Ahad, 15 April 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


tun faisal dot com

Posted: 15 Apr 2012 01:12 PM PDT

tun faisal dot com


[Video] Biadap tidak `cool'. Demo #mansuhPTPTN bukti ProM adalah ProPembangkang

Posted: 15 Apr 2012 09:53 AM PDT


Aspirasi mahasiswakah ini? Hmm jadi biadap dan buat kacau bukan aspirasi mahasiswa, 
sebaliknya kehendak dan arahan pembangkang. 

waadat

Posted: 15 Apr 2012 01:07 PM PDT

waadat


Hutang PTPTN yang dilupuskan

Posted: 15 Apr 2012 08:39 AM PDTBukan semua pengguna perkhidmatan PTPTN perlu membayar kembali wang yang telah digunakan mereka.

Pihak PTPTN ada statistik peminjam yang tidak perlu membayar kembali pinjaman.

Cuma yang kita tidak pasti ialah berapa ramaikah daripada yang telah mendapat kemudahan tersebut telah membayar kembali budi yang mereka dapat daripada kerajaan?

Bak pantun orang tua-tua kita:

Pulau Pandan jauh ke tengah,
Gunung Daik bercabang tiga,
Hancur badan dikandung tanah,
Budi yang baik dikenang juga.

Pisang emas dibawa belayar,
Masak sebiji di atas peti,
Hutang emas boleh dibayar,
Hutang budi dibawa mati.

Sebagai ingatan, bukan hanya pemimpin BN sahaja yang plan PTPTN ini sebaliknya ramai pakar yang terlibat bagi mencari formula terbaik untuk pendidikan negara.

Adakah semua pakar daripada pelbagai bidang itu bodoh-bodoh belaka manakala hanya Anwar Ibrahim dan kuncu-kuncunya itu sahaja yang pandai?

Ataukah semua pakar-pakar yang terlibat merancang PTPTN itu semuanya berkonspirasi untuk menjahanamkan negara sebagaimana semua pihak dikatakan berkonspirasi menjatuhkan Anwar Ibrahim?

Ada lagi satu pantun bonus daripada Demang:

Hendak gugur, gugurlah nangka,
Jangan ditimpa YB Permatang Pauh,
Hendak maju, majukanlah negara,
Jangan diratap Anwar yang dah jatuh."Malaysia lebih indah tanpa Anwar Ibrahim"

Foto diambil drpd blog Angin Perubahan. Terima kasih bro.

posted from Bloggeroid

Anwar SANGGUP

Posted: 15 Apr 2012 03:51 AM PDTDemang muflis kata-kata bagi memggambarkan isu PTPTN yang dimanipulasi semahunya oleh pembangkang mutakhir ini.

Apa lagi nak dikata? Anwar langsung tidak memikirkan implikasi pada negara dalam usahanya untuk mendapatkan undi pilihanraya.

Meskipun banyak pihak berpendapat menggunakan mahasiswa adalah alat terakhir Anwar namun Demang percaya Anwar masih ada lagi beberapa senjata terakhir.

Mengeksploitasi kumpulan tertentu dengan memanipulasi kepentingan mereka adalah strategi yang berkesan.

Ia bukan satu rahsia kerana semua orang tahu tentang itu.

Cuma persoalannya, sanggup atau tidak kita memperjudikan nasib rakyat dan negara dengan memperalatkan sesuatu isu?

Setakat ini sudah banyak kali Anwar membuktikan bahawa dia SANGGUP!

posted from Bloggeroid

Anak siapa ni?

Posted: 14 Apr 2012 08:45 PM PDT
Demang amat bimbang melihat mereka. Demang cabar para pemimpin PAS beri komen secara jujur berkanaan ini.


Cucu Tok Selampit

Posted: 15 Apr 2012 01:07 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Demonstran Anti PTPTN Tidur Di Dataran Merdeka

Posted: 14 Apr 2012 07:07 PM PDT


Sebanyak 7 khemah didirikan buat beberapa orang Mahasewel demonstran Anti PTPTN tidur di Dataran Merdeka malam tadi. Mereka bercadang untuk menghuni di situ sehingga BERSIH 3.0 pada 28 April akan datang. Selamat berkhemah. Itupun kalau dapat bertahan sehingga 2 minggu. Kalau mahasewel-mahasewel ini mengharapkan agar Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dan pihak PDRM akan menghalau mereka dan mereka akan menimbulkan kekacauan, mereka akan kecewa. Duduklah di situ sehingga tua!

Mana pemimpin-pemimpin Pakatan Haram. Cukupkah sekadar memberi elaun harian, nasi bungkus dan sponsor khemah untuk mahasewel-mahasewel berkenaan? Kenapa tidak tidur sekali di dalam khemah-khemah berkenaan. Mana Nurul Izzah dan Tian Chua yang sibuk-sibuk menghasut mahasewel-mahasewel ini semalam? Tidur di rumah di tilam empuk ke? Anwar Ibrahim pula di mana malam tadi dan tidur di mana? SPA atau rumah urut?

Published with Blogger-droid v2.0.4

PEJUANG BANGSA

Posted: 15 Apr 2012 11:42 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Hang Tuah adalah wujud , berasal dari Sulawesi ??

Posted: 15 Apr 2012 10:34 AM PDT


GPB kagum dengan artikel oleh blogger otai Mahaguru 58 yang berjaya merungkai mengenai  asal usul Hang Tuah yang didakwa oleh Khoo Kay Kim tidak wujud dan tiada rekod

Mahaguru 58 menggunakan satu sumber yang paling bersejarah untuk bangsa Melayu di  Nusantara ini  iaitu Sejarah Melayu atau Salatus Salatin karya Tun Sri Lanang .


Dimukasurat ke 103 dan 104 manuskrip itu disebut dengan jelas akan asal usulnya Hang Tuah itu! Ini saya terbitkan semula akan intipati maklumat yang tertera disana:~@~


Maka sembah Seri Bija Pikrama, "Tuanku, yang kegemaran paduka adinda itu, jikalau ada budak laki-laki yang baik rupa­nya dan sikap serta dengan beraninya, itulah yang kegemaran paduka adinda."


Maka titah raja di Gowa, "Budak-budak bagaimana itu? Anak orang baikkah? Atau sebarang orangkah?"


Maka sembah Seri Bija Pikrama, "Jikalau boleh, anak orang baiklah, keraeng."


Setelah baginda mendengar kata Seri Bija Pikrama itu, maka titah raja di Gowa kepada juak-juaknya, "Pergi engkau semua carikan aku, anak daeng baik, anak hulubalang baik; barang yang baik rupanya dan sikapnya engkau ambil."


Maka segala juak-juaknya pun pergilah mencari anak orang, daripada segala kampung dan dusun dicarinya tiada dapat olehnya. Maka didengar nya ada anak raja Bajung yang terlalu baik rupanya dan sikapnya, bapanya sudah mati.


Maka segala juak-juak itu pun pergilah ke Bajung. Setelah sampai, dilihat­nya sungguh seperti khabar orang itu, lalu diambilnya, dibawanya kembali mengadap raja di Gowa dipersembahkannya.


Maka oleh raja di Gowa, ditunjukkannya pada utusan itu. Maka titah baginda, "Budak ini berkenankah saudaraku di Melaka, orang kaya?"


Maka dipandang oleh utusan kedua itu, terlalulah ia berkenan dengan gemar nya. Maka sembah Seri Bija Pikrama, "Demikianlah tuanku, yang dikehendaki paduka adinda."


Maka titah baginda, ''Jika demikian budak inilah Orang Kaya, aku kirimkan kepada saudaraku raja Melaka, ia ini anak raja Bajung, daripada tanda muafakat, serta dengan kasihku akan saudaraku raja Melaka, maka aku berikan."


Maka sembah Seri Bija Pikrama, "Sebenarnya lah titah tuanku itu; yang titah paduka adinda pun demikian juga, tuanku. "


Adapun anak raja Bajung itu Daeng Merupawah namanya; umur nya baru dua belas tahun. Diceriterakan orang yang empunya ceritera, sudah dua ia membunuh, mengembari orang mengamuk di negeri.


Setelah keesokan hari, maka utusan kedua itu pun naiklah mengadap Raja Mengkasar, didapatinya raja di Gowa telah pepak dihadap orang.


Maka Seri Bija Pikrama dan Tun Sura Diraja pun duduk menyembah. Maka oleh raja di Gowa utusan kedua itu dipersalini dengan sepertinya. Maka keduanya menyembah.


Maka titah raja di Gowa, "Katakan kepada saudaraku, Orang Kaya, akan Daeng Merupawah ini petaruhku Orang Kaya kedua kepada saudaraku, Raja Melaka. PerHamba ia baik-baik, dan kalau ada sesuatu yang dikehendaki oleh saudaraku, Raja Melaka, dalam Mengkasar ini menyuruh ia kepada aku." Maka sembah utusan kedua itu, "Baiklah tuanku."


Setelah itu maka kedua utusan itu pun bermohonlah, lalu turun. Maka surat dan bingkisan pun diarak oranglah dengan selengkap alatnya, dengan segala bunyi-bunyian.


Setelah datang ke perahu maka surat serta bingkisan itu disambut oranglah, disirupan. Maka segala yang menghantar itu pun kembalilah; maka Daeng Merupawah serta dengan Seri Bija Pikrama, maka kedua buahnya itupun belayarlah kembali.?*


Hatta berapa lamanya di jalan, maka sampailah ke Melaka. Maka dipersembahkan orang kepada Sultan Mansur Syah, mengatakan Seri Bija Pikrama telah datang.


Maka baginda pun keluarlah, semayam dihadap segala Orang Besar-besar dan hulubalang sida-sida, bentara, biduanda, Hamba raja sekalian. Maka surat itu disuruh baginda sambut dengan istiadatnya. Maka Seri Bija Pikrama dan Tun Sura Diraja pun bersama ­sama baginda, serta membawa Daeng Merupawah.


Setelah sampai ke balai, maka surat disambut bentara dipersembahkan ke bawah duli baginda; maka disuruh baca kepada khatib.


Setelah sudah dibaca, maka Sultan Mansur Syah pun terlalu sukacita mendengar bunyi surat Raja Meng­kasar itu.


Maka Seri Bija Pikrama dan Tun Sura Diraja pun naik menjunjung duli, lalu duduk mengadap kepada tempatnya sedia itu; maka Daeng Merupawah pun dipersembahkan ke bawah duli dengan segala pesan raja Mengkasar itu semuanya dipindahkannya.


Maka Sultan Mansur Syah pun terlalu suka, serta berkenan baginda memandang rupa dan sikapnya Daeng Merupawah itu. Maka titah baginda, "Bagaimana maka Raja Mengkasar ber­kirimkan anak raja Bajung ini? Dilanggarkah raja Bajung maka anaknya tertawan ini?"


Maka sembah Seri Bija Pikrama, "Tiada tuanku, Raja Mengkasar bertanya kepada patik akan kegemaran duli tuanku maka patik katakan gemar akan budak yang baik rupa." Maka semuanya perihal ehwalnya habis dipersembahkannya ke bawah duli Sultan Mansur Syah.


Maka baginda pun suka, serta Seri Bija Pikrama dipuji baginda. Maka Daeng Merupawah itu dinamai baginda Hang Tuah, itulah asal Hang Tuah; maka dipeliharakan oleh baginda dengan sepertinya, terlalu kasih baginda akan Hang Tuah, maka dianugerahi akan dia sebilah keris terupa Melaka dengan selengkap perhiasannya.


Adapun Hang Tuah selama ia di Melaka, tiada lain kerja­nya, hanya berguru akan ilmu hulubalang. Barang siapa yang lebih tahunya dimasukinya; adalah kepada zaman itu tiadalah dua orang-orang muda sebagainya.


Adapun "Perhangan" ke bawah duli Sultan Mansur Syah yang setelah sudah pilihan delapan orang, iaitu Hang Jebat, dan Hang Kasturi, dan Hang Lekir, dan Hang Lekiu, dan Hang Ali dan Hang Iskandar, dan Hang Hassan, dan Hang Hussin; dan tua-tuanya Tun Bija Sura, menjadi sembilan dengan Hang Tuah.


Sekaliannya berkasih-kasihan, muafakat, sama berilmu, tetapi kepada barang main tewas semuanya oleh Hang Tuah. Demikianlah diceriterakan oleh yang empunya ceritera.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Demikianlah terteranya maklumat berkenaan Datuk Laksamana Hang Tuah yang berasal dirinya dari Makassar dan bernama Daeng Merupawah, putera Raja Bajung.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kenapa tidak diadakan kajian yang sempurna mengenai asal usul pahlawan Kesultanan Melayu Melaka ini dan dibiarkan orang mempertikaikan kewujudannya?

Apa guna kita mempunyai segala macam jabatan dan kementerian serta perbadanan muzium itu dan ini jika perkara sepenting ini yang melibatkan jatidiri dan maruah orang2 Melayu terbiar diperkotak-katikkan orang sebarang?

Apakah tidak terasa terhina bilamana disangsikan tentang pernah wujud ke tidak pahlawan Melaka yang terbilang itu dan dikatakan cuma mitos tidak berasas sama sekali?

Sekiranya tidak mahu dikatakan bahawa Hang Tuah 5 sahabat itu berasal dari Negara China dan terdiri dari sebahagian rombongan Puteri Hang Li Po, maka bersegeralah wahai pihak yang berkuasa berkenaan melakukan kajian secara terperinci akan apa yang terakam didalam manuskrip Salatus Salatin dan jalankan kajian tentang apa yang diceriterakan didalam manuskrip berkenaan bahawa Hang Tuah itu asalnya adalah bernama Daeng Merupawah, putera Raja Bajung!

Raja Gowa yang diceriterakan didalam Hikayat Salatus Salatin itu memang Wujud dan Istana Kesultanan Gowa itu kekal sehingga kehari ini.

 SETERUSNYA 

PAS dalang hasut mahasewel berkhemah lagi di Dataran Merdeka

Posted: 15 Apr 2012 09:10 AM PDT
Kira-kira 30 mahasiswa yang berkhemah di Dataran Merdeka sejak semalam bagi menuntut pemansuhan pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) diarahkan segera berpindah daripada kawasan itu oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) hari ini.

Penguatkuasa DBKL, Zawaye Desan yang ditemui AntaraPos.com berkata, pihaknya telah menemui mahasiswa dan mengarahkan mereka mengosongkan kawasan itu bagi memberi laluan kepada konsert diraja malam ini.

Pihaknya juga telah memaklumkan kepada mahasiswa yang terlibat, menurut undang-undang bahawa tiada sesiapa dibenarkan memasang sesuatu struktur di kawasan tumpuan pelancong itu tanpa kebenaran datuk bandar.Setelah berbincang, mahasiswa bagaimanapun memutuskan enggan berpindah selagi tuntutan mereka tidak didengar.

Bagaimanapun aktivis Adam Adli Abd Halim dilaporkan berkata, terpulang kepada DBKL jika mahu merampas barang mereka atau menghalau mahasiswa, tetapi mereka tetap akan kembali untuk berkhemah malam ini.

Oleh demikian, pihak DBKL terpaksa merobohkan lima buah khemah yang dipasang serta merampas kain rentang dan sepanduk.
Dalam pada itu Ahli Parlimen Kubang Kerian, Salahuddin Ayub yang ditemui mempertahankan tindakan mahasiswa terbabit dengan menyatakan pihaknya akan membawa usul ke Parlimen esok dengan disusuli sidang media khas berhubung perkara tersebut.

Malah katanya, selagi mahasiswa terbabit tidak membuat kerosakan pada harta benda awam serta tidak melanggar Undang-undang Perhimpunan Aman 2011 mereka boleh terus berhimpun.

"Kita akan bawa usul ke Parlimen esok dan buat satu sidang media khas, dan selagi mahasiswa tak buat kacau serta tak langgar undang-undang mereka boleh terus berhimpun," katanya memberitahu AntaraPos.com.

Ekoran kenyataan Salahuddin itu, mahasiswa yang terlibat memasang kembali khemah mereka.Kumpulan itu merancang berkhemah di Dataran Merdeka sehingga perhimpunan BERSIH pada 28 April ini.

Mereka antara ratusan yang berhimpun di ibu negara petang semalam bagi menyatakan penolakan kepada PTPTN dan menuntut perdidikan percuma hingga ke peringkat pengajian tinggi. ANTARA POS

Hint bila PRU 13 telah disebut hari ini oleh Tun Dr Mahathir ??

Posted: 15 Apr 2012 07:03 AM PDTBekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini berpendapat bahawa pilihan raya umum ke-13 wajar diadakan dalam masa terdekat memandangkan sokongan rakyat terhadap kerajaan sekarang berada pada tahap yang baik.

Beliau berkata, ini memandangkan tempoh masa yang tinggal sudah tidak lama lagi iaitu menjelang pertengahan tahun depa

"Saya fikir takkan lama lagi dah sebab dah tak ada masa, cuma setakat pertengahan tahun depan saja. Kalau rakyat beri sokongan yang baik, masa itu adalah pilihan raya.

"Bila kita nampak boleh menang, bolehlah diadakan pilihan raya. Kita ikut sistem British, dalam sistem British bila parlimen tamat, pilihan raya diadakan," katanya pada sidang media selepas sambutan Hari Pengasasan Ke-28 Universiti Utara Malaysia (UUM), di sini, hari ini.

Beliau berkata, melalui sistem berkenaan ia memberi peluang kepada kerajaan yang memerintah untuk menilai tahap populariti dan sekiranya merasakan diri mereka boleh menang, maka pilihan raya akan diadakan.

"Sekarang pun nampak bagus juga (untuk diadakan pilihan raya)," katanya ketika diminta pendapat mengenai tarikh sesuai diadakan pilihan raya. - BERNAMA


Komen GPB 

Hint bila tarikh PRU 13 nampaknya sudah disebut oleh Tun Dr Mahathir ....

Melalui pemerhatian beliau , Najib dan BN dalam keadaan terbaik dan  rakyat kini sudah berada dalam keadaan mood kembali menyokong kerajaan ..

Seperti kata Ahmad Maslan ... PRU 13 kini hanya menghitung HARI !!

Guan Eng dan regim DAP kini berjaya kawal FAP ?

Posted: 15 Apr 2012 06:09 AM PDT
AHLI Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim gagal mempertahankan jawatan Presiden Persatuan Bola Sepak Pulau Pinang (FAP) apabila tewas dalam pemilihan yang diadakan sempena mesyuarat agung tahunan, hari ini.

Zahrain hanya mendapat 16 undi berbanding 21 undi yang diperoleh perunding pembinaan bebas, Mohd Foaz Hamid yang pertama kali bertanding dalam pemilihan jawatankuasa badan sukan itu.


baru pertama kali bertanding dan tiba-tiba menang lawan Presiden ...Bagi jawatan Timbalan Presiden, Pengerusi Allianze University College of Medical Sciences (AUCMS), Dr Zainuddin Md Wazir dipilih memegang jawatan itu selepas penyandangnya sebelum ini Raja Munir Shah Raja Mustapha menarik diri apabila kedua-dua mereka mendapat undi yang sama.

Turut dipilih Mohd Azizudin Md Wazir dan Amer Yusoff Mohamed Hassan sebagai Naib Presiden.

Mohd Foaz ketika ditemui media berkata, beliau akan berusaha mengembalikan kegemilangan pasukan Harimau Kumbang yang pernah menjadi pasukan yang dihormati.Menurutnya beliau menyasarkan pasukan Pulau Pulau Pinang akan kembali menyertai Liga Perdana dalam tempoh dua tahun dan seterusnya menyertai Liga Super.

