Rabu, 17 Ogos 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو

Posted: 17 Aug 2011 07:59 AM PDT

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو


PHD yang tiada kesudahanya

Posted: 16 Aug 2011 07:58 PM PDT

Kadang kadang kita tak ganggu orang, orang ganggu kita, yelah mana tau disebalik kenyataan yang kita keluarkan kadang-kadang boleh mencetuskan perasaan terguris hati, sebak, berkecil hati dll.

Ada seorang member terkena tempias dari budaya PHD (hasad dengki), lebih teruk lagi dengan menggunakan bantuan dari mahkluk halus (Jin). tu dah tak betul tu caranya, meminta bantu dari Jin, Iblis boleh jatuh Kufur & Shirik kenapa perlu menjadi pengecut ? kenapa tidak berdepan bertentang mata? Manusia semakin terpesong dari ajaran agama, semakin lupa pada si Pencipta, tidak reti bersyukur, ada saja yang tidak kena.

Kesian dengan si mangsa yang dianiaya ni. hai, bertaubatlah manusia, kembalilah kepada Allah S.W.T yang satu. Setiap perbuatan pasti dibalas oleh Allah SWT, Itu telah dijanjikan Tuhan. Buat baik di balas baik, buat jahat dibalas jahat.

anakbukitgantang says

Posted: 17 Aug 2011 04:17 AM PDT

anakbukitgantang says


Iklan Hari Raya Eidul Fitr

Posted: 16 Aug 2011 05:45 PM PDT


Tahun lepas kita dihebohkan dengan iklan TV3 yang mempunyai agenda lain. Baru baru ini heboh lagi iklan Eidul Fitr yang tidak sensitif. Mari kita belajar dari video ini ciri-ciri iklan yang baik:

1- menunjukkan kemeriahan menyambut kedatangan Eidul Fitr dalam sebuah bazaar

2-menunjukkan sifat saling bermaafan sesama insan dan keprihatinan pemimpin ke atas golongan miskin

3-menggunakan budaya tempatan dan sedikit infusion budaya timur tengah yang diterima pakai masyarakat setempat

Ini satu iklan yang amat baik untuk menyambut Hari Raya Eidul Fitr-walaupon ianya secara bersahaja tapi suasana kemeriahan dan mesej yang nak disampaikan tercapai.

Selamat menyambut Hari Raya Eidul Fitri dari saya dan sekali saya  memohon maaf atas segala kekhilafan dan kelemahan saya selama ini.bumiyang

Posted: 17 Aug 2011 03:49 AM PDT

Analisa Kumbang

Posted: 17 Aug 2011 03:35 AM PDT

Analisa Kumbang


A household is in upheaval UMNO

Posted: 16 Aug 2011 10:31 PM PDT

Blondie Drives the men crazy

Posing with Toy, backstage, Blondie told me that she is studying accountancy at a University here in Kampangphet. "I only dance part time," she said. She was the recent motor show in Bangkok, but not as a dancer. "I went with my boy friend. I just love fast cars!"

Coyote diamond studded dancers

I think someone forgot to tell her, Blondie could bring a cadaver back to life with her ebullience. And Rose cannot only dance like a coyote baying at a full moon tanked up on tequila. She can really let those Thai pop chords rip, just as Gop certainly knew how to dress up and down. gop looked better than any red haired Scott, even if she wore a lot more under her kilt!
Towards end of the evening, one guy's eyes turning, while another two tried to grope into the action. But back stage, Blondie's boy friend was nearby. Not long after, the coyote entertainment stopped.

Dancing

The guests became the entertainers, and took the microphone and sang their swan songs, to much applause, and more whiskey offerings. The drinking continued, plus some other fun and games — applying lipstick and powder on the clowns of the party. After six hours, and many whiskies, I called it a night. I got a good powdering as I left!

PANASSS! MAT 121

Posted: 16 Aug 2011 10:27 PM PDT

Romanesque chamber 121 hotels in prime together normah NET 2.0 demo later, because he was very fierce beruk2 demonstrators took off a craze in KL 9 julai later...

PANASSS! MAT 121 & Sabu NORMAH kissing NAK TYPE NI 9 JULAI LATER!

Posted: 16 Aug 2011 08:16 PM PDT


the unrest in vancouver, canada a few days ago one spouse has made ​​a surprise lovers kissing in the middle of the street during the ongoing unrest was frantic. they kissed the picture became a phenomenon in the media & internet over the slogan "make love, not war".

maybe mat sabu design to perform actions such as this, as the sustainability round Romanesque chamber 121 hotels in prime together normah NET 2.0 demo later, because he was very fierce beruk2 demonstrators took off a craze in KL 9 julai later.

Hati-hati dengan pujian Merdeka Centre

Posted: 16 Aug 2011 07:14 PM PDT


Usaha memburukkan imej Perdana Menteri, Datuk Sri Mohd Najib Razak tidak berjaya malah komuniti siber anti-Najib juga gagal menonjolkan imej Datuk Seri Anwar Ibrahim. Sebaliknya media perdana yang dianggap ketinggalan berbanding media baru berjaya menaikkan imej Najib selain mampu menenggelamkan Anwar dengan isu-isu dan dakwaan bersilih ganti.

Menurut Ibrahim Suffian dari pusat bancian Merdeka Centre, walaupun komuniti siber di Internet - seperti laman Facebook anti-Najib - yang sebahagian besar menentang perdana menteri itu, tetapi pada hakikatnya bahawa sebilangan besar daripada rakyat tidak terdedah dengan sumber maklumat alternatif.

"Saya fikir orang ramai tidak mempunyai maklumat yang cukup mengenai apa yang dilakukan oleh Anwar untuk mempengaruhi keputusan. (Ini adalah) kerana hanya kira-kira 40 peratus daripada rakyat negara ini yang mempunyai akses kepada berita alternatif, jauh lebih rendah daripada akses internet.

"Tidak semua orang yang melayari Internet akan melawat portal dan membaca berita. Oleh itu, terdapat ketidakseimbangan bagaimana orang ramai boleh menilai seseorang pemimpin. "

Kerana itu Najib dilihat lebih berketerampilan sebagai pemimpin di mata masyarakat umum berbanding dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Ini adalah kerana keberkesanan penggunaan media arus perdana untuk menaikkan imej Najib.

Malah katanya, jumlah rakyat yang berpuas hati dengan kepimpinan perdana menteri, kukuh pada paras 69 peratus pada Disember lalu.

Baca sepenuh di Rakyat Malaysia
Demikianlah puji-pujian ramalan dari kononnya pakar media puak-puak pro Pakatan yang ada agenda tertentu. Harap Dato Najib tidak termakan kata-kata mereka bulat-bulat dan cuba adakan pilihanraya tahun ini.
Meskipun populariti Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menunjukkan beliau berjaya meraih perhatian rakyat berdasarkan kajian Merdeka Centre, ia bagaimanapun bukanlah jaminan pergerakan sokongan rakyat pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) kelak.

Hal ini kerana menurut pensyarah di Jabatan Pengajian Media Universiti Malaya, Prof Madya Dr Abu Hassan Hasbullah, kegagalan Najib mengurus tadbir negara dengan cekap, sudah lama diperhatikan oleh rakyat yang pada bila-bila masa sahaja boleh mengambil keputusan meranapkan impian Najib untuk terus berkuasa.

"Rakyat inginkan suatu petunjuk yang nyata ke mana sebenarnya arah negara ini yang ingin dibawa (oleh Najib) kerana rakyat sudah dalam keadaan tertekan, dalam situasi ekonomi yang semakin dahsyat dan ancamannya kepada masyarakat dengan harga barang yang berlambung-lambung, dengan harga rumah yang sudah tidak terkawal, dengan pengangkutan awam yang sangat-sangat tidak cekap dan tidak membantu.. dan ini memberi kegusaran kepada masyarakat.

Itu kata Dr Google sini.
Pandangan Prof Abu Hasan Google ini pun perlu didengar dengan hati-hati. Dia bukan ahli sains politik atau ekonomi, malah lebih condong kepada dunia perfileman. Pandangannya pandang dan dengar saja.

Lebih baik Dato Najib dengar nasihat Tun Daim.

Menurutnya sini, BN hanya boleh selesa di Johor, Melaka dan Pahang. Malah di Pahang, BN akan kehilangan beberapa kerusi negeri.
Umno hilang pengaruh di kalangan pengundi muda. 80 peratus pengundi muda akan menyokong pembangkang di dalam PRU-13.

Tun Daim menyarankan Najib dan Muhyiddin Yassin turun ke bawah dan dapatkan pandangan akar umbi dan tidak hanya bergantung kepada pandangan Ketua Bahagian.

Najib lebih berminat mengumumkan projek mega yang belum tentu bila akan dinikmati oleh rakyat. Malahan Daim sendiri tidak faham akan keperluan projek-projek mega ini.

SKMM tutup dulu MI, MT, M'kini sebelum tutup blog

Posted: 16 Aug 2011 07:13 PM PDT

Klik untuk membaca berita ini.

Benarkah SKMM berani ambil tindakan?

Dah beratus-ratus laporan terhadap Malaysian Insider tetapi portal tu masih lagi wujud.

Kepada pegawai yang berkenaan, jangan setakat bagi amaran. Ambil la tindakan kalau berani.


*Kalau SKMM betul-betul berfungsi, dah lama lingkup Malaysia Today, Malaysiakini, Malaysian Insider dan blogger pembangkang. Tiap-tiap hari sebar maklumat palsu. Satu pendedahan mengenai fitnah blog pembangkang (pembangkang) akan dibongkar setengah jam dari sekarang.

Kalau surat MBPJ palsu, masakan Nik Nazmi gelabah

Posted: 16 Aug 2011 07:13 PM PDT


Menurut portal Keldaian Anwar, Nik Nazmi Nik Ahmad terpaksa membuat laporan polis kononnya pendedahan yang dibuat oleh beberapa blogger UMNO dengan menyiarkan surat dari Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) adalah palsu. Ini kerana rakyat mula syak sesuatu apabila Gereja yang diberitakan akan disita tiba-tiba dibatalkan.


Pakatan Rakyat sudah mula risau rancangan mereka bagi mempertahankan perlakuan gereja dapat diketahui umum.Surat itu mendedahkan bukti campurtangan pimpinan tertinggi Pakatan Rakyat, Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad yang mengarahkan pembatalan penyitaan gereja DUMC.

Jika surat itu tidak benar masakan rakyat boleh tahu pembinaan gereja DUMC itu adalah haram.

Tangan-tangan konpirator dalam isu JAIS-GMDU

Posted: 16 Aug 2011 07:12 PM PDT

Sepanjang isu tindakan JAIS terhadap satu majlis makan malam di sebuah gereja di Damansara yang turut disertai 12 penganut Islam, Skrewkuat telah membuat beberapa pendedahkan yang sensasi tetapi ramai agak terlepas pandang liputannya mengenai tangan-tangan dalang yang menyokong mereka.

Antara nama-nama awal didedahkan ialah bersama tentang usaha Dato' Seri Wong Chun Hai, Ketua Editor The Star (kiri) yang telah menghubungi Dr. Herman Shastri, Setiausaha Agung Majlis Gereja Malaysia (kanan bawah) bagi menghulurkan 'bantuan' untuk 'spin' isu tersebut dalam akhbar The Star.

Menurut Skrewkuat, mereka merancang supaya pihak gereja 'menafikan' terlibat sepenuhnya isu 'mengkristiankan' umat Islam tetapi hanya besarkan kerja amal membantu semua rakyat tanpa mengira agama. Dengan ini, tindakan JAIS menyerbu gereja adalah melampaui batas.

Dr. Herman mengikut dan mnyuarakan penjelaskan bahawa pihak gereja telah mengadakan mesyuarat dan sekiranya semua setuju mereka akan mengeluarkan kenyataan yang pihak polis terutamanya JAIS tidak boleh memasuki rumah ibadat tanpa kebenaran dan tindakan mereka menyerbu tanpa waran adalah salah sama sekali.

Kenyataan ini perlu dibuat bagi "menyembunyikan aktiviti" yang telah lama mereka lakukan di Selangor dan di seluruh negara.

Wong Chun Hai dalam pada itu ada berbincang dengan Pastor Daniel Ho dan mencadangkan supaya menampilkan kesemua orang Islam yang hadir dalam majlis yang diserbu JAIS untuk menyatakan kepada umum bahawa mereka sebenarnya hadir sebagai tetamu dalam majlis makan malam yang dianjurkan Gereja Damansara Utama. Mereka perlu menafikan ada upacara 'mengkristiankan' orang Islam diadakan.

Wong Chun Hai mahu mengelakkan 'aktiviti' sebenar mereka terbongkar dan masyarakat Islam yang selama ini 'tidur' lena dan bergaduh sesama sendiri bangkit dan bersatu.

Dr. Herman ada mengatakan bahawa semua gereja di Malaysia menjalankan aktiviti dakwah yang sama dan ianya merupakan aktiviti yang 'besar'. Turut dijadikan sasaran ialah orang Melayu beragama Islam yang terabai, miskin, jauh dari Islam. Dakwah mereka cukup teratur dan tertutup tanpa pengetahuan umum terutamanya majlis-majlis makan malam dan kebajikan.

Nampaknya semua pihak sekarang sedang bertungkus lumus menutup dan membongkar apa yang selama ini dilakukan oleh pihak gereja dan elemen-elemen NGO yang selama ini mengugut dan menjerat leher pemimpin Melayu Islam yang gila kuasa untuk 'mengkristiankan' seberapa ramai umat Melayu Islam.

Dari penggunaan kalimah Allah di dalam Injil hingga isu IFC nampaknya mereka bersatu dengan mengugut 'undi' semasa pilihan raya akan datang. Murahnya akidah dan maruah Melayu Islam yang gila kuasa yang begitu obses mendapatkan undi puak-puak yang mahukan peha pula dari orang Melayu.

Kita tidak juga boleh menyalahkan golongan yang cuba mengkristiankan Melayu Islam ini semata-mata kerana kita sendiri lemah, bergaduh kerana merebut kuasa politik, kafir mengkafir, membuka pekung sesama sendiri dan macam-macam lagi.

Selain itu, Skrewkuat turut mendedahkan campurtangan banyak 'tangan' yang selama ini berselindung di sebalik macam-macam kebebasan di Malaysia. Semuanya nak bebas, bersuara, berhimpun, media sampaikan bebas tukar agama. Cubaan campurtangan beberapa individu dalam isu ini yang menunjukkan mereka mula bersatu untuk tangani isu ini.


Brendan Pereira, bekas Ketua Penyunting NST ini tidak senang dengan kenyataan Hassan Ali berhubung perkara ini dengan alasan ianya tidak baik buat PAS yang merupakan minoriti dalam Kerajaan Negeri Selangor. Dia menganggap Hassan Ali banyak 'menimbulkan masalah' di Selangor terutama dalam hal-hal melibatkan perlaksanaan undang-undang Islam. Terdapat Melayu-Melayu PKR dan PAS yang setuju dengan pandangan Brendan Pereira ini.

Dia yang mencadang dan mengarahkan Khalid 'Gereja' Samad yang berjawatan lebih tinggi dalam PAS Selangor dari Hassan Ali supaya mengeluarkan kenyataan bagi meneutralkan Hassan Ali.

Satu lagi pihak yang turut tidak senang dengan tindakan JAIS ialah Majlis Peguam. Mereka mengecam tindakan serbuan tersebut yang didakwa tidak berlandaskan undang-undang. Majlis ini juga telah menyediakan peguam bagi mewakili 12 orang Islam yang terlibat dari dari sebarang tindakan undang-undang.

Tan Sri Ramon Navaratnam yang merupakan bekas Pengerusi Panel Penasihat SPRM "mencurah" minyak petrol dengan mengaturkan perjumpaan dengan kumpulan pemikir bukan Islam di mana resolusinya ialah AMAT KECEWA DENGAN TINDAKAN JAIS. Selain itu, turut dirancang adalah 'spin' isu Hassan Ali akan masuk UMNO.

Ramon ada mendesak Pastor Daniel Ho mengeluarkan kenyataan balas menafikan kenyataan Hassan Ali dengan menjelaskan bahawa program makan malam yang diadakan adalah untuk mengeratkan hubungan dengan orang Melayu/Islam.

Teresa Kok, aktivis Kristian dan exco kerajaan negeri Selangor amat tidak berpuas hati dalam isu ini dan perancang dengan beberapa pemimpin dan Exco Kristian untuk menggugurkan Hassan Ali dari jawatan Exco. Theresa terlibat menjahanamkan karektor Hassan Ali dengan memberi gambaran negatif kepada media.

Dia merupakan penasihat utama Raymond Navaratnam dalam menangani isu ini (melindungi aktiviti kristianisasi). Turut mendesak Khalid Ibrahim untuk memaksa Pengarah JAIS memberikan penjelasan dalam mesyuarat Exco Selangor dan memohon maaf kepada PENGANUT KRISTIAN!

Pemimpin kristian sedang bersatu melawan JAIS dan Hassan Ali atau lebih tepatnya melawan ISLAM. Tapi apa yang pemimpin Islam di Malaysia buat? Salah menyalahkan antara satu sama lain dan menjahanamkan sesama sendiri.

Pendedahan terkini Skrewkuat melibatkan perancangan dan konspirasi antara Teresa Kok dan Annou Xavier (peguam daripada Persatuan Peguam Katolik) (kiri) untuk menutup gerakan memurtadkan umat Islam oleh GMDU. Rancangannya adalah untuk mempertahankan Kumpulan 12 di mana hanya 8 orang sahaja setakat ini yang boleh 'dikawal' mereka.

Annou Xavier jugalah yang telah mengeluarkan surat meminta penangguhan daripada Kumpulan 12 bagi memberi kenyataan kepada JAIS pada minggu lepas. Penangguhan ini disifatkan satu tindakan menghina JAIS dan DYMM Sultan Selangor.

Bagi menutup konspirasi tersebut, mereka akan melibatkan peguam-peguam Islam YANG SEALIRAN dengan mereka bagi mempertahankan Kumpulan 12 dan sokongan daripada Father Goh Kiat Ping yang dikatakan faham selok-belok Islam dan Kristian bagi menyelesaikan kes ini.

Mereka juga mengatur supaya Kumpulan 12 tidak memberi sebarang kenyataan semasa temuduga dengan pihak JAIS.

Kumpulan 12 juga akan dipertemukan dengan PAS secara tertutup kerana Teresa Kok melihat hanya PAS sahaja YANG BOLEH DIPERKUDAKAN BAGI MENUTUP GERAKAN MURTAD yang dijalankan gereja.

Sarbaini panik, cuba lari dan jatuh?

Posted: 16 Aug 2011 07:11 PM PDT

Gambar A: Gambar ahli Inkues lihat keluar dari tingkap tempat Sarbaini dipercayai jatuh

Gambar B: Tingkap bilik pantri yang dipercayai berlaku kejadian

Gambar C: Tingkap berlaku kejadian yang dapat kelihatan atap

Menurut teori mabuk RPK, Sarbaini disuruh "climb out of the window and forced him to stand on the ledge." Kononnya kemudian itu, "In that split second, Ahmad Sarbaini's belt got stuck on the outer part of the window and he lost his balance and his life."

Kami ulang kembali persoalan samada lojik bagi Sarbaini untuk berdiri atas "ledge" dengan kedudukan tingkap yang bukanya ternganga ke atas? Stuntman pun tak boleh berdiri atas ledge sedemikian.

Macam mana rupa tali pinggangnya tersangkut ke bahagian luar tingkap dengan pinggang Sarbaini mestilah lebih tinggi dari tingkap ketika berdiri????

Teori RPK yang mereka-reka konspirasi seolah-olah Sarbaini telah didera secara lisan kerana mahu menukar keterangan. Kononnya Investigating Officer IO telah dapatkan pengakuan dengan cara paksa bahawa Sarbaini mengenali forwarder dan ada menerima sedikit imbuhan.

Sapa nak baca teori berbelit RPK silalah baca, tapi dari apa yang kami tanya-tanya dan dapat, cerita dia mudah.

Sarbaini sampai ditingkat bawah dan disambut oleh seorang pegawai SPRM bernama Kamal. Langsung di bawanya ke atas ke bilik.

Sampai situ, lepas Sarbaini terangkan hajatnya nak tukar keterangan untuk tidak ngaku kenal dengan forwarder dan terima imbuhan.

Kamal masuk nak cari fail tapi keluar dia tak ada.

Antara yang berlaku sebelum itu, Sarbaini diminta berikan handphonenya kepada seorang pegawai. Nama pegawai tidak pasti.

Sebelum SPRM sedia nak tukar kenyataan, mereka beritahu Sarbaini akan hubungi forwarder untuk confirmation. Takkan orang tukar keterangan tak check?

Ketika Sarbaini berseorangan, itulah dia hilang dan sedar-sedar jatuh dari tingkap pantry.

Dari tempat dia ditahan, jalan lari hanyalah pantry. Mungkinkah dia lihat attap disebelah sana, dia ingat dia boleh lompat dan capai?

Ikhlas jawab kami adalah Wallauhu alam bissawwab.

Pastinya pihak forensik tiada kata dia bunuh diri atau dibunuh.

Lagi pun Sarbaini badan besar dan pegawai SPRM yang bernama Kamal itu tidak mungkin boleh paksa Sarbaini naik ke atas ledge.

Takyah tunda Khalid, ini dia ... LAPORAN OPS AKIDAH DI GEREJA (Bhg 1)

Posted: 16 Aug 2011 07:11 PM PDT

Semalam sepatutnya PAS bertemu denganb pihak gereja haram DUMC dan JAIS seperti diumumkan Haji Hadi, tetapi tiada apa yang berlaku.

Sebenarnya bukan saja Mat Sabu sudah konar baring dan akan tunggu laporan JAIS untuk menentukan ada tindakan memurtadkan, Tuanku Sultan pun sudah menegur PAS yang sebagai parti politik tidak layak jumpa JAIS. Tuanku sendiri sentiasa berhubung dengan JAIS dalam hal ini. perlu

Hanya MB Tan Sri Khalid Ibrahim memberitahu laporan lengkap sedang disiapkan oleh JAIS. Semalam juga 12 orang yang berada dalam DUMC hadhir ke pejabat JAIS bersama peguam dari Hishamuddin Lee.

Kami menjangkakan Kerajaan Negeri dan PAS akan "play down" perkara murtad dalam laporan JAIS disebabkan ia akan menjeratkan Khalid supaya melakukan tindak undang-undang. Kalau takut nak robohkan gereja haram DUMC yang tidak mengikuti peraturan guna tanah, ini pula nak lakukan tindakan undang-undang.

Dengan ini kami siarkan saja laporan JAIS yang sudah sedia oleh JAIS supaya ia sudah diketahui ramai. Jangan tanyalah macam mana kami boleh dapat hahaha ...

-------------------------------------------------

LAPORAN OPS AKIDAH di GEREJA


1. PENDAHALUAN

Laporan ini disediakan untuk memberi penjelasan berhubung operasi pemeriksaan orang Islam oleh Bahagian Pengutkuasaan Jabatan Agama ISlam Selangor di Kompleks Dream Center, sebuah kompleks yang disyaki beroperasi sebagai pusat komuniti dna gereja yang dijalankan pada 3 Ogos 2011 bersamaan 3 Ramadhan 1432 H beralamat di Dewan 3, Dream Center, Jalan 13/1, Seksyen 13, 46700 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan.

2. LATAR BELAKANG

2.1 Pemeriksaan dibuat berdasarkan maklumat yang mendakwa berkalkunya jemputan beberapa orang Islam ke Majlis berbuka puasa di gereja yang dinamakan "THanksgivng DInner" sepertimana alamat di atas.

2.2 Tindakan dibuat berdasarka peruntukan Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah (Negeri Selangor) tahun 1995 iaitu Menghina atau mempersendakan ibadat Agama Islam di kalangan penganut Agama Islam sendiri.

2.3 Siasatan susulan juga akan dibuat mengikut peruntukan Enakmen Ugama Bukan Islam (Kawalan Perkembangan di Kalanagn Orang Islam) Negeri Selangor Tahun 1988 yang berkuatkuasa ke atas orang bukan Islam dan orang Islam.

2.4 Program Thanksgiving Dinner ini diyaki bertujuan meraikan kemasukan sebahagian orang-orang Islam itu ke agama Kristian sambil menghina dan mempersendakan agama Islam kononnya sebagai Majlis Berbuka Puasa dengan melibatkan orang ISlam sendiri.

2.5 Operasi ini disertai oleh 13 Pegawai Pengutkuasa Agama Jabatan Agama Islam Selangor dan dibantu oleh sepasukan anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) seramai 20 orang dari IPD Petaling Jaya dan SEA PArk.

3. PELAKSANAAN OPERASI

3.1 Taklimat Operasi telah diberi di Bilik Gerakan Penguatkuasaan JAIS lebih kurang jam 8:40 malam.

3.2 JAIS seterusnya bergerak ke lokasi berkumpul di Balai Polis Daerah PEtaling Jaya dan taklimat kepada anggota PDRM telah diberikan sebelum ke lokasi sasaran.

3.3 Lebih kurang jam 9:20 malam, anggota terlibat telah bergerak ke lokasi sasaran dan tiba lebih urang jam 9:30 malam.

3.4 Tiba di lokasi, didapati kompleks tersebut lebih berbentuk kom0leks komuniti yang diletakkan tanda nama Dream Center secara menarik, manakala perkataan Damansara Utama Methodist Church lebih kecil dan kabur pada waktu malam. Keadaan di kawasan tersebut tenang dan pasukan peguatkuasa dan anggota PDRM terus ke tempat yang disyaki iaitu Dewan 3 tanpa disekat oleh pengawal keselamatan yang bertugas di pondok pengawal.

3.5 Di dapati juga tempat yang tertulis auditorium dan penunjuk arah yang tercatat program Thanksgiving di Hall 3. Pintu Dewan 3 itu dihiasi bunga manggar tetapi tertutup dan lebih kurang jam 9:45 malam, beberapa orang dari pasukan penguatkuasa memasuki ke dewan 3 tersebut tanpa halangan dan berdiri berhempiran pintu masuk dewan berkenaan sambl membuat pemerhatian untuk memastikan sama ada terdapat orang Islam hadir dalam majlis tersebut.

3.6 Dianggarkan lebih kurang 100 orang yang terdiri dari berbagai-bagai bangsa termasuk yang disyaki berbangsa Melayu berada dalam majlis tersebut sedang mengdengar seorang sedang berucap (testimony) tentang dirinya yang pernah dibesarkan sebagai orang Islam.

3.7 Setelah membuat pemerhatian semalam beberapa minit, kami seterusnya didatangi oleh wanita yang tertulis nama di tag bajunya "Sofea" dan bertanyakan hal kedatangan kami. Kami mengadakan perbincangan di luar dewan tersebut dan membiarkan program yang sedang berjalan itu diteruskan.

3.8 Anggota PDRM dan JAIS yang telah masuk dewan tersebut diminta keluar sambil diberi arahan untuk menghormati majlis tersebut kerana dihadhiri oleh beberapa orang kenamaan dari dalam dan luar. Selain itu, mereka menyatakan bahawa tempat tersebut adalah tempat persendirian dan mereka mempunyai hak ke atas kawasan tersebut.

3.9 Kami menjelaskan tujuan pemeriksaan dibuat untuk memastikan sama ada terdapat orang Islam yang hadhir, namun Sofea dan seorang "tetamunya" cuba berdolak dalik dan cuba berjuhah serta mempertikaikan kuasa Penguatkuasa JAIS untuk memeriksa tempat persendirian. Mereka juga berjhujah bahawa mereka berhak menggunakan kalimah suci Allah dalam program Thanksgiving Dinner itu kerana tidak dilarang oleh kerajaan dan undang-undang kawalan sekatan Agama Bukan Islan tidak berkuatkuasa ke atas mereka. Kami jelaskan undang-undang telah berkuatkuasa dan mereka telah melakukan kesalahan jika terdapat orang Islam dalam dewan berkenaan.

3.10 Kami seterusnya meminta buku pendaftaran peserta program tersebut untuk memeriksa kehadhiran orang islam di majlis tersebut. Pada awalnya mereka memaklumkan bahawa program tersebut tidak dihadhiri oleh orang beragama Islam.

3.11 Cubaan kami untuk mendapatkan maklumat pendaftaranb dari penganjur, tidak mendapatkan kerjasama dari pihak penganjur dan kami telah merampas beberapa dokumen iaitu tentatif program. Terdapat unsur-unsur yang meragukan dalam tentatif tersebut iaitu nyanyian kagu - Alhamdulillah & Allahuakbar. Salinan tentatif sepertimana dilampirkan.


3.12 Terdapat juga borang kuiz berkaitan agama Islam yang disyaki diedarkan kepada peserta yang hadir. Sesalinan lampiran kuiz tersebut dilampirkan. Sementara itu, anggota JAIS yang menjaga di pintu belakang premis tersebut mendapati beberapa orang yang disyaki orang Islam cuba dibawa keluar oleh penganjur melalui pintu belakang tersebut.


3.13 Setelah berbincang selama hampir sejam, mereka bersetuju untuk membenarkan pemeriksaan dibuat selepas majlis tersebut tamat dan pemeriksaan ke atas individu dibuat selepas peserta keluar daripada dewan tersebut.

3.14 Semasa masuk ke dalam dewan 3 tersebut bagi kali kedua, kami telah memeriksa tong sampah dan didapati terdapat cebisan kertas soalan yang telah dikoyakkan dan disi oleh peserta di dalam tong sampah tersebut dan kami telah mengambilnya untuk dijadikan bahan bukti (Lampiran sepertimana dalam plastik rampasan barang kes).

