Khamis, 24 November 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 24 Nov 2011 01:25 PM PST

Kedah Ke KL - MctHeory


KASI PANAS!! Ustaz Pas Tak Sudah-sudah Mengkafirkan UMNO!!

Posted: 24 Nov 2011 01:07 PM PST


Tu la kerja depa, asyik dok kafirkan UMNO, murtadkan UMNO. Apa Pas ingat depa ni tuhan ka apa?

TUDIAA!! Papan Tanda Naik, Projek Jalan Halimunan!!

Posted: 24 Nov 2011 04:35 AM PST


Kalau mengikut cerita di rakan blog Kedah Times. Sehingga kini papan tanda masih disitu tetapi projek sumbangan PAS tu masih tak nampak.

Cuma nak tanya kerajaan Kedah sekarang, berapa KM jalan mini tar telah dibina? Berapa KM jalan pertanian telah dilaksanakan? Dan tak lupa juga berapa KM jalan negeri yang diturap semula?

Kalau tengok papan tanda pun kita sudah tahu jawapan mereka. Sebab itu banyak duit JKR masuk Tabung Yayasan.

Hampir seluruh Jalan raya di Kedah teruk. Mc dah pusing satu negeri Kedah. Jalan raya negeri Kedah, diantara paling teruk di Malaysia.

Ada duit dok simpan dalam tabung amanah. Bila nak guna buat jalan pun taktau la. MB boleh beli kereta 1.2 Juta tetapi infra untuk kemudahan rakyat diabaikan.

Rakyat Kedah tak serik ka dengan Pas Kedah sekarang ni? Makin pelik perangai depa ni. Mau kasi ajar sikit.

McTheory:
Projek cuma naik papan saja.. jalan takdak..

EKSKLUSIF! 20 RIBU ORANG HADIRI JAMUAN RAKYAT 1 MALAYSIA DI SERDANG, BANDAR BAHARU, KEDAH!

Posted: 24 Nov 2011 04:21 AM PST

Seperti yang dijanjikan Mc mengupload gambar-gambar sekita Majlis Jamuan Rakyat 1Malaysia. Mc pun tak sangka majlis ini akan mendapat sambutan hangat dari penduduk setempat. Ingatkan kawasan Kelabu ni takdak orang nak mai sokong majlis kerajaan. Rupanya, penuh, nak berjalan pun susah.

Layan gambar-gambar dulu..

Puteri UMNO Menunggu ketibaan TPM

waktu ni tak berapa ramai, dalam 12,000 orang saja..

Masih menunggu..

Ketibaan TPM dan majlis menjamu selera dah bermula..

pada waktu ini hampir 20,000 orang.. sesak..


Tumpuan pada pentas.. amanat TPM

Kerusi penuh...

TPM sedang memberi amanat..

Pengerusi UMNO Kulim Bandar Baharu..

TPM mula berucap..

Turut bersama, Ahmad Bashah, Mukriz Mahathir, Mahadir Khalid dan beberapa pemimpin tertinggi BN Kedah

Sedang menghentam kerajaan negeri Pas Kedah

Ustat Azizan mana tau apa!! kata TPM

Peruntukkan untuk masjid besar baru RM5 juta..

Hospital Serdang dan juga jalan besar untuk memudahkan penduduk juga akan dipertimbangkan..

Kehadiran TPM menyemarakkan lagi semangat komponen BN bahagian Kulim Bandar Baru. Majlis ini mendapat sambutan hebat daripada penduduk setempat dan juga kawasan yang berhampiran. Gelombang perubahan sudah dapat dirasa dengan kehadiran yang sebegini ramai.

Sudah lama kawasan Serdang dipinggirkan dari kemajuan ekonomi. Hinggakan jalanrayanya juga berlubang-lubang. Segala Infrastruktur untuk kemudahan rakyat juga terpinggir. Rakyat di sini dahagakan kemajuan dan kemudahan.

Kehadiran TPM membawa durian runtuh apabila turut menambah perbelanjaan sekolah-sekolah disekitar Kulim Bandar Baru. Projek-projek mesra rakyat juga akan dipertimbangkan. Seperti Hospital Besar, Masjid besar baru, stadium kegunaan orang ramai dan juga kemudahan jalanraya untuk penduduk berulang alik ke bandar Kulim dan Pulau Pinang.

Masih ada projek-projek mega yang akan dibawa masuk untuk memudahkan rakyat. Nak mengharapkan kerajaan negeri? Mana pernah kerajaan negeri membuat projek mesra rakyat? Nak bina sebuah masjid pun Pas Kedah tak mampu.

Hanya satu kerajaan yang membela rakyat, dan satu cara untuk mengubah nasib rakyat Serdang, Kulim Bandar Baru, hatta rakyat Kedah.  Rujuk kepada gambar dibawah.McTheory:
PRU ke 13 ni.. mai pakat-pakat kita kaleh..kerajaan Kedah..

PANAS!! Nik Aziz Sedia Mengikut DS Najib..

Posted: 23 Nov 2011 11:08 PM PST

marah benor nampak Pok Nik?

KOTA BAHARU: Menteri Besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat bersetuju agar pembubaran Dewan Undangan Negeri dibuat bersekali dengan pembubaran Parlimen bagi membolehkan pilihan raya umum diadakan secara serentak di seluruh negara.

Bercakap kepada pemberita di sini pada Rabu, beliau berkata banyak masalah akan timbul jika pembubaran Parlimen dan negeri dibuat berasingan.

Nik Aziz, yang juga Mursyidul Am Pas, berkata tiada keperluan bagi Kelantan untuk mengadakan pilihan raya berasingan dengan pilihan raya umum.

"Ini kerana jika Kelantan berbuat demikian ia memberi peluang kepada pihak parti lawan memberi tumpuan kepada negeri ini," katanya.


Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebelum ini dilaporkan berkata DUN Selangor tidak akan dibubarkan bersekali dengan pembubaran Parlimen jika ini berlaku dalam tempoh enam bulan pertama tahun depan.

Kelantan dan Selangor selain Pulau Pinang dan Kedah adalah negeri yang diperintah oleh pakatan pembangkang

Terkini!! Gambar Sekitar Jamuan Rakyat 1Malaysia di Serdang Kedah.

Posted: 23 Nov 2011 09:06 PM PST

Gambar update Jamuan makan 1 Malaysia di Serdang Kedah. Hadirin sekitar 12,000 orang.

Semua tetamu masih menunggu ketibaan TS Muhyiddin Yasin.

MESTI BACA!! Teguran Kepada Pemimpin FELDA... BERSATULAH

Posted: 23 Nov 2011 06:08 PM PST

Bersatulah Wahai Pemimpin ku....

"Bersatu kita teguh, Bercerai kita roboh"... Sepatutnya inilah perumpamaan yang di hayati oleh pemimpin-pemimpin di dalam Felda. Di dalam keghairahan untuk menaikkan nama Felda di mata masyarakat dan dunia, pemimpin-pemimpinnya seperti mahu menjatuhkan sesama sendiri.

Sudah agak lama saya menyepi dari memberikan komen berkaitan perkara ini, dengan harapan ianya akan berhenti, namun ianya semakin rancak. Semalam, satu blog terkenal berbahasa Inggeris telah membuat ulasan dan secara tidak lansung ianya menjadikan situasi semakin parah.

Tidak ada satu pun yang sempurna di dalam satu-satu organisasi. Sepatutnya menjelang PRU 13 yang semakin hampir, semua mempersiapkan untuk menghadapi pembangkang yang sememangnya bercita-cita untuk merampas undi dari kawasan Felda. Bukannya pemimpin-pemimpin ini menggunakan blogger-blogger untuk memburukkan masing-masing dari belakang.

Wahai pemimpin Felda, ketahuilah bahawa rakyat terutamanya peneroka benar-benar mengharapkan kalian untuk menguruskan Felda dengan baik. Hingga ke hari ini, saya dan rakan-rakan mempertahankan Felda dari di cemuh dan di fitnah. Kami tidak akan berhenti berjuang untuk Felda kerana kami terhutang budi dan nyawa kepada Felda. Felda lah yang telah memberi ruang kepada kami hingga kami berjaya di dalam kehidupan.

Janganlah kalian hancurkan Felda. Marilah sama-sama kita menyusun kembali barisan kita sebelum PRU ke 13. Kami benar-benar memohon supaya kepimpinan Felda dapat mendengar luahan hati kami ini.

Akhir kata, marilah kita teruskan dengan kempen "NYAH MAZLAN ALIMAN DARI FELDA"


ANAK JATI FELDA & RAKAN-RAKAN

PANAS!! Pembangkang Perak Sukakan Pelacur??

Posted: 23 Nov 2011 04:09 PM PST

komunis menyerang dun perak

Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak yang memasuki hari ketiga Rabu, panas dan kecoh apabila pihak kerajaan dan pembangkang bertegang leher gara-gara wakil rakyat pembangkang menggunakan kata-kata "pelacur politik" dan "katak" semasa perbahasan.

Timbalan Yang Dipertua DUN Datuk Hee Yit Foong yang mempengerusikan persidangan meminta Nga Kor Ming (DAP-Pantai Remis) yang membahaskan Belanjawan 2012 negeri supaya menarik balik kata-kata berkenaan kerana ia menghina golongan wanita termasuk ibu dan nenek kepada wakil pembangkang berkenaan.


"Ia menghina (kaum) wanita, tarik balik, kalau tidak saya putuskan jangan berbahas... ibu dan nenek Yang Berhormat juga kaum wanita," katanya pada persidangan DUN di sini.

Namun, Nga enggan menarik kenyataan itu dan berkata beliau tidak menuduh sesiapa dan juga tidak menyebut nama tertentu bagi membayangkan maksud "pelacur politik" dan "katak" itu.

"Adakah saya tuduh sesiapa? Siapa makan cili dia terasa pedas... saya tidak cakap sesiapa tapi kenapa Timbalan Yang Dipertua terasa sangat?" katanya.

Keengganan Nga menarik balik kenyataan itu menyebabkan Datuk Hamidah Osman (BN-Sungai Rapat) dan Dr Wan Nooashikin Wan Noordin (BN-Kampung Gajah) bangun lantas mendesak dengan keras supaya wakil rakyat itu berbuat demikian.

Hee memutuskan persidangan ditangguhkan lima minit seperti dicadangkan Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir dan disokong Hamidah untuk menenangkan keadaan.

Penangguhan itu bagaimanapun tidak meredakan keadaan kerana sebaik persidangan bersambung semula, Nga meneruskan perbahasannya serta masih enggan menarik balik kenyataannya walaupun diberi peluang sebanyak tiga kali oleh Hee.

Tan Sri Tajol Rosli Ghazali (BN-Pengkalan Hulu) bangun lalu berkata: "Kami di sebelah sini dengar perkataan yang dikeluarkan iaitu "pelacur politik". Saya mahu bertanya kepada sidang ini adakah perkataan ini dibenarkan di sini? Jika tidak diizinkan ia perlu ditarik balik."

Beliau berkata jika wakil rakyat Pantai Remis tidak mahu tarik balik perkataan itu, Timbalan Yang Dipertua dewan boleh "menghalau" Nga daripada persidangan hari ini dan cadangan itu disokong Jamaluddin Mohd Rdzi (Bebas-Behrang).

Berikutan keengganan Nga menarik balik kata-kata berkenaan, Hee akhirnya mengarahkan Nga keluar dewan kerana menggunakan perkataan menghina serta mencela anggota DUN di samping berkata beliau tidak memberi peluang kepada mereka yang biadap.

Beberapa wakil rakyat pembangkang terutama V.Sivakumar (DAP-Tronoh) bangun membantah keputusan itu dan mendesak Hee yang keluar dewan kerana mengatakan "adakah wakil pembangkang minat pelacur, jika betul saya boleh bawa"

Nga pula kekal ditempatnya enggan mematuhi arahan Hee.

Yang Dipertua Datuk R.Ganesan, yang kemudiannya mengambil alih sesi persidangan menggantikan Hee, berkata Nga telah menimbulkan keadaan haru-biru dengan mengeluarkan perkataan "pelacur politik" serta "katak" malah enggan menarik balik selepas diberi banyak peluang.

Bertindak tegas, Ganesan mengarahkan Nga keluar dewan dan meminta Datuk Hamdi Abu Bakar (BN-Pengkalan Baru) meneruskan sesi perbahasan Belanjawan 2012 negeri menyebabkan wakil pembangkang itu akhirnya akur dengan arahan keluar dewan.

Selain Nga, wakil rakyat pembangkang lain iaitu Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin (PAS-Pasir Panjang) dan Datuk Ngeh Koo Ham (DAP-Sitiawan) turut meninggalkan persidangan sebagai tanda protes terhadap keputusan dewan. - BERNAMA

TUDIAA!! Kondom Balun Pondan Bersepah Kat Kedah!!

Posted: 23 Nov 2011 01:56 PM PSTLIMBONG KAPAL - Longgokan kondom di sebuah kawasan rekreasi di sini menimbulkan pelbagai tanda tanya kepada masyarakat setempat mengenai kawasan yang dibina untuk kegunaan keluarga.
Tinjauan Sinar Harian mendapati, kondom yang telah digunakan bertaburan di kawasan rekreasi itu terutama berhampiran pondok rehat yang dibina.

Keadaan kawasan yang tidak terurus dan dipenuhi lalang, mungkin menjadi punca mengapa kawasan itu dijadikan tempat untuk mereka melakukan maksiat.

Pengunjung, Hussain Rahmat, 34, berkata, kawasan rekreasi berhampiran Sungai Kedah itu seharusnya dijaga baik kerana ia turut dijadikan kawasan memancing.


Namun, katanya, apabila kawasan itu dipenuhi dengan kondom dan botol arak, ia akan menyebabkan pengunjung berasa jijik untuk berkunjung apatah lagi membawa keluarga.

"Saya juga berasa pelik bagaimana mereka yang tidak bertanggungjawab boleh menjadikan kawasan terbuka ini untuk melampiaskan nafsu.

"Kadang-kadang saya lihat ada cermin muka, sikat dan bedak, seolah-olah ada pihak yang menggunakan tempat ini untuk melakukan maksiat," katanya.

Hussain berkata, sekiranya tiada tindakan untuk membersihkan kawasan itu, dia bimbang tempat tersebut menjadi sarang maksiat terutama pada waktu malam.

Menurutnya, kawasan terbabit yang agak sunyi dan terselindung daripada pandangan awam akan menyebabkan golongan berkenaan mudah menjalankan kegiatan sedemikian.

Sementara itu, Setiausaha Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Persekutuan (JKKKP) Kampung Limbong Kapal, Ismail Osman berkata, pihaknya sudah membuat permohonan untuk memasang lampu di kawasan terbabit sejak tiga tahun lalu namun masih belum ada tindakan.

"Kawasan ini menjadi tempat persinggahan bukan sahaja dalam kalangan mereka yang bercinta, malah ada yang melakukan maksiat dengan gadis ataupun wanita yang dilanggan.

"Apabila terdapat rondaan daripada penduduk ataupun pihak berkuasa, mereka menghentikan seketika kegiatan tersebut dan selang beberapa hari, aktif semula," katanya.

Ismail berkata, langkah segera perlu diambil bagi menangani kegiatan yang tidak sihat itu, sekali gus mencantikkan kawasan rekreasi yang dibina. - SH

Untuk pengetahuan pembaca, kawasan Limbung Kapal tu memang terkenal dengan kawasan maksiat. Tapi lebih kepada sesama jenis. Lelaki balun pondan. Tah kenapa kerajaan Pas Kedah tidak mengambil berat mengenai keadaan ini.

Mungkin depa lebih sibuk berceramah dari pedulikan keruntuhan akhlak dikalangan rakyat Kedah.

Sebab tu Mc kata, bagi Pas, politik lagi penting dari agama.McTheory:
Runtuhkan surau, runtuhkan madrasah, akhlak pun runtuh jugak.


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Apa Yang Tersirat

Posted: 24 Nov 2011 01:16 PM PST

Apa Yang Tersirat


Kenyataan Aziz Bari: Sultan Selangor dukacita

Posted: 24 Nov 2011 09:18 AM PST

Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah hari ini melahirkan rasa dukacita baginda berhubung dakwaan pensyarah Prof Abdul Aziz Bari kononnya laporan kewangan tahunan Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) dan Lembaga Zakat Selangor (LZS) bebas daripada diaudit.

Sultan Selangor bertitah kenyataan itu tidak tepat kerana baginda disembah maklum akaun kedua-dua badan kerajaan negeri itu yang telah diaudit oleh Jabatan Audit Negara serta mendapat sijil bersih daripada Ketua Audit Negara setiap tahun.

"Beta sangat dukacita apabila Beta dimaklumkan terdapat satu laporan yang menyatakan bahawa Prof Abdul Aziz Bari dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia ada membuat kenyataan bahawa akaun Majlis Agama Islam Selangor dan Lembaga Zakat Selangor tidak diaudit dan bebas daripada audit.

"Justeru, beta berharap Prof Abdul Aziz Bari jangan membuat sesuatu kenyataan yang boleh mengelirukan dan meresahkan rakyat terhadap ketelusan dan integriti MAIS dan LZS sebelum beliau mendapat fakta-fakta tepat dan betul," titah baginda ketika merasmikan Wisma Audit Negeri Selangor hari ini.

Dalam titah baginda lagi, Sultan Selangor menyarankan agar setiap jabatan dan agensi di Selangor mengambil iktibar daripada kelemahan yang dinyatakan oleh pihak audit agar masalah seperti pemborosan, pembaziran dan penyelewengan dapat dielakkan.

"Beta berharap ketua-ketua jabatan dan agensi di negeri ini sentiasa memberi perhatian kepada hal-hal berkaitan dengan kewangan dan memastikan segala peraturan dan prosedur kewangan dipatuhi agar tidak ditegur audit," titahnya.

Ketua Audit Negara Tan Sri Ambrin Buang dalam ucapannya berkata pembinaan Wisma Audit seumpama ini adalah yang ketiga selepas Perak dan Negeri Sembilan.
- Bernama

Sewajarnya AGM Umno tumpuh PRU-13

Posted: 23 Nov 2011 08:49 PM PST

Memandangkan bahang Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) kini semakin dirasai, maka sewajarnyalah perhimpunan itu menumpuhkan kepada PRU-13 termasuk isu pemilihan calon.

Sejak akhir-akhir ini boleh dikatakan hampir setiap pemimpin Umno menyentuh isu berkaitan pilihan raya, termasuk kriteria baru pemilihan calon bagi memastikan kemenangan kepada parti tunjang, Barisan Nasional (BN).

Perwakilan ke perhimpunan agung itu tentunya akan menantikan apa arahan selanjutnya daripada presiden parti bagi membolehkan mereka membawanya balik ke bahagian dan cawangan masing-masing untuk diterapkan sebagai agenda utama Umno dalam menghadapi PRU-13.

Apa kah pada PRU-13 nanti Umno/BN mampu mencapai kejayaannya sepertimana keputusan tahun 2004? atau meranah seperti tahun 2008?

Pada PRU-2008, diketahui bahawa punca utama kekalahan adalah sabotaj atas sebab, ramai calon-calon yang diketengahkan ada pemimpin payung terjun yang dikatakan berafiliasi dengan Khairy Jamluddin.

Selain itu, Umno/BN pada masa itu, tidak percaya dengan kekuatan media alternatif, sehingga pihak lawan mempergunakan media itu untuk meraih sokongan.

Namun, selepas PRU-13 itu, telah bermunculan pasukkan media alternatif yang Pro-BN, sehingga kemunculan pasukkan ini telah diakui oleh Perdana Menteri sebagai Askar Baru Umno/BN.

Mengundi PAS adalah satu kesilapan: Muhyiddin

Posted: 23 Nov 2011 08:09 PM PST

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin meminta rakyat tidak mengulangi kesilapan dengan memilih calon bukan Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum akan datang untuk menjamin pembangunan yang berterusan.

Ketika menyampaikan ucapan ringkas selepas bersarapan pagi bersama orang ramai di Pekan Sungai Lalang Lama, Kedah hari ini, beliau berharap rakyat dapat membuat pertimbangan sebaik-baiknya untuk memilih parti yang akan memerintah Kedah kelak.

"...yang penting kerajaan pusat akan terus bantu rakyat Kedah hidup lebih selesa namun rakyat mempunyai pilihan untuk memilih meminta bantuan daripada Perdana Menteri atau Menteri Besar," kata Timbalan Perdana Menteri.

Terdahulu, ketibaan Muhyiddin di pekan itu dengan menaiki bas ekspres dari Butterworth kira-kira pukul 8.50 pagi disambut pemimpin dan anggota parti komponen BN daripada MCA, MIC, PPP dan Gerakan.

Sejurus turun, Timbalan Perdana Menteri memasuki restoran Yi Ding Xian untuk beramah mesra dengan pengunjung dan kemudian memasuki setiap buah kedai yang membuka perniagaan termasuk meninjau dan bertemu orang ramai yang membeli di Pasar Pekan Sungai Lalang Lama.

