Ahad, 14 Ogos 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 14 Aug 2011 01:16 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat


Bersama Tok Guru.

Posted: 14 Aug 2011 01:48 AM PDT

YAB Tok Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, sedang asyik mendengar perkembangan politik tanahiar.


Selepas subah tadi, Saya berkesempatan berjumpa dengan YAB Tok Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, Menteri Besar Kelantan bersama Pak Da Kori dan Sdr Mattblack dikediaman Tok Guru di Pulau Melaka.

Diantara tajuk yang menarik, Tok Guru bertanya perkembangan politik Malaysia, saya memberi pandangan bahawa PRU13 ini, bila-bila masa sekali pun diadakan sama ada dalam masa terdekat atau pun tahun depan, sokongan rakyat terdapat PAS dan Pakatan Rakyat tidak akan berubah bahkan akan semakin kuat.

Insya Allah PRU 13 akan bertukar kerajaan daripada BN kepada PR.

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 14 Aug 2011 01:15 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


KASI PANAS!! VIDEO NI BUAT PUAK PAKATAN NAIK STIM!!

Posted: 14 Aug 2011 10:37 AM PDT

Puak Pakatan dah gila babik!!McTheory:
Tembelang, fitnah dan tohmahan dah pecah.. apo nak di kato lagi dah..

Duke of UMNO

Posted: 14 Aug 2011 01:15 PM PDT

Duke of UMNO


Hukum Murtad Menurut Islam...ramai masih keliru?

Posted: 14 Aug 2011 08:37 AM PDT


Berikut saya berikan hukum sebenar murtad menurut Islam. Berbanding dengan implementasi perundangan dan perlembagaan negara, saya dapati negara ini hanya mengamalkan hukum murtad yang paling minimum.

Memandangkan gejala murtad semakin berleluasa di Malaysia, saya mencadangkan agar undang-undang berkenaan murtad diperketatkan. Kewajaran ini jelas memandangkan Islam adalah agama rasmi negara ini dan kita perlu memelihara aqidah saudara seagama kita yang seolah-olah mudah dipermainkan oleh pihak agama lain.

Meskipun negara ini mengamalkan kebebasan beragama sebagaimana dasar yang dibuat oleh Kerajaan Madinah di zaman Rasulullah SAW dahulu, implementasi mengenai undang-undang murtad perlu diperjelaskan kepada seluruh umat Islam supaya tidak ada yang keliru dengan hukum sebenar.

Tak semestinya seseorang murtad itu di hukum bunuh. Namun bagi kes yang mahukan permasyhuran diri sebagai murtad seperti kes Lina Joy, kewajaran untuk dikenakan hukuman bunuh wajar dipertimbangkan. Sekurang-kurangnya dikenakan hukuman berat!

Biar apa pun yang diperkatakan sama ada golongan hak asasi manusia mahupun agama lain, hukum Allah lebih penting untuk dilaksanakan, terutamanya bila aqidah umat Islam semakin digoncang para kuffar yang tidak menghormati lagi Islam di negara ini.

Dari sudut bahasa, "Murtad" adalah dari bahasa Arab yang berasal daripada perkataan "Riddah". Kamus-kamus bahasa Arab menjelaskan bahawa "riddah" bermakna kembali daripada sesuatu kepada selainnya. Oleh itu dari sudut bahasa, murtad bermakna orang yang kembali daripada sesuatu kepada selainnya.

Ada pun dari sudut syarak, dengan merujuk kepada penjelasan para ilmuan Islam, murtad ialah seorang muslim mukallaf yang keluar daripada agama Islam sama ada dengan kepercayaan, perkataan atau perbuatan, dengan kehendaknya sendiri.

Orang yang murtad beserta hukumannya terbahagi kepada tiga kategori:

1. Orang yang murtad, namun menyembunyikannya.
2. Orang yang murtad dan menzahirkannya.
3. Orang yang murtad dan menzahirkannya serta menyerang Islam dengannya.

Penjelasannya adalah seperti berikut:

Kategori Pertama: Orang yang murtad, namun menyembunyikannya.

Orang yang murtad namun menyembunyikannya kemurtadannya sehingga tiada siapa yang mengetahui kecuali ahli keluarga dan rakan-rakan terdekat, tidak dijatuhkan hukum hudud di dunia. Hukuman mereka adalah di sisi Allah di Hari Akhirat kelak.

Syaikh Yusuf al-Qaradhawi hafizhahullah menjelaskan:

Islam tidak menjatuhkan hukuman bunuh atas orang yang murtad yang tidak menghebahkan murtadnya dan tidak menyeru orang lain agar murtad sepertinya. Islam membiarkannya agar menerima balasannya di akhirat kelak jika dia mati dalam kekafirannya itu. Allah berfirman……

وَمَنْ يَرْتَدِدْ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَيَمُتْ وَهُوَ كَافِرٌ فَأُوْلَئِكَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فِي الدُّنْيَا وَالآخِرَةِ وَأُوْلَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ
"Dan sesiapa di antara kamu yang murtad dari agamanya (Islam) lalu dia mati sedang dia tetap kafir, maka orang-orang yang demikian rosak binasalah amal usahanya di dunia dan di akhirat, dan mereka itulah ahli neraka, kekal mereka di dalamnya". (Al-Baqarah 2:217)

Kategori Kedua: Orang Yang Murtad Dan Menzahirkannya.

Orang yang murtad lalu menzahirkannya atau mengumumkannya dengan apa cara sekali pun seperti media cetak, media elektronik, internet, Sistem Pesanan Ringks (SMS) dan sebagainya, maka dia dijatuhkan hukuman bunuh setelah terlebih dahulu diberi tempoh dan diajak untuk bertaubat. Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam bersabda:

مَنْ بَدَّلَ دِينَهُ فَاقْتُلُوهُ
"Sesiapa yang menukar agamanya, maka bunuhlah dia."

Ada pun berkenaan permintaan taubat, terdapat perbincangan di kalangan para ilmuan dan ia menghasilkan lima pendapat:
 1. Wajib meminta orang murtad untuk bertaubat.
 2. Dianjurkan meminta orang murtad untuk bertaubat.
 3. Harus meminta orang murtad untuk bertaubat.
 4. Wajib meminta taubat kepada orang yang asalnya kafir, kemudian memeluk Islam, kemudian murtad. Permintaan taubat tidak dibolehkan bagi orang yang asalnya Islam, kemudian murtad.
 5. Orang yang murtad tidak perlu diminta untuk bertaubat melainkan memadai diperintahkan untuk kembali kepada Islam sambil diacukan pedang di lehernya.

Kategori Ketiga: Orang Yang Murtad Dan Menzahirkannya Serta Menyerang Islam Dengannya.

Orang yang murtad dan menzahirkannya serta menyerang Islam dengan apa cara sekali pun, sama ada dengan menggunakan senjata, pena, lisan, pemikiran serta menggunakan bantuan orang bukan Islam dan munafik, maka mereka ditangkap dan dibunuh serta merta tanpa diberi tempoh dan diajak untuk bertaubat. Pengecualian adalah jika mereka bertaubat sebelum ditangkap, maka taubat mereka diterima.

Berkenaan orang murtad kategori ketiga ini, Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam bersabda:

لاَ يَحِلُّ دَمُ امْرِئٍ مُسْلِمٍ يَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ وَأَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ اللَّهِ إِلاَّ بِإِحْدَى ثَلاَثٍ: رَجُلٌ زَنَى بَعْدَ إِحْصَانٍ فَإِنَّهُ يُرْجَمُ وَرَجُلٌ خَرَجَ مُحَارِبًا لِلَّهِ وَرَسُولِهِ فَإِنَّهُ يُقْتَلُ أَوْ يُصْلَبُ أَوْ يُنْفَى مِنْ الأَرْضِ أَوْ يَقْتُلُ نَفْسًا فَيُقْتَلُ بِهَا
Tidak dihalalkan darah seorang muslim yang bersaksi bahawasanya tiada tuhan selain Allah dan bahawasanya Muhammad adalah Rasulullah melainkan salah satu dari tiga perkara:

1. Seorang yang berzina setelah dia menjaga kehormatannya dengan perkahwinan, maka sesungguhnya dia direjam,
2. Seorang yang keluar (dari Islam dan jamaah, lalu) memerangi Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya dia dibunuh atau disalib atau dibuang negeri dan
3. Seorang yang membunuh satu jiwa, maka dia dibunuh sebagai hukum timbal balik.

Mereka ditangkap dan dibunuh serta merta tanpa diberi tempoh dan diajak untuk bertaubat berdasarkan firman Allah Subhanahu wa Ta'ala:


إِنَّمَا جَزَاءُ الَّذِينَ يُحَارِبُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَيَسْعَوْنَ فِي الأَرْضِ فَسَادًا أَنْ يُقَتَّلُوا أَوْ يُصَلَّبُوا أَوْ تُقَطَّعَ أَيْدِيهِمْ وَأَرْجُلُهُمْ مِنْ خِلاَفٍ أَوْ يُنفَوْا مِنْ الأَرْضِ ذَلِكَ لَهُمْ خِزْيٌ فِي الدُّنيَا وَلَهُمْ فِي الآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ (33) إِلاَّ الَّذِينَ تَابُوا مِنْ قَبْلِ أَنْ تَقْدِرُوا عَلَيْهِمْ فَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ (34.
"Bahawasanya balasan orang-orang yang memerangi Allah dan Rasul-Nya serta melakukan bencana kerosakan di muka bumi ialah dengan dibalas atau dipalang atau dipotong tangan dan kaki mereka bersilang atau dibuang negeri. Hukuman yang demikian itu adalah suatu kehinaan di dunia bagi mereka, dan di akhirat kelak mereka beroleh azab seksa yang amat besar.
"Kecuali orang-orang yang bertaubat sebelum kamu dapat menangkapnya, (mereka terlepas dari hukuman itu). Maka ketahuilah, bahawasanya Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. (Al-Maidah 5:33-34)

Sumber: klik sini

Berita baik..!!! Bukti PAS akan hapuskan semua tol di Malaysia..?!!!

Posted: 14 Aug 2011 07:08 AM PDT


PAS sudah memerintah Kelantan selama 21 tahun, bukan satu jangka masa yang singkat tu ya. Bayi yang lahir pada tahun Nik Aziz angkat sumpah buat pertama kali sebagai Menteri Besar Kelantan pada 1990, kini sudah berusia 21 tahun, dan masih menatap wajah Nik Aziz sebagai Menteri Besar.

Arus pembangunan yang begitu pesat di negeri-negeri selain Kelantan sepanjang tempoh tersebut begitu pesat sekali, Kelantan terpinggir dan tidak banyak berubah. Termasuk yang tidak berubah itu ialah Menteri Besarnya yang kita yakin sekali akan pegang jawatan tersebut hingga mati!

Tapi bukan itu yang nak penulis kongsikan hari ini.

Tulisan penulis hari ini adalah merujuk kepada kenyataan Husam Musa, Exco Kerajaan Negeri Kelantan beberapa hari lepas mengenai cadangan pembinaan lebuhraya bertol 4 lorong menghubungkan Kota Bharu dan Kuala Kerai sejauh 63km, agak sedikit mengelirukan penulis. Keliru kenapa? Kejap lagi penulis terangkan.

Kata Husam, lebuhraya tersebut akan dibina oleh pihak swasta melalui konsep penswastaan (tiru kerajaan BN) setelah kerajaan pusat tidak meluluskan peruntukkan untuk membina lebuhraya tersebut yang dijangka bernilai RM 1.9 billion.

Disini yang penulis keliru tu sebab Pakatan Rakyat yang dianggotai PAS beria-ia nak hapuskan tol di seluruh Malaysia kalau berjaya memerintah kerajaan persekutuan besok. Janji ini dinyatakan secara jelas dalam buku Jingga yang dikeluarkan mereka.

Tapi PAS pulak nak membina lebuhraya bertol? Macam mana sekejap kata nak hapuskan tol di seluruh negara tapi buat lebuhraya baru di Kelantan, kena tol? Ini bukan penulis sorang saja yang keliru, rakyat jelata turut keliru sama.

Apa justifikasi Husam nak mengenakan tol? Bukankah kerajaan PAS kerajaan berkebajikan kononnya, bagi free sajalah.

Untuk pengetahuan pembaca, dalam soal peruntukkan tidak diluluskan ini, tidak timbul soal tidak adil atau balas dendam kerana memang kerajaan persekutuan tidak pernah membelanjakan duit rakyat untuk tujuan membina lebuh raya dimana-mana negeri pun (termasuk yang diperintah BN).

Semua lebuhraya di Malaysia adalah dibina oleh pihak swasta melalui konsep penswastaan yang sekarang nak ditiru oleh PAS. Sekadar menyebut beberapa, lebuhraya utara selatan dibina oleh pihak PLUS, Lebuh Raya Pantai Timur oleh MTD Prime Sdn Bhd dan LEKAS oleh Lebuhraya Kajang Seremban Sdn Bhd

Memang sekarang PLUS dimiliki kerajaan melalui Khazanah, tapi itu hanya berlaku pada 2002 (setelah lebuhraya siap), sebelum itu PLUS dimiliki oleh Kumpulan Renong milik Tan Sri Halim Saad. Bila ambil alih, bukan aset saja yang dimiliki kerajaan tapi hutang juga, maka itu kutipan tol untuk lebuhraya utara selatan diteruskan.

So, apa cerita sekarang? PAS bina lebuhraya dengan kerjasama pihak swasta, boleh kutip tol, kerajaan BN tak boleh? Itu hal yang pertama, apa hal pulak dengan janji nak menghapuskan tol dalam buku Jingga tu?

Petikan Buku Jingga Mengenai Tol

Ini untuk rakyat nilaikan tahap kebolehpercayaan puak-puak ini. Macam-macam yang negatif dituduh kepada kerajaan BN dalam isu tol ini tapi rupanya depa pun buat perkara yang sama juga, bukan setakat itu saja, justifikasi yang digunakan pun sama macam kerajaan BN (penswastaan).

Ini belum lagi kita sebut soal kemampuan kewangan, kebolehan, keupayaan, syarikat mana dan sebagainya ya, baru cerita tol saja ni.


aumber: klik sini

PERANG MEDIA BERMULA..??? Malaysiakini kena "senggggaaatttt..!!!"

Posted: 14 Aug 2011 05:16 AM PDT


Perghhh..!!! Memang berani web portal baru ni. Baru "setahun jagung", ada hati nak "belasah" Malaysiakini. Setahu aku, portal ni baru je wujud beberapa bulan, kurang setahun tak salah aku. Tapi dah berani "kasi sengggattt!" pada Malaysiakini.

Tapi, korang rasa-rasa, betul tak apa yang dikatakan oleh news portal baru ni? Korang baca sendiri kat bawah ni atau klik kat sini untuk baca terus di portal news online tersebut...

Mismah: Laporan Sinar Bukti Malaysiakini Bohong

Tanpa rasa bersalah, portal berita paling popular di internet, Malaysiakini.com, terus menerus melaporkan berita kontroversi 'separuh masak' dan tidak bertanggungjawab untuk disajikan kepada rakyat Malaysia.

Terbaru, Malaysiakini mendakwa terdapat seorang wanita yang dikenali sebagai Mismah, yang hanya mengambil masa kurang empat jam untuk menukar taraf status penduduk tetap (PR) kepada Warganegara Malaysia hingga melayakkannya untuk mengundi pada Pilihanraya Umum (PRU).

Akibat dari laporan itu, Malaysiakini mendabik dada seolah-olah mereka telah membuat 'scoop' terhadap berita itu dan lebih berbangga apabila beberapa pemimpin parti politik menggunakan isu tersebut sebagai bahan untuk menghentam Kerajaan, Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) dan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Persoalannya, benarkah Mismah itu wujud?

Adakah dia lelaki atau wanita?

Di mana tempat tinggalnya?

Benarkah dia mendapatkan kad pengenalan dan kewarganegaraan dalam tempoh kurang empat jam?

Sayang, Malaysiakini tidak peduli semua itu. Mereka hanya bertindak melaporkan berita yang mereka sendiri tidak tahu akan kebenarannya.

Sebelum ini Mynewshub.my pernah melaporkan pembohongan Malaysiakini mengenai beberapa isu seperti undian mengenai Perhimpunan Bersih 2.0 yang diadakan di The Star Online, di mana kegelojohan Malaysiakini menyiarkan berita undian itu seolah-olah keputusannya menyebelahi perhimpunan itu.

Namun, adalah sangat memalukan untuk Malaysiakini apabila The Star Online telah menarik balik keputusan tersebut kerana mengesyaki keputusan undian di laman webnya itu dimanipulasi oleh pihak yang berkepentingan dan mungkin digodam untuk memenangkan Bersih 2.0.

Sewajarnya, Malaysiakini akan 'serik' dengan pendedahan sikap mereka yang tidak beretika itu, namun malangnya portal itu langsung tidak memohon maaf kepada pembacanya mengenai laporan tidak tepat itu.

Berbalik mengenai Mismah, kredit dan pujian sewajarnya diberikan kepada akhbar Sinar Harian yang berjaya menyiasat dan membongkar mengenai siapakah gerangannya individu yang bernama Mismah yang identitinya cuba dimanipulasi oleh Malaysiakini.

Selama seminggu mereka mengharungi pelbagai rintangan dalam misi tersebut demi menjejak Mismah dan difahamkan oleh akbar itu bahawa operasi tersebut hanya dilakukan oleh beberapa orang wartawan wanita sahaja!

Wartawan wanita Sinar Harian itu terpaksa bersusah payah di bulan puasa mencari rumah Mismah dari lorong ke lorong di Desa Coalfields dan akhirnya mereka berjaya menemui rumah, suami serta menantu lelaki Mismah.

Akhirnya penat lelah mereka terbayar apabila mereka menemui Mismah dan mendapatkan cerita sebenar mengenai wanita yang 'dizalimi' Malaysiakini itu.

Sinar Harian hari ini mendedahkan bahawa:

 • Mismah pertama kali masuk ke Malaysia secara sah pada tahun 1982 untuk mencari kerja.
 • Mismah pernah bekerja sebagai buruh binaan dengan upah RM6 sehari, selain sebagai tukang masak dan tukang cuci pejabat.
 • Mismah kini berumur 47 tahun, bertemu jodoh dengan suaminya di negara ini dan kini mempunyai empat anak, dua lelaki dan dua perempuan yang semuanya memiliki kad pengenalan biru, serta tiga darinya bekerja sebagai penjawat awam.
 • Mismah memohon taraf PR pada tahun 1982 dan diluluskan pada 17 Julai pada tahun yang sama.
 • Setelah berstatus PR selama 12 tahun (1994), Mismah memohon pula status warganegara dan berjaya diluluskan JPN pada 31 Januari 2011.

Fakta-fakta di atas sepatutnya didedahkan oleh Malaysiakini dan bukan Sinar Harian.

Malah sewajarnya, Malaysiakini patut mengerah wartawannya untuk mencari Mismah dan bukannya wartawan Sinar Harian.

Hasil dari pendedahan Sinar Harian itu, maka terpecahlah tembelang Malaysiakini yang sebelum ini menyatakan bahawa Mismah adalah pengundi hantu dan bertukar status dari PR kepada warganegara dalam tempoh kurang empat jam.

Selain itu, niat jahat Malaysiakini yang cuba memanipulasi identiti individu wajar diambil tindakan undang-undang oleh pihak terbabit seperti JPN, SPR, Kerajaan Malaysia dan Mismah sendiri.

Malaysiakini wajar diberikan pengajaran yang setimpal.

Tidakkah editorial portal itu sedar bahawa tindakan mereka mengejar populariti dengan melaporkan berita kontroversi yang tidak tepat sebegitu mampu menimbulkan pelbagai perkara negatif di negara ini ?

Tidakkah Malaysiakini sedar bahawa berita dan laporan harian mereka itu mampu mencetus ketidak harmonian di kalangan rakyat berbilang bangsa, budaya dan agama di negara ini?

Malaysiakini perlu menghentikan bentuk laporan tersebut atau portal itu akan kehilangan pembacanya sedikit demi sedikit ekoran kesilapan yang mereka sendiri lakukan.

Izzah ku sayanggg...tak nak join tunjuk perasaan kat London ke..??!!!

Posted: 14 Aug 2011 02:37 AM PDT

Dalam bulan Ramadhan yang mulia macam ini pun masih ada rupanya manusia-manusia yang nak buat kerja fitnah.. Kalau dah terkantoi tu, mengaku sajalah.. Tak payahlah nak putar belit cerita dan nak salahkan pihak lain. Dan tak payah juga lah nak tuduh orang lain sebagai JAHIL atau apa..

Bak kata pepatah melayu lama.., "terlajak perahu boleh diundur, tapi terlajak kata buruk akibatnya.." Itulah yang terjadi pada Nurul Izzah, anak kepada Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim.

Sebelum ini, Nurul Izzah bukan main lagi mencanangkan bahawa hanya Polis dan pihak berkuasa Malaysia sahaja yang jahat dan zalim terhadap rakyat. Semuanya gara-gara perhimpunan haram Bersih. Kononnya Pihak Polis menghalang kebebasan rakyat yang nak berhimpun.

Dan Nurul Izzah serta beberapa pemimpin Pakatan yang lain sibuk memfitnah pihak berkuasa sebagai tak bertamadun dan dipergunakan untuk menentang rakyat. Sedangkan pada hakikatnya Pihak Polis dan FRU hanya bertindak mengawal keselamatan negara dan menegakkan undang-undang saja.

Tetapi Tuhan itu sentiasa menunjukkan kebenaran. Tunjuk perasaan di Britain ternyata membuatkan seluruh pemimpin Pakatan terkunci mulut. Apa taknya, penunjuk perasaan telah bertindak ganas merosakkan harta benda awam dan juga mencederakan rakyat yang tak terlibat dengan mereka.

Polis di sana juga tak mampu berbuat apa-apa kerana mengambil pendekatan "berlembut" seperti yang Nurul Izzah dan kepimpinan Pakatan inginkan. Ternyata tindakan tegas Polis dan FRU di Malaysia pada 9 Julai lalu telah berjaya mengelakkan negara huru-hara seperti di Britain.

Jadi tak salahlah kalau Timbalan Ketua Polis Negara kata tunjuk perasaan di Britain itu adalah sama dengan tunjuk perasaan Bersih 2.0. Cuma cara menangani dan mengawalnya saja yang berbeza. Tapi tak disangka pula ada yang terasa dengan kenyataan Datuk Khalid..

Dan bagi mengelakkan malu besar, Nurul serta merta memutarbelitkan kenyataan. Nurul Izzah pun dengan bangganya menuduh Timbalan Ketua Polis Negara sebagai JAHIL!! Anak kepada Anwar ini mungkin tak sedar siapa yang dia dia tuduh sebagai JAHIL tersebut.

Kalau tak kerana kecekapan pihak Polis mengawal dan mengekang tunjuk perasaan yang didalangi oleh bapa Nurul Izzah sendiri, mesti negara yang kita diami ini tak akan aman seperti sekarang. Dan jika 9 Julai lalu Polis membiarkan semua pengikut-pengikut pembangkang sesuka hati berarak di ibu negara, siapa tahu apa yang bakal terjadi..?

Jadi.., sepatutnya Nurul Izzah berterima kasih kepada semua anggota pihak berkuasa yang menjaga keamanan pada 9 Julai lalu. Bukannya menunjukkan kebodohan dan kurang ajar seperti yang diucapkannya kepada Timbalan Ketua Polis Negara.

Nurul Izzah patut berasa malu kerana menunjukkan tauladan yang tak baik kepada seluruh generasi muda didalam negara dengan kenyataan biadapnya. Inilah yang kita katakan, "bapa borek, anak rintik.."


Sumber: klik sini

GEMPARRR..!!! Dr. Asri berkomunikasi dengan Rasulullah SAW..???!!!

Posted: 14 Aug 2011 12:32 AM PDT


"Mematuhi hal ini bukan kerana isu politik semata, tetapi itu arahan Nabi s.a.w. dan juga menjaga Islam yang harmoni. Umat Islam Pulau Pinang sepatutnya menyokong keputusan ini, dan saya menyokongnya," Prof Madya Dr. Asri Zainul Abidin.
Kenyataan di atas keluar dari mulut bekas Mufti Perlis yang menunjukkan sokongannya terhadap "hukum" pejabat Mufti Pulau Pinang yang mengeluarkan fatwa meng"haram"kan bacaan Al-Quran melalui pembesar suara di masjid-masjid sekitar negeri itu. Rujuk di sini untuk kenyataan Dr. Asri dan pejabat Mufti Pulau Pinang.

Barulah saya tahu bahawa membaca Al-Quran sebelum azan melalui pembesar suara adalah "haram". Maafkan saya, saya tak tahu akan "hukum" sebegitu sebelum ini. Saya ingatkan hukumnya "harus". Iyalah, majoriti masjid-masjid di seluruh Malaysia setahu saya mengamalkan bacaan ayat suci Al-Quran sebelum masuk waktu solat dan sebelum azan. Maafkan saya atas "kejahilan" itu...

Mungkin bagi Dr. Asri dan Pejabat Mufti Pulau Pinang, mereka setuju dengan fatwa bahawa bacaan Al-Quran sebegitu "HARAM" hukumnya. Jika begitu, apakah masjid-masjid di negeri lain di bawah kuasa pejabat mufti lain berpendapat bahawa ia "HARAM" juga? Bila pula mereka nak "HARAM"kan bacaan Al-Quran sebegitu di negeri mereka?

Menurut Dr. Asri, fatwa tersebut adalah "arahan Rasulullah SAW". Begitu rupanya. Tapi mengapa baru sekarang Dr. Asri katakan ia adalah arahan Baginda Rasulullah SAW? Semasa dia menjadi Mufti Perlis dahulu, masjid-masjid di Perlis juga mengalunkan bacaan Al-Quran melalui pembesar suara sebelum azan.

Mengapa dia tidak "fatwa"kan tindakan itu sebagai "HARAM" ketika itu? Apakah kini Dr. Asri "baru terima" arahan tersebut dari Rasulullah SAW? Dulu dia "belum terima"
arahan Rasulullah SAW lagi? Begitu? Bila masanya Rasulullah SAW bertemu dengan Dr. Asri? Melalui mimpi saadiq?

Saya tidaklah tinggi sangat ilmu seperti Dr. Asri. Namun, saya tidaklah sejahil yang disangkakan. Namun saya mengerti dan faham bahawa hukum Allah itu universal dan relevan sepanjang zaman. Saya fikir, mungkin Dr. Asri boleh fatwakan "HARAM MEMBACA AL-QURAN DI PEMBESAR SUARA" ke seluruh dunia termasuk di Masjidil Haram, Masjid An-Nabawi dan sebagainya. Maklumlah, Dr. Asri "baru terima arahan" dari Rasulullah SAW!

Justeru itu, memandangkan Dr. Asri menyatakan bahawa tindakan meng"haram"kan bacaan Al-Quran melalui pembesar suara itu sebagai "arahan dari Rasulullah SAW", maka saya bolehlah kategorikan Dr. Asri sebagai seorang ulama bertaraf "auliya". Bukan senang nak jumpa seorang "wali" di zaman ini. Mungkin Dr. Asri adalah salah seorang darinya.

Sejak bergelar "Prof. Madya", Dr. Asri dilihat sering mengeluarkan kenyataan-kenyataan kontroversi kepada dikhalayak umum. Adakalanya, bertentangan arus dengan pendapat ulama-ulama lain, sama ada pro-kerajaan mahupun pro-pembangkang. Kadangkala, beliau seolah-olah dilihat cuba "bermain politik" dengan kenyataan-kenyataannya itu. Molekkah seorang ilmuwan Islam campur tangan dan bermain politik sebegitu?

Sebagai contohnya, Dr. Asri cuba campur tangan tentang hal ehwal agama Islam yang berlaku di Selangor dalam isu pemeriksaan JAIS terhadap Gereja Methodist Damansara Utama. Selamba sahaja Dr. Asri mengeluarkan "fatwa"nya dengan menyifatkan tindakan JAIS itu tidak berasas, melampau dan sebagainya.

