Selasa, 13 Disember 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Kata Pakteh...!!

Posted: 13 Dec 2011 01:58 PM PST

Kata Pakteh...!!


Nak aku maki ka atau aku diam2 ja

Posted: 12 Dec 2011 04:42 PM PST

Kalau ikut falsafah Pas...aku dah maki dah...
..
.
.
.
.
.
.
Projek keli belum untung, balak dan pasir dah boleh cover
itu kata-kata dari blog Kedahla...
.
.
.
.
Pakteh Kata pulak:
Adakah ini pengakuan benar bahawa memang PAS ambik balak dari projek ternakan keli?. Penjelasan Setpol MB Tn Hj Sanusi pulak adalah sebaliknya...

Tulis Tn Hj Sanusi di blognya""Sehingga pada satu hari, melalui telefon Ismadi, saya bercakap dengan pegawai perhutanan Batu 10…Bosss, saya Nordin!! Apa nak buat ni? Depa yang dok buka tapak keli tu bukak jalan luas sangat, masuk kawasan yang tak ada permit penggunaan. Kata Tok Renjer. Oh! Aku tak tau la pulak…orang mana buat keja tu? Tanya saya. Dia jawab..Siam! Saya tanya lagi...Kesalahan macam tu biasanya hampa buat macam mana.? Kami kena rampas mesin la bos! Kata Nordin. Oh! kalau macam tu, sila jalankan tugas Hampa! Jangan dok kira depa tu sapa... Selepas itu saya dengar, memang mesin kontraktor itu disita. Saya pun tak ambil kisah lagi. Padanlah masuk kampong orang tak jumpa tuan rumah dulu, masok hutan tak jumpa renjer…terimalah nasib!""
Yang mana satu ni? Ambik ka tak ambik?

Pasir oh pasir...ku sangka kau selautan dalam..rupa-rupanya pasir di atas, selut dibawah.....Wahai Kedahla...betoika bulih masyuk korek pasiaq di situ?....Setakat nampak dipermukaan..memang banyak pasiaqnya...untung...tapi sebenarnya...pasiaq disitu becampoq selut...

Eh eh...boleh ka ambik pasiaq tang tu? Apa status tanah tu....hahaha...sapa nak jawab....
Tapi kalau nak jawab...bagi kena elok2 tau.....bab daerah pakteh ni jangan dok buat tahana tak tentu hala. Ikut hati nak maki ja tapi tu bukan jenis Pakteh...
2 minggu lepas Pakteh lalu kot tu nampak la lori dok angkut machine kluaq...pasai pa?....

Keli lingkup....Balak balun....pasiaq takdak, sungai rosak...
.....................................................................

p/s: Awat kelihatan kureng masaknya jawapan Kedahla dalam isu ini..saja main2 kaa?

Duke of UMNO

Posted: 13 Dec 2011 01:50 PM PST

Duke of UMNO


PANASSS..!!! IBU AHLI PARLIMEN DAP TERPAKSA MELUTUT PADA MCA..!!!?

Posted: 13 Dec 2011 04:39 AM PST

Berposing mengalahkan model..tapi mak sendiri tak dipedulikan sakit menderita...!

Ibu kepada seorang Ahli Parlimen DAP dilaporkan terpaksa meminta tolong kepada MCA ekoran tidak dipedulikan anaknya. Begitulah bunyi dakwaannya.

Agak mengejutkan apabila Ahli Parlimen ini bersikap tidak prihatin terhadap penderitaan ibunya yang mengalami masalah kesihatan sehingga terpaksa meminta pertolongan dari musuh politik anaknya sendiri.

Jelas sekali Teo Nie Ching tidak diyakini oleh ibunya sendiri. Bukan la nak mempolitikkan hal ini. Namun, jika seorang ibu pun tidak yakin pada anaknya sendiri, takkan la rakyat pula sanggup yakin pada individu 'derhaka' seperti ini?

Kalau ibu sendiri pun di"anak tiri"kan Ahli Parlimen DAP, bayangkan la apa yang akan terjadi pada rakyat...
DAP MP's Mom with heart problem runs to MCA for help!

The Chinese media has reported this issue widely but you can be sure that the pro-opposition Malaysiakini will black this out because they do not want you to read about it.

Serdang DAP MP Teo Nie Ching has found herself in a spot because her mom, who had a heart problem, sought the help of the Negri Sembilan MCA chief Datuk Dr Yeow Chai Thiam.

It is strange that a DAP MP cannot even resolve the problem of her mother and she is supposed to be an elected representative.

The Negri MCA went out of their way to help her mom but this selfish DAP politician did not even have the decency to thank Dr Yeow.

She initially refused to even admit it when the press heard about it and only much later she acknowledged. Obviously, even her mom has no confidence in her DAP MP daughter.

But what is most sickening about this whole episode is that it was only when the issue became public that she had the decency to thank the Negri Sembilan MCA.

Pride, ego and politics stood in the way. She did not have the decency and conscience to say thank you for a good work done on humanitarian ground.

Worse, the thank you also only came when Dr Yeow reportedly asked Teo about her mom's condition.

That's the DAP for you.

What is even pathetic is that this Serdang MP's husband is a doctor! What's wrong with this couple that they can't even take care of their mom. -Stopthelies

PANASSS..!!! KALAU NAK SELANGOR BANJIR TERUK SATU NEGERI, UNDILAH KHALID "GAGAP" LAGI..!!!

Posted: 13 Dec 2011 02:07 AM PST


Bencana demi bencana melanda Selangor; suatu ketika PAS gemar melabelkan kejadian ini sebagai "bala" dari Allah Taala akibat dari pemerintahan Barisan Nasional.

Anehnya cerita yang sama tidak berlaku tatkala Kajang dilanda bencana banjir, yang secara mengejut mengakibat kerugian berjuta-juta ringgit. Alasan yang diberikan cukup untuk mengukur baju di badan sendiri, iaitu sejauh mana keberkesanan kutipan sampah di bawah pentadbiran orang korporat seperti Khalid Ibrahim.

Sampah memenuhi Sg Jelok, itulah alasan yang dimomokkan kepada rakyat, tanpa menyedari bahawa ianya menunjukkan betapa sikap mempolitikkan kutipan sampah, atau lebih tepat lagi memindahkan status pemilikan projek kepada kroni-kroni masing-masing mengakibatkan kepincangan proses kebersihan bandar Kajang. Ia berbeza pada waktu BN memerintah, di mana sistem kutipan sampah lebih sistematik dan dilakukan oleh kontraktor-kontraktor berkeupayaan.

Kajian sewaktu zaman pemerintahan BN akan kemungkinan berlakunya banjir di Kajang menunjukkan sikap prihatin kepada perubahan alam sekitar, dan yang paling penting untuk kesejahteraan rakyat. Proses kajian bukanlah sekelip mata, ia mengambil masa bertahun lamanya. Hasil dari kajian tersebut, kerajaan BN pada waktu itu telah mengambil langkah proaktif dengan meluluskan projek Canal City; satu projek tabatan banjir khusus sebagai "preventive measures".

Namun setelah rakyat Selangor memilih Khalid Ibrahim sebagai menteri besar mereka pada 2008, projek yang telah bermula pada hujung 2007 dan melibatkan keluasan tanah 1,960 hektar telah dibatalkan dengan nasihat dari "konsultan" si Khalid. Projek tebatan yang dijangkakan sepanjang 18 km menghubungkan Sg Klang dan Sg Langat telah diberhentikan serta – merta. Begitulah hebat dan inteleknya "konsultan" kepada Menteri Besar Selangor ini.

Terbukti, konsultansi itu"sangat tepat" apabila rakyat Kajang "dihadiahkan" dengan "pesta air" peringkat Negeri Selangor yang tidak diduga "kemeriahannya".

Rakyat Selangor pastinya bersyukur dengan "anugerah" ini, yang menunjukkan betapa kerajaan negeri tidak pernah mengabaikan soal hiburan dan pesta untuk rakyatnya. Inilah hasil dari slogan "Selangorku", menunjukkan apa yang sedang terjadi pada kala ini.

Kalau itu belum lagi dirasai "kemeriahannya", rakyat Selangor jangan terlupa bahawa satu lagi acara bertaraf antarabangsa dan dinantikan oleh ramai pihak, terutamanya di sekitar Lembah Klang.

Kalau "konsultan" si Khalid memberitahu bahawa banjir tidak akan berlaku di Kajang, konsultan yang sama juga telah memberitahu bahawa air Selangor cukup sehingga 2019, tidak seperti laporan SYABAS dengan konsultan bertauliahnya yang menjangkakan krisis air akan bermula pada 2012 dan di tahap kritikal pada 2014!

Pastinya rakyat Selangor "tidak sabar" untuk bersama-sama Khalid meraikan satu lagi "pesta" yang sehebat banjir di Kajang!

Tahniah kepada rakyat Selangor kerana dianugerahkan konsultan yang "hebat" oleh Menteri Besarnya.


Sumber: Klik sini

GEMPARRR..!!! CONFIRM HASAN ALI ISYTIHAR MASUK UMNO..???

Posted: 13 Dec 2011 12:34 AM PST

Rasa-rasanya sudah berkali-kali Hassan Ali memberitahu yang dia tidak berminat untuk masuk UMNO dan yakin dengan perjuangan PAS, bahkan akan terus kekal berada di dalam PAS sama ada berjawatan atau sebaliknya. Namun dari sehari ke sehari, cerita tentang Hassan Ali akan masuk UMNO semakin berkembang.

Anehnya, segala cerita yang negatif melibatkan Hassan Ali datangnya dari PAS dan Pakatan Rakyat Selangor, bukannya daripada UMNO. Malah andaian yang mengatakan, Hassan Ali akan masuk UMNO juga dimulakan oleh puak-puak PAS. Tidak kurang yang melabelkan Hassan Ali sebagai trojan horse UMNO dalam PAS walaupun Hassan Ali merupakan tokoh utama yang membolehkan PAS kali pertama memenangi kerusi di Selangor sepanjang sejarah Pilihanraya Umum di Malaysia.

Hassan Ali menjadi kambing hitam apabila terlibat dalam perbincangan menubuhkan kerajaan perpaduan di Selangor melibatkan PAS dan UMNO. Walaupun terdapat beberapa orang pemimpin PAS yang lain, termasuklah Khalid Samad, yang menjadi sasaran kemarahan golongan tegar Pakatan adalah Hassan Ali.

Barangkali menyedarii perkara itulah, menyebabkan Khalid Samad berusaha bersungguh-sungguh untuk membuktikan dia adalah seorang penganut Pakatan tegar yang akan sanggup melakukan apa-apa sahaja demi membuktikan dia tidak bersetuju dengan Kerajaan Perpaduan. Tidak hairan jugalah mengapa Khalid Samad sentiasa menjadi barisan hadapan Pakatan Rakyat, khususnya DAP untuk melakukan serangan khusus terhadap UMNO dalam usaha penebusan diri.

Hassan Ali sekali lagi menjadi perhatian apabila dia bakal dianugerahkan 'Datuk Paduka' daripada DYMM Sultan Selangor hujung minggu ini.

Kerajaan Perpaduan dianggap sebagai satu barah yang dapat menjahanamkan PAS pada mata PKR dan DAP. Sudah tentulah pihak yang paling kuat menentang PAS bekerjasama dengan UMNO adalah PKR yang kemudian dipanaskan pula dengan hasutan DAP. Kehilangan PAS dari Pakatan bererti hilanglah semua cakap besar PKR dan DAP selama ini.

Isu Melayu-Islam yang digunakan untuk mewujudkan kerjasama PAS dan UMNO, bukan lagi perkara penting, meskipun ia merupakan perkara yang paling penting dalam menjalani kehidupan Islam. PKR dan DAP telah berjaya membentuk lidah ahli-ahli PAS, bahkan termasuklah di kalangan pemimpin PAS sendiri bahawa ukhwah umat Islam hanyalah sekadar satu tempelan dalam berakidah Tiada Tuhan Melainkan Allah dan Muhammad Pesuruh Allah.

Kecenderungan untuk memutarbelitkan Perlembagaan Malaysia yang meletakkan Melayu sebagai beragama Islam dan Islam merupakan agama orang Melayu, menjadi-jadi di kalangan para penyokong Pakatan. Kerana adanya istilah MELAYU, maka ditimbulkan juga masalah RASIS dan perkataan RASIS dihubungkait pula dengan ASSOBIYYAH yang digunakan untuk menakut-nakutkan orang Melayu yang memperkatakan tentang kemelayuan mereka.

Tidak menjadi salah seorang daripada golongan Nabi Muhammad s.a.w adalah ancaman yang paling mujarab untuk memastikan orang Melayu membenci istilah Melayu dan hak-hak Melayu yang termaktub dalam Perlembagaan.

Kesempatan-kesempatan itulah yang diambil oleh DAP untuk mewujudkan stigma yang berterusan bagi menghalang sebarang usahasama antara parti-parti bermajoriti Melayu. Dek kerana itulah, sesiapa sahaja yang dilihat mampu menjadi jambatan yang menghubungkan usahasama dan mengejapkan ukhwah Islamiyyah terutama dalam hal-hal yang berkaitan dengan tahaluf siyasi, terutama yang melibatkan musuh umat Islam, maka mereka harus dimusnahkan dan dihancurkan dengan seberapa daya.

Dalam hal ini, Hassan Ali dilihat merupakan orang yang paling layak untuk dimangsakan. Sebabnya mudah, PAS mengamalkan bai'ah dan PAS juga melakukan pendoktrinan wala' yang tidak bersempadan bagi memastikan segala cara boleh dihalalkan demi mencapai matlamat.

Justeru, Hassan Ali masuk UMNO sebenarnya bukanlah perkara terbesar dalam kemarahan di kalangan ahli-ahli serta pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat. Betul atau tidak cerita itu, ianya tidak penting. Yang penting, orang seperti Hassan Ali perlu dikapak keluar dan imejnya perlu dihitamkan agar menjadi contoh kepada mana-mana pemimpin PAS yang cuba mengikuti ajaran al Quran, tidak mengulangi tindakan Hassan Ali yang cuba mengukuhkan ukhwah dan silaturrahim umat!


Sumber: Klik sini

GEMPARRR..!!! ARTIS JELITA TANAHAIR RAKAM AKSI SEKS TERSEBAR DIINTERNET..?

Posted: 12 Dec 2011 11:01 PM PST

Ini la kot rupanya artis tu..? heh?!

Apa la nak jadi di Malaysia ni? Baru-baru ni seorang rakan blogger mengakui telah dihantar satu email yang mengandungi sebuah video 3gp yang memaparkan seorang wanita yang mirip seorang artis tanahair melakukan adegan seks!

Malah, dia juga menyatakan bahawa individu lelaki yang menjadi pasangan "artis wanita" itu juga mirip kepada seorang artis lelaki terkenal. Tak percaya? Cuba klik di sini.

Aku tak dapat nak siarkan la video 3gp tu sebab aku pun takde video tu. Kalau ada pun aku takkan siarkan dan akan delete je. Tak berfaedah pun tengok benda macam tu. Dapat dosa lagi ada...

Anyway, aku harap kepada semua artis agar jaga perilaku masing-masing. Jangan buat benda yang tak senonoh. Bukan apa...dengan mentaliti pembangkang sekarang, artis buat salah pun disalahkan UMNO jugak! Apa la punya turrrr...!!!

GEMPARRR..!!! "SEPUPU" ZURAIDAH MAK LAMPIR DITEMUI MENGILAI DITEPI JALAN DI KULIM..???

Posted: 12 Dec 2011 09:37 PM PST


Penduduk di Taman Kulim Perdana dekat sini digemparkan dengan penemuan lembaga wanita berambut panjang, serba putih yang sering bertenggek di palung air di selekoh masuk ke taman perumahan itu pada waktu malam.

Pekerja industri, Hamzah Mohamad, 32, berkata, dia pernah ternampak lembaga itu sekitar jam 1 pagi ketika dalam perjalanan balik ke rumahnya.

Menurutnya, lembaga itu sangat menggerunkan kerana ia dapat dilihat dari jauh.

"Ketika kejadian saya baru sahaja selesai menghantar pekerja industri yang bekerja petang balik ke rumah.

"Saya kemudiannya menggunakan jalan pintas di hadapan Politeknik Kulim untuk ke Sungai Kob. Dari jarak 40 meter sebelum sampai ke selekoh masuk ke Taman Kulim Perdana, saya nampak kelibat seorang wanita berdiri di tepi jalan.

"Apabila jarak saya semakin hampir dengan selekoh itu, saya nampak dengan jelas lembaga itu bertenggek di atas paip air. Lebih menakutkan apabila dia memandang ke arah saya di mana kepalanya berpusing hingga ke belakang," katanya.

Sementara itu, seorang pengamal perubatan tradisional yang hanya mahu dikenali Rosli berkata, lembaga yang dilihat selama ini adalah langsuir.

"Langsuir ini merupakan seorang wanita yang terbunuh ketika bersalin atau dibunuh. Mungkin lembaga itu pernah terbunuh dalam kemalangan di sekitar kawasan itu.

"Bagi mereka yang menggunakan jalan itu harus lebih berhati-hati kerana kecuaian atau terlalu memberikan perhatian kepadanya akan mengakibatkan mereka terlibat dalam kemalangan," katanya.

GEMPARRR...!!! SPECIES KEGEMARAN ANWAR DITEMUI BERKELIARAN DI SHOPPING COMPLEX..!!!

Posted: 12 Dec 2011 08:09 PM PST


"Seekor" species yang dipercayai paling digemari oleh Anwar Ibrahim ditemui berkeliaran di sebuah shopping complex baru-baru ini....

Species tersebut yang kebiasaannya diklasifikasikan sebagai "rare" kantoi setelah ditemui sedang "pancut" di tandas lelaki..!!!

Muahahahahahaa...pada sesiapa yang menemui species berkenaan, harap hubungi Anwar melalui FB, Twitter atau telefon bimbit untuk tindakan selanjutnya...

Harap maklum...!!!

GEMPARRR..!!! GUAN ENG HINA PENARIK BECA PENANG BERHARGA RM20 PULAK DAHHH..!!!

Posted: 12 Dec 2011 06:32 PM PST

Memang memalukan!! Selepas dihentam teruk oleh kumpulan pengusaha beca di Pulau Pinang kerana Kerajaan Negeri DAP tak mengambil berat terhadap golongan berkenaan, hari ini Guan Eng tampil untuk menyelamatkan keadaan.

12 November lalu, 50 penarik beca di Pulau Pinang telah berdemonstrasi di KOMTAR bagi mengecam pentadbiran DAP negeri yang mengabaikan kebajikan mereka. Kumpulan penarik beca tersebut juga mengecam pentadbiran berat sebelah kerajaan negeri DAP yang disifatkan sebagai menutup periuk nasi mereka.

Selepas sebulan dari tarikh demonstrasi berkenaan, baru sekarang ini pemimpin utama DAP tersebut mengambil inisiatif untuk bersemuka dengan para penarik beca untuk menenangkan keadaan.

Malangnya, dikhabarkan pemimpin DAP negeri hanya menjanjikan bantuan RM20 sahaja bagi setiap penarik beca di negeri berkenaan. Apalah yang mampu dibuat dengan nilai RM20 pada zaman sekarang? Hendak beli sekampit beras gred sederhana pun tak lepas.

Tetapi itulah realitinya.. Bagi DAP Pulau Pinang, mungkin nilai bagi setiap penarik beca di negeri itu hanyalah sebanyak RM20 sahaja. Itulah harga bagi usaha seluruh penarik beca yang mempopularkan industri perlancongan di negeri ini.

Lebih memalukan, pemberian bantuan RM20 itu digembar-gemburkan sebagai kemurahan hati pemerintah negeri. Pemberian RM20 itu juga dibuat secara terbuka kononnya mahu tunjukkan kepada satu dunia tentang regim DAP yang amat prihatin kepada golongan rakyat marhaen.

Inilah sikap berpura-pura parti kiasu di P.Pinang. Apabila kerajaan Barisan Nasional memberikan bantuan kepada rakyat melalui pelbagai program, wakil-wakil DAP mula lah mengkritik serta memperlekehkan usaha tersebut.

Sedangkan hakikatnya, kerajaan Barisan Nasional berusaha untuk mendahulukan rakyat serta menjamin keselesaan masyarakat pelbagai kaum disamping memakmurkan negara. Ini yang membuatkan DAP kurang senang. Bagi mereka, jika kerajaan DS Najib popular, ia bermakna mereka gagal.

Jadi, DAP makin terdesak untuk mencari peluang meraih populariti bagi menandingi apa yang diterima oleh kerajaan Barisan Nasional. Sebab itulah mereka terlampau terdesak hinggakan RM20 pun sanggup dijadikan modal untuk menunjuk-nunjuk kepada rakyat.


Sumber: Klik sini

LAWAK PAGI INI MEMPERSEMBAHKAN...CHEF TORONNNN..!!! (beri tepukan gemuruh..!!!)

Posted: 12 Dec 2011 05:06 PM PST


Korang kenal tak sapa ni? Ni la dia "Chef Toron" a.k.a Fuziah Salleh..!!! Ini busuk punya orang, masak busuk punya barang. Ini busuk punya hati, suka kasi tipu sama orang...

Cucu Tok Selampit

Posted: 13 Dec 2011 01:15 PM PST

Cucu Tok Selampit


Gempar! Mazlan Aliman Bawa Puluhan Ribu Orang Protes Dan Demo Di Wisma FELDA

Posted: 13 Dec 2011 05:00 AM PST


Puluhan ribu tahi kucing! Paling tinggi 50 orang saja yang mampu dibawa oleh si puppet Pakatan Haram, Mazlan Aliman untuk membuat protes dan demostrasi 45 minit, yang dianjurkan Persatuan Anak Peneroka FELDA Kebangsaan (ANAK) di Ibu Pejabat FELDA, Jalan Gurney petang tadi. 

Bikin malu ANAK saja si Mazlan Aliman ini. Tak tahulah CTS kenapa ANAK beria-ria sangat nak berdemo untuk mendesak jawatan Pengurus Besar FELDA, Dato Zulkifli Abdul Wahab dikekalkan, sedangkan beliau hanya diarahkan bercuti dan mengikuti kursus pengurusan lanjutan bagi meningkatkan transformasi FELDA. Rapat sangatkah hubungan ANAK dan Pengurus Besar ini? Apa faedah yang ANAK perolehi sekiranya Pengurus Besar ini masih berkuasa? Persoalan ini hanya Mazlan Aliman saja yang mampu jawab!

