Jumaat, 23 Disember 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 23 Dec 2011 01:13 PM PST

Apa Yang Tersirat


Dengar tu Saifuddin: Ahmad Zahid kata jangan bela mahasiswa biadab

Posted: 23 Dec 2011 07:49 AM PST

Naib Presiden Umno Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi memberi amaran kepada mana-mana pemimpin politik supaya tidak menyokong sekumpulan mahasiswa yang menunjukkan sikap biadab terhadap Perdana Menteri baru-baru ini.

"Kita tidak mahu mana-mana pemimpin politik cuba menjadi hero atas isu-isu tertentu untuk membela tindakan mahasiswa yang melakukan perbuatan biadab itu," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan sumbangan kepada warga emas di sini hari ini sempena perayaan Krismas.

Seorang ahli kumpulan dikenali Solidariti Mahasiswa Malaysia bertindak menurunkan bendera yang mengandungi gambar Datuk Seri Najib Tun Razak kerana membantah Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) di satu perhimpunan di ibu negara baru-baru ini.

Ahmad Zahid, yang juga Menteri Pertahanan berkata dalam memperjuangkan kebebasan, mahasiswa tertakluk kepada undang-undang dan mereka tidak boleh berbuat sesuka hati.

"Sekiranya mahasiswa menjadi anggota parti pembangkang sekalipun, mereka perlu diajar supaya menghormati orang lain sebagaimana mereka mahu orang lain juga menghormati mereka," katanya. - BERNAMA

OOOOOOOOh isu demi isu melanda kerajaan

Posted: 23 Dec 2011 06:01 AM PST

Presiden parti KITA, Datuk Zaid Ibrahim hari ini mendedahkan butiran pembelian enam kapal peronda tentera oleh kerajaan – didakwa dibuat melalui orang tengah yang mengaut jutaan ringgit daripada urusniaga tersebut.

Menurut Zaid, tiga ejen berkenaan dibayar sejumlah RM11.36 juta untuk "bantuan teknikal" berhubung pembelian kapal tentera berkenaan daripada firma Perancis, DCNS.

"Mengapa tentera laut tidak dapat menentukan apa yang diperlukan oleh mereka, dan bukannya perunding ini? Lainlah ianya perlu untuk menyalurkan wang rasuah," katanya ketika ditemui di Tropicana, Damansara hari ini.

Zaid yang enggan mendedahkan sumber maklumat itu mendakwa, firma perunding itu menerima bayaran dalam matawang euro melalui akaun di Singapura daripada 2010 hingga April 2011.

Menurut satu invois bertarikh 25 Oktober 2010, salah satu daripada firma berkenaan didakwa menerima 935,000 euro sebagai bayaran "perkhidmatan teknikal."

Dokumen itu menyenaraikan perkhidmatan berkenaan, termasuk konfigurasi infrastruktur, kejuruteraan dan penilaian sistem serta rundingan komersil untuk projek "Second Generation Patrol Vessel."

Invois daripada sebuah syarikat yang didakwa berpengkalan di Paris itu dialamatkan kepada syarikat Boustead Naval Shipyard Sdn Bhd, yang memenangi kontrak bagi enam kapal berkenaan.

Bayaran berkenaan didakwa telah dibuat dalam dua bahagian, masing-masing pada 28 Oktober dan 1 November tahun lalu.

Berdasarkan dokumen tersebut, syarikat yang sama didakwa telah mengeluarkan invois untuk perkhidmatan sama pada 3 November 2010 untuk jumlah 986,000 euro dan dibayar pada bulan tersebut.

Satu lagi syarikat, Setaria Holdings Limited, didakwa turut menghantar invois berjumlah 850,000 euro kepada Boustead Naval Shipyard.

Syarikat yang dikatakan berpengkalan di Brussels itu juga didakwa mengeluarkan dua lagi invois kepada Boustead Naval Shipyard untuk bayaran berjumlah 832,000 euro dan 725,000 euro.

PEJABAT Suami Shahrizat diserbu SPRM petang tadi

Posted: 23 Dec 2011 04:14 AM PST

Pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyerbu pejabat National Feedlot Corporation (NFC) hari ini berhubung skandal Fidlot yang membabitkan keluarga menteri kabinet, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.

Enam pegawai penguatkuasa dari SPRM Putrajaya memasuki pejabat di Solaris Mont Kiara pada sekitar 2.50 petang, dengan disaksikan oleh petugas media yang berkumpul di situ.

Pegawai berkenaan dilihat keluar daripada premis berkenaan kira-kira dua jam kemudian.

Semalam, SPRM mengumumkan penubuhan pasukan khas untuk menyiasat skandal tersebut yang diketuai pengarah siasatan SPRM Datuk Mustafar Ali.

Projek NFC yang diusahakan suami Shahrizat, Datuk Dr Mohamad Salleh Ismail dan juga anak-anak mereka, meraih kontroversi apabila projek berkenaan ditimbulkan dalam laporan Ketua Audit Negara 2010.

NFC didakwa menyeleweng pinjaman mudah RM250 juta itu untuk perbelanjaan tidak berkaitan, termasuk membeli dua unit kondominium mewah di Bangsar.

Rasuah: Khir Toyo bersalah-rumah agamnya dilucut hak

Posted: 22 Dec 2011 11:46 PM PST

Mahkamah Tinggi Shah Alam hari ini mendapati bekas menteri besar Selangor, Dr Mohd Khir Toyo bersalah atas tuduhan rasuah.

Mahkamah menjatuhkan hukuman 12 bulan penjara berkuatkuasa hari ini, serta memerintahkan harta terbabit dilucuthak kepada kerajaan Malaysia.

Hukuman penjara itu dibuat mengikut Seksyen 165 Kanun Keseksaan berkuat kuasa mulai hari.

Perintah melucuthak harta tersebut pula dibuat mengikut Seksyen 36(1) Akta Pencegahan Rasuah Malaysia 1997.

Dalam penghakimannya, Hakim Datuk Mohtaruddin Baki berkata hukuman yang berat adalah perlu kerana dalam kes-kes yang melibatkan kepentingan awam dan swasta, kepentingan awam perlu diberi keutamaan.

Bagaimanapun, Mahkamah membenarkan penangguhan pelaksanaan hukuman tersebut.

Sebelum itu, Mohtaruddin berkata pihak pendakwaan telah berjaya membuktikan kes terhadap ADUN Sungai Panjang itu tanpa sebarang keraguan yang munasabah.

Khir didakwa mengikut seksyen 165 Kanun Keseksaan - tuduhan rasuah yang lebih ringan, berbanding dengan tuduhan di bawah Akta Pencegahan Rasuah dan Akta baru Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia.

Khir berdepan dengan kemungkinan hukuman penjara dua tahun atau denda atau kedua-duanya.

Jika denda itu melebihi RM2,000, Khir boleh hilang kelayakannya sebagai ADUN dan tidak boleh bertanding dalam pilihan raya akan datang.

Turut hadir ialah isterinya, Zaharah Kechik dan kira-kira 40 penyokongnya - ada yang duduk dan ada yang berdiri di dalam bilik mahkamah yang padat.

Khir diwakili oleh pasukan peguam yang diketuai oleh Jahaberdeen Yunoos, M Athimulan dan Kamarul Hisham Kamaruddin.

DPP Abdul Wahab Mohamed menjalankan pendakwaan.

Khir, 45, didakwa mendapatkan untuk diri dan isterinya, Zahrah Kechik, 45, dua lot tanah dan sebuah rumah di No. 8 & 10, Jalan Suasa 7/1L, daripada pengarah Ditamas Sdn Bhd, Shamsuddin Hayroni pada harga RM3.5 juta sedangkan ia dibeli oleh Ditmas pada 23 Disember 2004 dengan harga RM6.5 juta.

Perbuatan itu didakwa dilakukan dalam keadaan Dr Mohamad Khir mengetahui bahawa Shamsuddin mempunyai hubungan dengan tugas rasminya sebagai Menteri Besar Selangor pada ketika itu.

Dr Mohamad Khir, yang juga ADUN Sungai Panjang, didakwa melakukan kesalahan itu di kediaman rasmi Menteri Besar Selangor di Jalan Permata 7/1, Seksyen 7, di Shah Alam, pada 29 Mei 2007.

Pada 8 Ogos lalu, Hakim Mohtaruddin memerintahkan Khir membela diri atas tuduhan itu selepas mendapati pendakwa sudah membuktikan kes prima facie ke atas pemimpin politik itu.

Dua puluh lima saksi pendakwa dan lima saksi pembela, termasuk Khir, memberi keterangan dalam perbicaraan tersebut.

Kata Pakteh...!!

Posted: 23 Dec 2011 01:05 PM PST

Kata Pakteh...!!


Al Fatihah dan Takziah untuk keluarga Tan Sri Hamid Othman

Posted: 23 Dec 2011 05:09 AM PSTPakteh sekeluarga merakamkan takziah kepada keluarga Allahyarham Tan Sri hamid Othman yang kembali ke rahmatullah pada 23 Disember 2011 jam 4.45 petang, semoga rohnya dicucuri rahmat.

- Bekas Ahli Parlimen Sik
- Bekas Ketua UMNO Bahagian Sik
- Bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri
- Bekas Penasihat Agama bertaraf menteri

Pas Sik tewas 3 - 0

Posted: 22 Dec 2011 06:09 PM PST

Bila Pakteh sebut BN menang besar di Kedah, Pas Kedah membebel seolah-olah itu sekadar khayalan Pakteh. Bukan sukar kini untuk melihat betapa Pas sudah ditolak ke dasar sungai oleh rakyat Kedah. Segala perancangan untuk memajukan Kedah hancur berkecai dek kebodohan dan keegoan Pas memerintah Kedah.


Sik kini berkeadaan 2-1 dan setiap masa kedudukan itu tidak pernah dianggap selamat oleh kedua-dua pasukan. Pas beranggapan mereka mampu mempertahankan Dun Jeneri dan Parlimen Sik dan dalam masa yang sama merampas kembali Dun Belantik dari Yb Datuk Tajuddin Abdullah. Pas memberikan pelbagai justifikasi untuk merealisasikan keputusan 3 - 0 pada PRU13.


Pakteh melihat senario Pas Kedah samada dalam parti atau kerajaan begitu mempengaruhi rakyat di Kedah dan Sik tidak terkecuali.


Dun Jeneri


Cikgu Ya dilihat terlalu selesa menjadi wakil rakyat hinggakan penduduk di DUN Jeneri tertanya-tanya apa sebenarnya yang beliau lakukan untuk mereka. Segala isu peringkat DUN gagal ditangani dengan baik malah tidak ada visi yang jelas untuk beliau membangunkan DUN Jeneri.


Kelibat wakil UMNO lebih terserlah di DUN Jeneri berbanding ADUNnya. Isu peringkat negeri yang amat berkecamuk turut menarik perhatian pengundi disini malah beberapa isu ini turut membabitkan DUN Jeneri. Rakyat bertanya mengapa Insaniah tidak didirikan di Jeneri tetapi di Kuala Ketil.


Dun Belantik


YB Datuk Tajuddin Abdullah sudah sinonim dengan Belantik malah setiap rakyat di DUN ini amat mengenali beliau. Gerak kerja yang dilakukan sebaik memenangi DUN Belantik memberi lesen terbaik untuk beliau terus mempertahankan kerusi ini.


Calon Pas PRU12 Tn Hj Sanusi Md Nor mungkin begitu terasa kekalahan dalam PRU12 yang lalu. Namun begitu beliau harus bersyukur kerana walaupun tewas, jawatannya kini ialah Ketua Penerangan Pas Kedah dan menjadi orang paling berpengaruh apabila dilantik sebagai Setpol MB.


Andaian Pas bahawa mereka boleh menang disini dengan faktor2 TERTENTU tidak dilihat boleh menggugat kemenangan BN. Cuma UMNO harus bekerja lebih kuat disini dengan mencatumkan semula bulu-bulu ayam yang tercarik seketika malah pegawai YB Datuk Tajudin HARUS AMAT prihatin dengan sesuatu isu.


Parlimen Sik


Cikgu Uda sememangnya bernasib baik apabila dicalonkan pada PRU12 kerana UMNO membuat KESILAPAN TERBESAR meletakkan calon luar yang ditolak oleh UMNO SIK, Pengundi Sik, PAS Sik dan orang-orang Sik.


Jika Cikgu Uda sekali lagi dipertaruhkan, Pakteh percaya keputusannya adalah jauh berbeza kerana UMNO telah sedar kesilapan lalu malah PM DS Najib bukanlah seperti Paklah. PAS Sik kini berpecah dalam beberapa kumpulan dan keadaan ini bukanlah mesej terbaik yang boleh ditunjukkan kepada rakyat Sik.


Calon dari UMNO pula haruslah yang terbaik malah jika boleh Pakteh sebutkan.......biarlah ianya Winnable Candidate dalam erti kata yang sebenar. Pakteh mempunyai bayangan siapa yang layak tetapi bayangan Pakteh mungkin tidak tepat seperti jangkaan DS Najib. Dalam apa keadaan sekalipun, Calon Winnable Candidate AKAN memberi keputusan yang diinginkan oleh UMNO Sik. Ini memberi gambaran faktor-faktor lain seperti isu tempatan dan negeri dari Pas boleh mempengaruhi keputusan NAMUN faktor calon masih menjadi kriteria utama untuk PARLIMEN SIK.


Pakteh yakin, 3 - 0 dapat dicapai sekiranya faktor2 penentu diberi perhatian oleh UMNO Sik. Rakyat Sik memang ingin memberikan sokongan dan undi kepada calon UMNO tetapi mereka juga amat berkira dalam beberapa perkara. Jika ini dapat diselesaikan dengan baik, Pakteh berani katakan..............Pas Sik akan tewas 3 - 0 dalam PRU13.

Cucu Tok Selampit

Posted: 23 Dec 2011 01:05 PM PST

Cucu Tok Selampit


Promosi Pelik MAS Yang Bakal Menimbulkan Kontroversi

Posted: 22 Dec 2011 11:00 PM PST


Dalam Kerajaan berusaha memperkenalkan konsep 1Malaysia, Sistem Penerbangan Malaysia (MAS) mempunyai cara yang pelik dan aneh dalam usaha memperkenalkannya.Dalam promosi terbaru mereka, MAS akan memberikan diskaun 30% ke atas pakej muhibbah, iaitu untuk mendapatkan diskaun tersebut, seseorang dimestikan melancong dengan sekurang-kurangnya 3, 6 atau 9 dan dimestikan sekurang-kurangnya dari 3 etnik yang berbeza.

CTS tidak pasti apakah cara ini salah satu usaha untuk mengeratkan hubungan antara kaum. Promosi ini masih meletakkan sesuatu kaum itu berasingan di dalam ruang litup kaum mereka tersendiri. Melayu dengan Melayunya, Cina dengan Cinanya dan sebagainya. Apakah rasis kaum di negara kita terlalu teruk sehingga kita memerlukan promosi sedemikian rupa untuk berjaya sebagai 1Malaysia? CTS tidak merasakan hubungan antara kaum di negara ini berada dalam keadaan tegang. Hanya beberapa pihak tertentu cuba memainkan api perkauman untuk kepentingan masing-masing. CTS tidak mempertikaikan dari segi konsep. Mungkin tujuannya baik. Namun dari segi pratikalnya, promosi MAS kali ini CTS rasakan gagal mencapai objektifnya.

Bukti Bergambar AnuWar Ibrahim & SAM Berselingkuh - Ops "Bebas Anwar 901"

Posted: 22 Dec 2011 05:00 PM PSTApakah anak-anak muda murahsiswa yang mengelarkan diri mereka Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) masih tidak mengakui AnuWar Ibrahim adalah dalang utama pergerakan mereka? Apakah tindakan mereka mengempur PWTC Sabtu lepas adalah hanya satu daripada rentetan demonstrasi jalanan dalam usaha membebaskan AnuWar Ibrahim yang akan dibicarakan awal tahun depan? Apakah demonstrasi yang dilakukan Sabtu lalu hanyalah "tip of the iceberg" untuk demonstrasi lebih terancang oleh murahsiswa yang menjadi keldai tunggangan pembangkang.

Apa yang pasti, AnuWar Ibrahim telah berjaya merekrut "murahsiswa terpilih" dalam menjadikan mereka perisai hadapan buat dirinya dalam percubaan menumbangkan Kerajaan 9 Januari depan. Operasi ini dikenali sebagai "Langgar 901" dan "Bebas Anwar 901". Kenangkan kembali apa yang AnuWar Ibrahim lakukan dalam Reformsai pertama tahun 1998, selepas AnuWar Ibrahim dilucutkan dari jawatan TPM. Apakah modus operasi yang sama yang akan beliau lakukan menjelang 9 Januari depan? Di dalam beberapa siri pertemuan dengan AnuWar Ibrahim, termasuk pertemuan terbaru yang diadakan di rumah AnuWar, malam Jumaat semalam, murahsiswa-murahsiswa ini telah diterapkan di dalam minda mereka agar menentang pihak berkuasa iaitu mahkamah, pihak polis dan sebagainya untuk menghalang AnuWar Ibrahim dari menghuni hotel 5 bintang, penjara Sungai Buluh 9 Januari ini. Risalah seperti di bawah mula dicetak dan diedarkan.


Apakah SMM benar-benar mahukan keBEBASan seperti mana yang mereka mahukan sedangkan doktrin AnUwar Ibrahim terpahat kukuh di minda mereka sejak sekian lama? Apakah anda semua mengaku kononnya sebagai pejuang keBEBASAan Akademik sedangkan pada masa yang sama anda semua adalah alat politik AnuWar Ibrahim dan P"Gay"R untuk menghasut pelajar membuat kekacauan.

Sepatutnya inilah agenda yang wajib dipantau oleh Kementerian Pendidikan Tinggi terutama Timbalan Menteri. Lainlah sekiranya beliau hanyalah gunting dalam lipatan atau musang berbulu ayam. Kita tidak mahu para pelajar terutamanya orang-orang Melayu melacurkan masa depan dan terperangkap di dalam politik kotor pembangkang.

Duke of UMNO

Posted: 23 Dec 2011 01:01 PM PST

Duke of UMNO


Tak Senonoh..!!! Ni Artis Seksi Mana Peluk Jantan Sana Sini Nihh..??? Korang Kenal Tak?

Posted: 23 Dec 2011 07:45 AM PST


Aku tak berapa sure sapa artis ni. Kalau tak silap aku..rupanya ada iras-iras Lina Hangat. Tapi, tak kira sapa pun dia, aku rasa perkara ni perlu di highlight...

Aku bukannya jeles tak kena dakap macam kat atas tu. Dakapan tu bukan bawa ke syurga pun. Dakapan tu hanya bawa ke neraka jeee..!!!

Tapi..kalau betul la artis tu beragama Islam, aku harap pihak yang berkuasa ambil tindakan. Tak kira la...KPKK bawah DS Rais Yatim ke, JPM bawah DS Jamil Khir ke..Sapa ke..aku tak kisah...jangan sampai pisang berbuah 2 kali sudahhh..!!!Siapa Artis Yang Beraksi 'Hangat' Ni?

Tanyalah mana-mana artis, termasuk artis nasyid, 'showmanship' adalah penting dalam setiap persembahan yang mereka buat.

Apatah lagi bila melibatkan show di mana mereka dibayar beribu-ribu ringgit untuk menghiburkan khalayak yang datang…kalau setakat berdiri macam tiang mau dibaling dengan telur busuk oleh penganjur.

Dan bila bercakap pasal showmanship ni, ada artis terutama yang wanita, menggunakan daya tarikan seksual yang ada pada mereka untuk menarik perhatian penonton.

Selalunya artis macam ini taklah hebat sangat suaranya, album pun payah nak jual. Jadi untuk memastikan 'survival' mereka dalam industri ini, mahu tak mahu terpaksalah pakai baju seksi meksi masa buat show, menari dengan gaya yang menggiurkan, peluk penonton sana, peluk penonton sini, terkangkang sana dan terkangkang sini.

Tak percaya? Cuba kita tengok penyanyi yang hebat seperti Datuk Siti Nurhaliza, Ella, Datuk Shiela Majid (sekadar menyebut beberapa nama), takde pulak kita tengok mereka 'over' sewaktu melakukan persembahan.

