Selasa, 6 September 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 06 Sep 2011 01:39 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


Kasi Panas!! Video Kes Rompakan ramai2!!

Posted: 06 Sep 2011 09:59 AM PDT

TERGOLEK!! Kit Siang Sokong UMNO penyebab kematian wartawan di Somalia!

Posted: 06 Sep 2011 05:34 AM PDT


Politik sempit dan dangkal.

Itu yang cuba ditunjukkan oleh pemimpin Pakatan Haram yang sengaja mahu mempolitikkan isu kematian wartawan Bernama allahyarham Nooramfaizul.

Kit Siang menyokong tulisan wartawan Malaysian Insider Su-Lyn yang mahu UMNO dipertanggung jawabkan diatas kematian Allahyarham Nooramfaizul.

Ini kerana katanya DS Najib sebagai penaung Pertubuhan itu tersebut perlu bertanggung jawab.

Namun apakah Kit Siang lupa bahawa, Allahyarham yang secara sukarela mahu menyertaian kumpulan sukarelawan tersebut? Dengan niat yang ikhlas?

Malah selepas terjadinya insiden ini, keluarga Allahyarham juga redha dengan pemergian Allahyarham, dan mereka berbangga dengan apa Allahyarham lakukan.

Mc difahamkan, Pakatan Haram juga cuba menghasut keluarga Allahyarham untuk menyaman kerajaan Malaysia kerana mengabaikan keselamatan semasa disana. Namun pelawaan mereka ditolak secara baik oleh keluarga Allahyarham yang redha dengan apa yang terjadi.

Nampaknya Pakatan haram tak sudah-sudah nak politikkan segala apa isu yang boleh dipolitkkan. Keji sungguh pemikiran puak2 ni.

Rakyat Malaysia perlu berhati-hati dengan maklumat yang mereka terima. Banyak yang palsu dari yang benar.

McTheory:
Ideologi komunis zaman dulu, untuk porak perandakan keadaan sudah ditiupkan semula oleh golongan2 tertentu.

TUDIAA!! Fakta sebenar sejarah yang disembunyikan! Kenapa Mat Indera bukan pejuang kemerdekaan!

Posted: 05 Sep 2011 08:49 PM PDT


Terima kasih kepada tukang komen yang menyenaraikan fakta-fakta penting, Mc rasa fakta ini sesuai dengan senario sekarang, apabila ada pihak yang mula mahu mendewakan komunis sebagai pejuang kemerdekaan.

Kata-kata Mat Sabu adalah benar apabila menganggap Tok Janggut yang membunuh polis Melayu bernama Sarjan Che Wan semasa penjajahan British sebagai pahlawan Melayu, kenapa kita tidak boleh anggap Mat Indera (ahli komunis Melayu dlm Rejimen ke-4 PKM yg diketuai oleh Goh Peng Tun & menyerang balai polis Bukit Kepong) sebagai pejuang kemerdekaan? BETUL JUGA, ADA KEBENARANNYA.

Juga baca artikel berikut, nak baca: klik sini BETUL JUGA, ADA KEBENARANNYA.

Tetapi, jadilah umat Islam, bangsa Melayu & warga Malaysia yang mempunyai Emotional Intelligence & bukan berotak udang. Kenapa?

SEBAB PERTAMA: Inilah antara "spin" emosi & fakta yang dimainkan oleh DAP untuk dapatkan sokongan bangsa Melayu bagi memangkah parti mereka dlm PRU-13.

SEBAB KEDUA: DAP tahu, memang mustahil & amat sukar utk org Melayu pangkah parti roket kerana track record PAP di Singapura dlm melenyapkan identiti bangsa Melayu serta melemahkan agama Islam. Maka, Mat Sabu (aka Rashid Maidin) yg merupakan Timbalan Presiden PAS (hasil kejayaan memecahkan undi golongan ulamak – Ustaz Nasharudin vs Ustaz Tuan Ibrahim) merupakan gunting dlm lipatan utk divert undi Melayu khususnya penyokong PAS/PKR secara total kpd DAP.

********************************

Berbalik kpd fakta sejarah yg diputar-belitkan:

FAKTA PERTAMA: Tok Janggut memang pahlawan Melayu kerana beliau menentang penjajahan British pd tahun 1915, termasuklah polis Melayu yg menjd barua British.

FAKTA KEDUA: Jepun melalui Jeneral Itogaki menyerah kalah kpd Pihak Berikat pd 12 Sep 1945 di Singapura.

FAKTA KETIGA: Sebelum kedatangan semula British, PKM telah melaksanakan peraturan berikut (shg lahir beberapa pahlawan Melayu yg menentangnya spt Panglima Salleh):
1) Mengutip cukai yg tinggi drpd penduduk.
2) Memaksa penduduk menyerahkan hasil tanaman & ternakan kpd PKM.
3) Menculik & memaksa penduduk menjd anggota PKM.
4) Menyerang kampung & membunuh orang awam yg tidak berdosa tanpa alasan khususnya melalui penubuhan Mahkamah Rakyat.
5) Melarang orang Islam mengerjakan ibadah khususnya solat berjemaah.

Nota #1: PKM (aka MPAJA, Bintang Tiga, Bucu Tiga) yg ditubuhkan pd 30 Apr 1930 di Singapura dgn kehadiran Ho Chi Minh adalah rebranding drpd Parti Komunis Nanyang yg juga ditubuhkan di Singapura pd tahun 1922. Fahaman asas PKM adalah berlandaskan kpd ideologi Karl Marx iaitu "religion is the opium of the people" atau dgn kata lain berjuang utk penubuhan sebuah negara atheist.

Nota #2: Sepanjang pemberontakan PKM dari 16 Jun 1948 shg 31 Julai 1960, sejumlah korban (tidak termasuk yg cedera) adalah seramai 2,947 anggota Polis Persekutuan Tanah Melayu, 1,478 Pasukan Keselamatan & 4,668 orang awam (yg berjaya dikenalpasti).

FAKTA KEEMPAT: Penubuhan Malayan Union antara tahun 1946-1947 yg membolehkan British menjajah secara total dgn menggabungkan semua negeri-negeri Selat, Bersekutu & Tidak Bersekutu telah ditentang oleh orang-orang Melayu.

FAKTA KELIMA: Persekutuan Tanah Melayu telah ditubuhkan pd 21 Jan 1948 sbg persediaan utk kemerdekaan & dianggap sbg negeri naungan British (bukan lagi negeri jajahan British & juga tidak tertakluk kpd Queen of England). Tujuan adalah utk menyekat penyebaran pengaruh komunis di Tanah Melayu selari dgn perang dingin yg bermula pd tahun 1947.

FAKTA KEENAM: Balai polis Bukit Kepong diserang oleh segerombolan 180 anggota PKM yg turut disertai oleh Mat Indera pd 23 Feb 1950 telah mengorbankan 14 anggota pasukan Polis Persekutuan Tanah Melayu yg telah ditubuhkan pd tahun 1948. Diulang semula … Polis Persekutuan Tanah Melayu BUKANNYA Polis Malayan Union (ditubuhkan pd tahun 1946) atau Polis Negeri-Negeri Melayu Tidak Bersekutu (ditubuhkan utk negeri Kelantan pd tahun 1909 – Sarjan Che Wan yg telah dibunuh oleh Tok Janggut).

Sekian, ingatlah "spin" emosi & fakta ttg Loji Nuklear Lynas, video seks DSAI, tanah FELDA dsb. Berhati2lah dgn kewujudan dajal diakhir zaman.

McTheory:
Spin fakta sejarah bagi mereka yang berniat jahat untuk mengugat keamanan negara.

Kisah turunnya Imam Mahadi - Ustaz Kazim Elias

Posted: 05 Sep 2011 06:09 PM PDT

waadat

Posted: 06 Sep 2011 01:30 PM PDT

waadat


dokumen bukit kepong

Posted: 05 Sep 2011 05:59 PM PDT

Dokumen mengenai serangan komunis ke atas balai polis Bukit Kepong. Bacalah dengan mata hati dan jangan buta perutKlik seterusnya

Duke of UMNO

Posted: 06 Sep 2011 01:30 PM PDT

Duke of UMNO


GEMPARR..!!! Azmin diserang lagi..! Apa kisah seterusnya..?!!!

Posted: 06 Sep 2011 07:36 AM PDT

Kisah Azmin, Hari Raya dan ibunya bukanlah sebuah mitos yang akan terhenti di situ sahaja. Kali ini, saya menerima maklumat mengenai tingkah laku isteri Azmin pula, Shamsidar Taharin, yang selama ini dilihat bagaikan "wanita suci" oleh penyokong-penyokong taksub PKR.

Menurut sumber yang juga dari ahli keluarga Azmin, Azmin juga merupakan seorang suami yang dayus! Buktinya ialah Azmin hanya tersenyum bila Datuk Nallakaruppan menepuk bahunya ketika berjumpa Azmin di pejabat sambil memberitahu bahawa isterinya baru dihantar Nalla bertemu dengan Anwar untuk di"tiduri". Apa jenis manusia yang mampu tersenyum apabila diberitahu mengenai kesundalan isterinya begitu?

Ahli keluarga Azmin itu juga turut mendedahkan bahawa Shamsidar tanpa segan silu, pernah melakukan "blowjob" kepada Anwar di dalam kereta meskipun Nallakaruppan memandu kereta tersebut di depan ketika itu. Astaghfirullahilazim. Mengucap panjang saya mendengar pendedahan itu. Benarkah begitu 'jalang' sekali sifat isteri Azmin itu?

Ekoran itulah Shamsidar layak dinobatkan sebagai "pelacur kelas pertama". Menurut sumber, cerita ini disampaikan sendiri oleh Nallakarupan kepadanya dan Azmin turut dicabar untuk bertindak saman terhadap pendedahan itu. Meskipun pendedahan itu dibuat secara terang-terangan sebelum ini di khalayak ramai, Azmin atau Shamsidar tidak pun mengambil tindakan saman terhadap Nalla sehingga hari ini. Ini menyebabkan ahli keluarga Azmin itu mempercayai cerita Nalla tersebut.

Dalam perkembangan berkaitan ibu Azmin sebagaimana yang saya sampaikan semalam, saya mendapat tahu bahawa keadaan beliau masih lagi dalam keadaan sedih meskipun kejadian yang menghancurkan hati ibu tua itu sudah berlalu beberapa hari. Itu pun setelah beberapa orang anaknya yang memujuk beliau dengan memberikan perhatian yang lebih. Selain itu beberapa anaknya tidak lokek untuk memberikan duit raya, belikan karpet baru untuk bilik tidurnya, dan beberapa pekakasan rumah untuk menyedapkan hatinya.

Walaupun begitu, adik beradik Azmin itu sering mengurut-urut dan memasak makanan kegemaran ibu mereka untuk mengubat hatinya. Namun, saya percaya, luka yang tertusuk di hati ibu tua itu tetap berdarah dan mengambil masa untuk sembuh. Itulah penangan anaknya, Azmin, yang ditatang sejak kecil bagai minyak yang penuh.

Ibu Azmin masih lagi menangis apabila terkenangkan Azmin yang bertindak mengatakan bahawa makanan dan segenap pelosok rumah beliau sebagai najis dan perlu disamak sebelum dimasuki atau disentuh. Beliau berkali-kali mengulangi bahawa Azmin tetap anak yang derhaka padanya. Jenuh jugalah adik beradik Azmin yang lain memujuk ibu yang terluka itu.

Azwan Ali tak balik jenguk dan pujuk ibu, kah? Masih lagi menyebelahi Azmin yang derhaka dan tidak mengenang jasa itu?

Mengulas mengenai Azmin, ahli keluarganya yang enggan didedahkan itu turut menyatakan bahawa Azmin tidak pernah tidur di rumah ibunya walau untuk hanya satu malam pun pada Hari Raya. Sedangkan, Azmin boleh pula tidur di rumah ibu bapa Shamsidar sejak Hari Raya Pertama hingga Hari Raya Ke-Empat. Sudahlah tidak memberikan satu sen pun duit raya pada ibunya, sikap berat sebelah ini sering dirungut oleh ahli keluarga Azmin, terutama ibunya sendiri.

Seperkara lagi yang membuktikan Azmin berat sebelah dan tidak mengambil berat tentang ibunya ialah dia tidak pernah membawa ibunya melakukan pemeriksaan kesihatan di IJN atau menjelaskan bil perubatan ibu kandungnya itu. Segalanya diserahkan pada adik beradik perempuannya, terutamanya Kak Lang dan Ummi Hafilda, sedangkan dia adalah salah seorang anak lelaki keluarga itu.

Namun yang peliknya, Azmin yang dipercayai memiliki ratusan jutaan RM itu boleh pula mengambil berat tentang mertuanya. Menurut sumber dari ahli keluarga Azmin itu, "madu" Anwar ini pernah menghantar bapa mertuanya ke hospital swasta GlennEagles dan menjelaskan kos perubatan yang mencecah kos RM200,000! Sekiranya tidak percaya, sila bertanya pada kakak-kakak atau adik beradik Azmin untuk pengesahan.

InsyaAllah, saya akan terus menulis lagi mengenai Azmin, Shamsidar dan "kekasih gelap"nya sekiranya saya diberi kesempatan oleh Allah untuk berbuat demikian. Namun, ia juga bergantung kepada sumber yang memberi maklumat kepada saya, iaitu ahli keluarga Azmin sendiri. Bagaimanapun, ahli keluarganya itu sudah memberikan "green light" untuk bekerjasama dengan saya untuk mendedahkan kebenaran mengenai anak lelaki keluarga Allahyarham Ali itu.

Cuma, saya ingin menegaskan di sini bahawa segala pendedahan ini tidak langsung berniat jahat atau memburuk-burukkan seseorang. Pendedahan ini merupakan satu kebenaran yang perlu disampaikan kepada semua rakyat supaya tidak lagi tertipu dengan "kosmetik" yang dipakai Azmin, Shamsidar dan Anwar. Ianya mengenai agama dan sahsiah diri sebagai seorang muslim sahaja. Perkara lain saya serahkan pada kalian untuk menilai tentang "seorang Azmin", luar dan dalam.

Wallahu'alam.

Mat Sabu Dihalau: PKM & PAS Sama-Sama Alat Penjajah British..!!!

Posted: 06 Sep 2011 05:33 AM PDT

Maaflah kalau tajuk diatas itu sedikit mengelirukan, penulis sedang menulis ketika satu perkara baru datang kepada penulis. Tidak mahu membazir masa dan ruang, penulis rangkumkan kedua cerita sedikit berbeza tapi sama dari segi punca sebagai tatapan pembaca sekelian.

Yang pertama tentang persamaan PAS dan Komunis.

Ada molek juga bila Mat Sabu cuba menulis kembali sejarah negara dengan meletakkan komunis sebagai pejuang kemerdekaan sebenar dibanding anggota pasukan keselamatan di Bukit Kepong yang bermandi darah mempertahankan Bukit Kepong aka tanah air sendiri.

Penulis sebut molek kerana polemik yang dicetus Mat Sabu ini menyebabkan pihak-pihak menentang dan menyokong mula menyelak kembali kisah-kisah sejarah berkaitan dalam nak dijadikan bahan menyokong atau menghentam Mat Sabu.

Subjek sejarah ini waima di sekolah-sekolah pun kurang mendapat sambutan pelajar. Tidak hairan kenapa kesempatan ini diambil Mat Sabu untuk memutar belit fakta terutama disudut-sudut penceritaan yang agak kabur untuk kepentingan politik PAS.

Jadi bila ada keperluan semacam ini maka subjek yang kurang diminati diperingkat sekolah dulu kini menjadi bahan yang sangat dicari-cari pewaham dan penyokong hujah pro komunis oleh Mat Sabu.

Tidak terkecuali dalam hal ini ialah penulis sendiri. kebetulan pula penulis memang meminati Sejarah dari zaman persekolahan lagi cuma perlu membuat penelitian semula dalam memastikan tidak tertulis fakta yang salah.

Dalam usaha ini, penulis dapati PAS dan Parti Komunis Malaya (PKM) yang menjadi sanjungan Mat Sabu rupa-rupanya berkongsi persamaan yang sangat nyata – dua-dua pun alat kepada penjajah British.

Yang berbeza, PKM jadi alat British dalam kempen gerila menentang Jepun, PAS menjadi alat British dalam memecah belahkan sokongan orang melayu terhadap perjuangan kemerdekaan oleh UMNO.

Tapi kedua PKM dan PAS tetap berkongsi latar belakang yang sama – penubuhan mereka atas sebab untuk menjadi alat penjajah British

Tidak hairan kenapa PAS begitu kurang semangat patriotismenya dan begitu anti nasional. Dulu kabur jugak sebab PAS bijak menutup kekurangan itu dengan retorik mengenai penubuhan negara Islam tapi kini dengan itu pun (negara Islam) dah menjadi bahan arkib sejarah (diganti dengan negara kebajikan), kekaburan yang dulu kini sudah menjadi jelas.

Rupanya PAS masih belum merdeka, masih terbelenggu dengan asas yang ditanam penjajah British dalam hal meluluskan penubuhan mereka lebih 50 tahun dahulu.

Mungkinkah ada perjanjian sulit antara Haji Fuad Hassan (Yang Dipertua PAS yang pertama) dengan penjajah British? Silap-silap, penubuhan PAS dicadangkan sendiri oleh British, mengambil kesempatan dari kekecewaan Haji Fuad yang kalah bertanding jawatan Yang DiPertua UMNO dengan Allahyarham Tunku.

Kemungkinan itu ada kerana singkatan PAS itu sendiri tidak membayangkan maksud sebenarnya iaitu Parti Islam Se-malaya (PIS). Nampak sangat bukan orang melayu yang mengejakan tapi orang bukan melayu, sebab itu salah!!!

Alang-alang nak menulis semula sejarah negara seperti disaran Mat Sabu, jangan lupa masukkan bab yang ini juga.

Selesai bab pertama.

Kedua, datang ke pengetahuan penulis yang Mat Sabu semalam dihalau dan dihalang daripada bertemu dengan mangsa Bukit Kepong yang masih hidup, Jamilah Abu Bakar. NST turut melapurkan bahawa Jamilah enggan bertemu dengan Mat Sabu kerana perasaannya terganggu dengan pandangan Mat Sabu yang menyanjung tinggi pengganas komunis yang terlibat membunuh keluarganya dalam kejadian tersebut.

Diiringi konvoi 3 buah kenderaan yang dikepalai Timbalan Ketua Kawasan PAS Pulai, Zaaba Ibrahim, Mat Sabu dihalang 40 orang lelaki terdiri daripada saudara mara dan jiran Jamilah. Hebat betul tentangan masyarakat umum ke atas kenyataan Mat Sabu, macam mana dia boleh tidak berperasaan dan masih menegakkan pandangannya yang salah lagi tergelincir itupun penulis tidak faham.

Kalau UMNO yang hentam mungkin alasan politik, kalau Utusan yang hentam, alasan yang sama tapi kalau dah mangsa dan saudara maranya sendiri yang bangkit menentang, itu nak kata apa? UMNO upah? UMNO bayar?

Cubalah berhenti jadi bodoh dan terima sajalah hakikat bahawa kenyataan Mat Sabu itu memang mengguris hati masyarakat, apatah lagi waris yang terselamat.

Walaupun Jamilah sudah berusia 65 tahun, beliau bukan bodoh macam Menteri Dalam Negeri yang masih main wayang kulit bila arwahnya Datonya sendiri di label sebagai pegawai penjajah dan dinafikan hak sebagai pejuang kemerdekaan. Hanya rakyat biasa yang tidak punya kuasa, Jamilah masih punya maruah dan tidak mahu orang yang menyanjung tinggi pembunuh ibu dan adiknya dalam kejadian pada Februari 1950 itu menjejak kaki ke rumahnya pun.

Begitulah hinanya Mat Sabu dimata masyarakat sekarang. Tidak hairan kenapa para pemimpin PAS masing-masing menjauhkan diri dalam hal ini dan membiarkan Mat Sabu terkontang kanting sendirian. Paling tidak, ada lah kenyataan Azizan Razak yang menyamakan komunis dengan Hang Jebat demi mempertahankan Mat Sabu, itupun dua kali lima bodoh macam Mat Sabu jugak.


Sumber: klik tang ni

Giliran Nga Kor Meng Pula Bela Komunis

Posted: 06 Sep 2011 02:58 AM PDT

Kenyataan yang dikeluarkan oleh Nga Kor Meng, Ahli Parlimen Taiping merangkap Setiausaha DAP Perak, sememangnya amat melucukan. Melucukan kerana dia sendiri mempunyai latar belakang keluarga yang sangat 'misteri' terutama ketika Perak dan Malaysia berada dalam keadaan darurat akibat ancaman komunis.

Nga Kor Meng yang sangat memusuhi Islam dan umatnya serta apa-apa yang mempunyai kaitan dengan Islam, termasuklah masjid dan sekolah agama, cuba mempertikaikan tentang hubungan Kerajaan Malaysia dengan Republik Rakyat Cina. Dia juga mempertikaikan tentang hubungan yang terjalin antara UMNO dengan Parti Komunis China yang ditandatangani pada Ogos 2010. Kenyataannya itu disiarkan oleh portal rasmi DAP, ROKETKINI.

Sekaligus, Nga Kor Meng sebenarnya turut mempertikaikan asal mula hubungan rasmi antara Kerajaan Malaysia di bawah kepimpinan Tun Abdul Razak dengann Kerajaan Republik Rakyat China di bawah kepimpinan Mao Tze Tung dan Zhao En Lai pada tahun 1974, sekaligus mengakhiri bantuan Parti Komunis China kepada Parti Komunis Malaya.

Hubungan diplomatik antara Malaysia dengan China telah menyaksikan, ramai pemimpin komunis termasuklah komunis-komunis Melayu yang terpaksa meninggalkan negara China dan hidup di sempadan Malaysia-Thailand, sama ada sebagai pelarian mahupun rakyat tidak bernegara.

Kebijaksanaan Allahyarham Tun Abdul Razak yang memilih untuk mempunyai hubungan diplomatik dengan Republik Rakyat China yang merupakan tekanan besar kepada Parti Komunis Malaya yang sebelum itu sempat melakukan huru-hara menerusi Tragedi 13 Mei 1969. Walaupun PKM tidak terlibat secara langsung, ramai yang percaya, PKM adalah dalang di sebalik kebencian kaum yang menyaksikan para pemimpin dari kaum Cina yang baru sahaja memperolehi kewarganegaraan Malaysia dalam tempoh 15 tahun sebelum itu, menghasut agar segala hak keistimewaan Melayu dihapuskan.

Malah tidak diragui lagi, keputusan Kerajaan Malaysia di bawah kepimpinan Tun Abdul Razak, menyebabkan banyak pihak yang menyokong komunis tidak berpuas hati. Untuk tempoh yang agak panjang, sokongan kepada komunis tidak lagi dizahirkan.

Malaysia merupakan negara pertama di Asia Tenggara yang mempunyai hubungan diplomatik dengan Republik Rakyat China, malah Malaysia juga adalah negara pertama yang menyokong keanggotaan China di Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu pada 1971.

Apabila Timbalan Presiden PAS, Mohammad Sabu menyatakan bahawa komunis yang menyerang Rumah Pasong Bukit Kepung pada 23 Februari 1950 sebagai pejuang sebenar berbanding anggota-anggota polis yang mempertahankan balai polis tersebut, Mat Sabu sebenarnya telah membuka ruang yang sangat besar bagi para penyokong komunis mendedahkan belang sebenar mereka.

Dan ternyata, Nga Kor Meng tidak mampu menahan dirinya daripada turut memperkatakan tentang komunis. Walaupun sekali imbas, tuduhannya bahawa UMNO meludah ke langit, namun sebenarnya ia tidak lebih daripada kekecewaannya kerana komunis kekal dianggap sebagai penjahat, pengganas dan masih tidak dapat diterima oleh rakyat.

Mencampur adukkan keganasan PKM dengan hubungan antara Malaysia dengan China menunjukkan bahawa ahli politik DAP itu sebenarnya mempunyai otak yang sangat kecil tetapi mempunyai mulut yang sangat lebar.

Hubungan diplomatik yang terjalin antara sesebuah negara mahupun parti politik kedua-dua buah negara merupakan antara kaedah kerjasama yang paling akrab. Secara tidak langsung, contoh yang dilakukan oleh Allahyarham Tun Abdul Razak telah membuktikan kerjasama dan hubungan diplomatik yang terjalin dengan Republik Rakyat China telah menyebabkan Parti Komunis Malaya hilang tempat pergantungan terbesar mereka. Malah lebih daripada itu, pemimpin-pemimpin PKM yang sebelum itu berlindung di Negara Tembok Besar dan di belakang Mao Tze Tung, terpaksa angkat kaki dan terhegeh-hegeh di sempadan Malaysia-Thailand.

Sekarang pula, China merupakan kuasa besar di rantau sebelah sini. Dengan Malaysia menjadi antara 10 pelabur terbesar di China, dan negara tersebut menjadi rakan dagang serta pasaran eksport keempat terbesar untuk Malaysia, seharusnya hubungan yang lebih baik perlu diwujudkan.

Dalam hal ini UMNO adalah parti pemerintah di Malaysia, manakala Parti Komunis China pula adalah parti pemerintah di China. Dalam hal ini, tidak timbul UMNO menyokong komunis, sebaliknya yang wujud dalam kerjasama antara UMNO dan Parti Komunis China adalah persefahaman bagi tujuan diplomati dan perdagangan.