3.15 Pemeriksaan individu yang dibuat mendapati seramai 12 orang Islam menghadiri program tersebut. Mereka diberi notis arah hadir Majlis Agama Islam (MAIS) untuk memberi keterangan berhubung program pada malam tersebut iaitu (No. KP tidak didedahkan):
i) Nadeane Binti Che Mohd Salleh (Sofea) (79xxxx-01-6094)
ii) Muhammad Khairul Dhillon Bin Abdullah (69xxxx-08-6039)


iii) Ina Reima Fitriza Binti Mahadzir (85xxxx-71-5018)
iv) Ade Andrian Putra Bin Mahadzir (94xxxx-02-5609).
v) Nea Reima Mareana Binti Mahadzir (90xxxx-02-5778).
vi) Rasyidah Binti Razak (77xxxx-01-5908).
vii) Nur Umrah Binti Razak (95xxxx-01-6002).
viii)Mohd Haslan Bin Bob Hasnan (80xxxx-10-5045).
ix) Faridah Binti Abdul Rahman (71xxxx-12-5478)
x) Nur-Al Ashikin Binti Shaikh Dawood (72xxxx-10-5072)
xi) Faridah Binti Abdul Latep (72xxxx-71-5256)
xiii)Sahrunida Binti Asaad (81xxxx-08-6246)

3.16 Terdapat juga dikalangan ibu bapa yang beragama Islam yang hadir membawa anak-anak kecil.

Takyah tunda Khalid, ini dia ... LAPORAN OPS AKIDAH DI GEREJA (Bhg 2)

Posted: 16 Aug 2011 07:10 PM PDT

Bersambung dari Bhg 1 sini.

Video part 2 di Skrewkuat sini4. ELEMEN YANG MENIMBULKAN SYAK4.1 Walaupun dikatakan sebagai majlis berbuka puasa tetapi penunjuk arah dan itinerary program jelas mencatatkan bahawa majlis itu ialah "Thanksgiving Dinner" yang berunsurkan Kristian.4.2 Hanya orang Islam yang dijemput khas telah hadir ke majlis tersebut dan ianya dibuat secara tertutup dan turut dihadiri orang bukan Islam.4.3 Walaupun majlis itu adalah "Thanksgiving Dinner", terdapat usaha-usaha untuk mengelirukan orang beragama Islam kerana terdapat ciri-ciri tarikan iaitu:

4.3.1 Bunga manggar diletakkan di hadapan pintu masuk dewan tersebut.

4.3.2 Baju yang dipakai oleh peserta yang bukan beragama Islam iaitu baju kebangsaan, kebaya dan baju kurung.


4.4 Peserta (Islam) seramai 3 orang Islam cuba melarikan melalui pintu belakang secara senyap.4.5 Nyanyian lagu ALHAMDULILLAH dan ALLAH AKBAR yang terdapat dalam tentatif sedangkan ia dilakukan di tempat yang tidak sepatutnya.Sila baca analisa Skrewkuat sini
4.6 Soalan kuiz Islam yang diberikan kepada peserta yang hadir.4.7 Cebisan kertas soalan kuiz Islam yang siap di isi yang telah dikoyakkan oleh penganjur (dan dibuang ke dalam tong sampah di dalam dewan).4.8 Majlis tersebut dilakukan di premis milik organisasi kristian iaitu Damansara Utama Methodist Church yang jelas ketara elemen-elemen Kristian yang mendedahkan unsur-unsur penarikan (Terutama sekali evengelical mission melalui papan kenyataan dan wall paper yang dipamerkan di dinding ruang legar premis tersebut.)4.9 Ketika dan selepas pemeriksaan, penganjur beria-ia benar menyembunyikan fakta sebenar perjalanan program Thanksgiving Dinner itu terutama sekali engenai ucapan (testimony) yang dilakukanb oleh seorang yang dalam proses menukar agamanya dari Islam ke Kristian dan mereka yang berselindung di sebalik program Makan Malam Muhibbah atas semangat 1Malaysia.4.10 Salah seorang yang mendakwa dirinya oenganjur utama telah ditanya secara lisan oleh Penguatkuasa JAIS kepadanya samada dia beragama Islam, dan dia menjawab "I Believe in God" dan enggan mengaku beragama Islam sedangkan berdasarkan kadpengenalannya jelas beliau seorang Islam.5. PENAFIAN5.1 Tiada sebarang serbuah dilakukan, bahkan JAS telah melakukan rundingan sebelum melakukan pemeriksaan.5.2 Panganjur dan JAS bersetuju untuk menjalankan pemeriksaan individu di dalam Dewan 3 berkenaan setelah Majlis selesai dijalankan.
5.3 Majlis tersebut dihadiri kemudiannya oleh wartawan. JAIS telah dituduh memanggil wartawan tersebut sedangkan tiada jemputan dibuat oleh JAIS.6. PENUTUPLaporan ini dibuat bagi memberi penjelasan berhubung kejadian sebenar yang berlaku semasa operasi yang dilakukan.

Tangan-tangan konpirator dalam isu JAIS-GMDU

Posted: 16 Aug 2011 07:08 PM PDT

Sepanjang isu tindakan JAIS terhadap satu majlis makan malam di sebuah gereja di Damansara yang turut disertai 12 penganut Islam, Skrewkuat telah membuat beberapa pendedahkan yang sensasi tetapi ramai agak terlepas pandang liputannya mengenai tangan-tangan dalang yang menyokong mereka.

Antara nama-nama awal didedahkan ialah bersama tentang usaha Dato' Seri Wong Chun Hai, Ketua Editor The Star (kiri) yang telah menghubungi Dr. Herman Shastri, Setiausaha Agung Majlis Gereja Malaysia (kanan bawah) bagi menghulurkan 'bantuan' untuk 'spin' isu tersebut dalam akhbar The Star.

Menurut Skrewkuat, mereka merancang supaya pihak gereja 'menafikan' terlibat sepenuhnya isu 'mengkristiankan' umat Islam tetapi hanya besarkan kerja amal membantu semua rakyat tanpa mengira agama. Dengan ini, tindakan JAIS menyerbu gereja adalah melampaui batas.

Dr. Herman mengikut dan mnyuarakan penjelaskan bahawa pihak gereja telah mengadakan mesyuarat dan sekiranya semua setuju mereka akan mengeluarkan kenyataan yang pihak polis terutamanya JAIS tidak boleh memasuki rumah ibadat tanpa kebenaran dan tindakan mereka menyerbu tanpa waran adalah salah sama sekali.

Kenyataan ini perlu dibuat bagi "menyembunyikan aktiviti" yang telah lama mereka lakukan di Selangor dan di seluruh negara.

Wong Chun Hai dalam pada itu ada berbincang dengan Pastor Daniel Ho dan mencadangkan supaya menampilkan kesemua orang Islam yang hadir dalam majlis yang diserbu JAIS untuk menyatakan kepada umum bahawa mereka sebenarnya hadir sebagai tetamu dalam majlis makan malam yang dianjurkan Gereja Damansara Utama. Mereka perlu menafikan ada upacara 'mengkristiankan' orang Islam diadakan.

Wong Chun Hai mahu mengelakkan 'aktiviti' sebenar mereka terbongkar dan masyarakat Islam yang selama ini 'tidur' lena dan bergaduh sesama sendiri bangkit dan bersatu.

Dr. Herman ada mengatakan bahawa semua gereja di Malaysia menjalankan aktiviti dakwah yang sama dan ianya merupakan aktiviti yang 'besar'. Turut dijadikan sasaran ialah orang Melayu beragama Islam yang terabai, miskin, jauh dari Islam. Dakwah mereka cukup teratur dan tertutup tanpa pengetahuan umum terutamanya majlis-majlis makan malam dan kebajikan.

Nampaknya semua pihak sekarang sedang bertungkus lumus menutup dan membongkar apa yang selama ini dilakukan oleh pihak gereja dan elemen-elemen NGO yang selama ini mengugut dan menjerat leher pemimpin Melayu Islam yang gila kuasa untuk 'mengkristiankan' seberapa ramai umat Melayu Islam.

Dari penggunaan kalimah Allah di dalam Injil hingga isu IFC nampaknya mereka bersatu dengan mengugut 'undi' semasa pilihan raya akan datang. Murahnya akidah dan maruah Melayu Islam yang gila kuasa yang begitu obses mendapatkan undi puak-puak yang mahukan peha pula dari orang Melayu.

Kita tidak juga boleh menyalahkan golongan yang cuba mengkristiankan Melayu Islam ini semata-mata kerana kita sendiri lemah, bergaduh kerana merebut kuasa politik, kafir mengkafir, membuka pekung sesama sendiri dan macam-macam lagi.

Selain itu, Skrewkuat turut mendedahkan campurtangan banyak 'tangan' yang selama ini berselindung di sebalik macam-macam kebebasan di Malaysia. Semuanya nak bebas, bersuara, berhimpun, media sampaikan bebas tukar agama. Cubaan campurtangan beberapa individu dalam isu ini yang menunjukkan mereka mula bersatu untuk tangani isu ini.


Brendan Pereira, bekas Ketua Penyunting NST ini tidak senang dengan kenyataan Hassan Ali berhubung perkara ini dengan alasan ianya tidak baik buat PAS yang merupakan minoriti dalam Kerajaan Negeri Selangor. Dia menganggap Hassan Ali banyak 'menimbulkan masalah' di Selangor terutama dalam hal-hal melibatkan perlaksanaan undang-undang Islam. Terdapat Melayu-Melayu PKR dan PAS yang setuju dengan pandangan Brendan Pereira ini.

Dia yang mencadang dan mengarahkan Khalid 'Gereja' Samad yang berjawatan lebih tinggi dalam PAS Selangor dari Hassan Ali supaya mengeluarkan kenyataan bagi meneutralkan Hassan Ali.

Satu lagi pihak yang turut tidak senang dengan tindakan JAIS ialah Majlis Peguam. Mereka mengecam tindakan serbuan tersebut yang didakwa tidak berlandaskan undang-undang. Majlis ini juga telah menyediakan peguam bagi mewakili 12 orang Islam yang terlibat dari dari sebarang tindakan undang-undang.

Tan Sri Ramon Navaratnam yang merupakan bekas Pengerusi Panel Penasihat SPRM "mencurah" minyak petrol dengan mengaturkan perjumpaan dengan kumpulan pemikir bukan Islam di mana resolusinya ialah AMAT KECEWA DENGAN TINDAKAN JAIS. Selain itu, turut dirancang adalah 'spin' isu Hassan Ali akan masuk UMNO.

Ramon ada mendesak Pastor Daniel Ho mengeluarkan kenyataan balas menafikan kenyataan Hassan Ali dengan menjelaskan bahawa program makan malam yang diadakan adalah untuk mengeratkan hubungan dengan orang Melayu/Islam.

Teresa Kok, aktivis Kristian dan exco kerajaan negeri Selangor amat tidak berpuas hati dalam isu ini dan perancang dengan beberapa pemimpin dan Exco Kristian untuk menggugurkan Hassan Ali dari jawatan Exco. Theresa terlibat menjahanamkan karektor Hassan Ali dengan memberi gambaran negatif kepada media.

Dia merupakan penasihat utama Raymond Navaratnam dalam menangani isu ini (melindungi aktiviti kristianisasi). Turut mendesak Khalid Ibrahim untuk memaksa Pengarah JAIS memberikan penjelasan dalam mesyuarat Exco Selangor dan memohon maaf kepada PENGANUT KRISTIAN!

Pemimpin kristian sedang bersatu melawan JAIS dan Hassan Ali atau lebih tepatnya melawan ISLAM. Tapi apa yang pemimpin Islam di Malaysia buat? Salah menyalahkan antara satu sama lain dan menjahanamkan sesama sendiri.

Pendedahan terkini Skrewkuat melibatkan perancangan dan konspirasi antara Teresa Kok dan Annou Xavier (peguam daripada Persatuan Peguam Katolik) (kiri) untuk menutup gerakan memurtadkan umat Islam oleh GMDU. Rancangannya adalah untuk mempertahankan Kumpulan 12 di mana hanya 8 orang sahaja setakat ini yang boleh 'dikawal' mereka.

Annou Xavier jugalah yang telah mengeluarkan surat meminta penangguhan daripada Kumpulan 12 bagi memberi kenyataan kepada JAIS pada minggu lepas. Penangguhan ini disifatkan satu tindakan menghina JAIS dan DYMM Sultan Selangor.

Bagi menutup konspirasi tersebut, mereka akan melibatkan peguam-peguam Islam YANG SEALIRAN dengan mereka bagi mempertahankan Kumpulan 12 dan sokongan daripada Father Goh Kiat Ping yang dikatakan faham selok-belok Islam dan Kristian bagi menyelesaikan kes ini.

Mereka juga mengatur supaya Kumpulan 12 tidak memberi sebarang kenyataan semasa temuduga dengan pihak JAIS.

Kumpulan 12 juga akan dipertemukan dengan PAS secara tertutup kerana Teresa Kok melihat hanya PAS sahaja YANG BOLEH DIPERKUDAKAN BAGI MENUTUP GERAKAN MURTAD yang dijalankan gereja.

Bongkar! Skrip sumpah PATI agar menyokong BN!

Posted: 16 Aug 2011 08:58 AM PDT

SEBELUM ini ada disiarkan di MiLo SuaM bahawa pendatang asing dikehendaki bersumpah untuk menyokong Umno dan BN sebagai salah satu daripada syarat proses pemutihan, rujuk sini [Warga asing]

Di bawah ini salinan skrip sumpah yang dimaksudkan. Lihat dengan mata kepala anda sendiri bagaimana negara ini dijual oleh United Malays No Otak secara terang-terangan kepada warga asing.


Sebelum ini kita sudah saksikan bagaimana pendatang asing menghalau imam bertauliah di Negeri Sabah, rujuk sini [Halau imam]. Tidak lama lagi jangan terkejut, bila imam di semenanjung pula akan dihalau oleh warga asing yang diberikan layanan istimewa oleh United Malays No Otak.

SCHOOL STUDENT IN VIDEO ROGOL Exodus

Posted: 16 Aug 2011 07:25 AM PDT

Below is an indication of Abu Nawas suction pictures from the video image of a young woman in rape beramai2. Abu Nawas do not want to give link to video later this because there are people so afraid of the incoherent when look at porn blog ni ..How despicable these acts. Dasyatnya how people today. Why get this? Why this comes to their hearts?

O politicians today where all of you. Fun whether playing video Anwar forgotten that this video2.

This girl in the rape. This girl in the abuse. You all are still arguing about video Anwar.

O politicians ... Go fast you kick the bucket ... I've fed up with all of you ..
Record Video Mesum Together boyfriend, Tangerang Youth arrested

Posted: 16 Aug 2011 07:19 AM PDT
JAKARTA - Thousand Islands Police Officers arrested a young man with the initials SP (17), of Kampung Rawa, Desa Karang Serang, Tangerang. SP arrested for recording and disseminating video nasty he was with his girlfriend with the initials TA (16).

"The perpetrator intentionally grasp because we are recording a video nasty did actor and his girlfriend," explained the Thousand Islands District Police Chief Adjunct Senior Commissioner Hero Hendrianto Bachtiar when contacted journalists.

Hero explained, the action was done nasty TA and SP on June 4, 2011 and on the island Tidung. Nasty scenes that made ​​the couple romantic couple is then recorded by the SP.

"The record is SP. Her boyfriend did not," he said.

However, as smart-smart save the carcass, the stench smell too. This nasty scene broke into a number of residents in parts of South Thousand Islands after a resident saw a scene that made ​​both via video format 3gp.

"Until FY father informs residents that if their children act of intercourse with the SP," he said.

Hearing this, the father was furious. He then interrogated the TA-related news which makes it a disgrace for him. "TA finally admitted that he did the act of intercourse with the perpetrator," he said.

No thank her humiliated like that, the father of SP was reported to the police. Perpetrators were arrested by police on Saturday (2 / 7) night at his home.

Police are still investigating who the spreader pornographic videotape. Perpetrator himself denied he had been spreading the recording.

"While he does not claim to have spread the rekama it. According to his testimony, during a visit to his friend's house and had left for handphonenya dicas," lid Hero.

As a result of the offense, the SP must now suffer the consequences. SP snared Article 82 of Law Decree No. 23 of 2002 on the protection of children and or Article 290 paragraph (2) of the Criminal Code punishable by a maximum of 15 years in prison.

PARTIAL FEST NEW OFFICIAL EVENT BOGEL PENANG

Posted: 16 Aug 2011 07:18 AM PDTCaliph Lim Guan Eng was like to encourage the people of Penang to be fierce. PAS boost pulak dok je see Guan Eng to promote.

Penang will be the last Posted no.2 expense. If you want to look sexy semi-naked women all different, we are quite pi je Penang.

Posted at women RM2000 if you want to get the money immediately, pi lekaih wear bikinis. Not the usual bikini is fine, but my swimming suit 2-piece ok.

Splashy, Video Mesum Behind Stone Galunggung

Posted: 16 Aug 2011 07:18 AM PDT


TASIKMALAYSIA - A young couple record a sex relationships behind the scenes at the location of the stone baths are open. Now the video is circulating in the area of ​​the foot of Mount Galunggung, Tasikmalaya regency. Herman Suherman (43), of Kampung Kubang Salawe, Desa Tawang Bull, District Sukaratu, Tasikmalaya District said, at present most people around the foot of Mount Galunggung quite upset by the circulation of videos teenage boys and girls who were like husband and wife jumped in the open them. "I found this video of one of the residents, who say a nasty video that allegedly carried out in the sights Galunggung," said Herman....

This girl had sex 3 times, now 8 months pregnant

Posted: 16 Aug 2011 07:16 AM PDTPALEMBANG - Student initials DPS (18), a resident of Jl DI Panjaitan Palembang report to Police on Tuesday (14/06/2011). He claimed to have been raped and is currently eight months pregnant due to rape. According to the victim, the incident occurred September 2010 at 10:00 in home players named Ahmad Waludin (26), resident of Fresh River Road West Ilir District II. Previously between the victim and the perpetrator has been dating for eleven months. Time of the incident, the victim is willing to go to tutoring, even invited players to his house. Actors in an empty house, the victim was forced to perform sexual intercourse. But the victim refused and the offender struck the student using hand. Finally, victims who lost power, could...
More... »
Pages 125

Splashy, Video Mesum Behind Stone Galungg

Posted: 16 Aug 2011 06:05 AM PDTTASIKMALAYSIA - A young couple record a sex relationships behind the scenes at the location of the stone baths are open. Now the video is circulating in the area of ​​the foot of Mount Galunggung, Tasikmalaya regency. Herman Suherman (43), of Kampung Kubang Salawe, Desa Tawang Bull, District Sukaratu, Tasikmalaya District said, at present most people around the foot of Mount Galunggung quite upset by the circulation of videos teenage boys and girls who were like husband and wife jumped in the open them. "I found this video of one of the residents, who say a nasty video that allegedly carried out in the sights Galunggung," said Herman....

Launch of Malaysian SuperGT 2009

Posted: 16 Aug 2011 06:03 AM PDT


Finally, one of the GT Race Queen...

Warm Saturday night ...!! A household is in upheaval UMNO Minister ...

Posted: 16 Aug 2011 06:01 AM PDTWoe to the Dean, the current name and office were marred by poor perception among the opposition, the detainee's release this PSM once again make his name `sweet 'and a` reference' in all the lectures opposition when he was only implementing policy, but policies or law as if played by a number of police officers who are interested to take appropriate action.

It is the strong winds the story of a scandalous affair PAS Kedah State Exco with wife ...!
The first match squad defeat the hands of Singapore's Tiger of Malaya on 23 July this year identified as a result of a crippled defense and goalkeeper is not efficient ..! Sharbinee Allawee easily conceding that night ...
Anwar yesterday filed a new affidavit asking for some individuals, including Mr. Hasanuddin and Mr AM as a witness in court.
Waheeda Norwahidah real name is Abdul Wahab, 32, when asked about his life, said he has now become full-time homemaker, while also producing songs for her husband.

Air Asia staff more "Good" Compared to MAS .

Posted: 16 Aug 2011 05:37 AM PDT
Malaysia Airlines Employees Union (Maseu) request for a new administration, which is expected to take over the administration of the airline in the near future, to consider all issues before making any significant changes in the administration of the MAS.

Maseu President Alias ​​Aziz said the MAS staff worried about the airline competition has become a strategic alliance that could lead to workers laid off due to a change in administration strategy happen.

However, they were relieved when Prime Minister Datuk Seri Najib Abdul Razak in the meeting last Thursday Maseu short a guarantee that no layoffs, including voluntary redundancy.

Alias ​​said that based on past experience, Maseu concerned the appointment of the new MAS corporate managers do not give any advantage to the nearly 20,000 employees worldwide MAS.

"We do not want every time a new appointment from outside the corporate manager he brought in 30 to 40 new people cause there is no surplus employees ... as a result of promotion of existing employees. We do not want the banana fruit twice," he said at a news conference at the office Maseu in Subang Jaya, here today.

Thus, he was quoted by Bernama Online said they hope the appointment of a new corporate manager this time was among the MAS employees better understand their own country's aviation industry.

In addition, the alias hope that the national airline 64 years old can also enhance the welfare of employees such as housing and medical allowance, like that of government-linked companies (GLCs) to another.
VIDEO - Lagi Bukti MBPJ Dikawal Oleh Pemimpin Pakatan Selangor

Posted: 16 Aug 2011 05:37 AM PDT
Isy Isy Isy.... Hangpa mai pakat tengok Video dibawah ni beb.....Memang mengaibkan lah gua cakap lu.

Siapa yang buat laporan Polis ni? Si Lathefa Koya ni ke Tuan Fauzi yang buat laporan Polis terhadap Papa Gomo? He he he........
Dalam video diatas ni jelas dah mengambarkan Tangan Tangan Ghaib yang mengawal keadaan. MBPJ Buat Laporan Polis tapi yang dok bercakap panjang adalah pemimpin Pakatan Rakyat Selangor. Awat jadi lagu tu?

Si Koya Dok Ajor Pegawai MBPJ Buat Laporan PolisDari awal video diatas yang dok bercakap si Lathefa Koya dan Khalid Samad dan jika anda lihat diakhir video bila wartawan Malaysiakini bertanyakan soalan kepada Tuan Fauzi MBPJ beliau hanya mengelengkan kepala sahaja tampa mengeluarkan sebarang kata. Kenal Kawal ketat nampaknya pegawai MBPJ ni. Takut tersasul cakap kot?Gua cakap banyak taknak lah beb, tapi gua nak ingatkan pekara ni sikit je dan kalau boleh minta MBPJ Ulas mengenai kenyataan dibawah ini:Menurut Penolong Pengarah Kawalan Bangunan MBPJ, Nurul' Ain Abdul Rahman, berlaku salah guna permohonan yang diberikan oleh pihak pentandbiran apabila DUMC membina gereja ditempat yang tidak dibenarkan.

"Kalau ikut permohonan yang mereka (DUMC) minta kita, ialah pembinaan pusat komuniti bukan gereja. Di sini berlaku salah guna permohonan dan boleh dikenakan tindakan,"

Sumber Mstar Online


So apa kata Pegawai Pengkuatkuasa MBPJ? Kenapa sehingga sekarang tidak ada tindakan SITA keatas bangunan DUMC walhalkan telah jelas ianya HARAM?

Nea Reima Mareana binti Mahadzir (900906-02-5778)
Jalan Dato' Haji Shuib, Taman Sri Taman, Alor Setar


Ina Reima Fitriza binti Mahadzir (850714-71-5018)

Jalan Dato' Haji Shuib, Taman Sri Taman, Alor SetarAde Andrian Putra bin Mahadzir (940227-02-5609)

Pelangi Damansara, Persiaran Surian, Petaling JayaBUKTI 3 ADIK BERADIK DALAM

MAJLIS MURTAD DI GEREJA HARAM DUMC
Bab 3 adik beradik ni nak dimurtadkan oleh pihak DUMC sekor haram pun pemimpin pakatan haram tak ulas. Depa takut dengan DAP le tu, al maklum takut hilang undi Kafir.

malaysian girl

Posted: 16 Aug 2011 05:34 AM PDT

malaysian girl mode

malaysian girl engraving

malaysian girl tableau

malaysian girl look

malaysian girl double

malaysian girl screen

malaysian girl impression

malaysian girl blueprint

malaysian girl twin

malaysian girl attitude

PANASSS! MAT 121 & Sabu NORMAH kissing NAK TYPE NI 9 JULAI LATER!

Posted: 16 Aug 2011 05:33 AM PDT

the unrest in vancouver, canada a few days ago one spouse has made ​​a surprise lovers kissing in the middle of the street during the ongoing unrest was frantic. they kissed the picture became a phenomenon in the media & internet over the slogan "make love, not war".

maybe mat sabu design to perform actions such as this, as the sustainability round Romanesque chamber 121 hotels in prime together normah NET 2.0 demo later, because he was very fierce beruk2 demonstrators took off a craze in KL 9 julai later

PANASSS! THIS FROM HER EYES WATER ANUWAR SOLO!

Posted: 16 Aug 2011 05:33 AM PDT

many may wonder why Anuwar most frequently to indonesia ... a question that may Wan Azizah did not able to answer. could it be the girl in the picture above that often wait there? or maybe he always missed by a handsome gay boy banget sih?! especially when looking at the back kak wan, reached in keretapun he recalled angau water points in the solo, indonesia.

Politik Harian

Posted: 17 Aug 2011 03:30 AM PDT

Politik Harian


Pendedahan Isu Gereja DUMC: Nea Reima Mareana Adalah Pelajar Cemerlang, Peroleh 14A

Posted: 17 Aug 2011 01:00 AM PDT

Gambar Nea Reima : September 06, 2009

Gambar Nea Reima : February 07, 2009

Gambar Nea Reima ketika pemeriksaan JAIS di Gereja DUMC Ogos, 02, 2011  

Ketika berusia 17 tahun, Nea Reima Mareana Mahadzir, anak kepada seorang nelayan, telah membuktikan kesukaran hidup bukan penghalang untuk memperoleh 14A.

Dia memperoleh sembilan 1A dan lima 2A dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2006.

Nea Reima anak keempat daripada lima beradik itu, pernah berkata, apa yang penting ialah kemahuan untuk berjaya dengan berusaha sedaya upaya bagi merealisasikan keinginan tersebut.

Ketika itu, Nea Reima yang bersekolah di SMK Sultanah Asma memberitahu, dia tidak mempunyai waktu tertentu untuk mengulangkaji tetapi akan menelaah pelajaran pada masa yang membolehkannya menumpukan sepenuh perhatian.

Sejarah kenangan manis Nea Reima tersebut dicatakan di Utusan Online pada 13/03/2007. Sila baca di sini...

Amat menyedihkan, terdapat segelintir golongan atau parti yang memperjuangkan Islam menyalahgunakan kuasa, tidak amanah, dan mengambil kesempatan atas tiket "agama" semata-mata kerana mahu meraih undi.

Jika tertakdir Nea Reima serta rakan-rakanya sudah terpesong akidah seperti mana dicurigakan, maka menjadi tanggungjawab kita sebagai umat Islam untuk membantu mereka. Semoga keislaman mereka masih utuh.

Seruanku kepada rakan-rakan islam marilah bersatu bersama menaganni masalah ini... Bicara politik yang tidak ada berkesudahan dan bukan jihad mutlak itu kita simpan di belakang dahulu.

Maruah agama dan bangsa lebih hebat dan besar daripada maruah pertubuhan parti, bersamalah kita bertawaduk dan bertafakur membela sesama kita didalam senyap yang penuh berhikmat.

Sudah menjadi kewajiban bagi kita umat Islam untuk menjaga akidah umat Islam.

Aku yakin Nea Reima Mareana mampu membuktikan sekali lagi kesukaran hidup bukan penghalang untuk Nea meneruskan perjalanan hidupnya...

p/s: Pembetulan sedikit... diberitahu bapa Nea Reima bukan lah seorang nelayan seperti yang tertulis di Utusan... waktu wartawan tanya pekerjaan bapanya, Nea kata ayahnya bekerja sailing.... Utusan ingat sailing itu nelayan...

Politik Harian/Bro Jinggo

Fobia Dengan Surat MBPJ, Nik Nazmi Bakal Tumbang PRU Ke-13

Posted: 17 Aug 2011 12:00 AM PDT

Poyo gila si kecik nie...

Kenapa Nik Nazmi nak fobia dengan surat MBPJ tersebut? Hinggakan Nik Nazmi terpaksa membuat laporan polis kononnya pendedahan yang dibuat oleh beberapa blogger UMNO dengan menyiarkan surat dari Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) adalah palsu.

Sebab utamanya ialah kerana rakyat mula syak sesuatu apabila Gereja yang diberitakan akan disita tiba-tiba dibatalkan.

Dan jelas Pakatan Rakyat sudah mula kalut apabila rancangan mereka bagi mempertahankan perlakuan gereja di dedahkan satu persatu kepada umum.Masih ingat kah lagi kes penjualan arak kepada orang melayu dan remaja bawah umur dengan harga semurah RM10 untuk tiga tin arak, berbanding harga biasa RM7 setin di Petaling Jaya? Baca di sini...

Setelah laman blog ini membongkarkan kes tersebut baru lah Nik Nazmi terhegeh-hegeh muncul memberi tindakan susulan... Baca di sini...Kalau tidak diterjah kegiatan haram penjualan arak secara mudah kepada orang ramai, termasuk golongan remaja akan terus berlualuasa di Petaling Jaya.

Mungkin juga Nik Nazmi juga tidak tahu atau tidak pernah ambil tahu apa sebenarnya yang berlaku dikawasannya sendiri...