"Saya berharap jawatankuasa baru yang dipilih ini akan lebih aktif dan sentiasa turun padang bagi meningkatkan lagi mutu pasukan Pulau Pinang.


"Dengan kelebihan yang ada, saya akan cuba mendapatkan kebenaran daripada Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) dan Kerajaan Negeri bagi membolehkan kita menggunakan semula Stadium Bandaraya untuk perlawanan di sini selain cuba mengembalikan sokongan rakyat Pulau Pinang terhadap pasukan yang dilihat kian suram," katanya.

Sementara itu, Mohd Foaz yang ditanya mengenai dakwaan pelbagai pihak yang mengatakan beliau ditaja oleh Ketua Menteri, Lim Guan Eng untuk bertanding jawatan itu serta ditawarkan beberapa projek sekiranya memenangi pada pemilihan jawatan presiden berkata, dakwaan itu tidak benar sama sekali kerana beliau tidak pernah bertemu dengan Ketua Menteri sebelum ini.

Jawatankuasa Baru FAP bagi Tahun 2011/2013


Presiden : En. Mohd Foaz bin Hamid
Timbalan Presiden : En. Zainuddin bin Md Wazir
Naib Presiden : 1) En. Mohd Azizudin bin Mohd Shariff
                         2) En. Amer Yusoff bin Mohamed Hassan

Wakil Bebas : 1) En. Kamal bin Kalid
                      2) En. Saad bin Hassan
                      3) En. L.Kartherisan a/l Letchumana
                      4) En. Amir Hazril Sany bin Ahmed
                      5) En. Goh Choon Keong
                      6) En. Zainal Abidin bin AhmadKomen GPB 

Presiden FAP yang baru  ,  Mohd Foaz jawab tak pernah bertemu Guan Eng , tapi bila menang beliau janji menggunakan KELEBIHANNYA  untuk dapatkan kebenaran kerajaan negeri untuk menggunakan Stadium Bandaraya . Kelebihan apa yang hang ada ??

Apa yang hang dok belit ni Foaz ??  Hang pun nak pandai cakap mengikut stail lidah biawak juga ka ?

Macamana hang boleh cakap tak kenal & tak pernah bertemu Guan Eng ... seluruh peminat Harimau Kumbang bercakap la   semasa AGM FAP iaitu team anda ditaja oleh ketua regim DAP untuk jatuhkan DS Zahrain .
APA CERITA NI ..  MONEY POWER  DALAM AGM FAP 
HANYA SEMATA-MATA NAK JATUHKAN 
ZAHRAIN &  1 MALAYSIA ?
Tun Mahathir kantoikan Anwar pasal PTPTN

Posted: 15 Apr 2012 05:03 AM PDT

Tiada pelajaran percuma bagi pengajian di institusi pengajian tinggi (IPT) di negara ini seperti mana yang boleh diperoleh di negara-negara maju lain, kata bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

"Biarlah, mereka (negara-negara luar) kaya, mereka boleh bagi (pendidikan) secara percuma... Kita boleh mansuhkan PTPTN (Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional), tapi orang yang minta mansuh sahaja terlibat.

"Orang yang tidak minta PTPTN dimansuhkan, kita boleh bagi," katanya pada sidang media selepas sambutan Hari Pengasasan Ke-28 Universiti Utara Malaysia (UUM), di sini, hari ini.

Bekas Perdana Menteri itu mengulas cadangan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mahu memansuhkan pinjaman PTPTN jika dilantik menjadi Perdana Menteri selepas pilihan raya umum nanti.

Beliau turut menyifatkan Anwar sebagai pelupa kerana PTPTN ditubuhkan pada 1997 dan ketika itu Ketua Pembangkang berkenaan merupakan Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan.

"Itulah Anwar... dia sendiri tak tau apa yang dia fikir, dia lupa," kata Dr. Mahathir tanpa mengulas lanjut mengenai perkara berkenaan. - BERNAMA

Demo PTPTN diketuai Adam Adli memalukan Pakatan ??

Posted: 14 Apr 2012 11:53 PM PDTMEMALUKAN. Itulah yang mampu penulis katakan mengenai kegagalan demonstrasi mahasiswa bagi mendesak pemansuhan pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).

Penulis memang dari awal ragu-ragu dengan keputusan mengadakan demonstrasi Mansuh PTPTN ini dan tindakan meletakkan Adam Adli mengetuainya atas pelbagai sebab yang jelas disini

Dan ternyata, kebimbangan penulis itu berasas bila dilaporkan hanya 300 orang sahaja yang menyertai demonstrasi pemansuhan PTPTN ini, manakala rancangan asal untuk berarak dari Padang Merbok ke Dataran Merdeka juga tidak berjaya kerana penulis difahamkan perarakan bermula di Masjid Jamek hingga ke Sogo.

Apa masalahnya? Bukankah Adam Adli sahaja didakwa mempunyai sokongan beribu mahasiswa, kenapa nak mengumpulkan 5,000 orang peserta pun tidak mampu? Begitu juga dengan Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) yang dikatakan mewakili puluhan ribu mahasiswa lain di merata tempat dalam negara.
Atau isunya tidak menarik?

Penulis tidak rasa begitu, siapa yang tidak mahu hutang dihapuskan dan mendapat pulangan wang atas pinjama terdahulu? Sudah tentu silapnya adalah dengan Adam Adli sendiri.

Perlu diingat, kegagalan hari ini tidak boleh dipandang ringan kerana dalam masa yang sama kita bercakap tentang Bersih 3.0 yang akan mengumpulkan 500,000 orang peserta dan demonstrasi hari ini sebagai warming up kepada demonstrasi yang lebih besar pada 28 April itu?

Itu pun penulis mendengar, bukan semua yang hadir adalah mahasiswa tapi kutu jalan yang dipungut untuk meramaikan peserta, benarkah begitu? Jika benar, maka anggapan penulis sebelum ini bahawa Adam Adli tidak punya karisma sebagai pemimpin mahasiswa adalah benar juga. - Suara Pakatan Rakyat
Komen GPB 


Suara Adam Adli & Mahasewel untuk membantah PTPTN tidak mendapat sambutan majoriti mahasiswa ... 300 orang tak gambarkan suara majoriti mahasiswa .


Ternyata ,  pengaruh Adam Adli kononnya untuk mengajak mahasiswa  sebenarnya gagal . Beliau hanya bangga dengan dan berasa hebat dikalangan gengnya sahaja .

Ramai orang terkejut melihat  gambar demonstrasi 'mahasiswa' memansuhkan PTPTN ini cukup  tidak beradab dan langsung tidak menzahirkan nilai keilmuan selaku mahasiswa. Bahasa2 yang digunakan seperti Najib-Altantuya, Jahanam UMNO, Musnah Rosmah dan lain-lain  juga amat tidak bermoral, memualkan dan langsung tiada kaitan dengan perjuangan yg dilaungkan.
PKR akui mereka pengemis politik di Terengganu ...haha

Posted: 14 Apr 2012 11:17 PM PDTKepimpinan PKR Terengganu hanya mampu menerima keputusan Pas memberikan lima kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) dan dua kawasan Parlimen untuk ditandingi pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Pengerusinya Azan Ismail berkata, sekiranya PKR sudah dianggap sebagai pengemis, parti itu akan menerima apa sahaja keputusan berhubung jumlah kerusi untuk ditandingi.

"Kalau dia (Pas) rasa kita ni macam pengemis, kita terima sajalah apa yang dia beri. Apa kita nak kata lagi sebab dia rasa dia hebat, dia lebih kuat dari kita.

"Saya hairan kenapa kenyataan itu dikeluarkan oleh Pengerusi Lujnah Pendidikan Pas Pusat dan tidak oleh peringkat tertinggi parti Pas itu sendiri," katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan oleh Pengerusi Lujnah Pendidikan Pas Pusat Datuk Abu Bakar Chik semalam yang secara terbuka mengakui Pas Terengganu lebih kuat berbanding PKR dalam menghadapi pilihan raya umum nanti.

Sehubungan itu, Pas hanya akan membenarkan PKR meletakkan tidak lebih daripada tujuh calonnya pada pilihan raya umum nanti iaitu lima di Dun dan dua di Parlimen.

Sebelum ini, PKR Terengganu mengumumkan hasrat untuk bertanding 11 kawasan Dun dan tiga kerusi Parlimen dalam usaha pembangkang menawan negeri ini. – Bernama

SEMPOI ! Gambar Najib membonceng Yamaha 135LC dengan anak muda ...

Posted: 14 Apr 2012 10:07 PM PDT


Kalau seorang pemimpin No 1 Negara boleh membonceng motorsikal selamba je   dengan anak muda kaki motor  (sering dilabel Mat rempit )  ,  Apa makna ini ???

Maknanya  beliau mesra  dengan golongan muda  !!


"Siapa kata orang muda tak sokong? Waris Malaya ini bukankah orang muda?" katanya semasa berucap melancarkan Waris Malaya sebagai Sahabat BN di Dataran Transformasi Kampung Jalan Kebun di sini, hari ini.

Beliau berkatam perhimpunan yang melibatkan ramai golongan muda termasuk yang masih belasan tahun dan belum layak mengundi merupakan cerminan dan manifestasi bahawa angin kencang sedang bertiup di bumi Selangor.

"Angin kencang akan meranapkan sesiapa cuba menolak perubahan yang dituntut rakyat Selangor, yang ingin kembalikan BN di Selangor," katanya.

Pengerusi BN itu berkata tidak kira sama ada tua atau muda yang berhimpun beramai-ramai pada hari ini, yang penting adalah telah tersemat di hati masing-masing untuk memilih BN sebagai parti memerintah.

Sambil meminta mereka membuat perubahan itu pada pilihan raya umum akan datang, Najib berkata mereka sebenarnya telah tertipu dengan janji manis pembangkang pada pilihan raya 2008.

Menurutnya, antara janji yang tidak dikotakan kerajaan Selangor ialah menurunkan cukai pintu, memberi elaun untuk anak-anak memasuki tadika, elaun ibu sepenuh masa serta pelbagai elaun lain.

Sebaliknya, kata Perdana Menteri BN menghulurkan bantuan kepada rakyat menerusi Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) bernilai RM500 untuk setiap keluarga yang pendapatan isi rumah di bawah RM3,000 sebulan, bantuan awal persekolahan RM100 dan Baucar Buku 1Malaysia bernilai RM200 serta Kedai dan Klinik Rakyat 1Malaysia.

"Hanya BN yang boleh menjamin masa depan negara ini dan para pemimpin kami bertanggungjawab untuk menyediakan sebuah negara yang lebih baik dan makmur menerusi ekonomi yang berkembang dengan begitu memberangsangkan, selain kekayaan baru dapat dijana dan dipacu.

"Negara lebih maju, rakyatnya lebih sejahtera kerana rakyat ada pekerjaan yang disediakan oleh kerajaan melalui Pelan Transformasi Ekonomi yang kita laksanakan. Lebih 300,000 (peluang pekerjaan) telah dan akan di disediakan,"
katanya.

Najib berkata, sudah tiba masanya rakyat Malaysia melihat ke hadapan satu era baru menerusi transformasi bukannya reformasi kerana transformasi adalah lebih baik daripada reformasi.

"Kalau tidak percaya, tanya Senator Ezam Mohd Noor (penaung Waris Malaya). Dia sudah tinggalkan reformasi kerana dia tak percayakan reformasi.

"Reformasi berakhir dengan baling kerusi, reformasi bersiri dengan Bersih 1.0, Bersih 2.0 , Bersih 3.0. Transformasi (BN) membawa kepada perubahan kepada rakyat, kita lebihkan pekerjaan, kita berikan BR1M kepada rakyat," katanya.

Beliau berkata, gerakan reformasi hanya mengumpulkan orang di jalanan kerana ada yang kononnya hendak menjadi juara tetapi sebenarnya hanya menyusahkan rakyat.

"Tidak perlu demonstrasi jalanan tetapi berkumpullah secara aman tetapi yang penting mesti ada rasa tanggungjawab kerana bumi ini adalah bumi yang bertuah dan perlu dipertahankan," katanya.

Najib berkata, BN mampu membawa perubahan besar kepada Selangor jika ia kembali menerajui negeri ini.

Beliau menarik perhatian kepada pelbagai masalah yang berlaku di Selangor sekarang termasuk isu air bersih berikutan kegagalan kerajaan PKR menanganinya.

"Selangor tidak boleh dipisahkan daripada perubahan besar... susah jika Selangor dipegang oleh orang lain. Susah nak dapat kelulusan tanah, susah nak dapat bekalan air.

"Krisis air akan berlaku tidak lama lagi kerana ia (kerajaan negeri) menghalang Projek Langat 2. Kita (kerajaan Pusat) nak laksanakan tapi ia tak diberi development order (perintah pembangunan), ini akan menimbulkan krisis air," katanya.

Najib berkata, para pelabur mula bimbang kerana sukar menambah kilang yang dapat memberikan peluang pekerjaan untuk rakyat Selangor berikutan keengganan kerajaan Selangor meluluskan pelaksanaan projek itu, yang akan menyalurkan air mentah dari Pahang ke Selangor.

"Akan berlaku satu musibah yang berat kepada rakyat Selangor jika bekalan air tidak mencukupi. Perkara ini sebenarnya boleh diselesaikan menerusi perundingan tetapi jika tidak boleh, nampaknya ia perlu diselesaikan menerusi pilihan raya dengan memilih BN," katanya.

Pada majlis itu, Najib juga berterima kasih kepada konvoi belia bermotosikal yang mengiringinya semasa membonceng sebuah motosikal dari Tol KESAS Bukit Kemuning ke Kampung Jalan Kebun, di mana acara itu diadakan.

"Terima kasih kerana memberi saya pengalaman yang manis. Saya dapat pengalaman... seronok," katanya.

Pada majlis itu, Presiden Waris Malaya Sheikh Whessal Sheikh Ahmad berkata, pertubuhan bukan kerajaan itu bermatlamat menjadi benteng dalam mempertahankan negara daripada ancaman pengkhianat negara yang menjadi alat kepada kuasa asing.

Waris Malaya atau Pertubuhan Warisan dan Kebajikan Anak Malaysia Selangor ditubuhkan pada Disember lalu. - Bernama


Kredit gambar : Darul Ehsan Today

Gambar interior Proton Preve seperti kereta Eropah !!

Posted: 14 Apr 2012 07:01 PM PDT


GPB kalau bab kereta ini , selain sedap memandu sesebuah kereta  ...  interior design kereta   juga merupakan faktor penting .

Kereta yang kita beli dengan harga yang setimpal , wajar menerima aksesori  yang baik ..( jangan kedekut la )

Bila melihat interior Preve ini , nampak seperti menaik kereta BMW !!   Mungkin sebab Proton dapat sentuhan pakar  kereta BMW ,  ia menampakkan ciri-ciri Eropah !!

 Walaupun penghasilan Preve  tidak menggunakan teknologi yang sama seperti pengeluaran kereta BMW, tetapi penekanan terhadap konsep kerja dan idea adalah sama dengan syarikat pengeluar kereta dari Jerman.

Preve sebenarnya  adalah   model  kereta  Proton yang sangat mengutamakan keselamatan, prestasi, keselesaan dan reka bentuk  kerana ia jelas dan terbuktimengambil ciri-ciri kereta Eropah !!

Apa komen andamengeani   interior dalam Preve ini ??  Ini merupakan yang Preve yang  full spec ....cantik dan sudah disediakan   GPS lagi ...
AMK boleh pengsan tengok sokongan anak muda sokong Najib ini !

Posted: 14 Apr 2012 05:08 PM PDT


Zaman sudah berubah ...kalau dulu reformasi jadi pilihan anak muda , kini Transformasi yang diperkenalkan Najib pulak menjadi ikutan .

Hari ini NGO yang dianggotai  anak muda , WARIS MALAYA  pulak menjadi sebahagian daripada  penyokong dan  Sahabat BN  di Selangor .

Anwar baru-baru menggunakan ayat penyedap la yakin bahawa Selangor dapat dipertahankan , tapi kalau tengok gelombang biru seperti ini ...pening juga la .

Hujung minggu depan pulak Najib akan turun ke P.Pinang dan beliau  akan berjumpa NGO juga  seperti ini .  Kita tengok la nanti apa kejutannya ....
Najib seperti menjadi Ketua Pemuda UMNO semula ...kredit gambar : DET  

Artis Hollywood berang gambar payudaranya diedit photoshop !!

Posted: 14 Apr 2012 11:30 AM PDT


Ini bahayanya bila gambar semua boleh edit menggunakan teknik photoshop. Kalau di Malaysia , sudah banyak kali gambar PM DS Najib   diedit oleh puak-puak pembangkang untuk kerja fitnah  termasuk lah bersama gadis Mongolia Altantuya .

Tapi t ak sangka juga artis Hollywood pun kena juga penipuan ini  .. macamana tak marah gambar nenen dia yang montok dan asli  itu telah  dikecilkan oleh jurugambar .


LOS ANGELES,- After a role in the series Ghost Whisperer, Jennifer Love Hewitt is now asked to play a single mother who works as a prostitute in the TV movie The Client List Lifetime production.

But when the movie ads plastered on Entertainment Weekly, Hewitt absurdly angry. The reason, her breasts look smaller than the original. "Please send copies of the photo. I'm really surprised. What happened? I really do not understand. But it seems nobody wanted my breasts look smaller," said the actress who is now 33-year-old.

He was disappointed when there are parties of Entertainment Weekly which apparently wants her breasts look smaller. "I really liked my breasts. It looked very beautiful in my body," he said in an interview in Maxim magazine.However, it is a bit relieved with a photo ad in The Hollywood Reporter, which shows her breasts look more natural and free from the editing process.

Photoshop is already commonly used to edit the body of the actress. But usually, these applications are used to enlarge the body of the actress to make it look more sexy. Keira Knightley for example chest look bigger than the original in the King Arthur movie poster. So is Emma Watson who look sexier because her breasts look bigger on the poster movie Harry Potter and the Order of the Phoenix.

Rajahmas

Posted: 15 Apr 2012 11:27 AM PDT

Rajahmas


Penyerang pemuzik yang oleh kerabat didedahkan oleh pengguna Youtube

Posted: 14 Apr 2012 07:14 PM PDT

Setakat ini belum ada tindakan dibuat susulan dakwaan yang dibuat oleh pengguna yang menggunakan nick Newside. Sila rujuk bahagian komen dalam link youtube di bawah..http://www.youtube.com/watch?v=zcJGk74V1MM&context=C40ade01ADvjVQa1PpcFM_rJsrALLCa5ZZGMCaWcIH_O1KwlorEFI=

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 15 Apr 2012 07:25 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


Orang muda kini bersama BN

Posted: 15 Apr 2012 05:47 AM PDT

KLANG - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berkata Waris Malaya, yang secara rasminya menjadi Sahabat BN membuktikan golongan muda sentiasa menyokong BN.

"Siapa kata orang muda tak sokong? Waris Malaya ini bukankah orang muda?" katanya semasa berucap melancarkan Waris Malaya sebagai Sahabat BN di Dataran Transformasi Kampung Jalan Kebun di sini, malam tadi.

Beliau berkata perhimpunan yang melibatkan ramai golongan muda termasuk yang masih belasan tahun dan belum layak mengundi merupakan cerminan dan manifestasi bahawa angin kencang sedang bertiup di bumi Selangor.

