Jumaat, 21 Oktober 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


PEJUANG BANGSA

Posted: 21 Oct 2011 11:54 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Video demo bantah kezaliman regim DAP oleh rakyat ditindas di KOMTAR !

Posted: 21 Oct 2011 07:56 AM PDT


Nampaknya rakyat P.Pinang yang ditindas kerajaan regim DAP semakin angin !

Kalau Guan Eng anggap blogger Penang dedahkan pasal  anaknya sebagai binatang , kini rakyat yang ditindas dan dizalimi pulak bangkit menentang kerajaannya . Seramai 200 orang terdiri 5 NGO berdemotrasi di depan Komtar selepas Jumaat tadi membantah kezaliman kerajaan DAP .

Apa yang disuarakan mereka adalah sifat tidak perikemanusiaan kerajaan regim  DAP terhadap rakyatnya terutama peniaga  . Ia bertentangan sekali dengan laungan kerajaan berjiwa rakyat yang selalu disebut Guan Eng dalam ceramahnya .

Antara isu yang membangkitkan kemarahan mereka ialah

1. Isu peniaga sukan air ( jet ski ) dan kuda di Batu Feringgi

2. Memutuskan  bekalan air secara drastik rumah penduduk miskin

3. merobohkan gerai peniaga Melayu
Guan Eng pemimpin tak perikemanusiaan ! Jom lihat gelagat pencacai PKR dan PAS gila meroyan di UIA ...

Posted: 21 Oct 2011 05:12 AM PDT


Di belakang tabir demontrasi haram seramai 200 orang  pertahan Aziz Bari adalah puak2 Budak JingGAY 13 dari AMK PKR .   Yang mejadi kepala merusuh  bukannya student UIA  tapi puak-puak haram jadah  ini lah .
Yang tengah gila bercakap ini bukan student UIA tapi bekas pelajar UKM, Hilman Idham 
Malaysian Insiders telah kantoi MENIPU dan BERBOHONG !! Bukti pembabitan puak2 JingGAY 13 di demo Aziz Bari ... 
Budak PKR dan PAS saja  membuat onar di UIA ..student tak pi menyibuk pun SIAPA DI BELAKANG TABIR AZIZ BARI ??

Adakah Aziz Bari yang digantung dari UIA ini boleh jatuh miskin  ke  ? Kalau tak keja UIA dia susah ke ? UIA saja ke sumber rezeki dia ?Kenal dulu siapa dibelakang Aziz Bari .. Yahudi & Kristian  semua support kuat !AIDCNews – 19/10/11 – Laman akademimerdeka.org memperkenalkan Professor Abdul Aziz Bari sebagai Felo Kanan Institute for Democracy & Economic Affairs (IDEAS).

Apa itu Akademi Merdeka ? IDEAS ? Siapa di belakang mereka ?

"AkademiMerdeka.org ialah projek pendidikan ide-ide libertarianisme yang diusahakan oleh Atlas Global Initiative for Free Trade, Peace and Prosperity.


"Misi AkademiMerdeka.org ialah untuk menjadi platform penyebaran faham libertarianisme di Nusantara, terutama di negara Indonesia, Malaysia, Singapura dan Brunei.

"Editor AkademiMerdeka.org ialah Wan Saiful Wan Jan", lapor laman itu. Klik di sini

Menurut laman ideas.org.my, IDEAS ditubuhkan oleh 3 sahabat, Wan Saiful Wan Jan, Tunku 'Abidin Muhriz, dan Wan Mohd Firdaus Wan Mohd fuaad pada tahun 2006 bertujuan untuk membentuk sebuah Negara Liberal di Malaysia serta menerapkan nilai-nilai liberal di kalangan rakyat negara ini. Klik di sini

Pada asalnya dinamakan 'Malaysia Think Tank London' (MTTL), kemudian ditukar kepada Malaysia Think Tank (MTT) dan akhirnya ditukar kepada Institute for Democracy and Economic Affairs (IDEAS) pada 14 Disember 2009. Klik di sini

Aziz Bari dilantik sebagai felo utama IDEAS. Klik di sini

Menurut wikipedia, IDEAS adalah rakan kongsi kepada 'the Atlas Economic Research Foundation' di Washington, D.C. yang menerima dana daripada 'the International Policy Network' dan 'the Friedrich Naumann Foundation'.

Jadi siapa sebenarnya di belakang Aziz Bari dan apa agendanya di Malaysia ?

Awas ! Yayasan Kristian Di Belakang Dr Aziz Bari ?

PANAS ! DAP lahanat nak halang Himpunan di Stadium Shah Alam

Posted: 21 Oct 2011 04:07 AM PDT


Bila  umat Islam nak bersatu untuk  pertahan AGAMA , ada saja halangan oleh puak-puak Kafir yang mahu mengagalkannya . GPB  dikhabarkan  Teresa Kok  dari parti yang memang  anti Islam  DAPig   sedang berusaha mendesak pentadbiran Khalid Gagap menghalang umat Islam berhimpun seramai 100,000 orang esok .

Malah pihak  perbadanan Stadium Shah Alam juga diberi tekanan supay himpunan ini  tidak diadakan .

Untuk ketahui lebih lanjut  KLIK DI SINI 

Mahasiswa pencacai PKR lebih pentingkan Aziz Bari dari agenda Murtad !

Posted: 21 Oct 2011 12:13 AM PDT


Kira-kira 200 mahasiswa upahan berhimpun bagi mempertahankan kenyataan kurang ajar Prof kangkung Aziz Bari Abdul Aziz.

Perhimpunan itu berlangsung di perkarangan masjid UIA selepas solat Jumaat.

Mereka melaungkan "Hidup Aziz Bari", "Bebas Aziz Bari" dari belengu

Mereka berhimpun untuk menyokong kenyataan Aziz Bari bahawa Sultan tidak ada hak untuk mempertikaikan umat Islam yang murtad di Gereja DUMC

Perhimpunan itu didalangi oleh Sam ketot yang juga Ketua AMK difahamkan cuba berarak menghantar memorandum kepada rektor UIA, menyebabkan berlakunya tolak menolak sesama mereka.

Semalam UIA menggantung tugas Abdul Aziz sebagai pensyarah undang-undang kerana memberi laulan kepada Aziz Bari untuk mengabdikan diri kepada politik Anwar Ibrahim.

PANAS ! Pendedahan Sekolah lama anak Guan Eg terima RM 2 juta !

Posted: 20 Oct 2011 09:31 PM PDT


- Pada 17 Sept, Guan Eng telah merasmikan pembukaan Bangunan Wawasan, iaitu satu blok baru di Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Heng Ee.


- Bangunan Wawasan yang lapan tingkat itu mempunyai dua dewan serbaguna, perpustakaan, unit ko-kurikulum, bilik muzik serta menyediakan kemudahan ICT.

- Ia juga diantara sekolah jenis kebangsaan yang mempunyai kemudahan lif berkembar.


- Dewan Peniagaan Cina Pulau Pinang atau Penang Chinese Chamber of Commerce (PCCC) telah menyumbang sebanyak RM2 juta untuk pembinaan bangunan tersebut.

- Presiden PCCC ialah Tan Sri Tan Kok Ping yang merupakan kawan baik Guan Eng dan sering kelihatan berdampingan bersama.


- Presiden PCCC ini adalah Pengarah Urusan Berjaya Sports Toto yang juga mempunyai kaitan dengan developer Berjaya Land serta taikun Vincent Tan.


sumber : Helen Ang


Komen GPB

Nampaknya persoalan mengapa Pengetua sekolah cina Heng Eee  ini backup Guan Eng  mungkin sudah terjawab bila melihat gambar dan maklumat di atas ini .

Kroni Guan Eng iaitu Presiden PCCC  telah menyumbang sumber kewangan jutaaan ringgit kepada sekolah terbabit  semasa anak CM bersekolah di situ . Itu yang declare di atas kertas ,belum di bawah meja lagi tak tahu la berapa ..

Persoalannya ,adakah ada game lu cover gua ada  dalam isu cabul ini ??

Politik baru ala Saifuddin, terganggu Prof Kangkung hina Raja dikenakan tindakan

Posted: 20 Oct 2011 08:26 PM PDT


Memang sah salah kenyataan Prof Kangkung ini  dan kurang ajarnya tidak pulak memohon maaf . Tapi mengapa Saifuddin pun yang terasa dalam sampai terganggu bila UIA kenakan tindakan . Memang wajar sebab beliau telah melalukan institusi pendidikan milik kerajaan ini .

Anwar confirm demam, Datuk Eskay cadang guna video seks sebagai Bukti !

Posted: 20 Oct 2011 07:29 PM PDTGPB confirm Anwar demam  dan pening bila   Datuk Shazryl Eskay Abdullah meminta pihak pendakwa dalam kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim menggunakan rakaman video seks yang didakwa membabitkan Ketua Pembangkang itu seperti didedahkannya kepada media pada 21 Mac lalu sebagai bukti di mahkamah.

Ini merupakan hujah paling penting untuk menunjukkan Anwar boleh melakukan hubungan seks dan bukannya sampai tak boleh bongkok . Beliau pun sehingga hari ini tidak berani  saman Datuk Eskay tentang rakaman video terbabit .


Menurutnya, dua pakar forensik video dari Amerika Syarikat (AS) telah mengesahkan bahawa 99.9 peratus pelakunya ialah Anwar.


Untuk pengesahan lebih lanjut, katanya, kedua-dua pakar forensik video itu juga boleh dibawa sebagai saksi dalam kes liwat berkenaan.


''Dua dokumen dipamerkan di mahkamah ketika saya serta dua rakan (Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik dan Datuk Shuib Lazim) didakwa Jun lalu termasuk hasil kajian bagi menentukan kesahihan dan siapa pelaku dalam video berkenaan.


"Justeru, saya mencadangkan pihak pendakwaan menggunakan rakaman video itu dan laporan kesahihannya sebagai bukti," katanya ketika ditemui di sini, hari ini.


Pada 21 Mac lalu, trio 'Datuk T' menayangkan sebuah klip video seks didakwa melibatkan Anwar yang dirakamkan pada 21 Februari 2011 kepada sekumpulan pengamal media.


Anwar bagaimanapun menafikan dakwaan itu serta membuat laporan polis berkenaan penayangan tersebut sementara trio Datuk T telah dijatuhkan hukuman denda oleh mahkamah atas kesalahan menayangkan video lucah secara terbuka.


Sementara itu, kata Shazryl Eskay, video yang didakwanya melibatkan Anwar itu boleh digunakan bagi menyangkal keterangan pakar ortopedik Jerman, Dr. Thomas Hoogland bahawa Ketua Pembangkang tersebut tidak mungkin boleh melakukan aksi seks kerana masalah tulang belakang.


Menjawab satu soalan, katanya: "Anwar boleh kata beliau tidak rapat dengan saya atau apapun tetapi pepatah mengatakan sekeping gambar menceritakan segalanya, apatah rakaman beberapa video menunjukkan saya bersamanya dalam sebuah bilik seperti disahkan pakar video AS."

Bajet 2012 MPPP dibantah gara-gara RM 29.25 juta diperuntukan projek Kroni SPICE

Posted: 20 Oct 2011 05:51 PM PDTDua Ahli Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP), Lim Boon Chang dan Dr Lim Mah Hui membantah Bajet MPPP 2012 sebanyak RM29.25 juta untuk projek Pusat Konvensyen Antarabangsa Pulau Pinang (Spice).

Boon Chang bangun menyatakan bantahannya selepas Yang Dipertua MPPP, Patahiyah Ismail menghabiskan ucapan Bajet MPPP 2012 di Dewan Persidangan Majlis Dewan Bandaraya Jalan Padang Kota Lama.

Dalam bantahannya, beliau menyuarakan terkilan berikutan persetujuan untuk meneruskan bajet buat projek berkenaan seolah-olah hanya berdasarkan kepada arahan Kerajaan Negeri.

Beliau juga menyatakan rasa sedihnya kerana bantahan sebelumnya yang dibuat melalui satu mesyuarat seperti tiada tindakan lanjut walaupun sudah ada perbincangan dengan pemaju dan MPPP.

"Kalau begini persetujuan yang dibuat dengan bajet tambahan RM29.25 juta lagi bagi tahun 2012 untuk Projek Spice, di mana autoriti kami sebagai Ahli Majlis?

"Sehingga ke hari ini juga selepas mesyuarat berkenaan, tiada salinan kontraktor diberi kepada kami semula.


"Saya membuat bantahan ini dari segi kepentingan pembayar cukai," katanya dalam mesyuarat berkenaan.

Tindakan Boon Chang membantah bajet berkenaan kemudiannya ditempelak seorang Ahli Majlis, Tan Hun Wooi dengan mengatakan Kerajaan Negeri berhak membuat arahan dan MPPP selaku Kerajaan Tempatan hanya menjalankan tugas.

"Lagipun pembentangan bajet ini sudah diluluskan sejak Mesyuarat Biasa Majlis (MBM) 2010 lalu," katanya.

Seorang lagi Ahli Majlis juga bangun bagi menyatakan sokongan kepada bajet berkenaan namun Patahiyah kemudiannya menghentikan soal jawab itu dengan mengatakan majlis berkenaan bukannya untuk berdebat.

"Saya tidak mahu panjangkan isu ini," kata Patahiyah apabila melihatkan ramai yang membantah semula kata-kata Boon Chang mengenai bajet buat Projek Spice itu.

Namun Boon Chang pada akhir majlis sempat berkata beliau begitu sedih kerana haknya sebagai Ahli Majlis seolah-olah dirampas.

"Saya mahu ingatkan, jangan anggap majlis (MPPP) sebahagian daripada Kerajaan Negeri," katanya.

Projek Spice sebelum ini menjadi kontroversi setelah BN Pulau Pinang meminta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasat perjanjian projek yang didakwa merugikan rakyat.

Dalam laporan berkenaan, Pengerusi Jawatankuasa Kerja BN Pulau Pinang, Datuk Teng Hock Nan berkata, pembinaan Spice di tapak Pusat Arena Antarabangsa Pulau Pinang (Pisa) itu dilihat hanya memberi kelebihan dan keistimewaan kepada pemajunya.

Menurutnya, terlalu banyak keistimewaan diberikan kepada pemaju projek hingga menimbulkan persoalan kerana ada antara syarat perjanjian yang ditandatangani pada 19 Ogos lalu akan menyebabkan hasil RM488 juta yang sepatutnya dinikmati rakyat Pulau Pinang hilang begitu saja.

Dalam masa sama BN turut meragui penjualan tanah di kawasan pembinaan Spice kerana ia dijual lebih murah daripada harga pasaran semasa kepada pemaju bagi tujuan pembinaan sebuah hotel.

"Tanah itu dijual dengan harga RM100 kaki persegi sedangkan harga pasarannya adalah RM300 kaki persegi. Kenapa ia dijual dengan harga murah? Ini menimbulkan persoalan yang harus dijawab pihak berkenaan.

"Beberapa syarat dalam perjanjian itu juga memberi kelebihan kepada pemaju antaranya ialah pemberian tambahan 1,500 unit rumah kepada pemaju yang bakal menyebabkan rakyat negeri ini kehilangan RM450 juta.

"Rakyat juga bakal mengalami kerugian lebih RM10 juta berikutan tindakan kerajaan menyediakan tanah secara percuma kepada pemaju bagi membina sebanyak 450 unit rumah kos rendah dan sederhana rendah bersaiz tidak lebih 650 kaki persegi berharga minimum RM72,500, syarat itu jelas merugikan rakyat," kata Hock Nan. SH

Pandangan ustazSAID

Posted: 21 Oct 2011 09:17 AM PDT

Pandangan ustazSAID


Menyokong HIMPUN!

Posted: 20 Oct 2011 06:59 PM PDT


Salam,

Atas rasa kesedaran, blog ini menyokong Himpunan Sejuta Umat ( HIMPUN ) yang dianjurkan oleh gabungan NGO Islam esok di Stadium Shah Alam. Walaupun tidak dapat hadir dalam himpunan ini, namun semangat sebagai saudara Islam tetap bersama roh perjuangan saudara seagama.

Himpunan yang dianjurkan wajar disokong sebagai tanda keprihatinan umat Islam terhadap percubaan golongan tidak bertanggungjawab yang cuba mencabar perkara yang sudah termaktub dalam perlembagaan bahawa sebarang usaha untuk menarik umat Islam keluar agama adalah satu kesalahan.

Seharusnya peluang berhimpun ini digunakan oleh NGO Islam untuk memperkukuhkan perpaduan di kalangan umat Islam tanpa mengira latar belakang dan ideologi politik, di samping meneruskan hubungan harmoni dengan kaum dan penganut agama lain. Hubungan baik yang sedia terjalin selama ini harus dikekalkan demi masa depan rakyat Malaysia.

Oleh sebab itu, sebarang percubaan untuk mengganggu-gugat keharmonian hubungan di antara penganut pelbagai agama di negara ini harus ditolak. Pihak penganjur sewajarnya memastikan tiada tindakan atau kata-kata provokatif dilakukan sepanjang perhimpunan ini.

Pada masa sama, cadangan memperkenalkan Akta Murtad yang dibuat sebelum ini wajar dijadikan kenyataan demi melindungi akidah umat Islam. Pihak berkuasa yang berkaitan seperti Pusat Zakat atau Baitulmal pula wajar bertindak proaktif membantu umat Islam yang susah, jika benar kebajikan menjadi senjata aktiviti memesongkan akidah umat ini.

Didoakan semoga objektif HIMPUN esok akan tercapai dan perhimpunan umat Islam ini dirahmati Allah.

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 21 Oct 2011 07:42 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


Maut ketika ingin melihat isteri di hospital kerana kemalangan

Posted: 21 Oct 2011 03:14 AM PDT

Tanjong Karang - Dua buah kereta bertembung menyebabkan seorang pemandu tersepit dan maut di tempat kemalangan, manakala seorang lagi pemandu hanya mengalami cedera ringan.

Sebelum kemalangan pemandu yang maut itu dipercayai dalam perjalanan untuk melihat isterinya yang berada Hospital Tanjong Karang akibat kemalangan di Parit 7 Sekinchan dan mengalami cedera parah.

Menurut sumber orang ramai yang berada di tempat kejadian, kemalangan berlaku apabila sebuah kereta Toyota yang dipandu laju dari arah Sekinchan ke Tanjong Karang gagal dikawal oleh pemandunya sehingga memasuki laluan yang bertentangan lalu bertembung dengan sebuah lagi kereta jenis Proton Persona yang datang dari arah Tanjong Karang ke Sekinchan. Kemalangan berlaku di Parit 3 Sungai Burong pada pukul 2:00 petang tadi.

Jentera Bomba yang dikejarkan ke tempat kejadian mengambil masa lebih kurang 20 minit bagi mengeluarkan mangsa yang tersepit dan maut itu sebelum dibawa ke Hospital Tanjong Karang untuk bedah siasat. Kemalangan turut menyebabkan berlakunya kesesakan lalulintas hampir 2 kilometer di kedua-dua arah, walaubagaimanapun kesesakan dapat dikawal semula oleh anggota polis yang dikejarkan ke tempat kejadian bagi mengawal lalulintas.

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو

Posted: 21 Oct 2011 07:11 AM PDT

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو


Aku Pangkah Lain!

Posted: 21 Oct 2011 12:33 AM PDT

"Pui! siap korang nanti, selama ni aku dapat bantuan , tapi sekarang kenapa tak dapat? Pui! siap korang, aku pangkah PKR! " itulah luahaan hati teriakan seorang makcik tua dan anak-beranak sedara maranya. entah ape le silapnya, kali ni makcik tu tak dapat! mungkin dia tak register pada urusetia ataupun JKKK buat selection tak betul!

Setakat bantuan RM 300.00, first time tak dapat, dah nak pangkah PKR! puiii! sebelum ni bantuan dapat cantik je, sokong je, baru sekali tak dapat nak undi protest! bersyukur la dengan apa yang ada Makcik Oi!, buat apa kita nak mengadaikan maruah, agama, negara kita pada Parti Pakatan Rosak (PR) yang terang-terang ROSAK! Silap-silap satu sen tak dapat, rumah pulak kena roboh! emm..pergilah kat pejabat japerun, buat aduan, sure boleh dapat. makcik oh makcik. alahai.

Kasihan Negara Arab

Posted: 20 Oct 2011 06:48 PM PDT

"Terima Kasih" kepada pemberontak anti-gadaffi yang mengullingkan pemimpinnya sendiri, Negara Arab kini hilang seorang lagi pemimpin yang lantang mengutuk Israel, selepas Saddam Hussin, kini Gaddafi yang menjadi mangsa penganiayaan bangsanya sendiri.

Di Perhimpunan Bangsa-Bangsa Bersatu, Gaddafi adalah pemimpin yang kedua menyuarakan rasa tidak puas hati kepada Israel dan menentang sekeras-kerasnya, selepas Ahmadinejad mengutuk sekeras-kerasnya!

Negara barat kini, berjaya menghasut dan memusnahkan musuh-musuh mereka yang boleh mengugat kerakusan mereka dalam menguasai dunia. Apadahjadi dengan negara Arab, Barat hanya tunggu peluang!

bumiyang

Posted: 21 Oct 2011 03:33 AM PDT

Politik Harian

Posted: 21 Oct 2011 03:16 AM PDT

Politik Harian


JOM Ke Pentas PATRIOT Bukit Kepong!

