Selasa, 6 Disember 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


MUSLI OLI

Posted: 06 Dec 2011 01:09 PM PST

MUSLI OLI


PENUBUHAN MALAYSIA - PEMIMPIN-PEMIMPIN SABAH RASA TERTIPU....KECUALI?

Posted: 06 Dec 2011 05:00 AM PST


KM Sabah akan datang! Merenung nasib pada PRU 13

Perjanjian Malaysia ditanda tangani di London pada 8 Julai 1963.

Seawal tahun 1965, sebaik sahaja Lee Kuan Yew membawa Singapura keluar dari Persekutuan, pemimpin Sabah mulai mempersoalkan kedudukan Sabah dalam Malaysia.

Pemimpin pertama yang mempersoalkannya ialah Ketua Menteri Sabah yang pertama, Donald Stephens (Tun Mohd Fuad). Dia beranggapan Perkara 20 dan peruntukan-peruntukan perlindungan telah dinyatakan dengan jelas dalam Perlembagaan Malaysia tetapi tidak begitu kukuh melindungi negeri Sabah.

Akibat tindakannya, Donald Stephens diarah  mengosongkan jawatan Ketua Menteri Sabah digantikan dengan Peter Lo dari parti SCA. Jawatan Peter Lo di Kuala Lumpur sebagai menteri Pusat disandang Stephens.

Tun Mustapha membentangkan kertas kerja berjudul "KEDUDUKAN MASA DEPAN SABAH DALAM MALAYSIA". Kertas kerja itu dibentangkan pada April 1975 pada mesyuarat tertinggi parti USNO.

Kandungannya ialah rasa tidak puas hati Tun Mustapha berikutan keengganan kerajaan Pusat menaikkan royalti minyak dari 5% kepada 10 hingga 20%. Dalam kertas kerja itu, Tun Mustapha dengan berani berkata, kedudukan Sabah dalam Malaysia lebih menguntungkan kerajaan Pusat!

Tun Mustapha yang lantang itu kemudiannya ditumbangkan dengan penubuhan parti BERJAYA oleh Kuala Lumpur. Tun Mustapha difitnah dengan bermacam-macam tohamahan termasuk dikatakan ingin menjadi SULTAN SABAH.

Tun akhirnya melepaskan jawatan Ketua Menteri Sabah sebelum pilihan raya umum untuk selamatkan USNO dan mengelakkan perpecahan perpaduan bumiputera Sabah. Tetapi parti USNO pimpinan Tun Mohd Said Keruak, bagaimanapun kalah pada PRN 1976 kepada parti BERJAYA pimpinan Tun Mohd Fuad..

bersambung............

tun faisal dot com

Posted: 06 Dec 2011 01:08 PM PST

tun faisal dot com


[Video] Ucapan Penggulungan @NajibRazak di Perhimpunan Agung UMNO 2011 #PAUmno

Posted: 06 Dec 2011 06:04 AM PST

Cukai Pintu Tak Turun, Sewa PKNS Naik, PR terus bebankan rakyat Selangor! #SaveSgor

Posted: 06 Dec 2011 02:46 AM PST


[Nota: Negeri Selangor memang banyak masalah. Sudahlah rakyat di`racun' dengan air kotor. Janji yang dibuat pada tahun 2008 untuk turunkan cukai pintu tidak dilaksanakan. Terkini, kadar sewa premis pernagaan pula hendak dinaikkan. Inilah contoh kerajaan taghut yang membebankan dalam bidang-bidang di dalam kawalan mereka. Kalau dalam bidang-bidang yang boleh mereka kawal pun, mereka tidak mampu melaksanakannya, jangan kita harap kerajaan PR mampu memberikan subsidi, rebat dan mengurangkan harga barangan yang di dalam kawalan pihak luar seperti minyak dan gula. Kita sudah berkali-kali mencabar kerajaan PR Selangor untuk memberikan rebat ke atas pembelian petrol, diesel dan gula kepada semua rakyat Selangor. Sampai sekarang PR masih berdiam diri walaupun ligat mempromosikan buku Jinggay. Gunakan buku Jinggay sekarang, buktikan harga barangan boleh diturunkan di negeri-negeri PR!]

Satu Lagi Masalah Kerajaan Negeri Selangor
Posted on Selasa, 6 Disember 2011by MymassaVoice in

Peniaga Kompleks PKNS Fail Injunksi Halang PKNS Naikkan Kadar Sewa

SHAH ALAM: Persatuan Peniaga-peniaga Kompleks Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) pada Selasa memfailkan injunksi bagi menghalang perbadanan itu menaikkan kadar sewa premis perniagaan di kompleks itu yang akan berkuatkuasa 1 Januari depan.

Yang Dipertua persatuan berkenaan, Amran Yahya selaku plaintif memfailkan tuntutan bagi pihak penyewa Kompleks PKNS di pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi di sini melalui Tetuan Kamarudin & Partners dan menamakan PKNS sebagai defendan.

Kira-kira 100 peniaga dan penyewa premis perniagaan di Kompleks PKNS Shah Alam hadir mengiringi Amran dan peguam Kamarudin Ahmad.

Dalam pernyataan tuntutannya, plaintif mendakwa pada 9 Nov lepas, PKNS tanpasebarang perbincangan telah memberi notis dalam tempoh dua hingga tujuh hari kepada penyewa untuk menaikkan kadar sewa sebanyak 70 hingga 100 peratus.

Plaintif mendakwa PKNS tidak menjalankan sebarang kerja menambah baik kemudahan di kompleks itu sebagai prasyarat untuk mewajarkan kenaikkan kadar sewa premis perniagaan.

Berikutan tindakan defendan itu, plaintif mendakwa mengemukakan rayuan kepada Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim untuk mepertimbangkan semula keputusan PKNS menaikkan sewa.

Persatuan itu mendakwa secara dasar penyewa serta peniaga bersetuju dengan kenaikan munasabah iaitu pada kadar lima ke 10 peratus setiap tiga tahun dan kenaikan itu hanya dikuatkuasakan setelah Kompleks PKNS dinaik taraf secara berperingkat.

Seterusnya, plaintif mendakwa pada September lepas, PKNS telah mengumumkanbahawa Kompleks PKNS akan dipindah milik kepada Amanah Raya Real Estate Investment Trust (ARREIT) di mana sebagai balasannya defendan akan mendapat RM160 juta dan unit saham RM110 juta selain Kompleks PKNS akan disewa balik melalui suatu pajakan selama 12 tahun.

Bagaimanapun, plaintif difahamkan cadangan pindah milik itu dibatalkan.

Persatuan berkenaan mendakwa rayuan terhadap kadar kenaikan sehingga 100 peratus itu tidak mendapat jawapan yang memuaskan dan tindakan defendan amatmemprejudis peniaga kompleks PKNS kerana notis bantahan kadar sewa baru diberikan dalam tempoh yang singkat tanpa mengambil kira persediaan yang perlu dibuat oleh penyewa bagi membayar perbezaan cagaran sewa.

Sehubungan itu, plaintif memohon deklarasi bahawa kenaikan kadar sewa daripada 70 hingga 100 peratus oleh PKNS terhadap penyewa atau perniaga Kompleks PKNS Shah Alam melanggar amalan komersil penyewaan premis perniagaan serta tidak sah dan terbatal.

Persatuan itu seterusnya memohon deklarasi bahawa cadangan PKNS untuk memindahkan Kompleks PKNS kepada badan ABREIT melanggar tujuan PKNS ditubuhkan iaitu membangunkan peniaga-peniaga kecil.

Plaintif turut memohon injunksi menghalang PKNS daripada mengganggu atau menghalang peniaga atau penyewa di kompleks itu meneruskan perniagaan mereka atas kadar sewa yang sama, selain ganti rugi, kos dan lain-lain perintah serta relif yang dianggap sesuai oleh mahkamah. - BERNAMA
*Macam mana tak naik sewa sampai susahkan peniaga, nak bayar gaji pegawai tinggi PKNS yang sampai RM juta-juta. Gaji pegawai khas pun hampir RM20,000.

#AnakBapak si Nurul Izzah makin hanyut, lepas akaun Israel, wine pulak..?

Posted: 05 Dec 2011 07:56 PM PST


Sebelum ni kecoh tetang akaun Nurul Izzah di bank-bank di Israel. Walaupun dicabar beberapa kali untuk bersumpah, Nurul Izzah masih tidak berani bersumpah, seolah-olah mengiyakan pula kesahihan jumlah wang simpanan yang begitu banyak dan disimpan Israel. Sekarang, timbul pula kisah Nurul mempromosikan wine? Macam-macam hal bila dah menganut sosialisme ni.


Punya kemaruk nakkan orang undi dia, Si Nurul Izzah ni sanggup gadai maruah dia dan mempromosikan arak sempena Krismas.

Si Nurul Izzah ni telah dikantoikan melalui laman twitter dia malam semalam. Siap dia jemput lagi orang ramai untuk hadir bersama - sama dengan dia untuk memeriahkan karnival penjualan arak tersebut.

Adakah ini contoh pemimpin Islam yang nak dibangga - banggakan dek puak - puak Pakatan Pembangkang tu? Takkan orang PAS nak diamkan diri sahaja melihat perkara ini?

Tapi apa nak pelik ye tak. Diorang ni memang suka benda - benda macam ni. Sedangkan hari tu pun diorang boleh buat tak tau je pasal kes arak di Selangor dan isu pekerja muslim di premis yang menjual arak.

Setakat nak promote 'wine' ni, apa la sangat. Tak pelik pun orang PAS dengan masalah kecik macam ni. Diorang bukannya kira sangat pun halal haram ni. Sedangkan Papa dia balun depan belakang pun dia boleh buat tak tau!!!

Nampak sangat yang penyokong - penyokong Pakatan ni hanya nampak nyamuk di seberang laut tapi gajah mati depan mata diorang boleh buat - buat buta pulak!!!

Kerajaan PR Selangor cuba `bunuh' rakyat melalui air tercemar? #saveSgor

Posted: 05 Dec 2011 05:14 PM PST


[Nota: Satu demi satu kemusnahan di lakukan oleh kerajaan PR Selangor. Dulu pasir sekarang air pula? Nampaknya Menteri Besar dan Exco Kerajaan Negeri PR memang tidak pandai mentadbir. Sebaliknya hanya tahu berpolitik. Jika mereka pandai, tidaklah mereka memerlukan Punahsihat Khas Ekonomi RM1 untuk `memajukan' Selangor kononnya. Bila nak turunkan cukai pintu dan cukai tanah di Selangor? Dah nak pilihan raya baru dah ni... ]

Hadiah Dari Kerajaan Selangor.
Posted on Isnin, 5 Disember 2011 by MymassaVoice

Tiga Juta Pengguna Hadapi Gangguan Air Akibat Pencemaran Teruk Sungai Selangor

SHAH ALAM, 5 DIS : Kira- kira tiga juta pengguna di Selangor dan Kuala Lumpur menghadapi risiko gangguan bekalan air berikutan pencemaran "luar biasa" Sungai Selangor yang menjejaskan bekalan kepada empat loji rawatan air utama di negeri itu.

"Kejadian pencemaran air mentah seumpama ini amat membimbangkan pihak SYABAS sekiranya tempoh masa pengurangan pengeluaran loji rawatan air ini berterusan melepasi jam 8.00 malam hari ini," kata Syabas dalam satu kenyataan.

"Ianya akan mengakibatkan gangguan bekalan air bersih kepada lebih kurang 700,000 akaun bekalan air atau kira-kira 3 juta pengguna di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur, selain daripada pengguna komersial dan industri," tambah kenyataan itu.

Menurut Syabas, pihaknya terpaksa mengaktifkan Pelan Tindakan Kecemasan (ERP) Kod Merah di Kuala Lumpur, Petaling, Gombak, Klang, Hulu Selangor, Kuala Selangor, Kuala Langat dan Sabak Bernam pada jam 4.00 petang tadi ekoran pengurangan pengeluaran air oleh empat buah loji rawatan air.

Loji berkenaan adalah Loji Rawatan Air Sungai Selangor Fasa 1 (SSP1), Loji Rawatan Air Sungai Selangor Fasa 2 (SSP2), Loji Rawatan Air Sungai Selangor Fasa 3 (SSP3), dan Loji Rawatan Air Rantau Panjang.

Langkah itu terpaksa diambil kerana kandungan kekeruhan (turbidity) luar biasa yang dikesan di muka sauk keempat-empat loji berkenaan mulai jam 10.30 pagi hari ini.

Syabas berkata empat loji rawatan air ini membekalkan air bersih 2,460 Juta Liter Sehari (JLH) kepada 60 peratus penduduk di Selangor dan Kuala Lumpur.

Berikutan pencemaran Sungei Selangor, jumlah pengeluaran air terawat di keempat-empat loji dikurangkan dari 2,460 JLH ke 1,000 JLH setelah kekeruhan luar biasa yang mencatatkan lebih 6,000 NTU (Nephelometric Turbidity Unit) berbanding 300 NTU pada waktu biasa.

"Sekiranya gangguan bekalan air dengan skala besar ini berterusan melebihi lapan jam, pihak SYABAS akan memaklumkan perkara ini kepada Kerajaan Persekutuan dan kerajaan Negeri Selangor agar bersiap sedia untuk tindakan kecemasan, tambah Syabas.

"Pihak operator loji masih belum mendapat kepastian berhubung punca pencemaran Sungai Selangor dan pihak berkuasa termasuk Lembaga Urus Air Selangor (LUAS), Jabatan Alam Sekitar (JAS) dan Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) masih menjalankan siasatan berkenaan perkara ini," tambah Syabas.

Syarikat itu telah menyediakan sebanyak 42 buah lori tangki dan 230 tangki statik untuk dihantar ke kawasan-kawasan yang kritikal mengikut keutamaan.

Walau bagaimanapun, bantuan bekalan air yang disediakan ini tidak mampu untuk menampung keperluan bagi semua pengguna yang terlibat.

Pengguna di kawasan terlibat dinasihatkan agar menggunakan air secara berhemah sepanjang tempoh gangguan tersebut, kata Syabas.

http://antarapos.com/v1/index.php?page=content.php&newsid=1270&type=%27news%27

*Inilah yang berlaku jika AIR yng menjadi nadi kehidupan dipolitikkan. Akibat keegoaan Kerajaan PKR Selangor untuk membenarkan pembinaan logi Langat 2, krisis bekalan air yang pernah menghantui penduduk Lembah Kelang akan berulang. Fikir-fikirkan.

Rajahmas

Posted: 06 Dec 2011 11:34 AM PST

Rajahmas


Gempar! Dinasour akan dijelmakan semula di akhir zaman...

Posted: 06 Dec 2011 05:43 AM PST

Juga terdapat di Kelantan

Sudah 20 tahun memimpin tetapi tidak ada sebarang pembangunan melainkan ketaksuban penyokong kepadanya. Tatkala usia sudah semakin lanjut 80 tahun, semakin galak pula semangat untuk bertanding pada PRU ke 13 nanti.

Pembangkang sebelum ini cukup hebat mengkritik beberapa pemimpin BN kononnya sudah terlalu lama, hakikatnya pemimpin dinasour mereka seperti Lim Kit Siang, Karpal, Nik Aziz masih lagi aktif dan giat berpolitik sehingga kini. Itulah pepatah mengatakan, mengata dulang paku serpih.. mengata orang mereka juga yang lebih.

Sudahlah Nik Aziz.. bersaralah. Takkan minat nak jadi MB sampai bawa ke liang lahad?

MB Kelantan
 KOTA BARU, 5 Dis – Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata beliau akan bertanding pada pilihan raya umum akan datang.

Nik Abdul Aziz, 80, berkata tidak ada sebab untuk beliau berundur seperti desakan beberapa perwakilan semasa Perhimpunan Agung Umno baru-baru ini.


"Insya-Allah saya akan bertanding lawan Umno. Saya tak kisahpun orang sebut nama saya pada perhimpunan itu," katanya (gambar) kepada pemberita di sini hari ini.


Beliau menjadi Menteri Besar Kelantan selepas pilihan raya umum 1990. Pada pilihan raya umum 2008, beliau mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri Kelantan kawasan Chempaka mengalahkan calon Barisan Nasional Datuk Dr Nik Mohd Zain Omar dengan majoriti 4,249 undi. -
The Malaysian InsiderNurul Izzah mempromosi arak?

Posted: 05 Dec 2011 05:35 PM PST


Sambutan Krismas oleh umat Kristian bukan untuk dieksploitasi bagi meraih sokongan politik. Christmas carolling pun bukan nyanyian kesyukuran hari kelahiran Jesus Christ untuk dipergunakan oleh politik PKR.

Tanpa kepentingan politik, sanggupkah Nurul Izzah mempromosikan wine dan keraian umat Kristian seperti ini? 

Sumber: Badutrakyat

DIMENSI

Posted: 06 Dec 2011 11:30 AM PST

DIMENSI


Omegay: Wally slipau - sejak di angkat jadi nabi...

Posted: 06 Dec 2011 07:15 AM PST
kehkehkeh kepale makin ting tong..biarpun dah nyanyuk namun deeayypig tetap perah kudrat orang tua tu utk terus bergelumang dengan najis komunis hingga ketitisan peluh ketiak yang terakhir!..akhirnya si tua kutok tu dah amik keputusan tetap nak bertanding PRU nanti. termasuk lah anak beranak dia shekali..selamat kena perah ler incik wally! kehkehkehkeh

Omegay: Anuwar sambung mimpi basah kehkehkeh

Posted: 06 Dec 2011 05:10 AM PST

sila klik gambar

Barisan Nasional (BN) jangan bermimpi untuk menawan negeri di bawah pemerintahan Pakatan Rakyat (PR), terutama Selangor, pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) kerana PR kini semakin kuat, bahkan yakin dapat menawan Putrajaya.

Ketua Umum PR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, BN sudah tidak mendapat tempat di hati rakyat, apatah lagi dengan terbongkarnya pelbagai kes berikutan Laporan Audit Negara 2010. - SH

anuwar komfem ada ahli BN lompat parti?

16 September?

last2 berduyun keluar fuckatan! kehkehkehkeh


PEJUANG BANGSA

Posted: 06 Dec 2011 11:27 AM PST

PEJUANG BANGSA


Apa kaitan Husam dengan China doll ini?

Posted: 06 Dec 2011 09:05 AM PST

Apa cerita ni Husam ? Bila tersebarnya gambar ni , Timbul banyak persoalan tentang siapa China doll ni ? Jawapannya hanya ada pada Husam.

Mahfuz Bean buktikan PAS memang pencacai No 1 DAP

Posted: 06 Dec 2011 05:59 AM PST


Hang pa tengok la sendiri tindak tanduk pemimpin  parti HamPAS ini merangkap pencacai kesayangan  DAP.

Macamana orang Melayu tak kata DAP lebih berkuasa dalam Pakatan Haram   kerana  terbukti  PAS sanggup pertahankan parti paling rasis ini bila diserang UMNO .  Adakah DAP akan pertahankan PAS bila diserang UMNO ?  ..

Hahaha ...jangan mimpi la DAP nak pertahan PAS .... PAS je  yang bodoh ibarat melukut di tepi gantang  menagih undi bukan Melayu dari Cina melalui DAP  .

Awat PAS terasa bila DAP diserang oleh UMNO  di PAU 2011 ??  Memang parti haram jadah DAP  ini kurang ajar  hingga sanggup gelarkan MB Perak sebagai hitam metalik  . DAP sudah cakap musuh utama mereka ialah UMNO , jadi apa yang PAS dok kalut sangat seperti Mahfuz ni .

Hang dapat arahan ka untuk defend DAP ??? Macam sial betul pencacai2 DAP ini ... PAS balun MCA , ada ke UMNO pi pertahankan seperti Mahfuz ?? Sorry la ...haha...

 UMNO bukan seperti parti kuda tungangan  kesayangan DAP ini ..Lagi bukti DAP hina institusi Raja didedahkan MB Perak

Posted: 06 Dec 2011 01:52 AM PST
Setiausaha DAP Perak Nga Kor Ming dianggap menghina kedaulatan Perak dan Institusi Diraja kerana mengeluarkan kenyataan "Perak Darul Kartun", kata Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir.

