAYAT SAYA DULU..??

TANJUNG MALIM 21Sept. — Tun Dr. Mahathir Mohamad meminta Menteri Besar, Kelantan Datuk Nik Aziz Nik Mat memperkenalkan hukum hudud di negeri itu sekarang memandangkan beliau tidak lagi menjadi perdana menteri yang dahulunya dianggap menghalang hasrat kerajaan negeri itu melaksanaannya.

"Saya bukan perdana menteri dah, pasal apa tak laksanakan (hudud). Pi la tanya Najib (Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak) kot dia nak bagi...ni dia (Nik Aziz) dok salahkan saya kononnya pasai saya, (Pas) tak dapat laksana hukum hudud," katanya ketika diminta mengulas hasrat Pas untuk melaksanakan hudud di negeri itu.

Beliau berkata, demikian kepada pemberita selepas menyampaikan syarahan perdana Za"ba di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) di sini hari ini.

Nik Aziz, yang juga Mursyidul Am Pas, dilaporkan pernah berkata individu pertama yang menghalang kerajaan negeri Kelantan daripada melaksanakan hukum hudud adalah Dr. Mahathir dan bukan pengerusi DAP Karpal Singh.

Dr. Mahathir turut menempelak kerajaan Kelantan yang disifatkannya sebagai beriya-iya untuk mengamalkan undang-undang Islam tetapi pada masa sama gagal mengawal penduduk Kelantan sehingga menjadi negeri paling tinggi mencatat kadar jangkitan HIV untuk tempoh dua tahun sejak 2008. — Bernama

WELL...NIK AZIZ  APA LAGI TUNGGU...TUN DAH TAK MARAH LAGI...MALAH BELIAU DAH PUN BAGI GREEN LIGHT.

SO..KAMI SERU AGAR KELANTAN MENJADI NEGERI PERTAMA MELAKSANAKAN HUKUM HUDUD.

HEHEHE....JANGAN TAK JADI LAK...DAN JANGAN PULA BAGI BERBAGAI ALASAN LAGI...TAKUT TOK NAJIBLAH....TAKUT DAPLAH...KEH..KEH..KEH..

PERPATAH HARI NI...

KATA ITU KOTA.

WAHAI KAUM PUAK JUAK...SUASANA KONDUSIF TU APA..??

Posted: 21 Sep 2011 01:32 AM PDT


ULASAN PENULIS -

PADA KEFAHAMAN PENULIS, KAUM PUAK JUAK KENALAH BETUL-BETUL FAHAM DAN BERSEDIA SECUKUPNYA SEBELUM BERGULING-GULING DAN TERJERIT-TERLOLONG BERKEMPEN HENDAK MELAKSANAKAN HUKUM HUDUD.

DAN…DAN…DAN…PLIZZ...BUANGLAH TABIAT GEMAR SANGAT MENYALAHKAN ORANG LAIN JIKA SEBENARNYA DIRI KITA SENDIRI YANG MASIH BELUM BERKEMAMPUAN.

OH YA…PENULIS SERING TERBACA DAN TERDENGAR KAUM PUAK JUAK MENGULANG-ULANG KATA-KATA TUN YANG LEPAS…YANG KONONNYA TUN MENYINDIR TENTANG CITA-CITA PUAK JUAK UNTUK MELAKSANAANKAN HUKUM HUDUD DI KELANTAN. RASA PENULISLAH KAN…SEBENARNYA TUN BUKANLAH MENYINDIR TENTANG HUKUM HUDUD…TAPI SECARA KIASAN DAN HALUSNYA TUN INGIN BERTANYA…APAKAH KELANTAN TELAH BETUL-BETUL BERSEDIA..ERTINYA…ADAKAH KELANTAN TELAH BENAR-BENAR KONDUSIF DENGAN MEMASTIKAN KEAMANAN DAN KEADILAN BENAR-BENAR WUJUD TERLEBIH DAHULU ?

PENULIS NAK MEMETIK KATA-KATA DR MOHD ASRI MELALUI UTUSAN ONLINE PADA 21 SEPT 11 – "……WUJUDKAN SUASANA KONDUSIF, KITA MUDAHKAN YANG HALAL DAN SUKARKAN YANG HARAM, MAKA KETIKA ITU BARU HUDUD BOLEH DILAKSANAKAN".

WELL PENULIS FIKIR...MAKA KETIKA ITULAH NEGERI KELANTAN TAK AKAN KEHABISAN BATU…DAN PASTI KEMPUNAN NAK MAKAN SUP TANGAN…KEH..KEH..KEH..!!

WELL...WELL...WELL..APA PULA KOMEN PUAK JUAK TENTANG KATA-KATA HIKMAT RAKAN SEKATIL LAGI SEHIDUP SEMATI NIE…

"DEI KICIK KASI LANGKAH MAYAT SAYA DULU..!!"

HMM..HMM..IZINKAN PENULIS BERKIAS SIKIT DI SINI -

"JUBAH DAN SERBAN SAHAJA BUKANLAH PENENTU CUKUP SYARAT PERLAKSANAAN HUKUM HUDUD".


PEJUANG BANGSA

Posted: 21 Sep 2011 11:23 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Pengakuan pengundi menyesal undi Pakatan, termakan fitnah puak gilakan kuasa !

Posted: 21 Sep 2011 09:36 AM PDTAnonymous said...


pembangkang memang macam tu. dah kemaruk kuasa dan perasaan majoriti rakyat sokong mereka. Saya nak bg tau ni. PRU12 dulu saya dan keluarga tersilap bagi undi pada puak yang gila kuasa ni. tapi kini saya dan keluarga amat menyesal dan disini saya sekeluarga mohon ampun dan maaf pada bekas PM kita iaitu DR Mahathir dan Pak Lah di atas tutur kata kami yang selalu mencaci cerca bekas PM kita dulu.


 Sebenarnya dulu kami termakan kata-kata fitnah dan nista puak-puak gilakan kuasa ini. Kini kami sedar, mereka (PAS,PKR,DAP) tidak layak untuk memerintah malaysia yang kami cintai ini. 


Semoga Allah tidak akan sekali-sekali menghadiahkan malaysia kepada orang-orang yang fasik ini
September 20, 2011 1:23 PMKomen GPB 

Alhamdulillah ...semakin ramai rakyat sudah kembali  sedar akan pembohongan & fitnah puak -puak gila KUASA termasuk geng2 chauvinis  ..

Allah sentiasa merahmati bumi Tanah Melayu ini dan tidak sesekali melepaskan kepada puak2 kafir harbi ini ..

Tukar Jalur Gemilang : Teresa Kokok cakap minta maaf Manoharam dah cukup

Posted: 21 Sep 2011 08:23 AM PDTDAP menganggap isu Jalur Gemilang selesai selepas ADUN Kota Alam Shah, M Manoharan meminta maaf secara terbuka atas pandangannya yang mahu menukar bendera Malaysia.

Malah, menurut setiausaha organisasi kebangsaan DAP Teresa Kok pandangan Manoharan sebenarnya bukanlah melambangkan pendirian DAP atau Pakatan Rakyat.

"Kita tidak pernah mempersoalkan kedudukan Jalur Gemilang sebagai sebagai bendera kebangsaan, jauh lagi dari berhasrat untuk mengubahnya. Ia bukan isu Pakatan," katanya dipetik oleh organ DAP, Roketkini.

Bagaimana pun, menurut Kok, beliau dan beberapa pimpinan DAP telah pun menasihatkan Manoharan agar lebih berhati-hati bila mengeluarkan sebarang kenyataan.

Manoharan melalui laman Facebook telah pun menyatakan permohonan maaf beliau secara terbuka, yang perihatin untuk menjaga sensitiviti rakyat Malaysia.

Melalui Facebook, Manoharan dipetik sebagai berkata, "Saya anak Malaysia yang patriotik. Saya memohon maaf berhubung komen saya mengenai bendera Malaysia yang telah menimbulkan perasaan tidak selesa kepada anda semua."

Beliau juga telah memadamkan komennya di laman sosial yang menyatakan akan bertindak menukar corak bendera Malaysia sekiranya Pakatan menang.

Bagi Kok yang juga ahli parlimen Seputeh dan ADUN Kinrara, BN, khususnya Umno tidak seharusnya terus memainkan isu itu, untuk kepentingan politik mereka dengan 'menyerang' Manoharan dan Pakatan di media arus perdana.

"Sepatutnya, mereka (pemimpin-pemimpin BN) menumpukan lebih perhatian kepada isu yang jauh lebih penting, iaitu berkenaan penggubalan dua undang-undang baru yang dikatakan akan menggantikan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA)," katanya.

Kebodohan NGO yang meroyan Mat Sabu didakwa di mahkamah hari ni

Posted: 21 Sep 2011 05:59 AM PDT


Apa kejadahnya  sekumpulan 46 NGO tiba-tiba   marah dan kecam Najib  pasal Mat Sabu didakwa di mahkamah hari ini di bawah Seksyen 505 Kanun Keseksaan ?  Lepas itu nak desak pulak kerajaan gugurkan tuduhan itu kerana sebab Mat Sabu ahli politik  dan tuduhan itu pun berlandaskan politik .

Apa hak puak-puak ni nak cabar undang-undang negara ?  Maknanya maksud NGO bangang ini ialah  semua ahli politik yang  dibicara di mahkamah ,  perlu digugurkan tuduhan  kerana ia  bersifat politik ....haha

Aku nak cakap kepada hang pa ni semua   BULL SHITT !! Undang-undang Rimba mana hang pa guna  ?

Pergi balik baca perutusan sempena Hari Kemerdekaan  sebelum nak putar belitkan dan bohong orang  tentang kenyataan PM  .

Mat Sabu bukan ditahan tanpa dibicara  seperti ISA , tetapi didakwa mengikut prosedur undang-undang disebabkan   keceluparan mulutnya dalam isu tragedi Bukit Kepong . Untuk makluman puak-puak bengong NGO ini  ,  lebih 1000 laporan polis  terhadap Mat Sabu  telah dibuat . Aku ulang lebih 1000 laporan polis !

Kalau setakat baru 46 NGO yang menyalak  macam anjing  , pergi mampuih la  jika nak dibandingkan dengan 1000 laporan polis di seluruh negara !

Anwar meroyan Najib tak bantunya hadapi kes liwat ..haha

Posted: 21 Sep 2011 04:26 AM PDT

Najib  Kurang Cool .... haha ... awatnya Pak Sheikh ?   Hang sendiri menutoh budak tu penuh kenikmatan  ...tiba-tiba bila ada masalah , baru hang pikiaq  Najib dan Rosmah untuk tanggung sama  ...

Banyak cantik muka hang ... habis la ... pihak pendakwaan kes ini mempuyai bukti kukuh ,  itu air mani yang ada tak kan dari konspirasi Dato Najib & Rosmah ?? hahaha.....
KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor, akan memohon untuk mengetepikan sapina yang menghendaki mereka menjadi saksi pembelaan dalam kes liwat membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai tertuduh.

Peguam mereka, Hisyam Teh Poh Teik, berkata beliau akan mengemukakan permohonan itu di Mahkamah Tinggi di sini hari ini.

Pada 8 Ogos lalu, Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah yang sedang mendengar kes itu, membenarkan permohonan Anwar untuk menyoal 71 saksi yang ditawarkan oleh pihak pendakwaan termasuk Najib dan Rosmah, untuk dijadikan saksi pembelaan.

Anwar, 64, menghadapi pertuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan, 26, di Kondominium Desa Damansara di sini antara 3.10 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun 2008. - BERNAMA

Jom tengok juak-juak bangang PAS minta sedekah untuk Mat Sabu

Posted: 21 Sep 2011 01:44 AM PDT

 kredit to : bro MPP Online 

Aku sikit pun tak  kesian pun kepada juak-juak penyokong PAS yang pulun dok kutip derma tadi semasa di Mahkamah Sesyen  untuk ikat jamin Mat Sabu . Buat apa pi tolong orang yang sokong Komunis sebagai pejuang kemerdekaan dan lepas itu hina pulak polis yang terkorban dalam tragedi berdarah Bukit Kepong. 

Cuma apa aku nak kata bangang kepada orang yang dok pi minta sedekah untuk bantu si Mat Sabu Komunis ini .  Lebih baik puak-puak ni  pi tolong ahli-ahli PAS  di luar sana tu yang lagi susah dari  beri duit buta untuk lepaskan Mat Sabu . 

Dia sudah jadi Board Of Director PBAPP dan Timb Presiden PAS ...lantak la dia nak kena tindakan mahkamah pun ... Mulut celupar sangat hina orang lain tak ingat dunia ..
ini lah konsep negara kebajikan PAS.. ahli2 kutip duit bagi 
kat pemimpin atas 


Anwar kantoi !!...Doktor Awang Import Australia dah gelabah tak tahu punca ...

Posted: 21 Sep 2011 12:21 AM PDTSemalam, Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden berjaya membuktikan bahawa pakar upahan Anwar Ibrahim sebenarnya tidak mempunyai kelayakan setaraf dengan pakar DNA.

Berikut kronologi perbicaraan pada hari ini.

9.23 pagi: pihak pendakwa bersama barisan peguamnya tiba di Mahkamah. Kelihatan banyak lagi tempat kosong di galeri awam.

9.35 pagi: Anwar dan kuncu-kuncunya masih lagi berada di luar mahkamah berbual-bual dengan peguamnya Karpal Singh, Sankara Nair dan Param Cumaraswamy.

9.41 pagi: Semua yang terlibat masuk ke kamar mahkamah

10:00 pagi: Mahkamah memulakan prosidingnya.

10:05 pagi: Peguam Cara Negara II, Datuk Yusof Zainal Abiden memulakan perrbicaraan dengan menyoalbalas saksi pembela Dr Brian samada beliau pernah melakukan prosedur 'differential extraction'.

Dr Brian buat-buat tak faham dan minta Yusof mengulangi soalannya sekali lagi
Taktik Dr Brain untuk mengelakan dari daripada gementar

Sankara cuba menyibuk dengan mempertahankan Dr Brain dengan memberitahu Hakim bahawaa Dr Brian sebelum ini pernah memberitahunya yang beliau kadangkala sedikit sukar memahami Yusof kerana telor (accent) bahasa Inggeris beliau yang agak dalam.

10.08 pagi: Yusof bertanya samada Dr Brian sendiri pernah menjalankan differential extraction?

Dr Brian berkata beliau tidak pernah menjalankan sebarang proses differential extraction tetapi beliau boleh faham dan tahu prinsip-prinsipnya.

10.14 pagi: "Awak telah mengkelaskan eksperimen Dr Seah sebagai cacat kerana beliau tidak 'membasuh' sel epitelium?" tanya Yusoff.

"Saya hanya memberi keterangan berdasarkan apa-apa yang diberitahu Dr Seah. Dia kata dia tidak melakukannya," kata Dr Brian dengan penuh gementar.

Dalam perbicaraan sebelum ini, Dr Brian berkata bahawa DNA lelaki Y mungkin berasal daripada sel bukan sperma kerana Dr Seah tidak 'membersihkan' sampel yang diperiksanya.

Tetapi bila disoalbalas oleh Yusuf, Dr Brain mula mengelabah.

10.18 pagi: Yusof terus menunjukkan satu dokumen yang memperincikan 'pencucian' sel epitelium tidak 'perlu' dilakukan tetapi 'dicadangkan' sahaja untuk dilakukan.

10.23 pagi: Dr Brian berkata memang ia tidak perlu 'dicuci' untuk membuang sel-sel bukan sperma terdapat kemungkinan DNA yang diperolehi bukan berasal dari sperma.

10.30 pagi: Yusof mempertikaikan kenyataan Dr Brian sebelum ini dimana slaid perlu disediakan selepas proses differential extraction dibuat.

"Di manakah terdapat cadangan bahawa slaid perlu disediakan selepas differential extraction disediakan?" tanya Yusof sekali lagi

10.40 pagi: Dr Brian merasa sudah tergugat maka berlakulah pertengkaran kecil berkenaan penyediaan slaid.

Yusof berkata bahawa slaid tidak perlu disediakan jika sel sperma dan sel bukan sperma berjaya dipisahkan daripada sel sperma di bawah proses differential extraction.

Brian pula berkata slaid itu masih perlu disediakan untuk memastikan sel sperma dan bukan sperma sudah berjaya dipisahkan.

10.55 pagi: Yusuf: "Awak boleh komen kemudian. Saya tidak mahu komen awak saya cuma mahu jawapan ringkas awak sahaja," kata Yusof.

11.10 pagi: Yusuf: "Awak kata DNA dari B10 boleh datang dari sel kulit Saiful sendiri?"

Dr. Brain: "DNA itu tidak dapat dipastikan samada daripada air mani dari pengadu dari putik kapas,"

11.14 pagi: Mahkamah berehat sebentar selama 15 minit.

11.40 pagi: Mahkamah kembali bersidang dengan Dr Brian kembali disoal balas Yusof.

Yusof bertanya kepada Dr Brian tentang akreditasi makmal DNA Jabatan Kimia.

11.48 pagi: Dr Brian memberitahu yang beliau sebelum ini mengatakan makmal DNA Jabatan Kimia tidak diakreditasi kerana mereka tiada sijil akreditasi ISO 17025.

Ia sebaliknya hanya diakreditasi oleh ASCLAD di bawah Legacy Programme.

12:00 tengah hari mahkamah berhenti rehat. Sidang Mahkamah bakal bersambung pukul 2:30 petang nanti..

Jom tengok muka pucat Mat Sabu komunis lepas didakwa...

Posted: 20 Sep 2011 10:01 PM PDT


Sudah selesai drama Mat Sabu Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu di mahkamah hari ini dan beliau didakwa di bawah mengikut Seksyen 505 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan khianat awam di atas ucapannya mengenai Bkt Kepong .

Pihak pendakwa meminta Mohamad dibebaskan dengan jaminan RM50,000 tetapi selepas dibantah peguam Mohamed Hanipa Maiden, dan akhirnya mahkamah membebaskan Mohamad dengan jaminan RM15,000 selepas duit selesai dibayar.

Hakim Ikmal Hisham Ahmad Tajuddin menetapkan 27 Oktober ini sebutan semula kes sementara perbicaraan diadakan pada 5 hingga 9 Disember depan.

muka penyokong kuat Mat Indera komunis pucat terus ..mengata kat polis yang mati di Bkt Kepong sebagai polis Bristih cukup kurang ajar ...sekarang amik habuan !!Live ! Malaysiakini kantoi menipu , Mat Sabu pulak tunggu duit dari langit ikat jamin !

Posted: 20 Sep 2011 09:07 PM PDT

Ratusan penyokong PAS ...kah kah kah ...

Banyak ini ke wartawan Malaysiakini tengok sampai menjadi ratusan ??  Nak menipu pun tengok la dulu sama . Nasib baik ada blogger ..kalau tak ramai orang dah kena kencing dah ..