Ini lah puncanya yang menyebabkan Nik Nazmi jadi gelabah, takut rahsianya akan di bongkarkan satu persatu....Nik Nazmi aku bagi amaran kepada kau cukup lah satu penggal sahaja kau jadi ADUN Seri Setia... PRU Ke 13 aku akan bawa kereta kebal sama macam kau lakukan pada PRU ke 12 dulu... dan itu bermakna tanda kejatuhan kau di sana sayonara.....


Nik Nazmi Di Cabar Dedahkan Bukti Blogger Umno Di Bayar Gaji Mahal Dalam Tempoh 24 Jam!

Nik Nazmi Di Cabar Dedahkan Bukti Blogger Umno Di Bayar Gaji Mahal Dalam Tempoh 24 Jam!

Posted: 16 Aug 2011 10:00 PM PDT


Siapa yang buat fitnah sebenarnya?

"Blogger Umno dibayar gaji mahal (tapi) tak buat research (kajian) yang betul untuk buat fitnah," kata Nik NazmiMengikut kenyataan Nik Nazmi diatas beliau dengan yakin mendakwa blogger Umno dibayar gaji mahal, tetapi tidak buat research... Siapa yang bayar Nik? Ada bukti? Ke sekadar mahu menyebar fitnah dibulan puasa ni? Kalau benar ada bukti...........

Dengan ini saya mencabar Nik Nazmi mengemukakan bukti dalam tempoh 24 jam, buktikan blogger Umno dibayar GAJI MAHAL. Bukti tersebut perlulah kukuh dan bukti tersebut juga hendaklah didedahkan kepada umum, sama ada melalui laman web peribadi Nik Nazmi sendiri atau mana-mana media massa di Malaysia ini...

Jika Nik Nazmi gagal menunjukkan bukti tersebut dalam tempoh 24 jam, ini bermakna rakyat perlu tolak kepimpinan ADUN Seri Setia dari PKR ini kerana beliau adalah seorang kaki pembohong dan pemfitnah!

Selain daripada itu saya juga menyarankan agar semua bloggers Umno membuat laporan polis terhadap fitnah yang dilemparkan oleh Nik Nazmi tersebut.

Politik Harian/Bro Jinggo

PAS dan Mustafa Ali Bakal Didakwa!

Posted: 16 Aug 2011 09:00 PM PDT

PAS dan Mustafa Ali diberi tiga hari mohon maaf

Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali diberi tempoh tiga hari bermula hari ini untuk memohon maaf kepada UMNO berhubung kenyataannya yang menyalahkan parti itu dalam isu pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas sebuah gereja di Petaling Jaya baru-baru ini.

Setiausaha Perhubungan UMNO Selangor, Datuk Seri Ir. Mohd. Zin Mohamed berkata, ini kerana kenyataan Mustafa itu jelas berniat jahat dan bertujuan memburuk-burukkan UMNO sebagai salah sebuah parti pemerintah dalam komponen Barisan Nasional (BN).

"UMNO Selangor memberi masa tiga hari kepada Pas dan Mustafa Ali supaya memohon maaf melalui satu sidang akhbar seperti mana beliau melakukan tuduhan itu di Terengganu semalam.

"Jika gagal, Pas dan Mustafa Ali akan menghadapi tindakan undang-undang kerana tuduhan tidak berasas tersebut," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Pada sidang akhbar di Kuala Terengganu semalam, Mustafa mendakwa UMNO berperanan dalam pemeriksaan yang dilakukan oleh JAIS ke atas Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC) di Petaling Jaya pada 3 Ogos lalu.

Mustafa turut mengatakan UMNO memainkan peranan dalam mempolitikkan isu itu ekoran tindakan JAIS yang sehingga kini belum mendedahkan hasil siasatan mereka ke atas gereja tersebut.

Mohd. Zin menambah, tuduhan tidak berasas Mustafa ke atas UMNO itu sangat dikesali kerana ia dilakukan dalam bulan Ramadan yang sepatutnya dihormati dan dihayati oleh semua umat Islam.

"Rakyat sedang memerhati dengan penuh prihatin kegagalan demi kegagalan yang dibuat oleh kerajaan DAP, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pas Selangor dalam menangani pelbagai masalah dan kepentingan rakyat terutama dalam isu agama, pasir dan keruntuhan sosial," tegasnya.


Ingat PAS dan Mustafa Ali masa anda hanya 3 hari sahaja! Tak kira lah ada bukti atau tidak...

Khairy : Jawatankuasa Terpilih Parlimen Kematangan Demokrasi

Posted: 16 Aug 2011 08:00 PM PDT


Jawatankuasa Terpilih Parlimen yang dicadangkan penubuhannya oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak disifatkan sebagai bukti ketelusan kerajaan mengamalkan demokrasi berparlimen di negara ini.

Malah, penubuhannya juga dilihat sebagai satu lagi bukti kematangan dalam sistem pilihan raya negara selepas pelbagai pembaharuan dilakukan dari semasa ke semasa termasuk membenarkan pemantauan oleh badan antarabangsa.

Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata, jawatankuasa khas itu membuktikan bahawa kerajaan dan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tidak mempunyai apa-apa yang mahu disembunyikan.

Tambah beliau, jawatankuasa itu juga bakal memberi peluang kepada kerajaan dan pembangkang membangkitkan kelemahan serta isu berkaitan sistem pilihan raya negara.

"Di pihak kerajaan sendiri kita ada isu seperti pemindahan pengundi oleh pembangkang di sesetengah kawasan serta kempen-kempen pilihan raya keterlaluan yang sehingga ke tahap fitnah," katanya.


Khairy berkata, pembangkang perlu jujur dalam menerima jawatankuasa khas itu dan bukannya meletakkan syarat-syarat tertentu seperti ketika ini kerana ia jelas memperlihatkan sikap berdolak-dalik mereka.

Gua Pun Sokong PAPA GOMO Saman Khalid Samad 8 Juta

Posted: 16 Aug 2011 07:00 PM PDT


Kecoh di IPP Petaling Jaya petang tadi bila Khalid Samad & the gang datang membuat laporan polis ke atas blogger PapaGomo atas tuduhan memfitnahnya berkaitan dokumen sita gereja DUMC oleh MBPJ. Berita tersebut boleh di baca di sini...


Selepas tonton video ini pecah perut aku dengar statement Khalid Samad...
Kecut perut jugak YB PAS ni dengan PAPA GOMO... Ha... Ha.. Ha.. 


Lokasi GDUMC. Sekarang siapa yang bohong siapa? MESTI baca pendedahan dendam Latheefa koya terhadap PAPAGOMO sepenuhnya di sini...

Gua juga turut menyokong saranan blogger 1Peluru  yang menyeru PAPA GOMO menyaman Khalid Samad sebanyak 8 Juta.....

1Peluru: Berdasarkan statement yang dibuat oleh Khalid Samad, PapaGomo juga mempunyai hak untuk menyaman MP Shah Alam itu kerana telah mencemarkan reputasinya sebagai seorang blogger tersohor sebelum polis sendiri memulakan siasatan. Khalid Samad cuba menjatuhkan kreadibiliti blog PapaGomo dengan membuat konklusi melulu blogger tersebut menghidangkan fitnah2 kepada pembacanya sedangkan siasatan dan perbicaraan berkaitan kes saman ini belumpun bermula.

Siapa yang betul dan siapa yang salah biarlah ditentukan oleh mahkamah... PapaGomo sendiri pastinya mempunyai bukti kesahihan dokumen2 tersebut yang akan dikemukakan di mahkamah nanti. Mustahil dia menyiarkan tanpa sumber sahih dan diyakini, Khalid Samad jangan cuba menutup kebenaran dengan hanya membuat laporan polis. Khalid Samad jangan cuma menamatkan 'lakonan' ini di luar pagar IPP sahaja, biar mahkamah tentukan Khalid Samad ataupun PapaGomo yang menipu!

Jadi gua seru di sini, PapaGomo juga harus menyaman Khalid Samad kerana telah mencemar kredibiliti dan reputasinya sebagai blogger, juga untuk mempertahankan maruah blogger2 proBN yang lainnya... Saman RM8juta Gomo, jangan tak saman!!

Khalid Ibrahim Bolehlah Letak Jawatan Sekarang... Blogger Umumkan Laporan Ops Akidah di Gereja oleh JAIS

Posted: 16 Aug 2011 06:00 PM PDT

Nak tunggu, nak sorok apa Khalid??


Khalid Ibrahim bolehlah letak jawatan sekanrang.... Dengan ini kami siarkan saja laporan JAIS yang sudah sedia oleh JAIS supaya ia sudah diketahui ramai. Jangan tanyalah macam mana kami boleh dapat!


LAPORAN OPS AKIDAH di GEREJA 


1. PENDAHALUAN

Laporan ini disediakan untuk memberi penjelasan berhubung operasi pemeriksaan orang Islam oleh Bahagian Pengutkuasaan Jabatan Agama ISlam Selangor di Kompleks Dream Center, sebuah kompleks yang disyaki beroperasi sebagai pusat komuniti dna gereja yang dijalankan pada 3 Ogos 2011 bersamaan 3 Ramadhan 1432 H beralamat di Dewan 3, Dream Center, Jalan 13/1, Seksyen 13, 46700 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan.

2. LATAR BELAKANG

2.1 Pemeriksaan dibuat berdasarkan maklumat yang mendakwa berkalkunya jemputan beberapa orang Islam ke Majlis berbuka puasa di gereja yang dinamakan "THanksgivng DInner" sepertimana alamat di atas.

2.2 Tindakan dibuat berdasarka peruntukan Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah (Negeri Selangor) tahun 1995 iaitu Menghina atau mempersendakan ibadat Agama Islam di kalangan penganut Agama Islam sendiri.

2.3 Siasatan susulan juga akan dibuat mengikut peruntukan Enakmen Ugama Bukan Islam (Kawalan Perkembangan di Kalanagn Orang Islam) Negeri Selangor Tahun 1988 yang berkuatkuasa ke atas orang bukan Islam dan orang Islam.

2.4 Program Thanksgiving Dinner ini diyaki bertujuan meraikan kemasukan sebahagian orang-orang Islam itu ke agama Kristian sambil menghina dan mempersendakan agama Islam kononnya sebagai Majlis Berbuka Puasa dengan melibatkan orang ISlam sendiri.

2.5 Operasi ini disertai oleh 13 Pegawai Pengutkuasa Agama Jabatan Agama Islam Selangor dan dibantu oleh sepasukan anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) seramai 20 orang dari IPD Petaling Jaya dan SEA PArk.

3. PELAKSANAAN OPERASI

3.1 Taklimat Operasi telah diberi di Bilik Gerakan Penguatkuasaan JAIS lebih kurang jam 8:40 malam.

3.2 JAIS seterusnya bergerak ke lokasi berkumpul di Balai Polis Daerah PEtaling Jaya dan taklimat kepada anggota PDRM telah diberikan sebelum ke lokasi sasaran.

3.3 Lebih kurang jam 9:20 malam, anggota terlibat telah bergerak ke lokasi sasaran dan tiba lebih urang jam 9:30 malam.

3.4 Tiba di lokasi, didapati kompleks tersebut lebih berbentuk kom0leks komuniti yang diletakkan tanda nama Dream Center secara menarik, manakala perkataan Damansara Utama Methodist Church lebih kecil dan kabur pada waktu malam. Keadaan di kawasan tersebut tenang dan pasukan peguatkuasa dan anggota PDRM terus ke tempat yang disyaki iaitu Dewan 3 tanpa disekat oleh pengawal keselamatan yang bertugas di pondok pengawal.

3.5 Di dapati juga tempat yang tertulis auditorium dan penunjuk arah yang tercatat program Thanksgiving di Hall 3. Pintu Dewan 3 itu dihiasi bunga manggar tetapi tertutup dan lebih kurang jam 9:45 malam, beberapa orang dari pasukan penguatkuasa memasuki ke dewan 3 tersebut tanpa halangan dan berdiri berhempiran pintu masuk dewan berkenaan sambl membuat pemerhatian untuk memastikan sama ada terdapat orang Islam hadir dalam majlis tersebut.

3.6 Dianggarkan lebih kurang 100 orang yang terdiri dari berbagai-bagai bangsa termasuk yang disyaki berbangsa Melayu berada dalam majlis tersebut sedang mengdengar seorang sedang berucap (testimony) tentang dirinya yang pernah dibesarkan sebagai orang Islam.

3.7 Setelah membuat pemerhatian semalam beberapa minit, kami seterusnya didatangi oleh wanita yang tertulis nama di tag bajunya "Sofea" dan bertanyakan hal kedatangan kami. Kami mengadakan perbincangan di luar dewan tersebut dan membiarkan program yang sedang berjalan itu diteruskan.

3.8 Anggota PDRM dan JAIS yang telah masuk dewan tersebut diminta keluar sambil diberi arahan untuk menghormati majlis tersebut kerana dihadhiri oleh beberapa orang kenamaan dari dalam dan luar. Selain itu, mereka menyatakan bahawa tempat tersebut adalah tempat persendirian dan mereka mempunyai hak ke atas kawasan tersebut.

3.9 Kami menjelaskan tujuan pemeriksaan dibuat untuk memastikan sama ada terdapat orang Islam yang hadhir, namun Sofea dan seorang "tetamunya" cuba berdolak dalik dan cuba berjuhah serta mempertikaikan kuasa Penguatkuasa JAIS untuk memeriksa tempat persendirian. Mereka juga berjhujah bahawa mereka berhak menggunakan kalimah suci Allah dalam program Thanksgiving Dinner itu kerana tidak dilarang oleh kerajaan dan undang-undang kawalan sekatan Agama Bukan Islan tidak berkuatkuasa ke atas mereka. Kami jelaskan undang-undang telah berkuatkuasa dan mereka telah melakukan kesalahan jika terdapat orang Islam dalam dewan berkenaan.

3.10 Kami seterusnya meminta buku pendaftaran peserta program tersebut untuk memeriksa kehadhiran orang islam di majlis tersebut. Pada awalnya mereka memaklumkan bahawa program tersebut tidak dihadhiri oleh orang beragama Islam.

3.11 Cubaan kami untuk mendapatkan maklumat pendaftaranb dari penganjur, tidak mendapatkan kerjasama dari pihak penganjur dan kami telah merampas beberapa dokumen iaitu tentatif program. Terdapat unsur-unsur yang meragukan dalam tentatif tersebut iaitu nyanyian kagu - Alhamdulillah & Allahuakbar. Salinan tentatif sepertimana dilampirkan.


3.12 Terdapat juga borang kuiz berkaitan agama Islam yang disyaki diedarkan kepada peserta yang hadir. Sesalinan lampiran kuiz tersebut dilampirkan. Sementara itu, anggota JAIS yang menjaga di pintu belakang premis tersebut mendapati beberapa orang yang disyaki orang Islam cuba dibawa keluar oleh penganjur melalui pintu belakang tersebut.


3.13 Setelah berbincang selama hampir sejam, mereka bersetuju untuk membenarkan pemeriksaan dibuat selepas majlis tersebut tamat dan pemeriksaan ke atas individu dibuat selepas peserta keluar daripada dewan tersebut.

3.14 Semasa masuk ke dalam dewan 3 tersebut bagi kali kedua, kami telah memeriksa tong sampah dan didapati terdapat cebisan kertas soalan yang telah dikoyakkan dan disi oleh peserta di dalam tong sampah tersebut dan kami telah mengambilnya untuk dijadikan bahan bukti (Lampiran sepertimana dalam plastik rampasan barang kes).

3.15 Pemeriksaan individu yang dibuat mendapati seramai 12 orang Islam menghadiri program tersebut. Mereka diberi notis arah hadir Majlis Agama Islam (MAIS) untuk memberi keterangan berhubung program pada malam tersebut iaitu (No. KP tidak didedahkan):
i) Nadeane Binti Che Mohd Salleh (Sofea) (79xxxx-01-6094)
ii) Muhammad Khairul Dhillon Bin Abdullah (69xxxx-08-6039)


iii) Ina Reima Fitriza Binti Mahadzir (85xxxx-71-5018)
iv) Ade Andrian Putra Bin Mahadzir (94xxxx-02-5609).
v) Nea Reima Mareana Binti Mahadzir (90xxxx-02-5778).
vi) Rasyidah Binti Razak (77xxxx-01-5908).
vii) Nur Umrah Binti Razak (95xxxx-01-6002).

viii)Mohd Haslan Bin Bob Hasnan (80xxxx-10-5045).
ix) Faridah Binti Abdul Rahman (71xxxx-12-5478)
x) Nur-Al Ashikin Binti Shaikh Dawood (72xxxx-10-5072)
xi) Faridah Binti Abdul Latep (72xxxx-71-5256)
xiii)Sahrunida Binti Asaad (81xxxx-08-6246)

3.16 Terdapat juga dikalangan ibu bapa yang beragama Islam yang hadir membawa anak-anak kecil.

Bersambung .... 4. ELEMEN YANG MENIMBULKAN SYAK
-The Unspinners

Video Ke 2 Pemeriksaan JAIS Di Gereja DUMC Di Dedahkan... EXCO DAP Selangor Terlibat

Posted: 16 Aug 2011 06:37 AM PDT


Apa pendirian Puak PAS selepas tengok video ini??
Adakah ini serbuan yang dilakukan oleh UMNO?


Video part 1 klik disini...

Menurut sumber ScrewKuat perancangan dan konspirasi antara Teresa Kok dan Annou Xavier (peguam daripada Persatuan Peguam Katolik) dalam usaha menutup gerakan memurtadkan umat Islam oleh GMDU. Annou Xavier telahpun merancang bersama Teresa Kok untuk mempertahankan Kumpulan 12 di mana hanya 8 orang sahaja setakat ini yang boleh 'dikawal' mereka. Annou Xavier jugalah yang telah mengeluarkan surat meminta penangguhan daripada Kumpulan 12 bagi memberi kenyataan kepada JAIS pada minggu lepas. Penangguhan ini disifatkan satu tindakan menghina JAIS dan DYMM Sultan Selangor. Persoalannya di sini, mengapa Kumpulan 12 ini perlu diwakili peguam daripada Persatuan Peguam Katolik? Kenapa Persatuan Peguam Katolik dan Teresa Kok beria-ia ingin mempertahankan tindakan Kumpulan 12 hadir ke GMDU?


Bagi menutup konspirasi tersebut, mereka akan melibatkan peguam-peguam Islam YANG SEALIRAN dengan mereka bagi mempertahankan Kumpulan 12 dan sokongan daripada Father Goh Kiat Ping yang dikatakan faham selok-belok Islam dan Kristian bagi menyelesaikan kes ini. Mereka juga merancang berkomplot dengan Kumpulan 12 supaya tidak memberi sebarang kenyataan semasa temuduga dengan pihak JAIS. Kumpulan 12 juga akan dipertemukan dengan PAS secara tertutup kerana Teresa Kok melihat hanya PAS sahaja YANG BOLEH DIPERKUDAKAN BAGI MENUTUP GERAKAN MURTAD yang dijalankan gereja. Kita tunggu apa kenyataan PAS selepas ini. Patutlah PAS asyik menyalahkan UMNO dalam isu ini.

tunku

Posted: 17 Aug 2011 03:05 AM PDT

tunku


What Would You Do if You Knew This Was Your Last Ramadan? A Reminder for Us!!

Posted: 16 Aug 2011 09:20 AM PDT

We have 30 days of Ramadan each year. Some of us look forward it because of its bountiful benefits to our spiritual self. It makes us stronger inwardly and this helps us face another new year.
But sometimes, even though we know of its many benefits, we still feel weary and tired of fasting and keeping up with our many spiritual obligations from praying to reading and studying the Quran daily, and even watching how we speak and interact with people. No one ever said that fasting would be easy - it is not simply abstaining from food and water from daybreak to sunset. It is a whole lot more. Most of us know this.
And yet, being human, we start consciously or unconsciously slacking off, be it from duties such as praying or reading the Quran. Instead, we spend our day sleeping, might eating and talking instead of prayer and relection. If we feel guilty, then we tell ourselves that we will fast "properly" the next day. In some cases, when a bad cycle begins, it can be difficult to break it. And before we know it, Ramadan has ended. We celebrate Eid and another year begins. Well, maybe next year, we'll do it "properly".
But what if we do not get another chance to fast "properly" so that God forgives all of our sins? We may be healthy and fit right now, but what is the guarantee that we will remain healthy and fit tomorrow? If you knew that this was your last Ramadan, that something might prevent you from ever experiencing Ramadan again, would you not want to observe it the right way today, the best you can? So that you can reap of its benefits while you are still able to?
One of our writers' relative suffered a small stroke while fasting recently. The stroke was not fatal, nor will it be permanently damaging. But it was serious enough that she is not expected to be able to fast the rest of the month. Perhaps since she is of advanced age, she might not be able to fast any more for the rest of her life.
But that should give us all pause. We do not know what the future holds. We may be young and healthy, and have all of bodily and mental functions intact. But that can change in an instant. It is only when we think of our own mortality that we know how limiting we as human beings actually are. And how precious time is.
Do not waste your time. Use it well. And make this Ramadan count because we do not know what the future holds, if we are lucky enough to observe another one.
"Man does not weary of asking for good (things), but if ill touches him, he gives up all hope (and) is lost in despair."
When we give him a taste of some Mercy from Ourselves, after some adversity has touched him, he is sure to say, "This is due to my (merit): I think not that the Hour (of Judgment) will (ever) be established; but if I am brought back to my Lord, I have (much) good (stored) in His sight!" But We will show the Unbelievers the truth of all that they did, and We shall give them the taste of a severe Penalty.
When We bestow favours on man, he turns away, and gets himself remote on his side (instead of coming to Us); and when evil seizes him, (he comes) full of prolonged prayer!"
(Quran, 41:49-51)
If we were to step back a moment and realize that this is the last Ramadan we will see in our lifetime, how would we spend it? Death we know can come to us at any time, yet we still remain so ignorant of the time now given to us to be utilized by Allah the Almighty.
I pray Allah gives, first of all me, and all Muslims the ability to utilize the month of Ramadan..May this Ramadan be our best so far, for we know not if we will witness the next, Aameen..
Jazaak Allah Khairan for reading.

Sahabat-Gunung

Posted: 17 Aug 2011 02:01 AM PDT

Sahabat-Gunung


Kenapa Baru Sekarang ??

Posted: 16 Aug 2011 06:15 PM PDT

Mengapa hari ini baru mempertikaikan arahan bacaan ayat-ayat suci Al-Quran menggunakan pembesar suara di Pulau Pinang. Jika alasan Jawatankuasa Fatwa Negeri Pulau Pinang (JHEAIPP) yang memutuskan semua surau dan masjid di Pulau Pinang tidak dibenarkan memperdengarkan bacaan ayat suci Al-Qur'an menggunakan pembesar suara atas alasan 'menganggu ketenteraman masyarakat sekitar yang sedang tidur di waktu Subuh', adakah selama 63 tahun kita merdeka, baru sekarang ia menganggu ketenteraman awam.

Pengerusi Pertubuhan For Justice, Anuar Basiran berkata, beliau hairan dengan keputusan terkini, namun percaya keputusan ini ada kaitan dengan pengaruh dan kuasa kerajaan negeri yang berpaksikan keputusan parti DAP yang rasis.

"Apa nak hairan kalau satu masa nanti, arahan sebegini akan menular ke negeri-negeri yang dibawah pemerintahan parti pembangkang ini. Mungkin juga arahan agar tidak melarang azan menggunakan pembesar suara akan dibuat oleh pihak-pihak ini.

Kita juga hairan dengan sikap parti PAS yang nampaknya 'mendiamkan diri' dalam isu ini. Adakah mereka sudah hilang asas perjuangannya," ujarnya.

Pas Macam Pak Pandir Untuk Selamatkan Diri Dalam Isu JAIS – Gereja

Posted: 16 Aug 2011 05:02 PM PDTPas dilihat seperti Pak Pandir dalam mencari jalan selamat berhubung isu membabitkan JAIS dengan sebuah gereja di Petaling Jaya baru-baru ini dengan menuduh UMNO sebagai dalang terhadap apa yang berlaku.

Setiausaha Perhubungan UMNO Selangor, Datuk Seri Mohd Zin Mohamad menyifatkan tuduhan Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali sebagai tuduhan liar serta tidak bertanggungjawab dan bertujuan untuk menyelamatkan diri apabila melihat isu berkenaan memberi tekanan kepada parti itu termasuk di kalangan penyokongnya.

"Pas kini berada dalam keadaan tertekan, isu berkenaan telah menyebabkan parti terbahagi kepada dua, satu pihak menyokong dan mempertahankan apa yang dilakukan oleh JAIS, manakala satu pihak lagi cuba bermain selamat dengan mengatakan itu bukan tindakan Pas tetapi adalah tindakan kerajaan negeri.

"Kita nak tanya dengan pemimpin Pas terutamanya Timbalan Pesuruhanjaya Pas Selangor (Khalid Samad), Selangor ini diperintah siapa, bukankah diperintah oleh pakatan pembangkang yang turut disertai oleh Pas, PKR dan DAP.

"Bukankah Dr Hasan Ali itu, exco kerajaan negeri yang mewakili Pas, bagaimana dia boleh mengatakan kenyataan Hasan Ali sebagai kenyataan kerajaan negeri bukannya kenyataan Pas Selangor. Apakah dalam perkara ini Pas tidak bersama dengan kerajaan negeri dan Hasan Ali adalah wakil individu," katanya kepada UMNO-Online.

Mohd Zin berkata, tindakan Pas menuding jari kepada UMNO bukanlah perkara baru, malah Pas akan cuba mencari jalan untuk menjadikan mana-mana pihak termasuk individu sebagai kambing hitam terhadap apa jua masalah yang dihadapi.

"Datuk Mustapha Ali (Setiausaha Agung Pas) cuba menyelamatkan Pas dalam masalah JAIS dengan pihak gereja, untuk itu mereka tuduh UMNO sebagai dalang, sebelum ini Dr Hasan Ali menjadi kambing hitam apabila menyifatkan tindakannya sebagai tindakan peribadi bukannya parti.

"Tuduhan Pas kepada UMNO untuk menyelamatkan diri, bukanlah pertama kali berlaku, sebelum ini juga Pas turut menuding pihak lain jika dilihat perkara itu boleh memberi kesan kepada hubungannya dengan parti lain dalam pakatan pembangkang.

"Pas ini bolehlah dinaggap sebagai sebuah parti sesumpah, boleh bertukar apa sahaja, kalau dulu sebagai parti Islam, kini jadi parti berkebajikan, ini semua hendak pasti mereka dapat duduk bersama dengan DAP," katanya.

Menurutnya, Pas kini berada dalam keadaan tertekan berhubung isu berkenaan kerana sebelum ini mereka cuba menjadi juara kepada bukan Islam dengan mengatakan tiada pembabitan parti itu berhubung apa yang berlaku.

Namun apa yang dilakukan itu telah memberi kesan sehingga menyebabkan sokongan orang Islam dan Melayu kepada parti itu mula goyah kerana sikap kepimpinan parti itu yang dilihat lebih mengutamakan kepentingan politik daripada kepentingan agama dan orang Melayu.

"Pas kini sudah tidak punyai hala tuju, sejak mereka bersama DAP dan PKR, Pas sudah hilang suara dalam memperjuangkan hak orang Islam dan Melayu di negara ini, mereka terpaksa tunduk kepada DAP untuk kepentingan politik.

"Berikutan ada desakan dalam Pas berhubung isu berkenaan, Pas terpaksa menuduh UMNO sebagai dalang dan berharap apa yang berlaku adalah perancangan UMNO menggunakan JAIS," katanya.

Mohd Zin berkata, UMNO tidak pernah berkompromi apabila membabitkan isu agama serta kepentingan dan hak orang Melayu di negara ini, namun apa yang diperjuang atau dipertahankan hak kaum dan agama lain tidak diketepikan.

"Memperjuangkan hak serta kepentingan orang Melayu dan Islam adalah perjuangan UMNO. UMNO konsisten dalam perkara ini, namun kepentingan kaum dan agama lain turut dipertahankan bagai memastikan rakyat negara ini hidup aman," katanya.

Beliau berkata, berhubung isu membabitkan agama dan kaum di negara ini, sudah ada persefahaman antara UMNO dengan parti komponen lain dalam Barisan Nasional apabila membabitkan isu berkenaan. -MediaUMNO

Taipingmali (tm)

Posted: 17 Aug 2011 01:47 AM PDT

Taipingmali (tm)


Projek baru Pakatan Haram Selangor

Posted: 17 Aug 2011 12:55 AM PDT

Panas!

Mohon hebahkan isu ini segera:

1 8 Ogos 2011 tenggahhari 12:00, satu perjumpaan diadakan antara MB Selangor dengan pemimpin2 DAP Selangor di Pejabat MB SUK, Shah Alam.

2. Yang hadhir adalah Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, Tan Kok Wai, Ronnie Liu, Ean Yong Hian Wah, v. Ganabathiroa & Senator S. Ramakrishnan.

3. Antara lain, Khalid bersetuju utk membina satu pusat kebudayaan cina & india d kawasan klang.

4. Lokasi masih belum ditetapkan tatepi MB janji akan ambil alih tanah Yayasan Selangor utk tujuan membina pusat kebudayaan tersebut.

5. Dalam mesyuarat tersebut, diberitahu Kerajaan negeri tlh peruntukan bbrapa bidang tanah kpd kerajaan pusat utk membina sekolah tamil & cina d selangor.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PAPA GOMO MENCARI SUAKA POLITIK

Posted: 17 Aug 2011 12:37 AM PDT

berikutan dengan laporang polis yang dibuat oleh peguam La Toya dan Khalid Gereja semalam, Blogger nombor 1 negara telah lari ke Kedutaan Turky untuk mendapat perlindungan.