Beliau yang dalam rangka lawatan sehari ke Kedah diiringi seramai 25 orang anggota Jawatankuasa Perhubungan Umno negeri diketuai pengerusinya Datuk Ahmad Bashah Md Hanipah serta Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom dan Ketua Umno Bahagian Merbok, Datuk Tajul Urus Mohd Zain.

Muhyiddin dijadual mengadakan perjumpaan dengan orang ramai dan pesara guru serta menyampaikan bantuan kepada sekolah-sekolah agama serta wang bantuan RM100 kepada pelajar sekolah di Universiti Teknoloji MARA (UiTM) Merbok. - BERNAMA

THE FLYING KICK

Posted: 24 Nov 2011 01:16 PM PST

DIMENSI

Posted: 24 Nov 2011 11:52 AM PST

DIMENSI


Omegay: Ng Wei Taik rasis patut di halau dari Malaysia! >:[

Posted: 24 Nov 2011 06:12 AM PST

wei taik ketika di cekup cuba memasuki sempadan negara tanpa dokumen

Omegay: ISA - Fuckatan rela tengok rakyat mati di tangan pengganas!

Posted: 23 Nov 2011 04:30 PM PST


Ahli militan sembelih manusia

Oleh SHARILFUDDIN SAARI dan WAN NOOR HAYATI WAN ALIAS
pengarang@utusan.com.my
KUALA LUMPUR 23 Nov. – Kumpulan 13 anggota militan Darul Islam (DI) yang ditahan di Sabah baru-baru ini, mampu mengancam keselamatan negara kerana ada ahli mereka yang menyembelih penganut agama lain atas nama jihad.

Perkara itu terbongkar melalui satu rakaman video berdurasi selama 20 minit yang bertajuk Pesta Philippines Bahagian A serta B dan boleh dilihat di laman sosial Youtube.

Rakaman tersebut menunjukkan anggota militan itu, Amin Bacho, 28, berasal dari Tawau, menyembelih lima penduduk selatan Filipina, sambil Amin bersama seorang anggota Abu Sayyaf memegang kepala mangsa.


Aksi kejam yang dipertontonkan itu menunjukkan mayat-mayat yang disembelih, ditendang-tendang dan ditinggalkan manakala, kepala-kepala mangsa dimasukkan ke dalam guni untuk dibawa pulang.

Selain Amin, seorang lagi anggota kumpulan itu, Jeknal Adil, 27, turut dihantar menggunakan laluan haram ke Filipina, Disember lalu untuk menjalani latihan ketenteraan serta pendedahan jihad bersama-sama kumpulan Abu Sayyaf.

Kedua-duanya yang diburu, kini mendapat perlindungan kumpulan Abu Sayyaf di Pulau Jolo, malah turut terlibat dalam beberapa pertempuran dengan pasukan keselamatan Filipina.

Latihan ketenteraan itu sebagai persiapan untuk kumpulan tersebut melancarkan serangan di Malaysia bagi menggulingkan kerajaan yang didakwa tidak 'Islamik' atau 'taghut'.

Menurut sumber, kumpulan militan DI menggunakan klip video tersebut untuk merekrut anggota-anggota baru sebelum dihantar berjihad di selatan Filipina.

"Hasil maklumat, lima anggota DI dari Tawau yang ditahan itu telah direkrut dan dalam proses akhir untuk diseludup masuk secara haram bagi berjihad di Selatan Filipina.

"Semua program rekrut dan penghantaran ke kem latihan di Filipina dikendalikan oleh anggota kanan DI yang juga 'tokoh' agama di Tawau.

"Daripada 13 yang ditahan, dua merupakan guru sekolah di Tawau manakala seorang lagi guru swasta," kata sumber itu.

Tambah sumber itu, usaha menghidupkan kembali gerakan militan di Sabah dikesan sejak 2009 dan terbongkar dengan penahanan 13 individu tersebut.

Polis baru-baru ini mengesahkan wujudnya usaha untuk menghidupkan kembali gerakan militan di Sabah dengan penahanan 13 anggota kumpulan itu sejak minggu lalu.

Kesemua yang ditahan itu ditempatkan di ibu negara untuk siasatan di bawah Seksyen 73 (1) Akta Keselamatan Dalam Negeri (AKDN) 1960. - Utusan Malayku sayang

'sembelih' olang lagi manyak untung dari sembelih lembu maaa...

ahhhh...fuckatan tak amik port pun kalau ada rakyat mesia kene sembelih macam lembu korban!!..Pasrael pun tak kisah kalau sedare mare diorang nak jadi 'lembu korban' oleh puak pengganas. Buat hape nak menangis atas kematian diorang? paling tidak pun puak jumud parti sesat konyol2 tu akan kata "tak pe...nabi ibrahim pun sembelih anak dia atas perintah allah...demi politik kita halalkan!".

Pasrael sama seperti dulu. masih menyokong perjuangan berbentuk kekerasan konon2 untuk membela islam WALHAL islam di perlekeh oleh deeayypig pun mereka tak terlayan!..podahhhh!!..

Erti KEBEBASAN yang di tuntut oleh fuckatan kalau bley NAK KEBEBASAN YANG PALING MELAMPAU!!!. biarkan puak pengganas buat apa saje asal takde orang yang bleh halang tindakan ganas diorang semuanya atas nama KEBEBASAN DAN HAK ASASI! 

Kerana nak menghalalkan semua perkara termasuk HAK ASASI DAN KEBEBASAN MUTLAK, fuckatan akan tetap menentang akta yang bersamaan dengan ISA. Alasan mereka akta tersebut hanya menghalang proses keadilan dan hak asasi. Mereka2 yang di dapati bersalah harus di dakwa terus ke mahkamah jika ada bukti, walhal mereka tau ISA adalah satu langkah PENCEGAHAN AWAL yang terbaik tapi mereka tetap menidakkannya kerana nak menegakkan ideologi komunis!

sebab tu walau apa pun akta pencegahan yang di wartakan kerajaan, fuckatan akan tentang habis2an di sebabkan sayangnya mereka kepada perjuangan pengganas komunis dan militan di tanah air!. Bagi mereka nyawe rakyat tak penting..rakyat harus mati untuk mereka ke putrajaya..harkkk ptuihhh!!! kehkehkeh


p/s: fuckatan tau ke bidalan "preventing is better than cure"? huhuhuhu

PEJUANG BANGSA

Posted: 24 Nov 2011 11:31 AM PST

PEJUANG BANGSA


Hak berhimpun perlu diimbangi dengan keselamatan awam - PERKASA

Posted: 24 Nov 2011 10:18 AM PST

Bajer Altenatif 2012 : Ahli Parlimen pembangkang pun dah tak berani cakap sebab kuat sangat retorik

Posted: 24 Nov 2011 09:09 AM PSTKemenangan pakatan pembangkang dalam pilihan raya umum ke-13 (PRU-13) akan datang bakal membawa kepada kemusnahan ekonomi negara, kata Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek.

Beliau berkata kelemahan pakatan PKR-DAP-Pas dalam merumuskan dasar-dasar ekonomi seperti "Bajet Alternatif 2012″ terserlah dan malahan anggota pembangkang sendiri sudah berhenti bercakap mengenainya.

"Memang diketahui di kalangan MP (anggota Parlimen) dan media bahawa bajet alternatif itu dirumuskan dengan tergesa-gesa. Tetapi pada realitinya, tidak ada yang menyerlah dalam kandungannya kecuali yang bersifat retorik dan janji-janji populis yang tidak realistik," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Beliau berkata kegagalan pakatan pembangkang merumuskan idea-idea dan program ekonomi merupakan satu isu yang perlu dinilai oleh pengundi Malaysia.

"Amat menarik untuk diketahui bahawa kurangnya kearifan mengenai ekonomi turut didedahkan dalam Jabatan Negara AS yang dibocorkan oleh kabel Wikileaks, seperti dilaporkan oleh media. Kabel diplomatik itu dilaporkan mendedahkan tentang ketidakarifan para penggubal ekonomi pakatan pembangkang dan kelemahan itu memberikan kesan kepada mereka sebagai satu pakatan."

Dr Chua berkata kabel itu turut membuat spekulasi mengenai kenapa perkara itu berlaku dan mencadangkan politik mungkin menjadi puncanya kenapa pembangkang tidak melantik pakar walaupun tidak mempunyai pakar ekonomi di kalangan mereka.


"Ini menggariskan beberapa kesulitan yang akan dihadapi pembangkang sekiranya mereka menawan Putrajaya.

"Inilah apa yang telah dinyatakan oleh duta-duta AS mengenai hal ehwal pakatan dan pastinya kita tahu mengenai kelemahan mereka," katanya.

Dr Chua juga berkata beliau memahami sentimen sesetengah pengundi terhadap kerajaan dan beliau ingin bertanya kepada mereka sama ada pakatan pembangkang adalah pilihan terbaik sepertimana dalam kes di Kedah dan Kelantan.

"Adalah jelas bahawa kerajaan-kerajaan negeri ini tidak kompeten. Diakui, kebanyakan mereka (pemimpin) mungkin mempunyai latarbelakang agama yang berwibawa tetapi tidak mampu memahami ekonomi dan pengurusan moden yang rumit," katanya.

Dr Chua turut menyelar DAP di Pulau Pinang yang beliau sifatkan sebagai menggunakan pendekatan "Pembangunan Didahulukan, Rakyat Yang Terakhir" dengan mengabaikan kepentingan laporan Penilaian Kesan Alam Sekitar (EIA) malahan bagi projek yang mempunyai risiko daripada segi ekologi seperti cadangan pembinaan taman tema di Teluk Bahang yang terletak dekat dengan kawasan tadahan air.

PANAS ! Guan Eng buat pencabulan apa pulak di P.Pinang ?

Posted: 24 Nov 2011 05:23 AM PSTSM Mohamed  Idris ( CAP ) Presiden  Persatuan Pengguna PP meluahkan bantahan terhadap kerajaan DAP berhubung isu pencabulan alam sekitar di negeri ini .

Pulau Pinang sedang berdepan dengan pencabulan alam sekitar memandangkan kerosakan yang meluas disebabkan oleh pembangunan tidak terkawal yang mengakibatkan cerun bukit menjadi tandus dan hakisan tanah sering berlaku di kawasan bukit yang sedang dimajukan.


Pembangunan pesat di Pulau Pinang telah memberikan kesan buruk kepada alam sekitar pulau dan turut menjejaskan penduduk yang sudah pun berdepan dengan lebih banyak kemerosotan alam sekitar dan kesesakan lalu lintas.


Pembangunan terbaru ialah Resort Taman Tema Escape yang dicadangkan berdekatan Hutan Simpan Teluk Bahang, Taman Negara Pulau Pinang dan Empangan Teluk Bahang.


Tanah seluas 12.14 hektar untuk pembangunan taman tema itu adalah milik Perbadanan Air Pulau Pinang dan telah dipajak kepada Sim Leisure Consultants.


Apa yang menghairankan ialah rasional bagi membina taman tema ini, yang antara lainnya bertujuan untuk membina taman air di dalam hutan dengan kolam berombak, luncuran, sungai dan kawasan permainan.


Kenapa kita memerlukan taman tema buatan manusia ini apabila alam sekitar semulajadi di luar sana tersedia untuk pencinta alam dan mereka yang gemarkan cabaran? Kenapa kita perlu menukarkan hutan kepada "tarikan seperti karnival"?


Model atau olok-olok?


Adakah pelancong membanjiri Pulau Pinang untuk mengunjungi taman tema atau hutan hujan tropika, pantai, warisan budaya dan makanan kita yang menarik pelancong asing dan tempatan?


Taman tema ini disanjung sebagai projek contoh. Sama ada ia adalah model atau olok-olok, ia kekal dilihat dan dalam proses itu alam semula jadi kita tidak seharusnya menjadi mangsa.


Menurut laporan berita, pemaju projek mendakwa bahawa Jabatan Alam Sekitar Pulau Pinang telah mengisytiharkan projek itu sebagai mesra ekologi dan tidak memerlukan laporan Penilaian Kesan Alam Sekitar (EIA) dilakukan.


Memandangkan dekatnya taman tema yang dicadangkan itu dengan tiga kawasan alam sekitar yang sensitif dan kawasan tadahan air, projek ini seharusnya disediakan EIA, walaupun tidak diwajibkan di bawah perintah EIA.


Laporan EIA penting untuk orang awam untuk membuat keputusan berpengetahuan berhubung sama ada projek itu akan memberikan kesan terhadap sumber air dan alam sekitar.


Begitu juga adakah kita mempunyai penilaian kesan lalu lintas yang lengkap untuk mengukur bagaimana projek ini akan menjejaskan keseluruhan keadaan lalu lintas di Pulau Pinang.


Mekanisme penyertaan awam


Jawapan kepada kesesakan lalu lintas di bahagian Pulau Pinang ini ialah dengan tidak membina lebih banyak jalan atau melebarkan jalan sedia ada kerana ia akan memburukkan lagi alam sekitar yang sudah pun terjejas.


Kita memerlukan lebih banyak mekanisme yang berkesan untuk merancang, memantau dan mengawal pembangunan untuk mengekang kemerosotan alam sekitar di Pulau Pinang. Rakyat Pulau Pinang perlu dirundingi dalam perkara berkaitan pembangunan seperti taman tema ini.


Selaras dengan dasar Kecekapan, Kebertanggungjawapan dan Ketelusan (CAT) kerajaan negeri Pulau Pinang, mekanisme penyertaan awam paling utama. Kerajaan negeri Pulau Pinang perlu mengotakan apa yang dikata dan mendengar suara rakyat.


Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) dan Sahabat Alam Malaysia (SAM) tidak menyokong projek Resort Taman Tema Escape di Teluk Bahang. Kerajaan negeri dan Perbadanan Air Pulau Pinang tidak seharusnya memajak warisan alam semula jadi kita untuk keuntungan ekonomi daripada pelancongan.


CAP dan SAM menggesa Kerajaan Negeri membatalkan projek ini dan mengambil langkah untuk menghadkan pembangunan di sini, untuk melindungi dan menjaga alam sekitar semula jadi.


http://www.malaysiakini.com/news/182121

Kerajaan akan teruskan Rang Undang-Undang Perhimpunan Aman 2011

Posted: 24 Nov 2011 04:33 AM PST
Kerajaan tidak akan menarik balik Rang Undang-Undang Perhimpunan Aman 2011 seperti yang didesak pembangkang.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein berkata pembangkang hanya menggunakan isu itu demi kepentingan politik mereka

Hishamuddin berkata beliau tidak bersetuju rang undang-undang tersebut dikaji semula atau dipinda.

Menurutnya adalah terlalu awal bagi pembangkang membuat desakan menentang rang undang-undang itu sedangkan ia belum dibahaskan di parlimen.

Hishammuddin juga menafikan rang undang-undang tersebut bertujuan menyekat orang ramai daripada berhimpun dan memberi kuasa yang lebih kepada pihak polis.

Beliau berkata demikian dalam sidang akhbar di bangunan Parlimen tengah hari Khamis.

Selasa lalu, rang undang-undang itu buat pertama kalinya dibacakan di Dewan Rakyat.Rang undang-undang tersebut dibacakan kali kedua oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak petang Khamis dan akan dibahaskan bermula Selasa depan.-24/11/2011 AGENDA DAILYuntuk ketahui rang undang-undang baru ini .KLIK DI SINI 

PANAS ! Pengakuan berani bekas isteri tentang sikap jantan totok PAS !

Posted: 24 Nov 2011 01:30 AM PST
Apabila GPB memuatkan artikel mengenai seorang jantan PAS  bergelar suami yang mana sanggup menceraikan isterinya jika memangkah UMNO di facebooknya  , ada seorang bekas Muslimat PAS telah menghantar komen ke blog GPB .

kisah seorang ustazah dipukul suami.. KLIK DI SINI

Di bawah ini merupakan pengakuan beliau tentang pengalamannya berdepan sikap seorang suami hidung belang & berkopiah putih yang menyokong taksub PAS . Kepada anak gadis luar sana  , kalau pilih lelaki taksub PAS, macam ini la mungkin jadi kepada anda.Jantan Pas mmg jantan sial dan gila betina. Kalau ada ibu tunggal, mereka hina, xkan tolong, tapi pantang nampak anak dara berdahi licin. Memang jantan sial. Bila dah ceraikan isteri, xnak beri nafkah. Si isteri terpaksa naik turun mahkamah syariah tuntut nafkah utk anak2.


Dan si jantan ni senang2 fitnah kata bekas isteri tu nusyuz, derhaka, perempuan jalang dan lain-lain. Bila anak2 yg dijaga bekas isteri tu nakal, dia kata, itulah hasil didikan ibunya yang jahat.


Tapi bila anak tu dah besar, jadi orang berguna, grad lak tu, dia mengaku itulah anaknya, dia telah bersusah payah selama ni menghidupkan anaknya. Betullah, jantan Pas mmg jantan yg x boleh dijadikan pemimpin di peringkat rumahtangga, apatah lagi di peringkat negara. Hancur lah Malaysia kalau mereka jadi kerajaan.


                                                       Bekas Muslimat Pas Yg Mintak Cerai Drp Suami, AJK Pas.

Berita yang buat Nurul Izzah malu besar kerana kuat sangat menipu

Posted: 24 Nov 2011 12:00 AM PST
Tindakan Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar yang berterusan mahu mempolitikkan isu pembelian kapal selam mendapat pengajaran bermakna di Dewan Rakyat hari ini, apabila beliau 'dibelasah' Timbalan Menteri Pertahanan, Datuk Dr. Ahmad Latiff Ahmad.

Abdul Latiff yang tidak senang dengan pelbagai tuduhan tidak berasas Nurul Izzah walaupun isu tersebut telah dijelaskan berulang kali berkata, kontrak perolehan setiap kementerian dibuat mengikut prosedur yang sama, tetapi kenapa hanya kementerian itu menjadi mangsa.

"Ini bukan komisen, semua yang berkait dengan pembelian termasuk kos latihan kepada kru kapal selam di Perancis tertera dalam kontrak. 


Bodohlah kerajaan kalau selepas kontrak tersebut sudah diberi kepada Syarikat Peri Mekar kemudian kita beri lagi komisen Yang Berhormat,'' tegasnya semasa menggulung perbahasan Rang Undang-undang Perbekalan 2012 peringkat jawatankuasa kementerian itu, di Dewan Rakyat hari ini.

Abdul Latiff menegaskan perkara tersebut telah diterangkan berulang kali menerusi jawapan lisan tetapi Nurul Izzah tidak hadir dalam Dewan.

''Berbuihlah mulut kalau kita nak bercakap benda yang sama berulang kali. Yang Berhormat apa yang saya katakan adalah benar, benar, benar dan benar belaka.


"Kalau Yang Berhormat rasa kerajaan kita ini bodoh sangat nak bagi komisen suruhlah peguam dari Perancis itu sapina. Bukan setakat Menteri Pertahanan, sapina saya pun tiada masalah," tegasnya.
Komen GPB 


Nurul Izzah terus menipu rakyat  kerana  anggap semua orang dalam MINDEF dan kerajaan  ini semua bodoh kerana beri komisen buta dan dirinya paling cerdik .   Ingat nak beli kapal selam macam beli ayam China Doll ka ?? hahaha ...

Rahsia strategi PKR bocor , Nurul Izzah bertanding Permatang Pauh ?

Posted: 23 Nov 2011 10:28 PM PSTAnwar nampaknya memang sedang bersiap mengatur parti sekiranya dia dimasukkan ke dalam penjara kerana MELIWAT. Jentera parti, khususnya jentera pilihanraya, sudah dipersiapkan, dengan mempunyai beberapa senario.


Senario 1: Pilihanraya bersama Anwar.

Berdasarkan statistik terkini yang digunapakai oleh Jawatankuasa Strategik Pilihanraya; PKR masih tidak mampu memenangi semua kawasan Parlimen yang mereka menangi pada tahun 2008. Banyak kerusi yang dikenalpasti akan berada di dalam keadaan 'black seats' (terutamanya di kawasan-kawasan yang ditandingi oleh 'independent candidate'). Malahan, dalam survey yang mereka buat, kesemua kerusi konsensus bebas akan tewas dalam jumlah yang sangat besar. Wangsa Maju, Kulim dan beberapa lagi kawasan akan tewas dengan teruk.
Dapatan kajian Jawatankuasa tersebut, penggunaan maksima isu video seks akan merosakkan banyak kredibiliti dan kewibawaan Anwar. Malahan, DAP sendiri mengakui bahawa video Anwar akan mempunyai traction kepada undi mereka.

Final tabulation: PKR akan hanya menang 16 kerusi Parlimen.

Senario 2: Pilihanraya tanpa Anwar

Anwar yakin bahawa akan berlaku apa yang dikatakan sebagai 'tsunami undi simpati' kepada PKR jika ini berlaku. Taruhan Anwar adalah penambahan kerusi Parlimen di Sarawak. Mungkin 1 atau 2. Dengan penyusunan semula kawasan, Izzah bertanding di Permatang Pauh; Azmin pindah ke Lembah Pantai; Nurul Nuha bertanding di Setiawangsa – Anwar yakin akan berlaku penambahan kerusi.
Final tabulation: PKR akan menang 20 kerusi Parlimen.

