Jumaat, 27 Januari 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 27 Jan 2012 01:06 PM PST

Apa Yang Tersirat


Hassan Ali keseorangan

Posted: 27 Jan 2012 04:12 AM PST

Sejak dipecat daripada PAS, mantan exco Kerajaan Selangor-Dr Hassan Ali, hingga kini keseorangan.

Belum ada pemimpin yang mempunyai nama dalam arena politik tampil bersama atau membela beliau.

Biasalah, pemimpin PAS menghentamnya juga diikuti oleh Timbalan Presiden PKR-Azmin Ali, yang mengatakan Hassan adalah parasit dan duri dalam daging dalam Pakatan Rakyat.

Malah kajian PAS mengatakan bahawa pemecatan Hassan tidak berimpak kepada parti itu. Sementera itu Ketua Penerangan Pas Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, lantak Hassanlah berjelajah di seluruh negara, kerana ianya tiada kaitan dengan parti itu.

Khalid Samad pula, musuh Hassan semasa dalam Pas, mendown grade Hassan. Menurutnya, Hassan sebenarnya tiada sokongan lagi daripada akar umbi Pas, sebelumpun dipecat. Ini katanya, daripada 18 AJK PAS pusat, Hassan menduduki urutan ke-16, yang biasanya sebelum ini, beliau berada dalam urutan top-5.

Hassan kini mahu menggerakan "third force" sebagai alat untuk menarik sokongan penyokong Pas khasnya dan Pakatan Rakyat amnya dalam PRU-13 akan datang.

Hassan mahu menjadi spoiler kepada peluang calon2 Pakatan semasa PRU-13 akan datang.

Walaupun, para pemimpin Pakatan secara luaran meremehkan kekuatan Hassan, namun jauh disebalik sanubari mereka, kekuatiran yang amat mendalam mereka rasakan.

Terbukti semasa PRK Bagan Pinang, apabila isu arak di Selangor didedahkan oleh Dr Hassan, keputusannya, para penyokong Pas tidak mengundi calon mereka, sebaliknya memberikan undi kepada Tan Sri Isa Samad. Pada PRK itu, telah tercipta sejarah jumlah majoriti yang diperolehi calon BN melangkaui mana-mana keputusan pilihanraya sebelum ini.

Apapun, samaada pemecetan Hassan berimpak pada pencapaian calon2 Pakatan Rakyat, hanya masa yang menentukan.

Lim Kit Siang minta Azmi Khalid letak jawatan-politik double standard

Posted: 27 Jan 2012 02:26 AM PST

Pernah terdengar kah Lim Kit Siang meminta pengerusi PAC negeri-negeri yang dikuasai pembangkang supaya meletak jawatan?

Setakat ini belum pernahpun terlintas di mulut MP Ipoh Timur itu.

Di Pulau Pinang misalnya- pengerusi PAC negeri adalah anak kepada Karpal Singh, manakala Ketua Menterinya adalah anak Lim Kit Siang sendiri. Semuanya daripada DAP.

Di Kelantan, Pengerusi PAC negeri Nik Aziz itu adalah daripada PAS, kerajaan yang memerintah Kelantan sejak tahun 1990.

Di Selangor, kerajaan negeri pernah menawarkan pengerusi PAC negeri terkaya di Malaysia itu kepada ADUN BN, tetapi dengan satu syarat semua ahlinya adalah daripada Pakatan.

Kalau lah asas permintaan Lim Kit Siang meminta Azmi Khalid-MP BN kerana menurutnya demi ketelusan, mengapa Lim Kit Siang tidak berbuat demikian di negeri-negeri yang dikuasai mereka.

Inilah politik Lim Kit Siang, senantiasa double standard. Baginya, tiada orang yang boleh betul, melainkan hanya dirinya.

Trio Datuk T akan dedah Video Sex Anwar yang lebih dahsyat

Posted: 26 Jan 2012 11:25 PM PST

Trio 'Datuk T' yang menayangkan video seks yang mereka dakwa pelakunya adalah ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, hari ini mencabar Anwar membuktikan yang mereka salah atau berdepan dengan satu lagi pendedahan video yang "lebih dahsyat".

