Khamis, 8 Disember 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 08 Dec 2011 02:13 PM PST

Apa Yang Tersirat


Umno tidak bodohkan melayu, sebaliknya Pas pesongkan akidah kaum melayu

Posted: 08 Dec 2011 12:23 AM PST

Yang jelas dan Pasti, Pas tidak boleh menggantikan Umno. Umno tidak diperkudakan oleh mana-mana pihak, manakala Pas, terus diperkudakan oleh DAP.

Malah Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengakui bahawa dalam negara, kaum melayulah menjadi teras kepada politik negara.

Umno memberitahu kaum melayu agar memberi sokongan terus kepada parti itu untuk meneruskan pembelaan terhadap kaum terbesar itu, sebaliknya Pas meminta sokongan kaum melayu melalui pemesongan akidah, sehingga mereka tergamak berkata, masuk pas sama dengan masuk syurga.

Pas juga memesongkan akidah kaum melayu, apabila menolak kerjasama dengan Umno, kerana kononnya, parti Umno adalah parti orang kafir, namun sebaliknya Pas tidur sebantal dengan DAP.

Parti mana yang memperbodohkan kaum melayu? Umno kah PAS!

Para penyokong Pas begitu taksub kepada pemimpin Pas, sehingga ada yang menyamakan Nik Aziz dengan nabi...sedangkan dalam islam hukumnya itu kufur.

Percayalah sebenarnya yang memperbodohkan kaum melayu itu bukan Umno tetapi Pas.

Walaupun, Pas begitu ghairah kerana keputusan PRU-12, keghairahan Pas itu tidak akan berulang pada PRU-13.

Keadaan pada PRU-12 berlain, kerana Presiden UMNO masa itu terlalu lemah dan penuh dengan kontraversi, flip flop dan tidak mempunyai haluan yang jelas.

Pada PRU-13 akan datang, sebanyak 120 kerusi parlimen yang berteraskan melayu akan menjadi rebutan antara Pas-Umno dan PKR,62 kerusi kaum bumiputera Sabah dan Sarawak dan 40 kerusi kaum cina dan india.

Kedudukkan kini, untuk kerusi majoriti melayu; Umno 78, Pas 23 dan PKR 18. Daripada jumlah itu, Pas mensasarkan 63 kerusi, manakala PKR 30. Sebaliknya Umno, yakin akan menang antara 80-90 kerusi majoriti kaum melayu.

Jika Umno di Semenanjung mampu menang 90 kerusi, maka sudah pasti BN akan mendapat kuasa 2/3 kerana Sabah dan Sarawak akan menyumbang sekurang-kurangnya 48 kerusi, sementara MIC, MCA boleh menyumbang antara 10-15 kerusi.

Malangnya apabila berlaku kesimbangan antara jumlah kerusi yang dimenangi Umno, Pas dan PKR; 40:40:40; maka sudah tentunya parti yang mempunyai kerusi terbanyak masa itu adalah DAP, kerana tiada partipun, baik daripada BN mahupun PR yang boleh mengatasi jumlah kerusi DAP. Dalam senario inilah, DAP akan memerintah, walaupun Perdana Menteri mungkin daripada kaum melayu.

PAS berkata, DAP tidak mungkin memerintah, kerana di Terengganu dan Kelantan misalnya, DAP tidak bertanding, tetapi PAS lupa, bahawa kerajaan Pusat dikuasai oleh DAP, selain Pulau Pinang, Selangor, Perak dan Negeri Sembilan. Inilah yang dimaksudkan oleh Umno, bahawa DAP yang memerintah walaupun, jumlah kerusi melayu lebih banyak di menangi oleh Pas dan PKR.

Sebaliknya, jika Umno yang mendapat kerusi majoriti melayu, maka Umnolah yang memerintah sepertimana berlaku sejak merdeka lagi. Oleh itu, jangan terkeliru dengan agumentasi para pemimpin Pas dan PKR.

Bukti nyata telah berlaku di Perak dan Selangor, walaupun melayu yang MB, tetapi DAP yang berkuasa.

DAP amal pendekatan Mafia

Posted: 07 Dec 2011 10:58 PM PST

Godfather DAP
Pengerusi DAP Karpal Singh mengakui bahawa amalan "godfather" dalam DAP perlu, kerana pemimpin lama banyak menyumbang khidmat kepada parti.

Sejak DAP ditubuhkan, belum pernah parti itu berpeluang mentadbir kerajaan negeri, hanya pada tahun 2008, DAP berpeluang menguasai Pulau Pinang dan Perak.

Kini, Dap mengetuai pemerintahan Pulau Pinang. DAP juga sepatutnya berkuasa di Perak kerana mempunyai jumlah kerusi yang lebih banyak berbanding Pas dan PKR, namun undang-undang tubuh negeri Perak, hanya membolehkan MB daripada mereka yang beragama islam.

Kini Perak diperintah BN, selepas 3 ADUN Pembangkang mengistiharkan dirinya mereka ADUN bebas dan mesra BN.

DAP Pulau Pinang kini, dalam keadaan goyang, akibat pendedahan TKM Pulau Pinang Pro Ramasamy, bahawa parti itu mengamalkan sistem mafia, kerana mempunyai Godfather.

Sejak DAP memerintah Pulau Pinang, bukan sahaja kaum melayu terpinggir, malah kaum india juga.

Peluang-peluang perniagaan yang besar-besar hanya diberikan kepada kaum cina, kroni DAP, kaum india dan melayu, hanya berpeluang untuk perniagaan kecil-kecilan seperti membuka gerai-gerai makan.

Hassan Ali ada keupayaan menjadi JAMBATAN PAS DAN UMNO

Posted: 07 Dec 2011 07:34 PM PST

Kalaulah Hassan Ali masih ingat cermah-ceramah motivasinya dahulu, pasti beliau boleh menjadi jambatan antara Pas dan Umno.

Tujuan untuk membina hubungan baik antara Pas dan Umno adalah semata-mata demi bangsa melayu, di Tanah Melayu ini.

Bangsa Melayu menjadi lemah kerana politik. Kini, bangsa melayu terbagi kepada tiga kelompok politik, sebahagian besar dalam Umno, diikuti dalaman Pas dan sedikit dalam PKR.

Percayalah bangsa yang kuat, adalah bangsa yang bersatu. Tanpa kesatuan,maka bangsa itu akan lemah.

Melihat keadaan sekarang, bangsa-bangsa lain telah mempertikai kepimpinan melayu atas sebab bangsa melayu telah lemah.

Jangan rakus, kata bidalan, jangan gadai kampung, kerana untuk menang sorak.

Dr Hassan adalah sandaran bangsa Melayu dalam Pas.

Dr Hassan yang merupakan exco kerajaan Pakatan di Selangor, melihat dan menyaksikan bagaimana bangsa melayu diperlekeh, terutama oleh para pemimpin DAP.

Agama Islam anutan Bangsa Melayu dipertikai oleh pemimpin DAP, bermula dengan penjualan arak, suara azan, tulisan jawi, dan bermacam-macam lagi.

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 08 Dec 2011 02:04 PM PST

Kedah Ke KL - MctHeory


KASI PANAS!! ALTANTUYA SEBENARNYA PERISIK DARI SINGAPURA TAJAAN ANWAR???

Posted: 08 Dec 2011 11:09 AM PST

TUDIAA!! WOII! GUAN ENG, POYO LA LU APEKII!!

Posted: 08 Dec 2011 06:11 AM PST
Woii Guan Eng, Lu takmau orang kasi hadiah kat lu pun lu mau bising ka? Lu hinggat lu banyak bagus sangat kah? Lu punya mulut kata tak mau hadiah, tapi hati mau itu tanah melayu, bukan hadiah. Wa tau lu takdak pandang kecik-kecik punya, sebab lu target yang besar.


Ini semua wayang politik laa.. Wa tau lu belajar sama lu punya sifu, itu Lee Kuan Yew. Itu LKY manyak pandai jual melayu. Sini rugi rm1000, dia kaut balik masuk poket rm 1juta. At last, semua tanah melayu Singapork dia sapu.

Lu olang punya otak manyak pandai tipu punyer..

Hanya melayu bodoh macam Pas dan Pkr saja yang percayer sama lu orang..

Pas lagi turuk, ini komunis pun dia panggil Khalifah, apa punye siaw.. la..


McTheory:
Pkr itu cari makan punya parti.. luit maaa.. luit..

KASI PANAS!! KISAH KAPAL SELAM DAN PUAK PAKATAN HARAM!!

Posted: 08 Dec 2011 04:33 AM PSTHari ini, Menteri Pertahanan, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi memberitahu media bahawa beliau telah menghantar surat jemputan rasmi kepada para pemimpin utama pembangkang untuk sama-sama merasai pengalaman menaiki dan menyelam bersama kapal selam negara, KD Tun Razak bersempena Pameran Maritim dan Udara Antarabangsa Langkawi 2011 (LIMA '11).

Malangnya, dari ramai-ramai yang dijemput, hanya seorang saja yang berani tampil untuk menerima jemputan tersebut. Satu-satunya pemimpin pembangkang itu ialah Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng, yang dijadualkan akan hadir pada jam 3 petang, Jumaat ini bagi memenuhi jemputan itu.


Menurutnya lagi, selain Guan Eng, hanya Nurul Izzah yang memberikan respon terhadap jemputan itu. Itu pun, Izzah dilaporkan menolak pelawaan itu. Mungkin takut dirinya dimalukan dikhalayak ramai, barangkali…

Lihatlah rakyat Malaysia. Ketika mana Kerajaan berhabis meningkatkan keupayaan pertahanan negara dengan pembelian kedua kapal delam tersebut, para pemimpin pembangkang berceramah di sana sini, keliling negara memburuk-burukkan negara.

Kononnya, kapal selam Scorpene yang dibeli itu tidak mampu menyelam, bocor dan rosak di sana sini. Kononnya, Kerajaan BN hanya membazirkan wang rakyat membeli kapal-kapal selam tersebut. Malah, difitnahnya pula pemimpin Kerajaan kononnya menerima komisyen melalui pembelian kapal selam tersebut.

Meskipun dakwaan tersebut telah diperjelas dan dijawab secara terperinci oleh Perdana Menteri dan para kabinetnya, puak-puak pembangkang tetap menolak dan memekakkan telinga seolah-olah dungu dan bodoh! Lebih menyakitkan hati lagi, mereka menyebarkan tohmahan memburuk-burukkan Kerajaan kepada rakyat. Walhal, semua yang diperkatakan itu dusta semata-mata dan mereka seolah bangga pula bila berbohong kepada rakyat…

Selain itu, pembangkang juga mempersoalkan harga kapal selam yang dikatakan terlalu tinggi berbanding harga pasaran. Ishhh..!!! Kerajaan bukannya beli sampan! Kerajaan beli kapal selam lah! Lagi pun, harga sesebuah kapal selam bergantung kepada spesifikasi yang dimuatkan dalam pakej tersebut. Lebih canggih, maka lebih mahallah harganya. Janganlah nak bandingkan dengan harga kapal selam lain kerana kapal selam dibina berdasarkan permintaan pembeli!

Kalau nak tahu sangat sebab-sebab kapal selam itu mahal, terimalah jemputan nak kapal selam tu. Boleh tengok secara terperinci dan tanya Zahid Hamidi mengenai harga setiap "parts" yang ada pada kapal selam tu. Tanya beliau harga kipas sebilah berapa ringgit, harga tangga, harga teropong, harga skru dan sebagainya…kasi puas hati sendiri..!!!

Kini, setelah puas ditohmah, Kerajaan sekali lagi menjemput mereka-mereka yang bodoh sombong itu untuk menyaksikan sendiri kapal selam yang selama ini dikutuk mereka itu. Mana Tony Pua? Mana Anwar? Mana Mahfuz? Dan mengapa pula Nurul Izzah menolak jemputan untuk membuktikan kebenaran yang cuba dibuktikan Kerajaan itu?

Memang benar mereka takut! Takut kerana Kerajaan telah berjaya membuktikan pembohongan mereka selama ini. Takut kerana tembelang mereka sudah pecah. Takut kerana segala penipuan mereka selama ini begitu senang ditangkis oleh Kerajaan. Takut kerana mereka risau rakyat tahu bahawa merekalah penabur fitnah paling berjaya abad ini!

Begitulah perihal para pemimpin pembangkang. Dijualnya pembohongan kepada rakyat, dan bila dibuktikan mereka berbohong, mereka terkucil-kucil lari dari kebenaran. Saya pasti, rakyat sememangnya celik untuk menilai kebobrokan pembangkang yang gemar memanipulasi dan menjaja fitnah kepada mereka.

Mereka akhirnya akan sedar bahawa Kerajaan Barisan Nasional adalah "permata berharga", manakala pembangkang jelas sekali "kaca yang hina". InsyaAllah, Allah akan buktikan semuanya menjelang PRU 13 nanti. Agar kita tidak silap memilih lagi…

MyKMU

KASI GEGAR!! AWAS MALAYSIAN, BORANG PALSU RM500 DI BONGKAR!!

Posted: 08 Dec 2011 01:11 AM PST


Minggu lepas dalam facebook Medan Tempur ada menulis pasal wang bantuan Rm 500 dari Kerajaan Barisan Nasional,dalam kandungan itu juga MT ada menulis perihal puak puak pr ni menipu orang ramai dengan menjual borang tersebut walaupun di edarkan percuma..


Tindakkan menjual borang tersebut adalah satu taktik mahu mempolitikan wang bantuan RM500 tersebut dan cuba membuat keuntungan.Dan hari ini Datuk Noh Omar telah membongkar cubaan menjual borang palsu tersebut.

Mc ambil dari blog Medan Tempur Kedah. Minta rakan-rakan blogger lain support dan linkkan blog ini..

McTheory:
Blog Rakan dari Unit Media Kedah..

PANAS!! ENTA PERLU BERHATI-HATI DENGAN ANWAR!! - DR. Yusof Qardawi

Posted: 07 Dec 2011 10:11 PM PSTAnwar selalu mengunakan nama Ulama terkenal Dr. Yusof Qardawi dalam ucapan dan ceramah beliau. Namun benarkah Ulama itu seratus peratus menyokong cara perjuangan Anwar? Artikel ini Mc ambil dari blog Sg.Rapat Online. Apa perkara yang Anwar dan Pakatan sembunyikan?

Seorang Ulama' tersohor Prof Dr. Yusof Qardawi berpesan kepada Tuan Guru Haji Hadi dan disaksikan oleh Zulkifli Nordin ketika itu agar "berhati-hati dengan Anwar Ibrahim" sewaktu Presiden PAS dan rombongannya meminta pandangan Ikhwanul Muslimin dalam pertemuan mereka di London sebelum 16 September 2008. Pesanan ini tidak didedahkan kepada umum supaya kredibiliti Anwar tidak terjejas.


Dr. Yusof Qardawi menjelaskan penglibatan Anwar dengan Amerika amat mencurigakan apabila RAND Corporation (US) mendedahkan tentang penglibatan Anwar secara langsung dalam buku yang bertajuk "Building Moderate Muslim Network" terbitan yayasan itu dan ditaja oleh Smith Richardson Foundation.

Dalam buku ini didedahkan strategi Amerika merosakkan Islam dengan menaja kumpulan Muslim Moderat di seluruh dunia. Salah satu ciri Muslim Moderat adalah menolak Mahkamah Syari'ah, mengembangkan pluralisma agama dan menggalakkan dialog antara agama.

Smith Richardson Foundation juga merupakan penyumbang tetap kepada satu pertubuhan
Yahudi (Jewish Institute For National Security Affair). Jumlah sumbangan tetap yang disalurkan berjumlah USD 125,000 setahun bagi 2002 dan 2003.

Memang licik permainan budak Cerok Tok Kun ini. Sebenarnya dah nampak sangat dia dah 'kemaruk' nak jadi PM selepas PRU12 lalu. Rupa-rupanya ada 'sponsor' dari luar sana.

Jangan sampai Allah beri teguran pada Anwar untuk kali yang seterusnya, sudahlah… Anwar perlu insaf dan sedar bahawa peristiwa pemecatannya dalam tahun 1998 sehingga terpenjara selama 6 tahun adalah sebagai balasan 'dosanya terhadap PAS'.

McTheory:
Kegilaan pada kuasa, menjadikan Anwar tak pernah insaf..

TUDIAA!! DS NAJIB TIDUR SEMASA CHOGM??

Posted: 07 Dec 2011 07:11 PM PST

DS Najib jangkit penyakit Pak Lah??


Adehh.. apakah sudah habis isu untuk portal durjana Keldaiandaily ni mainkan? Dah takdak kerja lain ke? Gambar DS Najib pejamkan mata pun boleh digunakan untuk buat fitnah.

Mana ada orang tidur kepalanya tegak (tanpa di tahan)? Kalau Pak Lah dulu lain la, siap bertahan tangannya. Ini mata saja pejam, kepala tegak, itu bererti DS Najib sedang tutup mata dan berfikir, ataupun khusyuk mendengar. Bukannya beliau tidur.


Busuk benar perangai pembangkang ni. Inilah kerja mereka, FITNAH, FITNAH, FITNAH. Segala fitnah menjadi makanan rutin harian.

Dah penat Mc menaip untuk dedahkan fitnah pembangkang, namun masih ada segelintir rakyat Malaysia yang menelan apa saja yang puak ni beritakan.

Allah Swt bagi akal, jadi gunakan.. itu bezanya manusia dengan haiwan. Dua-dua ada otak, tapi manusia lebihnya akal. Kalau tak guna akal, maka manusia akan jadi seekor, bukan lagi seorang.

Ada faham!

McTheory:
Ingat Pakatan Rakyat, Ingat Fitnah!!

MAMPUIH DAHH!! DS NAJIB 1 MALAYSIA!! NIK AZIZ PULA 1 KELANTAN, 1 MASJID!!

Posted: 07 Dec 2011 05:11 PM PST

Wa ikut ini olang, manyak baguih loo..

Kah Kah Kah.. parti mengaku Islam, kah kah kah.. kononnya pejuang Islam sebenar.. kah kah kah.. baca dulu.. kemudian gelak..


RANTAU PANJANG – Kerajaan Pas Kelantan mengakui hanya membina sebuah masjid, iaitu Masjid Jubli Emas Sultan Ismail Petra, di sini, daripada wang sendiri tanpa bantuan Kerajaan Pusat sejak mentadbir negeri itu lebih 20 tahun lepas.

Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan Negeri, Abdul Fatah Harun berkata, masjid lain di seluruh negeri dibina oleh Kerajaan Pusat.

"Masjid Jubli Emas atau lebih dikenali Masjid China yang menjadi kebanggaan Pas ini dibina dengan perbelanjaan kerajaan negeri sendiri, tanpa satu sen dari Kerajaan Pusat," katanya hari ini.

Katanya, bagi masjid mukim yang lain di seluruh negeri, kerajaan negeri hanya bertanggungjawab mengeluarkan peruntukan untuk kerja-kerja pembaikan dan pengubahsuaian.

Beliau berkata demikian sebagai menjawab dakwaan pemimpin parti pembangkang di Kelantan, bahawa sejak mentadbir negeri ini lebih 20 tahun, Pas tidak membina sebuah masjid pun di negeri itu.

Malah, mereka mendakwa semua masjid yang ada di negeri ini dibina oleh Kerajaan Persekutuan atau peninggalan pembangunan yang dibawa oleh Barisan Nasional ketika mentadbir negeri itu pada 1978-1990.

Abdul Fatah berkata, Masjid Jubli Emas yang berharga RM9.5 juta itu dibina pada 2005 dan siap sepenuhnya pada 2009 hasil ilham Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, selepas melawat Beijing, China sebelum itu. – BERNAMA


Satu saja? Satu saja masjid? Tokong buddha di Kelantan berlambak-lambak di bina semasa Pas memerintah. Tapi masjid hanya satu? kah kah kah.. apa Nik Aziz buat?

Semua masjid di Kelantan di buat pada masa BN perintah? Kalau BN tak perintah langsung? Maknanya takdak la masjid di Kelantan? aduhh... jangan pula Pas jawab kata masjid di Kelantan tak di bina, kerana tidak ada permintaan. ha ha ha.. jawapan skema macam kerajaan negeri Kedah.

Adeh la.. sakit otak dengan puak Islam terlebih ni...

Nik Aziz rembat duit peruntukan air RM600 juta, kemudian hanya buat satu masjid?

McTheory:
kah kah kah.. kesian rakyat Kelantan.. kah kah kah.. semput sehh..

FITNAH LAGI!! DS NAJIB SEMBANG LUCAH DI FACEBOOK!!

Posted: 07 Dec 2011 03:11 PM PST

Nak dijadikan cerita, sedang Mc surf mencari bahan untuk kajian.. Tiba-tiba terbuka satu blog pro pakatan. Belek la kejap, tengok apa story yang dia tengah main. Sedang belek-belek tu, Mc terlihat satu screen shot DS Najib.Mana punya makhluk yang sanggup buat fitnah macam ni? Ni satu penghinaan besar kepada pemimpin negara. Nak edit nak kutuk pun agak-agak la. Jangan la sampai tahap melampau.

Inilah kerja blogger Pakatan, lucah, fitnah dan sebarkan pada umum. Busuk benar la perangai anjing belaan ni.


Agaknya sifat kurang ajar ni di warisi dari mak bapak ke, atau memang diri sendiri yang bebal?

McTheory:
Puak ni Islam ke tengelam?

THE FLYING KICK

Posted: 08 Dec 2011 01:49 PM PST

THE FLYING KICK


GUAN ENG DAN NERAKA KECIL KAPAL SELAM MALAYSIA!!!

Posted: 08 Dec 2011 07:15 AM PST

RAFIZI RAMLI ANAK JANTAN, CABAR KJ BERDEBAT DI PWTC!!!

Posted: 08 Dec 2011 06:00 AM PST

CHEGU BARD AKHIRNYA MENGAKU, LELAKI DALAM VIDEO SEKS ADALAH ANWAR IBRAHIM!!!

Posted: 08 Dec 2011 04:30 AM PST

GRO VIETNAM MAKIN BERSEPAH-SEPAH!!! SERONOKLAH PENCINTA VIETNAM-DOLL!!!

Posted: 08 Dec 2011 03:00 AM PST

JIJIK!!! KHALID IBRAHIM CUBA TUTUP SKANDAL PENYELEWENGAN!!!

Posted: 08 Dec 2011 01:30 AM PST

BENARKAH HASSAN ALI MASUK UMNO?

Posted: 08 Dec 2011 12:15 AM PST

'BUANG' NGA KOR MING YANG ULTRA-RASIS!!!

Posted: 07 Dec 2011 11:15 PM PST

CHEGU BARD TERPAKSA BERSILAT BERKUNTAU BILA VIDEONYA BAKAL DITAYANGKAN!!!

Posted: 07 Dec 2011 09:57 PM PST

TOLONG JANGAN FITNAH PAS!!! PAS BINA MASJID LA!!!

Posted: 07 Dec 2011 05:30 PM PST

DON'T BE KACANG LUPAKAN KULIT!!!!

Posted: 07 Dec 2011 04:00 PM PST

JEBAT BERKOKOK

Posted: 08 Dec 2011 01:31 PM PST

JEBAT BERKOKOK


Khalid Samad yang celaru

Posted: 08 Dec 2011 01:10 AM PSTSejak dari awal lagi, semua rakyat Malaysia tahu yang PAS beria-ia mahu melaksanakan hudud. Tetapi apabila mendapat 'jelingan manja' daripada DAP, hasrat PAS mahu melaksanakan hudud di buang jauh jauh terbang tinggi bersama roket DAP.