"U tentukan lazat mcm mana ha ha" - Twitter AnuWar Ibrahim

Posted: 12 Dec 2011 11:25 PM PST


Dengan siapalah agaknya AnuWar Ibrahim berbalas tweet malam semalam. Baca tweet beliau saja CTS dah nak termuntah. Apatah lagi kita sedang mengikuti pergulungan kes liwatnya. AnuWar ... AnuWar, siapa pulak mangsa seterusnya ni.

Apa "Khalifah" Lim Guan Eng Buat Dengan Tarian Separuh Bogel Panas Di Penang?

Posted: 12 Dec 2011 10:00 PM PST

Apa sudah jadi dengan Pulau Pinang? Semenjak "Khalifah" Lim Guan Eng memerintah, maksiat semakin  menjadi-jadi. Pusat pelacuran dan maksiat tumbuh bagai cendawan selepas hujan. Sebagai contoh, apakah Rakyat Pulau Pinang tahu bahawa sebuah pusat hiburan di sini telah menganjurkan sebuah pertandingan Tarian Seksi 2011 (Sexy Dance Competition 2011) yang menyaksikan gadis-gadis menari dalam keadaan separa bogel di lobi tarian kelab itu. Lihatlah video di bawah dan beritahu sama ada tarian dan parti berkenaan patut atau tidak diadakan di Malaysia.Kelab tersebut, Voodoo Pub & Bistro, yang beroperasi di Upper Penang Road, Georgetown, menganjurkan pertandingan itu menerusi beberapa peringkat sebelum gadis-gadis tersebut dipilih untuk ke peringkat akhir. Melalui beberapa siaran di Youtube, pertandingan ini dipercayai mula dianjurkan pusat hiburan itu sejak tahun 2009 (sedang elok selepas PRU12) dan masih berlangsung di lokasi yang sama bagi musim ketujuh di mana videonya telah dimuat turun di laman tersebut pada 6 Disember lalu oleh individu yang dikenali sebagai GDClovis.
Bayangkan penggal pertama pemerintahan "Khalifah" (gelaran yang diberikan oleh juak-juak PAS) Lim Guan Eng, Pulau Pinang disajikan dengan tarian separuh bogel yang panas. Oleh yang demikian, CTS menyeru kepada semua warga Pulau Pinang, teruskanlah mengundi DAP di dalam PRU13 agar Rakyat Pulau Pinang dapat disajikan oleh Lim Guan Eng dan rakan-rakan dengan tarian bogel yang lebih "exotic". 

MP DAP Serdang Teo Nie Ching Yang Tidak Mengenang Jasa! Ibu Sendiri Tak Terjaga!

Posted: 12 Dec 2011 05:00 PM PST


Berita yang tersebar luas di media-media cetak berbahasa Cina seperti Guang Ming Daily, pastinya anda tidak akan temui di Malaysiakini, Suara Keldaian apatah lagi di Haprakdaily. Berita mengenai Ahli Parlimen Serdang, Teo Nie Ching, yang meminta pertolongan daripada Ketua MCA Negeri Sembilan, Datuk Yeow Chai Thiam, untuk menyelesaikan masalah ibunya yang mempunyai komplikasi jantung.

Walaupun Ahli Parlimen Serdang ini mempunyai suami yang merupakan seorang doktor, namun Ahli Parlimen ini tidak dapat menyelesaikan masalah keluarganya sendiri. Malah, masalah komplikasi jantung ibunya beliau harapkan kepada MCA Negeri Sembilan untuk menyelesaikannya. Apa masalah kedua-dua pasangan suami isteri ini yang tidak dapat menyelesaikan masalah ibu sendiri CTS pun tak tahu?

Apa yang amat mengecewakan adalah disebabkan keegoan dan perasaan meninggi diri yang menebal di dalam jiwa Ahli Parlimen Serdang berpartikan DAP ini menyebabkan beliau tidak sedikitpun mengucapkan terima kasih dan cuba untuk menyembunyikan perkara ini daripada perhatian ramai.Tidak terlintaskah di hati YB ini untuk mengucapkan terima kasih kepada MCA Negeri Sembilan yang bersusah payah membantu menguruskan perubatan ibunya? YB Serdang ini hanya mengakui pertolongan yang diberikan oleh MCA Negeri Sembilan hanya setelah media-media cetak berbahasa Cina mengetahui mengenai perkara tersebut.

Inikah ciri-ciri Yang Berhormat Pakatan Haram. Mengigit tangan orang yang memberi pertolongan dan tidak tahu untuk berterima kasih. Kalau masalah keluarga sendiripun YB DAP meminta pertolongan daripada Barisan Nasional, bagaimanalah agaknya kita boleh sandarkan harapan kepada beliau untuk menyelesaikan masalah Rakyat?

Apa Yang Tersirat

Posted: 13 Dec 2011 01:07 PM PST

Apa Yang Tersirat


Sodomi II: Keterangan Anwar dikandang tertuduh- membawa padah

Posted: 13 Dec 2011 04:32 AM PST

Pihak pendakwaan dalam perbicaraan kes liwat membabitkan Datuk Seri Anwar, hari ini menggunakan keputusan ketua pembangkang itu untuk memberi keterangan dari kandang tertuduh tempoh hari untuk menyerangnya.

Dalam penggulunganya, Peguam Cara Negara II, Datuk Yusof Zainal Abidin berkata keterangan dari kandang tertuduh bukan sahaja tidak memberi wajaran yang sama seperti kenyataan bersumpah, tetapi kenyataan Anwar juga hanyalah berbentuk penafian.

Menurut beliau, rujukan yang dibuat terhadap dakwaan itu, adalah hanya apabila Anwar secara mutlak menafikan beliau mempunyai hubungan seksual dengan pengadu kes berkenaan, Mohd Saiful Bukhari Azlan.

"Adalah penting untuk diambil perhatian bahawa tertuduh tidak memberi versinya mengenai kejadian pada 26 Jun, 2008 di antara jam 3.01 petang hingga 4.30 petang di Unit 11-4-11, Kondomium Desa Damansara, tempat di mana kejadian itu berlaku," katanya.

Yusof berkata hakikat bahawa Anwar tidak mempertikaian kehadirannya di kondominium itu pada masa yang didakwa itu dan juga bahawa beliau telah menerima satu sampul dokumen daripada pengadu "sudah pasti akan menjadi bukti terhadapnya".

Katanya, Anwar juga tidak menyebut mengenai sakit fizikal yang boleh menghalang dirinya daripada melakukan perbuatan seks yang dituduh itu.

Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah yang mendengar perbicaraan kes ini kemudiannya memutuskan perbicaraan akan bersambung Khamis ini.

Tindakan itu bagi memberi peluang kepada pihak pembelaan pula untuk menggulung hujah mereka.

Katanya, perbicaraan pada 15 Disember nanti akan bermula jam 9.30 pagi, sebelum keputusan kes berkenaan dibuat.

Sodomi II: Kebebasan Anwar- Masa sangat memburunya

Posted: 13 Dec 2011 01:17 AM PST

Menyemak pengulungan hujah antara barisan peguam Anwar dan pengulungan hujah Peguamcara II, Datuk Yusof Zainal Abiden, nampaknya kebebasan Anwar menghirup udara segar, hampir-jampir tamat.

Melalui penggulungan hujah pendakwaraya hari ini, ternyata terdapat prima facie terhadap pertuduhan kepada Anwar.

Pihak pembelaan terpaksa memohon penangguhan sehingga 15 Disember, 2011 jam 9.30 pagi untuk membalas penggulungan hujah pihak pendakwaan.

Mahkamah Jalan Duta: Sodomi II: Ada kes prima facie terhadap Anwar

Posted: 13 Dec 2011 12:41 AM PST

Pengulunggan hujah Peguamcara II Datuk Yusof Zainal Abiden menegaskan, bahawa ada kes prima facie terhadap Anwar.

Peguamcara II itu, yang mengetuai pasukan pendakwaan, memberitahu mahkamah, bahawa Anwar hanya menafikan pertuduhan secara lisan, tanpa menimbulkan keraguan terhadap bukti-bukti yang dikemukakan kepada mahkamah, seperti penemuan DNA Lelaki Y didubur Saiful, yang ternyata DNA itu adalah DNA Anwar.

Barisan peguam Anwar meminta masa untuk membalas hujah pihak pendakwaan. Hakim Mohd Zabidin Md Diah memutuskan, hujah balas pegauam Anwar ditangguhkan pada 15 Disember, 2011 jam 9.30 pagi.

Anwar dituduh meliwat pembantu khasnya Mohd Saiful Bukhari Azlan. kali terakhir pada 26 Jun, 2008, di sebuah Kondominum, di Jalan Setiakasih, Bukit Damansara.

Mahkamah Jalan Duta: Sodomi II: Anwar gagal timbulkan keraguan terhadap keterangan Saiful

Posted: 12 Dec 2011 11:23 PM PST

Datuk Seri Anwar Ibrahim telah gagal untuk mempertikai keterangan pengadu dalam kes liwat dihadapinya sekarang dan oleh itu, penafian Ketua Umum Pakatan Rakyat itu sahaja tidak memadai, kata pendakwa raya hari ini.

Peguam Cara Kanan II Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden berhujah bahawa keterangan Anwar dari kandang tertuduh telah gagal mematahkan testimoni Mohd Saiful Bukhari Azlan dan pengadu itu memang telah pergi ke kondominium Desa Damansara pada 26 Jun 2008.

"Penghujahan kami, ia hanya satu pembohongan. Apabila anda gagal untuk mempertikaikan fakta keterangan PW1, (ia) bersamaan dengan pengakuan," kata Yusof ketika hujah penggulungan beliau hari ini.

Ketua pasukan pendakwa ini berkata keterangan Anwar (gambar) tidak mencabar validiti rakaman CCTV di kondominium Desa Damansara, yang menunjukkan kehadiran beliau pada 26 Jun.

"Penafian seperti ini tidak menafikan kesemua kandungan keterangan PW1, bahawa Anwar telah meminta Saiful (yang juga saksi utama kes) pergi ke unit kondominium... tidak mempertikaikan bahawa ketua staf telah menghantar Saiful untuk menghantar kepada beliau (Anwar) satu dokumen," kata Yusof.

Mahkamah Jalan Duta: Sodomi II: Pendakwaraya mempersoal keengganan Anwar disoalbalas

Posted: 12 Dec 2011 10:28 PM PST

Peguamcara II Datuk Yusof Zainal Abiden mempersoal keenggan Anwar disoalbalas. Atas sebab itu, pihaknya memohon mahkamah menimbang keenggannya itu, seolah-olah Anwar takut dan menyembunyi sesuatu berhubung kejadian sodomi terhadap mangsa- Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Pihak pendakwaan juga mempersoal, kenapa pihak Anwar tidak menjelaskan, bagaimana DNA Lelaki Y boleh berada dalam dubur mangsa, ini yang tidak ditepis oleh barisan peguam Anwar semalam.

Peguamcara II juga menolak bahawa DS Najib melakukan konspirasi, kerana menurut peguam itu, Najib tidak mempunyai bidangkuasa mempengaruhi Anwar supaya melakukan sodomi terhadap mangsa.

Anwar sedang berhadapan dengan perbuatan sodomi terhadap Saiful yang dilakukan kali terakhir pada 26 Jun, 2008, di sebuah Kondominum di Jalan Setiakasih, Bukit Damnasara, antara pukul 3.01 hingga 4.30 petang hari yang sama.

Jika sabit kesalahan, Anwar boleh dihukum penjara 20 tahun dan sebatan.

Isu Projek Lembu: Kepada CEO NFC-jangan bebankan Kerajaan-bertanggungjawablah

Posted: 12 Dec 2011 09:39 PM PST

Telah dua kali Ketua Umno Cheras Datuk Wira Syed Ali Alhabshee meneruskan desakan dengan menggesa suami Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil yang mengetuai projek ternakan lembu kontroversi, Pusat Fidlot Nasional (NFC) supaya tidak lagi membebabankan partinya.

Datuk Seri Dr Mohamad Salleh Ismail, suami Shahrizat merupakan pengerusi eksekutif NFC. Pengurusannya turut dikendalikan oleh anak-anak mereka.

Syed Ali menegaskan, sikap berdiam diri Mohamad Salleh dan enggan tampil menjawab segala tuduhan dilemparkan pembangkang terutama menerusi laman-laman blog boleh mengelirukan rakyat dan menjadi beban kepada Umno.

"Hari ini orang bercakap NFC itu ada kaitan dengan Umno, parti dituduh lindungi penyelewengan dan sebagainya, tentulah tidak adil kerana Umno tiada kaitan dengannya," kata beliau dalam kenyataan disiarkan menerusi blognya.

Katanya, kepimpinan Umno peringkat cawangan dan bahagian terus diserang dengan macam-macam tuduhan pasal NFC.

"Malah ada yang kata Umno bela lembu untuk kepentingan Shahrizat, apa yang kita nak jawab dan siapa yang perlu bertanggungjawab?" kata beliau lagi.

Justeru kata Syed Ali, jalan terbaik ialah Mohamad Salleh perlu berterus-terang manakala isterinya pula perlu segera melepaskan jawatan sebagai Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.

Minggu lalu, Syed Ali melahirkan pendirian meminta Shahrizat yang juga Ketua Wanita Umno melepaskan jawatan itu.

"Kalau benar tak ada (penyelewengan), buatlah penjelasan terbuka secara terperinci, kalau salah, ambillah tanggungjawab kerana wang tersebut adalah hak rakyat," ujarnya.

Ekoran pendedahan oleh Laporan Ketua Audit Negara 2010 pada Oktober lalu, isu itu menjadi sasaran serangan dan pendedahan oleh kepimpinan Pakatan Rakyat.

Desakan agar Shahrizat meletakkan jawatan semakin meningkat termasuk pendirian bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad minggu lalu.

Paling sedih kata Syed Ali, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin menjadi sasaran pembangkang dengan dilemparkan tuduhan kononnya melindungi keluarga Shahrizat.

Semalam, PAS menggesa Muhyiddin turut mengambil tanggungjawab kerana projek itu dikurniakan ketika menjadi menteri pertanian.

"Mengapa pula Umno, Najib dan Muhyiddin yang jadi sasaran, takkan kerana isu NFC dan Shahrizat pula pegang jawatan Ketua Wanita Umno, mereka berdua dipaksa memikul biawak hidup, tentulah tidak adil dan kejam persepsi sedemikian," tegas Syed Ali lagi.

"Orang lain yang buat hal, mengapa pula Umno yang dipersalahkan? Inilah kaitan yang sedang hebat disebarkan pembangkang dalam usaha mereka menjatuhkan kerajaan BN," kata beliau lagi.

Kelmarin, Ahli Majlis Tertinggi Umno Dr Mohd Puad Zarkashi berkata Mohamad Salleh agar lebih aggresif menjawab tuduhan terbaru mengenai projek NFC bagi mengelak rakyat berterusan menyalahkan kerajaan.

Puad berkata, tuduhan terbaru berhubung pembelian tanah di Putrajaya, menerima elaun RM100,000 dan memberi elaun RM40,000 kepada anak sendiri serta pembelian kereta mewah, yang kesemuanya menggunakan dana syarikat, perlu dijawab segera bagi mengelakkan kekeliruan selain turut memberi kesan negatif terhadap kerajaan.

DIMENSI

Posted: 13 Dec 2011 11:32 AM PST

DIMENSI


Omegay: Nak wat camne..pasrael gadai Islam macam gadai emas kat kedai pajak >:D

Posted: 13 Dec 2011 12:45 AM PST

1 mesjid 1 tugu...kat tengah2 kota bahru >|D

Apabila penzina menghina Islam

Kebelakangan ini kita dikejutkan dengan kebiadaban pemimpin-pemimpin bukan Islam menghina amalan, undang-undang dan kedudukan Agama Islam yang dilindungi oleh Perlembagaan, secara bertubi-tubi. Seolah-olah ia dirancang begitu rapi, sama ada oleh parti politik, majlis peguam, NGO, individu tertentu dan sebagainya, yang tidak Islam. Pendek kata, mereka bergerak dalam segenap aspek, dalam satu pasukan menggunakan pelbagai label, pendekatan, sama ada secara lantang, licik dan halus. Paling ketara, kita lihat mereka saling sokong-menyokong. Tidak ada yang membantah.

Sebagai agama yang bersifat universal, sebenarnya Islam begitu terbuka. Kita boleh ditegur, tidak ada masalah. Parti-parti politik atau orang bukan Islam boleh memberikan teguran dalam perkara lain seperti salah tadbir urus, salah laku peribadi, rasuah dan sebagainya yang dilakukan oleh sesiapa sahaja, tetapi bila tiba kepada perkara berkaitan agama Islam, jangan terlalu kurang ajar. Apatah jika yang menegur itu, latar belakangnya amat menjijikkan. Seks rambang dan perzinaan sudah menjadi budaya hidupnya.

Kenapa perlu mencampuri urusan orang Islam atau agama Islam, sedangkan orang Islam tidak pernah sama sekali campur tangan dalam urusan agama mereka. Siapakah kamu wahai kiasu? Jika kami melakukan tindakan yang sama menghina agama kamu, sudah tentu mereka ibarat cacing kepanasan.

Saya amat memuji NGO-NGO yang begitu lantang mengkritik pemimpin parti politik yang suka berzina dan amat rendah moralnya ini. Saya yakin jika calon ini bertanding di kawasan majoriti Melayu, pasti mereka akan menerima akibatnya. Amat malang sekali jika kita sebagai umat Islam masih buta, yakni meletakkan calon bukan Melayu di kawasan majoriti Melayu.

Saya masih lagi boleh bersabar jika mereka tidak menerima 'hudud Pas'. Tetapi cara mereka bercakap tidak menampakkan rujukan kepada 'hudud Pas', tetapi menghina Islam secara keseluruhan dan isi kandung al-Quran. Perbuatan ini amat melampau.

Sebagai umat Islam kita mesti berasa sensitif. Tidak boleh pejam sebelah mata. Jangan benarkan sesiapapun menghina al-Quran. Hidup mati kita adalah dengan al-Quran. Al-Quran adalah petunjuk, kerana ia adalah kalamullah.

Saya bersetuju dengan desakan supaya penzina yang memalukan parti dan keluarganya sendiri ini, membuat permohonan maaf secara terbuka berhubung kenyataan beliau berkenaan dengan hukum hudud. Ini bukan kali pertama beliau mengeluarkan kenyataan yang menghina Islam. Apakah kita boleh menerima kenyataan seperti pelabur-pelabur akan meninggalkan Malaysia manakala negara akan berhadapan dengan 'binasa diri' jika hukum hudud dilaksanakan di Malaysia.

Persoalan saya, apakah Malaysia akan menjadi daya tarikan pelabur-pelabur dengan lambakan pelacur-pelacur yang datang dari China dan Vietnam yang datang 'memberi khidmat'? Apa matlamat sebenar membawa masuk mereka ini?.

Penzina ini juga berkata, sistem perundangan itu tidak adil kepada semua pihak khususnya ke atas kaum wanita selain mengenakan hukuman-hukuman kejam yang jelas bercanggah dengan konvensyen antarabangsa. Penzina ini juga meramalkan bahawa pasaran saham akan jatuh antara 10 hingga 20 peratus jika hukum hudud digubal dan memberi kesan ke atas kewangan pelabur-pelabur tempatan. Wah! bukan main pandai lagi beliau meramal seperti nujum. Kenapa negara China yang mengamal sistem komunis yang nampak lebih zalim tidak dikritik? Adakah pelabur lari daripada negara Cina? Apa yang saya tahu, semakin ramai yang melabur di negara komunis itu?

Saya amat hairan kenapa kita sengaja memejamkan mata dengan strategi untuk 'menghapuskan' identiti Islam dan Melayu ini. Mereka bukan tidak tahu kebaikan Islam, mereka tahu. Tetapi mereka tidak mahu ada identiti Islam (Melayu) di Malaysia. Mereka mahukan sama rata dan sama rasa. Sampai bila-bila pun ultra kiasu yang berada dalam Pakatan dan Barisan tidak akan menerima Islam, kecuali Umno dan Pas bersatu.

Saya amat bersetuju dengan kenyataan Timbalan Presiden Umno, sebenarnya kita tidak rasis. Mereka yang seratus kali lebih rasis. Bukan sahaja rasis, tetapi busuk hati. Mereka tidak mahu langsung negara ini dikaitkan dengan identiti Melayu dan Islam, walaupun itulah hakikat yang mesti diterima.

Seperti Perdana Menteri sebut, orang Melayu tidak pernah menjadi bangsa yang rasis dan bersikap pelampau kerana sejak merdeka orang Melayu sanggup berkongsi kuasa dan memberi apa yang (dirasa) adil kepada bukan Melayu.

Justeru, tunggu apa lagi, marilah kita bersama-sama tanpa mengira parti dan ideologi, mempertahankan Islam yang semakin lama semakin berani dimamah dan diratah ultra kiasu, termasuk dalam Barisan Nasional. Mereka licik dan bijak menyamar seperti musang berbulu ayam. - SH 

Omegay: Agama kristian mangsa permainan politik atau anuwar termakan cili?? >|D

Posted: 12 Dec 2011 11:15 PM PST


Many Christians feel victimised and are convinced they are being used as political pawns to win Muslim votes in the next general election, a number of church leaders have said.

The church leaders told the New York Times in a report published today that there was generally a feeling of Christian-bashing among the community which makes up less than 10 per cent of the population and consists of most major denominations.

"I think Christians are generally feeling that there is kind of a Christian-bashing going on," Council of Churches Malaysia (CCM) vice-president Rev Thomas Philips told the newspaper.

The report pointed out that recent events had worsened religious tension here, particularly after the controversial August 3 raid on the Damansara Utama Methodist Church (DUMC) in Petaling Jaya.

During the incident, Islamic religious authorities had moved in on a dinner function held at the church premises after receiving complaints that Christians were proselytising to Muslims there.

While no concrete proof was found and no action taken, Muslim politicians here and Muslim group Himpun had continued to claim of a plot by opposition parties and Christian organisations to Christianise the country.

The NYT pointed to Himpun's series of planned nationwide rallies to "save and protect" Islam and cited Umno information chief Datuk Ahmad Maslan's recent statement as examples of the continuing accusations causing "unease" in the Christian community even as they prepare for Christmas.

