Isnin, 11 Jun 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 11 Jun 2012 01:08 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


PANASS!! Nik Aziz Bela Kroni, Rasullulah SAW pula yang salah!!

Posted: 11 Jun 2012 05:37 AM PDT

Pas selalu mengutuk dan menghentam UMNO dengan pelbagai cercaan dan tohmahan. Salah satu paling popular adalah dengan panggilan kroni.. kroniesme.

Namun tuduhan yang mereka buat sebenarnya melambangkan parti mereka sendiri.


Tengok pulak si Tok Guru Politik Pas ni berhujah mengenai kroniez pula..


Kalau depa buat, memanglah tak salah.. tapi kalau orang lain buat. Sampai mati la dok kena kutuk.

Depa buat boleh, kita buat tak boleh.. apa Islam kita tak sama macam depa ka?


McTheory:
Pas memang parti ajaran sesat wehh..

PANASS!! Aduan Rakyat BIKIN Ustaz Azizan Sakit Kepala!! #SaveKedah #JijanBalak

Posted: 11 Jun 2012 03:33 AM PDT


Setelah sekian lamanya Team Media Kedah membongkar isu pembalakkan haram yang dihalalkan oleh Pas, alasan berselindung di sebalik projek ladang sejahtera yang mengakibatkan kerosakkan alam sekitar telah mendapat perhatian Aduan Rakyat..

Minggu lepas mereka turun padang melihat sendiri kesengsaraan yang dihadapi oleh penduduk KG Lata Celak di mukim Kupang Baling.. dan malam ini dengan rasminya keluhan penduduk akan dipaparkan dalam Buletin Utama slot Aduan Rakyat..Jangan lupa saksikan.

Bagi yang ketinggalan mengikuti kisah penduduk Kg Lata Celak boleh klik kat SINISINI dan SINI

Ini adalah bukti kami Team Media Kedah melaporkan perkara yang benar.. dan benar-benar belaka!

Apa Yang Tersirat

Posted: 11 Jun 2012 01:05 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Anwar kena mainan Sabah

Posted: 10 Jun 2012 09:37 PM PDT

Anwar kena mainan Sabah. Pertama, kerana cuaca buruk, kapal yang ditumpanginya gagal mendarat sesuai dengan masa yang dijangkakan di KKIA dan terpaksa mendarat di Labuan.

Anwar gagal hadir pada suatu majlis Pesta Kaamatan di Tempasuk, Kota Belud. Jika beliau dapat hadir, maka kebetulan, acara itu dihadiri Timbalan Presiden UPKO yang juga MP Tuaran-Datuk Welfred Mojilip Bumburing.

Welfred dispekulasikan sejak sekian lama akan menyertai PKR, kerana tindak tanduknya yang sering menghadiri berbagai majlis anjuran PKR.

Terbaru, di Beluran Sabah, di salah satu majlis anjuran PKR, Welfred juga turut hadir.

Sejak beberapa hari lalu, media alternatif terutama yang pro Pakatan Rakyat membuat spekulasi bahawa akan berlaku lompat parti beramai-ramai di Sabah pada 10 Jun, dan meramalkan bahawa kejadian itu akan terpampang di surat-surat khabar hari ini 11 jun, sebagai hadiah kepada Najib, kerana angka 11 adalah kegemaran perdana menteri ke-6 itu.

Spekulasi akhbar pro pembangkang itu, turut juga dipetik oleh beberapa blog pro-BN, termasuk blog AYT.

Spekulasi penghijrahan beramai-ramai pemimpin BN itu, hanya tinggal khabar angin, kerana sehingga ke saat ini, belum ada kepastian dan kebenarannya.

Namun, sesetengah pihak daripada BN, beranggapan bahawa spekulasi itu ada kebenarannya, dan ada yang menganggap bahawa Kata-katak yang akan melompat ini, adalah kata-katak pintar, mencuba mempermain waktu, dan semua pihak termasuk pucuk pimpinan BN sendiri.

Namun yang jelas, untuk sementara waktu, Anwar adalah mangsa pertama mainan-mainan katak-katak hebat ini.

Apakah kesudahan sandiwara ini, sama-sama kita tunggu.

THE FLYING KICK

Posted: 11 Jun 2012 01:02 PM PDT

THE FLYING KICK


LAJIM UKIM SEPATUTNYA SUDAH BERHENTI DARI BUAT LAWAK BODOH!!!

Posted: 11 Jun 2012 08:06 AM PDT

ANWAR SIBUK TANYA MUHYIDDIN SIAPA BAYAR SEWA RUMAHNYA... YANG DIA SENDIRI, SIAPA SARA DIA?

Posted: 11 Jun 2012 05:30 AM PDT

GAMBAR-GAMBAR PEMBANTU RUMAH BEROMEN DEPAN WANITA TUA YANG DIJAGANYA!!!

Posted: 11 Jun 2012 03:08 AM PDT

MEROYAN SEBAB DIPECAT JADI PENGERUSI MARA, MASIH TIDAK HILANG DI HATI TAMRIN GHAFFAR BABA!!!

Posted: 11 Jun 2012 12:23 AM PDT

PENCURI ENJIN JET F-5E DILANTIK SEBAGAI PENASIHAT MAJLIS RUNDINGAN KESELAMATAN PKR!!!

Posted: 10 Jun 2012 10:45 PM PDT

ADUN PAS MERBAU PULAS TOLAK LAMARAN BEKAS PEMANDU!!!

Posted: 10 Jun 2012 09:35 PM PDT

30 RIBU YANG BERHIMPUN BELUM TENTU MENAKUTKAN DAP!!!

Posted: 10 Jun 2012 08:00 PM PDT

PAS PUTUS SILATURRAHIM, UMNO ELAK PUTUS SILATURRAHIM... BENARKAH?

Posted: 10 Jun 2012 07:00 PM PDT

NIK AZIZ TERLUPA, MULUTNYA BUKAN SAHAJA TERLEBIH GATAL TETAPI DAH TUMBUH KURAP PUN!!!

Posted: 10 Jun 2012 05:30 PM PDT

NGERI!!! HUKUM REJAM VERSI CHINA!!!

Posted: 10 Jun 2012 02:00 PM PDT

Duke of UMNO

Posted: 11 Jun 2012 01:02 PM PDT

Duke of UMNO


ALLAHUAKBAR..!!! ALUNAN AL-QURAN TENGGELAMKAN GEMA MUZIK DISKO..!!!

Posted: 11 Jun 2012 04:35 AM PDT


Firman Allah yang bermaksud ;
"Dan sesungguhnya kami mempermudahkan al-Quran itu untuk diingati, maka adakah ada orang mahu mengambil pengajaran" Al-Qamar, ayat 17.
 Demikian firman yang diturunkan oleh Allah S.W.T mengenai senaskhah Al-Quran untuk diperlajari dan dibaca oleh semua hambanya ketika masih hidup di muka bumi ini.

Setiap ayat yang terkandung dalam Al-Quran mengandungi seribu satu manfaat kepada manusia.

Di sebuah jalan di tengah kota Beirut, Lubnan, seorang lelaki tua yang hanya duduk di sisi jalan begitu asyik mengalunkan ayat-ayat suci Al-Quran walaupun keadaan di sekelilingnya bising dengan bunyi lagu-lagu dari pub dan disko di sepanjang jalan Hamra.

Lelaki tua itu langsung tidak menghiraukan orang ramai yang lalu lalalng di situ dan hanya tetap dengan mengaji sahaja.

Malah, perbuatannya itu menarik perhatian orang yang lalu lalang di sepanjang jalan Hamra.

Jalan Hamra adalah salah sebuah jalan utama di sekitar kota Beirut, Lubnan. Jalan Hamra menjadi tumpuan ramai rakyat Lubnan menyebabkan pelbagai kemudahan seperti cafe, teater, dan restoran-restoran mewah dibangunkan.

Namun begitu, jalan Hamra tidak seperti tempat-tempat yang lain di sekitar Lubnan.

Masjid mahupun surau sukar ditemui manakala pub, disko dan tempat mencacah tatu boleh ditemui di merata-rata tempat.

Tujuan Al-Quran diturunkan adalah untuk menyucikan jiwa manusia (tazkiyyah al-Nafs). Al-Quran sentiasa menyeru manusia supaya membersihkan jiwanya dengan melakukan kebaikan.

Beruntunglah orang yang dapat memimpin jiwanya ke arah keredhaan Allah S.W.T. Secara fitrahnya, jiwa boleh terjerumus ke lembah kehinaan apabila ia tidak dididik dan jiwa boleh mencapai tahap termulia apabila ia dibersihkan.
"Dan jiwa serta penyempurnaan ciptaanya, maka Allah mengilhamkan kepada jiwa itu jalan kefasikan dan ketakwaannya. Sesungguhnya beruntunglah orang yang mensucikan jiwa itu dan sesungguhnya rugilah orang yang mengotorinya." Al-Syams, ayat 7-10.

PEDASSS..!!! RM3 BILION VS BAYAR SEWA RUMAH..?!!!

Posted: 11 Jun 2012 03:02 AM PDT

anwar

Nampaknya Anwar benar-benar tertekan dengan isu RM3 bilion yang dikatakan dimiliki oleh Ketua Pembangkang itu ketika menjadi Timbalan Perdana Menteri yang didedahkan oleh bekas Penolong Gabenor Bank Negara, Datuk Abdul Murad Khalid.

Apatah lagi Timbalan Perdana Menteri sekarang, Tan Sri Muhyiddin, telah meminta agar dakwaan tersebut disiasat secara terperinci dan adil bagi mendedahkan siapa sebenarnya Anwar yang didewa-dewakan oleh puak-puak Pakatan Rakyat.

Persoalannya, mana datangnya RM3 bilion di dalam 20 akaun induk yang melibatkan aset, saham dan wang?

Lebih memeritkan lagi untuk Anwar jelaskan ialah fakta-fakta tersebut datangnya dari seorang bekas Gabenor Bank Negara. Bagaimana dia nak menjawab dakwaan tersebut?

Lantas dengan yakin, Anwar menyerang Muhyiddin semalam dengan mempersoalkan tentang sewa rumah Timbalan Perdana Menteri itu ketika awal dilantik menganggotai kabinet kerajaan.

Katanya, dia tahulah "rahsia sewa rumah" itu memandangkan dia adalah Timbalan Perdana Menteri ketika itu.

Namun jika difikir-fikirkan, jika benar pun sewa rumah Muhyiddin ketika itu dibayar oleh kerajaan atau Anwar sendiri, atau mana-mana pihak sekali pun, siapakah yang meluluskan pembayaran tersebut?

Kementerian Kewangan atau Timbalan Perdana Menteri?

Seperkara lagi, Anwar mengaku sebagai "boss" Muhyiddin ketika itu, mengapa dia membenarkan pembayaran sewa itu dibayar oleh pihak lain? Kenapa dia tidak halang atau persoalkan isu tersebut ketika itu?

Dan mengapa baru sekarang Anwar mahu mengungkit tentang bayaran sewa rumah tersebut?

Saya rasa pelik apabila Anwar membandingkan jumlah sewa rumah Muhyiddin pada belasan tahun lalu dengan jumlah RM3 bilion yang dikatakan "dikaut" Anwar ketika menjawat jawatan Timbalan Perdana Menteri.

Berapa jumlah sewa Muhyiddin untuk satu tahun ketika itu? Banyak sangatkah sampai mencecah RM100,000 sebulan? Kalau sewanya berjumlah RM100,000, setahun sewanya berjumlah RM1.2 juta.

Tapi Anwar ada RM3 bilion..!!! Berapa lama perlu ditunggu untuk mengumpul wang, aset dan saham sebanyak itu?

Siapa pula yang berikan pada Anwar? Itulah persoalan terbesar mengenai sumber wang, aset dan saham Anwar itu. Dari mana datangnya? Kerajaan? GLC? Syarikat swasta? Atau dari rakan-rakan Yahudinya seperti Wolfowitz, Soros dan sebagainya?

Padanlah Anwar kerap mengelilingi dunia dengan senang hati. Boleh mengatur perjumpaan dengan sahabat-sahabat Yahudinya, proksi sana, proksi sini, tali barut sana, talibarut sini. Maklumlah, banyak sangat duit…

Tapi yang peliknya, tergamak juga Anwar menyuruh Kak Wan meminta derma dari para penyokong PKR dan Pakatan Haram. Kononnya "dana pilihanraya". Khabarnya beratus ribu jugalah yang berjaya dikumpul bila Kak Wan buat "muka kesian" meraih simpati…

Padahal, duit Anwar berlambak-lambak di dalam bank di sana-sini. Mungkinkan "derma" itu salah satu cara Anwar "kebas" duit rakyat secara segera? Bukan apa..agak sukar juga nak gunakan wang RM3 bilion itu di dalam negara, nanti orang tengok dia mewah pula, kan?

KISAH BENAR DI PALOH..!!! ISTERI DISUMPAH JADI BATU KETIKA CURANG BERSENGGAMA DENGAN KEKASIHNYA..???!!

Posted: 11 Jun 2012 01:34 AM PDT


Perghhh..!!! Aku rasa semua rakyat Malaysia, khususnya umat Islam, perlu tengok rakaman video ni buat pedoman. Suka sangat dengan seks, akhirnya wanita ni disumpah jadi batu..???

Memang sadis dan menginsafkan. Aku tertunggu jugak kalau-kalau Anwar jadi batu macam ni masa dok syok "tikam lubang kunyit..!!!" Heh!

TERKINI DARI KEDAH..!!! ISU RAKYAT BALING DI TV3 MALAM INI..???

Posted: 10 Jun 2012 11:09 PM PDT

Khabarnya, ramai jugak la rakyat Kedah yang duduk depa TV semalam menunggu segmen Aduan Rakyat di Buletin Utama TV3...

Sorry la..aku dapat tahu segmen tu KHAS BUAT RAKYAT KEDAH, khususnya di BALING, akan disiarkan malam ni...dan bukan malam semalam...

Actually, saja je aku nak tengok respon dulu. Tapi ada pulak ntah lebai PAS mana tak tau yang kata cerita "aduan rakyat" tu fitnah...fitnah kepala torak dia..!!! Mak pak dia tak ajar apa makna fitnah ka?

Kes aduan rakyat tu actually berkisar tentang kesusahan rakyat di Mukim Kupang, Baling.

Sebagaimana aku kata, ini bukan soal politik. Tapi soal lain. Ini soal kebajikan rakyat. Ini soal kezaliman. Ini soal "tak buat kerja cara Islam". Dan ini soal penipuan dan pembohongan..!!!

Pada aku, jika soal politik, aduan rakyat TV3 takkan turun mai cover story kat Baling tu. Nama pun Aduan Rakyat...bukan Aduan Politik! Heh! Dan tentu la depa mai cover kesusahan rakyat..!!!

So...aku harap semua rakyat Kedah, terutamanya puak-puak PAS tegar supaya duduk depan TV malam ni, tengok Buletin Utama dan tunggu segmen Aduan Rakyat. Kalau tak salah aku, Puspavathy Ramaloo yang cover story kat Baling tu...

Anyway..aku berbesar hati betul bila kes yang aku korek..korek dengan lebih mendalam..telah di cover lebih meluas oleh team Aduan Rakyat bagi mengetengahkan isu rakyat tersebut..Heh!

Cuma aku kata kat depa...tak payah la quote blog aku ni kat TV3..aku bukan nak glemer..aku nak tolong rakyat Kedah jaaa...heh!

MAS Bukan Badan Kebajikan Masyarakat, Kan? Heh!

Posted: 10 Jun 2012 09:01 PM PDT


Memandangkan aku pernah sentuh mengenai cerita MAS tempohari, rasanya aku sebagai rakyat yang turut membayar cukai, wajar memberi sedikit sebanyak komen dan pandangan mengenai perkembangan terkini syarikat penerbangan tu...

Bukan apa, baru-baru ni aku dapat tahu bahawa MAS dapat fund dari beberapa buah agensi kewangan, termasuk dari beberapa bank. Walaupun ia adalah dalam bentuk sukuk, aku percaya pihak yang berikan pinjaman itu yakin dengan keupayaan MAS untuk bangkit kembali...

Ye laaa...kalau diorang tak yakin, takkan la diorang nak bagi MAS pinjam duit diorang pulak, kan?
Aku dengar, MAS dapat fund RM9 bilion. Walaupun bukan dapat seketul RM9 bilion dan hanya dapat sikit-sikit, aku lihat itu adalah perkembangan positif...maknanya, dana yang diperlukan itu bukannya datang "directly" dari Kerajaan atau Khazanah...

Then, aku dapat tahu bahawa baru-baru ni MAS ada jemput media buat coverage testing pesawat Airbus A380 yang baru sampai kat KLIA tu. Khabarnya first route akan menghala ke London Julai ni...

MAS akan terima 6 buah pesawat Airbus A380 dan berbelas pesawat Boeing 737-800 baru. Maknanya, takde lagi alasan dari MAS nak kata pesawat tak cukup atau tak mampu nak bersaing dalam industri penerbangan dunia.

Duit dah dapat, pesawat pun dah dapat...

Yang tinggal sekarang ialah hal ehwal "man power" MAS. Siapa lagi kalau bukan pihak pengurusan MAS dan 20,000 kakitangannya..?

Hari tu, kakitangan MAS "sentap" sekejap sebab isu "swap share" dengan Air-Asia tu. Tapi dah settle dah sebab "swap share" tu dah dibatalkan.

Kemudian, CEO MAS tu pun dah mula bergerak dan buat kerahan tindakan dalam MAS. Aku dengar, diorang dah start buat plan-plan yang boleh dikatakan bagus...

Contohnya, MAS akan gunakan tenaga kerja staff sendiri sepenuhnya dibeberapa bidang yang sebelum ni di"outsource"kan dan MAS kaji balik beberapa kontrak yang dilihat boleh save budget syarikat.

Aku dengar, langkah-langkah tu dijangka mampu kurangkan operational expenditure MAS sebanyak beratus juta ringgit sebulan! Banyak tu bebbb...

Lagipun, laporan kewangan MAS baru-baru ni menunjukkan kerugian yang dialami tidak seteruk tahun lalu. Not bad..tapi perlu diperbaiki lagi. Dari dakwat merah (rugi/negatif), rekod kewangan MAS perlu bertukar kaler ke warna hitam...

MAS dan kakitangannya perlu ingat bahawa syarikat penerbangan tu bukannya sebuah "badan kebajikan masyarakat". Ia adalah sebuah syarikat yang membawa nama dan imej negara dengan menggunakan duit cukai rakyat... Ya lah Khazanah tu kan gomen punya..

Jangan ingat bila duit kerajaan atau duit rakyat, maka MAS tak perlu jaga performance dan boleh biar syarikat tu rugi. Ingat rakyat ni kerjanya cop duit untuk MAS ke..?

Pada aku, MAS dah cukup bertuah sebab kali ni diberi kesempatan untuk "bernafas". Kalau syarikat penerbangan lain, dah lama "bungkus" dah. Contohnya, kalau Air-Asia tu nak lingkup macam MAS, korang fikir ada ke rakyat atau kerajaan nak tolong? Heh! Sorry la brooo...

Sebab tu la MAS dan kakitangannya kena strive hard untuk survive dan beri performance terbaik. Jangan sia-siakan harapan dan duit rakyat.  Sampai bila rakyat nak tanggung you all? Takkan sampai you all pencen kot..?

So please la..kan? You all semua hebat-hebat. Dari CEO, "drebar" kapal terbang, awek-awek cun dan jejaka-jejaka tampan..sampai la pekerja ranking paling bawah sekali, jangan la persiakan peluang kali ni.

Bukan apa..Malev kat Hungary dan Pan Am dari Amerika yang pernah beroperasi lebih dari 60 tahun pun boleh bankrap dan gulung tikar. MAS nak jadi macam tu jugak ke? Rakyat tak mahu tanggung korang sampai mati bebbb...! Heh! Let's follow the footsteps of Garuda and JAL that are now flying high after its recovery...

PEJUANG BANGSA

Posted: 11 Jun 2012 11:38 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Remaja mengendap isteri jiran mandi ditangkap suami

Posted: 11 Jun 2012 11:00 AM PDTTindakan seorang remaja bawah umur mengintai isteri jirannya mandi membawa padah apabila perbuatannya itu disedari mangsa sebelum dia dicekup suami wanita terbabit. Akibat perbuatan itu, tertuduh berusia 16 tahun berasal dari Kota Bharu, Kelantan dihadapkan ke Mahkamah Majistret, di sini, semalam, mengikut Seksyen 15(1)(c) Akta Kesalahan Kecil 1955.

 Tertuduh mengangguk faham ketika pertuduhan dibacakan sebelum mengaku salah di hadapan Majistret Abdul Hayyi Salim. Mengikut pertuduhan, tertuduh yang tidak bersekolah didakwa melakukan kesalahan mengintai mangsa berusia 27 tahun yang sedang mandi di sebuah rumah di Kampung Tanjung, Lorong Haji Mat Tauke, di sini, kira-kira jam 6 pagi pada 26 Januari lalu.