Agak aneh kerana Cina seperti DAVID Nga Kor Meng yang seringkali menampilkan dirinya sebagai seorang yang 'pakar' dengan data dan angka, tidak dapat membezakan antara kerjasama antara Kerajaan Malaysia dan UMNO dengan Kerajaan Republik Rakyat China dan Parti Komunis China. Sepertimana juga Malaysia mempunyai hubungan dengan Cuba yang merupakan antara pemerintah saki-baki komunis di dunia ini, David Nga Kor Meng tidak sepatutnya meletakkan semua benda dalam satu bakul, sebaliknya sebagai seorang ahli politik dan pemimpin pembangkang dia perlu lebih bijak untuk mengenakan UMNO, bukannya memberikan kredit kepada UMNO kerana bertindak bijak membuat hubungan dengan China dan parti politik tunggal di negara itu.Sumber: Klik Tang Ni

Panasss..!!! Berani ke KDN ambil tindakan pada Malaysian Insider? Huh?!

Posted: 06 Sep 2011 12:38 AM PDT

Bila Pakatan bercakap tentang kebebasan media, ia bukanlah bertujuan untuk merujuk kepada media yang bertanggungjawab dalam setiap lapurannya. Kebebasan media yang dimaksudkan oleh Pakatan bila mana mereka boleh sewenang-wenangnya melapurkan berita-berita yang bersifat provokasi dan menghasut.

Jika dizaman pemerintahan Tun Dr. Mahathir sebagai Perdana Menteri, portal berita seperti MalaysiaKini yang pro pembangkang dilarang sama sekali membuat liputan. Larangan itu bersebab tapi disalah erti sebagai menyekat kebebasan media. Yang dimaksudkan dengan 'bersebab' ialah kecenderungan media pro pembangkang ini melontarkan soalan berbaur hasutan dan laporan yang tidak bertanggungjawab.

Selepas pengunduran Tun Dr. Mahathir sebagai Perdana Menteri, Paklah mengubah pendekatan itu kononnya kerana zaman sudah berubah dan sedikit demi sedikit kelonggaran diberi kepada media-media pro pembangkang dengan taraf media diberikan kepada mereka. Kelonggaran ini membolehkan mereka membuat liputan di majlis-majlis rasmi yang dihadiri Perdana Menteri serta anggota kabinet yang lain.

Kelonggaran ini juga menarik minat puak-puak pembangkang yang memang tiada tempat di media arus perdana yang terikat dengan etika kewartawanan yang tidak membenarkan berita-berita berbentuk fitnah dari disiarkan, untuk turut bersengkongkol dengan portal berita pro pembangkang ini.

Hasilnya, MalaysiaKini yang dulu menjadi portal berita tunggal yang mempertahankan pembangkang dalam apa jua keadaan, disertai kemudiannya oleh Malaysian Insider dan Free Malaysia Today, maklum sudah ada funding.

Kek yang dulu dilahap seorang, kini terpaksa pula dibahagi 3, tak termasuk blogger-blogger upahan lagi.

Pendekatan ini diteruskan dizaman Datuk Seri Najib sebagai Perdana Menteri atas prinsip yang sama – pendekatan dahulu seperti yang diamalkan Tun Dr. Mahathir tidak lagi sesuai diamalkan di zaman ini. Cuma sedikit berbeza, sudah ada blog-blog terutama pro kerajaan yang turut mendapat taraf media.

Tapi nampaknya apa yang dulu dikhuatiri Tun Dr. Mahathir apabila memberi peluang kepada puak-puak ini membuat liputan, kini sudah mula menampakkan kebenaran dan kewajaran.

Semasa Perdana Menteri mengadakan sidang akhbar sebaik menyambut kepulangan wira negara Allahyarham Noramfaizul dan rombongan Kelab Putra 1Malaysia (KP1M) balik dari Somalia, seorang wartawan Malaysian Insider yang turut membuat liputan dalam sidang media tersebut telah mengemukakan pertanyaan berbaur provokasi sama ada KP1M wajar dipersalahkan atas kematian Allahyarham.

Perdana Menteri yang jelas tidak senang dengan pertanyaan tersebut telah mengeluarkan kenyataan bahawa sekarang bukan masa untuk menyalahkan mana-mana pihak sebaliknya mahu menunggu lapuran penuh kejadian yang dijanjikan Presiden Somalia.

Tapi reaksi kurang senang Perdana Menteri tidak menghalang Malaysian Insider dari terus menerus mensensikan hal kematian ini. Buktinya, Malaysian Insider sekali lagi memetik kenyataan 'pakcik' kepada Allahyarham yang kononnya ingin KP1M bertanggungjawab atas kematian tersebut.

Pakcik mana, nama apa dan layakkah dia mewakili ibu, bapa dan isteri arwah, tidak pulak dijelaskan oleh Malaysian Insider. Ini memang modus operandi biasa bagi liputan berbentuk provokasi, yang penting bukan fakta tapi persepsi yang ditimbulkan

Anehnya, ketika rombongan KP1M memulakan misi kemanusiaan pada 28hb Ogos, tiada atau sedikit sahaja yang disebut Malaysian Insider mengenai misi tersebut, maklumlah, sebagai media pro pembangkang mustahil liputan besar-besaran akan diberi bagi kerja-kerja mulia yang dilakukan UMNO dan Bakti.

Sudahlah telur tiada untuk menyertai misi yang turut disertai pasukan media lain yang diketuai Allahyarham, bila ada berlaku kematian, Malaysian Insider menjadi yang pertama sibuk-sibuk mencari salah KP1M dan meletakkan pertanggungjawaban.

Tiada ayat lain melainkan SIAL saja yang patut kita tujukan kepada Malaysian Insider dan Pakatan Rakyat yang menaungi mereka. Siapa Malaysian Insider untuk menghukum KP1M sebagai bertanggungjawab atas pemergian yang tragis ini?

Keluarga Allahyarham terutama isteri, ibu dan bapanya sudah tentu lebih maklum keadaan sebenar pemergian Allahyarham menyertai misi tersebut. Isteri Allahyaram seperti dipetik Bernama pada 3 September 2011 juga redha dengan pemergian arwah dan turut mengesahkan misi ke Somalia bukanlah misi merbahaya pertama yang disertai Allahyarham.

Begitu juga dengan rakan-rakan yang turut menyertai arwah dalam misi tersebut. Kesemua mereka ini jauh lebih layak bercakap mengenai reaksi sebenar arwah dalam menyertai misi ini daripada Malaysian Insider yang hanya pandai menangguk di air yang keruh demi kepentingan politik Pakatan Rakyat.

Dalam semua lapuran yang diberikan, jelas Allahyarham tidak dipaksa malah menawarkan diri untuk menyertai misi tersebut dan seperti yang disebutkan ini bukan misi ke kawasan merbahaya dan berkonflik pertama yang disertai arwah (untuk rekod, arwah pernah menyertai misi flotila keamanan ke Gaza, gempa bumi di New Zealand dan misi kemanusiann di Pakistan).

Jadi apa masalahnya dengan Malaysian Insider?

Kalau setiap kali berlaku kematian, penganjur perlu dipertanggungjawabkan, maka kematian Baharudin Ahmad, peserta perhimpunan Bersih yang meninggal dunia akibat sesak nafas lanjutan berlari tak padan dek berpenyakit, juga patut dipertanggungjawabkan kepada Pakatan Rakyat dan Bersih sebagai penganjur bersama perhimpunan tersebut.

Tapi kenapa tak berlaku yang sedemikian? Jauh dari nak menyalahkan Pakatan Rakyat, arwah dijulang sebagai Wira Bersih pula oleh Malaysian Insider.

Apa yang berlaku kepada Allahyarham Noramfaizul ini memang sesuatu yang tragis dan tidak disangka sama sekali. Ini bukan masanya untuk menunding jari kepada mana-mana pihak. Yang nyata pemergian Allahyarham perlu diiktiraf sebagai wira dan arwah patut mendapat pengiktirafan yang sewajarnya.

Menukarkan kisah tragis ini kepada polemik politik, hanya menambah kebencian rakyat kepada pembangkang yang menaungi Malaysian Insider. Dari satu sudut eloklah tu tapi kesianla pada keluarga Allahyarham, kita patut menghormati hak mereka untuk bersedih atas kehilangan yang besar ini, bukan mengambil peluang untuk menjadikannya isu politik.

Penyertaan arwah ke dalam Bernama itu sendiri menunjukkan arwah memang lebih sanggup bekerja dan makan gaji dengan agensi berita rasmi kerajaan (Bernama adalah agensi dibawah Kementerian Penerangan) dari makan duit haram dengan portal berita pro pembangkang yang tidak beretika seperti Malaysian Insider.

Tak usahlah nak menunjukkan simpati pula walhal kita semua tahu tujuan sebenar Malaysian Insider.

Sudah sampai masanya untuk Perdana Menteri dan kerajaan mengkaji semula kewajaran membenarkan Malaysian Insider atau mana-mana portal berita pro pembangkang menghadiri sesi media rasmi kerajaan. Jelas puak-puak ini tidak berminat untuk melapurkan yang benar, mereka lebih berminat untuk mencetus provokasi disamping amalan kewartawaan yang tidak beretika.

Kita tak usah nak bagi muka sangat dengan puak-puak ini. Lihat saja reaksi Anwar Ibrahim ke atas soalan wartawan TV3 berhubung dengan skandal seksnya dengan pelacur China yang dirakam, itu saja sudah cukup membayangkan bahawa Pakatan Rakyat jauh tidak menghormati kebebasan media yang selama ini mereka dok laung-laungkan.

Memang zaman dan masa berubah tapi ada perkara yang elok dikekalkan begitu.


Sumber: klik kat sini

Panasss..!!! "Bom Berangkai" untuk Azmin akan meletus lagi hari ini..!!!

Posted: 05 Sep 2011 10:37 PM PDT


Semalam, Azmin dikejutkan dengan serangan "bom berangkai" yang dilancarkan oleh MIK, HHalem dan pendedahan eksklusif oleh Perak Today. Apakah Azmin fikir "bom berangkai" itu akan tamat di situ saja?

Jangan haraplah! Nama pun "bom berangkai", dan "bom" tersebut akan terus menerus dilancarkan dari masa ke semasa, dari hari ke hari. Segala yang boleh dikorek mengenai Azmin akan ditampilkan untuk memberitahu rakyat tentang siapakah Azmin sebenarnya.

Bukan setakat Azmi saja yang akan diserang, rakan kongsinya, Shamsidar Taharin pun akan turut diserang juga. Jangan fikir Shamsidar boleh terlepas begitu saja. Banyak rahsia kedua rakan kongsi ini yang akan dibongkarkannn..!!!

Tentu ramai yang tertanya-tanya mengenai kenapa saya labelkan hubungan Azmin dan Shamsidar sebagai "rakan kongsi" dan bukan "suami isteri". Nak tahu jawapannya? Tungguuuuuu..!!! Segalanya akan dibongkar oleh kami semuaaaa..!!!

p/s: InsyaAllah, kalau tidak petang, malam ini akan timbul satu lagi pendedahan mengenai Azmin..! Tungguuuuu..!!! Nantikan...pasti panasss!!!

Panasss..!!! Kit Siang "sedekah" Al-Fatihah pada "keluarga Allahyarham Noramfaizul"..?!!!

Posted: 05 Sep 2011 08:33 PM PDT


Kah! Kah! Kah! Memang kelakar! Cuba tengok screen shot yang saya petik dari blog Lim Kit Siang di atas. Dan cuba fokuskan pada ayat yang saya letakkan dalam petak merah...

Anda perasan tak? Kit Siang sedekahkan "Al-Fatihah" kepada "keluarga Allahyarham Noramfaizul"? Pelik tak? Yang meninggal dunianya ialah Noramfaizul, tapi "keluarga Allahyarham" yang dapat sedekah "Al-Fatihah" dari Kit Siang!

Seperkara lagi, kalau betul pun, boleh ke Kit Siang "sedekah Al-Fatihah" pada Noramfaizul? Cukup la setakat ucap takziah. Tak payah la nak melampau-lampau sampai nak sedekah Al-Fatihah!

Kit Siang ni reti ke baca Al-Fatihah? Cakap Melayu pun tak betul!!!

Lawak pagi ini..!!! InsyaAllah..serangan terhadap Azmin akan diteruskan hari ini..!!!

Posted: 05 Sep 2011 06:35 PM PDT

JEBAT BERKOKOK

Posted: 06 Sep 2011 01:27 PM PDT

JEBAT BERKOKOK


Colok DAPigs buat Mat Sapu ke Bukit Kepong?

Posted: 05 Sep 2011 07:46 PM PDTHari tu cakap berdegar-degar masa di Pulau Pinang. Bila rakyat Malaysia melenting, apsal lu goyang pulak Mat Sapu?

Lu bukan kawan Mat Indera kah? Seorang pejuang..

Apsal lu kecoh ke Bukit Kepong kalau lu dah handal sangat pasal sejarah. Cakap pakai kepala otak Mat Sapu jangan cakap pakai kepala lutut lu yang dah retak tu.

Lu ingat lu ke Bukit Kepong boleh buat orang lupa apa lu cakap? Kirim salam.

Gua nak kasi tau yang lu dah buat sejarah baru dan sejarah tu tak boleh diubah yang lu memang mengangkat darjat komunis. Lu makan lah taik DAPigs..Jadi balaci puas-puas sama macam Mat Indera.

Kata Pakteh...!!

Posted: 06 Sep 2011 01:26 PM PDT

Kata Pakteh...!!


Sik dan Raja siri 2.0 : Hikayat Raja Kayangan

Posted: 05 Sep 2011 05:15 PM PDT

Sambungan dari Sik dan Raja siri 1.0

Sebermulanya disebutkan adapun Raja Sakti itu kononnya amat hebat dah gah. Rohnya boleh berada di Gunung Jerai bersama Wali Songo dan Nabi Khindir sedangkan jasadnya di Damansara. Perintahnya perlu dituruti dan penuh kerahsiaan biarpun tersasar dari ajaran Islam.

Biarpun begitu ketara tersesatnya Raja Sakti yang mengangkat dirinya sebagai Presiden Kerabat Diraja Sakti Negeri Kedah, RAMAI ORANG SIK membiarkan diri mereka digula-gulakan dengan kebendaan dan wang ringgit pemberian Raja Sakti. Setiap kali tibanya Aidilfitri, Pasti Kuala Menanti (betoika nama asai situ Kuala Menanti?, khabarnya tidak...) akan dipenuhi puluhan ribu penduduk yang datang dari seluruh pelusuk SIk malah dari Pulau Pinang, Perak dan Perlis pun turut serta. Mengapa?

Puncanya...Raja Sakti atau Yang teramat Mulia Ayahanda raja sanggup menyediakan HADIAH DAN CABUTAN BERTUAH yang TERAMAT LUMAYAN MENURUT PANDANGAN PENDUDUK SIK. Bayangkan 15 ekor lembu sanggup dikorbankan untuk jamuan, puluhan alatan elektrik, basikal malah motosikal dijadikan sebagai hadiah cabutan bertuah. Penyertaan memancing adalah percuma...sudah pasti puluhan ribu penduduk SIK akan terjun ke Kuala Menanti, empangan Beris.

Pakteh masih ingat pada awalnya pihak keselamatan memberi amaran agar tidak menghadiri majlis anjuran Raja Sakti, begitu juga dengan masjid2 memberi peringatan melalui tuan Imam NAMUN tahun berikutnya tuan2 Imam pun antara terawal sampai.

SEMUA INI BERLAKU KERANA APA? KERANA WANG DAN HADIAH LUMAYAN
Tidak sedarkah mereka siapaa Azhar Wahab ini? Sebenarnya ramai yang sedar tapi kerana IMBUHAN...segala-galanya tergadai....

Amboi..panjangnya kisah Raja Sakti....
Saja la Pakteh nak habaq...ORANG SIK NI KALU BAGI APA PUN DEPA AMBIK...TAPI....bila berpolitik....ingat ingat....jangan gelang bini tergadai semata-mata nak bagi habuan.

Tahun lepas muncul lagi insan berdarah RAJA yang sudi berbakti kepada rakyat Sik. Terima Kasih kerana sering memberi sumbangan kepada pihak yang memerlukan cumanya Pakteh heran mengapa hanya ditumpukan secara berlebihan kepada Daerah Sik (bacaan politik...Parlimen Sik?). Pakteh pernah menulis tentang Presiden Kerabat Diraja Negeri Kedah iaitu Tengku Zainol yang berterus terang ingin menjadi wakil rakyat Parlimen Sik. Kini kehangatannya kian terasa dan Pakteh yakin, ini memberi iklim yang tidak selesa kepada keutuhan UMNO di Sik.

Siapa yang merestui Dato' Tengku Zainol Rashid untuk bergiat aktif menawan hati penduduk di Sik?. Mengapa Ketua UMNO Cawangan menjadi sasaran lambakan habuan?
tunggu......

Apa Yang Tersirat

Posted: 06 Sep 2011 01:20 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Rumah terbuka Hari Raya: Jadi isu politik di Sabah

Posted: 06 Sep 2011 01:04 AM PDT

Semalam selepas rumah terbuka Dewan Undangan Sabah (Dun Sabah, Speaker DUN Sabah DSP Salleh Said yang juga merangkap Timbalan Pengerusi UMNO Sabah, diminta memberi komen mengenai "no show" pemimpin Kanan LDP di Majlis Rumah Terbuka Kabinet negeri yang juga merupakan Rumah Terbuka Ketua Menteri Sabah-DSP Musa Aman.

Salleh berkata, mungkin para pemimpin Kanan tersebut mempunyai komitmen lain, namun yang menjadi negatifnya adalah apabila Hos Rumah terbuka DUN-Sabah tersebut membuat spekulasi dengan mengatakan, jika ketidak hadiran tersebut merupakan boikot, maka ianya tidak sihat dalam konteks hubungan antara parti dalam komponen BN.
Akan tetapi apabila Salleh menambah komennya bahawa pemimpin Kanan LDP menghadiri Rumah Terbuka ADUN Kimanis Datuk Rahim Ismail di Papar yang turut dihadiri oleh Datuk Safie Apdal, maka ianya menjadi isu politik.

Rumah Terbuka bertujuan murni agar supaya para pemimpin dapat berinterkasi antara satu sama lain selain bersama rakyat biasa dari semua peringkat. Namun apabila tujuan murni itu dijadikan isu politik, maka tujuan asalnya akan terpadam dengan sendirinya.

Rumah Terbuka Hari Raya adalah terbuka kepada semua, tiada sedikitpun unsur paksaan kepada sesiapa yang hadir. Jadi, seharusnya NO SHOW pemimpin tertentu tidak seharusnya dihighlight, kerana ianya akan menjadi polimek politik.

Rumah terbuka Perdana Menteri, ramai juga para pemimpin yang tidak sempat hadir, namun ianya bukan bermakna para pemimpin tersebut memboikot rumah terbuka PM.

Seingat AYT, sejak Rumah Terbuka bermula pada tahun 80-an, apakah Rumah Terbuka Hari Raya, Tahun Baru Cina, Hari Natal, Tadau Keamataan, Gawai atau Deepavali, inilah kali pertama Rumah Terbuka dijadikan isu politik.

Sementara itu Presiden LDP Datuk VK Liew apabila diminta memberi ulasan mengenai andaian yang diutarakan oleh Timbalan Perhubungan Umno Negeri Sabah tersebut, Presiden LDP itu berkata "Sebagai ahli politik yang matang kami tidak pernah memboikot mana-mana acara kerajaan" lagipun tambahnya, LDP telah mengutus Ketua Pemuda LDP Chin Shu Ying (Naib Presiden parti) dan seorang Ketua Bahagian Datuk Lee Chue Wen untuk menghadiri Rumah Terbuka Ketua Menteri bersama kabinet Negeri beragama islam yang berlangsung pada Hari Raya Kedua, di Stadium Likas, kerana pada masa yang sama, saya mempunyai majlis yang serupa di Kawasan saya di Parlimen Sandakan" ujarnya.

VK Liew agak terkilan, kerana Speaker DUN Sabah tersebut, tidak mendapat fakta yang benar sebelum membuat spekulasi, bahawa parti LDP melakukan boikot.

KD melahirkan anak luar nikah

Posted: 05 Sep 2011 04:39 PM PDT

PENYANYI popular Indonesia, Kris Dayanti, 36, selamat melahirkan seorang bayi perempuan, Amora Arianna Lemos melalui pembedahan pada pukul 3.21 petang (waktu Malaysia) di Rumah Sakit Mitra, Jakarta.

Ini merupakan anak pertama hasil perkahwinannya dengan seorang ahli perniagaan, Raul Lemos. Mereka berkahwin pada bulan Mac lalu.

Sebelum ini, Kris telah pun memiliki seramai dua orang anak iaitu Titania Aurelie Hermansyah dan Azriel Akbar Hermansyah hasil perkahwinan pertamanya dengan penyanyi Anang.

KD mencetuskan kontroversi sebelum ini kerana membuat pengakuan berani yang dia telah hamil sebelum bernikah.

KD juga mencetuskan adegan lucah semasa perkahwinannya di sebuah masjid di Jakarta kerana berciuman mulut dengan suaminya di depan imam seusai dinikahkan.

Cucu Tok Selampit

Posted: 06 Sep 2011 01:18 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Sidang Media PAS Hari Ini Gagal Menjelaskan Sumber Sejarah Mat Indera

Posted: 06 Sep 2011 07:56 AM PDT


Inilah akibatnya kalau bukan ahli bercakap mengenai sesuatu perkara. Mat Sabu seperti yang kita ketahui mengangkat Mat Indera, seorang Melayu yang mengepalai ratusan komunis yang lain menyerang bali polis Bukit Kepong dan membunuh puluhan insan yang tidak berdosa sebagai hero dan wira kemerdekaan. Apabila didesak dan diminta oleh pelbagai pihak di manakah beliau mendapat sumber "sejarah" tersebut, beliau dengan bodoh alangnya memberitahu sumbernya adalah dari buku "Pengukir Warisan Johor". Pada sidang akhbar hari ini, Mat Sabu dengan yakin mempertahankan kenyataannya bahawa Mat Indera dan penganas komunis dalam peristiwa berdarah Bukit Kepong sebagai wira kemerdekaan sebenar. Mat Sabu berkata,
"Berdasarkan buku itu dari awal lagi saya yakin saya menang mengenai isu (Mat Indera) dan keyakinan itu diperkukuhkan lagi dengan bukti bahawa Penaung PWJ ialah Menteri Besar, Datuk Abdul Ghani Othman, malah bersama ahli akademik berwibawa dengan jelas menyatakan Mat Indera seorang pejuang dan bukannya komunis."
Lawaklah Mat Sabu dan lebai-lebai PAS. Dengan hanya satu buku sahaja mereka boleh buat keputusan Mat Indera, orang yang membunuh puluhan anggota polis dan orang kampung di Bukit Kepong 61 tahun yang lalu, sebagai pejuang kemerdekaan. Baiklah, Penulis telah membaca keseluruhan buku tersebut. Tidak ada satu kenyataan atau sebaris ayat sekalipun yang mengangkat Mat Indera sebagai pejuang kemerdekaan. Dalam buku "Pengukir Warisan Johor" yang tiba-tiba dipuja secara terang tertera bahawa Mat Indera telah memilih jalan perjuangan yang salah. Apa lagi yang hendak dihujah? Inilah juak PAS. Lipatan sejarah yang telah dikaji oleh pakar-pakar sejarah ditolak. Buku ini pula dipuja Mat Sabu dan puak-puak PAS, demi menghalalkan Mat Sabu yang tersalah cakap di dalam ceramahnya di Tasik Gelugor, Pulau Pinang, 21 Ogos 2011. Apa pula kata Editor buku berkenaan? 
Prof. Datuk Abu Bakar A. Hamid, Editor 'Pengukir Warisan Johor' yang membidas kenyataan kontroversi itu turut menegaskan bahawa Mat Sabu tidak layak menentukan siapa pejuang kemerdekaan negara yang sebenar kerana beliau bukan orang yang arif dalam bidang sejarah. "Biarlah ahli sejarah yang arif dalam bidang sejarah menentukan siapakah sebenarnya pejuang kemerdekaan negara. Sebagai politikus (Mat Sabu) tidak layak mencampuri hal-hal sejarah kerana dia bukan orang yang arif dalam bidang itu. Ini kerana apabila orang yang bukan arif bercakap tentang sejarah, ia akan mengelirukan pemikiran masyarakat. "Sebenarnya isi kandungan buku 'Pengukir Nama Johor' yang ditulis Ismail (Adnan) yang telah meninggal dunia tiga tahun lalu mengajak pembaca berfikir siapa sebenarnya Mat Indera yang terlibat dalam peristiwa berdarah Balai Polis Bukit Kepong 61 tahun lalu, sama ada hero atau pengkhianat negara?"  - Utusan Malaysia.
Ok. Sekarang jelas buku yang menjadi 'kitab' puak-puak PAS untuk mempertahankan Mat Indera sebagai pejuang negara telah diputar belitkan oleh lebai-lebai PAS. Ada buku lain untuk kita perdebatkan wahai lebai-lebai PAS?

Kenapa Khalifah Lim Guan Eng Harus Mempertahankan Anjing Belaannya

Posted: 05 Sep 2011 08:11 PM PDT

Normah dicerai talak tiga oleh bekas suaminya, selepas kes khalwat di bilik 121, Hotel Perdana, Kota Bharu. Selepas 14 bulan menjanda, Normah  menjadi isteri kedua Mat Sabu. Madunya juga bernama Normah.

Penulis merasa berbangga dan terharu kesungguhan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng mengarahkan semua pihak terutamanya Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang (PBAPP) mempertahankan "anjing belaan"nya, Mat 121 Sabu di dalam kes kontroversi yang melibatkan tuntutan perubatan Mat Sabu sewaktu tercedera sewaktu perhimpunan haram BERSIH.

