Rabu, 6 Mac 2013

BLOG - BLOG PARTI PKR

BLOG - BLOG PARTI PKR


Suara Sri Andalas

Posted: 05 Mar 2013 11:25 PM PST

Suara Sri Andalas


Majlis Sambutan 5 Tahun Pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor

Posted: 05 Mar 2013 10:14 PM PST


Anwar Ibrahim

Posted: 05 Mar 2013 07:31 PM PST

Anwar Ibrahim


Siri Jelajah Merdeka Rakyat Dato’ Seri Anwar Ibrahim Ke Melaka

Posted: 05 Mar 2013 10:34 AM PST

7 Mac 2013 (Khamis)

1)    7.30 – 12.00 mlm – Ceramah Perdana Demi  Rakyat

            Lokasi: Kampong Permai, Machap Umboo, Alor Gajah

2)    8.30 – 12.00 mlm – Ceramah Perdana Merdeka Rakyat

            Lokasi: Kampong Bukit Katil,

3)    8.30 – 12.00 mlm – Ceramah Perdana  Bersama

                                        Panglima Angkatan Tentera

           Lokasi: PASTI, Taman Terendak Permai, Sungai Udang

4)    Barisan Penceramah:

i.                    YB Dato' Seri Anwar Ibrahim

ii.                  YBhg Shamsul Iskandar Mohd Akin

iii.                YB Tian Chua

iv.               YB Anthony Loke

v.                 YB Chai Tong Chai

vi.               YB Abdullah Sani

vii.             Lt.  Jeneral (B) Dato'  Abdul Ghafir Abdul Hamid

viii.           Brig. Jeneral (B) Dato' Najmi Ahmad

ix.                Laksamana Pertama (B) Imran Abdul Hamid    

x.                  Brig. Jeneral (B) Dato' Abdul Hadi

Wee Choo Keong

Posted: 05 Mar 2013 03:07 PM PST

Wee Choo Keong


Danau Kota Flat owners paid for their water supply, yet Danau Kota Management owed SYABAS RM190, 619.85

Posted: 05 Mar 2013 03:19 AM PST

Yours truly has given notice to Mr David Lim Kok Chu, the manager of Danau Kota Management Services Sdn Bhd (Danau Kota Management) to clarify by yesterday whether it was going to settle the electricity and water bills incurred for the Danau Kota Flats off Jalan Renting Kelang. As expected, he didn’t bother to respond [...]

Anak Muda Kampung Nak Senang

Posted: 05 Mar 2013 11:50 AM PST

Anak Muda Kampung Nak Senang


CERAMAH UMUM

Posted: 05 Mar 2013 02:43 AM PST


BULETIN RAKYAT

Posted: 05 Mar 2013 11:07 AM PST

BULETIN RAKYAT


LAPORAN DARI KAMPONG TANDUO, LAHAD DATU ....

Posted: 04 Mar 2013 05:38 PM PST

Lintas Lansung : Pasukan keselamatan lancar serangan di Kpg Tanduo
 
Pasukan keselamatan telah melancarkan serangan ke atas kumpulan penceroboh bersenjata di Kampung Tanduo, Lahad Datu pada jam 7 pagi ini.

9.15am: Di bandar Lahad Datu, kira-kira 120km dari medan pertempuran, persediaan sedang dibuat di hospital utama bagi menerima mangsa serangan tersebut.

9.11am: Difahamkan tujuh batalion tentera dikerahkan ke kawasan tersebut untuk mengukuhkan pasukan polis.
8.54am: Seorang pegawai Felda tiba dan memberitahu ketua kampung untuk membuat kiraan jumlah penduduk dan mendaftarkan mereka.  Seluruh penduduk kampung sekitar 300 orang beredar dari tempat itu menuju ke jalan kebun kelapa sawit.
villagers fleeing bombings in kampung tanduo sabah 28.45am: Penduduk  Kampung Sungai Merah meninggalkan kediaman mereka dengan menaiki lori, dengan hampir seratus orang memenuhi setiap kenderaan.

Ketua kampung, Bani Rauf berkata mereka telah cuba ke Kampung Embara Budi tetapi tidak dibenarkan masuk.

"Pengawal kata mereka tidak akan benarkan kami masuk, jadi kami datang ke sini," katanya.

Mereka berhimpun di di jalan utama dari Kampung Tandou menunggu apa yang perlu dilakukan selepas ini. 
8.19am Pasukan keselamatan telah melancarkan serangan ke atas kumpulan penceroboh bersenjata di Kampung Tanduo, Lahad Datu pada jam 7 pagi ini, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dalam satu kenyataan hari ini.

azlan8:18am: Letupan kedengaran berhampiran Kampung Tandou yang diduduki sekumpulan penceroboh asing, pada kira-kira jam 7:30 pagi ini, menyebabkan 100 penduduk kampung melarikan diri.