Hari ini DI SINI, Khalid Samad berkata, MCA perlu berdebat dengan UMNO berkenaan perlaksanaan hukum hudud kerana katanya UMNO tidak membantah perlaksanaan hudud.

Hmmm...MCA ajak DAP berdebat pasal hudud, apa pula kena mengena dengan UMNO?

UMNO tidak pernah mendabik dada, bermulut lancang mahu melaksanakan hudud seperti PAS.

Apa kena mengena UMNO dalam cerita ni???

Boleh jadi bingung dengan apa yang Khalid Samad cakapkan...

Tanyalah pada Khalid Samad: Kenapa pokok bergoyang dan jangan terperanjat kalau Khalid Samad kata pokok bergoyang kerana ramai orang pergi gereja..Apa kena mengena?

Makin celaru Khalid Samad...

Apa perlu kepada politik kepartian untuk bertaubat?

Posted: 07 Dec 2011 11:09 PM PSTSeseorang yang ingin bertaubat setelah menyedari banyak melakukan dosa pada masa lampau tentunya mempunyai keikhlasan untuk berbuat demikian.

Keikhlasan seperti maksud di dalam perkataan itu tentulah tidak dipengaruhi oleh mana-mana pihak dan rasa ikhlas itu terbitnya dari hati yang digerakkan oleh Allah.

Naluri dan fitrah manusia memang tidak dapat disangkal bahawa apabila manusia terbelenggu dengan masalah yang tidak terungkai dan gelora rasa yang tidak tenteram akan segera mencari penciptanya.

Terbaru ramai bondongan artis yang mendapat gerak dari Allah untuk mengakui yang mereka telah terlalu bergelumang dengan dunia yang penuh hipokrit. Itu antara dakwaan yang dilontarkan oleh sesetengah artis apabila mereka secara tiba-tiba berubah rupa dan penampilan. Allhamdulillah, semuanya dengan izin Allah jua. Tidaklah kita mahu persoalkan jika perubahan itu ke arah kebaikan semata-mata yang dilandaskan pada keikhlasan berubah.

Penghidupan yang penghujungnya menanti maut yang membawa ke alam barzakh tidak pula mempersoalkan penglibatan politik  kepartian semasa hayat di dunia. Umum tidak dapat menyangkal bahawa politik dan keinginan untuk melibatkan diri dalam politik tidak dapat disandarkan pada perjuangan semata-mata sebaliknya penglibatan diri dalam politik kepartian sudah sebati dikaitkan dengan keinginan duniawi, wang ringgit dan kebendaan.

Berbalik kepada soal bertaubat atau menyesali dosa yang lepas, apalah perlu merujuk kepada mana-mana parti politik untuk mendapat keampunan. Hidup, mati, seksa kubur dan titian yang bakal dilalui juga masih belum dapat memastikan untung rugi mereka. Tidak ada jalan pintas di dalam mencari keredhaan dan keampunan Allah.

Apabila ada di antara kita yang menampakkan keinginan untuk bertaubat secara tiba-tiba menyertai parti Islam dengan alasan parti itu seolah menjamin kemasukkan ke syurga amatlah kita ragui.  Seperti yang diperkatakan tadi, tidak ada jalan pintas di dalam mencari kecintaan Allah dan kecintaan zuhud tidaklah seharusnya disandarkan kepada parti politik yang mesti menjurus kepada kepentingan dunia. Keikhlasan untuk bertaubat hanya sepatutnya dibulatkan kepada keampunan Allah dan apa perlunya kita sekadar 'kelihatan' seperti seorang Islam jika niat untuk bertaubat itu disandarkan kepada mereka yang belum tentu alim dan waraknya.

Tentu ada yang berkata, memisahkan politik dan agama adalah pendekatan gereja untuk menerobos masuk ke dalam Islam tetapi barang harus diingat politik oleh parti Islam sekarang terlalu amat berbeza dengan zaman para ambiya terdahulu.

Dewasa ini, lihat sahaja kepada tuturkata dan bait-bait kata yang terpacul keluar daripada mulut orang-orang politik yang dakwa mereka berteraskan agama, tidak sunyi dari sumpah seranah dan perkataan-perkataan yang tidak terdidik oleh agama.

Sesungguhnya, UMNO, PAS, PKR apatah lagi DAP tidaklah dapat membawa rasa taubat itu kepada maksud yang sebenarnya. Rasa taubat itu haruslah diserahkan bulat-bulat kepada pencipta dengan teguh memegang kepada panji syariat sebelum diilhamkan pula untuk mengenal Pencipta.

Mudah-mudahan taubat itu tetap terpelihara daripada sebarang hasutan dan hasutan boleh datangnya dari manusia mahupun SYAITAN.

Kenapa DAPigs dikatakan menghina Sultan?

Posted: 07 Dec 2011 07:54 PM PSTKerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa. Berfikir sebelum berkata dan sarang tebuan jangan dijolok.

Setelah memanggil Menteri Besar Perak dengan gelaran Hitam Metalik timbul pula gelaran baru kepada negeri Perak. Kali ini DAPigs mengambil pendekatan menyeluruh dengan menggelar seluruh negeri Perak sebagai Darul Kartun. Negeri Perak yang rasminya di panggil Perak Darul Ridzuan terus-terusan dicalar burukkan oleh DAPigs.

Mungkin DAPigs sendiri kurang arif dengan negeri Perak lantaran menyebabkan mereka dengan mudah membahasakan apa sahaja pada negeri Perak termasuklah yang buruk-buruk.

Jebat asal dari Melaka, tidak punya sultan tetapi sukalah Jebat menerangkan maksud yang terkandung di dalam bendera negeri Perak.
Bendera negeri Perak Darul Ridzuan mengandungi tiga warna berjalur putih, kuning dan hitam.

Ketiga-tiga jalur ini sama lebarnya.

   a.   Warna putih : melambangkan kebesaran Duli Yang Maha    Mulia Paduka Seri Sultan Perak Darul Ridzuan.

   b.   Warna kuning : melambangkan kebesaran Duli Yang Teramat Mulia Raja Muda Perak Darul Ridzuan.

   c.   Warna hitam : melambangkan kebesaran Duli Yang Amat Mulia Raja Di Hilir Perak Darul Ridzuan.

Dengan mengambil kira maksud-maksud yang terkandung di dalam warna bendera negeri Perak tentulah Baginda Sultan dan kerabatnya merupakan tunjang yang membawa kepada pembentukkan negeri Perak.

Apabila DAPigs menggelar negeri Perak sebagai Darul Kartun tentulah sedikit sebanyak atau mungkin keseluruhan mencemar institusi DiRaja Perak yang mulia.

Siapa yang rasis di sini? Bukankah DAPigs sebelum ini lantang mahu mewujudkan negara republik buat Malaysia? 

Selagi adanya Sultan di Malaysia mana mungkin Malaysia menjadi sebuah negara republik. Itu yang menjadi sawang di dalam kepala DAPigs.

Rakyat Perak jika anda bercadang menyokong DAPigs tentunya anda sedang bercadang untuk mencemar institusi yang menjadi tunjang dan tulang belakang untuk orang-orang Melayu.

tun faisal dot com

Posted: 08 Dec 2011 01:22 PM PST

tun faisal dot com


Jangan fitnah blogger baru!

Posted: 08 Dec 2011 11:06 AM PST


Saya bersimpati dengan blogger-blogger baru yang sedang mencipta nama atas usaha keras mereka sendiri. Jangan cemarkan dunia blogging kerana perasaan dengki dan kerana merasai disaingi oleh anak muda seperti mereka. Kalau kita selalu mencemuh pemegang jawatan dalam parti kononnya mereka menyekat peluang golongan muda, jangan pula kita berbuat perkara yang sama dalam dunia blogging.

Mungkin elok dibaca tulisan Keris 7 Lok 'KakiTerbang' - Mahu Fitnah Apa Lagi? dan Kulaan Niring KakiTerbang Sudah Tukar Jadi KakiFitnah!!!!. Sepatutnya sebagai blogger otai, kita menjadi contoh dan sama-sama memberi galakan kepada mereka, bukannya mematahkan semangat mereka dengan memfitnah mereka sesuka hati.]

[Video] UMB-TV Hebat! @RazaliIbrahim menjawab tentang Pindaan AUKU dengan meyakinkan #PAUmno @NajibRazak

Posted: 08 Dec 2011 05:07 AM PST

Kerajaan PR zalim, cukai pintu tak turun, tapi sewa naik 70 - 100%? #saveSgor #PenyamunRakyat

Posted: 08 Dec 2011 01:01 AM PSTMogok peniaga bukti kegagalan kerajaan PR

Dipetik dari blog Hak Malaysia

Kecoh bila 3 bangunan PKNS dijual pada 2 bulan lepas kepada Amanah Raya Real Estate Investment Trust (ARREIT) dan sewa akan dinaikkan mengikut surat yang bertarikh 12 September.


Pada 6 Disember, Bernama pula mendedahkan tindakan anak syarikat kerajaan negeri itu yang menaikkan sewa setinggi 70 hingga 100 peratus dari kadar sewaan asal melalui notis singkat 2 hingga 7 hari.


Akibat tindakan zalim dan tidak berperikemanusiaan ini, Persatuan Peniaga-peniaga Kompleks Perbadanan Kemajuan Negeri menfailkan injuksi bagi menghalang PKNS menaikkan harga sebab PKNS tidak mampu berunding dengan peniaga. Dikhabarkan kira-kira 100 peniaga berkumpul dan mengiringi YDP Persatuan mereka dan peguam ke Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi.


Didakwa juga anak syarikat kerajaan negeri Selangor langsung tidak menjalankan sebarang kerja penyelenggara dan membaik pulih kemudahan di kompleks ini seperti yang tertera di dalam kontrak sebelum ini.

Hakikatnya:

  • Kerajaan PR tidak mempedulikan hak rakyat dan kebajikan peniaga di dalam negeri ini.
  • Janji untuk memberikan kesejahteraan kepada rakyat dengan rencana ekonomi baru hanyalah penipuan semata-mata.
  • Penjualan aset kepada ARREIT itu menunjukkan bahawa kegagalan PKNS untuk membangunkan peniaga-peniaga kecil
  • Dengan gaji pegawai yang tinggi sehingga RM20,000 kenapakah PKNS masih tidak produktif dalam membantu rakyat dan membangunkan ekonomi rakyat marhein?

MB Janji Selesai 4 hari - Rakyat tersiksa rumah tak siap, rumah sementara dilanda banjir #saveSgor #PenipuRakyat

Posted: 07 Dec 2011 10:28 PM PSTImbas kembali - Kira-kira 50 pembeli Rumah Kos Rendah (RKR) Peter Brickworks E PJS 1 berkumpul di Bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) untuk bertemu dengan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim bagi menyelesaikan masalah rumah mereka yang masih belum dibina pihak pemaju.

Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Pembeli Blok E PJS 1, S.Sugumaran, pihaknya telah bertemu dengan Menteri Besar pada 16 Jun lalu semasa Mesyuarat Majlis Tindakan Ekonomi Selangor (MTES) dan beliau berjanji akan menyelesaikan masalah tersebut dalam empat hari.

"Selepas lima bulan masa berlalu namun tiada sebarang tindakan konkrit telah diambil oleh mana-mana pihak bagi menyelesaikan masalah kami. Kita telah empat kali menghantar surat kepada Menteri Besar iaitu pada 13 Jun, 19 Ogos, 26 September dan terbaru 8 November namun masih tiada jawapan bagi surat-surat tersebut," ujarnya selepas mengadakan demonstrasi secara aman di sini hari ini.

Tambahnya, pihaknya hairan mengapa Menteri Besar mengambil masa yang lama bagi menyelesaikan masalah mereka tetapi dalam masa 30 hari boleh menarik balik arahan menghentikan kerja (stop work order) bagi pembinaan projek kondominium mewah.

Jelasnya lagi, mereka telah bertemu dengan Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) bagi menyelesaikan masalah Rumah Panjang PJS 1 yang kini menjadi rumah sementara mereka sebelum dapat menghuni Blok E yang masih terbengkalai.

"Dalam lima bulan ini sudah tiga kali banjir berlaku di rumah kami akibat penutupan longkang besar oleh pihak pemaju dan air yang bertakung selepas banjir reda menimbulkan banyak masalah kesihatan kepada penduduk setempat," katanya.

Beliau menambah, pihaknya telah bertemu dengan MBPJ bagi menyelesaikan masalah banjir namun sehingga kini masalah tersebut gagal ditangani dengan sempurna oleh mereka.

Sementara itu, kumpulan tersebut yang mahu menemui Menteri Besar menolak dari membincangkan masalah tersebut dengan Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan dan Setinggan, Iskandar Samad yang hadir bertemu kumpulan tersebut di hadapan pintu pagar SUK.

Setelah didesak, Iskandar bersetuju hanya 12 orang dari kumpulan tersebut dibenarkan bertemu Menteri Besar selepas sessi Dewan Undangan Negeri (DUN) berhenti untuk makan tengahari kira-kira 2.00 petang.

Sugumaran yang ditemui selepas pertemuan tersebut memberitahu, Menteri Besar meminta tempoh seminggu lagi untuk perkara tersebut diselesaikan selepas mereka berbincang.

* Terima kasih Media UMNO dan UMNO-Online

[Video] Pesanan YB @KhairyKJ kepada pejuang siber pro-BN #PAUmno

Posted: 07 Dec 2011 07:58 PM PST

Mahkamah Oregon putuskan Ber`blog' bukan Kewartawanan

Posted: 07 Dec 2011 06:45 PM PST

Getty Images


Oregon Court Rules Blogging Isn't Journalism
By Graeme McMillan | @graemem | December 7, 2011 | 1

Finally, all of my fears about the legitimacy of my chosen career have paid off with the news that a federal judge in Portland, Oregon–the very city in which I live!–has ruled that blogging does not, in fact, equal journalism, and that bloggers are not necessarily deserving of the moral and legal protections that "real" journalists are given.

Judge Marco Hernandez has ruled against Chrystal Cox, who describes herself as an "Investigative Blogger Exposing Corruption", in a defamation case brought by the Obsidian Finance Group. Citing a confidential source as the starting point for the claims she had made, Cox believed that she was protected by Oregon's Shield Law, which allows for journalists' anonymous sources to keep their anonymity. Judge Hernandez, however, disagreed.

(MORE: How the Internet Evolves to Overcome Censorship)

Hernandez ruled that the Shield Law is limited to traditional media (broadcast news, newspapers and magazines), adding that Cox has failed to show that she has any evidence of an education in journalism or "any credential of proof of any affliliation with a recognized news entity." As a result, she now faces a potential $2.5 million judgment and, unsurprisingly, plans to appeal.

This is the second ruling in recent months that complicates the issue of digital journalism and anonymity; in June, the New Jersey Supreme Court ruled that online discussion forum postings by journalists are similarly not covered by that state's Shield Law. The solution is clear: Don't say anything online that you're not willing to defend in court… but if you have a chance to attribute statements blindly in print or television, go crazy.

Read more: http://techland.time.com/2011/12/07/oregon-court-rules-blogging-isnt-journalism/#ixzz1fsqF4hdT

Pakar - Banjir besar di Kajang kerana kelalaian pembangkang? #MBmalas #saveSgor

Posted: 07 Dec 2011 04:13 PM PSTSah! Punca Banjir Di Kajang Kerana Kegagalan PKR.
Posted on Rabu, 7 Disember 2011by MymassaVoice in


Flood mitigation project delays root cause of Kajang flood

GEORGE TOWN, Dec 6 — Delays to the flood mitigation project at Sungai Jelok, Kajang were the main contributing factor that led to last Friday's flash flood in the township, Bernama Online reported this evening.

Hydrology and Water Resources director Hanapi Mohamad Noor told the news portal the project, which began a year ago, stalled over the Kajang Municipal Council's failure to relocate 21 shops by the riverbank.

The project was originally projected to take six months to complete, he added.

He also said that the practice of using the river as a dumping ground for rubbish was another contributing factor to the flash flood.

The resulting build-up of rubbish, coupled with the fact the bridge is only about two metres above the water level, caused the river to overflow its banks on Friday.

An hours-long heavy downpour that started at 3pm on Friday inundated the township of Kajang with floodwater that rose to a height of 1.5 metres.


Punca banjir kilat di Kajang dari pakar:

1. Kegagalan melaksanakan projek mitigasi banjir sejak setahun yang lalu (siapa yang memerintah ketika itu?)

2. Pencemaran sungai dengan sampah sarap yang disebabkan oleh pertukaran kontraktor angkat sampah.


*Kajang oh Kajang. Malang nasib mu di bawah pakatan pembangkang.

Kata Pakteh...!!

Posted: 08 Dec 2011 01:16 PM PST

Kata Pakteh...!!


Memang BN akan menang besar sunguh...ini betoi2 ni.

Posted: 07 Dec 2011 11:56 PM PST

Ramai jugak yang tanya Pakteh, awat nampak comfident semacam ja?. laaa...Pakteh nak confident ka atau nak rasa takut ka...itu atas diri Pakteh. Buat masa la ni...Pakteh sangat yakin dan percaya BN akan menang besar.
Menarik jugak bila perasaan BN akan menang besar di Kedah ini turut dikongsi oleh rakan2 dari puak pembangkang.

Dengarnya hari ni taklimat berkaitan SBPA mula dibuat. Guru2 bersorak riang namun ada jugak kakitangan yang kurang bersyukur masih merasakan apa yang dibuat tidak memadai. Mereka mahukan gaji yang sama dengan DS Najib. Wahai manusia...bersyukurlah..

Hari ini juga Pakteh mengambil kesempatan untuk mengucapkan tahniah kepada PAS KELANTAN kerana berjaya membina sebuah masjid selepas lebih 20 tahun memerintah Kelantan.
Teramat hebat cara pemerintahan Nik Aziz, Sejak sekian lama dilaungkan "MEMBANGUN BERSAMA ISLAM" hehehe hanya sebuah masjid. Pakteh tidak sangka apa yang dibualkan sejak lebih 10 tahun rupa2nya benar. Dulu ditahun 2004, Pas dikatakan tidak pernah membina walau sebuah masjid di Kelantan. Rupa2nya BENAR....hanya selepas 2005 baru wujud sebuah masjid hasil usaha PAS. Tahniah tahniah dan tahniah...hehe...

Eh eh...bagaimana mungkin pemerintah yang berslogankan MEMBANGUN BERSAMA ISLAM tidak menyediakan Masjid untuk rakyatnya beribadat? hairan bin ajaib bin pelik...
Wahai saudara2 dari PAS....Masjid ada tetapi dibina oleh KERAJAAN PUSAT yang Perdana Menterinya dari UMNO. Anda kira berapa masjid yang ada dan nilaikan sendiri secara jujur pendirian anda. hehe

Kedah?
Pedulikan apa nak jadi dengan Kedah. Disaat berita melaporkan UDA Holding buat JV dengan PKENps di Perlis untuk majukan tanah bumiputera dan dijadikan KOMPLEKS BELI BELAH bumiputera....Surau tanah wakaf diserahkan kepada pemaju kafir oleh MB Kedah.

Bukankah ini petanda jatuhnya PAS Kedah?. Ya..hangpa bulih buat apa hangpa suka kerana kini anda pemerintah...sebagai negara demokrasi...Pakteh terima hakikat itu tetapi harus diingat...rakyat bawahan marah bila tanah wakaf diperdagangkan oleh PAS. Rakyat bawahan tidak faham apa penjelasan anda...fikir2kan....

Kegagalan MB Kedah mengawal emosi memang tersangat jelas memaparkan ketidakupayaan beliau menjadi peneraju di Kedah. Amat malang Kulim Hi-Tech yang dibangunkan dengan kos yang bukan sedikit menjadi lesu tidak bermaya hasil buah tangan pimpinan PAS Kedah. Rakyat amat sedar akan hal ini...nahas nanti dalam PRU13.

Air oh air...
Amat pelik air kosong yang diminta...air teh susu yang diberi...siap sekali pakej dengan pasir dan batu...wow...memang hebat pengurusan air SADA. Tahniah...tahniah...Rakyat tidak mendengar penjelasan anda tetapi Pakteh yakin...ini boleh menjadi penyebab PAS disingkir dengan teruk dalam PRU13.

Soal berbini banyak tu hal peribadi...Pakteh takkan sentuh tapi....kesannya agak meletop di kampung-kampung. Teruskan tambah cawangan...kalau sampai 4 lagi bagus.

Syarikat milikan kerajaan menjadi seperti hilang arah apabila banyak diantaranya dipecah masuk oleh orang2 tidak berkelayakan dan tidak tahu bekerja. Rakyat kumpulan peniaga memerhati hal ini dan mesej mereka jelas....hangpa memang kaki rembat duit. Percaya?....semaklah apa dah jadi dengan YIKED....syarikat yang jika diurus dengan elok boleh sukses..

Akhirnya...amat hebat untuk melihat bahawa PAS ketandusan winnable candidate di Kedah. Pakteh amat yakin Pas akan meletakkan calon BUKAN ANAK TEMPATAN di beberapa tempat di Kedah...DAN...INGAT........padah menanti untuk calon sebegini. MB AZIZAN sendiri dah merasai nikmat calon luar 2004 di Parlimen Sik.

Aura kini secara realitinya...BN akan menang besar. PAS hanya digula-gulakan oleh Anwar Ibrahim bahawa mereka akan menang. Gula2 sebegitu dan tak laku kepada rakyat biasa. Rakyat dah muak....Gula2 sebegitu adalah beracun. Amat malang jika MB Azizan termakan gula2 beracun Anwar Ibrahim.

Cucu Tok Selampit

Posted: 08 Dec 2011 01:13 PM PST

Cucu Tok Selampit


Anak-Anak Ikan AnuWar Ibrahim Berdemo Di Seri Perdana

Posted: 07 Dec 2011 10:00 PM PST


Nak dikatakan bangang, sekumpulan anak muda di atas adalah merupakan mahasiswa-mahasiswa di Universiti. Namun inilah hakikatnya. Tak ada jalan lainkah untuk menyampaikan memorandum dan menyampaikan surat jemputan rasmi selain dari berdemo? Inikah yang dipelajari sedari kecil tentang adab bertemu dengan pemimpin? Kalau tidak hormatkan pemimpin sekalipun, bukankah kita diajar menghormati orang yang lebih tua?

Semalam, sekumpulan mahasiswa yang apabila dibilang jari tangan dan jari kaki tidak sampai 20 orang,  bertindak menghantar surat jemputan rasmi kepada Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak untuk berforum dengan Ketua Pembangkang, DS AnuWar Ibrahim, berhubung kebebasan akademik dan masa depan negara.

Kita tahu anak muda yang mengelarkan diri mereka sebagai Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) adalah sekumpulan anak muda mahasiswa yang kebanyakkannya berbangsa Melayu, seringkali dipergunakan oleh puak-puak P"Gay"R untuk menimbulkan kekacauan. Saya berani bertaruh, kebanyakan daripada mereka tidak cemerlang dalam pelajaran kerana terlalu taksub dengan politik kepartian. Kalau tidak percaya, cuba semak berapa CGPA anak-anak ikan seperti di dalam gambar di atas.