Siapa lagi yang boleh diharapkan oleh DAP untuk membela nasib dan perkembangan komunis di Malaysia selain dari Mat Sabu. DAP telah mencuba sejak sekian lama tapi ditolak oleh Rakyat Malaysia. Namun, dengan menggunakan Mat Sabu sebagai "anjing belaan"nya, puak-puak Lebai PAS bertungkus lumus mempertahankan Timbalan Presiden mereka dengan mempelajari sejarah bagi tujuan untuk mengubahnya, dengan harapan satu hari nanti komunis akan diangkat menjadi hero dan matlamat DAP untuk menjadikan Malaysia sebuah republik akan tercapai dengan mudah. Mahu tak mahu, Mat Sabu harus DAP pertahankan.

Memetik akhbar The Sun hari ini mengenai sidang media mempertahankan Mat Sabu semalam,
"On Mohamad's eligibility to claim for treatment as he was alleged to have been involved in an illegal rally, Lim said that the former was on his way to a mosque at the time. Lim, who is also PBAPP chairman, said the rally had yet to start when Mohamad was arrested at about noon. "How can you be involved in so-called illegal activity when it had not started?" he asked. "Is going to the mosque illegal? We know the rally started at 2pm, so there was no illegal activity (before that)."
Kalau nak mempertahankan "anjing belaan" awak tu agak-agaklah Guan Eng. Rajin sungguh Mat Sabu tengah hari terpacak, menaiki motosikal untuk bersembahyang Zohor. Zohor masuk waktu antara pukul 1.15 petang hingga 1.30 petang. Mungkin Mat Sabu datang awal untuk berwirid kot? Satu lagi, rumah Mat Sabu dekat Seksyen 19, Shah Alam. Rajin bebenor beliau naik motosikal untuk bersembahyang di Masjid sekitar Kuala Lumpur ye?

Oh ya, mungkin penasihat undang-undang Ketua Menteri Pulau Pinang terlupa bahawa PDRM telah mendapatkan perintah mahkamah untuk menghalang Mat Sabu dan 65 orang yang lain dari memasuki kawasan-kawasan di Kuala Lumpur seperti Jalan Syed Putra, Jalan Istana, Jalan Bukit Petaling, Jalan Bellamydan kawasan persekitaran Istana Negara pada 09 Julai 2011. Perintah mahkamah yang bertarikh 06 Julai 2011 telah dikeluarkan oleh Majisterit Mohd Azali Ibrahim, Mahkamah Majisterit Kuala Lumpur. Ini bukankah melanggar perintah mahkamah? Melanggar perintah mahkamah bukankah melanggar undang-undang wahai Lim Guan Eng?

Apa lagi kelentong Lim Guan Eng selepas ini agaknya ye?

Rajahmas

Posted: 06 Sep 2011 12:06 PM PDT

Rajahmas


Mat Sabu jadikan PAS pro-Komunis?

Posted: 05 Sep 2011 07:10 PM PDT

Mat Sabu memang suka cakap main lepas... kalau nak provoke BN pun agak-agaklah sikit. Tak perlulah  libatkan polis sampai nak labelkan polis talibarut penjajah dan komunis itu pejuang sebenar. Apa jenis pejuang yang tergamak membunuh orang kampung yang tidak bersalah, membunuh polis dan menggugat ketenteraman awam?

Mat Sabu telah mengguris hati waris pejuang Bukit Kepong yang menyaksikan sendiri bagaimana bapanya ditembak kemudian senjata diangkat oleh ibunya. Layakkah dia memperlekehkan perjuangan yang dibayar dengan darah dan nyawa demi keamanan negara? Jika pengganas komunis ketika itu adalah pejuang sebenar sudah tentulah maksudnya pasukan polis di Bukit Kepong itu pengkhianat..

Terima kasihlah kerana membuatkan rakyat lebih benci kepada PAS sekarang, sejak Mat Sabu dilantik menjadi timbalannya. Kata orang kerana pulut badan binasa, kerana mulut badan binasa.

DIMENSI

Posted: 06 Sep 2011 11:50 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Mat sabun dah gabra sehingga pasrael terpaksa minta kerajaan ubah sejarah? >|D

Posted: 06 Sep 2011 06:07 AM PDT


dalam diam2 mat sabun ke johor bahru. rupenya beliau pergi dalam satu rombongan ke rumah anak perempuan kepada allahyarham koperal abu bakar daud, seorang pejuang yang telah melalui saat2 getir apabila menjadi mangsa tembakan menggila dari gerombolan komunis lahanat!

Bagaimana pun kedatangan rombongan mat sabun langsung tak di alu2kan oleh puan jamilah abu bakar dan jiran2nya..huhuhuhu. mat sabun memang muke tembok!. Ini sekaligus memberikan tamparan sebijik ke muke mat sabun yang dah mula terdesak nak membaiki semula imej dia yang dah semulajadi bonyok!

Kalau aku jadi puan jamilah pun aku halau si berok makyeh tu!. buat haper nak mengadap muke pengkhianat?? mat sabun tak melalui keperitan dan kengerian yang di alami oleh puan jamilah di mana beliau menyaksikan sendiri bagaimana bapanya di tembak dan ibu serta adiknya terbunuh di depan mata! sape yang tak hiba hoiiii!!

Begitu pun mat sabun tetap sayang kat puak komunis bagai di tatang minyak yang penuh!


memang patut tindakan puan jamilah menolak untuk di temui oleh mat sabun. Ini kerana pasrael masih tak dapat menerima hakikat bahwa komunis itu penjenayah negara yang telah membakar dan membunuh anggota polis di bukit kepong. Sebaliknya pas meminta kerajaan ikhlas menulis semula sejarah di sebabkan mat indera kena tipu dek komunis!

Sekarang peristiwa kena tipu berulang lagi. Kali ni sekor lagi MAT kene kencing iaitu mat sabun. bila mat sabu kena tipu dengan deeayypig, kenape mustape ali tak minta mat sabu cepat2 bertaubat? sayangggg..dah terlambat. lajak perahu bleh gostan, lajak kata pandai2 lerrr!. sama ada mat sabun mintak maaf secara terbuka atau bakal menghadapi saman dari waris anggota yang terkorban dan orang ramai

tak tau la sama ada motif mat sabun ingin bertemu puan jamilah akibat dah tak tahan menanggung malu akan keceluparan mulut sendiri atau terpaksa melakukan demi nak menutup keganasan komunis a.k.a deeayypig?

di sebabkan mulut mat sabun bacin, pasrael nak ubah keseluruhan sejarah kehkehkehkeh...harkkk ptuihhh!!

klik gambar untuk lebih jelas

baca lagi artikel tentang kekejaman komunis, sejarah penubuhannya dan peristiwa darurat di sini


PEJUANG BANGSA

Posted: 06 Sep 2011 11:41 AM PDT

PEJUANG BANGSA


AWAS ! Khabar Pembohong bertiup kencang hasil mimpi selingkuhan Pakatan !

Posted: 06 Sep 2011 10:40 AM PDT

Orang  tengok gambar ini pun cukup tau ini semua kerja puak-puak penyokong Komunis lahanat dalam Pakatan .  Yang best  tu Armand Azha pun dilantik sebagai anggota Kabinet sebagai Menteri Belia dan Sukan . haha........ Tahniah bro !

Sebenarnya GPB tak mahu cakap pasal gambar ini , tetapi ia juga   termasuk di dalam satu cerita lama yang yang cuba kasi hangat kembali untuk tutup isu Komunis dan Mat Indera Sabu .

Dulu pembangkang dah  try untuk  pecahbelahkan kekuatan kuat  UMNO /BN iaitu hubungan Najib - Muhyiddin .  Siap tuduh PENAWAR desak Najib letak jawatan la . Tapi ini semua tak berhasil kerana semua ahli  UMNO tidak rela  lagi parti keramat ini  berpecah di saat kaum chauvinis semakin rakus dan menggila bersama anjing perliharaan mereka untuk menawan Putrajaya .

Kini mereka mahu cakap bahawa Khabar Angin bertiup kencang dalam UMNO bahawa Muhyiddin sudah bersedia untuk mengambilalih Presiden UMNO tetapi bukan menjadi PM untuk Malaysia   ( sebab PRU 13 Anwar sudah  jadi PM ) .. Sila  baca artikel  pencacai pakatan  ini

Awas ! Ini sebenarnya khabar angin rekayasa puak-puak Pakatan ... tak ada apa-apa masalah pun antara PM & TPM .  Yang hanya bermasalah ialah Anwar Ibrahim yang berdepan kes liwat Saiful dan pelaku dalam video seks !

Video Waris Bukit Kepong tidak mahu jumpa Mat Sabu Komunis !

Posted: 06 Sep 2011 09:08 AM PDTRombongan puak2 penyokong Komunis dari PAS memang tak layak untuk berjumpa Waris tragedi Bukit Kepong kerana kata-kata Mat Sabu telah menghina perjuangan & pengorbanan semua pejuang yang terkorban dalam peristiwa berdarah itu  .

Tak payah lah Suhaizan Kaiat spin tuduh Pemuda UMNO sebagai dalang halangn mereka dari berjumpa keluarga berkenaan. Keluarga  mangsa iaitu  Pn Jamilah sendiri tidak mahu jumpa hang pa semua wahai penyokong Mat Indera  Komunis !

Selagi saya masih bernyawa, saya tidak akan maafkan Mohamad Sabu (Mat Sabu) kerana kata-katanya memperlekehkan pengorbanan arwah ayah, ibu dan wira lain yang terkorban dalam kejadian berkenaan,"

Dalam kejadian kira-kira jam 2.30 petang, semalam beberapa kereta mengiringi rombongan Mat Sabu untuk bertemu waris anggota polis yang terbabit dalam kejadian Bukit Kepong bagi meredakan keadaan tidak kesampaian, apabila dihalang kira-kira 40 saudara-mara dan penduduk di sekitar Bandar Baru Uda, di sini.

Kenderaan mereka dikepung bagi menghalang Mat Sabu bertemu Jamilah, 65, yang juga anak sulung kepada Allahyarham Abu Bakar Daud.KLIK DI SINI
Pemuda PAS Johor berang Mat Sabu dihalang Pemuda UMNO jumpa waris Bkt Kepong


Rombongan Pemuda PAS yang diketuai oleh Suhaizan Kaiat telah dihalang sekumpulan lelaki ketika mereka dalam perjalanan untuk menemui salah satu mangsa peristiwa Bukit Kepong. Kumpulan lelaki yang terdiri dari sepuluh orang itu bertindak menghalang mereka sebelum sempat bertemu dengan keluarga mangsa.

Pemuda PAS Johor telah mengiringi Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu serta peguamnya untuk berbincang dengan keluarga mangsa tersebut. Bagaimanapun, rombongan konvoi tiga kenderaan ke Skudai Kanan, Johor itu tak berkesempatan berjumpa Jamilah Abu Bakar.

Ketua Pemuda PAS Johor, Suhaizan Kaiat juga mendedahkan terdapat beberapa Pemuda UMNO yang dikenalpasti dalam kumpulan berkenaan. Mungkin sebab itulah mereka bertindak menghalang kumpulan rombongan Timbalan Presiden PAS tersebut.

"Mereka halang kami dan tuduh Mat Sabu cuba pertahankan komunis. Mereka minta dia tarik balik kenyataan itu atau tidak dibenarkan bertemu.

Mat Sabu tak sempat pijak rumah , dihalau Waris pejuang Bukit Kepong

Posted: 06 Sep 2011 07:50 AM PDT

 Mat Sabu ingat dengan mengunjungi rumah Waris pejuang yang terkorban dalam tragedi Bukit Kepong boleh settle kan semua ini .  

Sebenarnya  Mat Sabu lah yang cuba merobek  luka lama supaya berdarah kembali dengan menggelarkan wira negara yang terkorban itu sebagai polis British dan Mat Indera sebagai pejuang kemerdekaan . 

Orang Melayu terutama waris anggota keselamatan dan orang awam yang terkorban di tangan pengganas Komunis cukup terguris sekali  dengan keceluparan muluat Mat Sabu yang lebih mengagungkan komunis sebagai pejuang  sebenar. 

Hari ini Mat Sabu baru dihalau oleh Waris pejuang Bukit Kepong , itu belum lagi waris dan barisan pejuang2 yang pernah sertai perjuangan menghapuskan pengganas komunis  di luar sana .  

Inilah akibatnya orang yang cuba jolok sarang tebuan !
"Selagi saya masih bernyawa, saya tidak akan maafkan Mohamad Sabu (Mat Sabu) kerana kata-katanya memperlekehkan pengorbanan arwah ayah, ibu dan wira lain yang terkorban dalam kejadian berkenaan," kata seorang waris pejuang negara yang terkorban dalam tragedi Bukit Kepong, Jamilah Abu Bakar, 65, apabila Timbalan Presiden Pas itu gagal bertemunya, semalam.

Menurutnya, tiada gunanya Mat Sabu cuba menemuinya kerana kenyataan yang dikeluarkan mengguris perasaan semua waris mangsa dan rakyat negara ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 2.30 petang, semalam beberapa kereta mengiringi rombongan Mat Sabu untuk bertemu waris anggota polis yang terbabit dalam kejadian Bukit Kepong bagi meredakan keadaan tidak kesampaian, apabila dihalang kira-kira 40 saudara-mara dan penduduk di sekitar Bandar Baru Uda, di sini. Kenderaan mereka dikepung bagi menghalang Mat Sabu bertemu Jamilah, 65, yang juga anak sulung kepada Allahyarham Abu Bakar Daud.

Perbuatan penduduk itu mengakibatkan Mat Sabu dan Ketua Pemuda Pas Johor, Suhaizan Kayat, tidak sempat turun dari kereta Proton Exora berwarna merah hati yang dinaikinya dan berpatah balik dalam tempoh lima minit.


Jamilah tinggal di Jalan Persiaran Barli 2/2 berkata, kunjungan Mat Sabu itu menimbulkan tekanan kepadanya dan ahli keluarga yang kurang selesa dengan hasrat pemimpin parti pembangkang berkenaan.


Katanya, bagi memastikan tiada kejadian tidak diingini timbul, keluarganya mengambil keputusan tidak berjumpa dengan Mat Sabu.

"Sekarang dan sampailah bila-bila, saya tidak ingin bertemu dengannya tanpa mengira apa juga alasan diberikan bagi mengaturkan pertemuan, kami tidak akan peduli.

"Tiada apa yang mahu saya beritahu dia kerana bukan saya seorang saja waris mangsa, malah ramai lagi waris lain," katanya.

Jamilah berkata, sebelum kehadiran Mat Sabu, rumahnya didatangi seorang ahli politik parti terbabit, kelmarin, yang mahu mengaturkan perjumpaan semalam gara-gara tidak berpuas hati dengan ulasan diberikan keluarga waris kepada pihak media sebelum ini.

"Kami terkilan dengan sikap mereka yang suka memutar-belitkan fakta dan kini mahu menemui kami sekeluarga. Apa yang jelas tindakan mereka mengakibatkan kami tidak senang hati."Saya mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan sokongan moral kepada kami dan berharap, tidak lagi diganggu selepas ini," katanya.


Turut hadir di kediaman Jamilah, Ketua Pemuda Umno Johor Bahru, Khalid Mohamed selain pasukan polis dari Ibu Pejabat Polis Kontinjen Johor dan Nusajaya.


Ahli Jawatankuasa Pas Kawasan Pulai, Zaaba Ibrahim berkata, pihaknya tidak menyangka pertemuan yang diatur itu dihalang penduduk dan saudara-mara Jamilah.

Khalid Samad beri tazkirah tanpa tauliah bakal berdepan tindakan JAIS

Posted: 06 Sep 2011 06:54 AM PDT
Belum selesai isu memeriksa gereja, Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) membuka medan tempur baru apabila mendakwa anggota Parlimen Shah Alam, Khalid Samad kerana memberikan tazkirah tanpa tauliah.

Khalid dipanggil ke pejabat Jais Shah Alam hari ini dan dinyatakan pendakwaan ke atas beliau dan ditetapkan perbicaraannya pada 24 November depan di Mahkamah Syariah Klang.

Beliau dibebaskan dengan jaminan mulut oleh pembantunya sementara menunggu tarikh perbicaraan 24 November ini.

Turut menerima tindakan dari Jais adalah Pesuruhjaya PAS Selangor, Dr Rani Othman apabila tauliah beliau ditarik pada bulan Ramadhan baru-baru ini.

"Tauliah saya tamat Ramadhan lalu selepas menerimanya tahun lepas dan saya telah memohon untuk menyambungnya. Namun saya menerima surat dari Jais permohonan saya ditolak dan tauliah saya ditarik balik oleh Jais," kata Dr Rani kepada Harakahdaily.

Khalid didakwa di bawah Seksyen 119 Enakmen Pentadbiran Agama Islam Selangor. Jika sabit kesalahan beliau boleh didenda RM3,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali.

Khalid didakwa memberikan kuliah agama Islam tanpa permit ketika memberikan tazkirah Ramadhan pada 16 Ogos lepas di surau Taman Seri Sementa, Kapar, Klang.Komen GPB

Khalid Samad buat hal lagi nampaknya dengan JAIS ... memang muka ni selalu langgar undang2. Elok lah JAIS ambil tindakan terhadap  orang seperti ini .

PAS dulu tolak Komunis , PAS sekarang jadi penyokong kuat No 1 !

Posted: 06 Sep 2011 04:32 AM PDT


Risalah ini dikeluarkan oleh PAS Pendang pada Januari 1985 ketika kempen Pilihanraya .

"PAS mengajak masyarakat kepada ajaran Al Quran dan Sunnah, maka kita tolak segala ajaran lain seperti kebangsaan, sekular, komunis, kapitalis ...."

Ini adalah zaman dulu PAS semasa di bawa Allahyarhan Fadzil Noor  dan menegakkan negara Islam dan menolak sekular, komunis ,kapitalis merupakan perjuangan sebenar mereka .

Tetapi hari ini bila naik sahaja ayam sabung PAS  Mat Sabu menjadi Timbalan Presiden , terus ideologi PAS telah berubah secara drastik  dan kini diresapi pulak komunis .   PAS kini pejuangkan negara kebajikan dan terkini Mat Sabu mahu ubah sejarah mengangkat Komunis sebagai pejuang kemerdekaan !

Ternyata PAS hari ini telah mengkhianati perjuangan dahulu PAS di bawah Fadzil Noor .

Editor buku balun Mat Sabu Komunis putarbelitkan " Pengukir Nama Johor"

Posted: 06 Sep 2011 01:36 AM PDT


Kalau dah  Editor buku itu sendiri sudah bersuara bahawa Mat Sabu tak layak bercakap untuk tentukan siapa pejuang kemerdekaan , anda boleh nilai sendiri seorang penyokong Komunis yang sedang tengah  tersepit ini . .
Penulis buku ini sebenarnya mengajak pembaca berfikir siapa Mat Indera samada layak digelar hero atau pengkhianat negara kerana terlibat dalam peristiwa berdarah Bukit Kepong 1950 . Bukannya buku ini  iktiraf Mat Indera sebagai pejuang dan bukan komunis .

Blog2 pencacai Pakatan yang syok pamerkan bukti tentang Mat Indera adalah pejuang sebenar  melalui bukti buku ini  dan bukan pengganas Komunis nampaknya  dah kantoi . Lain kali bagi faham dulu apa yang ditulis bukannya main auta saja . Tindakan Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu cuba 'mengukuhkan' kenyataannya bahawa Muhammad Indera dan rakan seperjuangan dalam Parti Komunis Malaya (PKM) yang menyerang Balai Polis Bukit Kepong sebagai pejuang kemerdekaan nyata memakan diri.


Apa yang pasti, pemimpin nombor dua Pas itu perlu kembali 'semula' ke sekolah untuk belajar sejarah dengan lebih mendalam kerana dakwaan bahawa buku Pengukir Nama Johor yang diterbitkan Yayasan Warisan Johor (YWJ) pada 2004 menyokong kenyataannya, sebaliknya tidak menyatakan Muhammad atau Mat Indera sebagai pejuang kemerdekaan tetapi mengajak rakyat menilai siapa sebenarnya Mat Indera.


Editor buku tersebut, Prof. Datuk Abu Bakar A. Hamid yang membidas kenyataan kontroversi itu turut menegaskan bahawa Mat Sabu tidak layak menentukan siapa pejuang kemerdekaan negara yang sebenar kerana beliau bukan orang yang arif dalam bidang sejarah.


"Biarlah ahli sejarah yang arif dalam bidang sejarah menentukan siapakah sebenarnya pejuang kemerdekaan negara. Sebagai politikus (Mat Sabu) tidak layak mencampuri hal-hal sejarah kerana dia bukan orang yang arif dalam bidang itu. Ini kerana apabila orang yang bukan arif bercakap tentang sejarah, ia akan mengelirukan pemikiran masyarakat.


"Sebenarnya isi kandungan buku 'Pengukir Nama Johor' yang ditulis Ismail (Adnan) yang telah meninggal dunia tiga tahun lalu mengajak pembaca berfikir siapa sebenarnya Mat Indera yang terlibat dalam peristiwa berdarah Balai Polis Bukit Kepong 61 tahun lalu, sama ada hero atau pengkhianat negara?" katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini.


Terdahulu pada sidang akhbar di sini hari ini, Mohamad Sabu yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu dengan 'yakin' mempertahankan kenyataannya bahawa Mat Indera dan pengganas komunis dalam peristiwa berdarah di Balai Polis Bukit Kepong sebagai pejuang kemerdekaan sebenar.


"Berdasarkan buku itu dari awal lagi saya yakin saya menang mengenai isu (Mat Indera) dan keyakinan itu diperkukuhkan lagi dengan bukti bahawa Penaung YWJ ialah Menteri Besar, Datuk Abdul Ghani Othman, malah bersama ahli akademik berwibawa yang dengan jelas menyatakan Mat Indera seorang pejuang dan bukannya komunis," katanya.

PANAS ! Lagi penyelewengan, kali ini projek parking kereta Bukit Bendera !

Posted: 05 Sep 2011 11:49 PM PDT


Belum reda isu  bil rawatan  Mat Sabu yang dibiayai PBA kerana  mengalami kemalangan gara-gara hendak sertai himpunan haram Bersih 2.0 ,

Kali ini Guan Eng mungkin terpaksa jawab pulak sebagai Pengerusi PDC berhubung laporan kepada SPRM oleh parti KITA P.Pinang tentang penyelewengan projek parking kereta bertingkat Bkt Bendera .Projek ini dikatakan tidak mendapat kelulusan MPPP .

Kita tunggu apa pulak jawapan Guan Eng dalam isu ini kerana jika kerajaannya mengamalkan CAT , ia perlu jawab persoalan ini .PULAU PINANG 5 Sept. – Parti Kesejahteraan Insan Tanah Air (KITA) hari ini membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung projek pembinaan tempat letak kereta bertingkat Bukit Bendera yang didakwa mempunyai unsur penyelewengan dan salah guna kuasa.


Pengerusi KITA negeri, Tan Tee Beng berkata, Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) yang dipengerusikan Ketua Menteri, Lim Guan Eng didakwa menyalurkan dana RM50 juta bagi pembinaan tempat letak kereta tersebut walaupun projek itu tidak mendapat kelulusan Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP).


Sehubungan itu katanya, SPRM diminta menyiasat Guan Eng serta MPPP berhubung pelaksanaan projek berkenaan yang salah di sisi undang-undang.


"Bagaimana boleh tempat letak kereta ini dapat dibangunkan tanpa kelulusan rancangan pembangunan? Pada masa sama, kenapa pihak MPPP tidak mengambil sebarang tindakan untuk menghalang pembinaan haram ini?


"SPRM juga perlu menyiasat bagaimana PDC boleh menyalurkan peruntukan RM50 juta kepada pihak berkenaan untuk membina bangunan haram ini," katanya kepada pemberita selepas membuat laporan tersebut di pejabat SPRM Jalan Sultan Ahmad Shah di sini.


Tee Beng menegaskan, pada peringkat ini, SPRM perlu mengesahkan sama ada pembinaan tempat letak kereta bertingkat itu mempunyai kelulusan rancangan pembangunan MPPP dan menyiasat dakwaan bahawa PDC menyalurkan dana bagi pembinaannya.


Beliau yang juga merupakan Ahli Parlimen Nibong Tebal berkata, perkara itu harus disiasat segera supaya pihak terbabit tiada peluang untuk mengubah sebarang bukti di dalam dokumen sedia ada.


"Pada masa sama, saya bersedia bekerjasama dengan pihak SPRM untuk memberikan maklumat sekiranya saya dapat bukti yang baru dan kukuh," tambahnya.


Sementara itu, ditanya mengenai persediaan menghadapi pilihan raya umum akan datang, Tee Beng berkata, KITA telah menubuhkan Jawatankuasa Eksekutif Pimpinan (JEP) yang akan mengkaji langkah serta strategi untuk bertanding di kerusi yang mampu dimenangi parti itu.


Katanya, ahli-ahli parti itu boleh memilih sesiapa sebagai calon, namun ia terpulang kepada keputusan muktamad Presidennya, Datuk Zaid Ibrahim.

PANAS ! PAS jadi bacul bila kerusi mereka dituntut DAP di P.Pinang

Posted: 05 Sep 2011 09:18 PM PDT
Kalau Timbalan Presiden PAS Mat Sabu jadi bacul  kerana tak mahu debat dengan Khairy ,    hari ini sudah jadi pun kepada PAS P.Pinang  di mana mereka sanggup  beri kerusi majoriti Melayu  yang ditandingi sebelum ini kepada DAP .

Sebelum ini , seorang pemimpin DAP Pulau Pinang  Zulkifli Mohd Noor  meminta sekutunya, PKR untuk mengorbankan beberapa kerusi bagi memberi laluan kepada calon Melayu dari DAP untuk bertanding

 Ketua Penerangan PKR Johari Kassim  pulak memberi amaran keras kepada DAP jangan besar kepala untuk tuntut kerusi mereka .KLIK DI SINI 

Yang menghairankan DAP tuntut kerusi PKR dan mengapa pulak PAS yang lebih-lebih mahu serah kerusi mereka ?