"Mereka telah  mula mengebom kawasan itu. Kami nampak jet pejuang di udara, mereka mengebom tempat itu empat kali," kata seorang penduduk kampung, Nasir Asrama, 38.

Penduduk kampung tersebut adalah dari Kampung Sungai Merah, sebuah kampung jiran dengan Kampung Tandou di mana kira-kira 100 penceroboh bersenjara dari Filipina berkubu.

Kampung Tandou terletak di antara Tanjung Labian dan Kampung Sungai Merah, masing-masing dalam 5km dan 2km.

BLOG - BLOG PARTI UMNO

BLOG - BLOG PARTI UMNO


PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN SETIAWANGSA

Posted: 06 Mar 2013 01:25 AM PST

PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN SETIAWANGSA


'Back To School' oleh Skuad Gagasan 1 Malaysia

Posted: 05 Mar 2013 10:30 PM PST
 

Perhimpunan Agung UMNO 2011

Posted: 05 Mar 2013 10:20 PM PST
 


 

  
Pelancaran Skuad Gagasan Malaysia

Posted: 05 Mar 2013 09:43 PM PST

LIMA 2011

Posted: 05 Mar 2013 09:37 PM PSTPuteri Bahagian Segambut

Posted: 05 Mar 2013 11:30 PM PST

Puteri Bahagian Segambut


U Ulang I Saman U!!!!! Tapi Kenapa tak saman Media Asing? #tolakPR

Posted: 05 Mar 2013 11:29 PM PSTSikap Anwar Ibrahim yang gemar mengugut, menyergah dan memperlekeh wartawan apabila beliau gagal menjawab soalan mereka, sudah menjadi bahan lawak jenaka rakyat Malaysia.  

Terbaru, Anwar mengugut akan menyaman wartawan yang bertanya kenapa beliau tidak menyaman Reuters dan Manila Times kerana menyatakan penglibatannya di dalam krisis di Sabah, tetapi hanya menyaman TV3 dan Utusan Malaysia yang menyiarkan petikan dari kedua-dua agensi asing tersebut. 

Seperti yang dijangka, Anwar telah tidak menjawab soalan tetapi mengherdik wartawan terbabit sekali gus, 'menutup' isu tersebut dari diperbincangkan. 

Di masa yang sama, Wan Azizah pula memilih untuk menuduh laporan mengenai Anwar menjadi 'dalang' krisis di Sabah, sebagai 'tuduhan liar dan tidak berasas'.   Kata beliau, "Saya baca laporan, tidak ada sebut nama dan tidak ada apa-apa kaitan yang dikatakan dengan Anwar."   Malah, Wan Azizah juga membayangkan seolah-olah wartawan yang melaporkan sedemikian telah dibayar oleh Barisan Nasional. 

Katanya, beliau tidak terkejut apabila perkara itu ditimbulkan kerana sebelum ini telah wujud penemuan bahawa seorang wartawan dibayar oleh kerajaan Barisan Nasional untuk menulis berita-berita anti-Anwar.

Nampaknya Wan Azizah secara langsung telah menuduh Reuters dan Manila Times sebagai penipu.  Bukan itu sahaja, beliau juga secara tidak langsung menuduh bahawa wartawan di kedua-dua agensi berita tersebut telah dibayar oleh Barisan Nasional. 

Justeru, sewajarnyalah wartawan yang terbabit memberi penjelasan bagi mengelak diri mereka dan agensi mereka dipandang serong kerana melaporkan berita palsu.  Tidak salah juga jika mereka menyaman Wan Azizah bagi membersihkan nama mereka yang digelar sebagai penipu dan penerima rasuah. 

Mungkin inilah saja caranya untuk kita mendapatkan kebenaran memandangkan Anwar enggan menyaman pihak yang membawa laporan asal tetapi hanya menyaman pihak yang memetik laporan tersebut. 

Bagi rakyat yang rasional, keengganan Anwar untuk menyaman Reuters dan Manila Times sudah cukup untuk membuktikan sama ada Anwar benar-benar terlibat atau tidak di dalam krisis di Sabah.  Malah, sikap Anwar yang bagaikan cacing kepanasan bila ditanya perkara ini juga menguatkan lagi syak wasangka ramai. 

