Sabtu, 9 Februari 2013

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Cucu Tok Selampit

Posted: 09 Feb 2013 01:22 PM PST

Cucu Tok Selampit


Gempar!!! Aktivis R Menyebat Patung Datuk Mustapha Mohamed Di HKR Pasir Pekan

Posted: 09 Feb 2013 02:42 AM PST


Kejadian ini berlaku di dalam Himpunan Kebangkitan Rakyat yang diadakan di Pasir Pekan, Kelantan petang tadi. CTS ada membuat posting mengenai kehadiran yang tidak sampai 100 orang sebelum ini. Berlaku satu kejadian yang amat mengaibkan apabila satu patung replika ber"muka"kan Menteri MITI, Datuk Mustapha Mohamed disebat oleh Aktivis R yang diketuai oleh Jeming Hassan, yang bertindak seperti Sang Algojo.

Anak muda Kelantan di bawah Aktivis R kini telah hilang pertimbangan akal dan iman dengan membuat patung Datuk Mustapa Mohamed dan menyebatnya atas dasar royalti. Ini bukan cara Islam. Anak muda Pas kalau tak kembali kejalan Islam mereka akan sesat untuk selamanya. Sedari dahulu, anak muda Kelantan memang terkenal dan tersohor dengan budi dan adab sopan. Semenjak dua menjak ini lain macam pulak jadinya. Kurang ajar dan biadap menjadi makanan harian. Inikah hasil didikan Serambi Mekah?

Lihat video pendek kurang ajar dan biadap ini:

Puluhan Ribu Hadir Perhimpunan Rakyat Di Pasir Pekan - Kubu Kuat PAS Kelantan

Posted: 09 Feb 2013 01:54 AM PSTIni gambar terkini Himpunan Kebangkitan RakyatAnjuran PAS di Dataran Pasir Pekan petang tadi. Puluhan ribu yang hadir kebanyakan roh sahaja yang mana kebanyakan jasadnya ditinggalkan di rumah. Seperti di Himpunan Kebangkitan Rakyat di Padang Selising, Dataran Pasir Pekan turut memberikan sambutan "hangat" seperti dalam gambar di atas.

DUN Pasir Pekan merupakan kawasan kubu kuat PAS. Di dalam PRU-12, calon PAS menang dengan kelebihan 9,000 undi. Mungkin Rakyat Kelantan sudah muak dengan himpunan yang dianjurkan oleh PAS Kelantan ini. Gebang saja lebih, habuk pun tiada. Nampak gayanya Rakyat Kelantan tidak lagi bangkit menentang UMNO sebaliknya bangun menentang Kerajaan PAS Kelantan. Ke guano?

Gambar Joseph Lim Guan Eng & Ramasamy Dibakar Rakyat Batu Kawan

Posted: 08 Feb 2013 10:47 PM PSTPerkara: Bantahan Aman Ketidakpuasan Hati Penduduk Ladang Batu Kawan.

Tarikh: 09 FEB 2013 jam 1145-1210.

Tempat : Di hadapan Restoran Hai Siang Seafood, Jalan Besar, Simpang Empat, Batu Kawan, Pulau Pinang.

Kedatangan:
Bantahan telah diketuai oleh M.V.Mathiyalagan A/L Veeriah - Pengerusi IPF Bahagian Nibong Tebal. Seramai 40 orang terdiri daripada penduduk Ladang Batu Kawan, Ladang Kalidonia dan Simpang Ampat telah turut serta dalam bantahan ini. Di antara yang turut hadir ialah:

i) S. Linggam - Ketua MIC Cawangan Batu Kawan.
ii) A. David - AJK IPF Cawangan Batu Kawan.

Bantahan ini adalah untuk meluahkan perasaan tidak puashati terhadap pengambilan tanah perkuburan India Ladang Batu Kawan sebanyak 4 ekar yang akan diberi kepada "HINDU ENDOWMENT BOARD" Pulau Pinang. Menurut mereka, Prof Ramasamy, Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang II tidak mmpunyai kuasa untuk campur tangan di dalam hal pentadbiran kuil. PR juga, mengikut mereka tiada kuasa mengambil tanah perkuburan masyarakat India.

Apa Yang Tersirat

Posted: 09 Feb 2013 01:03 PM PST

Apa Yang Tersirat


PRU-13: P186 Sandakan bakal milik parti mana?

Posted: 08 Feb 2013 11:17 PM PST

Sandakan mempunyai satu kawasan parlimen iaitu P186 Sandakan dan dua Dun N45 Elopura dan N46 Tanjong Papat.

Pada PRU-12 lalu, kawasan Parlimen Sandakan berjaya dirampas Bn daripada calon bebas melalui Presiden LDP komponen parti Bn dengan mengalahkan calon DAP dan calon bebas.

Apabila ditelusuri parti mana yang menguasai Sandakan, sebenarnya kawasan itu adalah wilayah Bn, kerana kawasan Dun-dunnya tidak pernah ditawan pembangkang, akan tetapi berlainan dengan kawasan Parlimen, adakalanya pengundi mengundi pembangkang.

Sebagai contoh pada PRU-12 lalu jumlah undi yang diperolehi dua calon Bn diperingkat Dun adalah 14,337 (N45 Elopura=7,919; N46 Tanjong Papat=6,418) akan tetapi di peringkat Parlimen undi yang diperolehi calon Bn sebanyak 8,297 undi berkurangan sebanyak 6,040 undi. Mungkin penyebab kepada rendahnya undi Bn kerana faktor calon, memandangkan calon Bn pada masa itu adalah muka baru dan belum pernah bertanding di Sandakan.

Sebenarnya para pengundi P186 Sandakan pada PRU-12 lalu melakukan langkah bijak apabila memenangkan calon Bn, kerana atas kemenangan itu menjadikan mereka diwakili oleh Timbalan Menteri di Peringkat Persekutuan untuk julung-julung kalinya.

Para pengundi Sandakan umumnya dan kawasan Parlimen Sandakan khasnya diuntungkan kerana mendapat manafaat pembangunan yang diperlukan kerana bukan sahaja mendapat peruntukan  daripada peringkat negeri juga daripada peringkat persekutuan.

Bandar Sandakan umpamanya telah begitu pesat membangun  selain  infrastruktur yang dinaik taraf juga telah wujud beberapa hotel berbintang lima antaranya Hotel Four Points, di mana Perdana Menteri pernah menginap di hotel tersebut.

Selain itu, masalah jambatan kayu di perkampungan atas air seperti di kawasan Sim-Sim telah digantikan kepada jambatan konkrit, sehingga penduduk di kawasan itu mendapat kemudahan yang kekal.

Atas sokongan pengundi kepada calon-calon Bn bagi kawasan Sandakan secara umumnya, maka rakyat Sandakan mendapat manafaat apabila Lapangan Terbang Sandakan mendapat peruntukan daripada Kerajaan Pusat sebanyak RM70 juta untuk menaik taraf lapangan terbang itu.

Pengundi Parlimen Sandakan yang terbagai kepada 61 peratus  kaum cina dan 35 peratus bumiputera islam  dan selebihnya bumiputera bukan islam, merupakan kawasan yang dianggap sebagai kawasan campuran.

Kawasan Parlimen Sandakan dianggap sangat penting bagi Bn terutama bagi wakil daripada kaum cina di peringkat parlimen, atas sebab itulah sejak tahun 2009 Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak membuat lawatan sebanyak tiga kali pada kawasan tersebut. Kali terakhir lawatan Perdana Menteri di Kawasan itu adalah pada pertengahan Disember lalu semasa merasmikan sebuah majid di Lupak Meluas dalam Parlimen Batu Sapi dan merasmikan Persidangan Tahunan Parti LDP.

Bagi Parti komponen Bn yang berasaskan kaum cina dan sudah tentunya akan bertanding di kawasan yang majoriti daripada kaum itu, maka sandaran utama kaum itu agar supaya wakil rakyat yang dipilih mereka setidak-tidaknya  dapat menyertai kabinet persekutuan  agar supaya pembelaan terhadap pengundi kawasan itu khasnya dan umumnya rakyat dapat diteruskan dengan kadar yang saksama.

Pada keadaan terkini, agar sukar bagi calon-calon Bn untuk menang bagi kawasan yang berpengundi kaum cina di atas 70 peratus seperti Parlimen Kota Kinabalu, kerana kaum itu majoritinya telah condong kepada Pembangkang. Hanya kawasan seperti Sandakan dan Tawau sahaja yang mempunyai pengimbang undi bumiputera yang memungkinkan calon-calon Bn boleh menang.

Bn perlu menerima hakekat, bahawa parti itu sukar menang bagi kawasan mjoriti kaum cina, misalnya Bukit Bintang atau Kepong di Semenanjung. Demikian juga di Sabah, Bn sukar untuk menang bagi Parlimen Kota Kinabalu.

Hakekat kecenderungan pengundian kaum cina memang disadari oleh komponen Bn yang berasaskan kaum cina seperti LDP atau Gerakan atau MCA, atas sebab itu, pemilihan calon yang tepat bagi kawasan-kawasan campuran daripada parti-parti itu perlu dikenal pasti.

Bagi Parlimen Sandakan misalnya, komponen parti Bn daripada kaum cina tidak perlu risau, kerana kawasan itu diwakili oleh Presiden sebuah parti komponen yakni Datuk VK Liew. Wakil rakyat itu selain seorang pemimpin yang bersih juga mempunyai latarbelakang sebagai peguam.

Melihat kepada lawatan yang dilakukan Perdana Menteri di kawasan Sandakan dan hadir pada persidangan LDP dan seterusnya merasmikannya, suatu yang tersirat,  bahawa Perdana Menteri menginginkan agar Parlimen Sandakan terus diwakili oleh Parti LDP menerusi Presidein parti itu. 

Perlu diingat, Najib memerlukan satu pasukan di bawah pimpinannya untuk mengorak langkah maju ke hadapan. Beliau untuk sementara mewarisi pasukan yang dikemudikan oleh mantan Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi. 

Para pemimpin Bn yang dicalonkan pada PRU-13 akan datang adalah mereka yang diperkirakan sebagai pasukan yang membantu Perdana Menteri membangun negara menuju Wawasan 2020. Anggota pasukan itu, sudah tentunya daripada pemimpin muda atau seangkatan beliau agar supaya corak pemikiran akan  senantiasa senada.

Pada zahirnya, walaupun mempertahankan kerusi seperti Parlimen Sandakan sukar diduga keputusannya, namun wakil rakyat kawasan itu yang kebetulan seorang Presiden sebuah parti komponen, tidak mempunyai pilihan, selain terus bertanding bagi kawasan itu. Perkara ini disebabkan, antaranya, apabila seseorang Presiden sesebuah parti menukar kawasan yang ditandinginya, maka akan membawa makna, bahawa secara umumnya beliau tidak yakin menang di kawasan itu, dan keadaan ini berakibat buruk terhadap persepsi rakyat, bahawa ada kemungkinan kerajaan akan tumbang, kerana tanda-tanda yang diberikan oleh Presiden parti komponen itu.

Persepsi di atas tidak akan timbul, jika sekiranya tidak berlaku tsunami politik pada parti-parti komponen Bn yang berasaskan kaum cina di Semenanjung pada PRU-12 dan PRN Sarawak pada April 2011.

Namun, apabila seseorang Presiden sesebuah parti terus bertanding pada kawasan yang dianggap kelabu, maka setidak-tidaknya persepsi rakyat secara umunya bahawa kerajaan Bn akan terus mempertahankan kerajaan persekutuan.

Sebagai Presiden sesebuah parti, maka VK Liew mempunyai kelebihan memilih tempat yang paling selamat untuk ditandingi, namun penulis lihat pada PRU-12 lalu, beliau berani bertanding pada kawasan kepunyaan parti lain, dan terbukti menang walaupun dengan majoriti 176.

Pada PRU-12, Datuk VK Liew daripada Bn mendapat undi 8,297 dan lawan terdekatnya Shanty Chong daripada DAP 8,121 undi; manakala undi calon bebas 2,929 (calon bebas itu merupakan mantan pemimpin LDP yang keluar daripada parti hanya kerana tidak terpilih sebagai calon).

Diperkirakan pada PRU-12, Sandakan akan dapat dipertahankan oleh Bn kerana kawasan itu berjiran dengan Parlimen Libaran, di mana Pengerusi kawasan itu adalah Ketua Menteri Sabah-Datuk Musa Aman. Kemenangan Bn akan ditentukan oleh sokongan bumiputera sepertimana  berlaku pada PRK Batu Sapi pada tahun 2010.

Tidak dapat disangkal, sokongan golongan bumiputera terhadap kepimpinan Bn negeri akan terus padu, dan kadarnya akan sama seperti pada PRU-2004 dan PRU-2008.

Kaum cina pula dijangka 40 peratus daripada pengundi akan menyokong calon-calon Bn kerana mereka melihat bagaimana sokongan perdana menteri kepada kaum itu. Tidak ketinggalan, perhatian dan sokongan Ketua Menteri Sabah kepada kaum itu juga adalah salah faktor sokongan kaum cina.

Pada PRU-13, Parlimen Sandakan dijangka akan terus dikuasai Bn, walaupun akan mendapat tantangan hebat daripada DAP

Duke of UMNO

Posted: 09 Feb 2013 01:02 PM PST

Duke of UMNO


GEMPARRR..!!! NIK AZIZ PECAT ADUN LANANG SERTA MERTA..???

Posted: 09 Feb 2013 06:37 AM PSTKorang ingat YB-YB PAS ni semua baik sangat ke? Alim sangat ke? Ingat akhlak depa semua ikut sunnah Rasulullah SAW ke? Heh! Silap besar la weiiii..!!!

Tu haaaa... kat atas tu pendedahan siri pertama YB PAS Lanang..!!! Tak payah cakap la blog ni siarkan porno sebab video kat atas tu takde tayangan macam video XXX Anwar tu...

Video kat atas tu dipetik dari laman TerengganuToday. Katanya, YB PAS Lanang tu suka isteri orang urut dia. Tak tau la urut yang macamana...


Bila sebut bab urut ni, boleh ke seorang lelaki benarkan dia diurut perempuan bukan muhrim? Urut tu perlu sentuhan, kan? Urut macamana aku tak pasti la sebab aku tak pernah panggil orang urut aku. Urut terkehel main bola dulu ada laaa...heh!

Cuma...aku nak tanya la. Korang percaya tak dengan urutan seorang wanita pada seorang duda? Terus terang, kalau aku la suami dia, dah tentu aku tak kasi punya urut orang lain. Tapi dia boleh benarkan pulak...

Urut pun bukan calang-calang, YB PAS..!!! Seorang pemimpin PAS yang kononnya perjuang agama Islam kat Malaysia ni. Aku tertanya-tanya, Pok Nik Ajis nak bela ke YB PAS macam ni?

Kalau Ustaz Nasha dipecat dari Majlis Syura, Hasan Ali dipecat dari PAS kerana pertahan aqidah Islam, rasanya YB PAS ni lebih wajar dipecat, kan? Pok Nik Ajis berani pecat dia? Puiii...!!!

PANASSS..!!! WARDINA RASA KURANG ISLAM, ABBY ABADI BAGAIMANA..?

Posted: 09 Feb 2013 04:37 AM PST


Aku setuju dengan pandangan Wardina Safiyyah yang merasa dirinya kurang lengkap sebagai seorang muslimah kerana tak pandai berbahasa Arab. Mungkin ada yang kurang setuju, tapi rasanya kena dengar dulu penjelasan yang sewajarnya...

Kita tahu Al-Quran dalam bahasa Arab, kan? Dalam solat kita setiap hari, kita "berbicara" dengan Allah dengan menggunakan bahasa Arab, kan? Doa kita pun selalunya dalam bahasa syurga tu, kan?

Persoalannya, apakah kita tahu apa yang kita "bicara"kan dengan Allah setiap kali kita solat? Pada aku, mengetahui "perbualan" kita dengan Allah di dalam solat akan menambah khusyu' ibadah kita tu...


Ibaratnya, bersolat tanpa mengetahui erti yang kita lafazkan dalam solat seolah-olah "burung kakak tua", berkata-kata tapi tak tahu apa yang dikata...kan? Takde feel..!!!

Kita selalu beri alasan bahawa kita ni orang "ajam" (bukan orang Arab la tuu..) dan Allah tahu segalan bahasa. Kita beri alasan bahawa niat adalah segalanya dan Allah terima ibadah kita tak kira dalam bahasa apa sekali pun...

Memang betul. Itu memang betul...

Tapi pada aku, jawapan tu adalah untuk orang yang malas nak tahu apa yang dia "bicarakan" dengan Allah SWT. Kalau kita minat nak tahu apa yang kita "bicara"kan, dah tentu kita pulun belajar bahasa Arab tu sampai kita tahu apa yang kita "tuturkan" dalam solat, doa dan sebagainya...

Misalnya dalam doa. Kalau Tok Imam tu berdoa dalam bahasa Arab dan kita "amin"kan doanya. Kalau dia mintak ditambahkan bini, macamana? Yang isteri kita kat belakang siap "amin"kan? Heh! 

Kalau dia mintak dirinya sendiri masuk syurga macamana? Kalau Allah kabulkan doa yang kita "amin"kan tu, Tok Imam masuk syurga, kita belum tentu, kan? Dah banyak kali dah aku dengar Tok Imam pakai kata ganti nama diri sendiri dan bukan doakan untuk ssemua...heh!

Dalam bahasa Arab ni, ada kata ganti nama dalam setiap kata perbuatan. Nahunya tinggi dan agak complicated. Tu belum cakap soal balaghah dan mantik lagi tu... Memang agak susah. Maklumlah, tak silap aku, bahasa Arab diiktiraf sebagai bahasa paling susah dalam dunia sebab peradabannya yang tinggi...

So aku rasa, kita sebagai umat Islam patut tahu berbahasa Arab. Kalau tak fasih pun, sekurang-kurangnya faham "bicara" kita dalam solat dan doa adalah satu perkembangan yang baik. Sekurang-kurangnya kita tahu apa yang kita sebut dalam doa "iftitah", kan?

"Aku hadapkan wajahku bagi Tuhan yang mencipta langit dan bumi, dengan suasana lurus dan berserah diri dan aku bukan dari golongan yang musyrikin...Sesungguhnya solat ku, ibadah ku, nyawa ku dan mati ku adalah untuk Allah, Tuhan sekalian alam..."

Yang lain korang belajar sendiri...belajar sendiri lebih masuk dalam kepala berbanding ilmu yang "disuap"...kan? 

Wardina Saffiyah Rasa Diri Kurang Muslim?

Pengacara, Wardina Safiyyah pagi tadi telah menulis di laman Twitternya yang dia berasa dirinya kurang Muslim.

Ini kerana dia merasakan dia tidak pandai dan tidak fasih berbahasa Arab.

Tulisan beliau itu mengundang rasa kurang senang beberapa individu yang mendakwa Wardina Safiyyah sengaja meletakkan fasih bahasa Arab sebagai syarat sah untuk menjadi seorang Islam.

Bagaimana pun, Wardina tampil memberikan penjelasan sebenar disebalik kenyataan beliau itu.

Beliau ingin fasih dalam bahasa Arab kerana ingin mendalami maksud sebenar kitab suci al-Quran.
"Kerana membaca terjemahan (al-Quran) tidak akan sama dengan makna sebenar," jelas Wardina Safiyyah tentang kenyataannya.

"If you don't bother about understanding the Quran, you won't bother about learning Arabic," tambahnya. - Mynewshub.my
1
3

2

GEMPARRR..!!! MAZLAN ALIMAN BAKAL MUFLIS DISAMAN FELDA..???

Posted: 08 Feb 2013 11:17 PM PST


Tu laaaa.. Aku dah kata, sarang tebuan jangan dijolok! Tapi Mazlan Aliman ni degil, nak jolok jugak! Kan dah kena saman..!!! Mulut tu kena jaga la. Jangan tiru Anwar Berahim yang suka fitnah tiap-tiap hari tu...