Dan sekarang tengah kecoh di blog-blog kisah penyanyi wanita seorang ni. Penulis malas nak tulis namanya, anda tengok gambar, tekalah sendiri.

Ini emel yang diterima portal hiburan Beautifulnara.com dari salah seorang penonton yang menyaksikan gelagat artis berkenaan ketika itu;

"Assalamualaikum abang Nara. Seperti mana tajuk email ini, begitulah isi kandungannya. Saya tak mahu mengulas panjang tapi, abang nara lihatlah kebenaran pada gambar gambar ini. Saya faham dia penghibur, tapi persoalannya apa perlu berkelakuan ghairah sebegitu? Kawan kawan yg bukan muslim yang hadir ke majlis ini majoritinya mempersendakan kami dek kerana perlakuan si penyanyi ini. Sungguh memalukan.

Sudahlah pakaiannya sebegitu rupa ditambah pulak dengan adegan menggesel bontot pada kemaluan lelaki lain berpelukan rapat tak kira siapa melagakan buah dada dibadan lelaki aksi split di atas pentas dgn skirt yg amat minisampai ke tahap itu kesanggupannya atas lesen menghibur? Keji! Memualkan! Tujuan saya menghantar kepada abang nara bukan hendak memalukan si artis, tapi peringatan kepada semua." - Mynewshub.my

HASAN ALI & NASHA DAH MASUK PERANGKAP UMNO..ANDA BILA LAGI..? MARI MASUK PERANGKAP RAMAI-RAMAI..!!!

Posted: 23 Dec 2011 06:34 AM PST


Baru-baru ni Setiausaha PAS Pusat, Mustapa Ali, tuduh Hasan Ali dan Nasharudin Mat Isa dah masuk perangkap UMNO. Tuduhan tu dibuat selepas Hasan dan Nasha seolah-olah diketepikan dari senarai calon PRU13.

Kononnya, Hasan dan Nasha buat apa yang UMNO nak. Kononnya, kedua pemimpin PAS tu talibarut UMNO, sekaligus masuk ke dalam perangkap UMNO.

Aku heran. Apa yang Hasan Ali buat kat Selangor ialah mengimarahkan Islam, mempertahankan Melayu dan Institusi Raja-Raja Melayu. Itu yang dimaksudkan PAS sebagai "masuk perangkap UMNO"?

Aik? Hasan Ali buat apa yang UMNO buat selama ni pun salah ke? Salah ke Hasan Ali dan UMNO mempertahankan aqidah umat Islam di Selangor? Khalid Samad yang pertahan gereja tu tak salah?

Salah ke Hasan Ali dan UMNO bersatu pertahankan bangsa Melayu di Selangor? PAS seronok sangat ke tengok tanda jalan dibuang perkataan jawi dan dimasukkan tulisan cina oleh Teresa Kok?

Dan salah ke Hasan Ali pertahankan DYMM Sultan Selangor? PAS seronok sakan ke tengok DAP dan PKR derhakan kat DYMM Tuanku Sultan?

Begitu juga dengan Nasha yang meneruskan kesinambungan pimpinan ulama' dalam PAS?

Salah juga ke kedua-dua mereka dan Ustaz Harun Din mahu PAS kembali ke perjuangan asal menubuhkan Kerajaan Islam, "Daulh Islamiyyah"? Salah ke? Tak bebas ke bersuara dalam PAS? OOOOoooo..dah tak bebas ke? Sudah tukar ke?

Kalau apa yang diorang buat tu melambangkan "masuk perangkap UMNO", maka aku rasa...masuk ramai-ramai dalam perangkap UMNO pun tak pe...

Masuklah perangkap UMNO asalkan mengimarah dan menghidupkan syiar Islam sebenar di negara ini...

Masuklah perangkap UMNO asalkan mempertahankan bangsa Melayu di bumi sendiri...

Masuklah perangkap UMNO asalkan mendaulatkan Kesultanan dan Institusi DiRaja Melayu di negara ini...

Marilah masuk perangkap UMNO beramai-ramai...!!!

PANASSS..!!! SURAT PANAS KEPADA NASRUDDIN HASAN TANTAWI..!!!

Posted: 23 Dec 2011 04:32 AM PST

Nasrudin Tantawi

Saya tertarik dengan kenyataan Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Nasruddin Tantawi, mengenai tindakan Adam Adli menurunkan bendera Presiden UMNO di depan Ibu Pejabat UMNO baru-baru ini.

Dia menjustifikasikan tindakan Adam itu sebagai wajar dan sama dengan tindakannya menurunkan bendera Sweden kerana menghina Rasulullah. DPPM katanya bersedia membela Adam sekiranya budak itu diapa-apakan.

Baiklah Ustaz. Itu kata Ustaz, ini pula pendapat saya…

Apa rasional Ustaz membezakan tindakan menurunkan bendera Presiden UMNO dengan tindakan menurunkan bendera Sweden? Sepatutnya, Ustaz membandingkan tindakan menurunkan bendera Presiden UMNO dengan tindakan menurunkan bendera Presiden PAS.

Ustaz, turunkan bendera sebuah negara dengan turunkan bendera seorang Presiden parti yang memerintah, sangat berbeza. Ustaz sendiri sedar, kan? Cuba Ustaz pergi ke Sweden dan turunkan bendera negara tu kat tempat diorang. Tak payah lama, 5 minit je. Lepas tu Ustaz tunggu apa yang akan berlaku kat Ustaz…

Begitu juga dengan situasi Adam Adli ni. Dia dah buat sesuatu yang dilihat kurang ajar di mata para penyokong UMNO di depan ibu pejabat UMNO tu sendiri. Jadi terimalah akibatnya! Jangan la nak salahkan orang saja…


Kalau Adam ada kat depan mereka-mereka ini..apa akan jadi? Tanggung sendiri la..sapa suruh buat orang marah?

Kalau Adam tu tak puas hati sekali pun dengan PM, atau sesiapa saja, rasanya dia ada jalan yang lebih baik dari bersikap kurang ajar macam tu. Mak bapak dia tak ajar ke? Dia ingat PM terima ke "mesej" dia dengan cara macam tu? Rasanya tak berkesan langsung kot?

Ustaz Nasruddin, Ustaz sedar tentang Islam yang menganjurkan umatnya menyeru ke jalan Allah dengan cara yang bijaksana, berhemah dan berkhikmah, kan?

Justeru itu, saya nak tanya Ustaz, apakah cara Adam Adli yang Ustaz bela sangat tu sebagai bijaksana, berhemah dan berkhikmah? Rasanya, kalau benarlah cara Adam tu bijak, berhemah dan berkhikmah, tak payah sebut pun PM akan setuju dengan apa yang dia mahu…

Mungkin belum ada insiden menurunkan bendera PAS sebelum ini. Namun, sekiranya ada dikalangan mahasiswa datang ke pejabat PAS di Jalan Raja Laut dan menurunkan bendera PAS di situ dan menaikkan bendera mereka sendiri untuk 5 minit, apa Ustaz rasa?

Marah ke tidak? Wajar ke tidak tindakan tu? Mungkin Ustaz belum kena lagi, tentu la Ustaz tak terasa. Tapi..Ustaz nak test ke? Nak ke bendera PAS kat tepi Jalan Raja Laut tu digantikan dengan bendera "pelacur-pelacur" kat belakang ibupejabat PAS tu?

Ustaz mewajarkan tindakan Adam tersebut? Ustaz ni..rasional la sikit bila buat statement tu! Tolonglah jangan jatuhkan IQ Ustaz di depan penyokong-penyokong Ustaz sendiri. Mereka tu dah lah kurang sangat IQnya, dapat ketua yang lemah IQ macam Ustaz..macamana PAS nak "survive" pada masa akan datang?

Perkara yang Ustaz perlu tahu ialah Adam hanya mewakili segelintir saja mahasiswa yang tak matang dan bangang di negara ini. Mahasiswa yang bijak dan makin matang pemikirannya tak bersikap bodoh seperti Adam ni.

Dan yang paling penting Ustaz perlu tahu ialah majoriti mahasiswa lain tak suka dan menyampah dengan cara Adam tu. Pada mereka, tindakan Adam tu memalukan mereka seluruhnya, dan DPPM bela pulak Adam tu? DPPM tu mahasiswa ke, Ustaz???

Ustaz Nasruddin, meskipun kepala Ustaz dililit serban sebesar bakul ikan dipasar sekali pun, ia tidak akan sama dengan pemikiran seorang pejuang Islam yang bijak yang hanya mengenakan serban kecil bernama Ustaz Fathul Bari.

Ustaz Fathul Bari ni tak masuk UMNO pun. Dia hanya berdakwah dan berjuang untuk Islam di Malaysia saja. Faham maksud saya? Kalau Ustaz tak faham, sah la IQ Ustaz memang rendah…


Sumber: Klik sini

PANASSS..!!! LAGI DESAKAN PUDIN DOLAH LETAK JAWATAN SERTA MERTA..!!!

Posted: 23 Dec 2011 02:17 AM PST

saifutdin

HAKIKAT yang semua orang perlu faham dan terima, Datuk Saifudin Abdullah adalah Ahli Parlimen BN dari UMNO dan menjawat jawatan sebagai Timbalan Menteri dalam kerajaan BN. Dia dipilih sebagai Ahli Parlimen dan naik ke jawatan itu adalah kerana wadah perjuangan UMNO, tidak lebih dan tidak kurang.

Tapi sesuatu menjadikan Saifudin terlalu taksub dengan fahaman 'new politics' dimana dia sangka dia sebagai antara (kalau bukan yang pertama) mempeloporinya. Tambahan pulak lagi bila dia sering diterima baik oleh pembangkang, dijemput berdikusi dan sebagainya, menjadi Saifudin perasan terer dan bagus, mengatasi lain-lain dalam UMNO.

Saifudin sentiasa mahu kelihatan berlainan, dikala kita berperang dengan pembangkang, dia dok menyokong pembangkang..dikala kita menentang Aziz Bari, dia menyokong habisan Aziz Bari..dikala kita mahu AUKU dikekalkan, Saifudin akan memberi pandangan berbelit yang kemudian disimpulkan sebagai – dia bersetuju dengan pembangkang supaya AUKU dimansuhkan.

Pembangkang lihat ketaksuban Saifudin ini sebagai peluang, peluang untuk menyusup masuk dan memburukkan UMNO di laman sendiri dengan menggunakan segelintir budak-budak universiti belaannya, atas nama menghantar memorandum kepada Saifudin yang berada di PWTC pada ketika itu.

Semuanya sudah dirancang pembangkang, bukti itu ialah bendera SMM dan Bebas siap sedia dibawa untuk digantung.

Budak-budak ini mentah, hanya kerana dihantar belajar di Universiti, tidaklah menjadikan mereka sehebat mana pun. Belajar pun tak lepas, lagi mau cerita pasal politik kepartian. Penulis katakan mereka ini budak-budak kerana apa yang depa faham pasal hidup? Belajar pun ditanggung orang, lagi mau cakap pasal politik kepartian. Lahir pun semua benda dah tersedia, mana ada pernah merasa susah macam orang dulu-dulu.

Tapi jangan terperanjat, pemimpin yang agak berusia macam Saifudin juga menganggap mereka ini tidak merbahaya kepada UMNO sehingga tindakan biadap tersebut boleh berlaku. Sangka kita Saifudin sematang usianya, rupanya macam budak-budak juga. Budak-budak itu datang dengan niat berjumpa Saifudin, mereka tahu dimana Saifudin berada dan Saifudin menerima kedatangan budak-budak ini. Justeru, mana security guard pun akan melihat budak-budak ini sebagai tetamu timbalan Menteri dan tidak mengganggu mereka.

Itu yang terlepas seorang budak bernama Adam Ali menurunkan bendera PM dan menaikkan bendera mereka.

Jadi kita katakan ini salah Saifudin, kerana Saifudinlah yang menyebabkan semua ini berlaku. Kegagalan Saifudin sebagai ahli politik veteran membaca tindakan budak-budak ini menjadikan dia bertanggungjawab sepenuhnya atas insiden itu. Apa Saifudin ingat bercampur dengan budak-budak akal separuh tiang tu menjadikan dirinya muda semula ke?

Tolonglah..

Sekarang bila dah terdesak, Saifudin menyerahkan kepada polis untuk menyiasat perbuatam kurang ajar budak-budak SMM menurunkan bendera dengan wajah Perdana Menteri di PWTC, apa polis boleh buat? Tahan budak UPSI tu kerana menurunkan bendera dengan muka Perdana Menteri? Undang-undang mana nak dipakai?

Ini bukan pertikaian undang-undang, ini pertikaian maruah dan intergriti dan Saifudin sebagai Ahli Parlimen BN merangkap Timbalan Menteri BN gagal mempertahankan maruah UMNO dimana dia sebagai ahli partinya kerana perasan idea 'new politic'nya diterima budak-budak universiti yang pro pembangkang itu.

Kalau penulis ada nasihat untuk Saifudin pun ialah, letak jawatan dan pohonlah menjadi ahli PKR nescaya akan dicalonkan dalam pilihanraya akan datang. Dosa Saifudin adalah sebesar gunung yang tinggi, sukar penulis dan UMNO nak maafkan.Sumber: klik sini

GEMPARRR..!!! INILAH PM KITA KALAU PAKATAN HARAM JAJAH PUTRAJAYA..!!!?

Posted: 23 Dec 2011 12:05 AM PST


Siapa yang tak kenal dengan Professor Aziz Bari.., beliau sejak akhir-akhir ini sudah menjadi penyokong kuat Pakatan sampaikan sanggup meninggalkan jawatan yang beliau sandang di sebuah institut pengajian tinggi ternama negara.

Tapi pernah tak kita fikir, kenapa Professor sebijak Aziz Bari menyokong Pakatan Rakyat? Kenapa Aziz Bari tak menyokong kerajaan yang selama ini memberikan sumber pencarian padanya? Betul kah Aziz Bari menyokong penuh kepimpinan yang ada pada Anwar Ibrahim?

Ini le bakal PM tu kotttt..?

Bagi sesetengah pemerhati politik dalam negara, Aziz Bari sebenarnya sedang perjudikan nasib serta masa depannya dengan menyokong Pakatan. Dan beliau dilihat bukan percaya kepada Anwar, tetapi Aziz Bari lebih fokuskan kepada gaya kepimpinan Nurul Izzah.

Siapa tahu, mungkin Aziz Bari menganggap, jika Pakatan menang di PRU13 nanti, akan ada jawatan dalam kabinet untuk beliau. Itu jika Pakatan mampu menewaskan gergasi Barisan Nasional.., tetapi kalau Pakatan kalah.., habislah Aziz Bari..

Kenapa dikatakan Aziz Bari lebih fokus kepada Nurul Izzah dan kurang yakin dengan kepimpinan Anwar? Baru-baru ni semasa satu program diskusi khas di Kelab Shah Alam, Aziz Bari dengan terbuka dan bangganya menyokong Nurul Izzah sebagai bakal Perdana Menteri Malaysia.

Ketika mahu memperkenalkan Nurul Izzah sebagai antara panel yang hadir, Aziz berkata..,"Saya perkenalkan, bakal Perdana Menteri Malaysia, Nurul Izzah Anwar….". Pengumuman itu telah mengejutkan semua hadirin di dewan utama kelab tersebut.

Nurul Izzah turut kelihatan terkejut dengan kenyataan yang diluar jangkaan dari Aziz. Tony Pua, Dzulkefly Ahmad dan Ambiga Sreenevasan yang ada disitu juga turut tersentak. Ramai berpendapat, Aziz Bari terlalu awal mengampu "bakal Perdana Menteri Malaysia" tersebut.

Persoalannya sekarang, kenapa kenyataan Aziz Bari tu dibuat ketika Anwar Ibrahim sedang didalam kemelut perbicaraan di Mahkamah? Kenapa Aziz tak memikirkan perasaan Anwar yang sedang menunggu keputusan perbicaraannya yang dijadualkan 9 Januari ni?

Semua ini bukan saja menunjukkan Aziz memang menganggap Anwar akan jadi penunggu dalam Penjara Sg Buloh, tapi professor tersebut sedang cuba mempromosi Nurul Izzah sebagai ikon baru dalam Pakatan. Aziz Bari nampaknya memilih kem Nurul Izzah berbanding dengan Kem Azmin Ali.

Masalahnya sekarang, dimana Aziz Bari hendak campakkan Azmin Ali yang juga disebut-sebut sebagai pengganti Anwar? Cukupkah Azmin jadi MB Selangor jika Pakatan menang besar di PRU13 nanti? Bukankah Azmin telah "direstui" oleh Anwar disetiap pemilihan parti? Jadi bolehkah Azmin tunduk pada Nurul?

Aziz Bari mungkin lupa.., Azmin sudah banyak "melabur" untuk sampai ketahap kedudukannya sekarang. Bukan senang Anwar nak lupakan "jasa-jasa" Azmin terutamanya ketika Anwar menjadi Timbalan Perdana Menteri dulu.

Jadi, untuk mengatakan Nurul Izzah menjadi bakal Perdana Menteri jika Pakatan memerintah, ianya amat sukar untuk diyakinkan. Selain Azmin, PAS dan DAP juga mempunyai calon mereka sendiri jika Anwar merengkok dalam penjara. Apakah Aziz Bari yakin mereka semua akan setuju dengan Nurul Izzah?Sumber: klik sini

DIMENSI

Posted: 23 Dec 2011 11:29 AM PST

DIMENSI


Omegay: Dap berak Pas cuci..Dap berak Pas cuci..

Posted: 23 Dec 2011 04:26 AM PST


DAP Selangor berpendirian, tidak akan campur tangan dalam isu melibatkan bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr Hasan Mohamed Ali, yang mengeluarkan kenyataan mempertikai perjuangan Pas.

Ahli Jawatankuasa Pusat DAP, Ronnie Liu berkata, walaupun DAP merupakan rakan komponen Pas dalam Pakatan Rakyat, beliau berpendapat, kontroversi itu harus ditangani oleh Pas sendiri dan yakin parti itu dapat menyelesaikannya dalam tempoh terdekat.

"Terpulang kepada Pas bagaimana untuk menyelesaikan kemelut dalaman parti mereka dan sebagai rakan parti, kita akan tetap menyokong mereka.

"Setakat ini, belum ada lagi perbincangan antara Pas dan DAP berhubung isu tersebut, tetapi kami harap masalah dalaman yang melanda Pas dapat ditangani sewajarnya," katanya selepas menghadiri Program Pemberian Hadiah Krismas di Hospital Tengku Ampuan Rahimah, di sini,hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai isu melibatkan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Gombak itu sehingga menimbulkan kontroversi dalam pemimpin Pas. - SH

kehkehkehkeh tol le kata bidalan orang tua2..dap berak, pas kene cuci..senang btol pas kene buli! >|D

Omegay: Khir bersalah, anuwar masih kata tak adil?? kehkehkeh

Posted: 22 Dec 2011 10:30 PM PSTKhir Toyo didapati bersalah

23/12/2011 12:27pm

Oleh NORAZMAH IBRAHIM
SHAH ALAM 23 Dis. - Bekas Menteri Besar Selangor, Dr. Mohamad Khir Toyo didapati bersalah oleh Mahkamah Tinggi di sini hari ini terhadap tuduhan mendapatkan untuk dirinya dan isteri hartanah bernilai RM6.5 juta dengan harga RM3.5 juta di Seksyen 7 di sini, empat tahun lalu.

Hakim Datuk Wira Mohtarudin Baki memutuskan demikian selepas berpuas hati bahawa tertuduh gagal menimbulkan sebarang keraguan munasabah terhadap pertuduhan itu.

Mohamad Khir melalui peguamnya diberi peluang untuk mengemukakan rayuan bagi meringankan hukuman.

Mohamad Khir, 46, dituduh mendapatkan untuk diri dan isteri, Zahrah Kechik, 46, dua lot tanah dan sebuah rumah di No. 8 & 10, Jalan Suasa 7/1L di sini, daripada Ditamas Sdn. Bhd. melalui pengarahnya, Shamsuddin Hayroni.

