Jumaat, 17 Jun 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 17 Jun 2011 01:07 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat


Posted: 17 Jun 2011 10:00 AM PDT

Published with Blogger-droid v1.6.8

House PK

Posted: 17 Jun 2011 01:05 PM PDT

Pure Shiite

Posted: 17 Jun 2011 11:49 AM PDT

Pure Shiite


The Republic of Penang Vs Agong : The Return Serve

Posted: 17 Jun 2011 04:07 AM PDT

DIMENSI

Posted: 17 Jun 2011 11:37 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Deeayypig buat rakyat jadi lauk dengan janji2 palsu

Posted: 16 Jun 2011 05:30 PM PDT


Deputy Chief Minister II P Ramasamy today hit back at his Batu Kawan detractors, insisting he had never made any election promises as alleged by the residents.

"We (Pakatan Rakyat) did not even know that we are going to form the state government. How I could have made such promises when I wasn't even sure of winning? he asked.

Ramasamy was accused of pledging to provide land, funding for schools, temples and for the upkeep of Hindu cemeteries. "These are blatant lies," he said. - FMT

aiseymen what a lame excuse deyy tambiiii! nak bantu rakyat pun nak kena tipu sama rakyat kaa? apa guna buat manifesto berdegar2? manifesto tu adalah janji pembangkang pada rakyat!. itu pun tarak paham ka tambii?

wooo bila suda menang lagi mau pusing2 kasi rakyat pening kaa? itu macam kaaa janji sama rakyat? bermakna sebelum pru puak fuckatan saje tabur janji serupa tabur umpan nak kasi ikan makan. bukan simpan dlm akuarium tapi terus jadi lauk!

kenapa tak berani nak bersua dengan penduduk2 yang hanya mahukan hak mereka di tepati seperti yang di janji? tak kira la sama ada dia pernah berjanji atau tak itu tolak ketepi. tapi dia tau janji pilihanraya adalah mengikut manifesto. bermakna ia merangkumi semua keperluan rakyat dengan apa yang telah di janjikan jika menang!

jadi apa gunanya kemenangan fuckatan di penang kalau tak mampu nak laksanakan semua janji2 dalam manifesto?. sekarang rakyat terus di permainkan dengan janji. janji 3 tahun pun tak tertunai lagi nak janji 100 hari lagi??

rakyat terus di hidangkan dengan janji gay je laaa kehkehkeh harkk ptuihhh!!

PEJUANG BANGSA

Posted: 17 Jun 2011 11:34 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Pilihanraya masjid batal , UMNO berjaya halang DAP dari menghancurkan umat Islam

Posted: 17 Jun 2011 04:48 AM PDTDalam isu pilihanraya masjid ini yang telah dibatalkan oleh YDP Agong ,   GPB  dapat rumuskan   inilah yang  UMNO pejuangkan selama ini  iaitu menjaga kesucian agama Islam dengan pertahankan institusi masjid . 


UMNO berhak pertahankan institusi masjid ini kerana selama ini parti keramat inilah yang bertanggungjawab mendirikan masjid untuk kemudahan umat Islam beribadat. Tetapi bila selepas 2008 , puak-puak PAS hanya masuk cuci kaki saja ke masjid yang telah siap elok dibina dan kini mahu adakan pilihanraya pulak . 


Mujur lah ada UMNO yang mempunyai hubungan baik dengan Istana telah menghantar surat rayuan kepada YDP Agong supaya menghentikan pilihanraya masjid ini . 


GPB bersetuju dengan pandangan Datuk Non bahawa titah oleh YDP Agong sebagai isyarat amaran  kepada kerajaan DAP , Malik Kassim dan MAIPP bahawa segala urusan berkaitan agama Islam harus dirujuk dan diperkenan oleh baginda. 

Kerajaan DAP jangan ingat bila mereka ada kuasa , mahu campurti segala perkara termasuk urusan berkaitan  agama Islam .  


Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman ketika dihubungi UMNO-Online, melahirkan rasa syukur meratap sembah menjunjung kasih di atas titah yang di-Pertuan Agong tersebut.


Titah Tuanku itu katanya, tepat pada masanya dan sangat wajar demi memelihara perpaduan dan kemuafakatan umat Islam di Pulau Pinang.


"Umat Islam di Pulau Pinang melahirkan rasa syukur kerana titah Tuanku itu sekaligus menamatkan situasi panas yang berlaku sejak beberapa minggu ini. Titah tersebut melambangkan keprihatinan dan sikap ambil berat Tuanku terhadap kesejahteraan umat Islam.


"Saya juga melihat titah ini adalah sebagai satu isyarat kepada MAIIP agar hal-hal yang berkaitan dengan keagamaan haruslah dirujuk terlebih dahulu kepada Yang di-Pertuan Agong," ujarnya.


Beliau yang juga merupakan Pengerusi Perhubungan UMNO Pulau Pinang berkata, titah Tuanku ini sekaligus menghancurkan hasrat DAP yang mahu melihat umat Islam berpecah belah.


"Serangan halus DAP ini ternyata gagal. DAP harus mengambil ini sebagai satu pengajaran agar jangan cuba untuk membuat keputusan sendiri berkenaan institusi keagamaan di negara ini.


"DAP harus sedar bahawa Islam adalah agama rasmi negara ini dan bukan sewenang-wenangnya untuk DAP mengganggu gugat kemakmuran umat Islam," ujarnya lagi.


Sebelum ini, Kerajaan Negeri Pulau Pinang di bawah pimpinan DAP telah mengarahkan agar jawatan kuasa kariah masjid dijalankan melalui pilihan raya masjid.


Perkara ini telah mencetuskan rasa tidak puas hati umat Islam Negara ini berikutan ianya dilihat bakal memecah belahkan umat Islam terutamanya di negeri tersebut.


Senarai calon yang telah dikeluarkan secara berperingkat juga dilihat sebagai berat sebelah apabila kariah yang mempunyai kaitan dengan UMNO disingkirkan tanpa sebarang alasan kukuh.-MediaUMNO

Pilihanraya masjid kerajaan DAP dibatalkan , kemenangan umat Islam P.Pinang !

Posted: 17 Jun 2011 12:21 AM PDTAkhirnya keputusan yang ditunggu-tunggu oleh GPB dan umat Islam telah ternoktah jua. Pemilihan jawatankuasa kariah masjid bagi sesi 2012-2013 di Pulau Pinang yang menggunakan kaedah pilihan raya dibatalkan.

Perkara ini dinyatakan Yang Dipertua Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP), Ellias Zakaria, kepada Berita Harian sebentar tadi.Ellias dihubungi selepas menghadap Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin, di Istana Negara pagi ini.

GPB anggap keputusan Yang Di Pertuan Agong ini adalah adil dan supaya umat Islam tidak berpecahbelah .
Nantikan artikel tentang pembatalan pilihanya masjid ini .

Mana Mat Sabu dapat idea gelaran Al Juburi untuk Anwar Ibrahim ?

Posted: 16 Jun 2011 08:17 PM PDT Mohamad Sabu digesa memberi penjelasan berhubung maksud gelaran mengaibkan terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim yang menggambarkan perilaku seks luar tabii pemimpin itu sebelum ini.

Bekas Setiausaha Sulit Anwar Ibrahim, Anuar Shaari berkata, penjelasan itu penting memandangkan ramai anak muda ingin tahu maksud sebenar gelaran yang diberikan itu.

Tambah beliau, masyarakat juga ingin tahu daripada Mohamad yang dikenali sebagai Mat Sabu mengenai tujuan sebenar perhimpunan Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) pada 9 Julai ini.

"Adakah perhimpunan itu untuk kepentingan umum atau untuk membersihkan nama Anwar. Anwar kini sudah 'tidak masuk perlumbaan' kerana tabiatnya yang luar biasa dan semakin jelas kelihatan," kata Anuar dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Anuar berkata, Mat Sabu juga harus memberi pengesahan terhadap berita yang mengatakan bahawa beliau akan meminta maaf secara terbuka kepada Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) kerana gelaran itu.

Mat Sabu yang baru-baru ini memenangi jawatan Timbalan Presiden Pas, telah mengumumkan bahawa tidak akan menyerang Ketua Pembangkang itu, sebagaimana yang pernah dilakukannya semasa Anwar dalam UMNO – Utusan

DAP main kotor , jadi ahli UMNO disingkirkan terus dari kariah masjid

Posted: 16 Jun 2011 07:17 PM PDT

Bila GPB melihat video di TV3 semalam    luahan rasa  tidak puas hati seorang Pengerusi Kariah di Nibong Tebal yang hasratnya untuk pertahankan jawatankuasa kariah  itu ditolak tanpa sebarang alasan oleh MAIPP.


Inilah kesannya bila politik cuba dibawa masuk dalam masjid dan sebelum ini tiada apa masalah pun di dalam kariah .  Puak-puak taksub PAS  dilihat ligat mahu merebut jawatankuasa masjid dan sudah tentunya selepas ini ia memudahkan lagi mereka menyusup masuk Ostat2 PAS bagi beri ceramah politik di dalam masjid sampai ke khutbah Jumaat . 


Bila isu ini cuba ditentang oleh UMNO melalui Pengerusi BPUPP  Datuk Zainal Abidin Osman  dari Bahagian  Nibong Tebal  , nampaknya kerajaan DAP lebih cekap  menggunakan MAIPP untuk singkirkan dulu jawatankuasa kariah di kawasan beliau . 


kerajaan DAP seolah-olah mahu membalas dendam terhadap UMNO  dan jadi mangsa pertama ialah  di kawasan bos No 1 Umno Pulau Pinang ini . 


Hari ini GPB baca di akhbar bahawa YDP MAIPP Elias Zakaria akan mengadap YDP Agong hari ini . 


Kita berharap ia akan dibatalkan serta merta kerana masjid pertama akan bermula pilihanraya ini adala esok 18 Julai 2011 ..Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman melahirkan rasa kesal dan kecewanya dengan sikap Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP) kerana bertindak mengikut telunjuk kerajaan DAP Pulau Pinang yang terang-terangan merancang kehancuran dan memecah belah orang Melayu.


Tegasnya ini berikutan senarai nama yang dipaparkan untuk pilihan raya masjid jelas tidak adil.


Jelas beliau setakat ini enam buah masjid Seberang Prai Selatan telah mengeluarkan senarai calon dan calon-calon yang mempunyai jawatan dalam UMNO ataupun ada kena mengena dengan kerajaan pusat semuanya ditolak.


"Walaupun calon tersebut sebelum ini memang memegang jawatan di dalam kariah namun pencalonan mereka ditolak tanpa sebarang alasan kerana mereka adalah orang UMNO.


'"Mereka yang selama ini telah berkhidmat bertahun-tahun lamanya tanpa sebarang prejudis walaupun berlainan fahaman politik, disingkirkan hanya kerana mereka orang UMNO. Inilah yang saya kesalkan dan telah menduga dari awal akan terjadi. Kerajaan DAP Pulau Pinang mempunyai agenda politik terancang apabila mewujudkan pilihan raya masjid ini", katanya kepada UMNO-Online di sini.


Ibarat "sudah terang lagi bersuluh" beliau seterusnya menegaskan DAP sebenarnya hanya mahu memecah belahkan umat Islam dan orang Melayu di negeri ini.


"Adakah mereka rasa orang UMNO tidak layak untuk mentadbir masjid? Sebelum ini, sesiapa sahaja yang layak boleh memegang jawatan tanpa dikira fahaman politik.


"Mereka mentadbir masjid dengan baik tanpa ada unsur politik. Tetapi apa sudah jadi sekarang ini. Adakah kita sebagai orang Melayu harus membiarkan DAP memperkotak katikkan kita dan juga rumah ibadat kita yang menjadi tempat perpaduan ummah selama ini," ujarnya.


Beliau yang juga Ketua UMNO Nibong Tebal seterusnya menjelaskan, UMNO Pulau Pinang sedang mengumpul maklum balas dari 300 buah masjid yang terdapat di 13 buah Parlimen di negeri tersebut memandangkan senarai nama calon dikeluarkan secara berperingkat.


"Setakat ini, enam buah masjid telah dikenal pasti berlakunya ketidak adilan malah ada masjid yang bertukar teraju kepimpinan tanpa bertanding selepas pencalonan penyandang jawatankuasa kariah sedia ada ditolak. Saya benar-benar kesal dengan apa yang terjadi. Tindakan DAP ini amat keterlaluan dan melampaui batas.


"Ternyata DAP telah memanipulasikan sistem pilihan raya masjid ini agar agenda kotor mereka tercapai. Selepas ini, apa akan jadi terhadap masjid-masjid ini. Sudahlah mereka derhaka dan tidak menghormati Yang Dipertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin selaku Ketua Agama Islam, sekarang mereka tolak calon yang ada kena mengena dengan UMNO.


"Kita amat berharap, pilihan raya masjid ini ditangguhkan dan seterusnya dibatal demi menjaga keamanan dan perpaduan Umat Islam di Pulau Pinang," katanya .


Beliau menjelaskan, selaku ketua UMNO di negeri tersebut, beliau tidak akan berdiam diri dan akan berjuang habis-habisan demi menjaga keamanan dan kemuliaan agama Islam.


"Kita parti UMNO sentiasa menjaga kemuliaan agama Islam selaku agama rasmi dan tidak pernah mempolitikkan semua yang berkenaan agama Islam. Pemilihan kariah masjid juga selama ini tidak bersandarkan orang UMNO sahaja.


"Di masjid, kita dapat lihat perpaduan ummah tanpa ada campur tangan politik. Kita boleh menyelesaikan masalah walau berlainan fahaman politik. Kini, segalanya berubah dek kerana DAP yang terlalu takutkan umat Islam bersatu padu. Mereka tahu, sekiranya umat Islam bersatu, mereka pasti akan tumbang. Oleh itu, mereka merancang pilihan raya masjid ini kerana inilah kunci untuk memusnahkan umat Islam," jelasnya. – MediaUMNO.

Malam ini ! Wajah Sebenar Pakatan Haram akan dibongkarkan di Kepala Batas

Posted: 16 Jun 2011 05:56 PM PDTKepada penduduk-penduduk sekitar Seberang Perai Utara , jangan lepaskan peluang untuk mengetahui Wajah Sebenar Pakatan ini  di satu pentas ceramah  Pentas Pemuda 

TARIKH : 

17 JUNE 2011 

TEMPAT :  

PERMATANG TOK BRAIN 

PENCERAMAH :

YB ZUL NORDIN 

PROF MOHD NOOR DERIS 

DATUK SERI REEZAL MERICAN NAINA MERICAN 


JOM PAKAT MAI RAMAI -RAMAI .....TOLAK PAKATAN RAKYAT 

Pemuda UMNO + PERKASA bakal gegarkan BERSIH 2.0

Posted: 16 Jun 2011 11:45 AM PDTGPB melihat bila Pemuda UMNO  setuju hendak turun ke jalanan  mengikut jejak  PERKASA  pada 9 Julai ini , semakin gempak la Kota Kuala Lumpur pada hari berkenaan  . KJ  mengatakan keputusan ini dibuat kerana pihak pembangkang masih lagi berdegil untuk adakan demonstrasi mereka.


Lawan jangan tak lawan ! ... tunjukkan Pemuda UMNO juga anak jantan  dan kalau ditangkap polis lagi lah hero ...haha "Kita nak tunjuk bahawa suara rakyat ini bukan hanya dimonopolikan oleh pembangkang,"tegasnya.


Dengan nada sinis beliau berkata, "kita setuju dengan kebebasan bersuara, kita setuju dengan kebebasan berdemo…jadi kita pun buat benda yang sama."

Katanya mereka akan menyerahkan memorandum kepada Yang Dipertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin bagi menzahirkan sokongan terhadap sistem demokrasi sedia ada serta usaha Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) memperberbaiki lagi sistem pilihan raya yang ada pada hari ini.

Khairy berkata mereka akan memohon permit polis namun jika tidak dapat perhimpunan itu akan diteruskan.

Beliau memberi jaminan perhimpunan itu akan berlangsung dengan tertib.

"Kita sanggup menerima apa saja tindakan daripada pihak berkuasa, kita bertanggungjawab, kita tahu sekiranya tidak dapat permit tapi semua Pemuda UMNO hari ini kata kita nak buat, kita akan buatlah.

"Kalau tak ada permit maka kita terimalah apa saja tindakan daripada polis, kita berfikiran matang jangan pula kita kena tindakan kita kata kita tak tahu, kita tahu dan kita buat," tambah Khairy.

"Perhimpunan kita pada hari tersebut dengan tujuan untuk bersama SPR memperbaiki sistem sedia ada dan kita sokong usaha SPR.

Sebab itu saya ingin tegaskan bahawa kita telah pun ada perbincangan awal dengan SPR tentang bagaimana kita dapat perbaiki lagi sistem ini dan ada beberapa perkara yang perlu kita sampaikan kepada pengetahuan Yang Dipertuan Agong.

"Manakala satu lagi himpunan yang diadakan pada hari yang sama dianggap bukan bertujuan untuk baiki sistem tetapi tujuannya untuk politikkan isu ini untuk mencari kesalahan kerajaan dan SPR dan untuk berkonfrontasi dengan kerajaan," katanya.

Sebagai contoh untuk memperbaiki sistem, kata Khairy, "isu pemindahan pengundi, banyak kes pemindahan pengundi yang berlaku pada hari ini, antaranya kita dapati pemindahan pengundi dibuat oleh parti pembangkang. Mereka memindahkan pengundi dari kawasan mereka menang dengan besar pada kawasan yang mereka kalah, contohnya mereka pindahkan pengundi mereka dari kawasan Parlimen Batu Gajah, Ipoh Timur, Ipoh Barat kepada kawasan Parlimen Tambun."

Tambah Khairy, "banyak kes yang berlaku, di kawasan saya sendiri pun telah dikesan beberapa kes pemindahan pengundi yang berlaku dan tidak masuk akal, contohnya pengundi yang datang dari kaum Cina yang dipindahkan kepada kampung tradisi Melayu."

Katanya, "kita sokong usaha SPR yang sedang jalankan untuk membaiki lagi sistem yang sedia tapi kita juga ada beberapa perkara yang perlu sampaikan kepada pihak dan pengetahuan Seri Paduka Yang DiPertuan Agong, oleh sebab itu pada hari yang sama kita akan adakan himpunan."

"Saya harap himpunan ini bermakna, kita akan umumkan dalam masa terdekat temanya dan yakin akan mendapat sambutan daripada generasi muda yang tidak mengambil sikap mempolitikkan isu ini," kata Khairy.

Menurut Khairy mereka bersimpati dengan peniaga kecil dan sebagainya yang akan terkena tempias ekoran perhimpunan pada hari berkenaan.

"Kita masih bersimpati dengan mereka tetapi akhirnya kita dapati walau pun kita terus buat laporan Polis, tetapi kita nampak pihak pembangkang masih lagi berdegil untuk adakan demonstrasi mereka."ujarnya.

Bagi menguruskan demontrasi tersebut, Ketua Penerangan Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican telah diberi tanggungjawab untuk berbincang dengan pihak NGO lain yang ingin turut serta dalam demontrasi tersebut termasuk PERKASA dan pihak polis.

Menurut Khairy, perhimpunan tersebut tidak berniat untuk bertembung dengan mana-mana pihak samada PERKASA ataupun parti pembangkang dan sebagaimana PERKASA yang mahu bertembung dengan kumpulan Bersih itu.

"Kita buat atas semangat anak muda dalam UMNO, kita nak pertahankan sistem yang ada dan mahu kerjasama dengan SPR untuk baiki sistem yang ada...kita nak zahirkan semangat anak muda kepada pihak yang berkenaan," jelas Khairy.

Khairy juga menjelaskan bahawa Pemuda UMNO tidak boleh bekerjasama dengan kumpulan Bersih kerana ianya telah dipolitikkan oleh parti pembangkang.

Mengenai kerjasama dengan PERKASA, Khairy berkata, "niat kita dengan PERKASA berbeza, kalau NGO itu tukar niat untuk tidak turun untuk menghalang dengan bermati-matian mungkin boleh kita bekerjasama. Ini niatnya nak bergaduh, kita nak buat nak tunjuk kekuatan kita bukan niat untuk bertembung. Kita terbuka dengan sesiapa yang nak bersama dengan kita."

"Kita tidak dapat membuat anggaran berapa ramai tetapi ianya akan mencecah angka puluhan ribu," ujar Khairy menjawab soalan jumlah kehadiran untuk demontrasi tersebut.- 16/6/2011 Agenda Daily

Rajahmas

Posted: 17 Jun 2011 11:26 AM PDT

Rajahmas


Panas!!! Inilah bukti cakap Mak Lampir tak boleh pakai....

Posted: 17 Jun 2011 12:38 AM PDTAmboi-amboi.... Mak lampir bila bab bercakap tentang kehebatan PKR, mengalahkan propaganda Muktamar Tahunan PAS. Karpal dan Lim Kit Siang sendiri pun tak yakin PKR benar-benar wujud sebegitu hebat.

Kata Mak Lampir lagi, mereka mensasarkan 7 kawasan DUN lagi bagi menambah 14 kerusi yang dimenangi PR untuk menguasai Selangor pada PRU-13 ini nanti. Selain itu mereka juga bercadang untuk merampas 3 lagi kerusi Parlimen yang menjadi kubu kuat UMNO di negeri itu.

Agaknya pemimpin PKR yang lain kena fikir balik, di sebalik pembohongan tentang kestabilan parti itu untuk bertahan dan menang sebenarnya ia adalah perangkap malu buat diri mereka sebaik mendapat keputusan pilihanraya itu kelak.