Ada ke pulak Felda buat urusniaga dengan Israel? Apa punya fitnah la lu brader... Lain kali, sebelum buat apa-apa tuduhan, check la dulu. Haaa... sekarang ni menjawab la kat Mahkamah. Siap la kena soal jawab depan hakim nanti yer...

Kalau rasa nak selamat, sediakan duit banyak-banyak dulu. Kutip la pakai karung ke, kotak ke, tin milo ke..apa ke. Edarkan kat ceramah-ceramah macam PAS selalu buat tu. Alaaa.. Macam tak biasa, kan? 

Opsss..!!! Lupa pulak, Mazlan Aliman ni sensetif sikit bila sebut bab ceramah ni. Dia selalu kena halau dengan peneroka bila cuba masuk buat ceramah kat tanah rancangan Felda. Hari tu kena halau sampai bertumbuk di Felda Sg Tengi...

Lepas tu dia kena halau pulak kat Kedah ni bila cuba masuk Felda Teloi di Sik. Heh! Nampak sangat la Mazlan Aliman tak dapat sambutan. Peneroka Felda pun benci nak dengar suara dia.. heh! 

Jadi, sekarang ni pegi la ceramah depan tuan hakim tu pulak yer? Kita dengar apa hakim nak kata kat Mazlan Aliman nanti. Berapa Mazlan Aliman nak kena bayar nanti? Sama-sama la kita tunggu kat Mahkamah...

Tu baru hukuman fitnah kat dunia. Tunggu la hukuman Allah akibat dosa memfitnah di akhirat kelak. Lagi teruk! Ingatlah, dosa memfitnah tu lebih teruk dari membunuh. Tapi itu la yang Mazlan Aliman dah buat hari tu sampai Felda saman dia...heh!

Mahkamah Arah Presiden ANAK Fail Pembelaan

KUALA LUMPUR – Mahkamah Tinggi di sini hari ini memerintahkan Presiden Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak), Mazlan Aliman yang disaman oleh Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda), memfailkan pernyataan pembelaan sehingga 22 Februari ini.

Penolong Kanan Pendaftar Catherine Nicholas turut memerintahkan lima defendan lagi iaitu Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali, Ketua Pengarang Harakah Ahmad Lutfi Othman, Pengarang Harakah Taufek Yahya, penulis artikel Mohd Arif Atan dan pencetak Harakah Angkatan Edaran Ent Sdn Bhd, memfailkan pembelaan mereka.

Peguam Abu Bakar Isa Ramat yang mewakili Felda memberitahu pemberita Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Saifuddin Nasution Ismail yang dinamakan sebagai defendan ketujuh masih gagal memfailkan kehadiran di mahkamah.

Abu Bakar berkata Catherine menetapkan 18 Mac untuk pengurusan kes di hadapan Hakim Lee Heng Cheong.

Pada 7 Januari lalu, Felda memfailkan saman fitnah terhadap Mazlan dan enam lagi berhubung kenyataan penjualan minyak sawit mentah ke Israel.

Menerusi pernyataan tuntutan, Felda mendakwa Mazlan telah memuat naik kata-kata fitnah di laman sosial facebook miliknya pada 19 November tahun lalu dan empat hari selepas itu (23 November), Mazlan mengeluarkan kata-kata fitnah dalam satu perhimpunan yang dilakukan di hadapan pejabat Felda.

Dakwanya, kenyataan fitnah yang dikeluarkan Mazlan diterbitkan semula oleh defendan kedua hingga keenam menerusi beberapa artikel dalam akhbar Harakah pada 26 hingga 29 November tahun lalu.

Felda mendakwa kenyataan fitnah itu menjejaskan reputasi Felda dan mendakwa kesemua defendan sengaja berbuat demikian untuk menghancurkan kepercayaan dan keyakinan rakyat demi meneruskan agenda tersendiri dan kepentingan peribadi.

Felda menuntut ganti rugi am, khas, teruk, teladan, faedah dan kos ke atas semua defendan.

Felda juga menuntut satu arahan injunksi untuk menahan Mazlan dan ejennya berbicara atau menerbitkan kata-kata fitnah tersebut di internet atau media cetak. – BERNAMA

GEMPARRR..!!! BUKTI DAP BURUKKAN MALAYSIA DI FACEBOOK PSY GANGNAM STYLE..???

Posted: 08 Feb 2013 08:37 PM PST


Psy datang pun nak takut ke? Sampai upah cybertroopers perburuk Malaysia untuk halang dia ke majlis Sambutan Tahun Baru Cina? Kenapa takut sangat Psy datang ke majlis tu..?

Majlis tu takde kena mengena dengan politik la. Pakatan Haram pun boleh datang. Terbuka untuk seluruh rakyat. Lagipun, ia bukan dianjurkan oleh UMNO, MCA, MIC, Gerakan atau mana-mana parti politik pun... sambutan perayaan, dah tentu bebas politik..!!!

Lagipun, Psy tu so far menutup aurat dan pakaiannya sopan. Takde pulak dia pakai seluar dalam je dalam pesembahannya sebelum ni...kan?

Lain la macam majlis anjuran PKR tu... siap upah persembahan tarian separa bogel..!!! Tu yang pak-pak lebai PAS suka sangat tu sampai terlopong biji mata.. heh! 


Tak caya tanya Anwar, dia lagi expert..!!! Kalau tak expert, takkan la sampai langgan China Doll, kan? Sampai tertinggal jam tangan OMEGA wooo..!!! OMG..!!!

TABUNG MEMALI: JAWAB LA DEPAN ALLAH NANTI YER...!!!

Posted: 08 Feb 2013 06:37 PM PST

tabung-memali

Sayu sungguh mendengar cerita dari seorang penyokong PAS tegar di Baling, Kedah, yang menceritakan tentang nasib balu dan anak-anak yatim mangsa tragedi Memali yang begitu malang setelah kehilangan tempat bergantung hidup…

Ketika tragedi itu berlaku, PAS cuba menonjolkan diri sebagai "pembela" nasib mereka. Namun tidak disangka-sangka, masa depan mereka telah dipersia-siakan dan terpaksa hidup mengemis tanpa sebarang pembelaan.

Malah lebih menyedihkan, hidup mereka melarat dan hak yang sepatutnya mampu membantu mereka mendapat sebuah kehidupan yang sempurna telah dinafikan dengan zalim oleh para pemimpin PAS…


Siapa yang pernah bertemu dengan Cikgu Non atau nama penanya, CN Al-Afghani, pasti tahu tentang cerita kezaliman PAS ini. Dan parti itu semahu-mahunya cuba menutup mulut Cikgu Non dari terus membongkar kejijikan "perut busuk" di dalam PAS..!

Menurut Cikgu Non, PAS telah mewujudkan Tabung Memali dan mereka telah berjaya mengumpul jutaan ringgit dari pihak yang bersimpati terhadap mangsa tragedi berdarah itu. Malangnya, Tabung Memali yang tidak pernah diaudit itu "lesap" entah ke mana…

Cikgu Non menceritakan bahawa ada dari kalangan balu dan anak-anak yatim itu hidup melarat seperti pengemis yang meminta simpati dan ada pula yang terbiar serta meninggal dunia dalam keadaan yang mengaibkan akibat kemiskinan.

Sangat menghairankan bila 14 keluarga waris mangsa ini hidup sengsara sedangkan Tabung Memali yang dikutip khas untuk mereka berjumlah jutaan ringgit! Sepatutnya, mereka mampu hidup dalam keadaan yang cukup sempurna, bukan?

Apa yang PAS buat dengan duit sebanyak itu? PAS guna untuk beli bendera dan beras untuk diedarkan ketika berkempen pilihanraya, kah? Atau wang tersebut digunakan untuk membeli Honda CRV buat Mat Sabu pergi kutip duit ceramah?

Cikgu Non berkata, Kerajaan BN ketika itu telah memberikan wang pampasan kepada waris mangsa tragedi Memali berjumlah RM300,000 di mana 14 waris tersebut dianggarkan menerima sebanyak RM20,000 setiap seorang.

Paling menarik, PAS yang kononnya "pembela" telah mengupah peguam untuk menyaman Kerajaan BN ketika itu atas kejadian tersebut dan khidmat para peguam itu dibiayai sepenuhnya oleh PAS Pusat.

Tapi, datang pula seorang wakil PAS Kedah yang mengutip wang sebanyak RM1,500 dari setiap keluarga mangsa, kononnya bagi membiayai kos guaman, perbicaraan di mahkamah dan sebagainya!

Secara percuma saja mangsa-mangsa tersebut dianiaya oleh PAS Kedah. Segala kos guaman dan perbicaraan itu adalah percuma sebenarnya, tapi PAS Kedah pula dapat untung dengan menipu setiap keluarga malang itu, bukan?

Saya tertanya-tanya, apakah PAS Pusat ketika itu tidak mengajar PAS Kedah tentang hukum memakan hak anak yatim menurut agama Islam? Tak tahulah saya sekiranya "agama" PAS "menghalalkan" makan hak anak yatim..?

Sehingga kini, saya difahamkan sudah berkali-kali laporan polis telah dibuat oleh Cikgu Non dan kes itu belum selesai disiasat sehingga kini dipercayai kerana ketiadaan maklumat akibat kes terpendam terlalu lama.

Saya berpandangan bahawa berkemungkinan PAS boleh terlepas dari hukuman mahkamah di dunia memandangkan ia hanyalah hukum yang dicipta manusia yang bersifat tidak sempurna sebagaimana keadilan di padang Mahsyar nanti.

Tunggulah di akhirat kelak dan jangan terkejut sekiranya puak-puak PAS yang kononnya ada "tiket ke syurga yang dihadiahkan Nik Aziz" akan dihumban ke neraka disebabkan skandal Tabung Memali ini…Wallahua'alam.

Sumber: Mykmu.net

LAWAK PAGI INI... POK NIK AJIS PAKAI T-SHIRT 1MALAYSIA..!!!

Posted: 08 Feb 2013 04:35 PM PST


Baru-baru ni, Pok Nik Ajis kata Psy Gangnam Style tu pompuan...

Padahal Psy tu terang-terang lelaki...!!!

Dan terbaru, Pok Nik Ajis pakai baju T-shirt 1Malaysia pulak..!!!

Apa yang dah jadi kat Pok Nik Ajis nihhh..??? Nak bodek UMNO ke?

Nyanyuk ke apa? Apaaa..? Dia rela buat apa saja untuk menang PRU..???

Oooo...patut pun dia rela gadai Islam demi DAP...

Sanggup buat apa saja rupanya....

Ish...ishhh..ishhhh... gila kuasa betoi laaa...

Tu pun hangpa semua nak sokong lagi...? Puiiii...!!!

THE FLYING KICK

Posted: 09 Feb 2013 01:01 PM PST

PEJUANG BANGSA

Posted: 09 Feb 2013 11:43 AM PST

PEJUANG BANGSA


Hot ! Penumpang terjun dari gerabak bila keretapi terbakar !

Posted: 09 Feb 2013 09:02 AM PST


BUKIT MERTAJAM - Kira-kira 150 penumpang 
terkandas apabila kepala kereta api Ekspres Sinaran Utara yang dalam perjalanan ke Kuala Lumpur terbakar berdekatan Kampung Baru di sini hari ini.
Dalam kejadian kira-kira jam 2.30 petang itu, kebakaran berlaku di bahagian enjin kereta api yang menarik sembilan gerabak berlepas dari stesen Butterworth pada jam 2 petang.

Difahamkan, tidak ada sebarang kecederaan yang dilaporkan setakat ini.

Pegawai Operasi Balai Bomba dan Penyelamat Bukit Mertajam, Rejab Ahmad dipetik Bernama berkata, berkata pihaknya menerima panggilan pada 2.25 petang dan sebuah jentera bersama enam anggota tiba di tempat kejadian lima minit kemudian.


"Ketika pihak bomba sampai, kelihatan kepulan asap tebal di bahagian hadapan yang menempatkan enjin kereta api dan kita berjaya mengawal api pada 2.47 petang sebelum ia dipadamkan sepenuhnya 36 minit kemudian," katanya.


Pemeriksaan awal mendapati kebakaran itu dipercayai bermula di bahagian enjin kereta api yang disebabkan kebocoran tangki diesel.


"Bagaimanapun, siasatan lanjut sedang dijalankan bagi mengenal pasti punca sebenar kejadian. Tiada penumpang yang cedera dalam kejadian itu,"
katanya.


Salah seorang penumpang, Tan Way Soon, 21, seorang pelajar berkata, kejadian itu menyebabkan dia terlepas makan besar bersama keluarganya di Tapah, Perak sempena Tahun Baharu Cina esok.
"Saya baru nak tidur dan tiba-tiba kereta api berhenti agak lama di pertengahan perjalanan sebelum dimaklumkan lokomotifnya terbakar dan kereta api tergelincir.

"Saya harap dapat segera balik ke Tapah kerana esok nak sambut Tahun Baru Cina dan kami sedang menunggu pihak pengurusan KTMB untuk mengendalikan jadual perjalanan supaya masing-masing dapat sampai ke destinasi dengan selamat," katanya.


Seorang lagi penumpang Fauzi Mohd Noor, 50, yang merupakan orang kurang upaya (OKU) berkata beliau mendengar bunyi geselan yang kuat dan jeritan orang ramai ketika kejadian berlaku.
"Isteri saya (Robiah Awang) beritahu yang dia ternampak asap tebal dan kami beramai-ramai turun menyelamatkan diri sejurus kereta api berhenti. Sejak naik kereta api saya memang sudah tidak sedap hati dan menjangkakan ada sesuatu yang kurang baik akan berlaku namun tidak terlintas di fikiran kejadian seumpama ini akan terjadi," katanya.
Sementara itu, Penyelaras Barisan Nasional Parlimen Bukit Mertajam Lau Chiek Tuan berkata, beliau sendiri menghubungi Menteri Pengangkutan Datuk Seri Kong Cho Ha bagi memaklumkan kejadian itu

Hot! Najib dedah sebab Guan eng mahu kacau rumah terbuka BN !!#ubahpenang

Posted: 08 Feb 2013 07:00 PM PST


Datuk Seri Najib Tun Razak menyangkal dakwaan bahawa Tan Sri Muhyiddin Yassin rasis apabila timbalannya itu mempertikaikan kenyataan Ketua Menteri, Lim Guan Eng, yang menggesa rakyat Pulau Pinang memakai baju warna tertentu ketika menghadiri majlis rumah terbuka Tahun Baru Cina Barisan Nasional (BN), Isnin ini.


Sehubungan itu, Perdana Menteri mempersoalkan tindakan Guan Eng membuat saranan tersebut sedangkan majlis berkenaan dianjurkan dengan tujuan yang  baik.


"Kenapa niat baik kita mahu dicemar dengan unsur politik yang langsung tidak ada kena-mengena dengan majlis tersebut.

"Kalau dia (Pakatan Rakyat) boleh adakan majlis, kita pun boleh. Kenapa bila giliran kita, mereka nak buat halangan sampai nak turunkan poster 1Malaysia dan poster saya?" katanya pada sidang media selepas mesyuarat Majlis Tertinggi Umno di sini, hari ini.
Kelmarin, Guan Eng yang juga Setiausaha Agung DAP meluahkan kekesalan terhadap kenyataan Muhyiddin yang juga Timbalan Pendana Menteri, yang menyifatkan permintaan Guan Eng adalah satu kerja bodoh.

Sementara itu, Najib yang Presiden Umno mendakwa, 'kegelisahan Guan Eng terhadap penganjuran sambutan Tahun Baru Cina di Pulau Pinang kerana pihak Guan Eng gagal mendapat persetujuan penyanyi popular Korea, Psy yang popular dengan lagu, Gangnam Style membuat persembahan.

"Sebenarnya mereka nak jemput Psy dalam majlis PR, tapi tak dapat. Sebab itu, bila kita yang dapat mereka kutuk penglibatan Psy.

"Sedangkan kita bukannya nak rosakkan majlis mereka. Dia (Guan Eng) mungkin ada sebab lain, tapi pelik kali ini.

"Padahal ini perkara biasa kita buat tiap-tiap tahun dan bukannya BN tak pernah buat program di Pulau Pinang," katanya lagi.

Ketika ditanya media tentang dakwaan Pas yang mengatakan tindakan BN mengadakan sambutan Tahun Baru Cina di Pulau Pinang kerana terdesak bagi meraih sokongan orang Cina, Najib menafikan perkara itu.

Najib mendakwa, Pas sendiri terikut dengan slogan "Ubah DAP".
Dalam pada itu, Najib turut menegaskan, penganjuran program tersebut diadakan bagi meraikan perayaan yang sangat bermakna khususnya untuk masyarakat  Cina.

Lagi ahli Pas dan NGO desak Pakatan tarik balik keputusan kalimah Allah

Posted: 08 Feb 2013 06:16 PM PST

 - Kira-kira 30 anggota pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan anggota Pas di negeri ini mengadakan himpunan bagi mendesak pemimpin pakatan pembangkang menarik semula keputusan membenarkan orang bukan Islam menggunakan kalimah Allah dalam Bible versi bahasa Melayu.


Jurucakap Jaringan Melayu Pulau Pinang (JMPP), Arif Ibrahim berkata, tindakan pakatan pembangkang yang terus berdegil dan mempertahankan pendirian mereka menyebabkan isu itu terus menjadi polemik masyarakat yang tidak berkesudahan.


"Kami juga merayu Majlis Raja-raja yang bakal bersidang hujung bulan ini mengeluarkan titah melarang penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam dalam Bible bahasa Melayu," katanya kepada pemberita selepas perhimpunan itu yang diadakan selepas solat Jumaat di Masjid Kampung Rawa di sini.


Dalam perhimpunan 30 minit itu kumpulan berkenaan turut memijak kain rentang bertulis "keputusan 8 Januari bawa celaka" sambil melaungkan kata bantahan dan mengedarkan pelekat bertulis "Save Kalimah Allah" kepada jemaah.


Menurut Arif, sebanyak 10,000 keping pelekat dicetak untuk diagih kepada umat Islam di negeri ini.


Pada 8 Januari lalu majlis pimpinan pakatan pembangkang mencapai kata sepakat bahawa penggunaan kalimah Allah boleh digunakan oleh penganut Kristian dengan syarat ia tidak disalahgunakan.


Keputusan tersebut diumumkan selepas mesyuarat pemimpin tertinggi pakatan pembangkang yang dihadiri Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang; Penasihat DAP, Lim Kit Siang dan Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim. - BERNAMA© Utusan Melayu (M) Bhd 

Filem Hitam

Posted: 09 Feb 2013 11:01 AM PST

Filem Hitam


Meraih Impian Bersama Blakblakan

Posted: 08 Feb 2013 08:48 PM PST

blakblakanMeraih Impian Bersama Blakblakan - Blakblakan sudah terbukti sebagai salah satu sistem terbaik marketing online yang telah menghasilkan ratusan jutawan setiap harinya. Blakblakan menawaran sistem terbaru yang menggabungkan sistem penjualan dengan sistem jaringan sehingga terlahirlah sistem terbaik sepanjang internet marketing online.
Anda bisa baca testimoni blakblakan melalui link ini

Blakblakan merupakan sistem unggulan yang bekerja sama dengan Goldenlife. Produk terbaik dari Goldenlife dipadukan sistem terbaik dari blakblakan menjadikan ini sebagai bisnis online terbaik yang pernah ada. Anda bisa berjualan produk kesehatan sambil meraih penghasilan tambahan yang super besar. Anda bisa meraih impian Anda melalui blakblakan.
Apakah Anda ingin punya rumah mewah?
Apakah Anda ingin punya mobil mewah?
Apakah Anda ingin naik haji?
Semuanya bisa terwujud melalui bisnis online blakblakan!

Trik Berjualan Lewat Situs Facebook

Posted: 08 Feb 2013 08:45 PM PST

logo facebookTrik Berjualan Lewat Situs Facebook - Ingin mempunyai sampingan sendiri secara online yang bisa diurus tanpa perlu ribet? Peluang bisnis lewat facebook merupakan pilihan tepat bagi Anda. Facebook yang telah bertumbuh sangat pesat ini, merupakan media jejaring sosial terbesar yang patut di perhitungkan sebagai media mendulang uang.
Adapun strategi tertentu yang perlu diterapkan untuk mendapat hasil luar biasa dari berjualan lewat facebook. Jika Anda masih pemula, bacalah informasi penting berikut ini.