Posted: 21 Oct 2011 02:27 AM PDTSahabat-sahabat, rakan-rakan bloggers, tuan- tuan dan puan-puan sekalian, dijemput untuk bersama menjayakan 'Pentas PATRIOT' pada malam ini.

Tempat di Dataran Gerai,
Majlis Perbandaraan Muar,
Cawangan Bukit Kepong.

Hari ini, Jumaat 21 Oktober 2011
Jam 8 Malam.

Penceramah:

1.Khairy Jamaluddin (Ketua Pemuda Umno Malaysia).
2.Temengong Datuk Kanang Anak Langkau beliau (Wira Negara).
3.Tn. Shafie bin Bakri (Presiden Bekas polis Malaysia).

Semua di jemput hadir....

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kumpulan Pelajar Upahan Rancang Kekacauan Di UIA

Posted: 20 Oct 2011 08:58 PM PDT


Menurut sumber terkini dari sahabat RockY-MY , kumpulan upahan pembangkang, Solidariti Mahasiswa (SMMs) telah merancang untuk membuat kekacauan di UIA selepas solat Jumaat ekoran penggantungan tugas yang dikenakan keatas Prof kangkung Aziz Bari turut menerima sokongan dari pemimpin pembangkang seperti Rafizi Ramli dan Shamsul Iskandar.

Apa yang membimbangkan ialah keselamatan jemaah solat Jumaat yang akan terancam terutamanya kenderaan mereka mungkin menjadi mangsa kerosakan kumpulan pengacau ini.

Polis dan pasukan keselamatan UIA wajar mengambil tindakan tegas supaya umat Islam dapat bersolat Jumaat dalam keadaan aman di UIA.

Lebih memalukan, kumpulan pengacau ini lebih berminat untuk buat kacau dari mengerjakan solat Jumaat.

Kejam! Mayat Gaddafi Diheret Dan Dikasari

Posted: 20 Oct 2011 06:30 PM PDT

Rakaman televisyen menunjukkan mayat bekas pemimpin Libya, Muammar Gaddafi yang berlumuran darah diheret dan dikasari pasukan tentera anti Gaddafi.

Dalam rakaman yang disiarkan Al Arabiya, muka Gaddafi berlumuran darah dan tentera anti-kerajaan mengheret mayat bekas pemimpin itu di atas tanah manakala terdapat kesan luka di kepalanya.

Sementara itu, rangkaian televisyen Al Jazeera menyiarkan rakaman mayat Gaddafi yang hampir bogel sehingga paras pinggang diletakkan di atas tanah.

Selain itu, Al Jazeera turut menyiarkan gambar mayat Gaddafi di belakang ambulans dan mukanya tidak berlumuran darah. – REUTERS
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Gambar Muammar Gaddafi Mati Di Bunuh?

Posted: 20 Oct 2011 07:37 AM PDTIni adalah imej yang mendakwa pemimpin Muammar Gaddafi telah dibunuh.

Bekas Pemimpin Libya, Muamar Gaddafi terbunuh dalam pertempuran dengan rejim yang menumbangkan pemerintahan pemimpin berkenaan secara pemberontakan.

Rejim berkenaan yang dikenali sebagai Majlis Peralihan Kebangsaan (NTC) mengesahkan Gaddafi terbunuh dalam serangan terakhir di bandar Sirte.

Imej yang ditangkap: Gambar dari telefon bimbit, menunjukkan pemimpin Muammar Gaddafi cedera, diedarkan tidak lama selepas berita penangkapan beliau didedahkan

Rakaman telefon mudah alih, dikeluarkan tidak lama selepas berita penangkapan itu berlaku, muncul gambar yang menunjukkan Gaddafi dalam keadaan berdarah di kepala.

Majlis Kebangsaan Peralihan rasmi Abdel Majid Mlegta berkata: 'Dia (Gaddafi) juga ditembak di kepalanya. Terdapat banyak tembakan dilepaskan oleh kumpulan ini dan dia akhirnya mati. '

Beliau berkata Gaddafi telah ditembak mati kerana dia cuba melarikan diri, manakala sumber lain berkata Gaddafi telah ditembak diperutnya sekurang-kurangnya sekali dengan peluru 9mm.

tunku

Posted: 21 Oct 2011 03:06 AM PDT

tunku


Pas' hudud allows to sodomy the wife.

Posted: 20 Oct 2011 09:02 AM PDT

Dewan Rakyat Hots Up To PAS Hudud Allowing Husband To Sodomise Wife

KUALA LUMPUR, Oct 20 (Bernama) -- The Dewan Rakyat proceedings today got heated up when an independent member alleged that the Hudud laws passed by the PAS government when it was administering Terengganu allowed husbands to sodomise their wives.
When debating the 2011 Supply Bill, Datuk Zulkifli Noordin (Ind -Kulim-Bandar Baharu) said according to Section 14 of the Syariah, Qisas and Takzir Criminal Enactment gazetted in 2004 in the state, it would not be an offence for a husband to do so.
Zulkifli's statement upset several opposition members and caused an uproar.
"I am utterly shocked as there were more than 10 areas which were in conflict with Islam but what I want to show did not come from Islamic laws. As an example, on sodomy, it was stated in Section 14 of the enactment and it has been gazetted.
"Sodomy was interpreted as a offence which is an intercourse between a man with another man, or between a man and a woman unnaturally through the anus.
"What shocked me most was that it was stated 'apart from the wife'. It means should a husband have intercourse through the anus of the wife it is not sodomy according to PAS'hudud," said Zulkifli.
Zulkifli also disclosed that the enactment on the appointment of judges would allow non-Muslims to be appointed as judges on hudud laws while another aspect on 'qazaf' which involved four witnesses for adultery, provides that should one of the witnesses withdraw, the three other witnesses would be punished.
He said the disclosure showed what had been called hudud laws by PAS which it wanted to implement were not the laws of Allah but were laws designed by the party itself.
"When I checked, it was true Tun Mahathir (former prime minister Tun Dr Mahathir Mohamad) rejected Terengganu's hudud laws because they were not Islamic laws but the laws of PAS. There were obviously errors such as allowing sodomy of wives and others," he said.
According to Zulkilfi, the decision of Tun Mahathir in rejecting the hudud had been distorted by certain parties at that time.
The disclosure by Zulkifli on sodomy got Salahuddin Ayub (PAS-Kubang Kerian) to interject and accuse Zulkifli of making wild accusations and requested that Zulkifli and Datuk Bung Moktar Radin (BN-Kinabatangan) who also supported the statement to be referred to the Rights and Priviliges Committee.
Earlier, Bung Mokhtar had stood up and enquired:"Can one sodomise one's own wife? and Zulkifli replied:"According to PAS' hudud, can."
Salehuddin stood up and said: He cannot make such an accusation. There is no such thing according to PAS'. I asked that the two members to be censured im-for saying wife sodomy is PAS' hudud.
However, this was rejected by Deputy Speaker Datuk Ronald Kiandee who decided that they had not violated the Standing Orders.
The house continued to be in a commotion when Salahuddin and a few other members of the opposition were not happy and disputed the decision of the Deputy Speaker until Zulkifli could not continue to explain on his statement about the enactment.
Zulkifli was the forced to end his speech on the 2012 Supply Bill when his 20 minutes allocated time was over.

tunku : Astaghfirullah. No wonder Tun Mahathir rejected it. it is actually not a hudud law but pas' law.i have checked the enactment and it is right what zulkifli nordin said. it is stated clearly that sodomy is not allowed apart from the wife.click here.

Taipingmali (tm)

Posted: 21 Oct 2011 01:48 AM PDT

Taipingmali (tm)


Amirudin Shari: Pakatan Rakyat Telah Berjaya Menguruskan Dasar Negeri Un...

Posted: 21 Oct 2011 12:05 AM PDT

Anwar Ibrahim penganut ajaran sesat kata Zulkifli Nordin

Posted: 20 Oct 2011 11:50 PM PDT

Rumah untuk penduduk Kg Buah Pala

Posted: 20 Oct 2011 10:29 PM PDT

Buzze Azam shared the following link and had this to say about it:

Maksudnya jika 24 biji rumah yg nilai keseluruhannya RM500 ribu bermaksud setiap unit rumah berharga RM20833.33. Saiz sebijik rumah adalah 1200 kaki di bina di kawasan seluas 1400 kaki sahaja? Kawasan seluas tu hanya cukup utk bina sebiji rumah je. Mungkin ada kesilapan pada pemberitaan ini.

http://www.malaysiakini.com/news/179284?fb_comment_id=fbc_10150424589339459_20973654_10150424619119459


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kanak 3 tahun akhirnya mati juga

Posted: 20 Oct 2011 09:28 PM PDT

Kisah menyayat hati dunia apabila kanak-kanak 3 tahun digeles oleh dua buah lori akhirnya berakhir pagi ini.

Kanak-kanak tersebut mati setelah otaknya gagal berfungsi.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Himpunan 1 juta ummat

Posted: 20 Oct 2011 09:19 PM PDT

Pas sedang berusaha untuk menghalang semua ahli Pas daripada menyertai perhimpunan tersebut

Larangan Pas adalah bercanggah dengan hak orang ramai untuk berhimpun dan menyuarakan perasaan mereka.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Malaysiakini nak cuci najis dengan air kencing

Posted: 20 Oct 2011 09:11 PM PDT

Malaysiakini melalui peguamnya sedang dan akan merancang untuk menyaman Senator Ezam Mohd Noor konon menuduh akhbar elektronik itu mendapat pembiayaan George Soros, penyangak matawang yang telah berusaha menjahanam ekonomi Malaysia 1997 lalu.

Persoalannya ialah, beranikah Malaysiakini menyaman Ezam?

Ini kerana Ezam mengetahui banyak rahsia sulit Malaysiakini dan juga rahsia Anwar Ibrahim yang juga boss Ezam sewaktu bersama PKR.

Tindakan Malaysiakini bolehlah diibaratkan cuba mencuci najis menggunakan air kencing. Ini kerana Malaysia kini terkenal dengan berita-berita palsu dan fitnah. Malaysiakini merupakan akhbar digital anti kerajaan dan ia lebih memihak atau menyokong Anwar dan dua parti pembangkan iaitu Dap dan Pas.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Siapa calon BN di Parlimen Taiping

Posted: 20 Oct 2011 08:41 PM PDT

Penduduk Taiping mengharapkan BN dapat menguasai semula kerusi Parlimen yang dirampas oleh Nga Kor Ming (Dap) dalam PRU 12 yang lalu.

Kekalahan BN adalah berpunca daripada kedegilan Presiden PPP Dato Kavies yang memungkiri janji beliau.

Kavies berjanji untuk berada di Taiping untuk sepenggal sahaja, namum beliau enggan menyerahkan semula kepada parti Gerakan pada PRU 2008.

Akibat kedegilan Kavies, BN kalah buat pertama kali dalam sejarah BN.

Kini Dato Chang Kho Youn berharap Gerakan mengambil semula kerusi Taiping dan menyerahkan kepada Perdana Menteri untuk menamakan siapa calon yang layak.

Adakah Dato Tan Lian Hoe akan kembali ke Taiping atau kekal di Grik.

Dahulu Kerk Choo Ting adalah MP Taiping buat beberapa penggal sebelum berhijrah ke kerusi parlimen Johor.

Buat masa ini Nga tidak mampu berbuat apa pun untuk Taiping. Beliau hanya mampu mempamerkan 4x4 Triton dengan speaker ke sana kemari dan bila ada kematian kaum cina barulah sibuk tunjuk muka.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Himpunan 1 juta akan gagal jika tidak mendapat sokongan anda. Ayuh jom ramai-ramai turun padang.

Posted: 20 Oct 2011 08:22 PM PDT

Asalamualikum, Salam Perjuangan, Nasib umat Islam di bumi bertuah ini semakin hari semakin dihimpit dan dihina, dimanakah kedudukan kita sebagai umat ISLAM? HIMPUNAN 1JUTA UMAT pd 22/10/11 jam 2ptg di Stadium Bolasepak, Shah Alam. Marilah kita beramai2 menyokong perpaduan ummah melalui aqidah.
Irwan Fahmi Ideris
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Amah Indon

Posted: 20 Oct 2011 08:16 PM PDT

Hasil lawatan Perdana Menteri YAB Dato Seri Najib Razak amat berjaya dalam menjalinkan hubungan dua hala.

Salah satu yang menjadi masalah penduduk Malaysia ialah isu pembekuan amah. Ramai rakyat kita mengeluh kerana masalah amah.
Mulai Disember ini pembekuan ditarik balik dan ribuan amah akan kembali bekerja di Malaysia.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tanah Runtuh : Genting Highland bukan Cameron Highland

Posted: 20 Oct 2011 08:02 PM PDT

Seorang lelaki cedera ringan selepas bahagian hadapan keretanya dihempap tanah runtuh di KM 13.9 Genting Highlands 11 malam tadi
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MAHA DAP NIK AZIZ

Posted: 20 Oct 2011 07:06 PM PDT

Pas Perak perlu cermin diri dahulu

Posted: 20 Oct 2011 06:08 PM PDT


Mengetuk dulang paku serpih, mengata orang Pas yang lebih. Itu lah peribahasa Melayu yang boleh dikaitkan dengan Pas Perak dan juga Pas seluruh negara.

Pas halal berbuat apa sahaja tetapi bila diri mereka diguris atau disentuh sedikit mulalah melalak dan menangis.

Mereka boleh dengan sengaja menuduh Anwar sebagai peliwat, menuduh Umno membeli kapal selam yang tidak boleh tengelam. menuduh Najib membunuh monggolia, menuduh Tun Mahathir Maha Firaun dan Maha Zalim.

Sekiranya kita rajin membaca harakah kita akan dapati dari muka depan sehingga muka belakang, tidak ada laporang tentang kebajikan yang Pas lakukan terhadap rakyat. tetapi penuh kecaman dan fitnah terhadap pihak lain.
Pesuruhjaya PAS Perak, Ustaz Abu Bakar Hussain hari ini mengajak semua ahli politik, untuk sama-sama mencerminkan akhlak yang mulia sebagai pemimpin-pemimpin negara.

Dalam ucapan tersebut, beliau mengingatkan bahawa, walau sehebat mana propaganda, manipulasi dan permainan media yang dibuat, semua itu hanyalah bersifat kulit dan sementara.

Beliau juga mengingatkan bahawa kuasa adalah amanah, jika mereka yang menjadi pemimpin rakyat menonjolkan akhlak yang buruk, menayangkan video lucah untuk tatapan orang ramai, tidak mustahil rakyat yang dipimpin mereka akan melihat ianya sebagai suatu tindakan yang dibolehkan dan mengikut perbuatan tersebut.

Menurut Pesuruhjaya PAS Perak itu lagi, sebagai contoh, jika hari ini pemimpin Negara di kalangan pemimpin UMNO menonjolkan video lucah kepada orang ramai untuk menjatuhkan kredibiliti politik pemimpin Pakatan Rakyat, esok pula cara yang sama akan digunakan oleh rakyat dalam kes yang lain pula.

Bagaimana pula kalau yang mengikuti tingkah-laku pemimpin tersebut adalah keluarga atau orang terdekat dengan mereka? Bukankah budaya fitnah dan kerosakkan akhlak akan tersebar, soal beliau.

Oleh sebab itu, beliau mengajak pemimpin negara serta ahli politik seluruhnya untuk mencerminkan akhlak yang mulia. Malah beliau mengajak kepada rakyat untuk memilih seseorang pemimpin tersebut berdasarkan kepada akhlak dan tingkah-lakunya

Menurut beliau, memberikan ucapan dan dakwaan pihak itu benar atau pihak itu salah serta memberi janji adalah suatu perkara yang mudah bagi mana-mana ahli politik, tetapi yang betul-betul menentukan sama ada ahli politik tersebut sesuai menjadi pemimpin atau tidak ialah akhlak serta tingkah-lakunya. Lagi dekat akhlak seseorang pemimpin tersebut dekat dengan akhlak Nabi s.a.w., lebih layak seseorang itu menjadi pemimpin rakyat.

Beliau mengingatkan agar seluruh pemimpin mengambil pengajaran dari Firman Allah SWT:

"Demi sesungguhnya, adalah bagi kamu pada diri Rasulullah itu contoh ikutan yang baik, iaitu bagi orang yang sentiasa mengharapkan (keredaan) Allah dan (balasan baik) hari akhirat, serta ia pula menyebut dan mengingati Allah banyak-banyak (dalam masa susah dan senang)" (Surah Al-Ahzab:21)
Dalam kes video lucah Anwar yang didedahkan oleh youtube, Pas amat marah dengan pendedahan tersebut, pada hal mereka sangat gembira apabila Mat Sabu dan Lim Guan Eng mendedahkan perilaku seks Anwar sebelum Anwar dipecat.

Kenapa dahulu Pas boleh, kenapa sekarang tidak. Pas hanyalah sebuah parti yang mementingkan politik dan memperalatkan agama Islam untuk menipu rakyat. PAS CELAKA,

PAS PANAS SAMPAI KE OTAK KERANA YB ZUL

Posted: 20 Oct 2011 05:49 PM PDT


Pakatan Rakyat akan mengemukakan usul bagi menghadapkan Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Noordin kepada Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Parlimen atas kenyataannya yang mengelirukan Dewan Rakyat.

Ianya berhubung kenyataan ahli parlimen bebas itu yang mengatakan bahawa "hudud PAS menghalalkan suami meliwat isteri" dan "Mukallaf bagi PAS berumur 18 tahun" ketika membahaskan Bajet 2012 di Dewan Rakyat, hari ini.

Beliau mendakwa merujuk kepada 'draf' dan 'enakmen' Undang-Undang Jenayah Syariah (Hudud dan Qisas) Terengganu 2002 yang dibuat sewaktu PAS memerintah negeri itu.

"Ini satu kenyataan yang cukup memalukan yang dikeluarkan oleh orang Islam untuk memalukan Islam itu sendiri.

"Kita anggap Kulim-Bandar Bharu sebagai pembohong," kata Salahudin Ayub (PAS-Kubang Kerian) pada sidang media di parlimen.

Turut serta pada sidang media itu Dr Dzulkefly Ahmad (PAS-Kuala Selangor), Siti Zailah Mohd Yusof (PAS-Rantau Panjang), Dr Hatta Ramli (PAS-Kuala Krai), Yusmadi Yusof (PKR-Balik Pulau), dan Azan Ismail (PKR-Indra Mahkota).

Salahudin yang juga Naib Presiden PAS berkata, mereka akan menunggu hansard parlimen esok sebelum mengemukakan usul tersebut di bawah perkara 26 (1b) peraturan mesyuarat.

Car Crashes Into Sydney Shop, Baby Safe

Posted: 20 Oct 2011 05:33 PM PDT

Gaddaffi: Saat terakhir sebelum dibunuh

Posted: 20 Oct 2011 05:28 PM PDT

Mengapa Cucu Saya - Lim Kit Siang 18/10/2011

Posted: 20 Oct 2011 05:25 PM PDT

PAS Mereka-Reka Hudud Yang Dibuat - Zulkifli Noordin 20/10/2011

Posted: 20 Oct 2011 05:21 PM PDT

Perbahasan Sidang Parlimen - Hudud 20/10/2011

Posted: 20 Oct 2011 05:18 PM PDT

Pendedahan Wang Kertas RM 1000 Dan RM 500 - Gobalakrisnan 19/10/2011

Posted: 20 Oct 2011 05:13 PM PDT

Hukum Hudud PAS Bukan Datang Dari ALLAH - Zulkifli Nordin 20/10/2011

Posted: 20 Oct 2011 04:45 PM PDT

Hudud PAS Boleh Meliwat? Zulkifli Noordin 20/10/2011

Posted: 20 Oct 2011 04:35 PM PDT

Isu Gereja

Posted: 20 Oct 2011 01:01 PM PDTLihatlah carta jumlah gereja mengikut aliran dan negeri seperti di atas. Ini membuktikan ia bukan rahsia lagi bahawa Selangor memang menggungguli lain-lain negeri di semenanjung dalam isu murtad yang hangat diperkatakan. Ini baru yang berdaftar, yang haram melambak lagi kat luar tu!!!!

Ini jelas menunjukkan gerakan nak memurtadkan orang Islam ni makin rancak, disebaliknya kita umat Islam masih terus berbalah. Baru nak berhimpun dah macam-macam pendapat, tak bolehlah, tak sokonglah, ada aje alasan nak mengelak...

Jadi, isu DUMC sebenarnya hanya alat untuk mencabar Perlembagaan Negara yang dicabuli akibat campurtangan politik untuk mendapatkan undi pilihan raya.

Lebih malang, politik itu mencabar kedaulatan undang-undang dan perlembagaan negara. Ini bukan satu kebetulan tetapi perancangan. Siapa perancang dalam isu ini... Kita percaya dan ada BUKTI lah!!! memang puak-puak kafir harbi yang dok main 'tangan gelap' kat belakang.

Umat Islam harus bangun malam buat sembahyang hajat agar kita semua diselamatkan daripada malapetaka besar ini. Kita kena peka. Ini semua tanggung jawab kita semua. Inilah masanya kita bangkit pertahankan agama Islam sebelum terlambat...!!!

DAP habis modal: Gambar hiasan jadi isu besar

Posted: 20 Oct 2011 12:39 PM PDT

Dalam kes gangguan seksual oleh anak Lim Guan Eng yang mula didedahkan oleh sebuah akhbar berbahasa Cina pada 19 Oktober lalu telah menggemparkan negara.