"Angin kencang akan meranapkan sesiapa cuba menolak perubahan yang dituntut rakyat Selangor, yang ingin kembalikan BN di Selangor," katanya.

Pengerusi BN itu berkata tidak kira sama ada tua atau muda yang berhimpun beramai-ramai pada hari ini, yang penting adalah telah tersemat di hati masing-masing untuk memilih BN sebagai parti memerintah.

Sambil meminta mereka membuat perubahan itu pada pilihan raya umum akan datang, Najib berkata mereka sebenarnya telah tertipu dengan janji manis pembangkang pada pilihan raya 2008.

Menurutnya antara janji yang tidak dikotakan kerajaan Selangor ialah menurunkan cukai pintu, memberi elaun untuk anak-anak memasuki tadika, elaun ibu sepenuh masa serta pelbagai elaun lain.

Sebaliknya, kata Perdana Menteri BN menghulurkan bantuan kepada rakyat menerusi Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) bernilai RM500 untuk setiap keluarga yang pendapatan isi rumah di bawah RM3,000 sebulan, bantuan awal persekolahan RM100 dan Baucar Buku 1Malaysia bernilai RM200 serta Kedai dan Klinik Rakyat 1Malaysia.

"Hanya BN yang boleh menjamin masa depan negara ini dan para pemimpin kami bertanggungjawab untuk menyediakan sebuah negara yang lebih baik dan makmur menerusi ekonomi yang berkembang dengan begitu memberangsangkan, selain kekayaan baru dapat dijana dan dipacu.

"Negara lebih maju, rakyatnya lebih sejahtera kerana rakyat ada pekerjaan yang disediakan oleh kerajaan melalui Pelan Transformasi Ekonomi yang kita laksanakan. Lebih 300,000 (peluang pekerjaan) telah dan akan di disediakan," katanya.

Najib berkata sudah tiba masanya rakyat Malaysia melihat ke hadapan satu era baru menerusi transformasi bukannya reformasi kerana transformasi adalah lebih baik daripada reformasi.

"Kalau tidak percaya, tanya Senator Ezam Mohd Noor (penaung Waris Malaya). Dia sudah tinggalkan reformasi kerana dia tak percayakan reformasi.

"Reformasi berakhir dengan baling kerusi, reformasi bersiri dengan Bersih 1.0, Bersih 2.0 , Bersih 3.0. Transformasi (BN) membawa kepada perubahan kepada rakyat, kita lebihkan pekerjaan, kita berikan BR1M kepada rakyat," katanya.

Beliau berkata gerakan reformasi hanya mengumpulkan orang di jalanan kerana ada yang kononnya hendak menjadi juara tetapi sebenarnya hanya menyusahkan rakyat.

"Tidak perlu demonstrasi jalanan tetapi berkumpullah secara aman tetapi yang penting mesti ada rasa tanggungjawab kerana bumi ini adalah bumi yang bertuah dan perlu dipertahankan," katanya.

Najib berkata berkata BN mampu membawa perubahan besar kepada Selangor jika ia kembali menerajui negeri ini.

Beliau menarik perhatian kepada pelbagai masalah yang berlaku di Selangor sekarang termasuk isu air bersih berikutan kegagalan kerajaan PKR menanganinya.

"Selangor tidak boleh dipisahkan daripada perubahan besar... susah jika Selangor dipegang oleh orang lain. Susah nak dapat kelulusan tanah, susah nak dapat bekalan air.

"Krisis air akan berlaku tidak lama lagi kerana ia (kerajaan negeri) menghalang Projek Langat 2. Kita (kerajaan Pusat) nak laksanakan tapi ia tak diberi development order (perintah pembangunan), ini akan menimbulkan krisis air," katanya.

Najib berkata para pelabur mula bimbang kerana sukar menambah kilang yang dapat memberikan peluang pekerjaan untuk rakyat Selangor berikutan keengganan kerajaan Selangor meluluskan pelaksanaan projek itu, yang akan menyalurkan air mentah dari Pahang ke Selangor.

"Akan berlaku satu musibah yang berat kepada rakyat Selangor jika bekalan air tidak mencukupi. Perkara ini sebenarnya boleh diselesaikan menerusi perundingan tetapi jika tidak boleh, nampaknya ia perlu diselesaikan menerusi pilihan raya dengan memilih BN," katanya.

Pada majlis itu, Najib juga berterima kasih kepada konvoi belia bermotosikal yang mengiringinya semasa membonceng sebuah motosikal dari Tol KESAS Bukit Kemuning ke Kampung Jalan Kebun, di mana acara itu diadakan.

"Terima kasih kerana memberi saya pengalaman yang manis. Saya dapat pengalaman... seronok," katanya.

Pada majlis itu, Presiden Waris Malaya Sheikh Whessal Sheikh Ahmad berkata pertubuhan bukan kerajaan itu bermatlamat menjadi benteng dalam mempertahankan negara daripada ancaman pengkhianat negara yang menjadi alat kepada kuasa asing.

Waris Malaya atau Pertubuhan Warisan dan Kebajikan Anak Malaysia Selangor ditubuhkan pada Disember tahun lepas.

Selangor rampas 25 tapak kekal pengeluaran makanan

Posted: 15 Apr 2012 05:28 AM PDT

TANJUNG KARANG (14/04/2012) -  Menteri Pertanian dan Indusri Asas Tani, Datuk Seri Noh Omar menyifatkan kerajaan Selangor sebagai kerajaan drakula, kerana sanggup 'menghisap darah' rakyat sendiri demi menjaga kepentingan politik.

Beliau berkata demikian bagi merujuk tindakan kerajaan negeri yang sanggup merampas tanah Tapak Kekal Pengeluaran Makanan (TKPM) milik 25 peserta di Taman Agroteknologi Bestari Jaya yang turut menyumbang kepada isu kekurangan bekalan air dinegeri itu.

"Kezaliman mereka terbukti. Tanah TKPM yang telah dibangunkan sejak 12 tahun lalu dengan hampir RM25 juta hasil pertanian dikeluarkan di sini, tetapi hari ini senang-senang dia keluarkan notis nak halau semua peserta.

"Kita sedar, tanah itu tanah kerajaan negeri, tetapi pembangunannya di kawasan tersebut melibatkan kementerian pertanian dan kita pun ada MoU (memorandum persefahaman).

Mengapa sekarang hendak dirampas? Sebagai Menteri pertanian, saya telah arahkan Jabatan Pertanian untuk mempertahankan TKPM ini daripada dirampas kerajaan negeri," katanya dalam satu sidang media selepas menyampaikan ucapan dalam majlis Pelancaran Jentera Pilihanraya Barisan Nasional Tanjung Karang, semalam.

Mengulas isu bekalan air yang gagal disediakan secukupnya oleh Syarikat Bekalan Air Selangor (SYABAS) sehingga menyebabkan hampir 129 projek yang diluluskan tidak dapat dilaksanakan, Noh berkata hal tersebut sebenarnya berpunca daripada kerajaan negeri sendiri.

Tambah beliau lagi, projek-projek tersebut tidak dapat dilaksanakan kerana tidak mendapat kelulusan SYABAS berikutan bekalan air yang tidak mencukupi, yang mana rizab air syarikat konsesi tersebut dianggarkan 2.47%, berbanding anggaran secukupnya perlu mencecah 20%.

"Sebelum Barisan Nasional kalah (dalam PRU 12),kita sudah ada perjanjian dengan kerajaan negeri ketika itu (BN) bahawa kerajaan persekutuan akan membangunkan loji Langat 2 yang bernilai RM 3.6 billion. Tapi sehingga kini masih tak dapat dilaksanakan kerana kerajaan negeri kini (pakatan rakyat) masih belum sediakan tapaknya.

"Jadi, walaupun kerajaan persekutuan boleh bagi peruntukan tapi projek ini tak boleh nak dimulakan sebab belum ada arahan dari kerajaan negeri. Bahkan, kerajaan persekutuan terpaksa memperuntukkan hampir RM 600 juta untuk menaiktaraf beberapa loji tertentu untuk membekalkan air bersih di Lembah Kelang," terang beliau.

Berikutan itu, menurut beliau, hampir 12 ribu peluang pekerjaan yang sepatutnya disediakan daripada 129 projek perkilangan tersebut tidak dapat dilaksanakan bertitik tolak daripada permasalahan ini.

"Dapat dilihat Selangor sedang menuju kehancuran dan kemunduran apabila projek perumahan tak boleh mula, projek kilang tak boleh mula disebabkan masalah air," kata beliau.

Sumber - AntaraPos

Politik Harian

Posted: 15 Apr 2012 03:30 AM PDT

Politik Harian


Waris Malaya Bukti Sokongan Muda Kepada BN

Posted: 14 Apr 2012 11:00 PM PDT


Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata Waris Malaya, yang secara rasminya menjadi Sahabat Barisan Nasional (BN) pada Sabtu, membuktikan golongan muda sentiasa menyokong BN.

"Siapa kata orang muda tak sokong? Waris Malaya ini bukankah orang muda?" katanya semasa berucap melancarkan Waris Malaya sebagai Sahabat BN di Dataran Transformasi Kampung Jalan Kebun di sini, Sabtu.

Beliau berkata perhimpunan yang melibatkan ramai golongan muda termasuk yang masih belasan tahun dan belum layak mengundi merupakan cerminan dan manifestasi bahawa angin kencang sedang bertiup di bumi Selangor.

"Angin kencang akan meranapkan sesiapa cuba menolak perubahan yang dituntut rakyat Selangor, yang ingin kembalikan BN di Selangor," katanya.


"Hanya BN yang boleh menjamin masa depan negara ini dan para pemimpin kami bertanggungjawab untuk menyediakan sebuah negara yang lebih baik dan makmur menerusi ekonomi yang berkembang dengan begitu memberangsangkan, selain kekayaan baru dapat dijana dan dipacu.

"Negara lebih maju, rakyatnya lebih sejahtera kerana rakyat ada pekerjaan yang disediakan oleh kerajaan melalui Pelan Transformasi Ekonomi yang kita laksanakan. Lebih 300,000 (peluang pekerjaan) telah dan akan di disediakan," katanya.

Najib berkata sudah tiba masanya rakyat Malaysia melihat ke hadapan satu era baru menerusi transformasi bukannya reformasi kerana transformasi adalah lebih baik daripada reformasi."Kalau tidak percaya, tanya Senator Ezam Mohd Noor (penaung Waris Malaya). Dia sudah tinggalkan reformasi kerana dia tak percayakan reformasi.

"Reformasi berakhir dengan baling kerusi, reformasi bersiri dengan Bersih 1.0, Bersih 2.0 , Bersih 3.0. Transformasi (BN) membawa kepada perubahan kepada rakyat, kita lebihkan pekerjaan, kita berikan BR1M kepada rakyat," katanya lagi.

"Tidak perlu demonstrasi jalanan tetapi berkumpullah secara aman tetapi yang penting mesti ada rasa tanggungjawab kerana bumi ini adalah bumi yang bertuah dan perlu dipertahankan," katanya.

Najib berkata berkata BN mampu membawa perubahan besar kepada Selangor jika ia kembali menerajui negeri ini.

Beliau menarik perhatian kepada pelbagai masalah yang berlaku di Selangor sekarang termasuk isu air bersih berikutan kegagalan kerajaan PKR menanganinya.

"Selangor tidak boleh dipisahkan daripada perubahan besar… susah jika Selangor dipegang oleh orang lain. Susah nak dapat kelulusan tanah, susah nak dapat bekalan air.

"Krisis air akan berlaku tidak lama lagi kerana ia (kerajaan negeri) menghalang Projek Langat 2. Kita (kerajaan Pusat) nak laksanakan tapi ia tak diberi development order (perintah pembangunan), ini akan menimbulkan krisis air," katanya.

Najib berkata para pelabur mula bimbang kerana sukar menambah kilang yang dapat memberikan peluang pekerjaan untuk rakyat Selangor berikutan keengganan kerajaan Selangor meluluskan pelaksanaan projek itu, yang akan menyalurkan air mentah dari Pahang ke Selangor.

"Akan berlaku satu musibah yang berat kepada rakyat Selangor jika bekalan air tidak mencukupi. Perkara ini sebenarnya boleh diselesaikan menerusi perundingan tetapi jika tidak boleh, nampaknya ia perlu diselesaikan menerusi pilihan raya dengan memilih BN," katanya.

Pada majlis itu, Najib juga berterima kasih kepada konvoi belia bermotosikal yang mengiringinya semasa membonceng sebuah motosikal dari Tol KESAS Bukit Kemuning ke Kampung Jalan Kebun, di mana acara itu diadakan.

Pada majlis itu, Presiden Waris Malaya Sheikh Whessal Sheikh Ahmad berkata pertubuhan bukan kerajaan itu bermatlamat menjadi benteng dalam mempertahankan negara daripada ancaman pengkhianat negara yang menjadi alat kepada kuasa asing.

Waris Malaya atau Pertubuhan Warisan dan Kebajikan Anak Malaysia Selangor ditubuhkan pada Disember tahun lepas

10,000 Banjiri Himpunan BN Pilihan Orang Muda

Posted: 14 Apr 2012 09:08 PM PDT


Generasi Y yang sinonim dengan anak-anak muda kini dilihat sudah kembali memberikan sokongan semula kepada kerajaan BN negeri Perak.Ia seperti kata pepatah "perahu berlalu kiambang bertaut semula."

Andaian ini walaupun bunyinya "too good" atau terlalu baik tetapi berasaskan sokongan yang dipamerkan sejak kebelakangan ini, ia suatu yang mengamit rasa bimbang pembangkang.

Justeru kalau mereka menjadikan isu pemansuhan pinjaman PTPTN sebagai modal baru politik mereka, ia ada asasnya.

Sokongan generasi Y di Perak menerusi program anjuran bersama Pergerakan Pemuda UMNO dan Puteri UMNO negeri berlangsung di kediaman rasmi Menteri Besar Perak di Ipoh siang tadi (Sabtu) dihadiri kira-kira 10,000 orang.

Program yang dinamakan Himpun dengan "tagline" BN Pilihan Orang Muda pada asalnya dijangkakan hanya akan menarik kira-kira 5,000 orang.

Namun sebaik program dimulakan jam 12 tengah hari hingga melewati jam 4.00 petang sambutan generasi Y mengejutkan pihak penganjur sehingga Ketua Pemuda negeri Khairul Azuan Harun dalam ucapan tersasul.

Menteri Besar Perak yang turut hadir mengakui program berkenaan menyebabkan keadaan disekitar kediamannya termasuk laluan utama mengalami kesesakan yang teruk.

Azuan dalam ucapan menyebut program itu dihadiri 5,000 orang terpaksa membetulkan ke angka 8,000 tanpa menyedari ramai lagi peserta berada di luar perkarangan kediaman MB.

Naib Presiden UMNO yang juga Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishamuddin Hussein yang merasmikan program berkenaan selain teruja, beliau terkejut kerana "dah lama tak tengok anak-anak muda macam di depan ni".


Beliau terkejut melihat kehadiran peserta yang melimpah ruah jauh dari jangkaan pihak penganjur.

Program di Perak adalah program pertama dan Hishamuddin mahukan program yang disebutnya kebangkitan atau "gelombang anak-anak muda" ini diperluaskan ke setiap negeri.

Sebagai jaminan, Naib Presiden UMNO itu mengukir janji:"saya berjanji saya akan hadir dalam setiap program ini di setiap negeri"katanya ketika berucap berapi-api dibayangi sorakan dan tepukan bergemuruh.

Sebaik memegang mikropon, Hishamuddin menyebut perkataan pertama: kagum . . .kagum kerana sudah lama nak tengok anak-anak muda berhimpun macam ni.

"Begitu lama orang kata golongan muda tidak bersama BN . . .malah ada yang kata masa depan BN tidak bersama anak-anak muda.

Beliau dengan suara yang tinggi menjerit semula " . . .golongan muda tetap bersama-sama BN," merujuk "crowd" didepannya itu.

Katanya secara simboliknya anak-anak muda ini berkumpul dan berhimpun di kediaman MB Perak bagi mempertahankan Dr.Zambry.

Beliau mengingatkan pembangkang supaya tidak memperlekeh anak-anak muda dengan menabur pelbagai janji kosong dan janji palsu seperti pemansuhan PTPTN dan sebagainya.

Beliau mengulangi ingatan pucuk pimpinan bahawa masa depan negara serta masa depan BN ditentukan oleh tindak tanduk anak-anak muda.

Hishamuddin menafikan kerajaan memekakkan telinga dari teguran dan permintaan anak-anak muda "tapi cuba lihat kita nak pinda AUKU, nak mansuhkan ISA, semuanya kerana kita mendengar jeritan anak-anak muda ini."

"Program di kediaman MB itu sangat significant bagi Hishamuddin kerana ia membawa erti pemuda dan puteri Perak sudah bersedia mempertahankan kerajaan pimpinan Dr.Zambry.

Ketika dua skrin besar yang ditempatkan bersebelahan pentas utama menunjukan wajah Dr.Zambry yang tersenyum disambut tepukan gemuruh sekali lagi dari orang ramai.

Kata-kata Hishamuddin ini ada kaitan dengan prestasi buruk BN di Perak dalam PRU ke12 bilamana buat pertama kali dalam sejarah politik negeri, BN terpaksa memainkan peranan sebagai pembangkang selama 11 bulan.

BN diselamatkan ekoran tindakan tiga adun Pakatan Rakyat (dua PKR dan satu DAP) keluar parti dan menjadi adun bebas menyokong BN. Akibatnya kerajaan PR tumbang dan digantikan dengan kerajaan BN.

Hishamudin terpaksa memberhentikan ucapan beberapa kali untuk meneguk air mineral kerana sakit tekaknya memberi kesan kepada suaranya.

"Minum . .minum ." .sekali lagi tepukan bergemuruh.

Kerana terdahulu dari itu bila disebut 1 Malaysia, peserta membalas balik dengan jeritan Malaysia.

Beliau yang juga Menteri Dalam Negeri berucap kepada kira-kira10,000 orang peserta yang turut dihadiri Khairy Jamaludin, Ketua Pergerakan Pemuda, Dr.Zambry Abd Kadir, Ketua Puteri UMNO Datuk Rosnah Rashid Shirlin dan lain-lain.

Manakala Khairy atau lebih popular dengan sebutan KJ menyebut program di Perak adalah permulaan kepada program seterusnya membabitkan semua negeri.

Kemuncaknya program ini akan diadakan di Selangor yang akan dirasmikan Presiden UMNO Dato' Seri Najib Razak.


Beliau menjangkakan program "BN pilihan orang muda" dapat mengumpul 200,000 sebaik ia selesai kelak.

Dr.Zambry dalam ucapan yakin anak-anak muda yang dulunya menyokong pembangkang kini sudahpun kembali memberikan sokongan kepada BN.

Katanya ini petanda baik bahawa BN kini semakin kuat serta semakin disenangi rakyat.

Puluhan ribu yang hadir katanya adalah petanda "BN sudah pulih." Sebelum itu beliau mendedahkan bagaimana beliau mencabarKetua Pemuda dan Puteri sama ada mereka mampu membawa 1,000 orang.

"Bukan 1,000, bukan 3,000 tapi 10,000 lebih datang pada hari ini"katanya sambil menyatakan penghargaan kepada dua sayap yang berjaya menganjur program ini. -Agendadaily

Pejabat Umno Disimbah Cat

Posted: 14 Apr 2012 08:38 PM PDT


Seorang kakitangan Pejabat Umno Bahagian Kuala Langat terkejut apabila mendapati pintu pejabat berkenaan disimbah cat merah awal pagi semalam.

