Selasa, 10 Januari 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Ohpolitik!™

Posted: 10 Jan 2012 04:22 AM PST

Ohpolitik!™


Jawapan Kepada yang tertanya-tanya Kenapa Anwar BEBAS LAGI?

Posted: 09 Jan 2012 03:46 PM PST


Semalam ramai yang tertanya-tanya kenapa Dato' Seri Anwar Ibrahim (DSAI) dibebaskan. Tidak kurang juga ada blogger yang nak berhenti blogging bila tidak dapat terima keputusan mahkamah. Ini lagi satu isu Negara ni.. Mengikut Hakim Mahkamah Tinggi Malaya, DSAI didapati tidak bersalah dan dibebaskan. Okay. Ramai yang tanya aku kenapa?

Firstly, DSAI dibebaskan kerana pihak pendakwaan tidak cukup bukti untuk mengaitkan DSAI sebagai pensodomi/pelaku. Walaupun DNA tu mengikut catatan dan kenyataan para expert dalam forensic science adalah kepunyaan DSAI, namun semasa pihak pembelaan membuktikan kes mereka, mereka telah dengan bijaknya menyerang pihak pendakwaan dengan mengatakan bahawa DNA tersebut tak tepat dan bukan kepunyaan DSAI. Pandai pihak pembelaan target on the technicalities. Kalau ikotkan kes pendakwaan, kenyataan Saiful pada asalnya boleh diterima pakai, sebab itulah Hakim memanggil DSAI membela diri sebab Saiful didapati seorang saksi yang credible. So, bila DSAI hadir membela diri, saksi2 dipihak DSAI pula menafikan yang DNA tersebut adalah DNA DSAI. Jadi, bila Hakim meneliti kedua-dua belah pihak punya evidence, Hakim lihat bahawa kenyataan Saiful dengan sample DNA itu menjadi tidak tepat. It's not corroborative (tidak menyokong). So, Hakim pun rasa yang Mahkamah tak boleh nak berpandukan hanya pada kenyataan SAiful yang dia telah diliwat semata-mata though he is a credible witness. Sebab, dalam law of evidence, the DNA evidence and the witness's testimony must be corroborative, this is what we called corroborative evidence. Bila didapati salah satunya tidak meyokong antara satu sama lain, maka finding yang diperolehi menjadi tidak tepat dan Court tak boleh rely on one side evidence only.

Then, orang tanya aku lagi, maknanya ada lah DNA DSAI kat situ? Wallhualam.. Kalau mengikut kenyataan pakar Forensik Pak Mid, memang itu adalah DNA DSAI. Sebab, DNA adalah sesuatu yang sukar untuk dihapuskan. Ni apa yang aku belajar dulu lah. Macam mana kau nak hapuskan DNA tu dengan air ke, tanah ke, still ianya tak goyah ditelan zaman.. Ceyhhh.. Akan tetapi, dalam kes ini pihak pendakwaan tidak berjaya membuktikan yang DNA tersebut adalah kepunyaan 100% DSAI punya, so Hakim menjadi ragu2 untuk mensabitkan kesalahan terhadap DSAI.. Mahkamah juga berasa ragu2 mengenai integriti DNA yang diperolehi di dalam dubur Saiful kerana terdapatnya isu yang mengatakan bahawa mungkin ianya telah dikompromi oleh sesetengah pihak.. So, the Court feel reluctant to rely solely on Saiful's testimony because the Court has doubt on the integrity of the DNA itself, i.e whether it has been compromised or not.

Dia macam ni tau: Kiah kena rogol, pastu Kiah buat report. Doktor cek kemaluan Kiah. Ada DNA seseorang yang bernama X. Abu ditangkap. DNA Abu di ambil dan dibandingkan dengan X. Jawapan positif. Tetapi, terdapat DNA yang tidak dikenali disitu kepunyaan Y. Pihak pembelaan pula fight on this issue. So, Hakim jadi gusar, macamana boleh ada DNA Y kat Kiah punya kemaluan. Jadi, bukti yang cuba ditonjolkan oleh pihak pendakwaan telah di rabak or dikoyak oleh pihak pembelaan. (break on the chain of evidence). Hasilnya, Hakim tidak boleh, mengikut undang2 menyabitkan salah ke atas Abu sebab DNA yang terdapat pada kemaluan Kiah tu uncertain.

So, itulah sebabnya DSAI dibebaskan.. Tapi, tapi. Bukan bebas selama-lamanya. Besar kemungkinan pihak pendakwaan akan membuat rayuan kepada Mahkamah Rayuan dan seterusnya Mahkamah Persekutuan,.. Normally it's like dat lah. Sama macam DSAI dalam kes beliau yg bertahun2 lepas yang mana beliau dituduh dan disabitkan salah atas pertuduhan meliwat bekas pemandunya. Selepas dipenjara selama 9tahun, DSAI membuat rayuan sehingga ke Mahkamah Persekutuan dan akhirnya dibebaskan kerana didapati beliau tidak bersalah. Now, kes yang sama berulang kembali, tapi nasib menyebelahi beliau kerana bukti tidak menyebelahi Saiful. Dan besar kemungkinan rayuan akan dibuat selepas PRU? Mungkin..(sumber)

Pembebasan Anwar ada baik dan buruknya. Kita bicara yang baiknya dulu. Pertamanya konfrem sekali Anwar tidak akan mendapat undi kesian dari pengundi terutama pengundi atas pagar yang mudah kesian jika melihat semua ahli keluarga anwar bertanding di parlimen bagi menegakkan hak anwar. Maka akan ramai lagilah ahli keluarga Anwar yang akan jadi ahli parlimen untuk membela Anwar di dewan rakyat bukan membela rakyat (contoh paling mudah KakJijah dan Nurul Izzah). 

Kedua, kemungkinan besar dengan undi kesian dari pengundi atas pagar, Pakatan Rakyat akan menang. Dan jika PR menang, tentunya Anwar akan dikeluarkan semula. Maka pada ketika ini, Anwar Ibrahimlah Perdana Menteri (jika ikut janji PR jika mereka diberi mandat walaupun hakikatnya DAP lebih banyak bertanding dan menang banyak kerusi).

Ketiga, Anwar dijangka akan mengadakan roadtour ke seluruh negara selepas ini hasil dari kemenangannya di mahkamah. Namun, dia tiada modal untuk memperkatakan mahkamah negara kita rasuah. Jika hakim dirasuah, tak akanla Anwar boleh BEBAS.

Kita lihat pula BURUKNYA. Buruknya adalah, Anwar akan memperkatakan bahawa, "Tengok, dah terbukti tuduhan selama ini terhadap dirinya adalah satu konspirasi jahat UMNO BN. UMNO GAGAL BELI HAKIM. TERBUKTI HAKIM NEGARA BERJAYA MENEGAK KEADILAN TERHADAPNYA".

Apapun biarlah rakyat yang fikir semuanya. Yang penting jangan terus percaya. Terutama kepada orang yang bijak bersandiwara. Selagi hajatnya untuk menjadi PM belum tercapai. Janji boleh janji. Namun jangan kita lupa, TUNAIKAN JANJI ADALAH PERKARA YANG PALING SUKAR. RENUNG-RENUNGKAN...

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 10 Jan 2012 04:20 AM PST

The Antics of Husin Lempoyang


Wacana Sinar HAIRAN

Posted: 09 Jan 2012 09:00 PM PST


"... baiklah tanpa membuang masa saya tujukan kepada YB Nurul Izzah dan Datin Seri Dr Wan Azizah sebagai ahli keluarga Dato Seri Anwar Ibrahim. Apa perasaan sekarang setelah Anwar lepas dari jangkaan ramai bahawa dia akan dipenjarakan?"

Sebagai YB, Nurul menjawab dahulu, "Pertama, saya kini yakin bahawa sistem kehakiman tidak setempang yang saya kata. Kedua, ini adalah satu kelegaan kami yang telah berjuang berhadapan dengan fitnah ini selama lebih 10 tahun dan pengorbanan saya yang tidak dapat menghayati hyat muda saya."

"Kak Wan?" Wan Saiful dari kumpul ultra liberal IDEAS menujukan soalan.

"Alhamdulillah ... saya rasa syukur. Pengorbanan kami sekeluarga membuahkan hasil. Namun, saya masih lagi tidak lega sepenuhnya. Pihak pendakwaan masih boleh merayu dan ada banyak lagi laporan polis terhadap Anwar yang boleh bertanya diguna untuk menganiayainya.

"Buat setakat ini, biar saya luahkan ucapan terima kasih .... isy isy ... yang teramat sangat pada pihak yang telah .... bersama kami menyokong .... isy isy isy ...membantu ... Maaf saya terlalu sayu untuk meneruskan."

Nurul pun kelihatan mula nak menitiskan air mata. Lalu Wan Saiful terus mencelah.

"Tak apa Kak Wan .. Nurul. Banyak bersabar ... Banyak lagi kita nak berbincang ni.

"Baiklah, kita tanya pula saudara Shamsul Iskandar yang terlibat mengerakkan 901."

Sam Kemetot hanya memberi signal tangan meminta ditujukan soalan kepada ahli panel yang lain. Dia kelihatan turut serta menangis teresak-esak.

Rupanya disebalik misai yang menjadikan wajahnya garang, Sam Kemetot seorang yang sensitif rupanya.

"Tok Guru Dato Seri Haji Hadi Awang ... apa pandangan Tok Guru dengan keputusan ini?"

"Saya turut tersentuh juga dengan nasib keluarga Dato Seri Anwar Ibrahim. Akhirnya keadilan ditemui buat dirinya yang mana ... setelah meninggalkan UMNO, tidak henti-henti ....... berhadapan dengan fitnah dan tomahan... "

Haji Hadi berhenti sekejap mencari saputangan dari poket seluarnya dan dihenbus hidungsnya.

"Isy isy isy ... mintak tanya dulu Dato Zaid Ibrahim ... "

Dah Hadi pun sama sebak.

"Dato Zaid ... mungkin nak cuba soalan yag sama."

"Buat diri saya, mahkamah sudah buat keputusan dan saya sebagai peguam dan pengamal undang-undang, akan menghormati keputusan itu sebagai sebahagian dari proses perundangan. Walaupun saya pernah secara terbuka mengatakan Anwar mungkin telah melakukan ... isy isy isy ... yang mana saya kesali dan harap Kak Wan sekeluarga sedia maafkan, ... isy isy isy ..."

Zaid pun turut bersedih dan tidak upaya menghabiskan ayatnya.

Wan Saiful pun segera tujukan soalan kepada Tengku Razaleigh, "Saya tanya soalan lain. Tengku ... kenapa ahli-ahli panel semua sayu dan sedih?"

Ku Li menjawab, "Mereka ini semuanya bukan apa. Semua mereka mengharap Anwar masuk penjara supaya ada peluang untuk mereka kalahkan Najib dan jadi Perdana Menteri. Saya dah lama dalam permainan ini, dah 40 tahun sebagai wakil rakyat Gua Musang yang tidak pernah kalah. Saya tahu ... sebelum awak lahir saya sudah wakil rakyat ...

"Isy isy isy ... saya pun nak juga. Isy isy isy ... ini juga peluang terakhir saya nak jadi Perdana Menteri ...isy isy isy ...."

Akhirnya Tengku Razaleigh pun turut serta menangis.

bumiyang

Posted: 10 Jan 2012 04:12 AM PST

Politik Harian

Posted: 10 Jan 2012 03:57 AM PST

Politik Harian


Kantoi... Bodyguard Wan Azizah Lari Hospital

Posted: 10 Jan 2012 01:06 AM PST


Bodyguard Wan Azizah, Fayyadh Afiq Albakry Jaafar Sidek, 26, lari dari hospital, beliau keluar wad dengan tanpa arahan doktor dari Hospital Seberang Jaya dan mendaftarkan dirinya ke sebuah hospital lain.

Fayyadh Afiq mendakwa kononnya pihak polis mengganggu dia... Apa pula polis nak ganggu? pihak polis membuat siasatan dan mahu mengambil keterangan akan kesahihan cerita dia kena suntik racun.

Menurut Keputusan ujian Jabatan Kimia terhadap sampel darah dan air kencing pengawal peribadi Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail didapati negatif pengaruh racun atau dadah.

Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Ayub Yaakob berkata, keputusan ujian terhadap sampel darah dan air kencing Fayyadh Afiq, yang cedera di tangan kiri dipercayai dicucuk dengan objek tajam dalam satu ceramah di Cheruk Tok Kun pada Sabtu, diterimanya petang ini.

"Saya baru terima keputusan ujian itu petang ini dan ia (keputusan) negatif, darah dan air kencingnya (Fayyadh Afiq) tidak ada kesan benda asing termasuk racun atau dadah," katanya di sini hari ini.

Katanya, Fayyadh Afiq, yang dirawat di Hospital Seberang Jaya (HSJ), telah keluar daripada hospital tengah malam tadi.

"Beliau sendiri yang meminta untuk balik (keluar hospital) kerana mendakwa telah sihat," katanya.

Ayub berkata, siasatan lanjut masih diteruskan bagi mengetahui punca sebenar kecederaan mangsa.

Berita terdahulu laman media dan blog pembangkang spin Fayyadh di suntik racun dan cubaan bunuh terhadap president PKR Dr Wan Azizah.

Anwar Bebas Dia Punya Pasal La.. BN Tak Goyang...

Posted: 09 Jan 2012 10:56 PM PST


BN tidak gentar atau tertekan sama sekali dengan keputusan Mahkamah Tinggi semalam yang melepas dan membebaskan ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada tuduhan meliwat bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Menafikan sindiran seumpama itu, Timbalan Perdana Menteri berkata BN dengan berani telah melalui 12 pilihan raya umum sebelum ini dan sedia menghadapi pilihan raya umum ke-13 yang dijangka diadakan tahun ini.

Muhyiddin yang juga Timbalan Pengerusi BN dan Timbalan Presiden Umno berkata, pengalaman yang diperoleh selama ini akan membantu jentera BN menghadapi pilihan raya umum nanti.

"Tak ada tekanan, siapa yang kata kita tertekan? Apa keputusan sekalipun itu keputusan mahkamah. Kita punya persiapan bukan kerana ada pihak yang menekan kita baru kita kerja. Kita buat kerja seperti biasa.

"Kita sudah melalui proses pilihan raya bukan sekali, dah masuk kali Kita mempunyai pengalaman banyak. Jadi kita tak tertekan dalam soal ini. Kita akan hadapi walau apa pun keadaan," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan perutusan khas kepada warga Kementerian Pelajaran di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) hari ini.

Dalam pada itu, Muhyiddin berkata BN menghormati keputusan berhubung Anwar dan menegaskan kebebasan badan kehakiman membuat keputusan tanpa sebarang campur tangan daripada pihak luar termasuk parti politik.

Beliau berkata keputusan itu juga pastinya akan meningkatkan keyakinan orang ramai mengenai amalan demokrasi negara ini yang berteraskan kepada badan eksekutif, perundangan dan kehakiman tanpa sebarang campur tangan antara satu sama lain.

Katanya keputusan itu juga membuktikan ketelusan sistem demokrasi negara ini kepada dunia luar.

Beliau yakin selepas ini tiada pihak termasuk pembangkang dan pihak yang menyalahkan kerajaan menuduh kerajaan BN kononnya apa yang berlaku di negara ini adalah tidak adil.

"Saya yakin keputusan ini meyakinkan masyarakat Malaysia dan antarabangsa tentang kegigihan kepimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak untuk membawa proses transformasi negara ke masa depan yang lebih baik. Ini sudah pun dapat dilihat dengan jelas apa yang berlaku di mahkamah semalam," katanya.

- Bernama

#901: PKR Gagal Bawa 100,000 Orang

Posted: 09 Jan 2012 08:00 PM PST


Datuk Seri Anwar Ibrahim pastinya gembira dengan keputusan mahkamah pada Isnin mendapatinya tidak bersalah kerana tidak cukup bukti meliwat pembantu beliau Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Kalau Ketua Pembangkang itu tidak gembira pun mungkin melihat jumlah penyokong kononnya untuk menunjukkan solidariti kepada beliau sekitar 5,000 orang nyata jauh daripada sasaran 100,000 seperti dicanang oleh Timbalan Ketua PKR, Azmin Ali.

Anwar terpaksa berpuas hati dengan bilangan sekitar 5,000 orang penyokong sebahagian besar dikerah ahli PKR kebanyakannya dari Wilayah Persekutuan dan Selangor untuk berhimpun di depan kompleks Mahkamah Jalan Duta sejak tengah malam.

Malah sehingga perhimpunan bersurai kira-kira jam 11.30 pagi, tidak banyak kelihatan penyokong Anwar daripada kaum Cina dan India yang hadir.

DAP barangkali hanya diwakili pemimpin utama seperti Lim Kit Siang dan anaknya Guan Eng.

Ini jelas, kerana kebanyakan yang dilihat di situ hanya muka orang Melayu sama ada mewakili PKR ataupun sebilangan dari PAS.

Anggota polis yang berkawal di sekitar kawasan mahkamah mula berada di lokasi tersebut sejak jam tiga pagi lagi.

Kawasan parkir di luar kompleks mahkamah kosong kerana dikhaskan untuk penyokong-penyokong Anwar.

Keadaan mula bertukar kecoh apabila Anwar mula memasuki kawasan perkarangan mahkamah sekitar jam 8.30 untuk mendengar keputusan kes liwat I, beliau.

Mereka mula mengerumuni Anwar dari pintu masuk utama hingga ke perkarangan mahkamah.

Maka kedengaranlah laungan slogan "Reformasi", "Hidup Anwar", "Keadilan", dan "Allahuakbar".

Anggota polis yang pada mulanya tidak membenarkan penyokong membawa sepanduk bertulis "Rakyat Hakim Negara", mula membenarkan mereka membawa sepanduk-sepanduk berkenaan selepas beberapa wakil berbincang dengan pihak berkuasa terbabit.

Namun demikian, atas kepentingan keselamatan, anggota polis menjalankan pemeriksaan ke atas setiap peserta yang membawa beg untuk memasuki kawasan parkir.

Dalam pemeriksaan tersebut, anggota polis turut merampas kain rentang bertulis "Bebas Anwar 901".

Situasi di sekitar kawasan pintu masuk kompleks mahkamah terus terkawal dengan pihak polis mengawal secara minima sahaja pergerakan penyokong-penyokong Anwar.

Kumpulan-kunpulan kecil peserta mula bergabung dan berteriak "Takbir", dan polis masih lagi membenarkan para penyokong Perhimpunan 901 bergerak ke kawasan perkarangan mahkamah.Kelihatan juga topeng gambar Anwar diedarkan kepada peserta perhimpunan. Keseluruhan, perhimpunan 901 terkawal tambahan pula apabila mereka mendapat berita awal Anwar didapati tidak bersalah.

Penyokong-penyokong Ketua Pembangkang itu menjerit-jerit kegembiraan tanpa sebarang tindakan di luar kawalan.

Bagaimanapun, hasrat mereka untuk mendengar Anwar berucap di luar kompleks mahkamah tidak tercapai kerana ada maklumat mengatakan beliau akan ke masjid Wilayah Persekutuan.

Namun, Anwar kemudian terus beredar apabila mendapati laluan keluar mahkamah ke masjid sesak.

Jika tidak ada insiden tiga letupan bom dipercayai buatan sendiri, perhimpunan pagi Isnin tidak menarik untuk dilaporkan kerana bilangan penyokong yang sedikit, bukan memberi berita yang besar.

Apapun, Anwar kena akur bahawa beliau belum boleh menarik nafas lega kerana proses undang-undang masih berjalan kerana pendakwa raya boleh mengemukakan rayuan terhadap keputusan tidak bersalah itu.

Laporan: Agendadaily

DS Najib: Keputusan Mahkamah Sangkal Tuduhan Konspirasi!

Posted: 09 Jan 2012 06:00 PM PST


Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, keputusan mahkamah hari ini yang membebaskan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada tuduhan meliwat telah dapat membersihkan sama sekali kerajaan daripada tuduhan tidak berasas berhubung campur tangan dan konspirasi kerajaan terhadap pemimpin pembangkang itu.

"Keputusan hari ini sekali lagi menunjukkan bahawa di sebalik apa yang telah didakwa, sistem kehakiman Malaysia adalah sebuah institusi bebas di mana baik politik mahupun ahli politik mempunyai sebarang pengaruh berhubung pelaksanaan keadilan," kata Perdana Menteri.

Najib berkata ini sebaliknya mengukuhkan pemisahan kuasa yang jelas bagi setiap cabang kerajaan Malaysia, dan begitu juga cabang lain tidak campur tangan dalam urusan cabang yang lain.

"Sebagai ketua cabang eksekutif, saya hormati keputusan cabang lain dalam kerajaan, badan kehakiman, kata Perdana Menteri dalam satu kenyataan yang dikeluarkan sebaik kepulangan beliau hari ini daripada satu lawatan ke Afrika Selatan.

Dalam pada itu, bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, walaupun hairan dengan keputusan mahkamah, namun katanya keputusan itu membuktikan tiada konspirasi atau campur tangan kerajaan terhadap badan kehakiman negara.

Dr Mahathir berkata keputusan mahkamah hari ini juga membersihkan imej dan kredibiliti kerajaan Barisan Nasional (BN) dengan dakwaan-dakwaan buruk, kononnya zalim sehingga boleh memanipulasikan hakim dan keputusan mahkamah di negara ini.

"Walaupun saya hairan jugalah pasal dia (Anwar) tak bersalah. Tapi ini bukti bahawa tidak ada konspirasi dari dulu sampai sekarang. Apabila pihak mahkamah berpendapat dia (Anwar) tidak bersalah, mereka (mahkamah) berkata dia tidak bersalah. Mungkin ada pihak yang nak appeal, saya tak tahulah," katanya. - Bernama

Terbukti mahkamah adil, bebas dan tidak berpihak dan rakyat boleh menilai kenyataan pembangkang bila menghadapi keputusan yang tidak memihak kepada mereka.