Perbuatan itu didakwa dilakukan dalam keadaan Dr. Mohamad Khir mengetahui bahawa Shamsuddin mempunyai hubungan dengan tugas rasmi beliau sebagai Menteri Besar Selangor pada ketika itu. - Utusan Malaysiaku sayang

aiseymenn..skejap tol kes datuk Khir selesai..takde tangguh2..takde sumpah2..sepanjang jalan line clear!..walaupun di dapati bersalah sekurang2nya kes beliau tak membebankan mana2 pihak dan tak membuang masa. kira gentlemen laa kalau di banding dengan kes si anu tu yang bleh di kira pecah rekod sehingga bertahun!

bukti dah berkoyan2..perbicaraan dah berbulan2..tangguh dah berpuluh kali..bersumpah pun tak nak..bagi keterangan dari kandang tanpa boleh di soalsiasat..mase perbicaraan pun peguambela sampai tergeliat 'terrr'kasi bukti kat pendakwaraya!..ape lagi yang kurang??

belum pun jatuh hukum tapi sochai macam si ketot kepale botak prot boncet siang2 dah nak bikin havoc satu malaya..ugut sana sini semata2 nak selamatkan jubor ketua dia!..bikin kecoh kata mahkamah tak adil la..itu la ini laa!..bayangkan kalau si anu pun tak hormat undang2. apa akan jadi jika si anu di angkat jadi PM??..perghhh masak braderrr! kehkehkehkehOmegay: hj hadi sindir wally slipau..habis laa tiket syurga kena tarik balik!

Posted: 22 Dec 2011 04:30 PM PST


Seluruh anggota Pas diingatkan supaya mengikut haluan dan hala tuju parti serta cara perjalanannya yang tersendiri, berlandaskan Islam secara feqah dan bukan hanya berpaksikan semangat tanpa ilmu dan fahaman sahaja. 

Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, sesiapa yang berlagak pandai dan menganggap dirinya paling bijak dalam Pas pasti tersungkur serta menjadi mangsa serigala politik musuh.

Menurutnya, setiap ahli seharusnya menyedari bahawa tindakan bersendirian dengan membelakangkan parti pasti akan gagal namun Pas tetap selamat dan menjadi parti Islam yang makin gagah perkasa. - Hj Hadi

"Dakwaan konsep negara berkebajikan yang disebut oleh Presiden, Datuk Seri Abdul Hadi Awang semasa dalam ucapan dasarnya di dalam Muktamar Tahunan Pas baru-baru ini sudah tersasar dari perjuangan asal Pas adalah merupakan kenyataan yang tidak berasas.

"what da cock is she doing there??"


"Di pihak Majlis Syura, kita menganggap idea negara berkebajikan yang disebut oleh Presiden bukannya menggelincirkan Pas dari landasannya bahkan lebih mendekatkan masyarakat kepada perjuangan Pas yang bercita-cita mendaulatkan Islam di dalam sistem pemerintahan,"katanya dalam satu kenyataan di sini semalam. - wally slipau a.k.a nabi palsu

kononnya hj hadi cuba nak sindir hasan ali tapi 'terrr'sindir wally slipau..wally slipau tu tak sedor diri..dia tu cuma tahap murshitdol hampas a.k.a nabi palsu jek!. of coz le hadi marah!..ske hati dia membelakangkan pendapat tuan presiden!..ini suda lebeyy mann..

macam mana lagi hadi nak tutup malu dia sebagai tuan presiden sedangkan wally slipau lebey berkuasa menentukan segala2nya!. pandangan ulama macam hasan ali dan ust nasha dah tak laku. ular dalam semak semakin mendapat tempat. dan yang lbey menarik lagi ular2 erdogan macam cacing kepanasan dengan stetmen berapi hasan ali tempohari.


biarpun hadi di lihat sikit sebanyak tak sehaluan dengan puak erdogan namun demi jawatan hadi terpaksa akur jugak. akhirnya hadi terpaksa ikut rentak. jawatan presiden tu besarrr beb. walaupun terpaksa jadi boneka tapi itu ler kedudukan tertinggi. hadi tak biasa dan tak rela duduk bawah jadi ahli biasa. dia tetap nak jadi 'orang luarbiasa' huhuhu

begitupun kemunculan wally slipau a.k.a nabi palsu menepis dakwaan hadi setelah kuar spital memang dah di duga. malangnya dah terlambat nak tutup semua pekung, kurap dan nanah pas yang dilondeh oleh hasan ali!..


ye lah orang kata kalau nyawe dah kat ujung tanduk kena la cepat2 bertaubat ye tak..ingatkan lepas kuar hospital mental dia akan stabil dan makin waras. tapi hampehh..makin bertambah kritikal...makin sewessss!!!

apapun kita berharap sangat dia bertambah cergas lepas ni sbb takde dia pun susah gak kita nak hala peluru kat parti hampas macam pas!..modal baik beb!...kehkehkehkeh >|D

PEJUANG BANGSA

Posted: 23 Dec 2011 11:22 AM PST

PEJUANG BANGSA


PAS gadai madrasah kepada pemaju hanya kerana RM 1.48 juta !

Posted: 23 Dec 2011 08:35 AM PST

Pas hanya pandai bercakap, pandai berbohong. Jelas kerajaan Pas Kedah bukan saja gagal bertindak dan mentadbir malah tidak sensetif dengan agama apabila membuat keputusan merobohkan sebuah madrasah yang berusia lebih 100 tahun demi untuk membina kompleks membeli belah", demikian menurutn Ketua Pemuda UMNO Kedah, Badrol Hisham Hashim.

Tegas beliau Pemuda UMNO tidak menolak pembangunan di kawasan itu tetapi kesal dengan tindakan merobohkan madrasah yang sudah berusia lebih 100 tahun."Kalau kerajaan Pas Kedah bijak dan sensetif mereka sepatutnya membangunkan semula madrasah ini dengan wajah baru seiring dengan pembinaan hotel dan pusat membeli belah di sebelah madrasah ini.


"Ini bukan tidak boleh dilakukan… sebagai contoh ada pusak membeli belah yang besar diKuala Lumpurtapi mereka tak robohkan kuil yang ada di situ. Kenapa kerajaan Pas Kedah yang kononnya lantang memperjuangkan Islam tapi dalam hal ini seperti orang tak cerdik", katanya kepada UMNO-Online di sini.Jelas beliau lagi walaupun madrasah yang dirobohkan ini akan digantikan dengan surau di pusat membeli belah namun ia sudah tidak sesuai untuk menjalankan aktiviti-aktiviti keagamaan di surau itu oleh masyarakat."Lagipun tapak madrasah ini telah diwakafkan untuk pembinaan surau. Jadi tindakan kerajaan Pas untuk merobohkan madrasah ini dilihat tidak wajar. Kita yakin agama lain pun tidak akan setuju jika rumah ibadat mereka dirobohkan," ujarnya.
Justeru beliau berkata Pemuda UMNO menyokong Jawatankuasa Badan Bertindak Selamatkan Madrasah Salihiah Kanchut di Jalan Tambang Badak di sini yang akan menghantar memorandum kepada Jemaah Pemangku Sultan Kedah tidak lama lagi bagi membantah tindakan kerajaan negeri merobohkan madrasah itu. -MediaUMNO


BACA JUGA DI SINI 

Anwar takut tarikh 9 Julai

Posted: 23 Dec 2011 07:24 AM PST

9 Jan 2012 merupakan hari penentuan Anwar Ibrahim dalam kes liwatnya. Khir Toyo sudah pun terima keputusan mahkamah hari ini dan beliau didapati bersalah .

Tapi ada ke Khir Toyo membuat kempen seperti Anwar dan menuduh mahkamah tak adil dan zalim ?

Anwar pulak menjelang 9 Jan ini sudah kalut bikin kempen 901 dan arahkan penyokong tegarnya hadir semasa hari berkenaan. Ini bagi memastikan jika keputusan hakim tidak memihak kepadanya, mudah untuk Anwar menuduh Najib mempengaruhi keputusan.

Hakikatnya keputusan mahkamah tidak pernah memilih bulu samada suspek itu orang Umno atau Pakatan . Tapi bila melibatkan pemimpin Pakatan , mereka semua meroyan tuduh ini konspirasi UMNO .
PKR serang UPSI , tindakan Adam Adli turunkan bendera Najib tak salah !

Posted: 23 Dec 2011 05:05 AM PST
KEADILAN menyelar tindakan dan tekanan yang dilakukan pentadbiran Universiti Perguruan Sultan Idris (UPSI) terhadap mahasiswanya, Adam Adli yang mencetuskan kontroversi kerana menurunkan bendera Datuk Seri Najib Razak baru-baru ini.

Ia berikutan surat dikeluarkan pihak universiti itu yang mendakwa Adam di bawah dua pertuduhan iaitu merosakkan nama universiti dan memberi ancaman kepada ketenteraman awam.

"Kedua-dua pertuduhan adalah tidak berasas, tidak berperlembagaan, tidak sah dan jelas tidak masuk akal. Dalam tindakan Adam menurunkan bendera Perdana Menteri, beliau hanya menjalankan haknya dalam kebebasan bersuara dijamin di bawah Perkara 10 Perlembagaan Persekutuan," kata Naib Presiden KEADILAN, N Surendran.

Menurutnya, Adam tidak melakukan kesalahan undang-undang malah harus dipuji kerana mempunyai pendirian yang berani untuk memperjuangkan autonomi di institusi pengajian tinggi.


"UPSI tidak mempunyai hak untuk menghalang Adam daripada menjalankan hak-hak sivil beliau sebagai warganegara,"

"Tindakan Adam merupakan bantahan yang sah dan demokratik terhadap kegagalan Najib bagi memastikan pelajar mendapat kebebasan akademik dengan memansuhkan AUKU," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

"Justeru, kami menyeru kepada UPSI dengan serta-merta menggugurkan semua tindakan disiplin yang dikenakan terhadap Adam serta menuntut Najib melakukan pembaharuan besar agar mahasiswa dapat mepertahankan kebebasan akademik di dalam negara," katanya.

Adam menerima surat panggilan ke jawatan kuasa disiplin dari UPSI hari ini, gara-gara menurunkan bendera Najib di Ibu Pejabat Umno pada 17 Disember lalu.Beliau dipanggil untuk hadir ke pendengaran jawatankuasa universiti tersebut 19 Januari depan.

Komen GPB 

Lawyer bangang PKR ini memang sah  kuat menipu . Terang-terang berdemo tanpa permit dan menganggu orang awam itu tak salah ye Surendran ...

Mungkin  Adam Adli  hanya tak salah jika   menurut  undang2  mahkamah agung PKR saja  ...hahaha ...

Nak tanya  sikit lowyar PKR  depa ini juga,  contohlah  orang itu membuat kesalahan jenayah di luar  hingga   memalukan nama baik  syarikat , maka  orang  tidak boleh diambil tindakan la sebabkan  dia jalankan  hak-hak sivil warganegara ?

Jika itu  pendirian parti kencing rakyat ini   , bermakna cacar marba la segala peratusan & undang2 dalam  negara ini kalau mereka memerintah .

 Semua tak kesalahan  boleh diambil tindakan  dek kerana terlalu agungkan hak asasi manusia .  Orang itu ditangkap khalwat pun  syarikat /jabatan tak boleh ambil tindakan sebab itu hak sivil nya sebagai warganegara.

Hahaha .... memang otak peguam PKR ini semua tak betul ...

Ugut Bunuh : Adam Adli minta nyawa kat Pemuda PAS bukannya polis

Posted: 22 Dec 2011 11:31 PM PST
Budak jambu PKR , Adam Adli ini buat hal lagi untuk tarik simpati terhadapnya . Lepas Chegubard dakwa ada ugutan bunuh terdapat budak kurang ajar ini , kali ini giliran Pemuda PAS pulak sedia melawan mana-mana abang long yang cuba sentuh Adam Adli .

Yang peliknya , tiada langsung laporan polis mengenai ugutan bunuh ini , sebaliknya juak2 bangang PAS dan AMK ini saja bikin gempak !

Dewan Pemuda PAS menegaskan bahawa pihaknya tidak teragak-agak akan bangkit bertindak tegas sekiranya terjadi sesuatu yang tidak diingini terhadap Adam Adli yang bertindak menurunkan bendera Datuk Seri Najib Tun Razak di PWTC baru-baru ini.


"Tindak balas ke atas Adam Adli sangat keterlaluan. Ludah, pukul dan terkini ugutan bunuh ke atasnya telah melepasi batas kewarasan manusia bertamaddun," tegas ketuanya, Nasrudin Hassan.


"Sekalipun mereka menganggap tindakan berani Adam menurunkan bendera Datuk Seri Najib sebagai satu kesalahan, tetapi tindak balas sedemikian adalah suatu tindakan yang sangat keterlaluan.


"Insya-Allah, DPPM tidak teragak-agak akan bangkit bertindak tegas andai terjadi sesuatu yang tidak diingini kepada Adam Adli,"katanya dalam satu kenyataan hari ini.


Nasrudin berkata, seperti yang telah beliau tegaskan sebelum ini bahawa tindakan anak muda itu menurunkan bendera Najib perlu ditangani secara diplomasi.


"Beliau selaku mahasiswa, selaku intelek muda tentunya mempunyaiasas kukuh kenapa beliau bertindak sedemikian. Beri peluang kepada beliau membuat penjelasan, kenapa beliau melakukannya.


"Kerana saya percaya, jiwa anak muda yang terdidik dengan pelbagai disiplin ilmu di menara gading itu mempunyai asas yang munasabah untuk mewajarkan tindakkannya," tambahnya

Isu Adam Adli sebahagian kecil strategi "Revolusi Bunga Raya "

Posted: 22 Dec 2011 07:51 PM PSTAIDCNews – 22/12/11 – "Dialog dengan mahasiswa malam ini", kata Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam twitternya, 3 jam lalu ketika membalas twitter @FaezuddinPuad yang menyeru agar Ketua Umum PKR itu terus berjuang dan dia akan terus berada di belakang, menyokongnya.Kenyatan Anwar itu merujuk kepada iklan yang disiarkan di laman peribadinya 18 Disember lalu yang menyeru anak muda khususnya mahasiswa menyertai program dialog bersamanya di rumah kediaman peribadinya, 11 Jalan 3/61 Bukit Segambut, 51200 Kuala Lumpur.

Program itu anjuran kelab penyokongnya, AIC (AnwarIbrahimClub) bersama Angkatan Muda PKR.

Minggu lepas sudah ada gerakan menggunakan mahasiswa untuk membuat huru hara, namun gagal.

Adam Adli, budak Anwar dihijack ke dalam gerakan mahasiswa underground Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) ditugaskan membuat provokasi dengan menurunkan bendera Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abd. Razak dan diganti dengan 'Flag of Academic Freedom'

Semua ini provokasi untuk menarik perhatian umum dan sekaligus mengangkat Adam yang bukan pemimpin pelajar menjadi 'hero'.

Jangan terperangkap dengan provokasi yang dirancang itu, tetapi dalam masa sama patut dibendung dengan bijaksana.Seperti kata Profesor Dr. Chandra Muzaffar hanya dua skill kepakaran Anwar iaitu demonstrasi dan demagogue' dan keduanya akan digunakan sebagai senjata terakhirnya.

Aktifkan Sel

Pertemuan Anwar dengan anak muda malam ini sebagai susulan untuk terus mengaktifkan sel-sel. Mahasiswa, satu sel, sebelum ini diaktifkan sel Majlis Peguam dengan 'Walk For Freedom', sel LGBT (Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender) dengan Pesta Tahunan Seksualiti Merdeka yang kesemuanya adalah rentetan daripada perhimpunan haram, BERSIH 2.0, 9 Julai.

Blogger GA mengistilahkan sel-sel ini sebagai 'Free Anwar Campaign Ke-2' (FACK).

"Ada yang masuk dalam Ops FACK1, Ops FACK2, KVG (Klang Valley Groups), SMM901, INSKA-UMNO Reform, ABIM-Alliance dan sebagainya.

"Masing-masing disaran untuk maintain sekurang-kurannya 50 ahli group di dalam BBM (Whatapp applications) masing-masing. Amat tersusun", lapor blog itu.

Lapornya lagi, NGO ABU (Asal Bukan UMNO), pimpinan Chegu Bard dijadikan landasan untuk memulakan arus perjuangan kerana anak saudara Anwar itu sebelum ini sudah terkenal sebagai ikon demontrasi jalanan.


Chegubard atau nama sebenarnya Badrul Hisham Shaharin adalah aktivis PKR yang tewas bertanding Ketua AMK PKR kini mengetuai Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) yang dianggap sebagai penaung gerakan pelajar


sumber :  AIDC 

Anwar beri kata-kata semangat kepada SMM , kuat lagi lawan kerajaan !

Posted: 22 Dec 2011 07:07 PM PST


Anwar semalam bertemu dengan pelajar-pelajar yang merusuh di pwtc dan yang menurunkan bendera najib, dalam pertemuan itu menurut sumber, anwar mengucapkan tahniah dan syabas kepada pelajar-pelajar itu kerana berani menyerang ibu pejabat umno.

Menurut sumber lagi, anwar meminta pelajar-pelajar itu terus menekan umno sehingga pru 13, anwar meyakinkan pelajar itu dengan mengatakan ada orang umno yang menyokong gerakan pelajar yang demo hari tu, jadi jangan risau atau takut.

Soalnya siapa orang umno yang menyokong pelajar-pelajar itu? adakah anwar maksudkan saifuddin abdullah? patutlah sehingga sekarang tidak ada seorang pelajar pun yang di kenakan tindakan tatatertib dari pihak universiti.

sumber : DET 

Tak ada ADUN Melayu lagi ka di P.Pinang nak guna duit Zakat ?

Posted: 22 Dec 2011 04:22 PM PST


Pentadbiran  PUZ P.Pinang  di bawah  MAIPP mengutip zakat memang terbaik dan kutipannya setiap tahun meningkat hingga  puluhan juta .  Ini bermakna umat Islam negeri ini sentiasa mengeluarkan zakat untuk menyucikan pendapatan mereka dan sebagainya .

GPB  sokong pemberian sumbangan PUZ berupa baju sekolah  kepada murid dari keluarga yang memerlukan .  Tapi  GPB   terkilan sungguh bila Adun PKR  Bukan Islam dari Bukit Tengah ini menyampaikan sumbangan  menggunakan wang zakat umat Islam .

Di mana  perginya YB Adun Melayu seperti Datuk Mansor , Malik Itik ,Salleh Man ??   Kalau mereka ini menggunakan wang zakat ini  untuk memberikan bantuan kepada umat Islam , GPB tidak ada masalah kerana mereka pemimpin Islam .

Ini  tak  ,  dibiarkan Adun Kafir menggunakan wang zakat ini   untuk  kepentingan  politiknya  . GPB melihat   isu lebih kurang sama seperti  isu  Teresa Kok di Hari Raya Korban di mana beliau juga boleh   mengagihkan daging korban kepada orang Islam .

Apa nak jadi dengan nasib  umat Islam bila puak--puak ini perintah ? Semua perkara tentang hal ehwal Islam mereka hendak masuk campur .


The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 23 Dec 2011 03:46 AM PST

The Antics of Husin Lempoyang


Fidlot Unta Nasional

Posted: 22 Dec 2011 04:04 PM PST


Husin dapat tahu sahabat ana Rockybru dapat RM10 juta dari laman-laman blog yang membantu menyebarkan secara halus laporan Keadilandaily ini.

Ana rasa pelik lah. Sejak bila kata-kata dari akhbar Keadilan dipercayai?

Sepatutnya badigol-badigol ini ada tolor untuk bersemuka dan tanya terus pada empunya badan. Mungkin badigol ini belum sampai kematangan sedemikian. Ana pernah talipon satu badigol untuk terangkan sesuatu kesalahanggapan mereka tapi badigol takut nak angkat talipon.

Takpalah ... kalau penakut untuk bersemuka, kita tak boleh jadikan dia berani serta merta.


Kalau benar sahabat ana itu Rockybru dapat RM10 juta, ana mahu tumpang suka dengan kejayaannya dan bukan cemburu. Sahabat ana itu memang layak kerana dia lebih bijak, lebih pandai dan lebih bermaklumat.