Anwar tahu dan sedar dengan kewujudan laporan ini. Sudahpun dibentangkan kepadanya oleh Jawatankuasa terbabit.


Di mana dengan tabulation kemenangan yang rendah seperti itu menjadi Catch 22 kepada kerajaan?

Tak ada.

Malahan senario penahanan dan tanpa penahanan pun tak menunjukkan perbezaan yang terlalu besar. Setakat penambahan 4 kerusi tidak akan mampu meletakkan PKR di tempat yang baik dalam pakatan pembangkang.

Anwar pada hakikatnya sedar bahawa momentum tidak sangat lagi bersama dengannya dan PKR.

Yang bakal mendapat untung, samada Anwar dalam atau luar penjara – adalah DAP.

sumber : Gelagat Anwar 

Roboh madrasah: PAS tetap pertahankan shopping kompleks perlu dibina

Posted: 23 Nov 2011 09:30 PM PSTUmno Kedah diminta akur dengan keputusan Majlis Fatwa Negeri Kedah yang mem­benarkan tapak Madrasah Salihiah, Jalan Tambang Badak dibangunkan untuk projek pembangunan kompleks beli-belah, Aman Central.

Ketua Pemuda Pas Kawasan Alor Setar, Mohd Azam Awang berkata, Kerajaan Negeri memperoleh surat persetujuan bertulis daripada Majlis Fatwa, bukannya diputuskan oleh Ke­rajaan Negeri sewenang-wenangnya.

"Kenapa mahu menidakkan ke­putusan yang diputuskan oleh Majlis Fatwa, sedangkan Kerajaan Negeri sendiri merujuk kepada Majlis Fatwa dan Majlis Agama Islam Kedah (Maik) sebelum membangunkan semula projek terbengkalai itu," katanya.

Menurutnya, walaupun status tapak madrasah itu adalah tanah wakaf, namun jika dibangunkan untuk perkara yang lebih baik, ianya dibenarkan.

"Kerajaan Negeri bukan ambil tanah itu percuma, sebaliknya dibayar pampasan RM1.48 juta kepada Maik dan RM36.9 juta kepada waris terlibat," katanya.

Mohd Azam mengulas kenyataan Pengerusi Umno Kedah, Datuk Ah­mad Bashah Md Hanipah kelmarin, yang membantah tindakan Kerajaan Pas Kedah membenarkan pengam­bilan tapak dan bangunan Madrasah Salihiah bagi dibangunkan kompleks beli-belah.

Ahmad Bashah mendakwa tin­dakan itu seolah membelakangkan masyarakat Islam, selain menjatuhkan kredibiliti Pas, yang sebelum ini lantang memperjuang syiar Islam.

Mohd Azam berkata, sekiranya Umno Kedah tidak berpuas hati de­ngan penjelasan Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak sebelum ini, mereka boleh me­rujuk kepada Majlis Fatwa Negeri Kedah.

"Jika bantah, ke­napa ketika Sidang Dun minggu lalu, tidak bangkitkan isu ini. Saya pasti Menteri Besar sudah bersedia dengan hujahnya un­tuk menangkis dak­waan tidak berasas membabitkan isu pengambilan tanah madrasah," katanya.

Menurutnya, sepatutnya masya­rakat Islam di negeri ini, khususnya bandar raya Alor Setar bersyukur dengan kemudahan surau baru yang disediakan sebagai ganti dalam kom­pleks, kerana mampu menampung 400 jemaah, berbanding jumlah jemaah sedia ada di madrasah itu.

"Pemaju juga ba­gi jaminan surau baru itu boleh diakses dari luar bangunan, tanpa perlu masuk ke dalam kompleks. Ini memudahkan orang ramai yang mahu tunaikan solat," katanya.

Mohd Azam tu­rut menyangkal dak­waan bangunan ma­drasah itu berusia lebih 100 tahun, kerana bangunan asal madrasah itu sudah dirobohkan pada 2007.

"Sebahagian bangunan madrasah itu disewa kepada syarikat lain untuk perniagaan, bukan diguna sepenuhnya untuk aktiviti agama. Malah penduduk berdekatan juga semakin berkurangan. Lebih elok jika Maik gunakan duit pampasan untuk bina surau di lokasi lain yang lebih memerlukan," katanya.


Komen GPB

Mudah je nak ajar Kerajaan PAS ini ..PRU 13 akan datang rakyat perlu  undi je balik BN .

PAS dulu bukan main lagi pertahankan sekolah agama , masjid dan sebagainya ,tapi kini bila sudah berkuasa mereka sendiri yang gadai madrasah untuk dibina shopping kompleks .

Hanya kerana nampak duit jutaan ringgit  masuk ke poket kerajaan negeri menerusi MAIK , mereka terus kelabu mata dan jual tanah wakaf ini kepada pemaju pusat membeli belah .

Tahniah Ostat Zizan ....memang negara kebajikan betul !

Jika DAP berkuasa di Putrajaya , Perlembagaan negara akan diubah !

Posted: 23 Nov 2011 08:30 PM PST"Bagaimana pakatan pembangkang mahu merampas Negeri Sembilan sekiranya mereka sesama sendiri tidak bersependapat.

Ketika isu Tony Pua disebut di dalam Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) semalam, Loke Siew Fok (Ketua Pembangkang Negeri Sembilan) memberikan alasan bahawa komen Tony Pua yang mengatakan akan mengurangkan separuh daripada kakitangan awam adalah komen peribadi dan tidak ada kena mengena dengan DAP.

"Adakah mereka akan terima sekiranya UMNO membuat alasan yang sama apabila Datuk Ahmad Maslan selaku Ketua Penerangan UMNO mengeluarkan kenyataan. Sudah tentu mereka akan menghentam kita habis-habisan kalau UMNO yang memberikan alasan sedemikian," ujar Menteri Besar Negeri Sembilan, Datuk Seri Utama Mohamad Hasan dalam wawancara khas bersama UMNO-Online di Wisma Negeri, di sini hari ini.


Katanya, Tony Pua bukanlah ahli biasa di dalam parti DAP dan DAP perlu bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang dikeluarkan oleh Tony Pua selaku Setiausaha Penerangan parti tersebut.

Mereka bukan sahaja berhasrat mengurangkan separuh kakitangan awam malah sebelum ini kecoh apabila M. Manoharan, ADUN DAP Kota Alam Shah membuat kenyataan mahu menukar bendera Malaysia.

"Bendera adalah merupakan panji-panji kita. Jika di zaman perang dahulu, akan ada seorang yang memegang panji. Sekiranya pemegang panji ini dibunuh, akan ada orang lain yang memegang panji tersebut asalkan panji itu tidak rebah ke tanah.

"Dalam bahasa lain sebenarnya mereka berhasrat untuk menukar perlembagaan sekiranya mereka memerintah kerana mereka berhasrat untuk mengamalkan Malaysia Malaysian. Jadi, jangan berdolak dalik. Hasrat hati mereka sebenarnya busuk.

"Jadi, kepada kakitangan awam yang menyokong pembangkang, fikirlah semula. Inilah hasrat DAP," ujarnya.

Tony PuaKA kantoi ! penipuan kandungan peraturan susu KR1M dibongkarkan

Posted: 23 Nov 2011 07:01 PM PST


Dakwaan Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua kononnya susu rumusan tumbesaran bayi yang dijual di Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) telah melanggar Akta Peraturan-peraturan Makanan 1985 kerana mengandungi lapan kali lebih banyak vitamin A daripada had yang dibenarkan adalah tidak benar dan hanya bertujuan memutarbelitkan fakta semata-mata.

Hasil pemeriksaan Kementerian Kesihatan terhadap susu tersebut mendapati, kandungan produk itu tidak berbahaya kepada kesihatan dan kandungan vitamin A dalam produk susu itu adalah sebanyak 3240 I.U bagi setiap 100 gram. Ia tidak melebihi daripada had sebenar iaitu sebanyak 5,000 I.U bagi kuantiti yang sama.

Menterinya, Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata, pihak kilang yang mengeluarkan produk itu juga didapati melaksanakan sistem jaminan keselamatan makanan dan mempunyai sijil ISO 9001:2008

"Mengikut peraturan kandungan susu rumusan bayi, had maksimum vitamin A yang dibenarkan ialah sebanyak 500 I.U," katanya pada sidang akhbar di bangunan Parlimen, hari ini.

Baru-baru ini, Tony mendakwa, kandungan vitamin A dalam susu itu adalah 6012 I.U bagi setiap 100kcal atau 802 peratus di atas had maksimum yang dibenarkan.

Jelas Tiong Lai, tindakan Setiausaha Publisiti DAP itu mengelirukan rakyat dengan mengemukakan peraturan kandungan susu rumusan 'tumbesaran' (growing formula) itu dengan peraturan susu rumusan bayi (infant formula).

Adun DAP hina rakyat kahwin warga asing sebagai" Pengkhianat Negara "

Posted: 23 Nov 2011 05:38 PM PST


Hanya kerana bersuamikan seorang warga asing, Sarimah Packeer Mohd., 43, dan Fatimah Sharmin Abdullah, 30, dihina sebagai pengkhianat negara oleh seorang wakil rakyat dari DAP.

Menurut Sarimah, kata-kata kesat tersebut dilemparkan ketika Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Komtar, Ng Wei Aik meninjau serta menyampaikan bantuan kepada mangsa kebakaran sederet rumah kedai termasuk premis milik mereka di Jalan Gurdwara di sini, kira-kira pukul 6.30 petang semalam.

Katanya, tuduhan ADUN berkenaan nyata amat mengguris perasaannya.

Jelas Sarimah, dia sedih dihina sedemikian kerana perkahwinan dengan suaminya, seorang warga Bangladesh kira-kira 15 tahun lalu mengikut undang-undang.

"Kenapa saya digelar pengkhianat negara? Adakah saya seorang komunis?

"Jika saya berkahwin dengan warga asing, itu hak saya. Suami saya ada dokumen perjalanan sah dan perkahwinan kami mengikut undang-undang," katanya ketika ditemui di lokasi kebakaran di sini malam tadi.

Awal tahun ini, Wei Aik mencetuskan kontroversi semasa mengetuai 'operasi merampas barang' di sebuah restoran nasi kandar di Gat Lebuh Maccalum yang disifatkan sebagai biadab dan tidak ubah seperti mafia.

Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri, Lim Guan Eng itu juga didakwa mengeluarkan ungkapan berunsur perkauman, iaitu 'tutup kedai, balik India' terhadap pekerja restoran berkenaan.

Sarimah menambah, dia dan Fatimah Sharmin tidak diberikan bantuan oleh Wei Aik kerana para pekerja mereka yang tinggal di bahagian belakang kedai tersebut dituduh sebagai punca berlaku kebakaran.

Ujar Sarimah lagi, dia kesal dituduh sedemikian kerana ia dibuat berdasarkan persepsi negatif tanpa bukti kukuh.

"Kami rakyat Pulau Pinang, sudah tentulah kami mengharapkan kerajaan negeri bantu tetapi ini yang kami dapat daripada mereka," katanya yang berniaga barangan lusuh di situ sejak lebih lima tahun lalu.

Fatimah Sharmin pula memberitahu, dia tidak tahu kenapa wakil rakyat tersebut membuat tuduhan liar sedemikian.

"Takkan kami begitu bodoh mahu membakar kedai sendiri? Kami berniaga ikut peraturan dan mematuhi syarat ditetapkan.

"Sebagai wakil kerajaan negeri, dia (Wei Aik) sepatutnya bersikap profesional. Dia kena periksa punca kebakaran, jangan suka-suka buat tuduhan," jelasnya.


Dia juga kesal kesal kerana Wei Aik menghalau suaminya dari lokasi kebakaran dan mengugut mereka berdua keluar dari negara ini.

Berikutan kecewa dan marah dengan apa yang berlaku, kedua-dua mereka membuat laporan polis di Balai Polis Jalan Patani di sini kira-kira pukul 10 malam tadi.

Sementara itu, Ketua Pemuda Gerakan negeri, Oh Tong Keong yang ditemui di lokasi kebakaran berkata, seseorang wakil rakyat perlu menjalankan tugas dengan penuh tanggungjawab dan bersikap adil.

"Kebakaran adalah kemalangan, bukan perkara suka-suka.

"Dia juga perlu bertanggungjawab, tidak boleh tuduh orang lain sebagai pengkhianat negara," ujarnya.Komen GPB

Puak-puak Komunis DAP ini  suka hati mak bapa dia gelarkan orang lain pengkhianat .

Adakah beliau sudah jadi ADUN dihalalkan apa yang keluar dari mulutnya untuk menghina rakyatnya sendiri sebagai pengkhianat negara gara-gara berkahwin dengan warga asing ? Itu hak peribadi beliau untuk berkahwin mana-mana lelaki tapi  ADUN ini apa kejadahnya pulak sampaikan gelarkan mereka seperti itu .

Memang mulut tahap bangsat betul si Ng Wei Aik yang juga Setausaha Lidah biawak ini .PAS dan PKR macam biasa la hanya jadi anjing boneka kepada DAP .

Macam ini ka  perangai seorang pemimpin kita nak pilih sebagai wakil rakyat ? Tak ada adab langsung puak2 ekstremis & ultra kiasu ini hormati bangsa lain .

PRU 13 ..rakyat PP harus ajar parti biaDAP  ini !

PAS terbukti 20 tahun gagal , BN janji selesai masalah air jika perintah Kelantan

Posted: 23 Nov 2011 04:56 PM PST
Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berjanji masalah air yang melanda Kelantan akan diselesaikan segera sekiranya rakyat negeri ini memberi mandat kepada Barisan Nasional (BN) untuk memerintah pada pilihan raya umum akan datang.

Muhyiddin berkata, nasib rakyat Kelantan hanya akan terbela jika mereka menyokong BN memandangkan kerajaan Pas Kelantan sudah terbukti gagal menjaga kebajikan rakyat meskipun telah memerintah selama 21 tahun di negeri ini.

Beliau berkata, bekalan air bersih yang diterima sebahagian rakyat Kelantan hari ini pun merupakan ihsan dan usaha yang dilakukan BN ketika memerintah Kelantan suatu ketika dulu.

"BN memberi jaminan masalah air ini akan diselesaikan segera. Kita jamin masalah rakyat adalah keutamaan dan tidak boleh dibiarkan begitu sahaja.

"Pas tidak dapat memberikan apa-apa walaupun ini adalah perkara asas tetapi mereka gagal sampaikan anak-anak kita yang sedang membesar terpaksa menggunakan air kotor," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Majlis Jamuan Rakyat Parlimen Tanah Merah di Sekolah Kebangsaan Gual Ipoh di sini hari ini.

Hadir sama, Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed; Timbalan Pengerusinya, Datuk Dr. Awang Adek Hussin dan Ketua UMNO Bahagian Tanah Merah, Datuk Ikmal Hisham Abdul Aziz.

Pada majlis itu, Muhyiddin turut menyampaikan bantuan sebanyak RM1.4 juta untuk menyiapkan masjid di Kampung Belimbing.

Terdahulu ketika berucap, Ikmal turut memohon peruntukkan sebanyak RM4 juta daripada Kerajaan Pusat untuk untuk projek-projek kecil di daerah ini termasuk bekalan air bersih dan baik pulih masjid yang dapat memberi keselesaan kepada lebih 100,000 rakyat Tanah Merah.

Jelas beliau, rakyat Tanah Merah telah berjanji akan memberi sokongan padu kepada BN kerana kesedaran yang timbul bahawa nasib mereka hanya boleh dibela oleh kepimpinan BN.

"Banyak masjid dan surau di Tanah Merah yang teruk dan daif yang memerlukan perhatian kepemimpinan Pas tetapi langsung tidak diendahkan," ujarnya.

Rajahmas

Posted: 24 Nov 2011 11:13 AM PST

Rajahmas


Tamparan sulung Taib Mahmud ke atas ADUN DAP Kota Sentosa

Posted: 23 Nov 2011 05:12 PM PST

Keep silent - better safe than sorry

Tak sangka rupa-rupanya ADUN DAP Kota Sentosa Chong Chieng Jen terketar-ketar takut dan membisu sebaik 'ditampar' Ketua Menteri Sarawak ketika sidang DUN baru-baru ini. Terpinga-pinga dia bila diberi 'amaran maut' yang tak pernah didengarinya dari mulut Pehin Sri sendiri.

Kejadian bermula ketika Pehin Sri Taib Mahmud membuat ucapan penggulungan Ketua Menteri pada hari terakhir sidang DUN ke-17, tiba-tiba ADUN DAP itu mencelah dengan soalan mengenai penyalahgunaan kuasa yang telah dilakukan Ketua Menteri.

Sudahlah menyampuk pada masa tak betul, Chong buat pula tuduhan melulu secara membabi buta dengan niat untuk menjatuhkan kredibiliti Ketua Menteri. Berani sungguh Chong dengan dakwaannya sedangkan apa yang didengarinya hanyalah spekulasi liar daripada sumber yang tidak berasas.

Hal itu lantas dijawab Pehin Sri katanya,

"Saya tahu, semua ini adalah permainan propaganda "jahat" pembangkang kerana tuduhan-tuduhan tersebut langsung tidak berasas sama sekali apatah lagi dari benar, ditambahkan lagi dengan menggunakan media massa untuk menyiarkan secara meluas tentang pembohongan besar ini."

Kemudian dengan tegas Ketua Menteri Sarawak memandang tepat ke arah Chong sambil katanya lagi,

"Sekiranya kamu (Chieng) berani mengulangi kata-kata berbaur fitnah dan pembohongan itu di luar dewan ini kepada pihak media, saya tidak akan teragak-agak menyeret kamu ke muka pengadilan untuk tindakan undang-undang."

Begitulah tamparan yang diterima ADUN DAP itu kerana setiap kali bersidang, mereka akan mencelah dengan pelbagai bentuk provokasi yang merapu raban dan membabi buta.

Selama ini kita lihat Pehin Sri sabar mendiamkan diri, kali ini dia mengancam Chong Chieng Jen dengan tindakan undang-undang sekiranya serangan peribadi diteruskan terhadap Ketua Menteri itu.

Kelantangan Pehin Sri itu telah menyebabkan rakan-rakan Chong yang lain gugup dan membisu sehinggalah tamat ucapan penggulungan Ketua Menteri tanpa sebarang gangguan dan suara-suara sumbang mereka.

Rajahmas sangkakan sebelum ini mereka cukup hebat dengan tuduhan demi tuduhan terhadap Pehin Sri, sebaik dicabar rupa-rupanya mereka tidak berani mengambil risiko disaman dalam mahkamah.

Kesimpulannya, jika dakwaan mereka penyalahgunaan kuasa terhadap Pehin Sri itu benar kenapa pula takut untuk menghadapi tindakan mahkamah?

Akhirnya seperti dilaporkan rakan blogger Unreportednews.blogspot, Chong Chieng Jen terus meninggalkan bangunan DUN sebaik saja selesai tanpa sidang akhbar sepertimana lazimnya dilakukannya sebelum ini.

Politik Harian

Posted: 24 Nov 2011 03:49 AM PST

Politik Harian


Tak Puas Hati, Ambiga Dan Kuncu-Kuncunya Buat Kecoh Di Parlimen!

Posted: 24 Nov 2011 01:50 AM PST


Tak habis-habis lagi si Ambiga ni nak buat kecoh! Ketika Dewan Rakyat bersiap sedia untuk perbahasan Rang Undang-undang Perhimpunan Aman 2011, hari ini, Ambiga mengetuai beberapa kumpulan NGO mengadakan demonstrasi bagi membantah penggubalan akta baru itu.


Kira-kira 50 penyokong yang hadir hari ini membawa Jalur Gemilang dan kertas berwarna kuning yang dicetak dengan perkataan "Perkara 10 perlembagaan jamin kebebasan berhimpun".

"Rang undang-undang ini adalah yang zalim, kami harap ia akan ditarik balik serta-merta ... jangan sekalipun percaya ini boleh memberi kebebasan untuk berhimpun," kata Ambiga.

"Bagi saya rang undang-undang ini merampas kebebasan berhimpun, ia mengambil balik hak yang dijamin oleh perlembagaan," katanya yang juga bekas pengerusi Majlis Peguam

Menurut Ambiga lagi, rang undang-undang baru itu, lebih teruk daripada Seksyen 27 Akta Polis dan bercanggah dengan jaminan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak untuk membuat pembaharuan pada malam sebelum Hari Malaysia, 15 September lalu.

Terdahulu, Hishamuddin yang juga naib presiden Umno, mendakawa pembangkang menggunakan isu itu demi kepentingan politik mereka.

Beliau juga menafikan rang undang-undang yang akan dibahas petang ini bertujuan menyekat orang ramai daripada berhimpun dan memberi kuasa yang lebih kepada pihak polis.

--

Tindakan yang diambil oleh Ambiga ini jelas menunjukan beliau tidak tahu menghormati undang-undang dan tak reti nak ikut peraturan!