Persoalannya, apakah Dr. Asri tahu "hujung pangkal" maslahat itu atau hanya mendengar dari laporan portal pembangkang, Malaysiakini dan Malaysian Insider sahaja? Adilkah bergitu? Sudahkah Dr. Asri mendengar penjelasan dari JAIS sendiri?

Atau apakah Dr. Asri tahu tentang apa yang berlaku dan sebab musabab hingga JAIS terpaksa bertindak begitu? Apakah Dr. Asri fikir pihak JAIS sekadar suka-suka bertindak begitu untuk mencari publisiti murahan seperti yang selalu dilakukan olehnya?

Kini, setelah kisah sebenar terungkai mengenai tindakan JAIS itu, Dr. Asri masih lagi mempertahankan kenyataannya yang menyebelahi Gereja "haram" itu? Saya curiga, apakah Dr. Asri ini seorang ilmuwan yang mempejuangkan Islam atau sebaliknya? Apakah beliau suka melihat umat Islam di negara ini murtad dengan sewenang-wenangnya?

Sebaliknya, sudah berapa ribu orang penganut Kristian yang sudah diIslamkan oleh Dr. Asri selama ini? Dikala para ulama lain sedang berusaha menyebarkan dakwah Islam kepada bukan Islam, Dr. Asri pula sebok mempertahankan mubaligh Kristian? Begitukah sifat seorang yang cintakan Islam?

Cuma, saya hanya ada satu soalan untuk Dr. Asri iaitu "BILA NAK BERTANDING PILIHANRAYA?". Harap Dr. Asri yang suka publisiti dengan kupasan agama "separuh masak" ini dapat menjawabnya. Wallahua'alam.

Sumber: klik sini

Panasss..!!! Warkah Cinta dari Awek Seksyen 19 Shah Alam untuk Khalid Gagap..?!!!

Posted: 13 Aug 2011 10:33 PM PDT


Penduduk mohon selesaikan Isu Pemindahan kuil dari Seksyen 19 ke tapak baru di Seksyen 23.


Penduduk Islam Seksyen 19 Shah Alam mohon kepada YAB Tan Sri Khalid Ibrahim menyelesaikan isu pemindahan kuil dari Seksyen 19 ke tapak baru di Seksyen 23. Selepas PR berkuasa pada Mac 2008 Wakil-Wakil Rakyat Shah Alam sudah berjanji kepada penduduk untuk selesaikan masalah kuil di Seksyen 19. Kemelut dihadapi penduduk berpanjangan selepas pemindahan kuil ke Seksyen 22 dibatalkan.

Semasa BN berkuasa di Selangor penduduk sudah berusaha menuntut kuil itu pindah seperti dijanjikan PKNS. Pada tahun 1987 PKNS maklumkan kepada penduduk kuil akan dipindahkan kerana di situ tapak 16 unit rumah teres seperti pelan asal Seksyen 19. Semasa penduduk pindah tahun 1988 kuil itu kecil dan usang terletak di kawasan semak terbiar, tidak ada bekalan elektrik dan air. Ketika itu kuil digunakan oleh penduduk setinggan dekat jalan keretapi. Selepas tahun 2000 kuil dibesarkan sedikit demi sedikit tanpa kelulusan PBT sebelum keramaian diadakan.

Kebanyakan pengunjung kuil datang dari kawasan perumahan yang baru dibuka ketika itu di Seksyen 20. Mereka bergabung dengan penduduk setinggan mengaktifkan kuil itu. Pada tahun 2003 kuil diarah pindah ke Seksyen 18, tetapi telah ditolak. Pihak kuil dapat sokongan padu daripada komuniti dan pemimpin mereka sebab itu mereka dapat bertahan disitu. Semua penduduk kawasan setinggan dipindahkan pada tahun 2005.

Aktiviti kuil semakin aktif selepas dimasukkan bekalan elektrik. Pada Jun 2006 ubah suai kuil dibuat besaran selepas bekalan air dimasukkan. Penduduk membuat aduan kepada pelbagai pihak termasuk DYMM Sultan Selangor dan bekas MB Selangor kerana aktiviti kuil mengganggu ketenteraman penduduk di kawasan majoriti Islam. Pada Julai 2007 aduan dibuat kepada Biro Pengaduan Awam JPM dan Badan Pencegah Rasuah kerana kuil berjaya dibesarkan menjadi 5 bilik. Pada Disember 2007 MBSA maklumkan kuil akan dipindahkan ke Seksyen 22.


Selepas PR berkuasa MAC 2008 penduduk mohon pemindahan kuil diberi perhatian oleh kerajaan PR. Tetapi pemindahan ke Seksyen 22 dibatalkan dengan alasan tapak itu jauh ke dalam. Usaha penduduk Islam bertahun-tahun minta kuil dipindahkan menjadi sia-sia. Pada April 2008 pihak kuil gantung bendera PAS dan PKR beritahu penduduk dua parti sudah sokong kuil tidak payah pindah. Aduan dan perjumpaan dibuat dengan wakil-wakil rakyat namun tidak ada tindakan untuk menurunkan bendera parti yang berkibar berhampiran kuil. Gangguan kuil semakin bising dan banyak masalah sampingan mengganggu penduduk sekitar apabila mereka berkumpul ramai dikuil itu. Mereka langsung tidak ambil peduli sensitiviti penduduk majoriti Islam.


Penduduk mohon bantuan Pertubuhan NGO Islam pada Disember 2008 kerana pelbagai masalah gangguan menjadi-jadi pada Julai - Disember 2008. Pengunjung kuil sudah berani membuat pelbagai ugutan kepada penduduk. Keramaian bergendang sudah melepasi waktu tengah malam. Keadaan semakin teruk berbanding semasa BN berkuasa dahulu. Ubahsuai kuil dibuat lagi pada Disember 2008.

Kedatangan NGO tidak disenangi YB Khalid Samad yang sanggup bertegang leher dengan pemimpin NGO yang datang membantu penduduk Islam. YB Khalid Samad, telah menulis artikel melalui blog pada 10/01/2009 dan 12/01/2009 mengenai Persoalan Kuil di Seksyen 19. Beliau membuat tuduhan pertubuhan NGO sebagai gerombolan UMNO yang membuat provokasi kepada kuil Hindu. Adakah logik tuduhan itu?. Masakan penduduk minta bantuan UMNO sedangkan semasa BN berkuasa masalah penduduk tidak selesai, malah penduduk minta campur tangan Sultan, Biro Pengaduan JPM dan BPR.

Kenapa YB Khalid Samad tuding jari kepada pihak lain tanpa peduli masalah penduduk menghadapi situasi sukar di kawasan sendiri?. Kenapa YB Khalid membela pihak yang membuat provokasi kepada penduduk Islam?. Mereka datang dari kawasan lain mengganggu ketenteraman dikawasan majoriti Islam. Kenapa tidak ada tindakan serius oleh pihak berkuasa dan Wakil-wakil Rakyat walaupun aduan sudah banyak dibuat?.

Apabila penduduk minta bantuan NGO kenapa dikecam dan disindir oleh YB Khalid? Artikel tersebar luas dalam blog pro PR. Banyak komen positif memuji tindakan YB Khalid. Banyak komen negatif terhadap tindakan penduduk minta bantuan pihak luar. YB Khalid Samad marah sebab NGO hantar memorandum minta kuil segera pindah. Kenapa YB Khalid tidak menyalahkan pihak kuil yang enggan pindah? Kenapa YB Khalid begitu toleransi terhadap mereka yang menceroboh tanah PKNS?


Pada Mei 2009 penduduk terima maklumat daripada YB Adun kuil akan pindah ke Seksyen 23. Penduduk Seksyen 23 membuat bantahan kerana tidak mahu kuil bermasalah pindah ke kawasan mereka. YB Khalid menulis dalam blog tapak itu 200 meter dari kawasan perumahan, tetapi bila penduduk Seksyen 19 dan NGO siasat tapak kuil baru terletak diseberang jalan padang permainan kanak-kanak. Apabila kepala lembu diusung sebagai tanda protes ramai melenting konon menghina agama Hindu.

Kenapa ada sikap double standard dalam isu kuil itu?. Pihak kuil di Seksyen 19 buat perarakan bergendang di tengah malam bawa patung besar kuda terbang di hadapan rumah penduduk Islam jam 1 pagi, pada 26/07/2008. Suasana malam itu kecuh, penduduk tegur diugut bunuh. Polis sampai mereka jerit "Apa komplen Melayu Bodoh". Kenapa tidak ada tindakan segera wakil rakyat selepas aduan dibuat?. Tidakkah sedar tindakan mereka mengancam penduduk? Malah gangguan dihadapi semakin kronik hingga Disember 2008. Penduduk bimbang masalah semakin meruncing terpaksa mohon bantuan pihak luar.


Selepas campur tangan NGO kuil senyap selama 6 bulan, tetapi keramaian bergendang diadakan semula pada Julai, November dan Disember 2009. Pada bulan Ogos 2010 sempena bulan Ramadhan mereka mengadakan keramaian dikuil itu. YB Puan Rodziah Ismail, Adun Batu Tiga maklumkan kepada penduduk upacara keramaian besar diadakan pada 11/08/2010 - 15/08/2010 adalah upacara terakhir diadakan di kuil itu sebelum ia dipindahkan September 2010. Keramaian amat bising mengganggu ketenteraman dalam bulan Ramadhan.

Tetapi, selepas berakhirnya September tidak ada pun pemindahan berlaku. Semasa perjumpaan YB Adun dengan penduduk pada awal November 2010, penduduk dimaklumkan pemindahan kuil selesai akhir November 2010. Tetapi hingga hari ini isu pemindahan kuil masih belum selesai seperti dijanjikan oleh YB Adun. Kuil masih terus diaktifkan dan upacara masih diadakan. Gangguan bergendang dikuil itu berlaku lagi pada malam Jumaat 29/07/2011.


YB Khalid Samad Ahli Parlimen Shah Alam membuat kenyataan melalui filem dokumentari "Kesah Tauke Mancis dan Minyak Tumpah" yang di tayangkan di Menara PKNS Petaling Jaya pada 16/10//2010, memberitahu kuil di Seksyen 19 akan dipindahkan sebelum Hari Raya Haji November 2010. Tempuh yang dijanjikan untuk pindahkan kuil sudah lama berlalu. Kuil masih belum pindah seperti diumumkan.

Mana janji YB Khalid Samad kepada penduduk Seksyen 19 pada malam 09/08/2008 di dewan Masjid Ubudiah untuk selesaikan isu kuil itu dalam tempuh setahun?.YB Khalid Samad membuat kenyataan melalui filem dokumentari, bahawa kuil di Seksyen 19 akan dirobohkan, rumah teres dua tingkat akan didirikan seperti dalam pelan asal Seksyen 19. Penduduk menunggu YB Khalid tunaikan janji kepada penduduk untuk selesaikan isu pemindahan kuil itu.


Pada 13/07/2011 DUN Selangor meluluskan usul iaitu semua rumah ibadat yang dibina sebelum tahun 2008 tidak boleh diroboh tanpa kelulusan Exco. Penduduk Seksyen 19 berharap usul itu tidak melibatkan kuil di Seksyen 19 kerana masalah penduduk akan berpanjangan jika kuil terus dibiarkan kekal di tapak itu. Adalah tidak adil kepada penduduk yang sudah dijanjikan selama 23 tahun oleh PKNS bahawa kuil itu akan pindah ketapak lain.

Penduduk amat berharap kuil akan segera dipindahkan apabila kuil baru bersebelahan Nittodenko di Seksyen 23 siap untuk digunakan. Penduduk juga berharap pemindahan tidak akan ditangguhkan atau pun dibatalkan lagi. Penduduk kecewa pemimpin politik Islam terlalu menjaga sensitiviti masyarakat bukan Islam, tetapi dalam masa yang sama mengabaikan sensitiviti masyarakat Islam sendiri.


Penduduk menunggu tindakan selanjutnya dari pihak kerajaan Negeri Selangor untuk memindahkan kuil Seksyen 19 ke tapak baru Seksyen 23. Penduduk berharap kawasan tapak kuil itu segera didirikan rumah teres yang tergendala sebanyak 16 unit seperti dalam pelan asal Seksyen 19. Semoga aduan penduduk mendapat perhatian daripada pihak YAB MB, SUK, dan PKNS. Penduduk Islam Seksyen 19 akan terus berusaha sehingga masalah dihadapi oleh penduduk tempatan diatasi segera oleh MB dan Wakil-wakil Rakyat kawasan Shah Alam Selangor. Sekian sahaja dimaklumkan. Terima kasih.


Yang berharap,
Penduduk Seksyen 19 Shah Alam.

Woi Nasrudin Tantawi..!!! SPR tak sakit apa-apa laaa..! PAS yang sakit terukkk..!!!

Posted: 13 Aug 2011 08:32 PM PDT

Memang dahsyat kecaman Ketua Dewan Pemuda Pas, Nasrudin Hassan Tantawi, terhadap Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR). Kononnya, SPR "berpenyakit" dan mengalami keadaan "down sindrom" yang kritikal! Dia juga meminta agar rakyat berperanan sebagai "hospital awam" dan mengeluarkan "sijil tak layak urus pilihanraya" kepada individu-individu yang mengendalikan pilihanraya sedia ada.

Mahu digantikan dengan orang lain yang lebih berintergriti, katanya. Dalam hujah Nasrudin, dia mempertikaikan tentang beberapa pendedahan membabitkan pendaftaran penduduk tetap sebagai pengundi yang kemudiannya ditukar status menjadi warganegara. Ianya juga termasuk pembongkaran wujudnya pengundi klon yang membolehkan seorang individu mengundi dua kali.

Hebat benar bunyinya. Macam "Champion" layaknya Nasrudin menyalak. Mempersalahkan sebuah suruhanjaya yang memenangkan Kelantan, Kedah, Pulau Pinang, Perak (kemudian dikembalikan kepada Barisan Nasional), Selangor dan Wilayah Persekutuan. Persoalannya, apakah dia sendiri "bersih" dari sebarang kesalahan, kesilapan mahupun kekhilafan sebagai seorang manusia. Dia fikir dia "sempurna"?

Nasrudin pertikaikan mengenai pendaftaran penduduk tetap yang kemudiannya bertukar status menjadi warganegara dan diberikan hak sebagai pengundi pada setiap pilihanraya? Begitu? Saya terfikir, dimanakah letaknya otak dan akal yang dikurniakan Allah SWT kepada Nasrudin yang digelar "ustaz" ini? Dia letak dikepala lutut, kah?

Untuk pengetahuan Nasrudin, seorang individu yang memiliki nombor kad pengenalan yang ditengah-tengahnya menggunakan angka "71″ merupakan seseorang yang tidak dilahirkan di bumi Malaysia ini. Mereka adalah merupakan bekas penduduk tetap yang kemudiannya diberikan status warganegara, sebagaimana yang telah termaktub di dalam perlembagaan negara. Apa Nasrudin tidak baca perlembagaan persekutuan, kah?

Setelah disahkan status sebagai warganegara Malaysia, apakah status tersebut tidak melayakkan seseorang itu untuk menjadi seorang pengundi yang sah pada setiap pilihanraya negara? Mereka juga warganegara dan apakah Nasrudin berniat menafikan hak mereka sebagai warganegara Malaysia?

Jika Nasrudin Hasan merujuk kepada kad-kad pengenalan yang dimiliki oleh isteri Ketua Pembangkang, Datin Wan Azizah Wan Ismail, dan pemimpin-pemimpin pembangkang lain seperti Saifuddin Nasution, Badrul Amin, Azmin Ali, Zuraida Kamaruddin, Maria Chin serta lain-lain individu, sudah tentu Nasrudin akan mendapati bahawa mereka juga tergolong di dalam "geng 71″ yang dia pertikaikan status itu.

Apakah Nasrudin berpendapat bahawa Wan Azizah, Saifuddin, Badrul Amin, Azmin, Zuraida dan Maria Chin tidak layak untuk mengundi juga? Mereka "geng 71″, bukan? Mereka juga adalah "bekas" penduduk tetap yang diberikan kewarganegaraan oleh perlembagaan Malaysia. Jika nak diikutkan kemahuan Nasrudin, jangankan mengundi, nak jadi ahli politik, bertanding dan jadi Ahli Parlimen atau ADUN juga tidak layak! Nasrudin mahu begitu? Pakailah otak dan akal yang Allah berikan tu…

Nasrudin menolak jawapan yang diberikan oleh SPR yang memberitahu bahawa isu "klon" itu adalah merupakan kesilapan manusia atau petugas SPR ketika memasukkan data di dalam sistem database SPR. Pada saya, penolakan Nasrudin ini menunjukkan dia adalah seorang yang bongkak, angkuh dan tidak dapat menerima sebarang kesilapan dari mana-mana pihak dalam hidupnya. "Tiada maaf" dan "tidak mahu menerima sebarang alasan", mungkin itu prinsipnya.

Gayanya ini menyifatkan dirinya sebagai "perfectionist" yang kononnya "sempurna segalanya". Saya ingin bertanya. Sekiranya Nasrudin diberikan 1,000 orang kakitangan untuk mengendalikan sebuah database yang memerlukan mereka "bermain" dengan nombor, angka, alamat, dan lain-lain butiran mengenai lebih 3,000,000 orang, apakah dia yakin bahawa pekerja-pekerjanya itu tidak akan melakukan sebarang kesilapan?

Sebenarnya, itulah yang berlaku kepada SPR dan untuk pengetahuan Nasrudin, suruhanjaya itu hanya memiliki 500 orang petugas untuk mengendalikan data untuk seramai 12,000,000 orang daftar pemilih bagi pilihanraya di Malaysia! Mau juling biji mata dibuatnya! Tiap-tiap hari melihat nombor dan angka, sudah tentu berpinar-pinar mata dan memeningkan kepala mereka. Nasrudin apa tahu? Komplen itu dan ini, tahulah dia…

Justeru itu, Nasrudin tidak sewajarnya menyalahkan SPR dan mempertikaikan kreadibiliti mereka. Kesilapan database itu adalah standard di mana-mana negara yang menjalankan pilihanraya, termasuklah di Amerika Syarikat, mahupun negara yang sering dijadikan contoh oleh Pas, iaitu Iran. Di sana, kesilapan sistem pengundian lebih teruk dari di Malaysia. Tapi, taklah sampai mereka kata pengendali pilihanraya di sana "sakit" atau "down sindrom" yang kritikal punnnn…

Daripada mengkritik SPR begitu, adalah lebih baik Nasrudin mengkritik kepimpinan Pas sendiri yang lebih kronik dan kritikal "penyakit"nya. Sewajarnya, Nasrudin mendesak agar kepimpinan Pas bermufaraqah dari PKR dan DAP yang seolah-olah menyuntik "racun arsenik" dan "virus HIV" di dalam tubuh Pas. Lihatlah bagaimana Pas berpenyakit sehingga parti itu bertukar wajah menjadi "syaitan" setelah berpeluk dengan "kedua-dua ekor setan" itu!

Sepatutnya Nasrudin mendesak semua ahli Pas untuk mengeluarkan "sijil jangan berkawan dengan setan PKR dan DAP" kepada kepimpinan Pas, terutamanya kepada Mursyidul Am Pas yang telah uzur sangat tu, Pok Nik Ajiz Nik Mat. Selagi Pas terus ber"setubuh" dengan PKR dan DAP, selagi itulah Pas akan terus disuntik dengan virus HIV. Nasrudin tak sayang pada Pas? Mahu Pas mengidap AIDS? Jika Nik Aziz mahu mengidap AIDS, biarlah dia seorang yang sakit begitu, jangan pula dibawa Pas sekali masuk ke dalam kubur sepertinya…


Sumber: klik sini

Lawak pagi minggu..!!! Khalid "Lembu"...Mbooohhhh..!!!

Posted: 13 Aug 2011 06:31 PM PDTCucu Tok Selampit

Posted: 14 Aug 2011 01:08 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Mak Lampir Dan P"Gay"R Bercita-Cita Tinggi Di Dalam PRU13 Untuk Sarawak

Posted: 14 Aug 2011 01:00 AM PDT

Amboi. Tinggi bebenor cita-cita "Mak Lampir" Zuraidah ni bila bercakap. Kalau pembaca-pembaca teman tak faham apa yang teman cakapkan ini, meka-meka baca di sini.

Sebelum tu, puas teman bertanya, kenapa deme boleh jadi YB sedangkan deme PATI, ada IC kod "71", apa deme jawab? Deme "lecture"kan teman dalam Twitter.


Ate deme hendak bertanding di dalam 12 kerusi Parlimen di dalam PRU13 di Sarawak? 

Ate deme yakin deme boleh menang? 

Udah-udahlah meroyan di siang hari ni.

Boleh teman tanya berapa kerusi deme menang dalam PRN Sarawak tempoh hari?

20? 

12?

hehe. Mungkin deme lupa, tak apenya. Teman ingatkan kembali. P"Gay"R hanya menang 3 kerusi YB ooi!

Antara Menteri "Ostrich" Tsu Koon & Senator Ezam "Kotak"

Posted: 13 Aug 2011 09:58 PM PDT

Apabila Senator Ezam Mohd Noor, seorang Ahli Dewan Negara yang terkenal dengan nama Ezam "Kotak" gelaran akibat gagal mengemukakan bukti "jenayah" BN yang kononnya berkotak-kotak ketika bersama Pakatan Haram, dituduh memberi ancaman dan melakukan jenayah apabila beliau berucap untuk membakar portal Malaysiakini dan The Malaysian Insiders (baca di sini), saya tidak bercadang untuk membuat komen. Walaupun saya bersetuju dan marah dengan tindakan dua portal berkenaan yang seperti mahu mempermainkan hati dan perasaan Umat Islam dewasa ini, namun saya mengambil pendekatan, Malaysiakini dan The Malaysian Insiders wajar diambil tindakan keras oleh pihak-pihak berwajib seperti Kementerian Dalam Negeri ataupun Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia (SKMM) seperti pergantungan ataupun ditutup terus perkhidmatan portal berkenaan.


Apabila seorang Menteri dari Kerajaan DS Najib iaitu DS Dr Koh Tsu Koon bersuara, timbul minat saya untuk mengulas. Maaf saya tidak mahu ambil tahu sangat nama kementerian atau apa fungsi kementerian yang dipegang oleh Menteri berkenaan. Apa yang saya nampak hanyalah Menteri berkenaan akan sentiasa membontoti PM DS Najib boleh kata kemana saja beliau pergi. Baca kenyataan DS Dr Koh Tsu Koon mengenai Senator Ezam  di sini.


Oh, apa lagi yang hendak kita perkatakan tentang Menteri "Reject" atau "Menteri Pintu Belakang" di dalam kabinet PM DS Najib Tun Razak. Kali terakhir saya dengar DS Dr Koh akan diletakkan untuk bertanding di Parlimen Batu ataupun Simpang Renggam, Johor, tempat yang paling selamat sekali untuk Gerakan di dalam PRU13. Ini kerana terlalu sayangnya PM DS Najib kepada tukang bawa begnya yang sentiasa mengikuti kemana saja PM berada dan menjadi tukang angguk yang paling sempurna. Lega sikit rasa di hati. Setidak-tidaknya, Rakyat Pulau Pinang tidak akan terus menolak BN secara total akibat faktor "Ostrich" Koh. Bagi yang tidak mengetahui kenapa gelaran "Ostrich" diberikan oleh masyarakat Cina di Pulau Pinang, ini jawapannya. Burung "Ostrich" adalah satu species burung yang amat sombong dan mempunyai leher yang panjang. Namun, burung ini tidak mempunyai kejantanan. Beliau akan menyembunyikan kepalanya di dalam lubang tanah sekiranya berlaku sesuatu malapetaka atau perkara buruk.

Di dalam kenyataan balas, Senator Ezam membuat kenyataan balas seperti beriku:
"Saya merujuk kenyataan TS Koh Tsu Koon disiar Malaysian Insiders  pada 13/8 menyelar ucapan saya "burndown" / bakar Malaysiakini / Malaysian Insiders. Jelas sekali kenyataan beliau dangkal / "out of context". Portal berita di dalam siber. Bagaimana hendak membakar entiti di dalam siber? Ucapan saya jelas merujuk kepada berita portal. Justeru, ianya jelas simbolik kemarahan terhadap kebiadapan portal berita itu kepada Agama Islam yang merupakan Agama Rasmi negara ini. Sebelum ini, saya biarkan kenyataan dangkal PKR dan kuncu-kuncunya yang desak tindakan terhadap saya sebagai satu jenayah termasuk samakan bakar portal news dengan kebakaran London Riots kerana jelas satu perbandingan yang bodoh. Tetapi apabila seorang Menteri bersuara, saya wajar menjawab. Cuma hairan mengapa cepat selar ucapan saya tetapi biarkan portal berita itu membakar hati Umat Islam di negara ini sekian lama? Saya ingatkan Menteri yang jaga perpaduan ini, kesan hati Umat Islam yang dibakar lebih parah dan boleh menghancurkan." - Senator Ezam Mohd Noor, 14/8.
Saya rasa Dr Koh tak payahlah bersusah payah membuka mulut dalam kes ini. Kalau tak silap saya semenjak  beliau dibayangkan untuk bertanding di Parlimen Batu atau Simpang Rengam, beliau tiba-tiba menjadi bersemangat. Seolah-olah mendapat talian hayat yang baru. Sebelum PRU13 yang akan datang, saya rasa eloklah Dr Koh menumpukan kerjayanya untuk merapatkan barisan kepimpinan di dalam parti Gerakan yang dilihat antara parti komponen yang paling lemah dan tidak bermaya di dalam Barisan Nasional. Kalau tidak mampu, cukuplah sekadar menumpukan tugas 24/7 sebagai Tukang Bodek Boss DS Najib Tun Razak. Tak perlulah memberi komen-komen di media.

waadat

Posted: 14 Aug 2011 01:07 PM PDT

waadat


wajib baca proses pengundi hantu

Posted: 13 Aug 2011 10:44 PM PDT

Pernahkah anda mengundi? Masih ingatkah anda proses untuk mengundi?
Sedarkah anda jika anda memiliki kad pengenalan sekalipun, belum tentu anda boleh mengundi dengan selamat.

Tak percaya? Baca catatan berikut:

Mula-mula anda perlu pergi ke pusat mengundi iaitu sebuah bilik darjah yang terletak di dalam sebuah sekolah di tempat anda. Kadang-kadang sekolah rendah dan mungkin juga sekolah menengah. Tapi belum pernah dibuat di sekolah tadika atau balai raya (setau Demang).

Anda boleh pergi sendiri tetapi biasanya dibawa kereta khas bagi mengelak kesesakan. Namun belum pernah pengundi dibawa dengan bas rombongan!

Apabila tiba di pusat mengundi, anda tidak dibenarkan menaiki kenderaan langsung termasuk basikal. Dalam hal ini kereta tolak atau kerusi sorong dikecualikan.

Ya, anda perlu berjalan kaki sepaling dekat pun 200 meter.

Di kiri kanan jalan bukan sahaja terdapat bendera parti dan tiang lektrik tetapi dipenuhi para penyokong dari parti-parti yang bertanding. Mereka bukan sekadar ingin memeriahkan suasana tetapi berperanan memujuk dan mempengaruhi para pengundi.

Mereka bukan orang asing sebaliknya penduduk tempatan yang bukan sahaja kenal setiap orang yang tinggal di dalam kampung malah tahu asal usul nenek moyang setiap orang di situ.

Para perayu undi akan mendekati anda, bertanya khabar dan memujuk anda mengundi calon yang mereka sokong. Jika anda seorang Indon, Bangla, Nepal dan sebagainya anda memang mencari nahas ketika melalui lorong ini. Malangnya inilah satu-satunya lorong yang dibenarkan untuk ke tempat mengundi.

Sebelum tiba di pintu pagar sekolah iaitu kira-kira 100 meter, terdapat pondok khas yang dbina parti-parti yang bertanding bagi menyemak nama anda. Anda boleh pergi ke mana-mana pondok atau kedua-dua pondok tersebut.

Awas, jika anda seorang Indon atau Bangla, anda akan dibunuh di sini sebab para petugas terdiri daripada orang tempatan dan merupakan penyokong tegar parti yang bertanding!