Tentu dia lebih pandai memanafaatkan dana sedemikian dari mereka-mereka yang setahun dua baru nak belajar menulis.

Ana teringin juga nak dapat duit macam gitu. Jadi ana mahu ajak itu Rockybru buat biznes sama ana. Kasi labur itu wang.

Husin Lempoyang biznes apa lagi dia tahu kalau bukan biznes unta.... Kita bikin itu Fidlot Unta Nasional (FUN).

Cuma Husin tak akan buat macam ada orang itu ...

Ana tidak akan buat fidlot yang impot binatang dari luar negara, digemukkan di padang lapang yang tanah pun susah mahu dapat dan dagingnya pula terlalu mahal dan kualiti untuk pasaran Malaysia.

Itu bodoh punya kerja. Tak tahu biznes ternak binatang punya orang.


Kalau Husin buat, kita akan belanjakan wang kasi bina makmal dengan alat canggih dan moden, bayar dan ajak professor tempatan yang pandai-pandai buat research, kasi mereka share, cari baka baik dan kacukkan, dan hanya jual air mani dalam tiub ujikaji.

Dari impot dan ekspot binatang dengan modal besar, kita hantar air mani unta saja untuk disuntikkan ke unta betina. Kita cari unta betina di tempat yang ada tanah, dan gembala untuk bela baby unta sampai besar dengan harga murah. Makanan pun kita supply.

Tak perlu belanja besar sampai kena beli kondo untuk binatang di Bangsar dan Singapura. Tak perlu cari tanah beribu ekar. Tak kena labur dalam restaurant. Tak perlu jalan ke luar negara selalu sampai terbeluk dari urusan kerja ke holiday pula. Tak perlu mintak gomen ratus-ratus juta. Tak perlu sampai PM dulu salahguna kuasa.

Itu kerja seorang penyamun bodoh yang terlebih makan budu.


Bila ada untung, kita bayar lembu-lembu tolong pertahankan projek setiap kali Rafizi mahu kacau projek fidlot unta ana...

Lembu-lembu, selidik dan faham lah dulu isu sebelum pertahan. Dah orang lihat kita macam orang tak pirigi sekolah.

Hehehe ... terjual pulak orang.

bumiyang

Posted: 23 Dec 2011 03:18 AM PST

bumiyang


Bukti Bahawa Pas Memperjuangkan Islam???

Posted: 22 Dec 2011 11:00 PM PST

Lelaki "Gay" Berbaju Melayu, Bersamping Songket dan Bertenggolok - Suratan Atau Kebetulan???

Posted: 22 Dec 2011 05:35 PM PST

Politik Harian

Posted: 23 Dec 2011 03:10 AM PST

Politik Harian


Lagi Gambar Pertemuan Sulit Anwar Bersama Persatuan Pelajar Di Bongkarkan!

Posted: 23 Dec 2011 01:00 AM PST

Nurul Izzah memainkan peranan utama dalam menarik dan meghasut mahasiswa!Sessi dialog bersama persatuan pelajar berlangsung di kediaman Anwar Ibrahim semalam, ketiga-tiga anak beranak ini dilihat berucap dan menyampaikan sesuatu kepada gerombolan 'mahasiswa' ini.

Menurut sumber sekumpulan 'mahasiswa' ini akan dikeldaikan pada 9 Januari 2012 dimana latihan gerakan mobilasasi sudah diatur oleh AMK. Malah siri pertama latihan telah pun berjaya dijalankan yang diketuai oleh Shamsul Iskandar Ketua AMK.Modus operandi mereka adalah berkumpul di hadapan mahkamah untuk mendengar keputusan perbicaraan Liwat II yang mana pada 9 Jan.


Kelihatan Adam Adli yang nyata perjuangannya bukan untuk suara mahasiswa tetapi berkiblatkan Anwar Ibrahim!

Gambar Big Dog Naik Heli Dengan Lim Guan Eng Macam Haram Jadah!

Posted: 22 Dec 2011 11:00 PM PST


Aku tak tahu macam mana diaorang boleh sumbat Big Dog dalam Helikopter ni? Tak dapat aku bayangkan betapa siksanya Big Dog Dalam heli tersebut! Sampai nak bernafas pun payah.... Hahaha! Macam harajadah bro!

Aduhh! tak de blogger lain ke nak sumbat kat dalam heli tu? dah tahu Big Dog ni kalau menyuruk di sebalik pokok pun orang boleh tahu itu Big Dog laaaaa... yang pergi hantar dia jadi spy apa kes???


Big Dog tak reti cover line... Gara-gara gila sangat nak masuk TV... dia sanggup interframe, terhegeh-hegeh masa Guan Eng di temuramah oleh wartawan? Kot ya pun agak-agak la... Apa ingat Guan Eng tu pemimpin BN ke? Bingai....

Diatas ke bingaian Big Dog ini... dia dah bagi peluru hidup hingga memaksa Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi menjawab kritikan dari puak pembangkang!  


Nasib baik kapal selam Scorpene tak seperti yang dicanang oleh puak pembangkang! kalau tak jadi bangkai Titanic la Big Dog!

Ok lah Big Dog aka Mohammed Zakhir... kami blogger tak naik heli so... kalau nak cari publisiti murahan tu... agak-agak la bro... ukur dulu saiz badan tu...

Khir Toyo Didapati Bersalah

Posted: 22 Dec 2011 08:53 PM PST

Bekas Menteri Besar Selangor, Dr. Mohamad Khir Toyo didapati bersalah oleh Mahkamah Tinggi di sini hari ini terhadap tuduhan mendapatkan untuk dirinya dan isteri hartanah bernilai RM6.5 juta dengan harga RM3.5 juta di Seksyen 7 di sini, empat tahun lalu.

Hakim Datuk Wira Mohtarudin Baki memutuskan demikian selepas berpuas hati bahawa tertuduh gagal menimbulkan sebarang keraguan munasabah terhadap pertuduhan itu.

Mohamad Khir melalui peguamnya diberi peluang untuk mengemukakan rayuan bagi meringankan hukuman.

Ini menunjukkan sistem keadilan di Malaysia telus dan adil dan tidak ada pun orang UMNO membuat Demo. Ini juga menunjukkan UMNO menghormati keputusan mahkamah dalam membuat keputusan.

Mohamad Khir, 46, dituduh mendapatkan untuk diri dan isteri, Zahrah Kechik, 46, dua lot tanah dan sebuah rumah di No. 8 & 10, Jalan Suasa 7/1L di sini, daripada Ditamas Sdn. Bhd. melalui pengarahnya, Shamsuddin Hayroni.

Perbuatan itu didakwa dilakukan dalam keadaan Dr. Mohamad Khir mengetahui bahawa Shamsuddin mempunyai hubungan dengan tugas rasmi beliau sebagai Menteri Besar Selangor pada ketika itu.

Yusry Akan Umum Tarikh Nikah Bersama Puteri UMNO, Lisa Surihani... Pada Sabtu Ini...

Posted: 22 Dec 2011 08:00 PM PST


Tahniah diucapkan kepada Yusry kerana berjaya menyunting Puteri UMNO yang cantik molek ini... Semoga ianya berkekalan hingga ke akhir hayat...

Selepas sekian lama berteka-teki mengenai tarikh perkahwinan mereka, pasangan artis Lisa Surihani dan Yusry Abdul Halim akan membuat pengumuman istimewa mengenai perkara itu pada Sabtu ini.


Jemputan mengenai pengumuman berkenaan telah dihantar oleh pihak KRU Studios kepada pihak media pada petang Khamis.

Majlis berkenaan akan diadakan pada pukul 10.30 pagi di Hotel Marriott, Putrajaya.

Ketua Pegawai Eksekutif, Kumpulan KRU Studios, Norman Abdul Halim yang juga abang kepada Yusry ketika dihubungi bagi mengesahkan perkara itu hanya ketawa dan memberitahu akan menjelaskan perkara sebenar kepada pihak media pada hari berkenaan.

"Ia merupakan satu pengumuman istimewa dan pastinya ia akan diberitahu pada majlis nanti. Kalau saya beritahu sekarang tak ada kejutanlah," katanya berseloroh.

Pada pengumuman itu nanti, ibu bapa Yusry iaitu Abdul Halim dan Zarina Fenner serta ibu Lisa, Siti Amira Ahmad juga akan turut serta.

Difahamkan Yusry dan Lisa akan bernikah pada awal tahun depan yang mana majlis berkenaan akan mendapat liputan secara langsung menerusi saluran Astro.

Pasangan tersebut sudah mula rapat sejak Mac lalu dan sering berhubungan menerusi telefon bimbit masing-masing sejak setahun yang lepas.

Kemudian kedua-dua mereka membuat pengakuan pertama pada bulan Jun bahawa mereka sedang menjalinkan hubungan lebih daripada seorang kawan dan menganggap ia sebuah perhubungan yang matang.

Sumber: Mstar

Apa Motif Anwar Kumpulkan Persatuan Pelajar Di Rumah Anwar?

Posted: 22 Dec 2011 06:00 PM PST


Apa motif sebenarnya perjumpaan Anwar dengan kumpulan pelajar di rumahnya di Damansara, Khamis malam semalam?

Adakah Anwar sedang memberi tugasan khas kepada Adam Adli dan rakan Mahasiswanya dalam usaha untuk membebaskan Anwar dari tuduhan liwatnya?

Adakah budak-budak mentah ini akan di gunakan oleh Azmin Ali untuk merobohkan tembok penjara?

Adakah budak-budak ini juga akan di kerahkan untuk membuat reformasi besar-besaran jika Anwar di penjarakan nanti?

9 Jan tak lama lagi... Mungkin Anwar kini merancang sesuatu untuk menyelamatkan dirinya...

Menurut sumber rapat, pertemuan Anwar bersama pelajar-pelajar tersebut ialah untuk mencetuskan rusuhan menjelang hari keputusan perbicaraan liwat pada 9 Jan nanti...

Pelajar-pelajar tersebut di hasut bagi mengadakan satu demontrasi besar-besaran sekiranya Anwar Ibrahim di dapati bersalah.

Wahai Mahasiswa... jangan lah kamu menjadi alat untuk kepentingan Anwar! Jangan rosakan masa depan anda kerana terpedaya dengan janji-janji manis oleh Anwar Ibrahim!

Afdlin Shauki Azankan Adam Adli Bendera !

Posted: 22 Dec 2011 07:00 AM PSTAfdlin Shauki azankan Mahasiswa biadap, Adam Adli tentang isu beliau turunkan bendera PM di Pejabat Umno.

Video URL: http://youtu.be/mjRFdsMgVi0

Malaysiakini Buat Filem Untuk PAS "We Know What You Did Last Ramadan"

Posted: 22 Dec 2011 05:00 AM PST


Pergolakan dalaman politik PAS sekarang sudah masuk ke dunia hiburan pula.. Hari ini Malaysiakini menerbitkan satu artikel seakan-akan hampir sama dengan tajuk cerita "I Know What You Did Last Raya" cuma beza tajuk dari Malaysiakini "We know what you did last Ramadan, PAS tells Hasan".

Mungkin lepas ni mungkin ada pengarah yang akan menerbitkan filem ini... hahaha lawak siut!


Perang dingin antara Datuk Dr Hasan Ali dan Nasharudin Mat Isa VS PAS boleh bikin parti tersebut jadi bertambah cacamarba,' damage control '.

Yang tidak seronok didengar pula... Adakah patut diaorang duk sibuk perang mulut lepas tu nak salahkan UMNO pulak! apa punya umatlah puak PAS ni! PRASANGKA betul! inikah ajaran Islam PAS?

Berikut adalah ugutan dari Mustapha kepada Hasan Ali...


We know what you did last Ramadan, PAS tells Hasan


Setiausaha Agung PAS, Mustafa Ali berkata dakwaannya bahawa Datuk Dr Hasan Ali telah terjatuh ke dalam perangkap Umno, disokong oleh "satu mesyuarat" pada bulan puasa Ogos.

Katanya, beliau ingin bertanya kepada Hasan, apa yang beliau buat selepas solat terawih di Hotel Le Meridien di Kuala Lumpur, yang turut dihadiri bekas timbalan presiden PAS, Nasharudin Mat Isa dan tiga orang lagi.

"Saya mahu tahu apa yang telah dibincangkan? Projek ekonomi atau projek politik," soal Mustafa.

Bagaimanapun, beliau enggan mendedahkan butiran lanjut mengenai mesyuarat tersebut walaupun berulang kali ditanya oleh pemberita.

Sebaliknya Mustafa secara berseloroh berkata beliau bersedia tarik ballik soalan mengenai perkara itu jika "ia akan menyebabkan lebih banyak masalah".

Ini, katanya, adalah untuk menjawab tuntutan Hasan supaya Mustafa membuktikan bahawa yang mereka kedua (Hasan dan Nasharuddin) telah jatuh ke dalam perangkap Umno kerana terus menerus menyerang parti Islam itu.

Taipingmali (tm)

Posted: 23 Dec 2011 01:24 AM PST

Taipingmali (tm)


Khir Toyo salah, Anwar pun salah

Posted: 22 Dec 2011 07:39 PM PST

Khir toyo didapati salah dan dipercayai akan hadapi penjara dua tahun. Khir toyo kalah, Utusan pun kalah dengan Lim Guan Eng,

Andainya mahkamah menjatuhkan Anwar bersalah dan dipenjarakan pada januari 9 hb nanti jangan pula Sam Ketot, Mak Lampir dan Rafizi kata mahkamah tak adil, mahkamah korup, mahkamah milik UMNO, yang salah akan dihukum. Anwar pasti akan dihukum.

Menentang hukum mahkamah sama seperti menolak adanya hari akhirat. Menolak agama dan menolak Islam.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jawab tindakbalas Saudara Syukri Ibrahim(Setiausaha Agung ASPIRASI) terhadap YB Saifuddin

Posted: 22 Dec 2011 01:43 PM PSTBukti Kenyataan YB Saifuddin yang bercanggah dan tidak bertanggungjawab.


  1.  Menipu bahawa beliau sendiri menjemput ASPIRASI ke Parlimen untuk menemui beliau
  2.  Menipu Rakyat dengan mengatakan hanya lebih kurang 350 orang sahaja sedangkan pegawai-pegawai Saifuddin dapat lihat hampir 1000 Mahasiswa berkumpul menyatakan hasrat untuk mendesak YB Saifuddin undur

Wujudnya satu kumpulan blogger pro Saifuddin Abdullah dilihat bertungkus-lumus cuba memperbaiki kesilapan yang dilakukan oleh Timbalan Menteri Pengajian Tinggi adalah sesuatu yang menggelikan hati saya.

Kumpulan blogger tiga serangkai ini bukanlah orang lain, mereka sahabat saya - namun dalam dunia politik kita perlu akur setiap individu mempunyai pandangan dan persepsi mereka tersendiri. Jadi suka atau tidak kita kena hormati pandangan mereka.

Sebelum ini saya cukup menerima sikap terbuka yang cuba diperkenalkan beliau, tetapi bila melihat beliau tidak bersifat terbuka mendengar suara mahasiswa pro-Aspirasi saya merasakan Saifuddin Abdullah tidak lebih dari seorang pemimpin yang hipokrit.

Salah satunya saya melihat Saifuddin Abdullah melebihkan kumpulan mahasiswa pro pembangkang jika dibandingkan dengan layanan yang diberikan terhadap mahasiswa pro-kerajaan.

Saya pernah bertanyakan kepada beliau kenapa beliau dilihat bersikap diskriminasi terhadap mahasiswa pro-kerajaan tetapi begitu sayang sekali dengan mahasiswa biadap yang menentang kerajaan?

Jawapan yang diberikan adalah :


Bila membaca Kenyataan Media yang dikeluarkan oleh beliau, lagi membuatkan saya tergelak - kerana tidak mungkin seseorang yang bertaraf Timbalan Menteri mengeluarkan kenyataan media bersifat 'kartun' seperti itu.

Lainlah jika kenyataan itu ditaip oleh sekumpulan blogger tiga serangkai yang siang malam bertungkus-lumus memulihkan imej Saifuddin Abdullah yang kini tercalar dek kerana 'politik baru' yang diperkenalkan beliau.

Baiklah kita baca kembali kenyataan media 'kartun' dari Timbalan Menteri Pengajian Tinggi :

Kenyataan Media Himpunan Aman di KPT

Dato' Saifuddin AbdullahTimbalan Menteri Kementerian Pengajian Tinggi 22 Disember 2011 

Pada kejadian semalam, saya dimaklumkan oleh pegawai Kementerian Pengajian Tinggi bahawa seramai lebih kurang 350 orang telah mengadakan perhimpunan aman di perkarangan pejabat Kementerian Pengajian Tinggi. Saya tidak berada di sana kerana mempunyai program di Batu Pahat dan Seremban yang telah dijadualkan terlebih dahulu.

Memorandum mereka telah diterima oleh wakil saya, Setiausaha Sulit Kanan Mohd Nazri bin Noh. Beliau juga memaklumkan kepada mereka bahawa saya menjemput mereka mengadakan pertemuan di Parlimen pada 12.15 tengahari ini, tetapi ditolak.

Pada malam tadi ketika saya menghadiri program debat di UPM, Mohd Shahar Abdullah, Presiden Alumni Aspirasi dan beberapa rakannya yang lain telah menemui saya dan menyerahkan memorandum. 
Pertemuan itu berlansung dalam tempoh yang singkat sahaja dalam suasana mesra di mana kami bersalaman sambil tersenyum.

Pada pendapat saya, mereka mempunyai hak untuk berhimpun dan bersuara. Sy akan mempertahankan hak mereka ini. Saya juga dimaklumkan bahawa sebahagian daripada yang hadir itu ialah mahasiswa. Kepada mereka, saya ingin nyatakan bahawa kasih saya pada mereka tidak berubah.
Aneh bukan bila mana seorang bertaraf Timbalan Menteri Pengajian Tinggi yang mana tugas beliau menjaga hal ehwal mahasiswa dikatakan berada di Seremban untuk menghadiri satu pertandingan bola keranjang peringkat sekolah.

Nampaknya Saifuddin Abdulah cuba mengambil alih tempat Timbalan Menteri Pelajaran atau mungkin juga Timbalan Menteri Belia & Sukan?

Menghairankan bila Saifuddin Abdullah mempunyai masa yang lapang untuk melayan karenah segelintir mahasiswa pro-pembangkang atau lebih dikenali 'mahasewel' tetapi tiada kesempatan masa untuk melayan kumpulan pelajar pro-kerajaan?Malah kami juga baru dihubungi oleh alumni Pro-Aspirasi yang mengatakan kenyataan media yang dikeluarkan oleh Saifuddin Abdullah adalah satu putar belit. (Video di atas)

Jika benar Saifuddin Abdullah tidak pernah melabelkan mahasiswa antara Pro-Aspirasi dan Pro-Mahasiswa kenapa begitu sukar Saifuddin Abdullah meluangkan masa hanya untuk menerima memorandum?

Atau pun disebabkan memorandum tersebut mendesak beliau berundur jadi pada anggapan beliau permintaan sekumpulan mahasiswa ini tidak perlu dilayan?

Aneh juga bila Saifuddin Abdullah seolah-olah 'menyindir' mahasiswa ini dipaksa untuk berdemo dan mengatakan majoriti yang hadir dari Uni KL. Saifuddin Abdullah yang tiada di lokasi juga percaya kepada propaganda pembangkang? 

Apa yang berlaku di PWTC juga jelas menunjukkan Saifuddin Abdullah dipermainkan atau dalam bahasa mudahnya Saifuddin Abdullah kena 'kencing' dengan mahasiswa SMM yang dia agung-agungkan. Sebab itu desakan supaya kumpulan terbabit memohon maaf pun tidak diendahkan.


Saya juga mendapat maklumat bahawa Saifuddin Abdullah bertindak mengeluarkan arahan kepada pengawal keselamatan di PWTC agar tidak menggangu mahasiswa yang berdemo tempoh hari. Sebab itu pengawal keselamatan di PWTC hanya melihat sahaja tindakan menurunkan bendera dek kerana mereka akur arahan yang diberikan oleh MT UMNO sendiri.