Dan juga perlakuan mereka ini tidak disenangi rakyat seperti demonstrasi jalanan. Dengan rang undang-undang baru, demonstrasi jalanan tidak dibenarkan. Kalau nak suarakan, (mestilah) ikut peraturan.. Apa yang susah sangat nak faham ke?

Ambiga tak payah lah nak cari publisiti murahan! buat orang meluat lagi adalah!! Apa ingat Parlimen tu zoo ke?

[video] Disko-Dut Hanya 3.6 Kilometer Dari Rumah Nik Aziz

Posted: 23 Nov 2011 11:30 PM PST


Pusat hiburan ini dibuka sehingga ke azan subuh dan menjadi tempat kunjungan anak-anak muda, pak cik-pak cik dan pada waktu kunjungan kami itu, ada juga mak cik-mak cik GRO.


Setelah mendapati pihak Majlis Perbandaran Kota Bharu Bandar Raya Islam (MPKB-BRI) tidak mengambil apa-apa tindakan selepas beberapa hint yang kami berikan tentang lokasi pusat hiburan ini, akhirnya, Agen Johnson telah bersetuju untuk mengadakan 'Operasi Disko-Dut'. Operasi Disko-Dut merangkumi 3 pusat hiburan dan bermula dengan pusat karaoke di bawah pokok ceri.


Agen Johnson tiba di pusat hiburan yang terletak 3.6 km dari rumah Nik Aziz di Pulau Melaka ini pada tengah malam. Ia terletak di kawasan yang merupakan kubu kuat PAS. Adalah agak mustahil untuk percaya bahawa MPKB-BRI ada mengeluarkan lesen untuk pusat hiburan ini. Pertamanya tidaklah diketahui bahawa ada lesen sedemikian yang dikeluarkan kerana ianya tidak bersesuaian dengan imej Parti PAS. Keduanya, ia terletak di kawasan kampung dan dibuat secara terbuka menyebabkan gangguan bunyi ke rumah-rumah sekitarnya dan ketiga ianya beroperasi sehingga ke hampir subuh. Jadi, jika anda juga percaya bahawa mustahil pusat hiburan ini beroperasi dengan kebenaran MPKB-BRI, maka kita harus bertanya, mengapa MPKB-BRI tidak mengambil tindakan terhadap pusat sedemikian? Apakah kerana ia peninggalan UMNO-BN yang tewas pada tahun 1990 dahulu. Atau kerana di Mekah pun ada jugak karaoke bawah pokok kurma?


PAS is DEAD!

Baca lagi di sini....

DS Najib Bentang Usul Mansuh Tiga Proklamasi Darurat

Posted: 23 Nov 2011 10:11 PM PST


Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini membentangkan usul memansuhkan tiga Proklamasi Darurat pada persidangan Dewan Rakyat.

Tiga proklamasi yang dikeluarkan oleh Yang di-Pertuan Agong itu adalah Proklamasi Darurat 1966, Proklamasi Darurat 1969 dan Proklamasi Darurat 1977.

Proklamasi Darurat 1969 dikeluarkan pada 15 Mei 1969 berikutan rusuhan kaum pada 13 Mei tahun itu.

Sementara itu, Proklamasi Darurat 1966 dan Proklamasi Darurat 1977 yang masing-masing dikeluarkan pada 14 September 1966 di Sarawak dan 8 November 1977 di Kelantan bertujuan menyelesaikan pertikaian politik yang berlaku di kedua-dua negeri berkenaan.

Perdana Menteri semasa membentangkan usul itu berkata langkah memansuhkan proklamasi-proklamasi darurat itu dilakukan berikutan keadaan yang mengancam keselamatan dan ketenteraman awam pada masa proklamasi itu berkuatkuasa, tidak lagi wujud pada masa ini. - Bernama

Berita ini sudah pasti akan tercatat dalam sejarah kepada generasi yang akan datang! Begitu juga dengan sejarah Anwar al-juburi hahahaha!

DS Najib Umum Seksyen 15 AUKU Akan Dipinda Membenarkan Mahasiswa Jadi Ahli Politik!

Posted: 23 Nov 2011 08:39 PM PST


Transformasi politik baru, Seksyen 15, Akta Universiti dan Kolej Universiti akan dipinda bagi membolehkan pelajar berusia 21 tahun ke atas menganggotai parti-parti politik.

Pengumuman itu dibuat oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak di Dewan Rakyat, hari ini.

"Ini bagi membolehkan pelajar mengambil bahagian dalam aktiviti politik dan menjadi ahli," kata Najib semasa membentangkan usul bagi menarik balik tiga perisytiharan darurat yang berusia lebih 40 tahun, pagi ini.

Namun tegasnya, kebenaran itu hanya terhad kepada mereka yang berumur 21 tahun dan ke atas sahaja.


Terdahulu, Ketua Pergerakan Pemuda Umno Khairy Jamaluddin. berkata Mahasiswa yang diberi kebebasan untuk menceburi bidang politik diyakini tidak akan mengabaikan pengajian mereka.

Beliau berkata ini kerana mahasiswa yang berpolitik mempunyai pandangan yang luas dan terbuka serta mempunyai sikap yang sihat.

"Saya aktif dalam bidang di luar akademik ketika di universiti tetapi saya juga beri tumpuan pada akademik malah ia bantu saya untuk berfikiran lebih kreatif dan kritis.

"Kalau beri kebebasan pun majoriti pelajar universiti tidak minat politik, ia sebahagian kecil sahaja. Kita boleh beri nasihat supaya kalau mereka nak terlibat dalam politik keutamaan adalah pengajian mereka," katanya.

Menurut Khairy lagi, ramai mahasiswa yang ingin menyertai perjuangan Umno tetapi disebabkan kekangan undang-undang di negara ini mereka tidak dapat merealisasikan hasrat itu.

"Kita jangan fikir bila beri mereka peluang untuk berpolitik mereka akan terus anti-kerajaan atau menentang kerajaan. Mereka ada sikap sihat untuk soal dasar kerajaan tetapi ini tidak bermakna mereka menentang kerajaan, ramai yang punyai fikiran kritis tetapi sokong kerajaan," katanya.

Rakyat Malaysia Hilang Di Indonesia Hanya Salah Faham!

Posted: 23 Nov 2011 08:10 PM PST


Facebook dan Twitter, semalam, gempar dengan berita kehilangan seorang penyokong skuad negara ketika menyaksikan perlawanan akhir bola sepak Sukan Sea Ke-26 di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta.

Berita Ahmad Firdaus Arham, 26, hilang tersebar di Facebook dan Twitter selepas Kedutaan Malaysia di Jakarta menerima beg pakaian dan dompetnya yang ditemui dalam stadium ketika perlawanan akhir Isnin lalu.
Namun, berita terbabit hanya salah faham dan Ahmad Firdaus sebenarnya selamat di tanah air selepas pulang dari negara berkenaan, pagi semalam.

"Saya tidak hilang...saya selamat, semua ini salah faham, sebenarnya saya dirompak ketika berada dalam tandas di kompleks Mangga 2 di Jakarta menyebabkan dompet saya hilang.

"Saya juga tidak pergi menyaksikan perlawanan Malaysia dan Indonesia itu sebaliknya ke Jakarta atas urusan kerja," katanya yang dihubungi di sini, semalam.

Menurutnya, dia tidak tahu bagaimana dompetnya boleh ditemui dalam stadium berkenaan tetapi mengandaikan mungkin orang yang merompaknya kebetulan menyaksikan perlawanan itu dan perkara terbabit juga sudah dimaklumkan kepada pejabat Kedutaan Malaysia di Jakarta.

Menceritakan kisah sebenar, Ahmad Firdaus yang juga pembantu kepada Ketua Pegawai Eksekutif Jamu Mak Dara berkata, kejadian berlaku kira-kira jam 9 malam Sabtu lalu.

"Saya kemudian ke balai polis, namun pegawai di situ memberitahu saya masih mempunyai pasport dan tidak perlu membuat laporan berhubung kehilangan dompet.

"Ini hanya salah faham dan saya terkejut apabila nama saya heboh diperkatakan di Facebook dan Twitter kononnya hilang di Jakarta," katanya.

Sementara itu, Duta Besar Malaysia di Jakarta, Datuk Syed Munshe Afdzaruddin Syed Hassan yang dihubungi semalam, mengesahkan perkara itu dan bersyukur Ahmad Firdaus kini selamat berada di tanah air.

Sumber: HM

Panas Nurul Izzah Dibelasah Dalam Dewan Rakyat! Malu Siot!!

Posted: 23 Nov 2011 07:10 PM PST


Tindakan Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar yang berterusan mahu mempolitikkan isu pembelian kapal selam mendapat pengajaran bermakna di Dewan Rakyat semalam, apabila beliau 'dibelasah' Timbalan Menteri Pertahanan, Datuk Dr. Ahmad Latiff Ahmad.

Abdul Latiff yang tidak senang dengan pelbagai tuduhan tidak berasas Nurul Izzah walaupun isu tersebut telah dijelaskan berulang kali berkata, kontrak perolehan setiap kementerian dibuat mengikut prosedur yang sama, tetapi kenapa hanya kementerian itu menjadi mangsa.

"Ini bukan komisen, semua yang berkait dengan pembelian termasuk kos latihan kepada kru kapal selam di Perancis tertera dalam kontrak. Bodohlah kerajaan kalau selepas kontrak tersebut sudah diberi kepada Syarikat Peri Mekar kemudian kita beri lagi komisen Yang Berhormat,'' tegasnya semasa menggulung perbahasan Rang Undang-undang Perbekalan 2012 peringkat jawatankuasa kementerian itu, di Dewan Rakyat hari ini.

Abdul Latiff menegaskan perkara tersebut telah diterangkan berulang kali menerusi jawapan lisan tetapi Nurul Izzah tidak hadir dalam Dewan.

''Berbuihlah mulut kalau kita nak bercakap benda yang sama berulang kali. Yang Berhormat apa yang saya katakan adalah benar, benar, benar dan benar belaka.

"Kalau Yang Berhormat rasa kerajaan kita ini bodoh sangat nak bagi komisen suruhlah peguam dari Perancis itu sapina. Bukan setakat Menteri Pertahanan, sapina saya pun tiada masalah," tegasnya.

Dalam pada itu beliau mengesahkan wujud gangguan seksual oleh seorang komandan sebuah kem Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) di Ledang, Johor, ke atas seorang pelatih wanita pada pertengahan Oktober lalu.

Beliau berkata, tindakan tatatertib serta-merta telah diambil ke atas komandan tersebut selepas siasatan mendapati aduan mangsa berasas dan selepas ini, tindakan undang-undang pula akan menyusul.

"Kes ini masih lagi dalam siasatan polis Tangkak tetapi di peringkat kementerian, kita telah menukar komandan ini dengan serta-merta. Pada masa yang sama dia tidak akan terlepas daripada tindakan undang-undang mengikut perkhidmatan dalam tentera," katanya menjawab pertanyaan Sim Tong Him (DAP-Kota Melaka).

Like father like daughter, ada mata tapi buta, ada hati mati. Kan dah dapat pengajaran yang bermakna!

Sidang DUN Perak Panas Dengan 'Pelacur Politik" dan ' Katak"

Posted: 23 Nov 2011 06:10 PM PST


Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak yang memasuki semalam, Rabu, panas dan kecoh apabila pihak kerajaan dan pembangkang bertegang leher gara-gara wakil rakyat pembangkang menggunakan kata-kata "pelacur politik" dan "katak" semasa perbahasan.

Timbalan Yang Dipertua DUN Datuk Hee Yit Foong yang mempengerusikan persidangan meminta Nga Kor Ming (DAP-Pantai Remis) yang membahaskan Belanjawan 2012 negeri supaya menarik balik kata-kata berkenaan kerana ia menghina golongan wanita termasuk ibu dan nenek kepada wakil pembangkang berkenaan.

"Ia menghina (kaum) wanita, tarik balik, kalau tidak saya putuskan jangan berbahas... ibu dan nenek Yang Berhormat juga kaum wanita," katanya pada persidangan DUN di Ipoh.

Namun, Nga enggan menarik kenyataan itu dan berkata beliau tidak menuduh sesiapa dan juga tidak menyebut nama tertentu bagi membayangkan maksud "pelacur politik" dan "katak" itu.

"Adakah saya tuduh sesiapa? Siapa makan cili dia terasa pedas... saya tidak cakap sesiapa tapi kenapa Timbalan Yang Dipertua terasa sangat?" katanya.

Keengganan Nga menarik balik kenyataan itu menyebabkan Datuk Hamidah Osman (BN-Sungai Rapat) dan Dr Wan Nooashikin Wan Noordin (BN-Kampung Gajah) bangun lantas mendesak dengan keras supaya wakil rakyat itu berbuat demikian.

Hee memutuskan persidangan ditangguhkan lima minit seperti dicadangkan Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir dan disokong Hamidah untuk menenangkan keadaan.

Bernama melaporkan penangguhan itu bagaimanapun tidak meredakan keadaan kerana sebaik persidangan bersambung semula, Nga meneruskan perbahasannya serta masih enggan menarik balik kenyataannya walaupun diberi peluang sebanyak tiga kali oleh Hee.

Tan Sri Tajol Rosli Ghazali (BN-Pengkalan Hulu) bangun lalu berkata: "Kami di sebelah sini dengar perkataan yang dikeluarkan iaitu "pelacur politik". Saya mahu bertanya kepada sidang ini adakah perkataan ini dibenarkan di sini? Jika tidak diizinkan ia perlu ditarik balik."

Beliau berkata jika wakil rakyat Pantai Remis tidak mahu tarik balik perkataan itu, Timbalan Yang Dipertua dewan boleh "menghalau" Nga daripada persidangan hari ini dan cadangan itu disokong Jamaluddin Mohd Rdzi (Bebas-Behrang).

Berikutan keengganan Nga menarik balik kata-kata berkenaan, Hee akhirnya mengarahkan Nga keluar dewan kerana menggunakan perkataan menghina serta mencela anggota DUN di samping berkata beliau tidak memberi peluang kepada mereka yang biadap.

Beberapa wakil rakyat pembangkang terutama V.Sivakumar (DAP-Tronoh) bangun membantah keputusan itu dan mendesak Hee yang keluar dewan kerana mengatakan "adakah wakil pembangkang minat pelacur, jika betul saya boleh bawa".

Nga pula kekal ditempatnya enggan mematuhi arahan Hee.

Yang Dipertua Datuk R.Ganesan, yang kemudiannya mengambil alih sesi persidangan menggantikan Hee, berkata Nga telah menimbulkan keadaan haru-biru dengan mengeluarkan perkataan "pelacur politik" serta "katak" malah enggan menarik balik selepas diberi banyak peluang.

Bertindak tegas, Ganesan mengarahkan Nga keluar dewan dan meminta Datuk Hamdi Abu Bakar (BN-Pengkalan Baru) meneruskan sesi perbahasan Belanjawan 2012 negeri menyebabkan wakil pembangkang itu akhirnya akur dengan arahan keluar dewan.

Selain Nga, wakil rakyat pembangkang lain iaitu Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin (PAS-Pasir Panjang) dan Datuk Ngeh Koo Ham (DAP-Sitiawan) turut meninggalkan persidangan sebagai tanda protes terhadap keputusan dewan.

Tak de Hal la... Yuna Pulangkan Semula Trofi AIM Yang Di Menanginya!

Posted: 23 Nov 2011 05:10 PM PST


Penyanyi Yuna mengesahkan kontroversi mengenai penarikan balik trofi Lagu Terbaik menerusi Penakut yang dimenangi di Anugerah Industri Muzik 18 (AIM18) baru-baru ini.

Penyanyi yang popular dengan lagu Dan Sebenarnya itu mengesahkan menerusi laman Twitter miliknya.

"Ya ia benar. Tetapi saya ingin mengucapkan terima kasih kepada peminat yang menyukai lagu tersebut," ujarnya.

Terdahulu, akhbar pada Rabu melaporkan, berlaku kesilapan pada pemilihan pemenang bagi kategori itu sehingga Penakut dinobatkan sebagai lagu terbaik secara keseluruhan walaupun ia tidak memenangi dalam kategori Lagu Pop Terbaik pada anugerah itu.

Turut dilaporkan, anugerah itu akan diserahkan kepada komposer Edry Abdul Halim dan Anuar Zain menerusi lagu Sedetik Lebih yang memenangi dalam kategori Lagu Pop Terbaik.

Difahamkan, pihak penganjur iaitu RIM dan AIM akan mengadakan sidang akhbar khas di Hotel Maya pada Khamis bagi menjelaskan kekeliruan itu.

Yuna dalam satu mesej lain di laman Twitter memberitahu dia tidak mahu menjawab sebarang pertanyaan dan memohon supaya ia diajukan kepada pihak penganjur.

Pada anugerah itu, Yuna menggondol tiga anugerah iaitu Persembahan Vokal Wanita Terbaik menerusi lagu (Penakut) dan Anugerah Kembara atas pencapaian cemerlangnya di Amerika Syarikat selain Lagu Terbaik (Penakut).

Abang tabik Yuna... Selambe je pulangkan balik trofi yang dimenanginya... Tak kalut pon! 


Kalau pakatan pembangkang dah riuh satu dunia ni! hehehe!

Masalah Banjir, Rakyat Kelantan Tuntut Kerajaan Negeri Tunaikan Janji!

Posted: 23 Nov 2011 07:35 AM PST


Lebih 100 penduduk di taman perumahan Thirteen Avenue Garden di Kubang Kerian meminta Kerajaan Negeri menunaikan janji dengan menyediakan longkang secepat mungkin berikutan kawasan itu masih digenangi air setiap kali musim tengkujuh.

Kira-kira 30 unit rumah di kawasan perumahan itu akan dinaiki air setiap kali hujan lebat tidak sampai sehari dan walaupun Majlis Perbandaran Kota Bharu Bandar Raya Islam (MPKB-BRI) berjanji sebelum ini untuk mengatasi masalah itu tetapi sehingga kini ia masih tidak tertunai.

Seorang penduduk yang ditemui, Hasnah Abd Razak, 51, berkata, beliau sekeluarga resah setiap kali hujan kerana kawasan itu pasti akan digenangi air sehingga menyukarkan urusan seharian dan kenderaan terpaksa dipindahkan ke tempat selamat setiap malam. "Bagi mengelak barangan dalam rumah rosak penduduk terpaksa menempah pangkin kayu untuk meletakkan tilam, peti ais, almari dan sebagainya supaya tidak rosak apabila rumah dinaiki air.

"Masalah ini berlarutan sejak empat tahun lalu dan walaupun pelbagai usaha dilakukan termasuk melaporkan kepada pihak berwajib namun sehingga kini ia masih berlaku. Penduduk tidak dapat tidur lena setiap kali musim banjir kerana bimbang barang-barang tidak sempat diselamatkan," katanya.

Kebanyakan pemilik kediaman di perumahan itu sanggup membeli pangkin mencecah RM1,400 bagi meletakkan barangan berharga seperti peralatan elektrik kerana setiap kali hujan lebat air pasti akan memasuki rumah yang akan merosakkan barangan berkenaan jika tidak dipindahkan.

Sementara itu, Yang Dipertua MPKB-BRI, Fauzi Mat ketika mengulas masalah itu berkata, pihaknya prihatin dengan situasi dialami penduduk terbabit setiap kali musim tengkujuh. "Pihak kami akan segera menghantar pegawai terbabit supaya parit atau longkang dapat disediakan secepat mungkin. Diharapkan penduduk bersabar dulu kerana ia akan diselesaikan dalam masa terdekat," katanya.

PAS hanya pandai tabur janji... tapi untuk melaksanakannya jangan harap lah! Jadi jangan lah terpedaya dengan janji-janji manis mereka!

Rakyat Malaysia Hilang Di Indonesia!

Posted: 23 Nov 2011 07:02 AM PST


Kedutaan Malaysia di Jakarta baru memaklumkan bahawa, seorang penyokong rakyat Malaysia hilang selepas menonton final bola sepak di stadium Gelora Bung Karno, Jakarta.

Nama :Ahmad Fidaus bin Arham.
IC No. :850512055293.

Hanya beg baju and walet sahaja di temui.

Sama-samalah kita doakan agar beliau di temui semula dalam keadaan yang selamat. Amin.

Update: *Maklumat tidak rasmi menyatakan beliau telah ditemui...

Pra Olimpik: Syria Mendahului Malaysia 2-0

Posted: 23 Nov 2011 06:44 AM PST

Keputusan terkini kelayakan olimpik London 2012 Malaysia menentang Syria siri zon Asia berkeputusan Syria mendahului Malaysia 2-0.

Ternyata pemain Malaysia masih keletihan setelah berhempas pulas menentang Indonesia di Stadium Gelora Bung Karno kemarin.

Malaysia 0 - Syria 2

Selepas ini Harimau Muda akan bertemu pasukan Bahrin pula di Stadium Bukit Jalil.

Aku beharap sokongan kepada Harimau Muda tidak berhenti di sini! Teruskan Gila Bola! Malaysia Boleh!