Beliau berkata Anggota Parlimen Taiping itu tidak sepatutnya mengeluarkan kenyataan sedemikian kerana sebagai seorang pemimpin beliau perlu menunjukkan keperibadian yang baik kepada rakyat.

"Dengan sikap Nga ini, rakyat boleh menilai sendiri pemimpin macam ini ke yang perlu diikut? kata-katanya yang menggelar "Perak Darul Kartun" ini telah menghina Perak," katanya kepada pemberita selepas Hari Bertemu Pelanggan di Dewan Serbaguna Bangunan SUK hari ini.

Beliau diminta mengulas lanjut tindakan Nga yang mengeluarkan kata-kata seperti itu termasuk menghina Zambry pada majlis ceramah 9 Sept lepas.

Setelah dibidas pelbagai pihak termasuk ahli politik dan badan-badan bukan kerajaan, Nga baru-baru ini telah memohon maaf kepada Zambry kerana menggelarkannya "hitam metalik".

Kerajaan regim DAP haramkan pasukan bola sepak negeri guna stadium !

Posted: 06 Dec 2011 12:33 AM PST
Persatuan Bola Sepak Pulau Pinang (FAP) kecewa dengan sikap kerajaan DAP Pulau Pinang yang tidak memberi sokongan terhadap pembangunan pasukan bola sepak negeri itu.

Setiausaha Kehormat FAP, Datuk Mohd. Ridzwan Bakar berkata, dalam keadaan sekarang sepatutnya FAP dibantu dalam meningkatkan mutu bola sepak Pulau Pinang terutama menyelesaikan bebanan hutang.

Namun, jelasnya, sebaliknya yang berlaku ketika ini FAP terus dipinggirkan apabila tidak mendapat peruntukkan malahan tidak dibenarkan menggunakan Stadium Bandaraya di sini oleh Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) akibat gagal menjelaskan hutang lapuk.
"Baru-baru ini kerajaan negeri tidak membenarkan kami menggunakan Stadium Bandar Raya untuk satu perlawanan persahabatan.

"Mereka kata jika ia melibatkan pasukan lain selain FAP, mereka akan benarkan guna. Janganlah politikkan bola sepak Pulau Pinang sehingga sebegitu rupa.

"Tak kan kerana Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim Presiden FAP, mereka buat macam ini. Dia telah bersusah payah cari duit untuk membayar hutang dan mengembalikan mutu bola sepak Pulau Pinang.

"Janganlah hanya kerana marahkan dia (Zahrain) sebagai individu, FAP turut menjadi mangsa," katanya selepas majlis menandatangani perjanjian persefahaman antara FAP dan Allianze University College of Medical Sciences (AUCMS) di sini, semalam.Pulau Pinang menduduki tangga tercorot Liga Perdana.


Komen GPB 

Kerana marah dan bermusuh dengan Dato Zahrain , regim DAP diketuai si lidah biawak jadikan pasukan Harimau Kumbang sebagai mangsa . Stadium keramat iaitu Stadium Bandaraya akan terus diharamkan daripada digunakan pasukan bola sepak negeri ini .

Jelas  sekali . kerajaan  regim DAP telah politikkan pasukan bola sepak negeri ini dan kalau boleh ia mati terus.  Ditambah lagi Guan Eng sendiri adalah  orang luar  , jadi semangat sayangkan pasukan bola sepak negeri haram tak ada berbanding Ketua Menteri dahulu , TS Koh Tsu Koon  .

Apa kaitan DAP dengan majlis berendoi anak Melayu ini ?

Posted: 05 Dec 2011 09:08 PM PST


Di atas ini ialah gambar satu majlis berendoi seorang bayi Melayu . Yang  menariknya seorang ketua regim DAP paling kuat menipu , Guan Eng pun turut hadir . Apa tujuan DAP sampai ke majlis berendoi pun nak dipolitikkan ?

Timb Presiden UMNO sudah berkata kepada orang Melayu perlu berwaspada, jangan sampai terpedaya dengan muslihat jahat DAP yang disifatkan sebagai parti paling rasis.

" Tujuan sebenar parti paling rasis ini bukanlah untuk memberi kuasa kepada orang Melayu, jauh sekali menyerahkan kepimpinan parti itu kepada orang Melayu. DAP hanya mahukan si Melayu yang malang ini menjadi kuda tunggangan yang kerjanya sekadar menjaga kepentingan cauvinis DAP", katanya.

Awas parti paling rasis ini seperti DAP ini. Orang Melayu Singapura telah ditipu hidup-hidup   Kuan Yew mentor DAP sudah lebih 45 tahun . Dulu Kuan Yew masuk kampung orang Melayu dengan memakai songkok tapi kini  Guan Eng pulak mengikut jejak langkahnya .

DAP hanya beri RM 100 untuk seorang bayi dilahirkan di negeri ini  tetapi ibubapa mesti mengundi di negeri DAP ini .  Ini bertujuan untuk memancing undi terutama  orang Melayu supaya kekalkan kuasa parti rasis ini di P.Pinang .


Ini confirm keluarga  melayu DAP ..

Nilai seorang bayi di atas ini hanya RM 100 oleh kerajaan DAP , tetapi bayi ini semasa  dalam perut ibunya telah pun  ditanggung  subsidi dan bantuan  oleh kerajaan BN melalui klinik kesihatan & hospital kerajaan .

Nurul Izzah tukang promosi jual wine di tweet ! Apa kata juak-juak PAS ??

Posted: 05 Dec 2011 07:02 PM PSTApa niat Nurul Izzah mempromosi  satu pesta sempena Cristmas iaitu  Bangkung Cristmas Bazaar yang menyajikan wine  di twitternya ??  Sebagai pemimpin wanita berimej  Islam , amat dangkal sekali boleh tweet  untuk hebahkan tentang pesta jual wine .

GPB nak tanya apa kata juak2 PAS yang kononnya anti giler air syaitan ini ?  Adakah Nurul Izzah boleh dikategorikan bersubahat ??

Akibat serang parti rasis DAP, Anwar panik terpaksa bikin ceramah balas

Posted: 05 Dec 2011 06:12 PM PST
 Perhimpunan 'balas' pihak pembangkang di Shah Alam, semalam bagi menjawab isu yang ditimbulkan pada Perhimpunan Agung UMNO 2011 menunjukkan golongan itu semakin gentar dengan strategi UMNO dan Barisan Nasional (BN) dalam menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13).

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Dr. Mohd. Puad Zarkashi berkata, perhimpunan di Shah Alam itu turut membuktikan pembangkang mengakui kekuatan UMNO dan BN yang mendapat suntikan semangat baru bagi memastikan kemenangan dalam PRU13.

"Pembangkang bagi saya sudah mula bimbang selepas mesej Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak supaya perwakilan serta ahli parti bersatu, menguatkan barisan seterusnya menghentikan persengketaan bagi memastikan kemenangan pada PRU13 mula menyerap di jiwa kami.

"Kebimbangan dan kerisauan pembangkang itu jelas dan amat difahami sehingga mereka terpaksa pula mengadakan perhimpunan tergempar semata-mata bagi menjawab segala isu yang dibawa ketika Perhimpunan Agung UMNO baru-baru ini,"

Nik Aziz tak mahu bertanggungjawab diangkat Nabi Politik

Posted: 05 Dec 2011 05:11 PM PSTWalaupun menegaskan nabi dan ulama tidak boleh disamakan, namun Datuk Nik Aziz Nik Mat (gambar) menegaskan, beliau tidak akan bertanggungjawab terhadap tindakan seorang penceramah, Shamsul Zaman Sukri atau 'Ustaz Budak' menyamakan Mursyidul Am Pas itu dengan nabi.

Sehubungan itu, Menteri Besar Kelantan tersebut berkata, beliau tidak berasa duka cita dengan tindakan penceramah Pas terbabit walaupun ia menyentuh soal akidah.

Berdasarkan pendirian itu, katanya, beliau berpendapat tidak perlu memberi nasihat kepada penyokong Pas supaya tidak terlalu taksub dengan pemimpin.

"Saya tidak tahu hujung pangkal 'budak' itu (Shamsul Zaman), jadi saya tak mahu jawab yang itu. Saya tidak bertanggungjawab, dia kena tanggungjawab, saya tidak hubungi budak itu, pihak lainlah yang menghubungi budak itu.

"Saya hendak jawab begini, kalau orang menyamakan saya dengan nabi adalah kufur, maka orang Islam tolak Islam juga kufur, sama ada tolak Islam berganti dengan demokrasi atau kebangsaan juga boleh membawa kepada kufur serupa jugalah. Saya tidak ada apa (dukacita), dia kata," katanya pada sidang akhbar di kediaman rasminya di JKR 10 di sini, hari ini.

Utusan Malaysia hari ini melaporkan sebuah badan pemikir dan beberapa tokoh agama di negeri ini menyifatkan tindakan seorang penceramah Pas menyamakan Nik Aziz dengan nabi sebagai sesat dan membawa kepada kekufuran.

Mereka turut berpendapat bahawa ikon Pas tersebut perlu bertanggungjawab kerana beliau yang membuatkan penyokong parti tersebut taksub kepada pemimpin.

Ia ekoran pendedahan rakaman video ceramah Shamsul Zaman yang menyamakan Nik Aziz dengan nabi dengan bersandarkan hujah 'ulama adalah pewaris nabi' oleh sebuah portal, detikperubahan.com.

Dd i n b u n g a

Posted: 06 Dec 2011 07:57 AM PST

Dd i n b u n g a


PUAK PAS DAH LITANG PUKANG BERTANYA MANA NAK DAPAT BORANG PENDAFTARAN BANTUAN RM500 KERAJAAN BN!!!!

Posted: 06 Dec 2011 12:45 AM PST


TEMAN BANYAK PERGI KE SEKOLAH SEKOLAH TEMPOHARI, DALAM SEJARAH DAKWA GURU BESAR DAN GURU GURU DAPAT HIMPUNKAN RAMAI IBUBAPA DALAM SATU MASA, KALAU INI DAPAT DI TERUSKAN IBUBAPA HADIR DI MESYUARAT PIBG ALANG KAH BAGUSNYA.

YANG BAGUSNYA HADIR IBUBAPA DARI SEMUA PERINGKAT BANGSA DAN PARTI, YANG PALING TERKEJUT DAKWA GURU BESAR YANG AHLI PAS SELAMA INI TIDAK HIRAUKAN SEBARANG PROGRAM SEKOLAH PALING RAMAI HADIR.

RM100 DAH DS NAJIB BAGI, INI PULAK SEDANG HEBOH DI SEMBANG HANGATKAN MACAM KOPI O PANAS DI KEDAI KEDAI KOPI DS NAJIB AKAN BERI PULAK RM500 BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA KEPADA SEMUA RAKYAT YANG BERPENDAPATAN KETUA KELUARGA YANG BERKAHWIN DIBAWAH RM3,000, MALAH IBU TUNGGAL, WARGA EMAS SEBATANG KARA PUN LAYAK UNTUK MENDAPAT BANTUAN TERSEBUT.

MENURUT YB MENTERI KEWANGAN II, DS AHMAD HUSNI HANADZLAH SEJUMLAH 5.2 JUTA ISI RUMAH YANG MELIBATKAN PERUNTUKAN BERJUMLAH RM2.6 BILLION AKAN DIBERIKAN BAGI MEMBANTU KOS SARA HIDUP RAKYAT MALAYSIA YANG BERPENDAPATAN RENDAH DAN SEDERHANA.

MENURUT DS AHMAD HUSNI BORANG PERCUMA UNTUK PENDAFTARAN MULA AKAN DIEDAR PADA 10 DISEMBER 2011 DAN TAMAT PENDAFTARAN PADA 10 JANUARI 2012 MANAKALA PEMBAYARAN AKAN DIBUAT PADA DALAM HUJUNG JANUARI DAN BULAN FEBRUARI.

DALAM BAJET 2012 YANG DIBENTANG OLEH DS NAJIB TEMPOHARI BUKAN JANJI KOSONG MACAM BAJET PEMBANGKANG, KINI IA SUDAH DIBUKTIKAN PERLAKSANAANNYA.

TEMAN DI MAKLUMKAN PUAK PUAK PAS DAH TAK SENANG DUDUK DAN SIBUK MEMBUAT TINJAUAN DAN PERTANYAAN PADA KETUA KETUA KAMPONG TAK CUKUP BERTANYA DI MASJID, DI PASAR JUMPA PUN BERTANYA, DI TEPI JALAN PUN BERTANYA, DAH MACAM KENA SAWAN, MEREKA NAK TAHU BAGAIMANA NAK DAPAT BORANG PENDAFTARAN RM500.

JANGAN RISAU LAH PAK LEBAI SEMUA DS NAJIB BAGI SEMUA ORANG YANG PENDAPATANNYA RM3000 KEBAWAH TAK KIRA LAH AWAK ORANG PAS KER, ORANG PKR KER ATAU ORANG DAP KERANA KERAJAAN BN ADALAH KERAJAAN YANG ADIL DAN BERTIMBANGRASA.

MALAH ADA JUGA YANG MUKA TAK PEMALU DIKALANGAN PEMIMPIN PEMBANGKANG KONON KONONYA NAK SIBUK JUGA EDAR BORANG DAN BUAT PENDAFTARAN, SEDAR LAH YEOP DUIT TU KERAJAAN BN PUNYA.

KOMEN,

APA LAGI YANG RAKYAT MAHU KAN RM100 DIBERI, YURAN PERSEKOLAHAN PERCUMA, ANAK BELAJAR IPTA DAPAT RM200 BAUCER BUKU, KAKITANGAN KERAJAAN DAPAT RM1000 BONUS YANG DIBAGI 2 KALI, RM500 BAGI, PESARA ANGGOTA KESELAMATAN DAPAT TOKEN RM3,000, TAK MASUK LAGI SEJAK MERDEKA LAGI SUBSIDI MINYAK, TEPUNG, GAS, GULA DAN SEBAGAINYA INI TAK TERMASUK LAGI LAIN LAIN INSENTIF YANG DIUMUMKAN OLEH DS NAJIB DAN KERAJAAN BARISAN NASIONAL.

MAKA ITU JANGAN PIKIR PIKIR LAGI, HANYA KERAJAAN BARISAN NASIONAL LAH SATU SATUNYA KERAJAAN YANG BOLEH DAN LAYAK MEMERINTAH MALAYSIA, OLEH ITU JOM KITA UNDI BN DI PILIHANRAYA UMUM NANTI.

APA PUN SABAR LAH PENGUMUNAN YAMG AKAN DI BUAT OLEH KEMENTERIAN KEWANGAN NANTI BAGAIMANA PROSESNYA DAN BAGAIMAN NAK DAPAT BORANG PENDAFTARAN TERSEBUT DALAM SEDIKIT MASA LAGI INSYAALLAH.

BARVO DS NAJIB BUAT PUAK TAK BERSYUKUR MACAM CACING KEPANASAN. ZAASSSSSSSSS

P/S TEMAN TAK LAYAK WEHHH KIRA PUNYA KIRA CAMPUR GAJI BINI LEBIH RM1.00 PENDAPATAN TEMAN RM3,001 ADUSSSS.


Politik Harian

Posted: 06 Dec 2011 03:55 AM PST

Politik Harian


Tanda-tanda Awal Kejatuhan Pakatan Haram Di Selangor !

Posted: 06 Dec 2011 12:00 AM PST


Papan iklan ini memberi pertanda kejatuhan kuasa Khalid Ibrahim, Azmin Ali dan Hassan Ali di Selangor... 
Sayonara bro!

Gambar ini aku rakam masa aku keluar mengeteh (minum teh) bersama rakan-rakan aku malam tadi... Nak pecah perut kita orang ketawa apabila melihat papan iklan menifesto PKR ni runtuh! dalam hati aku berkata... inilah petanda kejatuhan Pakatan haram di Selangor!

15 July yang lalu aku ada membuat posting berhubung isu papan iklan ni... pada artikel bertajuk : 5 Penampar Tapak Tangan Untuk Khalid Ibrahim, Azmin Ali dan Hassan Ali. Baca di sini...

15 July sampai sekarang bulan Dec dah masuk 5 bulan bro... itu belum masuk 2 tahun papan iklan ni tersadai di Pinggiran Gombak, turut mencemarkan keindahan kawasan tersebut...


Muka pun dah tak nampak!

Agaknya Ahli Parlimen Gombak buat apa masa ni? aduuuiiihhh... apa kerja si Azmin Ali rrr... Duduk mengangkang kat rumah je ker?

Apa kah benar janji-janji Pakatan Pembangkang dilaksanakan selepas PRU12? Haram !! Janji tinggal janji beb!

Pakatan Haram lebih mementingkan merebut kuasa politik berbanding dengan pertumbuhan ekonomi negara yang mampu menjamin kesejahteraan yang berterusan kepada keseluruhan rakyat Malaysia.

Masa depan Malaysia dan generasi akan datang adalah terletak ditangan rakyat. Rakyat kini bijak dan berkuasa menentukan masa depan mereka dan negara.

Jadi fikir-fikirkan lah...

Video Eksklusif KJ : Transformasi Politik DS Najib Seiring Dengan Hala Tuju Generasi Muda... #PAUMNO

Posted: 05 Dec 2011 11:00 PM PSTPergerakan Pemuda UMNO menyambut baik transformasi politik Datuk Seri Najib Razak yang dilihat seiring dengan hala tuju generasi muda.

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, Khairy Jamaluddin mengulas ucapan dasar yang disampaikan oleh Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak pada Perhimpunan Agung UMNO 2011.

Selanjutnya... dengar sendiri, video URL: http://youtu.be/jUVQ9phD4AE

BN Pilihan Orang Muda!

Nik Aziz Nyanyuk Terlampau + Sewel !

Posted: 05 Dec 2011 09:00 PM PST


Nampaknya, Nik Aziz ni dah sewel agaknya... Nik Aziz kata beliau tidak berasa duka cita dengan tindakan penceramah Pas yang mengangkat dirinya sebagai nabi!

Nik Aziz juga tidak akan menasihatkan penyokong PAS supaya jangan taksub kepadanya. Adakah ini bermakna "assukut alamaturridho" - diam tanda setuju!

Sabda Nabi وَإِنَّهُ لاَ نَبِيَّ بَعْدِي، وَسَيَكُونُ خُلَفَاءُ yang bermaksud " Sesungguhnya tiada Nabi lagi selepasku, yang ada selepas ini adalah Khalifah-Khalifah ".

Ianya jelas dan perkara ini umum mengetahuinya, tetapi bilamana ada kesamaran hujah yang disampaikan sedikit sebanyak ia akan mengelirukan umat Islam.

Sesungguhnya pintu untuk bertaubat masa terbuka kepada puak PAS....

---

Nik Aziz tidak akan bertanggungjawab

KOTA BHARU 5 Dis. - Walaupun menegaskan nabi dan ulama tidak boleh disamakan, namun Datuk Nik Aziz Nik Mat (gambar) menegaskan, beliau tidak akan bertanggungjawab terhadap tindakan seorang penceramah, Shamsul Zaman Sukri atau 'Ustaz Budak' menyamakan Mursyidul Am Pas itu dengan nabi.

Sehubungan itu, Menteri Besar Kelantan tersebut berkata, beliau tidak berasa duka cita dengan tindakan penceramah Pas terbabit walaupun ia menyentuh soal akidah.

Berdasarkan pendirian itu, katanya, beliau berpendapat tidak perlu memberi nasihat kepada penyokong Pas supaya tidak terlalu taksub dengan pemimpin.

"Saya tidak tahu hujung pangkal 'budak' itu (Shamsul Zaman), jadi saya tak mahu jawab yang itu. Saya tidak bertanggungjawab, dia kena tanggungjawab, saya tidak hubungi budak itu, pihak lainlah yang menghubungi budak itu.

"Saya hendak jawab begini, kalau orang menyamakan saya dengan nabi adalah kufur, maka orang Islam tolak Islam juga kufur, sama ada tolak Islam berganti dengan demokrasi atau kebangsaan juga boleh membawa kepada kufur serupa jugalah. Saya tidak ada apa (dukacita), dia kata," katanya pada sidang akhbar di kediaman rasminya di JKR 10 di sini, hari ini.