Jika benar beliau mengeluarkan arahan sedemikian kepada pengawal keselamatan, memang wajarlah dia bertanggungjawab ekoran insiden bendera Presiden parti UMNO diturunkan di 'rumah' sendiri.

 http://muzammilarif.blogspot.com/

Maaf bersyarat- SMM

Posted: 22 Dec 2011 11:21 AM PST

pelajar IPT yang dihasut oleh Anwar, dijemput ke rumah untuk diberi motivasiSHAH ALAM- Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) sedia meminta maaf atas tindakan mereka menurunkan bendera berwajah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tetapi bersyarat.

Presidennya, Ahmad Syukri Abdul Razab berkata, tindakan mahasiswa menurunkan bendera selama lima minit itu juga membawa mesej jelas bahawa perdana menteri perlu serius terhadap suara mereka.

"Pendirian kami, tidak akan meminta maaf tetapi kami akan meminta maaf jika kerajaan memansuhkan Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) dan memberi autonomi kepada univerisiti.

"Bukan sahaja kami, bahkan seluruh mahasiswa akan berterima kasih jika ia dapat dimansuhkan," katanya ketika dihubungi Sinar Harian, hari ini.

Selain itu, Syukri turut mempersoalkan tindakan 'bisu' Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Khaled Nordin dalam isu Auku dan meminta agar beliau bersuara.

Katanya, Khaled seolah-olah berselindung disebalik timbalannya, Datuk Saifuddin Abdullah dalam isu yang melanda mahasiswa ini.

"Kami tiada masalah dengan Datuk Saifuddin malah beliau merupakan ikon yang perlu dihormati oleh semua pihak.

"Bagaimanapun, saya bersimpati dengan beliau yang seolah-olah menjadi mangsa kepada orang yang tidak membuat kerja," katanya.

Beliau turut mendesak agar Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan Khaled untuk mengeluarkan kenyataan berhubung isu Auku.

LAGI HUDUD PAS

Posted: 22 Dec 2011 08:56 AM PST

Tindakan Adam Adli Kurang Sopan-DS Zambry

Posted: 22 Dec 2011 07:36 AM PST

MIC Setuju Tukar Kerusi Pasir Panjang Dengan UMNO-DS Zambry

Posted: 22 Dec 2011 07:34 AM PST

Apa Pendapat Afdlin Shauki Mengenai Adam Adli Bendera ???

Posted: 22 Dec 2011 03:58 AM PST

"Saya sedia hadapi hukuman"- Adam Adli

Posted: 22 Dec 2011 03:42 AM PST

PANEH MIANG

Posted: 23 Dec 2011 01:10 AM PST

PANEH MIANG


Asalkan belakang ada wajah Tok Guru...

Posted: 22 Dec 2011 07:23 PM PST


...cover 'urat' pakai skaf pun kira halal sajalah! Kan ke bagus tutup 'urat' macam mamat maskulin kat bawah ni...


...si genius yang suka berjenaka...tapi ada ke yang sanggup ketawa?!

Sahabat-Gunung

Posted: 23 Dec 2011 01:09 AM PST

Sahabat-Gunung


Jom Jumpa Ustaz Fathul Bari di Meru

Posted: 22 Dec 2011 11:45 PM PST


Lupakan kejap soal Adam Adli dan FACK dengan mahasiswa pro-Anwarnya..... lebih baik kita dengar ceramah ilmu dari Ustaz Fathul Bari yang bakal menggegar Meru malam nie ....

Reformasi 9 Januari 2012

Posted: 22 Dec 2011 10:00 PM PST


REFORMASI ! REFORMASI ! REFORMASI ! - satu rancangan besar untuk mengadakan Reformasi ala-ala 1998 sedang dirancang dan bakal diletupkan 9 Januari 2012 - hari yang sama keputusan Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam kes kotenya bertemu jubur Saiful .....

Yang sedap Anwar, yang pedih Saiful, penyokong dan mahasiswa pro-Anwar juga yang digerakkan untuk menyelamatkannya .....

Mahfuz Atau Hassan Ali Yang Istihar Perang?

Posted: 22 Dec 2011 07:30 PM PST


Sape yang istiharkan perang sebenarnya. Hassan Ali ataupun Mahfuz Bean?

Hassan Ali tidak pernah pula mengistiharkan perang pada PAS, sebaliknya hanya meminta Pas kembali ke landasan perjuangan yang sebenar iaitu kembali 'Membangun Bersama Islam' dan bukannya perjuangan Negara Kebajikan.....

Adakah mengajak Pas kembali ke landasan perjuangan Islam, merupakan tindakan mengistiharkan perang pada Pas?

Bagaimana pula Mahfuz Bean? Dia mengapi-apikan Pas untuk mengenakan tindakan tegas pada Hassan Ali, adakah tindakan sebegini dibenarkan dalam perjuangan Islam Pas?

Jom kita layan lagi sandiwara Mahfuz Bean.... tu belum lagi lakonan Mat Sabu 121 selain Khalid Gagap dalam memperjuangkan atau turut serta mendesak Pas kenakan tindakan tegas pada Hassan Ali?


TERkini di IPD Dang Wangi: Budak2 PKR Pertahankan Adam Adli

Posted: 22 Dec 2011 07:29 PM PST

Wahhh !!!! Lattefa Koyak Rabak bersama Adam Adli di IPD Dang Wangi dalam mempertahankan mamat tu dari diserang oleh mana-mana pihak yang tidak berpuas hati dengannya....


Adam Adli Di IPD Dang Wangi

Posted: 22 Dec 2011 06:53 PM PST


Jom, sape-sape yang nak berkenalan..... Adam Adli akan berada di IPD Dang Wangi pagi nie jam 11.00am... dia dipanggil untuk beri keterangan, seterusnya dia akan memberikan kenyataan kepada media selepas beri keterangan di IPD Dang Wangi....

Anwar BENGANG Gila .....

Posted: 22 Dec 2011 10:38 AM PST

"Haram J, semua perancangan aku boleh terbongkar. Sape yang khianati aku nie" – mungkin itulah luahan Anwar Ibrahim apabila secara perancangannya khusus dalam membebaskan dirinya untuk tidak bertanding di Parlimen Penjara Sg Buloh pada PRU13 kelak (bebaskan diri dari didapati bersalah meLIWAT Shaiful Bukhari Azlan).

Terbaru, 'Free Anwar Campaign Ke-2' atau pun FACK merupakan satu pendedahan yang mengejutkan blogger MIM.


Malah perjumpaan Anwar bersama 'kumpulan Mahasiswa SMM & Bebas' di rumahnya juga akhirnya terbongkar. Jadi, siapa sebenarnya yang memperalatkan golongan mahasiswa nie .....

Kan lebih baik membebaskan mereka untuk terus 'Belajar Terus Belajar', kenapa perlu dikacau anak-anak muda nie, khususnya dalam usaha menyelamatkan `Pemimpin Kote Rakus' (PKR) nie....

Baca perancangan 'Free Anwar Campaign Ke-2' di sini.

Patutlah Anwar Pening .... PKR akan retak bermula di Permatang Pauh

Posted: 22 Dec 2011 09:30 AM PST

Aku tertanta-tanya gak, kepnapalah Anwar semakin pening sejak kebelakangan ini... Yelah, kes 'balun jubur Saiful' akan diketahui 9 Januari depan, lama lagi tu...sempat lagi kalau nak balun sorang dua dalam masa terdekat nie ..... yelah kan, dah berkumpul-kumpul ramai-ramai kat rumah dier tu, takkan takde yang jambu-jambu kottt ....

Rupanya, dia sudah merasai keretakan partinya PKR, yang bermula di Permatang Pauh... mungkin selama ini dia tidak akan menjangka akan ada orang dalamnya sendiri di Permatang Pauh akan mengkhianati perjuangan PKR, namun berharap panas sampai ke petang, rupanya hujan di tenggahari .....

Tugasan Seterusnya Kepada Adam Adli & Kawan-kawannya

Posted: 22 Dec 2011 08:12 AM PST


Nampak gayanya, Anwar terus memberikan tugasan khas kepada Adam Adli dan pasukan 'Mahasiswanya' dalam usaha untuk membebaskan Anwar dari tuduhan liwatnya ....

Apa seterusnya perancangan mereka. Selepas PWTC, mungkin mereka nak menyerang Putrajaya plak .....


Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 22 Dec 2011 11:41 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Benarkah Kelantan semakin ditelan laut?!!

Posted: 22 Dec 2011 10:04 PM PST


Jika ada di antara kita yang pernah berkelah di Pantai Sabak sekitar penghujung tahun 80-an, pasti banyak kenangan manis yang tidak dapat dilupakan. Tentunya pasir yang halus memutih, dua bekas kubu tentera Jepun dan pemandangan bagaimana penduduk kampung pesisiran pantai bergotong royong menunda bot-bot nelayan naik ke pantai menjadi kenangan yang tidak akan dapat dilupakan sampai bila-bila.

Tetapi kini, semuanya hanya tinggal memori. Pantai Sabak yang terletak dalam DUN MB Kelantan sendiri tidak terurus dan hakisan laut telah menghancurkan segalanya. Jika berkesempatan melawat Kelantan sekali pun, lebih baik dilupakan sahaja niat untuk kembali ke pantai tersebut kerana bukan sahaja ia telah punah, bahkan turut mengancam nyawa!

Satu perkara yang pembaca perlu tahu adalah, hakikat bahawa hakisan yang berlaku sebegitu teruk di pantai tersebut hanya bermula pada tahun 1990. Adakah wujud sebarang perkaitan dengan bermulanya era pemerintahan Isle PAS di Kelantan pada tahun tersebut?!!
Meski pun hakisan telah menghancurkan kampung-kampung sejauh 2 KM dari garis pantai, namun ia tidak pernah mendapat perhatian yang serius daripada wakil rakyatnya sendiri yang kebetulan Menteri Besar. Dek kerana keprihatinan MB PAS tersebut, monumen bersejarah dan pantai yang indah sudah jauh bersemadi di dasar Laut China Selatan.

Peluang perniagaan yang berasaskan pelancongan juga sudah lama tertutup rapat kepada penduduk setempat.

Walaupun masalah tersebut sepatutnya diselesaikan oleh wakil rakyat (apatah lagi MB), namun hakisan tersebut tidak pernah dipandang ringan oleh Umno dan BN. Justeru, satu projek khas penambakan bagi mengurangkan kesan hakisan telah dilaksanakan dengan sebegitu giat kini. 

Ironinya, UMNO dan BN pula yang beria-ria mempertahankan keluasan DUN Mursyidul AM PAS dan MB Kelantan daripada terus diambil oleh ALLAH SWT! Tidakkah pemimpin yang berkenaan takut betapa kemurkaan Allah SWT terhadap dosa-dosanya memecah belahkan ummah mengakibatkannya jatuh terlungkup daripada tampuk kuasa dengan cara yang paling hina?!!

Kerana ketika itu, tiada seorang unit Amal khawarij pun yang mampu menyelamatkannya.
*Anda nilaikanlah sendiri adakah ini taraf pembangunan yang sepatutnya dinikmati oleh rakyat Kelantan yang bernaung di bawah DUN MB mereka sendiri?!!

GEMPAR!!! BN bantu PAS Kelantan untuk terus berkuasa?!!

Posted: 22 Dec 2011 04:43 PM PST


Tidak cukup dengan peruntukan (bukan pinjaman) beribu billion RM yang disalurkan kepada Kerajaan Negeri PAS Kelantan sepanjang lebih 20 tahun yang lalu, kini BN juga membantu membangunkan lokasi-lokasi strategik pelancongan bagi membolehkan PAS Kelantan menjana hasil negeri.

Dana apa yang lebih menarik, kesemua hartanah tarikan pelancongan ini dibina dan disediakan secara PERCUMA kepada Kerajaan Negeri PAS. Apa yang perlu mereka buat hanyalah menguruskannya dan mengutip hasil daripadanya. Tidak satu sen pun BN minta bayar kembali.

Pelik bukan? Dalam tegarnya PAS menentang BN di seluruh negara sehingga umat Islam berpecah dan kafir mengkafir, BN tidak pernah sampai hati membiarkan rakyat Kelantan terus tehimpit dek kerana kegagalan Kerajaan Negeri mereka menguruskan dan menjana hasil negeri. Namun, usaha dan bantuan ikhlas ini semua nampaknya tidak pernah dapat memuaskan nafsu politik mereka.

Kini PAS semakin tegar di bawah kelangkang DAP untuk menumbangkan terus UMNO dan BN di peringkat persekutuan.

Agak-agaknya, apabila Kerajaan pusat BN tumbang dan digantikan dengan fuckatan yang didominasi ultra kiasu DAP, adakah negeri-negeri Melayu miskin seperti Kelantan ini akan mendapat layanan yang serupa?!! 

Seorang Lagi Pemimpin UMNO Dicabar Mahasiswa.

Posted: 22 Dec 2011 08:08 AM PST

Timbalan Menteri Pengajian Tinggi dicabar letak jawatan oleh mahasiswa.Berani betul mahasiswa sekarang. Tidak gentar untuk mencabar pemimpin yang mereka tak suka.

Apa pandangan anda mengenai perkara ini. Adakah ianya trend yang positif atau sebaliknya.

*MyMassa rasa, mana-mana mahasiswa perlu menghabiskan pengajian masing-masing sebelum berpolitik.

Canggih sungguh bandar BARU yang dibangunkan PAS

Posted: 22 Dec 2011 05:08 AM PST

Siapa kata PAS tidak mampu membawa kemajuan kepada rakyat? Untuk makluman pembaca, PAS Kelantan melalui syarikat kendalian anak menantu MB telah berjaya membangunkan sebuah bandar baru di pinggir Kota Bharu. Malah sebuah perbadanan (ala-ala Putrajaya Holding) telah turut ditubuhkan bagi mengurus selia pembangunan pesat melalui pelaburan ekonomi yang bakal dinikmati.

Jom kita santai ke sana!Kunjungan kita disambut dengan sebuah monumen Perahu Pecah yang Hampir Karam di pintu gerbang bagi melambangkan kemiskinan yang membelenggu rakyat Kelantan selama lebih 20 tahun di bawah pemerintahan PAS.


Indah bukan? Malah dapat diperhatikan dengan jelas banyak lagi premis-premis perniagaan yang bakal dibina tidak lama lagi. Kadar harga bagi setiap premis yang disediakan di sekitar bandar baru ini dikatakan telah ditetapkan bernilai tidak kurang daripada RM500,000 sebuah bagi mengekalkan prestijnya dan memastikan tiada rakyat tempatan yang tidak berkemampuan daripada memilikinya.

Ini merupakan satu tindakan bijaksana daripada Kerajaan negeri PAS yang tidak mahu membebankan kantung perbendaharaan negeri dengan hutang-hutang yang tidak dapat dipungut daripada usahawan-usahawan Melayu yang kuang berkemampuan dan berdaya saing.
  Di bawah inilah syarikat yang telah berjaya membangunkan Bandar Baru Tunjong dan perbadanan yang dipertanggungjawabkan untuk menguruskan bandar baru tersebut. Kejayaan pembangunan Bandar Baru Tunjong ini telah membuktikan bahawa kronisme yang diamalkan dalam pentadbiran dan pembahagian projek Kerajaan PAS Kelantan tidak pernah memberikan impak yang negatif kepada rakyat.

Anda sendiri boleh nilaikan. Mana ada berlaku penyelewengan?!! 

 Jadi kepada kapitalis DAP seluruh Malaysia, tunggu apa lagi? Inilah masanya untuk anda semua merebut kesempatan daripada kek ekonomi Kelantan yang selama ini didominasi oleh Melayu Kelantan. Jangan lepas peluang!

Membongkar Permainan Halus Malaysiakini.

Posted: 22 Dec 2011 01:40 AM PSTCuba baca perkataan yang MyMassa gariskan.

Tiada siapa yang pernah mengiktiraf Adam Adli sebagai pemimpin pelajar.

Adam Adli hanya sebahagian pelajar Universiti yang poyo dengan membuat satu grup, geng atau kumpulan yang mereka panggil NGO. Ahli dalam NGO tersebut mungkin hanya sekitar 10 orang.

Adakah dengan menurunkan gambar YAB PM, Adam Adli layak digelar pemimpin?

Itulah persoalan yang MyMassa cuba bawakan dan minta pembaca berfikir.

Sesiapa yang pernah menjadi mahasiswa akan tahu bagaimana keadaan di kampus yang begitu sibuk dengan tugas universiti. Jika ada masa terluang, masa yang tinggal digunakan untuk melibatkan diri secara aktif dengan program akademik atau ko-kurikulum anjuran pihak HEP.

Itu kisah mahasiswa yang kebanyakannya tinggal di kolej kediaman. Bagi yang tinggal di luar kolej, mungkin ada mahasiswa yang menggunakan lebihan masa untuk bekerja secara sambilan bagi menampung kos sewa rumah dan minyak kenderaan.

Dan wujud juga sekumpulan pelajar yang telah direkrut oleh parti politik melalui proses pengkaderan yang sistematik. Selalunya bagi parti PAS, mereka akan menyusup masuk melalui usrah dan persatuan pelajar Islam. Kumpulan pelajar ini telah diperdaya oleh pembangkang serta dihasut untuk tidak mengikuti program akademik atau ko-kurikulum yang dianjurkan oleh pihak universiti.

Hasil 'berjuang' atas tiket politik, jarang sekali kumpulan pelajar ini mendapat pointer yang tinggi. Lihat sahaja pointer Adam Adli yang hanya 2.80. Sepatutnya sebagai pelajar jurusan pendidikan, Adam perlu mendapat pointer yang lebih tinggi kerana satu masa nanti dia akan menjadi pendidik. Bagaimana kualiti guru yang terhasil dengan pointer di bawah 3.00. Mungkin benar kata pepatah, situasi guru kencing berdiri dan murid kencing berlari akan berlaku. Ertinya kualiti murid yang dihasilkan oleh guru seperti Adam Adli pastinya lebih rendah daripadanya.Berbalik kepada kumpulan mahasiswa pro parti politik ini, mereka ini tidak mempunyai rakan yang ramai. Ada di antara mereka boleh dianggap sebagai LOSER atau kera sumbang yang hanya bergaul dengan kumpulan mereka sahaja. Jika berdasarkan realiti ini, bagaimana kumpulan kera sumbang ini boleh diiktiraf sebagai pemimpin pelajar?

Kepada media propaganda pro pembangkang, adalah sangat tidak tepat melabelkan Adam Adli sebagai pemimpin pelajar kerana bagaimana hendak memimpin pelajar lain sedangkan pointernya hanya 2.80?

*Fikir-fikirkan.

My Longest Yard

Posted: 22 Dec 2011 11:40 PM PST

My Longest Yard


Malam tadi ada majlis dialog Anwar Ibrahim dan mahasiswa

Posted: 22 Dec 2011 11:01 PM PST


Malam tadi berlangsung dialog antara Anwar Ibrahim dan sekelompok mahasiswa. Lokasinya adalah di kediaman Anwar sendiri.Wan Azizah juga kelihatan memberikan kata-kata aluan dalam dialog berkenaan.Nurul Izzah turut sama ambil bahagian dalam dialog ini.


Soalan kami, apakah sebenarnya agenda antara Anwar Ibrahim dan sekelompok mahasiswa malam tadi. Apa yang dibincangkan? Jeng jeng jeng!

Khir Toyo Bersalah. Apa kata penyokong Pakatan?

Posted: 22 Dec 2011 07:25 PM PST


Mahkamah dapati Dr Khir Toyo bersalah atas tuduhan rasuah.
Sekarang Hakim sedang dengar rayuan sebelum hukuman dijatuhkan.
Itu sudah takdir. Khir Toyo perlu redha.

Kes ini membuktikan bahawa mahkamah bukan perkakas atau alat Umno seperti yang digemburkan oleh pembangkang. Tiada siapa yang lebih tinggi dari undang-undang. Sama ada dia UMNO, PAS, DAP atau PKR, hukuman tetap dijatuhkan bila sudah terbukti bersalah.

Tapi lain pula kata pembangkang. Mereka kata mahkamah main sandiwara, tunggu skrip atasan. Macam-macam lagi. Anda boleh baca di ruang komen berita Malaysiakini. Klik SINI.