Dalam laporan muka depan akhbar harian berbahasa Melayu - Utusan Malaysia - salah seorang anggota Trio 'Datuk T, yang juga bekas bendahari PERKASA, Datuk Shuib Lazim (kanan), berkata video baru itu dirakamkan pada 12 dan 13 Januari tahun lalu di Thailand.

''Saya sendiri telah menonton rakaman video ini selepas diberikan oleh Datuk Eskay. Saya percaya Datuk Eskay sedia membuat pendedahan mengenai rakaman video ini di dalam mahkamah jika Anwar bertindak menyaman kami," katanya, merujuk kepada seorang lagi anggota trio Datuk T, Datuk Shazryl Ekay Abdullah.

''Cuba periksa pasportnya di manakah Anwar berada pada ketika itu. Cuba tanya isterinya, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail di mana Anwar pada masa itu,'' katanya lagi.

Shuib menambah Anwar perlu segera menyaman Trio Datuk T, termasuk bekas ketua menteri Melaka, Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik, jika mana-mana penganalisis forensik antarabangsa boleh membuktikan bahawa pelaku dalam video seks pertama yang didedahkan Mac lalu, adalah bukan Anwar.

Video itu yang mula-mula ditayangkan kepada wartawan, menunjukkan seorang lelaki mirip Anwar melakukan aksi seks dengan seorang wanita.

Anwar telah membuat laporan polis menafikan yang beliau adalah lelaki dalam video itu, manakala trio Datuk T didapati bersalah menayangkan bahan pornografi di khalayak ramai.

Benarkah Khalid Ibrahim baca khutbah jumaat hari ini?

Posted: 26 Jan 2012 04:54 PM PST

Ada seorang teman hantar SMS, katanya, MB Selangor, tengah menghafal ayat-ayat untuk diselipkan pada khutbah jumaatnya. Biar betul!!! Masjid mana? tidak pula dijelaskan oleh teman itu.

Baru-baru ini Khalid mengambil alih portfolio agama islam, daripada PAS, ekoran pengguran Hassan Ali daripada exco kerajaan Negeri.

Semasa Hassan memangku jawatan tersebut, beliau sering menjadi imam dan pembaca khutbah jumaat. Mungkin ini yang ingin dicontohi Khalid...

Hassan Ali dipecat disebabkan Azmin, kini kemungkinan Azizan Razak dipecat disebabkan Aziz Bari

Posted: 26 Jan 2012 03:59 PM PST

Bekas pensyarah UIAM- Aziz Bari mencadangkan agar PAS mengambil tindakan terhadap Azizan Razak-MB Kedah, kerana bersifat duri dalam daging, kerana menyokong AUKU tajaan BN.

Pakatan adalah anti AUKU sepertimana termaktub dalam BUKU JINGGA-visi Pakatan apabila merampas Putrajaya.

Azizan dikeritik hebat apabila menggantung pengajian 5 pelajar Universiti Insaniah (KUIN) milik kerajaan negeri menggunapakai AUKU tajaan BN.

AUKU tergunapakai bagi pelajar yang tidak mampu mengurus diri sebagai pelajar universiti, kerana tingkah laku mereka bukan sebagai pelajar. Bagi pelajar yang tahu mengurus diri dan bertingkah laku sebagai pelajar, maka AUKU jauh ikan daripada panggang kepada mereka.

Duke of UMNO

Posted: 27 Jan 2012 01:05 PM PST

Duke of UMNO


EDISI BONGKARRR..!!! SALAHGUNA KUASA DI KULIM HI-TECH INDUSTRIAL PARK OLEH KRONI-KRONI PAS...!!!

Posted: 26 Jan 2012 10:45 PM PST


Sebelum ni, aku diberitahu bahawa Kerajaan PAS Kedah tidak berjaya tarik pelabur asing masuk melabur di Kedah sedangkan BN telah menyediakan prasarana industri lengkap bertaraf dunia di KHTP...

Mukhriz pun dah sahkan perkara ni dan memberitahu Kerajaan PAS Kedah seolah-olah lepas tangan dan tak berminat nak tarik pelabur masuk. KHTP nampaknya makin jahanam!!!