Kejadian yang disedari jam 10.30 pagi itu turut menjumpai dua bendera Umno yang turut disimbah dengan cat di hadapan pintu premis berkenaan.

Ketua Umno Bahagian Kuala Langat, Datuk Sulaiman Mohd Karli percaya perbuatan menyimbah cat merah itu dilakukan sesetengah pihak yang kurang menyenangi kempen pemasangan bendera dan poster Barisan Nasional (BN) dan Umno yang dilaksanakan di daerah itu.

"Saya sendiri kesal dengan apa yang berlaku namun Umno Bahagian Kuala Langat tidak akan mengalah untuk meneruskan gerakan menyeluruh dalam persediaan menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang selain menyifatkan perbuatan menyimbah cat dilakukan individu yang 'kurang akal'.

"Mereka yang melakukan perbuatan menyimbah cat merah dan melempar bendera Umno ke pejabat ini bertujuan untuk menimbulkan syak wasangka dan kemarahan antara satu sama lain," katanya kepada Sinar Harian ketika melihat keadaan Pejabat Umno Bahagian Kuala Langat, semalam.

Bagaimanapun Sulaiman berkata, beliau tidak berani mengesyaki pihak yang terbabit dan menyerahkan perkara berkenaan kepada polis.

Beliau berkata, wakilnya telah membuat laporan di Ibu Pejabat Daerah (IPD) Kuala Langat berhubung perkara berkenaan.

Sebagai langkah berjaga-jaga katanya, pejabat berkenaan bakal dilengkapi Kamera Litar Tertutup (CCTV) bagi menggelakkan kejadian sama berulang.

"Pemasangan CCTV sebagai langkah keselamatan selain mencegah jenayah memandangkan pejabat berkenaan pernah dipecah masuk pada 2009," katanya.-SH

Video Demo PTPTN - Perbuatan Melampau dan Kurang Ajar

Posted: 14 Apr 2012 06:00 AM PDT


Nurul Izzah dengan penuh keterujaan memberi perakuan melihat kalungan bunga di potrait Najib dan Khalid..


bumiyang

Posted: 15 Apr 2012 03:26 AM PDT

bumiyang


Demonstrasi Hapuskan PTPTN - Pelajar Tersilap Kalungkan Foto???

Posted: 14 Apr 2012 05:30 PM PDT

Bersih 3.0 Sepatutnya Dipindahkan ke Kelantan???

Posted: 14 Apr 2012 06:03 AM PDT

Ohpolitik!™

Posted: 15 Apr 2012 03:20 AM PDT

Ohpolitik!™


HAPUSKAN PTPTN?

Posted: 14 Apr 2012 11:56 PM PDT

Bunyinya memang menarik pengundi muda terutamanya yang tertekan dengan hutang selepas tamat pengajian, namun siapakah disebalik penubuhan PTPTN? Adakah kita kaji? Atau kita tidak tahu? Jawapannya ada pada Anwar Ibrahim, Jom kita tanya dia!

Lagi satu, kenapa Pembangkang nak sangat PTPTN dihapuskan? Terutamanya DAP. Kaji balik, sapa yang selalu terdorong untuk berutang dengan PTPTN? Tentunya Melayu yang tidak mempunyai wang untuk menyambung pelajaran Mereka. Bagi cina, tentunya tiada masalah, kerana tabung pengajian anak-anak mereka telah dirancang sejak awal usia perkahwinan lagi.

Kesempatan yang ada, HAPUSKAN PTPTN, tentunya terhapuslah peluang melayu untuk menyambung pelajaran. Fikir-fikirkanlah. Salah siapa? PTPTN atau diri sendiri. Kemudahan PTPTN untuk mereka yang memerlukan, bukan untuk anak muda kita mudah menjoli membeli handphone dan sebagainya. LUAHAN AKU YANG JUGA ANAK MUDA YANG MENGGUNAKAN PTPTN. Namun Alhamdulillah. Sudah seslesaikan semua hutang PPTN dan kini bergaji melebihi RM4000 sebulan. Tanpa peluang menyambung pelajaran, mungkin aku kini bergaji RM400 jer. Syukur padaMu, Allah SWT.

PANEH MIANG

Posted: 15 Apr 2012 01:32 AM PDT

PANEH MIANG


Fuck you Tian Chua

Posted: 14 Apr 2012 04:47 PM PDT

To Tian Chua and Azmin Ali, fuck you guys. You two have no respect to the Yang Di Pertuan Agong on his coronations last Wednesday. Tian Chua even has the guts to say that what was said about him were merely created by the cyber troopers of UMNO. Well, Mr Tian Chua, PLEASE LISTEN. You are a Member of Parliament because you are fortunate enough to be a Malaysian. We do know that you hate the Malays since your undergraduate years Down Under. Please respect the Yang Di Pertuan Agong or YOU SHALL go out of this country and migrate somewhere else, maybe Canada.

Honestly, I am sick of some Malays who do realise what the opposition leaders are doing but pretending that everything is alright and start attacking UMNO and even the Prime Minister's wife. Please do adhere to the Rukunegara and of course the Perlembagaan. Tian Chua, you do like Malays not to be united in order for you to gain in term of wealth and power. And lastly but not least, Azmin Ali, you should be grateful that you are rich enough to have posh cars and billions of assets. Please try to respect the Yang Di Pertuan Agong and all the Sultans. If not, just get the hell out of this lovely nation that is called Tanah Melayu!

Sahabat-Gunung

Posted: 15 Apr 2012 01:29 AM PDT

Sahabat-Gunung


Undang-undang baru ganti ISA tidak hadkan kuasa PDRM- Hisham

Posted: 15 Apr 2012 12:45 AM PDT


Undang-undang baru bagi menggantikan Akta Keselamatan Dalam Negeri(ISA) tidak akan menghadkan kuasa Polis Diraja Malaysia (PDRM) dalam menjaminkeselamatan negara dan ketenteraman awam.

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkataPDRM berpuas hati mengenainya dan yakin dapat melaksanakan tanggungjawab merekadengan baik.

"Sememangnya akta baru itu tidak boleh dibentang sekiranyapolis sebagai 'end user' yang memastikan keselamatan negara sendiri tidak selesadengan akta baru berkenaan.

"Jadi saya bagi jaminan hari ini, PDRM maklumkan apa yangakan dibentang oleh Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak esok, mereka(PDRM) yakin mereka dapat jamin keselamatan dan ketenteraman awam,"katanya kepada pemberita, di sini hari ini.

Beliau berkata Kabinet juga bersetuju untuk memperkasakan PDRMbagi
meningkatkan keupayaan pasukan daripada segi menjalankan siasatan,perundangan, risikan, pemantauan dan hubungan dua hala dengan negara jiran.
"Saya hendak beritahu bahawa perbincangan mengenaiundang-undang menggantikan ISA ini telah dibuat dengan dengan pihakberkepentingan seperti Suhakam, Majlis Peguam dan badan bukan kerajaan sejaktahun 2009 yang mengambil kira beberapa perkara termasuk tempoh tahanan,"tegasnya.

Sementara itu mengulas isu lain, Hishammuddin yang juga Naib Presiden Umno bersetuju agar sebuahsuruhanjaya diraja ditubuhkan bagi menyiasat dakwaan beberapa pemimpinpembangkang mempersendakan raja-raja Melayu ketika istiadat pertabalan Yangdi-Pertuan Agong ke-14 baru-baru ini.

Katanya penubuhan itu wajar bagi memastikan duduk sebenar dakwaantersebut memandangkan "tuan punya badan" menafikan.

"Kalau kita siasat sendiri, mereka kata tidak adil. Tidak adasebab mengapa suruhanjaya tidak boleh diadakan kalau itu dapat meyakinkan orangramai bahawa institusi raja perlu dihormati," katanya yang mengulascadangan seorang lagi Naib Presiden Umno Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Kekal Di Sembrong

Dalam pada itu, Hishammuddin berkata beliau akan mempertahankankerusi Parlimen Sembrong sekalipun ada khabar angin menyatakan beliau akanbertanding di Kota Tinggi.

Katanya beliau mahu meneruskan tanggungjawab membela nasibmasyarakat di Sembrong yang telah mengundinya pada pilihan raya umum lepas.

"Hari ini jelas, orang tahu saya tidak akan ke mana, tetapikedudukan calon itu terserah kepada Perdana Menteri untuk menentukan. Penyatuanrakyat di Sembrong ini tidak datang bergolek dan kita sudah banyak melabur wangringgit, masa, air mata dan keringat dalam beberapa tahun ini," katanya. (MalaysianView)

Mangsa banjir di pusat pemindahan Kampar berkurangan

Posted: 14 Apr 2012 11:20 PM PDT


Gambar Hiasan

Jumlah mangsa banjir di Kampar berkurangankepada 313 orang setakat pukul 10 pagi ini selepas 22 orang dibenarkan pulangke rumah masing-masing malam tadi.

Mereka yang terdiri daripada 95 keluarga ditempatkan di SekolahMenengah Kebangsaan (SMK) Kampar.

Ketua Polis Daerah Kampar Supt Abdul Aziz Salleh berkata iniberikutan paras air Sungai Kampar mula surut dan keadaan banjir di beberapabuah kampung pulih seperti biasa.

Antara kampung terlibat banjir ialah Kampung Melayu, Kampung Baru,Kampung Pasir, Kampung Nyior, Jeram, Kampung Mesah, Kuala Dipang, ChangkatJering dan Kampung Batu 20.

Hujan lebat pada Rabu lepas menyebabkan air Sungai Kampar melimpahdan membanjiri kampung terlibat menyebabkan lebih 1,000 mangsa dipindahkan.

Natasha Hudson selamat diijab Kabul

Posted: 14 Apr 2012 10:35 PM PDT

Dengan sekali lafaz pelakon dan model, NatashaHudson, 30, selamat diijab kabul dan sah bergelar isteri penyanyi dan komposer,Carleed Khaza, 33, pada majlis yang berlangsung di Masjid Wilayah Persekutuandi sini, kira kira jam 12 tengah hari tadi. 
                
Dua kali gagal dalam perkahwinan sebelum ini, pintu hati NatashaHudson akhirnya terbuka untuk menerima Carleed Khaza sebagai teman hidupnya.

Pasangan ini dinikahkan hari ini di Masjid Wilayah Persekutuan,Jalan Duta dan dikhabarkan tiada majlis resepsi dibuat.

Hubungan Natasha dengan Carleed pada mulanya terbina atas dasarkawan kerana sudah mengenali sejak zaman persekolahan lagi.

Namun, kedua-duanya bertambah rapat apabila bekerjasama melaluilagu, duet Jika Ku Boleh Ubah Dunia.

Tahniah diucapkan buat Natasha dan Carleed. Semoga menjalanikehidupan berumahtangga penuh berkat.

Carroll bawa Reds ke FINAL

Posted: 14 Apr 2012 10:00 PM PDTLONDON - Andy Carroll meledakkan gol kemenangan dramatik Liverpoolyang bangkit daripada ketinggalan untuk menewaskan musuh berjiran, Everton 2-1bagi melangkah ke perlawanan akhir Piala FA di Wembley, semalam.

Carroll, yang mencatat rekod pembelian termahal Reds, 35 jutapound (RM169 juta), menanduk masuk bola hasil sepakan percuma Craig Bellamypada minit ke-87 bagi membawa Liverpool menghampiri trofi domestik kedua musimini selepas Piala Liga.

Jaringan tersebut merupakan yang kedua buat penyerang tinggilampai itu dalam tempoh lima hari setelah menjadi penyelamat Liverpool sewaktumeledakkan gol kemenangan pada masa kecederaan dalam aksi Liga Perdanamenentang Blackburn, Rabu lalu.

... Sila dapatkan naskhah MingguanMalaysia hari ini.

BN Selangor Lancar Ops Kibar & Santai Orang Muda

Posted: 14 Apr 2012 09:19 PM PDT


Gambar Hiasan: BN Kini Kembali Jadi Pilihan Orang Muda

Dalam usaha mendekati golongan muda, Barisan Nasional (BN) Selangor melancarkan"Ops Kibar dan Santai Orang Muda" yang merupakan program berbentukhiburan secara santai pada setiap hujung minggu.

Koordinator BN Selangor Datuk Seri Mohd Zin Mohamed berkata buatpermulaan program itu akan diadakan Jumaat depan di perkarangan Bangunan UMNOSelangor di Seksyen 14 di sini.

Menerusi program, itu, katanya, belia yang berbakat akan diberipeluang untuk membuat persembahan setiap minggu sama ada dalam bentukpersembahan  muzik, kebudayaan danmendeklamasi sajak.

"Program ini bertujuan menyedarkan golongan muda bahawa BNtidak pernah menyisihkan mereka, malahan sokongan mereka diperlukan bagimenjayakan matlamat menawan semula Selangor pada pilihan raya akan datang,katanya kepada pemberita ketika melancarkan program itu di Bangunan UMNOSelangor di Shah Alam, malam tadi.

Pada majlis itu, penyanyi era 80an Poe mendendangkan beberapa laguberbentuk humor dan sindiran manakala Mohd Zin pula mendeklamasikan sebuah sajak.

Noh Omar & Akhbar Selangor Kini

Posted: 14 Apr 2012 05:15 PM PDT

Program:
MOA Bersama Rakyat (ParlimenSelayang)

Tempat:
Bandar Tasik Puteri, Rawang

Tarikh & Masa:
14 April 2012, 9.00 malam


Malam tadi, aku berkesempatan singgah di Program MOA bersamarakyat bagi kawasan Parlimen Selayang yang dibuat di tapak Pasar Tani BandarTasek Puteri, Rawang.

DS Noh Omar, Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani merasmikan programtersebut.

Apa yang menarik perhatian aku, sepanjang ucapannya beberapa kalibeliau menyebut akhbar Selangor Kini yang diterbitkan oleh Kerajaan NegeriSelangor.

Beliau menyifatkan akhbar Selangor Kini ini tidak ada integrity,sebuah akhbar yang menggunakan duit rakyat Selangor, namun kandungan akhbartersebut menipu rakyat Selangor secara keseluruhan. 

Banyak yang didedahkan oleh Datuk Noh ketika bercakap di hadapan penduduk Bandar Tasek Puteri .... antaranya isu air, isu tanah dan isu mangsa penguasa ladang nenas di Kuala Selangor yang telah dianiaya kerajaan negeri .....

Akan aku usahakan video ucapan penuh Datuk Noh Omar untuk dimuatkan dalam blog Sahabat-Gunung kelak (harapnya esok dah ada video nie di pasaran)

WARIS MALAYA Bukti Sokongan Muda Kepada BN- Najib

Posted: 14 Apr 2012 11:15 AM PDT

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata Waris Malaya,yang secara rasminya menjadi Sahabat Barisan Nasional (BN) hari ini,membuktikan golongan muda sentiasa menyokong BN.


"Siapa kata orang muda tak sokong? Waris Malaya ini bukankahorang muda?" katanya semasa berucap melancarkan Waris Malaya sebagaiSahabat BN di Dataran Transformasi Kampung Jalan Kebun di sini, hari ini.

Beliau berkata perhimpunan yang melibatkan ramai golongan mudatermasuk yang masih belasan tahun dan belum layak mengundi merupakan cerminandan manifestasi bahawa angin kencang sedang bertiup di bumi Selangor.

"Angin kencang akan meranapkan sesiapa cuba menolak perubahanyang dituntut rakyat Selangor, yang ingin kembalikan BN di Selangor,"katanya.

Pengerusi BN itu berkata tidak kira sama ada tua atau muda yang berhimpunberamai-ramai pada hari ini, yang penting adalah telah tersemat di hati masing-masinguntuk memilih BN sebagai parti memerintah.

Sambil meminta mereka membuat perubahan itu pada pilihan raya umumakan datang, Najib berkata mereka sebenarnya telah tertipu dengan janji manis pembangkangpada pilihan raya 2008.

Menurutnya antara janji yang tidak dikotakan kerajaan Selangorialah menurunkan cukai pintu, memberi elaun untuk anak-anak memasuki tadika,elaun ibu sepenuh masa serta pelbagai elaun lain.

Sebaliknya, kata Perdana Menteri BN menghulurkan bantuan kepadarakyat menerusi Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) bernilai RM500 untuk setiapkeluarga yang pendapatan isi rumah di bawah RM3,000 sebulan, bantuan awalpersekolahan RM100 dan Baucar Buku 1Malaysia bernilai RM200 serta Kedai danKlinik Rakyat 1Malaysia.

"Hanya BN yang boleh menjamin masa depan negara ini dan parapemimpin kami bertanggungjawab untuk menyediakan sebuah negara yang lebih baikdan makmur menerusi ekonomi yang berkembang dengan begitu memberangsangkan,selain kekayaan baru dapat dijana dan dipacu.

"Negara lebih maju, rakyatnya lebih sejahtera kerana rakyatada pekerjaan
yang disediakan oleh kerajaan melalui Pelan Transformasi Ekonomiyang kita laksanakan. Lebih 300,000 (peluang pekerjaan) telah dan akan didisediakan," katanya.

Najib berkata sudah tiba masanya rakyat Malaysia melihat kehadapan satu era baru menerusi transformasi bukannya reformasi keranatransformasi adalah lebih baik daripada reformasi.

"Kalau tidak percaya, tanya Senator Ezam Mohd Noor (penaungWaris Malaya). Dia sudah tinggalkan reformasi kerana dia tak percayakanreformasi.

"Reformasi berakhir dengan baling kerusi, reformasi bersiridengan Bersih
1.0,  Bersih 2.0 , Bersih3.0. Transformasi (BN) membawa kepada perubahan kepada rakyat, kita lebihkanpekerjaan, kita berikan BR1M kepada rakyat," katanya.

Beliau berkata gerakan reformasi hanya mengumpulkan orang dijalanan kerana ada yang kononnya hendak menjadi juara tetapi sebenarnya hanyamenyusahkan rakyat.

"Tidak perlu demonstrasi jalanan tetapi berkumpullah secaraaman tetapi yang penting mesti ada rasa tanggungjawab kerana bumi ini adalahbumi yang bertuah dan perlu dipertahankan," katanya.

Najib berkata berkata BN mampu membawa perubahan besar kepada Selangorjika ia kembali menerajui negeri ini.

Beliau menarik perhatian kepada pelbagai masalah yang berlaku diSelangorc sekarang termasuk isu air bersih berikutan kegagalan kerajaan PKRmenanganinya.

"Selangor tidak boleh dipisahkan daripada perubahan besar...susah jika
Selangor dipegang oleh orang lain. Susah nak dapat kelulusantanah, susah nak dapat bekalan air.

"Krisis air akan berlaku tidak lama lagi kerana ia (kerajaannegeri) menghalang Projek Langat 2. Kita (kerajaan Pusat) nak laksanakan tapi iatak diberi development order (perintah pembangunan), ini akan menimbulkankrisis air," katanya.

Najib berkata para pelabur mula bimbang kerana sukar menambahkilang yang dapat memberikan peluang pekerjaan untuk rakyat Selangor berikutankeengganan kerajaan Selangor meluluskan pelaksanaan projek itu, yang akanmenyalurkan air mentah dari Pahang ke Selangor.