Mentaliti pembangkang dari dulu sampai sekarang tak pernah berubah. Macam tu jugak. Bila kena pada pemimpin mereka, "oohh..mahkamah tak adil, ini mahkamah kangaroo, macam-macam lagi". Tapi bila kena pada pemimpin UMNO, "oohh..mahkamah hanya bersandiwara, modal politik, bla bla bla"..

9 Januari nanti giliran Anwar pula. Kita tunggu apa respon mereka.

Belantan

Posted: 22 Dec 2011 11:33 PM PST

Belantan


Rentetan Peristiwa 16 Sept. Anwar Nak Jadi PM [6] : Akhirnya ada wartawan tanya kenapa Anwar menipu...!!!

Posted: 22 Dec 2011 11:15 PM PSTBagi kebanyakkan wartawan yang sering hadir sidang media Anwar Ibrahim, mereka sudah jemu dengan cerita Ketua Pembangkang itu untuk ambil alih negara selepas pelan 16 September terbukti omong kosong.

Ada juga merungut kerana tiada cerita baru untuk ditonjolkan selain dolak dalih Anwar yang kononnya hendak penyerahan kuasa dilakukan secara aman dan teratur oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

Ini seolah-olah macam cerita pencuri suruh tuan rumah buka pintu kerana hendak menyamun. Mana ada tuan rumah nak buat begitu kalau tahu pencuri suruh berbuat demikian.

Akhirnya, barangkali kerana sudah bosan dengan jawapan Anwar yang terus 'pusing-pusing' tentang tarikh baru pembangkang nak kuasa negara, seorang wartawan menempelak Anwar gara-garanya kerap berdolak dalih dalam isu itu.

Kejadian itu berlaku ketika Anwar menjawab soalan para wartawan selepas menghadiri prosiding kes liwat terhadapnya di Mahkamah Sesyen Jalan Duta di Kuala Lumpur, pagi Rabu.

Selepas Anwar mengulangi jawaban mengenai tuntutan meminta PM berjumpanya atau mengadakan sidang khas Parlimen bagi usul undi tidak percaya kepada Abdullah, sudah cukup bilangan ahli parlimen BN yang akan ;lompat', wartawan wanita itu mencelah.

"Mereka kata Datuk Seri penipu, apa Datuk Seri fikir pasal itu (penipu)?," katanya. Anwar yang nampak agak tergamam dengan soalan itu, mahu tak mahu terpaksa menjawab. "Mereka panggil macam-macam sebelum ini. Yang utama, jika mereka (kerajaan) fikir saya penipu, buatlah cara betul dan saya akan kemuka di Parlimen," katanya.

Jawapan Anwar itu merujuk kepada permohonan pembangkang supaya Perdana Menteri mengadakan sidang parlimen khas bagi mereka membuktikan sudah ada cukup bilangan ahli parlimen untuk ambil alih kerajaan.

Ketika bercakap dengan media di depan lif lobi Kompleks Mahkamah Jalan Duta itu, Anwar tidak menjawab pertanyaan bila tarikh baru serta rancangan pembangkang merealisasikan impian tersebut.

Namun beliau terus dengan ayat lamanya mendakwa ada cukup Ahli Parlimen BN yang nak melompat.

"Saya ada bilangan majoriti. Pasal deadline (tarikh untuk menubuh kerajaan baru) bukanlah satu isu," katanya. Apapun beliau juga masih enggan menyatakan jumlah dan senarai ahli parlimen BN yang setuju menyertai pembangkang.

Kini pemimpin pembangkang serta penyokong terpaksalah tunggu macam tunggu buah tak jatuh sama ada cerita peralihan kuasa ini jadi atau tidak. Namun, yang jelas tiada pemimpin utama PKR, DAP dan PAS menemani Anwar di mahkamah, Rabu berbanding kehadirannya untuk prosiding pada 9 September lalu.

Malah, bilangan penyokongnya yang hadir boleh dibilang dengan jari. Mungkinkah ini tanda-tanda, penyokong Anwar sudah bosan kena 'kelentong', begitu juga sebahagian wartawan yang 'terpaksa' kerja dan berdepan cerita sama tetapi berbeza hari. 24/9/2008

Suara Politik
Taminsari

The Unspinners

Posted: 22 Dec 2011 11:32 PM PST

MERBOK TIMES

Posted: 22 Dec 2011 11:31 PM PST

MERBOK TIMES


"You know I'm Datuk now?"

Posted: 22 Dec 2011 04:18 PM PST

Tengku Mahkota Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah menyampaikan anugerah Datukship kepada tiga artis iaitu AC Mizal, Eizlan Yusof dan Ahmad Fadzli Yaakob.

Dalam perkembangan yang sama akhbar rakyat Sinar Harian 22/12/2011 mendedahkan seorang ahli perniagaan bergelar 'Datuk' ditahan reman selepas cuba menyogok beberapa pegawai polis yang sedang menjalankan siasatan kes jenayah komersial dipercayai ada kaitan dengan skandal Pusat Fidlot Kebangsaan (NFC).

Hakikatnya dalam negara ini terlalu ramai sangat Datuk dan terdapat seorang korporat GLC wanita yang baru bergelar Datuk menjadi gila meroyan telah menghamput kakitangan syarikatnya kerana tersasul tidak 'address' beliau Datuk dalam satu majlis.

Katanya "U know I am Datuk now…so why don't you address me Datuk?".

Apa pun sesiapa juga yang bergelar Datuk itu hendaklah sedar bahawa semua gelaran dan darjah kebesaran itu hanyalah pakaian dunia semata-mata. Malaikat dalam kubur tidak mengenali pangkat dan darjah kebesaran awak.

Kepada AC Mizal apabila sudah mendapat gelaran Datuk kurangkan lah sikit terpekik terlolong semasa menjadi Juruacara program TV kerana anugerah itu datangnya dari institusi tertinggi negara ini Raja-Raja Melayu yang penuh dengan adat istiadatnya.

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 22 Dec 2011 11:07 PM PST

SELALU ADA YANG BARU


NIAT IKLAS HASSAN ALI MAHU MELETAK PERJUANGAN PAS DILANDASAN YANG BETUL

Posted: 22 Dec 2011 08:43 PM PST

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 22 Dec 2011 11:06 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Saya Turunkan Bendera Najib Bukti Mahawsiswa Berjaya Tawan PWTC...

Posted: 22 Dec 2011 11:00 PM PST


Ini pengakuan budak kurang ajar ni, dia turunkan bendera najib kerana dia rasakan hari tu adalah hari kemengan mahasiswa new politic menawan ibu pejabat umno, dia turunkan bendera najib kerana dia nak tunjuk pada rakyat mahasiswa sudah bosan dengan najib, jadi saranan aku pada najib, tarik balik peruntukan rm200 yang nak di berikan pada mahasiswa, buat apa bagi pada mahasiswa kalau mahasiswa dah tak hormat pada perdana menteri yang banyak menolong mereka...

Petunjuk Terbaru: Apa Anwar Nak Buat Menjelang 9 Januari Ini...

Posted: 22 Dec 2011 09:00 PM PST


Dah banyak kali juga aku mintak KDN melalui menterinya tahan passport anwar ni, tapi permintaan itu tak dapat respond, tak tahu kenapa, anwar pergi keluar negara bukan untuk tarik pelabur, tapi untuk burukan negara sendiri, mujurlah menteri luar kita datuk hanifah aman ni hebat orang nya, segala fitnah yang anwar tabur di luar negara dia counter balik dengan bukti dan fakta...

chegubard dan haris ibrahim di pelancaran free anwar campaign ke dua (fack)

Menjelang 9 januari ini macam-macam boleh berlaku, dulu dia kata ada orang nak tembak dia, tu pasal dia lari ke kedutaan turki, lepas tu dia kata pulak orang nak bunuh dia dan wan azizah dengan cara sabotaj kereta merc dia, ni menjelang keputusan kes dia liwat saiful ni, tak tau lah apa pulak alasan yang dia akan bagi untuk mengelak dari pergi mahkamah...

Anwar bersama hulubalang pusaka gayung di gurun kedah.

Sudah pasti anwar akan mengerahkan balaci-balacinya untuk berdemo di sekitar kuala lumpur dengan harapan supaya negara huru hara, sudah ada gerakan-gerakan macam tu yang anwar atur, free anwar campaign ke 2 (FACK2) sudah mula buat roadshow, semalam mereka sudah bergerak ke pantai timur (menurut twiter chegu bard) mahasiswa yang merusuh di pwtc dia dah jumpa semalam (lihat posting jam 10 pagi) budak-budak silat gayung pun dia jumpa minggu lepas, jadi anwar dah sediakan bala tentera yang cukup untuk huru harakan negara sekiranya dia sangkut dalam kes dia meliwat saiful, pihak polis kena alert benda-benda macam ni.

Anwar Ucap Tahniah & Raikan Pelajar Yang Merusuh Di PWTC

Posted: 22 Dec 2011 06:00 PM PST

Anwar bertemu pelajar yang merusuh di pwtc di rumahnya semalam

Anwar semalam beremu dengan pelajar-pelajar yang merusuh di pwtc dan yang menurunkan bendera najib, dalam pertemuan itu menurut sumber, anwar mengucapkan tahniah dan syabas kepada pelajar-pelajar itu kerana berani menyerang ibu pejabat umno.

Menurut sumber lagi, anwar meminta pelajar-pelajar itu terus menekan umno sehingga pru 13, anwar meyakinkan pelajar itu dengan mengatakan ada orang umno yang menyokong gerakan pelajar yang demo hari tu, jadi jangan risau atau takut.

Soalnya siapa orang umno yang menyokong pelajar-pelajar itu? adakah anwar maksudkan saifuddin abdullah? patutlah sehingga sekarang tidak ada seorang pelajar pun yang di kenakan tindakan tatatertib dari pihak universiti.

Panglima Perang Cyber

Posted: 22 Dec 2011 11:04 PM PST

Panglima Perang Cyber


Perdana Menteri DS@NajibRazak Umum Bonus Felda RM400-1,200 Tahun Ini

Posted: 22 Dec 2011 08:51 PM PST

RM0.UM.23/12: PM umum Felda akan bayar bonus insentif produktiviti RM400-RM1,200 kepada peneroka bagi tahun ini, kadar yang sama seperti 2010

Utusan Malaysia
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Bekas MB Dr Khir Toyo Didapati Bersalah oleh Mahkamah Tinggi Shah Alam

Posted: 22 Dec 2011 07:39 PM PST

BH 23/12: Mahkamah Tinggi Shah Alam mendapati bekas MB Selangor, Dr Mohamad Khir Toyo bersalah atas tuduhan beli hartanah bernilai RM6.5 juta.

Berita Harian.

RM0.UM.23/12: Khir Toyo didapati bersalah oleh Mahkamah Tinggi terhadap tuduhan dapatkan dirinya & isteri 2 lot tanah & 1 rumah di Sek. 7, 4 tahun lepas

Utusan Malaysia
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Gempar : Bangunan MOF Putrajaya Terbakar?

Posted: 22 Dec 2011 06:44 PM PST

Rasanya mungkin semburan nyamuk bukan terbakar.

Ini kerana tiada kereta Bomba di bawah bangunan tersebut.

Gambar dirakam sebentar tadi oleh Panglima semasa melalui kawasan tersebut.

Sekadar menambah koleksi gambar di blog Panglima.

Jika ada info apa yang berlaku minta tinggalkan dalam ruang komen di bawah.

Terima kasih.

@anwaribrahim Masuk Hospital Baca Berita 130 Ahli PKR Keluar Parti Di Permatang Pauh?

Posted: 22 Dec 2011 05:59 PM PST

Tidak mustahil ramai akan masuk hospital selepas satu demi satu peristiwa keluar parti berlaku.Termasuk Anwar Ibrahim.

Terbaru di Permatang Pauh melibatkan 130 ahli PKR.

Sebelum ini ia turut melanda PAS seperti di Bachok dan Pasir Puteh dan terbaru ia turut menimpa PKR.

Dalam hal ini PKR masih mendahului dengan jumlah keluar parti lebih ramai termasuk di kalangan pemimpin tertinggi mereka.

Lihat skrin yang disalin dari blog http://isusanaisusini.blogspot.com/2011/05/senarai-pemimpin-pkr-keluar-parti.html

Lihat berita 130 ahli PKR keluar parti dan kembali kepada UMNO yang disiar rakan blogger Yeop Parit di bawah.Sumber http://yeopparit.blogspot.com/2011/12/130-anggota-pkr-permatang-pauh-sertai.html

Lihat juga senarai pemimpin PKR yang keluar parti seperti di bawahKuasa Allah Maha Hebat.

MENGATASI PERANCANGAN PIHAK DAJJAL YANG INGIN MENGUASAI MALAYSIA DEMI MENGHINA AGAMA ISLAM DAN BANGSA MELAYU SERTA RAJA PEMERINTAH TANAH AIR BERTUAH INI!

posted from Bloggeroid

Twitterian Luar Negara Marcos Anguita Follow Panglima_Cyber Agen CIA ?

Posted: 22 Dec 2011 05:20 PM PST

Akhir-akhir ini ramai twitterian mengikut twitter Panglima. Samada dalam atau luar negara.

Terbaru Marcos Anguita seperti skrin di atas yang bukan calang orang kerana telah mempunyai 55,487 follower. Dulu sempat mengucapkan terima kasih kepada follower baru tetapi kesuntukan masa membataskan ia berlaku.

Semasa kecoh isu LGBT ramai kalangan penyokong LGBT telah mengikut twitter Panglima. Maknanya mereka mempunyai organisasi tersusun untuk mengikut sesiapa sahaja yang cuba mengancam kumpulan mereka.

Cuma bila ramai follower luar negara follow twitter yang baru beberapa ribu follower, terfikir juga kenapa mereka follow twitter Panglima.

Adakah untuk mengkaji atau untuk mendapatkan artikel terbaru rakan bloggers kita yang sememangnya diautomatikkan keluar di twitter Panglima apabila tiba masanya.

Dalam hal ini sekalung ucapan terima kasih kepada sifu iaitu Pengerusi Unit Media Baru Tun Faisal atas tunjuk ajar beliau tentang ilmu media baru antaranya bagaimana membolehkan artikel blog keluar di twitter secara automatik. Selain rakan rakan blogger di UMB seperti Rio dan YY.

Begitu juga rakan UMB lain seperti Razman Hakimi dan Jeff yang menjadi antara rujukan Panglima untuk masalah yang timbul terutama berkaitan Blackberry.

Jasa baik ini perlu diberitahu agar berkat ilmu. Jika kita bersyukur tentu Allah akan tambahkan ilmu. Ilmu yang ada juga perlu diajar kerana ia akan menambahkan lagi ilmu yang sedia ada.

Jangan kita lupa siapa mengajar ilmu walau ilmu IT dan 'menikamnya' kembali kerana suatu hari perbuatan tersebut akan di balas Allah di dunia lagi.

Sekian, untuk artikel pertama versi kuliah pagi Jumaat hari ini.

Video Perbualan Saari Sungip vs Hassan Ali di Antara Pos

Posted: 22 Dec 2011 08:03 AM PST

Video Antara Pos : Hassan Ali Akan Bersama Sesiapa Sahaja Untuk Pertahan Agama, Bangsa Dan Raja Melayu Kita

Posted: 22 Dec 2011 07:56 AM PST

Kenyataan YAB DS@NajibRazak Di Facebook Tentang SBPA Sejam Lalu Yang Mendapat Sokongan Hebat Rakyat

Posted: 22 Dec 2011 07:23 AM PSTAlhamdulillah komen Perdana Menteri benar-benar mendapat sambutan hangat dari rakyat.

Bayangkan dalam masa sejam beribu ribu rakyat menyukai komen beliau yang memahami masa diperlukan untuk menghasilkan skim yang benar-benar diterima rakyat.

Alhamdulillah komen ini akan diingati oleh seluruh warga penjawat awam sebagai bukti suara rakyat didengar oleh kepimpinan tertinggi negara kita.

Secara kebetulan waktu skrin dirakam juga pada detik yang bersamaan angka yang sangat digemari oleh Perdana Menteri kita.

SYABAS DAN KAMI BERBANGGA MEMPUNYAI PERDANA MENTERI YANG MEMAHAMI DENYUT NADI RAKYAT 1MALAYSIA!

posted from Bloggeroid

Mustafa Ali Kata Ada Bukti Hassan Ali dan Nasharuddin Ada Kaitan Dengan UMNO - Utusan Malaysia

Posted: 22 Dec 2011 12:52 AM PST

RM0.UM.22/12: Mustafa Ali dakwa ada bukti kait Hasan Ali & Nasharudin Mat Isa dengan agenda UMNO ekoran satu pertemuan di sebuah hotel bulan puasa lalu

Panglima : sesiapa sahaja akan dikaitkan dengan UMNO demi menjaga hati parti BiaDap seperti DAP yang marah Dr Hassan Ali membelakangkan agenda jahat mereka ingin menguasai Malaysia demi menjadikan Islam diganti dengan Kristian sebagai agam rasmi Malaysia.

Perkataan Mustafa Ali tidak lain kerana ingin menjaga hati puak puak toghut yang bencikan Dr Hassan Ali.

Celakalah siapa putarbelit agama untuk dunia. Dan tunduk kepada puak yang anti Islam,bangsa Melayu dan Raja kita.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

tok gajah

Posted: 22 Dec 2011 09:40 PM PST

tok gajah


DI TELAN MATI BINI, DI LUAH MATI ANAK ~~~~~~~~~~~~~~

Posted: 21 Dec 2011 11:24 PM PST

Dato Hasan Ali terus menyerang PAS melalui media pro kerajaan. Walaupun beliau di pehak pembangkang beliau mendapat peluang mempromosikan diri nya melaluai media yang pro kerajaan. Tidak disangkal lagi tentang kehebatan semangat beliau untuk membela nasib melayu/Islam.

Dato Hasan menyedari bahawa perjuangan Pas tentang Islam sudah jadi samar2 dan semakin pudar. Tidak ada lagi agenda perjuangan Islam dalam PAS. Beliau telah memberi massage yang jelas kepada pemimpin2 PAS tentang ketidak sesuaian nya lagi berada dalam PAS.

Sikap Dato Mahfuz yang mengkritik beliau telah memburukan lagi keadaan krisis yang melanda PAS. Sebenarnya pintu perbincangan antara pemimpin2 PAS dan Dato Hasan sudah lama tertutup rapat. Dato Hasan memang sudah bersedia dan nekad untuk di jatuhkan hukuman 'buang' seumur hidup dari PAS. 

Malang nya, tiada sesiapa pun di antara pemimpin2 atasan PAS yang berani mengambil tindakan yang drastik terhadap Dato Hasan. Beliau akan terus menjadi duri dalam daging PAS. Di telan mati bini, di buang mati anak. Itulah pepatah yang paling sesuai kita berikan kepada PAS.

PISAU.NET

Posted: 22 Dec 2011 09:26 PM PST

PISAU.NET


Melayu Rasis 20: DAP Anti Umno, Di Sebalik "Asal Bukan Umno" Pt 2

Posted: 22 Dec 2011 07:30 PM PST

Sambungan daripada artikel ini,part 1

Mudah orang melayu diperbodohkan oleh DAP & PAP, ikuti bahagian kedua .
----


Pada perhimpunan Malaysian Solidarity Convention yang diadakan di Singapura pada 6 Jun 1965, Timbalan Perdana Menteri Singapura, Toh Chin Chye, merangka agenda untuk gagasan 'Malaysian Malaysia' dengan kehadiran pemimpin-pemimpin daripada lima parti politik dari Tanah Melayu, Sabah dan Sarawak.


Berbeza dengan PAP yang mendokong pendekatan 'Malaysian Malaysia', kerajaan pimpinan UMNO cenderung untuk menegaskan pemilikan Melayu terhadap negara, pembaikan sosio ekonomi orang Melayu dan hak keistimewaan untuk orang Melayu - semuanya boleh dirangkum di dalam hak Melayu & bumiputra di negara ini yang tertakluk kepada perlembagaan negara.


