Rabu, 14 Mac 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 14 Mar 2012 01:24 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


GEMPAR!! Aznil Hj Nawawi di serang disebabkan beliau sokong BN??

Posted: 14 Mar 2012 10:12 AM PDT


Apa punya mangkuk la saudara tu. Dah anak saudara ko tak mencapai KPI yang ditetapkan. Nak buat macam mana. Suara macam katak, takkan nak pilih jugak? akai ada ka?

PANASS!! Jangan Undi DAP, PKR dan Parasit Pas!! - Dr Hasan Ali!!

Posted: 14 Mar 2012 07:12 AM PDT


terbaik.. senang cerita tak payah undi Pakatan Harammm...

PANASS!! Tuanku Sultan Kedah Tidak Perkenan Phahrolrazi dan Dr Ismail? #saveKedah

Posted: 14 Mar 2012 05:36 AM PDT


Salam semua,

Disebabkan keegoan mereka menolak perlantikkan Exco dari Ustaz Azizan pada surat jemputan yang pertama. Menyebabkan kerajaan Kedah menanggung malu dan menimbulkan kekecohan yang bukan kepalang. Malah dua ekor exco Pas ini memalukan sejarah pentadbiran Kerajaan Kedah kerana berani menolak surat lantikkan Exco yang direstui oleh Tuanku Sultan.


Akibat daripada itu, kerajaan Kedah yang dipimpin oleh Azizan hampir rebah. Malah kerajaan Pas Kedah mencipta rekod pentadbiran pertama dengan menolak lantikan exco dari Menteri Besar. Sedangkan Pas baru satu penggal menjadi kerajaan, tapi kecohnya melampau-lampau dari UMNO yang dah berpenggal-penggal. Apakah ini cara pentadbiran Islam yang dijanjikan oleh Azizan?

Namun selepas perbincangan diantara kedua belah pihak yang bertelagah. Barulah Phahrolrazi dan Dr Ismail mahu menerima semula jawatan exco, itu pun bersyarat. Namun perlantikan exco mereka yang terbaru, tidak diperkenankan Tuanku Sultan yang murka atas kelakuan buruk kedua-dua bekas exco kanan kerajaan Kedah.

Inilah sebabnya perlantikkan kedua-dua exco ini masih lagi tergendala hinggalah sekarang. Jikalau Tuanku Sultan pun boleh murka dengan kedua-dua bekas exco ni. Bagaimana kita rakyat Kedah nak menerima mereka kembali?

Layakkah mereka ini untuk kembali memegang organisasi negeri, sedangkan peribadi mereka amat teruk dan buruk sekali?McTheory:
Nanti kita sambung cerita mengenai 'pendamaian Pas Alor Setar!!'

TUDIAA!! Apabila Ali Rustam dan Anwar Ibrahim lawan menyanyi!!

Posted: 14 Mar 2012 04:27 AM PDTha ha ha... buruk benor suara anwar dehh..

EKSKLUSIF!! Pembalakkan di Baling Memusnahkan Segalanya!!

Posted: 14 Mar 2012 02:12 AM PDT

Penebangan balak yang berleluasa di Kg Iboi, Kg Bukit Hijau dan sekarang ini melarat ke kasan Bukit Palong, Sera Baling serta sekitar di daerah Baling, Kedah. Aktiviti ini dilakukan oleh pihak kerajaan negeri Kedah yang dahulunya pembangkang. Jika kita melalui jalan di sana, kita akan dapat melihat sangat banyak kawasan hutan serta Bukit yang telah digondolkan. Memang tidak dinafikan, hasil hutan adalah tertakluk kepada pihak kerajaan negeri. Tetapi saya tidak pula nampak proses pemuliharaan yang dilakukan contohnya penanaman semula anak pokok dan sebagainya. Hanya kerakusan mereka mengaut hasil hutan. Adakah hal ini demi kepentingan politik mereka?

Perkara kedua yang menimbulkan rasa tidak puas hati saya ialah berkenaan dengan penjualan tanah lot yang dahulunya tanah rizab kerajaan. Hal ini juga berlaku di kawasan tersebut. Padahal, tanah di kawasan tersebut telah diberikan permit oleh jabatan hutan kepada 40 orang penduduk suatu masa dahulu untuk menanam padi huma.

Kawasan Hutan Simpan Gunung Inas yang terletak di jajaran

 banjaran Titiwangsa  adalah antara kawasan yang memiliki

 sistem ekologi terbaik.

Kegiatan penebangan pokok itu dikatakan turut mencemari sebuah kolam yang menjadi sumber air para penduduk Kampung, terutama ketika hujan.Air lumpur yang mengalir dari kawasan bukit memasuki kolam yang digunakan para penduduk untuk kegunaan harian.

SEJAHTERA KAH KEDAH...ANDAI RAKYAT MENDERITA...LU PK LA SENDIRI..

Artikel dari blogger baru Kamera Kupang

PANASS!! Hadi Awang Berundur Adalah Mesej Kekecewaan Presiden Pas!!

Posted: 13 Mar 2012 11:15 PM PDT


Jika tanpa sebab, mungkinkah beliau akan undurkan diri dari parti? pastinya ada sebab tertentu yang menyebabkan beliau tarik diri!!

TUDIAA!! Hasan Ali MAKI Ulamak Pas??

Posted: 13 Mar 2012 07:28 PM PDTBiar betul Hasan Ali ni maki Ulamak Pas?

PANASS!! Bila Nak Saman? Jika Tidak, Pas Memang Parti Ajaran Sesat -- Pok Li

Posted: 13 Mar 2012 05:12 PM PDT


Dah memang sesat pun. Sebab tu depa tak berani nak saman!!

Kata Pakteh...!!

Posted: 14 Mar 2012 01:17 PM PDT

Kata Pakteh...!!


Setiausaha Politik (SETPOL) - Apa kerjanya? Jangan lupa sejarah

Posted: 13 Mar 2012 05:28 PM PDT

Bila Pakteh tulis tajuk Setiausaha Politik (SETPOL), ramai kalangan pembaca blog Pakteh akan terus teringatkan Tn Haji Sanusi Md Noor, Orang kampung Pakteh yang kerjanya ialah Setiausaha Politik MB Kedah, Ostat Azizan.

Sebenarnya tidak....bukan SETPOL secara khusus yang Pakteh maksudkan tetapi secara umum. Ini bermakna SETPOl dari PR dan BN akan terkait dengan cerita Pakteh. Masih ada kisah-kisah menarik Setpol MB Kedah namun buat masa ini, biarlah dia tolong Ostat Azizan dalam kereta yang sudah ada PEMANDU yang baru. Sekurang-kurangnya jika terus dibiarkan....dapat juga bernafas walaupun kedua-duanya dalam kategori nazak dan hanya menunggu masa untuk dikafankan PEMANDU sendiri.

Bagi orang politik, jawatan Setpol itu sendiri seolah-olah bermaksud pengganti diri kepada bos. Contohnya Setpol MB Kedah, Sanusi.....apa sahaja perlakuannya dianggap sebagai tindakan Ostat Azizan. Begitu juga halnya dengan Setpol DS Najib, Setpol DS Hishammudin atau mana-mana Setpol menteri. Sebab itu kadang-kadang rakyat bawahan lengit (meluat) tengok gelagat Setpol yang terlebih sudu dari kuah malah jangan pelik jika Pakteh katakan Setpol boleh menjadi penyebab kepada kejatuhan seseorang pemimpin politik.

Contoh lagi.....Tindakan Setpol MB Kedah menyerang puak-puak Pas yang rakus dalam GLC dan menegur secara terbuka melalui blog mengundang rasa tidak puas hati puak kapitalis Pas ini (Boleh kenang kembali saat Mahfuz Omar panas pungkoq di Kedah sehingga letak jawatan dalam satu agensi, apa komen Setpol ketika itu). Puak kapitalis Pas tidak melihat ini teguran Sanusi tetapi teguran MB Kedah. memang betul teguran itu dan ada asasnya namun apakah kapitalis Pas ini sekadar berpuas hati dan mengangguk?......tidak. Akhirnya Ostat Azizan dianugerahkan PEMANDU dengan alasan banyak sangat tolong puak UMNO.

Contoh lagi....Apabila Dato' Dr Wan Azmi Ariffin, bekas Ahli Parlimen Sik tidak dicalonkan semula pada PRU12 untuk Parlimen Sik, alasan terkuat ketika itu ialah Datuk Osman Desa Setpol Paklah. Apabila Penghulu Mail tidak dicalonkan semula di DUN Jeneri, alasan terkuat ialah Datuk Hj Hasbullah Setpol PM. Betul Hj Hasbullah dan Osman Desa orang kuat Paklah sehingga diberi kepercayaan sebagai Setpol PM. Tetapi apakah itu cukup?

Lupa pulak Pakteh nak habaq.....sengaja Pakteh berikan contoh Setpol yang ada kaitan dengan Sik dan tidak ada kena mengena dengan artikel semalam berkaitan senarai calon PRU13. Apa kaitan Sanusi, Man Desa dan Hj Hasbullah?...kaitannya cuma dua iaitu ketiga-tiga mereka bertugas sebagai Setpol dan ketiga-tiganya ada kaitan dengan Sik.

Jika dibaca suhu politik secara mudah dan kuno, Osman Desa dan Hj Hasbullah boleh menang mudah kerana mereka Setpol PM. Gambarannya ialah jika Parlimen Sik diwakili oleh Setpol PM, seolah-olah kawasan Sik ini ber-ahli parlimen-kan PM. Begitu juga keadaannya apabila Sanusi merebut jawatan dalam pemilihan Pas kawasan Sik, jika beliau dipilih seolah-olah pilih Ostat Azizan.

Tetapi adakah pelakar strategi ini lupa bahawa.....rekod lama Setpol2 ini di Sik masih dikenang orang?.
Apakah pelakar strategi ini tidak menilai bagaimana rekod Setpol ini dengan masyarakat Sik. Akar umbi hanya kenal pemimpin tetapi tidak kenal Setpol pemimpin. Hal ini berlaku kepada Man Desa dan Hj Hasbullah bilamana akar umbi tidak menerima beliau.
Kes Sanusi berbeza kerana beliau dikenali dan aktif dalam politik cuma seperti Pakteh katakan dalam artikel terdahulu.....usaha menjatuhkan Ostat Azizan turut menengelamkan Sanusi.

Masih ramai SETPOL-SETPOL yang berminat untuk terjun dalam dunia politik seperti tuan mereka. Seharusnya untuk berbuat demikian, mereka perlu bertindak secara aktif untuk dikenali rakyat dan ada baiknya membantu secara berterusan sehingga nama SETPOL dikagumi bukan kerana TUANnya hebat tetapi kerana SETPOL ini memang hebat. ramai sebenarnya SETPOL2 yang berada disekeliling kita namun kerana niat asal mereka sekadar membantu TUAN mereka, rakyat tidak mengetahui jasa mereka dalam menyusun gerak kerja TUAN mereka.

Atas faktor itu, Pakteh sarankan.....dekati rakyat dan tunjukkan kemampuan melalui parti yang diwakili sebelum ingin terus terjun ke dunia politik menjadi wakil rakyat dalam PRU13 kerana natijahnya terlalu besar.

Harus diingat...Sik pernah menghukum 2 SETPOL Perdana Menteri..........................Sejarah tidak terjadi hanya untuk diingati tetapi WAJIB diambil segala peristiwa itu sebagai pengajaran untuk tindakan pada masa hadapan.


THE FLYING KICK

Posted: 14 Mar 2012 01:07 PM PDT

Keris Pusaka Melayu

Posted: 14 Mar 2012 11:56 AM PDT

Keris Pusaka Melayu


Proton P321A 2012 – YouTube

Posted: 14 Mar 2012 07:10 AM PDT

PEJUANG BANGSA

Posted: 14 Mar 2012 11:26 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Parlimen Mesir baru nak halau Duta Israel , tamparan hebat untuk Anwar !

Posted: 14 Mar 2012 10:06 AM PDTParlimen Mesir yang dikuasai kumpulan Islam semalam mendesak kerajaan mengusir Duta Israel di negara itu dan memanggil balik diplomat di Tel Aviv.

Agensi berita Mena melaporkan, gesaan itu dibuat selepas jet tentera Israel mengebom Gaza, sekali gus meningkatkan jumlah korban akibat keganasan terbaru rejim Zionis itu kepada 25 orang.

Menurut Mena, Usul disediakan Jawatankuasa Hal Ehwal Arab di Parlimen itu diterima sebulat suara selepas dibentangkan semalam.

Mesir dan Israel terikat dengan perjanjian damai sejak 1979, tetapi hubungan kedua-dua negara tegang sejak Hosni Mubarak disingkirkan oleh kebangkitan rakyat pada tahun lalu.

Menurut usul berkenaan, Parlimen Mesir juga menggesa eksport gas ke Israel dihentikan.

Antara lain, usul itu menyatakan: "Mesir tidak akan menjadi sahabat, rakan kongsi atau sekutu entiti Zionis yang kami anggap musuh utama Mesir dan Arab." - AFP
Komen GPB 


Anwar sering menjadikan Mesir sebagai sebuah negara Arab  yang iktiraf Israel dalam hujahnya demi menegakkan idea 2 state solution ciptaan Amerika dan proksinya .  Tapi situasi terbaru di sana sudah berubah selepas kejatuhan Hosni Mubarak , dan kini negara Mesir baru mungkin tak iktiraf lagi negara Zionis  yang zalim ini . Video Zul Nordin akui PKR sudah lama terima dana NGO Yahudi !!

Posted: 14 Mar 2012 05:59 AM PDT
Penglibatan badan-badan asing dalam pakatan pembangkang khususnya Datuk Seri Anwar Ibrahim dah lama berlaku sebab saya sendiri ketika bertindak sebagai peguam dia pun, kita menerima bantuan asing. Kita menerima input, khidmat nasihat dan lain-lain daripada pihak luar dan sebagai wakil rakyat sendiri pun banyak program-program yang dianjurkan pihak asing ini," ujar Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Noordin ketika ditemui di Parlimen pagi tadi.

Tambahnya, beliau tidak terperanjat dengan perkara ini, kerana memang sudah berlaku dalam PKR, di pejabat Anwar Ibrahim sendiri penglibatan badan-badan asing ini.

Dalam masa yang sama, Zulkifli Noordin mengakui PKR memberikan tiap-tiap calon, samaada calon atau parti yang bertanding di satu-satu kawasan yang ditandingi bantuan kewangan untuk menjayakan kempen Pilihan Raya Umum ke-12.

"Di Parlimen Kulim Bandar Baharu sendiri, Bahagian Kulim Bandar Baharu diberikan RM15 ribu peruntukan untuk menjayakan kempen Pilihan Raya Umum ke-12.Saya tidak menafikan memang kita menerima bantuan asing, kita menerima latihan dari NGO asing ini, bagaimana nak berkempen, kita nak berjumpa dengan orang ramai macammana, sampai saya sendiri ketika kita nak menganjurkan demostrasi contohnya, saya dihantar berkursus di Viena, di Filipina, bagaimana nak berdemo, ini semua memang tajaan badan-badan asing ini, itu semua orang dah tahu" ujarnya yang menang kerusi Parlimen Kulim Bandar Baharu atas tiket Parti Keadilan Rakyat.

Tambahnya, penglibatan badan-badan asing ini ghairah untuk melihat kejatuhan kerajaan (Kerajaan BN) yang sedia ada sekarang ini kerana mereka mempunyai agenda sendiri di rantau Asia ini untuk memenuhi nafsu pihak-pihak tertentu.

"Yang itu kita sedar sekarang ini dan itulah sebabnya saya dan rakan-rakan Ahli Parlimen bebas mengambil sikap menentang mereka (Pakatan Pembangkang) sekarang ini, kerana banyak benda yang kita tahu yang dilakukan, boleh merosakkan Negara kita," tambahnya lagi. Media UMNO

Harakah bila nak tulis Yahudi di pejabat PKR Tropicana ?

Posted: 14 Mar 2012 04:20 AM PDTBila  didedahkan  bukti  PKR menerima dana daripada NGO Yahudi dan diakui sendiri oleh Nik Nazmi , GPB nak tunggu bila PAS dan Harakah nak tulis di muka depan Yahudi di dalam pejabat PKR di Tropicana..hahaha ....


Ada berani ke PAS ??Setiausaha Badan Perhubungan Umno Selangor Datuk Seri Ir Mohd Zain Mohamed berkata agensi itu, Yayasan Konrad Adeneur (KAF) membantu Anwar dari segi dana dan latihan modal insan, selain menyerap masuk badan pemikir (think tank) melalui Institut Kajian Dasar (IKD).

KAF pada tahun 1950-an pernah membantu golongan neo konservatif Yahudi melalui American Jewish Committe (AJC) apabila Canselor Jerman Konrad Adenauer, Perdana Menteri Israel David Ben Gurion dan Pengerusi Jewish Claims Conference berpakat menghasilkan 'Perjanjian Luxemburg'.

Mohd Zain dalam pendedahannya mendakwa berdasarkan sumber dalaman maklumat PKR sendiri, KAF turut memainkan peranan penting dalam memberikan dana pembangunan teknologi dan latihan kepada PKR.

Ini termasuklah pembabitan beberapa individu asing dalam sekretariat PKR yang memberi nasihat dan tunjuk ajar mengenai beberapa perkara seperti penyusunan propaganda, gerakerja Unit Khas DUN dan Pasukan Khas, Perisian SisMap (Sistem pangkalan data PKR) serta menggodam emel (terutamanya agensi kerajaan).

"KAF secara terbuka menaja Pakatan menghantar ahli-ahlinya menjalani latihan kepimpinan di German yang ditanggung sepenuhnya oleh KAF.

"Individu ini secara halus dilatih untuk menjadi kader asing yang berkhidmat dibawah PKR tanpa disedari mereka sendiri," katanya dalam sidang media di Pejabat Umno Selangor di sini hari ini.

 Anwar bila nak jawab terima dana NGO Yahudi ?  Selain KAF, Mohd Zain mendakwa Anwar turut mendapat bantuan Institut Demokratik Kebangsaan untuk Hal Ehwal Antarabangsa (NDI) menyediakan buku manual bagi menghadapi pilihan raya kepada petugas PKR dan menggulingkan kerajaan dengan cara tidak demokratik.

Menurut beliau, manual yang dinamakan buku perancangan kempen politik hasil tulisan Stephanie Lynn diterjemahkan dalam bahasa Melayu dan dibuat khusus untuk menyebarkan dakyah kononnya Malaysia tidak mempunyai kebebasan media dan beragama.

"PKR menganggap buku dari NDI ini sebagai kitab mereka untuk menghadapi pilihan raya nanti," katanya.

NDI, salah satu daripada empat cabang NED diketuai oleh bekas Setiausaha Negara Amerika Syarikat, Madeline Albright yang pernah menyokong Anwar semasa beliau dipecat.

Selain NDI, cabang lain ialah Institut Republikan Antarabangsa (IRI), Pusat Solidariti Buruh Antarabangsa Amerika (ACILS), dan Pusat Perniagaan Swasta Antarabangsa Amerika (CIPE).

"IRI dipengerusikan Senator John McCain, yang juga sekutu Anwar. Agensi-agensi ini merupakan proksi kepada golongan Yahudi Zionis," katanya.

Beliau mendakwa agensi itu turut menggunakan kempen kebencian secara subversif apabila membangkitkan isu 'Malaysia Spring', Hindraf, dan isu Kristian semasa Pilihan Raya Kecil (PRK) Sarawak tahun lalu.

"Menggunakan sentimen agama dan mewujudkan kebencian di kalangan rakyat bagi merampas kerajaan adalah satu kaedah yang paling primitif dan tidak bertamadun," katanya yang mahu membuat pendedahan lagi pada masa akan datang.

TERKINI ! PAS tentu terkejut Nik Nazmi akui PKR dapat bantuan NGO Yahudi !

Posted: 14 Mar 2012 01:46 AM PDT


Sudah dijangka PKR akan berbelit dan cuba bohong bila didedahkan bantuan dana dari KAF dan NDI  ( NGO dikuasai Yahudi )  kepada PKR dalam usaha menjatuhkan kerajaan BN .

Hari ini Nik Nazmi  selaku jurucakap bagi  PKR telah mengesahkan memang bangsa Yahudi laknat  menjadi penyumbang utama dana ,tenaga pengajar  menerusi NDI kepada  PKR bagi  menumbangkan kerajaan BN di PRU akan datang .

PAS yang cukup jijik dan anti Yahudi ini mesti terkejut beruk punya  dengan pengakuan Nik Nazmi yang bangga dibantu oleh NGO Yahudi laknat ini  kononnya  nak pejuangkan demokrasi .