Di Sarawak, sebelum pilihanraya negeri dibuat, itulah yang mereka gembar-gemburkan hasil propaganda kosong seperti tin milo berkarat buatan PKR. Ada tiga perkataan yang menjadi azimat sehingga calon mereka berani mentabalkan diri sebagai 'bakal YB baru' seminggu sebelum pembuangan undi dibuat iaitu......  'KITA YAKIN MENANG'

Seperti jaminan Mak Lampir dalam satu keratan akhbar tempatan dulu yang katanya,

"Saya berani menyatakan, peluang kita untuk menang 40 kerusi adalah 'sap sap sui'..."  

Waaakakaka....

Dare to dream.... Day2 dream? klik image untuk paparan jelas
Benarlah kata orang, anak murid sentiasa ikut telunjuk gurunya tak kira salah atau betul perbuatannya.. Macam pernah kita dengar jaminan kemenangan yang mirip macam ini, tetapi yang paling popular janji 16 September bukan?

Kalau nak main propaganda parti pun, biarlah berpijak di bumi nyata. Usah kelak apabila ditolak rakyat sampai kalah teruk, diri sendiri pula yang malu... Akhirnya menyalahkan SPR, undi POS, sistem pilihanraya, polis, undi hantu, undi jin, undi pocong dan bermacam-macam lagi jenis auta...

tunku

Posted: 17 Jun 2011 03:42 AM PDT

tunku


Mat Sabu accused Kedah and Kelantan Excos of wrongdoings.

Posted: 16 Jun 2011 09:07 AM PDT

Sabu's Statement On Abuse In Kedah And Kelantan Shocking - Bashah

ALOR SETAR, June 16 (Bernama) - PAS deputy president Mohamad Sabu's statement on abuses by the Kedah and Kelantan administration should make the people realise what is really happening.
Kedah Umno liaison chairman Datuk Ahmad Bashah Mohamed Hanipah said it came as a shock as it was not made by Barisan Nasional (BN) leaders but by a senior PAS leader.
"The people can judge the leadership in the two states.. We had made a similar statement but it was denied by PAS.
"The fact that one of their own leaders made a similar statement means that what we said is right," he said after a cheque presentation ceremony for the construction of Dewan Umno Taman Wira in Mergong, here Thursday.
Bashah was commenting Sabu's statement in a portal on June 10 that PAS should emulate Penang's example by enhancing integrity in the administration of Kedah and Kelantan.
Sabu claimed that State Executive Council members in the two states had applied for state land, were involved in illegal logging and were scrambling for datukship.
Political secretary to Kedah Menteri Besar, Muhammad Sanusi Md Nor said what was said by Sabu did not involve PAS leaders in Kedah.

tunku : actually what sabu is trying to do is to be hero of dap and pkr. he's trying to takeover pas leadership from hadi awang and the ulamas. the only way is to be dap's puppet. with the blessing of dap, sabu will will change pas from an Islamic party to a secular party very soon. pas members should realize this.they should kick mat sabu out from pas before it's too late.

bumiyang

Posted: 17 Jun 2011 03:18 AM PDT

bumiyang


Islam Menolak Bukti Video, Atau Pas???

Posted: 16 Jun 2011 09:36 PM PDT

SPR Hanya Diakui Bersih Bila Pakatan Yang Memerintah???

Posted: 16 Jun 2011 06:35 AM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 17 Jun 2011 01:45 AM PDT

Sahabat-Gunung


SIAPAKAH AMBIGA SREENEVASAN?

Posted: 16 Jun 2011 06:40 PM PDT


Dia adalah bekas Presiden Majlis Peguam.

Dari namanya anda boleh meneka bahawa dia adalah seorang hindu dan terlibat dalam perkara-perkara seperti berikut:

1. Pembela dan Peguam yang paling kuat mempertahankan Lina Joy

2. Pendokong dan Penggerak IFC (Interfaith Commission)

3. Sangat pro kepada kes-kes murtad

4. Menyeru rakyat Sarawak buat huru-hara seperti di Tahrin Square

5. Dia adalah Pengerusi BERSIH 2.0 yang bakal diadakan pada 9 Julai nanti Dan dibelakangnya pula adalah Komander Mat Sabun dari Batalion 121 PAS PIS PUS.

Sumber : Badut Rakyat


Peluang Pekerjaaan Yang Lebih Besar Melalui ETP- Nazir Hussin

Posted: 16 Jun 2011 05:55 PM PDT

Kuala Lumpur, 17 Jun - Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia melihat pengumuman YAB Dato' Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia dimana 9 lagi inisiatif di bawah ETP yang membabitkan pelaburan sebanyak RM 2.77 billion telah membuka peluang pekerjaan yang lebih besar kepada rakyat di negara ini. Sebanyak 36,595 peluang pekerjaan ditawarkan dibawah inisiatif tersebut.

EXCO Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, Nazir Hussin Akhtar Hussein berkata, sehingga hari ini, kerajaan telah melancarkan 87 projek di bawah ETP sejak dari Oktober tahun lalu yang membuka peluang pekerjaan keseluruhan kepada 362,396 peluang pekerjaan baru.

"Ini menunjukkan kesungguhan kerajaan bukan hanya untuk menjana pendapatan negara kasar (PNK) malah membantu rakyat di negara ini mendapatkan peluang pekerjaan yang dapat dinikmati oleh semua lapisan masyarakat khususnya kepada golongan muda yang masih belum mempunyai pekerjaan atau yang masih lagi mencari pekerjaan yang tetap," ujarnya yang juga Pengerusi Sekretariat Pekerja Muda, Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia.

Ujarnya, sekiranya jumlah peluang pekerjaan ini dijadikan sandaran dan berjaya diisi maka isu pengangguran di negara ini dapat diatasi dengan cukup baik. Ini kerana masalah utama golongan muda khususnya graduan serta pelajar lepasan spm adalah berkaitan dengan peluang pekerjaan.

"Saya mengharapkan, satu pemantauan dari pihak kerajaan melalui mana-mana agensi yang sedia ada atau jawatankuasa khusus dibentuk bagi mengenalpasti peluang-peluang pekerjaan yang ditawarkan ini benar-benar diisi. Pemantauan juga diperlukan untuk memastikan usaha kerajaan untuk mengurangkan kadar pengangguran seterusnya memastikan matlamat untuk menjadikan Malaysia sebuah negara maju berpendapatan tinggi menjelang tahun 2020 tercapai.

Kepada graduan dan pelajar-pelajar lepasan sekolah yang masih belum mempunyai pekerjaan yang tetap diharapkan sentiasa peka dengan perkembangan semasa. Mereka perlu senantiasa mencari dan mendapatkan maklumat-maklumat terkini dengan apa cara sekalipun agar peluang yang ada dapat direbut dengan baik. Mereka juga perlu bersiapsedia bukan hanya dengan kelulusan tetapi dengan mental dan fizikal serta kebolehan kendiri yang tinggi," ujarnya.

Ini merupakan usaha dan kebertanggungjawapan pihak kerajaan di bawah kepimpinan YAB Dato' Sri Mohd Najib dalam memastikan masa depan rakyat bergerak seiring maju dengan masa depan negara.

Jangan ada lagi suara-suara dari pihak-pihak tertentu yang menimbulkan kerisauan dihati rakyat dengan dakwaan-dakwaan yang tidak tepat terhadap ketidakpekaan kerajaan dalam usaha membantu mengurangkan kadar pengangguran dan membuka peluang pekerjaan.

Selepas Karnival Kerjaya, Pemuda Anjur HOPE Untuk Orang Muda Miliki Rumah

Posted: 16 Jun 2011 04:56 PM PDT


KUALA LUMPUR 16 Jun – Pengerusi Pemuda Barisan Nasional (BN), Khairy Jamaluddin berkata pergerakan itu akan memainkan peranan utama dalam isu pekerjaan dan pemilikan rumah di kalangan golongan muda.

Menurut beliau isu-isu berkenaan amat penting bagi golongan berkenaan dan ianya akan diperjuangkan oleh Pemuda BN dengan merangka program yang menjurus ke arah kepentingan dan manfaat bersama untuk kehidupan yang lebih selesa.

"Untuk tujuan itu, kita akan bawa Karnival Kerjaya Pemuda BN yang diadakan sebelum ini ke beberapa negeri, yang bermula di Kedah pada 1-3 Julai, Pahang 15-17 Julai, Melaka dan N.Sembilan 22-24 Julai, Sabah 29-31 Julai dan Terengganu tarikhnya belum ditetapkan.

"Banyak permintaan daripada ahli kita dan generasi muda di kawasan luar bandar, kawasan wilayah utara, selatan, timur dan Sabah serta Sarawak untuk kita bawa karnival ini ke negeri lain dan ini usaha kita untuk pastikan bahawa isu pekerjaan menjadi salah satu isu yang penting yang diperjuangkan Pemuda.

"Dan pada 28 Julai nanti, kita juga akan menganjurkan satu karnival Home Ownership Programme Expo (HOPE) di Kuala Lumpur di mana pada karnival ini kita akan promosikan skim rumah pertamaku dan rumah mampu milik berkualiti tinggi untuk generasi muda, " katanya.

Beliau berkata demikian selepas mempengerusikan mesyuarat Exco Pemuda UMNO di sini, hari ini.

Pada sidang media itu juga, beliau turut memaklumkan dua Ketua Pemuda Negeri yang baru iaitu, Ir Shaik Hussein Mydin, Ketua Pemuda Pulau Pinang dan Hj Awang Kadin Tang sebagai Ketua Pemuda UMNO Sabah telah mengangkat sumpah hari ini.

"Perubahan ini adalah sebahagian daripada perubahan di peringkat negeri untuk perkasakan lagi persiapan pilihan raya umum akan datang," katanya.- MediaUMNO

Pilihanraya Masjid : Kerajaan DAP Main Kotor, Hanya Senarai Calon “Pak Turut”

Posted: 16 Jun 2011 08:45 AM PDT

PULAU PINANG, 16 Jun – Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman melahirkan rasa kesal dan kecewanya dengan sikap Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP) kerana bertindak mengikut telunjuk kerajaan DAP Pulau Pinang yang terang-terangan merancang kehancuran dan memecah belah orang Melayu.

Tegasnya ini berikutan senarai nama yang dipaparkan untuk pilihan raya masjid jelas tidak adil.

Jelas beliau setakat ini enam buah masjid Seberang Prai Selatan telah mengeluarkan senarai calon dan calon-calon yang mempunyai jawatan dalam UMNO ataupun ada kena mengena dengan kerajaan pusat semuanya ditolak.

"Walaupun calon tersebut sebelum ini memang memegang jawatan di dalam kariah namun pencalonan mereka ditolak tanpa sebarang alasan kerana mereka adalah orang UMNO.

'"Mereka yang selama ini telah berkhidmat bertahun-tahun lamanya tanpa sebarang prejudis walaupun berlainan fahaman politik, disingkirkan hanya kerana mereka orang UMNO. Inilah yang saya kesalkan dan telah menduga dari awal akan terjadi. Kerajaan DAP Pulau Pinang mempunyai agenda politik terancang apabila mewujudkan pilihan raya masjid ini", katanya kepada UMNO-Online di sini.

Ibarat "sudah terang lagi bersuluh" beliau seterusnya menegaskan DAP sebenarnya hanya mahu memecah belahkan umat Islam dan orang Melayu di negeri ini.

"Adakah mereka rasa orang UMNO tidak layak untuk mentadbir masjid? Sebelum ini, sesiapa sahaja yang layak boleh memegang jawatan tanpa dikira fahaman politik.

"Mereka mentadbir masjid dengan baik tanpa ada unsur politik. Tetapi apa sudah jadi sekarang ini. Adakah kita sebagai orang Melayu harus membiarkan DAP memperkotak katikkan kita dan juga rumah ibadat kita yang menjadi tempat perpaduan ummah selama ini," ujarnya.

Beliau yang juga Ketua UMNO Nibong Tebal seterusnya menjelaskan, UMNO Pulau Pinang sedang mengumpul maklum balas dari 300 buah masjid yang terdapat di 13 buah Parlimen di negeri tersebut memandangkan senarai nama calon dikeluarkan secara berperingkat.

"Setakat ini, enam buah masjid telah dikenal pasti berlakunya ketidak adilan malah ada masjid yang bertukar teraju kepimpinan tanpa bertanding selepas pencalonan penyandang jawatankuasa kariah sedia ada ditolak. Saya benar-benar kesal dengan apa yang terjadi. Tindakan DAP ini amat keterlaluan dan melampaui batas.

"Ternyata DAP telah memanipulasikan sistem pilihan raya masjid ini agar agenda kotor mereka tercapai. Selepas ini, apa akan jadi terhadap masjid-masjid ini. Sudahlah mereka derhaka dan tidak menghormati Yang Dipertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin selaku Ketua Agama Islam, sekarang mereka tolak calon yang ada kena mengena dengan UMNO.

"Kita amat berharap, pilihan raya masjid ini ditangguhkan dan seterusnya dibatal demi menjaga keamanan dan perpaduan Umat Islam di Pulau Pinang," katanya .

Beliau menjelaskan, selaku ketua UMNO di negeri tersebut, beliau tidak akan berdiam diri dan akan berjuang habis-habisan demi menjaga keamanan dan kemuliaan agama Islam.

"Kita parti UMNO sentiasa menjaga kemuliaan agama Islam selaku agama rasmi dan tidak pernah mempolitikkan semua yang berkenaan agama Islam. Pemilihan kariah masjid juga selama ini tidak bersandarkan orang UMNO sahaja.

"Di masjid, kita dapat lihat perpaduan ummah tanpa ada campur tangan politik. Kita boleh menyelesaikan masalah walau berlainan fahaman politik. Kini, segalanya berubah dek kerana DAP yang terlalu takutkan umat Islam bersatu padu. Mereka tahu, sekiranya umat Islam bersatu, mereka pasti akan tumbang. Oleh itu, mereka merancang pilihan raya masjid ini kerana inilah kunci untuk memusnahkan umat Islam," jelasnya. – MediaUMNO.

Siti Nurhaliza Bersara Dalam Dunia Hiburan

Posted: 16 Jun 2011 05:45 AM PDT


Penyanyi Datuk Siti Nurhaliza Tarudin merupakan antara artis yang menyerahkan borang penyertaan dan menerima kelengkapan pakaian seragam sebagai simbolik beliau menyertai Rejimen Askar Wataniah.

Selebriti lain yang turut menyertai pasukan tersebut adalah pelakon Shaheizy Sam, Intan Ladyana, penerbit filem David Teo, penyanyi Ana Raffali dan penyanyi Aizat.

Penyerahan uniform itu dilakukan oleh Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi di Kementerian Pertahanan, di sini, Khamis.

Menurut Siti, program ini bukan sahaja membantu menguatkan mental dan fizikalnya tetapi mampu meningkatkan jati dirinya sebagai seorang sukarelawan.

"Saya pernah menyertai latihan ketenteraan yang lasak sebelum ini untuk sebuah program televisyen tetapi menyertai askar wataniah lebih berbeza dan memerlukan senaman yang lebih," katanya pada majlis tersebut.

Rakyat Perlu Tahu Ketua Perhimpunan Bersih Adalah Penyokong Kuat “Murtad”

Posted: 16 Jun 2011 05:01 AM PDT

KUALA LUMPUR, 16 Jun – Orang ramai perlu menyedari bahawa perhimpunan haram Bersih 2 yang dirancang untuk diadakan pada 9 Julai nanti, diketuai oleh individu yang memperjuangkan beberapa isu kontroversi seperti kes murtad dan suruhanjaya antara agama di negara ini.

Ketua Penerangan Wanita UMNO, Datuk Hamidah Osman berkata latar belakang pemimpin Bersih 2 sudah cukup untuk dijadikan bukti bahawa penganjur perhimpunan itu di kalangan mereka sememangnya melakukan sesuatu untuk mendapatkan perhatian walaupun yang boleh menimbulkan kontroversi.

"Apa yang saya difahami, perhimpunan haram itu diketuai bekas Presiden Majlis Peguam, Datuk Ambiga Sreenevasan dan Timbalan Presiden Pas, Mohammad Sabu yang sememang suka membangkitkan sisu-isu kontroversi.

"Mat Sabu semua orang kenal, tetapi tidak ramai yang tahu mengenai Ambiga, beliau adalah peguam kepada Lina Joy, (gadis Melayu yang mohon keluar Islam untuk berkahwin dengan pemuda India beragama Kristian).

"Ambiga juga adalah antara individu yang terbabit dengan suruhanjaya antara agama (IFC) serta pendokong dan penyokong kuat isu murtad di negara ini," katanya kepada UMNO-online.

Menurutnya, Wanita UMNO menentang usaha yang ingin dilakukan kumpulan terbabit dan meminta pihak berkuasa bertindak tegas kepada mana-mana pihak yang ingin mengadakan perhimpunan haram di negara ini.

"Tidak kira siapa, perhimpunan haram atau demonstrasi jalanan tidak harus dibenarkan di negara ini, tiada keperluan untuk kita mengadakan perkara itu, banyak masalah yang timbul daripada kebaikan dan perkara sebegini perlu dibendung.

"Kita ada cara untuk kita menyelesaikan sebarang masalah, bukannya membuat seperti apa yang mereka ingin lakukan itu, lagi masalah lain yang akan timbul jika perkara sebegitu dibiarkan dan boleh menjejaskan nama baik negara ini di peringkat antarabangsa," ujarnya.

Hamidah berkata, rakyat negara ini perlu mengimbau kembali kepada perhimpunan haram Bersih 1 serta beberapa demontrasi jalanan sebelum ini yang banyak menimbulkan pelbagai masalah kepada negara.

Beliau berharap rakyat tidak terpengaruh dengan apa jua alasan yang diberikan oleh kumpulan terbabit untuk mengadakan demonstrasi jalanan negara itu kerana apa yang berlaku itu sebenarnya lebih kepada motif politik dan usaha mengelirukan pemikiran rakyat. -MediaUMNO.


Perhimpunan Bersih- Petekma Lapor Polis Risau Pendapatan Pemandu Terjejas

Posted: 16 Jun 2011 05:00 AM PDT

Kuala Lumpur, 16 Jun- Pertubuhan Pemandu Dan Pengusaha Teksi/Limosin dan Kereta Sewa Malaysia hari ini membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi berhubung penganjuran perhimpunan Bersih pada 9 Julai ini, yang dikhuatiri sekali lagi mengugat ketenteraman awam, seterusnya akan memberi kesan kepada 31,000 pemandu-pemandu teksi di Kuala Lumpur dan kawasan sekitar.

Timbalan Presiden Persatuan, Syahril Aziz berkata, dengan adanya 31,000 pemandu teksi di Lembah Klang ini, pendapatan mereka akan terjejas dengan perhimpunan Bersih ini.

"Pengalaman kami pada 2007 (Bersih 1), kami mendapat kerugian yang amat sangat. Tak dapat bawa teksi, tak dapat bekerja, ada ahli-ahli kami nak bayar duit sewa teksi pun tak mampu," ujarnya kepada pemberita selepas laporan polis dibuat di IPD Dang Wangi.

Sehubungan dengan itu, pihak persatuan berharap agar pihak berkuasa agar mengambil tindakan tegas terhadap pihak penganjur. Perhimpunan ini bukan sekadar perhimpunan yang membawa kebaikan sebaliknya kesan yang cukup buruk akan dihadapi oleh ramai orang.

"Negara kita ini merupakan negara yang bersih. Pelancong yang datang ramai, tetapi dengan adanya perhimpunan seperti ini, dulu masa Bersih 2007, kesannya selama enam bulan. Enam bulan pelancong tak masuk ke Malaysia ini, barulah sekarang pelancong mula kembali melancong dan membeli-belah di negara kita ini, janganlah kacau pendapatan kami," tambahnya lagi.

BERSIH: Pemimpin Pembangkang Memang Mahu Dirinya Ditangkap, Tarik Simpati Rakyat

Posted: 16 Jun 2011 04:40 AM PDT

Kluang, 16 Jun: Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata pembangkang mungkin sengaja mahu mereka ditangkap dalam penganjuran demo Bersih yang dijadualkan 9 Julai ini.

"Mungkin lebih ramai yang akan keluar berarak kalau pemimpin mereka ditangkap. Dari aspek keselamatan, polis kita akan bertindak mengikut lunas undang-undang.

Itu hak polis utk melaksanakannya. Dalam aspek politik pula, pembangkang mungkin sengaja mahu diri mereka ditangkap. Sehingga kini, sebanyak 300 laporan telah diterima - ada yang pro tetapi kebanyakan menolak demonstrasi tersebut," ujarnya ketika bercakap kpd media selepas menyempurnakan majlis kenaikan pangkat 45 org pegawai kanan Jabatan Penjara di Penjara Kluang.

Mengenai penggodam web, siasatan dibuat oleh Jabatan Jenayah Komersial Bukit Aman bersama Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia.

"Kerajaan tidak mahu sistem yang ada kaitan dengan keselamatan negara terlepas kepada sindiket dan pihak pengganas," ujarnya yang juga Menteri Dalam Negeri.

Lagi Laporan Polis Terhadap Perhimpunan Bersih

Posted: 16 Jun 2011 03:46 AM PDT


Sabak Bernam, 16 Jun- Pergerakan Pemuda UMNO Sungai Besar Dan Pergerakan Pemuda UMNO Sabak Bernam bergabung membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Sabak Bernama tengahhari tadi berhubung perhimpunan Bersih yang dijadualkan pada 9 Julai ini.

Ketua Pemuda UMNO Sungai Besar, Budiman Mohd Zohdi berkata, perhimpunan Bersih ini dicipta hanya untuk mengalihkan isu krisis moral kepimpinan PKR dan kesan Penolakan kepimpinan ulamak dalam pemilihan Pas baru-baru ini.

"Hakikatnya Pilihan Raya Umum ke12 telah berlalu, dan membuktikan bahawa proses pilihan raya di Malaysia merupakan pilihan raya yang bersih dan adil, dan kemenangan serta penguasaan pakatan pembangkang memenangi lima buah negeri, Selangor, Kedah, Pulau Pinang, Kelantan dan Perak serta menguasai kerusi Parlimen di Wilayah Persekutuan, menjelaskan segalanya.