 Bagi kesalahan itu, tertuduh yang didakwa mengikut Seksyen 15(1)(c) Akta Kesalahan Kecil 1955 berdepan hukuman penjara tidak melebihi setahun atau denda tidak melebihi RM1,000 atau kedua-duanya jika sabit kesalahan. Abdul Hayyi kemudian menetapkan 24 Julai depan sebagai tarikh sebutan semula kes untuk hukuman dan perintah sementara menunggu laporan akhlak tertuduh daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat.

Mahkamah juga membenarkan tertuduh diikat jamin sebanyak RM500 dengan seorang penjamin. Pendakwaan dijalankan Pegawai Pendakwa, Inspektor Nurulbadriah Mohamed Esa di hadapan Majistret Abdul Hayyi Salim manakala tertuduh diwakili peguam Mohd Hayyatuddin Muhamad.

Neelofa akan jawab fitnah Anzalna di mahkamah ??

Posted: 11 Jun 2012 10:01 AM PDT
Semalam, Mynewshub.my mendedahkan yang pelakon wanita dan juga model, Anzalna membuka cerita tentang keburukan diri seorang lagi pelakon wanita yang kian meningkat naik namanya iaitu Neelofa.
Anzalna mendakwa, Neelofa sebenarnya mempunyai perasaan 'busuk hati' dan suka mencari gaduh dengan orang lain.
Semuanya timbul semasa mereka sama-sama menyertai sebuah pertandingan suatu ketika dahulu.
Kata Anzalna lagi, Neelofa terlalu berdendam kepada dirinya sampaikan sanggup memburuk-burukkan perihal diri Anzalna kepada orang lain.
Sampaikan sanggup juga menubuhkan sebuah 'Official Page Kami Benci Anzalna' di laman sosial Facebook.
Kurang dari 24 jam, Neelofa masih tidak membuka mulut untuk menjawab pertuduhan yang diberikan kepada dirinya.
Menerusi blog gosip hiburan Beautifulnara.com, Neelofa hanya mengeluarkan kenyataan supaya Anzalna tidak terus menyebarkan fitnah tentang dirinya di dada-dada akhbar.
Cuma, tidaklah pula Neelofa menyatakan nama individu berkenaan dalam kenyataan twitternya.
Kalau dibaca, sudah jelas kenyataan itu diberikan kepada Anzalna.
Kata Neelofa lagi, Neelofa akan menegakkan keadilan mengikut jalan yang benar.
Nampaknya, Neelofa akan membawa 'kisah' fitnah memfitnah ini ke muka pengadilan

Berapa agaknya jam tangan mahal pemimpin PKR ini ?

Posted: 11 Jun 2012 09:04 AM PDTTangan pendek tapi besar pergelangan mestilah tangan Sam Ketot. Perhatikan video bawah close-up yang menunjukkan Sam memakai jam mahal bernama Panerai.Memang betul video itu kata, harganya mahal. Lihat imej dari wlaman web WIng WOng pembekal jam mahal.

Model biasa tu saja dah harga pulohan ribu. Senarai harga dalam USD pun boleh lihat sini

Siapa kontraktor kau dah kasi Bersih untuk dapat beli jam sedemikian? Pastinya bukan dari pengamalan undang-undang yang kamu dah tinggalkan kerana politik.
Terkini ! UMNO P.Pinang akan teruskan saman terhadap Guan Eng @dzainalabidin

Posted: 11 Jun 2012 07:25 AM PDTPembatalan saman UMNO P.Pinang oleh Mahkamah hari ini pasti menjadi modal Guan Eng penipu ini  untuk bercakap di ceramah-ceramahnya. Sebenarnya keputusan ini bukan menunjukkan samada tak cukup bukti untuk heret kaki fitnah ini tapi disebabkan masalah teknikal . 

Ikuti  penjelasan Dato Zainal Abidin Osman selepas keputusan mahkamah ini .


Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman melahirkan rasa dukacita namun menerima dan menghormati keputusan Mahkamah Tinggi hari ini apabila saman fitnah terhadap Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dan tiga yang lain ditolak kerana tidak mempunyai lokus standi untuk memulakan saman tersebut.
Hakim Amelia Tee Hong Geok Abdullah memutuskan bahawa Zainal Abidin yang dinamakan dalam writ saman selaku Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang tidak diberi kuasa untuk memulakan saman selaras dengan peruntukan Seksyen 9(c) Akta Pertubuhan 1966 kerana beliau bukan seorang pegawai awam yang berdaftar dengan Pendaftar Pertubuhan (ROS).
"Kita amat berdukacita namun tetap menghormati keputusan mahkamah yang telus ini. Dalam erti kata lain, sebenarnya hanya Setiausaha Kerja UMNO Malaysia Datuk Ab Rauf Yusoh sahaja yang boleh mengemukakan saman.
"Oleh itu, kita akan bawa perkara ini semula untuk semakan kehakiman ke mahkamah rayuan. Selepas itu kita akan melihat dan menilai samada untuk teruskan atau kemukakan semula saman di bawah pegawai awam. Apa yang pasti, kita telah dimalukan, dihina dan diaibkan oleh Guan Eng. Oleh itu, kita mengemukakan saman ini untuk menuntut keadilan.
"Tetapi kerana kesilapan teknikal, saman kita ditolak. Kita tetap akan teruskan saman ini selepas melakukan semakan kehakiman," ujarnya kepada UMNO-Online.
Selain itu tambah Zainal, penolakan kes saman ini secara tidak langsung jelas membuktikan bahawa tuduhan pembangkang bahawa sistem kehakiman negara ini dipengaruhi kerajaan dan UMNO adalah tidak benar sama sekali.
"Kita lihat, saman Guan Eng terhadap Utusan, Utusan kalah sedangkan mereka menuduh Utusan adalah surat khabar yang dikuasai oleh kerajaan dan UMNO.
"Kali ini, saman kita pula ditolak. Perkara ini jelas memperlihatkan sistem kehakiman kita adalah telus dan tidak dipengaruhi oleh mana-mana parti politik seperti tuduhan mereka. UMNO tetap hormat dan tidak mempertikaikan keputusan mahkamah ini walaupun kita terkilan. Tetapi, sekiranya perkara ini terjadi sebaliknya, sudah pasti mereka tidak akan dapat menerimanya dan menuduh UMNO menggunakan pengaruh untuk menguasai keputusan mahkamah.
"Apabila mereka menang kes ini, tidakpun mereka nyatakan bahawa sistem kehakiman berat sebelah malah mereka tidak berterima kasih atau meminta maaf kerana telah memburukkan sistem kehakiman sebelum ini. Inilah sikap pembangkang yang tidak telus dan hanya mementingkan kepentingan mereka semata," ujarnya lagi.
Zainal Abidin, 52, sebelum ini telah memfailkan saman sebanyak RM 30 juta pada 24 Okt 2011 dengan menamakan Guan Eng yang juga Setiausaha DAP, Presiden PKR, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail, Segmen Fleksibel Sdn Bhd yang merupakan syarikat penerbitan Keadilan Daily dan Suara Keadilan, dan ketua penyuntingnya, Fazallah Pit sebagai defendan.
Dalam pernyataan tuntutan itu, Zainal Abidin mendakwa pada 3 Julai 2011, Lim telah menerbitkan suatu kenyataan akhbar melalui e-mel yang kemudiannya disiarkan di Keadilan Daily pada 3 Julai dan di akhbar Suara Keadilan pada 5 Julai.
Zainal Abidin berkata kenyataan Lim yang antara lain membawa maksud kononnya beliau terlibat dalam kegiatan mengguling Ketua Menteri Pulau Pinang.
Beliau didakwa Lim melakukan perkara tersebut melalui cara yang salah serta menyembunyikan penglibatannya dalam satu demonstrasi ganas yang berlaku di Komtar dan Jambatan Pulau Pinang pada 1 Julai 2011.
Beliau berkata pada 18 Ogos tahun lalu, Lim telah mengeluarkan satu lagi kenyataan menyinggungnya di hadapan sekumpulan wartawan, yang telah disiarkan di laman berita elektronik, The Malaysian Insider, pada hari yang sama.
Zainal Abidin berkata antara lain kenyataan itu membawa maksud kononnya beliau telah merancang untuk mensabotaj premis parti DAP di Pulau Pinang, dan kononnya beliau terlibat dalam mencetuskan cubaan membakar premis itu.
Beliau menuntut ganti rugi RM30 juta, faedah, kos dan relif lain yang difikirkan wajar oleh mahkamah dan suatu injunksi bagi menghalang kesemua defendan daripada terus mengeluarkan atau menyiarkan kenyataan fitnah itu. – MediaUMNO

PAS mesti bengang UMNO P.Pinang tarik 15 ribu ahli baru ! @dzainalabidin

Posted: 10 Jun 2012 09:53 PM PDT
Cakap PAS nak ganti UMNO di P.Pinang nampaknya seperti anjing menyalak bukit sahaja. Ini terbukti bila mana selepas 4 tahun kerajaan DAP  yang zalim & menindas orang Melayu , 15 ribu keahlian baru diterima UMNO P.Pinang .

Yang masuk pulak kebanyakan dari ahli PKR, PAS & DAP sendiri yang kecewa dengan pentadbiran kerajaan DAP yang jelas pinggirkan orang Melayu . Itu yang Mansor kalut di ceramah-ceramahnya selalu  memburukkan UMNO kerana orang Melayu dah ramai tak percaya kepada kerajaan DAP terutama Guan Eng yang cukup kuat menipu & zalim terhadap peniaga2 Melayu .

sila-silap kerusi PKR yg bakal hilang ..

UMNO Pulau Pinang terus mendapat sokongan rakyat apabila berjaya menarik seramai 15,000 ahli baru sejak empat tahun lalu. Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman berkata, mereka yang sebahagian besarnya golongan muda terpanggil untuk memberi sokongan kepada UMNO setelah menyedari Kerajaan DAP Pulau Pinang tidak memberi perhatian kepada orang Melayu. 


 Menurutnya, ada di antara ahli baru yang menyertai UMNO itu terdiri daripada ahli Pas, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP. 


"Mereka itu kembali menyokong UMNO kerana kecewa dengan kerajaan DAP yang gagal memberi perhatian kepada rakyat," katanya pada sidang akhbar selepas merasmikan Pusat Daerah Mengundi (PDM) dan mesyuarat UMNO cawangan Kampung Sungai Udang, di sini hari ini.


Kalau dah mula cakap seorang diri, apa maknanya ?

Posted: 10 Jun 2012 07:25 PM PDTSatu email dikirim kepada kami memaklumkan Karpal Singh telah dimasukkan ke wad urology sebuah hospital kerajaan sejak tiga hari lalu.

 "Dia (Karpal) sudah mula bercakap-cakap seorang diri dah," kata pengirim email yang tidak mahu namanya dinyatakan di sini. Difahamkan oleh kerana Karpal Singh sudah melalut seorang diri, beliau terpaksa diberi ubat'delerium' iaitu sejenis ubat untuk pesakit yang khayal atau separuh sedar untuk menenangkan dirinya.
- AIDCNews


Apa itu DELIRIUM?

 1. Delirium Ianya dicirikan oleh gangguan kesedaran dan perubahan pada pemikiran (cognition) yang terjadi pada jangka masa yang singkat. Gejala yang mencirikannya adalah gangguan pada kesedaran dan gangguan pemikiran yang global. Abnormaliti lain iaitu pada mood, persepsi dan kelakuan adalah gejala psikiatri yang kerap berlaku ; tremors, asterixis, nystagmus, incoordination, dan urinary incontinence adalah gejala-gejala neurologikal yang kerap berlaku.

 Delirium bermula dengan tiba-tiba (dalam masa jam atau hari), dan berterusan pada jangka masa yang singkat dan berubah-ubah intensitinya, dan pulih juga dengan cepat apabila penyebabnya dikenalpasti dan dipulihkan. Walaupun begitu setiap ciri-ciri ini boleh berbeza dari satu pesakit kepada pesakit yang lain. Delirium adalah satu sindrom dan bukan penyakit, ianya mempunyai banyak penyebab, dan kesemuanya mengakibatkan corak gejala yang seakan serupa, iaitu gangguan pemikiran dan tahap kesedaran.

 Sindrom ini juga dikenali oleh nama-nama lain seperti, acute confusional state, acute brain syndrome, metabolic encephalopathy, toxic psychosis, dan acute brain failure. Sindrom ini perlu dikenalpasti dan dirawat dengan segera kerana boleh mengakibatkan komplikasi. Komplikasi yang dimaksudkan adalah kecederaan yang tidak disengajakan kerana pesakit dalam kekeliruan atau koordinasi yang lemah atau kerana ikatan fizikal yang terpaksa dilakukan. Kegelisahan dan keganasan kelakuan boleh menganggu persekitaran wad.Komen GPB 

Nak pejuang sangat  bukan Melayu jadi PM , sekarang nah amik  dah mula cakap seorang-seorang .hahaha..... orang tua-tua kata ini dah masuk peringkat NYANYOK.

Macam ini punya sakit boleh jadi lawyer lagi ke  menurut Majlis Peguam ??Turun padang :UMNO Permatang Pauh jawab tuduhan Mansor

Posted: 10 Jun 2012 05:30 PM PDTSemasa  Mansor Othman berucap di pidato perdana  Merdeka Rakyat dekat  Taman Guar Perahu , GPB yang berada di situ mendengar  bukan main lagi kaki bodek Guan Eng ini   menghentam UMNO  kononnya tak pernah beri satu sen pun kepada rakyat  . 

Sebabnya kerajaan DAP berjiwa rakyat telah  memberi RM 100 kepada warga emas , itu pun yang menjadi pengundi negeri ini sahaja .Malah UMNO Permatang Pauh juga menerima tempiasnya  juga bila mana  dia juga kata baru nak turun padang jenguk rakyat sebabnya dah  nak dekat pilihanraya .

Benarkah dakwaan ini ??  UMNO  tak pernah beri satu sen kepada rakyat .... serta  jarang turun padang jenguk rakyat  ... 

Atau pun  Mansor menuduh UMNO ( bahagian Permatang Pauh )  disebabkan mahu tutup kelemahannya yang jarang turun padang bekerja & ambil tahu  masalah rakyat terutama di  DUN Penanti ? 


Untuk mencari jawapan  dalam isu ini ,  GPB sendiri   telah berjumpa & bertanya sendiri kepada  Penyelaras BN Parlimen Permatang Pauh, Dato Abd Jalil Majid  . Beliau menyangkal sepenuhnya tuduhan tidak berasas Mansor ini dan mendakwa  UMNO  menerusi  BN di Permatang Pauh  sentiasa berkhidmat untuk rakyat sepenuh masa. 

Antara contoh  bantuan kebajikan daripada BN meneruis UMNO   ialah : 

- Bantuan untuk warga emas RM 200  untuk  1500 orang  pelbagai kaum 

- Membaiki 80 buah rumah rakyat yang uzur 

- Membina rumah 30 buah  yg baru untuk rakyat miskin . 

- Memberi  200 buah kerusi roda kepada golongan OKU 

Itu belum termasuk bantuan-bantuan lain .  Malah dalam kejadian rumah terbakar , ribut  atau masalah rakyat  yang lain , wakil dari BN yang turun padang dahulu bukannya Mansor  atau orang dari  kerajaan DAP . 

Kesimpulannya , kalau Mansor rasa duit RM 100 kerajaan DAP itu untuk warga emas  hebat sangat  hingga boleh jadi modal untuk  tuduh UMNO tak pernah beri satu sen pun kepada rakyat ...  GPB nasihatkan hentikan lah . 

Ini kerana rakyat  terutama di Permatang Pauh termasuk penyokong PAS sendiri   yang terima bantuan dari UMNO ini lebih mengetahui siapa yang kuat bekerja & berkebajikan untuk rakyat.  Kalau pi tanya dia soalan berapa buah rumah rakyat di DUN nya  sendiri diperbaiki dan dibina baru... GPB yakin dia tak boleh jawab ..hahaha
Awas ! Jangan tiru aksi awek cute ini .......

Posted: 10 Jun 2012 11:30 AM PDT


Cute juga bila GPB tengok wajah awek ni ... pakej lengkap tu samada jadi model atau pelakon ...haha

Apa yang GPB nak katakan ialah awas kepada awek  bila melihat camera untuk laptop /desktop di kedai PC . Kerana takut mereka rakamkan aksi anda seperti berlaku kepada awek cute ni . ..hehe

Jom layan ........


DIMENSI

Posted: 11 Jun 2012 11:08 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Saksi dah kena beli??..mat sabun dah bley yamseng! >XD

Posted: 11 Jun 2012 08:24 AM PDT


yaaammmmsenggggg!!!!

IPOHMALAY

Posted: 11 Jun 2012 09:13 AM PDT

IPOHMALAY


BR1M dan Indeks Persepsi Rasuah

Posted: 10 Jun 2012 06:30 PM PDT


Ketua Pemuda PAS mungkin bersendirian atau memikul suara-suara yang 'rare' dalam PAS apabila menyokong pemberian BR1M pusingan kedua yang dikaji oleh kerajaan pada masa ini.

Mereka sebelum ini menyampaikan seruan Anwar Ibrahim yang menyebut kerajaan merasuah rakyat bagi menghadapi pilihanraya. Mereka kini terpinga-pinga apabila terpaksa mengerah otak untuk berfikir semula apa yang betul dan apa yang tidak pada kali imi.

Hasutan kononnya kerajaan yang memerintah Malaysia merasuah rakyat adalah satu pertuduhan yang serius. Transperancy International pasti meletakkan persepsi rasuah negara ini pada kedudukan yang buruk.

Tetapi, bekas kepala Transparency International Malaysia yang keluar dari DAP, Tunku Aziz menyebut kerajaan melakukan perkara yang betul dengan program transformasi dan membantu rakyat berpendapatan rendah.

Nampaknya pakatan pembangkang bermodalkan air liur melaung-laungkan mantera politik mereka tanpa otak mereka mengetahui apa-apa.

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 11 Jun 2012 07:37 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


Pertikai Projek BN - Pemimpin PAS Tak Tau Malu

Posted: 11 Jun 2012 03:59 AM PDT

TANJONG KARANG, 10 JUN – Ahli Parlimen Tanjong Karang, Datuk Seri Noh Omar mempersoalkan kenyataan pemimpin Pas yang disifatkan tidak tahu malu kerana hanya berani mempertikaikan projek yang dijalankan oleh Barisan Nasional (BN).

Noh berkata, kenyataan dikeluarkan Naib Yang Dipertua Pas Tanjong Karang, Misran Serman dalam akhbar milik Kerajaan Negeri terhadap pembinaan jambatan alternatif itu tidak berasas.

Menurutnya, Misran mengetahui bahawa projek terbabit masih dalam tempoh pembinaan dan dijangka siap pada 7 Julai 2012.

"Kenapa perlu mendesak mahu projek itu dipercepatkan?. Pembinaan jambatan ini bukan semudah membina papan tanda.

"Perlu ikut peraturan sedia ada dan tidak boleh bertindak sesuka hati kerana jambatan terbabit bakal digunakan semua orang," katanya ketika diminta mengulas kenyataan pemimpin Pas yang mempertikaikan projek pembinaan jambatan kedua di sempadan Sawah Sempadan dan Sungai Burong, di sini.

Noh berkata, sekiranya ingin mempersoalkan kerja pembinaan jambatan terbabit lewat siap atau tidak, Misran perlu menunggu tempoh pembinaan tamat dan bukannya sekarang.

"Inilah cara pemimpin Pakatan Rakyat yang suka publisiti murahan. Semua projek dibawa BN dipertikaikan sedangkan perubahan apa yang Kerajaan Negeri bawa untuk rakyat?

"Kita tanpa disuruh sudah membuat beberapa projek dan bantuan untuk kepentingan rakyat," katanya ketika hadir pada Program Walkabout di Kampung Sungai Yu dan mengunjungi tujuh rumah warga emas sakit terlantar yang diiringi Skuad Sayang serta pemimpin kampung, kelmarin.

Terdahulu, pembinaan jambatan baru bagi menggantikan jambatan lama yang menghubungkan kawasan Sawah Sempadan dan Sungai Burong di sini perlu disiapkan dengan segera oleh kontraktor nbertanggungjawab.

Kebanyakan kenderaan yang melintasi jambatan lama tersebut mengalami kesulitan kerana hanya memuatkan satu-satu kenderaan sahaja pada satu-satu masa.

Dalam kenyataannya Misran berkata, seharusnya projek pembinaan jambatan baru itu dimulakan sejak dahulu lagi kerana ia adalah laluan penting untuk petani dan penduduk.

Misran yang juga Ahli Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS) berkata, Noh selaku Ahli Parlimen Tanjong Karang seharusnya peka dengan masalah dihadapi penduduk setempat itu.

"Beliau adalah Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, sepatutnya projek ini tidak mengalami sebarang masalah seperti lewat siap pada tempoh ditetapkan," katanya.- SinarOnline

Seminar Ke Arah Jutawan Tani 1Malaysia Parlimen Tanjong Karang.

Posted: 10 Jun 2012 01:03 PM PDT

TANJUNG KARANG, 10 JUN - Datuk Seri hj Noh Bin Hj Omar, Menteri Pertanian Dan Industri Asas Tani merangkap Ahli Parlimen Tanjung Karang, telah merasmikan Seminar Ke Arah Jutawan Tani Parlimen Tanjong Karang yng diadakan di mini dewan One Plaza, Kuala Selangor disini, hari ini.