Buku Panduan NDI  yang ajar kempen kebencian  sebagai  rujukan PKR ?? hahaha... Tak kan itu sahaja yang Yahudi bantu ?? Masyuk tentu ada kan ...hahaha

Kenapa PKR sahaja dibantu NDI ??  PAS dan DAP pun parti pembangkang juga ....

Apa yang hebat sangat parti baling kerusi ini hingga dibantu nun jauh dari Amerika semata-mata untuk menang PRU ?   Sebab PKR ialah parti milik Anwar Ibrahim  yang diketahui memang rapat dengan pemimpin Yahudi di Amerika ?

Selain itu, apa pulak syarat dikenakan NDI ini untuk parti yang dibantu sepenuhnya mereka jika menang PRU 13 dan menjadi kerajaan ?? Tak kan nak tolong free sahaja dan sudah tentunya ada ganjaran menanti .

Jelas dan nyata , PKR memang sah mendapat dana asing melalui  NGO Yahudi .  Adakah parti ini yang hendak rakyat sokong jika mereka disokong kuat oleh bangsa  Yahudi ?


UNDI PAKATAN RAKYAT BERMAKNA MENYOKONG  YAHUDI !!

PANAS ! NGO Yahudi KAF bantu dana PKR menjatuhkan kerajaan BN....

Posted: 13 Mar 2012 10:36 PM PDT
Pembongkaran Parti Keadilan Rakyat (PKR) mendapat dana daripada pertubuhan Yahudi terus didedahkan . Anwar dan konco-konconya termasuk Rafizi & Nik Nazmi terus berdiam diri tidak menjawab .

Kali ini bukan blog atau Utusan yang dedahkan , tapi  didakwa sendiri oleh pemimpin BN Selangor yang mana beliau mempunyai bukti  dan dokumen jika juak2 PKR dakwa ini satu fitnah .

PKR  didakwa   meminta bantuan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) asing yang ada kaitan dengan Yahudi untuk memenangi pilihan raya di negara ini.

Koordinator Barisan Nasional (BN) Selangor, Datuk Seri Ir. Mohd. Zin Mohamed (gambar) berkata, bukti-bukti yang sebahagiannya diterima daripada sumber dalaman PKR itu menunjukkan parti tersebut menjalin kerjasama dengan Konrad Adeneur Foundation (KAF).Beliau berkata, KAF merupakan sebuah pertubuhan yang membantu golongan neo-konservatif Yahudi melalui sebuah jawatankuasa yang dikenali American Jewish Committee (AJC) dan dipercayai menerima dana daripada National Endownment for Democracy (NED) yang juga didakwa turut mempunyai pertalian dengan Anwar.


''Bukti yang ada menunjukkan Penasihat parti tersebut, Datuk Seri Anwar Ibrahim Anwar sememangnya menjalinkan kerjasama dengan pertubuhan-pertubuhan luar, selain menerima dana serta latihan bagi membolehkan mereka menguasai negara ini,'' katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.


Konrad Adeneur Foundation (KAF) yang berkait rapat dengan Christian Democratic Union of German merupakan antara pertubuhan yang bertanggungjawab menyalurkan dana dan latihan modal insan kepada petugas PKR.


Menurut Mohd Zain lagi, KAF juga membantu PKR menyediakan manual menghadapi pilihan raya menggunakan kaedah menggulingkan kerajaan dengan cara tidak demokratik.


"KAF merupakan think tank terbesar kepada parti pemerintah di Jerman… KAF juga membantu golongan neo konservatif Yahudi melalui American Jewish Committee (AJC).


"Ini ialah pendekatan yang diambil oleh (Datuk Seri) Anwar (Ibrahim) dengan guna bantuan saluran asing yang tidak demokratik untuk bersaing dengan kita. Mereka menggunakan kaedah dengan cara menimbulkan kebencian rakyat terhadap pemimpin negara…


"Usaha ini sebenarnya bermula selepas PRU pada tahun 2004 bagi menghadapi PRU tahun 2008," katanya pada sidang media di bangunan Umno Selangor di Shah Alam, hari ini.


Turut disertakan salinan dokumen surat-surat yang ditanda tangani oleh Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim yang diedar kepada semua wartawan.


Antara surat yang disertakan ialah surat Anwar kepada bekas Presiden Bank Dunia, Robert Zoellick pada tahun 2007.


Selain itu, Mohd Zain berkata, selain KAF, National Democratic Institute for International Affairs (NDI) turut menyediakan manual pilihan raya yang dinamakan 'Buku panduan perancangan kempen politik' yang telah diterjemahkan ke dalam bahasa Melayu yang dibuat khusus untuk proses pilihan raya di Malaysia.


Sehubungan itu, Mohd Zain mempersoalkan tujuan NDI menghasilkan buku panduan tersebut dan apakah keperluannya.


"Antara kandungan buku panduan itu ialah menyebarkan dakyah bahawa Malaysia ini kononnya tiada kebebasan media, tiada kebebasan beragama. Pihak PKR anggap buku dari NDI ini sebagai kitab mereka untuk hadapi pilihan raya nanti.


Perkara ini dikukuhkan lagi dengan temuramah akhbar The Sun bersama wakil KAF di Malaysia, Peter Schier beberapa tahun lepas yang mengakui bahawa organisasinya menaja kursus-kursus kepimpinan untuk PKR," katanya lagi.


Mohd Zain berkata lagi, KAF secara terbuka telah menaja PKR. Justeru, katanya, BN tidak mempunyai masalah untuk berhadapan dengan Pakatan pada pilihan raya akan datang.KLIK DI SINIKAF bantu dana PKR rampas kuasa 

Guan Eng bimbang DAP hilang kuasa atau menagih simpati kaum Cina ?

Posted: 13 Mar 2012 09:29 PM PDT
KETUA Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng semalam menyatakan kerisauannya yang Pulau Pinang mungkin tidak mampu dipertahankan oleh DAP dalam pilihanraya umum akan datang. Ketua Menteri yang dipaliti dengan pelbagai skandal salahguna dan rasuah itu, menyatakan hal ini kepada akhbar harian cina, Nanyang Siang Pau yang kemudian menyiarkannya sebagai berita utama di halaman 6.  KLIK DI SINI

Beberapa hari lepas pula, Lim Guan Eng dipetik akhbar sama, menyatakan bahawa isterinya, Betty Chew yang kini juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kota Laksamana, Melaka tidak akan mempertahankan kerusi tersebut, malah tidak akan bertanding pun dalam pilihanraya umum akan datang.

Semua ini menunjukkan ketidakyakinan Guan Eng mempertahankan kerusi DAP sedia ada dalam pilihanraya umum akan datang, disamping baru 'tersedar' bahawa tindakan mencalonkan isteri sendiri itu adalah tindakan berbentuk nepotisme.

Bila kita sebut skandal, ini ada kaitan dengan pelbagai berita penyalahgunaan kuasa DAP di Pulau Pinang yang seboleh-boleh cuba disembunyikan dari pengetahuan rakyat.skandal penjualan tanah Bayan Mutiara yang merugikan rakyat 
P.Pinang dan PDC 

Paling mencuri tumpuan, sudah tentulah skandal Bayan Mutiara bernilai berbilion ringgit yang sedang menunggu jawapan dari Guan Eng.

Kita mahukan jawapan yang sebenar-benar jawapan kerana 'jawapan' yang ada sebelum ini hanya menjadi bahan ketawa sesiapa yang mendengar (Guan Eng mencabar syarikat UMNO membida dalam projek tersebut – apa pula kena mengenanya?)

Itu belum lagi disebutkan tentang projek tempat letak kereta di Bukit Bendara bernilai RM 5 juta yang gagal disiapkan mengikut spesifikasi sepatutnya oleh anak syarikat kerajaan negeri, PDC Properties yang bertindak sebagai pemaju sehingga dicadangkan untuk diruntuh dan dibina yang baru oleh Guan Eng.Begitu juga halnya dengan pembohongan DAP selama ini dalam isu tanah Tan Hak Ju yang menjadi isu terbesar DAP untuk menyerang pentadbiran terdahulu dengan tuduhan rasuah tetapi dibuktikan sebaliknya oleh Mahkamah Rayuan yang menolak keputusan oleh Mahkamah Tinggi terdaulu.

Dan sudah tentulah yang paling membingungkan kes moral membabitkan anak Guan Eng yang didakwa meraba buah dada seorang pelajar perempuan di sekolahnya sehingga sejumlah wang terpaksa dikeluarkan oleh keluarga Guan Eng untuk menutup kes tersebut dari menjadi isu besar.

Semua ini menunjukkan kelemahan pentadbiran kerajaan DAP di Pulau Pinang, yang penulis percaya mendesak Guan Eng mengeluarkan kenyataan yang sedemikian. Tapi sudah tentulah bila bercakap tentang pembangkang seperti DAP, dia tidak akan melihat kesalahannya sendiri, sebaliknya meletakkan semua kesalahan kepada BN.

Kononnya menurut Guan Eng, pakatan harami tidak mampu menyaingi 3M (Money, Media & Machinery) yang dimiliki BN.

Inilah yang kita katakan Ketua Menteri bekas banduan ini otak benak. Dia tidak boleh membezakan keputusan rakyat dengan pengaruh wang. Seolahnya, kalau hak yang DAP menang itu sebab kuasa rakyat, kalau yang BN menang, itu kuasa wang.

Nampak sangat tindakan itu (menuduh BN menggunakan wang untuk menarik sokongan) adalah terdesak dan tidak keruan oleh seorang pemimpin yang mendakwa dirinya cekap dalam segala hal dan membawa 'perubahan' besar di Pulau Pinang, hanya dalam tempoh sepenggal menjadi Ketua Menteri.

Yang nyata, tindakan sistematik DAP 'mengusir' orang Melayu keluar dari bahagian pulau Pulau Pinang, akan menyebabkan protes besar-besaran yang membawa kepada tumbangnya kerajaan DAP. Ia tidak langsung berkaitan dengan wang atau apa sahaja yang dituduhkan DAP kepada UMNO dan BN.


sumber :  MYKMU.net 

Anwar tergamam Khairy londehkan sokongan mutlaknya terhadap Israel !

Posted: 13 Mar 2012 08:00 PM PDTPercubaan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk 'membersihkan' dirinya berhubung isu Israel menjadi 'senjata yang memakan diri' apabila kupasan seorang Anggota Parlimen Barisan Nasional (BN) sebaliknya menyifatkan Anwar sebenarnya menyatakan sokongan mutlak kepada rejim zionis itu.

Khairy Jamaluddin (BN-Rembau) yang mencelah ucapan Anwar ketika membahas titah Diraja pada persidangan Dewan Rakyat di sini hari ini berkata, fakta itu boleh dilihat sekiranya kenyataan Anwar dalam temu bual dengan akhbar Wall Street Journal itu dibaca sepenuhnya dan bukan setakat petikan tertentu sahaja.

Beliau kemudiannya membaca dua petikan kenyataan Anwar iaitu :"I support all efforts to protect the security of the state of Israel" dan kenyataan kedua berbunyi :"...stated that any change to the status quo would remain contingent on Israel recognising the aspirations of the Palestinians".

"Saya faham soal 'contingent' itu tetapi saya hendak tanya kenapa Yang Berhormat Ketua Pembangkang tidak baca sepenuhnya paragraf temu bual dengan Wall Street Journal itu sebab kalau dibaca sepenuhnya, maknanya berbeza.

"Maksudnya kenyataan ini ada dua bahagian. Apabila Yang Berhormat sebut "I support all efforts to protect the security of the state of Israel", itu tidak ada 'contingent', maknanya sokongan itu adalah 'blanket support', sokongan mutlak yang tidak ada syarat kepada kerajaan Israel," katanya.

Berdasarkan laporan WSJ mengenai temu ramah dengan Anwar dalam laman webnya berbunyi: "Dalam temu ramah Anwar menjawab kepada soalan sama ada beliau akan membuka hubungan diplomatik dengan Israel dengan menyatakan 'sokongannya' untuk 'usaha melindungi keselamatan negara Israel' manakala pada masa yang sama menyokong 'hak sah rakyat Palestin'.

Beliau berhenti sejenak dan berkata akan menjalin hubungan diplomatik dengan kedua-dua negara dan berkata sebarang perubahan status quo akan kekal bergantung kepada Israel mengiktiraf aspirasi rakyat Palestin."

Pertanyaan Khairy itu menyebabkan persidangan dewan yang tenang bertukar kecoh apabila kedua-dua Anggota Parlimen kerajaan dan pembangkang saling bertikam lidah.

Anwar walaupun nampak tenang menghadapi 'pukulan' itu, cuba membuat serangan balas dengan melontarkan tuduhan-tuduhan liar kepada Khairy.

"Inilah Ketua Pemuda yang boleh berniaga dengan Israel, yang boleh berkawan dengan tokoh-tokoh Yahudi, yang boleh pertahan Apco, yang boleh sokong Perdana Menteri tulis surat kepada Perdana Menteri Israel," katanya yang enggan memberi laluan seterusnya kepada Khairy untuk berhujah.

Keadaan itu menyebabkan Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat Datuk Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar meminta masing-masing bertenang dan duduk.

Terdahulu, Anwar dalam hujahnya mendakwa media kerajaan digunakan untuk menyebarkan fitnah terhadapnya dengan menyentuh pelbagai isu termasuk isu Israel dan kenyataan kontroversinya dalam temubual dengan BBC mengenai isu undang-undang homoseksual.

Persidangan dewan bersambung esok (Hari Ini).-BERNAMA

Lagi gambar fitnah Najib dan Rosmah dibuat pencacai Pakatan !

Posted: 13 Mar 2012 06:11 PM PDT

Memang tahap bangsat la otak  pencacai2 pembangkang  yang didakwa telah  bikin gambar palsu dan fitnah ini untuk burukkan Najib dan Rosmah .  Gambar ini disebarkan meluas semalam di blog dan facebook untuk tunjukkan Rosmah lebih hebat daripada Najib kerana berada di depan bersama-saman YDP Agong .

Tetapi gambar ini telah  dipertikaikan oleh rakan blogger RBF dan jelas memang ada asasnya jika kita perhatikan lebih  mendalam  .

Jika ianya palsu ,  gambar ini bukan hanya  memburukkan  Najib dan isteri tetapi sebenarnya juga telah mencalarkan imej YDP Agong sendiri   . Tergamak ke kita sebagai rakyat Malaysia  sanggup edit gambar YDP Agong untuk halalkan kerja fitnah untuk  kepentingan politik parti masing-masing   .

GPB desak gambar ini disiasat oleh pihak berkuasa kerana ini satu penghinaan jika benar ianya palsu dan super impose .


Siang tadi ada juga beberapa rakan yang bercakap tentang gambar ini. Katanya gambar ini disebarkan untuk menunjukkan Rosmah berada sebaris dengan Agung dan Permaisuri. Manakala Najib terpaksa berada di belakang Agung dan Rosmah. Tujuannya nak tunjukkan bahawa Rosmah lebih hebat dari PM.


Terus terang saya katakan, saya tidak mahir dalam soal untuk mengesan kesahihan sesuatu gambar. Saya ingin meminta bantuan rakan-rakan pembaca yang tahu atau mahir dalam soal berkenaan. Mohon anda beri pendapat berhubung gambar berkenaan, samada itu gambar benar atau gambar tipu.


Jika ikutkan sekilas dua kilas pemerhatian mata saya , saya dapat rasakan gambar itu adalah gambar tipu.


1) Kewujudan lelaki misteri sedang berjalan belakang Rosmah. Anak panah bawah menunjukkan kakinya dan anak panah atas menunjukkan kepalanya.


2) Bahagian tangan Agung dan Rosmah menunjukkan seolah-olah ianya dipotong dan ditampal.


3) Di belakang Agung atau disebelah kiri PM kelihatan terdapat seorang lelaki sedang menyembunyikan wajahnya. Nak bergambar dengan Agung dan PM pun ada juga ke orang yang nak main nyorok-nyorok ? Atau mungkinkah itu Anwar Ibrahim ?


Saya pelik dengan kaki seorang lelaki yang sedang berjalan dibelakang Rosmah dan orang yang berjalan itu akan melintasi depan Najib , seterusnya dadanya akan melanggar bahu Agung.


Cuba anda fikirkan samada logik atau tidak, ketika Agung dan PM sedang bergambar boleh ada orang lain yang nak melintas depan PM dan Agung ?

Akhbar Cina dah muak DAP & PKR kuat berbohong pasal rasuah negara !

Posted: 13 Mar 2012 05:00 PM PDT
Penulis: Chang long Yan

Pada tahun 2011 "carta penilaian ketelusan antarabangsa berkaitan rasuah di negara kita" di antara 4.3 markah, di ranking ke-60 berbanding 183 negara; pada tahun 2010 pula, Malaysia mendapat 4.4 markah di ranking 56 antarabangsa; pada tahun 2009 dan 2008 markah yang diperolehi ialah antara 4.5 dan 5.1.

Dari segi markah yang diperolehi, keadaan rasuah negara kita sejak Mac 2008 semakin menurun. Sebenarnya ini menunjukkan apa yang sebenarnya berlaku? Bagi DAP dan ahli-ahli sekutunya pula, mereka berkata keadaan rasuah di negara kita semakin hari semakin teruk.

Angka menurun menjadi senjata kepada DAP untuk menyerang kerajaan BN, kerana bukti ini sudah cukup menunjukkan kerajaan BN tidak mampu atasinya.

Saya lebih pasti, tidak kira sama ada Lim Kit Siang, Lim Guan Eng ataupun Tony Pua Kiam Wee dan beberapa lagi pemimpin Pakatan Rakyat, bersungguh-sungguh membangkitkan isu rasuah, tujuan mereka ialah hanya untuk menyesatkan dan membingungkan pendengaran rakyat.

Yang pertama, sebenarnya sumber-sumber rasuah itu datangnya dari sumber yang berbeza-beza setiap tahun, mereka gunakan tahun yang berbeza disusun untuk buat perbandingan itu, ia langsung tidak sesuai.

Yang kedua, ukuran yang diberi tidak ada satu standard dan tidak boleh dipercayai.

Standard yang diberi itu menunjukkan standard yang jarang digunakan, ada sesetengah negara yang dinilai hanya berdasarkan dari 3 sumber. Kebanyakan negara, penilaian rasuah dinilai dan diserahkan kepada pemerhati dari luar negara.

Dibandingkan dengan negara-negara kurang maju ataupun dibandingkan dengan negara-negara miskin,cara mereka menilaikanya memang begitu.Kaitan Antara Rasuah Dan Kerajaan Yang Telah Rosak

Yang ketiga, standard menghimpunkan kes dengan tanggapan orang ramai terhadap rasuah itu agak lemah, sebab itu angka-angka yang diberi itu agak banyak kelemahannya.

Saya bukan mengatakan bahawa di Malaysia langsung tiada berlaku rasuah ataupun orang yang melakukan rasuah itu tidak serius.

Persoalan saya ialah: pemimpin-pemimin ini amat membosankan kerana mereka menggunakan angka-angka itu untuk memperdayakan rakyat dan orang ramai, sebaliknya kenapa mereka langsung tidak menilaikan dan memperkenalkan secara baik tentang usaha negara kita untuk kurangkan rasuah?Memang mereka juga telah perkenalkan sesuatu tetapi tidak diperkenalkan secara baik. Mula-mula kita lihat apa yang dibanggakan oleh kerajaan Pulau Pinang dengan CAT (bersih, bertanggungjawab dan telus)nya.

Tujuan sebenar CAT adalah untuk menubuhkan sebuah kerajaan yang berkesan, untuk mencapai pengurusan dan pentadbiran yang lengkap dan baik.

Apa yang dimaksudkan sebuah kerajaan yang berkesan itu, dikatakan boleh mencapai sebuah kerajaan yang tidak bazirkan duit dari hasil cukai pendapatan rakyat.

Sebuah kerajaan yang dikatakan berkesan itu perlu membuat keputusan polisi yang lebih terbuka.

Dari segi tahap pencapaian dan tahap lapisan sesebuah negara, dibandingkan prestasi sesebuah kerajaan yang agak lemah, jika diandaikan menggunakan polisi-polisi yang "berkesan" dan "baik" agak kurang melakukan rasuah ataupun mereka lebih "jujur".

Mengikut kajian seorang profesor dari Amerika Eric Uslancer, walaupun rasuah dan kerajaan yang telah rosak itu ada pertaliannya.

Yang bermaksud, kerana rasuah akan berlaku kerajaan yang rosak, ia bukan bermakna kerana kerajaan itu rosak maka berlaku rasuah.

