Ahad, 1 Jun 2014

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 01 Jun 2014 01:28 PM PDT

Apa Yang Tersirat


PRK Teluk Intan: Faktor Penyebab Kemenangan BN

Posted: 01 Jun 2014 12:24 AM PDT

Pengundi melayu sedar, bahawa DAP mempergunakan kaum itu untuk menghapuskan hak mereka. Pengundi melayu juga sedar, bahawa PAS diperkudakan oleh DAP untuk melemah dan menghancurkan melayu. Pengundi melayu juga sedar, DAP mempergunakan melayu untuk menghancurkan melayu.

Bagi pengundi cina pula, mereka melihat bahawa BN mempunyai keiklasan, sepertimana dipamerkan gabungan beberapa parti itu sejak merdeka lagi. BN mengamalkan perkongsian kuasa, dan cara itu terus berkuatkuasa hingga kini. BN berjuang untuk semua kaum, dan mengerti bahawa hubungan antara kaum perlu ada tolak ansur, ertinya setiap kaum tidak boleh membolot semuanya, demikian juga tiada kaum yang dipinggirkan.

Kaum india juga, sedar, bahawa BN akan meneruskan cara mengurus negara yang berasaskan perkongsian kuasa.

Pengundi luar yang menjadi kekuatan DAP atau Pakatan Rakyat tidak pulang mengundi, merupakan salah satu penyebab kemenangan BN.

Melihat undi yang diperolehi calon BN pada PRK kali ini, jumlahnya adalah konsisten dengan jumlah undi yang diperolehi pada PRU-12 dan PRU-13; sementara undi calon DAP menurun sekali daripada lebih 27,000 pada PRU-13 lalu kepada hanya 19,919. SPR mengakui sejumlah 8,000 pengundi luar tidak turun mengundi.

BN perlu mengambil iktibar daripada PRK Teluk Intan ini, terutama yang berkaitan dengan pengundi luar. Pengundi luar sebenarnya sejak PRU-12 merupakan pengundi yang menyebelahi pembangkang dan trend ini akan berterusan pada PRU-14. Untuk itu, pada PRU-14, BN perlu mengelak mengatur kepulangan pengundi luar, kecuali mereka yang benar-benar merupakan penyokong.

DAP Kalah- Sebab Pilih Calon Melayu: Guan Eng

Posted: 31 May 2014 07:30 PM PDT

Lim Guan Eng membuat kesimpulan; bahawa kegagalan DAP mempertahankan kerusi Parlimen Teluk Intan disebabkan meletakan calon melayu.

Pengundi cina penyokong DAP belum bersedia menerima calon bukan cina, antara penyebab kekalahan DAP.

Selain faktor calon, DAP juga mengakui bahawa penyumbang kekalahan disebabkan kurangnya pengundi luar kawasan turun mengundi. 

DAP atau PKR dan PAS sangat tergantung kepada pengundi luar kawasan. Sebenarnya pengundi luar kawasan adalah penyumbang kepada kemenangan parti-parti pembangkang pada PRU-12 dan PRU-13.

BN telah mengambil iktibar itu, atas sebab itu, pada PRK Teluk Intan, tidak mengatur kepulangan pengundi-pengundi luar kawasan. Benar juga, strategi itu berbaloi; dan berjaya merampas kerusi Teluk Intan yang terlepas sejak tahun 2008.

Kalau melihat undi yang diperolehi calon BN, sebenarnya konsisten dengan jumlah penyokong parti itu, dari PRU ke PRU. Penurunan undi calon DAP, yang hanya mampu mendapat 19,919 pada PRK kali ini, menunjukan bahawa pengundi luar berjumlah 8,000 pengundi merupakan penyokong pembangkang.

Duke of UMNO

Posted: 01 Jun 2014 01:02 PM PDT

Duke of UMNO


FAKTOR KEKALAHAN DYANA SOFYA TERBONGKAR..!!!

Posted: 01 Jun 2014 02:04 AM PDT

Memang benar calon DAP, Dyana Sofya Mohd Daud tewas pada Presiden Gerakan, Dato' Mah Siew Keong pada Pilihanraya Kecil (PRK) Teluk Intan, sekaligus gagal mengekalkan majoriti lebih 7,000 undi yang dimenangi DAP pada Pilihanraya Umum ke-13 kira-kira setahun lalu.

Agak mengejutkan apabila hanya di dalam tempoh setahun lebih, DAP "hilang" lebih dari 7,000 undi di kawasan yang majoritinya terdiri dari kaum Cina. Apa puncanya parti itu gagal dan tewas pada "calon kitar semula" Barisan Nasional (BN) yang pernah kalah di kerusi yang sama sebelum ini?

Ada pihak yang mendakwa kekalahan DAP di Teluk Intan disebabkan oleh strategi parti itu yang kononnya lewat memperkenalkan Dyana Sofya pada para pengundi di situ dan menggunakan strategi kempen di bandar yang digunakan di kawasan luar bandar.


Fakta dari parti yang kalah itu menunjukan DAP memperoleh tambahan undi sebanyak 3 peratus dari masyarakat Melayu Teluk Intan, namun hilang kira-kira 15 peratus undi dari masyarakat Cina berbanding yang diperoleh pada PRU ke-13 tahun lalu.

Persoalan yang timbul ialah mengapa undi Melayu meningkat pada DAP dan mengapa pula parti itu hilang 15 peratus undi kaum Tiong Hua dari jumlah 66.5 peratus yang keluar mengundi?

Penulis berpandangan bahawa peningkatan sebanyak 3 peratus undi dari bangsa Melayu untuk DAP itu adalah disebabkan oleh faktor calon parti itu yang mengetengahkan Dyana Sofya sebagai calon mereka.

Teluk Intan sebelum ini amat jarang ditandingi oleh calon Melayu ekoran majoriti di kawasan tersebut merupakan kaum Cina dan cubaan DAP untuk "mengorbankan" Dyana Sofya di parlimen itu ternyata berhasil!

DAP sepatutnya sedar dari awal bahawa DAP Teluk Intan dalam diam mengharapkan agar parti mereka mencalonkan salah seorang pemimpin DAP tempatan dari kalangan kaum Cina. Namun kedegilan "penasihat DAP" enggan berbuat demikian.

PEJUANG BANGSA

Posted: 01 Jun 2014 11:23 AM PDT

PEJUANG BANGSA


PENGANTIN WANITA ISLAM MAHU KAHWIN IKUT ADAT HINDU DISERBU JAIS !!

Posted: 01 Jun 2014 04:30 AM PDT


Majlis perkahwinan yang dijalankan mengikut adat dan budaya agama Hindu tergendala apabila diserbu sepasukan pegawai dan anggota penguatkuasa Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) kerana didakwa membabitkan seorang pengantin wanita yang beragama Islam, di sini, pagi tadi.
Tinjauan wartawan Harian Metro ke lokasi majlis di Jalan SS 1/25 pada jam 10.30 pagi tadi mendapati kira-kira 50 tetamu sudah tiba di majlis berkenaan sebelum empat pegawai penguatkuasa JAIS tiba untuk melakukan siasatan.
Bagaimanapun, keadaan di lokasi terkawal apabila pihak keluarga kedua-dua pasangan pengantin dan tetamu yang hadir memberikan kerjasama kepada pegawai JAIS di samping kawalan ketat kira-kira 10 pegawai dan anggota polis di luar kawasan majlis tersebut.

Menurut sumber, perkahwinan antara lelaki beragama Hindu dan pasangannya yang dipercayai beragama Islam dijangka dilangsungkan pada 10.30 pagi dan ia terpaksa dibatalkan selepas pihak berkuasa mendapat aduan bahawa perkahwinan tersebut melanggar undang-undang.

"Pihak berkuasa menerima maklumat daripada orang awam bahawa ia (perkahwinan) akan dilangsungkan pada hari ini dan hasil siasatan mendapati maklumat itu tepat dan serbuan telah dijalankan," kata sumber.

SERUAN BLOGGER DESAK UMNO PECAT KEAHLIAN IBU DYANA @TengkuAdnanReal @NajibRazak

Posted: 01 Jun 2014 01:47 AM PDT
Alhamdulillah kemenangan di PRK Teluk Intan, Perak semalam membuktikan kerjasama berpasukan yang baik di dalam Barisan Nasional (BN) membuahkan hasil positif dan terbaik untuk semua.

Jutaan terima kasih dan tahniah daripada kami cybertroopers @ bloggers Pro UMNO / BN kepada keseluruhan jentera di semua peringkat yang terlibat secara langsung dan tidak langsung.

Tidak dinafikan perjalanan PRK Teluk Intan ini dirasakan sedikit sukar dengan pembabitan calon Melayu mewakili DAP. Lebih menyulitkan keadaan lagi apabila Yammy Samat, ibu kepada calon DAP merupakan ahli UMNO yang layak digelar pengkhianat turut menyokong tindakan anaknya.

Sebagai ahli & penyokong setia UMNO, kami menggesa agar Lembaga Disiplin UMNO Malaysia mengambil tindakan MEMECAT keahlian beliau daripada parti keramat yang tak pernah gagal memperjuangkan nasib bangsa Melayu semenjak 68 tahun ini. Jika ditanya ahli-ahli UMNO di semua peringkat, pastinya mereka juga menolak pengkhianat parti seperti ibu kepada calon DAP yang dilihat turut sama berkempen bagi pihak Pembangkang.

Sejajar dengan itu, kami mendesak sekali lagi UMNO memecat Pn Yammy Samat .

Bloggers & Cybertroopers yang menyokong kenyataan ini.

1. Rezqeen Hill
2. Bersih 3 Suku
3. The Kuala Lumpur Chronicle
4. Cucu Tok Selampit
5. MedanTempurKedah
6. From The Eye Of Segambut Princess
7. Mallaccra
8. Brader Jai
9. Parit Buntar Rebels
10. AntiDotCom
11. Generasi Pejuang Bangsa
12. Kedah Ke KL
13. Pemuda Putrajaya
14. Kelab Chedet
15. Pisau Kedah
16. Penggempur Mutiara
17. Team Media Kedah
18. Tenteramaya
19. Anak Seberang
20. Hablulyuzi
21. Media Haria
22. Wan Radzuan
23. Keris7lok
24. Harapan Esok
25. Tun Faisal
26. Dr. MiM
27. Warta Rakyat
28. Shah Alam Rebels
29. Empayar Pemuda
30. Panglima Perang Siber
31. Mat Kilau Penang
32. Sir Azri
33. Afiq KL Town
34. Daeng Selili
35. Mega Bidaman
36. Badut Rakyat

7 PUNCA KEKALAHAN CALON EKSPERIMEN DAP DYANA #PRKTelukIntan

Posted: 31 May 2014 10:30 PM PDT
1. Calon DAP telah mengguris perasaan umat Islam khususnya pengundi Islam di Teluk Intan apabila awal-awal menolak Hukum Hudud dengan tanpa berlapik malah berterus-terang. Akibatnya, kepimpinan PAS tidak dapat mempertahankan Calon DAP itu, sebaliknya kepimpinan PAS berada dalam situasi sukar. 

2. Calon DAP juga mempunyai penglibatan yang lama dengan pertubuhan PERKASA yang tidak disukai oleh pengundi Cina sama ada dalam DAP ataupun di luar DAP. Calon DAP gagal meyakinkan mereka bahawa dia benar-benar sudah putus hubungan dengan PERKASA.

3. Peristiwa sepanjang hari pengundian menunjukkan dengan jelas bahawa jentera PAS tidak bergerak sebagaimana biasa. Ramai pemerhati melihat ahli-ahli PAS di Teluk Intan memboikot calon DAP kali ini. Kenyataan kepimpinan PAS sehari dua sebelum hari pengundian yang hanya mengharapkan dapat mengekalkan undi lama PAS jelas menunjukkan ketidakyakinan dan ketidaksungguhan pasukan PAS.4. Sebaliknya pasukan BN kelihatan bersatu hati. Baik daripada mana parti pun UMNO, MCA, MIC, Gerakan, PPP dan lain-lainnya tidak ada membantah calon BN sebaliknya bekerja bersama-sama bersungguh-sungguh untuk memenangi PRK Teluk Intan. Tidak ada timbul cerita memboikot calon, malah perpaduan pasukan BN di Teluk Intan terserlah dengan jelas. Calon BN di Teluk Intan lebih berkaliber jika dilihat daripada aspek pengalaman dalam kerajaan, parti dan umur. Ianya lebih meyakinkan penduduk Teluk Intan berbanding Calon DAP.

5. Sebaliknya dalam kem DAP, diketahui dari awal adanya perasaan tidak puashati oleh pemimpin DAP tempatan yang tidak dipilih. Begitu juga komponen PR khususnya PAS berada dalam keadaan sangat sukar untuk membantu Calon DAP, malah PKR juga tidak nampak kesungguhan mereka membantu calon DAP ini. Saya melihat Calon DAP ini kelihatannya lebih bersendirian yang hanya dibantu oleh Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng anak-beranak.

6. Lim Kit Siang terlalu yakin (over confident) akan dapat mempertahankan kerusi Parlimen Teluk Intan dengan membawa orang luar Teluk Intan sebaliknya pemimpin DAP Teluk Intan dinafikan. Nampaknya taktik mengumpul orang ramai di hari-hari terakhir ceramah (grand final) bukan lagi petunjuk untuk bermegah-megah. Ternyata kehadiran ramai orang adalah dari penyokong luar Teluk Intan, bukannya pengundi Teluk Intan. Sebaliknya pasukan BN memberi fokus kepada pengundi-pengundi dalam kumpulan yang kecil, bertemu walaupun satu orang pengundi, nampaknya ianya lebih berkesan.