Sekitar Ceramah Anwar Ibrahim Di Seberang Jaya

Posted: 09 Jan 2012 08:47 AM PST

Sekitar ceramah majlis kesyukuran diatas pembebasan Anwar di tapak ekspo Seberang Jaya, Parmatang Pauh malam tadi.. Kehadiran dianggarkan 1000 orang...

Walaupun Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini membebas dan melepaskan Ketua Pembangkang itu daripada tuduhan meliwat bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan... namun Anwar masih di katakan gagal menarik sokongan padu dari rakyat.

Sumber klik di sini..

Tidak Di Dunia, Namun di Masyar PASTI - Saiful

Posted: 09 Jan 2012 07:55 AM PST


Saiful Bukhari Azlan tidak hadir di mahkamah semasa Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah mengumumkan keputusan perbicaraan kes liwat dimana bekas bosnya Datuk Seri Anwar Ibrahim didapati tidak bersalah.

Kalangan wartawan asalnya tercari-cari dia untuk mendapat komen mengenai keputusan berkenaan.

Kira-kira sejam selepas keputusan diumumkan,menerusi twitternya Saiful berkata : "Tidak di dunia, namun di Masyar PASTI. Redha dgn ketentuanNya. Akan terus tenang, doa, istiqamah dan sabar. Illahi Antal Maksudi Wa Ridhoka Mathlubi,"

Dalam blognya kemudian dia menulis beliau berharap pihak pendakwa membuat rayuan kes ini ke Mahkamah Rayuan.

Katanya:Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Seperti semua sedia maklum, keputusan pada hari ini tidak memihak pada saya.

Namun, saya redha dan menghormati keputusan ini. Saya menerimanya dengan hati yang tenang.

Walaubagaimanapun, aduan saya sebagaimana laporan polis yang dibuat pada 28hb Jun 2008 mempuyai Hak untuk di adili hingga ke peringkat Mahkamah atasan. Oleh itu, Saya dan keluarga berharap agar pihak pendakwaraya dapat memfailkan dan membawa kes ini ke Mahkamah Rayuan.

Sebagai hamba Allah, saya percaya bahawa setiap yang berlaku itu pasti ada hikmahnya. Perancangan Allah pastinya jauh lebih hebat dari manusia. Iman dan keyakinan saya pada Allah tetap teguh. Allah Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana.

Akhir kalam, saya ingin mengucapkan ribuan penghargaan kepada semua pihak, yang saya ketahui atau yang tidak saya ketahui yang menyokong dan mendoakan saya selama ini.

Saya akan terus tenang, doa, istiqamah dan sabar. Tidak sesekali saya akan mengalah.

Jika tidak dunia, di Masyar PASTI.

"Cukuplah bagiku Allah (yang menolong dan memeliharaku),tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia; kepadaNya aku berserah diri, dan Dia lah yang mempunyai Arasy yang besar." (At-Taubah 9:129)

Kepada Allah saya berserah.

Illahi Antal Maksudi Wa Ridhoka Mathlubi

SAIFUL BUKHARI AZLAN

Sumber: Agendadaily

Azwan Nok Hina Bapa Saiful...

Posted: 09 Jan 2012 06:30 AM PST


Bawa mengucap lah Nok... 

Memang buruk dah lama aku perhatikan tingkah laku yang agak buruk Azwan Ali ni. Dari dulu sampai sekarang dah balik Mekah pun masih tidak berubah lagi.

Jelas dilihat Azwan Nok ni mahukan publisiti murah... al maklumlah dia ni sekarang bukannya laku pun.

Mana ada orang nak bagi job kat dia lagi selain dari blow job... betul ke Nok?

Kalau nak maki hamun Saiful sekali pun usahlah nak hina bapak dia sekali... Buruk betul la perangai dia ni... Jijis...

Pembangkang Patut Malu, Mahkamah Malaysia Sememangnya Bebas Dan Adil - KJ

Posted: 09 Jan 2012 05:00 AM PST


Pemuda UMNO akur dengan keputusan mahkamah hari ini dalam kes yang melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim yang membuktikan kebebasan serta kewibawaan badan kehakiman negara.

Ketuanya, Khairy Jamaluddin berkata sebagai sebuah institusi politik yang memegang teguh kepada prinsip kedaulatan undang-undang di samping menghormati kebebasan serta kewibawaan badan kehakiman negara pergerakan itu akur dengan keputusan tersebut.

Menurut beliau keputusan itu juga telah membuktikan kebebasan sistem kehakiman negara yang selama ini dituduh oleh pihak pembangkang sebagai korup, berat sebelah dan di bawah telunjuk kuasa eksekutif tidak benar sama sekali.

"Perlu diingat, keputusan kes ini bukanlah kali pertama keadilan telah memihak kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim. Pada tahun 2004, Mahkamah Persekutuan telah membebaskan beliau dari tuduhan melakukan kesalahan yang sama. Pemimpin-pemimpin pembangkang yang lain juga telah mendapat keadilan di mahkamah termasuk Lim Guan Eng yang telah menang kes saman malunya terhadap Utusan Malaysia.

"Badan kehakiman negara juga telah menjatuhkan hukuman terhadap beberapa pemimpin Barisan Nasional termasuk baru-baru ini ke atas bekas Menteri Besar Selangor, Dr Mohamed Khir Toyo.

"Semua ini jelas menunjukkan pemulihan kewibawaan badan kehakiman negara dan menyangkal dakwaan bahawa ada campur tangan politik dalam kes-kes mahkamah", katanya kepada UMNO-Online di sini, hari ini.


Khairy yang juga Pengerusi Pemuda BN seterusnya menolak hujah yang mengatakan kes terhadap Datuk Seri Anwar merupakan satu konsiprasi politik untuk menjatuhkan beliau.

"Kes ini berpunca daripada laporan polis yang telah dibuat oleh seorang individu iaitu Saiful Bukhari Azlan terhadap ketua pembangkang. Individu ini tidak ada kaitan dengan kerajaan atau parti pemerintah.

"Beliau cuba mendapat keadilan atas apa yang didakwa berlaku antara beliau dan Datuk Seri Anwar. Kes ini melibatkan dua individu dan dakwaan mengenai apa yang berlaku antara dua individu tersebut dan langsung tidak melibatkan kerajaan.

"Sudah pasti, sekiranya ada tuduhan yang serius yang melibatkan jenayah, proses keadilan perlu dijalankan. Dalam kes ini Saiful dan Datuk Seri Anwar diberi peluang yang adil di mahkamah dan proses keadilan telah dijalankan secara terbuka tanpa prejudis terhadap mana-mana pihak,"katanya.

Tegas beliau lagi, pergerakan itu langsung tidak khuatir dengan keputusan mahkamah dalam kes berkenaan kerana penerimaan rakyat terhadap BN dalam pilihanraya akan datang, tidak ditentukan melalui kes tersebut.

"Ini merupakan kes peribadi beliau yang sudah sampai ke penghujungnya. Bagi kami, yang rakyat akan nilai adalah kesungguhan BN dibawah kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak, membawa transformasi politik dan ekonomi untuk melahirkan demokrasi yang lebih utuh dan negara yang lebih progresif dan maju.

"Kami yakin program transformasi politik kerajaan yang telah membawa keterbukaan dan menjamin kebebasan serta hak asasi dengan proses pemansuhan Akta Keselamatan Dalam Negeri, penghapusan pengisytiharan darurat, kebebasan polittik yang diberi kepada mahasiswa dan pindaan kepada Akta Mesin Cetak dan Penerbitan telah membawa sokongan yang padu dari rakyat, terutamanya generasi muda, terhadap kepimpinan Perdana Menteri.

"Kejayaan transformasi ini akan menjadi penilaian rakyat pada pilihanraya akan datang, bukannya keputusan mahkamah dalam kes peribadi antara Datuk Seri Anwar dan Saiful", katanya.

Beliau seterusnya merakamkan ucapan tahniah kepada Menteri Dalam Negeri dan Polis Di Raja Malaysia atas kematangan dalam menangani perhimpunan penyokong-penyokong Datuk Seri Anwar di mahkamah.

"Walaupun berlaku beberapa letupan, polis telah menjalankan tugas dengan adil dan tegas dalam membenarkan penyokong-penyokong Datuk Seri Anwar berhimpun selaras dengan hak asasi rakyat yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan dan semangat akta baru mengenai perhimpunan aman yang juga menjadi kejayaan transformasi politik kerajaan dalam menjamin kebebasan sivil rakyat.

"Kami berharap agar siasatan ke atas kejadian letupan tersebut dapat dilaksanakan dengan segera disamping berdoa agar mereka yang cedera dalam letupan pagi tadi cepat sembuh dari apa sahaja kecederaan yang dialami, " katanya.

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 10 Jan 2012 03:55 AM PST

AL-Kesah AloQStaQ


Bouncer @ Security Guard WAN AZIZAH "MAKAN" MORFIN kah? ... WAN AZIZAH AKUI MULUT BOUNCERNYA BAU DADAH ! ... Penagih Tegar ka si FAYYAD ni ???

Posted: 09 Jan 2012 08:50 PM PST

Sindrom Mulut Berbau adalah dari berpunca daripada bakteria yang membiak di dalam mulut seseorang, manakala jika Mulut Berbau Durian pula adalah di akibatkan seseorang itu makan buah durian mentah-mentah dan terlupa berkumur dengan pewangi mulut seperti listerin , mengulum Hacks ataupun mengunyah chewing gum.

APA KENA MENGENA CERITA PASAL MULUT BERBAU NI DENGAN WAN AZIZAH & FAYYAD ? ... Baca dulu sampai abih, ceritanya ada aku simpulkan di bawah ni ...

Artikel aku kali ni adalah mengenai Fayyad si Bouncer @ Security Guard kepada Datin Seri Wan Azizah Presiden PKR yang dikatakan telahpun "tumbang" pada dua malam lepas (katanya sampai koma, tak sedarkan diri, terhenti pernafasan dan macam-macam lagi saat genting) setelah (KONONNYA) Fayyad disuntik dengan RACUN !??? ATAU MORFIN (Sejenis DADAH Merbahaya) ???!!!

WOW !! Tak percaya ? ... kenalah percaya ! Kerana ini memang telah dilaporkan oleh semua media Pembangkang ! Malam tersebut, Twitter puak PR memang tak henti-henti mainkan isu ni ... bertalu-talu ! Tengok twitter2 di bawah ni ...Ada yang sampai mengatakan ianya sebagai cubaan membunuh Fayyad siolll !
WOW !!! Hebatnya ! ... sapa la yang nak bunuh SI Fayyad ni yer !?? HAHA ...

Dalam pernyataan Datin Seri Wan Azizah yang dirakamkan sehari sebelum keputusan Mahkamah terhadap pertuduhan Liwat 2 kepada suaminya , Media Rakyat telah mengupload satu video youtube Wan Azizah bersama-sama keluarganya di kediaman mereka dan Wan Azizah telahpun secara terbuka menceritakan kronologi kejadian yang menimpa Fayyad (KONONNYA) telah disuntik MORFIN pada malam kejadian !!!

WOW !!!
Cuba tengok video di bawah dan pastikan anda fokus pada Minit ke 2:41 Saat sehingga Minit 2:55 Saat.
.


Jangan lupaaa ! Tengok Minit ke 2:41 Saat sehingga Minit 2:55 Saat ...


Seandainya anda merujuk penulisan Dr.MiM mengenai suntikan morfin ke dalam tubuh manusia (dalam hal ini kita fokuskan TANGAN KIRI FAYYAD) yang memerlukan sesuatu masa suntikan yang agak lama, maka apa yang Wan Azizah sebut dalam video ni amatlah jauh sekali menyimpang dari apa yang dihuraikan.

Dr.Novandri (MiM) menulis ;
Dan sepanjang pengalaman MiM sebagai doktor perubatan, tempoh untuk cucuk dan menekan tombol picagari (intramuscular IM injection) sehingga habis cecair (1 cc) di dalam picagari itu akan mengambil masa lebih kurang 5-8 saat!

Hanya jika Fayyad merelakan diri beliau disuntik sahaja maka proses menyuntik segala cecair di dalam picagari itu akan dapat dilakukan dan sudah tentu amat mustahil ketika bersesak di depan orang ramai!

  • Apakah ini satu RANCANGAN pembohongan dari pihak Wan Azizah semata-mata untuk mendapatkan simpati rakyat ?
  • Apakah memang benar ada bau dadah yang mungkin keluar satu macam bau daripada (mulut) Fayyad ketika dia "pengsan" dan malam tu ??
  • Apakah kerana "suntikan Morfin" di tangan kiri Fayyad menyebabkan mulutnya terus mengeluarkan BAU DARIPADA FAYYAD MACAM BAU DADAH (kenyataan video Wan Azizah pada minit ke 2:47 Saat) ??

Ini semua bagi aku adalah NONSENSE ! ... It's totally NONSENSE !

Boleh pakai ka segala pernyataan dari Wan Azizah ni? ... nampak sangat cari political milliage cam haram jadah ! ...

Video di atas membuktikan percanggahan maklumat dari mulut Wan Azizah sendiri berbanding hasil keputusan Doktor hospital yang merawat Fayyad dan kenyataan dari pihak Polis.

Keputusan ujian Jabatan Kimia terhadap sampel darah dan air kencing pengawal peribadi PKR Dr Wan Azizah Wan Ismail Dan Anwar Ibrahim didapati negatif pengaruh racun atau dadah.

Ketua Polis Pulau Pinang,Datuk Ayub Yaakob berkata keputusan ujian terhadap sampel darah dan air kencing Fayyadh Afiq Albakry Jaafar Sidek,yang cedera di tangan kiri dipercayai dicucuk dengan objek tajam dalam satu ceramah di Cheruk Tok Kun pada Sabtu,diterimanya petang tadi.


"Saya baru terima keputusan ujian itu petang ini dan ia (keputusan) negatif,darah dan air kencingnya (Fayyadh Afiq) tidak ada kesan benda asing termasukracun atau dadah," katanya kepada Bernama.

Katanya,Fayyadh Afiq,yang dirawat di Hospital Seberang Jaya (HSJ),telah keluar daripada hospital tengah malam semalam.

"Beliau sendiri yang meminta untuk balik (keluar hospital) kerana mendakwa telah sihat," katanya. SUMBER : BERNAMA Online.

Timbul satu persoalan jahat dalam minda aku : Adakah Fayyad "MAKAN" MORFIN (MELALUI MULUTNYA) pada malam tersebut sehinggakan mulutnya berbau dan sehingga menyebabkan Fayyad pengsan ??? ... Lalu bau dadah itu telah disedari oleh bosnya (Wan Azizah) ???  Takkan Penagih Tegar kot si FAYYAD ni ??? ............


FAYYAD LU KANTOI BRADER !!

WAN AZIZAH ... DERIA BAU DADAH PADA HIDUNG YOU MEMANG MENGALAHKAN DERIA ANJING GERMAN SHEPHERD LAAA !! ...

WOW !!!Kajian munasabah ini dibuat oleh:

AloQStaQ
10-JANUARI-2012
12:50 Tengahari
SELASA
Di Sekitar Taiping (mahu makan Koeyteow DOLI !) hehehe ...

anakbukitgantang says

Posted: 10 Jan 2012 03:48 AM PST

anakbukitgantang says


PR dah analisa kenapa sukar ke Putrajaya, BN dah analisa tak kenapa tak dapat kekal 2/3 majoriti?

Posted: 09 Jan 2012 11:00 PM PST

SEBARKAN : MUKA DEPAN AKHBAR PEMBANGKANG - "PR SUKAR KE PUTRAJAYA KERANA ANWAR ?"


1. Krisis dalaman Pakatan Pembangkang menyukarkan usaha menakluki Putrajaya pada PRU13 nanti.

2. Walaupun Ketua Pembangkang begitu yakin menakluki Kerajaan Persekutuan, sehingga sanggup 'diludahi', pemimpin dan ahli-ahli pembangkang berpendapat sebaliknya.

3. Rakyat sudah jelak dengan kes-kes liwat Anwar sejak 1998 y...ang tidak berkesudahan.

4. Selain itu, isu dalaman PAS dan DAP semakin meruncing!

5. PAS dengan isu Dr Hassan Ali manakala DAP pula, Karpal berbalas bedilan secara terbuka di media dengan P.Ramasamy.

6. Di Perak pula, M Kumasegaran dan para pemimpin negeri mengugut untuk letakkan jawatan.

7. Di KL, ramai pemimpin PAS akan bertanding atas tiket BEBAS kerana PAS dilihat memanjakan DAP.

8. Di Selangor, puluh ribuan ahli PAS berdiri teguh di belakang Dr Hassan Ali bersiap untuk keluar parti.

9. Difahamkan PAS hari ini bertahan kerana ahlinya sayangkan Nik Aziz yang kian uzur di samping mengharapkan tertubuhnya negara Islam hakiki yang mengamalkan hudud.

10. Ini tulisan dan pandangan akhbar Pembangkang, Mingguan Siasah untuk 6-12 Jan 2012.

BN terutama UMNO jangan nak tidur, sebab 3 rakan kongsi lagi tu  tidur memanjang dan melepaskan tanggungjawab menguruskan negara ni ke tangan UMNO sahaja. Tepuk dada tanya iman.


Sumber

Mingguan Siasah untuk 6-12 Jan 2012.

Kes tanah wakaf Madrasah Salihiah - macam kes penipuan tanah Adorna vs. Bonsom Bonyanid

Posted: 09 Jan 2012 05:02 AM PST

Bonsom Bonyanid seorang warga Thailand dan tuan punya tanah di Pulau Pinang ditipu bila tandatangannya ditiru seolah sudi menjual tanahnya kepada Adorna Property Sdn Bhd.

Penghakiman sebelumnya  yang menyebabkan KONTROVERSI  membenarkan Adorna menyimpan tanah tersebut atas alasan tanah dibeli dari si penipu atas dasar good faith.

Bagaimanapon 9 tahun kemudian, pada 21 Januari 2010, Mahkamah Persekutuan membuat keputusan bahawa YAA Hakim telah terkhilaf semasa menyebelahi Adorna yakni pihak ketiga membeli tanah atas dasar  good faith.  Dengan penghakiman Mahkamah Persekutuan, maka tanah tersebut kembali ke waris Bonsom Bonyanid (Bonsom mati setelah mengetahui tanahnya dijual secara penipuan)  


Kes tersebut akhirnya dijadikan asas untuk membuat amendment ke atas loop hole di Seksyen 340 dalam National Land  Code (1965) Rujukan lanjut kes di raslanloong

Penipuan jualbeli tanah wakaf dalam kes Madrasah Salihiah

Dalam kes Tanah Wakaf Madrasah Salihiah, waris tanah wakaf khas maseh wujud. Majlis Agama Islam Kedah (MAIK) hanyalah pemegang amanah TANAH WAKAF KHAS  dan bukan pentadbir tanah tersebut.

Menurut KedahTimes

"  Kini MAIK yang bukan merupakan tuan tanah wakaf khas berkenaan namun bertindak menjual tanah bukan miliknya kepada kerajaan negeri melalui agensinya PKNK yang kemudiaan menjualkannya semula kepda Sony Ho untuk pembangunan semula PLAZA TUNKU YAAKOB kian gelisah dan menyedari kesilapan merekaJika MAIK bukannya tuan tanah MAIK yang bukan merupakan tuan tanah wakaf khas berkenaan namun bertindak menjual tanah bukan miliknya kepada kerajaan negeri melalui agensinya PKNK yang kemudiaan menjualkannya semula kepada Sony Ho untuk pembangunan semula PLAZA dan hanya berperanan sebagai pengelola dan pengurus tanah wakaf berkenaan, mengapa MAIK sanggup menerima wang jual beli tanah berkenaan berjumlah RM1.48 juta dan disimpan dalam akaun MAIK? Rujuk KedahTimes   


Oleh itu isu tanah wakaf Madrasah Salihiah ini dari segi perundangan ialah kes PENIPUAN PENJUALAN TANAH oleh pihak kedua yang tidak ada hak ke atas tanah tersebut.

Maka pada  602 (6hb februari 2012), jam 9.30 pagi di Mahkamah Tinggi Alor Setar, proses 'hearing' writ saman ke atas MAIK, PENTADBIR TANAH KOTA SETAR DAN Kerajaan Negeri Kedah pimpinan Ustaz Azizan akan bermula.

Dimanakan sifat AMANAH seorang pemimpin dan party yang kononnya memperjuangkan ISLAM??


Rujukan
raslanloong.
KedahTimes

PANEH MIANG

Posted: 10 Jan 2012 01:44 AM PST

PANEH MIANG


PKR Kerajaan SAMPAH

Posted: 09 Jan 2012 11:03 PM PST

Negeri Selangor Darul Ehsan sedang mengalami kebejatan sosial paling buruk dalam sejarah pentadbiran Kerajaan Negerinya. Daripada risikan Istana Alam Shah, DYMM Sultan Selangor amat sugul dan murka dengan teknik pemerintahan eksekutif Khalid Gagap yang ternyata menyeleweng daripada Bai'ah atau Sumpah Taat Setia Kuasa Menteri Besar yang dilafazkan olehnya.

Hari ini sudah terang lagi bersuluh, kerajaan PKR ialah Kerajaan Sampah dek kerana 25 metrik tan sampah sisa pepejal di rumah-rumah tidak dikutip oleh Kontraktor Pembersihan Sisa Pepejal. Hingga 14 Januari 2012, jika tiada urusan KESEGERAAN atas kontraktor sampah yang ditamatkan kontrak mereka, maka akan berlonggoklah 100 metrik tan sampah di depan rumah dan istana rakyat masing-masing.

Inilah Kerajaan Negeri paling bijak yang dipilih oleh warga Selangor. Tahniah pengundi Selangor. Alam Flora ambil langkah proaktif apabila dibatalkan hak pengurusan pembersihan dan angkutan sisa pepejal di Selangor. Namun, apakah semua Majlis Kerajaan Tempatan sedar bahawa amalan mereka tidak berunding dengan kontraktor semasa sisa pepejal akan memudaratkan iklim dan suhu sosial rakyat?