Kisah gangguan seksual itu terus tersebar di dalam beberapa laman blog dan menariknya mereka telah meletakkan gambar seorang gadis yang kelihatan cukup cool untuk menggambarkan isu tersebut. Blogger tidak pula menyatakan gambar tersebut adalah mangsa yang dicabul oleh anak ahli politik itu.

Kenapa Tony Puaka sibuk mengulas isu gambar hiasan dan bukan isu sebenar dalam kes. 

DAP: Blogs used fake photo to tarnish Guan Eng's sonBloggers aligned to Umno used a fake picture to depict the victim of alleged molest by Penang Chief Minister Lim Guan Eng's 16-year-old son.

DAP publicity secretary Tony Pua said that the picture used by the bloggers had been identified as that of Anya Sun Corke, 21, who is a British citizen and a one-time Hong Kong chess champion.

The woman has no ties to Penang, nor has she come in contact with Lim's son, Pua said at a press conference at Parliament lobby together with other MPs from the DAP.

"(She is) now a third-year student at a top liberal arts college in the United States.

"All these prove beyond doubt that the accusations by these Umno cybertroopers are nothing but barbaric lies," he said.

Pua described the bloggers' attempts to pin the molest accusation on Lim's son as a "complete disgrace to their race, religion and country".

He said these "bottom feeders of society" were "sinking to despicable depths" to wreck a teenager's life.

"These bloggers even attempted to lend credibility to the concoction by putting up the picture of a (innocent) young girl," Pua said, referring to a posting on a blog with the picture of the alleged victim.

According to Pua, it was DAP's IT manager Goh Kheng Teong who traced the identity of the woman after her picture was posted on the site of Umno-linked blogger PapaGomo.

"Nobody from the school of Lim's son knew who she was, including the principal and teachers.

"It is not surprising, especially since the girl never studied in Penang, and not even a Malaysian," he said.

Corke, who is currently studying at Wellesley College, is a chess women grandmaster and the first-ever woman to play for the Boston Blitz, a Cambridge-based team that competes in the United States Chess League.

'Destroying a teenager's life'

Yesterday, Lim had lashed out at pro-Umno bloggers for trying to finish off his political career by wrecking the life of his teenage son with "morally despicable and barbaric" lies.

The DAP parliamentarians also demanded that Umno Youth chief Khairy Jamaluddin should apologise for his snide tweet about Lim's son or risk losing his credibility.

Khairy, who is Rembau MP, had tweeted '@PapaGomo Mungkin dia roboh Kampung Buah Pala sebab nak ganti dengan Kampung Buah Dada' (Perhaps he demolished Buah Pala village to replace it with Breast Village).

Pua said: "They are willing to destroy the life of an innocent teenager and bring the country into disrepute by defaming a foreign top achiever for political ends."

He said Khairy should withdraw his tweet and apologise for the snide remarks "which were not only crass, (but)... perpetuated the vicious lies to his 64,000 followers" on micro-blogging site Twitter.

"As Umno Youth chief who is a role model for many Malaysian youth, and who claims to be an example of new politics, he must take responsibility for his callous action and publicly apologise, especially to Lim's son.

"His failure to do so will only further taint his character in the eyes of Malaysians," said Pua adding that the pro-Umno bloggers should also "repent their actions".

He also called on the Umno disciplinary committee to act against the party members involved to prove that Umno is not "beyond redemption".

"Failure to take action against these rogue and vulgar members, such as Dr Novandri Hassan and PapaGomo, will only lead to the conclusion that Umno is the real culprit behind this concerted effort to slander and libel Pakatan Rakyat leaders, even if young, innocent boys and girls become collateral damage in the process," Pua said.

Malaysiakini has refrained from posting a link to the blog, in order to protect the identity of Lim's son, who is a minor. This is in line with requirements of the Child Act 2001.
Dap sepatutnya menyaman akhbar berbahasa cina yang menyiarkan berita tersebut. Dap hari ini benar-benar kalut seperti Pas yang kalah dalam peperangan cyber dan sentiasa mengugut untuk menyaman pihak lawan.

Sebelum ini mereka lah raja dalam menaburkan fitnah terhadap kerajaan dan parti politik yang tidak sehaluan dengan mereka.

http://rubbertapperz.blogspot.com/2011/10/blogger-umno-penipu-menteri-umno.html


KJ pertahan hujah mengkritik LGE

KJ defends attacks on Guan Eng's son, calls critics hypocrites

KUALA LUMPUR, Oct 18 — Khairy Jamaluddin suggested today there was nothing wrong with his remarks about allegations involving Lim Guan Eng's teenage son, and called his critics hypocrites for pointing out that he was perpetrating lies about a member of a political rival's family.

Earlier today, Lim said he was furious with the "barbaric lies" made about his teenage son by "pro-Umno ferocious beasts," singling out Khairy and other ruling party leaders for perpetuating the allegations through snide comments on blogs and social media sites.

Responding via his Twitter account to the criticisms, the Umno Youth chief said Barisan Nasional (BN) politicians and their families had been on the receiving end of even worse insults from the Opposition in the past.

The Umno Youth chief slammed Penang DAP member Satees Muniandy for being "hypocritical" when the latter raised the issue on the microblogging site.

"Bro, what BN leaders & their families get from opposition is far worse. Don't be hypocritical," Khairy wrote, using his Twitter handle @Khairykj.

Satees, writing under @sateesdapsypg, had earlier said, "U jz hv 2 wait! I wnt 2 see wat is ur reaction wen ur Puma & Cougar grown up & treated wt such lies & slanders! (sic)".

"Puma & Cougar" are Khairy's nicknames for his two sons.

"Are u justifying & defending Pro UMNO Bloggers cheap acts? I am not surprised as you also joined hand wt them! Gutter Politics!" Satees countered.

He then asked Khairy if DAP members had ever "stooped that low" as to attack the conduct of Umno ministers' families or the latter's kin, apart from his father-in-law, former prime minister Tun Abdullah Ahmad Badawi.

"All the time bro. Get real. Don't be hypocritical," Khairy replied.

Lim, who is Penang chief minister and DAP secretary-general, had slammed Khairy today for posting snide comments on his Twitter page when responding to allegations made against his son.

Khairy had written yesterday, "Mungkin dia roboh Kampung Buah Pala sebab nak ganti dengan Kampung Buah Dada" in response to another tweet by pro-Umno blogger "@PapaGomo". [English translation: Maybe he destroyed Kampung Buah Pala because he wants to replace it with Kampung Buah Dada].

The allegations, which first surfaced on pro-Umno blogs, centre on Guan Eng's 16-year-old son's alleged conduct in school and the youth's attempted use of his father's name and position to escape punishment.

The blogs also alleged the chief minister had then transferred his son to a different school and paid RM200,000 to keep the scandal out of the media.

Despite earning flak from his Twitter followers for his remarks, Khairy continued to defend himself and told another Penang DAP leader, Bukit Bendera MP Liew Chin Tong, to "get off your high horse".

Another Twitter user, @whackalibabas, called Khairy a "despicable human" and reminded the Rembau MP that "God is watching" him.

To those who backed him, Khairy said, "Don't bother. Clearly different standards for oppo leaders. BN leader & families are fair game."

DAP adviser Lim Kit Siang, who is also Guan Eng's father, stepped into the fray with a series of posts on his Twitter page condemning the allegations against his grandson.

"How PM/DPM feel if their children/grandchildren victims of such despicable/contemptible gutter attack built on lies?

"Will Najib/M'ddin condemn such despicable attack on innocent children by Umno cybertroopers? Is this Najib's "political transformation"?"

"Confessed v sad/down/disheartened last 2 days unable 2protect my grandkids from such heartless cruelty/viciousness.Najib/Mddin condone them?" he wrote.

Azmi Sharom kritik tindakan UIA menggantung Aziz Bari

Posted: 20 Oct 2011 12:19 PM PDTDt Azmi Sharom pensyarah kontroversi dari Universiti Malaya mengecam tindakan UIA menggantung tugas Dr Aziz Bari dan berharap selaga tuduhan dan siasatan digugurkan segera.

Azmi Sharom pernah dikritik oleh TM dan beberapa rakan yang lain kerana tindakan beliau yang banyak menyimpang dari landasan. Jika Azmi menyokong Aziz Bari eloklah Azmi juga meletakkan jawatan dan pergilah cari makan di mana negara lain sebab Malaysia negara yang tak bagus, tak adil dan tak guna.

Aziz dan Azmi jenis dua kali lima. Kalau Azmi mengkritik tindakan terhadap Aziz adalah campur tangan pihak luar , maka komen beliau di bawah juga menggambarkan Azmi juga campur tangan dalam hal ehwal dalaman UIA.


Academics from Malaysia's oldest university threw their support today behind Professor Dr Abdul Aziz Bari, urging an end to the "gross violation" of academic freedom.

Police investigations as well as Universiti Islam Antarabangsa's (UIA) suspension of Abdul Aziz should immediately be dropped, the Universiti Malaya Academic Staff Union (PKAUM) said in a strongly-worded statement today.

It also defended Abdul Aziz's recent remarks critiquing the Selangor Sultan, saying that "a criticism of a Ruler is valid if it is intended to constructively show that the Ruler has erred."

Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah had decreed recently that the Selangor Islamic Religious Department (Jais) had found evidence of proselytisation by non-Muslims during a dinner held at the DUMC on August 3 but said it was insufficient for further legal action.

Following Abdul Aziz's (picture) statement that the intervention was "unusual and inconsistent" and should have been done in line with Islamic teachings, it caused a furore in Parliament among Barisan Nasional (BN) MPs who urged action to be taken against the IIUM law lecturer.

Although a police report has been lodged against him, the outspoken academician has decided against apologising for his remarks, insisting he had not meant to challenge the Sultan.

"In the case of Professor Aziz, what he has done is merely to suggest that a Ruler has acted beyond his Constitutional bounds. This is a legitimate comment with no statement, direct or implied, made to incite hatred against the Ruler," PKAUM president Azmi Sharom said today.

The law academic said the action taken by the police and UIA in probing Abdul Aziz and suspending him of his duties will only "instill dear" in the academic community and halt any development in the country's intellectual capacity.

Azmi also said that the Sedition Act ought not to have been used in the first place and that it should be repealed "due to the vast potential of abuse against fundamental freedoms of expression that it carries."

UIA has suspended Prof Dr Abdul Aziz Bari pending investigations into his remarks on the Selangor Sultan's recent decree.

The suspension order was issued in the show-cause letter sent to the law professor yesterday.

When contacted by The Malaysian Insider today, Aziz said he would leave the matter in the hands of his lawyer.

His lawyer Dr Dzulkarnain Lukman confirmed the suspension includes Aziz being barred from campus to meet with its staff or any person of position within the university.

"According to the show-cause letter, these criteria will be in place until the conclusion of the inquiry," he said, adding that Aziz has been given until 4pm on October 25 to respond to the letter.

Dzulkarnain also confirmed that Aziz is facing action under Article 15(1) of the university's disciplinary orders for his statement published on Malaysiakini, which is said to have tarnished UIA's image.

"I was made to understand this is the third time that Professor Aziz Bari has been issued a show-cause letter," said Dzulkarnain, adding he was unaware of the reasons or contents of the previous two letters.

It is believed, however, this is the first time the law professor has been barred from entering the university.

Police opened investigations into Aziz's statement under the Sedition Act yesterday, following a report lodged by Umno Senator Ezam Mohd Nor on October 1.

It is believed that at least five police reports have been lodged against the professor.

On Monday, the Malaysian Communications and Multimedia Commission (MCMC) had also questioned Aziz.
Azmi sepatutnya berusaha untuk memulihkan  imej UM yang tercemar kerana tangan-tangan kotor parti pembangkang yang selalu mengganggu pelajar-pelajar UM. Hari ini rakyat memandang rendah terhadap UM kerana pelajar dan pensyarahnya lebih bersifat berhaluan kiri.

UIA juga patut menyiasat dan mengambil tindakan terhadap majlis pelajar yang membawa masuk ahli politik Pas yang berlindung atas nama ustaz Azhar Idrus bulan lalu.

Azhar Idrus juga gemar mengkritik pentadbiran kerajaan dan pernah menghina pelajar-pelajar universiti yang bodoh dan tak tahun hukum-hukum asas dalam Islam.

Kenyataan Azhar Idrus salah dan menghina sistem dan dasar pengajian IPT. Ia seolah-olah semua IPT tidak mengambil berat dalam Islam.


Raw Video: Purported Images of Gadhafi's Body

Posted: 20 Oct 2011 09:03 AM PDT

سڬالاڽ موڠكين

Posted: 21 Oct 2011 01:45 AM PDT

سڬالاڽ موڠكين


Muammar Gaddafi terbunuh!

Posted: 20 Oct 2011 09:24 AM PDTSelepas Saddam Hussein, seorang lagi pemimpin negara Islam yang juga pemimpin Libya, Muammar Gaddafi terbunuh dalam pertempuran dengan rejim yang menumbangkan pemerintahan pemimpin berkenaan secara pemberontakan.

Rejim berkenaan yang dikenali sebagai Majlis Peralihan Kebangsaan (NTC) mengesahkan Gaddafi terbunuh dalam serangan terakhir di bandar Sirte.

"Kami mengumumkan kepada dunia Gaddafi telah dibunuh oleh pasukan revolusi," kata jurucakap NTC, Abdel Hafez Ghoga. - AFP

Satu laporan berita dari Al Jazeera juga menyebut beliau telah terbunuh. Punca kematian Gaddafi akibat daripada kakinya yang cedera parah selepas diserang bertubi-tubi oleh tentera pealihan kerajaan (NTC) dengan bantuan tentera NATO yang berjaya menawan kubu terakhir Gaddafi di bandar kelahirannya, Sirte. Jurucakap NTC,

Jamal abu-Shaalah yang juga komander operasi menangkap Gaddafi berkata, semasa ditawan, Gaddafi merayu supaya tidak ditembak kerana kedua-dua kakinya cedera teruk semasa pertempuran.

Satu lagi laporan menyebut bahawa Gaddafi bersembunyi di dalam lubang bawah tanah setelah cuba melarikan diri menggunakan lebuh raya menuju ke sempadan Tunisia. Jurucakap NTC yang berada di Sirte, Abdel Majid berkata Gaddafi dikejarkan ke hospital menggunakan sebuah ambulans.

Majed juga menyebut semasa pertempuran tersebut, ketua turus tentera Gaddafi, Abu Bakr Younus Jabr terbunuh berhampiran dengan tempat di mana Gaddafi ditawan. Agensi berita Reuters turut mengesahkan bahawa Gaddafi terbunuh, sebentar tadi. - AAKJ

Selepas Muammar Gaddafi disahkan terbunuh, tentera pemberontak mendedahkan anak pemimpin itu Mo'tassim turut diberkas dalam pertempuran di Sirte.

Televisyen Al Jazeera dan Al Arabiya turut menyiarkan berita penangkapan Mo'tassim. - REUTERS

RAPERA ..

Posted: 21 Oct 2011 01:42 AM PDT

RAPERA ..


Murtad Dan Bandar Oxford

Posted: 21 Oct 2011 01:25 AM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 21 Oct 2011 01:27 AM PDT

Sahabat-Gunung


Manifesto Pas Terengganu Cuba Tipu Rakyat.. Kenapa Tak Laksana Di Kedah, Kelantan?

Posted: 20 Oct 2011 08:30 PM PDT

Manifesto Pas Terengganu dilihat tidak lebih hanya sekadar gula-gula politik kerana ianya tidak seiring dengan manifesto Pas di negeri lain.

Exco Pemuda UMNO, Mohd Suffian Awang berkata jika mereka ikhlas untuk rakyat kenapakah Pas di Kedah termasuk di Kelantan tidak melakukan langkah yang sama.

Soal beliau apakah masing-masing menunggu respon rakyat terlebih dahulu sebelum melakukan perkara yang sama.

"Saya tidak nampak langsung keikhlasan Pas Terengganu dalam soal ini kerana tidak wujud persamaan di antara Pas di negeri lain. Apakah hanya Pas Terengganu yang berminat untuk melaksanakan slogan retorik mereka iaitu Negara Berkebajikan.

"Bukankah itu telah memperlihatkan kepada umum bagaimana retoriknya Pas sepertimana slogan retorik mereka", katanya kepada UMNO-Online di sini.

Pas Terengganu Sabtu lalu melancarkan manifesto Pilihan raya Umum ke-13 (PRU13) dengan tema 'Terengganu Maju, Islam Berdaulat, Negeri Berkebajikan'.

Lima perkara dari kandungan manifesto yang dilancarkan oleh Presiden Pas, Datuk Seri Hadi Awang di Pantai Pandak Chendering, Kuala Terengganu ialah Melaksanakan pengecualian cukai kediaman, Menyelesaikan isu tanah rakyat yang dirampas oleh BN, Cuti 30 hari bergaji bagi kakitangan kerajaan kematian suami, Menyediakan 17,000 peluang kerja dalam tempoh 3 tahun, dan Merakyatkan ekonomi dan menyediakan skim khas rakyat miskin.

Suffian yang juga Ketua Pemuda UMNO Kuantan seterusnya menambah manifesto awal Pas Terengganu menunjukkan Pas cukup berselera untuk menagih simpati rakyat.

Namun ujar beliau Pas tidak pula bernafsu untuk melaksanakan tanggungjawab apabila diberikan amanah oleh rakyat khususnya para pengundi.

"Bila dapat kuasa dan amanah lain pula jadinya, tengoklah apa yang berlaku di Terengganu ketika mereka memerintah dahulu.

"Dan lihat pula apa yang dilakukan oleh kerajaan Pas Kedah hari ini.Lihat pula sekutu mereka menerajui Selangor dan Pulau Pinang, apakah benar-benar deliver apa yang dijanjikan", soalnya. -MediaUMNO

Antara Himpunan Sejuta Umat Dan Himpunan Bersih, Pas Menipu Diri Sendiri

Posted: 20 Oct 2011 07:30 PM PDT

Pas yang mendabik dada kononnya sebagai parti yang memperjuangkan Islam di negara ini, hanyalah sekadar slogan sahaja tetapi tidak mampu untuk merealitikan apa yang diperjuangkan.

Ketua Wanita UMNO Subang, Halimathon Saadiah Bohan menyifatkan tindakan Pas menarik diri daripada Himpunan Sejuta Umat pada Sabtu ini membuktikan belang sebenar parti itu.

"Penarikan diri daripada himpunan itu membuktikan siapakah Pas yang sebenarnya,, alasan bahawa himpunan itu tidak membabitkan parti politik kerana ia dianjurkan oleh badan bukan kerajaan.

"Ini berbeza dengan pendirian Pas ketika perhimpunan haram Bersih 2 di ibu negara tidak lama dahulu, apa bezanya Bersih dengan Himpunan Sejuta Umat. Bersih 2 juga dianjurkan oleh badan bukan kerajaan," ujarnya.

Kelmarin Pas membuat keputusan bahawa mereka untuk tidak menyertai Himpunan Sejuta Umat dengan alasan ia tidak melibatkan parti-parti politik dan menghormati keputusan pihak penganjur.

Himpunan Sejuta Umat adalah perhimpunan untuk menggerakkan kebangkitan umat Islam di negara ini supaya peka terhadap tanggungjawab untuk mempertahankan aqidah dan memperjuangkan kesuciannya agama Islam.

"Keputusan Pas itu sudah dijangka, Pas sebenarnya terpaksa menarik bukan disebabkan alasan yang diberi tetapi tekanan daripada rakan mereka dalam pakatan pembangkang. Itu semua adalah helah belaka.

"Sedangkan sebelum ini, Pas Selangor dan Pemuda Pas beriya-iya mengatakan mereka akan menyertai himpunan itu, apa yang berlaku jelas lah Pas bukan parti yang memperjuangkan Islam seperti yang diperkatakannya.

"Islam yang disering dilaung-laungkan itu hanyalah sekadar slogan untuk mendapatkan sokongan daripada orang Melayu, contoh paling jelas apabila perjuangan negara Islam sebelum ini terpaksa diubah kepada negara berkebajikan, ini semua hasil mereka berkawan dengan DAP dan PKR," katanya.

Menurutnya adalah suatu yang menyedihkan apabila perhimpunan yang dianjurkan badan bukan kerajaan berteraskan Islam ditolak Pas dengan alasan remeh demi menjaga kepentingan politik mereka.

"Perhimpunan haram Bersih2, yang dianjurkan oleh Ambiga, seorang yang bukan Islam dan badan bukan kerajaan yang tidak berdaftar, Pas antara yang lantang membidas kerajaan, ini menunjukkan adanya `double standard' pendirian Pas," katanya.

Apa yang berlaku itu jelaslah menunjukkan Pas adalah sebuah parti yang tidak mempunyai pendirian dan hanya mengikut telunjuk dalam menentukan perjuangan mereka kerana khuatir akan ditinggalkan oleh rakan sekutunya dalam pilihan raya umum nanti. -MediaUMNO

BONGKAR !!! YB Pembangkang Hipokrit ... Lebih-lebih Lagi Azmin Ali & Gay Tua ....

Posted: 20 Oct 2011 06:30 PM PDTIsu kenaikkan elaun Ahli Parlimen yang dicadangkan Perdana Menteri mendapat sambutan hangat Gay Tua dan kroni untuk menunjukkan bahawa mereka ini lebih mementingkan keperitan kehidupan rakyat.