Beliau juga telah mendapat ugutan bunuh.

PAPA GOMO
papa gomo 

MASIH INGAT RAKAN BONTOT ALJUBURY

Posted: 17 Aug 2011 12:10 AM PDT

jambu anwar 90an
SEMASA DITAHAN 1998
MEMPUNYAI 3 KEWARGANERAAN

Mungkin generasi baru tak kenal siapa Dr Munawar Ahmad Anes.

Beliau seorang rakyat Pakistan dan mempunyai taraf warga negara Amerika Syarikat. Bertugas sebagai penulis ucapan kepada Timbalan Perdana Menteri Malaysia iaitu Anwar Ibrahim. 

Di Malaysia beliau telah diberi taraf warga negara oleh Aljubury. 

Dr. Munawar Ahmad Anees,
NRIC No: 480927-71-5139,
No. 474, Lorong 17/13A,
Happy Garden, Petaling Jaya 

Cumanya belum sempat mendaftar sebagai pengundi, Munawir dicekup polis, pemeriksaan doktor mendapati beliau mempunyai dubur yang lohong dan mengaku mengizinkan Anwar meliwatnya. 

Mahkamah menjatuhkan hukuman penjara 6 bulan kerana kesalahan melakukan seks luar tabie bersama Anwar dan selepas keluar dari penjara, beliau kembali menetap di Amerika. Turut dipenjara ialah Sukma adik angkat Aljubury yang memiliki butik di Kuala Lumpur.

Kini berusia 61 tahun dan bekerja sebagai projek manager di sebuah syarikat perundingan dengan  US based John Templeton Foundation. 

UNISEL MEDAN POLITIK PEMBANGKANG

Posted: 16 Aug 2011 10:54 PM PDT

CERITA 1
SHAH ALAM: Tiga individu di Universiti Selangor (UNISEL) yang dilucutkan jawatan sehingga membawa kepada peletakan jawatan Naib Canselornya, Datuk Dr Rosti Saruwono sebagai tanda bantahan terhadap tindakan itu, sudah ditukarkan ke jawatan lain.

Menurut sumber, Rokmaa Mat yang memegang jawatan Pendaftar UNISEL sebelum ini hanya dipinjamkan ke jawatan berkenaan dan akan bertugas seperti biasa di Yayasan Selangor.

Khalifah diturunkan pangkat sebagai pensyarah kanan di Fakulti Perniagaan dan Halid menjadi pensyarah biasa di fakulti sama. Kedua-dua mereka ini sudah mendapat surat pertukaran. -

Sumber Dua lagi individu iaitu Dekan Fakulti Perniagaan, Prof Dr Khalifah Othman dan Pengarah Pemasaran dan Komunikasi Korporat, Halid Hasbullah pula diturunkan pangkat berkuatkuasa serta merta.

"Khalifah diturunkan pangkat sebagai pensyarah kanan di Fakulti Perniagaan dan Halid menjadi pensyarah biasa di fakulti sama. Kedua-dua mereka ini sudah mendapat surat pertukaran," katanya ketika dihubungi di sini, semalam.

Berita Minggu difahamkan, perkara itu diluluskan oleh Lembaga Pengarah UNISEL yang dipengerusikan oleh Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pengarah universiti berkenaan.

Pada 3 Ogos lalu, Dr Rosti meletak jawatan sebagai membantah pelucutan jawatan tiga individu di universiti berkenaan tanpa diberi surat tunjuk sebab dan peluang membela diri.
Menurut satu kenyataan untuk edaran dalaman UNISEL, keputusan Dr Rosti itu dibuat kerana memorandum yang dihantar kepada Jawatankuasa Siasatan Exco Kerajaan Negeri Selangor dianggap memfitnah Dr Rosti dan tiga individu terbabit.

Memorandum bertarikh 16 Mei itu turut ditandatangani Timbalan Naib Canselor (TNC) Hal Ehwal Pelajar, Prof Madya Zainal Abidin Kidam; Prof Dr Anuar Ahmad (TNC Akademik), Prof Ir Dr Mohamed Daud (TNC Perancangan Strategik dan Pembangunan) dan Datuk Latifah Hassan (Naib Presiden Perkhidmatan dan Pengurusan).

Ekoran itu, Lembaga Pengarah UNISEL melantik Dr Anuar Ahmad sebagai Pemangku Naib Canselor universiti itu bagi menggantikan Datuk Dr Rosti Saruwono yang meletakkan jawatan.

CERITA 2
Kerajaan negeri Selangor hari ini mengumumkan pelantikan tiga Timbalan Naib Canselor Universiti Industri Selangor (UNISEL) secara kontrak selama tiga tahun berkuatkuasa 16 Dis.

Prof Dr Ir Muhamad Daud dari Jabatan Biologikal dan kejuruteraan Pertanian di Universiti Putra Malaysia (UPM) dilantik menerajui Bahagian Perancangan Strategik dan Pembangunan.

Prof Madya Zainal Abidin Kidam, bekas Dekan Fakulti Ekonomi Sumber dan Perniagaan Tani di UPM dari 1998 hingga 2001, dilantik mengetuai Bahagian Hal Ehwal Pelajar dan Prof Dr Anuar Ahmad dilantik sebagai Timbalan Naib Canselor Bahagian Hal Ehwal Akademik.

Kenyataan Pejabat Menteri Besar Selangor hari ini berkata kesemua mereka itu dilantik berdasarkan pengalaman luas dalam pentadbiran dan pengurusan akademik dan mereka diberi tanggungjawab meningkatkan kualiti pendidikan di UNISEL.

Pelantikan itu dipersetujui oleh Lembaga Pengarah Pendidikan Industri YS Sdn Bhd., yang mengendalikan UNISEL milik kerajaan negeri itu.

Selain jawatan Timbalan Naib Canselor, Prof Dr Anuar Ahmad dilantik sebagai Pemangku Naib Canselor mulai 16 Disember ini sehingga Naib Canselor baru memulakan tugas pada 1 Mac depan.

Beliau menggantikan Prof Dr Khalifah Othman yang akan menamatkan tugas memangku jawatan itu pada 15 Disember ini dan kembali sebagai Dekan Sekolah Pasca Ijazah Pengurusan UNISEL.

Prof Dr Anuar, 49, mula menyertai universiti itu pada 2005 di Fakulti Kejuruteraan dan kini menjawat jawatan sebagai Dekan Fakulti Kejuruteraan dan Dekan Program Ijazah Berkembar Jepun (JAD).


CERITA 3
KUALA SELANGOR 5 Ogos - Mahasiswa Universiti Selangor (Unisel) mendesak Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim merombak jawatankuasa senat universiti itu bagi memastikan pengurusan tertingginya bebas daripada pengaruh politik.

Desakan itu merupakan sebahagian daripada lima tuntutan Aksi Mahasiswa Peduli (Aksi) yang mewakili mahasiswa Unisel ekoran kemelut pentadbiran universiti itu yang mendapat tekanan politik sehingga membawa kepada peletakan jawatan Naib Canselornya, Datuk Dr. Rosti Saruwono pada 3 Ogos lalu.

Ketua Umum Aksi, Muhammed Shahimi Ariffin berkata, rombakan itu harus dilakukan Lembaga Pengarah Unisel termasuk Abdul Khalid selaku pengerusinya supaya tidak melanjutkan kontrak empat ahli jawatankuasa senat sebagai jalan penyelesaian kemelut pentadbiran universiti milik kerajaan negeri itu.

Empat yang dicadangkan itu ialah Timbalan Naib Canselor Akademik, Prof. Dr. Anuar Ahmad; Timbalan Naib Canselor Perancangan Strategik dan Pembangunan, Prof. Dr. Ir. Mohamad Daud dan Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar, Prof. Madya Zainal Abidin Kidam yang kontrak masing-masing akan tamat pada Disember 2011.

Turut dicadang tidak dilanjutkan kontrak ialah Naib Presiden Perkhidmatan Pengurusan Unisel, Datuk Latifah Hassan yang tamat pada 1 Ogos lalu.

''Kami (mahasiswa Unisel) menempelak pihak pentadbiran yang tidak matang dan memalukan nama baik universiti dan seluruh warganya.

''Kami dapati kemelut ini telah bermula pada 2009 lagi iaitu ketika Dr. Rosti dilantik menjadi Naib Canselor Unisel, perbalahan dan kepincangan sudah pun berlaku.

''Kesannya menyebabkan kemasukan mahasiswa baru merudum, pentadbiran dan pengurusan yang lembap, pembangunan infrastruktur tidak terjaga, hal-hal akademik tidak diselia dengan baik, kebajikan mahasiswa tidak dijamin dan sebagainya," katanya kepada pemberita selepas mengadakan perarakan membantah pentadbiran Unisel di sini, hari ini.

Muhammed Shahimi berkata, mahasiswa Unisel turut mendesak agar Exco Pendidikan, Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan negeri, Dr. Halimah Ali bertanggungjawab sepenuhnya ke atas kemelut yang berlaku ketika ini.

''Kami tuntut agar pelantikan jawatan kuasa senat universiti yang baru harus diputuskan oleh satu jawatankuasa khas yang tidak lagi melalui Exco berkaitan kerana dikhuatiri wujudnya kronisme selain calon yang terpilih tidak memenuhi kriteria tertentu," katanya.

CERITA 4
BELANG PAKATAN RAKYAT SEMAKIN JELAS DI SELANGOR...

Dengan ini saya melancarkan Dynasty Lanun Selangorku dengan slogan   JOM ROMPAK!!!

Umum mengetahui bahawa PENDIDIKAN adalah perkara yang amat hampir kepada jiwa rakyat Malaysia!

Di negara ini PENDIDIKAN adalah untuk semua anak bangsa dan menjadi prasyarat kepada kehidupan serta hak asasi yang diperuntukkan oleh badan pemerintah kepada semua warganegara Malaysia tanpa mengira kaum, status ekonomi mahu pun latarbelakang, ugama atau budaya mereka.

Mungkin kerana itu selama lebih 50 tahun Kerajaan Malaysia di bawah Barisan Nasional tidak melarang sekolah-sekolah jenis kebangsaan Cina dan Tamil dibangunkan sebagai memenuhi permintaan rakyat yang datang dari pelbagai keturunan. Malah peruntukan dan bantuan diberi sebanyak-banyaknya kepada mereka tanpa disekat atau dicatu permohonannya.


Ibubapa kepada pelajar serta siswa-siswi di Malaysia tidak fikir dua kali bergolok bergadai demi mendapatkan peluang pendidikan yang lebih baik dari yang pernah mereka perolehi di zaman mereka. Penghargaan setinggi-tingginya wajar kita berikan kepada majoriti besar guru, pensyarah, professor serta tenaga pendidik profesyenal negara yang berkhidmat dengan penuh dedikasi di bidang masing-masing walau dalam keadaan persekitaran yang serba mencabar.

MB Khalid Ibrahim


Maka adalah sesuatu yang tidak boleh diterima apabila peranan serta profesyen para pendidik ini digugat perjalanannya oleh pengaruh politik negatif yang lahir dari entiti berkepentingan yang tidak berniat selain dari menyanggah keluhuran status quo akademia yang punya autonomi tersendiri.


Dr Rosti Saruwono - Naib Canselor UNISEL

Krisis campurtangan MB Selangor Khalid Ibrahim dalam isu terbaru beberapa tenaga pendidik di lucut jawatan tanpa mengikut prosedur di Universiti Industri Selangor (UNISEL) sehingga menyebabkan Naib Canselor universiti berkenaan Dr Rosti Saruwono meletakkan jawatan 24 jam

Ini adalah suatu PENCEROBOHAN YANG AMAT SERIUS KEPADA KESUCIAN PROFESYEN AKADEMIA!

Ramai yang melihat isu ini sebagai campurtangan politik yang tidak wajar dari MB Khalid Ibrahim di institusi pengajian tinggi di Selangor!
Azmin Ali (Ahli Parlimen Gombak - PKR) segera menafikan bahawa perkembangan yang berlaku di UNISEL ini punya sebarang kaitan dengan politik.


Azmin AliAzmin melalui Twitternya kemudian mendakwa bahawa UNISEL memerlukan Naib Canselor yang memahami aspirasi pelajar dan mempunyai kebolehan untuk membangun dan bukan merobohkan gedung ilmu???


Ini membuat kita tertanya...kalau tiada sebarang kaitan dengan politik, apa hal pulak mamat macam si Azmin ni bukak mulut bagi penjelasan?

Dan bukankah tweet Azmin itu jelas satu innuendo sindiran bahawa Dr Rosti Saruwono tidak mempunyai ciri-ciri yang diperlukan sebagai Naib Canselor - dan dengan itu tidak memenuhi citarasa taukeh politiknya? Tidakkah ini bayangan campurtangan politik yang disangkal sebelumnya? Nampak sangat menipu!!!

Tapi jom kita tengok CV Dr Rosti, mana tahu kut-kut betul cakap Azmin yang dia tak punya kelayakan!

Datuk Dr Rosti Saruwono assumed the position of Vice President, Education Division, PETRONAS since 1 March 2004. Prior to this he was the Rector/Chief Executive Officer of Universiti Teknologi PETRONAS.
He was also the MD/CEO of Institute of Technology Petronas Sdn. Bhd. the company that plans the establishment of the University since 1995.
Datuk Dr Rosti received his B. E. (Mechanical Engineering) from the University of Queensland, Australia in 1973. He then started his career with the Ministry of Labour and Manpower as the Principal of the Industrial Training Institute, Kuala Lumpur from 1974 to 1980. In mid 1980 he joined PETRONAS as the Section Head of Technical Training.

He was later (1985) appointed as the Manager of Institute Latihan Perindustrian Petroleum (ILPP), Kuala Trengganu after obtaining his MBA from the Henley Management College, Brunel University, United Kingdom. Later on, Datuk Dr Rosti joined the Group Manpower Planning and Development Department as its manager before being appointed as Deputy General Manager, Human Resource Division from 1988 to 1990.

From 1990 to 1993, Datuk Dr Rosti did his Ph.D. in Business Studies at the Henley Management College, Brunel University, UK where he as also a Research Associate. Upon returning to Malaysia, he was appointed as MD/CEO of PETRONAS Management Training Sdn. Bhd. Subsequently in 1995 he was appointed as the MD/CEO of Institute of Technology PETRONAS Sdn. Bhd. to spearhead the establishment of Universiti Teknologi PETRONAS.
Datuk Dr Rosti's other qualifications include certificate in Non-Formal Education (Philippines, 1979) and Post Graduate Diploma in Petroleum Management (Oxford, 1983). He had also attended several management course including the Senior Executive Program of Columbia University, New York.

Hmmm...nampaknya Dr Rosti ni dah cukup berpengalaman jadi Rektor dan CEO di Universiti Teknologi Petronas ... universiti korporat pulak tu!


Tak mungkin Dr Rosti tak faham apa aspirasi pelajar kalau sebahagian besar latarbelakang kerjayanya mengepalai organisasi akademik seperti Universiti Petronas yang terkenal kekuatan komitmen nya di bidang pendidikan. Itu tak termasuk Petrosains yang diketahui umum merupakan platform pendidikan yang aktif melibatkan pelajar-pelajar muda dan belia negara.

Apa Azmin cakap ni? Mengapa Azmin tiba-tiba menyerang kredibiliti Dr Rosti sebagai Naib Canselor?
Rasanya Azmin yang tak punya latarbelakang sebagai pendidik...

Lagi pun boleh ke Azmin yang berstatus Kod 71 PATI (Pendatang Asing Tanpa Izin) bersuara menegur urusan universiti kita?

Bukan ke dia sepatutnya menentukan status kewarganegaraannya dulu sebelum bukak mulut jambannya tu?

Boleh ke Azmin ni jadi wakil rakyat di Malaysia kalau dia PATI? Jeng...jeng...jeng... Tu laah...sebelum mengata orang tu cuba cermin diri sendiri tu dulu!

Penandatangan kepada laporan yang membawa kepada perletakan jawatan TNC Dr Rosti adalah terdiri dari mereka di bawah ini:


1. Prof Madya Zainal Abidin Kidam
(Timbalan Naib Canselor - Hal Ehwal Pelajar)2. Prof Dr Anuar bin Ahmad
(Timbalan Naib Canselor - Akademik)
3. Prof Ir Dr Mohamed bin Daud (Timbalan Naib Canselor - Perancangan Strategik & Pembangunan)


4. Dato Latifah Hasan (Naib Presiden Perkhidmatan Pengurusan)

Kalau kita kaji dari hierarki struktur organisasi universiti, ketiga-tiga Timbalan Naib Canselor di atas berkepentingan secara langsung untuk mengisi kerusi Naib Canselor sekiranya ia dikosongkan, tak begitu??? Takkan perkara seperti ini boleh terjadi kalau empat orang personaliti di atas tak mendapat isyarat bahawa perbuatan mereka mendapat restu dari kuasa yang lebih besar daripada Naib Canselor, betul tak???


Apa tujuan mereka-mereka ini berpakat ramai-ramai masukkan pasir dalam periuk nasi sesama Islam dalam bulan puasa ni? Bukankah umat Islam dianjurkan untuk membuat amal dan kebaikan supaya pahala amalan digandakan di bulan Ramadhan yang mulia ini? DIORANG NI AGAMA APA?

Prof Datuk Dr Kamarudin Kachar


Memetik kata Prof Datuk Dr Kamarudin Kachar, (dari blog Empayar Pemuda) mantan Naib Canselor UNISEL yang pertama,"...sebagai sebuah institusi pengajian tinggi (IPT), UNISEL sepatutnya memiliki autonomi sendiri dan bebas daripada unsur-unsur kepartian... ini satu fenomena yang tidak sihat berlaku di kalangan profesyenal akademia..". Jadi apa cerita?
YB Khaled Nordin - Menteri Pengajian TinggiMengapa Menteri Pengajian Tinggi kita senyap je? Takkan takde prosedur yang seragam dilaksana di semua IPTA dalam kes-kes seperti ini? Nak lucutkan jawatan seseorang bukannya senang, apatah lagi kalau orang tu memegang jawatan yang paling kanan dalam pentadbiran organisasi. Takkan tak ada tatacara tertentu yang perlu diikut? Takkan tak dimaklumkan apa tuduhan yang disabitkan? Takkan tak bagi peluang untuk pihak-pihak berkenaan membela diri? Takkan tak dibagi surat tunjuksebab (showcause)? Kita orang biasa pun tau prosedur! Mana YB Khaled??? Menteri Pengajian Tinggi sepatutnya boleh buat sesuatu dalam hal ini. Tidakkah universiti dan institusi pengajian tinggi seperti ini duduk di bawah penyeliaan Kementerian Pengajian Tinggi? Bukan kah negara kita ni ada undang-undang? Macam mana YB boleh biarkan aja Khalid Ibrahim dan geng-geng pakatannya bermaharajalela dalam urusan portfolio YB? Kenapa tak buat sebarang statement??


Kalau Menteri Pengajian Tinggi, Khaled Nordin tak berupaya berdepan dengan Khalid Ibrahim, kita mintaklah YAB Tan Sri Muhyiddin, Timbalan Perdana Menteri kita yang jugak Menteri Pelajaran Malaysia untuk membantu.YAB Tan Sri Muhyiddin - TPM dan Menteri Pelajaran Malaysia


laporan polis


Higher or lower, education is still education, right? Besides, as our Deputy Prime Minister, Tan Sri Muhyiddin will certainly have the necessary clout to bring these parties to task!
Tolonglah Tan Sri! Nampaknya Khalid Ibrahim ni dah semakin biadap sampai tahap tak menghormati lunas-lunas perundangan dan pentadbiran. What is the SOP (standard operating procedure) for hiring and firing??? Why are we running a university like we run a dockyard???


Rakyat nak mintak Tan Sri check sikit UNISEL ni dan pastikan sejauh campurtangan Pakatan Rakyat tidak mengganggu perjalanan urusan organisasi akademik yang sepatutnya apolitical!
Memang patut Dr. Rosti letak jawatan. Kalau hak dan kedudukan, serta kuasa-kuasanya sebagai Naib Canselor boleh dilanyak dan diketepikan, apa guna dia duduk situ sebagai Naib Canselor? Betul jugak!


Runtuhnya kewibawaan institusi pendidikan kerana campurtangan politik adalah satu PENCABULAN yang MAHA MENJIJIKKAN!


Itu kita tak cerita lagi tentang cover up yang dibuat tentang Jack the Ripper... atau Rapist (perogol) yang masih berleluasa kehadirannya di kalangan siswi-siswi kampus UNISEL. Selamatlah anak-anak gadis kita dibaham dek penjenayah seks ni. Tak hairan kalau mutu pendidikan menurun dan kadar kemasukan pelajar jatuh. (Lihat laporan polis dari Blog Pisau.Net di bawah)NAMPAKNYA PAKATAN HARAM MEMANG GEMAR MELETAKKAN "BAND OF CRIMINALS" UNTUK MENJADI PEMIMPIN DI SETIAP PERINGKAT KERANA SEBAGAI PAKATAN HARAM, MEREKA DENGAN BANGGANYA MENGHALALKAN:

PEROGOL untuk menjadi NAIB CANSELOR
PELAKU ZINA untuk menjadi TIMBALAN PRESIDEN PARTI
PELIWAT untuk menjadi PERDANA MENTERI

TAK BERKAT LANGSUNG UNDI YANG DIBERI PADA PAKATAN HARAM INI. SILAP-SILAP KITA PULAK SAMA MENANGGUNG DOSA!

 5 Ogos - Mahasiswa Universiti Selangor (Unisel) mendesak Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim merombak jawatankuasa senat universiti itu bagi memastikan pengurusan tertingginya bebas daripada pengaruh politik. 
Jadi Tan Sri Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri sajalah harapan kami. Satu penyiasatan penuh mesti dilakukan terhadap yang diadukan dan yang mengadu. Itu baru ADIL!

Sambil Tan Sri check UNISEL, mungkin Tan Sri patut check jugak universiti-universiti lain. Kalau witch hunting seperti ni boleh berlaku di UNISEL, tak mustahil ia berlaku di IPT lain di Selangor. Saya percaya akan ada banyak sarang labah-labah dan cencorot yang akan Tan Sri jumpa. Para pensyarah dan warga akademia akan terhutang budi dengan YAB Tan Sri, percayalah! Dengar rintihan mereka! Ramai yang nak mengadu tu!!!

Memang betul puak-puak Pakatan Rakyat ni tak tahu mentadbir dan tak pandai berkerja. Silap betul siapa yang undi mereka ni.

Segala apa yang mereka tuduh Kerajaan BN sekarang ni semua terpalit ke muka sendiri. Mengata dulang, paku serpih...mengata orang awak yang lebih - BANGSAT punya Pakatan!!!


Nak mengata Kerajaan BN zalim, Pakatan haram lagi zalim membuang orang kerja dan menutup pintu rezeki mereka dalam bulan Ramadhan yang mulia!


Nak kata Kerajaan BN tak adil, Khalid dan geng Pakatan berpuluh kali tak adil buat perkara dan tindakan yang menyalahi prosedur, melepaskan penjenayah dan menghukum pembela yang amanah.

Nak mengata Kerajaan BN korup, Pakatan haram menunjukkan merekalah jaguh korupsi menjadikan Khazanah Perbendaharaan negeri sebagai dompet mereka untuk membelanjakan WANG RAKYAT suka-suka hati bapak dia ...bagi tujuan yang tak jelas matlamat dan manfaatnya untuk rakyat!
Tak cukup duit Yayasan Selangor, duit universiti pun nak sapu jugak. Ini belum kira lagi keputusan Khalid baru-baru ni mengujudkan geran RM 1JUTA untuk tujuan memfailkan bantahan Daftar Pemilih SPR. Melampau betul lanun-lanun ni!
Buat kerja pun tak ada aturan. Mengutok orang lain macam awak tu pandai sangat, tapi hakikatnya tak nak mengaku yang awak tak ada pengalaman!


HARI-HARI TAKDE KERJA LAIN, CARI JALAN MACAM MANA NAK ROMPAK DUIT RAKYAT.


PAKATAN RAKYAT DAH TAU DIORANG AKAN KALAH, SAPU LAH SAMPAI LICIN SEBELUM PILIHANRAYA!!!


KAMI RAKYAT SELANGOR TAK MENGHALALKAN WALAU SATU SEN WANG KAMI YANG DIGUNAKAN TANPA IZIN DAN RESTU KAMI!!!


WANG KAMI YANG MASUK KE PERUT MB KHALID DAN EXCO-EXCO NEGERI SELANGOR YANG LANUN-LANUN INI HUKUMNYA HARAAAMMMM!!!


KITA NAK BAGI INGAT JUGAK PADA SEMUA PEGAWAI-PEGAWAI DAN KAKITANGAN YANG BERKERJA DI JABATAN DAN AGENSI NEGERI SELANGOR TERMASUKLAH UNIVERSITI DAN LAIN-LAIN, JANGAN BERANI CUBA PAKAT DENGAN LANUN-LANUN NI UNTUK MAKAN DUIT TITIK PELUH KAMI.


KAMI BERSUMPAH AKAN TUNTUT SETIAP SEN DI AKHIRAT NANTI.
DI BULAN RAMADHAN YANG MULIA INI KAMI BERDOA AGAR ALLAH TURUNKAN BALASAN AZAB SEHEBAT-HEBATNYA KE ATAS KAMU SEMUA YANG PECAH AMANAH!!!

YANG PAS NI MANA? KENAPA SENYAP MACAM TIKUS JATUH KE BERAS? APA PEMBELAAN PAS UNTUK ANAK-ANAK SELANGOR YANG TERANIAYA NI? INI KAH DIA "KEBAJIKAN" YANG PAS LAUNG-LAUNGKAN? NAMPAKNYA PAS NI INDAH KHABAR DARI RUPA.
ALIM-ALIM SAMSENG!!!


BUDAYA LANUN MEROMPAK, MENCEROBOH DAN MENGGANAS YANG DIBAWAK OLEH KHALID IBRAHIM DAN PUAK-PUAK PAKATAN HARAM INI WAJIB KITA HENTIKAN BUAT SELAMA-LAMANYA SEBELUM IA JADI DYNASTY TURUN TEMURUN!!!

SELANGOR HANCUR MUSNAH DI BAWAH KERAJAAN ZALIM PAKATAN PENYAMUN

PEMBANGKANG PERAK BUAT KACAU DI SIDANG DUN PERAK

Posted: 16 Aug 2011 10:29 PM PDT
Bersih 'illegal': Court fixes Sept 19 to hear objections

Posted: 16 Aug 2011 10:15 PM PDTPerancang dan pengacau demo di London dah pun dihukum penjara hari ini, di negara kita belum sorang pun kena jatuh hukum lagi.

FITNAH MAK LAMPIR MENGENAI PROJEK KAD PENGENALAN

Posted: 16 Aug 2011 09:58 PM PDT

Program pemutihan patut dihentikan degan segera!


PALSU DAN CIPTAAN PKR
WANITA KEADILAN menuntut supaya program pemutihan 6P yang kini sedang dijalankan oleh Umno/Barisan Nasional dihentikan serta merta dan satu siasatan di peringkat tertinggi dibuat untuk memastikan program ini tidak mencabul kedaulatan negara.
TULEN

Setakat ini, pelbagai bukti telah dikemukakan berkenaan kewujudan pengundi-pengundi yang diragui dalam senarai pengundi. Bukti-bukti ini dengan jelas menunjukkan kewujudan pengundi hantu dan mengesahkan kebimbangan ramai pihak bahawa Umno/Barisan Nasional sedang menyeludup pengundi-pengundi dengan berselindung di sebalik program pemutihan pendatang asing.

Wanita KEADILAN telah berjaya menyelinap masuk ke dalam sindiket program pemutihan ini dan mendapati bahawa pendatang asing dikehendaki bersumpah untuk menyokong Umno dan Barisan Nasional sebagai salah satu dari syarat proses pemutihan. Wanita KEADILAN sempat mengambil skrip sumpah untuk didedahkan kepada orang ramai.


Tindakan ini dengan jelas mensabitkan program pemutihan 6P dengan muslihat untuk menjual kedaulatan negara semata-mata untuk menjamin kelangsungan kuasa Umno/Barisan Nasional yang semakin ditolak rakyat. Seluruh rakyat Malaysia yang waras dan sayangkan negara tahu bahawa muslihat ini adalah satu bentuk pengkhianatan yang dijalankan oleh Umno/Barisan Nasional.

Wanita KEADILAN sedang berusaha untuk mendekati pendatang-pendatang asing yang telah melalui proses ini untuk tampil ke hadapan memberi keterangan, walaupun sukar kerana keselamatan mereka terancam. Bukti sedang dikumpul dan akan didedahkan kepada rakyat dari semasa ke semasa.

Muslihat Umno/Barisan Nasional ini akan tersebar luas dan akan menaikkan lagi kemarahan rakyat. Jika pimpinan Umno/Barisan Nasional masih ada saki baki maruah, mereka akan menghentikan pengkhianatan ini serta merta sebelum lebih banyak bukti dibentangkan kepada rakyat.

Saya juga mencabar pimpinan parti-parti komponen Barisan Nasional seperti MCA, MIC, Gerakan, PBS dan lain-lain untuk menyatakan pendirian mereka sama ada mereka bersetuju dengan muslihat menyeludup pengundi-pengundi hantu atas alasan pemutihan pendatang asing yang dijalankan secara besar-besaran oleh Umno ini. Jika mereka terus berdiam diri, mereka juga bersubahat dengan pengkhianatan yang mencabul kedaulatan negara ini.

Sekian. Terima kasih.