Aku juga terima emel dan fakta yang berhujah mengenai salahguna kuasa tok-tok lebai PAS yang manage KHTP. Korang baca sendiri dan nilaikan sendiri...

KEPINCANGAN KERAJAAN DALAM PENTADBIRAN KULIM HI-TECH PARK

Setelah memegang tampuk pemerintahan sejak Mac 2008, Kerajaan Negeri Kedah pimpinan Parti Islam SeMalaysia (PAS) telah mengambil alih pentadbiran Kulim Hi-Tech Park (KHTP) dari Kerajaan Barisan Nasional (BN) secara rasmi pada bulan Ogos 2008.

Sebelum itu, mereka telah menghantar wakil mereka sebagai Pengarah Eksekutif pada Mei 2008.

Pengarah Eksekutif ini akhirnya telah dilantik menjadi Presiden oleh Ahli Lembaga Pengarah yang didominasi oleh PAS di bawah Pengerusi YB Datuk Hj Amiruddin Hamzah, dibantu oleh YB Gobalakrishnan dan pemimpin PAS dan PKR Kulim-Bandar Baharu pada Ogos 2008.

Tindakan pertama beliau ialah membawa masuk seorang kakitangan dari anak syarikat yang terbukti mempunyai penglibatan dalam rasuah dan manipulasi wang (money laundering) ke syarikat pengurusan KHTP iaitu Kulim Technology Park Corporation (KTPC).

Ini adalah tindakan yang amat dipersoalkan oleh semua kakitangan.

Tindakan kedua ialah membawa masuk seorang eksekutif bank menjadi Naib Presiden Kewangan KTPC. Ternyata tindakan ini juga mengundang persoalan kepada kakitangan KTPC. Beliau adalah ahli PAS juga.

Tindakan ketiga beliau ialah mengambil tindakan untuk menggantung Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan (CEO) dan juga seorang Timbalan Pengurus Besar (DGM) KTPC tanpa sebarang alasan kukuh.

Semua ini hanya kerana beliau amat marah kerana mendapati CEO dan DGM ini membuat cadangan kepada Kerajaan Pusat agar mengambil alih KTPC dari Kerajaan Negeri, sedangkan cadangan itu adalah arahan dari Mesyuarat Jawatan Kuasa Kabinet Mengenai Pelaburan (JKMP) yang dipengerusikan oleh YB Dato Seri Najib Tun Abdul Razak

Memiliki dokumen rahsia kerajaan iaitu Kertas Mesyuarat Jawatan Kuasa Kabinet Mengenai Pelaburan (JKMP) yang dipengerusikan oleh YB Dato Seri Najib Tun Abdul Razak.

Pada 7 November 2008, pada pukul 10.00 pagi bertempat di Bilik Mesyuarat Lembaga Pengarah, satu mesyuarat telah diadakan oleh Kulim Technology Park Corporation Sdn Bhd (KTPC), dipengerusikan oleh Haji Muhamad Sobri bin Osman, Presiden, KTPC.

Dalam mesyuarat itu, Haji Muhamad Sobri bin Osman, Presiden, KTPC telah menunjukkan kepada semua yang hadir beliau mempunyai dokumen rahsia dan sulit milik Kerajaan Malaysia berjumlah 25 mukasurat mengenai cadangan menjadikan KTPC milik Kerajaan Persekutuan.

Ini adalah menyalahi Akta Rahsia Rasmi (OSA), di mana satu dokumen rahsia dan sulit boleh berada ditangan beliau yang diperolehi secara tidak sah.

Dipendekkan cerita, beliau berjaya menyingkirkan pengurusan lama dengan yang baru, dan pasukan pengurusan yang selebihnya hanya akur dengan beliau. Kerajaan Negeri juga amat yakin dengan kebolehan Hj Sobri ini walau pun jawatan beliau sebelum ini hanyalah sebagai Pengurus sahaja di Renesas/ Hitachi Sungai Petani.

