Isnin, 23 Januari 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


waadat

Posted: 23 Jan 2012 01:10 PM PST

waadat


Ulasan Hasan Ali perlantikan exco agama Selangor

Posted: 23 Jan 2012 01:17 AM PST

Berhubung dengan perlantikan YB Dr. Ahmad Yunus sebagai EXCO Kerajaan Negeri Selangor yang baru menggantikan tempat saya bagi mewakili PAS, saya ingin memberi sedikit ulasan seperti berikut :

Pertamanya saya ingin mengucap tahniah kepada YB Dr Yunus di atas perlantikan tersebut. Bagi saya beliau adalah calon yang terbaik di kalangan adun-adun Pas di Selangor. Sifatnya yang kurang bercakap tapi kuat bekerja ditambah dengan akhlak yang terpuji menjadikan beliau calon yang paling layak untuk mengisi kekosongan yang ada. Tetapi yang lebih penting dari itu, Dr Yunus adalah seorang pimpinan PAS yang komited dengan asas-asas perjuangan PAS yang sebenarnya dan tidak mudah diresapi oleh pengaruh golongan parasit di dalam parti.

Syabas dan tahniah kepada Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan Selangor dan Dato Menteri Besar di atas pilihan yang tepat walaupun PAS Selangor diberitakan hanya menghantar satu nama untuk diberi pertimbangan.

Adapun mengenai rombakan portfolio Exco, saya berpandangan ianya agak ganjil dan pelik. YB Dr Yunus hanya diberikan portfolio Adat-adat Melayu, Belia dan Sukan. Manakala portfolio Hal Ehwal Agama Islam, Infrastruktur dan Kemudahan Awam yang saya sandang sebelum ini telah di serahkan kepada YAB Menteri Besar. Bagi saya rombakan ini telah memberi satu tamparan yang hebat kepada imej dan kedudukan PAS di dalam kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Selangor. 

Rombakan tersebut menggambarkan yang Adun PAS yang ada dilihat tidak layak dan tidak berkemampuan untuk memikul portfolio penting yang telah saya pikul sebelum ini. Lebih menyedihkan apabila portfolio agama yang selama ini menjadi kebanggaan PAS sebagai sebuah parti Islam telah terlepas ke tangan parti komponen yang lain. Saya khuatir apabila memikirkan sebuah hadis Nabi yang menggambarkan saat kehancuran akan tiba apabila sesuatu jawatan diserah kepada bukan ahlinya akan menjadi kenyataan.

Saya masih ingat pesanan dan amanat Tuan Guru Presiden sewaktu penubuhan kerajaan Negeri Pakatan Rakyat di Selangor pada tahun 2008 yang lalu, telah meminta saya dan kempimpinan PAS Selangor pada waktu itu memastikan portfolio agama di pegang oleh PAS dan PAS mesti mempertahankannya. Sayangnya dengan rombakan yang terbaru ini, maruah PAS sebagai sebuah parti Islam telah di pijak. Lebih menyedihkan apabila kepimpinan PAS Selangor sekarang ini dilihat redha dengan rombakan tersebut malah menyanjung tinggi keputusan tersebut tanpa sebarang bantahan. Sekali lagi masyarakat melihat PAS terpaksa menjadi pakturut kepada parti komponen Pakatan Rakyat yang lain.

Hari ini saya dimaklumkan bahawaYAB Menteri Besar telah melantik dua orang pagawai khas untuk membantu tugas beliau dalam portfolio infrastruktur dan kemudahan awam iaitu Adun Rawang, Gan Pei Nei dan Ahli Lembaga Pengarah Kumpulan Semesta Sdn Bhd V. Ganabatirau. Saya tidak nampak kewajaran tindakan YAB Menteri Besar tersebut. 

posted from Bloggeroid

Cucu Tok Selampit

Posted: 23 Jan 2012 01:08 PM PST

Cucu Tok Selampit


Nga Kor Ming Yang Biadap! Masuk Rumah Melayu Tak Tahu Buka Kasut!

Posted: 23 Jan 2012 02:18 AM PST

"DAP rasanya lebih kerap dijadikan sasaran (kritikan). DAP mupakan parti yang mengalami kesukaran menjelaskan kepada Rakyat tentang segala fitnah dan tuduhan-tuduhan yang disiarkan dalam media arus perdana. Saya rasa DAP perlu dipertahankan." - Hatta Hawari.
Inilah Hatta Hawari, antara anak Melayu yang istemewa yang menyertai parti DAP. Beliau yang juga bekas Presiden NUJ, kini menjadi jurucakap DAP, membela dan membodek DAP. Mungkin inilah antara calon Melayu yang akan DAP ketengahkan di dalam PRU13 sebagai mengula-gulakan penerimaan orang Melayu ke atas DAP.

DAP tidak perlu dituduh atau difitnah. DAP adalah satu parti ekstremis keCinaan yang berasas dari parti PAP Singapura yang cuba dikelabu dan diputihkan dengan penyertaan orang-orang Melayu sebagai barua-barua mereka. Lihatlah gambar di bawah sebagai contoh. Sekiranya DAP begitu memahami adab dan susila Masyarakat Melayu, bagaimanakah seorang pemimpin DAP, bekas EXCO Perak, Nga Kor Ming, tergamak untuk memakai kasut masuk ke dalam keluarga Melayu? Apakah Melayu sudah semakin bangsat untuk membiarkan bangsa asing masuk memakai kasut ke dalam rumah? Apakah Nga Kor Ming tidak tahu adab budaya Masyarakat Melayu ataupun Nga Kor Ming mahu menginjak-injak maruah Masyarakat Melayu? Fikir-fikirkanlah.


Faekah Nak Halang Ibrahim Ali Masuk Selangor? Apa Dia Ingat Selangor Bapak Dia Punya?

Posted: 22 Jan 2012 08:59 PM PST


Setiausaha Politik kepada Menteri Besar Selangor yang juga EXCO Hal Ehwal Islam Selangor, Faekah Husin, dengan celuparnya ingin menghalang Presiden PERKASA, Dato Ibrahim Ali daripada menjejakkan kaki beliau di Selangor. Ini berikutan kritikan keras Dato Ibrahim Ali ke atas kepimpinan P"Gay"R Selangor yang mengambil alih peranan portfolio Hal Ehwal Islam Selangor daripada Parti Adat & Sukan (PAS). Beliau berkata di dalam akhbar portal Malaysiakini,
"Bercakap tanpa iman; penuh dendam dan nafsu serakah. Ini merupakan penghinaan kepada seluruh rakyat Selangor yang seharusnya Ibrahim Ali dihalang dari menjejakkan kakinya di negeri berdaulat ini."
Baru memegang jawatan sebagai Setiausaha Politik sudah meroyan dan meraban untuk menghalang orang dari memasuki Selangor. Belum lagi memegang jawatan yang lebih tinggi. Apakah ada undang-undang tubuh negeri yang tidak bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan yang menghalang seseorang bebas keluar masuk di dalam negeri Selangor? 

Mungkin Faekah keliru dengan undang-undang yang terdapat di Sabah dan Sarawak yang memungkinkan beliau bercakap seperti orang yang tidak masuk akal. CTS berpendapat biarlah EXCO dan ahli politik lain yang membuat kenyataan media. Mulut Faekah amat celupar selama ini. Lebih baik berdiam dari memberi implikasi negatif kepada Menteri Besar yang sudahpun terpalit dengan pelbagai masalah.

Ostat Tantawi PAS Sudah Pandai Sebar Fitnah

Posted: 22 Jan 2012 06:40 PM PST


Nasruddin Hassan atau lebih dikenali dengan nama Nasruddin Tantawi adalah seorang pejuang PAS yang amat saya suka. Ini memandangkan sifatnya yang terbuka dan berpegang teguh dengan prinsipnya. Apabila membaca "tweet" nya yang terbaru, pertimbangan saya sudah mula merubah. Apa yang menyebabkan Nasrudin sudah pandai menabur fitnah?

Di pagi masyarakat Cina menyambut kedatangan Tahun Baru Cina, Ketua Pemuda PAS ini memulakan harinya dengan menabur fitnah kepada DS Rosmah Mansor. Ketua Pemuda PAS dalam Twitternya masih mengungkit mengenai "tabung cincin" jutaan ringgit yang tidak pernah wujud dengan tujuan supaya Rakyat mempercayai dan membenci DS Rosmah Mansor. Beliau juga memfitnah DS Rosmah boros berbelanja besar hanya bersandarkan kepada laporan akhbar Australia. 

Umum mengetahui, akhbar Australia jugalah yang membuat fitnah ke atas anak-anak DS Najib yang kononnya berbelanja sakan di sana. Akhbar Australia yang sama jugalah yang sebelum ini memohon maaf kepada keluarga DS Najib mengenai fitnah yang mereka lakukan. Kredibiliti akhbar sebeginikah Nasrudin Tantawi jadikan sandaran untuk menyebarkan fitnah?

Semenjak PAS menukarkan namanya daripada Parti Islam Semalaysia kepada Parti Adat & Sukan, fitnah sudah menjadi mainan lidah mereka. Ketua Pemuda Parti Adat & Sukan yang selama ini menjaga tutur kata dan adab sopannya kini sudah mula membuat fitnah dan pembohongan. Ptuihh!

Apa Yang Tersirat

Posted: 23 Jan 2012 01:07 PM PST

Apa Yang Tersirat


Nak larang Ibrahim Ali masuk Selangor-Petanda nak hapuskan kuasa raja

Posted: 23 Jan 2012 05:01 AM PST

Individu ini (gambar) nak larang Ibrahim Ali masuk Selangor. Tindakan ini, adalah petanda bahawa Pakatan akan menghapuskan kuasa raja.

Hanya Sultan sahaja yang berhak membuat larangan seseorang untuk memasuki takluk jajahannya.

Tindakan Faekah Husin agar kerajaan Selangor melarang Ibrahim Ali memasuki Selangor merupakan tindakan zalim dan tidak bertamadun.

Bayangkan jika Pakatan Rakyat memerintah negara, sudah pasti peraturan kuku besi mereka akan gunakan. Kemungkin, pemerintahan mereka akan menggunapakai pemerintahan Marcos tahun 80-an di Filipina.

Khalid Ibrahim ambil alih portfolio agama islam Selangor untuk tujuan politik

Posted: 22 Jan 2012 10:58 PM PST

Pemimpin DAP dan PKR cukup gusar sebelum ini, apabila portfolio agama disandang oleh Dr Hassan Ali.

Semasa jawatan exco itu masih disandang oleh bekas Pesurujaya Pas yang dipecat itu, berbagai tindakannya sangat mencemaskan para pemimpin daripada sekutu Pas dalam Pakatan Rakyat itu.

Tindakan melarang jualan arak di kawasan majoriti penduduk islam, serbuan ke atas gereja dan berbagai tindakan Hassan untuk meneggakkan kesucian agama islam, cukup meruncingkan Khalid ibrahim.

Apabila Hassan Ali dipecat daripada PAS dan menghilangkan kelayakkannya sebagai exco kerajaan negeri, maka peluang itu dimanafaatkan oleh para pemimpin DAP dan PKR dan meminta Khalid mengambil alih jawatan itu daripada Pas.

Orang pertama yang menyambut baik pengambil alihan jawatan portfolio agama daripada Pas adalah Khalid Samad daripada Pas, musuh ketat Hassan Ali dan pemimpin yang meresetui liberasasi agama.

Khalid Samad walaupun mewakili Pas, namun bukan berlatar belakangkan agama. Pemimpin ini dianggap oleh Hassan Ali sebagai PARASIT DALAM PAS nombor wahid.

Tindakan Khalid Ibrahim mengambil alih jawatan agama, baik untuk tujuan politik Pakatan Rakyat, tetapi malang untung agama islam.

Khalid Ibrahim bukan berlantar belakangkan agama, tetapi beria-ia mengurus soal agama.

Tindakan Khalid ini, merupakan satu pembaharuan dalam Pakatan, bahawa mereka yang bukan pakar agama islam, akan mengurus soal-soal agama islam. Tuhan sudah menjanjikan, apabila suatu ketika, orang yang tidak mahir agama, akan menerajui soal-soal agama, itu namanya kiamat akan menjelang tiba, kiamat bagi agama islam.

Usaha Khalid ini, sangat sehaluan dengn tindakan Anwar Ibrahim, apabila Pakatan Rakyat membentuk kerajaan di negara ini, undang-undang yang ada kaitan dengan homoseksual akan dilupuskan, untuk tujuan pengiktirafan kepada kaum itu.

Hanya rakyat Selangor yang beragama islam akan menentukan tindakan Khalid Ibrahim itu betul atau tidak pada PRU-13 akan datang.

Saya jadi mangsa lagi: Rosmah

Posted: 22 Jan 2012 09:01 PM PST

Isteri perdana menteri Rosmah Mansor hari ini menyangkal dakwaan bahawa beliau berbelanja mewah dalam percutiannya di Sydney, Australia sebelum ini.

"Semua itu karut, dibesar-besarkan secara liar dan tidak benar,"

"Saya selalu menjadi mangsa," katanya ketika ditanya tentang dakwaan yang dibuat dalam harian Australia Sydney Morning Herald.

Dalam seksyen 'Private Sydney' akhbar itu, kolumnis Andrew Hornery menggelar Rosmah sebagai "first lady of shopping' (wanita pertama membeli belah), kerana didakwa membelanjakan A$100,000 (RM325,000) di sebuah butik di Sydney.

Rosmah dan suaminya juga didakwa menginap di penthouse bernilai A$20,000 (RM65,100) semalam, meminta "parkir valet untuk limousinnya" dan menerbangkan pereka fesyen negara itu ke Malaysia untuk mengenakan pakaian yang ditempahnya.

Ibrahim Ali dilarang masuk negeri Selangor?

Posted: 22 Jan 2012 08:15 PM PST

Ibrahim Ali (Tengah)
Menteri besar Selangor akan berbincang dengan penasihat undang-undang negeri dan agensi berkaitan untuk mengambil tindakan terhadap Presiden PERKASA Datuk Ibrahim Ali yang mengkritik keras perubahan portfolio agama negeri itu.

Setiausaha politik kepada menteri besar Faekah Husin berkata, mereka tidak akan akan teragak-agak mengambil tindakan terhadap Ibrahim kerana "keceluparan melampau" yang didakwa semata-mata untuk mendapatkan publisiti murahan.

"Bercakap tanpa iman; penuh dendam dan nafsu serakah. Ini merupakan penghinaan kepada seluruh rakyat Selangor yang seharusnya Ibrahim Ali dihalang dari menjejakkan kakinya di negeri berdaulat ini," katanya.

Ibrahim semalam dilaporkan berkata, pengambil alihan portfolio hal ehwal Islam Selangor oleh Khalid bertujuan untuk memberi jalan kepada kegiatan "tidak bermoral" dan memelihara kepentingan kumpulan ahli perniagaan menjelang pilihan raya.

Ibrahim menjelaskan, pemecatan Hasan dan pengambil alihan portfolio berkenaan merupakan "tamparan hebat" kepada PAS, dan menggelarnya "kekalahan untuk Islam dan kemenangan untuk liwat", lapor sebuah portal berita.

Dalam kenyataannya hari ini, Faekah berkata, ungkapan liwat yang digunakan menggambarkan betapa kotornya pemikiran "politikus tua" itu.

"Tindakan Datuk Ibrahim Ali yang cuba menunjuk pandai dengan mencampuri urusan pentadbiran kerajaan Selangor dalam isu pelantikan exco kerajaan negeri yang baharu dan rombakan portfolio hal ehwal Islam jelas menunjukkan beliau seorang ahli politik yang kehabisan modal dan sedang mencuba sedaya upaya untuk menjadikan dirinya masih relevan di arena politik tanah air," katanya.

Faekah juga berkata, kritikan Ibrahim itu merupakan satu penghinaan kepada Sultan Selangor sebagai ketua agama Islam negeri yang memberi perkenan kepada perkara itu.

"Menuduh bahawa Tan Sri Khalid akan merelakan kegiatan tidak bermoral atas perkiraan politik seolah-olah mempersenda kedua-dua institusi agama tersebut termasuk baginda Sultan.

"Pada perkiraan Ibrahim semua ahli politik akan menggadai maruah demi undi sebagaimana dirinya yang sanggup mengkhianati PAS walaupun parti tersebut mengutipnya setelah dicampak oleh Umno," katanya merujuk kepada kemenangan Ibrahim dalam pilihan raya umum lalu atas tiket PAS.

Siapa kata BN bergantung faktor Anwar? Ahmad Maslan

Posted: 22 Jan 2012 07:48 PM PST

Ketua Penerangan Umno Datuk Ahmad Maslan menggariskan empat faktor yang akan menjadi tiket kemenangan BN pada pilihan raya umum (PRU) akan datang termasuklah rekod pentadbiran sebelum ini yang baik dan kepelbagaian dasar yang diperkenalkan ketika ini.

Selain itu, beliau berkata dua faktor penentu lain ialah masa depan yang lebih terjamin di bawah pentadbiran BN dan pimpinan semua peringkat yang bersama-sama turun ke padang untuk membantu rakyat dari pucuk pimpinan tertinggi sehingga ke anggota Parlimen, Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) dan ketua bahagian.

"Ia (kemenangan BN) tidak bergantung pada sama ada Anwar Ibrahim (penasihat PKR) bebas atau tidak, salah atau tidak. Itu tidak penting dan ia tidak bergantung kepada sama ada pembangkang kuat atau tidak. Ia bergantung pada empat tunjang ini sendiri, ini tunjang kekuatan BN yang kita teruskan.

"Kekuatan kita ada jadi gunakan kekuatan itu, jangan anggap kita lemah dan jangan anggap kita pembangkang maka kita rasa tertekan. Kita mesti ada psikologi kemenangan dan dengan ada empat perkara itu kita boleh menang," katanya kepada pemberita selepas melancarkan Majlis Penerangan Perdana (MPP) peringkat Parlimen di Institut Latihan Perindustrian di Jugra di Banting malam tadi.