Perdana Menteri dalam ucapan belanjawan mengatakan bahawa kerajaan bercadang mengkaji semula elaun dan kemudahan ahli Parlimen kerana menyedari tanggungjawab, tugas serta beban kerja mereka semakin bertambah.Cadangn tersebut mendapat bantahan daripada pembangkang yang mengeluarkan kenyataan bahawa mereka menolak cadangan tersebut.Apa yang lebih menarik jawapan balas Datuk Seri Noh Omar bahawa pembangkang sebenarnya bersikap hipokrit seperti yang disiarkan di blog beliau ada betulnya. Pembangkang sebenarnya ketandusan isu serta terdesak untuk menagih simpati rakyat perlu kita faham sepenuhnya.

Datuk Seri Noh Omar merujuk kepada keputusan kerajaan negeri Selangor didalam mesyuarat Dewan Negeri Selangor yang ke-12, penggal keempat mesyuarat pertama pada 31 Mac lalu ada menyebut mengenai kenaikan elaun ADUN negeri tersebut daripada RM4,112.79 kepada RM6,000. Ini secara jelas menunjukkan bahawa pembangkang sebenarnya hipokrit dalam apa jua keputusan yang dibuat oleh kerajaan Barisan Nasional. Bagi mereka keputusan kerajaan Barisan Nasional tidak akan memberi keuntungan kepada rakyat tetapi memberi keuntungan kepada diri sendiri.

Ini adalah bukti sikap hipokrit pembangkang hasil asuhan Gay Tua yang bercita-cita menjadi Perdana Menteri Malaysia. Exco Selangor pada 25 Mac 2011 telah bersetuju untuk menaikkan elaun saraan kepada setiap Adun negeri Selangor. Kenaikkan bermula pada 1.1.2011 dan ini bermakna bayaran dibuat secara "back dated". Jumlah keseluruhan peruntukan yang diperlukan disebabkan kenaikkan elaun tersebut adalah sebanyak RM 1,187.20. Cadangan ini telah dibuat oleh Exco YB Rodziah yang mewakili barisan Exco Selangor. Cadangan beliau telah disokong oleh seorang lagi Exco iaitu YB Dr Halimah Ali

Menteri Besar DAP beranggapan bahawa ianya sesuai kerana memandangkan keadaan ekonomi dan tugas-tugas yang diberikan dan walaupun beranggapan jumlah tersebut agak kecil jika dibanding dengan Singapura dan beberapa negara yang lain.

Sikap hipokrit pembangkang bukan sekadar menipu rakyat tetapi mereka pandai berlakon dalam mendapatkan simpati rakyat. Adakah layak pemimpin-pemimpin bersikap hipokrit seperti ini terus diangkat sebagai pemimpin? Fikirkan Bersama!!

Zul Noordin Sedia Dihadapkan Ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Parlimen

Posted: 20 Oct 2011 05:30 PM PDT


Menurut laporan Haprak Daily ….. PAS dan Pakatan Rakyat akan mengemukakan usul bagi menghadapkan Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Noordin kepada Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Parlimen atas kenyataannya yang mengelirukan Dewan Rakyat.

Ianya berhubung kenyataan ahli parlimen bebas itu yang mengatakan bahawa "hudud PAS menghalalkan suami meliwat isteri" dan "Mukallaf bagi PAS berumur 18 tahun" ketika membahaskan Bajet 2012 di Dewan Rakyat, hari ini.

Namun mengikut Ahli Parlimen Kubang Kerian, Salahudin Ayub yang juga Naib Presiden PAS berkata, mereka akan menunggu hansard parlimen esok sebelum mengemukakan usul tersebut di bawah perkara 26 (1b) peraturan mesyuarat.

******

Alamak, takkan nak tunggu hansard parlimen….. nak dengar macammana, kalau Salahauddin dengan kawan-kawan pembangkangnya dah jadi macam beruk kar sarkis atau yang dikatakan pemimpin Zoo Negara yang menyalak, memekik-mekik ketika Zul berucap …. Nak dengar macammana ….?

Ini membuktikan bahawa PAS memang sengaja buat macam tu…. Kerana mereka sengaja mahu mengharu-birukan sidang Parlimen semalam, selain menuduh parlimen tidak 'mencatit sebarang kenyataan dan ucapan' Zul Noordin di Parlimen semalam ….

Selain tu, Zul Noordin semalam turut bertanyakan di mana wartawan Haprak Daily kerana ketika itulah masa yang paling sesuai untuk mereka bertanyakan tentang apa yang diperkatakan dan diperjuangan oleh MP Kulim Bandar Baharu nie … Zul dalam sidang medianya turut menyatakan kesyukuran kerana pihak PAS dan PKR mahu membawanya ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Parlimen bagi membolehkan Zul mendedahkan dengan lebih terperinci mengenai Hudud Pas ini kelak ....

Namun aku yang turut serta dalam sidang media tu sedar, bahawa wartawan Haprak Daily memang berada di belakang aku sahaja, kelu tanpa bahasa untuk meminta penjelasan dari Zul Nordin yang datang dengan bukti dan hujah bernas, bukannya macam pemimpin mereka yang macam beruk kena belacan …..KERANA TAK KIRA LUBANG DUBUR SAPA – PAS MELOLONG BAGAI POLONG !! Kah..kah..kahh

Posted: 20 Oct 2011 03:46 PM PDT


"PAS dan Pakatan Rakyat akan mengemukakan usul bagi menghadapkan Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Noordin kepada Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Parlimen atas kenyataannya yang mengelirukan Dewan Rakyat" kah..kah..kahhh

Apa yang membuat Pemimpin PAS keliru tentang 2 lubang tersebut,bukankah lubang jubur itu khusus untuk najis sahaja,manakala lubang2 yang lain untuk aktiviti semasa …apa yang membuat pemimpin PAS keliru. Kah..kah..kahh

GMC@ keliru atau PAS sengaja mengelirukan...KAH..KAH..KAHhh

Masakan para2 ulama dan tok2 lebai Politik dalam PAS masih keliru tentang 2 lubang tersebut,mana satu yang halal mana yang haram dicari gali??

Kah..kah..kahhh

Apakah Anwar selaku Penasihat UMUM PAS juga terkeliru dalam hal?

kah..kah..kahhhh


Bukankah kenyataan Zul4 Kulim ini cukup jelas dan terang …..samada dubur lelaki, dubur perempuan, dubur pon,dubur isteri (samada dubur isteri sendiri, dubur isteri kawan, mahupun dubur isteri orang lain), dubur pemandu, dubur pembantu, dubur pekerja, dubur pembancuh kopi, malah dubur sesiapa pun.

Asal main melalui "dubur", ianya adalah satu kesalahan hudud!

Kenapa PAS membezakan bermain dubur isteri sebagai bukan satu kesalahan hudud?

Kah..kah..kah..

PAS tekangkang kerana lubang jubor….[Clik] dan di[sini]

HIMPUN Tidak Babitkan Parti Politik

Posted: 20 Oct 2011 11:30 AM PDT


Sekretariat Himpunan Sejuta Umat (Himpun) berkata perhimpunan di Stadium Shah Alam Sabtu ini, tidak membabitkan mana-mana parti politik kerana ia tidak ada kaitan dengan politik.

Pengerusi Bersama Himpun Dr Mohd Yusri Mohamad berkata pihaknya mengelak parti politik daripada menjadi penganjur perhimpunan itu kerana tidak mahu masyarakat menganggap ia sebahagian daripada agenda politik.

"Perhimpunan ini bertujuan memperjuangkan akidah umat Islam untuk menjamin kestabilan agama bagi jangka masa yang panjang serta memastikan penganut agama lain memahami perjuangan Islam.

"Bagaimanapun, ahli-ahli parti politik tidak dilarang untuk datang memberi sokongan sebagai sebahagian umat Islam dalam menjayakan perhimpunan ini," katanya pada sidang akhbar Himpun di pejabatnya di sini hari ini.

Dr Mohd Yusri berkata perhimpunan bertemakan 'Selamatkan Akidah' dan dijangka disertai 3,000 anggota badan bukan kerajaan, merupakan inisiatif pelbagai lapisan masyarakat dalam mempertahankan akidah umat Islam yang kian meruncing.

"Penganut agama lain juga dipelawa menyertai perhimpunan ini bagi mendapatkan pemahaman yang jelas mengenai Islam, dan kami berharap tidak timbul sebarang salah faham di kalangan mereka mengenai Islam.

"Kita tidak akan sentuh sensitiviti agama lain dalam menyampaikan mesej tentang isu murtad," katanya.

Dr Mohd Yusri berkata perhimpunan mulai 2 petang hingga 6 petang itu akan diadakan secara aman kerana Himpun sudah mendapat permit polis.

Beliau berkata perhimpunan itu bertujuan mengajak umat Islam berhimpun bagi menolak murtad serta menyeru mereka agar tidak melayan tanggapan negative mengenai Islam.

Hudud Pas Boleh Meliwat Isteri Buat Pembangkang Jadi “Histeria”

Posted: 20 Oct 2011 08:16 AM PDT


Benarkah Hudud PAS ini memang sengaja dibuat untuk ditolak kerajaan Pusat yang akhirnya dijadikan senjata untuk mengatakan bahawa UMNO tolak Hudud??

Kenapa selepas Zulkifli Nordin mendedahkan isu nie, gerombolan pemimpin Pas dan PKR naik minyak dan mengamuk tak tentu hala ....

Menghalang Zulkifli Nordin untuk bercakap dengan memekik-mekik menuduh Zul dengan berbagai-bagai tuduhan.

Kenapa tak biarkan Zul bercakap, biarkan Zul mendedahkan apa yang di fikirannya?

Kenapa Zulkifli dihalang??


“Hudud PAS Boleh Meliwat Isteri?”- Zulkifli Nordin

Posted: 20 Oct 2011 05:00 AM PDT

Sekadar hiasan: Liwat tetap Liwat walaupun terhadap isteri…. Hudud PAS sahaja yang kata boleh liwat Isteri…..

Kuala Lumpur, 20 Oktober- Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Nordin bukan sahaja tidak menjangka ucapannya di Parlimen hari ini akan menimbulkan isu besar, malah bersimpati dengan sahabat-sahabatnya di barisan kerusi pembangkang menjadi 'histeria' dan boleh menyebabkan 'kawan-kawan di Zoo Negara' itu terkejut dengan tindak balas mereka semasa ucapannya petang tadi.

Persidangan Dewan Rakyat hari ini menjadi hangat apabila Datuk Zulkifli Nordin mendakwa undang-undang Hudud yang diluluskan kerajaan PAS semasa memerintah Terengganu, membenarkan suami meliwat isteri.

Ketika sesi perbahasan Rang Undang-undang Perbekalan 2011, Datuk Zulkifli Noordin (Bebas-Kulim-Bandar Baharu) berkata jika mengikut Seksyen 14, Enakmen Jenayah Syariah, Qisas dan Takzir yang digazetkan pada 2004, adalah tidak menjadi kesalahan bagi seorang suami berbuat demikian.

"Mereka (Pas) sering kali sebut yang kami nak laksanakan Enekmen Hudud, Qisas dan Takzir Kelantan 1993, Enekmen Hudud, Qisas dan Takzir 2002 (Terengganu). Jadi kita kena tunjukkan kepada rakyat, adakah ini Hudud yang dimaksudkan oleh Islam. Kebetulan, saya ada kedua-duanya, satu drafnya dan satu lagi yang telah diluluskan, yang ditandatangani oleh Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan Terengganu sendiri.

Yang jelas di sini ialah Enekmen Hudud, Qisas dan Takzir 2002 (Terengganu) yang diluluskan oleh DUN Terengganu ketika Pas memerintah Terengganu," ujarnya dalam sidang media di Lobi Parlimen sebentar tadi.

Antara contoh yang didedahkan Zulkifli bagi membuktikan ini bukan Hudud Islam sebaliknya ianya hudud Pas ialah di dalam seksyen 14, dia sebut jelas bagi tafsiran liwat, liwat adalah satu kesalahan merupakan persetubuhan antara seorang lelaki dengan seorang lelaki yang lain, ataupun antara seorang lelaki dengan seorang perempuan yang lain yang dilakukan di luar tabii (yang dilakukan melalui dubur).

"Liwat di dalam enekmen Hudud Pas ini, bermakna lelaki dengan lelaki main ikut belakang, lelaki dengan perempuan ikut belakang. Itu dianggap liwat kecuali melalui dubur isterinya.

Bermakna kalau dia main dubur isterinya, tak dianggap liwat. Jadi saya kata, ini Islam ke? Takkan liwat isteri, tak dianggap hudud kerana prinsip liwat ialah main ikut belakang. Ini perkara yang mereka simpan cukup lama, mereka takut ianya akan dibongkar," tambahnya.

Dalam masa yang sama, apa yang hendak dibangkit dan didedahkan beliau hari ini ialah soal agama ini tidak boleh dipermainkan apatah lagi dijadikan bahan politik murahan hanya untuk meraih undi. Ini yang berlaku hari ini.

"Antara yang saya sebut, dahulu nakkan Negara Islam, hari ini Negara Islam dah tak jumpa dalam Al-Quran. Saya baca ucapan Presiden Pas sendiri, dahulu dan sekarang nak menunjukkan ada perubahan. Jika kita nak bercakap soal hudud, qisas dan takzir mesti dilaksanakan dalam konteks Negara, kena ada Negara baru boleh melaksanakan undang-undangnya.

"Jadi bagaimana Pas nak menjadi juara tentang hudud sedangkan dalam masa yang sama, mereka telah meninggalkan perjuangan Negara Islam. Keduanya, bagaimana Pas nak jadi juara dalam hudud, qisas dan takzir sedangkan dia berketuakan seorang yang berfahaman pluralism.

Pluralism telah disahkan oleh pihak Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) dan kalau baca pendapat mana-mana ulama pun, semua berpendapat ianya satu fahaman yang sesat," ujarnya yang juga bekas Peguam Bela Anwar Ibrahim.

Dalam konteks tersebut, bagaimana Pas nak menjadi juara Hudud? Inilah yang digambarkan sebagai mainan politik semata-mata termasuk hudud yang Pas nak laksanakan.

Katanya, pendedahan itu menunjukkan bahawa apa yang disebut oleh PAS sebagai hukum hudud yang mahu dilaksanakan oleh parti itu bukanlah hukum Allah sebaliknya ia adalah hukum yang direka oleh parti itu sendiri.

"Bila saya check (periksa) balik, rupanya betul memang Tun Mahathir (bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad) dulu tolak kerana ini bukan hudud Islam tetapi ini hudud PAS. Ada percanggahan jelas, isteri diboleh diliwat dan lain-lain lagi," katanya.

Menurut Zulkifli keputusan Dr Mahathir menolak pelaksanaan hudud telah diputar-belit oleh pihak tertentu pada ketika itu.

Matlamat Pakatan Rakyat Ialah Mufliskan Yayasan Selangor

Posted: 20 Oct 2011 03:30 AM PDT


Sumber: Sel13.com

Yayasan Selangor ditubuhkan pada 5 November 1975 di bawah Akta Syarikat iaitu sebagai Syarikat Berhad Menurut Jaminan. Tujuan utama penubuhannya adalah untuk memberi peluang dan kemudahan pelajaran, biasiswa dan latihan untuk warganegara Malaysia dan rakyat Selangor, khususnya. Terhasilnya Yayasan Selangor adalah daripada keinsafan beberapa orang cendekiawan yang menyedari bahawa bilangan pelajar Bumiputera sangat berkurangan di sekolah-sekolah menengah yang baik dan terbesar di bandar seperti Kuala Lumpur. Bilangan pelajar Bumiputera dalam jurusan Sains dan Matematik pula sangat ketara jauh ketinggalan berbanding kaum lain.

Itu semua berlaku sebelum Pakatan Rakyat mengambilalih Selangor dari tangan UMNO-BN. Apabila Selangor berjaya ditawan, apa yang dilakukan oleh Pakatan Rakyat adalah merompak dan melanun di dalam Yayasan Selangor.

Sel13.com akan mula merungkaikan perlanunan dan perompakan yang dilakukan oleh Kerajaan Pakatan Rakyat ke atas Yayasan Selangor dalam siri-siri pendedahan seterusnya bermula dari artikel ini.

Bahagian Audit Dalam Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor telah diarahkan untuk menjalankan pemeriksaan audit di Yayasan Selangor. Pemeriksaan audit tersebut telah dijalankan dari 29 November sehingga 1 Disember 2010. Terdapat terlalu banyak penemuan yang berjaya dilakukan. Antaranya ialah:

PERJAWATAN YAYASAN SELANGOR

Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa Yayasan Selangor adalah sebuah entiti yang ditubuhkan pada 5 November 1970 di bawah Akta Syarikat 1965 sebagai sebuah syarikat berhad menurut jaminan tanpa bermodal saham. Pengurusan Yayasan terdiri daripada 203 perjawatan lantikan tetap dan kontrak mengikut pecahan.

Menariknya, Yayasan Selangor di bawah pentadbiran Pakatan Rakyat mempunyai terlalu ramai pegawai yang menyandang gred jawatan tinggi. Yayasan Selangor di bawah Pakatan Rakyat menjadi kawah emas yang boleh dilombong oleh para pengikut dan penyokong mereka.

Kita perhatikan bagaimana kerajaan Khalid Ibrahim membodoh-bodohkan rakyat Selangor dalam cubaannya untuk memufliskan Yayasan Selangor dan merompak aset Yayasan tersebut.

Dalam kes perlantikan Pengurus Besar.

Jumlah permohonan - 42 orang

Senarai layak - 8 calon

Tarikh Temuduga - 22 Februari 2010

Panel Temuduga – (i) Pegawai Kewangan Negeri

(ii) Pengerusi J/Kuasa Tetap Pendidikan, Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan

Keputusan Panel -

Pilihan Utama - Razali bin Tumirin

Simpanan - Raja Razmann Shah bin Raja Mahmod

Menariknya, Audit mendapati perlantikan pengurus besar tidak menepati keputusan panel. Pilihan utama tidak dilantik berdasarkan keputusan temuduga yang telah dijalankan.

Begitu juga dengan perlantikan Pengurus Kewangan yang walaupun menepati keputusan panel tetapi terdapat NOTIS KEBANKRAPAN yang tidak dimaklumkan oleh calon pilihan utama panel semasa ditemuduga. Calon pilihan utama Pengurus Kewangan adalah Mohd Saifulruddin bin Sulaiman, manakala calon pilihan adalah Norita binti Ariffin.

Secara jelas , terang dan nyata, laporan tersebut menunjukkan bagaimana Khalid Ibrahim dan konco-konconya menjalankan pengkhianatan ke atas amanah yang dipertanggungjawabkan kepada mereka.

Pendedahan-pendedahan seterusnya akan memperincikan tentang penyelewengan dalam Yayasan Selangor, termasuklah perlantikan Ilham Marzuki sebagai Pengurus Besar Yayasan Selangor melalui jalan belakang dan pendustaan. Ilham Marzuki adalah anak saudara isteri Khalid Ibrahim iaitu Salbiah Tunut dan tidak mempunyai kelayakan untuk menjawat jawatan tersebut tetapi berjaya setelah hadir sesi temuduga tertutup bersama-sama Khalid Ibrahim.

GEMPAR!!! Hudud Pas Bole Meliwat Isteri

Posted: 20 Oct 2011 02:24 AM PDT

Kecoh di Parlimen hari nie, mengenai hukum Hudud Pas.

Menurut MP Kulim Bandar Baharu, Hudud Pas ini bukan Hukum Islam malah Hudud Pas bole meliwat isteri...

Tunggu pendedahan seterusnya selepas nie .....

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Hanya Tiga Keluarga Anak Beranak Anggotai Kabinet Bayangan Pembangkang

Posted: 20 Oct 2011 01:45 AM PDT

Presiden Parti Progresif Rakyat (PPP) Datuk Dr. M.Kayveas tidak hairan sekiranya pakatan pembangkang masih terus berdiam diri dan tidak mengemukakan nama-nama bagi mengisi kabinet bayangan yang pernah mereka utarakan.

Katanya, tindakan sekutu pembangkang iaitu DAP, PKR dan Pas yang masih tidak menamakan anggota mereka untuk mengisi kabinet sekiranya mendapat kemenangan dalam pilihan raya umum akan datang bukanlah satu taktik politik.

"Kita tak payah terkejut dengan apa yang mereka lakukan kerana tentunya hanya ada tiga keluarga saja yang akan menduduki kabinet bayangan iaitu keluarga Anwar Ibrahim, keluarga Lim Kit Siang dan keluarga Karpal Singh," katanya kepada UMNO-Online di sini, hari ini.

Sebelum ini, pakatan pembangkang pernah menyuarakan bahawa mereka sudah mempunyai kabinet bayangan yang akan dikemukakan sekiranya mendapat kemenangan dalam pilihan raya umum ke-13.

"Kita sendiri tengok sekarang dalam parti mereka mana ada orang lain yang berkuasa selain tiga keluarga dengan anak isteri masing-masing jadi tentunya jawatan-jawatan dalam kabinet juga akan diletakkan kepada nama-nama terbabit tidak kiralah sama ada Anwar atau Kit Siang yang jadi Perdana Menteri."