Jadi tidak hairanlah AnuWar Ibrahim sendiri sudah memberi kesediaannya kepada pihak penganjur untuk berforum. Apa tidaknya. Beliaulah tok dalang yang mengerakkan pelajar-pelajar yang kurang matang ini. Tujuannya hanya satu iaitu untuk memburuk-burukkan DS Najib yang pastinya akan menolak desakan golongan picisan ini. Bukan seperti Ketua Pembangkang yang kerja hanya ke luar negara dan berceramah, jadual DS Najib penuh dengan agenda untuk membangunkan negara dan Rakyat.

Tak payahlah sibuk hendak memansuhkan AUKU. Belum dimansuhkan pun, pembangkang sudah mula meresapi ke dalam kampus-kampus untuk merosakkan minda mahasiswa. Kesihan ibu bapa yang menghantar anak ke menara gading supaya dapat melihat anak tersebut dapat merubah nasib keluarga. Malangnya, nasib keluarga tidak berubah, nasib pelajar-pelajar ini pula yang terubah dengan pengaruh negatif yang dibawa oleh AnuWar Ibrahim.

Tony Firnonedoes - Now Everyone Can Yamseeng!

Posted: 07 Dec 2011 05:00 PM PST


Spare a thought for Uncle Tony F, Chief Executive of 'AirBasia'.


Arriving in a hotel in KL Sentral he went to the bar and asked for a pint of draught Guinness. The barman nodded and said, "That will be one Ringgit please, Uncle Tony." Somewhat taken aback, Uncle Tony replied, "That's very cheap," and handed over his money. 

"Well, we try to stay ahead of the competition", said the barman. "And we are serving free pints every Wednesday evening from 6 until 8. We have the cheapest draught in Asia" 

"That is remarkable value" Uncle Tony comments.

"I see you don't seem to have a glass, so you'll probably need one of ours. That will be 3 Ringgit please." Uncle Toni scowled, but paid up. He took his drink and walked towards a seat. 

"Ah, you want to sit down?" said the barman. "That'll be an extra 2 Ringgit. You could have pre-book the seat, and it would have only cost you a Ringgit." 

"I think you may to be too big for the seat sir, can I ask you to sit in this frame please." Uncle Tony attempts to sit down but the frame is too small and when he can't squeeze in he complains, "Nobody would fit in that little frame." 

"I'm afraid if you can't fit in the frame you'll have to pay an extra surcharge of RM4 for your seat Sir." Tony swore to himself, but paid up.

"I see that you have brought your laptop with you?" added the barman. "And since that wasn't pre-booked either, that will be another 3 Ringgit. And may I remind you Sir, our company policy do not allow outside food."

Uncle Tony was so annoyed that he walked back to the bar, slammed his drink on the counter, and yelled, "This is ridiculous, I want to speak to the manager."

"Ah, I see you want to use the counter," says the barman, "that will be 2 Ringgit please." Uncle's face was red with rage. "Do you know who I am?" 

"Of course I do Mr Firnonedoes." 

"I've had enough, What sort of Hotel is this? I come in for a quiet drink and you treat me like this. I insist on speaking to a manager!" 

"Here is his e-mail address, or if you wish, you can contact him between 9.00 and 9.10 every morning, Monday to Tuesday at this free phone number. Calls are free, until they are answered, then there is a talking charge of only 10 sen per second provided you use Toony Talk using other mobile carriers would incur our normal charges of 30 sen per second."

"I will never use this bar again" 

"OK Sir, but remember, we are the only bar in Asia selling pints for one Ringgit. So that Now Everyone Can Yamseeng! "

Duke of UMNO

Posted: 08 Dec 2011 01:13 PM PST

Duke of UMNO


GEMPARRR..!!! TERESA KOK BUKTIKAN DAP ADALAH PARTI PALING RACIST..!!!

Posted: 08 Dec 2011 07:56 AM PST

teresa signboard

Baru-baru ini kecoh di dada akhbar mengenai DAP yang dikatakan sebagai sebuah parti yang mengamalkan dasar perkauman yang tebal di negara berbilang bangsa ini. Dalam ertikata lain, DAP lebih menyebelahi kaum Cina di dalam apa saja aspek dasar mereka.

Mungkin pemimpin-pemimpin DAP akan tampil menafikan dakwaan itu meskipun dalil dan bukti menunjukkan yang sebaliknya.

Sebagai contoh, Kampung Tengah yang berada di dalam kawasan DUN Kinrara di bawah penguasaan DAP melalui ADUNnya, Teresa Kok, sedang menghadapi masalah besar ekoran sebuah jambatan di kampung tersebut hampir roboh.

Menurut sumber, penduduk kampung berkenaan telah pergi bertemu sendiri dengan Teresa Kok dan pembantu peribadinya bagi memohon agar jambatan tersebut diperbaiki segera. Mereka bimbang sekiranya jambatan tersebut runtuh dan mengakibat kemalangan kepada penduduk kampung tersebut.

Namun, sehingga kini, dikhabarkan tiada tindakan pun yang diambil oleh Teresa bagi menyelesaikan masalah tersebut.

Kemana Teresa Kok sebenarnya?

Rupanya Teresa Kok sedang sebok melayan kaum Cina di kawasannya…

Baru-baru ini di dalam blognya, Teresa Kok menceritakan bagaimana "sebok"nya dia mengunjungi seorang budak Cina berumur 10 tahun yang sakit "scoliosis". Mungkin nak tunjuk prihatin dan banyak duit, Teresa Kok menulis cheque kepada budak tersebut. Tak mengapalah. Baguslah sebab dia tolong budak Cina itu…

Semalam pula, dia "sebok" lagi! Kali ini, Teresa Kok "sebok" mengiringi "boypren"nya, MB Selangor, Khalid "gagap", merasmikan majlis pecah tanah di SJK Cina Sin Ming bagi menambah lagi blok sekolah Cina tersebut. Syabas! Untuk kaum "Cina" lagi…

Bagaimana dengan jambatan di Kampung Tengah? Menurut sumber, Teresa Kok mahupun wakilnya tidak langsung berkunjung ke kampung itu untuk meninjau keadaan jambatan yang rosak tersebut. Apakah kerana kampung itu kampung orang Melayu maka Teresa Kok enggan melayan permintaan rakyat di kawasannya?

Apakah Teresa mahu menunggu beberapa orang penduduk Melayu di kampung itu meninggal dunia akibat jambatan runtuh maka barulah dia terhegeh-hegeh menunjukkan muka di Kampung Tengah?

Saya percaya, sekiranya kampung berkenaan merupakan sebuah perkampungan kaum Cina, tak payah diminta pun Teresa Kok akan datang membetulkan jambatan tersebut. Tak payah suruh pun, Teresa Kok akan sukarela dan berbangga menolong kaumnya sendiri.

Itulah sifat dan sikap yang ada pada pemimpin DAP. Sekiranya ianya menyentuh soal bangsa Melayu, maka ia akan diperlambat-lambatkan. Namun sekiranya ia bersangkutan dengan kepentingan masyarakat Cina, tengah malam pun mereka sanggup datang hulur bantuan!

Jika orang mendakwa DAP parti rasis dan tebal perkaumannya, maka pemimpin parti itu akan melatah dan menafikan. Namun realiti apa yang berlaku jelas menunjukkan bahawa memang benar DAP parti rasis! Apa lagi yang mahu dinafikan?


Sumber: klik sini

GEMPARRR..!!! GADIS BERBOGEL TIDUR DENGAN BABI..!!! AMBIGA BILA LAGI NAK BUAT MACAM NI..???

Posted: 08 Dec 2011 06:39 AM PSTNi dah kira tahap takde kerja berfaedah lain la minah ni nak buat?! Sampai tidur bodel dengan babi??? Nasib baik tak "main" dengan babi-babi tu je...

Well, bila lagi Ambiga nak tiru aksi ni? Rasanya, babi pun takut nak dekat dengan Ambiga nihhh...hahahahaaaa...!!!

Wanita Sanggup Tidur Berbogel Dengan Babi Demi Seni!

Dunia akhir zaman. Dunia kita makin tua, pelbagai kerosakan semakin menjadi-jadi di muka bumi ini.

Antaranya seorang pelajar wanita berasal dari Korea yang sanggup tidur dengan babi, maaf, TIDUR BERBOGEL DENGAN BABI. Semuanya dilakukan atas nama seni.


Miru Kim 'meluangkan masa' 104 jam tinggal bersama dua ekor babi di dalam bilik di bahagian depan sebuah galeri, Art Basel Miami 2011

Para pengunjung boleh melihatnya berbogel bersama babi melalui sebuah tingkap.

Selama empat hari dia tinggal, makan, dan tidur bersama dua ekor babi di dalam sebuah bilik kaca.

Wanita Sanggup Tidur Berbogel Dengan Babi Demi Seni

Kim, yang juga merupakan anak kepada seorang ahli falsafah Korea itu mula terkenal sejak dia mengambil gambar-gambar bogel dirinya sendiri di tempat-tempat ganjil seperti kilang usang, terowong, dan jambatan.

Ujarnya, kerja yang dilakukan itu membantunya untuk mengatasi ketakutannya — "Ketakutan terhadap kegelapan, bahaya dan ketakutan terhadap kekotoran".

Dia mendapat idea untuk mengadakan pameran seni yang diberi nama "I like pig and pig like me" (Saya suka babi dan babi suka saya) itu selepas membaca sebuah buku seorang ahli falsafah, Michel Serres.

Begitulah kisah bagaimana teruknya manusia-manusia di akhir zaman.

Harus diingat, Kim bukannya bodoh…dia merupakan bekas pelajar perubatan lagi tetapi nampaknya dia meletakkan dirinya pada martabat yang paling hina dan keji.

Sesuatu yang pasti, ada ramai lagi 'Kim' di luar sana tetapi dalam bentuk dan sudut yang berbeza.

Semoga Allah menghindarkan kita dari segala perbuatan yang cela dan hina seperti ini, baik daripada segi kelakuan, mahupun pemikiran! -Mynewshub.my

GEMPARRR..!!! SKANDAL CHEGU BARD TERBONGKARRR..??? TIK TOK..TIK TOK..TIK TOK...

Posted: 08 Dec 2011 04:36 AM PST


Untuk makluman, Chegu Bard akan diserang bertali arus dalam tempoh terdekat. Serangan awal yang membongkarkan skandal mamat yang suka fitnah orang tu dah tersiar di blog GAP di sini dan blog MIK di sini.

Malah rakan blogger, Gomo pun sudah menyatakan dia akan "meletupkan" Chegu Bard dengan video eksklusif tidak lama lagi, klik di sini. Khabarnya, kerana takut "rahsia gelap"nya terbongkar, Chegu Bard telah cuba membeli Gomo! Perghhhh..!!! Tapi Gomo kata, dia tak jual diri...! Heh!!!

Abis la Chegu Bard lepas ni. Tu laaa..suak sangat tabur fitnah sana sini. Skang ni orang nak dedah dah rahsia peribadi Chegu Bard. Itu bukan fitnah lagi..siap ada bukti lagi haaaa...hehehehe...tungguuuuu..!!!

PANASSS..!!! MALAY MAIL, MALAYSIAKINI & MOLE.MY DAH BERSEKUTU PULAK..?

Posted: 08 Dec 2011 03:09 AM PST


Rasanya, ada "pihak" yang telah menunjukkan "true colours"nya yang sebenar...

Sebelum ini "pihak" itu dikatakan pro-Kerajaan. Bagaimanapun, dengan apa yang tersiar di Malaysiakini jelas menunjukkan pihak yang berada di belakang tabir Malay Mail dan Mole.my bersekongkol dengan media pro-pembangkang itu.

Pertamanya, kita perlu tahu siapa di belakang The Malay Mail? Kemudian, kita lihat pula siapa di belakang Mole.my? Dan mengapa mereka memilih untuk bersekutu dengan sebuah media yang sangat pro kepada pembangkang.

Aku harap, pihak yang berkaitan dapat menjawab hal ini. Thank you.

P/s: Katanya mintak fund dari K'jaan, tapi tak dapat? Mungkinkah disebabkan itu mereka "beralih arah" kepada pembangkang? Banyak ke dapat fund? Heh?

GEMPARRR..!!! SAIFUDDIN DOLAH AKAN "DIBELASAH" SAIFUDDIN MUKA LOBANG MALAM NI..???

Posted: 08 Dec 2011 01:02 AM PST

wacana saifuddin

Dilaporkan bahawa malam ini adakan diadakan satu debat wacana yang bertajuk "Pilihanraya Umum ke-13: BN atau PR?" dan bakal diadakan di Kota Bharu, Kelantan. Antara panel yang terpilih ialah Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Saifuddin Abdullah, Setiausaha PKR, Saifuddin Nasution, Pensyarah UM, Prof Madya Abu Hassan Hasbullah dan Pensyarah UKM, Prof Madya Shamsul Adabi Mamat.

Pada mulanya, saya rasa teruja juga mahu menonton wacana ini. Namun, bila mengetahui Saifuddin Abdullah yang mewakili UMNO, saya batalkan terus hasrat tersebut. Bukanlah kerana kurang senang atau benci pada Saifuddin Abdullah, namun saya merasakan beliau kurang layak untuk bertempur secara bersemuka dengan Saifuddin Nasution.

Pertamanya, tidak ada tokoh UMNO lain kah yang mahu dihantar untuk berwacana? Saya percaya, sekiranya Saifuddin Abdullah tersilap langkah malam ini, sudah tentu semua jari akan menuding kepada UMNO. Saya percaya, sekiranya Saifuddin Abdullah gagal menyakinkan penonton malam ini, ia bakal dijadikan modal pembangkang sehingga ke PRU ke-13 kelak.

Keduanya, wacana tersebut adalah anjuran media yang sememangnya terkenal dengan pro-pembangkang iaitu Harakah, Malaysiakini dan KTV (media baru, bukan pusat karaoke tahu!). Malah, katanya wacana itu akan disiarkan secara langsung oleh myKelantan.tv.

Sebagaimana kita tahu, media tidak wajar berpartisan atau menyebelahi mana-mana pihak. Ia melaporkan apa yang sebetulnya. Namun, media juga pandai memanipulasi isu dan menghangatkan sesuatu yang patutnya tak menjadi isu pun! Sekiranya Saifuddin Abdullah tersilap kata malam ini, nescaya teruklah UMNO-BN selepas itu…

Persoalannya, jika sebelum ini pun media-media pro-pembangkang itu sering memanipulasi cerita dan kata-kata memburuk-burukkan UMNO dan BN, apakah Saifuddin Abdullah fikir beliau tidak akan terlepas dari manipulasi pembangkang malam ini? Sebelum ini, biar bagaimana betul sekalipun UMNO atau BN, mereka akan tetap menyalahkan Kerajaan juga.

Justeru itu, atas alasan apa pula Saifuddin Abdullah rasa beliau tidak akan dimanipulasi malam ini?

Ketiganya, wacana tersebut bakal diadakan di gelanggang lawan. Bukanlah kita takut atau gentar untuk bertempur minda di pentas musuh. Namun, saya percaya bahawa dengan pentas yang dikuasai lawan, "tuan rumah" mampu melakukan apa saja termasuk mensabotaj musuhnya sama ada secara sedar atau tidak. Kelebihan berpihak kepada pihak "tuan rumah"…

Sebagai contoh, sudah tentu wacana-wacana tersebut akan dihadiri oleh puak-puak pembangkang, khususnya puak-puak PAS yang terkenal dengan samseng dan "gedebe" membuta tuli. Jika Saifuddin Abdullah berjaya mematahkan hujah lawan pun malam ini, belum tentu lagi kenderaannya yang diletakkan diluar dewan akan "selamat".

Sejarah dan insiden sebelum ini menyaksikan puak-puak pembangkang tidak punya rasa bersalah untuk mensabotaj kenderaan atau mencederakan pemimpin UMNO atau BN. Kalau dah "gedebe" tak tentu pasal tu, memang hodoh sikapnya…

Justeru itu, saya fikir, biar seilmiah mana sekali pun wacana malam ini, selagi ia bercampur dengan elemen berat sebelah dan provokasi yang tidak kesudahan, sudah tentu ia akan merugikan UMNO atau BN. Hairan pula saya, mengapa Saifuddin Abdullah menerima jemputan wacana itu? Apa niatnya…?

Saya lebih berminat untuk hadir wacana terbitan Sinar Harian di Karangkraf di Shah Alam memandangkan medium itu dilihat neutral meskipun pernah beberapa kali panas apabila berlaku provokasi ketika sesi soal jawab diadakan. Bagaimanapun, ia masih terkawal dan bersifat neutral berbanding wacana yang dianjurkan pembangkang malam ini.

Apa pula kata anda?

GEMPARRR..!!! WANG ZAKAT SELANGOR DIRAMPOK KHALID GAGAP..???

Posted: 07 Dec 2011 11:01 PM PST

zakatkhalidsamad

Tidak dapat tidak, jari jemari saya tetap tidak senang selagi tidak bertanyakan tentang perihal penyelewengan yang dikatakan terjadi kepada Lembaga Zakat Selangor (LZS), sebagaimana yang saya baca di sebuah laman blog di sini. Memang saya tak puas hati selagi tidak dapat jawapan yang memuaskan hati, terutamanya tentang hal yang bersangkutan dengan umat Islam.

Menurut blog tersebut, bersumberkan dari seorang pegawai pengurus kutipan zakat negeri Selangor, kisah penyelewengan wang zakat Selangor telah menjadi buah mulut di IPTA-IPTA, khususnya oleh golongan yang dipertanggungjawabkan menguruskan kutipan zakat di negeri itu.

Apa yang mengejutkan, meskipun kutipan zakat di negeri maju itu mencatatkan kutipan beratus juta ringgit setahun, masih ramai lagi golongan yang wajar menerima wang zakat tidak mendapat wang tersebut. Lebih mengejutkan lagi, masalah itu dikatakan berpunca dari wang zakat yang tidak mencukupi!

Hai? Takkanlah wang zakat yang tercatit berjumlah RM ratusan juta tapi tak cukup lagi untuk memberikan bantuan kepada golongan yang memerlukan?

Selain itu, memberikan contoh wang zakat yang berjaya dikutip pada tahun 2010 yang berjumlah RM336.80 juta, sumber berkenaan menyatakan akaun LZS masih lagi mencatat defisit lebih RM10 juta! Kemana perginya wang zakat tersebut?

Peliknya, ketua pengurus kutipan zakat di IPTA sumber blog berkenaan mengamuk sakan bila "rahsia" ini terbongkar? Mengeruhkan keadaan lagi apabila diberitahu bahawa banyak syarikat-syarikat besar yang tidak mahu lagi membayar zakat secara terus kepada LZS, dan mengambil inisiatif sendiri memberikan zakat secara terus kepada fakir miskin.

Khabarnya, ada tangan-tangan ghaib dari Kerajaan Negeri Selangor yang menyelewengkan wang zakat berkenaan, betukah begitu? Menurut sumber itu, wang zakat Selangor telah dipohon oleh segelintir pihak yang berkepentingan kononnya mahu membuat "pembangunan agama" dan diberikan kepada fakir miskin di kawasan mereka.

Malangnya, dikatakan hanya segelintir saja yang merasa wang zakat tersebut dan selebihnya digunakan untuk kepentingan peribadi dan menampung kos pergerakan-pergerakan politik mereka, betulkah begitu?

Saya tidaklah mahu menuduh dan penulisan kali ini lebih kepada sifat bertanya tentang hakikat sebenar. Saya memohon kepada mana-mana pihak yang punya saluran untuk menyiasat atau melaporkan segera perkara ini kepada pihak SPRM untuk siasatan lanjut memandangkan disyaki terdapat "kebocoran teruk" pada ratusan juta wang zakat Selangor.

Ini adalah demi kepentingan umat Islam negeri Selangor dan tiada kena mengena dengan soal politik. Ahli UMNO, PAS, PKR mahupun DAP atau apa pun fahaman politik mereka, saya percaya mereka sayang pada Islam selagi mereka beragama Islam. Justeru itu, saya menyeru agar perkara ini diberi perhatian sewajarnya.


Sumber: Klik Sini

Kelantan 1990 – 2011: Hanya Bina Sebuah Masjid Saja..?

Posted: 07 Dec 2011 09:07 PM PST

masjid CHina

Digelar Serambi Mekah, Kelantan hanya mampu berbangga dengan sejarah silamnya yang terkenal dengan para alim ulama yang giat menubuhkan pusat pengajian tidak rasmi atau lebih dikenali sebagai "sekolah pondok". Selain itu, nama-nama tokoh ulama seperti Tok Kenali dan sebagainya kini hanya tinggal namanya saja untuk dibangga-banggakan.

Bagaimanapun, sejak tahun 1990, iaitu selepas Kelantan terlepas ke tangan PAS, tidak sebiji pun rumah Allah atau masjid yang dibina di negari itu kecuali sebuah sahaja. Dan satu-satunya masjid yang dibina itu ialah Masjid Jubli Perak atau lebih dikenali sebagai Masjid China yang dibina atas ilham "nabi terbaru PAS", Nik Aziz Nik Mat selepas kembali dari makan angin di negara tembok besar itu.

Itu pun, masjid tersebut menelan belanja yang mahal dengan harga RM9.5 juta pada harga pasaran yang dibina bermula pada tahun 2005 dan siap pada tahun 2009. Buat masjid sebuah pun mengambil masa sampai empat tahun untuk disiapkan? Tak tahulah berapa banyak peruntukan yang "bocor" dalammasa empat tahun pembinaannya itu…

Memang pelik apabila Kelantan yang terkenal dengan majoriti penduduknya adalah bangsa Melayu beragama Islam tidak menambah bilangan masjid di negeri "Serambi Mekah" itu. Walhal, pusat-pusat hiburan, kelab malam, premis judi dan rumah urut, malah rumah pelacuran tumbuh bagai cendawan di negeri Cik Siti Wan Kembang itu…

Memanglah. Masjid lebih afdhal untuk diimarahkan. Namun di Kelantan, meskipun dengan bilangan masjid yang sedikit, hanya segelintir dari yang sedikit itu saja yang diimarahkan. Yang lain-lain itu bagaikan "hidup segan mati tak mahu"! Solat lima waktunya dihadiri jemaah yang memenuhi satu saf sahaja. Malah ada kalanya, hanya ada imam, bilal, tok siak dan seorang dua AJK masjid sahaja.

Sebenarnya, mengenai bilangan masjid yang dibina di Kelantan ini diperakui sendir oleh Exco Kerajaan Negeri, Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan Negeri, Abdul Fatah Harun, yang menyatakan bahawa selain Masjid China itu, semua masjid dibina oleh Kerajaan BN. Jadi tak payah nak dinafikan lagi fakta itu.

Cuma yang musykilnya, mengapa satu sahaja yang dibina? Sengkek sangatkah Kerajaan Negeri Kelantan? Sedangkan pembinaan kuil, berhala dan rumah ibadat lain pun diberikan peruntukan oleh Kerajaan Negeri pimpinan Mursyidul Am PAS itu, mengapa pula umat Islam yang majoriti tinggal dinegeri itu dinafikan hak pembinaan rumah ibadahnya?

Saya pernah menemui sebuah keluarga yang merupakan penyokong kuat PAS. Mereka marah pada kepimpinan PAS Kelantan kerana tidak membina masjid baru. Namun oleh kerana "wala" pada pemimpin, maka mereka terpaksa memberi undi pada PAS, walaupun PAS tidak mengimarahkan Islam di negeri itu…

Apa nak buat…dah dapat Kerajaan yang dipimpin oleh pemimpin yang tak tahu memimpin. Dah dapat seorang MB yang selalu bagi "excuses". Dah dapat seorang "mursyidul am" yang tidak memberikan "irsyad" yang benar…maka begitulah jadinya…


Sumber: klik sini

PANASSS..!!! PAKATAN HARAM SUDAH LAYAK DI"MUZIUM"KAN..!!!