Apabila tiba di pintu pagar sekolah, terdapat meja yang menempatkan pegawai SPR, pemerhati, pemberita, dan wakil parti yang bertanding. Anda perlu singgah di sini pula untuk pemeriksaan sekali lagi. Mungkin pegawai SPR tidak kenal anda tetapi wakil-wakil parti pasti akan menyergah anda jika wajah anda tidak pernah dilihat di kawasan itu sebelum ini.

Jika anda ingin mati dengan tenang, lebih baik anda jangan datang ke situ.

Selepas pemeriksaan di pintu pagar, anda perlu berjalan kaki ke tempat mengundi. Ia merupakan sebuah bilik darjah. DI luar pintu sudah ada pegawai polis dan pegawai SPR yang menunggu anda.

Perlu diingat, jika semua polis dan pegawai SPR menyokong kerajaan, pasti LIMA buah negeri dan seluruh Kuala Lumpur tidak jatuh ke tangan pembangkang! Jika anda menyokong kerajaan, berhati-hatilah. Demang pernah mempunyai masalah kecil TETAPI akhirnya tidak dibenarkan mengundi. Padahal masalah tersebut sebenarnya boleh diselesaikan.

Untuk makluman, ayam itik di kampung itu pun tahu bahawa Demang sekeluarga dah tentu mengundi BN. Jadi, pegawai SPR dan polis itu penyokong parti mana?

Di dalam bilik tersebut terdapat beberapa buah meja. Anda diWAJIBkan singgah di sebuah meja dan menunjukkan IC anda sekali lagi. Petugas di situ ialah wakil khas calon yang bertanding. Jika ada dua orang calon yang bertanding, maka akan ada dua orang lah di situ. Mereka duduk bersebelahan seperti pengantin yang sedang bersanding. Justeru, jika anda berasal daripada LOMBOK, Jawa Timur, Nepal, atau Bangladesh, anda akan dilempang di situ juga sebelum sempat anda membuka mulut.

Setakat ini sudah berapa tempat pemeriksaan yang anda temui? Kalau tak ingat, cuba kira semula.

Perlu diingat bahawa wakil-wakil calon itu mempunyai kuasa besar dan boleh menahan seseorang daripada meneruskan pengundian. Orang yang dipilih ialah orang yang sangat dipercayai oleh calon yang bertanding dan merupakan penyokong kuatnya. Jika tidak percaya, tanyalah pada ketua PAS di tempat anda.

Maka setelah semua tapisan selesai barulah anda dibenarkan mengundi. Anda diberi kertas undi, membuat tanda dan memasukkan kertas tersebut ke dalam sebuah kotak lut sinar. Anda boleh nampak kertas undi anda melurut masuk ke dalam kotak itu.

Sekarang, cuba ingat berapakah penapisan yang perlu dilalui oleh setiap pengundi? Mungkin seorang dua orang asing mampu terlepas di sesebuah pusat pengundian tetapi bolehkah seseorang calon menang dengan majoriti 2-3 undi? Sejak PRU pertama hingga PRU-12, berapa keputusankah yang menyaksikan majoriti kurang daripada 10 undi?

Justeru kita janganlah terlalu mudah ditipu pembangkang. Ambiga adalah presiden IRC iaitu badan yang jelas membenci Islam. Bolehkah orang sebegitu dipercayai? Alasan bahawa ini soal lain dan agama pula soal lain tidak boleh dipakai sebab Ambiga tetap seorang Ambiga. Dia tidak boleh membenci Islam dan dalam masa yang sama ingin membantu ummat Islam.

Ingat dalam agenda BERSIH, yang berpecah adalah ummat Islam. Anda nampak orang India atau Cina yang berpecah dalam isu ini?

Media anti kerajaan menganggap rakyat Malaysia bodoh dengan memainkan isu pengundi yang melibatkan orang asing.

House PK

Posted: 14 Aug 2011 01:07 PM PDT

House PK


GEMPAR! BUKTI BLOGGER PAKATAN LEBIH BODOH DARI BABI! MUSTI BACA

Posted: 14 Aug 2011 09:32 AM PDT

CILI KASI TARUK! MALAYSIAKINI WAJIB DIHARAMKAN!

Posted: 14 Aug 2011 05:07 AM PDT

dewakampung

Posted: 14 Aug 2011 11:40 AM PDT

dewakampung


Nik Aziz Sokong DAP Larang Baca Al-Quraan

Posted: 14 Aug 2011 01:58 AM PDT


Sekali lagi kita dapat melihat bagaimana Nik Aziz sentiasa bersetuju dan menyokong tindakan yang dibuat oleh DAP yang merupakan rakan kongsi paling rapat PAS dimana beliau sendiri bersetuju dengan tindakan DAP ini, sedangkan sebelum ini PAS sibuk memperjuangkan agama Islam. Mungkin Nik Aziz mempunyai asas yang kukuh untuk menyatakan demikian tetapi amat menghairankan kenapa Nik Aziz tidak melakukan perkara yang sama di negeri Kelantan terutama kawasan Siam?.

Jelas menunjukkan Nik Aziz menyokong tindakan DAP ini kerana mempunyai motif politik dan tidak hairan satu hari nanti Pulau Pinang akan menjadi seperti Singapura pada hari ini kerana kita perlu ingat bahawa Parti yang memerintah Pulau Pinang pada hari ini adalah sedara, sepupu dan sepapat DAP.Dari Kacamata Melayu

Posted: 14 Aug 2011 11:22 AM PDT

Dari Kacamata Melayu


Sajak: Merdeka Yang Hilang

Posted: 13 Aug 2011 06:40 PM PDT


MERDEKA YANG HILANG

Merdeka yang hilang tinggal bayang

Belenggu dek hutang
Belenggu dek matawang


Merdeka yang hilang tinggal bayang

Belenggu dek media reka
Ditelan terus tanpa tanya


Dan dalam leka itu…
54 tahun telah berlalu…


Dan kita MENJERIT ...
Ini negeri kita
Tanah tumpah darah kita


Dan MEREKA berbisik ...
Ini negeri gua
Tanah tumpah darah gua


Akhirnya kita terjerat semula
Dibelenggu dan dijajah semua

Dari seluruh pelusuk alam

Dari luar dari dalam


Tanpa sedar ...
Tanpa isytihar ...


Wai J
Johor Baru


Ogos 13, 2011

PEJUANG BANGSA

Posted: 14 Aug 2011 11:16 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Ihya Ramadhan : UMNO Bukit Mertajam prihatin nasib anak-anak yatim

Posted: 14 Aug 2011 10:50 AM PDT


Di bulan Ramadhan yang penuh keberkatan ini ,  UMNO sebagai sebuah parti yang prihatin & membela rakyat  tradisinya  tidak pernah melupakan insan-insan yang kurang bernasib baik .

UMNO Bahagian Bukit Mertajam  hari ini menyampaikan sumbangan kepada anak-anak yatim di sekitar Bukit Mertajam 

Ketua Pemuda UMNO Bkt Mertajam, Sdr Fauzi Sharif  berkata pihaknya  memberi sumbangan  kepada anak-anak yatim ini setiap tahun bagi membantu mereka meraikan juga hari lebaran yang akan menjelang sepertimana kanak-kanak lain .

Beliau berkata demikian selepas majlis penyampaian sumbangan yang disempurnakan oleh Ketua UMNO Bahagian Bukit Mertajam,  Datuk Musa Sheikh Fadzir di Masjid Kg Baru , Alma . Sumbangan yang diberikan  ialah duit raya dan baju raya.


baju raya yang dipilih sendiri oleh mereka di Butik Perda


Datuk Musa menyampaikan sumbangan kepada anak-anak yatim

program  tahlil sebelum waktu berbuka puasa

Dato Musa bersama jemaah menunggu waktu berbuka, ingat Guan
Eng seorang ka pemimpin politik  makan guna tangan ...


menikmati juadah yang dihidangkan
sumber : My Penang Online

PANAS ! Orang sahur di rumah ,tetapi warga emas sahur di kelab dangdut

Posted: 14 Aug 2011 09:49 AM PDTMemalukan apabila ramai lelaki hidung belang, termasuk berusia emas, terperangkap dengan pakej 'dangdut sampai sahur' di sebuah kelab dangdut terkenal di ibu kota hingga sanggup mengabaikan tanggungjawab sebagai ketua keluarga dan lelaki Islam pada bulan mulia ini.

Nyata lelaki terbabit longlai dengan tarikan istimewa di kelab itu. Keadaan itu tidak mengejutkan kerana hanya dengan bayaran RM40 sejam, pelanggan bukan saja boleh mendapatkan khidmat pelayan pelanggan (GRO) 'bergetah' sebagai teman berhibur, malah menemani mereka bersahur dan di bilik tidur.

Wartawan Metro Ahad yang menyamar sebagai pelanggan di kelab itu mendapati khidmat hiburan ditawarkan menarik perhatian, terutama mereka yang lemah iman.

Dibuka seawal jam 9 malam, pelanggan boleh menempah mana-mana 20 pelayan yang sedia menemani hingga ke pagi. Layanan diberi juga terserah kepada pelanggan, sama ada ingin berhibur di bilik karaoke atau menjadi teman menari dangdut sampai ke pagi.

Berdasarkan perbualan bersama seorang pelayan, dia bersetuju dibawa ke mana saja destinasi diingini, asalkan pelanggan sanggup menanti sehingga tamat waktu bekerja dengan bayaran tertentu.

Kerajaan DAP rupanya lemah pengunaan bahasa , risalah diketawakan pelancong !

Posted: 14 Aug 2011 08:27 AM PDT
Tidak peka. Itulah rumusan kepada hasil kerja Kerajaan Negeri yang didapati mencetak dan mengedar ribuan risalah promosi makanan di Pulau Pinang yang didapati mempunyai pelbagai kesalahan selain memaparkan maklumat yang tidak tepat.

Risalah yang diletakkan di ratusan kawasan tumpuan pelancongan di sekitar negeri ini dicetak dalam dua versi iaitu Inggeris dan Mandarin dikatakan boleh mengelirukan orang yang membacanya selain menjejaskan imej industri pelancongan negeri.

Perkara itu disedari Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan MCA Pulau Pinang, Ir Tang Heap Seng apabila dia dimaklumkan rakannya yang berkunjung ke negeri ini minggu lalu selepas mendapati banyak maklumat yang terdapat di dalam risalah berkenaan agak mengelirukan.

"Apabila membacanya, saya dapati terdapat pelbagai maklumat yang tidak tepat dipaparkan dalam risalah ini selain penggunaan bahasa yang tidak sesuai khasnya di dalam versi Mandarin.


"Contohnya, dalam risalah itu menyatakan perumpamaan ketebalan mee wan tan sama seperti tali kasut. Ia tidak sesuai dan sangat memalukan," katanya pada sidang media di sini, semalam.

Heap Seng berkata, perkara yang memalukan itu tidak seharusnya berlaku dan ia menggambarkan Kerajaan Negeri tidak cekap dan tidak peka terhadap risalah yang sepatutnya membantu mempromosikan pelancongan negeri ini.

Menurutnya, kesilapan itu dipercayai akibat ia diterjemahkan secara terus tanpa disunting oleh pakar bahasa.

"Negara kita sentiasa terkenal dengan pengetahuan bahasa yang baik namun cetakan risalah yang mempunyai pelbagai kesalahan ini bakal mengundang persepsi yang kurang baik terhadap kita.

"Kerajaan Negeri harus tarik balik semua risalah ini dan melakukan pembetulan sebelum kita terus ditertawakan pelancong asing. Kesilapan ini tidak seharusnya berlaku kerana ia bakal merugikan wang rakyat sekiranya ia perlu dicetak semula," katanya.

Sehubungan itu, Kerajaan Negeri perlu lebih peka dan mengambil tindakan sewajarnya kepada pihak yang terlibat agar kesilapan seperti itu tidak berulang.

Sinar Harian pernah melaporkan mengenai kesilapan maklumat dan ejaan pada risalah yang diedarkan Kerajaan Negeri antaranya mengenai Program Penghargaan Warga Emas dan poster senarai Ahli Dewan Rakyat dan Ahli Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang.


Komen GPB

Dulu silap ejaan dalam risalah program RM 100 , sekarang ini silap cetak risalah makanan pulak . Bila salah kena cetak lain , masyuk lagi syarikat dapat projek ni ...

Isu 4 saksi & Qazaf : Video Ustazah Nurul Izzah VS Ustaz Kazim Elias

Posted: 14 Aug 2011 06:53 AM PDT

Menarik perdebatan video pasal 4 saksi antara anak sulung Anwar iaitu Ustazah Nurul Izzah dengan pendakwah terkemuka Ustaz Kasim Elias . Anda boleh menilai sendiri cakap orang politik yang gunakan agama untuk kepentingan mereka dengan ulama yang bercakap ikut hukum Islam .Ustazah Nurul Izzah bercakap tentang hukum hudud dalam Islam tetapi bapak dia terang-terang menolak hudud .Lihat video bawah ini

Nik Aziz sokong kerajaan DAP larang bacaan Al Quran guna pembesar suara .

Posted: 14 Aug 2011 06:09 AM PDTKOTA BARU, 14 Ogos — Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat tidak bersetuju amalan bacaan al-Quran dibuat menggunakan pembesar suara sehingga mengganggu mesyarakat sekitarnya.

Mursyidul Am PAS (gambar) itu berkata perbuatan itu tidak mengambil kira sensitiviti masyarakat setempat sehingga boleh menyusahkan mereka dan seseorang Islam harus menghormati masyarakat sekeliling dengan tidak membuat bising, walaupun dengan membaca al-Quran menggunakan pembesar suara.

Sehubungan itu, dipetik Bernama Online, beliau menyokong tindakan Jawatankuasa Fatwa Negeri Pulau Pinang yang melarang bacaan al-Quran menggunakan pembesar suara pada waktu subuh.

"Kita (umat Islam) hanya dibenarkan melaungkan suara ketika azan untuk mengerjakan solat.

"Oleh itu, saya tidak bersetuju jika masjid menggunakan pembesar suara sehingga menjejaskan orang lain yang sedang tidur atau sakit," katanyaselepas melancarkan Koperasi Rakyat Kelantan Berhad (KRKB) di sini, hari ini.

Beliau ditanya mengenai tindakan Kerajaan Pulau Pinang melarang penggunaan pembesar suara semasa mengaji al-Quran pada waktu subuh di masjid dan surau di negeri itu.

Komen GPB

Lepas ini Kelantan kot yang bakal ikut jejak P.Pinang dengan mengharamkan bacaan Al Quran guna pembesar suara . ..

Kenyataan Jamil Khir dalam isu larangan bacaan Al Quran guna pembesar suara

Posted: 14 Aug 2011 12:03 AM PDTGURUN, 14 Ogos – Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) sedia berbincang dengan Majlis Fatwa Negeri Pulau Pinang bagi menangani isu salah faham fatwa yang mengarahkan pembesar suara tidak digunakan untuk memperdengarkan bacaan Al-Quran sebelum waktu Subuh di negeri itu.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata, pihaknya akan meminta Jakim membincangkan permasalahan itu kerana terdapat perkara yang perlu diselesaikan pada peringkat pentadbiran terlebih dahulu.

"Kita minta Jakim memanjangkan perkara ini untuk diperbincangkan bersama sebab ada perkara-perkara yang perlu kita selesaikan pada pentadbiran yang bukan memerlukan kepada muzakarah ataupun fatwa," katanya kepada pemberita pada Majlis Iftar Perdana bersama Menteri di Surau Kampung Kilang Ketapan, di sini, semalam.

Beliau berkata isu azan itu juga wajar dibahaskan dalam perbincangan Muzakarah Fatwa agar dapat memberi manfaat kepada seluruh umat Islam di negara ini.

"Saya ada berbincang dengan Pengerusi Majlis Fatwa, hal-hal yang seperti ini elok juga dibahaskan supaya bukan hanya satu pandangan negeri, tetapi diangkat untuk pandangan semua pihak agar sebarang persoalan dapat kita putuskan dengan kebijaksanaan yang boleh berikan manfaat kepada semua umat Islam," katanya.

Jamil berkata masyarakat juga perlu memahami situasi yang berlaku di Pulau Pinang itu merupakan keputusan daripada Jawatankuasa Fatwa Negeri dan ia berbeza dengan peringkat pusat.

Beliau berkata pada peringkat pusat terdapat Muzakarah Fatwa dan Majlis Fatwa yang masing-masing mempunyai peranan berbeza.

"Majlis Fatwa kita hanya bersidang pada perkara yang berkaitan dengan keperluan terutamanya oleh pihak negeri, Raja-raja (yang) memohon untuk kita membuat satu pandangan dan keputusan pada suatu hukum.

"Muzakarah Fatwa pula membincangkan beberapa perkara yang menjadi persoalan ataupun mencari hal-hal yang berlaku di kalangan umat Islam yang memerlukan kepada pandangan daripada para ulama," katanya.

PANAS ! Kenapa Dr Asri semasa jadi Mufti Perlis dulu tak larang bacaan Al Quran guna pembesar suara ?

Posted: 13 Aug 2011 11:14 PM PDTGPB tertarik dengan padangan oleh rakan blogger Mat Kilau Penang yang mengupas tentang  kenyataan Ostat Agama  untuk  Malaysiakini ini iaitu Dr Asri .

Seperti yang kita sedia maklum  Dr Asri telah menyokong kuat hukum  kerajan DAP P.Pinang  iaitu pejabat Mufti Pulau Pinang yang mengeluarkan fatwa meng"haram"kan bacaan Al-Quran melalui pembesar suara di masjid-masjid sekitar negeri itu.

"Mematuhi hal ini bukan kerana isu politik semata, tetapi itu arahan Nabi s.a.w. dan juga menjaga Islam yang harmoni. Umat Islam Pulau Pinang sepatutnya menyokong keputusan ini, dan saya menyokongnya,"                                                                      
                  
 Prof Madya Dr. Asri Zainul Abidin.


Mungkin bagi Dr. Asri dan Pejabat Mufti Pulau Pinang, mereka setuju dengan fatwa bahawa bacaan Al-Quran sebegitu "HARAM" hukumnya. Jika begitu, apakah masjid-masjid di negeri lain di bawah kuasa pejabat mufti lain berpendapat bahawa ia "HARAM" juga? Bila pula mereka nak "HARAM"kan bacaan Al-Quran sebegitu di negeri mereka?


Menurut Dr. Asri, fatwa tersebut adalah "arahan Rasulullah SAW". Begitu rupanya. Tapi mengapa baru sekarang Dr. Asri katakan ia adalah arahan Baginda Rasulullah SAW? Semasa dia menjadi Mufti Perlis dahulu, masjid-masjid di Perlis juga mengalunkan bacaan Al-Quran melalui pembesar suara sebelum azan.


Mengapa dia tidak "fatwa"kan tindakan itu sebagai "HARAM" ketika itu? Apakah kini Dr. Asri "baru terima" arahan tersebut dari Rasulullah SAW?


 Dulu dia "belum terima"arahan Rasulullah SAW lagi? Begitu? Bila masanya Rasulullah SAW bertemu dengan Dr. Asri? Melalui mimpi saadiq?


Sejak bergelar "Prof. Madya", Dr. Asri dilihat sering mengeluarkan kenyataan-kenyataan kontroversi kepada dikhalayak umum. Adakalanya, bertentangan arus dengan pendapat ulama-ulama lain, sama ada pro-kerajaan mahupun pro-pembangkang. 


Kadangkala, beliau seolah-olah dilihat cuba "bermain politik" dengan kenyataan-kenyataannya itu. Molekkah seorang ilmuwan Islam campur tangan dan bermain politik sebegitu?


BACA DI SINI SETERUSNYA 

Blog MIM persoal JHEAIPP tak dapat perkenan YDP Agong keluar fatwa ?

Posted: 13 Aug 2011 10:14 PM PDTKeputusan Jawatankuasa Fatwa Negeri melarang bacaan al-Quran dengan menggunakan pembesar suara di masjid dan surau dipersoalkan sama ada mengikut prosedur betul atau sebaliknya.

Ini berikutan pekeliling yang dikeluarkan Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang (JHEAIPP) bertarikh 3 Ogos lalu mengenai larangan itu tidak dinyatakan bahawa fatwa dikeluarkan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong selaku Ketua Agama Pulau Pinang.

Persoalan itu dilontarkan di laman blog http://novandri.blogspot.com.

Menurut blog berkenaan, mengikut Seksyen 48 Enakmen Pentadbiran Agama Islam Pulau Pinang 2004, sebelum sesuatu fatwa diwartakan, Jawatankuasa Fatwa Negeri mesti mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong terlebih dahulu.

"Bagaimanapun, jika kita merujuk surat pekeliling dan enakmen itu, ternyata keputusan JHEAIPP tidak ikut prosedur betul.

"Persoalannya, apakah Jawatankuasa Fatwa Negeri mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong sebelum mewartakan fatwa kontroversi ini?

"Jika merujuk surat pekeliling, tiada klausa yang mengatakan bahawa pihak Jawatankuasa Fatwa Negeri mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong," jelas blog itu.

Kata blog itu lagi, jika mendapat perkenan baginda, Majlis Fatwa Negeri hendaklah memaklumkan kepada kerajaan negeri sebelum disiarkan dalam warta.

Bagaimanapun, ujarnya, Exco Agama, Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna negeri, Abdul Malik Kassim menafikan tahu tentang fatwa tersebut.

"Malah, yang menghairankan adalah Majlis Fatwa Kebangsaan memutuskan bahawa pembacaan tidak dilarang untuk memasang pita rakaman bacaan ayat suci al-Quran selagi tidak mengganggu orang yang sedang melakukan ibadah," katanya.

Jawatankuasa Fatwa Negeri Pulau Pinang yang bermesyuarat 7 April lalu memutuskan, membaca al-Quran dengan pembesar suara di masjid dan surau adalah dilarang mengikut hukum syarak.


Komen GPB 

Kerajaaan DAP diketuai Guan Eng lidah biawak ini selalu membelakangi YDP Agong dalam soal berkaitan agama Islam .  Awat depa ingat ini negeri  Guan Eng ka paling besar sekali hingga hal ehwal agama Islam pun tak dirujuk kepada YDP Agong ..

Ternyata sekali Kerajaan DAP begitu tergesa-gesa mewartakan fatwa ini hingga tidak mendapat perkenan DYMM YDP Agong .


Ekslusif ! Video penjelasan Mismah , saman je Malaysiakini & Pakatan sebar fitnah !

Posted: 13 Aug 2011 09:05 PM PDT

Selalu asyik menipu & melakukan fitnah , akhirnya kantoi juga. Haramkah , Malaysiakini dan sewaktnya dengannya semakin haprak kerana merekacipta cerita yang tidak benar & memburukkan langsung individu terbabit

Tak logik orang dapat kerakyatan dalam masa 4 jam seperti yang didakwa Malaysiakini . Yang percaya hanya2 pencacai pakatan sahaja kerana bagi mereka portal rasis & fitnah ini sahaja yang benar melainkan hanya yang benar.

Bagi GPB , nasihat kepada Kak Mismah dan keluarga , sila saman sahaja portal ini serta akhbar haramkah kerana menyebar cerita fitnah dan burukkan namanya
KUALA LUMPUR 13 Ogos - Datuk Seri Noh Omar hari ini menempelak pihak pembangkang kerana mendakwa kod negeri 71 pada kad pengenalan pengundi adalah kod bagi rakyat berstatus penduduk tetap (PR) tetapi dibenarkan mengundi atau pengundi hantu yang sering diuar-uarkan mereka.


Beliau yang juga Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor berkata, beliau difahamkan, ada antara pemimpin pembangkang juga memegang kod negeri 71 pada kad MyKad mereka sama seperti yang dimiliki Mismah Naim, 47, yang menimbulkan kontroversi apabila didakwa memperoleh kerakyatan Malaysia dalam tempoh empat jam selepas mendapat status penduduk tetap.


"Kalau pemimpin pembangkang yang memegang kod negeri 71 pada MyKad mereka boleh menjadi wakil rakyat, jadi apa salahnya Mismah menjadi pengundi? Beliau telah berusaha sebanyak dua kali untuk menjadi warga Malaysia sejak 29 tahun tinggal di Malaysia.


"Justeru, saya minta pihak pembangkang untuk menyiasat berhubung perkara ini," katanya pada sidang akhbar selepas mengadakan pertemuan dengan keluarga Mismah di kediamannya di Desa Coafields, Sungai Buloh dekat sini hari ini.


Mismah telah mendapat Sijil Kewarganegaraan Malaysia pada 31 Januari lalu sekali gus melayakkannya memperoleh MyKad dan menjadi pemilih.


Berdasarkan maklumat dari Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), kod negeri 71 pada MyKad adalah bagi mereka yang dilahirkan di luar negara.


Dalam pada itu, Noh menafikan pemberian taraf warganegara terhadap penduduk tetap sebagaimana kes Mismah adalah merupakan konspirasi oleh UMNO.


Katanya, sekiranya dakwaan itu benar, suami Mismah, Mawasi Mawardi, 51, serta ibunya, Saniah Atnan, 70-an, yang masih memegang status penduduk tetap juga akan diberikan taraf kewarganegaraan.


Jelas Noh, beliau difahamkan, pembangkang mempunyai pasukan dengan sentiasa cuba mencari kesalahan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) bagi membuktikan dakwaan Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) adalah benar.


"Namun, Barisan Nasional (BN) akan bangkit untuk terus mendedahkan setiap pembohongan pembangkang kerana kita tidak mahu lagi duduk diam.


"Oleh itu, setelah mendapat maklumat, kita akan menggerakkan jentera kita untuk membuktikan kebenaran supaya rakyat sedar akan tipu muslihat pembangkang," katanya.


Sementara itu, Noh berkata, tindakan Pas memohon Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin campur tangan dalam isu melibatkan SPR dengan mengambil tindakan sewajarnya terhadap Pengerusi SPR, Tan Sri Abd. Aziz Mohd. Yusof dan Timbalannya, Datuk Wan Ahmad Wan Omar dibuat kerana pembangkang telah ketandusan isu.

Dari Kau Seja Bah Tu...

Posted: 14 Aug 2011 09:17 AM PDT

Dari Kau Seja Bah Tu...


KRISTIANISASI MEMANG WUJUD...