"Sebelum ini Mursyidul Am Pas, Nik Aziz pernah mengatakan bahawa beliau enggan menjadi Perdana Menteri dan sekiranya dilihat trend sekarang ini tidak mungkin jawatan tertinggi tersebut akan diserahkan kepada Hadi Awang," katanya.

Bidas beliau lagi, politik pembangkang adalah politik yang tidak melihat kepada masa hadapan sebaliknya lebih berteraskan kepada kepentingan keluarga sendiri.

"Inilah politik tak boleh pakai yang digunakan oleh pembangkang sedangkan jika dilihat dahulu para pemimpin inilah yang lantang menuduh kepimpinan Barisan Nasional (BN) termasuk bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai nepotisme dan kronisme dan hari ini mereka sendiri telah mengaplikasikan apa yang pernah mereka tuduh pada BN."

Jelasnya, sekiranya pemimpin sedemikian dibiarkan menjadi pentadbir apatah lagi sebagai ketua negara maka tentunya Malaysia akan hancur dan lebih teruk lagi, nama negara di persada antarabangsa akan buruk.

Ketika ini, Anwar adalah Penasihat Umum PKR, isterinya Wan Azizah Wan Ismail menjawat Presiden manakala anaknya Nurul Izzah adalah Naib Presiden PKR sementara Kit Siang yang pernah menjadi Pengerusi DAP mewariskan kepimpinannya kepada Lim Guan Eng yang menjawat Setiausaha Agung sementara menantunya iaitu isteri kepada Guan Eng, Betty Chew pula adalah Adun Kota Laksamana di Melaka.

Selain dikuasai keluarga Kit Siang, DAP juga dikuasai keluarga Karpal Singh di mana Karpal adalah Pengerusi DAP, anaknya Gobind Singh Deo merupakan Setiausaha Biro Guaman Kebangsaan DAP dan Ahli Parlimen Puchong dan seorang lagi anaknya, Jagdeep Singh Deo adalah Adun Datuk Keramat, Pulau Pinang. - MediaUMNO

PANEH MIANG

Posted: 21 Oct 2011 01:21 AM PDT

PANEH MIANG


Walaupun Aziz Bari berilmu, tapi dia tak semestinya berakal & berakal pula tak semestinya berhikmah

Posted: 20 Oct 2011 08:21 PM PDT

1. Bermula isu apabila seorang Melayu pandai secara terang–terangan mempertikaikan titah YTM Sultan dalam isu serbuan Jabatan Agama Islam ke atas Gereja Methodist. Kata seorang yang bergelar professor, titah YTM Sultan mengenai isu serbuan Jabatan Agama Islam ke atas Gereja Methodist tidak konsisten dan dilakukan di luar kelaziman.

2. Kelmarin ada berita yang memetik kata Tun Mahathir yang menyifatkan kenyataan professor ini adalah "kurang ajar" walaupun Tun kurang pasti sama ada kenyataan professor ini menyalahi undang-undang atau tidak. Ada juga berita memetik kenyataan balas dari professor tersebut yang menyelar Tun Mahathir dengan mengatakan, "Kalau saya kurang ajar, Tun itu apa?" Professor ini berkata sedemikian merujuk kepada ucapan Tun dalam membentang rang undang-undang pindaan perlembagaan yang menghadkan kuasa Raja-Raja pada tahun 1993.

3. Professor inilah yang lantang mengkritik Kerajaan, mengkritik BN lebih-lebih lagi dalam isu BN mengambil alih kuasa pemerintahan di Perak. Dia kerap mengatakan tindakan BN tersebut tidak berperlembagaan. Apabila Mahkamah memutuskan bahawa Kerajaan BN yang mengambilalih kuasa pentadbiran tersebut sah mengikut perlembagaan, professor ini mengalihkan kritikan beliau kepada institusi kehakiman pula.

4. Dua perkara yang ingin dibentangkan dalam coretan kali ini. Pertama, adakah kenyataan Melayu pandai ini menyalahi undang-undang? Kedua apa yang Tun Mahathir katakan pada tahun 1993 yang membuatkan professor ini cuba menyelar kembali Tun Mahathir?

5. Kenyataan professor ini terhadap YTM Sultan seolah-olah menyatakan bahawa YTM Sultan telah membuat sesuatu yang tidak betul. Secara tidak langsung mempertikaikan kewibawaan YTM Sultan dalam menjalankan peranan sebagai Ketua Agama Negeri. Tidak ada cacat celanya titah YTM Sultan itu dan titah tersebut di beri atas keperihatinannya terhadap hal ehwal orang Islam di negeri Baginda. Baginda sebagai Ketua Agama Negeri layak memberikan titah tersebut sama ada di segi Perlembagaan atau di segi mempertahankan kesucian Islam.

6. Mempertikaikan tindakan YTM Sultan yang melaksanakan peranan yang telah diamanahkan kepada Baginda adalah sesuatu yang menghina. Membenarkan kenyataan tersebut tersebar luas dalam sebuah portal menunjukkan professor ini mahu rakyat tahu dia mempertikaikan titah dan kewibawaan YTM Sultan. Ini sudah boleh dikatakan mempunyai niat atau menghasut rakyat bahawa YTM Sultan telah melakukan tindakan yang tidak betul. Tindakan professor itulah sebenarnya suatu penghinaan.

7. Akta Hasutan 1948 (disemak 1971) ada menyebut dibawah Seksyen 3 (1) (a) bahawa kecenderungan menghasut ialah kecenderungan bagi mendatangkan kebencian atau penghinaan atau bagi membangkitkan perasaan tidak setia terhadap mana-mana Raja atau Kerajaan. Sekiranya ini dilakukan, pelaku akan di dakwa dan disabitkan kesalahan di bawah Seksyen 4(1) yang memperutukkan denda sebanyak RM5,000 atau penjara tidak melebihi 3 tahun atau kedua-duanya sekali dan sekiranya kesalahan kali kedua, boleh dikenakan penjara tidak lebih 5 tahun.

8. Adakah apa yang dikatakan oleh Profesor ini menyalahi undang-undang? Pada pandangan aku adalah "Ya" kerana kenyataan ini jelas mendatangkan penghinaan kepada YTM Sultan. Namun terpulanglah kepada Pendakwa Raya untuk mendakwa professor ini jika bukti yang ada cukup untuk mendakwa beliau.

9. Keduanya, apa berlaku pada tahun 1993 sehingga professor itu menyelar kembali Tun Dr Mahathir? Untuk memahami perkara ini, perlu dibaca semula ucapan Tun Mahathir dalam Parlimen semasa membentangkan rang undang-undang pindaan Perlembagaan pada 18-01-1993.

10. Perlu diingatkan, Tun Mahathir pada masa itu perlu membentangkan rang undang-undang pindaan Perlembagaan demi untuk "melindungi rakyat" selepas berlakunya insiden seorang anak raja memukul rakyat selepas perlawanan hoki. Sebelum pindaan tersebut, semua tindakan raja dan anak raja tidak boleh dipertikaikan walaupun tindakan-tindakan tersebut adalah suatu tindakan jenayah. Pindaan tersebut membawa semula erti Raja Berperlembagaan yang mana Raja juga tertakluk kepada Perlembagaan. Kekebalan Raja masih dikekalkan sekiranya baginda Raja menjalankan tugas dan peranannya selaras dengan Perlembagaan dan undang-undang. Namun Raja tidak terkecuali sekiranya apa yang dilakukan bersalahan dengan undang-undang atau kesalahan jenayah.

11. Walaupun ada pihak pada masa itu mengatakan bahawa Tun Mahathir menderhaka kepada Raja, namun Tun bercakap dalam Parlimen dan tindakannya adalah sah menurut keistimewaan Parlimen (Parliamentary privilege) yang dijamin oleh Perlembagaan. Pada masa itu, rang undang-undang pindaan tersebut telah diluluskan secara sebulat suara oleh Parlimen (termasuk Ahli Parlimen Pas dan DAP). Hanya setelah pindaan tersebut diluluskan, barulah Tun Mahathir mengadakan beberapa sesi penerangan bagi menjelaskan kepada rakyat mengapa pindaan tersebut perlu dibuat. Persoalannya, adakah itu yang dikatakan biadap? Ketika kenyataan kali pertama, ianya dibuat dengan jaminan Perlembagaan dan tidak menyalahi undang-undang. Keduanya, kenyataan Tun Mahathir dalam sesi penerangan di buat setelah pindaan tersebut diterima. Tun hanya menjelaskan kepada rakyat apa yang telah tersurat.

Selanjutnya sini.

Belantan

Posted: 20 Oct 2011 11:39 PM PDT

Belantan


Kenyataan YB Zulkifli di Dewan Rakyat berasas - HUDUD ala-PAS mengelirukan!

Posted: 20 Oct 2011 08:33 PM PDT


Dari petikan warta kerajaan negeri Terengganu [ perkara 14 ] Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah menyebut:

" Liwat ialah suatu kesalahan yang merupakan persetubuhan diantara seorang lelaki dengan seseorang lelaki yang lain atau diantara seorang lelaki dengan seorang perempuan SELAIN DARIPADA ISTERINYA yang dilakukan diluar tabii iaitu MELALUI DUBUR" ?

Manakala dalam warta kerajaan negeri Kelantan [ perkara 16] Kanun Jenayah Syariah 11 juga menetapkan hal yang sama.

Bukankah ianya mengelirukan rakyat terutama para suri rumah yang akan mempertikaikan kewajaran anakmen tersebut! Dan apa yang YB Zulkifli pertikaikan itu ada asasnya kerana jika dihalusi anakmen tersebut sah membenarkan suami meliwat isteri!

Semalam sidang Dewan Rakyat digemparkan dengan pendedahan seorang Ahli Parlimen bahawa hukum hudud yang diluluskan Pas semasa memerintah Terengganu pada 2004 membenarkan suami meliwat isteri dan ia tidak menjadi kesalahan di bawah undang-undang jenayah syariah itu.

Datuk Zulkifli Noordin (Bebas-Kulim-Bandar Baharu) berkata, perkara itu tercatat di dalam Seksyen 14 enakmen berkaitan kesalahan meliwat di dalam undang-undang hudud, qisas dan takzir yang digariskan oleh Kerajaan Pas Terengganu ketika itu.

"Yang paling saya terperanjat, ada berbelas-belas kesilapan yang bercanggah dengan Islam tetapi yang saya nak tunjuk, ini bukan datang daripada syariat Islam. Contoh, berkaitan dengan liwat. Disebut dalam ini (enakmen) liwat ialah Seksyen 14. Ini enakmen yang telah digazetkan.

"Tafsiran liwat (di dalam enakmen) ialah satu kesalahan yang merupakan persetubuhan antara seorang lelaki dengan seorang lelaki... kita faham la tu... atau antara lelaki dengan seorang perempuan yang dilakukan di luar tabii iaitu melalui dubur.

"Yang saya terperanjat dia (hukum hudud Pas) kata, 'selain daripada isterinya'. Makna kata kalau seorang suami bersetubuh melalui dubur isteri, itu tak liwat dalam hudud Pas ini," katanya ketika membahaskan Rang Undang-Undang Perbekalan 2012 di Dewan Rakyat.

Zulkifli turut mendedahkan di dalam enakmen itu turut menyebut berhubung pelantikan hakim-hakim yang turut membenarkan orang bukan Islam dilantik bagi undang-undang hudud serta perkara berkaitan qazaf yang melibatkan empat saksi bagi zina iaitu sekiranya salah seorang saksi menarik diri, maka tiga lagi saksi boleh dihukum.

Beliau berkata, pendedahan itu dilakukan bagi menunjukkan bahawa apa yang disebut oleh PAS sebagai hukum hudud yang mahu dilaksanakan oleh parti itu bukanlah hukum Allah, sebaliknya ia adalah rekaan mereka sendiri.

"Yang paling saya takut adalah kenyataan seorang tokoh politik PAS senior pada saya bahawa memang sengaja dibuat silap-silap ini supaya UMNO tolak. Bila saya semak semula, rupanya betul memang Tun Mahathir (bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad) dulu tolak kerana ini bukan hudud Islam tetapi ini hudud PAS. Ada percanggahan jelas, isteri boleh diliwat dan lain-lain lagi," jelas beliau.

Katanya, keputusan Dr. Mahathir yang menolak pelaksanaan hudud itu telah diputarbelitkan oleh pihak tertentu pada ketika itu.

Dalam pada itu, pendedahan Zulkifli mengenai perkara berkaitan liwat itu menyebabkan Salahuddin Ayub (Pas-Kubang Kerian) bangun mencelah sambil mendakwa kenyataan Zulkifli itu sebagai satu tuduhan lalu meminta supaya beliau dan Datuk Bung Moktar Radin (BN-Kinabatangan) yang turut mengulangi kenyataan Zulkifli itu dihadapkan ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Parlimen.

Untuk Anakmen lengkap KESALAHAN JENAYAH SYARIAH (HUDUD DAN QISAS) TERENGGANU 1423H/2002M, sila klik di sini .

Suara Politik
Taminsari

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 20 Oct 2011 11:38 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


صور حية لجثة القذافي 20/10/2011

Posted: 20 Oct 2011 10:13 AM PDT

oyabun

Posted: 20 Oct 2011 11:31 PM PDT

oyabun


Bantah elaun: Serlah pemimpin pembangkang bersikap hipokrit!

Posted: 20 Oct 2011 07:18 PM PDT

Tindakan beberapa pemimpin pembangkang membantah kenaikan elaun ahli Parlimen seperti diumumkan dalam Bajet 2012 Jumaat lalu hanya memperlihatkan sikap hipokrit mereka, kata Ahli Parlimen Tanjong Karang, Datuk Seri Noh Omar.

Beliau berkata, pemimpin pembangkang khususnya dari Selangor sengaja mencari publisiti murahan kerana sebelum ini mereka tidak membantah kenaikan elaun Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Selangor.

"Mereka sebenarnya ketandusan isu serta terdesak untuk menagih simpati rakyat. Jika benar mahu memperjuangkan hak rakyat ( dengan menolak kenaikan elaun ahli Parlimen ), mereka juga sepatutnya menolak kenaikan elaun Adun Selangor itu," katanya.

Justeru Noh mencabar Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menarik semula kenaikan sebanyak RM2,000 yang diluluskan pada Sidang Dewan Undangan Negeri (Dun) Mac lalu yang dibayar bermula Januari 2011 (secara backdated).

Dalam pengumuman Bajet 2012 lalu, kerajaan bercadang mengkaji semula elaun dan kemudahan ahli Parlimen kerana menyedari tanggungjawab, tugas serta beban kerja mereka semakin bertambah.

Bagaimanapun, peruntukan elaun baru itu hanya akan dikuatkuasakan pada 1 Januari tahun depan sekiranya kedua-dua belah pihak kerajaan dan pembangkang termasuk Ahli Parlimen Bebas bersetuju.

Noh yang juga Timbalan Pengerusi Umno Selangor berkata, pemimpin pembangkang sebenarnya 'menggelabah' apabila bajet dibentang Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak itu mengambil kira kepentingan rakyat secara keseluruhan.

"Mereka bertindak ( membantah kenaikan elaun ahli Parlimen ) seolah-olah menjadi' juara rakyat' sedangkan pada masa sama mereka menerima elaun Adun Selangor kerana mungkin jumlahnya lebih besar.

" Tidak sampai sepenggal mentadbir negeri sudah menaikkan elaun wakil rakyat. Ironisnya Penasihat Ekonomi Selangor, Anwar Ibrahim sendiri gagal dalam memacu pembangunan dan ekonomi negeri," katanya.

Malah katanya, beliau hairan kerana salah seorang pemimpin pembangkang yang membantah cadangan itu, Azmin Ali tidak menggunakan hujah yang sama ketika Sidang Dun meluluskan cadangan menaikkan elaun tersebut.

"Dalam Dewan Rakyat, dia (Azmin) membantah tetapi sebagai Adun Bukit Antarabangsa, dia hanya diam sahaja. Elaun ahli Parlimen dia tolak, tapi elaun Adun Selangor dia ambil," katanya.

Noh berkata, ini juga membuktikan perjuangan pemimpin pembangkang sebenarnya tidak ikhlas kepada rakyat dan tidak berlaku adil kepada rakan dalam pakatan menyebabkan ramai yang tidak puas hati dan bertindak keluar parti.

"Ramai pemimpin pembangkang di Selangor dapat dua gaji sebagai ahli Parlimen dan Adun. Sama ada sedar atau tidak, perjuangan pemimpin pembangkang hanya untuk kepentingan masing-masing sahaja," katanya.

Sementara itu : MB Selangor dicabar dedah senarai !

Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dicabar mendedahkan senarai wakil rakyat yang layak menerima insentif yang disebutkan itu. Selangor ada 56 Adun yang mewakili pakatan pembangkang dan Barisan Nasional (BN).

Demikian tegas Datuk Seri Noh Omar yang mempertikaikan kenyataan Abdul Khalid bahawa penambahan elaun Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) adalah satu insentif kepada yang layak.

Noh berkata, Abdul Khalid cuba menegakkan benang basah, sekali gus menyembunyikan fakta sebenar bagi melindungi sikap hipokrit pemimpin pembangkang yang menolak cadangan kenaikan elaun ahli Parlimen baru-baru ini.

"Siapa yang membuat penilaian terhadap prestasi wakil rakyat bagi membolehkan mereka layak menerima insentif seperti yang didakwa Abdul Khalid?" katanya lagi?

Mesyuarat Dewan Undangan Negeri Selangor yang ke-12 pada 31 Mac lalu meluluskan kenaikan elaun Adun negeri tersebut daripada RM4,112.79 kepada RM6,000.
Kenaikan itu dibuat berdasarkan Rang Undang-undang Enakmen Anggota Pentadbiran dan Ahli Dewan Negeri Saraan (Pindaan) 2011 Semua Peringkat dan berkuat kuasa 1 Januari tahun ini.

Dalam pengumuman Bajet 2012 lalu, kerajaan bercadang mengkaji semula elaun dan kemudahan ahli Parlimen kerana menyedari tanggungjawab, tugas serta beban kerja mereka semakin bertambah.

Peruntukan elaun baru itu hanya akan dikuatkuasakan pada 1 Januari tahun depan sekiranya kedua-dua belah pihak kerajaan dan pembangkang termasuk Ahli Parlimen Bebas bersetuju.

Bagaimanapun beberapa pemimpin pembangkang seperti Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng, Azmin Ali dan Salahuddin Ayub membantah menyebabkan cadangan kenaikan elaun itu ditarik balik.

Noh berkata, Abdul Khalid tidak perlu memberikan alasan dangkal semata-mata menutup sikap hipokrit pemimpin pembangkang kerana akhirnya mendedahkan lagi tembelang mereka kepada rakyat.

"Saya ingin tahu apakah jawatankuasa penilai diwujudkan untuk menilai prestasi-prestasi Adun di Selangor? Jika ada, bagaimana pula penilaian diberikan kepada Adun BN, adakah penilaian itu adil?

Noh berkata, beliau juga ingin tahu wakil rakyat mana yang tidak menunjukkan prestasi seperti tidak turun kawasan lima kali dalam sebulan sebagaimana didakwa oleh Abdul Khalid.

Wasabi Oyabun

The Unspinners

Posted: 20 Oct 2011 11:18 PM PDT

g a R a m a N i s

Posted: 20 Oct 2011 11:10 PM PDT

g a R a m a N i s


Apa Disebalik Pertemuan Delegasi Indonesia Dengan Anwar Ibrahim

Posted: 20 Oct 2011 09:15 PM PDT

Beberapa blog proAnwar memaparkan pertemuan Anwar Ibrahim dengan delegasi Indonesia yang diketuai Taufik Kiemas. Bagi yang tidak tahu, Taufik Kiemas adalah Speaker Majlis Permusyarawatan Rakyat (MPR) dan Ketua Dewan Pertimbangan Pusat Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan (PDIP).

Kalau di Malaysia tarafnya sama seperti Speaker Dewan Rakyat. Taufik Kiemas juga adalah suami kepada bekas Presiden Indonesia, Megawati Sukarnoputri.

Blog perbadi Anwar juga turut memaparkan pertemuan mesra ini yang berlangsung di Kelab Tasik Perdana, KL. Entrinya simple dan kononnya mahu tunjukkan bahawa supporter Anwar masih kukuh di Indonesia. Boleh klik Sini.

Pernah dalam satu ceramah Taufik Kiemas di Rajaratman School of International Studies (RSIS) Singapura, beliau menegaskan bahawa
PDIP harus bekerjasama dengan pihak eksternal. Dalam hal ini ia menyebut Golkar untuk dalam negeri dan Amerika Serikat yang dianggap memiliki kemampuan campur tangan terhadap negara lain. "Saya tidak butuh orang-orang golkar. Yang saya butuhkan adalah Partai Golkar yang berhaluan pluralis," ujar Taufik. Sikap itu juga disampaikan saat Taufik dan kawan-kawan berkunjung ke Amerika Serikat (AS). Menurut Taufik, saat di AS ia menegaskan kembali tentang sikap PDIP sebagai partai oposisi di Indonesia dan sebagai partai nasionalisme yang menjunjung tinggi pluralisme.
Adalah jelas bahawa Taufik Kiemas merupakan antara individu yang menjunjung tinggi fahaman Pluralisme dan berkiblatkan blok barat terutamanya Amerika Syarikat menunjukkan keakraban Taufik dengan Anwar Ibrahim.