Kedudukan Terikat Di Separuh Masa Pertama Malaysia VS Syria

Posted: 23 Nov 2011 05:41 AM PST

Keputusan terkini kelayakan olimpik London 2012 Malaysia menentang Syria siri zon Asia masih terikat tanpa sebarang jaringan.

Walaupun tidak dapat menurunkan beberapa tongak utama namun skuad Harimau Muda mempamerkan semangat juang yang tinggi dan berjaya melakukan beberapa serangan yang berbisa kepada Syria.

Ini perlawanan kedua bagi kedua pasukan.

Malaysia 0 - Syria 0

Walaupun Harimau Muda kecil tapi berjiwa besar! Malaysia Boleh!

Perlawanan Kelayakan Olimpik 2012 - Malaysia Vs Syria

Posted: 23 Nov 2011 04:00 AM PST


Ayuh kita berikan sokongan padu kepada skuad Harimau Muda!!

Setelah kita berbangga dengan kejayaan Malaysia mengekalkan pingat emas bolasepak sukan sea. Pasukan kita akan berhadapan pula dengan Syria dalam perlawanan kelayakan Olimpik di london 2012. Perlawanan ini penting kerana ini perlawanan pertama di tempat sendiri setelah kalah kepada Jepun 2 – 0 di Stadium Tosu, Fukuoka, Jepon.

Kita mesti menang perlawanan atau sekurang-kurangnya memberikan saingan yang hebat kepada Syria. Sebenarnya tidak mustahil untuk Malaysia, yang penting kena teruskan momentum dan semangat sepertimana ketika Sukan Sea. Nampaknya bolasepak Malaysia makin meningkat dan terus meningkat. Kita kena kekalkan prestasi ini dan jangan mudah khayal dengan kejayaan yang diperolehi.

Diharapkan keputusan perlawanan malam ini berpihak kepada kita. Dengan sokongan 28 juta rakyat Malaysia yang kini makin ghairah dengan kejayaan pasukan bolasepak Malaysia.

Malaysia Boleh!

bumiyang

Posted: 24 Nov 2011 03:31 AM PST

bumiyang


Seksyen 15 AUKU Dipinda, Penuntut IPT Boleh Sertai Politik!!!

Posted: 23 Nov 2011 11:35 PM PST

Pakatan Rakyaat Gusar!!! Sebuah Markas Tentera Laut Bakal Didirikan di Kawasan Parlimen Pasir Mas???

Posted: 23 Nov 2011 05:43 PM PST

tunku

Posted: 24 Nov 2011 03:28 AM PST

tunku


No directive to serve only halal food in Chinese and Tamil schools

Posted: 23 Nov 2011 07:39 AM PST

KUALA LUMPUR: There is no directive from the Education Ministry that only halal food be sold at all Chinese and Tamil primary schools, said its Deputy Minister Datuk Dr Wee Ka Siong.
He said while under the ministry's guidelines, canteen operators must provide halal food if there was a sufficient number of Muslim students in the school concerned, Chinese and Tamil school canteen operators could also offer non-halal food to their non-Muslim students.
"However, in practice, school canteen operators usually offer pork-free food," he told reporters at the Parliament lobby Wednesday.
Dr Wee was responding to a vernacular news report stating that a circular was recently issued by the Negri Sembilan Education Department to schools in the state that only halal food be sold by canteen operators.
Based on initial feedback, he said Negri Sembilan's Education Director had confirmed that no such directive had been issued.

tunku : there should be a directive that only halal food in all schools in malaysia. there are also muslims in chinese schools or some in tamil school.

Analisa Kumbang

Posted: 24 Nov 2011 03:08 AM PST

Analisa Kumbang


[123]Kos Pich

Posted: 23 Nov 2011 06:24 PM PST

[127]Thai Couples

Posted: 23 Nov 2011 06:23 PM PST

[131]Young Thailand Teenager 18+++

Posted: 23 Nov 2011 06:22 PM PST

144]Thailand High School Sex At School Stair

Posted: 23 Nov 2011 06:21 PM PST

[138]Thailand Couple Sex At Kitchen

Posted: 23 Nov 2011 06:20 PM PSTดาราเกาหลี ดูหนังออนไลน์ ดูหนังฟรี ดูหนังออนไลน์ฟรี ดูหนังออนไลน์ใหม่ๆ ดูหนัง

Posted: 23 Nov 2011 04:49 AM PST

Mayuko Iwasa in hotel room

Posted: 23 Nov 2011 04:47 AM PST

This calm face from her make me stop to do anything to take a look on her.Indeed I like all elements in this set.Brownish light ,beautiful texture on her dress make these dramatic pics look so interesting .Remarkable when she look at me.I feel I ve frozen from first second to now.


[197]Thailand Pretty Girl Love Sex

Posted: 23 Nov 2011 04:44 AM PST[image-upload-56-720948.jpg]

refer to: http://joglum924.blogspot.com/2009_02_01_archive.html


Sek without taking bath is better ?

Posted: 23 Nov 2011 04:41 AM PST

Sek without taking bath is better ?

“POOM 2 guys 2010″ 20 yrs Thailand (Surat Thani)

Posted: 23 Nov 2011 04:41 AM PST


“PATTY 2009″ 23yrs Thailand (Krabi)

Posted: 23 Nov 2011 04:40 AM PST


creampie amateur japanese 3

Posted: 23 Nov 2011 04:39 AM PST


DR 1221

Posted: 24 Nov 2011 02:02 AM PST

DR 1221


[39]Sexy girl with baby

Posted: 23 Nov 2011 07:01 PM PST[30]NYP_Student

Posted: 23 Nov 2011 07:00 PM PST[138]Thailand Couple Sex At Kitchen

Posted: 23 Nov 2011 06:19 PM PST[161]Young Thailand Student Sex In The Guest House

Posted: 23 Nov 2011 06:18 PM PST[163]Thailand Teen Style Like Western

Posted: 23 Nov 2011 06:17 PM PST

[162] Really Young Thailand Girl +16

Posted: 23 Nov 2011 06:17 PM PST[164]Thailand Teen Sex At The Floor OF BangKok

Posted: 23 Nov 2011 06:16 PM PST

[165]Asian Teen Kissing

Posted: 23 Nov 2011 06:15 PM PST

[197]Thailand Pretty Girl Love Sex

Posted: 23 Nov 2011 05:00 AM PST


>

Sok pisey fucking Khmer Sex: Sok pisey

Posted: 23 Nov 2011 04:58 AM PST

high school girl was cheated to test virgin

Posted: 23 Nov 2011 04:57 AM PSTWomen at the pinnacle

Posted: 23 Nov 2011 04:56 AM PST


creampie amateur japanese 3

Posted: 23 Nov 2011 04:39 AM PST
The best Sexy Japanese Girl

Posted: 23 Nov 2011 04:38 AM PST


The best Sexy Japanese Girl

Sek without taking bath is better ?

Posted: 23 Nov 2011 04:38 AM PST

Sek without taking bath is better ?

Wow.. little Chinese girl with big Black

Posted: 23 Nov 2011 04:36 AM PSTSahabat-Gunung

Posted: 24 Nov 2011 01:51 AM PST

Sahabat-Gunung


Kalau Negara Islam Pun Boleh Digugurkan, Tidak Pelik Pemuda Pas Tarik ‘Handbrake’

Posted: 23 Nov 2011 03:58 AM PST

Kalau Negara Islam pun boleh digugurkan…, kalau prinsip pun boleh tergadai kepada DAP maka tidak pelik Pemuda Pas membatalkan rancangan mereka untuk mengadakan demonstrasi membantah konsert penyanyi Elton John di Genting Highlands malam tadi.

Demikian menurut penceramah bebas, Ustaz Sarjat Ali yang melihat Pas hari ini tidak lagi berpegang kepada prinsip mereka sebaliknya mengutamakan kuasa khususnya mimpi ke Putrajaya bersama PKR dan DAP.

Menurut beliau bukanlah mengejutkan Pemuda Pas boleh tarik 'handbrake' berhubung demonstrasi berkenaan kerana mungkin tidak mendapat persetujuan 'abang besa'r mereka di dalam pakatan pembangkang.

"Bukankah Pas hari ini parti 'pak turut'… kalau bukan 'pak turut' sudah pasti kawasan sekitar konsert berkenaan akan penuh dengan penyokong totok mereka yang tertipu dengan perjuangan Pas selama ini.

"Inilah natijah dan harga yang perlu dibayar oleh penyokong Pas setelah beralihnya kepimpinan mereka daripada ulama kepada sekular atau pun yang pernah dilabelkan oleh beberapa pihak sebelum ini bahawa Pas telah dikuasi oleh puak-puak Anwarinas.

"Mereka ingin tunjukkan bahawa Pas hari ini bukan Pas 'ortodoks' sebaliknya kepimpinan baru yang lebih liberal dalam usaha mengejar kuasa. Itu sahaja yang mereka ingin perjuangkan sekarang," katanya.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas tindakan Pemuda Pas yang membatalkan rancangan mereka untuk mengadakan demonstrasi membantah konsert penyanyi Elton John di Genting Highlands malam tadi.

Sebuah portal berita memetik Ketua pemuda Pas Pahang Shahril Azman Abdul Halim sebagai berkata demonstrasi itu tidak diteruskan memandangkan pihaknya memberikan tumpuan terhadap persediaaan bagi menghadapi pilihan raya umum akan datang.

Ustaz Jamil seterusnya menambah rakyat boleh lihat dan boleh nilai perjuangan Pas hari ini yang tidak lagi berpegang kepada prinsip sebaliknya mengejar kuasa dan kepentingan politik semata-mata.

Tegas beliau, apa jua alasan yang diberikan, apa jua pandangan yang dikemukakan terserlah hari ini Pas bukan lagi memperjuangkan Islam seperti yang dilaung-laungkan sebaliknya penuh dengan kepura-puraan.

"Mana perginya ayat-ayat al-quran yang dibaca dalam setiap siri ceramah? Bukankah itu semua retorik yang hanya bertujuan untuk mengaburi mata rakyat dalam usaha mendapatkan undi sahaja… Masyaallah." -MediaUMNO

Aspirasi Bangsa

Posted: 24 Nov 2011 01:36 AM PST

Aspirasi Bangsa


Selamat berjuang Harimau Malaya!!!

Posted: 23 Nov 2011 03:56 AM PST

PANEH MIANG

Posted: 24 Nov 2011 01:32 AM PST

PANEH MIANG


Kegiatan Menghasut Pelajar

Posted: 23 Nov 2011 07:24 PM PST

1. Pada 28 Mei 2011, telah berlangsungnya program yang dinamakan "Kem Menara Gading" di sebuah kawasan berhampiran ladang ternakan kambing, di Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Progam tersebut dianjurkan oleh Sekretariat Pelajar Islam Negeri Sembilan (SPINS) yang didaftar di bawah Pusat Pendidikan Islam At-Tibyan, Seremban.

2. Kebanyakan ceramah yang disampaikan oleh ahli panel dalam program berkenaan menjurus kepada unsur-unsur berjihad bagi menumbangkan kerajaan memerintah dengan alasan perjuangan Islam.

3. Barisan panel memuji beberapa pergerakan revolusi di beberapa negara Arab yang berjaya menumbangkan kerajaan dan pemerintah mereka seperti Tunisia dan Mesir, serta disarankan peserta program untuk bersiap sedia sekiranya revolusi sedemikian turut berlaku di Malaysia.

4. Peserta program yang terdiri dikalangan pelajar ini turut diminta untuk berbai'ah serta berikrar taat setia kepada kumpulan berkenaan. Majlis melafaz ikrar serta bai'ah ini dilakukan di hadapan beberapa orang "ustaz" dan fasilitator dari beberapa IPTA tempatan.

5. Peserta turut didesak untuk merahsiakan aktiviti kumpulan daripada diketahui pihak lain sambil memberi amaran bahawa mereka akan ditimpa musibah sekiranya membocorkan rahsia.


6. Para pelajar yang menyertai program ini juga dilatih menghadapi situasi apabila berhadapan dengan pihak berkuasa seperti polis; dan peserta seterusnya diajar simulasi demonstrasi.

7. Aktiviti atau program seumpama ini dipercayai bermula sejak 2009 yang turut melibatkan beberapa buah sekolah di sekitar Negeri Sembilan dan pihak berkuasa memperoleh maklumat bahawa ianya didalangi oleh sebuah parti politik pembangkang. Pengaruh dan gerakan SPINS ini dipercayai berjaya menyusup ke sekolah-sekolah melalui beberapa individu serta guru di sekolah berkenaan.

8. Program indoktrinasi pelajar yang bermula sejak tadika hinggalah ke peringkat IPT sebenarnya telah berlaku sejak sekian lama, dan rasanya ramai maklum parti manakah yang menjadi dalang disebaliknya.

9. Minda anak-anak dirosakkan sedari kecil semata-mata untuk menyemai kebencian terhadap kerajaan memerintah. Inilah 'ciri-ciri Islam' yang diagongkan oleh juak-juak itu selama ini. Anak-anak yang tidak mengerti apa-apa telah ditanam dengan sifat benci dan dendam kesumat terhadap saudara seagama yang tidak sealiran.

10. Ibu bapa disarankan agar sentiasa memantau content program di setiap aktiviti perkhemahan, kem menara gading, kursus motivasi etc. yang melibatkan anak-anak anda terutama di musim cuti persekolahan agar anak-anak ini tidak diindoktrinasi dengan dakyah politik extremist sejak kecil.

11. Semoga kumpulan yang sentiasa 'berusaha' memecah-belahkan kesatuan umat Islam di negara ini diberi hidayah dan taufik oleh Allah swt sebelum mereka sendiri diperhamba dan diperlembukan oleh puak chauvinist.

Taipingmali (tm)

Posted: 24 Nov 2011 01:18 AM PST

Taipingmali (tm)


Perasmian Tahun Melawat Perak 2012

Posted: 24 Nov 2011 12:20 AM PST

Akhirnya akta darurat zaman komunis dihapuskan

Posted: 24 Nov 2011 12:17 AM PST

36 tahanan di bawah Ordinan Darurat akan dibebaskan dalam tempoh masa terdekat; sesuai dengan pembatalan 3 Proklamasi Darurat - DS Hishammuddin
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Dap, Pkr dan Pas zalim

Posted: 23 Nov 2011 10:35 PM PST

Kerajaan bongkak lahanat di Selangor memang zalim dan bersikap zionis. Dahulu sewaktu BN memerintah semua kontraktor diberi projek tanpa mengira apakah parti yang mereka pegang.

Tetapi apabila mereka memerintah, hanya kontraktor mereka sahaja yang dilayan.

Di Perak khususnya di Taiping ramai kontraktor bumiputra yang juga penyokong tegar Pas hidup senang lenang kerana kerajaan BN tidak pernah menganaktirikan mereka.

Macam tu yang dikatakan nak membela orang Melayu? Mampus Melayu adalah! Untuk butiran lanjut masuk ke laman berikut.

http://www.shizone.com/?p=588

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sidang Dun Perak Ke-12 Kecoh-Part 2

Posted: 23 Nov 2011 06:29 PM PST

Penyakit dalam Umno

Posted: 23 Nov 2011 04:00 PM PST

Ini mesej yang dihantar oleh seseorang kepada TM, menurut beliau, ia adalah tindakan segera dan surat perlu diserahkan by hand. Bila tiba di rumahnya dan diberi salam lebih dari 3 kali dan tiada jawapan diberi. Sedangkan bayang-bayang orang menonton tv dapat dilihat dari luar pagar.

Bila jawapan tidak dibalas , penghantar utusan pun memasukkan surat ke dalam  peti surat  dan inilah jawapannya.

  
Sdra SUB, Apa dah jadi ni, Terima surat jam 8.30 mlm 20/11/2011 ( masuk dlm peti surat senyap2 macam penyangak) Arah Hadir Program 3.00 ptg 21/11/2011 . Fikirlah waktu tu orang bekerja, apa tak ada waktu lain ke nak buat program.

Cuba baca amanat Zahid Hamidi pula yang pernah terpijak kulit pisang


UMNO Perlu Pastikan Tiada Unsur Sabotaj Calon Pilihan Raya - Zahid Hamidi
KUALA LUMPUR, 23 Nov (Bernama) -- Unsur sabotaj seperti yang berlaku pada pilihan raya umum lepas perlu dihentikan bagi memastikan calon yang ditampilkan Umno untuk bertanding pada pilihan raya ke-13 menang, kata Naib Presiden Umno Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Sambil menegaskan Umno perlu berada dalam keadaan "cacat sifar" sebelum pilihan raya umum, beliau berkata perbuatan sabotaj boleh dihindari sekiranya setiap anggota Umno bersatu padu dengan segera menyelesaikan setiap permasalahan di peringkat cawangan dan bahagian.

Bercakap dalam sidang media khas menjelang Perhimpunan Agung Umno 2011, yang akan diadakan minggu depan, di sini pada Rabu, Ahmad Zahid berkata memegang jawatan tinggi di mana-mana peringkat bukan jaminan bagi individu itu dipilih sebagai calon dalam pilihan raya umum akan datang.

"Namun yang agak menggusarkan kepimpinan atasan adalah permasalahan daripada segi kepimpinan di peringkat bahagian yang istilah politiknya dipanggil warlord (hulubalang) yang mahu terus memberikan penekanan bahawa mereka telah mengasah pedang begitu lama... hendak tajamkan (memperkukuhkan) kuasa dan mencengkam pengaruh di kawasan masing-masing, maka akan berlakulah masalah 'intra-party'.

"Kalau tiada tentera di belakang, hanya kita sebagai jeneral (sahaja) yang ada pedang yang tajam, kita akan kalah dalam perang. Oleh sebab itu kita perlu mempunyai bala tentera yang berada di belakang dan mendapat sokongan semua," katanya.

Ahmad Zahid, yang juga Menteri Pertahanan, berkata perkara itu adalah antara mesej penting yang akan disampaikan Presiden Umno yang juga Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dalam ucapan dasarnya pada Perhimpunan Agung Umno 2011, yang bermula Selasa depan.

"Ini memandangkan pengalaman kita pada pilihan raya umum ke-12 memperlihatkan bahawa permasalahan dalaman yang tidak diselesaikan menjadi penyumbang utama kepada kekalahan banyak calon Umno dan Barisan Nasional (BN)," katanya.

Katanya satu kajian akademik mendapati pemilihan calon yang baik mampu menyumbang sebanyak 31 peratus kemenangan parti manakala jika permasalahan dalaman dapat diselesaikan, ia boleh menyumbang lebih daripada 50 peratus.

Naib Presiden Umno itu menegaskan selain perlu memberi sokongan padu pada calon yang dipilih pucuk pimpinan, anggota parti hendaklah melupakan segala kepentingan peribadi bagi memberi kemenangan kepada calon.

"Saya hampir pasti Presiden dan Timbalan Presiden parti (Tan Sri Muhyiddin Yassin) tentunya akan memberi penekanan bahawa kita tidak boleh berkompromi dengan aspek kekalahan mana-mana calon hanya disebabkan oleh masalah yang tidak dirungkaikan di peringkat bahagian," katanya.

Ahmad Zahid berkata anggota parti juga perlu melipatgandakan usaha untuk menawan negeri yang dikuasai pembangkang -- Selangor, Kedah, Kelantan dan Pulau Pinang -- serta kembali menguasai majoriti dua pertiga di Dewan Rakyat.

Mengenai Perhimpunan Agung Umno, beliau berharap para perwakilan yang mengambil bahagian dalam perbahasan menekankan tentang perpaduan, usaha-usaha yang dijalankan kerajaan seperti Program Transformasi Kerajaan (GTP) dan Program Tranformasi Ekonomi (ETP) bagi difahami anggota parti dan sekaligus dapat menerangkan kepada kumpulan sasar iaitu pengundi baru.

Kepada soalan mengenai pengaruh yang dimainkan media baru seperti blog, Twitter dan Facebook, Ahmad Zahid berkata pada pilihan raya umum yang lepas, media baru itu dilihat penyumbang terhadap penolakan rakyat terhadap calon BN.

"Media sosial telah menjadi satu faktor yang menyumbang kepada hakisan pengaruh politik kerana media sosial adalah satu pengantara media yang dianggap cukup berwibawa sehingga meminggirkan media arus perdana.

"Pihak antagonistik mengambil peluang kredibiliti media sosial tetapi selepas berada di khalayak lebih lima tahun, banyak maklumat dalam media sosial tidak mencapai tahap kredibiliti dan tidak berdasarkan fakta tetapi lebih kepada spekulatif, imaginatif dan hentam keromo menyebabkan kredibiliti pengamal media sosial menurun," katanya.

Beliau berkata inisiatif Perdana Menteri mewujudkan blog serta mempunyai akaun Twitter serta Facebook adalah tepat bagi menarik sokongan rakyat termasuk golongan belia yang mudah terdedah dengan pelbagai maklumat tidak tepat di Internet.