7. BN harus berterimakasih kepada kepimpinan Ulama dalam PAS seperti TG Hj. Hadi Awang, TG Dr. Harun Din, Menteri Besar Kelantan kerana kenyataan-kenyataan mereka mengenai Hukum Hudud, semasa kempen PRK Teluk Intan banyak memberi advantage kepada BN. Pengundi-pengundi PAS di Teluk Intan nampaknya memahami signal ucapan pemimpin-pemimpin ulama mereka dan menterjemahkannya semasa hari pengundian. Walaupun PAS berada di dalam PR, ianya tidak menghalang mereka untuk menolak DAP. PAS semakin bijak, dan BN harus berterimakasih kepada kepimpinan PAS. Saya yakin, jika jentera PAS seperti Unit Amal turun bersungguh-sungguh, kemungkinan untuk BN menang adalah sukar. 


sumber

DINASTI LIM ANGKUH & PENYOKONG DAP ANTI CALON MELAYU PENYEBAB KEKALAHAN #PRKTelukIntan @NajibRazak @drnovandri @tunfaisal

Posted: 31 May 2014 08:34 PM PDT
Percaturan Kit Siang & anaknya Guan Eng yang angkuh hanya  meletakkan calon Melayu, Dyana Sofya Mohd. Daud bertanding pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Teluk Intan  telah gagal  apabila Presiden Gerakan, Datuk Mah Siew Keong berjaya memenangi hati pengundi dengan memperoleh majoriti 238 undi.

Siew Keong memperoleh 20,157 undi manakala Dyana Sofya meraih 19,919 undi.
Keputusan PRK itu yang turut menyaksikan sebanyak 543 undi ditolak .

Peratusan jumlah pengundian bagaimanapun merosot kepada 66.67 peratus iaitu 40,236 daripada 59,927 pemilih berdaftar yang keluar mengundi bagi menunaikan tanggungjawab mereka di 120 saluran melibatkan 35 pusat mengundi.

Pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13), Leong Peng, 48, menewaskan calon BN, Siew Keong dan calon Bebas, K. Moralingam dengan majoriti 7,313 undi.

Kemenangan hari ini juga merupakan yang ketiga dicapai oleh BN dalam enam PRK yang diadakan selepas PRU-13.
Calon Melayu ditolak penyokong DAP 


Berdasarkan kepada analisis & komen  sendiri  daripada dinasti Lim , mereka akui Dyana  calon pilihan Kit Siang   kalah disebabkan  beliau berbangsa MELAYU dan ditolak kuat pengundi CINA terutama  penyokong tegar DAP .  

Ia juga di tambah lagi isu  beliau dan ibunya pernah terbabit dengan NGO Melayu  yang kuat dibenci DAP iaitu PERKASA  juga turut memberi kesan besar. 

Ternyata jelas dan nyata ahli & penyokong DAP bersifat RASIS dan menolak mentah-mentah calon parti mereka berbangsa Melayu .  Mereka hanya mahu calon CINA sahaja mewakili DAP  . Ini lah wajah sebenar kaum Cina dan itu pun macai2 Melayu PAS & PKR tidak sedar2 lagi .

Mereka tidak mempercayai langsung calon Melayu  walaupun dia seorang Setiausaha politik Kit Siang dengan tidak keluar mengundi dan juga   swing menyokong calon BN Datuk Mah Siew Keong yang berbangsa Cina .  

Keangkuhan anak beranak LIM memandang rendah keupayaan BN  di PRU Teluk Intan  dengan mengetepikan calon tempatan Cina  DAP di Teluk Intan ternyata memakan diri mereka . Undi Melayu & India terus jadi kekuatan BN 


Jika pengundi Cina luar  di kubu kuat DAP  DUN Pasir Berdamar mencatat peratusan pengundi ramai , maka BN sudah tentu  akan kalah !!   Itu perkiraan mudah untuk DAP sejak dari awal yakin menang melalui twitter mereka serta di portal  Malaysiakini .

BN hanya kuat di   DUN Changkat Jong yang dimenangi PRU13 dengan majoriti 1,118 undi 
dan undi diterima kali ini di PRK hanya meningkat 100 undi sahaja berbanding PRU13.

Ini jelas menunjukkan jentera BN telah   berjaya mengeluarkan pengundi putih & penyokong parti keluar mengundi kali ini dan DAP pulak hanya memperoleh undi daripada pengundi Cina dan segelintir pemimpin Pas peringkat cawangan .

Manakala BN difahamkan  menguasai undi daripada masyarakat Melayu  di kampung dan kaum India di estet2.


Pengundi Teluk Intan matang , tidak terperangkap emosi 

Kebijaksanaan dan kematangan pengundi  di Teluk Intan memilih wakil rakyat  untuk berkhidmat  kepadamereka juga salah satu faktor kekalahan DAP .

Sebelum ini DAP dan PR begitu angkuh hingga meletakkan calon muda baru & tiada pengalaman di beberapa PRK  kerana menganggap boleh menang jika kerusi dimenangi mereka di PRU13. 

Tahniah pengundi Teluk Intan yang bijak kerana memilih pemimpin berpengalaman dan menolak eksploitasi sentimen kebencian dan emosi oleh DAP & cybertrooper RBA . 


Jika Mah menang jadi MENTERI turning point BN 

GPB melihat janji PM jika Mah menang PRK Teluk Intan ini sebenarnya menjadi turning point saat akhir kempen yang berjaya menarik perhatian pengundi -pengundi .

Walaupun pelbagai tohmahan DAP mendakwa ini satu gimik BN   , tetapi  sikap Mah yang akan menolak jawatan Menteri melalui lantikan Senator juga menunjukan kematangan dan sifat gentleman beliau . 


Tahniah kepada semua pengundi Teluk Intan kerana memilih BN dan terima kasih kepada semua jentera yang membantu kemenangan manis ini.   GPB berharap bakal Menteri Datuk Mah Siew Keong ini tidak akan melupakan sokongan pengundi Melayu & India yang membantu kemenangan beliau  .
The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 01 Jun 2014 03:54 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


SMS dari Dyana

Posted: 31 May 2014 09:43 PM PDT


Saya tahu PAS telah boikot saya.

Presiden PAS sengaja terbang ke Istanbul sama mcm PRK Kajang dia lari ke Vietnam.

Saya tak bertanggungjawab menyebabkan dia sakit. Dia yang jeling-jeling kat saya. Bukan saya.

Saya juga tahu Nurul Izzah langsung tak bantu saya. Bapa dia, Anwar pun lari sepanjang hari ini.

Saya sangat sedih atas kekalahan ini. Kalau ada sesiapa nak pinang saya sekarang, saya akan terus terima.

Janji dia sedia bantu bayar hutang-hutang PRK Teluk Intan.

Dyana

bumiyang

Posted: 01 Jun 2014 03:50 AM PDT

bumiyang


Nga Kena Badi Panda!!! Kungfu Panda X Menjadi???

Posted: 01 Jun 2014 01:30 AM PDT

Pengundi2 Teluk Intan Tolak Calon Pemimpin "Biskut"???

Posted: 31 May 2014 05:30 PM PDT

tunku

Posted: 01 Jun 2014 03:23 AM PDT

tunku


DAP made Dyana scapegoat, says Wee

Posted: 31 May 2014 11:41 PM PDT

DAP has made Dyana Sofya Mohd Daud a scapegoat for the party's defeat in the Teluk Intan parliamentary by-election, MCA deputy president Datuk Dr Wee Ka Siong said.

He chided DAP secretary general Lim Guan Eng who said she lost because she is a young Malay female.
Dr Wee said this was yet another of DAP's many contradictory and hypocritical acts.

"DAP has always claimed to be a multi ethnic party that gets the support from the young.

"It had also fielded young candidates, in their 20s and early 30s in the past and they had won," Wee pointed out, adding that he pitied 26-year-old Dyana Sofya for being blamed after she lost to Barisan Nasional's Datuk Mah Siew Keong, 53, by a 238 vote majority on Saturday.

Dr Wee was opening the Lumut division MCA annual general meeting here on Sunday.
The division chief Datuk Seri Kong Cho Ha questioned why DAP had fielded Dyana Sofya when they knew she could not win.

The DAP, he added, was again misleading the people to divert their attention from its poor handling of serious issues like the hudud move by its Pakatan Rakyat ally -PAS.

Mah, also Gerakan president clinched 20, 157 votes against Dyana Sofya's 19, 919.
The Teluk Intan seat fell vacant after its MP Seah Leong Peng died of cancer on May 1.

Aspirasi Bangsa

Posted: 01 Jun 2014 01:57 AM PDT

Aspirasi Bangsa


Tahniah BN!!

Posted: 31 May 2014 09:30 AM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 01 Jun 2014 12:30 AM PDT

Panglima Perang Cyber


BN menang #PRKTelukIntan - Mah Siew Keong Dijulang Penyokong

Posted: 31 May 2014 05:37 AM PDT

Keputusan Tidak Rasmi FB KP JASA : BN Menang di Teluk Intan 301 Undi

Posted: 31 May 2014 05:25 AM PDT

Tak Rasmi : BN Menang Dengan 150 Undi #PRKTelukIntan

Posted: 31 May 2014 05:04 AM PDT

Mesej rakan whatsapp :

Hahahaha
Yahooooo
😃😃😃😃
Tidak rasmi BN menang 150 undi, BN - 20,022; DAP 19,872 ;Rosak - 228

Harap info ini tepat.


Sent from my iPhone

Terkini #PRKTelukIntan : Dyana dahului Mah Siew Keong dengan begitu tipis

Posted: 31 May 2014 05:01 AM PDT

Banyakkan berdoa semoga kita menang.

Keputusan Pengiraan Undi Jam 7.33 Pm

Posted: 31 May 2014 04:40 AM PDT

Sumber rakan whatsapp :

Keputusan tidak rasmi, 7:33pm:
DAP 19,279
BN 18,581
Undi Rosak 485


Harap BN boleh menang.


Sent from my iPhone

Suspek Bunuh Kanak-Kanak Semalam Ditemui Mati Lemas

Posted: 31 May 2014 04:34 AM PDT

Suasana di PRK Teluk Intan - Rayu Undi Guna Kanak-kanak Amat Dikesali

Posted: 31 May 2014 04:31 AM PDT

Belantan

Posted: 01 Jun 2014 12:11 AM PDT

Belantan


BN menang PRK Teluk Intan!

Posted: 31 May 2014 08:24 AM PDTCalon Barisan Nasional, Datuk Mah Siew Keong yang dipilih sebagai wakil di Dewan Rakyat pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Teluk Intan hari ini berikrar bekerja rakyat bermula esok.

"Ini satu kemenangan dalam pertandingan yang memang saya rasakan sungguh yang sengit. Tentulah perkara pertama yang akan saya lakukan esok adalah berjumpa dengan rakyat dan berterima kasih kepada rakyat," kata Siew Keong.

Siew Keong ditemui selepas mengadakan sidang akhbar sebaik sahaja pengumuman dilakukan oleh Pegawai Pengurus Pilihraya, Datuk Ibrahami Ahmad di Pusat Penjumlahan Undi di Dewan Sekolah Menengah Abdul Rahman Talib.

Siew Keong berkata, kemenangan berkenaan merupakan satu titik perubahan kepada parti Gerakan yang dipimpin beliau.

"Ini adalah satu titik perubahan kepada Gerakan dan saya berasa bangga dengan kerjasama yang ditunjukkan oleh parti-parti komponen sepanjang kempen ini berlangsung.

"Kerjasama yang erat inilah yang memberikah hasil kejayaan yang terbaik. Terima kasih kepada Perdana Meneteri, Timbalan Perdana Menteri dan pucuk pimpinan yang banyak memberi nasihat," kata Siew Keong dengan gembira.

Pada PRK Teluk Intan yang berlangsung hari ini, Siew Keong mendapat 20,157 undi dengan majoriti 283 undi mengalahkan calon DAP, Dyana Sofya Mohd. Daud yang mendapat 19,919 undi.

Tahniah Barisan Nasional.

Suara Politik
Belantan

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 01 Jun 2014 12:04 AM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Dua Sebab Utama Kena Dyana Sofea Keparit...

Posted: 31 May 2014 07:00 PM PDT


Ada sebab utama kenapa dyana sofea tewas...

Pertama: Dia sebagai orang Islam, yang dilahirkan sebagai Islam tetapi dia terang-terang menolak hukum Allah yakni Hudud, kita paham kalau orang kafir tolak Hudud pasal dia kafir, tapi budak separuh masak nie orang Islam, tapa segan silu mengistiharkan dia menolak hukum Hudud...

Jadi Allah bayar cash pada dia malam semalam.

Kedua: Dia pertikaikan apa yang termaktub dalam 7 wasiat raja-raja melayu, iaitu, dia nak Rejimen Askar Melayu Di Raja (RAMD) di bubarkan, bayangkan orang lain hatta cina komunis dap pun tak pernah pertikai kewujudan RAMD, tetiba budak separuh masak nie, pandai-pandai pertikai, apa hal?

Nah sekarang budak nie kena tulah...

Pertikai hukum Allah dan pertikai wasiat raja-raja melayu, itu yang buat orang melayu marah dan marah orang melayu di terjemahkan semalam...

sekupangdua

Posted: 31 May 2014 11:48 PM PDT

sekupangdua


VIDEO DYANA TEROYAK SEBAB KALAH...