Utusan Malaysia hari ini melaporkan sebuah badan pemikir dan beberapa tokoh agama di negeri ini menyifatkan tindakan seorang penceramah Pas menyamakan Nik Aziz dengan nabi sebagai sesat dan membawa kepada kekufuran.

Mereka turut berpendapat bahawa ikon Pas tersebut perlu bertanggungjawab kerana beliau yang membuatkan penyokong parti tersebut taksub kepada pemimpin.

Ia ekoran pendedahan rakaman video ceramah Shamsul Zaman yang menyamakan Nik Aziz dengan nabi dengan bersandarkan hujah 'ulama adalah pewaris nabi' oleh sebuah portal, detikperubahan.com. -Utusan

DS Najib : Masa Depan Melayu ‘Gerhana’ Jika Pakatan Menang PRU !

Posted: 05 Dec 2011 08:00 PM PST


Masa depan bangsa Melayu akan gerhana dan negara pula akan menghadapi pelbagai ancaman sekiranya Barisan Nasional (BN) gagal mengekalkan pemerintahan pada pilihanraya umum akan datang.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, berkata, rakyat Malaysia tidak mempunyai pilihan lain yang boleh menjamin masa depan negara, melainkan mengekalkan pemerintahan yang sedia ada.

Berucap kepada kira-kira lima ribu anggota Persatuan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (PEKIDA), di Shah Alam, Isnin, Najib berkata, rakyat Malaysia, terutama bangsa Melayu dan umat Islam perlu bertanya kepada diri sendiri apa akan terjadi jika pemerintahan di dalam negara tersungkur dan rebah.

"Apa akan terjadi kepada agama Islam kalau kita sudah hilang taring dan kekuatan? Apa akan terjadi kepada Raja-Raja Melayu kalau kita tiada lagi untuk memuliakan? Apa akan terjadi kepada anak cucu kita kalau kita tak dapat mendokong dasar-dasar yang boleh memperjuangkan untung nasib mereka?

"Jika kuasa terlepas, Nauzubillah! Kalau kuasa terlepas, segala cita-cita kita akan terkubur dan masa depan kita akan bertukar menjadi penuh dengan gerhana. Kalau kita hendak melakukan sesuatu, ia hanya mungkin menjadi realiti dan kenyataan kalau kita ada kuasa," katanya.

Najib berkata, dalam pemerintahan negara-negara yang tidak mengamalkan sistem demokrasi, kuasa mungkin ditentukan oleh laras senapang ataupun di atas regim kuku besi.


"Tetapi dalam sebuah negara seperti Malaysia yang mengamalkan sistem demokrasi secara terbuka, kuasa politik tetap datang dari rakyat dan selagi kita berjuang untuk rakyat dan kerana rakyat, Insyaalah, rakyat akan tetap mempertahankan kedudukan kita," katanya.

Najib berkata, rakyat Malaysia, terutama orang Melayu dan Islam tidak ada pilihan melainkan menegakkan pemerintahan yang ada kerana golongan yang menawarkan pilihan alternatif itu belum tentu lebih baik.

"Adakah Pilihan Alternatif itu lebih baik? Apakah kita boleh jamin kekuasaan kita tidak akan cair ataupun terhakis? Bagaimana martabat Melayu dan Islam kalau sekiranya belum ada kuasa lagi mereka sudah mahu meruntuhkan apa yang kita telah bina selama ini?

"Belum ada kuasa lagi mereka boleh kata nak kurangkan perkhidmatan awam dengan separuh. Siapa yang akan jadi mangsa kalau ratusan ribuan penjawat awam dibuang kerja mengikut perancangan mereka? Kalau mereka kurangkan pentadbir awam, guru, polis dan tentera, siapa yang akan jadi mangsa?

"Belum ada kuasa lagi mereka berani mengatakan bendera Malaysia nak diubah. Belum ada kuasa lagi mereka sudah mula mencemar kemuliaan Raja-raja Melayu. Belum ada kuasa lagi mereka mempersoalkan dasar-dasar untuk membantu orang Melayu dan Bumiputera.

"Mereka sentiasa mempertikaikan bahawa orang Melayu tidak pernah berlaku adil kepada bukan Melayu.

"Orang Melayu tidak pernah bersikap pelampau di buminya sendiri. Orang Melayu tidak pernah menjadi bangsa yang rasis. Orang Melayu sejak Merdeka lagi telah sanggup berkongsi kuasa dan memberi apa yang adil kepada mereka," katanya lagi,

Menurut Najib, kerajaan telah mengamalkan pendekatan Wassatiyyah sejak dulu lagi dan menolak kefahaman yang ekstrim. Katanya sejak Merdeka, orang Melayu telah menghulur tangan kepada bukan Melayu untuk membina sebuah negara yang bersatu dan makmur.

Sehubungan itu Najib memberi amaran supaya jangan ada pihak yang mahu terus menerus mencuit perasaan orang Melayu dengan mengubah apa yang sudah termaktub dalam perlembagaan.

"Kita tidak mahu sesiapa cuba untuk merungkai perkara-perkara yang sudah diputuskan. Kita mesti membina sebuah negara Malaysia berasaskan perlembagaan yang sedia ada. Perkara-perkara asas tidak wajar dan tidak perlu dipertikaikan dan dirundingkan semula.

Najib menegaskan, kerajaan tidak akan menjanjikan sesuatu yang tidak mungkin ia mampu beri, berbanding dengan orang yang tidak ada kuasa yang boleh menjanjikan bulan, bintang dan cakerawala.

"Berilah kepercayaan kepada kita kerana kita akan melakarkan masa depan yang jauh lebih baik. Kita tak menjanjikan sesuatu yang kita tak mungkin boleh beri. Orang yang tak ada kuasa boleh janji beri bulan dan bintang dan cakerawala. Tetapi kita janji apa yang boleh kita sajikan kepada rakyat dengan berpaksi kepada realiti sebenar," katanya.

Najib mengingatkan rakyat, sekiranya mereka silap membuat perhitungan dan pilihan, Malaysia boleh mengalami nasib seperti Greece yang muflis dan Itali yang sedang mengalami masalah kegawatan ekonomi.

"Kalau pilihan kita tersasar, maka nasib yang sama boleh menimpa kita," katanya.

Najib juga menyeru PEKIDA supaya menjalankan tanggungjawab sebagai organisasi yang boleh menyatupadukan orang Melayu dan umat Islam.

"Kalau kita berbalah, kita akan hilang kekuatan. Kita tidak akan benarkan bangsa kita dihina atau diinjak oleh sesiapa. Kita tak mahu bangsa kita menjadi bangsa yang bangsat di buminya sendiri. Kita akan pertahankan dengan segala kekuatan yang ada dan tidak akan berundur seincipun," katanya.

Terdahulu, ahli-ahli PEKIDA telah mengangkat sumpah bai'ah untuk tetap setia bersama UMNO bagi memastikan kemenangan pada pilihan raya akan datang.

Perhimpunan berkenaan turut dihadiri Presiden Pekida Jamaluddin Yusof, Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor yang juga Menteri Pertanian dan Asas Tani, Datuk Seri Noh Omar dan Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Mohd Rustam. -Agendadaily

Tell Me, Y... Nurul Izzah Promote Wine di Twitter?

Posted: 05 Dec 2011 06:00 PM PST

Why Izzah?


"Dear all: Bangkung Christmas Bazaar 10th Dec,5-9pm happenin @ Bangkung Row. Over 20 stalls, wine masterclass at 6pm, carollers n more", tweet Nurul Izzah di twitter.


Bangkung Christmas Bazzar ni, gedung jual arak beb! Tell me why... Why... You nak promosi dan jemput orang ramai untuk hadir bersama You untuk memeriahkan karnival penjualan arak tersebut. Y Izzah?

You ada share sekali ke? atau sebab nak pancing undi You sanggup buat apa sahaja? OMG...

Tahniah lah.. Naib Presiden PKR memberi sokongan yang tidak berbelah bagi kepada Kristian....

Patut lah PKR mahukan pluralisme....

Protes Payu Dara Di KLCC

Posted: 05 Dec 2011 07:00 AM PST


Beberapa wanita mendedahkan payu dara mereka dalam tunjuk perasaan... Para wanita itu merupakan aktivis pergerakan FEMEN yang membela hak asasi golongan tersebut. - KIEV, Ukraine.


3 Dis, baru-baru ini berlakunya himpunan kecil diadakan di taman KLCC di Jalan Ampang kerana membantah Rang Undang-Undang Perhimpunan Aman.

Malaysia oh Malaysia! Aku tak sangka ada juga manusia yang nak buat kerja bangang seperti ini... Selain dari berbaring diatas jalan raya... apa yang di orang dapat ah?

Pada hakikatnya mereka tak merubah sebarang keputusan pun... Dia orang ni betul-betul memalukan negara kita...

Percaya atau tidak, jika perkara seperti ini tidak di bendung dari awal... satu hari nanti pasti akan berlaku himpunan wanita mendedahkan payu dara di Malaysia!

Siapa dalang nya... tak lain tak bukan Babiga!!


P/S: Guan Eng bila nak saman blogger yang dedahkan artikel ramas payu dara yang melibatkan anak lelakinya? 


Guan Eng tak berani pun... maknanya memang betul la cerita tu!!

Nik Aziz Umum Kekalkan Jawatan Seumur Hidup! Bertanding PRU-13

Posted: 05 Dec 2011 05:00 AM PST


Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat masih tak sedar lagi bahawa kepimpinannya telah ditolak sama ada dari dalam mahupun luar parti yang memerlukan beliau berundur segera.

Bagi semua pemimpin politik, akan tiba masanya untuk berundur demi memastikan legasi pemerintahan mereka dikenang secara baik.

Namun Nik Aziz memilih untuk berpegang kepada kuasa, walaupun tidak kisah jika beliau terus dikutuk masyarakat.

 Lee Kuan Yew pun tau bersara... Nik Aziz masih gila kuasa...

Apa pun tak boleh!!!
---

Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata beliau akan bertanding pada pilihan raya umum akan datang.

Nik Abdul Aziz, 80, berkata tidak ada sebab untuk beliau berundur seperti desakan beberapa perwakilan semasa Perhimpunan Agung Umno baru-baru ini.

"Insya-Allah saya akan bertanding lawan Umno. Saya tak kisahpun orang sebut nama saya pada perhimpunan itu," katanya hari ini.

Beliau menjadi Menteri Besar Kelantan selepas pilihan raya umum 1990. Pada pilihan raya umum 2008, beliau mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri Kelantan kawasan Chempaka mengalahkan calon Barisan Nasional Datuk Dr Nik Mohd Zain Omar dengan majoriti 4,249 undi.

Nik Aziz juga enggan menjawab kenyataan seorang penceramah PAS menyamakannya sebagai nabi.

Menurut Menteri Besar itu beliau tidak dapat memberi jawapan kerana tidak tahu "hujung pangkal" perkara tersebut.

Ohpolitik!™

Posted: 06 Dec 2011 03:52 AM PST

Ohpolitik!™


PISAU.NET: Padang Kota Bakal DiJadikan Gelanggang Liga M

Posted: 05 Dec 2011 07:11 PM PST

bumiyang

Posted: 06 Dec 2011 03:07 AM PST

Taipingmali (tm)

Posted: 06 Dec 2011 01:48 AM PST

Taipingmali (tm)


Bekas Laksamana Pertama TLDM Bongkak

Posted: 05 Dec 2011 11:09 PM PST

Anda tidak lagi layak menggayakan pakaian ini!

Hari ini di Perak terutama di Lumut Parti PAS sudah pun memukul gendang perang untuk menentang UMNO habis-habisan.  Pas menyandarkan harapan kepada bekas laksamana pertama Hj Mohd Imran Abd Hamid untuk menjatuhkan kerajaan Perak.
Untuk maklumat lanjut sila ke www.1taipingmali.com

Pesanan Tun Dr Mahathir kepada Umno

Posted: 05 Dec 2011 05:39 AM PST

Tun Dr Mahathir berkata UMNO perlu mencalonkan pelapis muda dlm PRU akan dtg bagi memberi peluang kpd mereka memegang jawatan dalam parti.Beliau berkata wakil rakyat yg sudah berumur perlu berundur secara sukarela bg memberi ruang kpd golongan muda yg berkebolehan dan berbakat utk menyandang jawatan dlm UMNO. 'Kita masuk Umno bukan kita nak dapat jawatan, kita masuk UMNO krn bangsa, agama dan negara. Yang penting perjuangan perlu diteruskan dan parti menang,' katanya pada "Wacana Transformasi PBT Melangkah ke Hadapan: Apa kata Tun M" di Dewan Bandaran Ipoh hari ini.

Nik Aziz 80 tahun yang kuat tidur dalam pejabat telah mengumumkan akan bertanding lagi dalam PRU 13.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

ANWAR Melayu Mana Yang UMNO Nak Selamatkan

Posted: 05 Dec 2011 04:56 AM PSTHahahaha. Oi Anwar lu cakap macam lu baik sangat kaa? Orang Umno tak lupa lu Raja Pink Form . sesiapa yang sokong lu, akan dapat pink form.

Siapa yang bawa lari wang tunai RM 1000, RM 500 berbillion ke luar negara? Siapa yang kantoi kerana Tun Mahathir menolak tawaran pinjaman IMF? Siapa yang rugi berbillion ringgit kerana gagal membawa balik ringgit yang bernilai berbillion-billion kerana Tun Mahathir menghapuskan wang kertas tersebut?

Anwar bapa rasuah dan korup dan Anwar dimalukan oleh Tun Mahathir dengan mendedahkan siapa sebenarnya bapa kroni dalam PAU 1997 setahun sebelum Anwar dipecat.

Anwar-Anwar!!! Sekarang lu mau cakap apa lagi? Zahid Hamidi orang kepercayaan lu pun sudah lari, Ezam pun lari....Hanya yang sama hobi dan sama minat saja yang masih mempertahankan luuu wahai Anwar Al Jub.

Lynas-Penjelasan MB Pahang

Posted: 05 Dec 2011 04:40 AM PST

Iglo di Cameron Highland

Posted: 05 Dec 2011 02:28 AM PST


Farm owner's organic igloo draws attention
By IVAN LOH
ivanloh@thestar.com.myCAMERON HIGHLANDS: A mud hut, dubbed an earthen igloo by the locals, is drawing attention to an organic farm.

Besides mud, a mixture of bamboo, branches and even cow dung holds together the structure that was built by farm owner Ng Tien Khuan, 40, in Lojing Highlands.

"The walls are made from a mixture of red mud, cow dung and some cement to make it more stable," he said.

"The roof is made from bamboo and thatch, held together by ropes and nails with a mixture of soil and cow dung."
Mud shelter: Ng carrying his one-year-old son outside his mud hut in Lojing Highlands.The father of four said the idea came about after some visitors suggested that he build a shelter there.

"As most of my days are spent here, I took up their idea and began researching for unique-looking structures that were environmentally-friendly," he said.

Ng decided against a hut made of wood as it was "boring".

"I managed to find designs of buildings made of soil on the Internet," he said, adding that he installed glass above the roof so that daylight could penetrate through it.

"The temperature is an average 21C. The wall is about 50cm thick and has tiny gaps to stabilise the temperature day and night.
Family time: Ng having tea with his family inside his quaint but comfortable mud hut.


"It is very comfortable, even without a fan or air-conditioner," said Ng, who is from Parit Buntar.

Taking 15 months to construct, Ng said the hut comprised a cellar, bedroom, living room, bathroom and an outdoor kitchen.

Ng, who had initially doubted the viability of the hut due to the humid and wet weather in Malaysia, said it had already garnered much attention from visitors.

"I plan to build two more to accommodate more families taking trips here," he said.

Mempertahan “Pejuang Tanpa Wajah” Wanita, Pemuda Dan Puteri

Posted: 05 Dec 2011 02:15 AM PST


Saban tahun berlangsungnya Perhimpunan Agung UMNO, pasti kedengaran pelbagai komen nakal dilempar oleh orang luar atau "Ahli UMNO Yang Bukan Orang UMNO" kepada perwakilan yang berucap.

Ungkapan seperti `kuat retorik', `kuat mengampu Presiden', `Pemuda, Wanita dan Puteri gila projek' serta `kemaruk nak jadi calon' sinis disuarakan secara berulang.

Secara peribadi, saya mempunyai pandangan berbeza.

Menyampaikan ucapan retorik dan berapi-api adalah lumrah dalam perhimpunan politik, malah tiada parti politik di dunia itu yang dapat lari daripada norma itu.

Jika kita menghayati konvensyen parti Republikan atau Demokrat di Amerika Syarikat, kita juga akan dilingkari ucapan penaik semangat dan memuji kepemimpinan parti masing-masing.

Slogan politik yang diselang-seli dengan kritikan terhadap parti lawan turut mewarnai konvensyen sebelum masing-masing membuat kesimpulan: pemimpin mereka adalah anugerah Tuhan!

Terlanjur memperkatakan isu anugerah Tuhan, perkara sama juga berlaku di kalangan parti pembangkang di negara ini. Datuk Seri Anwar Ibrahim pernah digelar `Anugerah Tuhan' pada perhimpunan politik Parti Keadilan Rakyat (PKR) manakala Azmin Ali pula mengisytiharkan kesanggupan `memecah tembok penjara' jika Anwar dihukum bagi membakar semangat perwakilan sayap PKR.

Semangat berapi turut menyala pada perhimpunan agung tahunan DAP, Pas, MCA, MIC dan parti politik lain, justeru adalah tidak adil untuk kita mendakwa hanya perwakilan UMNO meluahkan retorik apabila berucap.

Saya bukan mengatakan tiada `golongan pengampu' menghadiri Perhimpunan Agung UMNO kerana ada yang saya kenali secara peribadi dan saya akui, mereka memang licik membodek pemimpin.

Bagaimanapun, saya berpandangan apabila perwakilan ikhlas memuji Presiden, mempateri ikrar sokongan dan kesetiaan, malah ke tahap mempertahankan Presiden hingga ke titisan darah terakhir, niat mereka sebenarnya baik.

Sedih juga apabila niat mereka disalahertikan. Bagi saya, tidak salah memuji pemimpin asalnya ia tidak menjadikan mereka meninggi diri hingga melalaikan.

Apabila perwakilan memuji kepemimpinan tertinggi parti menerusi perhimpunan politik, ia perlu difahami dalam cakupan lebih meluas. Tidak ramai yang memahami pujian itu juga boleh dituju kepada jawatan Presiden UMNO dan ia agak berbeza daripada individu menyandangnya.

Jawatan Presiden UMNO adalah institusi tersendiri. Ia adalah simbol parti. Ia melambangkan kekuatan, perpaduan dan tahap relevan parti. Ia adalah lambang utama parti yang perlu dihormati, dipertahankan, dijaga dan disemai. Ia menuntut keikhlasan, sokongan dan paling penting, kesetiaan.

Justeru, apabila ahli meluahkan kesetiaan dan sokongan terhadap Presiden, ia juga boleh ditafsir sebagai ikrar kesetiaan dan sokongan kepada parti. Bagaimanapun, ia bukan bermakna mereka tidak menghormati Datuk Seri Najib Razak selaku penyandang yang memiliki kualiti kepemimpinan terpuji, selain berjaya mengemudi UMNO dan kerajaan ke landasan betul.

Kita berhak berasa sentimental mengenainya. Malah, Datuk Seri Najib sendiri yang mengisi kerusi Presiden, mempunyai peranan penting dalam memastikan aura dan magis jawatan Presiden UMNO kekal seperti sepatutnya.

Beliau bertanggungjawab untuk memelihara dan mengekalkan kehormatan jawatan itu – tanggungjawab yang sedang dilaksanakannya dengan cemerlang.

Ambil contoh pembedahan lutut dijalani Presiden UMNO baru-baru ini. Orang biasa mungkin tidak mampu memelihara maruah jawatan disandang.

Bagaimanapun, cuba perhatikan gaya Datuk Seri Najib berjalan selepas pembedahan itu. Umum menjangkakan beliau akan terhincut-hincut melangkah, namun Najib memastikan langkahnya tetap tegap di depan khalayak walaupun menanggung ketidakselesaan dan kesakitan.