YB Hajah Zuraida Kamaruddin
Ketua Wanita Keadilan Malaysia
Merangkap Ahli Parlimen Ampang


source: http://milosuam.blogspot.com/2011/08/program-pemutihan-patut-dihentikan.html#ixzz1VG6lwFWU

NUZUL QURAN

Posted: 16 Aug 2011 09:26 PM PDT

Hari Nuzul Al-Quran

Negeri yang bercuti hari ini ialah - Kelantan, Pahang, Perak, Perlis, Penang, Selangor dan Terengganu

Kasihan Mat Sabu : bersusah payah cari duit raya

Posted: 16 Aug 2011 09:22 PM PDT

Mat Sabu Timbalan Presiden Pas bukan wakil rakyat, duit pun ciput, hidup menharap belas ihsan Pas dan Dap.

7 lapis kerusi...punya nak berceramah
Demi cita-cita untuk menjatuhkan kerajaan, dia sanggup buat apa saja. walaupun jadi macam budak kecil yang tak cukup umur.

BULI DI SEKOLAH

Posted: 16 Aug 2011 08:46 PM PDT

Lokasi : SMK Raja Abdullah, Jalan Kepong, Kuala Lumpur didedahkan dalam youtube 8 Mei 2011 .


BULLY BITCHES in SMK Raja Abdullah, Kepong

Helo dear readers!
watcha all been doing lately?


if u have been reading news in papers and online u will come across this hideous action of how 'powerful' students are these days..
Bullying cases has escalated to all sorts these days. i fear for my life as a future teacher..(i might not die at a ripe old age but instead accidentally get shot or pushed off the sch building)


watch the following video of 13-14 year olds humiliating a victim (girl )has sparked an uproar among Facebook users.
The three-minute video has drawn over 1,000 comments with expressions of anger over the incident.
In the video, an unidentified female student was seen violently pulling and cutting off the victim's hair.
The victim was also hit with books on the head and strangled with a tie. She cried and pleaded repeatedly for the assault to stop, but her other classmates ignored her pleas and jeered her in the background.
The video was uploaded at around 3.30pm on Saturday)
after u watch the video u would feel extreme sadness, anger n wonder why people can be so cruel in their hearts.


info (thanks to jave):


Address : SMK Raja Abdullah Jalan Kepong Kuala Lumpur 52000. Wilayah persekutuan.


uploader's facebook link
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000917510258

one of the bullies: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002177539225
another bully: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001897873115

the boss of bullies-blog:http://wwwcherryboom.blogspot.com/2011/05/tmd.html?spref=fb
BULLYING VIDEO (click here)


bakal apa ni? 
faces of the evil bully bitches.http://www.thestar.com.my/news/story.asp?file=%2F2011%2F5%2F9%2Fnation%2F8644087&sec=nation
(here they apologized to the victim already but is that enough? will that tackle the source of the problem or promise it wont happen again?!! )what would u do if this would happen to your daughter?!
would u keep quiet or shut up?
i would march into school with my sharpest scissors, cut off their hair and draw clown designs on their face with permanent marker. give em a taste of their own medicine then send them for hardcore pro counseling.
this makes my blood boil but i pity em also at the same time..stupidity of youth cannot be undone in the future..


they are all so young and yet act like barbarians. what u see is just the beginning of so much carnage our future generation is capable of doing and will do to my and your future children. please oh please educate them better.
if u don't have time or money to upkeep kids, please use a damn condom or go for a vasectomy.
STOP HELL ON EARTH man!

POLIS TRAFIK RASUAH?

Posted: 16 Aug 2011 06:56 PM PDT


Klip video selama 1.59 minit tersebut memperlihatkan seorang pemandu warga Singapura yang menyeberang ke Malaysia melalui Tambak Johor telah ditahan polis trafik kerana memandu laju, 125 kilometer sejam, berbanding 110 kilometer sejam seperti yang dibenarkan undang-undang.

Rakaman tersebut tidak menyatakan secara tepat di mana kejadian itu berlaku tetapi laman web berkenaan turut memuatkan beberapa keping gambar operasi polis trafik di tempat kejadian.

Di dalam klip video yang dirakamkan pada tarikh 8 Julai lalu, namun baru dimuatkan di internet ini pada mulanya, menunjukkan anggota trafik berkenaan telah meminta sesuatu dipercayai kad pengenalan atau lesen memandu dari pemandu tersebut, sebagaimana prosedur biasa.

Namun beberapa saat kemudiannya, anggota polis trafik itu bagaikan sudah biasa mengamalkan rasuah jalanan, menebalkan muka meminta 'duit kopi' sebanyak RM100 untuk mengelak pemandu itu disaman, namun jumlah tersebut tidak dipersetujui oleh pemandu itu.

Kemudiannya proses tawar menawar berlaku dan jumlah 'duit kopi' itu berjaya dikurangkan kepada RM50 oleh pemandu warga Singapura tersebut.

Setelah membayar wang berjumlah RM50, pemandu warga Singapura itu dilepaskan pergi oleh anggota polis trafik itu sambil menyelitkan wang yang diterima di bawah buku saman miliknya.

Video klip berkenaan turut menggunakan lagu tema 'Truly Asian' sebagai muzik latarnya sebagai satu sindiran sinis kepada Malaysia, di mana lagu itu digunakan oleh Kementerian Pelancongan untuk mempromosikan negara ke mata dunia.

Tindakan itu secara tidak langsung mampu memberikan kesan buruk terhadap industri pelancongan yang merupakan industri kedua yang memberikan pendapatan paling tinggi kepada Malaysia.

Kementerian Dalam Negeri, sebagai kementerian yang bertanggungjawab terhadap penguatkuasaan undang-undang dan tindak-tanduk anggota polis trafik wajar memberikan perhatian serius kepada insiden yang memalukan negara ini.

Perlakuan buruk anggota polis trafik itu juga tidak dapat dikompromikan lagi memandangkan pihak Polis DiRaja Malaysia bergitu giat menjalankan kempen Benci Rasuah dan boleh dikatakan setiap anggotanya dibekalkan lencana bertulis 'Intergriti Amalan Kita'.


SEMINAR MENDAULATKAN ISLAM SEBAGAI AGAMA NEGARA

Posted: 16 Aug 2011 04:30 PM PDT

KENYATAAN MEDIA

PEMBELA DAN DAMAI ANJURKAN SEMINAR MENDAULATKAN ISLAM SEBAGAI AGAMA NEGARA PADA 17 OGOS 2011 MASIHI BERSAMAAN 17 RAMADHAN 1432 HIJRAH

Bersempena dengan hari cuti umum bagi memperingati Nuzul Al-Qur'an di peringkat Negeri Selangor, Pertubuhan-pertubuhan Islam yang bernaung di bawah nama PEMBELA bersama-sama dengan Dewan Amal Islami (DAMAI) akan menganjurkan "Seminar Mendaulatkan Islam sebagai Agama Negara" (SEMAIAN) pada 17 Ogos 2011 bersamaan dengan 17 Ramadhan 1432 Hijrah, bertempat di Dewan Solat Bawah, Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.

Di antara objektif seminar ini adalah untuk menyemarakkan kefahaman masyarakat umum tentang kedudukan istimewa Islam di dalam Perlembagaan Persekutuan seperti yang telah termaktub di dalam sejarah dan lembaran kemerdekaan Negara, serta mewujudkan kesedaran tentang cabaran-cabaran yang sedang melanda dalam usaha mempertahankan kesucian aqidah umat Islam di Negara ini.

Program yang akan bermula dari jam 2 petang itu akan dimulakan dengan upacara sambutan Nuzul Al Qur'an dan Pelancaran Gerakerja SEMAIAN peringkat Negeri Selangor oleh Y Bhg YAD Dato' Setia Mohamad Adzib Bin Mohd Isa, Pengerusi Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) dan akan disusuli dengan pembentangan dua kertas kerja oleh Ustaz Abdullah bin Zaik, Presiden Ikatan Muslimin Semalaysia (ISMA) bertajuk "Ancaman terhadap Kedudukan Islam di Malaysia) dan Hj. Muhammad Naser (Dewan Amal Islami – DAMAI) bertajuk "10 Salah Tanggapan mengenai Kedudukan Islam di Malaysia).

Seterusnya seminar tersebut akan diserikan dengan forum "Mempertahankan kesucian Aqidah Islam" pada sebelah petang dari jam 5 hingga 7 petang dengan menampilkan tiga panelis iaitu Hj. Muhammad Naser, Dato' Hj. Zainurijal Abu Bakar, Presiden Persatuan Peguam Muslim Malaysia serta Dr. Yusri Mohamad, Pengerusi PEMBELA.

Orang ramai adalah sangat dialu-alukan untuk menyertai seminar ini. Rakyat Selangor khususnya yang bercuti sempena Nuzul Al Qur'an, dianjurkan untuk beramai-ramai hadir ke seminar yang sangat penting untuk meningkatkan pengetahuan dan kefahaman mengenai isu-isu yang melatari mauduk Islam dan Perlembagaan di Negara kita. Penyertaan adalah percuma.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Saudara Alif di talian  +603 4023 5664

MBPJ lodges report over blogger's 'fake document'

Posted: 16 Aug 2011 04:03 PM PDTMPPJ atau La Toya nak saman Papagomo?


"kami daripada MPPJ bersama ahli-ahli majlis dan pengarah kami En Fauzi."La Toya

Wah! Latoya dah jadi kakitangan MPPJ? Kesian En Fauzi pegawai yang kaku dan bisu. tak boleh cakap apa-apa pun....Apa kah ini menunjukkan bahawa MPPJ berada dicelah kangkang PKR dan DAP?

Kalau MPPJ nak buat saman, eloklah pergi sendiri....mana pegawai dan penasihat perundangan MPPJ?

Khalid Samad pun ahli majlis MPPJ juga ka?

Hahaha....Khalid ajak masyarakat menolak bloggers Anom....Ramai anom ialah Pas dalam facebook dan blog juga.

Sah....La Toya dan Khalid Samad takut bersilat dengan Papagomo..

Dahulu mereka suka hati saja hentam BN tetapi hari ini macam moron pula,,,merajuk, menangis dan report polis....Kalau berani teruskan perperangan di media siber,,,,,jangan bawa isu ke mahkamah,....bacullllll!!!!

Isu Murtad DUMC - Video Pemeriksaan Jais DAN Pengakuan Murtad Peserta

Posted: 16 Aug 2011 03:13 PM PDT

RAHSIA NIK AZIZ MEMBELA ANWAR

Posted: 16 Aug 2011 03:04 PM PDT

Fw: APA KHALID SAMAD CAKAP

Posted: 16 Aug 2011 07:25 AM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


From: othman mohamed <othmanmohamed6667@gmail.com>
Date: Tue, 16 Aug 2011 21:35:33 +0800
To: <taipingmali@gmail.com>; <tapakukuhiring@gmail.com>; <irwanfahmi@hotmail.com>; <norlizaizul@gmail.com>; <rosezie2003@yahoo.com>
Cc: <othmanmohamed6667@gmail.com>
Subject: APA KHALID SAMAD CAKAP

          HAIRAN BETUL KAMI KEPADA PEMIMPIN PAS BILA BERCAKAP NAMPAK MACAM ULAMA YANG HEBAT, LEBEH HEBAT DARIPADA ULAMA BESAR DIDUNIA HARI INI, TETAPI BILA DINILAI KEMBALI KALAM YANG DIPERKATAKAN NAMPAK DENGAN JELAS BAHAWA KATA-KATA MEREKA INI HANYA CAKAP POLITIK SAHAJA

          SEBAB DIPERKATAKAN DEMIKIAN APABILA AP SHAH ALAM KHALID SAMAD SEMASA MENGADAKAN PC BELIAU DITANYA OLEH SALAH SEORANG BLOGER TENTANG KENYATAAN NYA YANG TIDAK BERPUAS HATI TERHADAP TINDAKAN JAIS MEMBUAT PEMEREKSAAN DIGEREJA DUMC PADA 03 OGOS YANG LALU MAKA JAWAB BELIAU SUNGGOH HEBAT JAWAPAN YANG DIBERIKAN

          APA JAWAPANNYA ? KATANYA SEMUA RUMAH IBADAT MESTI DIHORMATI KALAU MASA PERANG SEKALI PUN TIBA-TIBA YANG SEDANG BERPERANG ITU LARI MASUK KEDALAM KAWASAN RUMAH IBADAT KITA TIDAK BOLIH MENANGKAP DAN MEMBUNUH MEREAKA, ITU KATA AP SHAH ALAM KAMI HORMATI PENJELASAN YANG DIBERI TETAPI APA YANG BERLAKU KEPADA MASJID ORANG-ORANG ISLAM DIGANTUNG KEPALA BABI APA PULA TINDAKAN  BELIAU ?

          NAMPAKNYA KALAU ORANG ISLAM HENDAK BERTINDAK MENGIKUT UNDANG-UNDANG PUN PERLU MENGHORMATI TEMPAT IBADAT ORANG-ORANG BUKAN ISLAM, TETAPI ORANG BUKAN ISLAM BOLEH BERBUAT APA SAHAJA TERHADAP MASJID ORANG-ORANG ISLAM SEPERTI GANTUNG KEPALA BABI DAN BALING BOTOL ARAK KEDALAM MASJID SERTA SURAU TIDAK PERLU  MEREKA INI MENGHORMATI TEMPAT IBADAT ORANG-ORANG ISLAM RASA NAK BUAT BUAT SAHAJA LEPAS ITU MOHON MAAF SELESAI.

          KEPADA SEMUA PEMIMPIN MELAYU ISLAM BERLAPANG DADA LAH APABILA BERDEPAN DENGAN PENGHINAAN ORANG-ORANG BUKAN ISLAM TERHADAP AGAMA ISLAM MAKA SEPATUT NYA ANDA SEMUA SEBAGAI PEMIMPIN BERSATU TAMPA MENGIRA FAHAMAN POLITIK UNTUK BERSAMA-SAMA MENENTANG PERBUATAN BIADAP PIHAK-PIHAK TERTENTU YANG SEAKAN-AKAN INGIN MEROSAKAN HUBUNGANG SESAMA ISLAM DIBUMI INI, JANGAN TERLALU BERGANTUNG KEPADA POLITIK KERANA SEBENARNYA ORANG MELAYU GAGAL DALAM POLITIK SETAKAT INI DISEBABKAN TERLALU FANATIK AKHIRNYA MELAYU HANCUR DIHAMCURKAN OLEH MELAYU SENDIRI.///

Tarhim - Akan dirindui di Pulau Pinang

Posted: 16 Aug 2011 03:46 AM PDTIni dialog antara seorang wanita Melayu dengan seorang wanita Cina di Pulau Pinang;

di pasar ramadhan tadi saya berjumpa dengan seorang rakan cina puan pang yang sama-sama membeli makanan di kawasan masjid / bazaar ramadhan..... 
saya bertanyakan perihal isu laungan ayat suci di speaker masjid ketika waktu subuh. ini jawabnya pada beberapa pertanyaan saya ketika kami jalan bersama di bazaar tersebut......
"...... hai me??? tara laaa ina... mana ada kacau..... kalau tada bunyi lagi kacau..... u tau ka ina.... itu bunyi haaa..... pagi-pagi senang bangun.... anak-anak senang bangun pergi sekolah..... time cuti pun senang bangun pergi jogging... tak ada alarm pun tapa...."
"u rasa kacau u tido ka?...... hahahaha... bagus la bangun pagi-pagi.... fresh air maaaaaaa.... kita boleh jogging sama-sama.... hey.. kita punya kawan-kawan pun bangun time masjid ada bunyi maaaa...."

kalau puan pang dan kawan-kawannya boleh menerima dengan gembira suara-suara indah dari masjid..... kenapa tidak pada pada yang lain? puan pang dan kawan-kawannya hanya sekelumit kaum cina di penang.....

saya rasa isu ini adalah permulaan untuk menidakkan islam di penang walaupun kebanyakkan orang tak kisah... malah sesetengahnya lebih suka ada berkumandang ayat-ayat suci itu......

menteri besar kelantan juga terpaksa bersekongkol menyokong tindakan ini kerana tidak mahu tercicir dari pakatan pembangkang....

isu ini adalah cubaan untuk drag seberapa ramai rakyat bukan islam untuk bersama-sama dap dan meraih simpati orang islam kononnya suara ayat-ayat suci itu satu gangguan...

sekarang ni bulan ramadhan.... seharusnya di masjid-masjid sentiasa ada tadarus... bukannya menghentikan bacaan ayat suci.....

baru 2 tahun lepas saya komplen pada pengerusi masjid daerah di sini tentang ketiadaan 'suara' dari masjid... maklumlah... masjid masih baru.... tercungap-cungap datuk jay nak menjawab komplen saya.... dan sekarang ianya nak dihentikan.... mujur masih ada 'suara' berkumandang setiap hari bermula jam 5.30pagi....""Ketika Nabi s.a.w beriktikaf (beribadah dalam masjid), baginda mendengar mereka mengangkat suara bacaan (al-Quran) sedangkan ketika itu Nabi s.a.w berada di tempat ibadah baginda. Lalu baginda mengangkat langsir dan bersabda: "Ketahui setiap kamu bermunajat kepada Tuhannya, jangan sebahagian kamu menyakiti sebahagian yang lain. Jangan kamu angkat suara bacaan melebihi yang lain dalam solat" (Riwayat Abu Daud).
Puak Pas terus bertegas dan menggunakan hadis ini sebagai alasan menyokong Majlis Fatwa Dap/ Pas Pulau Pinang.

Memang betul lah , Nabi menegur kepada orang yang membaca quran dengan suara yang pic tinggi dan terjerit-jerit....tetapi membaca Quran dan bertarhim belum pernah ada orang yang menjerit-jerit, sebaliknya alunan suara yang lunak dan merdu dengan pembesar suara memanggil-manggil masyarakat sekeliling untuk ke masjid dan surau.

Tarhim dan membaca Quran tidak seperti Azan yang dilaungkan. Dalam satu laman blog Pas ada menyebut bacaan quran terpaksa dihentikan untuk menjaga ketenteraman kaum-kaum lain supaya tidak wujud ketegangan kaum.

Nak tanyalah, Malaysia sudah beratus tahun penduduk-penduduknya terdiri daripada pelbagai kaum. Tolong bagi satu contoh pergaduhan kaum yang disebabkan oleh bacaan Al Quran pada waktu subuh.

Di Taiping,  pada awal pembukaan Hotel The Legand yang bersebelahan dengan Masjid Jamek Taiping telah timbul satu isu Azan yang hangat di perkatakan oleh orang Pas, Malah telah menjadi modal dalam ceramah politik mereka.

Penceramah Pas menuduh Umno tunduk dengan desakan hotel supaya tidak melaungkan azan. Pas menuduh Umno lemah, takut dan menjual agama, Umno gagal mempertahan syiar Islam.

Ini hujah mereka, apa yang sebenar berlaku ialah pihak hotel telah meminta pihak masjid (bukan Umno) untuk mengalihkan speaker supaya tidak menghala ke arah hotel kerana kononnya ia mengganggu penggunjung yang menginap di hotel tersebut. Tetapi sampai sekarang pun bunyi azan seperti biasa

Sekarang, apa sudah jadi, Pas sudah terbalik kuang, terpaksa mencari nas untuk menyokong dan menghalalkan perbuatan mereka yang tunduk dengan desakan Dap Laknatullah.


VIDEO-HD-CEDERA-ANWAR-IBRAHIM-PERHIMPUNAN-BERSIH-DSAI-FRU-KL.wmv

Posted: 16 Aug 2011 02:53 AM PDT

Khalid Samad nak saman Papagomo?

Posted: 16 Aug 2011 02:00 AM PDT

PANEH MIANG

Posted: 17 Aug 2011 01:12 AM PDT

PANEH MIANG


Wahyu DAP untuk PAS

Posted: 16 Aug 2011 08:59 PM PDT


Al-Amen: Khairil, abang dah tak kuat lagi. Kalau boleh abang nak mintak kamu teruslah usahakan tanah abang tu.

Khairil: Jangan cakap macam tu abang Amen (sambil berkata dalam hati, "Tak sia-sia aku baik dengan abang Amen. Dapat jugak aku tanah dia. Padan muka Abu tak dapat apa-apa.")

Al-Amen: Segala tanaman, ternakan, villa, traktor semuanya abang serah pada kamu. Tolong jaga baik-baik dan jangan lupa siram setiap hari tanaman tu ya.

Khairil: Pasal tu abang Amen jangan risau. Tapikan, saya ada sedikit musykil la.

Al-Amen: Musykil apasal pulak?

Khairil: Saya tak pernah nampak pun tanah abang Amen. Kat mana sebenarnya tanah abang Amen tu?

Al-Amen: Ada...cuba kau tengok FARMVILLE kat Facebook abang tu. Nanti abang bagitau apa passwordnya.

Khairil: @#$%^&*

*********

Begitulah analogi perjuangan Pas kini, daripada hasrat asal menubuhkan negara Islam, kini berubah kepada perjuangan negara berkebajikan. Satu perjuangan yang jelas berundur kebelakang. Satu perjuangan yang hakikatnya lebih dulu dilaksanakan oleh UMNO. Sedangkan Pas yang asalnya bercita-cita meneruskan legasi Rasulullah SAW, para sahabat dan Ulama Muktabar; kini telah berpaling kepada perjuangan yang hanya mengejar fatamorgana semata-mata.

Bayangkan, sesudah lebih 3 tahun sejak pilihanraya umum ke-12 pada 8 Mac 2008, baru kini Pas mendapat idea negara berkebajikan yang direkayasa oleh Hadi Awang pada 9 ogos 2011. Itupun bersempena pelancaran buku politik konsep asas negara berkebajikan yang entah siapa penglipur laranya.

Mengapa Pas memerlukan masa selama 60 tahun sejak penubuhannya pada 1951 hanya untuk merongkah idea mencipta sebuah negara berkebajikan? Jawapannya, sudah tentulah kerana Pas baru saja mendapat 'wahyu' dan 'password' daripada rakan sekutunya DAP.
"Over my dead body!" tentangan Karpal Singh suatu ketika dulu terhadap impian Pas yang mahu menubuhkan negara Islam dan melaksanakan undang-undang Islam. Maka bertempiklah ketika itu para mujahidin Pas menghentam dan memaki hamun Karpal Singh. Malah ada dikalangan Pas yang mengisytiharkan jihad serta sanggup mati syahid untuk menentang Pengerusi DAP itu.

Kini, belum pun mati lagi Karpal Singh, tup-tup Presiden Parti Islam SeMalaysia mengisytiharkan pada hari Ahad 03 Rejab 1432H bersamaan 06 Jun 2011, bahawa Pas tidak lagi memperjuangkan penubuhan negara Islam, sebaliknya mengeluarkan fatwa baru bahawa negara Islam tidak ada dalam Al-Quran.

Karpal Singh kini boleh tidur nyenyak beserta dengkuran kepuasan. Kit Siang sudah boleh tersengeh meleret sebagaimana Bapak Anwar Bin Ibrahim tersengeh melihat China Doll berbogel atas katil.

Sangat menyedihkan apabila fatwa terbaru Hadi itu sebenarnya sangat menghina para syuhada, mujahidin serta para pejuang Pas terdahulu yang bukan saja sanggup berkorban harta benda, malah ada yang sanggup menggadai nyawa demi merealisasikan Amanat Hadi yang kononnya mahu menubuhkan negara Islam.

Begitu ramai yang terpengaruh dengan Amanat Hadi yang dilaungkan di Kg. Benggol, Peradong pada 7 April 1981, sehinggakan ada pemuja Hadi yang tergamak mengkafirkan UMNO serta bangsa Melayu yang didakwa kononnya menolak penubuhan sebuah negara Islam.

Rentetan amanat itulah, maka muncul kes solat jemaah dua imam, diharamkan makan sembelihan sesama Islam, boikot kenduri dikalangan sanak-saudara yang berlainan fahaman politik, putus hubungan ahli keluarga, suami isteri bercerai berai, anak-anak kehilangan ibu bapa dan pelbagai lagi peristiwa yang telah merosakkan banyak hubungan silaturahim. Tapi rupa-rupanya, selepas 60 tahun, pengorbanan mereka semua hanyalah sia-sia kerana perjuangan yang mereka yakini dan sokong selama ini, kerana Hadi kata negara Islam tiada dalam Al-Quran pun.

Kepada ahli Pas yang mewakili majoriti bisu selama ini...Bangkitlah! Janganlah terpedaya dengan omokan pemimpin Pas kerana terpana dengan kilauan palsu Putrajaya.

Kalau dulu UMNO dikafirkan kerana kononnya tidak menerima negara Islam, bagaimana pula dengan dakwaan pemimpin PAS kini yang memfatwakan negara Islam tidak ada dalam Al Quran?

Tepuk dada tanyalah iman.

Belantan

Posted: 16 Aug 2011 11:54 PM PDT

Belantan


Apa ulasan mengenai tindakan sesetengah pihak yang mempertikaikan hukuman bunuh keatas orang murtad?

Posted: 16 Aug 2011 10:36 AM PDT

Ulasan penulis didalam artikel sebelum ini memberitahu bahawa Enakmen Hudud di Kelantan,1993 dan Enakmen Hudud Terengganu, 2002 mengisytiharkan bahawa orang Islam yang telah murtad dan menurut enakmen tersebut mereka ini patut dikenakan hukuman mati.

Untuk pengetahuan, Haji Hadi lah yang mempengerusikan jawatankuasa bagi menggubal Rang Undang-Undang Hudud berkenaan dan juga pemimpin PAS yang lain, mengisytiharkan bahawa orang Islam yang menolak Rang Undang-Undang itu adalah murtad dan menurut Enakmen tersebut mereka ini patut dikenakan hukuman mati.

Beliau jugalah Ahli Parlimen daripada PAS pada ketika itu yang paling aktif secara berterusan cuba untuk membentangkan cadangan rang undang-undang ahli biasa di Parlimen bagi mengenakan hukuman mati atas kesalahan murtad.

Dalam penulisan seterusnya penulis mengambil petikan dari dialog Ibnu Hussin ( Ketua pengarang AT TAJDID ) mengenai ulasan sesetengah pihak yang mempertikaikan hukuman bunuh keatas orang murtad?

Ada baiknya saya membawa saudara sekalian dengan tulisan Dr. Yusuf Al Qardhawi di dalam bukunya Jariimah ar Riddah wa 'Uquubah al Murtad. Di mana di dalamnya beliau menegaskan pendapatnya bahawa orang murtad yang telah melanggar batas tetapi tidak berusaha untuk memurtadkan masyarakat dan tidak pula membuat fitnah terhadap agamanya, cukuplah dengan menahannya dan mengadakan dialog bagi menghilangkan kesamaran dan kegelapan daripada fikirannya dengan hujjah-hujjah yang jelas dan pemulihan, sebagaimana tindakan demikian sabit dilakukan oleh Khalifah Umar al Khattab r.a. juga ia menjadi pendapat dua orang Imam yang kenamaan iaitu Ibrahim an Nakhai' dan Sufyan ath Thauri r.a.

Memang telah nyata kepada kita bahawa al Quran tidaklah membiarkan dosa kemurtadan dan tidak pula terhadap seksaan ke atasnya secara keseluruhan. Tidak terdapat dalam as Sunnah akan sebuah hadis mengenai 'uquubah (seksaan) ke atas orang murtad, cuma terdapat dalam beberapa buah hadis yang diterima daripada beberapa orang Sahabat Rasulullah s.a.w.

Kita tidak menafikan bahaya kemurtadan ke atas masyarakat, di mana ia dapat memisah-misah dan menghancurkan masyarakat, meletakkan masyarakat dalam fitnah yang buta, malah mengheret mereka dalam peperangan antara penduduk, membunuh hamba-hamba Allah, menghancurkan negara dan memusnahkan segala kemakmuran.

Hadis yang diriwayatkan oleh Bukhari dan lain-lain menyebut, "Siapa yang menukarkan agamanya, maka kamu bunuhlah dia." Hadis ini dijadikan sandaran utama oleh keseluruhan ulama yang menghukumkan bunuh terhadap orang-orang yang murtad. Tetapi segolongan ulama yang menolak hukuman tersebut mempertikaikan kedudukan hadis ini. Hadis ini adalah hadis ahad. Sesetengah ulama menolak hadis ahad untuk dijadikan sandaran hukum untuk masalah seperti murtad ini sekalipun sanadnya sahih. Tidak hairanlah mereka menentang hukuman hudud terhadap golongan murtad.

Saya berpegang kepada pendapat Al Qardhawi tadi, iaitu tidak semua orang murtad dibunuh, hanya yang dihukum bunuh ialah orang murtad yang membuat kekacauan dalam negara Islam dan mengajak orang lain sama-sama keluar agama. Bagi mereka yang menganggap Malaysia bukan sebuah negara Islam, mereka tidak perlu heboh mendesak kerajaan menghukum bunuh orang murtad kerana relevennya hukuman bunuh terhadap orang murtad dikaitkan dengan penderhakaan terhadap negara Islam seperti yang dijelaskan oleh Prof Datuk Dr. Mahmood Zuhdi.

Menurut Dr. Yusuf al Qardhawi, ahli-ahli Fiqh Islam telah ijmak mengenakan seksaan ke atas orang murtad, bagaimanapun mereka berselisih tentang menentukan seksaannya. Kebanyakan mereka menghukum agar orang murtad di bunuh. Ini merupakan pendapat empat mazhab, malah pendapat lapan mazhab. Ijmak di sini bukanlah dalam masalah hukuman bunuh ke atas si murtad kerana tidak wujud kesepakatan seluruh ulama mujtahidin tentangnya.

Dalam perkara ini terdapat banyak hadis yang diriwayatkan oleh ramai para Sahabat, mereka ialah Abdullah bin Abbas, Abi Musa al Asy'ari, Mu'aadz bin Jabal, Ali bin Abi Talib, Uthman bin Affan, Abdullah bin Mas'ud, 'Aisyah, Anas bin Malik, Abi Hurairah dan Muawiyah bin Haidah.