Posted: 31 May 2014 06:19 AM PDT

KORANG TENGOK SENDIRI APA YANG JADI BILA SICANTIK NIE KALAH... BIASA LER BEB DAH TENTU LEPAS NIE MACAM-MACAM BENDA AKAN DIUNGKIT NANTI, KALAU DAH MEMANG HATI TU TAK BAIK MAKA AKAN TIMBUL LAH KETIDAK PUASAN HATI SERTA MENAFIKAN KEMENANGAN BN...

BN MENANG... DYANA DAN KIT SIANG DIHANTAR PULANG... BYE BYE

Posted: 31 May 2014 05:48 AM PDT


Alhamdulillah... Barisan Nasional menang di PRK P076 dengan majoriti 238, bagaimanapun kita masih menunggu kiraan rasmi, Kuncu-kuncu DAP nampaknya dah berterabur pulang ke kandang masing-masing, apa pun teman nak ucap tahniah kepada semua terutama yang memberi undi dari PAS dan DAP yang matang menolak calon muda yang menjadi pilihan LimKit Siang...

Dyana di kem DAP teroyak sakan dengan terasa kok dan rakan-rakan... ayat yg paling tak mencerminkan demokrasi bila dia katakan, dengan kemenangan BN maka runtuhlah tembok perkauman...

YEAH BN MENANG DI TELUK INTAN

Posted: 31 May 2014 04:55 AM PDT


Alhamdulillah BN menang di teluk Intan... 

TERKINI DAP TUMBANG DI 5 PDM KUBU KUAT

Posted: 31 May 2014 03:44 AM PDT

TERKINI DARI P076 DAP mula goyah bila beberapa kawasan PDM yg menjadi kubu kuat mereka tumbang. Rata-rata diperlihatkan sokongan merundum... apa pun kita tunggu keputusan penuh. BN bagaimana pun setakay ini berjaya mengurangkan jumlah undi DSP dan memecah penguasaan DAP terutamanya di kubu kuat mereka

Antara keputusan terkini...

1. Ladang sg samak BN 99 DAP 50 Rosak 5 -BN menang majoriti 49  jmlh pemilih 285
   
2. Pdm sg Temah KM 35 BN 15 - DAP 20. BN kalah maj 5

3. Pdm sungai suli KM 267 BN 146 DAP 118 rosak 3 BN menang (dulu kalah BN Kalah)    

4. Pdm selaba  KM 393 BN 220  DAP 156 ROSAK 17 BN menang  (dulu BN kalah)         

5. Pdm Sungkai tunku KM 261  BN 185 DAP 74 ROSAK 2

6. Pdm jln speedy KM687 BN 256 DAP429 rosak 2 BN kalah

7.pdm jalan laxmana KM 965 BN 489 DAP 465 rosak 11 BN menang (dulu kalah) 

Ada lagi pdm DAP yg kita menang... tunggu

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 31 May 2014 11:45 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


TUJUH SEBAB DIBERI KENAPA DYANA SOFYA TEWAS

Posted: 31 May 2014 03:26 PM PDT

TERIMAKASIH KEPADA PAS, BN TAMBAH KERUSI DI PARLIMEN, KERAJAAN DS NAJIB SEMAKIN KUKUH

KEMENANGAN Calon BN di Teluk Intan merupakan satu kemenangan yang sangat mendebarkan kem BN, tetapi ianya satu kemenangan yang sangat bermaruah kerana ianya diperolehi dengan kerja keras, bukannya melalui kemenangan silap mata, blackout ataupun pengudi Bangla sebagaimana tuduhan-tuduhan yang biasa dibuat.

Terdapat pelbagai faktor mengapa BN berjaya mengambilalih kerusi Parlimen Teluk Intan:-

1. Calon DAP telah mengguris perasaan umat Islam khususnya pengundi Islam di Teluk Intan apabila awal-awal menolak Hukum Hudud dengan tanpa berlapik malah berterus-terang. Akibatnya, kepimpinan PAS tidak dapat mempertahankan Calon DAP itu, sebaliknya kepimpinan PAS berada dalam situasi sukar. 

2. Calon DAP juga mempunyai penglibatan yang lama dengan pertubuhan PERKASA yang tidak disukai oleh pengundi Cina sama ada dalam DAP ataupun di luar DAP. Calon DAP gagal meyakinkan mereka bahawa dia benar-benar sudah putus hubungan dengan PERKASA.

Semasa Hari Pengundian, Jentera PAS Sangat Minima
3. Peristiwa sepanjang hari pengundian menunjukkan dengan jelas bahawa jentera PAS tidak bergerak sebagaimana biasa. Ramai pemerhati melihat ahli-ahli PAS di Teluk Intan memboikot calon DAP kali ini. Kenyataan kepimpinan PAS sehari dua sebelum hari pengundian yang hanya mengharapkan dapat mengekalkan undi lama PAS jelas menunjukkan ketidakyakinan dan ketidaksungguhan pasukan PAS.

4. Sebaliknya pasukan BN kelihatan bersatu hati. Baik daripada mana parti pun UMNO, MCA, MIC, Gerakan, PPP dan lain-lainnya tidak ada membantah calon BN sebaliknya bekerja bersama-sama bersungguh-sungguh untuk memenangi PRK Teluk Intan. Tidak ada timbul cerita memboikot calon, malah perpaduan pasukan BN di Teluk Intan terserlah dengan jelas. Calon BN di Teluk Intan lebih berkaliber jika dilihat daripada aspek pengalaman dalam kerajaan, parti dan umur. Ianya lebih meyakinkan penduduk Teluk Intan berbanding Calon DAP.

5. Sebaliknya dalam kem DAP, diketahui dari awal adanya perasaan tidak puashati oleh pemimpin DAP tempatan yang tidak dipilih. Begitu juga komponen PR khususnya PAS berada dalam keadaan sangat sukar untuk membantu Calon DAP, malah PKR juga tidak nampak kesungguhan mereka membantu calon DAP ini. Saya melihat Calon DAP ini kelihatannya lebih bersendirian yang hanya dibantu oleh Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng anak-beranak.

6. Lim Kit Siang terlalu yakin (over confident) akan dapat mempertahankan kerusi Parlimen Teluk Intan dengan membawa orang luar Teluk Intan sebaliknya pemimpin DAP Teluk Intan dinafikan. Nampaknya taktik mengumpul orang ramai di hari-hari terakhir ceramah (grand final) bukan lagi petunjuk untuk bermegah-megah. Ternyata kehadiran ramai orang adalah dari penyokong luar Teluk Intan, bukannya pengundi Teluk Intan. Sebaliknya pasukan BN memberi fokus kepada pengundi-pengundi dalam kumpulan yang kecil, bertemu walaupun satu orang pengundi, nampaknya ianya lebih berkesan.

7. BN harus berterimakasih kepada kepimpinan Ulama dalam PAS seperti TG Hj. Hadi Awang, TG Dr. Harun Din, Menteri Besar Kelantan kerana kenyataan-kenyataan mereka mengenai Hukum Hudud, semasa kempen PRK Teluk Intan banyak memberi advantage kepada BN. Pengundi-pengundi PAS di Teluk Intan nampaknya memahami signal ucapan pemimpin-pemimpin ulama mereka dan menterjemahkannya semasa hari pengundian. Walaupun PAS berada di dalam PR, ianya tidak menghalang mereka untuk menolak DAP. PAS semakin bijak, dan BN harus berterimakasih kepada kepimpinan PAS. Saya yakin, jika jentera PAS seperti Unit Amal turun bersungguh-sungguh, kemungkinan untuk BN menang adalah sukar.

Kesimpulannya,
Tahniah BN kerana berjaya menambah sebuah lagi kerusi di Parlimen. DAP mempunyai pasukan petugas pilihanraya yang terlatih dan mahir khususnya dalam pengurusan di Pusat Daerah Mengundi (PDM). DAP melatih dan memberi kursus yang lebih baik kepada ahlinya dalam urusan-urusan pilihanraya (PACA) berbanding parti-parti dalam BN. 

Pernahkah anda mendengar parti-parti dalam BN memberi kursus kepada ahlinya tentang pengurusan-pengurusan Pilihanraya seperti PACA oleh DAP? 

Maka sudah pasti dalam keputusan ini DAP tidak ada sebab untuk menimbulkan isu Blackout, Bangladesh dan Dakwat Kekal. Yang jelas Lim Kit Siang bukan Anwar Ibrahim yang suka memberi 1001 macam alasan. Bagi saya, kekalahan DAP juga adalah kekalahan yang bermaruah.

Cuba lagi semasa PRU ke-14. 

Dipetik daripada sini

TELUK INTAN MOST WANTED YO...KOMER MENANG...KOMER MENANG!

Posted: 31 May 2014 08:22 AM PDT


Kepada pengundi-pengundi BN semue, mekeme-mekema dan miker-miker semue adalah pejuang Teluk Intan. Ginilah ropernya hasil kalau demer semue bersatu, insya Allah kite pasti menang.

Kepada Datuk Mah selamat menunaikan tanggungjawab sebagei Ahli Parlimen Teluk Intan yang baru. Tak lame lagi miker jadi Menteri. Koje le elok-elok.

Ate yang menang jadi Mentheri, yang kalah tu siap sedia ler deme untuk dipinang jadi bini.

Beruntung bebenor ler jadi orang Teluk Intan. Bertuah lagi jadi oghang Peghak. Bagan Datuk jadi Menteri, Pasir Salak jadi Menteri, Tambun pun jadi Menteri. Keliling Parlimen ader menteri. Syukur. Semue Menteri bekoje beri khidmat terbaik buat rakyat. Tak ceghodik ler kalau ader yang sengaje lempor tuah. 

Tahniah buat semue pejuang BN di Teluk Intan. Esok coti, moh ler kite enjoy keliling Perak.
TERIMAKASIH PENGUNDI TELUK INTAN, TERIMAKASIH JUGA PAS

Posted: 31 May 2014 07:16 AM PDT

PENGAJARAN SUPAYA JANGANLAH EGO DAN TERIKUT-IKUT KAFIRUN DAP MENOLAK HUKUM HUDUD SECARA TERANG-TERANGAN
TERIMA KASIH KEPADA AHLI-AHLI PAS, PRESIDEN PAS DAN KEPIMPINAN PAS KERANA MEMBANTU KEMENANGAN CALON BN DI TELUK INTAN

TERIMAKASIH DAN TAHNIAH KEPADA SELURUH PENDUDUK TELUK INTAN KERANA MEMILIH CALON BN, SELEPAS INI PENDUDUK TELUK INTAN AKAN MENDAPAT DURIAN RUNTUH SEBAGAI MENTERI PENUH

Keputusan Rasmi:
DAP - 19,919
BN - 20,157
Majoriti - 238


ALHAMDULILLAH BN MENANG, LIM KIT SIANG TUMBANG BUNGKAM DENGAN KEEGOANNYA, ANWAR LARI SEMBUNYI

Posted: 31 May 2014 05:23 AM PDT
DAP SEMAKIN KELAM-KABUT MEMBUAT PEMBETULAN ATAS KECEMASAN DIRI SENDIRI

Posted: 31 May 2014 03:08 AM PDT
Nampaknya penyakit salah kira dalam DAP telah menjalar sampai ke pilihanraya. Dahulu, semasa pemilihan DAP, Lim Guan Eng minta maaf kerana katanya komputer salah kira! Komputer salah kira atau tangan DAP salah kira! Wah sekarang boleh beri alasan salah kira...MALAYSIAKINI BERI GAMBAR BAYANGAN KEMENANGAN BN

Posted: 31 May 2014 02:29 AM PDT

MALAYSIAKINI MEMAPARKAN HEADLINE BENDERA BN BERKIBAR MEGAH DI TELUK INTAN

5.30pm: Seramai 39,850 atau 66.5 peratus pengundi keluar mengundi dalam pilihan raya kecil Parlimen Teluk Intan hari ini.

5pm: Suruhanjaya Pilihan Raya mengumumkan proses pengundian tamat. Semua 35 pusat pengundian ditutup.

SPR sedang memuktamadkan peratusan mengundi dan akan mengumumkannya tidak lama lagi.

Penasihat DAP Lim Kit Siang berkata, parti itu menjangka jumlah keluar mengundi hari ini sekitar 70 peratus.

4.38pm: Menurut SPR, jumlah keluar mengundi di Teluk Intan mencapai tahap 38,158 orang atau 63.67 peratus menjelang jam 4pm.

Jumlah keluar mengundi paling besar untuk kawasan parlimen ini direkodkan pada 2013, dengan 48,649 pengundi (80.4%)

Penyandangan kerusi tersebut, Seah memenangi kerusi tersebut dengan 56.32% undi (dengan majoriti 15%).
LIM KIT SIANG CEMAS, SUDAH LIHAT TANDA-TANDA AKAN TEWAS, ANWAR/KEADILANDAILY & HARAKAHDAILY BOIKOT,

Posted: 31 May 2014 01:42 AM PDT

LIM KIT SIANG SEMAKIN CEMAS

SATU BIJI TELOR PUN TIADA BERITA PRK TELUK INTAN, TERNYATA DALAM DIAM ANWAR TURUT BOIKOT DAP

HARAKAHDAILY HANYA ADA 3 BIJI  BERITA PRK TELUK INTAN SETAKAT TENGAHARI,  ITU PUN COPYPASTE BERITA DARI BERNAMA
The Unspinners

Posted: 31 May 2014 11:40 PM PDT

The Unspinners


#BN4TlkIntan: The morning after for Dyana

Posted: 31 May 2014 07:47 PM PDT
Ramai susah nak terima kekalahan ...