Nampaknya PAS lagi taat setia kepada arahan DAP berbanding PKR . Tapi sayang PAS P.Pinang diketuai Salleh Man dan Mujahid  ibarat melukut di tepi gantang sahaja di mata DAP . Apa jawatan diberikan oleh DAP kepada PAS ? Exco ??  Setakat Timb YDP MAIPP ,  Ahli Majlis & Board Of Director PBA je la dapat .

GPB cabar PAS yang patuh sangat arahan abang besar DAP , serah saja  DUN Prmtg Pasir  untuk diletakkan calon DAP  !


GEORGETOWN - Pas sedia berunding serta bersedia membuat keputusan yang terbaik untuk Pakatan Rakyat (PR) dalam pemberian kerusi kepada DAP yang akan menempatkan calon Melayu dalam parti itu.


Timbalan Pesuruhjaya Pas negeri I, Dr Mujahid Yusof Rawa berkata, Pas bersedia untuk berunding dalam pemberian kerusi itu jika status quo dicabar sehingga kredibiliti kemenangan parti itu perlu diambil kira.


"Semuanya masih di peringkat perbincangan. Perbincangan awal, tiada sebarang keputusan diambil yang mana ia dibincangkan secara objektif iaitu melihat dari sudut yang paling asas iaitu kawasan mana yang akan Pas bertanding. Banyak kriteria yang kita ambil kira dan bukan sembarangan keputusan boleh diambil.


"Kita tengok dulu kredibiliti sesebuah parti itu di kawasan yang dipertandingkan. Jika di kawasan A, kita lihat Pas boleh menang, mana mungkin kita serahkan kerusi itu kepada parti lain. Sama juga jika di kawasan B, peratusan PKR nak menang tinggi, mengapa perlu kita serahkan kepada parti lain walaupun sesama parti," katanya kepada Sinar Harian semalam.

Portal Pro Pembangkang & ahli PAS akui Mat Sabu pelingkup sokongan Pakatan

Posted: 05 Sep 2011 07:22 PM PDTKebodohan dan kedangkalan seorang penyokog komunis seperti Mat Sabu tentang sejarah Bukit Kepong sebenarnya   dikritik dan dikutuk  oleh web pro-pembangkang . Mereka menyifatkan keceluparan mulut anjing  terbaru DAP ini telah mengakis populariti dan sokongan orang Melayu terhadap Pakatan .

Malah beberapa ahli PAS juga tak setuju kenyataan Timbalan Presiden PAs ini yang terang -terangan  memalukan parti dan memberi peluru kepada kerajaan BN

Di antara artikel yang disiarkan di dalam Free Malaysia Today :-

KUALA LUMPUR: PAS, yang 'riding high' dalam Pakatan Rakyat, yang pantas kehilangan popularitinya di kalangan orang Melayu, dengan letusan kontroversi lain yang disebabkan oleh timbalan presiden Mohamad Sabu.


Ramai orang Melayu yang menyokong parti tetapi tidak berdaftar, telah menjauhi diri dari parti yang cuba untuk mengekalkan kedudukannya sebagai satu-satunya parti yang juara sebab Melayu dan Islam.


Ramai ahli-ahli PAS berada dalam keadaan yang serba salah kerana perjuangan mereka dipersoalkan oleh orang-orang kampung yang ingin tahu sama ada pihak yang mengiktiraf pemberontak komunis yang ideologinya bertentangan dengan Islam.


Sebuah parti Islam yang berdasarkan fundamentalisme Islam, parti itu kini dilihat oleh ramai ahli-ahli Melayu sebagai "alat semata-mata" yang digunakan untuk memberi manfaat kepada rakan-rakan dalam perikatan Pakatan, yang DAP yang berasaskan kaum Cina dan PKR berasaskan Melayu.


Mohamad Sabu, atau popular dikenali sebagai Mat Sabu, sengaja mengacau sarang tebuan, apabila beliau menganggap pengganas komunis yang diketuai oleh satu Melayu, Mat Indera, adalah wira-wira dalam serangan ke atas balai polis satu di Bukit Kepong, Johor, semasa darurat pada tahun 1950.


Semua anggota polis dan anggota keluarga mereka termasuk kanak-kanak telah dibunuh.


Ini bukan kali pertama Mat Sabu telah meletakkan parti itu dalam kedudukan yang janggal di kalangan orang Melayu yang menyokong perjuangan untuk sebuah negara Islam....


..."Mat Sabu tiada tokoh kepimpinan kerana dia hanya gerombolan pengacau dalam parti. Walau bagaimanapun, kerana perwakilan parti telah melantik mereka sebagai timbalan presiden, kita tidak mempunyai pilihan tetapi untuk menyokong kedudukannya.


'Bagaimanapun, kami tidak bersetuju dan tidak menyokong banyak kenyataan yang dibuat dalam kapasiti sekarang memandangkan tahap kepintaran adalah lebih rendah daripada bekas timbalan presiden Nasharuddin Mat Isa, "kata seorang ahli PAS ketika ditemui semasa perjumpaan Hari Raya.


Beberapa ahli PAS turut serta meminta Mat Sabu meminta maaf kerana pembunuhan Bukit Kepong adalah isu sensitif yang dekat dengan hati orang Melayu.


Mereka berkata Mat Sabu sepatutnya jelas bahawa peristiwa yang dicatatkan dalam sejarah sebagai salah satu daripada perbuatan kejam pemberontak komunis di negara ini.


Mereka bersetuju bahawa kenyataan Mat Sabu merosakkan parti, terutama apabila ia berada di barisan hadapan dalam memperjuangkan Islam. Sokongan kepada PAS terhakis di kalangan ramai orang Melayu atas pagar yang bakal mengundi dalam pilihan raya umum yang akan datang....


...."Dan kali ini, orang Melayu, yang bukan PAS mahupun ahli-ahli Umno, hanya boleh memberi sokongan mereka kepada Umno apabila mereka melihat situasi semasa.


"PAS kini dianggap tidak sensitif kepada sentimen Melayu, ia tidak mempunyai hubungan yang baik dengan PKR dan DAP kerana banyak tindakan dalam tempoh dua tahun yang lalu bertentangan dengan prinsip-prinsip dan objektif rakan kongsi, dan juga dalam PAS sendiri ahli-ahlinya dipaparkan tiada perpaduan yang sebenar ke arah pemimpin-pemimpin yang dipilih dalam pemilihan parti yang lalu. - Free Malaysia Today

PANAS ! Guan Eng terperangkap , wang rakyat memang digunakan biayai Mat Sabu !

Posted: 05 Sep 2011 06:18 PM PDTAkhirnya, isu kos perubatan Mat Sabu telah diakui dibiayai oleh Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang (PBAPP).

Dan bukannya didedahkan oleh Mat Sabu tetapi pengurus besar PBAPP sendiri, Jaseni Maidinsa dan Lim Guan Eng DAP! Di antara laporan berita tersebut :-

PBAPP general manager Jaseni Maidinsa confirmed he had personally verified Mohamad's claims with the hospital, adding that it was not unusual for company directors to enjoy such health benefits.


"The health of the director is very important because he must attend board meetings. So we see it that way," he said, adding that Mohamad's board meeting attendance was 100 per cent.

Ramai yang menanyakan MiM sama ada Lim Guan Eng DAP berjaya diperangkap untuk mengakui sendiri tindakan PBAPP yang membiayai kos perubatan Mat Sabu yang tercedera semasa terlibat di dalam perhimpunan haram Bersih yang disahkan melanggar undang-undang.

Tidak pernah lagi kita terdengar satu perbadanan korporat yang membiayai perubatan pegawai mereka yang terlibat di dalam aktiviti haram yang melanggar undang-undang. Kumpulan mafia atau gangster.....mungkin ada peruntukannya!

Ada juga yang mengatakan bahawa dengan pengakuan Lim Guan Eng itu akan memudahkan ramai pihak mempersoalkan kewibawaan Setiausaha Agung DAP yang dilihat gagal mengemudi PBAPP sehebat kerajaan BN Pulau Pinang sebelum beliau.

Ada yang menganggap Lim Guan Eng sekarang adalah 'the living target' yang berjaya diperangkap untuk membuka pekung di dada sendiri setelah begitu lama berjaya menutup segala ketidakefesienan beliau sebagai KM Pulau Pinang.

Terpulang kepada analisa masing-masing tetapi pengakuan Jaseni Maidinsa dan Lim Guan Eng DAP bakal menimbulkan satu lagi persoalan besar yang pasti membuatkan mereka terkial-kial mencipta alasan untuk mempertahan justifikasi mereka membenarkan wang rakyat digunakan untuk kecederaan Mat Sabu.

Lim Guan Eng dan Jaseni Maidinsa akan berhujah kononnya Mat Sabu cedera bukan ketika melakukan aktiviti haram yang melanggar undang-undang. Tetapi seluruh rakyat Malaysia tahu Mat Sabu tercedera ketika terlibat di dalam perhimpunan haram Beersih 2.0.

Beliau melarikan diri daripada sekatan polis di Jalan Mahameru ketika dalam perjalanan ke Masjid Negara, satu tempat berkumpulnya juak-juak pro-Ambiga pro-murtad sebelum berarak ke jalanan.

Mat Sabu cuba melarikan diri daripada pihak polis yang mengejar beliau dan sebelum terjatuh di Sri Bukit Persekutuan.

Tidak pernah kita saksikan pihak polis mengejar seseorang kecuali seseorang itu didapati melakukan kesalahan. Dan tidak pernah pula kita lihat seseorang itu melarikan diri daripada pihak pokis jika tidak melakukan sebarang kesalahan! Tidak seperti Mat Sabu!

Dan dalam isu Mat Sabu, ianya sangat jelas.

Mat Sabu adalah di antara 66 orang yang telah disenarai hitamkan dan diperintahkan oleh Mahkamah agar tidak berada di Kuaka Lumpur pada 9hb Julai 2011.

Adalah satu kesalahah jika Mat Sabu berada di lokasi yang diharamkan oleh pihak mahkamah.

Satu lagi perkara penting yang perlu MiM katakan, perintah mahkamah berkuatkuasa daripada jam 8 pagi hingga 6 petang pada 9hb Julai 2011. Mat Sabu tergolek tercedera di sekitar jam 12 tengahari.

Apakah waktu itu bukan di antara 8 pagi hingga 6 petang?

Oohhh....mana mungkin Lim Guan Eng tahu kerana beliau bukan berada di Kuala Lumpur ketika itu!


sumber : Blog MIM

IPOHMALAY

Posted: 06 Sep 2011 09:34 AM PDT

IPOHMALAY


Gempa Bumi 1:55 Pagi Tadi Gegarkan Pantai Barat Semenanjung

Posted: 05 Sep 2011 05:00 PM PDT

KUALA LUMPUR 6 Sept. - Gempa bumi kuat berukuran 6.6 pada skala Richter dilaporkan berlaku di Sumatera Utara pada pukul 1.55 pagi ini tetapi tiada amaran tsunami dikeluarkan, lapor Pusat Kajian Geologi Amerika Syarikat (USGS).

Gempa bumi tersebut berlaku di lokasi 2.973°Utara, 97.997° Timur pada kedalaman 110.1 kilometer dan kira-kira 100 kilometer dari arah Barat Daya Medan.

Jabatan Meteorologi Malaysia turut melaporkan kejadian tersebut yang gegarannya turut dirasai di beberapa tempat sekitar Selangor, Kuala Lumpur, Perak, Penang dan Kedah. - Utusan


Analisa Kumbang

Posted: 06 Sep 2011 03:28 AM PDT

Analisa Kumbang


Sambungan Kisah Krisis Azmin Dengan Anak2nya...

Posted: 05 Sep 2011 07:24 PM PDT

This blog has revealed the story of children who questioned his mother's James after Umi Hafilda reveals the story of the past, click here.

Khalid Gagap Kata “Tiada Undang-Undang Yang Melarang Orang Islam Bekerja Di Premis Hiburan…”

Posted: 05 Sep 2011 07:23 PM PDT


... Wow, wow ..., wow ... ..! Posing Afifah naughty, she gets older ...!

A holiday in London is eagerly awaited by the eldest son James, Syazliana [see attachment page under the later]. However ..., during the holidays, Afifah was not happy ... is reported to be, she is very depressed, very upset moodnya and often emotional ...!

Afifah "cell became more stuffy" with all the dismantling of his aunt Umi Hafilda ..., all hot Afifah story read the story through her ​​blog makes Umi like to ask himself, "what is true I am the son of Anwar a sodomite greatest in the world ...? "

Air Shamsidar Panaass..!! Bukti Azmin Ali Hidup Mewah…, Cuba Rasuah Anak Anak

Posted: 05 Sep 2011 07:22 PM PDT

.. Wow, wow ..., wow ... ..! Posing Afifah naughty, she gets older ...!

A holiday in London is eagerly awaited by the eldest son James, Syazliana [see attachment page under the later]. However ..., during the holidays, Afifah was not happy ... is reported to be, she is very depressed, very upset moodnya and often emotional ...!

Afifah "cell became more stuffy" with all the dismantling of his aunt Umi Hafilda ..., all hot Afifah story read the story through her ​​blog makes Umi like to ask himself, "what is true I am the son of Anwar a sodomite greatest in the world ...? "

Air Shamsidar Panaass..!! Bukti Azmin Ali Hidup Mewah…, Cuba Rasuah Anak Anak Pergi HOLIDAY Ke London…!

Posted: 05 Sep 2011 07:21 PM PDT


This is the cheerful face of the eldest Shamsidar, Farah Syazliana .. This girl at the age of 7 years has confirmed that his mother, lover Shamsidar is Anwar Ibrahim. Story turned upside down a few weeks ago, please click here.

Since the re-emergence of Umi Hafilda that shook the political arena, the alliance with the various statements and dismantling ..., tempiasnya most felt by the children's own James ..!

13 years ago James minor children, not adults ..., do not know ... the cyber world, not interested in watching TV news ..., there is no appetite to read the headlines daily ...!

Bukti Mat Sabu Kantoi Sudaahh..!! Mat Sabu Berjumpa Umi Hafilda..., Sebarkaannn..!!!

Posted: 05 Sep 2011 07:20 PM PDT

Link

Sudaaahh kantoi ..!!!

In the video below, please focus on the minute 1:09 until 1:39, it is clear that the Mat Sabu went to meet Umi Hafilda to ensure that Anwar Ibrahim, a distance jubor .., playing asses ..! Proven Mat Sabu was confident that Anwar's homosexual activities ....

SEKS Di Tenang..! PAS Guna "Style 69" Sewaktu Bersetubuh Dengan DAP....

Posted: 05 Sep 2011 07:19 PM PDT


Goals justify the means ..!

PAS is not concerned with the political platform of their original fight ..! If we want to see more bad behavior saplings saplings cheap PAS, we see their behavior at all times the nomination process, elections ...

Like performing positions during sex ..., the position of "69" has become a favorite style Barua Barua PAS ..! "I lu ... lick, lick cave lu .., ok?" Mutual understanding that PAS and DAP sycophant sycophant now ..!

The proof ..?

Just look at the action of the action below ... DAP supporters reject prayer mengaminkan mendokan PAS UMNO destruction, prayer want to destroy Muslims who joined UMNO ..!

See the next action below once, crowded ..! Barua Barua who are willing to lift the flag of PAS DAP today ..

Perrhhh..!! Anwar Ibrahim Punya Sangat SPECIAL..!! Mari

Posted: 05 Sep 2011 05:04 PM PDT

Link

Faisol Abdullah, a Malaysian designer, is up to designing the hottest couture ever with a $30 million diamond dress dubbed the "Nightingale of Kuala Lumpur," in time for the Stylo Fashion festival early next month in the Malaysian capital. "Stocks drop, gold is even falling, but a diamond is forever. This is a dress with diamonds. The silk and taffeta evening gown will be decked with 751 diamonds with a 70 carat pear-shaped diamond at the centre of the bodice (featured here is a $20 million diamond dress from Chris Aire with the 70 carat diamond), and topped off with a train sparkling with diamonds. Asked if the dress would attract...

Perrhhh..!! Anwar Ibrahim Punya Sangat SPECIAL..!! Mari Baca Pengakuan Seorang Wanita “Y”

Posted: 05 Sep 2011 04:58 PM PDT


Faisol Abdullah, a Malaysian designer, is up to designing the hottest couture ever with a $30 million diamond dress dubbed the "Nightingale of Kuala Lumpur," in time for the Stylo Fashion festival early next month in the Malaysian capital. "Stocks drop, gold is even falling, but a diamond is forever. This is a dress with diamonds. The silk and taffeta evening gown will be decked with 751 diamonds with a 70 carat pear-shaped diamond at the centre of the bodice (featured here is a $20 million diamond dress from Chris Aire with the 70 carat diamond), and topped off with a train sparkling with diamonds. Asked if the dress would attract...

Inilah Akibatnya Apabila Azmin Ali Terlalu Sibuk “Menjaga” Anwar….

Posted: 05 Sep 2011 03:22 PM PDT

It appears that James Ali attackers by DAP Selangor Exco Exco are not happy with the recommendations of Anwar's golden child for a few exco must be replaced in other words, Khalid Stuttering need for reform ....

Does the fact that James actually was addressed to Khalid to stick to retreat and give way to him ..?

Here's facial appearance and internal political play PKR ...! Not difficult for us to do the interpretation. If nothing is out of the mouth of James, who comes from the fact that Anwar ... But, in this regard, Anwar can not say anything. As Economic Advisor to be sworn in before Khalid, president of PKR was cunning in all percaturannya ...

Anwar Suka Meramas Ramas Tetek Sebelum Meliwat…!!!!

Posted: 05 Sep 2011 03:15 PM PDT

Link
Mohd. Saiful Bukhari Azlan who claimed sodomized by Anwar Ibrahim told a forensic pathologist that there is an attempt oral sex but he refused to do so.

During the incident on June 26, 2008 that occurred for about 30 minutes, the former personal assistant also acknowledges the opposition leader of penetration and ejaculation as well as claiming his chest diramas by Anwar ... ... ..

Tontoni Video Klip Serbuan Ke Pusat Urut Bathin Dalam DUN Teresa Kok, 3 Tahun DAP Memerintah Selangor, Semakin Ramai Warga Dari China Melacur...

Posted: 05 Sep 2011 03:14 PM PDT


Tonight, once again in Kg Teluk Nipah Pulau Indah, Port Klang for the second consecutive night, UMI will continue the program BOGELkan Anwar!

Bekas Menteri Sedang Hangat Bercinta Dengan Artis Janda Meletop..???

Posted: 05 Sep 2011 03:13 PM PDTFull Report Ummi Hafilda talks last night ...., click here and here

Tonight, once again in Kg Teluk Nipah Pulau Indah, Port Klang for the second consecutive night, UMI will continue the program BOGELkan Anwar!

Disebabkan Tiada Dress Code, Artis Melayu Berani Tunjuk Tetek Dikhalayak Ramai...!!

Posted: 05 Sep 2011 03:09 PM PDT

Menghairaaaahhkaann..!! Menggiurkan...!!!

Rasanya pihak Kementerian haruslah ada garis panduan dress code untuk artis artis negara ini agar tidak melanggar batas batas ketimuran sebagai orang melayu dan tidaklah terikut ikut cara pemakaian artis negara barat...

Gambar diatas sudah menjadi bualan panas dikalangan wartawan dunia hiburan yang merakam aksi artis pada Malam GALA Anugerah Bintang Popular Berita Harian anjuran Rafflesia baru baru ini. Mereka juga "kaget" dengan keberanian beberapa artis yang tidak popular terpaksa menarik perhatian dengan berpakaian terlebih seksi... Biasalah taktik terbaik untuk mendapat media coverage!

Artis yang dimaksudkan ialah Miera Liyana yang baru berusia 19 tahun. Siapa Miera Liyana..? Adakah gadis ini sama taraf populariti dengan Scha Al Yahya..? Liyana Jasmay..?? Lisa Surihani..???

Langsingnya body sway exactly famous model. Yes, he Miera Kasmi Kate who was a pillar of an online drama instruction Aziz M. Circa 2008 Osman ago. At 4 years of becoming an actor, but not many know Miera.

Isu Video Seks "Anwar" - Serang Balas Terhadap Datuk Eskay Pula...

Posted: 05 Sep 2011 03:06 PM PDT

A close contact Datuk Shazril Eskay Abdullah, who was also invited as part of a team of conspirators sex video showing Carcosa Hotel last Monday, today revealed that Eskay had the intention to discredit Datuk Seri Anwar Ibrahim through dirty.

It revealed Mahti Abd Rahim Mohamad, a former bodyguard to Tan Sri Megat Junid for over 20 years, also know Eskay since 1996.

".. for me, Datuk Eskay is the Kitul. He wanted to play havoc with the country. He told me that he really wanted to topple Datuk Seri Anwar Ibrahim, "he said when making the disclosure is made at a premises in Sungai Buloh

He knows the delivery of the video and also been invited join the group but declined

"He [Eskay] asked me whether can help get the two former Special Forces. When he said it to attack Datuk Seri Anwar Ibrahim, I told him I did not want to know anything at all, "he added.

Mahti Mohamad, who had worked for the former minister for 18 years, adding that he did not want to be involved in any problems even know Shazryl (left) since the 1980s.

Hot Girls Dazzle at FHM Malaysia’s 100 Most Wanted Women in the World 2009 Party

Posted: 05 Sep 2011 03:05 PM PDT


The hot female Malaysian celebrities and guests at FHM's 100 Most Wanted Women in the World Party 2009 at Upstairs @ The Loft, KL. (From left) Vanessa Chong, Mariya Yusoff, Nadia Aqilah Bajuri and Christina Lee.

Updates KERDAU 14 – Pengerusi DAP Pahang Boikot PRK Kerdau..? Sudah Terbang Bercuti Ke Chiengmai Untuk 2 Minggu...!!!

Posted: 05 Sep 2011 08:11 AM PDT


According to the news conveyed to our knowledge, Pahang DAP Chairman, who is also elected representatives, Assemblyman Leong Ngah Ngah Triang Yb were confident that RECYCLE PAS candidate to run for Assembly Kerdau PRK is a liability to the DAP ...!!

Not to waste time and money, perhaps that is why Leong Ngah Ngah choose not to be in this area, and Pahang while being held Obama campaign Kerdau Assembly.

Overseas destination of choice Leong Ngah Ngah, raising the perception that bad .., Cheingmai is a city for rejoicing ..! Mens Heaven ..!!! Moreover, the visit of two weeks for a while ....

WOW..! Sudah FOFULAR, Lupa Diri.. Mintak Cerai Dari Suami..! Apa Kes Adik Datuk Ni..??

Posted: 05 Sep 2011 08:10 AM PDT

Anwar Ibrahim's sodomy Hatta sanjunginya to the level of a prophet ..? Hatta Ramli Ibrahim forge want umpamakan as Joseph ..? Astaghfirullaaaahhh ...! It is valid Hatta Ramli was dying, yeah .., are dying way of thinking ..., it is damaged and not functioning well yet his brain just like a patient lying in the ICU ..

By common sense we understand the nature of Joseph's character had all the looks that can melt the hearts of women that Siti wife the most beautiful and elegant women in Egypt had to find excuses in order to "force" the Prophet Joseph came up ....

Anwar Ibrahim was very different! Desires, a strange, voracious appetite membontoti people may like it ...! The concept of equal same feeling .., both sides just the same ...! Women he rembat, he whipping boy ..! Where the characteristics of Joseph in the Anwar Ibrahim ...? We have not heard of any women in this country worships muja pathetic enslavement and Anwar was a very handsome as to make women and girls did not sleep at night ....

In the story we learn the story of the prophet, Joseph avoid and not want to do evil ..! Although tempted by the wife tried digomol but Joseph had refused to get involved with sin sin, forced to flee She wants to leave room ...

Unlike Anwar Ibrahim ..! Listen with an open confession of the mouth that tells Saiful Bukhari Azlan in the sworn statement of witnesses dikandang trial court how he said: "Can I Fuck You Today ..?"

GEMPAARR Lagi..! Pilihanraya Kecil Parlimen Kuala Krai…!! Hatta Ramli Dah Nazak….??

Posted: 05 Sep 2011 08:09 AM PDT

Anwar Ibrahim's sodomy Hatta sanjunginya to the level of a prophet ..? Hatta Ramli Ibrahim forge want umpamakan as Joseph ..? Astaghfirullaaaahhh ...! It is valid Hatta Ramli was dying, yeah .., are dying way of thinking ..., it is damaged and not functioning well yet his brain just like a patient lying in the ICU ..

By common sense we understand the nature of Joseph's character had all the looks that can melt the hearts of women that Siti wife the most beautiful and elegant women in Egypt had to find excuses in order to "force" the Prophet Joseph came up ....

Anwar Ibrahim was very different! Desires, a strange, voracious appetite membontoti people may like it ...! The concept of equal same feeling .., both sides just the same ...! Women he rembat, he whipping boy ..! Where the characteristics of Joseph in the Anwar Ibrahim ...? We have not heard of any women in this country worships muja pathetic enslavement and Anwar was a very handsome as to make women and girls did not sleep at night ....

In the story we learn the story of the prophet, Joseph avoid and not want to do evil ..! Although tempted by the wife tried digomol but Joseph had refused to get involved with sin sin, forced to flee She wants to leave room ...

Unlike Anwar Ibrahim ..! Listen with an open confession of the mouth that tells Saiful Bukhari Azlan in the sworn statement of witnesses dikandang trial court how he said: "Can I Fuck You Today ..?"

Gambar BeromenPaling Panaaas…! Ketua UMNO Bahagian Gombak WAJIB Beri Penjelasan Segera…!!

Posted: 05 Sep 2011 08:08 AM PDT

Is this picture is the picture "super-imposed" bad jobs who want to PKR copyright scribbling coal face Gombak Umno leaders ..?