Jika pilihan raya di Malaysia tidak bersih, mana mungkin mereka boleh memenangi dan menguasai pentadbiran lima buah negeri tersebut sebelum Perak kembali bersama BN selepas setahun ditadbir PAS?," ujarnya.

Sehubungan dengan itu, Pemuda UMNO dan NGO memohon kerjasama pihak berkuasa khususnya pihak Polis Di Raja Malaysia agar mengambil tindakan tegas terhadap penganjur perhimpunan tersebut.

"Cukup-cukuplah menyusahkan rakyat. Jangan kerana kepentingan peribadi, ketenteraman rakyat digadaikan. Jangan kerana kepentingan peribadi, masa depan dan nama baik Malaysia diburukkan di mata dunia dengan perhimpunan Bersih yang kotor ini," ujarnya lagi.

Taipingmali (tm)

Posted: 17 Jun 2011 01:07 AM PDT

Taipingmali (tm)


Masjid Kampung Expo Kamunting terus menjadi gelanggang politik Pas

Posted: 17 Jun 2011 01:03 AM PDT

Pas berjaya merampas secara haram jawatankuasa masjid Kpg Expo melalui penipuan dan memperdaya OBJ Larut Matang dan Selama.[ rujuk posting lama].

Pas kerap menjadikan masjid ini sebagai gelanggang mereka untuk menghasut jemaah dan penduduk kariah agar membenci kerajaan.

Minggu lalu sekali lagi AJK menjemput khatib dari luar untuk menyampaikan khutbah Jumaat. Khatib tidak membaca teks yang disediakan oleh Majlis Agama Islam Perak. Khatib tersebut menyampaikan khutbahnya secara lisan dan akhirnya dengan sengaja tidak mendoakan kesejahteraan kepada Paduka Seri
Baginda Sultan Perak.

Masjid ini dijadikan gelangang Pas kerana mereka menyeru supaya ahli-ahli Pas dari kariah lain datang untuk berjemaah di masjid itu, penduduk kampung atau kariah masjid dihalau dari hadir ke masjid tersebut.  Caci maki dan ugutan diberikan kepada mereka yang enggan menyokong atau memberi kerjasama kepada mereka.

Bersyukur kita kerana usaha DAP untuk memecah belahkan keharmonian masjid di Pulau Pinang telah gagal. Jawatan kuasa yang ada kekal sehingga Disember 2012 akan datang.

sekian,

DaPig gagal lagi di Pulau Pinang

Posted: 16 Jun 2011 11:59 PM PDT

Kita semua maklum bahawa Pakatan Hanyir yang terdiri dari PKR dan DAP adalah anti Raja Raja Melayu.

Anwar balaci Barat ingin menghalau Sultan sekiranya mereka berjaya memerintah. Begitu juga halnya dengan DAP yang memang sah anti Sultan. Lihatlah apa yang terjadi kepada waris kesultanan Singapore, dihalau keluar dan istana dijadikan muzium.

Pakatan Hanyir berjaya menghasut generasi Y membenci Sultan. Bila Umno membela Sultan, Pas menuduh Umno yang menghina Raja. Mereka merujuk peristiwa Umno membantah dan menarik imuniti raja raja.

Apa yang Umno buat ialah untuk memperbetulkan institusi raja, sekiranya ada dikalangan raja melakukan kesalahan mereka juga boleh dIdakwa di mahkamah khas.

Umni tidak ada niat langsung untuk menghapuskan sistem beraja.

Jika ia, sejak merdeka lagi Umno boleh melakukannya. Tetapi umno yang mengangkat institusi raja dengan mewujudkan jawatan YDP Agong.

2008 Dap mencabar kuasa Sultan Perak kerana tidak membenarkan Ngeh Ko Ham menjadi Menteri Besar Perak.

DAP Selangor juga mencabar Sultan dalam isu perlantikan SUK.

Terkini DAP Pulau Pinang berjaya mempengaruhi Pas dan Pkr agar mengadakan pilihanraya masjid dan usul tersebut mendapat sokongan DR MAZA bekas mufti Perlis.

Percubaan DAP sebenarnya ialah untuk menguji kuasa raja. Alhamdulliah Agong sebagai ketua agama Islam bagi negeri yang tidak berjaya telah menolak usul DAP.

Inilah yang dikatakan Ketuanan Melayu. So Padan lah mukoo kooo see. Manoo nak lotak mukoo?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Utusan tidak hina hukum Islam

Posted: 16 Jun 2011 09:59 PM PDT

Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) menegaskan, karikatur bertajuk Kekeliruan Kes Rogol tidak menghina Islam sebaliknya, mahu menyindir pihak yang terlalu obses serta takut untuk menghukum pemimpin politik yang melakukan zina.

Setiausaha Agungnya, Syed Hassan Syed Ali berkata, sindiran tersebut wajar dibuat kerana terdapat golongan yang mendakwa diri mereka sebagai ulama, sanggup membela dan menutup sebelah mata mengenai kesalahan zina, meskipun segala bukti jelas mendedahkan aksi jijik tersebut.

"Perkasa bukan mahu membela Utusan Malaysia sebaliknya, kami menyokong tindakan tersebut kerana ia bertujuan menyedarkan rakyat. Kenapa karikatur ini yang dipersoalkan, kenapa tidak bertindak terhadap pemimpin pembangkang yang melakukan seks," katanya dalam satu kenyataan, di sini hari ini.

Beliau mengulas tindakan pihak pembangkang terutamanya Pemuda Pas yang menuduh karikatur tersebut yang disiarkan Utusan, sebagai menghina hukum Islam.

Syed Hassan berkata, Pas tidak sepatutnya menyalahkan Utusan kerana karikatur itu cuma medium untuk menyatakan kepada pihak pembangkang, bahawa rakyat Malaysia tidak bersetuju dengan 'pengampunan' begitu sahaja oleh pemimpin parti itu terhadap pelaku zina dan liwat.

Sementara itu, blog, http://ruangbicarafaisal.blogspot.com juga mempertahankan karikatur itu sebagai tidak menghina hukum Islam kerana ia hanya bertujuan menjelaskan kekeliruan berhubung kejadian rogol dan zina antara penghulu dengan polis.

DAP sengaja menguji orang orang Melayu dan test kuasa Sultan.

Posted: 16 Jun 2011 09:57 PM PDT

Yang Dipertua Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP), Ellias Zakaria akan menghadap Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin esok, dipercayai bagi menjelaskan polemik berhubung pelaksanaan pilihan raya masjid di negeri itu.

Menurut sumber, Ellias diminta memberi penjelasan mengenai keputusan mengadakan pilihan raya tersebut yang dikhuatiri banyak pihak akan merosakkan keharmonian serta perpaduan dalam institusi masjid.

Bagaimanapun belum ada sebarang ketetapan daripada kerajaan negeri atau MAIPP untuk menangguhkan proses pemilihan kariah masjid yang sedang berlangsung berikutan perkembangan terbaru itu.

''Ia lebih kepada untuk memberi penjelasan tentang perkara-perkara berbangkit. Setakat ini, pemilihan masih berjalan seperti yang ditetapkan," kata sumber itu ketika dihubungi hari ini.

Utusan Malaysia pada 6 Jun lalu mendedahkan keputusan Kerajaan Pulau Pinang untuk mengadakan pilihan raya bagi jawatankuasa masjid mulai tahun ini dan perkembangan itu dilihat bakal menjerumuskan institusi masjid ke kancah politik kepartian.

Keputusan itu mencetuskan bantahan ramai pihak termasuk pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Islam di negeri ini yang menyifatkan ia sebagai agenda untuk melemahkan institusi masjid sebagai wadah perpaduan umat Islam.

Kontroversi juga timbul memandangkan pelaksanaan proses pemilihan itu yang didakwa tidak sah kerana tidak mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong sebagai Ketua Agama Islam di Pulau Pinang.

Kerajaan negeri bagaimanapun mempertahankan pelaksanaan kaedah pemilihan tersebut dengan alasan ia mengikut Seksyen 104(1) Enakmen Pentadbiran Agama Islam Pulau Pinang 2004.

Sementara itu, Timbalan Yang Dipertua MAIPP, Salleh Man yang juga Pesuruhjaya Pas negeri ketika dihubungi mengesahkan Ellias akan menghadap Seri Paduka esok tetapi enggan mengulas lanjut.

''Memang ada tetapi saya tidak turut serta. Itu sahaja saya boleh cakap," katanya.

Ellias yang dihubungi malam ini bagaimanapun enggan memberi sebarang ulasan berhubung perkara tersebut.

Bantah perhimpunan KOTOR

Posted: 16 Jun 2011 05:40 PM PDT

SALAM YDP2 PERKASA NEGERI,MOHON KERJASAMA AGAR SEMUA NEGERI DAN MENGARAH DAERAH2 SUPAYA TERUS MEMBUAT LAPURAN POLIS TERHADAP'BERSIH'YG MAHU ADAKAN PERHIMPUNAN HARAM PADA 9JULY. 3 SAYAP WIRA,WIRANITA DAN WIRAWATI D HARAP DAPAT BUAT LAPURAN POLIS BERASINGAN. LAPURAN BOLIH D BUAT SEHINGGA 7JULY..SEMANGAT JUANG AMAT D KAGUMI DAN SAMA2 KITA TEGAKKAN KEAMANAN NEGARA DAN SURVIVAL MELAYU SERTA KEMULIAN ISLAM.AYUH BERTINDAK..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Laporan polis oleh 1Agenda terhadap Bersih

Posted: 16 Jun 2011 05:15 PM PDT

Sebuah NGO yang baru 1 Agenda akan membuat satu laporan polis terhadap perhimpunan Bersih anjuran Ambiga dan Mat Sabu.

YDP 1 AGENDA En Zul Azhar Cha akan membuat laporan tersebut di balai polis jalan Tun Razak pagi ini.

Pada jam 3:00 pm bertempat di N Z Garden cafe berhampiran KLCC satu sidang media akan dibuat oleh 1 AGENDA. Dijemput semua wartawan media dapat hadir.
Published with Blogger-droid v1.7.1

Bangunan Majlis Islam Seremban tempat maksiat?

Posted: 16 Jun 2011 08:41 AM PDT

Bazaar MAINS dan ....

Kalau sebelum ini, Bazaar MAINS di Seremban ingin dibeli dan dimajukan oleh Parti Islam Se-Malaysia (PAS) Negeri Sembilan, namun tak dilayan.
Dengan kemerosotan yang tiada untung dalam berniaga, peniaga-peniaga di bazaar itu, timbullah inisiatif PAS itu. Apalagi dengan ketiadaan petunjuk ke bazaar itu suatu waktu dulu.
Kini, apa yang dapat dilihat Bazaar MAINS sudah jadi apa?
Ya waktu malamnya terang benderang dengan cahaya pasar malamnya. Indah.
Suatu hari sewaktu bersiar ke pasar malam Seremban yang tempatnya benar-benar di jalan Bazaar MAINS.
"Dah lama ke ada karaoke ni kak?" ujar ana.
"Dah 3 bulan dah. Bising sangat," luah peniaga yang kami singgahi tempatnya.
"Dah cuba kemukakan pada yang berkenaan?"
"Dah. Tiada reaksi. MPS yang arahkan kata mereka."
Demikianlah perbualan ringkas kami.
Apa sudah jadi Bazaar MAINS pada malamnya dijadikan tempat berkaraoke? Bagi ana sendiri, ia sangat memalukan. Sudahlah namanya Bazaar Majlis Agama Islam Negeri Sembilan (MAINS) [tapi tak tahulah kalau ada nama lain], namun ia digunakan pula untuk maksiat! Malulah!
Yang menyayi itu pula bukanlah artis. Kalau artis pun ana memang benci. Maksiat terbuka jadinya tempat tu. Tapi tak tahulah kalau ada artis datang sekali sekala. Tapi menurut maklumat peniaga pasar malam itu, memang menyusahkan mereka. Kerana sering apa yang pelanggan pesan tidak didengari, maka lainlah yang diberikan hingga menjejeaskan mutu perniagaan mereka.
Moga perkara ini disegerakan tindakannya. MAINS, jangan namamu tercemar kerana maksiat-maksiat itu..

Program Pendedahan Kemunafikan Pas Oleh Ustaz Kamal Saidin

Posted: 16 Jun 2011 07:34 AM PDT

Esok Jumaat 17 Jun 2011. bertempat di Padang Awam Pekan Jelai Batu Kurau, Perak, satu ceramah penerangan isu-isu semasa akan disampaikan oleh Ustaz Kamal Saidin. Majlis bermula pada jam 9.00 malam esok

Punya leka edar Selangorkini sampai tak solat maghrib

Posted: 16 Jun 2011 07:30 AM PDT

Wa tak mau lah.

tak mau

terima kasih

berapa kos cetakan?

bubu mengena

ambil laa

ada nombor ramalan 4 ekor

Eee Yek


ambil bro


sorry dont want

Frust

Ada resipi masak dalam ni kak!

ada hero tamil itu dalam aci
Last Last magrib entah ke mana.

LUAHAN RASA HATI BLOGGER MANJUNG MARI

Posted: 16 Jun 2011 06:50 AM PDT

Thursday, June 16, 2011
DAP, PKR dan PAS...

Salam Sejahtera,


Dua tiga hari yang lepas, kawan yang juga guru aku yang menjadi blogger Mat Saman Kati (MSK) dah pun memasuki parti DAP, bila DAP secara rasmi mempelawa kaum melayu menjadi ahli parti mereka... he he nampaknya dia dah masuk dulu, awai-awai lagi bila aku bersuara di SINI.


Mengenai DAP Perak ni, ada sedikit cerita yang boleh dikongsi bersama,,, sewaktu hari pertama aku masuk hospital Manjung pada 5 May dulu, jiran sebelah katil aku ialah saudara Munusamy dari Bruas, beliau terpaksa menjalani proses di bilik (chamber) tekanan udara anggota Penyelam TLDM di Hospital Angktan Tentera Lumut, kerana hanya disitu sahaja peratalan yang terdapat di hospital kerajaan dalam Malaysia ini,


Setiap kali rawatan di HAT Lumut, bayaran yang dikenakan iala RM10, malangnya Munusamy ni orang susah, dua jari kakinya dah kena potong, jikalau ia pergi dapatkan rawatan di HAT, luka bekas kena potongnya tu cepat kering, dan kulit baru akan mudah terjadi semula...


Setiap hari selama 6 hari aku asyik dok dengar rungutan dari doktor dan jururawat, mengenai surat sokongan dari ketua kampong dan penghulu tak laku, di HAT Lumut tak mau terima,,, Selepas tu, pada 10 May, sehari sebelum aku bedah, datang doktor pakar yang juga ketua bahagian orthopodik Hospital Manjung, Doktor Suresh, aku rasa sama etnik dengan Munusamy ni, dia mari pun, siap pegang dan urut belakang Munusamy ni, siap dok panggil anne,anne... doktor-doktor lain pun ramai ada sekali, aku dok ingat di nak tolong bayar kat Munusamay ni, ialah bukannya banyak cuma RM300.00 sahaja,,, rupa-rupanya... erhhhh habuk pun tarak... lain benda yang disuruhnya...


Hari Rabu 11 May aku operate kaki, esoknya hari Khamis baru aku rasa lega, dah boleh bergerak sedikit sebanyak, sebelum ni selama 6 hari aku tak boleh nak bergerak, apa tidaknya... kaki aku kat tumit dah kena gantung besi berat 5 kilo, macam mana nak bergerak, makan pun setakat 3-4 sudu sahaja, takut nak berak,, macam mana,, nasib baik selama 6 hari tu aku tak rasa nak berak..


Bila aku dah rasa sehat, pagi Khamis tu juga aku call jasonlhling, beliau yang aku kenali ialah Pegawai Khidmat Ngeh Khoo Ham AP Bruas dan ADUN Stiawan, dua kali aku call tak jawab, 15 lepas tu Jason call aku balik, aku bagi tau aku dah masuk Hospital, dah lepas kena operate dah pun, aku panggil dia mai Hospital, jam 10 pagi Jason terus mari, bising dia kat aku, kenapa dah 6 hari baru bagi tau kat dia, aku jawab balik, bukan masaalah aku, aku nak minta dia tolong selesaikan masaalah Munusamy ni,, memang aku kesian kat anne ni, beliau tak tahu bagaimana nak usaha minta bantuan,,


Setelah duduk berbual dengan Jason, rupanya Jason dah tak berkhidmat lagi dengan Ngeh Khoo Ham, dari sini baru aku tau siapa itu Ngeh Khoo Ham, tahu cerita sebenar, dan aku percaya dengan apa yang diceritakan oleh Jason....Ngeh ni bagi aku lebih kurang macam Azmin jugalah kalau dalam PKR, itu pasai sebelum ini kita ada dengar kekecohan Kulasegaran sampai nak keluar parti DAP,


Jason ni punyalah frust bila dia dok cerita kat apa yang terjadi pada dirinya sewaktu dia berkidmat dulu, sehingga ia rasa nak keluar DAP dan join PKR, namun ia tetap bertahan kerana sayangkan DAP Stiawan,, yang ia paling frust DAP Stiawan ada buat collection untuk bantuan pengundi Stiawan, budget tu dah dibawa Ngeh ke Sarawak, siapa tak hangat....


Oleh kerana Jason tak berkhidmat lagi, ia nak bagi no hp Ngeh kat aku, ia suruh aku call sendiri Ngeh, aku kata tak payahlah, pandangan aku Ngeh memang menyombong sikit, aku sendiri pun malas, lepas tu ia bagi no hp Paul Yong, peg Khidmat Ngeh yang baru, dan minta aku sendiri bagi tau, kalau Jason yang bagi tau, Ngeh atau Paul Yong tak akan layan.... Ok aku setuju...


Jason pun balik,, dalam aku dok tengah taip SMS nak bagi tau kat Paul Yong, Jason call Hp aku lagi, ia bagi tau tak payah minta bantuan pada Ngeh, dia dah dapat persetujuan dari Ketua DAP Kampong Bintang Stiawan, nak bantu si Munusamy ni,, Jason nak bantu RM100, manakala RM200 lagi Ketua Dap Kampong Bintang nak bagi,,, dan dia kata nak bagi pada hari Sabtu siap nak bawa cameraman Tamil Nessan, Oklah...

Seperti yang dijanjikan hari sabtu jam 0900 pagi sampailah Jason, Kumaran (ketua DAP Kampong Bintang) dan Cameran Tamil Nessan, Jason siap bawa buah, 2 bungkus 1 untuk aku, satu lagi untuk Munusamy, diperkenalnya aku Blogger MM kepada Kumaran dan cameraman TN...


Setelah siap bergambar Jason ada hal lain, ia nak kena pi Ipoh kalau tak silap aku, lalu diberilah wangnya dulu sebanyak RM100 kepada Kumaran supaya diberkana kepada Munusamy, Si Kumaran sembang-sembang dekat 1/2 jam lebih dengan Munusamy, maka diberilah RM100 sahaja yang Jason tinggalkan tu, lagi RM 200 katanya petang nanti akan diberikan, akan dibawa seorang lagi ketua komunity mereka India juga katanya,, Oklah...


Tunggu sampai petang, tak ada, agaknya esoknya kut Ahad,, pun tak ada juga,, sampailah ke hari Rabu 14 May, nampaknya si Kumaran Ketua DAP Kampong Bintang dan kencing sesama kaumnya sendiri.... manakala aku dah boleh discharge, aku suruh tengok dalam beg aku, berapa baki wang-wang yang kawan-kawan ziarah hadiah kat aku dahulu tu, bini aku cakap banyak lagi,, jadi aku suruh bini aku bagi RM100 kat Munusamy tu, aku kesian juga ke dia, sebagai sesama manusia, dia tak pernah bersuara tentang kesusahan yang dialaminya, tetapi aku dapat rasakan apa yang dia rasa...,


Lepas saja bini aku pi bagi kat dia, si Munusamy ni beralih mai kat aku, angkat kedua belah tangannya macam depa dok sembah tokong depa tu, ia mai sembah kat aku, ucap terima kasih,,, tu dia... jenuh nak bertepis aku....


Itulah sikap manusia, tak kira kaum, tak kira parti apa, bermacam-macam perangai....


Thank You Jason... I hope next Election DUN Stiawan you ambil alih dari Ngeh Khoo Ham...... Ganti yang lebih baik....

AWAS: INI HANYA UNTUK ENGLISH EDUCATION BLOGGERS SAHAJA., BLOGGER NYAMUK BE GONE

Posted: 16 Jun 2011 06:40 AM PDT

Penulis blog dinasihat jangan salah guna kebebasan bersuara

Rais Yatim (tengah) bersama sebahagian penulis blog pada Sidang Kemuncak Penulis Blog dan Media Sosial Sedunia di Pusat Dagangan Dunia Putra, semalam. - BERNAMA


KUALA LUMPUR 15 Jun - Para penulis blog tidak seharusnya berselindung di sebalik hak asasi menyuarakan pendapat untuk meluahkan apa sahaja perkara demi kepentingan peribadi atau pihak tertentu.

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, kebebasan yang dimiliki tetap mempunyai had berdasarkan ikatan kepada agama, budaya serta perundangan sesebuah negara.

"Mereka perlu melengkapkan diri dengan kekuatan dalaman bagi memilih apa yang terbaik untuk dilakukan demi rakyat sesebuah negara.

"Apa bezanya blogger dengan penulis akhbar, majalah atau wartawan penyiaran? Jika mereka menipu atau menyiarkan bahan-bahan lucah, budaya kita akan hancur dan mereka tidak lepas daripada sebarang tindakan undang-undang," katanya.

Beliau berkata demikian ketika menyampaikan ucaptama pada Sidang Kemuncak Penulis Blog dan Media Sosial Sedunia 2011 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), di sini hari ini.