SUdahlah jangan memekak. Malaysiakini tahu akan kalah ....

Hakikatnya ...


Bila Ngeh Koo Ham ditanya untuk komen tentang kekalahan, dia suruh tanya Lim Kit Siang. Dipersalahkan Kit Siang yang tak dengo cakap DAP Perak.


Kit SIang mengeluarkan kenyataan ini di twitter dalam pukul 4 dalam usaha untuk dapatkan undi kasihan last minute pun tak membawa pengundi cina keluar.

Sebenarnya petanda pun dah ada ...
DYana telah sedia dicadburykan cina untuk menjual bangsanya sendiri.

Padanlah muka kau kalah!!! Baru setahun jagung dalam politik tapi nak cakap macam-macam hingga nak tempelak orang tua-tua dan jual bangsa sendiri.It is still not over!!!

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 31 May 2014 09:22 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


10 Sebab Kenapa Dyana, Calon Eksperimen DAP Gagal Di #PRKTelukIntan

Posted: 31 May 2014 08:23 PM PDT


1) Faktor Superman - DAP Teluk Intan mahukan calon lain iaitu Superman untuk bertanding disitu. Khabarnya, mendiang Seah Leong Peng ketika sakit pernah berpesan agar kerusi itu diberikan kepada Hew Kuan Yau atau lebih dikenali sebagai Superman. Dyana terpaksa mengambil gambar dengan Superman di saat saat akhir untuk memujuk hati pengundi DAP untuk mengundinya, namun masih lagi gagal.

2) Faktor PERKASA - penipuan Dyana tentang penglibatan dia dan emaknya dalam PERKASA amat memberi kesan kepada pengundi tegar DAP. Dyana beri kenyataan yang berlainan pada 21 Mei dan 26 Mei yang akhirnya memerangkap dirinya sendiri bila ada bukti bergambar Dyana terlibat dalam PERKASA.

Emaknya juga hanya isytihar diri keluar PERKASA setelah didesak soalan bertalu talu dalam satu sidang media. Hanya keluar PERKASA tetapi tidak keluar UMNO menjadikan pengundi DAP lebih curiga dengan emak Dyana.

3) Perpecahan Dalam DAP - Dua faktor di atas telah menyebabkan berlakunya perpecahan dalaman yang serius dalam DAP. Mereka terpecah kepada tiga kem iaitu Kem Nga Kor Ming / Ngeh Koo Ham, Kem Sivakumar dan Kem Dyana (disokong oleh Kit Siang, Tony Pua, Guan Eng dan Ketua Wanita DAP).

Kem Nga/Ngeh ada calon sendiri begitu juga Siva yang mahukan Superman menjadi calon di Teluk Intan. Disebabkan perpecahan teruk ini, Kit Siang terpaksa berkampung 24 jam di Teluk Intan bagi memastikan calon proksinya iaitu Dyana menang. Namun calon yang dicadangkan oleh Tony Pua kepada Kit Siang itu akhirnya gagal juga.

4) Kelemahan Jentera DAP - Disebabkan faktor ketiga maka jentera DAP menjadi begitu lemah kecuali jentera penerbitan poster yang diketuai oleh orang luar.

Tiada jentera DAP tempatan, Dyana terpaksa membuat tawaran kepada umum untuk menjadi jenteranya. Seawal hari penamaan calon lagi tiada kelihatan jentera tempatan bersama dengan Dyana.

Biarpun ramai jentera dari PRK Bukit Gelugor datang membantu tetapi masih lagi gagal pengaruhi pengundi tempatan.
Jentera luar yang diharap membawa 20 buah bas pengundi luar hanya mampu bawa 3 buah bas sahaja.

Lebih memburukkan keadaan, jentera luar DAP balik seawal jam 1 tengahari selepas mengetahui Dyana akan kalah di Teluk Intan.

5) Mah Masuk Kabinet - Ini adalah satu tawaran yang membawa kerugian jika ditolak oleh rakyat Teluk Intan. Tawaran yang dibuat oleh PM pada 30 Mei 2014 ini telah menjadi laporan utama di akhbar akhbar Cina.

Guan Eng sendiri akui dalam Malaysiakini pada 30 Mei bahawa jika DAP gagal menangkis tawaran PM itu dengan baik dalam masa 24 jam maka DAP boleh kalah dalam PRK. Pada waktu itu, bacaan peluang kemenangan DAP hanya tinggal 51% dan BN meningkat 49% daripada 40% sahaja.

6) Kekuatan Jentera BN - Sasaran BN untuk cari 9,210 pengundi kategori putih yang gagal keluar dalam PRU13 menampakkan hasil. BN mensasar untuk meningkatkan sokongan Melayu dari 72% kepada 80%, sokongan kaum India dari 45% kepada 60% dan kaum Cina dari 22% kepada 40%. Ini berjaya dilakukan.

Jentera IPF, Gerakan, MIC, Puteri, Wanita & Pemuda UMNO yang berkampung menggunakan strategi yang pelbagai untuk menarik sokongan pengundi. Cara kempen Mah sendiri adalah lebih baik berbanding cara kempennya pada PRU13.

7) Penipuan Dyana - beberapa kenyataan Dyana yang nampak berbelit tentang status guamannya, keahlian ibunya dalam Perkasa dan statusnya sebagai PA bukannya Setiausaha Politik Kit Siang adalah titik besar kelemahan Dyana.

Lebih buruk lagi bila mikrofon Dyana dirampas dua kali oleh Kit Siang dan Tony Pua dalam sidang akhbar secara terbuka. Faktor ini menjadikan kedudukan calon DAP itu makin teruk ditambah faktor satu hingga empat tadi. Poster dan perlakuan sebenar tidak seiring.

Tindakan Dyana membuat poster bertudung dan tidak bertudung memberi kesan kepada pengundi dan menampakkan Dyana seorang yang hipokrit dan penipu.

8) Kempen Propaganda DAP Yang Keterlaluan - Tindakan Red Bean Army (RBA) menyebarkan gambar bikini model Filipina dan menyamakan dengan Dyana telah memakan diri.

Tindakan itu membuatkan lebih ramai orang percaya Dyana lebih berfikiran liberal, bebas dan terlalu terbuka bila pada hari pertama kempen, Dyana sudah menghentam UiTM sebagai bukan milik UMNO tetapi milik rakyat. Bikini dan hentam UiTM adalah kempen yang keterlaluan.

Lebih memburukkan keadaan bila RBA cuba membuat superimpose gambar Dyana minum arak untuk menuduh perbuatan itu dibuat oleh jentera BN pada malam malam akhir. Gambar itu juga memakan diri.

9) Dyana Tolak Hudud - Mengapa wartawan Malaysiakini perlu bertanya kepastian tentang hudud daripada Dyana sehari sebelum penamaan calon? Dyana pula menjawab beliau akan bersama dengan pendirian parti DAP iaitu tolak hudud. Ramai orang PAS terluka dengan kenyataan Dyana.

Manakala Hadi Awang pula membalas dalam Sinar Harian, sehari sebelum kehadirannya di Teluk Intan bahawa jika tidak faham tentang hudud maka jangan bercakap soal hudud. Bila tiba di Teluk Intan, Hadi Awang langsung tidak mahu ditemubual untuk mengulas lebih lanjut tentang hudud.

Ini memberikan signal kepada orang PAS bahawa dalam hati kecil Hadi Awang, beliau kecewa dengan kenyataan Dyana menolak hudud. Lebih meninggalkan kesan bila Hadi Awang diberitakan sakit di Istanbul pada malam akhir sebelum pengundian dan menimbulkan lebih banyak serba salah dalam diri orang PAS. Ramai menyangka yang tidak turun mengundi adalah masyarakat Cina tetapi ramai juga ahli ahli PAS yang tidak turun mengundi Dyana.

10) Manifesto DAP Longgar - apa yang dikempen oleh Mah lebih dekat dan realistik dengan pengundi. Lebih-lebih lagi ayah Mah sendiri memang dikenali sebagai seorang yang dermawan di Teluk Intan.

Berbanding manifesto yang DAP bawa terlalu longgar dan berada di awang awangan. Lebih membuatkan rakyat Teluk Intan tidak yakin adalah kerana Dyana adalah orang luar, tiada rumah dan saudara di Teluk Intan. Kebarangkalian untuk Dyana lari ke kawasan lain pada PRU14 dan tidak menunaikan janji membuatkan ramai pengundi DAP protes dan tidak turun undi.

Statistik di bawah ini membuktikan DAP hilang banyak undi dari pengundi Cina dan ahli PAS yang protes dengan Dyana. Undi BN tidak banyak berubah, tambah 71 undi . DAP hilang undi sejumlah 7,480 undi berbanding PRU13.

Keputusan PRU13, 2013:
BN - Mah Siew Keong = 20,086
Seah Leong Peng = 27,399
Majoriti : 7,313
Peratus Mengundi : 80%

Keputusan PRK Mei 2014:
BN - Mah Siew Keong = 20,157
DAP - Dyana Sofya = 19,919
Undi Rosak : 543
Majoriti : 238
Peratus keluar mengundi : 67%

Calon ekperimen DAP gagal di Teluk Intan. Sebelum ini calon Melayu boneka DAP di Perak iaitu Nizar juga gagal. Dengan kekalahan DAP di Teluk Intan, sekurang kurangnya mengagalkan usaha DAP untuk kaderkan lebih ramai gadis muda Melayu untuk jadi calon DAP dalam PRU14 nanti.

Orang Melayu masih tidak lupa lagi siapa sebenarnya DAP. Jika Dyana menang, akan adalah nanti calon Melayu DAP mahu diprojekkan menjadi calon bakal MB Perak pada PRU14. UiTM akan dihentam lagi habis habisan untuk menyamaratakan segala galanya.

Allah SWT Maha Kuasa, perancangan itu gagal di Teluk Intan. Tahniah Barisan Nasional.

Kenyataan Rasis Guan Eng, DAP Kalah Sebab Dyana Melayu #PRKTelukIntan

Posted: 31 May 2014 09:51 AM PDTMah Siew Kong Atasi Calon Eksperimen DAP #PRKTelukIntan

Posted: 31 May 2014 07:53 AM PDT

Tidak Rasmi : BN Menang 238 Undi Di #PRKTelukIntan

Posted: 31 May 2014 05:47 AM PDTDyana Sofya Sudah Tidak Tahu Hendak Tipu Apa Lagi #PRKTelukIntan

Posted: 31 May 2014 01:30 AM PDT


Rugi Orang Teluk Intan, Jika Mah Tidak Sertai Kabinet #PRKTelukIntan

Posted: 31 May 2014 01:00 AM PDTDyana kalau menang dia akan kata dia sibuk di parlimen. Atau sibuk pula tolong Kit Siang di Gelang Patah. Dyana tidak akan jadi apa apa pun kalau menang. Hanya ahli parlimen biasa sahaja. 

Mah kalau kalah duduk di Teluk Intan. Menang pun duduk dan ada rumah di Teluk Intan. Kalau Mah masuk kabinet, yang untungnya adalah orang Teluk Intan. 

Kalau Dyana menang, dekat mana orang Teluk Intan hendak mengadu masalah nanti? Rumah Dyana di mana kat Teluk Intan? Dyana tahu tak jalan dan lorong kampung di Teluk Intan? Jawapnya tidak. Sebelum terkena, buatlah keputusan yang bijak.

DAP Mula Merancang Provokasi, Usah Gentar Dengan Mereka #PRKTelukIntan

Posted: 31 May 2014 12:30 AM PDTHari pengundian sudah petang. Tinggal lagi dua jam setengah sebelum pusat pengundian ditutup. DAP mula yakin mereka menang tipis ke atas BN. Provokasi mula dirancang untuk takut takutkan pengundian turun mengundi.  

Di bawah ini adalah gambar sebuah bas yang dikesan membawa pengundi luar untuk DAP di Teluk Intan. Apakah DAP mengimport pengundi dari luar di Teluk Intan?


Raja Bomoh Akan Tampar Budak Budak PKR Ini #PRKTelukIntan

Posted: 31 May 2014 12:00 AM PDT


Dah kering modal agaknya SAMM ini. Apa tidaknya, ketuanya pun sudah digantung keahliah PKR. Mereka pun mulalah cari modal lain di PRK Teluk Intan. Berlakon aksi Raja Bomoh pun jadilah.

Ada Nampak Tangan Dyana Celup Dakwat Kekal? #PRKTelukIntan

Posted: 30 May 2014 11:30 PM PDTGERAKAN ANTI PKR

Posted: 31 May 2014 09:21 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


ERA POLITIKAL HATRED BAKAL BERKUBUR.

Posted: 31 May 2014 01:13 PM PDT

REYER CELAKA..ANTARA PENYUMBANG UTAMA KEMENANGAN BN !

Posted: 31 May 2014 09:12 AM PDT

BN MENANG : SARANAN GAP KEPADA MAH SIEW KEONG..

Posted: 31 May 2014 07:09 AM PDT

THE FLYING KICK

Posted: 31 May 2014 04:38 PM PDT

IPOHMALAY

Posted: 31 May 2014 04:00 PM PDT

IPOHMALAY


Selamat mengundi orang Teluk Intan

Posted: 31 May 2014 12:57 AM PDT

Teman takde la tak percaya tentang wujudnya manusia yang menjadi perantara dengan jin. Dalam isu Bomoh VIP pergi KLIA tu teman pun rasa tak berapa sesuai le. Seeloknya buat la kat penjuru landasan ke. 