Demokrasi Bukan Segala Penawar Untuk Basmi RasuahPenulisan Eric Uslancer berkaitan sebuah buku (Corruption, Inequality, dan the Rule of Law), profesor Eric Uslancer berkata, berlakunya rasuah kerana berpunca dari ketidak stabilan dalam keadilan masyarakat yang terjerumus kepada "Inequality Trap", ia hanya perlu pendidikan yang normal pada rakyat untuk atasi sebuah masyarakat yang adil, dan keadaan rasuah akan dapat dikurangkan.

Eric Uslancer berkata sebuah kerajaan yang berkesan mungkin mampu laksanakan polisi yang boleh basmi perkara-perkara itu, tetapi sebuah kerajaan yang berkesan itu tidak bermakna akan dapat kurangkan rasuah, tanggungjawab yang lebih besar ialah pihak kerajaan perlu perluaskan keadilan; dan kerajaan yang bagus itu bukan mudah untuk diperolehi.

Dengan itu sebuah kerajaan yang bagus itu akan lebih punyai ruang yang lebih luas untuk mendapatkan syarat-syarat dan menentukan keadilan, beliau menggunakan seorang ahli novel Abad ke-18 bernama Samuel Johnson yang berkata: menikah sekali lagi itu adalah mengharapkan satu kemenangan, bukan untuk dibandingkan dengan pengalaman.

Beliau berkata jika jadi sebuah kerajaan yang bagus, akan berlaku banyak kesan-kesan yang lebih positif, dan salah satunya akan berlaku keadilan yang lebih luas.Eric Uslancer juga berkata, demokrasi itu bukan segala penawar untuk basmi rasuah.

Pihak persuruhjaya pilihan raya juga boleh melalui pengikut-pengikut mereka melindungi mereka dalam perhubungan itu; itu adalah apa yang dimaksudkan "jentera politik" di Amerika.Kelihatan maksud "sebuah kerajaan yang berkesan"

Pakatan Rakyat itu, sebenarnya apa yang dikatakan demokrasi yang lebih luas itu langsung tidak membantu dari segi mengurangkan rasuah; adakah itu perlu mengikut cara-cara berdasarkan pengalaman, dan bukan semata-mata asyik beri harapan kepada rakyat, ataupun hanya untuk "diperkenalkan" sahaja?

sumber : my massa 

IPad 3 akan dijual Jumaat ini

Posted: 13 Mar 2012 12:34 PM PDT
Syarikat Apple berkata penghantaran iPad terbarunya kepada pelanggan yang membuat pesanan secara dalam talian mungkin mengambil masa dua hingga tiga minggu, tetapi tablet itu akan dijual di pasaran Jumaat ini.

Apple yang menetapkan 16 Mac ini sebagai tarikh pelancaran untuk semua jualan iPad generasi ketiga, berkata pesanan peralatan itu yang dibuat dalam talian bermula sejak 7 Mac lalu.


Bagaimanapun, notis di laman web Apple hari ini (semalam) untuk iPad terbaru itu menyebut: "Penghantaran: 2-3 minggu." Rabu lalu Apple mendedahkan iPad generasi ketiga yang dipertingkat ciri-cirinya mensasarkan untuk berada di tangga teratas dalam pasaran tablet yang semakin melonjak.

Peralatan iPad terbaru itu menawarkan pemprosesan lebih berkuasa, resolusi menarik setanding dengan iPhone4S dan mampu berhubung dengan rangkaian telekom 4G LTE yang menggerakkan data lebih pantas berbanding sebelumnya.


Ia dijangka dilancarkan serentak di 10 negara: Amerika Syarikat, Perancis, Kanada, Australia, Jerman, Jepun, Singapura, Switzerland, Britain dan Hong Kong.


Tablet iPad dengan memori 16 gegabit dan kemudahan WiFi serta 4G dijual pada harga AS$629 (RM1,912) di Amerika Syarikat, manakala model 32GBWiFi/4G berharga $729 (RM2,216) dan versi 64GB dengan WiFi/4G berharga $829 (RM2,520). - AFP

IPOHMALAY

Posted: 14 Mar 2012 09:57 AM PDT

IPOHMALAY


Segerakan Kajian Skim Perkhidmatan SSM

Posted: 13 Mar 2012 06:03 PM PDT

(Emel dari seorang penjawat awam asal Ipoh)

Pembatalan perlaksanaan skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) yang diumumkan Perdana Menteri sememangnya menggembirakan banyak pihak.

Tetapi terdapat pihak yang peluang mereka untuk memajukan diri yang ingin dibuka, ditutup oleh pihak yang yang hanya memikirkan imbuhan emolumen semata-mata.

Sehubungan itu, diharapkan suruhanjaya yang bakal ditubuhkan untuk mengkaji perjawatan dan skim perkhidmatan kakitangan awam dapat melaksanakan dengan segera kajian status jawatan yang dijumudkan dalam SBPA.

Sebagai contoh, jawatan Pembantu Penerbitan N17 yang dijumudkan dalam SBPA dan menjadi Pembantu Penerangan S4-1 memberikan peluang naik pangkat yang luas dan memudahkan penetapan bidang untuk menyambung pengajian.

Secara jujur, pembatalan SBPA bukanlah juga sesuatu yang menguntungkan kerajaan kerana kenaikan gaji kakitangan awam tetap menjadi beban perbelanjaan kerajaan.

Amatlah diharapkan agar suruhanjaya yang ditubuhkan komited dalam pembangunan modal insan untuk Malaysia yang maju, dengan mengekalkan penjumudan jawatan untuk bidang tertentu seperti mana yang dijanjikan dalam SBPA.

Ulasan

Teman simpati pada pihak-pihak yang terkesan dengan pembatalan SBPA. Omar Osman dan kawan-kawan perlu sedar bahawa dengan menjadi suara besar CUEPACS, mereka sebenarnya tidak pernah secara rasmi dipersetujui menjadi suara rasmi keseluruhan penjawat awam di negara ini.

Mulut-mulut tak pandai di kalangan pembangkang pada mulanya mengatakan SBPA dibatalkan kerana kerajaan tidak mempunyai wang. Tetapi menyedari perubahan gaji selepas SBPA dibatalkan melibatkan lebih banyak lagi perbelanjaan kerajaan kerana jumlah kumpulan pelaksana yang besar, mereka mengatakan ia adalah gimik politik kerajaan untuk meraih sokongan sebelum PRU13.

Sebenarnya, pada tahun berapakah pihak pembangkang akan berdiri di atas bumi yang nyata dengan pemikiran yang bersih dan tidak lagi kekartunan?

Pedang Alif Ba Ta

Posted: 14 Mar 2012 08:05 AM PDT

Pedang Alif Ba Ta


Kempen Stop Porno ! cc @NajibRazak

Posted: 14 Mar 2012 02:13 AM PDT

BANNAR DI ATAS IALAH KEMPEN MENOLAK UNSUR PORNOGRAFI DALAM ALAM MAYA BERTUJUAN MENJADIKAN BLOG TEMPAT TUMPUAN RAKYAT MALAYSIA KHUSUSNYA MUDA-MUDI NEGARA AGAR BERSIH DARI BAHAN PORNOGRAFI YANG MEROSAKKAN MINDA MEREKA.
MESKIPUN KITA MENGAKUI IA DAPAT MEMBUNUH KARAKTER MUSUH POLITIK DALAM KEMPEN PILIHANRAYA NAMUN IA JUGA MENGANDUNGI KESAN SAMPINGAN YANG TIDAK DISUKAI PENGUNDI MUDA DAN JUGA REMAJA. SELAIN MENGGAMBARKAN BAHAWA UMNO HANYA MEMILIKI BAHAN PORNO UNTUK MENUMPASKAN LAWANNYA.
PENGGUNAAN BAHAN PORNO UNTUK MENAIKKAN HITS JUGA MEMBINA PERSEPSI BAHAWA BLOGGER TIDAK MEMPUNYAI KEKUATAN ANALISA DAN FAKTA UNTUK  MENARIK PEMBACA. SEDANGKAN KEKUATAN BLOGGER SEBENARNYA IALAH PADA TULISANNYA YANG MAMPU MEMBINA MINDA DAN MEMECAH PERSEPSI YANG SALAH PEMBACA.

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 14 Mar 2012 07:19 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


PANAS...satu pendedahan yang 'sukar dinafikan' PKR .?

Posted: 13 Mar 2012 11:58 AM PDT

13/3//2012 - Dakwaan mengenai dana asing dan PKR sudah sinonim dalam politik Malaysia.Ia bukan cerita baru, tapi sebelum ini cerita tersebut hanya tersebar dari blog ke blog atau mulut ke mulut.

Namum Selasa, Penyelaras BN Selangor Datuk Seri Mohd Zain Mohamed mendedahkan buat kali pertama secara terbuka sesuatu yang agak mengemparkan berdasarkan sumber dalaman PKR sendiri.

Katanya pendedahan ini 'sukar dinafikan' PKR.

Pendedahan yang disokong berbagai dokumen itu antara lain mendakwa Penasihat PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim menggunakan khidmat agensi Yahudi menggerakkan PKR merancang kempen dan jentera Pilihan Raya Umum lalu (PRU12).

Menurut Mohd Zain, agensi yang dimaksudkan adalah Yayasan Konrad Adeneur (KAF) yang berperanan membantu Anwar dari segi dana dan latihan modal insan, selain menyerap masuk badan pemikir (think tank) melalui Institut Kajian Dasar (IKD).

KAF pada tahun 1950-an pernah membantu golongan neo konservatif Yahudi melalui American Jewish Committe (AJC) apabila Canselor Jerman Konrad Adenauer, Perdana Menteri Israel David Ben Gurion dan Pengerusi Jewish Claims Conference berpakat menghasilkan 'Perjanjian Luxemborg'.

Mohd Zain dalam pendedahannya mendakwa berdasarkan sumber dalaman maklumat PKR sendiri, KAF turut memainkan peranan penting dalam memberikan dana pembangunan teknologi dan latihan kepada parti itu.

Ini termasuklah pembabitan beberapa individu asing dalam sekretariat PKR yang memberi nasihat dan tunjuk ajar mengenai beberapa perkara seperti penyusunan propaganda, gerakerja Unit Khas DUN dan Pasukan Khas, Perisian SisMap (Sistem pangkalan data PKR) serta menggodam emel (terutamanya agensi kerajaan).

"KAF secara terbuka menaja PKR menghantar ahli-ahlinya menjalani latihan kepimpinan di Jerman yang ditanggung sepenuhnya oleh KAF.

"Individu ini secara halus dilatih untuk menjadi kader asing yang berkhidmat dibawah PKR tanpa disedari mereka sendiri," katanya dalam sidang media di Bangunan UMNO Selangor di Shah Alam.

"KAF merupakan think tank terbesar kepada parti pemerintah di Jerman... KAF juga membantu golongan neo konservatif Yahudi melalui American Jewish Committee (AJC).

"Ini ialah pendekatan yang diambil oleh Anwar dengan guna bantuan saluran asing yang tidak demokratik untuk bersaing dengan kita. Mereka menggunakan kaedah dengan cara menimbulkan kebencian rakyat terhadap pemimpin negara.

"Usaha ini sebenarnya bermula selepas PRU pada tahun 2004 bagi menghadapi PRU tahun 2008,"ujarnya.

Selain KAF, Mohd Zain mendakwa Anwar turut mendapat bantuan Institut Demokratik Kebangsaan untuk Hal Ehwal Antarabangsa (NDI) menyediakan buku manual bagi menghadapi pilihan raya kepada petugas PKR.

Menurut beliau, manual yang dinamakan buku perancangan kempen politik hasil tulisan Stephanie Lynn diterjemahkan dalam bahasa Melayu dan dibuat khusus untuk menyebarkan dakyah kononnya Malaysia tidak mempunyai kebebasan media dan beragama.

"PKR menganggap buku dari NDI ini sebagai kitab mereka untuk menghadapi pilihan raya nanti," katanya.

NDI, salah satu daripada empat cabang NED diketuai oleh bekas Setiausaha Negara Amerika Syarikat yang pernah menyokong Anwar semasa beliau dipecat, Madeline Albright.

Selain NDI, cabang lain ialah Institut Republikan Antarabangsa (IRI), the Pusat Solidariti Buruh Antarabangsa Amerika (ACILS), dan Pusat Perniagaan Swasta Antarabangsa Amerika (CIPE).

"IRI dipengerusikan Senator John McCain, yang juga sekutu Anwar. Agensi-agensi ini merupakan proksi kepada golongan Yahudi Zionis," katanya.

Mohd Zain mempersoalkan tujuan NDI menghasilkan buku panduan tersebut dan apakah keperluannya.

"Antara kandungan buku panduan itu ialah menyebarkan dakyah bahawa Malaysia ini kononnya tiada kebebasan media, tiada kebebasan beragama. Pihak PKR anggap buku dari NDI ini sebagai kitab mereka untuk hadapi pilihan raya nanti.

"Perkara ini dikukuhkan lagi dengan temuramah akhbar The Sun bersama wakil KAF di Malaysia, Peter Schier beberapa tahun lepas yang mengakui bahawa organisasinya menaja kursus-kursus kepimpinan untuk PKR," katanya lagi.

"Menggunakan sentimen agama dan wujudkan kebencian dalam kalangan rakyat bagi rampas kerajaan adalah kaedah paling primitif dan tidak bertamadun.

"UMNO dan seluruh rakyat Malaysia yang berfikiran matang pastinya tidak dapat menerima penjajahan kuasa asing melalui kaedah ini," ujarnya.

Politik Harian

Posted: 14 Mar 2012 03:28 AM PDT

Politik Harian


Isu Israel: KJ Palam Anwar di Dewan Rakyat

Posted: 13 Mar 2012 07:00 PM PDT


Suasana Dewan Rakyat petang Selasa gamat seketika bila Khairy Jamaluddin berentap dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim mengenai isu keselamatan Israel dalam interbiunya dengan akhbar Wall Street Journal baru-baru ini
Pertikaman lidah berlaku semasa Ahli Parlimen Rembau itu mencelah ucapan Ketua Pembangkang yang juga Ahli Parlimen Permatang Pauh ketika membahas titah Diraja.

Ini gara-gara Anwar membangkitkan isu itu dalam perbahasannya dan dilihat cuba membersihkan dirinya dengan mendakwa kenyataan sebenarnya di akhbar itu diputarbelit oleh media tempatan.

Anwar mengulangi kenyataanya sebelum ini bahawa perkataan 'contingent' yakni bersyarat yang disebutnya bagi jaminan keselamatan Israel itu tidak diberi perhatian dalam laporan media.

Namun Anwar terbelit dengan penjelasannya itu bila Khairy sebaliknya menyifatkan beliau sebenarnya menyatakan sokongan mutlak kepada jaminan keselamatan rejim zionis berdasarkan kenyataannya.

Khairy kemudiannya membaca dua petikan kenyataan Anwar iaitu :"I support all efforts to protect the security of the state of Israel" dan kenyataan kedua berbunyi :"...stated that any change to the status quo would remain contingent on Israel recognising the aspirations of the Palestinians".

"Saya faham soal 'contingent' itu tetapi saya hendak tanya kenapa Yang Berhormat Ketua Pembangkang tidak baca sepenuhnya paragraf temu bual dengan Wall Street Journal itu sebab kalau dibaca sepenuhnya, maknanya berbeza.

"Maksudnya kenyataan ini ada dua bahagian. Apabila Yang Berhormat sebut "I support all efforts to protect the security of the state of Israel", itu tidak ada 'contingent', maknanya sokongan itu adalah 'blanket support', sokongan mutlak yang tidak ada syarat kepada kerajaan Israel," katanya.

Anwar kelihatan begitu emosi bila dipersoalkan begitu hingga kedengaran membebel hal-hal menyentuh peribadi Khairy yang tidak relevan dengan perbahasan mengenai isu itu.

Ramai pemerhati yang melihat perbahasan itu menerusi CCTV di luar dewan tertawa melihat gelagat Anwar seperti orang tenggelam punca.

Usaha Khairy untuk bangun lagi mencelah berbahas dengannya selepas itu langsung ditolaknya,

-Agendadaily

bumiyang

Posted: 14 Mar 2012 03:11 AM PDT

bumiyang


LGE Guna Taktik Nik Aziz Untuk Pertahan Pulau Pinang???

Posted: 13 Mar 2012 05:30 PM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 14 Mar 2012 01:30 AM PDT

Sahabat-Gunung


PKR CONFIRM Terima Bantuan Asing?

Posted: 14 Mar 2012 12:14 AM PDTWahhh, Zulkifli Nordin mendedahkan PKR memang terima bantuan asing….

Tunggu, jap lagi kenyataan Zul Nordin ini akan diperincikansebentar lagi.

GAPS Desak KDN...

Posted: 13 Mar 2012 10:05 PM PDT

Pengerusi Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS) Hamizun Khairuddin mendesak KDN ambil tindakan tegas...

Tindakan terhadap siapa?

Berita selanjutnya selepas nie....

Noh Omar 'Smash' DAP & Kerajaan Negeri Selangor

Posted: 13 Mar 2012 09:35 PM PDT


Berita lanjut selepas ini.

Ketua Puteri UMNO Serang Kg Lembah Jaya Ampang Petang Ini

Posted: 13 Mar 2012 04:54 PM PDT


Gambar Hiasan: BN terus membela rakyat tanpa mengira
fahaman politik, agama, bangsa dan negara
Akibat serangan dan fitnah berterusan MP Ampang, Zuraidah Mak Lampir terhadapisu NFC dan Shahrizat sehingga ke Parlimen, hari nie Ketua Puteri UMNO Malaysiaakan menyerang dan membalas dendam terhadap penyokong dan pengundi Mak Lampirdi Kg Lembah Jaya Utara, Ampang.

Serangan dan balas dendam ini bukanlah dalam bentuk memukul,terajang atau menyusahkan penduduk di sana sebaliknya membantu dan menyalurkanbantuan seadanya untuk meringankan beban penduduk yang dilanda banjir pada 7Mac lalu.

Inilah usaha dan bantuan berterusan dari pemimpin BN, dankehadiran Ketua Puteri UMNO, Rosnah Rashid Sirlin yang juga merupakan TimbalanMenteri Kesihatan diharap dapat terus membantu khususnya dalam soal kesihatanpenduduk di sana yang langsung tidak mendapat pembelaan sewajarnya dari MP danADUN mereka sendiri, yang nampaknya lepas tangan masalah rakyat ini untukdiuruskan oleh BN.

Difahamkan Ketua Puteri UMNO dan rombongannya pada jam 2 petangnie. 


Burger BABI

Posted: 13 Mar 2012 08:24 AM PDTApa dah jadi, kalaulah budak-budak kecik,yang lalu di kawasan nie….  (KotaDamansara), mungkin secara tak sengaja budak-budak nie (orang Islam) akanterbeli burger babi kat gerai di sini.

Terima kasih buat Mazidul Akmal Sidek yangmendedahkan mengenai perkara ini.

Baca pendedahan Mazidul di sini…. 

YBK Rakan Strategik Kerajaan Basmi Kemiskinan- PM

Posted: 13 Mar 2012 08:15 AM PDTDatuk Seri Najib Tun Razak berkata Yayasan BasmiKemiskinan (YBK) mampu menjadi rakan strategik kepada kerajaan Persekutuan dalamusahanya membasmi kemiskinan rakyat.

Perdana Menteri berkata ini kerana yayasan itutelah membuktikan keupayaan sebagai badan bukan kerajaan yang dapat menyediakanpelbagai bantuan untuk golongan miskin daripada segi pendidikan, kewangan dankhidmat sosial, bukan sahaja di Selangor malah di negeri-negeri lain.

"Kerana kemampuan dan kebolehan yangdipamerkan YBK lah maka kerajaan tetap memberi sokongan kepada pertubuhanitu," katanya semasa berucap pada majlis pelancaran Program TransformasiLima Tahun YBK sempena ulang tahun ke-22 yayasan itu di sini hari ini.

Najib memberi contoh projek pembinaan kampusUniversiti Teknologi MARA di Jasin, Melaka yang dilaksanakan oleh YBK.

Mengenai program transformasi lima tahun YBKyang dilancarkan hari ini, Perdana Menteri berkata program itu akan memberikesan yang amat besar kepada golongan sasaran.

Antara objektif program itu ialah meningkatkankapasiti Asrama Kasih YBK di Serendah kepada 1,250 pelajar pada 2016 berbanding1,000 pelajar sekarang dan juga meningkatkan pengambilan pelajar di PusatLatihan YBK daripada 1,161 pelatih kepada 9,111 dalam tempoh yang sama.