Utterly Look carefully ...! The body is bright, but ..., complexion dark ..! Her body was also not setegap any ... but his head over the size ..!

Questions on the birth of the questions why there should be a picture as when rumors circulated that General Elections are spreading closer to 13, so it's time for the ritual slaughter and be slaughtered ...!

Picture a "hot" shows the face of the Title, Abdul Rahim Kamarudin. Bloggers called for Abdul Rahim for an explanation of these pictures are spread out ...

If a picture is defamation by using super-imposed, the victim Abdul Rahim should make a police report.

But ..., if this picture is true, authentic and genuine then he should step down for the good name of UMNO and all parties, should emulate Chua Soi Lek has admitted that he was the man in a porn video ...!

Naib Presiden PAS Yang Mana Kaki SPA Di KL..?? Blog Rbf Ada Jawapannya….

Posted: 05 Sep 2011 08:07 AM PDT

Cats which do not eat fish, which was not eating crocodile dead ...?
In quiet water crocodiles do not have thought ...!
Human only opera and stage actor is the world ...

Preamble connected connecting said that punctuated aphorisms said alternate words allegorical. Alone to the reader realize that people are typically weakness ..

Although the title of Honourable, though ambitious in the ranks of a political party or government, no human is infallible and perfect ..!

Rupa Rupanya…, Anwar Ibrahim Yang Tergila-Gilakan Altantuya…??

Posted: 05 Sep 2011 06:49 AM PDT


Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak described the opposition charges that the examination of the Islamic Religious Department (Jais) against the Church Methodis Damansara Utama (DUMC) recently masterminded olehUmno is something that does not make sense.

Umno president said, are unfounded if Umno dikaitkandengan incidents as IRAD is under the jurisdiction kuasakerajaan opposition-run state.

"These charges, how we want to point people who are not under Umno. IRAD under whom?

"Love can drive the non-Umno Umno do this, this is not masukakal ... it's difficult if not come to make accusations Posted, reckless allegations," he told reporters after chairing a meeting MajlisTertinggi (MT) Umno here Friday.

Recently, PAS secretary-general Datuk Mustafa Ali menegaskanbahawa he has evidence which shows that Umnomerupakan mastermind of an inspection terhadapDUMC IRAD action on 3 August.

Meanwhile, Najib said Umno's stand clear on the issue berkenaanadalah adjust the Federal Constitution that Islam is the official remarks that while other religions are freely practiced.

Video Sex PANAAS..!! Anwar Tersilap Cakap.., Memang Sah Dialah Lelaki Dalam Video Itu..??

Posted: 05 Sep 2011 06:46 AM PDT

Why is the chronology of events as carefully organized ..? What is all contained in the Master Plan to remove the issue of Anwar's sodomy much more pressure to submit DNA to destroy his political career if the same once confirmed DNA matches DNA Men Y.

After the chaos of Malaya entire story of a mysterious man named Datuk T show videos featuring the actor did not spill one another with faces of Anwar Ibrahim, the PKR president of flash to make a press conference.

Why Anwar too quickly melatah ...?? The name has not been mentioned, the spread of pornographic video is still not working ... why Anwar can be too panic? Who can carefully evaluate the size of the stomach and what the actress guarantee Anwar flat stomach all the time ..???

Let us reflect for a moment from a comparative point of fact. Ummi Hafilda openly talks either Stage or press release describes as "detailed" Anwar sex affair - James Shamdisar wife Ali. Ummi since traveled across the country begin to tell who is the Anwar while unlocking the secrets of many difficult with the wife of James, son James named Afifah informed had begun to rebel ..! Yes, girls are growing up and discerning, he want to make sure who the real father ...

Returning to action the response to the issue of Anwar's sex video, the morning he was escorted by sycophant sycophant tegarnya go make a police report. Strange and surprising ..! Why is the identity of the videos had not even confirmed actor beriya Anwar lodged a police report so yes ..? But when the hard-hitting sound biological brother Umi tells how to Anwar's wife is willing to sell, why should this matter be left by Anwar ..?

Game Master Plan to divert the real issues ...? So that the DNA issue, the issue will be doomed from the Saiful sodomy minds of the people of this country ..?

Within a week who "offered" by the Commissioner of T to "spouses Opposition politicians" also leaves a big question .., very suspicious! Menjandi expanding puzzle space. If truth exists Datuk T is even, whether the person is "allegorical" for extortion Anwar ..? But Anwar is the best area to "impose" the BN and UMNO ... Easy to read tables of the game ...! A week is not impossible for Anwar to send ambassadors lightly "Settle" what to do with Datuk T. Well ..! A police report was made, after a week the Commissioner did not come back .., sex video not spread ....

Anwar's later stories and Barua baruanya in talks, "... You see Mr. and Mrs. Mrs., after Anwar dare come forward and lodge a police report .. want this to be investigated, they were willing to have gentaaarrr BN hardware and dare not spread the video, this is defamation work very dahsyaaatt want to bring down Anwar ...!! "

PANAASSS..!!! Artis Malaysia Pun YAKIN Lelaki Dalam Video Seks Itu Adalah Anwar Ibrahim…, Sila Baca

Posted: 05 Sep 2011 06:45 AM PDT

Why is the chronology of events as carefully organized ..? What is all contained in the Master Plan to remove the issue of Anwar's sodomy much more pressure to submit DNA to destroy his political career if the same once confirmed DNA matches DNA Men Y.

After the chaos of Malaya entire story of a mysterious man named Datuk T show videos featuring the actor did not spill one another with faces of Anwar Ibrahim, the PKR president of flash to make a press conference.

Why Anwar too quickly melatah ...?? The name has not been mentioned, the spread of pornographic video is still not working ... why Anwar can be too panic? Who can carefully evaluate the size of the stomach and what the actress guarantee Anwar flat stomach all the time ..???

Let us reflect for a moment from a comparative point of fact. Ummi Hafilda openly talks either Stage or press release describes as "detailed" Anwar sex affair - James Shamdisar wife Ali. Ummi since traveled across the country begin to tell who is the Anwar while unlocking the secrets of many difficult with the wife of James, son James named Afifah informed had begun to rebel ..! Yes, girls are growing up and discerning, he want to make sure who the real father ...

Returning to action the response to the issue of Anwar's sex video, the morning he was escorted by sycophant sycophant tegarnya go make a police report. Strange and surprising ..! Why is the identity of the videos had not even confirmed actor beriya Anwar lodged a police report so yes ..? But when the hard-hitting sound biological brother Umi tells how to Anwar's wife is willing to sell, why should this matter be left by Anwar ..?

Game Master Plan to divert the real issues ...? So that the DNA issue, the issue will be doomed from the Saiful sodomy minds of the people of this country ..?

Within a week who "offered" by the Commissioner of T to "spouses Opposition politicians" also leaves a big question .., very suspicious! Menjandi expanding puzzle space. If truth exists Datuk T is even, whether the person is "allegorical" for extortion Anwar ..? But Anwar is the best area to "impose" the BN and UMNO ... Easy to read tables of the game ...! A week is not impossible for Anwar to send ambassadors lightly "Settle" what to do with Datuk T. Well ..! A police report was made, after a week the Commissioner did not come back .., sex video not spread ....

Anwar's later stories and Barua baruanya in talks, "... You see Mr. and Mrs. Mrs., after Anwar dare come forward and lodge a police report .. want this to be investigated, they were willing to have gentaaarrr BN hardware and dare not spread the video, this is defamation work very dahsyaaatt want to bring down Anwar ...!! "

TEORI Video Seks Panass.. – Ini Semua Kerja Anwar..? Rancangan Anwar Divert isu Liwat Guna Datuk T @ Datuk Tipu @ Datuk Temberang..??

Posted: 05 Sep 2011 06:44 AM PDT

Why is the chronology of events as carefully organized ..? What is all contained in the Master Plan to remove the issue of Anwar's sodomy much more pressure to submit DNA to destroy his political career if the same once confirmed DNA matches DNA Men Y.

After the chaos of Malaya entire story of a mysterious man named Datuk T show videos featuring the actor did not spill one another with faces of Anwar Ibrahim, the PKR president of flash to make a press conference.

Why Anwar too quickly melatah ...?? The name has not been mentioned, the spread of pornographic video is still not working ... why Anwar can be too panic? Who can carefully evaluate the size of the stomach and what the actress guarantee Anwar flat stomach all the time ..???

Let us reflect for a moment from a comparative point of fact. Ummi Hafilda openly talks either Stage or press release describes as "detailed" Anwar sex affair - James Shamdisar wife Ali. Ummi since traveled across the country begin to tell who is the Anwar while unlocking the secrets of many difficult with the wife of James, son James named Afifah informed had begun to rebel ..! Yes, girls are growing up and discerning, he want to make sure who the real father ...

Returning to action the response to the issue of Anwar's sex video, the morning he was escorted by sycophant sycophant tegarnya go make a police report. Strange and surprising ..! Why is the identity of the videos had not even confirmed actor beriya Anwar lodged a police report so yes ..? But when the hard-hitting sound biological brother Umi tells how to Anwar's wife is willing to sell, why should this matter be left by Anwar ..?

Game Master Plan to divert the real issues ...? So that the DNA issue, the issue will be doomed from the Saiful sodomy minds of the people of this country ..?

Within a week who "offered" by the Commissioner of T to "spouses Opposition politicians" also leaves a big question .., very suspicious! Menjandi expanding puzzle space. If truth exists Datuk T is even, whether the person is "allegorical" for extortion Anwar ..? But Anwar is the best area to "impose" the BN and UMNO ... Easy to read tables of the game ...! A week is not impossible for Anwar to send ambassadors lightly "Settle" what to do with Datuk T. Well ..! A police report was made, after a week the Commissioner did not come back .., sex video not spread ....

Anwar's later stories and Barua baruanya in talks, "... You see Mr. and Mrs. Mrs., after Anwar dare come forward and lodge a police report .. want this to be investigated, they were willing to have gentaaarrr BN hardware and dare not spread the video, this is defamation work very dahsyaaatt want to bring down Anwar ...!! "

BOM MELETOPP…!! Ikuti Pengakuan Dan Cerita Bloggers Yang Dijemput Menonton Video Seks Anwar Ibrahim Malam Tadi… Cer Criter.., Cer Criterr...

Posted: 05 Sep 2011 06:43 AM PDTFaisol Abdullah, a Malaysian designer, is up to designing the hottest couture ever with a $30 million diamond dress dubbed the "Nightingale of Kuala Lumpur," in time for the Stylo Fashion festival early next month in the Malaysian capital. "Stocks drop, gold is even falling, but a diamond is forever. This is a dress with diamonds. The silk and taffeta evening gown will be decked with 751 diamonds with a 70 carat pear-shaped diamond at the centre of the bodice (featured here is a $20 million diamond dress from Chris Aire with the 70 carat diamond), and topped off with a train sparkling with diamonds. Asked if the dress would attract...

anakbukitgantang says

Posted: 06 Sep 2011 03:18 AM PDT

anakbukitgantang says


Daulah Islamiyah vs Hudud

Posted: 05 Sep 2011 10:40 PM PDT

"Tuan Guru Sheikh Nuruddin al-Banjari al-Makki juga ada menjawab satu soalan yang dikemukakan oleh hadirin iaitu,"Bagaimana kita mahu mewujudkan daulah Islamiyyah? bagaimana kita mahu mewujudkan hukum-hukum Islam di dalam pemerintahan"

Jawab Tuan Guru Sheikh Nuruddin di Masjid As Salam Bukit Sentosa yang lalu,


"Ingat balik pesanan al-Imam Hasan al-Banna, "bina Islam pada hati kamu, pada jiwa kamu, pada jasad kamu, maka Islam akan menerangi di sekitarnya"..

Apabila seseorang itu memahami Islam, kemudian dia menikah, maka keluarganya pula memahami Islam..kemudian dia bermasyarakat, maka masyarakatnya faham Islam..


Setelah faham Islam, maka soal aurat sudah terjaga, maksiat sudah tiada, segala kemungkaran tiada, maka ketika itu tidak ada hukum hudud pun tidak mengapa kerana masyarakat hidup benar-benar menghambakan diri kepada Allah..

Tuan Guru Sheikh Nuruddin menambah lagi, "ketika di zaman pemerintah Sayyidina Umar al-Khattab, ketika mana beliau menjadi hakim, ketika itu tidak ada sebarang kes yang berlaku, maka beliau meletakkan jawatan, hal ini menujukkan pembinaan Islam pada setiap tubuh manusia itu adalah lebih didahulukan dari segalanya"

Maka, fahamilah kepada kita semua, negara Islam tidak akan tertubuh melainkan ia bermula dari setiap tubuh muslim itu..

Maka, usahlah bertelagah tentang hal-hal yang membawa kepada kehancuran umat Islam, binalah tubuh kita dengan Islam, kemudian masyarakat kita..wallahua'lam..


Catatan dan sumber
Muhammad Tajuddin Al -Jawiy: https://www.facebook.com/Abdullah.mukmin....              "

bumiyang

Posted: 06 Sep 2011 03:12 AM PDT

Politik Harian

Posted: 06 Sep 2011 03:05 AM PDT

Politik Harian


Hantu Bonceng Power Siut... Sampai Nurul Izzah Pun Nak Bonceng Sama!

Posted: 06 Sep 2011 12:23 AM PDT


Memang mantop! kaya lah ko Zizan lepas ni... makin ramai pengarah felim akan ambil Zizan sebagai pelakun utama selepas ini... rezeki bro...

Hantu Bonceng, filem ke-23 karya pengarah terkenal, Ahmad Idham Ahmad Nadzri, mencipta sejarah kutipan tiket terbesar pada musim perayaan dengan jumlah RM5 juta dalam tempoh lima hari tayangan dengan purata kutipan tiket sebanyak RM1 juta untuk setiap hari tayangan.

Filem yang dibintangi oleh Zizan Razak, Juliana Evans, Jue Aziz, Dottie, Tai dan Zahid AF itu mula ditayangkan pada 31 Ogos lalu di 80 pawagam secara serentak di seluruh tanahair, Singapura dan Brunei.

Hantu Bonceng masih lagi hangat berdesup 'membonceng' di 80 pawagam tanahair, Singapura dan Brunei, dengan kebanyakkan pawagam dibanjiri penonton yang ingin mendapatkan tiket.Ini pula cerita terbaru, Nurul Izzah juga nak buat filem besar bergandingan dengan Wardina... hasratnya ini disampaikan melalui twitternya sendiri.. Tu dia, Nurul Izzah nak jadi hantu bonceng jugak...

Masej yang akan disampaikan dalam filem tersebut adalah semata-mata untuk berkempen beb! lain-lain masej ialah Papa Hebat dan selamatkan Papa! hahaha.....

@n_izzah

Nurul Izzah :
"@imShahidah: Awesome project coming up!Watch dis trailer #undilah by @PeteTeo feat @WardinaSafiyyah @n_izzah AfdlinShauki & more

14 hours ago via Twitter for BlackBerry®
 
C'mon... Datuk Ahmad Maslan, bagi la aku bajet sikit... aku pun nak buat filem hantu bonceng hahaha....

Telor Mat Sabu Hilang....

Posted: 05 Sep 2011 11:08 PM PDT


Mat Sabu serah Pemuda PAS 'urus' KJ

Malaysiakini:  Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu menyerahkan tugas kepada Pemuda PAS Johor untuk berdebat dengan Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin berhubung isu sekitar peristiwa Bukit Kepong dan sejarah prakemerdekaan.

Mana pergi telor Mat Sabu... baca di sini...

Dokumen Sejarah Yang Menunjukkan PAS Alat Komunis

Posted: 05 Sep 2011 10:24 PM PDT- Sumber : Ancaman Kepada Perpaduan Umat Islam dan Keselamatan Negara, Kementerian Dalam Negeri, 8 November 1984. Sejarah memang terukir bahawa PAS pernah ditipu oleh Komunis. Sama-sama kita perhalusi bukti ini.

Info: My Massa

KJ Said "Mat Lu Bacul..." : Kerajaan Pas Kelantan Sahkan Jemput Khairy-Mat Sabu Berdebat

Posted: 05 Sep 2011 08:00 PM PDT


Kerajaan Pas Kelantan mengesahkan telah menghantar jemputan rasmi kepada Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin dan Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu untuk berdebat berhubung isu sejarah tragedi serangan pengganas komunis ke atas balai polis Bukit Kepong yang menjadi kontroversi ketika ini.

Timbalan Exco Penerangan, Pembangunan Maklumat, Sains dan Teknologi negeri, Ahmad Baihaqi Atiqullah berkata, perkara itu telah dimaklumkan kepada kedua-dua pihak berkenaan melalui e-mel semalam.

Beliau berkata, pihaknya bercadang mengadakan debat tersebut di Balai Islam Lundang tetapi tarikh belum ditetapkan kerana sedang menunggu persetujuan daripada kedua-dua belah pihak.

"Kita belum mendapat jawapan rasmi daripada kedua-dua belah pihak. Kita akan maklumkan perkara ini selepas mendapat maklum balas daripada pihak berkenaan.

"Setakat ini Khairy secara tidak rasmi telah mengesahkan untuk hadir pada debat tersebut melalui laman twitternya manakala Mohamad tidak ada sebarang jawapan lagi," katanya ketika dihubungi.

Bagaimanapun sebuah portal propembangkang melaporkan Mat Sabu seolah-olah menolak jemputan itu dan telah menyerahkan soal debat tersebut kepada Pemuda Pas.

Sementara itu, Ketua Pemuda Pas Johor, Suhaizan Kayat dalam kenyataan akhbar hari ini, turut menawarkan diri bagi menggantikan Mat Sabu untuk meneruskan perdebatan tersebut. -UM

Pas pilih Timbalan Presiden yang bacul dan tiada maruah. Takut sebab salah dan tewas sebelum tempur. Baca di sini kenyataan KJ...

Kak Long Serang Azmin Ali Yang 'Berpatah Arang' Dengan Adik-Beradiknya!

Posted: 05 Sep 2011 07:00 PM PDT


Terdahulu Ummi Hafilda merayu abangnya Azmin supaya bertaubat dan pulang ke pangkal jalan... kini Kak Long pula tampil kehadapan kecewa dengan sikap Azmin yang sudah 'berpatah arang' dengan adik-beradiknya!Kakak sulung Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali, Norlia, 53, menyuarakan kekecewaan beliau terhadap kecenderungan politik adiknya itu menjadi orang kanan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Ketika diminta mengulas pandangan beliau terhadap pendirian politik Azmin, Norlia menegaskan: "Tiada kata-kata hendak saya ucapkan untuk Azmin, semoga Allah tunjukkan jalan yang benar kepada beliau."

Menurutnya, Azmin kini sudah 'berpatah arang' dengan adik-beradiknya yang lain terutama dirinya sendiri serta adik mereka, Ummi Hafilda yang merupakan saksi utama kes liwat Anwar pada 1997 lalu.Katanya, ini terbukti apabila Azmin langsung tidak pulang ke rumah ibu mereka di Klang Gate dekat sini pada setiap kali sambutan Aidilfitri sejak 1997 terutama ketika adik-beradik beliau berada di rumah tersebut. Bagaimanapun, dia akan melawat ibu mereka ketika Norlia dan Ummi tiada di rumah berkenaan.

"Tetapi pada 2007, Azmin tiba-tiba muncul pada hari pertama Aidilfitri dan tahun ini juga dia muncul di Klang Gate (rumah ibu mereka) tetapi hanya meluangkan masa selama 15 minit tanpa mahu berbual-bual dengan kami adik- beradiknya sendiri," katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui bersama Ummi pada rumah terbuka Aidilfitri bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad di Seri Kembangan.

Pergeseran antara Azmin, Ummi, Norlia dan adik-beradik mereka timbul pada 1997 apabila Ummi menghantar surat kepada Dr. Mahathir meminta bekas Perdana Menteri itu mengambil Azmin bekerja di bawah beliau daripada Anwar yang ketika itu menjadi Timbalan Perdana Menteri.

Norlia menambah, Azmin dalam satu mesyuarat keluarga pada tahun itu pernah mengakui Anwar merupakan abang kandungnya dan ia adalah sesuatu yang menguntungkan sekiranya dia berbaik dengan Anwar berbanding adik-beradiknya yang lain.

Dalam pada itu, Ummi memberitahu, Azmin perlu segera kembali ke 'pangkal jalan' dan tidak terus dibuai kemewahan yang dikecapi bersama pakatan pembangkang.

"Apakah ertinya Azmin menjadi Yang Berhormat dan orang nombor dua dalam sebuah parti politik di negara ini sedangkan dia langsung tidak mampu berbaik-baik dengan adik-beradiknya," jelas Norlia.

Mati Syahid: Gambar Noramfaizul Selepas Terkena Tembakan Di Somalia

Posted: 05 Sep 2011 06:00 PM PDTJurukamera BernamaTV, Noramfaizul Mohd. Nor yang terbunuh di Somalia boleh disifatkan sebagai mati syahid kerana Allahyarham terkorban semasa misi membantu meringankan penderitaan dan kesengsaraan rakyat Somalia yang majoritinya beragama Islam.Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berkata, sebagai umat Islam, Allahyarham layak diberi pengiktirafan tertinggi itu kerana turut telah membuka mata rakyat negara ini akan penderitaan yang dialami rakyat Somalia.

"Allahyarham yang terlibat dalam misi kemanusiaan ini serta rakan-rakan media lain ternyata pejuang yang hebat kerana berani untuk membuat liputan di negara yang bergolak seperti Somalia," katanya.

 Kasih ibu...

 PM dan TPM memberi penghormatan terakhir..

Isteri dan anak-anak meratapi pemergiannya.. 
Al-Fatihah...

Timbalan Presiden PAS Bacul, Tiada Maruah... Mat Sabu Tewas Sebelum Bertempur..

Posted: 05 Sep 2011 06:00 AM PDTKalau dulu strategi pembangkang cabar UMNO debat sebab mereka tahu tidak ada siapa berani, kononya pembangkang nampak hebat. Sekarang strategi itu dah tidak boleh pakai lagi sebab ada KJ. Setiap kali cabar UMNO, KJ sambut. Dan hampir setiap kali, pembangkang lari."Yang pasti saya sedar hari ini Pas pilih Timbalan Presiden yang bacul dan tiada maruah. Takut sebab salah dan tewas sebelum tempur", demikian tegas Khairy Jamaluddin menerusi mesej di laman sosial twitternya.

Ketua Pemuda UMNO itu menjelaskan cabaran debat berhubung isu sejarah Bukit Kepong itu dilontarkan Kerajaan Pas Kelantan.

"Sekretariat mewakili Kerajaan Pas Kelantan yang cadangkan saya lawan Mat Sabu bukan saya cadangkan.

"Sekurang-kurangnya Husam (Husam Musa) anak jantan.. ini Mat Sabu dengan Ketua Pemuda UMNO sudah lari.. memalukan", katanya.

Tegas beliau lagi Mat Sabu tidak perlu berputar belit kononnya Ketua Pemuda UMNO lawan Ketua Pemuda Pas.

"Mat sabu tak payah apologis cakap KP UMNO lawan KP Pas baru betul.. tanya Husam dia pernah cemar duli Naib Presiden lawan Naib Ketua Pemuda UMNO.

"So biarlah rekod sejarah jelas saya setuju dengan jemputan Kerajaan Pas Kelantan lawan Mat Sabu… tapi dia takut dan lari…jangan putar sejarah.

"Walaupun Husam naib presiden dan Exco Kerajaan Negeri sekurang-kurangnya Husam berani ketepikan hirarki dan protokol parti demi keterbukaan politik .. dia berani bertemu atas pentas ilmiah… ", ujarnya.

Tambah beliau lagi pakatan pembangkang tidak perlu putar belit kononnya beliau bukan menteri dan tidak layak berdebat dengan Mat Sabu.

"Mereka lupa Mat Sabu tewas pilihanraya dan bukan YB pun", katanya.

Terdahulu Khary terima cbaran debat Mat Sabu di kubu kuat PAS. Baca di sini...

PANEH MIANG

Posted: 06 Sep 2011 01:51 AM PDT

PANEH MIANG


PAS lahir dari rusuk Inggeris

Posted: 05 Sep 2011 08:22 PM PDT

Melihat kepada pelbagai cetusan pemikiran songsang merdeka, maka terjemput juga untuk Pak Sedaro menyatakan bahawa Pas sedang membawa aliran pemikiran kemerdekaan SONGSANG yang memberi kefahaman sejagat MERDEKA persis Syiah dan Khawarij.

Dalam blog Tranungkite, konon diertikan bahawa Komunis ialah pasukan kerja menuntut kemerdekaan. British cop siapa yang tentang British ialah Komunis! Ada definisi baru bahawa pejuang kemerdekaan bukanlah semua Komunis, tetapi dilabel oleh Inggeris sebagai Komunis. Inilah pola fikir yang sedang diresapi oleh kalangan para pengundi di bawah umur 45 tahun. Juga anak-anak muda (belia) sekitar umur 15 hingga 40 tahun. PAS nampaknya sedang memberi garisan minda, konon Komunis juga pejuang kemerdekaan. Nampaknya Pas amat buta akal, hati, jiwa dan ilmu kerana Perjanjian Baling 28 dan 29 Disember 1955 tidak dijadikan landasan berfikir dan yang baik.

Pas sedang memberi definisi dangkal kemerdekaan kononnya Komunis, Syiah di Malaya serta Freemasonary yang mula bertapak secara aktif sejak 1876 di Pulau Pinang juga aliran pejuang kemerdekaan Bumi Melayu ini.

Bumi Melayu telah diperjuang hak kemerdekaan sejak pertempuran di Bukit Putus lagi. Nama besar seperti Dato' Siamang Gagap dan Raja Hitam merupakan ikon pejuang Melayu awal dalam pengkisahan perjuangan kemerdekaan. Inggeris melabel mereka sebagai Pengkhianat tetapi bukan Komunis, namun untuk keseluruhan Bangsa Melayu mereka inilah PEJUANG SYAHID.