Hadis-hadis itu terdapat dalam berlainan bentuk, contoh seperti hadis tadi, man baddala diinahu faqtuluh (sesiapa yang menukarkan agamanya maka bunuhlah dia). Ia disumberkan daripada Ibnu Abbas r.a. yang diriwayatkan oleh al Jamaah kecuali Imam Muslim. Hadis yang serupa diriwayatkan oleh Abu Hurairah di mana ia dikeluarkan oleh At Thabarani dengan isnadnya yang Hasan. Saudara boleh rujuk kepada kitab Majma' Az Zawaa'id susunan Al Haithami.

Manakala sumber dari Uthman bin Affan r.a. berbunyi, "… (Kecuali) seorang yang kufur selepas dia Islam, atau dia berzina selepas kahwinnya, atau dia membunuh seseorang bukan sebab dia membunuh seseorang lain (membunuh balas)." (H.R. At Tirmidzi, An Nasaa'I dan Ibnu Majah)

Ibnu Taimiyyah r.a. telah memisahkan orang murtad kepada dua bahagian. Pertama, orang yang hanya murtad semata-mata, maka taubatnya boleh diterima. Kedua, orang murtad yang memerangi Allah dan Rasul-Nya serta berusaha melakukan kerosakan di bumi, taubatnya tidak diterima sebelum dia dikuasai. Saudara boleh rujuk kitab Ash Shaarim Al Masluul.

Ada juga pendapat yang mengatakan bahawa tidaklah didapati sumber yang dipindahkan bahawa Rasulullah s.a.w. membunuh orang murtad. Juga tiadalah pula dipindahkan pendapat Ibnu Taimiyyah yang menolak dakwaan ini. Jika ini benar, maka dosa (jariimah) ini tidaklah nyata berlaku di Zaman Nabi s.a.w, sebagaimana tidaklah diseksakan seseorang yang melakukan perbuatan kaum Nabi Luth, sebabnya tidak jelas berlakunya di Zaman Nabi s.a.w.

Di samping itu menurut pendapat kebanyakan ulama hendaklah dibunuh orang murtad itu, cuma masih terdapat perbezaan pendapat dengan Umar al Khattab r.a. Abdul Razzaq, Al Baihaqi dan Ibnu Hazm memberitakan bahawa Anas r.a. kembali dari Tustar, maka dia segera datang menemui Umar, maka Umar menanyakan: "Apakah tindakan yang dilakukan ke atas enam orang keluarga Bakr bin Waa'il yang murtad, keluar dari Islam, lalu mereka menghubungi orang-orang Musyrik?"

Anas menjawab: "Wahai Amirul Mukminan, suatu kaum telah keluar daripada Islam, dan mereka telah pergi menghubungi orang-orang Musyrik, maka mereka dibunuh di medan perang." Maka Umar r.a. pun beristirja' dengan berkata: Sesungguhnya kita kepunyaan Allah dan kepada-Nyalah kita kembali." Mendengar demikian Anas bertanya, "Bukankah tiada jalan tindakan ke atas mereka selain dibunuh?" Umar r.a. menjawab, "Ya, menurutku aku akan menunjukkan Islam kepada mereka, maka jika mereka enggan, aku sediakan untuk mereka penjara." (H.R. Abdul Razzaq dalam Al Mushannaf dan Al Athar, Al Baihaqi, Sa'id bin Manshur dan Ibnu Hazm).

Menurut Al Athar (berita hadis), bahawa Khalifah Umar r.a. tidaklah berpendapat bahawa hukuman bunuh itu mesti dilakukan ke atas orang murtad pada setiap keperihalan mereka. Hukuman itu mungkin digugurkan atau ditangguh, apabila wujud keadaan yang memaksakan ia digugur atau ditangguhkan.

Maksud keadaan yang memaksa atau dharurat di sini menurut Al Qardhawi ialah keadaan perang, dekatnya hubungan orang-orang yang murtad dengan orang-orang Musyrikin dan kerana takutkan fitnah ke atas mereka.

Mungkin Umar al Khattab mengqiaskan perkara ini kepada sebuah hadis yang berbunyi, "Janganlah dipotong tangan-tangan (pencuri) dalam masa peperangan." Hadis ini juga menjadi dalil bahawa tidak semestinya hudud itu boleh dilaksanakan setiap masa dan ketika. Adakalanya boleh ditangguh.

Ini ialah kerana takutkan akibat yang mengenai pencuri yang berani, maka dia akan menghubungi musuh. Terdapat juga andaian yang lain iaitu Umar memikirkan hadis, "Siapa yang menukarkan agamanya (Islam) maka kamu bunuhlah dia," di mana Nabi s.a.w. bersabda demikian sebagai pemimpin yang bersabda kepada umatnya dan seorang Ketua Negara bagi sebuah kerajaan, iaitu dengan pengertian bahawa ini merupakan suatu ketetapan daripada Ketetapan-ketetapan dalam Kekuasaan Meluluskan Undang-undang dan bertindak daripada Tindakan-tindakan Menurut Polisi Syarak, dan ia bukanlah satu fatwa atau apa yang perlu disampaikan mengenai agama Allah, cuma suatu perkara yang mesti dilakukan pada setiap zaman, tempat dan suasana.

Maka jadilah membunuh orang murtad dan setiap orang yang menukarkan agama itu suatu hak atau kewajipan penguasa, suatu yang khusus baginya dan suatu yang memperbaiki pemerintahannya. Maka apabila dia memerintahkan berbuat demikian, terluluslah, jika tidak, maka tidaklah terlulus.

Tindakan ini selari juga dengan pendapat tokoh-tokoh pembantu Mazhab Hanafi dan Maliki yang berpegang dengan hadis, "Siapa membunuh seorang mangsa, maka baginya alat kelengkapan (senjata dan pakaian perangnya)."

Demikian juga Mazhab Hanafiyyah yang berpegang dengan hadis, "Siapa yang menghidupkan (suatu kawasan) bumi yang kering (terbiar tanpa tuan), maka (kawasan) bumi itu menjadi kepunyaannya."

Pendapat Umar r.a. tadi adalah menjadi pendapat Ibrahim an Nakhai' dan juga Sufyan ath Thauri yang berkata, "Inilah pendapat yang kita ambil (pegang)." Belaiu juga pernah berkata, "Ditangguhkan (membunuh) bila anda mengharapkan dia dapat bertaubat."

Ulama Islam tidak sependapat mengenai perkara bidaah, di antara yang berat dengan yang ringan, begitu juga dalam perkara pembidaah-pembidaah, antara yang mengajak kepada bidaah, dan yang tidak mengajak.

Selari dengan itu kata Al Qardhawi, wajiblah kita memisahkan antara perkara riddah yang berat dan juga yang ringan, juga dalam perkara orang murtad yang mengajak kepada riddah dan yang tidak mengajak.

Kemurtadan yang berat ialah seperti kemurtadan Salman Rusydi, Taslima Nasreen, di mana orang yang murtad itu menyeru kepada bidaahnya menerusi percakapan dan tulisannya, maka tindakan utama dalam perkara seperti ini ialah kita memberatkan dalam hukuman atau seksaan ke atas mereka. Hendaklah kita berpegang dengan pendapat jumhur ulama berdasarkan kepada erti lahir hadis-hadis, membasmi kejahatan dan menutup pintu fitnah (yang mengacau ketenteraman). Jika tidak, maka bolehlah kita mengambil pendapat Imam an Nakhai' dan ath Thauri, iaitulah berdasarkan apa yang diriwayatkan daripada Umar Al Faruq bin al Khattab r.a.

Saya tidak berapa bersetuju dengan tulisan Hang Jebat dan Sister in Islam. Tulisan mereka kebanyakan tidak merujuk kepada pemahaman ulama-ulama muktabar terutama ulama salaf. Mereka terlalu menggunakan akal sendiri dalam menafsirkan isu undang-undang murtad ini. Tidak salah kalau saya katakan tulisan mereka terutama Sister in Islam lebih condong kepada pemikiran golongan anti-hadis dan langsung menentang apa-apa undang-undang menyekat kes-kes murtad ini. Jangan pula anggap saya menuduh mereka sebagai anti-hadis seperti mana Dr. Badrul Amin menfitnah saudara Astora.

Kassim Ahmad orang kuat anti-hadis pun ada menulis dalam Utusan Malaysia, pandangannya jauh daripada ajaran Islam yang sebenar yang mesti dirujuk kepada al Quran dan hadis Nabi s.a.w. Puak anti-hadis ini adalah duri dalam masyarakat Islam hari ini dalam menerapkan nilai-nilai Islam dalam pemerintahan negara kita, biarpun segolongan pemimpin dalam kerajaan cuba memperkenalkan undang-undang untuk menyekat kes murtad ini, tapi mereka akan menentangnya habis-habisan. Golongan anti-hadis ini tidak lebih daripada alat musuh Islam untuk menghuru-harakan negara Islam.

Kita perlu juga menghormati pandangan mereka yang menolak hukuman bunuh terhadap orang murtad kerana tidak ada nas dari al Quran dan hadis sahih yang mutawatir menyebut tentangnya. Golongan yang menentang hukuman bunuh terhadap orang murtad ialah golongan yang menolak hadis-hadis sahih yang tidak mutawatir dijadikan hujjah dalam dasar syariat.

Mereka ini bukannya anti-hadis tetapi lebih berhati-hati dalam menerima sesuatu sumber yang dinamakan hadis itu. Pandangan golongan ini mungkin agak berbeza dalam banyak hal, orang yang tidak faham mungkin menganggap mereka menolak hadis, sesat dan karut. Astora Jabat adalah antara yang termasuk dalam golongan ini.

Saya melihat golongan tadi berbeza dengan golongan anti-hadis yang sekeras-kerasnya menolak diadakan sebarang udang-undang yang mengawal kes-kes murtad ini. Tidak semestinya kita adakan hukum bunuh terhadap golongan murtad ini, tapi adalah memadai dalam suasana sekarang kita mengadakan suatu undang-undang yang boleh menyekat masalah ini daripada meruncing.

Menurut Dr. Yusuf al Qardhawi, Islam tidak membenarkan membunuh orang murtad yang tidak melahirkan kemurtadannya, dan tidak pula mengajak orang turut murtad, kerana hukuman terhadap mereka ditangguhkan ke akhirat, bila mereka mati di atas kekufurannya, sebagaimana firman Allah s.w.t, "Siapa yang murtad di antara kamu daripada agamanya, lalu dia mati dalam kekufuran, maka sia-sialah amalan mereka di dunia dan di akhirat, sedang mereka itulah penghuni neraka, mereka akan kekal di dalamnya." (Al Baqarah : 217).

Orang murtad yang tidak melahirkan kemurtadannya, dia dihukum secara takzir, hukuman yang bersifat mengajar yang sesuai lain pula dengan hukuman orang murtad yang sebaliknya mereka dihukum dengan hukuman hudud. Malah pada sesetengah ulama, tidak salah jika memakai pendapat Ibrahim an Nakhai', Sufyan ath Thauri, Samsuddin al Sarakhsi dan Abu al Walid al Baji yang mengatakan si murtad tidak dibunuh.

Ada riwayat yang menyebut bahawa Ibrahim an Nakhai' (seorang tabiin dari Iraq, meninggal dunia pada tahun 95H) berkata, "Orang murtad diminta bertaubat selama-lamanya." Difahami daripada kata-kata ini bahawa orang murtad tidak sekali-kali dibunuh, sebaliknya dipenjara dan diperintah bertaubat sehinggalah dia bertaubat atau mati dalam penjara. Sila rujuk pada tulisan Dr. Muhd Muhsi Ghunaym dalam Jarimah ar Riddah fi al Fiqh al Islami.

Apapun yang pasti hari ini kita belum lagi melaksanakan hudud kerana suasana yang tidak memungkinkan dilaksanakan secara sekaligus. Biar saja kita mengena hukuman takzir kepada mereka dan bila hudud dilaksanakan sepenuhnya suatu hari nanti bolehlah dilaksanakan. Janganlah kita sibuk-sibuk bertelagah sesama kita tentang hukuman pancung kepada orang murtad hinggakan kita lupa tanggungjawab lain yang lebih penting lagi.

Islam bukan hanya merujuk kepada hudud semata-mata tetapi lebih daripada itu sepertimana yang dikatakan oleh Haji Hadi Awang bahawa hudud adalah 0.00001% daripada ajaran Islam. Yang mustahaknya kita perlu bersatu dengan tali persaudaraan Islam, bila tiba masa yang sesuai barulah kita laksana. Perkara ini pernah dinyatakan oleh Perdana Menteri semasa bertemu intelektual Islam di UK tidak lama dulu. Wallahu 'alam.

"Saya berpegang kepada pendapat Al Qardhawi tadi, iaitu tidak semua orang murtad dibunuh, hanya yang dihukum bunuh ialah orang murtad yang membuat kekacauan dalam negara Islam dan mengajak orang lain sama-sama keluar agama. Bagi mereka yang menganggap Malaysia bukan sebuah negara Islam, mereka tidak perlu heboh mendesak kerajaan menghukum bunuh orang murtad kerana relevennya hukuman bunuh terhadap orang murtad dikaitkan dengan penderhakaan terhadap negara Islam seperti yang dijelaskan oleh Prof Datuk Dr. Mahmood Zuhdi."

PETIKAN DIALOG PENULIS IBNU HUSSIN (KETUA PENGARANG AT TAJDID) DARIPADA BUKU "DIALOG BERSAMA IBNU HUSSIN AL KELANTANI" TERBITAN AMANU SDN BHD.
PENGEMBLENG WACANA POLITIK ISLAM


"Ziad bin Hudair meriwayatkan bahawa Umar r.a. telah berkata kepadanya: Apakah engkau ketahui apa yang akan meruntuhkan Islam? Kata Ziad: Aku menjawab: Tidak! Beliau berkata: Islam diruntuhkan oleh kesalahan alim ulama dan perdebatan orang munafiq dengan al Kitab dan pemerintahan imam-imam yang menyesatkan." (H/R Ad Darimi : Sahih)

"Janganlah seseorang itu menuduh seseorang yang lain dengan tuduhan kafir atau fasik, maka perbuatan itu akan kembali kepadanya sekiranya orang yang dituduh itu bukan seperti itu (bukan golongan kafir atau fasik)." [H/R Muslim dan Ahmad].

Suara Politik
Taminsari

The Unspinners

Posted: 16 Aug 2011 11:42 PM PDT

The Unspinners


The Unspinners berhadapan dengan ancaman?!

Posted: 16 Aug 2011 08:55 PM PDT

Hati-hati dengan pujian Merdeka Centre

Posted: 16 Aug 2011 06:29 PM PDT

SKMM tutup dulu MI, MT, M'kini sebelum tutup blog

Posted: 16 Aug 2011 03:27 PM PDT

Kalau surat MBPJ palsu, masakan Nik Nazmi gelabah

Posted: 16 Aug 2011 08:30 AM PDT

Tangan-tangan konpirator dalam isu JAIS-GMDU

Posted: 16 Aug 2011 05:25 AM PDT

Sarbaini panik, cuba lari dan jatuh?

Posted: 16 Aug 2011 01:32 AM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 16 Aug 2011 11:36 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Video Serbuan JAIS ke DUMC Sudah Dimuatnaik Youtube - Saksikan !!!

Posted: 16 Aug 2011 01:14 AM PDT
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Gambar Budak Hilang Pulang Dari Kelas Tambahan - Tolong Edarkan

Posted: 16 Aug 2011 01:13 AM PDT


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 16 Aug 2011 11:22 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Terima Kasih Mustafa Ali, Rakyat Tengok UMNO Lebih Islam Dari PAS...

Posted: 16 Aug 2011 01:13 AM PDT

Terima kasih mustafa ali, setiausaha agung pas, kerana menuduh umnolah dalang serbuan keatas gereja DUMC, walau pun terang-terang jais mendapat restu dari hasan ali bekas persuruhjaya pas selangor untuk buat pemeriksaan.

Membaca laporan mustafa ali tu, sahih la umno lebih islamik dari pas, umno lebih perjuangkan islam dan berjuang untuk menyelamatkan akidah umat islam walau pun ia tidak di senangi oleh oleh pengundi bukan islam, dari pas yang hanya bangga memakai perkataan islam di nama partinya tapi memperlekehkan perjuangan menegakan akidah umat islam sendiri, tindakan pas yang memaki hamun jais dari melakukan tugas amal makruf nahi mungkar menyerlahkan bertapa jahilnya ustaz-ustaz dan alim ulama dalam partai pas pis puss.

Keluarnya kenyataan mustafa ali, secara tak langsung rakyat dapat melihat bahawa bertapa seriusnya umno menangani isu murtad yang di pandang ringan oleh pas.

Baca kenyataan mustafa ali menuduh umno dalang keatas serbuan gereja DUMC di sini.

UMNO itu Islam...
PAS itu Khawarij...
Anwar Pandikutti dah Murtad Kot....

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 16 Aug 2011 11:21 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Pendedahan Siapa Blogger Milo Suam di MyMassa.

Posted: 16 Aug 2011 11:06 PM PDT


Tunggu pendedahan kami 30 minit dari sekarang.

Pendedahan kali ini diberi nama Ops Ramadhan (saje nak tumpang glamor hackers gaysec).

Entri kali ini khas untuk blogger otai papagomo yang pernah dedahkan identitinya oleh Milosuam.


Bagi pembaca baru, di bawah ini ReJaM siarkan wajah penulis blog tersebut, sila klik untuk membesarkan image (ops wajah blogger tersebut yang paling besar sekali).
*Misi balas dendam ala KL Gangster. Wakakaka...

GEMPAR!!! BUKTI penglibatan DAP dalam meMURTADkan orang ISLAM!!!

Posted: 16 Aug 2011 09:38 PM PDTPanas betul hati aku bila baca artikel di atas! Manakan tidak, rupa-rupanya kes DUMC itu hanyalah tip of an iceberg!!! Nampaknya Ah Soh Teresa Seputeh itu bukan sahaja bermati-matian memurtadkan pegangan politik orang Melayu di kawasannya, malahan akidah mereka juga sedang disiat-siat wanita sial bermata pesek ini! Walaupun kita diajar untuk berpegang kepada Janji Allah... dan sentiasa mengharapkan agar hidayah dan pertolongan Allah SWT, namun kita juga tidak seharusnya terus berpeluk tubuh dan mengharapkan perubahan itu datang dengan sendirinya...   

Kerana dalam masa yang sama anak-anak Melayu yang miskin sedang dimurtadkan seorang demi seorang oleh agen-agen DAP yang menyamar sebagai guru tusyen percuma. Dan juga kerana ketika ini sebuah pusat latihan penyebaran dakyah Kristian anak-anak muda Melayu murtad yang terbesar di ASIA sedang menghampiri fasa akhir pembinaannya!!! Tidakkah kita nampak lagi perkaitannya dengan the BIG picture?!!
Selama lebih 50 tahun merdeka, tidak pernah kita ditekan sebegini hebat! Inilah musibahnya apabila emosi dan persepsi dijadikan panduan ketika memilih pemimpin. Dan apa yang lebih menyedihkan, musuh-musuh Islam ini secara sengaja memilih bulan suci Ramadhan sebagai waktu untuk memperhebatkan lagi usaha untuk menghancurkan kita semua. Persoalannya, apakah yang sedang dilakukan oleh melayu-melayu PAS-PKR untuk menghentikan rakan pakatan mereka sendiri daripada terus-menerus mencabuli hak kita semua?!!  Kadang-kala kita merasa pelik; mengapakah begitu sukar untuk PAS yang selama ini mendabik dada sebagai pembela hukum Allah untuk setidak-tidaknya bersama-sama UMNO, terutamanya apabila melibatkan hal-hal yang memberi kesan kepada kepentingan umat Islam?!! Apakah begitu hebat ganjaran elaun "persaraan" yang diberikan oleh taukeh-taukeh besar DAP kepada mereka selama ini sehinggakan isu ancaman akidah orang Islam pun boleh diputar belitkan untuk kepentingan politik?!! Atau sebenarnya mereka juga sebahagian daripada perancangan besar musuh Islam untuk "melunturkan" jati diri orang Melayu yang selama ini bertunjangkan Islam demi memastikan kuasa pemerintahan negara dapat dirampas?!!

Oleh kerana itu, ingatlah saudara-saudara seimanku! Jika kita ditanya mengapakah perlu memberikan undi kepada UMNO dan BN pada PRU akan datang...maka jawablah dengan hati yang nekad: "Aku WAJIB mengundi UMNO dan BN kali ini demi memastikan nasib, masa depan dan akidah anak cucu aku kelak akan sentiasa terbela!"   

Hadis Hari Ini - Pemimpin Yang Sesat

Posted: 16 Aug 2011 08:45 PM PDT


Daripada Thauban khadam Rasulullah SAW RA, Nabi SAW bersabda :

Maksudnya : "Sesungguhnya  perkara yang aku takuti ke atas umatku ialah para pemimpin yang sesat."

Hadis Riwayat Abu Daud dan at-Tirmizi

Keterangan

Pemimpin yang sesat ialah pemimpin yang menyeru ke arah melakukan bidaah, kefasikan dan maksiat.

Nik Nazmi Berpolitik Dalam Masjid. Macam Haram.

Posted: 16 Aug 2011 07:02 PM PDT

Ini adalah twitt dari Nik Nazmi malam tadi.Bagus punya YB, boleh jadi contoh dekat anak muda. Dalam masjid pun main twitter.

Dengan bangganya ditwitt bagaimana dia menghentam pihak lawan dalam masjid.

Yang paling aku hangin bila baca twitt yang paling atas. Apa masalahnya Dato' Halim cakap suruh pertahankan Melayu Islam. Perkataan Melayu Islam dah jadi TABOO ke dekat pembangkang. Jangan lupa semasa wacana Sinar mengenai BERSIH, seorang peguam Melayu diserang ketika menceritakan sejarah negara.Kepada pengundi Nik Nazmi, cuba nilai semula wakil rakyat anda. Dalam bulan ramadhan ini pun dia sanggup pecah belahkan umat dengan berpolitik dalam masjid. Siap bangga lagi dapat balun pemimpin UMNO.

*Bodoh punya YB!

AL-MU’MIN

Posted: 16 Aug 2011 05:00 PM PDT


MUQADDIMAH SURAH AL-MU'MIN.

Surah ini diturunkan di Mekah, mengandungi 85 ayat. Dinamakan surah "Al-Mu'min" (orang yang beriman), kerana perihal seorang mu'min dari kaum fir'aun – yang menyembunyikan imannya – ada diceritakan mulai ayat 28 hingga ayat 45.

Surah ini juga dinamakan: surah "Ghaafir" (Yang Mengampunkan dosa), kerana pada awal surah ini, Allah Ta'ala menegaskan bahawa: turunnya Al-Qur'an ini dari Allah Yang Maha Kuasa, lagi Maha Mengetahui; Yang Mengampunkan dosa dan Yang Menerima taubat; dalam pada itu Allah juga berat azabNya terhadap orang-orang yang degil dalam keingkaran dan kekufuran mereka.

Intisari kandungannya: Membentangkan soal "benar" dan "salah", soal iman dan kufur, soal dakwah – menyiarkan ugama Allah – dan golongan yang menentangnya, dan akhirnya soal perbuatan sombong angkuh dan bermaharajalela di muka bumi, sebagaimana yang dilakukan oleh Fir'aun, dan azab Tuhan yang ditimpakan kepadanya dan kepada orang-orang yang bersikap demikian.

Kemudian diterangkan perihal "Malaikat" yang mencintai orang-orang yang beriman serta berdoa untuk mereka dan untuk ibu bapa, anak isteri serta keturunan mereka, semoga mereka semuanya diampuni dan diberi rahmat oleh Allah Ta'ala Yang Maha Melimpah RahmatNya.

Setelah menerangkan kebenaran berlakunya hari kiamat, maka Allah Ta'ala perintahkan supaya umat manusia sentiasa beribadat dan berdoa kepadaNya untuk kebaikan mereka di dunia dan di akhirat.

Ibadat itu adalah satu-satu cara yang dilakukan oleh seseorang untuk membuktikan kepercayaannya kepada kebesaran, kemuliaan dan kekuasaan Allah 'Azza wa Jalla, serta orang itu dikehendaki melahirkan kesedarannya kepada kehinaan, kemiskinan dan kelemahan dirinya. Dengan yang demikian, sesiapa yang sombong takbur daripada melakukan ibadat, bermakna ia berlaku sombong daripada mengakui kebesaran Tuhan dan hinaan serta kelemahan dirinya sendiri, sebagai makhlukNya.

Gelaran Yang Membawa Perubahan.

Posted: 16 Aug 2011 03:38 PM PDT

Klik untuk membaca keseluruhan berita ini.

Berita di atas adalah mengenai seorang jejaka yang digelar Monster Loch Ness kerana mempunyai berat badan 196 kg.

Akibat gelaran yang kurang enak, dia berazam untuk mengubah keadaan tersebut. Hasilnya, dia kini mempunyai berat badan 95 kg.

Satu transformasi dalam kehidupan Mickie Ness. Dari perkara kurang baik kepada yang baik. Aku ulangi, satu transformasi bukannya reformasi.

Di Malaysia pun ada individu yang mendapat gelaran yang kurang enak. Gelaran tersebut bukan gergasi (monster) tetapi Al-Juburi. Malangnya gelaran tersebut tidak membawa apa-apa makna kerana dia tidak mentransformasi kehidupannya, sebaliknya dia bereformasi dengan hidupnya. Akibatnya, bila dia berhadapan dengan masalah yang berpunca dari perangai Al-Juburi, dia cuba lari dari masalah tersebut bukan menghadapinya. Bila ada perbicaraan, dia tunda dan tunda dan terus menunda perbicaraannya. Jika dia betul-betul mahu transform dan mengubah perangai buruknya, dia perlu mengakui dan menghadapi hakikat yang sebenar mengenai kebuasan nafsunya. Bukan terus reform, reform dan reform lagi. Keadaan masih sama, tetapi skrip yang berbeza. Jika dahulu pemandu, kini coffee boy.

Itu kisah lelaki yang digelar Al-Juburi oleh 'rakan baik'nya. Bagaimana pula dengan anda, adakah anda memilih transformasi atau reformasi?

*Teringat pulak aku pada teka-teki, apa persamaan bayangan hidup, pandangan hidup dan pegangan hidup. Sesiapa yang tau teka teki ni boleh jawab di bahagian komen.

Nik Aziz Pencacai DAP?

Posted: 16 Aug 2011 07:44 AM PDT

 "Saya minta kepada Nik Abdul Aziz, berhentilah daripada menjadi pencacai DAP sehingga segala keputusan parti itu dipersetujui bulat-bulat tanpa mengambil kira soal perasaan umat Islam yang lain," katanya dalam kenyataan kepada Utusan Malaysia di sini, hari ini.

Salut dengan orang yang bagi kenyataan ini. Kenyataan penuh boleh dibaca kat bawah ni.*Setuju 100%. Kalau semua tak boleh, ceramah PAS lagi tak boleh. Buat sakit telinga je pasang speaker kuat-kuat. Nak kata ada PRK, dah lama dah tak boleh buat sebab cukup tempoh 3 tahun. Nak cakap ada pilihan raya umum, YAB PM belum bubar Parlimen. Ini macam pun nak tempoh kempen sebulan ke (seperti tuntutan BERSIH)?

Who is the REAL GESTAPO?!! Please stand up!!!

Posted: 16 Aug 2011 06:31 AM PDT

Today, an old ultra-kiasu DAP fart suddenly woke up from his beauty sleep and hit hard at JAIS for no apparent reason:He was slumbering for so long that he'd missed this heart wrenching moment when one of his bastard in Penang was trying to "SAVE" the live of some Muslim businessman...by wrecking their livelihood (haha what an irony!).Wondering now...who are actually the real GESTAPO?!! For your people, compassionate and discussion till the end, but for others, it will be KONGSI-styled ambush!!! What a BIG ultra kiasu-LAH you!!!
I guess that OLD apek must have mixed up his sweet old memory from the training days at the GESTAPO a.k.a. MOSSAD  facility in Singapore-run PAP, huh?!!

Isu Gereja : Jawapan Kepada Dr. Asri dan Wardina.

Posted: 16 Aug 2011 05:05 AM PDT

Dr. Asri dan Wardina cakap muslim takde masalah nak masuk gereja.
Ini adalah jawapannya sama ada boleh atau tidak muslim masuk gereja.Antara masuk gereja, masuk masjid
Oleh MOHD. RIDUAN KHAIRI
PENULIS ialah Ahli Jawatankuasa Biro Multimedia dan Penerbitan Sekretariat Ulama Muda UMNO (iLMU)

Majlis penyampaian sumbangan Ahli Parlimen DAP Serdang, Teo Nie Ching yang didakwa dilakukan di ruang solat utama Surau Al-Huda, Kajang pada tahun lalu.


MANUSIA tidak bijak dalam semua hal. Boleh jadi kita bijak dalam beberapa hal dan bodoh dalam beberapa hal lain. Sebab itu dalam Islam, kita disuruh bertanya kepada orang yang tahu, "Tanyalah kepada pakar, jika kamu tidak tahu."

Orang yang bijak, tahu apa yang mereka tahu dan tahu juga apa yang mereka tidak tahu. Salah satu tanda orang yang bijak ialah mengatakan tidak tahu untuk perkara-perkara yang mereka tidak kuasai. Atau dijawab dengan "Wallahua'lam".

Kita selalu dengar kisah seorang lelaki datang dari jauh membawakan 40 soalan untuk ditanyakan kepada Imam Malik bin Anas.