Sampah di Selangor begitu kritikal. Semalam nampak Johan Aziz terkial-kial memberi payung terjun keselamatan kepada kontraktor sisa pepejal disebabkan sampah di rumah Johan Aziz juga tak dipungut ikut rutin. Majlis Perbandaran Kajang sedang berperang dalam kamar yang direkayasa oleh Komunis dan Freemasonary melalui kepimpinan PKR Kerajaan Sampah.

Kepada anak Selangor khususnya warga Hulu Langat, kalian yang beriya-iya menyokong PKR dan PAS serta DAP, maka terimalah kesannya. Esok dikhabarkan tiada lagi subsidi air 20m cubic, malah Cukai Pintu Majlis Kerajaan Tempatan akan dinaikkan sebab nak bagi makan besar kepada Vendor baru MPKj dan Anwar yang BEBAS. Tiada lagi Penasihat Ekonomi Selangor berelaun RM1. Penasihat Ekonomi Kerajaan PKR Selangor pada 2012 kini berganjaran RM1 juta sebulan supaya boleh bersaing dengan Gaji dan Upah Pengarah Urusan PKNS sebanyak RM 1.4 juta setahun.

Tiba-tiba semuanya jadi tak relevan...

Posted: 09 Jan 2012 06:12 PM PSTSelepas Bro Anwar Bin Ibrahim dilepaskan, mana suara menuduh mahkamah kangaroo? Mana suara kononnya ini konspirasi politik BN? Mana suara mahkamah kononnya diperkuda UMNO? Heh...tiba-tiba segala lakonan simpati ini jadi tak relevan. Jangan ada mangsa terbaru pulak lepas ni dah ler...

Taipingmali (tm)

Posted: 10 Jan 2012 01:42 AM PST

Taipingmali (tm)


Syiling baru

Posted: 10 Jan 2012 01:20 AM PST

Duit syiling baru akan mula diedarkan mulai 16 Januari ini secara berperingkat-peringkat; ia sah digunakan bersama duit syiling sedia ada - Bank Negara Malaysia

The new coins will begin to be distributed starting this January 16 stages ; it is valid for use with existing coins - Bank Negara Malaysia
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Levi's akan perkenalkan jean terbaru di Kuala Lumpur

Posted: 09 Jan 2012 09:11 PM PST

Syarikat pengeluar jean terkemuka dunia dari Amerika akan memperkenalkan jean rekaan terbaru oleh pereka Malaysia.

Jean ini sesuai dipakai oleh lelaki yang mempunyai bontot cute. Salah satu kelainan rekaan ini ialah ia tidak mempunyai zip di hadapan sebaliknya ia diletakkan di belakang.

Ia sesuai dijadikan hadiah hari jadi. 100 pembeli pertama dihadiahkan gel pelincir dari jenama terkenal iaitu KY jelly.

Jean tersebut di kenali sebagai Levi's Anu Gay 901.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Press Release: Acquittal on charge of consensual sex between adults is in accord with evidence

Posted: 09 Jan 2012 08:58 PM PST


PDF Print E-mail
Monday, 09 January 2012 03:07pm
ImageThe Malaysian Bar welcomes the decision of the High Court in acquitting Dato' Seri Anwar Ibrahim.  The principles of natural justice call for nothing less, in light of the grave concerns over whether the accused's right to a fair trial was preserved.
 
Based on news reports of the trial, it is clear that the High Court decision is in accord with the evidence for, amongst others, the following reasons:

(1) The lack of full disclosure: Both prior to and during the trial itself, the legal team for the defence was denied access to certain documents and physical evidence in the possession of the prosecution, which disadvantaged the accused in the preparation of his defence.

(2) Unreliable DNA evidence: There were obvious concerns that the DNA sample submitted as evidence was unreliable or may have been compromised.

(3) Certain unusual findings during the trial proceedings: 

(a) The trial judge made an unprecedented finding at the end of the prosecution's case that the complainant was a truthful and credible witness, without the benefit of having heard the defence.

(b) While the court allowed the Prime Minister and his wife to be interviewed by the defence legal team, the subpoena issued by the defence compelling the attendance of the Prime Minister and his wife was set aside by the High Court upon the application of the prosecution.  The absence of curiosity in this regard casts grave concerns on the credibility of the complaint in the first place. 

(4) The unrefuted relationship between the complainant and a member of the prosecution team, which raised serious questions whether the complainant had access to investigation papers, which would have enabled him to tailor his evidence at trial.

The charge against Dato' Seri Anwar Ibrahim, which is based on an archaic provision of the Penal Code that criminalises consensual sexual relations between adults, should never have been brought.  The case has unnecessarily taken up judicial time and public funds. 

[The Malaysian Bar hopes that the Attorney General would not pursue any appeal, and will instead focus the valuable resources of the Attorney General's Chambers on more serious crimes-???]
 
Lim Chee Wee
President
Malaysian Bar

9 January 2012

Secawan Teh - Hormati Pemimpin.mp4

Posted: 09 Jan 2012 08:54 PM PST

Sumpah Saiful 3 tahun lalu

Posted: 09 Jan 2012 08:25 PM PSTSumpah ini mungkin tidak diguna pakai langsung dalam perbicaran di mahkamah sivil. tetapi jika dibawa ke mahkamah syariah....Anwar juga akan diarahkan supaya mengangkat sumpah. Kalau tak mau masuk mahkamah syariah pun tak apa tetapi buat lah sekarang.

Dia ni pun kena jugak ke?

Posted: 09 Jan 2012 07:06 PM PST

Sila siasat dakwaan ini.

Mindef blames Google Translate for ‘poke-eye’ blunder

Posted: 09 Jan 2012 07:03 PM PST

By P. ARUNA
RAWANG: The Defence Ministry had relied on the free online Google Translate for the English version of its official website, which resulted in the many mistakes found on the site.

"We have corrected the mistakes and translations are no longer done that way. "It is now done manually," Minister Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi said here yesterday.

He admitted that the inaccurate translations had caused much embarrassment to the ministry.

It was recently reported in The Star that amusing translations of the staff dress code on the ministry's official website were being shared on social networking websites.

The ministry's website had published translations such as "clothes that poke eye", a literal translation of pakaian yang menjolok mata, which in actual fact means revealing clothes in Bahasa Malaysia.

Others included "collared shirts and tight Malay civet berbutang three", which, in Malay, is berkolar baju Melayu cekak musang berbutang tiga.

Another was the brief summary of the ministry's history on the website, which read: "After the withdrawal of British army, the Malaysian Government take drastic measures to increase the level of any national security threat".

The ministry took down its English translated version several hours after it went viral on Twitter and Facebook.

In an immediate response, a ministry spokesman had said that a clarification had been posted on the website, saying that corrective action was being taken to ensure that the translations were accurate.

"We did not intend for the English translations to turn out that way," said Dr Zahid during a visit to the National Service camp here.

However, a check on the website showed that the English translations were still unavailable.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

20120108 Zuraida rela jadi Mak Lampir

Posted: 09 Jan 2012 05:42 PM PST

Calon PAS Merlimau Menipu

Posted: 09 Jan 2012 05:39 PM PST

MUSLIMAT PAS MENYAMAR WANITA UMNO

Posted: 09 Jan 2012 05:31 PM PST

Muslimat PAS Hilang Akal Atas Jalan Sebab Anwar #901

Posted: 09 Jan 2012 05:24 PM PST

"PR SUKAR KE PUTRAJAYA KERANA ANWAR ?"

Posted: 09 Jan 2012 04:34 PM PST

Masa yang sukar buat pakatan
.
1. Krisis dalaman Pakatan Pembangkang menyukarkan usaha menakluki Putrajaya pada PRU13 nanti.
2. Walaupun Ketua Pembangkang begitu yakin menakluki Kerajaan Persekutuan, sehingga sanggup 'diludahi', pemimpin dan ahli-ahli pembangkang berpendapat sebaliknya.
3. Rakyat sudah jelak dengan kes-kes liwat Anwar sejak 1998 yang tidak berkesudahan.
4. Selain itu, isu dalaman PAS dan DAP semakin meruncing!
5. PAS dengan isu Dr Hassan Ali manakala DAP pula, Karpal berbalas bedilan secara terbuka di media dengan P.Ramasamy.
6. Di Perak pula, M Kumasegaran dan para pemimpin negeri mengugut untuk letakkan jawatan.
7. Di KL, ramai pemimpin PAS akan bertanding atas tiket BEBAS kerana PAS dilihat memanjakan DAP.
8. Di Selangor, puluh ribuan ahli PAS berdiri teguh di belakang Dr Hassan Ali bersiap untuk keluar parti.
9. Difahamkan PAS hari ini bertahan kerana ahlinya sayangkan Nik Aziz yang kian uzur di samping mengharapkan tertubuhnya negara Islam hakiki yang mengamalkan hudud.
10. Ini tulisan dan pandangan akhbar Pembangkag, Mingguan Siasah untuk 6-12 Jan 2012 ... Feriz omar
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Read between the lines

Posted: 09 Jan 2012 04:24 PM PST

Kenyataan Murahan

Apa maknanya kenyataan Anwar ini?
Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyifatkan keputusan mahkamah membebaskannya daripada tuduhan meliwat ada kaitan dengan kebimbangan kerajaan terhadap imej buruk di mata dunia sekiranya beliau didapati bersalah.-utusan malaysia
Harap tuan-tuan dapat dan faham maksudnya.

Hebat puak-puak penyokong Azhar Idrus

Posted: 09 Jan 2012 04:06 PM PST

Artikal yang dipinjamkan dari blog sanggah tok janggut mengenai kisah Azhar Idrus telah menjadi panas setelah disalin semuala ke blog ini.

Seramai 80 ribu orang telah membacanya dan komen yang diterima pula 1000 lebih. Bagaimanapun semuanya telah dipadam kerana menggunakan bahasa kesat, caci maki , sumpah seranah dan sebagainya.

Kalau mereka mengaku sebagai orang Islam maka ia hanya kulit sahaja kerana orang Pas tidak boleh berperangai dan bercakap sedemikian rupa. Islam mesti baik dan berhati mulia.

Tak puas hati, mereka telah membuat laporan kepada pihak google atau blogger support di Amerika . menyatakan blog TM telah terlibat dengan copy right dari artikel blog lain , sudahnya artkal tersebut telah di masukkan ke dalam DRAF secara otomatik.

Wah!..hebat sungguh depa noooo.....sampai minta bantuan Barat

Ia menggambarkan apa yang ditulis oleh sanggah tok janggut adalah betul...sampai hari ini belum ada penafian atau jawapan atau sumpah mubahalah dari orang yang dimaksudkan

Artikel yang menjadi panas itu ialah artikel ini.
http://sanggahtokjanggut.blogspot.com/2012/01/ustaz-azhar-apa-buat-dalam-tandas.html

Demonstrasi Kempen bebaskan Anwar 901

Posted: 09 Jan 2012 03:51 PM PST

Keputusan Mahkamah Kes Anwar Sangkal Tuduhan Tidak Berasas Terhadap Kerajaan

Posted: 09 Jan 2012 03:47 PM PST

Sedang meracun pemikiran anak muda


Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini berkata keputusan mahkamah hari ini yang membebaskan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada tuduhan meliwat telah dapat membersihkan sama sekali kerajaan daripada tuduhan tidak berasas berhubung campur tangan dan konspirasi kerajaan terhadap pemimpin pembangkang itu.

"Keputusan hari ini sekali lagi menunjukkan bahawa di sebalik apa yang telah didakwa, sistem kehakimanMalaysiaadalah sebuah institusi bebas di mana baik politik mahupun ahli politik mempunyai sebarang pengaruh berhubung pelaksanaan keadilan," katanya.

Najib berkata ini sebaliknya mengukuhkan pemisahan kuasa yang jelas bagi setiap cabang kerajaanMalaysia, dan begitu juga cabang lain tidak campur tangan dalam urusan cabang yang lain.

"Sebagai ketua cabang eksekutif, saya hormati keputusan cabang lain dalam kerajaan, badan kehakiman, kata Perdana Menteri dalam satu kenyataan yang dikeluarkan sebaik kepulangan beliau hari ini daripada satu lawatan ke Afrika Selatan.

Mahkamah Tinggi hari ini melepaskan dan membebaskan Anwar atas tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya Mohd Saiful Bukhari Azlan, 26, pada 2008.

Najib berkata kes ini dibawa oleh seorang individu persendirian dan adalah penting tuduhan beliau itu didengar di mahkamah.

"Jauh daripada menjadi satu perbicaraan bermotifkan politik, ia telah menjadi satu gangguan yang tidak dialu-alukan daripada hal yang lebih penting untuk mentadbir negara kita demi kepentingan rakyatMalaysia," katanya.

Ini merupakan tuduhan meliwat yang kedua dihadapi Anwar. Pada 8 Ogos, 2000, dia disabitkan dan dihukum penjara sembilan tahun selepas didapati bersalah oleh Mahkamah Tinggi kerana meliwat pemandu Azizan Abu Bakar.

Bagaimanapun, empat tahun kemudian, dia dibebaskan selepas Mahkamah Persekutuan dalam keputusan majoriti 2-1, mengubah sabitan itu dan mengetepikan hukuman penjara.

20120108 Azmin yakin Anwar akan dibebaskan

Posted: 09 Jan 2012 08:14 AM PST

Kalau betul konspirasi Umno, Anwar pasti disumbat ke Sungai Buloh. Ternyata tuduhan Azmin tidak berasas. Ini kes Jenayah Bro...Munafik betul Azmin , sanggup menipu pengikutnya dalam isu pengawal peribadi di racun ...

20120109 Motor Polis pun jadi mangsa

Posted: 09 Jan 2012 08:13 AM PST

Senang2 MSO tuduh Umno pasang bom

Posted: 09 Jan 2012 08:04 AM PST


20120109 Pergaduhan

Posted: 09 Jan 2012 07:41 AM PSTGANGSTER PKR MENYERANG ORANG AWAM. INILAH TENTERA UPAHAN YANG SANGGUP BUAT APA SAHAJA KERANA WANG.

LIVE FROM PDRM: Perhimpunan 901-10

Posted: 09 Jan 2012 07:36 AM PST

LIVE FROM PDRM: Perhimpunan 901-6

Posted: 09 Jan 2012 07:32 AM PSTHebat pecacai Anwar, bawa bom dan bawa pedang daremon. Tu belum periksa dalam pakaian mereka, mesti ada lawi ayam, kerambit dan sebagainya.

Dahulu puak puak ini lah yang bertakbir bila Mat Sabu laungkan Anwar Al-Juburi

Azwan Ali hina Saiful

Posted: 09 Jan 2012 03:50 AM PST

Astafiruallah'azim..mcm ni cara public figure bercakap_pegi umrah pegi haji..tapi perangai tak berubah2..makin terok lagi ada

Suruhanjaya Diraja untuk kes liwat dan China Doll.

Posted: 09 Jan 2012 03:40 AM PST

Perbicaraan kes liwat Anwar vs Saiful sudah tamat, pun begitu kes boleh dirujuk ke mahkamah rayuan.

Apa kata kita sebagai rakyat Malaysia yang kurang puas hati dengan keputusan Hakim Mahkamah Tinggi mendesak YDP Agong menubuhkan RCI untuk meneliti keputusan hakim dan dalam masa yang sama menyiasat pelaku seks dalam video China Doll.

Raja Petra Kamarudiin dan Polis telah pun menyatakan pendirian mereka bahawa mereka mengenal pasti pelaku sebenar.

Parti KITA juga menawarkan hadiah kepada sesiapa yang dapat mencari pelakon sebenar . Nampaknya lelaki yang dicari tidak ditemui sehingga hari ini. Maka benarlah kata RPK 90% lelaki itu adalah Anwar.

Ayoh! jom desak tubuhkan RCI .
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Pendirian Ezam terhadap Anwar

Posted: 09 Jan 2012 03:29 AM PST

Saya hormati keputusan mahkamah hari ini.tetapi keputusan itu sedikitpun tidak menjejaskan kepercayaan saya selama ini bahawa Anwar tidak boleh diangkat sbg pemimpin kerana lakukan aktiviti liwat.kepercayaan sy bersandar keputusan mahkamah persekutuan 2004 yg dgn jelas menyebut aktiviti itu dilakukan Anwar dan keputusan hari ini pun tidak menyatakan aktiviti liwat tidak berlaku.justeru saya akan terus berjuang utk pastikan seorg peliwat dan rosak akhlak(merujuk kes video pelacur dll)tidak diangkat sbg pemimpin di negara ini berdasarkan prinsip dan sumpah saya sbg seorg Islam ..Ezam Mohd Nor
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sahabat-Gunung

Posted: 10 Jan 2012 01:13 AM PST

Sahabat-Gunung


Bagi Pas Lawan Islam Tak Mengapa Tapi Jangan Lawan Anwar, DAP

Posted: 10 Jan 2012 12:00 AM PSTKetua Pemuda UMNO Bahagian Sungai Besar, Budiman Mohd Zohdimenyifatkan episod pemecatan bekas Pesuruhanjaya Pas Selangor, Datuk Dr HassanAli sebagai ahli adalah kejayaan kepada PKR dan DAP serta pemimpin Pas yangtidak sehaluan dengannya di Selangor, malah ianya bukti jelas bahawa parti ituterpaksa tunduk dengan desakan rakan sekutunya, PKR dan DAP.

"Ketidakpuasan kepimpinan PKR dan DAP terhadap Dr Hassan sudahlama berlaku, beberapa tindakannya sebagai exco negeri yang bertanggungjawabmengenai hal ehwal Islam di Selangor tidak disenangi oleh beberapa pemimpin PKRdan DAP.

"Apa yang berlaku ini jelas menunjukkan Pas terpaksa tunduk kepadaPKR dan DAP untuk menyelamatkan parti itu supaya tidak tersisih pada pilihanraya nanti, Pas kini merasakan mereka sudah kehilangan pengaruh sehinggaterpaksa bergantung harap kepada orang lain,".

Menurutnya, isu membabitkan Dr Hassan dengan kepimpinan PKR danDAP bukan perkara baru, ia bermula dengan isu penjualan arak secara terbuka dikedai serbaneka di Shah Alam serta serbuan JAIS terhadap sebuah gereja diPetaling Jaya tidak lama dahulu telah menimbulkan rasa tidak puas hati dikalangan pemimpin bukan Islam PKR dan DAP.

"Desakan supaya tidakan diambil terhadap Dr Hassan sudah lamadisuarakan oleh kepimpinan pembangkang, namun perkara itu tidak menjadi realitisama ada di peringkat pentadbiran negeri mahupun kepimpinan Pas sendiri.

"Namun kelantangan Dr Hassan berhubung gerakan 901 yangmembabitkan Anwar Ibrahim menyebabkan kepimpinan Pas terpaksa membuat keputusandrastik dengan memecatnya daripada parti itu," katanya.

Budiman berkata, usaha penyingkiran Dr Hassan itu turut membabitkanbeberapa pemimpin Pas yang cenderung kepada Anwar yang menganggap ia sebagaiduri dalam daging kepada pakatan pembangkang.

Katanya, apa yang berlaku jelas menunjukkan Pas kini sebenarnyaibarat seperti lembu dicucuk hidung yang terpaksa mengikut apa sahaja arahandaraipada rakan sekutunya demi survival dalam politik - UMNO-Online

1Malaysia

Posted: 09 Jan 2012 11:36 PM PST

Exco Pemuda UMNO Malaysia yang juga bekas pemimpin PKR, Lokman Noor Adam berkata kepada UMNO-Online walaupun Mahkamah Tinggi semalam membebaskan DS Anwar dari tuduhan meliwat namun rakyat Malaysia perlu pegang pengakuan dua peguambela utama Anwar. Pertama Karpal Singh akui hubungan Anwar-Saiful berlaku suka sama suka dan bukan secara paksaan. Ini bermakna Karpal sendiri akui bahawa hubungan seks sejenis berlaku. Kedua, peguam Anwar, Sangkaran Nair dlm prosiding mahkamah mengakui bahawa sperma dlm rektum Saiful milik Anwar. Baca seterusnya di www.umno-online.com

Malaysian UMNO Youth Exco former PKR leader , Lokman Noor Adam said to the UMNO- Online even if the High Court yesterday released DS Anwar's sodomy charge but Malaysians should hold the testimony of two main advocates Anwar. First Karpal Singh admits Anwar - Saiful relationship love match occurs , and not by force. This means that Karpal himself admits that a sexual relationship occurred. Second , Anwar's lawyers , in court proceedings Sangkaran Nair admits that the sperm in the rectum Saiful Anwar 's. Read more in www.umno -online.com

马来西亚巫统青年行政会议前PKR的领导者, Lokman努尔亚当说,巫统 - 网上即使高等法院昨日公布DS安华的鸡奸费用,但国人应持有安华的两个主要倡导者的证词。首先Karpal辛格承认安华,赛夫的爱情关系发生匹配,并以武力不是。这意味着, Karpal自己也承认,发生了性关系。二,安瓦尔的律师,在法庭诉讼Sangkaran奈尔承认,安瓦尔在直肠赛夫的精子。阅读www.umno - online.com更多

मलेशियाई UMNO यूथ Exco पूर्व PKR नेता , Lokman नूर एडम UMNO - ऑनलाइन करने के लिए कहा तो भी हाईकोर्ट कल डीएस है अनवर गुदामैथुन प्रभारी रिहा लेकिन मलेशियाई दो मुख्य अधिवक्ताओं अनवर की गवाही धारण करना चाहिए. पहले Karpal सिंह मानते अनवर Saiful रिश्ता प्यार मैच बल द्वारा होता है, और नहीं. इसका मतलब यह है कि Karpal खुद मानते हैं कि एक यौन संबंधों से हुई. दूसरा है, अनवर वकील, अदालत की कार्यवाही में Sangkaran नायर मानते हैं कि मलाशय Saiful अनवर में शुक्राणु. Www.umno -online.com में और अधिक पढ़ें
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Keputusan LIWAT: Penyokong Gembira, Anwar Kecewa

Posted: 09 Jan 2012 10:00 PM PSTKalau korang nak tahu, keputusan kes liwat Anwar VS Saiful semalammerupakan satu berita gembira buat penyokong Pemimpin Kote Rakus tu, tetapi iamerupakan berita yang tidak mengembiran buat Anwar, senang kata Anwar cukupkecewa dengan keputusan Mahkamah Tinggi semalam.