Najib berkata kekangan besar dihadapi YBKuntuk mencapai matlamatnya ialah apabila 191 hektar tanah dirampas manakala 324hektar lagi dikaveat oleh Kerajaan Negeri Selangor menyebabkan yayasan itu tidakboleh melakukan apa-apa di atas tanah berkenaan.

Katanya semasa melawat Selangor sebelum ini,sekumpulan penyewa ruang niaga Kompleks Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor(PKNS) telah memohon supaya Kerajaan Persekutuan mengambil alih kompleksperniagaan itu setelah PKNS bercadang untuk menaikkan sewa premis merekasehingga 100 peratus.

Pada majlis itu Najib menyaksikan pertukaranmemorandum persefahaman antara Akademi Kemahiran YBK dengan syarikat MIGHT METEORAdvanced Manufacturing Sdn Bhd dan Akademi Mutiara YBK Sdn Bhd dengan A.H.Razali Sdn Bhd, Manpower Addition Sdn Bhd, R.B.H Enterprise, Pancaran Asas SdnBhd, BBS Tas Con Enterprise Sdn Bhd dan Zedcon Engineering (M) Sdn Bhd.

Perdana Menteri turut menyaksikan anak syarikatYBK, YBK Usahasama Sdn Bhd menerima surat tawaran kemudahan pembiayaan bernilaiRM31.9 juta daripada Malaysia Building Society Bhd bagi pembiayaan sebahagiankos pembinaan Universiti Teknologi MARA Jasin.

Kementerian Pertanian Sumbang RM30,000 Kepada Mangsa Banjir Di Ampang

Posted: 13 Mar 2012 07:04 AM PDTKementerian Pertanian dan Industri Asas Tani dan agensi-agensi dibawahnya menghulurkan sumbangan bernilai RM30,000 kepada mangsa banjir diLembah Jaya, Ampang, dekat sini, hari ini.

Menterinya Datuk Seri Noh Omar berkata sumbangan tersebut amatdiperlukan oleh 400 buah keluarga mangsa banjir bagi membina semula kehidupansetelah banjir yang disifatkannya sebagai 'satu tsunami kecil' menenggelamkanrumah dan menyebabkan kerosakan teruk kepada kediaman mereka.

"Kami berharap dengan bantuan ini, ia dapat meringankan bebanmangsa banjir di kawasan ini," katanya ketika melawat dan menyerahkansumbangan kepada mangsa banjir di Kampung Lembah Jaya Utara di sini.
           
Noh, yang juga Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor,berkata sumbangan akan turut dihulurkan kepada mangsa banjir di kawasan HuluLangat dalam masa terdekat memandangkan tempat tersebut paling teruk terjejas.

Banjir kilat di Lembah Klang itu pada Rabu lepas telah memaksaribuan penduduk di Hulu Langat dan Ampang dipindahkan ke tujuh pusat pemindahansementara berikutan air yang mencecahkan lebih kurang dua meter.

UMNO Tidak Kebal- Anwar Sahaja Yang Kebal

Posted: 13 Mar 2012 05:34 AM PDT


Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri ZahrainMohd Hashim melihat Pusat Feedlot Kebangsaan (NFC) dan Datuk Seri Shahrizat AbdJalil merupakan dua entiti yang berbeza, walaupun NFC dimiliki oleh keluargaShahrizat.

Ujarnya, apa yang berlaku ini jelas membuktikan bahawa orang-orangdan pemimpin-pemimpin UMNO ini tidak kebal dari undang-undang, dan kalau adaberlaku kesalahan atau kesilapan, tindakan akan diambil, tidak kira siapa.

"Hari ini, Datuk Seri Shahrizat dengan hormatnya telah meletakkanjawatan walaupun belum didapati bersalah, namun dia mengambil tindakan positifdengan meletakkan jawatan.

Apa yang terjadi kepada Datuk Shahrizat harus dijadikan ikhtibarkepada seluruh ahli-ahli UMNO, bahawa mereka ini tidak kebal dan tidak adatempat untuk mereka berselindung kalau mereka melakukan kesalahan atauperkara-perkara yang mungkar. Ini harus jadi peringatan kepada ahli UMNO,"ujarnya ketika ditemui di Parlimen sebentar tadi.

Dalam masa yang sama, Zahrain turut memberi peringatan kepadapihak-pihak dalam pakatan pembangkang, jika Ketua Wanita UMNO mengambiltindakan meletakkan jawatan sebagai Menteri walaupun kes NFC tidak ada kaitandengannya, tapi bagaimana pula dengan Ketua Pembangkang yang juga Ketua UmumPKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Dengan terpaparnya video seks, masih membuat penafian dan tidakmahu meletakkan jawatan kerana mereka ini hipokrit yang lebih besar termasukustaz yang baru ini, yang kononnya buat kaunseling pukul 3 pagi dengan biniorang.

"Jadi, bagi saya mereka cakap tak serupa bikin. Inilah komplotpembohong-pembohong yang sangat nyata, kalau rakyat faham, buka minda bahawamereka ini harus ditolak dan tidak boleh diterima langsung," tambahnya yangmelihat hanya Anwar Ibrahim sahaja yang kebal dari undang-undang untuk melampiaskan'hobi istimewanya' itu.

PANAS !!! Yusmadi ‘Balik Pulau’ Nak beli Sorang Ketua UMNO Cawangan

Posted: 13 Mar 2012 03:29 AM PDTHahahaha!!! Seorang ketua UMNO cawangan dari Melaka hari niebertikam lidah dengan 3 orang MP PKR di ruang rehat Ahli Parlimen apabilamasing-masing mempertahankan hujah mempertahankan parti masing-masing.

Ketua UMNO cawangan yang namanya dirahsiakan sering dilihat diDewan Rakyat mengusung kamera (mungkin juga dia seorang cameraman) dilihatdengan lantang mempersoalkan keikhlasan pemimpin-pemimpin PKR yang ditunggangoleh DAP dalam soal perjuangan membela rakyat, tidak seperti BN dan UMNO yangikhlas 66 tahun bersama rakyat.

Paling best, apabila MP Balik Pulau, Yusmadi cuba untuk 'membeli'ketua UMNO cawangan ini untuk bersama PKR di Melaka, khususnya dalam menariksokongan ahli2 UMNO cawangannya untuk beralih menyokong PKR dan ............... (............ akan keluar dalam keluaran akan datang)

Kejadian ini disaksikan oleh MP Indera Mahkota, Azan Ismail danseorang lagi MP dari Kedah (tak perasan plak tadi), namun dengan lantang, KetuaUMNO Cawangan tadi menolak mentah-mentah untuk dibeli Yusmadi kerana bagidirinya, soal perjuangan membela rakyat khususnya orang Melayu bukan soal untukdijual beli.

Sebaliknya Ketua cawangan ini menasihat Yusmadi, Azan, MP PR dariKedah serta beberapa juak PKR yang bersama kumpulan MP PKR ini untuk kembalibersama UMNO dalam meneruskan perjuangan membela rakyat.

DAP `Double Standard’ – Sejak Bila DAP Boleh Merenung Keikhlasan Orang?

Posted: 13 Mar 2012 02:30 AM PDT"Mereka ini seperti tahu merenung hati orang itu ikhlas atau tidakketika mengumumkan melepaskan jawatan Menteri, jadi saya kira itu sebagai satuanggapan DAP bahawa Datuk Seri Shahrizat tidak ikhlas," ujar Ketua PeneranganUMNO, Datuk Ahmad Maslan mengulas dakwaan DAP bahawa DatukSeri Shahrizat Abd Jalil tidak ikhlas melepas jawatan Menteri PembangunanWanita, Keluarga Dan Masyarakat pada 8 April ini.
Tambahnya, dalam masa yang sama pihak pembangkang juga mendesakDatuk Seri Shahrizat untuk meletakkan jawatannya sebagai Ketua Wanita UMNO danPengerusi Wanita Barisan Nasional (BN).

"Saya teringat kepada kes Anwar Ibrahim. Anwar ini bekas banduansebenarnya dan dia masuk penjara. Tetapi kenapa isterinya tidak meletakkanjawatan sebagai Presiden PKR? Itu satu perkara yang penting.

Datuk Seri Shahrizat, suaminya baru didakwa semalam. Di mahkamah,ada proses-proses tertentu untuk dia didapati bersalah atau tidak. Jadi mengapakita nak memaksa Shahrizat meletakkan jawatan sebagai Ketua wanita UMNO mahupunPengerusi Wanita BN," ujarnya ketika ditemui di Parlimenpagi tadi.

Ujarnya, kes ini hanya melibatkan kerajaan, bukannya melibatkanparti UMNO dan BN. Shahrizat Ketua Wanita UMNO dan Pengerusi Wanita BN, diatidak terlibat dengan kementerian yang memberikan tender ini kepada beliau.

"Saya berpandangan pembangkang ini double standard, kalau berlaku pada pemimpin pembankang, boleh belakatetapi bila terjadi pada kita, tak boleh.

Banyak sebenarnya masalah DAP ini. Antaranya ialah berlaku kepada EanYong Hian Wah, EXCO Kerajaan Negeri Selangor yang cuba dilindungi olehSetiausaha Politiknya, Teoh Beng Hock dan mungkin orang-orang lain yangterlibat. Kita nak tahu apa yang berlaku tu sebenarnya," tambahnya yang jugaPengerusi Biro Publisiti dan Penerangan BN.

Ia bukan sekadar Teoh Beng Hock membunuh diri, oleh keranaSuruhanjaya Di Raja mengatakan Teoh Beng Hock membunuh diri tetapi ia lebihdari itu.

"Mesti ada berlaku perkara yang tertentu, bukan hanya tekanan SPRMkepada Teoh Beng Hock. Mesti ada cerita tertentu, kita nak tahu apa ceritatersebut. Jangan anggap semuanya suci di kalangan pemimpin DAP ini.

Begitu juga dengan tuduhan-tuduhan antara Ramasamy dan KarpalSingh. Seorang kata `warlord',seorang kata 'god father' antaraRamasamy-Karpal Singh, tentu ada perkara-perkara tertentu antara mereka yangkita perlu tahu. Oleh itu, kalau mereka kata ketelusan dan sebagainya, iniadalah antara perkara-perkara yang tidak betul," tambahnya.

Beliau juga menasihatkan DAP agar jangan hanya menimbulkancerita-cerita di pihak UMNO, BN dan kerajaan, mereka juga perlu mendedahkancerita-cerita di pihak mereka juga untuk pengetahuan rakyat keseluruhannya. 

Adnan Yaakob Buat PR Pahang Semakin Menggila….

Posted: 13 Mar 2012 01:55 AM PDT


Kerajaan Pahang  bersetujumenaikkkan bantuan bulanan kepada 4,000 orang kurang upaya (OKU) yang berdaftardi negeri ini daripada RM70 kepada RM300 bermula 1 Jan lalu.

Menteri Besar Datuk Seri Adnan Yaakob berkata keputusan itu bagimeringankan beban perbelanjaan yang terpaksa ditanggung golongan tersebut berikutankadar perbelanjaan semasa yang semakin meningkat.
           
Berita nie memang berita gembira buat golongan OKU di Pahang namunia menyebabkan PR menderita mendengar berita sedih nie. Selepas nie semakinmeggilalah si Fuziah Lynas & Azan yang nak cabut ke Terengganu tu menggila,menjerit melalak mengatakan kerajaan BN kejam pada golongan OKU.

"Bantuan bulanan sebanyak RM70 sebelum ini dilihat tidakmencukupi dengan keadaan harga barangan keperluan yang semakin meningkat dankita harap pertambahan ini dapat mengurangkan bebanan dan tanggunganmereka," ujar Nan Yaakob kepada pemberita selepas merasmikan Hari SambutanOKU Peringkat Negeri Pahang yang dihadiri lebih 2,000 OKU di Dewan Tun Abdul RazakTemerloh, hari ini.

Katanya OKU terbabit dijangka menerima bantuan tersebut bermulaApril atau Mei ini bersama dengan jumlah tunggakan sejak Januari.

RAPERA ..

Posted: 14 Mar 2012 01:20 AM PDT

RAPERA ..


A Scientist is an Ulama too !

Posted: 13 Mar 2012 09:38 PM PDT

HERO KECIK

Posted: 14 Mar 2012 01:20 AM PDT

HERO KECIK


Saman Jangan Tak Saman

Posted: 13 Mar 2012 09:06 PM PDT

Pengarah strategi PKR Rafizi Ramli tetap berpandangan bahawa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menyalahgunakan kuasa dalam isu tempahan jamuan bankuet pertunangan anak perempuannya. 

Katanya, beliau tetap berpandangan demikian walaupun kenyataan daripada hotel penyedia katering bahawa jamuan berkenaan dibayar oleh perdana menteri.

Kalau dah rasa kenyataan tu betul dan PM salah guna kuasa.. saman la. buat demostrasi ker, perhimpunan jalanan ker, solat hajat  pecah perut ka, Ini semua hanya mahu menjatuhkan kredibiliti PM. Semua nak tunjukkan kat rakyat nilai RM409,767 yang dibayar oleh PM kpd Hotel Shangri-La bagi perkhidmatan katering tu besar dan mewah, sedangkan rakyat hidup susah. Rakyat hanya nampak PM pakai duit rakyat dekat separuh juta ringgit untuk majlis pertunangan dan nilai tu amatla besar di mata rakyat. Itu sebenarnya yang cuba disampaikan kepada rakyat.

Apa lagi samanla..Kalau kenyataan PKR betul PKR boleh saman dan kalau PM betul>>> saman jangan tak samannnn.... saman biar dia rasa.. afusss

Al Fatihah

Posted: 13 Mar 2012 01:54 AM PDT

Polis sedang berusaha menyiapkan kertas siasatan kes bunuh dan bakar kanak-kanak malang, Nurul Nadhirah Abdullah yang berusia 5 tahun, secepat mungkin bagi membolehkan suspek kes itu dihadapkan ke mahkamah dengan segera.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff berkata pihaknya sedang menunggu beberapa lagi laporan dari Jabatan Kimia untuk menyiapkan kertas siasatan itu sebelum dikemukakan kepada Pendakwa Raya untuk tindakan.

Katanya tiga daripada empat suspek termasuk seorang wanita berumur 30 hingga 40 tahun itu didapati positif dadah jenis metamphetamine dan ice --- manakala dua daripada suspek mempunyai rekod jenayah lampau bagi kesalahan dadah dan curi. (Radio24)

Taipingmali (tm)

Posted: 14 Mar 2012 01:20 AM PDT

Taipingmali (tm)


The gigantic fraud by AirAsia

Posted: 14 Mar 2012 12:58 AM PDT

The gigantic fraud by AirAsia, CIMB and Bent Politicians that fabricated a loss of RM2.5 billions for Malaysia Airlines – Part I


23 Votes
Malaysia Airlines is truly invaded by AirAsia, CIMB and the bent Politicians.  We believe AirAsia has conspired with CIMB and the bent politicians entwined its gigantic fraud via MAS/AirAsia Collaboration Agreement that brokered by CIMB and endorsed by Tun Dr. Mahathir and his cronies (bent politicians).
Finally, our messages have been well-circulated worldwide with the assistance of the international bloggers and NOW we have caught the world's attention.  And  as shown in this map below, just yesterday we've hit 6,721 readers from around the world.
We believe AirAsia and CIMB together with the bent politicians who will be contesting in the next Malaysia General Election are siphoning funds from Malaysia Airlines to finance their activities for their winning in the next election.
It looks like Tun Dr. Mahathir's son-Mukhriz's campaign for upcoming election costs them billions of ringgit.  To be exact, RM2.5 billion to run for the winning election.
Wanna know how this election can be easily won?  We'll save this story for the last dance and do continue to check out our posts because we will dance with Tony Fernandez and his gangsters right up to their very last dance.
We have reliable information that CIMB and AirAsia is financially correlated and intertwined with one another.  As we have highlighted before, truly the domino effect is if AirAsia falls, CIMB will also collapse.
Yup! People, better be careful with your investment via CIMB.  You may not feel it right now but the desperation for saving AirAsia is too imminent to be ignored.  Do not be ignorant for ignorance would cause a slow bleeding to death.
We are not defaming CIMB having its financial difficulties despite their last declaration profit making of RM4 billion.  If CIMB is very strong in its financial status, it will not have AirAsia the well known bad-paymaster as the top client.  Remember AirAsia owes Tun Dr. Mahathir (CIMB) more than RM50 billions.
If AirAsia goes into bankruptcy, what would happen to CIMB?  We do believe CIMB will have to declare bankruptcy too.
Being a banker, once you have a client that can default in payment at anytime, what you as the banker would do?  Of course, you would broker a collaboration agreement with the good track record company like Malaysia Airlines that never fails paying staff salary on 25th of each calendar month.
This is called "Saving Air Asia" from sinking further into the bottom of the sea 
Malaysia Airlines was established in year 1972 and has a proven track record of making profits until year 2000 where Tun Dr. Mahathir sent his crooked crony Tajudin Ramli into Malaysia Airlines siphoning out MAS funds to finance their hidden activities.
Malaysia Airlines had never declared a loss of RM2.5 billions before and exactly after AirAsia has invaded Malaysia via its MAS/AirAsia Collaboration Agreement; Malaysia Airlines suddenly has declared a loss of RM2.5 billions.
Now wouldn't you want to know how they did it?
They have used the Malaysian Accounting Provision where they can declare both losses and profits by having two accounts where one is the actual account and the other is a forgery.  This means Malaysia Airlines can also declare losses even if is it making huge profits.  Similarly, when AirAsia is making losses, it can also declare profits for misleading the public to protect their market shares from collapsing.
Stay tune for more exciting insight gigantic fraud by Tony Fernandez and his gangsters – AirAsia/CIMB/Tun Dr. Mahathir and his cronies (three musketeers) Part II.


TM_NOTE;

Hari nama blog TM naik dalam surat khabar The Star kerana menyiarkan blog hitam (polong tak bertuan) dalam isu  

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2012/3/14/nation/10908956&sec=nation


Hari ini ada satu blog hitam (polong tak bertuan) yang menceritakan skandal Air Asia-Mas.

Harap pihak berwajib dapat menyiasat blog tersebut.  Inilah yang dikatakan 'api dalam sekam' jika tidak diambil tindakan ia akan memudaratkan negara.


Tilam pun dapat freee [KP1M]

Posted: 13 Mar 2012 05:36 PM PDT

Gotong-royong dan Penyerahan Tilam oleh KP1M 

Gotong-royong oleh sukarelawan KP1M serta Penyerahan 816 Buah Tilam kepada YB Datuk Seri Noh Omar, Menteri Pertanian Dan Industri Asas Tani merangkap Tim. Pengerusi Perhubungan UMNO Selangor untuk diserahkan kepada mangsa-mangsa banjir di Lembah Jaya, Ampang Selangor

Eksklusif, Tak pernah didedahkan dalam media perdana sebelum ini

Posted: 13 Mar 2012 05:29 PM PDT

Ini Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaludin atau KJ. Pernahkah Pas tunjuk gambar Mat Sabu jadi Imam?

PKR akui guna panduan pilihan raya NDI

Posted: 13 Mar 2012 05:23 PM PDT

Kursus solat untuk ahli Pas
PKR mengakui bahawa pihaknya menggunakan buku panduan pilihan raya, agensi asing yang menerapkan 'kempen kebencian' untuk menjatuhkan kerajaan melalui cara tidak demokratik.

Pengarah Komunikasi PKR, menegaskan buku panduan yang digunakan oleh parti itu untuk menerangkan cara-cara sebuah jentera parti dan calon yang bertanding menghadapi pilihan raya.

Menurutnya, buku panduan yang diterbitkan oleh National Democratic Institute for International Affair (NDI) itu mempunyai unsur-unsur negatif seperti didakwa Umno.

"Buku panduan tersebut menerangkan bagaimana untuk menghadapi pilihan raya dengan 'kempen kebencian'.

"Ia bertujuan untuk menggulingkan kerajaan pun, rakyat diharap menyokong usaha ini ," katanya kepada media, semalam.

Beliau berkata demikian ketika mengulas dakwaan Umno bahawa PKR menggunakan buku panduan pilihan raya yang disediakan sebuah agensi asing untuk menjatuhkan kerajaan dengan cara tidak demokratik.

Umno tidak seharusnya memandang rendah keupayaan rakyat menilai baik dan buruk tindakan yang dilakukan oleh sesebuah parti.

"Adakah menjadi satu kesalahan, jika PKR menggunakan buku panduan dari luar negara ?