Imam Malik diberi jolokan Imam Darul Hijrah membawa makna beliau antara orang alim dan bijak dari kalangan pendudukan Madinah yang dihuni orang ramai ilmuwan dan sarjana lain. Namun Imam Malik menjawab hanya beberapa soalan sahaja, dan menjawab "saya tidak tahu" dalam banyak soalan lain. Ini satu tanda orang yang bijak dan pintar, "tahu apa yang mereka tidak tahu."

Setelah usia dunia bertambah dan zaman batu berganti logam, manusia mula memberi ukuran kepada bijak dan pintar. Adanya sekolah dan universiti. Orang bijak menurut sistem sekolah dan universiti dipakaikan 'jubah' dan ada gelaran. Ada doktor dan profesor. Lebih tinggi lagi, ada profesor emeritus dan beberapa lagi.

Setinggi mana pun gelaran yang mereka peroleh, itu bukanlah lesen mutlak buat orang pintar untuk mengulas apa sahaja isu, apa sahaja kes. Setiap bidang punya pakar dan ahlinya masing-masing.

Justeru menjadi kekeliruan bagi orang awam apabila menelan bulat-bulat pendapat atau fatwa dari orang yang bergelar doktor atau profesor. Disangka semuanya benar-benar belaka. Walhal mungkin profesor itu dari jurusan perubatan, mengulas struktur jalan raya dan persimpangan bertingkat.

Baru-baru ini seorang ahli agama yang baru mendapat gelar profesor madya membuat satu kesimpulan mudah terhadap isu serbuan Jabatan Agama Islam (JAIS) terhadap sebuah gereja.

Katanya, "Pihak berkuasa agama bimbang apabila ada orang Islam pergi ke gereja. Risau nanti mereka terpengaruh dengan Kristian.

"Peliknya kenapa dulu mereka menghalang orang bukan Islam masuk ke masjid? Apakah mereka juga bimbang bukan Islam terpengaruh dengan Islam?"

Penat-penat menyelidik, menulis tesis dan mengembara seluruh benua mengaji, namun masih juga Allah mahu menunjukkan bahawa ilmu yang Allah titiskan di dunia ini sangatlah luas.

Kalau boleh kita letak tepi dahulu soal hukum. Kerana yang pasti perbahasannya panjang. Ia tidak semudah satu campur satu. Hatta daging babi pun yang jelas haram dalam al-Quran, tetap diberi kelonggaran dalam kes-kes tertentu untuk di makan. Inikan pula perbahasan Islam-masuk-gereja dan kafir-masuk-masjid.

(Baca soal jawab Jais: http://soaljawab.jais.gov.my/index.php?option>com_content&task>view&id>291&Itemid>91)

Yang ingin dilontarkan ialah salah satu logik yang berlaku dalam hujah sang doktor ini. Ia jelas ketara bukan pertama kali. Bahkan sudah beberapa kali dalam beberapa kes yang lain. Seperti ada sesuatu yang menghalang beliau untuk berfikir dengan jernih dan jelas.

Berdasarkan dalil-dalil yang sahih dari kedua kem penentang dan penyokong memasuki rumah ibadah, menunjukkan bahawa Islam tidak melarang secara mutlak orang kafir untuk masuk ke dalam masjid, begitu juga orang Islam memasuki gereja.

Namun yang diberi perhatian ialah situasi dan keadaan. Dalam keadaan tertentu ia boleh jadi terlarang dan dalam keadaan lain ia boleh jadi dibenarkan.

Salah Faham dalam Logik

Dalam kes orang kafir masuk masjid, yang menjadi masalahnya ialah mereka dimuliakan. Bukan sahaja dimuliakan kerana berminat mendekati masjid atau menjadi tetamu. Bahkan mereka diberi kesempatan untuk berucap di dalam rumah ibadah dan menyampaikan sumbangan.

Sedangkan dalam hadis Thumamah yang dijadikan dalil bolehnya orang kafir masuk masjid, orang kafir itu diikat di tiang masjid dalam keadaan yang hina. Maka, wajiblah perhatikan situasi bukan sekadar boleh atau tidaknya.

Bimbang-bimbang kalau kaedah berfikir ini silap, esok-esok kalau ada orang tersesat dalam hutan tiada makanan, mereka akan sembelih babi untuk makan dan membawa balik lebihan daging itu untuk kaum-kerabatnya merasa. Alasannya, kerana darurat membenarkan.

Manakala dalam kes orang Islam masuk gereja ini, kita percaya sebelum ini sudah banyak kali orang Islam yang sudah masuk gereja namun JAIS tidak tangkap pun. Mungkin tukang kebun, atau boleh jadi tukang cuci, tukang sapu memasuki gereja untuk kerja-kerja mereka. Atau mana-mana ahli yang berhormat melawat kawasan dan singgah ke gereja untuk melawat orang Kristian di dalamnya.

Namun berbeza dengan kes ini, (walaupun masih dalam siasatan) tentu sahaja JAIS punya maklumat dan motif lain untuk membuat serbuan. Bukan sekadar kerana orang Islam memasuki gereja. Di sana ada dakwaan bahawa ada usaha-usaha untuk menyebarkan agama Kristian kepada umat Islam.

Usaha Menyebarkan Agama Lain kepada Umat Islam

Dan hal ini sama sekali tidak boleh disangkal. Agama Kristian dari satu hal berkongsi ciri yang sama dengan agama Islam. Iaitu sifatnya menyebar. Penganut kedua-dua agama ini menyakini akan tanggungjawab untuk menyebarkan agama mereka.

Seorang pendakyah Kristian Amerika menulis sebuah buku menjelaskan misi dakyahnya, dalam buku, "Mission work has been carried on among the people of the Dutch possessions in Malaysia since 1603. The results have not been very gratifying, owing partly to the methods adopted and partly to the opposition of the government to the use of aggressive measures in evangelization. Dr. Callenbach, a Dutch authority, says that in 1900 there were " some 41 European clergymen and evangelists, aided by 355 ordained natives, native preachers and teachers, working among 234,073 natives of the undenominational Protestant Church of the East Indies."

(The Malaysia Mission of the Methodist Episcopal Church: The rev. John Russell Denyes, Missionary, Singapore Malaysia, 1869)

Sedangkan anak gadis di tepi jalan pun ada yang didakwahi, ibarat 'ikan dihidang kepada kucing' apabila ada orang Islam yang sanggup hadir ke gereja pada acara rasminya. Ini yang kabur pada mata tuan doktor. Semoga Allah melapangkan dadanya dan mencerahkan matanya untuk melihat.

Sekali lagi isunya bukan semudah masuk masjid atau masuk gereja. Ia lebih 'mendalam' daripada itu.
 http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0816&pub=Utusan_Malaysia&sec=Rencana&pg=re_01.htm

Semoga pembaca MyMassa jelas dengan isu sebenar. Bukannya masuk tak masuk isunya, tetapi apakah agenda sebenar puak sebelah sana yang kita perlu beri perhatian.

*Sampai-sampaikan.

Masya Allah! Blogger Pembangkang Kantoi Fitnah Bulan Ramadhan. Sebarkan.

Posted: 16 Aug 2011 01:29 AM PDT

Artikel ini diharapkan dapat membuka mata SKMM bahawa jangan setakat bagi amaran tetapi ambillah langkah yang sewajarnya bagi mengekang maklumat palsu dari blog pembangkang.

Apa yang aku dedahkan ini adalah satu pembohongan maha besar blogger pembangkang yang bernama MILO SUAM. Hari ini blogger tersebut telah mengeluarkan artikel yang bertajuk Bongkar! Skrip sumpah PATI agar Menyokong BN. Menurut blog tersebut, gambar ini didapati dari Keadilan Daily.


Bongkar! Skrip sumpah PATI agar menyokong BN!


SEBELUM ini ada disiarkan di MiLo SuaM bahawa pendatang asing dikehendaki bersumpah untuk menyokong Umno dan BN sebagai salah satu daripada syarat proses pemutihan, rujuk sini [Warga asing]
Di bawah ini salinan skrip sumpah yang dimaksudkan. Lihat dengan mata kepala anda sendiri bagaimana negara ini dijual oleh United Malays No Otak secara terang-terangan kepada warga asing.

Sebelum ini kita sudah saksikan bagaimana pendatang asing menghalau imam bertauliah di Negeri Sabah, rujuk sini [Halau imam]. Tidak lama lagi jangan terkejut, bila imam di semenanjung pula akan dihalau oleh warga asing yang diberikan layanan istimewa oleh United Malays No Otak.

source: http://milosuam.blogspot.com/2011/08/bongkar-skrip-sumpah-pati-agar.html#ixzz1VEgw1erA

Apa yang aku nak pertontonkan di sini adalah fakta sebenar dan gambar yang sahih dari sumber-sumber MyMassa. Bandingkan kedua-dua dokumen ini:
Dan dokumen ini dibuktikan oleh pengakuan seorang bekas pemilik PR yang telah diberikan taraf warga negara. Pengakuan ini disiarkan dalam Utusan Malaysia ini. Ertinya pengakuan ini bukan sesuatu yang direka-reka dan bersifat reaktif untuk menjawab tuduhan pembangkang. Secara logiknya, jika dikeluarkan hari ini mestilah surat ini telah diposkan ke pejabat utusan lebih awal.

Klik imej untuk membesarkannya.
Dalam pengakuan tersebut, penulis surat ini menyatakan langsung tiada elemen politik diselitkan dalam teks sumpah tersebut. Sama seperti yang MyMassa postkan.

Semasa mengangkat sumpah untuk menjadi warganegara kami disuruh taat kepada Agong dan setia kepada negara. Tidak ada satu pun elemen politik diselit dalam teks angkat sumpah tersebut.

Lihatlah bagaimana jijiknya fitnah pembangkang walaupun dalam bulan ramadhan al-mubarak. Pembangkang tanpa segan silu menfitnah sebagaimana yang pernah dilakukan semasa pilihan raya kecil Permatang Pasir. Di mana calon BN difitnah oleh Ketua Pemuda PAS yang menyatakan calon BN mempunyai isteri dua. Selepas habis PRK, perkara ini tidak pernah dibuktikan oleh PAS. Pembangkang cuba menfitnah UMNO dengan menuduh UMNO menggunakan sumpah untuk meraih undi sedangkan PAS lah yang kuat berbaiah (bersumpah). Sampaikan nak jadi calon pilihan raya pun terpaksa berbaiah supaya taat kepada parti, jika tidak, akan tercerai dengan isterinya talak tiga.
Akhir kata, kepada pembaca MyMassa, nilai sendiri betapa buruknya akhlak pembangkang di dalam bulan puasa ini. Oleh kerana MILOSUAM telah melampaui batas, maka MYMASSA terpaksa membongkarkan identiti blogger ini esok. Sebelum ini MyMassa hanya gertak sahaja dan gertakan MyMassa berjaya. Milosuam telah menutup jejaknya dengan menutup beberapa laman blog lamanya. Tunggu Milosuam, identiti anda akan terdedah esok. Rasalah macam mana kamu bongkarkan identiti papagomo satu masa dulu.

*Nantikan pendedahan MyMassa seterusnya esok.

Lagi-lagi Amaran.

Posted: 16 Aug 2011 01:01 AM PDT

Klik untuk membaca berita ini.

Benarkah SKMM berani ambil tindakan?

Dah beratus-ratus laporan terhadap Malaysian Insider tetapi portal tu masih lagi wujud.

Kepada pegawai yang berkenaan, jangan setakat bagi amaran. Ambil la tindakan kalau berani.


*Kalau SKMM betul-betul berfungsi, dah lama lingkup Malaysia Today, Malaysiakini, Malaysian Insider dan blogger pembangkang. Tiap-tiap hari sebar maklumat palsu. Satu pendedahan mengenai fitnah blog pembangkang (pembangkang) akan dibongkar setengah jam dari sekarang.

Video Pemeriksaan JAIS Didedahkan Blog Screwkuat Bahagian 2

Posted: 16 Aug 2011 12:12 AM PDT

Saksikan video ini.

Adakah 'serbuan' atau 'pemeriksaan' JAIS?*Video ni aku ambil dari blog screwkuat. Nak penjelasan pasal video ni, sila ke blog tersebut.

http://screwkuat69.blogspot.com/

My Longest Yard

Posted: 16 Aug 2011 11:05 PM PDT

My Longest Yard


Entri tanpa ulasan. Hanya foto semata-mata.

Posted: 16 Aug 2011 10:45 PM PDT

Kredit untuk Minaq Jinggo

Ini gambar ori, bukan super impose. Tanya sendiri Minaq Jinggo kenapa dia ambil gambar macam ni.
Maaf jika foto di atas menggangu jiwa dan perasaan tuan-tuan.

Video Menggemparkan : Perusuh London serang penunggang scooter

Posted: 16 Aug 2011 07:20 PM PDT
Info terbaru : Perusuh-perusuh London bakal ditawarkan watak sebagai beruk berpenyakit sawan babi dalam filem Rise of the Planet of the Apes Episode 2 yang akan ditayangkan tahun 2013. Sekian.


Nama Nazir Razak sebagai tajuk berita sedangkan ganjaran tertinggi milik Pengarah Genting

Posted: 16 Aug 2011 04:55 PM PDT


Majalah Malaysian Business telah mengeluarkan satu senarai nama pengarah yang terima bayaran tertinggi tahun 2010.

Daripada 10 orang itu, hanya ada satu nama milik orang Melayu/Islam iaitu Nazir Razak.

Malaysiakini highlightkan nama Nazir Razak sebagai tajuk utama berita 'CIMB bayar Nazira Razak 12 juta tahun lalu'.

Kenapa nama Nazir Razak digunakan sedangkan dia berada di ranking keempat?

Kenapa tidak nama TS Kim Kok Thay sebagai tajuk berita sedangkan dia adalah penerima ganjaran tertinggi tahun 2010 sebagai Pengarah Genting?

Permainan dan strategi media pro-pembangkang sangat mudah dibaca. Propagandanya sangat halus.

Nazir Razak itu Najib Razak.
Najib Razak itu Perdana Menteri.
Perdana Menteri itu UMNO.
Umno itu Melayu/Islam.

Tak dapat serang Najib Razak, mereka serang Rosmah Mansor.
Gagal serang Rosmah Mansor, maka senjata pun dihala pada Nazir Razak.


Pentadbiran MBPJ : Penafian dan ketakutan

Posted: 16 Aug 2011 05:57 AM PDT


Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad menafikan dakwaan sebuah blog papagomo.com
bahawa beliau mencampuri urusan pentadbiran Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) khusunya berkaitan khabar angin pihak berkuasa tempatan itu akan menyita Gereja Methodis Damansara Utama (DUMC) Khamis lepas.

Menurut Ahli Parlimen Shah Alam itu, beliau tidak pernah menghubungi MBPJ dan mengarahkan supaya membatalkan operasi berkenaan.

"Saya menafikan sekeras-kerasnya tuduhan campur tangan saya dalam pentadbiran MBPJ, malah saya tak pernah berurusan dengan MBPJ," katanya pada sidang media di sini, Selasa.

Sabtu lalu, papagomo menyiarkan dua salinan minit mesyuarat yang didakwa berkaitan laporan 'ops sita DUMC oleh Jabatan Penguatkuasaan dan Keselamatan MBPJ'.


klik imej

klik imej

Menerusi minit berkenaan menyatakan kronologi campur tangan beberapa pemimpin pembangkang termasuk exco kerajaan negeri Selangor yang mengarahkan agar operasi menyita premis berkenaan dibatalkan.

Sebelum ini MBPJ mengesahkan bahawa DUMC dibina secara haram tanpa kelulusan pihaknya.

Sehubungan itu Khalid bersama ahli MBPJ pada Selasa membuat satu laporan polis terhadap papagomo yang didakwa memalsukan minit mesyuarat MBPJ. - Mstar

Allahuakbar..semoga video ini dapat merungkai segala kekusutan.

Posted: 16 Aug 2011 01:35 AM PDT

Tuan-tuan, ini soal akidah. Bukan soal undi pilihanraya atau kelebihan politik.
Alhamdulilllah, video ini hadir tepat pada masanya ketika JAIS diserang kiri dan kanan, depan dan belakang oleh puak pelampau.

Allahuakbar..Allah Maha Besar. Kebenaran tetap menjadi milik Islam.
Semoga para penyokong gereja dibukakan hati untuk bertaubat.PenangWasabi

Posted: 16 Aug 2011 09:47 PM PDT

PenangWasabi


Murtad DUMC : Video kedua serbuan JAIS & pengakuan murtad!

Posted: 16 Aug 2011 12:24 PM PDTBlog Screw kuat terus mendedahkan kebenaran disebalik serbuan JAIS di DUMC yang difitnah oleh Malaysiakini dan blog2 pembangkang. Video bahagian kedua majlis Thanksgiving Diner di GMDU ini sendiri menunjukkan bukti Melayu Islam telah membuat pengakuan diatas pentas beliau sudah murtad,tidak lagi mengikuti ajaran Islam .

Puak-puak PAS tak nampak lagi ka ada agenda murtad sedang berlaku ? Mengapa UMNO pulak disalahkan sebagai dalang yang membawa JAIS menyerbu gereja berkenaan. Anda boleh nilai sendiri penganjur yang disoal oleh JAIS tetapi majlis tetap diteruskan.

Sudah terang lagi bersuluh,apa lagi yang nak dipertahankan oleh khawarij PAS terhadap Gereja Evengelis yang ternyata terlibat secara langsung memurtadkan umat Islam. Rakan blogger Skrewkuat turut mendedahkan konspirasi Teresa Kok DAP dan Annou Xavier dari persatuan peguam katolik cuba menutup gerakan murtad umat Islam.

Sebelum menonton bahagian kedua majlis Thanksgiving Dinner di GMDU eloklah kita mengetahui perancangan dan konspirasi antara Teresa Kok dan Annou Xavier (peguam daripada Persatuan Peguam Katolik) dalam usaha menutup gerakan memurtadkan umat Islam oleh GMDU. Annou Xavier telahpun merancang bersama Teresa Kok untuk mempertahankan Kumpulan 12 di mana hanya 8 orang sahaja setakat ini yang boleh 'dikawal' mereka.

Annou Xavier jugalah yang telah mengeluarkan surat meminta penangguhan daripada Kumpulan 12 bagi memberi kenyataan kepada JAIS pada minggu lepas. Penangguhan ini disifatkan satu tindakan menghina JAIS dan DYMM Sultan Selangor. Persoalannya di sini, mengapa Kumpulan 12 ini perlu diwakili peguam daripada Persatuan Peguam Katolik? Kenapa Persatuan Peguam Katolik dan Teresa Kok beria-ia ingin mempertahankan tindakan Kumpulan 12 hadir ke GMDU?

Bagi menutup konspirasi tersebut, mereka akan melibatkan peguam-peguam Islam YANG SEALIRAN dengan mereka bagi mempertahankan Kumpulan 12 dan sokongan daripada Father Goh Kiat Ping yang dikatakan faham selok-belok Islam dan Kristian bagi menyelesaikan kes ini. Mereka juga merancang berkomplot dengan Kumpulan 12 supaya tidak memberi sebarang kenyataan semasa temuduga dengan pihak JAIS.

Kumpulan 12 juga akan dipertemukan dengan PAS secara tertutup kerana Teresa Kok melihat hanya PAS sahaja YANG BOLEH DIPERKUDAKAN BAGI MENUTUP GERAKAN MURTAD yang dijalankan gereja. Kita tunggu apa kenyataan PAS selepas ini. Patutlah PAS asyik menyalahkan UMNO dalam isu ini. screwkuat69.blogspot.com

Penang Wasabi..

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 16 Aug 2011 09:40 PM PDT

PISAU.NET

Posted: 16 Aug 2011 09:38 PM PDT

PISAU.NET


Buat Stadium Lebih Penting Dari Tolong Rakyat Miskin

Posted: 16 Aug 2011 09:18 PM PDT


PAS Kelantan sebelum ini mencadangkan untuk membina stadium baru yang mencecah puluhan juta ringgit. Stadium baru itu kata Nik Aziz dibina untuk rakyat Kelantan .

Nik Aziz 20 tahun jadi MB,berjaya menjadikan Kelantan serambi kuil.20tahun juga beliau berjaya menjadikan air di seluruh negeri secara mukjizat bertukar menjadi seperti teh tarik.Menariknya beliau kononnya sering kali turun tengok kawasan padahal baru baru ini satu tunjuk perasaan penduduk dari 2 buah kampung yang berada didalam kawasan DUN yang diwakili beliau, sehingga sekarang tidak membina jalan walaupun puluhan kali rayuan dibuat.


20 tahun juga rakyat Kelantan merempat tiada rumah untuk rakyat miskin dibina,sebaliknya atas kebijaksanaan yang tiada tandingan,si wali selipar ini membina stadium baru untuk dijadikan sebagai rumah RAKYAT!Berbeza dengan kerajaan BN yang pentingkan kesejahteraan rakyat.Bersungguh sungguh mengotakan janji rakyat didahulukan.

RM72 juta bantu 9,000 penduduk miskin di Kelantan

KOTA BHARU 16 Ogos - Kerajaan Pusat membelanjakan lebih RM72 juta untuk membaik pulih dan membina rumah baru bagi hampir 9,000 penduduk miskin di Kelantan melalui Program Bantuan Rumah (PBR).

Pengarah Jabatan Pembangunan Persekutuan Kelantan (JPPK), Makhtar Mustapha berkata, peruntukan itu dibelanjakan sejak 2008 dengan tahun ini sahaja lebih RM22 juta dibelanjakan bagi membantu 6,500 penduduk miskin melalui program tersebut.

Beliau berkata, peruntukan dibahagikan kepada dua kategori iaitu baik pulih rumah membabitkan kos RM11,000 dan membina rumah baru tiga bilik berharga RM33,000 sebuah.

Katanya, kerja membaik pulih dan membina rumah tersebut dilaksanakan oleh pelbagai agensi di bawah Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah.

"Kerajaan Pusat sentiasa membantu rakyat Kelantan berdasarkan senarai e-Kasih. Jabatan berharap projek ini diteruskan kerana di Kelantan masih ramai rakyat miskin yang perlukan rumah," katanya kepada pemberita selepas melawat rumah PBR di Kampung Tanjung Chat dekat sini.

Menurut Makhtar, setakat ini terdapat kira-kira 43,000 orang mendaftar dengan e-Kasih termasuk 1,900 orang yang dikategorikan sebagai golongan miskin tegar, 1,300 miskin dan bakinya mudah miskin.

Pisau kata " bulan puasa ni,perbanyakkan amalan sedekah kepada yang memerlukan"

Taichi Khawarij PAS Pertahankan Murtad Makan Diri

Posted: 16 Aug 2011 06:00 PM PDT


Video pengakuan murtad dan pemeriksaan JAIS

Gereja Evengelis GDMU dah hantar surat mintak tangguh untuk jumpa khawarij PAS. Kemudian dikhabarkan Sultan Selangor pula arahkan JAIS tidak perlu memberi penjelasan kepada khawarij PAS.

Sebenarnya ini petanda PAS memang tidak diiktiraf untuk mewakili umat Islam .Gereja GDMU yang terbukti terbabit dengan gejala murtad tak mau mengadap khawarij PAS sedangkan khawarijlah yang bermatian mempertahankan mereka.Siapa yang terhegeh hegeh lebih sudu dari kuah?

Barangkali pihak GDMU mahu mengelak bertemu mana mana pihak kerana sudah terbukti mereka terbabit menyalahi peruntukan perlembagaan dalam Artikel 11 . Khawarij yang berlagak kononnya nak tunjuk hero demi mendapatkan undi ternyata terdedah temberang mereka.

Dikhabarkan Sultan Selangor telah mengarahkan JAIS tidak perlu memberi penjelasan kepada PAS .Apa perlunya memberi penjelasan kepada sekutu kuat gereja Evengelis seperti khawarij.

JAIS hanya perlu melaporkan kepada Hassan Ali dan Sultan Selangor tanpa perlu merujuk kepada PAS.

Nak tunjuk hero tapi bodoh,nak tunjuk alim tapi khawarij,nak tunjuk baik rupanya mereka melacurkan agama.

Pisau kata " dah terdedah bukti pembohongan GDMU,tapi khawarij PAS pertahankan"


Eksklusif! Video JAIS Periksa GDMU & Pengakuan Murtad

Posted: 16 Aug 2011 06:34 AM PDT

Video bahagian kedua majlis Thanksgiving Diner di GMDU ini anda boleh mendengar seorang lelaki yang membuat pengakuan diatas pentas bahawa beliau sudah murtad,tidak lagi mengikuti ajaran Islam .


Kepada khawarij PAS,adakah salah JAIS melakukan pemeriksaan? Kenapa Khawarij PAS marah dan mengheret Umno dalam isu murtad?Adakah khawarij PAS menyokong kerja murtad yang dilakukan oleh pihak GDMU hingga mempertahankan mereka dengan menyerang JAIS,Hassan Ali dan Umno?


Dalam video ini turut mendedahkan pembohongan Malaysiakini dan media pakatan,mereka menuduh pihak JAIS menyerbu ,anda boleh lihat penganjur disoal tetapi dalam masa yang sama majlis tetap diteruskan.


Sudah terang lagi bersuluh,apa lagi yang nak dipertahankan oleh khawarij PAS terhadap Gereja Evengelis yang ternyata terlibat secara langsung memurtadkan umat Islam.


Rakan blogger Skrewkuat turut mendedahkan konspirasi Teresa Kok DAP dan Annou Xavier dari persatuan peguam katolik cuba menutup gerakan murtad umat Islam.


Sebelum menonton bahagian kedua majlis Thanksgiving Dinner di GMDU eloklah kita mengetahui perancangan dan konspirasi antara Teresa Kok dan Annou Xavier (peguam daripada Persatuan Peguam Katolik) dalam usaha menutup gerakan memurtadkan umat Islam oleh GMDU. Annou Xavier telahpun merancang bersama Teresa Kok untuk mempertahankan Kumpulan 12 di mana hanya 8 orang sahaja setakat ini yang boleh 'dikawal' mereka. Annou Xavier jugalah yang telah mengeluarkan surat meminta penangguhan daripada Kumpulan 12 bagi memberi kenyataan kepada JAIS pada minggu lepas. Penangguhan ini disifatkan satu tindakan menghina JAIS dan DYMM Sultan Selangor. Persoalannya di sini, mengapa Kumpulan 12 ini perlu diwakili peguam daripada Persatuan Peguam Katolik? Kenapa Persatuan Peguam Katolik dan Teresa Kok beria-ia ingin mempertahankan tindakan Kumpulan 12 hadir ke GMDU?


Bagi menutup konspirasi tersebut, mereka akan melibatkan peguam-peguam Islam YANG SEALIRAN dengan mereka bagi mempertahankan Kumpulan 12 dan sokongan daripada Father Goh Kiat Ping yang dikatakan faham selok-belok Islam dan Kristian bagi menyelesaikan kes ini. Mereka juga merancang berkomplot dengan Kumpulan 12 supaya tidak memberi sebarang kenyataan semasa temuduga dengan pihak JAIS. Kumpulan 12 juga akan dipertemukan dengan PAS secara tertutup kerana Teresa Kok melihat hanya PAS sahaja YANG BOLEH DIPERKUDAKAN BAGI MENUTUP GERAKAN MURTAD yang dijalankan gereja. Kita tunggu apa kenyataan PAS selepas ini. Patutlah PAS asyik menyalahkan UMNO dalam isu ini.-ScrewKuat


Video diatas membuktikan bahawa khawarij PAS sudah tersilap besar membuta tuli menuduh dan mengfitnah JAIS dan Hassan Ali.

Pisau kata "Anda menjadi saksi.. Allahuakhbar, sekali lagi khawarij PAS tumbang kerana politik gampangan melacurkan agama."

Adakah ini identiti Hajjah Sitt Al Wuzara?

Posted: 16 Aug 2011 01:24 AM PDT

Adakah ini identiti Hajjah Sitt Al Wuzara? Blogger 1peluru mendedahkan siapakah identiti sebenar disebalik kad pengenalan yang di padam oleh pemiliknya.


Sila rujuk entri blog ini awal pagi tadi (KLIK SINI)

ADLIN ABD JALIL mesti membuat laporan polis dengan segera atas beberapa sebab:

1. Bagi membuktikan dirinya bukan Hajjah Sitt Al-Wuzara yang menghina agama Islam secara online sejak beberapa bulan lalu.

2. Bagi menjamin keselamatannya jika kad pengenalannya telah digunakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Selanjutnya klik sini

Petikan artikel dari blog Hajjah Sit Al Wuzara yang menghina Islam.

Yang menuduh makcik seorang bapok, pondan, lelaki, makcik tak peduli pun. Buruk betul pemikiran korang ni. Mentang-mentanglah makcik ni hajjah kampung. Makcik orang tua bukan orang bodoh! Jangan anggap makcik tak pandai guna komputer, tak reti bahasa Arab, tak tahu pasal agama makcik sendiri! Kalian semua telah tersilap!