Beliau juga mempunyai sikap agak gatal dan dikhabarkan mempunyai teman wanita di Kuala Lumpur. Beliau juga suka kepada seorang Pengurus Perundangan di KTPC, yang akhirnya berhenti dari KTPC, walau pun ditawarkan gaji lebih.

Beliau telah membuat pelbagai lawatan kerja mengikut MIDA ke luar negara walau pun sebelum ini YB Amiruddin mengatakan tidak perlu ikut MIDA, cukup hanya dengan lawatan sendiri oleh Kerajaan Negeri.

Untuk makluman beliau telah melawat US, Vietnam, London, Paris dan Milan, mengikut MIDA (untuk pengetahuan, teman wanita beliau juga dari MIDA).

Beliau amat peka menegur 'tile' pecah, 'signboard' senget dan bumbung bocor. Beliau juga telah mengira tapak kaki babi hutan, mengira pokok kelapa sawit dan mengambil gambar tandas kotor. Beliau juga kurang membaca dan membuat keputusan dalam keadaan kurang pengetahuan dan tidak cekap.

Cukup dengan masalah peribadi beliau, mari kita menilai prestasi kerja beliau sebagai Presiden KTPC yang mengurus Kulim Hi-Tech Park (KHTP).

Setelah memegang tampuk pemerintahan selama hampir dua tahun, mari kita lihat apakah yang terjadi kepada KHTP dan KTPC. Di sini disertakan beberapa fakta yang menarik seperti berikut:

i. KHTP telah mengalami masalah ketiadaan air sebanyak tiga kali iaitu pada bulan Oktober 2009, Disember 2009 dan terbaru terdapat kandungan karbon yang tinggi dalam bekalan air di KHTP pada bulan Februari 2010. Mengapa ini berlaku sewaktu Hj Sobri dan tidak pada masa BN memerintah?

ii. Terdapat juga gangguan bekalan elektrik pada bulan Januari 2010.

iii. Juga kurang pelaburan dari segi usaha KTPC sendiri (95% pelaburan adalah hasil usaha MIDA).

iv. Ramai kakitangan yang berhenti kerja sejak pemerintahan Presiden Hj Sobri ini (terbaru ialah Pengurus Perundangan).

Mari kita kaji statistik MIDA untuk pelaburan di Kedah untuk 2009, 2008 dan 2007.

2006

2007
2008
2009

Berdasarkan statistik MIDA di atas ini, Kedah berada di kedudukan ke lima dari segi pelaburan pada 2009, kedudukan 6 pada tahun 2008, jauh kurang pencapaian dari masa lalu iaitu tempat pertama kedudukan pada tahun 2007 dan 2006 dengan jumlah pelaburan yang besar, pada masa pemerintahan BN.

Untuk jumlah pelaburan ke KHTP, ia sebenarnya adalah berkurangan jika kita nilai dari segi sebelum dan selepas PIS memerintah. Apa yang kita lihat sekarang terdapat pelaburan oleh First Solar yang besar, yang adalah usaha dari Kerajaan BN yang terdahulu.

Kita belum lagi melihat sebarang pelaburan besar atas hasil usaha MB sekarang, Ustaz Azizan, atau pun YB Dato' Amiruddin, atau Hj Sobri.


Tidak apa yang perlu dibanggakan oleh penyokong mereka kerana apabila ekonomi dunia pulih, pelabur akan datang melabur atas usaha MIDA dan bukannya Kerajaan Negeri.

Mereka ini tidak perlu mendabik dada kerana terdapat desas-desus yang mengatakan kilang-kilang di KHTP akan menuntut kerugian atas sebab ketiadaan air di KHTP dan juga kandungan karbon yang tinggi dalam air, kemungkinan berjumlah berjuta ringgit juga.

PANASSS..!!! DAP CUBA BELI MELAYU MACAM LAKONAN LKY DI SINGAPORK DULU..!!!

Posted: 26 Jan 2012 07:18 PM PSTDAP kini sedang berusaha keras untuk mengikis imejnya sebagai sebuah parti politik Cina yang cauvinis dan mengamalkan dasar perkauman.