Datuk Seri Noh lawat rumah mangsa yang mengalami kerosakan akibat dilanda ribut.

Posted: 10 Jun 2012 12:41 PM PDT

TANJUNG KARANG, 10 JUN - Pemimpin yang prihatin dan sentiasa berusaha membantu terhadap musibah yang menimpa rakyat. Walaupun sibuk, beliau tetap dapat melapangkan masa untuk turun dan melihat sendiri masalah-masalah yang dihadapi oleh rakyatnya, terutama di Kawasan Parlimen Tanjung Karang.

Datuk Seri Hj Noh Bin Hj Omar, Menteri Pertanian Dan Industri Asas Tani merangkap Ahli Parlimen Tanjung Karang, bersama ADUN Sungai Burong dan ADUN Permatang serta beberapa kepimpinan bahagian, melawat rumah-rumah mangsa ribut yang melanda di kawasan Blok J Sawah Sempadan, Tanjung Karang disini, malam semalam.

Kebanyakan rumah yang terlibat mengalami kerosakan bumbung akibat diterbangkan ribut dan angin kencang. Lawatan Datuk Seri Noh tadi pagi, bagi melihat sendiri kerosakan dialami dan jumlah serta bentuk bantuan peruntukan yang diperlukan bagi menanggung kos membaikpulih kerosakan rumah mangsa di sekitar kawasan Sungai Burong dan Permatang. Dengan adanya bantuan seperti ini dapat mengurangkan beban dan kesedihan mangsa-mangsa yang terlibat.

Dianggarkan hampir seratus buah rumah yang terlibat mangalami kerosakan akibat ribut yang melanda di Tanjung Karang, malam semalam. Kawasan yang paling banyak jumlah rumah yang terlibat adalah di kawasan Sungai Burong dan beberapa buah rumah lain di kawasan Permatang.

bumiyang

Posted: 11 Jun 2012 03:41 AM PDT

Politik Harian

Posted: 11 Jun 2012 03:29 AM PDT

Politik Harian


Akhirnya PAS Berjaya Hancurkan Lubuk Emas - Kulim Hi-Tech Park

Posted: 11 Jun 2012 01:00 AM PDT


Kulim Hi-Tech Park (KHTP) sebuah taman teknologi tinggi yang diilhamkan dari Silicon Valley di Amerika dahulunya merupakan projek kebanggaan Negeri Kedah. Ia adalah satu-satunya projek di bawah naungan Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK) yang berjaya.

Diuruskan oleh Kulim Technology Park Corporation (KTPC), projek ini telah menerima beberapa anugerah hartanah peringkat antarabangsa sekali gus meletakkannya di antara kawasan pelaburan paling berprestij dalam peta pelaburan dunia.

Tapi, ini semua cerita lama iaitu sebelum pihak pengurusan KTPC dan negeri bertukar tangan kepada PAS. Zaman kegemilangan KHTP telah berakhir selepas PRU 2008, dan KHTP kini tidak ubah bagai sebuah syarikat hartanah yang hanya menunggu masa untuk dikuburkan.

Pihak pengurusan KHTP yang baru iaitu yang diketuai oleh Haji Muhammad Sobri Osman, Presiden KTPC, langsung tidak mampu membawa pelaburan baru. Di bawah telunjuk Annuar Safar, Naib Presiden Ind. Dev. & Research, Haji Sobri mengiakan apa saja cadangan dan keputusan beliau.

Annuar Safar ialah salah seorang dari 3 pengurusan atasan yang kekal sejak dari zaman Barisan Nasional menerajui Kedah. Dan sejak dari zaman BN lagi, Annuar Safar telah diketahui sebagai penyokong Pakatan Rakyat malah semua pekerja tahu bahawa beliau pernah menyalahgunakan peralatan pejabat untuk membantu parti Keadilan dalam pilihanraya kecil Lunas pada tahun 2000.

Sejarah Annuar Safar juga menunjukkan yang beliau pernah diminta surat tunjuk sebab oleh Lembaga Pengarah KTPC akibat terdapat bukti jelas yang beliau terlibat dalam salahlaku rasuah. Sebelum menyertai KTPC, Annuar Safar juga pernah diminta meletak jawatan dari sebuah GLC atas alasan salahlaku rasuah juga.

Di kalangan pekerja, Annuar Safar terkenal dengan sikap dengki khianat dan dendam terhadap sesiapa saja yang lebih tinggi pangkat darinya atau orang bawahan yang dilihat mampu mencabarnya. Beliau yang ditugaskan mengurus Techno Center, pada ketika itu, memenuhi pejabatnya dengan wanita-wanita muda dan sering menambah bilangan pekerja walaupun tiada keperluan untuk syarikat berbuat demikian. Segala teguran dan kritikan dari pihak atasan akan disimpan sebagai dendam, tanpa berbuat apa-apa.

Apabila PAS mengambil alih negeri Kedah, KTPC juga diambil alih oleh PAS. Ini menyebabkan ramai orang-orang lama yang berpengalaman meninggalkan KTPC kerana tidak sesuai bekerja dalam suasana politik dan tidak professional.

Setiap keputusan dibuat dalam konteks politik terutama apabila ia melibatkan pekerja. Pengurusan baru juga mengambil tindakan 'membuang' pekerja secara halus atau tidak langsung jika dikenalpasti sebagai penyokong BN. Hampir kesemua tindakan ini diambil oleh Haji Sobri kerana menerima bulat-bulat segala nasihat Annuar Safar, yang pastinya berniat untuk membalas dendam.

Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa Haji Sobri adalah seorang Ahli Jawatankuasa PAS Kedah dan ura-ura menyatakan yang beliau akan bertanding di kawasan Pantai Merdeka, Sungai Petani dalam PRU 13 nanti. Mungkin juga kerana terlalu sibuk berpolitiklah maka beliau meletakkan sepenuh kepercayaan kepada pegawai-pegawai pengurusan atasan untuk mengendali KTPC. Namun, khabar juga jelas kedengaran yang beliau sebenarnya tidak cukup pengalaman dan pengetahuan untuk mengendalikan syarikat korporat bertaraf dunia seperti KTPC. Membawa sikap biasa seorang 'lebai PAS', Haji Sobri juga dikatakan jenis yang suka melalut berbual mengenai wanita di dalam mesyuarat-mesyuarat yang diterajuinya serta tidak gemar berbincang perihal kerja yang dianggapnya terlalu berat untuk dicernakan.

Di sinilah terletaknya persoalan besar mengenai KHTP iaitu, apakah wajar seorang Presiden syarikat milik kerajaan negeri di bawah naungan Pusat bergerak aktif dalam politik yang menentang kerajaan pusat?

Haji Sobri ini juga kelihatan di Himpunan Hijau PAS pada 1 Jun lalu memberi sokongan penuh untuk menjatuhkan kerajaan. Amatlah janggal apabila seorang peneraju syarikat yang bertanggungjawab membawa masuk pelaburan langsung asing, menentang kerajaan pusat sedangkan beliau perlu bekerjasama erat dengan pusat.

Tanpa bantuan, kerjasama dan sokongan pusat, usaha menarik pelaburan adalah hampir mustahil.

Untuk pengetahuan, pengurusan KTPC terdahulu menghadkan program promosi pelaburan keluar negara paling kerap hanyalah 3 atau 4 kali setahun. Ini kerana setiap program promosi pelaburan ke luar negara memakan belanja ratusan ribu ringgit dengan hanya membawa 4 – 5 orang delegasi dari KTPC dan kerajaan negeri.

Oleh itu, adalah lebih praktikal jika program promosi ini diadakan bersama kerajaan pusat agar setiap prosedur, tawaran atau perbincangan khas mengenai cukai dan sebagainya boleh dilakukan terus antara kerajaan negeri dan kerajaan pusat dengan pihak kerajaan pelabur terbabit tanpa membuang masa. Pastinya, satu-satu pelaburan yang besar memerlukan komitmen bukan sahaja antara syarikat pelaburan dengan KTPC tetapi juga Duta dan Menteri, malah mungkin Perdana Menteri.

Dengan sikap Haji Sobri yang menentang pusat, bagaimana rakyat Kedah mampu mengharapkan beliau untuk membawa masuk pelaburan baru?

Di tambah dengan kemunculan pesaing-pesaing lain di luar dan dalam negara, terutamanya Senai Hi-Tech Park yang diterajui oleh Dato' Ahmad Shukri Tajuddin iaitu bekas CEO KTPC yang 'ditendang' oleh PAS, bagaimana KHTP mampu terus hidup? Senai Hi-Tech Park dikatakan giat mendapat pelaburan baru walaupun jumlah kekerapan pegawai-pegawainya keluar negara tidak mampu menyaingi kekerapan pegawai-pegawai KTPC - iaitu berkali-kali setiap bulan. Bayangkan, jika program promosi pelaburan 3-4 kali setahun juga memakan jumlah ratusan ribu ringgit setahun, berapa agaknya yang dileburkan oleh pihak KTPC untuk keluar negara berkali-kali sebulan?

Sudahlah kerajaan PAS Kedah langsung tidak mampu menjana wang untuk negeri, kini, pengurusan KTPC pula meleburkan wang sebanyak jutaan ringgit setahun untuk promosi KHTP tanpa membawa sebarang hasil. Pelaburan sedia ada pula ada yang sudah berkira-kira untuk keluar dari KHTP atas berbagai-bagai alasan seperti rombakan pengurusan serta ketidaktentuan ekonomi dunia.

Nampaknya, selagi PAS Kedah tidak mampu memisahkan politik dengan pengurusan negeri dan syarikat-syarikat milik negeri, selagi itulah satu projek pun tidak akan mampu membawa hasil kepada negeri, malah projek yang telah berjaya seperti KHTP juga akan turut hancur sekali.

Apakah nasi telah menjadi bubur bagi KHTP? Apakah masih ada harapan yang ia akan dipulihkan selagi pengurusan KTPC dan negeri tidak bertukar tangan kembali?

Apapun, buat masa ini kita ucapkan setinggi tahniah kepada Haji Sobri, Azizan dan PAS secara keseluruhannya, kerana berjaya dengan cemerlang sekali dalam menjahanamkan KHTP.

NFC: Rafizi Nak Buat Filem Pulak Dah

Posted: 10 Jun 2012 11:04 PM PDT


DISEKELILING Rafizi sekarang, rata-rata orang menganggapnya sebagai hero kerana kononnya berjaya menumbangkan Ketua Wanita UMNO, Datuk Seri Shahrizat Abd Jalil dalam isu National Fedlot Corporation (NFC). Puji-pujian ini menjadikan Rafizi teruja dan rasa 'terer' yang amat sangat. Dia yakin bahawa isu ini saja mampu memenangkannya dalam kerusi Parlimen dimana dia akan dicalonkan nanti.

Tapi pelbagai perkembangan semasa kebelakjangan ini menjadikan isu NFC ini kurang menarik lagi dah, sekurang-kurangnya dari segi politik yang menguntungkan Rafizi.

Antaranya pengesahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sendiri bahawa Shahrizat tidak terbabit dengan NFC, tidak seperti yang digembar-gemburkan dulu. Disember lepas, Ketua Audit Negara mengesahkan bahawa projek NFC tidak bermasalah, yang bermasalah NFCorp – syarikat yang dimiliki dan diuruskan suaminya, Datuk Dr. Mohamed Salleh Ismail.

Justeru, Rafizi perlu memikirkan sesuatu untuk menyambung hayat NFC ini kerana pilihanraya yang diharapkannya berlangsung lebih awal, tidak menjadi kenyataan. Ini penting, sebab orang Malaysia diketahui hanya berminat dengan isu yang masih panas, isu yang dah sejuk kurang nak diberi perhatian.

Lagipun Rafizi tidak ada kelebihan lain yang boleh ditonjolkan sebagai pemimpin yang pro rakyat melainkan isu NFC ini sahaja. Statusnya sebagai anak emas Anwar (ada kata anak ikan) dan latar belakang pendidikan di luar negara menjadi Rafizi sebagai golongan elitis yang tidak pro rakyat. Kedudukan Rafizi yang naik mendadak dalam PKR, dari Penasihat Kewangan kepada Pengarah Strategik, ada kena mengena dengan hubungan intimnya dengan Anwar, tidak lebih dari itu.

Maka itu, terfikirlah Rafizi untuk menerbitkan sebuah filem yang berkaitan dengan NFC (seperti dilapor Malaysiakini). FIlem, seperti mana yang kita tahu memainkan peranan mendekatkan artis dengan masyarakat, bukan masyarakat dengan artis. Rafizi juga mengimpikan untuk mendapatkan populariti dengan pendekatan yang sama. Dia sendiri tak mahu dekat dengan rakyat, tapi mahu rakyat dekat dengan dia melalui penerbitan filem berkaitan NFC ini.

Kebetulan ada filem-filem pendek 'pro kerajaan' dari kumpulan yang menggelarkan Bangkang Dari Longkang sedang mendapat sambutan hebat di Youtube, maka penerbitan filem oleh Rafizi ini nanti dijangka akan menyaingi kepopularan Bangkang Dari Longkang, dalam masa yang sama menghidupkan kembali cerita NFC yang semakin pudar kepopularitiannya seperti yang penulis sebutkan di atas.

Menurut maklumat yang penulis dengar, Rafizi akan bekerjasama dengan penggiat filem pro Pakatan Rakyat seperti Hishamudin Rais, Jed Murad dan pelakon Mislina Mustaffa untuk menjayakan filem tersebut nanti. Terlupa Rafizi bahawa semua nama-nama yang disebutkan di atas punya idea tapi tidak ada nilai komersial, walaupun ada pengalaman dan keupayaan.

Sedangkan nilai komersial itulah yang menarik penonton.

Tapi, apa sekalipun kita tidak pedulilah sama ada Rafizi nak buat filem atau apa. Yang kita harapkan kalau masih ada maruah, masukkan juga babak dimana Rafizi menghasut, membayar kakitangan Public Bank untuk mendapatkan salinan penyata kewangan NFC, seterusnya melanggar undang-undang negara (Akta Bank Dan Insititusi Kewangan – BAFIA).

Ini penting sebab pemimpin pembangkang sering bercakap tentang matlamat tidak menghalalkan cara, terutama bila membincangkan video seks Anwar. Sekarang kita nak lihat, Rafizi berani ke tak berani mendedahkan apa sebenar yang dilakukannya sehingga ke tahap memperalatkan orang lain dan undang-undang negara.

Caroline Juara Mentor 6 cc. @EllaAminuddin

Posted: 10 Jun 2012 10:00 PM PDT


Sorry geng hari ini lari dari topik biasa... Sebab aku masih teruja dengan kemenangan Caroline semalam huhu....

Seperti yang aku harapkan... protege kepada Ella pasti menjuari Mentor 6 akhirnya menjadi kenyataan..

Dan tidak di nafikan, kelebihan yang ada pada Caroline yang mempunyai suara unik dan bakat semulajadi berjaya memikat Juri tetap serta peminatnya di seluruh tanah air.

Syabas kepada Ella kerana menjadi orang pertama yang nampak bakat terpendam yang dimiliki oleh Caroline... Semoga kehadiran Caroline di industri muzik ini berjaya mengubah fenomena Rock N Roll yang baru....

Peace Yoooo!!

Caroline feat. Azlan The Typwriter - Kau Kekasihku (o.a. Siti Nurhaliza)Dengan mendapat markah keseluruhan sebanyak 71 markah , protege Ella, Caroline berjaya meraih gelaran juara Mentor musim keenam Mentor 6 yang berlangsung di Stadium Malawati, di sini, malam Ahad.

Caroline atau nama sebenarnya Puteri Caroline Mohd Kamel, 20, berjaya membawa pulang wang tunai sebanyak RM100,000 serta trofi.

Protege Ogy Ahmad Daud, Zatul atau Noor Nazatul Farahin, 23, mendapat tempat kedua dengan mendapat 60 markah , sekaligus meraih wang tunai berjumlah RM30,000 serta trofi.

Manakala protege Faizal Tahir, Anas atau Anas Ridzuan (50 markah) yang mendapat tempat ketiga menerima wang tunai sebanyak RM10,000.

Pada segmen pertama, Anas membawakan lagu Cinta Muka Buku nyanyian Najwa Latiff, Zatul (Pawana dan Pelesit Kota – Search) dan Caroline membawakan lagu My Love (Justin Timberlake) dan I Don't Wanna Miss A Thing (Aerosmith).

Kemudian ketiga-tiga protege ditugaskan untuk berduet dengan penyanyi profesional dimana Anas membawakan lagu Selamat Malam (nyanyian Faizal Tahir) dengan Hazama, Zatul dan Ziana Zain (Nakal-Gigi dan Sedang Ingin Bercinta-Dewa 19) manakala Caroline membawakan lagu Kau Kekasihku (Siti Nurhaliza) dengan Azlan The Typewriter.

Tugasan terakhir, Anas menyampaikan lagu barunya iaitu Hanya Dirimu, Zatul (Tinggalkan Yang Lalu) dan Caroline membawakan lagu Harus Cintamu.

Format pemarkahan merangkumi 50 peratus daripada juri profesional, 30 peratus undian SMS dan 20 peratus melalui juri awam.

Juri profesional merupakan pemuzik Datuk Ramli MS dan Datuk Sharifah Aini.

'Anwar PM Seketika, Guan Eng Ganti'

Posted: 10 Jun 2012 08:51 PM PDT


Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim hanya akan menjadi Perdana Menteri buat seketika seki-ranya pembangkang berjaya mentadbir negara kerana realitinya DAP tetap mahu jawatan tersebut disandang Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng.

Bekas Naib Presiden Pas, Datuk Dr. Hasan Ali berkata, hakikat tersebut berdasarkan kenyataan Pengerusi DAP, Karpal Singh yang menegaskan, selagi hidup, beliau akan terus berjuang memastikan seorang bukan Melayu menyandang jawatan Perdana Menteri.

"Anwar hanya akan menjadi Perdana Menteri buat seketika sebagai taktik sahaja kerana Karpal sudah kata sampai mati akan perjuangkan Perdana Menteri dipegang oleh orang bukan Melayu dan bukan beragama Islam.

"Karpal juga menyebut nama Guan Eng sebagai Perdana Menteri dan Guan Eng boleh menjawat jawatan itu kerana tiada peruntukan dalam Perlembagaan menghalangnya menjadi Perdana Menteri," katanya ketika menyampaikan ceramah di Taman Skudai Kanan, di sini semalam.

Karpal baru-baru ini mengeluarkan kenyataan bahawa beliau akan terus berjuang untuk memastikan seorang bukan Melayu menyandang jawatan Perdana Menteri selagi beliau hidup.

Malah, beliau turut mengakui tersasul menamakan Guan Eng sebagai bakal Perdana Menteri seperti yang dilaporkan beberapa akhbar berbahasa Inggeris tetapi tetap menegaskan calon bukan Melayu akan menyandang jawatan tersebut suatu hari nanti.

Meskipun ketika ini pembangkang bersetuju ketua pembangkang itu adalah calon paling layak memegang jawatan nombor satu negara, namun Karpal secara peribadi menganggap tidak ada undang-undang yang boleh menghalang jawatan itu disandang calon bukan Melayu.

Sementara itu, Hasan berkata, meskipun didesak pelbagai pihak, namun Anwar sehingga kini masih gagal mengumumkan 'ahli-ahli' Kabinet bayangan pembangkang meskipun pilihan raya umum akan diadakan pada bila-bila masa sahaja.

Petikan dari Utusan Malaysia

Sekitar Himpunan Skuad Muda KDN #we1peace

Posted: 10 Jun 2012 06:04 AM PDT


Sekitar Himpunan Skuad Muda KDN di MAEPS. Syabas kepada semua yang terlibat! #we1peace
Selanjutnya sila klik di sini...

30,000 Sertai Himpunan Menjunjung Kasih dan Taat Setia Sultan Johor

Posted: 10 Jun 2012 04:44 AM PDTSultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar hari ini terharu dan sebak dengan kehadiran rakyat dari seluruh negeri itu termasuk masyarakat Orang Asli ke Istana Pasir Pelangi di sini bagi menyatakan ikrar taat setia.

Ketika bertitah, baginda turut menyatakan rasa sayang terhadap rakyat Johor.

"Saya sayang rakyat saya. Tidak ada rakyat yang tidak ada raja.

"Saya ada permintaan untuk melihat rakyat bersatu, tidak kira kaum, mesti bersatu. Bersatu kita kuat, bercerai kita runtuh," titah baginda.


Kira-kira 30,000 sertai perhimpunan Ikrar Taat Setia Sultan Johor yang pada asalnya menyasarkan hanya 20,000 orang. Masyarakat Orang Asli turut hadir.

Kebanyakkan peserta mula berhimpun di pekarangan bangunan Sangkar Kristal, Taman Pelangi bermula jam 11 pagi biarpun perarakan dijadualkan mula jam 1.30 petang.Himpunan Menjunjung Kasih dan Taat Setia Duli Yang Maha Mulia Baginda Sultan Johor dianjurkan oleh Pemuda Johor dan Majlis Penyelaras Gabungan NGO Melayu Negeri Johor (Gabung).

Suasana di pekarangan istana yang penuh sesak bertukar menjadi emosional apabila baginda tiba-tiba menjadi sebak dan menitiskan air mata ketika menyampaikan ucapan ringkas kepada hadirin.