Mat Sabu masih lagi berada di mahkamah menunggu duit dari langit sampai ..haha  

Ada member sebelah GPB tadi  cakap duit Air  kot sebabkan  Mat Sabu sebagai  orang besar syarikat  , nanti susah dia nak pi meeting sebab kena tahan oleh mahkamah ...hahaha.. GPB harap wang itu bukan dari sana sebab itu wang rakyat  .

apa pun kita tunggu sehingga duit sampai ... mana tau tauke DAP kaya raya tiba-tiba boleh sponsor ..haha

Live ! Mat Sabu mengaku tak bersalah , penyokong PAS di luar kutip derma ...

Posted: 20 Sep 2011 07:56 PM PDT


Hari ini  Mat  Sabu Komunis   dihadapkan ke Mahkamah Sesyen Butterworth atas dakwaan mengeluarkan kenyataan yang memburukkan nama baik anggota polis dan keluarga mereka dalam ceramahnya di Padang Menora, Tasek Gelugor, pada 21 Ogos lalu.

GPB yang berada di mahkamah  sejak pagi  mendapat info yang beliau mengaku tidak bersalah dan  didakwa mengikut Seksyen 500 Kanun Keseksaan.

Selain itu, beliau turut berdepan dengan pertuduhan pilihan mengikut seksyen sama dengan dakwaan memfitnah tiga anggota polis yang mempertahankan diri dalam serangan komunis di Balai Polis Bukit Kepong pada 23 Februari 1950.

Mat Sabu dikenakan ikat jamin sebanyka 15 ribu dan beberapa penyokong PAS di luar sana telah mengutip derma untuk bantu ikat jamin wang pemimpin besar mereka.

Malaysiakini cakap ratusan penyokong Mat Sabu datang memberi sokongan ....haha anda boleh lihat sendiri gambar di bawah ini .  Polis dan wartawan lagi ramai ....hahaha

Patut la duit kutip derma tak cukup sebab penyokong ramai tak mai ....

Panas ! Projek merugikan rakyat Pulau Pinang oleh kerajaan DAP !!

Posted: 20 Sep 2011 05:58 PM PDT
oleh : Badar Suci

Projek sPICE (Pusat Pameran dan Konvensyen Antarabangsa Pulau Pinang) bernilai RM 300 juta secara keseluruhannya.

MPPP melabur sebanyak RM 50 juta dalam projek ini dan selebihnya dibiayai oleh Eco Meridian Sdn Bhd anak syarikat kepada SP Setia. Salah satu projek berskala besar yang MPPP laburkan wang dengan begitu banyak.

Satu perjanjian telah diadakan antara kerajaan negeri dengan Eco Meridian sdn bhd pada 19 Ogos 2011 yang lalu.

Antara syarat perjanjian ialah :

1. Kebenaran membina 1500 unit rumah tambahan

2. pemberian tanah secara percuma bagi pembinaan 450 unit kos rendah dan sederhana rendah

( dalam hal ini pemaju akan mengaut keuntungan sehingga mencecah RM 450 juta kerana tanah diberikan secara percuma.

Peliknya, mengapakah tanah tidak diberikan secara percuma kepada rakyat yang memerlukan seperti penduduk kg buah pala, kg permatang tinggi damar laut, kampung pokok assam dan beberapa buah kampung yang terlibat ?

Di pulau pinang rumah kos sederhana mewah boleh mencecah hampir RM 1 juta.

MPPP pula bakal rugi sebanyak RM 10 juta bagi penyediaan tapak rumah secara percuma . Saiz rumah tersebut tidak melebihi 650 kaki persegi dengan harga minimum RM 72 500.00.

Soalnya berapa ramaikah rakyat pulau pinang yang bakal menikmati skim perumahan ini?

Agihan ini adalah tidak rata. Mengapakah kerajaan negeri tidak meminta syarikat berkenaan membina rumah pangsa yang dapat menampung keperluan rumah di pulau.

Lebih mengejutkan lagi sekiranya MPPP gagal menyediakan tanah untuk membina rumah berkenaan dalam tempoh 20 tahun, maka pemaju berhak tidak membinanya) -

DIMENSI

Posted: 21 Sep 2011 11:21 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Seronok perlekeh pejuang negara - masa untuk mat sabun hadapi kemarahan rakyat!

Posted: 21 Sep 2011 05:30 AM PDT


Human rights groups nationwide today condemned the authorities for charging PAS deputy president Mohamad Sabu with criminal defamation, calling such a move a clear violation of human rights and free speech.

The groups said the use of the antiquated law sparks concerns that the government was not serious in implementing legal reforms, even after Prime Minister Datuk Seri Najib Razak's announcement last week that the Internal Security Act (ISA) and other security laws would be repealed to give Malaysians more freedom.
Mohamad, popularly known as Mat Sabu, claimed trial today to a criminal defamation charge of glorifying communist guerrillas and defaming policemen and soldiers who defended the Bukit Kepong police station in 1950.
"It is certainly a violation of human rights and could be a violation of free speech as all he did was express a different view of history," Bar Council Human Rights Committee chairman Andrew Khoo told The Malaysiainsideanuvajiass
Palutakzzz dio lerr!..ISA dah abolish..ape kene mengena dengan ISA?..pihak berkuasa hanya menjalankan tugas selepas menerima banyak laporan yang di buat oleh orang ramai terhadap keceluparan mat sabun. mereka hanya meluahkan kekesalan dan sebagai warga yang bertanggungjawab melaksanakan hak mereka saje.
Kalau hak asasi orang lain pun mereka pertikaikan bermakna diorang sendiri tak menghormati hak kebebasan bersuara. Mereka mahukan orang lain ikut cakap mereka tapi menyanggahkan pendapat orang lain tak betul. 
walaupun mat sabun bebas menyatakan pendapat tapi kenapa memilih menyakiti hati pejuang2 negara, waris2 mereka? kenapa mempertikaikan kesetiaan mereka terhadap negara sebaliknya mengangkat maruah pembunuh yang bukan saja kejam malah mengkhianati rakyat?
Bila mat sabun dah seronok memperlekeh jasa2 pejuang negara untuk dapatkan sekeping kertas undi, sekarang mat sabun harus menghadapi kemarahan rakyat serta waris2 mereka!
p/s: dengar citer teresa cock sucker pun panas telinge bila manoharam kene balun! kehkehkeh harkkk ptuihh!!

Omegay: Saksi pembela 'bantu' pendakwa kenakan anuwar!..caya lahhh! >|D

Posted: 20 Sep 2011 10:33 PM PDT

"Sepandai2 doktor kona lipat akhirnya tersangkut jua"


Selepas tiga hari mempertikaikan kaedah dan hasil ujian analisis asid deoksiribonukleik (DNA) yang dilakukan oleh salah seorang ahli kimia tempatan, hari ini, pakar DNA luar negara yang dilantik oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim terpaksa mengakui kemungkinan berlakunya kesilapan dalam keterangannya.

Pada ketika ini, isteri Ketua Pembangkang itu, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail dan penyokong mereka di galeri awam Mahkamah Tinggi di sini yang pada mulanya sering mentertawakan soalan-soalan yang diajukan oleh pihak pendakwaan dilihat terdiam apabila 'pengakuan' tersebut dibuat.


Karektor perunding Molecular Genetic System, Australia, Dr. Brian McDonald (gambar) yang sebelum ini kelihatan begitu tegas dan bersungguh-sungguh mempertahankan kenyataannya tiba-tiba berubah apabila mempertikaikan soalan Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd. Yusof Zainal Abiden berhubung kejujurannya dengan menyifatkannya sebagai 'tidak relevan'. - Utusan Malaysiaku sayang

Masih ingat kes TBH di mana dr 'pakar' Pornotip dari siam kantol ketika memberi keterangan dan kredibiliti beliau sebagai pakar juga di persoalkan. Kini anuwar pandikutti melalui kaedah yang sama dengan menggunakan 2 'awang import' dari Australia sebagai cubaan mengukuhkan 'benteng pertahanan'

Penyokong2 fuckatan begitu ghairah, bangga serta bersorak sorai melihat kehebatan 'awang import' mereka menunjukkan skil 'mengelecek' di hadapan penonton dalam stadium mahkamah. Namun dalam keghairahan mereka menyerang, mereka pula di serang!. setelah beberapa minit 'perlawanan' berlangsung, tiba2 pihak pendakwa melakukan 'counter attack' dengan formasi "serang!..serang!...serang!!!" apabila menerjah soalan2 cepumas terhadap 'awang import' saksi pihak pembelaan

Keadaan di depan gawang pihak pembelaan menjadi kelam kelibut menyebabkan saksi pendakwa 'terrrr'jaring kedalam gawang sendiri!...GOOOOLLLLL!!!!. Jijah dan anuwar 'terrr'nganga manakala penyokong2 mereka 'terrrrr'diam seketika. keadaan dalam stadium mahkamah senyap sunyi.  manakala penyokong pendakwa 'terrrrr'sengih melihat gelagat penyokong, jijah, anuwar, dan barisan peguam bela yang hampir 'terrrrr'kedu di buatnye! kehkehkeh

Itu ler awang import yang mereka harap2kan untuk menjulang piala dunia peliwat. terbukti kehebatan awang import mereka hanya setakat budak 'darjah 1'. kredibiliti saksi pembela sekali lagi menjadi persoalan. anuwar 'terrrr'jerat batang leher sendiri...kehkehkeh


baca juga di peraktoday dan MIM yang membuatkan anuwar sakit kepale atas bawah! huhuhu

1MalAySia BlogPoLitik

Posted: 21 Sep 2011 09:40 AM PDT

1MalAySia BlogPoLitik


Pelajar UiTM Murtad

Posted: 20 Sep 2011 05:47 PM PDT


Mahkamah Rayuan Syariah di sini hari ini membatalkan perintah terhadap seorang pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM) cawangan Dungun, Terengganu untuk ditempatkan di Unit Dakwah, Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan (JHEIK) bagi memulihkan akidahnya selepas mengaku murtad.

Mohamad Fariz Ilham Mohd. Zulkifli, 19, yang berasal dari Pengkalan Chepa itu sebelum ini ditempatkan di bawah pengawasan Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) untuk mendapatkan bimbingan sewajarnya.

Panel rayuan itu dipengerusikan oleh Ketua Hakim Syarie, Kelantan, Datuk Daud Muhammad yang bersidang dengan dua panel lagi iaitu, Penasihat Perundangan Syariah, Jabatan Peguam Negara, Tan Sri Syeikh Ghazali Abd. Rahman; dan bekas Ketua Hakim Negara, Tun Ahmad Fairuz Sheikh Abdul Halim.

Dalam keputusan tersebut, panel rayuan sebulat suara bersetuju dan berpuas hati dengan rayuan yang dikemukakan oleh Ketua Pendakwa Syarie Kelantan, Hashim Deraman bahawa tempat yang dipilih sebelum ini tidak sesuai atau tidak selesa untuk memulihkan akidah Mohamad Fariz Ilham yang dinamakan sebagai responden.

Ini kerana mahkamah mendapati, responden lebih banyak menyertai aktiviti ceramah yang dianjurkan oleh JHEIK sedangkan ia memerlukan lebih bimbingan, perlindungan serta makan dan minum.

Pihak pendakwa juga mengesyorkan agar responden diletakkan di pusat pemulihan akidah Ulu Yam, Selangor dengan makan dan minumnya ditanggung oleh JHEIK atau mana-mana pusat pemulihan yang sesuai namun cadangan itu ditolak oleh mahkamah.

Dalam prosiding itu, Mohamad Fariz Ilham juga ditanya sama ada akidahnya telah pulih atau sebaliknya.
Remaja itu dengan nada perlahan menjawab: "Pada bulan Ramadan baru-baru ini saya berpuasa atas kerelaan sendiri dan tidak membantah. Saya rasa ada perubahan pada diri sendiri, tetapi kena ambil masa."
Selepas mendengar keputusan itu, responden memohon mahkamah melepaskannya daripada pengawasan MAIK jika permohonannya sebagai penjawat awam di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) di bahagian pembimbing di Jabatan Orang Asli, diterima.

``Saya kurang gemar mendengar cakap-cakap orang (teguran) kerana lebih suka dengan cara sendiri. Dengan adanya pekerjaan sebagai pembimbing orang Asli, saya berharap mampu membantu saya membimbing diri sendiri ke arah yang lebih baik,'' katanya.

Bagaimanapun hakim berkata, ia bergantung kepada keputusan MAIK.
Pada 24 April lalu, Mohamad Fariz dirujuk oleh keluarganya ke JHEIK selepas mengaku keluar daripada Islam dan memeluk agama Kristian.

Mahkamah Tinggi Syariah di sini mengeluarkan perintah pada 2 Mei lalu supaya responden diletakkan di bawah pengawasan Unit Dakwah di JHEIK.

Permohonan itu menyebut Mohamad Fariz, yang menggunakan nama samaran Tyrone, mula berjinak-jinak dan menghadiri upacara gereja sejak 3 Disember 2010 serta mengaku berhasrat menukar agama di luar negara. – Utusan

Pandangan ustazSAID

Posted: 21 Sep 2011 09:02 AM PDT

Pandangan ustazSAID


Sekatang kIta lebih selamat - Ku Li.

Posted: 18 Sep 2011 09:12 PM PDT

Sekarang rasa kita lebih selamat, kita lebih terjamin maka tak perlu lagi diadakan undang-undang yang menekan kepada kehidupan kita, kita mahu bebas bukan sahaja bebas merdeka, bebas berfikir, bergerak, berpersatuan, mengeluarkan pandangan dan sebagainya disamping supaya kita terlibat secara langsung ataupun secara tidak langsung dalam pembentukan masyarakat yang diidamkan oleh kita selama ini untuk masa hadapan,"

Salam,

Tiba-tiba selepas PM Najib umumkan pemansuhan ISA dua hari lalu, Tengku Razaleigh kata sekarang kita rasa lebih selamat. Ohhh, rupanya zaman ada ISA sebelum ni, Ku Li rasa tidak selamat.

Soalnya, siapa dan kenapa rasa tidak selamat? Orang yang rasa tidak selamat selama ini takut dicekup tanpa bicara ialah mereka yang bermulut mulut celupar dan berindak mengikut nafsu. Rasanya, tidak pernah rakyat kita yang baik dan jujur ditahan di bawah ISA. Mereka yang ditahan ialah mereka yang mengganggu keselamatan dan keharmonian negara.

Dengan adanya ISA, keganasan, tindakaln radikal dan pelampau dapat dikawal. Mereka yang cuba tunjuk hero ditahan ISA sebagai pencegahan sebelum melarat nanah menjadi barah. Sebab itu, rakyat Malaysia yang tidak pernah terfikir untuk melakukan huru-hara tidak pernah takut dengan ISA.

Apa yang ditakuti dengan ISA kala tidak membuat salah, tidak berniat membuat onar menghancurkan negara. Jika sudah berani mengocak ketenangan dan keharmonian penduduk negara ini, kenapa pulak takut dengan tindakan pihak berkuasa. Kebebasan yang disuarakan dan dituntut oleh rakyat kononnya, adakah kebebasan tanpa had? Semua orang bebas melakukan apa sahaja sehingga tergamak menghina pasukan Polis dalam peristiwa Bkit Kepong dan menyanjung komunis sebagai pejuang, atau mereka menggelar azan sebagai salakan anjing pada waktu subuh.

Sebab itu, kita berharap apa jua undang-undang yang menggantikan ISA selepas ini wajar mengambilkira pola penduduk yang terdiri daripada pelbagai bangsa dan agama.

Dd i n b u n g a

Posted: 21 Sep 2011 07:59 AM PDT

Dd i n b u n g a


SEPUPU HITLER TAK NGAKU SALAH, APA MAKNA NYA TU????

Posted: 21 Sep 2011 12:11 AM PDTKOLONEL KOMUNIS SEPUPU HITLER HARI NI TAK MENGAKU BERSALAH SEBAB DIA PEGANG PADA KATA KATA DIA KOMUNIS HERO DAN DIBENARKAN DIIKAT JAMIN RM15,000. DALAM ITU NAK TUNJUK SANGAT MISKIN BUAT KUTIPAN DERMA, PI LA MINTA GUAN ENG GUNA LAGI DUIT RAKYAT P.PINANG BAYAR IKAT JAMIN KERANA DIA LEMBAGA PENGARAH PBAPP, SEBELUM NI BUAT RUSUHAN APABILA CEDERA GUAN ENG GUNA DUIT RAKYAT P.PINANG BAYAR BIL KPJ HOSPITAL.
Gambar terbaru dari Media Permatang pauh, kerja memalukan Kumpulan Amal PAS PUNGUT SEDEKAH dalam mahkamah

TAK MENGAKU BERSALAH BERMAKNA DIA MENGAKU DAN BERPEGANG KUAT KEPADA APA YANG DIA CAKAPKAN, DIA YANG BETUL, ORANG YANG TUDUH DIA YANG TAK BETUL, TENGOK PUNYA SIUL TIMBALAN PRESIDEN PAS NI.
AKU HARAP BILA DIJATUHI HUKUMAN KELAK TUAN HAKIM JATUHKAN HUKUMAN  MINTA SELURUH BEKAS DAN PESARA ANGGOTA POLIS SERTA AHLI KELUARGA BERBARIS PANJANG PANJANG DEPAN MAHKAMAH KEMUDIAN  ARAH SI KOLONEL KOMUNIS NI BERJALAN DEPAN DIORANG BAGI PENAMPAR JAPAN SORANG SIKIT, ITU LAH HUKUMAN NYA BIAR SAMPAI KERING AIR MATA DENGAN HINGUS DIA SEKALI, BIAR PADAN DENGAN MUKA DIA.
ORANG MACAM NI TAK LAYAK DI KASIHANI MALAH PARTI DIA PUN TAK PATUT DIBERI TEMPAT DALAM TANAHAIR NI SEBAB PENGKHIANAT ALA JAMIL DALAM SIRI SARJAN HASAN NI PATUT KITA LUDAH JE.
APA PUN SEPATUTNYA KITA BERSYUKUR ATAS NIKMAT YANG ALLAH TAALA LIMPAH KAN KEPADA KITA HASIL DARIPADA PERJUANGAN ANGGOTA KESELAMATAN TERDAHULU YANG BANYAK BERKORBAN NYAWA DAN HARTA BENDA SERTA KELUARGA DALAM MEMASTIKAN KITA HIDUP MERDEKA DAN AMAN SENTOSA HINGGA KINI DAN KITA DOAKAN HINGGA KE HARI KIAMAT.

JADI PENULIS SERU PADA SEMUA BEKAS BEKAS ANGGOTA KESELAMATAN SERTA KELUARGA DAN SANAK SAUDARA PASTIKAN UNDI BN PADA PILIHANRAYA AKAN DATANG BIAR PADAN MUKA MUKA PENGKHIANAT INI.

Politik Harian

Posted: 21 Sep 2011 04:05 AM PDT

Politik Harian


Wow! Artikel Kickdefella Bernilai RM5 Juta... Kes Saman Kickdefella Lanyak Husam Lagi!

Posted: 21 Sep 2011 03:00 AM PDTDibawah salah satu artikel yang bernilai RM5 Juta...