"Anda boleh menilai sendiri apabila membaca buku panduan ini kerana dari awal sehingga akhir kesemuanya tentang bagaimana menghadapi pilihan raya," katanya.

Apa punya bingai kepimpinan Barisan Nasional Perak, cakap kosong, tiada isi.

Posted: 13 Mar 2012 05:09 PM PDTBarisan Kepimpinan BN menyatakan ikrar BN Perak untuk memastikan BN mendapat kemenangan besar pada Pilihan Raya Negeri yang bakal diadakan.

BN akan memastikan kemenangan dalam Pilihan Raya negeri Perak, perkara ini sekaligus membuktikan kesediaan BN Perak menggalas amanah dalam misi mengekalkan hak dan maruah rakyat negeri ini, jelas belau.

Kepimpinan BN dalam ucapannya menegaskan kepada seluruh jentera BN Perak agar melakukan persedian mental, fizikal dan rohani berdepan pembubaran pembubaran parlimen yang akan berlaku pada bila-bila masa dari sekarang

Memetik ucapan beliau,

"Kita kena yakin, kemenangan adalah kurnian Allah SWT, oleh itu hubungan kita dengan Allah SWT jangan sesekali retak, jangan sesekali putus"

"Namun apa yang lebih penting adalah tugas seluruh jentera BN berdamping dengan setiap pengundi di semua peringkat"

"Seluruh jentera mestilah memberikan komitmen semaksima mungkin"

" BN Perak sentiasa memberi tumpuan kepada strategi memperkukuhkan peranan Umno dalam BN kerana Umno dikenali sebagai parti yang menjadikan Islam sebagai dasarnya"

"Kita kena terjemahkan supaya orang Melayu Islam khususnya, terus memberikan sokongan penuh kepada perjuangan BN dan masyarakat bukan Islam turut yakin dengan agenda perjuangan BN yang jelas mahukan sebuah negara yang adil dan berkebajikan yang sememangnya dituntut dalam Islam, jelas beliau.

"Ayuh kita memberikan sumbangan, pengorbanan kepada perjuangan agama Allah ini untuk rakyat di negeri Perak ini," katanyaPetikan asal dari sini  [ KLIK]

Kenyataan Penuh Ir Mohd Zin - Kempen PKR Hasil Dana Dari Yahudi 13/3/2012

Posted: 13 Mar 2012 09:01 AM PDTUploaded by klposdotcom on Mar 13, 2012

Sejak Tun Dr Mahathir menimbulkan isu "regime change" yang dirancang oleh negara asing. satu demi satu pendedahan telah dibuat berkenaan campurtangan asing dalam negara ini, termasuk surat-surat dari Ketua Pembangkang, Dato Seri Dato Anwar Ibrahim kepada Pengerusi National Endowment of Democracy (NED), Carl Gershman dan George Soros.

Hingga terkini, pihak Anwar dan PKR hanya mengambil sikap tidak mempeduli atau memperlecehkan isu ini supaya ianya tidak membesarkan. Mereka mahu rakyat anggap enteng saja seolah-olah ianya hanya propaganda murah UMNO dengan alasan NGO-NGO ini hanyalah aktivis berniat untuk mengembangkan amalan demokrasi.

Sidang akhbar Setiausaha Perhubungan UMNO Selangor, Dato Ir Zin tengahhari tadi mendedahkan dengan bukti sekali bahawa pihak-pihak ini bukan hanya memperjuangkan demokrasi tapi mempunyai agenda tertentu untuk campurtangan dalam pilihanraya negara dengan memberi sokongan kewangan, latihan dan manual kepada parti-parti pembangkang khususnya PKR.

Penglibatan asing turut mahu menentukan keputusan pilihanraya memihak kumpulan tertentu dan cara proses politik sedemikian boleh menjejaskan keselamatan dan kedaulatan negara pada jangkasama terdekat.

Bagaimana pula respons Anwar dan PKR dengan pendedahan berbukti yang akan didedahkan dan disebarkan keseluruh negara ini? Adakah masih beliau anggap ianya hanya UMNO mahu sengaja menakut-nakutkan rakyat jelata dan menjatuhkan kredibiliti Anwar Ibrahim? Sejauh mana Anwar akan terus menjual nama baik tokoh-tokoh ugama seperti Sheikh Yusoff Qardawi dan pemimpin Hamas untuk membersihkan namanya?

Masalah Air di Selangor, Apa kata Pakatan Haprak?

Posted: 13 Mar 2012 08:53 AM PDT

Sila semak kawasan anda. Gangguan air di beberapa buah kawasan mulai 14 Mac @ 8am till 15 Mac 8pm.. 
Hulu Selangor - Kuang, Kundang dan Seluruh Bandar Tasik Puteri.
Petaling Jaya - SS1 hingga SS6, Kelana Jaya, SS8, Sungai Way, Damansara Kim, Damansara utama, Damansara Jaya, Kampung Sungai Kayu Ara, Taman Megah, Taman Mayang Mas, Taman Mayang, Bukit Mayang Mas, Kg. Cempaka, Sungai Mas, Aman Suria, Damansara Idaman, Sunway Damansara, Mutiara Tropicana, Kg. Kayu Ara, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, Bukit Lanjan, Bandar Utama, Taman Tun Doktor Ismail, Pinggiran TTDI, Kampung Sungai Penchala, Sek. 2-11, Kota Damansara, Monteres, Kayangan Height, Subang Sejahtera, Sek. 12-14


45 kawasan di Kuala Langat hadapi gangguan air esok
Wartawan Sinar Harian
13 Mac 2012
SHAH ALAM - Kawasan-kawasan di wilayah Kuala Langat yang terlibat akibat gangguan bekalan air berjadual bermula pada jam 8 pagi esok sehingga 8 malam lusa disebabkan oleh kerja-kerja penggantian 'Sluice Valve', pengantian 'Delivery Sluice Valve' dan 'Suction Butterfly Valve' bersaiz 1450mm di Rumah Pam Air Bersih dan serta kerja-kerja penyenggaraan 'Feeder' elektrikal No.1
WILAYAH KUALA LANGAT
1. Tmn Perwira Sijangkang
2. Tmn Sri Medan Sijangkang
3. Meter Pukal - Kebun Baru Ke Bkt Kemandol
4. Tmn Sijangkang Indah Sijangkang.
5. Tmn Sijangkang Jaya
6. Rancangan Rumah Murah Sijangkang
7. Bt 8 Sijangkang
8. Bt 8 1/2 & Bt 9 Kg Medan Sijangkang
9. Bt 9 Kg Medan
10. Bt 9 Sijangkang
11. Bt 10 Kebun Baru
12. Ladang Telok, Telok Panglima Garang
13. Tmn Sri Panglima, Telok Panglima Garang
14. Tmn Panglima, Telok Panglima Garang
15. Tmn Dato Hormat , Telok Panglima Garang
16. Tmn Emas , Telok Panglima Garang
17. Tmn Halijahton , Telok Panglima Garang
18. Tmn Indah Jaya , Telok Panglima Garang
19. Jln Kenanga Sijangkang
20. Tmn Telok , Telok Panglima Garang
21. Tmn Gembira (Jaya Utama) , Telok Panglima Garang
22. Tmn Jaya Utama , Telok Panglima Garang
23. Tmn Pahlawan
24. Tmn Medan Indah , Telok Panglima Garang
25. Tmn Perkasa, Telok Panglima Garang
26. Tmn Pertiwi (Jalan Pertiwi 1,3,5) , Telok Panglima Garang
27. Kg Mujahiddin Bt 9 Kebun Baru
28. Jln Gotong Royong Bt 8 Sijangkang
29. Jln Telok Mengkuang , Telok Panglima Garang
30. Jln Kubur , Telok Panglima Garang
31. Tmn Desa Wira , Telok Panglima Garang
32. Jln Manggis Kg Medan
33. Jln Pisang Kg Medan
34. Jln Helang Kebun Baru
35. Jln Merak Kebun Baru
36. Jln Sekolah Bt 9 Kebun Baru
37. Jln Murai Bt 9 Kebun Baru
38. Jln Siantan Bt 10 Kebun Baru
39. Jln Masjid Bt 10 Kebun Baru
40. Jln Cempaka Bt 10 Kebun Baru
41. Jln Enggang Kebun Baru
42. Jln Rajawali Bt 9 Kebun Baru
43. Jln Besar Sijangkang
44. Ladang Telok , Telok Panglima Garang
45. Pekan Telok , Telok Panglima Garang

VIDEO ?!! KETUA PEMUDA PAS TERPAKSA MAIN GITAR UTK DEKATI ANAK MUDA !! HARAM !!

Posted: 13 Mar 2012 05:36 AM PDTHebat PAS sekarang ini! Mana-mana artis yang hendak bertaubat, berlumba-lumba memeluk PAS, tetapi yang asal ustaz dalam PAS pula, berlumba-lumba tunjuk bakat hendak jadi artis. Ini baru betul-betul dikatakan PAS For All! Hukum diketepikan, Akidah Digadaikan!

Memang berbakat betul Nasruddin. Boleh terangkan pasal Hudud guna gitar sahaja. Hendak tergelak pun ada bila menonton video di atas. Untuk makluman semua video di atas sedang disebarkan oleh juak-juak hamPAS terutamanya melalui laman-laman sosial. Kalau terjumpa, pedulikan sahajalah. Kami tidak mahu menyebarkan perkara yang boleh memecah belahkan lagi ummah.

Buat apa beria-ria hendak menerangkan Hudud jikalau negeri yang ditadbir dengan lebih 2/3 majoriti pun tidak hendak dilaksana. Jangan lupa tanya juga kepada puak-puak Khawarij hijau ini adakah mereka sudah lupa yang manifesto terbaru mereka sendiri tiada menyebut apa-apa tentang pelaksanaan Hudud selepas PRU-13. Malah, Presiden mereka sendiri mengesahkan bahawa Hudud itu hanya 0.0001 peratus daripada Islam ketika diberi peluang memerintah Terengganu suatu masa dahulu.

Sekarang sambil lepak-lepak main gitar tepi padang boleh dok terangkan hudud. Inilah gaya dakwah terbaru PAS. Hendak tahu mereka ikut gaya siapa? Jom tengok video di bawah ini:

Abu Hanifah dalam kitab Al-Ahkam As-Sulthaniyyah.

Hukuman potong tangan berlaku bagi pencuri lelaki dan wanita, orang merdeka dan hamba sahaya, orang Muslim dan orang kafir. Jika anak kecil mencuri, tangannya tidak dipotong. Jika orang yang tidak sedarkan diri mencuri, dia tidak dipotong tangannya. Jika hamba mencuri kekayaan tuannya, tanganya tidak dipotong. Jika seorang ayah mencuri kekayaan anaknya, tangannya tidak dipotong." (muka surat 375)

1. Daripada Abdul Rahman bin Ghunm katanya, Abu 'Amir atau Abu Malik al-Asy'ari telah menceritakan kepada aku bahawa dia telah mendengar Rasulullah sollallahu 'alaihi wasallam bersabda: Pasti akan berlaku satu kaum dari umatku yang menghalalkan zina, kain sutera, arak dan alat-alat permainan muzik.


(1) Riwayat al-Bukhari (5590) dalam kitab al-Asyribah, bab orang yang menghalalkan arak dan menamakannya dengan nama yang lain.

2. Daripada Abu Malik al-Ays'ari katanya, Rasulullah sollallahu 'alaihi wasallam bersabda: Sesungguhnya akan ada segolongan manusia dari umatku yang akan meminum arak dan mereka menamakannya dengan nama yang lain. (Mereka meminum) sambil dialunkan dengan bunyi muzik atau suara para artis. Allah s.w.t. akan menenggelamkan mereka ke dalam bumi (dengan gempa) dan akan merubah mereka menjadi kera atau babi. (1)

(1) Riwayat Ibnu Majah (4020) dalam kitab al-Fitan, bab hukuman.

3. Daripada Nafi' bahawa Ibnu Umar r.a. telah mendengar suara seruling tukang gembala. Lalu ditutup dua telinganya dengan dua jari telunjuknya dan memalingkan kenderaannya dari jalan seraya berkata: Wahai Nafi', adakah kau masih mendengarnya?. Aku menjawab: Ya. Maka dia terus menjauhkan diri sehingga aku mengatakan tidak mendengar lagi, baru diangkat tangannya dan mengembalikan kenderaannya ke jalan. Kemudian Ibnu Umar berkata: Saya melihat Rasulullah sollallahu 'alaihi wasallam berbuat demikian sewaktu mendengar seruling tukang gembala. (1).


(1) Riwayat Abu Daud (4914) dalam kitab al-Adab, bab larangan nyanyian dan alat muzik; Ibnu Majah (1901) dalam kitab an-Nikah, bab nyanyian dan ad-duff; Musnad Ahmad (4307) dalam kitab Musnad al-Mukthirin Min as-Sahabah, bab musnad Abdullah bin Umar bin al-Khattab.


4. Daripada Abdullah bin Umar r.a. bahawa Nabi sollallahu 'alaihi wasallam telah bersabda: Sesungguhnya Allah Ta'ala telah mengharamkan arak, judi, gendang dan ghubaira' (1) dan tiap-tiap yang memabukkan adalah haram.(2)


(2) Riwayat Abu Daud (3680) dalam kitab al-Asyribah, bab larangan daripada perkara yang memabukkan.


hadis riwayat Ibnu 'Abbas r.a. yang telah berkata bahawa Rasulullah sollallahu 'alaihi wasallam bersabda:


الكوبة حرام والدن حرام والمعازف حرام والمزامير حرام


Kubah itu haram, dannu itu haram, ma'azif itu haram dan alat muzik jenis bertiup itu haram.


Hadis ini diriwayat oleh al Imam Musaddad dan al-Imam al-Baihaqi dalam as-Sunan al- Kubra secara mauquf dan diriwayatkan oleh al-Bazzar secara marfu'.


Dalam kitab al-Muhazzab oleh al-Imam Abu Ishak as-Syirazi ada menjelaskan bahawa bermain alat-alat muzik itu haram sekalipun tidak diiringi dengan lagu. Kata as-Syirazi:


ويحرم إستعمال الألات التى تطرب من غير غناء كالعود والطنبور والمعزفة والطبل والمزمار


Dan diharamkan menggunakan alat-alat (muzik) yang dibunyikan tanpa ada lagu seperti gitar, thunbur, ma'zifah, thabl (gendang) dan mizmar.


* Puak-puak khawarij kata video itu untuk jawab balik isu Hudud yang dibangkitkan dalamSembang Rakyat. Eloklah itu, dakwah macam yahudi...Baik join budak-budak itu main bola, boleh kurus sikit perut itu.


tqMymassa

 jawapan utk haprak yang bertanya.
ble bg dalil ka dalam Al-Quran yg mnytakan hiburan dan gitar haram?? on HA! HA! PAS MENGHALALKAN HIBURAN DAN GITAR

PANEH MIANG

Posted: 14 Mar 2012 01:11 AM PDT

PANEH MIANG


Idea Gila Ali Rustam

Posted: 13 Mar 2012 08:59 PM PDT

Baru-baru ini salah seorang warga Paneh Miang beserta beberapa orang blogger ternama tanahair telah dijemput dan dibawa melawat sekitar negeri Melaka. Program bermula dari jam 7 malam hinggalah ke acara supper bersama Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Ali Rustam yang berakhir hampir jam 3 pagi. Pelbagai maklumat berkenaan negeri Melaka telah kami perolehi yang ingin dikongsikan di blog ini bersama para pembaca sekalian. Jelasnya, Kerajaan Negeri Melaka di bawah teraju Tok Ali telah memfokuskan kepada pembangunan industri pelancongan secara serius hingga memberi pulangan laba besar kepada kerajaan negeri selama ini.


Sebuah negeri kecil dengan hasil bumi yang terhad tidak menjadikan Melaka negeri yang mundur. Keunikan Melaka di bawah Tok Ali (Datuk Seri Ali Rustam) kerana sentiasa menyediakan produk pelancongan dengan idea kreatif yang agak gila-gila.


Melaka mampu membangun kerana industri pelancongannya berupaya menarik kedatangan 8.9 juta pengunjung yang telah menjana RM4.4 billion hanya pada tahun lepas saja dan dijangka akan terus meningkat setiap tahun. Kepelbagaian produk pelancongan berasaskan sejarah, pendidikan, sukan dan kesihatan jelas telah mengubah landskap Melaka secara keseluruhannya. Langkah kerajaan negeri membangunkan pelbagai produk pelancongan di sekitar Banda Hilir hingga ke pantai Klebang memudahkan orang ramai berkunjung dari satu tempat ke tempat yang lain tanpa perlu melalui perjalanan yang jauh.


Dahulu pakej pelancongan Melaka lebih tertumpu kepada bangunan bersejarah seperti Masjid Kampung Hulu, Stadthuys, A Famosa, Christ Church, St. Paul Church dan Perigi Hang Li Po. Namun kiini ia ditambah dengan produk baru seperti bot Melaka River Cruise, Menara Taming Sari, Jonker Walk, kenderaan dua alam Duck Tours, Monorel, Zoo Melaka etc.


Wild Life Theater di Pulau Melaka adalah produk terkini yang dibuka pada 25 November tahun lalu untuk mereka yang berminat menyaksikan persembahan unik tiga ekor singa laut yang didatangkan khas dari Chile, selain aksi spesies haiwan lain.


Idea gila terbaru Tok Ali yang merupakan satu pelaburan besar dengan pembelian sebuah kapal selam dari Perancis untuk dijadikan Muzium Kapal Selam pertama di negara ini.

Kepada rakan maya & pelayar blog Paneh Miang, JOM kita melawat negeri Melaka sempena musim cuti sekolah ini kerana terdapat banyak produk-produk pelancongan terbaru dan menarik terdapat di Melaka. Melawat Melaka Bandar Bersejarah hampir sama ertinya anda telah melawat seluruh Malaysia. Jom cuti-cuti 1 Malaysia...


Tak hairanlah DAP+PkR+Pas begitu terliur untuk memerintah bumi Melaka. Pelbagai fitnah telah dan sedang direkayasa Pakatan Pembangkang untuk menjatuhkan BN di negeri itu yang hakikatnya telah begitu banyak jasa ditaburkan demi kesejahteraan & kemakmuran rakyat Melaka selama ini. Tahniah Kerajaan BN Melaka...Tahniah Datuk Seri Ali Rustam. Moga Melaka aman, sentosa, makmur berkekalan.

p/s: Kerajaan Negeri Sembilan bila pulak nak bangunkan produk pelancongan negeri secara serius? Orang MTPN masih lena gamaknya...

The Unspinners

Posted: 13 Mar 2012 11:46 PM PDT

The Unspinners


Anwar dalang sesatkan orang demi nak jadi PM - Bekas Pemuda PAS

Posted: 13 Mar 2012 09:30 PM PDT

Anwar jual nama Hamas untuk bersihkan nama

Posted: 13 Mar 2012 05:26 PM PDT

Nik Nazmi akui Anwar meminta wang dari NED

Posted: 13 Mar 2012 04:26 AM PDT

Zin dedah KAF, NDI bantu PKR buat rampasan kuasa

Posted: 13 Mar 2012 12:00 AM PDT

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 13 Mar 2012 11:45 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


BUKAN SETAKAT ORANG BERUK PUN TERKEJUT!