"Akan berlaku satu musibah yang berat kepada rakyat Selangorjika bekalan air tidak mencukupi. Perkara ini sebenarnya boleh diselesaikanmenerusi perundingan tetapi jika tidak boleh, nampaknya ia perlu diselesaikanmenerusi pilihan raya dengan memilih BN," katanya.

Pada majlis itu, Najib juga berterima kasih kepada konvoi beliabermotosikal yang mengiringinya semasa membonceng sebuah motosikal dari TolKESAS Bukit Kemuning ke Kampung Jalan Kebun, di mana acara itu diadakan.

"Terima kasih kerana memberi saya pengalaman yang manis. Sayadapat pengalaman... seronok," katanya.

Pada majlis itu, Presiden Waris Malaya Sheikh Whessal Sheikh Ahmadberkata pertubuhan bukan kerajaan itu bermatlamat menjadi benteng dalammempertahankan negara daripada ancaman pengkhianat negara yang menjadi alatkepada kuasa asing.

Waris Malaya atau Pertubuhan Warisan dan Kebajikan Anak MalaysiaSelangor ditubuhkan pada Disember tahun lepas.

Pembangkang Kini Terkapai-Kapai Cari Isu Untuk Tanam Kebencian Rakyat Pada BN

Posted: 14 Apr 2012 09:33 AM PDT


Pemimpin pembangkang hari ini dilihat semakinterkapai-kapai dalam mencari isu untuk mencetuskan kemarahan rakyat terhadapkerajaan Barisan Nasional (BN).

Sehubungan dengan itu, Naib Presiden UMNO, Datuk Seri HishammuddinTun Hussein berkata, pemimpin Bn dan UMNO perlu sentiasa berhati-hati danbersedia supaya tidak tersilap langkah dalam menangani kontroversi yangditimbulkan oleh pembangkang.

"Saya tengok mereka terkapai-kapai mencari isu, sebab itu kitatidak boleh tersilap langkah kerana ia akan dieksploitasikan oleh golonganpembangkang, sekaligus merosakkan keyakinan rakyat terhadap BN. Dalam usahakita nak bergerak ke hadapan, saya pesan kepada ahli Pemuda supaya tunjukkankekuatan dan sokongan kita, jangan kita silap atau ikut rentak mereka.

"Jangan kita cari pasal, yang penting produk yang kita ada iaituBN sendiri merupakan produk yang baik, cuma cara sesuatu isu diekploitasi olehpihak pembangkang kadang-kala menyebabkan rakyat memandang serong terhadapkerajaan," ujarnya ketika berucap melancarkan Program BN Pilihan Orang Mudaperingkat negeri Perak di Ipoh petang tadi.

Hadir sama, Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin Abu Bakar, KetuaPuteri UMNO, Datuk Rusnah Abdul Rashid Shirlin dan Menteri Besar Perak, DatukSeri Dr Zambry Abdul Kadir. Hampir 10,000 ahli pergerakan Pemuda dan Puteri BN telahmembanjiri kediaman Menteri Besar dalam menjayakan program tersebut.


Tambahnya, pembangkang kini mengekploitasi pelbagai isutermasuklah Bersih 3.0 dan di pihak BN pula, kita harus menggunakan pendekatanterbaik untuk menangkis tohmahan ini.

Malah katanya, pelbagai hasutan yang disuntik oleh pemimpinpembangkang seringkali mencetuskan keadaan huru hara dan menjurus kepada amalandemonstrasi jalanan.

Dalam masa yang sama, gelombang biru dan merah jambu yang dilihathari ini jelas menunjukkan semangat juang dan keyakinan golongan muda terhadapBarisan Nasional (BN) semakin meningkat.

Hishammuddin berkata, kehadiran ribuan belia ke program itumerupakan bukti kukuh yang menunjukkan keyakinan kelompok tersebut terhadap BNsemakin meningkat.

"Saya percaya gelombang yang wujud hari ini merupakan petandapositif terhadap sokongan orang muda kepada BN.

"Malah, saya percaya maklumat dasar yang diperkenalkan kerajaanyang tidak sampai ke bawah kerana diputarbelit pembangkang tidak kiralah darisegi terjemahannya atau hujahnya akan dapat diterangkan dengan lebih lengkapdengan sokongan dan bantuan ahli Pemuda dan Puteri BN," ujarnya yang jugamantan Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia.

Katanya lagi, golongan belia perlu bersama-sama dengan pemimpin BNmenerangkan pelbagai isu yang telah diputar belitkan oleh pembangkang yangbertujuan mencetuskan kemarahan rakyat terhadap kerajaan.

"Satu lagi perkara yang anak muda perlu ingat ialah jangan mudahdiputar belit atau dikaburi dengan tuduhan dan perpecahan kebencian yang cuba ditimbulkan oleh pihak pembangkangyang suka mengeksploitasi politik," tegasnya.

Tambah Hishammuddin lagi, dalam keadaan sekarang, BN sememangnyamemerlukan sokongan terutamanya daripada golongan muda.

"Dalam suasana sekarang, kita memerlukan sokongan bagimelaksanakan transformasi samada dalam pentadbiran kerajaan, ekonomi ataupolitik. Perjumpaan hari ini merupakan satu perjumpaan yang amat bersejarahkerana ia petanda Pelan Transformasi Kerajaan (GTP) telah diterima.

"Ia bukan berkisar kepada pindaan akta semata-mata tetapi lebihkita juga memerlukan suntikan semangat anak muda," katanya.

Rumah Zambry Kadir (MB Perak) Digempur ......

Posted: 14 Apr 2012 01:43 AM PDT

Apa cer, rumah MB Perak, DS Zambry Abd Kadirdiserbu kira-kira 10000 anak muda Perak sebentar tadi…. Anak-anak muda yangberkumpul di rumahnya sejak jam 10pagi …


Berita selanjutnya selepas nie ….

Taipingmali (tm)

Posted: 15 Apr 2012 01:24 AM PDT

Taipingmali (tm)


Jawatan kosong sebagai 'pecacai tukang demo'

Posted: 14 Apr 2012 10:03 PM PDT


Memandangkan PRU 13 semakin hampir, parti-parti pembangkang iaitu sedang giat mencari tenaga-tenaga muda yang bersifat rebellion agar dapat menyertai pakatan pembangkang secepat mungkin.

Konsep kerja ialah "Ada demo ,ada gaji" mereka dikehendaki dan bersedia untuk berdemo setiap hujung minggu sehingga parlimen dibubarkan.

Selain berdemo mereka juga perlu hadir ceramah-ceramah pembangkang di seluruh negara. Pengangkutan dan wang perjalanan ditanggung beres oleh Yahudi.

Setiap program yang diadakan, bekalan makanan dan air minuman akan disediakan secukupnya.

Menu makanan ialah pisang seperti yang dibekalkan kepada pihak Zoo Taiping. Nasi daging kerbau pendek dan air minuman dari jenama Pasberg

Wang gaji dibayar sebaik sahaja peserta demo memulangkan semula kain lilit kepala atau mafla ketua ketua pendemo.


Sebarang masalah dan pertanyaan boleh hubungi brother Adam Vavi, Ambavi dan Khall Gereja.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

 http://apakecoh2.blogspot.com/2012/04/jom-buat-perhimpunan-besar-besaran.html

PerakToday Gelombang biru dan merah jambu bukti orang muda pilih BN

Posted: 14 Apr 2012 08:26 AM PDT

20120414 Ahli politik tunggak gerakan mahasiswa.avi

Posted: 14 Apr 2012 06:10 AM PDT

KP1M Salur Bantuan Kepada Mangsa Banjir Di Kampar

Posted: 14 Apr 2012 05:38 AM PDT

14042012 DEMONSTRASI MANSUHKAN PTPTN Bersama ADAM ADLI

Posted: 14 Apr 2012 05:20 AM PDT

Melucukan bila melihat gelagat puak-puak mahasewel yang bodoh ini. Demo didalangi oleh Anwar Ibrahim, Suaram dan Suhakam, ARDA, NED dan lain-lain Ngo.

Lucu bila mengaitkan PTPTN dengan Attantuya. Apa kena mengena Perdana Menteri dengan PTPTN ini? Tabung pengajian itu ditubuhkan oleh Anwar semasa beliau menjadi Timbalan Perdana Menteri dahulu dan telah dibincangkan oleh Anwar sewaktu dia jadi Menteri Pelajaran dahulu.

Bodoh pula budak-budak hampas ini....PTPTN tu duit pinjaman, kalau tak mahu pinjam tak payah pinjam. Mengaji lah pandai-pandai , kalau dapat 10A sudah tentu akan dapat biasiswa.

Tabung PTPTN ialah membantu anak-anak yang pencapaian tak seberapa baik untuk membolehkan mereka menyambung pengajian mereka di IPT Awam dan Swasta.

Kepada peminjam yang berat untuk membayar balik pinjaman tersebut hendaklah memikirkan semula tentang pembayaran balik hutang tersebut. Kalau sehari boleh beli rokok 2 kotak, mengapa tak boleh bayar ptptn?

Kepada Mahasewel, tak payah lah berdemo, hutang kamu tu kena selesaikan dahulu.

Pembohong tuduh Hasan Ali pembohong...hahahahahah Khalid, Khalid....

Posted: 14 Apr 2012 05:01 AM PDT

Perbuatan biadap oleh mahasewel , Ini lah didikan Anwar Al-Jub

Posted: 14 Apr 2012 04:58 AM PDT

Ku Li sokong tuntutan Bersih tetapi bukan Bershit 3.0

Posted: 14 Apr 2012 04:22 AM PDT

Parti pembangkang jangan syok sendiri bila dengar ayat Ku Li. Kata Ku Li PRU hendaklah benar-benar bebas. Jadi apakah kerajaan Selangor, Kedah, Penang dan Kelantan mampu membebaskan diri mereka dari campur tangan dalam PRU 13. Jawapannya ialah tidak. Kerajaan negeri pembangkang akan menggunakan 200 peratus jentera kerajaan negeri untuk memastikan kemenangan berpihak kepada mereka.

Pembangkang hari ini ternyata kotor dan perlu dibersihkan. Anwar sudah ada dana yang terlalu banyak untuk PRU 13. Beliau mampu membiayai Pas dan Dap asalkan menyokong beliau menjadi Perdana Menteri. Pas dan Dap tidak perlu keluarkan satu sen pun untuk PRU 13.

Menurut pembangkang PRU akan datang adalah paling hebat, paling strategik, paling mewah dari segi wang ringgit , paling kotor dan sanggup melakukan apa saja walaupun nyawa tergadai.

Anwar hari ini sanggup menjanjikan bulan dan bintang dan kerana dia ada dana yang cukup besar.

kenapa kami tinggalkan PAS

Posted: 14 Apr 2012 03:30 AM PDT

Mat Sabu di kritik bekas perajurit

Posted: 14 Apr 2012 03:24 AM PDT

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 14 Apr 2012 11:31 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Najib Memang ROCK, 12 Ribu Anak Muda Sambut Dia Di Jalan Kebun...

Posted: 14 Apr 2012 06:15 AM PDT

Dataran reformasi kini bertukar ke dataran transformasi, najib di sabut oleh kira-kira 12 ribu anak muda di jalan kebun pada program pelancaran waris malaya sahabat barisan nasional petang tadi.

Perhimpunan haram ptptn tengah hari tadi ada ramai macam nie tak???


Najib naik motor untuk masuk ke jalan kebun, kerana kesesakan lalu lintas yang agak teruk.Pengerusi waris malaya, sorry beb aku tak ingat nama dia...

X-PKR


The Unspinners

Posted: 14 Apr 2012 11:31 PM PDT

The Unspinners


Mungkinkah Dajjal sudah muncul?

Posted: 14 Apr 2012 10:28 PM PDT

Terengganu akan sambut "Anwar dan Shamsidar" esok

Posted: 14 Apr 2012 08:55 AM PDT

Brader ni pun mangsa PTPTN ke?

Posted: 14 Apr 2012 05:08 AM PDT

Mat Sabu: Askar dan polis pencen jadi calun PR

Posted: 14 Apr 2012 01:32 AM PDT

Belantan

Posted: 14 Apr 2012 11:23 PM PDT

Belantan


Sudah melampau!..Mahasiswa Biadap Kalungkan Bunga Kematian Keatas Potret DS Najib!!!

Posted: 14 Apr 2012 04:36 AM PDT


Kalungkan bunga kematian keatas Perdana Menteri, YAB Dato Seri Najib Razak menunjukkan kumpulan mahasiswa ini amat biadap dan kurang ajar! Mereka ini perlu di kenakan tindakan yang sewajarnya. Nama sahaja mahasiswa tapi perangai seperti mahasewel!


Pinjaman PTPTN adalah untuk membantu mereka yang kurang berkemampuan bagi membayar sendiri yuran pengajian dan kepada mereka yang tidak dapat biasiswa. Jadi kepada mereka yang pergi berdemo ini tidak ubah macam 'melepaskan anjing tersepit'!


Inikah peranan pelajar universiti yang bersahsiah murni dan berintelektual tinggi sehingga tidak boleh membezakan baik buruknya tentang apa yang mereka telah lakukan ini!


Semakin rosak akidah pelajar-pelajar ini! Minda mereka sudah 'dirosakkan' oleh sebuah parti politik pembangkang yang tiada hala tuju!


Manusia keparat yang menjadi dalang kepada DEMO tersebut... Nurul Izzah Dan Tian Chua.

Inilah sikap sebenar para pemimpin Pakatan Rakyat. Semasa pertabalan YDP Agong baru-baru inipun mereka boleh persendakan, inikan pula pemimpin negara! Ini menunjukkan betapa rendahnya mentaliti mereka! Sikap tidak matang dan kebudak-budakan!

Apa objektif sebenar mereka menuntut supaya PTPTN dimansuhkan! Jika mahu PTPTN jadi percuma, kena tunaikan HAJAT IBU dan AYAH dan bukannya HAJAT Pakatan Rakyat! Capai CGPA terbaik atau lulus dengan kepujian Kelas Pertama, maka PTPTN akan bertukar menjadi biasiswa!

Sebenarnya mahasiswa ini sedang dipergunakan dan diperkudakan oleh Pakatan Rakyat demi muslihat politik kotor mereka! Samada mereka sedar atau tidak, wallahuallam. Perlu ingat hanya kerana mendapat imbuhan yang sedikit, kesengsaraan bakal menyusul kemudian..!!!Lihat dan nilaikan sendiri..!!!

Sumber : Politik Harian.

Suara Politik
Taminsari

Kenyataan Mustafa Ali di program Hardtalk BBC, 30 Sept 2003 : Negara Islam bukan objektif PAS!

Posted: 13 Apr 2012 11:32 PM PDT

Parti Islam Semalaysia ( PAS ) telah menzahirkan pandangan bercanggah mengenai pendiriannya berhubung Islam dan negara Islam. Semasa temubual dalam program Hardtalk, British Broadcasting Corporation (BBC), Naib Presiden PAS Datuk Mustafa Ali memberitahu pendengar di seluruh dunia bahawa negara Islam bukannya satu objektif dalam perlembagaan parti itu.

Sebaliknya, beliau berkata media telah menggunakan istilah `negara Islam' untuk `menakutkan orang bukan Islam'.

Tetapi ketika Mustafa menyatakan pandangannya itu kepada pengantara Hardtalk, Tim Sebastian dalam satu temubual yang dikendalikan oleh penyampai yang pernah memenangi anugerah itu di Kuala Lumpur awal bulan ini, Presidennya Datuk Seri Abdul Hadi Awang pula pada hari yang sama telah menyatakan pandangan yang berbeza sepenuhnya.

Hadi, yang sebelum ini berulang kali menyatakan bahawa Pas akan meneruskan perjuangannya untuk menubuhkan sebuah negara Islam dan melaksanakan hukum Hudud di negeri-negeri di bawah pemerintahannya, telah mengumumkan pada hari yang sama dengan temubual itu disiarkan, bahawa Terengganu, dengan beliau selaku Menteri Besar waktu itu, akan mewartakan Enakmen Undang-Undang Jenayah Syariah (Hudud dan Qisas) sebelum hujung Oktober dan menguatkuasakan undang-undang itu serta-merta.

Mustafa memberitahu Sebastian: "Istilah negara Islam" tiada tercatat dalam perlembagaan parti kami...kami tidak pernah menyebut mengenai negara Islam dalam perlembagaan kami...kami menyebut bahawa masyarakat perlu mematuhi nilai-nilai baik yang menjadi pegangan Islam.

Hanya media yang menggunakan istilah negara Islam untuk menakut-nakutkan orang bukan Islam, pemimpin-pemimpin kerajaan Barisan Nasional juga memperbesar-besarkan isu itu untuk menakutkan orang bukan Islam sebagai satu cara untuk membolehkan mereka terus berkuasa.

Pemimpin-pemimpin kerajaan, termasuk bekas Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad dan Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, pada masa lepas telah mengkritik pemimpin-pemimpin Pas kerana `cakap kosong', menyatakan mereka memberikan komen berbeza di hadapan audien berlainan, mencerminkan Pas tidak ikhlas.

``Pas akan menyatakan sesuatu perkara kepada bukan Melayu dan perkara lain kepada orang Melayu,'' kata Naib Presiden UMNO dan Menteri Pertahanan ketika itu Datuk Seri Najib Tun Razak di dalam satu sidang akhbar.

Sebastian, yang terkenal dengan kehebatannya mengemukakan soalan tanpa belas kasihan, turut membuatkan Mustafa terperangkap dan tidak pasti apabila beliau bertanya mengenai pandangan Pas mengenai serangan bom berani mati dan kaitan parti itu dengan Hamas, kumpulan militan Palestin yang mengaku bertanggungjawab bagi serangan berani mati, dan Hizbullah, pertubuhan militan Lebanon.

Mustafa berkata, pertubuhan berkenaan merupakan pejuang kebebasan tetapi apabila Sebastian berkata hubungan Pas dengan kumpulan-kumpulan berkenaan adalah tidak konsisten dengan perisytiharannya sebagai sebuah parti Islam sederhana, Mustafa, yang cuba menjauhkan parti itu daripada kumpulan berkenaan berkata `sudah lama dahulu' Pas menjadi tuan rumah kepada pemimpin-pemimpin Hamas dan Hizbullah.

Sebastian kemudian merujuk kepada notanya dan mengingatkan Mustafa bahawa kali terakhir ialah `hanya pada Mei tahun lepas'. Mustafa, yang jelas terperangkap dengan soalan itu, berkata: ``Ya, (tetapi) ia tidak bermakna kami menyokong pejuang kebebasan, kami bersetuju dengan setiap tindakan mereka''.

Mustafa kemudian mengolah semula jawapannya dan berkata Pas `tidak menyokong' Hamas jika anggotanya meletupkan diri mereka untuk membunuh orang awam yang tidak bersalah dan adalah adil bagi mereka untuk berbuat demikian terhadap tentera Israel yang telah melakukan pelbagai kekejaman terhadap penduduk Palestin.

Perkara itu turut bercanggah dengan pandangan Hadi pada perhimpunan agung parti itu dua minggu lepas apabila beliau menyifatkan pengebom berani mati Hamas sebagai `mati syahid'. Kepada soalan lain, Mustafa bersetuju dengan Sebastian bahawa sekiranya parti itu berjaya berkuasa, ia akan melaksanakan corak kerajaan `satu negara, dua sistem'!

Sebastian: ``Anda juga akan menjatuhkan hukuman mati terhadap mereka yang keluar dari agama Islam?''