Posted: 13 Aug 2011 06:14 PM PDT

Di petik dari celahgelegarblogspot.com
MASJID SULTAN SALAHUDDIN ABDUL AZIZ SHAH, SHAH ALAM
JUMA'AT 12 RAMADHAN 1432 / 12 OGOS 2011
Alhamdulillah hillazi arsalarosuulahu bil huda wadeenil haq, liyuz hiro hu 'aladdih ni kullih, walau karihal musyrikun. La ila hailallah huwalana'budu iyya humukhliseen nalahuddeen, walau karihal kaafirun, walau karihal musyrikun, walau karihal munaafiqub!
Assalammu'alaikum para jemaah sekelian.
Kita berkumpul hari ini bukan untuk kepentingan diri kita, bukan untuk kepentingan mana-mana pihak, tetapi demi agama kita, demi aqidah kita.
Saya terkejut bila hari ini, pagi tadi, membaca mengenai rintihan Ketua Pemuda PAS, Ustaz Nasruddin Tantawi. Merintih bukan kerana beliau terpaksa berdepan dengan musuh-musuh Islam dikalangan al kafirun.
Merintih kerana dia terpaksa berdepan dengan pimpinan dia sendiri, ahli dia sendiri yang menentang dia untuk mempertahankan akidah umat Islam.
Apa nak jadi dengan umat Islam hari ini, kalau mereka yang mengaku hendak memperjuangkan Islam pun, akhirnya menjadi pengkhianat kepada agama sendiri.
Inilah harga yang terpaksa kita bayar untuk mempertahankan akidah kita.
Ada segelintir dikalangan orang Melayu yang sudah pekak, bisu & buta mengatakan bahawa tidak ada bukti pihak gereja Kristian cuba memurtadkan orang Melayu.
Saya terlibat secara aktif dengan kes-kes murtad berbelas tahun dah. Tuan-tuan masih ingat kes murtad Aisyah Bukhari, dimana penglibatan gereja, penglibatan mubaligh Kristian jelas dalam memurtadkan orang Melayu di negara ini sudah berlangsung begitu lama.
Kes pertama memurtadkan orang Melayu melibatkan gereja berlaku pada tahun 1987, bilamana seorang paderi berbangsa yang pertama dinegara ini dilantik, iaitu disebuah gereja di Petaling Jaya. Nama Melayu paderi itu ialah Jamaluddin Osman. Beliau telah dikristiankan, bermula dengan apa yang berlaku saperti di gereja Damansara Utama; memberi bantuan kepada beliau, menolong beliau, mendidik beliau akhirnya Jamaluddin Osman menjadi paderi Melayu pertama ditabalkan di gereja Petaling Jaya dengan nama Father Joshua Jamaluddin.
Sampai hari ini, beliau masih ada, dan kita tidak boleh bertindak terhadapnya. Kita lihat bagaimana pihak polis cuba mengambil tindakan dengan menahan beliau di bawah ISA, tapi kita lihat bagaimana pihak gereja dengan beberapa NGO termasuk Majlis Peguam yang hari ini di dokong oleh segelintir pimpinan PAS membantah dan mencabar kes berkenaan di mahkamah.
Hari ini, Father Joshua Jamaluddin, muka macam kita, warna kulit macam kita, mungkin bersongkok,berbaju Melayu, tapi kerjanya dok mengkristiankan anak-anak Melayu.
Pada tahun 1997, Nor Aisyah Bukhari sendiri dikristiankan dan bersembunyi disebuah gereja di Jalan Panchor Jaya, Rasah, Negeri Sembilan. Saya sendiri terlibat secara langsung dengan kes itu.
Keluarga Aishah mendapat maklumat bahawa dia bersembunyi di gereja itu, lalu mereka pergi hendak menyelamatkannya. Sekali lagi kita melihat para kafirun dan NGO-NGO kafir bersatu dan menghalang keluarga dari mengambil Nor Aisyah Bukhari. Namun berkat usaha yang bersungguh, keluarga Aishah berjaya mendapatkan Aishah semula, tetapi hanya sementara sahaja.
Pada bulan Ramadan 1997, pada hari pertama umat Islam berpuasa, sedang ayah Nor Aisyah, Haji Bukhari mengimamkan solat terawih di Masjid Taman Rimba Terjun, sekumpulan Kristian melancarkan operasi menculik Nor Aisyah dari rumah dia.
Mereka berjaya membawa Aishah lari ke Singapura sehelai sepinggang, menyeberang tanpa passport, kemudiannya terus terbang ke Australia, sehingga ke hari ini Aishah tetap murtad dan berada di Australia.
Pada tahun 1998, secara terbuka dan dengan penuh biadap kerana tidak ada tindakan dari kita, semakin lama semakin melampau, makin kurang ajar pihak kristian ini. Gereja Church of our Lady Fatima di Brickfield secara terang-terang memurtadkan seorang gadis Melayu bernama Azlina Jalani, yang akhirnya meletus menjadi kes Lina Joy.
Gereja itu masih ada di situ, orang-orang yang terlibat mengkristiankan Lina Joy masih ada di situ. Lina Joy masih ada dengan kita di Subang Jaya. Mereka dengan penuh berani mengeluarkan sijil baptism Azlina, dan kita tidak mampu bertindak apa-apa!
Melihat kedayusan dan kebaculan orang Melayu, mereka makin melampau. Apa yang berlaku di Damansara Utama Methodist Church sebenarnya adalah hanya tip of the iceberg, kita dah ada bukti jelas bahawa memang ada cubaan mendakyah orang Melayu.
Aktiviti ini sudah berlangsung lama, namun kerana ada salah seorang dari mereka, di buka pintu hati oleh Allah memberikan maklumat terhadap kegiatan-kegiatan yang berlaku, maka pihak JAIS berjaya mengambil tindakan menyiasat dan mengenal pasti agenda dakyah kristian itu.
Pihak JAIS sudah ada bukti-buktinya, dan insyallah pihak JAIS akan mengeluarkan laporan lengkap tentang dakyah yang dibuat.
Baru-baru ini, beberapa orang umat Islam yang sensitif telah pergi ke beberapa kawasan tumpuan awam saperti KLCC dan terjumpa risalah-risalah Kristian, berbundle-bundle, ditinggalkan di tempat strategik, supaya mudah orang ambil.
Saya pernah tanya anak-anak kecil apa risalah ini, mereka jawab dengan peniuh kepastian ianya komik kartun,. Ianya sebenarnya ialah Al-Kitab yang dikomikkan, penuh dengan penyalahgunaan kalimah ALLAH, dalam tu ada 72 perkataan Allah yang disalahgunakan. Ianya penuh dakyah yang cuba memesongkan aqidah anak-anak Melayu, kerana komik itu berbahasa Melayu!
Di gunakan bahasa, lakaran dan gambar yang anak-anak Melayu Muslim akan tertarik. Mereka makin biaDAP, makin kurang ajar,
Kita tidak ada masalah dengan orang Kristian tapi kita ada masalah dengan mereka yang cuba menentang kita, mencabar agama dan aqidah Islam.
Perlembagaan Persekutuan jelas memperuntukkan agama negara ini adalah agama Islam. Malahan diletakkan Islam sampai ke peringkat tidak boleh disentuh. Begitu istime dan tinggi agama Islam diletakkan didalam Perlembagaan, sehinggakan kalau darurat diisytiharkan, Parlimen digantung dan undang-undang lain dimansuhkan, tetapi jelas disebut agama Islam tidak boleh disentuh!
Para jemaah sekelian, isu ini bukan isu politik, ia bukan isu kepartian, ia tidak ada kena mengena dengan UMNO atau PAS, tetapi ia ada kena mengena dengan kita orang Islam. Ini isu umat Islam, tak kira apa fahaman atau parti politik yang dianutinya.
Ini isu kita! Isu umat! Yakinlah, jika kita umat Islam tidak berbuat apa-apa hari ini, lima tahun ke depan, 10 tahun ke depan, kita semua akan membayar dengan harga yang mahal terhadap serangan aqidah dan cubaan memurtadkan umat Islam ini. Jangan terkejut kalau ahli kelaurga, anak isteri saudara yang terbabit kelak! Ayah Aishah, Haji Bkhori; ayah Azlina, Haji Jailani; ayah Jamaludin, Haji Osman, tidak pernah terlintas dalam fikiran mereka satu hari nanti anak mereka akan murtad.
Tetapi hakikatnya anak-anak mereka telah murtad, keluar daripada agama Islam, dan memeluk Kristian. Ini adalah kerja terkutuk gerakan missionary kristian la'natullah yang makin melampau akibat kedayusan dan kelesuan kita sendiri. Ayah Aishah membayar harga yang mahal! Ayah Azlina membayar harga yang mahal! Ayah Jamaluddin membayar dengan harga yang mahal! Apakah saudara semua bersedia untuk membayar dengan harga yang sama!!!
Saudara para jemaah sekelian. Kaum kafir ini sedang mengambil kesempatan atas perpecahan umat Islam dalam negara hari ini. Pernah satu pepatah kafir menyebut, "pecahkan mereka, dan kamu akan berkuasa dan menguasai!". Saudara para jemaah, kaum kafir ini tidak memahami bahasa diplomasi, mereka tidak mengerti bahasa tolak ansur. Mereka perlu diajar dengan bahasa yang mereka faham, bahasa yang mereka takut lagi kecut: bahasa jihad fi-sabilillah! Marilah kita bangkit berjihad. Mari kita jadikan diri kita tentera ALLAH. Dan kita mulakan dengan bersatu padu diatas tali ALLAH.
Sebab itu saudara-saudara, ambillah keberkatan bulan Ramadhan ini. Bulan Ramadan ini, bulan berlakunya Badar, bulan di mana umat Islam dulu sanggup berperang untuk mempertahankan aqidah. Marilah kita bersama-sama ketepikan sentimen politik, assobiyah kepartian. Marilah kita bersatu berjuang mempertahankan aqidah Islam.
Kita bangsa dan umat yang punya satu Tuhan, satu Nabi, satu Kitab, satu Qiblat; mengapa kita tidak boleh jadi satu bersatu dan berpadu menjadi Satu Umat.
ALLAH hu akbar! ALLAH hu akbar! ALLAH hu akbar!
Wallahua'lam; Wassalam.
Zulkifli Bin Noordin
Sabtu
13 Ramadhan 1432

Analisa Kumbang

Posted: 14 Aug 2011 03:59 AM PDT

Analisa Kumbang


Tega associate brother sister couch

Posted: 13 Aug 2011 07:50 PM PDT


BKB - Conduct Ade (25) is damaged. Instead of protecting, they even raped his sister who was sitting on a bench high school in a vacant house just off at about 4:00 pm, Sunday (7/10/2011) ago. As a result, until now the brother, call it Flower (17) trauma.

Genesis begins when the flowers stay in a house in Taman Bahagia stepmother, Palembang West. Due to school holidays, Flowers asked permission to mother to stay at home because her stepmother did not know the flowers before the close family. He had been close to the family know Ade, since he moved to BKB from Karimun two years ago.

As usual, a family member who has not come together, flowers remain cheerful and joking with his stepmother. When night came, he slept with his stepmother. The disaster began when Ade develop flowers at about 2:30 pm. Ade invites Flower streets and watch the wildlife on the road racing Basuki Fitri.

Less than an hour, Ade have been previously influenced by alcohol to invite the streets and take home. But about 20 meters before going to his house, Ade asked Flowers to a vacant house on the grounds that there would be tried.

Without wonder, and because the lead is a biological brother, flowers come only when his hand pulled by Ade and her seat on the couch of the home. Ade previously menengak five bottles of white wine, with no base at all stale shorts strip flowers. Flower conscious of himself in direct danger of rejecting Ade, Ade stronger but because ultimately Flower pasrah. In seconds, Ade adikknya directly to the proposition.

The incident took place a few minutes. But before going, Ade could threaten the interest not to tell it to anyone. Finally, the patter of tears, flowers direct to homes stepmother.

Are of Ade, Flowers was sick organ. Flowers did not dare tell that to mother. It then tells it to his friends, and friends tell mother flowers.

Hearing this, the natural mother to invite Flowers Direct Flowers and report the incident to Mapolsek Palembang West, on Sunday night. Received the report, direct staff to move and work at home wife secures Ade Kampung Baru, Palembang West.

Ade set policy as suspects by the threat of rape against children up to 15 years imprisonment to a fine up to Rp 600 million, according article 81 Junto article 82 Law No. 23/2002 on the protection of children. "Suspect caught while sitting at home with his wife," said Andy Rahmansyah Sik Kapolsek AKP.

Mother saw Reno has entered her vagina ....

Posted: 13 Aug 2011 07:49 PM PDT


PALEMBANG - Sepriyanti (24), a housewife citizens Jl Tunas Harapan RT 3 RW 2, District Sukamaju, Sub Sako, Sako Palembang report to Polsek because his son violated.

According to evidence Sepriyanti, her berinisial IF (5), seconds the incident on Monday, at 14:00 GMT, taking a bath. But after a bath, Sepriyanti not see her.

Then it searches for his son and brought the performer appears named Reno. His son brought into the rotunda. When viewed, it appears to Reno has entered her vagina to the pubic offering.

Rush, by the principal actors offering terpergok I disconnect the penis, which had entered. However, new victims reported the incident yesterday, Thursday (08/12/2011) to Polsek Sako.

Umi Hafilda Arah Baginda Minda Cermin Diri

Posted: 13 Aug 2011 07:43 PM PDT

KUALA LUMPUR: Umi Hafilda Ali meminta supaya Baginda Minda, iaituindividu yang mendakwa dirinya sebagai bekas rakan perniagaannya supayamencemin diri sendiri sebelum berkata mengenai orang lain.

Umi Hafilda berkata demikian apabila mengulas tentang kenyataan Baginda Minda atau nama sebenarnya Nor Azman Abdullah yang didakwa bermaksud dia sebagai seorang wanita yang tidak bermoral dan mempunyai banyak skandal.

Wanita yang merupakan saksi utama dalam perbicaraan kes liwat Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim itu seterusnya menyifatkan perbuatan Baginda tersebut sebagai 'harga yang perlu dibayarnya untukmenegakkan kebenaran'.

Anwar Ibrahim mengupah Dayak laut untuk burukkan Ummi Hafilda

Posted: 13 Aug 2011 07:40 PM PDT


Dalam lagi satu usaha terdesak untuk memalukan kerajaan dan menampakan dirinya tidak bersalah..Anwar Ibrahim telah dipercayai telah mengupah seorang dayak laut yang tak tahu apa agamanya untuk menyerang Ummi Hafilda....

Dah tak reti nak jawab Ummi yang dia sifatkan nyamuk sebelum ini...Anwar bawak masuk askar upahan untuk serang Ummi....Baginda Minda....
Dayak laut yang diupah oleh Anwar

Askar upahan Babi ini mendakwa dia pernah melakukan hubungan seks dengan Ummi.....satu kenyataan bodoh untuk mencemarkan imej wanita berkenaan...

" Kalau betul dia pernah mengadakan hubungan seks dengan saya, tolong beritahu di mana terletaknya 'birthmark' yang ada di tubuh ini!"

Itulah cabaran yang dilontarkan oleh Ummi Hafilda Ali berhubung dakwaan seorang ahli perniagaan yang mengancam untuk menjelajah ke seluruh negara bagi mendedahkan apa yang dikatakan "skandal" wanita itu di masa lalu.

Beginda Minda, yang mendakwa rakan niaga untuk projek berkaitan pembinaan Lapangan Terbang Antarangsa Kuala Lumpur (KLIA), berkata beliau tidak dapat menahan lagi dakwaan Ummi terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Beginda mendakwa, ketika Ummi membuat pelbagai dakwaan, termasuk tentang moral ketua pembangkang itu, wanita itu sendiri mempunyai skandal dengannya di London.

"Saya tak nafikan yang saya memang mengenali Beginda, ini kerana dia sering hadir dengan bekas rakan perniagaan saya ketika itu, Datuk Sng Chee Hwa bila mana kami berbincang mengenai soal perniagaan yang kami usahakan.

"Sebenarnya ini bukan kali pertama dia membuat tuduhan itu, saya sendiri pernah membuat laporan polis sebelum ini mengenai fitnah yang dia taburkan.

"Sekarang ini dia muncul semula setelah sekian lama menghilang, dengan nama Allah saya hendak katakan di sini, saya tidak pernah melakukan hubungan seks dengan beliau dan saya bersedia untuk melakukan mubahalah (sumpah laknat) mengenainya," tegas Ummi Hafilda

Kira-kira 10 tahun lalu, Beginda pernah menuduh Ummi Hafilda membuat perjanjian dengan bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin supaya membuat pengakuan yang menentang ketua pembangkang.

Beginda mendakwa perjanjian itu memerlukan Ummi berbohong di kandang saksi bagi membolehkan diberikan bahagian kecil dalam projek KLIA yang bernilai berbilion ringgit.

Justeru, Beginda mendakwa Ummi telah ditipu Daim yang menyebabkan dia tidak mendapat apa-apa dan terpaksa "menjaja" isu Mohd Saiful Bukhari Azlan bagi mendapatkan wang.

Mengulas lanjut, Ummi Hafilda berkata, beliau sekali lagi akan membuat laporan polis di atas segala fitnah dan nista yang Beginda nyatakan itu.

" Dia (Beginda) dengan bangganya menyatakan pernah membuat hubungan seks dengan saya tapi jangan kata bukti, gambar saya dengannya, dokumen perniagaan saya dengannya pun tak dapat dia kemukakan.

UNISEL TERUS DIPOLITIKKAN DAN INGKAR TITAH TUANKU

Posted: 13 Aug 2011 07:39 PM PDT


Kerajaan Pakatan Rakyat terus mempolitikkan Unsel apabila 3 individu yang tidak menyokong pakatan rakyat diturunkan pangkat. Tiga individu yang dilucutkan jawatan sehingga membawa kepada peletakan jawatan Naib Canselornya, Datuk Dr Rosti Saruwono sebagai tanda bantahan terhadap tindakan itu, sudah ditukarkan ke jawatan lain.


Rokmaa Mat yang memegang jawatan Pendaftar UNISEL sebelum ini hanya dipinjamkan ke jawatan berkenaan dan akan bertugas seperti biasa di Yayasan Selangor.
Dua lagi individu iaitu Dekan Fakulti Perniagaan, Prof Dr Khalifah Othman dan Pengarah Pemasaran dan Komunikasi Korporat, Halid Hasbullah pula diturunkan pangkat berkuatkuasa serta merta.

Khalifah diturunkan pangkat sebagai pensyarah kanan di Fakulti Perniagaan dan Halid menjadi pensyarah biasa di fakulti sama. Kedua-dua mereka ini sudah mendapat surat pertukaran

Difahamkan, perkara itu diluluskan oleh Lembaga Pengarah UNISEL yang dipengerusikan oleh Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pengarah universiti berkenaan.

Pada 3 Ogos lalu, Dr Rosti meletak jawatan sebagai membantah pelucutan jawatan tiga individu di universiti berkenaan tanpa diberi surat tunjuk sebab dan peluang membela diri.
Menurut satu kenyataan untuk edaran dalaman UNISEL, keputusan Dr Rosti itu dibuat kerana memorandum yang dihantar kepada Jawatankuasa Siasatan Exco Kerajaan Negeri Selangor dianggap memfitnah Dr Rosti dan tiga individu terbabit.

Memorandum bertarikh 16 Mei itu turut ditandatangani Timbalan Naib Canselor (TNC) Hal Ehwal Pelajar, Prof Madya Zainal Abidin Kidam; Prof Dr Anuar Ahmad (TNC Akademik), Prof Ir Dr Mohamed Daud (TNC Perancangan Strategik dan Pembangunan) dan Datuk Latifah Hassan (Naib Presiden Perkhidmatan dan Pengurusan).

Nasi Dagang Untuk Hari Raya Tetap Ada Walau Bersedih

Posted: 13 Aug 2011 07:37 PM PDT

Intan Baizura Abdullah (kanan) bertanya khabar Hamid Mustafa (kiri) dan Suriani Sulong selepas menyampaikan bantuan kepada keluarga tersebut di Kampung Durian Mas, Manir, Kuala Terengganu, semalam.

Walaupun dua anak kembarnya terbunuh dalam kebakaran pada bulan lalu, Suriani Sulong tetap akan menghidangkan makanan kegemaran mereka iaitu nasi dagang pada Hari Raya Aidilfitri tidak lama lagi.

Suriani, 40, berkata, mereka sekeluarga akan menyambut hari raya tahun ini secara ala kadar kerana masih bersedih dengan kehilangan kedua-dua puterinya itu.

"Mereka berdua sama seperti budak-budak lain di sini yang suka makan nasi dagang dan ketupat pada pagi hari raya.

"Walaupun mereka sudah tidak ada, kami akan tetap buat nasi dagang pada hari raya nanti untuk orang yang datang ke rumah," katanya kepada pemberita selepas menerima sumbangan daripada Badan Amal dan Kebajikan Tenaga Isteri-Isteri Menteri dan Timbalan Menteri (Bakti) di rumah ibu mertuanya di Kampung Durian Mas, Manir di Kuala Terengganu, semalam.

Sumbangan berupa cek bernilai RM4,000 dan pakaian itu diserahkan wakil Bakti, Datin Intan Baizura Abdullah yang juga isteri kepada Ketua UMNO Bahagian Kuala Terengganu, Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh.

Dalam kejadian 5 Julai lalu, pasangan kembar berkenaan, Nor Fatin Farzana Hamid dan Nor Fatin Farzanah Hamid, 3, ditemui mati dalam keadaan berpelukan di atas timbunan pakaian yang hangus terbakar dalam sebuah bilik di rumah mereka.

Ketika kejadian, bapa mereka sedang tidur di bahagian ruang tamu manakala ibu mereka pula keluar bekerja.

Menurut Intan Baizura, pihaknya terpanggil menghulurkan bantuan tersebut bagi meringankan beban keluarga mangsa sempena hari raya yang akan disambut tidak lama lagi.

"Saya juga difahamkan keluarga ini boleh menduduki rumah Projek Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT) pada hari raya nanti kerana rumah itu sudah siap hampir 80 peratus," katanya.

Dalam pada itu, bapa mangsa, Hamid Mustafa, 44, nyata masih sugul dan tidak dapat menahan sebak ketika ditanya mengenai persiapan menyambut Aidilfitri tanpa kehadiran dua permata hatinya itu.

Telefon Bimbit Jadi Penyelamat Gadis Daripada Diculik

Posted: 13 Aug 2011 07:36 PM PDT

Beberapa orang ahli keluarga mangsa menunjukkan tempat Noredreen Natasya dilarikan di Kuala Besut, Terengganu semalam. Gambar kecil ialah Suhaimi.

"Lelaki itu selalu kacau saya. Dia kerap telefon dan hantar SMS kepada saya. Dia jugalah yang mengajak saya untuk bernikah dengannya ketika saya diculik. Saya cukup takut tapi Alhamdulillah semuanya selamat," - Noredreen

Tiga pemuda berpakat melarikan seorang gadis sunti berusia 15 tahun merentasi sempadan Terengganu- Kelantan selama lima jam malam kelmarin semata-mata dengan niat untuk memaksa pelajar tingkatan tiga itu mengahwini seorang daripada suspek.

Bagaimanapun, komplot mereka menculik Noredreen Natasya Suhaimi gagal selepas gadis itu sempat menggunakan telefon bimbitnya untuk menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada seorang rakan yang akhirnya berjaya membantu polis menyelamatkannya dan menahan dua suspek.

Insiden itu bermula pukul 9.15 malam kelmarin apabila gadis tersebut berjalan keluar dari sebuah kedai runcit di Alor Peroi sebelum ditarik ke dalam sebuah kereta Perodua Kancil.

Jeritan mangsa menarik perhatian bapanya, Suhaimi Mustafa (gambar kecil), 36, yang berada di rumah kira-kira 80 meter dari situ. Dia nampak anaknya ditarik ke dalam kereta itu tetapi tidak sempat menolong.

Bimbang keselamatan anaknya, Suhaimi terus membuat laporan di Balai Polis Kuala Besut.

Ketua Polis Daerah Besut, Superintendan Kamaruddin Mohd Zakaria berkata, ketika dalam berjalan pulang ke rumah, mangsa tiba-tiba didatangi sebuah kereta Perodua Kancil berwarna perak dinaiki suspek bersama dua rakannya sebelum suspek menarik mangsa masuk ke kenderaan.

Menurutnya, bapa mangsa berusia 36 tahun yang berada di depan rumah ternampak kejadian itu dan mendengar jeritan anaknya, lalu cuba mengejar kenderaan tetapi gagal.

"Bapa mangsa membuat laporan di Balai Polis Kuala Besut, jam 9.45 malam, dan hasil maklumat penduduk kampung, polis berjaya menjejaki kenderaan suspek.

"Polis kemudian ke rumah keluarga suspek berusia 17 tahun di Kampung Bharu Pengkalan Nangka, Kuala Besut dan menahan pelajar tingkatan lima itu bersama suspek berusia 25 tahun yang juga sepupunya. Bagaimanapun, suspek utama dari Kampung Gong Manok, Pasir Puteh, Kelantan, masih diburu polis," kata Kamaruddin, semalam.

Polis kemudian menemui mangsa yang disembunyikan di sebuah rumah tidak bernombor di Kampung Gong Manok kira-kira jam 2.30 pagi dalam keadaan selamat dan menghantarnya ke Hospital Besut.

"Siasatan kita mendapati, mangsa mengenali suspek utama, namun tidak mengenali dua suspek yang ditahan. Mangsa memberitahu, suspek beberapa kali menyuarakan hasrat menjadikannya teman istimewa, tetapi tidak dilayan kerana masih bersekolah," katanya.

Katanya, polis turut merampas kereta Perodua Kancil digunakan suspek dan kes disiasat mengikut Seksyen 363 Kanun Keseksaan dan dua suspek berkenaan ditahan reman empat hari di lokap Ibu Pejabat Polis Daerah Besut.

Noredreen Natasya ketika ditemui Kosmo! Ahad di rumahnya semalam memberitahu, kereta yang dinaikinya dipandu laju sebelum mereka berhenti di sebuah rumah kosong dipercayai milik salah seorang suspek di Kampung Gong Manor, Pasir Puteh, Kelantan, iaitu kira-kira 15 kilometer dari tempat dia dilarikan.

Chua Soi Lek? Ini Gambar The Star Tak Keluar Ka?

Posted: 13 Aug 2011 07:28 PM PDT


PORNO


Macam BABI lah The Star milik Cina ni. Macam tu je mintak Maaf pada umat Islam kerana artikel BABI nya tempoh hari. Bangsat memang bangsat lah depa ni. Elok ajar je baru tahu puak puak Lakhnat ni.Gomo memang ikuti isu ni dan Gomo tidak langsung Terima apa sahaja alasan dari pihak The Star berhubung artikel Juadah berbuka puasa dan diselitkan dengan Babi Panggang tu.

Takkan lah The Star boleh melakukan kesilapan macam tu sekali apatah lagi diwaktu sekarang ni bulan puasa? Kepala Bapak depa lah.Hoi Chua Soi Lek bapak kepada PORNO dalam Malaysia harap jangan main main lah kawan. Kalau mau Serius kita kasi serius betul betul. Bukan sekali The Star bikin ini macam tapi sudah banyak kali.

Aku tak peduli dengan rakan komponen yang BABI BABI ni kalau mereka tak menghormati Orang Melayu dalam Malaysia. mereka patut sedar bahawa jika mereka Komponen BN mereka patut tahu Sensitiviti yang ada dalam Malaysia ni.

ANWAR TERIMA JEMPUTAN MAJLIS P'KAHWINAN PADERI GAY!!?

Posted: 13 Aug 2011 07:27 PM PDTADOI.. Alangkah malu apabila seorang Paderi yang dipandang mulia dan dihormati penganut Agama Kristian apabila membuat pengakuan secara terbuka seorang yang mengamalkan seks luar tabii atau homoseksual. Bukan itu sahaja, Pastor Ou Yang Wen Feng juga akan melangsungkan perkahwinan beliau di Malaysia bersama kekasihnya berdarah kacukan Afrika-Amerika. Gereja mana yang menerima perkahwinan sejenis di Malaysia? Jangan katakan Gereja, mana2 rumah Ibadat sekalipun akan menolak bulat2 perkahwinan yang tidak diikhtiraf kesemua penganut Agama di muka bumi ini. Tatkala kita berhadapan dengan beberapa isu berkaitan Agama iaitu Kristian dan Muslim, beliau tidak memainkan peranan sebenar sebagai seorang yang diikhtiraf selaku Paderi. Bagaimana Yang Wen Feng ini diangkat sebagai seorang Paderi? Bercakap tentang budaya songsang ini, teringat akan Perbicaraan Kes Liwat Anwar. Beliau yang juga menjadi idola Paderi tersebut mungkin layak menjemput Anwar selaku Pemimpin yang kata beliau disenangi kesemua penganut Agama sebagai pengikhtirafan buat Paderi ini. Dunia semakin songsang. Maknanya kiamat semakin hampir. Apa peranan kita? Islam terus ditindas. Melayu CinDia dapat bayangkan nasib yang akan berlaku di Malaysia 5 tahun akan datang.

Anglo Chinese Junior College Hit By

Posted: 13 Aug 2011 05:34 PM PDT

Enjoy this!
"Enjoy this!"
Then, ironically… they circled around her and sang her a birthday song,. The group was laughing merrily all the way, seemingly oblivious to their friend's sorry state. WTF????? There was even a girl who had the cheek to ask the victim if she is "happy or not"!

After all these, they walked away, leaving the wet and dirty victim begging for mercy with her hands tied to the poles, seated in an awkward position. To make things worse, the entire process is recorded down and the video is even uploaded onto youtube. If the victim was my sister or girlfriend, I will report the whole incident to the police as a molestation case. This is seriously demeaning. I mean… I can understand wanting to sabo your friend on her birthday, but obviously, the line of decency has be crossed here. Did the perpetrators even stop for a moment to think how they themselves would feel if they were in the victim's shoes? To get tied up in public; risking upskirt exposure; have food and milk smashed all over you; worse of all – have the entire humiliating video uploaded online for the world to see.
What is wrong with our youths these days?
Previously, I blogged about how I came across a series of videos uploaded by a bunch of St Andrew's boys spanking their friend's butt and attacking his crotch. I do not know if their videos came to the attention of the school authorities or the boys grew up and felt guilty over what they have done to their friend – all the videos have been removed from youtube.
I hope this poor girl's videos get deleted too asap. I won't be providing the URL links to the videos. Don't email me to ask. I hope the relevant school authorities will look into the matter and punish those involved accordingly.
Update: Since the videos have already been deleted, I can reveal more information – the video was actually titled in CAPS: "XXXXX GOT DESTROYED" and was tagged under "loser". Would friends do this to each other?