Posted: 07 Dec 2011 07:09 PM PST

Semakin dekat dengan tempoh pilihanraya umum ke 13, semakin banyak persepsi yang timbul mengenai prestasi Pakatan Rakyat dan juga Barisan Nasional. Diatas kertas, kita melihat Barisan Nasional melalui kepimpinan DS Najib berjaya menukarkan sokongan rakyat supaya beralih kepada mereka berbanding di zaman Tun Lah.

Kalau tak 100 peratus sekalipun, perlu diakui bahawa lebih dari separuh sokongan rakyat telah diterima oleh kerajaan melalui pelbagai program-program mesra rakyat, serta skim-skim bantuan yang diwujudkan kepada rakyat bawahan.

Bukan hendak menafikan sokongan yang diterima oleh Pakatan Rakyat, tetapi realitinya pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat ternyata hanya menggali kubur mereka sendiri apabila terlampau ghairah menabur janji tanpa ada inisiatif untuk menunaikannya. Inilah yang membuatkan sokongan terhadap mereka semakin merudum.

Dari segi media maya pula, memang tak perlu dinafikan lagi bahawa kerajaan Barisan Nasional telah mendahului lawan mereka. Ini dikuatkan lagi dengan DS Najib sendiri yang sanggup menghabiskan masa bagi menumpukan fokus kepada pengundi muda di internet. Usaha Perdana Menteri itu ternyata berbaloi apabila beliau kini amat popular dikalangan pengamal media baru.

Walaupun ramai dikalangan pemimpin Pakatan Rakyat juga aktif berkomunikasi di ruang siber, tetapi impaknya kurang jika hendak dibandingkan dengan apa yang dilakukan oleh DS Najib. Karisma serta aura Perdana Menteri ternyata lebih hebat dari apa yang mampu dihasilkan oleh Ketua Umum Pakatan, mahupun Mursyidul Am PAS. Itulah kelebihan menjadi Perdana Menteri.

Dari segi persepsi rakyat bawahan pula, apa yang dilakukan oleh kerajaan dan pimpinan tertinggi Barisan Nasional diperhatikan dengan penuh minat. Bagi mereka, slogan rakyat didahulukan sedang berada dilandasan yang betul.

Walaupun masih ada yang taksubkan janji-janji Pakatan Rakyat, namun usaha kerajaan melalui program 1Malaysianya dilihat berjaya membuka mata pelbagai pihak. Di Kedah misalnya, Menteri Besar Azizan Razak masih lagi popular, tetapi populariti tersebut makin pudar apabila pelbagai isu rakyat tidak diselesaikan dengan baik terutamanya didalam isu mangsa banjir.

Dan Pakatan Rakyat dilihat melakukan satu tindakan yang amat merugikan apabila terlalu menumpukan usaha untuk merampas negeri Johor dari tangan Barisan Nasional pada Pilihanraya Umum akan datang. Ini kerana, rakyat di negeri-negeri naungan Pakatan ketika ini masih terabai serta belum dijaga kebajikan mereka selepas tiga tahun dibawah Pakatan Rakyat.

Selain itu, isu-isu perkauman dan agama yang timbul telah menunjukkan kedudukan sebenar PAS didalam gabungan Pakatan. PAS ternyata tak mampu untuk meneutralkan isu apabila berlaku campur tangan dari DAP. Ini sekaligus membuktikan bahawa PAS hanya suara minoriti dalam gabungan tersebut.

Sebab itulah sudah mula kedengaran yang PAS harus berdiri sendiri tanpa dipengaruhi oleh mana-mana pihak. Malah, desakan dari ahli-ahli PAS peringkat bawahan juga menunjukkan mereka tak selesa apabila PAS dilabelkan sebagai kuda tunggangan kepada DAP.

Kesimpulannya, usaha-usaha keras yang dilakukan oleh kerajaan Barisan Nasional dibawah pimpinan DS Najib Razak telah mula dirasai oleh rakyat kebanyakan. Ini termasuklah penyokong-penyokong pembangkang. Semua ini sedikit sebanyak menunjukkan bahawa Pakatan Rakyat sedang meniti hari-hari akhirnya sebelum PRU13.

Jangan hairan jika Pakatan Rakyat hanya tinggal sejarah selepas tarikh pembubaran Parlimen nanti. Kerana jika hendak dibandingkan antara janji kosong Pakatan dengan usaha konsisten BN, sudah tentulah rakyat lebih bijak menilainya.


Sumber: Klik Sini

LAWAK GEMPAR PAGI INI..!!! ANWAR MAKI HAMUN SUARA KEADILAN..!!!

Posted: 07 Dec 2011 05:07 PM PST

Heheheeee..!!! Aku ingat TV3, Utusan dan Beritah Harian je yang kena maki dengan Anwar, rupanya Suara Keadilan pun kena maki jugakkk..!!! Berani ke Suara Keadilan tanya Anwar pasal Omega..???

PEJUANG BANGSA

Posted: 08 Dec 2011 12:13 PM PST

PEJUANG BANGSA


PKR Cabang Lembah Pantai dah berang Nurul Izzah tak buat kerja di kawasan !

Posted: 08 Dec 2011 09:08 AM PSTJangan tak percaya, PKR Lembah Pantai sendiri pun meluat dengan perangai Nurul Izzah ni... Dengan rasa tidak puas hati... Izzah dikritik tak turun padangmenjengok masaalah rakyat di kawasan, sebaliknya sibuk berkempen saja...

Itulah Izzah asyik cari kesalahan orang lain sampai tangungjawab sendiri di abaikan.

Di bawah ialah petikan dari blog pakatan haram klik di sini.


"YB Nurul tak datang pun tengok maslah kat Kondo Rakyat. Sibuk kempen ke?"

Hari ini saya membuka Facebook YB Nurul Izzah. Inilah kali pertama aku buka FB beliau selepas MATC Lembah Pantai tempohari.

Status terbarunya hari ini ialah:-


"Perjumpaan bersama Cabang2 PKR Selangor malam ini jam 8.30 malam di Restaurant Wembley Klang :)"

Status sebelumnya pula ialah:- "Program Surau Nur Hidayah Pantai Permai :)".


Untuk makluman pembaca, Program di Pantai permai ini ialah program lama pada 3hb Sept 2010. sila tengok sini untuk bukti: 
http://www.nurulizzah.com/site/2010/09/03/program-surau-nur-hidayah-pantai-permai/

Saya nak tanya sikit pada YB kaki tumpang program ini, yang menuduh kami kumpulan Reformis memporak-perandakan PKR Lembah Pantai,

"itu je ke program ko boleh buat?!"

YB Nurul ni tahu kah semalam Kondo Rakyat ada masalah air. 


Habis sampai tengahari ni tak nampak-nampak muka apa ke jadahnya ko jadi wakil rakyat ni? Ni sibuk plak malam ni nak pegi Klang, Klang tu ke yang undi ko jadi ahli parlimen itu hari? Sibuk berkempen, sibuk kehulu-kehilir keluar negara, tempat sendiri tak turun.

Mana Team harapan Baru bodoh tu? Tak hantar laporan ke? 

Sibuk sangat luar kawasan, tak payah jadi wakil rakyat sinilah! Jadi wakil rakyat kat Indon ke, bukan ke orang sana sayang kat awak?

Ini ke sebabnya admin YB terpaksa cover line letak program lama di Pantai Permai sebagai status update FB?

Malu lah sikit yb woi!sumber : Semut Hitam 

PANAS ! Cerita disebalik tabir ceramah Rapat Rakyat Anwar Ibrahim !

Posted: 08 Dec 2011 07:50 AM PSTTidak semua yang hadir di Rapat Rakyat (Shah Alam) itu penyokong kuat Anwar. Tak juga. Sebab itu, bersungguh sangat PKR Selangor memastikan Tuan Guru Nik Abdul Aziz dan Tuan Guru Haji Hadi pun turut hadir.

Ramai penyokong PAS yang datang daripada Tanjung Karang, Sekinchan, Sabak Bernam dan Jeram; turut bersama hadir. Mereka hadir, tapi duduk di belakang.

Mereka pun tidak mahu sangat nak dekat dengan PKR Selangor. Pada mereka, kalangan pemimpin PKR Selangor adalah kalangan 'elitis' di dalam Pakatan Rakyat.

Ucapan setengah jam Anwar misalnya, ramai kalangan ahli PAS yang keluar dan menghisap rokok.

Penulis menegur beberapa orang ahli PAS, kenapa tidak bersama mendengar ucapan Anwar – 'mereka kata benda dah biasa dengar…malas nak dengar'. Kami datang sebab Nik Aziz. Bukan Anwar.

Demikianlah sebenarnya suasana dan pandangan di kalangan penyokong Pakatan Rakyat. Mereka sendiri tidak bersama. Masih berpecah. PAS Selangor selalu rasa tertinggal daripada permainan politik Negeri.

Kalangan wakil rakyat PAS tidak dilayani dengan baik. Selalu kena minta derma dengan orang PKR. Mereka pun tak tahan.

Anwar banyak mengungkap mengenai pandangan Malek Bennabi di dalam ceramahnya. Asas: 'inner struggle of conscience'.

Orang PAS yang sedikit educated – mula bertanya; 'Anwar ada ke struggle of conscience'? Ada ke?

Kebanyakan orang PAS yang ditemui kecewa kerana Anwar gagal mengurus diri dan kembali terjebak dalam perlakuan Zina. Ini adalah sangat nyata. Level of respect orang PAS kepada Anwar sudah mula berkurangan.

Mereka tidak menganggap Anwar sebagai peneraju dalam Pakatan Rakyat.

Kepada mereka – zaman Anwar sudah berlalu.

Sebab itu, apabila sahaja Anwar menggunakan nama Malek Bennabi, Malcom x sebagai sumber kekuatan ucapan – mereka menganggap Anwar sudah semakin desperate dan terdesak.

Dalam keadaan terdesak, Anwar akan menggunakan apa sahaja cara untuk menguatkan hujahnya.

Soalnya, apakah Anwar tidak berasa malu bila bercakap mengenai Malek Bennabi – tapi dia sendiri rebah dalam dakapan China Doll dan lelaki muda???

Anwar sebenarnya sangat CEMAS dengan data sokongan orang Melayu kepada PR di Selangor.

Sangat CEMAS.

Walaupun angka tidak menggambarkan segala-galanya, Anwar berhak berasa risau kerana Selangor adalah battlefield paling hebat dalam PRU akan datang.

sumber : Gelagat Anwar 

Fitnah KR1M tak jadi , kini Abang tentera pulak dihina Nurul Izzah !!

Posted: 08 Dec 2011 06:25 AM PST


Nurul Izzah Re-tweet satu lagi fitnah blogger pencacai PKR , bermakna beliau juga menyokong .  Apa yang Nurul Izzah tahu perkara sebenar  dalam gambar ni ?

Tak boleh ka mereka pergi ke JPN atau tempat itu diharamkan untuk tentera  ?? Satu fitnah paling bangang oleh edyedot.com dan Nurul Izzah .  Untuk pengetahuan  kad pengenalan tentera juga diuruskan JPN dan mereka ini mungkin askar baru dan sedang membuat IC tentera.

untuk ketahui lebih lanjut ..KLIK DI SINI Kerja nak spin saja puak2 lahanat PKR sampai tentera
pergi JPN hendak dikatakan pengundi hantu ...macam sial 
sekali  tentera kita ini dihina !

GEMPAR !! Guan Eng terima hadiah tahi sempena hari jadi di Komtar

Posted: 08 Dec 2011 04:37 AM PSTRakyat Pulau Pinang yang marah kepada DAP negeri, tengah hari tadi telah menyerahkan empat ketul 'tahi manusia' kepada kakitangan kerajaan di Komtar, George Town, yang menempatkan Kompleks Pentadbiran Kerajaan Negeri.

Jurucakapnya Mohamed Ghani Abd Jiman berkata, replika kek seakan 'tahi manusia' tersebut layak dihadiahkan kepada Lim Guan Eng sempena hari lahir Ketua Menteri Pulau Pinang, pada hari ini.

"Orang lain tak boleh bagi (hadiah 'tahi manusia'), hadiah ini memang mempunyai nilai sentimental dia (Guan Eng) kerana dia buat Pulau (Pinang) ini macam 'pulau tahi'," ujarnya


Beliau turut menyifatkan Guan Eng sebagai 'pondan' kerana tidak bersemuka dengannya walaupun diberitahu bahawa Guan Eng masih dalam lawatan rasmi di Taiwan.

Tidak cukup dengan itu katanya, 'tahi manusia' berkenaan ditaja oleh pemimpin DAP negeri sendiri yang didakwanya menentang Guan Eng yang juga Setiausaha Agung DAP.

"Empat ('tahi manusia') ini DAP yang taja. Sesiapapun tak perlu tahu dan biar polis siasat. Kalau nak tahu, Guan Eng kena buat laporan polis," sindir beliau sambil menghina kakitangan kerajaan yang setia berkhidmat dengan kerajaan negeri.


Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Zairil Khir Johari dalam reaksi spontan menganggap tindakan pembangkang itu menghina kakitangan kerajaan serta kerajaan negeri yang dipilih oleh rakyat.

"Jika berdendam dengan Ketua Menteri sekalipun, tidak perlulah sampai menghina kakitangan kerajaan sama ada Melayu atau bukan Melayu dengan memberi hadiah ('tahi manusia') sebegitu.

"Menerima hadiah bersifat peribadi pun bukan menjadi amalan Ketua Menteri Pulau Pinang, hadiah sebegitu ('tahi manusia') dia (Guan Eng) tak terima," ujar beliau.

Mengapa DAP meroyan bila UMNO P.Pinang tuntut akhbar Cina mohon maaf !

Posted: 08 Dec 2011 03:25 AM PST


Ini lagi satu bangang  Adun DAP yang totok Rasisnya   di Penang . Cukup  terkenal sebagai YB  angkat tong gas , halau orang balik India  & juga gelarkan rakyatnya sebagai  pengkhianat negara gara-gara kahwin warga asing .  

Beliau  tidak lihat video ucapan Datuk Musa , tapi tiba-tiba mahu gertak UMNO P.Pinang tidak boleh tuntut pemohonan maaf dari 2 akhbar Cina ini .

GPB yakin ini semua strategi wartawan Malaysiakin Susan Loone dan Ng Wei Aik untuk fitnah UMNO supaya bergaduh dengan parti komponen di PP . Ini merupakan agenda jahat & politik kotor DAP menggunakan 2 akhbar Cina ini bagi memburukkan UMNO PP .

Klik di sini kenyataan UMNO PP tuntut pemohonan maaf dari akhbar Cina 


DI MANA AYAT DATUK MUSA SEPERTI YANG DIFITNAH AKHBAR CINA ??PAS hanya pandai berkokok , akui tak masuk hudud dalam manifesto pilihanraya

Posted: 07 Dec 2011 07:00 PM PST Pas tidak akan memasukkan pelaksanaan undang-undang hudud dalam manifesto pilihan raya pakatan pembangkang.

Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang membayangkan demikian dengan berkata, manifesto tidak perlu disebut secara terperinci.

"Bila sebut konsep yang adil, mencegah kemungkaran, ia isu yang sudah berkait dengan pelaksanaan undang-undang jenayah syariah," katanya kepada pemberita ketika ditemui selepas sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) di sini hari ini.

Beliau berkata, Islam akan menterjemah secara jelas mengenai pelaksanaannya jika pakatan pembangkang memerintah kerana ia agama yang menyeluruh.

Namun, katanya, ia harus mengikut turutan dengan mukadimahnya sambil memberi contoh untuk memulakan solat perlu mengambil wuduk terlebih dahulu.

"Kita pilih negeri-negeri yang kita (Pas) ada kuasa sepenuhnya dan kita menerima pendapat supaya orang bukan Islam tidak dipaksa.

"Biar mereka melihat terlebih dahulu, sekiranya mereka melihat, mereka boleh terima," ujar beliau.

Ditanya kemungkinan Pas tidak mampu mencorak hala tuju yang diperjuangkan parti itu, beliau berkata, semua parti telah menerima Islam dan Melayu sebagai teras kepimpinan negara.

Terdahulu semasa sesi perbahasan, penyokong kerajaan Alias Abdullah (BN-Alor Limbat) menempelak Pas kerana pendekatan parti itu lebih memberi peluang kepada DAP untuk menggantikan tempatnya.

Blogger PAS pertikai Nik Aziz bertanding PRU13 ,sudah tiada orang lain lagi ka ?

Posted: 07 Dec 2011 05:05 PM PST


Gila Kuasa !    Itu gelaran sepatutnya diberikan kepada pemimpin seperti Nik Aziz . Beliau  mengunakan alasan untuk lawan UMNO saja  bagi membolehkan dirinya terus  berkuasa lagi di Kelantan sebagai Menter Besar walaupun sudah uzur dan berumur 80 tahun !

Tetapi berlainan pula dengan blogger totok PAS di mana mereka tidak menyokong Tok Guru Nik Aziz bertanding di PRU 13 akan datang dan sewajarnya sudah lama berhenti .

Percaya lah PRU 13 akan datang Nik Aziz akan bertanding sebagai calon PAS !

Pada aku memang dah lama sepatutnya TG Nik Aziz berhenti dari jawatan Menteri Besar Kelantan. Tempoh lebih 20 tahun tu pada aku terlalu lama.

Sepatutnya dah lama pemimpin pelapis di Kelantan ambil alih tugas berat tu. Kesian kat TG Nik Aziz, walaupun dah semakin uzur masih lagi dibebankan dengan tugas berat macam tu. Macam takdak dah orang lain di Kelantan tu yang layak jadi Menteri Besar.

Jadi Menteri Besar ja pun, bukannya nak jadi nabi.

Patutnya sebagai Mursyidul Am PAS, TG Nik Aziz tak sepatutnya jadi Menteri Besar Kelantan, Patutnya TG Nik Aziz tak dibebankan dengan tugas-tugas pentadbiran macam tu pasainya tanggungajawab dia sebagai Mursyidul AM PAS lebih nesar dari tu, kena jaga PAS dan ahli PAS diseluruh Malaysia, bukan hanya di Kelantan.

Masa mula-mula menang tahun 1990 dulu memang wajar TG Nik Aziz pegang jawatan tu, tambah-tambah itu sejarah kali pertama PAS dapat kuasa perintah negeri. Memang sesuai sangat ulama' bertaraf Tok Guru pegang jawatan Menteri Besar tu yang boleh ujudkan satu standard atau piawai untuk pemegang jawatan tu dari PAS masa akan datang.

Cumanya tempoh lebih 20 tahun tu pada aku terlalu lama, dua tiga penggal pun sepatutnya dah cukup kalau untuk ujudkan standard atau piawai.

Aku sebenarnya mengharapkan sangat TG Nik Aziz betul-betul jadi Mursyidul AM. Spiritual leader yang mengetui Majlis Syura'. TG Nik Aziz patutnya lebih perlu untuk memperkasakan Majlis Syura', yang punya kuasa untuk 'menasihat' siapa saja.

Apa pun, dari sudut politik PAS Kelantan, memang patut sangat TG Nik Aziz tetap bertanding masa PRU13 nanti, tapi kalau tak bertanding pun cantik jugak, boleh bantu jentera pilihanraya PAS bukan saja di kelantan tapi jentera pilihanraya PAS seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak.

-Cenangau Daunkari

Bukti kerajaan Pakatan zalim jahanamkan peniagaan Bumiputra !

Posted: 07 Dec 2011 03:59 PM PST

DIMENSI

Posted: 08 Dec 2011 11:08 AM PST

DIMENSI


Omegay: Sehari bersama fuckatan

Posted: 08 Dec 2011 05:34 AM PSTPenang Deputy Chief Minister II P Ramasamy must apologise for labelling Karpal Singh as a party godfather.

Or else all hell would break loose during the party's state convention this Sunday, warned Seri Delima DAP assemblyman and Karpal's protégé RS Nethaji Rayer.

Rayer also chided Ramasamy for being ignorant of Karpal's immense contributions over the past 45 years.

"Withdraw your remarks and apologise to Karpal publicly," he told the academic-turned-politician

If he fails to do so, Rayer insisted that the party consider taking disciplinary action against Ramasamy.

"Karpal is the party national chairman.

"Ramasamy should not hit out in the press that the party does not need godfathers.

"He should retract his statement and stop behaving like a warlord.

yep!..karpal is the party chairman a.k.a the bully. better watchout the other GODs..of coz the lim's...No body above the GODFATHER!.or youl'll taste the wrath of the god!..DAP GODFATHER MUST BE CRAZY! kehkehkeh


"Kita pilih negeri-negeri yang kita (Pas) ada kuasa sepenuhnya dan kita menerima pendapat supaya orang bukan Islam tidak dipaksa.

"Biar mereka melihat terlebih dahulu, sekiranya mereka melihat, mereka boleh terima," ujar beliau.

Ditanya kemungkinan Pas tidak mampu mencorak hala tuju yang diperjuangkan parti itu, beliau berkata, semua parti telah menerima Islam dan Melayu sebagai teras kepimpinan negara. - Utusan Malaysiaku sayang

usaha sia2 selama 20 tahun PASrael konon2nya berjuang menegakkan islam akhirnya di campak ke longkang oleh lebai2 palsu dalam parti sendiri dan akhirnya mereka terima hakikat bahwa di bawah UMNO/BN, islam terus subur dan mewangiiiiii huhuhuhu


last but not least...smell like shit...taste like shit...CM eat shit! >|D

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو

Posted: 08 Dec 2011 07:56 AM PST

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو


Tabiat Pelik Yang Baik

Posted: 07 Dec 2011 05:01 PM PST

Aku memang berbulu dengan Obama ni, dengan sifatnya yang lebih menyokong Israel, menghalalkan perang Arab-Israel, Isu Palestin-Yahudi yang tak selesai, phui la ko mr President.

Tapi dalam banyak-banyak berbulunya, ada satu yang aku tertarik untuk dikongsikan bersama dengan korang semua, iaitu Obama tidak suka dengan pendingin hawa kereta! memang pelik, mana boleh, bila seorang pemimpin yang banyak urusan di luar dan memerlukan aircond di kenderaan rasmi untuk berurusan, emmm memang rare!

Sebenarnya kadang-kadang tabiat pelik itulah yang sebenarnya perlu kita implemen dalam kehidupan seharian kita, bila kita kaji balik, kenapa obama tidak menyukai pendingin hawa kenderaan ini, rupa rupanya lebih banyak yang bahaya dari kebaikan. ada logik disitu. cuba lihat link ini. memang bahaya wooo....

Anuwar Ibrahim Masuk Gelanggang WWE

Posted: 07 Dec 2011 04:54 PM PST

bumiyang

Posted: 08 Dec 2011 04:16 AM PST

bumiyang


Calon Gerenti Menang Buat Pas, Tetapi Belum Tentu Menang Jika Bertanding Untuk Umno???

Posted: 08 Dec 2011 12:45 AM PST

Selamatkah Nenen Cheryl Cole Jika ke Pulau Pinang Berpakaian Sebegini???

Posted: 07 Dec 2011 04:30 PM PST

Politik Harian

Posted: 08 Dec 2011 03:29 AM PST

Politik Harian


Nurul Izzah Hina Angkatan Tentera Malaysia

Posted: 08 Dec 2011 02:04 AM PST


Cerita Izzah lagi.. kali ni aku petik dari blog sahabat Panglima...