Beliau tahu, Presiden yang tempang di hadapan rakyat – walaupun atas faktor kesihatan – akan dilihat sebagai lemah dan bagai meraih simpati. Beliau juga sedar, tiada yang lebih perit selain menyaksikan gambar Presiden UMNO dalam keadaan kesakitan kerana ia akan memberi gambaran salah kepada rakyat.

Selain membenci golongan yang memuji Presiden, pengkritik sama yang sekadar memerhati dari kerusi empuk, turut menyerang Wanita, Pemuda dan Puteri. Ungkapan biasa dilempar ialah barisan ini hanya berminat mendapatkan projek dan menyimpan impian bergelar calon pilihan raya.

Mereka enggan mengakui ahli Wanita, Pemuda dan Puteri adalah aktivis politik yang gigih bekerja, setia dan tidak pernah jemu berbakti demi parti.Saya berani katakan 99 peratus daripada mereka bukannya `ahli yang membawa sampul surat', sebaliknya bangga membawa kad keahlian UMNO dengan kepercayaan tidak berbelah bagi terhadap parti.

Masalahnya berpusat di kalangan baki satu peratus dalang yang tidak wajar dijadikan kayu pengukur untuk mencerminkan iltizam keseluruhan ahli sayap UMNO.

Beberapa penganalisis cenderung menyatakan generasi muda Malaysia mahukan calon muda pada Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang. Mereka berpendapat, UMNO perlu memberi peluang kepada generasi muda menjadi pemimpin memandangkan generasi itu adalah kelompok terbesar pengundi terbesar menjelang perhitungan edisi ke-13 kelak.

Saya menyokong sepenuhnya usaha meremajakan UMNO supaya ia selari dengan aspirasi golongan sasar. Bagaimanapun, saya kurang bersetuju dengan congakan idealisme itu hanya boleh didokong ahli politik berusia dalam lingkungan 20-an atau 30-an.

Saya percaya, isunya bukan ahli politik muda tetapi keazaman perjuangan mana-mana ahli politik yang akan diperhati rapat oleh generasi muda.

Dalam demokrasi lebih matang, senario mempunyai wakil rakyat berusia 50-an, 60-an, 70-an dan 80-an adalah perkara biasa. Kongres Amerika mempunyai ramai Senator dan Perwakilan berusia lebih 60 tahun, namun mereka tetap disokong, dihormati dan dikagumi generasi muda.

Mengapa? Kerana mereka memperjuangkan idea yang selari dengan kemahuan golongan muda.

Landasan politik mereka antara lain merangkumi perang terhadap rasuah dan sokongan terhadap isu alam sekitar, sekali gus membolehkan Amerika tampil lebih adil, menembusi segala halangan budaya dan agama, menjuarai isu kepenggunaan dan kehidupan lebih sihat.

Semua isu berkenaan amat dekat di hati generasi muda Amerika. Mereka tidak kisah jika pejuang kehendak mereka adalah Senator berusia 25 atau 60 tahun!

Lihat saja Tun Dr Mahathir Mohamad. Pada usia 86 tahun, beliau adalah ikon segenap lapisan generasi muda tanpa mengira kaum dan agama. Mereka mendengar katanya, mereka menerima ideanya. Dr Mahathir adalah contoh terbaik betapa besarnya manfaat untuk memiliki idea bernas yang memenuhi selera anak muda.

Saya kira Dato Sri Najib Razak akan berdepan dengan dilemma semasa memilih calon dalam pilihanraya nanti. Tuntutan orang muda untuk dijadikan calon dan tekanan orang lama untuk dikekalkan pastinya memerlukan kebijaksanaan untuk ditangani.

Sebab itu, kita mesti memahami dilemma yang bakal dihadapi oleh Dato Sri Najib Razak dalam proses pemilihan calon itu nanti.

Untuk membantu beliau, formula yang paling sesuai ialah memberi peluang kepada generasi muda untuk menjadi calon disamping memastikan calon dari golongan berumur mesti menghayati dan memperjuangkan idealisma golongan muda.

Ketika saya menjadi Setiausaha Pemuda UMNO, saya berkesempatan bekerja dengan kumpulan ahli biasa Wanita, Pemuda dan Puteri yang luar biasa semangatnya. Selepas mengharungi beberapa pilihan raya kecil bersama mereka, saya benar-benar memuji dedikasi dan keazaman mereka bekerja demi parti.

Ada antara golongan makcik dalam Wanita UMNO sanggup meninggalkan suami, anak dan perniagaan kecil mereka untuk menjadi jentera UMNO sepenuh masa sepanjang pilihan raya kecil.

Mereka menghabiskan masa berminggu-minggu di tempat yang tidak pernah dikunjungi. Mereka tidak merungut apabila terpaksa menumpang tidur di rumah penduduk yang ada kalanya jauh daripada keselesaan.

Golongan ini turut bekerja 20 jam sehari dan komited melaksanakan program menyusur akar untuk meraih sokongan pengundi wanita di akar umbi yang juga pemegang kunci kemenangan setiap pilihan raya.

Sama juga halnya dengan Pemuda dan Puteri. Mereka bingkas menangkis serangan lawan, bekerja tanpa mengenal siang dan malam, malah sanggup mengeluarkan wang sendiri sambil menahan caci maki pihak lawan, baik secara mental mahu pun fizikal.

Mereka tegas mempertahankan kesetiaan walaupun berjemur di tengah panas, menyinsing lengan baju untuk mendekati pengundi muda dan dengan tebal muka memasang bendera serta menampal poster di segenap ceruk kawasan tanpa memikirkan soal keselamatan. Pegangan mereka – kami lakukan apa saja demi parti.

Sebelum golongan VIP bergembira menyambut kemenangan di dalam Dewan Penjumlahan Undi, golongan ahli ini tanpa banyak soal mengemas barang, menghidupkan enjin Honda dan Proton lama masing-masing atau menaiki bas menempuh perjalanan panjang kembali ke rumah dengan menggalas kepenatan tidak terkira.

Selesai melaksanakan kewajipan terhadap parti, mereka pulang untuk meneruskan kehidupan biasa sebagai suri rumah dan isteri yang menjual keropok lekor di pasar malam, memandu teksi dan kembali sebagai kerani atau pembantu kedai di kampung halaman.

Mereka ini adalah pejuang yang tak berwajah dalam UMNO. Mereka adalah wira tidak dikenali yang menyerahkan seluruh jiwa dan raga dalam memenuhi tuntutan laungan `demi bangsa, agama dan negara' yang mereka benar-benar hayati.

Mereka tidak pernah meminta kontrak, jauh sekali melobi sebagai calon pilihan raya. Mereka adalah `Orang UMNO' biasa dan bilangannya tidak terkira dalam UMNO.

Selepas ini, jika ada lagi pihak yang ingin mengkritik sayap UMNO, hentikan menyerang secara pukul rata. Itu tidak adil namanya.

Datuk Abdul Rahman Dahlan Adalah Ahli Parlimen Kota Belud Yang Juga Setiausaha Barisan Nasional Sabah

www.1taipingmali.com

one2many

Posted: 06 Dec 2011 01:21 AM PST

one2many


Pemimpin Pembangkang Paling Patriotik!

Posted: 05 Dec 2011 09:38 PM PST

Bukan untuk mengadili atau menghukum, tetapi petikan berita ini menyerlahkan sikap mereka yang sebenar. Cakap pandai tapi hampeh. Berapa degree tahap patriotisme pemimpin begini kita nak bagi?Pembangkang Tolak Tawaran Naik Kapal Selam?

LANGKAWI 5 Dis. – Lapan pemimpin utama pembangkang yang dijemput meninjau secara dekat kapal selam kedua Negara, KD Tun Abdul Razak sempena Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi (LIMA) 2011 masih belum menyatakan kesudian serta komitmen menghadirinya.

Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, surat jemputan kepada kelapan-lapan pemimpin itu menjemput mereka hadir pada Jumaat ini namun tiada jawapan diterima setakat ini.

Katanya, jemputan itu bagi membuktikan kepada pemimpin tersebut bahwa kapal selam Negara berupaya menyelam dan melakukan pelbagai fungsi lain, tidak seperti dakwaan mereka selama ini.

Baca seterusnya dalam Utusan Malaysia m/s 8 6 Disember 2011.

Agaknya, kalau negara berperang, ke mana pemimpin-pemimpin begini akan larikan diri?


PANEH MIANG

Posted: 06 Dec 2011 01:16 AM PST

PANEH MIANG


Rais Yatim ingin menongkat langit!

Posted: 06 Dec 2011 12:04 AM PST

Sementaro teringat ni, den nak rekodkan cakap Rais Yatim;

Anggota Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, apa yang lebih penting calon boleh menang BN itu boleh berkhidmat kepada masyarakat berbanding faktor usianya yang muda atau muka lama.

"Kalau muda saja pun tetapi tidak diterima masyarakat, bagaimana? Kalau yang lama pun tak diterima masyarakat, bagaimana? Jadi khidmat itu yang penting," katanya. "Sebab ini adalah khidmat dan khidmat terletak pada penilaian masyarakat dan setiap khidmat itu ada tempohnya." - Selanjutnya sini.

*********

Apa yang kita faham dengan kata-kata Rais ni? Adakah Rais nak sampaikan mesej bahawa tak semestinya calon muda itu boleh menang? Atau Rais nak gambarkan bahawa dia yang tua tu masih boleh berkhidmat dan konon dirinya masih diperlukan di Jelebu?

Nampaknya kenyataan Rais bertentangan dengan saranan Dr. Mahathir. Rais masih menaruh harapan rupanya. Nak kami bongkar apa yang berlaku di Jelebu ke...baru Rais rela hati undur diri? Usahlah berangan nak menongkat langit Rais oii...

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 06 Dec 2011 12:04 AM PST

DARUL EHSAN TODAY


Husam Pun Kaki China Doll Jugak....???

Posted: 05 Dec 2011 08:46 PM PST

Selera husam pun macam selera anwar juga, husam pun berminat dengan china doll, nak tahu siapa dan berapa harga husam langgan china doll tu, korang klik sini.

Kerana Bahalul Dua Ekor Nie, Rakyat Selangor Sengsara...

Posted: 05 Dec 2011 06:00 PM PST


pembahas dari wakil wanita ada menyebut mengenai katastrophi yang bakal melanda sekiranya isu air di selangor tidak diselesaikan segera.

jangkaan pakar, 2014 lembah klang dan selangor bakal mengalami krisis bekalan air sekiranya 2 melayu ni tak menyelesaikan kemelut ini dengan kadar segera.

2 bahalul ini masih dilihat enggan punyai keinginan untuk duduk semeja menyelesaikan masalah.

kalid gagap selaku ketua pentadbir di selangor masih beretorik mengenai usaha membawa bekalan air bersih dari pahang ke selangor.

pada masa yang sama, pihak syabas yang selama ini cukup untung di atas untung masih berkira mengenai setiap sen yang difikirkan.

jadi tiada mengejutkan sekiranya pada perkiraan kalid, apa jugak perkara yang boleh dipolitikkan demi mileage dan keuntungan politik, maka kalid bersedia melakukan.

rozali, atau lebih tepat syabas. syabas bukan entiti politik. syabas bukan pesaing politik pakatan.

tetapi beberapa tindakan syabas secara indirectly nya telah mengheret nama umno ke kancah perseteruan yang pada dasarnya tak perlu timbul.

kerana perangai rozali, umno dijadikan bahan kempen politik pakatan.

kerana perangai syabas, umno dijadikan bahan demontrasi pakatan.

kerana perangai syabas, umno dijadikan bahan kempen dan modal politik untuk pru ke 13.

baca lanjut di gerakan anti pkr.

Anwar Arahkan ZZ Ezette Kahwin Dengan Bung Mokhtar...???

Posted: 05 Dec 2011 05:19 AM PST


 Kenapa bung mokhtar marah sangat dengan kak ijat? jawapannya senang je...


Pertama, kerana kak ijat pernah sound bung pasal kes "bocor" yang bung kata pada fong poh kuan ahli parlimen batu gajah dari dap, bunyinya lebih kurang macam nie... " kata fong, bangunan parlimen ini kalau hujan selalu bocor, bocor sana bocor sini, bung dengan bodoh-bodoh mencelah dengan berkata "yb pun tiap-tiap bulan bocor juga, lebih kurang itulah dialognya dan apa yang dikatakan oleh bung dilihat cukup biadap bodoh dan menghina wanita.


Kedua, kak ijat pernah sound bung pasal bung kahwin dengan agen pkr zz ezette tampa mendapat persetujuan dari isteri pertama, senang cerita bung berpoligami tak dapat kebenaran.


Jadi sudah dua kali bung telah di sound oleh kak ijat, hati bung sudah panas, nak balas dendam susah pasal kak ijat tu menteri, jadi bila keluar sahaja isu nfc, bung apa lagi, ni lah masa untuk dia balas dendam, itu pasal kalau kita tengok bung cukup menggila serang kak ijat....

Belantan

Posted: 06 Dec 2011 12:00 AM PST

Belantan


PAS dan joget: 'Saya datang, dia lari'!

Posted: 04 Dec 2011 09:20 PM PST

Pada 1969, PAS memecat Ahli Parlimennya, Hashim Gera kerana berjoget di Parlimen. Tetapi pada hari ini, apakah PAS berani mengambil tindakan yang sama jika ada ahlinya melakukan perbuatan serupa.

Ketika itu PAS amat rigid dalam soal agama. Di depan Jawatankuasa Disiplin, Hashim memberitahu ulama PAS, joget adalah tarian bersih. "Bila dia (perempuan joget) datang, saya lari. Bila saya datang, dia (perempuan joget) itu lari. Tidak berlaku sentuhan antara perempuan dan lelaki kerana saya datang dia lari, dia datang saya lari". Bagaimanapun PAS menolak penjelasan Hashim itu dan dia tetap dipecat.

Kini kefahaman pemimpin PAS terhadap makna joget sudah berubah. Kalau UMNO datang PAS lari, kalau DAP datang PAS tidak lari.

PAS sanggup bersentuhan dan berpeluk cium dengan DAP. Sebab itu ada kebenarannya apabila Timbalan Presiden UMNO mendakwa, PAS tidak mungkin ganti UMNO, tetapi DAP mungkin ganti PAS.

PAS semakin liberal dalam banyak hal mengenai hukum agama. Apabila Mat Sabu didakwa atas tuduhan berkhalwat, PAS tuduh ia adalah konspirasi UMNO. Dalam kes video seks Anwar, Haji Hadi berdalih pula, 'besi tidak boleh jadi saksi'.

Semua jawapan itu adalah jawapan nafsu akal. Sebab itu dalam kes gambar bogel Elizabeth Wong, PAS paling kuat membelanya. Hujah PAS, berdosa hukumnya apabila mengaibkan peribadi seseorang.

Tetapi jika berkaitan dengan orang UMNO, mereka akan telanjang habis habisan walaupun ia adalah fitnah. Perkara yang makruf pun mereka sanggup putar belit, contohnya memfitnah ibadat haji Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, baru-baru ini.

PAS pengecut bila berdepan dengan DAP. Itu puncanya dia menjadi liberal. PAS sanggup korbankan orangnya sendiri demi menjaga hati DAP.

Dr. Hassan Ali ialah mangsa joget terbaharu ini. Beliau disisih kerana berbeza pandangan dalam soal rampasan arak dan isu memurtadkan orang Islam di Gereja Methodist Damansara Utama.

Dalam isu negara Kristian, PAS bacul dan mendiamkan diri. Siasat pun tidak, komen pun tidak, bagi amaran lagi tidak berani. Hakikatnya, sikap PAS sudah terbalik. PAS melanggar fatwa lama Haji Hadi, 'politik suku agama suku', iaitu agama dan politik tidak boleh bercampur aduk.

Kenapa PAS tidak berani menyertai 'Himpunan Sejuta Umat' walaupun ia dianjurkan oleh pihak badan bukan kerajaan (NGO)? Himpunan itu bertujuan menyedarkan umat Islam tentang bahaya gejala murtad. PAS mahu menjaga hati DAP, walaupun tindak-tanduk DAP sering menyakitkan hati orang Islam.

Keputusan DAP untuk meletakkan calon Melayu berkelulusan agama dalam Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-13 mewajarkan keyakinan kita bahawa DAP mungkin mengambil alih peranan PAS. Kejayaan Mat Sabu menumbangkan Nasaruddin bagi jawatan Timbalan Presiden PAS membuktikan golongan agama dan ulama semakin tersisih dalam PAS.

Pokoknya, PAS tidak akan dapat mengganti UMNO, kerana PAS didokong oleh ahli yang taksub pada pemimpin bukan perjuangan. Sedangkan UMNO parti yang didokong oleh 'Orang UMNO'.

Menurut Presiden parti, satu daripada ciri penting orang UMNO ialah, dia cinta dan kasih pada perjuangan. Perjuangan mendarah dan mendaging pada dirinya. UMNO bermula kerana perjuangan. Terus hidup kerana perjuangan. Itulah UMNO, iaitu UMNO-Perjuangan.

Suara Politik
Taminsari

The Unspinners

Posted: 05 Dec 2011 11:59 PM PST

My Longest Yard

Posted: 05 Dec 2011 11:54 PM PST

My Longest Yard


Perlu ke benda huru hara ni nak dijadikan contoh?

Posted: 05 Dec 2011 09:49 PM PST


Naib Ketua Dewan Muslimat PAS berkata, kebangkitan rakyat Mesir wajar dicontohi. Baca di SINAR HARIAN.

Apa yang nak dicontohinya?
Ekonomi tak stabil-stabil.
Ketenteraman awam entah ke mana.
Kedatangan pelancong merudum.
Harga barang naik.
Student Malaysia kat sana pun dah mintak nak balik Malaysia.
Mereka pun dah tak sanggup tunggu.

Jadi, kebangkitan apa yang nak dicontohi oleh rakyat Malaysia?


Adakah dengan mengangkat PAS jadi Perdana Menteri dan kemudian jadi keldai DAP? Puiiii!!

AZLI SHUKRI

Posted: 05 Dec 2011 11:46 PM PST

AZLI SHUKRI


Maaf Tan Sri..Yang Ini Kami Tiada Jawapan

Posted: 05 Dec 2011 02:47 AM PST

Maaf..bab ini saya mengaku kalah..tak boleh nak backup lagi. Mohon Tan Sri jawab sendiri..Kadangkala kebenaran mesti kita telan walaupun pahit rasanya. Yang salah, tetap salah - saya tiada kompromi. Keluarga merupakan asas penilaian masyarakat terhadap kualiti seseorang pemimpin. Ingat, kita diperhati dan diteladani. Dalam soal ini...saya tiada jawapan. (Baca di sini).

Panglima Perang Cyber

Posted: 05 Dec 2011 11:32 PM PST

Panglima Perang Cyber


Sah Gila : Nik Aziz Tidak Dukacita/Marah Digelar Nabi - Ahli Pas Patut Maki Mursyidul Am Mereka Ini !!!

Posted: 05 Dec 2011 07:34 PM PST

Kalau kisah sudah tentu Nik Aziz marah.


Kalau dulu dia marahkan blogger dengan gelar Celaka Celaka Celaka, kenapa bila timbul isu dia dianggap Nabi tiba-tiba dia tidak marah ? 


Pelik tetapi itulah yang berlaku sebenarnya. Kenapa ketika marah isu Setiausaha Akhbar Annual Bakhri beliau sanggup menyumpah seranah blogger tetapi kali ini diam sahaja ?
Bahkan beliau juga tidak mahu menasihatkan penyokong Pas agar jangan taksub kepadanya. Adakah ini bermakna "assukut alamaturridho" - diam tanda setuju ???


Bertaubatlah wahai Tok Guru Nik Aziz Nik Mat. Meskipun anda tidak layak digelar Tok Guru tetapi demi kebaikan anda sendiri tolonglah bertaubat demi menyelamatkan akidah umat dari menerima kenyataan bahawa anda adalah Nabi yang muncul di akhir zaman selepas Nabi Muhammad saw menafikan akan wujud nabi selepas baginda.


Sila baca kenyataan yang disiar oleh Utusan Malaysia di bawah :Nik Aziz tidak akan bertanggungjawab

Nik Aziz


KOTA BHARU 5 Dis. - Walaupun menegaskan nabi dan ulama tidak boleh disamakan, namun Datuk Nik Aziz Nik Mat (gambar) menegaskan, beliau tidak akan bertanggungjawab terhadap tindakan seorang penceramah, Shamsul Zaman Sukri atau 'Ustaz Budak' menyamakan Mursyidul Am Pas itu dengan nabi.