Tidak mengejutkan antara jadual Taufik Kiemas ke Malaysia adalah untuk bertemu dengan Anwar Ibrahim adalah kerana kesepakatan kedua-dua figura ini dalam mempromosi pluralisme sebagai acuan demokrasi blok barat. Kedua-duanya adalah alat demokrasi Amerika untuk menerapkan pluralisme yang jelas bertentangan dengan Islam. 

Berbalik kepada pertemuan 'mesra' Anwar Ibrahim dan Taufik Kiemas. Pertemuan tersebut turut dihadiri beberapa ahli parlimen dari Indonesia. Bagi Taufik, kritikan dan cacian Anwar terhadap polisi Malaysia bukanlah satu perkara yang pelik. Trend pembangkang yang sebolehnya menafikan kebijaksanaan pemerintah dalam mentadbir sebuah negara.

Saat ketegangan hubungan Malaysia - Indonesia berkenaan isu sempadan di Kalimantan, Anwar menggunakan sepenuhnya pertemuan ini bagi mengkritik dan memburukkan pentadbiran Malaysia. Anwar juga menambah kezaliman kerajaan yang kononnya menafikan hak asasi Tenaga Kerja Indonesia (TKI) antara topik hangat untuk membangkitkan kemarahan delegasi Indonesia.

Agak mengejutkan kerana pertemuan yang dirancang bagi mengukuhkan hubungan Anwar bersama kepimpinan Indonesia rupanya tidak berlangsung sepertimana yang diharapkan. Tanpa kita sedar, entri blog peribadi Anwar memaparkan kandungan yang ringkas tidak seperti sebelum ini Anwar pasti menyiarkan segala kepentingan politik membabitkan dirinya untuk menonjolkan kekaguman supporter Anwar di luar negara.

Delegasi Taufik Kiemas lebih memfokuskan kepada isu liwat yang sedang dihadapi Anwar Ibrahim menunjukkan Indonesia kini sedang memerhati dengan penuh minat perjalanan kes liwat.

Perubahan ini menyebabkan Anwar Ibrahim menyindir Taufik yang dianggapnya sahabat baik tetapi telah berubah kerana mempercayai perbicaraan liwat yang sedang dihadapinya. Bagi Anwar, perubahan sokongan Indonesia diibaratkan malapetaka kepadanya kerana diketahui Anwar kerap meniup sentimen anti-Malaysia terhadap pemerintah Indonesia.

Anwar Ibrahim kerap memburuk-burukkan kerajaan dalam lawatannya ke Indonesia. Sikap buruk seorang ketua umum yang derhaka dengan tanah air sendiri. Pertemuan Taufik dengan Anwar telah digunakan sepenuhnya kerana permintaan Indonesia untuk Anwar berubah bagi menghadapi kes liwat mengikut aturan perundangan.

Anwar harus sedar semakin ramai yang mempersoalkan moralitinya diluar negara.

Roadshow DAP Untuk Menakutkan Orang Cina

Posted: 20 Oct 2011 02:45 AM PDT

Dari blog Penang Hari Ini yang menyebut berkenaan 'retreat' yang dibuat DAP berkenaan prestasi ADUN dan APnya.
Berdasarkan kajian akademik dan politik yang dijalankan di Pulau Pinang, DAP bakal hilang 5 kerusi DUN yang kini dalam gengaman mereka. Antara DUN yang bakal hilang ialah DUN Machang Bubuk, DUN Bagan Dalam, DUN Seri Delima, DUN Bukit Tengah dan DUN Kampung Kolam. Kenyataan ini berdasarkan kepada prestasi ADUN-ADUN mereka yang amat rendah dan ditolak oleh rakyat.

ADUN Seri Delima, RSN Rayer contohnya ditolak oleh kaum India kerana tidak membela nasib orang India sehingga Kampung Buah Pala diratah oleh kerajaan negeri walaupun dijanjikan kampung tersebut akan terbela bila Pakatan Rakyat memerintah.

Lagi teruk ialah dakwaan bahawa, bapa kepada RSN Rayer telah mengarahkan supaya bekas tapak kaki penduduk-penduduk dari Kampung Buah Pala disamak dengan susu lembu kerana menganggap kasta penduduk Kg. Buah Pala paling rendah. Peristiwa ini berlaku apabila penduduk Kg Buah Pala datang ke rumah Rayer untuk memohon bantuan menyelesaikan masalah kampung mereka.

Akibat risau dengan prestasi ADUN DAP yang pemalas sehingga rakyat marah, DAP terpaksa membuat permukiman di Pulau Jerjak bagi mencari jalan penyelesaian akan permasalahan ini. 
Kita sedia maklum, Bajet 2012 telah memberi ketakutan terhadap pembangkang. Ketakutan mereka adalah kerana peralihan sokongan rakyat yang makin tertambat dengan keikhlasan PM untuk membantu rakyat kebanyakan. 
 
Dalam hal DAP, mereka konsisten untuk meraih sokongan masyarakat cina. Kebanyakan aktiviti yang dianjurkan lebih meraih dan mengukuhkan sokongan masyarakat cina. Politik bijak DAP yang tidak mampu ditangani parti komponen BN yang berasaskan kaum Cina.

Kita kena tahu, DAP kerap mengadakan majlis jamuan makan malam dan mengumpul dana bagi tujuan pilihan raya. Jamuan-jamuan yang diadakan kerap mendapat sambutan yang hangat dan pasti full house dan mendapat permintaan susulan.

Lihatlah keikhlasan PM dalam polisi PR1MA, Kedai Rakyat 1 Malaysia dan Kedai Menu Rakyat 1 Malaysia yang lebih mengutamakan kebajikan rakyat daripada sibuk berpolemik dan menabur janji sepertimana kandungan dalam Bajet 2012 pembangkang.

Selepas Bajet 2012, trend DAP dalam menganjurkan jamuan makan malam sudah berubah. Mereka kini mula sibuk menafikan polisi ekonomi dalam Bajet 2012. Kerap kali ucapan lebih menaikkan ketakutan akan keruntuhan ekonomi Malaysia bersandarkan kepada polisi Bajet 2012 PM.

DAP menimbulkan keraguan malahan memperkecilkan polisi kononnya perniagaan masyarakat cina akan merudum dan teruk jika masyarakat cina mengundi menyokong kerajaan pada pilihan raya akan datang.

Itulah kegusaran yang sedang melanda DAP.

Konvesyen DAP yang dibuat di Negeri Sembilan baru-baru ini adalah permulaan roadshow DAP menakutkan masyarakat cina dengan polisi ekonomi dalam Bajet 2012. Selain retreat di Pulau Jerejak yang menjadi medan memulihkan moral ADUN dan APnya, DAP akan terus menjadikan polisi ekonomi Bajet 2012 sebagai isu besar yang akan merosakkan ekonomi masyarakat cina.

Apa yang diharapkan kerja keras PM untuk memberi perkhidmatan terbaik kepada rakyat perlu mendapat sokongan yang kuat dari BN. Masalah dalaman yang wujud among party perlu diselesaikan segera jika mahu menafikan build-up momentum pembangkang menjelang pilihanraya.
 
Baca juga pendedahan Sel13 bagaimana ketakutan ini sudah diterjemahkan menentang polisi baru PM.

Memalukan....Seorang Profesor Menyokong Aktiviti Meliwat

Posted: 20 Oct 2011 01:15 AM PDT

Hubungan Anwar Ibrahim dan Aziz Bari bukanlah rahsia bagi pengikut gerakan Islam pada tahun 1970-an. Hubungan mereka bermula ketika Anwar Ibrahim berjawatan Presiden Abim lagi dan dimana pada ketika itu Aziz Bari sebagai presiden PKPIM(Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia) dan secara kebetulan kader liberal Anwar bernama Khalid Jaafar juga menjawat jawatan timbalan presiden PKPIM.

Hubungan ABIM dan PKPIM pada ketika itu ibarat abang dan adik ini dibuktikan banyak kerjasama diadakan melibatkan 2 persatuan ini pada ketika itu.Begitu juga dengan pemimpin mereka, hubungan Anwar Ibrahim dengan Aziz Bari dan Khalid Jaafar dikatakan terlalu rapat.

Hubungan rapat ini diteruskan dengan Khalid Jaafar dilantik selaku Pengarah IKD. Institut mewah kelolaan Anwar yang bermodus operandi Islam Liberal pada masa kini dan mendapat tajaan oleh yayasan Kristian Jerman bernama KAF (Konrad Adenuear Foundation) pertubuhan yang mendapat suntikan dana daripada George Soros dan AJC (American Jewish Committeee). Aziz Bari juga telah mendapat royalti RM20,000 daripada IKD pada beberapa tahun lepas hasil jualan buku 'Politik Perlembagaan : Satu Perbincangan Tentang Isu-Isu Semasa dari Sudut Perlembagaan dan Undang-Undang'.

Situasi ini jelas menunjukkan hubungan rapat Anwar,Aziz Bari dan Khalid Jaafar pada masa kini. Jika difikirkan royalti RM20,000 amat berlebihan dibandingkan dengan jualan buku Aziz Bari itu yang tidak memberansangkan.
Adakah ini dijadikan sebagai alasan untuk IKD menyuntik dana kepada Aziz Bari?
 
Kedua, adakah Aziz Bari juga adalah pembawa mesej Islam Liberal dengan kaitan rapatnya dengan IKD?

Hubungan rapat mereka bertiga inilah yang tidak mengejutkan apabila Aziz Bari mengeluarkan bermacam-macam kenyataan menggesa beberapa individu disingkirkan daripada PAS.

Kerana apa? kenyataan-kenyataan ini semua adalah arahan daripada abang kesayangan beliau Anwar Ibrahim. Semuanya bermula daripada panggilan telefon Anwar kepada Aziz Bari selepas kekalahan PAS di Bagan Pinang yang disebabkan campur tangan Anwar dalam pemilihan calon PAS di pilihanraya kecil itu.

Dalam perbualan telefon itu Anwar menceritakan kepada Aziz Bari bahawa beliau kini sedang ketakutan melihat PAS kini lebih terbuka untuk berkerjasama dengan semua pihak dan Anwar takut PAS akan beralih arah dalam suasana PKR bercelaru dengan keluar dan lompatnya beberapa YB dan pimpinan semua peringkat. Menurut Anwar lagi, beliau takut kehilangan bantuan jentera PAS yang banyak membantu PKR dalam Komplot Pembangkang. Tanpa PAS, PKR akan lemah kerana PKR tiada kemampuan dalam menggerakkan jentera operasi pilihanraya dan jentera parti.

Beberapa insiden yang berlaku mutakhir ini juga melihat bertapa PKR itu sendiri semakin lemah, dengan keluarnya beberapa orang Adun PKR dari parti serta perletakan jawatan beberapa pimpinan disemua peringkat serta berduyun-duyun meninggalkan PKR kredibiliti PKR malah Anwar Ibrahim itu sendiri menjadi semakin hilang dan jauh ditinggalkan arus politik semasa Tanah Air ini.

Justeru itu Anwar telah menggesa Aziz Bari mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang menggesa PAS supaya menyingkirkan individu-individu yang semakin hilang kepercayaan kepada Anwar Ibrahim dan mula nampak kelicikan permainan politik Anwar Ibrahim seperti Haji Abdul Hadi, Ustaz Nasa,Mustapha Ali serta Hassan Ali.

Penyingkiran mereka-mereka ini akan dapat memudahkan Anwar Ibrahim menguasai PAS dan terus menggunakan PAS untuk kepentingan PKR serta survival politik beliau sendiri.Di samping itu Anwar ingin membersihkan imej beliau yang menjadi punca kekalahan PAS di Bagan Pinang dengan meletakkan kesalahan itu kepada individu-individu tadi.

Aziz Bari yang jelas kasihan kepada Anwar menuruti segala kehendak Anwar dan menjadi boneka Anwar untuk melemahkan PAS.Justeru itu segala macam kenyataan dikeluarkan oleh Aziz Bari pada kebelakangan ini atas dasar dan matlamat menyingkirkan pemimpin PAS yang tidak pro Anwar Ibrahim sekali gus berhasrat melenyapkan kelemahan beliau dan PKR itu sendiri dengan harapan untuk menjadi kuasa dominan didalam PR.

Sudah jelas lagi bersuluh kaitan Anwar dengan Aziz Bari.


Sumber dari SINI

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 20 Oct 2011 11:09 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


SMS Hasutan Dari Teresa Cock...

Posted: 20 Oct 2011 09:00 PM PDT

Sms ini di forward kan pada aku semalam, di katakan sms ini di hantar oleh teresa cock kepada semua penganut agama kristian tentang bahayanya perhimpunan sejuta umat yang akan berlangsung sabtu ini, korang baca sendiri sms tu, gila khinzir punya dia menghasut.

"Dear bro and sister in Christ, following the statement by Sultan of Selangor on Jais raid in DUMC, there'll be a big anti-Christianity rally in Shah Alam stadium on 22/10/11 Saturday 2pm organized by Pakida, Perkasa etc. We're afriad this will intensify tension between Muslim and Christians. PAS will issue a statement tomorrow that urge members not to participate.
Pls pray for god's intervention.....

Apa tujuan teresa cock sebar sms ini? untuk menakut-nakutkan penganut kristian? untuk menghuru-harakan negara? korang fikirlah sendiri...

VIDEO: Muammar Gadafi Di Bunuh Oleh Sekutu Anwar...

Posted: 20 Oct 2011 07:00 PM PDT


Pejuang islam muammar gadafi telah di bunuh oleh sekutu anwar ibrahim, amerika laknatullah, mari sama-sama kita hadiahkan AL-Fatihah kepada beliau, semoga ALLAH mencucuri rahmat keatas rohnya. Amin....

Loji Air Langat 2, Kenyataan Flip Flop Khalid Gagap...

Posted: 20 Oct 2011 12:00 AM PDT

Awal januari tahun ini khalid gagap bersetuju dengan kerajaan persekutuan untuk meneruskan pembinaan loji air langat 2, ini kenyataan khalid aku ambil dari siasah.com

Kerajaan Selangor akur kepada Kerajaan Persekutuan untuk meneruskan Projek Loji Air Langat 2 yang menjadi kontroversi setelah Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mempersoalkan kepentingannya malah menolak andaian Kerajaan Barisan Nasional bahawa bekalan air di Lembah Klang tidak mungkin terjejas sekiranya projek ini tidak dilaksanakan dengan segera.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan oleh Sekretariat Pejabat Menteri Besar lewat petang tadi menyatakan kesediaan kerajaan negeri bekerjasama dengan mana-mana pihak termasuk kerajaan pusat dalam menangani kemelut air di Selangor dengan memberi keutamaan untuk menyiapkan projek itu dengan segera sebelum isu penstrukturan semula industr air diselesaikan.

Bagaimanapun kerajaan negeri perlu meneliti terlebih dahulu rancangan kerajaan persekutuan meneruskan projek itu kelak dengan mengambil kira keperluan pembinaan loji baru termasuk pengurusan aset-aset dan industri air Selangor.

"Pada masa yang sama, kami berharap kerajaan Persekutuan akan memberi kerjasama sepenuhnya untuk penyelesaian isu penyerahan semula pengendalian industri air kepada Kerajaan Negeri", kata Abdul Khalid. 14 Jan 2011

Semalam ini pulak yang khalid kata:

Kerajaan negeri Selangor tidak akan tunduk kepada Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air serta Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) untuk memberi keutamaan kepada pembinaan Loji Rawatan Air Langat 2.

Sebaliknya, Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim (gambar) berkata, kerajaan negeri mengulangi pendirian bahawa rundingan penstrukturan semula industri air Selangor harus diselesaikan terlebih dahulu sebelum usaha pembinaan loji Langat 2 diteruskan.

"Adalah amat tidak bermoral bagi pihak-pihak tertentu untuk membuat kenyataan menakut-nakutkan rakyat kononnya krisis air akan berlaku pada 2014 jika Langat 2 tidak dibina dengan segera," kata beliau dalam satu kenyataan dikeluarkan hari ini.

Awal tahun kata ok, hujung tahun kata tak boleh pulak, apa lah nasib rakyat selangor dapat mb bangang macam ni...

AZLI SHUKRI

Posted: 20 Oct 2011 11:06 PM PDT

AZLI SHUKRI


Isu Aziz Bari Cuba Alih Perhatian daripada HIMPUN - Jangan Lupa Isu Dr Rosli

Posted: 20 Oct 2011 06:42 PM PDT

Saya mahu menasihat semua pihak agar isu Aziz Bari tidak mengalihkan perhatian kita daripada agenda besar umat Islam memerangi dakwah Kristianisasi di negara ini. Jangan sesekali kita terpedaya dengan perjuangan bohong Pakatan Rakyat atas nama "Kebebasan Akademik" - tidak wujud pun sebenarnya istilah kebebasan akademik. Masih kita lupa dengan apa yang berlaku atas bekas Naib Canselor UNISEL? Datuk Dr Rosli Saruwono yang "ditekan" agar meletakkan jawatan sebagai NC UNISEL beberapa bulan yang lalu? Baru beberapa tahun PR berkuasa di Selangor, perangai mengalahkan 54 tahun UMNO/BN memerintah negara. Jadi siapa yang lebih zalim? Isu Aziz Bari sengajar digembar-gemburkan bagi menutup isu yang lebih besar, iaitu agenda memurtadkan umat Islam di negara ini. Isu Aziz Bari diharap dapat melalaikan rakyat daripada turun berhimpun di Stadium Shah Alam Sabtu ini bagi menjayakan usaha HIMPUN. Malah, pada hemat saya Aziz Bari seharusnya menuruti langkah Dr Rosli jika ideologi politiknya tidak lagi serasi dengan pihak yang memerintah. Sudah, tumpukan perhatian dan sokongan kita terhadap agenda HIMPUN, Sabtu ini! Takbirr!

(Bernama) - Datuk Dr Rosti Saruwono mengambil keputusan meletakkan jawatan selaku Naib Canselor Universiti Selangor (Unisel) dengan notis 24 jam berkuatkuasa esok. Beliau mengesahkan peletakan jawatannya menerusi khidmat pesanan ringkas sebagai membalas SMS yang dihantar oleh Bernama bagi mendapatkan pengesahan berita tindakannya itu.

"Ada keputusan yang saya tak sanggup laksanakan iaitu untuk melucutkan jawatan tiga pegawai Unisel tanpa proses sewajarnya," katanya ketika menjelaskan antara punca beliau meletakkan jawatan. Berasal dari Klang, Selangor Rosti pernah berkhidmat sebagai Timbalan Presiden Bahagian Pendidikan Petronas dan rektor pertama Universiti Teknologi Petronas (UTP) sebelum dilantik sebagai Naib Canselor Unisel pada 2 Mac, 2009.

Beliau menggantikan Prof Datuk Dr Mohd Razali Agus yang mengosongkan jawatan itu pada Julai 2008. Semasa baru dilantik, Rosti berkata beliau tidak akan menjadi "Pak Turut" kepada mana-mana pihak dan ingin memastikan institusi pengajian tinggi swasta milik kerajaan negeri itu tidak dijadikan medan berpolitik. Menurut sumber, Rosti telah diarahkan oleh kepimpinan Unisel untuk melucutkan jawatan tiga pegawai -- Pendaftar Rokmaa Mat, Dekan Fakulti Perniagaan Prof Dr Khalifah Othman dan Pengarah Pemasaran dan Komunikasi Korporat Halid Hasbullah.

Video Kematian Gaddaffi (Hukuman Kepada Musuh Amerika)

Posted: 20 Oct 2011 09:55 AM PDTAmerika dan Israel bertepuk...umat Islam menari..mayat Saddam dah hancur tapi bumi Iraq masih kelam kabut, Husni Mubarak dah lama jatuh, Mesir masih tidak aman, Gaddaffi sudah mati, apakah Libya akan harmorni? Tepuk dada, tanya iman...pertukaran rejim bukan jawapan kepada keamanan, tetapi ketaatan kepada pemerintah asas keselamatan.

Gambar-Gambar Kematian Gaddaffi

Posted: 20 Oct 2011 08:33 AM PDT
Teh Candu Dari USM Pula!

Posted: 20 Oct 2011 07:33 AM PDT

Dr Asri Zainal Abidin diminta jangan "menyebuk" dan suka menjaga tepi kain universiti lain. Selesaikan terlebih dahulu "masalah" diri sendiri di USM sebelum cuba menjadi hero kepada orang lain. Saya bukan membenci Dr Asri, tetapi sikap "pilih kasih"nya dalam mengkritik kerajaan dan parti pembangkang sangat berbeza. Menuduh UIA telah mengambil tindakan yang tidak bertamadun dan bersifat mengampu terhadap Aziz Bari merupakan tuduhan yang kotor dan jijik - bahkan secara tidak langsung Asri telah terjerus ke dalam sikap menuduh tanpa bukti! Malah, sebagai seorang ulama tersohor negara, prasangka buruk yang dilontarkan oleh Asri terhadap UIA, sama sekali tidak mencermini keperibadiannya sebagai seorang ahli akdemik. Terdapat komen pembaca blog saya yang mempertikaikan "cara" Asri diizinkan menjadi Fellow Pelawat di Universiti Oxford. Nampaknya Asri perlu "membersihkan" dirinya terlebih dahulu. Baca komen pembaca blog saya yang menamakan dirinya sebagai "Staff USM" di bawah :
"Dr. Asri tulis dlm Malaysiakini tindakan UIA sbg tindakan mengampu.Kenapa Dr. Asri senyap je dlm kes di UNISEL? Yg kedua, tolong sebarkan Dr. Asri sebenarnya tak layak untuk pergi ke Oxford kerana bertentangan peruntukan perbekalan cuti perkhidmatan awam. Bukan cuti penyelidikan, bukan cuti sabatikal dan bukan juga pertukaran perkhidmatan. Bagaimanapun, beliau telah dibenarkan oleh USM untuk ke Oxford selama 10 bulan & bergaji penuh kerana campurtangan oleh bekas VC USM. Prof. Dzulkifli Razak. Pensyarah2 lain yg mendapat tawaran yg sama tidak dibenarkan oleh USM untuk pergi tetapi Dr. Asri dibenarkan kerana 'kabel' besar beliau ikut pintu belakang dgn VC USM dan VIP. Dr. Asri ni sangat hipokrit...dia lagi Pengampu Besar! Ni bukan fitnah..kalau tak percaya siasatlaj sendiri..dia pergi Oxford atas peruntukan cuti apa?"