Kira-kira 400 penulis blog dari seluruh dunia termasuk Amerika Syarikat (AS), England, Australia dan Jepun menyertai persidangan selama dua hari itu.

Rais menambah, beliau menganggap penulis blog sebagai 'suara baru' dalam dunia tanpa sempadan yang memainkan peranan besar memberi sumbangan terhadap masyarakat global.

"Disebabkan itu anda perlu menggunakan suara ini demi kebaikan negara serta menjadi pemangkin kepada perpaduan rakyat," katanya.

Dalam pada itu, beliau memberitahu, sehingga April lalu pengguna Internet di Malaysia berjumlah 17.5 juta orang.

"Sehingga 8 Jun lalu, jumlah langganan jalur lebar mencecah angka 4,980,740 akaun. Langganan jalur lebar isi rumah 3,876,990 akaun sementara jalur lebar tanpa wayar 2,985,310 akaun.

"Bagi liputan 3G pula, terdapat 9.7 juta langganan pada suku pertama 2011," katanya.

Fw: DEMI KESELAMATAN TANGKAPAN PENCEGAHAN PERLU

Posted: 16 Jun 2011 05:33 AM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


From: othman mohamed
Date: Thu, 16 Jun 2011 04:52:09 -0700
To: ; ; ; ; ;
Cc:
Subject: DEMI KESELAMATAN TANGKAPAN PENCEGAHAN PERLU

          Kenyataan Timbalan Ketua Polis Negara Dato Seri Khalid Abu Bakar Polis beri amaran akan tangkap semua yang terlibat sebelum dan semasa Perhimpunan melegakan seluruh rakyat yang sedang resah sekarang ini, Diharapkan Timbalan Ketua Polis Negara tidak bercakap sahaja seperti Menteri Dalam Negeri selalu beri amaran tetapi tak pernah bertindak kerana takut kepada ahli Politik Pembangkang hingga dimana saja kita bercakap tentang Keselamatan dalam Negeri orang ramai akan kata selagi Hishamuddin jadi Menteri Dalam Negeri selagi itu pengkianat akan bermaharajalela berani menentang Undang-Undang Negara ini buktinya semua fikirlah sendiri.jadi kepada Tkpn Dato Seri rakyat Malaysia meletakkan harapan kepada Dato Seri dapat bertindak terhadap Ambiga dan Mat Sabu yang sangat kurang ajar kalau boleh rehatkan mereka ini diKem Tahanan Kamunting buat seketika demi Keselamatan Negara.

          Ambiga mengeluarkan kenyataan melalui akhbar bahawa dia tidak gentar ! nampaknya sekali lagi pihak keselamatan dicabar, Rasanya kerana Mat Sabu ada dibelakangnya sekarang ini, Lagi pun Mat Sabu sekarang sudah tidak takut kepada sesiapa pun kerana dia sekarang berjawatan Timbalan Priseden Pas jadi rasanya untuk meyelamatkan keadaan Polis perlu lampu isharat ISA dinyalakan buat kali ketiga kepada Mat Sabu. sikap kurang ajar Ambiga dan Mat Sabu kian menjadi-jadi rakyat yang mahukan keamanan sedang melihat apa tindakan pIhak Polis sebelum perkara yang tidak diingini berlaku di Negara ini

          Amaran tangkap sebelum dan semasa perhimpunan oleh Timbalan Ketua Polis Negara rasanya lebeh baik tangkapan sebelum bererti menghalang berlaku pekara yang buruk mengguna pakai Perkara 149(1) Perlembagaan Persekutuan dan untuk tujuan  ini adalah perlu selain Perkara 27 Akta Polis. Sekiranya pihak Polis betul-betul mahu bertindak terhadap perhimpunan ini tangkap dahulu Ambiga dan Mat Sabu kalau ada lagi yang menyalak tangkap pula yang menyalak, Rasanya Kem Tahanan Perlindungan Kamunting manpu untuk mengembalikan rasa tanggong jawab pengkianat Negara ini kepangkal jalan.


Drp; Othman Mohd
TPPD Lms

         

Kontrak Sosial dikhianati oleh Dap

Posted: 16 Jun 2011 01:58 AM PDT

PAPA GOMO

Posted: 17 Jun 2011 01:06 AM PDT

PAPA GOMO


Pemuda Ingatkan Sam Ketot AMK Jangan Kencing Dalam Seluar

Posted: 17 Jun 2011 12:35 AM PDT


Sam Ketot


Pemuda BN Siap sedia Turun pada 9hb Julai Nanti. Bercakap dalam sidang akhbar selepas mesyuarat di PWTC malam tadi,Ketua Pemuda UMNO Khairy Jamaludin berkata keputusan itu dibuat kerana pihak pembangkang masih lagi berdegil untuk adakan demonstrasi mereka.

"Kita nak tunjuk bahawa suara rakyat ini bukan hanya dimonopolikan oleh pembangkang,"tegasnya.

Dengan nada sinis beliau berkata, "kita setuju dengan kebebasan bersuara, kita setuju dengan kebebasan berdemo…jadi kita pun buat benda yang sama."

Katanya mereka akan menyerahkan memorandum kepada Yang Dipertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin bagi menzahirkan sokongan terhadap sistem demokrasi sedia ada serta usaha Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) memperberbaiki lagi sistem pilihan raya yang ada pada hari ini.

Khairy berkata mereka akan memohon permit polis namun jika tidak dapat perhimpunan itu akan diteruskan.

Beliau memberi jaminan perhimpunan itu akan berlangsung dengan tertib.


"Kita sanggup menerima apa saja tindakan daripada pihak berkuasa, kita bertanggungjawab, kita tahu sekiranya tidak dapat permit tapi semua Pemuda UMNO hari ini kata kita nak buat, kita akan buatlah.

"Kalau tak ada permit maka kita terimalah apa saja tindakan daripada polis, kita berfikiran matang jangan pula kita kena tindakan kita kata kita tak tahu, kita tahu dan kita buat," tambah Khairy.

"Perhimpunan kita pada hari tersebut dengan tujuan untuk bersama SPR memperbaiki sistem sedia ada dan kita sokong usaha SPR.

Sebab itu saya ingin tegaskan bahawa kita telah pun ada perbincangan awal dengan SPR tentang bagaimana kita dapat perbaiki lagi sistem ini dan ada beberapa perkara yang perlu kita sampaikan kepada pengetahuan Yang Dipertuan Agong.

"Manakala satu lagi himpunan yang diadakan pada hari yang sama dianggap bukan bertujuan untuk baiki sistem tetapi tujuannya untuk politikkan isu ini untuk mencari kesalahan kerajaan dan SPR dan untuk berkonfrontasi dengan kerajaan," katanya.

Sebagai contoh untuk memperbaiki sistem, kata Khairy, "isu pemindahan pengundi, banyak kes pemindahan pengundi yang berlaku pada hari ini, antaranya kita dapati pemindahan pengundi dibuat oleh parti pembangkang. Mereka memindahkan pengundi dari kawasan mereka menang dengan besar pada kawasan yang mereka kalah, contohnya mereka pindahkan pengundi mereka dari kawasan Parlimen Batu Gajah, Ipoh Timur, Ipoh Barat kepada kawasan Parlimen Tambun."

Tambah Khairy, "banyak kes yang berlaku, di kawasan saya sendiri pun telah dikesan beberapa kes pemindahan pengundi yang berlaku dan tidak masuk akal, contohnya pengundi yang datang dari kaum Cina yang dipindahkan kepada kampung tradisi Melayu."

Katanya, "kita sokong usaha SPR yang sedang jalankan untuk membaiki lagi sistem yang sedia tapi kita juga ada beberapa perkara yang perlu sampaikan kepada pihak dan pengetahuan Seri Paduka Yang DiPertuan Agong, oleh sebab itu pada hari yang sama kita akan adakan himpunan."

"Saya harap himpunan ini bermakna, kita akan umumkan dalam masa terdekat temanya dan yakin akan mendapat sambutan daripada generasi muda yang tidak mengambil sikap mempolitikkan isu ini," kata Khairy.

Menurut Khairy mereka bersimpati dengan peniaga kecil dan sebagainya yang akan terkena tempias ekoran perhimpunan pada hari berkenaan.

"Kita masih bersimpati dengan mereka tetapi akhirnya kita dapati walau pun kita terus buat laporan Polis, tetapi kita nampak pihak pembangkang masih lagi berdegil untuk adakan demonstrasi mereka."ujarnya.

Bagi menguruskan demontrasi tersebut, Ketua Penerangan Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican telah diberi tanggungjawab untuk berbincang dengan pihak NGO lain yang ingin turut serta dalam demontrasi tersebut termasuk PERKASA dan pihak polis.

Menurut Khairy, perhimpunan tersebut tidak berniat untuk bertembung dengan mana-mana pihak samada PERKASA ataupun parti pembangkang dan sebagaimana PERKASA yang mahu bertembung dengan kumpulan Bersih itu.

"Kita buat atas semangat anak muda dalam UMNO, kita nak pertahankan sistem yang ada dan mahu kerjasama dengan SPR untuk baiki sistem yang ada...kita nak zahirkan semangat anak muda kepada pihak yang berkenaan," jelas Khairy.

Khairy juga menjelaskan bahawa Pemuda UMNO tidak boleh bekerjasama dengan kumpulan Bersih kerana ianya telah dipolitikkan oleh parti pembangkang.

Mengenai kerjasama dengan PERKASA, Khairy berkata, "niat kita dengan PERKASA berbeza, kalau NGO itu tukar niat untuk tidak turun untuk menghalang dengan bermati-matian mungkin boleh kita bekerjasama. Ini niatnya nak bergaduh, kita nak buat nak tunjuk kekuatan kita bukan niat untuk bertembung. Kita terbuka dengan sesiapa yang nak bersama dengan kita."

"Kita tidak dapat membuat anggaran berapa ramai tetapi ianya akan mencecah angka puluhan ribu," ujar Khairy menjawab soalan jumlah kehadiran untuk demontrasi tersebut.

- 16/6/2011- OLEH LUKMAN ABDULLAH AGENDA DAILY

Gomo nampak kat sini rasanya ada yang akan Batal demo sebagaimana demo di hadpan pejabat utusan yang di lakukan tempoh hari. Ha ha ha

Apa pun kita Rakyat Malaysia mesti memboikot demo BERSIH yang di adakan oleh Pakatan Pembangkang kerana jelas ianya adalah tidak lain dan tidak bukan untuk membela Anwar Ibrahim yang di rundum masaalah moral.

Ayuh Rakyat Malaysia kita selamatkan Malaysia dari puak Pelampau yang seringkali melakukan Keganasan.


Psssttt...Sam ketot sah lari malam...hua hua hua


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Saksi SPRM Kantoi Berbohong Bila Tembelang Dah Pecah

Posted: 16 Jun 2011 09:37 PM PDT
Tu dia, satu persatu tembelang dah pecah dan kini jelas lah ada agenda sulit yang di rancang dalam pendakwaan SPRM ke atas Dato Seri Khir Toyo. memang tajam dan amat halus pergerakkan nya sampaikan ramai yang terpengaruh dengan agenda sulit ini.

Gomo di fahamkan semalam saksi Kedua dan ketiga kes SPRM ini telah kantoi berbohong di dalam mahkamah dan ini menjelaskan kepada semua apa perlu nya mereka itu di bawa ke dalam kandang saksi dalam memberi kenyataan kepada Khir Toyo jika apa yang mereka katakan adalah satu rekayasa Fitnah semata mata.

meh sini Baca dan fikirkan......Read More..

Psssttt...Bagus, makin hari makin jelas konspirasi yang di rancang ini


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Cakap banyak Tak Guna, Ada Telor Jom Le Join Siti

Posted: 16 Jun 2011 06:00 PM PDT
Siti Nurhaliza dan tujuh lagi rakan artis lain telah menyerahkan borang menerima tawaran menyertai pasukan askar wataniah kepada Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi di Kementerian Pertahanan Semalam.


Gomo menyambut baik dengan apa yang di lakukan oleh para selebriti tanahair kita ini yang menyertai askar Wataniah secara sukarela, Ini menjadi contoh kepada rakyat Malaysia agar turut sama menyumbang tenaga kepada negara dan seterusnya mencintai negara Malaysia.

Jadi apa yang kita perlu tunggu lagi? Ayuh Rakyat Malaysia khususnya orang Melayu untuk turut sama menyetai Askar Wataniah bagi bersama mempertahankan negara.

Psssttt...Gomo dah siap traning semua ni..huhuhu

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Haji Hadi Bukan Bodoh Macam Wan Azizah Bini Nuar Berahi

Posted: 16 Jun 2011 05:06 AM PDT
Tuan Guru Presiden Haji Hadi Awang nama yang cukup Gah waktu ini di dalam PAS apabila mengekalkan jawatan selaku Presiden PAS tampa sebarang cabaran dari mana mana pemimpin PAS yang ada. Memang handal dan cukup hebat Haji Hadi ini.

Sejurus tamat Muktamar PAS yang lalu Haji Hadi mengumumkan bahawa beliau:
"tidak mahukan jawatan Perdana Menteri jika pakatan pembangkang berjaya dalam pilihan raya umum ke-13 nanti. Abdul Hadi yang juga Ahli Parlimen Marang berkata, perjuangan PAS adalah untuk menyelamatkan negara dan memperkenalkan dasar negara berkebajikan yang dibawa oleh pakatan pembangkang."

Emmm boleh percaya kah dengan kata kata nya itu? Atau kata kata beliau sekadar menyedapkan hati pihak PKR dan DAP terutama Anwar Ibrahim?

Cuba Haji Hadi imbas semula apabila beliau di lantik menjadi Pesuruhjaya PAS Terengganu sebelum BN tewas kepada PAS tahun 1999. Apa Haji Hadi kata?Beliau Haji Hadi cakap serupa jugak macam apa yang di katakan beliau hari ini. Beliau tidak mahu jawatan Mentyeri Besar sebaliknya tumpuan beliau adalah untuk menegakkan Islam di Terengganu.

Namun realitynya? Menang sahaja PAS di Terengganu maka sudah berkampung ahli PAS mengepung bangunan Kerajaan Negeri, semua pejabat kerajaan di kepung seolah olah Kerajaan BN yang tewas tidak mahu menyerahkan bangunan Kerajaan kepada PAS yang sudah menang Majority.

Haji Hadi di julang ke atas ke bawah sampaikan berduyun duyun ke rumah beliau dan tak putus putus tetamu yang datang mengucapkan tahniah dan syabas kepada beliau. Antara kata kata yang keluar dari mulut tetamu yang hadir:

"Ini MB kita Hok Baru, Haji Hadi MB kita"
Dalam waktu ini apakah anda rasa Haji Hadi akan kata " Saya Tidak Layak Menjadi MB" atau pun Haji Hadi kata " Biar kita ikut keputusan ramai"

Haji Hadi waktu itu hanya tersenyum riang sampai ke Telinga dan pada malam itu tak tidor kerana menghitung detik waktu untuk di gelarkan Menteri Besar Terengganu yang baru. Al maklum kerusi empuk, sana sini projek. Masyukkkkk

Dan tampa halangan dan kata tidak Haji Hadi menjadi Menteri Besar Terengganu. Sekali pun Haji Hadi tidak kata beliau tidak layak menjadi MB malah tidak pernah sekali pun Haji Hadi mencadangkan nama lain bagi menjawat jawatan MB Terengganu.

Itu lah ironinya dalam dunia Politik, bila anda sudah mempunyai kuasa anda tidak akan menyatakan Tidak apatah lagi jawatan yang bakal di galas itu besar ertinya dan banyak hasilnya.

Sekarang Haji Hadi Presiden PAS beliau menyatakan tidak mahu jawatan Perdana Menteri Malaysia, tetapi andaikata Pakatan Rakyat menang dan bentuk kerajaan bersama DAP dan PKR apakah Haji Hadi akan menyatakan serahkan jawatan Perdana Menteri kepada Anwar Ibrahim?

Hanya Wan Azizah sahaja Pemimpin yang letak jawatan Parlimen dan serah pada Lakinya Anwar Ibrahim pemimpin lain tidak ada yang BODOH macam Wan Azizah......


PAS KLUK KLEK


Psssttt.....Haji Hadi jadi PM, Anwar Ibrahim? Sah sah lah dalam penjara beb...ingat DAP dan PAS nak lepas ke si Al Juburi tu?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 16 Jun 2011 11:51 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Korang Ingat Pemimpin PAS Ni Baik Sangat Ke !!!

Posted: 16 Jun 2011 06:12 AM PDT

Berzina dengan isteri orang adalah perkara biasa bagi segelintir pemimpin pas, tengok je la kes, adun selising, adun perupok, din pudu dan timbalan presiden pas, mat sabu pun pernah di tangkap khalwat di negeri serambi mekah.

Kawin cerai kawin cerai pun adalah perkara biasa bagi pemimpin pas, kahwain anak dara yang umurnya jauh lebih muda dari si lelaki merupakan perkara biasa bagi pemimpin pas, pernah aku bersembang dengan seorang bekas pemimpin pemuda pas kelantan sewaktu prk tenang dulu, katanya, pemimpin pas ni kalau lepak-lepak topik perbualan mereka tak lain tak bukan burit burit dan burit.

Malah menurut kawan aku tu, sehinggakan di atas pentas ceramah pun, masa tengah tunggu turn dia nak berceramah pun, mata mereka meliar tengok awek, janda atau bini orang cun-cun yang dok melangok dengar ceramah, kalau ada yang berkenan di mata, mula depa berbisik sesama mereka, "tu anak dara ke janda? atau pun " bini sapa tu, comel betul" mulanya aku tak percaya apa yang dikatakan oleh kawan aku tu, tapi bila di fikirkan balik, ada betul ceritanya tu, tengok je la, perangai adun selising, adun perupok, din pudu dan mat sabu, cerita kawan aku tu ada kebenarannya.

Lagi satu perangai pemimpin pas ni, nafsu sahwat depa ni cukup gila babi, mungkin di sebapkan terlalu banyak iklan ubat kote di dalam harakah, punca nafsu seks depa macam bintang, tengok je kes seorang guru pas di penjara 12 tahun kerana merogol anak muridnya yang berusia 12 tahun, klik sini, ni la akibat banyak sangat baca harakah, terkasima dengan iklan ubat kuat, lalu di cubanya, bila lapang sasar yang halal tak mampu, anak murid jadi mangsa, samalah juga dengan sekor lagi ni, nama je ulama tapi isteri dalam pantang pun dia nak taji juga. klik sini.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 16 Jun 2011 11:41 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Edisi Siasat: Ramai Tok Guru PAS Tak Habis Belajar?

Posted: 16 Jun 2011 11:30 PM PDT


Patut la ostad-ostad PAS makin merapu. Rupa-rupanya ramai yang tak lulus periksa.

Tapi atas nama PAS, mereka akan dilihat sebagai seorang graduan dan layak dipanggil ostad.


Lepas tu, naik atas pentas ceramah, kutuk Kerajaan kaw-kaw. Naik lagi pangkat jadi tok guru.


Yang 'jahil' macam Bob Lokman pun orang PAS panggil ostad.

Macam mana la orang PAS tak jadi macam ni. Asal pakai jubah panggil ostad. Asal pandai ceramah panggil tok guru. Yang tak hafal Al-Quran macam N.Ajis pun orang panggil ulama'!

*Ada sesiapa boleh bagi bukti tak N.Ajis tu ALHAFIZ? Kalau Al-Quran pun tak hafal, macammana boleh keluar 'fatwa' & jamin orang lain masuk syorga?

Apa yang seronok sangat tu?

Posted: 16 Jun 2011 09:32 PM PDTSeronoknya DAP dapat singkirkan ULAMA PAS!
*Sebijik macam 'syaitan'. Suka bila dapat kalahkan orang alim.

PANAS: Adakah Khatib Solat Jumaat di Masjid Anda Macam ni?

Posted: 16 Jun 2011 09:28 PM PDT

Akibat gila jawatan, atas mimbar pun boleh kempen.

Nak buat macam mana, selalu sangat berkempen sokong pembangkang semasa khutbah.

Alah bisa, tegal biasa.

GEMPAR! 'NEGARA SEKULAR PAS'? PAS Terkantoi Lagi.

Posted: 16 Jun 2011 06:00 PM PDT

Patutla PAS beria-ria nak laksanakan prinsip Negara Kebajikan. Rupa-rupanya Negara Kebajikan ni dicipta oleh paderi.

Kalau paderi yang cipta, macam mana boleh datang kenyataan pemimpin PAS bahawa dalam Al-Quran hanya ada negara Kebajikan tak de negara Islam.

Kalau negara Islam bukannya sesuatu yang dituntut oleh Islam, mana datangnya perkataan DAULAH ISLAMIYAH yang dipegang oleh khalifah-khalifah Islam termasuk Raja-raja Melayu dalam Sejarah Tanah Melayu? Tak pernah pun MyMassa jumpa mana-mana sejarah tamadun Islam guna perkataan Negara Kebajikan Khalifah Islam.

 

Daulah Islamiyah


Nabi Muhammad s.a.w. mendirikan negara atau Daulah Islamiyah di daerah Yatsrib (Madinah) pada tahun 622 Masihi. Dakwah Rasulullah s.a.w. tidak hanya sekadar menjelaskan konsep-konsep ketauhidan, membina sahsiah yang berakhlak tinggi dan mengembalikan perhambaan manusia kepada Allah dalam ibadah khusus semata-mata, sebaliknya baginda berusaha membentuk sistem politik dengan mengasaskan sistem pemerintahan dalam gerakannya sehinggalah tertegaknya Daulah Islamiyah.