Sehubungan itu, Menteri Besar Kelantan tersebut berkata, beliau tidak berasa duka cita dengan tindakan penceramah Pas terbabit walaupun ia menyentuh soal akidah.

Berdasarkan pendirian itu, katanya, beliau berpendapat tidak perlu memberi nasihat kepada penyokong Pas supaya tidak terlalu taksub dengan pemimpin.

"Saya tidak tahu hujung pangkal 'budak' itu (Shamsul Zaman), jadi saya tak mahu jawab yang itu. Saya tidak bertanggungjawab, dia kena tanggungjawab, saya tidak hubungi budak itu, pihak lainlah yang menghubungi budak itu.

"Saya hendak jawab begini, kalau orang menyamakan saya dengan nabi adalah kufur, maka orang Islam tolak Islam juga kufur, sama ada tolak Islam berganti dengan demokrasi atau kebangsaan juga boleh membawa kepada kufur serupa jugalah. Saya tidak ada apa (dukacita), dia kata," katanya pada sidang akhbar di kediaman rasminya di JKR 10 di sini, hari ini.

Utusan Malaysia hari ini melaporkan sebuah badan pemikir dan beberapa tokoh agama di negeri ini menyifatkan tindakan seorang penceramah Pas menyamakan Nik Aziz dengan nabi sebagai sesat dan membawa kepada kekufuran.

Mereka turut berpendapat bahawa ikon Pas tersebut perlu bertanggungjawab kerana beliau yang membuatkan penyokong parti tersebut taksub kepada pemimpin.

Ia ekoran pendedahan rakaman video ceramah Shamsul Zaman yang menyamakan Nik Aziz dengan nabi dengan bersandarkan hujah 'ulama adalah pewaris nabi' oleh sebuah portal,detikperubahan.com.
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Mesti Baca : Alat Jimat Minyak Produk Malaysia Panglima Cuba !

Posted: 05 Dec 2011 05:31 PM PST

Produk ini digunakan oleh Panglima sejak 22 Nov 2011 yang lepas. Nama Bio Fuel Saver. Dicipta dari bahan gunung berapi untuk menjimatkan minyak.

Kebetulan bertemu dengan Encik Hamid yang menjadi pengedar alat ini di sebuah tempat di Salak Tinggi Sepang. Selepas itu tertarik mencuba dan ternyata berkesan hingga hari ini.

Beliau juga seorang mekanik kereta Mercedes menceritakan kelebihan alat ini dan bersedia memasangnya untuk dicuba di kereta Panglima.

Selepas itu terbukti kereta lebih pick-up, enjin lebih senyap, perasaan rasa lebih hebat memandu berbanding sebelumnya. Biasanya kereta akan mengalami penjimatan 30 persen berbanding sebelumnya.

Jika penggunaan minyak mencecah RM100 satu trip, anda akan jimat RM 30 selepas menggunakannya. Ia lebih sesuai untuk perjalanan jarak jauh.

En Hamid sendiri yang memakai Mercedes mengakui kereta beliau pergi lebih jauh selepas menggunakan alat ini. Minyak RM50 mencecah 200 km berbanding hanya 150km sebelumnya.

Anda perlu menghubungi beliau dengan segera dan jangan terkejut semalam sahaja tiga orang telah memasang alat tersebut di Kluang Johor.

Sebelum ini 10 orang memasangnya di Lahad Datu.

Call En Hamid jika anda berminat dan harga hanya RM350 bagi tiga alat yang diletak di tiga tempat iaitu wayar air, minyak dan bateri.

Hp beliau : 0196922007

Sokong Kenyataan DS Zahid Hamidi : Pakatan Tidak Perlu Campur Soal Pembelian Aset Pertahanan Malaysia

Posted: 05 Dec 2011 07:04 AM PST

Beli aset pertahanan: Tidak perlu libat pembangkang
05/12/2011 9:15pm


LANGKAWI 5 Dis. – Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi yakin dengan kemampuan dan ketelusan jawatankuasa penilai ketiga-tiga cabang Angkatan Tentera Malaysia (ATM) tanpa perlu melibatkan pembangkang dalam soal pembelian aset pertahanan negara.


Beliau berkata, sistem perolehan pembelian aset pertahanan dibentuk oleh Kementerian Kewangan, dan sebelum sesuatu produk dibeli, ia dinilai sebuah jawatankuasa yang wujud dalam perkhidmatan tentera darat, udara atau laut.

"Kita yakin dengan sistem yang sedia ada yang telah ditentukan Kementerian Kewangan dan kita yakin dengan jawatankuasa penilaian yang ada.

"Kalau aset-aset itu dikehendaki tentera darat (contohnya), jadi jawatankuasa tentera daratlah yang akan buat penilaian untuk tentukan spesifikasi," katanya kepada pemberita di atas kapal KD Jebat yang berlabuh di jeti Awana Porto Malai untuk Pameran Maritim dan Udara Antarabangsa Langkawi (LIMA 2011), di sini hari ini.

Penilaian bukan sahaja dibuat daripada sudut teknikal sahaja malah mengambil kira soal pemindahan teknologi dan keuntungan yang bakal diperoleh negara pada masa panjang, terutama kepada industri pertahanan tempatan. – Bernama

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Kenyataan Nik Aziz Bukti Beliau Sedia Tanding Sampai Mati?

Posted: 05 Dec 2011 06:24 AM PST

Sekarang kita tengok siapa cinta dunia dan siapa yang meninggalkannYa.

Dulu pernah kata jika Tun M letak jawatan, beliau juga pasti berhenti, ternyata palsu dan dusta semata-mata.

Soalnya sampai bila kita nak kena tipu?

Terima kasih Mymassa atas berita di atas.

Takziah Kepada Keluarga Apek ( Khairul Fahmi ) Atas Kematian - Al Fatihah

Posted: 05 Dec 2011 05:52 AM PST

Adik kepada pengjaga gol kebangsaan, Mohd Amirul Izzat Che Mat telah menghebuskan nafasnya yang terakhir pada jam 11.30 pagi tadi. Arwah telah mengalami jangkitan kuman pada paru-paru kerana demam denggi.

Salam Takziah diucapkan kepada Khairul Fahmi Che Mat (Apex) dan keluarganya atas pemergian adik lelaki beliau ke Rahmatullah dari warga Kelab Penyokong Siber Bola Sepak Kelantan. Semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat Amin.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video Biawak Sesama Biawak Berpelukan Sudah Ditonton 118 Ribu Orang

Posted: 05 Dec 2011 05:14 AM PST
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih


Gambar Dari Pentas VIP Semasa PAU

Posted: 05 Dec 2011 02:58 AM PST
Maaf dah lambat sebenarnya tetapi sayang jika tidak dikongsi.

Di rumah sahaja dapat muatnaik dengan cepat kerana ada Unifi.

Saksikanlah kekuatan UMNO yang masih belum pudar yang sempat dirakam Panglima semasa sidang agung Umno.

Agar kita tetap teguh berjuang tanpa rasa gentar !

Mari kita tetapkan kaki mara ke hadapan memusnahkan pembohongan lawan.

Azmin Dimarah Anwar Sampai Kata : U Dah Tak Sabar Sangat Jadi Presiden ???

Posted: 05 Dec 2011 01:51 AM PST

Kata blogger : 

Anwar sebenarnya sangat marah kepada Azmin dengan ucapan itu. Malahan, dalam mesyuarat tertutup kepimpinan, Anwar bertanyakan soalan kepada Azmin – 'You dah tak sabar sangat jadi Presiden?'.

Anwar berang kerana tindakan Azmin seolah-olah sudah meletakkan parti dalam keadaan defensif. Azmin sudah seolah-olah mengurus parti tanpa Anwar! Ini yang mendatangkan kemarahan Anwar dalam mesyuarat tertutup tersebut.

Nampaknya PKR berada dalam suasana yang sangat tidak selesa.

Nak tahu kisah lanjut sila ke blog di bawah :Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Mesti Tengok : Gambar-Gambar Kezaliman Tentera Amerika Dibalas Allah Di Dunia (18SG)

Posted: 05 Dec 2011 01:35 AM PST


Sila klik di sini untuk melihatnya
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video Pengakuan Imam GAY Yang Halalkan Perbuatan Liwat Yang Terkutuk Dalam Al Quran

Posted: 05 Dec 2011 01:16 AM PST
Komen AndaPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Ucapan Naib Presiden DS Zahid Hamidi Iktiraf Tentera Media Baru UMNO Dan Hentam PeRaCis "Hitam Metalik" Nga Kor Ming !!!

Posted: 05 Dec 2011 01:12 AM PSTKlik pujian balas oleh blogger Mahaguru58 di blog beliau 

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video Sajak @Khairykj Yang Tentu Menaikkan Bulu Roma @anwaribrahim

Posted: 05 Dec 2011 12:55 AM PST


Apabila engkau terasa hembusan angin fajar diiringi embunnya,

Pernahkah engkau berhenti bertanya,

Rahsia silam bumi yang engkau pijak,

Lipatan sejarah langit yang engkau junjung?Apabila engkau menegakkan panji-panji perang-mu,

Pernahkah engkau berhenti bertanya,

Siapakah gerangan pejuang tidak bernama,
Yang dulu menggadai jiwa dan raga demi anak bangsa?
Apabila air mata berlinangan ketika engkau memohon restu bonda,

Pernahkah engkau berhenti bertanya,

Apakah sebab mereka berjuang, tanpa mengira badai yang datang,
Apa cerita di sebalik cerita memungkinkan mereka mengorbankan semua?Apabila anak-anak mu melambaikan tangan dan sayu engkau membalasnya,

Pernahkah engkau berhenti bertanya,

Bagaimana aku insan biasa dapat menebus segala jasa
Bagaimana aku manusia kerdil dapat meneruskan perjuangan mereka?Apabila semboyan sudah berbunyi diiringi paluan gendang perang ini,

Apabila musuh bertentang mata, denyutan nadi semakin kencang,

Engkau tidak lagi perlu bertanya,
Kerana hari ini, ketika bahtera perang mereka semakin menghampiri,
Sudah tentu hari ini, di bawah kibaran panji-panji parti keramat kita ini,
Kita akan sama-sama teguh berdiri!Ayuh Pemuda, Mari kita sama-sama berdiri!

Berdiri bukan mencari nama, Berdiri bukan mencari harta,

Berdiri kerana aku tidak mungkin lupa sejarah ku,
Berdiri kerana aku pewaris perjuanganmu,
Berdiri kerana aku siap siaga, terus sahaja bertarung nyawaAyuh Pemuda, Mari kita sama-sama berdiri!

Berdiri kerana aku Pemuda yang tidak gentar semua,

Berdiri kerana aku Pemuda penerus perjuangan bangsa!
Berdiri kerana engkau berdiri bersama, teguh kita pasti bersama, kekal utuh ke akhir masa.HIDUP UMNO! 

HIDUP UMNO! 

HIDUP UMNO!Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Gempar : Ahli PKR Jatuh Banglo Tiga Tingkat Exco Selangor

Posted: 04 Dec 2011 11:56 PM PSTRujuk Sinar Harian mukasurat 11

Apa yang mereka buat di banglo tiga tingkat untuk Exco Kerajaan Negeri Selangor ?

Sampai terjatuh acara program parti mereka.

Parti program ke program parti ni?

wallahu a'lam

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 05 Dec 2011 11:09 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


KONSEP NEGARA BERKEBAJIKAN PAS – SATU ANALISA

Posted: 05 Dec 2011 10:08 PM PST
1.        Konsep Negara Berkebajikan PAS lahir daripada strategi PAS untuk meraih sokongan DAP dan PKR yang menentang prinsip Negara Islam PAS. Oleh itu PAS menggugurkan prinsip Negara Islam yang diperjuang selama ini.

2.        Konsep ini lebih merupakan pandangan peribadi Presiden Pas Dato' Seri Hadi Awang dan bukan hasil daripada pemikiran dan wacana golongan intelektual Islam yang sudah tentunya lebih komprehensif, mendalam dan praktikal.

3.        Fokus Negara  Berkebajikan PAS adalah lebih tertumpu kepada aspek perbelanjaan peruntukan dan bukan usaha-usaha menambahkan peruntukan bagi membiayai perbelanjaan yang terlibat.

4.        Konsep Negara Berkebajikan PAS tidak memberi tumpuan kepada bagaimana hendak menjana pendapatan negara. Dalam era-globalisasi masakini sepatutnya tumpuan setiap negara ialah bagaimana menjana pertumbuhan pendapatan negara supaya pembangunan negara sentiasa berterusan terutama dalam menampung cadagan program yagn hendak dilaksanakan.

5.        Tiada digariskan apakah cabaran-cabaran strategik yang akan dihadapi oleh negara masa kini  dan akan datang dalam konsep Negara Berkebajikan PAS.

6.        Fokus PAS kepada kebajikan melalui perbelanjaan merupakan pemikiran yang telah ketinggalan zaman didewasa ini. Negara-negara barat sendiri seperti Greece, Italy, UK dan US telah mula menyedari kelemahan negara yang terlalu fokus kepada kebajikan melalui perbelanjaan peruntukan kerajaan. Krisis ekonomi yang melanda Greece, Italy, US dan UK masa kini antara lain berpunca daripada perbelanjaan kebajikan yang berlebihan. Nampaknya kepimpinan PAS tidak prihatin dan mengambil iktibar daripada perkembangan-perkembangan semasa mengenai  negara-negara seperti Greece yang menuju kearah bankrapsi kerana terlalu fokus kepada kebajikan.

7.        Beberapa prinsip yang di utamakan dalam Negara Berkebajikan PAS tidak diamalkan oleh PAS sendiri. PAS menggariskan ciri-ciri pemimpin dalam Negara Berkebajikan mestilah seorang yang alim, bertaqwa dan berintegriti tetapi PAS menyanjung tinggi Dato' Seri Anwar Ibrahim dan Karpal Singh. Bahkan Timbalan President Pas Mohamad Sabu sendiri mempunyai integriti moral yang dipersoalkan.

8.        PAS telah memerintah Kelantan melebihi 20 tahun dan tetapi Kelantan adalah antara negeri termiskin di Malaysia. Ramai rakyat Kelantan mencari rezeki di negeri-negeri yang diperintah oleh Kerajaan BN. Di bawah BN, Malaysia secara keseluruhannya telah berjaya dibangunkan daripada negara pertanian yang miskin kepada negara perindustrian yang sederhana tinggi. Pembangunan dan kebajikan rakyat PAS sendiri gagal laksanakan di Kelantan.

9.        Dalam konsep Negara Berkebajikan, PAS menyatakan perancangannya untuk menggantikan UMNO. Mengikut rekod Pilihanraya Umum sejak merdeka, PAS tidak pernah bertanding untuk memerintah negara ini diperingkat Parlimen dan kesemua negeri. UMNO sejak merdeka, bertanding dalam pilihanraya untuk memerintah negara ini diperingkat persekutuan dan negeri. Selagi PAS tidak bertanding untuk memerintah negara ini di peringkat Parlimen dan Negeri sebagaimana yang dilaksanakan oleh UMNO, agenda PAS untuk ganti UMNO adalah satu pembohongan semata-mata kepada umat Islam di negara ini.   

10.      Dalam konsep Negara Berkebajikan, PAS ada menyatakan untuk menjadikan orang Melayu sebagai teras dalam pembangunan negara ini. Tetapi apa yang diamalnya, PAS menolak DEB yang telah berjaya membangunkan kelas menengah Melayu dan menghapuskan kemiskinan tegar. PAS juga menolak kepimpinan Melayu yang telah menjadi teras sejarah tanah air kita sejak daripada zaman kesultanana Melaka lagi.

11.      Ayat-ayat Al-Quran yang dipetik oleh PAS dalam konsep Negara Berkebajikan tidak menyebut secara spesifik negara berkebajikan. Huraian dalam penulisan konsep Negara Berkebajikan PAS adalah pandangan PAS sendiri dan bukanlah merupakan tafsiran agama Islam mengenai pembangunan negara.

12.      Aspek yang paling penting yang dicari oleh banyak negara-negara maju masa kini ialah kaedah bagaimana mewujudkan tenaga manusia yang kreatif, inovatif, konpetitif dan berilmu bagi menjana pembangunan negara ke tahap yang lebih tinggi, maju dan mampan. Aspek yang maha penting ini tidak diberi tumpuan oleh PAS dalam konsep Negara Berkebajikannya yang lebih tertumpu kepada kaedah berbelanja.

13.      Kesimpulannya Konsep Negara Berkebajikan PAS hanyalah satu penulisan yang umum dan retorik semata-mata. Apabila membaca gagasan PAS itu ia tidak langsung mencetuskan inspirasi atau pemikiran untuk merancang bagaimana negara ini boleh bergerak maju dalam semua dimensi seterusnya. Bagi pegawai-pegawai kerajaan sebagai pelaksana dasar pembangunan negara, Konsep Negara Berkebajikan, PAS sukar dilaksanakan secara terperinci dan untuk di ukur keberkesanannya kerana terlalu umum dan bercampur aduk.

Wow. DAP Pun Dah Tiru Anwar.

Posted: 05 Dec 2011 07:33 PM PST

Ramasamy: DAP tak patut ada 'bapa angkat'

Tidak harus ada peranan 'bapa angkat' dalam agihan kerusi DAP pada pilihan raya umum akan datang kerana keputusan akan dibuat oleh Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) parti itu, kata  timbalan pengerusi DAP Pulau Pinang, P Ramasamy.

Katanya, peruntukan kerusi tidak akan diputuskan oleh seorang NONEsahaja tetapi oleh jawatankuasa berkenaan yang terdiri daripada beberapa pemimpin DAP yang lain.

Ramasamy, yang juga timbalan ketua menteri II Pulau Pinang, berkata beliau bersetuju dengan kenyataan pengerusi DAP, Karpal Singh, yang baru-baru ini memberi amaran tidak perlu ada "panglima perang" dalam parti itu yang bercadang menjanjikan kerusi tertentu untuk kroni-kroni mereka.

Menurut beliau, tindakan Karpal mengeluarkan kenyataan itu adalah tepat kerana kedudukannya sebagai ketua parti, tetapi beliau tidak bersetuju bahawa kata-kata itu ditujukan kepadanya secara peribadi.

"Kita semua setuju tidak harus ada 'panglima perang' dalam DAP, tetapi sepatutnya juga tidak harus ada 'bapa angkat', juga," kata Ramasamy.

"Saya akan berbincang dengan Karpal mengenai perkara ini kerana saya tidak fikir beliau  mensasarkan saya secara peribadi, seperti yang dilaporkan oleh sebuah portal berita.

"Saya faham politik. Saya seorang pensyarah dalam bidang sains politik selama 25 tahun," katanya.

Ramasamy yang juga ADUN Prai merujuk kenyataan Karpal yang terbaru, seperti yang dilaporkan pada laman Free Malaysia Today (FMT), bahawa "tiada seorang pun mempunyai kuasa untuk memilih atau mengumumkan senarai calon dan agihan kerusi.

NONE"Hanya kepimpinan tertinggi mempunyai keistimewaan untuk berbuat demikian," kata Karpal yang juga ahli parlimen Bukit Gelugor, semalam.

Menurut portal itu, Karpal (kiri) membidas Ramasamy dan memberi amaran bahawa DAP tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan tatatertib tegas terhadap mereka yang cuba bertindak sebagai 'panglima perang'.

Peguam tersohor itu merujuk kepada beberapa laporan akhbar-akhbar berbahasa Tamil yang memetik Ramasamy sebagai mengumumkan keputusan mengenai agihan beberapa kerusi parti itu.


*MyMassa ingat PKR je ada jambu menjambu, gejala adik angkat. Rupa-rupanya DAP ada gejala BAPA ANGKAT pulak. Yang pasti, penyakit kroni memang dah lama membarah dalam pembangkang.

Hadiah Dari Kerajaan Selangor.