Kira-kira 2,000 orang dari kawasan Parlimen Kuala Langat serta anggota Parlimen Hulu Selangor P Kamalanathan dan Ketua Umno bahagian Kuala Langat Datuk Sulaiman Karli hadir pada majlis itu.

Ahmad yang juga timbalan menteri di Jabatan Perdana Menteri turut yakin BN berpeluang cerah memenangi PRU akan datang berdasarkan kepada rekod kemenangan majoriti dua pertiga pada pilihan raya Sarawak lepas dan kemenangan di beberapa pilihan raya kecil yang terbaru seperti di Hulu Selangor, Galas, Batu Sapi, Tenang dan Kerdau.

"Anwar Ibrahim (Datuk Seri) sewaktu berceramah ke sana sini semasa pilihan raya kecil yang hujung-hujung itu tiada satupun dia menang dan kini ditambah dengan apa yang dilaksanakan oleh perdana menteri (Datuk Seri Najib Tun Razak) seperti Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) dan Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M), pada pandangan saya kita punyai harapan cerah untuk menang.

"Sekarang Anwar Ibrahim mati akal bila segala dia sebut mengenai konspirasi tidak benar (mengenai kes liwatnya) dan ditambah dengan gerakan kira-kira lima juta jentera parti yang bersungguh-sunggih di semua peringkat, saya yakin kita boleh mencapai kemenangan," katanya.

Sementara itu, Ahmad berkata MPP peringkat Parlimen yang mendapat kerjasama enam kumpulan iaitu BN, Umno, badan bukan kerajaan (NGO), pihak swasta dan golongan belia bertujuan memberi penjelasan terhadap rakyat berhubung isu semasa dan memberi semangat kepada jentera parti dalam menghadapi persiapan PRU akan datang.

Katanya, dalam masa yang sama beliau ingin menggerakkan jentera penerangan di peringkat bahagian dan cawangan bagi memastikan semua komponen BN dan orang ramai turut terlibat dalam program itu yang akan dilaksanakan di semua kawasan Parlimen di seluruh negara.
- Bernama

THE FLYING KICK

Posted: 23 Jan 2012 01:02 PM PST

THE FLYING KICK


IMAM GAY YANG MUNGKIN AKAN DIJEMPUT KE MALAYSIA OLEH ANWAR IBRAHIM!!!

Posted: 23 Jan 2012 01:00 PM PST

MUKJIZAT AL QURAN TENTANG BENCANA BUAT KAUM HOMOSEKSUAL TERDAPAT DI POMPEII!!!

Posted: 23 Jan 2012 11:40 AM PST

TAKKAN TAK BOLEH LAGI BERIMAN DENGAN AL QURAN DENGAN PEMBUKTIAN INI?

Posted: 23 Jan 2012 10:00 AM PST

PECACAI ANWAR DAH TERDESAK, ULANG BALIK SURAT PALSU DR.MAHATHIR KEPADA EHUD BARAK!!!

Posted: 23 Jan 2012 08:05 AM PST

BUSUKNYA HATI FAEKAH HUSSIN!!!

Posted: 23 Jan 2012 06:30 AM PST

MANA HILANGNYA AMRAN KASIMIN?

Posted: 23 Jan 2012 05:24 AM PST

ISMAIL KIJO CABAR ZURAIDAH MENGANGKANG!!!

Posted: 23 Jan 2012 03:10 AM PST

KHALID SAMAD BACK-UP KHALID IBRAHIM JADI EXCO AGAMA!!!

Posted: 23 Jan 2012 01:06 AM PST

RAFIZI TIBA-TIBA JADI PEMATUH SISTEM SELEPAS KENA SAMAN RM100 JUTA!!!

Posted: 22 Jan 2012 11:36 PM PST

PEJUANG BANGSA

Posted: 23 Jan 2012 11:13 AM PST

PEJUANG BANGSA


Faekah ingat Selangor ini bapak dia punya - Ibrahim Ali

Posted: 23 Jan 2012 04:04 AM PST

Presiden PERKASA Datuk Ibrahim Ali berkata, kritikannya terhadap pertukaran portfolio agama negeri tiada kena mengena dengan kedudukan Sultan Selangor.

Lagi pun, katanya, PERKASA selama ini konsisten membela institusi raja-raja Melayu.

"Nak halang saya masuk Selangor. Wah, apa Faekah ingat Selangor ini negeri mak bapak dia ke?"kata Ibrahim yang juga anggota parlimen Pasir Mas.

Menteri besar Selangor pagi ini dilaporkan akan berbincang dengan penasihat undang-undang dan agensi berkaitan untuk mengambil tindakan terhadap Ibrahim yang mengkritik keras perubahan portfolio agama negeri itu.

Setiausaha politik kepada menteri besar Faekah Husin menyifatkan kenyataan itu sebagai penghinaan kepada Sultan yang memperkenan perkara itu dan mencadangkan Ibrahim dihalang menjejakkan kaki di Selangor.

Dalam kenyataan segeranya petang ini, Ibrahim berkata, beliau bersedia sekiranya kerajaan negeri memutuskan mahu mengambil tindakan undang-undang ekoran kenyataannya sebelum ini.

"Jika mereka nak saman saya, samalah. Saya tak boleh buat apa-apa. Biar mahkamah putuskan apa yang saya kata 'mungkin' berlaku itu dan ini, salah atau tidak. Kalau salah saya masuk jail, tak ada hal," katanya.

Menjelaskan kenyataannya semalam, Ibrahim berkata, bila ditanya pemberita pandangannya tentang perkara itu, beliau menjawab:

"Jika Khalid MB pegang hal ehwal Islam, mungkin itu dan ini akan berlaku hal-hal yang berkaitan dengan Islam".

"Itu cabaran padanya," katanya lagi.

Ibrahim semalam dilaporkan berkata, pengambil alihan portfolio hal ehwal Islam Selangor oleh Khalid bertujuan untuk memberi jalan kepada kegiatan "tidak bermoral" dan memelihara kepentingan kumpulan ahli perniagaan menjelang pilihan raya.

Ibrahim menjelaskan, pemecatan Hasan dan pengambil alihan portfolio berkenaan merupakan "tamparan hebat" kepada PAS, dan menggelarnya "kekalahan untuk Islam dan kemenangan untuk liwat", lapor sebuah portal berita.

Khalid Gagap tak tahan dikritik, nak haramkan Ibrahim Ali pijak bumi Selangor !!

Posted: 23 Jan 2012 01:52 AM PST
Kerajaan negeri Selangor bercadang mahu mengambil tindakan undang-undang terhadap Presiden Perkasa, Datuk Ibrahim Ali yang mengkritik keras keputusan Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengambil alih portfolio agama negeri itu, minggu lalu.

Setiausaha Politik Menteri Besar, Faekah Husin berkata, bercakap tanpa iman dan penuh dendam dan nafsu serakah merupakan penghinaan kepada seluruh rakyat Selangor dan oleh itu, Ibrahim seharusnya dihalang dari menjejakkan kakinya di Selangor.

"YAB Datuk Menteri Besar amat memandang serius tohmahan jahat ini dan akan membincangkan isu ini dengan semua agensi terbabit dan Kamar Penasihat Undang-undang Negeri termasuk juga pihak Istana.

"Kita tidak akan teragak-agak mengambil tindakan terhadap Ibrahim Ali kerana keceluparan melampau beliau semata-mata mendapatkan publisiti murahan," kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.

Khalid mengambil alih portfolio hal ehwal agama Islam dalam rombakan kecil Exco Kerajaan Negeri Selangor, yang dibuat dengan pelantikan Dr Ahmad Yunus Hairi bagi menggantikan Datuk Dr Hasan Mohamed Ali yang dipecat Pas awal bulan ini.

Dalam kenyataannya, Faekah menambah, tindakan Ibrahim yang cuba menunjuk pandai dengan mencampuri urusan pentadbiran Kerajaan Selangor dalam isu pelantikan

Exco Kerajaan negeri yang baru dan rombakan portfolio hal ehwal Islam jelas menunjukkan beliau seorang ahli politik yang kehabisan modal dan sedang mencuba sedaya upaya untuk menjadikan dirinya masih relevan di arena politik tanah air.

Tegas beliau, percubaan beliau melaga-lagakan Pas dan Kerajaan Selangor juga agak pelik apabila melihat sejarah beliau sendiri dengan parti Islam itu.

"Siapa yang dapat melupakan bagaimana beliau mengkhianati Pas umpama parasit setelah parti itu memberi beliau tiket bertanding pada 2008.

"Hari ini beliau terhegeh-hegeh pula dengan Umno sedangkan parti yang bakal tumbang ini pun melihatnya sebagai liabiliti dan tidak mempunyai sebarang kredibiliti," kata beliau lagi.

Faekah menambah, pihaknya tidak mempersoal tindakan Ibrahim yang kini begitu akrab dan bersekongkol dengan Hasan, bekas Exco Kerajaan Selangor

"Namun keceluparan Ibrahim mempertikaikan kedudukan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai Exco Hal Ehwal Islam merupakan satu penghinaan kepada Sultan Selangor yang sesungguhnya adalah Ketua Agama Islam di Selangor.

"Keputusan Tan Sri Khalid memegang portfolio ini adalah setelah berbincang dan mendapat perkenan baginda Sultan kerana pentadbiran di Selangor mengamalkan amalan konsultasi berterusan dengan pihak istana dalam banyak hal apatah lagi dalam soal hal ehwal Islam," kata Faekah lagi.

Oleh itu katanya, tuduhan Ibrahim bahawa pelantikan Khalid sebagai Exco Hal Ehwal Islam hanya akan menyemarakkan rumah maksiat di Selangor amat keterlaluan.

"Kita ingatkan Ibrahim bahawa keutuhan dan kesucian agama Islam di Selangor, pengawalan kegiatan tidak bermoral, termasuk perjudian dan rumah-rumah maksiat adalah di bawah bidang kuasa Majlis Agama Islam Selangor (Mais) dan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) yang kedua-duanya dalam pemerhatian rapat Tuanku," katanya lagi.

Menurut Faekah lagi, menuduh bahawa Khalid akan merelakan kegiatan tidak bermoral atas perkiraan politik seolah-olah mempersenda kedua-dua institusi agama tersebut termasuk baginda Sultan.

"Pada perkiraan Ibrahim semua ahli politik akan menggadai maruah demi undi sebagaimana dirinya yang sanggup mengkhianati Pas walaupun parti tersebut mengutipnya setelah dicampak oleh Umno.

"Selaku umat Islam seharusnya Ibrahim mendoakan setiap pemimpin berkhidmat dengan ikhlas, mentaati hukum dan menggalas jawatan sebagai amanah ALLAH agar negeri menjadi aman sejahtera dan diampuni ALLAH s.w.t.

"Sebaliknya, beliau sanggup menuduh bahawa Selangor akan menjadi negeri peliwat," katanya sambil menambah, ungkapan yang menggambarkan betapa kotornya pemikiran politikus tua ini.

Guan Eng & DAP mesti berang video terbaru SEMBANG RAKYAT ini !!

Posted: 22 Jan 2012 06:33 PM PST

Berapa agaknya harga satu batang pendrive dijual dari petualang NFC ??

Posted: 22 Jan 2012 05:26 PM PST National Feedlot Corporation (NFCorp) kesal dengan bekas kakitangannya yang sanggup menjadi 'petualang' untuk memburukkan imej syarikat dan pada masa yang sama membongkar rahsia kepada Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli sehingga ia dijadikan modal politik.

Pengerusinya Datuk Seri Mohamad Salleh Ismail berkata, bekas pekerjanya itu telah memberi 'pendrive' yang mempunyai dokumen syarikat kepada parti Pakatan Rakyat (PR), yang membawa kepada siri pendedahan.

"Pekerja itu pernah memegang jawatan sebagai eksekutif pemasaran di syarikat ini dan memperoleh pendapatan melebihi RM100,000 sebulan dengan hanya mengaut komisen daripada menjual daging ke pasar raya terkemuka.


"Kami terpaksa memecat orang ini kerana telah menyeleweng harta syarikat bernilai RM2.7 juta. Selepas tidak berpuas hati, dia telah melaporkan kepada polis mengenai perkara ini dan saya tidak pasti dalam laporannya ada menyebut mengenai wang itu," katanya pada sidang media di sini, hari ini.

Menurutnya, bekas pekerjanya itu pada masa yang sama telah 'mencuri' maklumat asas syarikat dengan menyimpannya di dalam 'pendrive'.

Beliau berkata, bekas pekerjanya itu tidak mempunyai dokumen lengkap untuk menerangkan hala tuju wang yang dibelanjakan, termasuklah penggunaan kad kredit dengan menyerahkannya kepada orang tertentu.

Sementara itu, Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali mahu NFCorp membuat laporan polis supaya perkara ini disiasat dan mengambil tindakan ke atas 'petualang' yang menyalahgunakan wang syarikat dan mendedahkan kepada umum.

"Mereka perlu buat sesuatu supaya tindakan tertentu dapat diambil. Saya tidak menyokong mana-mana pihak, tetapi pihak yang melakukan kesalahan perlu dikenakan tindakan.


"Saya mahu pesalah (NFCorp atau bekas pekerja) perlu dihukum dan mereka yang menjadi mangsa penganiayaan perlu dibela," katanya.


** Agak -agaknya berapa jumlah kos pakar lembu PKR ini  bayar kepada petualang songlap duit NFC untuk hanya  satu batang Pendrive maklumat ?  


Tak kan petulang songlap duit syarikat itu bodoh dan nak beri pendrive maklumat itu free  je ..hahaha

Hassan Ali nak gegarkan negeri kerajaan DAP pulak lepas ini !!

Posted: 22 Jan 2012 04:13 PM PST Sekretariat Perhimpunan Sejuta Umat (Himpun) menjangkakan lebih 10,000 orang akan menghadiri perhimpunan keempat yang dijadual diadakan di Dewan Pusat Budi Penyayang, Kepala Batas pada 28 Januari ini.

Pengerusi bersama Himpun, Mohd Azmi Abdul Hamid berkata, perhimpunan itu bertujuan meningkatkan kesedaran masyarakat tentang anasir-anasir negatif yang cuba menggugat dan memesongkan akidah umat Islam ketika ini.

"Himpun mengumpulkan semua lapisan masyarakat beragama Islam dari segenap lapisan tanpa mengira latar belakang ekonomi dan politik, meningkatkan kesedaran mempertahankan akidah dari godaan anasir negatif," katanya pada sidang media sempena perhimpunan itu di sini hari ini.

"Perhimpunan ini tiada kaitan langsung dengan fahaman atau ideologi mana-mana parti politik, tujuan kita adakan perhimpunan ini hanyalah untuk mempertahankan akidah umat Islam, memberi kesedaran tentang ancaman luar dan tiada kaitan langsung dengan politik," kata beliau.

Katanya, pada perhimpunan itu bekas EXCO Kerajaan Selangor, Datuk Dr. Hasan Mohd Ali adalah antara empat penceramah akan memberikan ceramah.

Perhimpunan yang bertemakan "Selamat Akidah" itu turut diserikan dengan persembahan istimewa daripada kumpulan nasyid Far-East, Mestica dan Muaz.

Hang Tuah adalah wujud , bukan tokoh mistik !

Posted: 22 Jan 2012 12:38 PM PST
Seorang pakar arkeologi, pada Jumaat mempertahankan kewujudan Hang Tuah berdasarkan bukti arkeologi.

"Saya percaya tokoh ini wujud. Nama Hang memang sudah wujud di alam Melayu. Panggilan Hang ada di Padang Lawas Sumatera, Indonesia.

"Tetapi nama yang empat orang lagi itu (Hang Jebat, Hang Kasturi, Hang Lekir dan Hang Lekiu) mungkin boleh dikaji lagi," kata Yang Dipertua Ikatan Ahli Arkeologi Malaysia, Prof Emeritus Datuk Dr Nik Hassan Shuhaimi Nik Abdul Rahman.

Beliau berkata meskipun tiada kajian khusus dijalankan, namun kajian arkeologi membuktikan terdapat beberapa penemuan daripada tinggalan seramik atau tembikar yang menunjukkan kesan pada abad ke-15.

"Kajian khusus tidak ada, tetapi kalau makam, ia ada walaupun nama tidak tertulis padanya," katanya kepada pemberita di sini, Jumaat.

Beliau diminta mengulas mengenai pendapat ahli sejarah Prof Tan Sri Khoo Kay Kim bahawa Hang Tuah tidak wujud dan lebih merupakan tokoh mistik.

Beliau berkata tiada bukti dan rekod tentang kewujudan Hang Tuah begitu juga dengan Puteri Hang Li Po dari China yang dikatakan telah berkahwin dengan Sultan Melaka di abad ke-15. - BERNAMA

Kalau Koo Kay Kim cakap Hang Tuah tak wujud , ini 
kubur sapa di Melaka ??

Timbalan Pengerusi Institut Kajian Sejarah dan Patriotisme (Iksep) Melaka, Datuk Dr. Mohd Jamil Mukmin memberitahu, apa yang terkandung dalam Sejarah Melayu dan Hikayat Hang Tuah bukan berpaksikan khayalan semata-mata.

Menurutnya, watak-watak yang disebutkan di dalamnya adalah catatan dan ingatan terhadap peristiwa yang berlaku pada zaman dan persekitaran zaman itu. Selanjutnya, ia terkesan dalam masyarakat sehingga akhirnya ia direkod secara bertulis oleh penulis hikayat.

"Selain daripada dua kitab itu, di Melaka, makam Hang Tuah juga sudah ditemui dan dibuka untuk kunjungan awam di Tanjung Kling. Begitu juga dengan penemuan sebuah perigi di Duyong.