Islam dan Negara
Daulah Islamiyah di Madinah adalah daulah fikrah dan daulah wahyu. Di mana seluruh rakyat dan pemerintah beriman dengan fikrah Islam, menghayatinya, melaksanakannya dan memperjuangkannya. Ternyata Daulah ini yang tertegak buat pertama kalinya di bawah pimpinan Rasulullah s.a.w. telah berkembang meluaskan ufuknya dan mewariskan rahmatnya sehinggalah jatuhnya kerajaan Turki Uthmaniyyah pada 1924 yang lalu.

Dengan kejatuhan kerajaan Uthmaniah ini telah membuka jalan yang luas kepada Kuffar yang sudah mula bangkit sejak berlakunya Revolusi Perancis pada 1789 untuk melemahkan umat Islam dan menghalang umat Islam daripada bangkit semula menguasai pemerintahan dunia. Apabila selesai perang dunia kedua dunia-dunia Islam yang dijajah telah di bahagi-bahagikan di antara kuasa Barat yang akhirnya menerapkan seluruh sistem dan perundangan Barat ke dunia Islam hingga kini.

http://ms.wikipedia.org/wiki/Daulah_Islamiyah

PAS bukan sahaja terdesak sampai putar belitkan ayat Al-Quran, malah Sirah Rasulullah S.A.W pun PAS nak tipu. Nak tau mana MyMassa dapat info pasal asal usul negara Kebajikan, boleh baca artikel di bawah.


Negara berkebajikan, negara Islam dan 'Malaysian Malaysia'
Oleh Zaini Hassan

ISTILAH Inggeris ''negara berkebajikan'' menurut ahli sejarah tersohor British, Asa Briggs telah diperkenalkan oleh Archbishop (Ketua Paderi) bernama William Temple semasa Perang Dunia Kedua.

Semasa diperkenalkan, pendekatan itu bertentangan dengan konsep Jerman Nazi yang memperkenalkan ''negara berperang'' (warfare state). Namun konsep asal negara berkebajikan itu mula diperkenalkan oleh ahli-ahli akademik Sozialpolitiker (Ahli Politik Sosial) Jerman sekitar 1870. Ia kemudian dilaksanakan di bawah dasar pembaharuan Perdana Menteri Pertama Jerman, Otto von Bismarck dikenali sebagai Negara Sosial.

Beberapa negara Barat kemudian mengikutinya. Itali memperkenalkan Negara Sosial (Stato Sociale); pada 1936 Sweden Folkhemmet (terjemahan langsung: rumah orang-orang tua). Di Sepanyol ia dikenali sebagai estado del bienestar (negara yang sejahtera).

Negara berkebajikan menurut prinsip Barat, yang mahu dibawa oleh DAP, dipersetujui oleh PKR sehingga Pas sanggup menggugurkan konsep Negara Islam, adalah berasaskan kepada prinsip iaitu peluang yang saksama, pembahagian kekayaan yang sama-rata dan tanggungjawab semua membantu yang susah.

Namun jika dikaji secara halus ia adalah konsep Malaysian Malaysia yang pernah diangkat oleh pemimpin PAP Singapura, Lee Kuan Yew - sehinggalah ia mendapat hak kemerdekaan memerintah negara pulau itu - hasil tekanannya yang mahu melaksanakan dasar itu ke atas Tanah Melayu. Kini Malaysian Malaysia, satu konsep yang mahu mengetepikan hak keistimewaan satu bangsa lain dan hak-haknya sedang dijana secara sistematik oleh DAP, parti serpihan PAP.

Negara berkebajikan, yang tiada pun diambil daripada rukun pembinaan negara Islam, akan diperkenalkan sekiranya Malaysia ini diambil alih oleh DAP kelak.

Jika dilaksanakan nanti, ia bukan lagi merupakan dasar ekonomi yang membantu kaum-kaum yang susah dan menyeimbangkan kesejahteraan antara kaum seperti yang dilaksanakan dengan jayanya di negara ini.

Kita amat bimbang, konsep negara berkebajikan yang mahu dibawa oleh DAP ini akan mengakibatkan perpecahan sosial yang lebih hebat. Jurang kecelaruan sosial akan melebar. Sekarang pun kita sudah dapat melihat gelagat DAP dalam mengambil kesempatan atas isu-isu yang mereka anggap ''boleh memberi peluang politik'' seperti isu biasiswa dan sebagainya.

Ahli-Ahli Parlimen mereka diseru supaya terus-menerus membangkitkan isu meritokrasi - dalam usaha mengapi-apikan kaum tertentu supaya membenci kerajaan dan bangsa-bangsa tertentu.

Apakah mereka menganggap murid-murid sesuatu kaum itu tidak bijak dan lemah sehinggakan semua biasiswa harus diberi kepada satu kaum lain yang bijak? Contohnya, jika diikut secara merit: Apakah mereka sanggup melihat murid-murid yang satu itu tidak boleh memperoleh walau satu biasiswa sekali pun kerana kaum yang satu lagi itu semuanya dianggap lebih layak mengikut acuan meritokrasi?

Jika itulah caranya, maka berperanglah negara ini.

Ternyata, niat mereka tidak ke arah perpaduan rakyat, tapi memperjuangkan semata-mata untuk sesuatu bangsa - dengan akhirnya kita bimbang ia akan mengetepikan satu kaum, bangsa dan etnik yang lain.

Jika itulah yang mereka perjuangkan, maka percayalah itulah yang akan diterapkan dalam konsep negara berkebajikan tersebut kelak.

Malaysia bukan seperti Britain, Jerman, Itali, Sweden atau negara-negara Arab mahupun Brunei yang melaksanakan konsep negara berkebajikan.

Di negara itu, mereka hanya mempunyai satu kaum asas yang besar berbanding dengan kita. Kita mempunyai tiga kaum yang besar, dengan satu kaum asas yang tidak begitu besar dan sering dipertikaikan kedudukannya.

Di negara-negara Barat, kaum asas mereka ialah berkulit putih, manakala yang lain-lain merupakan kaum pendatang, atau pun imigran dari negara-negara lain atau negara yang pernah dijajah oleh kaum asas itu. Maka itu pembahagian kebajikan itu lebih mudah dilaksanakan tanpa ada rasa marah kerana kebanyakan yang menerimanya adalah kaum asas yang majoriti.

Apa yang mahu kita lihat di negara ini ialah dasar kerajaan yang pragmatik dan berkesan. Dan terbukti dasar kerajaan Malaysia yang dilaksanakan sejak kemerdekaan telah berjaya membawa kesejahteraan kepada kita semua.

Perkhidmatan kesihatan awam yang merupakan antara prinsip utama dalam negara berkebajikan, telah pun diamalkan di negara ini sejak dulu lagi. Rakyat kita menikmati kemudahan itu secara percuma dengan pendaftaran hanya RM1. Begitu juga pendidikan dan lain-lain.

Cubalah pergi ke negara-negara lain, malah ke negara jiran ASEAN sekali pun, perkhidmatan kesihatan dan pelajaran kita adalah yang terbaik.

Apa yang diharapkan kerajaan dapat menambah baik lagi perkhidmatan dan mutunya supaya rakyat dapat menikmati faedah yang lebih besar.

Kita berharap Kementerian Kebajikan Masyarakat dapat diwujudkan semula, supaya kita semua sedar mengenai kewujudannya dan fungsinya.

Moto 1Malaysia iaitu Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan sebenarnya merupakan satu tamparan kepada pakatan pembangkang, terutamanya DAP dalam soal berkebajikan. Malah konsep 1Malaysia yang dibawa oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak juga cukup memeritkan pihak pembangkang.

Kata-kata Najib: ''Kita berdiri, kita berfikir dan bertindak sebagai bangsa Malaysia. Dan kita mengambil tindakan-tindakan berdasarkan kehendak semua kumpulan etnik dalam negara kita'' membuktikan gagasan 1Malaysia lebih hebat dan murni daripada konsep berbaur cauvanis seperti Malaysian Malaysia.

Yang peliknya bagi pakatan pembangkang sendiri, walaupun mereka telah memerintah empat negeri - Pulau Pinang, Selangor, Kedah dan Kelantan - namun bayang model negeri berkebajikan itu pun tidak nampak? Apa yang ada Selangor hanya memberi beberapa baldi air percuma, yang kemudian mendatangkan pula masalah kewangan kepada negeri itu. Serta menziarahi orang mati dan memberi sedikit sumbangan.

Pulau Pinang, negeri DAP yang mahu melaksanakan konsep Negara Berkebajikan sendiri gagal melaksanakan kebajikan kepada rakyatnya.

Semakin marak kemarahan orang ramai di negeri itu terhadap pentadbiran kerajaan, terutamanya membabitkan penjaja-penjaja kecil yang diketepikan.

Sebaliknya dasar pecah dan perintah sedang diamalkan di negeri itu. Kondo-kondo mewah banyak dibina untuk faedah beberapa golongan masyarakat tertentu, menggantikan kampung-kampung miskin yang diroboh untuk didirikan dengan pembangunan mewah. Rumah-rumah awam juga gagal didirikan.

Kedah dan Kelantan, yang diperintah oleh kononnya sebuah Parti Islam pun tidak nampak apa-apa yang berlaku - konsep negara Islam pun sudah digugurkan, dan slogan negeri kebajikan pula hanyalah kata-kata manis dalam khutbah setiap Jumaat.

Negara berkebajikan yang dilaksana di Barat sendiri pun kini dikritik hebat kerana telah mengakibatkan rakyatnya malas dan enggan bekerja, kerana mengharapkan bantuan kebajikan daripada kerajaan.

Di Britain ia sudah dibahas hebat ekoran masalah kemalasan bekerja kerana mengharapkan elaun-elaun pengangguran dan pelbagai benefit yang disediakan kerajaan.

Golongan pekerja dan peniaga pula sebaliknya berang kerana cukai yang tinggi dikenakan ke atas mereka untuk membiayai kebajikan rakyat yang tidak bekerja itu. Malah harga minyak di sana pun tidak disubsidi oleh kerajaan, seperti yang dinikmati oleh rakyat Malaysia kini. Harga semasa petrol di UK ialah RM6.70 seliter.

Kesimpulannya, apa yang cuba diperkenalkan oleh DAP, sehingga Pas sanggup mengorbankan perjuangan Islamnya, hanyalah semata-mata satu pendekatan gimik popular.

Namun secara halus ia sebenarnya adalah konsep perjuangan lama DAP, iaitu Malaysian Malaysia.

Malangnya, PKR terpaksa mengikut bagi menyelamatkan tengkuk Anwar Ibrahim dan Pas rela dicucuk hidung kerana mengidam ke Putrajaya.

http://utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0615&pub=Utusan_Malaysia&sec=Rencana&pg=re_06.htm

*Kiamat makin hampir. Islam dipermainkan oleh orang yang mengaku ulama'.

TAZKIRAH MINGGU INI

Posted: 16 Jun 2011 05:00 PM PDT


PENYELEWENGAN SYIAH DARI SUDUT SYARIAT

Antara penyelewengan Syiah dari sudut syariat ialah:
 
1. Menolak Ijmak Ulama
Golongan Syiah tidak menerima pakai ijmak, buktinya mereka menolak perlantikan khalifah Abu Bakar, Umar dan Uthman R.anhum. Mereka hanya berpegang kepada pendapat-pendapat Imam mereka sahaja kerana Ijmak di sisi mereka terdapat kesalahan sedangkan pendapat Imam adalah maksum.

2. Menolak Qias
Golongan Syiah tidak beramal dengan Qias kerana para Imam mereka berpendapat bahawa syariat ini apabila diqiaskan ianya akan membawa kerosakan kepada agama. Selain itu, qias juga boleh merosakkan amalan seseorang.

3. Mengamalkan Nikah Mut'ah
Golongan Syiah meneruskan amalan nikah Mut'ah yang pernah diharuskan di peringkat awal Islam dalam keadaan tertentu. Amalan tersebut masih diamalkan sehingga kini. Ini menunjukkan bahawa mereka menolak pemansuhan syariat tersebut dan menganggap perkara tersebut masih diharuskan dalam syariat Islam.
      Dalam nikah Mut'ah, tempoh tertentu akan ditetapkan oleh kedua-dua pasangan sama ada dihadkan tempoh sehingga sebulan atau setahun malah boleh dihadkan kepada satu jam, dua jam, seharian atau semalaman.
      Nikah Mut'ah juga boleh dilakukan dengan perempuan Yahudi, Nasrani, Majusi, anak dara walau pun tanpa keizinan bapanya dan juga perempuan pelacur. Dalam akad perkahwinan hendaklah disebut mahar dan tempoh yang diredhai oleh kedua-dua pasangan. Serendah-rendah mahar yang diberikan ialah semangkuk gula atau segenggam makanan dan sebagainya. Selain itu, wanita yang hendak dimut'ahkan juga tidak dihadkan kepada bilangan yang tertentu malah ianya boleh berlaku sehingga seribu orang wanita.

4. Penambahan Dalam Rukun Islam
Golongan Syiah mendakwa Imamah dan Khilafah sebahagian daripada Rukun Islam dan perkara tersebut berlaku melalui nas.
 
5. Mengharuskan Jamak Sembahyang Dalam Semua Keadaan
Golongan Syiah mengharuskan pengikutnya menjamak sembahyang fardhu iaitu Zohor dan Asar dalam waktu Asar, Maghrib dan Isya dalam waktu Isya dalam semua keadaan tanpa sebarang sebab.

6. Sembahyang Dhuha Adalah Bid'ah
Golongan Syiah berpendapat bahawa sembahyang Dhuha adalah bid'ah kerana ianya menyalahi Sunnah Rasulullah SAW.

7. Islam Bukan Syarat Wajib Haji
Golongan Syiah berpendapat bahawa Islam bukanlah menjadi syarat wajibnya haji kepada seseorang.

8. Wajib Menyapu Kaki Bukan Membasuhnya Ketika Berwudhuk
Golongan Syiah mendakwa wajib menyapu kedua-dua kaki dan tidak memadai dengan membasuhnya ketika berwudhuk seperti yang dilakukan oleh Ahli Sunnah Wal Jamaah.Bagaimana PAS diperdaya oleh DAP (Ambil Sebagai Iktibar)

Posted: 16 Jun 2011 07:00 AM PDT

Kita mulakan entri kali ini dengan sedikit kisah tauladan...

Terdapat seorang abid(ahli ibadah) ...dia merupakan seorang yang alim dan warak..mempunyai berpuluh ribu orang murid..syaitan sangat iri hati dengannya..lalu bermulalah strategi syaitan untuk memperdayakannya..

mula2,syaitan ini menyamar sebagai seorang musafir yang ingin menumpang di rumahnya..lalu diizinkanlah oleh si abid ini..dari hari ke hari,abid ini memerhatikan si musafir ini beribadat tak kenal penat..sentiasa beribadat..bahkan ketika berpuasa,musafir ini juga turut berpuasa dan tidak berbuka..

maka si abid ini pun takjublah dengan amal ibadat si musafir ini kerana melihatkan ibadatnya yang lebih hebat daripadanya dan luar biasa..maka bertanyalah si abid ini kepada musafir .."wahai si fulan,ku meihat engkau beibadat tanpa henti..bagaimana engkau melakukannya..bolehlah engkau tolong ajarkan kepadaku supaya aku boleh beribadat seperti mu.."..maka jawab si syaitan yang menyamar sebagai musafir ini.."engkau boleh jadi sepertiku dengan syarat kau kena minum air arak ini dahulu..

dek kerana kurangnya ilmu,maka si abid ini pun minumlah air itu kerana dia ingin sangat menjadi hebat seperti syaitan tadi..setelah mabuk,syaitan terus meneruskan tipu dayanya yang seterusnya..syaitan telah menghembuskan penyakit kepada seorang puteri raja..lalu syaitan telah menyuruh si abid ini pergi mengubati puteri itu..dengan izin Allah penyakit si puteri pun sembuh..lalu puteri ini jatuh cinta kepada si abid ini..

syaitan mula menghasut si abid ini untuk melakukan zina dengan puteri itu..puteri itu pun mengandunglah..maka takutlah si abid ini ..dia bimbang rahsianya terbongkar dan dia akan dibunuh oleh raja..si abid meminta nasihat syaitan untuk melepaskan dirinya..syaitan pun menyuruh dia membunuh puteri itu,dengan alasan jika rahsianya dibongkarkan oleh puteri itu,maka rosaklah imejnya sebagai seorang ahli abid dan seorang guru yang masyhur..si abid tanpa berfikir panjang telah membunuh puteri itu..mayatnya ditanam berdekatan rumahnya..bimbang diketahui oleh orang lain..

tersebarlah misteri kehilangan puteri raja itu..setelah disiasat,terbongkarlah rahsia si abid tadi..si abid ini dihukum bunuh oleh raja..sebelum dihukum,si abid ini terasa menyesal akan dosanya..dia takut akan dosanya..lalu dia meminta nasihat syaitan lagi..lalu syaitan pun berkata..untuk selamat ,kau mengakulah bahawa akulah tuhanmu..si abid yang pun mengakui kebenaran kata2 itu..maka matilah dia dalam kekafiran..Masya Allah..Nauzubillahiminzalik,...

Kalau pembaca teliti senario PAS sekarang, memang tak ubah macam ABID tersebut.  


Mula-mula PAS tak berani nak tutup kilang arak. Lepas tu PAS terpaksa terima konsert MTV yang mereka dakwa sebagai punca masalah sosial dan penzinaan. 

Kemudian PAS sendiri terpaksa menolak negara Islam dan menggantikannya dengan Negara Berkebajikan. Maksudnya PAS telah bunuh dan tanam perjuangan mereka selama ini. 

Dan yang terakhir PAS akan terima DAP sebagai Perdana Menteri kerana jumlah kerusi DAP paling banyak jika UMNO tumbang. Samalah seperti Abid menerima Syaitan sebagai tuhannya. Maka berkuburlah PAS sebagai parti sekular dan dalam kekufuran.


*Kisah syaitan dan abid pernah MyMassa keluarkan dahulu. Ini adalah satu ulang tayang untuk menasihati rakan-rakan dalam PAS yang sentiasa ujub dengan keIslaman mereka. Sama seperti abid tersebut.

 

ISU HOT: KERAJAAN PERLU BERTEGAS DENGAN GENG NELAYAN LAUT DALAM!

Posted: 16 Jun 2011 05:10 AM PDT

MyMassa sediakan sesuatu untuk pencernaan minda pembaca sekalian...

Jom layannnn...


Subsidi petrol dan diesel dah enam kali ganda beb!
Yang seribu lebih kapal lain dapat tangkap 5-10 tan saja! Itu pun ikan kembung...


klik utk gambar hi-res... sumber dari blog PAPAGOMO. Tengkiu PAPAGOMO!JADI, WAJARKAH KERAJAAN MENARIK BALIK PEMBERIAN SUBSIDI MINYAK (PETROL/DIESEL) KEPADA NELAYAN LAUT DALAM?

Tepuk dada, tanya selera...

Tepuk kepala, tanya minda...

Kalau pembangkang kena tepuk banyak-banyak kali skit baru bleh masuk fakta ni okeh?

LAGI BUKTI PAS HINA ISLAM!

Posted: 16 Jun 2011 02:10 AM PDT*Malaysia macam Denmark konon. Yang kau tu macam Salman Rushdie, takkan tak perasan kot. Bertahun-tahun menipu pengikut dengan kata-kata fitnah dan dusta.

PAS HINA ISLAM: N.Ajis Benarkan Player Bola Diliwat AnuWar?

Posted: 16 Jun 2011 01:05 AM PDT

Bandingkan kedua-dua gambar ini.
Yang pertama adalah kenyataan seorang pemimpin politik yang menyatakan bahawa kes zina tidak boleh dibuktikan dengan video.

Yang kedua adalah kartun yang menyindir kenyataan pemimpin tersebut.

Jika kenyataan bahawa Islam tidak menegakkan keadilan bagi kes seperti itu adalah satu penghinaan kepada Islam, kenapa perlu tuduh kepada kartunis, tidak kepada orang yang mengeluarkan kenyataan tersebut?

Itulah akibatnya akibat walak kepada pemimpin yang melampau. Jika pemimpin mereka mengeluarkan 'fatwa' bahawa Allah adalah samseng, maka ianya dibolehkan. Jika ada orang lain menghasilkan satira atau sindiran terhadap kenyataan tersebut, maka ianya akan dianggap penghinaan kepada Al-Quran. Itu baru kes samseng, cuba fahami kenyataan dari video Nik Aziz ini.Kalau tutup aurat pun boleh di'spin'kan sampai membenarkan pembuka aurat tersebut dirogol, maka jika ada seorang pemain bola sepak negeri tersebut diliwat kerana tidak menutup aurat oleh AnuWar, macam mana pulak?

*Suka hati nak salahkan orang lain hina Islam sedangkan PAS dah banyak kali hina Islam semata-mata untuk ikut selera politik mereka.

SELAMATKAN MALAYSIA DARIPADA PEMBANGKANG!

Posted: 15 Jun 2011 11:49 PM PDT

Malaysia antara paling selamat
Oleh Sani Kamarudzaman dan Aizuddin Sapian
bhnews@bharian.com.my
2011/06/16

Hasil kajian juga letakkan negara pada kedudukan ke-25 bebas rasuah

KUALA LUMPUR: Kajian The World Justice Project, sebuah badan bukan kerajaan (NGO) antarabangsa bertajuk 'Rule of Law Index' menunjukkan Malaysia adalah antara negara berpendapatan sederhana tinggi yang paling selamat di dunia.

Kajian yang dijalankan di 66 negara juga meletakkan Malaysia lebih selamat berbanding negara kelas pertama seperti Perancis dan Belgium.

Kajian yang mengukur sejauh mana rakyat sesebuah negara rasa selamat ketika melakukan kegiatan harian mereka, selain perasaan takut terhadap polis, menunjukkan Malaysia berada pada kedudukan teratas negara paling selamat.