Posted: 05 Dec 2011 07:36 AM PST

Tiga Juta Pengguna Hadapi Gangguan Air Akibat Pencemaran Teruk Sungai Selangor

SHAH ALAM, 5 DIS : Kira- kira tiga juta pengguna di Selangor dan Kuala Lumpur menghadapi risiko gangguan bekalan air berikutan pencemaran "luar biasa" Sungai Selangor yang menjejaskan bekalan kepada empat loji rawatan air utama di negeri itu.

"Kejadian pencemaran air mentah seumpama ini amat membimbangkan pihak SYABAS sekiranya tempoh masa pengurangan pengeluaran loji rawatan air ini berterusan melepasi jam 8.00 malam hari ini," kata Syabas dalam satu kenyataan.

"Ianya akan mengakibatkan gangguan bekalan air bersih kepada lebih kurang 700,000 akaun bekalan air atau kira-kira 3 juta pengguna di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur, selain daripada pengguna komersial dan industri," tambah kenyataan itu.

Menurut Syabas, pihaknya terpaksa mengaktifkan Pelan Tindakan Kecemasan (ERP) Kod Merah  di Kuala Lumpur, Petaling, Gombak, Klang, Hulu Selangor, Kuala Selangor, Kuala Langat dan Sabak Bernam  pada jam 4.00 petang tadi ekoran pengurangan pengeluaran air oleh empat buah loji rawatan air.

Loji berkenaan adalah Loji Rawatan Air Sungai Selangor Fasa 1 (SSP1), Loji Rawatan Air Sungai Selangor Fasa 2 (SSP2), Loji Rawatan Air Sungai Selangor Fasa 3 (SSP3), dan Loji Rawatan Air Rantau Panjang.

Langkah itu terpaksa diambil kerana kandungan kekeruhan (turbidity) luar biasa yang dikesan di muka sauk keempat-empat loji berkenaan mulai jam 10.30 pagi hari ini.

Syabas berkata empat loji rawatan air ini membekalkan air bersih 2,460 Juta Liter Sehari (JLH) kepada 60 peratus penduduk di Selangor dan Kuala Lumpur.

Berikutan pencemaran Sungei Selangor, jumlah pengeluaran air terawat di keempat-empat loji dikurangkan dari 2,460 JLH ke 1,000 JLH setelah kekeruhan luar biasa yang mencatatkan lebih 6,000 NTU (Nephelometric Turbidity Unit) berbanding 300 NTU pada waktu biasa.

"Sekiranya gangguan bekalan air dengan skala besar ini berterusan melebihi lapan jam, pihak SYABAS akan memaklumkan perkara ini kepada Kerajaan Persekutuan dan kerajaan Negeri Selangor agar bersiap sedia untuk tindakan kecemasan, tambah Syabas.

"Pihak operator loji masih belum mendapat kepastian berhubung punca pencemaran Sungai Selangor dan pihak berkuasa termasuk Lembaga Urus Air Selangor (LUAS), Jabatan Alam Sekitar (JAS) dan Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) masih menjalankan siasatan berkenaan perkara ini," tambah Syabas.

Syarikat itu telah menyediakan sebanyak 42 buah lori tangki dan 230 tangki statik  untuk dihantar ke kawasan-kawasan yang kritikal mengikut keutamaan.

Walau bagaimanapun, bantuan bekalan air yang disediakan ini tidak mampu untuk menampung keperluan bagi semua pengguna yang terlibat.

Pengguna di kawasan terlibat dinasihatkan agar menggunakan air secara berhemah sepanjang tempoh gangguan tersebut, kata Syabas.

http://antarapos.com/v1/index.php?page=content.php&newsid=1270&type=%27news%27

*Inilah yang berlaku jika AIR yng menjadi nadi kehidupan dipolitikkan. Akibat keegoaan Kerajaan PKR Selangor untuk membenarkan pembinaan logi Langat 2, krisis bekalan air yang pernah menghantui penduduk Lembah Kelang akan berulang. Fikir-fikirkan.

Nik Aziz itu NABI atau DAJJAL sebenarnya?!!

Posted: 05 Dec 2011 06:30 AM PSTRiak ketika ibadat lebih bahaya daripada dajal

Sumber daripada Institut Al-Qayyim

Oleh Mohd Yaakub Mohd Yunus

RIAK ialah penyakit hati yang paling ditakuti Rasulullah SAW menimpa umatnya kerana ia boleh berlaku dalam pelbagai keadaan, hatta ketika menunaikan solat yang sepatutnya dilakukan dengan ikhlas.

Kerisauan itu dinyatakan Rasulullah SAW dalam sabda bermaksud: "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad)

Riak ialah memperlihat atau menyempurnakan ibadat dengan tujuan mendapat pujian serta perhatian orang lain seperti solat dan puasa.

Baginda SAW bersabda yang bermaksud: "Mahukah kalian aku beritahu sesuatu yang lebih aku takutkan daripada Dajal? Kami katakan: Tentu. Baginda bersabda: Syirik yang tersembunyi iaitu apabila seseorang mengerjakan solat lalu dia menyempurnakan solatnya kerana melihat seseorang memandangnya." (Hadis Riwayat Ibnu Majah)

Al-Hafidz Ibnu Hajar al-Asqolani dalam kitabnya Fathul Baari berkata: "Riak ialah menampakkan ibadah dengan tujuan dilihat manusia, lalu mereka memuji pelaku amalan itu."

Ada insan yang ketika beribadah secara bersendirian kualiti amalannya tidak sehebat ketika orang lain memandangnya. Contoh seseorang yang solat bersendirian maka solatnya tidak sepanjang atau bacaan dalam solat tidak dilagukan atau dinyaringkan.

Apabila di depan orang ramai, solat menjadi panjang dan suaranya dikuatkan supaya orang lain mendengar bacaan yang berlagu. Tasbihnya pula dibiarkan di tangan sambil mulut terkumat-kamit agar dilihat orang.

Begitu juga boleh dianggap riak jika seseorang memakai pakaian seperti ulama iaitu berjubah dan serban besar bertujuan menampakkan dirinya sebagai alim dan kuat beribadah. Ada juga individu sengaja menghitamkan dahi dengan menggosoknya menggunakan objek keras supaya kelihatan seperti yang kuat mengerjakan solat dan lama bersujud..

Kerisauan Baginda SAW terhadap sifat riak disebabkan penyakit hati ini mudah menyerang setiap insan kerana jiwa manusia memiliki kecenderungan suka menerima puji dan kedudukan tinggi di hadapan orang lain. Al-Muhasibi menjelaskan penyebab riak: "Senang dipuji dan takut dicela, tunduk kepada dunia dan tamak kepada perkara dimiliki orang lain."

Riak juga berbahaya kerana meresap dalam amalan umat Islam dalam keadaan samar. Mereka yang dihinggapi penyakit riak tidak menyedari ibadah sudah tercemar kerana hilang keikhlasan.

Riak dianggap Rasulullah SAW sebagai amalan syirik kecil kerana bagi seseorang yang sudah dihinggapi sifat ini ibadahnya tidak lagi ikhlas untuk mendapat keredaan Allah, sebaliknya menempatkan insan lain sebagai tandingan bagi Allah kerana amalnya bertujuan menarik perhatian insan itu.

Justeru, riak bukan sekadar boleh menyebabkan seorang terjebak dalam dosa, ia sebenarnya boleh menyebabkan amalan tidak diterima Allah. Imam Ibnu Taymiyyah berkata: "Sesungguhnya bagi seseorang yang bersikap riak dalam ibadah, bukan saja ibadahnya batal, malah dia turut mendapatkan dosa daripada perbuatannya itu yang dianggap syirik kecil."

Apabila suatu amalan dilaksanakan dengan ikhlas kerana Allah, ia akan diterima oleh-Nya. Sebaliknya, apabila amalan diniatkan untuk mendapat perhatian, pujian atau meraih keuntungan duniawi, maka ia tidak diterima Allah.

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya amalan itu tergantung pada niatnya, dan sesungguhnya amalan seseorang dibalas sesuai dengan apa yang dia niatkan." (Hadis riwayat Imam al-Bukhari)

Allah berfirman bermaksud: "Padahal mereka tidak disuruh kecuali menyembah Allah dengan memurnikan (ikhlas) ketaatan kepada-Nya dalam (menjalankan) agama yang lurus, dan supaya mereka mendirikan solat dan menunaikan zakat; dan yang demikian itulah agama yang lurus." (Surah Al-Bayyinah, ayat 5)

Imam Ibnu al-Qayyim ketika menafsirkan ayat itu menyatakan: "Seperti Allah adalah satu dan tiada Tuhan selain-Nya begitu pula hendaklah amal ibadah itu layak dipersembahkan hanya untuk-Nya dan tiada sekutu. Demikian juga halnya jika hanya Dia sebagai sembahan, maka wajiblah mengesakannya dalam perhambaan kerana amal yang salih adalah amal yang bersih daripada riak dan terikat dengan sunah."

Amal seseorang diterima Allah harus memenuhi dua syarat iaitu niat ikhlas semata-mata demi Allah dan dilakukan sesuai dengan tuntutan syariat (mengikuti sunnah Nabi).

Allah berfirman bermaksud: "Barang siapa berharap akan menemui Tuhannya, hendaklah dia mengerjakan amal salih dan jangan mempersekutukan dalam menyembah Tuhannya dengan suatu apa pun." (Surah al-Kahfi, ayat 110)

Menyedari besarnya musibah dibawa sifat riak, Rasulullah SAW mengajar umatnya memohon perlindungan dengan membaca doa: "Ya, Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada perbuatan syirik yang kami ketahui. Kami memohon ampunan kepada-Mu daripada dosa (syirik) yang kami tidak mengetahuinya." (Hadis riwayat Ahmad)

Dosa syirik yang tidak diketahui merujuk riak kerana ia dianggap syirik tersembunyi. Pelakunya menampakkan ibadah itu dikerjakan kerana Allah, sedangkan niat tersembunyinya untuk mendapat perhatian dan pujian manusia.

Perasaan riak dapat disingkirkan dalam jiwa setiap insan jika dia benar-benar memahami keagungan sifat Allah yang Maha Mendengar dan Maha Melihat serta Maha Mengetahui apa yang nampak ataupun tersembunyi.

Firman Allah bermaksud: "Katakanlah, jika kamu menyembunyikan apa yang ada dalam hatimu atau kamu menampakkannya, pasti Allah mengetahuinya" (Surah Ali-Imran, ayat 29)

Apabila seseorang mengetahui tiada apa yang terdetik di hatinya tersembunyi daripada Allah, dia akan berusaha bersungguh-sungguh untuk mengikhlaskan ibadahnya hanya kepada Allah.

Pada akhirat nanti, bagi mereka yang riak akan menerima pembalasan dengan dibongkarkan niatnya yang buruk itu di depan seluruh makhluk seperti sabda Rasulullah SAW bermaksud: "Siapa beramal kerana sumah (ingin didengari manusia) Allah akan membalasnya dengan diperdengarkan kejelekannya. Siapa berbuat riak, maka Allah akan menampakkan sifat riaknya itu (di depan makhluk)." (Hadis riwayat Imam al-Bukhari)

Al-Khathabi berkata: "Makna hadis ini, orang yang melakukan amalan tanpa niat ikhlas, namun hanya mahu dilihat dan didengar manusia, maka pada hari kiamat dia akan dibalas atas hal itu iaitu dengan cara memperkenalkannya, membongkarkan kejelekannya dan menampakkan apa yang dia sembunyikan (di sebalik amalannya)."

Oleh itu, mari kita berlumba untuk mengerjakan amal salih secara tulus ikhlas kerana Allah dan jika perasaan riak timbul perlu kita segera menepisnya dan jangan dibiarkan terus bermain di jiwa kerana itu bisikan syaitan yang ingin menyesatkan manusia.

Jika seseorang pada asalnya berniat mengerjakan ibadah ikhlas kepada Allah, namun kemudian perasaan riak itu datang secara tiba-tiba dan dia berusaha menghilangkannya, keadaan itu tidak menyebabkan amalannya ditolak Allah.

* Cerita di bawah disampaikan kepada penulis oleh kawan kepada seorang wartawan akhbar tabloid terkemuka di negara ini. Beliau yang membuat liputan program solat hajat raksasa tersebut pada pertengahan tahun ini menyaksikan sendiri bagaimana Nik Aziz menggunakan aspek ibadat seperti solat dan doa untuk kepentingan politik PAS. Disebabkan kerana peristiwa tersebut, wartawan tersebut hilang rasa takzimnya kepada Nik Aziz dan PAS.


Jadi kepada sesiapa yang masih taksubkan Nik Aziz, cepat-cepatlah bawa bertaubat. Sedarlah orang tua itu hanyalah seorang binatang politik yang sentiasa dahagakan kuasa dan kedudukan, dan tidak lebih daripada itu. Jangan sesekali kita ingat Nik Aziz dan PAS itu ISLAM, sesungguhnya pakaian dan perbuatan alim tidak memberikan apa-apa makna kepada Allah SWT melainkan TAKWA. Takutkanlah agar kita kelak tidak mati dalam keadaan menganggap Nik Aziz itu NABI!!!
"Kira-kira beberapa bulan yang lalu, saya telah diarahkan untuk membuat liputan program solat sunat tahajjud di Stadium Sultan Muhammad ke-4 di Kota Bharu. Saya diberitahu yang program solat raksasa tersebut akan diimamkan oleh YAB MB Kelantan sendiri, Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat. Namun, tujuan diadakan solat dinihari tersebut tidak dapat saya ingat dengan jelas lagi; berkemungkinan besar memohon pertolongan daripada Allah SWT untuk mempertahankan pemerintahan PAS di Kelantan.

Walaupun saya bukanlah anak jati Kelantan, namun Tuan Guru Nik Aziz sentiasa mendapat tempat yang istimewa di hati saya. Cerita-cerita yang saya dengar mengenai kewarakan dan kezuhudan Tuan Guru walaupun memegang tampuk kuasa nombor satu negeri begitu mengkagumkan saya. Lantas tugasan membuat liputan program tersebut begitu mengujakan kerana ia memberikan saya peluang untuk mengenali Tuan Guru Nik Aziz dengan lebih rapat lagi.

Saya ikuti dengan penuh khusyuk setiap tentatif program dalam keadaan hati yang begitu tenang sekali. Inilah pertama kali saya dapat melaksanakan ibadat dengan diimamkan oleh seorang ulama' yang begitu saya sanjungi. Tanpa disedari, terbit rasa insaf di dalam jiwa di atas dosa-dosa yang telah lalu. Kini baru saya mengerti mengapa rakyat Kelantan begitu menyayangi Tuan Guru Nik Aziz mereka.

Program tersebut berlanjutan sehinggalah kepada solat Subuh berjemaah. Selesai wirid ringkas dan doa, Tuan Guru akhirnya mengangkat punggungnya untuk beredar keluar dari stadium. Menyedari keadaan tersebut, saya turut bingkas bangun untuk mengekori rapat beliau bersama-sama lingkungan anggota Unit Amal yang mengawal ketat keselamatan beliau.

Ketika dalam perjalanan ke kenderaan rasmi beliau, saya telah meyaksikan satu kejadian yang mengubah keseluruhan persepsi saya terhadap Nik Aziz selama ini. Ia berlaku berhampiran sebuah stadium hoki bersebelahan dengan stadium tadi. 

Nik Aziz dengan tidak semena-mena membentangkan sejadah untuk melakukan solat sunat Dhuha apabila beliau bertembung dengan rakyat Kelantan yang ketika itu sedang beramai-ramai keluar dari stadium. Beliau terus sahaja bersolat di atas jalanraya tanpa mengambil kira kebersihan persekitarannya. Maka berkerumunlah rakyat jelata di sekeliling beliau untuk merakamkan "kezuhudan dan kewarakan" MB kesayangan mereka dengan kamera dan telefon bimbit mereka.

Mungkin bagi sesetengah pihak, itu menunjukkan betapa rendah dirinya MB mereka sehingga boleh sahaja menunaikan solat tanpa terlalu mengambil kira soal protokol dan standard. Tetapi bagi saya yang cetek ilmu agama ini, itu semua tidak lebih hanyalah satu perbuatan riak yang bermotifkan politik. Dan disebabkan kerana peristiwa tersebut, segala rasa hormat saya kepada Nik Aziz selama ini hilang begitu sahaja!

Adakah ianya berlaku kerana saya tidak putus-putus berdoa memohon petunjuk kebenaran daripada Allah SWT sepanjang program tersebut?"

Pemimpin Muda Pembangkang Paling Hebat Di Malaysia.

Posted: 05 Dec 2011 05:35 AM PST

Kenal tak pembaca MyMassa dengan wakil rakyat muda dari pembangkang ini?Namanya Loh Gwo Burne. AHLI PARLIMEN KELANA JAYA. MyMassa ulangi, AHLI PARLIMEN!

Kenapa MyMassa kata Gwo Burne hebat? Hebat kerana walaupun langsung tiada ciri pemimpin si Loh boleh menjadi AHLI PARLIMEN. Siapa yang pernah dengar si Loh berdebat di PARLIMEN?

Dalam Parlimen pun sempat bermain-main. Macam budak-budak.

Sebab tu bila orang kata pemimpin BN teruk, MyMassa kata pembangkang lagi hampeh. Cibai macam ni pun boleh jadi calon seterusnya dilantik menjadi AHLI PARLIMEN. Korang tengok je la poster kempen mamat poyo ini.
*Siapa la pemimpin Cina yang malang boleh kalah dengan Loh Gwo Burne.

Klon Tian Chua Dijumpai Di Indon.

Posted: 05 Dec 2011 04:38 AM PST

Berita dari Indon.Dan ini sebabnya kenapa kami kata kes di atas adalah klon Tian Chua.*Jangan lupa, Tian Chua juga pernah langgar askar Melayu sampai mati.

Nik Aziz Mahu Pegang Jawatan Sampai Mati.

Posted: 05 Dec 2011 04:02 AM PST

KOTA BHARU - Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata beliau akan bertanding pada pilihan raya umum akan datang. Beliau memberi alasan bahawa perjuangannya untuk membersihkan air Kelantan masih belum tercapai.


Nik Abdul Aziz, 80, yang menjadi Menteri Besar Kelantan selepas pilihan raya umum 1990 menegaskan bahawa membekalkan air bersih kepada rakyat negeri ini merupakan janji pilihan rayanya yang pertama sebelum menjadi Menteri Besar. Sehingga kini beliau belum berjaya menunaikan janjinya walaupun telah melantik menantunya sendiri sebagai pegawai syarikat Air Kelantan Sdn. Bhd. Oleh kerana kegagalannya menunaikan janji bapa mertuanya, Ariffahmi telah dinaikkan pangkat menjadi CEO Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK). Kenaikan tersebut dikatakan kerana Ariffahmi berjaya membahagiakan anak kesayangan Nik Aziz, Nik Amalina.


"Insya-Allah saya akan bertanding lagi selepas ini. Saya tak kisahpun orang panggil saya diktator tua kerana memang saya seorang diktator. Dulu ada Gaddafi sebagai pesaing, sekarang ni sayalah diktator paling unggul dalam dunia," katanya (gambar) kepada pemberita di sini hari ini. - Agensi Haramkah.

Berita sebenar...*Beginilah rupa manusia yang dah berkuasa berpuluh-puluh tahun.

PISAU.NET

Posted: 05 Dec 2011 10:03 PM PST

PISAU.NET


Perolehan Aset APMM Hanya Bantu Nelayan Cina!?

Posted: 05 Dec 2011 10:00 PM PST

Baguslah APMM memperolehi aset baru dan terkini,langkah ini demi untuk menjaga keselamatan perairan negara.Namun melihat perolehan ini walau pun tidak secara keseluruhan Agensi ini tak lebih kepada menjaga kepentingan nelayan laut dalam berbangsa cina.

Sudahlah regim kerajaan negeri diperintah oleh rasis chauvanis ultra kiasu DAP,
Jenis bangsa rasis chauvanis ultrakiasu ini tidak mengenal tempat
bukan saja didarat malah hingga ditengah laut rasis ini bermaharajalela tanpa diberi perhatian oleh APMM.

Mai Pisau nak habaq cerita tengah laut bagaimana chauvanis ultrakiasu rasis bermaharajalela ditengah laut.
Dikhabarkan Ketua Penguatkuasa Maritim Malaysia di Pulau Pinang ni berbangsa Cina (pro DAP) makin rakus menunjukkan kuasa memihak kepada orang cina.