Kemasukan Komunis melalui Siam pada 1927-1928 yang akhirnya membentuk sebuah Parti Komunis Malaya pada 1933. Komunis memiliki senjata api daripada Inggeris semasa pendudukan Jepun, dan bergerak sebagai MPAJA. Apabila Jepun menyerah kalah, maka Komunis sudah gila talak, tidak mahu undur langsung daripada kelangsungan perjuangan Komunis yang sesat itu. Tahun 1933 jugalah, lahirnya Rejimen Askar Melayu Di Raja, sebuah ketumbukan khas Pegawai dan Askar Melayu yang dibahagiakan oleh Almarhum Lt. Adnan Saidi dan sabahat-sahabatnya. Di manakah relevannya Komunis? Inggeris tahu bahawa Komunis ialah cabang daripada aliran Freemasonary. Pas gamaknya bercemolot dengan KOMUNIS.

Haji Ahmad Fuad, Dr. Burhanuddin Al-Helmy, Yusuf Rawa, Fadzil Noor dan ramai almarhum pemimpin Pas pasti amat sedih dengan teknik pemikiran Merdeka ala Pas pada zaman Hadi Awang dan Mat Sabu ini.

Ada kalangan profesional Melayu mula menulis kononnya secara ilmiah, pandangan Mat Sabu ini ada kebenarannya!? Tunjukkan dalam perkataan dan pernyataan Mat Sabu ini, yang mana satu adalah benar? Mat Indera menentang Inggeris? Persoalannya, jika benar Mat Indera ikhlas berjuang menentang British, kenapa tidak Mat Indera atau Rejimen ke-4 dan ke-10 Komunis Melayu dibubarkan, dan seterusnya diwujudkan sebuah Parti Demokrasi Islam Melayu di zaman tersebut!? Kenapa Mat Indera tidak bina pasukan yang terdiri daripada para hafiz dan tasawuf dalam pasukan tersebut, dan berpakat dengan lebih banyak sekolah pondok di Malaya ketika itu untuk menentang British? Mengapa perlu juga Mat Indera guna platform Komunis?

Jika Mat Indera tubuhkan pasukan Islam ketika itu, sudah tentu Pas juga mungkin akan wujud lebih awal pada tahun 1946 juga, sama ada sebelum atau selepas UMNO dilahirkan pada 11 Mei 1946, yang sifatnya sebagai "Mizan" kepada Kekuatan Politik Melayu.

Tetapi realitinya Pas tidak lahir daripada kesedaran hakiki begitu. Sebaliknya Pas lahir daripada rusuk Inggeris yang menghasut mereka untuk berpisah daripada UMNO. Sebab itulah di awal kekuasaan UMNO, semua insan yang hebat tidak kira SYIAH, KHAWARIJ, MUKTAZILAH, JABARIAH, QADARIAH dan Freemasonary telah berjuang bermati-matian serta tidak mengiktiraf KOMUNIS hingga saat ini.

Selepas peristiwa Pilihanraya 1955, yang mana Pas menang 1 kerusi, agenda British adalah untuk mencaca-marbakan UMNO kerana kekuatan Kuasa Raja Melayu dan Rakyat Raja terhimpun di dalam UMNO. Natijahnya, lahirlah Pas yang kini menjadi duri dalam daging dalam perpecahan bangsa Melayu hingga ke saat ini.

Umat Melayu kena ingat, bahawa British telah mengakui gagal dalam misi Malayan Union pada 1 April 1946 disebabkan seluruh persatuan Melayu berpayung di bawah UMNO. Umat Melayu juga kena ingat, bahawa British tidak peduli pun apabila Pasukan RAMD di bawah Lt. Adnan Saidin bersendirian di atas Bukit Timah. Umat Melayu juga harus ingat, bahawa British memberi peluang merdeka bermula pada 31 Ogos 1957 hingga 31 Ogos 1967, dan selepas 10 tahun barulah Malaysia dilepaskan sepenuhnya.

Sebab itulah di Pulau Pinang, dalam zaman tersebut masih ada Tentera Australia dan New Zealand, askar Gurkha. Pangkalan Udara masih di bawah selia Inggeris. Apa jadi jika 13 Mei 1969 berlaku pada 13 Mei 1967 di Kuala Lumpur? Sudah pasti Malaysia tidak akan dilepaskan daripada ikatan kemerdekaannya.

Untuk kelompok anak muda yang totok diresapi oleh jin-jin Pas, serta sanggup untuk iktiraf Komunis, maka dipersilakan, kerana anda akan terus menangung seksa dunia yang tidak berkesudahan.

Musa Ahmad dalam temuramah panjang lebar telah memberi pengakuan bahawa Pasukan Komunis Melayu yang dipimpin oleh Mat Indera, Abdullah CD, Rashid Maidin dan ramai lagi sebenarnya:

1. Malu untuk keluar dari hutan bertemu masyarakat kerana melanggar bai'ah perguruan ilmu tarekat masing-masing.

2. Tidak sanggup berjumpa dengan waris-waris yang terbunuh dek tangan-tangan Komunis Cina, kerana mereka akur bahawa Komunis yang ditaja oleh Partai Koumintang China memberi kesan sampingan kepada kefahaman Ajaran Islam yang Luhur dan Suci.

3. Pemimpin Komunis Melayu hanyalah boneka Komunis Cina yang diteraju oleh Chin Peng dan Chien Tein. Sebab itulah Pengerusi Parti Komunis Malaya disandang oleh Musa Ahmad, seperti yang dipersetujui oleh Kongres Parti Komunis Dunia di Jerman pada tahun 1948.

Pak Sedaro fikir, Merdeka ala Pas yang memberi pengiktirafan kepada Komunis merupakan satu tanda bahawa Pas adalah Parti Ajaran Sesat yang perlu diharamkan oleh Kerajaan Persekutuan. Pas wajar di tadika semula di Universiti Kemunting dan diberikan latihan terapi minda sebagai seorang Islam Ahli Sunnah Wal Jamaah.

Sementara masih hangat...layan...

Posted: 05 Sep 2011 06:09 AM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 06 Sep 2011 01:38 AM PDT

Sahabat-Gunung


Mat Sabu “Tukang Baca Skrip DAP”, Tidak Hairan Selepas Ini Chin Peng Dijulang

Posted: 05 Sep 2011 11:47 PM PDT

Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan menyifatkan Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu hari ini "sebagai tukang baca skrip DAP" dan mempersoalkan apakah Pas akan mengangkat Chin Peng sebagai bapa kemerdekaan negara pada satu hari nanti.

Menurut beliau Mohamad Sabu atau Mat Sabu dan rakan-rakannya wajar disekolahkan semula agar beliau memahami dengan mendalam sejarah kemerdekaan negara dan jangan sesekali mahu mengubah sejarah negara.

"Kalau mereka tidak mengiktiraf Tunku Abdul Rahman yang pergi ke London, Onn Jaafar dan sebagainya lagi yang terlibat dalam proses kemerdekaan sebelum ini, apakah mereka mahu mengiktiraf Chin peng sebagai pelopor kemerdekaan.

"Jika ada kemahuan sila nyatakan pengiktirafan itu dan saya mahu dengar apa pandangan Hadi Awang, Nik Aziz , Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang dan pimpinan pembangkang lain dalam soal ini. Mat Sabu ini kelihatannya tukang baca skrip yang disediakan oleh DAP dan percayalah kita tidak akan memengubah sejarah dan sejarah tidak pernah berbohong," katanya di sini.

Mengulas lanjut Ahmad Maslan seterusnya menambah pihak komunis khususnya Chin Peng adalah mereka yang bukan sahaja membunuh kaum Melayu, malah kaum-kaum lain seperti Cina dan India serta bangsa-bangsa lain pada waktu itu.

"Apabila mereka membakar hidup-hidup sepertimana yang berlaku di Bukit Kepong tentulah kita tidak akan mengiktiraf orang itu. Oleh kerana itu jangan tersilap faham. Saya sendiri telah melihat filem Bukit Kepong dua kali dan saya anggap apa yang berlaku itu satu pencerobohan, pembunuhan dan satu perkara yang tidak sepatutnya dibuat oleh Mat Indera kepada Sarjan jamil yang mempertahankan Bukit Kepong pada waktu itu.

"Oleh kerana itu kalau kita nak iktiraf pihak-pihak yang berkaitan dengan pihak komunis adalah satu perkara yang tidak wajar. Apakah kita nak mengiktiraf Chin Peng sebagai tokoh kemerdekaan negara. Chin Peng adalah komunis yang membunuh bukan sahaja orang Melayu tetapi juga kaum Cina, India dan lain-lain lagi," ujarnya.

Tegas Ahmad Maslan lagi, pihak Komunis sebenarnya mahu mewujudkan sebuah negara Rebuplik Komunis yang berkiblatkan Kuomintang.

"Sewaktu darurat 1948 hingga 1960 begitu ramai yang dibunuh oleh komunis. Satu perkara yang penting ialah kalau mereka mengiktiraf kemerdekaan pada 31 Ogos 1957, kenapa komunis tidak keluar daripada hutan.

"Mereka inginkan kemerdekaan cara lain iaitu mereka ingin mewujudkan republik komunis yang berkiblatkan kuomintang yang berkiblatkan kepada negara Russia dan negara China apda waktu itu. Ini patut difahami oleh Mat Sabu dan penyokongnya.

"Tokoh sejarah, Prof Datuk Dr Ramlah Adam sendiri sebut pada saya yang beliau ada jumpa Rashid Maidin dan bertanya kenapa Pak Rashid tidak keluar daripada hutan apabila telah merdeka, yang ini tidak dijawab.

"Jadi sebenarnya hasrat komunis untuk mewujudkan republik komunis tidak tercapai. Mereka juga menyokong Malayan Union Itu yang penting kita ketahui…Lagi satu komunis ini anti agama. Takkan Mat Sabu nak bersekongkol dengan orang anti agama," katanya. -MediaUMNO

ARTIKEL KHAS UNTUK KERAJAAN NEGERI TRENGGANU !

Posted: 05 Sep 2011 03:26 PM PDT


artikel ni pendek je.

ada 3 aspek penting aku nak sampaikan kepada kerajaan negeri trengganu dan umno trengganu.

3 artikel pendek ala telemovie ni berkisar pada 10 hari aku berkelana kat trengganu.

PERTAMA

tahniah kerana lebuhraya baru LPT dah hampir siap. perjalanan biasa dari KL ke trengganu di waktu musim raya kadang kala ambil masa 7-8 jam. 7-8 berdasarkan kepada pemanduan 100-130 km sejam ditambah dengan waktu rehat di R&R.

tetapi.. masa perjalanan balik aku dari ganu nampak lagi cepat bila lebuhraya LPT dah siap.

daripada kuala trengganu aku masuk ajil dan terus ke kuala dungun-jabor dan masok semula ke LPT. dari kuala trengganu ke KL perjalanan aku cecah 5 jam je.

mungkin kalau LPT ni dah sepenuhnya siap, maka nak trengganu silap aribulan boleh pergi balik.

aku cerita bab highway ni pasal terbaca komen awang adek yang tempelak kerajaan negeri kelantan yang pemalas nak upgrade jalan-jalan sesak di kelantan.

KEDUA

selama ni kita kenal trengganu melalui penyu pata. lepas tu tasik kenyir,pulau perhentian,redang,pulau kapas. produk pelancongan pantai di trengganu sebenarnya cukup banyak tapi sayang tak dipromosikan kepada khalayak umum.

kebanyakan orang tahu akan keindahan laluan pesisir pantai di marang dan kelulut. tapi di penarek takde orang tahu. aku lepak kat penarek 2 hari. perggh memang cun melecun tempat tu. pantainya biru kalau dibandingkan dengan kelulut.

kenapa kerajaan trengganu tak highlightkan kecantikan luar biasa penarek ?
makanan laut jangan cerita la. sotong goreng punyalah besor, air kelapa,ikan goreng tepung.. harganya RM120 untuk 14 orang makan sampai muntah !

kepada exco pelancongan kerajaan negeri trengganu, dah tiba masanya buat promosi lebih aktif. nak bantuan promosi, panggillah kami blogers ya...

KETIGA

isu politik mainan pas. perbualan aku dengan jemaah masjid/surau, kedai minum dan sedara mara adakala diselitkan dengan isu politik.

aku nak cakap bab politikal game yang sedang pas mainkan.

kebanyakan isu yang dorang tanam di pemikiran rakyat nampak terlalu lucu,mudah dan outdated. mudah dipatahkan dalam sejam.

tapi aku nampak umno trengganu kurang agresif dalam usaha counter isu yang pas mainkan.contohnya isu minyak dan subsidi.

apa yang sedang berlaku dalam perbincangan dan perdebatan di arena blogsphere yang semakin mengasak pas nampak tak digunakan faktanya secara khususi.

umno trengganu dari segi pentadbiran dan sosio ekonomi pendidikan ok. teruskan. cuma penerangan umno trengganu perlu lebih agresif dalam bab psy war politik. kenapa dibiarkan minda rakyat trengganu dirosakkan dengan isu mainan pas ?

isu bershit, orang kampung pikir lain, tapi yang berlaku lain. jangan pandang enteng pada isu bodoh yang sedang pas mainkan. penggondolan otak ni wajib diperjelaskan.

isu rosmah jelas menjadi bahan bualan makcik pakcik kat kampung..

bab rosmah terus terang aku cakap, kalau umno trengganu tak pandai nak counter ia boleh jadi salah satu bahan kempen pilihanraya.

“Ini Mat Sabu Dengan Ketua Pemuda UMNO Sudah Lari… Memalukan”, Khairy

Posted: 05 Sep 2011 08:55 AM PDT

KUALA LUMPUR, 5 Sept – "Yang pasti saya sedar hari ini Pas pilih Timbalan Presiden yang bacul dan tiada maruah. Takut sebab salah dan tewas sebelum tempur", demikian tegas Khairy Jamaluddin menerusi mesej di laman sosial twitternya hari ini.

Ketua Pemuda UMNO itu menjelaskan cabaran debat berhubung isu sejarah Bukit Kepong itu dilontarkan Kerajaan Pas Kelantan.

"Sekretariat mewakili Kerajaan Pas Kelantan yang cadangkan saya lawan Mat Sabu bukan saya cadangkan.

"Sekurang-kurangnya Husam (Husam Musa) anak jantan.. ini Mat Sabu dengan Ketua Pemuda UMNO sudah lari.. memalukan", katanya.

Tegas beliau lagi Mat Sabu tidak perlu berputar belit kononnya Ketua Pemuda UMNO lawan Ketua Pemuda Pas.

"Mat sabu tak payah apologis cakap KP UMNO lawan KP Pas baru betul.. tanya Husam dia pernah cemar duli Naib Presiden lawan Naib Ketua Pemuda UMNO.

"So biarlah rekod sejarah jelas saya setuju dengan jemputan Kerajaan Pas Kelantan lawan Mat Sabu… tapi dia takut dan lari…jangan putar sejarah.

"Walaupun Husam naib presiden dan Exco Kerajaan Negeri sekurang-kurangnya Husam berani ketepikan hirarki dan protokol parti demi keterbukaan politik .. dia berani bertemu atas pentas ilmiah… ", ujarnya.

Tambah beliau lagi pakatan pembangkang tidak perlu putar belit kononnya beliau bukan menteri dan tidak layak berdebat dengan Mat Sabu.

"Mereka lupa Mat Sabu tewas pilihanraya dan bukan YB pun", katanya. -MediaUMNO

Malaysian Insider & Malaysiakini Dijemput Sertai Misi Seterusnya Ke Somalia

Posted: 05 Sep 2011 08:00 AM PDT

Pengerusi Kelab Putera 1Malaysia, Datuk Azeez Rahim menjemput wartawan dan krew Malaysian Insider dan Malaysikini untuk menghantar nama untuk menyertai misi kemanusiaan seterusnya di Somalia, Oktober ini.

Azeez dalam temubual di "Astro 502 : Noramfaizul Mohd Noor Dalam Kenangan" turut mempersilakan YB Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang dan Mohd Sabu untuk bersama dalam misi tersebut ….

Persoalannya, Malaysia Insider & Malaysiakini serta Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang dan Mat Sabu berani ker untuk menjejakkan kaki ke bumi Somalia atau mana-mana kawasan konflik lain.

Mereka nie hanya tahu menyalak sahaja……

Taipingmali (tm)

Posted: 06 Sep 2011 01:07 AM PDT

Taipingmali (tm)


Mat Sabu akan menulis buku perjuangan Mat Indera dan pejuang lain

Posted: 06 Sep 2011 12:37 AM PDT

Sejak Mat Sabu menyokong perjuangan komunis Mat Indera, populariti Mat Sabu semakin menjunam. Sudah ada suara-suara orang kampung yang selama ini penyokong tegar Pas sudah mula mencemek muka kepada Mat Sabu yang disifatkan terlalu riak dengan kemenangannya jawatan Timbalan Presiden Pas.

Walaupun isu Mat Sabu ia masih panas ia gagal menutup isu kepala lutut Mat Sabu dan isu DUMC. Rakyat semakin muak dengan sikap hipokrit Pas yang bermuka-muka dalam mencari peluang politik.

Mat Sabu sudah setaraf  Nizar Jamaluddin yang menjual agama dan negara kepada Dap Perak. Allah benci Nizar dan akhirnya Allah mengangkat Dr Zambry menjadi Ketua Eksekutif Pentadbiran Perak.

Nizar terus meroyan meraban dan hilang separuh iman. Nizar menjadikan roh Islam semakin menipis sama seperti Mat Sabu.

Tidak hairanlah dan tidak mustahil Mat Sabu akan menjadi Timbalan Presiden Pas terakhir, seperti mana Nizar Jamaludin telah melakarkan sejarah sebagai Menteri Besar Pas yang pertama dan terakhir di Perak.

Sudah Pasti dalam pemilihan pucuk pimpinan di muktamar Pas akan datang, Mat Sabu sekali lagi akan diterajang keluar oleh perwakilan Pas. Ini kerana mereka tahu bahawa Mat Sabu menang kerana menggunakan wang, Kemungkinan besar wang tersebut datang dari tauke Mat Sabu iaitu LGE.

Setelah disingkirkan daripada Pas, Mat Sabu akan menjadi penulis buku-buku sejarah perjuangan komunis dan wang dan sumber akan ditaja oleh LGE. Buku tersebut hanya akan ditandatangani oleh Mat Sabu kononnya dia lah penulis sebenar.

Sejarah negera akan berubah dibawah penulisan Dap yang mana Mat Sabu adalah Pak Sanggup kepada komunis.

Tugu Negara Fakta Sebenar, Pas jangan menipu rakyat

Posted: 05 Sep 2011 11:38 PM PDT

Fail:Tugu Negara.jpg

Tugu Peringatan Negara atau juga dikenali sebagai Tugu Negara Malaysia disiapkan 8 Februari 1966 sebagai penghormatan kepada lebih 11 ribu perajurit yang gugur dalam Perang Dunia I (1914-1918), Perang Dunia II (1935-1942) dan semasa Darurat (1948-1960). Ia terletak di ibu negara, Kuala Lumpur berhampiran dengan bangunan Parlimen.

Pada setiap tahun, 11 November, satu perbarisan hormat akan diadakan di Tugu Negara. Tugu tersebut menggambarkan sekumpulan tentera mengibar bendera negara, Jalur Gemilang. 

Setiap patung gangsa tersebut melambangkan pimpinan, getir, persatuan, siap sedia, kekuatan, keberanian, dan pengorbanan.

Dibina pada tahun 1966, tugu tersebut berdiri setinggi 15 meter, diperbuat daripada gangsa dan direka oleh pengukir Austria, Felix de Weldonyang

Tugu Negara terawal merupakan tiang konkrit yang terletak di Jalan Tugu berhampiran bulatan di hadapan Stesyen Kereta api Kuala Lumpur, bersebelahan Masjid Negara. Ia didirikan oleh Pentadbir British bagi memperingati peperangan dan perwira yang terkorban. Kini hanya asasnya tanah seluas 10 meter persegi yang tinggal.


Kompleks Tugu Negara yang ada kini di kawasan Taman Tasik dibuka pada 8 Februari 1966. Ia memasukkan Taman Peringatan sebagai lambang penghormatan negara kepada perwira yang mengorbankan jiwa mereka bagi menjaga keamanan negara Malaysia. 

Tiang asal dialih ke Kompleks Tugu Negara kini dan padanya tercatat tarikh tragedi kemanusiaan: Perang Dunia I (1914-1918),Perang Dunia II (1939-1945) dan Darurat (1948-1960).

Oleh kerana bencikan kerajaan, ingin melumpuhkan agenda mewujudkan keamanan dan cintakan negara di kalangan rakyat, pengganas komunis bertindak mengebom Tugu Negara pada 26 Ogos1975. 

Kejadian itu berlaku kira-kira jam 5 pagi yang memusnahkan satu patung besar serta dua kepala patung yang jatuh dari kedudukan asal. Pihak berkuasa percaya letupan itu dilakukan Barisan Pembebasan Kebangsaan Malaya (MNLF).

Antara penduduk yang mendengar letupan itu adalah Tunku Abdul Rahman yang tinggal berhampiran. Unit Pemusnah Bom Polis menemui dua butir bom yang belum meletup di tempat kejadian serta kesan darah dipercayai milik pengganas yang cedera, tetapi masih sempat melarikan diri. 

Sebaik sahaja letupan itu berlaku, polis terserempak dengan dua orang dipercayai komunis menaiki motosikal tanpa memakai topi keledar dalam keadaan mencurigakan di simpang Jalan Traves dan Jalan Bangsar, Kuala Lumpur.

Namun pihak komunis telah menafikan penglibatan mereka dan menuduh ianya angkara perbuatan kerajaan sendiri sengaja merosakkan tugu tersebut yang dikatakan patung-patungnya menyerupai mirip wajah orang-orang barat seperti mempunyai hidung yang mancung supaya mempunyai alasan untuk mengubah-suai semula wajah patung tugu itu menyerupai rakyat Malaysia tanpa dituduh bersifat perkauman dengan menyalahkannya kepada pihak komunis.

Mulai 2010, lokasi sambutan Hari Pahlawan dipindahkan dari Tugu Negara ke Putrajaya.Tiada lagi upacara meletakkan bunga dan bertafakur di hadapan Tugu Negara yang dianggap perbuatan syirikdan khurafat.

Selama ini upacara memperingati Hari Pahlawan diadakan setiap 1 Julai setiap tahun. Sidang media tentang keputusan itu diberikan oleh Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dan Datuk Jamil Khir Baharom. Upacara menghormati pengorbanan dan jasa pahlawan negara itu diadakan sejak 1963 .

Keputusan ini sesuai dengan Majlis Fatwa Kebangsaan yang berbincang pada 6-7 Oktober 1987 yang telah mengeluarkan fatwa bahawa ianya adalah amalan yang bercanggah dengan Islam dan syirik.UMNO mempunyai biro agama dan menteri agama yang menasihati kerajaan agar mematuhi fatwa Majlis Kebangsaan

Nota Kaki:

Oleh itu PAS jangan cuba nak memutar belit fakta sebenar seperti yang terdapat dalam blog Yop Tualang Sekah  dan ramai lagi

PEMIMPIN HILANG ARAH ?

Posted: 05 Sep 2011 10:46 PM PDT

Dato' Shahaniza Shamsuddin ADUN Ulu Jempol, Pahang
bersama Dato' Shaharizat Jalil @ Mami1. Kebelakangan ini kita melihat tokoh-tokoh politik semakin celaru, mungkin akibat tekanan dan desakan dari keputusan PRU12 lalu.


2. Politikus Pembangkang menyalahkan Politikus Kerajaan dalam apa-apa hal sekalipun untuk mendapat 'political milage'. Sehingga kadang-kadang ianya kelihatan melampaui dan bahkan merugikan bangsa dan negara sendiri. Politikus Kerajaan juga tidak kurangnya melakukan sesuatu yang merugikan parti dan negara sendiri, mungkin kerana lebih memgutamakan kepentingan diri.


3. Mat Sabu yang tercemar dengan skandal berasmara dengan Normah di bilik 121 Hotel Perdana,Kota Baharu dulu mencari populariti dengan menuduh anggota keselamatan penganas dan komunis adalah pejuang kemerdekaan. Kenyataan Mat Sabu yang buta sejarah ini dbidas oleh Prof Emeritus Tan Sri Dr Khoo Kay Kim, seorang ahli sejarah terkenal negara. Klik Sini dan Sini


4. KJ @ Khairi Jamaluddin yang popular dengan jolokan 'Beruk Google' juga mencari publisiti dan populariti murahan dengan kenyataan terbarunya. Baca di House PK


5. Mami Shahrizat Jalil juga tak kurang meroyannya bila cakap tak seupa bikin. 'Kunun' minta BN letak 30% calon wanita dalam PRU akan datang, tapi dalam masa sama mengenepikan seorang ADUN Wanita yang telah dipilih rakyat dalam PRU ketika Sambutan Hari Wanita di PWTC tak lama dulu. Mungkin dia terlupa bahawa dia dilantik oleh PM sedangkan ADUN berkenaan di pilih oleh rakyat.


6. UMNO BN jangan salahkan rakyat kalau kelak rakyat menolak mereka kerana mereka terlalu berpolitiking dan saling cantas mencantas didalam parti. Apakah Mami (Shahrizat) rela DUN Kuala Sentul kalah ditangan pembangkang dalam PRU13 nanti? Mungkin ada tangan-tangan hitam dan kotor dari Pahang sendiri yang melakukan sabotaj ini. Kami sayangkan 'Mami' tapi kami lebih sayangkan UMNO dari Mami sendiri. Baca disini


7. Ahli Parlimen Temerloh membuat kenyataan bahawa bukan mudah BN menang diTemerloh, tapi kita berpendapat bahawa akan lebih mudah jika calonnya bukan Saifuddin Abdullah. Baca sini


8. Saya pasti rakyat masih sayangkan UMNO BN tetapi bencikan sebilangan para pemimpinnya. Mereka yang harus disingkirkan sebelum menjadi barah dan duri dalam daging.