Carilah produk yang bisa dikirim dengan mudah ke seluruh penjuru pelosok tanah air bahkan manca negara misalnya produk pakaian atau souvenier. Pada intinya sebisa mungkin menghindari makanan yang relatif agak ribet jika akan dikirim.
Promosikan secara teratur setiap hari, mungkin di jam-jam tertentu misal jam 10 pagi 1 siang dan 5 sore serta 8 malam, dan jangan setiap waktu kita promosikan selalu produk kita tersebut. Hindari selalu mengetag photo produk ke dinding teman. Jadi posting produk adalah disela sela postingan status normal anda.
Perjelas sistem pembelian dan pembayarannya, bahwa harga belum termasuk ongkos kirim dan sebagainya.
Siapakn nomer khusus untuk pemesanan produk apabila anda mempunyai lebih dari satu handphone, jadi agar lebih mudah merespon konsumen dan juga supaya tidak mengganggu privasi anda di nomer pribadi anda. Biasanya sekarang sudah banyak yg pakai PIN BB.
Ingat peluang usaha jualan di facebook ini masih terbuka lebar dan jangan pernah berpikiran bahwa sudah banyak orang dan anda hanya punya kesempatan sedikit. Kesempatan yg sudah sukses dan anda yang belum memulai sama besar jadi ambilah.
Oh iya, telah banyak orang yang menawarkan jasa membangun toko online facebook dengan harga terjangkau. Banyak tools yang disediakan facebook untuk memperlancar bisnis Anda.
Jadi, apakah Anda ingin segera berbisnis lewat facebook?

Bisnis Jual Mainan Anak Online

Posted: 08 Feb 2013 08:41 PM PST

Peluang Bisnis Jual Mainan Anak Online - Apakah Anda pernah berburu mainan anak secara online? Jika pernah, pernahkah terpikir untuk mengikuti jejak para penjual mainan anak secara online itu? Jika ingin, sebenarnya mudah saja berbisnis mainan anak secara online.
Bisnis jual mainan anak secara online sebenarnya sudah lama ada, dan jika Anda suka mencari benda unik sebagai mainan Anak pastilah pernah mengunjungi situs-situs seperti ini.
mainan anakLangkah bisnis jual mainan anak online

1. Temukan situs grosis mainan anak dengan bantuan Google;
2. Hubungi pemilik situs, apakah Ada menawarkan sistem reseller dan berapa persentase potongan untuk para reseller.
3. Jika telah disepakati, bangunlah sebuah web / blog (blog biasanya gratis);
4. Ambil foto mainan dari situs grosir dan publikasi ke web / blog;
5. Pasang informasi kontak yang mudah di hubungi;
6. Siap berpromosi baik melalui situs jejaring sosial, situs pasang iklan gratis, forum besar, dsb.
Mudah,kan? Semuanya bisa Anda lakukan dengan sangat sedikit modal! Jika Anda seorang blogger / webmaster yang handal, bisnis jual mainan anak online ibarat membalikkan telapak tangan.
Perlu diketahui, jika Anda tidak berniat menjadi reseller, silahkan skip langkah 1 - 3. semoga informasi ini bermanfaat.

Peluang Usaha Jual Tupperware Online

Posted: 08 Feb 2013 08:40 PM PST

Peluang Usaha Jual Tupperware Online Pasti Anda kenal dengan produk yang satu ini, Tupperware. Produk terbaik dari tupperware telah menjadi salah satu kebutuhan ibu rumah tangga di Indonesia. Kita sudah terbiasa dengan pemakaian toples yang kita panggil tupperware, sehingga terkadang ketika kita melihat produk sejenis dengan mereka lain, kita tetap akan menyebut produk itu sebagai tupperware. Bisnis jual tupperware online sebenarnya menguntungkan banget lho! Peluang Usaha Jual Tupperware Online ini terbuka lebar lho!Tupperware

Bisnis ini bisa dilakukan siapa saja, baik ibu rumah tangga sampai pelajar sekalipun. Bisnis jual tupperware online hanya membutuhkan beberapa hal seperti:
1. Menjadi member tupperware;
2. Sebuah katalog produk;
3. Web / Blog;
Setelah semuanya tersedia, saatnya Anda menfoto katalog produk dan memasangnya di web / blog kemudian mempromosikan web / blog tersebut. Pastikan Anda mudah dihubungi dan berikan lah diskon agar mempercepat proses jual beli. Pada awalnya Anda butuh membangun reputasi web / blog, jika Anda tetap konsisten menjalankan bisnis ini alhasil dalam sebulan saja Anda akan menikmati hasil yang luar biasa.
Menjadi broker tupperware saya rasa masih sangat prospek mengingat produk ini masih sangat banyak peminatnya. Semoga sedikit informasi ini bisa menjadi info peluang usaha bisnis buat anda yang memang sedang mencari kegiatan bisnis sambilan.

Bisnis Online Khusus Pemula

Posted: 08 Feb 2013 08:39 PM PST

Bisnis Online Khusus Pemula - Anda masih pemula dalam bisnis online? Ingin mendapatkan uang dengan mudah dan halal tanpa perlu meninggalkan pekerjaan Anda? Semuanya bisa Anda dapatkan dengan mudah jika Anda bergabung dengan sistem yang tepat. Saya di sini akan memperkenalkan sebuat sistem gamblang yang bisa Anda jalankan secara GRATIS!
logo bisnis onlineSilahkan Klik Sini untuk Bergabung dengan Sistem
Sistem apakah yang saya rekomendasikan ini?

Inilah sistem terbaik bisnis online di dunia maya. Sistem ini menggabungkan mudahnya berjualan dan berpromosi dengan sistem affiliasi dengan disupport oleh sistem jaringan sehingga bisa menghasilkan peluang passive income.
Banyak internet marketer setuju bahwa sistem terbaik menghasilkan uang adalah menggunakan sistem jaringan, karena jaringan bisa terus berkembang dan berpeluang menghasilkan passive income.
Anda pemula, cobalah sistem yang saya rekomendasikan dan pelajari dengan baik pelatihan yang disediakan. Anda juga bisa bertanya kepada saya melalui kontak komentar atau nomor HP yang telah tersedia di situs ini. Anda akan saya support 24 jam, setiap pertanyaan akan saya jawab secepatnya.
Apa sih untungnya bergabung dengan sistem ini?
1. Anda akan mendapat website replika untuk mencari uang;
2. Anda akan mendapat support 24jam dari kami;
3. Anda akan mendapat produk kesehatan;
4. Anda mendapat kesempatan meraih passive income;
5. Anda mendapat kesempatan bekerja 1 - 2 jam sehari dengan hasil jutaan rupiah;
6. Anda akan mendapat kesempatan undian yang bisa mengubah hidup;
7. Anda akan berkempatan menjadi jutawan dalam jangka waktu 1 bulan saja!
8. Akan ada sistem otomatis yang bekerja untuk Anda.
Banyak sekali kan keuntungannya? Anda bisa menemukan lebih banyak lagi ketika Anda bergabung dengan kami!
Jangan lewatkan kesempatan ini, jadilah pemenang sekarang karena hari esok hanya untuk pecundang!
Silahkan Klik Sini untuk Bergabung dengan Sistem Bisnis online khusus pemula
Anda selangkah lagi menuju kesuksesan!

1MalAySia BlogPoLitik

Posted: 09 Feb 2013 09:10 AM PST

1MalAySia BlogPoLitik


DAP pecah belahkan PKR dan PAS utk kuasa sebenar

Posted: 08 Feb 2013 11:48 PM PST


Pegawai Khas kepada Pengerusi Jawatankuasa Tetap, Kerajaan Tempatan, Kajian dan Penyelidikan Selangor, Ronnie Liu, Jafrei Nordin meletak jawatan, semalam selepas kecewa dengan sikap perkauman Ronnie Liu dan DAP.
Jafrei yang berkhidmat dengan Ronnie sejak 2008 berkata, sikap tamak dan perkauman Ronnie yang pandai berpura-pura disaksikannya sendiri, sekali gus mendorongnya berfikir mengenai masa depan rakyat Malaysia termasuk Selangor.

"Ronnie bersikap kurang ajar apabila menggelar Menteri Besar Selangor sebagai 'Khalid Gagap' dan menjadi kelompok awal mempercayai Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah individu dalam video seks 'China Doll', manakala Timbalan Presiden PKR Mohamed Azmin Ali adalah lelaki dalam video aksi aiskrim dalam tandas.
"Beliau juga pernah mengatakan kepada saya Anwar dan Azmin adalah pelawak Melayu dalam DAP, malah mentertawakan orang Melayu Islam yang datang berduyun-duyun mendengar tazkirah Azmin di surau dan masjid sekitar Gombak beberapa hari selepas videonya tersebar," katanya pada sidang media mengumumkan peletakan jawatannya di sini, semalam.

Hadir sama, Ahli Parlimen Nibong Tebal Tan Tee Beng.

Jafrei berkata, sikap perkauman Ronnie boleh dilihat apabila menganggap PKR sebagai parti jenaka dan sering berseloroh mempersoalkan bagaimana orang Melayu boleh menyokong parti yang diterajui pelawak.
Katanya, DAP juga sedar Anwar cuba merosakkan PAS selain cubaan memujuk Ahli Parlimen Gua Musang Tengku Razaleigh Hamzah menyertai parti yang didakwa berjuang untuk Islam itu.

"Anwar juga risau dengan PAS yang dilihatnya boleh membantutkan usahanya menjadi Perdana Menteri dan saya sendiri melihat peranan Ronnie memecah-belahkan PAS Selangor bagi memastikan DAP terus mendominasi pakatan pembangkang di negeri itu. "Malah, beberapa pertemuan sulit diadakan di Selangor bagi membincangkan siapa calon Melayu DAP di Perak bagi menafikan hak PAS untuk jawatan Menteri Besar Perak selepas Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13)," katanya. Petikan dari Hmetro

tunku

Posted: 09 Feb 2013 03:28 AM PST

tunku


OPPOSITIONS IN DISARRAY AND LOSING CREDIBILITY, SEEKS INDIVIDUALS TO PUSH THEM UP

Posted: 08 Feb 2013 04:00 PM PST

The opposition parties are now using carpet dealer Deepak Jaikishan to attract votes given the bad position they are in with internal frictions and silent enmity and distrusts among the leaders and members.
Deepak, on the other hand seems to be ever willing as he is looking for a 'saviour' that can pull him out of the financial rut he is in at present.
As far as he is concern, he will grab whatever he can to stay afloat and put himself in a position where he can call the shot, make himself needed and wanted by those in need.
And he is lucky as with the present political scenario, the opposition parties particularly Anwar Ibrahim are in need of anything that can help them further tarnish and run down the image and credibility of ruling BN especially Prime Minister Najib Tun Razak.
Under pressure and facing erosion in influence and support, the oppositions are now targeting leaders in BN, attempting to relive the 2008 political thinking of the masses…which resulted in a political tsunami.
However, as time passes by, the thinking masses who are voters see the reality  of the 'game of deception' and 'politics of perception' played by oppositions and Anwar personally.
Uneasy and the 'make-believed game' are exposed as the masses see the oppositions' bluff as in a poker game, they now use individuals who are friends or former friends of BN leaders to strengthen or pump into the minds of the masses their 'make-believed' issues.
Thus, Deepak and even issue of Sabah CM distance cousin in the Philippines are being sought to 'nail down' BN leaders, an attempt to deviate the masses' focus from their weaknesses and lies and cheats.
Nothing they revealed or exposed were true after further checks and investigations and this worry them as influence erode as fast as the revelations of their bluffs.
Given the situation they are in, it is no wonder they will not leave anything untouched as they do not want to lose the states they have won and the odds, as it is right now, are against them.
In Selangor, voters in every group, just name it, are suing the state government for promises unfulfilled while in Penang the divide between Malays and Chinese are clearly visible and added to that is the divide in religion.
In Kedah, the PAS government is antagonizing its partners by imposing fundamentalists laws, aimed at strengthening its support among the fundamental Muslims knowing very well that DAP and Chinese voters will not give a single vote to the party.
The opposition pact is actually breaking up despite the leaders' statements they are united and working together well.
And this break up has cause the parties, especially Anwar and PKR to seek individuals like Deepak to help them.

DAP Is Responsible Over Increasing Number Of Crimes

Posted: 08 Feb 2013 09:52 AM PST

Looking back at the history of Chinese migration during the tin mining era in Perak, leads us to the history organized crime. The Chinese had established a few triads not long after British took over Penang (1786) and Singapore (1819). Since 1799, Chinese triads had began opposing British administration in Penang. Few of the famous triads include Ghee Hin (Cantonese) and Hai San (Hakka).
Few of these triads' objectives include gaining control over tin mines, labor trade, gambling and prostitution. Things got worse because in 1831, there were only 18 policemen for 16,000 in Singapore. Even the number of legal officers were too little to settle all criminal cases. Until 1856, there was only a single Judge in Straits Settlements. This only help develop Chinese triads.
Until 1867, no positive measures were taken to control the triads. The only measure taken by the government before 1867 was calling leaders of these Chinese gangs whenever there were chaos and asked them to keep everything in order.
After 1867, a few measures were taken to control these triads and they include:
a. Peace Preservation Act 1867
In 1867, Sir Harry Ord, the first Governor of Straits Settlements had passed this act. With it, the Governor has full power to sentence expulsion towards those who are guilty in threatening public order without any trial nor citizenship rights. Corporal Punishment and shooting towards demonstrators are allowed.
b. Registration of Establishments Act 1869
In 1869, the government had passed the Registration of Establishments Act which requires all organizations which has more than 10 members to register. They are required to mention all of their members' name as well as their posts and state the reason of their establishment.
c. Establishment of Chinese Protectorate 1877
In 1877, the government had established Chinese Protectorate which was led by W.A. Pickering. W.A. Pickering receives the trust from Chinese as he could speak Chinese.
d. Approval of Law
Two laws to avoid laborers and to protect Chinese immigrants who have been registered.
e. Establishments Ordinance 1889
In 1889, the government had passed Establishments Ordinance which bans Chinese triads. They were given 6 months to stop their operations. The ordinance had forced these triads to operate in secret or re-organized by operating with other names.
However, the measures taken by Straits Settlements government to wipe off these Chinese triads did not come to a success. They continued operating their business in secret until today.
Under the previous emergency ordinance 5/69, criminals and triads can be arrested and held for 60 days. Next, under Section 4 (1) can be sentenced by the Home Ministry to be held in a Probation Center in Pulau Jerejak, Penang for two years or under section 4A (1) the same Ordinance which can be sentenced to house arrest by the Home Ministry for two years.
Those who are arrested will be held in probation centre in Simpang Renggam, Muar and Machang.
Looking at the history of those who were arrested under the Act above, we cannot help but to wonder why do the opposition really want to eliminate these Acts.
The opposition even seem to be 'celebrating' the release of an inmate in Simpang Renggam as soon as the Act was abolished and replaced with New Bill Safety Offences (Special Measures) 2012.
2,664 offenders under the act were gradually released since 2010 and most of them are Chinese and Indian. The release somehow caused some worry among rakyat.
Obviously their worry should count, showing doubt on the opposition's motive in this matter when a month later, we read the news how a former inmate of Simpang Renggam aws killed, with the motive of vengeance on past crime.
Three months later, it was reported that five former inmates committed three robbery cases.
At the same time, cases involving robery, snatch theft and murder (related to Ah Long) kept on increasing as well as the increased number of massage houses and night clubs around Selangor and Penang. All of these crimes are related to one another and they are organized, making it hard find any evidence or trace.
Even the Chinese cannot deny that triad is just a part of their 'culture'. That is why, we often see open protest from the race which claim DAP as the leader of triad, prostitution, Ah Long etc.
It is clear that even the Chinese are worried if DAP managed to take over the country through Pakatan Rakyat, and increase the number of 'gangsters' here. Their worries is said to have triggered from the five murder cases which happened within the period of two days since February 6.
The fact is, the relationship between DAp and triads has been a public secret where everyone suspected it but they cannot confirm anything. However, it is sad that some of us do not take this seriously.
Today, PR/DAP managed to 'release' inmates in Simpang Renggam, and number of crimes went up just like that. Just imagine what kind of people would the release if they are in power, and crime rates would definitely go up.

bumiyang

Posted: 09 Feb 2013 03:27 AM PST

bumiyang


Mungkin Ini lah Yang Pakatan Rakyaat Cuba Lakukan Terhadap Melayu/Bumiputera?

Posted: 09 Feb 2013 12:58 AM PST

Politik Harian

Posted: 09 Feb 2013 03:10 AM PST

Politik Harian


DS Najib Pertahan Muhyiddin... Pelik Dengan Latah Guan Eng

Posted: 09 Feb 2013 02:00 AM PSTBukan sesuatu yang luar biasa apabila parti politik mengadakan majlis sambutan meraikan perayaan utama di Malaysia. Perkara ini sudah jadi macam tradisi, bukan saja pihak kerajaan bahkan pembangkang.

Sebab itu Datuk Seri Najib Tun Razak sendiri pelik dengan latah Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng yang cuba cetus isu-isu yang tak sepatutnya berhubung majlis sambutan Tahun Baru Cina Barisan Nasional di padang sekolah Hang Chiang ,Pulau Pinang Isnin ini.

Perdana Menteri dalam masa yang sama menafikan bahawa timbalannya bersikap perkauman sebaliknya melahirkan rasa pelik dengan reaksi keterlaluan Guan Eng, sedangkan sebelum ini BN pernah membuat banyak majlis di negeri itu.

Najib berkata majlis itu diadakan semata-mata untuk meraikan perayaan yang sangat bermakna kepada kaum Cina di negara ini.

"Mengapa majlis yang bertujuan baik hendak dicemar dengan unsur-unsur politik yang tidak ada kena-mengena dengan majlis berkenaan, kalau dia (pembangkang) hendak buat majlis, buatlah, kita tidak halang,"kata beliau.

Najib berkata demikian ketika menjawab soalan pemberita selepas mempengerusikan Mesyuarat Majlis Tertinggi UMNO di ibu negara petang ini.

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin pada Selasa mengatakan tindakan Guan Eng menyeru orang ramai ke majlis tersebut dengan memakai baju Bersih sebagai satu kerja bodoh.

Hari ini, Guan Eng cuba menarik simpati dengan mengeluarkan satu kenyataan media berkata beliau kesal dipanggil "bodoh" dan menyifatkan panggilan itu sebagai sikap "perkauman" Muhyiddin.

Najib turut mempersoalkan tindakan kerajaan negeri Pulau Pinang menurunkan kain rentang dan poster BN di negeri itu baru-baru ini.

"Kenapa dia nak cuba halang kita dengan turunkan banner poster?" ujarnya yang pelik dengan latah-latah Guan Eng sedangkan sebelum ini BN pernah membuat banyak majlis di negeri itu.

Baru-baru ini Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) menurunkan poster dan kain rentang BN yang menunjukkan gambar Najib di sekitar George Town.

Sementara itu, Najib turut 'buka cerita' mengenai sebab sebenar pakatan pembangkang mempersoalkan itu ini dengan kehadiran penyanyi sensasi Korea Psy.

Katanya, menjawab soalan pemberita, mungkinkah takut kehadiran penyanyi sensasi Korea Psy menarik sokongan kepada BN, menyebabkan Guan Eng mengelabah.

Kata PM, pembangkang hendak jemput Psy untuk satu majlis atas nama Pakatan Rakyat sebalinya penyanyi yang terkenal dengan lagu Oppa Gangnam Style" itu pilih BN.

" Tapi bila kita buat, dia tuduh kita macam-macam. Walhal dia nak jemput Psy untuk satu majlis atas nama pakatan rakyat tetapi apabila Psy hadir majlis kita, rosak program dia lah, itu cerita sebenarnya, dia tak dapat, dia kutuk," jelasnya.