Malay X-Ray Room

Posted: 13 Aug 2011 05:31 PM PDT

malay x ray room
You don't need to waste time downloading from Torrents, Rapidshare or Megaload. Just go to adult site like Hamster and you can watch those two clips of gadis Melayu bertudung and her fat man in actions!

Ariel Peterpan And Cut Tari

Posted: 13 Aug 2011 05:28 PM PDT


According to celebrity latest news, Indonesia naughty pop star Ariel Peterpan created a sensation sometime ago with the so-called leaked video of him and actress Luna Maya. And now, Ariel Peterpan is back with another sensational video with Cut Tari. Or is it not?

This 8 minute 45 seconds long video is said to have been recorded in a luxury hotel room, which was recorded on Nov. 18, 2006, at 6.18 p.m.

Cut Tari is the host of infotainment program called 'Insert,' which airs daily on Trans TV at 11 a.m. She has also featured in some commercials, including for KFC.

So far all the three stars Ariel Peterpan, Luna Maya and Cut Tari involved in this naughty mess have denied the videos to authorities.

CILI HIJAU HANGIT! POLITIK PAS YANG SANGAT MENJENGKELKAN!

Posted: 13 Aug 2011 05:27 PM PDT

Sungguh luar biasa prinsip dan perjuangan Pas sekarang. Imej Pas telah berubah sepenuhnya. Pas sudah tidak lagi seperti dahulu yang memperjuangkan Islam dan menjadi sebuah parti pembangkang yang sihat. Pas kini bagaikan sudah di"beli" dengan menjual sekali prinsip perjuangan yang suatu masa dahulu cukup saya segani.

Pas kini sudah bertukar baju. Dari memperjuangkan Islam secara konsisten dan memastikan sistem "check and balance" di Parlimen dan Dewan Undangan Negeri, Pas kini berubah kepada dasar Islam yang lebih liberal. Pas kini terlalu terbuka hingga sanggup menghalalkan yang haram dan mengharamkan yang halal di Malaysia. Semua ini berlaku selepas perginya Allahyarham Ustaz Fadhil Noor…

Masih ingat lagi kisah penggunaan kalimah "Allah" oleh The Herald Tribune yang pernah mencetus kontroversi di negara ini tidak lama dahulu? Ketika itu, puak-puak kuffar laknatullah alaihim memperjuangkan penggunaan kalimah "Allah" di dalam suntingan Bible dan akhbar terbitan mereka. Mereka mencanang ke seluruh negara, kononnya, itu hak mereka…

Ketika itu, seluruh umat dan NGO Islam bangkit menentang penggunaan kalimah "Allah" oleh kuffar laknat itu. Tanyalah Zulkifli Noordin. Ketika itu, meskipun beliau masih bersama PKR, beliau sanggup membelakangkan ketua dan sahabat karibnya, Anwar Ibrahim, untuk mempertahankan kalimah "Allah" di negara ini. Beliau mengambil risiko untuk dimarah oleh Anwar dan sedia bertanggungjawab dengan tindakannya itu.

Ketika itu juga, Pas yang mula dikuasai oleh golongan liberal yang diketuai oleh Khalid Samad mula memperlihatkan "belang"nya. Mereka mengaku Islam, tapi menyokong pula penggunaan kalimah "Allah" oleh kuffar itu. Malah di dalam parlimen, Khalid Samad sanggup bertekak bergaduh dengan seniornya yang juga merupakan bekas imam besar masjid negara, Ustaz Taib Azamuddin dan Ustaz Harun Taib, ketua Dewan Ulama Pas sekarang.

Gerakan Cegah Murtad mula suara

Posted: 13 Aug 2011 05:23 PM PDT


TheStar newspaper issues insulting Muslims when posting pork as a meal breaking the fast, nor angered haprak pact.

PAS Setuju Menu Babi,Tak Bakar The Star?

Posted: 13 Aug 2011 05:18 PM PDT


TheStar newspaper issues insulting Muslims when posting pork as a meal breaking the fast, nor angered haprak pact.

Previously they were so angry when caricatures match Hj Hadi camera fatwa is not proof, Steel said. They continue to burn Utusan.

Take the example of a knife Khawarij Kuala Terengganu MP and assemblyman Endowments Wahid Endot GRADUATION, 2 Khawarij this flock was burning newspaper The anger is not playing, allegedly said karikator Posted iron (cameras) can not be a witness ngentot Anwar fired missiles into the air land on the China Doll .

Does this two YB appetite with pork dishes published by The Star? Is the Khawarij PAS correct too, whether you like it with pork meat dishes and a menu so that the Star was not burned and was not rebuked at all?

Read more: http://www.pisau.net/2011/08/pas-setuju-menu-babitak-bakar-star.html # ixzz1UxS3DtWB

Ooppss.... Nurul 'Papa Hebat' Izzah KANTOI LAG

Posted: 13 Aug 2011 05:15 PM PDT


Inilah akibatnya jika ada yang memandai-mandai berhujah mengikut hukum tetapi tidak betul dan memperbodoh-bodohkan diri sendiri!Lihat video di bawah :-Video : Ustazah buatan vs Ustaz bertauliah.

TERKINI ! DS Najib Razak DiTuntut Letak Jawatan !

Posted: 13 Aug 2011 05:14 PM PDT

Photoshop pembohongan yang menghancur imej Pembangkang.

MalaysiaKini sekali lagi bertindak sebagai petualang politik kotor apabila menyiarkan laporan berita yang berat sebelah dan berbau hasutan. Salah seorang yang menjadi mangsa mereka ialah A Samad Said.

Yang terbaru ialah A Samad mendesak Najib meletakkan jawatan yang turut berdasarkan kepada kempen Anti-Najib di dalam Facebook.
"Ya, saya mahu (beliau letak jawatan). Saya ikut (perkembangannya) dalam Facebook, amat bagus (kempen itu). kata A Samad Said.
Kita sebenarnya simpati dengan A Samad Said kerana diperkudakan oleh MalaysiaKini. Kita tahu beliau telah banyak menyumbang kepada negara tetapi kita tentu kecewa dengan insiden MalaysiaKini mengheret dan memperalatkan A Samad Said untuk memperkatakan sesuatu isu tanpa mendapat gambaran penuh tentang isu tersebut.

Mungkin A Samad Said terlepas pandang tetapi MalaysiaKini ternyata double standard dan tidak beertika.

Rujuk di bawah tentang halaman Facebook yang diperalatkan oleh MalaysiaKini ketika bertanya A Samad Said.

Lagi Video Konspirasi Polis - Pakatan Akan Ambil Tindakan Saman

Posted: 13 Aug 2011 05:12 PM PDT

Yang Sebenar Benar nya telah meninggal Dunia pada waktu
Demo Haram 9 Julai lalu Arwah Baharuddin Ahmad
Video di atas jelas menunjukkan kepada kita semua inilah pekara yang sebenarnya telah berlaku namun telah direkayasa oleh pakatan pembangkang bagi menghasut rakyat Malaysia.

Ini lah watak utama yang menjalankan Konspirasi kematian pada 9 Julai lalu yang mana Gomo yakin rakyat Malaysia sudah sedar akan penipuan lakonan palsu kematia ini.Gambar sebenar Arwah Baharuddin yang ketika itu sedang menerima rawatan kecemasa dari pegawai Polis yang bertugas. Gambar diatas ini hanya dikeluarkan oleh satu blogg Pembangkang sahaja iaitu blogg Kerabu Bersuara namun tidak bagi blogg blogg lain.


Psssttt...Semoga Malaysia selamat dari bala bencana..Amin

DAP ANTI ISLA
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Isu Mismah Pembohongan Besar PR Yang Disongkol Malaysiakini!!!

Posted: 13 Aug 2011 05:11 PM PDT

Sekarang macam mana malaysia kini nak putar cite SPR buat konspirasi nak tambah undi untuk menang di pilihanraya??? Auta punya orang... !!!!

Mana PR nak letak muka depa skg ni.. Lubang sudah pecah la sekarang... Adusssss sedeynye tgk geng-geng mangkuk ayun ni menipu rakyat.... Sudah-sudahlah...

Artis malaysia hot

Posted: 13 Aug 2011 08:18 AM PDT
* Nera

KUALA LUMPUR: Bekas pelajar Akademi Fantasia 9 (AF9), Queennera Francis Kitingon, atau Nera, 19, menjelaskan gambarnya berbikini seperti yang disebarkan di Internet adalah ketika dia menyertai pertandingan ratu cantik Miss Sabah Earth Malaysia 2010.

Kata Nera, dia tidak sangka selepas tersingkir daripada AF9 Sabtu lalu, dia terpaksa berdepan dengan kontroversi pertama dan terkejut dengan penyebaran gambar tersebut.

"Saya bukan berbikini sembarangan. Pakaian itu dikenakan pada pertandingan ratu cantik yang saya sertai pada tahun lalu dan mendapat tempat ketiga pada pertandingan tersebut..

PAS Setuju Menu Babi,Tak Bakar The Star?

Posted: 13 Aug 2011 08:06 AM PDTAdakah 2 YB ini berselera dengan juadah daging babi yang disiarkan oleh The Star? Adakah seluruh khawarij PAS pun turut sama suka benar dengan juadah dan menu berdaging babi hinggakan The Star pun tak dibakar dan tidak ditegur langsung?


http://1.bp.blogspot.com/_K0ymPoWECWc/S0nQ5ns_r1I/AAAAAAAABuE/iWREkV6hcX8/s400/Babi_Halal.jpg


NAK DEDAH DANA BERSIH 2.0 TAPI POLIS DAH RAMPAS REKOD!!!... LAWAKNYERRRR!!!

Posted: 13 Aug 2011 08:05 AM PDT

Menyedari bahawa National Democratic Institute (NDI) dan Open Society Institute (OSI) milik penuh Zionis yang cuba menanam doktrin Zion selain memastikan huru-hara berterusan di negara-negara yang mereka masuk, Ambiga Sreevanasan perlu mengubah cakap dan memberikan gambaran yang lebih suci kepada BERSIH 2.0.

NDI dan OSI masing-masing dimiliki oleh Madeline Albright dan George Soros, dua penakluk Zionis yang sangat berkuasa sama ada sebagai pelobi Zionis mahupun sebagai pendana dan kedua-duanya menjalankan operasi memantapkan fahaman Zionisme di seluruh dunia dengan berselindung di sebalik perkataan dan perjuangan DEMOKRASI!!!

Antara kerja-kerja Zionis ialah melaga-lagakan umat Islam dengan umat Kristian dari segala cabang dan mazhab. Perkara terbaik yang mereka telah lakukan ialah pemurtadan umat Islam serta menimbulkan Islamaphobia di kalangan umat Kristian.

Ia seperti politik di Palestin, Hamas dan Fatah dilaga-lagakan dengan kedua-dua entiti tersebut diserapi pengaruh dan kewangan Zionis. Apabila kedua-duanya kelihatan 'bersetuju' untuk beberapa perkara, Arab Palestin dilaga-lagakan pula menerusi agama yang mereka anuti iaitu Islam dan Kristian... sekaligus menyebabkan Arab Palestin lebih sibuk berperang sesama sendiri sedangkan pada masa yang sama, tanah Palestin terus dimasuki dan diduduki oleh Yahudi Zionis dari serata pelusuk dunia tanpa sebarang bantahan mahupun tentangan, sekaligus menjadikan Arab Palestin semakin mengecil jumlahnya. Ditokok pula dengan serangan ketenteraan oleh tentera Zionis, yang bukan sahaja bertujuan menakut-nakutkan Arab Palestin, sebaliknya untuk membunuh serta menghapuskan mereka dari bumi ini.

Ambiga Sreevanasan mengakui bahawa BERSIH 2.0 memperolehi dana daripada OSI dan NDI. Bagaimanapun, untuk melindungi kenyataan tersebut atau bagi tujuan meredakan kemarahan umat Islam yang menyokong BERSIH 2.0, Ambiga menyatakan bahawa operasi BERSIH 2.0 menggunakan sepenuhnya dana tempatan dengan contohnya adalah RM15,000 dari Kerajaan Negeri Selangor!

Sebaliknya dana yang disalurkan oleh kedua-dua entiti Zionis tersebut adalah untuk PROJEK MASA HADAPAN khususnya yang berkaitan dengan persempadanan semula dan bukannya untuk demonstrasi BERSIH 2.0 pada 9 Julai lalu. (BACA DI SINI)

Dan untuk membuktikannya, Ambiga Sreevanasan menyalahkan pihak polis kerana telah menyerbu dan merampas dokumen-dokumen kewangan tersebut dari pejabat Empower, sebuah badan yang menguruskan demonstrasi pada 9 Julai.

Senangnya untuk melepaskan tengkuk... tapi mujurlah, kata-kata Ambiga Sreevanasan dipercayai oleh para penyokong Pakatan Rakyat!! Malah walaupun dia menafikan Zionis adalah Demokrasi, ramai yang sanggup mempertahankan kenyataannya itu!!!

Tertekan ... PAS dah mula konar, Khalid S apa nak jadi?

Posted: 13 Aug 2011 08:04 AM PDT


Skrewkuat mengisahkan minggu lepas akan pertemuan antara dua pastor utama di Selangor akan diadakan iaitu Pastor Daniel Ho dan Pastor Khalid Samad.

Pertemuan terpaksa diadakan kerana Pastor Khalid Samad marah dengan Teresa Kok yang tidak jujur dan bercakap benar untuk menjelaskan kejadian sebenar di Gereja Methodist Damansara Utama (GMDU).

Pastor Khalid Samad sekarang berang kerana pihak GMDU masih berdiam diri dan mahukan mereka mengaku tentang kegiatan tersebut daripada membiarkan isu ini menjadi lebih besar atau menafikan sahaja dakwaan JAIS tersebut.

Baca sepenuhnya di Skrewkuat


Agendadaily pula melaporkan PAS yang enggan menyatakan pendirian minggu lepas, menggunakan alasan untuk bertemu dulu dengan pihak gereja dan JAIS mula tukar nada.

Barangkali kerana asakan dan pendedahan bukti mengenai usaha memurtadkan orang Islam oleh pihak Kristian serta sokongan Dewan Pemuda PAS Pusat kepada tindkan JAIS itu, PAS menyatakan pendirian rasmi selepas mesyuarat Biro Politiknya petang tadi.

PAS berpendirian bahawa jika ada bukti, JAIS hendaklah segera mengambil tindakan terhadap pihak yang cuba memurtadkan orang Islam mengikut undang-undang atau enakmen Islam yang ada.

Perkara itu diumumkan Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu dalam sidang media selepas mesyuarat hampir dua jam di ibu pejabat parti itu di Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur.
Syarat dia, kalau ada bukti. Kalau DAP bising, macam mana dia konar balik nanti? Pak Lebai ni semua bukan boleh percaya.

Khabar yang kami dengar, Mr liberal PAS, Dr Dzulkifli Ahmad dan Dr Hatta Ramli dah tak mahu handle issue ini.

Gerakan Cegah Murtad mula suara

Posted: 13 Aug 2011 08:04 AM PDT


Gabungan NGO Melayu mulakan suara Gerakan Cegah Murtad dalam satu perhimpunan aman di hadapan Masjid Negeri di Shah Alam selepas sembahyang Jumaat Ogos 12hb 2011. Dengan kehadhiran lebih kurang 300 org, ahli Parlimen Bandar baru Kulim, Dato Zulkifli Nordin, Senator Ezam Mohd Nor, Lokman Noor Adam danm Ustaz Rosdi Long berucap di perhimpunan itu.

Dalam ucapan Lokman Nur Adam, dia menyentuh mengenai kemunculan puak pelampau menyebar agama lain kepada penganut Islam. Ia dilihat cubaan menghina umat Islam oleh bangsa Islam/Melayu sendiri. Lokman menyelar tindakan sediakan khidmat guaman percuma kepada golongan murtad yang dibantu oleh Konrad Adreneur Foundation, dalang disebalik IFC.

Ucapan Ustaz Rosdi Long menyeru umat Islam menjaga akidah bagi mengelak murtad kerana murtad adalah sangat hina disisi Allah swt. Dia mengajak para hadhirin sama-sama memerangi golongan yang merosakkkan akidah umat islam.Senator Ezam menyampaikan satu ucapan yang begitu bersemangat. Dia memberi amaran kepada bukan Islam, khususnya exco bukan Islam negeri Selangor agar tidak permainkan maruah org Islam.

Transkrip ucapan penuh Ezam boleh diperolehi di Aku Peduli Apa sini.

Ucapan Dato Zulkifli Nordin boleh didengari dengan video You Tube berikut:Beberapa kain rentang 3 dan 5 plakad tertulis kata-kata:
1) Kami menentang keras tindakan memurtadkan umat islam di Malaysia. Kami berdiri teguh di belakang JAIS menangani isu murtad.
2) Hidup islam, hidup islam, hidup islam, kami sokong hudud, bukan negara kebajikan, (penaja cawangan gereja)
3) Jamban murah, murah, murah, raya sales, merdeka sales, akidah sales, agama sales,
4) Patut letak jawatan, kami mahu hassan ali
5) Haramkan injil versi melayu.


Plakad pula berbunyi:
1. Khalid gagap lembu DAP.
2) Selamatkan umat islam
3) Pelekat jihad menentang DAP
4) KAMI MALU DENGAN MB.
5) Merry Xmas KHALID BRAHEM
6) Dap musuh islam.
7) Syabas Hassan Ali
8) Menang bersorak agama tergadai.
9) Jangan politikan isu murtad.....


Sementara itu di Melaka di perkarangan Masjid Al-Azim diadakan perhimpunan bantahan oleh badan NGO yang terdiri daripada ahli Perkasa negeri Melaka, persatuan sidang2 seramai lebih kurang 50 org telah hadir.

dan diantara kenali hadir ialah shaari b. abu-,muslihin b. mohamad-sidang merlimau barat.

Timb. Pengerusi Persatuan Sidang2 dan Ketua Kg. Negeri Melaka, Shaari b. Abu
menyuarakan kekecewaan dengan tindakan kerajaan negeri selangor yang mempertikai tindakan JAIS membuat pemeriksaan di sebuah gereja di mana jelas dalam kejadian tersebut pihak gereja cuba untuk memurtadkan orang islam.

Beliau turut membantah tindakan pihak2 tertentu yang cuba untuk memporakperandakan orang-orang Islam.

Dalam perhimpunan itu terdapat 5 kain rentang yang tertulisan perkataan:
1)Kami tidak tolak agama lain tapi tolong hormat agama islam.
2)Kami mahu seksyen 10 enekmen jenayah syariah dilaksanakan.
3)Kalau dulu bersihkan spr tapi kini cuba bersihkan islam dr bumi malaysia.
4)Kemana PAS dna PKR bila Institusi Islam diperlekehkan.
v)Jangan cabar perkara 11 dan hormati para 3 perlembagaan persekutuan.

PAS Tanjung sokong Hassan Ali dan JAIS

Posted: 13 Aug 2011 08:03 AM PDT


Jika kini hanya Ketua Pemuda PAS, Nasruddin Hassan saja yang menyatakn sokongan kepada Dato Dr Hassan Ali dan JAIS, kini sudah kelihatan akar umbi PAS yang muncul menyuarakan sokongan.

Walaupun tidak cukup lantang, sekurang-kurangnya ugutan dan kutukan tidak melenyapkan langsung suara akarumbi.

Sekumpulan ahli-ahli PAS kawasan Tanjung yang diketuai oleh Ariff bin Ibrahim AJK Pajim telah bertindak memasang dua bunting di Jalan Patani sebelah kedai Pak Salim di kawasan Tanjung, Pulau Pinang.


Salah satu kain rentang menyatakan sokongan dan satu lagi kain rentang menuntut akhbar The Star melaporkan yang sebenar.

Kami menyokong bukan kerana parti tetapi kerana alif ba ta.

Tanggungjawab kami mengejutkan saudara ISlam kami yang sedang mabuk kuasa dan dilalaikan dengan impian pangkat dan harta supaya tidak lari keutamaan sebagai seorang insan yang dijadikan tuhan supaya membantu saudara Islamnya memeliharakan akidah.

bumiyang

Posted: 14 Aug 2011 03:42 AM PDT

bumiyang


Undang-undang Britain Lebih "Islamik" Daripada Kerajaan Pas Kelantan (Serambi Mekah)???

Posted: 13 Aug 2011 07:13 AM PDT

Politik Harian

Posted: 14 Aug 2011 03:30 AM PDT

Politik Harian


Wardina Datang Bulan Pasal Gereja...

Posted: 14 Aug 2011 01:00 AM PDT

"Pehal la mamat Nik Nazmi ni terhegeh-hegeh sangat!"


Aduhai Wardina... Kalau tak tahu  pasal isu gereja DUMC jangan lah hendak cuba memutar belitkan perkara sebenar, duduk diam-diam sudah lah... Buat malu jer dengan penampilan keislaman tapi lain pula yang di tonjolkan.. Apa Wardina ingat peminat dia suka ke dengan statement macamni?...

"...kita bimbang apabila orang Islam ke gereja...bimbang mereka terpengaruh dengan ajaran Kristian...namun kita juga melarang orang bukan Islam masuk ke dalam masjid...apakah kerana kita bimbang mereka terpengaruh dengan ajaran Islam? DrMaza.com" kata Wardina.

Kak oi kalau bercakap tu, tolong guna akal, jangan sedap mulut jer nak berkata-kata...

Oh bulan... Aku rasa kenyataan Wardina itu seakan-akan dia tengah datang bulan dalam bulan Ramadhan ni... (bulan itu lambang parti PAS)

Apa yang JAIS bimbangkan ialah sekiranya beberapa individu Islam yang hadir dalam majlis di gereja DUMC tempohari kekurangan ilmu  Islam, maka fikiran mereka mudah dipesongkan hingga membawa kepada murtad.

Selain daripada itu... terdapat juga aduan tentang ada usaha murtadkan umat Islam dalam gereja tersebut.

Konon Wardina nak cerita pasal isu ADUN DAP masuk masjid dan memberi tazkirah di ruang solat la tu...

Ketahuilah wahai Wardina bahawa Isu tersebut mencemarkan kesucian masjid malah jelas cuba mempolitikan tempat ibadat umat Islam.

Kalau nak tunjuk alim pun biarlah bertempat. Jangan pulak lepas ni bila kena tegur, sikit-sikit nak saman blogger.

Umat Islam wajib pertahan akidah bukannya saja-saja suka seronok tengok orang Islam di Murtadkan.

PAS Buat "U Turn" Selepas Di Desakan Dan Pendedahan - Sokong JAIS Jika Ada Bukti

Rais Dedah Peserta Perhimpunan Haram 9 Julai Diupah RM50

Posted: 14 Aug 2011 12:00 AM PDT


Ada peserta diupah RM50 seorang untuk memakai baju kuning dan menyertai perhimpunan Bersih pada 9 Julai lepas, kata Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim.

Beliau berkata selain itu, mereka juga diberi makan dan perkara tersebut didedahkan dalam satu laporan yang dikeluarkan kementerian berkenaan.


"Ini jelas membuktikan upah politik itu berlaku dalam tindakan dan tindak-tanduk pemakai baju kuning atau pemimpin-pemimpin mereka," katanya pada majlis berbuka puasa di Felda Lui Timur Sabtu.

Rais berkata bukan semua peserta perhimpunan haram itu mempunyai matlamat yang jelas, kecuali sebahagian dengan matlamat politik sendiri.


Merujuk situasi di London, beliau berkata polis di luar negara tidak teragak-agak menggunakan kekerasan bagi menegakkan undang-undang, sebaliknya di Malaysia, meskipun berdepan ejekan peserta Bersih, mereka masih mampu bersabar.

"Lihat dengan apa yang kita alami di Malaysia, dan ini kita harus ambil sebagai satu perbandingan untuk keinsafan kita, yang mana betapa tertibnya Polis Diraja Malaysia mengawal keadaan berbanding dengan apa yang berlaku di luar negara," katanya

Beliau juga berkata demontrasi di negara maju berlaku ekoran masalah tekanan hidup, dan bukan disebabkan perkara remeh-temeh seperti memperjuangkan agenda politik tokoh pemimpin pembangkang.

Kenyataan Bakar Malaysian Insider, Malaysiakini Ezam Sifatkan Koh Tsu Koon Tak Faham Dan Dangkal

Posted: 13 Aug 2011 10:00 PM PDT


Senator Ezam Mohd Nor, hari ini berkata kenyataan Koh Tsu Koon semalam, yang menyelar beliau berhubung isu bakar portal Malaysian Insider, Malaysiakini adalah dangkal dan tidak faham maksud sebenar yang disampaikan olehnya.

"Saya rujuk kenyataan Tan Sri Dr Koh Tsu Koon yang disiarkan Malaysian Insider pada 13/8 menyelar ucapan saya yang mahu bakar portal Malaysian Insider dan Malaysiakini.

Jelas sekali kenyataan beliau dangkal, tidak faham maksud sebenar bakar portal berita dialam siber, bagaimana bakar entiti dialam siber? katanya melalui khidmat pesanan ringkas (SMS).

Katanya lagi, "ucapan saya jelas rujuk kepada berita portal bukan reporter atau bangunan mereka. Justeru ianya jelas simbolik kemarahan terhadap kebiadapan portal berita itu kepada agama islam yang merupakan agama rasmi negara ini."

"Sebelum ini saya biarkan kenyataan dangkal PKR dan kuncu desak tindakan terhadap saya sebagai satu jenayah termasuk samakan bakar portal news dengan kebakaran rusuhan London kerana jelas satu perbandingan bodoh.

"Tetapi bila seorang menteri bersuara saya wajar jawab. Cuma hairan mengapa cepat selar ucapan saya tetapi biarkan portal berita itu membakar hati umat Islam di negara ini sekian lama? Saya ingatkan menteri yang jaga perpaduan ini."katanya.

Tambah Ezam lagi, "kesan hati umat yang dibakar lebih parah dan boleh hancurkan perpaduan".

Terdahulu Presiden Gerakan Tan Sri Dr Koh Tsu Koon hari menyelar tindakan Senator Ezam Mohd Nor yang mengugut mahu membakar pejabat portal berita The Malaysian Insider dan Malaysiakini yang beliau dakwa sebagai ejen pengkhianat Islam.

Tegas Koh, tindakan Ezam, bekas pengikut setia Datuk Seri Anwar Ibrahim, sangat tidak bertanggungjawab dan tidak boleh diterima.

Beliau juga berkata tindakan Ezam itu terlalu mengikut perasaan apabila mengulas tentang kontroversi "serbuan" ke atas Gereja Methodist Damansara Utama oleh Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) pada 3 Ogos lalu.

Politik Harian/Bro Jinggo

Mismah Sedih Pembangkang Cipta Fitnah Berhubung Isu MyKad

Posted: 13 Aug 2011 09:00 PM PDT


Mismah Naim yang dikatakan sama popular dengan Mawi World pada waktu ini, menyatakan beliau berasa sedih dan kesal kerana pihak pembangkang tidak berusaha mencari kebenaran sebelum membuat tuduhan apabila kontroversi yang didakwa memperoleh kerakyatan Malaysia dalam tempoh empat jam tempohari.

Menurut Mismah, dia lebih selesa mengambil pendekatan untuk tidak melayan atau mempedulikan tuduhan berkenaan setelah dimaklumkan mengenai kontroversi tersebut kerana mendakwa, dia sangat faham dengan sikap pembangkang di negara ini.

Katanya, dia turut mengambil pendekatan tidak mahu ambil kisah apabila isu mengenai ibunya itu dijadikan modal politik pembangkang kerana tahu ibu dan bapanya tidak pernah menggunakan cara mudah termasuk mendapatkan bantuan UMNO bagi mendapatkan status berkenaan.