Malaysia juga berada pada tempat ketiga paling bebas rasuah di antara 19 negara berpendapatan sederhana tinggi yang dikaji dan pada kedudukan ke-25 daripada 66 negara yang dikaji di seluruh dunia.
Bagaimanapun, kajian The World Justice Project meletakkan Malaysia pada kedudukan ke-18 daripada 19 negara berpendapatan sederhana tinggi dan pada tempat ke-59 daripada 66 negara berhubung isu hak asasi manusia.

Kajian itu yang dijalankan sejak empat tahun membabitkan 66,000 responden dan 2,000 pakar dari 66 negara dikeluarkan di Washington pada 13 Jun lalu dan akan dibentangkan di World Justice Forum Ke-3 yang akan diadakan di Barcelona, Sepanyol, minggu depan.

Kajian berkenaan adalah yang pertama seumpamanya membabitkan penggunaan penilaian kualitatif, bagi memberi gambaran komprehensif sama ada rakyat sesebuah negara menghormati undang-undangnya.

Antara perkara lain menjadi kayu ukur kajian adalah tahap penyelesaian kes individu atau syarikat yang baik dan bersifat kos efektif.

The World Justice Project dibiayai Neukom Family Foundation, Bill & Melinda Gates Foundation dan LexisNexis, manakala analisis datanya dibuat di Unit Ekonometrik, Pusat Kajian Bersama Suruhanjaya Eropah.

Hasil kajian itu juga selari dengan kejayaan Malaysia mengurangkan kejadian jenayah sebanyak 30 peratus tahun lalu melalui inisiatif Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA).
 http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Malaysiaantarapalingselamat/Article

Dah duduk dalam negara aman pun tak mensyukuri nikmat keamanan lagi puak-puak pembangkang.

Dah la tak bersyukur, nak bikin huru-hara lagi. Siap ada yang ugut nak buat macam Mesir.

Dunia dah iktiraf Malaysia. Yang tak boleh terima kenyataan hanya puak ektrimis macam pembangkang. Ekstrimis agama ada (PAS) ekstrimis komunis pun ada (DAP) dan ektrimis LBGT (PKR) pun ada.

Mari kita sama-sama pertahankan keamanan dan kemakmuran yang kita kecapi sekarang dengan menolak BERSIH.

*Malaysia sememangnya aman tanpa AnuWar. Kalau tak percaya, cuba bandingkan masa hamlau ni dalam penjara, aman sungguh negara kita.

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 16 Jun 2011 11:34 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


NIK AZIZ TERLALU MENGHINA ISLAM DAN MELAYU DALAM UMNO

Posted: 16 Jun 2011 08:39 PM PDT

TIADA KEBAJIKAN TIADA CARA ISLAM PALING TEPAT PAS KEJAM...

Posted: 16 Jun 2011 03:56 AM PDT

LANGKAH PERTAMA PAS KELANTAN LAKUKAN BAGI MENYAHUT SERUAN KEARAH NEGARA BERKEBAJIKAN...

Timbalan Menteri Besar Datuk Ahmad Yakob mengakui kerajaan Pas Kelantan telah bertindak kejam ke atas 344 peniaga Pasar Lama Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB) setelah memutuskan bekalan elektrik selama tiga hari dan menyebabkan peniaga itu kerugian RM3 juta.

Bagaimanapun beliau memberikan alasan yang dilihat terlalu "bodoh" untuk kerajaan Pas Kelantan dengan mengatakan pemotongan itu dibuat atas kesilapan teknikal.

Bukan setakat itu sahaja, malah rakyat mempersoalkan kenapa pasar sebegitu besar yang menjadi ikon kepada bandar Kota Bharu boleh berlaku kesilapan teknikal sedangkan para peniaga itu bersetuju untuk berpindah ke Bazar Tok Guru pada hujung bulan ini.

Laporan Bernama memetik kerajaan negeri hari ini mengarahkan pemaju Syarikat Sensa Timur Sdn Bhd dan Majlis Perbandaran Kota Baharu (MPKB) menyambung semula bekalan elektrik di bangunan Arked Pasar Lama MPKB.

Ahmad berkata keputusan itu dibuat Jawatankuasa Perpindahan Peniaga Arked MPKB dan Arked Uda pada mesyuarat khas hari ini, bagi membolehkan peniaga meneruskan operasi sebelum berpindah ke Bazar Tok Guru akhir bulan ini.

"Semua peniaga diberi masa sehingga akhir bulan ini untuk berpindah ke premis baru itu,"

"Ibarat jatuh ditimpa tangga, isu Para peniaga di Pasar Lama MPKB semakin meruncing sejak mereka menuntut kerajaan Pas Kelantan menunaikan janji pilihan raya 2008, iaitu untuk menyediakan lot yang selesa di Bazar Tok Guru, di sini dengan harga RM40,000 apabila Pasar Lama MPKB ditutup dan para peniaga dipindahkan ke Bazar Tok Guru."

Setelah tiga tahun menunggu, sebaliknya kerajaan Pas menjualkan lot kedai di bazar Tok Guru itu kepada para peniaga dengan keluasan yang sempit serta dengan harga setiap lot kedai RM63,000.

Nampak sangat ada kemelut dalaman Pas dan kerajaan negeri cuba sabotaj parti dan menyusahkan para peniaga gara-gara politik menjatuhkan lawan.

Sehingga kini, ia jelas menunjukkan politik dalaman Pas semakin kotor dan tidak selari dengan dasar perjuangan Islam mahupun berkebajikan.

Selama mana rakyat nak percayakan Pas yang kini dilumuri politikus-politikus yang mementingkan kerjayanya daripada nasib rakyat.

"Nak harapkan Tok Guru tok rok doh, dio sore jah hok baik. Hok lain sumo tok leh paka!" Keluh seorang peniaga di Kota Bharu.

Makin lama, Pas menjadi duri dalam daging kepada rakyat Kelantan kerana pemimpin terlalu sayang kepada jawatan dan sanggup melakukan apa sahaja tanpa memikirkan dosa dan pahala, katanya.

"PAS BUKAN SAHAJA TIDAK PERJUANGKAN UNTOK KEARAH KESENANGAN RAKYAT DISEBALIKNYA WAKIL RAKYAT PAS ITU SENDIRI BANYAK MENYUSAHKAN RAKYAT..."

AZLI SHUKRI

Posted: 16 Jun 2011 11:29 PM PDT

AZLI SHUKRI


Panas! Zulkifli Noordin Bantai Persatuan Ulama Bisu

Posted: 16 Jun 2011 09:19 AM PDT

Semasa Presiden PAS membuat kenyataan dalam ucapan penggulungan Muktamar PAS ke 57 beliau menyatakan klip video yang membabitkan manusia yang ditabal bininya sendiri sebagai anugerah tuhan tidak boleh dijadikan bukti kerana "dia tidak ade telinga, takde mata, macam besi". Ucapan itu disambut dengan takbeer dan laungan menyokong oleh kaum yang menyokong. Langusng tak dengar kutukan atau kritikan, malah dikuliahkan, ditazkirahkan, sehingga dikhutbahkan "Amanat Baru Haji Hadi" itu!

Tetiba bila saudara Miko melakar kenyataan itu dalam bentuk kartun dan disiarkan oleh akhbar Utusan Malaysia, tetiba muncul jaguh-jaguh kampung bertempik menuntut kartun itu ditarik balik, ianya menghina Islam kata mereka. Malah ada yang mintak supaya Miko dan Utusan bertaubat. Yang DiPertua Persatuan Ulama', yang juga rakan baik Anwar Ibrahim, turut tumpang sekaki mendesak pelukis kartun dan akhbar Utusan dikenakan pertuduhan jenayah kerana menghina Islam kononnya!

Padanlah ALLAH swt mengingatkan kita didalam suraf Al A'raf:175-176, akan ada dikalangan mereka yang diberikan 'ilmu dan pengetahuan kitab (saperti para 'ilmuan dan agamawan), namun mereka bermati-matian cenderong kepada dunia dan menurut hawa nafsunya, maka ALLAH swt umpamakan mereka saperti "Al-Kalb - Anjing-Anjing"!!! Dan ALLAH swt menutup ayat tersebut dengan "sampaikanlah kepada mereka supaya mereka berfikir"!!! Dan inilah yang teman lakukan, teman nak sampaikan kepada mike semua yop akan peringatan ALLAH swt itu!!! Supaya nanti depan ALLAH swt teman tidak ditanya adakah kamu telah menyampaikan, dan supaya mike besok depan ALLAH swt tidak boleh menjawab "kami tak tau!!!".

Khusus kepada para agamawan dan ustadwan yang memekik ini, teman nasihatkan janganlah kerana ketaksuban kepada Anwar menyebabkan pertimbangan 'ilmu yang dianugerah ALLAH menjadi celaru, kelabu dan mengubah kita menjadi kalkatu. Jadilah agamawan, ustadwan dan 'ilmuan yang benar, berdasarkan Al Quran dan Sunnah. Kalau kartun lakaran Miko itu menyentuh qalbu, sepatutnya kenyataan Ustadz Hadi juga lebih-lebih lagi; kerana Miko tak pakai serban, Ustadz Hadi pemimpin sebuah parti yang berpentaskan Islam!

Kepada jaguh-jaguh kampung yang tetiba bangkit nak berjihad kerana kartun ini, cermin-cerminlah muka tu dulu. Cuba mike pikio sikit yop, apakah perlakuan dan perbuatan yang mike dok buat selama ini tidak menghina Islam, menghina ALLAH swt, menghina Rasulullah saw, dan sebenarnya menghina diri sendiri!

1. mike meredhai penyalahgunaan kalimah ALLAH untuk dicemari oleh segelintir Kristian, dengan alasan kristian juga berhak menggunakan nama ALLAH walaupun dalam bentuk syirik dengan fahaman triniti. Kristian ini dipanggil kafir oleh ALLAH yop. Mike tau pasal apa, pasal mereka menolak ALLAH Yang Satu, sebaliknya mempercayai Tuhan itu dalam bentuk triniti. Bukan sahaja mike meredhai kristian mensyirikkan kalimah ALLAH, mike putar habis ayat Quran hadis Nabi saw untuk menghalalkan kekufuran itu. Dan yang lebih teruk, mike maki hamun pejuang dan pembela Islam yang mempertahankan kalimah ALLAH ini. Apakah mike lupe yang mike telah menghina agama dan memperkartunkan diri mike sendiri? Apa mike dah hilang aqal ke yop!

2. mike meredhai tuntutan seorang kafir harbi supaya perjuangan negara Islam dihapuskan, dan dia beri amaran "langkah mayat dia dulu" kalau nak buat negara Islam. Belum pun sikafir harbi ni mati, mike semua mematikan perjuangan negara Islam mike. Dan mike hina ALLAH dan Rasulullah saw dengan mendakwa rupa-rupanya dalam Al Quran tak ada sebut tentang Negara Islam. Mike hina kawan mike sendiri Almarhum Ustadz Ibrahim Libya yang mike fatwakan mati syahid kerana memperjuangkan negara Islam. Mike hina ulama' besar Dato' Dr. Haron Din yang bersusah payah menulis kitab "Ciri-Ciri Negara Islam". Hari ini mike nak kata kartun tu menghina Islam! Apakah mike lupe yang mike telah menghina agama dan memperkartunkan diri mike sendiri? Apa mike dah hilang aqal ke yop!

3. mike meredhai murtadnya seorang rakan sekutu Nor Azman Beginda, calon pilihanraya DUN Sarawak dari PKR. Bukan sahaja murtad, dia benarkan anak dia membawa sosej babi kesekolah. Bukan sahaja mike tetiba menjadi syaitan bisu yang langsung tak bercakap, pejuang Islam yang menegur kemungkaran itu mike maki hamun, sampai ada yang diancam! Kalu dulu mike akan melompat lebih dulu dari teman sambil cabut pedang mengisytihar jihad fisabilillah kepada mereka yang murtad. Hari ni mike dah jadi tak lebih macam tepong custard. Dan hari ni mike nak kata kartun itu menghina Islam! Apakah mike lupe yang mike telah menghina agama dan memperkartunkan diri mike sendiri? Apa mike dah hilang aqal ke yop!

4. mike meredhai orang yang menganut aqidah pluralisma. Terang-terang mereka kata "semua agama sama, menuju kearah yang sama". Sedangkan mike semua diberi 'ilmu oleh ALLAH, agama Islam itu haq dan benar, dimenangkan atas agama lain, walau kafir musyrik tidak suka. ALLAH tegaskan Islam untuk kita, kafir untuk kafir. Tetapi tetiba mike jadi syaitan bisu bila rakan sekutu mike mengisytiharkan ALLAH milik semua orang, samada dalam bentuk Esa atau dalam bentuk Triniti. Bahawa semua agama itu sama. Dan hari ni mike nak kata kartun itu tidak Islamik! Apakah mike lupe yang mike telah menghina agama dan memperkartunkan diri mike sendiri? Apa mike dah hilang aqal ke yop!

5. mike meredhai seorang penentang Islam menjadi pemimpin mike untuk mengadakan himpunan haram. Orang yang mike sendiri lawan dahulu; orang yang menjuarai IFC, orang yang menyokong murtadnya Lina Joy, orang yang menghina Islam dengan forum "Masuk Islam". Dulu mike bersama teman sebaris dihadapan Majlis Peguam menentang. Dulu mike satu saf dengan teman di Masjid Wilayah dalam Himpunan Sejuta Umat menentang murtadnya Lina Joy. Mike rempuh forum IFC sehingga ada diantara mike masuk penjara. Mike isytihar jihad memerangi Majlis Peguam. Hari ini mike angkat kaum itu sebagai ketua mike untuk berhimpun secara haram. Dan mike nak kata kartun itu menghina Islam! Apakah mike lupe yang mike telah menghina agama dan memperkartunkan diri mike sendiri? Apa mike dah hilang aqal ke yop!

6. mike menentang fahaman syi'ah. Mike umum bahawa orang yang berfahaman syi'ah ini kafir, sesat. Malah semasa teman memuji Presiden Ahmadinejad dari Iran sebagai satu-satunya pemimpin Islam yang berani berhadapan dengan Amerika/ Yahudi dan kafir Barat la'natullah, mike marah teman dan suruh teman kaji semula pendirian. Tetiba mike mengangkat kalangan idola syiah sebagai pemimpin. Mike kompangkan inilah pemimpin-pejuang yang menjadi "kabinet perang" ke Putrajaya. Mike telan habis apa yang mike ludahkan selama ini. Tetiba kartun itu mike fatwakan menghina Islam!Apakah mike lupe yang mike telah menghina agama dan memperkartunkan diri mike sendiri? Apa mike dah hilang aqal ke yop!

7. mike bertakbir jihad bila isu videoklip VK Lingam meletus. Mike desak VK Lingam dihukum. Bila Rahim Thamby Chik dituduh berzina dengan budak bawah umur, mike tanpa sebarang keraguan, dan belum pun ada bukti, mengisytiharkan Rahim Thamby Chik wajib dihukum. Bila muncul videoklip Chua Soi Lek, mike tanpa sebarang keraguan mengisytiharkan Chua Soi Lek wajib letak jawatan, dan dihukum. Bile si Balasubramaniam buat SD dengan bayaran RM5-00 tu memfitnah PM berkaitan Altantuya, mike terus hunus pedang menghukum PM.

Tapi bila Saiful Bukhori Azlan mengadu dirogol liwat, tanpa sedikit keraguan, tanpa bertanya Saiful dan tanpa menyiasat, terus mike hukum qazaf keatas Saiful, mike tuntut dia disebat 80 kali. Dan tetiba bila muncul videoklip manusia yang mike taqsubkan, siap dengan jam Omega dan saksi yang turut bersama; terus mike fatwakan videoklip itu besi, tidak boleh jadi saksi. Mike terus fatwakan ini isu qazaf, mike putar habis dalam kuliah, tazkirah dan khutbah bahawa ini fitnah kabeer! Malah hingga mike fatwa wanita kena rogol, mangsa liwat jugak kena bawak 4 orang saksi. Tetiba bila kartun itu melakar-kartunkan apa yang mike fatwakan; mike kata ia menghina Islam! Apakah mike lupe yang mike telah menghina agama dan memperkartunkan diri mike sendiri? Apa mike dah hilang aqal ke yop!

Teman nak tutup yop dengan peringatan ALLAH didalam surah Yaasin (7-10) sebagai peringatan untuk teman dan semua umat Islam yang masih ada sedikit keimanan:

"Demi sesungguhnya telah pasti berlaku ketentuan ALLAH terhadap kebanyakan mereka, kerana mereka tidak mempercayai. Sesungguhnya kami telah memasang belenggu dileher mereka, lalu tangan mereka terangkat ke dagu, sehingga mereka tertengadah keatas. Kami jadikan (ketaqsuban mereka kepada dunia, habuan dan pangkat) sebagai dinding penghalang dihadapan, dibelakang mereka, dan Kami tutup mata mereka, sehingga mereka menjadi buta tidak melihat. Sama sahaja bagi mereka, samada kamu berikan peringatan atau tidak, mereka tetap tidak akan menerima kebenaran (dan mempercayainya serta beriman)".

Dibulan Rejab penuh sejarah, dari Isro' wal Mi'raj sehingga pembukaan Masjidil Aqsa oleh Sultan Salahuddin, teman mengajak diri teman dan mike semua supaya bertaubat dan beristghfarlah kepada ALLAH, pohonlah petunjuk dan hidayah, mohonlah keredhaan dan keberkatan, dan mohonlah dimasukkan kedalam golongan yang beriman. Jadikanlah peristiwa gerhana bulan pagi tadi sebagai pengajaran, jangan sehingga perjuangan kita untuk Islam berlandaskan Al Quran dan Sunnah juga digerhanakan ALLAH swt.

Janganlah kita ni muncul sekadar menjadi mujahiddin dan ulama' kartun je yop!!! Sebenarnya mike yamg telah menghina ALLAH swt, menghina Rasulullah saw, DAN mike juga sebenarnya telah memperkartunkan diri sendiri yop! Jadi bila orang memperkartunkan sikap kartun mike, janganlah marah yop. Sebab sebenarnya, hakikatnya, memang mike telah memperkartunkan agama dan diri mike sendiri!

Mereka sekadar melakarkannya kekartunan perangai mike tu sebagai peringatan kepada mike. Ambillah itu sebagai peringatan untuk menyedarkan diri daripada kesesatan yang mungkin kita lakukan. Sepatutnya mike semua bersyukur masih ada lagi dikalangan umat yang mahu menegur, dan ALLAH swt masih memberi peluang dengan peringatan demi peringatan. Yang baik itu dari ALLAH, yang tidak itu kelemahan teman sendiri. Wallahua'lam dan wassalam.

Panglima Perang Cyber

Posted: 16 Jun 2011 11:26 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Panasss : Sokong Demonstrasi BERSIH Bermakna Sokong Murtad - Ketua Penerangan Wanita UMNO

Posted: 16 Jun 2011 10:04 PM PDT

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2011. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih


ambiga_sreenevasan+anjing+Amerika.jpgJelas penganjur BERSIH Ambiga adalah penyokong IFC yang membela gejala murtad di Malaysia (video durasi 3:00 ). Maka penjelasan Ketua Penerangan Wanita UMNO Datuk Hamidah adalah tepat sekali bahawa sesiapa menyokong BERSIH bermakna menyokong seorang pembela kes murtad di Malaysia. 


Cerita Ambiga dan IFC yang ingin merosakkan Islam ada di sini http://pejuangbangsa57.blogspot.com/


Selain itu membuat perhimpunan yang BOLEH MENGANCAM ketenteraman awam adalah salah di sisi undang-undang dan juga agama Islam.


KOTOR.jpg
Orang Islam YANG SEBENAR tidak boleh menyokong orang yang membela Lina Joy yang mahu murtad apatah lagi berniat untuk menyakiti fizikal dan mental umat Islam yang lain khasnya pengguna jalan raya, pemandu teksi yang terganggu pendapatan mereka serta orang awam yang berhajat menyelesaikan urusan mereka.


Jangan lupa kita juga ada tetamu dari luar negara yang datang melancong ke negara ini yang menjadi antara punca pendapatan negara yang besar sumbangannya. 


Renungkan Firman Allah yang melarang perbuatan seumpamanya seperti berikut :


Firman Allah s.w.t.(bermaksud): Dan orang-orang yang mengganggu serta menyakiti orang-orang lelaki yang beriman dan orang-orang perempuan yang beriman dengan perkataan atau perbuatan yang tidak tepat dengan sesuatu kesalahan yang dilakukan, maka sesungguhnya mereka telah memikul kesalahan menuduh secara dusta, dan berbuat dosa yang amat nyata.  (Surah Al-Ahzab: 58)


Allah s.w.t. berfirman (bermaksud): ((Tidak ada sebarang perkataan yang dilafazkan (atau perbuatan yang dilakukan) melainkan ada di sisinya malaikat pengawas yang sentiasa sedia (menerima dan menulisnya)). (Qaaf: 18)


Dan katakanlah (wahai Muhammad) kepada hamba-hamba-Ku (yang beriman), supaya mereka berkata dengan kata-kata yang amat baik (kepada orang yang menentang kebenaran); sesungguhnya Syaitan itu sentiasa menghasut antara mereka (Yang mukmin dan yang menentang); sesungguhnya Syaitan itu adalah musuh yang amat nyata bagi manusia.'
(Surah al-Israa':53)

sabda Nabi kita Saidina Muhammad s.a.w.: 
'Tidak lurus seseorang hamba itu, melainkan lurus hatinya. Dan tidak lurus hatinya melainkan lurus lidahnya dapat memelihara daripada kata-kata yang keji dan tidak masuk syurga seseorang itu yang sentiasa tidak lepas daripada mengganggu gugat jiran tetangganya.'