DAP sebelum ini menciplak lagu Psy untuk buat video klip burukkan pemimpin negara dan melancarkannya dalam Kongres Nasional parti itu Disember lalu.

-Helmi Hanafi

Gelagat Janice Lee Kemaruk Raih Undi Dalam Masjid! Nik Aziz Tak Suruh Tutup 'Her' Aurat Pun?

Posted: 08 Feb 2013 11:00 PM PST


ADUN DAP Teratai, Janice Lee ghairah mengedarkan limau-limau mandarin di sebuah masjid di dalam DUNnya.


Macam dah tak ada tempat lain lagi nak bagi buah limau? Kalau nak masuk masjid sekali pun patuhilah peraturan ketika berada didalam masjid. Hairan betul dengan puak PAS ni...

Macam mana pak lebai PAS boleh membenarkan seseorang yang tidak menutup auratnya berada di dalam masjid? sedangkan Nik Aziz meminta PSY Gangnam menutup aurat jika mahu buat persembahan di Pulau Pinang.

PAS Hipokrit!

Hina Islam - Patrick Teoh Ditahan Polis

Posted: 08 Feb 2013 09:00 PM PST


Si biadap Patrick bab* ditahan polis kira-kira jam 11 pagi semalam, Patrick bab* telah diambil keterangan oleh ASP Basiron berhubung kes dia menghina Islam di laman Facebook.

Wartawan Mazidul Akmal melaporkan, Patrick tiba pada jam 10.30 pagi ditemani peguamnya di Ibu Pejabat Polis Daerah, IPD Ampang, Selangor.
Kertas siasatan dibuka mengikut Seksyen 298A Kanun Keseksaan kerana menghina Islam dan bakal dihantar untuk diteliti oleh Timbalan Pendakwa Raya.

Dilaporkan Patrick keluar dari IPD Ampang melalui pintu belakang.kerana enggan ditemu bual oleh pengamal media.

Sebelum ini, Patrick berulang kali 'menyalak' di blognya, Niamah.com dan tidak pula berasa segan melontarkan buah fikirannya, majoriti pro-pembangkang. Dia juga penyokong perhimpunan Bersih.

Tiba-tiba menjadi pemalu dengan wartawan dan juru gambar?

DS Najib - Ugutan 'Arab Spring' Anwar Tidak Demokrasi

Posted: 08 Feb 2013 08:00 PM PST


Presiden Umno, Datuk Seri Najib Razak berkata ugutan Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk mencetuskan demonstrasi ala 'Arab Spring' di negara ini adalah bukti yang menunjukkan Pakatan Rakyat tidak tulen mengamalkan demokrasi.

Menurutnya, semua pihak termasuk Umno mahu pilihan raya umum kali ini diadakan secara adil dan mengikut peraturan yang telah ditetapkan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Justeru katanya, adalah tidak menjadi keperluan Ketua Pembangkang itu untuk cuba mewujudkan sentimen kemarahan rakyat kononnya kerajaan Umno Barisan Nasional (BN) menggalakkan pilihan raya yang tidak sihat.

"Menghormati keputusan rakyat adalah satu prinsip yang penting dalam sistem demokrasi iaitu demokrasi berparlimen bererti kita mesti terima keputusan rakyat.

"Bila dia (Anwar) kata dia percaya demokrasi dia tidak boleh mempertikaikan keputusan, kita harus menyanjung prinsip demokrasi.

"Kita harap pembangkang terima keputusan akan datang," katanya pada sidang media selepas mempengerusikan Mesyuarat Majlis Tertinggi Umno, semalam.

Terdahulu, mantan Perdana Menteri Keempat, Tun Dr Mahathir Mohamad menggesa pelbagai pihak mengambil serius ugutan Ahli Parlimen Permatang Pauh itu menjadikan Kuala Lumpur seperti Dataran Tahrir di Kaherah dan Mesir sekiranya hasrat beliau menjadi perdana menteri tidak kesampaian pada pilihan raya umum nanti.

Mahathir berkata beliau tahu akan kapasiti Anwar untuk melakukan huru-hara ekoran bekas timbalan perdana menteri itu telah membuktikan dirinya sebagai "juara" demonstrasi di masa lalu.

Skandal Panas: RM200 Ribu, Jawatan MB - ‘Ayat’ ADUN PAS Pikat Isteri Orang

Posted: 08 Feb 2013 06:30 PM PST


Pendedahan bagaimana ADUN PAS Ladang, Dato' Tengku Hassan Tengku Omar menjalin hubungan 'istimewa' dengan isteri orang, Aida Tengah.

Sejak terjalin hubungan itu, isteri Mohd Apandi Abdullah pun bercakap macam orang politik, berbelit-belit dan selalu mencipta alasan pelik. Bila ditanya alasan untuk keluar, "keluar jumpa kawan" - itulah jawapan Aida kepada suaminya.

Alasan keluar jumpa kawan itu pernah kantoi apabila Apandi melihat kereta isterinya (Honda Stream) berada di kawasan rumah Tengku Hassan di Padang Negara, Kuala Terengganu.

Ketika ditemui krew Terengganu Today (TT), Apandi menceritakan, "Suatu hari, kalau tak silap hari Selasa, aku lalu dihadapan rumah YB, aku terkejut melihat kereta Aida berada di situ, masa tu pukul 11.00 pagi"

Ditanya TT adakah ketika itu rumah YB berkenaan ada orang lain, dia menggeleng kepala dan kemudian memberitahu pagar dan pintu rumah tersebut tertutup rapat dan tidak ada kenderaan lain di perkarangan rumah pemimpin PAS berkenaan, selain kereta milik YB tersebut.

Bagi mendapatkan kepastian, Apandi bertanya kepada isterinya, kenapa keretanya berada di rumah wakil rakyat PAS itu.

Aida menjawab, dia meminta YB berkenaan menandatangani satu borang pinjaman. Aida menjelaskan kepada suaminya bahawa YB suruh dia datang ke rumah YB sebab cop YB tertinggal di rumah.

Kata Apandi "belum bercerai pun mereka dah berkasih (bercinta) dah…."

Aida juga memberitahu suaminya, ADUN PAS Ladang menawarkan wang tunai RM200 ribu dan jawatan sebagai Setiausaha kepada Aida sekiranya Tengku Hassan menjadi Menteri Besar Terengganu kerana pemimpin PAS itu sedang 'gila' dengan jawatan itu.

Apandi bertanya, untuk apa RM200 ribu. Isterinya menjawab sebagai modal perniagaan. Gembira atau curiga? Apandi bertanyakan perkara berkenaan kepada Tengku Hassan sendiri tentang RM200 ribu.

ADUN Ladang itu memberitahu, beliau tiada duit sebanyak itu dan kelihatan cuba melarikan diri dengan alasan terpaksa pergi solat jenazah.

Adakah tawaran RM200 ribu itu modal perniagaan atau duit untuk memikat hati Aida, atau ada 'upah' lain?

ADUN Pas Ladang Mengurut Dengan Isteri Orang

DUN Pas Ladang, Kuala Terengganu, Dato' Tengku Hassan Tengku Omar menjadi punca perceraian antara Mohd Apandi Abdullah dengan isterinya, Aida Tengah.

Apandi mula curiga dengan kelakuan isterinya apabila dia kerap kali berkunjung ke rumah wakil rakyat Pas itu di Padang Negara, Kuala Terengganu walaupun selepas kematian isteri wakil rakyat Pas itu.

Tujuannya untuk mengurut! Rakaman suara bersama Apandi menceritakan, pernah satu ketika dia tertidur kerana menunggu isterinya yang mengurut Dato' Tengku Hassan.

Mengurut apa lama sangat? Sampai si suami yang tunggu si isteri tertidur… Itulah titik-titik hitam yang menjadi punca perceraian antara Apandi dan Aida.

ADUN PAS tersebut perlu menjawab setiap pendedahan yang di bongkarkan oleh laman Portal  -Terengganu Today ini.

DS Najib Beri Ucapan Khas Tahun Baru Cina

Posted: 08 Feb 2013 05:30 PM PST


Perayaan Tahun Baru Cina yang bakal disambut esok dimeriahkan lagi dengan ucapan khas oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Kaum Tionghoa di Malaysia menerima ucapan sambutan Tahun Baru oleh Najib menerusi klip video yang di muat naik di Youtube dan laman rasmi Facebook beliau.

Klip video berdurasi satu minit itu memaparkan Najib memakai pakaian tradisional Cina sambil bermain gendang.

Pada laman Facebook beliau, Najib turut menambah satu komen: "I enjoyed recording this Chinese New Year message... Gong Xi Fa Cai!" (Saya seronok membuat rakaman ucapan Tahun Baru Cina ini... Gong Xi Fa Cai!").

Najib dan anak lelakinya, Nor Ashman turut memberi ucapan Selamat Tahun Baru Cina dalam bahasa Mandarin menerusi sebuah stesen radio tempatan.

video URL: http://youtu.be/TsXBrO-MAz0

Pas Benarkan Tarian Lucah, ABIM Hina Isteri Rasulullah?

Posted: 08 Feb 2013 08:32 AM PST

Terlebih dahulu ingin di ucapkan terima kasih kepada pihak Utusan yang telah menyiarkan suara/bicara kami di laman media Utusan.


Oleh Lukman Ismail

MINGGU ini dihebohkan dengan isu kehadiran penyanyi terkenal dunia, PSY dari Korea Selatan yang bakal memeriahkan majlis sambutan Tahun Baharu Cina anjuran Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang.

Kehadiran penyanyi dan penari Gangnam Style itu bukan sahaja menimbulkan kemarahan kalangan ahli Pas malahan DAP turut sama melemparkan pelbagai tohmahan terhadap BN berhubung kehadiran penyanyi itu.

Paling menarik apabila kehadiran PSY itu turut mendapat maklum balas Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat apabila Mursyidul Am Pas itu menggesa agar PSY menutup aurat ketika membuat persembahan di negara ini.

Blog Jering Daily (jeringdaily.com) yakin kenyataan Menteri Besar Kelantan itu dibuat berdasarkan nasihat para pegawai di sekeliling beliau.

"Oleh kerana Nik Aziz tidak berminat dengan dunia hiburan dan kurang peduli pasal dunia luar, maka maklumat salah telah disampaikan oleh penasihatnya itu bertujuan untuk memalukan Nik Aziz apabila ditemu bual wartawan.

"Kalau benar pun Nik Aziz tidak berminat dengan dunia hiburan, setidak-tidaknya beliau perlu mengambil tahu serba sedikit perkembangan semasa yang berlaku di dalam dan di luar negara termasuk juga dunia hiburan," katanya.

Bagaimanapun, di sebalik bantahan para penyokong pembangkang terhadap kehadiran PSY ke majlis anjuran BN itu, Pas Kedah pula merestui tarian separuh bogel yang dianjurkan oleh Parti Keadilan Rakyat (PKR) dalam satu majlis di Kulim baru-baru ini.

Blog Politik Harian (brojinggo.blogspot. com) mendakwa Exco Kerajaan Negeri Kedah, Abdul Ghani Ahmad merestui tarian separuh bogel itu apabila membuat kenyataan bahawa majlis tersebut tidak menyalahi mana- mana undang-undang di negeri itu memandangkan ia tidak melibatkan orang Islam.

"Sepatutnya kerajaan negeri boleh nasihatkan PKR supaya kurangkan seksi semasa persembahan... Marilah kita ucapkan tahniah kepada kerajaan Pas Kedah yang menghalalkan tarian separa bogel anjuran PKR," katanya.

Blog Kedah Ke KL (kedahkekl.blogspot. com) pula berkata, percambahan pusat-pusat hiburan di negeri Kedah ternyata kerana mendapat kebenaran kerajaan Pas negeri itu.

"Memang la tak salah kalau dikira undang- undang perlembagaan. Tapi itu dah kira kurang sopan. Naik terbeliak biji mata pak-pak haji Pas tengok nanti.

"Punggah dah puak Pas ni demi politik dan undi, bogel pun bogellah!"

Blog House PK (parpukari.blogspot.com) pula dengan sinis memuji kerajaan Pas Kedah yang semakin hebat termasuk membenarkan para penari seksi beraksi di atas pentas.

Katanya, ketika Nik Aziz meminta PSY (penyanyi lelaki) menutup aurat tetapi pada masa yang sama kerajaan Pas Kedah membenarkan tarian separuh bogel.

"Apa punya Nik Aziz, yang jantan disuruh tutup aurat, yang betina tergedik-gedik dihalalkan pula!" bidasnya.

ABIM HINA ISTERI RASULULLAH?

TIDAK cukup dengan Pas yang menghina sahabat Rasulullah apabila mengangkat Lim Guan Eng, seorang kafir sebagai Khalifah Umar Al-Aziz, kini Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) pula menghina isteri baginda dengan memberi Anugerah Saidatina Khadijah kepada Datin Seri Wan Azizah Ismail.

Blog Malaysia News Network (malaysianewsnet.com) berkata, pertubuhan itu jelas mempersenda Saidatina Khadijah kerana mengangkat seorang isteri pemimpin yang terpalit dengan isu moral setanding dengan isteri Rasulullah itu.

Katanya, adalah tidak munasabah jika ABIM tidak mengetahui sejarah Saiyiditina Khadijah yang sudah pasti sangat berbeza dengan Wan Azizah.

"Saidatina Khadijah adalah simbol Wanita Pertama. Baginda merupakan wanita yang mempunyai watak terpuji dan tidak bergantung kepada status suami atau keluarganya... Kesimpulannya, Saiyiditina Khadijah adalah simbol wanita Muslim sejati," katanya.

Sedangkan Wan Azizah pula, katanya, seorang yang hebat mempertahankan peliwat, sanggup menjatuhkan kerajaan yang dipimpin seorang Islam untuk digantikan dengan seorang penyokong liberalisme dan bersekongkol dengan musuh.

"Wan Azizah bukan wanita Muslim sejati, bukan juga seorang pejuang Islam tetapi dia adalah pejuang liberalisme, pluralisme dan LGBT seiring dengan perjuangan suaminya.

"ABIM seharusnya menarik balik anugerah itu kerana jelas Wan Azizah memilih untuk mempertahankan suaminya berbanding agamanya," kata blog ini.

5 Soalan Cepu Emas Untuk YB Dr Nasir Hashim (ADUN Kota Damansara)

Posted: 08 Feb 2013 07:00 AM PST


Berikut antara soalan mungkin boleh dijawab oleh Ahli Dewan Undangan Negeri, ADUN Kota Damansara, YB Dr. Nasir Hashim.

1. Siapakah pemilik terkini Kompleks Muhibbah Petaling Jaya di Kota Damansara?


Klik di sini.

2. Apakah tindakan susulan YB untuk membantu peniaga Pasar Tani setiap Ahad agar berpeluang menggunakan surau dan tandas di kompleks terbabit?


Klik di sini.


3. Adakah benar desas-desus mengatakan YB mempunyai kepentingan dalam syarikat swasta dilaporkan membeli kompleks itu?

4. Mengapakah selepas lebih setahun kompleks terbabit dijual oleh Perbadanan Kemajuan Negeri SELANGOR, masih tidak kelihatan papan tanda memaparkan nama syarikat pemilik?

5. Mengapakah surat rasmi dihantar oleh FAMA kepada pengurus Kompleks untuk mengelakkan peniaga bersembahyang di pinggir jalan masih tidak menerima jawaban secara bertulis?Mohon YB jawab.

Selaku orang biasa, saya tidak mampu memberikan penjelasan berhubung soalan dipaparkan sebab itu saya memohon WAKIL RAKYAT saya mengambil alih tugas terbabit.

Ops! Hasil tinjauan sekitar jam 6.30 petang semalam, dua bendera koyak rabak masih terus berkibar layu ...Jika sesiapa sudi untuk menggantikan bendera terbabit, sila maklumkan melalui emel mazidulakmal@yahoo.com.

Beliau berhasrat benar untuk merekodkan detik bersejarah itu.


-Mazidul Akmal

Bekas Exco PAS Terus Desak Hadi Jawab Penyelewengan Dana Memali

Posted: 08 Feb 2013 05:30 AM PST


Pemimpin tertinggi PAS termasuk Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang harus bertanggungjawab atas penyelewengan yang didakwa berlaku dalam pengendalian Tabung Mangsa Memali, menurut seorang bekas Exco Dewan Pemuda PAS Kedah.

Zainon Ismail berkata pimpinan PAS kini cuba mengelakkan perkara tersebut daripada dibawa ke mahkamah kerana khuatir akan pecah tembelang yang disorok mereka selama ini.

"Pihak yang terlibat ialah peringkat tertinggi dalam PAS. Sebab itu ada perkara yang mereka tak mahu perkara ini dibawa ke mahkamah, takut-takut ada benda lain lagi yang akan terkeluar.

"Antara yang paling tinggi ialah daripada Presiden, sampai kepada jawatankuasa PAS Pusat memang bertanggungjawab kerana tabung ini ditubuhkan oleh PAS Pusat," jelas beliau kepada pemberita.

Sebagai individu yang pernah bertanggungjawab menguruskan tabung tersebut, Zainon memberitahu antara saluran derma yang tertinggi diterima adalah melalui lidah rasmi PAS, iaitu Harakah di mana Hadi, Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali dan Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak adalah sebahagian daripada anggota Lembaga Pengarahnya.

"Dan (hasil kutipan) tabung-tabung ini berada antara tempat yang paling tinggi ialah di Harakah. Kalau pihak-pihak berkenaan, peguam-peguam kita pandai selongkar, habis pimpinan PAS kena turun jadi saksi. Sama ada Presiden, Cikgu Pa (Mustafa), Menteri Besar Kedah sekarang, kerana mereka ini semua Lembaga Pengarah Harakah. Duit itu mereka yang simpan, mereka yang pegang.

"Kemudian, terdapat juga duit Tabung Memali ini di Pejabat Agung PAS Pusat. Terdapat juga di pejabat Perhubungan PAS negeri Kedah..jadi banyak.." katanya yang pernah menjadi wartawan di Harakah.

Selain itu, Zainon turut mendakwa Harakah juga memainkan peranannya di dalam mengelirukan para pembaca yang terdiri daripada ahli-ahli PAS di seluruh negara dengan menyatakan bahawa siasatan isu penyelewengan tabung tersebut berdasarkan laporan polis yang dibuatnya sekitar tahun 2000 telah selesai.

Tulisan kolumnis, Zulkifli Yahaya di dalam akhbar tersebut katanya dilihat cuba menutup kebenaran tentang anak-anak yatim dan balu-balu mangsa Memali yang dinafikan hak untuk menerima wang daripada tabung tersebut yang dilancarkan khas untuk meringankan beban mereka.

"Zul Yahya tulis dalam Harakah sebagai andaian dia..hasil daripada tulisan itu, seluruh ahli-ahli PAS Malaysia yang baca Harakah memang faham begitu, isu tabung ini sudah selesai. Betul isu tabung selesai (tapi) wang anak yatim yang ada dalam PAS itu sudah atau belum selesai, ini persoalannya," ujar beliau.

Kontroversi mengenai penyelewengan tabung tersebut telah memaksa mantan Presiden PAS, Allahyarham Datuk Fadzil Noor menghentikannya pada tahun 2002 bagi mengelakkan fitnah.

Peristiwa Memali yang berlaku pada 19 November 1985 telah mengorbankan seramai 14 orang dan menyaksikan berpuluh yang lain tercedera.

Insiden yang dinamakan 'Operasi Angkara/Operasi Hapus' oleh pihak berkuasa itu menyaksikan penahanan beratus-ratus orang di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

Ia dilaksanakan pihak berkuasa bagi menangani penularan ajaran sesat yang dipercayai cuba dibawa oleh Ibrahim Mahmud atau lebih dikenali sebagai Ibrahim Libya yang turut terbunuh semasa insiden tersebut.

-Antarapos

Taipingmali (tm)

Posted: 09 Feb 2013 01:43 AM PST

Taipingmali (tm)


Jentera Wanita BN Diminta Tingkat Usaha Pastikan Kemenangan Dalam PRU 13

Posted: 08 Feb 2013 11:48 PM PST

Diterbitkan pada 08/02/2013
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengakui jentera Wanita Barisan Nasional (BN) adalah jentera yang paling penting bagi membantu parti itu memenangi Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).