Husam Telah Menipu Sahabat Dan Rakyat

Dua perkara penting telah berlaku pada pagi ini bila saya membaca kenyataan Exco Perancang Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan Negeri Kelantan, YB Dato' Husam Musa, di dalam sebuah akhbar tempatan Edisi Timur. Ianya seperti berikut,

Kerugian Meningkat


Husam mendakwa Kerajaan Negeri akan mengambil semula tanah milik UDA Holdings Berhad dengan membayar pampasan bagi menyelesaikan masalah Lubang Kubur Tok Guru yang sempit.

Ini mengakibatkan kos yang terpaksa ditanggung oleh Kerajaan Negeri Kelantan daripada isu Bazar Tok Guru atau namanya sekarang Lubang Kubur Tok Guru ini akan meningkat lagi. Jika setahun yang lalu blog ini telah melaporkan Kerajaan Negeri kerugian RM50 juta akibat angkara urusan menantu Nik Aziz dalam hal Lubang Kubur ini. Jika dicampur dengan jumlah terbaharu pampasan yang akan dibayar, ia pasti meningkat lagi.

Akibat pendedahan saya setahun lalu, Husam telah mengumumkan Mesyuarat Exco Kerajaan Negeri Kelantan pada 27 Januari 2010 akan melantik firma Audit Bebas bagi menyiasat dakwaan saya. Tetapi itu setahun yang lalu. Semuanya kemudiannya disapu ke bawah permaidani dan Husam tidak lagi pernah menyebut tentang keputusan Audit Bebas itu.

Kerugian RM50 juta itu ialah berpunca daripada pemberian tanah yang bernilai hampir RM30 juta kepada pemaju tanpa Kerajaan Negeri menerima pulangan setimpal selama 99 tahun. Kedua ialah apabila Exco membuat keputusan di dalam mesyuarat Exco pada 23 Januari 2010, membeli semula dengan harga RM23 juta tingkat bawah Lubang Kubur Tok Guru daripada pemaju yang telah diberi tanah bernilai RM30 juta pada perjanjian awal.

Hari ini, Husam memaklumkan kos kerugian ketiga iaitu apabila Kerajaan Negeri akan terpaksa membayar pampasan pada jumlah yang belum disebut kepada UDA Holdings Berhad. Baca lagi di sini...


Kenapa Husam mahu saman Kickdefella tonton video di bawah...


 

Lim Guan Eng Panas Punggung Dengan You Tube Kedai 1 Malaysia Part II

Posted: 21 Sep 2011 02:00 AM PDT

HAIYAAA!!!!


Mantap! Kawasaki9722 terus membongkarkan rahsia kejahatan DAP dan kebodohan melayu PAS menerusi klip video yang bertemakan 'Sembang Rakyat'.


You Tube Part 1 sila klik di sini...

Kes Liwat Anwar : McDonald Bukan Pakar DNA Tetapi Perunding

Posted: 21 Sep 2011 12:40 AM PDT


Mahkamah Tinggi, Kuala Lumpur hari ini diberitahu bahawa Dr. Brian McDonald, adalah hanya seorang perunding dan bukannya seorang pelaku uji kaji yang dianggap pakar dalam bidangnya.

Kenyataan itu terdedah ketika hari kedua sesi pemeriksaan balas oleh Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd Yusof Zainal Abdidin ke atas saksi keempat pembelaan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Dalam sesi hari ini, Mohd Yusof bertanyakan Dr McDonald pernah beliau membuat pengekstrakan mengikut prosedur yang betul di makmalnya sendiri.

Dr McDonald menjawab beliau tidak mempunyai makmal dan tidak perlu melakukan ujian tersebut kerana beliau hanya seorang perunding. -AIDC

Berikut kronologi perbicaraan pada hari ini.

9.23 pagi: pihak pendakwa bersama barisan peguamnya tiba di Mahkamah. Kelihatan banyak lagi tempat kosong di galeri awam.

9.35 pagi: Anwar dan kuncu-kuncunya masih lagi berada di luar mahkamah berbual-bual dengan peguamnya Karpal Singh, Sankara Nair dan Param Cumaraswamy.

9.41 pagi: Semua yang terlibat masuk ke kamar mahkamah

10:00 pagi: Mahkamah memulakan prosidingnya.

10:05 pagi: Peguam Cara Negara II, Datuk Yusof Zainal Abiden memulakan perrbicaraan dengan menyoalbalas saksi pembela Dr Brian samada beliau pernah melakukan prosedur 'differential extraction'.

Dr Brian buat-buat tak faham dan minta Yusof mengulangi soalannya sekali lagi
Taktik Dr Brain untuk mengelakan dari daripada gementar

Sankara cuba menyibuk dengan mempertahankan Dr Brain dengan memberitahu Hakim bahawaa Dr Brian sebelum ini pernah memberitahunya yang beliau kadangkala sedikit sukar memahami Yusof kerana telor (accent) bahasa Inggeris beliau yang agak dalam.

10.08 pagi: Yusof bertanya samada Dr Brian sendiri pernah menjalankan differential extraction?

Dr Brian berkata beliau tidak pernah menjalankan sebarang proses differential extraction tetapi beliau boleh faham dan tahu prinsip-prinsipnya.

10.14 pagi: "Awak telah mengkelaskan eksperimen Dr Seah sebagai cacat kerana beliau tidak 'membasuh' sel epitelium?" tanya Yusoff.

"Saya hanya memberi keterangan berdasarkan apa-apa yang diberitahu Dr Seah. Dia kata dia tidak melakukannya," kata Dr Brian dengan penuh gementar.

Dalam perbicaraan sebelum ini, Dr Brian berkata bahawa DNA lelaki Y mungkin berasal daripada sel bukan sperma kerana Dr Seah tidak 'membersihkan' sampel yang diperiksanya.

Tetapi bila disoalbalas oleh Yusuf, Dr Brain mula mengelabah.

10.18 pagi: Yusof terus menunjukkan satu dokumen yang memperincikan 'pencucian' sel epitelium tidak 'perlu' dilakukan tetapi 'dicadangkan' sahaja untuk dilakukan.

10.23 pagi: Dr Brian berkata memang ia tidak perlu 'dicuci' untuk membuang sel-sel bukan sperma terdapat kemungkinan DNA yang diperolehi bukan berasal dari sperma.

10.30 pagi: Yusof mempertikaikan kenyataan Dr Brian sebelum ini dimana slaid perlu disediakan selepas proses differential extraction dibuat.

"Di manakah terdapat cadangan bahawa slaid perlu disediakan selepas differential extraction disediakan?" tanya Yusof sekali lagi

10.40 pagi: Dr Brian merasa sudah tergugat maka berlakulah pertengkaran kecil berkenaan penyediaan slaid.

Yusof berkata bahawa slaid tidak perlu disediakan jika sel sperma dan sel bukan sperma berjaya dipisahkan daripada sel sperma di bawah proses differential extraction.

Brian pula berkata slaid itu masih perlu disediakan untuk memastikan sel sperma dan bukan sperma sudah berjaya dipisahkan.

10.55 pagi: Yusuf: "Awak boleh komen kemudian. Saya tidak mahu komen awak saya cuma mahu jawapan ringkas awak sahaja," kata Yusof.

11.10 pagi: Yusuf: "Awak kata DNA dari B10 boleh datang dari sel kulit Saiful sendiri?"

Dr. Brain: "DNA itu tidak dapat dipastikan samada daripada air mani dari pengadu dari putik kapas,"

11.14 pagi: Mahkamah berehat sebentar selama 15 minit.

11.40 pagi: Mahkamah kembali bersidang dengan Dr Brian kembali disoal balas Yusof.

Yusof bertanya kepada Dr Brian tentang akreditasi makmal DNA Jabatan Kimia.

11.48 pagi: Dr Brian memberitahu yang beliau sebelum ini mengatakan makmal DNA Jabatan Kimia tidak diakreditasi kerana mereka tiada sijil akreditasi ISO 17025.

Ia sebaliknya hanya diakreditasi oleh ASCLAD di bawah Legacy Programme.

12:00 tengah hari mahkamah berhenti rehat. Sidang Mahkamah bakal bersambung pukul 2:30 petang.

Panas! PAS Kedah Tolak Anwar Ibrahim Dan Mampukah Mahfuz Bergelar MB Kedah?

Posted: 21 Sep 2011 12:00 AM PDT


Oleh kerana sudah bosan dengan sendiwara Anwar Ibrahim, PAS kedah telah menampal poster di merata tempat sekitar Sungai Petani dengan tertera perkataan "ANWAR CUKUP!!! TOLONG JANGAN LIWAT PEMIKIRAN ORANG KEDAH!!!


Sebenarnya tak susah jika Anwar mahu kembalikan kepercayaanya kepada PAS Kedah! Anwar hanya perlu segera bersumpah dan ia perlu dilakukan secara terbuka di hadapan umum, kerana ini adalah cara terbaik untuk bersihkan diri daripada tuduhan tersebut.


Jangan terkejut pula bila tengok gambar Ahli Parlimen Pokok Sena ni... Tu dia bakal MB Kedah bro.... Dari maklumat yang aku dapat, bakal MB Kedah ni sudah membuat perancangan awal untuk mengambil alih kerusi empuk milik Ostat Azizan...

Segala persiapa sudah dibuat... segala keburukkan MB Kedah sudah di spin... kereta mewah Mercedes Ostat Azizan, kepincangan dalam pentabiran, dari segi kesihatan dan lain-lain lagi gerakan semuanya siap dah spin....

Tapi bukan senang Mahfuz nak rampas kerusi MB Kedah. Jangan ingat Ostat Azizan boleh bagi free je? Hahaha!

Salah satu cara untuk melemahkan serangan dari puak ardegon ini, kumpulan ulama MB Azizan harus tanam hidup-hidup kuasa tangan ghaib Anwar di Kedah... Sendiri mau ingat la bro...

DR Asri Kasi Ostat Azizan Sakit Jantung Lagi...

Posted: 20 Sep 2011 11:00 PM PDT


PAS cakap tak serupa bikin... Dari hari ke hari, Pas ibarat menjadi pak lawak didalam senario politik negara. Di Kedah pada mulanya mereka beria-ia mahu melaksanakan undang-undang yang baik untuk umat Islam, tetapi akhirnya terbantut apabila diherdik oleh rakan-rakan seperjuangan didalam Pakatan.

Semua yang terjadi ini mengukuhkan lagi dakwaan masyarakat yang Pas hanya menjadi kuda tunggangan dalam Pakatan.

Bekas Mufti Perlis, Prof. Madya Dr. Mohd. Asri Zainul Abidin, kemarin mengkritik pentadbiran Pas di Kedah kerana tidak membawa sebarang perubahan terutama dalam meningkatkan syiar Islam.

Beliau berkata, sejak mengambil alih pemerintahan di negeri itu, Pas hanya mengekalkan dasar yang telah dilaksanakan oleh Barisan Nasional (BN) tanpa membuat sebarang penambahbaikan.

Dr Asri menghadiri sambutan Hari Hududullah di Balai Islam Lundang, Kelantan, yang dirasmikan oleh Menteri Besar, Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Panas telinga Ostat Azizan dengar ni...

Mat Sabu Kehilangan Penyokong... Makamah Tetapkan Perbicaraan Mat Sabu 5 Hingga 9 Disember #marxsabu

Posted: 20 Sep 2011 10:00 PM PDT


Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu hari ini dihadapkan ke Mahkamah Sesyen Butterworth atas dakwaan mengeluarkan kenyataan yang memburukkan nama baik anggota polis dan keluarga mereka dalam ceramahnya di Padang Menora, Tasek Gelugor, pada 21 Ogos lalu.

Beliau mengaku tidak bersalah.

Pihak pendakwa meminta jaminan RM50,000 dikenakan ke atas Mohamad tetapi selepas dibantah peguam Mohamed Hanipa Maiden, mahkamah membebaskan pemimpin PAS itu dengan RM15,000 sehingga hari perbicaraan.

Jika bersalah Mohamad menghadapi kemungkinan dipenjarakan sehingga dua tahun, atau didenda atau kedua-duanya sekali.

Hakim Ikmal Hishan Mohd Tajuddin menetapkan sebutan kes pada 27 Oktober dan perbicaraan daripada 5 Disember hingga 9 Disember.

Sementara itu, tidak ramai penyokong pemimpin PAS hadir mahkamah tersebut, amat memalukan Timbalan Presiden PAS tidak mempunyai sokongan yang kuat.
Photo: Dr MiM, Generasi Pejuang Bangsa

Mari Berkenalan Dengan Anak Dara Mat Sabu #marxsabu

Posted: 20 Sep 2011 09:00 PM PDT


Nurul Huda, 28, anak kedua Timbalan Presiden Pas Mat Sabu, menunjukkan salinan laporan polis yang dibuat selepas rumah mereka di Seksyen 19 di bom semalam.

Aku rasa Nurul Huda pun tidak setuju dengan kenyataan Mat Sabu yang mengagung-agungkan komunis dan bukan anggota polis yang terkorban bertempur dengan komunis... Nurul Huda ini nampak berpelajaran sedikit tak macam Mat Sabu.

Nak tanya sikit Nurul Huda tak nak join Nurul Izzah berpolitik pulak ke? kita tunggu Mat Sabu masuk lokap... baru boleh cer cita, cer cita kot :)


Perbicaraan Mat Sabu Di Mahkamah Butterworth Bermula...

Kecoh! Kutipan Derma Kilat Di Makamah Butterworth Untuk Jamin Mat Sabu

Kecoh! Kutipan Derma Kilat Di Makamah Butterworth Untuk Jamin Mat Sabu #marxsabu

Posted: 20 Sep 2011 08:00 PM PDT

Foto Dr MiM

Amat memalukan Timbalan Presiden PAS, Mat Sabu tak cukup duit untuk bayar wang jaminan. 

Kecoh di Makamah pagi ini apabila kutipan derma kilat di lancarkan oleh pengikut Mat Sabu kerana duit yang Mat Sabu bawa tak mencukupi untuk membayar wang jaminan.Di khabarkan Mat Sabu hanya membawa wang sebanyak RM3000 dan selebihnya Mat Sabu mengharapkan batuan dari rakan-rakannya yang lain. Macam biasa puak PASkan suka minta sedekah, kutip derma...

Setakat ini Mat Sabu dikatakan hanya ada RM4640 sahaja.. masih kurang wang lagi, Mat Sabu masih berada didalam mahkamah menunggu sehingga duit cukup untuk membebaskan beliau... Mat Sabu memerlukan wang jaminan sebanyak RM15,000.

Berita Terdahulu: Perbicaraan Mat Sabu Di Mahkamah Butterworth Bermula...

Mat Sabu Charged For Criminal Defamation #marxsabu

Posted: 20 Sep 2011 07:32 PM PDT


BUTTERWORTH: PAS deputy president Mohamad Sabu has been charged with criminal defamation at a Sessions Court here on Wednesday.

He was charged under Section 500 of the Penal Code for criminally defaming policemen and soldiers.

Mohamad, popularly known as Mat Sabu, also faces an alternative charge of defaming the family members of policemen and soldiers.

He pleaded not guilty to the charge. Bail is set at RM15,000.

Mohamad, who was picked up in George Town, Penang, on Wednesday night, had earlier been released on police bail.

The PAS leader had riled retired and serving police and army officers with his alleged remarks that communist guerillas who attacked a police station in Bukit Kepong in 1950 were true freedom fighters.

He was alleged to have made the remark during an Aug 21 political rally in Tasek Gelugor.

The police had received more than 100 reports against Mohamad.

Source: The Star

Perbicaraan Mat Sabu Di Mahkamah Butterworth Bermula... #marxsabu

Posted: 20 Sep 2011 06:49 PM PDT

Foto Dr MiM

Hari ini berlangsungnya kes perbicaraan Timbalan Presiden PAS, Mat Sabu di Mahkamah Sesyen di Butterworth berhubung kenyataan kontroversi mengenai serangan komunis terhadap Balai Polis Kepong dalam ceramahnya di Pulau Pinang, bulan lalu.

Mat Sabu berada di Mahkamah jam 9 pagi tadi. Namun tidak ramai penyokong PAS yang hadir untuk menyatakan sokongan mereka kepada orang nombor 2 parti tersebut.

Mat Sabu mengaku tidak bersalah di atas tuduhan mengikut Seksyen 500 kanun keseksaan. Diikat jamin RM15,000.

Terdahulu, Mat Sabu ditahan oleh polis Pulau Pinang setelah tiba di Lapangan Antarabangsa Pulau Pinang kira-kira 7.30 petang tadi untuk diambil keterangan berhubung kenyataannya mengenai tragedi Bukit Kepong sebelum dibebaskan malam tadi.

Beliau dibawa ke Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Pulau Pinang selepas beliau menyerah diri susulan waran tangkap yang dikeluarkan terhadapnya.

Mat Sabu dilihat tiba di perkarangan IPK polis negeri pada pukul 8.30 malam dan dibenarkan ikat jamin 45 minit kemudian selepas percakapannya dirakam.

Pemimpin PAS itu akan didakwa di bawah Seksyen 500 Kanun Keseksaan yang dibaca mengikut Seksyen 499 kanun yang sama.

Polis Pulau Pinang menerima 1,013 laporan polis berhubung kenyataan yang dibuat Mat Sabu, termasuk oleh anggota keluarga mereka yang terkorban dalam tragedi Bukit Kepong itu.

Dalam ceramahnya di Tasek Gelugor pada 21 Ogos lepas, Mat Sabu menyifatkan pengganas komunis yang menyerang Balai Polis Bukit Kepong di Muar, Johor pada 1950 adalah wira sebenar dan bukan 25 anggota polis serta keluarga mereka yang terkorban dalam kejadian tersebut.

Mat Sabu menerima kecaman hebat apabila klip rakaman video ceramahnya itu disebarkan menerusi internet dan mendapat liputan akhbar, yang mengakibatkan ratusan laporan polis dibuat terhadapnya.

Tukar Bendera… Pemimpin DAP Digesa Mohon Maaf Kepada Rakyat Malaysia

Posted: 20 Sep 2011 06:00 PM PDT


Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan menggesa anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kota Alam Shah M.Manoharan meminta maaf kepada rakyat Malaysia kerana telah menunjukkan 'semangat tidak patriotik' dengan mencadangkan bendera Malaysia diubah.

Beliau yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata Manoharan juga perlu melihat bendera Singapura dan Indonesia, yang tidak banyak bezanya dengan bendera Malaysia yang menggunakan warna merah dan putih.

"Saya meminta orang ramai agar menggesa beliau untuk meminta maaf kerana beliau telah menunjukkan semangat tidak patriotik," katanya mengenai komen Manoharan di laman sosial Facebooknya pada 16 Sept lepas.

Manoharan mendakwa bahawa beliau enggan mengibarkan bendera Malaysia kerana ia lebih mirip dengan Barisan Nasional (BN), bukan Malaysia.