Bila RT (retweet) bermakna Nurul Izzah anak Pak Nuar seperti mengiyakan gambar di atas.
Adakah ini bermaksud beliau ingin mewujudkan persepsi tentera juga pengundi hantu?

Barangkali beliau sendiri tidak tahu bahawa IC tentera diurus oleh Jabatan Pendaftaran Negara.

Kalau benda macam ni pun tak tahu macam mana boleh jadi MP (ahli Parlimen)

Tengok muka dah tahu ni budak baru jadi tentera.

Oh ye lupa, dia anak Pak Anwar.

Sama seperti Dap dan Pas yang ada kaum kerabat jadi pemimpin dalam parti.

Kalau Umno tak boleh pula !

Kalau anda pun nak jadi MP jangan haraplah kecuali masuk Pakatan.

Mereka buka ruang sesiapa sahaja walau tak berapa pandai. Jurugambar pun boleh jadi Ahli Parlimen. Seperti jururakam video VK Lingam.

Moral tidak dikisahkan selagi anda sokong agenda mereka.

Kalau pandai bercakap macam penjual ubat seperti Mat Sabu, anda tentu ada harapan.

Harapan untuk meranapkan impian rakyat Malaysia yang ingin kemajuan sebenarnya.

Lim Guan Eng Terima Hadiah Kek Tahi Manusia

Posted: 08 Dec 2011 01:50 AM PSTRakyat Pulau Pinang yang marah kepada DAP negeri, tengah hari tadi telah menyerahkan empat ketul 'tahi manusia' kepada kakitangan kerajaan di Komtar, George Town, yang menempatkan Kompleks Pentadbiran Kerajaan Negeri.

Jurucakapnya Mohamed Ghani Abd Jiman berkata, replika kek seakan 'tahi manusia' tersebut layak dihadiahkan kepada Lim Guan Eng sempena hari lahir Ketua Menteri Pulau Pinang, pada hari ini.

"Orang lain tak boleh bagi (hadiah 'tahi manusia'), hadiah ini memang mempunyai nilai sentimental dia (Guan Eng) kerana dia buat Pulau (Pinang) ini macam 'pulau tahi'," ujarnya

Beliau turut menyifatkan Guan Eng sebagai 'pondan' kerana tidak bersemuka dengannya walaupun diberitahu bahawa Guan Eng masih dalam lawatan rasmi di Taiwan.

Tidak cukup dengan itu katanya, 'tahi manusia' berkenaan ditaja oleh pemimpin DAP negeri sendiri yang didakwanya menentang Guan Eng yang juga Setiausaha Agung DAP.

"Empat ('tahi manusia') ini DAP yang taja. Sesiapapun tak perlu tahu dan biar polis siasat. Kalau nak tahu, Guan Eng kena buat laporan polis," sindir beliau sambil menghina kakitangan kerajaan yang setia berkhidmat dengan kerajaan negeri.

Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Zairil Khir Johari dalam reaksi spontan menganggap tindakan pembangkang itu menghina kakitangan kerajaan serta kerajaan negeri yang dipilih oleh rakyat.

"Jika berdendam dengan Ketua Menteri sekalipun, tidak perlulah sampai menghina kakitangan kerajaan sama ada Melayu atau bukan Melayu dengan memberi hadiah ('tahi manusia') sebegitu.

"Menerima hadiah bersifat peribadi pun bukan menjadi amalan Ketua Menteri Pulau Pinang, hadiah sebegitu ('tahi manusia') dia (Guan Eng) tak terima," ujar beliau.

Oleh kerana aku geli nak letak banyak gambar tahi tu.. klik kat sini ada banyak lagi gambar...

PKR Lembah Pantai Kritik Nurul Izzah Tak Reti Buat Kerja!

Posted: 07 Dec 2011 11:00 PM PST


Jangan tak percaya, PKR Lembah Pantai sendiri pun meluat dengan perangai Nurul Izzah ni... Dengan rasa tidak puas hati... Izzah dikritik tak turun padangmenjengok masaalah rakyat di kawasan, sebaliknya sibuk berkempen saja...

Itulah Izzah asyik cari kesalahan orang lain sampai tangungjawab sendiri di abaikan.

Di bawah ialah petikan dari blog pakatan haram klik di sini.


"YB Nurul tak datang pun tengok maslah kat Kondo Rakyat. Sibuk kempen ke?"

Hari ini saya membuka Facebook YB Nurul Izzah. Inilah kali pertama aku buka FB beliau selepas MATC Lembah Pantai tempohari.

Status terbarunya hari ini ialah:-
"Perjumpaan bersama Cabang2 PKR Selangor malam ini jam 8.30 malam di Restaurant Wembley Klang :)"

Status sebelumnya pula ialah:- "Program Surau Nur Hidayah Pantai Permai :)".

Untuk makluman pembaca, Program di Pantai permai ini ialah program lama pada 3hb Sept 2010. sila tengok sini untuk bukti:
http://www.nurulizzah.com/site/2010/09/03/program-surau-nur-hidayah-pantai-permai/

Saya nak tanya sikit pada YB kaki tumpang program ini, yang menuduh kami kumpulan Reformis memporak-perandakan PKR Lembah Pantai,

"itu je ke program ko boleh buat?!"

YB Nurul ni tahu kah semalam Kondo Rakyat ada masalah air.

Habis sampai tengahari ni tak nampak-nampak muka apa ke jadahnya ko jadi wakil rakyat ni? Ni sibuk plak malam ni nak pegi Klang, Klang tu ke yang undi ko jadi ahli parlimen itu hari? Sibuk berkempen, sibuk kehulu-kehilir keluar negara, tempat sendiri tak turun.

Mana Team harapan Baru bodoh tu? Tak hantar laporan ke?

Sibuk sangat luar kawasan, tak payah jadi wakil rakyat sinilah! Jadi wakil rakyat kat Indon ke, bukan ke orang sana sayang kat awak?

Ini ke sebabnya admin YB terpaksa cover line letak program lama di Pantai Permai sebagai status update FB?

Malu lah sikit yb woi!

- Info Semut Hitam

UMNO, BN Tak De Hal SPR Guna Dakwat Kekal... Tak Kecoh Macam Puak Pakatan Haram!

Posted: 07 Dec 2011 10:00 PM PST


UMNO dan Barisan Nasional (BN) tidak mempunyai sebarang masalah sekiranya Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berhasrat memperkenalkan sistem biometrik, penggunaan dakwat kekal ataupun mengekalkan sistem sedia ada pada Pilihan Raya Umum ke-13 akan datang.

Ketua Penerangan UMNO Datuk Ahmad Maslan berkata kaedah dakwat kekal yang ingin digunakan tidak mendatangkan sebarang kebimbangan kepada UMNO dan BN kerana mereka tidak pernah menyalahgunakan sistem pilihan raya umum dan pilihan raya kecil.

Beliau berkata perkara itu boleh dibuktikan pada pilihan raya umum 2004 di Kelantan yang menyaksikan UMNO hanya mengalami kekalahanan satu kerusi dan PAS berjaya membentuk kerajaan negeri dengan dua undi majoriti di Dewan Undangan Negeri Kemuning dan Machang.

"SPR juga telah laksanakan pilihan raya dengan adil hinggakan pembangkang boleh menang lima negeri pada pilihan raya umum ke-12," katanya dalam satu kenyataan Rabu.

Beliau bagaimanapun mahu penggunaan dakwat kekal memenuhi tiga syarat, iaitu dipersetujui oleh Majlis Fatwa Kebangsaan, tidak boleh dibuang dengan apa jua jenis peluntur hingga tempoh tertentu dan tiada pihak yang cuba menyeludup masuk untuk tujuan penyalahgunaan pada masa pilihan raya umum.

"Telah nyata juga sebelum ini bahawa tiada bukti wujud pengundi hantu dalam mana-mana petisyen mahkamah pilihan raya umum dan pilihan raya kecil yang dibawa oleh pihak-pihak yang tidak berpuas hati dengan keputusan pilihan raya," katanya.

Beliau berkata dakwat kekal yang ingin digunakan boleh dijadikan asas tambahan bagi membuktikan bahawa proses pilihan raya di negara ini adalah telus dan adil.

Beliau menambah kemenangan Umno dan BN tidak pernah bergantung kepada manipulasi keputusan pilihan raya umum dan pilihan raya kecil untuk memerintah negara sejak dahulu lagi.

"Kemenangan kami adalah bermaruah dan benar. Selama ini kami menyerahkan kemenangan kepada kebijaksanaan pengundi membuat keputusan yang tepat setelah segala yang baik telah disediakan kerajaan," katanya.-Agendadaily

Undi Pos: Nurul Izzah Disekolahkan Lagi...

Posted: 07 Dec 2011 08:05 PM PST

Dewasalah sikit Anak Anwar....

Umno bahagian Lembah Pantai menjelaskan empat faktor mengapa jumlah pengundi pos meningkat mendadak di parlimen Lembah Pantai.

Empat faktor berkenaan ialah pembesaran balai polis Jalan Travers, pembukaan pusat tahanan polis di Bukit Jalil, ramai pegawai petugas pilihan raya dan kaki tangan kedutaan negara di luar yang menetap di Lembah Pantai.

Timbalan ketua Umno bahagian, Yusri Ahmad berkata, berikutan itu jumlah daerah mengundi di Lembah Pantai meningkat kepada 19 berbanding 18 pada 2008.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas dakwaan naib presiden PKR yang juga ahli parlimen lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar mengenai peningkatan mendadak pengundi pos di parlimen tersebut.

Dalam sidang media terdahulu, beliau mendakwa pengundi pos di Lembah Pantai ialah 2, 180 orang atau 3.1 peratus dari jumlah pengundi 70, 000 orang.

Yusri menasihatkan Nurul bejumpa dan berbincang dengan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) untuk mendapatkan penjelasan mengenai ramai pengundi pos di kawasan tersebut.

"Pendaftaran pengundi termasuk semuanya dibuat oleh SPR dan jika mahu mengatakan Umno atau pemimpinnya terlibat tidak betul," katanya ketika dihubungi hari ini.

`Menteri Lembah Pantai'

Ketua Umno Lembah Pantai ialah Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin yang juga menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar.

Beberapa waktu lalu, Nurul juga mendakwa menteri berkenaan telah membawa terlalu banyak pembangunan ke Lembah Pantai berbanding kawasan parlimen lain.

Mengulas dakwaan tersebut, Yusri berkata, Raja Nong Chik meneruskan pelbagai projek yang tidak dapat dilaksanakan sebelum ini.

"Banyak projek termasuk Projek Perumahan Rakyat (PPR) yang baru dibina di kawasan Lembah Pantai kerana kawasan ini merupakan sifar setinggan.

"Kini menanti projek pembangunan bersepadu di kawasan seluas 210 ekar di Pantai Dalam. Jadi jangan hairan kalau Lembah Pantai banyak projek pembangunan.

"Raja Nong Chik bukan menteri Lembah Pantai. Tetapi beliau ketua Umno bahagian ini," tegas Yusri lagi. -FMT

DAP Berjaya Hapus Hudud PAS !

Posted: 07 Dec 2011 07:25 PM PSTDAP berjaya menjadi 'Big Brother' dalam Pakatan Rakyat, kejayaan terbesar DAP ialah menghapuskan Hudud dalam menifesto PAS sekali gus membuktikan PAS terus mengikut telunjuk DAP!

Pas tidak akan memasukkan pelaksanaan undang-undang hudud dalam manifesto pilihan raya pakatan pembangkang.

Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang membayangkan demikian dengan berkata, manifesto tidak perlu disebut secara terperinci.

"Bila sebut konsep yang adil, mencegah kemungkaran, ia isu yang sudah berkait dengan pelaksanaan undang-undang jenayah syariah," katanya kepada pemberita ketika ditemui selepas sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) di sini hari ini.

Beliau berkata, Islam akan menterjemah secara jelas mengenai pelaksanaannya jika pakatan pembangkang memerintah kerana ia agama yang menyeluruh.

Namun, katanya, ia harus mengikut turutan dengan mukadimahnya sambil memberi contoh untuk memulakan solat perlu mengambil wuduk terlebih dahulu.

"Kita pilih negeri-negeri yang kita (Pas) ada kuasa sepenuhnya dan kita menerima pendapat supaya orang bukan Islam tidak dipaksa.

"Biar mereka melihat terlebih dahulu, sekiranya mereka melihat, mereka boleh terima," ujar beliau.

Ditanya kemungkinan Pas tidak mampu mencorak hala tuju yang diperjuangkan parti itu, beliau berkata, semua parti telah menerima Islam dan Melayu sebagai teras kepimpinan negara.

Terdahulu semasa sesi perbahasan, penyokong kerajaan Alias Abdullah (BN-Alor Limbat) menempelak Pas kerana pendekatan parti itu lebih memberi peluang kepada DAP untuk menggantikan tempatnya.

PAS is DEAD!

Ummi Hafilda Buktikan, Harakah Akhbar Sesat!

Posted: 07 Dec 2011 06:00 PM PST


Perjuangan Pas sebenarnya telah lama tersasar jauh dan kini agenda Pas hanyalah untuk menjatuhkan UMNO walau dengan apa cara sekalipun. Oleh itu usahlah terkejut, kenapa PAS bolel halal kan fitnah melalui Harakah...

Sesungguhnya pintu untuk puak PAS bertaubat masih terbuka lagi...

Ummi Hafilda Menang Saman Fitnah Terhadap Harakah

Mahkamah Rayuan semalam memerintahkan kilang cetak Syarikat Prema membayar RM50,000 bagi ganti rugi am kepada usahawan wanita Ummi Hafilda Ali kerana fitnah.

Datuk Sulaiman Daud yang mengetuai panel tiga hakim membuat keputusan itu selepas membenarkan permohonan syarikat itu.

Panel itu yang terdiri daripada Hakim Datuk Ramly Ali dan Datuk Syed Ahmad Helmy Syed Ahmad mengekalkan keputusan Mahkamah Tinggi yang memutuskan syarikat itu bertanggungjawab memfitnah Umi Hafilda.

Namun, mahkamah membenarkan rayuan Syarikat Prema untuk mengurangkan jumlah bayaran ganti rugi daripada RM100,000 yang diperintahkan Mahkamah Tinggi untuk dibayar kepada Umi Hafilda kepada RM50,000 beserta faedah dan kos.

Hakim Sulaiman berkata mahkamah berpendapat jumlah RM100,000 yang dianugerahkan Mahkamah Tinggi adalah keterlaluan.

Pada 7 Jun 2006, Mahkamah Tinggi memerintahkan PAS, Halim Arshat yang juga bekas setiausaha agung PAS dan pemegang permit penerbitan Harakah ketika itu, bekas ketua pengarang Harakah, Datuk Mustafa Ali untuk membayar sejumlah RM100,000 sebagai ganti rugi am kepada Ummi Hafilda.

Mahkamah Tinggi turut memerintahkan Syarikat Prema untuk membayar RM100,000 kepada Ummi Hafilda, yang dikenali ramai semasa perbicaraan kes rasuah Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Mahkamah Tinggi juga memerintahkan faedah sebanyak 8 peratus ditambah kepada jumlah yang diperintahkan bermula dari tarikh pemfailan writ pada 30 April 1999 sehingga ia direalisasikan dan satu injunksi bagi menghalang responden daripada terus menyiarkan kata-kata fitnah terhadapnya.

PAS, Halim dan Mustafa tidak mengemukakan rayuan.

Ummi Hafilda, 46, menyaman PAS, Halim, Mustafa dan Sabri Zain, penulis akhbar tabloid yang diterbitkan dua kali seminggu berhubung dengan penyiaran artikel bertajuk "Malaysia Sweeps 10 Oscars" (Malaysia Memenangi 10 Oscar) yang disiarkan pada isu 29 Mac 1999 Harakah yang mengandungi beberapa gambaran negatif mengenai dirinya.

Dalam pernyataan tuntutannya, Umi Hafilda berkata dia mengalami kesan dahsyat akibat penerbitan artikel berunsur fitnah itu, reputasi dan imej dirinya tercemar dan kehilangan pendapatan perniagaannya serta berhadapan dengan skandal awam, kebencian dan hinaan.

Ummi Hafilda turut memperoleh penghakiman ingkar terhadap Sabri pada 22 Nov 1999 tetapi perintah itu tidak dapat dilaksanakan terhadap Sabari yang tidak dapat dikesan.

Blogger PAS Minta Nik Aziz Bersara Dari Arena Politik...

Posted: 07 Dec 2011 07:00 AM PST


Walaupun berbeza bendera dan pendapat... namun aku turut simpati dengan Nik Aziz yang dijadikan sebagai alat politik untuk kepentingan dan individu tertentu dalam PAS. Bagi mereka tanpa Nik Aziz... PAS akan berkubur dengan cepat... Oleh itu mereka mahu Nik Aziz terus berada di dalam PAS, walaupun Nik Aziz kini dilihat seperti orang tua yang sudah nyanyuk...

Bukan maksud aku mahu menghina Nik Aziz, tapi inilah keyataan yang perlu disedari oleh puak PAS... dan ianya berdasarkan dari segi faktor umur Nik Aziz yang sudah lama bergelumang dalam politik yang penuh dengan warna warni ini..

Mungkin tidak ramai yang ambil peduli tetang hal ini, kerana mereka gunakan orang tua ni sebagai umpan bagi memancing undi rakyat di Kelantan.

Sudah tiba masanya untuk Nik Aziz berundurlah....

Di bawah adalah keluhan dari blogger PAS yang mahu Nik Aziz bersara dari arena politik...


Pada aku memang dah lama sepatutnya TG Nik Aziz berhenti dari jawatan Menteri Besar Kelantan. Tempoh lebih 20 tahun tu pada aku terlalu lama.

Sepatutnya dah lama pemimpin pelapis di Kelantan ambil alih tugas berat tu. Kesian kat TG Nik Aziz, walaupun dah semakin uzur masih lagi dibebankan dengan tugas berat macam tu. Macam takdak dah orang lain di Kelantan tu yang layak jadi Menteri Besar.

Jadi Menteri Besar ja pun, bukannya nak jadi nabi.

Patutnya sebagai Mursyidul Am PAS, TG Nik Aziz tak sepatutnya jadi Menteri Besar Kelantan, Patutnya TG Nik Aziz tak dibebankan dengan tugas-tugas pentadbiran macam tu pasainya tanggungajawab dia sebagai Mursyidul AM PAS lebih nesar dari tu, kena jaga PAS dan ahli PAS diseluruh Malaysia, bukan hanya di Kelantan.

Masa mula-mula menang tahun 1990 dulu memang wajar TG Nik Aziz pegang jawatan tu, tambah-tambah itu sejarah kali pertama PAS dapat kuasa perintah negeri. Memang sesuai sangat ulama' bertaraf Tok Guru pegang jawatan Menteri Besar tu yang boleh ujudkan satu standard atau piawai untuk pemegang jawatan tu dari PAS masa akan datang.

Cumanya tempoh lebih 20 tahun tu pada aku terlalu lama, dua tiga penggal pun sepatutnya dah cukup kalau untuk ujudkan standard atau piawai.

Aku sebenarnya mengharapkan sangat TG Nik Aziz betul-betul jadi Mursyidul AM. Spiritual leader yang mengetui Majlis Syura'. TG Nik Aziz patutnya lebih perlu untuk memperkasakan Majlis Syura', yang punya kuasa untuk 'menasihat' siapa saja.

Apa pun, dari sudut politik PAS Kelantan, memang patut sangat TG Nik Aziz tetap bertanding masa PRU13 nanti, tapi kalau tak bertanding pun cantik jugak, boleh bantu jentera pilihanraya PAS bukan saja di kelantan tapi jentera pilihanraya PAS seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak.

-Cenangau Daunkari

Apa Kes... Pengarah Penerangan Kedah Kata PKR Semakin Celaru?

Posted: 07 Dec 2011 05:00 AM PSTZulkifli Yahaya lagi... Kali ni si Zul Ya ni (nama panggilan) yang selalu berfacebook untuk berkempen sesambil memancing blogger-blogger pro UMNO bagi menyertai Pas. Namun kali ini, Zul Ya sudah bocorkan rahsia. Rahsia bahawa diantara Pas Kedah dan PKR Kedah memang ada perselisihan faham yang tidak baik.

Baca tulisan yang telah di 'underline' warna merah..


"En. Fauzi Kalau nak bersama parti yang menang.. mailah join PAS, jangan masuk PKR takut CELARU!!" baca lagi di sini...

Ugut Robohkan Penjara, Polis Siasat Azmin !

Posted: 07 Dec 2011 03:40 AM PST


Gara-gara mahu "merobohkan tembok penjara" sekiranya Punasihat PKR Anwar Ibrahim didapati bersalah dalam kes liwatnya, Timbalan Presiden PKR Azmin Ali telah diminta hadir memberi keterangannya kepada polis.

Azmin berkata mahu merobohkan tembok penjara, sewaktu beliau memberi ucapan tersebut pada kongres kebangsaan parti itu di Johor pada akhir bulan lalu.

Pegawai khas Azmin Hilman Idham mengesahkan bahawa seorang anggota polis yang dipercayai dari ibu pejabat polis kintigen Johor menghubungi ahli parlimen Gombak itu melalui telefon pada jam 2:20 petang tadi.

Ketika itu, Azmin berada di lapangan terbang, dalam perjalanan ke Sarawak untuk menyelia persiapan untuk jentera pilihan raya PKR di negeri itu dan menghadiri inkuiri awam Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen (PSC) berhubung reformasi pilihan raya.

Hilman berkata belum ada tarikh baru yang ditetapkan untuk Azmin memberi keterangannya kepada polis di Johor tetapi sekiranya, pihak berkuasa mahu melaksanakan tugas itu dengan segera, mereka mesti menemubual beliau di Kuala Lumpur.

Walaupun tidak disebut ucapan mana oleh Azmin yang menimbulkan masalah dengan pihak polis, namun dipercayai ia adalah berkaitan dengan ucapan kontroversinya bahawa PKR akan "merobohkan tembok penjara" jika Datuk Seri Anwar Ibrahim dipenjarakan.


Sendiri bikin... sendiri tanggung la broz... Jangan nak salahkan polis yang menjalankan tugas!

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 08 Dec 2011 03:24 AM PST

The Antics of Husin Lempoyang


Asal bukan saya

Posted: 07 Dec 2011 04:28 AM PST


Sebuah Yayasan yang ditubuhkan Dato Dr Mashitah mengajakan program mengenai kekelurgaan. Dr Mashitah merupakan penceramah utama.

Para hadirin ramai orang lelaki, maka isu amalan poligami timbul.

Dr Mashitah‎​: Tuan-Tuan dan Puan-Puan, jangan salah faham. Saya tidak pernah tolak hukum poligami.

Hadirin: Wah, hebat Dr!

Dr Mashitah‎​: Saya tidak pernah melarang para suami nikah lagi.

Hadirin: Wah, benar-benar understnding, YB kita ni.

Dr Mashitah‎​: Yang penting...

Hadirin: Yang penting...adil eh Dr?

Dr Mashitah‎​: Bukan. Yang penting...bukan suami saya!!!

