Selasa, 11 Februari 2014

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Duke of UMNO

Posted: 11 Feb 2014 01:12 PM PST

Duke of UMNO


PENGALAMAN MENARIK DI MASJID AL-AQSA, BATU TERGANTUNG.. SEBARKAN...

Posted: 11 Feb 2014 06:33 AM PST

Alhamdulillah, dua lokasi yang menjadi cita-cita saya untuk dilawati telah dimaqbulkan Allah SWT. Saya telah dijemput sebagai "dhuyuffur rahman" pada hujung tahun lalu. Itu bermakna saya pernah berada di Masjidil Haram dan Masjid An-Nabawi As-Shareef... dua lokasi idaman saya...

Cuma satu lagi saja lokasi impian saya yang belum dipenuhi... Masjid Al-Aqsa. Baru-baru ni saya ada terbaca mengenai catatan perjalanan seorang pendakwah terkenal, Ustaz Amin, ke Masjidil Aqsa. Memang menarik pengalaman beliau untuk dikongsi bersama...

Saya sebenarnya sedang mengumpul wang untuk ke sana. InsyaAllah, kalau dah cukup nanti, saya akan ke sana juga, bergantung pada izin dari Allah SWT. Doa-doakanlah ya... Sebelum saya dan rakan-rakan ke Masjid Al-Aqsa, kita ikuti pengalaman menarik Ustaz Amin ke sana di bawah...PADA ketika menjejakkan kaki ke al-Quds ini, barang pertama yang saya ingin lihat ialah masjid al-Aqsa. Masjid yang digalakkan oleh Nabi saw untuk berusaha datang dan beribadah di dalamnya.

Selepas itu, yang ingin saya saksikan ialah batu tergantung seperti yang selalu diceramahkan oleh para ustaz di Malaysia. Saya nak saksikan sendiri keadaan batu tergantung ini.

Ketika saya menjejakkan kaki di dalam Kubbah as-Sakhra' Dome of Rock, mata saya terus mencari di manakan batu tergantung ini.

Sekeliling batu ini ditutup dengan kanvas untuk urusan baik pulih. Saya menyelak kanvas penutup dan saya saksikan batu bewarna putih, coklat dan kekuningan, tempat di mana Rasulullah saw diangkat ke langit untuk Mikraj.

Saya rasa terharu melihat batu ini kerana mempercayai peristiwa isra dan mikraj merupakan sebahagaian dari iman. Ia termasuk beriman kepada kitab iaitu mempercayai apa yang disampaikan oleh kitab (al-Quran).

Saya berjalan-jalan di keliling masjid as-Sakhra ini. Jaraknya antara al-Aqsa lebih kurang 400 meter.
Pada hari Jumaat ia menjadi tempat solat bagi orang perempuan.

Di satu tempat saya melihat ada satu kubah kecil. Kubah kecil ini terdapat satu lubang semuat lengan. Ia adalah satu lubang untuk kita memasukkan tangan dan menyentuh batu ini. Kita dapat menyentuh batu yang menyaksikan mikraj Nabi ini. Ada lekukan pada batu yang dikhususkan untuk kita memegang ini, lekukan ini sebesar tapak kaki. Pemandu kami menyatakan bahawa ia bekas tapak kaki Nabi saw.

GAMBAR: Wujudkan Batu Tergantung Di Masjidil Aqsa?
Di satu sudut, ada satu pintu ke bawah. Rupanya, di as-Sakhra terdapat satu gua. Ia disebut sebagai al-Magharah (gua). Gua ini tidak sampai 1/3 dari saiz batu yang berada di atasnya. Ramai orang yang bersembahyang di dalam gua ini.

1. 4 di dalam sakhra (2)
Di satu sudut terdapat lekukan semulajadi pada batu ini. Penjaga di sini memberi tahu, di sini ialah tempat Nabi sembahyang. Ketika Nabi mula masuk ke dalam gua ini, gua ini kecil dan batu ini melekuk untuk mengelakkan Nabi dari terhantuk pada batu di dalam gua ini. Walau bagaimana pun, lekukan batu ini tidak terdapat di dalam mana-mana hadith Sahih.

5. dalam kubah
Di tengah-tengah gua ini terdapat satu lubang semuat badan naik ke atas batu. Orang di sini ada yang memberi tahu, dari bawah gua inilah Nabi mulai naik Mikraj ke langit.

Saya tidak melihat batu ini tergantung.

Jadi, kenapa orang banyak mengatakan batu ini tergantung?

Untuk menjawab soalan ini, saya telah bertemu dengan imam masjid al-Aqsa. Syeikh Yusuf Abu Sunainah untuk berbincang mengenainya.

Beliau ialah imam utama di al-Aqsa dan telah menjadi imam selama 29 tahun di sini. Beliau juga merupakan pensyarah di Jaamiah Ibrahimiah.

IMG_9414
Pertemuan kami dengan Syeikh hingga ke Maghrib.

Beliau menyatakan, mengenai batu tergantung tidak terdapat di mana-mana ayat al-Quran mahu pun hadith yang sahih, tetapi ramai para Ulama' yang menulis mengenainya.
Antaranya ialah,
Syeikh Muhamamd Jamal, di dalam kitabnya "Sirah 'an Fadail Bait al-Muqaddis.

Syeikh Abdul Ghani al-Nablisi di dalam kitabnya " al-Rahlah al-Unsiyyah Ila Diyar al-Qudsiyyah"

Catatan Imam al-Ghazali yang tujuh tahun duduk di al-Quds dan selalu sembahyang di dalam al-Magharah ini. al-Rihlaat fi Bilad as-Syam.

Syeikh Mujiruddin al-Hambali di dalam kitabnya "Unsi al-Jalil fi Tarikh al-Quds wa al-Khalil."
Kenapa ulama ini menulis seperti ini.

Mustahil mereka berbohong atau berkhayal.

Jadi ada tiga pendapat mengenai batu tergantung yang ditulis oleh para Ulama ini.

1. Memang ia tergantung setelah Allah membukakan keajaiban peristiwa ini pada ulama kita yang tidak diihat oleh orang lain. Ia dilalui secara kasyaf (hijab mata yang dibuka) untuk ulama ini hingga mereka dapat melihatnya. Mungkin pada lailatul Qadar. Ia tidak dilihat oleh orang awam. Status pengalaman ini boleh diceritakan tetapi tidak boleh dijadikan syarat untuk diyakini kerana ia tidak terdapat di dalam al-Quran atau Hadith yang sahih.

Bagi orang awam yang tidak melihat ia tergantung, jangan kecewa atau terdetik mengenai yang tidak baik. Jika kita melihat ia tidak tergantung maka, ia tidak tergantung. Orang yang melihat tergantung, alhamdulillah, itu rezki mereka.

Tetapi untuk mengatakan ia tergantung sedang dia melihatnya batu ini tidak tergantung, ia tidak boleh. Ia boleh menjadi perkataan yang dusta. Kecualilah perkatannya disandarkan kepada ulama yang menulis seperti katanya :-
"menurut Syeikh Abdul Ghani al-Nablisi di dalam kitabnya, dia menyatakan bahawa……"
2. Pendapat kedua ialah para ulama menulisnya sebagai tergantung sebagai istilah memuliakan peristiwa ini. Oleh kerana peristiwa ini peristiwa ajaib, maka, cara penceritaannya juga digayakan dengan istilah-istilah ajaib dengan penggunaan istilah bahasa sastera yang mempunyai makna tersirat.

Sebagai contoh, di dalam duduk antara dua sujud, kita ada meminta pada Allah "war fa'ni" (dan angkatlah aku) Angkat di sini bukannya angkat sebenar terapung-apung. Tetapi angkatlah darjat aku. Jadi istilah sastera yang digunakan mempunyai makna kiasan yang perlu diteliti.

Ia sama seperti istilah taman tergantung Babylon. Kita juga menggunakan istilah seperti ini contohnya "masjid terapung." Ia tidak benar-benar terapung, tetapi istilah, kerana seolah-olah ia nampak terapung. Tujuannya menyatakan istimewanya masjid ini.

3. Dengan wujudnya al-Magharah (gua) ini, batu ini seolah-olah terapung.

Ketiga-tiga pendapat, sama ada ia tergantung sungguh, atau istilah bahasa, atau seolah-olah nampak tergantung menjadikan para ulama menulis mengenainya.

Selain dari itu, ketika saya berbincang hal ini dengan calon Phd di Universiti Of Jordan (saya bertamu di rumahnya malam ini sebelum bertolak ke Turki esok), dia berpesan, agar lebih berhati-hati jika membaca kitab yang dicetak dari Beirut.

Di sana kebanyakannya syiah dan banyak kitab-kitab ulama kita yang telah diubah. Jika ingin membeli kitab lebih baik dari cetakan Kaherah Mesir, Damascus Syria atau Riyadh Saudi.

Perbahasan mengenai perkara ini merupakan perbahasan yang panjang.

Bagi kita yang menyaksikan, terpulanglah apa maknanya.

Walaupun dari sudut zahirnya ia tidak tergantung, tetapi ia menjadi batu yang menyaksikan peristiwa Mikraj ini.

1. aqsa
Datanglah dengan niat untuk bersembahyang di al-Aqsa kerana ini yang pernah disebut di dalam hadith.

As-Sakhra hanyalah satu tempat di mana mikrajnya Nabi.

Tergantung atau tidak itu bukan matlamatnya, matlamatnya ialah menyaksikannya, menambahkan keyakinan kita terhadap rukun iman iaitu percaya pada kitab (al-Quran).

Tempat adalah penting, tapi yang lebih penting adalah penghayatannya. Jika kita melihat ia tergantung, kemudian mengagungkannya lebih dari mengagungkan Allah, ia tidak memberi makna apa-apa.

Semoga, semakin hari, semakin iman kita terpelihara dari perkara yang boleh mengguris kesahihannya.

Ustaz Muhammad bin Abdullah(www.ustazamin.com)

SADISSS..! ANWAR WAJIB JEMPUT ORANG KAJANG LAWAT "METROPOLITAN" PERMATANG PAUH..!!!

Posted: 11 Feb 2014 04:32 AM PST

Baru-baru ni Anwar Berahim berkempen PRK DUN Kajang kat sebuah dewan di Puchong (kawasan DAP la tuuu...macam la orang Puchong yang mengundi PRK Kajang tu...). Dalam dewan tu, dia ada sebut begini...

"Jika ditanyakan kepada saya adakah saya sanggup untuk hadapi risiko dalam politik, ya kerana saya tidak mahu mengorbankan rakyat.

"Saya juga nak jadikan Kajang sebagai landasan perlaksanaan pertumbuhan ekonomi, ada jaminan untuk setiap anak Selangor dan hak dapat dipertahankan.

Saya rasa macam nak "muntah hijau" baca kenyataan Anwar Berahim tu.. Loya betul tekak! Korang percaya ke dengan apa yang anak arwah Pak Berahim kata tu? Meh sini saya nak cerita sikit yang sebetulnya...


"Sanggup hadapi risiko dalam politik, ya kerana tidak mahu mengorbankan rakyat"..??? Itu kata Anwar Berahim??? Uwweekkk..!!! Poyo habissss..!!!

Tak mahu korbankan rakyat atau tak mahu korbankan nafsu serakah mengejar dunia nak jadi PM? Dulu sempat jadi TPM saja.. lepas kantoi, dia merengek tagih simpati kawan-kawan rapat. Kawan-kawan rapat tu la yang jadi "pagar hidup" berdemo untuk dia tiap-tiap hari...

Ada yang kena tangkap sebab demo untuk dia. Ada yang koyak baju ditarik FRU. Ada yang basah kuyup kena sembur "water cannon". Malah ada yang kena sumbat dalam ISA gara-gara taktik Anwar raih simpati...

Sekarang ni mana perginya kawan-kawan rapat dia tu? Mana Ruslan Kassim, Marina Yussof, Chandra Muzaffar, Ruslan Kasim, Ezam Mohd Noor, Zul Noordin dan ramai lagi.. Mana perginya depa sekarang? Yang ada sekarang semuanya lapis-lapis baru yang "tak kenal" Anwar..!

Anwar sendiri mengorbankan rakyat demi mencapai nafsu serakah dia nak jadi PM. Rakyat dimanipulasi jadi "lembu" dan "kambing", dihambat berkeliaran siang malam di atas jalanraya. Anwar ada peduli tentang rakyat masa dia buat kacau? Itu pun lagi nak caya kat dia?

Kajang jadi "pemangkin pertumbuhan ekonomi Selangor"? Saya rasa, Khalid Berahim gelak sakan dengar kata-kata Anwar tu. Anwar memang tak cermin diri. Permatang Pauh tu jadi pemangkin ekonomi ke? "Maju" sangat la Permatang Pauh tu...Heh!

Khabarnya ADUN PKR Penanti, Kak Lela kita tu dah tension giler.. Sampai nak letak jawatan dibuatnya? Nak buat PRK lagi ke? Papan tanda tepi jalan pun tak boleh maintain.. bus stop pun macam tempat pembuangan sampah.. jalan pun lobang sana sini macam muka Saifuddin Nasution!

Tak caya? Itulah keadaan terkini Permatan Pauh, sebuah parlimen yang berwakil rakyatkan Anwar Berahim..! Tak caya tengok kat sini... Siap ada gambar lagi bebbb..!!!

RAKYAT SARAWAK PILIH ABANG JOE GANTI TAIB MAHMUD?

Posted: 11 Feb 2014 01:32 AM PST

Sekali je dapat shake hand dengan Abang Joe masa PRN 2011 hari tu.. jadi laaaa...
Masa saya buat liputan Pilihanraya Negeri Sarawak pada tahun 2011, memang saya dah dengar nama Abang Joe. Masa tu puak Pakatan Haram dok sebok suruh Pehin Seri Taib Mahmud letak jawatan sebab dah lama mentadbir Sarawak...

Menurut pemerhatian saya selama lebih kurang 2 minggu di Bumi Kenyalang, rata-rata akar umbi memang suka pada Abang Joe dan mahu beliau dilantik jadi Ketua Menteri jika Pehin Seri letak jawatan di sana...

Memang ada disebut nama Adenan Satim, Awang Tengah dan Affendi Nawawi. Tapi nama-nama tu tak glamour di kalangan akar umbi dan rakyat Sarawak. "Sidak"nya lebih suka pada Abang Joe...

Itu menyebabkan saya lebih banyak mencungkil tentang siapa sebenarnya Abang Joe ni sedangkan nama Adenan Satim dikatakan sangat rapat dan dipercayai Pehin Seri.


Menurut mereka, Adenan Satim hanya glamour di kalangan "orang atas", tapi Abang Joe bukan saja disenangi "orang atas", malah "orang bawah" pun ramai yang suka pada kepimpinan dan keperibadiannya... sebab tu Abang Joe berjaya tewaskan Adenan Satim masa bertanding Timbalan Presiden PBB...

Dari sudut susur galur kepimpinan, Abang Joe ni adalah anak Yang DiPertua Negeri Sarawak (TYT) yang pertama, Tun Abang Haji Openg Abang Shapie. Maksudnya, keluarga Abang Joe ni memang bukan calang-calang dan antara yang disegani di negeri Sarawak laaa...

Saya tak cakap Abang Joe mesti jadi pengganti Pehin Seri Taib Mahmud. Tidak semestinya beliau. Tapi penganalisis politik di Sarawak memang menjangkakan Abang Joe sebagai Ketua Menteri selepas Pehin Seri... seolah-olah bersetuju dengan pengamatan saya tentang politik di Sarawak...

Cuma saya nak pesan sikit la kat pembangkang di Sarawak. Kalau betullah Abang Joe jadi Ketua Menteri nanti, jangan harap la nak dapat jajah Sarawak. Orang Sarawak memang favor habis kat Abang Joe... silap-silap kerusi Pakatan Haram pulak yang hilang nanti..heh!
Keputusan kaukus Parti Pesaka Bumiputera Bersatu(PBB) memberi kuasa penuh kepada Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Abdul Taib Mahmud menamakan penggantinya adalah tidak relevan, kata seorang pemerhati politik.

Pensyarah kanan Universiti Malaysia Sarawak, Dr Jeniri Amir berkata ini kerana Taib yang juga Presiden PBB sewajarnya memilih pemimpin paling kanan dalam parti sebagai pengganti.


"Berdasarkan kekananan dalam parti, Timbalan Presidennya Datuk Amar Abang Johari Tun Openg (gambar) paling layak untuk memimpin negeri," kata Jeniri dalam temu bual dengan Bernama, di Kuching hari ini.
Berdasarkan keadaan itu juga adalah bijak bagi Taib menamakan Abang Johari sebagai penggantinya bagi mengelakkan perpecahan dalam parti dan Barisan Nasional (BN) di peringkat negeri, katanya.


Jeniri berkata selain mempunyai rekod cemerlang sebagai menteri di Sarawak dan timbalan presiden PBB, Abang Johari yang juga Menteri Pelancongan dan Perumahan negeri, merupakan pilihan rakyat kerana beliau dianggap kawan semua kaum.


Beliau juga membuktikan popularitinya apabila menewaskan Menteri Tugas-tugas Khas Sarawak dan Ketua Penerangan PBB Datuk Seri Adenan Satem bagi jawatan timbalan presiden dalam satu pemilihan parti.


Mengenai Adenan sebagai ketua menteri yang baharu, Jeniri berkata pemimpin itu merupakan sekutu yang dipercayai oleh Abdul Taib.