Tindakan double standart berlaku contohnya tahun ini dikhabarkan Ketua penguatkuasa Maritim rasis ultrakiasu banyak mencampuri urusan penguatkuasaan di laut. Apabila bot maritim menahan bot zon B(pemilik tauke cina) menangkap ikan di zon A yang kebanyakan nelayan berbangsa melayu dia minta lepas
.

Tapi kalau kesalahan nelayan di zon A(nelayan melayu) lakukan dia pasti tak lepas kerana orang Melayu. Oleh itu, jika diperhatikan ada ada rungutan nelayan nelayan laut cetek marah kepada APMM kerana nelayan zon B(pemilik tauke cina) menangkap ikan di kawasan mereka tidak ada tindakan, puncanya kerana faktor double standart,chauvanis,rasis dan ultrakiasu.

Walaupun kerajaan banyak membantu nelayan dengan pelbagai subsidi dan insentif,tetapi tindakan sebegini memberi imej buruk kepada kerajaan dan secara tidak langsung nelayan cina ini diberi keistimewaan untuk mengaut hasil yang sepatutnya untuk nelayan melayu.

Ketua penguatkuasa cina ini juga gilakan populariti apabila banyak diberikan liputan oleh suratkhabar cina apabila hasil rampasan seperti barang yang mudah rosak seperti beras kesemuanya diberikan kepada rumah orang tua tua berbangsa cina.Kita tidak pertikaikan jika beliau mahu membuat kebajikan,tetapi janganlah bersikap rasis dan hanya memilih bangsa rumah orang tua tua berbangsa cina sedangkan kita semua tahu rumah perlindungan ini cukup mewah dengan mendapat bantuan daripada pihak persatuan cina lain.

Kerja rasis ultrakiasu ini mendapat perlindungan eksklusif daripada ketua APMM wilayah utara yang berada di Langkawi yang juga seorang berbangsa cina. Dari Lumut,Pulau Pinang dan ketua wilayah utara kesemuanya adalah berbangsa cina.Apa agenda APMM sebenarnya hingga tidak mempedulikan nasib nelayan melayu sebaliknya nelayan cina diberi layanan istimewa?!


Datuk Ahmad Maslan,JPM dan APMM harus beri perhatian yang serius dan membuat siasatan terhadap hal ini.Tindakan ini memberi imej yang buruk terhadap kerajaan.Malah tindakan rasis dan double standart ini harus dihentikan serta merta.


Empat bot pemintas tingkatkan operasi APMM

MUHYIDDIN Yassin dan Timbalan Menteri Pertahanan Turki, Kemal Yardimci (dua dari kiri) menyaksikan simbolik penyerahan bot ONUK MRTP16 oleh Md. Yassin Mustaffa kepada Mohd. Amdan Kurish (kiri) di Langkawi, semalam.


LANGKAWI, 5 Dis. - Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) kini memiliki empat bot pemintas laju ONUK MRTP16 daripada 10 bot pemintas yang telah diserahkan kontrak pembinaannya kepada syarikat BYO Marine Sdn Bhd.

Majlis penyerahan dan pelancaran bot pemintas yang dinamakan PENGGALANG 10, 11, 12 dan 13 itu hari ini disaksikan oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin di Limbungan BYO Marine di sini.

Kerajaan Malaysia telah menandatangani kontrak perolehan 10 bot pemintas laju ONUK MRTP16 dengan BYO Marine pada 18 Feb lepas di mana tiga bot pemintas laju diserahkan pada Jun, Ogos dan November lalu dan satu lagi hari ini.

Ketua Pengarah APMM, Laksamana Datuk Mohd. Amdan Kurish berkata bot-bot yang telah diterima itu, dua daripadanya dibuat di Turki manakala dua lagi di sini.

''Ada enam lagi belum diterima dan dijangka siap Jun tahun depan. Bot ini akan mempertingkatkan lagi keupayaan kita dalam menjalankan operasi," katanya selepas majlis pelancaran dan penyerahan rasmi bot pemintas laju Onuk MRTP16 itu.

Hadir sama pada majlis itu Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Ahmad Maslan, Pengarah Urusan Kumpulan Boustead Heavy Industries Corporation Bhd. Tan Sri Ahmad Ramli Mohd. Nor, Pengarah Urusan Kumpulan Boustead Holding Tan Sri Lodin Wok Kamaruddin, Timbalan Pengerusi Yonca-Onuk JV Raja Mohamed Mustafa dan Ketua Pengarah Bahagian Hal Ehwal Penguatkuasaan Maritim Malaysia, Md. Yassin Mustaffa — BERNAMAPisau kata "baru ada kuasa sikit dah tunjuk perangai rasis"

Padang Kota Bakal DiJadikan Gelanggang Liga M

Posted: 05 Dec 2011 07:00 PM PST


Ketua menteri paling celaka dalam sejarah kerajaan negeri memang cukup dikenali sebagai diktator,rasis chauvanis dan ultra kiasu.

Habis seluruh negeri ini dijadikan medan pertunjukkan penguasaan ketuanan DAP dari gerai kena roboh sampailah kepada samun tanah wakaf.

Nah sekarang sukan pun Guan Eng nak politikkan, hinggakan pasukan bolasepak negeri dilarang sama sekali untuk bermain di Stadium Bandaraya .

Pisau rasakan FAP harus memahami perangai ketua menteri berlidah biawak ini. Pandai pandailah bodek Guan Eng,cuba tiru serupa khawarij PAS yang lekatkan gambar Wali Selipar Nik Aziz kat baju,motor dan kereta.

Apa kata jersey pasukan negeri tu dilekatkan muka penuh Guan Eng dan roket,jilat la sikit sekurang kurangnya boleh jadi serupa melayu Penang barulah rasis DAP ni boleh bagi muka.Takkan tak reti kot?Setakat hutang stadium tu comfirm Guan Eng pejam mati lah...

KEPALA BATAS - Persatuan Bola Sepak Pulau Pinang (FAP) kecewa dengan sikap kerajaan DAP Pulau Pinang yang tidak memberi sokongan terhadap pembangunan pasukan bola sepak negeri itu.

Setiausaha Kehormat FAP, Datuk Mohd. Ridzwan Bakar berkata, dalam keadaan sekarang sepatutnya FAP dibantu dalam meningkatkan mutu bola sepak Pulau Pinang terutama menyelesaikan bebanan hutang.

Namun, jelasnya, sebaliknya yang berlaku ketika ini FAP terus dipinggirkan apabila tidak mendapat peruntukkan malahan tidak dibenarkan menggunakan Stadium Bandar Raya di sini oleh Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) akibat gagal menjelaskan hutang lapuk.

"Baru-baru ini kerajaan negeri tidak membenarkan kami menggunakan Stadium Bandar Raya untuk satu perlawanan persahabatan.

"Mereka kata jika ia melibatkan pasukan lain selain FAP, mereka akan benarkan guna. Janganlah politikkan bola sepak Pulau Pinang sehingga sebegitu rupa.

"Tak kan kerana Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim Presiden FAP, mereka buat macam ini. Dia telah bersusah payah cari duit untuk membayar hutang dan mengembalikan mutu bola sepak Pulau Pinang.

"Janganlah hanya kerana marahkan dia (Zahrain) sebagai individu, FAP turut menjadi mangsa," katanya selepas majlis menandatangani perjanjian persefahaman antara FAP dan Allianze University College of Medical Sciences (AUCMS) di sini, semalam.

Pulau Pinang menduduki tangga tercorot Liga Perdana.

Pisau kata " memang Guan Eng berbulu dekat FAP, macam macam cara depa buat nak halau Zahrain keluar.Tak bagi pakai stadium salah satu cara nak tekan FAP"

Zahid Kata Pakatan Toksah Sibuk Soal Pertahanan Negara

Posted: 05 Dec 2011 04:35 PM PST


Sejak dari dulu lagi perolehan aset ketenteraan tidak harus dihebohkan ,pembelian aset yang membabitkan keselamatan negara harus menjadi rahsia utama kerajaan.

Tony Pua agen kepada parti PAP pemerintah Singapura banyak kali mempertikaikan perolehan aset tentera hanya kerana mahu pihak keselamatan mendedahkan kepada umum jenis,spesifikasi aset tentera agar mudah bagi pihak musuh negara perolehi maklumat tanpa perlu melakukan tugas risikan.

Nak beli kapal bukan serupa kita nak beli kotak tisu,nak beli helikopter atau kapal selam bukan serupa beli kereta. Apa perlunya aset strategik ini didedahkan spesifikasinya seolah olah nak beri tahu pihak musuh apa yang kita ada.Hati hati dengan DAP proksi paling rapat kepada PAP.Jangan kita diperbodohkan dengan politik murahan yang akhirnya keselamatan negara menjadi taruhan.

Haprak pakatan sebolehnya nak hancurkan negara kita dengan penglibatan kuasa asing, anasir asing memberi bantuan dari segi kewangan dan teknikal bantu pakatan hancurkan institusi penting dinegara kita.

Beli aset pertahanan: Tidak perlu libat pembangkang

LANGKAWI 5 Dis. – Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi yakin dengan kemampuan dan ketelusan jawatankuasa penilai ketiga-tiga cabang Angkatan Tentera Malaysia (ATM) tanpa perlu melibatkan pembangkang dalam soal pembelian aset pertahanan negara.


Beliau berkata, sistem perolehan pembelian aset pertahanan dibentuk oleh Kementerian Kewangan, dan sebelum sesuatu produk dibeli, ia dinilai sebuah jawatankuasa yang wujud dalam perkhidmatan tentera darat, udara atau laut.

"Kita yakin dengan sistem yang sedia ada yang telah ditentukan Kementerian Kewangan dan kita yakin dengan jawatankuasa penilaian yang ada.

"Kalau aset-aset itu dikehendaki tentera darat (contohnya), jadi jawatankuasa tentera daratlah yang akan buat penilaian untuk tentukan spesifikasi," katanya kepada pemberita di atas kapal KD Jebat yang berlabuh di jeti Awana Porto Malai untuk Pameran Maritim dan Udara Antarabangsa Langkawi (LIMA 2011), di sini hari ini.


Penilaian bukan sahaja dibuat daripada sudut teknikal sahaja malah mengambil kira soal pemindahan teknologi dan keuntungan yang bakal diperoleh negara pada masa panjang, terutama kepada industri pertahanan tempatan. – Bernama


Pisau kata " menhan kena lebih tegas,jangan dok layan sangat dengan haprak pakatan"

PAS dan joget: 'Saya datang, dia lari'!

Posted: 05 Dec 2011 07:00 AM PST

PAS dan joget: 'Saya datang, dia lari'!

Pada 1969, PAS memecat Ahli Parlimennya, Hashim Gera kerana berjoget di Parlimen. Tetapi pada hari ini, apakah PAS berani mengambil tindakan yang sama jika ada ahlinya melakukan perbuatan serupa.

Ketika itu PAS amat rigid dalam soal agama. Di depan Jawatankuasa Disiplin, Hashim memberitahu ulama PAS, joget adalah tarian bersih. "Bila dia (perempuan joget) datang, saya lari. Bila saya datang, dia (perempuan joget) itu lari. Tidak berlaku sentuhan antara perempuan dan lelaki kerana saya datang dia lari, dia datang saya lari". Bagaimanapun PAS menolak penjelasan Hashim itu dan dia tetap dipecat.

Kini kefahaman pemimpin PAS terhadap makna joget sudah berubah. Kalau UMNO datang PAS lari, kalau DAP datang PAS tidak lari.

PAS sanggup bersentuhan dan berpeluk cium dengan DAP. Sebab itu ada kebenarannya apabila Timbalan Presiden UMNO mendakwa, PAS tidak mungkin ganti UMNO, tetapi DAP mungkin ganti PAS.

PAS semakin liberal dalam banyak hal mengenai hukum agama. Apabila Mat Sabu didakwa atas tuduhan berkhalwat, PAS tuduh ia adalah konspirasi UMNO. Dalam kes video seks Anwar, Haji Hadi berdalih pula, 'besi tidak boleh jadi saksi'.

Semua jawapan itu adalah jawapan nafsu akal. Sebab itu dalam kes gambar bogel Elizabeth Wong, PAS paling kuat membelanya. Hujah PAS, berdosa hukumnya apabila mengaibkan peribadi seseorang.

Tetapi jika berkaitan dengan orang UMNO, mereka akan telanjang habis habisan walaupun ia adalah fitnah. Perkara yang makruf pun mereka sanggup putar belit, contohnya memfitnah ibadat haji Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, baru-baru ini.

Dari blog belantan -Baca selanjutnya klik sini

Ultra Liberal,Quran Tak Best Guna Bible Pulak

Posted: 05 Dec 2011 05:00 AM PST

Apa yang Azmin cuba buktikan ? Tak ubah seperti evengelis dan puak DAP yang seringkali membuat ucapan menggunakan petikan daripada ayat kitab injil.Ini adalah salah satu contoh pluralisme yang diamalkan oleh para pemimpin melayu Islam PKR.


Ramai juga di kalangan pemerhati PAS yang hadir di Kongres PKR mula jadi keliru dengan arah pemikiran Azmin Ali. Ramai yang perasan. Ramai juga yang tidak. Tapi kebanyakan pemerhati PAS yang duduk bersama penulis di barisan belakang – mula memandang sesama sendiri. Apa 'reference' Azmin Ali waktu mengutarakan pandangan bahawa PKR – adalah mereka yang tergolong dalam kelompok – Children of Light; sementara UMNO lebih layak digelar sebagai 'Children of Darkness'.

Seorang pemerhati PAS, yang juga belajar dalam 'Comparative Religion' di IIUM; mula geleng kepala dan tidak bersetuju. Penulis bertanya, apa yang dia tidak sependapat? Dia mula mengatakan bahawa istilah 'children of light' ini hanya terdapat dalam agama Kristian!

Seorang pelajar Phd IIUM mula memberikan arguments bahawa istilah yang digunakan Azmin Ali memang mempunyai konotasi Kristianiti yang sangat nyata.

Apa halatuju Azmin ini sebenarnya? Apakah Azmin sudah terlalu terbuai dengan pemikiran ultra liberal sehingga mula menggunakan istilah Kristian sewaktu membawa argument politik? Ini semua perlu ditegur oleh PAS.

Contoh:-

Believe in the light, that ye may be the children of light.
John 12:36

Isaiah 42:6
"I, the LORD, have called you in righteousness; I will take hold of your hand. I will keep you and will make you to be a covenant for the people and a light for the Gentiles.

Isaiah 42:16
I will lead the blind by ways they have not known, along unfamiliar paths I will guide them; I will turn the darkness into light before them and make the rough places smooth. These are the things I will do; I will not forsake them.

Isaiah 49:6
he says: "It is too small a thing for you to be my servant to restore the tribes of Jacob and bring back those of Israel I have kept. I will also make you a light for the Gentiles, that you may bring my salvation to the ends of the earth.
Apakah ini asas arguments Children of Light yang dinyatakan oleh Azmin Ali???-

sumber gelagatAnwar

Penang:PAS Sokong DAP Samun Tanah Wakaf

Posted: 05 Dec 2011 12:00 AM PSTLim Guan Eng pernah terkeluar cakap kepada orang-orangnya di Pulau Pinang mengenai apa yang dituturkan oleh Lee Kuan Yew kepadanya semasa mengadap Sifu Agungnya di Singapura itu.Katanya Lee Kuan Yew berkata kepadanya.." You don't worry I'll teach you step by step"…ertinya ,jangan bimbang saya akan ajar kamu selangkah demi selangkah (bagaimana hendak menghancurkan pengaruh dan politik kaum Melayu di Pulau Pinang)


Wah khalifah Abdul Aziz hebat! Wah dia lebih Islamik dari Umno! Wah dapat RM100 untuk warga mas! Wah mati pun dapat wang seribu!Wah baby pun dapat RM100! Wah peruntukan puluhan juta untuk umat Islam! Pelbagai macam wah..wooo..aahhh..yang orang melayu begitu teruja dengan chauvanis ultra kiasu rasis DAP. Bak kata orang.. nak beli jiwa orang melayu senang saja ..tabur wang mesti dia lupa semua.

Adakah anda sedar, perkara pertama yang dibuat Khalifah sosialis cina melaka ini ketika menjadi Ketua Menteri adalah memegang portfolio tanah. Perkara yang pertama disoal beliau ketika di Sidang DUN "berapa banyak tanah wakaf melayu di Pulau Pinang,dan masih adakah tanah melayu di sebelah pulau."

Kenapa Lim Guan Eng bertanya soal pemilikan tanah wakaf melayu di Pulau Pinang? apakah agenda beliau? apa yang menarik perhatian beliau dengan bertanyakan soal pemilikan tanah orang melayu sehingga memaksa petugas di SUK mengeluarkan maklumat walaupun secara terpaksa atas arahan! Kesemua fail fail di punggah dan diteliti .


2 tahun lepas Pisau pernah dedahkan pengambilan tanah wakaf oleh regim DAP secara tidak sah dengan hanya menggunakan kuasa wang:klik sini ,tindakan ini punyai muslihat yang semua orang tidak sedar apa yang sedang berlaku dibelakang tabir.


Berdasarkan fakta semasa zaman peninggalan BN tanah seluar 779.26 hektar yang mempunyai nilai hampir 900juta amat diidamkan oleh regim DAP. Justeru pilihan yang ada untuk mengaut dan mengambil alih pemilikan tanah wakaf secara "legal" maka ditubuhkan SSI.


Regim DAP Pulau Pinang telah membuat beberapa sekatan dari segi pemilikan tanah wakaf,kalau dulu semasa kerajaan BN memerintah, tanah wakaf ini diperolehi melalui beri milik oleh pewakaf atau pengambilan daripada kerajaan.


Sekarang ini untuk mendapatkan tanah wakaf sememangnya sukar bila kerajaan negeri regim DAP membuat satu keputusan dibawah Lim Guan Eng bahawa tanah tanah yang dibuat melalui pengambilan atau diwakafkan tidak dibenarkan diubah kepada mana mana nama agensi kerajaan seperti mana diserahkan kepada Majlis Agama Islam.


Seperti mana yang kita maklum pihak Majlis Agama Islam yang menjadi pemegang amanah kepada harta wakaf ini,pihak majlis akan mengenal pasti samaada tanah tersebut untuk sekolah agama ,tanah perkuburan atau pun dijadikan masjid.


Kita tahu apa bila disebut sebagai wakaf maka tidak ada mana mana pihak yang boleh mengambil alih hak mutlak umat Islam.


Pisau akan terangkan proses bagaimana Lim Guan Eng dan regim DAP menyamun tanah wakaf umat Islam tanpa dihalang oleh khawarij PAS.


Kalau dulu semasa pemerintahan kerajaan BN, proses pengambilan tanah wakaf dibuat oleh pejabat daerah dan dinamakan kepada kerajaan negeri, kemudian setelah itu pemindahan milik dibuat dalam tempoh sebulan atau dua bulan kepada Majlis Agama Islam dan tanah tersebut disahkan sebagai tanah wakaf.


Perolehan tanah wakaf melalui 2 cara,satu adalah pemindahan hak milik dari pewakaf kepada pemegang amanah(Majlis Agama Islam) dan satu lagi melalui perolehan melalui pembelian tanah oleh pihak Majlis.


Sekarang ini dibawah regim DAP jika nak buat pengambilan atau penyerahan tanah wakaf,proses yang diamalkan sebelum ini sudah tidak dibenarkan dan nama pemilikan tanah tersebut tidak boleh diubah kepada nama mana mana agensi ini termasuklah kepada Majlis Agama Islam. Sebaliknya tanah tanah ini hendaklah didaftarkan dibawah SSI (States Secretery Inc) yang dipengerusikan sendiri oleh Lim Guan Eng. Seharusnya tanah yang diwakafkan dipindah milik kepada Majlis Agama Islam tetapi sebaliknya dihalang dan harus dipindah milik ke SSI.


Kemudian setelah dipindah milik ke SSI tanah tersebut dikategorikan sebagai tanah "rumah ibadat" , Ini bermakna tanah tersebut bukan hanya untuk didirikan Masjid untuk umat Islam sebaliknya ia boleh dijadikan untuk rumah ibadat agama lain.