Kebimbangan UMNO dalam hubungannya dengan masyarakat Cina di Tanah Melayu dan Singapura juga disebabkan oleh status sosioekonomi yang rendah orang Melayu.


Kedudukan orang Melayu dalam lingkungan politik perlu diperkuatkan untuk menghadapi ketidakseimbangan ekonomi dalam hubungannya dengan masyarakat bukan Melayu, terutamanya orang Cina yang pada umumnya dianggap rakus dan tidak sensitive kepada budaya masyarakat Melayu.


Berasa tidak selamat dan perasaan rendah diri Melayu berbanding dengan kemewahan dan keagungan masyarakat Cina menjadi pokok pangkal perdebatan tentang nilai 'Malaysian Malaysia'. Maka inilah yang diperjuangkan sehingga sekarang secara konsisten oleh Umno.Malangnya melayu yang menyokong pakatan secara membuta tuli hanya berlandaskan pelbagai sentimen benci hasil momokan DAP sama sama berganding bahu bersama chauvanis ultrakiasu menentang perjuangan Umno dan BN.


Sebagai tambahan pada waktu itu, konsep 'Malaysian Malaysia'diterima oleh bukan Melayu, orang Melayu menolak konsep tersebut. UMNO menuduh Lee dan PAP mempersoalkan kedudukan istimewa dan kelebihan orang Melayu. Sebenarnya, perasaan marah timbul hasil dari PAP yang dianggap cuba merampas penguasaan politik.( Senario ini anda dapat lihat sejak PRU12,dimana konsep Malaysian Malaysa,Buku Jingga dan Negara Berkebajikan diperjuangkan oleh DAP,PKR dan PAS.)


Bertitik tolak daripada itu, ia mendorong kewujudan pejuang Melayu di Singapura yang dipengaruhi oleh Syed Albar dan Syed Nasir di dalam UMNO menjayakan perhimpunan-perhimpunan demi menentang PAP. Perhimpunan-perhimpunan ini menyebabkan kekacauan di Singapura pada tahun 1964. Sehari sebelum kekacauan berlaku, Syed Albar berucap dalam sebuah perhimpunan Melayu dengan ucapan yang berapi-api dengan katanya:

Kita mempunyai kekuatan terakhir yang kita boleh bergantung. Kita adalah lemah di semua bidang. Kita adalah lemah dari segi ekonomi. Kita adalah lemah dalam bidang pendidikan. Walau bagaimanapun,kita tetap memiliki senjata terakhir dan kekuatan yang kita boleh gunakan dengan mengenakan desakan terhadap pihak lain untuk mengenali kewujudan kita dan kehadiran kita, di pulau Singapura ini.

Senjata ini adalah tidak lain dari perpaduan kita ... dengan perpaduan ini kita akan menyelamatkan orang kita, kita akan memperbaiki diri kita. ...jika perpaduan ini berterusan, oleh kemahuan Tuhan, saya memberitahu anda, tidak ada kuasa di bumi boleh menginjakkan kita, tiada kuasa yang memandang rendah kita.
(Jika diperhalusi ucapan tersebut,pada ketika itu kaum melayu berpecah atas perbezaan fahaman politik,namun mereka bersatu padu dengan menolak perbezaan ideologi politik untuk menentang Malaysian Malaysia.Cuba anda perhatikan sekarang ini apabila melayu berpecah kepada 4 Umno,PAS,PKR dan atas pagar.DAP chauvanis ultrakiasu memainkan peranan menggunakan peluang ini untuk memperluaskan pengaruh Malaysian Malaysia yang diterjemahkan didalam buku Jingga manakala PAS turut menjadi alat dengan konsep negara berkebajikan.)
Perkara terakhir yang menyebabkan pemisahan Singapura adalah penubuhan Malaysian Solidarity Convention (MSC) yang diketuai oleh PAP dan terdiri dari parti-parti pembangkang bukan Melayu. Slogannya, 'Malaysian Malaysia' mendesak kewujudan sebuah negara yang menolak perlembagaan negara .

Bagi Perikatan(BN), slogan tersebut adalah secara kesimpulan satu serangan ke atas keistimewaan orang Melayu, Islam, Bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi dan malahan Sultan Melayu.Perbandingannya pada masa sekarang anda dapat lihat bagaimana DAP,PKR dan PAS turut sama mengadakan kempen yang mirip kepada Malaysian Malaysia.

Lee Kuan Yew bermain dengan perasaan perkauman untuk mencapai cita-cita politiknya yang tinggi. Penubuhan MSC telah menduga kesabaran Perikatan kepada had yang tertinggi dan pemisahan antara dua buah negara telah dilihat sebagai satu penyelesaian yang berkesan dalam menghadapi konflik-konflik bersifat politik dan perkauman ini.

Dalam konteks ini, permintaan Singapura untuk mewujudkan satu masyarakat seimbang bertentangan dengan perlembagaan negara yang menjaga hak dan kepentingan bumiputra .


Tunku begitu sedih dan amat susah hati dengan pertemuan Lee di Singapura dengan kumpulan-kumpulan pembangkang dari Borneo dan Tanah Melayu,pertemuan itu semata-mata untuk mengutuk isu perkauman.Di sini Pisau mahu anda lihat bagaimana secara konsisten DAP memainkan sentimen perkauman,rasis dan menyerang kesemua institusi yang menjadi tiang kepada negara.

Kita dapat melihat pada ketika itu orang melayu yang mempunyai perbezaan politik turut sama bersatu dalam memerangi Malaysian Malaysia.Sebagai contoh Parti PAS juga menggesa Tunku untuk mengambil tindakan keras terhadap Lee dan pengikutnya, sebagai contoh, dengan menahannya di bawah ISA.


Tetapi amat berbeza pada zaman sekarang apabila Nik Aziz dan semua pemimpin PAS begitu sayangkan dan tunduk kepada DAP. Dalam pelbagai isu PAS dilihat menjuarai mempertahankan ideologi DAP hingga menyerang dan memperlekehkan peranan bangsa melayu dan kepentingan pengaruh politik melayu adalah penting.


Apabila Tanah Melayu mencapai kemerdekaan, orang Melayu telah dijanjikan dengan hak keistimewaan khas. Apabila hak-hak mereka telah diancam oleh slogan MSC, orang Melayu bertindak balas dengan kuat kerana khuatir akan berlakunya sekali lagi peristiwa Malayan Union. Oleh itu, perjuangan Singapura membentuk satu masyarakat sama rata tidak diterima baik oleh kaum Melayu.


Ringkasnya, MSC, yang berakar umbi dari semangat kebangsaan Singapura tidak diterima oleh pendokong semangat kebangsaan di Malaysia pada ketika itu. Sepintas lalu, ideologi PAP 'Malaysian Malaysia' telah mengancam kepentingan politik pemerintah Melayu. Perbezaan idea-idea dan pendekatan-pendekatan berkenaan isu-isu bersifat perkauman dan politik mendorong ke arah konflik di antara PAP dan perikatan. Selepas penggabungan Singapura dengan Malaysia, 'Malaysian Malaysia' berterusan mencabar kepimpinan perikatan(BN).LAKONAN
Lee Kuan Yew yang paling hebat ialah semasa dia menangis teresak-esak sehari sebelum YTM Tunku Abdul Rahman mengeluarkan Singapura dari Malaysia. Lee Kuan Yew menulis dalam Bibliografinya bahawa dia cuba berusaha menyelamatkan Singapura supaya terus berada dalam Malaysia, namun YTM Tunku tetap dengan keputusannya.

Lee Kuan Yew menangis bukan kerana Singapura dikeluarkan dari Malaysia. Dia Menangis kerana impiannya untuk menawan negeri-negeri di Pantai Barat Malaysia melalui PAP dan konsep Malaysian Malaysia itu telah gagal berkecai. Lee Kuan Yew sebenarnya bercita-cita untuk menawan Johor Bahru, Seremban, Melaka, Kuala Lumpur, Ipoh, Penang di mana penduduk Cina majoriti atau hampir sama dengan orang Melayu. Itu cerita 40 tahun dulu, hari ini konsep Malaysian Malaysia yang disambung oleh DAP (adik PAP sebenarnya ) telah dihidupkan kembali dan sudah menguasai KL, Selangor, Ipoh dan 100% Penang. Lim Guan Eng hari pertama dilantik Ketua Menteri, tidak lagi menyebut Pulau Pinang sebaliknya menyebut Penang.-Azihanizam


Sebaik saja Malaysia berpisah dengan Singapura,DAP ditubuhkan untuk meneruskan agenda PAP. Pisau melihat usaha yang dijalankan DAP begitu berjaya hinggakan segolongan orang melayu turut sama bangkit memperjuangkan Malaysian Malaysia.


Melihat kepada situasi ini,DAP turut mengubah nama Malaysian Malaysia kepada Middle Malaysia untuk mengaburi dari mata rakyat kononnya perjuangan mereka tidak serupa dengan PAP.Kita juga boleh lihat bagaimana DAP menyerang orang melayu, Jika bangsa melayu bercakap akan soal hak dan kepentingan bangsa sendiri akan dituduh sebagai rasis! Jika mereka mengkritik ,memperlekeh,persoal hak dan kepentingan melayu dan Islam tidak pula digelar sebagai rasis. Melayu diasak sebegitu rupa hingga langsung tidak boleh mendonggak kepala.

Sedarkah anda?

Jika anda telah baca sehingga baris ini,anda sudah nampak bagaimana DAP dan PAP menggerakkan grand design memperluaskan hagemoni politik Singaporean Singapura kedalam pemikiran rakyat negara Malaysia.

Kenapa?

Lim Kuan Yew mengakui didalam memoir bahawa beliau bercita cita untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Lee Kuan Yew di dalam Memoirnya berkali-kali menceritakan bahawa beliau lebih baik daripada Tunku Abdul Rahman. Beliau mahu menjadi Perdana Menteri Cina Malaysia yang pertama.

Walaupun tidak berjaya, Lee Kuan Yew telah menjadikan dirinya sebagai Perdana Menteri Malaysia semasa melawat negara-negara barat pada awal tahun 1960an. Delegasi Singapura diistilahkan dengan nama Lee Kuan Yew sebagai Perdana Menteri, dengan duta-duta Singapura disebut tidak sebagai dari negara Malaysia.-mymassa


Tun Mahathir juga mendedahkan cita cita Lim Kuan Yew untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia


Singapore's Lee Kuan Yew longed to be prime minister of the much bigger Malaysia, political arch-foe Tun Dr Mahathir Mohamad said in his memoirs out today.

"The Singapore of the early 1960s was too small for him and his ambitions. Malaysia was a real country, not a city-state and to become Prime Minister of Malaysia would satisfy his ambitions, especially for power and a more than municipal role," Dr Mahathir, Malaysia's PM from 1981 to 2003, wrote in his autobiography "A Doctor In The House: The Memoirs of Tun Dr Mahathir Mohamad".

The 84-year-old said that when Malaya's foremost freedom fighter, Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj, first spoke of a bigger country made up of the peninsula, Singapore and all of Borneo, "Lee eagerly welcomed it".

"He even aspired to become its Prime Minister, something he knew was entirely possible because the Chinese would make up the biggest racial group in the Federation," Dr Mahathir added.

When Malaya won its independence in 1957, the Malays were slightly more than half the total population of the peninsula, the Chinese 30 per cent, the Indians about 10 per cent and the rest a mix of other races.

Dr Mahathir blamed this on the British colonial masters who had allowed the Chinese to migrate freely into the strategic island port to safeguard their trade in the Far East.

He wrote that colonial Britain had turned Singapore into a Chinese settlement, and effectively, a Chinese country after independence, where the Malays were second-class citizens.

"Not the kind of person to be content with a secondary role, Lee saw Malaysia as his chance to dominate a substantial nation and become its Prime Minister," Dr Mahathir said.

He said that Lee was not bothered to correct the disparities between the Malays and the non-Malays and had instead banked on Chinese votes on both the island state and the peninsula to boost his standing as leader of the People's Action Party's (PAP) position for the prime ministership of Malaysia.

"He denounced what he called Malay racism, but in expecting the Chinese to support him as a Chinese who would uphold Chinese interests, he revealed himself as a racist," Dr Mahathir said.Katakanlah negara ini berjaya diperintah oleh pakatan,sudah pasti corak dan dasar pemerintahan negara kita akan mengikuti acuan Singapura. Di Singapura apa lagi yang tinggal untuk orang melayu? Sama sama kita fikirkan..http://1.bp.blogspot.com/-okxuYaX1tD8/TuIINxsh0xI/AAAAAAAANes/9K9ErNrh83g/s320/390690_286182991419167_100000824060574_733297_1201116737_n.jpg


Baca siri melayu rasis:Klik sini

Melayu Rasis 20: DAP Anti Umno, Di Sebalik "Asal Bukan Umno" Pt 1

Posted: 22 Dec 2011 05:03 PM PST

Siri melayu rasis kali ini membicarakan bagaimana pengaruh DAP mencorakkan ideologi politik pakatan. Penafian para penyokong pakatan yang mereka bukanlah tunggangan dan alat kepada DAP sebenarnya ditutup oleh kurangnya pengetahuan mengenai sejarah.


Pisau melihat penyokong pakatan secara semborono,atas dasar marah dan emosi hinggakan mereka sendiri tidak nampak apa yang diperjuangkan oleh mereka.Pelbagai jenis bentuk kebencian ditanam didalam pemikiran orang melayu agar membenci kepada parti nasionalis Melayu.Kenapa?


Baru baru ini Pisau menulis artikel mengenai Umno adalah musuh utama DAP. Parti chauvanis ultrakiasu yang rasis ini terang terangan mengistiharkan parti nasionalis orang melayu sebagai musuh yang harus dihapuskan.Entri itu mahukan pendapat para pembaca kenapa DAP begitu memusuhi Umno.:klik sini

Pelbagai macam pendapat,tetapi tidak menjuruskan sebab dan kenapa DAP begitu memusuhi Umno dan sejarah perjuangan DAP yang konsisten memperjuangkan Malaysian Malaysia.

Kemudian perkembangan terkini apabila gerembolan PKR pula melancarkan ABU(Asal bukan Umno) ,menariknya golongan seperti CheguBard dan gerembolannya sama ada sedar atau tidak telah dijadikan sebagai tunggangan DAP untuk melaksanakan grand design menakluk negara.

Perancang strategik PAP berpendapat parti nasionalis Umno hanya mampu dihapuskan jika melayu sendiri yang menyerang institusi itu sendiri.Maka kempen membenci Umno dilaksanakan dan DAP sejak sekian lama telah memasukkan jarum dan makin menampakkan hasil semasa kempen PRU12.
http://3.bp.blogspot.com/-9YSloQdRSmQ/TuZWQqEqLdI/AAAAAAAADlE/YN0eklpu4t0/s1600/ABU+N9.jpg

Orang melayu Islam PAS atau pun PKR sebenarnya tenggelam didalam ideologi politik pakatan tanpa mengambil kira apakah perjuangan DAP sebenarnya,sama ada sedar atau tidak perjuangan pakatan bukanlah perjuangan 3 parti tetapi lebih kepada perjuangan DAP.

Kalangan mereka yang menyokong membuta tuli kempen ABU tak lebih kepada menjadi alat DAP meluaskan pengaruh mereka.

Amat lemah dalam pengetahuan sejarah menjadi punca yang membarah kenapa orang melayu sanggup menyokong ideologi DAP .Hinggakan ada juak pakatan menyalahkan Umno kononnya menjadi punca kehilangan Singapura.

Hujah dangkal tanpa usul periksa ini membuktikan betapa pemalasnya melayu hingga terus menyalahkan parti yang memperjuangkan bangsa dan agama sendiri tanpa mengetahui sejarah disebalik perpisahan Malaysia dan Singapura.

Kenyataan Lim Kuan Yew yang mahukan Singapura bergabung kembali bersama Malaysia sejak 1997.

Dan pada 2004 Lim Kuan Yew didalam satu wawancara TV di Shanghai pernah berkata Singapura akan menyertai Malaysia semula tetapi dengan syarat Umno harus dihapuskan,setiap orang harus diberi kesaksamaan dan keadilan berdasarkan meritokrasi.

Dan sekali lagi 3 tahun kemudian ,2007 Lim Kuan Yew menyatakan hal yang sama

SINGAPORE, Oct 11 (Bernama) -- Some 10 years after remarking that Singapore might rejoin Malaysia if the island state's economy faltered and if Malaysia pursued meritocracy, Minister Mentor Lee Kuan Yew has again spoken on the subject.
Jika anda perhatikan,setiap kali kenyataan Lim Kuan Yew bercakap mengenai meritokrasi sama rata dan pengabungan adalah hampir kepada setiap pilihanraya umum dinegara kita.Adakah Lim Kuan Yew bercakap bagi pihak DAP?

Kenapa Kuan Yew begitu memusuhi Umno?Jika Kuan Yew memusuhi Umno maka PAP juga memusuhi Umno begitu juga DAP. Di sini anda sudah nampak kaitan yang amat kukuh mereka bermusuh dengan Umno atas sebab yang sama.Ini bukan satu kebetulan kerana sejak dari dulu lagi tertubuhnya DAP memperjuangkan Malaysian Malaysia sebenarnya adalah perjuangan PAP.


Rahsia disebalik kempen ABU(Asal Bukan Umno) dan mengapa DAP begitu memusuhi dan dendam kepada Umno,kita harus kembali melihat sejarah :Negara kita dibentuk pada 16 September 1963 ,dari segi aspek keselamatan ancaman domestik dan serantau maka tertubuhnya Persekutuan Malaysia melalui penyatuan Tanah Melayu wilayah Borneo iaitu Sabah dan Sarawak ,Brunei Darussalam serta Singapura.Namun Brunei atas perkiraan politik menarik diri kerana ingin menentukan hala tuju sendiri dengan tidak menjadi sebahagian daripada Malaysia.


Sebaliknya penyertaan Singapura ke persekutuan Malaysia sebenarnya lebih kepada mahu memperluaskan pengaruh politik berbanding daripada aspek keselamatan yang ketika itu kita semua tahu ancaman komunis amat kuat.


Permusuhan dan dendam PAP terhadap Umno apabila Lim Kuan Yew gagal untuk memperluaskan pengaruh politik beliau di semenanjung Tanah Melayu selepas pengabungan Singapura bersama Malaysia.Masalah bermula dalam masa beberapa minggu penggabungan apabila BN pada waktu itu dikenali sebagai parti Perikatan berganding bahu dengan parti-parti kecil di Singapura untuk membentuk satu kelompok baru dan menentang PAP dalam pilihan raya Singapura pada bulan September 1963.


Dalam memperluaskan hagemoni dan ideologi politik PAP,Lim Kuan Yew begitu agresif sebaik saja Singapura menyertai Malaysia,beliau terus memulakan kempen memperluaskan pengaruh politik . Kuan Yew melihat pengabungan ini adalah peluang buat beliau dan etnik cina untuk menguasai pucuk pimpinan negara memandangkan jumlah majoriti kaum cina secara langsung telah mengatasi dan menjadi lebih majoriti daripada kaum melayu.


Tunku khuatir bahawa PAP akan menggalakkan para pengundi Cina di tanah besar untuk menyokong mereka dan membolehkan PAP untuk mengambil tempat MCA sebagai parti Cina dalam Perikatan.Berdasarkan fakta jika Tunku membenarkan para pengundi dari Singapura boleh mengundi di seluruh semenangjung sudah semestinya pada waktu itu PAP akan menguasai seluruh semenanjung tanah melayu dalam sekelip mata.Apakah ini yang dimahukan oleh juak pakatan hingga menyalahkan Umno kononnya kehilangan Singapura?


Berdasarkan senario ini bukankah pada waktu sekarang ini kita dapat melihat bagaimana peranan MCA dan Gerakan sudah diambil alih DAP?Kita dapat melihat melalui kempen propaganda DAP yang menyemai kebencian kaum kononnya parti MCA dikatakan sebagai tunduk kepada Umno.