Menyentuh hasrat pembangkang untuk mengadakan pilihan raya secara berasingan dengan pilihan raya umum, Ahmad Zahid yang juga Anggota Parlimen Bagan Datoh berkata ia adalah sesuatu yang baik.

"Ini kerana ia akan memberi kelebihan kepada BN. Apabila semua pilihan raya di setiap negeri selesai, kita akan memberi tumpuan penuh kepada negeri yang dikuasai pembangkang dan sekaligus merampas semula negeri tersebut.

"Saya tidak fikir mereka akan menang kerana kebanyakan janji mereka dalam manifesto 2008 gagal ditunaikan dan rakyat tidak boleh lagi dibutakan dengan janji retorik mereka," katanya.

Nampaknya ini lah unsur-unsur yang menjadi barah dalam Umno, tidak ada tolak ansur dan semangat kekeluargaan . mana motto Bersatu Bersetia Berkhidmat?

Pidato Zon Selatan

Posted: 23 Nov 2011 03:45 PM PST

Pertandingan Pidato Politik Zon Selatan esok 24/11 jam 5pm diPersada Johor,Jln Abdullah Ibrahim, JB dan Dinner/Perasmian Jam 8pm.

Untuk keterangan lanjut, lawati www.pidatopemudaBN.blogspot.com
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Perbuatan khianat Longkai

Posted: 23 Nov 2011 03:42 PM PST

Kpd sesiapa yg mggunakn hway karak ke gmbak or gmbk ke karak pd msm hujan diminta pandu plahan bmula dr karak ke bntong n bntong ke karak krna ada phak yg khianat meletakan myk diatas jalan raya area SG DUA..ptg ini shj 15Buah kreta bpusing & hlang kwln..Mtak sebarkn kpd saudara & sahabat..DRP Yg pRihatin..x tau betul ke x broadcast ni, tp ada baiknya kita berhati2.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Yuna sahkan yang dia tidak penakut untuk menyerahkan kemenangan beliau

Posted: 23 Nov 2011 07:58 AM PST

Malam Anugerah Industri Muzik (AIM) yang berlansung baru-baru ini benar-benar tercemar. Apa tidaknya, dalam twitter dan facebook ramai wartawan dan artis menulis bahawa suasana membosankan. TM langsung tak minat nak menonton di tv hanya sekadar mendengar dari jauh sahaja.

Paling memalukan apabila kemenangan Yuna di tarik balik gara-gara tersalah kira. Kalau dah bagi hadiah dan dibuat dalam majlis gilang gemilang kenapa perlu ditarik balik, anggaplah keputusan muktamad.

Ini merupakan satu tamparan hebat kepada Yuna dalam industri yang penuh berliku. Semoga Yuna tabah menerima dugaan dan cabaran.

Untuk butiran lanjut sila ke laman ini [klik]

Sidang Dun Perak Ke-12 Kecoh-Part 1

Posted: 23 Nov 2011 07:44 AM PST

Pas kini..

Posted: 23 Nov 2011 04:06 AM PST


one2many

Posted: 24 Nov 2011 01:05 AM PST

one2many


AUKU : Najib dan Muhyiddin Tak Senada?

Posted: 23 Nov 2011 10:39 PM PST

Maka, ramailah yang akan mengambil kredit atas pengumuman DS Najib sebentar tadi untuk meminda Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU). Setelah dipinda pada tahun 2009, kini ia akan sekali lagi dikosmetikkan supaya mahasiswa kelihatan lebih kreatif dan kritis. Atas maksud itu, maka mahasiswa harus dibenarkan menjadi ahli parti politik. Mereka harus bebas dan setaraf dengan ahli-ahli politik, sedikit lebih tinggi daripada orang kebanyakan kerana lantaran mereka itu intelektual. Itulah harapan Najib dan sekalian ahli politik yang lain.

Mahasiswa dan politik. Ia bukan baru dibicarakan. Kerana politiklah, mahasiswa dibelenggukan oleh AUKU. Kemudian, mahasiswa seolah-olah terbisu. Mereka dikurung dalam pagar kampus dan diberikan segala layanan dan kebajikan yang sempurna, kalau tidak pun yang terbaik. Ditugaskan kepada mereka dengan pelbagai arahan yang bersifat ilmiah supaya golongan ini tidak berjinak-jinak lagi dengan politik dan permaslahatan masyarakat luar. Untuk suatu tempoh yang panjang, mahasiswa jadi enak dengan dunia kampus dan berasa diri selalu lebih tinggi daripada orang kebanyakan.

Tetapi seperti singa atau harimau yang berkawan-kawanan di dalam sangkar besar, lama kelamaan mereka tertanya-tanya juga apakah yang ada di sebalik pagar sangkar itu? Lalu berusahalah mereka mencari jawapan. Mereka berkelompok, berkomplot. Satu pihak mahu terus diam di dalam sangkar menikmati segala nikmat yang disediakan. Satu pihak lagi, mahu cabar sangkar itu atas nama hak dan kebebasan. Akhirnya, berseterulah kedua-duanya.

Itulah yang berlaku dalam jagat mahasiswa. Sejak sekian lama AUKU dipertahankan atas manfaat yang diberikan, akhirnya ia alah juga pada desakan demi desakan sekelompok mahasiswa yang mahu akta ini dimansuhkan, atau setidaknya dipinda. Semuanya atas nama hak dan kebebasan mahasiswa. Persoalannya, adakah kelompok mahasiswa yang menuntut pemansuhan AUKU ini mewakili suara majoriti? Belum ada pungutan suara untuk menentukan jawapan bagi persoalan ini.

Lalu, baru-baru ini, apabila isu AUKU sekali lagi bingit, Timbalan Perdana Menteri dengan sikap terbuka menyerahkannya pada mahasiswa sendiri untuk menentukan hala tuju AUKU. Sama ada ia perlu dipinda, dimansuh atau dikekalkan, mahasiswa sendiri yang akan tentukan. Sekali dengar, ada rasional yang besar daripada sikap terbuka TPM itu. AUKU menyangkut dunia mahasiswa, maka biarlah mahasiswa sendiri menentukannya.

Namun, segalanya seperti buih yang diterbangkan angin apabila Perdana Menteri hari ini mengumumkan keputusan untuk membuat pindaan bagi Seksyen 15 tanpa mengambil kira pandangan seluruh mahasiswa. Dewan Perundingan Pelajar (DPP) USM yang mirip Parlimen Malaysia baru-baru ini sudah pun mengumumkan hasil undian ahli dewannya di mana majoriti menolak AUKU dipinda atau dimansuhkan. Begitu juga beberapa IPTA lain melalui MPP masing-masing turut menyuarakan pandangan yang sama. Tetapi Najib seolah-olah membelakangkan aspirasi majoriti tersebut. Ia juga seolah-olah mengesampingkan saranan timbalan beliau sendiri sebelum ini.

Adakah Najib berkira-kira mahasiswa akan menyokong keputusan tersebut? Sebahagian mungkin ya, sebahagian yang lain tentu tidak. Tetapi beliau silap besar jika syok sendiri dengan menganggap keputusan itu akan merobah corak sokongan mahasiswa terhadap kerajaan BN sekarang. Ia bersifat popular, tetapi kosong. Mahasiswa yang menuntut Seksyen 15 ini dipinda atau dimansuhkan sama sekali tidak akan berhijrah menyertai kem Najib, apatah lagi menunjukkan simpati di atas keterbukaan beliau. Bahkan, mereka akan mengambil kredit yang besar daripada keputusan ini dengan mendakwa perjuangan mereka di pihak yang benar! Maka kian kuatlah mereka menentang Najib selepas ini.

Di dalam kampus, sudah ada budaya politik kepartian yang hebat di mana mahasiswa yang ghairah dengan 'kuasa' ini terbahagi kepada dua kumpulan besar iaitu Pro-Mahasiswa dan Pro-Aspirasi. Kedua-duanya, kalau boleh diumpamakan, seperti pembangkang dan kerajaan. Realitinya, memang itulah yang berlaku di mana Pro-Mahasiswa sering didokong oleh pembangkang. Hal ini bukan rahsia lagi. Setiap kali menjelang pilihan raya kampus, portal-portal pro-pembangkang secara terang-terangan mempromosikan kumpulan ini, malah segelintir pemimpin mereka turut menyatakan sokongan secara langsung kepada kumpulan Pro-M ini. Situasi ini tidak berlaku bagi Pro-A yang selalunya terkial-kial sendirian berjuang.

Adakah Najib dan para pemimpin dari kem beliau memahami situasi ini dengan sebenar-benarnya? Adakah Khairy Jamaludin berdamping dengan mahasiswa seperti Ketua Pemuda PAS yang diketahui mesra dengan pemimpin-pemimpin mahasiswa Pro-M?

Najib sepatutnya menerima pandangan semua mahasiswa sebelum bertindak. Yang akan menangung implikasinya nanti ialah mahasiswa, bukan ahli politik. Memang benar kebebasan dan hak asasi mahasiswa penting, tetapi apa yang lebih penting ialah mengawal perjalanan mereka ke arah masa depan yang lebih baik. Tidak semua berminat dengan politik. Tidak semuanya mahu jadi ahli politik. Tetapi mereka yang tidak berminat ini tidak dapat lari daripada menerima palitan yang sama kelak apabila budaya politik kepartian menular ke dalam kampus. Perpecahan, juga pasti akan bertambah besar.

Adakah Najib juga lupa, sebahagian besar pemimpin beliau ketika ini lahir daripada acuan AUKU sendiri? Adakah mereka dungu dan tidak pandai berpolitik? Realiti politik seharusnya dibiarkan menjadi ilmu luar kuliah untuk mahasiswa supaya mereka tahu membezakan apa yang perlu dan tidak perlu, apa yang penting dan tidak penting dan apa yang benar dan tidak benar, secara intelektual, bebas dan eksklusif tanpa campur tangan parti politik! Pada akhirnya, meraka akan kenal budaya politik sebenar dan paling layak diikuti sebagai wadah perjuangan. Selagi mana ia parti, selagi itulah ia ada kekurangan.

My Longest Yard

Posted: 23 Nov 2011 11:55 PM PST

My Longest Yard


Malaysia vs Syria : Saksikan secara live streamyx

Posted: 23 Nov 2011 04:43 AM PST


Kelayakan Olimpik 2012
Malaysia vs Syria
Kick Off : 8.45pm waktu tempatan

Pasukan Harimau Muda kembali berjuang atas padang. Memori indah Sukan Sea Indonesia wajar diletak tepi terlebih dahulu. Sekarang adalah masa untuk fokus kepada misi Olimpik 2012.

Kepada anda yang tidak dapat menonton perlawanan ini di kaca televisyen, tidak mengapa. Anda boleh tonton secara live streamyx.

Belantan

Posted: 23 Nov 2011 11:50 PM PST

Belantan


DUN Sarawak dengan Selangor berbeza : Noh Omar!

Posted: 23 Nov 2011 08:57 PM PST


Siaran Akhbar

Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tidak perlu tidak menjadikan Pilihan Raya Negeri Sarawak sebagai contoh untuk tidak membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor kerana hanya memperlihatkan pengetahuannya yang cetek.

Bagi saya, agak menghairankan apabila Abdul Khalid sebagai seorang pemimpin Kerajaan Negeri tidak memahami perkara asas mengenai pembubaran Dun dengan menjadikan Sarawak sebagai perbandingan.

'Tarikh luput' DUN Sarawak berakhir pada 21 Julai tahun ini manakala tarikh akhir bagi pembubaran Parlimen adalah pada 24 April 2013 dan negeri itu baru sekali mengadakan Sidang Dun.

Contoh yang diberikan Abdul Khalid itu tidak masuk akal kerana tarikh tamat DUN di negeri itu tidak sama, bezanya hampir dua tahun dengan pembubaran Parlimen. Negeri itu pula baru sahaja selesai pilihan raya negeri, takkan hendak dibubarkan.

Kalau buat dua kali pilihan raya, kos akan lebih tinggi dan menyusahkan rakyat untuk mengundi. Abdul Khalid sepatutnya mengikut langkah Kerajaan Kelantan yang turut membubarkan Dun sama seperti tarikh pembubaran Parlimen sejak Pas memerintah negeri itu.

Abdul Khalid berkata demikian dalam sebuah akhbar yang menegaskan pendirian bahawa Selangor tetap tidak akan membubarkan DUN sehingga Jun 2012 walaupun dikritik banyak pihak.

Abdul Khalid turut mempersoalkan mengapa tindakan Sarawak yang mengumumkan pilihan raya secara berasingan sebelum ini tetapi tidak dijadikan isu sebagaimana di Selangor.

Sebelum ini beliau dilaporkan berkata, kerajaan Negeri hanya akan membubarkan DUN selepas enam bulan dari tarikh pembubaran Parlimen bagi memastikan Bajet Selangor 2012 dapat dilaksanakan pada tahun depan.

Tindakan Kerajaan Negeri pimpinan pakatan pembangkang itu jelas menunjukkan mereka takut dengan bayang-bayang sendiri kerana sudah seronok berkuasa dan tidak yakin mampu mempertahankan kemenangan di Selangor.

Rakyat memang sudah faham mengenai perbezaan Dun Sarawak dan Parlimen tetapi Abdul Khalid sengaja tidak mahu faham kerana mahu menjaga kepentingan pakatan pembangkang di negeri ini.

Sementara itu saya menyifatkan Setiausaha Politik Menteri Besar, Faekah Husin sebagai 'tidak tahu berpolitik tetapi cuba berpolitik' apabila mendakwa saya cuba menonjolkan diri dan menenggelamkan peranan Ketua Pembangkang, Datuk Mohamad Satim Diman.

Faekah juga tidak memahami hierarki politik tetapi mahu komen tentang politik. Dia tidak faham jawatan saya sebagai Timbalan Pengerusi Umno Selangor dan jawatan Satim sebagai Ketua Pembangkang di Dun Selangor. Masing-masing ada peranan dalam pentadbiran dan politik. Jangan komen jika tidak faham kerana hanya akan memalukan diri sendiri.

Ini tidak ada dalam hierarki PKR yang sudah terbalik songsang apabila menteri besar tiada jawatan dalam parti, sebaliknya Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang juga Pengerusi PKR Selangor, Azmin Ali hanya menjadi wakil rakyat biasa dalam Dun.

Sebab itu ada desakan dari ahli parti itu agar Abdul Khalid diturunkan sebagai menteri besar. Perkara ini diakui Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Ternyata pentadbiran Abdul Khalid semakin tidak dipercayai oleh ahli parti itu sendiri.

Datuk Seri Noh Omar
Timbalan Pengerusi
Badan Perhubungan UMNO Selangor

Suara Politik
Taminsari

The Unspinners

Posted: 23 Nov 2011 11:36 PM PST

The Unspinners


Tony Pua nak kurangkan, Guan Eng Lebihkan Pula Kakitangan

Posted: 23 Nov 2011 09:00 PM PST

Gempar! Isu Pilihanraya PKR bocor!

Posted: 23 Nov 2011 06:32 PM PST

Panglima Perang Cyber

Posted: 23 Nov 2011 11:33 PM PST

Panglima Perang Cyber


Info Dari NGO Aman Palestin

Posted: 23 Nov 2011 09:19 PM PST

Mohon sebarkan. Terima kasih!

Gempar - Nik Aziz Sebut Iblis Syaitan Akan Datang Jika Pilihanraya Berasingan !!!

Posted: 23 Nov 2011 07:39 PM PST

Nik Aziz melatah lagi. Iblis dan Syaitan disebut yang sekali imbas kita faham sebagai lawan kepada PAS iaitu UMNO.


Berita tersebut disiarkan dalam Malaysiakini ( atau gelaran baru - Cinakini ) 


"Kalau kita buat berasingan segala 'iblis syaitan' sana akan tertumpu pada satu kawasan.
"Apabila dah banyak sangat, susah kita nak kawal nanti," kata Nik Aziz dalam  http://www.malaysiakini.com/news/182177


Mulut yang keluar perkataan yang hodoh dan keji biasanya lahir dari hati yang kotor dan rosak.


Kebiasaan ulama hakiki tidak sesuka hati mengeluarkan perkataan yang boleh menghina pihak lain kecuali ulama yang diangkat untuk tujuan propaganda bukan untuk Islam.


Adakah layak Nik Aziz digelar Ulama selepas beberapa kali mengeluarkan perkataan tidak dibenar agama seperti celaka, sekular, Allah samseng, Allah pun mencarut ?


Sebelum ini sudah banyak putar belit dicatat seperti yang disiar oleh blogger PenaKSJ1. "Kita bersyukur dengan pendirian DAP sekarang, kerana mereka sudah berubah sikap dan sanggup bekerjasama dengan PAS, asalkan tidak mendirikan negara Islam" – Nik Aziz Nik Mat, Berita Harian 12 Mei 1999.
2. "Bukan sahaja dalam menifesto, dalam perlembagaan PAS sendiri memang tidak mengandungi satu perkataan pun untuk menubuhkan sebuah negara Islam, dia (DAP) boleh tengok sendiri dan baca perlembagaan itu." – Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 4 Ogos 2001.
3. "Terdapat unsur kafir dalam UMNO kerana parti itu menolak Islam dalam pentadbiran negara, UMNO juga ada ciri kafir" – Ceramah Nik Aziz Nik Mat di Padang Tembak, Pengkalan Chepa, 3 Julai 1999.
4. "Jika melawan UMNO tiba-tiba meninggal dunia, maka kita dikira mati syahid." – Kuliah Nik Aziz Nik Mat di Masjid Kg Pulau Melaka.
5. "Allah sendiri gunakan perkataan memaki, mencemuh atau mencarut, jadi manusia sendiri berpeluang menggunakan maki hamun, tapi terserahlah kepada manusia di mana tempatnya." – Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 28 April 1999.
6. "Siapa yang nak tolong kerajaan Islam, kami sebagai pemimpin Islam mesti terima sama ada DAP, MCA, dan MIC. Kalau nak tolong mengapa kita tolak. Jika DAP ikhlas nak tolong PAS, saya terima. Usahkan DAP, syaitan pun boleh saya terima." – Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 24 Januari 1999.
7. "Orang-orang Islam yang berkongsi dengan orang-orang kafir untuk memerintah negara, menjadi kafir atau haram" – Hukum Dewan Ulama PAS Kelantan, Ogos 1963.
8. "Islam tidak melarang umatnya mengeluarkan perkataan mencarut dan mencaci seseorang jika kena pada tempat dan masanya, kerana ia sudah menjadi salah satu naluri." – Nik Aziz Nik Mat, Berita Harian, 29 April 1999.
9. "Kelantan menggunakan hasil cukai arak, lesen anjing dan sebagainya bagi menampung kos membuat jalan dan lain-lain projek pembagunan. Arak itu sendiri boleh diminum oleh bukan Islam, jadi bila minum oleh mereka, maka untuk menjaga keselamatan, kerajaan mengambil duit dari mana?" – Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 26 November 1994.
10. "Bagi penjualan arak, ia hanya dibenar jual oleh orang bukan Islam kepada golongan itu sahaja, kerana jika ia diharamkan sudah tentu menyulitkan orang bukan Islam untuk menikmatinya." – Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 19 November 1992.
11. "PAS Sedia gugur slogan negara Islam, jadi untuk mencari perdamaian itu, setakat mana yang boleh kita hendak kepada Islam, tapi kalau nampak menyusahkan tak apa…" – Nik Aziz Nik Mat, Berita Harian, 25 Jun 1999.
12. "Menentang PAS adalah Haram mengikut al-Quran." – Nik Aziz Nik Mat, Berita Minggu, 24 April 1994.
Rupanya gelaran Tok Guru adalah propaganda PAS untuk kelirukan rakyat seperti pendedahan arwah Ust Omar. 


Beliau juga pernah dedahkan Nik Aziz boleh dianggap murtad seperti yang disebut dalam video di bawah :
video di atas telah ditonton oleh 40,118 ketika artikel ini ditulis 12.16 pm.


sekian mohon disebarkan.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

MB Negeri Sembilan Menyampaikan Bantuan Kepada Rakyat DUN Rantau

Posted: 23 Nov 2011 07:34 PM PSTMajlis penyampaian bantuan kebajikan masyarakat Dun Rantau oleh YAB DSU @menteribesarn9 di dewan besar Rantau

Info oleh Twitterian @MyNeg9


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Penyokong Malaysia Pun Mati Semasa Menonton Bola - Al Fatihah

Posted: 23 Nov 2011 04:56 AM PST

Jika dua penyokong Indonesia mati dipijak selepas perlawanan akhir Malaysia vs Indonesia tiga hari lepas, Malaysia juga kehilangan seorang penyokongnya semasa perlawanan tersebut dilangsungkan.

Kematiaan yang berpunca dari serangan jantung menyebabkan seorang rakyat kita berusia 42 tahun telah meninggal ketika berada di kedai makan.

Baca tragedi tersebut sambil kita juga sentiasa berdoa agar meninggal dalam keadaan yang baik dan sudah sedia menemui Allah bukan secara tiba-tiba.