Isu MyKad: Mismah Terkejut Dia Popular Macam Mawi World!

Jahat sungguh puak pembangkang ini!Terasa sedih apabila sebuah parti yang kononnya berlandaskan perjuangan Islam sanggup memfitnah masyarakat yang tidak berdosa! Apa dosa Mismah dimata PAS? tepuk dada tanya selera!

Lisa Surihani Dan Yusry KRU Bakal Kahwin Tahun Depan 2012 ! OMG !

Posted: 13 Aug 2011 08:00 PM PDT


Menurut Berita Harian, pengarah filem, Yusry Abdul Halim mengaku dia sedang bercinta dengan Lisa Surihani dan mereka akan berkahwin pada tahun 2012. Tahniah diucapkan atas keputusan ini. Diharap semuanya akan menjadi kenyataan.


Pengarah KRU Studios, aktres popular belum pilih tarikh sesuai

Buat pertama kali, pengarah KRU Studios, Yusry Abdul Halim, 38, mengakui dirinya sedang bercinta dengan aktres popular, Lisa Surihani Mohamed, 25, sekali gus mengesahkan segala gosip sebelum ini dan jika tiada aral melintang akan ke jenjang pelamin tahun depan. -BH.

PAS Buat "U Turn" Selepas Di Desakan Dan Pendedahan - Sokong JAIS Jika Ada Bukti

Posted: 13 Aug 2011 07:28 AM PDT


AgendaDaily: Jika minggu lalu PAS enggan menyatakan pendirian parti itu dalam kontroversi isu pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) terhadap sebuah gereja di Damansara Utama selagi belum bertemu pihak JAIS dan gereja terbabit, petang Sabtu, pucuk pimpinan parti itu sudah mula tukar nada.

Barangkali kerana asakan dan pendedahan bukti mengenai usaha memurtadkan orang Islam oleh pihak Kristian serta sokongan Dewan Pemuda PAS Pusat kepada tindkan JAIS itu, PAS menyatakan pendirian rasmi selepas mesyuarat Biro Politiknya petang tadi.

PAS berpendirian bahawa jika ada bukti, JAIS hendaklah segera mengambil tindakan terhadap pihak yang cuba memurtadkan orang Islam mengikut undang-undang atau enakmen Islam yang ada.

Perkara itu diumumkan Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu dalam sidang media selepas mesyuarat hampir dua jam di ibu pejabat parti itu di Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur.

Keputusan itu katanya, selari dengan kedudukan parti itu yang diasaskan mengikut prinsip Islam.

Malah katanya, PAS tidak akan berkompromi dalam isu-isu yang menyentuh hal ehwal Islam.

"PAS sebuah parti Islam. Perlembagaan kami meletakkan dasar PAS adalah Islam...rujukan utama al-Quran dan Sunnah.

"Keutamaan PAS adalah mempertahankan kesucian Islam, tiada kompromi apabila ia berhadapan untuk mempertahankan akidah Islam," kata Mohamad.

Katanya, PAS tetap dengan keputusan sedia berjumpa pihak gereja dan JAIS bagi mendapatkan gambaran isu kontroversi di Selangor itu.

Menurut Mohamad, PAS mengambil pendirian jika JAIS ada bukti, jabatan itui hendaklah mengambil tindakan segera terhadap pihak yang cuba memurtadkan orang Islam.

Sementara itu, Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali mengesahkan parti itu akan berjumpa dengan pihak geraja pada Selasa ini manakala pertemuan dengan JAIS belum dapat diputuskan kerana jabatan itu dalam proses siasatan dan menyiapkan laporan.

Berhubung dengan pendirian terbaru PAS dalam isu itu, beliau menjelaskan, ini mengambilkira pertemuan dengan JAIS akan mengambil masa.

Sebenarnya, tidak hairan PAS berubah nada kerana parti itu mungkin sudah terdesak jika terus berdiam diri dalam isu tersebut sedangkan pelbaai pihak menhyatakan sokongan terhadap usaha JAIS itu.

Apatah lagi sebagai parti yang mendakwa memperjuangan dasar-dasar Islam, PAS boleh hilang sokongan dan pengaruh dikalangan penyokong-penyokong jika dilihat cuba memihak kepada sekutu mereka dalam pembangkang iaitu DAP dan PKR.

Pendirian terbaru ini sekali gus memperlihatkan kenyataan Exco Agama Selangor Datuk Dr Hasan Ali yang menyokong JAIS melaksanakan pemeriksaan tersebut ada benarnya.

Ianya juga mungkin ambil kira sokongan Ketua Pemuda PAS Nasrudin Hassan Tantawi kepada JAIS.

Bagaimanapun, pemimpin PAS yang terpaksa menelan pahit isu ini adalah ahli parlimern PAS Shah Alam, Khalid Samad yang menuduh tindakan JAIS itu ada kaitan dengan UMNO bagi menutup isu perhimpunan Bersih.

Selain itu, bukan sesuatu yang menghairankan kerana ramai maklum pertembungan Dr Hasan dengan Khalid.

Sekaligus ada pemimpin PAS yang lain melihat ini adalah isu negeri Selangor dan masalah peribadi kedua-dua mereka sahaja.

Namun, kerana Dr Hasan dan Khalid pemimpin PAS, mahu atau tidak, PAS Pusat perlu bersuara menyatakan pendiriannya walaupun tindakan itu ibarat sudah terantuk baru tengadah. -AgendaDaily

Kenyataan Rasmi JAKIM – Produk SimplySiti Halal

Posted: 13 Aug 2011 06:00 AM PDT


Masih ingat lagi dengan isu produk SimplySiti yang dikatakan haram? Kalau masih ingat baguslah. Kalau tak ingat atau masih tak tahu apa-apa mengenainya, takpe. Dan setelah beberapa ketika isu itu hangat diperkatakan di laman-laman blog, Facebook dan Twitter, pihak SimplySiti akhirnya mengedarkan kenyataan rasmi dari Bahagian Hab Halal, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) yang kandungannya seperti kat bawah ni.

1. Merujuk kepada perkara di atas, adalah dimaklumkan bahawa Bahagian Hab Halal, JAKIM berasa kesal dengan penyebaran dakwaan di atas kerana ia begitu jelas boleh mengelirukan para pengguna Islam dan menjejaskan imej perniagaan pengeluar. Untuk makluman, maklumat berkenaan adalah kurang tepat dan tidak terkini.

2. Pihak kami dengan ini menjelaskan bahawa berus yang ditemui BUKANLAH BERUS YANG DIGUNAKAN DI DALAM PRODUK SIMPLYSITI tetapi adalah berus yang digunakan untuk kerja-kerja pembersihan. Pihak Simplysiti telah mengambil tindakan pembetulan dengan mengeluarkan berus berkenaan daripada kawasan proses dan telah menjalankan proses samak sebaik sahaja keputusan laporan analisa daripada Jabatan Kimia Malaysia dimaklumkan kepada pihak SimplySiti.

3. Kami juga telah menerima laporan pengesahan samak yang dikeluarkan oleh Korean Muslim Federation (KMF) dan disahkan oleh A. Rahman Lee, Ju Hwa (Imam Besar Masjid Seoul).

4. Kami dengan ini mengesahkan bahawa produk-produk SimplySiti yang telahpun mendapat pengesahan Halal JAKIM adalah benar. Senarai produk tersebut adalah seperti di Lampiran A.

5. Sehubungan dengan itu, pihak kami menasihati masyarakat agar berhati-hati dengan sebarang maklumat yang disebarkan melalui laman sosial atau internet dan sekiranya mempunyai sebarang kemusykilan tentang status halal sesuatu produk, sila hubungi Bahagian Hab Halal JAKIM. -zonartis.com


Pantang orang melayu nak maju sikit ada saja orang lain nak dengki! Semoga Dato' Siti Norhaliza terus berjaya dalam bidang perniagaannya.. 

tunku

Posted: 14 Aug 2011 03:17 AM PDT

tunku


The Family in Ramadan

Posted: 13 Aug 2011 09:54 AM PDT

Praise be to Allah.
It is one of the blessings of Allah to the Muslim that He enables him to fast in Ramadaan and to spend its nights in prayer. It is a month in which good deeds are multiplied and people are raised in status, when Allah frees some people from the Fire. So the Muslim should strive to make the most of this month and the goodness it brings; he should hasten to spend his life in worship. How many people have been deprived of this month because of sickness, death or misguidance.
The Muslim must make the most of his time during this month; he has an unavoidable duty towards his children, to raise them well and bring them up properly, to urge them to do all kinds of goodness and make them get used to that – because the child will grow up in the manner to which his parents makes him get accustomed.
During these blessed days, the father and mother have a role to play in making the most of this time, and we can offer parents the following advice:

1 – Checking on the children's fasting and encouraging those who fall short in this regard.

2 – Reminding them about the real nature of fasting, and that it is not just giving up food and drink, but it is a means of attaining taqwa (piety), and that it is an opportunity for sins to be forgiven and expiated.
It was narrated from Abu Hurayrah that the Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him) ascended the minbar and said: "Ameen, Ameen, Ameen." It was said to him, "O Messenger of Allah, why did you do that?" He said, "Jibreel said to me, 'May Allah rub his nose in the dust, that person who Ramadaan comes and his sins are not forgiven,' and I said, 'Ameen'. Then he said, 'May Allah rub his nose in the dust, that person who lives to see his parents grow old, one or both of them, but he does not enter Paradise,' and I said, 'Ameen'. Then he said, 'May Allah rub his nose in the dust, that person in whose presence you are mentioned and he does not send blessings upon you,' and I said, 'Ameen.'"
Narrated by Ibn Khuzaymah, 1888; al-Tirmidhi, 3545; Ahmad, 7444; Ibn Hibbaan, 908. See Saheeh al-Jaami', 3501.

3 – Teaching them the etiquette and rulings on eating, such as eating with the right hand from what is directly in front of them; reminding them that extravagance is haraam and is harmful to the body.

4 – Not letting them spend too long on eating iftaar so that they miss praying Maghrib in congregation.

5 – Reminding them about the situation of the poor and destitute who cannot find even a mouthful of food to quench the fires of hunger; reminding them of the situation of those who have migrated or are fighting in jihad for the sake of Allah in all places.

6 – These gatherings offer an opportunity to bring relatives together and uphold the ties of kinship. This custom still exists in some countries, and it is an opportunity to reconcile and mend broken ties between relatives.

7 – Helping the mother to prepare the food, and to clean up and keep the food fit for eating.

8 – Reminding them to pray qiyaam (taraweeh) and to prepare for it by not eating too much and to get ready in time to perform the prayer in the mosque.

9 – With regard to suhoor, the parents should remind the family of the barakah (blessing) of suhoor and that it gives a person the strength to fast.

10 – Allowing enough time before Fajr prayer so that those who have not prayed Witr may do so, and so that those who have delayed their prayer until the end of the night may pray, and so that each person may make du'aa' to his Lord as he wishes.

11 – Paying attention to praying Fajr on time in congregation in the mosque, for those who are required to do so. We have seen many people who wake up at the end of the night to eat, then they go back to bed and neglect Fajr prayer.

12 – It was the practice of the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) in the last ten days of Ramadaan to stay up at night and wake his family. This indicates that the family should pay attention to making the most of this blessed time in doing things that are pleasing to Allah, may He be glorified and exalted. So the husband should wake his wife and children to do that which will bring them closer to their Lord.

13 – There may be small children in the house who need to be encouraged to fast, so the father should urge them to get up for suhoor, and encourage them to fast by praising them and giving a reward to the one who fasts the whole month or half of it, and so on.
It was narrated that al-Rubayyi' bint Mu'awwidh said: On the morning of 'Ashoora' the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) sent word to the villages of the Ansaar saying, "Whoever started out not fasting, let him not eat for the rest of the day, and whoever started the day fasting, let him fast." She said: We used to fast and make our children fast, [and take them to the mosques] and make toys for them out of wool, then if one of them cried for food we would give him that toy until iftaar.
Narrated by al-Bukhaari, 1859; Muslim, 1136 – the words in square brackets were narrated by Muslim.
Al-Nawawi said:
This hadeeth shows that we should train children to do acts of worship and get them used to that, but they are not accountable. Al-Qaadi said: It was narrated from 'Urwah that when they are able to fast it becomes obligatory upon them. This is a mistake which is disproven by the saheeh hadeeth, "The Pen is lifted from three: from the child until he reaches adolescence…" And Allah knows best.
Sharh Muslim, 8/14

14 – If possible, the father and mother should take the family for 'Umrah in Ramadaan, and that is something that will benefit them in the Hereafter, themselves and their family, for 'Umrah during Ramadaan has the same reward as Hajj. It is better to go at the beginning of Ramadaan so as to avoid the crowds.

15 – The husband should not overburden his wife with more than she can bear of having to prepare food and sweets. Many people take this month to prepare fancy foods and drinks, and they go extremes in that. This detracts from the sweetness of this month and goes against the reason for fasting, which is to attain piety.

16 – The month of Ramadaan is the month of the Qur'aan, so we suggest that each family gets together to read Qur'aan. The father should teach his family to recite Qur'aan and help them to understand the meanings of the verses. In the same gathering they may also read a book about the rulings and etiquette of fasting. Allah has enabled many scholars and seekers of knowledge to write books which can be used for preaching and teaching during Ramadaan; the books are divided into thirty parts, so one topic can be read each day, and this will benefit everyone.

17 – They should be encouraged to spend and check on their neighbours and the needy.
It was narrated that Ibn 'Abbaas said: The Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him) was the most generous of people, and he was at his most generous during Ramadaan when Jibreel met him. He would meet him each night and revise the Qur'aan with him. The Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him) was more generous than the blowing wind.
Narrated by al-Bukhaari, 6; Muslim, 2308.

18 – The parents should prevent their families and children from staying up late at night and wasting their time in things that are of no benefit, let alone things that are haraam. For the devils among mankind are more active in this month in promoting evil things and acts of immorality to those who are fasting, during the nights of Ramadaan and during the days.

19 – They should remember the family's meeting in Allah's Paradise in the Hereafter, and the great joy of meeting there under the shade of His throne. These blessed gatherings in this world and coming together to obey Allah by seeking knowledge, fasting and praying are only the means that lead to attaining that happiness.

Sahabat-Gunung

Posted: 14 Aug 2011 01:30 AM PDT

Sahabat-Gunung


Mampukah Arsenal Tanpa Fabregas & Nasri

Posted: 13 Aug 2011 09:19 AM PDT


Berita paling panas di kem Arsenal tahun nie adalah pemergian Fabregas & Samir Nasri dari Arsenal, walaupun sehingga malam nie, berita pemergian mereka masih belum jelas dan belum menjadi realiti....

Fabregas dikatakan akan terbang kembali ke pasukan lamanya, Barcelona manakala Nasri hangat diperkatakan akan ke Manchester City?? eerrmmm.... kalau macam tu, macammana dengan Arsenal tahun nie?

Liverpool terkena ....

Posted: 13 Aug 2011 08:17 AM PDT


Setelah 50 minit pertama bermain baik, Liverpool plak dihukum Larrson ... di minit ke 57 selepas pemain-pemain liverpool tidak menjaga mamat nie dengan baik...

Gol yang cantik, rembatan kilas dari Larrson menewaskan Reina malam nie ...

Liverpool juga banyak mensia-siakan peluang malam nie... Andy Carroll berapa kali melepaskan peluang untuk Liverpool mendahului dengan lebih selesa...

Kelemahan Liverpool dari dulu ... banyak menyerang tapi tak banyak menyudah ....

Liverpool Bermula Baik

Posted: 13 Aug 2011 07:37 AM PDT

Suarez, Charlie Adam, Jose Enrique, Henderson, Downing mula menunjukkan keserasian di dalam pasukan Liverpool. Cuma Carroll yang masih belum menunjukkan 'taring'nya yang sebenar.

Gerakan demi gerakan yang ditunjukkan menampakkan garang Liverpool musim nie, tiada lagi corak bertahan yang ditunjukkan Liverpool sebagaimana musim-musim yang terdahulu...

Gerakan `one touch' juga meyakinkan, cuma masih belum membuahkan hasil buat malam nie.

Liverpool masih mempunyai Meireles, Maxi, Glen Jonhson, selain Gerrard dan Kuyt yang masih mampu memberikan sentuhan-sentuhan terbaik buat Liverpool....

Pertahanan pun nampaknya meyakinkan... Ada keserasian antara Agger-Caragger-Jose-Flanagan.

Liverpool 1 .... Tq Suarez.

Posted: 13 Aug 2011 07:13 AM PDT


Tq Suarez. Berjaya membalas kegagalan penaltinya sebentar tadi untuk meletakkan Liverpool di hadapan pada minit ke 12 hasil tandukan padu menerjah jaring hasil hantaran Charlie Adam melalui sepakan percuma di luar kotak D....

Teruskan Liverpool, nampak berbeza dengan yang terdahulu....

Suarez sia-siakan penalti

Posted: 13 Aug 2011 07:04 AM PDT

Barisan Kemungkinan??

Posted: 13 Aug 2011 06:39 AM PDT


Adakah ini barisan kemungkinan kesebelasan utama pemain Liverpool malam nie?

Gandingan Suarez-Kuyt Gandingan Terbaik Liverpool

Posted: 13 Aug 2011 06:20 AM PDT
Gandingan terbaik buat Liverpool.... Kuyt-Suarez mampu merobek kubu Sunderland malam nie (waktu Malaysia).... Tak sabar rasanya nak tengok musim kebangkitan Liverpool, selain menunggu saat-saat manis Liverpool me'lauk'kan satu persatu pasukan-pasukan lain khususnya Man U.. hehehehe....

Taipingmali (tm)

Posted: 14 Aug 2011 01:23 AM PDT

Taipingmali (tm)


Fatwa Bodoh :

Posted: 14 Aug 2011 12:25 AM PDTPenggunaan pembesar suara bukan agenda utama, tetapi agenda besar ialah melenyapkan syiar Islam di Pulau Tersebut. Majlis Fatwa, Malik Itik dan Salleh Man dah jadi tunggul kayu dan tidak ada kuasa lagi.

Dr Asri dan Dr Juanda juga nampaknya menyokong usaha Dap untuk menyekat penggunaan pembesar suara

Kepada semua pihak yang menyokong larangan tersebut cuba fikir perkara ini,

PA System ialah alatan yang penting dalam penyiaran. Dalam kapal terbang pun pembesar suara digunakan tetapi tidak pula mengganggu penumpang. Sekolah, Shopping komplek, pejabat kerajaan, Bank, dll semuanya menggunakan pembesar suara.

Begitu juga dengan majlis tilawah, pembesar suara digunakan untuk membolehkan penonton dalam dewan mendengar dengan jelas bacaan, oleh itu qari atau qariah tidak perlu menjerit-jerit dalam bacaan untuk membolehkan penonton yang berada di belakang atau di luar dewan mendengar bacaannya.

Qari hanya perlu membaca dengan nada dan tekanan suara yang biasa saja. Pihak yang menyokong fatwa bodoh ini telah menggunakan contoh Nabi Muhammad SAW yang menegur seseorang yang membaca Quran dalam masjid dengan nada suara yang tinggi.

Bersuara tinggi atau sengaja meninggi suara tanpa sebab sama dengan menjerit-jerit.

Bayangkan kalau jurucakap di shopping komplek yang menyebut nama anda atau menyebut nombor kereta anda yang perlu diubah dengan jeritan dan nada yang tinggi. Apa perasaan anda?

Bayangkan ceramah perdana yang dihadiri oleh Dr Asri dan Dr Juanda tidak boleh menggunakan PA system sebaliknya hanya menggunakan kekuatan anak tekak sahaja. sudah tentu tak sampai 5 minit Dr Asri dan Dr Juanda akan terbatuk batuk yang berhenti berceramah.

Cuba lihat pula Lim Guan Eng, Anwar Ibrahim, Nga Kor Ming berceramah, walau pun ada PA System yang baik mereka tetap menjerit-jerit.

Adakah qari tilawah menjerit jerit tak tentu pasal dalam dewan?

Majlis Fatwa Pulau Pinang sudah pun jadi Majlis Fatwa Dap, bukan lagi Majlis Fatwa Agama Islam Pulau Pinang.

Perkara memekak dengan bacaan quran ini sering terjadi kerana pegawai masjid atau surau sengaja meninggikan volume pada PA maka bingitlah satu kawasan atau satu taman.

Bacaan quran yang merdu dan lunak pun akan hilang seri dan menyakitkan telinga.Bukan saja kepada bangsa lain yang sentiasa mencari peluang untuk tenyeh kita.

Perkara ini juga sepatutnya tidak dirujuk kepada Majlis Fatwa yang bodoh tetapi rujuk kepada Kementerian Kesihatan. Biarkan Kementerian Kesihatan Hal Ehawal Alam Sekitar menyiasat dan menentukan dB yang tidak membingitkan telinga.

Kalau nak ikut bising, penduduk Pulau Pinang juga kena komplain bunyi bising pusat-pusat hiburan yang mengeluarkan bunyi yang dB nya melebih had. Ia bukan sahaja membingitkan tetapi boleh merosakkan telinga dalam jangka masa panjang.

SYIAR ISLAM MAKIN HILANG DI PULAU PINANG

Posted: 13 Aug 2011 10:34 PM PDT

GURUN- The Islamic Development Department of Malaysia (Jakim) is to have discussions with the Penang Fatwa (Edict) Council over the latter''s edict prohibiting the use of loud speakers at mosques and suraus in the state during the reading of Quranic verses prior to the dawn prayers.

Minister in the Prime Minister''s Department Datuk Seri Jamil Khir Baharom said this was a matter which could be resolved at the administrative level and did not require a "muzakarah" (dialogue) or edict.

"I have had discussions with the chairman of the National Fatwa Council and we feel that matters such as this should be discussed so that each state will not have its own view.

"The views of all should be heard so that we can come to a decision by exercising wisdom for the benefit of all Muslims," he told reporters after an event at the Kampung Kilang Ketapan surau, here yesterday.

Jamil said the people should understand that the situation in Penang was the result of an edict issued by the State Fatwa Council, and the view differed from that of the national body.

The Penang Islamic Religious Affairs Department (JHEAIPP) had issued a circular directing all mosques and suraus in the state to stop using loud speakers for the reading of Quranic verses before the dawn prayers, in keeping with an edict of the State Fatwa Council, saying that this could go against the Syariah law and could disturb other people inside and outside these places of worship.

Tindakan JAIS tidak sah tetapi perbuatan gereja memurtadkan Islam SAH?

Posted: 13 Aug 2011 04:49 PM PDT

Setelah pihak gereja mendapat sokongan ahli politik Dap, Pas, dan juga Presiden Gerakan iaitu Dr Koh Tsu Khon Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Pastor Ho menjadi semakin berani untuk mengkritik tindakan JAIS.

Gereja Methodist Damansara Utama menegaskan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) memang telah menyerbu premis rumah ibadat itu secara tidak sah ketika satu majlis makan malam muhibah pada 3 Ogos lalu.


"Pencerobohan, pemeriksaan dan tindakan merampas oleh Jais dan polis dilakukan tanpa autoriti yang betul di bawah undang-undang," kata pastor kanan gereja Daniel Ho dalam satu kenyataan hari ini.


Ho berkata Jais dan polis telah datang tanpa waran menggeledah dan menceroboh majlis makan malam dan mengganggu program yang dianjurkan.


Semalam, selepas lebih seminggu laporan media, Jais membuat penjelasan berhubung kontroversi "serbuan" ke atas Gereja Methodist Damansara Utama dan menegaskan ia hanya "pemeriksaan biasa untuk memastikan kehadiran orang Islam."


Pengarah Jais Marzuki Hussin memberitahu, pemeriksaan itu dilakukan di bawah Enakmen Jenayah Syariah (Negeri Selangor) 1995 berdasarkan maklumat majlis makan malam muhibah itu diadakan di sebuah gereja.


"Jais hari ini menegaskan kepada umum bahawa tiada 'serbuan' yang dilakukan pegawai penguatkuasa Jais dan polis di Gereja Methodist Damansara Utama pada 3 Ogos lalu sebaliknya hanyalah pemeriksaan untuk memastikan kehadiran orang Islam.


"Pada hari itu pemeriksaan dilakukan berdasarkan maklumat bahawa majlis ibadat berbuka puasa akan diadakan bersama majlis makan malam muhibah di sebuah gereja," katanya menambah pemeriksaan telah dilakukan kira-kira pukul 9.45 malam.


Ho berkata Jais dan polis telah memasuki dewan majlis diadakan dan mengambil gambar, dan terus membuat rakaman meskipun selepas mereka meninggalkan dewan makan.


"Pegawai-pegawai Jais mengeluarkan amaran tegas kepada penganjur kerana enggan bekerjasama dengan permintaan-permintaan mereka," kata beliau lagi.

Bagi Ho, Tindakan JAIS adalah salah, tetapi tindakan Ho untuk memurtadkan orang Islam lebih bersalah kerana beliau seolah-olah tidak memahami perlembagaan persekutuan.


Rujuk Artikel/Perkara 11

Artikel/Perkara 11 Perlembagaan Malaysia menyatakan bahawa Islam merupakan Agama rasmi Persekutuan. Sungguh pun begitu setiap orang berhak mempraktikkan agamanya sendiri.

PUNCA SEBENAR KENAIKAN HARGA BARANG,

Posted: 13 Aug 2011 03:07 PM PDT

PENDEDAHAN EKSLUSIF..!! PENIAGA ISLAM PKNS SHAH ALAM, SELANGOR NAIKKAN HARGA DVD AL-QURAN SESUKA HATI..!!
by Wira Perkasa Seputeh on Sunday, August 14, 2011 at 12:06am


PENDEDAHAN EKSLUSIF, BENAR DAN TEPAT..!!Muka depan DVD


muka belakang DVD


Tanda harga (maaf gambar kabur skt)
Ayahanda saya pergi membeli sebuah DVD Al-Quran seperti yang anda lihat pada gambar-gambar diatas.Penjual terbabit mula-mula menawarkan2 DVD dengan harga setiap satu RM69.00 dan RM89.00 harga bagi satu DVD terbabit.Ayah saya tanya, "yang mana satu lebih bagus?". Penjual terbabit menjawab, "DVD RM89.00 ini bang".Ketika itu, ayahanda saya perasan tanda harga RM69.00 pada DVD terbabit cuma tanda harga RM89.00 tidak kelihatan pada DVD lagi satu.Apabila di rumah, barulah beliau perasan tanda harganya itu. Lihat gambar2 atas tu.. Penjual DVD ini memang benar-benar jahanam, menipu di bulan Ramadhan ini.. Harga sebenar RM70.00 tetapi dijual dengan RM90.00. LOGIK??... Mustahil ada DVD Al-Quran dijual dengan begitu mahal..!! Tambahan pula, pelekat ORIGINAL siap ada lagi pada DVD berkenaan..! Pihak kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi & Kepenggunaan (KPDNKK) dibawah YB Datuk Seri Ismail Sabry Bin Yaakob perlu bertindak..!!

Lokasi kejadian di gerai jualan sekitar Kompleks PKNS Shah Alam, Selangor.

PAS YOUTH AND 22 NGO TO LOOK AFTER MARGINALISED MUSLIMS?

Posted: 13 Aug 2011 11:40 AM PDT

SHAH ALAM, -Twenty-two non-governmental organisations and PAS Youth today declared their commitment to look after marginalised Muslims so as to strengthen their religious belief.

Ikatan Ilmuan Nasional President Dr Mohd Fuad Mohd Salleh who read the resolution at a round table meeting said the organisations responsible for property trust such as the tithes board should be efficient in helping such people.

"We uphold and support the efforts taken by any party to strengthen the faith and religious belief of Muslims through educational and welfare programmes," he said.

The NGOs also urged the Selangor Islamic Religious Department and other authorities to act accordingly if there were Muslims who had converted to another religion.

Awas dengan pertubuhan yang memurtadkan umat Islam

Posted: 13 Aug 2011 11:20 AM PDT

Assalamualaikum,

apabila membaca mengenai umat Islam ke gereja untuk berbuka puasa, diberi wang serta dipujuk rayu untuk keluar Islam, saya rasa amat kecewa.