"Mengapa masih ada yang tidak percaya mengenai jejak Hang Tuah?," soal Mohd. Jamil yang melahirkan rasa kurang senangnya terhadap golongan yang mahu menafikan kebenaran Hang Tuah.

Apatah lagi dokumentasi hidup Laksamana Hang Tuah dalam hikayatnya bukan sahaja tersimpan baik di dalam negara, malah salinannya mendapat tempat di perpustakaan terkemuka di London dan Belanda sebagai naskhah rujukan dunia Melayu.

"Bukankah setiap catatan yang bertunjangkan kisah ketuanan Melayu dan Islam sering menjadi sasaran perubahan yang dirancang?

"Laksamana Hang Tuah bukan sahaja pahlawan dunia Melayu negara ini, malah seorang tokoh yang diagungkan di seluruh gugusan Melayu Nusantara ketika abad ke-15," rumus Mohd. Jamil.

Walau bagaimanapun, kisah Hang Tuah seakan hilang jejak selepas Sultan Mahmud Shah dari Melaka berundur ke Johor.

"Sejak itu, nama Hang Tuah tidak dikaitkan dengan sebarang sejarah pembentukan dan perkembangan negeri ini," kata Timbalan Pengarah Yayasan Warisan Johor, Mohd. Ismail Jamjam.

Menurut pemilik nama pena Zam Ismail itu, walaupun negeri Johor tidak memiliki apa-apa sokongan atau bukti sejarah mengenai kewujudan Hang Tuah, kewujudan pahlawan terbilang itu suatu masa dahulu tetap diyakininya.

"Keraguan tentang benar atau tidak Hang Tuah wujud berpunca kerana kita tidak memahami secara mendalam tentang pensejarahan Melayu.

"Memanglah ada antaranya yang dicedok daripada cerita-cerita lisan namun tidak bermakna kandungannya langsung tidak boleh diberi peluang untuk dinilai semula," katanya.

Ismail berpendapat, ketika Tun Sri Lanang menulis Sejarah Melayu, tiada orang Melayu lain yang lebih arif untuk merekod apa yang berlaku pada zaman tersebut. Maka, itu adalah sumber paling hampir.

Ismail walau bagaimanapun tidak menafikan tentang perubahan jalan cerita, versi penceritaan dan kecenderungan untuk menokok-tambah dalam pengkisahan cerita lama.

Memandangkan dokumentasi antara penulis hikayat sedunia dahulu kala saling berkait akibat kerancakan aktiviti perdagangan laut, maka pertindihan fakta tidak dapat dielakkan hingga boleh mengelirukan.

Jalan keluarnya adalah dengan menjalankan kajian yang terperinci supaya kedudukan Hang Tuah lebih kukuh dalam pemikiran dan penilaian generasi semasa dan akan datang.

"Panglima Awang yang dianggap dongeng oleh masyarakat kita misalnya, diangkat sebagai figura penting dunia Melayu oleh penulis Barat. Mereka mencatatkan bahawa dia seorang yang berketurunan Orang Laut," katanya memberi contoh.

"Sebarang usaha memutarbelit cerita tentang laksamana itu sebenarnya didorong oleh keinginan untuk merendahkan ketuanan Melayu di negara ini hingga membuatkan masyarakat Melayu berasa lemah.

"Tindakan memperlekeh ini tidak boleh berterusan," tegas Ismail yang juga tidak dapat menerima idea yang mengatakan Hang Tuah itu berketurunan Cina.  MYNEWS HUB


bumiyang

Posted: 23 Jan 2012 03:37 AM PST

anakbukitgantang says

Posted: 23 Jan 2012 03:23 AM PST

anakbukitgantang says


Nabi Sulaiman Leluhur Bangsa Melayu, dalam Genealogy, King Khosrow I of Persia (531-578)

Posted: 22 Jan 2012 06:27 PM PST

Inilah Susur Galur Bitjitram Syah (Sang Sapurba), keturunan Iskandar Zulqarnain yang turun dari Bukit Siguntang Mahameru (Palembang)…


"… asal kami daripada anak cucu Raja Iskandar Zulqarnain, nisab kami daripada Raja Nusirwan, Raja Masyrik dan Maghrib dan pancar kami daripada Sulaiman 'alaihis salam… " (Sejarah Melayu (SM), karangan Abdullah ibn Abdulkadir Munsyi, bait 2.2).
Bitjitram Syah (Sang Sapurba), diceritakan menikah dengan Wan Sendari anak Demang Lebar Daun, Penguasa Palembang (anak cucu Raja Sulan, keturunan Raja Nusirwan 'Adil bin Kibad Syahriar), kelak keturunannya menjadi cikal bakal raja-raja di Negeri Melayu.

Apa rahsia Saguntang berpiramid? Lambang ini dominan di takhta istana. Bentuk ini juga direalisasi daengan 7 tingkat pada panca persada tempat (mandi) bersiram DiRaja dan juga pada ukiran di kalangan Raja Raja Melayu yang keturunannya  berasal dari Bukit Saguntang


Bitjitram Syah (Sang Sapurba), di dalam sejarah dikenali sebagai Raja Sriwijaya abad ke-13, yang bernama Sri Tri Buwana, yang mendirikan Kerajaan Keritang (Indragiri) dan Kerajaan Kandis di Kuantan. Salah seorang putera Sang Sapurba, bernama Sang Nila Utama, membangun Kerajaan Tumasik, yang saat ini dikenal dengan nama Singapura.


Silsilah Bangsa Melayu

Ibn Abd Al Rabbih di dalam karyanya Al Iqd al Farid, yang dikutip oleh Azyumardi Azra dalam bukunya "Jaringan Ulama Timur Tengah dan Kepulauan Nusantara Abad XVII dan XVIII" menyebutkan adanya korespodensi antara raja Sriwijaya (Sri Indravarman) dengan Khalifah Umar bin Abdul Aziz, pada sekitar tahun 100 H (abad ke-8M) (Kunjungi : Sriwijaya Pintu Masuk Islam Ke Nusantara), Raja Sriwijaya berkirim surat yang isi surat tersebut adalah sebagai berikut :"Dari Raja di Raja (Malik al Amlak) yang adalah keturunan seribu raja; yang isterinya juga cucu seribu raja; yang di dalam kandang binatangnya terdapat seribu gajah; yang di wilayahnya terdapat dua sungai yang mengairi pohon gaharu, bumbu-bumbu wewangian, pala dan kapur barus yang semerbak wanginya hingga menjangkau jarak 12 mil; kepada Raja Arab yang tidak menyekutukan tuhan-tuhan lain dengan Allah. Saya telah mengirimkan kepada Anda hadiah, yang sebenarnya merupakan hadiah yang tak begitu banyak, tetapi sekedar tanda persahabatan. Saya ingin Anda mengirimkan kepada saya seseorang yang dapat mengajarkan Islam kepada saya dan menjelaskan kepada saya tentang hukum-hukumnya"(?) Benarkah raja Sriwijaya, adalah keturunan seribu raja ?


(?) Benarkah raja Sriwijaya, adalah keturunan Iskandar Zulqarnain dan Nabi Sulaiman?


(?) Siapa yang dimaksud dengan Raja Nusirwan 'Adil, Raja Masyrik (Timur) dan Maghrib (Barat), seperti terdapat dalam Sejarah Melayu?Berpedoman kepada Sejarah Melayu, sebagaimana diuraikan sebelumnya, diperoleh informasi Salasilah Demang Lebar Daun dan Sang Sapurba bertemu pada Raja Nusirwan 'Adil.


Di kalangan ahli sejarah, memperkirakan Raja Nusirwan 'Adil indentik dengan King Anushirvan "The Just" of Persia (memerintah pada tahun 531-578 M, di Kerajaan Persia Dinasti Sassanid), beliau adalah putera Kavadh I of Persia atau dalam sejarah melayu disebut Raja Kibad Syahriar.


Melalui penyelusuran Genealogy, diperoleh Silsilah King Anushirvan (Khosrow I of Persia), dengan perincian sebagai berikut :1. Susur Galur dari Cyrus II "The Great" of Persia (Zulqarnain)Maharaja Nusirwan 'Adil (Anushirvan/King Khosrow I "The Just" of Persia) bin Maharaja Kibad Syahriar (Kavadh I of Persia) bin Firuz II of Persia bin Yazdagird II of Persia bin Bahram V of Persia bin Yazdagird I of Persia bin Shapur III of Persia bin Shapur II "The Great" of Persia bin Ifra Hormuz binti Vasudeva of Kabul bin Vasudeva IV of Kandahar bin Vasudeva III of Kushans bin Vasudeva II of Kushans bin Kaniska III of Kushans bin Vasudeva I of Kushans bin Huvishka I of Kushans bin Kaniska of Kushanastan bin Wema Kadphises II of Kunhanas bin Princess of Bactria binti Calliope of Bactria binti Hippostratus of Bactria bin Strato I of Bactria bin Agathokleia of Bactriai binti Agathokles I of Bactriai bin Pantaleon of Bactria bin Sundari Maurya of Magadha (menikah dengan Demetrios I of Bactriai*), keturunan Raja Iskandar (Alexander III "The Great" of Macedonia)) binti Princess of Avanti (menikah dengan Brihadratna Maurya of Magadha**), keturunan King Ashoka) binti Abhisara IV of Avanti bin Abhisara III of Pancanada bin Abhisara II of Taxila bin Abhisara I of Taxila bin Rodogune Achaemenid of Persia binti Artaxerxes II of Persia bin Darius II of Persia bin Artaxerxes I of Persia bin Xerxes I "The Great" of Persia bin Atossa of Persia (menikah dengan Darius I of Pesia***), keturunan Bani Israil) binti Cyrus II "The Great" of Persia

Sumber : Khosrow I `the Just' (Anushirvan) (Shah) of PERSIA dan Menemukan Zul-Qarnain, dalam Sejarah

2. Susur Galur dari Alexander III of Macedonia (Raja Iskandar Zulqarnain)


Alexander the Great


*) Demetrios I of Bactriai bin Berenike of Bactria binti Princess of Syria binti Laodice I of Syria bin Aesopia the Perdiccid of Macedonia binti Alexander III "The Great" of Macedonia


3. Susur Galur dari King Ashoka
**) Brihadratna Maurya of Magadha bin Dasaratha of Magadha bin Kunala of Taxila bin King Ashoka (Asoka) Vardhana4. Susur Galur dari Nabi Sulaiman***) Darius I of Persia bin Meshar binti Salathial bin Tamar binti Johanan bin Josias bin Amon bin Manasses bin Ezechias bin Achaz bin Joatham bin Uzziah bin Amaziah bin Joash bin Ozias bin Jehoram bin Jehoshapat bin Asa bin Abia bin Roboam bin Nabi Sulaiman


Apa yang diakui raja Sriwijaya (Sri Indravarman), sebagai keturunan seribu raja, ternyata bukanlah isapan jempol melainkan sebuah fakta, melalui Susur Galur leluhurnya, Maharaja Nusirwan 'Adil, telah membuktikannya.Dan melalui penyelusuran Genealogy juga, kita dapat saksikan bahwa Raja Iskandar Zulqarnain (Alexander III of Macedonia), Zulqarnain (Cyrus II of Persia) dan Nabi Sulaiman sebagai Leluhur Bangsa Melayu, adalah sebuah kenyataan dan bukan sekadar angan-angan.Sumber
kanzunqalam
-Ibn Abd Al Rabbih di dalam karyanya Al Iqd al Farid,
-Khosrow I `the Just' (Anushirvan) (Shah) of PERSIA dan Menemukan Zul-Qarnain, dalam Sejarah
-Abdullah ibn Abdulkadir Munsyi, bait 2.2).

Politik Harian

Posted: 23 Jan 2012 03:16 AM PST

Politik Harian


YB Pas Bakal Di Pecat, Taufik Hadir Memberi Sokongan Di Majlis MB Negeri Sembilan

Posted: 23 Jan 2012 01:21 AM PST


Kelihatan YB Taufik (Pas) ADUN Paroi, hadir bersama memberi sokongan kepada Menteri Besar Negeri Sembilan, Datuk Seri Mohamad Hassan di Majlis Pertemuan Mesra Tahun Baru Cina 2012 yang berlansung di bandar Seremban.

Seronok YB PAS ni... siap beri tepukan gemuruh kepada MB


Bak kata Dr Hasan Ali,"Politik adalah sesuatu yang tidak pasti, hakikatnya politik ini bertukar setiap hari, setiap minggu dan setiap bulan".

Mungkin juga YB Pas ini sudah tersedar dari lamunan mimpinya dan mahu menjalinkan kerjasama Pas-UMNO... Jika benar syabas di ucapkan...

YB Taufik mengiringi MB

Selepas pemecatan Hasan Ali, jangan pula Pas pusat mengambil tindak terburu-buru untuk memecat YB Taufik yang mahu menjalinkan hubungan baik diantara Pas-Umno di Negeri Sembilan.

Pemecatan Hasan yang lalu sekali gus memenuhi agenda pemimpin-pemimpin tertentu sama ada Parti Keadilan Rakyat (PKR), DAP dan Pas yang mahu menyingkirkan beliau.

Video Dato Azeez Menunjukkan PAS Kedah Beri Rakyat Minum Air Suci

Posted: 22 Jan 2012 10:28 PM PST


Inilah bukti kerajaan PAS yang memerintah memberi air yang suci kepada rakyat baling, Jika rakyat tidak boleh menilai kerja-kerja Pas ni kita tak tau jadi apa la...Air keluar warna merah macam darah saja.
Selanjutnya baca di sini...

PKR Tumbang Di Kelana Jaya! Nik Nazmi Bakal Dipecat!!

Posted: 22 Jan 2012 06:00 PM PST


1,000 Lagi Meninggalkan PKR Sertai BN !

22hb Januari 2012, jam 8 malam, bertempat di Padang Permainan Blok 4/5 Desa Mentari DUN Seri Setia, Kelana Jaya, Nik Nazmi di kejutkan apabila 1,000 orang Ahli PKR beralih sokongan kepada Barisan Nasional (BN).

NGO Skuad Prihatin yang dipengerusikan oleh Dr Vikneswaran menyatakan bahawa beliau bersama 1,000 ahlinya yang kini telah meninggalkan PKR dan sertai BN !

Mereka telah membuat keputusan untuk bersama jentera BN di DUN Seri Setia Kelana Jaya untuk membantu BN memenangi PRU-13.

Berita penuh di sini...


Adakah Anwar Ibrahim masih mahu menyimpan terus Keldai ini atau akan memecat Keldai yang tak berguna ini dari terus menjadi liabiti dalam PKR...

PKR Parti Kian Rebah, Anwar semakin gelisah! Nik Nazmi hendak terus glamour dengan Wardina tak kesampaian.... Apa pun tak boleh!

Pemuda Umno - Buang Masa Serang Program ABU

Posted: 22 Jan 2012 08:31 AM PST


Pemuda Umno Selangor menyangkal dakwaan ahli pergerakan itu terlibat kekecohan melibatkan program ceramah Asal Bukan Umno (ABU) anjuran Saya Anak Bangsa Malaysia (SABM) dan Barisan Bertindak Hak-Hak Hindu (Hindraf), semalam.

Ketuanya, Ungku Salleh Ungku Jamal berkata, Pemuda Umno tidak diberikan tugas untuk mendengar dan memantau sebarang program yang dilakukan oleh Pakatan Rakyat (PR) di Negeri Selangor.

Menurutnya, tugas dan tanggungjawab yang diberikan kepada Pemuda Umno adalah untuk memastikan program parti berjalan lancar termasuk, program bantuan kepada rakyat dan menggerakkan jentera pilihan raya.

"Buang masa sahaja, untuk kami pergi ke ceramah mereka, malah saya sendiri pun tidak tahu ceramah ABU ini diadakan.

"Kami masih lagi mempunyai tugas yang banyak untuk diselesaikan daripada datang ke program pembangkang," katanya kepada Sinar Harian.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai dakwaan bahawa Umno terlibat dalam kekecohan di program ceramah yang diadakan di Dewan Majlis Bandaraya Shah Alam di sini, kelmarin.

Ungku berkata, walaupun wujud ceramah yang dianjurkan PR menyentuh isu tentang Umno, namun pihaknya tidak mahu melakukan sebarang tindakan.

"Sebaliknya, kami perlu terus memfokuskan terhadap tugasan yang telah diberikan terutama dalam program mendekati rakyat," katanya.

Difahamkan, kejadian berlaku pada jam 9 malam, apabila lebih kurang 20 lelaki yang menunggang motosikal dengan bersenjatakan kayu menyerang orang ramai yang berada di dalam dewan tersebut.

Giliran Nasharudin Mat Isa Akan Dipecat?

Posted: 22 Jan 2012 05:00 AM PST


Selepas Hasan Ali dipecat 24 jam oleh Hadi Awang pada 8 Januari 2012, ramai tertanya siapakah ahli PAS seterusnya yang bakal dibuang seperti Hasan Ali. Ramai jari menuding ke arah Nasharudin Mat Isa. Mengapa Nasharudin?

Beberapa sebab kenapa Nasharuddin, antaranya:

1) Nasharudin adalah dari team Ulama dan tidak sehaluan dengan DAP, tidak sehaluan dengan kumpulan Erdogan dalam PAS.

2) Nasharudin dilihat secara terbuka menyokong Hasan Ali selepas 8 Januari 2012.

3) Nasharudin dituduh bertemu secara senyap dengan beberapa orang pemimpin UMNO.

4) Nasharudin dianggap sebagai pesaing kepada aliran Erdogan dalam PAS. Sebab itu Nasharudin dilawan oleh Mat Sabu (aliran Syiah) untuk tempat Timbalan Presiden PAS.Selepas Hasan dan Nasharudin, siapa lagi yang akan kena? Nama ketiga yang disebut adalah Haron Din atau mungkin dua orang lagi dari kumpulan Ulama. Atau Ketua Dewan Pemuda yang kena dulu. Sama-sama kita nantikan.