Mustafa: ``Tidak, tidak, tidak. Tiada paksaan bagi orang untuk memeluk Islam. Sekiranya mereka memeluk Islam dan dengan senyap-senyap keluar daripada agama Islam tanpa pengetahuan sesiapa, mereka boleh (terlepas) begitu sahaja...jika mereka mengumumkan kepada dunia bahawa mereka meninggalkan agama Islam, ia sama seperti mengisytiharkan perang terhadap Islam, bahawa Islam tidak baik...''

Di sini, Mustafa sekali lagi terperangkap apabila Sebastian berkata ini bermakna Pas menolak Deklarasi Sejagat mengenai Hak Asasi Manusia yang memperuntukkan setiap orang mempunyai hak kepada kebebasan berfikir, hati nurani dan agama, termasuk kebebasan untuk menukar agama atau kepercayaan sama ada secara sendirian atau dalam berkumpulan dengan orang lain di tempat terbuka atau persendirian.

Mustafa: Jika seseorang mahu keluar daripada agama Islam secara senyap-senyap, terpulang kepada dirinya sendiri, jika seseorang keluar Islam secara terbuka, pasti orang berkenaan ada maksud tidak baik...

Sebastian: Tetapi Deklarasi Sejagat mengenai Hak Asasi Manusia membenarkan mereka berbuat demikian secara terbuka...

Mustafa: Kita perlu bincangkan perkara ini..!!!

Demikianlah serba sedikit kenyataan dari para pemimpin PAS berhubung dengan penubuhan negara Islam jika mereka berjaya memerintah negara. Di lihat mereka masih berdolak dalih dalam isu negara Islam ini.

PAS bukanlah parti Islam sebenarnya apabila tokoh-tokoh mereka sendiri yang menafikannya. Malah ada seorang lagi pemimpin PAS iaitu bekas Menteri Besar Perak secara terang-terang ketika sidang Dewan berlangsung juga menafikan yang PAS hendak menegakkan negara Islam sehingga mencabar kepada sesiapa yang dapat membuktikannya? Malah ianya di akui juga oleh Husam Musa di Kelantan. Bagi Husam Islam hanyalah Idealisme sahaja kepada PAS.

Dan jika ahli-ahli PAS masih lagi mendabik dada yang mengatakan mereka adalah parti Islam, maka suruh sahaja mereka tunjukkan di mana dalam perlembagaan parti PAS yang mengatakan PAS hendak menegakkan negara Islam PAS. Wallahuallam.

Suara Politik
Taminsari

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 14 Apr 2012 11:12 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


GEMPAR! Kerajaan PKR Selangor Rampas Harta Rakyat Selepas Janji Dimungkiri.

Posted: 14 Apr 2012 10:35 PM PDT

Berita dari AntaraPos (http://antarapos.com/v1/index.php?q9nan56SpKPkoObnaNGXpVvZn7Wmcphj).

Mana janji nak turun cukai pintu?

Post Pic
SUBANG JAYA: Kalau janji tak ditepati, jangan harap boleh menang lagi! Itulah jawapan penduduk Puchong berhubung janji kerajaan Pakatan Rakyat untuk mengurangkan cukai taksiran pada pilihan raya umum 2008 lalu.

Penduduk yang ditemui melahirkan rasa kecewa kerana apa yang diharapkan dalam manifesto selepas memberi mandat kepada Pakatan Rakyat, tidak kesampaian. Ternyata ia adalah umpan politik untuk meraih undi penduduk.

Bukan sahaja gagal menurunkan kadar cukai pintu sebanyak 20 peratus kediaman dan 10 peratus permis komersil, malah penduduk dihambat jika lewat membayar cukai taksiran pihak berkuasa tempatan (PBT).

Hari ini, enam permis kediaman penduduk disita, empat lagi pemilik disita barangan, manakala lima lagi menjelaskan tunggakan mereka dalam Operasi Sitaan Cukai Taksiran oleh Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ).

Dalam keadaan kebingungan, penduduk tertanya-tanya apakah nasib mereka seterusnya, jika kerajaan Pakatan Rakyat terus membohongi rakyat untuk mengambil alih tampok pemerintahan negara.

Seorang penduduk Bandar Puteri Puchong, Chan Boon Ngah, 40, melahirkan rasa kecewa dan terkilan apabila kerajaan negeri gagal melaksanakan janji untuk mengurangkan cukai pintu.

Malah, tambahnya janji dalam manifesto itu hanyalah 'cakap kosong' kerajaan Pakatan Rakyat untuk meraih undi rakyat dalam Pilihan Raya Umum Ke-12 lalu.

"Saya tengok dalam notis cukai taksiran dihantar kepada saya mana ada tulis pengurangan cukai pintu,  sepatutnya mesti ada, macam ini mana boleh, kalau berjanji tetapi tidak ditepati susahlah.

"Kerajaan tipu tak apa..., tapi rakyat akan ingat bila nak mengundi nanti," katanya ketika ditemui dalam operasi membabitkan 11 pegawai penguatkuasa hari ini.

Bagi, Hamidah Arifin, 52, penduduk di Flat Bandar Puteri Puchong, beliau mendapati dalam notis cukai taksiran yang diterimanya tidak dinyatakan langsung mengenai pengurangan cukai pintu sejak 2008 lalu.

"Saya terima notis cukai taksiran setiap enam bulan sekali dan perlu bayar RM157,00 untuk setahun. Saya tengok dalam resit yang  diterima tiada sebarang pengurangan cukai pintu.

"Mana janji Pakatan Rakyat, kata nak turun cukai pintu, ini tiada langsung, kita bukannya orang senang," jelasnya.

Sementara itu, Pengarah Hasil MPSJ, Sharifah Rohaida Abdul Rahman yang mengetuai operasi terbabit memberitahu, pihaknya telahpun berbincang dengan Kerajaan Negeri Selangor mengenai pengecualian cukai taksiran kediaman dan premis komersil seperti yang dijanjikan.

Bagaimanapun, katanya, mengikut tanggungan yang terpaksa dihadapi pihak PBT, adalah mustahil pengurangan itu dapat dilaksanakan pada ketika ini.

"Ia akan merencatkan pembangunan infrastruktur yang akan dilaksanakan di daerah ini, termasuk penyelenggaran kutipan sampah dan MPSJ baru sahaja menjangkau usia 15 tahun pentadbiran.

"Pengurangan cukai kediaman dan komersial sebanyak 20 peratus sangat tinggi, mungkin pada masa akan datang mereka (kerajaan negeri) akan laksanakan itu kita tidak tahulah," ujarnya.

Beliau terpaksa melaksanakan tindakan itu berikutan jumlah tunggakan yang masih belum dijelaskan melebihi RM100 juta, berbanding hanya RM72.2 juta yang telah membayar cukai masing-masing. MPSJ mensasarkan RM175 juta kutipan cukai taksiran, tahun ini.
http://antarapos.com/v1/index.php?q9nan56SpKPkoObnaNGXpVvZn7Wmcphj

MyMassa tak perlu ulas panjang mengenai hal ini.

Rakyat Selangor lebih arif kerana penurunan cukai pintu sebanyak 20% adalah janji pilihan raya PKR bersama PAS pada tahun 2008.Belum pun janji tahun 2008 mereka tunaikan, mereka kini datang lagi dengan janji yang lebih besar iaitu ingin mansuhkan PTPTN.

Nilai janji mereka kepada rakyat hanyalah untuk menang pilihan raya. Lepas berkuasa, mereka akan kembali dengan janji-janji baru untuk memastikan mereka kekal berkuasa sedangkan janji lama pun belum tertunai lagi.*Ciri-ciri orang munafik, bila berjanji mereka mungkiri.

Santai Pagi : Kartun Untuk BERSIH 3.0

Posted: 14 Apr 2012 07:43 PM PDT

Kartun dari Utusan Malaysia.


*Selangor banyak sampah tak berkutip. Sampai masuk dalam longkang, akhir menyebabkan banjir. Lebih baik BERSIHKAN SELANGOR dari menyemak kat KL.

SELEPAS INI ANDA AKAN SANGAT TERKEJUT

Posted: 14 Apr 2012 04:45 PM PDTApabila pagi Ahad ini, anda membuka blog ini, kami ingin menyegarkan minda anda dengan lagu penuh hebat ini. Semoga anda gembira dan senyum selalu, namun beberapa jam lagi anda akan mendapat berita eksklusif yang sering dibawakan oleh mymassa...layan...tungguuuu...

SEMAKIN GAGAL

Posted: 14 Apr 2012 07:00 AM PDT

Kempen yang dibuat oleh DAP dan PKR di Pengerang selama sebulan untuk mengadakan Demo di Pengerang dengan jumlah 10,000 rakyat kononnya akan hadir, tetapi minggu lepas di tempat di atas sebagaimana telah dilaporkan oleh team mymassa, http://mymassa.blogspot.com/2012/04/eksklusif-from-johor-tiada-sambutan.html, hanya tidak sampai 10 orang dan tidak sampai 10 minit acara bantahan oleh ahli-ahli Cina DAP berjaya dibuat. Tshirt yang mereka cetak sebanyak 10,000 rugi dan hancur. melihat kepada ketiadaan rakyat memberi sokongan, DAP dan PKR cepat-cepat mengubah majlis mereka dengan acara menerima surat bantahan di warong kopi di atas yang dihadiri hanya 10 orang sahaja. Nasib baik team mymassa lewat sampai 15 minit sahaja...hehehe

Dan, Ambiga Kafirun yang mensasarkan 10,000 orang dalam warming up demo semalam hanya dihadiri tidak sampai 300 orang. Nampaknya rakyat sudah bosan, muak dan jijik dengan pelan demo demo demo untuk kepentingan Kristian dan Ambiga and the geng. Rujuk kekecewaan mereka di bawah http://www.malaysiakini.com/news/195008.
So, penyakit suka berdemo telah berlalu. Biarkan mereka dengan labu-labu mereka. Tengoklah si Adam tu, sekolah tak habis, dibuang kolej, dia syok sendiri...

Akhirnya DAP Penang Menghalau Kehijauan dari Pulau Mutiara

Posted: 14 Apr 2012 05:02 AM PDT

Konon-konon DAP nak buat kempen GO GREEN di Penang.

Atas kertas kempen nampak cantik. Tapi inilah hakikatnya yang berlaku di Pulau Pinang.Sebenarnya maksud tersirat kempen DAP adalah GO (pergi jauh-jauh) GREEN (kehijauan). Betullah tindakan DAP tu dengan menyebelahi pemaju. Bila makin banyak bangunan maka kehijauan akan beransur hilang dari Pulau Pinang.


*Pandai Guan Eng pilih perkataan untuk tipu rakyat ye.

Isu-isu Akhbar Cina Minggu Lepas.

Posted: 14 Apr 2012 03:05 AM PDT

Ringkasan isu-isu akhbar Cina yang disediakan oleh Utusan Malaysia.


Klik untuk besarkan imej.
Antara isu yang dimainkan oleh akhbar Cina iaitu :
- Pembangkang yakin kuasai 6 negeri
- Slogan dan janji pilihan raya.


*Sebar-sebarkan.

50 Dalil Mengapa Rakyat WAJIB Tolak Fuckatan! Siri Akhir

Posted: 14 Apr 2012 01:03 AM PDT
Panglima Perang Cyber

Posted: 14 Apr 2012 11:08 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Live : Gambar-Gambar Perasmian Pameran 'Raja Kita' Di Istana Negara cc @NajibRazak

Posted: 14 Apr 2012 08:34 PM PDT

Sebentar tadi bacaan doa selesai dibacakan oleh Mufti Wilayah.


Sekarang ucapan Datuk Seri Utama Dr Rais Yatim.


Di atas beberapa keping gambar yang dirakam oleh Panglima untuk tatapan sahabat pembaca sekelian.


Dif luar negara turut hadir ke majlis ini.


Menteri Kabinet, Ketua Agensi Kerajaan, Orang Besar, dan Kerabat Diraja antara 200 jemputan yang hadir pagi ini.


Istana Negara Lama ini diharap akan menjadi tempat pameran ulung segala barang Diraja untuk ditatap rakyat dalam dan luar negara, kata Menteri DS Dr Rais.


Perkataan Kerajaan juga berkaitaan dengan RAJA...


Berpuluh ribu buku kecil tajuk 'Raja Kita' akan diedarkan kepada rakyat jelata mulai hari ini.


Ada pihak kini mempertikaikan Raja atas alasan lama. Meskipun Al Quran menyuruh ditaat segala perintah Ulil Amri.


Apa pun berlaku - rakyat dan Raja, berpisah tiada.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Live : Perasmian Pameran 'Raja Kita' Di Istana Negara Lama

Posted: 14 Apr 2012 06:29 PM PDT

Gambar : Pasukan pancaragam baru tiba di Istana Negara Jalan Bellamy


Pagi ini penulis berkesempatan menghadiri perasmian pameran 'Raja Kita' yang dianjurkan oleh YB Dato' Seri Utama Dr Rais Yatim Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan.


Perasmian dilakukan oleh DYMM SPB YDP Agong.


Turut dijangka hadir ialah YAB Perdana Menteri dan Timbalannya.


Berita selanjutnya akan menyusul selepas ini...


Published with Blogger-droid v2.0.2

Gambar Awie Wings Bersama 25 Ribu Rakyat Majlis Bersama PM @NajibRazak

Posted: 14 Apr 2012 04:47 PM PDT

Awie turut hadir bersama rakyat menyokong Perdana Menteri

Datuk Seri Najib berkesempatan menaiki motosikal, pertama kali panglima saksikannya.Namun masih sempat menunjuk isyarat 1Malaysia kepada jurugambar


Ke mana sahaja Datuk Seri Najib pergi, di situlah jua lautan manusia memenuhi lokasinya. Bagaikan semut  yang menghurung gula yang manis.

Minggu sudah Karnival Janji Ditepati sudah berjaya menghimpunkan 70 ribu rakyat di negeri Johor yang paling kuat mempertahankan UMNO dan tanah lahirnya parti keramat ini, semalam 25 ribu rakyat majoritinya golongan muda telah hadir memperlihatkan sokongan kepada YAB Perdana Menteri.

Semalam juga menjadi bukti bagaimana lokasi panas PKR Jalan Kebun, Klang yang terkenal sebagai lubuk reformasi sebelum ini telah bertukar menjadi lubuk Transformasi. Kesedaran rakyat dapat dibuktikan dengan kehadiran puluhan ribu manusia kebanyakannya penunggang motosikal golongan muda belia.

Ingat lagi di UiTM beberapa minggu yang lalu seramai 10 000 golongan Mahasiswa seluruh Malaysia juga telah berkumpul menzahirkan sokongan kepada Perdana Menteri sehingga beliau sendiri menyatakan perasaan sangat gembira atas sokongan rakyat golongan mahasiswa yang berbaris menunggu ketibaan beliau sehingga pasukan sorak yang begitu bersemangat melaungkan perkataan menyokong kepimpinan beliau yang menggamatkan Dewan UiTM Shah Alam.

Di kala itu juga semalam bertempat di KL hanya 300 mahasiswa yang mampu dikumpulkan oleh Pembangkang untuk menyertai demo mansuhkan PTPTN di saat mereka mensasarkan 5000 yang akan menghadirinya.

Sama seperti jangkaan Azmin Ali ketika hari keputusan kes liwat Saiful Bukhari, tidak ramai yang datang walau ratusan ribu cuba dikumpulkan dalam kenyataan beliau kepada media massa sebelum hari kejadian.

Apa yang berlaku petunjuk jelas lagi terang kedudukan BN di mata dan hati rakyat pada hari ini. Ia memberi persepsi sungguh positif terhadap langkah-langkah transformasi yang dilakukan oleh YAB Perdana Menteri samada dalam bidang politik, ekonomi dan pentadbiran kerajaan itu sendiri.

Ia juga menandakan usaha keras PM dibantu pemimpin yang lain telah berkesan memulihkan kembali sokongan rakyat yang mula sedar siapakah yang menabur janji dan siapa pula yang mengotakannya antara BN dan PR.

Tahniah kepada semua... Moga Malaysia akan kekal di tangan BN untuk selamanya.

Sayang PM undi BN.


Gambar dari blog : 

http://medan-info-kita.blogspot.com/2012/04/bravo-waris-malaya-najib-bermotosikal.html

Video Demo 300 Mahasiswa Desak Mansuh PTPTN CC @NajibRazak

Posted: 14 Apr 2012 12:03 PM PDT

Syukurlah hanya tiga ratus sahaja yang mampu dikumpulkan dari jangkaan awal 5,000 orang.


Rupanya mahasiswa kita masih ramai yang waras dan sihat akal pemikiran mereka.


Setakat 300 orang ia bukan bukti majoriti mahasiswa mahu mansuhkan PTPTN.


Kerajaan dalam apa jua situasi hanya mendengar suara majoriti mahasiswa bukan sebaliknya.


Seperti kes LGBT yang hanya mewakili suara rakyat minoriti, sudah tentu mana mungkin suara luar tabie diambil kira untuk menghalalkannya.


Sekali lagi, mahasiswa majoritinya menolak pembangkang dan puak mahasiswa yang menjadi suara tidak rasmi mereka seperti Adam Adli.


Kesian hanya 300 yang sudi menyertai Pakatan.


Jangan pelik jika kalah PRU kerana hari ini mahasiswa juga menolak cara politik mereka yang gemar mencipta fitnah membuat masalah dan menabur janji, bukan melaksanakannya.


Selamat tinggal impian ke Putrajaya wahai Tian Chua dan Nurul Izzah.


Kehadiran anda berdua dihargai kerana ia bukti nyata mahasiswa malas bayar hutang disokong oleh anda sebagai pemimpin mewakili Pakatan yang masih gagal didaftarkan dengan Pendaftar Pertubuhan.


Video dimuatnaik oleh Blogger Double Y.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Live : Malam Sejuta Harapan TPM@MuhyiddinYasin Bersama Anak Kelantan HIMSAK cc @datosahol

Posted: 14 Apr 2012 06:36 AM PDT

Sekarang ini berlangsung majlis anak Kelantan bersama TPM di UiTM Shah Alam. Turut hadir Menteri dari Kelantan iaitu Dato Mustafa Mohamad dan Datuk Seri Awang Adek.

Antara inti ucapan TPM sebentar tadi :

Kerajaan telah belanjan RM50.2 bilion untuk sektor pendidikan, antara negara yg paling besar belanja untuk pendidikan di dunia.

Kerajaan percaya untuk menjadi negara maju peluang rakyat mendapat pendidikan perlulah ditingkatkan.

Antara langkah ialah dgn Pmenubuhkan TPTN yang dilulus Jemaah Menteri 18 Sept 1996.

Sebelum itu biasaiswa hanya mampu disediakan untuk 26 ribu sahaja.Hari ini jumlahnya pada tahun 2011 seramai 227,209 pelajar telah diluluskan pinjaman untuk peringkat pengajian Tinggi.

900 peratus iaitu 9 kali ganda peluang ditingkatkan dengan wujudnya PTPTN.

3.6 bilion ditanggung kerajaan untuk membayar faedah pinjaman kepada institusi kewangan yang memberi pinjaman kepada PTPTN.

Subsidi 85-95 peratus Kerajaan beri kepada pelajar mengikut bidang pengajian.

Pemansuhan PTPTN akan menyusahkan pelajar untuk mencari dana untuk belajar di IPT.

11,764 pelajar pada tahun 2011 dikecualikan bayaran pada tahun 2011 kerana mendapat kelas pertama kepujian.