Tapi gelagat kumpulan SAMM yang membuat lawak dengan ritual Ibrahim Mat Zain di bumi tempat bomoh itu tinggal adalah lebih kurang ajar dari tindakan KJ yang mahu ditampar kokodai olehnya.

Kita lihat nasib apa menunggu tiga bomoh sarkas ini. Tok moh, tolong tampar mereka sekarang.

Apapun, selamat mengundi untuk pengundi Teluk Intan. Pilihlah calon yang berpengalaman membantu orang ramai.

Saturday, May 31, 2014

Raja Bomoh Akan Tampar Budak Budak PKR Ini #PRKTelukIntan


Dah kering modal agaknya SAMM ini. Apa tidaknya, ketuanya pun sudah digantung keahliah PKR. Mereka pun mulalah cari modal lain di PRK Teluk Intan. Berlakon aksi Raja Bomoh pun jadilah.

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 31 May 2014 03:54 PM PDT

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


(Video) Ucapan 'cover line' Dyana Sofya selepas tumbang

Posted: 31 May 2014 03:00 PM PDT

Dyana Sofya Mohd Daud berkata kekalahan beliau kepada Datuk Mah Siew Keong di Teluk Intan bukanlah penamat bagi beliau dalam politik.

Peguam muda itu berkata beliau tidak hanya berusaha untuk bertanding kerusi Parlimen, tapi untuk mencapai tujuan lebih besar.

Rasmi: BN rampas Teluk Intan dengan majoriti nipis

Posted: 31 May 2014 06:59 AM PDT

TELUK INTAN: Barisan Nasional (BN) berjaya merampas kembali kerusi Parlimen Teluk Intan selepas calonnya, Datuk Mah Siew Keong menang pada Pilihan Raya Kecil (PRK) itu dengan majoriti 238 undi.

Keputusan itu diumumkan oleh Pegawai Pengurus Pilihan Raya, Datuk Ibrahim Ahmad di Pusat Penjumlahan Rasmi Undi PRK Teluk Intan di Dewan Besar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Abdul Rahman Talib di sini, sebentar tadi.

Tak rasmi - BN umum kemenangan di Teluk Intan

Posted: 31 May 2014 05:37 AM PDT

Proses pengundian berakhir pada jam 5 petang dengan peratusan pengundian yang agak rendah - 66.5 peratus atau 39,850 pengundi.

Ini lebih rendah daripada sasaran DAP sebanyak 70 peratus, yang diharapkan parti itu akan memberi kemenangan kepada calon muka barunya, Dyana Sofya Mohd Daud yang berdepan dengan calon BN Datuk Mah Siew Keong.

Pada 2013, jumlah keluar mengundi di Teluk Intan ialah 80.4 peratus.

DAP menang kerusi Parlimen tersebut dengan majoriti 7,313 undi.

Suruhanjaya Pilihan Raya dijangka memulakan proses penjumlahan rasmi pada jam 6.30 petang di Dewan SM Abdul Rahman Talib.

LAPORAN LANGSUNG

7.57pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 19,919 BN - 20,157 Majoriti - 238

7.47: Hanya tinggal undi dari satu saluran dari Sungai Bugis, kubu kuat BN, yang masih belum dijumlahkan.

7.43pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 19,830 BN - 19,805 Majoriti - 25

7.41pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 19,616 BN - 19,548 Majoriti - 68

7.39pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 19,529 BN - 19,288 Majoriti - 241.

Lebih 97 peratus undi sudah dijumlahkan.

7.37pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 19,508 BN - 19,219 Majoriti - 289

7.33pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 19, 279 BN - 18,581 Majoriti - 698.

Kira-kira 95 peratus undi sudah dijumlahkan.

7.29pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 19, 202 BN - 18,379 Majoriti - 823.

7.28pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 18,769 BN - 18,069 Majoriti - 700.

7.26pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 18,172 BN - 17,501 Majoriti - 671.

7.24pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 17,536 BN - 17,138 Majoriti - 398.

Lebih 90 peratus undi sudah dijumlahkan.

7.21pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 17,314 BN - 17,044 Majoriti - 270

7.20pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 17,112 BN - 16,900 Majoriti - 212

7.19pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 16,722 BN - 16,569 Majoriti - 153

7.18pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 16,303 BN - 15,800 Majoriti - 503

7.16pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 16,117 BN - 15,538 Majoriti - 579.

Lebih 80 peratus undi sudah dijumlahkan

7.14pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 15,980 BN - 15,151 Majoriti - 829.

7.13pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 15,796 BN - 14,805 Majoriti - 991

7.11pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 15,000 BN - 14,163 Majoriti - 1,289

7.09pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 14,635 BN - 13,349 Majoriti - 1,287

70 peratus dari keseluruhan undi sudah dijumlahkan.

7.07pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 14,426 BN - 13,135 Majoriti - 1,291

7.06pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 13,781 BN - 12,743 Majoriti - 1,038

7.01pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 13,054 BN - 11, 843 Majoriti - 1,211

6.58pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 12,736 BN - 11, 015 Majoriti - 1,721

6.56pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 12,407 BN - 10,518 Majoriti - 1,889

6.54pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 12,368 BN - 10,279 Majoriti - 2,087

6.53pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 12,081 BN - 9,936 Majoriti - 2,145

6.51pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 11,791 BN - 9707 Majoriti - 2,087

6.50pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 11,362 BN - 9, 451 Majoriti- 1,911

6.48: Keputusan tidak rasmi

DAP - 10,368 BN - 8,571 Majoriti - 1,797

6.46pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 10,000 BN - 8,287 Majoriti: 1,713

6.40pm: SMK Abdul Rahman Talib - Suasana di luar pusat penjumlahan masih tenang dan para petugas dilihat membawa masih peti undi ke dalam dewan.

Kawasan berkenaan dikawal ketat oleh anggota polis. Turut kelihatan, Ketua Polis Perak Datuk Acryl Sani Abdullah Sani.

6.39pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 9,264 BN – 7,987 Majoriti - 1,277

6.36pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 8,060 BN - 6,932 UNdi rosak - 176 Majoriti - 1,128 Undi dijumlahkan: 15,168 (41.16%)

6.31pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 7,216 BN - 6,495 Undi rosak - 168 Majoriti - 721 Undi dijumlahkan: 13,879 (37.66%)

6.28pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 6,435 BN - 5,716 Undi rosak - 142 Majoriti - 719

Lebih 30 peratus daripada undi sudah dijumlahkan

6.22pm: Keputusan tidak rasmi: DAP - 5,424 BN - 4,884 Undi Rosak - 112 Majoriti - 540 Undi dikira: 10,420 (28.27%)

6.20pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 5,078 BN - 4,495 Undi Rosak - 107 Majoriti: 583

6.15pm: Keputusan tidak rasmi

DAP - 4,604 BN - 4,005 Undi Rosak - 102

6.05pm: Keputusan tidak rasmi

BN - 572 DAP - 463

6pm: Keputusan tidak rasmi

BN - 473 DAP - 413

Budak perempuan jatuh dari tingkat 3 pusat beli-belah

Posted: 31 May 2014 03:35 AM PDT


KEADAAN budak berumur 7 tahun yang dipercayai terjatuh dari tingkat satu di sebuah pusat beli-belah di Kuala Lumpur, hari ini. - Foto NSTP
KUALA LUMPUR: Seorang kanak-kanak perempuan maut selepas terjatuh dari Tingkat 3, di sebuah kompleks beli-belah di ibu negara, petang tadi.

Mangsa, Nurul Emielda Nadia Sallehuddin, 7, parah apabila bahagian belakang kepalanya pecah dalam kejadian jam 2 petang itu.

Difahamkan, semasa kejadian, bapa mangsa dipercayai terlepas pandang dan mendapati anaknya sudah jatuh ke tingkat bawah.

Mangsa dibawa ke Pusat Perubatan Universiti Malaya(PPUM) untuk bedah siasat.

(Foto) Mayat suspek kelar budak ditemui terapung

Posted: 31 May 2014 03:26 AM PDT

SHAH ALAM - Mayat lelaki yang disyaki menculik dan memenggal seorang kanak-kanak telah ditemui di Sungai Klang, Kuala Lumpur, sebentar tadi.

Pengarah Pembantu Operasi Selangor Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor, Mohd Sani Harul mengesahkan penemuan mayat berkenaan pada jam 4 petang berhampiran tebing sebuah sungai di Petaling Jaya.

Anak pelakon popular muat naik foto bogel tanda protes

Posted: 30 May 2014 10:01 PM PDT

Anak gadis Bruce Willis dan Demi Moore telah memuat naik foto separuh bogelnya di Twitter sebagai tanda protes kepada Instagram yang mengenakan polisi menapis foto bogel di laman tersebut.

Foto berkenaan menyaksikan Scout Willis bersiar-siar di bandar New York tanpa baju.

Beliau yang hanya memakai skirt juga dilihat sedang membeli belah di sebuah kedai bunga.

Scout telah memulakan protes terhadap Instagram yang menapis foto-foto yang berunsur bogel serta mendedahkan payudara yang keterlaluan. Tindakan beliau turut mendapat sokongan peminat malah ada yang turut mengikut memuat naik foto bogel masing-masing

Hamil anak tunang

Posted: 30 May 2014 09:01 PM PDT

Pelakon drama bersiri Heroes, Hayden Panettiere dilaporkan sedang hamil cahaya mata sulung hasil hubungannya dengan tunang, Wladimir Klitschko, 38.

Perkara tersebut didedahkan oleh sumber terdekat aktres itu kepada portal hiburan US Weekly.

Hayden dan tunang, Wladimir, seorang ahli tinju bertunang Mei tahun lalu selepas pernah terputus hubungan pada 2011.
Walaupun masih muda, Hayden pernah menyuarakan hasratnya untuk bergelar ibu secepat mungkin kerana begitu menyukai kanak-kanak selain tak sabar menempuh kehidupan sebagai seorang ibu. – MYNEWSHUB.MY

'Suami suruh saya cari lelaki lain untuk keperluan seks' - Isteri

Posted: 30 May 2014 07:01 PM PDT

Biarpun sudah bercinta lebih dari tujuh tahun dan berkahwin lebih setahun, suami kepada seorang wanita di Singapura enggan mengadakan hubungan seks dengan isterinya.

Wanita itu, Chua Soo Fong, 47, mendakwa suaminya lebih berminat kepada harta bendanya dari dirinya, sehingga sanggup memberikan pelbagai alasan untuk mengelak dari mengadakan hubungan seks, memetik laporan portal Stomp.

Menurut laporan laman portal Lianhe Wanbao, lebih mengejutkan selepas memfailkan penceraian pada Februari 2011 Chua mengetahui bahawa suaminya itu sebelum itu merupakan seorang wanita.

Dari laporan mahkamah, ia menyebut suaminya, Chai Woon Wuy, 51, telah menjalani pembedahan menukar jantina, dan kemudian mengakui pada isterinya bahawa dia tidak boleh memberikan zuriat dalam perkahwinan mereka.

Pasangan itu bertemu di internet pada tahun 2002 dan telah mula tinggal bersama ketika menjalinkan cinta.

Dalam masa tujuh tahun, Chua berkata dia dan pasangannya itu hanya bercium dan tidak langsung menjalankan hubungan intim biarpun sebumbung.

Selepas berkahwin pada 2009, pasangan mula memberikan alasan mengelak seks. Chai akan memberikan alasan letih, tidur di ruang tamu dan juga ada ketika sampai ke tahap tidur di bilik ahi keluarganya.

"Dia pernah menyuruh saya mencari orang lain untuk mengadakan hubungan seks," katanya.

Chua berkata ada satu ketika, dia hendak membeli sebuah apartment berharga SD$730,000 Dolar Singapura di bawah namanya sebagai rumah mereka pada tahun yang sama, tetapi Chai meminta menjadi pemilik bersama sebagai salah satu syarat berkahwin dengannya.

Manakala melalui laporan Shin Min Daily News pula, isterinya berkata suaminya itu kerap meminjam wang daripadanya dan juga membuat pinjaman daripada bank bernilai SD$80,000 Dolar Singapura.

Biarpun telah bercerai, mereka berdua masih perlu menghadapi prosiding saman berkaitan kes aset.

Sementara itu, bagi pihak Chai pula, dia sudah kehilangan rasa kasih ke atas isterinya selepas melihat masa depan mereka bakal menjadi malang selepas berkahwin.

Dia juga sudah tidak merasakan isterinya mempunyai penampilan yang menarik dan berkahwin dengan Chua hanya kerana rasa simpati dengannya.

"Ketika saya bercinta dengannga, saya hilang kerja saya, selepas kami berkahwin, dia berubah menjadi agresif, mengherdik saya di hadapan orang ramai sehingga menjatuhkan maruah saya," katanya. – MYNEWSHUB.MY

Foto 2 Cucu Almarhum Sultan Azlan Shah Yang Sangat Cantik

Posted: 30 May 2014 05:01 PM PDT

Gambar cucu kepada Sultan Perak yang baru sahaja mangkat, Almarhum Sultan Azlan Shah dan Y.M. Raja Bainunisa Safia telah tersebar meluas di laman sosial.

Wajah dua puteri sememangnya berdarah kacukan ini adalah anak kepada arwah Raja Ashman yang mangkat pada 2012.