Posted: 13 Mar 2012 02:22 AM PDT

Terkejut Beruk – Ramainya Pemimpin PAKATAN Nak Letak Jawatan...!!!Asalam to all,
Pengorbanan yang Dato Shahrizat Jalil lakukan ini tidak mungkin mampu dilakukan mana mana Pemimpin Pembangkang.
Umum mengetahui bahawa Shahrizat Jalil tidak terlibat dalam NFCorp walaupun suaminya Pemilik kepada NFCorp, walaubagaimana pun PAKATAN tidak tidur siang dan malam kerana terlalu sibuk memainkan isu NFC ini.
Akhirnya Shahrizat terpalit juga dengan Taik Lembu kepunyaan suaminya. Diucapkan Terima kasih dan Syabas kepada Dato Sharizat Jalil kerana memikirkan akan jangka masa panjang dan kepentingan PRU13 (mungkin juga)
.
Dato Sharizat hanya seorang perempuan tetapi telah bersikap Berani dengan mengishtihar kan Perletakan Jawatannya. Sekiranya kita melihat akan kes kes yang dihadapi oleh Pimpinan PAKATAN baik isu melibatkan Fulus atau isu "Panjat Bini Orang"... ternyata Pemimpin PAKATAN lebih penakut dan lebih Bacul...cuba kita kira, berapai ramaikah Pemimpin PAKATAN telah meletak Jawatan ekoran masalah Moral atau lain lain kes sehingga ada sebahagian dari mereka telah diheret ke Mahkamah....
Kita sudah menyaksikan sendiri apa yang terjadi bila sesuatu isu melibatkan Pemimpin PAKATAN
1. Anwar telah meliwat Sukma, Mior, Azizan, Ismail Harun, Ahmad Hairani, Saiful Bukhari dan mungkin ramai lagi namun beliau tak pernah merasa aib malah masih cuba menegakkan Benang Basah walaupun Spermanya dijumpai dalam rectum Saiful

Walaupun terlepas dari Hukuman Liwat umumnya telah mengetahui betapa rendahnya Moral dan akhlak Anwar Ibrahim

2. Anwar Ibrahim juga kantoi bila video lucahnya melakukan hubungan seks dengan Pelacur China didedahkan oleh Dato Eskay dan rakan rakannya, dan Masih tak tahu Malu dan mengekalkan kerusinya sebagai Ketua Pembangkang.
Seluruh Dunia melihat Hubungan Seksnya bersama Pelacur China

3. Elizabeth Wong begitu juga, masih lagi dikekalkan sebagai Exco Kerajaan Negeri Selangor walaupun beliau diketahui umum bersekedudukan dengan Kekasih Melayu yang telah beristeri iaitu Helmi dan telah mendedahkan photo photo Bogelnya.
Dipertahan kan oleh jemaah PAKATAN

4. Ustaz Badrulamin hanya diberi cuti sebulan dan masih dikekalkan sebagai Ahli MPT PKR dan Penerangan Kerajaan Selangor walaupun ditangkap Khalwat dengan isteri orang pada jam 3 pagi di Swiss Garden Hotel Kuantan, Pahang
Sesi Kaunseling Bini Orang jam 3 pagi dibilik Hotel

5. Nik Aziz masih mempertahankan Mat Sabu bermati matian walaupun Mat Sabu telah ditangkap Khalwat dibilik No 121 Hotel Perdana, Kota Bharu Kelantan juga bersama Isteri Orang malahan Kawan Sindiri, dan hari ini Mat Sabu pula diangkat sebagai Timbalan Presiden PAS.
Juga Khalwat bersama isteri orang dibilik Hotel

Dan hari ini menjadi Timbalan Presiden PAS


6. PAS meletak semula Saiful Bukhari sebagai ADUN Selising walaupun sebelum ini Saiful pernah ditangkap dalam bilik VVIP 1 Gerabak Keretapi KTM bersama isteri orang, yang menangkap Saiful dan Pasangannya ialah Pembantu Nik Aziz sendiri, Saiful dan pasangan ditangkap dalam keadaan hanya memakai seluar dalam dan isteri orang tersebut hanya memakai Tuala Merah.
Semuanya melibatkan Bini Orang


7. Nik Aziz kantoi kerana nak pergi menunaikan Haji dengan hasil duit suapan Abroad Technologies Sdn.Bhd bernilai RM 650,000 setelah meluluskan hamper 3000 Hektar Konsesi Balak dan Konsesi Pemasangan Billboard kepada Abroad Tech malahan tanpa segan silu mengakui beliau dah 20 tahun ke Mekah tanpa menggunakan 5 sen pun duit sendiri.
Zuhud di Hotel 5 Bintang

Zuhud d Kafeteria


8. Begitu juga dengan isu Ir Arif Fahmi, menantu Nik Aziz dilantik oleh beliau sebagai CEO PMBK sehingga rugi berjuta juta ringgit dan Nik Aziz tak pernah merasa bersalah terhadap Rakyat.
Sungguh Baik Hati rakyat Kelantan 


Begitu lah angkuh, bongkak, tak tahu malu dan lahabnya Pemimpin pemimpin PAKATAN
Bermacam tomahan, cacian serta fithnah yang dilemparkan oleh PAKATAN terhadap Pemimpin pemimpin UMNO dan sedikit sebanyak ianya menyebabkan UMNO tercalar serta terpaksa mengambil tindakan keatas Ahli yang Terlibat mahu pun Pucuk Pimpinan samada secara langsung atau secara tak langsung (sendiri fikir la Bhai)
Sekali lagi Pewaris Wasiat bagitau....memang Bacul lah puak puak PAKATAN ni...paling kuat pun bagi CUTI jer pada siapa yang telah KANTOI buat taik....macam kes Ostat Setan Badrulamin, Eli Kangkang dan ramai lagi koooot...!!!
Eh, dulu bukan semua bising suh Tun M bersarakan...? cakap dah tua laa...terlalu lama laaa...sampaikan ada Blog Mahafiraun dan Mahazalim...Hahahaaaa...
Si Tua Sesat Nik Aziz bila pulak nak bersara...??? jalan pun dah kena papah...tak kan nak jadi MB sampai masuk kubur kot...!!! berat mung niii Pok Nik...!!!

Pssst : Apasal pemimpin PAKATAN ni banyak kes lucah aaaaa....??? memeng dia orang kuat main keer...??? Haahahahahahaaaa


Pewaris Waksiat


oyabun

Posted: 13 Mar 2012 11:41 PM PDT

oyabun


PM Malaysia dan Jepun peringati ulang tahun ke-30 Dasar Padang Ke Timur!

Posted: 13 Mar 2012 12:04 PM PDT


Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak dan Perdana Menteri Jepun Yoshihiko Noda bertukar-tukar perutusan khas memperingati ulang tahun ke 30 Dasar Pandang ke Timur Malaysia (LEP).

Kementerian Luar dalam satu kenyataan berkata, kedua-dua Perdana Menteri menegaskan bahawa LEP adalah satu petanda tentang wujudnya ikatan persahabatan dan perkongsian akrab antara Malaysia dan Jepun.

"Kedua-dua pihak melahirkan harapan bahawa Institut Teknologi Antarabangsa Malaysia-Jepun (MJIIT) yang ditubuhkan di Kuala Lumpur baru-baru ini, akan maju secara signifikan sebagai pusat kecemerlangan dalam pendidikan kejuruteraan, tidak saja di Malaysia tetapi juga untuk rantau ASEAN," katanya.

Tahun ini menandakan ulang tahun ke 30 LEP Malaysia, yang diperkenalkan oleh perdana menteri ketika itu Tun Dr. Mahathir Mohamad pada 1982. LEP mempunyai matlamat utama menimba pengetahuan teknologi, etika kerja dan nilai-nilai kerja yang baik yang dilihat sebagai satu daripada unsur penting bagi kejayaan negara-negara membangun di Asia Timur, terutama Jepun.

Menerusi pelaksanaan LEP yang berjaya buat tiga dekad lepas, kira-kira 15,000 warga Malaysia telah mendapat manfaat menerusi pengajian dan latihan di universiti-universiti dan syarikat Jepun, terutama dalam sektor yang memerlukan kemahiran teknikal yang tinggi serta penggunaan teknologi termaju.

Sementara itu, Noda dalam perutusannya kepada Najib berkata, sejak 1982, kira-kira 15,000 rakyat Malaysia datang ke Jepun untuk belajar etika kerja serta cara pengurusan dan telah menyumbang kepada pembangunan Malaysia.

Beliau berkata, pelajar dan pelatih Malaysia juga telah membantu membangunkan Malaysia manakala ramai warga Jepun yang kini tinggal di Malaysia turut memainkan peranan penting dalam merapatkan hubungan antara kedua-dua negara.

"Bukan untuk memperbesar-besarkan untuk menyatakan bahawa hubungan dua hala yang erat ini disokong oleh jalinan persahabatan "kizuna" yang dipupuk di bawah Dasar Pandang Ke Timur," katanya.

Katanya, bencana alam yang berlaku di Jepun pada Mac tahun lepas telah membawa penderitaan dan cabaran kepada rakyat Jepun, tetapi ia juga menjadi satu peluang untuk memperkukuhkan lagi "kizuna" antara Jepun dan Malaysia.

"Dengan pusat sejarah dunia secara dramatik berubah dalam tempoh 30 tahun lepas, kami turut beralih ke abad Asia. Di bawah kepimpinan anda yang cemerlang, Malaysia terus mencatatkan pertumbuhan ekonomi baik dengan sasaran untuk menjadi negara berpendapatan tinggi menjelang 2020.

Beliau yakin Malaysia akan terus memacu pertumbuhan ekonomi global sebagai sebuah pusat pertumbuhan dunia.

"Saya ingin terus bekerjasama dengan Malaysia, memperakui bahawa pembinaan semula Jepun pastinya memerlukan "kizuna" dengan Asia yang makmur dan stabil, dan sumbangan Jepun amat penting untuk menjamin keamanan dan kesejahteraan Asia," kata Noda.

Untuk memperkukuhkan lagi "kizuna" di Asia dan untuk makmur bersama-sama, beliau berkata adalah amat penting untuk Jepun dan Malaysia, di bawah LEP, untuk terus berusaha membangunkan sumber manusia yang bertanggungjawab demi untuk masa depan Asia.

"Saya percaya penubuhan Institut Teknologi Malaysia-Jepun hasil daripada Dasar Pandang Ke Timur dapat memberi sumbangan besar terhadap pembangunan serantau sebagai pusat kecemerlangan dalam memperkasakan pendidikan di ASEAN," katanya. — BERNAMAWasabi Oyabun

Belantan

Posted: 13 Mar 2012 11:41 PM PDT

Belantan


Skandal Tanah Perkuburan Seksyen U14 Shah Alam!

Posted: 13 Mar 2012 02:46 AM PDT

Penguasaan dan kehebatan Ronnie Liu mengendalikan kegiatan-kegiatan haram atau lebih dikenali dengan kegiatan underground di Selangor tidak dapat dinafikan oleh mana-mana pihak lagi.

Seorang taikun kongsi gelap yang terlibat dengan kegiatan-kegiatan haram sebelum menjadi YB, dan setelah dipilih menjadi YB diberikan pula jawatan Exco yang menguruskan PBT ibarat orang yang mengantuk disorongkan bantal.

Memberi jawatan Exco PBT kepada Ronnie samalah seperti memberi jawatan Ketua Polis Negara kepada M Kalimuthu atau anggota geng mamak.

DAP memang memerlukan orang seperti Ronnie di Selangor untuk tujuan mencari wang besar bagi membiayai kegiatan politik perkaumannya. DAP tahu hanya Ronnie yang tahu bagaimana cara untuk mendapatkan wang dari kegiatan-kegiatan haram. Sebab itulah DAP minta dari PKR dan PAS supaya jawatan Exco PBT diberikan kepada Ronnie.

Sebab itulah selepas DAP memerintah Selangor kita boleh lihat rumah-rumah urut serta kelab-kelab malam tumbuh bagaikan cendawan selepas hujan. PBT tidak boleh bertindak sesuka hati kerana semuanya dikawal oleh Ronnie. Wang-wang perlindungan bulanan semuanya telah dibayar dan dimasukan ke dalam poket Ronnie serta kantung DAP.

Bukan sahaja melindungi rumah-rumah urut ,rumah pelacuran, kelab malam, dan mendalangi kegiatan curi pasir. Ronnie juga turut terlibat melindungi pengusaha kubur haram di Seksyen U14 Shah Alam.

Lima lot tanah bernombor 3868, 3869, 3870, 3871 dan 3872 yang luas keseluruhannya 49 ekar, terletak di Seksyen U14 Shah Alam, Mukim Bukit Raja,Daerah Petaling telah dimajukan sebagai tanah perkuburan bukan islam oleh sebuah syarikat swasta bernama Premivest Sdn Bhd bersama sebuah syarikat sekutunya Fairy Park Sdn Bhd.

Kedua-dua syarikat berkenaan tidak mendapat sebarang kelulusan dari Pejabat Tanah serta Majlis Bandaraya Shah Alam untuk menjalankan urusan pengkebumian jenazah bukan islam secara komersial. Tanah tersebut masih lagi berstatus pertanian sehingga kini. Sehingga kini juga lebih kurang 1000 jenazah telah dikebumikan di kawasan tersebut. Syarikat berkenaan juga turut membina pintu gerbang, krematorim dan kolumnbarium diatas tanah tersebut tanpa sebarang kelulusan.

MBSA telah mengeluarkan 5 notis kepada syarikat terbabit sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Malah syarikat terbabit juga pernah dinasihatkan agar memohon kebenaran merancang kepada MBSA. Semua itu tidak pernah mereka endahkan. Premium tanah yang bernilai RM 30 juta juga tidak dibayar kepada kerajaan negeri.MBSA tidak pernah merancang untuk menutup atau menyita tanah perkuburan berkenaan kerana bimbang ianya boleh mencetuskan isu perkauman. MBSA berjanji akan meluluskan permohonan pemaju dengan syarat mereka memohon. Itu pun mereka tidak pedulikan .

Syarikat berkenaan menjadi besar kepala dan tidak endahkan MBSA serta pejabat tanah kerana mereka mendapat perlindungan dari DAP amnya dan Ronnie Liu khususnya. Mengikut maklumat yang diterima sehingga kini RM 5 juta telah dibayar oleh syarikat terbabit kepada DAP melalui Ronnie Liu bagi melindungi perniagaan mereka.

Malah Ronnie sendiri telah beberapa kali mengeluarkan arahan kepada MBSA agar tidak mengganggu tanah perkuburan tersebut. Pernah sekali MBSA mengadakan mesyuarat bagi membincangkan tentang perkara tersebut. Ketika mesyuarat berlangsung, Datuk Bandar MBSA ketika itu, Dato' Mazalan Md Nor menerima panggilan dari Ronnie mengarahkan agar MBSA tidak mengacau tanah perkuburan tersebut.

Isu ini pernah dibincangkan oleh Selcat pada 01 September 2010, dimana lima orang telah dipanggil memberi keterangan. Mereka adalah Datuk Bandar Shah Alam, DO Klang, Pengarah Perancang Bandar MBSA, Koh Tian Seng dan Goh Cho Seng dari Premivest Sdn Bhd.

Walaupun telah setahun setengah Selcat membicarakan perkara berkenaan tetapi sehingga kini tiada apa-apa tindakan yang diambil terhadap syarikat tersebut. Mereka masih lagi bebas menjalankan perniagaan mereka tanpa sebarang halangan kerana semuanya telah dilindungi DAP dan Ronnie.

Tidak perlulah kerajaan Selangor pimpinan Khalid Ibrahim hendak laungkan yang mereka mengamalkan ketelusan dan keikhlasan dalam memerintah Selangor. Ketirisan, penyelewengan dan salah guna kuasa semakin hari semakin berleluasa di Selangor. Isu tanah perkuburan bukan islam di Seksyen U14 ini adalah salah satu contoh salah guna kuasa yang serius di Selangor. Wang RM 30 juta yang sepatutnya masuk ke dalam akaun kerajaan negeri telah dikurangkan kepada RM 5 juta dan dimasukan ke dalam poket DAP dan Ronnie Liu.

Kuasa yang ada pada pejabat tanah dan MBSA serta pendengaran Selcat hanyalah sia-sia sahaja kerana tidak ada sebarang tindakan yang mampu atau boleh diambil terhadap pengusaha kubur haram hanya kerana halangan dari DAP. Memang benarlah apa yang dikata dalam pakatan rakyat yang berkuasa , yang dominan dan yang untung adalah DAP.
Sumber : Sel-13

Suara Politik
Taminsari

sekupangdua

Posted: 13 Mar 2012 11:26 PM PDT

sekupangdua


ADA BUKTI KUKUH KAITAN ANUAR DENGAN ISRAEL!

Posted: 13 Mar 2012 07:12 AM PDT


ISRAEL MEMBUNUH LAGI... ORANG AWAM DAN TIDAK TERKECUALI JUGA KANAK-KANAK MENJADI KORBAN! MALAYSIA terus mengecam tindakan ISRAEL bila serangan keatas penduduk awam dengan Alasan tempat pelancaran roket ke Israel, Malaysia terus mengutuk keatas serangan serta mengiktiraf Negara Palestin yang kini dalam usaha merampas negera Palestin dengan pendudukan Haram serta melebarkan negara yang menjadi rampasan.

ANUAR IBRAHIM yang baru-baru ini menafikan kenyataan menyokong Israel semasa membuat statement bersetuju serta sokongan israel di India sebaik sehari selepas bebas dari tuduhan LIWAT si Saiful. Nampaknya dia tidak semacam mahu menafi atau apa lagi mengutuk Israel zionis! Yang jelas memperlihatkan kepada rakyat seolah dengan bertemu TGNA seolah penyelesaian bagai terjawab walau pun sehingga sekarang masih lagi Rakyat belum mendengar dari mulut beliau mengecam Israel atau mengambil tindakan saman kepada si Yahudi kerana kononnya memfitnah beliau. Nampaknya mudah sesangat selesai dengan kauteem jer dengan TGNA, Kelantangan Arahan TGNA nampaknya tak sebisa seperti dulu! Macam biasa ia akan disudahi dengan arahan akur supaya tindakan angguk-angguk sebagai penyelesaian isu

RAKYAT NAMPAKNYA AKAN TERLOPONG LAGI MENUNGGU BILA GAMAKNYA NUAR AKAN LANTANG BERSUARA MENGECAM DAN MENGERAHKAN SEMUA RAKYAT MENENTANG ISRAEL! SEKALI LAGI KENA KENCING MACAM 16 SEPTEMBER YANG TAHUN NYA TAK TAU BILA! RAKYAT NAMPAKNYA KEMPUNAN LAGI BILA BERHARAP DAPAT TENGOK PEMIMPIN YANG BERCITA-CITA MENJADI NOMBOR 1 DALAM MALAYSIA LANTANG MENGECAM DAN MENGAJAK RAKYAT MENENTANG YAHUDI, BANGKIT DAN TUNJUKAN KEMARAHAN UMAT ISLAM SERTA RAKYAT MALAYSIA DENGAN BERMARUAH DAN SEBAGAI JANTAN BERTELOR


Dalam buliten utama TV3 (13.3.2012) secara terang memberitahu BN ADA BUKTI KAITAN ANWAR DENGAN ISRAEL TERMASUK BUKTI ORANG DALAMAN PKR SENDIRI, Berani kerana BENAR menjadikan BN membuat kenyataan secara terbuka kepada siaran rakyat. Nuar boleh any time challenge BN BUKTIKAN malah tindakan saman jika terbukti salah! Amacam u got Balls or not?

JADI INI PELUANG PAKATAN RAKYAT TERUTAMA PAS YANG TAKSUB SESANGAT SURUH ANWAR CABAR BN BUKTIKAN KEPADA RAKYAT! Hehehe semacam biasa ler Confirm dan Tentunya kaki putar ni akan bagi alasan pelbagai macam-macam sebelum nie, tak mau bersumpah tidak meliwat dengan menjujung alQuran, tak mau angkat sumpah berkata benar menjawab persoalan peguam dalam makamah dan lain-lain pekara yang diputar alam kepada Rakyat

Tak rugi sekupang pun kalau dia berjantan tentang Israel dengan sokongan rakyat demi perjuangan umat islam, tapi jangan pulak berani dalam cermah jer atau suruh pencacai sembang deras kat pentas ceramah kononnya dia lantang menentang Israel, jadi jantan ler bangkit dan tunjukan tentangan keras kepada yahudi laknatulah nie, terus pegi BBC atau media siaran barat terutamanya untuk menyatakan kecaman dan menyeru menentang keras Yahudi!

HEHEHE JANGAN MIMPI LA BRO... KALAU TARAK BERANI, MUNGKIN ADA BUTUL DENGAN CAKAP ORANG RAMAI YANG KATA LU PUNYA TOKEY BUSAT ITU ABANG ISRAEL @ YAHUDI... GOT'S NO BALLS BRO!

My Longest Yard

Posted: 13 Mar 2012 11:14 PM PDT

My Longest Yard


Selangor menangis lagi

Posted: 13 Mar 2012 08:53 PM PDT


Hanya di Selangor. KLIK SINI untuk bacaan lanjut.

Panglima Perang Cyber

Posted: 13 Mar 2012 11:08 PM PDT

Panglima Perang Cyber


KEMPEN HENTIKAN BAHAN PORNOGRAFI DI ALAM MAYA CC @NajibRazak

Posted: 13 Mar 2012 11:03 PM PDT


 


BANNAR DI ATAS IALAH KEMPEN MENOLAK UNSUR PORNOGRAFI DALAM ALAM MAYA BERTUJUAN MENJADIKAN BLOG TEMPAT TUMPUAN RAKYAT MALAYSIA KHUSUSNYA MUDA-MUDI NEGARA AGAR BERSIH DARI BAHAN PORNOGRAFI YANG MEROSAKKAN MINDA MEREKA.