Lampiran A:
Ini kad pengenalan lama makcik. Adakah seorang lelaki ataupun pondan ataupun bapok dibenarkan memakai tudung dalam gambar kad pengenalan? Adakah makcik seorang lelaki dimana empat digit terakhir nombor kad pengenalan makcik bernombor genap? Orang lelaki bernama BINTI ke? Jangan buat bodoh!!
Lampiran B:

Yang menuduh makcik bukan orang Islam, bukan rakyat Malaysia, bukan orang Melayu, yang menuduh makcik murtad, Yahudi, Cina, India, Kristian, ateis, Indon… kepala keparat kamu lah! Ini kad pengenalan terbaru makcik. Makcik benar-benar ISLAM, benar-benar MELAYU, dan benar-benar rakyat Malaysia. Kalau dah bengang tu but bengang sendiri sebab makcik berani berkata benar tentang Islam dan berhujah dan berdebat pasal Islam. Kalau ada ulamak babi JAKIM nak berdebat dengan makcik sila buat pengumuman am, makcik boleh datang berdebat depan muka. Kalau tak nak, sila pergi sambung main pantat dengan JAKIM sekali!
Lampiran C:

Yang menuduh makcik tak pernah pergi Mekah, menipu dengan hujah makcik dalam Bahasa Arab, menuduh makcik bukan seorang HAJAH… taik suci nabi Muhammad lah!! Memang jubo emak yang melahirkan korang tak setanding dengan jubo emak babi Muhammad bohsia padang pasir Arab sang Aminah tu!! Ini antara salah satu cop visa Saudi Arabia dalam pasport makcik di mana makcik dulu pernah duduk kat sana dan beribadat kat sana jugak! Orang kafir mana boleh masuk Mekah!!

Kepada babi-babi yang menuduh makcik disuapkan duit oleh UMNO, orang Yahudi, pihak gereja Kristian, paderi-paderi Katolik, orang kafir luaran, Freemason, Illuminati… dalam krisis kegawatan ekonomi sedunia macam ni, entah siapalah yang nak sedap-sedap menaburkan duit sesuka hati suruh makcik berdakwah ek??

BACA ENTRI PENUH DI SINI (KLIK!)


Pisau kata "hari tu silap orang"

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 16 Aug 2011 09:35 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Video Pengakuan Murtad Seorang Muslim di Gereja Damansara Utama

Posted: 16 Aug 2011 05:00 PM PDT
Video ini menceritakan siapa dalang sebenar penganjuran "thanksgiving dinner" di Gereja DUMC pada 3 Ogos 2011. Video ini juga menunjukkan bagaimana seorang muslim yang telah murtad menceritakan pengalamannya pada hadirin yang hadir di gereja tersebut. Apa lagi bukti yang PAS dan pembangkang hendak sembunyikan? Nak tutup mulut lagi?

Isu Gereja DUMC: PAS Letak Parti Melebihi Agama

Posted: 16 Aug 2011 07:54 AM PDT

Sesungguhnya gejala murtad ini perlu dilihat sebagai satu bentuk ancaman yang sangat membahayakan akidah masyarakat dan membawa kepada kehancuran umat Islam. Firman Allah SWT dalam Surah Al Imran, ayat 85 :


Moga umat Islam dapat bersatu untuk mencegah isu murtad ini. Apa salahnya semua umat Islam berdiri teguh menyokong tindakan JAIS tersebut. Tatkala semua Exco bukan Islam (Teresa Kok, Ronnie Liu, Elizabeth Wong) bersatu mempertahankan penyebaran Kristian, orang Islam pula tidak sependapat dalam isu ini. Ruginya ada parti yang masih lagi meletakkan kepentingan parti melebihi kepentingan agama (baca sini). Perangkap itu dibuat oleh PAS sendiri yang meletakkan ego parti melebihi usaha mempertahankan agama. Moga seluruh umat Islam bersatu dalam isu ini.

Video Penguatkuasaan Undang Undang Islam JAIS

Posted: 15 Aug 2011 11:40 PM PDT


Aturcara program "Thanksgiving Dinner di DUMC pada 3 Ogos 2011. Turut menjadi kesalahan ialah jika orang bukan Islam menggunakan apa-apa ucapan Allah, hadis, Kaabah, Haji, Ilahi, Iman, Solat serta kata-kata Subhanallah, Alhamdulillah, Insyaallah dan sebagainya. Mana perginya suara dari NGO NGO Islam yang selama ini lantang bersuara dalam isu Lina Joy? Mereka sudah ditutup mulut oleh PAS dan DAP?


Perkara 11 Fasal 4 Perlembagaan Persekutuan telah memperuntukkan bahawa undang-undang Persekutuan boleh menyekat perkembangan apa-apa iktikad atau kepercayaan antara agama dikalangan orang-orang Islam. Oleh itu, tidak salah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) melakukan siasatan ke atas DUMC berdasarkan maklumat awal yang diberitahu bahawa ada gerakan Kristianinasi di DUMC. Mengapa Exco Exco DAP hendak masuk campur dalam urusan JAIS ini?

Perjuangan Bangsa

Posted: 16 Aug 2011 09:33 PM PDT

Perjuangan Bangsa


Malaysian Hotties... FHM Girls Next Door 2009.

Posted: 16 Aug 2011 05:58 AM PDT

Mmm was surfing around and found a blog called FHM Malaysia - and wow... got some hot chics ler... Hence, had to steal some photos - courtesy of fhmmalaysia.blogspot.com and here are the hot ones!!!

See the girls do the blow 'job'?

A better set of hot chics.... mmm....

Errmmm.... half of the finalists.

r b f

Posted: 16 Aug 2011 07:26 PM PDT

r b f


Pesanan Kepada Nik Nazmi

Posted: 16 Aug 2011 02:01 PM PDT

Kenyataan Nik Nazmi semalam yang disiarkan oleh malaysiakini
"Saya yakin (penulis blog ini) orang Islam. Mengata ini berdosa, fitnah lagi berdosa. Jadi baik dia jaga puasa dan solat dia sendiri," kata Nik Nazmi lagi dalam sidang media di ibu pejabat PKR itu hari ini.

Tambahnya, dokumen berkenaan juga mempunyai maklumat yang sama sekali salah, terutama berhubung gereja yang didakwa akan disita itu.
Dokumen berkenaan antara lainnya menyebut gereja DUMC terletak di Damansara Utama, sedangkan gereja itu terletak di Seksyen 13, Petaling Jaya.

"Blogger Umno dibayar gaji mahal (tapi) tak buat research (kajian) yang betul untuk buat fitnah," katanya lagi.

Lihat tulisan merah...

Apa yang dia kata ?

Katanya, blogger Umno dibayar gaji mahal tapi tak buat kajian yang betul untuk buat fitnah.

Pesanan saya kepada Nik Nazmi

Nik Nazmi, awak orang islam, menuduh tanpa bukti apatah lagi memfitnah adalah berdosa. Tolong jaga puasa dan jaga solat anda di bulan Ramadhan yang penuh keberkatan ini.

Astagfirullah....Nabi Muhammad SAW Dipanggil Babi Muhammad

Posted: 16 Aug 2011 08:13 AM PDT


Dipetik dari blog Zul Nordin
"10th Commandment: EZAM THE FROG....Muslim convert to christian. This shows that the teaching of Islam is not right....islam is a fake religion.Your allah BABI MOHAMAD is a rapist...holly man doesn't married to 4 wives..does not encouraged jihad....islam doesn't practice and teach his followers the 10th commandment like the christian does....read through our holly bible and understand what are the 10th commandment is all about....just wonder how your babi mohamad looks alike....how come until now nobody show the photo of him....Islam are worshipping stone....EZAM..."BURN YOUR HAIRY WIFE PUSSY"

(Alih Bahasa: EZAM SI-KATAK...Muslim murtad kepada kristian. Ini bukti ajaran Islam tidak betul....islam agama palsu. Allah BABI MOHAMAD seorang perogol...insan warak tidak akan kahwin 4...tidak menggalakkan jihad....islam tidak amal dan ajar pengikutnya 10 prinsip macam kristian...bacalah bibel dan fahami 10 prinsip itu...bagaimana agaknya rupa babi mohamad...kenapa sampai hari ini tidak ada gambar dia...Islam sembah batu...EZAM..."BAKAR BULU KEMALUAN ISTERI KAMU").
Ini adalah komen yang disiarkan oleh media-portal pro-pembangkang Free Malaysia Today (FMT) pada hari Jumaat 12 Ogos lepas. Komen ini muncul dari berita yang dibawa oleh FMT mengenai himpunan umat Islam anjuran Gerakan Cegah Murtad di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah selepas solat Jumaat pada 12 Ramadhan/ 12 Ogos lepas dimana selain teman, YB Senator Ezam turut berucap.

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 16 Aug 2011 03:46 PM PDT

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Datuk Saifuddin Abdullah Liability Cabinet Datuk Sri Najib..., Tapi Najib Buat Don't Know Jer..?

Posted: 16 Aug 2011 08:59 AM PDTplease click HERE

Wei..! AMK Nak “Tangkap” Asyraf Haziq Join PKR.…..

Posted: 16 Aug 2011 06:05 AM PDT


Pelajar Malaysia Muhammad Asyraf Haziq Rossli yang cedera diserang dan disamun oleh sekumpulan belia di London awal minggu lalu akan menyalurkan wang kutipan untuknya daripada orang ramai kepada mangsa lain yang terjejas akibat rusuhan di London baru-baru ini. Bagaimanapun, Asyraf berkata, buat masa ini dia belum pasti siapa akan diberikan sumbangan itu. Bapanya Rossli Harun yang tiba bersama isteri dan anak bongsunya di London semalam menyokong tindakan Asyraf itu.

"Matlamat saya satu saja iaitu untuk melihat Asyraf belajar sampai habis. Biarlah dia terikat dengan Mara. Mengenai derma itu, saya rasa tidak perlu bagi kepadanya sebab dia ditanggung sepenuhnya oleh Mara," katanya. Rossli menambah, "dia datang ke sini bukan untuk mencari dana tetapi untuk belajar."

"Walaupun hidup kami sederhana, saya mahu lihat anak saya berjaya. Dana itu berilah kepada orang yang lebih perlu," katanya selepas mengadakan pertemuan bersama Pesuruhjaya Tinggi Malaysia di United Kingdom Datuk Zakaria Sulong di London, semalam. Menurut laporan Berita Harian hari ini, pada majlis itu, Zakaria juga menyampaikan salinan surat daripada Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang menyampaikan rasa simpatinya terhadap kejadian yang menimpa Asyraf.

Lelaki yang menyerang dan menyamun telah dihadapkan di mahkamah London hujung minggu lalu. Turut diserahkan kepada Asyraf ialah surat Perdana Menteri Britain, David Cameron yang menyuarakan rasa simpati beliau serta rasa malunya terhadap kejadian yang berlaku. Asyraf, 20, pelajar tahun pertama jurusan perakaunan tajaan Mara di Kaplan College dan keluarganya juga dijemput ke Parlimen British oleh Jawatankuasa Select Parlimen Britain.

Dalam pada itu, Muhyiddin memuji semangat Asyraf kerana tidak menyimpan perasaan negatif terhadap penyerangnya, selain mahu meneruskan pengajiannya. Sambil mendoakan supaya Asyraf segera sembuh selepas selamat menjalani pembedahan, Muhyiddin dan isteri berkata: "Kami berbangga kerana Asyraf tabah dan berani menghadapi ujian Allah pada Ramadan."

Kes Saman FELDA Kalah Lagi…., Lawyer Wakil FELDA Semuanya Hampehh…!!

Posted: 16 Aug 2011 02:37 AM PDT


FELDA gagal lagi!!!

Saman RM200 juta yang difailkan oleh FELDA ke atas bekas Timbalan Menteri Tanah dan Pembangunan Koperasi, Tan Kee Kwong, diputuskan oleh Mahkamah Tinggi sebagai gagal. Kegagalan saman tersebut bukan kerana Tan Kee Kwong tidak melakukan fitnah sebaliknya kerana pihak FELDA gagal mengemukakan Faizal Zakaria yang pada ketika fitnah dilakukan merupakan wartawan akhbar Suara Keadilan untuk memberikan keterangan di mahkamah bagi mengesahkan Kee Kwong memang menuturkan kata-kata tersebut.


Hakim Datin Zabariah Mohd. Yusof dalam keputusannya berkata, meskipun beliau mendapati perkataan tersebut berunsur fitnah dan ia merujuk kepada Felda selaku plaintif namun lembaga tersebut telah gagal membuktikan bahawa Kee Kwong telah menyebut perkataan fitnah itu serta bertanggungjawab ke atas penyiaran artikel tersebut dalam akhbar Suara Keadilan.
Ini adalah kegagalan yang kesekian kalinya melibatkan peguam-peguam FELDA.

FELDA gagal mempertahankan diri dalam beberapa kes saman kerana faktor peguam. Bukan kerana peguam tidak hebat bayarannya tetapi kerana peguam gagal hadir, peguam tersalah informasi, peguam itu, peguam ini.

Dan kali ini, sekali lagi kes membuktikan, FELDA dan anak-anak syarikatnya telah tersalah melantik peguam untuk mewakili organisasi tersebut. Amat memalukan apabila FELDA gagal membuktikan apa yang mereka percayai sebagai fitnah!!!

Maka tidak hairanlah, Mazlan Aliman begitu galak nak saman FELDA... rupa-rupanya FELDA memang dah jadi lubuk!!!

Taken from Blog
The Flying Kick

JAKIM Cepat Bertindak..! Gambar Seksi Depan Masjid Jadi Iklan Raya Product Glow & Glamour….

Posted: 15 Aug 2011 10:48 PM PDT


Mungkin di pihak Nurul, beliau sendiri tidak tahu bilakah gambar ini akan dikeluarkan. So pada dasarnya bukan salah Nurul lah kot. Beliau dilantik sebagai duta produk shj. Ok tetapi...

Apa punya bodoh punya Glow& Glamour ni, agak² lah. Cubalah hormat sikit umat Islam di negara ni. Jagalah sensitiviti umat Islam. Sebagai seorang Islam, saya sendiri dah naik meluat dengan sesetengah syarikat atau pihak bukan Islam di Malaysia ni yg jelas sekali sengaja mengambil kesempatan mempromosi produk & jenama mereka tanpa mengambil kira soal sensitif ni.

Tgk latar belakang Nurul, kelihatan seperti Masjid bukan?? Perghhhh sakit hati gua beb !!!

Tidak salah berdandan untuk kecantikan kerana Islam juga menuntut umatnya berpakaian baru, kelihatan cantik dan indah pada sambutan Hari Raya.

Islam juga menggalakkan umatnya supaya berlembut dan berbaik² sesama manusia dan juga bertoleransi tetapi tidaklah sampai tahap membenarkan kepala dipijak pula. Ini dah lebih. Kalo ye pun nak buat promosi Aidilfitri, mengapa Nurul tidak dipakaikan dengan pakaian yg menutup aurat? Jika diberi pakai baju kurung sendat atau kebaya pun masih nampak solid juga kan?

Mengapa perlu didedahkan bahagian dada dan kaki? Dada dan kaki ker yg nak dihidangkan pada tetamu yg hadir pada hari raya nanti? Astaga..

Pihak berwajib harus memandang serius hal ini. Ini bukan soal remeh tetapi ini soal menghormati bulan mulia bagi umat Islam terutama di Malaysia. Jika perlu iklan ini ditarik balik, maka sangat eloklah. Tetapi jika iklan ini tidak ditarik balik, mesti ada something wrong lah tu pada pihak berwajib.

Wassalam..

Datuk Seri Nazri Aziz Mimpi Kot...?

Posted: 15 Aug 2011 07:07 PM PDT


Pemimpin-pemimpin kanan DAP mengetepikan bulat-bulat pelawaan Datuk Seri Nazri Aziz agar komponen Pakatan Rakyat itu menyertai Barisan Nasional (BN) dengan mengambil kira formula Perikatan pada 1969.

Penasihat DAP Lim Kit Siang dan Setiausaha Publisiti parti Tony Pua berkata, pelawaan Nazri yang dibuat menerusi satu temu bual dengan Sin Chew Daily semalam, pihaknya akan kekal dalam Pakatan Rakyat sebagai parti untuk semua rakyat negara ini.

"Nazri boleh bermimpi. Beliau perlu dapatkan perspektif dengan betul. Kami bukan (hanya) wakil komuniti Cina, kami mewakili rakyat Malaysia keseluruhannya," kata Pua kepada The Malaysian Insider ketika dihubungi hari ini.

Nazri menawarkan pelawaan itu berdasarkan persekitaran ketika Perikatan, yang digantikan dengan BN, apabila membawa masuk Gerakan selepas ia memenangi majoriti kerusi di Pulau Pinang pada pilihan raya umum 1969.

Sambil mengakui majoriti ahli DAP terdiri daripada kaum Cina, Pua (gambar) menegaskan komponen Pakatan Rakyat itu bukan parti berorientasikan kaum.
"Kami tidak boleh menerima ideologi BN yang pecah dan perintah," katanya lagi.

Dalam kenyataannya, Lim pula mengesahkan komitmen DAP untuk kekal berada dalam Pakatan Rakyat dengan mempertahankan keluhuran Perlembagaan Persekutuan tanpa mengira agama dan kaum.

Ahli Parlimen veteran itu menambah, hanya politik bentuk baru dan "kompak nasional yang baru", yang bebas daripada politik perkauman dan pecah dan belah mampu menyelamatkan Malaysia.

Sehubungan itu, Lim mengenang balik nasib yang beliau dan rakan-rakannya lalui apabila pemerintah mengheret mereka ke mahkamah dan mengenakan hukuman termasuk di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri sepanjang 45 tahun perjuangan mereka dalam mempertahankan kepercayaan politik pihaknya.

"Kesemua pengorbanan ini bukan hanya untuk DAP menggantikan MCA dalam Barisan Nasional," kata wakil rakyat Ipoh Timur ini.

Pendirian dua pemimpin itu menolak seiring dengan jangkaan Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek yang disiarkan oleh The Star hari ini.

Akhbar milik MCA itu memetik Dr Chua berkata tidak mungkin DAP akan menerima pelawaan Nazri.

Dr Chua memperlekehkan Nazri yang berkata MCA sudah hilang sokongan masyarakat Cina.

MCA berhadapan dengan prestasi buruk dengan hanya mempertahankan 15 kerusi Parlimen dan 32 kerusi Dewan Undangan Negeri.

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 16 Aug 2011 03:45 PM PDT

KEPAL NASI KEPAL BERAS


PEMBUNUHAN KARAKTER NAJIB-part 3

Posted: 15 Aug 2011 09:55 PM PDT

Cuba perhatikan setiap sasaran kritikan pemimpin pembangkang. Mereka tidak fokus kepada TS Muhyiddin, Zahid, Hishamuddin dan lain-lain pemimpin UMNO.

Jika Najib dulu pernah pegang KDN atau Kementerian Pengajian Tinggi, pertanian atau Luar Bandar, sudah pasti kementerian-kementerian ini akan dikorek masalahnya hingga lubang cacing. Malang bagi Kementerian Pertahanan kerana ia pernah dipimpin oleh DS Najib. Hari ini walaupun  Najib sudah lama meninggalkan MOD, pembangkang masih terus mengorek apa saja kelemahan MOD. 

Usaha pencemaran nama Najib & Rosmah terus dilakukan. Terakhir,  memanggil PM dan Isteri untuk ditemubual sebagai saksi liwat Anwar. Begitu ramai orang lain khususnya bekas rakan-rakan Anwar yang lebih relevan untuk dipanggil menjadi saksi, tapi Anwar sengaja memanggil Najib dan Rosmah.

Isu cincin 24 juta sudah terjawab dan pembangkang akhirnya bisu sendiri akibat dari rekayasa mereka yang terlalu dangkal.

Isu Mismah yang dikatakan mendapat status warganegara secara ekspress juga sudah membisukan pembangkang. Rekayasa ini juga akhirnya terbukti berada pada tahap "bangsat". Kita juga sedang menunggu bukti tuduhan Anwar yang mengatakan wujud 200,000 pengundi hantu dari indonesia yang dikatakan didaftarkan dalam SPR. Kita yakin rekayasa tahap "bangsat" ini juga akan terjawab dan bakal membisukan pihak pembangkang sekali lagi.

Kita menjangkakan puak pembangkang akan lebih terdesak sedikit masa lagi sehinggalah PRU13 berlangsung. Pelbagai rekayasa akan dicipta dan ramai kuda tunggangan atau pun isu-isu baru yang akan "diklon" oleh puak pembangkang.

Saya akhirnya tabik dan hormat kepada DS Najib di atas ketenangan tiada tolok banding yang ditunjukkannya dalam mengharungi setiap tekanan dan rekayasa dari puak pembangkang. Sehingga saat ini tidak terdapat tanda-tanda DS Najib akan melatah dengan "game" bangsat yang dimainkan oleh puak pembangkang. 

Ketika Anwar berjawatan TPM dulu, awal-awal lagi dia sudah melatah apabila termasuk perangkap sendiri dengan membuat lapuran polis buku 50 dalil karangan Arwah Khalid Jafri. Akhirnya apabila siasatan dibuka, Anwar tidak dapat lari dari disiasat. Hasilnya Anwar hilang jawatan TPM dan merengkok dalam penjara.

Jika kita buat perbandingan karakter dan ketahanan mental antara Najib dan Anwar, sebenarnya jauh panggang dari api. Tanpa apa-apa reaksi melatah dari Najib, Anwar Ibrahim sudah tunggang-langgang dengan permainan ciptaan sendiri.

Mungkin Najib sudah terlalu arif dengan cara dan permainan kotor Anwar. Ketenangan Najib dalam menghadapi serangan bertubi Anwar amat luar biasa. Calang-calang manusia, sudah pasti sedikit sebanyak akan melatah juga apabila diprovok secara berterusan sebegitu terok.

Lebih-lebih lagi jika terdapat kebenaran dalam setiap tuduhan dan fitnah yang dilemparkan, sudah pasti Najib akan melatah seperti mana Anwar melatah sewaktu buku Khalid Jafri tersebar luas.

Selaku rakyat dan ahli umno, saya juga kadang-kadang kecut perut dengan pelbagai tuduhan yang dilemparkan terhadap Najib. Kadang kita termakan juga dengan spin puak-puak ini. Tapi semakin hari, semakin saya mendapat keyakinan bahawa DS Najib berada di pihak yang benar.

Hati kecil saya memikirkan, tuduhan yang disabitkan kepada Najib bukan calang-calang tuduhan. Dituduh altantunya mengandung anak Najib. Dituduh makan bersama Altantunya dengan aksi bergambar(tapi super imposed la). Rosmah pula dituduh membunuh sendiri Altantunya ditempat kejadian.

Semua tuduhan ini sangat berat bagi seseorang yang diamanahkan oleh tuhan menjawat jawatan sebesar PM.

Kita harus menerima hakikat bahawa pentadbiran di dunia ini bukan semata-mata diaturkan oleh kita sebagai manusia atau sebagai penguasa di mukabumi. Di sebalik semua aturan manusia ini, wujud suatu " Maha Kuasa" yang tidak pernah lalai walau sesaat. Dialah yang maha pengatur sekelian alam....bersambung

Mencari Damai Abadi

Posted: 16 Aug 2011 03:23 PM PDT

Mencari Damai Abadi


Tidur Selepas Asar

Posted: 16 Aug 2011 07:45 AM PDTBismillah

Pada permulaan ceramah ini, penceramah bercerita tentang orang yang tidak perasan akan pukul 7 waktu pagi dengan pukul 7 waktu petang - mamai kerana tidur waktu petang. Zaman muda dulu, aku pernah tidur selepas sahur sampai ke pukul 7, yang mana pada mulanya aku sendiri tak pasti ianya 7 pagi atau 7 petang. Dan ketika itu, aku mengharapkan agar ianya 7 petang, supaya boleh terus berbuka. Dan realitinya, memang pukul 7 petang! Hebat... puasa yang sebegitu.. huhuhuh

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan

Posted: 16 Aug 2011 03:02 PM PDT

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan


Kenaikan Harga Yang Tidak Munasabah Menjelang Aidilfitri

Posted: 16 Aug 2011 01:35 AM PDT


Harga Kad Raya Melambung Naik??


Menjelang Aidiltfitri kita pasti berhadapan situasi kenaikan harga barang keperluan, seperti tepung, gula, minyak masak dan lain-lain...

Tetapi terfikirkah kita selain dari barang keperluan, kad raya juga mengalami kenaikan harga yang tidak munasabah...

Kisahnya eXception singgah di Pusat Membeli Belah Carrefour Alamanda, Putrajaya untuk mencari kad raya untuk dikirim kepada orang yang tersayang... eXception memilih kad yang biasa sahaja, tidaklah besar mana... Tidak ada muzik irama lagu raya apa lagi lampu berkelip-kelip... Cuma kad biasa... eXception beli 3 keping, satu untuk isteri yang berada di kampung, keluarga eXception di kampung juga dan keluarga mertua...

Ketiga-tiga keping adalah kad biasa... Tapi harga untuk ketiga-tiga kad adalah LUAR BIASA!!! Jumlah harga ketiga-tiga kad ialah RM 30.90... Yang mana... Sekeping berharga RM 16.80 kemudian mendapat diskaun harganya menjadi RM 15.10... Sekeping lagi berharga RM 8.80 yang mana mendapat diskaun menjadi RM 7.90...


Di atas ini adalah kad yang berharga RM 16.80 kemudian selepas diskaun menjadi RM 15.10


Beginilah rupa kad tersebut. Takde muzik. Takde lampu berkelip-kelip. Kat biasa...


Lihat pada bawah bar kod, tercatat +1680HR bermaksud harganya RM 16.80

Kad di atas ini eXception nak kirim kepada isteri yang berada di kampung, manakala kad di bawah ini pula untuk keluarga dan keluarga mertua...


Ini adalah kad yang biasa, takde muzik, takde lampu berkelip-kelip


Sungguh tidak munasabah sekali jika kad ini berharga RM 8.80


Pada bawah bar kod tercatat +880HR bermakna harganya RM 8.80 selepas diskaun menjadi RM 7.90

Di bawah ini adalah resit pembelian ketiga-tiga keping kad ini...
Jadi di sini eXception tertanya-tanya apakah punca kenaikan harga ke tahap tidak munasabah kad-kad raya ini semua? Adakah kad-kad ini semua bersalut emas? Adakah kad-kad ini diperbuat dari akar ginseng? Adakah kad-kad ini merupakan edisi terhad yang mana hanya dikeluarkan terhad dalam dunia ni?

Kad-kad ini semua adalah dari jenama Memory Lane... Oleh itu petang ini eXception bercadang untuk memulangkan semula kad ini dan mencari kat lain... Ini kerana harga kad ini sungguh tidak munasabah, kerana harga sekeping kad bermuzik adalah RM 6.90...

Mengenali Golongan Khawarij Zaman ini

Posted: 15 Aug 2011 08:37 PM PDT


Wahabbiah - Mengenali Golongan Khawarij Zaman ini


WAHHABIAH SEPINTAS LALU


  • DIGERAKKAN OLEH YAHUDI BRITISH PADA KURUN KE 18 BAGI MEMECAHBELAHKAN UMAT ISLAM.
  • DIASASKAN OLEH MUHAMMAD BIN ABDUL WAHHAB PADA KURUN KE 12 HIJRAH DI NAJD.
  • GAGAL MENDAPAT SOKONGAN DENGAN GELARAN WAHHABIAH, JUSTERU MENEMPEL DENGAN ALIRAN SALAFIYYAH.
  • DI MALAYSIA TURUT DIKENALI SEBAGAI ITTIBA' AL-SUNNAH, FAHAM SUNNAH, ANSAR SUNNAH, AHLI SUNNAH DAN LAIN-LAIN.

PANDANGAN ULAMA


SYAIKH AHMAD ZAINI DAHLAN, "SESUNGGUHNYA BAPA, ADIK BERADIK DAN PARA GURUNYA BERFIRASAT BAHAWA MUHAMMAD BIN ABDUL WAHHAB AKAN MENYELEWENG DAN SESAT APABILA MEREKA MENELITI BICARANYA, PERBUATANNYA DAN BANTAHANNYA KEPADA BANYAK PERKARA. MEREKA JUGA TELAH MENGHINA DAN MEMBERI AMARAN KEPADA  MASYARAKAT TENTANG BELIAU"

IBN 'ABIDIN, "GOLONGAN WAHHABIAH ADALAH GOLONGAN KHAWARIJ ZAMAN INI"

DR. SAID RAMADHAN AL-BUTI, "GERAKAN INI DIRENCANA OLEH YAHUDI BRITISH"

SYAIKH ZAKI, "GERAKAN INI BERTOPENGKAN SALAF"

RESOLUSI NADWAH AL-ISLAMIAH YANG BERTEMAKAN , AL-WAHHABIAH MEROSAKKAN ISLAM DAN ALAM, "WAHHABIAH DITEGAKAN ATAS PRINSIP MENAFIKAN KEBENARAN ORANG LAIN DAN MENGKAFIRKANNYA. MERENCATKAN KEAMANAN DAN KEHARMONIAN SELURUH ALAM ISLAMI KERANA FAHAMAN MENAKUTKAN DAN JENAYAH YANG KRITIKAL. FAHAMAN INI TURUT MENDORONG PEMUDA ISLAM KEPADA KAFIR MENGKAFIR DAN MENGANCAM MASYARAKAT DAN NEGARA TANPA SEBAB MUNASABAH.

CIRI-CIRI WAHHABIAH
Petikan Dari:
CIRI-CIRI GOLONGAN SALAFIAH WAHHABIAH
MOHD ZAIDI BIN RAMLI
KETUA PENOLONG PENGARAH
BAHAGIAN PERKAHWINAN & PEMBANGUNAN KELUARGA ISLAM
JABATAN AGAMA ISLAM WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPURJika kita baca artikel di atas ini, kita sudah boleh jangka bahawa pengaruh Wahhabi sudah pun menular di kalangan pemimpin pembangkang terutama golongan yang kononnya memperjuangkan Islam...

Kita tak perlu hairan jika parti yang kononnya memperjuangkan Islam, tetapi bersekongkol dengan kafir dan Yahudi kerana sememangnya mereka (Wahhabi) berasal dari gerakan Yahudi yang mahu memecah-belahkan umat Islam.