Antara program utamanya ialah untuk merekrut seramai mungkin tokoh-tokoh dan cerdik pandai di kalangan orang Melayu.

Setakat ini hanya segelintir sahaja orang Melayu yang termakan dengan dakyah DAP yang menyatakan ia sebuah parti berbilang kaum yang melaksanakan dasar meritokrasi dan anti-diskriminasi.

Golongan Melayu yang berjaya dipengaruhi menyertai DAP pun terdiri daripada mereka yang jelas kurang jatidiri mereka sebagai orang Melayu seperti Tunku Aziz yang berperibadi ala Barat dalam kehidupan dan pandangan politiknya.

Terdapat juga seorang dua bekas blogger pro-Umno dan juga dua tiga kerat professional muda yang menyertai parti itu.

Jika dilihat dari profil, mereka terdiri daripada orang yang kecewa dengan Umno kerana tidak memperolehi apa yang diingini ataupun dalam kes professional muda tertipu dengan janji-janji manis DAP.

Kebanyakan orang Melayu yang dipujuk menganggotai DAP telah dipujuk rayu oleh pemimpin-pemimpin parti itu bahawa mereka akan diberi kerusi untuk bertanding pada pilihan raya umum ke 13 nanti.

Agenda DAP adalah agar parti itu dilihat sebagai parti yang diwakili oleh orang Melayu samada pada peringkat Parlimen atau DUN.

Namun semua ini adalah taktik kotor DAP untuk memperbodohkan orang Melayu.

Barisan kepimpinan parti itu tetap mengekalkan orang-orang Cina dengan orang Melayu dilantik sekadar untuk menutup mata.

DAP akan tetap dengan dasar "Malaysian Malaysian" yang diperjuangkan sejak era Lim Kit Siang sebagai Setiausaha Agung.

Dasar ini bererti semua bangsa di negara ini adalah sama tarafnya dari segi kerakyatan, hak dan keistimewaan.

DAP mahu hak istimewa orang Melayu yang termaktub di dalam Perlembagaan Negara dimansuhkan dan meletakkan taraf orang Melatu setara dengan orang Cina, India dan lain-lain bangsa di negara ini.

Dalam maksud yang lain, orang Melayu tidak lagi menjadi sebagai bangsa istimewa di tanah air mereka sendiri kerana apa yang dinikmati oleh mereka, juga harus diberi kepada orang bukan Melayu.

Inilah yang dikehendaki oleh DAP agar tidak ada lagi institusi yang menjaga hak dan kebajikan bangsa Melayu dalam bidang ekonomi, pendidikan, keusahawanan, teknologi dan sebagainya.

Jika DAP berkuasa institusi-institusi yang diwujudkan untuk membangun bangsa melayu dalam semua ruang lingkup kehidupan seperti UKM, UiTM, Mara serta beratus-ratus agensi pembangunan Bumiputera akan menjadi mangsa dasar DAP.

Inilah yang tidak disedari oleh orang Melayu yang kononnya melihat DAP sebagai parti berbilang kaum yang progresif.

Sebenarnya DAP akan selamanya menjadi sebuah parti berbangsa Cina yang bertunjangkan kepentingan bangsa Cina dengan mengenepikan hak orang Melayu.

Lim Guan Eng dengan bangganya mencanangkan bagaimana kerajaan negeri Pulau Pinang mengamalkan dasar ketelusan dengan menyenaraikan aset dan harta pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat di laman web rasmi.

Persoalannya mengapa setelah hampir empat tahun dasar CAT (competency, accountability and transparency) dan dekat dengan pilihan raya baru DAP mewar-warkan bahawa kerajaan negeri telus?

Mengapa perkara ini tidak dilakukan sejurus mengambil alih Pulau Pinang pada 2008?

Apa yang dilakukan oleh DAP hanyalah gimik politik untuk menunjukkan ia telus dan amanah walhal realiti adalah sebaliknya.

Rakyat Pulau Pinang yang mana tidak ingat bagaimana DAP merampas tanah lebih 200 ekar di Kampung Buah Pala untuk diberikan kepada tauke dan kroni Cina mereka?

Di manakah perjuangan DAP yang kononnya membela rakyat?