Al Fatihah kepada Arwah Ahmad Fauzi Ismail atas pemergian beliau dan jutaan takziah kepada keluarganya atas kehilangan seorang anak yang sangat baik yang berhenti kerja untuk menjaga ibunya yang sakit tiga tahun lepas.

Balasan syurga sudah tentu kepada anak yang soleh seperti beliau.

Semoga Harimau Muda akan menang menentang Syria sebentar nanti.


YAN - Seorang penyokong pasukan bola sepak negara diserang sakit jantung ketika menonton perlawanan bola sepak di sebuah kedai makan di sini, kelmarin, dan disahkan meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke Hospital Yan.

Ahmad Fauzi Ismail, 42, ­menonton perlawanan akhir bola sepak Sukan Sea ke-26 antara pasukan negara menentang Indonesia di sebuah kedai makan di sini, sebelum pengsan.

Pembantu kedai, Hasli Ishak, 29, berkata, Ahmad Fauzi yang juga pelanggan tetap kedai itu datang ke kedai bersama rakan-rakannya untuk menonton perlawanan bola sepak kira-kira jam 8.30 malam kelmarin.

"Saya terkejut apabila mendapati arwah tiba-tiba pengsan atas kerusi dan tubuhnya kelihatan pucat kira-kira jam 10.50 malam ketika makan nasi yang dipesan.

"Kami kemudiannya menghubungi ambulans dan arwah dibawa ke Hospital Yan," katanya.

Kakak iparnya, Nafishah Jusoh, 46, berkata, arwah adalah penyokong setia bola sepak negara dan tidak pernah melepaskan peluang menonton perlawanan bola sepak.

Menurutnya, arwah menghidap penyakit kencing manis dan darah tinggi serta tinggal seorang diri di Kampung Kolam sejak ibunya meninggal dunia dua tahun lalu.

"Saya difahamkan arwah keluar ke kedai yang terletak satu kilometer dari rumah bersama rakannya untuk menonton perlawanan bola sepak.

"Pada jam lebih kurang 11.30 malam, saya menerima panggilan daripada abang ipar, Ahmad Yusri yang tinggal di Kuala Lumpur yang telah dimaklumkan mengenai kematian arwah oleh rakannya.

"Saya kemudiannya pergi ke Hospital Yan untuk menuntut mayat arwah dan dibawa pulang ke rumah," katanya ketika ditemui di Kampung Kolam, di sini, kelmarin.

Nafishah berkata, dia dimaklumkan arwah pengsan di kedai makan itu sebelum dibawa ambulans ke Hospital Yan namun Ahmad Fauzi dikatakan meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke hospital akibat serangan jantung.

Menurutnya, kali terakhir dia bertemu Ahmad Fauzi jam 11 pagi pada hari kejadian ketika berkunjung ke rumahnya, namun dia tidak menunjukkan perubahan cuma kedua belah kakinya bengkak.

"Arwah mengajak saya ke hospital kerana dia mengadu sering letih, tetapi dia membatalkan hasratnya kerana ingin menonton perlawanan bola sepak terlebih dahulu pada sebelah malam sebelum mahu mengajak rakannya ke hospital selepas perlawanan itu untuk mendapatkan rawatan," katanya.

Ahmad Fauzi, yang merupakan anak bongsu daripada empat beradik belum berkahwin dan pernah ­bekerja sebagai juruteknik di sebuah syarikat telekomunikasi sebelum berhenti kerja untuk menjaga arwah ibunya yang sakit tiga tahun lalu.

Jenazah arwah dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Kolam.

Sumber : Sinar Harian

http://www.sinarharian.com.my/edisi/utara/sakit-jantung-masa-tengok-bola-1.7369

Nik Aziz Akui Air Kelate Kotor !

Posted: 23 Nov 2011 01:54 AM PST

Komen anda?

Nak sokong ke orang yang gagal urus keperluan asas rakyat?

Mari kita fikir bersama.

Gempar : Pengerusi Unit Media Baru Pemuda UMNO 'Dibakar' BERNAMA RADIO

Posted: 22 Nov 2011 11:59 PM PST


Unit Media Baru Hangatkan Segmen 'Kerusi Panas' Radio Bernama 24

Konti radio Bernama 24 diriuhkan dengan kehadiran kami dari Unit Media Baru Pemuda UMNO Malaysia dalam segmen 'Kerusi Panas' yang disiarkan setiap hari pada jam 6.30 petang.

Pengerusi Unit Media Baru Tun Faisal Ismail Aziz yang menjadi tetamu dijemput oleh radio tersebut untuk membicarakan isu mengenai 'cyberwar' atau perang siber di antara blogger pembangkang dan juga blogger pro kerajaan.

Segmen 'kerusi panas' yang disiarkan setiap hari jam 6.30 petang merupakan segmen yang membincangkan topik-topik hangat yang menjadi pilihan masyarakat masa kini.

Terima kasih Radio Bernama 24 kerana memberi peluang kepada Unit Media Baru untuk menghangatkan lagi segmen 'Kerusi Panas'.

Antara foto-foto yang sempat dirakam oleh lensa YY :

Lennex sempat bergambar bersama Tun FaisalDi akhir program tadi kami di Unit Media Baru berkesempatan bertemu dengan saudara Lennex yang lumpuh separuh badan selepas terlibat dalam satu kemalangan jalanraya dan penderitaannya turut disiarkan dalam rancangan Bersamamu TV3 sebelum ini.
http://tunfaisal.blogspot.com/2011/11/tak-pasal-pasal-kena-drill-di-kerusi.htmlPanglima : peluang BERNAMA RADIO membuka suara pemuda ke ruang udara adalah tindakan yang kena pada tempat dan masanya.

Pemuda-pemudi hari ini sudah tentu akan berminat mendengar isu berkaitan media baru dan langkah menjemput tokoh dalam media baru seperti Tun Faisal adalah sesuai selepas sekian lama.

Tahniah Tun Faisal atas jemputan keemasan tersebut selepas  keluar dalam RTM sebelum ini.

Rupanya di BERNAMA ada drama radio (radionovella) yang sangat menarik... ermmmm Panglima rasa nak dengar semua drama mereka hasillkan... 

Teringat kembali selalu dengar drama radio terbitan RTM semasa kecil dahulu kerana itu sahaja hiburan yang ada dan mampu diguna keluarga Panglima.

Akhir sekali ayuh kita raikan kejayaan kawan kawan dan jangan dengki sesama sendiri demi perkara yang ditegah Ilahi.

Bersatu teguh bercerai roboh !


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

MyVo1ce : Kenyataan Media Yang Di Pertua 1AGENDA cc @NajibRazak

Posted: 22 Nov 2011 11:27 PM PST


Untuk makluman rakan-rakan dan para sahabat Blogger semua, Konvensyen Media Sosial 1Malaysia (KMS1M) adalah program Pertubuhan Agenda Sosial Media 1Malaysia (1AGENDA) dan bukan diinisiatifkan oleh mana-mana Kementerian seperti yang didakwa oleh sesetengah pihak.

YB Dato' Mohd Sharkar dilantik Pengerusi kerana kapasiti beliau sebagai EXCO IT Negeri Pahang merangkap Ahli Kehormat Kelas Pertama 1AGENDA. YB Dato' Sharkar juga menepati criteria kerana beliau bergiat serius di dalam facebook, twitter mahupun blog.

Saya sendiri selaku Pengerusi Jawatankuasa Peserta dan Pendaftaran, terlibat secara langsung dengan kehadiran Peserta dan Tetamu. Saya mengaku terdapat keciciran di dalam menyenaraipendekkan tetamu jemputan.

Untuk makluman, kebanyakan yang dijemput (rakan-rakan Blogger) adalah melalui sms dan bbm.

Saya memohon maaf jika terdapat keciciran dan inisiatif melancarkan MyVo1ce adalah untuk memastikan mesej dan networking jentera perlaksaan 'psiwar' pro BN digerakkan secepatnya.

Tidak terlintas untuk 'sideline'kan sesiapa dan mengakui ianya adalah kesilapan dan salah faham semata-mata.

1AGENDA mengiktiraf Semua rakan Penulis dan penggiat media sosial terutama rakan-rakan yang telah lama berjuang menulis untuk membantu mempertahankan dasar-dasar Kerajaan BN yang kita kasihi.

Sesuai dengan pengiktirafan YAB Perdana Menteri Dato' Sri Najib kepada semua Penggiat Media Maya sebagai 'new army untuk Barisan Nasional, saya menyeru agar kita semua (Penggiat Media Maya) untuk bersatu dan bersama-sama 'turun padang' untuk menyampaikan maklumat tepat dan cepat sekaligus menafikan kepalsuan dan pembohongan yang dilakukan oleh pihak tidak senang melihat kejayaan Gagasan 1Malaysia.

Saya juga mengambil kesempatan ini untuk membetulkan kekeliruan berikutan kehadiran YB Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Utama Rais Yatim pada Majlis ini adalah di atas jemputan Jawatankuasa dan bukannya sebagai Penganjur.

Program ini berkait dengan Kementerian berkaitan yang mengawalselia media sosial.

Harap Maklum. Sekian dan Wassalam.
Zul Azhar bin Cha

Yang Di Pertua

http://www.1agenda.org.my/index.php/kenyataan-media/119-myvo1ce-kenyataan-media-yang-di-pertua-1agenda

Panglima menyokong usaha menyatukan blogger berbagai kem dalam parti. Usaha Myvo1ce yang dirasmi sendiri oleh YAB PM sangat bagus untuk menjayakan hasrat tersebut. 

Politik sesama blogger jangan sesekali dijadikan batu penghalang kepada kejayaannya. 

Tumpukan usaha menentang Pakatan Haram bukan bertelagah sesama kita. 

Jika ada yang masih degil, maka memerangi golongan ini adalah PILIHAN TERAKHIR yang wajib dibuat untuk memastikan tidak ada batu api dalam sekam perjuangan Agama Bangsa Tanah Air...


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 23 Nov 2011 11:26 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


UPDATES: PENDERHAKA TERULUNG AZIZ BARI JAWAB SULTAN SELANGOR

Posted: 23 Nov 2011 10:42 PM PST

Aziz Bari : Aku Lebih Bijak Dari Mu

1. DYMM Sultan Selangor bertitah, kenyataan sang penderhaka Selangor itu adalah tidak tepat kerana akaun kedua-dua agensi iaitu MAIS dan LZS sentiasa diaudit setiap tahun oleh Jabatan Audit Negara dan amalan itu akan berterusan sehingga tahun-tahun yang mendatang. ``Kenyataan beliau (Aziz) ini adalah tidak tepat kerana beta disembah maklum bahawa akaun MAIS dan LZS telah diaudit oleh Jabatan Audit Negara dan mendapat Sijil Bersih daripada Ketua Audit Negara pada setiap tahun serta akan terus diaudit pada tahun-tahun yang akan datang," titah baginda.http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=1124&pub=Utusan_Malaysia&sec=Terkini&pg=bt_13.htm . Makluman kepada pembaca, portal MalaysiaTipukini tidak menyiarkan laporan ini.

2. Maksud Titah Sultan Selangor itu amat jelas, di sebalik titah baginda itu, Aziz Bari kena faham kehadirannya di bumi Selangor tidak diperlukan. Aziz Bari patut meletak jawatan dan bekerja di mana-mana universiti swasta di bawah kerajaan Dapiq Lim Guan Eng. Pulau Pinang tiada Raja yang perlu dihormati, Aziz Bari tidak perlukan Raja, Aziz Bari perlukan seorang Presiden Republik Malaysia yang tidak menjadi-jadi...

3. Segala sindiran Aziz Bari kepada Sultan Selnagor bermaksud, "Aku Lebih Bijak Dari Mu, Mu Duk Diam"... bersambung

Nik Aziz Tidak Bertanding Dalam PRU Akan Datang?

Posted: 23 Nov 2011 10:33 PM PST

Nik Aziz takkan jadi calon PRU sekiranya dia mengotakan kata-katanya.Jika melihat pada senario sekarang, wakil rakyat yang paling tak buat kerja adalah Nik Aziz sendiri.

Nik Aziz telah gagal untuk membangunkan negeri Kelantan termasuk kegagalan menyediakan air bersih untuk rakyat.Nik Aziz juga gagal untuk menjadikan Kelantan Negeri Islam sepenuhnya seperti janji-janjinya sejak lebih 20 tahun yang lepas. Lihatlah, pusat hiburan pun boleh dibina berdekatan dengan rumah Nik Aziz.Akhir kata dari MyMassa, gugurkan nama mu sendiri dalam senarai calon PRU akan datang jika anda bukan pemimpin yang munafik.

*Ciri-ciri orang munafik....bila berjanji dia mungkiri.

PANAS DARI PARLIMEN. Anwar Ibrahim Kena Pelangkung!

Posted: 23 Nov 2011 09:36 PM PST

Anwar Ibrahim dipelangkung oleh bekas orang kanannya, Gobala.Memang tepat kena batang hidung Anwar. Konon dia tu pejuang kebebasan hak bersuara. Tapi dalam PKR sendiri tiada kebebasan bersuara. Mana-mana ahli parti yang lantang bersuara akan dipecat. Contohnya macam YB Zul Nordin.

Tahniah kem Ahli Parlimen Bebas. Bukan senang nak cari orang dapat balun Anwar ni.

RAKYAT MALAYSIA KAHWIN LUAR NEGARA ADALAH PENGKHIANAT

Posted: 23 Nov 2011 09:01 PM PST

1. DAP telah mengisyhtiharkan barangsiapa berkahwin dengan orang asing adalah pengkhianat negara. Siapa di antara anda, keluarga anda dan kawan-kawan anda yang berkahwin dengan orang asing Anda Adalah Pengkhiana Negara!

Itu belum memerintah negara ini sudah menunjukkan hasrat terpendam mereka itu. Sebelum itu, DAP juga sudah mengisyhtiharkan akan mengurangkan Kakitangan Islam khususnya orang  Melayu (sebenarnya), apabila memerintah negara ini. Semua ini akan menjadi Dasar Kerajaan DAP apabila memerintah negara ini.

2. PKR mahu pun PAS masih tidak mahu campurtangan di dalam isu terbaru DAP ini, kerana mereka bimbang akan terpalit. PAS sememangnya akan mengelak daripada terlibat di dalam isu-isu yang akan merugikan mereka, walaupun mereka lah yang sepatutnya ke hadapan. Dek terlalu takut menegur DAP, apatah lagi anak emas Dapiq (Mat Sabu Al-Komunis) sudah berada di dalam gengaman fail Rahsia Besar DAP.

3. Isu penyanyi Gay, Elton John yang disokong Anwar Atartuk Malaysia pun sudah tidak dibantah oleh PAS apatah lagi Pemudanya. Pemuda PAS lesu bin lemah untuk mempertahankan aqidah umat Islam, mereka hanya juara di antara pentas-pentas mereka sahaja.

4. Nampaknya semakin lama PRU13, bagus juga, semakin banyak kepura-puraan PAS dan PKR terbongkar, buat pengajaran kepada pengundi di luar sana, supaya elakkan mengundi DAP.

ALERT: Anwar Ibrahim Akan Lancarkan Perang. BLITZKRIEG

Posted: 23 Nov 2011 08:26 PM PST

Blitzkrieg yang dilancar oleh Jerman pada Perang Dunia Ke-2.

Bukan perang secara fizikal tetapi secara mental. Anwar Ibrahim akan lancarkan perang maklumat @ minda. Sumber dari Gelagat Anwar (http://gelagatanwar.wordpress.com/2011/11/18/blitzkrieg-ala-anwar/)

Kita jangan anggap serangan demi serangan, portal pro-Anwar seperti The Malaysian Insider, Malaysia Chronicle, Free Malaysia Today terhadap banyak isu kebelakangan ini sebagai kosong dan tidak bertujuan. Naive sangat kita kalau anggap begitu. Ini semua strategi dan susunan yang sangat rapi oleh Anwar dan Media Strategist-nya. Hebat. Memang teratur dan tersusun.

Apa strategi? Nak pastikan BN akan bersikap defensif dan senantiasa sahaja terpaksa menjawab banyak isu yang dibangkitkan. Menurut seorang teman, ada '35 isu besar' yang sedang digunapakai bagi memastikan BN kelam kabut dalam menjawab isu-isu ini.

Antara isu yang sedang digunapakai:-
  • NFC – jangan lupa, anak Shahrizat memecat seorang kakitangan Cina (budak DAP) di dalam syarikat tersebut tahun lalu. Semua data dan perincian mengenai projek NFC ada di tangan akauntan Cina ini. Silap anak Shahrizat juga, ambil staff ikut suka hati.
  • Private Jet Zahid Hamidi – menurut sumber, benar Zahid menggunakan private jet. Dia juga mengakuinya. Katanya, milik orang lain – namun menurut sumber dalaman sejumlah RM400k dibayar untuk khidmat tersebut. Info ini diberitahu oleh orang Zahid sendiri – kononnya atas dasar bangga dan seronok kerana boss-nya mampu dan kaya. Plain bangang!
  • Kedai Rakyat 1Malaysia
  • Keuntungan berganda penjualan Science Park di Selangor (siapa untung? Satim atau Khir?)
  • Isteri Noh Omar memiliki beberapa bidang tanah strategik di Shah Alam.
Ini semua baru sedikit. Di peringkat media strategist Anwar, semua isu ini tidak dilambak secara sekaligus. Ianya akan dilambak secara berkala. Guna pendekatan – blitzkrieg. Lightning war. Cepat dan pastikan musuh penat bertahan.

Nampaknya setakat ini, taktik ini menampilkan kejayaan. Dengan suasana orang dan pemimpin UMNO sendiri buka pekung dan menunjuk-nunjuk kemewahan; ianya akan memberikan banyak lagi modal untuk mereka menyerang kerajaan.

Katanya, fokus seterusnya adalah Pulau Pinang dan Kedah. Banyak juga isu, khususnya yang melibatkan Mahdzir Khalid dan konco-konconya seperti Ali Yahya dan Rawi (Langkawi). Banyak data sedang dikumpul dan akan dilambak menjelang pilihanraya.

Anwar yang mahukan blitzkrieg ini dijayakan bagi menutup sedikit isu moral yang sedang beliau hadapi. Mana ada orang cakap pasal liwat sekarang ni. Isu lembu naik kondo lebih menjadi bual bicara orang luar dan dalam UMNO. Bahaya….

Kita semua kena hati-hati dengan suasana ini. Jangan seronok sangat dengan benda-benda lain. Fokus dan tumpuan mestilah ditujukan kepada dis-credit Anwar sama sekali. Memang sudah terjadi tetapi gelombang ini belum cukup kuat.

Untuk makluman pembaca Mymassa yang baru dengar perkataan BLITZKRIEG, berikut adalah sedikit info mengenainya:

Blitzkrieg (German, "lightning war") is an anglicized word describing all-motorised force concentration of tanks, infantry, artillery, combat engineers and air power, concentrating overwhelming force at high speed to break through enemy lines, and, once the latter is broken, proceeding without regard to its flank. Through constant motion, the blitzkrieg attempts to keep its enemy off-balance, making it difficult to respond effectively at any given point before the front has already moved on.

Pendek kata, BLITZKRIEG adalah perang kilat seperti mana serangan Anwar dan konco-konconya terhadap NFC.

*Harap semua panglima dan laskar siber BN bersedia menerima serangan ini.

AZIZ BARI : INSTITUSI RAJA-RAJA TIDAK RELEVEN LAGI DI BAWAH KONSEP MALAYSIA BARU

Posted: 23 Nov 2011 07:36 PM PST


1. La ne, satu-satunya rakyat Malaysia yang paling suka mengkritik secara terbuka (dengan tujuan memalukan) Raja-Raja dan Institusi Raja di Malaysia ialah penama Aziz Bari. Jika penyokong bola Indon menghina bendera, negara dan Raja-Raja kita, itu kita faham. Namun jika seorang Profesor asyik mengkritik Raja-Raja kita ia sudah menjadi sangat luar biasa.

2. Kita sedar sejak sekian lama, bahawa para Liberalistik dan Pluralistik, termasuk pendokong Human Rights seperti Anwar Ibrahim ( gelaran terkini Anwar Atartuk), Ambiga, Aziz Bari, YB Khalid Gereja, Husam Erdogan, Al Gore pejuang Gay (sahabat sejati Anwar Atartuk) dan sebagainya mengimpikan sebuah Negara Baru (New Country) Tanpa Raja.