TPM berharap mahasiswa dapat memberi penerangan yang benar dan tepat kepada rakyat Kelantan agar ibubapa dan keluarga mereka di sana akan membuat pilihan yang tepat pada PRU akan datang tidak lama lagi.

TPM merasmikan Tabung Anak Desa Kelantan sejurus selesai ucapannya.

Sebelum itu Dato Mustafa Mohamad memberi ucapan sebagai penanung HIMSAK selepas ucapan VC UiTM melalui rakaman video.

Turut hadir Datuk Seri Awang Adek Timbalan Menteri Kewangan.

Majlis turut diserikan dengan persembahan dikir barat dengan lagu bertema bersatu.

Terima Kasih Malaysiakini Siar Berita Hanya 300 Mahasiswa Demo Di Ibu Negara cc @NajibRazak

Posted: 14 Apr 2012 01:47 AM PDT


Berikut berita yang disiarkan oleh Malaysiakini yang melaporkan perhimpunan mahasiswa desak mansuh PTPTN di ibukota sebentar tadi. Dalam laporan tersebut terbukti hanya 300 mahasiswa sahaja yang datang mengikuti demo yang dianjurkan dan biasanya seperti kita selalu alami sebelum ini, jumlah yang ditulis oleh Malaysiakini biasanya dua kali ganda dari jumlah yang sebenar. Maknanya mungkin lingkungan yang benar datang kira-kira 150...
Namun untuk tidak melemahkan semangat pendemo adik remaja kita dan peminat mereka maka kita kekalkan sahaja jumlah pendemo seperti yang mereka tulis dalam berita di sana. Kerana dibandingkan dengan jumlah pelajar IPT IPTS seluruh negara, jumlah tersebut beratus ribu kali ganda lebih kecil jumlahnya.
Alhamdulillah perhimpunan hari ini menggambarkan begitu jelas sekali bahawa mahasiswa/i tidak menerima hasutan pembangkang yang mahu menggunakan adik remaja mahasiswa kita untuk politik kebencian mereka. Pendekatan pembangkang yang bertindak jauh dari radius intelektual yang ditanam oleh mahaguru mereka di IPTA mahupun IPTS, meloyakan tekak minda mahasiswa untuk menelan dakyah yang mereka hidangkan.
Lihat bagaimana tindak balas mahasiswa pro Aspirasi Mahasiswa yang bergerak menjelajah seluruh negara menemui mahasiswa dengan misi yang aman dan selamat dari sebarang kekacauan telah memberi mesej yang sungguh berbeza dan boleh diterima oleh mereka. Berita AMAN KAMPUS boleh diikuti melalui blogger YY yang mengikut jelajar tersebut di sini http://yuseriyusoff.blogspot.com/ 

Beberapa keping gambar menarik perlu anda lihat bezanya mahasiswa pro pembangkang dengan mahasiswa pro kerajaan.
berjumpa masyarakat desa
Bantuan kepada warga emas
ceramah agama  
Fitrah semulajadi mahasiswa di Malaysia majoritinya mahukan suasana aman tanpa kekecohan. Mereka yang dididik dengan ilmu dan fakta yang benar,pasti tidak mampu untuk menerima menerima sebarang penyelewengan atau putar belit fakta berdasarkan ilmu dan maklumat yang mereka ada. Yang akhirnya mencetuskan huru-hara dan merosak suasana tenang kehidupan mahasiswa.
Walaupun ada kalangan mahasiswa bernama Adam Adli atau bekas pensyarah UIA seperti Dr Aziz Bari yang bersifat melawan arus intelektualiti mahasiswa dan pensyarah di Malaysia namun tindakan pembangkang yang cuba mempopularkan dua ikon dari dua golongan pendidik dan mahasiswa ini jelas tidak berjaya.
Serangan balas pihak kebenaran menjelaskan perkara sebenar telah berjaya membetulkan kembali longitud dan latitude keilmuan mereka yang cuba diubah dengan tsunami fitnah yang terancang dengan bantuan berbagai sudut dari luar dan dalam.
Terima kasih Malaysiakini yang membantu membuktikan Mahasiswa tidak menyokong demo mansuh PTPTN selepas mereka menyedari ia sangat berjasa dan perlu diteruskan untuk masa depan adik dan anak mereka.
Dengan berbagai kaedah sungguh fleksibel untuk membayar balik pinjaman ditambah dengan penambahbaikan dalam resolusi meja bulat PTPTN yang diserahkan kepada pihak Kementerian maka tidak ada sebab lagi dana yang dimulakan semasa zaman Anwar Ibrahim menjadi Menteri Kabinet ini ingin dimansuhkan.
Banyak perkara akan terencat akibat sejumlah besar wang PTPTN berpuluh bilion ringgit dimansuhkan antaranya masa depan negara kita yang memerlukan wang sangat besar untuk memajukannya bukan mengikut gaya pembangkang yang mahu menghabiskan apa sahaja simpanan Malaysia demi mendapatkan kerusi idaman mereka di Putrajaya.
Mari kita pertahanakan Kerajaan yang ada dan bersama membaiki kelemahan di dalamnya bukan menyertai golongan yang mahu memusnahkan negara kita dengan perbuatan negatif mereka. Terima Kasih Malaysiakini atas berita dan ia begitu bermakna untuk digunakan sebagai panduan kepada anak-anak muda adakah perlu mereka turun ke jalanraya pada BERSIH 3.0 28 April depan selepas baru dibebaskan dari sangkar AUKU yang menyekat mereka selama ini.

Siswa berarak tuntut mansuh pinjaman PTPTN
Seramai kira-kira 300 orang mahasiswa berhimpun di ibu negara hari ini untuk menuntut pinjaman pelajar melalui Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) dimansuhkan.
NONE
Pelajar berkenaan mula berkumpul di perkarangan Masjid Jamek, Kuala Lumpur pada pukul 2 petang dan berarak melalui Jalan Raja Laut untuk menuju kawasan pusat membeli belah Sogo.

Perhimpunan diketuai aktivis mahasiswa Adam Adli Abdul Halim dan pemimpin Solidariti Mahasiswa Malaysia itu turut disertai NGO Gabungan Anak Muda Pantai Timur.

Kumpulan berkenaan melaungkan slogan antaranya "Najib Altantuya", "Mansuh PTPTN", "Jahanam Umno-BN", "Musnah Rosmah", "Reformasi" dan "Jahanam Najib."

NONE
Kumpulan siswa itu turut kain rentang yang bertulis 'Free education now!', 'Mahasiswa bukan robot' dan 'Mansuh PTPTN'.

Di hadapan Sogo, kumpulan pelajar berkenaan bertindak mengalungkan bunga pada gambar Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan juga Menteri Pengajian Tinggi Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin.
Menurut salah seorang mahasiwa berkenaan, tindakan itu sebagai tanda bahawa "demokrasi telah mati."
Dua orang MP PKR, Tian Chua dan Nurul Izzah Anwar turub berucap ketika pelajar berkenaan berhimpun di hadapan Sogo.
Kumpulan berkenaan kemudiannya mula beredar daripada kawasan tersebut pada jam 3.30 petang dan berarak menuju Dataran Merdeka melalui Jalan Tuanku Abdul Rahman.

Gambar yang dikalungkan bunga itu turut diarak bersama pelajar berkenaan.

50 Sebab Rakyat Patut Undi Pakatan PAS PKR DAP - Siri 3 @AnwarIbrahim @CmLimGuanEng

Posted: 13 Apr 2012 10:00 PM PDT42. Terbukti Pakatan Rakyat kuat berdusta. Di Pulau Pinang, janji nak bagi bonus RM6000 setahun kepada keluarga berpendapatan kurang RM2000. Tapi hampas. Janji nak hapuskan tol Sungai Nyor pun haram tak tunai. Maknanya, mereka setakat pandai berjanji!
 
43. Menakutkan pelabur asing dengan dasar yang indah khabar daripada rupa. FDI ke negeri-negeri Pakatan bergantung pada usaha kerajaan BN di peringkat Persekutuan. Tanpa BN, cam ni la jadinya! Pecah tabung !!
44. Menghina umat Islam melalui pemberian duit bersumberkan judi untuk membasmi kemiskinan macam yang jadi di Pulau Pinang.

45. Pakatan Rakat muka tak malu. Sering menyalahgunakan duit Persekutuan. Duit untuk projek persekutuan diguna untuk projek negeri. Lepas tu mengaku dia orang yang punya.
46. Pakatan Rakyat menggalakkan politik kotor yang boleh menghuru-harakan rakyat.
 
47. Tidak pandai cari duit. Macam di Kedah, Kerajaan Pakatan hanya tahu jual balak. Buat projek lain, asyik rugi!

48. Hanya pandai berceramah, menghasut, menfitnah dan membuat kerja-kerja tak berfaedah…

49. Pakatan Rakyat sanggup menggadai negara demi kepentingan politik sendiri. 


50. Telah tertutup mata hati dan akalnya kerana tamakkan kuasa sehingga sanggup menipu pengikut.

Tender Bank Rakyat Lelong Emas Ikut Sistem Pajakan Islam

Posted: 13 Apr 2012 09:22 PM PDT


Apa tu tender Bank Rakyat? Ia bermaksud, bank menawarkan bid harga per gram untuk barang kemas yang dilelong. Ada banyak desain yang  boleh dipilih mengikut ketulenan/mutu emas. Mutu yang tinggi mahal harganya jika dibandingkan dengan mutu yang rendah.Anda berminat masuk tender Bank Rakyat? Kini ada caranya. Tender ni dilakukan sebulan sekali pada minggu ketiga hari Rabu, Khamis dan Jumaat sahaja.

Gambar A : Harga yang perlu anda bid. Harga ni dikeluarkan oleh pihak Bank Rakyat.


Gambar B : Info lelongan yang dikeluarkan
Gambar C : Tawaran Ar-Rahnu (pajakan Islam) tanpa riba'

Panglima : elok dibeli emas kerana ia tidak akan susut nilai. Tun Mahathir sendiri menyarankan dinar dirham diguna dalam sistem perdagangan. Jangan lupa keluarkan zakat bila cuba haul dan nisab.

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 14 Apr 2012 11:05 PM PDT

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


Permettez-moi de ceux dire, vous qui ont des fournitures couteuses

Posted: 14 Apr 2012 03:00 AM PDT

Nous droits des obtenu illimités à lignage occasion. Vous pouvez actuellement connaissions les choses crête je sais. Mobs jeux gratuits poker francais machine dire quand on est la planification qui se rapportent aux machine a sous sens telechargement gratuit. Presque tout la historia de la rueda de la fortuna monde connaît les le standard. C’est prends utiliser. Vous voulez donner certains pensaient même si ce n’est sans doute parce que je n’ai jamais vraiment pensé. Mais, c’est le moment de prendre une pause. Pourquoi est-ce que je égorger de cette théorie fabuleuse. Vous obtenez alors la possibilité soit de vue tec casinos ou. OK, ma théoriquement loi mentionnés concernant jeux poker video fre sping, de travailler intelligemment, pas plus fort. Ma conviction est fondée autour de mon hypothèse que quelques personnes ont une dérive appartenant à machine à sous en flash. J’aime cette citation, ne comptez pas vos débâcle avant qu’ils ne soient éclos. Certainement pas! jeux poker vegas en ligne est un aspect important de quelque stratagème. C’est la valeur en espèces. Il d’une s’agissait ressemblance remarquable. Dans l’humble avis de cet écrivain particulièrement, j’ai trouvé telecharger iso cso ff9 gratuitement san inscription être une gogo corne d’abondance à la fois cet arrangement jeux de machines a sous gratuits. C’est monde tremble.

Je dois un assistant très pratique. Il est juste de votre allée autant que je ne pourrai jamais vous remercier assez. Amateurs doivent garder leur passion pour psychiatrique vivant et tout voir à nouveau les tous jours. Si cela décrit votre situation, les chances sont bonnes que vous confronté êtes à cette énigme. Je suis un grand fan de celui-ci. J’ai besoin d’un bon engagement de votre part. Je ne peut pas être trop crédibles par elle. I, apparemment, doivent être tenus d’expliquer jeux 8s.
Qui sont ceux qui estiment que la raison de se pencher sur quelque chose qui ne fait mettre, dans éditorialiste langage simple, jouer aux machines a sous gratuitement sans telechargement ? Peut-être considérer devrions que que aspirateur route. J’essaie persistance vous donner solution à long terme.
I, envisager apparence, doit en machine a piece jeux gratuit.

Ils ont fait des devient importantes courses de chevaux virtuels touchant récemment. I, véritablement, doivent être adressées à comprendre jeu blackjack.

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 14 Apr 2012 09:20 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Bukti PAS Adalah Parti Ajaran Sesat (PAS)

Posted: 14 Apr 2012 08:00 PM PDT


PAS bukan lagi berlandaskan perlembagaannya tetapi sudah beralih kepada kitab baru yang diperkenalkan oleh Anwar Ibrahim iaitu Buku Jingga. 

Golongan yang terpedaya dengan dakyah kitab Jingga Anwar Ibrahim ini adalah parasit-parasit yang bakal memakan PAS dari dalam. 

Akhirnya logo bulan dalam PAS akan tinggal seperi logo PKR iaitu bulan terpecah dua. Puas hati lah DAP bila semua ini sudah terjadi.

Anwar Ibrahim sudah jadi dewa? 

Hukum Membayar Hutang #mejabulatptptn

Posted: 14 Apr 2012 06:30 PM PDT


Apakah ustaz ustaz dari Persatuan Mahasiswa Islam (PMI) sudah lupa hukum orang yang berhutang? 

Dari Abdillah bin Abu Qatadah, dari Abu Qutadah , bahawa sanyadia telah mendengar dia menceritakan tentang Rasulullah , bahwasannya beliautelah berdiri di antara para shahabat kemudian menyebutkan, "Sesungguhnya Jihadfi Sabilillah dan Iman kepada Allah itu adalah amal-amal yang paling utama."

Maka berdirilah salah seorang shahabat kemudian dia berkata:"Wahai Rasulullah bagaimana pendapatmu jika saya terbunuh fi sabilillah, apakahsemua dosa- dosa saya terhapus?" kemudian Rasulullah menjawab: "Ya, jika engkauterbunuh fi sabilillah sedangkan engkau sabar, semata-mata mencari pahala, majuterus, tidak mundur."

 Kemudian Rasulullahberkata: "Bagaimana tadi apa yang engkau katakan?" Ia bertanya: "Bagaimanapendapatmu jika saya terbunuh fi sabilillah, apakah semua kesalahan saya akanterhapus? Maka Rasulullah menjawab: "Ya, kecuali hutang (tidakakan terhapus),kerana sesungguhnya Jibril mengatakan demikian kepadaku." (HR Muslim).

Rasulullah Shallallahu 'Alaihi wa Sallam bersabda: "Jiwaseorang mukmin tergantung kerana hutangnya, sampai hutang itu dilunaskannya."(HR. At Tirmidzi)

Rasulullah Shallallahu 'Alaihi wa Sallam bersabda: "Orang yangmati syahid diampuni semua dosanya kecuali hutangnya." (HR. Muslim)

Rasulullah Shallallahu 'Alaihi wa Sallam bersabda:"Demi yang jiwaku ada ditanganNya, seandainya seorang laki-laki terbunuhdi jalan Allah, kemudian dihidupkan lagi, lalu dia terbunuh lagi dua kali, dandia masih ada hutang, maka dia tidak akan masuk syurga sampai hutang itudilunaskan." (HR. Ahmad)

Al Qadhi 'Iyadh Rahimahullah menjelaskan bahwa hak-hak yangterkaitan dengan manusia mesti diselesaikan sesama manusia. (Ikmalul Mu'allim,6/155. Al Syarh Shahih Muslim, 6/362)

Imam Al Munawi Rahimahullah mengatakan: Maksud hutang disini adalah semua hak sesama manusia samada berupa darah, harta, dankehormatan. Hal itu tidak diampuni dengan mati syahid.

Hutang di atas adalah hutang yang dilakukan oleh orang yangtidak berniat untuk melunasinya, padahal dia mampu.
Ada pun bagi yang berniat melunasinya, tetapi ajalmenjemputnya, atau orang yang tidak ada harta untuk membayarnya, dan dia jugaberniat melunasinya, maka itu dimaafkan bahkan Allah Ta'ala yang akanmembayarnya.

Al Qadhi 'Iyadh mengatakan: Hal ini berlaku bagi orang yangmemiliki sesuatu (mampu) untuk melunasi hutangnya. (Al Ikmal, 6/155).

Berkata Imam As Syaukani Rahimahullah: Ini terikat padasiapa saja yang memiliki harta yang dapat melunasi hutangnya. Ada pun orangyang tidak memiliki harta dan dia bertekad melunaskannya, maka telah adabeberapa hadits yang menunjukkan bahwa Allah Ta'ala akan menolong melunaskanuntuknya. (Nailul Authar, 4/23)

Juga dikatakan oleh Imam Ash Shan'ani Rahimahullah: Yangdemikian itu bagi siapa saja yang berhutang namun dia tidak berniat untukmelunasinya. (Subulus Salam, 3/51)

Ini juga dikatakan Imam Al Munawi: Perbincangan tentang iniberlaku pada siapa saja yang ingkar terhadap hutangnya. Ada pun bagi orang yangberhutang dengan cara yang dibenarkan dan dia tidak melanggar perjanjinya, makadia tidaklah terhalang dari syurga. (Faidhul Qadir, 6/ 559)

Orang Ini Ajar Supaya Jangan Bayar Hutang

Posted: 14 Apr 2012 04:00 PM PDT


Mereka ini pinjam duit PTPTN juga kah? Mereka sengaja menghasut pelajar untuk berdemonstrasi. Menghasut mahasiswa agar jangan bayar hutang. Selepas ini jangan marah kalau ada orang tidak hendak bayar hutang along, hutang Bank Rakyat, hutang kad kredit, hutang rumah dan hutang dengan kawan-kawan sendiri pun. 


Video Ucapan Dato Seri Najib Berkaitan GTP & ETP 2011

Posted: 14 Apr 2012 08:30 AM PDT

Video Demo Mansuh #PTPTN

Posted: 14 Apr 2012 05:00 AM PDT

Gambar Demo PTPTN #mejabulatptptn

Posted: 14 Apr 2012 02:54 AM PDT

Tindakan biadap demonstrator membuat ritual agama Hindu terhadap gambar Dato Seri Najib dan Dato Seri Khaled Nordin. Sikap sebegini adalah amat biadap dan menghina kesucian Islam


Inilah perancang demonstrasi, agaknya apa yang mereka sedang lihat? Mereka berdua ini tidak ambil PTPTN pun. Tian Chua belajar di Australia (ada yuran pengajian) dan Nurul Izzah (anak bekas TPM Malaysia) belajar di kolej swasta (ada yuran pengajian). 

Mereka berdua tidak rasa kesusahan anak penoreh getah, anak pesawah, anak peneroka yang belajar di IPTA dan PTPTN yang memberikan kos sara hidup dan yuran di IPTA. Kalau mansuh PTPTN hendak pinjam duit dengan siapa?  


Tidak kah rasa berdosa jika enggan memohon maaf atas kesalahan yang dilakukan? Kalau mansuh PTPTN bermakna berleluasalah along menampal poster dan iklan di IPTA selepas ini.

Tidak dipotong tangan peminjam PTPTN, tidak disimbah cat dan asid peminjam PTPTN, tidak diugut dan dicederakan peminjam PTPTN. Namun kalau meminjam dengan along, perkara-perkara di atas boleh berlaku. 