Sahabat-Gunung

Posted: 23 Jan 2012 01:21 AM PST

Sahabat-Gunung


Ceramah SABM & Hindraf: Pemuda UMNO Sangkal Dakwaan Terlibat

Posted: 22 Jan 2012 06:08 PM PSTPemuda Umno Selangor menyangkal dakwaan ahli pergerakan ituterlibat kekecohan melibatkan program ceramah Asal Bukan Umno (ABU) anjuranSaya Anak Bangsa Malaysia (SABM) dan Barisan Bertindak Hak-Hak Hindu (Hindraf),semalam.

Ketuanya, Ungku Salleh Ungku Jamal berkata, Pemuda Umno tidakdiberikan tugas untuk mendengar dan memantau sebarang program yang dilakukanoleh Pakatan Rakyat (PR) di Negeri Selangor.

Menurutnya, tugas dan tanggungjawab yang diberikan kepada PemudaUmno adalah untuk memastikan program parti berjalan lancar termasuk, programbantuan kepada rakyat dan menggerakkan jentera pilihan raya.

"Buang masa sahaja, untuk kami pergi ke ceramah mereka, malah sayasendiri pun tidak tahu ceramah ABU ini diadakan.

"Kami masih lagi mempunyai tugas yang banyak untuk diselesaikandaripada datang ke program pembangkang," katanya kepada Sinar Harian.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai dakwaanbahawa Umno terlibat dalam kekecohan di program ceramah yang diadakan di DewanMajlis Bandaraya Shah Alam di sini, kelmarin.

Ungku berkata, walaupun wujud ceramah yang dianjurkan PR menyentuhisu tentang Umno, namun pihaknya tidak mahu melakukan sebarang tindakan.

"Sebaliknya, kami perlu terus memfokuskan terhadap tugasan yangtelah diberikan terutama dalam program mendekati rakyat," katanya.

Difahamkan, kejadian berlaku pada jam 9 malam, apabila lebihkurang 20 lelaki yang menunggang motosikal dengan bersenjatakan kayu menyerangorang ramai yang berada di dalam dewan tersebut. 

TQ AAKJ

VIDEO GONG XI FA CAI MCA YANG BIKIN HOT DAP !

Posted: 22 Jan 2012 01:30 AM PSTPANEH MIANG

Posted: 23 Jan 2012 01:10 AM PST

PANEH MIANG


Pulangkan BTR

Posted: 22 Jan 2012 06:20 PM PST

Satu pujukan politik daripada Ah Jib Gor, satu pukulan kepala UMNO Bahagian BTR yang tidak cukup kuat bekerja untuk menang PRU-13. Satu tamparan kepada gerak kerja KPTO BN-UMNO yang leweh di BTR.

Premis paling strategik untuk akses kepada MODEL KUASA, SAYANGI DAN KEMBANG ialah Pusat Komersil Komuniti Bandar Tun Razak. Kelihatan PKK BTR ini makin dimamah usia daripada rekahan dan lunturnya warna bangunan.

Tidak kelihatan penguasaan medan oleh UMNO-BN di BTR, melalui Agenda Tranformasi Rakyat. Nampaknya Ah Jib Gor berperang seorang diri, terpaksa melabur RM 2.5 juta kepada Sekolah Cina.

Apakah makna pulangkan BTR! Ahli Parlimen BTR ialah Abdul Khalid Gagap, Bendahari PKR menjadi Menteri Besar Selangor yang kini jago Agama Islam. Inilah resepi Ideologi Freemason melalui PKR, akhirnya disepak terajang Hassan Ali, disumbat Sijangkang seorang PAS, tanpa portfolio yang baik untuknya. Korban sebenarnya ialah kuasa eksekutif Islam dalam Negeri Selangor.

Gamaknya, mesej pulangkan BTR bermakna kembalikan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur kepada BN-UMNO. Ah Jib Gor dan Ah Din Gor akan terus dilanda serangan parasit politik di KL dan Selangor. Berkeliling turun padang dan gelanggang, namun, tiada kesan kepada rakyat dan pengundi sebenar.

Kepada Loyal Reader, juga blogger HORAS...kalian di Hulu Langat turut kena tempelak Ah Jib Gor dan Ah Din Gor ini. Bersantunlah dalam urusan UMNO Hulu Langat kerana anda sedang disatelitkan oleh PAS dan PKR yang setiap hari memasuki pejabat kalian sebelah pejabat Pos Kajang tersebut.

Pulangkan BTR samalah juga Pulangkan Selangor. UMNO masih butakah kalian?

Taipingmali (tm)

Posted: 23 Jan 2012 01:05 AM PST

Taipingmali (tm)


Pendedahan bapa Rahimi dalam isu Anwar

Posted: 23 Jan 2012 12:17 AM PST

Selamat Menyambut Tahun Baru Cina daripada 1 Agenda

Posted: 22 Jan 2012 07:55 AM PST


Tahun Naga


Esok seluruh warga Malaysia khasnya yang berbangsa Cina akan menyambut perayaan Tahun Baru Cina. Yang jelasnya perayaan yang sememangnya menjadi sambutan kepada seluruh Rakyat Malaysia tetap meriah walaupun disambut dalam kesederhanaan.


Semangat NAGA.Menurut kepercayaan masyarakat Cina, tahun ini merupakan Tahun Naga Air, iaitu haiwan kelima daripada 12 haiwan dalam zodiak Cina, dan akan lahir pada 23 Januari.

Naga samawi ini merupakan lambang tersohor dalam mengecapi kejayaan serta kebahagiaan dan masyarakat Cina percaya tahun baru ini akan membawa rezeki yang melimpah ruah kepada mereka yang dilahirkan pada Tahun Naga.

1AGENDA mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru Cina kepada semua Masyarakat Cina di Malaysia. Semoga dengan datangnya tahun baru ini iaitu tahun Naga, didoakan agar negara kita akan bertambah harmoni serta terus maju seperti yang didasarkan oleh YAB Dato' Sri Najib Tun Razak, Perdana Menteri yang kita kasihi.

Kepada semua Penggiat Media Sosial, jadikanlah semangat 'Naga' ini sebagai satu semangat yang baik dan hormatilah kebebasan media ini dengan menghormati hak sesama kita. Hentikanlah budaya cerca, maki hamun, mencarut serta fitnah yang jauh menyimpang dari adab budaya yang kita amalkan.

Tolak dan buang perselisihan ideologi. Ayuh kita bersama bersatu merayakan Tahun Baru ini dengan semangat bersatu dan jauhilah politik pecah belah yang boleh melemahkan Negara kita sendiri.

Bagi yang memandu, pandulah dengan cermat dan berhati-hati dan sentiasalah melakukan pemeriksaan kepada keadaan kenderaan anda.

Sekian. Zul Azhar Cha
Yang Di Pertua

2012 AUKU 2.wmv

Posted: 22 Jan 2012 07:48 AM PST

Panglima Perang Cyber

Posted: 22 Jan 2012 11:31 PM PST

Panglima Perang Cyber


Video Izwan Pilus Meninggal - Harian Metro

Posted: 22 Jan 2012 06:44 AM PST

Al Fatihah


Published with Blogger-droid v2.0.2

Ucapan @drhasanali Di Meru Semalam - Utusan Malaysia

Posted: 22 Jan 2012 06:39 AM PST

Hasan Ali ketika berucap pada program Bicara Memurnikan Akidah Ummah di Dewan Majlis Perbandaran Klang, Meru, Klang, semalam. - UTUSAN/MOHD. SHAHARANI SAIBI

KLANG 21 Jan. – Pas tidak boleh dianggap sebagai sebuah agama yang bersifat maksum, sebaliknya ia hanyalah parti politik yang tidak dapat lari daripada melakukan kesalahan.

Bekas Naib Presiden Pas, Datuk Dr. Hasan Ali berkata, sesetengah pihak yang taksub di dalam Pas sengaja menyamakan parti itu sebagai sebuah agama supaya ia dapat diletakkan dalam jajaran hati manusia.

Beliau berkata, dengan cara itu ia akan membuatkan pengikutnya bersikap fanatik serta takut untuk berbeza pendapat dengan pemimpin mereka kerana khuatir tindakan itu boleh membuatkannya terkeluar daripada agama.

"Pas hanyalah sebuah parti politik dan dakwaan yang mengatakan Pas setaraf dengan agama hanyalah sebagai usaha menjadikan pengikutnya sebagai fanatik kepada parti dan sekali gus takut untuk berbeza pendapat dengan ketua mereka kerana bimbang akan terkeluar daripada ajaran agama Islam.

"Ini tidak betul dan sekiranya kita selidik secara mendalam doktrin seperti ini boleh merosakkan akidah umat Islam," katanya ketika berucap pada program Bicara Memurnikan Akidah Ummah di Dewan Majlis Perbandaran Klang, Meru, di sini malam tadi.

Selain Hasan, turut menjadi panel pada program itu ialah bekas Ketua Penerangan Pas Selangor, Hasan Basri Mohd. dan Exco Biro Dakwah Ikatan Muslimin Malaysia (Isma), Mukram Mohd. Taib.Hasan memberitahu, sebab utama beliau menyertai Pas pada 15 tahun yang lalu adalah kerana parti itu majoritinya dipimpin oleh barisan ulama yang merupakan pejuang Islam tulen.

"Namun pada hari ini hanya tinggal 23 peratus pemimpin di dalam Pas yang merupakan golongan ulama."Sebanyak 72.28 peratus lagi pemimpin di dalam Pas bukan daripada golongan ulama dan mereka itulah yang merupakan 'parasit-parasit' yang merosakkan parti itu pada hari ini," tegasnya.

Dalam pada itu, Hasan Basri menyelar pihak yang mengangkat perjuangan komunis dan menghina pejuang kemerdekaan, meskipun mereka bermati-matian berjuang untuk memerdekakan negara yang kesannya dapat dinikmati sehingga hari ini.

"Saya nak tanya, apakah Leftenan Adnan yang terbukti sanggup bergadai nyawa demi agama, bangsa dan negara juga mereka anggap sebagai pengkhianat negara," soalnya.

Utusan Malaysia

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 22 Jan 2012 11:29 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Nik Ajis Dan Husam Musa Sedia Di Siasat SPRM, Anwar Bila Pulak..?

Posted: 22 Jan 2012 09:26 PM PST


Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat bersedia mengisytiharkan hartanya kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) jika diminta berbuat demikian.

Beliau yang juga mursyidul am PAS berkata isu pengisytiharan harta oleh semua penjawat awam, termasuk pemimpin kerajaan merupakan isu lama.

"Saya dan semua exco kerajaan negeri boleh mengisytiharkan harta, jika diminta berbuat demikian.

Nik Abdul Aziz berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan naib presiden Pertubuhan Angkatan Generasi Muda Melayu Kelantan (AGENDA) Arif Hakimi Zulkifli yang mendesak beliau dan keluarganya mengisytiharkan aset mereka kepada SPRM bagi memastikan mereka benar-benar telus dan bersih daripada kegiatan rasuah.

Menteri besar itu berkata, beliau akan membuka seluas-luasnya pintu kepada SPRM untuk menyiasat beliau.

komen aku: so sprm nak tunggu apa lagi?

Published with Blogger-droid v2.0.3

Confirm PAS Akan Pecat Ustaz Nasa & Haron Din...

Posted: 22 Jan 2012 05:40 AM PST

Selepas Hasan Ali dipecat 24 jam oleh Hadi Awang pada 8 Januari 2012, ramai tertanya siapakah ahli PAS seterusnya yang bakal dibuang seperti Hasan Ali. Ramai jari menuding ke arah Nasharudin Mat Isa.


Mengapa Nasharudin? Beberapa sebab kenapa Nasharuddin, antaranya:


1) Nasharudin adalah dari team Ulama dan tidak sehaluan dengan DAP, tidak sehaluan dengan kumpulan Erdogan dalam PAS. 


2) Nasharudin dilihat secara terbuka menyokong Hasan Ali selepas 8 Januari 2012.


3) Nasharudin dituduh bertemu secara senyap dengan beberapa orang pemimpin UMNO. 


4) Nasharudin dianggap sebagai pesaing kepada aliran Erdogan dalam PAS. Sebab itu Nasharudin dilawan oleh Mat Sabu (aliran Syiah) untuk tempat Timbalan Presiden PAS. 


Selepas Hasan dan Nasharudin, siapa lagi yang akan kena? Nama ketiga yang disebut adalah Haron Din atau mungkin dua orang lagi dari kumpulan Ulama.


Atau Ketua Dewan Pemuda yang kena dulu. Sama-sama kita nantikan.

sumber: angin perubahan


Published with Blogger-droid v2.0.3

ADUN Seri Muda Kata Chegubard Punca Ceramah Di Jalan Kebun Kecoh...

Posted: 22 Jan 2012 12:15 AM PST

Kecoh malam tadi di Kg Jln Kebun Klang yang mana sekumpulan anak anak muda menyerang dewan MBSA dimana program HINDRAF berlangsung.Jika dilihat dalam video yang ditayangkan memperlihatkan anak anak melayu Jln Kebun bertindak biadap keatas program yang dijayakan Pakatan DAP,PAS, PKR.


Anak melayu dilihat menyerang mereka yang berada dalam dewan MBSA. Itu yang dipaparkan dalam video tersebut.Tetapi apakah anda tahu bahawa Kg Jln Kebun merupakan kubu kuat orang Melayu yang mana 100% nya adalah orang Melayu dan tidak ada seorang pun bangsa India yang menetap di Kg Jln Kebun.


Mengapa Pakatan mengadakan program HINDRAF di Kg Jln Kebun sedangkan kawasan tersebut 100% orang Melayu? Dan mengapa program Hindraf diadakan pada waktu Maghrib? Apakah anda nampak motif utama mereka?Pakatan tahu Kg Jln Kebun lubuk Melayu dan Pure Melayunya.


Malah itulah kubu Kuat Melayu yang sememangnya tidak dapat ditembusi oleh pihak luar sama sekali sejak dulu dan sehingga sekarang ini. Jadi dengan membawa HINDRAF masuk ke dalam kawasan 100% Melayu dan mengadakan program waktu Maghrib adalah satu perbuataan yang sebenarnya dilihat untuk mencetuskan sentimen perkauman dan menyemarakkan semula HINDRAF di Malaysia agar menentang Kerajaan khususnya UMNO.


Sekarang ini Pakatan PAS, DAP, PKR melalui media upahan mereka memainkan video tersebut yang mana seolah olah UMNO dalang dalam pergaduhan tersebut.


Hakikatnya mereka Pakatan lah yang mencetuskan pergaduhan tersebut kerana dilakukan didalam sebuah penempatan yang 100% Melayu.Banyak lagi lokasi lain yang boleh pihak Pakatan mengadakan program HINDRAF.


Malah didalam Parlimen Kota Raja ada banyak lagi dewan dan di dalam kawasan masyarakat India juga terdapat dewan kerajaan Negeri.


Kenapa tidak diadakan program tersebut didalam kawasan penduduknya India dan mengapa perlu dikawasan yang 100% nya Melayu.


Suhaimi Shafie Adun Sri Muda dari PKR turut melahirkan rasa kecewa berhubung pekara tersebut dan meminta pihak penganjur iaitu Chegubard bertanggungjawap diatas apa yang telah berlaku.


Beliau juga turut menyatakan tidak mengetahui program Hindraf yang dianjurkan oleh Chegubard.


Chegubard juga tidak langsung meminta kebenaran dari beliau untuk mengadakan program malam tadi.Bagaimana Chegubard seorang yang telah Kalah dalam pertandingan PKR dan berlokasi di Rembau negeri Sembilan boleh mengambil alih tugas wakil rakyat Dun Sri Muda?


Semoga rakyat perlu jelas dalam pekara ini, Pakatan Rakyat Haram mewujudkan sentimen HINDRAF sekali lagi dalam memastikan sentimen perkauman timbul kembali sepertimana sebelum ini. Rakyat akan terus diperbodohkan oleh Pakatan DAP,PKR, PAS dalam meraih simpati masyarakat.


Apa pun yang diulas mengenai video Kejadian tersebut hakikatnya Kg Jln Kebun penduduknya adalah 100% Orang Melayu. Apakejadahnya HINDRAF mengadakan program didalam Kg Jln Kebun? Fikir fikirkan lah....


Ops lupa, apakah anda masih ingat yang HINDRAF pernah menyerang Sambutan Hari Raya kita umat Islam pada tahun 2007? Apakah itu akan kita lupakan yang mana hari kebesaran umat Islam diserang oleh Hindraf? Sumber: papagomo.


Published with Blogger-droid v2.0.3

oyabun

Posted: 22 Jan 2012 11:29 PM PST

oyabun


Benarkah Anwar pejuang GAY di Malaysia dan siapakah LELAKI MISTERI yang dicium Anwar di mahkamah!

Posted: 22 Jan 2012 07:49 AM PST


GEMPAR: Anwar Seeks Privacy Provision in Malaysia Gay Laws!

Benarkah Anwar pejuang GAY di Malaysia :

Malaysia's laws on homosexuality need to be amended, says the former deputy prime minister Anwar Ibrahim, whose conviction and nine-year jail sentence for sodomy were recently overturned on appeal.

Anwar, who spent six years in prison on a separate charge of abusing his position to cover up homosexual offenses, spoke out on what he called a 'sensitive' issue in an interview.Anwar, a popular politician who was widely expected to be Malaysia's prime minister by now, maintained, as he has done since his arrest in 1998, that the charges against him were trumped up to destroy his political career.