Sumber: Beranikan hati

Fw: ANTARA YANG TERSURAT DAN YANG TERSIRAT

Posted: 05 Sep 2011 08:41 PM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


From: othman mohamed <othmanmohamed6667@gmail.com>
Date: Mon, 5 Sep 2011 20:18:04 -0700
To: <taipingmali@gmail.com>; <tapakukuhiring@gmail.com>; <rosezie2003@yahoo.com>; <norlizaizul@gmail.com>; <irwanfahmi@hotmail.com>
Cc: <othmanmohamed6667@gmail.com>
Subject: ANTARA YANG TERSURAT DAN YANG TERSIRAT

          Sekali lagi Mat sabu nampaknya tidak berjaya nak berbohong kepada waris mangsa tragedi bukit kepong kerana beliau  dihalau oleh penduduk tempatan, kononnya tujuan mat sabu kebukit kepong untuk memberi penjelasan tentang kenyataan kontrovasi yang beliau buat baru-baru ini, Mungkin mat sabu berangapan orang-orang johor bodoh seperti orang kelantan ( ditujukan khas pada penyokong pas sahaja bukan pada semua orang kelantan ), Kalau dikelantan bolehlah dia nak berbohong ini negeri johor la mat sabu.

          Selesai cerita kena halau mat sabu buat sidang media untuk menunjukan bukti bahawa apa yang dikatakan semuanya betul dengan mengemukakan sebuah buku yang bertajuk PENGUKIR NAMA JOHOR TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR yang mana buku ini ditulis oleh ismail adnan yang diterbitkan pada tahun 2004 dan kata aluannya oleh menteri besar johor dato abdul ghani osman walau bagai mana pun semua orang kena faham bahawa didalam buku tersebut tidak dinyatakan bahawa mat indra sebagai pejuang atau pun mat indra sebagai komunis !.

          Nampaknya sekali lagi mat sabu cuba bermain politik didalam isu ini dan kami berharap pihak kerajaan negeri sepatutnya membuat siasatan terhadap penulis buku ini kerana buku ini baru sahaja ditulis bukan nya ditulis sebelum merdeka selepas tragedi 1950 dan buku ini ditulis semasa suasana politik negara ada sedikit kucar kacir ketika pak lah menjadi perdana menteri, Walau apa pun kami tertarik dengan kenyataan mat sabu yang berbunyi " SAYA INGATKAN UMNO JANGAN GALI KUBUR SENDIRI, KERADA AHLI SEJARAH JANGAN JADI PENGAMPU YANG CUBA GELAPKAN SEJARAH "

          Kepada umno terutama umno johor satu tamparan hebat buat pejuang umno johor apa lagi yang hendak ditunggukan, timbalan perdana menteri orang johor,  menteri dalam negeri orang johor, ketua penerangan umno orang johor, salah seorang naib priseden orang johor, khalid nordin menteri orang johor, razali ibrahim naib ketua pemuda umno malaysia juga orang johor, andai kata dato onn masih hidup apakah beliau akan kata kepada pemimpin umno yang ada sekarang kerana pemimpin sekaranag tidak berani mempertahankan sejarah negara sehinggakan pihak pembangkang berani memutar belitkan fakta sebenar.

          Kepada ahli sejarah begitu berani mat sabu memanggil ahli sejarah pengampu yang cuba gelapkan sejarah
, kenapa ini semua berlaku ? kerana apabila mat sabu membuat kenyataan kontrovasi dalam isu ini tiada seorang pun ahli sejarah yang berani membuat laporan polis sedangkan sudah ramai ahli NGO dan parti politik yang tampil membuat laporan polis, Apakah akan terjadi kepada ahli sejarah dan negara kiranya SEJARAH DAN KESAN SEJARAH DITUKAR ATAU DIHILANGKAN ??? kami tinggalkan soalan ini buat semua membaca yang melayari blog ini...///

Somalia: Ini cerita lengkap tragedi 2 September ...Noramfaizul tak sepatutnya pergi | Muka Hadapan

Posted: 05 Sep 2011 06:50 PM PDT

PAS kata!

Posted: 05 Sep 2011 04:36 PM PDT

Menyediakan pengajian di universiti, tanggungjawab kerajaan.

Buat sekolah, buat jalan, buat hospital pun tanggungjawab kerajaan.

"Tu bukan duit Umno tapi duit rakyat"

Itulah ayat wajib Mat Sabu, cuba kita tengok Kelantan, 20 tahun memerintah apa tanggungjawab kerajaan kepada rakyat?

Apakah air diberikan secukupnya kepada rakyat,

Sampah sarap gagal dibersihkan, tikus, anjing bermaharaja lela dan meletakkan Kelantan negeri beriko tinggi terhadap penyakit berjangkit.

20 tahun jalanraya gagal diperbesarkan dan diperelokkan. Apa yang ada adalah ehsan kerajaan persekutuan. Mana pergi ratusan juta perutukan dari federal?

Frasarana industri pelancongan 30 juta ringgit untuk Kelantan, mana hasilnya? Mana projeknya? Mana tanggung jawab kerajaan kepada rakyat?

Sambutan raya baru-baru ini, anak-anak Kelantan di Ipoh yang menuntut di kolej kejururawatan menyewa 7 buah bas untuk balik beraya di kampung halaman.

Kenapa mereka datang ke Perak untuk belajar? Ia kerana kerajaan Pas Kelantan gagal menyediakan tanggong jawab kepada rakyat.

Lihat lagi di Kedah, Penang, Selangor dan Kelantan sendiri, masalah air gagal dilaksanakan.

Perkhidmatan semakin buruk, tarif air meningkat. Mat Sabu sapu 20 ribu sebulan sebagai ahli lembaga pengarah air Penang.

Bulan depan tarif air akan naik lagi di Kedah. Mana tanggungjawab kerajaan?

Tu baru tak sampai suku, banyak lagi tanggungjawab kerajaan negeri kepada rakyat gagal dilaksanakan oleh parti munafik kencing rakyat.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Haji Hadi sayang DAP

Posted: 05 Sep 2011 09:58 AM PDT

Isu Khas | Penjelasan Isu Penternakan Babi Moden | Selangor

Posted: 05 Sep 2011 09:42 AM PDT

PKR PAS DAP Bela Penternak Babi Melaka

Posted: 05 Sep 2011 09:32 AM PDT

Pas terdesak dalam isu Mat Indera

Posted: 05 Sep 2011 05:55 AM PDT

Apabila pihak Umno menghentam rapat Pas mengenai isu Mat Indera telah menyebabkan Pas hilang akal lalu menyamakan perjuangan Mat Indera sama dengan perjuangan Nabi .

Apa kah gila otak orang Pas samakan perjuangan Nabi dengan Komunis?

Memalukan
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Last Day Noramfaizul Mohd Nor At Mogadishu Somalia

Posted: 05 Sep 2011 03:15 AM PDT

AZLI SHUKRI

Posted: 05 Sep 2011 11:52 PM PDT

AZLI SHUKRI


MSO : Fikir Dulu Sebelum Tulis

Posted: 05 Sep 2011 06:40 PM PDT

Mari kita cuba berfikir sejenak tulisan tahap merapu Sayuti Omar di dalam blognya dengan judul "Kematian Noramfaizul Takdir Biasa Bagi Wartwatan" (klik di sini). Secara sinis dan tersirat - amat jelas beliau menyindir cara sambutan yang diberikan oleh kerajaan pimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak terhadap Allahyarham Noramfaizul Mohd Nor, seorang jurugambar Bernama yang terkorban akibat tembakan peluru sesat. MSO menyindir dengan berkata, "Melihat peraiaan agak berlebihan dan ulasan-ulasan yang bernilai tinggi seperti wira sebenar negara ini oleh Perdana Menteri seolah-olah jurugambar itu telah berjasa besar kepada bangsa dan negara. Pada saya sambutan dan simpati itu agak melampau. Walhal beliau pergi menyertai misi bantuan yang diuruskan oleh Kelab Putra 1 Malaysia saja yang dianggotai oleh Pemuda Umno. Misi yang disertai juga bukan misi perang mempertahakan watan dan agama tetapi misi kemansiaan - merakam gambar macam mana kelab Umno itu membahagi-bagikan makanan dan minuman."

Mungkin MSO lupa - perangai yang suka membesar-besarkan sesuatu isu yang kecil sebenarnya dipelopori oleh parti yang disokongnya sendiri. Lihatlah dengan mata kepala sendiri, bagaimana PAS meraikan kematian peserta Bersih, Baharudin Ahmad yang didakwa kononnya mati syahid, sehingga Nik Aziz sanggup meluangkan masa ke rumah Allahyarham dan diberi liputan meluas oleh Harakah - bukankah ini juga namanya mengharapkan political mileage?

Contoh lain, bagaimana isu Memali dipanas-panaskan oleh PAS beratus kali hanya untuk mengharapkan political mileage dan mengekalkan sokongan orang ramai terhadap parti tersebut - bukankah ini juga namanya memanipulasikan politik kematian? Begitu juga dengan kematian Teoh Beng Hock - walaupun Suruhanjaya Diraja sudah memutuskan keputusan bahawa Teoh membunuh diri - tetapi kematiannya tetap dipolitikan - jadi, apa yang menghairankan sangat, sekiranya kerajaan di bawah kepimpinan DS Najib memberi perhatian serius terhadap kematian wartawan Bernama tersebut? Ada masalah ke? Atau MSO sudah mula berasa cemburu?

Janganlah iri hati, sekiranya pihak kerajaan atau UMNO mendapat sedikit political mileage daripada peristiwa yang menyedihkan ini. Ini bukanlah kehendak UMNO atau DS Najib - ia adalah takdir yang wajib kita terima. Sebagaimana PAS mendapat simpati rakyat daripada peristiwa Memali dan kematian Baharudin Ahmad. Begitu juga dengan UMNO yang mungkin mendapat sedikit penghargaan daripada usaha membantu rakyat Somalia. Harap MSO faham. Wallahualam.

Jom Layan Semula Video Ini!

Posted: 05 Sep 2011 02:05 AM PDT

Siapa Blogger Yang Akan Sertai DAP?

Posted: 05 Sep 2011 12:27 AM PDT

Agak menarik perkembangan politik tanah air kita sejak akhir-akhir ini - sudah muncul satu dakwaan bahawa "orang Melayu semakin ramai sertai DAP" - soalan pertama saya - apakah yang sebenarnya berlaku? Benarkah terdapat orang Melayu yang cuba mengintai peluang untuk menjadi calon pilihan raya bagi mewakili DAP? Atau hakikatnya mereka benar-benar sudah hilangan kepercayaan terhadap perjuangan UMNO dan PAS. Saya percaya menjelang hujung tahun ini, akan lebih ramai orang Melayu yang menyertai DAP - sama ada mereka diberi imbuhan atau pun janji kedudukan politik dalam parti tersebut - saya tidak tahu. Namun demikian, perkembangan ini, pada hemat saya hanya memecahbelahkan lagi umat Islam di negara ini. Yang lebih menarik - DAP mendakwa terdapat blogger Melayu yang bakal menyertai parti tersebut. Soalnya, siapakah blogger itu? Mungkin kita sudah boleh mengagak. Wallahualam.

KUALA LUMPUR, 5 Sept — DAP sedang aktif mempelawa beberapa blogger kalangan orang Melayu untuk menyertai parti komponen Pakatan Rakyat itu, kata pemimpin pusatnya Loke Siew Fook. Difahamkan pengumuman kemasukan mereka, dilihat sebagai perkembangan terbaru di sebalik peredaran landskap politik semasa, dijangka diumumkan secara rasmi dalam waktu terdekat, kemungkinan bulan ini.

"Memang kita aktif mempelawa beberapa blogger kalangan masyarakat Melayu... tetapi masih dalam perbincangan, kita hanya dapat membuat pengumuman selepas cuti sambutan hari raya," kata Loke yang juga Ahli Parlimen Rasah kepada The Malaysian Insider ketika ditemui baru-baru ini.

Tanpa memberi butiran lanjut Loke, ketua Pemuda Sosialis DAP berkata, "kita sedang berbincang dengan beberapa individu, memang ada mendampingi mereka untuk menyertai DAP."

"Sudah ada perbincangan awal dan mereka juga sudah menunjukkan perkembangan positif untuk menyertai DAP. Kami berharap kemasukan mereka akan memberi semangat untuk lebih ramai menyertai DAP," katanya lagi. Loke berkata ia sebahagian daripada pendekatan parti itu untuk membawa masuk pemimpin-pemimpin kalangan kaum Melayu dan Bumiputera menyertai DAP.

"Usaha ini dilakukan secara aktif, khususnya selepas pilihan raya umum 2008," kata Loke sambil menambah, perundingan itu yang bertujan menarik pemimpin pelbagai lapisan dalam masyarakat Melayu untuk menganggotai parti itu.

Malah kata beliau, selain landskap politik baru negara memerlukan keperluan itu dipertingkatkan, malah kalangan orang Melayu dan Bumiputera sendiri melahirkan hasrat untuk menyertai parti berusia lebih empat dekad ini.

"Kami mengundang mereka yang boleh memberi tenaga kepada perkembanagn DAP daripada kalangan orang Melayu, dan di Sarawak Dayak... ini merupakan dua etnik khusus, yang DAP beri perhatian buat masa sekarang," katanya. Loke, antara pemimpin yang secara aktif terlibat dalam proses itu membawa masuk ahli-ahli kalangan Melayu dan kaum Dayak berkata, DAP tidak berhadapan masalah mendapatkan keahlian kalangan kaum India di Semenanjung dan juga masyarakat Kadazan di Sabah.

Majoriti ahli DAP buat masa sekarang adalah orang Cina. Katanya, walaupun musuh-musuh politik mereka melabel DAP sebagai "parti kaum Cina", tetapi umumnya "kami bangga untuk mengatakan bahawa DAP adalah sebuah parti rakyat Malaysia."

"Kami sentiasa berjuang sebagai sebuah parti rakyat Malaysia... perkara ini sudah mula disedari oleh orang Melayu sendiri," katanya yang memberi alasan sebab pihaknya mula diterima oleh kaum Melayu dan Bumiputera dengan terbuka - perkembangan yang dilihat sejak selepas pilihan raya umum 2008. Katanya, DAP pernah ada pemimpin-pemimpin Melayu sebelum ini, antaranya Allahyarham Ahmad Nor, tetapi selepas kematian beliau, penekanan membawa masuk lebih ramai orang Melayu sebagai pemimpin 'agar perlahan' buat satu tempoh tertentu.

"Jadi, sekarang usaha ini dipertingkatkan dan diaktifkan di seluruh negara... sebab itu kita ada program 'outreach'," kata Loke lagi sambil menambah, "di peringkat Semenanjung, kami perlu berusaha untuk mendapatkan lebih ramai pemimpin Melayu."

Katanya, pendekatan sejak kebelakangan ini merupakan satu hala tuju baru yang tepat dan "saya juga memainkan peranan aktif untuk bertemu dan sama-sama menjemput mereka masuk ke dalam DAP."

"Saya fikir bahawa sudah sampai masanya, DAP, kita berharap yang ini akan menjadi satu usaha berterusan terutama dengan kemasukan golongan cendekiawan Melayu... masuk ke dalam DAP, kami berharap proses ini akan menguatkan, dan memberi satu suntikan baru ke dalam DAP," katanya lagi. DAP menerima penyertaan terbaru iaitu tokoh akademik dan pakar sejarah budaya Prof Dr Ariffin Omar awal bulan lalu.

g a R a m a N i s

Posted: 05 Sep 2011 11:38 PM PDT

g a R a m a N i s


Kerana Komunis Telah Memesongkan Niat Suci Mat Indera

Posted: 05 Sep 2011 02:40 AM PDT

Timbul pula polemik untuk mengiktiraf perjuangan Mat Indera. Apa yang diperkatakan Mat Sabu dan PAS amnya ialah berdasarkan pemahaman cetek arah tujuan Mat Indera.

PAS beranggapan, Mat Indera adalah pejuang kemerdekaan walaupun bersatu padu dengan komunis menentang pasukan keselamatan yang ditunjangi British. Era ketika itu ialah penjajahan British dan barang sesiapa yang bernaung di bawah  pemerintahan British dianggap sebagai penderhaka kepada rakyat dan tanah air.

Hal sebegini tidak boleh diceduk dari istilah sejarah semata-mata tetapi perlu dilihat dari sudut kepentingan keselamatan. Bukakan minda untuk melihat dari sudut keselamatan.

Tanah Melayu ketika itu dibawah payung British. Segala urusan pentadbiran adalah melalui sistem British dan rakyat ketika itu akur dengan kuasa British. Sistem pemerintahan, Ekonomi, Pendidikan,dan Keselamatan segalanya mengikut acuan British.

Dalam mentadbir sesebuah jajahan atau pun wilayah tidakkah diperlukan sebuah pasukan keselamatan yang terdiri daripada rakyat jati. Sebuah pasukan keselamatan untuk menguruskan keselamatan dalam era kebangkitan rakyat untuk mencapai sebuah negara sendiri yang mutlak.

Tidakkah diperlukan sebuah pasukan keselamatan untuk menjaga aktiviti harian rakyat yang ketika itu masih lagi daif dan tercari-cari identiti sebuah negara yang merdeka?

Apakah pernah berlaku tindakan British yang mengarahkan pasukan keselamatan melakukan pembunuhan etnik kaum pendatang yang dibawa dari China dan India. Adakah tertulis segala kepayahan yang dilalui rakyat ketika itu untuk menjalani kehidupan dengan sempurna? Yang ada dan wujud fakta sejarah adalah kebangkitan rakyat yang mahukan sebuah negara merdeka. Rakyat yang diterapkan dengan idea Nasionalis.

Seperti mana perjuangan Dr. Burhanuddin, Dato' Maharajalela, Datuk Onn Jaafar, Rosly Dhobi, Tok Janggut ataupun Mat Kilau penentangan yang dicetuskan adalah kerana penjajahan British yang mahu membolot segala hasil bumi dan mewujudkan sistem Inggeris kerana dianggap bertentangan dengan norma-norma orang Melayu ketika itu. 

Disini timbulnya , penentangan orang Melayu yang bangkit menentang British kerana Tanah Melayu ketika itu perlu berdiri dan ditadbir sendiri oleh rakyatnya.

Sejarah sudah tertulis kepayahan rakyat menjalani kehidupan semasa era pendudukan Jepun dan pemberontakan Komunis. Sejarah ini yang tertulis bagaimana beras menjadi emas dan ubi kayu menjadi dagangan.

Sejarah juga menunjukkan keperitan dan kesengsaraan rakyat yang dibunuh kejam atau dirogol tanpa belas kasihan jika tidak bekerjasama dengan Komunis. Yang mana didapati menjadi mata telinga British akan menerima padah. Disinilah fungsinya sebuah pasukan keselamatan yang dilatih oleh polis British bagi mengekang kekacauan yang dicipta Komunis untuk menakut-nakutkan rakyat.

Tidakkah itu kejam bagi sebuah organisasi kononnya mengangkat senjata bagi menuntut sebuah wilayah yang merdeka untuk mengembangkan ideologinya. Jika diikutkan tiada kejayaan yang gemilang jika tiada pengorbanan tetapi bukan sepertimana yang dilaksanakan rejim komunis ketika berkuasa dulu.

Polemik yang ada ketika ini adalah satu alasan yang jijik bagi menghalalkan sentimen kebencian rakyat terhadap komunis. Bukan kerana penerimaan terhadap sejarah itu sendiri tetapi manipulasi bagi menafikan apa yang sudah tertulis.

PAS perlu menilai dari pelbagai aspek kemungkinan. Jika pasukan keselamatan itu bekerja semasa era British dianggap penderhaka bagaimana pula senarionya selepas British meninggalkan negara ini dan Komunisme menjadi tunjang pemerintahan Tanah Melayu. Tidakkah itu dianggap tali barut Komunis yang sama-sama membuat kekacauan dengan ideologi kuku besinya.

Pasti akan muncul pejuang yang hebat untuk menentang kekejaman Komunis.

Mat Indera diakui sebagai pejuang tetapi kerana komunis yang memesongkan niat sucinya membuatkan dia dilabel sebagai penderhaka. Kerana komunis telah meracuni niat sucinya untuk menentang British dengan ideologi haluan kiri membuatkan usaha Mat Indera telah disalah tafsir.

Tragedi Bukit Kepong adalah kisah sentimental sebuah perjuangan mempertahankan maruah tanah air dengan semangat melawan yang tiada tolok bandingnya. Sebuah perjuangan dari sebuah pasukan keselamatan yang menentang kekejaman Komunis kerana merosakkan keharmonian negara ketika itu.

Dalam hal ini, ternyata PAS silap dalam 'bermain' dengan sentimen Bukit Kepong ketika rakyat sedang menikmati keharmonian hasil usaha pejuang terdahulu.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 05 Sep 2011 11:34 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Bila Anjing Pembangkang Menyalak.

Posted: 05 Sep 2011 10:34 PM PDTSemalam, BERSIH betul-betul menunjukkan warnanya yang sebenar (true color). BERSIH mengeluarkan kenyataan bahawa Kerajaan BN tak adil kerana menyalurkan peruntukan kepada wakil rakyatnya sahaja.


PRU-13: Bersih kecam hanya MP BN diberi dana khas

September 05, 2011

KUALA LUMPUR, 5 Sept – Bersih 2.0 membidas Barisan Nasional (BN) sambil mendakwa perikatan itu secara tidak adil menyalurkan dana khas, hanya kepada kerusi-kerusi Parlimen dianggap putih tetapi mengabai bahagian-bahagian yang dikuasai pembangkang.

Gabungan bukan kerajaan yang menuntut pembaharuan pilihan raya ini berkata, rakyat Malaysia seharusnya perlu ada akses adil ke atas dana bahagian pilihan raya tanpa mengira latar belakang parti yang disokong.

"Bersih 2.0 mengecam ia (dana khas) sebagai satu jenayah ke atas demokrasi di mana dana bahagian pilihan raya diberikan kepada wakil-wakil BN berdasarkan pemilihan mereka," kata gabungan itu dalam satu kenyataan dikeluarkan hari ini.

Bersih 2.0 juga berkata, menggunakan peruntukan khas seperti ini sebagai alat pilihan raya untuk mendapatkan sokongan adalah tindakan memalukan dan satu bentuk rasuah menyalahgunakan dana awam.

"Ia satu penghinaan terhadap sambutan kemerdekaan, di mana pengundi tidak harus dipaksa untuk mengundi sesebuah parti yang khusus untuk mendapatkan akses kepada peruntukan ini," katanya lagi.

Sehubungan itu kata Bersih 2.0, pihaknya mahu kesemua kerajaan negeri dan pusat, sama ada BN atau Pakatan Rakyat agar menghormati demokrasi dan menghentikan amalan semasa menyalurkan dana pembangunan bahagian pilihan raya kepada wakil rakyat daripada parti masing-masing.

Katanya, perlu ada undang-undang untuk menghalang dan mengenakan tindakan ke atas kesemua bentuk salah laku yang mengabur sempadan antara parti dan kerajaan atau penyalahgunaan sumber-sumber negara bagi tujuan memihak sesebuah parti.
http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pru-13-bersih-kecam-hanya-mp-bn-diberi-dana-khas/

Bagi MyMassa, kenyataan BERSIH amat dangkal dan jelas menunjukkan mereka sebenarnya bukannya NGO yang bebas tetapi anjing kepada pembangkang. Kenapa mereka tidak menyalak kepada tuan mereka bila pembangkang melakukan perkara yang sama?

ADUN S'gor dapat peruntukan RM1 juta

Kerajaan negeri Selangor akan memperuntukkan RM1 juta kepada setiap ADUN Pakatan Rakyat untuk diagihkan dalam tempoh tiga bulan bagi menampung perbelanjaan membaikpulih keperluan asas di setiap kawasan.

NONE"Setiap ADUN diberi peruntukan RM1 juta untuk menggunakan duit itu untuk pemuliharaan jalan, pembinaan jambatan dan parit-parit yang perlu dibetulkan melalui pihak berkuasa tempatan berkenaan. Oleh sebab itu kita mesti membawa pembangunan dari peringkat bawah," kata Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim pada sidang media selepas mesyuarat exco di Shah Alam, petang semalam.

Selain itu, Khalid berkata, kepimpinan kerajaan Selangor akan memperhebatkan usaha turun padang mendekati rakyat untuk membawa perubahan di peringkat dasar.

Justeru, perancangan komprehensif tiga bulan akan datang akan menentukan pengurusan negeri yang lebih cekap.
http://www.malaysiakini.com/news/153266

Ini macam pun masih nak mengaku 'BERSIH' ke?

*Kuman seberang laut.... nampak, gajah depan mata....buat-buat tak nampak pulak!

Pemimpin PAS Sedia Gadai Partinya Kepada DAP.

Posted: 05 Sep 2011 09:34 PM PDTApa dah jadi kepada kempen PAS ganti UMNO?

Hari ini dalam akhbar Sinar, terpampang berita bahawa PAS sedia beri kerusinya kepada DAP.

Pas sedia runding beri DAP kerusi

GEORGETOWN - Pas sedia berunding serta bersedia membuat keputusan yang terbaik untuk Pakatan Rakyat (PR) dalam pemberian kerusi kepada DAP yang akan menempatkan calon Melayu dalam parti itu.