During the just-concluded Umno annual general assembly, Ahmad had warned that Islam would be "lost" if Pakatan Rakyat  (PR) made significant gains in the polls and had called the DAP "agents of Christianisation". - Themalaysiainsideanuvajiass


sape yang makan cili, dia yang terasa pedasnya...huhuhu
agama kristian menjadi mangsa bahan politik di malaysia?? ? kwang..kwangg...kwangggg... pendapat aku ianya tak lebih dari propa lidah fuckatan nak menyembunyikan tokak mereka yang dah menanah kehkehkeh.


jentera2 dan balaci2 fuckatan terpaksa mengadu ke luar negara untuk meraih simpati. sama macam taktik anuwar nak cari political mileage di luar sana. ini berdasarkan dakwaan mereka ketika serbuan oleh JAIS ke atas DUMC di buat tanpa mendapat sebarang bukti. diorang tak puas hati?..tengok video serbuan yang terpapar dalam youtube! huhuhu

sebenarnya diorang sengaje nak mempolitikkan isu yang terr'kantol'  seterusnya menghangatkan keresahan rakyat malaysia menjelang pru. sambil2 tu mereka nak sorokkan muke2 pengkhianat agama dan bangsa

Mereka memainkan sentimen agama kepada penganut kristian supaya timbul rasa benci terhadap kerajaan. ini juga salah satu  daripada strategi fuckatan nak kekalkan momentum serangan. tu le keje pembangkang. bila tak dapat nak kontrol damage dek kesalahan sendiri terpaksa salahkan orang lain kehkehkeh

PEJUANG BANGSA

Posted: 13 Dec 2011 11:28 AM PST

PEJUANG BANGSA


Anwar hanya nafi tapi tidak berani memberi keterangan

Posted: 13 Dec 2011 09:42 AM PSTKeterangan Datuk Seri Anwar Ibrahim dari kandang tertuduh ketika dipanggil membela diri adalah penafian semata-mata serta gagal menggugat bukti pendakwaan, Mahkamah Tinggi diberitahu Selasa.

Peguam Cara Negara II, Datuk Mohamed Yusof Zainal Abiden berkata adalah jelas sama sekali pihak pembelaan telah gagal menimbulkan sebarang keraguan munasabah terhadap kes pendakwaan berdasarkan keseluruhan keterangan yang dikemukakan pada penutupan kes pembelaan.

Mohamed Yusof, yang mengetuai pasukan pendakwaan, berkata kesalahan tuduhan meliwat terhadap tertuduh (Anwar) telah dibuktikan dengan melangkaui keraguan munasabah.

Katanya Anwar dalam keterangan dari kandang tertuduh tidak memberi versinya mengenai dakwaan insiden itu bagi mematahkan keterangan saksi utama, Mohd Saiful Bukhari Azlan, yang menjadi pengadu dalam kes itu.

Katanya adalah penting untuk diambil perhatian bahawa tertuduh selain penafian mutlak mempunyai hubungan seksual dengan pengadu, tertuduh tidak sama sekali mempertikaikan bukti pihak pendakwaan.

Mohamed Yusof berkata Anwar dalam kenyataannya juga tidak sama sekali menafikan bahawa beliau berada di tempat yang didakwa berlaku kejadian itu pada masa dan tarikh tersebut.

Anwar juga tidak mempertikaikan bahawa keretanya dilihat memasuki dan keluar dari kawasan kondominium dan rakaman CCTV menunjukkan tertuduh tiba di tingkat lima kondominium berkenaan dan meninggalkan tempat itu selepas kejadian itu, katanya.

"Oleh itu, harus diambil perhatian bahawa kegagalan tertuduh menafikan bukti pendakwaan adalah jelas dan begitu sama kepada pengakuan kepada fakta bukti. Ini sudah pasti mendorong kepada keterangan menyokong terhadapnya," katanya.

Mohamed Yusof berhujah demikian di akhir kes pembelaan terhadap Anwar, 64, yang didakwa meliwat bekas pembantu peribadinya yang berusia 26 tahun itu di Unit 11-5-1, Kondominium Desa Damansara, No. 99 Jalan Setiakasih, Bukit Damansara antara pukul 3.01 petang dan 4.30 petang, 26 Jun 2008.

Beliau juga berkata Anwar pada bila-bila masa tidak membuat sebarang cubaan untuk menjelaskan secara positif berhubung kehadiran spermanya dalam dubur Mohd Saiful.

"Akibatnya, penemuan secara konklusif sperma itu dibiarkan tanpa dicabar oleh pihak pembelaan," katanya.

Mohamed Yusof berhujah tidak ada mana-mana dalam keterangan Anwar dari kandang bahawa dia (Anwar) ada menyatakan insiden liwat seperti didakwa oleh Mohd Saiful tidak boleh terjadi kerana keadaan sakit fizikal yang boleh menghalang dirinya daripada melakukan perbuatan itu.

Beliau mengakui keterangan dari kandang itu sendiri adalah sama seperti Anwar kekal senyap ketika dipanggil membela diri kerana tiada bukti diusulkan untuk pertimbangan mahkamah.

Mengenai keterangan saksi pembelaan, pakar bedah ortopedik Dr Thomas Hoogland, Mohamed Yusof berkata ia tidak dipertikaikan bahawa pakar itu membuat spekualsi yang aneh untuk menyatakan pandangannya bahawa adalah sangat mustahil Anwar melakukan perbuatan itu ekoran daripada masalah tulang belakang tertuduh yang boleh menyebabkan kesakitan.

Katanya tidak ada keterangan daripada tertuduh sendiri bahawa dia tidak boleh melakukan aksi seksual itu dan bagaimana sesiapa sahaja boleh datang ke mahkamah dan menyatakan tertuduh tidak berupaya melakukan perbuatan itu.

Lebih-lebih lagi, perlu diambil perhatian bahawa Dr Hoogland tidak sama sekali memeriksa Anwar pada 2008 berbanding Datuk Dr S.Jeyaindran yang melakukan pemeriksaan terhadap Anwar tiga minggu selepas kejadian itu, kata Mohamed Yusof.

Katanya menurut doktor itu, Anwar tidak mengadu bahawa dia mengalami sakit tulang belakang dan dari pemerhatian doktor, pergerakan Anwar tidak dihalang oleh sebarang kesakitan bahagian belakang badan.

"Keterangan Dr Hoogland bahawa adalah mustahil untuk tertuduh melakukan perbuatan itu seperti digambarkan oleh pengadu adalah tekaan semata-mata dan bertentangan dengan fakta yang diasaskan berdasarkan keterangan Dr Jeyaindran," katanya.

Mohamed Yusof berkata adalah jelas gambaran yang diberikan oleh Mohd Saiful mengenai insiden itu bersama bukti para doktor dan ahli kimia mengatasi pandangan Dr Hoogland.

Penghujahan di hadapan Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah disambung Khamis ini bagi peguam utama Anwar, Karpal Singh membalas hujahan Mohamed Yusof – Bernama

Dap terpaksa minta tolong Tun M pasal isu Godfather

Posted: 13 Dec 2011 09:32 AM PST

Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata bukan menjadi rahsia bahawa pengerusi DAP Karpal Singh adalah 'godfather' atau 'bapa angkat' parti itu dan sesiapa yang mengkrtiknya perlu memohon maaf.

"Dia (timbalan pengerusi DAP Pulau Pinang P Ramasamy) hanya bercakap benar. Semua orang tahu Karpal adalah 'godfather'.

"Awak mesti berbaik dengannya. Jika awak mengguris atau menyakitkan hatinya, awak kena minta maaf," katanya pada sidang media selepas merasmikan pelancaran Larian Sahara Dinas Emas di Kuala Lumpur.

Walaupun sangsi dengan pertelingkahan dalaman DAP itu yang dianggapnya sebagai sandiwara, nasihat Mahathir kepada Ramasamy adalah: "Beliau (Karpal) bukan minta apa-apa. Cuma, perlu kata, Saya minta maaf".

Anwar arah Nurul Izzah cabar Najib

Posted: 13 Dec 2011 06:58 AM PST

Apa hal Nurul Izzah dok bising cabar Najib bertanding di kawasan majmuk seperti Lembah Pantai ? Beliau pun belum tentu lagi nak bertanding di parlimennya , tiba-tiba nak mencabar Najib pulak.


 Yang bapak dia bertanding di majoriti Melayu di Permatang Pauh itu bagaimana pulak ?

Buletin haprak Kerajaan DAP stim bila tengok gambar ini !

Posted: 13 Dec 2011 05:30 AM PST


GPB nak tergelak betul bila  tengok gambar & berita Adun Seri Delima serius cegah denggi dalam Buletin Mutiara.  Tahniah Dr MIM di atas pendedahan gambar menarik ini .

Apa punya bangang la Editor Buletin Mutiara dari kerajaan DAP hingga tak fikir ke satu tindakan bodoh oleh Adun Seri Delima yang pergi sembur tayar buangan yang menjadi lokasi pembiakan nyamuk .

Elok lah  2 X 5 bodoh !   Yang Adun pi buat satu kerja paling bodoh dan satu lagi stim hingga tidak terkata bila lihat gambar ini  .

Sepatutnya tayar -tayar buruk ini dibuang terus bukan lagi disimpan dan disembur oleh wakil rakyat DAP yang bahalol ini .   Tahniah lah DAP memiliki seorang YB yang pandai betul berlakon  !
Tajuk yang menunjukkan betapa berjiwa rakyatnya Rayer haprak ini ..

MP PKR mana kurang ajar & biadap sangat ni di Majlis Istiadat Raja ?

Posted: 13 Dec 2011 04:26 AM PST


Sungguh kurang ajar dan tidak beretika kedua-dua ahli parlimen dari Pakatan Rakyat itu ketika berlangsungnya Majlis Istiadat Diraja pagi tadi.Boleh pulak mereka ini duduk-duduk sambil orang lain berdiri memberi penghormatan kepada Majlis Diraja .

Itulah tanda mereka yang tidak hormat dan setia kepada DYMM Sultan dan Institusi Raja-Raja Melayu kerana dalam majlis rasmi seperti ini pun mereka tidak malu untuk duduk-duduk sedangkan orang lain yang sebaris dengan mereka boleh berdiri sebagai tanda hormat dan setia kepada Majlis Diraja .Itulah perangai MP yang berkelulusan undang-undang ,Yusmadi Yusoff ,ahli parlimen Balik Pulau dan seorang lagi tidak kelihatan wajahnya tetapi dikatakan MP Gombak,Azmin Ali.

Kedua-duanya merupakan dari parti PKR yang sememang diketahui tidak suka kepada institusi Raja-Raja Melayu dan lebih rela menjadikan negara ini sebuah republik seperti yang pernah dikhabarkan oleh beberapa keratan akhbar utama Malaysia sebelum ini.

Jadi,lihatlah bagaimana rupa dan perangai Ahli-ahli Parlimen Pembangkang yang biadap ini,jika dibenarkan mereka mentadbir negara ,mereka pasti akan menghinakan Raja-raja kita.Kita jangan lupa kepada 7 Wasiat Raja-raja Melayu yang wajib dipertahankan walaupun terpaksa berkorban jiwa dan raga kita .Ibarat kata pepatah melayu" biar mati anak, jangan mati adat".

sumber gambar : FB Kami Sokong DAP diharamkan seumur hidup

Ibu MP Serdang DAP sendiri diabaikan, macam ini sikap seorang wakil rakyat ?

Posted: 13 Dec 2011 12:46 AM PST
Kalau dah seorang ibu pun MP  Serdang dari parti DAP ini tak boleh jaga , bagaimana hendak menjaga rakyat ?  Mujur lah ada parti cina seperti MCA yang membantu ibu pemimpin DAP berkenaan dengan memberikan rawatan kesihatan  . Ini membuktikan walaupun ibu berkenaan anak kepada pemimpin besar DAP , tapi sebagai parti dalam kerajaan

Ini buktikan pemimpin DAP ini semua hanya gila kuasa , gila menghentam kerajaan tapi dalam hal keluarga semua diabaikan .

Kalau MCA tidak bantu ibu Teo ini  , nak harap Kit Siang & Guan Eng ke pi tengok ? hahaha..  Puak-puak ini  hanya jaga kerabat  dinasti LIM saja dan konco-konconya  .
Ketua MCA Negeri Sembilan Datuk Dr Yeow Chai Thiam tidak berpuas hati dengan kegagalan ahli parlimen Serdang Teo Nie Ching yang gagal menunjukkan rasa terima kasih kepadanya kerana membantu ibu pemimpin DAP itu yang dilanda masalah kesihatan pada tahun 2009 lalu.


Menurut laporan akhbar-akhbar Cina sejak beberapa hari lalu, Yeow (kiri) mengeluarkan kenyataan mendakwa Teo hanya mengucapkan terima kasih kepadanya beberapa bulan selepas ibunya menjalani rawatan. Itupun, beliau dipetik sebagai berkata selepas dirinya bertanya tentang kesihatan ibu Teo apabila mereka bertemu, secara kebetulan, pada satu majlis.


Yeow berkata jika beliau tidak bertanyakan khabar tentang ibunya, Teo mungkin akan lupa bahawa MCA telah melnghulurkan bantuan kepada keluarganya.Beliau berkata bukan niat atau hasratnya menagih penghargaan tetapi Teo tidak boleh melarikan diri daripada hakikat bahawa MCA telah membantu ibu Teo yang melalui tempoh yang getir.


Yeow mengulas kenyataan Teo pada Sabtu lalu bahawa beliau telah mengucapkan terima kasih kepadanya berulang kali kerana membantunya tetapi pemimpin MCA itu diingatkan supaya tidak mengheret masalah kesihatan ibunya bagi tujuan politik.


Pada satu majlis Khamis lalu, Yeow, seorang senator dan doktor perubatan yang mengendalikan pusat dialisis secara amal di Mawar, menyebut sepintas lalu bahawa pembantunya pernah memberi bantuan kepada ibu Teo.


Beliau berkata demikian ketika membidas ketua DAP Negeri Sembilan Anthony Loke, yang didakwanya mendapat gaji lebih RM20,000 sebulan sebagai seorang ahli parlimen dan ADUN tetapi tidak membantu rakyat yang memerlukan.


Kata Yeow, kebanyakan isu tempatan diselesaikan oleh aktivis MCA dan bukannya DAP, termasuk mereka dengan masalah kesihatan.

PAS & Harakah hina rakyat mohon duit RM 500 seperti duit rasuah !

Posted: 12 Dec 2011 11:04 PM PST

Memang mulut PUAKA betul pemimpin PAS yang juga Ahli Parlimen dari Rantau Panjang ini . Mereka anggap rakyat yang berpendapatan isi rumah bawah RM 3000  termasuk lah  penerima E-Kasih , ibu tunggal warga emas ini yang memohon wang RM 500 BR1M ini seperti kelapaq wang sogokan /rasuah  !

Satu penghinaan besar dilakukan PAS yang mana memperlekehkan wang RM 500 untuk diberikan kepada rakyat yang mempunyai keluarga & tangungan . Tapi jika  Lim Guan Eng dan kerajaan DAP  beri wang  RM 100 kepada warga emas ,  punya lah  dipuji ,dijilat dan dibodek oleh  harakah & PAS ini .

 Makcik di dalam gambar di atas tentu gembira bila mana kerajaan BN umumkan mahu memberi wang RM 500 untuk keluarganya . Walaupun sedikit sumbangan ini , sekurang-kurangnya ia dapat  membantu beliau menyara keluarganya .

Tetapi Ketua Dewan Muslimat PAS yang hanya di luar nampak  seperti seorang ustazah , tapi rupa-rupanya seorang manusia yang paling  tidak tahu bersyukur dengan nikmat & rezeki yang Allah berikan . RM 500 ini pun adalah rezeki dari Allah yang gerakkan hati seorang pemimpin sepertu DS Najib untuk membantu rakyatnya .

Kerajaan BN bukan seperti kerajaan DAP yang mempunyai agenda jika beri wang kepada rakyat  . Kerajaan BN tidak pernah pun  kenakan syarat  mengarut seperti kerajaan DAP di P.Pinang dalam meberi wang iaitu pengundi berdaftar di negerinya sahaja layak . GPB yakin rakyat mampu menilai & berfikir sendiri disebalik pemberian  wang BR1M ini 
KUALA LUMPUR, 12 Dis: Rakyat dinasihatkan agar sedar bahawa Program Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) hanyalah sogokan dan umpan Umno BN menjelang pilihan raya umum ke-13 yang boleh berlaku pada bila-bila masa sahaja.


Ketua Dewan Muslimat PAS Pusat, Siti Zailah Mohd Yusuf (gambar) berkata, bantuan sebanyak RM500 secara one off itu hanya bersifat sementara, sebaliknya rakyat akan terus menanggung beban kenaikan harga barang dan kos sara hidup selagi menyokong Umno BN.


"Jangan rakyat untung sehari, tapi rugi lima tahun kerana berada di bawah pemerintahan Umno BN.


"Fenomena pemberian one off ini sedang rancak berlaku sekarang. Ini budaya sogok yang sudah lama berlaku dalam pemerintahan Umno BN," kata beliau ketika dihubungi Harakahdaily hari ini.


Siti Zailah juga berkata, rakyat terutamanya yang mempunyai tanggungan ramai tidak seharusnya terlalu teruja dengan jumlah RM500 itu kerana ianya tidak berbaloi dengan harga barang yang tinggi.


"Rakyat kena celik sikit, pemberian cuma RM500. Kalau ada anak ramai, tak cukup pun hendak membeli keperluan sekolah dan sebagainya sedangkan dalam tempoh lima tahun lagi, terpaksa melalui masa-masa sukar," katanya yang juga Ahli Parlimen Rantau Panjang.


Sabtu lalu, Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah melancarkan BR1M di Dewan Komuniti 1Malaysia, Chemor.


Menurutnya, jumlah isi rumah yang layak itu diperoleh daripada pangkalan data Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) dan permohonan akan dirujuk semula antaranya melalui semakan pihak Bank Negara Malaysia (BNM).


Menurutnya, jumlah isi rumah yang layak memohon itu diperolehi daripada pangkalan data Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) dan permohonan akan dirujuk semula antaranya melalui semakan pihak Bank Negara Malaysia (BNM).


"Kumpulan sasaran terdiri mereka yang berpendapatan kurang RM3,000 bagi satu isi rumah dengan ramai tanggungan, warga emas berumur 60 tahun ke atas dan anggota keluarga berdaftar di bawah program eKasih.


Sementara itu, menyentuh mengenai Umno BN yang mempersoalkan hanya sebuah masjid berjaya didirikan oleh Kerajaan Negeri Kelantan, Siti Zailah berkata, apa yang harus diberi perhatian bukan kuantiti, tetapi cara masjid itu diimarahkan.


"Kenyataan BN itu menggambarkan betapa jauhnya pemimpinnya dengan ajaran Islam.


"Dalam sejarah dulu, kaum munafik mendirikan Masjid Dirar bagi menyaingi masjid yang didirikan para sahabat dan Rasulullah mengarahkan masjid itu dibakar," katanya.


Siti Zailah berkata, Menteri Besarnya, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat lebih gemar mendidik rakyat negeri itu agar menginfakkan wang untuk membina masjid.


"Tok Guru Nik Aziz mahu masjid yang didirikan itu hasil kutipan derma daripada rakyatnya sendiri kerana pahala menderma untuk pembinaan masjid itu sampai ke akhirat," katanya.


Harakahdaily.net

Khalid Samad tetapi berkeras, Hassan Ali tak layak dicalonkan PRU 13

Posted: 12 Dec 2011 09:06 PM PSTPas Selangor mengakui Exco Hal Ehwal Agama Islam, Adat-Adat Melayu, Infrastruktur dan kemudahan Awam Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali tidak disenaraikan sebagai calon dari negeri itu untuk bertanding pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13).

Timbalan Pesuruhjaya III Pas negeri, Khalid Abdul Samad berkata, keputusan tidak mencalonkan Hasan dibuat kerana bekas Pesuruhjaya Pas Selangor itu tidak mendapat pencalonan yang mencukupi di peringkat cawangan parti itu di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Gombak Setia, yang diwakili oleh Hasan.

''Beliau (Hasan) tidak mendapat pencalonan yang cukup untuk dipilih sebagai calon. Di kawasan beliau sendiri (Gombak Setia), beliau tidak dapat pencalonan yang cukup," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini, hari ini.

Khalid yang juga Ahli Parlimen Shah Alam bagaimanapun menafikan senarai calon yang dikemukakan kepada pimpinan Pas Pusat sebelum ini adalah keputusan muktamad yang diputuskan oleh Pas negeri.

Sebaliknya, beliau menyatakan senarai calon itu hanya cadangan awal yang dikemukakan oleh Pas Selangor untuk dipertimbangkan oleh kepimpinan Pas Pusat.

''Jika Pas Pusat mahu Hasan dipilih sebagai calon untuk bertanding, ia adalah keputusan yang dibuat oleh pucuk pimpinan parti dan kita akan terima serta sokong.

''Tidak semestinya di kawasan Gombak Setia, kalau pimpinan Pas Pusat mahu beliau dicalonkan di kawasan lain pun, kita tidak ada masalah," katanya.

Pada 10 Disember lalu, Mingguan Malaysia memetik sumber sebagai berkata, Hasan yang juga ADUN Gombak Setia telah 'disingkirkan' oleh Pas Selangor dan pengguguran tersebut telah mendapat restu daripada Pas Pusat.

Selain itu, Pas Pusat juga dikatakan akan menggugurkan beberapa pemimpin lain termasuk bekas Timbalan Presidennya, Nasharuddin Mat Isa yang selama ini tidak disenangi oleh kumpulan pro Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Berita mengenai pengguguran Hasan itu telah diperkatakan sejak kebelakangan ini, malah Jumaat lalu, sebuah portal berita propembangkang melaporkan kenyataan Ketua Penerangan Pas Selangor, Saari Sungib bahawa Hasan berkemungkinan besar akan digugurkan sebagai calon parti itu pada PRU13.

Kemunafikan Tuan Ibrahim semakin teruk sejak jadi Ketua Penerangan PAS !

Posted: 12 Dec 2011 07:47 PM PSTExco Pemuda UMNO, Hishamuddin Yahya atau lebih dikenali sebagai Yob, menggesa Tuan Ibrahim agar berhenti terus atau paling tidak pun mengurangkan sikap munafiknya yang semakin keterlaluan dan semakin ketara semenjak kebelakangan ini.