Staf USM

October 20, 2011 7:42 PM

Isu Aziz Bari Lebih Utama daripada Isu Kristianisasi?

Posted: 20 Oct 2011 04:00 AM PDT

Kalau isu seperti ini cepat sungguh puak-puak ini "turun padang" untuk berdemostrasi. Tetapi, apabila disuruh hadir ke Stadium Shah Alam untuk mempertahankan akidah umat Islam, macam-macam alasan yang mereka berikan. Nampaknya, isu Aziz Bari jauh lebih penting daripada isu Kristianisasi yang sedang galak memurtadkan umat Islam di negara ini atas nama kebebasan beragama. Inilah natijahnya apabila Islam diletakkan di dalam peti undi! Nasihat saya kepada mahasiswa UIA yang menyokong Aziz Bari ini, tolong yea..jangan lupa turun pada Sabtu ini di Stadium Shah Alam untuk sertai HIMPUN. Jangan dok galak memperjuangkan kebebasan bersuara sahaja, sedar-sedar akidah anak beranak tergadai!

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 20 Oct 2011 11:05 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Ahli PKR Tolak Projek Guan Eng.

Posted: 20 Oct 2011 09:45 PM PDT

Makin ramai dah memberontak terhadap Ketua Menteri yang diimport dari Melaka.

Kalau sebelum ini, hanya pemberontakan dalam DAP Pulau Pinang.

Kini dah berjangkit kepada ahli PKR pulak.

Klik untuk melihat keseluruhan berita.


Kalau ahli parti dan ahli parti pakatan pembangkang sendiri dah tolak Guan Eng, buat apa rakyat Penang nak simpan biawak import ni lagi?

*Lepas ni keluar la cerita ahli PKR ni dah kena beli. Alasan paling mudah nak divert isu daripada terima kenyataan.

PORTAL MALAYSIAKINI HINA ISLAM

Posted: 20 Oct 2011 07:28 PM PDT

http://www.malaysiakini.com/news/179263


Di antara komen-komen yang Dibiarkan dan Disengajakan oleh Portal Malaysiakini.
Malaysiakini Sengaja Membakar, Menghasut, Menimbulkan Kebencian Muslim dan Bukan Muslim Di Malaysia.
Malaysiakini Sengaja Menghina Orang Melayu, Orang Islam di Malaysia.
Malaysiakini Sengaja Menghina DYMM Raja-Raja Melayu yang beragama Islam.
Di manakah  PAS di dalam hal ini...?
Nak Marah Takut kan DAP pula?
PAS membiarkan Malaysiakini Menghina Kesucian Agama Islam...
Percayalah Demi DAPigs, Demi Kuasa, Demi Harta...PAS Tidak akan sanggup melakukan apa-apa pun...


Kong Bu Fenzi · Top Commenter
Ini islam pengganas.
Aku tumpang sepak sekaki. islam pengganas ini gunakan nama islam memperbodohkan rakyatnya, Dulu ketika berkuasa Gaddafi lah jadi Allah di duna Libya.
- Islam itu indah,, islam itu adil, islam itu menegak keadilan... tapi hingga nak mati pun diheret dan didera rakyat , Kalau islam itu ada keadilan, tidak mungkin lakukan perbuatan yang jahil sedemikian.
- OOOOi..melayu islam , saudara islammu `Gaddafi ' itu kau tak sokongkah? sama sama saudara islam , kenapa perjuang islam di malaysia senyap macam anjing? kah kah kah.
Reply · 3 · Like· 42 minutes ago
Mark as SpamReport as Abuse

Kong Bu Fenzi · Top Commenter
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ibo_IB4YejE
Reply · Like· 31 minutes ago.Mark as SpamReport as Abuse

El-Haneef Abd El-Hameed · Top Commenter
Komen anda pada awalnya make sense tetapi di pengakhiran menyentuh sensitiviti. I dont like Gaddafi but I dont like your last statement too. Next time pls take care of all these wordings.
Reply · 3 · Like· 29 minutes ago.Mark as SpamReport as Abuse

Hairunnajib Suli · Top Commenter
tolong jaga bahasa kau..
Reply · Like· 28 minutes ago

http://www.malaysiakini.com/news/179263

Apapun terserah pada anda membuat penilaian.

Kematian Gaddafi Menakutkan Nik Aziz?

Posted: 20 Oct 2011 07:00 PM PDT

Al Fatihah untuk Allahyarham.

Mesej ni untuk Nik Aziz ke?Pemimpin umur macam Nik Aziz ni dah lama letak jawatan atau meninggal dunia. Pok Nik nak pegang jawatan MB sampai mati ke?

GEMPAR: PAS Ternak 1,000 Balaci Untuk Hadapi Cybertrooper UMNO.

Posted: 20 Oct 2011 06:09 PM PDT

Program untuk menternak balaci siber PAS.

Lawak gile MyMassa tengok puak pembangkang.

Gelabah beruk nak hadapi laskar-laskar siber UMNO dan Barisan Nasional.

Dulu cakap terer sangat bidang siber ni. Kalau terer sangat, apsal gelabah? Hang kata hang terer. Terer celah mana. Celah Elizabeth Wong ke?

Peliknya, perbelanjaan media siber pembangkang melebihi apa yang UMNO/BN laburkan. Bayangkan sebelum PRU 2008, Kerajaan Kelantan bayar Kickdafella RM4juta. Lepas PRU 2008, Topeng Perak pula terima geran RM2juta dari Husam. TV Selangor belanja sampai RM15juta setahun. Masa PAS pegang Perak pun, media siber pembangkang diperkasakan guna duit Kerajaan Negeri. Takkan tak boleh lawan lagi cybertrooper UMNO kot. Perbelanjaan untuk UMB pun tak sampai suku daripada apa yang pembangkang dah belanjakan untuk media siber. Belum kira berapa Malaysiakini, Malaysian Insider dan Malaysia Today dapat. Dana dari luar negara dalam dollar pulak tu.

Yang cakap PAS sediakan 1,000 orang tentera jihad siber untuk hadapi blogger, facebooker dan twitter UMNO / BN bukan MyMassa, tapi Harakah yang cakap.

1,000 dijangka serta Persidangan ICT, Media Baru
KUALA LUMPUR, 20 Okt: Ketua Penerangan, Ketua IT dan Penggerak Media Baru serta jawatankuasa berkenaan dijemput menyertai Persidangan ICT dan Media Baru (PIMB2011) pada 22 Oktober ini di Dewan Fadzil Noor, Taman Melewar.

Mursyidul Am dan Presiden PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang akan menyampaikan ucapan perasmian dan penutup program itu.

Pengarah Media Baru Dewan Pemuda PAS Malaysia, Ahmad Fadli Shaari yang juga Setiausaha Akhbar kepada Menteri Besar Kelantan mengesahkan Tuan Guru Nik Abdul Aziz akan menyampaikan amanat dan bertemu dengan pimpinan PAS yang menjadi penggerak Media Baru di semua peringkat.

Persidangan bertemakan "Revolusi Teknologi Maklumat Menghadapi PRU-13" melibatkan tiga pembentangan kertas kerja berkaitan dengan ICT dan Media Baru iaitu Dr Muhammad Fadzli Hassan, Exco Kerajaan Negeri Kelantan, Dr Ismail Salleh, Exco Kerajaan Kedah dan Datuk Kamaruddin Jaafar, Pengarah Urusan Harakah dengan ucaptama oleh Pengerusi Lajnah ICT PAS Pusat, Ustaz Abdul Ghani Samsuddin.

Paling menarik adalah diskusi yang melibatkan tokoh akademik dalam bidang komunikasi dan media, Prof Dr. Azmuddin Ibrahim bersama penggiat media, Ahmad Lutfi Othman dan blogger Cina Islam, Drs Khalil Idham Lim sebagai moderator.

Dijangkakan kurang lebih 1,000 orang penggerak ICT dan Media Baru PAS akan berkumpul di Taman Melewar untuk membincangkan persiapan berhadapan dengan cybertrooper Umno bagi menghadapi Pilihanraya Umum ke-13 ini.
http://bm.harakahdaily.net/index.php/berita-utama/6092-1000-dijangka-serta-persidangan-ict-media-baru

Sebab program inilah salah satu punca kenapa PAS secara rasmi tidak mahu menyertai HIMPUN (Himpunan Sejuta Umat Untuk Selamatkan Akidah). PAS terpaksa menolak untuk menyertainya kerana takut program mereka yang ini orang tak datang.


Perhatikan tarikh dan masa kedua-dua program ini adalah bertindih.
Untuk pengetahuan pembaca MyMassa, dua orang tok guru telah pun bersetuju untuk datang pada Program Media Baru PAS (seperti yang tertera di poster iklan tersebut). Sebab itu juga Nik Aziz dan Haji Hadi menolak HIMPUN semata-mata untuk memberi keutamaan kepada program parti yang secara kebetulannya bertindih dengan masa dan tarikh HIMPUN.


Nampaknya Mursyidul Am dan Presiden PAS sendiri mementingkan kepentingan politik mereka daripada memperjuangkan akidah umat Islam. Anda boleh nilai sendiri betapa busuknya PAS sekarang jika ulama mereka pun tak mampu untuk menyertai perjuangan mempertahankan akidah.


*Kalau korang nak tau kenapa PAS gelabah sangat nak hadapi laskar siber UMNO / BN, ikuti pendedahan MyMassa seterusnya nanti. Jangan lupa, selain PAS, PKR juga mula melatih pencacai-pencacai mereka untuk menghadapi cybertrooper UMNO/BN. Siap dapat sijil lagi.

Boleh Terima Ke Alasan Majlis Peguam Ni?

Posted: 20 Oct 2011 01:20 PM PDTSelagi Majlis Peguam gunakan alasan macam ni, selagi tu penggunaan Bahasa Melayu dalam mahkamah tak dapat diperkasakan.

Yang paling MyMassa tak boleh terima adalah kebanyakan terma perjanjian ditulis dalam Bahasa Inggeris. Dalam keadaan tersebut, mudahlah peguam-peguam yang tak amanah menipu orang yang kurang faham bahasa Inggeris. Bukan Orang Melayu sahaja gagal memahami Bahasa Inggeris dalam surat perjanjian, malah orang bukan Melayu yang mungkin memiliki tahap akademik yang tidak tinggi juga menghadapi masalah yang sama.

Kalau peguam susah nak gunakan Bahasa Melayu di mahkamah, sekurang-kurangnya dalam surat perjanjian, Bahasa Melayu digunakan (lebih baik ada dwi bahasa dan anak guam boleh memahami terma perjanjian mengikut kemampuannya).

*Itu pendapat MyMassa. Apa pendapat anda pula?

Info MyMassa : Kad Pengenalan Baru.

Posted: 20 Oct 2011 11:00 AM PDT

Ciri-ciri keselamatan yang akan diperkenalkan pada Kad Pengenalan Baru.

Kad pengenalan dengan ciri keselamatan tambahan ini akan mula digunakan tahun hadapan.*Kongsi-kongsikan.

Edisi Malam Jumaat 18SX : ADUN PAS Mana Yang Stim Tengok Pelayan Kedai Makan?

Posted: 20 Oct 2011 07:58 AM PDT

Lawak gile bile isu macam ni pun bincang kat Dewan Undangan Negeri.

Takkan stim tengok pelayan kedai kot.
Aku tak tau nak cakap apa kalau Pak Lebai PAS ni pegi KL. Lagi seksi awek restoran kat sini. Lagi-lagi kalau kedai Tom Yam. Pergh! Kecur air liur.Mungkin sebab makan banyak sangat ubat kuat kot. Sebab tu senang sangat teransang. Nak buat macam mana sebab iklan macam tu banyak sangat dalam Harakah.

Cuba la bawak isu yang lebih cakna rakyat sikit. Patut la bajet negeri memanjang je defisit. Nak cakap duit bajet pergi ke peruntukan pembangunan tak nampak pulak. Kalau Kerajaan Pusat tu lain la, memang jelas nampak pembangunannya.

*Hujan pulak malam ni. Dah la malam Jumaat. Lupa nak bagitau yang gambar pelayan kedai makan tu bukan kat sini tapi di luar negara.

Ke Mana Ahli Parlimen Pembangkang, Dr. Asri dan Timbalan Menteri Bila UNISEL Di Tegur?

Posted: 20 Oct 2011 06:45 AM PDT

MyMassa peringatkan kembali titah DYMM Sultan Selangor ketika krisis di UNISEL akibat campur tangan politik.Ke mana mereka yang MyMassa sebutkan di atas semasa perkara ini berlaku? Mengapa mereka diam membisu?

Selain daripada UNISEL, Kerajaan PAS Kedah pun campur tangan dalam pentadbiran KUIN.


PAS perlu tegas dalam isu Insaniah:
KUIN perlu minta maaf, kata SMM

Setelah hampir dua minggu rayuan dikemukakan, lima orang mahasiswa KUIN yang dikenakan tatatertib belum mendapat apa-apa maklum balas daripada pihak pentadbiran KUIN. Hal ini adalah amat tidak beretika kerana pihak Pentadbiran hanya mengambil masa satu hari untuk menjatuhkan hukuman tetapi telah mengambil masa yang lama untuk meneliti rayuan. Perkara ini seolah-olah memperlihatkan sifat acuh tak acuh pentadbiran KUIN terhadap tuntutan mahasiswa yang mahu hukuman digugurkan.

Mahasiswa sudah cukup bertoleransi dengan prosedur yang ditetapkan oleh pihak KUIN. Malah setelah memorandum dihantar ke Pejabat Agung PAS pada 13 Mei lalu, Pemuda PAS sendiri memohon masa agar mahasiswa memberi peluang untuk pihak PAS menyelesaikan konflik yang berlaku di KUIN. Namun setelah dua minggu, isu penindasan terhadap lima aktivis mahasiswa KUIN masih belum selesai. Suka untuk saya tegaskan kembali premis mahasiswa dalam isu KUIN ini. Hukuman yang dikenakan ke atas lima orang mahasiswa KUIN adalah amat tidak rasional dan bertentangan dengan konsep kebebasan bersuara yang dimiliki setiap rakyat Malaysia.

Sekali lagi MyMassa ingin bertanya, mana pergi suara mereka ketika itu.

Bagaimana pula dengan krisis semasa PAS Terengganu memerintah negeri tersebut yang telah campur tangan dalam pentadbiran TATI?
Sekali lagi diulang, mengapa mereka tidak menegur PAS ketika itu.

Satu kesimpulan yang MyMassa boleh buat, mereka ini bapak segala hipokrasi. Bila kena pada Kerajaan BN, melalaklah para pencacai mereka. Bila kena kat batang hidung sendiri, boleh buat bodoh pulak.

Apa sangat kes Aziz Bari yang baru terima surat penggantungan sedangkan 3 kes di atas telah dijatuhkan hukum akibat campur tangan politik pembangkang.


*Last sekali, cuba korang tengok gambar di bawah. Campur tangan politik paling bangang bila orang yang langsung takde kaitan dalam bidang akademik boleh dilantik ke jawatan ini.

 Ahli Lembaga Pengarah UNISEL : Faekah Husin, Setiausaha Politik Menteri Besar Selangor

Benarkah Ada Menteri Sedih Aziz Bari Kena Tindakan?

Posted: 20 Oct 2011 05:29 AM PDT

Siakap Cencaru
Gelama Ikan Duri
Bersedih selalu
Macam mana boleh jadi menteri?
*Sila saman Malaysian Insider kalau berita ini palsu.

Demontrasi jalanan anti kapitalis – Apa kata fuckatan?

Posted: 20 Oct 2011 04:31 AM PDT

Protes yang tiada kena mengena dengan artikel

Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, global menyaksikan gelombang kebangkitan rakyat di jalanan. Bermula dengan demonstrasi Arab Spring di Turnisia lalu merebak ke Mesir, Yemen, Libya, Bahrain, Oman, Syria dan tak terkecuali Israel.
Protes rakyat menuntut pembaharuan politik dan ekonomi akibat tekanan kenaikan harga makanan, ketiadaan peluang pekerjaan dan kekurangan kemudahan tempat tinggal telah memacu kekacauan sehingga menyebabkan kenaikan harga bahan bakar seperti petroleum dan gas.

Kemunculan beberapa buah negara gergasi baru ekonomi dunia seperti BRIC; Brazil, Rusia, India dan China (akan datang Indonesia?) turut menyebabkan permintaan terhadap bahan makanan, bahan api dan perkhidmatan melambung tinggi. Manakala negara-negara Arab yang kaya seperti Arab Saudi, Kuwait, Qatar dan UAE sanggup mengimport  95 peratus barang makanan dari luar dengan harga yang mahal kerana lebih 90 peratus hasil buminya berasaskan petroleum dan gas.  Negara pak-pak Arab inilah sebenarnya yang suka bila harga minyak dunia naik. Negara-negara ini mampu membayar harga yang tinggi kepada negara-negara sumber bagi memenuhi keperluan domestik mereka. Manakala pengeluaran pertanian domestik mereka amat terhad.
Beberapa negara pengeluar bahan makanan seperti Vietnam, Thailand, Indonesia, Pakistan, Australia, India dan New Zealand kebelakangan ini turut mengalami bencana alam seperti banjir dan gempa bumi yang memusnahkan ladang makanan mereka. Krisis kemarau dan konflik politik berpanjangan di Afrika turut menganggu pengeluaran makanan dan menyebabkan kebuluran. 
Fenomena ini menyebabkan berlakunya persaingan siapa yang dapat menawarkan harga yang tinggi maka dialah yang akan mendapat barang tersebut. Negara-negara kecil seperti Malaysia dan juga negara-negara miskin terpaksa bersaing satu sama lain membayar harga lebih mahal setanding harga yang ditawarkan oleh pihak negara-negara yang berkemampuan.
Demi mengelak rakyat membayar harga lebih mahal barangan keperluan mereka, kerajaan Malaysia telah memberi subsidi dari tol, petroleum, gula, minyak masak, gas masak, tepung dan sebagainya demi menjaga kebajikan rakyat. Malah Malaysia merupakan negara paling besar menggunakan wang rakyat hasil cukai untuk membantu kembali rakyat. Tapi persoalannya adakah pihak pembangkang di Malaysia (atau lebih molek digelar pembangang) faham isu perkembangan ekonomi global. Pengikut mereka dan rakyat jelata saban hari disuap dengan fitnah kununnya UMNO dan BNlah yang menyebabkan harga naik! Padahal pemimpin mereka tahu cerita sebenar tetapi takut rakyat tahu hakikat dan lebih rela rakyat diperbodohkan dengan cerita karut-marut tentang perkembangan ekonomi global dan kesannya pada ekonomi Malaysia. Kata orang, biar rakyat tertipu asalkan pembangang dapat undi! 

Subsidi berjuta-juta kepada rakyat turut dinikmati oleh golongan kaya ekonomi yang majoritinya pendokong kapitalis. Padahal mereka mampu membayar ansuran kereta, rumah, harta dan pelbagai peralatan yang mahal (ada yang bayar cash), boleh melancong oversea selalu dan bershopping barang berjenama sana sini tapi masih lagi mengutuk kerajaan kununnya rasis dan tidak adil kerana anak-beranak dan suku sakat mereka tak dapat biasiswa JPA, MARA, Petronas dan Khazanah serta tak dapat bekerja dengan sektor kerajaan dan GLC. Kerajaan juga dianggap tak adil sebab tolong orang miskin yang majoritinya kaum peribumi. Lantas Perkara 153 Perlembagaan Persekutuan, DEB, Felda, MARA, kuasa sultan, bahasa Melayu, hatta agama Islam pula dijadikan sasaran!

Kalau dulu kaum kapitalis di Barat dan Eropah bersorak dengan kebangkitan rakyat di negara-negara Arab, kini mereka terpaksa menanggung bahana kerana rakyat mereka sendiri meluahkan perasaan tidak puas mereka. Bermula di Sepanyol, kebangkitan dan protes rakyat yang dikenali sebagai Indignants kini merebak bukan sahaja di Eropah tetapi juga ke Amerika Syarikat dan beberapa negara maju lain termasuk ke Australia, Hong Kong dan Jepun. Singapura, negeri yang maju turut mengeruni protes yang serupa dan berusaha menghalang rakyatnya bersuara. Akta ISA mungkin digunakan untuk mencegah protes tersebut.  
Di Amerika Syarikat, protes anti kapitalis dikenali sebagai Occupy Wall Street (OWS) berlangsung di New York turut memprotes tokoh-tokoh kapitalis Yahudi yang merupakan sahabat baik kepada Anwar iaitu Rupert Murdoch seorang taikun media, David Koch, pakar industri dan Datuk Bandar New York, Micheal Bloomberg. Penunjuk perasaan yang disokong kesatuan sekerja dan para penganggur menuntut supaya orang kaya membayar lebih banyak cukai bagi menampung defisit negara yang tinggi akibat banyak duit dibelanjakan oleh regim Bush dahulu kununnya memerangi  pengganas global. Kini protes tersebut semakin merebak ke seluruh bandar di US.  