"Adenan pemimpin yang bijak tetapi negeri dan parti memerlukan pemimpin yang sihat. Saya bukan menentang Adenan sebagai ketua menteri, tetapi kesihatannya tidak mengizinkan beliau memegang jawatan itu," katanya.


Jeniri juga percaya Taib akan bersara pada hujung bulan ini memandangkan ramai berpandangan beliau sudah terlalu lama memegang jawatan itu.


Jeniri juga tidak menyokong idea Taib melantik sama ada Timbalan Ketua Menteri Tan Sri Alfred Jabu atau Speaker Dewan Undangan Negeri Datuk Amar Mohamad Asfia Awang Nassar sebagai pemangku ketua menteri.


"Langkah itu agak janggal. Beliau sepatutnya memberi ruang secukupnya kepada ketua menteri yang baharu bersedia menghadapi pilihan raya negeri pada 2016," katanya.


Taib, 78, mengumumkan hasrat untuk berundur sebagai Ketua Menteri Sarawak semalam ketika mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) PBB namun semasa mesyuarat parti komponen BN negeri hari ini beliau tidak menyatakan tarikh untuk berbuat demikian.


Sementara itu, Awang Tengah, seorang daripada tiga nama yang disebut oleh Taib, masih dianggap oleh rakyat sebagai "junior" untuk memegang jawatan tersebut manakala Jabu pula dikatakan sudah terkeluar daripada senarai.


Seorang bekas anggota MT PBB berkata perkara itu mungkin disebabkan Jabu daripada sayap Pesaka, namun ada kemungkinan Taib menamakan beliau selaku "individu berkecuali" untuk memangku jawatan ketua menteri ketika Taib bercuti selama tiga bulan.


Sebagai pemangku ketua menteri, Jabu akan mencadangkan kepada Yang di-Pertuan Agong agar Taib dilantik menjadi Yang Dipertua Negeri yang baharu apabila penggal perkhidmatan Tun Abang Muhammad Salahuddin Abang Barieng tamat pada 28 Februari ini, katanya.


"Susulan itu pilihan raya kecil untuk kerusi Balingian perlu diadakan kerana Taib mesti melepaskan kerusi dewan undangan negeri tersebut jika mahu dilantik sebagai Yang Dipertua Negeri Sarawak yang baharu.


"Effendi pula perlu bertanding di kerusi itu kerana ketika ini beliau bukan anggota dewan undangan negeri (Adun) jika Taib mahu beliau jadi ketua menteri yang baharu," kata bekas anggota MT PBB itu lagi.


Effendi yang bersara daripada politik pada 2008 merupakan Adun di Sarawak dari 1991 hingga 1999, anggota parlimen Rejang (1999-2006) dan senator (2006-2012). - Bernama, 9 Februari, 2014.

P/s: Never underestimate your enemy, get close to them, know them and shoot them down! Heh!

KALAU NAK BODEK ANWAR PUN, JANGAN LA SAMPAI MENIPU..!!!

Posted: 10 Feb 2014 10:31 PM PST

Woooowww..!!! "Hebat" Anwar... Memang "hebaaaattt"... di kaca mata Pemuda PAS, Anwar memang "hebatttt"..! "Wakil Kerajaan Jepun" datang mengadap Anwar bebbb.. apa korang nak kat lagi..? Tak "hebat" ke lagu tu..???

Tapi peliknya, gambar orang Jepun yang datang tu tak macam wakil dari Kedutaan Jepun pun. Jauh sekali la mamat tu mewakili Kerajaan Jepun pun! Tiba-tiba saja Pemuda PAS kata mamat Jepun tu "wakil Kerajaan Jepun"... Rasanya Pemuda PAS lebih "hebat" dari Anwar kottt..???

Saya tak kisah la kalau Pemuda PAS nak bodek Anwar sekali pun. Memang tu je standard depa dari dulu... tukang kipas lipas... Tapi jangan la sampai "over" sangat... poyo pulak orang kata nanti... kan?

Kalau betul pun nak bodek ke.. nak kipas lipas ke... nak "aircond" ke.. nak "peti ais" ke.. takkan la sampai buat cerita bohong kot? Nak bodek boleh...tapi jangan la sampai menipu... buruk betul perangai macam tu.. Islam tak suruh pun buat lagu tuuuu...


Agak-agak la nak bodek pun... tak payah la sampai menipu lebai oiii..!
Sebetulnya, mamat Jepun yang datang tu ialah mewakili Yayasan Keamanan Sasakawa yang bernama Jiro Hanyu.. Yayasan tu la yang jemput Anwar hari tu... tapi Anwar kena halau balik dan tak jadi ke program anjuran Yayasan tu...

Actually, Yayasan tu tak tahu pun Anwar di block dari masuk ke Jepun. Sebab tu la Yayasan tu hantar wakil untuk mintak maaf kat Anwar... Lepas tu depa jemput Anwar semula untuk satu lagi program Yayasan tu hujung bulan ni...

Itu pun Anwar belum tentu lepas masuk ke Jepun. Wakil Yayasan tu kata depa akan cuba "kowtim" dengan Kerajaan Jepun. Kalau dibenarkan, maka lepas la Anwar masuk kali ni.. Tapi kalau tak lepas, kena halau la sekali lagi... heh!

Jadi, cerita Pemuda PAS tu tak betul laaa... sebar propaganda palsu, bohong dan poyo macam ni la yang saya tak berkenan ni.. buat malu kat orang non-muslim je bila Pemuda PAS buat perangai macam ni... nanti depa pandang serong kat Islam..kan?

Kesimpulannya, saya rasa kita kena hati-hati dengan maklumat dari PAS ni..khususnya Pemuda PAS.. sejak tidak dipimpin ulama, Pemuda PAS makin "senget" ke arah Anwar Berahim... nak lobi diri jadi "jambu" Anwar ke? Weiii... nabi tak mengaku umat woooo..!

KURANG AJAR..!!! LAGI PELAMPAU MENGHINA ISLAM..!!! NI KERJA RBA KE..???!!!

Posted: 10 Feb 2014 08:33 PM PST


Perhatian pada SKMM dan PDRM. Tengok betul-betul gambar di atas. Tak pasti sama ada akaun palsu yang dibuat-buat Red Bean Army atau akaun sebenar untuk cipta suasana kecoh antara kaum India dan bangsa Melayu, khususnya di ambang PKR DUN Kajang...

Tapi kata-kata budak ni memang melampau dan cuba mencetus kemarahan bangsa Melayu beragama Islam. Malah pemilik akaun tu jugak hina institusi DiRaja Melayu dan kesucian agama Islam. Lebih teruk, dia seolah-olah mengapi-apikan sentimen Kristian vs Islam di negara kita...

Harap SKMM dan PDRM cepat bertindak sebelum kekecohan tercetus. Kalau boleh ambil tindakan pada pihak Islam sebelum ni dengan pantas, kenapa pulak budak ni boleh dilambat-lambatkan? Atau memang nak tengok kekecohan tercetus, kot?

Sila rujuk kat bawah ni...

Nak tahu lebih lanjut, sila layari DI SINI sumber asalnya...

MACAMANA KITA NAK LAYAN CINA KAT MALAYSIA NI AGAKNYA?

Posted: 10 Feb 2014 06:32 PM PST


Saya sokong kenyataan Ustaz Fathul Bari ni bukan pasal dia orang UMNO atau saya pernah kenal baik bapanya, bekas Mufti Perlis, masa sekolah dulu. Tapi pasal kenyataannya itu benar dan tidak dapat dipertikai kebenarannya...

Kita marah pada Teresa, maka pada minah tu saja la, kan? Takkan kita nak marah kat Cina lain yang takde kena mengena pulak, kan? Jadi betul la tu... marah pada tempatnya.. bukan pada yang tak ada kena mengena..kan?

Saya tak rasa semua Cina tu serupa. Ada yang okay dan ada yang tak okay. Cuma sekarang ni memang lebih ramai yang tak okay...kan? PRU ke-13 hari tu dah terbukti... tapi kita tetap tak boleh hukum semua orang Cina itu serupa.. itu kurang adil namanya.. Islam tak ajar begitu...


Cuma.. saya mintak la.. hati-hati dengan golongan Cina sekarang ni. Ada yang boleh caya, dan ada yang tak boleh caya. Hari Raya Cina depa senyum bila pemimpin BN hulur angpow dan ucap Happy Chinese New Year.. balik rumah ramai pulak yang kutuk pemimpin BN tu "bodo"...kan?

Tapi tak semua begitu. Ada yang okay dan cakap terima kasih. Malah depa hargai pemberian tu. Tapi tak berapa ramailah... lebih kurang 10% je kot...

Kita tengok la angin masa PRK Kajang nanti. Kat situ boleh tengok perkembangan terkini sokongan orang Cina terhadap BN. Kat situ ada lebih kurang 48% pengundi Cina. Kita analisa trend undi depa nanti dan kita akan faham sejauh mana "hati budi" orang Cina yang terkini...

Bukan apa.. kita tak kisah depa nak undi atau sokong Pakatan Haram. Cuma jangan la menipu. Kalau sokong Pakatan Haram, mengaku saja terus terang, tak payah tipu-tipu, kami tak marah punya... Kalau tipu kami, katanya sokong BN tapi undi Pakatan Haram, maka jangan marah la kalau kami marah orang Cina tu, kan? Logik la kalau kami marah sebab kami ditipu...kan? Heh!

Jangan takut.. kami takkan zalim terhadap orang Cina kat Malaysia ni. Tapi kami kena adil sebab Islam suruh begitu. Kami ikut Islam. Berlaku adil maknanya "letakkan sesuatu kena pada tempatnya"... kalau kena tipu, rasanya apa yang paling "adil" untuk kami lakukan? Ada idea?

Cucu Tok Selampit

Posted: 11 Feb 2014 01:09 PM PST

Cucu Tok Selampit


YB Kuantan @fuziah99 Memang Muka Tak Malu, Menempek Di Majlis Orang Untuk Tumpang Nama

Posted: 10 Feb 2014 11:33 PM PST


Ini memang jenis muka tak tahu malu. Jenis muka tebal setebal getah sekerap. Ahli Parlimen Kuantan, Fuziah Salleh, tanpa ada rasa malu dan bersalah telah hadir ke Majlis Penyampaian Bantuan Wang Ikhsan Mangsa Banjir bagi Daerah Kuantan yang mengalami banjir buruk baru-baru ini. Majlis ini telah diadakan di Dewan SUKPA, Indera Mahkota pagi tadi.

Kehadiran MP Kuantan di majlis berkenaan dengan mengedarkan borang pendaftaran parti PKR telah mengelirukan penerima sumbangan. Ramai penerima sedar bahawa sumbangan berkenaan tidak ada kena mengena dengan MP Kuantan itu ataupun PR atau PKR. Ianya dilacarkan di bawah pengurusan pihak Majlis Keselamatan Negara (MKN). 

Biarlah pihak MKN menguruskan bantuan berkenaan. Yang YB sibuk-sibuk menempel buat apa? Kalau tak ada kerja sangat eloklah buat saja demo Anti Lynas sekali lagi.

Tidak Faham Kenapa Ketua Menteri Melaka Sampai Kena Tender Nombor MCM11 Sampai RM20,900!!!

Posted: 10 Feb 2014 08:42 PM PST


CTS boleh faham kalau korporat-korporat dan ahli perniagaan yang kaya raya membeli nombor pendaftaran kenderaan. Apa yang saya tidak faham apabila kakitangan Kerajaan dan wakil-wakil Rakyat berhabis duit untuk mendapatkan nombor yang mereka inginkan. Tidak salah kalau mereka menggunakan duit mereka sendiri, yang mungkin tabungan sedari kecil. Apa yang salahnya adalah persepsi Rakyat. 

Dalam Perdana Menteri menggalakkan dan menyuruh Rakyat berjimat cermat, Ketua Menteri Melaka sendiri membelanjakan RM20,900 untuk membeli nombor pendaftaran kenderaan MCM11. Kita faham kenapa nombor 11 dipilih kerana ini adalah nombor kesukaan Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak. Maafkan kerana terpaksa menegur, kerana yang hendak menjawab dengan macai-macai PR adalah kami yang di bawah ini.

PEJUANG BANGSA

Posted: 11 Feb 2014 11:10 AM PST

PEJUANG BANGSA


GAMBAR PALING LAWAK & # MELETOP #PRKKAJANG KHAS DARI ANWAR !

Posted: 10 Feb 2014 09:30 PM PSTTerbaik LAKONAN  RAJA DRAMA KAJANG , Anwar Ibrahim ..memang pemimpin kelas Dunia !!

Boleh baca penuh khusyuk  akhbar Tamil tu .  Sepahtu buat lawak pun tak boleh buat macam ni ..haha..

Nallakarupan tentu tak terkejut  dengan lakonan Anwar bagi menarik undi pengundi India di Kajang...

Lepas ni akhbar CINA pulak dia baca ....haha

Hebat Sivaji Anwar The Boss main wayang .............

PEMUDA UMNO P.PINANG ZIARAH & HULUR SUMBANGAN MANGSA KEBAKARAN @RRafizal @BenBakarKP @Khairykj

Posted: 10 Feb 2014 08:31 PM PST


Hari ini  Pemuda UMNO Negeri P. Pinang diketuai Sdr Rafizal Abd Rahim  hadir ziarah keluarga mangsa kebakaran Ahad malam lepas.

Pemuda UMNO Negeri bersimpati dengan nasib mangsa kebakaran ini yang tinggal sehelai sepinggang apabila rumah dan harta benda musnah dijilat api .  Mereka turut mengulurkan sumbangan ikhlas bagi beban keluarga mangsa.

Kebajikan rakyat terutama orang Melayu P.Pinang  sentiasa menjadi fokus utama Pemuda UMNO Negeri walaupun di dalam parlimen Anwar Ibrahim .


PEMBOHONGAN MACAI KANTOI , BUKAN WAKIL KEDUTAAN JEPUN MINTA MAAF ANWAR

Posted: 10 Feb 2014 05:23 PM PST


OLEH : Dr MIM 


isunya mengenai kehadiran Jiro Hanyu, pengerusi Sasakawa Peace Foundation (SPF) yang bertemu dengan Anwar Ibrahim. 

1. Jiro Hanyu bukan mewakili kerajaan negara Jepun. Maka permintaan maaf beliau itu hanya mewakili organisasi SPF sahaja dan bukannya kerajaan negara matahari terbit tersebut.

2. Seperti yang telah diperincikan sebelum ini, kerajaan Jepun berhak mengusir sesiapa pun yang melanggar undang-undang negara tersebut.

3. Fakta ini telah diputar belit oleh macai-macai Pakatan pembangkang di dalam media sosial. kononnya kerajaan Jepun yang meminta maaf kepada Anwar Ibrahim.

4. Putar belit dan pembohongan macai-macai Pakatan pembangkang tidak mengejutkan kerana mereka memang pembohong tegar.

satira politik ultraman
5. Kronologi Anwar Ibrahim dilarang masuk ke negara matahari terbit sebenarnya amat mudah iaitu Anwar Ibrahim adalah bekas banduan dan kerana itu beliau perlu memohon visa untuk masuk ke negara Jepun. Itu sahaja. Tiada sebab lain. 

6. But of course, details tentang Anwar Ibrahim tidak memohon visa kerana bekas banduan, tidak dilaporkan oleh kedua-dua portal pembangkang, SorosKini MalaysiaKini dan The Malaysian Insider...typical sikap portal pembangkang. 

7. Satu lagi yang tidak dilaporkan oleh kedua-dua portal pembangkang itu ialahinsiden yang memalukan seluruh rakyat Malaysia apabila penyokong-penyokong Anwar Ibrahim dan Pakatan pembangkang membakar bendera Jepun di depan Kedutaan Jepun di Kuala Lumpur.8. Tindakan terkutuk itu bukan sahaja menjatuhkan imej negara Malaysia tetapi turut dikutuk oleh rakyat Malaysia yang berada di negara Jepun.

9. Dan sehingga ke hari ini, Anwar Ibrahim selaku Ketua Pembangkang belum lagi meminta maaf di atas insiden memalukan itu. 