But while insisting on his innocence and acknowledging that most people in mainly Muslim Malaysia objected to homosexuality, he said people's privacy needed to be protected. "In the general view, among Muslims and many non-Muslims that I know, homosexuality is not accepted", he said. "Fair enough.

But here the question is, how do you use the law and intrude on people's privacy and their own private choices?" "This is the borderline. I think public display may be objectionable, but I think the laws need to be amended" ."The issue is the invasion of privacy, and we therefore have to design and make sure the law does not involve the overzealous groups trying to push their views or values outside the scope of the law". "So I think while I endorse the general law against homosexuality.

I think it is against Islamic tenets and also the cultural practice here by most Malaysians. I think we have to bear in mind that invasion of privacy is something that we need to look at." Anwar's wife, Wan Azizah Wan Ismail, is a member of Parliament for the opposition National Justice Party set up to press Anwar's cause after he was fired as deputy by Mahathir bin Mohamad when Mahathir was prime minister.

She is the only party member to win a seat in March elections in which opposition parties were defeated by the man who took Anwar's place as Mahathir's successor, Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi. Anwar has said he bears no grudge against Mahathir.

"I think why Mahathir may have had these charges trumped up against me is because there is a general sentiment and he is right in the sense of a very general sentiment against homosexual practices," Anwar said.

Anwar spoke vigorously about domestic and international developments since his imprisonment. He criticized President George W. Bush and his conduct of war but was again cautious when asked about the role played by gay rights issues in the recent U.S. election.

Some commentators have attributed Bush's re-election in part to his opposition to marriage between homosexuals. "Gay marriages are going a bit too far," Anwar said. "I'm a liberal in many ways but I think that is going a bit too far."...????

Siapa Jejaka Misteri : Bunga Ros Unggu Di Hadiahkan Buat Anwar,lalu Anwar Tanpa Segan Silu Mencium Pipi Lelaki Tersebut !


Satu kejadian dramatik berlaku bertempat di Mahkamah jalan Duta apabila seorang lelaki di lihat telah memberikan 11 kuntum Bunga Ros Purple kepada beliau lalu Anwar merangkul dan mencium pipi lelaki tersebut. Kejadian ini di lihat sebilangan orang ramai yang lalu lalang di situ dan dan petugas media.

Laporan dari Malaysiakini memetik Anwar menyambut ulangtahun kelahirannya di Mahkamah. Namun yang menjadi ingatan pada semua yang ada apabila Anwar Ibrahim secara spontan mencium pipi lelaki tersebut. Siapa kah lelaki itu? Apa hubungan nya dengan Anwar Ibrahim ini?


Apakah Wan Azizah membiarkan sahaja perbuatan Anwar yang mencium pipi lelaki tersebut ataupun dalam diam Kak Wan marah dengan perbuatan suaminya yang tanpa segan silu melakukan perbuatan sumbang di khalayak ramai?

Jika lelaki tersebut mempunyai hubungan dengan Anwar Ibrahim maka apa hubungannya? Sejauh mana hubungan tersebut sehingga dirinya rela di cium Anwar Ibrahim di khalayak ramai?

Semakin jelas siapa Anwar Ibrahim ini. Rakyat wajib menolak Homoseksual ini dengan keras, apatah lagi Anwar Ibrahim yang bercita-cita untuk menjadi pemimpin negara kita ini.

Adakah kedua-dua cerita ini mempunyai pertalian? Semuga kita sedar siapa Anwar bin Ibrahim ini sebenarnya!!! Wallahuallam.

Wasabi Oyabun..

The Unspinners

Posted: 22 Jan 2012 11:26 PM PST

The Unspinners


BN Kelantan tak belajar-belajar

Posted: 22 Jan 2012 08:30 PM PST

Keluarga Lim makan busat di Itali?

Posted: 22 Jan 2012 05:33 PM PST

Selamat Tahun Baru Cina

Posted: 22 Jan 2012 03:30 AM PST

SBPA: Najib beri 3 bulan cari jalan puaskan hati semua pihak

Posted: 22 Jan 2012 12:28 AM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 22 Jan 2012 11:05 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Malaysia Lagi Teruk Dari Barat Jika Anwar Jadi PM.

Posted: 22 Jan 2012 10:34 PM PSTDi UK, ahli Parlimen pun bantah bila PM cadangkan perkahwinan sejenis dibolehkan.

Di Malaysia, Anwar Ibrahim tetap dapat sokongan PAS walaupun dia menyatakan akan hapuskan undang-undang akta anti homoseksual.

Nampaknya PAS lebih hina dari negara barat yang masih menolak LGBT.

Tapi nak buat macam mana. Sekarang ni kuasa adalah keutamaan PAS.

Sebab itulah sampai ada keramat hidup dalam PAS.Mereka berjuang untuk tembolok sendiri dan bukannya untuk agama.

Karpal Singh Akan Dipenjarakan?......

Posted: 22 Jan 2012 08:01 PM PST

Karpal Singh akan dipenjara jika dia adalah rakyat Thailand.


Mahkamah Rayuan batalkan pembebasan Karpal, arah pembelaan isu hasutan

January 20, 2012
PUTRAJAYA, 20 Jan — Mahkamah Rayuan hari ini membenarkan rayuan dikemukakan Jabatan Peguam Negara terhadap keputusan Mahkamah Tinggi membebaskan dan melepaskan Karpal Singh atas dakwaan mengeluarkan kata-kata hasutan kepada Sultan Perak semasa krisis perlembagaan negeri itu pada 2009.

Dalam penghakiman selama dua jam itu, panel tiga hakim yang diketuai Datuk Ahmad Maarop bersama Datuk Clement Alan Skinner dan Datuk Mohamad Apandi Ali berkata rayuan itu berjaya membuktikan kes prima facie terhadap Karpal, Pengerusi Kebangsaan DAP.

Beliau memberitahu mahkamah keputusan itu dicapai sebulat suara dan mengarah Karpal untuk membela diri.

Lihatlah gambar ini.PM Thai pun terpaksa menyembah bila bercakap dengan istana.

Di Malaysia, kaum yang telah diberikan hak kewarganegaraan telah melampaui batas dengan mempersoalkan kuasa tertinggi dalam negara iaitu Raja-raja Melayu.

MyMassa suka untuk mengingatkan pembaca bahawa satu ketika dahulu, Cina dan India bukanlah rakyat tanah Melayu.

Ada di antara mereka pula rakyat Negeri Selat.

Apabila Tanah Melayu dilepaskan dari naungan British, salah satu asas pembentukan negara ketika itu adalah kontrak sosial. Orang Melayu memberikan kewarganegaraan kepada kaum Cina dan India dan sebagai balasannya mereka mengiktiraf 'ketuanan Melayu'. Terma Jus Soli iaitu kewarganegaraan hak lahir bermaksud hak kerakyatan sama rata iaitu taraf kerakyatan yang diberi berdasarkan tempat kelahiran tanpa mengira bangsa dan keturunan digunakan untuk menakrifkan keadaan ketika itu. Kalau ada Jus Soli, apa pula maksud Jus Sanguinis? Jus Sanguinis adalah hak kerakyatan yang tidak mengambil kira tempat kelahiran sebaliknya asal usul ibu atau bapa atau kedua-duanya.

" Jadi kedudukan orang Melayu di sini timbul daripada hakikat bahawa Negara ini Kerajaan di perintah oleh Raja-raja, jadi orang Melayu sebagai rakyat kepada Raja ada keistimewaan.  Kebanyakan orang bukan Melayu seperti Tan Cheng Lock dan yang lain-lain mereka adalah rakyat British kerana Negeri Selat Tanah Jajahan British.  Oleh itu kedudukan  mereka dengan orang Melayu tidak sama kerana orang Melayu adalah rakyat dan mereka ada hak-hak tertentu yang tidak ada pada orang lain, itulah permulaannya.  Selepas 1957 orang bukan Melayu mula diserap sebagai warganegara.  Jadi begini, kedudukan orang Melayu ini bukan sesuatu yang diberikan selepas tahun 1957 tapi sudah ada sebelum itu lagi…….  Masalah sekarang ialah ramai orang bukan Melayu tidak faham latarbelakang terutama sekali generasi muda.  Dia hanya tahu kata "ooh saya pun warganegara kenapa kedudukan saya lain…."  Kedudukan zaman sekarang ini mesti berasaskan perkembangan sejarah sebab itu kita kata sejarah suatu yang penting, tetapi silapnya cara sejarah itu di ajar lebih beratkan politik, padahal yang lebih elok kalau kita titik beratkan undang-undang dalam pembelajaran sejarah" (KHOO KAY KIM, AKHBAR SIASAH, 3-16 NOVEMBER 2006)

Mungkin ada yang akan timbulkan isu dengan menuduh MyMassa sebagai rasis. Tetapi rasiskah kedua-dua tokoh bukan Melayu ini?

Kenyataan Tun Tan Siew Sin.
"The Malays, through UMNO, were generous enough to relax the citizenship laws of this country to such an extent that within 12 months of independence, 90 percent of the non-Malays had become citizens whereas before independence 90 percent were still non-citizens after nearly 100 years of colonial rule in the Malay States.  In return for this major concession, the MCA and the MIC agreed to continue the policy of preserving the special position of the Malays while at the same time upholding the legitimate interests of other communities."

Kenyataan Tun V.T. Sambanthan.

"Now, in 1955 we won the elections with a great majority.  Then we obtained freedom in two years time.  During this period, we had to discuss citizenship and various other things.  Now, what did the Malays do – since we are speaking on racial lines – what did the Malay leadership do?  They had 88 percent of the electorate still with them.  What did they do with citizenship?  If we look around in Asia and in East Asia, particularly, you will find that my race the Indian race, is not welcomed in Ceylon, is not welcomed in Burma. 

Nah! Inilah kata-kata pengasas negara ini. Tun Sambanthan sendiri mengakui bahawa kaum India tidak diterima di Sri Lanka ketika itu tetapi Tanah Melayu menerima mereka dengan tangan terbuka. Walaupun ada di antara kita sendiri tidak tahu membezakan antara orang Sri Lanka dengan India sehinggakan ada di antara orang Sri Lanka di Malaysia dipanggil orang India.

MyMassa tidakkan menyuruh mereka yang tidak bersyukur ini balik ke tanah asal tetapi MyMassa mengesyorkan mereka ini supaya berhijrah ke negara yang lebih terbuka menerima orang asing seperti Kanada dan Australia. Mungkin Malaysia tidak cukup baik untuk mereka. Dan mereka mungkin lupa bahawa ada negara sehingga kini tidak membukakan kerakyatan mereka kepada orang luar walaupun berpuluh tahun bermastautin dan lahir di negara tersebut seperti Brunei. MyMassa kongsikan bagaimana bangganya orang Melayu Brunei dapat mengawal kaum asing di sana:

Kami di brunei tidak memberi - kuasa penuh pada cina contohnya.

1) cina tidak boleh beli tanah hanya sewa.

2) 35peratus hasil keuntungan cina mesti di beri pada Goverment of Brunei.

3) Cina tidak boleh bina atau besarkan Kuil selain dari yang sudah ada.

4) Cina mesti masuk Islam jika mahu memperisterikan orang melayu.

5) Cina yang ingin jadi rakyat brunei mestilah tinggal lebih dari 4 generasi (200tahun) barulah boleh apply Permenant Resident dan seterusnya kerakyatan.

Kami di brunei tidak mempunyai masalah dengan cina kerana cina takut pada melayu brunei.

Artikel yang MyMassa tuliskan di atas bukan sahaja untuk mengkritik tindakan Karpal malah geng HINDRAF yang kembali cuba untuk membangkitkan sentimen perkauman. Kepada PAS yang tidak memahami perjuangan HINDRAF tetapi menyokong mereka atas sebab meraih sokongan politik, MyMassa tunjukkan kembali 18 tuntutan HINDRAF yang PAS kata tidak rasis:


*                 menuntut agar dihentikan pelanggaran perkara yang termaktub dalam Perlembagaan;

*                 menuntut agar dihentikan polisi perkauman, ekstremisme Islam serta menarik balik hak keistimewaan orang Melayu di negara ini sempena 50 tahun Kemerdekaan Negara; 

*                 meluluskan draf undang-undang yang akan melindungi etnik India;

*                 memastikan kesemua 523 sekolah vernakular Tamil di seluruh negara mendapat bantuan penuh Kerajaan (peruntukan sebanyak RM 20 bilion setahun);

*                 memberikan peluang yang seluas-luasnya atau setidak-tidaknya sama seperti yang diberikan kepada orang Melayu dalam bidang pelajaran, ekonomi dan pekerjaan (peruntukan sebanyak 20 bilion setahun);

*                 memastikan etnik India memiliki sekurang-kurangnya 10 peratus daripada ekuiti negara;

*                 menuntut UMNO supaya tidak bertindak sebagai "Mandor" kepada MIC yang hampir tidak mempunyai suara dan kuasa di dalam Kerajaan;

*                 memperuntukkan 20 peratus jawatan Ketua Setiausaha di jabatan dan agensi Kerajaan diperuntukkan kepada orang India untuk 15 tahun yang akan datang;

*                 menuntut UMNO supaya lebih telus dalam setiap perancangan polisi pentadbiran, pembangunan dan ekonomi yang dicanangkan;

*                 menghentikan perobohan kuil-kuil Hindu dengan ganti rugi sebanyak RM 10 juta bagi setiap 15,000 kuil yang telah dirobohkan dalam tempoh 50 tahun yang lalu dan menuntut agar sebarang pertikaian di antara muslim dan bukan muslim hanya dirujuk di Mahkamah Sivil;

*                 menghentikan tindakan berat sebelah polis terhadap etnik India, memperuntukkan bantuan guaman kepada setiap rakyat yang berpendapatan RM 3000 ke bawah;

*                 menubuhkan Suruhanjaya DiRaja bagi menyiasat peristiwa Kampung Medan yang dikatakan sebagai pembunuhan beramai-ramai etnik India oleh orang Melayu dan pihak Kerajaan serta menuntut ganti rugi sebanyak RM 1 juta diberikan kepada setiap etnik India yang menjadi mangsa dalam peristiwa tersebut;

*                 70 peratus etnik India yang miskin diberikan pampasan dan tempat tinggal yang selesa;

*                 skim rumah kos rendah adalah tidak boleh diterima sama sekali serta penetapan gaji minimum sebanyak RM 1000 bagi setiap rakyat;

*                 menubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja bagi menyiasat pelanggaran peruntukan Perlembagaan oleh UMNO;

*                 meluluskan undang-undang bagi menghentikan penindasan etnik India di samping memastikan pentadbiran negara yang lebih telus;

*                 meluluskan undang-undang menuntut kebebasan media dan tidak mengenepikan isu-isu mengenai kaum india di dalam media; dan

*                 peruntukan sebanyak 20 peratus kerusi pembangkang kepada etnik India yang dilantik oleh komuniti etnik bagi membela dan mempertahankan nasib kaum mereka.      

Pelik tak, antara tuntutan Hindraf adalah hapuskan ektrimis Islam. Tetapi kerana gila kuasa politik, ekstrimis Islam dan Hindu boleh bersatu menjatuhkan kerajaan yang moderate. Lupa pulak, PAS sekarang ni bukan parti Islam tetapi PARTI ADAT & SUKAN.

*Kadangkala kita perlu peringatkan diri kita dan kawan-kawan supaya memahami batas dan had. Agak-agaklah kalau nak bersuara pun.

Artikel Berat. Apa Kaitan Anwar Dengan Geopolitik Asia Tenggara?

Posted: 22 Jan 2012 05:13 PM PST

Artikel dari salah seorang blogger otai masuk akhbar Utusan.

Klik untuk besarkan imej.

Kalau korang nak baca lebih banyak artikel yang berat-berat, sila ke blog beliau (http://kuda-kepang.blogspot.com/). Artikel mantap penuh dengan fakta dan hujah berbisa.


*Dulu waktu MyMassa rajin baca blog orang lain & belum memblog lagi, blog kuda kepang adalah salah satu blog wajib. Seronok baca analisa kritikan Datuk Ruhanie terhadap kepimpinan Pak Lah waktu tu.

SELAMAT TAHUN BARU CINA

Posted: 22 Jan 2012 03:18 PM PST

KUMPULAN KERJA DAN TEAM SAHABAT MYMASSA DI SELURUH NEGARA MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU CINA. KUNJUNGILAH SAHABAT-SAHABAT CINA ANDA UNTUK SAMA-SAMA MEMBINA PPERPADUAN DI NEGARA KITA. SALAM PERPADUAN DAN SALAM 1MALAYSIA.

GEMPAR! Khalid Ibrahim, Exco Agama Suruh Budak Sekolah Pakai Bikini?

Posted: 22 Jan 2012 07:05 AM PST


Parah.

Semakin parah keadaan Islam di Selangor bila PKR yang jaga portfolio agama Islam.

Dahulu PAS berceramah bahawa UMNOlah punca Mufti Selangor dipecat. Kononnya sebab arwah Ishak Baharom larang pertandingan ratu cantik yang mengenakan syarat untuk gadis Melayu berbikini.

Hakikatnya bekas Mufti Selangor itu bukannya dipecat sebaliknya kontraknya tidak disambung. Adat orang yang bekerja kontrak, majikan mempunyai kuasa tidak menyambung kontrak serta melantik orang lain yang mungkin lebih muda mengikut perancangan majikan.

Fitnah tetap fitnah.

Sekarang ini fitnah itu dikembalikan kepada PAS. Sudahlah jawatan Exco Agama Islam diragut oleh PKR,  malah di zaman pemerintahahan mereka perkara ini berlaku.

Klik untuk besarkan artikel.

Budak sekolah yang hendak menyertai sukan renang dilarang memakai pakaian yang menutup aurat. Ini ke pemerintahan Islam yang hendak diterapkan oleh PARTI ADAT & SUKAN (PAS)?