" Tidak harus bagi seorang muslim itu menimbulkan ketakutan pada diri saudaranya."  (riwayat Abu Daud)
# rujuk blog asal nas-nas di atas di sini http://tazkirah2u.my/ 


Sila baca juga tulisan http://ohpolitik.blogspot.com/ yang membongkar niat sebenar BERSIH iaitu untuk mengumpul sokongan rakyat terhadap perjuangan KOTOR Pakatan yang makin tenggelam sekarang.
Kesimpulannya : habiskan masa anda melakukan perkara yang bermanfaat seperti mendalami ilmu agama, meluangkan masa bersama keluarga dan berjimat di tengah kenaikan harga barang ini. Jangan juga Pakatan menggunakan warga asing seperti dari Indonesia untuk meramaikan BERSIH mereka...

Video Gerhana Bulan Penuh Yang Paling Lama 16 Jun 2011 Lepas

Posted: 16 Jun 2011 09:36 PM PDT

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2011. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih
Rakaman ini diambil di Indonesia.


Sumber : blog Amzpro http://amzcampro.blogspot.com/


Maha Suci Allah yang menunjukkan kepada kita kebesaranNYA ini...

Sahhh : Datuk Siti Nurhaliza - Anna Raffali - Wardina Sertai Askar Wataniah !!!

Posted: 16 Jun 2011 12:05 AM PDT

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2011. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih


caption


caption

Gambar dari twitter Datuk Siti, Anna Rafalli dan Wardina yang beralamat seperti berikut ...

@siti_nur11  @anaraffali   @WardinaSafiyyah


siti nurhaliza askar wataniahaz8z.jpg

gambar dari twitter Siti NurhalizaSelepas ini bolehlah kita beramai-ramai sertai askar wataniah yang sebelum ini sudah disertai oleh YB Rembau Khairy Jamaluddin... Untuk tingkatkan pengetahuan dan mencurah bakti sebagai rakyat demi pertahanankan negara jika ditimpa 'darurat' .

zm5vp.jpg

Shaheizy Sam turut hadir sama.... Add twitter beliau @Shaheizy_Sam 

The Unspinners

Posted: 16 Jun 2011 11:16 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 16 Jun 2011 09:49 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


BERSIH : HINDRAF KATA PODAH !

Posted: 16 Jun 2011 07:31 PM PDT

PRU 13, PAKATAN AKAN BERENTAP SAMA SENDIRI !

Posted: 16 Jun 2011 05:00 PM PDT

TERIMA KASIH. JOM GANYANG BERSIH !

Posted: 16 Jun 2011 06:30 AM PDT

BERSIH : KENAPA TARIKHNYA 9 JULAI ?

Posted: 16 Jun 2011 04:00 AM PDT

CERAMAH BANTAH PENURUNAN HARGA RON97 OLEH MAHFUZ OMAR !

Posted: 16 Jun 2011 12:04 AM PDT

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 16 Jun 2011 09:40 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


BERSIH: Kenali Ambiga

Posted: 16 Jun 2011 07:33 PM PDT

PISAU.NET

Posted: 16 Jun 2011 09:32 PM PDT

PISAU.NET


Hadi Di Hiris Kartun,Khawarij Mengelupur Pedih Kesakitan

Posted: 16 Jun 2011 06:10 PM PDT

Kasihan khawarij PAS,dek kerana kartun puaka dari Utusan,mereka berasa tercabar kerana terpaksa menjilat kembali ludah mereka.

Ketua pemuda parti khawarij PAS Nasarudin Tantawi terpaksa mengeluarkan kenyataan,walau pun berasa diri diperbodohkan,tetapi terpaksalah jugak demi mempertahankan walaq khawarij terhadap Ds Omega Ibrahim.

"Karikatur itu jelas mempersendakan hukum dan agama Islam, apabila ia dilukis dengan memberi mesej dan gambaran hukum Islam sangat lemah sedangkan hukum Islam itu datangnya dari Allah, sifatnya adil dan pelaksanaannya sudah terbukti berkesan," katanya ketika dihubungi Harakahdaily, hari ini.
Fatwa presiden khawarij kata perlukan 4 orang saksi,sekarang ini gerembolan khawarij meroyan apabila kartun ini telah menghiris hingga terasa ke tulang hitam.

Habislah lepas ni jika anak anak khawarij PAS kalau dirogol,jenuh pakat kena pi cari 4 orang saksi baru boleh dakwa perogol.

Tonton video bukti "anugerah tuhan" difitnah!Patutlah tergilakan nak jadi negara kebajikan,rupanya nak jaga kebajikan Omega Ibrahim!

Pisau kata " ada orang paling kanan dalam saf pemimpin khawarij kata, susah untuk tidak percaya itu bukan Omega Ibrahim"

Zulkifli Noordin : Tidak Mahu Bela Diri, Anwar Ada Senjata Rahsia…

Posted: 16 Jun 2011 03:51 PM PDT


AIDCNews – 17/06/11 – YB Datuk Zulkifli Noordin bekas salah seorang peguam bela Anwar untuk kes liwat I (1998) mendedahkan ada rahsia besar kenapa Datuk Seri Anwar Ibrahim mengambil tindakan mengemukakan permohonan menggugurkan hakim dalam strateginya menghadapi tuduhan meliwat bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan.


Menurutnya sebagai peguam, Anwar telah kehilangan benteng pertahanan dirinya yang paling penting iaitu alibi.


Malah, katanya lagi, Anwar juga tidak yakin isterinya, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail akan mampu berdiri keseorangan di kandang saksi untuk mempertahankan kepalsuan.


Namun, menurut bekas sahabat yang memahami pemikiran Anwar itu, strategi menggugurkan hakim, akan disusuli dengan satu lagi strategi yang lebih hebat, yang sekiranya tidak dibendung akan mampu mengugat kestabilan negara.


Apakah strategi itu ?


Ikutilah wawancara sepenuhnya dengannya, di Bangunan Parlimen, 14 Jun 2011.


AIDC : Kenapa Anwar hendak mengugurkan hakim ketika diminta bela diri?


Saya faham otak Anwar ini. Dia tak mahu berdepan pembelaan. Sekarang dalam peringkat pembelaan, dia kena bagi keterangan. Dia tahu dia (akan) sangkut. Defend Anwar, alibi, (yang bukti) dia tidak ada di situ (telah hancur).


Sekarang jelas dia ada di situ (Kondominium Desa Damansara). Ada cctv yang ditunjukkan dalam mahkamah. Ada cctv (tunjuk) dia masuk ke dalam bangunan itu. Saiful pun masuk ke dalam bangunan itu. Ketua Staff Anwar sendiri pun confirm.


Maknanya, nak kata dia tidak ada di situ,(tak boleh sebab) dia ada. Jadi, defend alibi dia itu dah hancur.


Kedua, hakikat bahawa ada DNA dia. DNA yang bersumberkan air mani, sekarang telah disahkan miliknya di dalam dubur Saiful.


Dia nak jawab macam mana itu? Dulu Azizan boleh, sekarang tak boleh. Tak boleh nak jawab dah tu.


Maknanya Anwar tahu dia kena berdepan dengan (perkara) ini dan rakyat akan dengar.


Ok, bila peguam (dia) tanya, dia boleh lah,(tunjuk) hebat. Tapi, bila Peguam Negara tanya, dia tak boleh lari. Dia sorang-sorang kata atas stand (kandang saksi) itu.


Kedua, antara saksi alibi yang (akan) dipanggil ialah Wan Azizah.


Pada saya lah, yang saya faham otak Anwar, dia tidak yakin dengan Wan Azizah boleh duduk dalam kandang saksi itu.


Kita kena bayang, Wan Azizah duduk dalam kandang saksi sorang-sorang, dan pada masa itu, tidak ada siapa pun boleh jaga dia.


Peguam Negara tanya dia soalan bertalu-talu, saya rasa ada kekhuatiran di peringkat Anwar takut Wan Azizah (akan) break.


Bukan senang nak mempertahankan pembohongan ini. Bukan senang.


Akan keluar yang sebenarnya?


Kemungkinan akan keluar. Jadi, mengambil semua ini, memahami kepala otak Anwar ini, pada dia lebih baik mengambil risiko buat rusuhan.


Sebab saya sendiri (pernah) terlibat. Daripada dia berdepan perbicaraan kesnya, lebih baik (dia) buat (rusuhan).


(Pada tahun 1998) Saya antara orang yang menjadi dalang utama masa itu. Kita pergi bakar kat Masjid India, kita pergi baling bomb molotov cocktail kat Sri Perdana.


Kita ada perancangan nak pergi baling bomb molotov cocktail kat Stadium Bukit Jalil masa itu sebab Queen Elizabeth ada. Kita nak cetus kekecohan.


Saya ingat lagi, arahan (diberikan) kalau dia (Anwar) kena tangkap apa semua, bawa cerita (bahawa) dia akan disuntik virus HIV.


Jadi, saya faham otak Anwar ini. Dia bukan berminat dengan SPR-Bersih ini. Diri dia pun tak bersih. Parti dia sendiri pun tak bersih.


Jawatan Ketua Umum mana ada dalam perlembagaan PKR. Macam mana dia tiba-tiba boleh jadi Ketua Umum. Tak bertanding pula itu. Lantik diri sendiri.


Kalau faham kepala otak Anwar ini, sekarang ini aku nak kena panggil pembelaan diri, aku dah tahu aku tak boleh jawab, alibi aku pun dah habis, bini aku pula nak bagi keterangan, boleh pakai ke tak bini aku ni.


Isu jam Omega pun nampak Wan Azizah (dah gabra)…itu dengan keliling orang-orang kanan dia, Khalid Ibrahim..dengan peguam-peguam dia keliling Wan Azizah pun dah nampak Wan Azizah gabra, nampak kelam-kabut, cuba bayangkan (kalau) dia sorang-sorang kat atas (kandang saksi).


Kalau saya jadi Anwar, faham otak dia, dia (sudah) tidak yakin dah tu.


Jadi, dalam keadaan itu, dia kena ambil risiko, nak teruskan perbicaraan ke, (atau) halang perbicaraan.


Ok, kita dah cantik dah (sebab dah) ada BERSIH. Kita gunakan BERSIH, cetuskan rusuhan.


Jadi, saya nampak Anwar tak berani berdepan dengan perbicaraannya. Di situ, BERSIH penting kepadanya.


Anwar ini oportunis, dia bukan strategi. Dia nampak ada peluang, dia akan guna. Dan saya cukup yakin, Anwar akan guna BERSIH ini untuk cetuskan sesuatu supaya kes dia tak berjalan.


Akan berlaku seperti Rusuhan 13 Mei ?


Ini lebih teruk daripada 13 Mei. Sebab saya terlibat sendiri dalam 1998. Tahun 1998, kita betul-betul buat. Cuma yang tidak berjaya masa itu adalah membakar Stadium Bukit Jalil, malam perasmian Sukan Komanwel 1998.


Sebab (pada masa itu), polis (telah) ISA kan kami berlima. Bila kita lihat balik, polis ambil tindakan yang betul. Saya antara orang yang kena tahan ISA.


Cuba bayangkan, saya orang yang kena tahan ISA, hari ini bercakap yang tindakan polis itu betul.


Memang betul, kalau polis tidak ambil tindakan ISA malam itu, saya ingat huru-hara.


BERSIH 2.0 ini (akan) lebih teruk daripada apa yang berlaku pada 1998?


Saya jangkakan akan lebih teruk. Akan ada orang yang pergi ke BERSIH ini beranggapan ianya hanya untuk SPR. Tapi dia tidak tahu Anwar..dia tak faham Anwar.


Sebab itu saya sebut kepada kawan-kawan saya dalam PAS-PKR, kamu tidak faham otak Anwar.


Masa jadi (tahun) 1998, kamu pun tak ada. Saya antara orang yang terlibat, saya tahu. Tanyalah saudara Ezam Mohd Noor. Cuba tanya. Ini orang yang terlibat, yang faham strategi..cara Anwar berfikir.


Dia akan guna (BERSIH) itu. Memang perhimpunan itu dikatakan untuk SPR, tapi dia akan guna itu, bila ada perhimpunan untuk cetuskan (huru-hara).


Saya tidak akan discount benda itu tidak akan berlaku. Pada saya, benda itu cukup yakin akan berlaku.


Kenapa agaknya Hj Sulaiman Abdullah tarik diri (jadi Ketua Peguam Bela Anwar) ?


Saya tak dapat berbincang dengan Tuan Hj Sulaiman Abdullah (tentang) kenapa dia tarik diri. Jadi, untuk saya komen kenapa dia tarik diri, saya tak ada dalam kedudukan itu.


Kenapa Peguam bela Anwar dulu (kes liwat 1) tidak ada (dalam kes II) ?


Sebenarnya yang sembilan orang (peguam) itu, (hanya) seorang sahaja yang ada. Sankara Nair saja, yang lapan orang semua dah tidak ada.


Adakah ini satu isyarat dah tidak percaya? Ataupun satu isyarat meninggalkan Anwar terus? Itu masing-masinglah.


Zainur Zakaria sudah tidak percaya dengan Anwar. Dia pun cakap secara terbuka di pentas-pentas ceramah (bahawa) dia sudah tidak percaya dengan Anwar.


YB tidak ditawarkan menjadi peguambela Anwar dalam kes liwat 2 ini ?


Memang saya ini bertindak sebagai peguam dia. Masa kejadian itu (28 Jun 2008, di Quality Hotel), kita antara peguam yang terlibat. Kita bincang.


Tapi, tiba-tiba ada yang tarik diri. Tak mahu. Ada yang tidak berminat tanpa memberitahu sebab apa.


Jadi, kita pun faham-faham sendiri lah.


Adakah Karpal Singh sudah tidak larat untuk membela kes Anwar ini dan (sudah) tahu akan kalah?


Karpal ini ada agenda dia sendiri. Dalam Parlimen pada tahun 1997, dia yang dedahkan. Disebabkan pendedahannya yang (menuduh) Anwar ini kaki liwat, yang dia ada dokumen , ada bukti, itu yang menyebabkan kerajaan siasat.


Dia (Karpal) yang sebabkan kerajaan siasat. Depan Tun Dr. Mahathir masa itu, dia yang suruh siasat. Bila kerajaan siasat dan didapati betul apa yang Karpal cakap itu, (maka) dikenakan pertuduhan.


Jadi, Karpal Singh tahu siapa dia Anwar Ibrahim.


Orang-orang Pas. Saya faham mereka ini. Mereka ada agama, ada kitab, ada kebersihan hati.


Cuba kita fikir, satu hal, Karpal yang menentang Negara Islam konsisten dari dulu, over dead my body, letak diri dalam keadaan yang peguam (Karpal) yang pernah kata Anwar kaki liwat, yang kata dia ada bukti dan disebabkan pendedahannya Anwar kena (penjara), hari ini menjadi peguam Anwar.


Cuba fikir, adakah (Karpal) ada sebab lain? Tidak adakah agenda lain? Rumusannya, mesti ada.


Tak kan Karpal Singh saja-saja nak bela dalam keadaan dia pernah tuduh Anwar dan bila berlaku pembohongan 16 September terbongkar, Karpal antara orang yang awal yang mendesak supaya Anwar bertaubat, (suruh) letak jawatan.


Jadi, tak kan lah orang Pas yang khususnya ada agama, tak kan tidak nampak semua ini. Tak kan kita sampai jadi buta macam itu.


Baru-baru ini saya pergi ke Turki. Pergi ke tugu Kamal Atartuk. Orang Pas marah. Ooo pergi ke tugu Kamal Atartuk.


Saya kata, saya pergi ke tugu Kamal Atartuk itu pun buat bising. Dia dah mati pun. Yang kau pergi sembah Karpal Singh ini, jadikan Ambiga sebagai ketua, (itu apa cerita). Itu orang hidup.


Saya pergi tugu Kamal Atartuk, orang dah mati. Sebab saya nak tengok, macam mana keadaan Kamal Atartuk ini.


Dan bila saya tengok di situ, saya jadi hairan, macama mana Kamal Atartuk orang yang (sudah) jelas-jelas macam jenis Karpal Singh, macam Anwar ini, yang jelas-jelas Tuhan tunjuk ini, (tetapi) ada orang Turki yang beragama Islam, boleh sokong dia masa itu.


Jadi, saya (pun) hairan.


Apabila saya tengok (di Malaysia pula), ada orang Pas hari ini yang tarbiah, yang kuliah, yang takzirah dan macam-macam, (tetapi masih lagi) boleh sokong Anwar. Boleh sokong orang macam Karpal Singh. Boleh jadikan Ambiga yang anti-Islam sebagai ketua dia dalam BERSIH.


(Jadi) Saya tidak hairanlah ada orang macam Kamal Atartuk dan ada penyokong-penyokong dia.


YB melihat taksub itu melebihi segala-galanya?


Mereka jadi betul-betul golongan yang Allah sebut dalam Surah Al-Baqarah, ayat 7-12. Rumusannya, mereka ni walaupun ada kitab di tangan mereka, jadi golongan pekak, bisu dan buta. Dia buta habis, tidak nampak dah. Ini yang jadi sekarang.


Sebab itu saya konsisten beritahu mereka, baca Surah Al-Baqarah, ayat;7-12, ayat; 1-10 Al-Kahfi..baca.


Kenapa Kristian akan memanggil Anwar dalam perjumpaan tertutup mereka?


Sekarang ini mereka sudah tahu Anwar ini penganut agama fahaman pluralisme. Anwar sendiri dedahkan. Bukan kita yang dedahkan.


Dia sendiri yang dedahkan dalam blog dia, dalam ucapannya di London School Economics (LSE) pada 18 Mac yang dia pengikut fahaman pluralisme.


Dia percaya pluralisme yang mana pluralisme ini adalah fahaman yang menyamakan semua agama satu. Sama. Menuju Tuhan yang sama.


Jadi, orang yang faham itu, sekarang baru nampak kenapa dia rupa-rupanya bersetuju kenapa kalimah Allah Kristian boleh guna. Sebab, dia faham semua agama sama.


Jadi, kalau saya orang Kristian, saya akan guna orang macam ini lah. Tak kan dia nak jumpa Ustaz Hadi. Dia tahu Ustaz Hadi akan lawan. Tak tahulah Ustaz Hadi akan lawan ke tak sekarang ini. (Namun) Persepsi dia Ustaz Hadi tidak akan setuju.


Kalau ulama macam Datuk Dr. Harun Din sendiri, isytihar secara terbuka, siapa yang meredhai kalimah Allah digunakan oleh Kristian secara syirik ini, (adalah) kafir.


Dalam keadaan itu, kalau kita sebagai orang Kristian yang ada niat semacam yang Allah sebut dalam al-Quran itu, kita akan jumpa orang macam Anwar lah.AIDC


Pisau kata " Anwar nak bersih cuci kerja liwat dia"

Wajah Sebenar Pakatan, Bekas Ulama PAS Bakal Dedahkan Di Kepala Batas

Posted: 16 Jun 2011 08:00 AM PDTPendedahan eksklusif di PENTAS PEMUDA ~'Wajah Sebenar Pakatan' oleh YB Zulkifli Noordin (X-PKR / bekas peguambela DS Anwar) & Prof.Mohd Noor Deris (Bekas anggota Dewan Ulama Pas)

Jom Turun beramai ramai ke

Permatang Tok Brain, Penaga, Kepala Batas,

pd 17/6/11 Jumaat jam 9 malam

Kehadiran anda amat dialu alukan.

Gengster Laut Dalam Ugut Kerajaan,Rakyat Jadi Mangsa

Posted: 16 Jun 2011 05:30 AM PDT


Seperti yang kita semua tahu,sabotaj ekonomi dan penyelewengan subsidi kerajaan banyak dilakukan oleh golongan ini.Mereka banyak menekan rakyat dengan alasan pelbagai kos yang meningkat,walhal kita semua tahu penyangak ekonomi ini banyak mengaut keuntungan dengan menekan rakyat dan seleweng subsidi kerajaan.

Alasan kenaikan harga ikan hingga 30% ternyata memperbodohkan rakyat,jom kita tengok fakta mengapa pihak kerajaan menarik balik subsidi minyak kepada nelayan laut dalam.


PERTAMA Sebelum ini Nelayan Laut dalam memperolehi Subsidi sekitar RM24 ribu setiap kali turun ke laut berbanding Nelayan pesisir pantai yang hanya mendapat subsidi sekitar RM4 Ribu.


KEDUA Nelayan Laut Dalam berjumlah 1019 buah Kapal berbanding Nelayan Pesisir pantai yang berjumlah 40 Ribu buah.


KETIGA Daripada jumlah 1019 Buah Kapal Nelayan Laut Dalam yang keluar dengan di bekalkan subsidi Minyak RM24 ribu setiap kali turun ke laut mereka hanya membawa pulangan Ikan sekitar 5 Tan sehingga 10 Tan sahaja. Hanya beberapa buah Kapal yang tidak sampai 5 kapal sahaja yang membawa pulangan 40 Tan.


KE EMPAT Nelayan Laut Dalam memperolehi Inisiatif tambahan dengan pembinaan Kompleks Laut Dalam yang menelan Kos sekitar RM200 Juta berbanding Nelayan pesisir pantai yang hanya perlu membina Jeti pelabuhan yang berharga sekitar 36 Juta.


KE LIMA Boleh di katakan hampir semua Nelayan Laut Dalam menjual subsidi Minyak yang di bekalkan sewaktu berada di peraiaran dan turut menjual Ikan kepada nelayan negara lain. Ini terbukti apabila ramai di kalangan nelayan laut dalam hanya membawa pulang Ikan Kembung berbanding tangkapan yang sepatutnya.


Jumlah Subsidi RM24 Ribu adalah tinggi sama sekali bagi sebuah Kapal Laut Dalam sedangkan hasil tangkapan yang mereka bawa pulang hanya sekitar RM5 hingga 10 Tan sahaja. Keuntungan Kapal Laut Dalam ini sebenarnya hanya menjual minyak kepada kapal luar negara.