Sumber: Umno-Online

5 Ways to Make Your Blog Stand Out From The Crowd

Posted: 20 Sep 2011 05:00 PM PDT


Two blogs per second. That's how many new blogs are created on an average day per second. No human being can read that many blogs, so the trick here is to figure out how you can make your blog stand out from the rest.

Here are a few ideas to get you started.

1. Design

First impressions matter. That's why the look and feel of your blog is just as important as the content. I don't want you to become obsessed with the design of your site, because the content really does matter most. But if you really want to stand out from the crowd, you need to spend some time polishing up the look and feel of your site and making sure that it is unique.

I wouldn't recommend spending tons of time and money coming up with a logo, because chances are that you will want it to change over time. What I would recommend is coming up with unique colors and a distinctive style that represents you, and using your photo somewhere on your site so that people associate to you with your blog.

2. Personality

Just like you want people to associate your site's design with you, you want your personality to come through in your content and the rest of your blog.

The great thing about a blog versus a publication like a newspaper, is that you can actually infuse it with your personality. And people will return to your blog even if you stray from your usual topic, because they have connected with you on a personal level.

Do not underestimate the power of letting your personality shine through, whether that be in videos, photos, or your writing.

3. Content

Creating unique content that sets you apart is a worthwhile investment of your time. You might be able to bang out blog post in 20 minutes, but consider the difference in terms of lasting value if you were to invest 20 hours instead. I'm not recommended that you spend 20 hours per blog post all the time, especially if you aren't sure how you're going to use the blog or don't have a revenue stream yet. However, I would recommend that you investigate ways to create content that provides more value for your visitors.


4. Research

Sometimes research can fall into one of two categories: the avoiding doing real work category, and the boring category. What I mean here is that sometimes we can use research as a way to avoid actually creating content, working on our blogs, and reaching out to other bloggers. Other times we really need to do that research, and it can seem a little boring to find more information about our market and what they want.

I highly recommend that you set aside some time to dive deep into your ideal reader's mind, and figure out how you can best serve them through your blog.

5. Iteration

Lastly, I highly recommend that you iterate. That means not setting anything in stone, but rather allowing it to evolve over time. One of the things I've learned over and over in my time in business, is that nothing stays the same. And that's a good thing.

I recommend your site to be designed to change over time as you figure out what works and what doesn't. Allow your content evolve as you figure out what your audience likes and what they don't like. Do the research to figure out what products/services and type of content your people really need, and allow yourself to adapt to it.

Don't set your personality in stone either, because you will evolve as your blog and business evolves over time as well. Being willing to go with the flow here will definitely set you apart!

I hope you found these tips useful. Follow me on Twitter @brojinggo

Source: BlogWorld Speaker

Terkini: Mat Sabu Kena Tangkap Di Pulau Pinang? #marxsabu

Posted: 20 Sep 2011 07:43 AM PDT


Gempaks! Belum pun bermula kes pendawaan terhadap Mat Sabu besok, beliau telah pun ditangkap dan kini sedang berada di IPK Pulau Pinang.

Menurut sumber kenyataan yang dibuat oleh Ketua Polis Pulau Pinang, Mat Sabu ditahan sekitar jam 7.30pm di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang dan dibawa ke IPK untuk memberi keterangan.

Jika tidak terdapat sebarang masalah, Mat Sabu akan dibebaskan dengan jaminan polis.Sumber: Empayar Pemuda

Najib Reveals Interesting Personal Bits, Pulls Prank On AMP Big Boss

Posted: 20 Sep 2011 07:06 AM PDT


What makes Datuk Seri Najib Tun Razak tick?

Well, the prime minister today bared all to Malaysians, what made him tick, revealing interesting personal bits about his life as he went about fulfilling his duties and the trust of the people.

In an early morning live radio broadcast with radio stations MIX fm, hitz.fm and Era, Najib fielded questions on, among others, how he coped with his job, kept in shape, managed his time, his use of the new media and his favourite music.

"I do feel tired sometimes but I've to do my utmost in fulfilling the trust of the people that's bestowed on me," he said when asked how he coped with his tight schedule.

Interviewed by MIX fm Breakfast Show with JD (Jason Desmond) and Dilly (Adila Shakir), Najib said, due to his workload, it appeared that his days had become longer and nights shorter, with people streaming to see him, even at home.

Casually attired in blue t-shirt, blue slack pants and dark blue jacket, he said running a country was not unlike being a chief executive officer of a company, "except that it is slightly bigger".

Noting that he was, after all, human, Najib said he sometimes needed a bit of downtime to watch his favourite television programmes and exercise, for example.

"As long as you have balance in your lifestyle, then you won't become too stressful," he told listeners, adding that he kept in shape and maintained his vitality by exercising three to four times a week.

And, he had discovered that it was not easy for him to go out on his own since becoming Malaysia's prime minister.

"I tried to slip out once but the whole Bukit Aman (federal police headquarters) was alerted. So, I had to give up the idea," said the prime minister, adding that he had advised his security detail not to be too obtrusive

when they were guarding him.

Being a well-known leader himself, does not stop Najib from being awestruck by other distinguished personalities, especially anti-apartheid leader and former South African president Nelson Mandela.

"He is the kind of a man who's larger than life. He could be so forgiving despite the cruelty that was inflicted on him over the years. What impresses me is the strength of his character," he noted.

Amid his seriousness in administering the country, Najib showed his lighter side when he sportingly agreed to a request by hitz.fm Morning Crew programme deejays JJ (Johan Fernandez) and Ean (Tengku Ean Tengku Nasrun) to pull a prank on AMP Radio Networks general manager of programming Yaacob Bakhtiar Abdullah (Jake Abdullah) or better known as 'The Jakeman', in the channel's popular segment, 'Gotcha'.

AMP Radio Networks' network content manager Mohamed Raqeem Brian Abdullah, who connected the prank call, told The Jakeman: "I think I have the prime minister on the line and he needs to talk to you."

Najib, without introducing himself, said: "Hi, Jake, how are you? I'm calling about my son. My son wants to be a deejay and is very adept in spinning. I'm calling as a father. Maybe, you could give him a chance to make one appearance at your show."

The Jakeman, who was in disbelief that Najib was on the line, had asked to verify.

"Can I just ask you something? I just need to know whether you are the prime minister or not. You sound like the prime minister. Can I just ask what your son's name is?

"My son's name is Ashman," replied Najib.

The Jakeman, who was heard saying, "Betul ke Datuk Seri ini" (Is it really you, Datuk Seri?) then asked whether Najib's son, Norashman, was interested to be a deejay and be part of the show.

"He is very keen and very passionate about it. He would love that chance to be a part of this show," said Najib.

When The Jakeman asked Najib, "What are you actually up to, Datuk Seri?," the prime minister jokingly said: "I want him to replace you because I think he does a very good job."

To The Jakeman's question on the kind of music or songs Norashman usually played, Najib said: "He can play Mandarin songs, he speaks in Mandarin, as well."

Asked by JJ and Ean on what was in his mind in pulling off the prank, Najib said: "I wanted to really get Jack. I wanted to really get a feel on how someone would react when out of the blues, hears my voice."

Analisa Kumbang

Posted: 21 Sep 2011 03:57 AM PDT

Analisa Kumbang


Wikileaks KANTOI..! Dicekup Berzina, Ustazah Sempat Tutup Badan Dengan Towel Merah…,

Posted: 20 Sep 2011 09:28 AM PDT

The next lecture of the PAS in Selising Bute, there are more videos up as well as exclusive video interviews. "He said.

The video shows that he is willing to plea Saidi summoned claims that he made untrue or defamatory.

Based on his confession, he had received complaints that the women involved have lost a week do not know go where.

"Ambo been looking on the railway VIP 1. Ustaz ambo doors open ... (In the name of Assemblyman involved) wear underwear, hok Tino (the women) wear a red towel, "he said, who is also PAS Semerak Security Chief.

According to Saidi, other witnesses his cousin's arrest is known Haji Fauzi.

Saidi said he then met General Mursyidul PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, the Menteri Besar's house to tell the incident.

He did so because she wanted to Tok Guru drop the hadd punishment can be imposed on the couple in addition to women involved are still man's wife.

Saidi told, Nik Aziz asked him to return and come back the next day because she wanted prayers Istiqarah first.

"Ambo talk (talk) ni, if ambo pelawok (lie), ambo stayed behind to Allah, for the trial to the ni sin can enter heaven into hell, not be piteh (money)," he said.

However, he claimed that Nik Aziz said that Allah had forgiven the people's representatives involved.

Wikileaks Sgor - MB & Exco Selangor Akan “Berpesta” Di I-City Selama 3 Malam Berturut Turut…!!!!

Posted: 20 Sep 2011 09:27 AM PDT

If we remember on New Year's Eve 2010, which was held at the same location, it was held on Friday night ..! While Muslims read the MSA at the mosque prayer and mosques, Khalid Stuttering has recorded with some Exco rejecting karaoke .... That night, almost all of the PAS Exco has boycotted the run!

Thus the statement in connection with Ronnie Liu, means that one night of December 30 is Friday night, congratulate the leadership of PAS silence ....!

Wikileaks SEKS..!!! Siapa MENTERI Yang Rogol Pembantu Rumah Indonesia..???

Posted: 20 Sep 2011 08:00 AM PDT

Um ..., waduuhhh ...., Waaadduuhhhhhh minister ...! Coke taste the same once the maid own play iyaa ..??? Identify natural products from the land of wine jawaaa ....

Who is the Minister who is ..?

According to Wikileaks reports, had sparked the incident "rape" of an Indonesian maid who worked at the home of a minister in Malaysia. Rape was already done by the Minister himself ....

As written by our friend The Flying Kick Blogger, perhaps might be the maid who worked dirumahMenteri has a seductive body, such as Inul ..., face shape is like the actress Arti ..., that perhaps makes the thin, Mr. Minister faith ...!

Wikileaks KELANTAN..! Siapa Sangka Nik Aziz Boleh Tewas..!! Ini Bukti Nik Aziz Bukan MAKSUUMM..!!!

Posted: 20 Sep 2011 08:00 AM PDT

An exposure who are brave enough, suicide! Have not been pleased with the story of the wife of Assemblyman Selinsing fuck in the train revealed by Blogger Papa GOMO, morning Blog Medan Info We get fuel [Blackberry Msg] that there is an exposure to suicide can show the real attitude of leaders of PAS leaders!

Yes, after consider and examine its contents, it is clear that ordinary people have nausea, ugly and disgusted with the "character and skill" PAS leaders who want to be seen just scholars, but they are also infallible ....

Wikileaks Garuda - Anwar Ibrahim Gagal DIDIK Markus Horison DIVERT Issue…??

Posted: 20 Sep 2011 07:00 AM PDT

Goalkeepers squad shirt Garuda Indonesia, Markus Horison proven FAILED to follow Pak Anwar ... tactics "to blame others .." and also "divert issue". Especially Anwar Ibrahim is "known" in Indonesia ...

Anwar, who have the attitude of a BANGSAT upper class, is pointing fingers towards others alone to close the error yourself ...

Look at how he fled into hiding in the Turkish embassy when undergoing a medical doctor Saiful, Anwar lying all over the country that the police will arrest him, kunuuunnya is the wish "to kill" him and many more klentong Anwar's bitch to do ....
Link
Until then Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi made ​​the official statement and an assurance that Anwar is free anywhere and the police will act professionally and deal with complaints Saiful, Anwar did appear ....

Do not forget the story of 16 September also want to close the eyes of the people not to concentrate on Saiful Bahari sodomy ...

And the last, when Anwar had failed to prove accusations that UMNO in cahoots with the APCO, many Alliance members of Parliament to bring the character of a donkey and a cow as the upper class to make chaos Barua polluting kunuuunnya want to protest the House of Representatives defending Anwar .. The bitch!

Buletin Wikileaks..! Baca Kisah Benar Wanita Jawa Bernama ROBENGAH

Posted: 20 Sep 2011 07:00 AM PDT

The process of the rebellion leaders and elected representatiLinkves PKR Selangor Pakatan MPs increasingly bold and not the slightest feeling bow down His Royal Highness the Sultan of ...!

Discount Shopping proud and arrogant display a statement of the Minister of Selangor, the most stuttering in the world. By power, Khalid would become a pierced nose cow ....

In fact he suggests that he was not sure would be present at the swearing of the new State Secretary, Datuk Khusrin Munawi scheduled to be held on Thursday this ... ..

Teach Less ...! Has never happen again where the state government representatives to boycott and boycott the pleasure of the Sultan ..! But we must not forget that the saplings saplings cheap hardcore sycophant species Anwar can do it ..., just look what often happens in the Perak State Assembly ..., as well as more recently the House of Parliament becomes Zoo ...!

WIKILEAKS Beromen...!! Inilah Bukti Anwar Ibrahim Pun Berjaya....

Posted: 20 Sep 2011 06:28 AM PDT

Do we sometimes "mentela'ah" all conduct of Anwar Ibrahim with the naked eye. Look with the eyes ... Ask many veteran veteran UMNO nervous about witnessing "the rise of" Anwar Ibrahim when he was still in UMNO anymore.

1982, immediately after Anwar joined UMNO and ABIM leave, in the same year won the Malaysian UMNO Youth Chief Datuk Suhaimi Kamaruddin defeated. Anwar won with the only advantage of 10 votes. Next following year, 1983, Anwar was given the Deputy Minister ....

Only five years within the party, which in 1986 Anwar has become the most senior vice presidents, and his next steps "membentis" Tun Ghaffar Baba, the UMNO leadership election in 1993, to become the number two in the leading Malay party in this country? .

When Anwar was named Finance Minister and Deputy Prime Minister, it is evident that he did not need long to sit dipersada throne Umno top posts at once became the number two "2nd Man in the country ..".

Looking a brief synopsis of the above actually wanted to portray that to face with creatures such as Anwar Ibrahim, we COMPULSORY think "one step ahead" if not ... we will only be fooled by the "farce" he ...

Tun Mahathir managed to perform this action [one step ahead] in 1998! The decision to expel Anwar from all official positions, as well as the next Umno and claimed Anwar with all his misconduct proven Tun Mahathir is "one step ahead" of Anwar ... At that time, Anwar was ready and preen in front of the mirror wants to be Prime Minister!

Wikileaks Gagap - Khalid Nak Belakon DRAMA Pulak Dah....!!!

Posted: 20 Sep 2011 06:23 AM PDT

The process of the rebellion leaders and elected representatives PKR Selangor Pakatan MPs increasingly bold and not the slightest feeling bow down His Royal Highness the Sultan of ...!

Discount Shopping proud and arrogant display a statement of the Minister of Selangor, the most stuttering in the world. By power, Khalid would become a pierced nose cow ....

In fact he suggests that he was not sure would be present at the swearing of the new State Secretary, Datuk Khusrin Munawi scheduled to be held on Thursday this ... ..

Teach Less ...! Has never happen again where the state government representatives to boycott and boycott the pleasure of the Sultan ..! But we must not forget that the saplings saplings cheap hardcore sycophant species Anwar can do it ..., just look what often happens in the Perak State Assembly ..., as well as more recently the House of Parliament becomes Zoo ...!

Skandal Yb Shuhaimi.! Ada Penyokong Tegar ADUN Sri Muda Menangis Bila Baca Tulisan Ini....?

Posted: 20 Sep 2011 06:23 AM PDT

What is the real problem? Appointment to the post of State Secretary of Selangor is the absolute power of the Public Service Commission. Not such as Kedah and Johor with the State Services Commission, NSW State Secretary jurisdiction of appointment is specifically under the SPA. Dinegeri Even where it is located under the NPS, the Chief Minister there is no power of appointment of the Secretary, it is between the NPS and Sultans who ruled the country. Similarly, other state and federal level are under the SPA, the Chief Minister there is no power to appoint or dismiss Secretary. It is the ultimate jurisdiction of the PSC.

Why be so? Because we have a system of separation of powers. Because of separating political power and government. Government employees are civil servants. They serve the government, no matter who the government. With HRH Agong or Sultan states as their umbrella. That is why all arrangements are made in the name of the Agong.

Look at the envelope, whether it was written "Government Affairs" or "managing His Majesty". Never write "Managing the Prime Minister", let alone the "Managing the Chief Minister." That is why when the switch either in Kelantan, Penang, Sabah and others, the Government machinery is still running, because civil servants are the government administrators. Implementing Government policy, no matter who is also the Kingdom.

Similarly, WA State Secretary position. The law is very clear Selangor government body in the case of this. The appointment and dismissal of the jurisdiction SPA SUK. The SPA does not need to refer to the Prime Minister, let alone the Chief Minister for approval. This is not political appointments such as Setpol MB, Special Officer, Exco and others. Let alone the power, voice, even MB none in terms of the appointment or dismissal of the Secretary.

Main issue is the government come and go. Chief Ministers come and go. Today is tomorrow's opposition coalition BN. Today, tomorrow another BN. But the government service is still running, for government services only to administer and implement the policy of any government in power.

If it is true they were foremost in rejecting want to follow the law, friends want to ask him under what law they appoint Anwar as economic advisor to the state? With a waste of public money to complete the office, logistics personnel and equipment to his office. Does the revelation god bless appointment I download it? What benefit the people of Selangor to the appointment? Selangor Economic dock like that too. Brigandage rampant sand without end. Agencies and their children Government of Selangor finished politicized, with the election of politicians kejawatan Chairman and Board of Directors of the subsidiaries. Seat I just sit and collect the monthly allowance? Until fighting to pull the turban beard fighting for positions in the company!?

Actually that was behind the main issue of the appointment of Datuk Ahmad distort Khusrin is chauvinistic DAP leadership. They see Ahmad Khusrin assertiveness as a barrier to the implementation agenda of evil, chauvinistic and narrow them. After successfully memperlembukan some stupid Malay heads in Selangor, they felt that their agenda to hijack Selangor is in the grip, especially when there are Malays who are willing scoundrel and dibaruakan diperkudakan them.

WOW..! Sudah FOFULAR, Lupa Diri.. Mintak Cerai Dari Suami..! Apa Kes Adik Datuk Ni..??

Posted: 20 Sep 2011 06:22 AM PDT

Anwar Ibrahim's sodomy Hatta sanjunginya to the level of a prophet ..? Hatta Ramli Ibrahim forge want umpamakan as Joseph ..? Astaghfirullaaaahhh ...! It is valid Hatta Ramli was dying, yeah .., are dying way of thinking ..., it is damaged and not functioning well yet his brain just like a patient lying in the ICU ..

By common sense we understand the nature of Joseph's character had all the looks that can melt the hearts of women that Siti wife the most beautiful and elegant women in Egypt had to find excuses in order to "force" the Prophet Joseph came up ....

Anwar Ibrahim was very different! Desires, a strange, voracious appetite membontoti people may like it ...! The concept of equal same feeling .., both sides just the same ...! Women he rembat, he whipping boy ..! Where the characteristics of Joseph in the Anwar Ibrahim ...? We have not heard of any women in this country worships muja pathetic enslavement and Anwar was a very handsome as to make women and girls did not sleep at night ....