Salah satu contoh terjadi di Pulau Pinang, Kerajaan Sosialis Pulau Pinang telah mengambil tanah wakaf kawasan tapak perkuburan Islam Sg Dua, dengan menawarkan RM1.5 juta, tanah wakaf sudah diambil alih dan selepas ini tapak tanah perkuburan Islam akan dikomersialkan.


Pada 7/12/2009 Kerajaan Negeri Pulau Pinang DAP telah mengarahkan membuat pembayaran keatas Nor Hidayah @ Hidayah Bt Md Zain ,no kad pengenalan 351008075088 di atas sekeping cek bernilai $1,581.457.26 berdasarkan tuntutan yang dibuat pada 1/12/2009


Tapak perkuburan yang diwakafkan,tiba tiba di ambil alih dan pampasan dikeluarkan ,
adakah tindakan ini dibuat tanpa pengetahuan Majlis Agama Islam PP?Bagaimana bayaran yang dibuat dibayar keatas pemilik yang sudah meninggal dunia?waris boleh mendapat pampasan keatas tanah yang sudah diwakafkan? Adakah dengan mengambil tapak perkuburan ini,tiba tiba dihalalkan untuk dijual beli?Jika benar sekali pun diambil alih mengapa tidak dibayar kepada Majlis Agama Islam PP.?


Berdasarkan dari tarikh tuntutan dibuat dan tarikh bayaran dilunaskan mengambil masa hanya seminggu.Dalam tempoh seminggu bayaran dikeluarkan secara ekspress dan dilihat tergesa gesa. Ini adalah salah satu penyundalan oleh DAP Pulau Pinang terhadap hak orang melayu banyak lagi yang masih belum didedahkan kepada pengetahuan umum.


Satu lagi contoh berlaku kes sebagai bukti,ada tanah lebih kurang 2 ekar di Kg Aman Pokok Sena. Semasa proses dibuat ketika itu dibawah pemerintahan kerajaan BN,kemudian setelah kerajaan bertukar kepada regim DAP jadi semasa proses pertukaran milik dari nama kerajaan negeri ke Majlis Agama Islam terhalang dan tidak dibenarkan atas arahan Lim Guan Eng dan tanah tersebut dipindah milik di bawah SSI.Begitu mudah tanah wakaf dirampas tanpa ada seekor pun aparat pakatan berani menyalak terhadap Guan Eng!


Ini satu petanda perolehan tanah wakaf untuk umat Islam sudah tidak boleh dilakukan. Keputusan yang dibuat oleh Lim Guan Eng harus diberi perhatian yang serius. Malah prosedur ini diumumkan secara rasmi bahawa semua tanah wakaf atau penukaran status tidak boleh dipindah milik kepada mana mana agensi sebaliknya harus dipindah milik kepada SSI dan ini termasuk dalam hal hal berkaitan dengan agama Islam(Majlis Agama Islam).


Jika benarlah wakil rakyat PKR dan PAS melayu Islam membela nasib orang melayu dan Islam,kenapa lembu lembu ini tidak berani bersuara dan menentang langkah yang diambil oleh Lim Guan Eng dan regim DAP!


Kenapa zaman BN memerintah walau pun ketika itu ketua menterinya seorang berbangsa cina tidak berlaku segampang ini? Ini bukti pemerintahan regim DAP adalah dibawah kafir harbi yang wajib ditentang dan ditumbangkan.


Pisau kata " cina DAP saja yang tau macam mana nak ajaq melayu!"

GuanEng:Sendiri Silap,Sendiri Runtuh,Sendiri Buat Projek,Sendiri Bikin Wang

Posted: 04 Dec 2011 10:00 PM PST


Projek sPICE penuh dengan skandal,penipuan dan membabitkan ratusan juta. Nah sekarang dia buat lagi hal.

Lim Guan Eng ketua menteri paling celaka dalam sejarah kerajaan regim DAP Pulau Pinang bertanggungjawab atas kegagalan projek tempat meletak kereta yang tidak mengikuti spesifikasi yang ditetapkan.Sebagai pengerusi ahli lembaga pengarah projek ini dipantau sepenuhnya oleh beliau. Tapi apa yang jadi ? Beliau telah menghalakan kesilapan projek ini kepada pengurus PDC. Bagus punya belit..

Sudahlah gagal,haram jadah ni nak runtuhkan banggunan yang baru dibina.Wang 5 juta bakal hangus begitu saja.Kemudian beliau nak bina yang baru dengan kos membabitkan hampir 7 juta.

Inilah cara CAT membuat wang,runtuhkan banggunan kemudian buat projek baru habiskan wang rakyat. Untung rakyat Pulau Pinang punyai ketua menteri yang pandai putar belit.

Memang dia tak tau malu dan muka jamban,sendiri buat silap ,salahkan orang kemudian sapu duit untuk buat projek baru!


Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng perlu bertanggungjawab atas kegagalan projek bangunan letak kereta bertingkat-tingkat berharga RM5 juta yang terletak di kaki Bukit Bendera, kata Menteri Pelancongan Datuk Seri Dr Ng Yen Yen.

Dr Ng, yang menyuarakan kekecewaannya, menuntut jawapan daripada Lim, selaku Pengerusi Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC), agensi yang bertanggungjawab menguruskan projek itu yang dibiayai oleh kerajaan persekutuan menerusi Kementerian Pelancongan.

Jika mereka tidak boleh membina tempat letak kereta, apa lagi yang mereka boleh lakukan?" Dr Ng berkata Lim mesti memberi jawapan dan menegaskan bahawa peletakan jawatan seorang atau dua orang berhubung perkara itu tidak memadai.

Pada Sabtu, Lim dilaporkan berkata tempat letak kereta bertingkat-tingkat itu akan dirobohkan, direka semula dan dibina semula seperti yang dicadangkan oleh Lembaga Siasatan Negeri.

Projek itu yang disiapkan pada Mac lepas, gagal memperoleh Sijil Layak Menduduki daripada Majlis Perbandaran Pulau Pinang kerana rekaannya yang lemah.

Laporan menyebut bahawa pada 17 Nov, jawatankuasa siasatan yang dianggotai tiga orang mendapati arkitek dan juruperunding projek itu bertanggungjawab atas kelemahan reka bentuk tempat letak kereta itu.

Lim berkata pembinaan bangunan baru akan mengambil masa kira-kira 15 bulan untuk disiapkan membabitkan kos antara RM5.5 juta dan RM6.75 juta, dan selepas pembinaan semula itu, 112 petak meletak kereta sedia ada akan ditambah sehingga berjumlah lebih 300 petak.

Dr Ng, yang belum menerima sebarang maklumat rasmi berhubung perkara itu daripada kerajaan negeri, berkata kegagalan projek itu merupakan pembaziran dana awam.-BERNAMA

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 05 Dec 2011 09:27 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


KEKASIH GELAP KU ???

Posted: 05 Dec 2011 08:22 PM PST

NURUL IZAH PROMOSI ARAK

Posted: 05 Dec 2011 07:17 AM PST

BUNG MOKHTAR NAK MAIN LAGI KE ?

Posted: 05 Dec 2011 05:46 AM PST

HARON TAIB FCUK PKR !

Posted: 04 Dec 2011 11:05 PM PST

r b f

Posted: 05 Dec 2011 07:38 PM PST

r b f


Tuan Ibrahim Tuan Man Perlu Cermin Muka Sendiri Terlebih Dahulu

Posted: 04 Dec 2011 10:11 PM PST

Orang-orang Umno sering digambarkan tidak islamik, penipu, perasuah dan sebagainya oleh orang-orang parti islam semalaysia (PIS). Hanya mereka yang jujur, mereka yang amanah, mereka yang islamik, mereka yang alim dan mereka sahaja yang akan ke syurga.

Mereka-mereka ini seolah-olah muka tak tahu malu, walaupun sering terkantoi dengan pembohongan dan fitnah tetapi masih lagi dengan ketayap putih diatas kepala meneruskan siri-siri pembohongan.

Laman Selangor Daily hari ini menjawab pembohongan yang dilakukan oleh anak saudara Nik Aziz. Sila baca  di sini terlebih dahulu.

Sekarang saya pula nak sambung apa yang diperkatakan.

Terang-terangan dia melakukan penipuan. Jika tidak ada orang yang berebut jawatan dalam Pas , maka sudah pastilah setiap kali pemilihan Pas tidak akan berlaku pertandingan. Tetapi itu tidak berlaku kerana orang Pas pun gila jawatan juga. Termasuklah Tuan Ibrahim sendiri yang berebut jawatan Timbalan Presiden hingga berlaku pertandingan 3 penjuru.

Cerminlah muka anda terlebih dahulu wahai Tuan Ibrahim Tuan Man.

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan

Posted: 05 Dec 2011 04:11 PM PST

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan


Gangguan Bekalan Air. Syabas Keluarkan Amaran Kod Merah!!

Posted: 05 Dec 2011 08:36 AM PST


Gangguan Bekalan Air Akibat Pencemaran Sungai Selangor


Tiga Juta Pengguna Hadapi Gangguan Air Akibat Pencemaran Teruk Sungai Selangor
SHAH ALAM, 5 DIS : Kira- kira tiga juta pengguna di Selangor dan Kuala Lumpur menghadapi risiko gangguan bekalan air berikutan pencemaran "luar biasa" Sungai Selangor yang menjejaskan bekalan kepada empat loji rawatan air utama di negeri itu.

"Kejadian pencemaran air mentah seumpama ini amat membimbangkan pihak SYABAS sekiranya tempoh masa pengurangan pengeluaran loji rawatan air ini berterusan melepasi jam 8.00 malam hari ini," kata Syabas dalam satu kenyataan.

"Ianya akan mengakibatkan gangguan bekalan air bersih kepada lebih kurang 700,000 akaun bekalan air atau kira-kira 3 juta pengguna di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur, selain daripada pengguna komersial dan industri," tambah kenyataan itu.

Menurut Syabas, pihaknya terpaksa mengaktifkan Pelan Tindakan Kecemasan (ERP) Kod Merah di Kuala Lumpur, Petaling, Gombak, Klang, Hulu Selangor, Kuala Selangor, Kuala Langat dan Sabak Bernam pada jam 4.00 petang tadi ekoran pengurangan pengeluaran air oleh empat buah loji rawatan air.

Loji berkenaan adalah Loji Rawatan Air Sungai Selangor Fasa 1 (SSP1), Loji Rawatan Air Sungai Selangor Fasa 2 (SSP2), Loji Rawatan Air Sungai Selangor Fasa 3 (SSP3), dan Loji Rawatan Air Rantau Panjang.

Langkah itu terpaksa diambil kerana kandungan kekeruhan (turbidity) luar biasa yang dikesan di muka sauk keempat-empat loji berkenaan mulai jam 10.30 pagi hari ini.

Syabas berkata empat loji rawatan air ini membekalkan air bersih 2,460 Juta Liter Sehari (JLH) kepada 60 peratus penduduk di Selangor dan Kuala Lumpur.

Berikutan pencemaran Sungei Selangor, jumlah pengeluaran air terawat di keempat-empat loji dikurangkan dari 2,460 JLH ke 1,000 JLH setelah kekeruhan luar biasa yang mencatatkan lebih 6,000 NTU (Nephelometric Turbidity Unit) berbanding 300 NTU pada waktu biasa.

"Sekiranya gangguan bekalan air dengan skala besar ini berterusan melebihi lapan jam, pihak SYABAS akan memaklumkan perkara ini kepada Kerajaan Persekutuan dan kerajaan Negeri Selangor agar bersiap sedia untuk tindakan kecemasan, tambah Syabas.

"Pihak operator loji masih belum mendapat kepastian berhubung punca pencemaran Sungai Selangor dan pihak berkuasa termasuk Lembaga Urus Air Selangor (LUAS), Jabatan Alam Sekitar (JAS) dan Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) masih menjalankan siasatan berkenaan perkara ini," tambah Syabas.

Syarikat itu telah menyediakan sebanyak 42 buah lori tangki dan 230 tangki statik untuk dihantar ke kawasan-kawasan yang kritikal mengikut keutamaan.

Walau bagaimanapun, bantuan bekalan air yang disediakan ini tidak mampu untuk menampung keperluan bagi semua pengguna yang terlibat.

Pengguna di kawasan terlibat dinasihatkan agar menggunakan air secara berhemah sepanjang tempoh gangguan tersebut, kata Syabas.

Sumber: Tiga Juta Pengguna Hadapi Gangguan Air Akibat Pencemaran Teruk Sungai SelangorInilah hadiah terbesar Kerajaan Pakatan Haram Jadah Selangor buat seluruh rakyat Selangor dan Lembah Kelang... Syabas pernah memberi amaran berkenaan gangguan bekalan air besar-besaran akan berlaku... Tetapi MB Selangor yang bongok dan bebal enggan percaya dan menunjukkan keegoan serta kebahlolan dengan tidak meneruskan projek Loji Rawatan Air Sungai Langat 2...

Kini mimpi ngeri penduduk Selangor dan Lembah Kelang bakal bermula apabila gangguan bekalan air berperingkat mula berlaku sekitar Lembah Kelang hari ini. Diharap anda bangun pagi nanti kawasan anda masih belum terlibat dengan gangguan ini. Sudah pastinya pagi nanti penggunaan air tahap maksima akan berlaku di mana satu Malaysia akan bangun pagi untuk bersolat dan keluar berkerja...

eXception pasti ramai yang akan menyumpah-nyumpah kepada Syabas akibat gangguan tersebut. Tetapi sedarkah anda bahawa orang yang perlu bertanggungjawab ialah MB Selangor sendiri. Dengan adanya Loji Rawatan Air Sungai Langat 2, ianya dapat menampung keperluan air sekitar Lembah Kelang sekiranya loji-loji rawatan air Syabas yang lain mengalami gangguan.

Apapun nak maki pun sudah tidak ada gunanya... Sebab korang sendiri yang pangkah MB bebal macam tu... Jadi korang sendiri la rugi dan tanggung... Boleh dikatakan banyak keputusan MB Selangor dibuat secara terburu-buru dan semberono tanpa kajian mendalam... Maka natijahnya apa yang anda dapat sekarang...

Pada 2 Disember lalu Kajang mengalami banjir kilat yang paling buruk dalam sejarah. Juga disebabkan keputusan bebal MB Selangor membatalkan projek Canal City yang melencongkan aliran air dari Sg Langat ke Sg Kelang sekiranya berlakunya banjir.

Berita Berkaitan:

Kerajaan Negeri Tidak Akan Akur Tekanan Pusat Bina Loji Rawatan Air Langat

Loji Langat 2: Selangor tak akan tunduk tekanan Putrajaya

Rakyat Lembah Kelang Bakal Mati Kering Disebabkan Kerakusan Khalid Ibrahim

Projek Langat 2 mesti disegera

Kerajaan Negeri Selangor Bakal Disaman?

Rujukan Maklumat Gangguan Bekalan Air Syabas

Twitter: Puspel

Facebook: Puspel

Mencari Damai Abadi

Posted: 05 Dec 2011 03:44 PM PST

Mencari Damai Abadi


Teman Baru

Posted: 05 Dec 2011 05:45 AM PST


Bismillah...


Hari ini dapat teman baru. Teman yang akan sentiasa berada di sisiku. Tanpanya, hidupku tak tentu arah, teraba-raba. Dengan adanya si dia, aku percaya, aku takkan meraba lagi..


heh! :)Hari ni juga, aku pindah tempat duduk. Duduk di bahagian belakang sekali sebab ada staff baru nak masuk. Staff baru kena duduk depan. Apesal ntah.. Hmm.. tap tempat baru tu agak malap sikit..

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 05 Dec 2011 03:36 PM PST

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Stuntman Pkr Pakai Seluar Dalam Terjun Bangunan Kat Shah Alam....!!

Posted: 05 Dec 2011 03:56 AM PST

PKR Member Falls From SUK Housing Complex

Shah Alam, 4 December, 2011: A Parti Keadilan Rakyat (PKR) member sustained injuries on his right wrist, left leg and face after falling from the first floor of a housing unit at the SUK Housing Complex, Section 7, here, at dawn today .

Shah Alam CID chief DSP Kamaruddin Ismail when contacted, said Yahya Talib, 49, from Kampung Nelayan Telok Gong, Klang, was found sprawled, clad only in his underwear, on the lower balcony of the three-storey unit, by his roommate who had just returned from performing his Suboh prayers.

"The roommate sent him to Tengku Ampuan Rahimah Hospital in Klang, before lodging a police report at the Section 6 police station.

"His condition is stable but he is unable to speak much," he said.

The Port Klang crane operator who is married and an active PKR member for three years now was attending a two-day program at the complex with about 70 PKR members.

Kamaruddin said police were awaiting the x-ray report and the case was being investigated as an accident.

- Bernama

Apa Dah Jadi..? Blogger GAP Serang Tan Sri Rozali Syabas...??

Posted: 04 Dec 2011 11:06 PM PST

please click here

Bahaya...! Bukti Anwar Ibrahim Proxy George Soros....

Posted: 04 Dec 2011 06:18 PM PST


AIDCNews – 5/12/11 – Empat bulan selepas Pilihanraya Umum ke -12, Anton Chaitkin, editor di Executive Intelligence Review (EIR), sebuah majalah mingguan berpengkalan di Amerika Syarikat (AS) mendedahkan satu maklumat berkenaan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Mahathir bin Mohamad, Malaysia's prime minister from 1981 to 2003, attacked Soros as a menace to humanity. In the brawl between Mahathir and the Soros faction, Malaysia jailed its finance minister, Anwar Ibrahim, an ally of the IMF and of the Mont Pelerin Society, on charges of corruption and sodomy", dedahnya dalam rencana bertajuk "The Zimbabwe Trust Gang In Other Capers".

Bagi sesetengah pihak, pendedahan wartawan AS berkenaan penglibatan Anwar Ibrahim dengan IMF (International Monetary Fund) merupakan sesuatu yang biasa, namun pengesahan wartawan Barat berkenaan bekas Timbalan Perdana Menteri itu menjadi 'proksi' kepada kepada penyangak matawang Yahudi, George Soros adalah luar biasa.

Kerana sebelum ini, sangat jarang di kalangan wartawan sama ada tempatan atau luar negara, benar-benar yakin dan pasti untuk mengesahkan hubungan Anwar dengan Soros tersebut.

Sebaran maklumat pada tahun 1998 selepas Anwar dipecat dari jawatan Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan Malaysia hanya menyebut hubungan Anwar dengan Al Gore, William Cohen, Madeline Albright, James Wolfensohn dan Michel Camdessus dan nama Soros tidak disebut langsung.

Ketika itu tokoh-tokoh di atas adalah sangat penting kerana mereka adalah Naib Presiden AS, Setiausaha Pertahanan AS, Setiusaha Negara AS, Presiden Bank Dunia dan Pengarah Urusan IMF.

Berbeza dengan Chaitkin, wartawan EIR dalam rencananya Julai 2008 hanya memfokuskan kaitan Anwar dengan satu nama iaitu Soros.

Lebih luar biasa lagi, apabila wartawan itu menyebut satu maklumat yang asing kepada rakyat Malaysia iaitu penglibatan Anwar satu badan bernama Mont Pelerin Society.

Apa itu Mont Pelerin Society dan kenapa wartawan AS itu begitu yakin Anwar termasuk dalam rangkaian organisasi tersebut ?

Sebenarnya pendedahan wartawan dari EIR, sebuah majalah berkaitan dengan gerakan politik Lyndon LaRouche di AS ini adalah di bawah kerangka besar bertajuk "The Dirty Operation Against Zimbabwe: Soros, Abramoff, and British Africa".

Dalam rencana itu, Chaitkin yang bekas calon Mayor of New York City pada tahun 1973, mendedahkan bagaimana pakatan Soros, NED (National Endowment for Democracy), Abramoff dan tokoh British di Afrika beroperasi secara haram untuk menumbangkan sebuah kerajaan Zimbabwe.

Apakah Soros, NED, IMF, Mont Pelerin Society dan proksi tokoh tertentu berada dalam satu rangkaian dan merupakan resipi modus operandi untuk menumbangkan sesebuah kerajaan ?

AIDC