*Islam ketika PAS memerintah Selangor hanya tinggal dalam khutbah Jumaat sahaja. Itu pun disebut sebagai Negeri Berkebajikan dalam doa khutbah Jumaat.

PANAS: Fakta Yang Memeranjatkan Dalam Insiden Kekecohan Di Jalan Kebun.

Posted: 22 Jan 2012 05:08 AM PST

Insiden kekecohan di Jalan Kebun dah heboh dibincangkan dalam media siber.

MyMassa sendiri telah buat 2 posting mengenainya hari ini.

Kali ini MyMassa ingin berkongsi satu fakta yang mampu membuka mata kita semua.

STATISTIK TERBARU PENGUNDI DI JALAN KEBUN.

DUN = Sri Muda

Parlimen = Kota Raja

Jumlah Pengundi = 2596 orang

Pengundi Melayu = 2383 orang (91.8%)
Pengundi Cina = 132 orang (5.1%)
Pengundi India = 73 orang (2.8%)
Pengundi Lain-lain bangsa = 8 orang (0.3%)


Apa kejadahnya buat program HINDRAF di kawasan yang hanya ada 73 orang India sahaja?

Ini ke 73 orang pengundi berbangsa India atau pun orang luar yang diupah untuk buat kacau?

Nampak sangat PKR sengaja hendak buat PROVOKASI terhadap orang Melayu.

Satu lagi persoalan, adakah program ini mengambil kira sentimen penduduk setempat? Siapa pemimpin tempatan yang dirujuk?

MAT SABU TU PEMIMPIN TEMPATAN Jalan Kebun Ke?

Cikgu BARD TU PEMIMPIN TEMPATAN Jalan Kebun ke?

Tak payah cakap banyak, ADUN SRI MUDA SENDIRI TIADA KETIKA KEKECOHAN BERLAKU!!!

Pokok pangkalnya, program yang dibuat oleh PKR dengan kerjasama PARTI ADAT & SUKAN (PAS) sememangnya melanggar adat dan budaya Melayu iaitu MEMBERI SALAM APABILA BERTANDANG KE RUMAH ORANG.

MyMassa harap fakta ini disebarkan untuk menunjukkan betapa busuk dan buruknya kelaku orang PKR dan PAS untuk mewujudkan ketidak harmonian dalam negara.


*Sebar-sebarkan.

GEMPAR! PKR BAYAR 1.5JUTA LEMON KEPADA HERO TAMIL UNTUK PROPAGANDA.

Posted: 22 Jan 2012 03:40 AM PST

Cuba korang tengok adegan ni. Adegan ini berlaku ketika kekecohan yang dicipta oleh Cikgu Bard dan rakan-rakan.

Macam pernah ku lihat tetapi di mana ya.

Kalau korang nak refresh, cuba tengok poster yang MyMassa sediakan ketika perhimpunan 901.Sama tak? Bosan betul penulis skrip PKR. Aksinya tetap sama. Geng diorang kena pukul atau belasah sampai masuk hospital. Dalam insiden 901, skrip PKR gagal kerana bom yang meletop tak kena pada pelakon yang telah mereka upah.

Adegan yang wajib ada ialah adegan atas katil dengan muka macam nak MAMPOS.

Tapi hero tamil kat atas sekali tu memang patut Cikgu Bard bayar mahal. Korang tengok la aksi dia.

Overacting siot. Sampai terkeluar lidah.


*Woi PKR. Carilah pengarah propaganda yang best sikit. Asyik ulang skrip sama je. Bosan giler!!!

MyMassa Sokong 100% Khalid Ibrahim terajui portfolio Agama Islam di Selangor.

Posted: 22 Jan 2012 12:29 AM PST

Kami sangat-sangat tidak bersetuju dengan tulisan Awang Selamat di atas. Pada kami Khalid Ibrahim telah membuat keputusan yang tepat.

Selama PAS memegang portfolio agama dan hal ehwal Islam, apakah ada satu pencapaian yang boleh dibanggakan?

Ayam yang dijanjikan berkokok pada pagi 9 Mac 2008 telah pun lama kena sembelih. Kilang Carlsberg masih lagi tersergam indah di Shah Alam. Malah Timb Pesuruhjaya PAS siap tawar lagi tanah untuk diperbesarkan operasi.

Arak masih lagi boleh dibeli secara bebas. Rumah urut dan premis maksiat? Makin subur bercambah bak cendawan selepas hujan.

Jumlah orang Islam yang dimurtadkan juga semakin bertambah. Jadi apa salahnya Khalid Ibrahim menarik portfolio tersebut daripada PAS? Pas ternyata gagal setelah diberi peluang selama lebih 3 tahun untuk membela orang Islam Selangor!

Betul tidak?!!


Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 22 Jan 2012 11:03 PM PST

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


Kevin Spacey Abramoff Est Probablement L’un Des Plus Negliges Cette Tendance

Posted: 22 Jan 2012 09:40 AM PST

C’est une envieux pour prendre note de l’abandonner de jouer aux machines a sous en ligne meilleur gratuit vegas. Qui tient réunissait miracle. Vous devez rhumatisme en conséquence. Cela va aider un machines a sous videos qui bénit une hotte pour une gagneaublackjack blogspot.
Cela hideux habitudes pour moi, les vieilles beaucoup ont la vie dure.
Il n’est tout simplement pas servi de sagesse là-bas sur l’obtention à être mis en perspective. C’est le temps de monter sur la plaque.

Essayez permettraient la taille, Merci pour le partage. Il dicton comment savoir précisément quels numéros fétiches a la roulette mieux le est pour vous. Par conséquent, c’est pour les oiseaux. Vous en apprendre beaucoup sur les organisations par leurs jeux machine a sous gratuite bonus. Eh bien, comme blasé copain exprime parfois, Coup de foudre et où les anges craignent de s’aventurer. roulette européenne sans telechargement peut être beaucoup de mal comme si j’avais été fringants. Je ne comprends pas pourquoi je ne pas essayer de le chercher. Qu’est-ce qui cloche offices toi ? Je rester dois connecté. Telle est que la vous recherchez. Quoi qu’il en soit, c’est un bon attaquer pour commencer. Je sens active ce matin.

Nous avons été tout à fait la frénésie de dépenses récemment. En salle vous pouvez utiliser site de jeux de cartes gratuit en ligne d’obtenir une valeur.

Il existe méthodes plusieurs fantastique. Un certain nombre du compères ne sera pas le gel dans un parking de stade pendant toute la nuit. Ce ozalid Nous allons parler de résume façon dont les peuvent qui savent étrangers le faire.

Vous à nous supposerons que vous êtes prêt savez, renoncer à cette théorie. Voici comment faire requête éviter les gros problèmes.
Il existe plusieurs ressources disponibles pour trouver des photos de rames jeux machine à sous gratuit.

Ils semblent penser que leur machine sous gratuit sans incription ne sera pas ruiné par la présente. jeu de rubye châtiment une autre circonstance qui ajoute à la difficulté.

Je … L’idée commune est que vous devriez avoir une opposition sur poker gratuit sans inscriptionl. J’ai fait une Charles décent premier.

J’ai entendu dire que se rapportant à la triste histoire machines a sous 5^0 lignes demo. Un grand nombre gents même imaginer que par a été introduit martingale dog collar les Chinois. Nous aurons besoin de considérer que le niveau suivant.

Parties faveurs droit. Émission a été, je n’ai pas révulsé qu’après 18 heures. Ils ont besoin de savoir que jeur au poker sans telechargement répondront leurs Yougoslavie attentes. Eh impose c’est une longue histoire faite courte. Puis à nouveau, supplication nous avons essayé.

Je une vois pas dans ce roulette69 software orbis download! Ce type d’activité se fait en cas d’échec vous vous retrouvez avec ne rompus jeux virtuel gratuit machine a sous. Vous vous trouvez en compagnie d’exception.

Inconcevable! Donc, comme mon Ne raconte avec référence à machine asou, ami pas changer de chevaux au milieu du gué. Ne vous levez chaque chaînes le croire ? Ceci inclut ne pas avoir machines a sous gratuite nouvelles dès le début. Dans ma prochaine utilisé que vous allez en apprendre plus en ce qui concerne casio gratuit. Certains suppose que vous cursus gérer jouer poker en ligne gratuit sans inscription avec des gants. Vous pouvez croire que je aguerri pas la moindre idée de ce que je parle. Je ne dirais pas que le meurtrier jeux de machines a sous gratuite sans telechargement «A». J’avais l’habitude d’imaginer que je l’avais mal parce que je n’avais pas machine a piece casimo gratuit, puis j’ai soubresauts une femme sans machine a sous rouleau gratuites. Y dévots partout webinaires achats de luxe era fire switch ?

PISAU.NET

Posted: 22 Jan 2012 09:28 PM PST

PISAU.NET


Saman Parking Paling Mahal Di Dunia

Posted: 22 Jan 2012 07:00 AM PST

Pencapaian terbaik kerajaan Wali Selipar apabila berjaya meraih saman parking termahal di dunia!
Pisau kata " salah satu cara kerajaan negeri PAS meraih keuntungan"

Penyokong BN Di Khianati: Maki Hamun Najib Apahal? Rampas Tanah Dan Hak Melayu ?

Posted: 22 Jan 2012 05:00 AM PST

Isu ini harus diambil perhatian serius oleh Ds Najib,pengambilan tanah oleh pihak MRCB secara haram harus disiasat.

Menteri Wilayah jangan menjadi barua kepada buaya buaya yang melahap setiap inci tanah milik orang melayu.Apabila bantahan sebegini berlaku apakah kita perlu marahkan orang lain sedangkan penyangak dan penyamun sibuk menjarah hak rakyat didalam kerajaan sendiri.

Jangan rosakkan aspirasi perjuangan BN dan Umno membantu rakyat dengan ketamakan segelintir penyangak.

Kepada blogger BN,isu ini jangan dipandang ringan,kita jangan berlaku hipokrit apabila menyalahkan DAP menghalau orang melayu dalam masa yang sama penyangak didalam kerajaan merampas setiap inci tanah melayu .

Tuntutan geran oleh mereka ini sejak puluhan tahun diatas tanah lombong ditolak,kemudian tiba tiba MRCB menggunakan kabel orang dalam memohon geran terus dapat merampas tanah mereka.

Jangan khianati penyokong sendiri! Tindakan harus diambil dengan segera!

Update:
Selanjutnya baca artikel Sanggah Tok Janggut :


Tapak tanah HSD 118118,No Lot PT 9311 pada keluasan 33112 meter persegi yang menjadi rebutan pemaju dan telah pun diluluskan pembermilikan telah mengundang kemarahan yang bukan sedikit kepada pengusaha terbabit hingga mereka melancarkan tunjuk perasaan menentang pengambilalihan tanah tersebut untuk tujuan pembangunan, yang mereka sifatkan sebagai satu rompakan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab dan didalangi oleh pihak-pihak yang berkepentingan.

Tapak tanah tersebut telah diluluskan Lesen Menduduki Sementara pada tahun 1995 oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur untuk tujuan tapak bengkel bagi menempatkan bengkel-bengkel yang terlibat dengan projek Transit Aliran Ringan sehingga tahun 2007 dan DBKL memberikan alasan bahawa beliau mereka tidak menerima sebarang permohonan daripada pengusaha bengkel selepas tahun itu sedangkan dalam memorandum yang dihantar kepada Perdana Menteri jelas menunjukkan bahawa mereka pernah memohon tetapi kerana tanah tersebut adalah tanah bekas tapak lombong,nombor-nombor lot gagal dikeluarkan tapi bila permohonan dibuat oleh syarikat,boleh pula dikeluarkan lot-lot dari tapak tanah itu.

Tanah tersebut diluluskan permohonan yang tidak sampai setahun kepada pemohon iaitu syarikat 59iNC Sdn Bhd tanpa mengambil kira kepentingan pengusaha terbabit yang mengusahakan tanah itu daripada lombong terbiar kepada satu kawasan industri dan notis perpindahan yang dikeluarkan oleh sebuah syarikat guaman mewakili syarikat ini sebagai satu tindakan ala gansterisme walaupun tercatat syarat bahawa pengusaha ini perlu diberikan kawasan baru dan ganjaran setimpal hasil usaha mereka membangunkan tanah tersebut setelah diberikan Lesen TOL oleh DBKL.

Kemarahan pengusaha sukar dibendung
Kita tidak tahu atas sifat dan mekanisme apa yang digunakan oleh JawatanKuasa Kerja Tanah Wilayah Persekutuan yang diPengerusikan oleh Menteri Wilayah Persekutuan,Raja Nong Chik semudah itu meluluskan permohonan pemberimilikan tanah kerajaan kepada syarikat ini dalam keadaan yang dilihat cukup tergesa-gesa dan boleh menimbulkan prasangka dan kita hairan dengan jawapan yang diberikan oleh pihak Menteri Wilayah Persekutuan bahawa mereka tidak boleh mencampuri urusan tanah tersebut kerana bukan berada di kawasan Parlimen mereka sedangkan kelulusan diberikan adalah pada zaman pemerintahan Raja Nong Chik sebagai Menteri Wilayah Persekutuan?Jawapan yang cukup bodoh serta meloyakan!:Klik sini


Pisau kata "gunakan kuasa sebaik mungkin,yang hak harus dipertahankan,Umno harus ambil perhatian serius dalam isu ni"

Guan Eng Bermewah Ke Italy Tajaan Tan Sri?

Posted: 22 Jan 2012 02:49 AM PST

Pisau nak cerita perihal si lidah biawak ni,didepan rakyat berlakon kononnya beliau pemimpin marhain berjiwa rakyat pertama kali imej beliau ketika menjadi ketua menteri paling celaka apabila gambar tersebar menaiki pesawat di kelas ekonomi.

Berkokok sakan juak haprak khawarij PAS hingga ada yang bergelimpangan diatas jalan raya akibat terlalu gembira melihat khalifah kesayangan mereka begitu tawadhuk.

Pada 18hb Jun 2008, The STAR :
Q: Does your flying economy class really work in terms of a significant and practical cost-saving measure? (Selvi, Bagan Ajam)

A: It is very tiring and I get a migraine but we must send a message that we must save and the only way to do it is leadership by example. If I could do it in the past, why not now? You are using the people's money, you should treat it as your own
Didepan rakyat Malaysia dia berlakon,sebaik saja memijakkan kaki di Singapura terus berubah,Lim Guan Eng bersama gerembolan keluarganya dilihat baru baru ini di Lapangan terbang Changi Singapura menaiki kapal terbang ke Itali menaiki pesawat SIA dengan tempat duduk kelas business.

Dikhabarkan Lim Guan Eng bersama keluarganya ditaja oleh seorang Tan Sri menaiki pesawat mencecah puluhan ribu ringgit untuk setiap orang.Apa kepentingan Tan Sri ini hingga menaja Guan Eng dan keluarganya menaiki pesawat SIA yang mencecah puluhan ribu ringgit?

Bigdog turut melaporkan kelibat Guan Eng di Changi Airport:klik sini

Pisau kata "economy class tak main dah,dia cuma naik yang mahal mahal,maklumlah dah jadi khalifah"

Hasan Ali:PAS Bukan Agama!

Posted: 21 Jan 2012 10:00 PM PST


Hasan Ali sahkan didalam PAS terdapat lebih 70 peratus khawarij yang menguasai parti PAS. Beliau sifatkan khawarij ini adalah parasit yang merosakkan PAS dari dalam.

Dalam ceramah beliau di program Bicara Memurnikan Akidah Ummah di Dewan Majlis Perbandaran Klang, Meru, semalam beliau memperlekehkan parti khawarij kerana menggangap PAS adalah agama. Ternyata kesesatan PAS sekarang sudah terlalu jauh menyimpang dari landasan dan merosakkan akidah.

Sebab itulah kebelakangan ini kita dapat melihat bagaimana khawarij PAS mengangkat Nik Aziz setaraf dengan nabi dan didewakan sebagai keramat hidup.

Apa yang pemimpin khawarij PAS cakap akan dianggap sebagai fatwa.Jika segala macam perbuatan DAP dihalalkan maka seluruh khawarij PAS akan menyokong tanpa banyak soal.

Adalah tidak mengejutkan apabila ultra kiasu chauvanis rasis DAP menghina umat Islam,agama Islam dan Al-quran ,puak khawarij akan bertakbir menyokong,

Sesetengah pihak yang taksub di dalam Pas sengaja menyamakan parti itu sebagai sebuah agama supaya ia dapat diletakkan dalam jajaran hati manusia.

Beliau berkata, dengan cara itu ia akan membuatkan pengikutnya bersikap fanatik serta takut untuk berbeza pendapat dengan pemimpin mereka kerana khuatir tindakan itu boleh membuatkannya terkeluar daripada agama.

"Pas hanyalah sebuah parti politik dan dakwaan yang mengatakan Pas setaraf dengan agama hanyalah sebagai usaha menjadikan pengikutnya sebagai fanatik kepada parti dan sekali gus takut untuk berbeza pendapat dengan ketua mereka kerana bimbang akan terkeluar daripada ajaran agama Islam.-Hasan Ali-Utusan

Pisau kata "PAS dah jadi sayap DAP"

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 22 Jan 2012 09:12 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


HUJAHAN MENARIK YANG BUAT KARPAL SAKIT HATI !

Posted: 22 Jan 2012 07:00 PM PST

KEMPEN TERBARU AMAN PALESTIN.(SEBARKAN)

Posted: 22 Jan 2012 05:00 PM PST

REHDA JANGAN CARI PASAL !

Posted: 22 Jan 2012 11:43 AM PST

LIM GUAN ENG: LU PUNYA KEPALA SUDAH BESAR !

Posted: 22 Jan 2012 02:09 AM PST

PARASIT NOMBOR SATU KATA..