Ini berikutan Tuan Ibrahim menggesa agar Muhyiddin Yassin melepaskan jawatannya sebagai Timbalan Perdana Menteri kerana 'kegagalan' program NFC sepertimana yang digembar-gemburkan oleh pihak Pakatan, terutama sekali dari kem PKR.

Menurut Hishamuddin, Tuan Ibrahim adalah seorang munafik yang berselindung di sebalik jubah dan kopiah seorang ulama. Kemunafikannya terserlah apabila Tuan Ibrahim Tuan Man begitu menyokong Anwar Ibrahim yang sudah pun didapati bersalah kerana meliwat dan menyalahguna kuasa pada tahun 1998 dahulu dan sekarang, sedang berhadapan pula dengan satu lagi kes liwat di mana para peguambelanya kelihatan sangat gagal untuk mencetuskan keraguan dalam kes tersebut.

Menurut Hishamuddin, Tuan Ibrahim seharusnya membaca Laporan Ketua Audit Negara itu dengan sejelas-jelasnya dan kalau tak faham, eloklah juga ke sekolah semula untuk belajar mengeja dan memahami ayat.

"Tiada sebarang perkataan GAGAL dalam laporan berkenaan. Justeru, bagaimana Tuan Ibrahim boleh mengatakan ianya adalah satu kegagalan?"

Kata Hishamuddin lagi, program tersebut sedang berjalan dengan lancar dan menjelang 2015, target sebenar iaitu 60,000 ekor lembu disembelih dalam program tersebut akan dicapai tanpa sebarang halangan.

"Semalam, 1615 ekor lembu lagi dari Australia untuk batch ke-8 telah didaratkan dan dihantar ke pusat fidlot, Gemas. Januari nanti, batch ke-9 pula. Jadi, di mana gagalnya?" soal Hishamuddin lagi.

Menurut Hishamuddin, Tuan Ibrahim Tuan Man sebenarnya hanya bermain persepsi dan cuba menipu rakyat Malaysia, terutama sekali pengikut PAS memandangkan kebanyakan daripada mereka hanya suka mendengar ceramah dan sentiasa menolak untuk membaca sesuatu yang bertentangan dengan kehendak mereka. Dek kerana itulah, walaupun tiada di dalam Laporan Ketua Audit Negara tentang kegagalan NFC, mereka tetap percaya ianya adalah satu kegagalan kerana terlalu kerap ditohmah oleh para pemimpin Pakatan.

"Munafik tak munafik, perhatikan sendiri tingkah laku Tuan Ibrahim Tuan Man. Dia bekerja bagi pihak kartel daging yang selama ini memopoli pasaran daging negara dan kebanyakan daripada kartel tersebut bukannya beragama Islam. Bukan itu sahaja, daging yang dikatakan halal pun, sebenarnya diragui. Kenapa agaknya Tuan Ibrahim membela kartel-kartel tersebut kalau bukan kerana dia seorang munafik!" kata Hishamuddin lagi.

Rupanya Fuziah sembunyikan rahsia puak pakatan dapat projek jutaan ringgit di Lynas !!

Posted: 12 Dec 2011 06:40 PM PST


Syabas Tok Nan !   Hari ini  puak2 pembangkang di Pahang tentu terkedu & terdiam bila MB dedahkan bukti  dokumen  ada wakil rakyat pembangkang dapat hasil dari projek Lynas ini !

Tak sangka geng puak-puak Pakatan di Pahang diketuai Fuziah Reaktor telah sembunyikan satu rahsia daripada rakyat ,sebaliknya mereka menghentam kilang Lynas ini sebagai merbahaya kepada orang ramai .

Duit jutaan ringgit projek ini hang pa sapu , tapi yang rakyat Pahang  nak bekerja di kilang ini pulak hang pa halang dan tuduh ia  bahaya . Macam sial la !
 Menteri Besar, Datuk Seri Adnan Yaakob berkata, beliau dan anggota exco kerajaan negeri tidak mendapat sebarang habuan daripada syarikat Lynas Malaysia Sdn Bhd bagi membolehkan kilang memproses nadir bumi dibina di kawasan Perindustrian Gebeng di sini.


"Demi Allah, Demi Rasul, saya tidak terima satu sen pun dari Lynas," kata pada persidangan Dewan Undangan Negeri Pahang ketika menggulung perbahasan Bajet 2012 hari ini.


Sebaliknya, "rakan-rakan" kepada wakil rakyat pembangkang yang memperoleh pelbagai projek pembinaan kilang berkenaan, kata Adnan sambil memegang satu dokumen bagi membuktikan bahawa terdapat projek pembinaan berjumlah RM35 juta, RM25 juta dan RM12.4 yang diberikan kepada mereka yang berkaitan dengan wakil rakyat pembangkang.


Beliau berkata, isu pembinaan kilang itu telah diputarbelitkan dengan pembohongan oleh pihak-pihak tertentu sehingga menimbulkan resah gelisah rakyat terutama penduduk di Kuantan.

Calon Melayu : DAP beri alasan strategi, memang sah PAS -PKR bakal dijual !

Posted: 12 Dec 2011 05:28 PM PSTDAP menegaskan cadangan mahu meletakkan calon Melayu pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) nanti adalah strategi biasa yang dilakukan mana-mana parti yang mahukan kemenangan.

Timbalan Pengerusinya, Dr Tan Seng Giaw berkata, dakwaan sesetengah pihak yang menuduh parti tersebut mahu meletakkan calon Melayu kerana mahukan jawatan menteri besar adalah satu tuduhan tidak berasas sama sekali.

Menurutnya, jika DAP bertanding di kawasan majoriti Melayu dan kajian membuktikan pengundi mahukan calon dari orang Melayu sendiri, maka parti tersebut tidak ada masalah melakukannya.

"DAP selama ini meletakkan calon tidak kira siapa pun kerana mana-mana parti yang bertanding pada pilihan raya umum sudah tentu mahukan kemenangan.

"Jika lebih 50 peratus pengundi di kawasan itu mahukan calon Melayu, kita akan letak, begitu juga sebaliknya. Jadi tidak timbul langsung soal memilih bulu, ia dakwaan yang jahat," katanya kepada Sinar Harian.

Seng Giaw yang juga Ahli Parlimen Kepong turut menegaskan isu seperti ini boleh merosakkan negara sekiranya semua kaum termakan tipu helah sekali gus menukar isu ini menjadi sentimen perkauman.

"Tuduhan ini boleh merosakkan kita semua, apa yang penting pemimpin perlu adil. Kita boleh cuba menjadi sempurna, tetapi kita hanyalah manusia biasa dan manusia sentia­sa melakukan kesalahan," katanya.


Komen GPB


Alasan strategi biasa ...kah kah kah ... Memang sah la PAS - PKR ini macam Abdul Wahab & Abdul Wahid filem 3 Abdul .  


Depa tak tau jika kerusi DUN Melayu diserahkan kepada DAP , maka parti itu lah nanti akan menjadi MB di negeri mempunyai sultan .  Memang sah la nak kena JUAL !!

Awas Najib , Anwar lebih suka masuk penjara sebelum PRU 13 !

Posted: 12 Dec 2011 04:05 PM PST

Yusof Letak Jawatan?

Tajuk utama discussion malam semalam adalah mengenai perletakan jawatan Yusof. Anwar tahu, memang Yusof dah nak bersara. Tapi bagi tujuan 'spinning', Anwar cadangkan kepada team media alternatifnya mengeluarkan spin kononnya Yusof sudah kecewa kerana tidak dapat mempertahankan kes. Anwar mahukan masyarakat luar nampak akan kepincangan kes sehingga menyebabkan Yusof meletakkan jawatan. Anwar juga mahukan, usaha dibuat untuk menggambarkan retaknya hubungan Yusof dan Gani Patail. Menjadi nampaknya susunan Anwar ini.Spin Anwar ini digunakan oleh Sam (Ketua AMK).

TERKINI: Ketua Pendakwaan Kes Fitnah 2 Letak Jawatan

Samada Yusof letak jawatan atau tidak, tegas Karpal – kes akan berlangsung juga. Karpal masih lagi mencari jalan untuk melengahkan lagi kes setakat yang mampu. PRU13 dijadikan benchmark. Adalah lebih menarik dan 'politically-beneficial' sekiranya Anwar disumbat ke dalam penjara sebelum PRU akan datang. Jentera Free Anwar Campaign dah siap sedia dengan dana hampir AUD$5 juta. Banyak juga. International campaign bro. Bukan kecil anak.

Berdasarkan maklum balas dalaman AG Chamber – Yusof memang sudah due untuk bersara. Bukan sebab letak jawatan. Anwar tahu bahawa Yusof memang tidak boleh dijual beli. Sebab itulah, di peringkat awal lagi, cubaan Anwar untuk 'membeli' Yusof gagal. Berapa ramai envoy yang Anwar hantar untuk membeli Yusof. Anwar lupa siapa yang dia suruh jemput Yusof di rumah; dan pertemuan di PJ Hilton? Lupa? Semuanya gagal sebab Dato' Yusof punya INTEGRITI yang sangat tinggi.

Kes Anwar memang 'tight' dan susah untuk diargue. Karpal sendiri mengakui hakikat ini. Tak kiran Dato' Yusof ada atau tidak…Anwar akan berdepan dengan mahkamah yang bebas dan tidak berpihak. Kalau Anwar lepas…kita ucap tahniah. Kalau tidak….kita ucap takziah. Mudah sahaja.

Kita rakyat biasa bukan ada untung pun…

Bersara dengan letak jawatan pun Anwar tak boleh nak beza…tapi ada niat nak jadi PM.

sumber : Gelagat Anwar

Rajahmas

Posted: 13 Dec 2011 11:11 AM PST

Rajahmas


Pelakon dan pembantu pelakon yang paling hebat di dunia

Posted: 12 Dec 2011 07:54 PM PST

Apa agaknya akan berlaku jika setiap wakil rakyat/ahli parlimen yang dibicarakan dalam mahkamah membudayakan pemakaian pakaian rasmi istiadat dan parlimen di negara kita.

Apakah lakonan Anwar dan ahli parlimen PKR lain cuba mempengaruhi keputusan hakim atau bertujuan untuk tunjuk kepada dunia yang mereka adalah wakil rakyat yang dianiaya kerajaan BN melalui penghakiman negara?

kehebatan ketua umum PKRDalam sejarah kes-kes mahkamah selama ini.., ada sesiapa pernah tengok orang tertuduh masuk perbicaraan memakai pakaian istiadat warna putih atau disebut Number One Dress.

Ia hanya dipakai pembesar seperti Menteri, Ahli Parlimen,pegawai tinggi kerajaan dan sebagainya untuk hadiri istiadat.

Apa macam kalau baju istiadat seumpama ini di bawa masuk ke dalam perbicaraan apa lagi oleh tertuduh kes liwat?

Inilah nampaknya " wayang' Datuk seri Anwar Ibrahim ketika hadir di kes liwatnya yang disambung bicara di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur Isnin.

Kes itu sepatutnya disambung semula 9 pagi namun ditangguhkan ke jam 12 tengahari kerana beliau menghadiri upacara perpisahan Yang Dipertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin di pekarangan Parlimen.

Terdengar bisikan dikalangan beberapa orang di lobi mahkamah tak kan beliau tidak boleh salin sekejap dulu pakai pakaian lain sebelum ke mahkamah. - AgendaDaily

Anak Omak

Posted: 13 Dec 2011 10:32 AM PST

Anak Omak


KJ dapat RM80 juta duit NFC? Biar betul!

Posted: 13 Dec 2011 04:45 AM PST

OutSyed The Box di sini menulis:
I have heard it now from two sources. One is a journalist, the other is a Blogger. There is or are more condos. They say there is at least one condo bought in Singapore. Its not an RM250,000 condo either. Upwards of ten million (dollars). A place name in Singapore was also mentioned.

The deal was cut during the time of Slumberjack. Talk is the corrupted SIL also got a cut - that the lion's share went to the SIL and Slumberjack. Maybe RM80.0 million. I wont be surprised at all.

And the whole deal was approved by the MOF WITHOUT any proper Loan documentation. There were two MOFs at that time. MOF1 was sleeping on the job - did not know if he was coming or going. So the other fellow dealt with the project.
Eh ...betul ke sampai RM80 juta Khairy sebat dari geran kerajaan RM250 juta itu?

Padanlah dia takut nak terima cabaran Rafizi Ramli untuk berdebat semalam. Keyakinan dan keberanian Rafizi untuk berdebat di PWTC hanya membuat Khairy takut kerana empat bekas pekerja NFC (yang dipercayai salah seorang David Wong, kini adalah ahli DAP) sudah bawak lari file dan dokumen.

Itu yang timbulnya spekulasi Khairy dapat bahagian. Sebabnya dia jadi orang pertama pertahankan Shahrizat.Nombor Noh Omar kita faham untuk menjelaskan kedudukan kerajaan.

Sayangnya mana lojik pinjaman kerajaan untuk projek fidlot diguna untuk beli kondo mewah, kereta Merc, dan jalan-jalan sampai ke Umrah. Kata Nizar gila, sampai beli baju dalam mahal-mahal.

Konsep yang Khairy pertahankan itu sangat salah.

Working capital dan duit projek mana boleh diguna untuk beli fixed asset dan jalan-jalan.

Kenapa dia berusaha pertahan dengan hujah sedemikian bodoh?

Hanya perlu kita ingat bahawa NFC bukan projek kerajaan tetapi dapat kelulusan geran RM250 juta dari kerajaan.

Oleh kerana ia urusan pembiayaan,ia tidak melibatkan Kementeriaan Pertanian, tetapi Kementeriaan Kewangan yang diketuai oleh Tundun Sadik Sigaraga. PAS Piss Puss bodoh jangan pula nak kaitkan Tan Sri Muhyiddin.


Apa hal pun, isu NFC sebenarnya bukanlah sangat salah Kak Jat pun. Betul dia Menteri masa Salleh dapat pembiayaan projek ni. Tapi bukan Kementeriaan dia.

Salahnya Pak Lah dan suami Shahrizat, Salleh Budu. Suami dia tu sebahagian dari network sahabat Pak Lah. Dia yang hendak sangat projek ini. Menteri Kewangan adalah Pak Lah. Orang tua tu bukan jenis orang ada otak dan pikir panjang pun, main bila suka terus kasi.

Takpelah kita jangan lebih-lebih tuduh.

Buat masa sekarang, siasatan preliminari polis hanya mengesahkan tidak ada CBT. Mereka masih siasat lagi.

Nampaknya kerjaya politik Khairy agak kabur nampaknya. Lari ke Kepala Batas ke lepas ini? Kah kah kah ...

Dd i n b u n g a

Posted: 13 Dec 2011 08:21 AM PST

Dd i n b u n g a


DALAM KATA KES LIWAT SATU FITNAH DAN KONSPIRASI, KARPAL KATA ITU LIWAT BERLAKU SUKA SAMA SUKA!!!!! ANU WAR SAH KAKI PUNGKOK DAN PEMBOHONG BESOR

Posted: 12 Dec 2011 06:39 PM PST


BILA DS NAJIB MENJELASKAN BAHAWA SAIFUL BERTEMU BELIAU SEBAGAI SEORANG RAKYAT YANG BERTEMU DENGAN SEORANG PEMIMPIN DAN MENGADU TELAH DI LIWAT OLEH VVIP, NAJIB DIKATAKAN MEMBOHONG DAN BERSUBAHAT YERK!!!!

APA PULAK NAK DI KATEGORIKAN SEPERTI YANG DI GENDANGKAN MERATA KAMPONG OLEH ANU WAR BAHAWA TUDUHAN LIWAT BELIAU KEATAS SAIFUL SEBAGAI FITNAH DAN KONSPIRASI POLITIK DENGAN KAITKAN PULAK DS NAJIB, ROSMAH, PEGUAM NEGARA, HAKIM DAN KETUA POLIS, YANG KINI TELAH JELAS APA YANG DIKATAKAN OLEH KETUA PEGUAM BELA AWAK MRS KING KARPAL BAHAWA KEJADIAN LIWAT ANWAR DENGAN SAIFUL BERLAKU TETAPI ATAS DASAR SUKA SAMA SUKA.

ISH...ISH.... SIAPA PEMBOHONG BESAR NI???? DALAM KATA FITNAH DAN KONSPIRASI, KETUA PEGUAM BELA AWAK JUGAK YANG MENGAKU LIWAT BERLAKU TETAPI ATAS SUKA SAMA SUKA, MAKNA NYA TU AYOR PUTEH SUDAH PROFF ADA DALAM ITU LUBANG LA SINGH!!!!

LU CAKAP SUKA SAMA SUKA KA,, BENCI SAMA BENCI KA,, ITU SAIFUL SUDAH BIKIN POLIS REPORT KASI CAKAP ITU ANU WAR PUNYA BATANG SUDAH MASYUKK DALAM DIA PUNYA LUBANG...

ITU SAJA RAKYAT MAU TAU ITU BAKAL PERDANA MENTERI MALAYSIA CONFIRM SUDAH HANTAM ITU SAIFUL PUNYA BONET BELAKANG.

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 13 Dec 2011 04:32 AM PST

AL-Kesah AloQStaQ


SEMBAH TAHNIAH .... DAULAT TUANKU SULTAN & SULTANAH KEDAH ! ..

Posted: 12 Dec 2011 04:38 PM PST

DAULAT TUANKU !

Ucapan Tulus Ikhlas AloQStaQBlog Bagi Menjunjung Kaseh Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan dan Sultanah Kedah Bersempena Perlantikan Sebagai Yang DiPertuan Agong ke-14 Negara Malaysia.

Patek Berdoa Kepada Allah SWT Tuhan Sekalian Alam, Semoga Ke Bawah Duli Tuanku Dipanjang Usia, Selamat Sejahtera Dan Sihat Wal Afiat Dalam Menjalani Tugasan Sebagai Yang DiPertuan Agong Sesi 2011 - 2016.


DAULAT TUANKU !

DAULAT TUANKU !

DAULAT TUANKU !
Tulus Ikhlas Daripada Patek Hamba Rakyat Kedah Yang Hina,


.AloQStaQ
.
.

AloQStaQBlog
13 DISEMBER 2011
SELASA

8:38 Pagi
Lokasi: Sekitar Istana Anak Bukit.

#seratah#

Posted: 13 Dec 2011 04:08 AM PST

#seratah#


PERPECAHAN MELAYU

Posted: 13 Dec 2011 01:55 AM PST

SEJARAHNYA MELAYU TAK PERNAH BERSATU.

Semasa negeri-negeri melayu beraja, negeri-negeri tersebut bersendirian atau dibawah taklukkan negeri-negeri tertentu, Melak pernah beperang dengan Trengganu kerana Tun Teja tunangan Megat Panji Alam, dilarikan Hang Tuah.

Pahang pernah berperang dengan Selangor,( Perang Kelang ) Panglima Pahang ketika itu di ketuai oleh Imam Perang Rasu, akhirnya di namakan oleh Raja Tok Gajah, kerana mereka kehabisan makanan, di hutan dan hanya makan umbut pisang, Raja kata yg makan umbut pisang ialah Gajag, maka itulah sebabnya nama Tok Gajah.

Dan banyak lagi cerita-cerita tentang orang melayu berperang sesama melayu, maksudnya Melayu tidak bersatu, cuma apabila Malayen Union di ujudkan oleh Inggeris setelah kemasukan semula selapas Jepun pada tahun 1946.

Kebimbangan orang Melayu ketika itulah membawa Melayu bersatu, setelah kuasa Raja-Raja Melayu telah dihakiskan oleh Inggeris dalam Malayen Union, kemunculan beberapa pemimpin Melayu ketika itu, seperti Datuk Onn, Pendita Zaaba, Tun Dr. Ismail, Tun Razak dan yang lain-lain nya.

Pada 1 Mac 1946 Orang Melayu Mula Bersatu dengan adanya Kongris Melayu pertama di Kelab Selangor, daripada 42 pertubuhan melayu menjadi satu pada 11.Mei 1946 dengan tertubuhnya UMNO di Johor ( di Istana Besar).

Melayu berpecah lagi pada tahun 1951 apabila Datuk Onn keluar UMNO kerana cadangannya tidak diterima ahli UMNO untuk memasukkan bukan melayu dalam UMNO, Datuk Onn keluan dan menubuhkan parti lain Parti Negara, UMNO di pimpin Oleh Yg Teramat Mulia Tengku Abdul Rahman.

Melayu berpecah lagi apabila Tuan Guru Haji Ahmad Fuard, Pengerusi Biro Agama UMNO bertanding merebut Yang Dipertua UMNO bersama Tengku dan HM Yusof, Tuan Guru Haji Ahmad Fuard kalah, dan merajuk keluar dari UMNO bersama-sama rakannya dan bergabung dengan persatuan ulama menubuhkan PAS.

SEJARAH MELAYU BERSATU HANYA DUA KALI SAHAJA DALAM SEJARAH.

Yang pertama semasa penubuhan UMNO 1946 dan yang kedua 1973 setelah peristiwa berdarah 13 mei 1969. selepas itu PAS bersama BN.

Selepas itu PAS keluar dari BN pada tahun 1976 atas sebab-sebab tertentu pergolakan dalaman PAS ketika itu, tetapi PAS menuduh UMNO buang mereka, sebenarnya mereka yg keluar sendiri kerana pergolakan dalaman PAS.

Melayu berpecah lagi pada tahun 1987 apabila UMNO di haramkan kerana perebutan Presden UMNO antara Dr. Mahathir denga Tg. Razali Hamzah, maka ujud parti Semangat 46, dan akhirnya 46 di bubarkan dan kembali kapada UMNO atas perpaduan.

Melayu berpecah lagi apabila Anwar Ibrahim di pecat dari Kerjaan, dan menubuhkan Parti Keadilan pada tahun 1998, dan sahingga hari ini Melayu berpecah beberapa kelompok iaitu,
1. UMNO. 2. PAS. 3. Keadilan. 4. DAP. 5. PPP. 6. Gerakan.

Bilakah Melayu boleh bersatu dan menentuka kekuatannya demi Agama Bangsa, dan Negara yang tercinta ini, kita di perkotak katikkan oleh mereka kerana kita berpecah belah, kita bimbang apa yang dikatakan orang. Jatuhkan Mealayu mesti dengan Melayu juga. Nak jatuhkan Islam, mesti dengan Islam juga.

Bunga-bunganya sudah menampakkan kerana ada orang melayu sudah tidak mengaku melayu dan ada orang Islam sendiri menyutujui apa yang digerakkan oleh kristian untuk memurtadkan orang melayu.