Pertama sekali, kata Presiden Pas, "Bukan tidak percaya tetapi tidak cukup, laporan media pun tidak cukup. Laporan media lagi kita tidak percaya. Sehubungan itu kita perlu ke medan untuk menemui pihak-pihak yang berkenaan".

Kedua, MB Selangor pula dikatakan berdolak dalik mengenai isu pemeriksaan JAIS.

Ketiga, orang harapan dan kepercayaan Pas, Datuk Dr. Hasan Mohd. Ali, yang dilantik sebagai Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Adat Istiadat Melayu dan Kemudahan Awam Selangor, tidak dipercayai oleh boss beliau sendiri Haji Hadi. Dalam berita lain, Ketua Pengarah JAKIM berkata "….agak mustahil bagi JAKIM untuk terlepas pandang…" bila mengulas mengenai sebuah keluarga Islam mendekati gerja untuk meminta bantuan.

Keempat-empat mereka adalah Melayu, beragama Islam, semua boleh baca Al-Quran, mengikut Sunnah Rasullullah s.a.w. dalam kapasiti masing2. Mereka semua berada di atas "Top Post" dan berkefahaman Islam paling Tinggi, malangnya, cuma seorang saja yang bekerja…Datuk Hasan Ali, yang berkali2 membela Islam tapi sering disangkal.

Dulu fasal minuman keras, kini fasal gereja/kristian. Paling jelas, mereka yang bertiga ni tidak pernah turun padang meninjau akan keadaan kedudukan Islam.

Mereka lebih percayakan sistem bekerja, menunggu laporan orang2 bawahan. Jika sistem tu slack, maka dapat lah laporan yang tidak lengkap dan tidak sahih.

Mengenai murtad dan mengkristiankan umat Melayu Islam, perkara ini dah lama berlaku…tak silap saya pada awal tahun 80an lebih ketara lagi akhir 80an.

Perkara ini sendiri telah diajukan oleh pemimpin Pas ketika itu, Allahyarham Ustadz Fadzil Noor, kata aruah (yang mendengar),sudah ada kira-kira 42 ribu umat Islam di Malaysia telah ubah akidah, tapi disangkal oleh Dr.M.

Kini kenapa pulak Presiden Pas tak percaya, masih nak menyiasat, sedangkan Allahyarham, boss beliau dulu telah membahaskan dan prihatin akan perkara ini hampir 30 tahun dahulu!!

Banyak kali tersiar di akhbar, pesakit2 Islam di hospital yang mana tiada saudara mara ataupun yang tenat akan didatangi mubaligh2 kristian, bagi duit dan bantuan…kemudiannya mengajak masuk kristian.

Perkara ini berlaku sebab Melayu Islam tidak bersatu membantu Melayu Islam yang lain. Kita Melayu, selalu membezakan latarbelakang politik, akhirnya kita jugalah yang rebah apabila menang sorak, sayangnye kampung tergadai.

Kita sanggup buat ape saje demi politik dan fahaman kita. Tetapi kita gagal melihat bahawa umat Islam di Malaysia, cuba ditarik keluar dari agama Islam, dipesongkan akidah.

Pengalaman saya, sekitar akhir tahun 80an, semasa saya buat practical di sebuah syarikat di P.Jaya, saya pernah diajak oleh seorang staff lelaki yang berpegang kepada ajaran kristian, agar mengaku jesus itu tuhan, kata nye dia sayangkan saya dan tak mahu saya masuk "hell" macam orang2 lain yang tak dapat diselamatkan.

Sebelum itu dia bertanya pada saya, adakah saya percaya adanya tuhan, dan percayakan tuhan saya? Katanya lagi, Muhammad s.a.w itu bukan lah nabi yang akhir, kerana nabi yang akhir itu adalah Isa a.s., dan Isa a.s lah yang patut kita tunggu akan kehadirannya.

Berkali2 saya diajak, perkara ini berlaku pada bulan2 terakhir saya practical. Saya dihadiahkan sebuah bible kecil (pocket bible) yang dibeli dari kedai buku yang bahan2 dan article semuanya mengenai kristian di SS2 P.Jaya.

Saya percaya, kedai tu masih ada lagi disana. Selepas bible itu diberikan, saya disuruh baca dan mendalami, dan katanye…

"Please…, confess just for one time that Jesus is our Lord and trully believe in it" katanya lagi

"it will make you more happier and you will achieve what you wish for….just confess before you go to sleep".

Saya pun ambil bible tu dan bawa pulang. Semasa mengambil bible tu, kedua2 lutut saya menggigil, Allah saja yang tahu. Apabila tiba malam sewaktu hendak tidur, seluruh badan saya menggigil, saya amat takut sehinggakan sukar nak lelap.

Saya takut kerana ilmu mengenai Islam amat cetek, saya khuatir yang saya akan murtad. Hampir setiap masa semasa saya di pejabat, kawan saya akan bertanya sudahkah saya membaca bible tu, saya kata, cuma browse je..dan beliau akan menceritakan perkara yang berlaku di gerejanya dan berjanji akan membawa saya kesana (di Bangsar) bila ada masa.

Katanya lagi, ramai anak2 Melayu lelaki dan wanita yang sebaya saya (26tahun ketika itu) dan anak2 Melayu yang lebih muda, belasan tahun/remaja lelaki dan perempuan turut kegereja….mengapa tidak saya?

Disana kami tidak ada masalah, kami berkumpul, menyanyi, berdoa dan sembahyang. Kami semacam adik beradik bila berkumpul, tiada kelainan dari segi apapun, walaupun berlainan bangsa dan latarbelakang, kami semua bersatu memuji jesus…semua orang gembira.

"When are you going to confess…?" You can join my group.

Tiba masa, practical saya berakhir, saya tidak sempat untuk mengetahui gereja mana yang dimaksudkan dan hendak dibawa saya. Tetapi sebelum itu, pada hari terakhir disitu, kawan saya berkata lagi,

"if you made up your mind and make the confession, please call me so I could bring you to my church"

Saya tanya buat ape di gereja tu, dia kata saya akan dibaptisekan, diberi makan holy biscuit dan diberi minum holy water,

saya tanya lagi….kalau pegi je nak tengok tapi tak buat boleh ke?

dia kata sebaik2 nye dikristiankan….berderau darah saya….

Tuan2 dan puan2, lihat lah bagaimana eagernya mereka mahukan remaja2 Melayu dan orang2 Melayu masuk kristian, masalah ini bukan sekarang tetapi sudah bermula lama di Malaysia.

Pada masa saya menaip ini pun mungkin ada lagi umat Melayu Islam dipengaruhi untuk masuk kristian dan pada hujung minggu ini entah berapa ramai lagi Melayu Islam akan ke gereja2…??

Setelah saya pulang ke kampus, saya pun berjumpa Ustadz dan menceritakan perihal apa yang berlaku serta meminta dia membawa perkara itu ke atas agar pentadbir tahu dan perkara sebegini tidak jadi kepada pelajar lain.

Saya lalu menyerahkan bible itu pada nya, kata ustadz, dia akan meneliti akan perkara itu. Selepas beberapa tahun saya meninggalkan kampus, saya terbaca didalam akhbar…ustadz yang saya percaya tu adalah pengikut syiah dan belaiu baru dibebaskan dari tahanan….Allahu akhbar!!

Maka saya berpendapat, umat Islam di Malaysia perlulah bersatu kembali, tidak kira lah latar belakang politik, bangsa, ethnic, kebudyaan yang berbeza…kerana Kiblat kita sama, Kitab kita sama, Rasul s.a.w kita sama, bersolat dan taat akan Allah yang sama.

Lets put all our differences aside and lets build our brotherhood and sisters too in Islam here at SIM. Jika kerajaan atau pembangkan tak mau buat dan ambil tahu fasal umat Islam Malaysia, marilah kita sama2 laksanakan,

Kerajaan Pusat Memperuntukan RM57,000 Bantu Mangsa Ribut Tok Uban

Posted: 13 Aug 2011 09:26 AM PDT

Ibrahim Ali (duduk tengah) beramah mesra dengan sebahagian daripada 41 mangsa ribut selepas menyampaikan bantuan tersebut di pekarangan Masjid Kangkong, Chetok, Pasir Mas, Kelantan.

Kerajaan Pusat meluluskan peruntukan RM57,000 bagi membantu 41 mangsa ribut di Kampung Tok Uban dekat sini, yang kediaman mereka rosak dalam kejadian 12 Julai lalu.

Bantuan di bawah Tabung Bencana Alam, Majlis Keselamatan Negara itu disampaikan oleh Ahli Parlimen Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali dalam satu majlis ringkas di pekarangan Masjid Kangkong, Chetok dekat sini, petang semalam.


Beliau turut menyampaikan sumbangan kain pelikat dan baju pasang kepada semua mangsa terlibat.

Ibrahim ketika ditemui berkata, bantuan itu diluluskan oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin selepas beliau membuat permohonan baru-baru ini bagi membolehkan mangsa membaik pulih segera rumah mereka menjelang Hari Raya Aidilfitri ini.

Beliau berkata, bantuan itu dibahagikan kepada dua kategori iaitu kerosakan sederhana yang menerima bantuan RM1,000 seorang dan kerosakan teruk RM3,000.

"Bantuan ini akan meringankan beban mangsa ribut untuk membeli kayu, zink dan sebagainya bagi membaiki rumah mereka. Ini akan membolehkan mereka menyambut hari raya dengan lebih gembira," katanya.

Sementara itu, beberapa penerima melahirkan rasa syukur dan penghargaan kepada Kerajaan Pusat serta Ibrahim yang prihatin terhadap kesusahan mereka selepas berlaku bencana tersebut.

Seorang penerima, Ab. Latiff Daud, 68, berkata, rumahnya rosak selepas dihempap pokok yang tumbang akibat ribut.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PAS BUAT KEJUTAN BESAR DALAM ISU DUMC

Posted: 13 Aug 2011 07:39 AM PDT

PAS Buat "U Turn" Selepas Di Desakan Dan Pendedahan - Sokong JAIS Jika Ada Bukti

AgendaDaily: Jika minggu lalu PAS enggan menyatakan pendirian parti itu dalam kontroversi isu pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) terhadap sebuah gereja di Damansara Utama selagi belum bertemu pihak JAIS dan gereja terbabit, petang Sabtu, pucuk pimpinan parti itu sudah mula tukar nada.

Barangkali kerana asakan dan pendedahan bukti mengenai usaha memurtadkan orang Islam oleh pihak Kristian serta sokongan Dewan Pemuda PAS Pusat kepada tindkan JAIS itu, PAS menyatakan pendirian rasmi selepas mesyuarat Biro Politiknya petang tadi.

PAS berpendirian bahawa jika ada bukti, JAIS hendaklah segera mengambil tindakan terhadap pihak yang cuba memurtadkan orang Islam mengikut undang-undang atau enakmen Islam yang ada.

Perkara itu diumumkan Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu dalam sidang media selepas mesyuarat hampir dua jam di ibu pejabat parti itu di Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur.

Keputusan itu katanya, selari dengan kedudukan parti itu yang diasaskan mengikut prinsip Islam.

Malah katanya, PAS tidak akan berkompromi dalam isu-isu yang menyentuh hal ehwal Islam.

"PAS sebuah parti Islam. Perlembagaan kami meletakkan dasar PAS adalah Islam...rujukan utama al-Quran dan Sunnah.

"Keutamaan PAS adalah mempertahankan kesucian Islam, tiada kompromi apabila ia berhadapan untuk mempertahankan akidah Islam," kata Mohamad.

Katanya, PAS tetap dengan keputusan sedia berjumpa pihak gereja dan JAIS bagi mendapatkan gambaran isu kontroversi di Selangor itu.

Menurut Mohamad, PAS mengambil pendirian jika JAIS ada bukti, jabatan itui hendaklah mengambil tindakan segera terhadap pihak yang cuba memurtadkan orang Islam.

Sementara itu, Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali mengesahkan parti itu akan berjumpa dengan pihak geraja pada Selasa ini manakala pertemuan dengan JAIS belum dapat diputuskan kerana jabatan itu dalam proses siasatan dan menyiapkan laporan.

Berhubung dengan pendirian terbaru PAS dalam isu itu, beliau menjelaskan, ini mengambilkira pertemuan dengan JAIS akan mengambil masa.

Sebenarnya, tidak hairan PAS berubah nada kerana parti itu mungkin sudah terdesak jika terus berdiam diri dalam isu tersebut sedangkan pelbaai pihak menhyatakan sokongan terhadap usaha JAIS itu.

Apatah lagi sebagai parti yang mendakwa memperjuangan dasar-dasar Islam, PAS boleh hilang sokongan dan pengaruh dikalangan penyokong-penyokong jika dilihat cuba memihak kepada sekutu mereka dalam pembangkang iaitu DAP dan PKR.

Pendirian terbaru ini sekali gus memperlihatkan kenyataan Exco Agama Selangor Datuk Dr Hasan Ali yang menyokong JAIS melaksanakan pemeriksaan tersebut ada benarnya.

Ianya juga mungkin ambil kira sokongan Ketua Pemuda PAS Nasrudin Hassan Tantawi kepada JAIS.

Bagaimanapun, pemimpin PAS yang terpaksa menelan pahit isu ini adalah ahli parlimern PAS Shah Alam, Khalid Samad yang menuduh tindakan JAIS itu ada kaitan dengan UMNO bagi menutup isu perhimpunan Bersih.

Selain itu, bukan sesuatu yang menghairankan kerana ramai maklum pertembungan Dr Hasan dengan Khalid.

Sekaligus ada pemimpin PAS yang lain melihat ini adalah isu negeri Selangor dan masalah peribadi kedua-dua mereka sahaja.

Namun, kerana Dr Hasan dan Khalid pemimpin PAS, mahu atau tidak, PAS Pusat perlu bersuara menyatakan pendiriannya walaupun tindakan itu ibarat sudah terantuk baru tengadah. -AgendaDaily

Bila PAS nak bakar The Star?

Posted: 13 Aug 2011 06:21 AM PDT

Baru baru ini akhbar 'The Star' dikecam hebat oleh bloggers pro kerajaan kerana menyiarkan menu babi dalam akhbar mereka di bahagian 'Ramadhan Delight'.

Manakala Pas asyik cover DAP dalam isu murtad di gereja DUMC.

Akhbar 'The Star'  wujud sejak 1971 dan kini berusia 40 tahun adalah milik MCA dan hidup bersama dengan Perlembagaan Persekutuan dan Ikrar Rukunegara

Sepatutnya warga The Star rata-rata anak Malaysia yang lahir selepas merdeka, faham benar akan silang budaya rakyat Malaysia. Apatah lagi agama Islam adalah Agama Resmi Persekutuan tanah Melayu.

The Star tidak boleh kata tak faham, tak tahu atau tak kenal adat istiadat orang Melayu yang beragama Islam. Oleh itu permohonan maaf dan alasan yang diberi gagal memuaskan hati Menteri Amaran.

Pas nampaknya tak berbunyi atau tak mengutuk 'The Star'.  Mungkin bagi Pas 'The Star' adalah penting buat parti Pas. Mungkin Pas bersetuju dengan artikel Ramadan Delight hidangan daging babi.

Mungkin Pas sama macam warga The Star, dangkal, tidak faham atau bahasa mudah bodoh sombong. Kalau Pas marah akan The Star kerana mencemarkan agama Islam, sudah tentu Pas akan buat majlis BAKAR THE STAR di seluruh Malaysia.


Kita tunggu tindakan Pas selepas ini. Kalau tak mahu bakar pun tak ada, kita tunggu kenyataan Hadi Awang terhadap akhbar tabloid itu.

Left handed day

Posted: 13 Aug 2011 05:41 AM PDT

Selamat menyambut Hari Kidal sedunia kepada 10 peratus penduduk dunia.

Jika anda atau anak anda menggunakan tangan kiri, jangan kecewa. Ia anugerah istimewa Maha Pencipta.

Ramai orang hebat di dunia ada lah kidal.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PANEH MIANG

Posted: 14 Aug 2011 01:11 AM PDT

PANEH MIANG


The London rioters used BlackBerry Messenger to communicate undetected

Posted: 13 Aug 2011 11:22 PM PDT


The London rioters used BlackBerry Messenger to communicate undetected While social technology has played a pivotal role in past citizen uprisings, it may have also helped spread a wide swath of violence and looting throughout the London area over the past four days. Yesterday, BlackBerry maker RIM issued a statement that it would cooperate with English authorities to investigate how its mobile messaging client, BlackBerry Messenger (better known as BBM), contributed to the riots. Today, RIM's official Inside BlackBerry blog was infiltrated by a hacking collective known as TeaMp0isoN, with a threat: "If you do assist the police by giving them chat logs, gps locations, customer information & access to peoples BlackBerryMessengers you will regret it." BBM is a phone-based instant messaging system that allows BlackBerry users to chat quickly in real-time — and its instantaneous and private nature might have made it the ideal communication platform. Read more...

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 13 Aug 2011 11:51 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Fakta Mengenai DUMC yang BELUM Diketahui Umum

Posted: 13 Aug 2011 06:03 PM PDT


Latar Belakang DUMC.

DUMC adalah sebuah gereja bermazhab Protestan dan diketuai oleh Reverend Daniel Ho.

Rev. Dr. Daniel Ho


Ia telah didaftarkan pada 23 Mei 2007 dan merupakan bekas tapak premis perkilangan yang telah diambil alih oleh 5 pemilik beragama Kristian untuk diubah suai menjadi bangunan gereja.

Kaitan DUMC Dengan Pemimpin Politik.


1. DUMC pernah menjadi lokasi forum 'The Election Laws, Election Commission and Electoral Reform' anjuran the Association for the Promotion of Human Rights (Proham).

Ambiga grills Wan Ahmad in Round 2

Election Commission (EC) deputy chairperson Wan Ahmad Wan Omar reiterated that the EC is just a "management body" under the law to manage elections, rather than an enforcement agency.

"We are guided by the Attorney-General's Office. The laws given to us are management laws," he said.
He was speaking today at a forum 'The Election Laws, Election Commission and Electoral Reform' organised by the Association for the Promotion of Human Rights (Proham).

Delivering the opening address at the forum, Wan Ahmad said that issues relating to money politics, vote-buying and dirty politics are under the purview of the Malaysia Anti-Corruption Commission (MACC).

"The EC can be called as a respondent or witness in court, but never in the history of the country has the EC taken a person to court over corruption," he said.
His remark appeared to be a blow to many of those who attended the forum, including one lady who ridiculed the EC as an "event management company" for which its client is the government.

On the EC enforcement teams formed during election campaigns, Wan Ahmad said their role is merely to monitor posters put up during the campaign.

"What they (political parties) say during ceramah is handled by the police, according to the Police Act. It is the responsibility of the police to monitor the ceramah."
The forum is being held at the Dream Centre in Section 13, Petaling Jaya, this afternoon, in a much-anticipated second round of sparring between Wan Ahmad and Bersih 2.0 chairperson Ambiga Sreenevasan.
http://malaysiakini.com/news/171419

2. Beberapa pemimpin pembangkang dikenalpasti menghadiri SUNDAY MASS di gereja ini pada 7 Ogos 2011. Antara pemimpin yang hadir adalah Lim Guan Eng, Teressa Kok dan Hannah Yeo.


Patutlah Kerajaan Selangor membisu mengenai isu ini. Rupa-rupanya memang ada kaitan dengan pemimpin Kerajaan Negeri.

Satu Lagi Kes Murtad : Kembali Ke Pangkal Jalan.

Posted: 13 Aug 2011 06:31 AM PDT

Klik untuk besarkan imej. Sumber Berita Harian
 Alhamdulillah. Seorang bekas paderi Melayu telah kembali ke pangkal jalan.

Diharapkan pejabat agama boleh membantu saudara kita ini. Bayangkan betapa 'murah hati' gereja memberi bantuan kepada orang Islam yang susah menyebabkan mereka tukar agama.

Esok, MyMassa akan dedahkan kaitan DUMC dengan pembangkang. Patutlah semua pemimpin DAP senyap je. Takut rahsia terbongkar!

*Nantikan pendedahan kami pada pukul 9.00 pagi esok.

Kerajaan Penang Zalim Macam Yahudi!

Posted: 13 Aug 2011 02:01 AM PDT

Klik untuk besarkan imej.

Dalam masa bulan puasa la Kerajaan Negeri nak buat taik dengan para peniaga.

Apa salah mereka? Mereka bukannya golongan berada yang boleh bayar saman bila-bila masa.

Mereka hanya peniaga kecil yang mencari rezeki.

Mana PAS Penang? Mana Mat Sabu yang kononnya pejuang rakyat? Adakah PAS Penang masih lena diulit duit rasuah DAP melalui lantikan ke beberapa jawatan anak syarikat Kerajaan Negeri.
*DAP memang zalim macam Yahudi! Orang Cina yang meniaga kat pulau kebal sampai la ni, kenapa nak seksa peniaga Melayu. Pemimpin PAS yang dah terima rasuah DAP sepi seribu bahasa.

Seorang Lagi Pemimpin Pembangkang Yang Bangang.

Posted: 13 Aug 2011 01:02 AM PDT

 DAP: BN tak tahu beza rusuhan, himpunan aman

Percubaan pemimpin BN dan Umno termasuk Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan sepupunya, Datuk Seri Hishammuddin Hussein untuk menyamakan rusuhan di United Kingdom dengan himpunan aman BERSIH 2.0 di Malaysia tidak masuk akal, kata setiausaha organisasi DAP Teresa Kok.

NONE"Yang mengganas di London adalah perusuh, sebaliknya yang bertindak ganas di Malaysia sewaktu perhimpunan aman BERSIH 2.0 adalah pihak polis.

"Di Kuala Lumpur, perhimpunan aman BERSIH 2.0 mempunyai matlamat yang jelas dan telah dianjurkan secara terancang.

"Agenda, tarikh dan waktu bersurai telah dinyatakan secara terus-terang buat pengetahuan pihak kerajaan, polis, media dan orang awam dari awal-awal lagi.," katanya dalam satu kenyataan media, semalam

Bangang. Sama seperti PKR dan PAS, DAP cuba menyembunyikan fakta bahawa demonstrasi boleh membawa kepada rusuhan.

Cuba teliti kronologi rusuhan di UK. Sumber dari BBC.


Sunday 7 August

Police condemn a wave of "copycat criminal activity" across London
22:30 BST - Reports on Twitter of a police presence at Oxford Circus in London's West End. Police later say a mob of around 50 people damaged property in the area.
22:00 BST - More reports of shop windows being smashed in Enfield. Riot police and mounted police patrol the streets.
21:30 BST -The Guardian newspaper quotes a source as saying a bullet found in a police radio after Mr Duggan's death was police issue.
19:45 BST - Around 100 hooded youths gather outside Enfield Police Station.
18:30 BST - Three police officers are injured after intervening in an altercation in Brixton, south London. Missiles are thrown.
18:28 BST - Police are called to High Street Enfield after reports shop windows are being smashed. A police vehicle is damaged.
16:20 BST - Police announce the launch of Operation Withern to investigate the riots in Tottenham.
12:00 BST - Fire crews have all the fires under control but are still damping down some burnt-out buildings. Scenes of crime officers begin investigating and gathering evidence.
Police say 26 police officers were injured in the riots and two remain in hospital. In total, 55 arrests have been made.
Local MP David Lammy tells reporters the community has "had the heart ripped out of it" by "mindless, mindless people", many of whom, he says, had come from outside Tottenham to cause trouble.

Saturday 6 August

22:45 BST - As the violence continues, a double-decker bus is burnt out and more petrol bombs are thrown at police and buildings. Shops set alight in the area include an Aldi supermarket and a carpet shop.
Looting is reported throughout the night and some thieves take the opportunity to load up car boots and shopping trolleys with stolen goods. Vision Express, Boots, Argos and JD Sports are among the shops affected.
20:45 BST - The London Fire Brigade receives its first calls to attend and by 04:30 BST the following morning has dealt with 49 "primary" fires in the Tottenham area and received more than 250 emergency calls from the public.
No firefighters are injured in the disturbances but some are threatened by rioters, according to the London Fire and Emergency Planning Authority.
20:20 BST -The violence begins as bottles are thrown at two patrol cars close to the police station. One of the vehicles is set alight, while the other is pushed into the middle of the road before also being torched.
Unconfirmed reports say the incident was sparked off by a confrontation between a teenage protester and a police officer.
Riot officers from the Territorial Support Group and police on horseback are deployed to disperse the crowds but come under attack from bottles, fireworks and other missiles.
17:00 BST - Around 300 people gather outside Tottenham police station after marching from Broadwater Farm estate. They say they want "justice" for Mr Duggan and his family.
Officers are forced to close the High Road and put traffic diversions in place. Eyewitnesses report that the protest begins peacefully.
Before 17:00 - The IPCC provides support to 14 of Mr Duggan's family members and friends as they formally identify his body.

Thursday 4 August

18:15 BST - Mark Duggan, 29, is shot dead by police at Ferry Lane, Tottenham.
The death occurs during an operation where specialist firearm officers and officers from Operation Trident, the unit which deals with gun crime in the African and Caribbean communities, are attempting to carry out an arrest.
Mr Duggan is a passenger in a minicab and is shot after an apparent exchange of fire. A police officer's radio is later found to have a bullet lodged in it.
The Independent Police Complaints Commission (IPCC) announces it will investigate the incident and later says it believes two shots were fired by police. It also confirms that an illegal firearm was recovered from the scene.

Peristiwa tersebut bermula dengan demonstrasi secara aman oleh keluarga mangsa. Seramai 300 orang berkumpul dihadapan balai polis dan melaungkan slogan JUSTICE. Ketika itu, polis UK hanya membiarkannya sahaja dan tiada tindakan yang diambil.

Keadaan mula panas apabila beberapa khabar angin disebarkan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab melalui media sosial terutamanya melalui Blackberry Messenger (BBM). Akhirnya, apabila dari demonstrasi bertukar menjadi rusuhan, pihak polis menukar MODE kepada aggresif untuk meredakan kekalutan yang berlaku.

Sama seperti di UK, BERSIH juga bermula dengan demonstrasi. Ketika demonstrasi berlaku banyak khabar angin yang disebarkan melalui twitter. Salah satu contoh adalah polis menyerang KLCC dengan bom asap. Selain itu, beberapa pemimpin pembangkang yang belum lagi ditangkap tetapi dikhabarkan sebagai telah ditangkap bagi menaikkan semangat para pendemonstrasi. Tindakan pantas dan tegas pihak polis meleraikan demonstrasi menyebabkan semangat para demonstrasi kendur dan akhirnya mereka bersurai. Namun apabila presiden PAS ditangkap, PAS cuba menaikkan semangat tersebut dengan mengugut untuk berdemo dihadapan balai polis, sama seperti di UK.

Berikut adalah perbandingan antara BERSIH dan rusuhan di UK.

Sebenarnya DAP cuba menutup fakta sejarah yang mengaitkan demonstrasi dengan rusuhan. Peristiwa 13 Mei, ianya bermula dengan perarakan parti pembangkang pada 11 Mei yang berjaya memenangi kerusi yang banyak pada pilihan raya umum 1969. Pada perarakan tersebut, pembangkang membawa penyapu sebagai simbol untuk menghalau orang Melayu dan perkara ini telah menaikkan kemarahan orang Melayu ketika itu. Pada waktu itu, tindakan polis Malaysia sama seperti polis UK iaitu tidak mengambil tindakan yang tegas kepada para pendemo.Apabila manusia yang mempunyai fikrah yang sama berkumpul, mereka akan merasakan diri mereka kuat dan kadang kala melampaui norma moral manusia seperti provokasi yang dilakukan oleh pembangkang dan perusuh di UK. Apabila sekelompok manusia ini tidak dikawal, perkara yang lebih buruk akan berlaku seperti di Malaysia pada tahun 1969 dan di UK pada tahun ini rusuhan telah berlaku.

Di Malaysia, PDRM sebagai pihak yang telah diamanahkan untuk menjaga keamanan tahu mengenai hal ini. Mereka telah belajar dari sejarah yang lampau bagaimana teruknya keadaan pada tahun 1969. Oleh yang demikian, tindakan PDRM pada 9 Julai adalah satu tindakan yang wajar untuk mengelakkan kerosakan yang lebih besar. Sebagai kesimpulan, tindakan pemimpin pembangkang seperti Nurul Izzah dan Teresa Kok yang menghentam PDRM dan cuba mem'bersih'kan BERSIH adalah amat dikesali. Kepada mana-mana pemimpin pembangkang yang hendak mengikut jejak langkah Teresa dan Izzah, tolong pelajari sejarah dan anda akan faham kenapa polis bertindak terhadap BERSIH.