In the story we learn the story of the prophet, Joseph avoid and not want to do evil ..! Although tempted by the wife tried digomol but Joseph had refused to get involved with sin sin, forced to flee She wants to leave room ...

Unlike Anwar Ibrahim ..! Listen with an open confession of the mouth that tells Saiful Bukhari Azlan in the sworn statement of witnesses dikandang trial court how he said: "Can I Fuck You Today ..?"

Bodoh Sombong..!! Kenapa Haled Nak Salahkan Nazib Apabila Anaknya Sendiri Yang Kena Tangkap...??

Posted: 20 Sep 2011 06:22 AM PDT

Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak described the opposition charges that the examination of the Islamic Religious Department (Jais) against the Church Methodis Damansara Utama (DUMC) recently masterminded olehUmno is something that does not make sense.Umno president said, are unfounded if Umno dikaitkandengan incidents as IRAD is under the jurisdiction kuasakerajaan opposition-run state."These charges, how we want to point people who are not under Umno. IRAD under whom?"Love can drive the non-Umno Umno do this, this is not masukakal ... it's difficult if not come to make accusations Posted, reckless allegations," he told reporters after chairing...

Video Sex PANAAS..!! Anwar Tersilap Cakap.., Memang Sah Dialah Lelaki Dalam Video Itu..??

Posted: 20 Sep 2011 06:21 AM PDT

Why is the chronology of events as carefully organized ..? What is all contained in the Master Plan to remove the issue of Anwar's sodomy much more pressure to submit DNA to destroy his political career if the same once confirmed DNA matches DNA Men Y.After the chaos of Malaya entire story of a mysterious man named Datuk T show videos featuring the actor did not spill one another with faces of Anwar Ibrahim, the PKR president of flash to make a press conference.Why Anwar too quickly melatah ...?? The name has not been mentioned, the spread of pornographic video is still not working ... why Anwar can be too panic? Who can carefully...

bumiyang

Posted: 21 Sep 2011 03:48 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 21 Sep 2011 03:32 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Perubahan ...

Posted: 20 Sep 2011 07:04 PM PDT


Hj Hadi ubah AMANAT,
Nik Aziz ubah FATWA,
Mat Sabu nak ubah SEJARAH,
Manoharan mahu ubah BENDERA,
Anwar ubah depan ke BELAKANG,
Najib ubah ISA,

Husin Lempoyang saja TAK UBAH APA2 ... TETAP ASLI.

Masih lagi untung jual orang dari niaga unta. Wow! Hehehe ...

one2many

Posted: 21 Sep 2011 01:43 AM PDT

one2many


Terima Kasih BTN

Posted: 20 Sep 2011 09:59 PM PDT


Sekitar penghujung tahun 2008, saya diberikan satu peluang yang amat berharga iaitu menyertai Kursus Mahasiswa Lanjutan bersama Biro Tatanegara Pulau Pinang bertempat di Kaki Bukit, Perlis. Boleh dikatakan, kursus lasak itu telah banyak mengubah hidup saya termasuk mencorak semula persepsi saya terhadap pelbagai perkara terutamanya selepas PRU 12.

Kursus tanpa modul khusus itu juga boleh dianggap sebagai antara kursus 'gila' yang pernah dikerjakan oleh tenaga penggerak BTN kepada saya dan rakan-rakan dari USM.

Kami tiba di Kaki Bukit ketika kawasan utara semenanjung sedang dilanda musim tengkujuh. Perlis juga tidak terkecuali. Perjalanan ke sana dari Pulau Pinang sentiasa diiringi hujan yang lebat. Sebaik memasuki kawasan Kaki Bukit, kami melihat kawasan sekitar terutamanya kebun-kebun getah yang sedang ditenggelami air. Hati resah. Tidak banyak yang boleh kami jangkakan tentang kursus kali ini setelah melihat cuaca pada waktu itu.

Kami diturunkan di sebuah masjid untuk menunaikan solat jamak Asar dan Zuhur di sebuah kampong berhampiran. Kami kemudiannya dibekalkan dengan seragam khas kursus yang akan melekat di badan kami sepanjang empat hari berikutnya. Tiada saiz yang lebih selesa untuk setiap daripada kami melainkan terpaksa merelakan hati yang sebelum itu begitu bersemangat hendak berkursus. Ia juga ibarat petanda awal keperitan yang sedang menanti.

Uniform hijau ala PGA 3 itu tebal dan merimaskan. Semua barang yang kami bawa pula menjadi sia-sia kerana kami diarahkan meninggalkan bagasi masing-masing kepada pihak urusetia. Hanya empat barang paling mustahak sahaja dibenarkan dibawa mengikut keperluan diri sendiri. Saya mungkin antara peserta yang paling melucukan kerana turut membawa cadar kerana beranggapan kursus kali ini sama seperti kursus-kursus sebelumnya yang diadakan di kem BTN.

Seterusnya, kami diarahkan memulakan perjalanan menuju tapak perkhemahan. Dalam hujan yang lebat, kami menapak dari masjid tersebut menuju ke pintu Gua Kelam sebelum tiba di base camp. Ternyata, banyak cabaran luar jangka yang menanti kami semua termasuk para jurulatih dan tenaga penggerak sendiri. Sebaik sahaja kami semua tiba di base, kawasan sekitar mula dinaiki air. Keadaan yang semakin gelap tambah menyulitkan.

Dalam keadaan yang cukup merimaskan itu kami bergotong-royong mendirikan khemah mengikut kumpulan di samping menyediakan khemah induk dan khemah memasak. Hati mendidih kerana setiap masa jurulatih akan bertempik memberikan arahan yang berbagai-bagai seolah-olah hendak mendera mental kami. Namun tiada yang berani membantah melainkan mengikut sahaja segala arahan tersebut.

Saya bersama tiga orang lagi rakan ditugaskan untuk mengambil barang keperluan dapur di luar gua. Ia amat menggerunkan kerana kami terpaksa menyeberang sebatang sungai dengan menggunakan sebuah jambatan yang sudah pun ditenggelami arus deras memandangkan jalan alternatif iaitu laluan yang boleh dilalui kenderaan adalah terlalu jauh Tiada pilihan melainkan terpaksa juga melaluinya. Kemudian kami meredah pula laluan pejalan kaki menuju ke gua yang ditenggelami air separas betis.

Setelah hampir separuh gua kami redahi, tiba-tiba semua lampu di dalam gua dipadamkan kerana masa melawat yang sudah tamat. Untuk meneruskan perjalanan adalah sesuatu yang amat berbahaya memandangkan air di bawah semakin tinggi sehingga menenggelamkan laluan yang disediakan. Akhirnya kami membuat keputusan berpatah balik dengan berpandukan dinding gua sahaja. Itu antara pengalaman berharga yang pernah saya lalui.

Sebaik tiba di tapak perkhemahan, kami berbincang dengan jurulatih untuk mencari laluan alternatif ke pintu masuk gua bagi mengambil barangan keperluan. Keputusan dicapai. Petugas akan meredah laluan kenderaan walaupun jaraknya amat jauh.

Pada waktu itu, dapat dilihat wajah setiap peserta yang kepenatan dan menahan lapar kerana bertungkus lumus menyiapkan khemah dan lain-lain keperluan asas seperti mencari kayu api dan daun pisang hutan untuk dijadikan alas makan. Mujurlah kawasan hutan di sekitar tapak perkhemahan mempunyai sumber-sumber tersebut. Namun, yang paling gila, ialah menggunakan kayu api yang basah untuk memasak!

Kami terpaksa menakik kayu yang besar-besar untuk mendapatkan bahagian dalamnya yang masih kering. Jujurnya, itu bukanlah kerja yang mudah. Setiap kumpulan berebut mencari kayu api yang basah – sesuatu yang saya pasti tidak pernah dilakukan selama ini oleh setiap peserta. Namun, kerana itulah sahaja sumber yang ada dan ia juga satu-satunya idea yang paling bernas, kami terpaksa berusaha keras mencari dan menakik setiap kayu yang kami jumpa hatta kayu hidup sekali pun.

Lebih kurang jam 10 malam baharulah kami semua berpeluang menikmati juadah pertama di kem tersebut hasil usaha kami sendiri. Ikan kembung goreng, sayur kobis goreng dan nasi putih yang mentah. Tetapi ia amat enak! Saya pasti, ketika proses memasak, tiada satu pun dapur yang mengeluarkan api yang membanggakan melainkan hanya asap yang berkepul-kepul dan kayu yang hanya mampu berbara malap. Mungkin itulah faktornya kerja memasak mengambil masa yang amat lama berbanding biasa.

Menunaikan solat fardhu pula memberikan cabaran yang baru kepada sebahagian besar daripada kami. Setiap sujud yang dilakukan pastinya akan mencium air yang bergenangan di tanah. Layar biru yang dibentangkan cuma muat untuk empat atau lima orang sahaja setiap kali solat berjemaah didirikan. Sudah tentulah keutamaan diberikan kepada imam-imam yang secara sukarela tampil ke hadapan. Tidak ada sejadah dan permaidani yang mewah. Dengan uniform yang sudah lencun itulah kami menyerahkan diri buat seketika kepada Tuhan.

Pada malam pertama itu, sesi usrah dan berkenalan dilakukan. Walaupun kepenatan, kami semua masih ceria kerana rata-rata kami adalah rakan pertama kali atau pertama kali bertemu di kem tersebut, sekurang-kurangnya. Ketika itulah saya mengenali nama-nama besar di USM seperti Saudara Shafiq Aziz dan Ahmad Wafi (kedua-duanya mantan YDP MPP USM) serta Sara Ayuni dan Bazilah Mohd Zaki yang juga merupakan bekas MPP USM.

Hari kedua, hujan masih turun seperti biasa. Namun, jurulatih sedikit pun tidak berganjak malah semakin bersemangat untuk meneruskan kursus tersebut. Walaupun tidak ada modul khas, tetapi aktiviti yang telah dirancang sebenarnya cukup signifikan buat kami.

Hari kedua itulah kami mengenali antara satu sama lain dengan sebenar-benarnya. Seawal pagi, kami sudah memasak untuk menyediakan sarapan dengan bahan yang cukup terhad. Kemudian, kami ditugaskan mencari sumber-sumber hutan untuk dijadikan bahan makanan pada tengah harinya pula. Pihak urusetia hanya menyediakan bahan asas seperti beras, minyak masak, garam dan sebagainya yang memerlukan kami bersaing sesama kumpulan untuk mendapatkan bahan-bahan tersebut. Ia dijalankan melalui aktiviti kompas gila.

Banyak insiden yang di luar jangkaan kami berlaku. Antaranya, hampir tercetus pergaduhan apabila terdapat kumpulan yang bertindak mencuri dan menyorok bahan makanan kumpulan lain. Mujurlah ia dapat diatasi dengan baik atas semangat aspirasi yang tinggi antara kami.

Ahli-ahli kumpulan yang lain pula ditugaskan untuk mencari sumber hutan seperti pucuk-pucuk kayu yang boleh dijadikan ulam sebagai juadah tambahan. Mujur juga, di sekitar kem tersebut terdapat banyak pokok cili api yang tumbuh meliar di samping pisang hutan yang boleh ditemui di mana-mana.

Kami juga diberikan mata kail dan tali tangsi untuk mendapatkan ikan dari sungai sebagai lauk. Ia bukan tugas yang mudah. Seingat saya, hanya dua peserta sahaja yang berjaya menaikkan ikan daripada sungai tersebut yang berarus deras. Atas ehsan jurulatih, kami akhirnya dibenarkan memasuki kem BTN bersebelahan tapak perkhemahan untuk memancing di kolam yang terdapat di situ. Maka banyaklah ikan yang berjaya dinaikkan hingga tidak habis dimasak!

Proses memasak pada hari kedua masih menjadi cabaran besar kepada kami. Atas semangat aspirasi yang tebal dalam jiwa setiap peserta, akhirnya kami memutuskan untuk bergabung tanpa memikirkan lagi soal persaingan antara kumpulan. Secara tidak rasminya, kami kembali bersatu untuk menyediakan santapan tengah hari. Setiap peserta membantu tanpa diminta terutamanya untuk menghidupkan api.

Pada sebelah petangnya, kami menjalankan beberapa tugasan yang cukup menarik. Antaranya, menyediakan aktiviti kompas gila di mana setiap kumpulan akan menyediakan tugasan kepada kumpulan lawan untuk dihabiskan sebelum senja. Aktiviti ini dikendalikan sepenuhnya oleh peserta. Kami yang menyediakan soalan tugasan dan arahan dan kami jugalah yang menyelesaikannya. Apa yang menarik, ketika inilah kami mengenali erti bahawa kawan yang baik belum tentu bersedia membantu kita ketika susah dan sikap mempercayai sepenuhnya adalah sikap yang merugikan!

Terlalu banyak peristiwa yang menarik yang berlaku dalam tempoh tersebut. Tetapi saya lebih teruja dengan aktiviti malam pada hari kedua. Kami tidak lagi perlu bertungkus lumus memasak kerana pihak urusetia telah menyediakan juadah untuk kami. Sekurang-kurangnya, ia menjadi satu berita yang amat menggembirakan dan melegakan hinggalah kami tahu apakah juadah tersebut. Ia ala kadar sahaja dan pencucui mulutnya, ialah ubi kayu bakar!

Peristiwa ubi kayu bakar dan air kelapa muda pada malam tersebut amat bermakna pada kami. Ia mengajar kami erti kesusahan nenek moyang kita untuk mencari rezeki pada zaman Jepun dan darurat. Kami perlu menyediakan unggun api dengan kayu yang basah untuk memanggang ubi-ubi kayu tua yang bersaiz betis dan lengan orang dewasa. Ia amat menyusahkan, tetapi perlu dilakukan juga.

Peserta lelaki ditugaskan memanggang ubi-ubi tersebut manakala peserta perempuan memarut kelapa menggunakan kukur, sejenis alat tradisional untuk memarut kelapa yang diperoleh daripada penduduk kampong. Selepas selesai kerja-kerja tersebut, kami menikmati ubi kayu dengan kelapa parut dan air kelapa muda secara santai sambil berbual-bual tentang pengalaman masing-masing.

Hari berikutnya menjadi hari yang paling meninggalkan kesan kepada kami, baik secara mental mahupun fizikal hingga kekal sebagai memori paling bernilai sepanjang hidup. Seawal pagi, kami dikejutkan untuk bersiap-siap. Kami tidak tahu apakah tugasan yang sedia menanti. Kami hanya diarahkan menyiapkan kelengkapan peribadi yang perlu diisikan dalam beg kembara ala tentera sebelum berkumpul untuk menerima arahan. Kemudian, baharulah kami tahu bahawa azab yang sedang menanti adalah amat menggerunkan. Kami akan berjalan kaki dari base camp hingga ke Padang Besar!

Teruja, dan gementar. Apakah fizikal dan mental kami sudah bersedia ketika itu? Sudahlah penat dan tidak mandi sejak hari pertama, kini perlu berjalan kaki lagi dengan uniform yang sudah berbau masam begitu. Jaraknya pula, dikhabarkan lebih 20 kilometer untuk pergi sahaja! Mujurlah kami tidak dilarang daripada mencari alternatif mengikut kreativiti masing-masing.

Ketua jurulatih, Pak Nan, kemudian memaklumkan pula apakah tugasan yang perlu kami lakukan kelak. Pertama, tanpa dibekalkan wang walau satu sen pun, kami perlu mencari bahan mentah untuk dimasak sebagai juadah makan malam. Untuk tengah hari itu pula, kami perlu mencarinya sendiri ketika dalam perjalanan atau ketika di Padang Besar. Saya sudah dapat membayangkan kesulitan yang bakal dihadapi.

Seterusnya, kami dibekalkan dengan beberapa bidang Jalur Gemilang untuk digunakan sebagai modal bagi mendapatkan bahan-bahan yang diperlukan. Bermakna, kami perlu menjualnya untuk mendapatkan tunai! Itulah yang terbayang di fikiran masing-masing ketika itu. Tidak syak lagi, ada sesuatu yang tersirat sedang menanti untuk disingkap oleh kami dalam tugasan ini.

Selesai taklimat, kami mula melangkah keluar dari tapak perkhemahan. Mujurlah hujan sudah berhenti. Dengan cuaca yang redup, ia seolah-olah memayungi perjalanan jauh yang bakal kami tempuhi. Sebaik keluar dari pintu gua, kedua-dua kumpulan kami berhenti untuk melakukan aktiviti regangan ringkas. Kumpulan lawan yang dipimpin oleh Ahmad Wafi nyata lebih agresif apabila menyertai sekumpulan penduduk yang sedang berpoco-poco di kawasan letak kereta berhampiran. Mereka nampak begitu bersemangat dan cuba melakukan provokasi 'mesra' terhadap kami. Kumpulan saya yang diketuai oleh Shafiq Aziz hanya tersenyum kerana memahami ia cuma helah psikologi. Tiada yang perlu dikisahkan.

Perjalanan yang lebih kepada kembara gila itu bertukar menjadi perlumbaan yang menarik. Bayangkan dua buah kumpulan anak muda dengan seragam hijau gelap seperti tentera bergerak berasingan merentas kawasan kampong dan pekan berhampiran sempadan negara!

Saya masih ingat, ketika kumpulan kami berhenti di sebuah kedai makan untuk memulakan tugasan pertama iaitu mencari tunai dan sedikit makanan, kumpulan Wafi juga tiba. Kami memikirkan ada helah yang cuba dilakukan, lalu kami membatalkan hasrat tersebut sebaliknya memilih untuk tunggu dan lihat apakah yang akan dilakukan oleh mereka. Apa yang menjadi kebimbangan kami ketika itu ialah, kumpulan lawan akan meniru tindakan kami secara taktikal. Shafiq Aziz ternyata seorang strategis yang bijak apabila melarang kami menjual Jalur Gemilang sebaliknya menggunakan kaedah diplomasi termasuk berkerja untuk mendapatkan wang dan makanan!

Kumpulan Wafi rupa-rupanya bertujuan untuk melengahkan kami. Mereka hanya berhenti rehat dan memaksa kami bergerak terlebih dahulu. Tujuannya adalah mudah, iaitu mereka akan menahan apa-apa sahaja kenderaan yang sesuai untuk memuatkan seluruh ahli kumpulan menuju ke Padang Besar. Pada mulanya, kaedah tersebut tidak terfikirkan oleh kami kerana bimbang ia menyalahi peraturan yang ditetapkan. Namun, hati mana yang dapat menahan geram selepas melihat kumpulan lawan dengan gembiranya menumpang sebuah lori besar dan memotong kami yang sedang gigih mengatur langkah. Akhirnya, kami juga sepakat untuk menahan mana-mana lori yang sedia membantu.

Namun, itu bukanlah suatu perkara yang mudah dilakukan. Di kawasan Padang Besar, pemeriksaan jalan adalah lumrah. Membawa muatan yang tidak diishtiharkan pula adalah suatu kesalahan dan boleh dikenakan tindakan. Itulah yang diberitahu oleh tuan lori yang kami tumpangi. Kata-katanya benar. Ketika tiba di sebuah pondok pemeriksaan, beliau meminta kami semua turun terlebih dahulu dan menunggunya semula selepas pondok tersebut. Tujuannya adalah untuk mengelak daripada diperiksa.