Anwar mahu mahkamah menyabitkan kesalahan terhadap dirinya, biardia bersalah baru sedap dia menyalak di seluruh Malaysia dan dunia (khabarnyapagi nie pun dia dah menjejakkan kaki di Mumbai), mengatakan dia teraniaya, diadizalimi, dia dituduh sonsang dan sebagainya.

Tapi bila dia dah dibebaskan kini, paling best yang dia bolehcakap pun yang dia dah bebas, dia dah di'bersih'kan di dunia atas segala fitnahterhadap dirinya…..

Hakikatnya, dia pun tak percaya yang dia akan 'tidak bersalah' dandibebaskan…

Kalau dia tahu, awal-awal lagi dia tak tangguh kes nie sampaiberpuluh-puluh kali, bertahun-tahun untuk menyusakkan dirinya 'yang tidakbersalah'……

Mahkamah Tinggi & Hakim Mohamad Zabidin Kejam Terhadap Anwar

Posted: 09 Jan 2012 07:30 PM PSTMahkamah Tinggi memang kejam, kejam kerana membebaskan Anwarsedangkan sebelum ini, Anwar Ibrahim dan parti Pemimpin Kote Rakus meriya-iyamengatakan bahawa BELIAU BERSALAH sehingga memaksa mereka menBEBASKAN Anwar901.

Hakim Mohamad Zabidin juga seorang yang tidak berintegritisehingga Anwar berusaha untuk memecat Mohamad Zabidin sebagai Hakim yangmembicarakan Anwar, kononnya Mohamad Zabidin tidak adil dan diremote controloleh UMNO dan BN…. Maknanya keputusan yang Hakim Mohamad Zabidin buat semalamjuga KEPUTUSAN YANG KEJAM & TIDAK BERINTEGRITI….

Selepas ini, apa pula penyokong Pemimpin Kote Rakus nak kata lagi terhadap sistem kehakiman negara?

Takut Nak Pecat Atau Takut TerGagap Umum Hassan Ali Sbg MB

Posted: 09 Jan 2012 06:25 PM PSTMenteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim terpaksa menyeru DrHassan Ali untuk melepaskan jawatan Ahli Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor(Exco) secara sukarela kerana mungkin beliau takut tergagap mengumumkan HassanAli sebagai Menteri Besar Selangor yang baru, bukannya umum memecat Hassan Ali….

Perlu ker Hassan Ali berundur secara sukarela? Kau dah lantik dia,kau sendirilah gugurkan Hassan Ali kalau berani…. 

Kalau dah tak berani sangat, yelah Menteri Besar Boneka …. SuruhlahTeresa Kok ataupun Ronnie Liu umumkan sahaja pemecatan Hassan Ali sebagai AhliMesyuarat Kerajaan Negeri Selangor (Exco) yang baru.

Teresa Kok dan Ronnie Liu pun dah lama tak sabra dengan Hassan Alinie, sebab beliau mengacau kerja-kerja mereka untuk merepublickan Selangordengan budaya liberal mereka.

Khas Buat Saiful Bukhari Azlan & Anwar Ibrahim

Posted: 09 Jan 2012 05:40 PM PSTSaiful Bukhari Azlan ….. kau kalah bukan beerti kausalah, Anwar menang bukan beerti dia benar kerana menang dan kalah bukansempadan buat benar dan salah. Yang benar tetap benar walau dipertikai, yangsalah tetap salah walaupun diselindungkan...... 

Lepas nie MeLIWAT, ROGOL Bukan Lagi Kesalahan, Beli Rumah Salah

Posted: 09 Jan 2012 04:30 PM PSTJaga-jaga, selepas nie kalau anda diliwat atau dirogol (khususnyakaum wanita)…… relakan sahaja, tak perlu lagi buat laporan polis dan bawa kemahkamah kerana LIWAT & ROGOL bukan lagi satu bentuk kesalahan…..

Sebaliknya, kalau beli rumah boleh jadi satu kesalahan, yang bolehmembawa hukuman penjara dan harta anda boleh dirampas….. 

Kalau nak tahu caranya, jadi ahli PKR dan menuntut dengan Anwar Ibrahim, dia tahu cara-caranya.... Peguam plak, kena cari Karpal Singh, dia tahu cara sama ada anda suka sama suka ataupun rela terpaksa......

Azwan Ali Memang Haram Jadah

Posted: 09 Jan 2012 02:52 PM PSTAzwan Ali, kali nie aku cakap kau yang HARAM JADAH sebab kau takreti nak hormati orang….. Kau cakap jantan haram J mana yang main lubang juborSaiful ker? Kau kata Saiful LAHAHAT, aku tak kisah sangat tapi sampai kau kaukata BAPAKSAIFUL yang main dengan SAIFUL…. Ini sudah melampau…..

Sekurang-kurangnya, Saiful telah bersumpah lahanat terhadapdirinya dan seluruh ahli keluarganya selama 7 keturunan kau sumpahnya itu satupembohongan….. Anwar? 

SEBARKAN : MUKA DEPAN AKHBAR PEMBANGKANG - "PR SUKAR KE PUTRAJAYA KERANA ANWAR ?" - Mingguan Siasah 6-12 Jan 2012 ...

Posted: 09 Jan 2012 08:19 AM PST


1. Krisis dalaman Pakatan Pembangkang menyukarkan usaha menakluki Putrajaya pada PRU13 nanti.

2. Walaupun Ketua Pembangkang begitu yakin menakluki Kerajaan Persekutuan, sehingga sanggup 'diludahi', pemimpin dan ahli-ahli pembangkang berpendapat sebaliknya.

3. Rakyat sudah jelak dengan kes-kes liwat Anwar sejak 1998 yang tidak berkesudahan.

4. Selain itu, isu dalaman PAS dan DAP semakin meruncing!

5. PAS dengan isu Dr Hassan Ali manakala DAP pula, Karpal berbalas bedilan secara terbuka di media dengan P.Ramasamy.

6. Di Perak pula, M Kumasegaran dan para pemimpin negeri mengugut untuk letakkan jawatan.

7. Di KL, ramai pemimpin PAS akan bertanding atas tiket BEBAS kerana PAS dilihat memanjakan DAP.

8. Di Selangor, puluh ribuan ahli PAS berdiri teguh di belakang Dr Hassan Ali bersiap untuk keluar parti.

9. Difahamkan PAS hari ini bertahan kerana ahlinya sayangkan Nik Aziz yang kian uzur di samping mengharapkan tertubuhnya negara Islam hakiki yang mengamalkan hudud.

10. Ini tulisan dan pandangan akhbar Pembangkang, Mingguan Siasah untuk 6-12 Jan 2012 ...

Sape 2 MT GPMS di Kg Baru Bersama Anwar Semalam?

Posted: 09 Jan 2012 06:20 AM PST


Aku baru mendapat perkhabaran, semalam (Ahad) terdapat 2 orang Ahli Majlis Tertinggi GPMS turut bersama dalam perhimpunan menyokong Anwar di Kg Baru, sehari sebelum keputusan kes liwat Anwar...

Khabarnya, salah seorang dari mereka adalah YDP di GPMS Cawangan Khas Universiti tempatan....

Baguslah, ini membuktikan bahawa GPMS non-partisan... Boleh sokong sape sahaja ... Mengikut kehendak masing-masing.

Adam Adli Diberi Cuti Untuk Perjuangkan Kebebasan Akademiknya....

Posted: 09 Jan 2012 05:29 AM PST

Lepas nie, bolehlah Adam Adli memberikan sepenuh perhatiannya untuk memperjuangkan Kempen Kebebasan Akademik seperti yang hot seminggu dua yang lepas.

Berita dari UPSI, Adam diberikan cuti selama 3 semester kerana mengharumkan nama UPSI dalam kempen 'Kebebasan Akademiknya'.

Apa lagi Adam, semoga berjaya yea.

The Unspinners

Posted: 10 Jan 2012 12:10 AM PST

The Unspinners


Kg Batu Uban menunggu nasib Kg Buah Pala

Posted: 09 Jan 2012 09:05 PM PST

Khalid hanya MB untuk orang Cina

Posted: 09 Jan 2012 05:33 PM PST

Warkah untuk ahli UMNO dan Rakyat Malaysia

Posted: 09 Jan 2012 07:00 AM PST

Wasiat Fadzil Noor: "Jgn tunduk kehendak DAP sama sekali"

Posted: 09 Jan 2012 04:00 AM PST

PAS boleh diarah Anwar henti perjuang Islam

Posted: 09 Jan 2012 01:00 AM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 09 Jan 2012 11:51 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Edisi Dewasa: Gadis Ini Dulu 'Berbogel' Kini Bertudung Labuh dan Jubah. #901

Posted: 09 Jan 2012 10:09 PM PST

Semalam MyMassa dok belek gambar yang MyMassa dapat dari kawan-kawan turun demo semalam.

Terperasanlah dengan dua gambar ini. Ingatkan gambar muslimat PAS. Comel betul.
Tapi bila pagi ini MyMassa baca posting kat blog Medan Info Kita (http://medan-info-kita.blogspot.com/2012/01/kehadiran-shamsidar-di-mahkamah-beri.html), barulah MyMassa tau siapakah dia gerangan dua gadis comel di atas.

Terima kasih blogger MIK atas maklumat.

Jangan lupa dulu kedua-dua gadis ini pernah bergambar seperti ni.*Anak Shamsidar ni ikut Uncle Azmin atau nak bagi support kat PAPA?

DAP dan @AzminAli paling BENGANG apabila @AnwarIbrahim tidak dapat disabitkan BERSALAH MELIWAT?!!

Posted: 09 Jan 2012 09:08 PM PST"...DSAI akan djatuh hukum 2 thn penjara..100,000 akan bkumpul di dataran,11 jan- regim najib tumbang,12 jan-najib minta suaka politik dr kazakstan dan 13 jan-beberapa pmimpin umno akan dbicarakan..."

SMS di atas tersebar pagi semalam beberapa ketika sebelum keputusan kes perbicaraan liwat Anwar Ibrahim diumumkan oleh Hakim.
Didapati perhimpunan LIWAT dan SEKS BEBAS yang diadakan di perkarangan Mahkamah bagi mempengaruhi keputusan penghakiman.

Nampaknya mereka berjaya. Mereka berjaya menekan Hakim sebegitu rupa sehinggakan keputusan kes diumumkan hanya dalam tempoh tidak sampai LIMA minit!

Maka sekarang apa akan jadi? Jika mengikut teori konspirasi fuckatan, apabila Anwar dipenjarakan, rakyat akan berhimpun di Dataran Merdeka, Azmin akan langgar dinding penjara dengan bulldozer dan BN akan tumbang tidak lama lagi. Jadi sekarang macamana?

Macamana dengan pelan DAP untuk menyingkirkan Anwar once and for all kerana liabiliti moral dan skandal seks beliau boleh terus merudumkan fuckatan?

Dan bagaimana pula dengan Azmin yang sudah berkira-kira untuk naik menjadi PM sementara menunggu Anwar dibebaskan?

Jadi bagaimana sekarang?!!

* PERINGATAN: Anwar bukan tidak BERSALAH! Tetapi tidak dapat disabitkan BERSALAH kerana bukti (air mani dalam lubang dubur Saiful Bukhari) yang dikemukakan oleh pihak pendakwaan boleh dipersoalkan integritinya kerana tidak diuruskan dan disimpan dengan baik ketika diambil.Ulasan Paling Mantap Mengenai Keputusan Semalam. Persamaan Anwar dan Rahim Tamby Chik

Posted: 09 Jan 2012 08:02 PM PST

Sekali lagi MyMassa rasa terpaut untuk berkongsi ulasan dari blogger Helen Ang dengan pembaca MyMassa (http://helenang.wordpress.com/2012/01/10/kes-seks-yang-satu-lagi/).


Rupa-rupanya ada persamaan keputusan kes semalam dengan kes Tan Sri Rahim.

Kes seks yang satu lagi

Semalam hakim Mohamad Zabidin Mohd Diah menjelaskan bahawa mahkamah tidak dapat memastikan 100 peratus integriti sampel DNA tidak terusik dalam kes liwat yang dibawa Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Ketika menyampaikan keputusannya, hakim Mahkamah Tinggi itu berkata:
"Tidak ada bukti yang menyokong keterangan Saiful. Oleh kerana ini adalah jenayah seksual, mahkamah keberatan untuk menyabitkan hanya berdasarkan keterangan Saiful. Tertuduh [Anwar Ibrahim] oleh itu, dibebas dan dilepaskan."

Sinar Harian (9 Jan 2012)
Pada tahun 1994 pihak pendakwa raya tidak mengenakan caj statutory rape (mengadakan hubungan sulit dengan budak bawah umur) terhadap Abdul Rahim Tamby Chik – yang ketika itu ketua menteri Melaka – atas alasan tidak cukup bukti.

Sekiranya mahkamah hari ini keberatan untuk menyabit Anwar hanya dengan berdasarkan cerita Saiful, maka mungkin juga pendekatan yang sama dipakai dalam kes individu-individu lain yang membuat aduan. Sememangnya pendakwaan jenayah seks perlu berdasarkan bukti yang mencukupi.

Pada 28 Feb 1995, Lim Guan Eng dikenakan dua caj di mahkamah bersangkut dengan tuduhan-tuduhan yang dibuatnya terhadap Rahim.

Guan Eng didakwa di bawah Seksyen 4(1) (b) Akta Hasutan iaitu menyebut perkataan menghasut bagi mendatangkan benci atau penghinaan atau bagi membangkitkan perasaan tidak suka terhadap pentadbiran keadilan dalam negara.

Kecenderongan menghasut juga ditakrif sebagai "mendatangkan benci atau penghinaan atau bagi membangkitkan perasaan tidak suka terhadap Kerajaan".

Pada 17 Mac 1995, Guan Eng dikenakan satu lagi caj di bawah Seksyen 8A (1) Akta Penerbitan dan Pencetakan atas tuduhan mencetak risalah yang mengandungi maklumat palsu.

Guan Eng telah menggambarkan gadis yang terbabit sebagai "mangsa yang dipenjarakan" ('imprisoned victim').
"The Tan Sri Rahim Tamby Chik sex scandal. Wither justice and women's rights. Victim imprisoned, criminal free", kata risalah yang diedarkan.
Pada hakikatnya gadis tersebut bukan 'dipenjarakan' tetapi ditahan di pusat pemulihan akhlak mulai Ogos 1994. Itupun dengan keredhaan dan izin bapanya.

Mengikut butir-butir yang terkandung dalam suatu kenyataan akhbar oleh Pendek binti Ahmad – iaitu nenek kepada gadis tersebut – cucunya ditiduri 14 orang lelaki.

Namun hubungan seks dianggap rogol sekiranya si pelaku seorang remaja bawah umur.

Seterusnya pada 2 Nov 1999, gadis tersebut membuat satu kenyataan menafikan bahawa beliau pernah mempunyai hubungan sulit dengan Rahim pada tahun 1994.

Gadis itu bersuara setelah Anwar mengungkitkan namanya di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 29 Okt 1999, mengikut keterangan yang diberi Pendek binti Ahmad.

Guan Eng dijatuhkan hukuman penjara 18 bulan untuk kesalahan di bawah Akta Hasutan dan 18 bulan lagi untuk kesalahan di bawah Akta Penerbitan dan Pencetakan tetapi dengan syarat kedua-dua hukuman itu dilaksanakan serentak.

Mahkamah menjatuhkan hukuman ke atas Guan Eng pada 25 Ogos 1998.

Guan Eng dibebaskan pada 25 Ogos 1999 selepas menjalani setahun hukuman di Penjara Kajang.

Dia dimasukkan penjara kerana kesalahan menghasut dan menyebar maklumat palsu.

Guan Eng bukan sahaja didakwa menghasut pada tahun 1998 tetapi malah sekarang.

H'ng Khoon Leng, iaitu naib ketua Pemuda Gerakan Pulau Pinang, telah membuat laporan polis pada 18 Mei 2011 mengatakan Guan Eng "seolah-olah menghasut penganut Buddha dan Hindu supaya membenci orang Melayu yang beragama Islam".

Dr Teng Hock Nan, pengerusi Gerakan Pulau Pinang, menyelar Guan Eng kononnya menimbulkan bibit-bibit kebencian.

Kata Dr Teng:
"To those overcome by emotions, it is like Barisan did everything wrong for the last four decades. They get blinded because Lim [Guan Eng] feeds them with daily doses of hatred and at times, outright slander."

– 'Lim's daily doses of hatred dangerous', FMT (4 Sept 2011)
Sungguhpun para penyokong tegar Pakatan sering mencanangkan Guan Eng sebagai wira yang sanggup mempertahankan maruah seorang gadis Melayu, namun ketua menteri Pulau Pinang itu sebenarnya didapati bersalah oleh mahkamah kerana perbuatan menghasut.

Istilah menghasut dimaksudkan sebagai menyebut perkataan-perkataan yang mendatangkan benci serta membangkitkan perasaan tidak suka terhadap kerajaan ataupun menimbulkan perasaan tidak puashati di kalangan rakyat serta mengembangkan permusuhan antara golongan penduduk atau antara kaum.
http://helenang.wordpress.com/2012/01/10/kes-seks-yang-satu-lagi/

Kes jenayah seksual bukan sesuatu yang mudah untuk tuan hakim buat keputusan.

Jadi, MyMassa harap mana-mana pihak tidak menyalahkan hakim yang buat keputusan semalam.

Ternyata sistem mahkamah di Malaysia bebas dan berintegriti tinggi.


*Sebar-sebarkan maklumat ini kerana ramai sebenarnya (terutamanya anak muda) tak tahu pucuk pangkal kes Tan Sri Rahim dan kaitannya dengan Guan Eng. Ramai yang terpengaruh dengan dakyah pembangkang dan percaya dengannya.

Panas Dari Pulau Pinang. Cina Tolong Cina Hentam Melayu!!!

Posted: 09 Jan 2012 06:40 PM PST

Jeff Ooi Beri 'Amaran Terakhir' Kepada YDP MPPP

Oleh FONG KEE SOON

GEORGE TOWN: Ahli Parlimen Jelutong, Jeff Ooi memberi "amaran terakhir" kepada Yang Dipertua Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) Patahiyah Ismail agar segera menyelesaikan isu kelewatan menyiapkan kerja-kerja menaik taraf pasar basah Jelutong.

"Ini adalah amaran terakhir saya kepada beliau...jelaskan kepada saya dan juga masyarakat Jelutong mengenai kelewatan ini," katanya dalam satu sidang akhbar di sini, Isnin.

Ooi berkata, beliau hanya memberi tempoh seminggu kepada Patahiyah dan MPPP untuk berurusan dengan kontraktor yang bertanggungjawab terhadap kerja-kerja menaik taraf pasar tersebut dan selepas itu beri penjelasan bagaimana mereka hendak menyelesaikan masalah tersebut.

Menurut Ooi, progres kerja-kerja menaik taraf pasar itu kini hanya pada tahap 49.69% sahaja sedangkan ia sepatutnya mencapai tahap 82.25% siap.

Katanya lagi, kontraktor berkenaan telah diberikan tiga kali surat tunjuk sebab oleh MPPP pada Oktober, November dan Disember tahun lalu mengapakah kerja-kerja mereka begitu lembab dan tidak menurut tempoh yang ditetapkan.

"Mereka sepatutnya menyiapkan semua kerja ini pada 1 Februari depan tetapi daripada apa yang kita tengok saya tidak fikir mereka akan dapat menyiapkannya mengikut waktu," kata Ooi lagi.

Kata Ooi, kelewatan menyiapkan kerja adalah satu budaya yang tidak boleh dibenarkan di dalam pentadbiran kerajaan negeri.

Tegas beliau, sekiranya perkhidmatan kontraktor itu ditamatkan, ia hanya akan memanjangkan lagi tempoh menyiapkan kerja-kerja menaik taraf pasar berkenaan kerana proses menawarkan tender baru akan mengambil masa sekurang-kurangnya 30 hari lagi untuk dilakukan.

"Ia juga akan menjadi bebanan kepada kerajaan negeri jika dijadikan satu isu dalam pilihan raya akan datang," ujarnya.

Menurut Ooi, kerja-kerja kontrak tersebut telah dianugerahkan kepada sebuah syarikat pembinaan Kelas E bumiputera dengan nilai kontrak berjumlah RM810,370.

Mereka memulakan kerja-kerja tersebut Jun tahun lalu.

Dalam pada itu,Pengarah Bangunan MPPP, Yew Tung Seang, yang turut hadir pada sidang akhbar tersebut berkata, beliau sendiri akan menyampaikan rasa kecewa Ooi dan penduduk Jelutong kepada Patahiyah.

Bagaimanapun kata Yew, MPPP sendiri turut kecewa dengan prestasi kerja kontraktor berkenaan dan kelewatan yang berlaku.

"Kelewatan ini terus terjadi walaupun pihak majlis mengadakan lawatan kerja setiap minggu dan mengadakan mesyuarat kordinasi setiap bulan dengan mereka (kontraktor)," tegasnya.

Salah satu punca kelewatan menyiapkan kerja-kerja ini, katanya, adalah kerana pihak kontraktor gagal mematuhi nasihat MPPP supaya ditambah bilangan tenaga kerja.