Tidak kah rasa berdosa jika ianya berlaku kepada pelajar yang terpaksa meminjam dari along setelah PTPTN dimansuhkan?

AMK Negeri Sembilan ini sebenarnya hendak jadi calon. Oleh itu pentas demo digunakan untuk mempopularkan dirinya. Nampak sangatlah universiti sudah bebas sepenuhnya dan demokrasi. Terlebih demokrasinya bila pelajar sudah boleh bersekongkol terus dengan parti dan pemimpin pembangkang untuk melakukan demonstrasi jalanan. 

Gambar Gambar Demo Mansuh PTPTN #mejabulatptptn

Posted: 13 Apr 2012 11:41 PM PDT


1) Inilah wajah wajah pelajar yang menyertai demo untuk mansuh PTPTN. Benarkah ini golongan pelajar ada campur tangan orang luar. Turut dikenalpasti ada beberapa orang yang bukan pun pelajar (pemuda PAS dan AMK) yang tidak meminjam pun PTPTN. 

2) Daripada memansuhkan PTPTN, lebih baik mansuhkan terusk pinjaman along. PTPTN bukanlah untuk dimansuhkan kerana ianya memberikan kemudahan untuk belajar yang kurang kemampuan bayar yuran dan membiayai kos sara hidup pelajar. 

3) Kalau mansuh PTPTN, pelajar yang ibubapa kurang kemampuan hendak pinjam duit daripada mana untuk bayar yuran dan kos sara hidup? Pinjam dari along?

4) UNISEL pun tidak mansuh yuran, KUIN pun sama, KUIS pun tidak mansuh yuran. Ini bermaksud mereka juga menjadikan pendidikan sebagai perniagaan. Mansuh dulu yuran UNISEL dan hutang hutang dalam Yayasan Selangor sebelum bercakap soal PTPTN. 

5) Pelajar yang buat demo ini jika masih meminjam dengan PTPTN, wajar dihentikan pinjaman tersebut. Mereka ini jenis yang ingkari perjanjian. 

Video Shah Rukh Khan Ditahan

Posted: 13 Apr 2012 09:23 PM PDT


PISAU.NET

Posted: 14 Apr 2012 09:16 PM PDT

PISAU.NET


LGE:Loose Lips Sink Ships

Posted: 14 Apr 2012 06:00 PM PDT

 
There is a saying "loose lips sink ships". Perhaps Penang Chief Minister Lim Guan Eng should better start being acquainted with the phrase.


The idiom definition for the phrase says to have loose lips means to have a big mouth, susceptible to talking about everything and everyone.


Sinking ships refers to anything from small acquaintances to long and hearty relationships (with friends or a significant other). So when one says loose lips sink ships, one is basically saying if you can't shut up, you are going to end hurting people, usually psychologically or emotionally.


And that was exactly what has happened when Guan Eng threatened to stop allocations for schools which subscribe to Utusan Malaysia and Berita Harian.


This is a serious remark, coming from the head of the state, and it is no joke or laughing matter to utter those words and then claim either you have been misquoted or that it was made in jest.


Guan Eng must remind himself that he is no longer the Opposition head when he makes remarks or comments on issues as he is now the Chief Minister.After the March 2008 general election, he is still caught in a "transitional" problem of adjusting himself to be the administrator of a state and no longer a mere leader of a political party.


The DAP secretary-general was quoted by Sin Chew Daily as saying that schools in Penang should not continue subscribing the two Malay dailies, otherwise the state government would stop allocating funds to them.


He made the remark when speaking to 84 representatives from various schools.
He was quoted as saying "Schools must not subscribe to Utusan Malaysia. If they insist on doing so, there will be no allocation for you all next year."


"I am serious. Do not subscribe to Utusan and Berita Harian," he was quoted as saying.
It is very obvious that Guan Eng's remarks tantamount to threatening the schools concerned.
The threats are uncalled for. It smacks of racism and high handedness. It is unbecoming as a Chief Minister to hurl threats to schools who subscribes to the two newspapers of their choice.


Just because he is the Chief Minister, he can't go around imposing his likes and dislikes onto others.
Perhaps he should sponsor copies of other Malays newspapers he deemed fit rather than to threaten schools into submitting to his request.


If he has any issues with the two newspapers, he should fight his own battle, and not get schools involved. This is getting a bit way too far.


He should leave politics within the perimeters of the political front and not politicize issues and bringing it to the doorsteps of the education arena.


Politics should be set aside for the larger interest of education and it should not be allowed to fester within the educational premises.


Guan Eng's threats run contrary to the freedom of speech as advocated by the Opposition.
In disbursing government allocation, Guan Eng should be sincere about it and not use it to force the political ideologies on schools.


It is worse still and unacceptable when he threatens schools into submitting to his wishes and fancies.
Disbursing of funds should be carried out in all sincerity without imposing conditions or using strong arm tactics.


Guan Eng, it is no joke or laughing matter when you open your mouth and say that you would stop allocation to schools.


Buck up and grow up.


source:Stopthelies

Majlis Raja, Azmin Biadap; Sembah Mayat, Hormat Pula !

Posted: 14 Apr 2012 06:00 AM PDT

AIDCNews – 13/04/12 – "Tindakan hipokrit yang bermain dengan isu perkauman" kata SD Johari Yassin, bekas Setiausaha Angkatan Muda Keadilan ketika membandingkan perwatakan Azmin Ali Timbalan Presiden PKR ketika menghadiri dua majlis berbeza, iaitu Majlis Raja-Raja Melayu (2012) dan Majlis Penghormatan Terakhir, Teoh Beng Hock (2009).


 Berkenaan dengan kelakuan Azmin dalam Majlis Istiadat pertabalan Yang Dipertuan Agong XIV, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah yang dilaporkan biadap oleh seorang petugas perubatan, Dr Rahman Kadir, SD Johari berkata ia merupakan manifestasi spontan yang mencerminkan hala tuju parti tersebut.
"Itu manifestasi spontan yang memcerminkan sikap ahli dan hala tuju parti yang tidak menghormati institusi raja-raja Melayu.

"Sikap mereka menzahirkan tingkah laku, percikan-percikan awal ke arah agenda yang lebih besar,"katanya.
Ketika membandingkan dengan kehadiran Azmin dalam Majlis Penghormatan Terakhir, mendiang Teoh Beng Hock, SD Johari berkata "ia sekadar lakonan untuk meraih undi daripada kaum Cina"
Pada Julai 2009, Azmin Ali antara beberapa tokoh pemimpin pembangkang yang menghadiri majlis penghormatan terakhir tersebut.

Semasa majlis penghormatan terakhir yang diadakan di Alor Gajah, Melaka, Azmin yang kelihatan berada di belakang Datuk Seri Anwar Ibrahim sedang menunduk-nunduk kepala dan badan sebanyak 6 kali sebagai menghormati mendiang itu.

sumber:AIDC

Azan Dikatakan Bising Punca Surau Di Tutup,Corong Pembesar Masjid dan Surau Di Kawal DAP!

Posted: 14 Apr 2012 01:00 AM PDT


Pulau Pinang mempunyai kelainan dan berbeza dari negeri lain. Di sinilah tempat pembiakan ultrakiasu rasis chauvanis DAP yang paling banyak dan mendapat sokongan orang melayu dan umat Islam.


Cerminan regim DAP ini kita boleh lihat diseluruh Pulau Pinang. Banyak isu membabitkan hak umat Islam dipertikaikan.Namun kesemua ini ditutup dengan taburan wang dan pelbagai lagi imbuhan agar mereka mereka ini tutup mulut apabila sesuatu tindakan dilakukan oleh pihak regim.


Adalah tidak mengejutkan apabila Lim Guan Eng pernah mengarahkan Exco Agama Malik Kassim dan majlis agama mengharamkan bacaan quran dicorong masjid dan surau diseluruh negeri.Sebelum itu perarakan maulud nabi juga pernah diharamkan.Takbir raya juga pernah dilarang seperti berlaku di Bukit Mertajam apabila dibantah oleh pengikut DAP.


Yang terkini. Sebuah Surau akan ditutup kerana suara azan dikatakan bising dan mengganggu penduduk di D'Piazza Condo,Lengkok Mayang Pasir Bayan Baru.


Surau At Taqwa wujud sejak setahun yang lalu telah menimbulkan kontroversi dikalangan penduduk Islam dan bukan Islam.Suara azan yang berkumandang dicorong pembesar suara didakwa mengganggu penduduk bukan Islam. Isu ini bukanlah baru sebaliknya sudah berlarutan sejak 10bulan yang lalu.


Hari ini Surau At Taqwa akan diarah tutup tanpa mendapat pembelaan kerana ia adalah isu perkauman seperti mana yang didakwa oleh Lim Guan Eng dan regim DAP, Surau tersebut akan ditutup terus atas alasan ia dibuka tanpa mengikut "Pelan Strata".


Alasan sebegini diambil untuk menghalalkan penutupan surau tersebut,bayangkan selepas ini banyak lagi surau surau akan diambil tindakan. Tapi kesemua ini sudah pasti tidak akan mendapat bantahan umat Islam Pulau Pinang sebab Guan Eng dah sumbat RM100 kedalam mulut mereka.


Inilah nasib umat Islam,azan sudah dikatakan bising dan mengganggu puak ultrakiasu hingga diarahkan surau tempat umat Islam beribadat tutup.Mana perginya puak yang suka baring diatas jalan?


Selepas ini kita akan dengar komen Guan Eng ketua menteri paling celaka dalam sejarah ,DAP dan PAS menuduh isu ini adalah perkauman...


Pisau hanya dedahkan..kalau anda rasa setuju dengan tindakan penutupan surau sama sama kita angkat kerajaan regim DAP agar lebih lama memerintah Pulau Pinang.. 


Pisau kata "sebolehnya DAP mahu kawal semua corong pembesar suara agar azan tidak dapat berkumandang"


Gelombang Penghinaan Iringi Pertabalan DYMM YDP Agong

Posted: 13 Apr 2012 11:00 PM PDT

Selepas Azmin dan pemimpin haprak pakatan menghina raja raja melayu,haprak pakatan  sudah mulakan gelombang menghina raja raja melayu.Penghinaan ini tidak akan berakhir selagi mereka tidak berjaya menghapuskan raja berpelembagaan dan menukarkan negara ini menjadi republik.

Bayangkan jika mereka ini memerintah negara...

Pisau kata " hasil didikan sosialis"

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 14 Apr 2012 09:06 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


DR RAHMAN KADIR..HERO KEBANGGAAN RAKYAT !

Posted: 14 Apr 2012 05:00 AM PDT

KELENTONGAN ANWAR DIKEMASKINI.

Posted: 14 Apr 2012 02:00 AM PDT

KEMPEN SOKONG PTPTN . (KREDIT BLOGER PENAMINANG).

Posted: 13 Apr 2012 11:15 PM PDT

r b f

Posted: 14 Apr 2012 07:36 PM PDT

r b f


Sempoi Bersama PM Di Petang Sabtu

Posted: 14 Apr 2012 05:44 AM PDT

Petang tadi di Dataran Merdeka 300 orang mahasewel-mahasewel berhimpun dan memaki hamun PM serta isterinya.

Apa yang mereka buat sikit pun tidak meninggalkan kudis kepada PM dan BN. Semua itu ibarat memalu tin kosong.

Ini kerana dalam masa yang sama ribuan anak-anak muda berhimpun bersama PM di Shah Alam.


Lagi gambar-gambar bakal menyusul....

Sri Tri Buana

Posted: 14 Apr 2012 07:24 PM PDT

Sri Tri Buana


Oracle of Bangsar Kata Sakmongkol Bertanding Di Seputeh.

Posted: 14 Apr 2012 05:00 PM PDT

C-bOk

Posted: 14 Apr 2012 03:42 PM PDT

C-bOk


Wajah Anak-Anak Muda Yang Tidak Sedar Diri (?)

Posted: 14 Apr 2012 12:32 AM PDT

Golongan anak-anak muda yang berdemo di sekitar Dataran Merdeka hari ini. Mereka mahu PTPTN dimansuhkan. Bagi saya elok juga dimansuhkan, tetapi yang telah diberi, mereka perlulah membayar hutang itu. Hutang tetap hutang. Bagi anak-anak mereka sendiri di masa depan, terpulanglah kepada mereka sendiri mencari sumber unuk membiayai pengajian anak mereka masing-masing. Mungkin mereka lebih suka meminjam daripada bank komersial dengan kadar kos perkhidmatan mengikut kadar semasa di pasaran. Itu pun kalau mereka layak lah.
eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan

Posted: 14 Apr 2012 03:36 PM PDT

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan


Biar Betul!! Anwar Akan Letak Jawatan Mei Ini??

Posted: 14 Apr 2012 05:00 AM PDT


Anwar Akan Letak Jawatan Mei Ini?? Satu Lagi Drama Tercipta??
What!! Are you kidding me Papa Gomo!!??

Biar benar si Al-Juburi nak lepaskan semua jawatan dia Mei ni??

Adakah ini ucapan Al-Juburi pada masa itu nanti??

"Saya tidak sanggup lagi menanggung aib akibat difitnah oleh UMNO dan Barisan Nasional terus terusan kerana jawatan yang saya pegang sebagai Ketua Pakatan Rakyat. Saya meletakkan semua jawatan yang dipegang kerana tidak mahu menjadi liabiliti kepada Pakatan Rakyat dalam membersihkan sistem, korupsi yang ada hari ini bagi merampas Putrajaya. Biarlah saya mengudur diri dan akan menyokong perjuangan Pakatan Rakyat hanya di sebalik tabir. Saya tidak mahu saya menjadi beban buat rakan dalam Pakatan Rakyat menghadapi perperangan sengit menentang UMNO dan Barisan Nasional pada pilihanraya nanti.

Drama apakah yang ingin dimainkan oleh Al-Juburi ni lagi??

Dijangkakan dengan drama swasta terbaru Al-Juburi ini bakal menguburkan karier Najib...

Benarkah??Selanjutnya... Sila baca di sini: Chapter 1 - Awas Najib Razak, Anwar Ibrahim Akan Letak Jawatan Mei Ini

Malaysiakini Diserang Malware Semua Salah UMNO... Takdir!!

Posted: 14 Apr 2012 12:00 AM PDT


Kebodohan Tahap Cipan Pencacai Pakatan Rabak Dalam Membezakan Antara Serangan Malware Dengan HackerMalaysiakini diserang malware lagi... Nampaknya kes ini yang ke berapa agaknya... Ha ha ha ha ha... Tapi ada blogger bodoh tolol tahap cipan tak tahu beza antara serangan malware dengan serangan hacker... Kemudian secara semberono menyerang UMNO... Kononnya UMNO mengupah hacker letakkan malware dalam Malaysiakini... Ha ha ha ha... Tak kuasa la hacker BN setakat nak letak malware... Baik kasi shutdown terus Malaysiakini...

Kepada yang gagal membezakan antara serangan hacker dan malware... Serangan hacker ada dua akibat, samaada laman utama Malaysiakini kena tukar kepada gambar lain, sebagai contoh gambar Nuar sedang mengotey China Doll... Ini dinamakan deface... Kedua... dengan memadamkan semua kandungan berita dalam Malaysiakini... Kemudian menutup terus Malaysiakini... Itu baru dinamakan serangan hacker... Kalau serangan malware, amaran seperti imej di atas akan terpapar...

Itulah kebodohan yang berlaku kepada blogger Milo Suam yang menganggap serangan malware terhadap Malaysiakini adalah gara-gara hacker UMNO... Tengok sahaja nota kaki di dalam blognya... "Taktik kotor sudah bermula... "

Kepada siapa mesej tersebut disampaikan? Kepada PAS? Kepada DAP? Tidak... Dah tentu ditujukan kepada UMNO serta BN... Disebabkan otak penuh cecair berlendir kunyit, maka otak tak boleh berfikir secara betul... Malah mata juga digenangi cecair kunyit... Lihat sahaja komen-komen di dalam blog Milo Suam ni...


Inilah bukti kebodohan pencacai Pakatan Rabak...

eXception mengambil inisiatif untuk membuktikan bahawa serangan malware terhadap Malaysiakini tidak ada kena mengena dengan UMNO, BN, NFC atau lembu... Jika berkait dengan lembu sekalipun ianya hanya disebabkan otak pencacai PR tahap bodoh macam lembu... Jadi eXception telah check status Malaysiakini melalui Google Safe Browsing... Diagnostic page for malaysiakini.com, maka paparan di bawah telah keluar...


Jadi Google Safe Browsing mengesan malware ini dihost oleh satu domain iaitu: Diagnostic page for jhcgqjwhegorqtg.co.cc, paparan di bawah terpapar...


Dikatakan malware tersebut dihostkan dari domain ini...

Jadi... Lain kali... dalami dulu ilmu blogging... Jangan setakat pandai tabur fitnah dalam blog sahaja dah kira expert dalam blogging... Fahami dulu apa itu serangan malware... Apa itu serangan hacker... Jangan main semberono menuduh tanpa bukti...

Blog penyebar fitnah: Malaysiakini diserang penggodam!

Panduan mengesan malware dalam blog: Bagaimana Hendak Mengesan Serangan Malware Pada Blog?

Panas!! Benarkah Doa Pok Nik Mustajab Serta Ampuh??

Posted: 13 Apr 2012 05:59 PM PDT


Malaysia Selamat Dari Tsunami Disebabkan Mustajab Doa Pok Nik??Waaaahhh!! Mustajab lagi ampuh ya doa Tok Garu?? Sampai Malaysia terselamat dilanda bencana tsunami disebabkan Tok Garu?? Macam-macam hal dengan cai-cai PAS yang berada di dalam ketaksuban yang melampau... Sampai hanya doa Tok Garu sorang sahaja dah cukup menghalang tsunami melanda Malaysia...

Ha ha ha ha ha... Tapi kira doa tu kurang mustajab laa... Sebab Sumatera pun tak dilanda bencana tsunami yang besar, cuma tsunami kecil sahaja yang berlaku... Adakah ini juga cai-cai PAS mahu dakwa berkat doa Tok Garu?? Ha ha ha ha ha... Jangan buat lawak antarabangsa kat sini... Aku rasa kalau rakyat Acheh dengar cerita ni, mahu diorang bantai gelak berguling-guling...

Kalo benar sungguh doa Tok Garu tu mustajab... eXception agak hairan... Kenapa sampai sekarang doa pecah perut terhadap Najib langsung tak memberi kesan?? Pelik yaa?? Kata doa Tok Garu ni berkat... Berkat la sangat... Jika mustajab... Kenapa doa mintak turun bala kat Najib tak memberikan kesan?? Ha ha ha ha ha!! Toksah la nak temberang... Apa lagi nak mendewa-dewakan Tok Garu korang tu...

Jika doa Tok Garu mustajab kena tak leh halang bencana banjir melanda Kelantan??Atau Tok Garu nak pusing cerita yang UMNO lepaskan air dari empangan sampai Kelantan banjir pulak?? Ha ha ha ha ha ha!! Sudah-sudah la tu... Korang cerita la sampai Tok Garu 'diangkat ke langit' sekalipun rakyat sudah tak percaya... Hanya pentaksub sahaja percaya... Walaupun hakikatnya Tok Garu cuma naik kapal terbang, itupun dipusing cerita kunun Tok Garu diangkat ke langit... Ha ha ha ha ha!!