Sepanjang perjalanan pergi, sekurang-kurangnya dua buah lori kami tumpangi. Ia sekurang-kurangnya telah membantu mengurangkan kesengsaraan kami di samping mempercepatkan masa.

Sebaik tiba di Padang Besar, Pak Nan dan seorang lagi jurulatih, Pak Man, sudah pun menunggu kami dengan tugasan baru. Tiada ruang untuk berehat. Kami diminta melaporkan diri. Malangnya, kumpulan kami didapati lewat dan kalah dalam perlumbaan pertama lalu dikenakan denda. Seterusnya, kami diarahkan mencari maklumat berkaitan kawasan Padang Besar seperti komposisi penduduk, ketua balai, bilangan pengundi berdaftar, ADUN dan MPnya dan yang paling penting, mencari makanan untuk tengah hari dan bahan mentah untuk makan malam.

Ketua kumpulan kami segera mengagihkan tugasan. Saya bersama sahabat, Nazri dan dua orang anak buah iaitu Ina dan Ana ditugaskan mencari data yang diperlukan. Ahli kumpulan yang lain pula dikehendaki mencari makanan tengah hari. Kaedahnya, dengan berkerja di mana-mana warung atau restoran. Shafiq dan dua tiga orang lagi rakan pula mencari wang tunai, juga dengan cara berkerja. Saya tidak pasti apakah yang mereka lakukan tetapi hasilnya amat lumayan! Shafiq berjaya memperoleh 12 kotak nasi dengan pelbagai lauk pauk secara percuma dan lebih lumayan, dia juga berjaya mendapat tunai lebih 1oo ringgit tanpa mengorbankan walau satu pun Jalur Gemilang.

Ketika saya dan rakan-rakan yang lain meneroka setiap inci kawasan Padang Besar untuk mencari maklumat termasuk menemuramah ketua kampong dan berkunjung ke Pusat KADUN, kami melihat ahli kumpulan Wafi sedang enak berehat di sebuah pondok berhampiran arked Padang Besar. Sebahagiannya sudah enak dibuai mimpi. Hati cemburu kerana menyaksikan mereka berehat begitu. Apakah strategi yang digunakan? Kami tidak tahu.

Ketika kami berempat berehat selepas membongkar maklumat di sebuah balai polis, kami terpaksa menebalkan muka mengupas ubi kayu yang dibawa sebagai bekalan untuk alas perut pada tengah hari tersebut. Empat ketul semuanya, perlu dikongsikan dengan lebih sepuluh orang ahli kumpulan yang lain. Maka kami hanya berdikit-dikit, kata orang, ingat orang belakang! Ketika itu kami langsung tidak tahu betapa Shafiq dan Fadzilah sudah berjaya mengumpul berkotak-kotak nasi untuk kami kerana masing-masing melakukan tugasan di lokasi berbeza.

Kira-kira jam dua petang, kami berkumpul di arked. Alangkah gembiranya melihat rakan-rakan yang lain membawa kotak-kotak putih yang berisi makanan. Sudah terbayang nasi dengan lauk yang sedap-sedap seperti ayam goreng dan ikan keli bakar. Semuanya tersenyum puas dalam kepenatan. Fadzilah turut membawa bungkusan air milo ais dan jus oren untuk kumpulan kami. Untuk seketika, kami menikmati saat-saat itu seperti banduan yang baru terlepas daripada penjara!

Selesai semua tugasan, kami mula melangkah pulang ke Kaki Bukit. Dalam perjalanan pulang itu kami mengumpul bahan-bahan basah untuk makan malam. Ketika tiba di sebuah kedai, kami lihat kumpulan Wafi bermewah-mewahan membeli barang. Ayam goreng segera dalam paket jenama Ayamas, itu bukanlah juadah yang biasa untuk kami selama tiga hari yang lalu tetapi mereka mempunyai tunai yang cukup untuk menikmati makan malam yang hebat! Sekali lagi hati cemburu.

Kami pula memilih untuk berjimat cermat. Sekali lagi Shafiq berpesan supaya berdiplomasi dan berlaku jujur dengan harapan ada ehsan lagi untuk kami. Akhirnya, tanpa satu sen pun, kami berjaya mendapatkan pelbagai jenis ikan mentah dan sayur-sayuran segar. Ia rezeki yang cukup murah bagi kami. Tunai terkini yang berjaya dikumpul ketika itu sudah lebih 120 tanpa satu sen pun digunakan. Caranya mudah, hanya perlu berlaku jujur dengan sedikit sikap ramah dan muka simpati yang tebal.

Ketika melangkah pulang, sekali lagi kami berlumba. Namun, ia bukanlah perlumbaan siapa atau kumpulan mana yang lebih pantas berjalan. Agak gila juga jika itu berlaku. Kami sebaliknya bersaing mendapatkan kenderaan yang boleh ditumpangi untuk pulang ke Kaki Bukit.

Pertama, kumpulan kami berjaya menumpang sebuah trak pick-up warga Thailand untuk kira-kira tiga kilometer perjalanan. Kemudian, entah malang apa yang menimpa, tiada sebuah pun lori yang kosong untuk memuatkan kami sehinggalah sebuah van Pos Malaysia melintasi kami. Ia berhenti dan, seperti bermimpi, kami ditawarkan menumpang oleh pemandunya, seorang pemuda yang ramah.

Itulah pengalaman pertama saya menaiki van Pos Malaysia dan mungkin juga yang terakhir (saya tidak pernah bercita-cita menjadi Posmen jarak jauh atau pun dekat). Kemudian, kami secara sedar mula mengetahui bahawa van Pos Malaysia bukanlah kenderaan mewah kerana bahagian belakangnya langsung tidak disediakan pendingin udara. Dengan tingkap yang tertutup rapat (anda boleh melihat sendiri jika berkunjung ke pejabat pos berhampiran pada sebelah petang selepas jam 5), ia umpama berada di dalam tin sardin yang dipanaskan secara perlahan-lahan di dalam sebuah oven. Baju yang sudah kering kembali lencun dengan peluh yang mencurah-curah. Namun, bolehlah saya katakan ketika itu, dalam keadaan bersesak-sesak, deria bau kami juga seolah-olah tidak berfungsi dengan baik.

Kumpulan Wafi pula menikmati perjalanan yang lebih sempurna. Mereka ditumpangkan oleh seorang pemandu bas tanpa sebarang bayaran dengan pakej pendingin udara! Itu pun selepas mereka menerangkan situasi dan kesulitan yang dialami.

Adakah kami kalah dalam perlumbaan pulang ini? Tidak. Kali ini kami berjaya memenangi perlumbaan pulang. Malah, kami tiba lebih awal daripada yang sepatutnya. Dengan masa yang banyak itu, kami segera ke dapur untuk menyediakan makan malam.

Namun, sekali lagi masalah baru muncul. Kami memiliki sejumlah ikan yang banyak dan sayur-sayuran yang pelbagai. Adalah mustahil semua itu dapat dimasak dengan sempurna melainkan jika kami diberikan dapur gas. Tapi itu ternyata sesuatu yang lebih mustahil. Akhirnya, kami sekali lagi terpaksa menakik kayu-kayu yang basah yang berlonggokan di bawah khemah. Keghairahan untuk memasak tiba-tiba menurun.

Tidak lama kemudian, kami lihat ahli kumpulan Wafi tiba seorang demi seorang. Jam semakin hampir angka 6 ketika itu. Kami percaya, azab untuk mereka lebih besar kerana mereka juga terpaksa melalui kesukaran yang sama untuk menyalakan api. Maka akhirnya, keghairahan itu juga akan menurun dengan natural.

Namun, telahan itu meleset. Sebenarnya, Wafi memiliki sejumlah peserta lelaki yang lebih cekap dalam kemahiran hidup atau survivor di dalam hutan. Saya dapat melihat melalui kepantasan mereka menyediakan dapur walaupun baru sahaja tiba. Malah, ayam goreng segera mereka menjadi lauk yang sedap dan paling cepat dimasak berbanding kami yang memiliki sejumlah ikan yang sebenarnya lebih mahal jika dinilaikan dengan tunai tetapi sukar dimasak.

Akhirnya, walaupun kumpulan kami tiba lebih awal, kumpulan Wafi lebih dahulu menikmati juadah makan malam mereka. Kali ini, cemburu yang wujud dalam sanubari menjadi lebih besar lebih-lebih lagi bila melihat barisan jurulatih dan urusetia memuji-muji masakan mereka! Ketika itu, saya dapat lihat wajah-wajah ahli kumpulan kami yang langsung tidak ceria. Penat, seolah kecewa dan berputus asa. Kemungkinan kami kalah secara keseluruhan semakin tinggi.

Jam 10 kurang lebih, kami dihimpunkan di pondok urusetia. Sesi post moterm dan laporan terpaksa kami tempuhi. Sudah terbayang dalam minda masing-masing ketika itu detik-detik yang membosankan. Sebenarnya, dalam sesebuah kursus luar pintu (out-door) atau lasak begitu, jika ada slot yang hanya melibatkan mental seperti diskusi atau LDK, ia bukanlah sesuatu yang menyeronokkan. Secara tiba-tiba juga badan kita terasa penat, lesu dan lemah.

Namun jangkaan tersebut ternyata meleset. Sesi laporan bertukar menjadi sesi perdebatan antara kedua-dua kumpulan. Semuanya berpunca apabila pihak urusetia melancarkan provokasi halus sehingga menaikkan emosi setiap daripada kami. Laporan tentang aktiviti kembara ke Padang Besar rupa-rupanya adalah slot untuk memerangkap kami.

Kegagalan demi kegagalan didedahkan oleh pihak jurulatih dan urusetia dengan alasan kononnya kami tidak mengikut peraturan yang ditetapkan. Ia juga menjadi sesi untuk mencari salah kami sahaja. Kemuncaknya, ialah apabila setiap kumpulan diminta membentangkan jumlah kutipan tunai dan kaedah yang digunakan.

Kumpulan Wafi mengundang reaksi panas apabila dengan bangganya mengumumkan jumlah kutipan (yang jauh lebih rendah berbanding kutipan kumpulan kami) selepas berjaya menjual semua bendera yang dibekalkan. Ia umpama poin terpijak bagi kami untuk melancarkan provokasi sebenarnya.

Pertama, adalah mengejutkan kerana mereka bertindak menjual semua bendera tersebut. Bagi kami, ia umpama menjual negara! Namun Wafi dengan tegasnya menafikan perkara tersebut kerana mereka bertindak mengikut arahan yang diberikan. Bahkan, salah satu Jalur Gemilang mereka berjaya dijual pada harga RM50 yang dibeli oleh seorang anggota polis yang patriotik.

Kedua, mereka juga gagal menunjukkan semangat setiakawan dan tolong menolong apabila tidak menumpangkan kami sedangkan lori yang dinaiki cukup untuk memuatkan 100 orang ketika dalam perjalanan ke Padang Besar. Untuk kesalahan ini, Wafi sekali dengan tegasnya menyatakan bahawa mereka bersikap begitu kerana berasakan masih dalam pertandingan. Ia logik, walaupun hakikatnya memedihkan bagi kami. Seorang ahli kumpulan kami mengalami masalah melecet yang teruk kerana terpaksa berjalan dalam jarak yang jauh.

Selepas saling berdebat dan menegakkan 'benang basah' masing-masing, akhirnya kami diarahkan berdamai. Tiada pemenang mutlak walaupun dari segi hujah dan kutipan tunai kumpulan kami jauh lebih baik. Mungkin pihak urusetia sengaja membiarkan kami begitu supaya terus berfikir dan berdebat secara sihat. Hingga kini, kami masih beranggapan tiada pemenang mutlak dalam perlumbaan tersebut selepas menilai segala hujah yang dibentangkan.

Pada malam terakhir itu, kami dibenarkan tidur di pondok urusetia. Ia bukanlah sesuatu yang lebih selesa daripada tidur di bawah khemah yang digenangi air, tetapi arahan tersebut ternyata sedikit melegakan kami dari kerimasan menunggu hari siang. Dengan lantai simen dan tanpa dinding, hanya sejuk yang menyelimuti tidur kami pada malam terakhir itu.

Keesokannya, seawal pagi kami sudah siap-siap untuk pulang. Tugas mengemas tapak perkhemahan dilakukan dengan penuh semangat. Kira-kira jam 9 pagi, bagasi kami tiba. Masing-masing dibenarkan mengambil barang keperluan terutamanya pakaian sebelum berangkat pulang. Saya pula, perkara pertama yang dicari ialah pisau cukur dan pencuci muka. Empat hari tidak bercukur membuatkan muka terasa tebal lebih empat inci!

Selepas pulang dari kursus tersebut, banyak perkara membuatkan saya berfikir lebih dari biasa. Komposisi kaum, ekonomi yang tak seimbang, masalah di sempadan yang dialami oleh para peniaga dan bermacam-macam lagi. Tapi itu semua yang terzahir di pandangan dan terhasil melalui data-data yang kami kumpul. Apa yang lebih penting ialah kejayaan BTN dalam memupuk sikap-sikap murni dalam kalangan kami.

Saya amat tidak bersetuju dengan segala tohmahan terhadap BTN selama ini. Bagi saya, BTN punya misi yang cukup mulia untuk memupuk kesedaran nasional yang tinggi. Ubi kayu bakar dan kelapa parut adalah bukti kecil bahawa BTN mampu mendekatkan anak muda hari ini dengan sisi silam bangsanya secara praktikal.

Peristiwa berjalan kaki dari Kaki Bukit, meredah Gua Kelam, dan menapak hingga ke Padang Besar pula adalah manifestasi setakat termampu tentang keperitan para pejuang terdahulu meraih kemerdekaan negara khususnya dalam menangani ancaman komunis di sempadan.

Justeru saya ingin mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada BTN terutamanya Cawangan Pulau Pinang kerana telah banyak membentuk asas minda dan pemikiran saya selama ini. Jika diberi peluang, saya juga ingin melakukan perkara yang sama untuk nusa bangsa.

Dan baru-baru ini ketika saya duduk berbual dengan Penolong Pengarah BTN (Mahasiswa & Remaja) Putrajaya, saya benar-benar terkedu. Rupa-rupanya, kursus tersebut adalah kursus yang tidak dirancang sebegitu. Semuanya berpunca selepas bajetnya tidak diluluskan! Segala perbelanjaan dikeluarkan oleh pihak urusetia sendiri. Inikah yang dikatakan pengorbanan? Tidak syak lagi, kami meraih manfaat yang cukup besar daripadanya. Terima kasih BTN!!!

Aspirasi Bangsa

Posted: 21 Sep 2011 01:39 AM PDT

Aspirasi Bangsa


Promosi Program Pemuda Kluang

Posted: 20 Sep 2011 08:01 AM PDT

سڬالاڽ موڠكين

Posted: 21 Sep 2011 01:34 AM PDT

سڬالاڽ موڠكين


Hujah mesti dibalas dengan hujah.

Posted: 20 Sep 2011 10:10 AM PDT

Satu sudut pandangan yang lain, pemansuhan ISA menampakkan bahawa kerajaan bersedia menangani sebarang isu yang timbul dengan tidak bergantung kepada undang-undang semata-mata. Walaupun dikatakan akan ada rang undang-undang baru yang akan digubal bagi menggantikan ISA tetapi ianya lebih kepada isu-isu keganasan seperti demontrasi, perhimpunan haram atau melibatkan tingkah laku fizikal yang mengancam harta benda dan nyawa orang awam.

Di dalam isu-isu membuat sesuatu kenyataan, ucapan, fitnah, penulisan berbaur hasutan dan lain-lain, pendekatan secara undang-undang agak ketinggalan zaman. Sebagai rakyat Malaysia kita sepatutnya mempunyai maklumat dan ilmu secukupnya tentang negara kita. Jika ianya sekadar satu hujah maka kita perlu menangkisnya dengan hujah juga.

Misalnya dalam isu Mat Sabu, kita faham hujah Mat Sabu yang mengangkat Mat Indera sebagai hero sebenar berbanding 26 orang polis yang terkorban itu sebagai tali barut British. Mat Sabu berhujah bukan meminta dirinya ditangkap tetapi apakah jawapan pakar-pakar sejarah, ilmuan, ahli politik dan sebagainya bagi menyanggah kenyataan Mat Sabu itu. Apa yang berlaku, banyak pihak membuat kenyataan yang mengelirukan rakyat. Sudah lah rakyat kebanyakkannya buta sejarah, ada yang pakar pun membuat kenyataan-kenyataan balas yang tidak menyelesaikan isu yang diketengahkan. Malah lebih buruk, kebanyakannya membisu tanpa sebarang komen.

Ada setengahnya hendak menutup kenyataan bahawa polis itu bukan polis penjajah sehingga timbul pula jawapan mengatakan bahawa negara kita tidak pernah dijajah. Timbul pula soalan kalau negara kita tidak pernah dijajah, mengapa pula Tunku menuntut kemerdekaan 1957? Bukankah jadi cacar marba sejarah negara kita?

Jikalau Mat Sabu menafikan Dato' Onn dan Tunku bukan pejuang sebenar kemerdekaan negara maka kita yang belajar sejarah sudah tentu tahu jawapannya. Bagaimana jika kita sendiri 'jahil' dengan sejarah negara untuk menjawab isu-isu seperti itu. Adakah kebanyakan daripada kita hanya mengikut saja apa orang kata tanpa berusaha untuk menambah ilmu kita.

Jika kita tidak mempunyai ilmu tentang sejarah negara kita, sejarah bangsa kita tentang hak-hak kita dalam perlembagaan maka kita akan tidak menjadi sensitif. Jika ada orang mengatakan, orang Melayu itu juga pendatang, kita tak rasa apa-apa malah mengiyakan tanpa berusaha menafikannya.

Setakat mana kita tahu tentang konsep ketuanan Melayu, jika ada sesetengah pihak mahu membuang dan mempertikaikan ketuanan Melayu dan digantikan dengan ketuanan rakyat maka ramai yang terpinga-pinga.

Kita juga harus faham dan tahu hak-hak kita di dalam perlembagaan khususnya perkara 153 yang melibatkan hak-hak keistimewaan Melayu. Perkara 153 itu sebenarnya tidak boleh dicabar tetapi kalau orang Melayu sendiri mempertikaikannya, ianya menjadi sesuatu yang membinggungkan. Zaman sekarang kita perlu mempersiapkan diri kita dengan pengetahuan untuk berhujah kerana kalau darah dibalas darah, maka hujah mesti dibalas dengan hujah.