Ibu mangsa rogol dipukul bapa tertuduh

Posted: 30 May 2014 04:45 PM PDT

LUCKNOW: Ibu kepada seorang mangsa rogol di India dipukul oleh bapa tertuduh selepas keluarga itu enggan menarik balik dakwaan terhadap anak lelakinya, kata polis semalam.

Wanita berkenaan, yang namanya tidak boleh disiarkan atas alasan undang-undang, kini berada di hospital akibat sakit teruk selepas beberapa tulang patah dalam serangan di rumah keluarganya di daerah Etawah di Uttar Pradesh.
Bapa tertuduh ditahan dan polis berkata mereka masih memburu beberapa suspek yang dituduh terbabit dalam serangan ke atas ibu mangsa pada 26 Mei lalu.


"Bapa perogol ditahan pasukan kami pagi ini. Tertuduh lain akan ditangkap tidak lama lagi," kata ketua polis tempatan, R K Chaturvedi.

Menurut saluran NDTV, wanita berkenaan diserang di padang berhampiran rumahnya oleh lima lelaki yang cuba mendesak beliau supaya menarik balik laporan dakwaan.

Berita serangan itu disiarkan tatkala kemarahan orang ramai di Uttar Pradesh, negeri terbesar di India, berhubung kematian dua gadis remaja awal minggu ini yang ditemui tergantung di pokok selepas dirogol beramai-ramai.

Polis berkata semalam, tiga orang termasuk seorang anggota polis berpangkat konstabel, ditahan berhubung serangan ke atas kedua-dua sepupu, berusia 14 dan 15 tahun, yang ditemui tergantung Rabu lalu.

Pegawai kanan polis, Mukul Goel, berkata pihaknya masih belum menentukan sama ada mangsa membunuh diri atau digantung sebagai cara mendiamkan mereka selepas dirogol.

"Cuma menerusi siasatan polis akan mengesahkan sama ada mereka dibunuh atau membunuh diri," katanya. – AFP

Tak mengaku rogol kenalan

Posted: 30 May 2014 04:31 PM PDT

KUALA LUMPUR 30 Mei - Seorang remaja berusia 19 tahun mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas tuduhan merogol kenalannya yang baru berusia 13 tahun, minggu lalu.

Muhammad Syafiee Rosli, 19, didakwa merogol pelajar tingkatan satu itu di sebuah hotel di Jalan Pudu di sini, kira-kira pukul 3 pagi, 19 Mei lalu.

Pertuduhan dikemukakan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Nurakmal Farhan Aziz mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara 30 tahun dan sebat.

Hakim Azwarnida Affandi menetapkan 3 Julai ini untuk sebutan semula kes terhadap remaja tersebut yang tidak diwakili peguam bela dan tidak ditawarkan ikat jamin oleh pihak pendakwaan.

Pengadil bola sepak cantik pertama berhijab di Itali

Posted: 30 May 2014 04:25 PM PDT

KEHADIRAN wanita cantik bernama Chahida Chekkafi dalam sebuah pertandingan bola sepak menarikt perhatian orang ramai.. Menariknya , dia adalah pengadil di padang hijau yang tampil dengan balutan hijab atau tudung.

Di usia yang baru menginjak 16 tahun , perempuan asal Maghribi ini sudah menjadi pengadil liga bola sepak Itali untuk pemain muda. Prestasi itu mengantarkan dia sebagai pengadil bola sepak wanita pertama yang memakai hijab dan memimpin perlawanan bola sepak lelaki.

Diberitakan Islam.ru , wajahnya kelihatan lemah lembut dan santun dalam balutan hijab , namun remaja cantik ini punya ketegasan luar biasa di padang permainan . Buat pemain yang bermain kasar , ia tak segan – segan mengeluarkan kad kuning dari poketnya atau bahkan mengusir dari lapangan .

Chahida Chekkafi tinggal dan besar di Itali . Gadis ini akrab dengan bola sepak kerana ibunya adalah pemain bola sepak di Maghribi .

Atas prestasi yang dicapai , akhbar Itali Corriere Della Sera memasang wajah Chahida di sampul paling depan . Presiden Jawatankuasa Pengadil di Milan menyebut Chahida Chekkafi sebagai wanita yang mempunyai bakat dan tahu cara mewujudkan impiannya .

Kisah Chahida Chekkafi tentu jadi inspirasi semua orang . Dia boleh berkerja profesional tanpa meninggalkan perintah agama. Yang pentingnya itu. Setiap aktiviti atas muka dunia perlu berlandaskan agama, seterusnya menuju akhirat.

Dua Orang Gaji Fasha Dipenjara, Curi Duit Jejai RM200

Posted: 30 May 2014 04:20 PM PDT

KUALA LUMPUR – Dua pembantu rumah suami pelakon Fasha Sandha hari ini dihukum penjara enam bulan oleh Mahkamah Majistret Ampang dekat sini kerana mencuri wang milik suami pelakon itu sebuah rumah di Ampang Jaya.

Majistret Zulyana Zolkapli membuat keputusan itu selepas kedua-dua warga Indonesia itu, Nilawati, 39, dan Sri Maniami, 35, mengaku bersalah terhadap pertuduhan itu.

Mahkamah memerintahkan kedua-dua mereka menjalani hukuman itu bermula dari tarikh mereka ditangkap iaitu pada 13 Mac lepas.

Mengikut pertuduhan, mereka didakwa mencuri matawang rupiah dan wang Ringgit Malaysia berjumlah RM200 milik Rizal Ashram Ramli, 38, di sebuah rumah di Jalan Duta Suria, Ampang Jaya, di sini pada 9.45 malam, 12 Mac lepas.

Mereka didakwa mengikut Seksyen 381 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara tujuh tahun dan denda, jika sabit kesalahan.

Terdahulu dalam rayuan mereka, kedua-dua wanita itu menangis teresak-esak memohon mahkamah meringankan hukuman kerana ingin menyambut Ramadan bersama keluarga di kampung.

Pendakwaan dilakukan oleh Timbalan Pendakwa Raya Faridah Nurdinie Bahrum. – BERNAMA

Ibu Sebat Suspek Perogol Anaknya Berhadapan Tindakan – Polis

Posted: 30 May 2014 04:15 PM PDT

KOTA BAHRU – Ibu kepada kanak-kanak berusia 13 tahun yang mendakwa mendakwa anaknya dirogol boleh didakwa selepas rakaman video menunjukkan wanita itu melakukan sebatan terhadap seorang lelaki yang dipercayai telah merogol anak perempuannya.

Suspek yang berusia 30-an tahun telah disebat dengan alat yang kelihatan seperti ranting pokok atau rotan.

Rakaman video 37 saat itu menunjukkan tangan dan kaki suspek diikat, dan punggungnya terdedah di hadapan orang ramai di Pantai Seri Tujuh, Tumpat, Kelantan pada hari Khamis, kira-kira pukul 5 petang.

Dia adalah seorang daripada dua lelaki yang dipercayai terlibat merogol gadis terbabit.

Kes itu bagaimanapun tidak berkaitan dengan kes rogol kanak-kanak yang didakwa dilakukan oleh lebih 30 lelaki di Ketereh, Kelantan.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri Komisioner Lai Yong Heng berkata polis memiliki rakaman video tersebut dan berada dalam proses mengenal pasti mereka yang terlibat dalam kejadian itu.

"Lelaki dalam klip video itu dimasukkan ke hospital kerana terdapat darah beku di kepalanya. Tetapi dia telah dibenarkan keluar dari hospital.

"Polis akan menangkap mereka yang terlibat dalam kes ini dan mereka mungkin didakwa di bawah Seksyen 326 Kanun Keseksaan kerana menyebabkan cedera parah," kata ACP Lai ketika dihubungi, Jumaat.

Beliau juga memberi amaran kepada orang ramai supaya tidak meletakkan undang-undang di tangan mereka walaupun percaya bahawa mereka mempunyai hak untuk berbuat demikian.

"Orang ramai perlu menyerahkan perkara-perkara tersebut kepada pihak polis.

"Wanita itu dan mereka yang terlibat dalam kes ini akan didakwa di mahkamah untuk disoal siasat.

"Saya menggesa kepada mereka yang terlibat dalam video itu untuk menyerah diri sebelum mereka ditangkap oleh polis," katanya. – mstar.com.my

Bukan Islam pun tak boleh beli

Posted: 30 May 2014 04:10 PM PDT

Kuala Lumpur: Penjualan dua jenis coklat Cadbury yang dikesan mengandungi DNA babi iaitu coklat susu dengan kacang hazel (Cadbury Dairy Milk Hazelnut) dan coklat susu dengan buah badam (Cadbury Dairy Milk Roast Almond) buat masa ini tidak dibenarkan biarpun kepada pembeli bukan Islam.

Pengarah Penguat Kuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Mohd Roslan Mahayudin berkata, menjadi tanggungjawab kedua-dua pihak yakni peniaga dan Cadbury sendiri untuk menarik balik dua produk itu dari pasaran.

"Dua coklat ini tidak boleh dijual walaupun kepada pembeli bukan Islam kerana labelnya masih mempunyai logo halal JAKIM (Jabatan Kemajuan Islam Malaysia) sedangkan ia tidak begitu. Jadi selagi kes ini belum selesai, kita harap ia ditarik balik dari pasaran atau KPDNKK terpaksa merampasnya dan akan menimbulkan masalah lain pula," katanya ketika dihubungi Harian Metro, semalam.

Beliau bagaimanapun berpuas hati dengan hasil pemeriksaan penguatkuasaan KPDNKK di 175 premis seluruh negara setakat ini yang mendapati peniaga tidak lagi menjual dua jenis coklat terbabit sejak kenyataan rasmi dikeluarkan Kementerian Kesihatan mengenai kandungan DNA itu minggu lalu.

"Kita juga berpuas hati dengan tindakan Cadbury yang serta-merta menarik produk mereka dari pasaran sebaik pengumuman dibuat. Cuma apa yang penting, pengguna harus faham, penguatkuasaan ini berlaku untuk dua coklat yang dinyatakan, bukannya semua produk Cadbury," katanya.

Sementara itu, tinjauan Harian Metro di lebih 10 premis termasuk pusat beli-belah sekitar ibu negara mendapati dua produk berkenaan tidak lagi berada dalam ruang niaga mereka.

Bagaimanapun, produk Cadbury lain masih dijual seperti biasa dan stok jualan yang dipamerkan juga kelihatan masih banyak.

Peniaga yang hanya mahu dikenali sebagai Amir berkata, tidak dinafikan penjualan untuk produk keluaran Cadbury khususnya coklat susu perisa lain agak terjejas sejak berita mengenai kandungan DNA babi dalam dua coklat susu tersebar minggu lalu.

"Kebiasaannya pun coklat susu Cadbury bukanlah produk yang selalu dibeli pengguna tapi memandangkan majoriti pelanggan saya Melayu, jualan untuk produk Cadbury di kedai saya agak merosot walaupun hanya dua jenis yang disahkan ada DNA babi," katanya.

Hadi Awang Diserang Sesak Nafas Di Istanbul

Posted: 30 May 2014 04:01 PM PDT

Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dilaporkan mengalami masalah kesihatan dan dikejarkan ke hospital di Istanbul.

Timbalan Ketua, Dewan Pemuda Pas, Muhammad Khalil Abdul Hadi dalam satu kenyataan ringkas berkata, beliau telah menghubungi Setiausaha Politik Abdul Hadi.

"Dr (Ahmad) Samsuri (Mokhtar) kini berada bersama ayahanda Tuan Guru Presiden (Abdul Hadi) di Istanbul, Turki.

"Beliau dimasukkan ke hospital selepas mengadu sesak nafas dan sekarang keadaan beliau stabil dan sedang berehat.

"Mohon doa dari semua umat Islam agar beliau pulih dan dapat terus memimpin ummah," katanya.

Sementara itu, Ketua Penerangan Pas, Datuk Mahfuz Omar ketika dihubungi mengesahkan perkara itu.

"Saya dimaklumkan melalui pesanan khidmat ringkas (SMS) oleh setiausaha politik beliau tadi.

"Abdul Hadi ke Istanbul untuk menghadiri menghadiri Seminar Antarabangsa Esam anjuran Gerakan Islam Turki.

Beliau turut dijadualkan bertemu dengan Menteri Luar Turki.

Katanya lagi, Abdul Hadi kini berada di bawah pemerhatian doktor pakar.

"Saya difahamkan beliau sedar, tak ada apa.

Abdul Hadi dilaporkan berangkat ke Istanbul, pada Selasa lepas dan dijadualkan pulang ke tanah air pada 3 atau 4 Jun depan.

tok gajah

Posted: 31 May 2014 03:34 PM PDT

tok gajah


Pangkah memangkah dah pun bermule............

Posted: 30 May 2014 07:42 PM PDT


Tok dah agak lame juge tak up-date blok Tok Gajah46 ni, maklum le sedang sebuk dengan pengurusan di ladang. Kebetulan pule kali ni pilihan raya kecil pule diadekan di kawasan Tok iaitu di P76 Teluk Intan. Sedikit sebanyak kene juge turun untuk membantu rakan2 perjuangan Tok.

Seperti biase setiap kali di adekan PRU atau PRK rakyat di kejutkan dengan pelbagai pemberian dan hadiah. Perkare ni dah menjadi tradisi kebiasean. Ade juge yang anggap ini adelah rasuah, tapi sebenarnye ia adelah se mate2 hadiah dan sumbangan terhadap jase2 rakyat sahaje.