MESKIPUN KITA MENGAKUI IA DAPAT MEMBUNUH KARAKTER MUSUH POLITIK DALAM KEMPEN PILIHANRAYA NAMUN IA JUGA MENGANDUNGI KESAN SAMPINGAN YANG TIDAK DISUKAI PENGUNDI MUDA DAN JUGA REMAJA. SELAIN MENGGAMBARKAN BAHAWA UMNO HANYA MEMILIKI BAHAN PORNO UNTUK MENUMPASKAN LAWANNYA.

PENGGUNAAN BAHAN PORNO UNTUK MENAIKKAN HITS JUGA MEMBINA PERSEPSI BAHAWA BLOGGER TIDAK MEMPUNYAI KEKUATAN ANALISA DAN FAKTA UNTUK  MENARIK PEMBACA. SEDANGKAN KEKUATAN BLOGGER SEBENARNYA IALAH PADA TULISANNYA YANG MAMPU MEMBINA MINDA DAN MEMECAH PERSEPSI YANG SALAH PEMBACA.

MAKA SESIAPA BERSETUJU KEMPEN INI BOLEH MENGGUNAKAN LOGO YANG DIREKA OLEH RAKAN PANGLIMA BLOGGER APA (AKU TAK PEDULI)  SEMENTARA MENUNGGU LOGO LAIN YANG SEDANG DISIAPKAN. LOGO BPN DIGUNAKAN SEBAGAI GABUNGAN RASMI BLOGGER UNTUK KEMPEN INI.

SEMOGA USAHA INI DAPAT MEMBERI GAMBARAN BAHAWA KERAJAAN BN TIDAK MEMERLUKAN PORNOGRAFI UNTUK MEMENANGI PILIHANRAYA. BANYAK LAGI ISU LAIN YANG TELAH BERJAYA MENGGEGARKAN MUSUH SEPERI SOKONG ISRAEL, PERGOLAKAN PAS KEDAH, KHALWAT USTAZ PKR, SKANDAL PASIR DAN KONTRAK SELANGOR DAN LAIN-LAIN LAGI.

BAHKAN TIDAK MUSTAHIL JASA BAIK KERAJAAN UNTUK MEMBANTU RAKYAT AKAN MUSNAH APABILA KEMPEN PORNO DAN LUCAH INI DIGUNA UNTUK MENANAM KERAGUAN TERHADAP PEMBANGKANG. 

TUN MAHATHIR DAN JUGA YAB PERDANA MENTERI JUGA TIDAK PERNAH MENERIMA KEMPEN LUCAH DAN PORNO YANG JELAS TIDAK BERETIKA DAN TIDAK AKAN MEMBANTU MEMBINA MINDA YANG BERKUALITI SEPERTI ENTRI PANGLIMA SIARKAN SEBELUM INI : 
 

UNTUK MEMAHAMI KENAPA KEMPEN INI DIANJURKAN, ARTIKEL DI BAWAH INI SESUAI UNTUK DIBACA.
Oleh: GreenHood

"What doesn't kill you makes your stronger, stand a little taller...", kata Kelly Clarkson dalam lagu terbarunya.

Saya harus bersetuju dengan apa yang dikatakan olehnya. Sewajarnya orang UMNO khususnya dan penyokong BN amnya sedar bahawa ini boleh teraplikasi dalam kehidupan harian. Lebih khusus... dalam politik harian.

Mari ambil contoh isu politik semasa.

Berapa kali Anwar Ibrahim dikaitkan dengan salah laku moral... SEKS!

Anwar Ibrahim pertama kali dilibatkan dengan salah laku seks pada tahun 1998. Sewaktu itu zaman Mahathir menjadi perdana menteri. Akhirnya Anwar sangkut dan dipenjarakan. Tapi bukan atas kesalahan seks. Beliau dipenjarakan kerana salah guna kuasa. Tidak kiralah kalau pun dalam penghakiman ada menyebut bahawa mahkamah mempercayai perlakuan seks songsang berlaku atau tidak. Turut dikaitkan dengan Anwar pada masa tersebut adalah seorang wanita bernama Norlaila. Yang mendakwa dirinya bersetubuh dengan Anwar dan membuat pengakuan ke pejabat agama Islam yang berkaitan.

Lucunya, hingga kini tiada pertuduhan dikenakan ke atas Anwar bersangkut paut dengan dakwaan Norlaila.

Selepas bebas dari penjara, sekali lagi Anwar dikenakan tuduhan salah laku seks dikenali sebagai kes 'liwat II'. Belum pun selesai penghakiman, beliau disensasikan dengan kes 'china doll'. Semuanya berlaku dalam sekelip mata.

Media perdana mahu pun maya mensensasikan isu-isu seks Anwar melebihi keputusan mahkamah. Kalau pun end game kes 'trio Datuk T' menyebut dalam penghakimannya bahawa terdapat bukti jelas bahawa 99.9% pelaku seks dalam video tersebut adalah Anwar, yang menjadi pertikaian umum adalah mengapa Anwar tidak disabitkan bersalah. Yang bersalah adalah 'trio Datuk T' dan mereka yang terlibat dihukum membayar denda.

Menjelang '901', Anwar terbukti kebal dari tuduhan seks yang dikenakan ke atasnya. Empat percubaan semenjak 1998 hingga 2012 - terbukti tiada satu pun kes yang mensabitkan beliau bersalah.

Apa yang berjaya hanyalah pembentukan persepsi. Persepsi bahawa Anwar adalah seorang 'kaki seks'. Selain dari itu...nothing !

Anwar dengan senang hati bergerak ke sana ke mari. Malah mengelilingi dunia memberitahu bahawa dirinya adalah mangsa konspirasi politik pihak yang menentangnya. Semua pertuduhan seks yang dikenakan ke atasnya sama ada melalui pertuduhan rasmi iaitu mahkamah atau kata nista berbentuk cacian dan makian, semuanya hanyalah untuk menjatuhkan reputasinya sebagai seorang ahli politik.

Anwar bangkit dengan membawa harapan rakyat. Kononnya memperjuangkan hak rakyat yang selama ini ditindas oleh kerajaan sedia ada. Kerajaan yang tidak pernah berubah semenjak kemerdekaan. Produk yang cuba 'dijual' oleh Anwar bukannya salah laku seks kepimpinan utama kerajaan. Bukan salah laku seks menteri-menteri kabinet kerajaan persekutuan. Sebaliknya produk yang 'dijual' oleh Anwar adalah rasuah, korupsi, kronisme, nepotisme dan berbagai lagi yang menyentuh secara langsung akan kepentingan rakyat.

Sekali lagi ingin saya katakan di sini... bahawa UMNO khususnya dan BN amnya mesti sedar. Apa produk yang cuba dibawa oleh Anwar mesti ditentang dengan produk yang lebih baik.

Dalam banyak perkara, hanya produk 'reformasi' yang dibawa oleh Anwar berjaya dilawan oleh produk 'transformasi' Najib. Produk 'transformasi' idea Najib mula menapak di hati rakyat. Begitu juga dengan produk '1Malaysia'. Ia dilihat lebih menarik dari slogan 'negara berkebajikan' dan teori 'buku jingga'. 

Selebihnya, produk 'seks' yang dijual oleh UMNO-BN bukan sahaja tidak dapat membunuh Anwar bahkan menguatkan lagi diri Anwar dan pakatan pembangkang.
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Anak Murid Tuan Guru Haron Din SeMalaysia Pasti Mengamuk Tonton Video Anwar Ibrahim Ini cc @NajibRazak

Posted: 13 Mar 2012 06:58 PM PDT

Tahniah Blogger IkrarPemuda atas video ini.


Jika saya anak murid Tuan Guru mesti saya akan sedar Anwar Ibrahim telah menghina beliau dengan kenyataannya tentang isu kalimah Allah di atas.Maka saya akan sebarkan video ini seluasnya demi kasih saya kepada Tuan Guru saya yang sangat saya kasihi.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Peminat Michael Jackson Serang Zahid Hamidi Di Parlimen ?

Posted: 13 Mar 2012 11:55 AM PDT

Lihat gambar dan anda pasti tertawa melihatnya.

Selepas itu baca kisah disebalik gambar di blog ini

http://www.agendadaily.com/Muka-Hadapan/siapa-kurang-ajar-zahid-hamidi-atau-ivy-josiah.html

Akhbar Oriental Daily sindir @anwaribrahim siar gambar masam @drwanazizah Parlimen semalam?

Posted: 13 Mar 2012 02:00 AM PDT

Sekali tengok sudah nampak agenda.

Oriental Daily seperti mahu memberitahu Anwar dan Wan Azizah ada masalah ?

Ia nampak jelas seperti Wan Azizah enggan bergambar walau dengan suaminya.

Kenapa?

Wallahu A'lam

Anda boleh agak kan?

Gambar dari twitter.

Akhirnya Tiga Lagi Lahir

Posted: 13 Mar 2012 01:14 AM PDT

Pagi tadi petanda Ibu arnab Panglima sudah kelihatan. Dengan bulu si ibu mula memenuhi kandang luruh dari badan.

Nampaknya belum sempat tengah hari sudah keluar tiga lagi anaknya.Ini kali ketiga dalam masa tiga bulan.

Patutlah arnab simbol Playboy, mungkin kerana faktor seks binatang tersebut.

Yang penting arnab tidak pula meliwat.

Ke ada ?

Malu jika manusia meliwat walhal Allah sudah sediakan isteri dan wanita untuk dilayani.

Lagi padah bila sudah meliwat tidak pula mahu melepaskan jawatan.

Bila Shahrizat diuji kes suaminya, cepat pula DAP mendesak Shahrizat letak jawatan termasuk jawatan sebagai Ketua Wanita.

DAP patut desak isteri Anwar berhenti juga walaupun sudah dibebaskan.

Kerana kes Anwar sepatutnya memalukan Wan Azizah dan melayakkan beliau didesak untuk melepaskan jawatan.

Tetapi yang berlaku?

Anda sendiri tahu sikap hipokrit mereka.

Ayuh kita kuburkan Pakatan PRU 13 ini dan pastikan mereka lemah agar agenda membangunkan negara tidak terganggu oleh sikap jahat mereka.

Jangan risau sebarang kelemahan akan dizahirkan Allah dan kita akan menegurnya bersama-sama bukan merekayasa fitnah untuk burukkan pemimpin negara.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 13 Mar 2012 11:05 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Syed Ali Syed Abas Alhabshee Menyalak Lagi, Macam Anjing La Dia Nie...

Posted: 13 Mar 2012 10:00 PM PDT

Ketua Umno Cheras Datuk Syed Ali Syed Abas Alhabshee menganggap kenyataan Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil untuk berundur sebagai menteri selepas tempoh pelantikannya sebagai senator tamat bulan depan satu 'drama'.

Syed Ali berkata, sebagai seorang menteri, Shahrizat sepatutnya menunjukkan sikap bertanggungjawab terhadap parti dan negara dan bukan bermain tarik tali.

"Kalau berhenti, berhenti sahajalah. Tapi kenapa macam nak main tarik tali. Kenapa perlu kumpulkan wartawan hari ini sedangkan esok ramai wartawan akan buat liputan di Parlimen.

"Ini semua Bollywood punya cerita. Saya boleh katakan dia ini sebagai makcik Bollywood," katanya ketika dihubungi Malaysiakini.

Selepas kontroversi panjang isu Perbadanan Fidlot Nasional (NFC), Shahrizat sebentar tadi mengumumkan akan berundur sebagai menteri selepas tempoh pelantikannya sebagai senator tamat bulan depan (April).

Menteri pembangunan wanita, keluarga dan masyarakat itu bagaimanapun akan kekal sebagai ketua Wanita Umno.

Syed Ali berkata, tindakan Shahrizat itu seolah-olah ingin menunjukkan bahawa beliau tidak bersalah dan peletakan jawatan itu bukan disebabkan rasa bersalah, tetapi kerana tempoh sebagai senator sudah tamat.

"Dia nak tunjuk glamour kot supaya esok ada Wanita yang datang menangis, merayu pada dia supaya jangan letak jawatan.

"Saya bersyukur dia nak berhenti, tetapi kecewa kerana dia nak berhenti bila tamat tempoh senator. Saya tak faham kenapa. Ini menunjukkan dia tidak komitmen dan tidak berintegriti kepada parti," katanya.

"Kalau saya jadi dia, saya akan berhenti serta merta."

Umno Cheras antara bahagian paling lantang membuat desakan itu sebelum ini selain bekas ketua Wanita Umno Tan Sri Rafizah Aziz supaya tidak menjadi beban kepada parti.

komen aku: dia ni bodoh, kawasan dia pun tak terjaga, sebok hal orang, dia ni berangan nak jadi calon, tapi kerusi parlimen cheras tu mca punya seat, so dia meroyan la cari tempat. mula-mula dia rembat shahrizat, lepas ni dia rembat raja nong cik pulak. dia akan buat apa sahaja janji dia dapat bertanding jadi ahli parlimen.

Khalid Gagap Pun Ada Nafsu Juga Beb...

Posted: 13 Mar 2012 07:00 PM PDT


Pengerusi agama negeri selangor membenarkan pertandingan ratu cantik berpakaian separuh bogel di adakan di sebuah hotel di negeri selangor, menurut sumber, hotel tu dekat-dekat subang jaya.

Siapa pengerusi agama tu? siapa lagi kalau bukan khalid gagap, itu lah masaalahnya kalau orang jahil agama tapi nak jaga hal-ehwal agama.

Wan Azizah & Anwar Ada Masaalah...

Posted: 13 Mar 2012 06:00 AM PDT

Hah.... kan aku dah kata, anwar dan wan azizah memang tengah ada masaalah, hari tu dalam posting aku, aku dah ceritakan khabar bertiup kencang depa berdua tu tengah ada problem, korang baca balik artikel nie dan korang tengok gambar dari paper cina tu...

PISAU.NET

Posted: 13 Mar 2012 09:36 PM PDT

PISAU.NET


Akhbar Cina Pertikaikan Kredibiliti Lim Guan Eng & DAP

Posted: 13 Mar 2012 08:00 PM PDT


Seperti biasa Lim Guan Eng,DAP dan barisan haprak pakatan tidak pernah memberikan jalan penyelesaian,sebaliknya hanya memainkan isu murahan dan retorik.

Tak lebih kepada skrip ulangan,pembohongan yang diulang ulang hanya sekadar mahukan rakyat percaya terhadap spin dan olahan cerita yang tidak ada bukti dan penyelesaian.

Akhbar NanYangSiangPau melalui penulisnya mempersoalkan Lim Guan Eng yang terlalu banyak memperbodohkan rakyat dinegara ini.

Apa Yang Pakatan Rakyat Boleh Perkenalkan Tentang Cegah Rasuah?

Penulis: Chang long Yan

Pada tahun 2011 "carta penilaian ketelusan antarabangsa berkaitan rasuah di negara kita" di antara 4.3 markah, di ranking ke-60 berbanding 183 negara; pada tahun 2010 pula, Malaysia mendapat 4.4 markah di ranking 56 antarabangsa; pada tahun 2009 dan 2008 markah yang diperolehi ialah antara 4.5 dan 5.1.


Dari segi markah yang diperolehi, keadaan rasuah negara kita sejak Mac 2008 semakin menurun. Sebenarnya ini menunjukkan apa yang sebenarnya berlaku? Bagi DAP dan ahli-ahli sekutunya pula, mereka berkata keadaan rasuah di negara kita semakin hari semakin teruk. Angka menurun menjadi senjata kepada DAP untuk menyerang kerajaan BN, kerana bukti ini sudah cukup menunjukkan kerajaan BN tidak mampu atasinya.


Saya lebih pasti, tidak kira sama ada Lim Kit Siang, Lim Guan Eng ataupun Tony Pua Kiam Wee dan beberapa lagi pemimpin Pakatan Rakyat, bersungguh-sungguh membangkitkan isu rasuah, tujuan mereka ialah hanya untuk menyesatkan dan membingungkan pendengaran rakyat.


Yang pertama, sebenarnya sumber-sumber rasuah itu datangnya dari sumber yang berbeza-beza setiap tahun, mereka gunakan tahun yang berbeza disusun untuk buat perbandingan itu, ia langsung tidak sesuai.


Yang kedua, ukuran yang diberi tidak ada satu standard dan tidak boleh dipercayai. Standard yang diberi itu menunjukkan standard yang jarang digunakan, ada sesetengah negara yang dinilai hanya berdasarkan dari 3 sumber. Kebanyakan negara, penilaian rasuah dinilai dan diserahkan kepada pemerhati dari luar negara. Dibandingkan dengan negara-negara kurang maju ataupun dibandingkan dengan negara-negara miskin,cara mereka menilaikanya memang begitu.Kaitan Antara Rasuah Dan Kerajaan Yang Telah Rosak

Yang ketiga, standard menghimpunkan kes dengan tanggapan orang ramai terhadap rasuah itu agak lemah, sebab itu angka-angka yang diberi itu agak banyak kelemahannya.


Saya bukan mengatakan bahawa di Malaysia langsung tiada berlaku rasuah ataupun orang yang melakukan rasuah itu tidak serius. Persoalan saya ialah: pemimpin-pemimin ini amat membosankan kerana mereka menggunakan angka-angka itu untuk memperdayakan rakyat dan orang ramai, sebaliknya kenapa mereka langsung tidak menilaikan dan memperkenalkan secara baik tentang usaha negara kita untuk kurangkan rasuah?


Memang mereka juga telah perkenalkan sesuatu tetapi tidak diperkenalkan secara baik.


Mula-mula kita lihat apa yang dibanggakan oleh kerajaan Pulau Pinang dengan CAT (bersih, bertanggungjawab dan telus)nya. Tujuan sebenar CAT adalah untuk menubuhkan sebuah kerajaan yang berkesan, untuk mencapai pengurusan dan pentadbiran yang lengkap dan baik. Apa yang dimaksudkan sebuah kerajaan yang berkesan itu, dikatakan boleh mencapai sebuah kerajaan yang tidak bazirkan duit dari hasil cukai pendapatan rakyat. Sebuah kerajaan yang dikatakan berkesan itu perlu membuat keputusan polisi yang lebih terbuka.


Dari segi tahap pencapaian dan tahap lapisan sesebuah negara, dibandingkan prestasi sesebuah kerajaan yang agak lemah, jika diandaikan menggunakan polisi-polisi yang "berkesan" dan "baik" agak kurang melakukan rasuah ataupun mereka lebih "jujur". Mengikut kajian seorang profesor dari Amerika Eric Uslancer, walaupun rasuah dan kerajaan yang telah rosak itu ada pertaliannya. Yang bermaksud, kerana rasuah akan berlaku kerajaan yang rosak, ia bukan bermakna kerana kerajaan itu rosak maka berlaku rasuah.


Demokrasi Bukan Segala Penawar Untuk Basmi Rasuah

Penulisan Eric Uslancer berkaitan sebuah buku (Corruption, Inequality, dan the Rule of Law), profesor Eric Uslancer berkata, berlakunya rasuah kerana berpunca dari ketidak stabilan dalam keadilan masyarakat yang terjerumus kepada "Inequality Trap", ia hanya perlu pendidikan yang normal pada rakyat untuk atasi sebuah masyarakat yang adil, dan keadaan rasuah akan dapat dikurangkan.


Eric Uslancer berkata sebuah kerajaan yang berkesan mungkin mampu laksanakan polisi yang boleh basmi perkara-perkara itu, tetapi sebuah kerajaan yang berkesan itu tidak bermakan akan dapat kurangkan rasuah, tanggungjawab yang lebih besar ialah pihak kerajaan perlu perluaskan keadilan; dan kerajaan yang bagus itu bukan mudah untuk diperolehi. Dengan itu sebuah kerajaan yang bagus itu akan lebih punyai ruang yang lebih luas untuk mendapatkan syarat-syarat dan menentukan keadilan, beliau menggunakan seorang ahli novel Abad ke-18 bernama Samuel Johnson yang berkata: menikah sekali lagi itu adalah mengharapkan satu kemenangan, bukan untuk dibandingkan dengan pengalaman. Beliau berkata jika jadi sebuah kerajaan yang bagus, akan berlaku banyak kesan-kesan yang lebih positif, dan salah satunya akan berlaku keadilan yang lebih luas.


Eric Uslancer juga berkata, demokrasi itu bukan segala penawar untuk basmi rasuah. Pihak persuruhjaya pilihan raya juga boleh melalui pengikut-pengikut mereka melindungi mereka dalam perhubungan itu; itu adalah apa yang dimaksudkan "jentera politik" di Amerika.