Amir Hamzah Mohamad
Batu Pahat

Daniel Arif

Posted: 21 Sep 2011 01:34 AM PDT

Daniel Arif


Online DS Miller Inc. Equivalent of GATEWAY MC7803U Laptop AC Adapter

Posted: 21 Sep 2011 01:30 AM PDT

DS Miller Inc. Equivalent of GATEWAY MC7803U Laptop AC Adapter

DS Miller Inc. Equivalent of GATEWAY MC7803U Laptop AC Adapter

Zoom images

 • 12 Month Warranty
 • 19 Volts
 • ---

Full description

 

DS Miller Inc. Equivalent of GATEWAY MC7803U Laptop AC Adapter

Price: $50.00

Store rooCASE 5n1 Nylon Hard Shell (Red) Case with Memory Foam / NP-BG1 / NP-FG1 960mAh Li-Ion Battery / AC DC Charger / Tripod / LCD Cleaning Kit for Sony Cybershot DSC-H55 14.1MP Digital Camera Silver

Posted: 20 Sep 2011 11:38 PM PDT

rooCASE 5n1 Nylon Hard Shell (Red) Case with Memory Foam / NP-BG1 / NP-FG1 960mAh Li-Ion Battery / AC DC Charger / Tripod / LCD Cleaning Kit for Sony Cybershot DSC-H55 14.1MP Digital Camera Silver

rooCASE 5n1 Nylon Hard Shell (Red) Case with Memory Foam / NP-BG1 / NP-FG1 960mAh Li-Ion Battery / AC DC Charger / Tripod / LCD Cleaning Kit for Sony Cybershot DSC-H55 14.1MP Digital Camera Silver

Zoom

 • Non-OEM Accessories for Sony Cybershot DSC-H55 14.1MP Digital Camera Silver
 • Hard Shell Exterior and Memory Foam Interior to Protect your Camera. (Camera NOT Included)
 • Mesh Interior Pocket for Accessories. Velcro Retaining Strap. Color Matched Rubber Zipper. Removable Carabiner.
 • x1 rooCASE Hard Shell Memory Foam Case x1 Non-OEM NP-BG1 / NP-FG1 960mAh Battery
 • x1 Non-OEM AC DC Charger x1 Premium Tripod x1 LCD Cleaning Kit

Read full description

 

rooCASE 5n1 Nylon Hard Shell (Red) Case with Memory Foam / NP-BG1 / NP-FG1 960mAh Li-Ion Battery / AC DC Charger / Tripod / LCD Cleaning Kit for Sony Cybershot DSC-H55 14.1MP Digital Camera Silver

Price: $39.98

Audiovox 5BCR07P Remote Replacement Transmitter for APS997A in Fort Wayne

Posted: 20 Sep 2011 07:04 PM PDT

Audiovox 5BCR07P Remote Replacement Transmitter for APS997A in Fort Wayne

Audiovox 5BCR07P Remote Replacement Transmitter for APS997A

View more pics

Product Features

 • With True Enhanced Performance.
 • Latest Technical Development.

Technical Details

 • Brand Name: Audiovox
 • Model: 5BCR07P

Full description

 

Audiovox 5BCR07P Remote Replacement Transmitter for APS997A

Price: $55.98

PANEH MIANG

Posted: 21 Sep 2011 01:23 AM PDT

PANEH MIANG


Mawar Berduri

Posted: 20 Sep 2011 08:21 PM PDT

Bunga mawar lebih harum daripada bunga raya. Namun demikian, bunga Raya ialah bunga kebangsaan. Bunga mawar batangnya berduri. Dikobarkan wujud kalangan penjawat tingkat kanan Kerajaan Malaysia yang berfikiran sekular ciptaan massa.

Seorang ketua pengarah dilapor mempunyai teknik fikir bahawa Islam hanya untuk orang Melayu @ Islam. Kuliah agama kalau nak diadakan hanya eksklusif untuk orang Islam. Nanti orang belum Islam akan rasa kecil hati. Apa punya biawak yang ada dalam kepala kau tu lobai?

Islam diperturunkan untuk kemakmuran alam semesta. Islam bersifat inklusif. Ketauhidan dan akidah penganut ialah hak eksklusif pengamal dan penganutnya. Jika boleh berkongsi pengalaman dan ilmu tentang Islam, kenapa tidak dilakukan? Amatlah malang jika ramai dikalangan penjawat kanan yang berjaya ditarbiyah oleh Freemasonary dan akhirnya mensekularkan diri sendiri.

Mawar berduri, bunganya harum. Cukuplah penyakit bengong dan biawak yang banyak meleleh di kalangan pendukung politik Melayu. Negara tidak memerlukan pegawai Melayu yang tidak menguasai isi makna Perkara 3, Agama Islam ialah agama bagi persekutuan.

Pembangkang bela Biawak Hidup

Posted: 20 Sep 2011 06:20 AM PDT

Hasrat menukar Jalur Gemilang kepada wajah lain oleh Keling DAP Manoharan ialah niat biawak hidup. Inilah manusia yang suka baham biawak, minum todi dan guna kitab Komunis dalam kepemimpinan.

Apakah rakyat boleh bertindak? Apakah wujud peruntukan undang-undang khas kepada perkara yang boleh mencetus pemikiran songsang dan mengancam perpaduan kebangsaan sebegini? Apakah wujud peruntukan perundangan yang boleh dicaj kepada mana-mana insan yang cuba menukar bendera Malaysia, jata persekutuan Malaysia, bunga kebangsaan, bahasa kebangsaan, perlambangan kebangsaan tertentu, lambang-lambang rasmi berkaitan Undang Luak, lambang berkaitan kuasa Raja-raja Melayu, istana Raja?

Apakah ini permulaan keceluparan melampau atau implikasi penjajahan mental komunis melalui proses mencabar kekebalan tertentu, dek kerana diumumkan pembubaran Akta 82?

Sukalah Pak Sedaro bertegas bahawa Parang Panjang milik perajurit Kiai Salleh dan Kiai Shamsudin masih dahaga akan darah-darah komunis dan penggerak konspirasi penjahanam Malaysia! Jangan depan pagar kau terganggu dek ketukan nasrul-haq wahai PARIA-PARIA Komunis.

My Longest Yard

Posted: 20 Sep 2011 11:59 PM PDT

My Longest Yard


Kalau diberi tiket percuma pun, kami tak akan pergi tonton filem ni

Posted: 20 Sep 2011 07:14 PM PDT

Ini filem sulung arahan Namewee bertajuk Nasi Lemak 2.0. Ramai selebriti hebat berlakon dalam filem ni. Afdlin Shauki ada, Adibah Noor pun ada. Malang, ia langsung tak menarik perhatian kami untuk menonton.

Bukan soal filem Nasi Lemak 2.0 atau para pelakonnya tapi kerana si pengarah bernama Namewee.
Masakan kita pernah pernah lupa, bagaimana Namewee mengguris dan menyiat-nyiat hati rakyat Malaysia sebelum ini.

Lagu Negaraku dihina!
Wanita Islam bertudung dizina! Azan subuh dihina!

Sorry lah bro. Bagi tiket free pun kami tak akan pergi tonton.


The Unspinners

Posted: 20 Sep 2011 11:56 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 20 Sep 2011 11:51 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Gempar! Pemuda PAS Mula Bogelkan Pemimpin Tertinggi PKR!

Posted: 20 Sep 2011 10:33 PM PDT

Menurut Pemuda PAS, dalam daftar SPR banyak nama yang mereka temui mempunyai kod Negeri 71.


Pemuda PAS: 170,818 pengundi tiada kod negara

September 20, 2011

KUALA LUMPUR, 20 Sept — Pemuda PAS pusat kini mendakwa terdapat 170,818 nama dalam daftar pemilih suku kedua tahun ini yang tidak mempunyai kod negara, yang menimbulkan persoalan mengenai keshahihan.

Pengerusi Pemulihan Demokrasi dan Mobilisasi Pemuda PAS Suhaizan Kayat berkata berdasarkan pada semakan di laman web Jabatan Pendaftaran Negara, pengundi-pengundi itu disenaraikan dengan kod rasmi "71" — merujuk kepada warganegara tidak diketahui negara asal kelahirannya.

"Walaupun terdapat kecurigaan tetapi oleh kerana nama mereka berada dalam daftar pemilih induk, maka mereka diberi hak mengundi di negara kita," kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya, seramai 42.33 peratus atau 72,742 pengundi yang tidak diketahui negara asal kelahiran ini adalah dari rumpun bangsa Cina dan 17.33 peratus atau 29,605 pengundi bangsa India manakala rakyat Bangladesh adalah mereka yang paling sedikit sekali.

"Menariknya bagi rumpun bangsa Inonesia yang pernah memanaskan negara dengan isu Mismah suatu ketika dulu hanya meliputi 4.37 peratus atau 7,468.

"Mismah memiliki kod negara "71" dan telah menjadi warganegara pada 31 Januari 2011. Pengundi daripada bangsa Indonesia yang tidak diketahui negara asal kelahiran ini dipecahkan kepada bangsa Indonesian (4,942), Bugis (1,356), Jawa (872), Banjar(240) dan Boyan(58)," kata beliau yang juga Ketua Pemuda PAS Johor.

Beliau berkata, mengikut pecahan agama daripada pengundi warganegara tidak diketahui negara asal kelahiran ini adalah Islam iaitu 37.7 peratus atau 64,400 orang sahaja menakala 62.30 peratus atau 106,418 pengundi bukan beragama Islam.

Bagi pecahan mengikut negeri tempat mengundi pula adalah Selangor (29,758), Johor (28,164), Wilayah Persekutuan (17,548), Perak (16,680), Kelantan (15,345), Pulau Pinang (12,799), Sarawak (9,324), Sabah (8,590), Melaka (8,069), Negeri Sembilan (7,516), Pahang (6,495), Kedah (5,793), Terengganu (3,313) dan Perlis (941).

Ini bermakna bahawa negeri Pakatan Rakyat termasuk Perak dan Wilayah Persekutuan mempunyai pengundi yang tidak diketahui negara asal kelahiran seramai 57.32 peratus atau 97,923 orang.

Katanya, ia satu jumlah cukup besar yang mungkin boleh menumbangkan kerajaan yang memerintah.
http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pemuda-pas-170818-pengundi-tiada-kod-negara/

Apa yang Pemuda PAS sebenarnya adalah satu provokasi untuk kita menyiasat siapa sebenarnya yang mempunyai kod negeri 71 tersebut.

Dalam pencarian kami, kami telah temui 5 pemimpin tertinggi PKR mempunyai kod negeri 71. Ertinya pemimpin-pemimpin PKR ini dikategorikan oleh PAS sebagai orang yang tiada kod negara dan bukannya berasal dari Malaysia.Perkara ini adalah sesuatu perkara yang sangat serius dan Parlimen perlu membincangkan isu yang dibawa oleh Pemuda PAS iaitu bagaimanakah orang yang mempunyai kod IC 71 bukan sahaja boleh menjadi pengundi malah boleh menjadi pemimpin parti! Malah, Wan Azizah sendiri pernah menjadi Ketua Pembangkang sebelum Anwar Ibrahim mengambil alih.

Memang benar kata Pemuda PAS kerana kebanjiran pengundi mempunyai kod 71 boleh menumbangkan Kerajaan yang memerintah. Kenyataan Pemuda PAS ini merujuk kepada kejayaan Pakatan Pembangkang yang diketuai oleh Wan Azizah (no. kod IC 71) hampir menumbangkan parti pemerintah.

Kepada yang masih tidak percaya bahawa ini adalah ancaman yang sebenar seperti yang diperkatakan oleh Pemuda PAS, anda boleh lihat bukti yang kami perolehi dari laman web SPR yang menunjukkan bahawa orang yang berIC 71 sedang memimpin gerakan untuk menumbangkan Kerajaan.
*Selepas pendedahan ini, kita tunggu respon Pemuda PAS. Adakah mereka berani sound PKR secara direct? Benarkah PAS secara tersembunyi mahu menumbangkan pimpinan tertinggi PKR sebagai mana PKR menumbangkan golongan ulama dan menaikkan golongan Erdogan. Kita tunggu episod perebutan kuasa antara DAP-PAS-PKR selepas ini.

GEMPAR!!! Video Seks YB DAP?!!

Posted: 20 Sep 2011 09:30 PM PDT
HAMSAP punya Ah SOH!!! Selamba sahaja dia memaki hamun kakitangan Melayu di MPKj...Ptuih!

Hah sekarang ini kalau para penjawat awam (terutamanya cikgu-cikgi) yang masih tegar tidak mahu menjadikan rakaman di atas sebagai IKTIBAR, nantikanlah BALA penjajahan KUFFAR selepas PRU-13 ini!!! Ingat PAS Hulu Langat pernah menjanjikan Kajang sebagai bandar ISLAM sebelum ini. Namun hakikatnya kini, jawatan Ahli Majlis pun tidak dapat nak dihidu. Dalam pada PAS yang terus melepas, Melayu jua yang semakin tertindas...


***Credit to Double Y***

Inikah Fesyen Muslimah?

Posted: 20 Sep 2011 09:03 PM PDT

PAS sering mengkritik UMNO dalam isu tutup aurat.

Alasan yang mereka berikan adalah UMNO tidak Islamik kerana ramai diantara pemimpin wanita atau keluarga pemimpin UMNO tidak tutup aurat.

Cuba lihat gambar ini pula. Adakah ini fesyen yang menutup aurat?


Gambar tersebut adalah gambar anak TIMBALAN PRESIDEN PAS, Mat Sabu.

Sebagai orang No.2 dalam PAS, sudah pasti Mat Sabu akan mendidik keluarganya. Mestilah keluarganya lebih sempurna dari 'keluarga orang UMNO' yang sering menjadi bahan kutukan pengikut PAS. Cuba bandingkan panduan menutup aurat yang dianjurkan oleh Islam dengan fesyen yang dipakai oleh anak Mat Sabu.

Klik untuk besarkan imej.


Pesanan MyMassa, penyokong PAS tak perlu mainkan isu aurat lagi kalau anak pemimpin no.2 PAS pun pakai macam ni. Kalau ada penyokong PAS yang masih nak main isu ini, kita tunjukkan sahaja gambar ini dan tanya mereka adakah ini dikatakan menutup aurat ala PAS?

* Nak ikut Islam atau ikut PAS. Kalau ikut PAS, hancur jadinya.

Antara Nik Aziz dan Gabenor Jakarta.

Posted: 20 Sep 2011 07:34 PM PDT

Baru-baru ini kenyataan Gabenor Jakarta yang menyalahkan wanita seksi sebagai punca jenayah rogol mendapat bantahan daripada pejuang hak wanita di sana.


Peristiwa ini mengingatkan kita dengan kenyataan yang sama dikeluarkan oleh Nik Aziz satu masa dahulu.Nik Aziz bukan sahaja menyalahkan golongan wanita malah membenarkan wanita-wanita tersebut dirogol! Kenyataan yang dikeluarkan oleh Nik Aziz dianggap bahan gurauan oleh pengikutnya. Tetapi, apa akibat dari kenyataan Nik Aziz?


JENAYAH ROGOL DI KELANTAN MENINGKAT 26 PERATUS

KOTA BHARU - Jenayah rogol di negeri Kelantan menunjukkan peningkatan sebanyak 26 peratus pada tahun lalu berbanding tempoh yang sama pada tahun sebelumnya (2008). Ketua Polis Kelantan, Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata, lebih mengejutkan kes jenayah tersebut melibatkan 60 peratus remaja di bawah umur (juvana).


"Mengikut statistik polis, 23 mangsa yang terlibat berusia di bawah 12 tahun, 165 mangsa berusia di antara 13 sehingga 16 tahun manakala selebihnya berumur 16 tahun ke atas. "Kebanyakan kes juga melibatkan sukarela (suka sama suka) dan antara daerah yang mencatatkan kes paling tinggi ialah Kota Bharu, Pasir Mas dan Pasir Puteh," katanya kepada pemberita selepas Majlis Makan Pagi Ketua Polis Kelantan bersama Media di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK), semalam.


Menurutnya, sepanjang tempoh Januari sehingga Disember tahun lalu, sebanyak 313 kes dilaporkan berbanding 250 kes tahun pada tahun sebelumnya. "Hal ini menunjukkan peningkatan sebanyak 63 kes. Kurangnya pengawasan ibu bapa terhadap anak-anak juga merupakan faktor utama jenayah rogol di negeri ini menunjukkan peningkatan sepanjang tahun lalu," katanya.
Bagi MyMassa, Gabenor Jakarta dan Nik Aziz berhak menyatakan pandangan peribadi mereka. Tetapi sebagai pemimpin, mereka tidak patut menyalahkan satu pihak sahaja iaitu golongan wanita tanpa turut menyatakan golongan lelaki gila seks sebagai faktor yang seterusnya.

Tapi jika dilihat dalam Parti PAS sendiri, kebanyakan pemimpin PAS kahwin lebih dari seorang. Pemimpin PAS sendiri kahwin 2. Iklan ubat kuat pun banyak diiklankan di Akhbar Harakah dan laman portal PAS iaitu Tranungkite Online. Ketika ceramah-ceramah PAS dibuat, banyak juga gerai-gerai yang menjual ubat kuat didirikan. Pendek kata, lelaki yang mempunyai nafsu syahwat yang kuat memang sinonim dengan PAS.

Sebab itulah jika jenayah rogol berlaku, hanya golongan wanita yang dipersalahkan. Golongan lelaki yang melakukan jenayah tersebut langsung tidak disentuh oleh ulama-ulama PAS kerana PAS ada share secara langsung dengan peningkatan penjualan ubat kuat di negara ini.

Hadis Hari Ini - Doa Menziarahi Orang Sakit

Posted: 20 Sep 2011 06:35 PM PDT


Daripada Ibnu Abbas RA, Nabi SAW bersabda :

Maksudnya : "Orang yang menziarahi pesakit yang belum tiba saat-saat kematiannya, lalu ia berkata di sisinya sebanyak tujuh kali :

Asalullahal 'azim rabbal 'arsyil 'azim an yasyfiaka

Mahhum : 'Aku bermohon kepada Allah Yang Maha Besar, Tuhan 'Arasy yang agung agar menyembuhkan engkau',

Nescaya Allah akan menyelamatkannya daripada penyakit itu".