10. Yang ada cuma Shamsul Iskandar, Ketua AMK yang meminta maaf tetapi kepada pengawal Kedutaan Jepun!

Anda baca 2 laporan portal pembangkang SorosKini MalaysiaKini dan The Malaysian Insider. Sila baca dengan berhati-hati : 
The Sasakawa Peace Foundation (SPF) has apologised to PKR de facto leader Anwar Ibrahim, who was denied entry to Japan last month when he arrived to speak at an event. 
SPF chairperson Jiro Hany, who extended another invitation today, said he would do all he can to ensure that Anwar will be able to enter Japan this time, to participate in a forum on 'Democracy in Muslim world' slated for the end of this month. 
"I am the host responsible for guests to be comfortable and I am very responsible for the great embarrassment to … Anwar," Tokyo-based Jiro (left) told reporters today after a closed-door meeting between the duo in Damansara, Selangor. 
"I apologise to him and ask him that good relations between Anwar and my foundation will not be affected by the incident." 
Anwar accepted the invitation and said he "forgives" Japan for the incident. Immigration officials at Narita Airport had refused him entry to the country on Jan 19 because of his prior conviction. 
Jiro said the SPF had written to Japan's Foreign Affairs Ministry and Defence Ministry seeking an explanation. 
"Up to the present (time), I am not satisfied with their explanation," he said. 
If it is proven that Japan made a mistake, he said, the government should also apologise to Anwar. 
Anwar, asked if he still believes Putrajaya had a hand in the fiasco as he had earlier claimed, said he is over it. 
"Let's move on … this is just one experience. I will therefore accept his (Jiro) invitation to visit Japan on Feb 26," he said - AI

Laporan The Malaysian Insider : 
Pengerusi Yayasan Keamanan Sasakawa (Sasakawa Peace Foundation), Jiro Hanyu bertemu secara empat mata dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini bagi meminta maaf atas insiden larangan masuk ke Jepun Januari lalu. 
Jiro mengakui bertanggungjawab di atas insiden tersebut kerana selaku penganjur, mereka harus memastikan semua berjalan lancar. 
"Saya adalah penganjur, saya harus bertanggungjawab atas kemelut yang berlaku. 
"Saya bertanggungjawab ke atas insiden memalukan yang menimpa Datuk Seri Anwar Ibrahim," kata Jiro dalam sidang media selepas bertemu Anwar secara tertutup di Hotel One World di Petaling Jaya, pagi ini. 
Dalam kontroversi pada 19 Januari itu, Anwar dihalang masuk oleh pihak imigresen Jepun sebaik tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Narita pada jam 6.45 pagi. 
Pihak berkuasa Jepun memberi alasan Anwar tidak mendapatkan kebenaran khas bagi mengunjungi negara matahari terbit itu kerana pernah dipenjarakan di Malaysia. 
Jiro berkata, pihaknya mendesak penjelasan daripada kerajaan Jepun terhadap kontroversi halangan tersebut. 
"Sebab utama lawatan ini ialah untuk meminta maaf kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim atas pengalaman buruknya di lapangan terbang. 
"Saya juga sudah menghantar surat kepada pihak kehakiman dan kementerian hal ehwal luar untuk mendapatkan penjelasan," katanya. 
Sementara itu, Anwar menerima permohonan maaf tersebut dan berharap kedua-dua pihak dapat melupakan insiden yang berlaku itu. 
"Saya mahu melahirkan penghargaan kepada Jiro Hanyu yang sanggup datang dan meminta maaf serta pendirian mereka.
"Bagi saya, pandang ke depan. Ini hanya satu pengalaman," kata Anwar pada sidang media sama. 
Jiro berkata, beliau berharap insiden tersebut tidak akan menyebabkan hubungan antara rakyat Malaysia dan Jepun keruh. 
"Saya juga berharap hubungan antara rakyat Malaysia dan Jepun tidak akan menerima kesan," katanya seterusnya
Maka sekarang, isunya bukan Anwar Ibrahim 'memaafkan' negara Jepun.

Tetapi Anwar Ibrahim yang sepatutnya meminta maaf kepada negara Jepun kerana gagal membawa visa dan sekaligus dikatakan melanggar undang-undang negara tersebut serta tindakan penyokong-penyokong beliau yang membakar bendera Jepun.

Patutlah Anwar tidak mahu memanjangkan isu ini lagi?

Pedang Alif Ba Ta

Posted: 11 Feb 2014 07:34 AM PST

Pedang Alif Ba Ta


Ahli DAP Minta @Teresakok Disiasat SPRM

Posted: 10 Feb 2014 02:36 PM PST


Dd i n b u n g a

Posted: 11 Feb 2014 07:33 AM PST

Dd i n b u n g a


BESAR KESAN NYA KEPADA ANU WAR SEHINGGA TERPAKSA CARI ORANG JEPUN MOHON MAAF TAKUT KALAH DI KAJANG

Posted: 10 Feb 2014 07:44 PM PST


TAK KESAH LAH SIAPA, JANJI ADA MANUSIA MUKA JEPUN DAH CUKUP UNTUK BERSANDIWARA KONON MEWAKILI NEGARA JEPUN MEMOHON MAAF KEPADA ANU WAR...BERGULING - GULING RASANYA NAK KETAWA.

RUPANYA INSIDEN TAK BOLEH MASUK JEPUN MEMBERI KESAN AMAT BESAR PADA MARUAH ANU WAR WALAUPUN ANU WAR CUBA COVER KONON TAK JADI APA APA PADA DIRI BELIAU, MALAH JIKA DILIHAT KEPADA SANDIWARA YANG DIATUR SEMACAM KESANNYA BOLEH MENGAKIBATKAN ANU WAR AKAN KALAH DI KAJANG.

JIRO HANYU HANYA PENGERUSI SASAKAWA PEACE FOUNDATION,  NGO YANG KITA PUN TAK TAHU NGO JENIS APA DAN HALUAN APA DI JEPUN, SILAP - SILAP SAMA STANDARD DENGAN PERSATUAN KHAIRAT KEMATIAN TANAH PERKUBURAN DI MALAYSIA JE.

KERJA PEMAIN FACEBOOK DAN BLOGGERS PR BERTUNGKUS LUMUS SAMPAI PENDEK JARI TANGAN MENAIP UNTUK MEMBOHONG RAKYAT JEPUN KONON MINTA MAAF DENGAN ANU WAR KAHKAHKAH, KANTOI KEJAP SAJA DAH TERBONGKAR PERANGAI HARAMJADAH.

KALAU GITU MEMANG RENDAH STANDARD ANU WAR PEMIMPIN TARAF DUNIA DI KACA MATA JEPUN, HANYA HANTAR PENGERUSI NGO JE JUMPA ANU WAR MINTA MAAF KAHKAHKAH,

MANA PERGI DUTA JEPUN KE MALAYSIA, ATAU MANA PERGI MENTERI JEPUN, ATAU PUN PALING TIDAK KETUA SETIAUSAHA NEGARA JEPUN, ATAU PUN BAGI PENULIS PALING KOMAN PUN KETUA IMIGRESEN JEPUN YERK??????

PATUT LAH RTM DAN TV3 TAK HANTAR MICROFON, STANDARD HANTAR CORONG MINYAK TANAH PUN TAK LAYAK.

Ohpolitik!™

Posted: 11 Feb 2014 03:40 AM PST

Ohpolitik!™


@JobsMalaysia GAGAL URUS Temuduga @myksm @najibrazak

Posted: 10 Feb 2014 08:28 PM PST


Diatas dasar temuduga terbuka, bertempat di RTC kedah JobMalaysia GAGAL menguruskan beratus-ratus pencari kerja yang hadir dengan penuh harapan menukar masa depan.

Borang dah habis, barisan dari tingkat bawah hingga tingkat 4 tidak bergerak, orang ramai semakin marah namun pegawai JobMalaysia hanya mampu mengatakan tunggu nama dipanggil.


Apapun alasan, bagi aku JobMalaysia bukan baru dalam mengendali sesi temuduga, mengapa tempat yang sempit seperti RTC Kedah ini dipilih? Tentunya Stadium Darul Aman dan dewan2 yang besar lebih menjanjikan keselesaan namun mengapa tidak digunakan?


Panggil nama terpaksa jerit tanpa pembesar suara di dalam himpunan beramai2 adakah ini dilihat kerja bijak? Mengapa tidak menggunakan sistem nombor? 

Ramainya bersunggut tidak kurang yang pulang hampa tanpa ditemurah dan mengambil borang dek kerana borang kehabisan tanpa dimaklumkan semasa 2 jam beratur bagi mendapatkan borang.


Apakah ini sistem terbaik yang JobMalaysia ada? Apakah masa depan negara jika kerajaan gagal menguruskan sumber manusia dengan baik?

Pedih dan perit namun inilah hakikatnya boleh digambarkan seratus peratus yang datang adalah anak melayu. Di mana Cina mahupun india?

SENJALIZA

Posted: 11 Feb 2014 03:35 AM PST

SENJALIZA


Memelihara Keharmonian. Tanggung jawab siapa?

Posted: 10 Feb 2014 06:42 PM PST

"Abdul Rahman (Dato Abdul Rahman Dahlan, MP P-169. Kota Belud) was telling a pack of lies when he alleged that the DAP had "since 2008... relentlessly attacked the position of Malays and Islam" and had even "insulted" the Yang diPertuan Agong and Islam, for these allegations and lies are completely untrue," - Kit Siang

Perbuatan Teresa Kok berkait isu paparan sempena CNY 2014, Onederful Malaysia awal-awal lagi mendapat reaksi rakyat Malaysia yang rata-rata mengecamnya kerana menyinggung sensitiviti perkauam dan agama. Sukar ditolak bahawa perbuatan Teresa Kok menjadi ancaman kepada keharmonian kaum di Malaysia.

Dato Abdul Rahman Dahlan, MP P.169-Kota Belud, selaku Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, awal-awal lagi telah memberi reaksi bahawa perbuatan Teresa Kok itu telah menyentuh soal sensitiviti rakyat bumipuera Malaysia, khasnya bangsa Melayu yang berugama Islam.

Apakah perbuatan Teresa Kok mempaparkan "Onederful Malaysia" merupakan perbuatan MEMELIHARA KEHARMONIAN RAKYAT MALAYSIA yang bercorak majmuk?

Lim Kit Siang muncul membela anak buahnya, Teresa Kok, dengan berusaha membutakan mata dan hati penyokongnya dalam nada dan senikata yang berlainan. Dia membela dan cuba menghalalkan perbuatan Teresa Kok. Bertindak seolah-olah dialah HAKIM mengatakan bahawa apa yang dikatakan oleh MP Kota Belud, Dato Abdul Rahman Dahlan, mengenai perbuatan Teresa Kok UNTRUE.

Jelas, LKS menyokong perbuat Terasa Kok. Seolah oleh menggalakkan masyarakat Malaysia melakukan apa yang telah Teresa Kok telah lakukan. APAKAH INI PERBUATAN MEMELIHARA KEHARMONIAN?

Siapa yang lebih layak berbicara mengenai soal PEMELIHARAAN KEHARMONIAN kaum di Malaysia... antara Lim Kit Siang dengan Abdul Rahman Dahlan?JELMAAN RASISMA

Posted: 10 Feb 2014 05:23 PM PST

BUKAN SAHAJA TAMPAR TAPI SEBAT
Pena lebih tajam dari pisau. Demikian peribahasa. Paparan pemimpin senior DAP yang sering menggambarkan dirinya sebagai "senior MP" telah menghampiri tahap paparan yang menghasut. Sebagai pemimpin senior dalam parti yang sekian lama diselimuti dengan fahaman rasisma dan sikap chauvanisma, paparan Teresa Kok sudah pasti lebih menyemarakkan lagi fahaman rasisma dan sikap chauvanisma, bkan sahaja di kalangan ahlinya, malah memberikan kesan pelbagai yang negatif terhadap setiap yang merayakan CNY dan masyarakat Malaysia yang majmuk amnya.

Hasutan yang berbentuk perkauman sudah pasti menjadi ancaman terhadap perpaduan negara dan ancaman terhadap perpaduan ini sukar ditolak sebagai ancaman terhadap keselamatan negara.

Kes rogol, Penganut agama Islam yang meminum arak (di tempat awam) menerima hukuman "SEBAT". Mengedar dadah seringan-ringannya biasanya dihukum dengan sebat sebagai pengajaran kerana berkait dengan isu keselamatan negara.

Dapatkah ditolak bahawa paparan Teresa Kok yang berbentuk video di youtube (lebih dari paparan pena) lebih tajam mengancam perpaduan kaum dan keselamatan negara?

Isu keselamatan negara bukanlah isu remeh. Kenapa saranan TAMPAR terhadap perbuatan diperlekeh perpaduan Rakyat Negara yang menjadi tunjang keselamatan negara? Bukankah SEBAT adalah pengajaran kepada ancaman soal KESELAMATAN NEGARA.

Apakah TAMPAR lebih berat dari SEBAT? Apakah lebih wajar Teresa Kok dihukum SEBAT jika didapati perbuatannya mempaparkan ONEDERPUL Malaysia lebih bahaya dari perbuatan rogol, meminum arak di tempat awam dan menyalah gunakan dadah?

Mana yang lebih pedih Tampar atau Sebat?

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 11 Feb 2014 03:19 AM PST

The Antics of Husin Lempoyang


Serba prihatin, serba janji dan serba tahu ....

Posted: 10 Feb 2014 05:08 PM PST


Bila dekat pilihanraya, suratkabo Keling pun boleh baca?

Wow! Sentiasa untung jual orang

tunku

Posted: 11 Feb 2014 03:02 AM PST

tunku


Teresa Kok Deserves a Slap and FOR FREE-OF-CHARGE!

Posted: 11 Feb 2014 01:17 AM PST

Teresa Kok deserves a 'slap', no doubt about it, maybe not physically but definitely on her bloated ego. Her arrogance has shrouded her ability to reason, act and think as a politician.

As a member of parliament from DAP, she for sure had no grounds to produce and 'act' in her Chinese New Year video that went viral on the net.

It is shameful that DAP's top leaders have defended her video, citing it was not seditious in any manner. It is disgusting that the very same DAP that goes around the nation boasting of being a champion for all races had stooped so low in condoning a video that had belittled the nation grossly.

DAP had always lamented that Barisan Nasional is the leader of gutter politics but with Kok's video, I wonder what sort of politics they practice now?

The DAP has proven beyond doubt that it is nothing more than another group of humans who will do anything to achieve its desires, which is to take over the governing of the country at all cost.

Kok's video unveiled the camouflaged image of DAP, a party that respects no other race but only thinks for the Chinese.

Kok's argument that the video did not mention any names, in her defence, is really insulting the intelligence of all Malaysians. It is crystal clear that Kok was making sly innuendos, hitting below the belt of certain individuals and the Malays in particular.

Come on, we are not that dumb not to understand her cunning message to the nation.

As a politician and an elected rep, she lacked maturity and wisdom in sending out the message she really intended to during the festive season.

It was distasteful and sour to do so on an auspicious occasion like the Chinese New Year (CNY). Kok just wanted to show how the Chinese in Malaysia think that they are far superior in Malaysia than other races.

No doubt, all is not well in the nation but for her to ridicule the people of Malaysia blatantly completely defies logic when she is also a citizen of the country. Is she implying via the video that since she is a Chinese descendent, she has the right to denigrate other races during Chinese New Year?

Morally wrong
Occasions like the CNY or other festivities should be optimised to close ranks and implant seeds of harmony among various races but Kok thought it would be more appropriate to release a damaging video in the public domain to score brownie points with her foolish supporters and followers.

And DAP supremos think that it was a gigantic effort and Kok indeed needs to be credited for making a fool out of herself.

Seems like DAP is nothing better than any other race-based party and it will defend its grounds even if it knows it is morally wrong. It forgets that two wrongs do not make a right.

Kok had 'slapped' the entire nation on the international front with the video and yet she cries innocence as though there was no damage done by her.

Indeed, it was her very own boss Lim Kit Siang who had said days earlier that all efforts must be made to avoid another May 13, but looks like Kok had just fuelled the strained race relationship in the country with her 'Onederful Malaysia CNY2014′ video.

As said earlier, Kok needs to be 'slapped', but with all available legal avenues. The authorities must put a stop to vainglorious individuals like her who are self-centered.

Taipingmali (tm)

Posted: 11 Feb 2014 01:33 AM PST

Taipingmali (tm)


KES BULI DAN MENGHINA PENJAWAT AWAM

Posted: 10 Feb 2014 05:11 AM PSTDap Sabotaj CNY di Taiping?

Posted: 10 Feb 2014 03:29 AM PSTKandungan Risalah yang diedarkan semasa Sambutan Rumah Terbuka Tahun Baru Cina di Taiping
Barisan Nasional/UMNO tidak tahu menjaga hak kebebasan beragama,Masalah bahasa dan Sekolah Rendah Cina masih tidak diselesaikan sampai hari ini.Sudah tiba masanya untuk memilih sebuah kerajaan yang tdk mengotai janji.Kita mesti terus berusaha untuk berjuang ke depan.Ekonomi milik kita, tahun baharu akan bermula,
Biarlah kita menyiapkan diri untuk sedia belayar menuju ke depan,Bersama-sama berjuang untuk mendapatkan sebuah kerajaan yang boleh menjamin masa depan yang cemerlang!Orang Melayu dalam Pakatan Rakyat senang dibeli.Untuk menang, kami tidak akan mengalah.
Masa depan yang cerah menuggu kita untuk diperjuangkan.
Kepada semua diucapkan semoga berjaya, impian menjadi kenyataan, semua tugasan akan berjaya!Gong Xi Fa Cai!

Risalah seperti ini dijumpai bertaburan di atas jalan berhampiran dengan kawasa sambutan dan beberapa orang ahli Dap didapati berpakaian biasa cumanya pada mereka tak kelihatan pun memegang risalah atau mengedarkan kepada orang ramai, kemungkinan mereka ingin melihat berapa ramai tetamu cina yang mengutip dan membacanya.

Mengenai kurangnya sambutan kaum cina, kemungkinan besar berlaku sabotaj pada kad jemputan. kad jemputan tidak sampai atau sengaja tidak dihantar. Jika kad tidak diterima oleh badan-badan NGO cina , sudah tentu mereka tidak akan hadir kerana tiada kad jemputan...

Beberapa tahun lalu satu majlis minum teh sempenan sambutan kemerdekaan juga disabotaj dan ramai NGO, orang perseorangan tidak mendapat jemputan, sudahnya pihak AJK memanggil sesiapa saja yang lalu di kawasan taman tasik untu turut serta dalam majlis tersebut..

sumber gambar: fb

Sahabat-Gunung

Posted: 11 Feb 2014 01:17 AM PST

Sahabat-Gunung


Bangla Dapat IC - Satu Lagi Projek Jahanamkan Negara - Nga Kor Ming

Posted: 10 Feb 2014 09:30 PM PST


Lihatlah bagaimana Nga Kor Ming memfitnah dan menipu rakyat Malaysia.