Timbalan Pesuruhjaya Pas negeri I, Dr Mujahid Yusof Rawa berkata, Pas bersedia untuk berunding dalam pemberian kerusi itu jika status quo dicabar sehingga kredibiliti kemenangan parti itu perlu diambil kira.

"Semuanya masih di peringkat perbincangan. Perbincangan awal, tiada sebarang keputusan diambil yang mana ia dibincangkan secara objektif iaitu melihat dari sudut yang paling asas iaitu kawasan mana yang akan Pas bertanding. Banyak kriteria yang kita ambil kira dan bukan sembarangan keputusan boleh diambil.

"Kita tengok dulu kredibiliti sesebuah parti itu di kawasan yang dipertandingkan. Jika di kawasan A, kita lihat Pas boleh menang, mana mungkin kita serahkan kerusi itu kepada parti lain. Sama juga jika di kawasan B, peratusan PKR nak menang tinggi, mengapa perlu kita serahkan kepada parti lain walaupun sesama parti," katanya kepada Sinar Harian semalam.

Menurutnya, kredibiliti kebolehmenangan adalah penting yang mana isu pemberian kerusi kepada mana-mana parti dalam PR dilihat akan menimbulkan masalah jika kerusi dimiliki oleh parti yang sedia ada.

"Pemberian kerusi itu akan menimbulkan beberapa masalah namun kita akan menguruskan perkara ini dengan baik serta bijaksana demi kepentingan parti. Jika benar akan berlaku penambahan atau pengurangan kerusi, ia terpulang kepada pucuk pimpinan untuk menentukan.

"Bagaimana pun status quo boleh dicabar. Jika berlaku, ia akan dinilai semula sama ada Pas akan menambah atau sebaliknya. Apa yang lebih baik yang saya ingin nyatakan adalah ia akan dibincangkan yang mana Pas sedia berunding dan bersedia untuk membuat keputusan," katanya.

Terdahulu, DAP dilihat tiada pilihan lain selain meminta kerjasama PKR untuk memulangkan kembali sekurang-kurangnya satu kerusi Parlimen serta lima kerusi Dun dalam Pilihan Raya Umum ke-13 nanti.

Disebabkan desakan dari badan bukan kerajaan (NGO) Melayu serta kaum Melayu sendiri yang ingin melihat DAP mempunyai Adun, maka DAP tidak mempunyai pilihan lain melainkan meminta semula kerusi daripada PKR.
http://www.sinarharian.com.my/sh/utr/content/story9496201.asp

Jika ini berlaku, bukan PAS gantikan UMNO tetapi DAP gantikan PAS.

Lagi pun, PAS tidak layak digelar Parti Islam kerana PAS sekarang sedang menganut ideologi Komunis. Mana ada komunis percaya pada agama! Maka, PAS boleh tutup kedai. Semua pemimpin PAS dan ahlinya boleh isi borang sertai DAP.

.....sejarah PAP memerintah Singapura akan berulang di Malaysia.

*Apa nak heran kalau pemimpin PAS jual parti sebab kalimah Allah pun mereka sanggup gadai!

Wajib Baca : Pembangkang Kantoi Dalam Isu Undi POS!

Posted: 05 Sep 2011 08:31 PM PDT

Jawapan mantap daripada bekas pegawai tertinggi tentera.

Klik untuk besarkan imej


Jika PAS tuduh undi pos dimanipulasi, macam mana pembangkang boleh menang besar di:-

Bayan Baru (1,200)
Ipoh Timur (1,600)
Subang (3,000)
Bukit Bintang (1,800)
Ketereh (2,300)
Kuching (3,100)

Besar sangat majoriti sehingga ada yang sampai 3,100! Logik ke undi pos dimanipulasi jika pembangkang menang banyak macam tu?

*Tunggu apa pulak alasa pembangkang lepas ni.

Info MyMassa : Ketahui Khidmat Masyarakat Untuk Pesalah Ringan.

Posted: 05 Sep 2011 08:06 PM PDT

Macam kat sekolah pulak ada denda macam ni.

Kami kongsikan sedikit maklumat yang kami ambil dari akhbar KOSMO.

Klik untuk besarkan imej.
Persoalannya, mampukah Perintah Khidmat Masyarakat (PKM) memberi pengajaran kepada pesalah?

*Kalau ada sesiapa yang nak 'buat kerja amal', cuba-cuba la langgar undang-undang.

Info MyMassa : Jadual Piala Malaysia.

Posted: 05 Sep 2011 07:33 PM PDT


Pejam celik, pejam celik.....dah tiba masanya untuk pasukan-pasukan bola sepak negeri atau kelab berentap untuk merebut Piala Malaysia, suatu kebanggaan untuk peminat bola sepak tanah air.

Kami kongsikan jadual ini khas untuk pembaca kami yang minat bola sepak tempatan.

Klik untuk besarkan imej.
Ramai player utama negeri-negeri yang hebat seperti Kelantan, Terengganu dan Selangor sedang berlatih untuk misi skuad negara di Sukan Olimpik. Keadaan ini memberi peluang kepada negeri-negeri lain untuk merebut piala yang paling diidam-idamkan oleh semua pasukan.

Malam ni bermulanya Piala Malaysia. 16 pasukan akan berentap sesama sendiri dalam peringkat kumpulan seperti:

Kumpulan A : Kedah, Perak, Sabah, Johor
Kumpulan B : Terengganu, N.Sembilan, PKNS, Sime Darby
Kumpulan C : Kelantan, Johor, Felda United, Sarawak
Kumpulan D : Selangor, T-Team, Kuala Lumpur, PDRM

Ramai-ramai kita penuhkan stadium dan beri sokongan kepada pasukan masing-masing.

Majulah bola sepak untuk negara.

*Agak-agak Kelate boleh menang tak tanpa para bintang yang terpaksa bekhidmat untuk negara. Apa kata anda?

Pembaziran RM5 juta Duit Rakyat Penang!

Posted: 05 Sep 2011 06:34 PM PDT

Apa ke jadah parking lot sampai RM5juta.

Dah la tu, siap tahun 2010 tapi sampai sekarang tak digunakan lagi.Kalau dulu pembangkang selalu tuduh BN buat projek gajah putih.

Bila mereka perintah pun, mereka buat benda yang sama.

Jadi, buat apa undi pembangkang kalau mereka pun sama macam BN. Mana perubahan yang dijanjikan?

*Perubahan dari diperintah oleh anak tempatan kepada pemimpin import dari Melaka ada la! Kesian rakyat Penang. Menang DAP, Penang Tergadai.

Satu Lagi Projek Gagal Kerajaan Selangor!

Posted: 05 Sep 2011 05:35 PM PDT

Rakyat mahukan sampah diuruskan oleh ALAM FLORA.

Perkhidmatan yang disediakan oleh Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) di Selangor sangat teruk.

Klik untuk besarkan imej.

Ada paham tak Khalid Ibrahim?

Semoga suara rakyat Selangor didengari oleh rejim keras kepada macam PKR.

Nak ke  PKR dengar suara rakyat keranan PKR nak urus sampah melalui PBT sebab pengurusan sampah adalah lubuk duit.

Bila PBT kena uruskan, maka kontrak akan dibuka. Berduyun-duyun macai PKR akan dapat projek. Kelulusan projek akan melalui ahli majlis PBT yang juga ahli PKR.

Pi mai pi mai....tang tu jugak.

Pilihan raya makin dekat. Kroni-kroni kat bawah dah banyak bising. Asyik Azmin and da geng je dapat. Jawatan dalam GLC Kerajaan Negeri pulak, kroni Khalid Ibrahim pulak sapu.

Untuk melepaskan diri, maka hanya projek pengurusan sampah je la yang PKR mampu beri kepada ahli sebab yang lain pemimpin dah sapu semua.

*PKR = Pakat Kroni Ramai-ramai.

AL-MUJAADALAH

Posted: 05 Sep 2011 05:00 PM PDT

MUQADDIMAH SURAH AL-MUJAADALAH

Surah ini diturunkan di Madinah, mengandungi 22 ayat. Dinamakan surah "Al-Mujaadalah" (Bersoal Jawab), kerana pada awal surah ini ditegaskan, bahawa Allah Ta'ala telah mendengar dan memperkenan aduan perempuan yang bersoal jawab dengan Nabi Muhammad (s.a.w.) mengenai suaminya yang telah "menziharkannya".

Bagi memahami masalah "Zihaar" itu dan yang berhubung dengannya, lihatlah penjelasan mengenai ayat 4, surah Al-Ahzaab.

Intisari kandungannya: Menerangkan tentang salahnya "menziharkan isteri" dan hukum denda yang dikenakan kepada orang-orang yang terlanjur melakukannya. Kemudian diberi amaran bahawa orang-orang yang terdorong menentang perintah Allah dan RasulNya, maka mereka akan menerima akibat yang seburuk-buruknya semasa mereka dibangkitkan hidup semula pada hari kiamat.

Kemudian diterangkan perihal kaum Yahudi yang merancang dan melakukan perbuatan-perbuatan jahat terhadap Nabi Muhammad (s.a.w.) dan umat Islam, Kaum Yahudi yang banyak angkaranya, dijanjikan dengan azab seksa di dalam neraka.

Setelah itu diberi panduan kepada orang-orang yang beriman supaya apabila mereka bertindak melakukan sesuatu perkara, hendaklah menurut dasar, peraturan dan tatatertib Islam.

Kemudian Allah Ta'ala menerangkan sikap orang-orang munafik dan akibat buruk yang menimpa mereka, kerana perbuatan mereka berpihak kepada musuh-musuh Islam dan mengkhianati umat Islam.

Edisi Seram : Gambar Hantu di Rompin

Posted: 05 Sep 2011 03:31 PM PDT

Apa perasaan anda jika perkara ini berlaku kepada anda?

Klik untuk besarkan imej.


Oleh kerana gambar ini agak menyeramkan, sebab tu kami siarkan pada pagi hari.

*Waktu MyMassa nak buat entri ni pun tengah meremang bulu roma.

Kartun Tengah Malam : Melayu Selalu Diperkudakan.

Posted: 05 Sep 2011 09:05 AM PDT

Kartun yang MyMassa ambil dari Utusan.*Ringkas tapi tajam menikam.

Derhaka Azmin Kepada Keluarganya

Posted: 05 Sep 2011 07:33 AM PDT

Sejak berkawan dengan Anwar, habis ditinggalkan keluarga induknya.

Ikuti pengakuan kakak sulung kepada Azmin Ali, Timbalan Presiden PKR tentang perangai sebenarnya.

Klik untuk besarkan imej.


Satu pantun Melayu lama, khas untuk Azmin Ali.

Nasi lemak buah bidara,  
sayang selasih hamba lurutkan. 
Hilang emak hilang saudara, 
kerana Anwar, Azmin turutkan

*Ini macam punya akhlak, tak sayang keluarga pun boleh jadi Timbalan Presiden PKR. Memang rosak puak pembangkang ni. Dah la Timbalan Presiden PAS pencinta wanita isteri orang. Yang PKR pulak, kesnya macam ni.

Gempar! Dokumen Sejarah Yang Menunjukkan PAS Memang Barua Komunis!

Posted: 05 Sep 2011 06:31 AM PDT

Dokumen ini pernah dikeluarkan di blog ini tetapi diulang tayang kerana isu Mat Sabu menyokong komunis.

Sah. Sejarah memang terukir bahawa PAS pernah ditipu oleh Komunis. Sama-sama kita perhalusi bukti ini.


- Sumber : Ancaman Kepada Perpaduan Umat Islam dan Keselamatan Negara, Kementerian Dalam Negeri, 8 November 1984.


*Kepada para blogger BN, mohon untuk disebarkan!

Persediaan Anwar Ke Penjara Sungai Buloh!

Posted: 05 Sep 2011 05:02 AM PDT

Nuha tidak bertudung satu masa dahulu.
 
Hari ini Malaysiakini menyiarkan berita bahawa Nurul Nuha, seorang lagi anak Anwar akan bertanding pada pilihan raya akan datang.

Percaturan yang dibuat oleh PKR adalah sebagai persediaan Anwar ke Penjara Sungai Buloh.Ada berita mengatakan bahawa kemungkinan besar Nurul Izzah tidak akan bertanding lagi. Ini kerana, beberapa pihak telah mengaku mempunyai rakaman video panas Nurul Izzah. Kesediaan Izzah untuk bertanding hanya akan memakan diri. Pihak yang mempunyai video tersebut mengakui mereka adalah ahli PKR yang diketepikan oleh Azmin dan Keluarga Pak Anwar.

Jadi, percaturan PKR pada masa akan datang adalah membariskan hanya Wan Azizah dan Nuha dari dinasti Anwar. Anwar dijangka akan menghuni semula mahligai Sungai Buloh manakala Nurul Izzah akan bersara dari dunia politik akibat ugutan dari puak-puak dalam PKR. Sama-sama kita nantikan maklumat yang disampaikan oleh sumber dalaman PKR ini betul atau tidak.


*Pergh.....video Izzah? Ada sesiapa yang berminat?

Info MyMassa : Fahami Maklumat Asas Mengenai ALONG!

Posted: 05 Sep 2011 03:58 AM PDT

Ini bukan Along, abang kepada angah.

Tetapi along yang sentiasa mengkucar kacirkan sistem masyarakat, sistem keluarga.

Kami kongsikan maklumat yang kami kutip dari akhbar Utusan untuk pembaca MyMassa.


Klik untuk besarkan imej.
*Ketahui maklumat mengenai ALONG dan pastikan keluarga serta rakan-rakan anda menjauhi mereka.

Belantan

Posted: 05 Sep 2011 11:33 PM PDT

Belantan


Sememangnya Mat Sabu berfikiran kontot dan dangkal tafsiran!

Posted: 05 Sep 2011 07:39 AM PDTSetelah meneliti ucapan Mohamad Sabu atau Mat Sabu dalam YouTube, sememangnya beliau adalah seorang tokoh penglipur lara politik yang sifatnya menghibur. Soal benar atau tidak fakta yang dibawanya, tidak diambil kira. Yang penting pendengar akan tidak kering gusi dengan gelak ketawa kerana cerita yang dibawanya.

Dalam menanggapi Mohd Indera yang bersubahat dengan komunis sebagai hero dan sebaliknya anggota polis yang mempertahankan Balai Polis Bukit Kepong sebagai pengkhianat, terdapat elemen anarki yang tinggi dan tafsir yang songsang. Mana mungkin pendekatan membunuh manusia dianggap sebagai hero. Mana mungkin fahaman komunis yang tidak selari dengan Islam diletakkan dalam martabat tinggi.

Tidak ada alasan syarie atau syarak yang membolehkan perjuangan komunis diiktiraf sebagai perjuangan yang sah. Kafir harbi pun secara syarienya ada kedudukan dalam hukum fiqah Islam. Ini pula fahaman komunis yang menentang agama dan melakukan kekejaman dan kezaliman terhadap orang lain.

Meneliti kecenderungan Mat Sabu dalam ucapannya itu, maka elemen-elemen radikal dan revolusioner amat nyata. Apakah Mat Sabu yang mengkagumi Revolusi Iran dan Imam Khomeini ingin membawa faham dan cara tersebut ke Malaysia. Sekiranya hal ini benar ianya amat bahaya.

Semua orang Islam tahu bahawa fahaman komunis adalah bercanggah dengan Islam. Pendekatan komunis terhadap orang Islam di mana-mana amat zalim dan penuh dengan sejarah hitam. Atas rasional apa Mat Sabu mengangkat orang komunis sebagai wira sebenar. Komunisme dan pergerakan komunis mempunyai rangkaian di seluruh dunia dan bercita-cita menjadikan komunis suatu fahaman politik dan ingin menguasai dunia.

Apakah Mat Sabu pernah terbaca sejarah perjuangan Chandra Bosh di India memperjuangkan fahaman komunisnya. Apakah Mat Sabu terlupa dengan Stalin dan Lenin di Rusia dan Mao Tse Tong di China semuanya ingin membawa fahaman komunis ke seluruh dunia. Tidakkah dengan mentafsir Mohd Indera sebagai hero menyebabkan Chandra Bosh, Stalin dan Lenin serta Mao Tse Tong juga dianggap sebagai hero antarabangsa.

Di sinilah kontotnya pemikiran Mat Sabu dan dangkal tafsirnya semata-mata niat politiknya untuk memenangi hati golongan tertentu menjelang Pilihan Raya Umum ke-13 nanti.

Kenyataan Mat Sabu itu adalah suatu penghinaan yang amat jijik kerana ia berlaku ketika umat Islam berada di sepuluh hari terakhir Ramadan yang besar ertinya dalam mengukuhkan akidah dan ibadah umat. Tiba-tiba lahir suatu kenyataan yang menyatakan komunis itu sebagai pejuang sebenar. Tidakkah kenyataan ini bercanggah dengan akidah tauhid kerana fahaman komunis bercanggah dengan Islam.

Kedua, ia berlaku pada saat Malaysia sedang menghadapi ulang tahun kemerdekaan. Kenyataan itu seolah-olah menafikan sama sekali pengorbanan tokoh-tokoh terdahulu seperti Dato' Onn Jaafar dan Tunku Abdul Rahman dan pasukan keselamatan negara bahawa mereka adalah pengkhianat dan bukan hero yang sebenarnya.

Kita percaya tidak semua orang Cina atau Melayu atau India yang percaya kepada fahaman dan perjuangan komunis. Pengalaman menentang komunis di Malaya (kemudian Malaysia) adalah perjuangan semua pihak khususnya orang Melayu yang beragama Islam. Banyak pengorbanan yang dilakukan oleh orang Melayu tidak saja pada zaman penjajah tetapi selepas merdeka dalam menentang angkara komunis di Malaysia.

Kalau zaman penjajah Mat Sabu mengatakan polis dan tentera adalah alat penjajah. Kalau selepas merdeka dan komunis masih ada - mereka itu alat siapa pula?

Mat Sabu akan menjawab mereka alat kepada kerajaan. Maksud Mat Sabu ialah mengajak orang ramai menentang kerajaan atau menentang UMNO. Inilah inti penglipur lara Mat Sabu sebenarnya. Tetapi mengapa nak bandingkan dengan komunis. Apakah sampai begitu kebenciannya terhadap kerajaan dan UMNO?

Apakah tidak cukup dengan label-label taghut, kafir, sekular, liberal sehingga perlu dilabel komunis pula kerana pada hemat Mat Sabu, komunis adalah hero dan orang lain adalah pengkhianat.

Kalau Mat Sabu berjaya menumbangkan kerajaan yang ada kerana mereka adalah pengkhianat, apakah Mat Sabu bila memerintah nanti akan mendukung faham komunis kerana mereka adalah hero dan bagaimana pula dengan perjuangan Islamnya sekian lama.

Mat Sabu harus mampu meneliti jejak-jejak sejarah secara waras. Mat Sabu mungkin tak pernah dengar kisah kekosongan sewaktu Jepun menyerah kalah selama 13 hari sebelum pentadbiran Tentera British sampai dari India. Ramai orang Melayu dibunuh dengan kejam dan komunis secara paksa cuba menguasai tempat-tempat strategik dalam negara ini.

Kedatangan Jepun ke Malaya sebenarnya ingin menentang penjajah British juga disamping membawa kesedaran baru "Asia untuk Orang Asia." Apakah Jepun juga boleh dianggap sebagai hero kerana Jepun menentang British dan melakukan kezaliman yang luar biasa terhadap masyarakat Tanah Melayu khususnya orang Islam.

Oleh itu pandangan Mat Sabu terhadap isu ini amat dangkal dan tafsirannya amat cetek sekali. Mengapa dikatakan begitu kerana Mat Sabu tidak meletakkan sejarah dan tafsirannya dalam perspektif yang betul. Datuk Sagor, Mat Kilau, Datuk Bahaman dan lain-lain dalam buku-buku teks sejarah Malaysia dilihat sebagai pejuang. Sumbangan tokoh-tokoh ini dan yang seumpamanya diletakkan dalam perspektif yang betul.

Begitu juga banyak kajian ilmiah dibuat terhadap Abu Bakar Bakir, Burhanuddin al Helmi dan lain-lainnya mempunyai sumbangan dalam perjuangan kemerdekaan seperti juga peranan yang dimainkan oleh Datuk Onn Jaafar dan Tunku Abdul Rahman.

Malah tokoh seperti Tun Tan Cheng Lock dan Tun Sambanthan ada juga peranannya dalam perjuangan kemerdekaan. Sejarah adalah cerminan kisah silam dan boleh diberi dengan pelbagai tafsiran. Tetapi tafsiran biarlah munasabah dan tidak mengambil pendekatan yang ekstrem.

Yang hairannya kenyataan Mat Sabu itu tidak diberi reaksi oleh pemimipin Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR). Karpal Singh ada membuat kenyataan yang tidak bersetuju dengan Mat Sabu. Apakah dengan Pas dan PKR mendiamkan diri itu menyatakan dua perkara. Pertama, bersetuju dengan kenyataan Mat Sabu itu atau kedua, tidak bersetuju tetapi tidak mahu berbeza dengan Mat Sabu dibimbangi ia sesuatu yang tidak bijaksana.

Yang pastinya bekas-bekas anggota polis dan tentera dalam Pas akan merasa tidak senang dengan kenyataan Mat Sabu itu. Ia tidak baik bagi Pas dan PKR. Orang bukan Melayu pun rasanya tidak akan berasa selesa dengan kenyataan Mat Sabu itu. Sebahagian besar orang Cina senang dengan sistem kapitalis laizzerfaire atau pasaran bebas yang bercanggah dengan sistem komunis. Apakah kenyataan Mat Sabu itu menemui nasib seperti kata pepatah "yang dikejar tak dapat, yang dikendung berciciran."

Mat Sabu kena faham bahawa orang Malaysia tidaklah sebodoh yang beliau sangka. Sebahagian besar orang Malaysia ada ilmu dan sebahagiannya lagi adalah pengamat kritis tetapi ada etika dan tanggungjawab. Sekiranya Mat Sabu membuat justifikasi yang cetek dan dangkal dalam analisisnya, ia memperlihatkan integriti yang rendah terhadap pemimpin nombor dua Pas itu.

Dan sekiranya pendapat Mat Sabu dianggap benar maka seluruh tradisi akademik atau pun ilmiah dianggap tidak mempunyai nilai apa-apa. Dan sekiranya seluruh tafsiran sejarah akan diubah apabila Mat Sabu dan sekutunya berkuasa nanti (minta dijauhkan Allah) perjalanan sejarah akan menjadi kacau dan perspektif perjuangan komunis dianggap sesuatu yang unggul - pastinya bercanggah dengan Islam itu sendiri.

Apakah ini membawa petanda Mat Sabu dan kawan-kawannya akan bertukar ke arah konsep negara berkebajikan kepada liberal, pluralis, sosialis dan komunis? -UM.

Suara Politik
Taminsari

APANAMA

Posted: 05 Sep 2011 11:32 PM PDT

APANAMA


Made by Malaysians

Posted: 05 Sep 2011 02:47 AM PDT

Site Meter

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 05 Sep 2011 11:28 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


Sebak tapi Redha - Al Fatihah buat Noramfaizul.. Pergilah dengan Aman.

Posted: 05 Sep 2011 06:16 PM PDT

Sebak tapi Redha - Al Fatihah buat Noramfaizul.. Pergilah dengan Aman.

Posted: 05 Sep 2011 06:16 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 05 Sep 2011 11:25 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Anwar Lacurkan Nuha...

Posted: 05 Sep 2011 10:04 PM PDT


Jijik bila seorang bapa melacurkan anaknya gadisnya, itulah yang berlaku pada keluarga anwar bin ibrahim apa bila seorang lagi anak perempuannya di lacurkan atas pentas politik, nurul nuha adik kepada ihsan akan dijangka menjadi calon pkr untuk parlimen nibong tebal.

Dengan meletakan seorang lagi anak anwar menjadi ahli parlimen, nyatalah pkr ni parti anak beranak, mak presiden parti, bapak pulak ketua umum, anak sulung ahli parlimen, menantu ajk amk pusat.

Anwar tepaksa meletakan anaknya nuha untuk menjadi calon supaya anaknya itu menjadi tukang kempen dan tukang bersihkan namanya dari segala tuduhan liwat dan zina, sekarang ni kalau apa yang anwar cakap rakyat dah tak mau percaya, bergitu juga dengan apa yang wan azizah dan nurul izah cakap, rakyat dah tak mau percaya lagi, jadi anwar perlukan "new blood" jadi diletakan lah nuha sebagai calon, untung-untung ada orang yang bersimpati dengan nuha dan menerima bulat-bulat apa yang di kelentong oleh nuha mengikut skrip dan arahan anwar.

Tekanan Politik Punca Laporan JAIS Atas Kes DUMC Tak Boleh Keluar..

Posted: 05 Sep 2011 08:42 PM PDT

JAIS mendapat tekanan politik paling hebat dalam sejarahnya, kalau dulu jais bebas bertindak, mendakwa dan mengeluarkan laporan berhubung apa sahaja kes yang di bawah kuasa mereka tapi kini tangan dan kaki mereka seolah-olah di ikat.

Itulah luahan berberapa orang pegawai jais, menurut mereka laporan dah siap, tapi tekanan politik terlalu hebat dan kuat sehinggakan ada yang di ugut dengan pelbagai ugutan sekiranya laporan penuh mengenai permeriksaan keatas gereja dumc itu di keluarkan.

Sekiranya keluar laporan penuh itu, ia boleh menutup mulut pelbagai pihak yang menuduh umno adalah dalang dalam serbuan (permeriksaan) itu, soalnya sekarang kenapa mesti ada campur tangan politik dalam isu gereja dumc ni? kalau betul ada serbuan oleh jais dan serbuan itu dibuat dengan cara yang salah, kenapa takut sangat jais nak keluarkan laporan tu, kalau betul la majlis pada hari itu adalah majlis berbuka puasa bukan majlis thinksgiving dinner, kenapa ugut jais?