3. Apakah maksud Anwar bila bercakap Malaysia Baru, Sama Rata, Semua Sama dan pelbagai istilah Plural. Anwar sendiri bercakap semua orang  mempunyai Tuhan yang sama, iaitu Tuhan itu satu (rujuk ucapan Anwar di Eropah di dalam blog AIDC mengenai Anwar Pluralisme). Soalnya kenapa Anwar samakan Islam dengan Kristian, Jew, Buddhis, Hindu dll agama duniawi itu? Maksud panjang Anwar Atartuk ialah Malaysia For Presiden. Tiada Raja-Raja dan Tiada Perdana Menteri. Baca juga http://www.selamatkanrakyatselangor.com/articles_8314_TOTAL-CHANGE--DARI-MALAYSIA-RAJA-BERPELMBAGAAN-MENUJU-KE-REPUBLIK-MALAYSIA-DENGAN-BOS-NYA-PRESIDEN-ANWAR-IBRAHIM.html

4. Kegagalan PR semasa PRU12 menyelamatkan daripada nafsu haiwan politik ini (meminjam kata-kata Mohd. Ezam) untuk mengubah secara total negara ini menjadi sebuah Republik Malaysia tanpa Raja. Seluruh rakyat Malaysia khususnya umat Islam dan orang Melayu mesti sedar di belakang Anwar Atartuk ini ialah segerombolan NGO Yahudi yang maha besar, sekumpulan pelobi-pelobi Yahudi yang sangat Kaya Raya, mahu Mengubah negara ini menjadi Republik dengan Anwar Atartuk sebagai Presiden yang pertama. Bacaan tambahan http://aidcclub.forumotion.net/t153-anwar-ibrahim-bakal-presiden-republik-malaysia#1290

5. Hanya PAS belum menyatakan pendirian sama ada bersetuju menjadi negara kita ini Malaysia Baru sebagaimana digerakkan oleh Anwar Atartuk dengan bantuan DAPiq dan individu-individu seperti Aziz Bari yang melihat Raja-Raja itu sudah tidak releven lagi.

Nurul Izzah, Susu Siapa Yang Tak Selamat?

Posted: 23 Nov 2011 06:37 PM PST


Sah! Susu dari Kedai Rakyat 1 Malaysia (KR1M) telah diuji oleh pihak yang berwajib bahawa ia menepati piawaian kesihatan.Selepas ini pihak KR1M boleh ambil tindakan undang-undang terhadap Tony Pua dan Nurul Izzah yang telah menfitnah KR1M.

*Susu KR1M terbukti selamat, susu Nurul selamat tak?

Pemimpin PAS Gagal Saman Utusan.

Posted: 23 Nov 2011 05:40 PM PST

Klik untuk besarkan imej.

Satu berita yang takkan keluar di Harakah atau mana-mana media pembangkang.

MyMassa keluarkan artikel ini bagi memperlihatkan permainan minda pembangkang dalam membentuk persepsi masyarakat.

Sebagai contoh kes saman. Pembangkang memang selalu saman pihak lawan. Dalam 20 saman, 1 saman sahaja yang mereka menang. Tapi satu saman inilah yang dipropagandakan untuk menunjukkan seolah-olah pihak lawan sebagai penfitnah.

Kami harap para pembaca kami akan lebih peka lagi selepas ini bila baca maklumat dari pembangkang. Read between the lines.

U-Turn Dari DAP Perak.

Posted: 23 Nov 2011 04:31 AM PST

DAP Penang menyambut baik langkah Kerajaan Pusat campurtangan dalam isu air.

DAP Perak pulak membantah sekeras-kerasnya.

Satu parti tapi dasar mereka berbeza.

Klik untuk besarkan imej.

Pesanan MyMassa, bab air ni tak payah la nak dipolitikkan. Kalau Kerajaan lambat ambil tindakan, kemungkinan akan berlaku putus bekalan air di seluruh negeri seperti mana yang berlaku pada hujung tahun 90an.

Kalau dah berlaku perkara macam tu, nak salahkan orang lain pun tak guna.

Info Mymassa : Bajet Perak 2012. Apa yang rakyat dapat?

Posted: 23 Nov 2011 03:38 AM PST

Info yang sangat berguna kepada rakyat Perak.

Dari akhbar Utusan Malaysia.

Klik untuk besarkan imej.

*Sebar-sebarkan.

Edisi Kartun : Lawak Sukan Sea Di Indonesia.

Posted: 23 Nov 2011 02:33 AM PST

Insiden ini adalah salah satu yang tak dapat dilupakan sehingga diabadikan dalam bentuk kartun oleh MIKI.

Layannnzz.

Nik Aziz Ingkar Perintah Anwar?

Posted: 23 Nov 2011 01:11 AM PST


Apa dah jadi? Dalam masa KM Penang dan MB Selangor memekak nak buat Pilihan Raya Negeri (PRN) berasingan dengan Pilihan Raya Umum, MB Kelantan pulak buat kenyataan berbeza.

Adakah ini satu perang psikologi daripada pakatan pembangkang?

Yang pastinya Nik Aziz lebih makan garam dari Khalid dan Guan Eng. Dan Nik Aziz tahu bagaimana kekuatan BN dalam PRN bila ia dibuat berasingan dengan PRU.

*Apa pendangan anda mengenai perkara ini?

Menjelang Kelayakan Olimpik Malam Ini: Baddrol dan Asra Tidak Dapat Disenaraikan.

Posted: 22 Nov 2011 11:39 PM PST

Kapten pasukan Harimau Muda yang memenangi pingat emas Sukan Sea tidak dapat bermain malam ini kerana terlebih umur. Turut diketepikan adalah Asraruddin Putra Omar dan Yong Kuong Yong juga diketepikan atas alasan yang sama. Tugas kapten Malaysia akan disandang oleh Khairul Fahmi @ Apex.

Dalam sesi latihan pertama selepas pulang dari Indonesia, 3 lagi pemain tidak dapat turun akibat kecederaan iaitu Izzaq Faris, Wan Zaharul Nizam (Kecik) dan Syahrul Azwari. Tetapi 8 pemain fit lain yang turut bersama-sama dalam sesi latihan tersebut iaitu Wan Zack Haikal, Affize Faisal Mamat, Izuan Salahuddin, Nazirul Naim, D Saarvindren, Ferris Danial, Ahmad Hazwan dan Zamir Selamat.

Jangan lupa untuk saksikan perlawanan ini secara langsung di TV1 dan Astro Arena.

Ada berita tak baik yang MyMassa dengar iaitu NGO PKR, SAMM kelolaan Che'gu Bad cuba untuk politikkan game malam ni. Sedangkan kalau tanya mereka ni nama player Malaysia pun tak kenal. Kepada pihak yang berkenaan, harap ambil maklum.

Dalam aktiviti anjuran SAMM kebangsaan kali ini, che'GuBard ketua penyelaras SAMM juga akan turut bersama ke Stadium Nasional Bukit Jalil untuk memberi sokongan kepada pasukan negara.

Perlawanan menentang Syria adalah satu tugas berat buat skuad negara, namun dengan 'gelora' Bukit Jalil yang penuh ia pasti menjadi suatu kelebihan buat sang harimau muda.

Semoga malam esok Harimau Malaya berjaya kekalkan rentak sang juara! Bertemu Syria dalam kondisi kepenatan mengharungi jadual perlawanan yang padat sukan SEA, adalah suatu yang amat mencabar. Persetankan rasa penat itu, kami anak muda SAMM di belakang Harimau Malaya!!


Edy Noor Reduan (EDYES)
Pengarah Propaganda SAMM
*Apa kejadah nak tengok bola pun bawak pengarah propaganda?

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 23 Nov 2011 11:13 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Kupasan Terbaik Ustaz Fathul Bari Pasal Pi Haji Naik Jet Peribadi...

Posted: 23 Nov 2011 11:00 PM PST

Malaysiakini Biarkan Pembangkang Maki Hamun Sultan Selangor...

Posted: 23 Nov 2011 09:00 PM PST

Di bawah tajuk artikel "Sultan S'gor dukacita sikap rakyat kritik polis" secara terang-terang malaysiakini membiarkan rakyat yang menyokong pembangkang memaki hamun sultan selangor, sekiranya malaysiakini serius mempertahankan institusi beraja di malaysia, mereka sepatutnya sudah menapis komen-komen dari penyokong pembangkang.

Berbakul-bakul sultan selangor di maki oleh penyokong pembangkang dalam artikel itu, disini aku sempat kumpulkan berberapa komen yang menghina sultan selangor, selebihnya korang baca sendiri dalam artikel itu...

Apa yang kementerian dalam negeri buat untuk mengekang perkara ini? KDN buat bodoh je lah...
TAHNIAH Kerajaan Berjaya "Checkmate" Pembangkang...

Posted: 23 Nov 2011 06:00 PM PST

Pembangkang gelabah bila kerajaan buat rang undang-undang perhimpunan aman...

Pembangkang kata, adanya rang undang-undang itu, demokrasi di malaysia dah mati,.

Pada aku lebih baik demokrasi di malaysia mati dari pada ada manusia yang mati di jalan raya macam di tahrin square...

Kenapa mereka gelabah sangat?

Pasal mereka dah plan nak buat huru hara pada perhimpunan bersih 3.0 nanti, dengan adanya rang undang-undang itu, segala plan mereka kantoi.

Tahniah kerajaan, kuat kuasakan segera rang undang-undang itu, kepada pembangkang, padan muka korang, demokrasi yang korang tuntut tu sebenarnya untuk menyelamatkan anwar dari masuk penjara kerana meliwat saiful bukhari azlan...

PKR Pertikai RM 30 Ribu Untuk Harimau Muda...

Posted: 22 Nov 2011 11:14 PM PST

PKR menemplak FAM kerana memberikan 30 ribu sebagai imbuhan kepada pemain, kata mereka FAM menggunakan dana rakyat sebanyak 30 ribu, itu merupakan satu pembaziran, dana rakyat sepatutnya digunakan untuk rakyat bukan untuk pemain.

Menurut sumber fam, Selepas perlawanan menentang Indonesia semalam, Presiden FAM Sultan Ahmad Shah bersetuju mengurniakan RM30,000 seorang bagi setiap pemain di atas kejayaan gemilang mereka itu," katanya dipetik Bernama Online.

komen aku: bodoh punya pkr, player harimau muda tu bukan rakyat malaysia ke? sekurang-kurangnya mereka ada jasa pada negara, zuraidah, saifuddin, rafizi dan lain-lain pemimpin pkr apa jasa mereka pada negara???

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 23 Nov 2011 09:27 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


TONY PUA TROJAN HORSE UMNO.

Posted: 23 Nov 2011 08:07 PM PST

POK NIK..DAG DIG DUG !

Posted: 23 Nov 2011 06:00 PM PST

SYABAS POK NIK...SYABBAASS !

Posted: 23 Nov 2011 05:00 PM PST

NGA KOR MING/NGEH KHOO HAM ADUN DAP PERANGAI BABI.

Posted: 23 Nov 2011 08:13 AM PST

BILA GENERASI Y MENULIS.

Posted: 23 Nov 2011 06:30 AM PST

NFC : PKR KATA NFC GAGAL. YA KE ?

Posted: 23 Nov 2011 04:47 AM PST

HARIMAU MUDA DISAMBUT PEMINAT !

Posted: 23 Nov 2011 02:30 AM PST

BLOGER PAS MINTAK NYAWA.

Posted: 22 Nov 2011 11:00 PM PST

PISAU.NET

Posted: 23 Nov 2011 09:16 PM PST

PISAU.NET


Adun DAP Bersama Gengster Serang Dan Halau Mangsa Kebakaran!

Posted: 23 Nov 2011 11:50 AM PST

Ng Wei Aik,Adun Komtar yang dikhabarkan ada kaitan gengster dan kongsi gelap sekali lagi bertindak kurang ajar,rasis ,chauvanis dan ultra kiasu.

Anjing kesayangan Lim Guan Eng ini secara jahat,kasar dan samseng telah menyerang pasangan suami isteri bersama 2 orang lari rakannya dengan pelbagai cercaan dan ugutan. Kejadian ini sebaik saja pasangan ini pergi ke lokasi kebakaran kedai ,Jalan Gudwara 22/11/11 jam 6.30petang.

Ng Wei Aik telah mengfitnah pasangan ini menjadi penyebab kebakaran 4 kedai di sana. Suami isteri yang menjadi mangsa kebakaran tiba tiba di maki hamun oleh Yb Ng sasarannya suami kepada pemilik kedai tersebut hanya kerana beliau berkerakyatan Bangladesh.

Dengan angkuh katanya "'Berambus dari sini dan saya akan keluarkan you dari Malaysia,You tidak boleh duduk di Malaysia' kemudian Yb Ng terus menuduh pemilik kedai sebagai pengkhianat negara kerana berkahwin dengan seorang rakyat Bangladesh(Afzal Hossain).


Ng Wei Aik mengugut, beliau akan memastikan Afzal Hossain dihalau keluar dari negara Malaysia. Ng Wei Aik juga mengugut pasangan mangsa kebakaran ini bahawa beliau akan mengarahkan pihak penguatkuasa MPPP untuk mengambil tindakan terhadap pengadu kerana menjalankan perniagaan barang-barang lusuh tanpa kebenaran.
http://1.bp.blogspot.com/-JwblmrP_Cqs/TgQ-_0b7UvI/AAAAAAAALs8/OHJThU_v-AY/s400/racist-guan-eng.jpg
Ng Wei Aik juga mengeluarkan kata-kata ugutan kepada pasangan Islam ini dengan menyatakan "Kalau saya jumpa you orang di sini lagi, siap you orang. Lebih baik you orang berambus dari sini, saya tak nak tengok you punya muka. You orang tak ada hak berniaga di sini. Aku akan halau you orang keluar dari negara ini".

Inilah nasib ,ketika saat bersedih apabila kedai terbakar dan sedang mencari saki baki barang yang terbakar,YB haram jadah ini terus menyerang dan membuat fitnah. Dalam kesusahan dan bersedih mereka di perlakukan sebegitu bagaikan tiada harga diri.

Baru satu penggal,Ultra kiasu sudah menunjukkan belang, apa kata kita beri lagi undi,sekurang kurangnya senang chauvanis ultra kiasu rasis DAP mengajar rakyat yang mendewakan mereka bagaimana menghormati KETUANAN DAP!

Anda masih ingat lagi bagaimana si celaka Ng Wei Aik gengster DAP ini menyerang kedai India Muslim pada awal tahun?
Setelah perbuatan jahat gengster DAP ini terdedah,Hero tong gas ini cuba berbohong kononnya tindakan beliau satu cubaan menyelamatkan kedai tersebut daripada meletup!


Serba sedikit pengenalan siapakah Ng Wei Aik untuk pengetahuan anda.Beliau
merupakan seorang pemimpin yang suka menimbulkan isu untuk menyusahkan masyarakat di kawasan ADUN di bawah jagaannya, terutamanya kaum India, India Muslim dan warga asing.

Ng Wei Aik juga suka mengambil tindakan sendirinya yang tidak mengikut peruntukkan undang-undang untuk menonjolkan dirinya apabila berlaku sesuatu kejadian dan biasanya tindakan yang diambilnya dianggap keterlaluan yang menyinggung perasaan masyarakat setempat.

Ng Wei Aik juga sentiasa diadu oleh masyarakat setempat tentang sikapnya yang ego, bertindak kasar dan tidak peramah. Ng Wei Aik disifatkan sebagai seorang pemimpin yang bersikap berat sebelah yang menggunakan pengaruh kongsi gelap dan samseng untuk memperkukuhkan pengaruhnya di kawasan ADUN di bawah jagaannya.

Pisau kata " lu punya disko selalu tutup lambat la YB,apa macam? ada kawtim ka?"

Guan Eng: Di Melaka Mencuri,Apatah Lagi Di Penang

Posted: 23 Nov 2011 08:06 AM PST

Seleweng wang nelayan ratusan ribu dan bersubahat dengan Karpal, untuk kepentingan diri.Inilah punca kenapa Guan Eng ditendang keluar daripada Melaka.

DAP Melaka memang cukup kenal siapa Lim Guan Eng,penyangak ini lari ke Pulau Pinang kemudian berlagak suci hingga diangkat menjadi dewa khawarij PAS.Pisau kata " lidah biawak nak cakap soal akauntabiliti?"

Seorang Prof Punca Pemimpin Pakatan Pengsan

Posted: 23 Nov 2011 12:00 AM PSTIni prof macam ahli nujum,setiap analisisnya membawa katastrophi kepada pakatan. Semua orang masih ingat setiap kali pilihanraya kecil berbekalkan semangkuk ayaq sejuk.Dia buat tilikan tanpa perlu turun ke padang.

Tilikan beliau,orang muda tolak BN,tilikan beliau BN kalah pada setiap kali pilihanraya kecil. Nah tilikan katastrophi prof kangkung ini bikin juak haprak menangis dalam ketawa.Masakan tidak apabila setiap PRK dimenangi oleh BN ditambah peningkatan undi orang muda.

Setelah ditunai wang pengeras bersama pulut kuning,yang terbaru ini prof sudah buat tilikan ala ala CSI hingga boleh ramalkan pakatan boleh kasi tumbang lagi 3 negeri.

Patutlah Anwar,Hadi dan Guan Eng pengsan terkejut bila dengar laporan terbaru,Anwar pengsan sebab hasrat nak jadi PM kononnya boleh tercapai,Mulanya Hadi tak pengsan,memandangkan takut diherdik beliau pun buat buat pengsan sebab tengok bos beliau Guan Eng pengsan.

Penganalisis Politik, Profesor Madya Dr Abu Hassan Hasbullah Hasbullah menjangkakan Umno- BN bakal hilang penguasaan di tiga negeri iaitu Pahang, Johor dan Melaka dalam pilihan raya umum ke-13 (PRU13) akan datang.

Bercakap baru-baru ini, Dr Abu Hassan yang juga Pensyarah Pengajian Media di Universiti Malaya (UM) berkata, terdapat banyak faktor yang mendorong ke arah jatuhnya tiga kerajaan itu ke tangan pembangkang
Pertamanya, peralihan sokongan golongan anak muda bukan Melayu dan kecenderungan golongan ini untuk mendaftar sebagai pengundi dapat dilihat perkembangan ke arah itu, katanya.

Sementara, kemasukan maklumat alternatif yang dimainkan oleh media baharu dan media alternatif seperti Harakah menyumbang kepada kesedaran golongan di bandar dan meresap ke kawasan berhampiran, katanya.

Beliau yakin dengan permasalahan besar yang dihadapi kerajaan hari ini, sementara tekanan ekonomi amat dirasai rakyat, tiga negeri BN ini bakal dikuasai pembangkang dengan peralihan undi seperti pada tahun 2008.

Ditanya mengenai sebarang kemungkinan negerinegeri yang dikuasai Melayu seperti Kelantan dan Kedah akan berlaku perubahan, Dr Abu Hassan menyatakan PAS akan terus menerajui Kelantan kerana imej kepimpinan yang sangat memberi keselesaan kepada rakyat.

"Saya yakin, PAS akan terus berjaya mempertahankan Kelantan, jika mood yang ada hari ini kekal sehingga pilihan raya umum akan datang" katanya.
Pisau kata " kangkung goreng belacan sedap"

Apahal Dengan Gigi Di Kelantan?

Posted: 22 Nov 2011 09:33 PM PSTKerajaan Terengganu memberi E-book secara percuma kepada anak negeri,tetapi amat berbeza pendekatan kerajaan negeri berkebajikan Isle khawarij PAS Kelantan.

Negeri dibawah pemerintahan Nik Aziz ini lebih hebat kerana memberi E-coli secara percuma kepada setiap isi rumah disana:klik sini

Dalam pada itu kejayaan Kelantan menjadi negeri yang berjaya memberi E-coli sejak 20tahun yang lalu masih gagal disaingi oleh mana mana kerajaan negeri yang diperintah oleh BN. Apatah lagi apabila kesan daripada itu kanak kanak Kelantan mempunyai gigi yang cantik.

Ini satu lagi pencapaian yang baik.Moga Kelatan kekal dibawah pimpinan tok guru.
RAMAI yang mungkin tidak sedar. Selain tercemar dengan kandungan logam berat yang melebihi paras dibenarkan, air di Kelantan juga menjadi faktor masalah kereputan gigi dan gigi berlubang di negeri itu. Ia berikutan kurangnya sebatian fluorida dalam bekalan air.

Maklumat ini bukan andaian tetapi fakta yang tidak dapat disanggah. Gejala kereputan gigi ini disebabkan hanya lima daripada 29 loji rawatan milik Air Kelantan Sdn. Bhd. (AKSB) yang mempunyai sistem pemfluoridaan atau 17.9 peratus.

Kelima-lima loji itu pula sering berdepan masalah penyelenggaraan, akhirnya menyebabkan ketiadaan fluorida dalam air terawat kepada orang ramai. Ia pencapaian terendah berbanding negeri lain di Malaysia yang mana kebanyakannya hampir mencecah 100 peratus.

Kementerian Kesihatan menetapkan julat kandungan florida dalam air 0.4 hingga 0.6 ppm. Malangnya, sejak 2006 sehingga kini, jumlah penduduk Kelantan yang menerima air terawat berflorida berkurangan.

Pisau kata " untung rakyat Kelantan"

JURI RAKYAT

Posted: 23 Nov 2011 07:55 PM PST

JURI RAKYAT


KERAJAAN PAS KELANTAN GAGAL URUS KEBAJIKAN RAKYAT - Sultan murka

Posted: 23 Nov 2011 06:42 PM PST

WANG DALAM AKAUN KELUARGA ANWAR - Rakyat perlu penjelasan

Posted: 22 Nov 2011 08:10 PM PST