Seorang Ahli Parlimen DAP telah meminta maaf kepada Chua Lai Fatt yang merupakan anak angkat seorang keluarga Cina.

Tetapi kini seorang lagi Pemimpin DAP memfitnah dan menipu rakyat Malaysia.Semakin Kurang Ajar Mereka Nie

Posted: 10 Feb 2014 07:57 PM PST


Nampaknya mereka semakin berani, semakin kurang ajar...

Inilah silapnya menghapuskan ISA dalam negara kita, sekarang tengok ajerlah ....

Happy Valentine's Day

Posted: 10 Feb 2014 04:33 AM PST

Menyambut HARI VALENTINE bagi umat Islam ibarat kita bergembira dengan kejayaan menumpaskan kerajaan Islam di Cordova, Sepanyol.

HARI VALENTINE mengikut sejarah datang dari zaman pemerintah Ratu Isabella di Sepanyol.... perkataan VALENTINE diambil sempena nama Pederi besar Kristian Saint Valentine, beliau amat disayangi oleh Ratu Isabella dan juga rakyat jelata kerana beliau berjaya menumpaskan kerajaan Islam di Cordava, sepanyol pada 14 Feb (tarikh hari valentine) 270 masihi.

Kejayaan beliau begitu bermakna bagi Ratu Isabella oleh itu, 14 Feb disambut setiap tahun bagi merayakan kemenangan tersebut dengan menamakan Hari Valentine..


SEBARKAN PERKARA INI..

Panglima Perang Cyber

Posted: 10 Feb 2014 11:40 PM PST

Panglima Perang Cyber


Ahli DAP Minta SPRM Siasat @TeresaKok Seleweng Dana Parti

Posted: 10 Feb 2014 05:56 AM PST

Check out this video on YouTube:

http://youtu.be/o5eNYQx5lrw


Sent from my iPhone

sekupangdua

Posted: 10 Feb 2014 11:35 PM PST

sekupangdua


BUKAN BARU... LAMA DAH ALJUB MERANCANG...

Posted: 10 Feb 2014 07:15 PM PST


Kisahnya bukan sekarang lama dah... teratur dan dirancang, dia sedar dia tak mungkin dapat terus melompat jadi PM, setakat yg hadir sekadar 20 hingga 30 ribu sebagai pencacai yg sanggup berguling didataran merdeka dan jadi gengster kat atas jalan raya tak dapat dibandingkan sebagai suara rakyat Malaysia yag kini hampir mencecah 30 juta orang. kalau dinisbahkan tak sampai 1 % pun. buat dah banyak kali... nampaknya progress tak menjadi yg disedarinya... jadi Plan B pula bermula

Apa korang ingat semuanya cara kebetulan hehehe... tak secetek tu otak kita tak boleh berfikir kecuali lembu dan babian pengikut setia jer yg akan kuat angguk semacam tertelan berlebihan air hikmat atau keramat Tok Gurun yg sekarang nie paling atas dicarta Kaki Kencing. kencingnya berkeramat dan penuh kuasa magik?


Memang bukan setakat ini sahaja malah badut pun mula melompat dan mencucuk yang mana patut untuk mewarnai warna kusam politik dewasa ini, lihat lah si bahgal nie bercakap... mencabar DS Najib supaya ke Kajang untuk berentap dengan Boss Kesayangannya. kenapa saya kata kesayangan? sebabnya dialah orang kedua yg menyebut Ikrar selain The Hercules yg mahu runtuhkan tembok penjara kalau kesayangannya di penjara... mungkin itu pengertian dalam kamus kasih sayang berlebihan atau tahap tertinggi sekali pun ada cara baru salam cium ketiak... miker ler teman idak sanggup

Benggapnya si bonggong nie memang cukup ketara, mencabar DS Najib Ke Kajang... BN tak buat begitu, BN tak tamak dan giler dengan Kuasa... bukan macam Aljub yg mahu bertanding kerana mahukan Kuasa, bukan kah calon terbaik orang tempatan, tak ramai yang sanggup tukar alamat ke kawasan lain kerana bukan sesuatu kehendak...mesti ada sebab menafikan hak rakyat demi kehendak dia... hehehe kuat kehendak mamat nie...  


Kesian Samdol nie... jadi mangasa lagi, patut la tergagap-gagap nak menjawab bila dilihat golongan seangkatan sedang berGUMBIRA dengan duit rakyat, ada yg hampir 400% kenaikan habuan untuk mereka, Apa korang ingat sigaygap hebat merancang begini hebat dan berani? jangan buat lawak beb... nak mempertahankan soalan wartawan pun gaygap makin kriktikal...

Jadi apa puncanya bila Naik Gaji, meruntuh gerai Orang melayu, menafikan Hak janda-janda, anak yg ke IPTA, Kalimah Allah swt yg dilacurkan, pembinaan Gereja terbesar, kandang babi gergasi dan banyak lagi tetiba muncul.... Bagai dalam kalender tahunan layaknya... semuanya akan berkesudahan dengan kemunculan seorang HERO yg bernama Aljub...

Teknik reverse yg dia praktikalkan cukup berkesan, lama dah... tengok la semua perhimpunan haram dan demo yg terjadi... Blck out, R ubah, Bersih dan macam-macam lagi yg akan berkesudahan kemunculan seorang HERO di episode akhir... sedangkan semua kekalutan dan rakyat diajar menjadi haram jadah olehnya jugak... dia jugak yg jadi HERO... 

AZLI SHUKRI

Posted: 10 Feb 2014 11:35 PM PST

AZLI SHUKRI


Projek Kajang : Siapa Punya Idea?

Posted: 09 Feb 2014 11:42 PM PST

KUALA LUMPUR 9 Feb. - 'Projek Kajang' yang didakwa dijalankan Parti Keadilan Rakyat (PKR) untuk menjatuhkan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim merupakan pintu kemusnahan bagi pakatan pembangkang. Seorang ulama Pas, Dr. Mohd. Abd. Rahman Kajani berkata, perkara itu memandangkan PKR yang sebelum ini membuat keputusan sendiri bagi mewajarkan Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang telah membelakangi konsep musyawarah dan muafakat yang sepatut menjadi amalan semua parti pakatan pembangkang. "Tidakkah keputusan ini dan sebegini bersifat sebelah pihak dan jahat dengan mengabaikan rakan sekutu dalam Pakatan Rakyat? Adakah Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menjadi Menteri Besar mewakili PKR atau mewakili pembangkang? "Cara bertindak sebegini dalam membuat keputusan besar bakal menghancurkan Pakatan Rakyat jika mendapat kuasa lebih besar lagi iaitu Putrajaya," katanya melalui laman sosial pro-ulama Pas, Eh-Haraki baru-baru ini. Mengulas lanjut, Mohd. menegaskan, tindakan pasukan pemikir Anwar dalam PKR iaitu Rafizi Ramli, Abdul Rahim Ghouse dan Saifudin Nasution yang mengemukakan idea perletakan jawatan ADUN Kajang Lee Chin Cheh bagi memberi laluan kepada Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim juga penuh dengan tanda tanya. "Tidakkah tindakan tersebut merupakan satu cara membuat keputusan yang sangat bahaya untuk kemajuan pembangkang dan apakah cukup otak untuk empat orang berfikir untuk satu keputusan yang besar? "Tidakkah suatu yang merosakkan organisasi apabila cara membuat keputusan sebegini menjadi amalan. Terpaksa mengiyakan satu kesilapan. Tidakkah mereka pemimpin yang perlu memimpin bukannya dipimpin," soalnya.

The Unspinners

Posted: 10 Feb 2014 11:17 PM PST

The Unspinners


Anwar perlu beritahu bangsanya sebenar

Posted: 10 Feb 2014 08:32 PM PST


Betul ke Anwar tahu baca suratkhabar India?

Ini tentu menimbulkan persoalan kenapa Anwar berkata "Anak cina anak saya. Anak India anak saya. Anak Melayu ..." (last sekali dia sebut)

Kalau mengikut perawakan Dato Ibrahim, rupanya tak menyerupai Melayu tapi mirip kaum pendatang dari Benua Kecil India.

Ada pula kenyataan sumber tertentu kata Anwar bukan anak Mak Yan tapi anak perkongsian Dato Ibrahim yang spelling sebenar mungkin Dato Ebraheem dan seorang wanita cina. Maka kulit Anwar cerah berbanding dengan adik beradiknya yang lebih mirip Tok Ebraheem.

Jika ini benar, maka UMNO Kajang tak berhak untuk menuntut kerusi tersebut. Malah MCA pun elok beri laluan kepada MIC.

Hehehe .... nak pilihanraya semua boleh buat dan bikin... Tok Lebai pun dia sampai tazkirah di surau...


 ... macam pendakwah, padahal baruah .......kaki kaki penipu.


Dialah peminat bolasepak Selangor dan ...


 ...muhibbah dengan cina. Padahal ...


... kaki penjubo.
,

Josephine Mary maki Sultan Selangor?

Posted: 10 Feb 2014 04:31 PM PST


Tempoh hari sebuah blog ABITW memberi teori pandangan peribadi bahawa ANwar Ibrahim akan menggulingkan sistem raja berperlembagaan dan PRK Kajang mungkin pencetus. Baca sepenuh di SINI.

Kini sebuah Facebook pro pembangkang yang empunya tertulis bernama Josephine Mary [lihat SINI] menulis kata menghina Sultan Selangor berikut:

sultan selangor pun macam anjing sial bodoh dengar cakap orang..allah milik orang kristian,islam melayu malaysia nak rampas konon,melayu anjing sial..

melayu islam mmg bodoh saya dari agama kristian saya sembayang di gereja holy family kajang,paderi kami ajar allah dlm melayu,kenapa melayu bodoh isukan hal ini,saya dari taman megah kajang,saya kuat sembayang di gereja saya kajang,saya tak boleh terima,melayu kacau bagi masaklah kepada kaum kristian,mmg melayu bodoh islam makan tahi,selagi melayu malaysia islam ada,negara ini tak akan maju la,bodoh melayu makan lembu tahi melayu islam sial.
 

Nama-nama seakan pelari handalan negara Josephine Mary tapi rupanya bukan. Lihat di The STar SINI. Bukan juga menyerupai penggiat DAP yang nama sama dalam blog DAP di SINI.
Tentu sekali mereka tak buat kenyataan di atas dan menghantar komen merata di Facebook lain. Nampak macam ada usaha untuk menjadikan komen ini tersebar macam viral.

Dari Facebook, latarbelakang beliau ada berikut:Mungkin Josephine Mary yang duduk di Jalan Reko dan pernah bersekolah di SMK Jalan Reko dan Kajang High School dah jadi jahat hingga sedia pampar gambar dia dengan gambar lucah.

Tak menolak kemungkinan seorang gadis yang sering bersembahyang ke gereja Holy Family Kajang berubah sikap dan adab b udi.

Namun agak pelik bagi Josephine menulis di Facebook sendiri mengutuk dirinya:


Flying Kick memberi komen di SINI tentang usaha provokasi yang bersempena PRK Kajang.

Namun begitu, tidak menolak kemungkinan ianya Facebook palsu yang dipunyai seorang lelaki yang mana dia dikecewakan oleh gadis dalam gambar. Jarang seorang wanita buat Facebook dengan penuh gambar porn.


Tidak menolak kemungkinan nama tertera di atas adalah orang yang kenakan dia. Apa hal Josephine yang dipercayai kerja di Bangi sila ke balai berdekatan untuk bantu kenyataan.

KESIAN! Akhirnya begini jadi PAS dan Unit Amal ...

Posted: 10 Feb 2014 07:35 AM PST

Body guard evangelis kurang ajar Theresa Kok ...Unit Militia PAS aka Unit Amal PAS sedia berjihad untuk mempertahankan DAP MP Terresa KoK dari ancaman NGO Islam...

Provokasi Teresa terhadap Islam yang berjela punya panjang langsung tak diambilkira ... asal you anti UMNO you my flen.

Untuk Islam diam saja


 FMT melaporkan SINI.

Hmmm.... nak halang Taib sanggup mengadap Agong, tapi bab kalimah Allah takde pula jumpa SUltan dan Agong.

Tak dihargai pun

Unit AMal kononnya sedia pertahan gereja.. Orang Kristian sampai ada kata dengan mudah-mudah minta Unit Amal beri keselamatan pada urusan mereka.

Tapi mereka hanya anggap mereka sebagai ...


Baca MyMAssa SINI

Laman blog Kristian Katolik Malaysia iaitu christianunited4malaysia.blogspot.com menulis artikel berbaur amaran kepada Pas yang merupakan parti di dalam Pakatan Rakyat dan juga parti yang mempunyai banyak kerusi dalam Dun Selangor.
Satu artikel bertajuk "Jika PAS bertanding lawan Anwar Ibrahim di Kajang, tempat PAS adalah sehina UMNO".

Baca MyMAssa SINI dan AIDC SINI

Rafizi ditauGAY oleh Nat Tan pasal NOW, OSEA, Muaz, Eekmal, dll

Posted: 10 Feb 2014 04:30 AM PSTMyMassa ada menulis mengenai pertengkaran antara Rafizi dengan bekas pekerja Anwar bernama Nat Tan yang mengkritik ANwar dalam Malaysiakini. MyMassa SINI.

Nat Tan mempersoalkan isu prinsip tapi Rafizi dengan nada aksyen dan condescending (pandang rendah) cuba bermain hujah cetak kata Nat Tan dah kenyang.

Dia nak cuba cabar Nat Tan lalu senang saja Nat Tan balas lalu terkangang Rafizi...

Rafizi replied :
For transparency, disclose total pay package, ur job scope, ur contribution to Selangor gov. Let's all be transparent ;-)
Tan said oO? divulge sgorku grant to NOW, renumeration & job scope for: OSEA CEO, muaz, eekmal, hilman, & i promise i will divulge mine

Kritikan Nat Tan terhadap Anwar ada di SINI

Dulu ditanya, suruh wartawan siasat ... sekarang cabut lari

Posted: 10 Feb 2014 01:30 AM PST
DARUL EHSAN TODAY

Posted: 10 Feb 2014 11:14 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Islam, Kalimah Allah & Nabi Muhammad Hanya Milik PAS, Umno Tak Yah Sibuk...

Posted: 10 Feb 2014 09:00 PM PST

Islam kalimah Allah dan nabi Muhammad adalah milik mutlak pas, so kenapa umno nak sibuk-sibuk buat program agama...

Bayangkan satu program yang cakup mulia seperti program "mahabbatur rasul, kedah berselawat" di tuduh sebagai program politik oleh ketua dewan ulama pas...


Tak cukup dengan itu, pas menggunakan read bean army memfitnah dan menimbulkan syak, penganjur program itu kononnya di taja oleh syarikat nombor ekor dan fitnah itu di sambut dalam fan page nik ajis...Aku dah boleh agak dah apa jawapan nik ajis, "akaun fb ambo keno hack"

Apa makna semua nie? 

Maknanya, umno tak layak buat program agama la, umno tak Islam, yang Islam dalam malaysia nie, pas sorang je, pasal dulu nik ajis dah kata, ahli dan penyokong pas di jamin masyukk syurga, tak kira la orang tu Islam ke tidak, janji dia sokong pas, dia masyukk syurga...

Aduhh Sapai Bila Kita Nak Tengok Bangsa Melayu & Agama Islam Di Hina, Di Cerca...???

Posted: 10 Feb 2014 06:00 PM PST

Lepas nie paria tu akan kata, "saya tak tulis macam tu pun, facebook saya kena hack dengan cybertrooper umno"
Dah penat rasanya tengok bangsa melayu dan agama Islam di cerca sebergini rupa, sedih memang lah sedih tapi nak buat macam mana? mereka yang ada kuasa untuk menghalang perkara ini berlaku pun boleh dok tengok saja...

Tak pernah sebergini teruk bangsa melayu dan agama Islam di hina, tahun-tahun kebelakangan ini seolah-
olah macam ada satu "force" atau gerakan di atur untuk menghina bangsa melayu dan agama Islam, untuk melemahkan jati diri orang melayu, supaya orang melayu menjadi malu untuk mengaku diri itu melayu...

Tolonglah, sampai bila kita nak berdiam diri? orang melayu dan agama Islam adalah majoriti dalam negara ini, tapi tindakan kita berdiam diri takut nak bersuara dan mengambil tindakan terhadap orang yang menghina bangsa dan agama kita dilihat seolah-olah kita ini kaum pendatang dan mainoriti dalam malaysia...

Aku sedih la...