Jamaah: =))

Taipingmali (tm)

Posted: 08 Dec 2011 01:53 AM PST

Taipingmali (tm)


PAS bohong tentang Hisbah

Posted: 08 Dec 2011 01:44 AM PST

Nurul Nizam wrote:

Dalam manifesto Pas bertajuk Program Pas Negeri Kelantan 1990 butiran 3.3 ( c ) , Nik Aziz berikrar mewujudkan sebuah badan bebas yang dinamakan Badan Hisbah bagi mengawasi pentadbiran kerajaan jika Pas menang dalam pilihan raya umum di Kelantan.

Sehingga kini badan yang bernama Hisbah itu hanya tinggal janji. Yang dipakai hanya Badan Pencegah Rasuah (BPR). Badan itu dibentuk oleh Kerajaan Pusat, Kerajaan Barisan Nasional (BN).
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kek nombor 4

Posted: 08 Dec 2011 01:24 AM PST

Orang Pulau Pinang dah marah kepada Lim Guan Eng.

Maka mereka menghadiahkan kek nombor 4 yang bermakna MATI.

Guan Eng kecut perut dan rantai pintu pejabat.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Blue Print Langkawi

Posted: 08 Dec 2011 01:19 AM PST

PM DS Najib hari ini melancarkan Blueprint Pelancongan Langkawi bagi meletakkan nama pulau lagenda itu sebaris dgn pulau2 terkemuka dunia spt Seychelles, Mauritius, Bali, Hawaii & Maldives dgn pelan terperinci membabitkan pelaksanaan program pembangunan Langkawi bagi tempoh 2011-2015 serta melaksanakan penjenamaan yg kuat dlm tempoh terdekat terutama utk memperkenalkan alam semula jadinya yg hebat.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Angkatan Pemuda Insaf: Lain kali cermin diri dulu!

Posted: 08 Dec 2011 12:41 AM PST

Angkatan Pemuda Insaf wrote:

Gendang sudah di palu. Baiah sudah di seru.... United Munafik National Organisation mahukan puak munafik jangan bermunafik sesama sendiri. Janji janji munafik ditabur kpd rakyat. Puak munafik tidak dibenarkan berpecah belah demi perjuangan munafik.

Sedap sungguh mulut Pas cakap. United munafik ya?.

Kalau munafik HARAM bagi puak-puak PAS makan gaji dengan kerajaan dan haram meminta bantuan dan pertolongan dari munafik.

Pelik ya, bantuan RM 100 sapu juga , ada keluarga Pas dapat RM 1000 dan tambah RM 200 untuk baucer buku bagi mereka di IPT.

Dahulu semasa munafik bayar rebat cukai kenderaan puak-puak Pas juga yang bersesak-sesak di pejabat pos.

Hoi! Orang-orang Pas sedar lah diri sikit!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Hasutan pembangkang yang terhodoh

Posted: 07 Dec 2011 09:59 PM PST

Menteri Besar kaki tidur  pun nak bertanding lagi dalam PRU 13


Apa yang dimaksudkan oleh tulisan dalam artikel ini adalah kempen yang terhodoh dan bodoh oleh Parti Pembangkang [Pkr, Pas dan Dap]

Dalam masa yang sama pembangkang mengkritik ekonomi dan aset negara kononnya menjunam dan negara akan bankrup. Mereka akan pulihkan ekonomi jika diberi peluang memerintah.

David Nga Kor Ming juga mengkritik bajet Perak dalam ceramahnya , kononnya 'Perak negeri besar tetapi pelaburannya sikit'. Nga pula mahu pembangkang merampas kembali negeri Perak untuk membangunkan ekonomi Perak.

Wah! Kalau Perak dan Kerajaan Persekutan nak bankrup kenapa pula pembangkang nak rampas kembali? Tidak kah mereka terpaksa menganggu hutan-hutang kerajaan BN?

Inilah cakap yang bodoh oleh Khalid dan David Nga. Semua kenyataan putar belit sahaja. Tak boleh diterima akal.

baca apa kata mereka.
Menteri Besar Selangor , Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim telah mendedahkan pada Dewan Undangan Negeri Selangor hutang yang ditanggung oleh Syarikat Konsesi Air, Syabas adalah sebanyak rm3 bilion.  Inilah sebabnya Syabas meminta kenaikan tinggi tarif air di Selangor.
Buat masa sekarang MB Selangor telah menggunakan kuasa yang ada pada kerajaan negeri Selangor berdasarkan perjanjian dengan Syabas bagi mengekang kenaikkan tarif air.
Tapi, sekiranya Selangor tumbang ketangan BN pada PRU ke13 nanti keadaan tentunya akan berubah.  Kerajaan Umno/BN tentunya akan menaikkan tarif air bagi menampung hutang yang ditanggung  Syabas kerana Syabas dan syarikat-syarikat lain yang berkaitan membekal air di Selangor adalah milik kroni-kroni dalam Umno !
Selama ini, Umno Selangor tidak pernah menjanjikan 20 meter padu air percuma yang diberikan kerajaan Pakatan Selangor akan dikekalkan serta tidak akan menaikkan tarif air sekiranya Umno berkuasa di Selangor.  Ini bermakna rakyat Selangor tetap akan menderita akibat kenaikkan tarif air yang tinggi!
petikan dari TVS News
Menurut Khalid, selepas Syabas mendapat kontrak bagi konsesi perbekalan air, syarikat tersebut menjadikan perjanjian kontrak tersebut sebagai cagaran untuk mendapatkan hutang dari pasaran-pasaran kewangan.
"Syabas telah berhutang sebanyak RM3 bilion dari syarikat-syarikat kewangan sejurus selepas memperoleh perjanjian konsasi tersebut.
"Ini menunjukkan asas perniagaan Syabas adalah dari sumber hutang bukannya dari kemampuan kewangan syabas sendiri." kata beliau ketika menjawab soalan Adun Lembah Jaya, Abdul Khasim Abdul Aziz.
Beliau yang juga Adun Ijok berkata akibat dari bebanan hutang yang tinggi, bebanan tersebut terpaksa ditanggung oleh rakyat dengan cara Syabas menaikkan tarif air.
"Apabila hutang tidak dapat dibayar Syabas telah meminta dari kerajaan persekutuan.
"Disebabkan nak bantu syarikat kroni kerajaan pusat telah menggunakan wang rakyat dengan memberi pinjaman sebanyak RM300 juta tanpa faedah selama tujuh hingga lapan tahun." jelas Khalid.
Menurut Khalid lagi akibat dari ketidakcekapan Syabas serta beberapa syarikat konsasi air di Selangor ini menyebabkan kerajaan negeri terpaksa menggunakan dana yang tinggi untuk mengambil alih industri air dinegeri ini.
"Selangor perlu menggunakan hampir RM10 bilion untuk mengambil alih air Selangor kerana kos tersebut turut melibatkan hutang-hutang syarikat konsasi tersebut dengan pasaran-pasaran kewangan.
"Walaupun bayarannya agak besar tetapi industri air ini perlu diselamatkan bagi menjamin tidak berlaku penguasaan yang sewenang-wenangnya oleh mereka yang tidak bertanggung jawab yang akhirnya dibebankan kepada rakyat." ujar beliau lagi.
-saronglama

Cakap Puak Pembangkang macam ayam jantan yang berkokok berderai-derai tetapi ekor bergelumang najis

Polis Perak Selesaikan Kes Culik

Posted: 07 Dec 2011 09:45 PM PST

Borang pemberian bantuan RM500 pada 10 Dis ini-DS Zambry

Posted: 07 Dec 2011 09:25 PM PSTAWAS!!!! Pembangkang juga mengeluarkan borang yang bertujuaan untuk sabotaj program bantuan kerajaan. Mereka edar atau jual borang dan kutip balik borang tetapi borang digunakan untuk tujuan politik. Borang disimpan dan rakyat akan marah kepada kerajaan kononnya kerajaan mungkir janji.

Pendengaran Awam PSC di Kuching

Posted: 07 Dec 2011 09:07 PM PST

DAP cadangkan hanya mereka lahir d sarawak harus mengundi d sarawak - polis, tentera yg berkhidmat d sini walaupun lama, tak boleh mengundi. Cadangan tersebut dpd DAP Sarawak.

We need to mention this. That DAP Sarawak don't percaya Polis and Tentera Semenanjung menjaga keselamatan d negeri sarawak.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Rakyat di Kelantan miskin di bawah PAS.

Posted: 07 Dec 2011 07:16 PM PST

85 % penduduk Kelantan melibatkan RM 2.6 juta untuk membantu rakyat yang berpendapatan RM 3000 ke bawah.

PAS berbangga dengan 20 tahun pemerintahan Nik Aziz yang tidak pernah memikirkan nasib rakyat.

Sekolah, kolej dan lain-lain Institusi pengajian tinggi di Kelantan adalah usaha kerajaan persekutuan.

Bila TM kutuk Pas yang makan gaji duit haram, Pas kata itu duit rakyat, Kalau duit rakyat mana bantuan dari kerajaan PAS, mana sekolah dan IPT Pas?

Mana masjid yang Pas buat di Kelantan? Ada tapi sebiji saja.

MEMALUKAN
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

David Nga perlu mohon maaf

Posted: 07 Dec 2011 04:51 AM PST

David Nga Kor Ming, 39 tahun, bapa kepada 3 anak dan isteri yang dirahsiakan identitinya daripada umum perlu memohon maaf kepada YAB Dato Seri Dr Zambry Abd Kadir dan Seri Paduka Sultan Perak.

David yang bermazhab Medhodist perlu berjumpa secara peribadi dengan Zambry dan disaksikan oleh Media untuk membuktikan permohonan maafnya.

Beliau juga perlu mengadap Sultan untuk memohon ampun kerana malabelkan Perak sebagai Darul Kartun.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PANEH MIANG

Posted: 08 Dec 2011 01:34 AM PST

PANEH MIANG


PEKIDA 10000

Posted: 07 Dec 2011 02:10 PM PST

Amat menarik meropong kekuatan ahli atau orang PEKIDA seramai 10,000 yang dikhabar telah berhimpun di Politeknik Shah Alam, Selangor bersama Mursyidul Amnya, YAB Najib Razak.


Sekiranya 10,000 PEKIDA ini digerak secara jujur dan amanah;maka,


1. UMNO-BN pasti menang dalam 117 kerusi yang dipertandingkan.


2. PAS akan tumpas di semua 65 buah kerusi yang dipertandingkan.


3. PKR akan tewas di semua 97 buah kerusi yang dipertandingkan.


Apakah Najib berani, membawa kembali muka-muka heavyweight untuk dijadikan Ayam Laga UMNO-BN?


1. Beranikah, Najib uji kekuatan UMNO dengan menempatkan semua Setiusaha Politiknya di kawasan parlimen, kecuali Shahlan Nasution Ismail!


2. Beranikah, Najib uji senjata UMNO dengan meletak calon seperti Fuad Hassan, Raja Arif Raja Ali, Mohamed Tajudeen Abdul Wahab, Foad Jelani (Timbalan KSSnya), Othman Desa, Hasbullah Lebai Isa, Alies Nor (kini tauke Putrade), dan ramai lagi, yang digazet sebagai Najib's men.


3. Beranikah, Najib gugurkan penyandang seperti Abdullah Ahmad, Khairy Jamaluddin, Nazri Aziz, Hishammuddin Hussin, Azalina Othman, Rais Yatim, Mohd Isa Samad, Mohamad Hassan, Lilah Yassin, Abdul Hamid Jaafar Albar, Bung Mokhtar Raden, Aziz Seri Gading, Idris Haron, Ahmad Husni Hanazdlah, Ahmad Shabeery Chik, ramai lagi.


4. BeraniKah, Najib untuk langsung tidak menamakan Shahrizat Jalil, Raja Nong Chik, dan beberapa lagi senator sebagai pemuka calon.


Apakah kebenaran sumpah taat setia perwakilan UMNO! UMNO tidak berintegriti dalam meneroka dan membaiki imej parti.


Ucapan pemidato menjurus kepada hentaman bodoh kepada pembangkang, akhirnya tidak terjawab sebarang isu-isu polemik UMNO sendiri.


Besar sangatkah kuasa manusia, hingga perwakilan dayus untuk mengatakan BENAR, misalnya:


1. Tegur secara terang dan jelas bahawa isteri Perdana Menteri, dinasihat tidak over shadow kepimpinan Presiden UMNO merangkap Perdana Menteri.


2. Tegur bahawa budaya boros dan bershopping berlebih-lebihan ialah kerjaya Iblis, kerana akhirnya rakyat meluat degan sikap isteri-isteri bangsawan dan pembesar negara.


3. Tegur bahawa Shahrizat letak jawatan kerana polemik NFC, yang terpancar makin merumitkan kronologi politik UMNO.


4. Tegur dan cadang kepada Khairy Jamaluddin dan Rohani (Ketua Puteri) supaya undur diri daripada kerusi penyandang Parlimen.


Maka, matlamat PEKIDA 10000 yang berlonggok di Shah Alama, mencapai sirna.

Sahabat-Gunung

Posted: 08 Dec 2011 01:04 AM PST

Sahabat-Gunung


Respon Sahabat-Sahabat FB Atas Persoalan Status FB aku ....

Posted: 07 Dec 2011 05:56 PM PST

Sekarang nie, aku nak dapatkan respon dari akar umbi, aku bertanya apa sahaja persoalan yang bermain di fikiran aku untuk aku dapatkan jawapan dari sahabat2 FB aku ..... jom kongsikan beberapa respon yang wajar kita lihat dari sudut positif demi kebaikan bersama....

Soalan hari ini:

Mampukah BN kembali berkuasa di Selangor? Mampukah PAS mempertahankan kuasanya di Kedah dan Kelantan? DAP semakin teguh di Penang, BN? Bagaimana BN di Perak, PAS yang diperkuda DAP menaruh dendam kesumat untuk kembali berkuasa di Perak, mampukah BN mempertahankannya?

Jawapan:

Azmi Tarmizi: Bersatukah Umno di selangor? Pakatan pembangkang bukan kuat di Selangor tapi Umno dan BN yang lemah. Kalau hanya zahir mahu berperang tetapi hati dan jiwa mengatakan sebaliknya, impian hanya tinggal impian

Ahmad Mohd: setuju tu lum lg yg sibuk buat duit masuk poket sendiri je masa BN n UMNO perintah dulu mohon maaf atas kenyataan ini tp cuba la pegi ke ceruk2 kampung yg ADUNnya org BN tgk jalan dlm selenggaraan JKR negeri mmg teruk sgt sampai kepala boley masuk dalam lubang tu buat tutup jalan...... aku pun org UMNO tp benci pd yg korupsi...... sekadar renungan bersama..... mari kia berpegang dan balik pd perjuangan asal.... buat baru betul bukan sekadar melaung2kan je x guna..... sekali lagi mohon maaf bro....

Ahmad Mohd: maybe kalau korang pegi tgk pun jln tu tetiba dah cantik x pun sebelah luar jalan besar je cantik cuba sesekali ambush dtg x yah bgtau langsung...... tgk apa rupanya jalan besar kat jalan utama dan jalan kampung tu camne rupa..... sedih aku setiap kali balik kampung mertua aku tu.... sampai mertua aku merajuk.... ni antara keluhan orang kampung....."undi BN pun sama je undi pembangkang pun sama je jalan tu tetap juga berlubang camtu kalau nasib baik dekat pilihanraya nanti baru la jalan tu tetiba cantik pastu tunggu la 5 tahun lagi baru jalan tu bertar semula.... kalau x berlubang sahaja je la gamaknya....." tu la antara yg selalu aku dgr org kampung sana cakap..... so mmg harap sgt la bro ko panjangkan pd peringkat yg tertinggi..... meaning presiden ke timb. oresiden ke.... peringkat negeri x yah le.... psl serupa je sudahnya nanti kita tgk dulu tp sampai sudah tiada tindakan... x kan kot nak tgu tv3 aduan rakyat sampai baru ADUN nak buat keja..... mohon ampun dan maaf bro...

Bintu Rasyada: Sy x rasa BN boleh kuasai semula Kedah..sy org sana..bapa sy pun org kuat umno di sana..tp itu la hakikatnya..

The Unspinners

Posted: 08 Dec 2011 12:10 AM PST

The Unspinners


Tan Sri Rozali utk MB? Takyahlah Ahmad Maslan

Posted: 07 Dec 2011 10:35 PM PST

Pindah Hak Melayu: Seperti biasa, cabaran LGE kantoi

Posted: 07 Dec 2011 07:34 PM PST

Spin goblok dari Greenboc

Posted: 07 Dec 2011 04:33 PM PST

I-City, kota kroni Khalid Ibrahim

Posted: 07 Dec 2011 06:52 AM PST

Banjir Kajang sebab Khalid batal projek

Posted: 07 Dec 2011 03:30 AM PST

My Longest Yard

Posted: 08 Dec 2011 12:01 AM PST

My Longest Yard


Mana satu pilihan anda? Pakatan atau BN?

Posted: 07 Dec 2011 05:40 PM PST

Bersaralah Nik Aziz..dah lama dah.

Posted: 07 Dec 2011 12:08 AM PSTBekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad menasihatkan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat supaya segera bersara daripada arena politik memandangkan Menteri Besar Kelantan itu sudah terlalu lama menyandang jawatan tersebut.

"Eloklah dia bersara, saya sendiri telah bersara dan dia lebih lama (berkecimpung dalam politik) daripada saya," katanya.

Beliau mengulas kenyataan Nik Aziz di Kota Bharu, Kelantan semalam yang mengulangi hasrat untuk terus bertanding pada pilihan raya umum akan datang biarpun telah menjadi wakil rakyat kira-kira 40 tahun.

Menteri Besar Kelantan itu seterusnya memberikan alasan keputusan berkenaan dibuat kerana beliau telah banyak membawa pembangunan dan kemakmuran di Kelantan.

AZLI SHUKRI

Posted: 07 Dec 2011 11:36 PM PST

AZLI SHUKRI


Pengajaran Daripada Kisah Mandeep Singh

Posted: 07 Dec 2011 08:52 PM PST

Seorang peminjam Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) yang mendakwa telah melangsaikan pinjamannya menyaman agensi itu kerana gagal mengeluarkan namanya daripada 'senarai hitam' pihak Imigresen.

'Kesilapan' itu dikatakan telah menyebabkan Mandeep Singh, 28, ditahan oleh pegawai Imigresen dan dihalang daripada meninggalkan Malaysia pada 6 Julai lalu ketika beliau bercadang berlepas untuk bercuti di Guangzhou, China.

"Plaintif itu secara terbuka diaibkan, mengakibatkan reputasinya terjejas dan maruah peribadinya mengalami tamparan hebat kerana dilakukan seolah-olah beliau seseorang yang mempunyai kesedaran diri yang rendah dan penjenayah.

"Kegagalan untuk membuang nama plaintif dari senarai hitam juga menyebabkan beliau kehilangan kebebasan untuk bergerak dengan bebas. Defendan telah melucutkan hak-hak plaintif," kata afidavit Mandeep yang difailkan di Mahkamah Sesyen di Kuala Lumpur pagi ini.

Ini, di sebalik fakta bahawa beliau sudah memaklumkan kepada pihak berkuasa bahawa telah menjelaskan pinjaman yang belum dibayar kepada dana pendidikan itu berjumlah RM2,330,82.

Pembayaran, itu, kata Mandeep disahkan oleh PTPTN dengan pengeluaran resit rasmi.

Katanya, beliau juga telah memberitahu PTPTN terlebih dahulu berhubung niatnya untuk melancong ke luar negara dan memohon namannya dikeluarkan daripada senarai hitam hampir itu sebulan sebelum perjalanan dijadualkan.

"Defendan (PTPTN), walaupun diberi notis terlebih dahulu daripada plaintif telah gagal, ingkar dan cuai dengan tidak mengeluarkan nama plaintif daripada senarai hitam imigresen," petik afidavit itu lagi.

Mandeep menuntut untuk ganti rugi am, punitif dan teladan yang difikirkan layak oleh mahkamah. Beliau juga menuntut kos guaman serta ganti rugi khas yang terpaksa ditanggungnya sehingga menyebabkan percutiannya di China, yang berjumlah RM19, 000 dalam kos tiket, deposit hotel dan mata wang asing ditukar dibatalkan.

Satu Permulaan...

Posted: 07 Dec 2011 09:16 AM PST

PUTRAJAYA – Mahkamah Rayuan hari ini memerintahkan kilang cetak Syarikat Prema membayar RM50,000 bagi ganti rugi am kepada usahawan wanita Ummi Hafilda Ali kerana fitnah. Datuk Sulaiman Daud yang mengetuai panel tiga hakim membuat keputusan itu selepas membenarkan permohonan syarikat itu.

Panel itu yang terdiri daripada Hakim Datuk Ramly Ali dan Datuk Syed Ahmad Helmy Syed Ahmad mengekalkan keputusan Mahkamah Tinggi yang memutuskan syarikat itu bertanggungjawab memfitnah Umi Hafilda.

Namun, mahkamah membenarkan rayuan Syarikat Prema untuk mengurangkan jumlah bayaran ganti rugi daripada RM100,000 yang diperintahkan Mahkamah Tinggi untuk dibayar kepada Umi Hafilda kepada RM50,000 beserta faedah dan kos.

Hakim Sulaiman berkata mahkamah berpendapat jumlah RM100,000 yang dianugerahkan Mahkamah Tinggi adalah keterlaluan.

Pada 7 Jun 2006, Mahkamah Tinggi memerintahkan PAS, Halim Arshat yang juga bekas setiausaha agung PAS dan pemegang permit penerbitan Harakah ketika itu, bekas ketua pengarang Harakah, Datuk Mustafa Ali untuk membayar sejumlah RM100,000 sebagai ganti rugi am kepada Ummi Hafilda. Mahkamah Tinggi turut memerintahkan Syarikat Prema untuk membayar RM100,000 kepada Ummi Hafilda, yang dikenali ramai semasa perbicaraan kes rasuah Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Mahkamah Tinggi juga memerintahkan faedah sebanyak 8 peratus ditambah kepada jumlah yang diperintahkan bermula dari tarikh pemfailan writ pada 30 April 1999 sehingga ia direalisasikan dan satu injunksi bagi menghalang responden daripada terus menyiarkan kata-kata fitnah terhadapnya.

PAS, Halim dan Mustafa tidak mengemukakan rayuan. Ummi Hafilda, 46, menyaman PAS, Halim, Mustafa dan Sabri Zain, penulis akhbar tabloid yang diterbitkan dua kali seminggu berhubung dengan penyiaran artikel bertajuk "Malaysia Sweeps 10 Oscars" (Malaysia Memenangi 10 Oscar) yang disiarkan pada isu 29 Mac 1999 Harakah yang mengandungi beberapa gambaran negatif mengenai dirinya.

Dalam pernyataan tuntutannya, Umi Hafilda berkata dia mengalami kesan dahsyat akibat penerbitan artikel berunsur fitnah itu, reputasi dan imej dirinya tercemar dan kehilangan pendapatan perniagaannya serta berhadapan dengan skandal awam, kebencian dan hinaan.

Ummi Hafilda turut memperoleh penghakiman ingkar terhadap Sabri pada 22 Nov 1999 tetapi perintah itu tidak dapat dilaksanakan terhadap Sabari yang tidak dapat dikesan. – Bernama

Panglima Perang Cyber

Posted: 07 Dec 2011 11:17 PM PST

Panglima Perang Cyber


Panas Berapi : Azmin Punca Blogger Pakatan Panggil Anak @anwaribrahim - Nurul Izzah YB BAB* ???