Katanya, sambutan dan semangat yang ditunjukkan jentera Wanita BN adalah sangat luar biasa, sekaligus memainkan peranan penting dalam memastikan kemenangan kekal berpihak kepada BN.

Berucap di hadapan lebih 1,000 Wanita BN sempena Majlis Pelancaran Gelombang Biru di perkarangan Menara Dato Onn, dekat Kuala Lumpur petang tadi, jentera itu tambah Najib, akan turun ke bawah dan bergerak ke serata pelusuk negeri bagi mencapai matlamat berkenaan.

Hadir sama, Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Ketua Wanita UMNO yang juga merangkap Ketua Wanita BN, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.

"Yang berhimpun hari ini hanyalah sebahagian kecil Wanita BN yang berada di seluruh pelusuk negara dan mereka ini hanya menunggu isyarat yang dinanti-nantikan selama ini.

"Perjuangan BN akan diteruskan dan jentera Wanita BN akan berada di mana-mana saja termasuklah di rumah, di lebuh raya, dan di jalan negeri untuk mempengaruhi dan menyakinkan rakyat bahawa BN membawa masa depan yang cerah kepada mereka," katanya.

Kebodohan Abdullah Sani dan Kebijaksaan Chua Theng Song ( Tauke Babi)

Posted: 08 Feb 2013 08:40 PM PST

ARKIB: INI LAH KEBODOHAN ABDULLAH SANI YB YANG HALAU BINI. KEBODOHAN NYA TERSERLAH DENGAN MENGUTUK KERAJAAN KHIR TOYO YANG MELAWAT GERMAN DALAM MENCARI FORMULA PETERNAKAN BABI.

TAK PASAL-PASAL ABDULLAH SANI MEMAKI HAMUN KERAJAAN SEBELUM INI. PADA HAL PENTERNAK BABI DATANG DENGAN TUJUAN UNTUK MEMINTA BANTUAN DARI KERAJAAN BARU SUPAYA CUKAI KEPALA SEEKOR BABI DITURUNKAN DARIPADA 30 SEN KEPADA 3 SEN, YANG DIA DOK MAKI ORANG PASAI APA,,,,,ADUHAII BODOHNYA SI BAGHAL SANI NI....

Bantuan RM 500 dan RM 100 hanya lekat celah gigi sahaja

Posted: 08 Feb 2013 08:06 PM PST


Subky Latif, 21 Nov 2011

PERDANA Menteri Najib melalui bajetnya memberi RM500 kepada setiap keluarga miskin dan timbalannya, Muhyiddin Yassin pula memberi RM100 kepada setiap murid sekolah.

Tidak kira apakah ia pemberian bulanan atau tahunan, tetapi pemberian itu adalah bagi meringankan keperluan keluarga miskin dan persekolahan anak-anak kita.

Ada pun pemberian kepada murid-murid itu, bolehkah ia tidak berbangkit lagi lah anak tidak bersekolah kerana tidak ada perbelanjaan dan tidak ada lagi murid-murid ke sekolah tanpa duit poket untuk ke kantin semasa rehat.

Jika dikatakan untuk meringankan beban kehidupan, akan tepat sasaran itu kiranya ia pemberian bulanan, tetapi kalau untuk tahunan tidak ada apa yang dapat diringankan.

Sebagai pemberian tahunan, setiap murid dapat kurang dari 50 sen bagi setiap hari bersekolah. Bagi keluarga miskin pula dapatlah kira-kira RM 1.50 sen sehari.

Dibanding kan dengan kenaikan harga barang yang melambung beberapa kali setahun dan perbelanjaan hidup yang bertambah mahal, maka pemberian itu jadi makanan yang terselit di celah gigi saja.

Ada pun semua pemberian tetap baik untuk murid mahupun kepada keluarga miskin, tidaklah pernah dibuat selama ini.

Selama ini semasa negara kita belum membangun sehingga ke peringkat sedang membangun, keadaan kemiskinan adalah tinggi, tidak pernah kerajaan beri duit poket kepada murid sekolah dan orang-orang miskin secara terus.

Ada kerajaan menyediakan peruntukan melalui jabatan kebajikan untuk orang miskin tegar, ibu-ibu tunggal yang daif, terutama yang kurang upaya.

Ada berupa bantuan bulanan atau untuk beberapa bulan sekali. Semua pemberian itu adalah secara terpilih dan mereka yang meminta saja. Yang tidak minta dan tidak sanggup berulang ke pejabat kebajikan, nescaya tidak merasa apa-apalah.

Tetapi kerajaan Najib ini bermurah hati pula. Dia sedia beri kepada semua fakir miskin. Tidak secara pilihan lagi. Asal fakir dan miskin berhak dapat. Daftar sajalah kepada institusi tertentu.

Mungkin pemurah Najib itu didorong oleh sikap isterinya tidak lokek dan tidak sayang duit untuk berbelanja, maka antaranya dilimpahkan kepada fakir dam miskin yang memerlukan.

Tetapi yang sanggup diberi pada hari ini ialah kira-kira 50 sehari bagi hari bersekolah kepada setiap murid dan sekadar RM1.50 sehari bagi satu keluarga fakir. Itu yang terdaya kerajaan bagi.

Dulu kerajaan tidak rasa wajib memberi kepada setiap fakir. Tetapi untuk tahun 2012 ini kerajaan bersetuju memberinya sekali pun sekadar yang disebut tadi.

Bersyukur lah sekali pun tidak sebanyak mana. Dari tak ada langsung, baiklah ada sekali pun sekadar10 sen sehari.

Kerana apa kerajaan sanggup bagi RM500 kepada fakir dan RM100 kepada murid?

Mungkin kerana kerajaan sekarang terasa lebih senang sedikit dari masa-masa lalu. Dulu kerajaan tidak sanggup dan tidak dapat menimbangkannya, mungkin kerana tidak cukup duit.

Atau mungkin juga kerajaan di masa lalu mengira rakyat masih sanggup menampung keperluan mereka walau sefakir mana sekali pun. Ertinya rakyat masih boleh berikhtiar dan tidak pernah rasa terdesak untuk berjumpa along.

Tetapi dengan tahap negara hampir mencapai taraf negara maju, rakyat sudah tidak terdaya lagi hidup sekali pun terpaksa bergantung kepada subsidi yang mula dikurangkan dari semasa ke semasa.

Memang kenaikan harga barang yang tidak tertahan itu menyebabkan rakyat berada di atas paras kemiskinan menjadi orang miskin, orang miskin jadi miskin tegar. Kiranya di bawah miskin tegar itu ada pula fakir, maka inflasi dan stagflasi menjadinya fakir.

Selama ini ketika jauh dari tahap negara maju, kerajaan tidak memberi laut kepada yang memerlukan laut, tetapi memberi mereka pancing supaya tahu mencari lauk sendiri.

Tetapi bertambah menghampiri negara maju, kerajaan terpaksa beri pula RM100 setahun kepada setiap murid, dan RM500 pula kepada setiap si miskin. Ertinya kerajaan terpaksa beri lauk pula, tidak lagi memberi pancing.

Selepas 54 tahun merdeka kerajaan bukan saja tidak beri pancing kepada rakyat tetapi terpaksa mengadakan lauk. Adakah teruk sangat rakyat sekalian?

Ulasan TM,

Tahniah kepada Subky Latif kerana mengakui bahawa bantuan kerajaan RM500 kepada ketua keluarga dan RM 100 kepada setiap murid dapat meringankan beban penerima.

Ini sumbangan kerajaan kerana kerajaan mempunyai cukup wang dan rizab yang kukuh

Rizab antara bangsa Bank Negara Malaysia berjumlah RM428.6 bilion (bersamaan dengan USD140.2 bilion) pada 31 Januari 2013. Paras rizab ini memadai untuk membiayai 9.5 bulan import tertangguh dan ialah 4.2 kali hutang luar negeri jangka pendek.

Apa pun desa kan Subky agar kerajaan memberi elaun bulanan amat lah melampau, kerana buat masa ini bantuan bulanan hanya diberikan kepada OKU sahaja. 

Jika orang yang sihat pun mendapat elaun RM 500 setiap bulan maka ramai orang Pas akan sila panggung di warung kopi tanpa perlu bekerja. Apa lagi jika mempunyai 10 anak dan menerima RM 1000 sebulan akan menjadikan jumlah elaun RM 1500 sebulan.

Untuk pembetulan kepada kenyataan Subky iaitu semua bantuan perlukan permohonan, ia salah dan sebenarnya bantuan awal persekolahan diberi kepada semua murid tanpa perlu mengisi borang dan sebagainya, hanya bantuan KWAPM sahaja ibu bapa yang terpilih dikehendaki mengisi borang maklumat ibubapa dan tanggungan.

BR1M terpaksa isi borang, jika tidak orang yang bergelar jutawan pun akan minta, Taipingmali pun nak merasa juga duit RM 500 tersebut. 

Kata Subky kerajaan memberi lauk dan bukan memberi batang kail. Ini juga satu kenyataan yang salah. Kerajaan sebenarnya banyak menyediakan kemudahan dan bantuan untuk rakyat tetapi malangnya Pas melarang pengikutnya membaca akhbar dan menonton televisyen. Oleh itu mereka tertinggal banyak maklumat mengenai bantuan yang disediakan oleh kerajaan. 

Ini lah malangnya orang Pas, mereka hanya nampak duit tunai sahaja yang lain tak ambil tahu.


Pas Mersing bagi limau 2 biji saja

Posted: 08 Feb 2013 03:57 PM PST

Pas Mersing nampaknya cukup berhati-hati pada perayaan tahun baru cina kali ini. Tak nampak lagi gambar mereka masuk ke market babi sehingga menyentuh daging tersebut , apa pun agak melucukan kerana Pas Mersing hanya menjadikan dua biji buah limau sebagai modal untuk meraih undi kaum cina. Yang utama ialah mempromosikan calon mereka dan menyebarkan risalah fitnah politik.

HAHAHAHA! DUA BIJI LIMAU JER?

HARI ini seharian dari pagi hingga petang, bersama YDP PAS Mersing dan sahabat2 menjayakan program mengedarkan limau dan kad ucapan selamat tahun baru cina kepada masyarakat cina di sekitar Endau, 

bermula kedai2 di pekan Endau, Taman2 sekitarnya dan Perkampungan Cina di Kampung Hubung. Kira2 lebih 500 kad Ucapan Selamat Tahun cina bersama 2 biji limau telah kami edaran. 

Alhamdulillah kehadiran kami mengunjungi rumah2 dan kedai2 mereka mendapat sambutan yang amat baik.
Esok saya akan bersama rakan PR Mersing, DAP & PKR akan mengedarkan limau dan kad ucapan Tahun baru cina di zon Mersing, bandar Mersing dan sekitar Parlimen Mersing, yang turut bersama menjayakannya Tn. Hj. Roslan Nikmat YDP PAS Mersing dan Tuan Hj Abd Rahman Yusof Penyelia Pusat Khidmat Rakyat DAP Dun Tenggaroh.

Kedah sah milik BN

Posted: 08 Feb 2013 10:07 AM PSTBelum pun Parlimen dibubarkan, Pas Kedah sudah angkat bendera putih mengaku kalah kepada BN dalam PRU 13 yang semakin hampir.

Ini berikutan satu petunjuk terbaru iaitu ramai orang kuat jentera pilihan raya Pas sudah pun berhijrah ke negeri-negeri lain seperti Perak.

Nizar Jamaluddin bekas 'menteri besar mahkamah' sanggup berbelanja besar untuk membiayai pakar-pakar strategik dari Kedah untuk merampas semula Perak daripada BN.

Pas sanggup melakukan apa sahaja asalkan menang, Pas akan sekali lagi menggunakan konsep politik menghalalkan cara atau budaya politik ala machiavelli.

Belum pun parlimen dan dun dibubarkan Pas sudah mula memfitnah, mengadu domba, mengaibkan pihak lawan dan menyerang peribadi tanpa had.

Taipingmali melihat jentera cyber Pas sudah memulakan sepak mula terlebih awal dalam usaha mereka menawan kerusi Dun Perak.

Pakar-pakar warfare Pas akan berusaha untuk memenangkan semua calon Pas dengan meletakkan sikap  prejudis terhadap pihak lawan

Apa pun Pas kali ini tidak akan membantu untuk memenangkan calon Pkr dan Dap. Bagi Pas isu survival parti mereka sendiri amatlah penting, ianya kerana persepsi masyarakat atau pengundi atas pagar terhadap parti itu amatlah rendah. Ia kerana banyak kesilapan yang dilakukan oleh Nizar Jamaluddin sewaktu menjadi menteri besar selama 11 bulan.

.

YB PAS Rampas Bini Orang

Posted: 08 Feb 2013 02:44 AM PST

ADUN Pas Ladang, Kuala Terengganu, Dato' Tengku Hassan Tengku Omar menjadi punca perceraian antara Mohd Apandi Abdullah dengan isterinya, Aida Tengah.

Apandi mula curiga dengan kelakuan isterinya apabila dia kerap kali berkunjung ke rumah wakil rakyat Pas itu di Padang Negara, Kuala Terengganu walaupun selepas kematian isteri wakil rakyat Pas itu.

Tujuannya untuk mengurut! Rakaman suara bersama Apandi menceritakan, pernah satu ketika dia tertidur kerana menunggu isterinya yang mengurut Dato' Tengku Hassan.

Mengurut apa lama sangat? Sampai si suami yang tunggu si isteri tertidur… Itulah titik-titik hitam yang menjadi punca perceraian antara Apandi dan Aida. ikuti pendedahan seterusnya bermula esok.

TERENGGANU TODAY

Sahabat-Gunung

Posted: 09 Feb 2013 01:18 AM PST

Sahabat-Gunung


Kerajaan Kedah Sengaja Bankrapkan KUIN

Posted: 08 Feb 2013 07:32 PM PST
15 Januari lalu,. Rektor Kolej Universiti Insaniah (KUIN), Prof. Dato' Wira Dr. Jamil Osman mengumumkan dalam satu sesi Taklimat Perpindahan ke Kampus Kuala Ketil yang diadakan di Dewan Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah, bahawa staf dan pelajar KUIN dari kampus Mergong, Stargate dan Sungai Petani akan mula dipindahkan  ke kampus tetap KUIN Kuala Ketil secara berperingkat.   Bagaimanapun, ia hanya melibatkan Kulliyyah Muamalat, Hospitaliti & Perkhidmatan Halal dan Multimedia & Kreativiti.   Beliau turut menyatakan bahawa KUIN kini dalam usaha menyediakan asrama pasang siap yang dapat menempatkan sekurang-kurangnya 1600 pelajar.

Daripada kenyataan berikut, tampak seolah-olah KUIN tidak mengalami sebarang masalah.   Sedangkan, hakikatnya, KUIN sedang berhadapan dengan masalah kewangan dan pentadbiran yang meruncing. 

Pada 31 Oktober 2012, KUIN telah diperintahkan oleh Mahkamah Tinggi Alor Setar untuk membayar RM1.599 juta kepada Syarikat Shake Cuisine Sdn Bhd.  Syarikat tersebut bertanggungjawab menyediakan perkhidmatan kediaman dan pengangkutan kepada 300 pelajar Insaniah di cawangan Insaniah Sungai Petani bagi tempoh tiga tahun bermula Januari 2009 hingga Disember 2011 dengan kadar bayaran ditetapkan dalam perjanjian sebanyak RM200 sebulan untuk setiap pelajar. 

Walaubagaimanapun, KUIN telah gagal memenuhi terma perjanjian dengan sempurna sehingga menyebabkan syarikat tersebut kerugian apabila terpaksa menanggung kos sewa rumah, pembelian barang-barang dan lain-lain kos berkaitan. 

Oleh itu, pada Mac 2012, Pengarah Urusan Shake Cuisine telah membuat tuntutan di mahkamah terhadap KUIN untuk baki bayaran dalam kontrak, RM200,000 bagi kerugian kos bayaran sewa stor barang serta kerugian akibat tidak dapat meneruskan perniagaan lain berjumlah RM1,259,939 selain faedah pada kadar lapan peratus setahun, kos dan lain-lain relief yang semuanya membawa kepada jumlah RM1.599 juta.   

Dengan masalah yang sebegini besar, kita hairan bagaimana Rektor KUIN dan kerajaan negeri masih boleh bertenang dan bersikap seolah-olah tiada apa-apa berlaku.  

Masalah KUIN bukannya kecil, dan telah pun didedahkan secara besar-besaran, termasuk tunjuk perasaan oleh kakitangan KUIN sendiri.  Masalah kewangan yang disebutkan di atas hanyalah 'lanjutan' dari masalah pentadbiran yang amat parah berikutan amalan kronisme dan korupsi terang-terangan di kalangan pemimpin atasan.  Kronisme berlaku dalam bentuk rangkaian di mana kroni tersebut juga turut melakukan nepotisme dengan melantik rakan dan ahli keluarga termasuk isteri dan abang serta menantu, kakak dan lain-lain lagi yang tidak punya kelayakan, pengalaman, pengetahuan malah masalah pendengaran juga, yang mana menyebabkan pentadbiran tidak dapat dijalankan dengan baik dan  kelam kabut. 

Semua masalah ini telah dilaporkan secara bertulis, antaranya, Rektor tidak hadir tanpa cuti sakit melebihi 75 hari tetapi tidak dikenakan tindakan atau potongan gaji sepertimana yang tertakluk dalam kontrak.  Rektor juga menubuhkan syarikat Insaniah Holdings kononnya untuk menjana pendapatan bagi mengelak dari terlalu bergantung kepada kerajaan negeri tetapi Rektor kemudiannya melantik kroninya sebagai pegawai-pegawai syarikat ini dengan memberi gaji yang terlalu tinggi iaitu RM4,000 – RM35,000 tidak termasuk kemudahan-kemudahan serta elaun lain sedangkan skop kerja dan prestasi yang ditunjukkan adalah tidak setimpal. 

Lebih dahsyat, ada di antara kroni yang dilantik pernah disabitkan kesalahan jenayah kewangan oleh Suruhanjaya Sekuriti yang membawa akibat penjara 12 bulan, diberi tugas untuk mengurus kewangan.  Selain itu, terdapat juga kroni yang terlibat dalam pecah amanah dalam mengendalikan wang yuran kursus perbankkan Islam di Thailand dan juga Kedutaan Nigeria.   Beliau juga turut diberikan tanggungjawab dalam bidang kewangan. 

Insaniah Holdings tidak pernah menjana kewangan jauh sekali meraih keuntungan tetapi kakitangannya telah menerima bonus dari peruntukan kerajaan negeri. 

Masalah pentadbiran ini membawa kepada masalah kewangan yang bertimpa-timpa dan berlarutan serta berganda.  Semakin lama mereka-mereka yang kotor dan korup ini dibiarkan menerajui KUIN, semakin parahlah kedudukan kewangan KUIN. 

Pendek kata, sesiapa sahaja pasti akan terduduk terkejut jika meneliti setiap masalah yang sedang dihadapi oleh KUIN seperti yang dilaporkan secara bertulis oleh kakitangan KUIN kepada Menteri Besar Kedah di dalam surat yang didedahkan oleh beberapa blogger Kedah, di mana surat tersebut mempunyai bukti penerimaan dari Pejabat Menteri Besar pada 12 Jun 2012. Namun, yang menghairankan, Menteri Besar Kedah serta keseluruhan pentadbiran negeri Kedah, telah bertindak memekakkan telinga dan memejamkan mata.  

Tidak cukup dengan masalah di dalam KUIN sendiri, perlantikan kontraktor untuk kampus baru juga dilakukan secara tidak telus dan pembinaannya juga terdapat unsur-unsur penipuan atau manipulasi di mana pelan asal yang mempunyai asrama, cafeteria dan dewan kuliah 'bertukar' menjadi dewan kuliah dan taman perumahan, iaitu Taman Insaniah untuk disewa oleh para pelajar.  Kafeteria dan asrama, telah ditiadakan tanpa alasan munasabah.