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 10 Feb 2014 11:02 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


SKANDAL PENYELEWENGAN TERESA KOK DIDEDAH

Posted: 10 Feb 2014 08:59 PM PST

DAP sering menuduh pihak lain sebagai perkauman, agama dan tidak berintergriti, namun di sebalik itu parti itu yang sebenarnya menjadi juara dalam memperaktikkan budaya negatif tersebut, dedah DAP Insider.
Dalam pendedahan terbaru bertajuk " Devil in Disguised – Who is Teresa Kok," blog itu membongkar penyelewengan Teresa Kok semasa berjawatan Exco Pelaburan, Perindustrian & Perdagangan, Kerajaan Negeri Selangor.
"Kembali kepada Teresa Kok, dia selalu bercakap tentang intergriti. Menampakkan dirinya sebagai juara anti korupsi. Biar saya beritahu anda siapa sebenarnya Teresa Kok. Kenapa dia tidak lagi bertanding di peringkat negeri (tidak memegang jawatan dalam kerajaan negeri) dan hanya dipilih sebagai ahli parlimen sahaja.
"Adakah anda tahu, selama ini, dia juga mempunyai proksi (perniagaan) ? Tan Sri Khalid (Menteri Besar Selangor) telah membangkitkan perkara ini kepada pimpinan atasan DAP sebelum Pilihanraya Umum ke-13 (PRU 13). Hasilnya, dia tidak bertanding untuk peringkat DUN pada PRU 13.
"Dalam chapter ini, saya akan dedahkan salah satu dari penyalahgunaan wang amalan korupsi yang dilakukan Teresa Kok. Ia berkaitan dengan pemberian projek kepada sebuah syarikat asing yang bernilai Ringgit Malaysia satu billion untuk dua keping tanah di Dengkil dan Kuala Kubu Bahru iaitu kawasan di bawah lokasi Sepang dan Hulu Selangor, " dedah DAP Insider.
Menurut DAP Insider, kedua-dua keping tanah itu dimiliki oleh Yayasan Selangor, tanah di Dengkil, PT. 39693, dengan saiz 15.17 ekar disewa kepada sekolah agama swasta dengan yuran RM25 ribu sebulan, manakala tanah di Kuala Kubu Bahru, PT. 521 disewa kepada PLKN (Pusat Latihan Khidmat Negara) untuk didirikan dua kem dengan bayaran sebanyak RM700 ribu sebulan.
"Pada 14 Disember 2011, Yayasan Selangor telah menerima surat perjanjian persetujuan antara dua pihak (letter of intent-LOI) daripada Goldsino Investment Development Limited yang berpangkalan di Zhuhai China untuk memulakan projek solar Photovaltaic Loji Kuasa di kedua-dua tanah tersebut.
"Cadangan untuk memajakkan tanah-tanah itu mengambil masa selama 25 tahun dan projek ini dianggarkan bernilai sehingga RM 1 bilion.
"Pada mesyuarat pertama, 2 orang wakil dari Goldsino Investment Development Limited hadir dan menyebut bahawa mereka kenal Teresa Kok.
"Fakta yang menarik yang dinyatakan di dalam surat LOI daripada Goldsino Investment Development Limited kepada Yayasan Selangor menyebut " kami ingin merakamkan penghargaan tulus ikhlas kepada Yayasan Selangor kerana menjemput kami untuk mengambil bahagian bagi projek di atas" menunjukkan bahawa perbincangan awal telah dibuat antara Teresa Kok dengan wakil-wakil dari Goldsino Investment Development Limited (merujuk kepada KOK Chee Keong , Pengarah Goldsino Investment Development Limited [Malaysia ])."
Selanjutnya, pada 19 Disember 2011, Hafidah Haron, Pemangku Pengurus Besar, Bahagian Harta dan Pembangunan Yayasan Selangor telah mengeluarkan satu memo kepada Pegawai Undang-Undang Yayasan Selangor untuk melakukan semakan ke atas syarikat Goldsino Investment Development Limited.
Pada 22 Disember 2011, Yayasan Selangor telah mengeluarkan surat LOI kepada Goldsino Investment Development Limited yang ditandatangani oleh Raja Amir Shah, Timbalan Pengurus Besar yang dilantik oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Tan Sri Khalid Ibrahim.
Pada 27 Disember 2011, jam 10.00 pagi, Yayasan Selangor telah mengadakan mesyuarat bersama dengan Goldsino Investment Development Limited, di Bangunan Yayasan Selangor. Seramai 8 orang pegawai telah mewakili Yayasan Selangor dan Kok Chee Keong secara perseorangan mewakili Goldsino Investment Limited. Memorandum Persefahaman (Memorandum of Understanding – MOU) telah dibincangkan untuk menangani isu berkaitan dengan Tenaga Nasional Berhad (TNB).
"LOI telah diserahkan kepada Goldsino Investment Limited dalam mesyuarat pada 28 Disember 2011. enyerahan LOI dalam masa yang singkat membuktikan bahawa projek ini telah diberikan berdasarkan kaedah Rundingan Terus (Direct Negotiation).
"Tiada sebarang tender terbuka yang diiklankan dalam laman web Yayasan Selangor yang berkaitan dengan projek ini. Sehingga hari ini, tidak ada perbincangan lanjut dibuat ke atas keuntungan yang diperolehi oleh Yayasan Selangor selepas majlis penyerahan kedua-dua tanah kepada Goldsino Investment Limited.
"Apa yang paling menghairan saya adalah, cadangan Projek Suria seolah-olah tidak munasabah kerana Selangor tidak mempunyai masalah dengan kekurangan kuasa. Rundingan langsung dalam projek ini adalah bertentangan dengan dasar-dasar Pakatan Rakyat mengenai rasuah dan penyelewengan. Apakah hubungan antara Goldsino Investment Limited dengan Teresa Kok ?," soal blog itu.

Filem "Son of God" bakal cetus kontroversi!!!

Posted: 10 Feb 2014 04:29 PM PST


Bagai sudah dirancang atau berlaku secara kebetulan, pihak kafirin harbi katolik antarabangsa cuba memanaskan perasaan umat Islam seluruh dunia.

Filem "Son of God" bakal ditayangkan di Amerika Syarikat pada 28 Februari 2014 dan akan cuba ditayangkan serentak di seluruh dunia.

Mungkin sesetengah pihak termasuk puak langau dan katak hijau akan mempersoalkan kenapa kerajaan perlu takut filem ini ditayangkan? 


Tahu tak bahawa filem boleh digunakan sebagai medium propaganda untuk menyebarkan fahaman salah dan menyongsangkan akidah. Boleh goyah iman jika kita mempercayai dan menerima sesuatu dakyah sesat sebagai sesuatu yang betul.

Apatah lagi dengan kehangatan PRK Kajang yang sengaja dicipta untuk menaikkan seorang pesalah syariah/liwat untuk merebut jawatan Menteri Besar yang gajinya lebih besar dari seorang Perdana Menteri! Semua ini dirancang untuk mengugat institusi Islam. 

Memang filem mengambarkan kreativiti seseorang pengarah. Namun filem juga menjadi senjata untuk menguatkan tuntutan golongan tertentu. Bagaikan sudah diplot filem ini akan menjadi punca ketengangan antara Islam dan Kristian Khatolik yang dibantu secara senyap-senyap oleh pihak ekstrem agama-agama lain.
Umat Islam di Indonesia selalunya pantas membela Islam, kita juga harus lebih pantas membela Islam.

Ketengangan dijangka bukan sahaja akan berlaku di Malaysia tetapi paling dahsyat konflik dijangka lebih hebat akan berlaku di Indonesia, Pakistan, Negara-negara Timur Tengah bahkan di kalangan penganut pelbagai aliran kristian sendiri yang tidak setuju dengan tafsiran filem ini.

Promo Jihad kalimah Allah

Di Malaysia keputusan mengenai Kalimah Allah akan dijalankan di Mahkamah Persekutuan, Kuala Lumpur pada 5 Mac 2014.  Jadi jangan kita leka kerana musuh-musuh Islam tidak pernah leka. Kejahatan yang terancang akan mudah menghancurkan kebaikan yang tidak bersatu dan terancang. Ayuh mari kita gerakkan sukarelawan Jihad untuk turun ke KL pada tarikh tersebut nanti.

Apa lagi kita tunggu? Haramkan segera kemasukkan dan penayangan filem "Son of God" kerana ancaman dan propaganda akidah oleh puak-puak ekstremist agama. Lebih baik kita mencegah dari terpaksa menanggung kerugian lebih besar di kemudian hari.

JAKIM, KDN, LPF, PDRM, SKMM sila ambil tindakan segera! NGO's singsingkan lenganmu ada tugasan jihad yang perlu anda semua lakukan. Hentikan perlecehan terhadap Allah dan Nabi Isa a.s. Allah Akhbar!

Hindu Murtad Hina Islam - ada di Kajang!

Posted: 10 Feb 2014 06:31 AM PSTPRK Kajang akan berlangsung tak lama lagi. Para pengikut pakatan dajjal kini memulakan serangan ke atas umat Islam, Melayu dan Sultan di Selangor. Berdasarkan kepada kenyataan-kenyataan yang dikeluarkan betina ini sebenarnya baru sahaja memeluk agama Kristian dan perasan kononnya dia sudah jadi orang putih dan statusnya telah tinggi berbanding masyarakat India yang sebangsa dengannya. 

Dan berdasarkan kepada kenyataan-kenyataannya juga, betina kapir harbi ini merupakan antara barisan muda DAP yang cuba mendapatkan perhatian daripada masyarakat Kajang khususnya. Tidak mustahil sekiranya, paderi yang dimaksudkan, yang terdapat dalam senarai 'friend'nya merupakan antara sumber penggalak untuk dia merangsang kemarahan masyarakat Melayu-Islam.
Betina ini barangkali tidak tahu bahawa akaun Facebooknya boleh diakses dengan sepenuhnya. Berdasarkan kepada tahap Bahasa Inggerisnya yang sangat lintang pukang, selain Bahasa Melayunya dengan kosa kata terhad kepada anjing, babi, sial, lembu dan tahi, Josephine Mary besar kemungkinan merupakan salah seorang pelajar Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Tamil yang terletak di kawasan yang sama. 


Antara kata-katanya ialah;


Selagi Islam Melayu Malaysia ini ada negara ini tidak akan maju... melayu bodoh nak hancurkan agama kristian... menteri, sultan semua bodoh makan tahi anjing sial."
"Saya Josephine Mary dari Kajang Tamah Megah, saya pergi ke Gereja Holy Family Kajang. Paderi kami, George Harrison ajar kami dalam Melayu Allah, kenapa Melayu Islam isukan hal kalimah Allah ini... saya tak puas hati la, memang Melayu Islam Malaysia bodoh makan tahi... sultan menteri semua bodoh melayu sial.""Sultan Selangor pun macam anjing sial bodoh dengar cakap orang... allah milik orang kristian, islam melayu malaysia nak rampas konon, melayu anjing sial."Buktinya seperti berikut;Bila otak dipenuhi nafsu seks, maka apa yang keluar dari mulutnya selalunya mencerminkan betapa kotor dan buruknya jiwa dan fikiran seseorang itu. Apakah ini yang sering diajari oleh paderi-paderi kristian di gereja khatolik Holy Family Kajang pada penganut-penganutnya?

Gereja ajar ilmu mencarut, lesbian, seks bebas untuk memberontak...???

Ini buktinya...

Inilah Gereja Khatolik Holy Family di Kajang yang dimaksudkan tempat Josephine Mary mendapat ilmu songsang paderi khatolik yang menghina bangsa Melayu, Islam dan Sultan.


Gereja Holy Family, Kajang - menjadi pusat gerakan anti Islam, Melayu dan Sultan Selangor


Gereja tempat ajar ilmu kristian atau pusat mengajar penganutnya jadi kurang ajar terhadap bangsa Melayu, Agama Islam dan Sultan?


Lokasi ke Taman Megah, Kajang tempat kediaman betina kristian yang menghina Islam, Melayu dan Sultan

Apa lagi mahu ditunggu wahai pejuang-pejuang Melayu-Islam, jangan sekadar buat laporan polis dan SKMM. Sewajibnya kita mencari betina kapir harbi ini hingga dapat dan ajar secukup-cukupnya. Gereja khatolik Holy Family Kajang ini perlu disiasat dan ditutup kerana menjadi pusat ajaran songsang menyemai kebencian kepada umat Islam selama ini.

Demo-demo juga tetapi betina ini harus ditangkap dan dihukum bersama-sama paderi yang menghasutnya. Jika Polis tidak bertindak jangan marah jika ada umat Islam yang ambil tindakan sendiri. 

Ini merupakan penderhakaan dan wajar dikenakan tindakan kerana kegiatan subversif. Anwar dan DAP harus bertanggungjawab!!!


Belantan

Posted: 10 Feb 2014 11:02 PM PST

Belantan


Selangor 'seronok' terima RM564.64j peruntukan Marris 2014, namun jalanrayanya masih HAMPEH..?

Posted: 10 Feb 2014 04:23 PM PST


Kerajaan negeri Selangor hari ini dengan 'seronoknya' mengumumkan penerimaan Kumpulan Wang Amanah Penyelenggaraan Jalan Raya Negeri dan Sistem Maklumat Rekod Jalan Raya (Marris) dari Kerajaan Persekutuan menerusi pihak berkuasa tempatan negeri itu pada tahun ini dianggarkan bernilai RM564.64 juta.

Exco Belia dan Sukan, Infrastruktur dan Kemudahan Awam, Dr. Ahmad Yunus Hairi berkata pihaknya menyambut baik penyaluran dana awam terbabit selaras dengan peruntukan Perkara 109 (1)(b), Perlembagaan Persekutuan.

Jelasnya, peruntukan itu nanti akan disalurkan bagi penyelenggaraan jalan di Selangor, merangkumi Jalan Kerajaan Negeri, Jalan Bandaran, Jalan Perumahan Murah, Jalan Kampung, Jalan Pertanian dan Lorong Belakang.

"Kuasa berbelanja diberikan kepada Datuk Bandar atau Yang di Pertua PBT atau Pegawai Daerah atau Pengarah JKR atau Pengarah JPS untuk melaksanakan projek Marris bagi tahun 2014.

"Setiap senarai projek PBT, Pejabat Daerah, JKR dan JPS perlu disemak oleh jawatankuasa teknikal disahkan oleh jawatankuasa pentadbiran MARRIS sebelum perolehan dilaksanakan," katanya dipetik daripada kenyataan medianya, hari ini.


Mengulas lanjut, beliau berkata peruntukan Marris di PBT akan ditambah sebanyak RM3 juta untuk setiap Dun menjadikan jumlah bernilai RM168 juta.

Manakala Pejabat Daerah dan Tanah Negeri Selangor pula akan mendapat peruntukan tambahan sebanyak RM500,000 yang berjumlah RM4.5 juta.

"Jabatan Kerja Raaya (JKR) Selangor mendapat RM156 juta, peruntukan RM4 juta pula kepada Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) Negeri Selangor.

"Manakala PBT pula menerima peruntukan sejumlah RM214.14 juta berdasarkan panjang jalan di PBT," katanya.

Katanya, memandangkan kerajaan negeri pada penggal ini menumpukan lebih kepada pembangunan desa, setiap Dun akan diperuntukan RM3 juta tambahan bagi projek penyelenggaraan jalan-jalan desa yang didaftarkan dengan sistem Marris online.

"Bagi penyelenggaraan jalan yang tidak mencapai piawaian minimum JKR dan tidak didaftarkan di dalam sistem Marris online, ia perlu dirujuk kepada Pejabat Daerah dan Tanah terlebih dahulu," katanya lagi.

Suara Politik
Belantan

Khalid sudah give up, 'sahkan' Anwar bakal MB?

Posted: 10 Feb 2014 03:29 AM PST


Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hari ini membayangkan kesediaan untuk melepaskan jawatannya kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim sekiranya Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu memenangi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang pada 23 Mac ini.

Kenyataan Abdul Khalid itu ternyata berbeza sebelum ini apabila beliau menafikan desas-desus Anwar akan menggantikan tempatnya.

Abdul Khalid berkata, sememangnya perkara tersebut ada dan sedang dibincangkan.

"Tidak mengapa. Kita (PKR) masih terus berbincang sebab perkara itu juga memerlukan perbincangan dalam pakatan pembangkang.


"(Cukuplah) saya fikir tidak perlu kita mengehadkan sebarang perbincangan berhubung perkara tersebut," katanya kepada pemberita dalam majlis sambutan Tahun Baharu Cina peringkat negeri, di sini hari ini.

Dalam temuramah dengan saluran televisyen Australia, Newsline pada Khamis lalu seperti dilaporkan akhbar, Anwar berkata, Abdul Khalid akan mengambil alih tempatnya sebagai Penasihat Ekonomi Selangor jika beliau menjadi Menteri Besar.

Anwar menjelaskan, perkara itu sedang dibincangkan dengan Abdul Khalid. Abdul Khalid sebelum ini menolak desas-desus Anwar akan menggantikan tempatnya sebagai Menteri Besar.

Malah, Abdul Khalid berkata, perkara itu tidak pernah dibincangkan dalam kalangan pimpinan kerajaan negeri.

Suara Politik
Belantan

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 10 Feb 2014 09:43 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


PRK KAJANG : INI MASANYA MELAYU BUAT TUNTUTAN KAT KERAJAAN !

Posted: 10 Feb 2014 01:52 PM PST

KEPADA BELACAN YANG TAK SEDAR DIRI... FAHAMKAN PUNCA NASIONALISME BELACAN !

Posted: 09 Feb 2014 10:53 PM PST

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 10 Feb 2014 09:21 PM PST

ANGIN PERUBAHAN


Kerana Takut Nallakarupan Bertanding Di Kajang, Anwar Ibrahim Pura Pura Berlakon Macam Ini #PRKkajang

Posted: 10 Feb 2014 08:53 PM PST


Sangsi Dengan Program Berselawat, Bukti PAS Kedah Semakin Dangkal & Tidak Ada Modal

Posted: 10 Feb 2014 05:27 PM PST


Luahan Hati Pekerja PKNS Yang Telah Dipecat : "Ini Semua Bohong, Tipu" #PRKkajang

Posted: 10 Feb 2014 08:30 AM PST


Video Bukti Ahli Majlis Tertinggi PKR Setuju Memecat Khalid Ibrahim #PRKkajang

Posted: 10 Feb 2014 07:00 AM PST


Ahli DAP Dedah Skandal Korupsi Teresa Kok #PRKkajang

Posted: 10 Feb 2014 04:00 AM PSTSkandal ini harus dipandang serius oleh rakyat dan wajar diambil tindakan selanjutnya oleh SPRM. Baca pendedahan yang dibuat sendiri oleh ahli DAP sendiri (baca sini).