Posted: 07 Dec 2011 10:15 PM PST

Info : http://semuthitam80.blogspot.com/ 


Gambar (sila klik untuk lebih besar) : 
Kita tidak tahu kenapa sampai begitu sekali marah blogger Pakatan terhadap anak Presiden PKR ini...


Kesian..


Tetapi apa boleh buat, ajaran sebut 'babi, celaka,haramjadah' adalah wirid mereka. Tak percaya tanya Nga Kor Ming dan Nik Aziz dan Azmin...


Apa boleh buat.


Tahi kambing bulat.


Apa boleh buat....


Azmin pun sebut BABI... 


Maka mungkin disebabkan menonton video inilah punca mereka pun panggil anak Anwar Ibrahim bab*...Lihat video :


Kesian Nurul jadi mangsa dibab*kan oleh puaknya sendiri.
gambar dari blog AMIRHAMZAH64


Komen Blogger AmirHamzah64 tentang Nurul Izzah  :

Kata orang tua-tua jika susuk tubuh seseorang itu rendang sahaja, akalnya panjang. Ada juga orang tua-tua berkata kalau kita tak cantik, tak ayu janganlah kecewa kerana orang yang cantik akalnya pendek. Betul atau tidak, tidaklah diketahui tetapi orang tua-tua kalau buat perbidalan selalunya berdasarkan apa yang dilihat berlaku dalam masyarakat dan sekeliling mereka yang berulang kali. Kemungkinan orang yang cantik ketika itu harapkan cantik dan ayunya sahaja tetapi tidak berakal.

Rupanya di zaman moden ini pepatah, perbidalan atau perumpamaan yang dicipta zaman dulu-dulu ada juga berlaku secara kebetulan. Apabila Nurul Izzah berkata, "Ayah akan menang dalam kes berkenaan sekiranya tidak ada campur tangan pihak lain terutama orang politik".

Katanya lagi "Bagaimana hebat pun kita sediakan pembelaan tapi akhirnya kalau kita berdepan dengan satu sistem kehakiman yang berhadapan dengan kepincangan, maka ada risiko tetap berada di situ,"

Paling mengejutkan apabila Nurul Izzah bersama 2 DUN PKR Selangor membuat kenyataan dan memberikan amaran kiranya Anwar Ibrahim didapati bersalah di atas tuduhan meliwat maka mereka akan mengarahkan penyokong mereka berDEMONTRASI. Kenyataan inilah yang dikatakan tidak berfikir panjang sebaliknya mengambarkan akal yang singkat dan pendek. 

Tamat.

Cuma Panglima tidak pasti adakah BAB* akal panjang atau pendek. Yang jelas memang ekornya pendek :)


Gambar babi yang jenis diternak bukan liar memang cute seperti gambar di bawah..


Cuma lebihnya babi berbanding manusia ialah tidak diazab dalam neraka kerana tidak ada dosa. 


Masalahnya manusia jika sokong peliwat agama, perosak bangsa dan pengkhianat negara tentu lebih besar dosa dan lebih hina dari BABI...


Ada ke babi meliwat babi ? Tentu anda tahu jawapannya.


Lagi satu, babi pun tak melawan Ulama.... 

Seperti cubaan Nurul Izzah yang menolak pandangan Ust Kazim Elias.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Darjah Mahkota Seri Utama Negara Oleh YDP Agong Kepada Sultan Kelantan Semalam

Posted: 07 Dec 2011 08:51 PM PST


Sultan Kelantan dikurnia Darjah Utama Seri Mahkota Negara


SULTAN Muhammad V bergambar kenangan selepas berkenan menerima Darjah Kebesaran Darjah Utama Seri Mahkota Negara (DMN) daripada Najib Tun Abdul Razak yang mewakili Tuanku Mizan Zainal Abidin di Istana Negeri, Kubang Kerian, semalam. Turut hadir Tengku Muhammad Fa-iz Petra dan Rosmah Mansor. - BERNAMAKOTA BHARU 7 Dis. - Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin berkenan mengurniakan darjah kebesaran, Darjah Utama Seri Mahkota Negara (DMN) kepada Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V.

Pengurniaan darjah kebesaran tersebut telah disampaikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mewakili Seri Paduka, dalam satu majlis ringkas di Istana Negeri, Kubang Kerian di sini, hari ini.

Dalam majlis berasingan, Sultan Muhammad berkenan menganugerahkan Darjah Kebesaran Mahkota Kelantan Yang Amat Mulia (Al-Muhammadi) (SPMK) kepada isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.

Kedua-dua majlis tersebut turut disaksikan oleh Tengku Mahkota Kelantan, Tengku Muhammad Fa-iz Petra dan kerabat diraja yang lain.

Turut hadir antaranya, Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd. Sidek Hassan; Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed; Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Dr. Awang Adek Hussin dan Timbalan Menteri Besar Kelantan,Datuk Ahmad Yakob.

Mesyuarat khas Majlis Raja-Raja baru-baru ini telah memilih Sultan Muhammad sebagai Timbalan Yang di-Pertuan Agong berkuat kuasa 13 Disember ini.DAULAT TUANKU SULTAN MUHAMMAD V ATAS KURNIAAN INI.

ALLAHU AKBAR

Patutlah PM datang ke Kelantan semalam. Rupanya untuk acara ini. Info ternyata sahih.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Akhirnya PAS Mengaku Hanya Satu Masjid Dibina Sepanjang 21 Tahun Memerintah Kelantan

Posted: 07 Dec 2011 08:43 PM PST

Panglima ucapkan tahniah atas pencapaian hebat PAS Kelantan.


Selepas ini pasti puak mereka akan kata : apa guna buat masjid banyak kalau tak buat pentadbiran Islam.


Dan satu lagi adakah jadi Islam ke buat masjid banyak ?


Soalannya : Parti Islam sepatutnya membanyakkan rumah Allah bukan rumah musuh Allah seperti wat siam dan sebagainya.


Ini bukan Islam tapi Iselam versi PAS sebenarnya.


Baca pengakuan Exco Kerajaan Kelantan di bawah dan fikirkan sebaik-baiknya.Hanya satu masjid

RANTAU PANJANG 7 Dis. – Kerajaan Pas Kelantan mengakui hanya membina sebuah masjid, iaitu Masjid Jubli Emas Sultan Ismail Petra, di sini, daripada wang sendiri tanpa bantuan Kerajaan Pusat sejak mentadbir negeri itu lebih 20 tahun lepas.

Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan Negeri, Abdul Fatah Harun berkata, masjid lain di seluruh negeri dibina oleh Kerajaan Pusat.

"Masjid Jubli Emas atau lebih dikenali Masjid China yang menjadi kebanggaan Pas ini dibina dengan perbelanjaan kerajaan negeri sendiri, tanpa satu sen dari Kerajaan Pusat," katanya hari ini.

Katanya, bagi masjid mukim yang lain di seluruh negeri, kerajaan negeri hanya bertanggungjawab mengeluarkan peruntukan untuk kerja-kerja pembaikan dan pengubahsuaian.

Beliau berkata demikian sebagai menjawab dakwaan pemimpin parti pembangkang di Kelantan, bahawa sejak mentadbir negeri ini lebih 20 tahun, Pas tidak membina sebuah masjid pun di negeri itu.

Malah, mereka mendakwa semua masjid yang ada di negeri ini dibina oleh Kerajaan Persekutuan atau peninggalan pembangunan yang dibawa oleh Barisan Nasional ketika mentadbir negeri itu pada 1978-1990.

Abdul Fatah berkata, Masjid Jubli Emas yang berharga RM9.5 juta itu dibina pada 2005 dan siap sepenuhnya pada 2009 hasil ilham Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, selepas melawat Beijing, China sebelum itu. – BERNAMAPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Live dari KLIA : Gambar Ketibaan Jemaah Haji Dari Mekah

Posted: 07 Dec 2011 05:11 PM PST

Alhamdulillah para hujjaj kita selamat kembali ke Tanah Air.

PAnglima sempat merakam gambar mereka semasa melalui tempat pungutan bagasi dan melihat aura Mekah yang mengalir segar di wajah.

Moga kita diberi Allah peluang sebelum berpindah alam, menunaikan haji ke Baitullah.

Amin 6666x

Nota : Panglima dari Kota Bharu ke KLIA dan juga ternampak Datuk Awang Adek Timbalan Menteri Kewangan disapa jemaah haji yang mengenali beliau.

Khabarnya PM juga baru tiba Kelantan maghrib tadi menurut info di airport KB.

g a R a m a N i s

Posted: 07 Dec 2011 11:08 PM PST

g a R a m a N i s


Agenda PKR Hanya Untuk Anwar Ibrahim Bukan Untuk Rakyat II

Posted: 07 Dec 2011 09:30 PM PST

Bersambung dari sini
Diberitakan ketika ini hujan lebat sedang melanda di beberapa kawasan antaranya KL, Klang, Kajang dan Hulu Langat. Ini pasti menjadi mimpi negeri bagi rakyat dikawasan berkenaan.

Trauma rakyat Bandar Kajang dilanda banjir kilat minggu lepas pasti belum habis lagi. Kerugian perniagaan dan terbantut urusan seharian adalah perkara yang terpaksa dihadapi apabila sikap pemipin. 

Musibah melanda Kajang hari ini apabila banjir kilat melanda kawasan bandar Kajang secara tiba-tiba. Berdasarkan rekod, ini bukanlah kejadian kali pertama yang berlaku di daerah berkenaan, kerana kejadian yang sama pernah berlaku pada tahun 1998.

Dan memang benar kuasa ALLAH menentukan segala-galanya, namun ALLAH tidak pernah melarang manusia untuk mencari ikhtiar untuk mengelakkan kejadian yang buruk berlaku terhadap diri mereka.

Mungkin inilah akibatnya dari tindakan kerajaan Negeri Selangor yang diketuai oleh Khalid Ibrahim. Tidak salah sekiranya beliau beranggapan demi menjaga pembendaharaan negeri. Namun adakah berbaloi membatalkan projek yang berjuta namun musibah yang bakal melanda menyebabkan kerugian beratus juta selepasnya?

Walaubagaimanapun yang berlaku tetap berlaku dan ini adalah takdir dari ALLAH. Mungkin sudah tiba masanya untuk Khalid Ibrahim mengakui kesilapannya dan meminta kerajaan persekutuan memulakan semula projek yang telah beliau batalkan sebelum ini.

Bukti sumber : http://www.selangorkini.com.my/my/berita/29143

Petikan Pena Minang

P/S Apa akan jadi pada kedudukan air untuk Selangor selepas 2013 yang mana Khalid sudah batalkan projek empangan Langat? Sanggupkah kita tanggung lagi kesalahan Khalid membatalkan projek tanpa asas yang betul dan cukup???

Sumber dari sini

Agenda PKR Hanya Untuk Anwar Bukan Untuk Rakyat

Posted: 07 Dec 2011 08:00 PM PST

Asalnya penubuhan PKR adalah untuk membebaskan Anwar Ibrahim pasca 1998. Kesalahan salah guna kuasa dan meliwat Azizan Abu Bakar. Maknanya, penubuhan PKR adalah sama dengan sebuah keluarga yang menuntut kebebasan suami.

Tidak pernah ada dalam sejarah moden politik dunia, sebuah parti politik ditubuhkan hanya bertujuan untuk mendewakan seorang lelaki. Inilah doktrin sejak dahulu dalam PKR iaitu mahu mendewakan Anwar Ibrahim dan membebaskannya.

PKR ditubuhkan bukanlah berlunaskan mahu menjaga kebajikan rakyat jauh sekali mahu mencorak politik baru untuk kesejahteraan rakyat. Keadilan dan kebajikan rakyat bukan dalam manifesto PKR. Inilah fakta yang perlu diketahui.

Memandangkan doktrin PKR merekrut ahli adalah kerana Anwar Ibrahim bukan kerana kepentingan rakyat, dasar perjuangan PKR adalah untuk Anwar tidak pada rakyat. Pada PKR, rakyat hanyalah stigma dalam meraih sokongan untuk Anwar. Kebajikan dan kepentingan rakyat tidak pernah didahulukan.

Sementalah kejayaan PKR mengambil alih Selangor pemberian air percuma cumalah mahu mengotakan janji pilihan raya. Jika tiada dalam manifesto, jangan harap mahu rakyat Selangor merasa. Oklah itu kita boleh bagi kredit dan ucap terima kasih. Walaupun PKR terpaksa, mencanang akan bagi air percuma adalah perkara wajib dalam ceramah-ceramah. Janji ada daripada tiada.

Tapi kini bolehlah kita persoalkan yang lain-lain. Mana janji-janji untuk ibu tunggal, untuk anak kecil mahu bersekolah, untuk warga emas dan paling pelik mana janji mahu merakyatkan ekonomi Selangor. Mana semua itu?

Itu semuanya RAKYAT Selangor tapi apa agenda untuk memenuhi kebajikan rakyat Selangor?
-----------------------------------------------------------------------------------------

KUALA LUMPUR 27 Nov. – Bosan, sakit hati dan kecewa antara perasaan yang bersarang dalam hati pengguna jalan raya di ibu negara apabila memikirkan masalah jalan rosak yang terpaksa dilalui setiap hari.

Biarpun pendedahan demi pendedahan dibuat oleh Utusan Malaysia mengenai isu itu, namun ia bagaikan menyiram air ke daun keladi kerana tiada peningkatan ketara terhadap kualiti jalan raya seperti yang diharapkan pengguna.

Laporan Khas Utusan Malaysia bertajuk 'MRR2 Zon Perang?' pada Mac 2010, 'Kualiti Jalan di KL Kelas 3' (Ogos 2010), 'Sampai bila jalan berlubang?' (Ogos 2010) dan 'Teknologi jalan zaman British' (Oktober 2011) semuanya mempersoalkan keadaan jalan raya di ibu kota.

Jalan berlubang, retak, mendap, beralun, tampalan tidak sempurna dan berpasir merupakan situasi yang terpaksa dihadapi pengguna jalan raya menyebabkan pemilik kenderaan pening kepada memikirkan kos tambahan untuk penyelenggaraan kenderaan.

Kerap kali jalan raya yang baru diturap, dikorek semula untuk dipasang kabel atau saluran air dan selepas itu tidak ditampal dengan sempurna menyebabkan keadaan jalan kembali rosak dan tidak rata.

Jalannya berlubang, berpasir serta tidak rata akibat turapan yang tidak berkualiti.

Keadaan di Jalan Ampang pula lebih teruk apabila sepanjang laluan itu ada sahaja lubang serta tampalan yang tidak rata dengan ada yang berlubang kembali.

Keadaan jalan yang berpasir tidak menghairankan dengan kehadiran lori mengangkut bahan itu yang keluar masuk ke kawasan pembinaan di kawasan tersebut.

Seharusnya jalan-jalan utama di pusat bandar raya ini perlu berkeadaan baik kerana ia mencerminkan imej negara.

Jalan di kawasan-kawasan perumahan juga turut tidak terlepas daripada mengalami keadaan sama termasuk kawasan yang dianggap elit seperti Taman Tun Dr. Ismail dan persimpangan Mont Kiara ke Sri Hartamas.

Jalan berlubang dan tidak dibaik pulih sejak sekian lama menyebabkan kualiti hidup penghuni terjejas.

Jika jalan raya rosak berlaku di kawasan seperti itu, mungkin keadaan jalan di kawasan perumahan lain di pinggir kota lebih teruk lagi.

Di Taman Cheras Perdana, lubang sedalam satu meter hanya ditutupi dengan kepingan besi seakan mengundang padah kepada pengguna yang melalui jalan tersebut.

Biarpun ia telah ditanda dengan tali keselamatan, namun masih lagi berbahaya kepada pemandu serta penunggang motosikal terutama pada waktu malam dengan jarak penglihatan yang terhad.

Di sepanjang Jalan Kepong dan Jalan Kuchai Lama pula, senario jalan berlubang, retak dan tidak rata sudah menjadi pemandangan biasa.

Ia turut sama berlaku di susur keluar ke Jalan Lingkaran Tengah Dua (MRR2) ke Jalan Genting Klang dan juga di Jalan Loke Yew.

Persoalannya, bilakah semua ini akan berakhir? Pihak berkuasa tempatan dan kementerian yang bertanggungjawab perlu mempunyai pelan dan cara khusus memantau serta menangani masalah jalan rosak agar ia tidak berulang.

Tidak sampai 10 tahun lagi Malaysia akan menjadi negara maju, namun di mana manisnya status itu apabila kualiti jalan raya masih lagi di tahap negara dunia ketiga.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 07 Dec 2011 11:07 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Takut Dengan Papa Gomo, Amin Iskandar Terpaksa Tutup Blog...

Posted: 07 Dec 2011 11:00 PM PST
Sebelum ini tak pernah orang kenal siapa amin iskandar, nama dia pernah meletup dulu kerana dia menyambut saranan supaya jalur gemilang di terbalikan, selepas itu namanya lenyap dari alam maya penulisan.

Bila papa gomo cuit dia sikit, dia nampak inilah peluang untuk dia kembali di kenali di alam maya, amin iskandar merasa dirinya tercabar kerana budak hingusan seperti milo suam sudah mampu menenggelamkan populariti yang pernah dia raih satu ketika dulu.

Hanya dengan membuat laporan polis sahaja dia mampu meraih kembali populariti itu kembali, dia terpaksa persetankan kekebasan bersuara dan kebebasan menulis yang dia pernah pertahankan ketika dia menyokong jalur gemilang di terbalikan, ketika itu ayat yang dia gunakan, saya bebas menyampaikan idea dan suara saya, katanya.

Mempejuangkan suara demokrasi yang dia laungkan dulu hanyalah satu retorik, amin iskandar lu betul-betul haprak beb... kenapa lu tutup blog lu...???


Cina Ini Cuba Menggagalkan Projek Lynas....

Posted: 07 Dec 2011 09:00 PM PST


Inilah cina yang cuba menggagalkan projek lynas, namanya ialah tan sri pheng yin huah...

Siapa pheng yin huah nie ???

Pheng adalah pengarah urusan kinsteal yang mendapat banyak tander-tender kerajaan, malah dia sering dilihat naik turun di pejabat Perdana Menteri.

Jadi apa kaitanya dengan isu lynas ???

Fauziah salleh mendapat dana yang cukup lumayan dari pheng, cetakan poster, t-shirt dan upah untuk orang berdemo di bawah ngo save malaysia semuanya di sponsor oleh pheng.

Kenapa pheng buat macam tu???

Sekiranya projek lynas ini gagal maka senanglah gerakan untuk menarik turun adnan yaacob dari kerusi menteri besar dan di gantikan dengan seorang bekas menteri yang bercita-cita besar untuk menjadi mb pahang yang mana bekas menteri itu adalah barua pheng.

Maka kalau berjaya plan yang pheng dan bekas menteri ini, pahang akan memiliki seorang menteri besar seperti seekor lembu yang di cucuk hidungnya, lagi maklumat pasal pheng dan bekas menteri itu, sila ke blog sanggah tok janggut...

Guan Eng Tolak Pelawaan Naik Kapal Selam...

Posted: 07 Dec 2011 06:00 PM PST


Sebelum ini pembangkang kecoh dok kata kapal selam yang di beli oleh tldm tak mampu menyelam, malah anak anwar, nurul izzah pernah menjaja cerita itu sampai ke indonesia, kini pemimpin pembangkang telah di pelawa oleh menteri pertahanan, zahid hamidi untuk menaiki sendiri kapal selam itu dan menilai sendiri apakah benar kapal selam itu tak boleh menyelam...

Zahid hamidi mempelawa ketua menteri pulau pinang dan berberapa ahli parlimen yang lain untuk naik kapal selam kd tun razak setelah mendapat tahu yang guan eng akan melawat pertunjukan LIMA di arwana porto malai, langkawi.

Tetapi pelawaan itu di tolak oleh guan eng dan ahli parlimen pembangkang yang lain seperti nurul izzah dan tony pua, tiada alasan yang di berikan oleh mereka walau pun pelawaan itu dibuat secara rasmi, tapi jawapan mereka menolak pelawaan itu di berikan hanya melalui sms dan panggilan telefon.

Pada aku rakyat seharusnya membuka mata melihat bagai mana perangai buruk pembangkang, dulu depa kata kapal selam itu tak boleh menyelam, sekarang bila pihak kementerian mempelawa mereka dan untuk membuktikan kapal selam itu boleh menyelam, mereka tolak pulak pelawaan itu, nampak sangat pembangkang hanya mahu mensensasikan cerita kapal selam tak boleh menyelam, sedangkan cerita yang mereka sebarkan itu hanyalah fitnah jahat semata untuk merosakan nama kerajaan dan tldm.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 07 Dec 2011 11:01 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


PANAS: 'Jambu-jambu' Baru Anwar Ibrahim.

Posted: 07 Dec 2011 05:05 PM PST

Berita dari Malaysiakini yang MyMassa printscreenkan.Dalam berita ini dikatakan sekumpulan Mahasiswa ingin menjemput YAB PM dan Anwar Ibrahim berforum. Terperanjat MyMassa baca berita ini! Bila dah terperanjat, MyMassa cuba analisa gambar yang disediakan oleh Malaysiakini. Ini ke rupa MAHASISWA? Macam mahasiswa jadian ada la.
Kenapa MyMassa terperanjat? Sebab bangang sangat ke 'mahasiswa-mahasiswa' upahan pembangkang ni. Adakah mereka tak tahu bahawa DS Najib dan Anwar adalah ahli Parlimen dan mereka sememangnya telah ada forum rasmi untuk berdebat atau sebagainya iaitu DEWAN RAKYAT. Jika kedua-dua mereka ini berforum sekali pun di luar, ianya tidak boleh menjadi keputusan dasar kerana dibuat di luar Parlimen.


Sudahlah akal pendek tak serupa mahasiswa, imej dan pakaian pun lebih teruk dari Mat Indon. Malu la bro pakai macam ni mengaku mahasiswa, Mat Bangla pergi KLCC pun lagi smart dari korang.

Nasihat kami kepada pembangkang, kalau nak cari aktor-aktor memainkan watak mahasiswa, carilah yang semenggah. Kalau tidak, bikin malu Anwar Ibrahim je dapat 'jambu-jambu' macam ni.

*Jambu-jambukan.

PAS: Bina Rumah Apek Lagi Penting Dari Bina Masjid

Posted: 07 Dec 2011 03:01 PM PST

Rumah yang dikatakan milik Apeks (Khairul Fahmi), hadiah dari Kerajaan Negeri Kelantan.Jika Kerajaan Kelantan mampu menghadiahkan rumah kepada Apeks, kenapa mereka hanya mampu membina sebuah masjid dalam masa 20 tahun? Cerita pasal Kerajaan PAS hanya bina sebuah masjid telah MyMassa bangkitkan di sini (http://mymassa.blogspot.com/2011/12/20-tahun-baru-bina-sebuah-masjid-tapi-2.html).

Apa yang MyMassa nampak, PAS Kelantan mampu membina surau atau masjid lebih banyak tetapi mereka sengaja tidak melakukannya. Dengan kurangnya infrastruktur seperti masjid, jadi mereka bolehlah menjadikan ia modal ceramah mereka kononnya Kerajaan Pusat menzalimi mereka. Kalau semuanya telah tersedia, apa lagi modal yang tinggal pada PAS? Rumah sebesar rumah Apeks boleh dijadikan surau, kenapa mereka tak lakukan?