Masalah KUIN sahaja sudah cukup untuk menjejaskan kewangan Kedah, dan ini belum lagi termasuk masalah-masalah lain di dalam anak syarikat kerajaan negeri yang membabitkan jutaan ringgit yang dibazirkan atau lesap begitu saja.  Oleh itu, kita dapat memahami kenapakah kerajaan negeri langsung tidak menunjukkan prihatin terhadap apa jua yang didedahkan?

Apakah benar Menteri Besar Kedah begitu pekak dan buta?  Apakah benar keseluruhan pentadbiran Kedah begitu bodoh dan bebal?  Atau apakah mereka sebenarnya sedar dan sengaja membiarkan semua masalah ini berlarutan? 

Mungkinkah mereka sudah puas memegang jawatan?  Atau, mungkinkah mereka sememangnya berniat untuk mengaut sebanyak yang mungkin melalui kroni mereka sebelum melepaskan semula Kedah kepada Barisan Nasional dalam PRU kali ini?   

Nampaknya, slogan Kedah Sejahtera sebenarnya hanyalah untuk kroni-kroni pemimpin PAS Kedah sahaja.  

ADUN Pas Ladang Bikin Panas .....

Posted: 08 Feb 2013 07:24 AM PST


ADUN Pas Ladang, Kuala Terengganu, Dato' Tengku Hassan Tengku Omar menjadi punca perceraian antara Mohd Apandi Abdullah dengan isterinya, Aida Tengah.
Apandi mula curiga dengan kelakuan isterinya apabila dia kerap kali berkunjung ke rumah wakil rakyat Pas itu di Padang Negara, Kuala Terengganu walaupun selepas kematian isteri wakil rakyat Pas itu.
Tujuannya untuk mengurut! Rakaman suara bersama Apandi menceritakan, pernah satu ketika dia tertidur kerana menunggu isterinya yang mengurut Dato' Tengku Hassan.
Mengurut apa lama sangat? Sampai si suami yang tunggu si isteri tertidur… Itulah titik-titik hitam yang menjadi punca perceraian antara Apandi dan Aida. ikuti pendedahan seterusnya bermula esok.

sila ikuti pendedahannya di Terengganu-Today

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 08 Feb 2013 11:47 PM PST

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


Toutefois, rejoindre les connaisseurs du club

Posted: 08 Feb 2013 03:35 AM PST

Vous devriez écouter la webdiffusion casino en ligne cet après-midi. Tout d’abord, trouver un casino en ligne train-train, c’est qu’il est moins superficielle en ce qui concerne guide casino. Sur la base de mon expérience, ce que j’ai est une opposition approprié pour guide casino.

C’est sans doute pourquoi les plaintes déposées contre roulette casino flash diminué de près de 79. Je voudrais l’essayer pendant au moins une semaine. Comment faire de la craie jusqu’à l’extérieur de faibles désirs machine a sous coûts ? Je peux être un éléphant dans un magasin de porcelaine que nous reviendrons bientôt.

J’allais un mile d’une minute à ce sujet. Vous pouvez avoir votre gâteau et le manger aussi bien et je suis généralement bien organisé. Nous allons mettre ces notions en production.
Cela a été délivré par le gouvernement et pour moi, craps c’était juste une blague. Après tout, je suis toujours un peu de difficulté avec ce qui constitue technique jeu roulette casino. Pensez à ce que vous rechercher dans casino en ligne parce qu’il ya toujours un risque.
Il site ne démontre pas ce genre de pouvoir en matière casino en ligne. Appelez-moi idiot, je viens d’apprendre par les mains de toucher le haut casino en ligne.

Je n’ai pas avaler que je voudrais donner moins d’exemples. C’est de loin aucun moyen de le faire et vous devez éviter craps autant que possible. Vous êtes sans doute à cette époque ce qu’était un indice de référence est. Pourtant, rejoindre les crashers porte du club. Je dois pas du côté de cet enseignement sensationnel.
En ce qui concerne le cas particulier de casino en ligne sans depot devant nous, peut-être que nous devrions examiner de plus.
Il n’y a rien comme regarder jeu casino en mouvement. C’est vraiment spectaculaire. Vous devriez mettre machines a sous à travailler pour vous maintenant, car l’utilisation de ce ne sera pas ici pour toujours. Voici le sentiment derrière tout cela : j’ai un bon point. Le meilleur endroit pour vous de découvrir plus en matière de casino gratuit partouche est l’Internet.

Il est tellement silencieuse qu’on pouvait entendre une mouche voler et aussi vous pouvez avoir besoin pour faire votre choix.

C’est tout en ce qui concerne l’équilibre. Cependant, vous pouvez trouver ce chatouille votre fantaisie.

Panglima Perang Cyber

Posted: 08 Feb 2013 11:46 PM PST

Panglima Perang Cyber


Terbukti Pas Menzalimi Nasharuddin

Posted: 08 Feb 2013 09:47 PM PST

Terbukti PAS Menzalimi Nasharudin

Jangkakan ramai ada sesuatu yang tidak kena di sebalik pemecatan Ustaz Nasharudin Mat Isa dari Majlis Syura PAS ternyata benar apabila surat pemberitahuan hanya diposkan kepada bekas Timbalan Presiden PAS itu pada 30 Januari 2013 dan diterimanya pada 6 Februari 2013.

PAS mengumumkan pemecatan itu pada 26 Januari 2013 melalui kenyataan media oleh Setiausaha Majlis Syura Ulama PAS, Nik Zawawi Nik Salleh yang menyatakan Ustaz Nasharudin telah dipecat sebagai ahli Majlis Syura semasa badan tertinggi PAS itu bermesyuarat pada 13 Januari 2013.

Jika kenyataan Nik Zawawi betul bermakna perjalanan parti itu ternyata agak bercelaru dan tidak terurus kerana mengambil masa yang agak lama untuk menyampaikan keputusan parti kepada ahlinya.

Entah apa jenis kelayakan yang diambil kira sebelum Nik Zawawi dilantik sebagai Setiausaha, langsung tidak efisien kerja buatnya. Bukannya beribu keping surat yang perlu dihantar, hanya sekeping sahaja itu pun berminggu-minggu mengambil masa.

Sehari dua sebelum pemecatan itu diumumkan, kelibat Ustaz Nasharudin dilihat menyertai rombongan bersama Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Razak di Gaza, Palestin telah menimbulkan kecurigaan dan rasa tidak senang di kalangan pemimpin PAS.

Dilihat kronologi yang berlaku dalam tempoh itu, memang jelas kelihatan ada sesuatu yang tidak kena. Bak kata pepatah ada udang di sebalik batu.
Pemecatan itu dilakukan memang disebabkan adanya agenda tersembunyi dan alasan kononnya Ustaz Nasharudin 'kerap tidak datang mesyuarat' hanyalah bertujuan untuk mengabui mata khalayak sahaja.

Tambahan pula Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat selaku Pengerusi Majlis Syura Ulama PAS yang sering kali ponteng mesyuarat dan kalau datang pun kerap pulang awal, tidak pula dipecat walau sepatutnya sudah lama diambil tindakan berikutan ketidakberkesanan pimpinannya.

Tak mustahil hakikat sebenarnya pemecatan itu dilakukan secara tergesa-gesa dan tidak pun dibincangkan dalam mesyuarat Majlis Syura PAS pada 13 Januari 2013, sebaliknya ia hanya diputuskan melalui perbincangan tidak rasmi antara pimpinan PAS selepas gambar Ustaz Nasharudin dan PM di Palestin disiarkan media perdana.

Walau apa senario sekalipun, tatacara pemecatan keanggotaan Ustaz Nasharudin dalam Majlis Syura Ulama PAS itu sendiri tidak menepati prosedurnya apabila Ahli Parlimen PAS Bachok itu tidak dipanggil untuk membela diri atau setidak-tidaknya diberi surat tunjuk sebab.

Jelas sekali ia satu bentuk kezaliman dan amat tidak Islamik, amat bertentangan sekali dengan seruan keadilan yang sering diwar-warkan parti itu di pentas-pentas ceramah politik.

Lebih sedekad lalu apabila Anwar Ibrahim dipecat dari jawatan Timbalan Perdana Menteri dan Timbalan Presiden UMNO disebabkan masalah moral, ramai pemimpin dan penyokong PAS tampil mempersoalkan pemecatan tersebut yang dikatakan zalim dan tidak Islamik.

Walhal tindakan pemecatan itu tidak pun dilakukan secara semberono tanpa usul periksa sebaliknya Anwar telah diberi peluang untuk membela diri dalam Majlis Tertinggi UMNO malah tidak dihalang melantik pasukan guaman sendiri bagi menghadapi perbicaraan di Mahkamah.

Sekarang terbukti PAS adalah sebenar-benarnya parti yang zalim dan tidak Islamik serta telah bertindak secara kuku besi. Memang jelas PAS telah menzalimi Ustaz Nasharudin dan ianya berlaku hanya selang setahun selepas bekas Naib Presiden PAS, Dr Hasan Ali dipecat tanpa bicara dari parti itu.

Belum memerintah negara sudah terbiasa dengan kelakuan buruk dan asyik menzalimi orang lain, andai diberi peluang memerintah negara tidak sukar dibayangkan kezaliman yang bakal PAS laksanakan terhadap pihak lain yang tidak sealiran dengannya.

Blogger Medan Info Dedah Kisah Sebenar Pertemuan Haron Din dan Anwar Ibrahim

Posted: 08 Feb 2013 06:13 PM PST

Pakar Spin tetap spin apa jua isu.

Jika hitam dikata maka kena percaya itu adalah putih.

Jika dinafi percayalah bahawa beliau mengiyakannya.

Itulah perangai Anwar Ibrahim dan juga perangai pengikutnya.

baca lagi kisah spin pertemuan Anwar Ibrahin dengan Haron Din yang didedah Blog Medan Info di sini

http://medan-info-kita.blogspot.com/2013/02/sebenarnya-anwar-yang-pergi-melutut.html?m=1

Video PM @NajibRazak Main Gendang "Najib's Chinese New Year Short" on YouTube Ini Mesti Anda Akan Like Ramai2

Posted: 08 Feb 2013 03:09 AM PST

memang cantik cara video ini dihasilkan.. PM main gendang.

Macam gaya kung fu...

Jom kita like ramai-ramai video ni.

https://www.youtube.com/watch?v=7FTYE3rAu3k&feature=youtube_gdata_player

Naib Presiden Umno @Zahid_Hamidi Bidas DAP Tidak Hormat Hadi

Posted: 08 Feb 2013 01:42 AM PST

Berita Harian Jumaat 8.2.2013 halaman 6

Dr Haron Din Selamanya Akan Pertahan Kalimah Allah

Posted: 08 Feb 2013 01:35 AM PST

Mujur masih ada yang mempertahankan kalimah Allah dengan berani walau bercanggah dengan Presiden Pas sendiri.

Pas semakin jauh tersasar sejak Hj Hadi menggantikan Fadzil Noor.

Selepas tersasar dengan amanat Hj Hadinya sebelum ini.

sekupangdua

Posted: 08 Feb 2013 11:45 PM PST

sekupangdua


ALJUBRI MAHU NAJIB DAN ROSMAH DIFITNAH SEBAGAI PEMBUNUH!

Posted: 08 Feb 2013 07:16 PM PSTNuar mahu aibkan Najib dan Rosmah, Fitnahkan dema supaya AIB sepertimana rosaknya moralnya dengan pelbagai pendedahan bukti yang didedahkan oleh ramai yang menyimpan pelbagai bukti tentang kepincangan dan buruk sikap sebenarnya aljubri, Rakyat dah tak heran lagi bagaimana HOBI kesukaan membalun Made in China dan Back Door dengan Coffee boy dan paling panas kisah Balun Bini dan laki yang didedahkan oleh oarng-orang kanan yang paling rapat dengannya

Bukan itu sahaja, segala yang rapat dengannya tanpa segan atau takut akan fitnahkan sapa sahaja yang dia mahu, selagi besar mana pengaruh dan kebaikan pemimpin itu seperti Najib dan Rosmh maka dia ma mereka difitnah dan diaibkan seperti sifat dia yang memang aib.

Video seperti diatas membuktikan bagaimana pegeuamnya dikerah supaya memfitnahkan Perdana Menteri dan Isteri, sejijik-jijiknya mahu mereka diaibkan sebagaimana buruk lakunya tabiat yang dia ada, tetapi segalanya terbantut bila peguamnya yang hari ini menentang segala usahanya untuk menjadikan Malaysia bakal di hancurkan oleh seorang gila kuasa dan membalas dendam peribadi dengan partinya yang sehingga kini hanyalah sebagai parti membela  dirinya yang dihukum kerana kesukaan dan luar tabie yang didedahkan kepada rakyat betapa negara hampir di kuasai oleh seorang yang gila seks dan rosak moral

Zulkifli Nordin yang diarah memfitnahkan Ds Najib dan Rosmah akhirnya tidak sanggup menjadi diantara yangmenzahirkan Kejahilan Anuar Ibrahim hari ini mendedahkan segala kepincangan rancangan jahat Anuar dalam misi menawan dan menghancurkan Malaysia yang sedia aman, cuba fikirkan jika negara jatuh ditangan oarang seperti ini, adakah yang lain akan duduk berdiam diri, adakah kita juga akan membiarkan dia menghancurkan negara, sudah tentu tidak! Dan ketika kita bertelengakah dan berbalah maka dialah orang yang paling selamat kerana yang utama sepertinya terlalu istimewa dengan taukeynya yang sanggup berbelanja... Hehehe kena tanya ler NED dan yahudi... Dema kan taukey?

YANG BOLEH SEBELUM JADI USTAZAH! ERRR TAK NAK BAGITAU NAK TAUBAT LAK KER?

Posted: 08 Feb 2013 06:20 AM PSTSEKADAR BAGI SEMUA DENGOR LAGU NIE, TAPI TAH MACAMANA LAK LAGU NIE ADA BERLAMBAK GAMBOR USTAZAH SEKARANG NIE, ATER DAH MERATA CERAMAH KESANA KEMARI IDAK KER NAK MAKLUMKAN JUGAK VIDEO CAMNI DAN BERLAMBAK LAGI KAT YOU TUBE NIE, BAGI TAU DEMA UANTUK REMOVEKAN DARI YANG MEMANJANG BUAT STATEMEN YANG MACAM HAMPEH KAT BLOG DAN TWIITER DIA...

TAK KER RASA BERSALAH NGUTUK ORANG DAN MUJI SENDIRI YANG KONONNYA JUMPA JALAN ALLAH, DAH KALAU KUTUK ORANG BOLEH TAPI YANG MACAM NIE ORANG BULEH TENGOK TAK NAK PULAK TWIT PULAK. HEHEHE DULU RAMPING NI LEBIH GEBU TERLAMPAU DAH KEKEKEKE...

The Unspinners

Posted: 08 Feb 2013 11:45 PM PST

PERAK BANGKIT - MENGGERAKKAN BELIA

Posted: 08 Feb 2013 11:40 PM PST

PERAK BANGKIT - MENGGERAKKAN BELIA


Mereka yang tersesat dalam khayalan Keturah @ Qanthurah

Posted: 08 Feb 2013 03:15 PM PST

Jika disorot kepada maklumat Biblical, ternyatalah Keturah itu hanya suatu khayalan Israiliyat bagi membolehkan Ismail diklasifikasikan sebagai keturunan hamba sahaja. Justeru, wajarlah khayalan bangsa Mala itu dibakulsampahkan kerana ianya langsung tak boleh menaikkan apa-apa kajian terkini yang boleh memartabatkan bangsa Melayu.

Barangkali yang paling tepat manusia yang pernah hidup dan duduk di Rantau Asia Tenggara ini, adalah bangsa-bangsa penyembah berhala dan ingkar kepada perintah Allah dan dihukum di saat mereka di dunia lagi. Lalu Allah gantikan bangsa yang baru untuk menduduki Rantau Asia Tenggara ini.

Juga kepada bapa Adam, kenapakah wajar kita bersetuju Sri Lanka atau Sri Pada sebagai tempat turunnya Baginda Nabi Adam a.s. ke bumi Al Ardh ini. 

Namun tarikh Islami dan Al Qasash di dalam Al Qur'an tidak menyusun persoalan di manakah Nabi Adam turun dan juga di manakah isterinya diturunkan? Ianya telah berlaku beribu tahun lamanya dahulu. Sangat sukar untuk di letak tarikh masa.

Hal sebegini telah Yang Maha Mulia Tuhanku Allah SWT ajarkan kita di dalam Surah Al Kahfi. Surah ke 18 di dalam Al Kitab ini dimulai dengan Tahmid kepada Yang Maha Mulia Tuhanku Allah SWT.

18:1

ALHAMDU buat Yang Mulia Tuhanku Allah SWT yang telah menganzalkan ke atas kita sebagai hambanya suatu Mukjizat Magis yang dinamakan ALKITAB. 
Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 08 Feb 2013 11:32 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


HASUTAN KIT SIANG SEMASA 13 MEI YANG DIA TAK NAFI

Posted: 08 Feb 2013 05:51 PM PST


*BAPA 13 MEI.

PANAS! Video DS Najib Main Gendang, Anwar Menari Ria

Posted: 08 Feb 2013 07:38 AM PST


MyMassa dapat tahu yang YAB PM ada iklan untuk tahun baru Cina kali ini.


Apa yang peliknya, terdapat banyak komen negatif terhadap iklan ini oleh pencacai pembangkang.

Pembangkang selalu kata negara ini negara demokrasi dan setiap rakyat mempunyai hak masing-masing.

Jika rakyat mempunyai hak, begitu juga dengan pemimpin politik. Jika Anwar Ibrahim boleh berjoget ria, kenapa tidak DS Najib?


MyMassa nampak Anwar Ibrahim lebih hina bila dia berjoget kerana dia sendiri menggunakan alasan bahawa dia mendapat sakit belakang yang teruk sehingga terpaksa mendapat rawatan di luar negara semata-mata mahu mendapat simpati.


Kenapa pencacai pembangkang tak nampak semua ni? Sudah-sudahlah wahai pencacai. Pemimpin anda sanggup menari semata-mata mahukan undi kaum India kerana dia sedar sokongan kaum India kepada pembangkang tidak seperti sebelum ini. Begitu juga dengan DS Najib yang bermain gendang kerana mahu mengambil hati orang Cina.

Jadi apa masalah anda sebenarnya?

AWAS PARA WANITA! PENGGILA TETE MENGGANAS DI MEDIA SOSIAL

Posted: 08 Feb 2013 01:58 AM PST

Gambar hiasan


Tak hairan kenapa lelaki ini menjadi penggila tete. Masa bercinta dulu pun dia suka teman wanitanya pakai yang tayang tete.*Ingatkan dah insaf bila masuk PAS. Rupanya lagi teruk bila berguru dengan MAT SABU 121.


Belantan

Posted: 08 Feb 2013 11:26 PM PST

Belantan


Hujah Nasharudin, realiti politik Pas?

Posted: 08 Feb 2013 07:31 PM PST


Sebahagian ahli PAS membuat demonstrasi secara aman terhadap kenyataan Karpal berhubung isu Kalimah Allah di Kota Bharu, baru-baru ini.

Pada Sabtu lalu, dalam satu sidang akhbar, bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharudin Mat Isa meluahkan rasa hatinya bukan sahaja berhubung soal pemecatan daripada Majlis Syura Ulama tetapi juga perjalanan politik Pas sejak menjalin kerjasama dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP.

Penulis percaya biar pun apa yang dikatakan oleh Nasharudin, ia tidak akan diterima oleh sesetengah golongan dalam parti itu sebagai satu kebenaran sebaliknya akan dijadikan 'peluru' untuk mencapai matlamat terakhir mereka menyingkirkan Nasharudin daripada Pas.

Berikut sedutan kenyataan Nasharudin dan ulasan penulis tentang kebenaran di sebalik apa yang beliau perkatakan berdasarkan kepada perkembangan terkini dalam pendekatan politik Pas.

* Menuntut keadilan, minta tindakan yang sama kepada siapa sahaja yang menyanggah ketetapan Majlis Syura Ulama.