BERSATU KITA TEGUH BERCERAI KITA ROBOH.

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 13 Dec 2011 03:37 AM PST

The Antics of Husin Lempoyang


Punggungku dan Perutku

Posted: 12 Dec 2011 06:40 PM PST


Wahai anak Adam!

Setiap hari bumi akan memanggil manusia dengan 10 panggilan:

1. Kamu berjalan di atas punggungku, tetapi tempat kembalimu adalah di dalam perutku.

2. Kamu melakukan maksiat di atas punggungku dan kamu disiksa di dalam perutku.

3. Kamu bergurau di atas punggungku, tetapi kamu menangis di dalam perutku.

4. Kamu makan benda haram di atas punggungku, tetapi seluruh cacing akan makan kamu di dalam perutku.

5. Kamu bergembira di atas punggungku, tetapi kamu akan susah di dalam perutku.

6. Kamu mengumpul harta haram diatas punggungku tapi kamu hancur dalam perutku.

7. Kamu sombong di atas punggungku, tetapi kamu menjadi hina di dalam perutku.

8. Kamu berjalan megah dan sukaria di atas punggungku, tetapi kamu jatuh kesedihan di dalam perutku.

9. Kamu berjalan dalam cahaya di atas punggungku, tetapi kamu akan duduk dalam kegelapan di dalam perutku.

10.Kamu berjalan beramai-ramai di atas punggungku, tetapi kamu akan sendirian dalam perutku.
Subhana-ALLAH..ALLAH MAHA ESA

Hari ini, hanya peringatan WayneRossi46 buat kita semua.

Politik Harian

Posted: 13 Dec 2011 03:36 AM PST

Politik Harian


Kes Liwat Anwar Ibrahim: Akhirnya Kebenaran, Keadilan Menjelma!

Posted: 13 Dec 2011 12:00 AM PST


Dalam Mahkamah Tinggi pada Isnin Peguam Utama Datuk Seri Anwar Ibrahim, Karpal Singh merumuskan kejadian seks luar tabie di antara anak guamnya (Anwar Ibrahim) dengan Mohd Saiful Bukhari Azlan pada 26 Jun 2008, antara jam 3.01 – 4.30 petang di Unit 1151, Kondominium Desa Damansara BERLAKU atas dasar suka sama suka. Suka sama suka atau cara terpaksa, ianya tetap LIWAT.

Nampaknya solat hajat puak-puak PAS dah menjelmakan kebenaran. Apa lagi yang ditunggu. Nak sokong Peliwat lagi ke? Kepada penyokong PR... Insaflah dan masih belum terliwat untuk pulang ke pangkal jalan.....

Takbir!

Liwat II: Anwar Gagal Pertikai Keterangan Saiful

Posted: 12 Dec 2011 11:23 PM PST


Anwar Ibrahim telah gagal untuk mempertikai keterangan pengadu dalam kes liwat dihadapinya sekarang dan oleh itu, penafian Ketua Umum Pakatan Rakyat itu sahaja tidak memadai, kata pendakwa raya hari ini.

Peguam Cara Kanan II Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden berhujah bahawa keterangan Anwar dari kandang tertuduh telah gagal mematahkan testimoni Mohd Saiful Bukhari Azlan dan pengadu itu memang telah pergi ke kondominium Desa Damansara pada 26 Jun 2008.

"Penghujahan kami, ia hanya satu pembohongan. Apabila anda gagal untuk mempertikaikan fakta keterangan PW1, (ia) bersamaan dengan pengakuan," kata Yusof ketika hujah penggulungan beliau hari ini.

Ketua pasukan pendakwa ini berkata keterangan Anwar (gambar) tidak mencabar validiti rakaman CCTV di kondominium Desa Damansara, yang menunjukkan kehadiran beliau pada 26 Jun.

"Penafian seperti ini tidak menafikan kesemua kandungan keterangan PW1, bahawa Anwar telah meminta Saiful (yang juga saksi utama kes) pergi ke unit kondominium... tidak mempertikaikan bahawa ketua staf telah menghantar Saiful untuk menghantar kepada beliau (Anwar) satu dokumen," kata Yusof.

Liwat II: Pendakwaraya Mempersoal Keengganan Anwar Disoalbalas

Posted: 12 Dec 2011 10:43 PM PST


Peguamcara II Datuk Yusof Zainal Abidin bakal mempersoalkan keenggan Anwar disoalbalas serta menjelaskan bagaimana DNA Lelaki Y boleh berada dalam dubur Saiful.

Atas sebab itu, pihaknya memohon mahkamah menimbang keenggannya itu, seolah-olah Anwar takut dan menyembunyi sesuatu berhubung kejadian liwat terhadap mangsa, Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Ini juga dijangka menjadi penampilan terakhir untuk pendakwaan Yusof Zainal Abidin sebagai Peguamcara Negara II.

Permohonan ketiga beliau untuk bersara secara pilihan sejak 2009 telah diterima dan beliau akan bersara pada 1 Jan atau Feb 1, 2012 tanpa mengira keputusan perbicaraan.

Pihak pendakwaan juga mempersoal, kenapa pihak Anwar tidak menjelaskan, bagaimana DNA Lelaki Y boleh berada dalam dubur mangsa, ini yang tidak ditepis oleh barisan peguam Anwar semalam.

Peguamcara II juga menolak bahawa DS Najib melakukan konspirasi, kerana menurut peguam itu, Najib tidak mempunyai bidangkuasa mempengaruhi Anwar supaya melakukan liwat terhadap mangsa.

Anwar sedang berhadapan dengan perbuatan liwat terhadap Saiful yang dilakukan kali terakhir pada 26 Jun, 2008, di sebuah Kondominum di Jalan Setiakasih, Bukit Damnasara, antara pukul 3.01 hingga 4.30 petang hari yang sama.

Jika sabit kesalahan, Anwar boleh dihukum penjara 20 tahun dan sebatan.

Perlu Bantuan Seorang Bapa Dalam Kesusahan.. Anaknya Pelajar Perubatan Hilang di Dublin

Posted: 12 Dec 2011 10:19 PM PST


Membaca berita dari Utusan hari ini... Aku amat simpati dengan apa yang berlaku kepada keluarga En Rosli Haron... dan juga berharap ada pihak yang prihatin dapat membantu keluarga ini bagi menyelesaikan masalah mereka...

Hasrat seorang bapa melihat anak lelakinya, Ariff Alfian Rosli yang menuntut di Dublin, Republik Ireland, untuk menjadi doktor perubatan hampa apabila anaknya itu bukan sahaja tidak meneruskan pengajian, malah gagal dihubungi di negara tersebut sejak tiga tahun lalu.

Pesara pegawai Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) yang telah berkhidmat selama 31 tahun, Rosli Haron, 56, kini buntu mengesan anak kedua daripada empat beradik itu setelah mencuba pelbagai usaha termasuk membuat laporan kepada polis, Wisma Putra, Kedutaan Malaysia di Ireland dan Kedutaan Ireland di sini, dalam tempoh tersebut.

Malah, katanya, dia dan isteri, Kamariah Hashim, 55, telah lapan kali ke Dublin dan Universiti College Dublin (UCD) untuk mencari anaknya itu yang merupakan ketua pengawas dan tokoh pelajar cemerlang Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seksyen 5 Wangsa Maju pada 2001.

Rosli memberitahu, Ariff, 28, yang cemerlang dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mendapat tajaan pinjaman boleh ubah daripada Petronas untuk melanjutkan pengajian dalam bidang perubatan di United Kingdom (UK).

"Ariff kemudian dihantar ke UK untuk membuat A Level dan pada 2003 dia dihantar ke UCD untuk melanjutkan pengajian, walaupun dalam kontrak asal anak saya sepatutnya ke UK sahaja.

"Pada mulanya saya sangsi kerana Petronas tidak mempunyai pejabat penasihat pelajar di Dublin seperti mana Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) dan Majlis Amanah Rakyat (Mara).

"Namun Ariff tetap meneruskan pengajian di UCD untuk mengikuti pengajian praklinikal dari 2003 hingga ke 2005 seterusnya klinikal (2005-2008)," katanya yang datang ke pejabat Utusan Malaysia di sini hari ini.

Menurutnya, meskipun demikian, Ariff tidak dapat menamatkan pengajiannya pada waktu ditetapkan iaitu pada 2008 dan perlu menyambung beberapa semester di universiti terbabit.

Malangnya, kata Rosli, Petronas enggan menaja perbelanjaan Ariff yang menelan kos lebih 38,000 Euro (RM160,000) setahun pengajian akademik dan kos sara hidup manakala dia pula tidak mempunyai cukup wang untuk menampungnya.

"Berikutan masalah kewangan, saya sarankan Ariff agar menyambung pengajiannya di Malaysia tetapi dia enggan kerana berazam hendak lulus dari UCD dan bermula daripada situ hubungan kami terjejas.

"Sehingga sekarang, saya dan isteri gagal bertemu Ariff dan menghubunginya walaupun telah mencuba pelbagai usaha sejak tiga tahun lalu," katanya.

Tambah malang, Rosli memberitahu, dia kini berhadapan dengan saman pihak Petronas untuk menuntut wang pengajian Ariff berjumlah lebih RM890,000 daripadanya sebagai penjamin pertama.

"Mana saya ada cukup wang untuk menjelaskan wang sebanyak itu dengan pencen saya. Sudahlah kami sekeluarga menderita kerana kehilangan anak, kami kini berhadapan dengan saman pula," ujarnya.

Menurutnya, berdasarkan maklumat diterimanya, dia begitu bimbang Ariff terjebak dengan perkara negatif termasuk pergaulan bebas dan murtad.

Dia juga ingin menasihatkan ibu bapa yang mempunyai anak di luar negara supaya mengambil iktibar dan berhati-hati dengan insiden menimpa keluarganya selain berharap pihak agensi terlibat atau pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dapat membantu menjejaki anak kesayangannya itu.

Blogger PKR Akui Nurul Izzah Tidak Berguna...

Posted: 12 Dec 2011 08:30 PM PST


Dipetik dari blog blogger PKR Semangat98

Membaca blog-blog sahabat rasanya isu kekalahan kita mempertahankan Kg Baru terasa sangat menjengkelkan. Sebabnya?

Hanya 75 orang Ahli Parlimen BN yang turun mengundi, bermakna Pakatan Rakyat boleh menang jika semua Ahli Parlimen PR turun ke Parlimen.

Masalahnya hanya 28 SAHAJA AHLI PARLIMEN PAKATAN RAKYAT yang peduli tentang nasib penduduk Kg Baru! Siapa mereka yang hadir dan tak hadir ini?

13 MP PAS hadir. Antara yang tidak hadir ialah Haji Hadi, Nizar Zakaria, Dr Dzulkefly Ahmad dan Nasharudin Mat Isa.

Apa alasan tuan-tuan. Bukankah tuan-tuan yang kepingin sangat nak jadi Ahli Parlimen?

Di pihak PKR pula hanya 7 sahaja hadir. Ulangsuara, 7!

Yang tak hadir termasuk Ketua Umum Anwar Ibrahim, Naib Presiden Nurul Izzah, Saifudin nasution, Khalid Ibrahim dan Fuziah Salleh.

Dari DAP antara yang tak hadir ialah Karpal Singh, Gobind Singh, Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng. Sedih sungguh. Bukankah kesemua ini ada tanggungjawab untuk hadir.

Yang paling memualkan, paling disgusting, ialah hanya 5 MP Melayu PKR dari 16 MP melayu PKR yang hadir mengundi dalam menentukan satu perkara yang sangat penting bagi orang Melayu ini.

11 Melayu PKR tak hadir tau, 11! Nurul Izzah, saya nak tanya sikit, YB tak hadir mengapa?

YB sibuk ke Indonesia berkali-kali, ke London, ke Oslo lah, ke mana-mana satu dunia atas tiket Parlimen Lembah Pantai, tapi ke Parlimen yang hanya beberapa minit pun tak boleh ke?

Bangang punya YB Lembah Pantai! Kalau macam ni lagi baik la hari mengundi kami tidur garu telur je. Lagi berbaloi!

Sumber klik sini

Air Paip Berkarat Cemari Bekalan Air Penduduk Selangor

Posted: 12 Dec 2011 07:23 PM PST

Ini gambar betul, tak cilok dari google...

Siapa yang tak sakit hati bila buka paip air, air yang keluar berwarna merah. Ia menandakan betapa banyak karat terkandung dalam air yang masuk ke rumah penduduk di Selangor.

Malah yang membimbangkan banyak penyakit boleh terjadi terutamanya kepada kanak-kanak apabila menggunakan air yang berkarat ini.

Masalah mungkin berpunca dari saluran paip lama dan tangki air bangunan lama menyebabkan terdapat kandungan karat dalam air.

Apakah Selangor akan menerima nasib seperti Kelantan apabila kegagalan Kelantan menyediakan air bersih kepada rakyatnya?

Cukup-cukuplah Kerajaan Selangor... Kalau nak menipu pun tak payah lah sampai nak membunuh!

PBTM Sg. Balang Serah Memorandum Kepada Mat Sabu

Posted: 12 Dec 2011 07:05 PM PST


Kemarahan bekas pasukan keselamatan terhadap Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu masih belum reda apabila Persatuan Bekas Tentera Malaysia (PBTM) cawangan Sungai Balang menyerahkan memorandum bantahan terhadap pemimpin Pas itu semasa ceramahnya di Parit Bugis di sini malam tadi.

Memorandum berkenaan diserahkan oleh Ketua PBTM cawangan itu, Mejar (B) Othman Ma'an dan Pengerusi Gerakan Belia 4B Parlimen Bakri, Mohd. Radzi Amin kepada Mohamad atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu pada pukul 9.45 malam sebelum pemimpin Pas itu menyampaikan ceramahnya.

Sebelum itu, seramai kira-kira 20 ahli PBTM bersama Gerakan Belia 4B berarak sejauh kira-kira 50 meter dengan membawa sepanduk menyatakan kekesalan mereka terhadap kenyataan Mat Sabu yang memperlekehkan pengorbanan pasukan keselamatan negara pada peristiwa serangan Balai Polis Bukit Kepong pada 1950.

Othman berkata, pihaknya menyerahkan memorandum berkenaan untuk berhadapan dengan pemimpin Pas itu sendiri bagi menyatakan rasa marah dan kesal mereka terhadap kenyataan beliau itu.

"Kenyataan yang dibuat Mat Sabu telah mengguris perasan kami khususnya golongan veteran tentera dan anggota keselamatan yang berjuang bermati-matian menentang pengganas komunis demi mempertahankan tanah air yang kami cintai.

"Kami bukan minta disanjung tetapi dengan pengorbanan itulah hasilnya sekarang negara mencapai kemerdekaan dan rakyat boleh hidup aman dan damai termasuk juga Mat Sabu," katanya di sini.

Mat Sabu dalam ceramahnya di Tasik Gelugor, Pulau Pinang pada 21 Ogos lalu menimbulkan kontroversi apabila menganggap pengganas komunis sebagai hero sebenar dan bukannya 25 anggota keselamatan dan keluarga mereka yang dibunuh dalam tragedi serangan komunis di Balai Polis Bukit Kepong.

Program ceramah Mat Sabu malam tadi berlangsung dengan aman. Turut hadir menyampaikan ceramah ialah Pengerusi Parti Keadilan Rakyat (PKR) Johor, Datuk Chua Jui Meng serta Ketua Cabang Keadilan Rembau, Badrul Hisham Shaharin atau lebih dikenali Chegu Bard.
-Utusan

Berita terdahulu : Mat Sabu Komunis Kena Maki Di Muar !

Pakatan Terima 100juta Dari CIA Serang Negara

Posted: 12 Dec 2011 07:50 AM PSTAPA agaknya reaksi penduduk Amerika Syarikat jika mendapati pusat pengundian dan parti politik tertentu keseluruhannya dipengaruhi wang pemerhati dan calon disokong China yang mempromosikan kepentingan negara itu dalam proses pemilihan Presiden?

Pasti banyak jawapan diterima. Mungkin ada orang akan dipenjarakan seumur hidup atau dihukum mati atas dakwaan mengkhianati negara. Malah perang antara kedua-dua negara juga mungkin berlaku.

Cubaan menggulingkan pemimpin negara asing atau masuk campur dalam pilihan raya adalah tindakan biasa dilakukan kerajaan Amerika menerusi Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) selama berdekad-dekad di seluruh dunia.

Malah, kebangkitan dunia Arab dilaporkan turut didalangi pelbagai rangkaian NGO yang disokong Barat.

Akhbar New York Times dalam rencana bertajuk 'Pergerakan Amerika Membantu Memupuk Kebangkitan Arab' jelas menyatakan beberapa kumpulan dan individu secara langsung terbabit dalam kebangkitan dan pembaharuan yang melanda rantau itu termasuk Pergerakan Belia 6 April di Mesir, Pusat Hak Asasi Manusia Bahrain dan aktivis akar umbi seperti Entsar Qadhi, pemimpin belia di Yaman, menerima latihan dan dana daripada kumpulan seperti Institut Republikan Antarabangsa, Institut Demokratik Kebangsaan dan Dewan Kebebasan, pertubuhan hak asasi manusia tidak berasaskan keuntungan beribu pejabat di Washington.

Ia juga menunjukkan kedua-dua institut itu mempunyai hubungan dengan parti Republikan dan Demokratik. Ia dicetuskan Kongres dan dibiaya menerusi Pembiayaan Kebangsaan bagi Demokrasi, yang ditubuhkan pada tahun 1983 untuk menyalurkan geran bertujuan mempromosikan de-mokrasi di negara membangun.

Ia menerima AS$100 juta (RM314 juta) setahun daripada Kongres. Dewan Kebebasan turut menerima sejumlah wang daripada kerajaan Amerika, kebanyakannya daripada Jabatan Negara.

NGO sama juga memainkan peranannya di Myanmar, menghalang pembinaan empangan mega baru un-tuk memulakan pembangunan di kawasan pedalaman negara itu dan menyediakan bekalan elektrik bagi penggunaan eksport dan domestik, serta membantu mengairi tanah pertanian.

Ada bukti NGO ini cuba mengkucar-kacirkan kerajaan Malaysia dan mengembalikan kuasa kepada bekas Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Di negara jiran Russia dan juga sekutunya, Belarus, NGO yang dibiayai Amerika cuba memulakan 'Kebangkitan Belarus' untuk menumbangkan pemimpin negara itu, Alexander Lukashenko, yang membantah keras kehadiran tentera NATO di sempadannya dan Russia.

Kini, Russia sendiri sudah membongkar plot NGO yang cuba campur tangan dalam institusi politik negara itu, dalam cubaan menggulingkan dan menggantikan pemimpinnya.

Ini bukan kali pertama Russia berdepan dengan campur tangan luar. Selepas kejatuhan Soviet Union, ada usaha di kalangan rakyat asing memulakan usaha mencipta undang-undang sendiri di sebalik kekacauan itu.

Individu yang menerajuinya ialah hartawan Mikhail Khodorkovsky yang menjadi penaung Yayasan Russia Terbuka malah memiliki pakar kewangan korporat seperti Jacob Rothschild dan Henry Kissinger mempengerusikan lembaga pengarahnya –bharian

Pendedahan Berita Harian membuktikan bahawa memang wujud pihak pakatan terutamanya menerima bantuan daripada pihak CIA

Artikel ini disertakan bukti video kaitan dan peranan CIA didalam pakatan rakyat.


Kelmarin 24/5/2011 bertempat di Hotel Sunway,Seberang Jaya satu latihan dianjurkan oleh The International Republican Institute atau lebih dikenali sebagai IRI.Ramai kalangan ahli PKR yang hadir kononnya berasa teruja mendapat latihan mengenai pilihanraya daripada Amerika.Namun Pisau percaya mereka tidak sedar bahawa mereka menjadi perkakas dan alat Anwar bersama CIA dan Yahudi .


IRI berperanan memberi bantuan dana, pemantauan pilihanraya,kajian sikap,strategi kempen pilihanraya,latihan kepada ahli-ahli parti dan pelbagai bantuan lain termasuk manipulasi isu pilihanraya.

Read more:PKR Berkursus Bersama IRI Di Sunway Hotel, CIA in Action


Sumber: Pisau.net

Hasan Ali Bakal Tinggalkan Pakatan Haram ?

Posted: 12 Dec 2011 06:00 AM PST

"Jika terdapat mana-mana organisasi tidak lagi menyokong tiga prinsip yang diperjuangkannya itu, kemungkinan beliau keluar parti akan berlaku."-Hasan Ali.

Sikap pemimpin Pas yang 'pengecut' menyebabkan Exco Hal Ehwal Agama Islam, Datuk Dr. Hasan Ali digugurkan daripada menjadi calon pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) akan datang.

Hari ini Hasan Ali berkata, beliau akan bekerjasama dengan PAS dan Pakatan Rakyat sekiranya pihak berkenaan mempertahankan prinsip Islam, hak Melayu dan institusi raja.

Mungkin ini adalah langkah tepat di lakukan oleh Hasan Ali untuk meninggalkan Pakatan, kerana Pakatan Haram dilihat sering memperkotak katikan ketiga-tiga perkara tersebut.DAP sememangnya tidak menghormati aqidah dan sensiviti umat Islam, malah mereka pernah mencabar PAS "jika mahu wujudkan negara Islam langkah mayat kami dulu".

PKR pula dilihat asyik main tikam belakang dan Chinadolls...

Ditanya wartawan sama ada beliau patut meninggalkan PAS jika menghadapi masalah dalaman parti, Hasan berkata ia tidak semudah itu.

Menurut bekas pesuruhjaya PAS Selangor itu, ini kerana beliau harus mendapatkan nasihat daripada rakan-rakan, mufti dan veteran politik terlebih dahulu.

Bagaimanapun, tambahnya, jika terdapat mana-mana organisasi tidak lagi menyokong tiga prinsip yang diperjuangkannya itu, kemungkinan beliau keluar parti akan berlaku.

Sebaliknya jika rakan-rakan, mufti dan veteran politik Hasan Ali setuju? Bermakna Hasan Ali Akan keluar parti...?

Dan jika Hasan Ali keluar parti, ini merupakan satu tamparan hebat buat PAS!

Mat Sabu Komunis Kena Maki Di Muar ! #marxsabu

Posted: 12 Dec 2011 05:00 AM PST


Orang Muar Johor sambut Presiden PAS Mohamad Sabu (Mat Sabu) dengan spanduk pedas! "Pergi Jahanam Sabu Keparat Jangan Perkecilkan Perjuangan Kami!".