Begitu juga dengan projek-projek kelas F yang kononnya diberi kepada kontraktor Melayu.

Yang mendapat kontrak-kontrak ini hanyalah kontrakor Melayu yang menyokong Pakatan Rakyat dan seringkali projek-projek yang diperolehi akhirnya dialibabakan kepada kroni-kroni DAP. -Mynewshub.my

THE FLYING KICK

Posted: 27 Jan 2012 01:04 PM PST

THE FLYING KICK


DIA LAGI BESAR KEILMUWANNYA TETAPI DIA TIDAK PERNAH MENGAKU SEBAGAI TUAN GURU!!!

Posted: 27 Jan 2012 12:30 PM PST

20 MUKJIZAT YANG TERSIRAT DALAM AL QURAN

Posted: 27 Jan 2012 11:00 AM PST

TAK ADA PULAK KIT SIANG SURUH TUBUHKAN SIASATAN DIRAJA UNTUK PENGUATKUASA MELAYU INI!!!

Posted: 27 Jan 2012 07:44 AM PST

KHALID SAMAD ADALAH IBN SABA' MODEN DI TANAH MELAYU!!!!

Posted: 27 Jan 2012 05:00 AM PST

PERGADUHAN GANAS BAKAL TERCETUS DI JALAN KEBUN!!!

Posted: 27 Jan 2012 03:08 AM PST

MALIK ITIK DIARAH AGAR HALANG HIMPUN UMAT ISLAM!!!!

Posted: 27 Jan 2012 02:10 AM PST

FAKTA PANJANG LEBAR BAGAIMANA NFC MENYELEWENG DAN PECAH AMANAH!!!

Posted: 26 Jan 2012 11:30 PM PST

MODUS OPERANDI INTIP SELUAR DALAM WANITA!!!

Posted: 26 Jan 2012 10:00 PM PST

WANITA DUA VAGINA TOLAK TAWARAN BERLAKON BERNILAI US$1 JUTA!!!!

Posted: 26 Jan 2012 08:30 PM PST

PELAJAR MELAYU DAN ALIRAN SAINS? UMPAMA MENYUMBAT BUNTUT DENGAN TELUR!!!

Posted: 26 Jan 2012 07:00 PM PST

CABAR ROSMAH KONON, ANWAR SENDIRI KENAPA KECUT PERUT?

Posted: 26 Jan 2012 05:30 PM PST

AZIZ BARI SEMAKIN TUNJUK KUASA!!!

Posted: 26 Jan 2012 04:06 PM PST

GAMBAR-GAMBAR KEBESARAN ALLAH TAALA!!!

Posted: 26 Jan 2012 01:24 PM PST

PEJUANG BANGSA

Posted: 27 Jan 2012 11:40 AM PST

PEJUANG BANGSA


DAP tentu meroyan rahsianya dibongkarkan Muhyiddin

Posted: 27 Jan 2012 10:24 AM PST

Orang Melayu diingatkan jangan sesekali terpedaya dan terperangkap dengan tipu helah DAP yang memang sejak penubuhan parti itu, ia langsung tidak pernah memperjuangkan kepentingan orang Melayu.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, berkata apa jua tindakan parti itu hanyalah helah semata-mata demi untuk menarik sokongan orang Melayu.

"Kenapa baru sekarang dia nak jemput orang Melayu, saya tak tahulah apa tujuan dia, tapi kita dah tahu sejarah DAP ini, jadi orang Melayu kena faham lebih-lebih lagi bila dia menekankan Malaysian-Malaysiannya.

"Dia kata dia bukan parti perkauman, dia kata dia parti multi-racial (pelbagai kaum) tetapi dari segi amalan dan apa yang telah dilakukan oleh DAP sejak ditubuhkan sampai sekarang pun jelas terbukti (ia) parti yang chauvinist," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Muhyiddin berkata demikian sebagai menjawab pertanyaan wartawan berhubung kenyataan Penasihat DAP, Lim Kit Siang, bahawa lebih ramai orang Melayu akan menyertai parti itu.