- Ketika tercetusnya isu pelaksanaan hukum hudud yang ditentang keras oleh DAP, terdapat beberapa pemimpin Pas termasuk bertaraf Ahli Parlimen yang seolah-olah bersetuju dengan pandangan DAP.

Mereka berpendapat, hukum hudud masih belum sesuai dilaksanakan di negara ini, bagaimanapun tiada tindakan diambil ke atas pemimpin-pemimpin berkenaan biar pun kenyataan mereka dilihat bertentangan dengan Majlis Syura Ulama yang menegaskan Pas tetap memperjuangkan pelaksanaan hukum hudud.

Tetapi apabila Nasharudin mempertahankan pendirian Pas dan sanggup berdepan dengan Pengerusi DAP, Karpal Singh di mahkamah, ada desakan di dalam Pas agar Nasharudin dipecat kerana dilihat menjejaskan hubungan Pas dengan rakan-rakan dalam pakatan pembangkang.

* Menggesa tarik balik keputusan yang dibuat bersama pakatan pembangkang dalam isu penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam.

- Pas harus menerima gesaan Nasharudin ini memandangkan ketika ini parti itu dilihat mempunyai dua pendirian berbeza.

Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan pemimpin PKR dan DAP bersetuju kalimah Allah digunakan oleh bukan Islam tetapi Majlis Syura Ulama membuat keputusan sebaliknya.

Oleh itu gesaan Nasharudin supaya keputusan bersama pakatan pembangkang dalam isu tersebut ditarik balik adalah betul.

Langkah itu bagi menggelakkan, Pas dilihat tidak ikhlas dalam isu kalimah Allah apabila mempunyai dua keputusan berbeza dan paling buruk kedua-duanya ditafsirkan demi menjaga kepentingan politik bersama pakatan dan menjaga hati penyokong Pas.

* Melihat mutakhir ini banyak percaturan Pas mengambil kira keuntungan politik terlebih dahulu daripada dasar dan asas perjuangan parti itu.

- Sebenarnya, ini bukan pandangan Nasharudin seorang, malahan sebahagian besar orang Melayu dan umat Islam melihat begitulah sikap Pas sejak berkawan dengan PKR dan DAP.

Keterujaan untuk menumbangkan kerajaan Barisan Nasional (BN) dan dibuai mimpi menjadi kerajaan bersama-sama kedua-dua parti itu telah memungkinkan Pas bersedia berkompromi sehingga Pas dilihat tidak lebih hanya sekadar 'pak turut' dalam pakatan pembangkang.

Paling trajis apabila Pas mengubah hala tuju perjuangannya daripada negara Islam kepada negara berkebajikan selepas perjuangan negara Islam ditentang habis-habisan oleh DAP dan disokong oleh PKR.

* Kewujudan golongan parasit dalam Pas

- Apa yang diperkatakan oleh Nasharudin bukanlah perkara baru tetapi sudah didedahkan oleh bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali pada tahun lalu. Hasan pernah mengingatkan kepimpinan Pas bagaimana di dalam parti itu wujudnya golongan parasit yang bersedia mengorbankan apa sahaja demi memenuhi tuntutan politik dengan PKR dan DAP.

Golongan inilah yang telah memungkinkan imej Pas sebagai parti Islam semakin tercalar. Golongan parasit ini lebih mempercayai kekuatan yang ada kepada pemimpin-pemimpin PKR dan DAP, sebab itulah mereka sentiasa memainkan peranan agar Pas dalam apa juga keadaan perlu selari dengan kedua-dua parti tersebut.

Mereka juga didakwa menjadi 'penghasut' untuk memastikan mana-mana pemimpin yang dilihat cuba bertegas dan memperjuangkan dasar perjuangan asal Pas disingkirkan dan itulah yang dialami oleh Hasan dan mungkin akan disusuli oleh Nasharudin.

* Untuk membawa agenda Islam serta membawa Islam ke tempat yang sepatutnya, membela rakyat dan menghidupkan semangat negara Islam dan negara berkebajikan yang diperjuangkan Pas.

- Sebenarnya Nasharudin ingin memperingatkan Pas bahawa itulah sebenarnya asas penubuhan parti itu yang dilahirkan oleh sekumpulan ulama pada tahun 1951. Kehadiran Pas di persada politik tanah air bukan semata-mata untuk memburu kuasa politik dan bermusuhan dengan mana-mana parti apatah lagi yang dianggotai oleh insan yang sebangsa dan seagama.

Tetapi malangnya, semangat negara Islam itu sudah luntur kerana Pas tidak mahu ia menjadi halangan kepada hubungan politik dengan PKR dan DAP. Sebab itulah Pas melunakkan istilah negara Islam kepada negara kebajikan.

Bagaimanapun perjuangan negara berkebajikan yang dibawa oleh Pas pula mengelirukan kerana dasar-dasar yang diamalkan oleh UMNO dan BN sejak merdeka sudah memenuhi konsep tersebut.

* Kekuatan Pas yang sudah sedikit tercair dan tahaluf siyasi.

- Tidak dinafikan Pas mempunyai kekuatan tersendiri sebab itulah parti itu berupaya menjadi salah satu pemain utama dalam persada politik tanah air. Malangnya, apabila berkawan dengan PKR dan DAP, Pas seolah- olah merelakan mereka dilayan bagaikan melukut di tepi gantang, sedangkan sepatutnya berdasarkan rentetan sejarah serta kekuatan Pas, parti itu seharusnya menjadi parti dominan manakala pemimpin mereka menjadi pemimpin utama dalam pakatan pembangkang.

Namun semua itu tidak menjadi kenyataan, sebaliknya tanpa menghormati kekuatan Pas yang dianggap mempunyai kredibiliti tersendiri dan sejarah perjalanan politik yang lebih cemerlang berbanding PKR dan DAP, apa yang dilakukan oleh kedua-dua parti itu seolah-olah mengerahkan Pas sebagai 'khadam' untuk memastikan kemenangan pakatan pembangkang dalam pilihan raya.

* Dituduh menjadi alat atau dibeli oleh UMNO.

- Sebenarnya inilah strategi yang digunakan oleh Pas bagi memburuk-burukkan mana-mana juga pemimpin mereka yang dilihat bercakap atas dasar kebenaran. Tujuan mereka berbuat demikian adalah untuk menanam dalam fikiran penyokong-penyokong Pas kononnya, pemimpin yang berbuat demikian biar pun bertegas mengenai perjuangan asal Pas sudah dipengaruhi oleh UMNO.

Ini adalah sindrom politik kebencian yang meresapi Pas melalui 'tarbiah' yang diperolehi daripada PKR. Justeru tidak hairanlah apabila Nasharudin mengikuti rombongan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak ia tidak akan dilihat dari sudut kepentingan umat dan agama Islam tetapi dari pandangan politik sempit.

Demikian sebahagian pandangan Nasharudin dan ulasan penulis berhubung kenyataan beliau. Terserahlah kepada pemimpin dan penyokong Pas untuk memikirkan kebenaran di sebalik semua hujah ini.

Apa yang pasti, PKR dan DAP telah berjaya mencairkan kekuatan Pas sebagai sebuah parti pembangkang yang dikagumi, segala-galanya bak kata Nasharudin, ''…kerana terlampau ingin meraih dan memenuhi kehendak rakan-rakan dalam pakatan pembangkang."

Oleh : Zulkiflee Bakar

Suara Politik
Belantan

Pas gagal berlapang dada?

Posted: 08 Feb 2013 09:56 AM PST


Nasharuddin Mat Isa dan Dr. Hasan Ali yang dihukum oleh Pas.

Rentetan pemecatan tanpa bicara oleh Pas terhadap beberapa tokoh yang pernah menjadi ayam tambatan mereka, benar-benar menimbulkan pertanyaan kepada banyak ahli parti itu terutama di peringkat akar umbi yang telah menyokong Pas sejak sebelum zaman reformasi Datuk Seri Anwar Ibrahim lagi.

Umum mengetahui bahawa Pas, seperti juga PKR adalah parti oportunis yang menimba keuntungan politik besar hasil daripada penyingkiran Anwar daripada UMNO dan Kabinet menteri.

Rakyat dimomokkan dengan kata-kata seorang yang begitu berkuasa seperti Anwar boleh dipecat oleh Perdana Menteri sebegitu sahaja; bayangkan rakyat marhaen pula! Apa saja kerajaan 'zalim' BN boleh lakukan terhadap mereka. Ceramah politik besar-besaran berlaku di sana-sini pada ketika itu dengan pengumuman penyertaan tokoh-tokoh UMNO yang pro-Anwar ke dalam parti pembangkang.

Penulis masih ingat menghadiri ceramah bagi meraikan penyertaan Datuk Dr. Hasan Ali yang merupakan seorang motivator popular di televisyen pada ketika itu ke dalam Pas di Kelana Jaya. Hasan diangkat sebagai wira ulung Pas! Malah beliau dinaikkan ke jawatan Naib Presiden Pas dalam sekelip mata, menyingkirkan Naib Presiden lain yang lebih senior seperti Almarhum Ustaz Hassan Syukri.

Hal ini dilakukan bagi memberi wajah profesional baru terhadap Pas yang ketika itu hanyalah berimej lebai kampung. Setiap kali nama Hassan diungkapkan, akan disambut dengan laungan Allahu Akbar daripada pengikut yang taksub. Ustaz Nasharudin Mat Isa juga begitu dijulang hingga dikatakan beliau adalah bayangan kepada bekas Presiden Pas, Allahyarham Datuk Fadzil Noor.

Kini semua itu hanya tinggal kenangan. Habis madu sepah dibuang. Hasan dan Nasharudin bukan siapa-siapa lagi bagi Pas. Mereka dianggap liabiliti terhadap parti kerana mementingkan perpaduan ummah melebihi daripada assobiyah politik yang melampau.

Mereka melihat UMNO sebagai saudara se-Islam dan ini adalah dosa besar bagi pengikut fahaman Pas masa kini. Lalu mereka ditendang keluar daripada parti ibarat anjing kurap yang tidak ada sedikit jasa pun kepada parti malahan pembawa masalah bagi Pas dalam bersekedudukan dengan PKR dan DAP.

Mereka langsung tidak dipanggil untuk memberi tunjuk sebab atau diberikan perbicaraan yang adil. Bayangkan, bekas orang nombor 2 Pas yang dikatakan bayangan Ustaz Fadzil Noor dibuang begitu saja!

Apa yang menarik adalah sungguhpun mereka berdua 'dibuang' daripada parti dengan cara yang begitu tidak terhormat, mereka berdua kekal tidak mengkritik pemimpin utama mereka seperti Datuk Nik Aziz Nik Mat dan Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Mereka kekal menghormati kedua-dua tokoh tersebut malah Hasan secara terbuka menyatakan dia masih sayang pada Pas dan mahu Hadi Awang memimpin negara, bukan Anwar Ibrahim seperti persetujuan pakatan pembangkang.

Inilah saki baki 'ajaran songsang' Pas yang telah indoktrinasi kepada ahli mereka. Pas mengamalkan sistem pentarbiyahan yang memerlukan ahlinya terutama di peringkat pimpinan mengungkapkan bai'ah kepada pemimpin mereka.

Seperti yang didedahkan oleh pemimpin Pas sendiri, bai'ah talak tiga juga adalah antara cara Pas mengikat ahli-ahli dan pimpinan-pimpinan mereka daripada melakukan perkara yang bertentangan dengan kepentingan parti. Silap langkah, isteri mereka boleh tertalak secara automatik. Begitulah Pas mengikat kesetiaan ataupun wala' terhadap pemimpin parti mereka.

Tafsir Surah Al Hujurat karangan Datuk Seri Abdul Hadi Awang dijadikan silibus untuk usrah-usrah mereka dalam mengkader ahli. Kesetiaan kepada pemimpin adalah tiada tolok bandingannya seperti kesetiaan terhadap Rasulullah.

Kisah-kisah seperti pemecatan Khalid Al Walid RA sebagai panglima tertinggi tentera Islam oleh Khalifah Umar Al Khattab RA didendangkan kepada ahli-ahli Pas agar mereka mencontohi sifat Khalid apabila disingkirkan dan diganti dengan Abu Ubaidah ibnu Al Jarrah RA.

Khalid Al Walid tidak menentang atau mempertikaikan keputusan Saidina Umar malah turut berjuang di medan perang walaupun hanya sebagai tentera biasa. Malah dinukilkan juga di dalam kitab karangan Presiden Pas tersebut, sekalipun pemimpin negara adalah seorang yang fasiq, arahan-arahannya yang tidak bertentangan dengan syariat hendaklah dipatuhi!

Inilah sifat yang sewajarnya ada pada seorang Muslim apabila berhadapan dengan keputusan pemimpin negara. Maka tidak hairanlah, Nasharudin dan Hasan Ali berdiam diri dan menerima pemecatan mereka dengan hati terbuka walaupun disingkirkan dengan cara yang tidak bermaruah.

Ironinya, apabila Sultan Perak yang merupakan pemimpin tertinggi negeri menyingkirkan Menteri Besar Pas, Datuk Seri Muhammad Nizar Jamaluddin, Pas tidak boleh berlapang dada seperti Khalid al Walid, sebaliknya memilih untuk sembah derhaka, berguling di jalan raya, menyekat kereta Raja dan bersidang di bawah pokok.

Nik Aziz juga tidak boleh berlapang dada apabila Sultan Selangor selaku Ketua Agama Negeri melarang penggunaan masjid-masjid di negeri baginda sebagai medan berkempen oleh semua parti politik. Titah baginda ini bersempena dengan pilihan raya kecil Hulu Selangor yang bertujuan untuk mengelakkan perpecahan umat Islam. Nik Aziz malah menempelak secara terbuka arahan baginda dengan mengatakannya karut dan saki baki ajaran penjajah.

Terbaharu dalam isu kalimah Allah, selang hanya 1 jam selepas pengumuman titah Baginda Sultan Selangor tentang larangan penggunaan kalimah Allah oleh orang bukan Islam, pakatan pembangkang muncul membuat sidang akhbar menyatakan kesatuan mereka membenarkan penggunaan kalimah tersebut. Mereka tidak redha dan akur dengan keputusan pemimpin tertinggi yang mempunyai autoriti dalam urusan agama negara kita seperti yang termaktub dalam Perlembagaan.

Mereka tidak boleh bersikap seperti Khalid apabila tindakan yang tidak menyebelahi nafsu politik mereka diambil oleh pemerintah tertinggi negeri atau negara. Mengapakah Pas gagal berlapang dada kepada arahan pemimpin tertinggi ini? Seolah-olah ketaatan atau wala' kepada pemimpin yang mereka pelajari hanya terpakai untuk pimpinan Pas tetapi tidak bagi Raja dan Sultan yang memerintah negeri?

Dalam pada mereka menyuruh Ustaz Nasharuddin dan Dr. Hasan berdiam diri dan akur menerima pemecatan mereka dengan berlapang dada seperti Khalid Al Walid RA dan tidak mempertikaikan keputusan pimpinan, Pas sendiri gagal mengaplikasikan sikap mulia tersebut untuk diri mereka sendiri justeru menggunakan taktik matlamat menghalalkan cara sebagai gaya mereka untuk berpolitik dan beragama.

Oleh itu, Pas harus bermuhasabah dengan ancaman Allah SWT tentang golongan yang bercakap tak serupa bikin.

"Wahai orang-orang yang beriman! Mengapa kamu memperkatakan apa yang kamu tidak melakukannya! Amat besar kebenciannya di sisi Allah - kamu memperkatakan sesuatu yang kamu tidak melakukannya."- Surah As Saff (2-3). (UMO)

Wallahuallam.

Suara Politik
Belantan

Zainon buat laporan polis?

Posted: 08 Feb 2013 05:12 AM PSTPenulis buku Kafirkah Aku? dan Air Mata Di Bumi Memali, Zainon Ismail atau CN Al-Afghani hari ini menyahut cabaran Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub dan Datuk Mahfuz Omar dengan membuat laporan polis berhubung dakwaan penyelewengan Tabung Memali.

Zainon yang juga bekas aktivis tegar dan ahli seumur hidup Pas membuat laporan tersebut di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi kira-kira pukul 10 pagi semalam. Beliau berjaya mengelak daripada ditemui pemberita dan dikatakan keluar dari IPD setengah jam kemudian namun enggan mengulas lanjut ketika dihubungi.

Bagaimanapun Zainon memberitahu, satu sidang akhbar khas akan diadakan malam esok berhubung perkara itu.

"Isi kandungan dan apa perkara yang dilaporkan hari ini akan saya beritahu malam esok," katanya ketika dihubungi.

Difahamkan, antara penyelewengan yang dinyatakan dalam laporan tersebut adalah mengenai penganiayaan terhadap balu Memali yang diarahkan membayar sejumlah RM3,000 bagi membiayai kos guaman pada tahun 2007. Selain itu, laporan itu juga mempersoalkan 'kehilangan' wang berjumlah RM30,000 hasil jualan mesin jahit kepunyaan bengkel jahit Memali.

Sebelum ini, Salahuddin dan Mahfuz mahu Zainon membuat laporan polis jika benar berlaku penyelewengan terhadap Tabung Memali selepas beliau mendesak pucuk pimpinan Pas menyiasat perkara itu.

Zainon yang merupakan salah seorang daripada tiga individu yang bertanggungjawab mengurus Tabung Memali membuat desakan tersebut selepas tidak sanggup lagi melihat hak serta harta anak yatim, balu dan mangsa Memali 'diratah' pihak lain.

Suara Politik
Belantan

'Pas cukup sayang DAP'?

Posted: 08 Feb 2013 12:35 AM PSTPas tidak mempunyai keberanian untuk keluar daripada pakatan pembangkang kerana parti itu terlalu bergantung kepada DAP.

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad secara sinis berkata, Pas cukup sayang kepada DAP sehingga Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sanggup meraikan sambutan hari lahirnya bersama Pengerusi DAP, Karpal Singh.

"Pas takut kalah kalau keluar daripada pakatan pembangkang, jadi takkan hendak 'bercerai' dengan DAP.

"Bercerai dengan Nasharudin (bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharudin Mat Isa) tidak apa tetapi bukan dengan Karpal," katanya dalam sidang akhbar di sini hari ini.


Terdahulu, Dr. Mahathir melancarkan buku bergambar bertajuk Antarctica: Malaysia's Journey To The Ice oleh Pusat Penyelidikan Nasional Antartika di Kompleks Pengurusan Penyelidikan dan Inovasi, Universiti Malaya (UM), di sini hari ini.

Beliau mengulas desakan Nasharudin supaya Pas meninggalkan pakatan pembangkang dan bergerak bersendirian bersandarkan kekuatannya jika mahu kekal relevan sebagai parti yang memperjuangkan Islam.

Tegas Nasharudin, kerjasama dengan PKR yang membabitkan pengaruh Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam hal ehwal dalaman telah melunturkan kekuatan Pas.

Suara Politik
Belantan

oyabun

Posted: 08 Feb 2013 11:11 PM PST

oyabun


Gempar!! Aksi Seks Pengetua Sekolah Tersebar Di Internet?

Posted: 08 Feb 2013 08:52 AM PSTBeberapa keping gambar aksi seks seorang pengetua sekolah menengah di China dari wilayah Guangxi yang dikenali sebagai Mo Peng tersebar di internet.

Foto-foto berkenaan memperlihatkan aksi Mo Peng memeluk pelajar perempuan yang juga dalam keadaan bogel hingga menyebabkan masyarakat umum menjadi marah.

Individu yang memuat naik gambar tersebut menuduh Mo Peng menyalahgunakan kuasanya dengan mengambil kesempatan ke atas 18 orang pelajar perempuan serta menggelapkan wang hampir 4,960,000 RMB (RM 2.4 juta).

Biro aduan pendidikan tempatan telah mengumumkan Mo Peng telah dipecat dari jawatannya dan siasatan sedang dijalankan.

Wasabi Oyabun..

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 08 Feb 2013 11:05 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Buasir Anwar Makin Kronik Bila Tahu Wanita BN Lancar Gelombang Biru...