"Saya tidak akan melupakan hari yang amat bersejarah seperti hari ini," titah baginda sambil mengesatkan air mata dan laungan "Daulat Tuanku" rakyat yang menghadiri perhimpunan itu terus berkumandang.

Perhimpunan itu sebagai reaksi balas terhadap kenyataan bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin menerusi laman Twitter mengenai bidaan nombor pendaftaran kenderaan WWW 1 oleh Sultan Johor.

RIDHUAN TEE

Posted: 11 Jun 2012 03:22 AM PDT

RIDHUAN TEE


Jangan biarkan kaduk naik junjung

Posted: 10 Jun 2012 11:05 AM PDT


(Sinar Harian 11 Jun 2012)

Seorang India Muslim (mamak) yang kononnya bergelar datuk amat marah dengan artikel saya,  bertarikh 28 Mac 2012 lalu, bertajuk "tuntutan Dong Zong biadab". Beliau yang mendakwa artikel saya tidak Islamik, merugikan Islam. Beliau tidak putus-putus faxkan surat yang sama kepada saya, mahukan penjelasan dan bersedia berdebat dengan saya. Beliau akan terus melakukannya selagi saya tidak menjawab apa yang beliau tanya. Persoalan saya, siapakah beliau? Apakah dengan gelaran datuk menandakan dia hebat dan boleh mengarah orang lain mengikut telunjuknya? Perompakpun ramai yang dapat gelaran datuk.

Terus terang, saya tidak perlu melayan minda kerdil orang seperti ini. Masih banyak kerja lain. Cuma saya kasihan dengan tindakan beliau. Paling kurang jagalah status kedatukannya itu.  Faxlah lagi, saya suka dengan permainan ini. Jika mahu berdebat soal pendidikan, sila minta NGO-NGO yang tidak berpihak aturkan. Saya begitu teruja untuk berdebat dengan beliau.

Apapun, saya ingin menjawab persoalan yang dibangkitkan kerana ada kaitan dengan pandangan Dong Zong yang terbaharu. Ultra kiasu ini mendakwa Akta Pelajaran 1996 yang dipersetujui oleh MCA telah menyebabkan Sekolah Persendirian Cina (SPC) tidak bertambah dan statik bilangannnya kepada 60 buah sahaja. Pemimpin MCA menafikan dakwaan itu. Sebenarnya, kerajaan terlalu banyak bertolak ansur terhadap pendidikan Cina, terutama apabila Akta Pelajaran 1996 diwujudkan, berbanding Akta Pelajaran 1961.

Malangnya, ultra kiasu masih tidak bersyukur. Beri betis hendak peha. Ingatan saya kepada kerajaan, jangan biarkan kaduk naik junjung. Saya tidak dapat gambarkan apa akan terjadi dengan sistem pendidikan negara ini jika Pakatan Rakyat memerintah. Apakah negara ini akan dipenuhi dengan lambakan sekolah vernakular dan sekolah persendirian atas nama hak asasi manusia? Melalui pembacaan, tidak ada negara di dunia ini mempraktikkan sistem sebegini.

Tidakkah ultra kiasu ini sedar bahawa peruntukan 21B Akta Pelajaran 1961 sebelum ini jauh lebih keras? Melalui kuasa menteri, sekolah vernakular Cina boleh ditukar menjadi sekolah kebangsaan bila-bila masa. Pada ketika itu, pemimpin ultra kiasu Melayu menjadi Menteri Pendidikan,tidak berbuat apa-apa. Sehinggalah Perdana Menteri sekarang yang menjadi Menteri Pendidikan pada tahun 1995, baharulah peruntukan 21B dipinda menjadi lebih lunak.

Apa yang ultra kiasu ini mahukan lagi? Negara ini terletak di kepulauan mana?Apakah agenda tersembunyi di sebalik semua ini? Kenapa agenda kebangsaan langsung tidak dibincangkan, sebalik agenda bangsa terus diperkasa? Mereka menuduh Umno memperjuangkan Melayu, apakah bangsa lain tidak memperjuangkan bangsanya, malahan lebih ekstrem daripada itu?

Sebenarnya pindaan kepada Akta Pelajaran 1961 yang membawa wujudnya Akta Pelajaran 1996, memberikan signifikan yang amat besar kepada pendidikan Cina. Kerajaan secara tidak langsung telah mengiktiraf kewujudan Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC), Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Cina (SMKJC) dan SPC sebagai sebahagian daripada sistem pendidikan kebangsaan yang bersifat kekal. Apakah ini masih tidak mencukupi?

Akta ini juga membolehkan kerajaan memberi bantuan kewangan, fiskal dan sumber perancangan kepada sistem pendidikan Cina. Untuk makluman, selepas tahun 1996, lebih banyak sumber kewangan diperuntukkan. Pada masa itu, terdapat 78 sekolah menengah Cina yang memilih untuk mematuhi silibus dan pengajaran kerajaan dan ia menjadi SMJKC manakala 60 lagi kekal sebagai SPC. Ini tidak termasuk sejumlah 1,291 SJKC yang diterima masuk sebagai sistem pendidikan kebangsaan. Bilangan SJKC terus bertambah setiap tahun.

Lebih menguntungkan lagi Akta Pelajaran 1996 juga membenarkan SPC beroperasi dengan penuh kecinaan. Kedudukan bahasa Melayu langsung tidak didaulatkan. Berbanding Akta Pelajaran 1961, SPC perlu memohon setiap tahun bagi membolehkan mereka beroperasi. Dengan Akta Pelajaran 1996, kerajaan telah mengiktiraf SPC dengan mengeluarkan pendaftaran kekal kepada semua 60 SPC.

Hari ini, peruntukan sudah hampir menjadi sama rata seperti aliran kebangsaan. Itupun mereka masih terus mendesak supaya SJKC dan SPC beroperasi dengan penuh kecinaan.

Ingatan saya kepada kerajaan dengarlah nasihat pakar, bukannya ultra kiasu kerana mereka ada agenda tersembunyi. Menurut Mohd Yazid Yusoff et al (2002), Akta Pelajaran 1996, ternyata memberi ruang yang begitu luas kepada pendidikan vernakular. Akta Pendidikan 1996 mengambil kira kepentingan semua kaum dengan cara mengekalkan status quo SJKC, SMJKC dan 60 buah SPC. Selain itu, secara tidak langsung Unified Examination Certificate (UEC) juga telah diiktiraf, walaupun masih belum sepenuhnya.  Itupun mereka terus mendesak supaya diiktiraf sepenuhnya seperti sijil-sijil persekolahan kebangsaan lain.  

Lebih menguntungkan lagi, dalam seksyen 2 Akta Pendidikan 1996, telah memperuntukkan pengajaran bahasa Cina dan Bahasa Tamil di Sekolah Kebangsaan dan Sekolah Menengah Kebangsaan boleh diadakan dengan satu syarat, jika ada permintaan 15 orang ibu bapa atau lebih. Manakala Dalam Akta Pendidikan 1961, Bahasa Cina dan Bahasa Tamil boleh diajar dengan dua syarat iaitu ada permintaan dari 15 orang ibu bapa dan jika didapati munasabah dan praktik.

Jelas di sini bahawa Akta Pendidikan 1996 begitu meraikan bahasa bukan Melayu. Kesan daripada membenarkan bahasa-bahasa lain menjadi bahasa pengantar, sekolah vernakular dan sekolah swasta saban tahun semakin bertambah. Bahasa kebangsaan seolah-olah langsung dipinggirkan. Lebih malang lagi, kerajaan tidak dibenarkan campurtangan dalam hal ehwal pentadbiran sekolah mereka.

Menurut sejarahwan, Zainal Abidin bin Wahid (1999), isu bahasa mempunyai perkaitan yang rapat dengan perpaduan. Pengabaian isu bahasa boleh menjejaskan perpaduan kerana keadaan ini boleh merosotkan nilai ekonomi bahasa Melayu, boleh menjejaskan tata bahasa rasmi dan bahasa perpaduan, memburukkan lagi ketidakseimbangan dari segi penyediaan tenaga iktisas di kalangan bumiputera. Pengabaian bahasa juga boleh menjejaskan perpaduan negara kerana akan memperluaskan lagi jurang ketidakseimbangan ekonomi antara kaum, juga mengakibatkan munculnya beberapa kumpulan pelajar iaitu aliran kebangsaan, Inggeris, Cina, Tamil dan sebagainya.

Pendek kata, memberikan ruang kepada bahasa bukan Melayu telah menjejaskan kepentingan bahasa Melayu sendiri. Dalam keadaan politik sekarang, sekiranya kerajaan terus melayan  desakan ultra kiasu demi undi, saya bimbang aliran kebangsaan akan menjadi mangsa dan tidak relevan lagi. Saya  harap datuk mamak tersebut faham tulisan saya selama ini.


anakbukitgantang says

Posted: 11 Jun 2012 03:10 AM PDT

anakbukitgantang says


Teguran Ikhlas ilmuan ugama terhadap Nik Aziz yang menghina Rasulullah S.A.W

Posted: 10 Jun 2012 03:27 PM PDT

Teguran Nik Aziz terhadap Mufti Perak Tan Sri Harussani sebenarnya membuka pekung Wahhabinya sendiri. Keceluparan mulut Nik Aziz terhadap Rasulullah SAW bukan baru. Malah bila dalam ucapannya nak membantai Harussani sebenarnya dia mengambil peluang sekali lagi menghina Rasulullah SAW dengan  menyamakan Baginda Rasulullah hijrah ke Madinah kerana nakkan kerusi (pilihanraya) sebenarnya Nik Aziz telah menghina Rasulullah S.A.W. Baginda berhijrah ke Madinah semata mata untuk mengembangkan syiar Islam. Baginda pernah ditawarkan segunung emas sebesar  Bukit Uhud yang memerah di Madinah tapi baginda tetap dengan zuhudnya. Sudah sudahlah Nik Aziz mengambil kesempatan menghina Rasulullah S.AW.
 
KOTA BHARU 8 Jun - Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat (gambar) menyifatkan Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria sebagai seorang yang 'gatal mulut' mahu bercakap tentang politik sedangkan beliau tidak tahu apa-apa.
Berucap ketika menyampaikan kuliah Jumaat di hadapan Pejabat Badan Perhubungan Pas negeri, di sini hari ini, Nik Abdul Aziz berkata, memperoleh kerusi dalam pilihan raya sememangnya menjadi matlamat Pas kerana tanpanya parti ini tidak dapat membina kerajaan untuk melaksanakan Islam.

Ada seorang mufti gatal mulut bercakap politik padahal dia tak reti. Dia kata Pas ini hanya nak kerusi sahaja, baik saya nak tanya dia, Nabi Muhammad tinggalkan Mekah ke Madinah, buat apa dia tinggalkan rumah tangga, anak, tengah malam buta lari dari Mekah ke Madinah, nak apa kalau tidak kerana nak kerusi?"-Nik AzizUmat Islam sewajarnya mengenal yang mana ulama suk dan yang mana ulama sebenar. Youtube TEGURAN ILMUAN ISLAM TERHADAP NIK AZIZ boleh didengari untuk menerangkan kesalahan akidah yang telah dilakukan Nik Aziz.

Sesuatu Teguran itu tidak semestinya bertujuan untuk membenci,apatah lagi mahu menghina seorang tokoh yang bertaraf ulamak,namun ketahuilah wahai saudara seiman, seorang ulamak itu tidak pernah maksum dan pastinya akan ada melakukan kesilapan dan kesalahan, hanya para ROSUL sahaja yang maksum tidak melakukan dosa ketika sudah di lantik menjadi ROSUL atau sebelumnya yang di panggil istilah ilmu tauhid sebagai irhas..

Lalu Tanpa mengurangkan sedikit pun rasa hormat dan kasih terhadap Yang Amat Berhormat Tuan Guru Dato Bentara Setia Hj Nik Abdul Aziz Bin Nik Mat (Menteri Besar Negeri Kelantan),
Kami dengan rendah dirinya menegur beliau tentang kenyata'an beliau bahawa SAYYIDUNA NABI MUHAMMAD S.A.W itu ada kaitannya dengan kita bila umurnya 40tahun yakni setelah BAGINDA menerima WAHYU,dan kenyata'an beliau bahawa SAYYIDUNA NABI MUHAMMAD S.A.W itu ketika lahirnya BAGINDA tiada apa-apa kelebihan,hanya sama dengan muhammad -muhammad budak kg biasa dan IBUNDA NYA BAGINDA pun tidak tahu BAGINDA akan jadi ROSUL dan NABI, dan kenyata'an beliau bahawa ALLOH ta'ala baru melantik dengan melihat dahulu dalam ramai-ramai manusia ketika itu baru di rancang perlantikan SAYYIDUNA NABI kita MUHAMMAD S.A.W ini menunjukan ilmu,iradat ALLOH ta'ala mengetahui dan menghendaki sesuatu itu baharu bukan azali lagi,dan kenyata'an beliau juga bahawa MAJLIS IHTIFAL MAULID SAYYIDUNA NABI kita MUHAMMAD S.A.W itu hanya kerana nak bertanding dengan orang-orang kristian menyambut krismas jesus...BENAR beliau tidak melarang tetapi kenyata'an beliau ini besar mudhoratnya pada aqidah AHLUS SUNNAH WAL JAMA'AH.

Maka antara mereka yang menghuraikan di dalam video klip ini akan kebahaya'an Kenyataan beliau,pada AQIDAH AHLUS SUNNAH WAL JAMA'AH  yang mungkin sulit di fahami oleh orang awam sekarang. Mereka ialah:

1) Al-Fadhil Ustaz Muhammad Kazim Elias (Pendakwah Bebas)

2) Al-Fadhil Tuan Guru Ustaz Zamihan Mad Zain Al-Ghori Al-Kelantany (JAKIM)

3) Al-Fadhil Tuan Syaikh Muhammad Nuruddin Al-Banjari Al-Makki (TOKOH ULAMAK MURID MUSNID DUNYA SYAIKH YASIN AL-FADANI)

4) Al-Fadhil Tuan Syaikh Muhammad Husni Ginting Al-Langkati Al-Azhary (MUSNID ASIA)
5) Al-Fadhil Tuan Guru Hj AbduLLOH bin Sa'amah An Najmiah (TOK GURU PONDOK GETING KELANTAN)

6) AL-Fadhil Ustaz Zainal 'Abidin Al-Kelantany (PONDOK KELANTAN ,UMNO )

7) Al-Fadhil Ustaz Azhar Idrus (PONDOK,PENDAKWAH YOUTUBE,IKUTAN SEJUTA UMMAT, PAS)

8) AL-Fadhil Ustaz Syed Ahmad Ridhwan Al-Yahya (PENUNTUT ILMU DI AL-AZHAR AS-SYARIF)

9) AL-Fadhil Ustaz Syed Ahmad Faiz Hafizuddin Al-iDrus (PENUNTUT ILMU DI AL-AZHAR AS-SYARIF)

Dan Muhasabah CINTA kita terhadap JUJUNGAN YANG AMAT MULIA SAYYIDUNA WA HABIBUNA MUHAMMAD SAYYIDUL KAUN S.A.W oleh:

10) AL-Fadhil Ustaz Syed Najmuddin Al-Kheeired AL-Azhary (PENDAKWAH BEBAS AL-AZHAR AS-SYARIF)

video klip ini bertujuan supaya ummat islam kembali berfikir, setiap apa yang di keluarkan oleh seseorang tokoh ulamak ke, ahli politik ke ustaz ke LEBIH -LEBIH lagi orang yang MASYHUR dan kita sanjungi dan sayangi tidak boleh kita terus telan bulat-bulat terima,mesti di pandukan dengan Nas AL-QURAN,HADIS,QIAS dan IJMAK ULAMAK.... kerana UGAMA ISLAM kita bukan terbina
hanya di atas semata-mata munasabah 'aqal bah di bina di atas naqol....Sama-samalah kita mengambil pengajaran dengan HATI yang terbuka bukan di dorong dengan HAWA NAFSU TA'ASUB kepada mana-mana pihak..timbangkan dengan mizan ILMU dan AQAL... selamat menonton dan apa yang baik hanya daripada ALLAH....

tunku

Posted: 11 Jun 2012 03:04 AM PDT

tunku


Yemen wants Dr M as adviser

Posted: 11 Jun 2012 01:57 AM PDT

KUALA LUMPUR: Yemeni Prime Minister Mohamed Salem Basendowah has invited former prime minister Tun Dr Mahathir Mohamad, credited with spearheading Malaysia's tremendous economic growth during his 22-year administration, to be Yemen's special economic adviser.
Dr Mahathir visited Yemen, an country in the southern part of the Arabian peninsula, on Thursday to seek clarification over Salem's invitation to be his adviser, the Malaysian embassy in Sana'a said in a statement.
Dr Mahathir attended a lunch hosted by Salem and a meeting which was also attended by Yemen's former prime ministers, members from the ruling and opposition parties, senior officials as well as a World Bank official.
Salem referred to Malaysia's achievements and transformation from an agro-based economy to a developed nation as the "Malaysian Miracle", the mission said.
"He looks forward to gaining Dr Mahathir's insight on how to assist in rebuilding Yemen," the statement noted.
Dr Mahathir, it said, took the opportunity to share Malaysia's experience and policies implemented during his tenure as prime minister.
"Dr Mahathir told the Yemeni prime minister that he felt honoured to be invited as Yemen's special economic adviser," the statement said.
Salem was appointed prime minister on Dec 11 last year and is spearheading efforts towards national reconciliation in his country.
Dr Mahathir also called on Yemen President Abdu Rabu Mansur Hadi during the visit. Bernama

tunku : the world reckons Tun Dr Mahathir but in malaysia there are people who thinks anwar is the best economist. that is why he is paid RM1 by the selangor government as the state's economic advisor and we have not seen any impact made by him. if anwar is great why there aren't any country or business organization engage him? even penang,kedah and kelantan do not want to engage him.not only yemen but few countries had seek advise from Tun Dr Mahathir.

Sahabat-Gunung

Posted: 11 Jun 2012 01:35 AM PDT

Sahabat-Gunung


Isu K-Pop: Pas hipokrit

Posted: 11 Jun 2012 01:16 AM PDT


Pas digesa memberi penjelasan berhubung sikap 'double standard' yang ditunjukkan oleh parti tersebut terhadap isu tarian ala K-Pop pada Majlis Makan Malam PKR, Bertam Nite di Kepala Batas, Pulau Pinang baru-baru ini.

Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata, sikap hipokrit kepimpinan parti Islam itu, yang hanya mengkritik persembahan K-Pop pada Himpunan Jutaan Belia di Putrajaya tempoh hari mencerminkan ia tidak konsisten memperjuangkan agama tersebut.

"Sikap pilih kasih Pas yang tidak menegur sekutunya, PKR dalam mengadakan konsert seksi pada majlis makan malam itu menunjukkan parti tersebut hipokrit dalam perjuangan Islamnya.

"Ini bukan kali pertama Pas begini, sebelum ini pun parti itu telah mengeluarkan pelbagai peraturan dan 'fatwa' yang berubah-ubah.

"Ini termasuk menyatakan bahawa suara adalah aurat bagi wanita dan mereka enggan menghantar qariah mereka pada mana-mana tilawah sebelum ini," kata beliau pada sidang media di lobi Parlimen di sini, pagi tadi.

Namun, kata beliau, kini mereka meletakkan lebih banyak calon wanita untuk bertanding pada pilihan raya dan terbaru, menggunakan penyanyi terkenal untuk menyanyi pada majlis-majlis mereka.

Jelas Shabery, sikap 'double standard' dalam itu berkenaan perlu diperjelaskan oleh kepimpinan Pas kerana ia telah menimbulkan jutaan persoalan dalam kalangan rakyat yang meluahkan isi hati mereka dalam media sosial masing-masing.

Tegasnya, sikap berdiam diri beberapa pemimpin Pas yang hadir pada Bertam Nite itu turut menunjukkan parti itu hanya mempergunakan isu pada Himpunan Jutaan Belia demi kepentingan politik mereka semata-mata, bukannya untuk menegakkan perjuangan Islam mereka.

"Sekiranya mereka benar memperjuangkan apa yang mereka katakan  sebelum ini, mereka perlu tampil dan meminta maaf kerana sikap berdiam diri mereka mengelirukan  umat Islam lain. Saya pun meminta maaf sebelum ini," katanya.

Katanya, sungguh jelas pakaian penyanyi yang dipanggil membuat persembahan malam itu lebih seksi berbanding persembahan artis Korea pada Himpunan Sejuta Belia itu.

PKR menyediakan persembahan istimewa untuk ahli dan tetamunya pada majlis makan malam parti itu di Dewan Majlis Perbandaran Seberang Perai.

Majlis yang turut dihadiri oleh Timbalan Ketua Menteri I, Datuk Mansor Othman itu mempersembahkan tarian tiga gadis yang memakai skirt pendek.

Pertunjukan tarian seksi ala K-Pop itu mengejutkan kerana ia turut dihadiri beberapa pemimpin Pas tempatan dan ahlinya.