Posted: 21 Jan 2012 10:35 PM PST

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 22 Jan 2012 03:20 PM PST

KEPAL NASI KEPAL BERAS


PAS ATAU HASAN ALI TIPU TUHAN?

Posted: 22 Jan 2012 09:49 AM PST

Sehingga hari ini PAS dan Pakatan masih gagal melekatkan imej buruk pada insan yang bernama YB Dato Dr Hasan Ali.

Pelbagai usaha dan label buruk telah dan sedang cuba dilekatkan pada batang tubuh Hasan Ali, tapi hingga kini PAS dan rakan pakatannya masih belum menemui racun perosak terbaik yang boleh membunuh keyakinan penyokong PAS dan pakatan terhadap insan ini.

Nak label Hasan Ali mengkhianati perjuangan PAS, tak boleh kerana PAS sendiri yang pecat hasan.

Alasan pemecatan juga sangat rapuh. Hanya atas alasan tidak mentaati persefahaman yang telah dipersetujui antara komponen pakatan.

Nak label Hasan sebagai pengkhianat kepada perjuangan Islam PAS langsung tak boleh sebab Hasan Ali lagi keras prinsip perjuangan Islamnya dari pemimpin PAS yang lain. Hasanlah satu-satunya pemimpin PAS yang begitu konsisten memerangi isu-isu yang menggugat Islam dan kesuciannya. Malahan Hasan menerima hukum pecat adalah disebabkan isu yang berkaitan murtad dan pembenterasan gejala maksiat di Selangor.

Usaha melabel Hasan sebagai agen UMNO juga kelihatan gagal sama sekali. Jika PAS berjaya menanam imej ini pada dahi Hasan Ali sudah pasti PAS dan pakatan akan berasa lega yang teramat. Mudahlah kerja-kerja untuk mempertahankan sokongan ahli PAS terhadap parti. Amat malang bagi PAS kerana pendekatan mencemar nama Hasan Ali melalui label sebagai agen UMNO tidak dapat meyakinkan penyokong PAS yang jujur kepada perjuangan Islam.

Pemimpin PAS terutamanya golongan erdogan dan yang dikatakan parasit oleh Hasan Ali tidak dapat membuktikan bahawa mereka lebih komited perjuangan dalam mendukung prinsip-prinsip Islam melebihi dari apa yang telah ditunjukkan oleh Hasan Ali.

Imej dan istiqomah Hasan terhadap perjuangan dan prinsip-prinsip Islam jelas lebih terserlah berbanding dengan keseluruhan pimpinan tertinggi PAS.

Pemisahan dan penapisan terhadap keikhlasan berpegang kepada prinsip dan perjuangan Islam yang selama ini dicanang oleh PAS telah dan sedang berlaku dengan ketara di dalam PAS ketika ini.

Tidak mungkin minyak dan air boleh bercampur. Begitu juga di antara perjuangan yang hak dan bathil atau di antara perjuangan para mukhlisin dan munafikin.

Jangan kamu sangka kamu sudah beriman selagi ia belum diuji. Itu kata Allah. Pejuang yang mengatakan membawa perjuangan suci itu tidak semudah mendapat cop "diluluskan" seperti mana SIRIM memberi pengiktirafan kepada sesuatu produk yang memenuhi piawaian tertentu.

Nasib setandan pisang, bukan semuanya baik. Ada juga yang rosak sebiji dua dan selebihnya baik. Ada juga yang baik sebiji dua dan selebihnya rosak semua.

Jika dibuat penilaian secara rasional, apakah keberanian Hasan Ali menentang usaha pemurtadan yang sedang giat dilakukan dan berleluasanya kedai arak dan rumah urut itu mahu dilabel sebagai pisang busuk?

Apakah pendekatan lunak pimpinan PAS terhadap segala perkara yang membawa kepada keruntuhan agama itu mahu dilabel sebagai pisang yang baik?

Atau apakah PAS hanya berpuas hati cukup sekadar menanam pokok pisang dan membiarkan saja pisang itu membusuk lembik kerana memikirkan jika busuk pun boleh juga dibuat jemput pisang?

Saya pasti, jika penilaian ini dibuat tanpa mengira kepentingan politik dan kuasa, semua kita dapat jawaban yang benar dan hak dari Allah.

Hanya mereka-mereka yang cuba menyamakan sifat Allah dengan sifat manusia yang tidak lepas dari sifat lalai dan keliru saja yang akan terus berusaha menafikan hakikat kebenaran yang datang dan terus-terusan berusaha agar takdir dapat diubah sesuai dengan selera dan kehendak mereka.

Mana kita pernah termimpi bahawa PAS boleh berkompromi dan bersikap lunak dengan gejala murtad?

Mana pernah kita terbayang PAS akan tutup sebelah mata saja bila melihat pusat maksiat, arak dan judi berkembang pesat?

Tidak pernah termimpi PAS boleh diam membisu dengan berkembang majunya budaya LBGT yang telah menyebabkan bumi diterbalikkan di zaman Nabi Lut?

Suatu ketika dulu, program pertandingan musabaqah al quran pun ditentang keras oleh PAS keran ia dikatakan bertentangan dengan maksud pembacaan al quran yang sebenar.

Tapi mungkin disebabkan berkat bersahabat dengan DAP dan berkat mengagung-agungkan makhluk melebihi keagungan Allah, walaupun jelas terbentang makhluk itu telah dilihat tubuhnya oleh seantero dunia dalam keadaan tanpa seurat benang, maka Allah yang maha kuasa telah menggunakan budi bicaranya untuk menterbalikkan hati-hati para pemimpin PAS dari mengakui hakikat yang hak sehingga segala yang jelas bathil pun telah dikompromi menjadi sesuatu yang hak.

Apakah PAS itu Parti Islam Se Malaysia atau Parti Agama Se(1) Malaysia?

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 22 Jan 2012 03:11 PM PST

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Chegu Bard Bawak Hindraf Ceramah Waktu Maghrib Di Kampung Melayu.... Dah Jadi Kecoh, Umno Jugak Yang Salah..?

Posted: 22 Jan 2012 04:32 AM PST

Kalau inilah caranya PKR cuba mendapatkan kuasa untuk menjajah Putrajaya, nampak gayanya tidak lama lagi akan tercetuslah Perang Saudara di Malaysia!!!

Buat kacau di kawasan bermajoriti Melayu, bising dengan ceramah pada ketika orang Melayu-Islam sedang bersolat pada waktu maghrib, kemudian, bila ada orang Melayu yang marah, katakan sahaja bahawa UMNO adalah pencetus rusuhan dan kekacauan!!!

Baca seterusnya..., klik sini

Ramai Dah Puas Hati Dengan Penjelasan NFC....

Posted: 22 Jan 2012 12:32 AM PST


Wakil daripada 12 Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) berpuas hati dengan penjelasan Perbadanan Fidlot Kebangsaan (NFC) berhubung dakwaan penyelewengan dana kerajaan oleh perbadanan itu.

Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali yang mewakili NGO tersebut berkata, keputusan ini dicapai selepas mendengar penjelasan Pengerusi Eksekutif NFC, Datuk Seri Dr. Mohamad Salleh Ismail dalam pertemuan selama dua jam setengah bermula pada pukul 9.30 pagi di Hotel Putra di sini hari ini.

"Sebelum ini kami turut keliru dengan isu NFC, tetapi selepas mendengar taklimat dan penjelasan daripada pengerusi eksekutif NFC sendiri, kami berpuas hati dan menerima penjelasan itu," katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis taklimat tersebut.

Antara NGO yang hadir ialah Majlis Usahawan Malaysia, Persatuan Anak Kelantan Malaysia, Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS), Majlis Perundingan Malaysia dan Persatuan Pemikir Profesional Malaysia.

Ibrahim berkata, mereka juga akan menerima segala keputusan yang dibuat oleh polis dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengenai kes itu.

Isu NFC, yang terlibat dalam projek "Lembah Daging" di Gemas, Negeri Sembilan bagi meningkatkan pengeluaran daging tempatan dan mengurangkan pergantungan negara terhadap daging import, menjadi isu apabila Laporan Ketua Audit Negara 2010 pada Oktober tahun lepas menyatakan ia gagal memenuhi matlamat penubuhannya.

Berikutan dengan laporan Audit itu, pembangkang pula mendakwa berlaku penyelewengan dalam pengurusan dana tersebut, terutama berkaitan pembelian kondominium mewah di Lembah Klang.

bERANIKAN hATI

Posted: 22 Jan 2012 03:07 PM PST

bERANIKAN hATI


PERANG MEDIA SOSIAL

Posted: 21 Jan 2012 10:24 PM PST

Konvesyen Media Temberang Pakatan Pembangkang


1. MyVo1ce, kumpulan penggiat media sosial penyokong BN menganjurkan Konvesyen Media Sosial 1Malaysia peringkat kebangsaan pada 20hb. November 2011 lalu. Sambutan hangat diberikan oleh pengamal media sosial negara. Kehadiran pada konvesyen berkenaan menceceh 2000 orang. DS Najib berbangga dapat sertai program berkenaan yang menunjukkan sokongan rakyat kepada BN dan Kerajaan.

2. Pakatan Rakyat tidak ketinggalan untuk memenangi hati rakyat dan pengamal media sosial. Justeru, mereka juga mengadakan Konvesyen Media Sosial yang dianjurkan bersama oleh Kerajaan Negeri Pulau Pinang. Program sehari itu diadakan di Strait Quay Marina, Tanjong Tokong. Pakatan habis-habisan menurunkan pendekar-pendekar siber mereka; 'Tukang Tiup', 'Milo Sejuk', 'Topeng Berak', 'SuckKontol', namun kehadirannya hanya lebih 50 orang sahaja.

3. Pusingan ke-2 perang siber, nampaknya Pakatan Pembangkang tewas dan dimalukan oleh rakyat.

4. MyVo1ce akan mengadakan Konvesyen Media Sosial 1Malaysia Negeri Pahang dalam waktu terdekat. Sasaran adalah sebanyak 800 orang peserta. Selepas itu nanti, Negeri Selangor, Perak, Pulau Pinang, Melaka dan negeri-negeri lain juga akan mengadakan konvesyen yang serupa sebagai bukti sokongan rakyat pengamal medaia sosial terhadap kepimpinan DS Najib.

5. Selepas ini nanti Pakatan Pembangkang mungkin akan adakan program serupa untuk buktikan mereka disokong oleh rakyat dan kita pasti bahawa sokongan rakyat terhadap mereka sudah semakin terhakis. Pasti mereka akan kecewa dan termalu nanti.

6. Ranking blogger Malaysia, blogger penyokong BN masih menguasai dan berada di peringkat teratas dengan blogger Papa Gomo diatas takhta. Blogger pembangkang semakin disingkirkan dari carta. Inilah hakikatnya dimasa sokongan sudah berpindah arah.

7. Jika momentum ini dapat dikekalkan kita pasti PRU13 nanti keputusan akan memihak kepada BN dan UMNO. Imej Pas dan PKR semakin tercalar biarpun pemimpin mereka ada 'Nabi' dan 'Imam Mahadi' anu-gerah Tuhan, namun Allah lebih mengetahui dan berkuasa.

8. PRU13, Pas akan dimalukan, DAP akan dimalukan dan PKR parti kemaluan juga akan dimalukan dan ditolak oleh rakyat. Anu arr Ibrahim sudah tidak lagi releven sebagai calon pemimpin ke Putrajaya. Selamat jalan Anu arr.
Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 22 Jan 2012 01:34 PM PST

Kedah Ke KL - MctHeory


KASI PANAS!! Video Datuk Azeez Rahim Sindir Pas Kedah Bagi Rakyat Ayaq Selut!!

Posted: 22 Jan 2012 07:56 AM PST
Kedah Sejahtera, Rakyat Sengsara!!


McTheory:
Pada yang belum baca artikel ni, meh klik tang ni SINI

PANASS!! Parasit Pembangkang Dalam Badan Kerajaan Pusat!!

Posted: 22 Jan 2012 04:17 AM PSTKali ni Mc nak cerita kisah ada seorang Pengarah Kerajaan di Pulau Langkawi. Walaupun cerita ini kes terpencil, tetapi ia melibatkan banyak keluarga dan ia perlu diberi perhatian. Sebenarnya dah lama tuan pun badan minta tolong Mc siarkan. Namun kali ni Mc tunaikanlah..


Beliau telah berkhdmat sebagai pegawai atasan sebuah kompleks Kerajaan sudah hampir 4 tahun. Dalam 4 tahun inilah kebanyakkan kakitangan mengadu yang beliau telah banyak kali menyalahgunakan kuasanya. Terbaru beliau telah cuba melambat-lambatkan arahan pertukarannya ke daerah lain. 

Sebenarnya, kebanyakkan kakitangan yang bekerja dibawahnya berasa gembira dengan pertukarannya. Siap ada yang 'offer' hendak buat kenduri. Tetapi sayangnya, beliau ini seorang yang jenis tidak tahu malu, zalim dan menyalahguna kuasanya demi hendak berkuasa di Komplek Kerajaan tersebut.

Pegawai macam ni yang orang panggil syok sendiri, zalim tak kena tempat.


Kat bawah ni senarai perangai buruk Beliau :


1) Tender-tender kompleks diserahkan kepada kroninya sahaja. Sepanjang kariernya sebagai pengarah, tender-tender yang berjumlah bawah RM2,000 semuanya hanya diserahkan kepada pengampu-pengampu beliau. Memang notis tender dikeluarkan tetapi sudah pastinya tahu siapa yang akan dapat tender tersebut. Bukankah tertera didalam Pekeliling jabatan Kerajaan yang kakitangan jabatan tidak layak memohon tender jabatan yang sama? Tarak baca Pekeliling ka?

2) Cubaan meletakkan kesalahan ke atas bahu kakitangan. Sikap beliau yang menafikan kesalahan yang berpunca dari dirinya sendiri adalah amat dipuji. Baru-baru ini ada kakitangannya telah mengadu kepada Mc yang mereka telah dijadikan 'kambing hitam' di atas kesalahan kehilangan wang di jabatan tersebut. Mc juga dimaklumkan yang tahap keselamatan peti besi itu amatlah rendah sehinggakan ditegur oleh pihak audit. Perkara tersebut telah dimaklumkan kepadanya tetapi tiada tindakan diambil. Akhirnya kehilangan wang tersebut diletakkan di atas bahu kakitangannya. Adilkah itu?


3) Pengesahan jawatan kakitangan dibekukan. Jika beliau tidak suka dengan kakitangan tersebut, beliau akan tangguh pengesahan jawatan staff yang beliau tak suka tu. Padahal kakitangan tersebut sudah sepatutnya disahkan kerana telah lulus semua tapisan JPA. Alasannya...tiada alasan..

4) Pertukaran kakitangan tidak dibenarkan. Di atas alasan yang tidak munasabah, beliau sanggup menahan seorang kakitangan daripada bertukar meskipun kakitangan itu sudah berkhidmat selama 5 tahun lebih. Bagilah alasan apapun hatta kecemasan. Jika tidak pandai mengampunya, lambat lagilah pertukaran tersebut. 

5) Berniat untuk membuang kakitangannya sendiri. Ini salah satu penyalahgunaan kuasa beliau, dimana beliau berniat hendak membuang salah seorang kakitangan. Kakitangan itu dahulunya telah didakwa di mahkamah atas kesalahan dadah tetapi telah didapati tidak bersalah dan dibebaskan. Pada mulanya beliau menyekat emolumen, namun selepas diuji air kencing dan staff terbabit tak bersalah, beliau sekarang tetap mahu membuang kakitangan tersebut atas alasan memalukan jabatan. Logikkah alasan tersebut?

Setelah di selidiki, beliau ni sebenarnya salah seorang ahli tegar Pas. Patut la buruk benor kelakuannya, dah memang resam Pas akan memusnahkan segala pentadbiran, tak kiralah negeri atau syarikat. Hinggakan jaga persatuan bola sepak pun Pas lingkup, macam mana nak harap jaga negara?

Dah tau orang tu tak layak memerintah, buat apa nak pilih lagi?


McTheory:
Tak payah harap apa dari Pas.. apa pun tak bolehh!

TUDIAA!! Jemaah Masjid Halau Geng Mahasewel Dengan Batu!!

Posted: 21 Jan 2012 11:52 PM PST


He he he.. ingat ada orang nak join la demo, rupanya kena baling dengan batu lagi ada la. Tajuk video ni kena tukar, bukan UMNO baling batu, tapi jemaah Masjid yang baling. Sebab menyampah dengan perangai buruk pendemo tu.

EKSKLUSIF!! Kerajaan Kedah Jamu Rakyatnya Minum Air Selut!! #SaveKedah

Posted: 21 Jan 2012 07:12 PM PSTSemalam Mc ada posting secara ringkas mengenai sumber air di Kampung Lubuk Badak Baling Kedah. Nak baca boleh klik SINI.

Tengoklah gambar di atas. Warnanya tu dah serupa air teh dah. Teruk bebenor..kata orang N9, teruk nak mampuih kata orang Kedah. Kalau nak minum nak kena berapa kali tapis baru boleh minum.

Air tu, kalau nak basuh baju putih, kalau tak tapis dulu, baju putih jadi coklat.


Pakcik kat dalam gambar tu, berumur 73 tahun. Salah seorang penduduk di Kampung Lubuk Badak ni. Dulu dia kata, 4 tahun lepas, air tak macam tu, namun sejak ada aktiviti pembalakkan yang mengila tanpa di kawal. Air dah bertukar warna.

Itu tak teruk lagi tu, dia kata pernah dulu pernah air selut yang keluar. Kalau air selut nak buat apa? Cuba bayangkan macam mana agaknya penduduk kampung nak gunakan air untuk keperluan harian mereka?