Pecat Pekerja PKNS : Khalid Ibrahim Cakap Azmin Ali Tidak Perlu Masuk Campur #PRKkajang

Posted: 10 Feb 2014 12:00 AM PST


PenangWasabi

Posted: 10 Feb 2014 09:08 PM PST

PenangWasabi


Pasangan Islam Malaysia kena buli di Sweden...!!! Didakwa kerana pukul anak?

Posted: 10 Feb 2014 07:45 AM PST


Pasangan Malaysia didakwa secara berasingan di Mahkamah Daerah Stockholm, Sweden hari ini atas pertuduhan mengasari dan mencabuli integriti anak-anak mereka.

Pendakwa Raya Anne Arnelle dalam satu kenyataan berkata, Shalwati Norshal dan suaminya Azizul Raheem Awalludin dituduh mengasari anak-anak mereka dari 15 September 2010 hingga 17 Disember 2013, di kediaman mereka di Sweden.

Perbicaraan kes pasangan itu ditetapkan bermula pada 18 Februari ini dan dijangka mengambil masa 10 hari.

Sementara itu, Timbalan Menteri Luar Datuk Hamzah Zainuddin ketika dihubungi mengesahkan perkembangan terkini pasangan itu.

Shalwati, seorang guru yang sedang bercuti tanpa gaji dan suaminya Azizul Raheem, seorang pegawai Tourism Malaysia di Sweden telah ditahan reman semenjak 18 Disember tahun lalu atas tuduhan memukul tangan seorang daripada anak lelakinya kerana tidak bersolat.

Keempat-empat anak pasangan itu, Aishah, 14, Ammar, 12, Adam, 11 dan Arif, 7 yang sebelum ini ditempatkan di bawah jagaan keluarga angkat bukan beragama Islam di Sweden kerana kes itu, diserahkan kepada Kedutaan Malaysia di Stockholm pada 30 Januari lalu.

Kesemua anak pasangan itu pulang ke Malaysia pada 31 Januari lalu dan kini dijaga oleh bapa dan emak saudara mereka di Kelantan.

Penang Wasabi..

JURI RAKYAT

Posted: 10 Feb 2014 07:26 PM PST

JURI RAKYAT


Heboh-5 Negara Dengan Upah Gaji Paling Tinggi di Dunia

Posted: 10 Feb 2014 04:34 AM PST


Setiap negara pasti memiliki upah gaji yang berbeda-beda. Oleh karna itu kali ini kami akan membahas mengenai gaji yang paling tinggi d dunia yang diberikan kepada rakyat. Berikut adalah 5 Negara yang masuk kedalam daftar negara dengan pemberian gaji paling tinggi di dunia.


1. Amerika Serikat
Amerika Serikat menjadi negara pertama yang memiliki gaji paling tinggi di dunia. Rata-rata gaji di Amerika Serikat mencapai US$ 42.050 atau Rp 399 juta per tahun. Sedangkan gaji kotornya sebelum di potong pajak dan lain-lain 22,8 % mencapai US$ 54.450 per tahun.


2. Irlandia
Irlandia memberi gaji rata-rata mencapai US$ 41.170 atau Rp 391 juta pertahun. Sedangkan gaji kotornya sebelum dipotong pajak dan lain-lain 18,9% mencapai US$ 50.764 per tahun.


3. Luxembourg
Luxembourg merupakan pusat perusahaan investasi terbesar kedua didunia.Luxembourg memberi gaji rata-rata mencapai US$ 37.997 atau Rp 360 juta per tahun. Sedangkan gaji kotornya sebelum dipotong pajak dan lain-lain 28,1 % mencapai US$ 52.847 per tahun.


4. Swiss
Gaji di Swiss rata-rata mencapai US$ 35.471 atau Rp 336 juta pertahun. Sementara gaji kotornya sebelum dipotong pajak dan lain-lain 29.4 % mencapai US$ 50.242 per tahun.


5. Australia
Di negara kangguru ini gaji rata-rata mencapai US$ 34.952 atau Rp 332 juta per tahun. Sedangkan gaji kotornya sebelum dipotong pajak dan lain-lain 223% mencapai US$ 44.983 per tahun.

 

Unik-6 Pulau Paling Romantis di Dunia

Posted: 10 Feb 2014 04:24 AM PST


Banyak pulau-pulau unik yang ada diseluruh penjuru dunia ini, mulai dari segi bentuk,yang unik,sejuk,indah dan mempesona. Pulau-pulau romantis salah satunya merupakan pulau yang menjadi destinasi favorit bagi para pasangan untuk menghabiskan bulan madu mereka yang penuh kebahagiaan.

Mungkin ada yang ingin menyatakan cinta sampai rela mengajak pasangan ke sebuah pulau paling romantis didunia. Nah, balutan suasana romantis 6 pulau ini bisa menjadi pendukung dan saksi keberhasilan menggaet pasangan.
Akan ada banyak cerita jika anda pergi berlibur kesana, selain pulaunya yang indah juga terdapat hal-hal unik lainnya yang menjadi ciri khasnya di pulau paling romanris didunia. Untuk silahkan kalian simak artikel berikut ini.
Dibawah ini adalah artikel mengenai 6 pulau paling romantis didunia

1. Bali, Indonesia
Jejeran pura, desa wisata seperti Ubud, pegunungan, pantai-pantai unik yang berlomba menawarkan keromantisan hingga kesenian Bali yang eksotis menjadikan Bali dipilih para wisatawan untuk menggaet pasangan. Semua itu digambarkan dalam film drama 'Eat, Pray, Love' yang membuat Bali makin tersohor di mata dunia.

Biasanya wisatawan memilih Seminyak, Nusa Dua sampai Jimbaran sebagai saksi keberhasilan menjemput hati pasangan. Semua bilang setuju kalau Bali adalah pulau yang romantis dengan suasana yang bermacam-macam.

2. Santorini, Yunani
Bagaimana pasangan Anda menolak kalau diajak ke salah satu pulau paling romantis didunia yang terletak di Yunani yang menyuguhkan paduan gunung berapi sekaligus pantai. Siraman suasana romantis membuat semua orang mabuk kepayang saat pertama melihat panorama apik pulau.

Di atas tebing nan luas terdapat puluhan rumah berbentuk gua yang berjejer rapi bercat putih, seputih kasih sayang Anda kepada pasangan. Di teras-teras rumah banyak hiasan aneka warna bunga bougenville. Di sekitarnya gereja tua ala Yunani dan kebun anggur menambah ketertarikan lokasi untuk menyatakan cinta. Sambutan hangat yang luar biasa.
Perivolas Hotel menawarkan kamar paling romatis dengan pemandangan paling strategis di bibir kawah. Selain itu hidangan cake keju goreng tradisional menjadi sajian terhangat sebelum menyatakan cinta. Di sini pula traveler dapat mengunjungi perkampungan orang-orang zaman perunggu yang masih asli. Wow!

3. Maladewa
Pulau Maladewa, mendengarnya saja sudah terbayang segala keromantisan untuk menyatakan cinta. Siapa saja tahu kalau pulau ini terkenal seantero jagad akan suasana romantis baru-baru ini ngetrend di kalangan pelancong. Sampai-sampai selebriti dunia pun mengincar Pulau Maladewa untuk berbulan madu dan liburan ke sana.

Pasir putih nan lembut, birunya air laut yang khas hingga resor-resor terpencil yang terbalut suasana romantis bisa meraih kepuasan saat liburan ke Pulau Maladewa. Tak lupa pula cari cara paling romantis untuk memikat hati pasangan Anda kalau sudah sampai di sana. Spot paling romantis di sana adalah restoran terapung dengan perahu-perahu yang bisa ditumpangi, kala malam spot ini sangat istimewa!

4. Great Barrier Reef, Australia
Great Barrier Reef surganya para karang, ikan pari, hiu dan paus yang hidup bebas di bawah laut. Semakin kesini pulau ini semakin berbenah diri untuk menggaet wisatawan. Misalnya saja Pulau Hayman dibuka kembali beberapa tahun setelah renovasi penuh. Traveler yang ingin sampai di pulau ini harus mengambil jalur amfibi untuk sampai Hardy Lagoon.


5. Kauai, Hawaii
Banyak para pasangan yang mengakui Hawaii adalah pulau paling romantis didunia selama berabad-abad. Selain pantai, ada kawasan pegunungan dan ngarai yang menjadi destinasi romantis dengan balutan hutan yang sejuk untuk menyatakan cinta.

Menginap di St Regis Princeville Resort no 808 menjadi rekomendasi dengan pemandangan Hanalei Bay yang tak terhalang. Lebih seru lagi ajak pasangan Anda Mendaki 6 jam di Chuck Blay Kauai, segala mitos tentang pengetahuan buah dan bunga bisa didapat saat mendaki bukit ini.

6. Capri, Italia
Pulau cantik ini terkenal cantik karena punya tebing dan batuan kapur di pinggir laut yang dimanfaatkan pelancong dengan berbagai aktivitas, salah satunya berjemur hingga menantikan pagi dan senja di Pantai La Fontelina. Traveler juga bisa mengajak pasangan naik kereta kabel sembari melihat luasnaya pemandangan pantai yang suasananya romantis. Pulau ini banyak punya spot privasi yang tenang ditambah hembusan angin khas laut.

Anda pun bisa menyatakan cinta di kebun cantik yang sudah ada sejak abad ke 19 milik Villa Dan Michele dengan suasana hijau dan warna-warni bunga. Kalau mau menyewa resor yang menawan, JK Place Capri memberikan kamar terbaik seperti ada dalam mimpi. Menjelang senja ada sebuah bar di Piazza dengan sajian panorama sekitar pantai dan makanan spesial untuk calon kekasih.

Unik-7 Fakta Unik Tentang Sperma Laki-laki

Posted: 09 Feb 2014 09:21 PM PST

Di dalam perspektif kesehatan air mani dipandang sebagai suatu substansi biologis yang dikeluarkan oleh pria untuk membuahi telur-telur dari wanita melalui proses persatuan sperma-telur. Tapi dan beberapa fakta aneh seputar air mani yang belum banyak diketahui. Apa saja?
 

Secara definisi, cairan semen atau air mani adalah cairan organik, juga dikenal sebagai seminal fluid, yang biasanya mengandung spermatozoa. Secara fisiologis, air mani disekresikan oleh gonad (kelenjar seksual) dan organ seksual lainnya dari pria atau binatang hermaprodit untuk membuahi sel telur wanita.
Teknologi medis selalu menaruh perhatian dalam menentukan, memonitoring dan meningkatkan kualitas air mani. Dan beberapa studi menemukan fakta-fakta aneh yang terjadi pada air mani. Dilansir dari HealthMad, berikut beberapa fakta aneh seputar air mani pria,

1. Air mani dapat menyebabkan alergi
Meski jarang, tapi ada beberapa wanita yang alergi terhadap air mani.Secara medis kondisi ini disebut hipersensitivitas plasma mani manusia (seminal plasma hypersensitivity). Gejala yang ditimbulkan tergantung pada kondisi tubuh dan jumlah air mani yang masuk ke tubuh. Gejala umumnya seperti gatal, kemerahan, lepuh, bahkan kadang-kadang menyebabkan kesulitan bernapas.


2. Air mani dipercaya menjadi sumber energi potensial
Dari perspektif sosial budaya, air mani telah dikaitkan dengan sumber energi potensial dalam pengobatan Cina dan teori Chi Kung. Menurut teori Chi Kung, energi dari tubuh dialihkan dan ditransfer ke organ seksual selama gairah seksual. Teori ini menunjukkan bahwa setelah mengeluarkan air mani, energi tertentu dari tubuh manusia juga sedang dirilis. Hal ini menjelaskan mengapa orang merasa lemah setelah melepaskan sperma.


3. Magis dari penggunaan air mani
Dari wilayah Strickland-Bosavi, Papua Nugini, suku Etoro berpendapat bahwa air mani memberikan kematangan seksual di antara kaum muda suku tersebut. Pada praktik masa lalu, kaum muda dari suku tersebut harus minum air mani tetua suku untuk mencapai kematangan seksual.


4. Rasa air mani tergantung dari makanan yang dimakan pria
Rasa air mani bervariasi tergantung makanan yang dikonsumsi, kebersihan dan faktor eksternal lainnya. Menurut Bodansky dalam bukunya yang berjudul To Bed or Not to Bed (2005), beberapa wanita menyukai rasa air mani tapi yang lain tidak demikian. Sebagai contoh, kafein dan daging merah membuat rasa air mani asam atau pahit.


5. Air mani sebagai obat anti depresi wanita
Hal ini tidak terlalu mengejutkan, karena air mani mengandung beberapa hormon yang mengubah suasana hati, seperti testosteron, estrogen, hormon perangsang folikel, hormon luteinizing, prolaktin dan beberapa prostaglandin yang berbeda. Beberapa telah terdeteksi dalam darah wanita sejam setelah terkena air mani.


6. Air mani adalah nutrisi
Hasil penelitian Johnson dan Everitt dalam bukunya Essential Reproduction (2000) mengungkapkan bahwa air mani berisi kandungan gizi yang tinggi. Dalam ejakulasi khas (kira-kira satu sendok teh), air mani sudah mengandung 150 mg protein, 11 mg karbohidrat, 6 mg lemak, 3 mg kolesterol, 7 persen US AKG kalium, tembaga dan seng.


7. Air mani tidak akan pernah habis
Hal ini sangat dibenarkan, karena menurut para ahli pria hanya memerlukan waktu minimal 15 menit untuk menambah jumlah air mani setelah ejakulasi.


Unik Banget-10 Fakta Unik Semangka

Posted: 09 Feb 2014 09:10 PM PST

Varietas Semangka mempunyai perbedaan yang sangat berbeda bisa dilihat dari bentuknya, warnanya dan bahkan testur dari bibitnya. Lebih dari 1200 Varietas semangka yang ada pada saat ini. beberapa tanaman semangka bahkan mempunyai daun yang berwarna kuning. Beberapa Variesta ada juga yang mempunyai kulit yang tipis.

2. Buah Yang Menyehatkan 
Dengan Keistimewaan kandungan yang tidak membuat anda gemuk dan tidak ada kandungan kolesterol dalam buah ini, tetapi terkandung vitamin yang di butuhkan oleh tubuh seperti vitamin A dan Vitamin C. Buah Semangka Adalah buah yang menyehatkan dan wajib untuk di kosumsi, selain itu semangka juga mengantu banyak mineral. Semangka Juga tidak akan menggagu program diet anda walaupun rasa ada rasa manis di semangka.


3. Buah Atau Sayuran 
Semangka mempunyai relasi dekat dengan Labu dan Mentimum, dan sampai saat ini masih banyak perdebatan apakah semangka itu buah atau sayuran.Walaupun dalam kalangan luas semangka dianggap sebagai buah yang dikarenakan dianggap sejenis seperti raspberry, strawberries, ataupun cheri.


4. Diproduksi Di Seluruh Dunia.
Seperti yang sudah disebutkan diatas, buah semangka yang mempunyai kurang lebih 1200 varietas tumbuh hampir disetiap daerah yang ada di bumi ini.Banyak Negara yang mengekspor buah ini dalam jumlah yang sangat besar.Tumbuhan semangka sangat cocok di berbagai iklim dan keadaan alam, maka tidak heran hamper di seluruh dunia ini kita dapat menemukan semangka.


5. Semangka Sebagai Hadiah
Percaya atau tidak, dalam tradisi kuno cina dan jepang semangka dijadikan sebagai hadiah dan sampai sekarang kebudayaan tersebut masih ada. Hadiah semangka yang berarti sebuah hadiah yang sangat manis dan melambangkan cinta. Bahkan untuk membuat semangka tersebut terlihat unik maka tidak heranlah semangka dapat berbentuk kotak, hati, dll.


6. Semangka Dan Keju
Siapa sangka di dunia Arab sangat terkenal menggabungkan buah semangka dipadupadankan dengan keju. Anda Akan terkejut bila sebuah makanan seperti fast food yang bernama burger semangka dengan keju, yang biasa digunakan sebagai hidangan penutup saat makan. Dan ternyata kombinansi semanga keju menjadikan sebuah kombinasi yang sangat menyehatan bagi tubuh dan rasanya yang enak.


7. Biji Yang Aman Di Kosumsi
Biji Dari semangka sangat aman di kosumsi bahkan di Indonesia di jadikan makanan ringan bernama kuaci.


8. Berguna Bagi Kesehatan
Semangka sangatlah sehat untuk di kosumsi, dan dapat membantu untuk orang yang sedang menderita asma dan beberapa tipe kanker, dan yang anehnya lagi semangka dapat membantu orang yang sedang mengidap diabetes untuk menikmati rasa manis pada lidahnya. Dan semangka termasuk dari 10 buah yang sangat menyehatkan.


9. 90 Persen Kandungan Air
Dalam bahasa inggris semangka disebut "Watermelon" dikarenakan semangka mengandung 92% Air dan 8% kandungan gula. Pada saat anda mengangkat semangka, anda pasti merasakan semangka itu berat daripada kelihataanya dikarena kandungan air dalam semangka.


10. Semangka Terbesar Didunia
Percaya Atau tidak, semangka terbesar didunia beratnya 108 kg. Semangka ini di tanam dan dirawat oleh Bill Carson pada awal tahun 90an di kota Tennessee Amerika. Dan sampai saat ini rekor tersebut belum bias dikalahkan.
r b f

Posted: 10 Feb 2014 07:02 PM PST

r b f


Tu Dia…RM 1 Bilion Punya Projek Beb….