Reuters adalah sebuah agensi antarabangsa manakala Manila Times pula adalah media Filipina.  Tidak ada sebab bagi agensi antarabangsa yang selalunya 'mesra' Anwar melaporkan sesuatu yang mampu meletakkan Anwar dalam situasi sukar.  Dan apa ke jadahnya, Barisan Nasional perlu membayar Manila Times untuk mengotorkan lagi nama Anwar sedangkan nama Anwar sudah sedia berpalit najis?   Apakah untungnya bagi Barisan Nasional untuk 'mencari nahas' dalam krisis Sabah di saat PRU semakin hampir? 

Yang untungnya, hanyalah pembangkang kerana dapat mencipta isu memburukkan kerajaan BN. 

Lebih dari itu, Anwar juga yang sedang meraikan pertumpahan darah rakyat Sabah sebagai menebus kegagalan menumpahkan darah rakyat Semenanjung ala Dataran Tahrir.  Dan Anwar jugalah yang begitu teruja menunggu campurtangan asing seperti yang dipohon oleh pihak Sulu, setelah beliau sendiri gagal menjemput Amerika dan Australia berbuat demikian. 

Dari sudut mana pun, kita tidak dapat mengelak dari melihat tangan Anwar di belakang semua ini. 

Oleh yang demikian tidak ada cara lain lagi bagi Anwar untuk membersihkan namanya selain dari menyaman Reuters dan Manila Times yang dianggap Wan Azizah sebagai penipu!  Atau sebaliknya, Reuters and Manila Times wajib menyaman Wan Azizah kerana menuduh mereka sebagai penipu…

Jawapan untuk kartun bodoh Zunar #tolakPR #tolakfitnah

Posted: 05 Mar 2013 12:59 AM PST


Ramai yang terpinga-pinga mengapa Angkatan Tentera Diraja Malaysia menggunakan khidmat peswat Air Asia untuk menghantar anggota tambahan ke Sabah untuk operasi di Lahad Datu. Ada yang berkata ini adalah kerana pesawat Hercules milik TUDM rosak dan tak mampu terbang. Ada juga yag berkata ini semua helah Tony Fernandes nak buat duit. Ini semua spekulasi bangang yang tidak berpijak di bumi yang nyata. Komik khas ini dihasilkan untuk menjawab persoalan di atas. 
SUMBER

DI BAWAH INI PULA JAWAPAN MANTAP DARI SEORANG PILOT PENERBANGAN KORMESIL:


Take a look at my photos. Why make issue our troops flying commercial. Its cheaper, faster and more comfortable. I just cannot show the US and UK troops and many other troops I organized flights for bcoz i signed non-disclosure agreements. But they all fly commercial. I signed many of the movement contracts myself. I know the difference in cost between Military movement and civilian aircraft movement.
You guys are making comments demoralising our troops just to get at the government.
Very disappointing and sad.
Even if our boys ride these comfortable planes with movies and good food, do you seriously think they are enjoying themselves knowing this ride may be their last?

DAP Teng, apologise if you're a man bcoz you're damaging the opposition's cause due to your ego.


Of course I cannot post this on YB Teng's thread because he removed many of my explaination as he has no answers and prefers to put his head in the ground hoping it will go away.


To entertain yourself I copied it in anticipation of its removal :


I posted :


I'm not a fan of the Government.

But this is brilliant.
An A320 can fly to Sandakan / Tawau from West Malaysia in just over 2 1/2 hours carrying 170 pax and at least 5 tons of cargo. In a 24 hour period 1 A 320 can mobilise at least 850 troops and 25 tons. Using three will triple that.
The biggest transport aircraft RMAF has is a C130 and it can carry half the load at twice the time required.
Using Air Asia is indeed smart. Its will also work out to be more economical.
Think with eyes wide open, ears ready to listen.
Clearly you're out of your depth here.

YB Teng replied;


Those who want to comment, please read my comment carefully. I have full respect for our security personnel but I'm questioning the handling of the whole incident and preparedness of our leaders in matter of this nature.


I replied :


YB Teng, You post a picture of our troops boarding an Air Asia A320. Then you said ;

"Oh! Oh! Our army has to catch commercial flight AirAsia to Lahad Datu to fight a war! That is only a fighting a group of less than 200 people. How is our army going to fight a real war?"

My comment just clarifies why the move is a brilliant one. You put your foot in your mouth in this post. Don't alienate me and many others who are in essence swaying against the current Government.

You cast doubt when many want to vote your people in.
Who is saying is not as important as what is being said. Your being defensive is too obvious.