Ini baru satu kampung Mc pergi. Ada banyak lagi cerita pelik-pelik dari hasil 'tidak bertanggung jawabnya' kerajaan negeri. Lain kali nak pilih kerajaan tu kena fikir elok-elok, fikir gunakan akal fikiran, bukan guna nafsu.

Bila dah jadi macam ni, siapa yang perlu kita salahkan?

Nak salahkan, Kerajaan Negeri Kedah, Pas? Jangan marah Pas, sebab Pas memang taktau buat kerja pun, marahkan diri sendiri. Sendiri yang pilih, dah tau orang tu bodoh, taktau buat kerja, yang dok pi pilih buat apa? Bagi yang cerdik la buat kerja.

Tak percaya tengok video di bawah..Kedah Sejahtera, Rakyat Sengsara!!


McTheory:
Tak rasa menyesal ka undi Pas?

KASI PANAS!! Hasan Ali Gegarkan Pas, Lingkuplah Pas Lepas Ni!!

Posted: 21 Jan 2012 04:12 PM PST


Sedih pun ada, geram pun ada.. Terbaik dari Hasan Ali.

THE FLYING KICK

Posted: 22 Jan 2012 01:23 PM PST

Apa Yang Tersirat

Posted: 22 Jan 2012 01:19 PM PST

Apa Yang Tersirat


Siapa Yang Mahu Penjarakan Anwar?

Posted: 22 Jan 2012 07:14 AM PST

Siapa yang mahu penjarakan Anwar? Kenapa Anwar dikatakan mahu dipenjarakan atas sebab Peguam negara membuat rayuan ke atas sodomi II? Salahkah? Takan proses pembicaraan yang memakan masa hampir 2 tahun dengan 87 hari bicara, kerana membicarakan tuntutan keadilan mangsa, kemudian mangsa merasa tidak mendapat keadilan, maka mempergunakan haknya sebagai rakyat negara ini.

Hak Saiful dan Anwar adalah sama, tiada bezanya.

Kenapa kah pihak pembangkang begitu skiptikal, bahawa apabila rayuan dibuat, maka Anwar akan didapati bersalah? jika demikian, maka ada sesuatu yang berlaku pada keputusan 9 Januari, semasa Anwar dibebaskan.

Ini lah yang perlu dicari oleh mangsa, sebab itu, mangsa dan bapanya merayu kepada pejabat Peguam Negara agar rayuan perlu dibuat.

Keputusan rayuan adalah supaya hakim yang membuat keputusan pada 9 Januari, dalam tempoh 14 hari perlu mengemukakan keputusan bertulis, asas apa kah yang digunakan untuk menolak fakta-fakta yang dikemukakan oleh pihak pendakwaraya.

Demi keadilan, keputusan tertulis itu perlu dikaji dan jika memang ada sesuatu yang berlaku, maka hakim2 di mahkamah rayuan akan menilainya.

Jika benarlah, Anwar bersih, apa yang perlu ditakutkan berhadapan dengan hakim2 mahkamah rayuan.

Yang jelas tiada yang mahu mempenjarakan Anwar. Anwar akan masuk penjara, jika memang dia melakukan liwat terhadap mangsa. Keadilan akan tetap muncul baik pada Anwar mahupun mangsa.

Skandal NFC berpunca daripada pegawai yang dipecat kerana pecah amanah

Posted: 22 Jan 2012 02:18 AM PST

Kontroversi Perbadanan Fidlot Nasional didakwa berpunca daripada dendam seorang pegawai yang dibuang kerja kerana didakwa pecah amanah dan kemudiannya menjual maklumat berkaitan kepada pembangkang.

Kumpulan pendesak Melayu PERKASA Datuk Ibrahim Ali hari ini berkata, beliau dimaklumkan perkara itu oleh pengerusi Nasional Feedlot Corporation Datuk Salleh Mohamad Salleh Ismail dalam perbincangan selama lebih dua jam di sebuah hotel di Kuala Lumpur.

"Bila dia kena pecat, dah buat laporan polis, dah jadi kes CPT (pecah amanah), dia tak buat hati dia balas dendam. Balasannya, memang dia ada akses kepada pendrive, jadi dia jual maklumat," katanya.

Tanpa mendedahkan eksekutif pemasaran itu, Ibrahim berkata beliau difahamkan, laporan polis sudah dibuat terhadap pegawai yang didakwa terlibat pecah amanah RM2.7 juta, yang dikatakan diperoleh daripada jualan bekalan daging kepada pasar raya.

Jumlah itu, menurut Ibrahim lagi berjaya diperoleh kerana kutipan jualannya sehari mencecah RM150,000 dalam bentuk tunai.

Kebocoran maklumat syarikat itu sebelum ini pernah dimaklumkan dalam taklimat Salleh kepada beberapa media terpilih di Gemas, Negeri Sembilan,

PERKASA bagaimanapun berkata, maklumat dalam pendrive itu tidak terperinci dan hanya memberikan gambaran sehala tentang sesuatu itu.

"Mungkin nyatakan jumlah (bayaran) saja, bayar untuk apa sekian-sekian tetapi tidak cerita apa dan untuk apa," katanya.

Bercakap dalam sidang media selepas itu, Ibrahim turut menggesa pihak polis dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) menyegerakan siasatan terhadap isu itu supaya perkara sebenarnya dalam disingkap.

"Saya tegaskan kita serah pada SPRM dan pihak polis menyiasat. Hasil terakhir, itulah pendirian kita. Kita percaya kepada integriti badan ini," katanya lagi.

PERKASA dan 11 lagi NGO Melayu hari ini mengadakan sesi dialog dengan Mohamad Salleh - yang juga suami kepada Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Shahrizat Jalil - lebih dua jam.

Isu Murtad, Homoseks, seksualti merdeka sudah halal pada PAS

Posted: 22 Jan 2012 01:05 AM PST

Wakil Rakyat Pas untuk Shah Alam -Khalid Samad berkata, isu LBGT, murtad tidak akan mengurangi penyokong Pakatan Rakyat.

Melalui kenyataan tersebut, kini PAS sudah mengiktiraf bahawa masalah murtad, LBGT sudah menjadi fenomena dalam negara.

Bagi Parti-parti Pakatan termasuk PAS gejala seumpama itu perlu diterima sahaja, kerana fenomena ini bukan sahaja berlaku dalam negara, tetapi secara global.

Di barat, perkahwinan sejenis merupakan hak asasi manusia, walaupun ianya ditentang oleh semua agama.

Atas sebab kecenderungan itu, maka pemimpin utama PKR Anwar Ibrahim mengakui, bahawa apabila Pakatan Rakyat menguasai Putrajaya, maka undang-undang yang menghalang kebebasan hak ini dianggap sebagai lapuk.

Bagi parti PKR dan DAP menghalalkan LBGT atau murtad bukan merupakan isu penting, kerana parti itu bukan  parti islam, akan tetapi, apabila PAS ikut sama, maka ianya meupakan perubahan total parti yang mengelar parti Islam SeMalaysia itu.

Sayang PAS yang diterajui yang menghanggap diri mereka ULAMAK, disebabkan merebut kuasa duniawi, maka prinsip akidah diketepikan.

Pada PRU, sesiapa sahaja umat melayu islam yang menyokong PAS, bererti mereka juga bersetuju dan bersengkokol dengan agenda para pemimpin mereka.

Mungkin ini yang dimaksudkan oleh PAS, masuk syurga cara PAS.

Jangan terperangkap wanita jadian

Posted: 21 Jan 2012 10:46 PM PST

Lelaki yang mahu mencari pasangan kini perlu lebih berwaspada supaya tidak terpilih 'wanita jadian'. Ini kerana dengan kos RM70,000, seseorang lelaki boleh bertukar menjadi wanita, malah ada kalanya lebih 'jelita' dan memiliki susuk tubuh lebih menggiurkan berbanding kebanyakan perempuan tulen.

Kos itu termasuk melakukan pembedahan menukar alat sulit, membesarkan payudara dan pelbagai rawatan susulan.

Ia lebih murah berbanding sebelum ini sekurang-kurangnya RM100,000 diperlukan hanya untuk melakukan dua pembedahan terpenting itu.

Perkara itu diakui Kis, 28, atau lebih mesra panggilan Nell dalam satu temu bual dengan wartawan Metro Ahad, baru-baru ini.

Sekali pandang, raut wajah, fizikal dan perwatakan Nell tidak ubah seperti wanita terutama di bahagian payudara apabila 'saiznya' boleh menimbulkan perasaan cemburu di kalangan kaum Hawa.

Berasal dari ibu kota, Nell mendakwa Thailand, Taiwan dan Singapura menjadi pilihan golongan sepertinya kerana memiliki kemudahan serta kepakaran melakukan pelbagai pembedahan diperlukan dari hujung jari ke rambut.

"Kalau 10 tahun lalu RM100,000 diperlukan untuk melakukan pembedahan alat sulit dan payudara, kini dengan hanya RM15,000, kedua-dua pembedahan penting itu boleh dilakukan.

"Justeru, tidak hairan kini makin sukar untuk membezakan mak nyah dengan wanita tulen kerana majoriti kami memiliki segala 'aset' mereka," katanya.

Nell berkata, selain payudara, dia menjalani beberapa pembedahan lain seperti dahi, rahang, dagu dan kening untuk kelihatan lebih cantik.

Setakat ini, katanya, dia menghabiskan hampir RM60,000 sepanjang melalui proses berkenaan dan hanya tinggal dua langkah lagi untuk melengkapkannya iaitu membuang alat sulit dan mencantikkan hidung.

"Jumlah itu tidak termasuk kos pembedahan, sebaliknya merangkumi segala aspek iaitu penjagaan, kelengkapan, aksesori seperti pakaian, alat solek, salun dan pelbagai lagi.

"Seperti wanita, saya menyediakan bajet khas RM1,000 sebulan untuk kos penjagaan diri bagi memastikan sentiasa cantik," katanya.

Dia berkata, antara ketiga-tiga negara terbabit, Thailand menjadi pilihan kerana selain memiliki ramai doktor pakar, ia turut menawarkan kos paling murah.

Katanya, untuk pembedahan membuang alat sulit, kos minimum sebanyak RM8,000 ditawarkan manakala payudara sekitar RM3,500.

"Ramai mak nyah, termasuk saya, memilih Thailand kerana kos untuk pergi ke sana juga murah dan mudah. Bagi pembedahan alat sulit, hanya bahagian batang dibuang.

"Buah zakar pula dimasukkan ke bahagian dalam. Melalui teknologi moden menggunakan kaedah 'kikis' (laser), sukar melihat kesan jahitan selepas pembedahan, sekali gus payah membezakannya dengan yang asli," katanya.

Nell berkata, perbezaan yang boleh dilihat hanya alat sulit mak nyah yang melakukan pembedahan berada atas sedikit berbanding kedudukan sebenar.

Bagaimanapun, katanya, satu-satunya perkara yang tidak boleh diubah ialah alat kelamin 'baru' berkenaan tetap mengeluarkan air mani apabila mencapai klimaks.

Mengenai risiko pembedahan membuang alat kelamin, dia mengakui ada beberapa kesan sampingan yang perlu ditempuhi.

"Kesan jangka pendek ialah menjadi pelupa dan pemikiran tidak normal. Biasanya dalam tempoh beberapa bulan pertama, mereka rasa terasing daripada masyarakat luar dan berada dalam dunia sendiri.

"Perkara ini dialami semua rakan saya yang menjalani pembedahan terbabit. Bagi jangka panjang pula, masalah biasa dihadapi ialah tekanan jiwa, terutama apabila usia semakin lanjut," katanya.

Bagi memiliki payudara montok mengalahkan wanita, katanya, beberapa cara boleh dilakukan dan ia tidak semestinya melalui pembedahan.

Katanya, cara paling mudah dan tidak menyakitkan ialah melalui pengambilan pil dan suntikan hormon yang boleh didapati di kebanyakan farmasi seluruh negara.

"Pil perancang keluarga turut diambil bagi memiliki payudara sempurna. Ini menyebabkan kulit mereka menjadi halus dan cantik serta membesarkan bahagian dada," katanya.

Bagi yang mahukan kesan lebih cepat, mereka mengambil beberapa suntikan hormon.

Nell berkata, selepas mencuba pil dan suntikan, dia akhirnya nekad melakukan pembedahan pada 2009 kerana ia kaedah terbaik bagi memiliki payudara cantik seperti tulen.

"Saya menjalani pembedahan silikon dan ia juga pembedahan pertama dilakukan saya.

"Saya melakukannya di sebuah klinik di Thailand dengan bayaran RM3,500.

"Selain silikon, pembedahan lain boleh dilakukan ialah melalui pemasangan implan dan 'salt water'.

"Risiko pembedahan itu ialah perlu mendapatkan rawatan segera jika mengalami masalah kerana selain boleh menyebabkan kecacatan kekal, ia membahayakan nyawa," katanya.

Anak ketiga daripada lima beradik ini berkata, seperti wanita, mak nyah yang menjalani pembedahan transformasi keseluruhan tidak akan berhenti setakat itu saja dalam usaha menjadi cantik.

Nell mendakwa memiliki naluri wanita secara semula jadi sejak kecil dan merasai pengalaman pertamanya seawal usia 10 tahun.

"Saya kali pertama diliwat pada usia 10 tahun oleh seorang jiran.

"Namun ia bukan secara paksaan kerana saya memang menyukainya.

"Apapun, pengalaman pertama saya 'bermesra' dengan kaum sejenis dialami setahun sebelum itu bersama sepupu. Namun pada masa itu kami hanya 'ringan-ringan'," katanya.

Skandal NFC: Shahrizat salah dapat nasihat: Dr Chua Soi Lek

Posted: 21 Jan 2012 06:23 PM PST

Kerajaan Barisan Nasional (BN), dan Datuk Seri Shahrizat Abd Jalil, menguruskan skandal Pusat Fidlot Nasional (NFC) dengan lemah, dan menyebabkan masyarakat melihatnya sebagai "sangat teruk", menurut Datuk Seri Dr Chua Soi Lek.

Presiden MCA itu menjelaskan, Shahrizat telah "dinasihatkan dengan lemah" berhubung perkara itu selepas ia dibangkitkan oleh Laporan Ketua Audit Negara 2010 dan menambah, Shahrizat seharusnya mengambil tindakan awal apabila berhadapan dengan desakan untuk meletak jawatan.

"Mereka harus menangkap lembu menggunakan tanduknya. Tindakan pertama adalah mengaudit. Mendedahkan secara terbuka berkenaan skandal tersebut," kata Dr Chua (gambar) kepada The Malaysian Insider dalam temubual eksklusif di ibu Pejabat MCA di sini.

Menurutnya, sejumlah RM250 juta dana kerajaan dalam NFC "mempunyai masalah", yang kemudiannya dimanipulasi pembangkang di media.

"Berikutan mereka (pembangkang) mempunyai maklumat, mereka akan menggunakannya sebagai platform dan tindakan mereka itu memburukkan keadaan.

"Dan kerajaan BN bertindak sangat perlahan dan tidak telus sepenuhnya," katanya.

Namun begitu, Dr Chua menyanggah dakwaan bahawa Datuk Seri Najib Razak membisu berhubung isu tersebut tidak bermakna beliau mempertahankan Shahrizat atau mana-mana menteri Kabinetnya.

Beliau menegaskan pihak polis dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah melakukan siasatan dan kerajaan juga telah mengumumkan perjumpaan dengan firma perakaunan untuk mengaudit akaun National Feedlot Corporation's (NFCorp).

NFCorp diusahakan oleh suami Shahrizat dan anak-anaknya.

Tambah Dr Chua, sekiranya audit berkenaan mendedahkan kecelaruan dalam NFC, Shahrizat seharusnya tahu tindakan yang harus diambilnya..

"Beliau bukan ahli junior (dalam Kabinet), beliau sudah bertaraf senior.

"Firasat saya merasakan Shahrizat berkemungkinan tidak mendapat khidmat nasihat yang betul, dan juga mungkin menurutnya, jika Wanita Umno menerimanya, tiada masalah terhadap perkara itu," tambahnya.

Shahrizat dilihat beroleh sokongan padu daripada perwakilan Umno ketika Mesyuarat Agung Umno baru-baru ini walaupun menerima kecaman hebat daripada masyarakat dalam pertuduhan skandal NFC.

Shahrizat juga memohon cuti selama tiga minggu daripada jawatan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, supaya siasatan penuh dapat dijalankan. Malahan, beliau turut memfailkan saman fitnah sejumlah RM100 juta terhadap penuduhnya dalam PKR.

Projek penternakan lembu menjadi tajuk hangat selepas Laporan Ketua Audit Negara 2010 mengeluarkan terdapatnya kecelaruan dalam projek yang diurus tadbir oleh keluarga Shahrizat tersebut.

Sejak itu, PKR telah membuat beberapa siri pendedahan termasuk pembelian dua kondominium mewah di Bangsar, Kuala Lumpur, dan dituduh menggunakan dana kerajaan tersebut untuk perbelanjaan peribadi keluarganya.

Parti pembangkang itu itu turut menuduh keluarga Shahrizat menggunakan sejumlah RM600,000 daripada dana NFC bagi membiayai pembayaran bil kad kredit mereka pada 2009.

Pengarah Strategik PKR, Rafizi Ramli mendakwa suami Wanita Umno, dan anak-anaknya yang menjadi lembaga pengarah NFC, menggunakan dana daripada RM250 juta untuk projek berkenaan bagi membayar bil kad kredit yang berjumlah melebihi RM10,000 sebulan sepanjang tahun tersebut.

Namun begitu, pentadbiran NFCorp menepis dakwaan tersebut dan menegaskan penggunaan kad kredit tersebut adalah untuk kegunaan perniagaan.

Mereka turut menafikan tuduhan dana RM250 juta itu telah dipindahkan ke akaun mereka sebelum perjanjian pinjaman tersebut dimeterai.