Posted: 09 Feb 2014 07:42 PM PST


Dalam klip video tahun baru cina terbitannya bukan main lagi dia bercakap tentang rasuah dan mengajak orang ramai bersamanya menentang rasuah. 

Nah ! Sekarang RM 1 bilion punya projek rasuah…

Lihat apa yang didedahkan oleh ahli DAP sendiri di sini…

Jika tidak ada rasuah atau penyelewengan bagaimana mungkin cadangan projek yang bernilai RM 1 bilion boleh dibawa mesyuarat dalam masa 2 minggu sahaja ?

Syarikat berkenaan menghantar surat kepada Yayasan Selangor pada 14 Disember 2011. 

Pada 22 Disember pula Yayasan Selangor mengeluarkan surat minat pula kepada syarikat itu. 

Pada 28 Disember pula mereka telah mengadakan mesyuarat dengan syarikat itu untuk menjalankan projek. 

RM 1 bilion beb…1 bilion punya projek dua minggu boleh settle ke ? 

Ini bukan projek buat longkang tepi jalan…

Mana pergi dasar tender terbuka yang dicanang selama ini ?

Mana pergi CAT yang dilaung-laungkan DAP ? 
BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 10 Feb 2014 03:33 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


(Video) Kekasih Neymar, Bruna Marquezine terlondeh tuala...

Posted: 10 Feb 2014 03:02 PM PST

Bruna Marquezine, kekasih bintang Barcelona Neymar da Silva Santos Junior ini tampil berani dalam film telenovela berjudul Em Familia.

Dalam episod pertama Bruna hampir bogel di hadapan seorang pelakon lelaki dalam satu babak.

Ianya bermula ketika Bruna yang baru mandi dan berjalan keluar dari bilik air akhir terserempak dengan seorang lelaki. Pada ketika itu, Bruna hanya memakai sehelai tuala dan berkemban.

Oleh kerana terperanjat, Bruna terlepas pegangan tuala tersebut lantas tubuhnya tidak ditutupi dengan sehelai benang pun!

Ramai yang beranggapan Bruna sukar untuk menembusi industri hiburan di Hollywood, namun dengan adegan seperti ini, pasti ada produser yang berfikir dua kali...

Bila episod keduanya ya? Astro ada subcribe tak?

'Sejuklah kalau telanjang...'

Posted: 10 Feb 2014 05:01 AM PST

Gambar hiasan
Kontroversi hidangan "nasi lemak telanjang" Syarikat Penerbangan Malaysia (MAS) yang ditimbulkan tukang masak terkenal Chef Wan kini dimanfaatkan oleh pesaingnya AirAsia.

Syarikat penerbangan tambang murah itu kini mengambil kesempatan mempromosikan makanan popular rakyat Malaysia itu dengan caranya sendiri.

Ia menggunakan slogan "Nasi lemak kami LENGKAP!" untuk iklannya.

AirAsia mengetengahkan kombo sarapan berupa kombinasi nasi, sambal, rendang ayam, ikan bilis dan kacang goreng serta telur rebus.

Malah, secara sinis, dimuatkan ayat bertulis cogan kata: "Sejuklah di udara kalau telanjang."
Chef Wan atau nama sebenarnya Redzuawan Ismail pada 29 Januari lalu, yang mengambil penerbangan kelas ekonomi ke Bangkok, kesal dengan nasi lemak yang dihidangkan padanya.

Beliau memuat naik nasi lemak dengan telur rebus separuh dan sambal, tampa potongan timun, kacang dan ikan bilis seperti kebiasaan, ke laman perkongsian gambar Instagram.

Beliau juga menulis, penerbangan negara seperti tidak mengambil peduli terhadap sarapan rakyat Malaysia yang diagung-agungkan ke seluruh dunia.

MAS pula dalam kenyataannya berterima kasih kepada komen Chef Wan dan berjanji akan terus mempertingkat mutu makanan mereka.

Ahli DAP kemuka bukti penyelewengan Teresa

Posted: 10 Feb 2014 04:01 AM PST

Bekas Pembantu Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok, Tony Tan menunjukkan bukti laporan kewangan yang ditandatangani oleh Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok ketika hadir membuat laporan di Ibu Pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di Putrajaya hari ini. - Foto Bernama
PUTRAJAYA - Anggota DAP yang menerima surat saman RM10 juta daripada anggota Parlimen Seputeh Teresa Kok, hari ini mengemukakan dokumen yang didakwa bukti penyelewengan Kok kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

"Saya ke sini (pejabat SPRM) untuk memberi bukti kepada SPRM berhubung (dakwaan) penyelewengan tersebut selain untuk membersihkan nama saya," kata Danny Leong Eng Tiom kepada pemberita selepas menyerahkan dokumen tersebut di pejabat SPRM di sini.

Bekas pembantu peribadi Kok, Tony Tan turut mengemukakan dokumen yang didakwa bukti mengenai penjualan 'patung kung fu' menjelang PRU13 oleh bekas majikannya itu untuk tujuan dana DAP.

Leong menerima surat saman itu baru-baru ini kerana mempersoalkan dana kutipan untuk kempen DAP pada PRU13 lepas berjumlah RM186,000 didakwa diseleweng oleh Kok.

Presiden Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin Ramesh Rao yang turut hadir mendakwa pihaknya mempunyai 10 lagi bukti penyelewengan dilakukan oleh lima pemimpin PKR dan lima pemimpin DAP.

"Kita masih mengumpulkan bukti yang betul-betul lengkap sebab mereka (PKR dan DAP) boleh 'spin' jika kita beri bukti yang tidak lengkap kepada SPRM," katanya. - Bernama

100 soalan dari rakyat untuk DUN Kelantan

Posted: 10 Feb 2014 01:31 AM PST

KOTA BAHARU 10 Feb. - Sebuah badan bukan kerajaan (NGO), Barisan Darul Naim (Badar) hari ini menyerahkan 100 soalan kepada Barisan Nasional (BN) untuk dikemukakan pada persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) yang akan bersidang selama tiga hari mulai 4 Mac ini.

Ia diserahkan oleh Pengerusi Badar, Kamarudin Mohd Kasim kepada ketua pembangkang di DUN, Datuk Nozula Mat Diah di Pejabat Perhubungan Umno Kelantan di sini.

Kamarudin berkata, soalan itu diperoleh daripada pelbagai lapisan rakyat seperti kakitangan kerajaan, NGO, mahasiswa, usahawan kecil dan belia.

"100 soalan rakyat Kelantan ini meliputi segenap permasalahan dan isu semasa yang membelenggu rakyat Kelantan seperti pembalakan, lebuh raya rakyat, stadium di Bukit Merbau, air dan Taman Negara Kuala Koh," katanya.

Beliau berkata, kerajaan negeri perlu menjawab semua soalan itu sama ada secara lisan atau bertulis semasa persidangan yang jika tidak, pihaknya akan berhimpun semasa persidangan DUN dan menuntut semua soalan itu dijawab.

Nozula yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri Paloh berkata soalan itu akan dipanjangkan kepada kerajaan negeri hari ini.

"Kita tidak mahu soalan rakyat ini tidak diberi perhatian oleh kerajaan negeri kerana rakyat dahagakan penerangan setiap isu yang dibangkitkan.

"Semua jawapan secara bertulis nanti akan kami edarkan kepada media untuk dijelaskan kepada rakyat selepas ini," katanya. - BERNAMA

Tak sedar tubuh bogel terbias, akhirnya foto tersebar internet

Posted: 10 Feb 2014 12:01 AM PST

Gambar hiasan
Seorang lelaki di Guangzhou telah memuatnaik foto tetikus berjenama ASUS untuk dijual di sebuah laman web, JD.com, tanpa disedari, foto bogelnya yang sedang mengambil gambar terbias pada peralatan tersebut.

Seperti biasa, foto tersebut mendapat perhatian ramai, bukan kerana berminat untuk membeli tetikus tersebut, tetapi gambar lelaki berkenaan yang terbias menjadi pilihan mereka.
Foto tetikus yang dimuat naik ke laman JD.com
Tinjauan selepas itu mendapati foto berkenaan telah dibuang oleh pihak pentadbir web, namun ianya sudah terlewat.

Heh!

Isteri Black Hanafiah tidak hamil, tapi hidap denggi

Posted: 09 Feb 2014 11:01 PM PST

PETALING JAYA: Penyanyi Black Hanafiah tidak menyangka keadaan isterinya, Naquia Yasirah yang mengalami demam panas dan muntah-muntah sejak beberapa hari lalu adalah disebabkan demam denggi sehingga terpaksa ditahan di Columbia Asia Hospital, Setapak, dekat sini sejak Sabtu lalu.

Black atau nama sebenarnya, Hanifah Hanafiah, 27, berkata, pada mulanya dia menyangka keadaan yang dialami isterinya itu adalah simptom wanita mengandung selepas disahkan doktor ketika membuat pemeriksaan kehamilan di sebuah klinik.

"Pada mulanya saya sangka isteri mengandung kerana sebelum itu doktor memberitahu terdapat simptom Naquia hamil tetapi kami perlu tunggu sebulan lagi untuk mendapatkan kepastian.

"Bagaimanapun keadaannya semakin buruk sejak dua hari lalu apabila demamnya tidak kebah dan sentiasa muntah-muntah membuatkan saya cemas dan membawanya ke hospital," katanya kepada mStar Online ketika dihubungi di sini pada Isnin.
Gambar Naquia yang mendapat rawatan di hospital.
Tambah Black, dia bernasib baik kerana bertindak cepat untuk mendapatkan rawatan apabila diberitahu isterinya itu menghidap dengki, iaitu penyakit yang boleh membawa maut.

Gambar Naquia yang mendapat rawatan di hospital.

Dalam pada itu, Black berkata, keadaan isterinya kini tidak membimbangkan malah pihak hospital membenarkan Naquia untuk berehat di rumah.

"Doktor membenarkan di keluar tetapi saya minta dia berehat di hospital bagi memastikan dia betul-betul sihat tambahan pula dalam masa dua hari ini dia perlu hadir untuk membuat pemeriksaan susulan," katanya.

Black dan Naquia bernikah pada 13 September 2013.

Sementara itu, menurut laporan Bernama pada 6 Februari lalu, sebanyak 17 kes kematian akibat denggi dilaporkan di seluruh negara bagi tempoh Januari hingga 2 Februari tahun ini, meningkat 240 peratus atau 12 kematian berbanding hanya lima kes untuk tempoh sama tahun lepas.

Sepanjang tempoh itu juga sebanyak 9,453 kes demam denggi dilaporkan di seluruh negara, meningkat 269 peratus atau 6,894 kes, berbanding 2,559 bagi tempoh sama tahun lalu.

Isteri kantoi jual foto bogel di FB dengan suami

Posted: 09 Feb 2014 09:45 PM PST

KUCHING: Sekali lagi facebook disalahgunakan untuk tujuan terlarang. Kali ini membabitkan seorang isteri yang menjual gambar separuh bogelnya dengan menjadikan laman sosial di Internet itu sebagai medium untuk mencari pelanggan dan proses tawar-menawar.

Selepas lelaki yang berminat memasukkan wang ke dalam akaun banknya, wanita berusia 35 tahun itu menghantar gambar separuh bogelnya kepada lelaki terbabit melalui khidmat pesanan multimedia (MMS) di telefon bimbit.

Perbuatan menjijikkan itu terbongkar selepas suami wanita terbabit yang hanya mahu dikenali sebagai Amri, 43, diberitahu seorang daripada lelaki yang pernah membeli gambar isterinya itu.

"Hancur hati saya apabila mendapati apa dikatakan lelaki itu benar selepas saya memeriksa telefon bimbit serta komputer isteri.
KESAL...Amri melihat facebook milik isterinya yang digunakan untuk menjual gambar bogel
"Malah, saya menyamar dengan menggunakan nombor telefon lain untuk berurusan dengan isteri melalui facebook dan maklum balas diterima membuktikan dia tergamak menjual gambar separuh bogelnya untuk mendapatkan wang", katanya.

'Kami hilang hormat kepada Dato Seri Anwar jika...' - PAS

Posted: 09 Feb 2014 09:31 PM PST

Kamaruzzaman Abdullah
KUALA TERENGGANU – Pemuda Pas Terengganu tidak akan menghormati Datuk Seri Anwar Ibrahim sekiranya beliau membelakangkan rakan-rakan PR lain dalam membuat keputusan berhubung pelantikan Menteri Besar Selangor yang baru selepas PRK Dun Kajang, 23 Mac ini.

Ketuanya, Kamaruzzaman Abdullah berkata, perkara itu sudah tentu memerlukan kepada satu perbincangan melalui Majlis Permuafakatan PR sekiranya benar-benar PKR mahu melakukan perubahan jawatan ketua tadbir di negeri itu.

Mengakui pihaknya berasa hati dengan tindakan PKR yang mengosongkan kerusi secara drastik tanpa sebarang makluman kepada pimpinan Pas, beliau berharap isu membelakangkan Pas tidak berlaku lagi selepas ini.

"Kita tidak mahu bercakap soal masa depan kerana ia adalah perkara ghaib, tetapi keputusan Anwar kita hormati asalkan tidak membelakangkan rakan sendiri dan berbincang melalui Majlis Permuafakatan PR.

"Kalau berlaku isu pelantikan menteri besar baru dengan membelakangkan Pas sebagaimana isu pengosongan kerusi Dun Kajang, kita serah pada kepimpinan Pusat sama ada bersama (meneruskan tahalluf siyasi bersama PKR) atau tidak," katanya.

Pihaknya juga lebih mengambil sikap tunggu dan lihat perkara yang akan berlaku selepas PRK ini.

Dalam laporan Sinar Harian 7 Februari lalu, Datuk Seri Anwar Ibrahim membayangkan beliau mungkin akan dilantik sebagai Menteri Besar Selangor menggantikan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim jika menang PRK Dun Kajang.

Anwar turut memberitahu bahawa perbincangan dengan rakan pakatan juga perlu untuk mendapatkan permuafakatan dan kerjasama.

Mengulas lanjut, Kamaruzzaman turut memberitahu bahawa buat masa ini soal Menteri Besar Selangor yang baru tidak timbul sama sekali, sebaliknya tumpuan PR sekarang adalah mengekalkan kerusi N25 Kajang.

Beliau menjelaskan, isu menteri besar adalah perkara lain yang tiada kena mengena dengan PRK.

"Isu menteri besar mesti melalui Majlis Permuafakatan PR. Insya ALLAH, mana-mana parti dalam PR sudah membuat persediaan untuk menghadapi PRK kali ini. Isu menteri besar tidak timbul," katanya.

Jepun minta maaf pada Anwar?

Posted: 09 Feb 2014 09:15 PM PST

Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim (2 dari kiri) bercakap pada sidang media mengenai penubuhan sebuah inisiatif baharu dengan kerjasama SPF di One World Hotel, Damansara, hari ini. - Foto Sinar Harian oleh ZULFADHLI ZAKI
PETALING JAYA - Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini mengesahkan akan mengadakan semula lawatan ke Jepun bagi menghadiri forum "Muslim Democrat" yang terhalang Januari lalu.

Beliau yang menerima kunjungan daripada Pengerusi Sasakawa Peace Foundation, Jiro Hanyu hari ini turut menerima permohonan maaf pihak penganjur kerana insiden yang memalukan itu.

"Saya menghargai tindakan yayasan yang mengambil berat insiden itu, dan beliau sendiri datang memohon maaf.

"Saya terima pelawaan itu dan mahu teruskan forum tersebut pada 26 Februari ini bagi kepentingan negara Islam berdemokrasi," katanya kepada pemberita selepas mengadakan pertemuan dengan pihak Sasakawa Peace Foundation, di sini.

Politik Sarawak: 2 PRK Serentak?

Posted: 09 Feb 2014 09:03 PM PST

PETALING JAYA: Perubahan landskap politik di Sarawak yang bakal berlaku dalam tempoh terdekat berkemungkinan menyaksikan dua Pilihan Raya Kecil (PRK) diadakan serentak pada Mac depan.

Kekosongan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Balingan yang bakal berlaku selepas penyandangnya, Tan Sri Abdul Taib Mahmud mengumumkan perletakan jawatan perlu diisi dalam tempoh 60 hari dari tarikh kekosongan.

Ketua Menteri Sarawak itu dijadual membuat pengumuman penting itu pada Isnin.

Suruhanyajaya Pilihan Raya (SPR) sebelum ini menetapkan 23 Mac depan sebagai hari pembuangan undi bagi PRK DUN Kajang manakala proses penamaan calon ditetapkan pada 11 Mac.

Ini bermakna SPR mempunyai tempoh selama sebulan untuk membuat pesediaan bagi PRK DUN Kajang.

Justeru jika Abdul Taib mengisytiharkan untuk mengosongkan kerusi DUN Balingan yang disandangnya sejak 2001 hari ini (Isnin), SPR mempunyai masa yang cukup untuk mengadakan persediaan bagi melaksanakan kedua-dua PRK itu serentak.

Berdasarkan undang-undang tubuh negeri Sarawak, sebarang kekosongan kerusi DUN sebelum 20 Jun tahun ini perlu diisi menerusi PRK.

Untuk rekod SPR sebelum ini pernah mengadakan beberapa PRK serentak pada penggal Parlimen ke-12 iaitu PRK Parlimen Bukit Gantang (Perak), DUN Bukit Selambau (Kedah) dan DUN Batang Ai (Sarawak) pada 7 April 2009.