Ingat, parti PAS masih hidup sehingga sekarang bukannya kerana mereka berjaya membuktikan mereka lebih baik tetapi mereka selama ini berjaya menghentam, memaki, menghina, mengaibkan, menfitnah, mentohmah, memutarbelitkan fakta untuk menunjukkan musuh lebih teruk dari mereka. Jika ada pembaca tidak bersetuju, silalah buat kajian terhadap ceramah politik dan media PAS seperti Harakah, adakah mereka menceritakan kejayaan mereka atau mereka lebih banyak cerita mengenai UMNO dari PAS sendiri?


Contoh muka depan Harakah yang menghentam musuh.


*Nilai-nilaikan.

Sah! Pembangkang Memang Sokong Komunis.

Posted: 07 Dec 2011 07:32 AM PSTApa pandangan pembaca MyMassa mengenai gambar ini?

20 Tahun Baru Bina Sebuah Masjid Tapi 2 Surau dan Madrasah Akan Diroboh Pula.

Posted: 07 Dec 2011 06:34 AM PST

PAS akui hanya bina sebuah masjid di K'tan

Kerajaan PAS Kelantan mengakui hanya membina sebuah masjid, iaitu Masjid Jubli Emas Sultan Ismail Petra, di Rantau Panjang daripada wang sendiri tanpa bantuan kerajaan pusat sejak mentadbir negeri itu lebih 20 tahun lepas.

Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan Negeri, Abdul Fatah Harun berkata masjid lain di seluruh negeri dibina oleh kerajaan pusat.

"Masjid Jubli Emas atau lebih dikenali Masjid China yang menjadi kebanggaan PAS ini dibina dengan perbelanjaan kerajaan negeri sendiri, tanpa satu sen dari kerajaan pusat," katanya kepada Bernama hari ini.

Katanya, bagi masjid mukim yang lain di seluruh negeri, kerajaan negeri hanya bertanggungjawab mengeluarkan peruntukan untuk kerja-kerja pembaikan dan pengubahsuaian.

Beliau berkata demikian sebagai menjawab dakwaan pemimpin parti pembangkang di Kelantan, bahawa sejak mentadbir negeri ini lebih 20 tahun, PAS tidak membina sebuah masjid pun di negeri itu.

Malah, mereka mendakwa semua masjid yang ada di negeri ini dibina oleh kerajaan persekutuan atau peninggalan pembangunan yang dibawa oleh Barisan Nasional ketika mentadbir negeri itu pada 1978-1990.

Abdul Fatah berkata, Masjid Jubli Emas yang berharga RM9.5 juta itu dibina pada 2005 dan siap sepenuhnya pada 2009 hasil ilham Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, selepas melawat Beijing, China sebelum itu.

- Bernama

*Sepanjang PAS perintah Kelantan selama 20 tahun, baru sebuah masjid dibina. Tetapi belum cukup sepenggal PAS di Selangor dan Kedah, madrasah dan surau akan dirobohkan. Apakah ini satu petanda yang baik?

Ekslusif MYMASSA: Gempar!!! Benarkah Pakatan Rakyat Selewengkan Wang Zakat Selangor?!!

Posted: 07 Dec 2011 03:55 AM PST

Kira-kira sebulan yang lepas, apabila Profesor Kangkung Fuckatan, Aziz Bari membuka mulut busuknya berkenaan akaun Lembaga Zakat Selangor  (LZS) yang tidak diaudit, ramai blogger BN yang melihat ianya sebagai penderhakaan terbaru beliau terhadap Raja-Raja Melayu, terutamanya DYMM Sultan Selangor. Dan MyMassa juga tidak terkecuali mengulas perkara ini di artikel berikut...http://mymassa.blogspot.com/2011/11/updates-penderhaka-terulung-aziz-bari.html

Namun beikutan pertemuan MyMassa dengan seorang pengurus kutipan zakat yang bertugas di sebuah IPTA, kami telah mendapat bayangan tentang cerita sebenar yang berlaku di sebalik teguran profesor kangkung tersebut. Menurut sumber MyMassa, dalam pada LZS mengutip ratusan juta RM zakat setahun, hakikatnya masih ramai yang layak menerimanya telah diketepikan. Dan ini semua bukanlah kerana masalah dokumentasi dan kelayakan pemohon, tetapi kerana wang zakat yang sememangnya TIDAK MENCUKUPI!!! 

Menurut beliau lagi, sebagai contoh, walaupun pada tahun 2010 LZS merekodkan catatan kutipan sebanyak RM336.8 juta, namun hakikatnya akaun tersebut sebenarnya mencatatkan defisit sebanyak RM10 juta lebih!!! Kami sendiri manjadi hairan bagaimana sebuah badan yang hanya menguruskan kutipan zakat boleh mencatatkan defisit sebanyak itu?!! Apakah LZS telah melaburkan wang zakat ke dalam perniagaan yang merugikan?!! Dan adakah tindakan seumpama itu boleh dilakukan ke atas wang zakat yang disyariatkan kepada fakir dan miskin?!!

Sumber kami bagaimanapun tidak dapat memberikan jawapan yang tepat ke manakah sebenarnya wang tersebut telah dibelanjakan. Namun, beliau turut menceritakan bagaimana bos pengurus zakat di UiTM sendiri mengamuk dengan pegawai perhubungan LZS apabila cerita ini pecah. Dan perkara ini bukanlah kini satu rahsia lagi di kalangan ahli akademik di IPTA-IPTA. Dek kerana itulah Profesor Kangkung tersebut bersuara sedemikian rupa.Menurut beliau lagi, berikutan pengurusan wang zakat yang meragukan itu, beliau kini mendapat tahu banyak syarikat-syarikat besar yang tidak mahu lagi membayar secara terus kepada LZS. Tambah beliau lagi, ramai yang mengesyaki punca kepincangan pengurusan wang zakat tersebut adalah kerana wujud tangan-tangan hanyir daripada Kerajaan Negeri yang telah menghabiskannya demi untuk survival politik mereka di Selangor.Dan ini semua dilakukan tanpa disedari oleh DYMM Sultan sendiri!!!

Kaedahnya,mereka akan memohon secara rasmi kepada LZS amaun tertentu kononnya untuk digunakan bagi pembangunan agama dan bantuan kepada rakyat miskin yang layak. Namun, tuntutan akan dilakukan secara berlebihan, bagi membolehkan mereka menyalurkan wang selebihnya untuk membiayai perkara-perkara yang tiada kaitan dengan Islam atau fakir miskin, atau lebih tepat lagi kempen-kempen politik mereka.Malah jangan terkejut jika sekiranya terdapat juga wang zakat yang diselewengkan itu turut sampai ke tangan DAP untuk pembesaran gereja-gereja dan rumah ibadat bukan Islam, atau lebih buruk lagi, untuk belanja majlis memurtadkan orang Islam!!!

Namun, kesemua maklumat yang kami sampaikan di atas hanyalah rekod percakapan mulut tanpa bukti-bukti yang kukuh. Tetapi jika sekiranya kita memerhatikan dengan lebih teliti, bukankah ada kebenarannya kerana jelas jumlah fakir yang tidak mendapat bantuan menjadi punca gejala murtad yang semakin menjadi-jadi?!! Tidakkah ini semua berkaitan dengan kantung zakat yang mengering?!!

Kami tidak berani menegaskan kesemua perkara di atas adalah benar sebenarnya. Namun, sumber pengurus zakat yang menceritakan kepada kami tentang perkara ini adalah orang kuat PAS Selangor!!!

  

Cubaan DAP Untuk Takluk Kelantan Gagal.

Posted: 07 Dec 2011 02:07 AM PST

Pakatan gagal beri DAP kerusi di Kelantan

PAS dan PKR, masing-masing akan mengekalkan 'staus quo' agihan kerusi yang akan mereka tanding pada pilihan raya umum ke-13, akan datang.

Menurut Timbalan Pesuruhjaya PAS Kelantan, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah PAS akan bertanding di 51 kerusi iaitu 11 kerusi Parlimen dan 40 kerusi DUN, manakala PKR pula bertanding di lapan kerusi iaitu tiga Parlimen dan lima DUN.

"Ya, kita sudah selesai dengan kedua-dua parti bersetuju untuk kekalkan status quo seperti sebelum ini.

"Kita (PAS) setuju dan PKR pun setuju," katanya dipetik Harakahdaily.

Pengumuman itu sekaligus menamatkan harapan satu lagi parti komponen Pakatan Rakyat, iaitu DAP yang sedang mengintai beberapa kerusi di negeri berkenaan bagi mengketengahkan calon Melayu parti itu.

Selepas kemenangan memberangsangkan pada pilihan raya negeri Sarawak April lalu, DAP dikatakan memperhebatkan usaha melebarkan pengaruhnya ke kawasan-kawasan pengundi bukan Cina.

DAP sebelum ini dilaporkan mensasarkan sekurang-kurangnya satu kerusi di kawasan majoriti Melayu di Kelantan dan Terengganu.

Akhbar rasmi PAS itu juga melaporkan Mohd Amar sebagai berkata, persetujuan mengekalkan 'staus quo' seperti PRU ke-12 pada 2008 lalu itu dicapai kira-kira dua bulan lalu.

PAS dan PKR juga tidak akan menukar sebarang kerusi tetapi akan bertanding di kerusi seperti yang diperuntukkan pada pilihan raya 2008."Dari sudut kawasan bertanding juga kita setuju kekal dan tiada perubahan," katanya sambil memberitahu keputusan itu sudah dimaklumkan kepada Pakatan Rakyat di peringkat Pusat.

11 kerusi parlimen yang ditandingi PAS adalah, Kuala Krai, Gua Musang, Kota Bharu, Pasir Mas, Rantau Panjang, Kubang Kerian, Bachok, Pasir Puteh, Tumpat, Pengkalan Chepa dan Jeli.

Kerusi DUN pula adalah Kelaboran, Pasir Pekan, Wakaf Bharu, Kijang, Chempaka, Panchor, Tanjung Mas, Kota Lama, Bunut Payong, Tendong, Pengkalan Pasir, Chetok, Meranti, Gual Periok, Bukit Tuku, Salor, Pasir Tumboh, Demit, Tawang, Perupok, Jelawat, Melor, Kadok, Kok Lanas, Bukit Panau, Gual Ipoh, Kemahang, Selising, Limbongan, Semerak, Gaal, Pulai Chondong, Temangan, Kemuning, Bukit Bunga, Air Lanas, Mengkebang, Manik Urai, Dabong dan Galas.

Kerusi Parlimen bagi PKR pula adalah Tanah Merah, Ketereh dan Machang, manakala Dun pula adalah Paloh, Nenggiri, Guchil, Pengkalan Kubor dan Kuala Balah.

Selain Kelantan, Pakatan Rakyat Selangor juga sebelum ini memaklumkan agihan kerusi di negeri berkenaan berjaya diselesaikan.
Walaupun PAS kata mereka terima DAP, dengan melihat senario terbaru ini ternyata ianya hanya omongan kosong. PAS masih berpegang kepada prinsip bahawa sosialis itu adik beradik komunis. Alasan inilah digunakan oleh Nik Aziz untuk menolak Syed Husin Ali untuk menjadi calon di Kota Bharu.

Calon DAP Melayu di Kelantan? Satu lagi lelucon terbaru dari DAP.

*Orang Melayu luar bandar masih menolak DAP. Tak perlulah mereka berangan. Luka berdarah 13 Mei mana mungkin dapat dilupakan.

Benarkah umat Islam sendiri yang membiayai dakyah Krisitan di Selangor?!!

Posted: 07 Dec 2011 12:58 AM PSTApa kaitan gambar di atas dengan Lembaga Zakat Selangor?!! Benarkah umat Islam sendiri yang membiayai majlid baptis 12 orang Islam di atas?!! Nantikan pendedahan ekslusif MyMassa jam 8.00 malam ini!PISAU.NET

Posted: 07 Dec 2011 09:45 PM PST

PISAU.NET


Sistem Kasta & Rasis Dalam DAP

Posted: 07 Dec 2011 05:00 PM PST


Sistem kasta dan rasis sememangnya cukup kuat diamalkan didalam parti rasis DAP,masakan tidak baru baru ini M Kulasegeran Ahli Parlimen Ipoh Barat bertindak mengugut untuk keluar parti apabila diperlakukan bagaikan paria didalam DAP.

Begitu juga Ahli dewan undangan negeri Malim Nawar, Perak, Keshvinder Singh dan Hee Yit Fong Adun Jelapang dari DAP mereka juga mendakwa menjadi mangsa tindakan rasis dan double standart didalam DAP.

Didalam DAP mereka yang bukan kristian dan juga bukan dari kalangan evengelis hanya menjadi golongan kelas kedua didalam hirarki parti. Sebab itulah memang wujud kelompok daripada kaum cina yang bukan kristian dan india tidak menjadi pemimpin utama didalam DAP.

Cuba anda perhatikan senarai pimpinan kanan DAP,kalangan mereka hampir 90% adalah golongan ekstremis evengelis . Di manakah yang dikatakan demokrasi didalam parti hinggakan kalangan yang tidak setaraf atau sealiran agama dibelakangkan.

P.Ramasamy diarahkan untuk memohon maaf kepada Karpal Singh hanya kerana menyebut 'warlord' dan "godfather" yang menentukan siapakah yang bakal menjadi calon DAP pada PRU13 nanti. Sedangkan semua orang tahu Godfather didalam DAP adalah Kit Siang& Karpal dan juga Guan Eng.

Mereka ini yang menentukan kroni kroni didalam parti sahaja yang akan mendapat tempat untuk menjadi calon.Tidak ada mana mana ahli DAP yang berani menyangkal bahawa barisan pemimpin yang ada sekarang ini kesemuanya adalah kroni kroni godfather DAP.

Adalah tidak mengejutkan kaum India dan cina bukan kristian paling ramai meninggalkan DAP sejak akhir akhir ini.


Pisau kata " dia tuduh Umno rasis,walhal yang mengamalkan kasta dan perkauman cukup kuat dalam DAP"

Anwar Nak Jadi Malcom X Pulak?

Posted: 07 Dec 2011 09:43 AM PST'Inner Struggle of Conscience' – Penyakit Anwar…

Tidak semua yang hadir di Rapat Rakyat (Shah Alam) itu penyokong kuat Anwar. Tak juga. Sebab itu, bersungguh sangat PKR Selangor memastikan Tuan Guru Nik Abdul Aziz dan Tuan Guru Haji Hadi pun turut hadir. Ramai penyokong PAS yang datang daripada Tanjung Karang, Sekinchan, Sabak Bernam dan Jeram; turut bersama hadir. Mereka hadir, tapi duduk di belakang. Mereka pun tidak mahu sangat nak dekat dengan PKR Selangor. Pada mereka, kalangan pemimpin PKR Selangor adalah kalangan 'elitis' di dalam Pakatan Rakyat.

Ucapan setengah jam Anwar misalnya, ramai kalangan ahli PAS yang keluar dan menghisap rokok. Penulis menegur beberapa orang ahli PAS, kenapa tidak bersama mendengar ucapan Anwar – 'mereka kata benda dah biasa dengar…malas nak dengar'. Kami datang sebab Nik Aziz. Bukan Anwar.


Demikianlah sebenarnya suasana dan pandangan di kalangan penyokong Pakatan Rakyat. Mereka sendiri tidak bersama. Masih berpecah. PAS Selangor selalu rasa tertinggal daripada permainan politik Negeri. Kalangan wakil rakyat PAS tidak dilayani dengan baik. Selalu kena minta derma dengan orang PKR. Mereka pun tak tahan.


Anwar banyak mengungkap mengenai pandangan Malek Bennabi di dalam ceramahnya. Asas: 'inner struggle of conscience'. Orang PAS yang sedikit educated – mula bertanya; 'Anwar ada ke struggle of conscience'? Ada ke?


Kebanyakan orang PAS yang ditemui kecewa kerana Anwar gagal mengurus diri dan kembali terjebak dalam perlakuan Zina. Ini adalah sangat nyata. Level of respect orang PAS kepada Anwar sudah mula berkurangan. Mereka tidak menganggap Anwar sebagai peneraju dalam Pakatan Rakyat. Kepada mereka – zaman Anwar sudah berlalu.Sebab itu, apabila sahaja Anwar menggunakan nama Malek Bennabi, Malcom x sebagai sumber kekuatan ucapan – mereka menganggap Anwar sudah semakin desperate dan terdesak. Dalam keadaan terdesak, Anwar akan menggunakan apa sahaja cara untuk menguatkan hujahnya. Soalnya, apakah Anwar tidak berasa malu bila bercakap mengenai Malek Bennabi – tapi dia sendiri rebah dalam dakapan China Doll dan lelaki muda???


Anwar sebenarnya sangat CEMAS dengan data sokongan orang Melayu kepada PR di Selangor. Sangat CEMAS. Walaupun angka tidak menggambarkan segala-galanya, Anwar berhak berasa risau kerana Selangor adalah battlefield paling hebat dalam PRU akan datang.-gelagatAnwar

Kes Liwat : Anwar Memperdayakan Dr Yusof Qaradawi

Posted: 07 Dec 2011 05:00 AM PSTTiga twitter Datuk Seri Anwar Ibrahim di atas adalah bukti Ketua Umum PKR itu hanya mampu berlindung di sebalik imej tokoh ulama tersohor dunia, Syeikh Dr Yusuf al Qaradhawi untuk melindungi pertuduhan melakukan seks luar tabie ke atas bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan.
YB Datuk Zulkifli Noordin mengakui bertanggungjawab mempedayakan ulama tersohor, Syeikh Dr Yusuf Qardhawi supaya mengeluarkan fatwa menyokong kes liwat II yang membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan.


"Kita buat silap, kita mengaku buat silap lah. Saya antara orang yang buat silap itu. Dan saya perlu jumpa Syeikh Yusuf Qardhawi untuk perbetulkan balik.


"Sebab.. kita nak beritahu, (bahawa) kita memang perdayakan Syeikh Yusuf Qardhawi supaya mempercayai (bahawa) Anwar ini difitnah", katanya


YB Zulkifli Noordin sebagai peguam Anwar menyediakan soalan-soalan bias untuk mendapatkan fatwa daripada Dr Yusof Al Qaradawi pada tahun 2009


Menurutnya, beliau bertanggungjawab menyediakan soalan-soalan yang berpihak kepada Anwar dan menyembunyikan maklumat sebenar berkenaan dengan pengadu, Mohd Saiful.

"Sayalah orangnya yang memberi taklimat itu dan menyediakan soalan dalam bentuk (khusus) supaya dalam pemikiran Syeikh Yusuf Qardhawi, Anwar ini kena fitnah. Itulah gambaran yang kita bagi.


"Kita langsung tidak cerita kes yang sebenarnya, (misalnya) Saiful ini (adalah) kakitangan Anwar. Kita tidak cerita yang Saiful ini mengadu diliwat.


"Kita (hanya) beri gambaran (bahawa) ada fitnah tentang liwat ini. (Apabila) mendengar (penjelasan) macam itu, Syeikh Yusuf Qardhawi (terus) keluarkan fatwa, Qazaf", katanya.


Zulkifli yang juga bekas salah seorang peguam bela Anwar untuk kes liwat I (1998) turut mengakui tindakannya adalah bersalah dan berdosa kerana sanggup melakukan penipuan terhadap ulamar besar semata-mata untuk menyelamatkan imej Anwar.


"Bila kita tengok balik, banyak dosa kita buat dalam benda macam ini. Sampai ulama macam itu pun, kita boleh perdayakan supaya percaya isu Anwar ini isu fitnah, isu Qazaf.


"Sebab itu saya buat ucapan dalam Parlimen, kita dah buat silap dan saya minta rakan-rakan yang lain supaya jangan terus buat kesilapan yang sama.


"Alhamdulillah, Allah sedarkan saya. Saya masih berkesempatan jumpa orang tertentu dan minta maaf. Dan saya dah buat.


"Saya bertanggungjawab untuk jumpa dia (Syeikh Yusuf Qardhawi) balik perjelaskan dan perbetulkan keadaan. Kalau (masih) boleh diperbetulkan. Kalau dia tidak mahu perbetulkan, itu tanggungjawab dia. Sekurang-kurangnya saya sudah cuba perbetulkan kesilapan saya", katanya.


Sumpah

Selain itu, dalam rakaman temubual di atas, Zulkifli turut mendedahkan beberapa kisah sebenar yang berlaku pada tahun 1998 yang sebelum ini tidak didedahkan kepada umum.


Antaranya, kisah sebenar Datuk Dr Haron Din dan (Allahyarham) Dato' Hj. Ishak bin Baharom (Bekas Mufti Selangor yang menggesa agar Anwar melakukan sumpah untuk membersihkan namanya.


Zulkifli juga turut mendedahkan kisah sebenar Anwar 'bersumpah' di rumah Lokman Noor Adam, Batu Pahat Johor dan Masjid Negara pada tahun 1998.


Menurutnya, dari tahun 1998 hingga sekarang Anwar tidak pernah bersumpah.

"Sepatutnya kita sebagai orang Islam, kita kena tanya sekurang-kurangnya, percaya tak percaya itu satu hal. Sekurang-kurangnya, itu satu isyarat untuk kita tanya.


"Apa liat sangat (nak bersumpah). Apa liat sangat nak bagi DNA, apa liat sangat nak bagi jam Omega.Benda itu, kita percaya tidak percaya, itu satu hal, tapi sekurang-kurangnya tanyalah.


"Saya nak ulang lagi sekali. Jangan buat kesilapan kami dulu, tak tanya, langsung tak tanya. Itu kesilapan besar kita", katanya.

sumber:AIDC


Mahfuz Merenggek Agar Jangan Serang DAP

Posted: 07 Dec 2011 01:00 AM PST


Khawarij PAS sejak akhir akhir ini bagaikan keresahan dan tak keruan apabila melihat DAP diserang oleh Umno. Tidak kurang juga diruang maya DAP tidak dilepaskan begitu saja kerana ultrakiasu rasis can chauvanis.

Naib Presiden khawarij PAS Mahfuz Omar membuat rayuan agar Umno hentikan daripada menyerang DAP. Katanya DAP harus dipertahankan dan adalah satu tindakan rasis oleh Umno jika berterusan menyerang mereka.

Telah Pisau katakan sebelum ini khawarij PAS sememangnya menjadi tunggangan dan anjing DAP,apabila melihat tuan mereka di serang sudah pasti mereka akan bingkas menyalak pertahankan tuan besar mereka.

DAP serang orang melayu dihalalkan? DAP robohkan gerai dan kampung melayu dihalalkan? DAP samun tanah wakaf dihalalkan? DAP perbodohkan umat Islam di Penang pun dihalalkan?DAP main politik perkauman dan kebencian agama pun dihalalkan.. Banyak lagi penyundalan DAP yang seluruh Malaysia tahu betapa kegampangan inilah menjadi punca DAP dan para aparatnya ditolak.

Kemudian Melayu haprak seperti khawarij PAS dan PKR resah akan kehilangan sokongan daripada masyarakat melayu dek kerana hakikinya mereka sudah menjadi anjing DAP.

Pisau kata " jalang politik melayu pakatan sanggup buat apa saja"

Breaking News:Tok Musa ,Akhbar Cina Menghasut,Perkauman Serang Umno

Posted: 06 Dec 2011 11:30 PM PST

Fitnah oleh Akhbar Cina di Pulau Pinang tak lebih kepada serangan perkauman untuk mengheret jauh kaum cina daripada BN.

Siapakah yang rasis?Bukti rakaman penuh ucapan Datuk Musa ketika Perhimpunan 2011

Pisau kata " akhbar cina main peranan hasut kaum cina"