Kini proses pengundian sedang berjalan lancar, rakyat Teluk Intan sedang ber pusu2 menuju ke pusat2 mengundi untuk menentukan siape yang layak untuk menjadi wakil parlimen mereke. Kali ni persaingan nye sangat senget, manekan tidak ianye pertandingan antare lelaki 'tue' dengan anak dare.

Bagi Tok senang aje nak buat pilihan, ini perkare berkaitan kepimpinan negare make kite kene pilih wakil yang berumor dan berpengalaman dalam bidang pentadbiran baru le kene tempat nye. Anak mude tu ape yang dia tahu tentang pentadbiran negare?

Make dengan itu Tok haraf pengundi2 di Teluk Intan hari ini turun mengundi dan memilih calun yang lebih matang dan berpengalaman banyak tentang pentadbiran negare.

Apa Yang Tersirat

Posted: 31 May 2014 03:00 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Kekalahan Dyana: PAS Gagal Tarik Pengundi Melayu

Posted: 31 May 2014 07:14 AM PDT

Kekalahan Dyana Sofya Daud, calon yang cuba digunakan DAP untuk menarik pengundi melayu, atas sebab parti itu tahu bahawa undi daripada kaum cina pada dua PRU lalu, bakal tidak akan diperolehi; ternyata benar. Selain undi cina tidak kembali kepada DAP, calonnya juga gagal mendapat sokongan daripada melayu, walaupun Pas bermati-matian membantu; sehingga sanggup mengorbankan rancangan parti itu membentangkan Hudud pada Persidangan Dewan Rakyat jun ini.

Walaupun kemenangan calon BN Datuk Mah Siew Keong hanya 238 undi apabila beliau mendapat 20,157 berbanding Dyana 19,919 undi; namun kemenangan cukup manis, memandangkan pada PRI-13 lalu, Mah kalah 7,313 undi.

Nampaknya, kemenangan BN pada kawasan campuran seperti Teluk Intan, memberikan indikasi baik kepada BN berdepan PRU-14 akan datang. Jika trend ini berlanjutan sehingga PRU-14; bukan sahaja BN akan terus memerintah, besar kemungkinan akan mendapat semula kuasa 2/3 di dewan rakyat.

Rakyat sudah mula sedar, bahawa fitnah dan putar belit pihak pembangkang  yang menyebabkan ada pengundi terpengaruh tidak akan bertahan lama.

PRK Teluk Intan: Dyana Kempunan Jadi YB

Posted: 31 May 2014 05:17 AM PDT

Kiraan tidak rasmi BN mengatasi DAP dengan majoriti 238; dengan angka itu, Dyana Sofya Daud kempunan menjadi wakil rakyat.

Berjaya BN merampas P76 Teluk Intan, kedudukan di Dewan Rakyat bertukar, BN 134, sementara Pakatan Rakyat 88

PRK Teluk Intan: Milik Dyana Sofya Daud atau Mah

Posted: 31 May 2014 05:03 AM PDT

Keputusan tidak rasmi, Dyana mendapat undi 19,830, sementara Datuk Mah Siew Keong 19,805; undi rosak 542.

Berasaskan majoriti undi yang sangat kecil, iaitu 25, pengiraan semula akan dilakukan.

Keputusan kiraan semula BN 20,022 sementara DAP19,872, undi rosak hanya 228; berasaskan kiraan semula BN menang dengan majoriti 150

PRK Teluk Intan: Dyana Kah Atau Mah?

Posted: 30 May 2014 07:36 PM PDT

Teluk Intan akan memilih anggota Parlimen baru hari ini yang menyaksikan calon DAP, Dyana Sofya Mohd Daud, 27 tahun bersaing dengan calon BN, Datuk Mah Siew Keong, 53 tahun.

Pencalonan Dyana, seorang calon wanita Melayu muda yang juga merupakan setiausaha politik kepada Lim Kit Siang mencetuskan minat luar biasa di kalangan pengamat politik tempatan.

Mah Siew Keong, seorang ahli politik veteran yang pernah menjadi MP selama dua penggal, melakukan percubaan kali ketiga untuk merampas kembali kerusi Teluk Intan yang terlepas dari tangan beliau pada tahun 2008.

Jika menang, Mah selaku presiden Gerakan akan memberi nafas kepada parti itu yang kelihatan terpinggir dari politik nasional sejak kalah pada tahun 2008.

Jika kalah, ia adalah kekalahan 'hattrick' buat anak kelahiran Teluk Intan ini.

Seah Leong Peng dari DAP menewaskan Mah pada pilihan raya umum lalu dengan majoriti 7,313 undi namun kerusi itu kembali kosong pada 1 Mei lalu dengan kematian Seah akibat kanser.

Pengundi berdaftar di Parlimen Teluk Intan adalah seramai 60,483 orang dan 421 pengundi awal membuang undi pada 29 Mei lalu.

Pengundi Cina meliputi 42 peratus daripada jumlah pengundi sementara pengundi Melayu pula adalah sebanyak 38 peratus dan pengundi India seramai 19 peratus.

Sebanyak 37 buah pusat mengundi akan dibuka dan proses membuang undi akan bermula pada jam 8 pagi sehingga 5 petang.

Proses mengira undi akan diadakan di SMK Abdul Rahman Talib bermula pada jam 5 petang dan jika segalanya lancar, keputusan rasmi dijangka bakal diumumkan pada jam 9 malam.

Parlimen Teluk Intan meliputi dua kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) iaitu Pasir Bedamar dan Changkat Jong.

Dalam pengundian awal 27 Mei lepas, sebanyak 95.61 peratus atau 392 daripada 410 pengundi keluar mengundi.

Semalam, Pengarah Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Perak Ahmad Adli Abdullah berkata SPR menyasarkan peratusan keluar mengundi mampu mencecah 80 peratus, sama seperti peratusan keluar mengundi pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13.

Beliau juga menjangkakan keputusan PRK Parlimen Teluk Intan dapat diumumkan seawal pukul 9 malam.

Sementara itu, cuaca di Teluk Intan cerah di sebelah pagi, dan diramalkan hujan sebelah petang, menurut laman sesawang Jabatan Meteorologi Malaysia.

PAS Terpaksa Lupakan HUDUD-Kerana Dyana

Posted: 30 May 2014 07:01 PM PDTCucu Tok Selampit

Posted: 31 May 2014 02:54 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Tahniah Datuk Mah Dan BN, Cuba Lagi 'YB' @dyanasmd PRU14 Akan Datang ... Bye Sayang

Posted: 31 May 2014 05:29 AM PDT

Terkini 10.00 p.m.:

Keputusan Penuh Dan Rasmi PRK Teluk Intan

BN : 20,157

DAP : 19,919

Majoriti : 238

% perbezaan undi : 0.6%

Jumlah peti undi keseluruhan: 122

Jumlah Peti Undi Diterima : 122

Jumlah Peti undi blom terima :0

Calon BN Datuk Mah Siew Keong Menang PRK Teluk Intan


Terkini 9.45 p.m.:

BN 20,157

DAP 19,919

Menang BN 238

Alhamdulillah.

Osting Asal:

eputusan TIDAK RASMI PRK TELUK INTAN

Laporan Kedudukan Semasa:
Keputusan TIDAK RASMI sehingga jam 8.00 mlm.

Jumlah keluar mengundi adalah 39,850 (66.50%). Jumlah undi yg telah dikira sehingga jam 8.00 mlm adalah sebanyak 39,508 (65.47%)

Dari Jumlah tersebut:
BN: 19, 922 (49.74%)
DAP: 19, 621 (48.74%)
Majoriti: 301 (BN)

NOTA: Terdapat 1 saluran lagi masih dikira semula. Ubah TV (DAP) menyatakan BN menang dengan 238 undi. BN pun sudah maklum kemenangan BN.

SPAD Gantung Dua Bas Yang Tidak Diselenggara Dengan Baik

Posted: 29 May 2014 05:00 AM PDT

Dua buah bas yang tidak diselenggarakan dengan baik telah diperintahkan untuk menghentikan operasi oleh Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD ) selepas pengendali bas berkenaan gagal untuk memastikan bahawa bas mematuhi peraturan-peraturan operasi jalanraya. SPAD kini sedang menunggu laporan penuh daripada pengendali bas berkenaan selepas kedua-dua bas yang dirampas pada hari Rabu dalam satu operasi di Pudu Sentral dan kawasan berhampiran.

Ketua Penguatkuasa SPAD, Datuk Che Hasni Che Ahmad berkata tindakan tegas telah diambil sebagai bas tidak memenuhi piawai operasi yang ditetapkan oleh SPAD dan ia boleh mencemarkan reputasi pengangkutan awam di negara ini. Menurut beliau, struktur luaran dan hiasan dalaman bas yang dirampas adalah tidak diselenggarakan dengan baik menjadikan mereka tidak layak berada di jalanraya. 

Tambah beliau, SPAD mahu mengingatkan semua pengusaha pengangkutan awam darat di negara ini bagi memastikan kenderaan mereka berada dalam keadaan baik dan selamat dan selesa untuk penumpang. Ini penting kerana ramai pelancong menggunakan perkhidmatan mereka dan imej negara yang dipertaruhkan.

Pada masa yang sama Che Hasni menggesa pihak pengguna untuk membuat aduan sekiranya mereka mendapati pengangkutan awam atau kenderaan perdagangan yang tidak berada dalam keadaan operasi yang baik. Bagaimanapun, mereka yang membuat aduan perlu bersedia untuk dipanggil oleh SPAD untuk memberi kenyataan lanjut untuk memudahkan siasatan pihak SPAD.

Kes itu disiasat di bawah Seksyen 22, Akta Pengangkutan Awam Darat 2010 dan pengendali boleh dikenakan denda tidak kurang daripada RM1,000 atau tidak lebih daripada RM500,000, atau dua tahun penjara atau kedua-duanya jika sabit kesalahan. Terdahulu, dilaporkan bahawa pihak SPAD telah menggantung 600 permit bas ekspres dari 107 syarikat-syarikat yang gagal untuk menggunakan Sistem Kedudukan Global ( GPS) dalam latihan audit baru-baru ini .

SPAD Akan Bekerjasama Di Dalam Operasi Larangan Merokok Dalam Kenderaan Awam Bermula Hari Ini

Posted: 16 May 2014 07:00 AM PDT

Operasi bersepadu penguatkuasaan larangan merokok dalam kenderaan awam di seluruh negara bermula hari ini dalam usaha memastikan pematuhan larangan itu terutamanya di kalangan para pemandu.

Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan (Kesihatan Awam) Datuk Dr Lokman Hakim Sulaiman dalam satu kenyataan berkata operasi tersebut melibatkan Kementerian Kesihatan dengan kerjasama pelbagai agensi seperti Polis Diraja Malaysia (PDRM), Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dan Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD).

Objektif utama pelaksanaan operasi itu adalah memastikan pematuhan larangan merokok di dalam kenderaan awam khususnya oleh pemandu kenderaan awam dan penumpang. Operasi ini juga bertujuan memastikan semua pemilik kenderaan awam mempamerkan tanda larangan merokok dengan jelas di dalam kenderaan awam masing-masing seperti di bawah Peraturan-Peraturan Kawalan Hasil Tembakau (PPKHT) 2004.

Semua kenderaan awam merupakan kawasan larangan merokok bertujuan melindungi bukan perokok daripada bahaya asap rokok pasif. Bagi setiap kesalahan merokok di dalam kenderaan awam boleh dikompaun tidak melebihi RM5,000, didenda tidak melebihi RM10,000 atau dipenjara maksimum dua tahun.

Manakala bagi kegagalan mempamerkan tanda larangan merokok di dalam kenderaan awam, pemilik kenderaan boleh dikompaun tidak melebihi RM1,500, didenda tidak melebihi RM3,000 atau dipenjara maksimum enam bulan. Kementerian Kesihatan juga akan menguatkuasakan peruntukan baharu di dalam PPKHT (Pindaan) 2013 mengenai larangan menjual, membeli atau memiliki rokok tidak sah.

Peraturan 15 (4A) telah dikuatkuasa pada 1 Januari tahun ini di mana sesiapa yang memiliki rokok tidak sah iaitu tidak dicetak dengan imej amaran kesihatan, mereka boleh dikompaun tidak melebihi RM5,000, denda tidak melebihi RM10,000 atau penjara tidak melebihi dua tahun atau kedua-duanya.

The Unspinners

Posted: 31 May 2014 02:13 PM PDT

The Unspinners


#BN4TlkIntan: Perhatian awal Melayu PAS dan Cina tak keluar mengundi

Posted: 31 May 2014 02:48 AM PDT


Beberapa indikasi menunjukkan Melayu PAS tak keluar mengundi khususnya di kawasan Kg Banjar.

Selain dari itu, ada kawasan lubuk cina yang mana peratusan undi keluar amat rendah. Seolah-olah cina memboikot.


#BN4TlkIntan: Demi RM50 angkat bendera DAP ... ini memang pariah!!!!

Posted: 31 May 2014 02:00 AM PDT


#BN4TlkIntan: DAP panggil India pariah!!! Jom undi dan ajar DAP!!!

Posted: 31 May 2014 12:39 AM PDT


Kejadian di Bandar Teluk Intan pada 30 Mei 2014 selepas seorang lelaki India mendakwa dipanggil 'paria' oleh jentera DAP. Kejadian itu berjaya ditenangkan oleh jentera BN dengan bantuan pihak Polis.