Pada 4 Novemver 2010 turut menyaksikan dua PRK diadakan secara bersama iaitu di DUN Galas (Kelantan) dan Parlimen Batu Sapi di Sabah.

Selain itu satu lagi PRK serentak berlaku pada 6 Mac 2011 membabitkan DUN Merlimau di Melaka dan DUN Kerdau di Pahang.

Anwar tak yakin menang di #Kajang

Posted: 09 Feb 2014 08:31 PM PST

Ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim (kiri) bercakap sempena program syarahan "Kebangkitan Asia oleh Anwar Ibrahim & Merdeka Rakyat oleh Dr Syed Husin Ali" semalam. - Foto Sinar Harian oleh Zulfadhli Zaki
PUCHONG - Walaupun dianggap calon pilihan untuk memenangi Pilihan Raya Kecil (PRK) Kajang, Datuk Seri Anwar Ibrahim tetap meletakkan dirinya sebagai 'underdog'.

Katanya, beliau sesekali tidak percaya akan dapat laluan tanpa perlu bekerja keras pada pilihan raya ini.

"Saya tak pernah anggap jadi calon ni senang. Siapa pun calon parti lawan, tetap saya ambil kira dan akan kerja kuat untuk tawan hati rakyat," katanya.

Menurutnya, beliau tidak anggap mana-mana pilihan raya disertai sebagai mudah kerana yang dilawan bukan hanya calon.

"Kita lawan parti, lawan kerajaan, lawan seluruh Umno. Jadi nak menang bukan senang. Kita tak ada media dan jentera, jadi kena kerja kuat," katanya selepas menyampaikan ucapan 'Asian Renaissance Part 2' pada kursus Merdeka Rakyat di sini, semalam.

Selain berdepan parti lawan, kata Anwar, baginya cabaran lain yang perlu dilalui ialah serangan fitnah.

"Soal calon bagi saya perkara kecil kerana saya terpaksa juga berdepan dengan media yang mula serang untuk fitnah saya," katanya.

Sementara itu, ketika ditanya tentang tindakan beliau yang dikatakan terlalu awal memulakan kempen, Anwar berkata, hanya itu sahaja caranya bagi mendekati pengundi.

"Siapa kata BN belum mula? Dalam TV sudah ada 45 minit (berkempen). Kemudian, mereka bukannya perlu fokus berkempen kerana mereka boleh bayar saja. Jadi kalau kata mereka belum mula, itu tak betul," katanya.

Stacy sah dijangkiti virus H1N1

Posted: 09 Feb 2014 08:01 PM PST

 Gempar apabila penyanyi terkenal Stacy dikatakan terkena jangkitan virus H1N1. Stacy melalui Twitternya mengatakan beliau postifi dijangkiti virus Influenza A.
Stacy sebelum itu memuat naik foto mengenai foto bagaimana virus tersebut tersebar
Negeri Sabah baru-baru ini telah dikejutkan dengan berita jangkitan virus H1N1 yang berlaku di Hospital Kanak-kanak Likas, Kota Kinabalu. Dalam kes itu, seramai 5 orang kanak-kanak dan 2 orang dewasa telah disahkan positif virus H1N1.

Walaupun hanya simptom sahaja, semoga Stacy pulih dari sakit yang dialaminya.

Emma, Zizan jawab isu bersekedudukan

Posted: 09 Feb 2014 07:01 PM PST

SELEPAS reda dengan gosip bercium dalam kapal terbang sekitar bulan Januari lalu, terkini timbul pula gosip yang mendakwa Zizan Razak dan Emma Maembong bersekedudukan.

Gosip berkenaan mula tersebar selepas sebuah portal hiburan yang mendakwa menerima sepucuk surat daripada jiran Zizan yang mendedahkan pengacara popular itu tinggal serumah dengan pelakon jelita tersebut.

Walaupun si pengirim surat itu tidak menyatakan nama kedua-duanya, namun ramai yang meneka mereka ialah Zizan dan Emma.

Kosmo! yang menemui Zizan dan Emma di sebuah majlis anugerah baru-baru ini, bertanya lebih lanjut mengenai gosip berkenaan.

Selain gosip mengenai bersekedudukan itu, Zizan dan Emma turut ditanya mengenai gosip yang mengatakan Emma bakal meninggalkan syarikat milik Zizan iaitu Wire Fame Sdn. Bhd. (Wire Fame).

Kosmo!: Boleh ulas mengenai gosip dalam sebuah portal hiburan yang mendakwa Zizan dan Emma bersekedudukan?

ZIZAN: Saya terkejut kenapa jiran saya buat macam itu. Kenapa beritahu kepada portal. Kenapa tidak tegur saya sendiri. Baru habis kes bercumbu, kini timbul pula gosip bersekedudukan pula. Tidak habis-habis!

Adakah benar seperti apa yang didakwa jiran Zizan itu?

Saya kenal jiran saya. Jiran mesra dengan saya. Saya juga tidak rasa jiran saya buat macam itu. Saya mengakui Emma pernah datang rumah tetapi ketika ibu dan abang saya ada. Mana mungkin (Emma datang) ketika orang lain tidak ada di rumah saya. Kami tidak akan buat seperti itu (bersekedudukan), sebab saya dan dia dikenali umum.

Apakah perasaan Zizan apabila satu persatu cerita tidak baik mengenai kalian timbul?

Saya sudah tidak tahu hendak cakap apa. Kalau betul hendak tegur kenapa tulis macam itu. Kenapa hendak hantar kepada portal? Pada saya, kalau niat macam itu memang hendak jatuhkan saya.

Cara dia tulis macam islamik tetapi kalau dia betul-betul islamik, jika mahu tegur (tentang sesuatu), lebih baik secara berbisik berbanding didedahkan kepada orang lain. Sebaliknya, dia menyebarkannya pula. Datanglah tegur saya secara profesional.

Saya tidak tipu bahawa memang Emma ada datang (ke rumah). Saya juga ada datang ke rumah Emma tetapi keluarga masing-masing ada ketika itu.

Jangan buat macam ini. Kalau betul kami buat begitu, pasti kami akan coverline (berselindung). Ini pada siang hari pula. Tak logik saya buat macam itu.

Bagi Zizan, adakah orang ini menyimpan sebarang dendam dengan anda?

Kita (sebagai selebriti) ada golongan pemuja (lovers) dan golongan pembenci (haters). Saya bukan lelaki kacak. Saya bergerak dengan kekuatan bakat dan penyokong. Saya tidak percaya dengan kontroversi.

Kalau boleh, saya mahu orang kenal Zizan kerana lakonan dan jenaka saya. Kalau kita buat baik sekalipun orang menyampah juga. Ia bergantung kepada sama ada saya melenting dan pandai bawa diri atau tidak.

Apakah reaksi ibu Zizan mengenai berita ini?

Reaksi ibu saya rileks sahaja. Janji ibu saya tahu saya ada di rumah bersamanya. Saya mahu beri kebahagiaan kepada ibu bapa saya dan abang saya. Itu yang selalu saya doa.

Walaupun tidak mewah, malah kami pernah naik motosikal berempat tetapi saya juga tidak susah. Jadi, hari ini saya berusaha untuk membuatkan hidup keluarga saya senang.

Mungkin penyebar gosip itu ingin lihat kalian berkahwin?

Kalau mahu ke arah lebih baik sekalipun jangan push (paksa) kami macam ini dengan keluarkan gosip yang bukan-bukan tentang saya dan Emma. Saya percaya melalui perkahwinan, Allah sudah janjikan rezeki. Kahwin suatu rezeki dan anak juga rezeki.

Sebelum ini ada gosip yang mengatakan Emma bakal meninggalkan syarikat Wire Fame Sdn. Bhd. Komen Zizan?

Itu kena tanya Emma sendiri. Kalau ikut kontrak dia ada enam bulan lagi. Dia sekarang tengah berfikir. Dia pernah beritahu saya, ingin menguruskan dirinya sendiri.

Bagaimanakah kalau Emma benar-benar buat keputusan keluar daripada syarikat anda?


Saya tak kisah kalau itu perkara yang patut untuk diri dia. – FATEN SAPHILLA MOHAMED ISA

Kosmo!

Jenayah seksual di sekolah Kelantan semakin parah

Posted: 09 Feb 2014 06:01 PM PST

Gambar hiasan
KOTA BAHARU 9 Feb. - Polis Kelantan akan memberi fokus terhadap kes jenayah seksual yang berlaku di negeri itu kerana khuatir ia akan menular dalam kalangan pelajar sekolah ke tahap yang lebih serius.

Timbalan Ketua Polis Kelantan, Datuk Mazlan Lazim berkata, ia kerana sepanjang tahun lalu terdapat 225 kes jenayah seksual dilaporkan di negeri itu, walaupun berlaku sedikit penurunan pada tahun sebelumnya iaitu sebanyak 239 kes.

"Lebih 60 peratus daripada 225 kes jenayah seksual dilaporkan berlaku di Kelantan sepanjang tahun lepas adalah melibatkan pelajar sekolah," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Majlis Afiliasi Pemimpin Murid dan Pelancaran Bulan Penghayatan Disiplin Tahun 2014 di Sekolah Menengah Kebangsaan Zainab 1 di sini, hari ini.

Beliau berkata, remaja terutamanya wanita perlu mengelakkan diri daripada terjebak dengan kancah tidak bermoral kerana kebanyakan kes jenayah adalah melibatkan golongan berkenaan. - BERNAMA

Baru dua hari kenal pelajar dakwa dah lakukan seks

Posted: 09 Feb 2014 05:01 PM PST

Gambar hiasan
TUMPAT - Seorang pelajar perempuan berusia 14 tahun menempuh detik hitam apabila dicabul kekasihnya yang baru dikenali dua hari.

Pelajar terbabit yang bersekolah di sebuah sekolah menengah di daerah ini dikatakan keluar bersama teman lelakinya itu yang dikenali sebagai Naim, 17.

Dalam kejadian kira-kira jam 4 petang, Jumaat lalu, Naim, telah membawa pelajar tersebut pulang ke rumahnya di Kampung Berangan.

Semasa berada di dalam rumah tersebut, pelajar terbabit memberitahu dia melakukan hubungan seks dengan kekasihnya itu.

Kejadian hitam yang menimpa pelajar terbabit terbongkar apabila dia memberitahu kepada kedua ibu bapanya dan satu laporan polis dibuat.

Pelajar terbabit dibawa ke Hospital Raja Perempuan Zainab II untuk pemeriksaan lanjut.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Tumpat, Superintenden Zaharudin Rasip mengesahkan menerima laporan tersebut.

Katanya, kes disiasat mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan kerana mencabul.

"Usaha mengesan dan menangkap suspek sedang dijalankan," katanya.

Adenan KM baru Sarawak

Posted: 09 Feb 2014 04:39 PM PST

Petra Jaya: Nama Menteri Tugas Tugas Khas Sarawak, Tan Sri Adenan Satem disebut-sebut berada pada kedudukan teratas sebagai pengganti Ketua Menteri, Tan Sri Abdul Taib Mahmud.

Abdul Taib dijangka menemui Yang di-Pertua Negeri, Tun Abang Muhammad Salahuddin Abang Barieng di Astana Negeri, di sini minggu ini bagi menyatakan secara rasmi hasratnya mahu bersara, seterusnya mengemukakan nama Adenan sebagai pengganti.

Difahamkan, perkara itu dimaklumkan Abdul Taib kepada Adenan ketika kedua-duanya mengerjakan umrah akhir bulan lalu, yang turut disertai Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN), Datuk Amar Mohamad Asfia Awang Nassar; Mufti Perlis, Datuk Dr Juanda Jaya dan Pengarah Yayasan Sarawak, Datuk Abu Bakar Marzuki.

Sumber memberitahu BH, pemilihan Adenan adalah bersandarkan kepada pengalaman luas beliau dalam kepimpinan Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB), yang juga parti tunjang Barisan Nasional (BN) Sarawak.

"Ini turut didorong pengalaman luas dalam pentadbiran kerajaan negeri dan Persekutuan, termasuk sebagai Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar. Abdul Taib mempunyai kepercayaan tinggi terhadap Adenan, malah turut melantiknya sebagai Penasihat Ketua Menteri dan Menteri Tugas Tugas Khas sekembalinya beliau ke Sarawak.

Difahamkan, pemilihan itu dimaklumkan Abdul Taib kepada Adenan ketika mengerjakan umrah akhir bulan lalu, yang turut disertai Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN), Datuk Amar Mohamad Asfia Awang Nassar; Mufti Perlis, Datuk Dr Juanda Jaya dan Pengarah Yayasan Sarawak, Datuk Abu Bakar Marzuki.

Sumber memberitahu BH, pemilihan Adenan bersandarkan pengalaman luas beliau dalam kepemimpinan Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB), yang juga parti tunjang Barisan Nasional (BN) Sarawak.
"Ini turut didorong pengalaman luas dalam pentadbiran kerajaan negeri dan Persekutuan, termasuk sebagai Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar. Abdul Taib mempunyai kepercayaan tinggi terhadap Adenan, malah melantiknya sebagai Penasihat Ketua Menteri dan Menteri Tugas-Tugas Khas sekembalinya beliau ke Sarawak.

Calon paling tepat

"Justeru, Adenan dilihat sebagai calon paling tepat bagi menggantikan beliau sebagai Ketua Menteri yang sememangnya cukup mencabar dalam memimpin negeri yang dihuni lebih 27 etnik dan suku kaum," katanya.

Menurut sumber lain, sebagai 'orang lama' dalam kancah politik, kepercayaan Abdul Taib tidak berbelah bahagi terhadap Adenan, malah Ketua Penerangan PBB itu sering bertindak sebagai orang kanannya sebelum ini.

"Adenan sering dihantar Abdul Taib sebagai 'orang tengah' atau perunding dalam menyelesaikan masalah dihadapi parti komponen BN Sarawak sebelum ini.

"Adenan cukup masak dengan perkembangan politik di Sarawak dan mahir dalam pentadbiran negeri, beliau calon paling sesuai," katanya.

Katanya, banyak pihak, termasuk komuniti perniagaan melihat Abdul Taib selaku Yang di-Pertua Negeri dan Adenan mengetuai kerajaan sebagai gandingan terbaik untuk terus memastikan kesinambungan pembangunan dan ekonomi negeri.

Berundur hujung bulan

Sementara itu, Abdul Taib sempat berseloroh kepada media yang ingin mendapatkan kepastian tarikh tepat persaraan beliau dari arena politik dan kerajaan negeri yang akan berlaku akhir bulan ini.

"Bagilah saya ambil gaji (penuh) Februari dulu," katanya selepas mempengerusikan pertemuan khas bersama Ahli Parlimen dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) BN Sarawak, di Ibu pejabat PBB, di Jalan Bako, di sini, semalam.

Katanya, ada dua lagi peringkat perlu dilakukannya sebelum menyerahkan jawatan Ketua Menteri yang disandangnya sejak 33 tahun lalu, iaitu menemui Yang di-Pertua Negeri, Tun Abang Muhammad Salahuddin bagi mengemukakan nama penggantinya.

"Ada dua lagi langkah perlu saya lakukan dan tiada apa-apa pengumuman (nama pengganti) akan dibuat esok (hari ini). Saya perlu bertemu Yang di-Pertua Negeri terlebih dulu bagi menyatakan hasrat mahu bersara, seterusnya mengemukakan nama pengganti (yang dipilih). Yang pasti, saya akan bersara hujung bulan ini," katanya.

Selain Presiden Parti Rakyat Sarawak (PRS), Tan Sri James Jemut Masing, turut hadir Presiden Parti Demokratik Progresif Sarawak (SPDP), Tan Sri William Mawan Ikom dan Presiden Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP), Tan Sri Peter Chin Fah Kui.

Berita Harian Online

Khalid 'sahkan' Anwar bakal MB

Posted: 09 Feb 2014 04:12 PM PST

KLANG 9 Feb. - Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hari ini membayangkan kesediaan untuk melepaskan jawatannya kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim sekiranya Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu memenangi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang pada 23 Mac ini.

Kenyataan Abdul Khalid itu ternyata berbeza sebelum ini apabila beliau menafikan desas-desus Anwar akan menggantikan tempatnya.

Abdul Khalid berkata, sememangnya perkara tersebut ada dan sedang dibincangkan.

"Tidak mengapa. Kita (PKR) masih terus berbincang sebab perkara itu juga memerlukan perbincangan dalam pakatan pembangkang.

"(Cukuplah) saya fikir tidak perlu kita mengehadkan sebarang perbincangan berhubung perkara tersebut," katanya kepada pemberita dalam majlis sambutan Tahun Baharu Cina peringkat negeri, di sini hari ini.

Dalam temuramah dengan saluran televisyen Australia, Newsline pada Khamis lalu seperti dilaporkan akhbar, Anwar berkata, Abdul Khalid akan mengambil alih tempatnya sebagai Penasihat Ekonomi Selangor jika beliau menjadi Menteri Besar.

Anwar menjelaskan, perkara itu sedang dibincangkan dengan Abdul Khalid.

Abdul Khalid sebelum ini menolak desas-desus Anwar akan menggantikan tempatnya sebagai Menteri Besar.

Malah, Abdul Khalid berkata, perkara itu tidak pernah dibincangkan dalam kalangan pimpinan kerajaan negeri.

Artikel Penuh: http://utusan.com.my/utusan/Politik/20140210/po_03/Khalid-sahkan-Anwar-bakal-MB#ixzz2ssBUyrYz
© Utusan Melayu (M) Bhd

THE FLYING KICK

Posted: 10 Feb 2014 01:48 PM PST