Di Malaysia, protes yang serupa mustahil tidak akan berlaku. Bezanya sekarang kehangatan untuk menghadapi PRU13 menyebabkan para pembangang sibuk mencari salah kerajaan sana-sini. Segala tuduhan dan penyebaran berita fitnah kini berlegar di alam siber dan ceramah-ceramah karung anjuran parti pembangang. Bajet kerajaan 2012 dicemuh kununnya menceduk bajet bayangan Buku Jinggay. Walhal Ketua Pembangang yang tersepit tergesa-gesa membentangkan bajet pembangang lebih awal dari bajet rasmi kerajaan, sesuatu yang tidak lazim dibuat oleh mana-mana pembangkang di dunia.     
Bahkan pembangkang akan sentiasa mencari salah dan cuba sabotaj program-program kerajaan seperti Kedai Rakyat 1Malaysia, Restoran Rakyat 1Malaysia, Klinik Rakyat 1Malaysia dan sebagainya. Penyokong pembangang dan rakyat cuba diperbodohkan dengan auta-auta palsu seperti mana janji 16 September dulu. 
Pembangang berjanji akan berlaku adil sekiranya memerintah dan bajet pembangkang lebih baik dari bajet Najib. Gitulah gamaknya bila orang tak de kuasa dan tak der duit semuanya boleh berjanji manis hatta syurga pun boleh jadi taruhan. Tapi 21 tahun PAS memerintah, Kelantan tidak pula maju malah ramai rakyatnya berhijrah keluar mencari pekerjaan. 3 tahun pihak pembangang di Selangor, Kedah, Pulau Pinang dan Kuala Lumpur menumpang hasil pembangunan yang dibina kerajaan sebelumnya, tetapi dengan nada tak tau malu mendakwa itu semua adalah hasil perjuangan mereka. Tiada pembangunan yang membanggakan dan rakyat di negeri tersebut hanya kenyang dengan ceramah maki hamun, fitnah siang dan malam disusuli rayuan derma karung kununnya untuk berjihad. Sungguh memualkan!
Bila timbul isu nak buat negara berkebajikan, maka bersorak sorailah para pembangang yang mengidamkan tampuk pemerintahan empuk di Putrajaya. Kununnya mereka akan berlaku adil dari segi sosial,ekonomi dan politik mengikut konsep sama rata sama rasa (depan belakang sama saja), melaksanakan amal makruf nahi mungkar, tidak ada kroni, tidak ada masalah sosial dan sebagainya. Namun hakikatnya, ketidakadilan sistem ekonomi negara adalah disebabkan sikap rakus dan tamak golongan peniaga yang menguasai rantaian ekonomi negara. Pemerintahan Pakatan Rakyat di negeri Selangor, Pulau Pinang dan Kedah lebih teruk dari kerajaan yang dulu.   

Golongan ini boleh sabotaj ekonomi dengan menaikkan harga barangan keperluan asas sesuka hati, menyorok barangan keperluan dan mengenakan tekanan kepada kerajaan jika ada tuntutan puak mereka tidak dipenuhi. Bukankah mereka ini penyanggak ekonomi sebenar yang bersifat khianat, tamak dan rakus seperti mana berlaku dalam sistem kapitalis barat dan komunis?  Tak nak berdemo ker depan golongan ini…takkan tak berani kot!

 

Ikhlas Ke Sumbangan Macam Ni?

Posted: 20 Oct 2011 03:36 AM PDT

Pembaca nilai sendiri perangai YB PKR.Siap bagitau sumbangan dari siapa.

Macam haram.

@Bersih kan Pilihanraya: Bukti DAP klon IC untuk daftar pengundi!!!

Posted: 20 Oct 2011 02:38 AM PDT

Hari The Star dedahkan satu kes yang menarik. Cina klon IC untuk MENIPU.Ini baru satu kes. Cuba bayangkan apek itu klon sejuta IC. Lepas itu diagih-agihkan untuk didaftarkan pula menjadi pengundi fuckatan di kawasan majoriti Melayu. Barulah selepas itu kita boleh tengok DAP bertanding 2/3 Parlimen dan satu lawan satu dengan UMNO!

Anda rasa perkara ini mustahil? Tiada apa yang tidak boleh dilakukan oleh ultra kiasu untuk memenuhi kehendak mereka. Mungkin tidak semua orang Islam sampai hati menipu untuk jadi kaya. Tetapi pada mereka bukan setakat tidak rasa bersalah, bahkan diperjudikan lagi hasil penipuan untuk melipat gandakan untung. Halal haram tidak pernah menjadi hal buat mereka.

Kini, mereka menguasai segenap aspek ekonomi di negara ini. Namun mereka masih lagi belum berpuas hati. Mengapa? Kerana UMNO dan BN masih lagi tegar melindungi baki kepentingan orang Melayu dan kuasa politik yang tinggal.

Kerana itu, mereka amat mengharapkan supaya pencacai PAS dan Melayu PKR menjadi perisai agung mereka untuk merampas kuasa politik orang Melayu yang ada. Formula Lee Kuan Yew di Singapura sedang dilaksanakan dengan rancak. Kuasa Raja Melayu saban hari dipertikaikan. Akidah orang Melayu pula dihakis secara halus dan sistematik melalui dasar-dasar Kerajaan Negeri yang berat sebelah. Baki penguasaan ekonomi kecil-kecilan bumiputera dihapuskan setiap hari. Siapa yang mempertahankan ini semua kalau tidak orang Melayu itu sendiri!

Sama ada kita mahu percaya atau tidak, terpulanglah kepada budi bicara masing-masing. Cuba-cubalah semak setiap senarai pengundi yang baru diwartakan. Jangan terkejut kalau anda boleh terjumpa berpuluh keluarga Cina dalam satu kampung Melayu! Pelik? Jangan pelik kerana pendukung BERSIH tidak pernah menganggap ini semua satu penipuan pilihanraya. Bagi mereka, hanya pertambahan dan pemindahan pengundi orang Islam sahaja yang membuktikan berlakunya penyelewengan!

Sekarang PAS bersungungguh-sungguh membuktikan BN sedang mendaftarkan pandatang asing sebagai pengundi mereka. Sehinggakan baru-baru ini mereka sanggup menyerang satu program awam kerana percaya pendatang sedang diberikan IC untuk mengundi. Kenapa Pas takut sangat orang Islam bertambah ramai yang layak mengundi? Bukankah mereka ini parti Islam?!!
Hah, sekarang sudah ada yang mengaku IC mereka diklon untuk tujuan penyelewengan. Siap buat laporan polis lagi. Kenapa PAS bersama BERSIH tidak ambil isu ini untuk diperjuangkan?!! Tidakkah mereka takut IC yang diklon itu akan dijadikan stok penimbal pengundi "HANTU" fuckatan kelak?!!


MyMassa: Kalau rajin, cuba-cubalah selidik statistik kematian bayi Cina di negara ini semenjak Merdeka. Jangan terkejut kalau semuanya selamat hidup untuk menjadi pengundi!!!  


Yayasan Selangor Jadi Alat PKR?

Posted: 20 Oct 2011 01:36 AM PDT

Cuba perhatikan iklan program Yayasan Selangor di Sinar Harian.Apa kaitan Yayasan Selangor dengan Penasihat Ekonomi?

Berapa banyak duit rakyat Selangor dibelanjakan untuk bayar iklan ini?


*Haram jadah punya PKR. Dah la nak bangkrapkan Yayasan Selangor. Sebelum bangkrap, sempat gunakan yayasan ini untuk kepentingan politik mereka.

Siapa Sekarang Juara Fitnah?

Posted: 20 Oct 2011 01:03 AM PDT

DAP sekarang main game propaganda. Isu anak Guan Eng dijaja untuk menimbulkan persepsi bahawa UMNO kuat fitnah.

Sekarang ni DAP sedang buat mind conditioning untuk pengundi mereka.

Tak sampai sehari DAP buat mind conditioning, terbukti sekarang ni siapa kaki fitnah.Sesuka hati tuduh Kerajaan Negeri Perak.

Ni bukan FITNAH ke Guan Eng?

*Saman je Datuk Seri. Celaka macam ni jangan bagi muka.

Wakaka...Jadi Pencacai Pembangkang Pun Dapat Sijil?

Posted: 20 Oct 2011 12:18 AM PDT

Nampak macam pihak pembangkang gerun dengan penguasaan media siber pro BN sampai terpaksa rekrut pencacai-pencacai baru.Pilihan raya dah dekat baru nak set up blogger?

*Kesian tengok pakcik ni kena paksa jadi blogger oleh pemimpin PKR.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 20 Oct 2011 09:45 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


TIBA MASANYA AHLI PAS SANGGAH PEMIMPIN KAMU !

Posted: 20 Oct 2011 09:24 PM PDT

MACAM-MACAM DR ASRI, KOMEDI TERBARU.

Posted: 20 Oct 2011 07:31 PM PDT

TAHNIAH GABUNGAN PELAJAR !

Posted: 20 Oct 2011 06:15 PM PDT

PELUANG BERNIAGA FRANCAIS.

Posted: 20 Oct 2011 04:59 PM PDT

AL FATIHAH. GADAFI TERBUNUH.

Posted: 20 Oct 2011 09:51 AM PDT

MCA SELANGOR LAIN MACAM LAH ?!

Posted: 20 Oct 2011 04:00 AM PDT

ANWAR NAK DEBAT DENGAN NAJIB. KISAH REFORMASI 98 DIBONGKAR.

Posted: 20 Oct 2011 12:14 AM PDT

PUTAR BELIT KALID GAGAP..

Posted: 19 Oct 2011 10:00 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 20 Oct 2011 09:44 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Pilih Berdemo Untuk Aziz Bari Berbanding Membela Agama Islam

Posted: 20 Oct 2011 07:49 PM PDT

Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) sebuah pertubuhan haram pelajar telah menganjurkan demo untuk membela Aziz Bari selepas sembahyang Jumaat pada hari ini. Semuanya kerana Aziz Bari digantung tugas oleh pihak pentadbiran UIA. Mereka mahu membela Aziz Bari atas dasar demokrasi. Logik mereka begitulah, tidak demokrasinya UIA bila menggantung tugas Aziz Bari.

Rupanya nilai logik demokrasi itu lebih besar harganya daripada nilai akidah umat Islam yang cuba dimurtadkan di sebuah gereja di Selangor. Aziz Bari digantung tugas kerana tindakannya mempertikaikan bidang kuasa Sultan Selangor dalam isu di gereja DUMC. Memang wajar digantung kerana tindakan mempertikaikan kuasa Ketua Agama Islam di sebuah negeri yang melaksanakan tugasnya dikritik kerana kononnya tidak berlandaskan ajaran Islam.

Mengapa SMM tidak turut sama pergi berdemo untuk HIMPUN yang diadakan untuk menentang usaha-usaha memurtadkan umat Islam di negara ini? Mengapa tidak menyokong tindakan JAIS untuk menegakkan syiar Islam di negara ini? SMM lebih sanggup diperkudakan oleh pihak-pihak yang cuba mencabar agama di negara ini. Mahasiswa perlu celik, antara nilai akidah dan "demokrasi cara Aziz Bari", mana yang lebih utama? Virus kebencian cara SMM amat merbahaya di kampus.

Pro Mahasiswa Sokong Murtad?

Posted: 19 Oct 2011 09:46 PM PDT

Membaca tulisan pelajar Universiti Islam Antarabangsa ini sebenarnya akan membuat ramai umat Islam di negara ini berasa kecewa dengan tahap pemikiran dan kematangan pelajar ini menganalisis dan membaca sesuatu isu yang mencabar agama Islam. Apa tidaknya, pelajar tersebut jelas sekali tidak faham maksud keharmonian agama di negara ini. Pelajar ini juga tidak tahu kedudukan Islam sebagai agama bagi persekutuan. Apakah ini hasil didikan PAS? PAS lebih percayakan pihak gereja berbanding umat Islam sendiri.

Pelajar ini hanya digunakan oleh ahli ahli politik PAS untuk menagih sokongan agar jangan menyertai HIMPUN, perhimpunan yang diadakan untuk menentang gejala murtad yang berlaku di negara ini. Cara penulisan dan pandangan yang amat liberal terhadap Islam. Pro Mahasiswa sekali lagi tidak berusaha membanteras gejala murtad. Sesudah Pro Mahasiswa di UPM mengeluarkan kenyataan yang mengelirukan dalam isu JAIS, timbul pula seorang pelajar yang mengeluarkan pandangan yang liberal terhadap agamanya sendiri. Ini bakal produk dari UIA?

Fikiran Kami

Posted: 20 Oct 2011 09:27 PM PDT

Fikiran Kami


Beza tindakan Dr.M dengan Aziz Bari

Posted: 20 Oct 2011 05:03 AM PDT


Salam perpaduan.

Menegur atau mengkritik tindakan sultan adalah sebenarnya "kurang beradab" dan "kurang manis". Di Malaysia, rakyat meletakkan seseorang sultan itu di hierarki tertinggi dalam masyarakat. Bukan bermakna mereka tidak boleh ditegur tetapi jangan pula sampai menampakkan "kurang cerdik" nya ketika mengeluarkan kenyataan.

Pembangkang mengatakan teguran "kurang sopan" Prof. Aziz Bari tak ubah seperti Tun Mahathir "menghapuskan" kekebalan raja-raja Melayu. Apa yang nak saya ulaskan di sini ialah, tindakan mereka tiada langsung persamaan.

Pertama, ketika Tun M "menghapuskan" kekebalan raja-raja Melayu ketika dulu adalah kerana tidak mahu sultan-sultan membuat apa jua tindakan yang salah di sisi undang-undang tetapi tidak dihukum atas alasan kerana mereka "kebal" undang-undang. Jadi "kekebalan" undang-undang itulah yang Tun M mahu hapuskan. Tun M tidak mahu rakyat yang menderita akibat tindakan salah sultan-sultan yang akhirnya akan menyebabkan seluruh rakyat membenci sistem beraja kerana dianggap "menindas" rakyat marhaen.

Tun M tidak pernah menghapuskan kuasa politik mereka. Tun M tidak pernah meletakkan sultan-sultan ini sebagai rakyat biasa. Malah untuk membicarakan sultan-sultan ini pun perlukan Mahkamah Khas. Jadi, rakyat marhaen juga akan menikmati keadilan dari sudut undang-undang. Dan dengan ini, keadilan telah diletakkan ditempat yang sepatutnya. Ingat kembali kepada kes Al-marhum Sultan Iskandar (Sultan Johor).

Prof. Aziz Bari pula menegur tindakan sultan, yang nyata sekali Sultan Selangor itu menjalankan tugasnya, yakni mempertahankan agama Islam daripada dicemari oleh pihak-pihak tak bertanggungjawab. Jadi, mengapa Aziz Bari ini mengeluarkan kenyataan seolah-olah Sultan Selangor "kurang cerdik"? Sultan Selangor telahpun menyatakan pendirian baginda sebagai Ketua Agama Islam di Selangor. Sultan Sharafuddin bimbang akan penyebaran agama Kristian kepada umat Islam semakin meluas.

Kenyataan Aziz Bari seolah-olah "menghalalkan" tindakan gereja yang ingin memurtadkan umat Islam. Pada hemat saya, kenyataan itu tak perlu diluahkan oleh seorang akademia seperti Aziz Bari. Sudah menjadi tanggungjawab dan tugas Sultan Sharafuddin dan tindakan baginda menyokong Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) adalah bertepatan.

Jadi sememangnya tiada persamaan langsung malah sangat berbeza tindakan Tun M dan Aziz Bari dalam isu kedaulatan raja-raja Melayu.

PISAU.NET

Posted: 20 Oct 2011 09:11 PM PDT

PISAU.NET


Hudud PAS Surat Tun Mahathir kepada Nik Aziz

Posted: 20 Oct 2011 08:05 PM PDT

Perkara yang Nik Aziz tidak pernah ceritakan kepada seluruh penganut Isle Khawarij. Sila tonton video ini.Yang hanya kita dengar pemimpin khawarij terus menyerang Tun Mahathir sedangkan mereka sendiri mengetahui kebenaran tetapi lebih gemar putar belit untuk meraih undi.Pisau kata "kenapa dia tak cerita perkara sebenar,kenapa perlu dia tipu"

Big anti-Christianity rally in Shah Alam?

Posted: 20 Oct 2011 06:00 PM PDT


Umat Islam sebenarnya tidak harus menyertai Himpunan Sejuta Umat (Himpun) di Shah Alam Sabtu ini.Pisau perhatikan ia akan menimbulkan kerisauan dan tidak tenteram dihati para kaldai khawarij PAS.

Khawarij PAS mewakili generasi pengadai akidah yang menghalalkan cara asalkan matlamat politik tercapai.Dalam mencari sokongan maka apa saja yang dilihat menjadi satu kelebihan maka ia harus diambil peluang sebaik mungkin.

Kita seluruh rakyat Malaysia,terutamanya yang beragama Islam sejak 50tahun dulu hidup dengan aman tenteram.Tolenrasi sesama kaum dan perbezaan agama tidak menjadi masaalah kerana rakyat berbilang kaum diakui hidup dengan harmoni.

Umat Islam dinegara ini dilindungi didalam perlembagaan,manakala agama lain bebas dianuti dan dalam masa yang sama tidak boleh berdakwah keatas umat Islam.Semua ini sudah termaktub didalam perlembagaan.

Tetapi apa yang berlaku sekarang ini apabila tercetusnya kes murtad DUMC dan penyebaran agama terhadap umat Islam kepentingan politik melepasi batas akidah.Kemudian umat Islam didapati bersalah jika mempertahankan diri dan terus dihukum sebagai RASIS! Adilkah?

Kita semua tahu DAP memainkan peranan dalam melindungi 12 orang murtad DUMC,malah dalam tindakan MB Selangor turut dipengaruhi juga oleh pemimpin DAP.Sekarang ini tindakan mempertahankan akidah umat Islam sudah dilihat satu kerja jahat malah sudah ada yang mengatakan ia satu serangan terhadap penganut agama lain.

Perlukah umat Islam berdiam diri?Perlukah umat Islam hanya berpeluk tubuh.Adakah mejadi kesalahan buat mereka yang menyatakan bantahan?

DAP dan para pemimpinnya menyebarkan hasutan kononnya perhimpunan tersebut adalah anti kristian!

Adakah perhimpunan tersebut menyatakan ia satu perhimpunan Anti Kristian? Kita semua tahu DAP mengunakan kebencian agama semasa kempen PRN Sarawak. Menggunakan modal agama untuk meraih sokongan politik begitu kuat dimainkan oleh DAP.

DAP melihat perhimpunan ini seperti menghalang kebebasan beragama dan menghalang pelaksanaan IFC.

Sekarang ini peluang besar mahu diraih oleh DAP untuk menarik sokongan penganut kristian seramai mungkin. Manakala khawarij PAS digunakan sebagai kaldai tunggangan untuk menjalankan agenda DAP.Pisau berasa yakin sudah pasti penganut Isle khawarij berbangga kerana tidak menyertai perhimpunan ini lagi pun Ambiga sudah mengeluarkan fatwa bahawa haram untuk penganut khawarij PAS menyertai perhimpunan ini.

Keputusan khawarij PAS untuk tidak menyertai perhimpunan itu amat sesuai dengan slogan sekarang yang tidak lagi mau negara islam... TAQIYAH YANG SESAT DALAM PAS BILA BERSENGKOKOL DENGAN DAPPisau kata "apahal la sangat dengan umat Islam kapir DUMC,PAS dah banyak kapirkan orang Umno..biasa la tu"

Video Muamar Ghadafi Terbunuh.

Posted: 20 Oct 2011 02:42 PM PDTRakaman video tangkapan Muamar Gaddafi sebelum dibunuh pemberontak

Al Jazeera has acquired exclusive footage of the body of Muammar Gaddafi after he was killed in his hometown, Sirte.

Abdul Hafiz Ghoga, vice chairman of Libya's National Transitional Council, confirmed that the ousted leader had been killed on October 20, 2011 near Sirte.

"We announce to the world that Muammar Gaddafi has been killed at the hands of the revolutionaries," Ghoga told a news conference in Benghazi.

The news came shortly after the NTC captured Sirte after weeks of fighting.

Pisau kata " inilah akibatnya jika menjadi musuh yahudi,Al fatihah moga Allah cucuri rahmat keatas beliau"

Ustaz Hakim Abdat - Siapakah Yang Layak Menasihati Pemerintah

Posted: 19 Oct 2011 10:00 PM PDT

JURI RAKYAT

Posted: 20 Oct 2011 07:52 PM PDT

JURI RAKYAT


FUZIAH SALLEH : MULA ANGKUH KEPADA RAKYAT

Posted: 19 Oct 2011 09:41 PM PDT