Beliau turut mempersoalkan kenapa sekarang baru sibuk untuk menjemput orang Melayu, sedangkan parti itu agak bersifat perkauman dan nampak jelas langsung tidak mengambil kira kepentingan orang Melayu.

"Jadi sekarang baru sedar, bila dah ada pihak yang mengatakan tiada wakil Melayu, mungkin dia nak merancang setengah negeri itu nak diberikan kepada wakil Melayu yang dijanjikan bakal jadi EXCO, ketua kerajaan atau pun Menteri Besar baru," katanya.
Muhyiddin berkata, bagi orang yang sudah lama dalam parti politik mereka akan faham benar ia cuma helah pilihan raya sahaja dan diharapkan orang Melayu dapat memahami secara mendalam sejarah DAP itu.

"Latar belakang, perjuangan dan suara lantang DAP apakah dia mewakili orang Melayu, jadi jangan mudah terpedaya kerana dekat pilihan raya ini pelbagai tawaran akan dibuat.

"Akan letak calon-calon Melayulah, nak ambil lebih ramai orang Melayulah dan jika ada pihak yang tidak memahami sejarah perjuangan DAP mereka akan mudah terjebak dengan gaya politik DAP," katanya.

Timbalan Perdana Menteri berkata, bagi beliau DAP langsung tidak mengambil kira soal kepentingan orang Melayu berdasarkan rekod sejarah yang lalu.

"Apa isu yang disuarakan, soal pendidikan pun dia tidak pernah menyuarakan soal pendidikan kebangsaan, sebaliknya soal pendidikan Cina sahaja, walau pun pendidikan Cina diberi perhatian oleh kerajaan," katanya. - BERNAMA

Zul Nordin dedah IMR diserang secara halus DAP

Posted: 27 Jan 2012 09:14 AM PST

Itulah gambaran ringkas suasana sosio-politik semasa yang sedang bergolak di Malaysia!

Suasana yang jika tidak ditangani dengan tegas dan sewajarnya akan membawa kepada "genosid-politiko" secara halus terhadap insitusi Islam-Melayu & Raja-Raja (IMR); yang akan membawa kepada hilangnya institusi IMR - Islam-Melayu & Raja-Raja dibumi yang tercatat dalam sejarah sebagai Persekutuan Tanah Melayu!

Ini membawa kepada persoalan besar yang menjadi topik bualan rakyat termasuk umat Islam iaitu apakah kesan terhadap kedudukan institusi Islam-Melayu & Raja-Raja di Selangor khususnya dan Malaysia amnya setelah pemecatan YB Datuk Dr. Hasan Ali dan pengambilan-alih portfolio Islam daripada PAS yang kini hanya diberi portfolio Adat Resam Melayu, Belia & Sukan, sehingga akronim PAS disamakan sebagai Parti Adat & Sukan!

Setelah dihina di Pulau Pinang tanpa sebarang portfolio mahupun jawatan, PAS diaibkan di Selangor dengan hilangnya portfolio Islam dengan pemecatan tokoh pemimpin Melayu-Islam Datuk Dr. Hasan Ali. Bak kata beliau, merampas portfolio Islam daripada PAS sama saperti menjadikan PAS sebuah parti tanpa kaki & tangan. Bemakna PAS dah menjadi kudong dan dikudongkan, saperti sebijik timun. Bergolek pun luka, menggolek pun luka. Begitulah PAS hari ini diperlekeh oleh rakankongsi pakatannya!

Dan apabila seorang pemimpin Melayu-Islam membuat kenyataan bahawa institusi "Islam-Melayu & Raja-Raja sedang diancam di Selangor & Malaysia", maka kaum cauvinis dan rasis biaDAP dan para politikus parasit melatah tak tentu pasal, sehingga menuduh kegagalan Kerajaan mengambil tindakan terhadap beliau membuktikan kononnya Kerajaan menggalakkan percambahan fundamentalism, ekstremism dan terorisma Melayu-Muslim!

Begitu takut dan gentar cauvinis biaDAP dan para politikus parasit ini dengan kebangkitan dan ketegasan umat Melayu-Muslim mempertahankan institusi Islam-Melayu & Raja-Raja sehingga dicadangkan supaya pejuang saperti itu dilarang menjejak kaki ke bumi Selangor!