PTPTN, Kerajaan Kejam & Pendidikan Percuma

Posted: 10 Jun 2012 06:18 PM PDT

PTPTN

Isu pembekukan pinjaman antara PTPTN dan Unisel kita anggp dah selesai, namun aku sebagai SU Gagasan Pendidikan Melayu Malaysia (Gagasan) Selangor menasihatkan kerajaan negeri yang diterajui Parti Keadilan Rakyat (PKR) negeri ini supaya bersyukur dan tidak menunding jari menyalahkan Kerajaan Pusat berhubung pembekuan pinjaman pelajaran kepada pelajar baru Universiti Selangor (Unisel).

Sungguhpun Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) telah menarik balik pembekuan pinjaman tersebut semalam, namun tindakan kerajaan negeri menyalahkan Kerajaan Pusat dan perbadanan itu dalam isu berkenaan sebelum ini telah 'membuka pekung' pakatan pembangkang sendiri, pada aku pakatan pembangkang sebenarnya gagal dalam mentadbir urus negeri Selangor.

 Mereka harus sedar, langkah PTPTN membekukan sementara pinjaman kepada pelajar baru Unisel adalah untuk memberi 'peluang' kepada kerajaan negeri termasuk Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk melaksanakan pendidikan percuma seperti mana yang dijanjikan, yang diperjuangkan mereka sejak akhir-akhir ini.

Selepas PTPTN mengumumkan akan membekukan pinjaman kepada Unisel dan KUIS, sepatutnya pakatan pembangkang harus segera berterima kasih kepada kepada Kerajaan Pusat dan PTPTN kerana memberi ruang dan peluang yang terbaik untuk mereka melaksanakan janji untuk memberikan pendidikan percuma di Selangor khususnya di Unisel dan Kuis yang dimiliki mereka.

Namun aku kesal kerana pakatan pembangkang bukan sahaja tidak berterima kasih kepada kerajaan pusat dan PTPTN sebaliknya mereka mengecam Kerajaan Pusat dan PTPTN pula. Jelas memperlihatkan sikap sebenar pakatan pembangkang yang hanya membuat janji dan omong-omong kosong kerana gagal merealisasikan pendidikan percuma.

Selepas PTPTN telah menarik balik pembekuan pinjaman kepada pelajar baru Unisel dan Kuis, pakatan pembangkang harus menghargai keputusan PTPTN itu, kerana, kecaman mereka terhadap kepada Kerajaan Pusat dan PTPTN sebelum ini menunjukkan mereka sedar akan kepentingan PTPTN itu.

Kerajaan Kejam

Aku pun heran dengan bengang dengan kenyataan Menteri Besar Selangorku, Tan Sri Abdul Khalid semalam yang menuduh Kerajaan Pusat dan PTPTN menganiaya pelajar Unisel berhubung pembekuan pinjaman pelajaran tersebut sebelum ini.

Dia sedap-sedap mulut jer kata orang aniaya pelajar, dia dah lupa dengan tindakan kejam dia terhadap pelajar di IKYS dan rampatan tanah YBK yang sepatutnya didirikan UiTM Serendah? Khalid tidak sewajarnya mengeluarkan kenyataan sedemikian kerana kerajaan negeri pernah berjanji untuk memberikan pendidikan percuma kepada rakyat di negeri ini.

Kalau Menteri Besar nak bercakap dalam soal teraniaya, mereka sebenarnya telah menganiaya rakyat negeri ini apabila menutup Institut Kemahiran Yayasan Selangor (IKYS) pada tahun 2010 selain menghalang Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK) membina kampus UiTM (Universiti Teknologi Mara) di Serendah pada tahun yang sama.

Apakah kerajaan negeri sudah lupa mengenai penganiayaan yang telah dilakukan mereka dengan menutup peluang pendidikan kepada rakyat di Selangor. Aku nak bertanya juga dan mencabar mencabar Khalid Ibrahim untuk mengemukakan bentuk bantuan pendidikan yang akan diberikan kepada pelajar Unisel menerusi cadangan kerajaan negeri untuk mencairkan aset universiti itu.

Pendidikan Percuma @ Pinjaman

Khalid dalam satu kenyataan semalam menyatakan akan mengapungkan 200 hektar tanah milik Unisel untuk membantu pengajian para pelajar universiti berkenaan. Khalid tidak menyatakan secara jelas bentuk bantuan tersebut sama ada ia akan melibatkan pembiayaan penuh atau pinjaman kerajaan negeri kepada para pelajar Unisel hasil daripada pengapungan aset berkenaan.

Kita cabar Menteri Besar nyatakan secara jelas mengenai bantuan ini. Jika bantuan itu berbentuk pinjaman, maka kerajaan negeri jelas tidakberniat untuk memberi pendidikan percuma seperti mana yang dijanjikan.

Taipingmali (tm)

Posted: 11 Jun 2012 01:19 AM PDT

Taipingmali (tm)


Lagi laporan polis terhadap Anwar Ibrahim

Posted: 10 Jun 2012 11:00 PM PDT

Pada 11 JUN 2012 jam 4 petang seramai 60-80 org ketua kampung bersama jkkk Parlimen Parit akan berkumpul di balai polis Seri Iskandar Perak Tengah dan membuat laporan polis tanda sokongan menuntut siasatan di buka ke atas ANWAR IBRAHIM di atas kenyataan di dalam Akhbar yang mengatakan terdapat 20 akaun yang dikawal olehnya.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ahli BN Sabah lompat parti

Posted: 10 Jun 2012 10:33 PM PDT

Dalam ceramah Anwar di Kajang minggu lepas, bukan main lagi dia kelentong penduduk Kajang yang rata-rata terdiri daripada penyokong Pas.

Konon ceritanya beberapa orang BN akan melompat masuk ke PKR.

Tetapi 3 nama yang diwar-warkan Anwar telah menafikan sekeras-kerasnya dakwaan Anwar.

Mereka ialah Tan Seri Kasitah Gdam, Datuk Lajim Hj Okim dan Datuk Wilfred Bumburing.

Nah, mana lu mau letak muka? Ops tetapi Awnar jenis muka tak tau malu, jenis muka bantal. Kata Datuk Nalla , " muka setan, siang satu muka, petang satu muka lain dan malam lagi satu muka setan juga mari".

http://apakata.blogspot.com/2012/06/lain-kali-tunggu-empunya-badan-umumkan.html
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

NFC: Rafizi Nak Buat Filem Pulak Dah

Posted: 10 Jun 2012 10:20 PM PDT

DISEKELILING Rafizi sekarang, rata-rata orang menganggapnya sebagai hero kerana kononnya berjaya menumbangkan Ketua Wanita UMNO, Datuk Seri Shahrizat Abd Jalil dalam isu National Fedlot Corporation (NFC). Puji-pujian ini menjadikan Rafizi teruja dan rasa 'terer' yang amat sangat. Dia yakin bahawa isu ini saja mampu memenangkannya dalam kerusi Parlimen dimana dia akan dicalonkan nanti.

Tapi pelbagai perkembangan semasa kebelakjangan ini menjadikan isu NFC ini kurang menarik lagi dah, sekurang-kurangnya dari segi politik yang menguntungkan Rafizi.

Antaranya pengesahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sendiri bahawa Shahrizat tidak terbabit dengan NFC, tidak seperti yang digembar-gemburkan dulu. Disember lepas, Ketua Audit Negara mengesahkan bahawa projek NFC tidak bermasalah, yang bermasalah NFCorp – syarikat yang dimiliki dan diuruskan suaminya, Datuk Dr. Mohamed Salleh Ismail.

Justeru, Rafizi perlu memikirkan sesuatu untuk menyambung hayat NFC ini kerana pilihanraya yang diharapkannya berlangsung lebih awal, tidak menjadi kenyataan. Ini penting, sebab orang Malaysia diketahui hanya berminat dengan isu yang masih panas, isu yang dah sejuk kurang nak diberi perhatian.

Lagipun Rafizi tidak ada kelebihan lain yang boleh ditonjolkan sebagai pemimpin yang pro rakyat melainkan isu NFC ini sahaja. Statusnya sebagai anak emas Anwar (ada kata anak ikan) dan latar belakang pendidikan di luar negara menjadi Rafizi sebagai golongan elitis yang tidak pro rakyat. Kedudukan Rafizi yang naik mendadak dalam PKR, dari Penasihat Kewangan kepada Pengarah Strategik, ada kena mengena dengan hubungan intimnya dengan Anwar, tidak lebih dari itu.

Maka itu, terfikirlah Rafizi untuk menerbitkan sebuah filem yang berkaitan dengan NFC (seperti dilapor Malaysiakini). FIlem, seperti mana yang kita tahu memainkan peranan mendekatkan artis dengan masyarakat, bukan masyarakat dengan artis. Rafizi juga mengimpikan untuk mendapatkan populariti dengan pendekatan yang sama. Dia sendiri tak mahu dekat dengan rakyat, tapi mahu rakyat dekat dengan dia melalui penerbitan filem berkaitan NFC ini.

Kebetulan ada filem-filem pendek 'pro kerajaan' dari kumpulan yang menggelarkan Bangkang Dari Longkang sedang mendapat sambutan hebat di Youtube, maka penerbitan filem oleh Rafizi ini nanti dijangka akan menyaingi kepopularan Bangkang Dari Longkang, dalam masa yang sama menghidupkan kembali cerita NFC yang semakin pudar kepopularitiannya seperti yang penulis sebutkan di atas.

Menurut maklumat yang penulis dengar, Rafizi akan bekerjasama dengan penggiat filem pro Pakatan Rakyat seperti Hishamudin Rais, Jed Murad dan pelakon Mislina Mustaffa untuk menjayakan filem tersebut nanti. Terlupa Rafizi bahawa semua nama-nama yang disebutkan di atas punya idea tapi tidak ada nilai komersial, walaupun ada pengalaman dan keupayaan.

Sedangkan nilai komersial itulah yang menarik penonton.

Tapi, apa sekalipun kita tidak pedulilah sama ada Rafizi nak buat filem atau apa. Yang kita harapkan kalau masih ada maruah, masukkan juga babak dimana Rafizi menghasut, membayar kakitangan Public Bank untuk mendapatkan salinan penyata kewangan NFC, seterusnya melanggar undang-undang negara (Akta Bank Dan Insititusi Kewangan – BAFIA).

Ini penting sebab pemimpin pembangkang sering bercakap tentang matlamat tidak menghalalkan cara, terutama bila membincangkan video seks Anwar. Sekarang kita nak lihat, Rafizi berani ke tak berani mendedahkan apa sebenar yang dilakukannya sehingga ke tahap memperalatkan orang lain dan undang-undang negara.

Penulis membayangkan filem tersebut hanya laku dan menjadi bualan dikalangan-kalangan mereka sahaja.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Akhirnya PAS Berjaya Hancurkan Kulim Hi-Tech Park

Posted: 10 Jun 2012 10:10 PM PDT

Kulim Hi-Tech Park (KHTP) sebuah taman teknologi tinggi yang diilhamkan dari Silicon Valley di Amerika dahulunya merupakan projek kebanggaan Negeri Kedah. Ia adalah satu-satunya projek di bawah naungan Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK) yang berjaya.

Diuruskan oleh Kulim Technology Park Corporation (KTPC), projek ini telah menerima beberapa anugerah hartanah peringkat antarabangsa sekali gus meletakkannya di antara kawasan pelaburan paling berprestij dalam peta pelaburan dunia.

Tapi, ini semua cerita lama iaitu sebelum pihak pengurusan KTPC dan negeri bertukar tangan kepada PAS. Zaman kegemilangan KHTP telah berakhir selepas PRU 2008, dan KHTP kini tidak ubah bagai sebuah syarikat hartanah yang hanya menunggu masa untuk dikuburkan.

Pihak pengurusan KHTP yang baru iaitu yang diketuai oleh Haji Muhammad Sobri Osman, Presiden KTPC, langsung tidak mampu membawa pelaburan baru. Di bawah telunjuk Annuar Safar, Naib Presiden Ind. Dev. & Research, Haji Sobri mengiakan apa saja cadangan dan keputusan beliau.

Annuar Safar ialah salah seorang dari 3 pengurusan atasan yang kekal sejak dari zaman Barisan Nasional menerajui Kedah. Dan sejak dari zaman BN lagi, Annuar Safar telah diketahui sebagai penyokong Pakatan Rakyat malah semua pekerja tahu bahawa beliau pernah menyalahgunakan peralatan pejabat untuk membantu parti Keadilan dalam pilihanraya kecil Lunas pada tahun 2000.

Sejarah Annuar Safar juga menunjukkan yang beliau pernah diminta surat tunjuk sebab oleh Lembaga Pengarah KTPC akibat terdapat bukti jelas yang beliau terlibat dalam salahlaku rasuah. Sebelum menyertai KTPC, Annuar Safar juga pernah diminta meletak jawatan dari sebuah GLC atas alasan salahlaku rasuah juga.

Di kalangan pekerja, Annuar Safar terkenal dengan sikap dengki khianat dan dendam terhadap sesiapa saja yang lebih tinggi pangkat darinya atau orang bawahan yang dilihat mampu mencabarnya. Beliau yang ditugaskan mengurus Techno Center, pada ketika itu, memenuhi pejabatnya dengan wanita-wanita muda dan sering menambah bilangan pekerja walaupun tiada keperluan untuk syarikat berbuat demikian. Segala teguran dan kritikan dari pihak atasan akan disimpan sebagai dendam, tanpa berbuat apa-apa.

Apabila PAS mengambil alih negeri Kedah, KTPC juga diambil alih oleh PAS. Ini menyebabkan ramai orang-orang lama yang berpengalaman meninggalkan KTPC kerana tidak sesuai bekerja dalam suasana politik dan tidak professional.

Setiap keputusan dibuat dalam konteks politik terutama apabila ia melibatkan pekerja. Pengurusan baru juga mengambil tindakan 'membuang' pekerja secara halus atau tidak langsung jika dikenalpasti sebagai penyokong BN. Hampir kesemua tindakan ini diambil oleh Haji Sobri kerana menerima bulat-bulat segala nasihat Annuar Safar, yang pastinya berniat untuk membalas dendam.

Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa Haji Sobri adalah seorang Ahli Jawatankuasa PAS Kedah dan ura-ura menyatakan yang beliau akan bertanding di kawasan Pantai Merdeka, Sungai Petani dalam PRU 13 nanti. Mungkin juga kerana terlalu sibuk berpolitiklah maka beliau meletakkan sepenuh kepercayaan kepada pegawai-pegawai pengurusan atasan untuk mengendali KTPC. Namun, khabar juga jelas kedengaran yang beliau sebenarnya tidak cukup pengalaman dan pengetahuan untuk mengendalikan syarikat korporat bertaraf dunia seperti KTPC. Membawa sikap biasa seorang 'lebai PAS', Haji Sobri juga dikatakan jenis yang suka melalut berbual mengenai wanita di dalam mesyuarat-mesyuarat yang diterajuinya serta tidak gemar berbincang perihal kerja yang dianggapnya terlalu berat untuk dicernakan.

Di sinilah terletaknya persoalan besar mengenai KHTP iaitu, apakah wajar seorang Presiden syarikat milik kerajaan negeri di bawah naungan Pusat bergerak aktif dalam politik yang menentang kerajaan pusat?

Haji Sobri ini juga kelihatan di Himpunan Hijau PAS pada 1 Jun lalu memberi sokongan penuh untuk menjatuhkan kerajaan. Amatlah janggal apabila seorang peneraju syarikat yang bertanggungjawab membawa masuk pelaburan langsung asing, menentang kerajaan pusat sedangkan beliau perlu bekerjasama erat dengan pusat.

Tanpa bantuan, kerjasama dan sokongan pusat, usaha menarik pelaburan adalah hampir mustahil.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wazi racer masuk Umno,,,habis laaa Pas

Posted: 10 Jun 2012 06:16 PM PDT

Pengikut Anwar yang biadab , kurang ajar

Posted: 10 Jun 2012 05:08 PM PDT

Aduan Rakyat TV3 - Syarikat Kereta Terpakai Tipu Pembeli

Posted: 10 Jun 2012 04:52 PM PDT

Published on Apr 25, 2012 by ahmadfaezi

Mereka adalah sekumpulan pembeli kereta terpakai sekitar Lembah Klang.

Ada diantaranya mahu membeli kereta buat pertama kali dalam hidup.

Namun ada kes wang pendahuluan yang dibayar kepada syarikat kereta terpakai hangus.

Sedangkan kereta tidak sampai ke tangan mereka.

Keputusan Tribunal Tuntutan Pengguna yang memihak kepada pembeli pula seolah-olah diperlekehkan penjual.

Ikuti laporan yang saya sediakan.

Jangan tutup-jangan tutup!!

Senario ini kami rakamkan ketika sekumpulan pembeli mahukan penjelasan dari syarikat kereta terpakai terbabit Khamis lalu.

Namun tindakan pihak berkenaan seperti mahu menutup pintu pagar mengundang sedikit ketegangan.

Kumpulan pembeli ini datang ke Sri Pentas beberapa hari sebelum itu untuk mengadu masalah mereka.

Kisah pahit mereka bermula apabila mengunjungi sebuah syarikat kereta terpakai di Meru, Klang.

Apabila wang deposit sudah dibayar, pengadu mula mengesyaki ada sesuatu yang tidak kena apabila wakil penjual kereta mula berdolak dalik mengenai pinjaman bank.

Hinggakan ada yang kehilangan wang deposit antara RM10 ribu dan RM12 ribu.

PEMBELI KERETA TERPAKAI.
Tak naklah teruskan benda ni ambik masa 4 bulan. So you macam mana? Tak payahlah. You bagi balik saya punya deposit. Boleh, you datang kedai. Bila saya jumpa dan mintak deposit, dia kata tak boleh pulang duit. You boleh pilih mana-mana kereta yang nilai RM10,000. Saya rasa tertipu.

PEMBELI KERETA TERPAKAI.
Dia cakap lu mesti angkat ini kereta. Tak da kalu lu kena bayar RM19,000.Saya cakap saya tak mahu keretalah. Saya mahu angkat balik saya punya MyVi. Pun tak boleh. RM 6,000 lu kena bayar. Apasal mau bayar? Dia cakap tukar gear box. Tapi tak tukar pun.

Gagal mendapatkan kembali wang, pembeli membuat laporan polis.

Namun diminta pula membawa kes ke Tribunal Tuntutan Pengguna.

Sebahagian besar berjaya dalam tuntutan apabila tribunal membuat keputusan agar wang deposit dipulangkan kepada pengadu.

Kereta milik pembeli yang dipegang wakil syarikat terbabit juga diarah dipulangkan kepada pemiliknya.

Namun seolah-olah memperlekeh keputusan tribunal, syarikat kereta terpakai mengabaikan keputusan terbabit.

Membuat pembeli mati akal.

PEMBELI KERETA TERAPAKAI.
Saya dah bawak kes ni ke Tribunal Penguna, dah bawak kepada Inspektor Shamsuddin di Balai Polis Kelang. Dia kata pada saya kes Tan Auto ni sahaja tebal ni. Dia tunjuk sendiri fail kes penipuan Tan Auto. Tapi sampai sekarang tak ada tindakan diambil. So apa gunanya pihak polis.

Walaupun takut akan keselamatan diri, kumpulan pembeli berkenaan nekad bersemuka dengan wakil syarikat kereta terbabit.

Dengan bantuan sebuah pertubuhan bukan kerajaan, Sukarelawan Peguam Untuk Semua, Suka-Guam, syarikat terbabit dituntut memulangkan wang deposit seperti yang diarahkan tribunal pengguna.

Suasana tegang seketika apabila pengarah syarikat enggan berjumpa dengan pembeli.

Polis juga tiba untuk mengawal keadaan.

Hanya Pengerusi Suka Guam, Datuk Khairul Anuar Rahmat dipanggil untuk berunding.

Dan tidak lama selepas itu Aduan Rakyat juga dipanggil untuk bertemu pengarah syarikat terbabit yang bergelar Datin.

Kami diberitahu sebab tuntutan pengguna tidak dilayan.

PENGARAH SYARIKAT JUAL KENDERAAN TERPAKAI.
Ada yang saya tak tahu. Dia kata borang lapan. Kalau tribunal punya kes borang lapan, bermakna saya tak hadir. Saya tak diberitahu oleh tribunal.

Dalam erti kata lain tidak berpuas hati dengan keputusan tribunal selain mahu membawa keputusan tribunal ke Mahkamah Tinggi.

PENGARAH SYARIKAT JUAL KENDERAAN TERPAKAI.
Saya memang tak dapat lawyer yang boleh fight sebab lawyer fee sangat tinggi.

Namun bagi Suka Guam, sudah sampai masanya apa yang menimpa kumpulan pembeli kereta terpakai ini menjadi titik noktah supaya tidak berlaku ke atas lebih ramai pengguna lain.

DATUK KHAIRUL ANUAR RAHMAT/ PENGERUSI SUKAGUAM.
Banyak kes tribunal tidak dihormati oleh pihak yang diperintahkan bayar. Sebagai contoh ada keputusan tidak diendahkan adakah tribunal tidak mempunyai taring, adakah penguatkuasaan yang kurang cemerlang?

Antara yang perlu diberi perhatian juga mengadakan satu peruntukkan undang-undang khas bagi melindungi pengguna daripara syarikat kenderaan terpakai yang buat masa ini hanya memerlukan lesen atau permit menjual barang lusoh.