Dia Balas:

Xr Rider: I stand by my posts on this issue in my page. Don't look at this post in isolation. You may have your opinion against mine which i do not think it's so brilliant as you claim. You may not want to support us. So be it, this is democracy.

Belum menang dah bongkak. I thought Anuar and everyone else said every vote counts......


I rebutted again but he eventually removed my posts selectively and eventually banned me from posting.


He is sooooo BN. This Teng fellow who started this shit reeks of arrogance. And he has yet to win.


LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

Posted: 05 Mar 2013 07:41 AM PST

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


TERKINI: MARAH MEREKA SAHAJA YANG NAMPAK..MARAH RAKYAT MALAYSIA???

Posted: 04 Mar 2013 09:40 PM PST


SEDIKIT KELEGAAN DAN KESYUKURAN DILAFAZKAN PABILA PASUKAN KESELAMATAN NEGARA MALAYSIA BERJAYA DALAM "MISI"KHASNYA.APA LAGI YANG HARUS NEGARA LAKUKAN LAGI,BERLEMBUT SUDAH..AJAK BERBINCANG PUN SUDAH..NAMUN JALAN YANG DIMINTA ADALAH JALAN KEHANCURAN.NAMUN ITULAH HAKIKAT YANG HARUS DITERIMA DENGAN HATI YANG TERBUKA DAN PROFESIONAL.
MARAH!KAMI RAKYAT MALAYSIA PUN AMAT MARAH LEBIH-LEBIH LAGI ANGGOTA KESELAMATAN KAMI DIBUNUH..TAK SEPERTI SEBILANGAN RAKYAT FILIPINA YANG MARAH TERHADAP KERAJAAN MALAYSIA DI ATAS TINDAKAN YANG DIAMBIL AWAL PAGI TADI..HINGGA SANGGUP MEREKA MEMBAKAR POSTER PM MALAYSIA.
MEMANG OTAK LETAK KAT KEPALA LUTUT.DAN MEMANG MEREKA INI SPESIS KURANG AJAR!

SEPATUTNYA KORANG BAKAR HIDUP-HIDUP PUAK YANG JADI DALANG MENGHURU-HARAKAN KEADAAN INI...SAPA LAGI...YANG KAKI SAMAN TULAH..SERTA KONCO-KONCONYA...HARAM JADAH PUNYA MANUSIA!
INGAT! KERAJAAN MALAYSIA TELAH BANYAK KALI BUKA PINTU RUNDINGAN NAMUN..KORANG SOMBONG DAN ANGKUH DENGAN KEKUATAN KORANG!


TERKINI: AMUKAN LAHAT DATU

Posted: 04 Mar 2013 07:48 PM PST

GAMBAR SEKADAR HIASAN

KESABARAN TELAH DI BALAS DENGAN KEKEJAMAN..KITA BERLEMBUT MEREKA BERKERAS..NAMUN SEAWAL 7 PAGI INI,PIHAK KERAJAAN MALAYSIA TIDAK LAGI TUNDUK DENGAN RAYUAN MEREKA!TIDAK LAGI ADA KATA DUA BUAT PENCEROBOH,PENGACAU NEGARA!
DEMI KESEJAHTERAAN RAKYAT DAN KEDAULATAN NEGARA,TINDAKAN TERSEBUT TERPAKSA DIAMBIL!DEMI NEGARA MALAYSIA YANG KAMI CINTAI!
BERIKUT KRONOLOGI YANG DAPAT AKU LAPORKAN:

10.09am: Pihak polis telah menubuhkan pusat pemeriksaan di jalan utama di Tanjung Labian, iaitu kira-kira 5km dari medan pertempuran. Tiada siapa dibenarkan masuk ke kawasan itu.
Bunyi letupan telah berhenti sejak sejam yang lalu. Tidak jelas sama ada tentera darat telah dikerah masuk ke Kampung Tanduo.
10.05am: Di Manila, pasukan polis dan wartawan berkumpul di luar kedutaan Malaysia. Mereka menjangka satu kumpulan penunjuk perasaan akan tiba di sana.

9.55am: Azzimudie Kiram mengesah dalam temubual dengan radio dzMM ABS-CBN bahawa pasukan Malaysia menggunakan jet pejuang dalam serangan terbaru itu ke atas kedudukan mereka di Lahad Datu.

Pemimpin tentera diraja itu juga melahirkan kekecewaan terhadap pendirian Presiden Filipina Benigno Aquino berhubung krisis tersebut.
Beliau berkata kerajaan Malaysia dan Filipina jelas telah berhenti mendengar gesaan mereka untuk menyelesaikan krisis tersebut secara aman.

sumber :KECUT PERUT!