Posted: 08 Feb 2013 05:25 AM PST

Wanita BN sudah siap sedia menghadapi pilihanraya, petang tadi di perkarangan bangunan pwtc, gelombang biru wanita bn telah di lancarkan oleh datuk seri najib, pengerusi bn malaysia.

Majlis pelancaran di hadiri kira-kira 2000 ahli jawatankuasa wanita dari bahagian-bahagian sekitar selangor dan kuala lumpur, menurut sharizat, pelancaran gelombang biru wanita bn akan di buat di setiap negeri bermula hari ini sehinggalah parlimen di bubarkan...

Anugerah Saiyyidatina Khadijah, Siddiq Fadhil Sindir Pakatan Rakyat

Posted: 08 Feb 2013 12:00 AM PSTAgaknya tika ini Presiden PKR, Wan Azizah Wan Ismail masih lagi kembang bangga tak sudah-sudah terkenangkan dirinya tiba-tiba sahaja mendapat Anugerah Khas Saiyyidatina Khadijah semasa Himpunan Helwa Kebangsaan (HKK) 2013 baru-baru ini.

Anugerah tersebut yang disampaikan oleh Presiden Wadah Pencerdasan Umat Malaysia (Wadah),Dr Siddiq Fadzil itu khabarnya sebagai penghargaan di atas 'keberanian Wan Azizah menegakkan keadilan,kebenaran dan memperjuangkan Islam ke arah perubahan'.

Entah di mana beraninya Wan Azizah dan tak tahu di mana letaknya keadilan dan kebenaran Islam yang diperjuangkan oleh isteri kepada Ketua Umum PKR itu sehingga timbul idea dari Dr Siddiq untuk menyamakan Presiden PKR itu dengan Saiyidatina Khadijah binti Khuwailid RA, sukar sekali untuk umum mencari logiknya.


Fikirlah kot mana pun memang tak logik langsung untuk Wan Azizah mendapat anugerah yang memperalatkan nama isteri kesayangan Nabi Muhammad s.a.w tatkala suami Presiden PKR itu sendiri terpalit dengan bermacam skandal seks dan pernah pula menjadi banduan dek kerana kesalahan rasuah salah guna kuasa.

Pernahkah Nabi Muhammad s.a.w terlibat dengan skandal seks ataupun menyalahgunakan kuasa untuk kepentingan sendiri? Tentu sahaja tidak. Adakah kesetiaan Siti Khadijah kepada Nabi Muhammad s.a.w terserlah disebabkan mempertahankan sikap bobrok suaminya? Tentunya tidak sama sekali.

Sebaliknya Siti Khadijah setia dan berterusan menyokong suaminya disebabkan kebenaran dakwah yang di bawa oleh Nabi Muhammad s.a.w yang menyeru manusia ke jalan yang diredhai Allah s.w.t.

Apakah Anwar sepanjang penglibatannya serius berdakwah ke jalan yang benar sebagaimana Nabi Muhammad s.a.w? Langsung zero. 

Yang ada pun, sejak tahun 1970-an asyik mengajak rakyat berdemo atas jalan, sepanjang 1980-an hingga Ogos 1998 aktiviti berdemo berhenti seketika, kemudian selepas itu hingga sekarang memanjang menyebarkan propaganda dan dakyah mengajak khalayak memenuhi jalanraya sampaikan hampir tergugat ketenteraman awam.

Lantas apa tujuan penganugerahan tersebut kepada Wan Azizah dan apa signifikannya dengan Anwar? Sekadar untuk melengkapkan Anugerah Tuhan yang pernah dilabelkan oleh Wan Azizah kepada suaminya atau wujud sindiran serba sinis yang menuntut kewarasan akal memikirkannya?

Jika dikatakan Wan Azizah memiliki sikap tidak terburu-buru dan tidak mudah panik sebagaimana isteri Nabi Muhammad s.a.w, amat tidak kena sekali jika dilihat pada sejarah pembohongan Wan Azizah yang pernah mempropagandakan kisah suaminya disuntik dengan darah HIV positif.

Hatta untuk umpamakan Wan Azizah sentiasa bersifat tenang dan boleh menenangkan orang lain seperti mana Siti Khadijah, lagilah tak tercapai dek akal memandangkan suatu ketika dulu Wan Azizah pernah menimbulkan kekalutan umum sehingga kalut ribut negara disebabkan demonstrasi jalanan gara-gara tuduhan Wan Azizah kononnya Anwar telah diracun dengan arsenik.

Adakah propaganda jahat yang dimainkan oleh suami isteri yang mengepalai PKR ini seiras dengan gerak kerja dakwah Nabi Muhammad s.a.w yang dibantu oleh Siti Khadijah? Lagilah tak sama jauh panggang dari api.

Nak dikatakan gaya hidup Wan Azizah menyamai akhlak dan gaya hidup sederhana isteri pertama Nabi Muhammad s.a.w jauh sekali, bagai langit dengan bumi bezanya. Wan Azizah hidup di rumah banglo yang harganya mencecah tujuh lapan juta ringgit, sedangkan Siti Khadijah hidup biasa-biasa sahaja dan sederhana gayanya.

Malah dari segi sifat penyayang pada suami pun sukar sekali untuk disama tarafkan Wan Azizah dengan Siti Khadijah. Mana pernah Siti Khadijah cemburu buta dengan suaminya, sedangkan Wan Azizah pula pantang melihat ada jantan lembut yang rapat dengan Anwar terus sahaja memasang perisik untuk memantau pergerakan suami sendiri.

Lagikan pula, Siti Khadijah dan Nabi Muhammad s.a.w bertemu jodoh tanpa halangan dan tidak pula berkahwin ikut pintu belakang, berbeza sekali dengan Wan Azizah dan Anwar yang menikah di sempadan Siam dek kerana tidak mendapat restu dari bapa si perempuan.

Campur tolak bahagi dan darab, memang umpama langit dengan bumi bezanya antara Siti Khadijah dengan Wan Azizah.

Barangkali, mungkin pada perkiraan PKR, penganugerahan itu mampu menaikkan imej parti itu setidak-tidaknya di kalangan pengundi Melayu Islam walau hakikatnya senario semasa menunjukkan lebih ramai yang tersenyum sumbing mengenangkannya.

Ramai pemerhati politik melihat penganugerahan itu sebenarnya hanyalah satu bentuk sindiran daripada Dr Siddiq kepada Anwar supaya dapat mencetuskan kesedaran Ketua Umum PKR itu supaya kelak jangan lagi gemar menabur janji sana sini tanpa menilik kemampuan diri.

Alang-alang isteri sedikit cuba dipropagandakan dan digambarkan seolah-olah menyamai sikap isteri Nabi, takkanlah Anwar masih nak meneruskan sikapnya yang langsung tidak mengikut perwatakan Nabi Muhammad s.a.w, tak gitu?

Bukankah Nabi Muhammad s.a.w terkenal dengan gelaran Al-Amin yakni orang yang boleh dipercayai dan dipegang kata-katanya, justeru itu Anwar selaku politikus yang gemar menjual temberang dan propaganda adu domba itu elok sangatlah mengambil iktibar supaya serasi dengan anugerah tersebut.

Jika dipandang dari sudut itu, memang nampak ada kewajaran untuk wujudnya anugerah tersebut, walaupun sinis dan agak menyindir maksudnya paling tidak pun ada juga maslahat umumnya. Tapi mampukah  Anwar berubah dan tidak lagi meneruskan tabienya yang suka temberang, mengadu domba dan menabur janji yang tidak pasti?

Tak payah mimpilah, Anwar akan kekal sebagai Anwar, tabie semula jadinya itu sukar untuk diubah, selagi masih ada segelintir yang mudah terpesona dengan lenggok pidato lidah bercabangnya selagi itulah Anwar akan terus menjual temberangnya.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 08 Feb 2013 09:32 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


GONG XI FA CAI : BEZA NAJIB DAN ANWAR...

Posted: 08 Feb 2013 10:08 AM PST

HJ HADI LEBONG..MANA DUIT MEMALI YANG PAS SAKAU NIH !?

Posted: 08 Feb 2013 09:32 AM PST

INILAH DIA RAKYAT YANG FAHAM ERTI TOLERANSI.

Posted: 08 Feb 2013 02:23 AM PST

VIDEO CNY NAJIB YANG PALING COOL BEB !

Posted: 07 Feb 2013 11:19 PM PST

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 08 Feb 2013 09:17 PM PST

ANGIN PERUBAHAN


Gambar Ini Bukti Akrabnya Hubungan Arwah Fadzil Noor Dengan Nasharuddin Mat Isa

Posted: 08 Feb 2013 05:44 PM PSTKenyataan Haron Din Bakal Mengundang Kemarahan Anwar Ibrahim

Posted: 08 Feb 2013 03:22 PM PSTUcapan Dato Seri @NajibRazak Sempena #CNY #GangnamMalaysia

Posted: 08 Feb 2013 07:30 AM PST


Ucapan Dato Seri @NajibRazak Sempena #CNY #GangnamMalaysia

Posted: 08 Feb 2013 04:30 AM PST


Chua's Twitter Invitation #CNY 8pm 8 Februari 2013

Posted: 07 Feb 2013 11:30 PM PSTKUALA LUMPUR: MCA president Datuk Seri Dr Chua Soi Lek yesterday invited netizens to extend their Chinese New Year greetings via his Twitter handle @drchuaSL, using the hashtag #CNY.

Dr Chua said he and his Barisan Nasional colleagues would use the Twitter handle to extend their wishes from 8pm on Friday and throughout Chinese New Year.
"Today, sending a Chinese New Year card is not the only option to send festive greeting. So, let's make use of the social media to greet our friends and family members.
"I welcome all netizens to join and tweet together with me to celebrate this auspicious festival," he said in an email sent to the press.
Dr Chua added that the #CNY hashtag could also be used to share the balik kampung traffic update, Chinese New Year reunion dinner and good food.
"I'm looking forward to your tweets with #CNY hashtag. Happy Chinese New Year and happy holiday."

bERANIKAN hATI

Posted: 08 Feb 2013 03:49 PM PST

bERANIKAN hATI


KLIK LIKE, SOKONG @NajibRazak

Posted: 08 Feb 2013 06:56 AM PST

1. DS Najib sudah berusaha sedaya upayanya menyatukan semua kaum di Malaysia dengan gagasan 1Malaysia. Beliau berusaha keras menstabilkan politik negara dari kemelut yang berpanjangan. Ketika beliau mengambilnya dari tangan pemimpin terdahulu, keadaannya sungguh berbeza, lemah dan huru-hara. Namun kini kita boleh bersama berbangga dengan pencapaian yang dilakukannya.

2. Bukan senang untuk memberi kebaikan berbanding dengan untuk menjahanamkan. Terutama dinegara seperti Malaysia ini yang pembangkangnya hanya tahu membangkang semata-mata. Di negara-negara maju, pembangkang boleh berlainan pendapat namun dalam satu-satu keadaan mereka mampu berkerjasama kerana punya pendapat yang sama.

3. Di negara kita, pembangkang hanya membangkang, membangkang dan membangkang. Jika diberikan mereka berkuasa maka mereka melakukan lebih buruk dari apa yang kerajaan lakukan, atau setidak-tidaknya mereka akan melakukan yang serupa. Justeru, kenapa mereka harus bangkang jika mereka juga lakukan yang sama?

4. Kepada para penyokong kerajaan yang selama ini berdiam diri, saya mohon agar lakukan sesuatu bagi menunjukkan kita menyokong DS Najib dan bersama-sama dengannya. Bukan susah, hanya daftar di youtube klik butang 'Like'. Tunjukkan bahawa kita prihatin dan bersemangat untuk bersama DS Najib mempertahankan kemakmuran negara.

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 08 Feb 2013 03:41 PM PST

KEPAL NASI KEPAL BERAS


HASIL PERTEMUAN SULIT DR HARON DIN DAN ANWAR???

Posted: 07 Feb 2013 05:05 PM PST

Saya mengaku, saya terlalu banyak berbohong, merekacipta pelbagai  fitnah dan pendustaan, sehingga ramai rakyat Malaysia dan dunia luar telah timbul rasa benci yang teramat sangat terhadap pemimpin UMNO dan kerajaan yang memerintah.

Saya tiada pilihan, melainkan terpaksa melakukannya. Jika saya tidak lakukan, pasti saya akan menjadi "pemimpin paling hina dan keji pada pandangan seluruh rakyat" sebaik saja saya didapati bersalah di atas pelbagai kesalahan sebalik tabir yang saya lakukan.

Tujuan saya melakukan pelbagai "fitnah dan fabrikasi dusta" ini adalah semata-mata kerana mahu supaya rakyat "jangan sekali-kali percaya" dengan apa yang telah saya lakukan di belakang tabir. Saya sedar kalau rakyat percaya, saya pasti habis.

Antara fitnah dan fabrikasi dusta terang-terangan yang saya lakukan, dan telah berjaya meracuni pemikiran ramai dan memberi impak sokongan yang cukup besar di sepanjang kerjaya saya melakukan fitnah dan dusta, antaranya ialah;

1. Menyebarkan pamplet dan sms ke seluruh negara "pengakuan seorang pegawai tinggi Bukit Aman yang kononnya telah diarah oleh Dr Mahathir untuk mencucuk saya dengan kuman HIV. 

Pendekatan menyebar rekacipta sebegini di dalam "suasana yang sedang keliru" sangat berkesan. Dengan kaedah dusta ini, Saya berjaya mengaut sokongan yang cukup besar khususnya di kalangan rakyat yang "naive dan tidak ambil peduli tentang politik", khususnya kalangan wanita yang kita amat tahu, "mudah tersentuh jiwanya" apabila melihat insan yang dilihat berimej alim teraniaya.

2. Dusta yang tidak kurang hebatnya yang telah berjaya menambah "vitamin kebencian" rakyat yang naive politik terhadap Mahathir dan UMNO yang telah saya lakukan dengan cukup berkesan  ialah, mengarahkan Wan Azizah, dengan berbekalkan imej "seorang wanita dan isteri yang tabah", mengumumkan kepada dunia bahawa saya telah diracun dengan "racun arsenik".

3. Jika saudara-saudari masih ingat, Sewaktu ibu saya meninggal dunia, saya sekali lagi berpeluang membuat satu lakonan terbaik, yakni, "pura-pura lumpuh setengah badan". Dengan berbekalkan bengkung di pinggang dan di leher, saya berupaya memperlihatkan kepada dunia betapa zalimnya Mahathir dan UMNO terhadap saya. 

Rakyat dan dunia terpegun melihat saya telah menjadi mangsa kezaliman dan tindakan tidak berperikemanusiaan yanng dilakukan oleh Mahathir dalam usahanya mengekang pengaruh saya. Walhal, mereka tak tahu saya sebenarnya "segar bugar". Saya tergelak sendiri bila mengenangkan lakonan saya menjadi.

4. Selepas bebas dan kembali aktif politik, Mahathir yang selama ini menjadi sasaran serangan saya sudah bersara. Walaupun sudah tua tapi mukanya semakin bercahaya dan tak seperti muka saya yang semakin kelihatan berkarat. Mahathir berjaya melepasi segala duri ranjau yang saya pasang. Jelas, memang Allah bersama dia dan tidak bersama saya. Saya sudah jangka kerana saya, Azizah dan Allah tahu saya siapa.

5. Watak Dollah Badawi sangat berbeza dengan watak Mahathir. Jadi saya terpaksa ubah pendekatan. Saya tidak boleh pakai perkataan mahazalim, paranoid dan segala gelaran yang melambangkan gaya Marcos. Rakyat takkan percaya kalau saya kata Dollah zalim dan paranoid. Saya tahu Dollah seorang yang lemah. Jadi saya guna gelaran lain seperti lembik, bodohwi, takut bini dan yang sewaktu dengannya. Itu lebih cocok untuk Dollah. Kaedah ini berjaya menimbulkan rasa tidak hormat dan hilang kepercayaan rakyat terhadap kepimpinan Dollah yang diakui sendiri oleh majoriti ahli UMNO. Jadi zaman Dollah saya tiada banyak masalah. paspot pun saya boleh kowtim.

6. Bila BN lemah dan hilang 2/3, saya selaku seorang yang sangat pintar membaca politik, faham bahawa Najib pasti akan menggantikan Dollah sebagai PM. Lantaran itu saya berkewajiban menjadikan Najib dan Rosmah sebagai target utama. Pembunuhan karakter adalah cara terbaik untuk menjahanamkan keperibadian seseorang pemimpin. Jika Najib naik dalam keadaan yang bersih tanpa kecacatan, saya jamin cita-cita saya untuk menjadi PM akan berkubur. Saya harus berbuat sesuatu.

7. Saya bernasib baik dan bersyukur kepada Allah kerana Altantuya telah dibunuh dengan penuh tragis. Malah lebih bernasib baik lagi Razak Baginda, orang yang hampir dengan Najib terlibat dan menjadi suspek utama. Apatah lagi Razak Baginda menggunakan pula pegawai polis merangkap pengawal peribadi orang tertentu untuk melindunginya dari ugutan Altantuya.

8. Saya ambil kesempatan sepenuhnya situasi ini untuk memalitkan Najib dan Rosmah sekali gus. Segala yang didedahkan oleh bekas peguam saya Zulkifli Nordin sesungguhnys adalah benar! Saya terlibat mengarahkan agar nama Najib dn Rosmah dipalitkan "walau dengan apa cara sekali pun".

9. Saya kecewa kerana Zulkifli Nordin tidak mahu menurut arahan saya untuk memujuk pegawai polis yang juga OKT dalam kes Altantuya membuat Akuan Bersumpah yang menyatakan Najib dan Rosmah terlibat. Jika Akuan bersumpah ini berjaya dibuat, saya yakin Najib dan Rosmah pasti jatuh. Tapi akhirnya perancangan Allah juga yang mengatasi perancangan saya. Ayat Quran wamakaru yang selalu saya guna telah "backfire".

10. Personaliti alternatif terpaksa diwujudkan sebagai ganti kepada akuan bersumpah yang gagal dibuat disebabkan keengkaran Zul Nordin terhadap arahan saya. Itu sebabnya kenapa tiba-tiba nama Balasundram SD muncul mensensasikan isu akuan bersumpah. Karakter Deepak yang "tidak kena-mengena dengan ini gambar" pun boleh muncul. Semua ini adalah modus operandi yang saya terpaksa lakukan untuk terus memalitkan Najib dan Rosmah. 

11. Zulkifli Nordin telah menyebabkan "program saya rosak terok". Akhirnya saya sedar, Allah lebih berkuasa dari saya. Sesungguhnya Allah lebih berkuasa "ke atas hati Zul Nordin" daripada saya. Sekali lagi ayat wamakaru telah "backfire" dan terkelepuk ke muka tuan direktor.

12. Saya berdosa besar kepada Najib dan Rosmah di atas fitnah dan dusta yang saya lakukan. Saya juga berdosa besar kepada seluruh rakyat Malaysia yang telah "termakan" fitnah dan dusta yang saya lakukan. 

13. Saya ingin memberitahu seluruh rakyat Malaysia suatu "rahsia tentang pemakanan saya" yang tidak pernah diketahui oleh sesiapa, iaitu, 

"Sejak tahun 1974, iaitu fitnah pertama dalam kerjaya fitnah dan dusta yang saya lakukan terhadap kepimpinan Tun Razak, "seorang rakyat miskin di Baling mati kebuluran" sehinggalah kepada fitnah dan dusta yang tak terkira banyaknya yang saya buat terhadap kepimpinan anakandanya, DS Najib Tun Razak, hingga kini, saya sudah terlalu banyak "memakan daging manusia", iaitu daging saudara semuslim yang telah diperuntukan oleh Allah khusus kepada saya kerana keistimewaan dan kebolehan saya dalam bidang "fitnah dan dusta"."

Saya yakin, suatu hari nanti saya akan menerima "aib yang lebih besar sebelum saya mati", jika saya tidak bertaubat dan masih terus mengadakan fitnah demi fitnah yang memporakperandakan seluruh rakyat dan negara.

Sekian dan pengakuan ini adalah sebagai iktibar untuk sdr/sdri.