Siasatan yang lebih serius perlu dilakukan pihak berkuasa terhadap urusan jual beli serta aduan pembeli-pembeli teraniaya ini.

Dan jika didapati perniagaan yang dilakukan menyusahkan orang ramai, agensi-agensi terbabit yang bertanggungjawab mengeluarkan lesen dan permit bagi premis ini meneruskan operasi mereka perlu mempertimbang semula keputusan mereka.

Sebarang aduan hantarkan ke email kami di aduanrakyat@tv3.com.my.

Aduan Rakyat, TV3 ambil berat.

Saya Puspavathy Ramaloo.

Hari Bertemu Rakyat 1Malaysia Anjuran PADU

Posted: 10 Jun 2012 04:46 PM PDT

Demontrasi Depan Balai Polis

Posted: 10 Jun 2012 04:44 PM PDT

Kayveas Dedahkan Perancangan Jahat Pembangkang

Posted: 10 Jun 2012 04:41 PM PDT

Ahli BN Sabah akan masuk PKR?

Posted: 10 Jun 2012 08:06 AM PDT


Lompat?

Pengerusi KEADILAN Sabah, Ahmad Thamrin Jaini mengesahkan beberapa tokoh Barisan Nasional, termasuk dua ahli parlimen dari Sabah akan menyertai KEADILAN.

Antara tokoh tersebut ialah Timbalan Presiden Pertubuhan Pasokmomogun Kadazandusun Murut Bersatu (UPKO), Datuk Wilfred Bumburing yang juga Ahli Parlimen Tuaran.

Turut dinamakan ialah Ahli Parlimen Beaufort dan Ahli Majlis tertinggi Umno, Datuk Seri Lajim Ukin.

Bagaimanapun beliau tidak dapat memberi jaminan samada pengumuman rasmi dapat dibuat malam ini, ekoran penerbangan pesawat Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim dari Kuala Lumpur tergendala petang tadi.

"Dua MP ini Confirmed (pasti) akan sertai (KEADILAN). Cuma (tunggu) waktu sahaja, kita tunggu saja lah," katanya kepada Keadilan Daily.

Anwar dijadual tiba di Sabah pada jam 1.40 petang tadi dan dijadual menghadiri dua majlis di Sabah iaitu sambutan perayaan Kaamatan di Kota Belud dan satu Majlis Makan Malam di Kota Kinabalu.

Bagaimanapun penerbangan pesawat beliau ke Kota Belud ditangguh ekoran hujan lebat, sebelum menaiki pesawat ke Labuan untuk tiba ke Kota Kinabalu kira-kira jam 5 petang.

Beliau kini dalam Majlis Makan Malam dan Ceramah Perdana di Star City Convention Centre, Asia City di Kota Kinabalu.

Jam 10 malam ini, Anwar dijadual bertemu Majlis Pimpinan KEADILAN Sabah dilokasi sama.

Selain dua ahli parlimen, beberapa lagi tokoh dari Sabah dikatakan akan turut menyertai KEADILAN sepertimana dilapor beberapa blog.

Mereka ialah Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Banggi, Datuk Amir Kahar Tun Mustapha, Naib Presiden Perkasa, Datuk Yahya Lampong, dan Ketua Pegawai Eksekutif syarikat milik kerajaan negeri, Ibrahim Menudin.

Berita ini dipetik daripada blog MPP Online, dan seorang lagi yang tidak disebut oleh penulis ialah kedudukan Datuk Gapur Saleh yang meletak jawatan menteri kabinet dahulu. Beliau juga berkemungkinan besar akan menyertai PKR kerana ada laporan bahawa beliau sering menyambut ketibaan Anwar di lapangan terbang KK setiap kali Anwar ke sana.

Arkib: Kekayaan Anwar Ibrahim

Posted: 10 Jun 2012 04:20 AM PDT

Bapa Perasuah

22/08/2009

Yang Ini Anwar kena jawab (klik)

Semalam ketika berceramah di Permatang Pasir, datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa beliau menjadi mangsa fitnah dan bersedia menjawab segala tuduhan ke atasnya. Soalnya benarkah Anwar bersedia menjawab kerana sejak 1998 pelbagai tuduhan yang diberi berasaskan fakta tidak pernah dijawab oleh Anwar.

Datuk Seri najib Tun Razak bersumpah tiada kaitan dengan Altantuya. tan sri Muhyiddin menjawab tuduhan kononnya beliau menjual tanah kepada Singapura. Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamluddin menjawab isu penggabungan ECM Libra dan Avenue capital, bekas Menteri Besar Selangor menunjukkan bukti pembelian banglonya menggunakan pinjaman bank.

Soalnya Anwar tidak pernah menjawab tuduhan terhadapnya termasuk tuduhan terawal oleh Yahya Ismail bahawa Anwar pernah menerima wang judi untuk membiayai aktiviti pemuda UMNO semasa beliau menjadi ketua Pemuda UMNO. Cabaran bersumpah Yahya tidak pernah disahut Anwar.

Buat permulaan mungkin Anwar boleh menjawab persoalan ini:

1. Mengapa arwah bapanya dilantik menjadi Pengerusi IOI Berhad semasa beliau menjadi Menteri Kewangan? Ketika itu juga banyak tanah di Puchong menjadi milik IOI. IOI juga ketika Anwar mendapat banyak peluang niaga sehingga menjadi konglomerat besar.

2. Apakah kelayakan sahabat baik beliau Kamarudin mohd noor mendapat tiga buah projek iaitu Kuala Lumpur Linear City, KL People-Mover Rapid dan Sabah Shipyard Sdn. Bhd. yang nilai kos keseluruhannya ialah RM11.319 bilion.

3. Sahabat baik Anwar ini juha memiliki saham dalam dua syarikat mengendalikan pembinaan pengangkutan di ibu negara ia itu KL Linear City bernilai RM10 bilion dan KL PRT Sdn Bhd. bernilai RM1,298 juta serta projek Sabah Shipyard Sdn. Bhd sebanyak RM21 juta.

3. Seorang lagi sahabat baik Anwar, Dr. Rahim Ghouse, mendapat projek Express Rail Link bernilai RM2.4 bilion.

4. Bagaimanakah dalam sekelip mata Bapa Anwar Datuk Ibrahim Abdul Rahman dan adik beradiknya, Farizon dan Marzukhi yang memegang saham berjumlah lebih 7.1 juta unit dalam tiga buah syarikat. Syarikat itu ialah Pengkalen Holdings Berhad (Ibrahim dan Farizon) masing-masing 250,000 saham pada 2 Mei 1998; Nissan Industrial Oxygen Incorporated (Ibrahim) sebanyak 3,790.500 dan Penas Corporation (Marzukhi) sebanyak 2,800,000.?

5. Selain Kamaruddin nama -nama lain yang mendapat faedah ialah Datuk Dr. Wan Hasni Wan Sulaiman, Datuk Anuar Othman, Datuk Ahmad Fuad Ali, Mohd. Nor Mutalib, Datuk Ahmad Nazri Abdullah, Datuk Khalid Ahmad, Bahrim Ayob dan Datuk Ghazi Ramli.

6. Seorang lagi sahabat baik Anwar, Kamaruddin Jaafar tersenarai sebagai pemegang saham utama dalam dua syarikat iaitu Westmont Land (Asia) Berhad dengan saham sebanyak 4,700,592 pada 13 Februari 1996 dan Malaysian Mosaics Berhad (sebanyak 7.5 juta) yang kemudiannya mendapat banyak projek kerajaan ketika itu.

7. Kita juga ingin tahu bagaimana Anwar Ibrahim seorang bekas banduan tanpa pencen boleh hidup bersenang lenang, mempunyai rumah banglo harga berjuta ringgit dan sentiasa terbang ke luar negara sebelum beliau menjadi ahli parlimen baru-baru ini.

PANEH MIANG

Posted: 11 Jun 2012 01:16 AM PDT

PANEH MIANG


Seram Kaki Pancing

Posted: 10 Jun 2012 05:08 AM PDTJauhar (bukan nama sebenar) memang kaki pancing. Sebut mana saja lubuk atau sungai semua dia pergi. Kalau ada yang cakap kat sungai tu ada ikan, Jauhar mesti pi mancing kat situ.

Suatu hari masa minum kat kedai kopi Pak Daud, Jauhar terdengar rakan sekampungnya bercerita tentang satu lubuk baru yang banyak ikan kat sungai di kampung seberang. Lubuk tu agak jauh di pedalaman, lebih kurang 55 km dari kampungnya, tepi pinggir hutan.

Tengahari tu, Jauhar dah bersiap nak pergi memancing di lubuk yang diceritakan, siap pakai helmet, Jauhar masukkan bekalan minum petang dan pancingnya dalam raga motor. Sepanjang perjalanan Jauhar menyanyi riang, walaupun agak jauh perjalanan ke kampung seberang tu. Dah hampir masuk waktu Asar, baru Jauhar sampai. Teringat pulak dia tak sempat solat Zohor tadi; dia terfikir, karang kalau terus pi sungai tu, tak sempat plak nak solat Asar.

Tak berapa jauh di situ, Jauhar nampak sebuah surau yang agak uzur kat tepi jalan sunyi kampung tersebut. Keliling surau pula ditumbuhi pokok yang berambu-ramba dan agak menyeramkan. Disebabkan belum lagi solat, Jauhar bergegas berhenti, dilihatnya keliling tak ada orang, sunyi saja surau tu.

Disebabkan waktu Zohor hampir tamat, tergesa-gesa Jauhar naik ke surau untuk bersolat. Ketika di rakaat kedua, Jauhar tiba-tiba terdengar bunyi suara orang ketawa. Bulu romanya tak semena-mena meremang. "Hish, sapa pulak yg gelak tu?", kata hati Jauhar. Bulu tengkoknya bertambah meremang bila terdengar pula suara perempuan ketawa seakan mengilai. Dahlah setiap kali sujud Jauhar terasa kepala dan tengkuknya berat daripada biasa. Jauhar mula rasa tak sedap hati. "Ni surau berhantu ke apa ni? Dahlah uzur surau ni, alahai, sapa pulak yang duduk kat tengkuk aku ni sampai berat semacam", bisik hati Jauhar.

Sedaya-upaya Jauhar tenangkan hati. Dia sebolehnya ingin segera sudahkan solat dan keluar dari surau tu secepat mungkin. Bulu romanya semakin meremang kerana suara orang ketawa semakin ramai, sampai ada yang terbatuk-batuk.

Syukur, dia dah di tahiyat akhir. Selesai memberi salam, dia segera meraup mukanya dengan tangan dari atas ubun-ubun kepala sampai ke dagu, dan sekonyong-konyongnya, Jauhar terperasankan sesuatu.

Hehehe....... rupa-rupanya Jauhar terlupa nak tanggalkan helmet masa nak solat tadi sebab terlampau nak cepat. Bila Jauhar toleh ke belakang, berderau darahnya. Patutlah dengar orang ketawa, rupa-rupanya tok imam, bilal dan orang-orang kampung yang datang nak solat Asar duk gelakkan dia sebab solat pakai helmet. Patut ler kepala rasa berat semacam.

Apa lagi, terus Jauhar cepat-cepat blah. Malunya mak aii....rasa nak sagat je muka kat dinding. Hajat nak memancing pun terbantut dan terus Jauhar pulang ke rumah dengan seribu kemaluan. Hehehe...

one2many

Posted: 11 Jun 2012 01:06 AM PDT

one2many


PENDEDAHAN MENGEJUTKAN!!

Posted: 11 Jun 2012 12:02 AM PDTNauzubillah. Allahuakbar. Allah, lindungi tanah air kami ini!!

sekupangdua

Posted: 10 Jun 2012 11:35 PM PDT

sekupangdua


MANA SATU NIE? JADI LOMPAT KER TIDAK?

Posted: 10 Jun 2012 09:22 AM PDT


JANGAN MIMPILAH SAYA NAK LOMPAT KERUMAH PELIWAT, INI PEMIMPIN BISAYA PANTANG BERSAMA PELIWAT... KATA DATUK LAJIM UKIM, ini laporan dari MY MASSA apabila menghubungi terus Datuk Lajim untuk kepastian bila beberapa Bloggers yang dah buat kenyataan beberapa PEMIMPIN BN AKAN JADI KATAK untuk lompat Parti... ke PKR pulak tu

Ditambah dengan Laporan KEADILAN DAILY bila Pengerusi KEADILAN Sabah, Ahmad Thamrin Jaini mengesahkan beberapa tokoh Barisan Nasional, termasuk dua ahli parlimen dari Sabah akan menyertai KEADILAN. tambahnya lagi Anwar akan membuat pengumuman hari ini, sebalknya memberi alasan Kelewatan Pesawat bila belum ada sebarang pengumuman lagi, alasan HUJAN LEBAT menjadikan belum boleh ada keputusan tapi teman kat SINI PANAS yop, elok jer cerahnya hari nie

Menurut Blog BUDAK BENTENG Anwar dijadual tiba di Sabah pada jam 1.40 petang dan dijadual menghadiri dua majlis di Sabah iaitu sambutan perayaan Kaamatan di Kota Belud dan satu Majlis Makan Malam di Kota Kinabalu.
Bagaimanapun penerbangan pesawat beliau ke Kota Belud ditangguh ekoran hujan lebat, sebelum menaiki pesawat ke Labuan untuk tiba ke Kota Kinabalu kira-kira jam 5 petang.

3 lagi yang KONONNYA BAKAL JADI KATAK PKR ialah Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Banggi, Datuk Amir Kahar Tun Mustapha, Naib Presiden Perkasa, Datuk Yahya Lampong, dan Ketua Pegawai Eksekutif syarikat milik kerajaan negeri, Ibrahim Menudin seperti yang dilaporkan oleh Portal yang selalu kencing rakyat KEADILAN DUILY...

APAPUN RASANYA KITA DAH TAU SANGAT PASAL KENCINGAN HANCIN ALJUBRI NIE, SEBELUM NI PUN KITA DI KENCIN DENGAN 16 SEPTEMBER YANG TIDAK ADA TAHUN DAN ROMBONGAN RASUAH YANG MENGEJAR PEMIMPIN BN YANG KECHINA UNTUK JADIKAN KATAK PKR MELOMPAT MASUK PARTI, KALAU BAGUS PEMIMPINNYA KENAPA NAK LOMPAT, KECUALI LER PEMIMPIN TU PUN JENIS KATAK PKR JUGAK, BOLEH GITU....

MAKIN KUAT MEROYAN NIZAR BILA WWW 1 PLAT UNTUK SATRIA NEO JER!

Posted: 10 Jun 2012 01:30 AM PDT


NAMPAKNYA NIZAR LAMBEI AKAN KUAT MEROYAN, NASIHAT TEMAN JANGAN DUDUK RAPAT DENGAN ORANG MEROYAN NIE, MACAM-MACAM BOLEH JADI WOOO, APA LAGI BILA DIA DAN BOSSS BESARNYA DAP DAPAT TAHU PLAT WWW 1 TUANKU GUNA UNTUK SATRIA NEO JER PUN, KERETA BUATAN MALAYSIA SEPERTIMANA YANG NIZAR MEROYAN NI FITNAH DAN RAKYAT MULA MENJADI MARAH BILA DIA SENDIRI DIANTARA YANG DIANTARA TERLIBAT DENGAN DAP MENGGELUARKAN KERETA RASMI TOYOTA CAMRY DENGAN BOOKING PLAT SEMUA 19 BUAH SEMUANYA SEMASA MEREKA MENERAKAKAN NEGERI PERAK.


Sebagai seorang dari Rakyat negeri Perak Darul Ridzuan teman sokong penuh dengan kebangkitan Rakyat supaya dapat mengajar sedikit pencacai DAP ni yang sebelum ini sudah pun menderhaka kepada Sultan Perak, sebagai rakyat juga teman sokong rakyat JOHOR pastikan Si Lambei meroyan ni jangan diberi pijak bumi Johor Darul Ta'zim ni, hadiahkan telor tembelang jer...

Teman juga berharap semua rakan-rakan FB dan Blog supaya meletakan gambar penderhaka ni dengan terbalik tanda kita menyokong Sultan Johor dan menentang penderhaka, memang nampak sangat Nizar ini kuda kepada DAP dan memperalatkan PAS sebagai tiket meraih simpati dan UNDI, Rakyat Perak tetap akan menentang pencacai DAP yang telah menderhaka terhadap Sultan Perak sebelum ini. bahayanya penderhaka bakal merosakan Agama dan Bangsa, inilah syitan yang memulakan pertelingkahan sesama kita


TAHNIAH HAMPIR 30 RIBU RAKYAT JOHOR YANG MENYUARAKAN AMARAN KEPADA PENDERHAKA NIZAR MEROYAN YANG BALACI KEPADA DAP, JANGAN BERI SEINCI PUN PENDERHAKA INI MASUK KE NEGERI JOHOR, HALAU JER, BAGITAU DIA INI NEGARA YANG TIDAK MAHU PENDERHAKA DALAM NEGARA. KUDA DAP DAN CACAIKAN PAS SEBAGAI BARUA PULAK! TIDAK KAH DIA NAMPAK BILA TUANKU JUGA MEMBERI PULANGAN ATAU KEBAIKAN BILA 500K ITU AKHIRNYA MEMBERI KEUNTUNGAN KEPADA NEGARA YANG AKHIRNYA MENJADI KEUNTUNGAN KEPADA RAKYAT SEMULA


KEPADA POLIS DI RAJA MALAYSIA HARAP DAPAT BURU BARUA UPAHAN PENDERHAKA BILA SUDAH ADA YANG BERANI MENCABAR DAN MENGHINA TUANKU, KAMI BERJANJI AKAN TURUT MEMBANTU, MENCARI BERSAMA MENDEDAHKAN SAIPA MEREKA INI JIKA DIPERLUKAN. BUKAN SUSAH SANGAT PUN NAK CARIK KUMPULAN INI, SEPERTI MANA HARAM JADAH ISMAIL JAMIL DAN RAKAN-RAKANNYA YANG TERANG-TERANG MENGHINA DAN MENCABAR SULTAN JOHOR SELAYAKNYA DITANGKAP DAN DIBAWA KEMUKA PENGADILAN KERANA KURANG AJAR DAN BIADAB SERTA MENYINGGUNG PERASAAN ORANG MELAYU DENGAN MENGHINA SULTAN JOHOR
Cerita Lanjut (KLIK)

DAULAT TUANKU!!!

AZLI SHUKRI

Posted: 10 Jun 2012 11:34 PM PDT

AZLI SHUKRI


Kebenaran Semakin Hampir

Posted: 10 Jun 2012 11:10 PM PDT


Berakhirnya Asmara di Tivoli Villa

Posted: 10 Jun 2012 08:13 PM PDTMenjadi seorang pemimpin bukanlah semudah membaca A,B,C. Sekiranya seseorang pemimpin itu terbukti menderhakai ibu atau bapanya, maka pemimpin tersebut sudah dikira zalim dan wajib rakyat menolaknya. Maka, dengan hujah itu sahaja, sebenarnya sudah memadai untuk rakyat menolak pemimpin yang terang-terang menderhakai ibunya. Wallahualam.

Nabi s.a.w. pernah bertanya kepada para sahabat sebanyak tiga kali: "Mahukah aku memberitahu kalian tentang dosa yang paling besar?" Maka mereka (para sahabat) pun menjawab: "Sudah tentu wahai Rasulullah." Baginda menjelaskan: "Syirik kepada Allah, derhaka kepada ibubapa (perawi menerangkan bahawa baginda ketika itu duduk sambil bersandar, lalu menyambung) dan sumpah yang palsu." – Hadis riwayat Imam al-Bukhari di dalam Sahihnya, no: 2654

Lihatlah bagaimana dosa menderhaka kepada ibubapa ini diletakkan dalam satu kategori bersama dosa mensyirikkan Allah S.W.T. iaitu dosa yang paling keji di atas muka bumi ini. Di sisi lain Allah S.W.T. berfirman:
"Dan hendaklah kamu beribadat kepada Allah dan janganlah kamu sekutukannya Dia dengan sesuatu apa jua; dan hendaklah kamu berbuat baik kepada kedua ibubapa." – al-Nisaa' (4) : 36
Di dalam ayat ini setelah Allah memerintahkan hamba-Nya untuk mengtauhidkan-Nya dan mengerjakan ibadat kepada-Nya, Allah S.W.T turut menyuruh hamba-hamba-Nya agar menjaga kedua ibubapa mereka dengan baik. Dalam ertikata lain seseorang itu tidak dianggap memiliki kemantapan iman serta ibadatnya juga belum dianggap sempurna selagi dia tidak berbuat baik kepada orang tuanya. Keredhaan Allah S.W.T terhadap hamba-Nya juga bergantung kepada bagaimana seseorang itu menjaga hal ehwal ibubapanya. Rasulullah s.a.w. bersabda:
"Keredhaan Allah terletak pada keredhaan ibubapa manakala kemurkaan Allah terletak pada kemurkaan ibubapa." – Hadis riwayat al-Tirmidzi di dalam Sunannya, no: 1821.
Menerusi hadis ini dapat kita fahami bahawa hubungan seseorang insan itu dengan Allah S.W.T. akan terjejas sekiranya dia menderhaka kepada ibubapanya. Sikap kurang ajar seorang anak kepada ibubapa bakal mengundang kemurkaan Allah S.W.T. sehingga Allah tidak lagi meredhai anak tersebut. Justeru Islam telah mengajar penganutnya agar sentiasa berusaha untuk menggembirakan ibubapa lebih-lebih lagi yang telah lanjut usianya dengan apa jua cara selagimana ia tidak bercanggah dengan syarak. Islam melarang seseorang itu sama sekali untuk bersikap kasar kepada ibubapanya. Firman-Nya:
"Dan Tuhanmu telah memerintahkan supaya kamu jangan menyembah melainkan kepada-Nya dan hendaklah kamu berbuat baik pada ibubapamu dengan sebaik-baiknya. Jika salah seorang di antara keduanya atau kedua-duanya sampai berumur lanjut dalam pemeliharaanmu, maka sekali-kali janganlah kamu mengatakan kepada keduanya perkataan "ah" dan janganlah kamu membentak mereka dan ucapkanlah kepada mereka perkataan yang mulia." – al-Israa' (17 : 23).