Ditanya, mengapakah syarikat itu dipilih untuk melaksanakan kontrak tersebut, Yew berkata, ini kerana mereka mempunyai rekod kerja yang baik sebelum ini dan tidak pernah disenarai hitamkan.

Bagaimanapun kata Yew, kontraktor berkenaan boleh dikenakan denda RM200 sehari untuk setiap hari yang tertangguh berdasarkan peraturan yang sedia ada.
http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2012/1/9/mstar_berita/20120109175256&sec=mstar_berita

Apa ke jadah orang MPPP sendiri tolong Jeff Ooi hentam bos sendiri? Sepatutnya Jeff Ooi hentam Yew kerana gagal melaksanakan tugasnya.

*Inilah nasib Melayu di Pulau Pinang. Senang-senang je diperkotak katikkan oleh orang Cina.

Pencacai Anwar Yang Terlibat Dengan Kes Liwat Mula Serang Kerajaan.

Posted: 09 Jan 2012 05:40 PM PST

Hutang negara dan GDP sama menjelang 2019 jika Putrajaya terus boros, kata pakar ekonomi
Oleh Yow Hong Chieh
January 10, 2012 KUALA LUMPUR, 10 Jan — Hutang Malaysia akan mencecah 100 peratus Keluaran dalam negara kasar (KDNK) menjelang 2019 sekiranya Putrajaya berterusan meminjam lebih daripada hasil pendapatan, kata pakar ekonomi.

Bekas pengarah ekskutif Institut Penyelidikan Ekonomi Malaysia (MIER) Mohamad Ariff Abdul Kareem mengingatkan bahawa kadar perolehan pendapatan kerajaan pusat terlalu perlahan dan tidak mampu membayar pinjaman yang meningkat 53.1 peratus KDNK pada 2010.

Beliau berkata jumlah hutang ditanggung kerajaan tidak terlalu besar namun kadar pertumbuhan dalam beberapa tahun kebelakangan ini menimbulkan kebimbangan.

Nisbah hutang-KDNK meningkat dari 41.1 peratus pada 2008 kepada 53.1 peratus pada 2010 manakala hutang kerajaan bertambah 14.6 peratus pada 2008 dan 18.3 peratus pada 2010, jauh mengatasi pertumbuhan KDNK negara, tambah Mohamad Ariff.

"Jika tiada perancangan untuk mengubah trend ini dalam perbelanjaan dan hasil negara, hutang negara akan mencecah 100 peratus KDNK menjelang 2019.

"Sekiranya pertumbuhan hutang semakin laju, ini boleh berlaku tidak lama lagi," katanya melalui emel kepada The Malaysian Insider.

Mohamad Ariff menjelaskan ketika kerajaan mengambil langkah rangsangan fiskal untuk menghadapi krises ekonomi dunia yang mana ia digunakan untuk pembangunan infrastruktur terdapat keperluan untuk mengurangkan perkhidmatan awam, yang menjadi asas pengurusan perbelanjaan Putrajaya.

Katanya perkhidmatan awam Malaysia - terbesar setiap kapita di Asia Pasifik mengikut OECD - meningkat dari 23.3 peratus pada 2007 operasi bajet kepada 33.1 peratus pada 2010, meningkat kepada 41.6 peratus pada 2010 jika bayaran pencen dimasukkan.

Ini adalah beban kewangan utama kerajaan iaitu daripada kos berlebihan, pembaziran dan rasuah yang didedahkan setiap tahun oleh Ketua Audit Negara, kata seorang profesor dari Pusat Pendidikan Kewangan Islam Antarabangsa (INCEIF).

"Ia satu keperluan untuk kerajaan mengawal perbelanjaan yang mana ia termasuk mengurangkan perkhidmatan awam, membawa kerajaan untuk meningkatkan ketelusan dan tanggungjawab serta melaksanakan reformasi kutipan cukai untuk mendapat pendapatan," kata Mohamad Ariff.

Ketua Pakar Ekonomi RAM Holdings Bhd Dr Yeah Kim Leng berkata Putrajaya perlu mempunyai "kemahuan politik" untuk melaksanakan Program Transformasi Kerajaan (GTP), yang bertujuan untuk menhentikan kenaikan defisit.

"Kita mesti melakukannya secara konsisten kerana (defisit fiskal) merupakan kelemahan utama ekonomi Malaysia," katanya.

Yeah berkata Malaysia akan berada dalam kedudukan terbaik untuk mengurangkan defisit fiskal untuk jangka masa panjang jika Putrajaya kekal melaksanakan rancangan itu tetapi mengingatkan ia berdasarkan pertumbuhan tahunan KDNK antara lima hingga enam peratus.

Ini kerana mana-mana kelembapan ekonomi yang berlaku akan mendorong berlakunya potongan gaji dan kadar pengangguran lebih tinggi, yang akan memberikan impak negatif kepada hasil cukai, katanya.

"Terdapat satu hubungan antara pertumbuhan dan hasil kerajaan," katanya menambah pengurangan setiap satu peratus dalam pertumbuhan KDNK, kutipan cukai akan menurun 0.8 petaus.

"Semasa perlahan kita boleh jangkakan defisit kewangan kerajaan sebenarnya besar."

Beliau menambah bahawa kerajaan tidak mempunyai masa untuk mengukuhkan kedudukan fiskal sebagai pendapatan daripada sektor minyak dan gas, yang membantu meningkatkan jumlah pendapatan kerajaan kira-kira 40 peratus, namun dijangka akan menurun dalam tempoh lima hingga 10 tahun kerana hasil minyak Malaysia berkurangan.

Kenali lelaki ini...


Datuk Seri Anwar Ibrahim telah memohon untuk memanggil 10 saksi alibi semasa prosiding pembelaan dalam pertuduhan perbicaraan liwat membabitkan dirinya.

Peguamnya mengemukakan permohonan itu hari ini di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bagi menambah senarai saksi pembelaan yang difailkan pada 26 Julai.

Senarai terbaru itu membabitkan dua nama berprofil tinggi, termasuk bekas pengarah eksekutif Institut Penyelidikan Ekonomi Malaysia (MIER), Mohamad Ariff Abdul Kareem (gambar) dan ketua pegawai operasi Bursa Saham Malaysia (BURSA), Omar Malek Ali Merican.


*Macam babi la pencacai Anwar ni. Tak habis-habis nak susahkan orang lain.

Lensa MyMassa #901 : Demo 901 Yang Buang Sampah Merata-rata.

Posted: 09 Jan 2012 04:34 PM PST

Bila masa jalan raya jadi tempat pembuangan sampah?
Kalau tak percaya, sila tengok video ini pula.*Pembangkang nak jadikan KL kotor macam Selangor yang hadapi masalah sampah yang kronik.

Lensa MyMassa #901 : Penyokong @anwaribrahim Insaf, Mohon Ampun Dengan Polis?

Posted: 09 Jan 2012 03:00 PM PST

Korang nilai sendiri gambar ini.


Sebenarnya gambar penyokong pembangkang yang kononnya berterima kasih kepada pihak polis. Maklumlah polis layan diorang macam RELA jaga kenduri kahwin. Jaga trafik dan keselamatan mereka. Agak-agak korang lepas ni diorang panggil polis anjing lagi tak?

*Yang anjing sebenarnya penyokong pembangkang. Kerajaan dah bagi banyak bantuan tetapi tetap nak gigit tangan yang memberi.

Lensa MyMassa #901 : Gadis Genit. Padanlah Orang Tua PAS Suka Berdemo.

Posted: 09 Jan 2012 09:04 AM PST

Jom layan gambar dari lensa MyMassa.

Kalau UMNO tak boleh berseluar ketat, yang halal hanya untuk tatapan orang PAS.

Minah saleh pun ada. Wow.

Mat kopiah "Ko tengok awek tu punya seluar. Ketat tu sheikh." Mat Ikat Kepala "Ana tengah set kamera ni. Jap lagi bleh snap".*Seronok ye pakcik-pakcik PAS boleh cuci mata. Sambil menyelam minum air.

Gempar. Muslimat PAS "Gang Bang" Atas Jalan

Posted: 09 Jan 2012 07:03 AM PST

Video Muslimat Gang Banging Atas Jalan.Kesian makcik ni. Naik sheikh sampai polis lelaki pun dia salamnya.*Huduh betul perangai orang tua ni. Memalukan geng tudung labuh.

PANAS. Inilah Wajah Pekerja Asing Myanmar Yang Diimport @anwaribrahim #901.

Posted: 09 Jan 2012 05:28 AM PST

Cuba perhatikan betul-betul gambar di bawah.

Kenapa pekerja Myanmar ini pegang topeng Anwar Ibrahim?

Penyokong import ini dibawa masuk subuh-subuh lagi. Mereka dibekalkan topeng untuk menutup wajah mereka dari dikenali oleh orang ramai.

MyMassa ada dedahkan bagaimana modus operandi mereka mengangkut pekerja asing ini (http://mymassa.blogspot.com/2012/01/updates-901-pekerja-kilang-mynmar.html). Ternyata pendedahan kami tepat sekali.

Perumahan Pekerja Mynmar di Balakong Berdekatan Giant
Skuad peninjau pagi tadi telah mengesan 3 buah Bas Sekolah telah mengangkut pekerja-pekerja Mynmar di kawasan tempat tinggal mereka di Balakong, berdekatan Giant. Apakah tujuan mereka menaiki 3 buah Bas Sekolah? Bukankah mereka ada Bas Kilang? Pekerja berdekatan yang ditemui tidak dapat menjawab tetapi memberitahu untuk satu majlis di Kuala Lumpur malam ini. Siasatan perlu diteruskan sekiranya ada unsur-unsur untuk menghuru-harakan negara kita menggunakan pekerja warga asing.

Tidak mustahil pekerja asing ini juga akan berfungsi sebagai pengundi hantu dalam PRU akan datang.

*Sila sebarkan maklumat ini kepada orang ramai. Sudahlah tak mencapai target 100,000 sebab yang datang hanya 7000-8000. Rupa-rupanya ada tambahan penyokong IMPORT LUAR NEGARA. Lepas ni MyMassa dedahkan perangai huduh Muslimat PAS dalam demo siang tadi.

Lensa MyMassa #901 : Budak Sekolah Sanggup Dipaksa Ponteng Untuk Berdemo.

Posted: 09 Jan 2012 04:37 AM PST

Boleh pembaca MyMassa bagitau, sekolah mana yang tiada sesi persekolahan hari ini?

Malang sungguh budak-budak ni yang dapat mak bapak yang bahlul. Sanggup memaksa anak ponteng sekolah demi Anwar.

Bukan sesi persekolahan baru bermula ke?
Gambar di bawah ini lagi teruk, APA YANG ANAK KECIL INI TAHU PASAL ANWAR IBRAHIM!!!*Anwar memang suka kalau pengikutnya bangang. Lagi senang kena tipu bulat-bulat. Sebab tu ramai individu yang tak habis sekolah boleh jadi pemimpin tertinggi macam Mat Sabu.

Lensa MyMassa #901 : Apa Yang Tak Kena Dengan Gambar Ini?

Posted: 09 Jan 2012 03:38 AM PST

Posting selepas ini MyMassa akan berkongsi dengan pembaca beberapa gambar yang berjaya LENSA MYMASSA rakamkan.

Kami mulakan dengan gambar ini. Cuba cari apa yang tak kena?*Taktik baru untuk penyokong gay. Cover anu yang nak stim dengan pelekat. Stim kot tengok ramai jambu Anwar turun.

PANAS! Inilah Rahsia Macam Mana Demo #901 Ramai Orang.

Posted: 09 Jan 2012 02:07 AM PSTMengikut maklumat yang kami terima dari pembaca MyMassa yang bertugas di Masjid Wilayah, bas-bas ini tiba di Kuala Lumpur malam tadi.

Segala kos pengangkutan ditanggung oleh penganjur demo. Malah, peserta juga diberikan duit poket RM50.

Pembaca MyMassa memaklumkan bahawa peserta yang menaiki bas tersebut datangnya dari Kedah dan beberapa negeri lain.

*Penyokong import rupanya. Bukan sahaja penyokong import, malah BERBAYAR. Itu pun jumlah kehadiran hanya sekitar 7000 hingga 8000 orang. Jauh lagi nak sampai target penganjur iaitu 100,000 orang.

Panglima Perang Cyber

Posted: 09 Jan 2012 11:05 PM PST

Panglima Perang Cyber


Watch "PDRM Berhemah Mengawal Perhimpunan Bebas Anwar 901" on YouTube

Posted: 09 Jan 2012 10:06 PM PST

Jadual Pengajian Baalwi Di KL Januari 2012

Posted: 09 Jan 2012 10:01 PM PST

Tolong sebarkan.

Gempar : Blogger Kita Hampir Temui Ajal Buat Liputan #901 Semalam @tunfaisal

Posted: 09 Jan 2012 06:32 PM PST

Semalam Panglima bertugas di bilik Command Center Unit Media Baru. Bersama Tun Faisal, Razlan dan Blogger Kulaan.

Manakala rakan UMB lain ditugaskan di beberapa lokasi mencari berita, gambar dan video tentang perhimpunan Pakatan sempena keputusan Mahkamah Tinggi Jalan Duta kes Anwar dituduh meliwat Saiful Bukhari.

Keputusan pembahagian tugas dibuat dalam mesyuarat sebelumnya.

Semalam hari yang sangat mencabar kepada rakan blogger yang hampir sahaja terkena letupan bom yang diletupkan di tiga lokasi berlainan. Mujurlah tiada yang cedera atau mati. Meskipun ada beberapa orang awam yang cedera termasuk seorang peguam.

Meskipun tidak turun ke medan perang, namun semalam juga buat kali pertama siku panglima melecet hingga tertanggal kulit. Kekhusyukan mencari bahan berita dalam alam maya menyebabkan Panglima tidak perasan siku kiri dan kanan sudah melecet.

Ia disedari sewaktu ke Bangi mengisi perut dengan Tun Faisal lebih kurang jam 3.00 petang.

Begitu juga ada sms dan bbm dari pagi tidak sempat dibaca kerana mengejar bahan bahan sesuai untuk dikongsi bersama di alam maya.

Khabarnya hits blog rakan yang bertugas di medan sangat tinggi semalam. SYABAS kerana berita yang segar dari lokasi sememangnya ditunggu oleh pembaca.

Baca lagi kisah blogger nyaris terkena bom di

http://razlans.blogspot.com/2012/01/blogger-hampir-temu-ajal.html

Kenyataan Rasmi Ketua Pemuda Umno Malaysia @khairykj Keputusan Kes Liwat @anwaribrahim #901 #bebasanwar901

Posted: 09 Jan 2012 06:04 PM PST

Press Statement : Prime Minister Malaysia DS @NajibRazak #901 #bebasanwar901 #reformasi

Posted: 09 Jan 2012 05:51 PM PST

PRESS STATEMENT

1.  Today's verdict shows once again that, despite what many have claimed, the Malaysian judiciary is an independent institution where neither politics nor politicians have any influence over the dispensation of justice.

2.  This further fortify the clear separation of powers of each branch of the Government where one does not interfere with the working of the other. As head of the executive branch, I respect the decision of the other branch of the Government namely, the judiciary.

3.  This case came about from a private individual and it was important that he had his accusations heard in court. Quite the contrary, far from being a politically motivated prosecution, it has been an unwelcome distraction from the serious business of running our country in the interests of the Malaysian people.

4.  Today's ruling has vindicated the Government of the many baseless accusations of Government's interference and alleged political conspiracy against the leader of the opposition.

Dato' Sri Mohd Najib
Putrajaya
09 January 2012

Source : http://tunfaisal.blogspot.com/2012/01/pm-najibrazak-penghakiman-bersihkan.html

Watch "Adam Adli suspended for three semesters" on YouTube - Tuduh Juri Salahkannya Orang Umno

Posted: 09 Jan 2012 05:31 PM PST

Adakah budak ini wajar menjadi contoh kepada pelajar yang lain?

Bukankah majoriti mahasiswa termasuk NGO menolak tindakan biadap beliau?

Kenapa beliau tidak boleh digantung walhal budak kecil pun tahu adakah beradab menurunkan bendera Presiden Parti UMNO di ibu Pejabat UMNO?

Budaya siapakah yang ajar kepada anak muda bakal guru yang akan mendidik anak bangsa ini?

Jangan ingat rakyat akan diam. Kita tidak akan biarkan masa depan anak muda akan dimusnahkan oleh pemimpin Pakatan.

Bertaubatlah Adam sebelum terliwat atau terlewat.

Lihat video reaksi beliau mengoyak kertas di hadapan wartawan sejurus ditemui selepas menerima keputusan penggantungan tiga semester semalam.

Hampir 79 pengguna youtube menyukai berita penggantungan beliau berbanding sebaliknya.

https://www.youtube.com/watch?v=FOStNxkEURc&feature=youtube_gdata_player

Watch "Hasan Ali dipecat - Ustaz Azhar Idrus" on YouTube Sah Nik Aziz Dah Gila Gelar @drhasanali Tak Senonoh Pertahan Agama ! Sebarkan Jika Anda Pejuang Kebenaran

Posted: 09 Jan 2012 05:07 PM PST

Watch "Anwar Ibrahim: Message On Eve Of 901 (January 09)" on YouTube - Cucu Anwar Enggan Jerit 'reformasi'

Posted: 09 Jan 2012 09:17 AM PST

https://www.youtube.com/watch?v=f7NM-HqnZAk&feature=youtube_gdata_player

Durasi 0.44 adakah bermakna cucu Anwar juga tolak reformasi atuknya?

Wallahu A'lam.

Watch "YB Ustaz Nasharudin Mat Isa_Mantan Timbalan Presiden PAS" on YouTube Harap Politik PAS Lebih Matang

Posted: 09 Jan 2012 08:40 AM PST

Watch "YB Datuk Ibrahim Ali_Presiden Perkasa" on YouTube Tawar @drhasanali Ganti Jawatannya Bila-Bila Masa !!!

Posted: 09 Jan 2012 08:34 AM PST

Mana-mana pihak pertahankan Islam, Melayu dan Raja perlu dan wajib disokong.

Jangan asyik dengan dunia sehingga kita leka arah perjuangan semata-mata mengejar wang.

Bersatunya parti Melayu dan Islam pasti akan leburlah parti rasis lagi perkauman yang gunakan Melayu dan Islam sebagai alat mencapai misi perjuangan,

Takbirrrr

Allahu Akbar

http://www.youtube.com/watch?v=7Tl5l9o_WtI&feature=youtube_gdata_player

YB Dato' Dr Hasan Mohd Ali, Exco Selangor Mengulas Pemecatannya - YouTube ( Semalam )

Posted: 09 Jan 2012 08:08 AM PST

Panglima sendiri hampir menitiskan air mata merasai aura cintakan Agama Bangsa dan Raja kita yang sampai ke hati. Melalui ucapan penuh semangat beliau.

Tolonglah kita bersatu memerangi pakatan yang mahu meliwat Islam dan diganti dengan Kristian di Malaysia.

Tolonglah demi Allah dan RasulNya   !!!

http://www.youtube.com/watch?v=md9MsudTLAE

Watch "LIVE FROM PDRM: Perhimpunan 901-9" on YouTube Bodyguard Anwar Bertekak Dengan Polis

Posted: 09 Jan 2012 07:56 AM PST

Watch "LIVE FROM PDRM: Perhimpunan 901-8" Anak Anwar Jatuh Angkara Bapanya on YouTube

Posted: 09 Jan 2012 07:52 AM PST


http://www.youtube.com/watch?v=BO1G2-Fky4I&feature=youtube_gdata_player

Kesian penyokong bapanya yang menolak beliau jatuh.

Tidak dipastikan yang manakah yang jatuh tetapi ia jelas anak Anwar Ibrahim.

Kan aman jika beliau melarang penyokong berdemo beramai-ramai di Mahkamah!

Tetapi semua tahu sudah tentu penyokong beliau akan membuat huru hara jika disabitkan kesalahan.

Maharaja Cina Pun Hadir Di Mahkamah Pagi Tadi? #901 #bebaskananwar901

Posted: 09 Jan 2012 07:39 AM PST

Maharaja Cina mana yang dibawa penyokong Anwar?

Adakah ini satu cara halus untuk memberitahu mereka akan mengangkat Maharaja baru di Malaysia jika Pakatan berkuasa?

Lihat video sepenuhnya di bawah.

http://www.youtube.com/watch?v=WsjyTdl2r9E&feature=youtube_gdata_playerMaha

tok gajah

Posted: 09 Jan 2012 10:01 PM PST

tok gajah


Rehat sebentar - Cerita Kes Anwar ketepikan, tutup kan aje dulu

Posted: 09 Jan 2012 01:03 AM PST

 Peminat ceramah PR
Kebanyakan nya dungu2 belake

Selama ni kita dah hampir terlupe tentang persiapan kita untuk menghadapi PRU 12 yang semakin hampir tibe. Bukan nya ape, kita ni terlalu giarah sesangat tentang kes liwat si Nuar tu. Yang kite tunggu2 nak tau sangat ialah keputusan tuan hakim, nah sekarang dah pun dapat - dapat kecewa sesangat tentang keputusan tu.

Tapi jangan susah hati, perkara ini sebenarnya belum muktamat dan belum berakhir. Ianya pasti akan bersambung lagi dalam mahkamah rayuan. Tok yakin pada masa itu kita akan mendapat keputusan yang muktamat dan yang se benar2 nya adil.

Sehingga pukul 4.00 ni Tok masih lagi belum jamah nasik, tak de selera nak makan. Tak tau le ape sebab nya - tak lapo kut. Tok nak ingat kan sikit, bila si Nuar ni dah bebar dari tuduhan nya kita kena jage2, dia ni sangat 'cunning' kate orang putih. Dia boleh laku kan ape saja untuk menunaikan hasrat nya menjadi PM Malaysia.

Tok ada pernah juge pergi dengar ceramah yang di anjurkan oleh PR, penceramah2 mereka ni memang handal2 belake. Manusia yang kurang panjang akal nya memang mudah terpengaruh. Tapi bagi Tok yang panjang akal ni memang tak mudah terpengaruh.

Sepatutnya kerajaan kena kawal ceramah2 PR ni, kalau perlu di haramkan saja. Pada pendapat Tok yang dah tua ni, ceramah2 PR boleh mengganggu gugat ke amanan dan ketenteraman negara. Ini kerana segala ucapan penceramah2 PR ini bertemakan menghasut dan menanam kebencian rakyat terhadap kerajaan yang memerintah.

Pendek kata kalau kerajaan terus biarkan ceramah2 menghasut ni tanpa kawalan yang berkesan, pasti kerajaan BN akan tumbang pada PRU 13 akan datang.  

PISAU.NET

Posted: 09 Jan 2012 09:37 PM PST

PISAU.NET


Ada ‘Benda’ Dalam Keputusan Hakim..

Posted: 09 Jan 2012 08:13 PM PST


AIDCNews -09/01/12 – Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohd Zabidin Mohd Diah dalam keputusannya pagi ini hanya membuat keputusan ringkas secara lisan yang hanya mengambil masa tidak sampai dua minit.

Hakim dalam keputusannya pagi ini menegaskan bahawa mahkamah tidak dapat memastikan 100 peratus bahawa integriti sampel DNA tidak terusik.

"Saya mendapati adalah tidak selamat untuk bergantung kepada bukti DNA. Justeru, mahkamah hanya ada keterangan Saiful.

"Oleh kerana ini adalah jenayah seksual, mahkamah keberatan untuk menyabitkan berdasarkan keterangan Saiful. Tertuduh oleh itu dibebas dan dilepaskan," katanya.

Datuk Seri Anwar Ibrahim yang ditemui pemberita mengakui terkejut dengan keputusan itu dan menganggap di luar jangkaan.

"Sekarang masih terlalu awal untuk menyatakan apa-apa kerana ruang untuk pendakwa meneruskan (rayuan) masih ada.

"Saya hanya bersyukur apa yang didengar pada hari ini. Usaha mengaibkan dan memfitnah saya ditolak hakim," katanya kepada pemberita di lobi Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur Jalan Duta.

Ketua pihak pembelaan, Karpal Singh berharap pihak pendakwa tidak mencabar keputusan Mahkamah Tinggi yang mendapati Anwar Ibrahim tidak bersalah daripada pertuduhan kes liwat kerana tiada asas yang kukuh.

"Keputusan ini telah kita jangkakan, kerana pada peringkat awal lagi beliau tidak sepatutnya didakwa. Bukti Saiful telahpun ditolak oleh mahkamah.

"Saya harap Peguam Negara tidak memfailkan rayuan kerana ini bukan kes yang sempurna untuk dirayu.

"Keputusan itu sepatutnya dibiarkan begitu sahaja," katanya

Manakala, Peguam Cara Negara II,Datuk Mohamed Yusuf Zainal Abiden ketika ditemui berkata, pihaknya belum memutuskan sama ada akan membuat rayuan terhadap keputusan tersebut.

Beliau berkata, mereka mempunyai 10 hari untuk berbuat demikian.

Seperti lazimnya, keputusan hakim menentukan bersalah atau tidak bukan hanya bergantung kepada rumusan lisan 2 minit, terdapat keterangan bertulis yang panjang lebar untuk menjustifikasikan penghakiman itu.

Persoalannya, apakah isi kandungan terperinci keputusan hakim itu ?

PAS Sabotaj Longkang Raih Sokongan

Posted: 09 Jan 2012 10:47 AM PST


email pembaca:

Assalamualaikum Saudara PisauSekali lagi saya menulis kepada Saudara Pisau, tetapi kali ini isu yang berlegar sekitar Masjid Hutan Kampung yang terletak hampir dengan Bandaraya Alor Setar dalam Parlimen Pokok Sena yang diwakili YB Mahfuz Omar.Hutan Kampung merupakan tempat saya dilahirkan, tetapi ibubapa saya memilih untuk tidak terus bermastautin di situ kerana arus pembangunan bergerak terlalu perlahan walaupun Bandaraya Alor Setar jelas kelihatan dari kampung saya.Terdapat banyak rumah kampung yang terletak hampir dengan Masjid Hutan Kampung, yang wujud sejak generasi datuk dan nenek saya lagi.Masa berubah, rumah bertambah tetapi sistem perparitan kekal seperti dulu, maka kejadian banjir kilat sering berlaku yang menyusahkan hidup mereka.Justeru itu, aduan demi aduan telah dibuat kepada wakil Ahli Parlimen di sini tetapi sampai kesudah aduan tinggal aduan (sibuk berpolitik barangkali).Jadi kerana tidak tahu hendak mengadu kepada siapa lagi, mereka telah mencuba untuk mengadu dengan wakil UMNO, sedangkan pada ketika itu mereka masih menyokong parti yang diwakili oleh Ahli Parlimen mereka.Alangkah terkejutnya mereka apabila aduan tersebut pantas diberi perhatian, longkang disiapkan, masalah diselesaikan, tanpa sebarang persoalan samada ini kawasan mana-mana parti politik.Malangnya, terdapat pihak tidak bertanggungjawab yang tidak boleh melihat kesenangan orang lain telah mensabotaj longkang tersebut dengan harapan air hujan terhalang, banjir kilat kekal berlaku dan menyatakan projek itu satu pembaziran.Namun begitu, penduduk di situ tidak melatah, mereka telah memeriksa setiap inci longkang yang baru disiapkan itu dan telah menemui ketulan-ketulan simen keras yang telah diletakkan didalam pembetung yang boleh menghalang aliran air sewaktu hujan.Menjadi satu isu besar di kampung saya apabila mereka telah berjaya menemui orang yang bertanggungjawab tersebut iaitu dari parti yang sama dengan Ahli Parlimen mereka juga.Lantas tindakan drastik telah dibuat dengan keluar beramai ramai daripada parti asal dan memasuki UMNO dua (2) minggu lepas dan disiarkan di TV1 juga Sinar Harian, hanya disebabkan kes begitu remeh iaitu berkaitan longkang!Jika isu longkang pun hendak dipolitikkan, sudah habis modal kah di pihak PAS?Sekian, terima kasih.


Paktarm

Jitra, Kedah Darul Aman.

Pisau kata " pas sabotaj longkang untuk raih sokongan?"

Kegagalan Azmin, Kebodohan Sam Iskandar

Posted: 09 Jan 2012 05:10 AM PST


Kepada yang sampai awal di persekitaran Mahkamah Jalan Duta pagi tadi; pastinya nampak bagaimana Azmin menjerkah Shamsul Iskandar kerana menurunkan tandatangan di dokumen PDRM. Azmin kecewa kerana Ketua AMK membuat tindakan bodoh untuk menurunkan tandatangan – sedang Latheefa Koya sudah berulang kali menyatakan JANGAN TANDATANGAN apa-apa dokumen sekalipun. Latheefa juga mengingatkan agar semua wakil PKR yang bertemu PDRM untuk membawa 'air mineral' sendiri sewaktu berbincang dengan PDRM.


Nasihat Latheefa Koya gagal didengar oleh Sam Iskandar. Lawyer yang grad UIA (tapi bebal) itu terus menandatangani dokumen PDRM tanpa ada rasa segan silu. Sam terlalu seronok menjadi KOMANDER rali pagi ini kerana dia sudah pun mendapat kepercayaan Anwar yang hebat.


Inilah yang membuatkan Azmin Ali naik angin. Sam gagal dengar nasihat. Peruntukan RM200,000 untuk mengurus pengangkutan, elaun hadir, keselamatan dan sebagainya sudah Azmin serahkan kepada Sam dua minggu lalu. Kehadiran? Tidak seperti yang Azmin jangka.


Sebenarnya, himpunan pagi ini adalah satu 'litmus test' kepada kewibawaan Azmin dalam mengurus parti. Nampak gagal dan kacau bilau. Banyak benda yang tak settle

Kebanyakan yang hadir adalah kalangan ahli PKR Gombak dan PKR Ampang Jaya. Cabang lain tak nampak muka. Azmin naik angin lagi. SMM yang janji untuk menghantar 5,000 orang juga gagal. Duit sudah ambil. Hancur lagi.


Kita harapkan yang terbaik hari ini. Supaya tidak ada kes yang bukan-bukan.


Apapun, PKR kena rasional dan menerima apa sahaja keputusan mahkamah. Seperti yang Anwar ungkap di Pandan, 'ini pilihan saya….saya pilih untuk berada dalam keadaan ini'. Tahniah Anwar.-GelagatAnwar

Breaking News:Suntikan Maut Bodyguard Tiba Tiba Kembali Sihat

Posted: 09 Jan 2012 01:08 AM PST

Menurut sumber,Semalam jam 1.40am Fayadh Affiq Al baqri bodyguard Wan Azizah diberitakan nazak yang dikatakan terkena suntikan maut telah keluar dari hospital dengan kerelaan sendiri.

Sebelum itu beliau menerima rawatan di wad 5 Hospital Seberang Jaya.

Fayadh tiba tiba menjadi sihat dan segar bugar dan pada malam itu juga telah bergegas ke Kuala Lumpur untuk bersama Wan Azizah pagi tadi di perkarangan mahkamah.

Sejak dari awal tersebarnya berita tersebut,Fayadh ternyata berlakon dan berpura pura pengsan kononnya terkena suntikan beracun. Inilah lakonan yang sering dimomokkan diminda rakyat.

Begitu mudah mereka berlakon dan berpura pura semata mata mahu membangkitkan kebencian kononnya satu konspirasi besar mahu membunuh Wan Azizah.


Pihak hospital sedang melakukan siasatan,satu pasukan dari jabatan patologi juga telah mengambil sampel darah untuk diuji.Kenapa Fayahd melarikan diri jika benar benar nyawa beliau terancam dek terkena suntikan maut !Baca Hospital sahkan PKR guna skrip recycle:klik sini

Pisau kata " hehe kena tipu lagi"

Nak Jadi PM Dari Penjara Di Nafikan,Dia Nak Sumpah Laknat Pulak?

Posted: 09 Jan 2012 12:00 AM PST

Keputusan mahkamah membebaskan Anwar memeningkan kepala para strategis PKR,segala perancangan merusuh ,meraih simpati dan kempen konspirasi kesemuanya sudah terpaksa ditongsampahkan.

Pembebasan Anwar juga menyebabkan pakatan berasa gusar kerana blame politic yang dimainkan selama ini ternyata sudah tidak releven lagi. Taktik menyalahkan Umno dalam segala isu ternyata sudah tidak terpakai.Kempen meraih markah kesian kepada mereka juga dah tak boleh pakai..

Pisau berasakan selepas ini kempen kempen pakatan akan menjadi bertambah hambar,selama ini modal politik mereka hanyalah berkisar konspirasi liwat Anwar,nah sekarang mahkamah yang selama ini dikatakan dibawah kawalan Umno telah membebaskan Anwar.

Rakyat memerhatikan keputusan ini sebagai satu kemenangan besar kepada kerajaan.Anwar terpaksa memikirkan satu lagi strategi kempen meraih simpati rakyat.

Walaupun hakim melepaskan Anwar atas faktor DNA,katanya intigriti sampel DNA tidak dapat dipastikan tidak terusik 100 peratus,Kata hakim "Saya mendapati adalah tidak selamat untuk bergantung kepada bukti DNA,justeru mahkamah hanya ada keterangan Saiful.

"Oleh kerana ini jenayah seksual,mahkamah keberatan untuk menyabitkan berdasarkan keterangan Saiful.Tertuduh itu dibebas dan dilepaskan"katanya

Pihak pendakwaraya Peguam cara Negara II Datuk Mohamed Yusuf Zainal Abiden berkata mereka belum memutuskan sama ada akan membuat keputusan dan berkata mereka ada 10 hari untuk berbuat demikian.


Dikhabarkan oleh teman rapat Saifudin Nasution,Anwar selepas ini akan bersumpah laknat.

Ada beberapa cadangan tempat yang dikemukakan kepada Biro Politik:-

  • Masjid Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
  • Masjid Saidina Abu Bakar al-Siddiq, Bangsar
  • Masjid Negara
  • Masjid Jamek KL
  • Masjid Usamah Bin Zaid, Wangsa Maju
  • Masjid UIA
Khabarnya, sumpah ini akan dijalankan di hadapan tiga orang ulama', seorang daripada Mesir, seorang daripada Indonesia dan seorang lagi daripada Malaysia sendiri. Nama Dr Siddiq Fadhil dikaitkan sebagai Pengacara Majlis kepada sumpah Anwar nanti.


Anwar dikatakan akan bersumpah dengan kaedah yang dikatakan SE-ISLAMIK mungkin. Siap dengan bacaan Al-Quran yang akan dibacakan oleh seorang Qari jemputan daripada UIA-sumber gelagatAnwar

Penyokong pakatan kata mahkamah dibawah kawalan Umno,adakah Umno yang selamatkan Anwar?

Pisau kata "ramai dalam PKR tak yakin dengan Anwar,mereka desak beliau bersumpah laknat pulak"

HORMATILAH KEPUTUSAN

Posted: 08 Jan 2012 09:20 PM PST

update:
Tiga letupan berlaku berhampiran Kompleks Mahkamah Jalan Duta, pagi tadi mengakibatkan lima orang awam cedera (Sorg lawyer, 4 org awam)serta kerosakan harta benda - Polis


email pembaca:

Merujuk kepada pembebasan Anwar Ibrahim pada hari ini.Marilah bersama-sama kita menghormati keputusan mahkamah, tidak perlulah diberi sebarang komentar bertulis yang boleh menjerumus kita kepada tindakan mempertikaikan keputusan hakim yang arif lagi bijaksana.Keputusan pembebasan tersebut perlulah dilihat daripada sudut yang positif.Anwar Ibrahim hanya berjaya membebaskan dirinya daripada kes tersebut (buat sementara barangkali), tetapi bebaskah dia daripada persepsi negatif berhubung isu-isu lain yang membelenggu dirinya daripada rakyat terbanyak?Pendakwaraya diyakini tidak akan berdiam diri, dijangka mereka akan membuat rayuan semakan ke atas keputusan ini di Mahkamah Rayuan seterusnya Mahkamah Persekutuan, dan ini pasti mengambil masa pula, mungkin selepas PRU 13 selesai.Saya melihat ini juga satu tindakan strategik, bebaskan sebelum PRU 13, sebaliknya selepas PRU 13, kemungkinan berlaku siapa tahu?Kerajaan pasti mendapat mailage tersendiri daripada keputusan ini kerana pembangkang tidak dapat memainkan sebarang isu yang boleh memerangkap Kerajaan, jika Anwar Ibrahim disabitkan dengan kes ini.Pembangkang yang sebelum ini sibuk mencerca sistem keadilan yang tidak adil jika keputusan tidak memihak kepada mereka, kini bagaimana? Maka rakyat yang bijak akan berfikir perilaku pembangkang yang berpilih dan tidak konsisten ini.Jadi, tidak perlulah kita berdukacita dengan keputusan tersebut, kerana satu hari nanti kebenaran kekal akan berpaling kepada mereka yang hak dengan apa cara sekalipun.


Sekian, terima kasih.


paktarm

Jitra, Kedah Darul Aman.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 09 Jan 2012 09:08 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


KONSPIRASI LIWAT : FAKTA INI BAKAL MENJADI BAHAN RUJUKAN SEJARAH !

Posted: 09 Jan 2012 12:05 PM PST

ZULNORDIN DAN KUPASANNYA.

Posted: 09 Jan 2012 04:36 AM PST

Sri Tri Buana

Posted: 09 Jan 2012 08:01 PM PST

Sri Tri Buana


Suka Sama Suka.

Posted: 09 Jan 2012 04:00 PM PST

JURI RAKYAT

Posted: 09 Jan 2012 07:49 PM PST

JURI RAKYAT


MATINYA PATRIOT ISLAM TULEN....

Posted: 08 Jan 2012 07:36 PM PST

r b f

Posted: 09 Jan 2012 07:16 PM PST

r b f


Video Muslimah Pas Sedang 'Beramal' Untuk Ke Syurga

Posted: 09 Jan 2012 06:42 PM PST


Apa mereka buat pun tak kisah kerana dalam dunia ini hanya mereka yang memperjuangkan islam dan mereka semua telah dijamin syurga.

Untuk menonton video dan selanjutnya sila klik di sini.

Kaum Anwarinas Perlu Cium Kaki dan Tangan Najib

Posted: 09 Jan 2012 05:09 PM PST


Dipetik dari blog Zul Nordin

Kalau ikut teori konspirasi kaum Anwarinas dan Koonyet:2, yang berkali-kali mempersoalkan kredibiliti dan kewibawaan Mahkamah, maka keputusan Hakim hari ini tidak boleh diterima lah yop? Bukankah itu yang mereka lalakkan selama ini! Cuba bayang apa dema kata kalau kita kata keputusan Mahkamah tidak boleh diterima, kita tolak keputusan itu. Pasti mereka akan melalak memaki hamun kita dengan pelbagai label dan tuduhan!

Dan kalau ikut teori kaum Anwarinas bahawa pertuduhan liwat dan perbicaraan di Mahkamah adalah konspirasi Dato' Sri Najib, maka selayaknya mereka semua beratur panjang diluar Seri Perdana di Putrajaya untuk berjumpa, bersalam dan mencium tangan dan kaki Dato' Sri Najib kerana berkonspirasi dengan YA Hakim Datuk Zabidin Mat Diah untuk membebaskan Imam Mahdi dema daripada kes meliwat stafnya Saiful Bukhori! Tak macam tu sepatutnya yop?!

Selanjutnya sila klik di sini

Anwar Kena Check Mate

Posted: 08 Jan 2012 10:04 PM PST


Pandangan dari blogger Din Turtle

Ternyata Hakim membuat satu keputusan diluar dugaan. Ramai termasuk pembangkang yakin Anwar akan didapati bersalah. Malah saya rasa pihak pembangkanglah yang LEBIH yakin Anwar akan disabitkan salah sebab laungan konspirasi dan pelbagai slogan yang disalak akhir-akhir ini.

Saya lihat keputusan hakim tadi jelas memerangkap pihak pembangkang dan membantutkan apa yang dirancang. TIDAK ADA kekecohan ketara dikalangan pendemo haram ...... TIDAK ADA ISU yang dapat di jual hasil penat lelah berkumpul tak tidur malam sesetengah dari mereka.

Malah saya rasa lega pula ! Bukan kerana Anwar bebas tapi kerana satu malapetaka dapat dielakkan. Tuhan saja yang tahu apa yang mungkin berlaku sekiranya berlaku rusuhan tadi...

OK, reaksi pertama saya kesan terhadap pembebasan Anwar tadi dalam senario politik kita - Anwar @ Pembangkang TERPERANGKAP dengan segala tuduhan liar yang dilemparkan terhadap kerajaan selama mana kes ini berlangsung. Mereka menjaja pelbagai cerita buruk konon segalanya sudah dirancang - Anwar AKAN didapati bersalah dan dipenjarakan - dan konon timingnya tepat ketika negara berdepan PRU13 ..... sekarang ?

Bayangkan bagaimana pandangan semua pihak baik luar dan dalam negara terhadap kerajaan sekarang ? Bagaimana agaknya mereka melihat Anwar pula sekarang ? Disebalik ucapan tahniah kepada Anwar yang pastinya menyusul, waktu sama, tidakkah mereka juga akan mengucapkan tahniah diatas KEADILAN sistem perundangan negara kita ?

Saya melihat momentum pembangkang seakan terbantut, macam kereta yang tersekat-sekat dek kekurangan minyak kerana segalanya telah dirancang berandaikan Anwar didapati bersalah ! Betul .... disebalik segala tuntutan mahukan Anwar dibebaskan, mereka sebenarnya bergantung kepada keputusan Anwar akan didapati bersalah. Momentum mereka akan masuk gear kelima dengan segalanya digerakkan seiring dengan rayuan peguambela Anwar, satu dunia akan mereka jelajahi meminta simpati ...

Sekarang ..... ? Anda sendiri rasa bagaimana ? Tidakkah disebalik kekecewaan / kegembiraan ( pilih mana satu ) terdapat satu macam kelegaan ? Seolah satu fasa baru politik, satu muka baru sedang dibuka BUKAN seperti yang diduga ?

Kedua-dua pihak saya lihat akan balik ke drawing board dan terpaksa merancang pelan baru.

Dan jangan lupa, pihak pendakwa pastinya akan merayu .... kali ini tekanan dan persepsi negatif terhadap kerajaan ternyata amat kurang. Sekiranya diadakan Round 2 untuk 901, saya rasa kesannya tak begitu kuat.

Pendek kata, keputusan Hakim tadi buat banyak pihak mati kutu !RBF: Kepada Saiful Bukhari , banyakkan bersabar. Anda telah melalui pelbagai dugaan dan rintangan selama ini, percayalah kebenaran tetap akan menyebelahi anda.

Yang haq tetap haq dan yang bathil tetap bathil.

Kemenangan hari ini akan menandakan kemusnahan masa depan Anwar.

Sepandai mana pun tupai melompat ianya tetap ke tanah jua.

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 09 Jan 2012 04:14 PM PST

KEPAL NASI KEPAL BERAS


APA HUKUMNYA LANTIK ORANG CACAT JADI IMAM?

Posted: 08 Jan 2012 05:11 PM PST

DAP umum Anwar akan tetap jadi PM wakili Pakatan jika menang PRU13 kerana dia satu-satunya pilihan yang ada.

Ini membuktikan bahawa Pakatan tidak ada orang lagi untuk diangkat sebagai PM. DAP sedar tidak mungkin PM boleh lahir dari DAP. Ini juga membuktikan DAP tidak mungkin mengiktiraf pemimpin PAS untuk menjadi PM.

Jadi, patutkah diberi undi kepada Pakatan? Jika diberi juga undi, sudah pasti undi yang diberi adalah semata-mata di atas maksud marah, dendam dan tidak mahu menerima realiti.

Tindakan mengundi pembangkang pada PRU 13 akan datang samalah seperti mengangkat seorang yang lumpuh menjadi imam sembahyang.

Kenapa sehingga sanggup diangkat si lumpuh menjadi imam hanya kerana semata-mata perasaan meluat, benci dan sentiasa memandang buruk amalan orang lain yang tidak sealiran? 

DAP lebih realistik pemikirannya dari penyokong pembangkang. Mereka sedar, mereka tiada pemimpin untuk diangkat sebagai PM jika rakyat memberi mandat.

Maka kenapa parti pakatan lumpuh ini masih lagi beria-iya masih mahu diangkat menjadi imam? 

Apa hukumnya dari segi agama seseorang yang memaksa orang lain berimamkan mereka sedangkan mereka sendiri cacat dan tidak layak sama sekali dijadikan imam?

Jika Anwar didapati tidak bersalah sekali pun, layakkah seseorang yang penuh dengan segala macam masalah dan keraguan serta dipertikaikan kesuciannya diangkat sebagai imam?

Jika ini kemahuan para pengundi, maka kata tuhan tunggulah ketikanya keruntuhan agama dan musibah akan terjadi. Ketika itu, jika Allah turunkan bala, golongan soleh pun tidak terkecuali dan akan turut sama menerima musibah dan bencana.

Apatah lagi apabila golongan yang mengaku soleh dan tahu agama ini turut bersekongkol menjemput mempercepatkan turunnya bala Allah.

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan

Posted: 09 Jan 2012 04:13 PM PST

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan


Anwar Sudah Kena Checkmate!!?

Posted: 08 Jan 2012 08:41 PM PST


Percaturan Anwar Tidak Menjadi?
Hari ini Mahkamah Tinggi membebaskan DSAI dari tuduhan meliwat Saiful Bukhari Azlan. Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah telah memutuskan membebaskan Anwar dari dakwaan tersebut.

Bagi eXception, keputusan yang dibuat oleh Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah, merupakan satu checkmate kepada Anwar, di mana Anwar kerap mendakwa tidak ada lagi keadilan dalam sistem penghakiman negara. Malah turut mendakwa kerajaan turut campur tangan di dalam kes perbicaraan tersebut.

Akhirnya dakwaan DSAI ibarat meludah ke langit, yang mana air liur bertepek ke muka sendiri... Agaknya apa lagi modal Anwar lepas ni... Adakah mahu mengatakan sistem keadilan mahkamah negara tidak adil lagi? Adakah mahu mengatakan kerajaan campur tangan dalam keputusan mahkamah?? Kini Anwar termalu sendiri di hadapan macai-macainya... Tetapi perlu diingatkan di sini bahawa macai-macai Anwar adalah seperti lembu dicucuk hidung... Biarpun berapa kali Anwar mengencengi mereka hingga hancing satu badan, mereka tetap memuja Anwar... Apapun eXception, teringat satu ayat lama... Si Luncai terjun dengan labu-labunya... Biarkan...

Ramai kalangan blogger pro BN yang kecewa dengan keputusan mahkamah, bagi eXception keputusan ini sudah cukup membuatkan pandangan serong media luar negara yang menganggap sistem keadilan mahkamah kita berat sebelah seperti yang didakwa oleh Anwar ternyata salah... Ini akan menyebabkan pandangan serong media antarabangsa akan teralih kepada Anwar pula... Kerana banyak menipu mereka...

eXception agak kecewa dengan tahap keselamatan semasa perhimpunan di Mahkamah Tinggi Jalan Duta tadi, yang mana menyaksikan berlaku letupan bom di luar mahkamah. Sepatutnya PDRM melakukan tapisan keselamatan sejak dipintu masuk lagi bagi mengelakkan penyeludupan bahan letupan ke dalam kawasan mahkamah... Dilihat tapisan keselamatan yang dibuat PDRM agak longgar... PDRM juga sepatutnya melakukan pemeriksaan segenap kawasan mahkamah sehari sebelum hari perbicaraan bagi memastikan tidak ada barangan merbahaya diseludup masuk secara curi-curi... Di sini eXception agak kecewa sedikit...

Bagaimanapun kemungkinan Pendakwaraya akan mengemukakan rayuan kepada Mahkamah Tinggi untuk membatalkan keputusan tersebut. Bagi eXception tidak perlu buat rayuan lagi... Walaupun agak kecewa kerana keadilan terhadap Saiful Bukhari Azlan tidak ditegakkan walaupun jelas berlaku aktiviti liwat dan peguam bela Anwar sendiri mengakui bahawa liwat terjadi atas suka sama suka...

Apapun, keputusan telah pun dibuat... Dengan pembebasan ini dijangka bakal mencalarkan lagi imej Anwar yang banyak menghentam Sistem Keadilan negara di mata rakyat Malaysia... Apa yang boleh eXception ucapkan kepada Anwar Ibrahim....

ANWAR!! LU SUDAH KENA CHECKMATE!!


Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 09 Jan 2012 04:12 PM PST

Kita MESTI Selamatkan Melayu


"Allah Adalah Sebaik-Baik Hakim….” Baca Nie....

Posted: 09 Jan 2012 07:38 AM PST


Jika saya berada di dalam Kerajaan yang memerintah dan berhadapan dengan pilihanraya umum yang akan datang, keputusan membebaskan Anwar Ibrahim daripada tuduhan meliwat pembantu peribadinya adalah satu keputusan yang amat baik sekali.

Apalagi jika diambil kira bahawa ini adalah kali kedua Anwar dituduh meliwat. Kali pertama dia didakwa atas tuduhan meliwat, Anwar dibebaskan setelah rayuannya diterima walaupun dia telah merengkok 6 tahun dipenjara di atas kesalahan lain.

Bagaimanapun, untuk pentadbiran Najib Razak mengakui ini adalah keputusan yang diharapkan daripada hakim Mohd Zabidin Mohd Diah adalah sesuatu yang salah. Ia akan menggambarkan seolah-olah ada berupa tekanan terhadap hakim untuk membebaskan Anwar.

Mangsa sebenarnya selama 3 tahun perbicaraan kes ini ialah Najib Razak sendiri. Pertuduhan dibuat sewaktu Abdullah Ahmad Badawi masih memerintah Malaysia.

Pendakwaan dibuat sewaktu Abdullah Ahmad Badawi dan anak menantunya masih mempunyai pengaruh besar dalam pengurusan negara tetapi yang terkena sumpahnya ialah Najib Razak.


Sudah tentu Najib Razak merasa paling lega kes ini selesai juga akhirnya.

Tolak cakap-cakap politik ke tepi. Dari awal lagi kes pertuduhan terhadap Anwar merupakan sesuatu yang sukar dibuktikan dan berpegang hanya kepada Saiful Bukhari yang membuat dakwaan diliwat.

Menyedari kesukaran ini dan tekanan sekeliling dalam menerima hakikat itu telah mendorong Saiful bersumpah laknat.

Bebasnya Anwar tidak membuktikan Saiful membuat dakwaan palsu dan tidak juga membuktikan perbuatan yang didakwa itu tidak berlaku. Tetapi bebasnya Anwar kerana hakim mendapati tiada bukti-bukti lain yang tidak meragukannya boleh diterima untuk mendakwa yang tertuduh.

Akibatnya untuk hakim mendapati Anwar bersalah, hakim terpaksa hanya bergantung kepada pernyataan Saiful sahaja.

Bagi kita orang awam, masalah kredibiliti Saiful terganggu bukan kerana tuduhan yang dibuat oleh Saiful tetapi beberapa tindakan-tindakan yang dilakukan olehnya sebelum membuat laporan polis dan antara yang paling merisaukan ialah pertemuannya dengan Najib Razak dan isteri.

Jika Saiful mendapat khidmat guaman dari awal, sudah tentu dia dinasihatkan terus untuk membuat laporan polis dan pemeriksaan perubatan serta jauhkan diri daripada menemui individu-individu yang boleh mengakibatkan beban yang tidak perlu kepada kesnya.

Ini telah menimbulkan keraguan paling awal dalam kes ini dan menjadikan pertuduhan seolah ada bau berunsur konspirasi di peringkat tertinggi.


Hari ini mahkamah telah membuat keputusannya. Adalah penting kita memahami keputusan mahkamah hari ini iaitu hakim telah membebaskan Anwar Ibrahim dari pertuduhan meliwat Saiful Bukhari kerana pihak pendakwaan telah gagal mengemukakan bukti-bukti yang tidak menimbulkan sebarang keraguan bagi menyokong testimoni Saiful Bukhari. Dalam hal ini, bukti yang sepatutnya menyokong dakwaan Saiful bahawa berlaku perbuatan liwat ialah DNA Anwar Ibrahim dan status sample DNA itu menimbulkan ada menimbulkan keraguan.

Oleh itu tepatlah keputusan hakim hari ini.

Sekiranya Saiful Bukhari mendapat nasihat guaman sebaik sahaja dia diliwat, hari ini mungkin melakar sejarah yang berbeza.

Tahniah kepada Dato' Seri Anwar Ibrahim dan kepada Saiful Bukhari, didoakan beliau tabah dan sabar dengan ketetapan hari ini.

"Bukankah Allah adalah sebaik-baik hakim…."

Blog
Kickdefella

Keputusan Luar Dugaan..! Sama Seperti Pasukan Bolasepak Harimau Malaya Berjaya Tewaskan Brazil 5 - 0

Posted: 09 Jan 2012 01:38 AM PST


Pasca 901 - Komen Saya

Ternyata Hakim membuat satu keputusan diluar dugaan. Ramai termasuk pembangkang yakin Anwar akan didapati bersalah. Malah saya rasa pihak pembangkanglah yang LEBIH yakin Anwar akan disabitkan salah sebab laungan konspirasi dan pelbagai slogan yang disalak akhir-akhir ini.

Saya lihat keputusan hakim tadi jelas memerangkap pihak pembangkang dan membantutkan apa yang dirancang. TIDAK ADA kekecohan ketara dikalangan pendemo haram ......

TIDAK ADA ISU yang dapat di jual hasil penat lelah berkumpul tak tidur malam sesetengah dari mereka.

Malah saya rasa lega pula ! Bukan kerana Anwar bebas tapi kerana satu malapetaka dapat dielakkan. Tuhan saja yang tahu apa yang mungkin berlaku sekiranya berlaku rusuhan tadi...

OK, reaksi pertama saya kesan terhadap pembebasan Anwar tadi dalam senario politik kita - Anwar @ Pembangkang TERPERANGKAP dengan segala tuduhan liar yang dilemparkan terhadap kerajaan selama mana kes ini berlangsung.

Mereka menjaja pelbagai cerita buruk konon segalanya sudah dirancang - Anwar AKAN didapati bersalah dan dipenjarakan - dan konon timingnya tepat ketika negara berdepan PRU13 ..... sekarang ?

Bayangkan bagaimana pandangan semua pihak baik luar dan dalam negara terhadap kerajaan sekarang...? Bagaimana agaknya mereka melihat Anwar pula sekarang...?

Disebalik ucapan tahniah kepada Anwar yang pastinya menyusul, waktu sama, tidakkah mereka juga akan mengucapkan tahniah diatas KEADILAN sistem perundangan negara kita ?

Saya melihat momentum pembangkang seakan terbantut, macam kereta yang tersekat-sekat dek kekurangan minyak kerana segalanya telah dirancang berandaikan Anwar didapati bersalah !

Betul ...., disebalik segala tuntutan mahukan Anwar dibebaskan, mereka sebenarnya bergantung kepada keputusan Anwar akan didapati bersalah. Momentum mereka akan masuk gear kelima dengan segalanya digerakkan seiring dengan rayuan peguambela Anwar, satu dunia akan mereka jelajahi meminta simpati ...

Sekarang ..... ? Anda sendiri rasa bagaimana...? Tidakkah disebalik kekecewaan / kegembiraan (pilih mana satu) terdapat satu macam kelegaan..?

Seolah satu fasa baru politik, satu muka baru sedang dibuka BUKAN seperti yang diduga...?

Kedua-dua pihak saya lihat akan balik ke drawing board dan terpaksa merancang pelan baru.

Dan jangan lupa, pihak pendakwa pastinya akan merayu .... kali ini tekanan dan persepsi negatif terhadap kerajaan ternyata amat kurang. Sekiranya diadakan Round 2 untuk 901, saya rasa kesannya tak begitu kuat.

Pendekkata, keputusan Hakim tadi buat banyak pihak mati kutu !

PS - Lihat saja insiden letupan bom kecil yang berlaku dikawasan Mahkamah ..... bagaiaman agaknya kalau waktu itu suasana tengah tegang dengan keputusan bersalah dipihak Anwar ?

Blogger
Din Turtle

melayuangkat

Posted: 09 Jan 2012 04:09 PM PST

melayuangkat


Apa selama ni tak BEBAS ke?

Posted: 09 Jan 2012 02:43 AM PST

Orang lain kalau ada kes Mahkamah tak riuh dan kecoh macam sekor ni..ke hulu ke hilir raih simpati.  Takut sangat tak Bebas atas dosa dosa...berani buat tapi tak mahu tanggung sendiri.  Nak palit ornag lain sekali.

Bebas?  Apa selama ini tak bebas ke?  Bukankah  Bebas mengutuk DS Najib dan isteri sana sini, fitnah sana sini.  Bebas sebebas bebasnya kutuk dan buruk burukkan tanah air sendiri di luar negara, khasnya di Indonesia.  Tak bebas lagi ke?  Bebas  juga BUAT APA pun mengikut nafsu serakah...Bak kata Hassan Ali..

Tunggulah balasan Allah swt..kita jangan lupa Allah Maha segala-galanya.  Kita boleh tipu mahkamah, tipu 27 juta rakyat Malaysia dan manusia sejagat tapi jangan cuba mempermain-mainkan Allah swt.  Mahkamah dunia tidak kira DOSA dan PAHALA, Mahkamah dunia hanya babitkan fakta semata-mata.  Tapi Mahkamah Akhirat segala anggota badan kita sendiri akan berkata-kata...Masa itu memang kita tidak bebas.  Tidak langsung.

Awas!! Monyet Psyco terlepas Kandang, Negara Tahap Bahaya, Code Red!

Posted: 08 Jan 2012 08:12 PM PST

WARIS PURBA

Posted: 09 Jan 2012 04:07 PM PST

WARIS PURBA


AnWAR BEBAS BUKTI SISTEM KEHAKIMAN NEGARA ADIL

Posted: 08 Jan 2012 06:14 PM PST


Hakim Mohamad Zabidin, dalam keputusan yang mengejutkan memutuskan Anwar tidak bersalah dan mengarahkan supaya beliau dibebaskan.

Hakim Mohamad Zabidin yang tidak membaca penghakiman penuh kecuali kesimpulannya berkata kedua-dua bukti iaitu DNA dan oral-lisan tak boleh sabit kesalahan.

bERANIKAN hATI

Posted: 09 Jan 2012 03:09 PM PST

bERANIKAN hATI


BEBAS DAN TIDAK BERSALAH - KEADILAN UNTUK ANU ARR

Posted: 08 Jan 2012 06:39 PM PST
1. Mahkamah telah memutuskan bahawa Anu arr TIDAK bersalah dan dibebabaskan tanpa syarat. Penyokong Anu arr gembira. Anu arr 'sangat' gembira. Tapi kenapa Kak Jijah berwajah sedih dan bermuram durja? Apakah gerangan yang ada didalam kepala dan 'batu jemala'?

2. Tentu ada yang tersembunyi dan terahsia yang tiada siapa lain yang tau. Kebenaran yang hakiki atau ada perancangan yang gagal akibat dari pembebasan Anu arr? Mungkin bimbang Anu arr akan bertambah bermaharajalela...bersultan dimata dan beraja dihati.

3. 'Imam Mahadi' Anu arr tidak BERSALAH meliwat saiful. Bagaimana dengan kes bersama pelacur di klip video itu? Apakah Anu arr tidak juga bersalah walaupun watak utama 'filem' lucah berkenaan adalah 99.9 % ada kesamaan dengan Anu arr?

4. Keadilan untuk Anu arr, hanya untuk Anu arr sahaja. Keadilan didunia.

ANU ARR TIDAK BERSALAH

Posted: 08 Jan 2012 06:05 PM PST

9:33 - 9/1 High Court finds Opposition leader Anwar Ibrahim not guilty of sodomising his former aide Mohd Saiful Bukhari Azlan - STAR
Mkini.
9.23am: Hakim Mohamad Zabidin, dalam keputusan yang mengejutkan memutuskan Anwar tidak bersalah dan mengarahkan supaya beliau dibebaskan.


Hakim Mohamad Zabidin yang tidak membaca penghakiman penuh kecuali kesimpulannya berkata kedua-dua bukti iaitu DNA dan oral-lisan tak boleh sabit kesalahan.
"Selepas meneliti bukti, saya tidak boleh pasti 100 peratus bahawa bukti telah diusik"

"Justeru, mahkamah keberatan menerima bukti sedemikian dari SP1 Saiful."HANGAT: LANGSUNG DARI MAHKAMAH

Posted: 08 Jan 2012 05:56 PM PST


Hahaha! Tok Batin Deris?

Bangga atau memalukan Pahang?


Jam 6 am:
1) Di pintu masuk utama Mahkamah, terdapat 50 orang diketuai Tian Chua. Media tempatan 50 org sedang beratur untuk ambil Pas Masuk.
2) Di Perhentian Bas, Jalan Duta, ada 120 orang sedang bergerak ke Masjid Wilayah Persekutuan.
3) Di Stadium Hoki Jalan Duta lebih kurang 250 orang akan bergerak ke Masjid WP.
4) Di Masjid WP, kumpulan Perkasa/Pekida kekal 100. Penyokong PR ada lebih kurang 600 orang dalam dan luar masjid. Itu sebab Trojan Horse hentam Pekida dan Perkasa
5) Di Masjid Negara, kelihatan 6 org penyokong PAS.
6) Di Bangunan LHDN, lebih kurang 100 org (20 orang India pakai lilit kepala PKR).
7) Di bangunan Matrade, kelihatan 8 orang.
8) Di Masjid Jamek Tun Perak ada terkumpul 35 orang.
9) Di kawasan lain tiada kelihatan penyokong.


Semua sekali berjumlah 828 orang dengan Melayu 99%, India 1% dan CIna DAP tidor nyenyak pergi mampuslah Anwar Berahi!

Jam 6:30 am
Monyet-monyet tak ada akal


Jam 7:13 am

Saiful berserah pada tuhan apa jua keputusan. Baca blog beliau di sini. Anwar ugut mahu merusuh ... itu namanya berserah pada syaitan

Jam 7:00 am

1) Perhentian Bas Jalan Duta - 200 orang nak gerak ke Masjid WP. Lebih kurang 100 orang telah memakai baju htam dengan perkataan "Bebakan Anwar 901".
2) Masjid WP - Kumpulan Perkasa/Pekida kekal dalam Masjid. Penyokong PR lebih kurang 1,200 org berada di bahagian bawah, tepi masjid dan jalan luar masjid.
3) Masjid Negara - 54 orang.
4) Bangunan LHDN - 70 orang.
5) Matrade - 8 orang
Kawasan lain tiada penyokong. Jumlah lebih kurang 1,400 orang dengan orang Melayu adalah 90% dan India/Cina 10%.

Jam 7:30 am

Dah kumpul di parking area mahkamah

Jam 7:45 am


Arahan strategi akhir yang disampaikan oleh Sam Kemetot dan Khairil Anwar AHmad Zainuddin @ Jonah pada ahli AMK Pusat, AMK Selangor, AMK Johor dan AMK Perak.
1) 20 team akan jaga setiap penjuru jalan tempat berkumpul hingga di mahkamah.
2) Tempur polis sekiranya mereka cuba rampas risalah sebelum hinpunan bermula. 
3) Mereka yang jadi komander adalah 15 orang daripada Pahang, 40 daripada Perak dan 80 daripada Selangor.
4) Seramai 500 orang komendra di sediakan dan pakai baju warna hitam.
5) Tempat kumpul mcm di bincang semalam iaitu bas station Jln Duta dan hadapan bangunan Martrade, bangunan LHDN dan kemudian masuk serentak ke car park hadapan mahkamah.


 pukul 8 pagi:


1) Di parking Mahkamah ada 3,500 orang terdiri dari 75% Melayu, 25% India/Cina. Mereka melaungkan 'Reformasi'. Laungan ini pun melanggar syarat permit himpun. Yang bertanggungjawab adalah PR - Azmin dan Shamsul iskandar.


Pintu pagar mahkamah belum dibuka. Mereka tidak akan dibenar masuk kerana designated kawasan perhimpunan adalah parking mahkamah.


2) Di Masjid WP, kumpulan Perkasa/Pekida ada 80 org. Penyokong PR lebih kurang 50 orang berada di luar masjid.


3) Di bangunan LHDN ada dalam 500 orang.


4) Di Matrade ada 3 orang


5) Di gerai makan Hentian Bas Jln Duta ada 400 sedang minum. 2 org penyokong PR jual T-Shirt hitam 'bebas Anwar 901'. Antara pemimpin mereka yang kelihatan:-


Tian Chua, Rozan Azen Mat Rasip, William Leong-AP Selayang, John Fernandez-AP Seremban, Latheefa Bibi Koya, Loh Koh Meng-DAP, Sivakumar-ex speaker Perak, Manoharan-AP Teluk Intan, Prof Ramasamy, A.Samad Said, dan bakal peguam Anwar Ambiga
Jumlah total ada dalam 4,250 orang dengan Melayu 80 %, dan India/Cina 20%

8:05 am: 


Azmin Ali tiba bersama Dr. Osman Mansor dan Malik Kassim, ADUN Batu MaungKeadaan di sekitar luar kamar mahkamah tenang. Kamar masih tidak dibuka kepada orang awam dan wartawan. Terkesan kehadiran Dato S. Ambiga diluar lobi. Keadaan di luar lobi kamar mahakamah dikawal ketat oleh anggota polis. Para wartawan mula beratur di luar pintu mahkamah. Sehingga kini tiada terkesan pyokong Anwar di ruang legar mahkamah.

8:10 am: 


Datuk Seri Nizar sdang brucap antranya membakar hadirin bhawa DSAI dan family dizalimi UMNO/BN, mahkamah x adil, rakyat perlu menolak UMNO/BN, laungan takbir, mndakwa UMNO/BN mnzalimi rakyat dgn dakwa konspirasi trhdapa DSAI. Turut kelihatan N. Surendran, Azmin Ali, Xavier Jayakumar, Malik Kassim dan Osman Mansor

8:20 am: 


Dr Rani, Adun Meru sedang berucap minta hancurkan UMNO, dan minta rakyat terus berjuang jatuhkan BN. Ucapan sedemikian melanggar syarat permit baik di Malaysia mahu pun di luar negara negara barat.


Turut kelihatan secara OKU Wheel Chair ialah Irene Fernandez dan Mohd Saiful Anang

V. Sivakumar turut berucap dengan mengungkit banyak kes-kes berkenaan krisis politik di Perak telah berlaku di mahkamah ini. Beliau mendakwa court telah dicampuri oleh Rosmah Mansor dan minta rakyat bangkit tolak BN. Apa benda dia cerita ni?

8:25 am:


Semua pemimpin PR berucap dan bakar hadirin untuk tolak BN kerana zalimi Anwar. Mereka mahu seks maniak dibiar bermaharajalela. 


Zuraidah Kamaruddin aka Mak Lampir Ampang sentuh isu lembu dengan sinis memanggil kabinet sekarang sebagai lembu dan sharizat turut digelar lembu. Si bercakap tu dah mandi ke? Bau macam lembu!!!!


Adam Adli berucap macam suara ayam serama mengajak solidariti pelajar untuk tolak BN dan hancur BN, laungan reformasi. Sekolah tak habis, dan nak ajar orang, pirah!!1

8:30 am

Si PELIWAT SUDAH TIBA!!!!

8:30 - Sankara Nair, Dato Param, Dato PV Prabakaran dan beberapa peguam pemerhati Anwar masuk ke dlm kamar.

8:33 - Galeri awam mula dibuka kepada orang ramai termasuk wartawan dan pemerhati asing. Tan Sri Khalid dan isteri turut dilihat masuk ke dalam kamar. Seramai 13 orang pemerhati asing dilihat masuk ke dalam kamar dan mengambil tempat di galeri awam. Galeri awam mula sesak dgn kehadiran org ramai.

8:45 - Dato Yusuf dan DPP lain tiba dlm kamar. Wajah Dato Yusuf jelas kelihatan ceria semasa bersembang dgn Saifuddin Nasution 

8:52 - Anwar yang ditemani Wan Azizah dan anak-anaknya kelihatan hadir di dalam kamar. Wajah Anwar jelas tanda-tanda kelesuan/keletihan. Rihatlah di SG Buloh.

Adakalanya wajah Anwar terpampang tanda kerisauan. Dato S Ambiga dan Dato A Samad Said turut ketinggalan hadir di galeri awam. Keadaan dalam galeri awam kamar penuh sesak dan ramai hadirin berdiri-diri berikutan tempat duduk telah dipenuhi melebihi tahap maksimum.

9:20 - Kehadiran peguambela KARPAL SINGH bersama GOBIND SINGH dan LIM Guan Eng. P Ramasamy berada di luar Mahkamah tadi kah kah kah ... takut DAP berperang sesama sendiri.

9:33 - 9/1 High Court finds Opposition leader Anwar Ibrahim not guilty of sodomising his former aide Mohd Saiful Bukhari Azlan/STAR

.........>>


TERKINI 901: 8:52 - 8:22 PAGI

Posted: 08 Jan 2012 05:36 PM PST

8:52 - Anwar yang ditemani Wan Azizah dan anak-anaknya kelihatan hadir di dalam kamar. Wajah Anwar jelas tanda-tanda kelesuan/keletihan. Rihatlah di SG Buloh.

Adakalanya wajah Anwar terpampang tanda kerisauan. Dato S Ambiga dan Dato A Samad Said tidak ketinggalan hadir di galeri awam. Keadaan dalam galeri awam kamar penuh sesak dan ramai hadirin bdiri-diri berikutan tempat duduk telah dipenuhi melebihi tahap maksimum.


8:45 - Dato Yusuf dan DPP lain tiba dlm kamar. Wajah Dato Yusuf jelas kelihatan ceria semasa bersembang dgn Saifuddin Nasution 


8:33 - Galeri awam mula dibuka kepada orang ramai termasuk wartawan dan pemerhati asing. Tan Sri Khalid dan isteri turut dilihat masuk ke dalam kamar. Seramai 13 orang pemerhati asing dilihat masuk ke dalam kamar dan mengambil tempat di galeri awam. Galeri awam mula sesak dgn kehadiran org ramai.


8:30 - Sankara Nair, Dato Param, Dato PV Prabakaran dan beberapa peguam pemerhati Anwar masuk ke dlm kamar.


8:22 - S. Nair bersama pembantunya dilihat berlegar di luar pintu kamar mahkamah sambil menjawab pertanyaan wartawan. Mat Sabu dan Dato A Samad Said turut dikesan hadir. Keadaan di luar lobi riuh rendah dengan kehadiran para wartawan dan beberapa penyokong Anwar serta pemerhati. - The Unspinners


901 HARI PENENTUAN

Posted: 08 Jan 2012 05:03 PM PST


Penyokong yang taksub dan sebahagiannya adalah 'perusuh upahan'.


1. Hari ini hari penentuan buat Anu arr. Penentuan dan hukuman kes liwatnya. Juga menentukan berapa sokongan yang masih ada dan setia kepadanya.

2. Jalan disekitar kawasan perhimpunan sesak. Bagaimanapun menurut sahabat yang berada disana sejak petang semalam memaklumkan bahawa sehingga 7 pagi ini hanya ada sekitar tidak lebih 4 ribu orang sahaja.  Sasaran 100 ribu orang yang dicanang oleh Anu arr nyata gagal, walaupun mereka diupah RM400 seorang sebagai elaun menjerit dan mencetus kekacauan.

3. Dapatkah Azmin dan Samsul Iskandar yang berunding dan bersetuju dengan syarat dikenakan oleh Polis untuk perhimpunan ini mengawal penyokong mereka? Jika berlaku sebarang kekacauan akibat dari kegagalan mamatuhi 10 syarat yang dikenakan maka Azmin dan Samsul Iskandarlah yang akan bertanggungjawab sepenuhnya.

4. Seperti yang diramal bahawa perhimpunan ini pasti akan mengundang lebih banyak keburukan dari kebaikan. Akan berlaku perkara-perkara yang tidak diingini dan pasti akan ada pihak yang bertindak ganas dan cuba memprovokasi pihak keselamatan.

5. Masih awal untuk memberikan gambaran sebenarnya, namun foto-foto dibawah ini sudah dapat dijadikan petunjuk bahawa keadaan tidak mampu dikawal.Apalah salah dan dosa kereta dan pemilik kereta berkenaan?


Apabila sudah beramai maka perlakuan tentu susah untuk dikawal, 
yang rugi adalah rakyat dan negara akibat kerosakan harta benda

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 09 Jan 2012 03:05 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


PASCA 901 - ALAHAI AZWAN ALI...HANG SAPA LA NAK JUDGE ORANG..

Posted: 09 Jan 2012 07:46 AM PST

Kaki ampu sungguh Azwan Ali ni. Habih keluar perkataan tak sepatutnya di twitternya. Inilah kelibat artis contoh yang kononnya berlagak baik satu ketika dahulu.

Ampulah Azwan..ampu..jangan tak ampu..

Mujur la ko dah sezen...

PASCA 901 - ADA TANGAN GHAIB PULAK KA?

Posted: 08 Jan 2012 07:58 PM PST

Hari ini penulis langsung tidak ada semangat untuk menyiapkan tugasan-tugasan yang telah diberikan, semuanya gara-gara mendengar berita yang seorang peliwat dibebaskan oleh mahkamah atas alasan mahkamah tidak yakin bukti DNA yang dijumpai di rektum pengadu tidak diusik.

Walhal pada Mei lepas, hakim sama juga yang mengatakan 'tidak ada sebab untuk menolak bukti-bukti yang diberikan pendakwa (termasuk bukti DNA)', bila membuat keputusan supaya tertuduh membela diri.

Jadi penulis sedikit tertanya tanya, tangan ghaib mana pula yang masuk campur dalam keputusan hakim kali ini sebab bila dilihat dari cara hakim membacakan keputusan pun, ada banyak keraguan yang timbul dari situ. Hakim dilaporkan memulakan sesi dengan membaca keputusan, tidak sampai 10 minit, sebelum meninggalkan kamar mahkamah.

Ini pun bukan keadaan biasa, bila hakim akan baca penemuan dan fakta-fakta kes sebelum membacakan keputusan sedangkan yang ini, baca keputusan dan terus blah.

Apa sebenarnya terjadi?

Sepanjang perbicaraan, peguam bela langsung tidak mempersoal kehadiran DNA milik tertuduh di dalam rektum pengadu. Yang dipersoalkan ialah cara pengambilan, prosedur dan sebagainya yang berkaitan. Diakhir penggulungan, memang salah seorang peguam bela tertuduh, Ram Karpal ada membangkitkan soal air mani diletak dibahagian tersebut, tapi itu hanya kenyataan tanpa ada apa-apa bukti menyusul.

Sebaliknya yang dipersoalkan peguam ialah seksyen dimana kesalahan yang dituduh dan hakikat bahawa kejadian liwat itu berlaku suka sama suka. Itu saja sudah bukti jelas bahawa pembelaan tidak langsung mempersoalkan kehadiran air mani tersebut, bagaimana pulak hakim kata sebaliknya?

Tambah lagi bila tertuduh memberikan kenyataan dari kandang orang salah, dimana dia tidak perlu bersumpah dan disoal oleh pendakwaraya, kalau dalam keadaan biasa ni, 100% tertuduh akan didapati bersalah, tapi dalam kes ini pelik!!

Kebaikannya, ini memang bukti kerajaan tak masuk campur mahupun berkonspirasi dalam kes berprofil tinggi sedemikian tapi puak-puak ini cukup pandai mengelat, apa cara dan usaha akan digunakan untuk menutup segala keterlanjuran dan tuduhan yang pernah dibuat mengenai konon ada konspirasi dan sebagainya.

Adamyan

PASCA 901 - KERETA ELIZABETH WONG DIBOM?

Posted: 08 Jan 2012 07:50 PM PST

Blogger Mohd Sayuti Omar mengemaskini status Facebooknya dengan mengatakan kereta Elizabeth Wong, EXCO Selangor itu telah dibom.

Pihak polis mula dipersalahkan...sial betul la!

PASCA 901 - SIAPA MANUSIA PALING KECEWA DENGAN KEPUTUSAN INI?

Posted: 08 Jan 2012 07:23 PM PST

Anda fikir Saiful kecewa dengan keputusan pembebasan DS Anwar? Anda silap, Saiful adalah insan paling tenang mendengar keputusan ini. Beliau redha dengan apa jua yang ditentukan.

Orang paling kecewa adalah Presiden PAS, Haji Hadi. PAS sudah berkali-kali berikrar akan meletakkan Hadi sebagai Perdana Menteri andainya Pakatan Rakyat memerintah Malaysia.
Walaubagaiamanpun, perkara ini ditentang oleh DAP yang masih mahukan DS Anwar menjadi Perdana Menteri jika PR memerintah. Ini termasuklah sokongan menjadi Perdana Menteri sehingga ke penjara sekalipun.

Dengan keputusan mahkamah ini, maka Impian Haji Hadi dan PAS semakin sukar apabila kegilaan kuasa mereka semakin terbukti dengan pemecatan Hasan Ali. Pemecatan itu jelas berpaksikan gila kuasa.

Kini, PAS perlu strategi baru bagi memastikan Hadi menjadi Perdana Menteri!

PASCA 901 - BOM MELETUP DI PERKARANGAN MAHKAMAH

Posted: 08 Jan 2012 07:09 PM PST

Dasyat puak-puak ni, dah menang perbicaraan pun masih mahu hancurkan kedamaian. Sudah-sudah la tuh, balik la ke rumah masing-masing.

Dilaporkan ada bom kedua dan ketiga. Bom yang pertama telah pun meletup. Seorang mangsa mengalami kecederaan. Pihak polis masih menyiasat punca kejadian.

Kacau sudah!

PASCA 901 - MAHKAMAH TIDAK NAFIKAN KEJADIAN LIWAT, HANYA BUKTI DNA TIDAK RELY

Posted: 08 Jan 2012 07:01 PM PST

Kan aku dah cakap sebelum ni. Anwar akan terlepas kes liwat ni! Tu laa..bila aku cakap dulu, ramai yang tak percaya. Sekarang percaya??

Tapi yang paling penting, korang kena tau kenapa Anwar terlepas kes ni. Apa faktanya?

Kenapa mahkamah lepaskan Anwar?

1) Mahkamah kata pihaknya TAK BOLEH JAMIN 100% INTERGRITI BEKAS DNA tu.

2) Mahkamah kata TAK BOLEH SABIT KESALAHAN PADA KETERANGAN SAKSI PERTAMA (SAIFUL BUKHARI) SAHAJA.

Dan yang PALING PENTING...

ANWAR TIDAK DILEPASKAN MAHKAMAH KERANA TIDAK MELIWAT SAIFUL..!!!

Dalam ertikata lain, secara mantiknya, MAHKAMAH TAK NAFIKAN PUN SAIFUL DILIWAT ANWAR sebab kes itu ditolak kerana INTERGRITI BEKAS DNA dan TAK BOLEH HANYA RELY ATAS KETERANGAN SAIFUL SAHAJA.

Bukti ada. Semua cukup. Cuma pada aku, mungkin kerana ia terlalu subjektif, sistem kehakiman tak mahu ambil risiko untuk mensabitkan kesalahan kepada Anwar.

Pada aku, itu baru mahkamah dunia yang ada kelemahannya. Tapi, aku yakin Saiful akan dapat keadilan untuknya di akhirat nanti. Sabar je la Saiful oiiii...yang ko pegi percaya sangat kat Anwar dulu tu kenapa? Ye tak?

Mungkin kerana terlalu percaya tu menyebabkan Saiful terpaksa tunggu mahkamah Allah untuk keadilan untuknya...

Okay? Anwar, kes jenayah liwat ko tu dah selesai. Kita jumpa pulak lepas ni di arena politik! Alaaaa...OMEGA ko tu bila nak tunjuk? Hahahahaaaa..!!! Kalau boleh tunjuk "ehem..ehem.." ko tu kat China Doll, takkan tak boleh tunjuk OMEGA kot???

Sesimple tu pun ko tak mampu nak tunjuk ke? Alaaa..ko suruh la Sam Ketot tu beli satu jam OMEGA tu...kasi tunjuk kat public, habis cerita! Hahahahahahahaaaaa..!!!

DukeofUmno

PASCA 901 - PENYOKONG PERKASA DIHALAU OLEH PENYOKONG ANWAR

Posted: 08 Jan 2012 06:52 PM PST

Penyokong Anwar membuat provokasi menghalau kumpulan Perkasa keluar dari kawasan mahkamah.. Mereka bertindak liar dan menumbuk seorang penyokong Saiful. Mereka juga membakar banner yang di bawa oleh kumpulan Perkasa yang menyokong Saiful....

Inilah hasilnya apabila DS Anwar dibebaskan oleh Mahkamah yang dituduhnya dulu corrupt, jijik, rasuah serta berpaksikan UMNO. Kerajaan Barisan Nasional juga zalim katanya...

BEBASKAN ANWAR 901 - ABANG JANGAN BUAT LAGI TAU....LETIH DAH NAK DEFEND!

Posted: 08 Jan 2012 06:02 PM PST

The High Court on Monday acquitted Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim of the charge of sodomising his former aide Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Justice Mohamad Zabidin Mohd Diah said that after going through the evidence, the court could not be 100% certain the integrity of the DNA samples was not compromised.

"I find that it's not safe to rely on the DNA evidence. As such, the court is left only with Saiful's testimony.

As this is a sexual crime, the court is reluctant to convict based entirely on Saiful's testimony, which is uncorroborated," he added.

THE STAR

BEBASKAN ANWAR 901 - ANWAR BEBAS!

Posted: 08 Jan 2012 05:43 PM PST

KUALA LUMPUR - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim bebas daripada tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan di sebuah kondominium, empat tahun lalu.
Mahkamah memutuskan demikian selepas mendapati wujudnya elemen tiada integriti dalam sampel DNA.
DES : Bebas juga akhirnya...tak bersalah! Ini bukti sistem kehakiman di Malaysia masih relevan dan bersih! Jangan hina lagi sistem kehakiman andainya nasib tidak menyebelahimu di masa hadapan!

BEBASKAN ANWAR 901 - JAWAPAN KUSUT DARI DSAI MENGENAI PEMECATAN HASAN ALI

Posted: 08 Jan 2012 05:03 PM PST

Walaupun sedang kusut memikirkan keputusan Mahkamah yang bakal menjelma, DS Anwar masih sempat ditanya mengenai pemecataran Datuk Hasan Ali oleh PAS.

Jawapan beliau menggambarkan hari yang tidak tenang dan kusut. Soalan ditanya mengenai pendapat, tetapi dijawabnya berasaskan isu perkauman. Takder kena mengena langsung!

Oh..kusut..kusut...
Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar menyokong tindakan Pas Pusat memecat Exco Selangor Datuk Dr Hasan Ali berkuat kuasa serta- merta semalam. 
Sokongan itu disuarakan Anwar sewaktu sesi ceramahnya sempena Gerakan Bebas Anwar 901 di Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru yang dihadiri kira-kira 5,000 ribu hadirin, malam tadi.
"Eloklah Hasan dipecat. Dasar Pakatan Rakyat (PR) bukanlah perkauman tetapi mengangkat semua kaum," katanya. 
Beliau berkata demikian mengulas pemecatan Hasan sebagai ahli Pas berkuat kuasa serta merta mengikut Perlembagaan Pas, hari ini. 
Pas pusat dalam mesyuarat yang diadakan semalam telah membuat keputusan berdasarkan Fasal 82(9) iaitu memecat keahlian Hasan sebagai ahli Pas berkuat kuasa serta-merta. 
Kenyataan media Pas dikeluarkan petang ini menyebut, keputusan ini dibuat berdasarkan kepada tindakan-tindakan Hasan yang menyalahi dan merugikan kepentingan parti sebagaimana yang diperuntukkan dalam Perlembagaan Pas. 
Secara kebetulan, Pas mengumumkan pendirian terbaru ini tiga hari selepas Azmin meminta parti Islam itu mengambil tindakan ke atas Hasan, yang juga Exco Kerajaan Negeri Selangor. 
Hasan merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri kerusi Gombak Setia yang terletak dalam bahagian Parlimen Gombak. Azmin merupakan Ahli Parlimen Gombak. 
Berucap sama pada ceramah itu, Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu; Naib Presiden PKR, Tian Chua dan anak Anwar, Nurul Izzah yang juga seorang lagi Naib Presiden PKR. 
Turut serta, Exco Kelantan, Datuk Husam Musa; Ketua Angkatan Muda Keadilan, Shamsul Iskandar dan  Sasterawan Negara, A Samad Said.

BEBASKAN ANWAR 901 - PINTU MAHKAMAH SEPERTI MAHU DIROBOHKAN

Posted: 08 Jan 2012 04:59 PM PST

Kelihatan pihak berkuasa meminta penyokong-penyokong DS Anwar bertenang dan tidak mengoncang-goncangkan pintu pagar tersebut.

BEBASKAN ANWAR 901 - A. SAMAD SAID DAN AMbabiGA PUN ADA

Posted: 08 Jan 2012 04:54 PM PST

Orang kuat penyokong seks songsang dan bahasa songsang pun hadir memberi sokongan padu!

BEBASKAN ANWAR 901 - ANWAR TIBA DI MAHKAMAH

Posted: 08 Jan 2012 04:41 PM PST

Datuk Seri Anwar Ibrahim tiba di Kompleks Mahkamah Jalan Duta

BEBASKAN ANWAR 901 - GELAGAT PENYOKONG DARI LENSA METRO

Posted: 08 Jan 2012 04:38 PM PST

 KEADAAN di luar perkarangan Mahkamah Jalan Duta berikutan keputusan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim, pagi tadi
 SUASANA pada keputusan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim di Kompleks Mahkamah Jalan Duta, Kuala Lumpur
 Peserta perhimpunan berdegil dan langgar syarat ditetapkan oleh polis yang tidak membenarkan kain rentang dibawa
 KEADAAN sebahagian penyokong Anwar Ibrahim berhimpun di tempat letak kereta di Kompleks Mahkamah Jalan Duta, Kuala Lumpur.
KETUA Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim (empat kiri) ditemani isterinya Datin Seri Wan Azizah (tiga kiri) dan ahli PKR keluar dari rumahnya menuju ke Mahkamah Tinggi Jalan Duta, Kuala Lumpur. 

BEBASKAN ANWAR 901 - DI PERKARANGAN PARKIR MAHKAMAH (SINAR HARIAN)

Posted: 08 Jan 2012 04:29 PM PST

 Dianggarkan seramai 2000 penyokong Anwar membanjiri perkarangan Mahkamah Jalan Duta
 Antara gelagat penyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim yang berhimpun di Perkarangan Mahkamah Jalan Duta.
 Keadaan diluar perkarangan Mahkamah Jalan Duta berikutan keputusan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim, pagi ini
Penyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim mula berhimpun di hadapan pintu masuk mahkamah pada perbicaraan kes Datuk Seri Anwar Ibrahim di Kompleks Mahkamah Jalan Duta, Kuala Lumpur, awal pagi tadi