DAP berperanan menghasut kaum cina kononnya MCA tidak ada langsung berjasa kepada kaum cina dinegara ini.Kesemua jasa dan sejarah MCA cuba dipadam oleh DAP.On 16 September 1963, Singapore became part of Malaysia. However, the union was short-lived. The Malaysian Central Government, ruled by the United Malays National Organisation (UMNO), became worried by the inclusion of Singapore's Chinese majority and the political challenge of the PAP in Malaysia. Lee openly opposed the bumiputra policy and used the Malaysian Solidarity Convention's famous cry of "Malaysian Malaysia!", a nation serving the Malaysian nationality, as opposed to the Malay race.Sekurang-kurangnya tiga kejadian yang merosakkan hubungan Singapura-Malaysia, antara tahun 1964 dan 1965.

Terdapat rusuhan-rusuhan kesan dari konflik-konflik bersifat perkauman di antara orang melayu dan pelampau perkauman di kalangan chauvanis cina PAP di Singapura.Ia menyumbang kepada hubungan yang tidak baik di antara kerajaan Cina di Singapura dan kerajaan pusat yang diketuai oleh orang Melayu di Kuala Lumpur.


Usaha oleh Lee untuk mengemukakan calon-calon PAP dalam pilihan raya 1964 di Tanah besar telah diterjemahkan oleh ahli politik Melayu sebagai satu usaha oleh Lee untuk merebut pucuk pimpinan di Kuala Lumpur.


Pada bulan Mei 1965 Lee menghimpun empat parti pembangkang di Tanah Melayu dan Sarawak untuk menyertai PAP dalam konvensyen perpaduan Malaysia atau Malaysian Solidarity Convention (MSC) yang mendokong konsep'Malaysian Malaysia'.


Sekali lagi, ini telah dianggap oleh Perikatan(BN), khususnya UMNO, sebagai satu manifestasi cita-cita Lee untuk menjadi Perdana Menteri- pada ketika ini bukan sahaja dengan menarik sokongan masyarakat Cina tetapi kesemua golongan masyarakat.


Perbezaan-perbezaan politik di antara Perikatan yang diketuai oleh UMNO dan PAP, memuncak sepanjang tahun 1964. Selepas PAP memenangi pilihan raya Singapura 1963, PAP mendesak Tunku untuk mencalonkan satu daripada dua Senator Persekutuan dari Singapura, yang Tunku bersetuju untuk melakukannya.


Pada ketika itu strategi PAP nampak seperti cuba untuk memecah belahkan antara UMNO dan MCA dengan menunjukkan yang MCA tidak berharga sebagai satu rakan kongsi dalam Perikatan dan dengan cuba menggantikan MCA dalam Perikatan. Ini adalah harapan yang dikejar oleh PAP semasa pilihanraya 1964 apabila ia bertanding di kawasan yang ditandingi oleh MCA dan bukan terhadap UMNO.


Namun usaha memecahkan MCA dari UMNO gagal. Hasil dari langkah radikal PAP terhadap Perikatan, pemimpin-pemimpin Tanah Melayu merancang untuk menangkap Lee. Keadaan keselamatan dalam negeri semasa agak tegang, memandangkan terdapat kemungkinan rusuhan-rusuhan yang sukar ditangani berbanding peristiwa-peristiwa yang serupa sebelumnya. Jika Lee tidak ditahan, ia bukan berkemungkinan bahawa beliau akan mengecam perjanjian Malaysia.


Matlamatnya adalah untuk memprovokasi Perikatan hingga sampai satu keadaan yang mana mereka dianggap dengan jelas salah, sebagai contoh dengan cara menahan Lee.


Selain daripada pengaruh komunis, Tunku melihat ideologi PAP 'Malaysian Malaysia' sebagai berpotensi mendatangkan ancaman terhadap Malaysia. Dengan cara ini PAP telah cuba untuk menguasai beberapa kumpulan berhaluan kiri, terutamanya masyarakat Cina. Lee menyatakan idea 'Malaysian Malaysia' yang bertentangan dengan perlembagaan negara seperti berikut:

Malaysia seharusnya menjadi sebuah masyarakat demokratik yang mana perbezaan pendapat yang sah... sepatutnya dibenarkan dan mana-mana individu dan parti politik mempunyai kebebasan penuh untuk memujuk warganegaranya secara berperlembagaan dalam menerangkan sudut pandangan masing-masing.

Malaysia sebagai masyarakat berbilang kaum dan pelbagai kebudayaan mesti menunjukkan penghormatan dan toleransi terhadap kepelbagaian yang sah. Malaysia adalah kepunyaan rakyat Malaysia secara menyeluruh dan bukan untuk mana-mana masyarakat atau kaum tertentu.Sebagai sebahagian daripada agenda 'Malaysian Malaysia', Lee memulakan satu pertemuan di Singapura pada 12 Februari 1965. Pemimpin-pemimpin pembangkang Cina dari tanah besar dan Sarawak menghadirinya serta turut serta adalah dua orang wakil tidak bernama dari parti utama di Sabah. Wakil dari tanah besar ialah Lim Cheong Eu, bekas presiden MCA yang telah menjadi Setiausaha Agong United Democratic Party (UDP).


Wakil daripada Sarawak ialah Ong Kee Hui, pengerusi SUPP. Tujuan utama mesyuarat adalah untuk membincangkan strategi untuk menghadapi tekanan dari pemimpin Melayu dalam kerajaan Perikatan. Ia mencadangkan untuk mewujudkan Malaysian Solidarity National Convention.Bersambung part 2

http://1.bp.blogspot.com/-okxuYaX1tD8/TuIINxsh0xI/AAAAAAAANes/9K9ErNrh83g/s320/390690_286182991419167_100000824060574_733297_1201116737_n.jpg


Baca siri melayu rasis:Klik siniCeramah Yang Pakatan Cukup Takut Adalah Kebenaran

Posted: 22 Dec 2011 05:00 AM PST

Ceramah sebegini puak khawarij PAS dan pakatan cukup takut mereka dengar,takut kerana akan kehilangan akidah dan kiblat mereka kepada DAP dan Lim Guan Eng.Takut kerana akan beralih arah daripada berimankan Anwar Ibrahim.

Pisau kata " ramai yang dah mula sedar,haprak pakatan banyak bohong!"

"Isteri Saya(Nga) Curi Sikit" Sekupang Kata Curi Tetap Curi

Posted: 22 Dec 2011 12:00 AM PST

Nga Khor Meng pastor dan adun DAP rasis chauvanis ultrakiasu sudah terkena daulat negeri Perak.Di maki hamun menteri besar Perak kemudian memperlekehkan kerajaan Perak sebagai "Darul Kartun" kononnya banyak penyelewengan,nah ibarat meludah kelangit blogger sekupang ajar Adun DAP apa itu langit atau rendah.

Si rasis ini pada mulanya meremehkan pendedahan yang dibuat oleh blogger sekupang mengenai seleweng tender dan salah guna kuasa .Kemudian Nizar lembu tunggangan DAP turut sama mempertahankan Nga kononnya tender tersebut dibuat secara telus.

Dalam pada itu Nga dengan ikhlas mengakui isterinya sebagai rakan kongsi lelap dalam erti kata lain mengakui isterinya ada juga mencuri sikit wang kerajaan negeri atas dasar sebagai kroni pada waktu haprak pakatan menjadi kerajaan di Perak.

Cabaran Nga agar pendedahan ini dilaporkan kepada pihak SPRM disahut oleh blogger sekupang.Kelmarin satu laporan dibuat oleh blogger sekupang di pejabat SPRM.
Bila Nga Kor Meng mencabar teman untuk lapor kat SPRM Pasal tender Long suit, Teman Lapor ler adaker kata teman ni buat-buat bukti, Jam 3 petang tadi teman terus ke SPRM dan buat laporan tentang kes Tender Long Suit semasa pemerintahan Pakatan Rakyat sebagai kerajaan Negeri. Terima kasih kepada Angkatan Pemikir (AP) kerana memaklum kat teman bila si Nga komeng mencabar teman dalam Malaysiakini supaya membuat laporan, sebagai mewakili hak rakyat teman buktikan teman buat laporan ke SPRM

Sebelum ini teman memang dah buat posting cerita ni pada 16 Disember lalu (klik), komer nilai kan sendiri macam ni punya kes samada menyamun atau tak? komer sebagi rakyat pun ada hak menilai, samada benar atau tak, tak kan asyik dengor ceramah alustaz watikah PAS ni jer, memanjang kena angguk jer asyik nak dengor segala ceramah yang kerajaan sekarang ni korup beratus billion tapi tak buat laporan pun, sebab teman nak komer jangan terlalu angguk jadi teman tak saja bercakap tapi apa ada masalah nak tegak kan kebenaran, sakit hati aku bila si ustaz komeng asyik mengafirkan orang islam jer!


TENGOK SENDIRI HARGA SYARIKAT BININYA

DAH BAYOR YOP!

SENDIRI TENGOK!

TU DIA NAMA SYARIKAT YG DIAWARD LEPAS TARIK BALIK DARI GODMAN TAILOR

DAH BAGI AMIK BALIK< TENGOK TU DIA TULIS APA KERAJAAN NEGERIPALING TINGGI TU SYARIKAT RAKAN TIDOR HAHAHA!


YANG PALING ATAS ORAG KUAT DAP TU... TABIR LAGI LER PAS!


TU DIA BARU 4 BULAN LEBIH... SYARAT SYARIKAT BERPENGELAMAN KONON!
sumber:Sekupang dua
Pisau kata " DAP Perak sudah gaduh sama Nga,diaorang mau angkat orang lain itu Nga manyak langsi"

Yusmadi Skandal Dengan Guan Eng Gelapkan Wang Rakyat!?

Posted: 21 Dec 2011 10:00 PM PST

Sebelum ini pernah Pisau dedahkan ahli parlimen Balik Pulau Yusmadi yang kurang ajar mengherdik kakitangan awam dek kerana beliau sendiri salah guna kuasa,seleweng harta awam,baca artikel dibawah

Beliau terkenal dengan perangai pakai wang rakyat kemudian anggap duit serupa mak bapak sendiri yang punya.Jenis yang tak reti bayaq hutang ini diangkat jadi ahli parlimen Balik Pulau


Sejak membuka pusat khidmat dan perniagaan beliau,dikhabarkan beliau tidak membayar sewa kepada kerajaan negeri. Hutang tertunggak mencecah ribuan ringgit.Beliau menggunakan kedudukannya sebagai Ahli parlimen pakatan untuk salah guna kuasa apabila bertindak tidak membayar sewa yang menjadi hasil kepada kerajaan negeri.


Kakitangan kerajaan negeri diherdik oleh Yusmadi apabila cuba mendapatkan tunggakan bayaran.Malah dengan kurang ajarnya Yusmadi memperlekehkan kakitangan kerajaan yang menjalankan yang menjalankan tugas .Beginikah akhlak seorang pemimpin?Beliau sendiri menunjukkan sikap yang tidak memberi tauladan yang baik kepada rakyat.


Sudahlah tidak membayar sewa,Yusmadi membuat untung dengan hasil urusan pejabat guamannya,malah dikhabar gerai berger dihadapan pejabatnya juga diambil sewa.Begitulah hapraknya "Maufakat" Yusmadi di Balik Pulau.


Yusmadi menjadi buah mulut rakyat Balik Pulau kerana tidak menjalankan tugas beliau sebagai wakil rakyat.Hinggakan batang hidung pun tak nampak. Surat terbuka kepada Yusmadi:klik sini

Yusmadi melutut kepada DAP dan pernah diherdik dan diperlekehkan oleh DAPSY :klik sini
selanjutnya klik sini


Yang terkini Yusmadi dikhabarkan sekali lagi memaki hamun kakitangan awam,dikhabarkan hutang kepada kerajaan negeri sudah mencecah RM11 ribu kerana beliau langsung tidak mahu membayar sewa keatas harta hak milik kerajaan negeri.

Sehingga sekarang beliau berkeras tidak mahu membayar hutang ,RM 11 ribu bukan satu jumlah yang kecil,ini membuktikan sewa keatas aset kerajaan negeri tersebut tidak pernah dibayar walau 1sen pun.

Boleh jadi beliau sudah mendapat bantuan daripada ketua menteri paling celaka dalam sejarah regim DAP Pulau Pinang untuk dikawtim agar pendapatan wang hasil kerajaan negeri iaitu hasil untuk wang rakyat tidak perlu dibayar.


Dasar CAT membolehkan para YB dari pakatan untuk seleweng harta kerajaan negeri,hutang kerajaan negeri pun boleh digelapkan begitu saja.

Yusmadi adalah salah satu produk melayu yang tak sedar diri:klik sini

Pisau kata " dia dah gelapkan duit mara dan duit kerajaan negeri, hutang tak bayaq dok bising kerajaan BN tak betui buat pa?"

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 22 Dec 2011 09:06 PM PST

r b f

Posted: 22 Dec 2011 07:34 PM PST

r b f


DAP Penyumbang Kepada Kenaikan Indeks Persepsi Rasuah Malaysia

Posted: 21 Dec 2011 08:01 PM PST

Baru-baru ini apabila Transparency International (TI) mengumumkan Indeks Persepsi Rasuah (CPI) di Malaysia semakin naik , maka menjerit-jeritlah pemimpin DAP menghentam PM. Anda boleh lihat di sini.

Dibawah ini adalah CPI Malaysia sejak 10 tahun lepas yang disiarkan oleh malaysiakini.

Saya nak ajak anda semua lihat jadual di bawah secara terperinci.


Harus diingat, kajian yang dilakukan oleh TI adalah untuk seluruh negara (Malaysia) . Bukannya hanya di negeri-negeri tertentu sahaja.

Anda lihat kedudukan Malaysia dari tahun 2001 hingga 2004. Bermula dari tangga ke 36 hingga ke tangga  39. Naik turunnya tak banyak, hanya 4 tangga sahaja.

Kemudian lihat pula dari tahun 2004 hingga 2007. Bermula dari tangga ke 39 hingga ke tangga 44. Naik turunnya juga tak banyak, hanya 5 tangga sahaja.

Lihat pula dari tahun 2008 hingga 2011. Bermula dari tangga ke 47 hingga ke tangga 60. Kenaikan yang mendadak, sebanyak 13 tangga. Teruk !!!

Sedangkan sebelum itu tidak pernah terjadi keadaan seteruk itu. Ini semua kerana selepas negeri-negeri yang diperintah oleh BN dulu diambil alih oleh pembangkang pada awal 2008. Merekalah yang penjadi penyumbang utama kepada kenaikan mendadak itu. Pelbagai jenis rasuah dan salah guna kuasa , tidak kira kecil atau besar yang dilakukan di negeri-negeri di bawah pentadbiran mereka. Mereka tak pernah memerintah, apabila dapat peluang memerintah semua benda mereka nak sapu.

Saya bukan cakap melawak atau bergurau. Angka-angka dalam jadual diatas itu semua adalah fakta. Anda semua pun boleh berfikir dan menilainya. Itu mereka baru perintah 5 negeri, kemudian jadi 4 negeri , gejala rasuah di Malaysia sudah sampai ke tahap itu. Cuba anda bayangkan apabila mereka memerintah negara kelak, maka sudah tentulah keadaannya akan berkali-kali lebih teruk dari apa yang ada pada hari ini.

Lim Kit Siang kata
Dia sedar atau tak sedar yang DAP menjadi penyumbang kepada ranking terburuk itu ?

Matinya Teoh Beng Hock kerana kegiatan rasuah DAP.

Semua benda DAP nak sapu, dari sekecil-kecilnya hingga ke sebesar-besarnya. Lihat di sini.

Itu belum dikira lagi kegiatan-kegiatan underground di Selangor. Lihat di sini

Itu semua menjadi penyumbang kepada kenaikan CPI Malaysia.

Contoh terbaru adalah apa yang terjadi di Perak sehari dua ini.

Sebelum masuk bab apa yang terjadi di Perak sehari dua ini , saya nak ajak anda lihat ranking dalam jadual diatas sekali lagi.

Lihat pada tahun 2008 dan 2009. Kedudukan rasuah di Malaysia naik mendadak pada tahun berkenaan. Dari tangga 47 naik ke tangga 56. Sembilan tangga. Tidak pernah berlaku dalam sejarah kita sampai begitu teruk sekali.

Puncanya senang, kerana DAP yang mengusai pemerintahan negeri Perak pada masa itu. Dan merekalah yang menjadi penyumbang utama kepada kenaikan mendadak itu.

Dibawah ini adalah salah satu contoh dari puluhan kes lain yang berlaku di Perak pada masa itu. Puluhan kes lain akan didedahkan secara berperingkat-peringkat. Kuari , balak, lombong, tanah, pembekalan alat pejabat dan yang lain-lain lagi. Dimulakan dengan yang kecil dulu dan diikuti dengan yang besar dan besarrr dan besarrrrr....

Sebuah syarikat yang baru ditubuhkan sebulan selepas DAP mengusai pentadbiran Perak , yang mana syarikat tersebut milik isteri pemimpin DAP Perak, Nga Kor Ming telah diberi kontrak untuk membekal pakaian kepada Majlis Bandaraya Ipoh.
Tarikh ditubuhkan: 23.04.2008
Sebelum itu jawatankuasa tender MBI telah bermesyuarat untuk memilih syarikat Goodman Tailor bagi membekal pakaian kepada ahli majlis MBI kerana syarikat itu telah menawarkan harga yang paling rendah (RM 450.00/pasang) daripada 5 syarikat yang mengemukakan sebut harga. Manakala syarikat milik isteri Nga Kor Ming menawarkan harga yang paling tinggi iaitu RM 650.00 sepasang.

Selepas itu dua saudara sepupu dari parti DAP, Nga Kor Ming dan Ngeh Koo Ham telah meminta agar kontrak tersebut di berikan kepada syarikat isteri Nga Kor Ming. Semua kejadian itu dicatatkan dalam minit mesyuarat MBI. Selanjutnya baca di sini.

Kalau DAP benar-benar jujur dan anti rasuah, sepatutnya Nga Kor Ming pada masa itu sebagai exco yang menjaga kerajaan tempatan tidak membenarkan sama sekali syarikat milik isterinya menghantar sebutharga.

Bukannya dia nak halang, dia pula yang suruh MBI pilih syarikat isterinya. Niat untuk melakukan rasuah dan salah guna kuasa mereka telah pasang sebaik sahaja mereka perintah Perak. Sebab itulah mereka cepat-cepat pergi tubuh syarikat. Balun selagi boleh, tidak kira kecil atau besar.Sebab itu indeks rasuah naik mendadak antara 2008-2009. DAP Perak yang menjadi penyumbang utama.

Mana dia Khalifah Lim Guan Eng punya CAT (Competency, Accountability and Transparency) ?

Tak usahlah DAP nak bercakap pasal rasuah dan ketelusan jika diri sendiri penuh dengan tahi rasuah.

Kemudian dia kata isterinya hanya 'sleeping partner'.

Porahhhhhhhhh, kalau tiada apa-apa keuntungan kau ingat orang nak ambil ke isteri kau untuk tidur dalam syarikat ? Nak tipu dungu-dungu DAP, PKR dan PAS bolehlah oiiiii...... Sleeping partner dilantik sebulan selepas DAP perintah Perak . Kalau dilantik sebulan sebelum PRU 2008 logiklah alasan kau tu oiiiii.....

Tarikh dilantik sebagai 'sleeping partner' sama dengan tarikh penubuhan syarikat
Modus operandi kegiatan rasuah DAP adalah kaut yang kecil-kecil, tetapi kuantitinya banyak. Mereka rasuah tak banyak, hanya sekitar ribu hingga puluhan ribu sahaja, tapi banyak tempat. Bila dihimpun jumlahnya akan jadi banyak. Lihat contoh dalam kes Teoh Beng Hock.

Mereka guna cara sedemikian supaya orang tak nampak. Dan jika kantoi mereka kata itu hanya projek kecil-kecil berbanding dengan rasuah yang dilakukan oleh BN. Maka orang ramai pun percayalah kata-kata mereka.

Kecil besar, 10 sen, 1 ribu, 10 ribu, 10 juta, rasuah tetap rasuah dan ianya akan tercatat dalam rekod Transparency International.

Sri Tri Buana

Posted: 22 Dec 2011 07:05 PM PST

Sri Tri Buana


Semua Revolusi dimulakan Mahasiswa?

Posted: 22 Dec 2011 04:05 PM PST