Hadis Riwayat Abu Daud

NUH

Posted: 20 Sep 2011 05:00 PM PDT


MUQADDIMAH SURAH NUH 
Surah ini diturunkan di Mekah, mengandungi 28 ayat. Dinamakan surah "Nuh" kerana pada keseluruhan surah ini, Allah Ta'ala menceritakan perihal Nabi Nuh (a.s.) dan tentangan keras yang dihadapinya semasa ia menjalankan dakwah mengajak kaumnya menerima ugama Allah – ugama tauhid.
Intisari kandungannya: Menerangkan bagaimana Nabi Nuh (a.s.) membentangkan dalil-dalil tauhid yang membuktikan keesaan Allah Ta'ala yang menciptakan seluruh alam dan melimpahkan rahmatNya kepada sekalian makhlukNya.
Menerangkan juga tentang kedegilan kaumnya mempertahankan fahaman syirik dan penyembahan berhala.
Iapun merayu kepada Allah Ta'ala menyatakan halnya. Akhirnya Tuhan membinasakan golongan yang ingkar dengan taufan, dan menyelamatkan Nabi Nuh serta pengikut-pengikutnya yang beriman di dalam bahtera yang termaklum.
Surah ini diakhiri dengan menyatakan doa Nabi Nuh semoga Allah Ta'ala membinasakan golongan yang kufur ingkar:
"Wahai Tuhanku, jangan Engkau biarkan seorang-pun dari orang-orang kafir itu hidup di atas muka bumi ini!
"Kerana sesungguhnya jika Engkau biarkan mereka hidup, nescaya mereka akan menyesatkan hamba-hambaMu, dan mereka tidak akan melahirkan anak melainkan yang berbuat dosa, lagi kufur ingkar".
"Wahai Tuhanku! Ampunkanlah bagiku, dan bagi kedua ibu bapa ku, serta bagi sesiapa yang masuk ke rumahku dengan keadaan beriman; dan (ampunkanlah) bagi sekalian orang-orang yang beriman, lelaki dan perempuan (dalam segala zaman); dan janganlah Engkau tambahi orang-orang yang zalim melainkan kebinasaan!".


PANAS! Berita Yang Tidak Akan Keluar Di Malaysiakini atau Malaysian Insider

Posted: 20 Sep 2011 05:05 AM PDT

Beberapa hari ini, media propaganda pembangkang galak menyerang Felda. Memandangkan pilihanraya makin hampir, maka golongan yang menjadi tunjang sokongan BN (peneroka Felda) di Semenanjung digasak cukup-cukup bagi memastikan sokongan mereka beralih kepada pembangkang.

Sekumpulan 550 orang peneroka gugusan Bera, Pahang memfailkan saman ke atas Felda hari ini atas dakwaan penipuan yang dilakukan oleh lembaga berkenaan berhubung bayaran ke atas hasil sawit mereka.

http://www.malaysiakini.com/news/176345

Felda bakal berdepan musibah terbaru sebaik menerima tuntutan saman lebih RM510 juta dari peneroka di kawasan Jengka, Pahang dalam jangka masa terdekat.

Ini berikutan 345 lagi peneroka menyerahkan borang waran pelantikan peguam yang menjadikan jumlah keseluruhan mereka yang menyaman Felda di kawasan itu setakat ini adalah seramai 1,056 orang, lapor Keadilan Daily.
http://www.malaysiakini.com/news/176297

Apa yang MyMassa nak kongsikan di sini adalah nasib peneroka Felda selepas kes tersebut diselesaikan dimahkamah.

Klik untuk besarkan imej.

Peguam pembangkang memang pandai. Mereka menggunakan kesusahan warga Felda untuk meraih keuntungan berganda. Mereka akan ikut ceramah PAS anjuran Mazlan Aliman sambil menyucuk jarum-jarum halus. Dalam kes Felda Kemahang, Wan Rohimi, peguam yang banyak menguruskan kes pemimpin PAS seperti kes saman Adun Melor dan kes saman Mazlan Aliman saman Felda berjaya menipu peneroka Felda. Pada mulanya, peguam PAS ini berpura-pura mulia dengan menawarkan khidmat percuma untuk peneroka untuk membuka fail. Setelah peneroka menerima dia sebagai peguam dan kes itu menang percuma (kerana peguam Felda tidak hadir), Wan Rohimi telah menuntut sebanyak 30% daripada jumlah wang saman RM12 juta.

Pasukan pembohong dari PAS

Cuba pembaca tengok macam mana peguam PAS ini mengayat peneroka Felda dalam sesi ceramahnya bersama Mazlan Aliman:


"Saya yakin pakcik dan makcik akan berdosa dan malu kepada anak dan isteri kita jika pakcik dan makcik meninggalkan bumi ini dengan mewariskan hutang kepada anak-anak keturunan kita...Pakcik dan makcik akan menjadi orang paling tidak berguna kalau dalam keadaan sedar masih memilih untuk memeluk tubuh dalam keadaan kita tahu bahawa kita ditipu dan kita ditindas memilih untuk rela dengan kezaliman yang dilakukan secara terus-terusan oleh penyamun yang bernama FELDA".

"Satuhari saya turun ke Kemahang, saya tengok sendiri rumah peneroka yang daif. Bila saya tengok rumah peneroka, tangga pun takde....potong batang kelapa buat tangga. Nak tengok kereta jangan harap....".

"Bila kita failkan kes...tersiar surat khabar supaya ramai pihak ambil perhatian betapa daifnya peneroka. Anak sepuluh, tujuh jadi penyamun, tiga jadi mat rempit...sebab mak bapak takde wang. Mak bapak takde duit nak menyara pendidikan. Sebab itu jenayah sosial tinggi di FELDA seluruh Malaysia sebab kehidupan peneroka yang daif".

http://generationcyber.blogspot.com/2010/09/pesanan-kepada-wan-rohimi-peguam.html

Keji betul. Kalau ada masa, MyMassa akan kongsikan bagaimana seorang peguam PAS yang membantu bapa seorang warga asing merampas anak dari seorang ibu yang merupakan warganegara Malaysia. Kerana duit, peguam-peguam PAS sanggup buat apa sahaja.

*PAS...wa haramu, halalku.

Isu Filem Hantu Bonceng : Ramai Penyokong BN Sambut.

Posted: 20 Sep 2011 01:40 AM PDT

Baru-baru ini blogger pembangkang memainkan isu filem hantu bonceng yang kononnya menghina Rasulullah S.A.W.


Isu tersebut kemudiannya mendapat reaksi pelbagai pihak termasuk penyokong BN. Ada juga beberapa penyokong yang menyambut isu ini dengan membantu menyebarkan propaganda pembangkang.

Bagi MyMassa, setiap isu yang dimainkan oleh pembangkang akan dianalisa oleh team kami. Untuk isu hantu bonceng kali ini, blogger pembangkang (milo suam) berniat memainkan isu ini bagi menutup pendedahan mengenai hantu bonceng yang sebenar.Pendedahan yang dibuat mengenai kewujudan video baru hantu bonceng veteren amat menggusarkan pembangkang dan mereka pantas mencari isu lain untuk mengalih isu tersebut.

Jika dilihat isu sebenar yang diperkatakan sebenarnya tiada isu yang perlu dibincangkan kerana dalam dialog yang dilontarkan oleh Zizan Raja Lawak ada noktahnya. Syaitan tersebut bukan merujuk kepada Nabi Muhammad tetapi kepada kawannya yang disangkakan jelmaan syaitan. Namun, dialog tersebut diulang banyak kali bagi menguatkan hujah blogger pembangkang. Seperti mana kata bapa propaganda yang terkenal  A lie, repeated often enough, will end up as truth (Dr Paul Joseph Goebbels, Hitler's Minister of Propaganda (1933-1945)).

Kemuncak kepada isu tersebut PAS hari ini menggunakan isu tersebut untuk menghentam kembali kerajaan.

PAS dakwa LPF, Finas benar filem Hantu Bonceng hina kalimah

KUALA LUMPUR, 19 Sept – Dewan Pemuda PAS berkata pihaknya sangat kesal dengan kelemahan ketara pihak Lembaga Penapisan Filem (LPF) dan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) sehingga membenarkan filem-filem berbaur penghinaan kepada Islam diterbitkan – terbaru Hantu Bonceng, yang disiarkan sejak awal Aidilfitri. Ketuanya Nasrudin Hassan berkata, filem itu yang mengandungi unsur menghina Islam, arahan Ahmad Idham Ahmad Nazri dengan lakonan Mohd Razizan Abd Razak atau dikenali "Zizan RL".
Permohonan MyMassa kepada penyokong BN, hati-hati dengan setiap isu yang dimainkan oleh media propaganda pembangkang. Bagi kami, jika benar PAS dan blogger pembangkang serius mempertahankan syahadah dan kalimah Allah, kerana mereka menikus bila Al-Quran dipermainkan oleh pemimpin DAP yang menggunakannya untuk meraih undi?


Jika benar mereka ikhlas, kenapa mereka membisu dalam isu Kalimah Allah dan serbuan di DUMC? 

*Pesanan MyMassa, read between the lines. Setiap isu yang dimainkan oleh pembangkang ada agenda yang memihak kepada mereka. 

Bila Rakyat Dah Tak Percaya Parti Politik.

Posted: 20 Sep 2011 12:35 AM PDT

Kes berlaku di Jerman.

Parti Lanun pun boleh menang pilihanraya.

Klik untuk besarkan imej.


Mungkinkah perkara ini berlaku di Malaysia?

Bila politiking mengatasi segala sampai rakyat bosan dan membentuk parti mereka sendiri?

Fikir-fikirkan....

g a R a m a N i s

Posted: 20 Sep 2011 11:50 PM PDT

g a R a m a N i s


PANAS! Dr. Brian Karipapkan Anwar Ibrahim

Posted: 20 Sep 2011 11:10 PM PDT

Rangkaian Peguam Anwar bersungguh-sungguh mahu tampilkan pakar mereka sendiri. Anwar juga begitu yakin pakar karipap yang dibawanya lebih efisen.

Pada tanggapan Anwar dengan membawa muka mat saleh sebagai pembelanya akan membuatkan semua rakyat dan penyokong kagum dengan tahap networking Anwar. Muka yang fresh dan sijil akademik yang bergulung akan mengagumkan barisan pendakwaraya.

Podaah cit..! Anwar sudah dikaripapkan penebar piza dari Australia.

Apa yang didedahkan The Mole amat-amat mengejutkan. Nama web pun dah macam perli Anwar. Hehehe....

In fact the lack of qualification caused the judge to question how McDonald can be considered qualified to operate a pathology lab as prescribed by the laws of Australia.

In Para 52, the judge said:

"The only possible relevant course addition to Dr McDonald's university studies as revealed in his curriculum vitae which he has done was in 1993, being the NATA assessor's course in DNA testing laboratory accreditation, but which he said did not assess or accredit him in any way (T231). I am therefore left not knowing the basis upon which Dr McDonald is able to operate and accredited pathology laboratory within the meaning of s23DN ad s23DNA of the Health Insurance Act, other that that he is a senior scientist as definer therein."

NATA is National Association of Testing Authorities, Australia.

After reviewing testimony from other experts, the judge comes to an even more shocking conclusion that despite a lack of expertise in a particular area, McDonald found no difficulty in running down the testimony of real experts in the field.

"This explains why Dr McDonald is not an expert. He does not have the expertise to derive and validate a subpopulation model. He cannot follow the derivatives in such model. He has not attempted to follow the derivations of the subpopulation model used by Dr Buckleton in this case (T237). However, when he looks at the observed profiles against the expected or predicted profiles, he says that the model prepared by Dr Buckleton is "flawed" (T237)."

In fact, Dr. Brain Mcdonald sudah ada jurnal law kes yang mempertikaikan kredibilitinya. Sepertimana yang didedahkan, hakim Aussie pun tolak kelayakan Dr. Brian.

Apakah aneh untuk sebuah negara yang mengiktiraf kesamaan gender dan support untuk homoseksual komuniti macam Anwar menafikan kelayakan Dr. Brian?

Dalam menegakkan keadilan, fakta kes adalah fakta yang tidak boleh diubah. Beban bukti yang terletak pada Anwar sudah menampakkan kebenaran. 

Mahu tunggu saja bendera putih dari Karpal Singh. Hehehehe......

Anwar sudah sikap pilih pakar. Yang dicari pakar DNA bukan pakar karipap yang mahu kaut keuntungan.

Jika hakim Aussie pun mentah-mentah tolak kredibiliti Brian takkan hakim disini mahu terima keterangan Brian sebagai bullet proof Anwar berjoget di luar mahkamah.

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 20 Sep 2011 11:21 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


ANWAR BERJAYA TIPU DIRI SENDIRI

Posted: 20 Sep 2011 12:48 AM PDT


RAJA PEMBOHONGAN KIAN TERSUNGKOR DISEBALIK PEJUANG IKLAS BLOGGER PAPA GOMO...

Rakyat di Negara ini yang berfikiran rasional yang tidak terlibat dengan mana2 parti sudah ramai tidak mempercayai Anwar. Keterampilan Anwar yang dianggap baik dalam segenap sudut bagi mereka sebelum ini hanyut begitu sahaja bersama keenganan Anwar tidak mahu bersumpah yang berakitan dengan isu liwat bersama Saiful, isu sex Cina Doll. Selain beliau tidak mahu bersumpah Anwar juga tidak bertindak menyaman mana2 individu berkenaan seperti lazimnya yang beliau lakukan dengan ertikata lain " raja saman".

Ramai pemimpin politik pelbagai parti, NGO2 dan juga Ulama2 di negara ini menunggu tindakan bersumpah dari Anwar bersabit dgn liwat dan sex tersebut. Tidak ketinggalan juga kami dari warga blog sentiasa menanti sumpah dari Anwar kerana bagi kami yang lebih memetingkan kesucian agama islam bukannya politik,semata2. Kami juga mahu mempastikan negara ini bebas dari pemimpin yang hapruk yang memeiliki moral yang rendah memimpin negara apatah lagi jika dilantik PM. Walaupun kami disumpah seranah namun kami redha semuanya. Tetapi sesekali kami tidak sanggup dan redha melihat agama, bangsa dan negara kami dikuasai oleh pengkianat2 yang hidup penuh dengan kepuraan yang kononnya merekalah perjuang islam dan bangsa.

Anwar semua orang tahu berjuang hanya untok meletakkan dirinya sebagai PM. Pelbagai cara beliau usahakan bagi mempastikan cita2 beliau tercapai. Anwar berjaya menyatukan Pas dengan DAP menjelang PRU12 yang lalu hasilnya apa yang terjadi kpd islam, bangsa dan negara skrg ibarat telur dihujung tanduk menunggu saat kejatuhan dan hancurnya kuasa melayu. Kalau dahulu benteng kuat Pas dangan DAP adalah 'ISLAM" - yang tidak terfikir sama sekali oleh kita skrg pas sdh sebantal dgn DAP. Pas memilih DAP berbanding Umno dalam mahu melaksanakan hukum2 islam di negara ini. Peranan bijak Anwar yang dapat membaca hati perut jahat pemimpin pas yang punyai persamaan dgn beliau yang punyai niat sama mahu menjatuhkan kerajaan yang sedia ada kerana gila kepada kuasa dan dendam kesumat. Apa yang Anwar arah apa lagi yang pas belum lakukan? Skrg Anwar suruh pijak islam pun pas lakukan... Dibelakang Anwar bukan Hj Hadi dan bukan Nik Aziz dibelakang Anwar tidak lain dan tdk bukan adalah kafir DAP.

Menjelang pilihan raya seperti biasa kita akan sama2 disajikan janji2. Pas akan hidupkan kembali perjuangan islam mereka. Mahu tidak mahu Nik Azziz terpaksa menghidupkan kembali irama hudud yang terkandong dalam manifesto pilihan raya pas tahun 1990. Nik Aziz mengguna apa cara sekali pun tentang islam seperti mana Anwar guna apa cara pembohongan sekali pun asal dapat mempengaruhi rakyat.

Soal DAP mahu tukar jalur gemilang, soal isu murtad, soal mengangkat komunis, soal hukum2 islam dipersendakan oleh kafir itu semua tidak menjadi tajuk penting apa yang penting bagi Pakatan Haram adalah UNDI.

Syabas papa gomo...butiran pasir sudah berada dalam kasut Anwar! pastikan semut2 pula akan menyusur masuk dalam telinga...

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 20 Sep 2011 11:07 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


BUKTI Kemarahan Rakyat Selangor: Khalid Samad Kena Salib..

Posted: 20 Sep 2011 10:01 PM PDT

Dua gambar di bawah sudah cukup membuktikan bahawa api kemarahan rakyat selangor sedang memuncak, tak pernah dalam sejarah pas gambar pemimpin, ahli parlimen atau adun mereka di salib, tapi ini berlaku kepada ahli parlimen pas shah alam, khalid samd.

Orang cukup marah dengan mat sabu kerana mengangkat komunis dan mat indera sebagai hero dan pejuang kemerdekaan, tapi kemarahan rakyat tak la sampai nak salibkan muka mat sabu, maknanya orang lagi marah pada khalid samad, jadi betulah maklumat yang aku dapat, khalid samad dah tak mau bertanding di parlimen shah alam pada pru akan datang, dia nak cari safe seat untuk dia bertanding...


Kerana Artikel Ini, Husam Saman Kickdefella...

Posted: 20 Sep 2011 06:59 PM PDT

Antara bait-bait ayat yang membuatkan husam panas hati dengan kickdefella ialah:

"Saya tidak boleh biarkan Kerajaan buat macam ini kepada rakyat. Kalau Tok Guru tak bela rakyat, saya akan lawan Tok Guru untuk rakyat…." lebih kurang begitulah kata-kata Husam kepada saya dan para sahabat serta para peniaga yang berdiri teguh bersamanya menentang Ariffahmi pada 14 Oktober 2009 di dalam bilik mesyuarat Pejabat Perbadanan Menteri Besar Kelantan.

Lalu selepas itu, kami beredar ke bawah bayangan tangki air besar Air Kelantan di Taman Indera Petra. Sambil meneguk air kelapa, kami sahabat Husam menyatakan kekaguman kepada ketegasannya. Kita berusaha singkirkan Ariffahmi supaya Husam dapat menjalankan amanahnya kepada rakyat dan bukan menipu rakyat.

Satu ketika dahulu saya bangga mengenali seorang yang bernama Husam. Seorang yang sentiasa memperkenalkan dirinya sebagai pembela insan-insan kecil. Tetapi hari ini Husam menurun taraf dirinya kepada sekadar pengangkat najis Abdul Ariffahmi Ab Rahman.

baca selanjutnya di blog kickdefella

Video Komen Kickdefella Mengenai Saman Husam Keatasnya:

Panglima Perang Cyber

Posted: 20 Sep 2011 11:03 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Gempar - Blogger Pakatan Tulang Besi Tunjukkan Gambar Anwar Keluar Bilik Tanpa Jam Omega !!!

Posted: 19 Sep 2011 11:41 PM PDT

Ini gambar yang dihasilkan oleh Dr Novandri :Jelas Anwar keluar tanpa jam di tangan beliau.


Selepas itu anda boleh saksikan gambar Anwar di blog Tulang Besi juga sama iaitu tanpa jam.


Adakah perkara ini anda sedari ???

Maha Suci Allah ! Blogger Tulang Besi sudah kantoi dalam lubang 'taiknya' sendiri.....


http://www.malaysiawaves.com/2011/09/papagomo-palsukan-rakaman-video-pula.html


Jelas Anwar keluar tanpa jam di tangan. 


Bukti Anwar pakai jam tangan kiri lihat gambar bawah ini :Bagi mengelakkan artikel dipadam maka paparan rakaman skrin blog sudah dihasilkan di bawah :
Isu kenapa warna baju Anwar jadi putih sila lihat video ini :


Nampaknya bau busuk sudah tidak mampu ditutup. Blogger mereka terkial-kial mencari point untuk menutup kelemahan bukti yang kita paparkan.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih.