Khamis, 29 September 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 29 Sep 2011 01:07 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat


Hasrat Beberapa Orang Pemimpin UMNO Ketereh.

Posted: 29 Sep 2011 10:50 AM PDTSekiranya PM Najib jujur pada dirinya sendiri bahawa PRU 13 ini UMNO akan meletak calunnya orang yang boleh memberi kemenangan kepada parti, maka pemilihan pengarah pilihanraya olok-olok di Perlimen Ketereh hari ini adalah orang yang layak diletak menjadi calun.

Pengarah DUN Melor Cikgu Hadi Nawi adalah orang yang tidak banyak memberi ruang kepada PAS untuk mencari kelemahan dan bersesuai pula kerana beliau adalah anak kepada bekas penghulu (PPM). Begitu juga di DUN Kadok yang mana Cik Gu Sanusi menjadi pengarahnya. Cikgu Sanusi adalah bekas pengarah KEMAS yang anak buahnya bertabur didalam DUN Kadok termasuk Setiausaha Wanita UMNO Bahagian Ketereh iaitu Sabariah Hamzah seorang Penyeluia KEMAS dan ramai penyokong wanita.

Manakala di DUN Kok Lanas adalah seorang pengetua sekolah yang saya sendiri pun tidak begitu kenal jadi bolehlah diberi sebagai calun kerana orang yang tidak pernah dikenali yang akan memberi untung kepada UMNO kerana tidak akan ada isu yang boleh dibangkitkan. Manakala Pengarah untuk Parlimen Ketereh adalah Cikgu Mat Yani yang sememangnya layak diberi peluang untuk bertanding di kerusi Parlimen Ketereh.

Inilah masanya untuk rakyat Ketereh bertukar angin kerana calun-calunnya muka baru dan nama Anuar Musa serta Alwi Che Mat tidak lagi disebut dimusim berkempen dalam pilihanraya yang mana sekiranya nama Anuar Musa dan Alwi Che Mat masih kedengaran didalam Parlimen Ketereh dimusim PRU 13 nanti akan mempercepatkan kekalahan kepada UMNO.

Apa yang saya tulis ini bukannya datang dari sanubari saya tapi itulah yang disampaikan oleh beberapa orang pemimpin UMNO Ketereh kepada saya melalui telepon. Mereka itu memberi amaran kepada saya bahawa PAS di Kawasan Ketereh tidak akan menang mudah pada PRU 13 nanti sekiranya PM Najib dan Ibu Pejabat UMNO mengotakan janji bahawa PRU 13 kelak, pemimpin UMNO Bahagian tidak semestinya dipilih menjadi calun.

Sekiranya harapan beberapa orang pemimpin UMNO Ketereh itu menjadi kenyataan, saya kira UMNO telah memecah rekod yang mana Ketua Bahagian dan Timbalan Ketua Bahagian tidak bertanding dalam Piliharaya di parlimen Ketereh dan terbukti bahawa PM Najib bukan berbohong dengan plan tranformasi dalam UMNO. Oleh itu PAS Kawasan Ketereh perlu juga bersiap dengan kemungkinan tersebut kerana nama-nama guru-guru yang menjadi pengarah pilihanraya olok-olok hari ini tidak pernah diuji.

Sekiranya perkara yang disebutkan ini benar-benar terjadi maka tidak sia-sialah Pengarah Pendidikan Kelantan berperanan menyokong UMNO kerana UMNO akan memberi kepercayaan kepada Cikgu-Cikgu sebagai calun dalam PRU 13.

Saya doakan supaya hasrat beberapa orang pemimpin UMNO dalam Parlimen Ketereh itu betul-betul berlaku pada PRU 13 kelak kerana Anuar Musa dan Alwi Che Mat tidak dipilih sebagai calun dan tumPAS sebelum bertanding.


PAS Kelantan perlu berhati-hati

Posted: 28 Sep 2011 12:14 PM PDT
Parlimen Malaysia sudah hampir bersidang, kali ini PM Najib Tun Razak akan bentang budget dan ada ura-ura mengatakan selepas budget dibentang Parlimen akan dibubarkan dan diikuti dengan pilihanraya umum ke 13.


Mahyuddin Yassin telah memberitahu bahawa senarai calun-calun Barisan Nasional telah siap hanya menunggu masa untuk diumumkan. Calun BN kali ini tidak semestinya dipilih dikalangan pemimpin ianya bergantung kepada keadaan setempat, sekiranya itu berlaku maka termakbulkan hajat dikalangan orang-orang yang tak ada jawatan dalam parti dipilih menjadi calun.


Di Kelantan, Mustapha Mohamed begitu yakin bahawa UMNO dapat membentuk kerajaan dengan mengalahkan PAS dan PKR dalam pilihanraya umum nanti, manakala PAS pula tidak sedikit pun gentar menghadapi tentangan dari UMNO kerana sejarah telah membuktikan selepas saja Dewan Undanagan Negeri dan Perlimen dibubarkan maka akan adalah pos-pos atau pondok-pondok parti UMNO dibakar atau dirobohkan.


Yang membakar dan meroboh bukannya orang-orang PAS tapi orang-orang UMNO sendiri yang tidak berpuas hati kerana idolanya tidak dipilih jadi calun dan dendam itu akan berterusan sehingga kehari mengundi yang menyebabkan calun UMNO akan kalah kerana orang UMNO sendiri tidak memberi undi kepada calun yang tidak disukainya.


Ini berlaku dengan jelas pada pilihanraya umum ke 12 di Parlimen KETEREH, yang mana Anuar Musa kalah kepada Aziz Kadir sebanyak 400 undi manakala undi rosak sebanyak 999 undi dan ada pula peti undi yang mana Alwi Che Mat menang tapi Anuar Musa kalah, hakikatnya kekelahan Anuar Musa kerana ada ahli UMNO yang tak undi beliau disebabkan ada golongan yang tak puas hati kepada Anuar Musa kerana tidak meletakkan Alwi Che Mat bertanding dikerusi Parlimen.


Walau bagaimana pun PAS perlu berhati-hati, mungkin sejarah 2008 tidak akan berulang lagi di Kelantan kerana dengan jelas sekarang ini UMNO sedang menumpukan hanya kepada 23 kerusi untuk menang bagi membolehkan UMNO membentuk kerajaan. Sehingga kini daripada 23 kerusi yang diidam-idamkan oleh Musatpha Mohamed itu, UMNO sudah mengenal pasti sebanyak 19 kerusi untuk diberi perhatian termasuklah yang sudah dimiliki sekarang ini.


PAS hendaklah berkubu di 18 kerusi yang menjadi perhatian UMNO itu selain memperkemaskan yang selebihnya bagi memberi pukulan 'maut' kepada UMNO dalam PRU 13 ini sesuai dengan semangat menuju ke PUTRAJAYA. Yang ke 19 kami akan pastikan bahawa kerusi UMNO DUN Kok Lanas akan dirampas oleh PAS. Insya Allah.

THE FLYING KICK

Posted: 29 Sep 2011 01:04 PM PDT

THE FLYING KICK


HUDUD TAK BOLEH TURUNKAN HARGA MAKANAN!!!

Posted: 29 Sep 2011 05:30 AM PDT

PAS Patut Malu Kepada Allah Taala... Belajarlah Serius Sikit!

Posted: 29 Sep 2011 04:00 AM PDT

PAS TERSUNGKUR DI PINTU SYURGA!!!

Posted: 29 Sep 2011 02:30 AM PDT

TEKA-TEKI TENTANG PEMBAYAR PELACUR THAILAND UNTUK ANWAR SEMAKIN TERJAWAB!

Posted: 29 Sep 2011 12:30 AM PDT

PAKATAN GAGALKAN RANCANGAN NIK AZIZ, UMNO JUGA JADI KAMBING HITAM?

Posted: 28 Sep 2011 11:30 PM PDT

TAK MAAFKAN MAHATHIR? MABUK PINANG KE MABUK ARAK MAMAT NI?

Posted: 28 Sep 2011 10:00 PM PDT

SEDEKAH RM3 JUTA KEPADA MENANTU NIK AZIZ... BAIKNYA HATI HUSAM MUSA!!!

Posted: 28 Sep 2011 08:30 PM PDT

SYED HAMID ALBAR RUPA-RUPANYA BERKONGSI SPESIES DENGAN ANWAR IBRAHIM!!!!

Posted: 28 Sep 2011 06:30 PM PDT

NIK AZIZ PATUT FAHAM SEKARANG, DIA HANYALAH SI NYANYUK MERABAN!!!

Posted: 28 Sep 2011 04:30 PM PDT

AWAL-AWAL LAGI, NIK AZIZ SUDAH BAYANGKAN HUDUD VERSI PAS ADALAH ZALIM!!!

Posted: 28 Sep 2011 07:45 AM PDT

BERANIKAH NAJIB SAHUT CABARAN AGAR TELURNYA DIKERASKAN?

Posted: 28 Sep 2011 06:00 AM PDT

LOGO HALAL: DAP MESTI MENGAMUK PUNYALAH!!!

Posted: 28 Sep 2011 04:27 AM PDT

HARGA RON95 DAH TURUN RM1.40 KE?

Posted: 27 Sep 2011 04:30 PM PDT

Rajahmas

Posted: 29 Sep 2011 12:33 PM PDT

Rajahmas


7 muka baru Kabinet Sarawak

Posted: 28 Sep 2011 10:35 PM PDT

Rombakan kabinet negeri yang diumumkan Ketua Menteri Pehin Sri Abdul Taib Mahmud semalam menyaksikan pengekalan seorang Timbalan Ketua Men-teri, pelantikan tiga menteri kanan dan tujuh menteri muda yang baru.

Kabinet yang dirombak susulan Pilihan Raya Negeri Sarawak Ke-10 pada 16 April lepas mengekalkan Datuk Patinggi Tan Sri Alfred Jabu Numpang sebagai Timbalan Ketua Menteri berbanding sebelum ini Datuk Patinggi Tan Sri Dr George Chan sebagai Timbalan Ketua Menteri I.

Taib dalam sidang media di pejabatnya berkata, adalah memadai untuk mempunyai seorang Timbalan Ketua Menteri dan diperkukuhkan dengan 13 kementerian.

Beliau menyifatkan struktur baru kabinet yang berkuat kuasa pada 30 September itu sebagai pendekatan baru kerajaan dalam merapatkan hubungan dengan rakyat.

"Keanggotaan kabinet ini merupakan satu bentuk proses peralihan kuasa menerusi pelantikan beberapa wakil rakyat yang baru dipilih menjadi menteri muda. Tidak banyak perubahan di peringkat menteri penuh," katanya.

Ditanya mengenai penggantinya, Taib berkata, ia ter-serah kepada parti.

"Ramai yang ada dalam fikiran saya," katanya dalam sidang media yang diadakan di pejabatnya di Wisma Bapa Malaysia di sini.

Hadir sama Jabu, Presiden Parti Rakyat Sarawak (PRS) Tan Sri James Masing, Presiden Parti Progresif Demokratik Sarawak (SPDP) Tan Sri William Mawan Ikom, Timbalan Setiausaha Agung Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP) Dato Sri Wong Soon Koh dan Setiausaha Kerajaan Negeri Datuk Amar Morshidi Ghani.

Tiga menteri kanan dilantik setiap seorang mewakili parti komponen Barisan Nasional (BN) Negeri kecuali daripada Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB), iaitu Masing daripada PRS, Mawan daripada SPDP dan Soon Koh daripada SUPP.

Masing juga mengekalkan jawatan Menteri Kemajuan Tanah, Mawan sebagai Menteri Pembangunan Sosial dan Soon Koh sebagai Menteri Kerajaan Tempatan dan Kemajuan Masyarakat merangkap Menteri Kewangan Kedua.

Tiga menteri muda baru ialah ADUN Sebuyau Julaihi Narawi sebagai Menteri Muda Pembangunan Perindustrian dan Menteri Muda Kemajuan Luar Bandar, ADUN Asajaya Abdul Karim Rahman Hamzah (Menteri Muda Pembangunan Belia dan Menteri Muda Perumahan), ADUN Bukit Saban Robert Lawson Chuat (Menteri Muda Kebajikan), ADUN Belawai Datu Len Talif Salleh (Menteri Muda Alam Sekitar dan Menteri Muda di Pejabat Ketua Menteri), ADUN Bengoh Dr Jerip Susil (Menteri Muda Kesihatan Awam), ADUN Belaga Liwan Lagang (Menteri Muda Kebudayaan dan Warisan), dan ADUN Bekenu Rosey Yunus (Menteri Muda Pendidikan Awal Kanak-kanak dan Pembangunan Keluarga).

Kabinet baru itu turut menyaksikan penubuhan Kementerian Kebajikan, Wanita dan Pembangunan Keluarga yang diketuai Datuk Fatimah Abdullah yang sebelum ini Menteri di Pejabat Ketua Menteri.

Manakala Kementerian Pembangunan Sosial dan Urbanisasi diberi nama baru iaitu Kementerian Pembangunan Sosial yang diketuai Mawan.

Turut diberi nama baru ialah Kementerian Alam Sekitar dan Kesihatan Awam yang digantikan dengan Kementerian Kerajaan Tempatan dan Kemajuan Masyarakat, diketuai Soon Koh.

Kementerian Perancangan dan Pengurusan Sumber dinamakan semula sebagai Kementerian Perancangan Sumber dan Alam Sekitar diketuai Taib sendiri, Menteri Perumahan yang diketuai Datuk Amar Abang Johari Tun Abang Openg adalah bagi menggantikan Kementerian Perumahan dan Pembangunan Bandar dan Kementerian Pelancongan juga diketuai Abang Johari, menggantikan Kementerian Pelancongan dan Warisan.

Rombakan dilakukan berikutan Pilihan Raya Negeri Sarawak Ke-10 yang menyaksikan BN memperoleh mandat untuk memerintah semula.

Keputusan pilihan raya itu turut menyaksikan kekalahan beberapa anggota kabinet yang memerlukan ia dirombak bagi mengisi kekosongan.

Antaranya, Dr Chan yang tewas di Dewan Undangan Negeri (DUN) Piasau, bekas Menteri Muda Peladang dan Koperasi Datuk Peter Nyarok Entrie di DUN Krian.

Dr Chan merupakan presiden SUPP manakala Nyarok timbalan presiden SPDP.

SUPP turut menyaksikan kekalahan bekas Menteri Muda Industri Makanan Datuk David Teng di DUN Repok manakala bekas Menteri Muda Pembangunan Bandar dan Perumahan Datuk Dr Soon Choon Teck tidak dicalonkan semula di DUN Dudong.

Bagi PBB pula, bekas Menteri Muda Pembangunan Perindustrian Datuk Dr Abang Abdul Rauf Abang Zen tidak berada dalam kabinet selepas pilihan raya tersebut apabila mengundur diri daripada bertanding mempertahankan kerusi DUN Demak Laut.

Tan Sri Datuk Amar Adenan Satem daripada PBB, yang dahulunya merupakan penasihat di Pejabat Ketua Menteri kini dilantik menjadi Menteri Tugas-tugas Khas.

Bekas Menteri Muda di Pejabat Ketua Menteri Larry Sng juga tidak dicalonkan semula bagi mempertahankan kerusi DUN Pelagus kerana beliau bukan ahli PRS.

Bagaimanapun, Larry kini memegang jawatan penasihat Hal Ehwal Belia di Pejabat Ketua Menteri.

-Borneo Post

MASTER DEDAH

Posted: 29 Sep 2011 11:57 AM PDT

MASTER DEDAH


POWER KOTE NUAR

Posted: 28 Sep 2011 11:19 PM PDT


KOTE CAP CEROK TOK KON
DEPAN BOLEH TEMBUS
BELAKANG BOLEH TEMBUS
CHINA DOLL BOLEH TEMBUS
DUA SEKALI DATANG BOLEH TEMBUS
CONFIRM TURUN DARAH LEPAS KENA

PEJUANG BANGSA

Posted: 29 Sep 2011 11:30 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Isu keselamatan mesti mengatasi hak asasi manusia & kebebasan

Posted: 29 Sep 2011 10:46 AM PDTGPB bersetuju dengan kenyataan Tok Him bahawa soal keselamatan negara tidak boleh dikompromi malah ia hendaklah mengatasi hak asasi manusia dan kebebasan bersuara.  Tiada guna jika sudah berlaku kejadian seperti huru hara dan  pengebomanan oleh pengganas seperti komunis  di negara ini  baru hendak bertindak .

Rakaman suara dah jelas , Guan Eng musibat masih lagi tak mengaku ...

Posted: 29 Sep 2011 09:45 AM PDT
Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng tidak mengaku atau menafikan hari ini bahawa beliau membuat kenyataan memburukkan Johor berhubung kadar jenayah di negeri itu, semasa lawatan kerja ke Singapura baru-baru ini.

Lim berhati-hati dan dengan sopan meminta seorang wartawan TV3 meninggalkan bilik sebelum menyentuh isu itu dalam satu sidang akhbar di pejabatnya.Beliau juga meminta apa-apa rakaman video kenyataannya, tidak diedarkan kepada stesen-stesen TV berkaitan kerajaan, kerana bimbang kandungannya akan "diputarbelit".

"Saya tidak mahu kenyataan saya mengenai perkara itu akan diputerbelitkan kerana ia pernah berlaku sebelum ini," kata Lim.

Lim yang juga setiausaha agung DAP kemudiannya menjelaskan bahawa beliau menghadiri satu ceramah majlis makan tengah hari tertutup dengan kira-kira 20 wartawan asing di republik itu, dan selepas itu salinan ucapannya telah diedarkan.


Ucapan yang disediakan itu, katanya, tidak menyebut apa-apa tentang Johor atau mengenai kadar jenayah di negeri itu.
Ditanya mengenai rakaman audio yang disiarkan Buletin Utama di TV3 - yang mendedahkan beliau memburukkan Johor berhubung kadar jenayahnya, semasa majlis pada 12 Ogos itu, Lim berkata beliau perlu menyemak konteks kenyataan itu dibuat.

"Jika saya telah membuat kenyataan itu, mari kita lihat konteks ianya dibuat ... ia adalah perbualan tertutup," katanya.

Lim berkata, perkara itu ditimbulkan semasa beliau berada di Surabaya, dan beliau telah mengeluarkan satu kenyataan melalui setiausaha akhbarnya, Wong Kim Fei, dengan menyatakan bahawa beliau tidak berhasrat "untuk bermain atau menari mengikut rentak media yang dikawal BN".

Undilah : Nak tahu kenapa Malaysia banyak masalah , lihat video ini !

Posted: 29 Sep 2011 05:07 AM PDT

Kapal terbang Anwar ke Bangkok sudah dikenalpasti 12 & 13 Januari !

Posted: 29 Sep 2011 02:50 AM PDT


oleh: Sel 13

Semenjak kemunculan video yang menunjukkan Anwar Ibrahim bersama salah seorang trio Datuk T memasuki lif sewaktu hendak melanggan pelacur, satu persoalan baru pula yang timbul. Di mana Anwar berada pada 12 dan 13 Januari 2011 ?

Semuanya kerana di penghujung klip video berkenaan memaparkan wajah Anwar Ibrahim beserta dengan tarikh dan waktu.

Perkara tersebut telah mula dibahaskan oleh media-media cyber sejak lebih seminggu yang lepas. Ada blogger-blogger yang dilihat seolah-olah cuba mengugut Anwar sambil bertanyakan soalan itu.

Pada pandangan sel13.com, blogger-blogger berkenaan telah pun mempunyai video tersebut di tangan mereka. Cuma mereka mereka mahu jawapan dari mulut Anwar sendiri yang menyatakan dimana beliau berada pada tarikh itu.

Beberapa blog serta facebooker yang menyokong Anwar menyatakan pada tarikh tersebut Anwar berada di dalam negara dan berada dalam sidang media pada jam 5.30 petang, 13 Januari 2011 di ibu pejabat Pas .

Memang benar pada tarikh tersebut Anwar ada dalam sidang media berkenaan. Tetapi sebelah pagi Anwar Ibrahim berada di luar negara.


Sisatan yang sel13.com lakukan,


Pada tarikh 12 dan 13 Januari didapati Anwar Ibrahim berada di Bangkok, Thailand. Anwar berlepas ke Bangkok pada 12 Januari 2011 menggunakan pesawat Malaysia Airlines dengan nombor penerbangan MH 782 dan berlepas pada jam 3.15 petang dari KLIA. Beliau tiba di Bangkok pada jam 4.20 petang waktu Thailand atau jam 5.30 petang waktu Malaysia.

Apa yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim sebaik sahaja beliau mendarat di Lapangan Terbang Suvarnabhumi Bangkok sehinggalah beliau berlepas pulang dari lapangan terbang yang sama akan kami bongkarkan kemudian di dalam Edisi Bongkar Sel13.com.

Setelah lebih kurang 19 jam berada di Bangkok untuk 'aktiviti-aktiviti' tertentu dan 'tugas-tugas rasmi' tertentu Anwar berangkat pulang ke tanahair pada jam 11.05 pagi dengan menggunakan pesawat Malaysia Airlines dengan nombor penerbangan MH 785 dan tiba di KLIA pada jam 2.15 petang. Manakala sidang media di ibu pejabat PAS diadakan pada jam 5.30 petang.

Isu Anwar Ibrahim terus menaikkan populariti blogger Pro BN !

Posted: 29 Sep 2011 01:00 AM PDT


Isu video berwarna Anwar Ibrahim dengan Datuk Eskay yang didedahkan Papa Gomo terus menjadikan ranking blogger Pro BN meningkat naik mendadak di dunia  perang cyber ini . Selain itu , isu Komunis Mat Sabu yang menaikkan kemarahan majoriti rakyat    juga menambah lagi pembaca baru di blogger pro BN .

Blogger terhebat P.Pinang ,  blog Dr MIM terus mencipta kejutan apabila melompat ke tangga ke 2 ranking di bawah Papa Gomo .

Kepada semua member blogger, teruskan membalun Pakatan Rakyat agar ranking anda terus meningkat ...haha

PANAS ! Safee Sali berang latihannya di Cardiff City dianggap makan angin

Posted: 29 Sep 2011 12:14 AM PDT
"SAYA bukan pergi makan angin ke sana," tegas penyerang sensasi Mohd Safee Sali, kurang senang dengan persepsi segelintir pihak yang menganggap kunjungannya ke Cardiff City bagi menjalani ujian percubaan selama dua minggu sebagai kerja sia-sia.

Malah dia yang tiba ke tanah air semalam juga menolak andaian dipergunakan pengurusan kelab Liga Kejuaraan itu untuk mendapat populariti di negara ini.


"Ini peluang yang amat bagus untuk saya, biarlah orang nak kata apa, janji saya dapat menjalani latihan di negara itu sudah dianggap satu penghargaan dan saya cukup berbangga. Saya bukan pergi makan angin ke sana.

"Saya rasa mereka tidak mengambil apa-apa kesempatan, sebab daripada reaksi pengurus Cardiff City (Malky Mackay), dia berminat dan terkejut dengan kemampuan pemain dari Malaysia. Bagi saya tawaran ini cukup berharga dan dapat menyertai latihan mereka adalah satu impian," kata Safee sebaik tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur semalam.


Safee, 27, selesai menjalani ujian pemilihan selama dua minggu bermula 12 September lalu bersama Cardiff City dalam usahanya untuk melakar impian selaku pemain Malaysia pertama beraksi dalam kancah bola sepak Inggeris.


Namun ada yang menganggap ia sebagai kerja sia-sia memandangkan syarat ketat untuk pemain Asia untuk beraksi di United Kingdom khususnya membabitkan soal permit kerja.

Sehingga kini belum ada keputusan sama ada Safee berjaya ataupun tidak pada ujian pemilihan itu melainkan kenyataan Mackay yang mencadangkan supaya penyerang Pelita Jaya FC dari Indonesia itu mengikuti ujian sekali lagi selepas ini.


Ini kerana tempoh dua minggu ujian sebelum ini dianggap tidak cukup untuk Mackay membuat penilaian.

"Memang mungkin masa tidak cukup sebab saya tidak ada perlawanan persahabatan cuma hanya latihan. Mungkin mereka tidak puas melihat aksi saya ketika latihan dan saya harap dapat pergi ke sana lagi untuk membuktikan aksi sebenar," kata Safee.


Dalam tempoh terdekat dia dijangka mengadakan pertemuan dengan pemilik kelab divisyen dua itu, Datuk Chan Tien Ghee bagi perbincangan lanjut.


"Selepas menjalani latihan dua minggu di sana memang ada tanda positif daripada pengurusan Cardiff City dan saya amat berminat untuk bermain di sana. Apa yang saya lihat, saya memang boleh bersaing di sana kerana boleh mengikuti latihan dan tidak berdepan masalah dengan cuaca.

"Saya harap akan ada perkembangan positif dan berharap bukan saya seorang saja yang akan pergi menjalani ujian pemilihan sebaliknya pemain-pemain Malaysia yang lain jika diberi peluang oleh mana-mana kelab," jelas Safee yang terus melapor diri bersama skuad kebangsaan semalam bagi persediaan menghadapi Australia dalam aksi persahabatan antarabangsa di Canberra, 7 Oktober ini.

Isu Hudud : Nik Aziz macam orang gila talak merayu kepada DAP ...

Posted: 28 Sep 2011 10:31 PM PDTKUALA LUMPUR, 29 Sept — Sementara Pakatan Rakyat malam tadi memutuskan pihaknya memerlukan konsensus dalam isu hukum hudud, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat meneruskan usahanya meyakinkan bukan Islam dengan memberi jaminan undang-undang itu akan dilaksanakan dengan "telus" dan hanya membabitkan Kelantan buat masa sekarang.

Dalam mesej terbaru disiarkan menerusi laman sosial Facebook awal pagi ini, Nik Aziz (gambar) berkata, beliau mahu memahami kebimbangan bukan Islam dengan jelas dan menyediakan sebanyak maklumat yang boleh demi menjelaskan kerisauan mereka.

"Saudara-saudari bukan Islam, boleh saya tahu bahagian mana hukum hudud yang menakutkan anda?" kata beliau dalam mesej yang disampaikan kira-kira lima jam selepas kepimpinan Pakatan Rakyat mengumumkan pendirian mereka di Kuala Lumpur.

"Saya berharap anda tidak takut dengan hudud hanya disebabkan salah faham, salah persepsi atau disebabkan anda tidak tahu atau tidak pasti," kata beliau lagi.

Mursyidul Am PAS ini menulis lagi, "saya memberi jaminan bahawa pelaksanaan hudud adalah telus kepada bukan Islam dan hanya terlebih dahulu dilaksanakan di Kelantan."


 Komen GPB 

Hudud Politik PAS yang bermusim ini hanyalah wayang mereka ... Hadi kan dah cakap hanya negara kebajikan.  Memang terbaik lah lakonan Pok Nik ....haha

Mat Sabu diburu Perkasa jika berceramah di Negeri Sembilan ...

Posted: 28 Sep 2011 07:33 PM PDT


Habisla penyokong kuat Komunis , Mat Sabu yang selepas ini tak dapat la cari makan dengan berceramah di Negeri Sembilan.

 Perkasa Negeri Sembilan  telah memberi amaran akan protes lagi jika beliau mengadakan ceramahnya di negeri itu .  Ini lah akibatnya keceluparan mulutnya dan taksub sangat kepada Mat Indera hingga mengakibatkan banyak pihak marah .

DIMENSI

Posted: 29 Sep 2011 11:16 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Drama dah abis..macam biasa, wally slipau sambung jilat kaki komunis

Posted: 29 Sep 2011 05:23 AM PDT
"Bismillah, saya dimaklumkan keputusan pimpinan Pakatan Rakyat semalam yang menghormati hasrat Kelantan untuk memasukkan hukum hudud di dalam undang-undang syariah. Alhamdulillah, saya menerima baik dan bersyukur sangat-sangat kerana rakan-rakan dalam Pakatan Rakyat memahami hasrat Kelantan," kata beliau sambil menambah, pelaksanaan undang-undang itu tidak akan memberi kesan ke atas masyarakat bukan Islam.
Malangnya kata beliau (gambar), undang-undang itu tidak boleh dilaksanakan buat masa sekarang sebab kerajaan pusat, didukung oleh Umno, "menghalang kami daripada berbuat demikian." - mullah wally slipau
betul hudud dah 'tutup buku'??...neehhhhhhh!!..nak dekat2 pru nanti bukak balikk!..caye lerrrr kehkehkeh

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو

Posted: 29 Sep 2011 07:38 AM PDT

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو


PUIII! Kalau Perempuan....

Posted: 28 Sep 2011 10:54 AM PDT

Puiiii! tadi ada eksiden kecil kat area parking belakang office, kebetulan aku ada kat situ, aku pun baru je landing parking. ha ha ha, tau2x berdentum je kat belakang, ingat helikopter terhempas ke ape ke, sekali kereta terbabas masuk longkang, emm silap landing, perhg..girl bawa le, cantik juga. ramai yang terkejut dan terus tengok dari dalam office (kebetulan office sebelah je), siak , bila diorang tengok yang kena girl, sepantas kilat keluar, aku tak sempat nak tolong, diorang dah keluar dok sibuk nak tolong menolong sangat.

Puiiii! Kalau Perempuan semua tunjuk rajin dan penyayang, cuba kalau aku yang eksiden tadi, entah2x semua buat tak pandang. Emmm Maybe girl kot yang datang tolong aku? ha ha ha. Untungnye jadi perempuan cantik ni. ada je orang datang nak tolong menolong , bila nasib malang menimpa.

Ohpolitik!™

Posted: 29 Sep 2011 05:13 AM PDT

Ohpolitik!™


HUDUD : Sapa Sebenarnya Yang Takut Hantu?

Posted: 28 Sep 2011 05:07 PM PDT


Kenyataan Nik Aziz Sebelum ini,
 Nik Abdul Aziz, tindakan pemimpin DAP itu amat menghairankan kerana hukum hudud yang hendak dilaksanakan oleh Pas adalah untuk orang Islam dan melibatkan mahkamah syariah yang hanya mengendalikan kes-kes membabitkan orang Islam.
Beliau juga secara sinis mengulangi kenyataannya sebelum ini bahawa, mana-mana pihak termasuk DAP yang menentang hasrat Pas itu ibarat "orang takut melihat hantu." 
Tetapi keputusan semalam menjawab siapa sebenar yang takut melihat HANTU DAP,


Majlis Pimpinan Pakatan (MPP) pembangkang tidak akan melaksanakan hukum hudud seperti yang dicadangkan Pas kerana ia tidak menepati dasar bersama, Perlembagaan Persekutuan dan agenda Buku Jingga.

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata pakatan pembangkang menghormati pendirian Pas dalam hal itu tetapi pada masa yang sama menerima perbezaan pendirian DAP yang menentang pelaksanaannya.
"Kita tak boleh nafikan hak mana-mana pihak untuk mengemukakan pendirian tetapi kita terikat dengan dasar bersama dan Perlembagaan Persekutuan," katanya selepas mempengerusikan mesyuarat pakatan pembangkang selama tiga jam di sini malam tadi.
Turut hadir Penasihat DAP, Lim Kit Siang, Pengerusi DAP, Karpal Singh, Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail.

Ketika ditanya sama ada isu hudud akan terus diketepikan pada masa akan datang, Anwar yang juga Penasihat PKR berkata, gabungan itu tidak ada masalah untuk membincangkan tentangnya kerana berpegang pada prinsip demokrasi dan kebebasan bersuara. — Bernama 

SENJALIZA

Posted: 29 Sep 2011 04:50 AM PDT

SENJALIZA


TERSINGKAP

Posted: 29 Sep 2011 02:54 AM PDT

Tersingkap: Semakin hari pakatan pembangkang semakin parah.
Sekian lama Pakatan Pembangkang menafikan pertentangan ideologi dan perkhawinan kontrak parti-parti mereka. Sekian lama mereka menutup telinga mendengar cerita tentang "tidur sebantal, mimpi lain-lain". Kini mereka sendiri menyingkap cerita yang SEKIAN LAMA YANG MEREKA NAFIKAN. ADA BULAN DI DADA KARPAL SINGH TIDAK MENYINARI "OVER MY DEAD BODY".. seperti yang pernah dilafazkan oleh TGNA "...ada bulan di dada karpal singh....". Dakyah sahaja ker itu?

Pemimpin-pemimpin kanan DAP dilaporkan akan meletakkan jawatan beramai-ramai sekiranya terdapat usaha meletakkan matlamat menjadikan negara Islam atau melaksanakan hukum Hudud di negara ini. Manakala TGNA melebelkan pemimpin DAP ini sebagai "budak kecik yang takutkan hantu". Walaupun TGNA menyatakan "hudud PAS" ini "exclusive" untuk orang Islam sahaja di Kelantan, DAP memang dihantui oleh mimpi ngeri PRU11 yang menyebabkan mereka meninggalkan Pakatan dalam Barisan Alternatif.

Semuanya sudah tidak perlu lagi nafi menafi. Parti-parti dalam pakatan pembangkang memang tak seideologi dan tidak sepakat. Ketidak sepakatan inilah membuat Pakatan pembangkang lemah dan TIDAK digemari oleh rakyat dan dunia untuk memerintah.

Ikatan pertalian dan silatur rahim yang di simpul DSAI, untuk melakar perjalannya ke Puterajaya, sudah terlalu longgar; selonggar maruah dan imej DSAI sendiri yang dikaitkan dengan aktiviti pelacuran dan pembohongan. Akhir ini, isu aktiviti pelacuran  dan video penglibatannya dengan aktiviti  pelacuran di Thailand pula sudah mula bertiup dan menjadi isu di media.

Dakyah dan politik PRESEPSI yang selama ini menjadi senjata ampuh pakatan pembangkang untuk menawan hari rakyat sudah semakin tumpul dan luntur.

Rakyat mahu melihat FAKTA DAN KEBENARAN. Jika saban kini ini pembohongan pemimpin besar pakatan pembangkang mula tersingkap satu persatu, menjelang PRU 13 nanti yang tinggal hanyalah berahi untuk demonstrasi jalanan sambil menuduh orang lain "main tipu",. Mereka mungkin berdemo bersama impian yang berkecai!. Tak akan ada yang berpaling dengan simpati.. termasuklah "pelacur-pelacur di Lorong Haji Taib di Kuala Lumpur!

Politik Harian

Posted: 29 Sep 2011 03:27 AM PDT

Politik Harian


Video 'Undilah' Tak Disenangi Rakyat

Posted: 29 Sep 2011 02:41 AM PDT


Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Rais Yatim berkata klip video "Undilah" tidak sesuai ditayangkan kerana ia mengandungi babak yang tidak disenangi segolongan masyarakat.

"Klip video itu juga mengandungi iktibar yang tersirat yang mengelirukan beberapa pihak," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Program Merakyatkan Seni bagi kawasan Parlimen Pasir Salak di Kampung Gajah hari ini.

Katanya penarikan semula penyiaran klip video 'Undilah' sebelum ini dibuat kerana ia tidak mendapat kelulusan Lembaga Penapisan Filem.

"LPF bukan terletak di bawah tanggungjawab kementerian saya sebaliknya terletak di bawah Kementerian Dalam Negeri yang akan menentukan kedudukan penayangan klip video itu sama ada boleh ditayangkan atau tidak,"katanya.

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia sebelum ini menyatakan klip video "Undilah" belum mendapat kelulusan LPF untuk siaran, dan oleh itu, ia tidak sepatutnya disiarkan menerusi televisyen.

Mengenai program merakyatkan seni, Rais berkata tujuannya untuk memberi peringatan kepada orang Melayu agar tidak lupa akar umbi budaya, seni dan bahasa dalam konteks membina negara.

"Kaum-kaum lain pula cuba berazam mengekalkan budaya mereka sementara orang Melayu mengetepikan soal perpecahan menerusi siasah dan bersatu di bawah panji-panji seni budaya kita,"katanya.

Rais berkata 180 program Merakyatkan sSni yang diadakan setiap tahun akan diselitkan dengan pengertian 1Malaysia dan penterjemahan transformasi kerajaan ke arah pembaharuan yang positif.

- Bernama

Pemimpin PAS AIBkan Parti Mereka Sendiri!

Posted: 28 Sep 2011 11:53 PM PDT

PAS adalah satu nama pertubuhan
yang memegang tanggungjawab yang terlalu berat..

Didalam nama pertubuhan PAS terselit satu nama yang amat tinggi nilainya iaitu ISLAM...

Malangnya para pemimpin dan penyokong PAS terbukti telah dilihat gagal di dalam memikul tanggungjawab menjaga nama baik pertubuhan tersebut...

Maka akhirnya yang menanggung 'AIB' adalah agama ISLAM itu sendiri...

Tanggungjawab didalam menjaga nama baik akan nilai sesuatu nama itu amat berat dan tidak boleh dianggap ringan...

Sebab itu didalam setiap proses pemilihan nama sesuatu pertubuhan amat perlu untuk dititik beratkan segala kesan-kesan dan kemungkinan yang tidak mustahil untuk berlaku selepas ia dimuktamadkan samada berbentuk positif mahupun negatif...
Beberapa isu atau persoalan harus difikirkan terlebih dahulu...

Dan sebagai contoh :
1- Adakah tanggungjawab untuk memikul nilai maksud sesuatu nama yang akan dipilih itu akan mampu untuk dipikul oleh semua pihak-pihak yang terlibat...?

2- Adakah telah dipastikan bahawa pihak yang terlibat itu benar-benar mampu mengamalkan nilai-nilai yang terkandung diatas nama yang akan dipilih itu...?

Maka berwaspadalah dan janganlah kita terlalu teruja apabila proses untuk meletak nama sesuatu pertubuhan itu dilakukan hanya untuk merasa megah semata-mata atas niat tertentu...

Terpulangklah kepada kita semua yang menentukannya kerana yang paling sukar adalah untuk mengekalkannya...

Pemimpin dan pengikut silih berganti mengikut zaman tetapi NAMA dan NILAInya akan kekal seperti itu...

P/S : Pepatah lama ada mengatakan : "Terlajak Perahu Masih Boleh Diundur..."

Kiriman artikel dari : Oasis war
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Permohonan Najib Dan Rosmah Ketepi Sapina Didengar Pada Isnin

Posted: 28 Sep 2011 10:00 PM PDT


Permohonan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor untuk mengenepikan sapina yang mengarahkan mereka hadir memberi keterangan dalam perbicaraan kes liwat Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan didengar pada Isnin depan.

Hakim Mahkamah Tinggi di sini, Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah menetapkan tarikh itu pada Khamis, selepas membenarkan permohonan penangguhan yang dimohon oleh barisan peguam yang mewakili Najib dan Rosmah. Permohonan itu pada asalnya dijadual didengar pada hari ini.

Bagaimanapun, peguam Datuk Ghazi Ishak yang mewakili pemohon berkata, mereka memerlukan lebih masa memandangkan baru menerima afidavit yang difailkan oleh Anwar.

Kontroversi Cinta Muka Buku, Najwa Latif...

Posted: 28 Sep 2011 09:00 PM PDT


Aku tak faham... benda macam ni pun boleh jadi kontroversi... Kalau Hantu Bonceng tu kira patut la... coz Hantu Pemuda PAS pun nak bonceng sekali...

Aku suka lagu ni, lagu Cinta Muka Buku memang sedap didengari dan bukan ke semua lirik lagu sama macam lirik lagu Najwa? Janganlah nak di salah ertikan yang penting niat kita...

Kesian aku tengok Najwa... apa-apa pun teruskan perjalanan Najwa, biasalah Najwa sekarang sudah bergelar artis... kena tabah dengan dugaan semua tu...

Cinta Muka Buku tidak menghina Tuhan....

Penyanyi muda, Najwa Latif, 16, yang baru menempa namanya dengan lagu Cinta Muka Buku telah didakwa menghina Tuhan menerusi lirik yang dinyanyikan dalam lagu tersebut.


Berikut luahan dari Najwa, "Pertama sekali terus-terang saya dan kakak memang tiada niat untuk menduakan Tuhan menerusi lirik yang ditulisnya dan dinyanyikan oleh saya itu. Sebagai orang Islam saya tahu cinta yang agung itu hanyalah kepada Allah.

"Tetapi apa yang saya faham, yang dimaksudkan oleh kakak saya dengan lirik tersebut adalah cinta sesama manusia yang kekal hingga ke akhir hayat. Dengan maksud lain, satu-satunya cinta kekasih yang kekal hingga membawa kepada perkahwinan.

"Yelah, lagipun saya pernah dengar banyak kisah orang yang bercinta dan kenal kekasih dalam facebook kekal hingga ke jinjang pelamin.

"Tambahan pula, orang tidak boleh kaitkan lagu ini dengan Tuhan kerana lagu ini pun mengenai cinta muka buku bukan cinta pada Allah. Jadi di situ maksudnya sudah jelas," katanya yang tidak akan mengambil tindakan untuk menukarkan lirik tersebut.

Tambah Najwa lagi, dia yakin tidak semua pihak akan suka dengan apa yang dilakukan. Oleh sebab itu dia juga tidak pernah mengendahkan page Najwalatif Haters yang pernah wujud sebelum ini.

"Sehingga kini saya tak pasti siapa yang mewujudkan laman membenci saya di facebook. Bila saya dapat tahu mengenai perkara tersebut saya terus meminta nasihat ibu bapa saya.

"Mereka nasihatkan saya suapaya terima sahaja penerimaan orang kerana tidak semua orang sukakan diri dan cara kita. Bagaimanapun saya bersyukur kerana laman tersebut telah pun dihapuskan," tambah pelajar tingkatan 4 SMK Perempuan Temenggong Ibrahim Batu Pahat, Johor.

Apa yang pasti, Najwa yang mula popular lagu tersebut menerusi laman Youtube kini telah mengikat kontrak selama dua tahun bersama NAR Records sejak Mac lalu.

"Saya bersyukur kerana NAR Records nampak bakat saya. Mereka yang melihat bakat saya dalam laman Youtube pada Mac lalu terus memanggil saya untuk diujibakat. Kemudian mereka setuju untuk mengambil saya sebagai penyanyi di bawah syarikat mereka.

"Selepas mereka berjaya menonjolkan lagu Cinta Muka Buka, kami kini dalam proses untuk single kedua saya yangt berjudul Carta Hati. Single kedua dijangka akan keluar pada akhir tahun ini atau awal tahun hadapan," jelasnya yang bakal memperlahankan aktiviti seninya mulai tahun hadapan demi menumpukan perhatian pada Sijil Pelajaran Malaysia yang akan didudukinya.

Hukum Hudud Bukan Agenda Pakatan, Mesyuarat Gagal Kata Sepakat!

Posted: 28 Sep 2011 07:00 PM PDT


HAHAHA! Sendili belak lepas itu kata itu belak UMNO yang punya! Gila punya orang! 

Mereka tidak pernah sepakat dalam apa pun jua! Masing-masing ada kepentinganm sendiri! lebih memalukan apabila PAS lebih rela ikut telunjuk DAP dari ikut hukum Allah!

Cadangan PAS untuk melaksana undang-undang hudud ke atas orang Islam di Kelantan mendapat tentangan hebat dari pemimpin DAP dalam mesyuarat majlis pimpinan Pakatan Rakyat semalam.


Laporan Agendadaily: Ada kalangan lebih 30 wartawan dan jurugambar yang rasa macam nak give up tunggu lama sangat mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat di ibupejabat PAS di Jalan Laut ,Kuala Lumpur Rabu malam.

Kalau siang lain cerita.Ia bermula sekitar jam 9 malam dan berakhir lepas tengah malam.

Kerana mengenangkan ini mesyuarat penting dicelah kehangatan PAS dan DAP bertegang urat pasal isu hudud maka semua menahan sabar menunggu sidang akhbar selepasnya.

Harap-harap dapat penjelasan penuh dan dapat tembak segala macam soalan. Namun lain ceritanya. Sidang akhbar yang diberikan oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim cuma sekitar 10 minit. Sudah tu nak tanya lebih-lebih beliau potong kata dah malam sangat semua letih.

Hadir sama di sidang akhbar itu ialah Pengerusi DAP Karpal Singh. Sebelum ini beliau jarang hadir mesyuarat Majlis Pimpinan PR.

Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Aziz Nik Mat yang kata Kelantan tetap nak laksanakan hudud tidak hadir pada mesyuarat ini.Beliau diwakili oleh Exco Kerajaan Negeri Takiyuddin Hassan.

 Isu hudud kembali hangat bila Karpal berentap dengan Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Aziz Nik Mat kerana marah beliau membangkitkannya semula.

Malah beliau melepaskan kata-kata yang menyengat label Nik Aziz sebagai orang tua yang merengek cari perhatian.

Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng menghangatkan lagi bila menegaskan seluruh pimpinan pusat DAP akan letak jawatan dalam parti jika hudud dijadikan sebahagian dari agenda PR.

Nyata apa yang muncul dari mesyuarat lebih tiga jam itu tidak menepati kata-kata Anwar sendiri sebelum ini bahawa mesyuarat berkenaan perlu mencapai satu konsensus pasal hudud.

Ikut ceritanya mesyuarat berlangsung hangat. Namun semua pimpinan PR yang hadir gam mulut tidak mahu cakap mengenainya.

Anwar memulakan sidang akhbar dengan membaca kenyataan enam perenggan yang nampak terlalu umum mengenai hal itu,seperti berikut:

Mesyuarat Pakatan Rakyat malam ini memperakui dan mempertahankan dasar-dasar bersama yang telah dipersetujui sebelum ini, sepertimana terkandung dalam Perlembagaan Persekutuan, Dasar Bersama dan Buku Jingga.

Pakatan Rakyat terus memperteguhkan iltizam politik bagi mempertingkatkan daya-saing ekonomi, pendapatan rakyat, mutu pendidikan, kesihatan dan menangani kos kehidupan yang semakin menekan.

Mesyuarat juga memperakui dan menghormati perbedaan ideologi setiap parti dalam Pakatan Rakyat sebagai sebuah permuafakatan demokratik, termasuk pendirian PAS berkenaan hukum syariah.

Mesyuarat juga memperakui kewujudan Enakmen Jenayah Syariah II Kelantan 1993 dan Enakmen Jenayah Syariah Terengganu 2003 yakni sebelum wujudnya muafakat Pakatan Rakyat di samping menghormati perbezaan pendirian oleh DAP dalam perkara ini.

Mesyuarat Pakatan Rakyat juga mempertegaskan bahawa kami tidak akan terheret dengan mainan politik terdesak UMNO-Barisan Nasional untuk memecahbelahkan kesatuan Pakatan Rakyat. Kita percaya penuh di atas kematangan dan kebijaksanaan rakyat untuk menilai suasana ini.

Mesyuarat sekali lagi mempertegaskan bahawa muafakat dan objektif utama politik parti-parti komponen PR dalam Pilihanraya Umum (PRU) ke-13 ini adalah untuk membina kembali asas-asas kenegaraan yang telah dirosakkan oleh UMNO-BN, dengan berpandukan prinsip Keadilan Segajat (Universal Justice) Pentadbiran Yang Baik (Good Governance), Kebertanggungjawaban (Accountability), Ketelusan (Transparency), Kompetensi (Competency) bagi mencapai Kemaslahatan Umum (Public Good) untuk semua rakyat.

Baca lagi laporan mesyuarat Pakatan Haram semalam di sini...

Penipuan Pakatan Pembangkang di Felda di Dedahkan!

Posted: 28 Sep 2011 06:00 PM PDT


Menyedari masyarakat Felda adalah antara penyumbang besar kemenangan Barisan Nasional (BN) dalam setiap pilihan raya, pembangkang kini dilihat cuba mengatur strategi bagi mempengaruhi golongan ini untuk berpaling tadah.

Menurut Ketua Bahagian UMNO Kuala Krau, Datuk Ismail Mohamed Said strategi pembohongan itu telah dikesan di mana pembangkang telah mengedarkan borang kepada generasi kedua dan ketiga untuk memasuki Felda.

"Borang tersebut dikenakan RM10. Ramai yang telah tertipu dengan agenda licik pembangkang ini. Bukan itu sahaja, pembangkang juga memujuk masyarakat Felda untuk menyaman Felda dan mereka yang berminat dikenakan yuran sebanyak RM50. Sesiapa yang menarik diri pula dikenakan bayaran sebanyak RM500.

"Lihatlah betapa liciknya taktik pembangkang memperdayakan rakyat. Duit-duit tersebut entah ke mana dan masyarakat Felda yang terpedaya, semakin tersepit. UMNO Bahagian Kuala Krau kini sedang berusaha memberi penjelasan kepada orang ramai mengenai isu ini. Sebab itu orang rakyat harus berfikir panjang sebelum mempercayai pembangkang," ujarnya.

Beliau menjelaskan, pembangkang sebenarnya semakin terdesak bagi berdepan pilihan raya umum akan datang.

Oleh itu kata beliau pembangkang akan menggunakan segala tipu muslihat untuk mendapatkan kepercayaan rakyat.

"Disebabkan rasa terdesak itulah mereka juga mencipta beberapa isu dan isu paling hangat kini adalah isu hudud.

"Sekali lagi rakyat harus berfikiran jauh kerana kita, UMNO dan BN sentiasa memperjuangkan agama Islam namun jangan jadikan masalah hudud sebagai ukuran sesebuah negara itu Negara Islam atau tidak. Sesebuah Negara Islam itu bukan ditegakkan kerana hukum hudud tetapi kerana prinsip keadilan yang diamalkannya," ujarnya lagi.

Ismail menasihatkan agar rakyat khususnya masyarakat di Kuala Krau agar sentiasa berfikir panjang untuk menilai apa juga isu yang sengaja ditimbulkan pembangkang.

"Demi meraih perhatian masyarakat, tidak mustahil pembangkang akan melakukan apa sahaja asalkan mereka berjaya memenangi hati rakyat. Agenda mereka bukanlah untuk membela rakyat seperti apa yang BN dan UMNO lakukan sejak azali tetapi semata-mata kerana mahukan kuasa.

"Apabila mereka mendapat kuasa maka masalah rakyat tidak akan dipedulikan dan semuanya hanya diserahkan kepada kerajaan Pusat. Kita dapat lihat apa yang terjadi di Selangor dan Pulau Pinang dan jadikan ianya satu iktibar. Jangan sampai kita tersalah pilih dan menyesal di kemudian hari," katanya.

Ketika ditanya mengenai gerak kerja di Kuala Krau menjelang PRU 13, Ismail menjelaskan, jawatankuasa telah ditubuhkan di semua peringkat malah di peringkat cawangan juga telah diarahkan untuk membersihkan semua bilik gerakan.

"Saya akan melawat setiap bilik gerakan bagi memastikan ianya telah dibersihkan dan bendera parti dikibar. Kita telah bersedia menghadapi PRU sekaligus mengekalkan semua kerusi di Kuala Krau," ujarnya. – MediaUMNO

Terkini : Pakatan Rakyat Selesai Bermesyuarat... Hudud Tidak Akan Dilaksanakan!

Posted: 28 Sep 2011 10:25 AM PDT


Mesyuarat Majlis Kepimpinan PR bersetuju Hukum Hudud tidak menjadi dalam agenda Pakatan Rakyat, selain dari itu pembincangkan diteruskan dengan Bajet 2012 yang akan dibentangkan bulan depan. Mesyuarat selesai kira-kira jam 12.00 tengah malam tadi.

Majlis terpaksa menghormati pendirian DAP yang menentang keras cadangan berkenaan. Amat memalukan melayu PAS,PKR terpaksa tunduk kepada DAP!


Suasana agak hampa apabila wartawan menunggu lama tapi sidang akhbar hanya 10 minit! apa kes bro?

Anwar di lihat tergesa-gesa untuk mengelak dari ditemuramah wartawan. Syabas sekali lagi PAS di baculkan oleh pemimpin DAP...

Akhir kata Rakyat Kelantan terus ditipu lagi bro....

SKMM Dakwa Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara Tinggal di SWEDEN

Posted: 28 Sep 2011 09:01 AM PDT


Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara hina Islam di kesan, menurut laporan bernama Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) telah mengambil tindakan berhubung kes menghina Yang di-Pertuan Agong di laman web sosial melibatkan seorang individu yang dikatakan tinggal di Sweden.

Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim berkata SKMM telah berhubung dengan pengendali Facebook dan Twitter untuk memadamkan paparan yang dibuat oleh individu yang menggunakan nama samaran 'Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara'.

Namun, Twitter tidak dapat memenuhi permintaan itu, kata Rais kepada pemberita Rabu.

"Maklumat mengenai keluarganya sudah diperolehi dan telah dikemukakan kepada pihak Peguam Negara Isnin lalu," katanya, sambil menambah identiti individu berkenaan dikenal pasti dengan bantuan pihak berkuasa.

Menteri itu berkata oleh kerana kes itu melibatkan individu yang tinggal di Sweden, dia tidak dapat dibawa pulang ke Malaysia kerana 'berada dalam perlindungan perjalanan antarabangsa'.

Bagaimanapun, Rais berkata SKMM telah berhubung dengan pihak Interpol yang memberi isyarat sedia bekerjasama dengan Polis Diraja Malaysia berhubung kes itu.

Menurutnya individu terbabit berdepan dengan tindakan undang-undang jika dia pulang ke tanah air.

Rais menegaskan tindakan menghasut, memperkecilkan agama atau menghina raja adalah kesalahan besar.

Menteri itu berkata beliau telah memaklumkan perkembangan kes itu kepada Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin dan Seri Paduka telah menzahirkan pandangan kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan jemaah menteri.

Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga! tangkap syaitan tu sampai dapat!

Video Response To Fxxx Namewee

Posted: 28 Sep 2011 08:00 AM PDT


Video Response To Fxxx Namewee Lancau 2.0!

Video URL: http://youtu.be/6X2xQjFslLQ


Namewee! Wa Mau Cakap Satu Saja Sama Lu.... Lancau! Read more...

Taib Mahmud Umum Rombakan Kabinet Sarawak : 7 Muka Baru

Posted: 28 Sep 2011 07:06 AM PDT


Rombakan Kabinet Sarawak yang diumumkan Ketua Menteri Tan Sri Abdul Taib Mahmud hari ini menyaksikan pembentukan sebuah kementerian baru, lima kementerian ditukar nama dan tujuh muka baru dilantik sebagai Menteri Muda.

Kementerian baru dalam rombakan kabinet, yang akan berkuatkuasa Jumaat ini, ialah Kementerian Pembangunan Kebajikan, Wanita dan Keluarga yang akan diketuai Datuk Fatimah Abdullah dan dibantu dua Menteri Muda yang juga muka baru iaitu Rosey Yunus dan Robert Lawson Chuat Vincent.

"Muka-muka baru Menteri Muda lain ialah Julaihi Narawi, Abdul Karim Hamzah, Datuk Len Talif Salleh, Dr. Jerip Susil dan Liwan Lagang," kata Taib pada sidang akhbar di Wisma Bapa Malaysia di sini.

Kesemua Menteri Muda baru itu akan mengangkat sumpah jawatan Jumaat ini.

Taib berkata, Julaihi dilantik sebagai Menteri Muda Pembangunan Industri (Pelaburan dan Promosi) dan Menteri Muda Pembangunan Luar Bandar; Abdul Karim sebagai Menteri Muda Perumahan dan Menteri Muda Pembangunan Sosial (Pembangunan Belia).

Len Talif dilantik sebagai Menteri Muda Perancangan Sumber dan Alam Sekitar, dan Menteri Muda di Pejabat Ketua Menteri (Promosi Pendidikan Teknikal); Dr. Jerip sebagai Menteri Muda Kerajaan Tempatan dan Pembangunan Komuniti (Kesihatan Awam) manakala Liwan sebagai Menteri Muda Pembangunan Sosial (Kebudayaan dan Warisan).

"Kesemua menteri penuh dikekalkan dan sebahagian kementerian mereka ditukar nama," kata Abdul Taib.

Sahabat-Gunung

Posted: 29 Sep 2011 03:26 AM PDT

Sahabat-Gunung


Kerajaan Selangor Ibarat Sedang Bahagi-Bahagikan 'Harta Perang'

Posted: 29 Sep 2011 02:38 AM PDT


Kerajaan negeri Selangor kini diibaratkan sedang membahagi-bahagikan `harta perang' antara mereka, selain menghabiskan aset dan harta yang telah dibangunkan oleh kerajaan BN sebelum ini.

Ketua UMNO Bahagian Shah Alam, Dato' Haji Nawawi Mohd Zin berkata, negeri Selangor membangun ketika pentadbiran BN, dari sebuah negeri pertanian kita bangunkan menjadi sebuah negeri yang kaya raya sehingga Selangor mencari gelanggang unttuk rakyat negeri lain mencari rezeki.

"Selepas menang PRU12 lalu, apa yang kerajaan negeri buat untuk memarmurkan Selangor. Apa pembangunan yang mereka buat selama mereka mentadbir Selangor.

Apa jasa mereka melainkan menghabiskan harta dan aset yang telah BN tinggalkan, habis semuanya hendak digadaikan untuk memenuhkan semula kantung kerajaan negeri yang telah dibahagi-bahagikan antara mereka," ujarnya ketika dihubungi UMNO-Online mengulas isu tiga bangunan komersial PKNS iaitu Kompleks PKNS Shah Alam, SACC Mall dan Menara PKNS Petaling Jaya yang kini dalam proses pengambil alihan oleh ARREIT, sebuah konglomerat pelaburan.

Dalam masa yang sama, Nawawi turut mempersoalkan peranan dan tanggungjawab yang dimainkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Penasihat Ekonomi Selangor.

"Sekadar untuk menasihatkan agar jual aset sana, gadai aset sini, habiskan duit PKNS, lesapkan duit Yayasan Selangor, semua orang boleh buat tetapi apa kesannya kepada rakyat negeri Selangor.

Contohnya, kita difahamkan bahawa kadar sewa di Kompleks PKNS Shah Alam akan dinaikkan sehingga 100%. Peniaga dan penjaja yang menyewa tentunya akan meraung kerana kezaliman pentadbiran Kerajaan Dap-Pkr-Pas Selangor ini. Hampir 80% peniaga dan penjaja di Kompleks PKNS Shah Alam ialah orang Melayu," ujarnya lagi.

Kerajaan negeri Selangor dan PKNS kini bukan lagi tempat untuk orang Melayu mengadu nasib untuk berjaya dalam kehidupan yang serba mencabar sekarang khususnya dalam dunia peniagaan.

Penyokong PAS Hanya Mampu TUTUP MULUT

Posted: 28 Sep 2011 08:36 PM PDT


Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata Majlis Pimpinan Pakatan pembangkang tidak akan melaksanakan hukum hudud seperti yang dicadangkan PAS kerana ia tidak menepati dasar bersama, Perlembagaan Persekutuan dan agenda Buku Jingga.

Katanya, pakatan pembangkang menghormati pendirian PAS dalam hal itu tetapi pada masa yang sama menerima perbezaan pendirian DAP yang menentang pelaksanaannya.

Apa kata penyokong PAS hari nie? Tak nak menyalak ker..... tak nak berkokok ker kata Anwar Ibrahim langgar hukum ISLAM...

Cuba bayangkan kalau yang cakap tu Najib Razak, Muhyiddin Yassin ataupun mana-mana pemimpin UMNO yang lain .... confirm tak sampai 10 minit.... bertebaranlah kata-kata `UMNO Kafir, Pemimpin UMNO Tolak Hukum Islam' dan sebagainya ....

Tapi kali nie, apa yang mampu disalakkan penyokong-penyokong PAS selain dari diam seribu bahasa ?

Teka-teki mana hilangnya duit peruntukan jalan di Selangor

Posted: 28 Sep 2011 07:17 PM PDT

Teka-teki mana hilangnya duit peruntukan jalan di Selangor

Blog Kita Gempur & Unspinner ada mengeluarkan artikel tentang kualiti jalan di Selangor. Blog tersebut juga menyiarkan gambar billboard yang mana projek jalan tersebut di mulakan pada bulan April 2011 dan berakhir pada Mei 2011.

Malangnya kualiti jalan umpama melepaskan batuk di tangga. Keadaan jalan bukan semakin baik tetapi semakin teruk sehingga menampakkan ketidak rataan permukaan jalan tersebut. Ini secara teorinya akan menyebabkan ketidak seimbangan kenderaan yang melalui jalan tersebut.Apa yang bakal terjadi kepada kenderaan yang melalui jalant tersebut kita sedia maklum. Apakah sebenarnya yang menyebabkan ianya berlaku? Antara penyebabnya adalah kualiti tar yang digunakan adalah daripada jenis yang murah dan tidak berkualiti.


Peruntukan jalanraya dipanggil sebagai Malaysian Road Registered Information System (Marris) adalah peruntukan wajib yang diberikan oleh kerajaan pusat tanpa mengira fahaman politik kepada setiap kerajaan negeri untuk disalurkan kepada PBT ,JPS ataupun JKR negeri.


Pada 2009 Kerajaan Selangor menerima peruntukan sebanyak RM315,627,905.00 daripada kerajaan Barisan Nasional. Itu peruntukan tahunan yang kebiasannya akan ditambah dari tahun ke setahun berdasarkan keperluan rakyat di Selangor.Peruntukan itu wajib dihabiskan untuk penyelenggaran jalan luar bandar, jalan kampung ataupuan jalan pertanian.


Ini adalah bukti bagaimana PBT hanya menerima sedikit sahaja peruntukan daripada ratusan juta yang kita percaya diberi oleh kerajaan BN untuk memastikan keselamatan rakyat Selangor di jalan raya. Pada tahun 2009 MPAJ hanya menerima RM 5 juta daripada peruntukan 315 juta untuk kerja-kerja penyelenggaraan jalan sepanjang 618 km bersaman perjalanan dari KL ke Kedah.Manakala pada 2011 Majlis Perbandaran Ampang Jaya hanya menerima sebanyak RM 3,120,836.90 untuk kerja-kerja penyelenggaraan jalanraya.


Khalid Jamban patut mengistiharkan berapa jumlah sebenar peruntukan MARRIS yang diterima dari tahun 2009 hingga 2011 dan bagaimana peruntukan itu digunakan. Soalan peruntukan MARRIS ini pernah ditanya dalam soalan bertulis di dalam hansard Sidang Dun tapi malangnya Khalid Jamban tidak menjawap soalan tersebut.


Adakah peruntukan sebanyak ini cukup untuk memastikan jalan-jalan di sekitar Ampang dalam keadaan baik? Kita sedia maklum Ampang adalah kawasan berpendudukan padat yang sudah pastinya jumlah kenderaannya adalah besar. Bagaimana dengan peruntukan untuk PBT yang penduduknya tidak seperti Ampang?


Persoalannya adalah kemana perginya peruntukan ratusan juta kerajaan BN untuk kesejahteraan rakyat Selangor? Apa fungsi Punaisihat Ekonomi bernilai RM1? Di Selangor jumlah PBT adalah sebanyak 22. Jika setiap PBT diberi RM 5 juta setahun. Berapa agaknya baki peruntukan kerajaan BN di salah guna selama mereka memerintah? Mungkin juga masuk ke poket firaun-firaun yang setaraf dengan Pengurus Besar Yayasan Selangor. Fikirkan Bersama

Pas Hanya Berani Di Kelantan, Negeri Lain ....... BACOL kot?

Posted: 28 Sep 2011 05:45 PM PDT

Kata Nak Laksana Hudud Sebelum Ayam Berkokok?

Kenapa HUDUD hanya di Kelantan? jika perjuangan mereka sekata, Pas bukan hanya lantang di Kelantan sahaja malah di negeri-negeri yang dikuasai oleh rakan-rakan mereka dari kalangan DAP dan PKR.

Itulah persoalan yang dilontarkan EXCO Pemuda UMNO Malaysia, Ustaz Hj Mohd Afandi Yusof.

Beliau yang juga Pengerusi Biro Agama Pemuda UMNO mencabar Pas agar mendesak negeri yang diketuai dari kalangan parti pembangkang untuk melaksanakan hukum hudud sepertimana komitmen Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat untuk melaksanakannya di negeri tersebut.

Kenapakah di Selangor, Kedah dan Pulau Pinang perkara itu tidak dibangkitkan atau didesak oleh kepimpinan Pas hari ini yang beriya-iya menuduh dan melemparkan pelbagai cemuhan terhadap Barisan Nasional (BN) berhubung isu berkenaan.

"Paling kurang pun tiga negeri selain Kelantan guballah Kanun Jenayah Syariah untuk membuktikan mereka seiring dengan apa yang kononnya diperjuangkan oleh Pas hari ini.

"Ini lain pula ceritanya..desak orang itu..kutuk pihak ini kononnya merekalah pejuang Islam sebenar. Kenapa mereka tidak pula desak dan cemuh kerajaan negeri seperti Kedah, Selangor dan sebagainya. Bukankah Menteri Besar dan Ketua Menteri dari kalangan mereka," katanya.

Baca seterusnya cabaran dan pandangan Ustaz Afandi di UMNO-Online.

NIK AZIZ Keluar PAS?

Posted: 28 Sep 2011 04:45 PM PDT


Apa citer Hudud? Semalam mesyuarat Pakatan Hampeh kan ….

Khabarnya, pakatan lahanat nie buat keputusan untuk tidak bersetuju perlaksanaan hudud dalam perjuangan politik mereka.

Apa dah jadi? Ini bermakna Nik Aziz sudah boleh fikirkan untuk keluar Pas hari nie kerana PR tidak melaksanakan Hukum Islam..

Sememangnya Hudud ini permainan politik Nik Ajis dan Pas, puak UMNO janganlah dok melatah awai sangat, biarkan isu ini diselesaikan oleh mereka sendiri kerana mereka yang mencipta isu tersebut.

Selepas isu HUDUD ini, apa citer dengan aksi liwat Anwar, aksi seks anwar dengan Amoi, Omega, phonesex Mat Sabu, isu komunis ......

Hudud nie hanya semata-mata untuk melarikan diri dari isu PANAS yang melanda puak haram J nie .....

bumiyang

Posted: 29 Sep 2011 03:21 AM PDT

tunku

Posted: 29 Sep 2011 03:19 AM PDT

tunku


Pakatan Will Not Implement Hudud Laws, Says Anwar

Posted: 28 Sep 2011 10:54 PM PDT

KUALA LUMPUR, Sept 29 (Bernama) -- The Pakatan opposition will not implement hudud laws as called for by PAS because it is not in line with the common policies of the coalition, the Federal Consitution and their Orange Book agenda, said Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim.
He said the Pakatan leadership respected PAS stand on the issue but at the same time accepted the views of the DAP, which opposed hudud laws.
"We cannot deny the right of any party to voice out what it wants, but we are bound by a common framework and the Federal consititution," he told a press conference after chairing a meeting of Pakatan's leadership council at PAS' headquarters here Wednesday night.
Also present were DAP advisor Lim Kit Siang, DAP chairman Karpal Singh, PAS president Datuk Seri Abdul Hadi Awang and Parti Keadilan Rakyat (PKR) president, Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.
The meeting was called following PAS spiritual leader Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat's controversial remarks that the party would implement hudud laws if it came into power.

tunku : so it's confirmed that pakatan will not implement hudud which means nik aziz only talk craps.it is just to fish for votes. pas had failed and is the biggest losers in pakatan.

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 29 Sep 2011 03:15 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ


PAKATAN RAKYAT YANG LANGSUNG TIDAK SEPAKAT : TERKINI - HUKUM HUDUD !

Posted: 28 Sep 2011 05:15 PM PDT

Cadangan PAS untuk melaksana undang-undang hudud ke atas orang Islam di Kelantan masih belum dapat diputuskan oleh majlis pimpinan Pakatan Rakyat walaupun hangat dibincangkan dalam mesyuaratnya malam ini.

Bagaimanapun, ketua umum Pakatan Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, majlis pimpinan itu menghormati niat kerajaan Kelantan untuk melaksanakan undang-undang berkenaan.

Majlis itu juga menghormati pendirian DAP yang menentang keras cadangan berkenaan, kata Anwar kepada media selepas mempengerusikan mesyuarat itu di ibupejabat PAS, Kuala Lumpur.- MKini

Meeting semalam tu, keputusannya hanya Sekadar Menghormati Niat PAS & Menghormati Pendirian DAP sahaja?

Gila sungguh puak Pakatan ni ! Ni Pakatan jenis apa ni yang langsung tak dapat bersepakat ? ...


Macam ni rakyat Malaysia nak kasi tampuk memerintah Negara Malaysia selepas PRU13 nanti ? Jahanam negara ni ... Puak PAS dengan ideologi islamik ala-PAS , Puak DAP dengan ideologi chauvinis ala-komunis , Puak PKR pulak makan pusing keliling !!! ...

GILA BABI PUNYA PAKATAN !

MASA DEPAN NEGARA NI , PASTI JAHANAM TERUK DIKERJAKAN PUAK PAKATAN NI JIKA DIBERIKAN KUASA MEMERINTAH ! ....Ingatan Ikhlas dari ;
AloQStaQ
KHAMIS
8:15 Pagi
29 September 2011

سڬالاڽ موڠكين

Posted: 29 Sep 2011 02:59 AM PDT

سڬالاڽ موڠكين


Kerajaan Johor Perlu Pantas Bertindak!

Posted: 28 Sep 2011 10:20 AM PDT

Berdasarkan sedutan transkrip temu ramah Lim Guan Eng dengan FCA di Singapura yang menyatakan 'Pulau Pinang berada di tempat pertama tahun lalu dari segi mengatasi jenayah iaitu sebanyak 27 peratus.Bagi tempoh enam bulan pertama juga jenayah dikurangkan sebanyak 25 peratus. TETAPI DI JOHOR, SESEORANG WARGA SINGAPURA BOLEH DICULIK'. Anda tidak akan alaminya jika datang ke Pulau Pinang.

Kenyataan yang tidak beradab ini akan menjejaskan pelaburan asing di Johor kerana antara faktur menarik pelabur asing ialah kestabilan politik, kemudahan dan prasarana dan tidak ketinggalan faktur keselamatan.

Tindakan Ketua Menteri Pulau Pinang itu telah menjejaskan hubungan setiakawan antara negeri-negeri dalam Persekutuan tetapi sekali gus membawa imej buruk kepada negara. Sedikit masa dulu, Menteri kanan Singapura, Lee Kuan Yew (LKY) bernada sama ke atas Johor dengan mendakwa Johor adalah negeri yang tidak selamat kerana banyak berlaku jenayah. Adakah ini satu serangan berterusan ke atas Johor daripada sebuah negara yang berjiran dengan yang terbaru daripada Ketua Menteri sebuah negeri di dalam Malaysia?

Adakah ini satu taktik pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat memburuk-burukkan negara sendiri di luar negara seperti yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim di Indonesia yang tidak mahu mengakui batik Malaysia mempunyai pelbagai keunikan termasuk corak dan rekaan khususnya batik Terengganu.

Perkara seumpama ini tidak boleh dibenarkan berlaku dan berulang di masa hadapan. PERKASA Negeri Johor membantah keras tindakan biadap Lim Guan Eng seperti mana yang telah dibantah oleh UMNO Johor dan Pemuda Barisan Nasional Johor.

Desakan meminta Lim Guan Eng memohon maaf seperti rakyat Johor mendesak Lee Kuan Yew tidak mencukupi. PERKASA Johor mendesak Menteri Besar Johor membawa usul di Dewan Undangan Negeri untuk menyaman Lim Guan Eng dan Kerajaan Negeri Pulau Pinang atas keceluparan mulut Ketua menteri tersebut. Jika Kerajaan Johor dan Menteri Besar terus membisu, seolah-olah mengiyakan kenyataan Lim Guan Eng tersebut. Tindak balas ini adalah bertujuan memberi keyakinan semula kepada pelabur-pelabur asing dan menyatakan kenyataan Lim Guan Eng itu satu dusta.

PERKASA Johor mendesak Kerajaan Negeri dan Menteri Besar bertindak secepat mungkin untuk mengambil tindakan undang-undang kerana keceluparan Ketua Menteri itu meninggalkan impak besar kepada pelaburan di Iskandar Malaysia dan di Senai Hi-Tech Park.

Kelesuan Kerajaan Negeri bertindak tegas mengecewakan banyak pihak khususnya rakyat negeri Johor sendiri. Mereka berpendapat soal undi, sokongan dan politik kepartian dikesampingkan kerana yang lebih utama adalah maruah dan kedaulatan negeri telah diperlekehkan.

Kerajaan Negeri dan Menteri Besar harus bangkit daripada ketakutan kehilangan undi untuk menggerakan sokongan rakyat, pertubuhan-pertubuhan NGO, Badan-badan sukarela dan seluruh rakyat Johor untuk bangun menentang. PERKASA Negeri Johor tidak wajar bertindak dengan membelakangkan kerajaan negeri kerana ianya melibatkan kepentingan dan pentadbiran kerajaan negeri sendiri. Sedangkan PERKASA hanyalah sebuah Badan Bukan Kerajaan.

Cukup-cukup lah kita dihina dengan pembatalan jambatan bengkok, penjualan pasir , pencerobohan ruang udara oleh jet-jet pejuang tentera negara jiran dan kehilangan Pulau Batu Putih. Kini sekali lagi Johor dicabar dengan kenyataan yang dangkal, dendam dan mempunyai niat busuk, maka perlukah lagi Kerajaan Negeri pimpinan Menteri Besar mendiam diri.

PERKASA Johor mahu Menteri Besar mengetuai kebangkitan dan kemarahan rakyat dengan mempertahankan Negeri Johor daripada berterusan dihina. Di dalam isu ini PERKASA Johor sentiasa di belakang Kerajaan Negeri dalam mempertahan maruah kepimpinan bangsa dan kedaulatan ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor.


Amir Hamzah Mohamad
Setausaha,
Pertubuhan Pribumi Perkasa Negeri Johor.

RAPERA ..

Posted: 29 Sep 2011 02:55 AM PDT

RAPERA ..


I just want to meet the PM - says Namewee

Posted: 28 Sep 2011 07:02 AM PDT

Daniel Arif

Posted: 29 Sep 2011 02:29 AM PDT

Daniel Arif


Price Wasabi Power Battery Charger for Nikon Coolpix P6000

Posted: 29 Sep 2011 12:06 AM PDT

Cheap Wasabi Power Battery Charger for Nikon Coolpix P6000

Wasabi Power Battery Charger for Nikon Coolpix P6000

View more pics

Product Features

  • Mini rapid charger fully charges the battery in approximately 60-90 minutes
  • Foldable flat pin allows for compact and easy storage
  • Smart charging LED indicates when charging is complete and prevents battery from overcharging
  • CE Safety Certification and UL Listed Meets or exceeds OEM standards
  • Includes universal 110-240V AC charger, European plug, and car adapter 3-year manufacturer warranty

Technical Details

  • Model: LCH-ENEL5-009

Read full description

 

Wasabi Power Battery Charger for Nikon Coolpix P6000

Price: $13.99

DS Miller Inc. Equivalent of APPLE 17 INCH Laptop AC Adapter

Posted: 28 Sep 2011 11:53 AM PDT

DS Miller Inc. Equivalent of APPLE 17 INCH Laptop AC Adapter

DS Miller Inc. Equivalent of APPLE 17 INCH Laptop AC Adapter

More images

  • 12 Month Warranty
  • 18.5 Volts
  • ---

Full description

 

DS Miller Inc. Equivalent of APPLE 17 INCH Laptop AC Adapter

Price: $60.00

The Unspinners

Posted: 28 Sep 2011 11:54 PM PDT

The Unspinners


Zul Kulim buktikan Nik Aziz Cakap Kosong Tentang Hudud

Posted: 28 Sep 2011 09:30 PM PDT

Isu hudud hanya permainan politik PAS dan DAP?

Posted: 28 Sep 2011 05:48 PM PDT

KANTOI! Bukti Lim Guan Eng memburukkan Johor

Posted: 28 Sep 2011 05:30 AM PDT

Tian Chua kena bantai : komen tentang Singapura

Posted: 28 Sep 2011 01:00 AM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 28 Sep 2011 11:53 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Isu Bodoh Yang Mampu Tumbangkan BN

Posted: 28 Sep 2011 11:07 PM PDT

Nampak macam mudah.

Tapi MyMassa harap UITM buka mata.

Kenapa nak kuatkuasakan undang-undang waktu ni?

Kat UiTM pun ada MUSANG BERBULU BABI ke?


Isu saman: UiTM sedia bantu bakal graduan sebelum konvo

September 29, 2011


SHAH ALAM, 29 Sept — Universiti Teknologi Mara (UiTM) meminta pelajarnya terutama mereka yang bakal melangsungkan konvokesyen bulan depan agar bertemu dengan pengurusan pusat pengajian tinggi itu bagi menyelesaikan isu saman, yang sesetengah mendakwa mencecah RM5,000.

Penolong Naib Canselor Jabatan Komunikasi Korporat UiTM Prof Madya Dr Ahmad Redzuan Abdul Rahman menasihatkan pelajar-pelajar yang dikenakan saman agar datang bertemu dengan beliau bagi membincangkan masalah yang dihadapi itu dan tidak "membesar-besarkan perkara ini."

"Datang kepada kami, dan kita akan berbincang... kita nak tolong pelajar-pelajar kita, bukan nak susahkan mereka," kata beliau kepada The Malaysian Insider.

Beliau berkata demikian ketika ditanya rungutan pelajarnya, yang disebarkan menerusi laman sosial Facebook dan Twitter sejak minggu lalu, mendakwa kemungkinan tidak dapat menyertai konvokesyen jika gagal melunaskan saman yang jumlahnya dikatakan tidak munasabah.

Ada di antara pelajar terbabit mendakwa mempunyai saman sehingga RM5,000, yang terkumpul sepanjang tempoh pengajian mereka di universiti itu.

Misalnya, seorang pelajar Roha Abdul Halim, 23, menganggap saman diterimanya seakan tidak relevan kerana jumlahnya terlalu tinggi.

"Saya ni belum lagi bekerja dan disaman sebanyak ini, mustahil saya mampu untuk membayarnya," katanya.

Dia yang mempunyai saman RM3,000 hanya mengetahuinya setelah dia menyemak portal universiti itu yang dibuka 19 September lalu.

"Kami hanya diberi tempoh sehingga 30 September untuk menjelaskan saman, mustahil saya dapat membayarnya dalam tempoh tersebut... mungkin saya tidak hadir konvokesyen saya yang dijadualkan pada Oktober nanti," ujarnya lagi.

"Ada rakan-rakan saya yang cuba bayar sebelum 19 September, tapi pihak keselamatan menyuruh mereka menyemak saman mereka dahulu, kemudian baru membuat pembayaran. Keadaan ini menyukarkan kami... bila semakan dibuat, jumlah yang tertera amat mengejutkan," katanya lagi.

"Menurut pihak keselamatan, jumlah yang ditetapkan bagi satu kesalahan adalah sebanyak RM100," dia menambah.

Sependapat dengan Roha, seorang lagi pelajar yang hanya mahu dikenali sebagai Farid Zainuddin, 23, juga menganggap saman seolah-olah satu tekanan dan bebanan ke atas pelajar.

"Saya sendiri disaman RM1,800. Jumlah ini, pada saya amat besar kerana belum ada pendapatan tetap." katanya.

"Selain itu, saya juga pelik kenapa baru sekarang peraturan mandatori satu jenis saman dikenakan RM100. Sedangkan sebelum ini tidak ada pun undang-undang seperti ini," tambah Farid.

Sehubungan itu, pelajar-pelajar terbabit berharap pengurusan dapat memahami masalah mereka dan melakukan pertimbangan yang sewajarnya kerana mereka difahamkan, undang-undang baru ini hanya dilaksanakan awal Mei lalu sedangkan mereka telah menamatkan pengajian Disember 2010.

Sementara itu, Yang Dipertua Majlis Perwakilan Pelajar UiTM Mohd Farid Zuhri menjelaskan, pihaknya telah berbincang dengan Unit Polis Bantuan di universiti tersebut, dan telah mencapai kata sepakat berhubung isu ini.

Mohd Farid menambah, undang-undang itu sebenarnya telah wujud sejak beberapa tahun lalu tetapi selaras dengan perubahan status Unit Keselamatan menjadi Unit Polis Bantuan baru-baru ini, peruntukan itu dilaksanakan secara menyeluruh.

"Pihak MPP telah meminta kerjasama polis bantuan UiTM untuk membantu pelajar yang disaman ini dengan mengurangkan nilai saman yang ditanggung pelajar ke paras minimum." katanya.

"Sekiranya rayuan mereka tidak mendapat maklum balas yang memuaskan, pelajar boleh mengemukakan surat rayuan terus kepada ketua polis bantuan sendiri. Kami telah berbincang dan kami telah setuju," tambah Mohd Farid.

Menurut Mohd Farid, saman ini bukan bertujuan menaniaya bakal graduan, sebaliknya ingin mendisiplinkan dan memberi pengajaran kepada pelajar lain agar lebih mematuhi undang-undang yang ditetapkan pihak universiti.

Beliau turut menolak idea kemungkian membawa perkara ini kepada pihak yang lebih tinggi kerana melihat ia merupakan perkara dalaman yang tidak perlu diperbesarkan dan pihak universiti sendiri telah memberi jaminan akan membantu para pelajar yang terlibat.

http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/isu-saman-uitm-sedia-bantu-bakal-graduan-sebelum-konvo/

Makin dekat Pilihan Raya Umum, makin ramai penjawat awam jadi Little Napolean yang menyusahkan rakyat. Bila isu micro macam ni yang kena tepat kat batang tubuh rakyat, dengan mudahnya rakyat akan menggunakan kuasa untuk tumbangkan Kerajaan sedia ada.

Semangat pelajar UITM mempertahankan dasar Kerajaan satu ketika dahulu.


UiTM tu lah antara IPTA yang mempunyai penyokong Kerajaan yang ramai. Kenapa nak sabotaj Kerajaan dengan isu remeh macam saman ni. Penyelesaian terbaik yang MyMassa rasa, waive je saman tu. Kalau ada pelajar yang dah bayar, pulangkan balik.


Nak dekat pilihan raya ni. Kenapa nak cari pasal dengan rakyat terutamanya pengundi muda?

*Jangan lupa dek isu bonus tahun 2007, ramai penjawat awam memilih untuk pangkah pembangkang walaupun dah bertahun-tahun mereka undi Kerajaan.

Edisi Santai : Parking Paling Sesuai Untuk Kereta Kelisa.

Posted: 28 Sep 2011 10:17 PM PDT

Hebat pemandu Kelisa ni. Muat-muat je tempat parking.

Wakaka....Akhirnya PAS Terpaksa Jilat Jubo DAP.

Posted: 28 Sep 2011 06:31 PM PDT

Malas nak taip panjang-panjang.

Drama yang dilakonkan oleh pelakon veteren yang nak mampos berakhir dengan 'clan' pelakon tua tu terpaksa jilat bontot 'clan' taiko.

Drama yang berlangsung selama seminggu ini ditamatkan dengan dialog power dari clan taiko:LU LANGSI, WA KELUAR PAKATAN!.


Terus tercirit geng pelakon veteren lalu mintak maaf sambil berjanji takkan berani LANGSI kepada taiko. Jom baca skrip episod terakhir drama tersebut.


Pakatan: Hudud hanya jika ada konsensus semua parti

September 29, 2011


KUALA LUMPUR, 29 Sept — Pakatan Rakyat mengambil pendirian tegas hukum hudud yang muncul kembali sebagai isu 'panas' minggu lalu tidak akan menjadi sebahagian daripada dasar bersama perikatan itu sehingga kesemua parti komponen menzahirkan persetujuan dan konsensus.

Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim (gambar) memberitahu sidang media tengah malam tadi bahawa hukum hudud bukan sebahagian daripada dasar Pakatan Rakyat dan bantahan DAP perlu dihormati.

"Ya, ya. Sangat jelas ia perlu bersama," kata Ketua Umum Pakatan Rakyat ini menjawab soalan sama ada pelaksanaan hukum hudud memerlukan persetujuan sebulat suara kesemua ketiga-tiga parti dalam perikatan itu.

Dalam kenyataan bersama dikeluarkan, Anwar, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Penasihat DAP Lim Kit Siang berkata mesyuarat Pakatan Rakyat malam tadi memperakui dan mempertahankan dasar-dasar bersama yang telah dipersetujui sebelum ini sepertimana terkandung dalam Perlembagaan Persekutuan, dasar bersama dan Buku Jingga.

"Pakatan Rakyat terus memperteguhkan iltizam politik bagi mempertingkatkan daya saing ekonomi, pendapatan rakyat, mutu pendidikan, kesihatan dan menangani kos kehidupan yang semakin menekan.

"Mesyuarat juga memperakui dan menghormati perbedaan ideologi setiap parti dalam Pakatan Rakyat sebagai sebuah permuafakatan demokratik, termasuk pendirian PAS berkenaan hukum syariah," kata mereka.

*Anwar dalam drama kali ini bertindak sebagai penglipur lara. Salah satu babak dalam drama Hudud: Lu Langsi Wa Keluar Pakatan.

 

Hadis Hari Ini - Doa Melegakan Kesakitan

Posted: 28 Sep 2011 05:30 PM PDT


Daripada Uthman bin Abu al-Ass RA, beliau mengadu kepada Rasulullah SAW akan kesakitan yang dirasai pada tubuhnya semenjak beliau memeluk Islam lagi lalu Rasulullah SAW bersabda kepadanya : "Letakkanlah tanganmu pada bahagian tubuh yang engkau rasai sakit padanya dan katakanlah sebanyak tiga kali 'Bismillah' (Dengan nama Allah) kemudian katakanlah sebanyak tujuh kali 'A'uzubillah wa Qudratihi min Syarrima Ajidu wa Uhaziru' (Aku berlindung dengan Allah dan kekuasaanNya daripada keburukan yang aku dapati dan aku berwaspada)".

Hadis Riwayat Muslim

Menjelang Bajet 2012 : Imbas Kembali BAJET 2011

Posted: 28 Sep 2011 08:05 AM PDT


Hampir semua yang dirangka dalam Bajet 2011 telah dilaksanakan atau mula dilaksanakan.
Bagi MyMassa, Bajet 2011 telah mencapai sasarannya kerana dasar-dasar Kerajaan yang dirangka dalam Bajet tersebut berjaya mengekalkan ekonomi negara di landasan pemulihan. Malah, dasar-dasar tersebut juga berjaya menjana pendapatan negara seperti yang dirancangkan dalam iklim ekonomi dunia yang masih tak menentu.

Harapan MyMassa agar Bajet 2012 dapat mengekalkan momentum yang telah dicetuskan oleh Bajet 2011 untuk memastikan negara mencapai tahap negara berpendapatan tinggi.

Musang Berbulu BABI.

Posted: 28 Sep 2011 07:05 AM PDT

Artikel ini diterbitkan dalam Utusan Malaysia.

Artikel ini juga digunakan oleh Malaysiakini untuk menghentam Kerajaan.

Malaysiakini mungkin 'panas' bila MOLE (agen) mereka hampir dikantoikan oleh Utusan.

Maaf pembaca MyMassa. Tajuk di atas nampak keras kerana BABI tersebut bukan ditujukan kepada haiwan tersebut tetapi singkatan kepada Brother Anwar Bin Ibrahim.

Klik untuk besarkan imej.


Siapakah musang yang disebutkan oleh pengarang Utusan? Boleh pembaca MyMassa teka tak.

*Jawab di ruang komen.

Namewee Yang Tak Paham Bahasa.

Posted: 28 Sep 2011 06:07 AM PDT

Cuba baca artikel ini.

Bukan Nasi Lemak 2.0, soalnya Namewee...MELIHAT reaksi orang ramai mengenai filem sulung arahan Namewee, Nasi Lemak 2.0 yang dikatakan mereka sebagai sebuah filem 'komedi sosial' yang baik lagi menghiburkan, ia tidak sedikit pun menarik minat saya untuk menonton filem tersebut.

Jika diberi tiket percuma pun, saya tidak mahu menonton filem ini, walaupun dibarisi oleh nama-nama selebriti handal yang saya kagumi seperti Afdlin Shauki, Datuk David Arumugam dan Adibah Noor, apatah lagi melanggannya di Astro First apabila filem itu habis ditayangkan kelak.

Sebabnya, bukan kerana filem Nasi Lemak 2.0. Tetapi kerana si pengarah dan penulis skripnya yang banyak mengguris hati rakyat Malaysia sebelum ini.

Tentu kita belum dapat melupakan lagi, pemuda yang berasal dari Johor ini pernah dengan lagu Negarakuku, memperlekeh negara dan menghina wanita Islam bertudung dan azan subuh.

Selepas itu, dia atau nama sebenarnya Wee Meng Chee buat hal lagi dengan menghina TNB dan dalam lagu bertajuk Kawanku menghina Melayu dengan lirik 'Melayu Balik Hutan Jadi Sakai'.

Dan ada lagi, dia membuat satu lagi klip video yang menghina Guru Besar dan Kementerian Pelajaran dengan perkataan-perkataan lucah.

Sekarang, Namewee melalui Nasi Lemak 2.0 pula menyifatkan, filem lakonannya itu adalah aspirasi 1Malaysia, yang melambangkan penyatuan dan perpaduan kaum di negara ini.

Alahai, dia pula bercakap pasal 1Malaysia. Adakah anak muda ini sedar, bukankah perpaduan di negara ini dipupuk dengan cara kita menghormati setiap kaum yang ada. Bukan dengan menghina dan memperlekehkan sesuatu kaum dan negaranya seperti yang disiarkan di YouTube.

Namun 'perjalanan seni' anak muda ini boleh disifatkan luar biasa, kerana setelah apa yang dilakukannya, peliknya dia masih diberi peluang berjumpa seorang menteri, dan tiada tindakan yang diambil terhadapnya.

Dan dia yang banyak 'diberi muka' ini juga dengan yakinnya mahu berjumpa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pula untuk menyokongnya berkarya atas nama 1Malaysia.

Siapa dia Namewee ini, apa keistimewaan dan kekebalannya? Jawapannya, lelaki ini telah menyakiti hati ramai orang terutamanya orang Melayu dan umat Islam di negara ini.

Seperti yang ditegaskan, saya tiada masalah dengan filem Nasi Lemak 2.0. Saya menyokong filem tempatan dan tidak kisah mengeluarkan wang menonton filem Melayu di pawagam.

Apabila memperkatakan tentang filem berunsurkan 1Malaysia, bukan filem Nasi Lemak 2.0 sahaja mempunyai aspirasi ini. Saya juga telah menonton filem Estet di pawagam.

Estet arahan Mamat Khalid ini menggabungkan kehidupan semua kaum di negara ini yang saling hormat-menghormati dan membantu antara satu sama lain dalam sebuah kampung.

Dan saudara Mamat kita ini, tidak heboh pun dengan mengangkat filem tersebut sebagai filem 1Malaysia!
http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0921&pub=Utusan_Malaysia&sec=Rencana&pg=re_05.htm

Cuba fahami pula kemarahan pemuda Cina ini yang marahnya sampai mencarut-carut.

Bila masa artikel Utusan mengutuk filem bikinan Namewee?

Kalau tak percaya, baca kembali artikel di atas dan fahamkannya. Adakah artikel tersebut mengutuk Namewee atau filemnya?Bagi MyMassa, video ini hanya menunjukkan kebodohan Namewee dalam pemahaman Bahasa Melayunya.

*Agaknya Bahasa Inggeris pemuda ini juga tak ke mana dan hanya tahu perkataan FUCK sahaja.

Gempar! Tun Mahathir Sokong Penggabungn MAS / Airasia.

Posted: 28 Sep 2011 05:03 AM PDTMyMassa pernah keluarkan artikel mengenai penggabungan MAS / Airasia (MAS - AA). Namun kami mendapat tentangan hebat dari pembaca melalui ruangan komen.

Bagi kami di MyMassa, kami sentiasa menyokong perkara yang baik dari Kerajaan yang memberikan manfaat kepada rakyat seperti penggabungan ini. Kami tahu bahawa pendapat kami kali ini menongkah arus fikrah blogger-blogger pro BN. Itulah kemanisan perjuangan blogger BN kerana tetap bersatu walaupun lain fikrah. Berbeza dengan blogger pembangkang yang dipaksa walak dengan apa sahaja isu yang dimainkan oleh pucuk pimpinan parti.

Mengenai isu MAS-AA, kami merasakan bahawa sudah masanya MAS mencari seseorang yang boleh memulihkan syarikat tersebut. Menurut maklumat yang kami dapat, orang yang akan membantu memulihkan MAS bukannya akan mendapat manfaat tapi musibat kerana jumlah hutang MAS sangat tinggi.

Rupa-rupanya fikrah kami yang menyokong penggabungan MAS-AA sama seperti pandangan Negarawan kita, Tun Dr. Mahathir. MyMassa kongsikan pandangan Tun Mahathir kepada pembaca kami.SUPPORTING MH/AK

1. I have been asked why I support bringing MAS and Air Asia together. Don't I know that it is a bad deal; that MAS has been cheated by Air Asia?

2. I support MAS/Air Asia cooperation because for years now I have been fed-up with the management of MAS. Government had supported MAS with funds and protection but MAS had never done well.

3. Air Asia is a newcomer but it has managed to sustain itself. Despite giving free seats and cheap fares it is still surviving. And it is apparently making some profits. By right it should close down by now. That it is still around must be because its management knows something that I don't know.

4. I visited the head office of Air Asia and I flew Air Asia to London and I understand a little how Air Asia operates.

5. Let us take one example. Air Asia Airbus A340 flew into Stanstead, England, with a full load of passengers and I mean full load. The business class was full.

6. I will not mention the VIP treatment that I got. It is not standard and therefore it should not be cited as an example.

7. But what I noticed about the operation is that having flown for 13 hours non stop KL-London, the aircraft flew back to KL one-and-a-half hours later (with a different crew of course).

8. But MAS aircrafts stay on the ground in Heathrow for at least 12 hours. On some routes the air crew would stay in hotels for four days before flying back.

9. When airlines stay on the ground they will not help earn income for the company. Instead they have to pay ground parking charges. Commercial aircrafts should be flying most of the time. Then and then only will they earn money for airlines. And air crews should fly after the statutory rest requirement. Can it be that four days rest is required to certify that crews are fit to fly.

10. This is just one example of not so good management. MAS has a huge staff but Air Asia make-do with a very much smaller staff. They engage in multi-tasking. In fact Air Asia does everything possible to minimise overheads. It would be interesting to compare MAS' overheads per aircraft against that of Air Asia.

11. Long ago I told a very senior man in MAS to learn from Air Asia its operations and how to cut cost. I don't know whether he did.

12. When I was told by Azman Mokhtar that MAS was looking into ways of working together with Air Asia, I did not object. In fact I welcome the proposal.

13. How the co-operation is to be carried out was not told to me. That is up to the parties concerned. All I wanted to see is Air Asia's management playing a role, indirectly or directly in the management of MAS. I believe Air Asia can contribute in this area i.e. unless MAS is not prepared to learn from a "cheap" airline. That would be a tragedy.

14. I hope I have made clear why I support MAS and Air Asia working together.

http://chedet.cc/blog/?p=605#more-605

Kami berharap penggabungan ini akan memberi manfaat kepada semua rakyat Malaysia kerana kini, ramai rakyat Malaysia orang mampu menggunakan perkhidmatan pengangkutan udara. Kami juga berharap lebih ramai yang menyokong penggabungan ini setelah membaca pandangan ayahanda Tun.

*Worst case scenario....Orang akan tuduh Tun diupah untuk tulis artikel ini.

Rombakan Kabinet Sarawak 2011: Masa untuk mengajar Yellow People!!!

Posted: 28 Sep 2011 01:22 AM PDTBerita ini baru sahaja MyMassa terima. Ketua Menteri Sarawak dijangka akan berundur tidak lama lagi sebagai mengotakan janjinya sebelum pilihanraya negeri lalu. Beliau dijangka akan berbuat demikian selepas triennial delegates' conference (TDC) parti SUPP Disember ini. Untuk itu, tempoh peralihan selama tiga bulan akan diberikan kepada pengganti beliau untuk bersiap sedia sepenuhnya bagi mengisi tampuk pentadbiran negeri Sarawak kelak.

Jadi, siapakah yang bakal mengantikan Pehin Seri selepas ini? MyMassa akan DEDAHKAN di penghujung artikel ini...

Sebenarnya apa yang kami ingin sentuh adalah mengenai rombakan Kabinet negeri yang akan diumumkan hari ini. Persoalan apakah SUPP masih lagi akan diberikan ruang dan peluang untuk mengisi jawatan-jawatan kanan negeri kini hebat diperkatakan. Adakah Pehin Seri masih ingat lagi kenyataan pedasnya sejurus keputusan pilihanraya diumumkan dulu?

CM: Present victorious full ministers to remain

Posted on April 18, 2011, Monday BORNEO POST

KUCHING: Chief Minister Pehin Sri Abdul Taib Mahmud said the final shape of his new state cabinet will be ready in one month's time.

In the meantime, Taib said all ministers who won the state election will be retained in their posts before he appoints new assistant ministers or re-appoints others.

"The final shape of the cabinet will take one month. As temporary measure, I will maintain all full ministers who have won the election, then only will I decide on who to be assistant ministers," he said.
Taib, who is state BN chairman and PBB president, said this at his residence in Demak Jaya Saturday night after he was sworn in as Chief Minister for the eighth time at the Astana Negeri. Taib is also Minister of Planning and Resource Management.

After the resignation of several assistant ministers and the dropping of some of them as Barisan Nasional (BN) candidates prior to the state election and also after the defeat of a few ministers in the just concluded election, there are now vacancies in Taib's new administration.

The defeated BN heavyweights are former deputy chief minister Datuk Patinggi Tan Sri Dr George Chan (BN-SUPP Piasau), former assistant minister of agriculture Datuk Peter Nyarok Entrie (BN-SPDP Krian), former assistant minister in the Chief Minister's Office Tan Joo Phoi (BN-SUPP Batu Kawah) and former assistant minister of agriculture Datuk David Teng Lung Chi (BN-SUPP Repok).
Among the assistant ministers dropped as BN candidates were Larry Sng and Datuk Dr Soon Choon Teck. After the defeat of Dr Chan, who is also SUPP president, in Piasau as well as SUPP's big loss this time around, speculations are now rife that mathematical proportion does not warrant SUPP the deputy chief minister's post.

SUPP managed to win only six out the 19 seats allocated to it by BN while PBB won 35, PRS (8) and SPDP (6).

A full minister post (deputy chief minister) is vacant and at least six assistant minister posts are up for grabs.

Another speculation is that either BN-SUPP Bengoh winning candidate Dr Jerip Susil or BN-SUPP Simanggang winning candidate Datuk Francis Harden Hollis may rise up to become full minister because of their seniority in SUPP.

On the structure of his new state cabinet, Taib said the state BN will be basing it on the people's demand through the polls. He said he has yet to study thoroughly the overall election result because he only glanced through it last Saturday.

On SUPP representation in the next government, Taib said: "We will think further about it. We may be basing it on feedback after getting enough views from the people and SUPP or we just have to look at the bigger picture."

He added that first and foremost the government needed to hear what SUPP has in mind before he can decide on SUPP's representation in the government.

On another matter, Taib said even though he had expected BN to lose some seats he was surprised that Nyarok, the deputy president of SPDP, lost badly. Nyarok was defeated by PKR's Ali Biju in a four-cornered contest.

On the defeat of cardiologist Prof Dr Sim Hui Kian in Pending, Taib said: "It is a pity to see that Dr Sim did not win as I thought he can make a good leader."

Dr Sim lost to DAP treasurer Violet Yong in a straight fight in Pending which is fast becoming DAP stronghold.

On the overall election performance of SUPP, Taib said he has to study the Chinese voting pattern very carefully in order to understand what they are trying to relay to BN.

"But if they (the Chinese) want more racial approach I cannot accommodate them, otherwise this country will be falling into racial politics. And this is bad for the country and its future," he said.


Kami di MyMassa tidak akan lupa sampai kiamat betapa hebatnya kempen rasis DAP kepada kaum cina ketika pilihanraya negeri lalu. ADUN Pending, Violet Yong terang-terangan mempersoalkan kelayakan minoriti Melanau sebagai pemimpin nombor satu negeri! Dan kempen jijik DAP yang mengajak orang cina untuk mengundi mereka sambil menjanjikan bahawa BN tidak akan sanggup menidakkan jawatan kanan Kerajaan Negeri kepada kaum mereka walaupun SUPP kalah kesemuanya sekali (bukti DAP mengiktiraf status BN inklusif kepada semua)!  

Namun apa yang mengecewakan, walaupun SUPP kalah dengan teruk, mereka masih lagi tidak mahu untuk bangkit dan berubah. Menurut sumber dalaman kami, pemimpin tua SUPP masih lagi degil untuk berundur dan hanyut dengan projek dan "kekasih gelap" mereka. Para pemimpin pelapis dan akar umbi pula diketepikan seolah-olah mereka tiada langsung nilai kepada parti. Dan apa yang lebih menjelikkan, di sebalik semua kebobrokan ini, mereka masih lagi tidak malu melobi jawatan kanan daripada Ketua Menteri!

Sehingga kini, apa yang menyebabkan SUPP masih lagi tidak mati adalah kerana semangat setiakawan parti komponen lain yang tolong berjuang dan mengangkat nama mereka sehingga kini. Namun, sampai bila SUPP mahu menjadi lukut di tepi gantang? Meraih laba di atas usaha keras orang lain. Gunung pun kalau ditarah hari-hari boleh rata jadinya!Pehin Seri perlu membuktikan bahawa BN hanya akan mengikut denyut nadi rakyat. BN yang dipilih oleh rakyat mestilah diwakili oleh majoriti rakyat yang memilihnya. Mengapa perlu melayan kerenah sesetengah kelompok yang mengada-ngada dan suka menentang? Mereka pun sudah ramai yang kaya-raya, Pehin Seri! MyMassa mendesak Pehin Seri agar mengajar kelompok pengkhianat ini dengan rombakan kabinet yang KERAS! Biarkan mereka merasa pedihnya tidak diwakili dalam kabinet Kerajaan Negeri selama sepenggal!

Kali ini tumpukanlah pula hasil dan kekayaan negeri bagi mengangkat taraf hidup dan membela mereka yang selama ini bermatian menyokong kita sebagai pemimpin. Lagipun, bukankah DAP telah memperkecil-kecilkan keupayaan dan kebijaksanaan orang Melanau? Apakata Pehin Seri tinggalkan legasi dan peluang yang seluas-luasnya kepada ADNAN SATEM untuk mengAJAR mereka cara beradab susila?

***Turunnya Pehin Seri menandakan berakhirnya legasi pemimpin-pemimpin BN yang lama di tampuk kuasa. Bila agaknya Tok Guru hendak menyusul?!! 
 

PERAK BANGKIT - MENGGERAKKAN BELIA

Posted: 28 Sep 2011 11:46 PM PDT

PERAK BANGKIT - MENGGERAKKAN BELIA


Kita perlukan Singa Malaya? The Lion King

Posted: 28 Sep 2011 01:55 PM PDT

Ramai pemimpin muda masa kini hebat belaka... Tapi siapakah yang mesti menjadi Singa Malaya? Kami akan ulaskan nanti kepada pembaca sekalian..... Oh! Baru-baru ini ada kisah tentang anak Singa UMNO menyalahgunakan kuasa dengan mengarahkan polis menangkap 4 orang pemimpin belia.

Dengan kekuatan 6 kereta polis dengan jumlah lebih 30 orang anggota polis dikerahkan untuk menangkap pemimpin belia yang berjuaang untuk belia.....

Panglima Perang Cyber

Posted: 28 Sep 2011 11:32 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Must Read : "Facebook is part of the CIA" - "Amazing"

Posted: 28 Sep 2011 12:12 AM PDTPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih


g a R a m a N i s

Posted: 28 Sep 2011 11:16 PM PDT

g a R a m a N i s


PANAS! Adakah Anwar Gemar Melancap Sehingga Kena Mati Pucuk?

Posted: 28 Sep 2011 08:45 PM PDTKata dari The Unspinners menyebut
Anwar ingin gunakan Thomas Hoogland bila perbicaraan bersambung nyanyi untuk kata dia tidak berkemampuan untuk melakukan seks kerana kecederaan belakang dan sakit pinggang yang dialami akibat bermain Sepak Takraw di penjara pada awal tahun 2001.

Thomas Hoogland pula adalah DOKTOR AJAIB yang berjaya memulihkan nyawa Anwar Ibrahim dalam tempoh kurang dari 24 jam!

Jom kita faham apa dia Erectile dysfunction atau mati pucuk sebelum kena tipu dengan Mat Saleh hidup-hidup.
Erectile dysfunction (ED) is the inability to get and maintain an erection that is sufficient for satisfactory sexual intercourse. ED is also known as impotence.

ED can have a range of causes that can be both physical and psychological (mental). Physical causes include:

Saya cuba untuk memahami masalah ini disebabkan kegagalan untuk zakar berfungsi boleh menyebabkan keruntuhan rumah tangga.

Sehinggalah terjumpa artikel dari Harian Metro berkenaan gejala ini.
Mati pucuk ialah tanda atau simptom penyakit atau masalah kesihatan yang menyebabkan kegagalan pencapaian ereksi. Mati pucuk bukan penyakit! Ia simptom penyakit!

Satu ketika, mati pucuk dikaitkan dengan gangguan fikiran dan lelaki yang mengalaminya biasa menyatakan mereka tidak terangsang, seolah-olah mengaitkan masalah mereka kepada pasangan.

Sebenarnya mereka berhajat untuk bersama dengan pasangan, tetapi tidak mampu kerana ereksi tidak berlaku atau ereksi tidak kekal.

Baru sekarang lelaki faham masalah ini ada kaitan dengan kurangnya kemasukan darah ke dalam ruang otot zakar yang menyebabkan kandungan darah tidak cukup untuk memadatkan zakar dan mengekalkan ereksi untuk tujuan persetubuhan. 
Sebilangan besar masalah mati pucuk (lebih 80 peratus) disebabkan masalah kesihatan. Jadi apa-apa masalah kesihatan yang menyebabkan kekurangan darah masuk ke dalam otot zakar ketika lelaki berhajat melakukan persetubuhan boleh menyebabkan mati pucuk.

Sebagai contoh, penyakit yang menyebabkan pembuluh darah sempit seperti 'arterioscelerosis' yang ada kaitan dengan peningkatan kolesterol dan lemak dalam darah yang berpunca daripada amalan tidak sihat seperti makan makanan mengandungi banyak lemak dan kolesterol, merokok kerana kandungan kimia dan nikotin menyebabkan dinding salur darah tercerut, serta tidak atau kurang mengamalkan senaman dan tekanan.
Mati pucuk bukanlah penyakit yang harus ditakuti dan ianya adalah simpton penyakit. Penyelesaiannya adalah dengan kerap melakukan senaman, menjaga pemakanan dan paling mujarab adalah melakukan urutan bagi melancarkan darah ke pembulur darah zakar.

Laluan darah ok maka zakar akan mencapai tahap persembahan yang mengagumkan ditambah dengan menelan sebiji VIAGRA maka kepuasan akan tercapai.

Tidak disebut pula sakit tulang belakang boleh mati pucuk. Sakit tulang belakang berkemungkinan boleh lumpuh untuk tempoh pendek atau jangka panjang.

Selain itu antara punca mati pucuk adalah kerana kegilaan menonton video lucah sehingga terpaksa melancap dan suka kepada seks bebas.

Jika benar pun Anwar alami masalah mati pucuk berkemungkinan adalah kegemaran untuk melancap, oral seks atau seks bebas. Ini yang tak tau tahap mana aktiviti seks bebas Anwar pasal lepas dia bebas keluar  dari penjara tahun 2004 hingga 2007 dia lebih enak menetap di US. Disana syurga untuk aktiviti songsang dan JAWI tiada kuasa di US.

INFO: Anwar konsisten dengan alasan dia mengalami sakit tulang belakang akibat kecederaan semasa dalam penjara tetapi harus diingat telah tersebar video penipu Anwar memakai pendakap leher semasa dalam penjara dulu yang mana kelihatan lakonan kepura-puraan Anwar yang sebenarnya sihat walafiat.

oyabun

Posted: 28 Sep 2011 11:13 PM PDT

oyabun


Cubaan Anwar untuk menangguhkan lagi perbicaraan - Fail afidavit jawapan permohonan ketepi sapina Najib, Rosmah!

Posted: 28 Sep 2011 07:51 PM PDT

Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim hari ini memfailkan dua afidavit jawapan terhadap permohonan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor untuk mengetepikan sapina ke atas mereka.

Afidavit-afidavit tersebut difailkan melalui firma guaman, Tetuan S.N. Nair & Partners di Kaunter Pendaftaran Mahkamah Tinggi di sini.

Minggu lalu, Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohamad Zabidin Mohd. Diah menetapkan esok sebagai tarikh pendengaran permohonan pasangan tersebut untuk mengetepikan sapina yang mengkehendaki mereka hadir sebagai saksi pembelaan pada perbicaraan kes liwat membabitkan Anwar dan bekas pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan.

Najib dan Rosmah memfailkan permohonan tersebut melalui peguam mereka pada 21 September lalu.

Dalam afidavit jawapan terhadap permohonan Najib, Ahli Parlimen Permatang Pauh itu menyatakan, Pegawai Khas Perdana Menteri, Datuk Khairil Anas Jusoh ketika ditemui pasukan pembelaan pada 25 Mei lalu memberitahu bahawa Mohd. Saiful Bukhari ada bertemu dengan Najib pada 24 Jun 2008 selama satu jam.

Bagaimanapun, ketika bertemu dengan pasukan pembelaan pada 12 Ogos lalu, Najib tidak memberikan sebarang kenyataan berhubung pertemuan tersebut.

Sementara bagi permohonan Rosmah, Anwar dalam afidavit jawapannya pula menyatakan, pihaknya memohon penjelasan berhubung pertemuan antara Penaung Permata Negara Malaysia itu dengan rakan baik mangsa yang juga bekas Setiausaha Sulit Anwar, Muhamad Rahimi Osman.

Pertemuan tersebut dimaklumkan kepada barisan pembelaan oleh Datuk Mumtaz Begum Abdul Jaafar sewaktu sesi temu bual pada Mei lalu.

Selain itu, pegawai penyiasat kes, Supritendan Judy Blacious Pereira dalam keterangannya di mahkamah menyatakan ada mengambil keterangan di bawah Seksyen 112 Kanun Tatacara Jenayah daripada Rosmah yang secara tidak langsung menunjukkan wanita itu mempunyai pengetahuan mengenai kes tersebut.

Oleh yang demikian, Anwar menyatakan, berdasarkan fakta-fakta tersebut dan pertemuan yang berlaku, kehadiran Najib dan Rosmah di mahkamah adalah bagi memberi penjelasan dan bukanlah untuk menunjukkan terdapatnya konspirasi.

Anwar, 64, dibicarakan atas tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya yang berusia 26 tahun itu di unit 11-5-1, Kondominium Desa Damansara, No. 99 Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, di sini antara pukul 3.01 petang dan 4.30 petang, 26 Jun 2008.

Pada perbicaraan kes liwat pertama pada 1998, lima individu termasuk bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad membuat permohonan yang sama dan dibenarkan oleh Hakim Mahkamah Tinggi yang mendengar kes tersebut.

Komen : Hairan-hairan, orang lain yang sedap 'menyodok' orang lain pula yang kena tempias! Apa tujuan Omegay untuk mengheret Perdana Menteri dan isteri untuk 'menyelesaikan' masalah yang dia sendiri memang suka 'create'? Apakah Anwar Omegay benar-benar terdesak sekarang apabila lambaian Sg.Buloh sudah mula dirasainya. Keputusan yang dibuat oleh Perdana Menteri dan isteri tidak mahu melayan kerenah Omegay adalah satu keputusan yang tepat! Lu ingat lu sapa Omegay?

Wasabi Oyabun..

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 28 Sep 2011 11:05 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


ANWAR: Tiada Kata Putus Untuk Buat Hudud...

Posted: 28 Sep 2011 07:30 PM PDT

Korang baca ni...

Cadangan PAS untuk melaksana undang-undang hudud ke atas orang Islam di Kelantan masih belum dapat diputuskan oleh majlis pimpinan Pakatan Rakyat walaupun hangat dibincangkan dalam mesyuaratnya malam ini.

Bagaimanapun, ketua umum Pakatan Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, majlis pimpinan itu menghormati niat kerajaan Kelantan untuk melaksanakan undang-undang berkenaan.

Majlis itu juga menghormati pendirian DAP yang menentang keras cadangan berkenaan, kata Anwar kepada media selepas mempengerusikan mesyuarat itu di ibupejabat PAS, Kuala Lumpur.

Jadi apa keputusannya??? kalau macam ni punya perkara pun pemimpin pakatan haram pecah kepala nak buat keputusan, macam mana nak perintah malaysia? segala keputusan yang melibatkan kepentingan awam pun kena mesyuarat tiga parti jugak ke? kalau salah satu parti tak setuju maknanya keputusan tak boleh di buat, ape kejadahnya kerajaan macam ni.

Namwee Gunakan Ayat Perpaduan Dan 1Malaysia Untuk Maki Hamun Melayu...

Posted: 28 Sep 2011 01:00 AM PDT

LANCAU LA LU NAMWEE, CAKAP MELAYU PUN TAK BETUL, NAIAMAHH PUNYA ORANG.

Pemuda PAS Kata Bekas Tentera Ini Tidak Waras...

Posted: 28 Sep 2011 12:00 AM PDT

Pemuda pas memperlekahkan seorang bekas tentera dan juga pengerusi persatuan bekas tentera malaysia, negeri sembilan, sazali ismail dengan mengatakan yang dia tidak waras, kata jurucakap pemuda pas suhaizan kaiat.

Dia juga menuduh punca kurangnya kehadiran orang ramai pada ceramah pas di seremban kerana kekecohan yang berpunca dari sikap bekas tentera itu.

Kata suhaizan lagi, "Saya menasihatkan beliau agar tidak cepat melatah dan jangan 'kecoh-kecoh' kerana isu sejarah yang dibawakan oleh Timbalan Presiden PAS itu masih lagi bersifat abstrak dan boleh diperbincangkan lebih mendalam di meja-meja akademik dan intelektual,"

Untuk rekod, ceramah mat sabu di seremban hanya dihadiri 300 orang sahaja, malu dengan kehadiran sebanyak itu, pemuda pas mula membuat provokasi keatas perkasa yang berada di seberang jalan untuk menyerahkan memo kepada mat sabu, berlaku sedikit kekecohan, dan pas gunakan kekecohan itu untuk menutup aib yang ceramah timbalan presiden mereka hanya di hadiri 300 orang.

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 28 Sep 2011 10:49 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Hudud: Drama Berakhir Seperti Yang Dijangkakan

Posted: 28 Sep 2011 06:02 PM PDT

"Kita tak boleh nafikan hak mana-mana pihak untuk mengemukakan pendirian tetapi kita terikat dengan dasar bersama dan Perlembagaan Persekutuan," kata Anwar Ibrahim pada 28 September 2011. Inilah juga klimaks drama tersebut ketika pilihan raya kecil di Kuala Terengganu. Drama yang sama berulang kembali untuk menutup sekejap isu murtad di gereja, isu komunis dan paling utama adalah kes liwat Anwar Ibrahim. Melupakan sekejap tumpuan rakyat terhadap isu yang boleh merugikan pembangkang.

Hakikatnya selama memerintah Kelantan selama 21 tahun, PAS tidak pernah membentangkan cadangan untuk melaksanakan hudud di Kelantan. PAS gagal untuk mempengaruhi PKR dan DAP untuk mendengar cakap mereka. Bertanding pun tidak cukup di Parlimen, inikan pula hendak menjadi ketua kepada pembangkang. Siapa yang ramai dalam pembangkang? Bukankah kumpulan ini akhirnya akan merugikan orang Islam? Drama yang PAS cuba buat gagal dan berakhir seperti yang dijangkakan.

Saifuddin Nasuiton Berbohong

Posted: 28 Sep 2011 01:00 AM PDT


Sama seperti Guan Eng, Mat Sabu dan Anwar Ibrahim, kali ini giliran Saifuddin Nasuiton pula terkantoi berbohong. Memang budaya bohong ini sudah menjadi mainan politik beberapa orang ahli politik pembangkang. Mereka sanggup berbohong untuk survival politik. Baca seterusnya di sini.