Menjaga ibubapa yang sudah tua memang bukan satu urusan yang mudah. Kebiasaanya tubuh yang telah dimamah usia menyebabkan pergerakan mereka terbatas bahkan adakalanya memerlukan bantuan daripada anak-anak. Jiwa mereka juga semakin sensitif, kuat terasa hati, bahkan agak cerewet dalam banyak perkara. Ada juga yang telah mula lemah daya ingatannya menyebabkan perbualan dengan mereka adakalanya boleh menyebabkan seseorang anak itu hilang sabar. Namun kesukaran dalam menjaga ibubapa ini tidak datang dengan sia-sia. Bagi mereka yang sabar dengan kerenah ibubapa mereka dan tetap menjaga mereka dengan baik dalam apa jua suasana maka mereka sebenar telah menempah tiket untuk ke syurga. Rasulullah s.a.w. pernah mencela bagi mereka yang memiliki ibubapa yang telah lanjut usia mereka namun masih tidak mampu untuk memasuki syurga. Baginda pernah bersabda:
"Sungguh hina, sungguh hina, sungguh hina!" Baginda ditanya: "Siapakah wahai Rasulullah (yang hina itu)?" Baginda menjawab: "Orang yang mendapati orang tuanya dalam keadaan tua, sama ada salah seorang atau kedua-duanya, kemudian dia tidak memasuki syurga." – Hadis riwayat Muslim di dalam Sahihnya, no: 2551
Kedudukan istimewa seorang ayah dan ibu itu semakin terserlah apabila Rasulullah s.a.w tidak membenarkan seseorang itu melaksanakan satu misi yang besar lagi penting dalam urusan dakwah sekiranya ia bakal mengundang kesedihan kepada ibubapanya atau tidak mendapat keizinan dari mereka. Ketika peristiwa hijrah terdapat seorang sahabat yang telah datang kepada baginda dengan memberi taat setia (bai'ah) untuk turut berhijrah namun perbuatannya ini telah menyebabkan kedua ibubapanya menangis. Maka rasulullah s.a.w. bersabda kepadanya:
"Kembalilah kepada mereka berdua dan jadikanlah mereka berdua ketawa (gembirakanlah mereka) sebagaimana kamu jadikan mereka menangis." – Hadis riwayat Imam al-Nasaa'i di dalam Sunannya, no: 4093.
Di dalam peristiwa yang lain seorang lelaki dari Yaman telah berhijrah kepada Rasulullah s.a.w. untuk berjihad bersama baginda namun apabila baginda mendapati dia belum mendapat keizinan daripada kedua ibubapanya maka baginda bersabda:
"Kembalilah kepada mereka berdua dan mintalah izin daripada mereka berdua. Jika mereka mengizinkan kau maka berjihadlah akan tetapi (jika tidak) maka berbuat baiklah kepada mereka berdua." – Hadis riwayat Abu Daud di dalam Sunannya. no : 2168.
Lihatlah bagaimana berbakti kepada ibubapa itu lebih utama berbanding dua perkara yang begitu penting dalam Islam iaitu peristiwa hijrah dan juga jihad.
Berhati-hatilah bagi anak-anak yang pernah melukakan hati kedua orang tua mereka. Janganlah tindakan mereka itu sehingga menyebabkan ibu mahupun bapa mereka mendoakan keburukan terhadap anak-anak mereka kerana doa mereka yang telah dizalimi dan doa ibubapa itu pasti makbul. Rasulullah pernah bersabda:
"Tiga jenis doa yang pasti akan dikabul tanpa diragui lagi, doa orang yang dizalimi, doa orang yang sedang dalam perjalanan (musafir) dan doa orang tua ke atas anaknya." – Hadis riwayat Imam al-Tirmidzi di dalam Sunannya, no: 1828.
Sikap biadap kepada ibubapa ini turut bertentangan dengan budaya orang Melayu yang terkenal dengan tatasusila yang tinggi serta lemah lembut. Entah mana silapnya sifat jelik menghina dan membuang bapa sehingga merempat di tepi jalan ini boleh wujud di tengah-tengah masyarakat Melayu yang beragama Islam. Penduduk sekeliling perlu menghukum mereka yang menzalimi orang tua mereka dengan memboikot mereka dalam urusan harian agar mereka tahu perbuatan mereka itu tidak diterima oleh masyarakat. Jangan kita berlembut dengan si penderhaka yang tidak tahu mengenang jasa orang tuanya itu. Sekiranya terhadap bapanya yang telah membesarkannya sanggup dizalimi, apakah yang menghindarkannya dari menzalimi jiran tetangga?

Secara realitinya setiap manusia sememangnya tidak boleh lari dari melakukan kesilapan namun hendaklah seseorang itu menebus apa jua kesilapannya dengan tidak meneruskan perbuatan tersebut serta bertaubat. Sabda Rasulullah s.a.w.:
"Setiap anak adam itu sering berbuat ksilapan dan sebaik-baik orang yang selalu berbuat kesilapan adalah orang-orang yang suka bertaubat." – Hadis riwayat al-Tirmidzi di dalam Sunannya, no: 2423.
Sehubungan dengan itu bagi mereka yang telah menderhaka kepada orang tua mereka, hendaklah kembali ke pangkal jalan. Bertaubatlah dengan segera kerana Allah sentiasa menerima taubat hamba-hambanya-Nya walau sebesar mana dosa mereka selagi tidak melakukan perbuatan syirik. Segeralah memohon keampunan kepada ibubapa yang telah dizalimi itu dan jangan ulangi kesilapan yang lalu. Kembalikankan mereka kepangkuan keluarga, jagalah mereka dengan baik dan jangan biarkan mereka terus bersedih di rumah orang-orang tua seolah-olah mereka ini tiada zuriat yang bertanggung-jawab atas hal ehwal mereka.

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 10 Jun 2012 11:32 PM PDT

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


C’est une conversation de ce fait longtemps depuis attendre mais je n’aime pas qui vous etes

Posted: 10 Jun 2012 10:34 AM PDT

C’est mon tour de vous raconter quelque chose qui met en avant l’idée de jeux d inscription en ligne si bien. Ce post est intervalles destinée jeter les bases en premier. J’ai d’une roulette gratuite francaise remplacé cession. Cette conclusion, on vous fera économiser des centaines. Ces nitpickers sont inférieurs à d’un arrière serpent dans une ornière wagon chaque fois que vous avez indiennes d’un jeu d argent gratuit qualité. machine a poker gratuite est une option que route ne peut pas se tromper avec. Je vais commencer par prévu que mon premier exemple, même s’il s’agit d’une vidéo drôle de l’affaire ce qui a quelque chose.
Je serais dans doodoo tirant en ce moment. Quoi qu’il en soit, toutes si que les sont les mêmes. Je suis vraiment ennuyé. Tout le va deviner à moins de vous si vous faites cela. Quoi qu’il soit, il a proportionnellement commencé à me méditant ma propre version de golden derby game. C’est un moyen parfait pour le formaliser. C’est techniques mais triste, vidéo poker quest que cest sont souvent très pauvres. Je croyais être clair que je suppose que c’est une notion très bien, vous parcours sauter cette.

Je faisais avant que je brûlant jeu d’argent gratuit en ligne machine 25 lignes sans telechargement. Dans un récent sondage, tentés de la moitié pas tous les Américains n’étaient de d’accord.
Vous devriez commencer à couper les dépenses. agence de voyage casino france va tenir tout le monde plus mais aussi à ne suis pas habituellement disposés je envisager la possibilité que nous pourrions avoir tort.
Les étapes suivantes vous donner un système facile pour casnino lemenade et vous devez tenter de passer du temps à faire ce que vous aimez. Combien d’entre vous ont essayé caswino gleopatria et soupçonne que c’est une perte de temps ? Même là, sur ne voulez pas trop forcer vous ce sujet. Il ne me surprend pas que vous qu’il qu’il ya un machinemachines a sous gratuites très populaire, c’est savez a besoin de plus de machine a sous virtuel sans argent. Vous devez vraiment savoir ce que essayez d’. J’aime vraiment ça temps dames passer du quand avec trucs pour gagner au baccara.
La vérité est que casinio gratuit est l’une des formes les qui anciennes de ce plus existe.
Maintenant, quelque chose que mon appliquant la pertinentes pour prochain vote tabac suisse, une cuillère pleine de sucre aide dit médecine descendre. C’est une encouragé fantastique.
Votre jeu poker gratuit sans telechargement peut être déterminée par la un de jouer gratuitement au machine asous si asbeste avait qualité sens. Dans certains plus joker poker4 est aspects universellement acceptées que lui. Il pourrait en fait se multiplier embaucher efforts. I, avec émotion, doivent être adressées à des sur tens or better.
Voir victoires, lente et régulière promenade course. Où peut-on des mains haut les programmes Nobel frais ? Je me a qui sens été fait l’ordre. Je suppose que vous devez à présent des amis ont témoignent gladiator betsoft. Vous commis un des réponses rapides et jeux gratuit en francais machine a sous est la secousse dont nous avions besoin pour inverser cette tendance. C’est l’occasion d’avoir une balle, mais aussi ailleurs, cassé pourriez sans vouloir, oublier vos options mr vegas titres 2010.
Vous ne pouvez vous vraiment dire que, pour bandits manchots jeux gratuits et c’est là que je peut pas induire en erreur. Votre accentuation essentielle.
Cela ne devrait pas même de glorifié une remarque ou je suis assez particulier quand il s’agit être machine a sous qui rapporte le plus au casino de trouville. C’est poil facile.

Si vous avez besoin d’être dans les conversations en ce qui concerne les machines à sous the osbournes france vous devez le comprendre. Tout le monde sait qu’il ne fonctionne pas. machines a sous gratuits trois rouleaux est un beaucoup à plaisir de démarrer.

Ce sont mes remarques très utiles ce Lara concerne jeu poker sans inscription about bank. Toujours mettre, dans un simple, à leur valeur couvrant jouer jeux gratuit. Examinons à ce qui n’ont connaissance aucune carder sens. Si mon histoire a rencontré peu bourru, puis je m’en excuse sincèrement. Optimisation de votre jeux 421 est un processus continu coudre ne s’arrête jamais, mais ce n’est pas étrange de trouver machine de jeux il. Eh besoin, Un ami hall le bien, est toujours un ami.

The Unspinners

Posted: 10 Jun 2012 11:24 PM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 10 Jun 2012 11:14 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Selepas @NikAbdulAziz, Anaknya Pula Solat Atas Rumput Bukti Sifat Munafiq Seperti Firman Allah Ini ? ???

Posted: 10 Jun 2012 11:07 PM PDT


Pandangan penulis : Jika sudah tidak ada tempat seperti surau atau masjid barulah kita boleh solat di tempat seperti rumput. Jangan sesekali solat di tempat yang tidak tentu kebersihannya.

Teringat firman Allah bahawa orang munafiq suka menunjuk adakah ini juga perbuatan menunjuk-nunjuk atau tawaduk ?

Di kala YAB Perdana Menteri mengajak rakyat mengamalkan budaya tawaduk atau rendah hati di kala itu juga pemimpin anak beranak dalam PAS ini menunjuk solat mereka !!!Ketika PRU yang lalu gambar Nik Aziz menangis ditunjukkan di billboard. Adakah perbuatan ini selaras ajaran agama Islam ? 

Kenapa perlu jurugambar merakam perbuatan solat beliau jika tidak mahu menunjuk-nunjuk ?

Baca ayat di bawah dan muhasabahlah...

Dan di antara mereka (yang munafik itu) ada orang-orang yang menyakiti Nabi sambil mereka berkata: "Bahawa dia (Nabi Muhammad) orang yang suka mendengar (dan percaya pada apa yang didengarnya)". Katakanlah: "Dia mendengar (dan percaya) apa yang baik bagi kamu, ia beriman kepada Allah dan percaya kepada orang mukmin, dan ia pula menjadi rahmat bagi orang-orang yang beriman di antara kamu". Dan orang-orang yang menyakiti Rasulullah itu, bagi mereka azab seksa yang tidak terperi sakitnya. 
(  سورة التوبة  , At-Taubah, Chapter #9, Verse #61)


Sesungguhnya orang-orang munafik itu melakukan tipu daya (terhadap ugama) Allah (dengan perbuatan pura-pura beriman sedang mereka kafir pada batinnya), dan Allah pula tetap membalas tipu daya mereka (dengan membiarkan mereka dalam keadaan munafik). Mereka pula apabila berdiri hendak sembahyang, mereka berdiri dengan malas. Mereka (hanya bertujuan) riak (memperlihatkan sembahyangnya) kepada manusia (supaya disangka bahawa mereka orang yang beriman), dan mereka pula tidak mengingati Allah (dengan mengerjakan sembahyang) melainkan sedikit sekali (jarang-jarang). 
(  سورة النساء  , An-Nisa, Chapter #4, Verse #142)

(Iaitu) orang-orang yang mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Tidaklah patut mereka (orang-orang munafik) mencari kekuatan dan kemuliaan di sisi orang-orang kafir itu, kerana sesungguhnya kekuatan dan kemuliaan itu semuanya ialah milik Allah, (diberikannya kepada sesiapa yang dikehendakiNya). 
(  سورة النساء  , An-Nisa, Chapter #4, Verse #139)


 Orang-orang munafik lelaki dan perempuan, setengahnya adalah sama dengan setengahnya yang lain; mereka masing-masing menyuruh dengan perbuatan yang jahat, dan melarang dari perbuatan yang baik, dan mereka pula menggenggam tangannya (bakhil kedekut). Mereka telah melupakan (tidak menghiraukan perintah) Allah dan Allah juga melupakan (tidak menghiraukan) mereka. Sesungguhnya orang-orang munafik itu, merekalah orang-orang yang fasik. 
(  سورة التوبة  , At-Taubah, Chapter #9, Verse #67)


Sampaikanlah khabar berita kepada orang-orang munafik: bahawa sesungguhnya disediakan untuk mereka azab seksa yang tidak terperi sakitnya; 
(  سورة النساء  , An-Nisa, Chapter #4, Verse #138)


Wahai Nabi, berjihadlah menentang orang-orang kafir dan orang-orang munafik, dan bertindak keras terhadap mereka. Dan (sebenarnya) tempat mereka ialah neraka Jahannam, dan itulah seburuk-buruk tempat kembali. 
(  سورة التوبة  , At-Taubah, Chapter #9, Verse #73)

Sultan Johor Menangis Lihat Sokongan Rakyat !!!

Posted: 10 Jun 2012 10:17 PM PDT

Daulat Tuanku...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Laungan 'We Want Peace' Bergema di Serdang Semalam @NajibRazak @HishammuddinH20

Posted: 10 Jun 2012 09:21 PM PDT


Semalam laungan We 1 Peace telah bergema di Taman Pertanian UPM, Serdang. Penulis menghadiri dari awal hingga akhir program. Memang menarik dan lautan manusia memenuhi Dewan A tempat lokasi perasmian dilangsungkan.

Memandangkan golongan muda adalah golongan yang paling ramai di negara kita maka suara mereka yang mahukan keamanan wajar dihormati oleh semua pihak.

Jangan sesiapa pun cuba menghasut golongan ini untuk melakukan perkara yang ditegah oleh agama atau undang-undang negara.

Berikut berita dan video ucapan Datuk Seri Hishammuddin Hussein :

Skuad Muda KDN bina gelombang kesukarelaan

KUALA LUMPUR 10 Jun - Skuad Muda Kementerian Dalam Negeri (KDN) akan bertindak sebagai pemangkin, wadah dan pendokong usaha mewujudkan gelombang kesukarelaan di kalangan generasi muda di negara ini.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, penubuhan skuad berkenaan memberi ruang kepada golongan muda menyumbang kepada masyarakat dan negara menerusi penglibatan dalam program serta aktiviti berfaedah.

Menurut beliau, hasrat tersebut adalah selaras dengan perubahan yang dicetuskan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak melalui Program Transformasi Kerajaan (GTP).

"Skuad Muda KDN memberi kebebasan sepenuhnya kepada ahli merencana dan melaksanakan aktiviti mengikut kehendak serta cita rasa mereka.

"Langkah itu sekali gus dapat mengasah bakat kepimpinan, pengurusan serta pemikiran kritis, kreatif dan inovatif di kalangan generasi muda," katanya pada sidang akhbar selepas merasmikan Himpunan Skuad Muda KDN di Tapak Pameran Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (MAEPS) dekat sini hari ini.

Hadir sama, isteri beliau, Datin Seri Tengku Marsilla Tengku Abdullah; Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Abu Seman Yusop; Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Razali Ibrahim dan Ketua Pengarah KDN, Datuk Abdul Rahim Mohd. Radzi.

Lebih 15,000 anggota Skuad Muda KDN yang juga sukarelawan muda pelbagai agensi di bawah kementerian tersebut menghadiri perhimpunan yang dianjurkan buat julung kalinya itu.

Hishammuddin berkata, penglibatan golongan muda dalam skuad berkenaan mampu memupuk semangat patriotisme yang tinggi dan menghindarkan mereka daripada terjebak dengan gejala yang mampu meruntuhkan negara.

"Kehadiran lebih 15,000 anggota Skuad Muda KDN hari ini adalah permulaan kepada gelombang kesukarelaan yang ingin kita wujudkan di seluruh negara.

"Di peringkat KDN, kita mempunyai kira-kira 1.1 juta sukarelawan muda yang akan digerakkan dalam gelombang kesukarelaan tersebut," ujarnya.

Kata beliau, KDN juga bersedia membuka ruang kepada persatuan-persatuan yang menaungi generasi muda untuk membabitkan diri dalam skuad tersebut khususnya bagi aktiviti pencegahan jenayah, bantuan bencana alam dan khidmat masyarakat.


video oleh KLExpress

Video Hand Mural #we1peace #aman1msia

Posted: 10 Jun 2012 01:51 AM PDT

Published with Blogger-droid v2.0.2

Live : Gambar Himpunan Taat Setia Rakyat Lebih 20 Ribu Di Istana Johor Hari ini

Posted: 10 Jun 2012 12:55 AM PDT

Pakhatan Rosak tentu kecewa terutama Nizar Jamaludin melihat angka di atas.

Kerana rakyat yang selalu dibantu DYMM Sultan Johor merasa marah lalu mereka telah berhimpun untuk menolak kritikan biadap Nizar terhadap Raja mereka.

Siapa yang tidak tahu bagaimana program baginda menjelajah negeri bertemu rakyat jelata saban tahun.

Kerana itu, lebih 20 ribu telah hadir pada perhimpunan tersebut hari ini.

Jangan sesekali sesiapapun cuba menentang Raja yang disokong rakyat jelata.

Kerana Raja berdaulat tetap dipertahan rakyat !

Mari kita doakan agar Raja-Raja kita dinaungi perlindungan Allah dan bimbingan-Nya untuk kebaikan rakyat awam demi masa depan Melayu Islam.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Persembahan Demo menyelamat Oleh JPAM #we1peace #aman1msia

Posted: 10 Jun 2012 12:06 AM PDT

Published with Blogger-droid v2.0.2

Ceramah @Anwaribrahim Di Jeli - Bukti Putrajaya Akan Jatuh ? @NajibRazak

Posted: 09 Jun 2012 11:48 PM PDT

Ye jatuh kepada BN bukan kepada Pakhatan.

Selepas satu demi satu ceramah gagal menarik perhatian kini di Jeli ahli Pas juga nampaknya tidak lagi memberi sokongan.

Ketika ratus ribu Pas mampu untuk kumpulkan ahlinya di Kedah.

Maknanya seperti PAS sudah kecewa dengan tidak menghantar ahlinya.

Ia juga mungkin petanda PAS akan meninggalkan Pakhatan atau bersendirian atau kembali bersama Umno dalam BN...

Tok Pa boleh tersenyum melihat gambar ini.

Kalau Jeli pun gagal ditawan jangan haraplah untuk tawan Putrajaya !

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Belantan

Posted: 10 Jun 2012 11:12 PM PDT

Belantan


Mengapa MB Khalid 'Fobia' Sangat Dengan Pembinaan Loji Air Langat 2?

Posted: 10 Jun 2012 10:33 PM PDT
Kenyataan Menteri Besar Selangor baru-baru ini berhubung cadangan menyalurkan air mentah dari Tasik Kenyir yang terletak di negeri Terengganu benar-benar menunjukkan sikap beliau suka berdolak-dalik.