Kelihatan maksud "sebuah kerajaan yang berkesan" Pakatan Rakyat itu, sebenarnya apa yang dikatakan demokrasi yang lebih luas itu langsung tidak membantu dari segi mengurangkan rasuah; adakah itu perlu mengikut cara-cara berdasarkan pengalaman, dan bukan semata-mata asyik beri harapan kepada rakyat, ataupun hanya untuk "diperkenalkan" sahaja?
sumber :Mymassa

PANAS !!! Yusmadi ‘Balik Pulau’ Nak beli Sorang Ketua UMNO Cawangan

Posted: 13 Mar 2012 06:00 PM PDT


Yusmadi MP Balik Pulau yang cukup terkenal dikawasannya sebagai ahli parlimen paling pemalas.Coffe Boy ini kerjanya hanya ditumpukan menjilat Anwar pagi petang siang malam.Kalau masa terluang sikit menurut budak PKR dia suka layan SPA.Entah betul atau tidak itulah yang dikatakan bebudak AMK.

Yusmadi juga terkenal dengan kawtim dengan Lim Guan Eng hapuskan hutang sewa beliau kepada kerajaan negeri.Semua aset kerajaan negeri mahu digunakan secara percuma,ini amat berbeza dengan rakyat marhain yang akan dihalau keluar dari rumah apabila tidak membayar sewa RM200 oleh kerajaan negeri.Begitu juga kakitangan kerajaan negeri akan dihambat seperti penyangak apabila tidak membayar ansuran rumah.

Hah! ni sahabat blogger dedahkan Yusmadi nak beli ketua cawangan pulak? Apa kepentingan beliau di Melaka?Ada kawtim dengan Sam Ketot ketua mengakorang AMK ka?

Seorang ketua UMNO cawangan dari Melaka hari nie bertikam lidah dengan 3 orang MP PKR di ruang rehat Ahli Parlimen apabila masing-masing mempertahankan hujah mempertahankan parti masing-masing.

Ketua UMNO cawangan yang namanya dirahsiakan sering dilihat di Dewan Rakyat mengusung kamera (mungkin juga dia seorang cameraman) dilihat dengan lantang mempersoalkan keikhlasan pemimpin-pemimpin PKR yang ditunggang oleh DAP dalam soal perjuangan membela rakyat, tidak seperti BN dan UMNO yang ikhlas 66 tahun bersama rakyat.

Paling best, apabila MP Balik Pulau, Yusmadi cuba untuk 'membeli' ketua UMNO cawangan ini untuk bersama PKR di Melaka, khususnya dalam menarik sokongan ahli2 UMNO cawangannya untuk beralih menyokong PKR dan ............... (............ akan keluar dalam keluaran akan datang)

Kejadian ini disaksikan oleh MP Indera Mahkota, Azan Ismail dan seorang lagi MP dari Kedah (tak perasan plak tadi), namun dengan lantang, Ketua UMNO Cawangan tadi menolak mentah-mentah untuk dibeli Yusmadi kerana bagi dirinya, soal perjuangan membela rakyat khususnya orang Melayu bukan soal untuk dijual beli.

Sebaliknya Ketua cawangan ini menasihat Yusmadi, Azan, MP PR dari Kedah serta beberapa juak PKR yang bersama kumpulan MP PKR ini untuk kembali bersama UMNO dalam meneruskan perjuangan membela rakyat.
sumber sahabatgunung
Pisau kata " Yus lepas PRU13 hang angkat bungkuih balik dok KL la,tak payah menyemak kat Lik Lau"

Hanya Dia Yang Saya Ada:Susulan Ibu Di Tinggal Anak.

Posted: 13 Mar 2012 01:30 PM PDT


KUALA LUMPUR – "Saya tahu dia tak berniat nak tinggalkan saya. Selepas ini, saya nak tinggal dengan dia kerana hanya dia yang saya ada di dunia ini. Terima kasih kepada semua, dapat jumpa dia (anak)," kata Faridah Maulud ketika dipertemukan dengan anaknya buat pertama kali semalam sejak ditinggalkan 10 hari lalu.Dalam pertemuan penuh sayu itu, kedua-dua mereka dilihat tidak berenggang dengan sesekali anaknya, Amir Mohd Omar, 27, menyeka air mata di pipi ibu berusia 66 tahun itu sambil menerangkan dia tidak meninggalkan ibunya sendirian, tetapi terpaksa berbuat demikian atas faktor kesihatan.

Menafikan anaknya sengaja berbuat demikian, Faridah berkali-kali menyatakan yang dia tahu anaknya mengalami masalah kesihatan dan dia sendiri bersetuju untuk dibawa ke sebuah hotel berhampiran Hospital Kuala Lumpur (HKL) bagi memudahkan mereka berdua menerima rawatan.

"Dia ada beritahu saya yang dia nak ke hospital, jadi lebih elok saya ikut dia ke sana kerana takut tinggal berseorangan di rumah di Wangsa Maju kerana baru-baru ini ada kes pergaduhan di situ.

"Cumanya, saya tidak tahu ke mana dia pergi selepas tiga hari tak muncul, tapi dia ada tinggalkan sedikit wang untuk membeli makanan. Hari ini baru dapat jumpa," katanya ketika ditemui semalam.

Pertemuan itu diadakan hasil inisiatif Harian Metro dengan kerjasama Jabatan Kebajikan Masyarakat Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (JKMWPKL) diketuai pengarahnya, Noormah Abd Rauf.

Sebelum itu, Amir hadir ke pejabat JKM WPKL di sini untuk memberi penjelasan kepada Noormah berhubung tindakannya meninggalkan ibu itu bersendirian sehingga membawa kepada laporan polis yang dibuat penyelia hotel itu pada 8 Februari lalu. Selepas itu, dia di bawa ke Pusat Sehenti Bina Diri di Sungai Buloh untuk bertemu ibunya dan berbincang mengenai kewajaran untuk mengambil semula wanita berkenaan tinggal bersamanya dalam waktu terdekat.

Sebaik melihat kelibat anak tunggalnya itu, Faridah tidak henti-henti menangis dan terpaksa ditenangkan Noormah seketika sebelum perbincangan lanjut mengenai status terkini dirinya.

"Saya hendak tinggal dengan dia kerana dia anak saya. Kalau dapat nanti, saya ingin mengajar al-Quran seperti di kampung sebelum ini. "Saya baca artikel mengenai diri saya, tapi saya tahu anak saya buat yang terbaik untuk saya. Mungkin lebih baik di hotel berbanding di rumah kerana saya tinggal seorang, di hotel orang ramai," katanya.

Sementara itu, Amir berkata, dia bersyukur kerana akhirnya dapat bertemu ibunya dan berterima kasih kepada semua pihak termasuk JKM yang membantu menjaganya sepanjang tempoh itu.

Katanya, ketika ini, fokusnya hanyalah untuk mencari pekerjaan baru selepas berhenti sebagai pegawai pemasaran di sebuah syarikat swasta di ibu negara petang kelmarin.- HMetro Online

Bukti SMS Ugut,Lokasi Bakar Mayat Nurul Nadhirah

Posted: 13 Mar 2012 08:00 AM PDT

Pisau harap pihak polis mengambil tindakan yang sewajarnya ,moga penjenayah berhati syaitan ini ditangkap dan dihukum.


Kanak kanak comel ini dibunuh dengan kejam tanpa perikemanusian,apa sudah jadi dengan masyarakat kita,sudah hilang pertimbangan hingga sanggup melakukan perkara diluar batas kemanusiaan.


Polis Johor mahu mendapatkan kerjasama rakan mereka dari Kelantan untuk "mencekup" seorang wanita yang menghubungi ibu kanak-kanak Nurul Nadhirah Abdullah, yang diculik dan semalam disahkan dibakar, dengan menelefon dan menghantar SMS berbaur ugutan meminta wang tebusan.

Perkara itu disahkan oleh Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff di sini, hari ini.

Ibu mangsa, Roselyn Alan, 25, dilaporkan menerima panggilan dan SMS daripada seorang wanita tidak dikenali dari Kelantan, semalam.

Mohd Mokhtar berkata, pihaknya telah berhubung dengan polis neg
eri itu bagi membantu menyiasat kes tersebut.

"Kita minta bantuan polis Kelantan untuk cekup individu itu, kesan dia dan bawak dia ke Johor," katanya.


Roselyn sebelum ini dilaporkan menerima panggilan telefon dan SMS daripada seorang yang tidak dikenali mengugut untuk membunuh Dirang jika tidak dibayar wang tebusan sebanyak RM30,000.

Polis semalam mengesahkan mayat rentung yang ditemui di ladang kelapa sawit di Nusa Damai, Masai dekat sini pada Khamis lalu sebagai Nurul Nadhirah setelah mendapat keputusan hasil ujian asid Deoksiribonukleik (DNA) daripada Jabatan Kimia.


Nurul Nadhirah hilang pada 1 Mac lalu ketika keluar membeli mi segera dan telur di kedai runcit di kawasan kediamannya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita ketika mengunjungi keluarga Nurul Nadhirah atau lebih dikenali sebagai Dirang di Flat Seri Delima, Bandar Seri Alam Pasir Gudang di sini hari ini.


Sambil menyifatkan individu yang terlibat dalam kes bunuh dan bakar kanak-kanak itu sebagai penjenayah kejam, berhati binatang dan tidak berperikemanusian menyiksa insan kerdil yang tidak berdosa, beliau menegaskan suspek yang terlibat akan dihadapkan ke muka pengadilan secepat mungkin.

Katanya, tiga daripada empat suspek termasuk seorang wanita berumur 30 hingga 40 tahun itu didapati positif dadah jenis metamphetamine dan ice manakala dua daripada suspek mempunyai rekod jenayah lampau bagi kesalahan dadah dan curi.


Pisau kata"Anak saudara Anwar pun kena tangkap penagih meth dan ice"

Guan Eng Tuhan DAP Tuhan Pakatan,Kantau Projek Berbillion Lagi?

Posted: 13 Mar 2012 05:30 AM PDT


Lim Guan Eng dan bapanya sudah diangkat menjadi dewa kepada seluruh chauvanis ultrakiasu rasis DAP,2 anak beranak ini juga diangkat menjadi mursidol dan khalifah didalam kabilah haprak pakatan.

Apa saja yang dikatakan oleh 2 anak beranak ini akan diangkat bagaikan wahyu,pak angguk dan tukang jilat terutamanya khawarij PAS dan melayu PKR cukup teruja apabila mendengar setiap kalam yang keluar dari 2 anak beranak chauvanis ini.

Guan Eng memperlihakkan sikap ultrakiasu yang cukup menebal,seperti biasa beliau cakap tak serupa bikin.Kita boleh lihat,dahulunya bapa beliau si tua kutuk Lim Kit Siang juara dalam menentang projek mega,setiap perancangan kerajaan untuk membangunkan negara akan dianggap membazir.Contohnya pembinaan jambatan Pulau Pinang,Kereta Nasional dan juga Lebuh raya utara selatan.

Ketua menteri paling celaka dalam sejarah regim DAP ini langsung tidak boleh ditegur,sesiapa yang menegur atau pun mengkritik akan disaman.Si lidah biawak bercabang ini yang kononnya mahukan kebebasan bersuara dan media bukan saja menghalang orang lain mengkritik malah turut menyaman pihak media yang mengkritik beliau.

Ketua menteri paling celaka dalam regim DAP ini tak ubah seperti PAP,Lim Kuan Yew di Singapura melakukan tindakan yang sama untuk menutup mulut para pengkritik kerajaan beliau.

Isu terbaru mengenai pembinaan terowong yang menelan berbillion ringgit juga mendapat kritikan,kali ini pihak CAP mempersoalkan tindakan DAP dan Lim Guan Eng tidak merujuk kepada pihak awam mengenai proses pembinaan tender tersebut.

Dalam setiap projek mega,pendapat dan maklum balas daripada rakyat adalah amat penting sebelum sesuatu projek dilaksanakan.Namun seperti biasa maharaja DAP Pulau Pinang dan anjing suruhnya Zairil Khir Johari tidak mengambil kira pendapat awam.

Dahulunya mereka melaungkan kerajaan pakatan adalah kerajaan rakyat.Sekarang apabila rakyat bersuara mereka akan dihentam,saman dan diperlekehkan.

Kerajaan Pulau Pinang bukan kerajaan rakyat negeri ini sebaliknya ia adalah sebahagian republik Singapura apabila setiap perancangan yang dibuat melalui satu pejabat di Singapura yang dihuni oleh anasir PAP dan juga operatif Yahudi.Pisau kata " DAP Penang dah mula buka mata,Guan Eng ada pejabat khas di Singapura!"

PAS Bantah Najib Bantu Kakitangan Kerajaan

Posted: 13 Mar 2012 12:19 AM PDT


Khawarij PAS dan pakatan memang cukup terkenal dengan menjadi pembangkang yang bodoh dan bebal.Sebelum ini isu SPBA yang dibangkit kerana sistem tangga gaji tersebut tidak memberi keadilan buat kakitangan kerajaan yang ber
jawatan rendah.

Malah pihak Cuepec sendiri membuat rayuan berpuluh kali kepada PM agar keputusan melaksanakan SPBA dikaji semula.Isu ini turut dibangkit oleh beberapa ahli parlimen BN dan pakatan.

Atas dasar keprihatinan dan kepentingan nasib kakitangan awam maka kerajaan BN telah membatalkan SPBA dan meggantikan dengan penyelarasan tangga gaji yang baru.

Tindakan DS Najib mendapat pujian ramai pihak.Ini termasuk beberapa pemimpin PKR malah ketua menteri paling celaka dalam sejarah regim DAP pun turut mengikut penyelarasan tangga gaji baru yang di tetapkan oleh DS Najib.

NAH!Hari ni ahli parlimen pokok sena khawarij PAS dah buka mulut.Katanya Ds Najib telah menghina DYMM dipertuan Agong kerana mengubah SPBA tanpa mendapat perkenan tuanku dan menyalahlan pentadbiran yang berlaku tidal adil.

Mahfuz bila buka mulut saja kita semua dah tau mesti statement bodoh akan keluar.Inilah cerminan kebodohan dan kebebalam khawarij PAS. Najib menjaga kepentingan lebih 1.3juta kakitangam awam.Adakah dengan membela nasib kamitangan awam sudah menjadi kesalahan dan satu dosa?


Pakatan haprak sebolehnya mahu membuang separuh daripada keseluruhan jumlah kakitangam awam yang kita tahu 90% adalah melayu.Bayangkan apa akan terjadi dengan nasib kakitangan awam jika haprak pakatan memerintah negara.

- Ahli Parlimen PAS hari ini menggesa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak memohon maaf daripada Yang di-Pertuan Agong di atas kesilapannya berhubung pemansuhan Sistem Saraan Baru Penjawat Awam (SBPA).

Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar berkata, tindakan Najib membatalkan SBPA setelah sultan memperkenankan persaraan Kumpulan Premier dilihat menghina Yang di-Pertuan Agong.

"Pada 27 Disember 2011 sultan telah perkenan akan persaraan golongan premier.

"Batal SBPA ini macam persenda sultan, bulan 12 (Disember) bawa memo untuk dapat perkenan Yang di-Pertuan Agong, bulan 3 (Mac) batal SBPA. Najib perlu mohon maaf kepada Yang di-Pertuan Agong," kata beliau pada sidang media di lobi Parlimen hari ini.

Beliau juga menuntut penjelasan Najib berhubung berhubung jumlah wang yang telah dihabiskan untuk tujuan perlaksanaan SBPA sejak ianya dicadangkan tahun lalu.

"1 Januari Kumpulan Premier ini dilantik semula secara kontrak. Apa status mereka sekarang?Mereka sudah bersara tapi SBPA dibatalkan sedangkan mereka dilantik melalui SBPA dan diperakui JPA mereka telah menerima gaji pada Januari dan Februari.

"Saya juga minta Najib jelaskan berapa jumpah yang telah dibayar kepada mereka, tapi Najib tidka jawab soalan saya," katanya yang juga Naib Presiden PAS.

Sementara itu, Ahli Parlimen Tumpat, Datuk Kamaruddin Jaffar menyatakan kekesalan terhadap sikap yang ditunjukkan Najib sewaktu menjawab soalan di dalam dewan.

"Kita mengalu-alukan Perdana Menteri datang ke Parlimen dan menjawab soalan yang dibangkitkan.

"Tapi tak pernah berlaku dalam sejarah, Perdana Menteri mengelak untuk jawab soalan," katanya yang juga ahli jawatankuasa PAS Pusat.

Ahli Parlimen Kuala Selangor, Dr Dzulkefly Ahmad pula menegaskan, rakyat berhak tahu bagaimana jumlah wang yang telah dibelanjakan itu.

Terdahulu, perkara itu dibangkitkan Ahli Parlimen Permatang Pauh, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam sesi soal jawab lisan dalam Dewan Rakyat.

Anwar dalam soalan tambahannya berkata, kerajaan mencadangkan SBPA secara terburu-buru sehingga menimbulkan keresahan penjawat awam dankemudiaanya membatalkannya juga secara tergopoh gapah.

Kemudian Mahfuz bangkit dan menyoal mengenai status Kumpulan Premier selapas SBPA dibatalkan.

Najib bagaimanapun tidak menjawab soalan itu sebaliknya mendakwa Mahfuz hanya mahu membela Kumpulan Premier sedangkan kerajaan katanya membela nasib 1.3 juta kakitangan awam.

"Dia hanya mahu jadi juara di kalangan 36 orang ini (Kumpulan Premier) tapi kerajaan sudah menjadi juara kepada 1.3 juta penjwat awam," katanya.

Jawapan itu menimbulkan sedikit kekecohan di dalam dewan apabila beberapa wakil Pakatan bangun mendesak Najib memberikan jawapan yang sepatutnya.

Speaker, Tan Sri Pandikar Amin Mulia kemudiannya memberi amaran akan merehatkan mana-mana wakil yang terus membuat desakan itu.-haprakdaily


Pisau kata " apa nak buat dah memang bebal puak ni"

Guan Eng Di Klasifikasikan Tak Ada Telur.

Posted: 12 Mar 2012 10:00 PM PDT


Ketua menteri paling celaka dalam sejarah regim DAP Pulau Pinang memperlekehkan Ds Shahrizat meletak jawatan. Sekurang kurangnya ini perempuan ada telur mau letak jawatan. Tetapi Guan Eng yang terbabit banyak skandal di Pulau Pinang langsung tidak berani berdepan dan jawap skandal 10billion,skadal sPICE dan banyak lagi skandal runding terus yang membabitkan ratusan juta ringgit.

Ngeh Khor Ham,isterinya juga terbabit dalam tender runding terus .Tetapi beliau masih memegang jawatan sebagai Adun.Adakalanya Pisau lihat perempuan lebih berani daripada pemimpin DAP yang cakap berapi api tetapi tidak berani bertanggungjawab.Pondan macam Anwar jugak!

Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng melabelkan peletakkan jawatan Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil sebagai menteri pembangunan wanita, keluarga dan masyarakat sebagai keputusan 'separuh hati' bagi mengurangkan keributan umum sekarang tetapi pada masa yang sama merancang untuk kembali semula.

"Ia jelas, ini akan menjadi persepsi kepada masyarakat," kata Lim yang juga setiausaha agung DAP apabila ditanya mengenai pengumuman Shahrizat untuk berundur daripada kabinet selepas jawatan senator yang disandangnya tamat bulan depan.

"Beliau berbuat demikian kerana beliau merasakan boleh kembali semula... tetapi kita kata beliau melakukannya dengan 'separuh hati'. Jika beliau mahu meletakkan jawatan, (jadi) letak semua jawatan.
Pisau kata "skandal 10billion ,ada lagi yang akan didedahkan..."

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 13 Mar 2012 09:13 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


TERBARU : MB PAHANG AKAN SAMAN AKHBAR SIN CHEW !

Posted: 13 Mar 2012 08:27 PM PDT

SAMPAH KU KALID : SAMPAH ADA TONG TAKDE !

Posted: 13 Mar 2012 07:54 PM PDT

TANPA HENTI..NANTIKAN KEMUNCULAN !

Posted: 13 Mar 2012 07:18 PM PDT

WARTAWAN MALAYSIAKINI GAGAL MATEMATIK.

Posted: 13 Mar 2012 07:00 AM PDT

BUKTI PAS ADALAH BARUA DAP.

Posted: 13 Mar 2012 05:07 AM PDT

J/KUASA PEMANDU :PAS KEDAH SUDAH, PAS KELANTAN BILA LAGI ?

Posted: 13 Mar 2012 12:00 AM PDT