Kerajaan bertindak tepat dengan mengekalkan Subsidi kepada 40 ribu Nelayan Pesisir pantai yang sememangnya perlu mendapatkan subsidi kerana hasil tangkapan yang di tangkap mereka akan di bawa pulang ke Darat dan tidak di jual ke negara Luar. Untuk makluman juga Kerajaan tetap memberikan imbuhan kepada Nelayan Laut dalam yang berjaya membawa pulang hasil tangkapan dengan memberikan 10 sen hingga 20 sen bagi setiap tangkapan Ikan yang berjaya di raih.


Jika tangkapan sebanyak 40 Tan maka mereka sudah boleh menanggung harga minyak yang di beli. Ini pilihan terbaik dari kerajaan Malaysia bagi menggalakkan Nelayan Laut Dalam Zon C2 membawa pulang lebih tangkapan ke Malaysia dan menggelakkan Nelayan ini menjual Minyak dan Ikan kepada negara luar.

petikan dari papagomo


Banyak artikel Pisau mendedahkan penyangak ekonomi yang menekan rakyat,kita masih gagal untuk mengunakan kuasa sebagai pembeli sebaliknya dimanipulasi atas kepentingan politik haprak pakatan. baca Melayu rasis

Dalam masa yang sama,apa yang dikesalkan Chua Soi Lek sanggup menikam belakang Najib semata mata mahu berlagak hero dihadapan penyangak ekonomi. Sedangkan beliau berpeluang menyuarakan pendapat atau pun bantahan apabila pembentangan mengenai cadangan tarik balik subsidi semasa mesyuarat Economic Counsil (EC):klik sini


Pisau kata " ikan naik harga pi marah kat tokey ikan la,apa kejadah nak naik harga ikan.. minyak,bot,enjin bot ,duit poket kerajaan bagi subsidi dan wang ehsan"

Apa Masaalahnya Orang Murtad?

Posted: 15 Jun 2011 11:20 PM PDT

Khawarij PAS tidak pernah bimbang apabila mereka melacurkan Islam,nama Allah dan quran malah sanggup mempertahankan Anwar yang semua orang tahu punyai masaalah moral,liberal dan pluralisme.


Bermati matian Khalid Gereja,Nik Aziz dan gerembolan khawarij mempertahankan agar nama Allah dapat digunakan oleh Herald Tribune dan Kristian.Pelbagai hujah dan dalil menghalalkan cara.Kebimbangan masyarakat ditolak tepi asalkan pelacur politik ini dapat meraih sokongan politik.


Kononnya keterbukaan maka segala bentuk lacuran terhadap agama dibenarkan oleh khawarij PAS.Sekarang munafik dan fasiq ini bercakap pula mengenai isu murtad,menyuarakan kononnya bimbang kerana ramai yang memohon untuk tukar agama sepertimana yang didedahkan oleh Jamil Khir di parlimen, Mahkamah Syariah menerima 863 kes permohonan untuk menukar status agama Islam dari tahun 2000 hingga 2010.


Timbalan Ketua Pemuda PAS Perak Dr Raja Ahmad Al-Hiss berasa bimbang? Sepatutnya khawarij PAS tidak perlu berasa bimbang,kerana itulah yang kehendak dan diperjuangkan oleh pakatan tak gitu?


Anwar membuka jalan agar lebih ramai untuk menukar agama.Apa kejadahnya kamu khawarij mempertahankan Anwar?Bukankah Anwar menjadi anugerah tuhan kamu?Khawarij PAS hanya berimamkan Anwar,mengapa tidak ajukan saja kebimbangan kamu kepada Anwar dan Nik Aziz? Mengapa mengadu kepada Harusani Mufti yang kamu hina selama ini?

Sarikata didalam English...

BBC: Moving On. About human rights. I would just like to know, if you were in power and you have some influence to exercise. This recent case about Lina Joy the Malaysian woman who wanted to be Christian, she is a muslim, in order to marry her christian fiance, and Malaysian highest court says she wasn't allowed to do that, was that a violation of her human rights?

Anuwar -: Well the Malaysian highest court SHOULD NOT have said that it should not be allowed, its her freedom of continuance , freedom of religion, something to sacrosanct ???, defended both in islam, in islamic theology, as my understanding of islam, and also the constitution. What is ask upon Lina Joy is to get her to go through the procedures.

BBC: So she should have been Allowed to to be come a christian?

Anuwar: IT IS HER RIGHT.
Sarikata Bahasa Melayu.....


"Mahkamah tertinggi Malaysia TIDAK SEPATUTNYA mengatakan ianya (murtad Lina Joy) tidak boleh dibenarkan, ini adalah kebebasan diri beliau dalam mengenal baik dan buruk, kebebasan beragama yang dipertahankan oleh Islam, oleh teologi Islam - dari pemahaman saya tentang Islam - dan dipertahankan oleh Perlembagaan...

"BBC: Jadi adakah sepatutnya beliau (Lina Joy) dibenarkan memeluk Kristian?

Anuwar: INI ADALAH HAKNYA. "
Jika khawarij kata mereka berdakwah melalui politik,ternyata mereka gagal sama sekali. Sebab itulah mereka berjaya didakwah oleh DAP menukarkan prinsip perjuangan mereka.


Pisau kata " PAS hanyalah sebuah parti politik bukannya gerakan agama,mereka sama saja dengan DAP,PKR,PPP,Gerakan,MCA,MIC atau pun Umno"

Neutral Daily

Posted: 16 Jun 2011 09:21 PM PDT

Neutral Daily


Muslihat pembangkang?

Posted: 16 Jun 2011 03:30 AM PDT


KUALA LUMPUR 15 Jun - Perhimpunan Bersih yang dirancang diadakan pada 9 Julai ini menunjukkan parti pembangkang terutamanya Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak yakin dengan kemampuan mereka untuk menumbangkan Barisan Nasional (BN) melalui proses pilihan raya.

Malah Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Dr. Mohd. Puad Zarkashi berkata, perhimpunan itu juga dilihat sebagai jalan singkat bagi Anwar yang sedang mengejar masa untuk menjadi Perdana Menteri.

Menurutnya, Bersih adalah usaha kelam-kabut mengulangi perhimpunan Hindraf yang pada mereka membawa hasil sehingga berlaku tsunami politik 2008.

"Ia juga untuk menutup malu di atas kekalahan mereka semasa pilihan raya kecil, pilihan raya umum Sarawak baru-baru ini dan mengalih perhatian terhadap isu peribadinya.

"Perhimpunan itu juga ada muslihat lain iaitu mahu meneruskan perang polemik agar dapat memanjangkan jangka hayat politik Anwar dan mempermainkan sentimen rakyat. Dengan kata lain, momentum kebencian rakyat terhadap kerajaan BN mesti dikekalkan," katanya dalam entri terbaru 'Anwar out of the race' di laman http://puadzarkashii.blogspot.com hari ini.

Tambah Mohd. Puad, ketika ini sokongan rakyat kepada BN khususnya UMNO semakin bertambah termasuk sokongan daripada pengundi muda.

"Bersih dijadikan alat untuk mengekalkan momentum panas, marah, keliru, benci dan tidak tenteram. Sebab itu, ia mahu diadakan di tengah kota dan di tempat yang sibuk," ujarnya.

Menurutnya, matlamat pembangkang berhubung penganjuran perhimpunan itu tidak akan tercapai kalau ia diadakan dalam stadium.

"Matlamat utama Bersih ialah supaya rakyat bangun seperti yang berlaku di beberapa buah negara Arab di mana rakyat memberontak di jalan-jalan raya. Maka, mudahlah kerajaan BN yang kembali mendapat sokongan rakyat ditumbangkan," ujarnya.

-utusan malaysia

Sri Tri Buana

Posted: 16 Jun 2011 07:21 PM PDT

Sri Tri Buana


Hooligan, Bukan Erdogan.

Posted: 15 Jun 2011 08:48 PM PDT

r b f

Posted: 16 Jun 2011 07:07 PM PDT

r b f


Panas Berkari ! Tahniah Pemuda Umno

Posted: 16 Jun 2011 05:55 PM PDT

Semenjak saya menganggotai Pemuda Umno saya rasa semalam adalah hari yang paling gembira dalam hidup saya.
Mesyuarat Exco Pemuda Umno semalam SEBULAT SUARA memutuskan akan mengadakan perhimpunan bagi menyerahkan memorandum kepada Yang Dipertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin pada 9 Julai ini bagi menzahirkan sokongan terhadap sistem demokrasi sedia ada serta usaha Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) memperberbaiki lagi sistem pilihan raya yang ada pada hari ini.Nampaknya pemuda telah membuat satu keputusan yang cukup-cukup tepat.Tidak ada apa lagi yang mampu saya catitkan untuk menggambarkan perasaan gembira saya, cukuplah setakat ini dulu untuk kisah berkenaan.Marilah kita semua bersatu hati dan berganding tenaga sesama kita untuk menjayakan perhimpunan tersebut.Cuma di sini saya nak mengambil kesempatan hendak memberitahu bahawa mulai saat ini blog ini dengan secara sukarelanya menawarkan diri untuk menjadi blog rasmi bagi perhimpunan berkenaan.Saya akan cuba mencari bahan berita dan akan melaporkan dari masa ke semasa berhubung dengan perhimpunan berkenaan.Beberapa cadangan kepada penganjur.Tetapkan semua peserta kita memakai baju berwarna merah.Pergerakan peserta dari setiap negeri hendak dimobalisasi dengan baik. Berlepas mengikut zon dan konvoi.Contoh: Zon Utara (Perlis , Kedah, P.Pinang dan Perak)Peserta dari Perlis berlepas dari Kangar dan peserta dari Kedah bergerak menuju ke R&R Gurun. Bertemu di sana dan konvoi ke Plaza Tol Juru. Di Plaza Tol Juru peserta dari P.Pinang telah siap menunggu kemudian konvoi bersama dengan peserta Perlis dan P.Pinang menuju ke pick stop seterusnya di R&R Sungai Perak.Di sana peserta dari Perak dan mungkin dari Jeli atau Tanah Merah Kelantan telah siap sedia menunggu, kemudian teruskan konvoi ke pick stop seterusnya di Tapah. Peserta dari Perak telah siap sedia di sana kemudian bergerak ke pick stop seterusnya di Rawang atau Sg Buloh dan bertemu peserta dari Tanjung Malim dan Hulu Selangor dan terus ke KL.Begitu juga dengan dari arah Selatan.Dari arah pantai timur kena pecahkan kepada dua laluan. Peserta dari Kelantan melalui Gua Musang dan seterusnya pick stop Kuala Lipis, Raub dan Bentong. Peserta dari Trengganu sekalikan dengan peserta dari Pahang. Kemudian bertemu dengan peserta dari Kelantan dan sebahagian Pahang di Plaza Tol Bentong kemudian teruskan perjalanan ke KL.Bagi peserta dari Bagan Datoh, Sabak Bernam , Tanjung Karang dan Kuala Selangor bergerak ke R&R Sungai Buloh dan bertemu dengan peserta dari Utara di sana. Bagi yang dari Kapar ,Klang Shah Alam , Kuala Langat, PJ berkumpul di Shah Alam dan konvoi ke KL.Bagi yang dari Sabah dan PBB dari Sarawak boleh bertemu di Laut Cina Selatan kemudian minta pilot konvoi ke KLIA.Tak susah untuk buat jadual tersebut. Buat seperti jadual keretapi, tetapkan masa jam ini di pick stop ini, jam itu di pick stop itu dan setiap pick stop ada seorang penyelia.Meriah beb, memang meriah. Dalam perjalanan pula semua kereta atau motosikal pakat-pakat kibar bendera. Tak sabar rasanya saya nak tunggu 9 Julai ini.Jangan lupa bawa mask untuk tutup mulut dan hidung sebagai langkah berjaga-jaga sekiranya FRU sembur air. Bawa bersama satu tuala kecil yang lembab untuk lap muka sekiranya terkena semburan. Jangan takut dan jangan gentar. Kalau kena tangkap pun hanya beberapa jam sahaja.Sejarah perhimpunan haram yang lepas-lepas polis hanya tangkap beberapa jam sahaja kemudian bebas tanpa perlu membayar wang jaminan atau didakwa di mahkamah. Kalau tok nenek kita boleh berperang dengan penjajah, tak kan kita kena sembur air atau gas pemedih mata dah nak takut. Inilah perjuangan namanya.Kali ini Pas akan bertemu buku dan ruas. Hari itu pemuda PKR dah lari cirit di pejabat Utusan Malaysia. Kali ini kita tidak akan lepas.Suasana akan menjadi lebih meriah lagi jika Wanita Umno dan Puteri juga turut serta.

'Wali Allah' Ikuti Perbicaraan Dr Khir Toyo

Posted: 16 Jun 2011 05:52 AM PDT

Sebelum masuk bab cerita 'wali Allah' datang mengikuti perbicaraan Khir Toyo , kita berbicara terlebih dahulu mengenai keterangan bekas tertuduh yang kini menjadi saksi utama.Dalam sesi soal jawab bersama peguambela semalam Datuk Shamsuddin berkata dia telah memberi keterangan tipu kepada SPRM sebelum ini.Selepas dakwaan terhadapnya digugurkan, tiba-tiba dia menukar pula kenyataannya yang telah diberikan kepada SPRM sebelum ini. Sini Hai dah kena rasuah ke ?Baguslah kerana dia telah mengaku secara terbuka dia seorang kaki tipu.Hari ini pula kerana tak tahan dengan soalan demi soalan dari peguam Dr Khir, tiba-tiba dia pusing cerita dan berkata Dr Khir yang menyuruhnya memberi kenyataan menipu kepada SPRM pada tahun 2009 kerana katanya Khir berjanji kes tersebut akan selesai dan mereka berdua tidak akan didakwa. SiniTahun 2009 Khir bukannya ada kuasa apa-apa. MB tidak, MT Umno tidak, pengerusi negeri tidak dan bertanding jawatan ketua pemuda pun kalah, tapi Datuk Shamsuddin masih lagi mahu mendengar katanya. Pelik tak ?Kalau Khir yang tiada jawatan pun Datuk Shamsuddin masih lagi mahu mendengar katanya, tidakkah anda terfikir Datuk Shamsuddin boleh dengar kata SPRM yang ada kuasa lebih besar ?Datuk Shamsuddin hendak lepaskan dirinya, dia sanggup buat apa sahaja asalkan dirinya dilepaskan. Tidak mustahil sekiranya SPRM telah meminta dia menukar kenyataannya dengan dijanjikan dia akan dibebaskan. Kemudian dia pusing cerita kata Khir yang suruh tipu.Mengikut seorang rakan wartawan yang mengikuti perjalanan kes tersebut hari ini, Khir geleng kepala dan mengucap panjang apabila mendengar Datuk Shamsuddin memberitahu mahkamah beliau yang minta Shamsuddin memberi kenyataan bohong kepada SPRM.Sekiranya benar Khir berjanji dengan Shamsuddin kes tersebut akan selesai dan mereka tidak akan didakwa, habis tu siapa yang sedang dibicarakan sekarang ? Khir atau siapa ?Sekarang kita masuk bab 'wali Allah' pula.Datuk Shamsuddin mula memasuki kandang saksi pada hari pertama perbicaraan iaitu hari rabu minggu lepas. Lebih kurang sejam dia berada di kandang saksi hakim terpaksa menangguhkan perbicaraan kerana dia tidak boleh memberi keterangan akibat tak ingat skrip yang dia diminta hafalkan.Hari kedua (khamis) dia langsung tidak hadir ke mahkamah kerana sakit. Hafal skrip sampai sakit nampaknya.Dia kembali ke kandang saksi pada isnin lepas dalam keadaan penuh yakin. Dia datang dengan dikawal lebih kurang 10 orang pengawal peribadi yang ala-ala bouncer kelab malam. Semasa dia berada di kandang saksi , kelihatan seorang lelaki tua yang memakai jubah dan ketayap serta mata buta dibawa masuk ke dalam mahkamah dan berada bersama-sama dengan ahli keluarga serta sahabat handai Shamsuddin.Lelaki tua berkenaan berada di mahkamah setiap hari sehingga hari ini. Setiap hari dia dipimpin secara bergilir-gilir oleh pengawal peribadi Datuk Shamsuddin. Hari ini telah berlaku sedikit kekecohan apabila seorang orang awam yang mengikuti perbicaraan itu tidak berpuashati dengan lelaki tua itu dan pengawal-pengawal keselamatan Datuk Shamsuddin yang bebas keluar bilik perbicaraan sedangkan orang lain ramai yang tidak dibenarkan masuk kerana tidak cukup ruang.Bukan setakat bebas keluar masuk bilik perbicaraan , malah mereka semua bebas keluar masuk atau berehat di bilik saksi, sedangkan mereka bukannya saksi. Kalau ikut peraturan mahkamah bilik saksi hanya dikhususkan untuk saksi sahaja. Sama sekali tidak dibenarkan orang lain berada di situ.Seorang orang awam yang tidak berpuashati kerana gagal memasuki bilik perbicaraan berang melihat kebebasan mereka (lelaki tua dan pengawal keselamatan) keluar masuk mahkamah dan keluar masuk bilik saksi dan lelaki itu telah bertindak merakam gambar mereka semua.Tiba-tiba salah seorang pengawal keselamatan Datuk Shamsuddin datang memberitahu lelaki tersebut dengan cara samseng meminta dia memadamkan gambar tersebut atau kameranya akan dirampas. Apa lagi ? buku bertemu dengan ruaslah. Kecoh sehingga terpaksa pihak polis masuk campur.Lelaki bertanya kepada polis mengapa mereka semua bebas keluar masuk bilik saksi dan bertanya siapa lelaki tua berkenaan ? Belum sempat polis jawab pengawal keselamatan yang memimpin lelaki tua itu telah menjawab dengan penuh serius, 'ini wali Allah'.Wow ! hebatnya Datuk Shamsuddin, sampai 'Allah' turunkan wali untuknya dan hantar ke mahkamah bagi membolehkan dia menjawab soalan-soalan peguam Dr Khir.Sudahlah bohong, sekarang siap bawa bomoh lagi ke mahkamah. Apa ni Datuk Shamsuddin ? Yang peliknya bomoh boleh bebas keluar masuk bilik saksi. Apa halnya ? pendakwaraya pun tumpang sekaki juga ke dapatkan 'mukjizat' dari 'wali Allah' ?

Mencari Damai Abadi

Posted: 16 Jun 2011 03:13 PM PDT

Mencari Damai Abadi


Jun 2011 - Keadaan Tidak Stabil

Posted: 16 Jun 2011 06:42 AM PDT

Bismillah...Link

Bulan Jun ni, ramai staff di syarikat kami melepaskan jawatan masing-masing. Dalam department aku aje 4 orang. Huhu... hari tu aku kata 3 orang designer nak resign. Semalam, seorang lagi resign. Dia adalah manager aku. Dia pun tak boleh tahan memandangkan beberapa orang kuatnya dah resign.

Sepatutnya 2 orang designer tu last day mereka adalah 25hb ni, tapi salah seorang dari mereka dah diarahkan keluar hari ini. Tak tau apa sebab. So sempat la raikan dia kat Pizza masa lunch tadi. Sebelum ni dah buat farewell dah untuk mereka bertiga. Tapi sebab salah seorang dah last day, makan manager pun belanja la.

Seorang lagi last day nya ialah 30hb. Manakala manager ni 22hb.. huhuhuh..

Banyak projek terbengkalai la ni.. :)

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 16 Jun 2011 03:09 PM PDT

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Best Nih..! Memang Terbukti Anwar Ibrahim Meliwat Saiful….?

Posted: 15 Jun 2011 08:31 PM PDTPada malam 28 Jun 2008 bila dah kecoh2 Saiful Bukhari buat police report kena liwat dengan Anwar, rupa2nyer ade kisah benar yang berlaku dalam Quality Hotel ramai rakyat tak tawu….

1.Anwar Ibrahim gabra.., menggeletar rasa nak demam…
2.Anwar Ibrahim takut terus plan lari nak bersembunyi kat Kedutaan Turki
3.Buat emergency meeting nak paksa Rahimi buat surat sumpah palsu…
4.Berpakat pakat buat cerita Anwar nak kena bunuh…

Memang ade perbezaan antar kes liwat Azizan [tahun 1998] dengan kes liwat Saiful… Ini yang membuatkan Anwar panik!

Dalam kes Saiful, laporan polis dibuat oleh Saiful dua hari sahaja selepas kejadian. Azizan enam tahun. Ini dua hari. Berlaku 26 Jun 2008, lapor 28 Jun.

Kedua, DNA yang ditemui dalam lubang dubur Saiful ini disahkan tidak kurang dari tujuh orang. Bukan seorang. Polis, doktor yang memeriksa, pakar forensik (beberapa orang), pakar kimia. Semua confirm ada DNA di dalam dubur Saiful. Dan semuanya confirm, bahawa DNA itu adalah sumbernya air mani.

Tak kan tujuh orang (pakar) ini nak menipu. Ketujuh-tujuh orang ini tidak kenal antara satu sama lain. Jadi, nampak beza dengan kes Azizan ?

Bukan sahaja mereka temui DNA dalam dubur Saiful, mereka dapat kenal pasti sumber DNA itu iaitu air mani "Lelaki Y" dan air mani itu ada lagi kat dalam (dubur).

Cuma orang Melayu dia tak faham. Anwar pandai. Dia pergi kat luar, dia kata tak kan lah air mani boleh bertakung.

Air mani bukan air bertakung seketul begitu. Masih melekat kat dinding dubur. Dia ambil swab, cotton bud itu, ambil swab sampel yang ada itu. Bukannya air bertakung dalam karung macam tu.

Maknanya sumber DNA dikenal pasti oleh beberapa orang yang independent, tak ada kena mengena antara satu sama lain

Read more…, please
click here