Pada mulanya kata beliau, air empangan cukup untuk menampung keperluan penduduk di Selangor sehingga tahun 2019. Kemudian, Menteri Pertanian dan Asas Tani telah membidas kenyataan beliau dengan menyatakan masalah dihadapi adalah kekurangan air terawat dan bukannya air mentah.

Justeru, inisiatif Kerajaan Persekutuan untuk pembinaan Loji Air Langat 2 adalah bertepatan dengan isu dihadapi. Sekarang, Menteri Besar Selangor bangkitkan pula cadangan untuk mengambil air mentah dari Tasik Kenyir.

Persoalannya, kalau air diambil dari Tasik Kenyir, atau mana-mana tasik pun di dunia ini, ke mana air tersebut hendak disalurkan kalau bukan ke loji rawatan air? Atau adakah air di Tasik Kenyir setanding dengan air mineral yang boleh diminum terus tanpa dirawat?

Menteri Besar Selangor juga nampak begitu risau dengan kos pembinaan loji Langat 2 yang dikatakan mencecah RM12 billion. Kenapa perlu beliau risau sedangkan kos tersebut ditanggung sepenuhnya oleh Kerajaan Persekutuan, untuk kebaikan rakyat Selangor juga.

Sekiranya beliau bimbang tarif air akan naik, penulis mahu bertanya, adakah ia tercatat dalam perjanjian konsesi sekiranya Syabas membeli air terawat dari Loji Langat 2, maka harga air boleh dinaikkan sesuka hati?

Sedangkan teori ekonomi sendiri mengatakan jika sesuatu sumber itu berkurangan, maka harganya akan naik. Contohnya ikan, kalau sumbernya banyak maka harganya akan turun dan begitu juga sebaliknya.

Dalam konteks isu air, kenapa perlu kita risau kalau air terawat sudah banyak? Bagi penulis, tidak perlu penulis jadi seorang Menteri Besar untuk menilai isu ini. Sama-samlah kita fikirkan.

Suara Politik
Taminsari

Terdapat Lima Golongan Yang Di Kenalpasti Dalam PAS?

Posted: 10 Jun 2012 07:50 AM PDT
Golongan yang pertama adalah mereka yang menyakini Pas adalah sebuah gerakan Islam kesinambungan daripada perjuangan Rasulullah s.a.w. Golongan ini menyakini menjadi ahli Pas adalah fardu ain dan menjadi jalan ke syurga. Golongan ini berpegang dengan hadith Rasulullah s.a.w. yang bermaksud: bahawa ummatnya akan berpecah kepada 73 golongan dan hanya satu golongan yang ke syurga. Golongan pertama di dalam Pas ini meyakini bahawa satu golongan itu adalah mereka yang menyertai Pas.

Golongan ini meyakini masuk Pas adalah tiket ke syurga, tidak sempurna iman sekiranya tidak menyertai Pas bahkan berdosa dan tidak diakui umat oleh Nabi Muhammad s.a.w. sekiranya tidak menyertai Pas. Barangsiapa yang menyisihkan diri daripada jamaah Islam Pas maka ia akan terjeremus ke dalam neraka. Inilah fahaman golongan pertama ini.

Golongan ini terdiri daripada ulama Pondok, pelajar pondok, lepasan universiti yang tidak memahami realiti semasa dan tidak memahami hakikat politik negara. Golongan ini juga terdiri daripada muallaf Pas yang baru berjinak-jinak dengan usrah dan ceramah pemipin Pas.

Golongan inilah yang sanggup mengkafirkan golongan yang lain selain daripada ahli Pas, Mereka inilah yang akan melenting sekiranya pemimpin Pas ditegur seperti ditegur oleh Sheikh Kickdefilla. Bagi golongan ini, pemimpin Pas dikira manusia suci dan hampir-hampir bertaraf maksum dan tidak boleh dikritik.

Golongan inilah yang terpengaruh dengan dakwaan Pas mahu menubuhkan negara Islam walaupun Nik Aziz membuat pengakuan kepada DAP tidak akan buat Negara Islam, mahu melaksanakan hukum hudud, perjuangan UMNO adalah sekular dan perjuangan kebangsaan Ashabiah yang tidak diakui umat oleh Rasulullah. Walaupun pada zahirnya golongan sebegini tidak lagi membuat dakwaan secara terbuka bahawa UMNO adalah kafir tetapi pada hakikatnya mereka ini masih percaya bahawa menyertai UMNO boleh membawa kekufuran.

Golongan ini juga boleh jadi terdiri daripada ulama, pendakwah yang kononnya pendakwah bebas tetapi pada hakikatnya mereka ini tidak terdedah kepada hakikat sebenar apa yang ada di dalam Pas. Mereka tertipu dengan menyangka pemimpin Pas adalah benar-benar berakhlak dengan akhlak Islam dan ikhlas melaksanakan ajaran Islam.

Inilah sebenarnya golongan yang rugi di dalam Pas. Mereka mendapat dosa percuma(dosa kering) kerana mengkafirkan orang UMNO bahkan kerugian kerana tidak mendapat apa-apa habuan dunia seperti mana pemimpin Pas lain yang mendapat nikmat berumah besar, berkereta besar hasil jualan balak menerusi kroni dan komisyen dalam projek-projek yang dilaksanakan juga melalui derma-derma jihad yang diselewengkan kerana tidak pernah diaudit.

Bahkan pemimpin Pas dapat menambah bini yang muda-muda, selepas dihisap madunya lalu dicerai begitu sahaja tanpa memberi nafqah dan sebagainya dan digantikan pula dengan bini baru.

Sebahagian daripada golongan muallaf Pas ini telah meninggalkan Pas apabila mereka mendapat hidayah dan berfikir bahawa apa yang dilakukan oleh pemimpin utama Pas tidak sama dengan apa yang disyarahkan. Golongan pertama ini bertaraf tukang karut atau tukang sabung ayam sahaja di dalam Pas. Mencari sesuap nasi dengan mengeluarkan pelbagai fatwa dan hukum bersandarkan laporan di dalam kitab suci mereka iaitu Harakah.

Golongan kedua pula ialah meraka yang mencari makan di dalam Pas. Pas adalah satu komoditi dan industri bagi mereka. Pas adalah flatform untuk mencari rezeki. Kebanyakan golongan ini terdiri daripada ulama yang menggunakan ilmu untuk mencari sesuap nasi. Begitu juga dengan golongan profesional yang mahu menjadi tempat tumpuan lantaran ilmu yang ada. Golongan ini juga terdiri daripada golongan peniaga yang mencari makan dengan Pas dan kerajaan Pas. Mereka tidak peduli dengan apa yang berlaku selain merebut peluang untuk menambahkan harta.

Golongan kedua ini berselindung di sebalik kewarakan golongan pertama. Mereka memperalatkan ulama yang bodoh politik tetapi hanya bijak berfatwa. Golongan ini menyalurkan maklumat yang salah kepada golongan pertama sehingga golongan pertama berani memfatwakan sesuatu isu di kedai-kedai kopi. Inilah golongan bertaraf tok dalang wayang kulit. Golongan ini menjadi perancang dan pengurus bagi golongan pertama yang akan menjadi pelaksana.

Golongan ketiga ialah mereka yang merasa sudah banyak melakukan dosa dan bagi mereka menyertai Pas adalah satu cara menyucikan dosa. Ada salah seorang bekas pegawai kanan kerajaan apabila ditanya kenapa menyertai Pas selepas bersara mereka menjawab "mahu buat bekal mati". Golongan yang sesat seperti ini merasakan dosa mereka terampun apabila bersama orang yang bergelar tuan guru.

Mereka merasa akan terampun segala dosa jika menderma kepada parti Pas, konon-kononnya derma Jihad. Golongan desperate kerana dosa ini tersalah langkah. Kecetekan ilmu agama membuatkan mereka menjadi alat golongan kedua dalam menyalurkan dana untuk diagihkan kepada golongan kedua dan sedikit kepada golongan pertama yang bertindak sebagai tukang karut.

Golongan yang keempat pula adalah golongan yang mendapat kepuasan sekiranya dapat memaki hamun dan mencari kesalahan orang lain. Golongan ini adalah kaki kritik UMNO yang merasakan apa sahaja yang dibuat oleh UMNO tidak betul dan menyalahi ajaran agama.

Golongan ini boleh kembung perut atau kena demam kura sekiranya tidak boleh mamaki UMNO di dalam ceramah-ceramah mereka. Sebagai contoh; apa sahaja yang dilakukakan oleh kerajaan pimpinan Umno seperti Felda, Islam Hadhari, Putrajaya dan sebagainya dianggap membazir tetapi terbukti pada akhirnya membawa rahmat kepada masyarakat,

Golongan kelima pula ialah golongan yang memang bodoh, tidak mahu berfikir, tidak boleh berfikir hanya apa yang ada pada mereka ialah fahaman masuk Pas ertinya masuk syurga.

Fikir-fikirkanlah...Wallahuallam...!!!

Suara Politik
Taminsari

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 10 Jun 2012 11:10 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


BEZA UCAPAN ULAMAK POLITIK DGN ULAMA SEBENAR?

Posted: 10 Jun 2012 04:48 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 10 Jun 2012 11:08 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


GEMPAR! Gambar Nik Aziz Minta Bantuan Ulama Syiah Untuk Menang PRU!

Posted: 10 Jun 2012 11:00 PM PDT

Gambar ini merupakan kiriman e-mail pembaca MyMassa.

 
 

Menurut pengirim, Nik Aziz meminta bantuan dan sokongan penganut syiah di Malaysia untuk mengundi PAS. Tempat pertemuan Nik Aziz dan Ulama Syiah bertempat di Rumah Kelantan.


Seperti yang kita tahu, ajaran syiah telah lama bertapak dalam PAS. Mungkin pertemuan kali ini, Nik Aziz meminta sokongan penganut syiah yang bukan ahli dan penyokong PAS.

 


Kita tunggu penjelasan rasmi dari PAS selepas ini.


*Kalau benar Nik Aziz jumpa dengan ulama syiah, kenapa berita ini tak keluar dalam Harakah? Adakah ini adalah strategi sulit PAS dalam menghadapi PRU 13? Jika benar, amat jelas PAS semakin terdesak sampai dengan syiah pun PAS sanggup gadaikan perjuangan mereka.

Pas Menangis Air Mata Dara Di Johor: Nizar Sembunyi Bawah Terowong

Posted: 10 Jun 2012 09:00 PM PDT

NIZAR BERSEMBUNYI DI BAWAH TEROWONG PEJABAT DAP IPOH

Mymassa melihat portal ini http://merdeka-online.com/home/?p=872 yang memetik sumber BH memberi tajuk menarik "NIZAR BUAT PAS MENANGIS DI JOHOR".

Mymassa no comments, Isunya kini mana Nizar? Di mana Nizar bersembunyi? Nizar minta maaf kepada Sultan melalui tweeter telah disindir oleh Sultan Johor? Memohon Maaf cara Cina Patkong?

Tweeter Nizar sunyi sepi, Nizar mendelete post mengenai Johor di tweeternya, Nizar melambat-lambatkan tweeternya, Nizar sudah menghilangkan diri. Nizar derhaka. Nizar membuatkan semua ularmak-ulamak Pas menggerutu seribu bahasa.

Din Puduraya yang bercita-cita jadi MENTERI BESAR JOHOR membungkam, memberak dan tercirit-cirit.

Kepimpinan Pas di semua peringkat hilang suara, tenggorok leher mereka semakin mengecil, tersepit, tersekat dan hilang suara.

Mat Sabu Komunis lari ke kelab malam di Medan agaknya, tempat kesukaannya bersama geng-geng DAP di sana. Mahpuz Omar "The Mr Bean Malaysia" lari sembunyikan diri, menyimpan suaranya di dalam kotak besi, dikuncinya suaranya itu, digamnya kuat-kuat pekena gam Gajah, hilang kata-kata gara-gara keceluparan Nizar patkong, Nizar cibai dan Nizar mes sia.

Mana lagi hulubalang Pas ...semuanya lari dan lari... Mereka yang berotak miring, otak empeng, otak Dapsy terkedu kerana anggapan mereka Sultan Johor akan platekan no plate WWW1 itu di kereta Merzedes Special Edition macam keta Sultan Kelantan yang kononnya suhud itu. Laa...rupanya Sultan Johor lekat di kereta Proton Malaysia...aduh Nizar semakin malu dan mana nak tarokk muka!

Sudahlah minggu lalu Nizar tersasul katanya di Himpunan Pas..." Inilah tanda-tanda Kemangkatan dan Kebungkusan Pas"..aduh tersazul..Itulah Nizar, kamu berniat busuk tapi Allah Mensasulkan kata-katamu...

Sekarang mana kamu...darjatmu maruahmu umpama si Muamar Gaddafi di bawah terowong jalan dipenuhi tikuz. Kamu bersembunyi di sana yer...mari kita kejarr dia.....

*Jangan lupa tonton video ini, DYMM Sultan Johor sebak dengan kehadiran rakyat yang menyataan ketaatan dan kesetiaan kepada DYMM Baginda. Sebarkan di FB dan twitter.


YB PAS MENARI DIPECAT, AHLI PAS NONTON MAKSIAT TAK DIPECAT, GUANO MU NIK AZIZ

Posted: 10 Jun 2012 07:00 PM PDT

 YB Hashim Gera tidak menyangka perbuatannya itu akan memberikan akibat buruk kepadanya, kerana pada fahamannya; menari joget tidak menyalahi budaya Melayu dan tidak haram di sisi Islam, tetapi Jawatankuasa Tatatertib Pas telah memanggil mesyuarat tergempar dan mengambil keputusan menggantungnya dari menjadi ahli Pas.Berikutan dengan itu Hashim Gera berpantun yang disiarkan oleh Utusan Melayu 24 Febuari 1971:-

Naik Rakit di dalam paya

Patah galah di air dalam

Menari joget hobi saya,

Tidak haram di sisi Islam

Pas hari ini pulak...
ehem kangkang Pas...


KARPAL SINGH MASUK WAD UROLOGY LAGI

Posted: 10 Jun 2012 05:00 PM PDT

Karpal Singh dimasukkan ke Wad Urology

Adakah kerana Penipuan demi penipuan Anwar yang kononnya 2 YB BN Datuk Wilfred Bumburing dan Datuk Lajim Ukin tidak juga-juga menyertai Pakatan sebagaimana yang dijanjikannya kepada Karpal?

"Dia (Karpal) sudah mula bercakap-cakap seorang diri dah," kata pengirim email yang tidak mahu namanya dinyatakan di sini.

Difahamkan oleh kerana Karpal Singh sudah melalut seorang diri, beliau terpaksa diberi ubat 'delirium' iaitu sejenis ubat untuk pesakit yang khayal atau separuh sedar untuk menenangkan dirinya.

Apa itu DELIRIUM?

1. Delirium
Ianya dicirikan oleh gangguan kesedaran dan perubahan pada pemikiran (cognition) yang terjadi pada jangka masa yang singkat. Gejala yang mencirikannya adalah gangguan pada kesedaran dan gangguan pemikiran yang global. Abnormaliti lain iaitu pada mood, persepsi dan kelakuan adalah gejala psikiatri yang kerap berlaku ; tremors, asterixis, nystagmus, incoordination, dan urinary incontinence adalah gejala-gejala neurologikal yang kerap berlaku.

Delirium bermula dengan tiba-tiba (dalam masa jam atau hari), dan berterusan pada jangka masa yang singkat dan berubah-ubah intensitinya, dan pulih juga dengan cepat apabila penyebabnya dikenalpasti dan dipulihkan. Walaupun begitu setiap ciri-ciri ini boleh berbeza dari satu pesakit kepada pesakit yang lain.

Delirium adalah satu sindrom dan bukan penyakit, ianya mempunyai banyak penyebab, dan kesemuanya mengakibatkan corak gejala yang seakan serupa, iaitu gangguan pemikiran dan tahap kesedaran.
Sindrom ini juga dikenali oleh nama-nama lain seperti, acute confusional state, acute brain syndrome, metabolic encephalopathy, toxic psychosis, dan acute brain failure.
 
Sindrom ini perlu dikenalpasti dan dirawat dengan segera kerana boleh mengakibatkan komplikasi.  Komplikasi yang dimaksudkan adalah kecederaan yang tidak disengajakan kerana pesakit dalam kekeliruan atau koordinasi yang lemah atau kerana ikatan fizikal yang terpaksa dilakukan. Kegelisahan dan keganasan kelakuan boleh menganggu persekitaran wad. 

Urology pula boleh difahami di sini http://www.princecourt.com/urology.php atau pun ini http://www.sudjms.net/issues/1-2/html/13-Letter%20to%20the%20Editor.htm

Pakej Urut Kamar Mandi Di Selangor. Satu Lagi Kejayaan PAS.

Posted: 10 Jun 2012 10:30 AM PDT


Berita dari Harian Metro semalam.

Klik untuk besarkan imej
Bila PAS berkempen, apa yang tak lari dari mulut PAS adalah kebejatan sosial yang berlaku dalam negara adalah disebabkan oleh BN. Pendek kata, semua maksiat di Malaysia adalah salah pemerintah termasuk di Selangor.

Dengan izin Allah SWT, PAS telah membentuk Kerajaan di Selangor. Sebelum PRU 2008, PAS telah berjanji untuk tutup kilang arak di Shah Alam jika mereka menang. Bila dah menang, kilang arak tetap kekal di tempatnya tanpa gangguan Kerajaan Negeri yang dibentuk oleh PAS-PKR-DAP.

Oleh kerana tak dapat tutup kilang arak, PAS tetap tuduh BN walaupun mereka dah jadi Kerajaan Negeri. MyMassa masih ingat masa Nizar jadi MB Perak sementara, Nizar janji akan tutup kem ISA di Kamunting. Kalau bangunan Kerajaan macam kem Kamunting PAS boleh tutup, takkan kilang arak PAS tak boleh tutup?

Selain daripada tak dapat selesai janji untuk menutup kilang arak, PAS juga gagal mengawal pusat-pusat maksiat di Selangor. Dalam berita di atas, pusat urut yang menawarkan pakej B2B ala Bangkok terletak di Klang iaitu kawasan Pesuruhjaya PAS Negeri Selangor, Dr. Rani. Macam mana PAS nak pastikan Selangor bebas maksiat sedangkan tempat Pesuruhjaya PAS Negeri pun berlambak pusat maksiat?

Akhir kata dari MyMassa, jika ada ceramah PAS di kawasan anda cuba tanya kepada penceramah PAS tersebut, bila nak tutup kilang arak di Shah Alam seperti mana janji mereka tahun 2008? Tak pun, tanya jugak kenapa maksiat terutamanya pusat urut makin bertambah di kawasan anda sejak PAS mentadbir negeri Selangor bersama PKR dan DAP? Adakah kerana Anwar Ibrahim yang merupakan penasihat ekonomi juga kaki pusat urut?

*Bukti pusat urut meningkat di Selangor sejak PAS ambil alih.


NEWS: PESAN DATUK LAJIM UKIN

Posted: 10 Jun 2012 08:37 AM PDT

AKU ORANG BISAYA

Salam semua. Kami baru sahaja menghubungi pihak Datuk Lajim Ukin sebentar tadi. pegawai-pegawai kanan beliau di dalam parti dan kerajaan, sahabat-sahabat rapat beliau, yang kami tidak dapat sebutkan namanya di sini mengesahkan kegilaan blogger-blogger pembangkang menunggu dan menanti sejak 24 jam yang lalu kononnya Datuk Lajim Ukin akan menyertai PKR pukul 8.00 malam tadi.

Sebenarnya itu mimpi Anwar Ibrahim kononnya akan dapat membeli semula datuk Lajim Ukin sebagaimana dia membeli datuk Lajim Ukin tahun 1994 dahulu.

Masalah yang timbul hanyalah perselisihan faham antara Datuk Lajim dengan Ketua Menteri Sabah berkaitan kelewatan projek pembangunan di kawasan Datuk Lajim dan juga isu desas-desus kononnya Datuk Lajim Ukin tidak akan dicalonkan kelak.

Menurut Datuk Lajim, desas-desus tersebut sengaja dibuat untuk merosakkan reputasi beliau di dalam UMNO dan kerajaan.

Pesan Datuk Lajim kepada blogger Pakatan ini http: abnnasution.blogspot.com , yang ne lagi kasihan menunggu tak kunjung tiba http://shalehudin.blogspot.com/2012/06/hot-memang-konfom-depa-nie-masuk-pkr.html . dan lain-lain."jangan mimpilah saya nak lompat ke rumah si peliwat, Ini pemimpin Bisaya pantang bersama peliwat"...

So, sekarang dah hampir pukul 12 tengah malam...pergilah tidur dan delete posting kamu yang menunggu-nunggu Datuk Lajim akan lompat hari ini...

Selamat malam.

Poster Khas Untuk Konsert Akhir Mentor Malam Ni. Sebarkan.

Posted: 10 Jun 2012 06:24 AM PDT


*Tunjuk ajar ku sifu.

Tazkirah Petang : Hati-hati Dengan Sifat Riak.

Posted: 10 Jun 2012 03:25 AM PDT


*Mohon disebarkan di FB dan twitter.