Ternyata kehadiran pengkhianat, Mat Sabu di Muar telah mendapat tentangan hebat daripada penduduk tempatan.

Mat Sabu di labelkan sebagai pengkhianat perjuangan bangsa Melayu yang berjuang menuntut kemerdekaan selepas mengeluarkan kenyataan berhubung tragedi Bukit Kepong.

Banyak pihak kesal dengan kenyataan Mat Sabu yang menyatakan bahawa pengganas komunis yang membunuh dengan kejam anggota keselamatan dan keluarga mereka dalam tragedi Bukit Kepong adalah hero sebenar dalam perjuangan kemerdekaan negara


Persatuan Bekas Ahli Tentera Malaysia cawangan sungai balang, Muar menentang keras kehadiran Mat Sabu di kawasan mereka.

Meraka turut mendesak mahu menyerahkan memorandum bantahan kepada Mat Sabu.


Ketegangan berlaku diantara kedua penyokong, FRU terpaksa turun untuk mengawal keadaan...


Mat Sabu dengan angkuh telah mengangkat kezaliman pengganas komunis sebagai satu kemuliaan. Kenyataan seperti itu adalah manifestasi kealpaan Mat Sabu terhadap sumbangan besar pemimpin Melayu terdahulu dalam memperjuangkan kemerdekaan tanah air.

bumiyang

Posted: 13 Dec 2011 03:14 AM PST

Sahabat-Gunung

Posted: 13 Dec 2011 02:32 AM PST

Sahabat-Gunung


Banjir di KL

Posted: 13 Dec 2011 02:25 AM PST

Fenomena banjir kini bukan lagi sekadar menghantui penduduk luar Bandar khususnya penduduk di Pantai Timur malah fenomena ini mula menghantui warga kota sejak kebelakangan ini.

Buktinya, hari nie KL mula dibanjiri hingga menjejaskan kehidupan warga KL. Buktinya gambar yang aku ambil dari blog Taiping Mali ….

Banjir di Jalan Tun Razak, berhadapan dengan Perpustakaan Negara dan Agensi Berita Nasional (Bernama)….

Aku bernasib baik kerana cuti hari nie, kalau tidak aku juga bakal menjadi mangsa kepada keadaan banjir tersebut … memandangkan opis aku dekat jer dengan kawasan banjir tersebut ….

Sedap Sangat, Maka “Saya” Terpancut Dalam

Posted: 13 Dec 2011 01:34 AM PST


Kan suka sama suka, dek sedap sangat membalun, maka "saya" terpancut dalam … .

Mungkin itulah jawapan yang paling sesuai untuk Anwar Ibrahim menjawab persoalan camne air maninya boleh dok dalam punggung Saiful sebagaimana yang dilontarkan sahabat saya, Saudara Helmi di Twitter sebentar tadi …. (sila rujuk pic di atas)

Jawapan ini pun saya olah hasil 'maklum-balas' dari Mangkuk Hayun yang boleh diterima pakai bagi persoalana tersebut ….

Kebenaran Akhirnya Menjelma...

Posted: 12 Dec 2011 11:28 PM PST

Dalam Mahkamah Tinggi pada Isnin Peguam Utama Datuk Seri Anwar Ibrahim, Karpal Singh merumuskan kejadian seks luar tabie di antara anak guamnya (Anwar Ibrahim) dengan Mohd Saiful Bukhari Azlan pada 26 Jun 2008, antara jam 3.01 – 4.30 petang di Unit 1151, Kondominium Desa Damansara BERLAKU atas dasar suka sama suka.

Suka sama suka atau cara terpaksa, ianya tetap LIWAT.

Nampaknya solat hajat puak2 PAS dah menjelmakan kebenaran.

Apa lagi yang ditunggu. Nak sokong Peliwat lagi ke
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Perlukah Aku Menutup Buku Perjuangan & Sahabat-Gunung

Posted: 12 Dec 2011 09:25 PM PST

Entah mengapa, semakin hari semakin malas aku nak menulis blog, menulis tentang politik dan apa sahaja yang berkaitan dengan isu-isu semasa…. Tidak kira yang melibatkan UMNO, BN mahupun puak-puak pembangkang PKR DAP PAS …

Sama saje…. Dua kali Lima : 5 x 2 ….. sama sahaja …

Entahlah, aku rasa macam nak tinggalkan ajer dunia berblog nie … nak tinggalkan jer dunia penulisan politik nie, aku nak jadi insan biasa …. Hidup bebas tanpa terikat lagi …

Tapi mampukah aku buat semua tu ?

PANEH MIANG

Posted: 13 Dec 2011 01:55 AM PST

PANEH MIANG


Transformasi Belia NSDK

Posted: 12 Dec 2011 02:14 PM PST

Mampukah gelombang Konvensyen Transformasi Belia cetakan Majlis Belia Negeri Sembilan menjadi hub transformasi belia NSDK?


Mampukah peserta yang dilihat mentah dalam amalan dan kerja buat belia berfikir "beberapa langkah" lebih jauh dan matang?


Mampukah Rancangan Pembangunan Belia NSDK Ke-2, dicanai dan diperbahas dengan mendalam oleh peserta?


Beberapa faktor yang harus disambut oleh YAB Menteri Besar:


1. Apakah wujud kejujuran kepimpinan YAB Menteri Besar untuk menyediakan Dana Transformasi Belia NSDK sebanyak RM 5 juta untuk tahun 2012-2013?


2. Apakah wujud keikhlasan kepemimpinan pengurusan eksekutif Negeri Sembilan untuk membantu penjanaan DANA TAMBAHAN sebanyak RM 5 juta untuk tahun 2012-2013?


3. Apakah Jabatan Belia dan Sukan Negeri dan Sekretariat Transformasi Belia hasil daripada Konvensyen boleh diwujudkan, seterusnya memadamkan kuasa Sekretariat Belia YNS yang nyata lemau, lesu dan layu!


4. Apakah YAB Perdana Menteri sanggup berbincang dengan YAB Menteri Besar, untuk memacu program-program belia NSDK hingga mampu melahirkan "TSUNAMI TRANSFORMASI GERGASI", berpaksi Semangat 1 Malaysia?


5. Akhirnya, program belia dipulang kembali kepada belia untuk dijayakan...?

Taipingmali (tm)

Posted: 13 Dec 2011 01:45 AM PST

Taipingmali (tm)


Musuh DAP Bermakna Musuh Pas, Hasan Ali Mangsa Pertama

Posted: 12 Dec 2011 11:31 PM PST

KUALA LUMPUR – Pas dilihat tunduk kepada  DAP berbanding mempertahankan Exco Hal Ehwal Agama Islam, Adat-Adat Melayu, Infrastruktur dan kemudahan Awam Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali apabila desas-desus namanya digugurkan sebagai calon pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) akan datang.

Ketua Penerangan UMNO Selangor, Abdul Shukor Idrus berkata perkara itu sememangnya sudah dijangka daripada dulu lagi kerana Hasan merupakan pemimpin yang "vokal" di dalam pentadbiran kerajaan negeri selain merupakan pemimpin yang berpegang kepada prinsip.

Justeru katanya tidak menghairankan nama beliau digugurkan kerana ianya dianggap penghalang kepada DAP untuk menguasai pemerintahan negeri berkenaan selain  melicinkan gerakan mereka yang yang totok kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Kita percaya Hasan Ali menjadi mangsa kepada kerakusan serta ketamakan pimpinan Pas hari ini yang sudah lari daripada perjuangan mereka yang kini kearah yang lebih liberal khususnya menjayakan rancangan sekutu mereka yang lain.

"Mungkinkah pimpinan Pas selangor mendengar bisikan daripada sekutu mereka DAP dan mungkin barangkali sedikit  "nasihat"  daripada pimpinan PKR yang lain agar menggugurkan nama beliau sebagai calon.

"Alasan boleh dicari dalam usaha memperlihatkan ketelusan pemilihan calon di dalam Pas. Kalau rakyat pun boleh mereka tipu apatah lagi sesama sendiri. Tidak pelik semua itu. Tengoklah bagaimana dulu Negara Islam tetapi hari ini Negara Berkebajikan," katanya kepada UMNO-Online di sini.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Apa pula helah parti Islam PAS?

Posted: 12 Dec 2011 11:13 PM PST

Dalam Mahkamah Tinggi pada Isnin Peguam Utama Datuk Seri Anwar Ibrahim, Karpal Singh merumuskan kejadian seks luar tabie di antara anak guamnya (Anwar Ibrahim) dengan Mohd Saiful Bukhari Azlan pada 26 Jun 2008, antara jam 3.01 – 4.30 petang di Unit 1151, Kondominium Desa Damansara BERLAKU atas dasar suka sama suka. Suka sama suka atau cara terpaksa, ianya tetap LIWAT

Dengan kenyataan Peguam Karpal telah tertunai sudah solat hajat yang dibuat oleh PAS.

Pas telah buat solat hajat mohon petunjuk dan bala ke atas Umno dan mahmakah yang kononnya mengaibkan dan menfitnah Anwar.

Sekarang kenyataan yang terang lagi bersuluh telah dibuat oleh Karpal. Apakah Pas tidak percaya kepada Karpal? Apakah Karpal ingin mengaib dan menfitnah Anwar?

Karpal hanya peguam pembela yang sudah habis akal, habis modal untuk membela Anwar dan cara terbaik ialah liwat berlaku suka sama suka.

Akan tetapi umum perlu tahu, mahkamah pernah menerima kes suami merogol isteri dan kes liwat antara Anwar dan Saiful juga bole disamakan kes suamai rogol isteri, Apa lagi jika Anwar meliwat Saiful, Paksa atau tidak, ia tetap berlaku. Anwar seorang tua telah meliwat Saiful yang boleh disamakan sebagai anak.

Anwar sepatutnya menjaga dan melindungi Anwar tetapi apa yang berlaku sama seperti pepatah Melayu, Haruan makan anak atau Harapkan pagar, pagar makan padi.

Akhir Kalam , Rakyat perlu menolak Anwar dan sekutunya daripada diangkat menjadi pemimpin.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Fitnah Pembangkang terhadap MB Perak

Posted: 12 Dec 2011 06:08 PM PST

Berita Agendadaily shared the following link:

http://agendadaily.com/Muka-Hadapan/mb-perak-dituduh-ada-rumah-rm3juta-di-pangkor.html#.Tuav0z5YOJY.facebook

Sebelum ini digelar dengan panggilan "hitam metalik" kini Menteri Besar Perak berdepan dengan macam-macam fitnah—ini gara-gara PRU ke13 semakin hampir. Fitnah terbaru ialah mengenai Dato' Se
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Pas hari ini

Posted: 12 Dec 2011 05:22 PM PST

Parti PAS mengaku bahawa merekalah parti Islam, parti yang menegakkan Islam, parti yang menjulang dan mengangkat ulamak.

Umno assobiyah, tidak Islam, menggunakan perlembagaan penjajah, sekular, bersekutu dengan kafir Mca dan Mic. Apa lagi yang Pas cakap ? Tolong habaq sat!

Hari ini Pas mendokong parti sekular Dap dan Pkr, Islam kah Dap dan Pkr sampai Pas sanggup bekerjasama dengan mereka?

Bila Umno mempertikaikan Pas Kelantan hanya bina sebuah sahaja masjid dalam tempoh 20 tahun pemerintahan, Pas menuduh Umno menilai Islam berdasarkan jumlah masjid.

Memang Pas kaki putaq alam, Pas sebenarnya bina banyak masjid tetapi masjid Pas standard Masjid haram di Bujal sahaja, tak ada rupa masjid. Pas menukar konsep masjid menjadi Markas. Sebab Pas tahu kalau buat masjid ia menjadi hak awam dan majlis agama Islam dan Istana akan memantau aktiviti masjid.

Jadi, Pas tukar nama jadi markas dan markas tidak lagi mempunyai ciri-ciri binaan masjid supaya kuasa pentadbiran 100% mengikut rentak dan selera Pas.

Pas tahu, dalam masjid tak boleh berpolitik. Tak boleh buat program parti, tak boleh cerca orang lain. Dalam markas serba boleh. Sebab tu hari ini Pas gila memperbanyakkan MARKAS daripada MASJID.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Bertapa senangnya pemimpin Pas berceramah sambil mengumpul dana untuk Pilihanraya ke 13

Posted: 12 Dec 2011 04:37 AM PST

Kerajaan Berkebajikan! Apa bukti kebajikan Pas?

Berapa banyak biasiswa atau bantuan kewangan yang diberikan kepada anak-anak yang masuk IPT dalam dan luar negeri?

Berapa ramai warga emas yang mendapat bantuan kebajikan ?

Apa yang jelas PAS hanya mengharapkan ahli untuk mengenyangkan tembolok mereka, Buat ceramah dan kutip derma, setiap kali aidil fitri, Pas sibuk kutip duit zakat fitrah. Fakir miskin tak dipedulikan, yang penting tabung jihad penuh.

So, tak guna bermegah dengan negeri berkebajikan, dongeng munafik semata-mata.

BR1M dan e-kasih

Posted: 12 Dec 2011 01:39 AM PST

Menteri Kewangan Kedua, DS Ahmad Husni Hanadzlah menjelaskan, penerima bantuan di bawah Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) layak terima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M). Di dalam kenyataan di sini, Ahmad Husni berkata, mereka hanya perlu memohon bantuan RM500 itu dengan mengisi borang yang disediakan.

"Untuk makluman, mereka yang berada di dalam senarai e-Kasih adalah secara automatik layak untuk menerima BR1M," katanya. Ahmad Husni amat kesal dengan kesilapan fakta dan laporan berita mengenai bantuan itu yang disiarkan oleh akhbar Sin Chew Daily hari ini.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DR 1221

Posted: 13 Dec 2011 01:12 AM PST

DR 1221


Very Very beautiful and sexy Korean teacher has sex with her student

Posted: 12 Dec 2011 09:52 PM PST

South Korean Super Model, Bang Eun Young 방은영 with Striped Tube Top

Posted: 12 Dec 2011 09:52 PM PST

Bang Eun Young 방은영 is one of the Korean top model super girl and Racing Queen. She was bron in 1986. Bang Eun Young - 방은영 is ranked 10th According to the recent Miss Dica Ranking. 방은영 Cute Korea Race Queen. Bang Eun Young and the Retro Wall. Top Korean Race Queen and Super Model.
Korean Model, Bang Eun Young 방은영 with Stripled Tube Top and Jeans

Anwar dah pasti .... Guna hujah dah KO

Posted: 12 Dec 2011 09:51 PM PST


Tajuk besar dari Mahkamah berkenaan kes Sodomy Anwar II pastilah:

Hujah Akhir : Karpal Rumuskan Liwat Berlaku Atas Dasar Suka Sama Suka

AIDCNews – 12/12/11 – Peguam Utama Datuk Seri Anwar Ibrahim, Karpal Singh merumuskan kejadian seks luar tabie di antara anak guamnya (Anwar Ibrahim) dengan Mohd Saiful Bukhari Azlan pada 26 Jun 2008, antara jam 3.01 – 4.30 petang di Unit 1151, Kondominium Desa Damansara berlaku atas dasar suka sama suka.

Baca sepenuhnya sini.

Namun begitu, merujuk kepada laporan Sel13 yang telah memberi liputan Live dari Mahkamah sini, nampaknya pasukan peguam bela Anwar menggunakan hujah yang dah KO semasa di peringkat soalbalas oleh pihak pendakwa lagi.

Point Sankara Nair menggunakan kenyataan Dr Osman Pusrawi udah lama tidak ada kredibiliti. Dia ngaku suruh Saiful dirujuk ke Hospital Kerajaan. Rujuk Dr Novandri sini.

Rupanya cerita karipap bukan setakat CIPUT rupanya tetapi ada pulak konspirasi lain pula kah kah kah ...hujah tak releven.

Usaha mereka untuk mempersoalkan kesahihan bahan bukti, seal, simpanan spesimen lama, dan lain-lain yang dipamerkan Dr Seah semua dah dipukul maut masa peringkat soal balas oleh pendakwa.

Saksi Mat Salleh dua orang yang konon pakar pun dah habis di knockout credibility dan mereka ngaku tidak jadi masaalah jangkamasa simpanan sampel spesimen DNA.

BREAKING NEWS - Karpal Sahkan Anak Guamnya Anwar Ibrahim Diliwat Saiful Bukhari

Posted: 12 Dec 2011 09:50 PM PST
Peguam Utama Datuk Seri Anwar Ibrahim, Karpal Singh merumuskan kejadian seks luar tabie di antara anak guamnya (Anwar Ibrahim) dengan Mohd Saiful Bukhari Azlan pada 26 Jun 2008, antara jam 3.01 – 4.30 petang di Unit 1151, Kondominium Desa Damansara berlaku atas dasar suka sama suka.

Karpal Singh peguam Anwar Ibrahim telah mengesahkan bahawa kejadian Liwat memang berlaku namun ianya adalah atas dasar Suka Sama Suka yang bermakna Anwar Ibrahim dan Saiful Bukhari melakukan Liwat secara bersetuju antara satu sama lain dalam erti kata lain Romantis.

Namun demikian Gomo tidak berpuas hati dengan hal ini kerana mengikut laporan Forensik Air Mani Anwar Ibrahim ditemui dalam Dubur Saiful Bukhari sahaja. Mengapa pihak Forensik tidak memeriksa sekali Dubur Anwar Ibrahim?

Gomo yakin dan pasti jika ianya suka sama suka sepertimana dikatakan oleh Karpal Singh maka sudah pasti Air Mani Saiful Bukhari juga berada dalam dubur Anwar Ibrahim. Suka Sama suka mesti dua dua Balun antara satu sama lain kan.....

Gomo desak dan minta agar Karpal Singh nyatakan secara jelas apakah Anak Guamnya Anwar Ibrahim telah diliwat oleh Saiful Bukhari. Rakyat perlukan penjelasan ini malah anggota PKR seluruh Malaysia pasti ingin mengetahui apakah benar Saiful Bukhari turut meliwat Anwar Ibrahim.

Anak Muda Jambu Terbaru Anwar Ibrahim KLIK DISINIPsssttt... Parah le Jubor Nuar kena liwat dengan Saiful Bukhari


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

KANTOI - Video MB Terengganu Asyik Membalun Pulak Tersebar

Posted: 12 Dec 2011 09:50 PM PSTSebelum ini kecoh mengenai dakwaan pihak Pakatan Pembangkang yang menyatakan MB Terengganu telah ditangkap Khalwat dan kemudiannya telah berkahwin dengan gadis tersebut. Itulah ragam Fitnah yang selalu dilemparkan oleh puak pakatan pembangkang ini. Blogger yang menyebarkan dakwaan tersebut akan disaman apabila segala dokumen lengkap disediakan oleh pihak MB Terengganu.

Namun mereka pembangkang tidak serik serik dengan Fitnah dan semalam MB Terengganu:

"Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said akan menyaman seorang wakil rakyat pembangkang yang didakwa memfitnah beliau berkaitan bantuan sekolah berjumlah RM30 juta. Ahmad memberitahu persidangan Dewan Undangan Negeri Terengganu pada Khamis bahawa tindakan undang-undang terhadap Syed Azman Syed Ahmad Nawawi (Pas-Batu Buruk) akan diambil segera kerana dakwaannya itu telah menjejaskan nama baik beliau dan kerajaan negeri.

"Dia mendakwa telah berlaku salah laku dan penyelewengan serta kebocoran dalam kontrak bekalan pakaian sekolah kepada satu syarikat bernilai hampir RM10 juta, setiap tahun selama tiga tahun dengan jumlah keseluruhan kontrak RM28.47 juta dan dikecualikan daripada proses tender, sedangkan dalam laporan Ketua Audit Negara, kontrak hanya satu tahun sahaja iaitu 2009."Nilai kontrak sebenar RM7.995 juta sahaja bukannya RM10 juta seperti yang dibohongi itu," katanya ketika menggulung perbahasan Bajet 2012 yang dibentang oleh beliau Isnin lepas.
Bernama melaporkan Ahmad berkata bahawa bantuan pakaian sekolah hanya diberi pada 2009 sedangkan pada 2008 dan 2010 bantuan adalah dalam bentuk wang tunai. Beliau berkata pembohongan itu turut disiarkan dalam kolum Syed Azman, 'Ganu Kite' dalam akhbar Pas, Harakah, edisi 11-13 Nov lepas.

Selain Syed Azman, tindakan serupa juga akan diambil terhadap Harakah, pengerusi dan penerbit Harakah dan semua yang terlibat.
"Saya sudah menghubungi peguam dan tindakan (saman) ini akan diambil dalam masa terdekat," katanya

Sumber AGenda DailyNah itu dia Saman mengenai Fitnah dari YB PAS berkenaan isu menfitnah MB. Untuk makluman semua Adun PAS Batu Burok ini sebenarnya adalah manusia yang cukup besar pembohongannya dan boleh dikatakan ada persamaan dengan Anwar Ibrahim.

Malah si Badigol PAS ini juga telah KANTOI BERBOHONG didalam dewan sidang Dun satu tika lalu apabila menfitnah MB dan kerajaan BN Terengganu. Ya itu didalam dewan Dun pembohongan yang tidak berupaya untuk menyaman. Namun dengan kenyataan diakhbar Haprak ini menjadikan YB PAS Chekmate sama sekali.

BREAKING NEWS - Karpal Singh Sahkan Anwar Ibrahim Meliwat Saiful Bukhari

Posted: 12 Dec 2011 09:49 PM PSTAnwar Ibrahim makin terdesak dan menggunakan kaum India sebagai perisai dalam kes Liwatnya yang mana diheretnya mereka ini ke mahkamah dalam menyokong Punai Bengkoknya yang telah terbukti mengeluarkan Air Mani yang ditemui dalam dubur Saiful Bukhari.

AIDCNews – 12/12/11 – Peguam Utama Datuk Seri Anwar Ibrahim, Karpal Singh merumuskan kejadian seks luar tabie di antara anak guamnya (Anwar Ibrahim) dengan Mohd Saiful Bukhari Azlan pada 26 Jun 2008, antara jam 3.01 – 4.30 petang di Unit 1151, Kondominium Desa Damansara berlaku atas dasar suka sama suka.

Karpal berkata Mohd Saiful mendakwa diliwat secara paksa namun, hujahnya, keterangan saksi utama, di mahkamah membuktikan sebaliknya.