#BN4TlkIntan: Kit Siang berlakun nangis mahu pengundi cina keluar

Posted: 31 May 2014 12:23 AM PDT


Kit Siang baru keluarkan di Twitter bahawa peratus keluar mengundi 80% akan menyebabkan kekalahan DAP. Target mereka adalah 80%.

Dalam Twitter tersebut Kit Siang jaja gambar BN mengundi.

Sepagi Kit Siang menjaja tangisan untuk meraih simpati pengundi cina. Baca di Flying Kick SINI

Harap pengundi Melayu dan India lagi keluar ramai-ramai memastikan DAP tertanam di Telok Intan.

#BN4TlkIntan: Pengundi yang releven, Psywar, sosial media tak releven

Posted: 30 May 2014 06:44 PM PDTYang penting adalah di bumi ini.

Adakah rakyat menerima calun anda? Rakyat yang menentukan dan bukan pakar perang saraf dan media.Walau macam mana hebat digambarkan gahnya sokongan dan ditulis bakal menang, akhirnya rakyat yang tentukan. Mereka bukan pengundi untuk memelilih antara ....


Trick psikoloi seperti berikut
BIla tersebar maka dikatakan ini kerja blogger pro UMNO.


Ada pula usaha untuk ngaku DYana sebagai Siti Nurhaliza dan pernah sertai askar wataniah.


#BN4TlkIntan: Harap Melayu tak tertipu dengan psywar terakhir DAP

Posted: 30 May 2014 05:30 PM PDT


Setiap kali PRK atau PRU, taktik DAP adalah untuk mengadakan perhimpunan finale beramai-ramai. Dengan perhimpunan yang dihadiri ramai, maka diharapkan itu akan melemahkan semangat lawan dan membentuk satu wave.

Dalam keadaan DAP di Telok Intan agak goyang berbanding tahun lepas yang begitu meyakinkan, perhimpunan itu adalah wave baru buat mereka.

Walaupun kkelihatan ramai dan Malaysiakini dan portl pembangkang melaporkan sebagai 10-20 ribu, ianya hanya lakunan belaka.

Perhimpunan tadi disiarkan LIVE oleh website UBAH DAP dan pastinya DAP sudah atur supaya keliahatn ramai. 


Keramaian malam tadi adalah diatur dengan hadirin diiport dari Ipoh, Selangor dan Pulau Pinang. Merata kawasan itu dengan kereta-kereta dari kawasan itu.

Untuk portal mengaku kawasan itu dihadiri oleh sekelian ramai, jumlah itu tak mungkin. Keadaan trafik di Telok Intan tidaklah jam sangat.

Kawasan tempat perhimpunan hanya boleh penuhi dalam 5 ribu orang saja. Tambah lagi dengan hadirin kelihatan renggang.


Hadirin yang palsu malam tadi hanya dalam leih kurang 2,500 orang.

Harap orang Melayu tak jadi takut dengan psywar murah DAP ini dan jadi takut untuk keluar mengundi hari ini. Keluarlah awal kerana ditakuti hujan yang selalunya turun tengahhari dan petang.

#BN4TlkIntan: Macam parrot, Dyana main umum saja manifesto DAP

Posted: 30 May 2014 05:30 AM PDTDyana yang baru sahaja menceburi bidang politik ini menumpukan empat perkara utama didalam mannifestonya iaitu kos sara hidup, tadbir urus bersih, pembangunan anak muda dan juga pemerkasaan wanita.

Janji retorik Dyana

Antaranya didalam manifesto tersebut beliau berjanji akan melawan dasar kerajaan serta memastikan belanjawan negara diuruskan dengan baik.

"Masalah barang naik, pelaksanaan Akta Cukai Barangan dan Perkhidmatan mempunyai kesan besar kepada rakyat tempatan serta menambah penderitaan rakyat.

"Sekiranya dipilih, saya akan melawan dasar kerajaan yang tidak adil ini dan memastikan belanjawan negara diurus secara berhemah," katanya dalam sidang media di Pusat Operasi DAP PRK Teluk Intan.

Dyaba tentang GST yang mengurangkan harga barang dan membanteras peniaga lari cukai... BODOH!!!


Mengulas mengenai pembangunan anak muda pula, Setiausaha Politik Ahli Parlimen Gelang Patah itu berkata, beliau akan melawan pemusatan pembangunan yang hanya tertumpu di Kuala Lumpur supaya Teluk Intan dapat dimajukan.

"Di Teluk Intan, saya perhatikan kebanyakan anak muda terpaksa mencari rezeki di negeri lain akibat dasar pemusatan hanya di Lembah Klang oleh kerajaan.

"Saya akan mempergiat aktiviti, menuntut pembinaan infrastruktur sukan dan mewujudkan peluang kerja untuk anak muda," ujarnya.

[Telok Intan sedang menunggu limpahan Coastal Highway yang akan dibina untuk menaikkan ekonomi.  Dyana masih baru nak faham masalaah dan hanya upaya kata nak pergiat aktiviti.

Infrastruktur sukan khusus apa yang dia mahu? Dato Mah sudah ada permintaan khusus]


Dengan melihat kepada janji Dyana ini pula, ianya jelas membuktikan bahawa DAP tidak melaksanakan janji yang dibuat pada pilihan raya umum yang lalu dan hanya pandai berjanji kerana Ahli Parlimen Teluk Intan terdahulu juga merupakan wakil DAP dan apa yang dikatakan oleh Dyana itu menunjukkan bahawa Wakil DAP yang lepas tidak berusaha mewujudkan peluang pekerjaan untuk anak muda di Teluk Intan ini.

[Macam mana nak wujudkan peluang pekerjaan? Dengan air liur dari ceramah????] Baca sepenuh di Gagak Hitam
MyKMU di SINI pula dedahkan Manifesto Dyana adalah manifesto yang diciplak dari Dato Mah.

#BN4TlkIntan: Bila India tuntut janji PRU, AP DAP suruh tanya Dato Mah

Posted: 30 May 2014 05:30 AM PDT


Masyarakat India Telok Intan bukan orang berada dan memerlukan sokongan dan bantuan kerajaan. Kini mereka sudah menyesal memberi undi kepada dua ahli Parlimen DAP berturut-turut dan serik dari ditipu lagi.

Pada pukul 5 petang tadi, sekumpulan 20 orang penduduk Ladang Seri Intan telah berdemo di jalan masuk ke ladang menyuarakan rasa kecewa dengan sikap dan janji-janji kosong wakil rakyat DAP.


Sudah 2 kali berturut-turut mereka memilih pembangkang tetapi berkali-kali kita ditipu dan janji dimungkiri.


DAP punya sokongan dari taukeh-taukeh dan hartawan dan mampu. Tapi berdolak dalih dan larikan diri lepas pilihanraya.

Mana janji DAP untuk menaik taraf kuil Hindu, bantuan kepada keluarga miskin dan sumbangan komputer untuk sekolah Tamil? Bukan saja itu, calun DAP menipu wang peribadi juru-juru kempen dan pengundi.yang membantu DAP semasa PRU yang lepas.


Bila kaum India ini menuntut, AP DAP hanya suruh minta pada Dato Mah.

Rasanya tiada muka comel boleh meredakan kemarahan mereka.

Usaha sekumpulan penyokong India DAP dari KL mengedar 15,000 keping VCD di kawasan PDM majoriti India untuk mengungkitkan kemarahan mereka dengan isu kuil dan sekolah Tamil pun belum tahu mengubah arah sokongan kepada DAP.

 Dengan calun yang telah jadi bahan lawak kerana video Lim Kit Siang merampas mikrofon telah tersebar ke estet, rasanya jumlah besar kaum India mahu kembali kepada BN.

Baik undi Dato Mah. Selama ini pun, Dato Mah tak pernah mengecewakan kaum India. Pastinya mereka tidak mahu ditipu DAP untuk kali ke 3 dari calun yang cakap pun tak dibenarkan.

#BN4TlkIntan: Gerak saraf DAP buat Dyana macam Cadbury

Posted: 29 May 2014 11:30 PM PDT


Dengan PAS pakai tudung macam cikgu ajar masak memasak. Balik ke DAP, segala didedah.
DAP sedang viralkan gambar billboard Dyana di conteng dengan perkataan BABI. Yang menariknya, billboard Dyana serupa itu hanya kedapatan di kawasan pengundi cina.

Dengan menconteng billboard, DAP mengharap pengundi cina akan marah dan kesian pada Dyana. Alamak trick reverse psychology poyo.

Nampak DAP terdesak.


Malah sudah kedengaran DAP akan sebarkan risalah yang mana akan ada gambar Dyana memakai salib.

Ia akan disebarkan ke kawasan Melayu lepas sembahyang jumaat dan mereka akan segera war-warkan ia fitnah dari BN.

Alahai .... semua ni gerak saraf ala cadbury Malaysia.

Kedai jual babi
Hari itu Dyana pun lawat kedai jual cadbury. Heheheh ....

Sekarang apa Dyana nak cakap pada pengundi Cina yang sudah tahu Dyana bukan sekali saja muncul di majlis Perkasa membantu ibu menjalankan kempen keahlian Perkasa. Rupanya Dyana muncul beberapa kali dalam tahun 2009 seperti ...

 
... untuk sematkan corset pada baju Tun Dr Mahathir dan Tun Siti Hasmah dan ...... rehearsal untuk majlis Perkasa di mini stadium Kelab Kilat di TNB Lembah Pantai. Baca di SINI

Kalau tak serius dan benci sangat dengan Perkasa, takkan selalu hadhir hinnga rehearsal pun hadhir. Jawablah pada cadbury-cadbuty DAP tu dan sambil tu makanlah cadbury untuk tambah tenaga. Kikiki ....

waadat

Posted: 31 May 2014 01:48 PM PDT

waadat


BN menang besar PRK Teluk Intan

Posted: 31 May 2014 09:33 AM PDT

BN menang agak besar di Teluk Intan atau dengan kata lain calon DAP kehilangan undi yang agak banyak. Hampir 8000 undi kalau Demang tak silap.

Hairan? Lihat semula keputusan PRU-13. Calon DAP menang dengan majoriti lebih kurang 8000 undi dan kali ini mereka kalah dengan majoriti 238 undi.

Demang bukan nak ubah cara pengiraan undi daripada kiraan normal berdasarkan undi semasa kepada undi agreget daripada dua perlawanan. Demang cuma mahu melihat penerimaan pengundi Teluk Intan pada calon DAP berbangsa Melayu yang rasanya PKR hatta PCM pun enggan mengambilnya sebagai calon (jika jadi ahli parti tersebut).

Soal kemerosotan jumlah yang keluar mengundi tidak boleh dikira sangat sebab kita tidak tahu siapa yang akan mereka undi. Begitu juga bilangan undi rosak yang sukar dikesan berpihak pada siapa.

Ada beberapa persoalan yang boleh kita pandang daripada keputusan ini.

Pertama, adakah calon DAP tersebut adalah calon yang DAP mahu menangkan atau sengaja mahu dibenamkan bagi memberi laluan pada Presiden Gerakan yang dijanjikan menteri pengangkutan?

Kedua, adakah pengundi cina lebih cenderung memilih kaum sendiri dan mengenepikan nama parti dan persefahaman dalam pakatan pembangkang?

Ketiga, adakah pengundi Melayu telah sedar bahawa calon DAP tersebut hanya boneka DAP semata-mata?

Ramai orang Melayu (termasuk Dr Maza) yang menganggap pemimpin DAP jauh lebih hebat daripada pemimpin BN (baca UMNO-muslim) dan terlupa bahawa ummat Islam telah dijanjikan sebagai ummat terbaik dan lebih berhak memimpin sekalian manusia.

PEJUANG BANGSA

Posted: 31 May 2014 01:35 PM PDT

PEJUANG BANGSA


TERKINI !! 58.36 % PERATUSAN KELUAR MENGUNDI ,PENGUNDI BANDAR LEBIH RAMAI KELUAR #PRKTelukIntan

Posted: 31 May 2014 01:51 AM PDT
Jumlah pengundi yang keluar mengundi pada Pilihan Raya Kecil Parlimen Teluk Intan masih rendah apabila hanya 58.36 peratus atau 34,974 daripada 59,927 pengundi dicatatkan setakat 3 petang tadi.

Trend pengundian petang ini menyaksikan peratusan keluar mengundi yang direkodkan setiap jam merosot, berbanding situasi di sebelah pagi.

Sejak 12 tengah hari, jumlah peratus keluar mengundi yang direkodkan hanya menunjukkan peningkatan kira-kira enam peratus bagi setiap jam, berbanding kira-kira 10 peratus bagi setiap jam sejak pukul 8 pagi.

Tinjauan Bernama juga mendapati lebih ramai pengundi di kawasan bandar yang keluar menunaikan tanggungjawab berbanding di kawasan kampung dan estet.

Sebanyak 60,349 pengundi, terdiri daripada 25,310 pengundi Cina, 23,301 (Melayu) dan 11,468 (India) dan selebihnya bangsa lain, layak mengundi pada PRK kali ini.

PRK ini menyaksikan pertandingan satu lawan satu antara calon Barisan Nasional Datuk Mah Siew Keong dan calon DAP Dyana Sofya Mohd Daud.***JIKA PENGUNDI BANDAR KELUAR LEBIH RAMAI DI PRK TELUK INTAN , BERMAKNA IA MEMBERI KELEBIHAN KEPADA DAP KERANA PENGUNDI ITU ADALAH CINA ...  KALAU BN MAHU MENANG, PENGUNDI MELAYU DAN INDIA PERLU DIBAWA SERAMAI MUNGKIN KE TEMPAT MENGUNDI ..