Sah : Memang Ada Tangan Ghaib Yang Menyokong DUMC.

Posted: 13 Aug 2011 12:17 AM PDT


Beberapa hari lalu, beberapa blogger terkemuka membongkar pakatan sulit untuk mengelakkan bangunan haram DUMC di ambil tindakan.

Hari ini, para blogger tersebut mengemukakan beberapa bukti kukuh yang menunjukkan campurtangan tersebut.

Entri ini aku copy bulat-bulat dari blog PAPA GOMO.

Nak baca versi penuh, sila blog beliau.


Ekslusif - Dokumen Sahih Campur Tangan Pimpinan PR Menghalang Ops Sita Oleh MBPJ Ke Atas DUMC

Saturday, August 13, 2011KLIK IMEJ

Dokumen SAHIH dan lihatlah bagaimana campur tangan oleh mereka yang berpekepentingan dalam Kerajaan Pakatan PAS,DAP,PKR terhadap Majlis Tempatan.


KLIK IMEJ

Dokumen diatas adalah dokumen sahih tentang apa yang berlaku pada hari Khamis didalam bangunan MBPJ yang mana satu taklimat mengenai operasi SITA yang akan dilakukan Pengkuatkuasaan MBPJ dan Pihak Polis keatas Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC) Seksyen 13, Petaling Jaya.

Dalam laporan tersebut jelas menunjukkan kepada kita semua bagaimana pimpinan DAP telah campur tangan keatas tugas yang sepatutnya dijalankan oleh MBPJ dalam penyitaan DUMC tersebut.

Khalid Gagap yang memang kita tahu seorang yang penakut pada DAP turut sama bertindak Jahil dengan mengarahkan agar MBPJ membatalkan operasi tersebut sedangkan beliau Khalid Gagap mengetahui bahawa Bangunan DUMC adalah Dewan Komuniti dan bukan lah Gereja dan ianya adalah salah sama sekali.


Semalam Gomo ada menyatakan Pesanan Ringkas SMS
yang dierima dari Pegawai MBPJ KLIK DISNI

Jika anda semua masih ingat bagaimana laporan Malaysiakini dan The Malaysian Insider yang bermati matian menafikan operasi Sita akan dilakukan pada Khamis lalu dan anda juga pasti ingat bagaimana MBPJ ditekan apabila kenyataan:

Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) menafikan pihaknya mahu menjalankan operasi menyita premis Gereja Methodist Damansara Utama dekat Petaling Jaya atas dakwaan ia tidak pernah diluluskan sebagai rumah ibadat.
Sambil mengakui premis itu tidak pernah diluluskan, Timbalan Datuk Bandar MBPJ Puasa Md Taib berkata, pihaknya tidak pernah mengeluarkan sebarang arahan agar menyita Gereja Methodist Damansara Utama.
Petikan The Malaysian Insider

Timbalan Dato Bandar dalam kenyataan nya juga secara jelas dan nyata menyatakan bahawa Bangunan DUMC tersebut tidak pernah diluluskan oleh MBPJ. Jika sudah jelas melanggar undang undang kerajaan Tempatan jadi mengapa MBPJ tidak mengambil tindakan yang sewajarnya ke atas bangunan tersebut?

*Selamat membaca.

Panglima Perang Cyber

Posted: 13 Aug 2011 11:19 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Gempar : Mat Kilau Mengamok 'Serang' Asri Mantan Mufti Pro Wahabi !!!

Posted: 13 Aug 2011 09:17 PM PDT

Sahabat blogger Mat Kilau Penang dalam tulisannya di blog beliau http://matkilaupenang.blogspot.com/2011/08/dr-asriapa-hang-dok-mengarut-nie.html telah menyentuh tentang Dr Asri.


Kupasan panjang dan teratur baru sahaja Panglima selesai membacanya. 


Alhamdulillah makin ramai blogger sudah nampak 'true colour' Dr Asri. Maka sepatutnya orang kita kena sedar siapa Dr Asri ini. Jangan kerana gelaran DR kita juga terpesona sehingga menelan bulat- bulat pandangan dan tulisan beliau yang tidak diterima oleh majoriti alim ulama Ahli Sunnah Wal Jamaah.


Pandangan agama perlu dinilai berdasarkan permuafakatan para Ulama demi mengelakkan kita sesat dan disesatkan oleh sebilangan kecil agamawan yang mengikut hawa nafsu dan syaitan dari pandangan suci Tuhan.


Terbaru di Facebook pagi tadi,  Panglima turut menyalin skrin tweeter Timbalan Menteri KPT Saifuddin Abdullah yang memperlekeh Dr Uthman El-Muhammady lantaran keengganan Dr Uthman untuk 'buang masa' dengan Mufti Perlis Dr Juanda Jaya.


Tweet tersebut telah di Retweet oleh Dr Asri. Dendam benar nampaknya Dr Asri kepada Dr Uthman El-Muhammady.
Tanpa dirancang pagi ini GAP juga 'belasah' Saifuddin Abdullah di blog beliau di sini http://gerakan-anti-pkr.blogspot.com/2011/08/saifudin-abdullah-biawak-hidup-najib.html selain Mat Kilau yang belasah kawan Saifuddin Abdullah bernama Dr Asri. Papagomo juga ada sentuh pasal twitter Saifuddin Abdullah dan anda kena klik sini untuk ke sana.


Pada pandangan Panglima, tindakan Dr Uthman El-Muhammady yang terkenal dengan keintelektualannya menolak undangan tersebut adalah wajar memandangkan sebelum ini beliau pernah berdebat dengan Dr Asri, juga sealiran dengan Dr Juanda sendiri. Dr Uthman mungkin tidak mahu mengulang dua kali pertemuan yang tidak membuahkan hasil.


Video pertemuan mereka berdua anda boleh klik sini http://www.youtube.com/


Maka jangan sesekali ada Timbalan Menteri atau Menteri bahkan mantan Mufti seperti Dr Asri sekalipun yang cuba memperlekeh Dr Uthman El-Muhammady yang gigih melawan sesiapa sahaja yang bersalahan ilmunya dengan pandangan majoriti Ulama Islam sedunia.


Kehebatan Dr Uthman El-Muhammady dapat dilihat apabila diberi anugerah Maal Hijrah yang ke-15 pada 1426 Hijrah - 6 tahun yang lalu - yang hanya diberi kepada orang yang berjasa besar kepada Islam dan Malaysia (butirannya di sini).


Akhir sekali mari kita baca bahagian yang paling menarik dalam tulisan 'maut' Mat Kilau di blog beliau  :Mungkin bagi Dr. Asri dan Pejabat Mufti Pulau Pinang, mereka setuju dengan fatwa bahawa bacaan Al-Quran sebegitu "HARAM" hukumnya. Jika begitu, apakah masjid-masjid di negeri lain di bawah kuasa pejabat mufti lain berpendapat bahawa ia "HARAM" juga? Bila pula mereka nak "HARAM"kan bacaan Al-Quran sebegitu di negeri mereka?
Menurut Dr. Asri, fatwa tersebut adalah "arahan Rasulullah SAW". Begitu rupanya. Tapi mengapa baru sekarang Dr. Asri katakan ia adalah arahan Baginda Rasulullah SAW? Semasa dia menjadi Mufti Perlis dahulu, masjid-masjid di Perlis juga mengalunkan bacaan Al-Quran melalui pembesar suara sebelum azan.
Mengapa dia tidak "fatwa"kan tindakan itu sebagai "HARAM" ketika itu? Apakah kini Dr. Asri "baru terima" arahan tersebut dari Rasulullah SAW? Dulu dia "belum terima"
arahan Rasulullah SAW lagi? Begitu? Bila masanya Rasulullah SAW bertemu dengan Dr. Asri? Melalui mimpi saadiq?Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Terima Kasih Datuk Seri Anwar Ibrahim Kerana Block Twitter Panglima !

Posted: 13 Aug 2011 05:47 PM PDT

Ketika Datuk Seri Anwar Ibrahim dan pasukan pembelanya meminta Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri hadir ke Mahkamah maka PM dengan lapang dada turun ke sana.

Maknanya komitmen PM memberi kerjasama kepada sistem keadilan memang patut diteruskan dan berhak mendapat pujian kita semua. Bukan seperti Anwar yang berjaya menangguhkan kes sehingga 66 kali dalam masa 3 tahun perbicaraan kes liwatnya.


Tertarik kepada jawapan Perdana Menteri ketika ditanya oleh wartawan berhubung kesediaan beliau memberi keterangan di mahkamah PM berkata ;

"Saya juga rakyat Malaysia. Sebagai rakyat Malaysia, saya hormati keputusan mahkamah."


Demokrasi tulen di Malaysia ini, sepatutnya tidak perlu dipertikai lagi terutama pihak Pakatan yang telah menikmati hasil demokrasi ini.


Mereka pasti tidak akan berjaya memerintah Kelantan selama 21 tahun jika demokrasi Malaysia tidak tulen.

Mereka juga pasti tidak akan mampu duduk di atas kerusi empuk Menteri Besar Selangor- negeri terkaya di Malaysia dan juga Pulau Pinang ( selain Kedah ) jika demokrasi Malaysia hanya wayang bukan realiti.

Dalam hal ini kita nampak pihak yang berkeras mengutuk adalah yang mengamalkan apa yang mereka kutuk. Seperti kata pepatah 'paku dulang paku serpih' mengata orang dia yang lebih !


Bukti demokrasi PKR jelas hancur apabila kekecohan berlaku semasa pemilihan sehingga kertas undi dibuang dan kerusi berterbangan seperti gambar oleh Berita Harian di bawah. Perkara ini boleh anda baca di media massa dan juga blog-blog pro kebenaran contoh Blogger GAP (klik sini) yang telah menulisnya panjang lebar. Tiga bahagian PKR di Selangor telah kecoh menurut Blogger GAP.


KERTAS undi dibuang di atas jalan raya apabila perwakilan tidak puas hati dengan cara pemilihan Cabang PKR di Klang, semalam.


Selain itu bukti lain ialah anda dapat melihat dan mengalami sendiri peristiwa rakyat marhaen seperti Panglima telah dihalang dari memberi pandangan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim di twitter beliau.

Lihat bukti Panglima dihalang dari menulis di twitter beliau (dulu follow) tanda demokrasi versi mereka adalah demoncrazy dan layak dipanggil demokukubesi. Adakah kerana takut dengan kebenaran menyebabkan Datuk Seri Anwar Ibrahim tergamak menyekat rakyat menulis di twitter beliau ?

Kelemahan dalam kepimpinan dapat dilihat apabila mereka gagal mengawal parti yang tidak seramai mana pun dan itulah bukti kita tidak boleh mengharapkan mereka mengambil alih pemerintahan Malaysia walau sehebat mana pun janji yang mereka tawarkan.Kecualilah jika anda tidak kisah untuk memilih kehancuran dari kemakmuran untuk tanah tumpah darah anda.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

The Unspinners

Posted: 13 Aug 2011 11:14 PM PDT

oyabun

Posted: 13 Aug 2011 11:10 PM PDT

oyabun


Isu Video Seks Dedah Sikap Hipokrasi Malaysiakini!

Posted: 13 Aug 2011 08:24 AM PDT

Malaysiakini.com yang selama ini melaporkan pelbagai tuduhan rasuah, salah guna kuasa dan skandal seks pemimpin politik Barisan Nasional secara terbuka kini memilih untuk menutup nama seorang pemimpin pembangkang yang dituduh mempunyai hubungan seks dengan seorang pelacur dari china.

Mengapa Malaysiakini memilih untuk memadamkan nama Anwar Ibrahim yang dituduh mempunyai hubungan seks dengan pelacur dengan hanya meletak tajuk "Rakaman aksi seks pemimpin utama pembangkang?"

Jika dahulu nama Chua Soi Lek didedahkan tanpa segan silu oleh malaysiakini, mengapa sekarang setelah mereka menonton rakaman tersebut masih enggan menulis nama Anwar sebagai tertuduh? Memang diakui media arus perdana lain tidak menyebut nama Anwar kerana sejak dahulu mereka tidak menamakan individu yang terbabit dalam skandal seks seperti ini kecuali hanya setelah mendapat kepastian atau pun kenyataan balas tertuduh.

Namun ini Malaysiakini yang bebas menuduh sesiapa sahaja sebagai perasuah, penyeleweng, ahli politik tidak bermoral memilih untuk tidak menyiarkan nama Anwar. Bayangkan jika pelakon dalam video tersebut menyerupai Najib Razak, Taib Mahmud, Khir Toyo atau Muhyiddin Yassin. Pastinya tajuk Malaysiakini akan bertukar kepada "Rakaman aksi seks pemimpin BN yang menyerupai Najib Razak"!

Malaysiakini telah menonton video tersebut dan mereka boleh menyanggah dengan mengatakan video pelakon video tersebut seakan-akan Anwar tetapi belum dapat dipastikan ketulenannya. Namun mereka memilih untuk memendam terus nama Anwar.

Sikap hipokrasi Malaysiakini ini jelas menunjukkan mereka sanggup berbuat apa sahaja untuk mempertahankan sumber kewangan mereka yang datang daripada Anwar dan kerajaan negeri Selangor.

Hakikatnya, malaysiakini juga tidak ubah seperti media lain yang corak penulisan beritanya ditentukan oleh siapa taukeh mereka. Dalam hal ini kita sudah jelas dan terang siapa tauke Malaysiakini sekarang.

Wasabi Oyabun..

Perjuangan Bangsa

Posted: 13 Aug 2011 09:52 PM PDT

Perjuangan Bangsa


Sexy Kuala Lumpur nightclub girls offering aphrodisiacs

Posted: 13 Aug 2011 02:40 AM PDT[Pixs for illustration purpose only]

"My goodness…Anwar Ibrahim is in trouble again — another sex scandal," uttered Chow Kah, flipping through the pages of a tabloid spread on the table in front of him.

Jessica, a nightclub hostess (aka GRO), leaned forward to read the news, exposing her delightful breasts as if waiting for a mouth to suck the tight nipples.

"He's in his sixties already and still going strong huh?" added Hussein, puffing away at a cigarette. "I think he consumes Tongkat Ali or goes for urut batin regularly."

"Can someone tell me what's urut batin? " I asked as I turned the pages of a song menu. The karaoke microphone laid on my lap.

"Aiyaah…it's a special deep-tissue massage for the male equipment lah." explained Aryati, a voluptuous GRO seated beside Hussein. Encased in a sexy halter top, she was wearing little shorts in sequins that exposed her smooth cushiony thighs to the hilt.

"Done by men or women?"

"Depends on the therapist lah, but mostly men," said Aryati

Hussein pretended to puke. "Yeech! That's repulsive. Only a gay would feel comfortable with that sort of treatment."

"Actually, there are other options available," explained Chow Kah. "Heard of sexflexology? It's foot reflexology that targets the meridian points of the sex organs. But, for me, I don't go for such troublesome therapies. My wife often double-boils old cucumber soup with tongkwai and red dates for me. It has worked wonders for our sex life."

"Really ah? Those herbs work?" I asked in amazement. "By the way, have you seen Professor Robert Looi's advertisements in Harakah?"

"Who's he?" asked Hussein.

"Inventor of many men's sexual health products," I explained. "He's even got a signboard on a lamppost in Chinatown."

"Heeeheeheehee!" laughed Aryati. "How can a political newspaper stoop so low as to accept such advertisements?"

"Isn't it haram?" sneered Jessica. "After all, the PAS people are very keen to close down massage centres and karaoke clubs, and make us poor gurls jobless! So, sex-related product advertisements should also be haram, rite?"

Chow Kah poured beer into his mug from a jug. "Hey, ladies, let's not stray to politics."

"Right, I agree," said Husssein. "Now let's talk about durian. Do you know that it's an aphrodisiac? My grandpa back in my kampong used to say that when the durians are down, the sarungs are lifted up!"

"So, in the cities, when the durians are down, pants are dropped down?"

"Ah…this evening I belanja you guys durians,' interjected Aryati.

Jessica added: "Let's ask a waiter to go to Jalan Alor and buy several!"

As I suspected the two gurls were up to something, I quickly left the karaoke room with the excuse that I didn't find any nice songs to sing.

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 13 Aug 2011 09:50 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Mismah Perlu Saman Malaysiakini & Akhbar Pembangkang

Posted: 13 Aug 2011 05:08 PM PDTMismah Naim yang menimbulkan kontroversi apabila didakwa memperoleh kerakyatan Malaysia dalam tempoh empat jam selepas mendapat status penduduk tetap hari ini menyuarakan rasa kesal kerana pihak pembangkang tidak berusaha mencari kebenaran sebelum membuat tuduhan.

Ibu empat anak berusia 47 tahun itu berkata, dia berasa sedih dengan tindakan pembangkang tersebut dan pada masa sama terkilan kerana hanya namanya yang dibangkitkan oleh pembangkang walhal ramai lagi yang dikaitkan dengan isu berkenaan.

Menurut Mismah, dia lebih selesa mengambil pendekatan untuk tidak melayan atau mempedulikan tuduhan berkenaan setelah dimaklumkan mengenai kontroversi tersebut kerana mendakwa, dia sangat faham dengan sikap pembangkang di negara ini.

"Saya dan suami, Mawasi Mawardi, 51, telah dua kali berurusan dengan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) sejak 29 tahun tinggal di sini namun hanya saya diberikan status warganegara.

"Malah, kami langsung tidak mendapat bantuan mana-mana pihak termasuk UMNO dan kami telah melalui proses yang agak sukar sama seperti yang dilalui oleh penduduk tetap lain yang mahu memohon status warganegara," katanya.

Mismah berkata demikian pada sidang akhbar selepas menerima kunjungan Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor, Datuk Seri Noh Omar di kediamannya di Desa Coafields, dekat sini hari ini.

Sementara itu, anak sulung Mismah, Shuhaifah Mawasi, 28, berkata, dia kecewa kerana usaha ibunya selama 29 tahun untuk menjadi warganegara Malaysia dijadikan isu politik oleh pembangkang.

Katanya, dia turut mengambil pendekatan tidak mahu ambil kisah apabila isu mengenai ibunya itu dijadikan modal politik pembangkang kerana tahu ibu dan bapanya tidak pernah menggunakan cara mudah termasuk mendapatkan bantuan UMNO bagi mendapatkan status berkenaan - UTUSAN.

Nasharuddin Tantawi Hilang Prinsip

Posted: 13 Aug 2011 07:26 AM PDTSemalam bukan main lagi Ketua Pemuda PAS ini berpuisi dan bermadah dengan menjadikan pelangi sebagai inspirasinya. Semuanya kerana menyokong tindakan JAIS menyiasat tindakan gereja Methodist Damansara Utama. Baru hendak tunjuk taring sikit, Nasharuddin Tantawi sudah buat "u turn" semula. Menuduh Utusan melagakan beliau pula. Di mana prinsip Nasharuddin Tantawi ini? Sekejap bermadah bukan main lagi, sekejap sudah goyah prinsipnya. Bukti pun sudah ada, apa yang hendak ditunggu oleh Pemuda PAS?

PISAU.NET

Posted: 13 Aug 2011 09:43 PM PDT

PISAU.NET


Pengakuan Eksklusif Mbak Mismah,Haprak Pakatan Kantoi Menipu

Posted: 13 Aug 2011 06:00 PM PDT

Apa nak jadi,asyik kantoi menipu jer Malaysiakini..sikit sikit tipu sudah la.. Harakah atau nama manjanya HaprakDaily pun ikut sama. Bila agaknya nak cakap benar.Asyik menipu siang malam.

Dah habis modal,spin pun dah tak berpusing.Asyik kantoi.Rakyat bukannya bodoh, Bukan sekali kantoi menipu dah berpuluh kali kantoi menipu.

Agaknya lah..kencing Malaysiakini,Haprakdaily dan semua media haprak pakatan sedap kot sampai puak haprak ketagih dibuatnya.

Video Mismah ni apahal,kantoi lagi menipu. Mana ada orang dapat kerakyatan dalam tempoh 4 jam. Kita boleh terima kalau tukang data entry tu banggang.Tapi yang tak boleh terima dakwaan paling banggang 4 jam dapat kerakyatan yang dibuat oleh haprak pakatan serupa orang tak ada otak.

Jom tengok Video MismahGate..Puak haprak ni kalau tak menipu sehari memang tak sah.. menipu kata mereka adalah satu ibadah...tak percaya tanya Hj Hadi & geng khawarij...

Pisau kata "Tapi apa nak buat,puak haprak memang pikir guna kepala lutut,itu yang susahnya."

Ngaji Tak Boleh:Majlis Syura Guan Eng Yang Arah?

Posted: 13 Aug 2011 08:30 AM PDT


http://2.bp.blogspot.com/-ENzDGm0ynU4/TkYNtrilnqI/AAAAAAAAC1s/eydmFAFFNi8/s1600/masjid.jpg
Gambar:Des


Fatwa ATAU ARAHAN? Apahal tak bincang dengan Majlis Fatwa Kebangsaan?

Meh sini Pisau nak cerita apahal dengan Pulau Pinang Darul DAP sudah kasi tukar yang menjadi kebiasaan umat Islam semenjak dua menjak ni.Dulu perarakan maulud nabi pun diaorang larang,kemudian 2 tahun lepas takbir raya di halang di Masjid Padang Lalang,Pengunaan kata khas untuk umat Islam pun ditolak sedangkan ia datang daripada titah YDP Agong,banyak lagi yang boleh disenaraikan kebobrokan regim DAP.

Angin tak ada,ribut tak ada tiba tiba dalam bulan mulia ini regim DAP melarang pula bacaan Al-Quran dengan mengunakan pembesar suara.

Melarang terus?Bermakna MENGHARAMKAN! Persoalannya kenapa melarang terus sedangkan hal ini boleh dipertimbangkan dengan memperlahankan sedikit.Ini barulah dikatakan tolak ansur. Ada kita pernah dengar Umat Islam tulis surat mengadu upacara keagamaan penganut lain menggangu mereka? ADA ATAU TAK ADA?Jawap lah?

Sekarang Jabatan Agama tak lebih kepada pak angguk kepada Majlis Syura lantikan Lim Guan Eng.Barangkali ramai yang sudah terlupa Majlis Syura lantikan Lim Guan Eng yang banyak main peranan dalam merangka persepsi dan strategi untuk membeli jiwa melayu dan umat Islam di negeri ini :Klik sini

Adakah penubuhan Majlis Syura ini untuk membelakangkan JAIPP atau pun Majlis Agama yang dibawah DYMM YDP Agong?Pisau kata " guan eng pun dah ada majlis syura sendiri,hebat puak ni main politik"

PAS Setuju Menu Babi,Tak Bakar The Star?

Posted: 13 Aug 2011 05:53 AM PDT


Isu akhbar TheStar menghina umat Islam apabila menyiarkan daging babi sebagai juadah berbuka puasa tidak pula membangkitkan kemarahan haprak pakatan.

Sebelum ini mereka begitu marah apabila karikatur yang menyamai fatwa Hj Hadi rakaman kamera tidak boleh dijadikan bukti,Besi katanya. Mereka terus bakar akhbar Utusan.

Pisau ambil contoh MP Khawarij Kuala Terengganu Wahid Endot dan Adun Wakaf Mempelam,2 khawarij sekawan ini pernah membakar akhbar Utusan marahnya bukan main, kononnya karikator tu kata besi(kamera) tak boleh dijadikan saksi ngentot Anwar melepaskan peluru berpandu darat ke udara ke atas China Doll.

Adakah 2 YB ini berselera dengan juadah daging babi yang disiarkan oleh The Star? Adakah seluruh khawarij PAS pun turut sama suka benar dengan juadah dan menu berdaging babi hinggakan The Star pun tak dibakar dan tidak ditegur langsung?


http://1.bp.blogspot.com/_K0ymPoWECWc/S0nQ5ns_r1I/AAAAAAAABuE/iWREkV6hcX8/s400/Babi_Halal.jpg


Nampak gaya mereka lebih menghalalkan yang haram(ngentot China Doll dan menu babi) daripada menentang yang batil dan yang haram.

Pisau kata " pas kata 100% Halal,ada beranika?"

PAS Pro Evangelis?

Posted: 13 Aug 2011 01:00 AM PDT


Pihak gereja arus perdana sokong tindakan JAIS ,apahal Khalid Samad nak pertikaikan pulak?Khawarij PAS dilihat lebih kepada pro gereja evangelis yang didakwa memurtadkan umat Islam dinegara ini.


PAS lebih berselera melacurkan agama asalkan dapat undi untuk meraih kuasa.Kononnya mengambil jalan tengah mengenepikan dakwaan JAIS dan Hasan Ali .Seolah mengambarkan satu kemenangan dan keuntungan dalam meraih persepsi keterbukaan khawarij PAS terhadap Kristian.


Gereja arus perdana menjauhkan diri dari gereja-gereja evangelis bebas yang didakwa cuba 'memurtadkan' Muslim negara ini, kata seorang pemimpin gereja Protestan.

Beliau memberitahu bahawa gereja-gereja arus perdana kecewa dengan beberapa kumpulan Kristian bebas kerana tidak sensitif dengan komuniti-komuniti agama lain apabila berkongsi kepercayaan mereka.

"Kami ada kes di mana orang Hindu mengadu mengenai Kristian terlalu bersifat mendesak," kata pemimpin itu sambil menambah, masyarakat Islam, Buddha dan Sikh juga membuat aduan yang sedemikian.

"Bagaimanapun kesemua kes ini, di mana penganut Kristian berkongsi (kepercayaan mereka), bukan bertujuan memaksa atau meletakkan kepercayaan lain sebagai sesuatu yang buruk," kata beliau yang tidak mahu namanya didedahkan atas alasan isu semasa terlalu sensitif.

Pandangan ini muncul ketika kontroversi ekoran serbuan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) ke atas Gereja Methodist Damansara Utama dekat Petaling Jaya minggu lalu atas aduan bahawa ada usaha memurtadkan orang Islam.

Sehubungan itu kata beliau, perkembangan semasa ini menunjukkan bahawa ada gereja, yang bertindak sebagai kumpulan bebas, melakukan sesuatu yang kemungkinan boleh menjejaskan hubungan baik gereja dengan komuniti-komuniti lain.

"Oleh itu, gereja-gereja merasakan bahawa sementara mereka ada hak untuk menganut kepercayaan mereka, perlu juga ada kerjasama rapat dan sikap akauntabiliti antara gereja," kata beliau.

Masyarakat Kristian terdiri daripada 9.2 peratus penduduk Malaysia.

Mengikut perangkaan Vatican, Katolik merangkumi tiga peratus. Protestan pula merangkumi enam peratus manakala yang minoriti pula ialah kumpulan bebas evangelis.

Pemimpin gereja kanan itu juga berkata, gereja-gereja arus perdana juga prihatin dengan dakwaan bagaimana sesetengah gereja evangelis bebas boleh memurtadkan Muslim.

"Jika seseorang bertanyakan kitab injil, mereka akan berikannya," kata beliau.

Sumber itu menambah kumpulan Kristian bebas sedemikian termasuklah kumpulan sekta, termasuk dari negara-negara lain.


Pisau kata " bukti dah ada,yang khawarij nak pertahankan sangat kenapa?"

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 13 Aug 2011 09:09 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


SAIFUDIN ABDULLAH, BIAWAK HIDUP NAJIB LEPAS KOH TSU KOON.

Posted: 13 Aug 2011 07:00 PM PDT

DR ASRI DAN JUANDA..USTAZ KEPALA LUTUT.

Posted: 13 Aug 2011 02:09 PM PDT

ADAKAH ANDA SETUJU MALAYSIAKINI 'DIHAPUSKAN' ?

Posted: 13 Aug 2011 06:30 AM PDT

NALLAKARUPAN, TABIK UNTUK ANDA.

Posted: 13 Aug 2011 03:00 AM PDT

HARAM DI PENANG. SYABAS PAS.

Posted: 12 Aug 2011 11:02 PM PDT