"Saiful tidak lari ke unit kondominium bertentangan dengan tempat untuk menyelamatkan diri", katanya.

Karpal menyifatkan Mohd Saiful seperti seekor kambing yang menurut sahaja semua arahan daripada Anwar dan merelakan dirinya diliwat.

Menurutnya, Mohd Saiful mempunyai banyak peluang untuk melarikan diri tetapi tidak berbuat demikian.

Justeru itu, Karpal menggesa mahkamah mengkaji semula kredibiliti Mohd Saiful sebagai saksi.

"Kredibiliti SP1 (Mohd Saiful) perlu dikaji semula oleh mahkamah kerana ia amat penting dalam keseluruhan kes," katanya

Karpal yang menggulung hujahnya selama 44 minit itu, turut mendesak mahkamah memanggil semula Timbalan Pendakwa Raya, Farah Azlina dan Saiful Bukhari untuk menentukan status hubungan mereka bagi memastikan keputusan perbicaraan dapat dijatuhkan dengan adil.

My Longest Yard

Posted: 13 Dec 2011 12:19 AM PST

My Longest Yard


Tun Dr M : Anwar adalah Ejen US

Posted: 12 Dec 2011 09:58 PM PST


Pemimpin pembangkang utama, termasuk Datuk Seri Anwar Ibrahim, bersekongkol dengan Amerika Syarikat untuk menggulingkan kerajaan Barisan Nasional (BN), dakwa Tun Dr Mahathir Mohamad.

Bekas Perdana Menteri itu berkata, Anwar telah mendapat sokongan dari Washington melalui rangkaian pro-Zionis bukan kerajaan (NGO) yang dibentuk oleh neoconservatives Amerika untuk menghapuskan kerajaan yang unfriendly.

Dr Mahathir menyatakan persahabatan rapat Anwar dengan tokoh terkemuka di neoconservative Paul Wolfowitz sebagai bukti, sambil menambah bahawa ahli-ahli Majlis Peguam juga telah terlibat dalam konspirasi yang dikatakan.

"Anwar sentiasa bertemu dengan mereka dan berkata bahawa apabila beliau menjadi perdana menteri, beliau akan menghapuskan itu dan ini ... akan memberi kebebasan kepada rakyat."

"Beliau mempunyai sokongan mereka, sama ada dari segi wang atau sesuatu yang lain. Dia dan beberapa orang yang lain, termasuk peguam, mendapat sokongan dari sebuah organisasi yang diwujudkan oleh kerajaan Amerika Syarikat (AS) khusus untuk menjatuhkan kerajaan yang mereka tidak suka. "

Dr Mahathir berkata beliau yakin Putrajaya akan mengambil langkah-langkah yang sewajarnya terhadap mereka yang terlibat sebaik sahaja kerajaan mendapat bukti yang cukup tentang salah laku.

"Tanpa bukti, kita tidak boleh hanya bertindak atau menggunakan kuasa untuk menangkap orang. Setelah terdapat bukti yang jelas, saya pasti kerajaan akan bertindak, "katanya.

Dr Mahathir telah banyak kali dituduh oleh orang-orang Yahudi yang amat cemburu dengan kemajuan Malaysia. Malah mereka cuba untuk melemahkan negara, walaupun sepanjang tempoh 22 tahun sebagai Perdana Menteri.

Dr Mahathir paling terkenal mengatakan bahawa krisis kewangan Asia 1997 adalah konspirasi Yahudi di seluruh dunia, beliau berhujah: "Kami adalah orang-orang Islam, dan orang-orang Yahudi tidak senang hati melihat umat Islam maju".

Terjemahan daripada Berita Yahoo News Malaysia
Dr M Claims Anwar, Bar Council Are US Agents


Air percuma 20m padu-Itu saja modal penyokong Pakatan di Selangor

Posted: 12 Dec 2011 12:46 AM PST


Kalau kita tanya soalan kepada penyokong Pakatan Rakyat di Selangor, apa faedah yang dia dapat.....

Dengan pantas, dia akan jawab "kami dapat bekalan air percuma 20 meter padu, ko ada?"

Lagi? Apa faedah lain? Err...err....terus garu kepala dan meraban tak tentu pasal.

Dari dulu sampai sekarang, air percuma itu saja lah yang boleh buat modal.

Janji nak turun 20% cukai pintu rumah kediaman mana?
Bantuan RM75 bagi anak yang dihantar ke nurseri bila nak bagi?
Bagaimana pula dengan RM50 sebulan untuk anak tadika?
Mana? Mana?

Kita tanya soalan yang lebih berat, bila nak tutup kilang arak sebelah Federal Highway?
Terus senyap..

"Ahh...kami dapat air percuma, ko ada?"..skrip itulah yang diulang-ulang. Puiii !!

Belantan

Posted: 13 Dec 2011 12:15 AM PST

Belantan


MB beri syarat lulus geran tanah penduduk di Ijok!

Posted: 12 Dec 2011 08:31 PM PSTAbdul Khalid Ibrahim meletakkan syarat kepada kira-kira 150 penduduk Kampung Seri Aman, Ijok dekat sini iaitu mereka perlu menanggung kos penyediaan infrastruktur sekiranya mahu kerajaan negeri meluluskan permohonan mendapatkan geran tanah kawasan berkenaan.

Menteri Besar yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Ijok itu menegaskan, sekiranya penduduk ingin memiliki tanah itu, mereka dikehendaki membayar kos seperti pembinaan jalan raya dan sistem perparitan kepada kerajaan negeri.

"Mereka perlu membayar RM1,000 untuk tapak tanah sebagai premium awal serta kos pembinaan infrastruktur yang masih dalam perbincangan. Seandainya penduduk bersetuju, barulah kerajaan negeri akan memberikan tanah.

"Ini memandangkan kawasan perumahan penduduk berada dalam kawasan rizab sungai. Saya tidak mahu apabila banjir berlaku penduduk akan menyalahkan kerajaan negeri kerana tidak menyediakan kemudahan prasarana tersebut," katanya selepas merasmikan Kempen Menanam Pokok di Cahaya SPK Seksyen U9 di sini semalam.

Bagaimanapun, syarat tersebut dilihat membebankan penduduk yang rata-ratanya adalah pekerja ladang. Difahamkan, Abdul Khalid akan mengadakan perjumpaan bersama penduduk Kampung Seri Aman, Coalfield Ijok pada 23 Disember ini.

Laporan akhbar semalam menyebut lebih 150 penduduk Kampung Seri Aman membantah cadangan pembinaan projek perumahan yang akan dilaksanakan kerajaan negeri di kawasan penempatan mereka. Penduduk sebaliknya mendesak Menteri Besar mengotakan janji Pilihan Raya Umum Ke-12 iaitu memberi geran tanah kepada mereka.

Pengerusi Persatuan Penduduk Kampung Seri Aman, Robert Vanathaiya, 58, berkata, kerajaan negeri terdahulu telah meluluskan tanah lot untuk diberikan kepada penduduk sejak 2007.

Beliau berkata, ketika berkempen pada pilihan raya umum lalu, Abdul Khalid berjanji akan memberi geran tanah kepada penduduk kampung dalam tempoh tiga bulan selepas memenangi pilihan raya tersebut.

Ternyata penduduk Kg. Sri Aman, Ijok diperbodohkan oleh Menteri Besar selaku ADUN kawasan itu sendiri. Sebelum ini mereka dijanjikan tanah untuk rumah yang mereka dirikan sejak sekian lama. Janji diberi lanjutan tempoh TOL hanya sekadar retorik. Apa yang penting janji dulu. Tunaikan atau tidak perkara no 2. Sila klik di sini .

Penduduk ditawarkan rumah berharga ratusan ribu ringgit sebagai gula-gula supaya melihat kerajaan Khalid betul-betul mahu membantu. Peliknya adakah mereka terfikir bahawa harga rumah ratusan ribu walaupun diberi sedikit potongan mampu dimiliki oleh penduduk disitu?

Kerajaan negeri telah menawarkan kepada 111 penduduk Kampung Sri Aman sebuah unit rumah teres 2 tingkat dengan keluasan 20' x 60' dengan 3 bilik tidur dan 2 bilik air yang dijual pada harga subsidi iaitu RM70,000 berbanding harga pasaran sekitar RM120,000.

Jika penduduk lebih berminat untuk memiliki tanah sedia ada tanpa pembangunan, penduduk terlibat perlulah menanggung kos kerja-kerja tanah dianggarkan sejumlah RM2 juta bagi memastikan kemudahan infrastruktur dapat disediakan untuk penduduk!

Sedih bila melihatkan apa yang berlaku kepada penduduk Kg. Seri Aman! Yang berjanji adalah wakil rakyat. Apabila dapat kuasa rakyat terus dilupakan. Bukan sekadar dilupakan lebih malang lagi rakyat perlu menanggung kos lain sekiranya mereka berdegil. Sila klik di sini.

Betul seperti apa yang diperkatakan oleh salah seorang penduduk diakhir video tersebut - 'Rakyat Bukan Bodoh'...!!!

Suara Politik
Taminsari

The Unspinners

Posted: 12 Dec 2011 11:58 PM PST

Panglima Perang Cyber

Posted: 12 Dec 2011 11:45 PM PST

Panglima Perang Cyber


Harakah Patut Digelar Haramjadah Hasut Rakyat Tolak BR1M Samakan Dengan Rasuah

Posted: 12 Dec 2011 06:45 PM PST

Baca berita Harakah di bawah terlebih dahulu sebelum membaca pandangan Panglima mengenainya.

KUALA LUMPUR, 12 Dis: Rakyat dinasihatkan agar sedar bahawa Program Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) hanyalah sogokan dan umpan Umno BN menjelang pilihan raya umum ke-13 yang boleh berlaku pada bila-bila masa sahaja.

Ketua Dewan Muslimat PAS Pusat, Siti Zailah Mohd Yusuf (gambar) berkata, bantuan sebanyak RM500 secara one off itu hanya bersifat sementara, sebaliknya rakyat akan terus menanggung beban kenaikan harga barang dan kos sara hidup selagi menyokong Umno BN.

"Jangan rakyat untung sehari, tapi rugi lima tahun kerana berada di bawah pemerintahan Umno BN.

"Fenomena pemberian one off ini sedang rancak berlaku sekarang. Ini budaya sogok yang sudah lama berlaku dalam pemerintahan Umno BN," kata beliau ketika dihubungi Harakahdaily hari ini.

Siti Zailah juga berkata, rakyat terutamanya yang mempunyai tanggungan ramai tidak seharusnya terlalu teruja dengan jumlah RM500 itu kerana ianya tidak berbaloi dengan harga barang yang tinggi.

"Rakyat kena celik sikit, pemberian cuma RM500. Kalau ada anak ramai, tak cukup pun hendak membeli keperluan sekolah dan sebagainya sedangkan dalam tempoh lima tahun lagi, terpaksa melalui masa-masa sukar," katanya yang juga Ahli Parlimen Rantau Panjang.

Sabtu lalu, Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah melancarkan BR1M di Dewan Komuniti 1Malaysia, Chemor.

Menurutnya, jumlah isi rumah yang layak itu diperoleh daripada pangkalan data Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) dan permohonan akan dirujuk semula antaranya melalui semakan pihak Bank Negara Malaysia (BNM).

Menurutnya, jumlah isi rumah yang layak memohon itu diperolehi daripada pangkalan data Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) dan permohonan akan dirujuk semula antaranya melalui semakan pihak Bank Negara Malaysia (BNM).

"Kumpulan sasaran terdiri mereka yang berpendapatan kurang RM3,000 bagi satu isi rumah dengan ramai tanggungan, warga emas berumur 60 tahun ke atas dan anggota keluarga berdaftar di bawah program eKasih.

Sementara itu, menyentuh mengenai Umno BN yang mempersoalkan hanya sebuah masjid berjaya didirikan oleh Kerajaan Negeri Kelantan, Siti Zailah berkata, apa yang harus diberi perhatian bukan kuantiti, tetapi cara masjid itu diimarahkan.

"Kenyataan BN itu menggambarkan betapa jauhnya pemimpinnya dengan ajaran Islam.

"Dalam sejarah dulu, kaum munafik mendirikan Masjid Dirar bagi menyaingi masjid yang didirikan para sahabat dan Rasulullah mengarahkan masjid itu dibakar," katanya.

Siti Zailah berkata, Menteri Besarnya, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat lebih gemar mendidik rakyat negeri itu agar menginfakkan wang untuk membina masjid.

"Tok Guru Nik Aziz mahu masjid yang didirikan itu hasil kutipan derma daripada rakyatnya sendiri kerana pahala menderma untuk pembinaan masjid itu sampai ke akhirat," katanya.

Harakahdaily.net


Jika Pakatan tidak mahu bantu rakyat sekalipun janganlah bantuan kepada rakyat dikritik dan disamakan dengan rasuah.

Pemberian Kerajaan kepada rakyat perlu disokong pembangkang bukan sebaliknya.

Takut rakyat yang dapat bantuan marah dan menggelar pembangkang sebagai pembangang. Kan susah.

Teringat pula sikap munafik zaman Rasulullah saw yang selalu cerita perkara buruk tentang Nabi termasuk menganggap Nabi tidak adil !

Seperti perbuatan yang sama dibuat oleh PAS !

Lagi satu adakah banyak masjid dibina Rasulullah yang juga dibuat oleh Kerajaan Malaysia menyalahi sunnah?

Kenapa qias masjid dhirar dibuat walhal sangat jelas ia dibuat oleh puak munafiq untuk memecahbelah masyarakat seperti yang dibuat PAS dengan melakukan solat jemaah di markas mereka.

Sanggupkah PAS bakar markas mereka jika baru sedar ia sama masjid dhirar?

Cuba periksa kembali perbuatan PAS lah yang telah memecahbelah masyarakat. Menganggap imam sokong Kerajaan tidak sah solat, sembelihan tidak boleh dimakan dan sebagainya.

Bukan UMNO tetapi perbuatan PAS sebenarnya yang meniru perbuatan khawarij aka munafiq zaman Nabi !

PAS nampaknya makin haramjadah (pinjam perkataan Nga Kor Ming kepada MB Zambry) dengan memutarbelit fakta sirah nabawiyyah untuk politik haram mereka.

PAS patut dikuburkan rakyat selepas gagal mempertahan negara Islam dan juga menghasut rakyat menolak bantuan Kerajaan seperti yang anda dapat baca di atas.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Must Read : Dr Hassan Ali May Quit PAS If Problems Continue - New Straits Time

Posted: 12 Dec 2011 05:29 PM PST

Front Page.

New Straits Time.

13 December 2011.

Tuesday.

Kuliah Dhuha : 10 Panggilan Bumi Kepada Manusia

Posted: 12 Dec 2011 05:20 PM PST

Setiap hari bumi (tanah) akan memanggil manusia dengan 10 panggilan;

1. Wahai anak adam! Kamu berjalan di atas punggungku, tetapi tempat kembalimu adalah di dalam perutku.

2. Kamu melakukan maksiat di atas punggungku dan kamu akan disiksa di dalam perutku.

3. Kamu bergurau di atas punggungku, tetapi kamu akan menangis di dalam perutku.

4. Kamu makan benda haram di atas punggungku, tetapi seluruh cacing akan memakan kamu di dalam perutku.

5. Kamu bergembira di atas punggungku, tetapi kamu akan susah di dalam perutku.

6.Kamu mengumpul harta haram diatas punggungku tapi kamu hancur di dalam perutku.

7.Kamu sombong di atas punggungku, tetapi kamu akan menjadi hina di dalam perutku.

8. Kamu berjalan megah dan sukaria di atas punggungku, tetapi kamu jatuh kesedihan di dalam perutku.

9. Kamu berjalan dalam cahaya di atas punggungku, tetapi kamu akan duduk dalam kegelapan di dalam perutku.

10.Kamu berjalan beramai-ramai di atas punggungku, tetapi kamu akan sendirian dalam perutku.

Subhana-ALLAH..ALLAH MAHA ESA

Moga kita bersedia untuk menemui kematian dengan menyiapkan diri dengan amal soleh.

Jangan lupa memohon maaf kepada sesiapa yang menderita angkara perbuatan kita.

Dosa sesama manusia perlu diminta ampun oleh manusia juga.

Mari kita buang sifat mazmumah yang tercela dari menjadi pakaian kita.

Iblis Ketua Malaikat pun dilaknat Allah bila sombong dengan manusia pertama Nabi Adam alaihisalam.

Dr Hassan Ali Senada Dengan Panglima : Musykil Penggugurannya Oleh Saari Sungip Di Hari Keputeraan DYMM Sultan Selangor !!!

Posted: 12 Dec 2011 05:35 AM PST

KUALA LUMPUR: Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Agama Islam, Adat-adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor Datuk Dr Hasan Mohd Ali berkata beliau bersedia tidak dicalonkan semula oleh Pas untuk bertanding pada pilihan raya umum ke-13 (PRU-13) akan datang.

Hasan yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Pas kawasan Gombak Setia berkata sama ada beliau digugurkan atau tidak, ia tidak menimbulkan masalah dan halangan serta tidak memerlukan parti atau presiden untuk mengiktiraf beliau dan hanya setia kepada Allah.

"Soal ini (calon) kecil. Agenda nak martabatkan Islam bukan sempadannya Selangor, Perak, Malaysia tetapi alam buana ini. Kalau itu menyebabkan saya kecewa, saya rasa kecil benarlah cita-cita untuk menegakkan Islam itu.

"Saya hendak Allah swt mengiktiraf usaha kecil yang saya jalankan untuk perpaduan umat, untuk bangsa Melayu dan kedaulatan institusi Raja Melayu. Kalau berjuang atas Islam, Melayu tak tertakluk kepada ganjaran sama ada berbentuk wang, jawatan, pangkat sebagainya," katanya kepada pemberita di rumahnya di sini Isnin.

Beliau mengulas demikian berikutan kontroversi laporan akhbar semalam yang mengatakan beliau digugurkan daripada menjadi calon Pas bagi bertanding pada pilihan raya umum akan datang, namun dinafikan oleh presidennya Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Bekas Pesuruhjaya Pas Selangor selama lapan tahun itu berkata setakat ini juga pimpinan tertinggi parti tidak memaklumkan apa-apa perkara mengenai sama ada beliau digugurkan daripada menjadi calon ataupun sebaliknya.

"Saya tak tahu berapa pencalonan, berapa saya terima, bila pencalonan dibuka dan ditutup dan berapa cawangan yang menyokong saya, tiba-tiba meletup sahaja (berita) dua hari lepas waktu saya nak terima anugerah (daripada Sultan Selangor)," katanya.

Katanya, sebagai kesimpulan beliau tidak pernah berubah dalam hal mengagungkan Islam, memartabatkan bangsa Melayu dan mendaulatkan institusi Raja dan sama ada dicalon atau tidak itu tidak menjadi halangan, bahkan isu ini menjadikan semangatnya lebih kental untuk terus berjuang.

"Cuba anda rasa hati seorang insan, ratusan yang mengucapkan tahniah kepada saya daripada pelbagai tempat tiba-tiba (keluar berita digugurkan kerana) Dr Hasan tak dapat pencalonan cukup? Apa awak rasa sebagai seorang manusia? Dalam hati kecil awak?" tanyanya.

Semalam, Hasan menerima anugerah Darjah Kebesaran Datuk Paduka Mahkota Selangor yang membawa gelaran Datuk sempena Hari keputeraan Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah yang ke-66.

Hasan juga tidak menyalahkan Ketua Penerangan Pas Selangor Shaari Sungib kerana mungkin beliau mempunyai niat yang baik apabila memilih untuk mendedahkan perkara ini kepada media secara terbuka.

Tetapi, katanya, setakat yang diketahui dan untuk mengelak kekeliruan berterusan, kaedah pencalonan ialah dengan mengambil kira pencalonan daripada cawangan-cawangan tetapi ini tidak menjadi faktor penentu (pemilihan calon) kerana wujudnya pertimbangan-pertimbangan yang lain.

"Sebagai contoh saya sendiri ditunjuk bertanding di DUN Gombak Setia pada pilihan raya umum lepas dan bukan atas dasar pencalonan daripada cawangan-cawangan.

"Dan begitu juga ketua penerangan Pas negeri sekarang yang bertanding di DU NHulu Kelang tidak mengikuti proses penerimaan pencalonan daripada cawangan-cawangan di Hulu Kelang dalam pilihan raya umum lepas," katanya.

Katanya dalam amalan parti, isu calon yang bakal bertanding pilihan raya diputuskan oleh Pas Pusat selepas melalui proses penilaian oleh Majlis Syura Ulama.

"Adalah tidak sesuai sekiranya mana-mana individu bertindak untuk mendahului pimpinan tertinggi parti dalam hal ini.

"Saya berharap pimpinan tertinggi parti dapat memantau anggota dan pimpinan di pelbagai peringkat agar tidak membuat sebarang kenyataan yang mendahului pimpinan tertinggi parti demi menjaga keutuhan dan wibawa parti," katanya. Begitupun Hasan berkata beliau merasakan mungkin ada sedikit gangguan dalam parti di peringkat negeri untuk menahan kemaraannya tetapi ia hanya spekulatif darinya sendiri dan berharap itu tidak berlaku.

Katanya, beliau akan terus bekerjasama dengan Pas dan pakatan pembangkang selagi pihak berkenaan mempertahankan prinsip Islam, hak Melayu dan institusi Raja dan tidak semudah itu untuk keluar daripada Pas jika menghadapi masalah dalaman parti.

Ditanya sama ada beliau setia kepada parti dan pakatan pembangkang, Hasan berkata: "Saya setia kepada Allah. Kepada umat, dalam konteks ini, saya tidak suka menggunakan istilah setia, tetapi bekerjasama".

Mengenai soal perpaduan umat dan masyarakat Malaysia, beliau menawarkan diri untuk menjadi anggota jawatankuasa peringkat negeri mahupun persekutuan dan mendakwa mempunyai jalan terbaik untuk menyelesaikan masalah berkenaan.

Hasan berkata ramuan yang diperolehnya itu sudah dicuba berbelas-belas tahun dalam melahirkan perpaduan yang sejati dan berdasarkan Islam

Read more: http://celahgelegar.blogspot.com/2011/12/hasan-ali-sedia-tidak-dicalonkan-semula.html#ixzz1gKGzoDft

Siapa Saari Sungip ? 


Kenapa dia umumkan pengguran Hassan Ali di hari Keputeraan Sultan Selangor ???


Sila baca peranannya yang dikaitkan dengan isu murtad DUMC http://mymassa.blogspot.com/2011/10/panas-peserta-di-dumc-sahkan-ada.html


Perkara ini bukan kebetulan tetapi pada firasat Panglima ialah perancangan DAP melalui pro mereka dalam PAS untuk menghina DYMM Sultan dan Exco Agama Dr Hassan yang teguh mempertahankan Islam.


Kenapa tidak diumum hari lain ? Bukankah masih banyak lagi hari yang boleh dipanggil media massa untuk diumumkan pengguguran Hassan Ali ?


Celaka puak puak ini.... 


Laknat Allah kepada perosak agama dan perosak bangsa penjaga agama Islam di Malaysia...


Yang nampak makin bodoh ialah ahli dan pemimpin PAS yang tentu makin jatuh saham mereka angkara pro PAS sendiri yang berlidahkan DAP !!!


Tepatlah kata-kata DAP akan ganti PAS untuk perintah Malaysia. Selepas Anwar akan tersungkur di penjara...
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Panasss - Dr Hassan Ali Tegaskan : Saya Perlu Redha Allah Bukan Redha Presiden PAS !!!

Posted: 12 Dec 2011 12:43 AM PST

KEMASKINI:

Apa lagi istilah yang paling sesuai kalau inilah keadaannya. Rasanya tidak silap kalau kata Datuk Dr Hasan Ali sudah ' kena main' oleh PAS Selangor dalam isu pencalonan semula untuk bertanding di kawasan Dewan Undangan Negeri beliau, Gombak Setia.

Ini gambarannya yang diperolehi dari sidang akhbar khas Exco Kerajaan Negeri Selangor yang ramai dihadiri wartawan di rumahnya di Kuala Lumpur pagi Isnin.

Pelik sebagai wakil rakyat di kawasan itu Dr Hasan kata beliu tidak tahu menahu bila pencalonan untuk pilih calon dibuat yakni bila pencalonan dibuka,bila pencalonan tutup dan berapa undinya.

Beliau diminta mengulas pengumuman Ketua Penerangan PAS Selangor,Saari Sungib mendakwa Dr Hasan tewas kepada tiga calon lain dalam pencalonan oleh PAS cawangan Gombak Setia.Ini,katanya bermakna diperingkat PAS Selangor beliau tidak akan dipilih bertanding semula pada pilihanraya umum ke 13.

Saari berkata nasib Dr Hasan samaada bertanding atau tidak kini terserah kepada pucuk pimpinan PAS.

Dr Hasan kata beliau musykil isu pencalonan itu tiba-tiba ' meletop' ketika beliau menerima anugerah bintang sempena hari keputeraan Sultan Selangor.

Beliau bagaimapun kata tidak kisah kalau PAS tidak calonkanya semula pada PRU13.

"Biar masa dan keadaan tentukan...saya akan seberang jambatan ikut cara saya...iaitu pentingkan Islam...saya tidak perlu DAP  atau PKR sokong saya ...biarlah Tuhan nilai perjuangan saya,"tegasnya.

Menurutnya beliau juga tidak memerlukan pengitirafan PAS Selangor maupun Presiden PAS.

"Apa yang saya perlu ialah Allah sukakan saya"ujarnya.

Diasak lagi samada beliau akan meninggalkan PAS,bekas Persuruhjaya PAS Selangor sebelum digugurkan selepas Muktamar PAS baru-baru ini itu berkata ia bukan sesuatu yang mudah kerana sudah lama bersama parti itu.

Katanya beliau perlu minta pandangan banyak pihak termasu rakan-rakan,mufti dan kalangan veteran parti.

Namun tambahnya, beliau mungkin akan tinggalkan mana-mana organisasi yang tidak utamakan Islam,Melayu dan Raja-raja.-12/102011-  OLEH ROSLAN BIAN - BERITA LANJUT AKAN MENYUSUL

Gugur Hasan Ali:Apa lagi yang boleh Haji Hadi cakap kecuali ' tak betul...tak betul'

Para wartawan yang membuat liputan Presiden PAS Datuk Seri Haji Hadi Awang  melancarkan risalah Negara Berkebajikan di Shah Alam petang Ahad lebih berminat nak tahu kedudukan Datuk Dr Hasan Ali berbanding risalah propoganda parti itu.

Semua orang nak tahu betulkah Exco Hal Ehwal Agama Islam, Adat-Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor itu akan digugurkan sebagai calon dalam pilihanraya umum ke-13.

Namun respons daripada Presiden PAS itu nampaknya tidak lebih daripada 'jawapan politik".

Tanpa mahu menghurai panjang isu berkenaan, beliau hanya menyifatkan gembar gembur mengenai kemungkinan Dr Hasan tidak dicalonkan semula sebagai ' cakap suratkhabar'.

"Tak betul... tak betul...," katanya.

Alasan yang diberi ialah PAS  masih belum berbincang mengenai soal calon untuk mewakili parti itu pada PRU13.

Beliau menambah  soal calon itu hanya boleh disahkan selepas proses penamaan calon diadakan memandangkan tidak ada siapa yang tahu bila PRU-13 akan diadakan.

Hakikatnya bukan sahaja PAS malah semua parti termasuk Barisan Nasional sendiri belum menetapkan calon masing-masing.

Sebaliknya 'cakap suratkhabar' bukan tidak ada asasnya. Ia terbit dari 'pergerakan' ke arah itu di mana Dr Hasan awal-awal sudah ' dimandikan'  oleh PAS di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Gombak Setia yang diwakilinya.

Beliau kalah dalam pencalonan untuk dicalonkan semula bertanding pada PRU 13 .

Dari segi teknikalnya beliau tidak layak lagi kerana ada calon lain yang menang pencalonan berkenaan.

Kini nasibnya hanya bergantung kepada keputusan pimpinan atasan PAS.

Semua orang tahu beliau dulu digugurkan sebagai Persuruhjaya PAS Selangor dan bikin PAS dan pakatan pembangkang angin satu badan dengan pendiriannya tentang pemeriksaan ke atas sebuah gereja di Petaling Jaya.

Secara tersurat dan tersirat kedudukan Dr Hasan bagai telur di hujung tanduk.

Pencalonan PAS Gombak Setia dalam pencarian calon bagi kawasan berkenaan bagai meletak paku di keranda.

Jadi apa lagi yang boleh Haji Hadi kata selain itu ' cakap surat khabar'.-11/12/2011


Dr Hasan Ali jadi korban cacamarba PAS

Barangkali benar apa keluhan bekas seorang pemimpin tertinggi PAS Pusat. Perjuangan untuk Islam hampir tinggal pada nama parti itu sahaja.
Sejak 'mabuk' kemenangan pembangkang yang menafikan majoriti dua pertiga BN dalam PRU 12, PAS semakin ketagih mahu sama-sama berkuasa dengan PKR dan DAP.

Bagi memudahkan hasrat itu, PAS perlu mengadaikan maruah parti serta mengorbankan beberapa pemimpin ulama yang ditewaskan dalam pemilihan parti lalu.

Antaranya Nasaruddin Md Isa dan Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man.

Kesudahannya Mohamad Sabu terpilih menjadi liabiliti kepada PAS selain Datuk Mahfuz Omar  – yang karektornya terlalu banyak komen itu ini dianggap 'pak lawak' PAS.

Terbaharu, bagi menggapai impian itu, Datuk Dr Hasan Ali pula dikorbankan apabila PAS Selangor mengesahkan bahawa bekas pesuruhjaya negeri itu tidak menerima pencalonan mencukupi daripada cawangan untuk mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Gombak Setia.

Ikut cerita Ketua Penerangan PAS negeri, Saari Sungib, cawangan di setiap kawasan akan mengemukakan nama tiga calon, yang akan dipertimbangkan oleh kepimpinan pusat parti.

"Hasan menerima pencalonan, tetapi kurang daripada tiga individu yang lain. Ia tidak mencukupi, bukan tak dapat langsung," katanya.

Oleh itu, di peringkat kepimpinan negeri, nama Hasan tidak ada dalam senarai calon, tetapi Saari berkata kepimpinan pusat boleh memasukkan namanya dalam senarai kemudian.

"Biasanya bagi kerusi negeri, kami beri keutamaan kepada orang yang tinggal di kawasan berkenaan," jelas Saari.

Pelik. Dr Hasan bekas Pesuruhjaya tetapi masih kekal sebagai Exco tidak cukup pencalonan untuk membolehkan bertanding PRU 13.

Pelik juga apabila PAS tiba-tiba menetapkan syarat atau keutamaan kepada orang yang tinggal di sesuatu kawasan sahaja boleh bertanding di tempat berkenaan.

Justeru itu, timbul persoalan yang semakin meruntun hati sesetengah pemimpin, ahli dan penyokong PAS, adakah mereka yang kuat memperjuangkan Islam dan mahu mengembalikan PAS kepada matlamat asalnya, akan dicantas atau disekat daripada terus bertanding dalam pilihan raya mahupun dalam parti.
 
Memang bukan rahsia lagi pendirian Dr Hasan dalam beberapa perkara sering bercanggah keputusan kerajaan PKR Selangor dan secara peribadi bekas pakar motivasi itu kerap berlaga angin dengan DAP.

Keretakan jelas tergambar dalam isu pemeriksaan JAIS ke atas sebuah gereja di Petaling jaya tidak lama dulu.

Itu mungkin juga alasan Dr Hasan mahu ' dimandikan' dan diketepikan daripada bertanding dalam PRU 13.

Namun adalah sesuatu yang amat malang, jika demi mempertahankan Islam, Dr Hasan 'ditamatkan' khidmatnya dengan tidak memberi ruang beliau terus bertanding nanti.

Tidak dapat disembunyikan juga cakap-cakap, semua ini melibatkan percaturan politik musuh Dr Hasan di Selangor.

Ada pihak mengaitkan Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad sehingga Dr Hasan tidak lagi berpeluang jadi calon kecuali PAS Pusat memberi lampu hijau.

Pertelagahan Khalid dan Dr Hasan juga bukan rahsia bagi pemimpin dan ahli PAS di Selangor.

Mungkin boleh Dr Hasan disingkirkan jika itu permainan politik tetapi amat malang jika beliau jadi korban kerana memperjuangkan Islam.

Apakah ini hadiah PAS kepada pengorbanan dan jasa-jasa Dr Hasan?.

Bagaimanapun, Dr Hasan tidak perlu menangisi kekecewaan jika tidak boleh bertanding atas tiket PAS dalam PRU 13.

Ketepikan kemungkinan beliau bertanding tiket BN sebaliknya Dr Hasan boleh bertanding tiket Bebas.

Peluang beliau menang cerah kerana jasa Dr Hasan bukan kecil di kawasan DUN sekarang selain pendirian tegasnya mempertahankan isu Islam dan kakitangan awam di Selangor.

Andai ini jadi kenyataan, bayangkan masa berkempen nanti pasti banyak pekung pembangkang akan diselak oleh Dr Hasan.

Beliau mungkin tidak membuka tembelang dalam PAS tetapi DAP dan PKR kena bersedia mendengar bagaimana Dr Hasan menceritakan seribu satu rahsia hasil perkahwinan haram ke tiga-tiga parti itu. –
11/12/2011- OLEH ROSLAN BIAN

http://www.agendadaily.com/Muka-Hadapan/dr-hasan-ali-jadi-korban-cacamarba-pas.html
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

AZLI SHUKRI

Posted: 12 Dec 2011 11:26 PM PST

AZLI SHUKRI


Hasan Ali Sokong Perpaduan UMNO-PAS

Posted: 12 Dec 2011 07:37 AM PST

Matinya Seorang Syuhada

Posted: 12 Dec 2011 01:15 AM PST

Kalau ada 1000 ahli PAS seperti Hassan Ali ini - InsyaAllah aman dan sejahteralah negara tercinta kita. Meletakkan Allah terlebih dahulu daripada politik, kuasa dan demokrasi merupakan tuntutan sunnah dan menjauhi sifat munafik. Kesetiaannya kepada Allah dan bukan kepada parti atau Nik Aziz bakal memperkukuhkan lagi kesatuan ummah. Kita memerlukan lebih ramai lagi Hassan Ali dan bukan Nik Aziz. Wallahualam.

KUALA LUMPUR, 12 Dis ― Datuk Dr Hasan Ali enggan mengatakan sama ada kesetiaan beliau terletak pada PAS dan Pakatan Rakyat (PR), sebaliknya menegaskan beliau hanya setia kepada Allah. Pada masa yang sama bekas pesuruhjaya PAS Selangor ini berkata, beliau akan bekerjasama dengan sesiapa saja yang berjuang untuk Islam.

Laporan media terbaru mengatakan bahawa beliau akan digugurkan daripada mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri Gombak Setia. Tetapi ia dinafikan oleh Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang semalam. Exco Kerajaan Negeri Selangor ini berkata beliau komited untuk mempertahankan Islam, orang Melayu dan institusi diraja.

"Saya setia kepada Allah. Kepada umat, dalam konteks ini, saya tidak suka menggunakan istilah setia, tetap bekerjasama.

"Bekerjasama dengan rapat untuk membantu mereka dan mereka membantu saya," kata beliau pada sidang media di rumahnya hari ini. Hasan berkata laporan kononnya beliau akan digugurkan daripada bertanding semua pilihan raya akan datang bukanlah penentu akan meninggalkan PAS.

Menurut beliau, tindakan meninggalkan parti adalah satu tugas sukar. Kata beliau, persoalan sama ada beliau kekal atau digugurkan sebagai calon pilihan raya tidak akan menghalang perjuangannya memartabatkan bangsa Melayu, mengagungkan agama Islam dan mendaulatkan institusi raja.

"Sama ada saya dicalonkan atau tidak, itu bukan menjadi halangan, pendirian saya tidak pernah berubah terhadap tiga perkara berkenaan.

"Bahkan isu ini menjadikan saya lebih kental untuk terus berjuang dan saya yakin, ramai yang memahami dan menjiwai semangat saya," tegasnya. Menurutnya lagi, pihaknya sendiri tidak mendapat maklumat daripada peringkat PAS pusat berkaitan isu tersebut, sebaliknya hanya mendapat maklumat daripada media.

"Saya tidak menyalahkan saudara Shaari Sungip berkenaan kenyataan tersebut tetapi saya ingin membuat penegasan bagi mengelakkan kekeliruan bahawa hal-hal pencalonan mesti diputuskan oleh PAS Pusat setelah melalui penilaian oleh Majlis Syura.

"Adalah tidak sesuai sekiranya mana-mana individu bertindak untuk mendahului kepimpinan tertinggi dalam parti berkaitan hal ini dan saya harap kepimpinan dapat memantau ahli di setiap peringkat agar tidak membuat kenyataan mendahului kepimpinan parti," katanya lagi.

Jelas Hasan, pihaknya juga khuatir sekiranya perkara demikian adalah konspirasi dalaman yang cuba menjatuhkan dirinya. "Saya rasa macam ada sedikit gangguan di peringkat negeri, tetapi saya harap konspirasi itu tidak berlaku," katanya lagi.

"Perjuangan kita ikhlas, saya redha dengan apa jua tindakan PAS Pusat, tetapi sekiranya mereka tidak redha dengan saya, itu hak mereka, keutamaan saya adalah mendapat keredhaan Allah," tegasnya. Semalam, PAS menafikan laporan Mingguan Malaysia bahawa Hasan dan Nasharudin Mat Isa telah digugurkan daripada bertanding semula dalam pilihan raya umum ke-13.

Hadi berkata, partinya belum memuktamadkan senarai calon yang bakal bertanding kali ini. Hasan turut menjelaskan, jumlah pencalonan daripada setiap cawangan bukanlah penentu seseorang calon itu layak bertanding atau tidak, tetapi turut diputuskan mengikut budi bicara pimpinan pusat.

"Setakat ini memang saya mengetahui pencalonan dari peringkat cawangan diambil kira, tetapi ini bukanlah faktor penentu kerana wujudnya pertimbangan lain. "Saya sendiri ditunjuk untuk bertanding di DUN Gombak Setia pada 2008 bukan atas dasar pencalonan cawangan, begitu juga Ketua Penerangan PAS Negeri sekarang, yang bertanding di DUN Hulu Klang, juga tidak mengikuti proses penerimaan calon peringkat cawangan," katanya lagi.

PERAK BANGKIT - MENGGERAKKAN BELIA

Posted: 12 Dec 2011 11:18 PM PST

PERAK BANGKIT - MENGGERAKKAN BELIA


Young And Dangerous - Fathul Bari

Posted: 12 Dec 2011 06:06 AM PST

The Nothern Lion - Singa Utara

Young And Dangerous - Sohaimi Shahadan

Posted: 12 Dec 2011 06:03 AM PST

Sohaimi The Lion - Singa Sohaimi

Young And Dangerous - Asyraf Wajdi

Posted: 12 Dec 2011 05:55 AM PST

Kelantan Lion - Singo Kelate

Perak Bangkit lancarkan Kempen - YOUNG AND DANGEROUS!

Posted: 12 Dec 2011 05:12 AM PST

Adakah anda rasa BN tengah leading?

Posted: 12 Dec 2011 04:56 AM PST

1. PR tak kuat. PR tak rajin. Tapi bila PR tembak isu. Isu ikut rentak PR? Contoh isu ABU. Buat per pi layan SAMM tu. Bila BN follow maknanya mereka menang. Usah dilayan isu sebegitu.

2. Skrg isu NFC. Masih diawangan-awanagan. Selagi Shahrizat tak letak jawatan. Mereka advantage. Boleh hayun isu tu lagi. Isu ni akan terus jadi liabiliti BN jika Shahrizat masih tak letak jawatannya.

3. Isu Anwar meliwati yang diakui Karpal Singh. Ada penyokong n pengundi PR kesah? Mereka dah tak kesah samada bos mereka peliwat atau tidak. Dan ramai lagi ketegak tak nak percaya biar datang seribu bentuk fakta sekalipun.

4. Isu PR liberal dan DAP tak sokong Hudud> Pun tak boleh jadi senjata buat BN untuk goyangkan penyokong dan penugundi PR.

5. Isu pemberian RM100 kepada murid sekolah dan BR1M. Mereak dah ambil prinsip - bagi ambik, undi tetap PR!

jadi bagaimana?????

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 12 Dec 2011 11:14 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Nik Ajis Pernah Kata Ulama Ni Sesat....

Posted: 12 Dec 2011 11:00 PM PST

Saranan ulama pondok kelantan, tolak nik ajis, tolak pas, tolak pakatan...

Anwar Pergi Mahkamah Pakai Baju Ahli Parlimen....

Posted: 12 Dec 2011 09:00 PM PST
Tujuan anwar pergi ke mahkamah mengikuti perbicaraan kes dia meliwat saiful pakai dress no1 semata-mata untuk tunjuk kepada foreign media yang kerajaan bn zalim, ahli parlimen macam dia (anwar) pun mereka nak sumbat masuk dalam penjara... itulah tujuan anwar pergi mahkamah pakai dress no1.

Kencur Ni Dulu Pun Pernah Pinjam Duit MARA...

Posted: 12 Dec 2011 06:00 PM PST


Kata pepatah melayu, "ibarat melepaskan anjing tersepit" pepatah ini cukup sesuai untuk yusmadi, ahli parlimen balik pulau dari pkr...

Yusmadi menghantam kerajaan seolah-olah dia ada segala-galanya, dia hidup dalam dunia ni tampa bantuan orang lain, senang cerita yusmadi bagaikan manusia perfect.

Tapi dia lupa, dia juga manusia biasa, memerlukan bantuan orang lain juga untuk hidup.

Yusmadi pernah menagih pinjaman dari mara untuk sambung belajar, mara adalah agensi yang ditubuhkan oleh kerajaan barisan nasional yang yusmadi maki hamun tiap-tiap hari...

Sudahlah maki hamun kerajaan yang suatu masa dulu pernah membantunya, pelbagai fitnah yang dia taburkan terhadap kerajaan yang pernah tolong dia dulu...

Yusmadi benar-benar seperti seekor anjing yang tersepit, bila di lepaskan dia menggigit pula tangan orang yang melepaskannya...

Banyak lagi anak-anak melayu yang tak dapat bantuan dari mara tapi mereka masih menyokong kerajaan, tapi orang macam yusmadi ni, betul-betul tak mengenang budi.... satu soalan aku, kau dah selesaikan ke hutang pinjaman mara kau tu ???

Husam Masam Menipu Dalam Mahkamah...!!!

Posted: 12 Dec 2011 05:00 PM PST

Persamaan antara seorang boss dan anak buahnya, mereka berdua sama-sama sukakan china doll...


Fauzi aka pojie aka topeng perak, pemilik blog topeng perak unmask, dia adalah barua husam yang cukup setia, untuk pengetahuan korang semua, dia pernah di panggil menghadap sprm berhubung pemberian wang berjumlah rm 2 juta, wang itu dia terima dari husam masam untuk kerja-kerja busuk termasuk memfitnah berberapa musuh politik husam semasa pertandingan merebut jawatan naib presiden pas pada muktamar pas yang lepas, sprm masih belum menutup kes rm 2 juta yang di siasat itu...

TERKINI: Karpal Sahkan Anwar Memang LIWAT Saiful....

Posted: 11 Dec 2011 11:46 PM PST


Peguam Utama Datuk Seri Anwar Ibrahim, Karpal Singh merumuskan kejadian seks luar tabie di antara anak guamnya (Anwar Ibrahim) dengan Mohd Saiful Bukhari Azlan pada 26 Jun 2008, antara jam 3.01 – 4.30 petang di Unit 1151, Kondominium Desa Damansara berlaku atas dasar suka sama suka.

Karpal berkata Mohd Saiful mendakwa diliwat secara paksa namun, hujahnya, keterangan saksi utama, di mahkamah membuktikan sebaliknya.

"Saiful tidak lari ke unit kondominium bertentangan dengan tempat untuk menyelamatkan diri", katanya.

Karpal menyifatkan Mohd Saiful seperti seekor kambing yang menurut sahaja semua arahan daripada Anwar dan merelakan dirinya diliwat.

sumber: AIDC News.

komen aku: tak kiralah, hubungan sex anwar dengan saiful di buat suka sama suka atau dibuat secara paksa, perkara paling pokok dalam cerita ini ialah, anwar telah memasukan koneknya dalam jubur saiful, ini cukup jelas membuktikan yang anwar ibrahim seorang GAY...