Begitulah demokrasi dan kebebasan bersuara yang dikompang oleh kaum parasit ini. Bila kena batang hidung mereka, dengan segera hak demokrasi dan kebebasan bersuara yang mereka lalakkan siang malam dibenamkan dengan label ektremism, fundamentalism & terorisma!

Pada teman, sebenarnya kegagalan Kerajaan bertindak tegas terhadap para parasit pelampau cauvinis dan rasis inilah yang menyebabkan bertambah bercambah dan dan membiak fahaman radikal yang ekstrim dan biaDAP, yang secara sistematik, terancang dan halus memperlekeh, mempertikai dan cuba melemahkan dan menghapuskan institusi Islam-Melayu & Raja-Raja!

Sedangkan institusi Islam-Melayu & Raja-Raja diberi tempat yang mulia dan gah didalam Perlembagaan Persekutuan sendiri. Malah, dalam hal ehwal Islam-Melayu & Raja-Raja, Perlembagaan Persekutuan adalah dokumen yang berbentuk diskriminatori yang positif; iaitu memuliakan dan memartabatkan kedudukan dan hak keistimewaan Islam-Melayu & Raja-Raja diatas dan mengatasi segala yang lain!

Artikel 3 memperuntukkan "Islam agama Persekutuan". Tidak ada Perlembagaan dalam dunia ni yang meletakkan Islam sebagai agama negara kecuali Perlembagaan Persekutuan Malaysia. Sebab itu adalah satu kesilapan kalau disebut Islam agama rasmi, sebab kalau ada yang rasmi, maknanya ada yang tidak rasmi. Perlembagaan sebut "agama Persekutuan", maknanya "agama Negara Malaysia ini ialah Islam".

Kalau mengikut tafsiran ini, bermakna semua dasar, polisi dan perlaksanaan pemerintahan, pengurusan dan pentadbiran negara Malaysia ini samada dari segi ekonomi, politik, perundangan, kehakiman, ketenteraan, hubungan diplomatik, hal ehwal luar negara, sukan, kebudayaan, pendidikan dan lain-lain mesti dan wajib berteraskan Islam!

Sama saperti seseorang yang mengaku Islam, segala kelakuan, peribadi, akhlak dan perbuatannya mesti selaras dan bersamaan dengan Islam; dari hal makan minum, kekeluargaan, pekerjaan, persaudaraan, jiran tetangga, dan banyak hal lain dalam kehidupan mesti dan wajib berteraskan Islam. Maknanya kalu seorang mengaku Islam tetapi mengaku kafir harbi saudaranya, maka jelas dia tidak mengamalkan akhlak dan peribadi seorang Islam, walaupun dibungkus serban dikepalanya, ditutup jubah ditubuh badannya!

Kedudukan Islam sebagai agama Negara Malaysia diperkuatkan dengan Artikel 3 (2) yang memperuntukkan bahawa Yang DiPertuan Agong, dan Raja-Raja Melayu adalah Ketua Agama Islam bagi Persekutuan dan Negeri masing-masing, dan "segala hak, keistimewaan, kedaulatan dan kuasa" Tuanku Raja-Raja Melayu keatas agama Islam tidak tersentuh dan tercacat oleh apa-apa unsur pun".

Atas peruntukkan inilah Tuanku Raja-Raja Melayu berkuasa mutlak menentukan perlantikan Mufti, Pengerusi Majlis Agama Islam, termasuk pada pandangan teman siapa yang berhak memegang portfolio Hal Ehwal Islam di negeri masing-masing, walaupun terdapat persepsi salah dikalangan sesetengah pihak bahawa hanya Menteri Besar berhak menentukan penyandang portfolio Hal Ehwal Islam.

Begitu juga Artikel 11 (4) memperuntukkan bahawa tiada sebarang kerja pendakyahan boleh dibuat terhadap umat Islam. Malah ianya boleh dikanunkan sebagai kesalahan jenayah yang boleh dikenakan tindakan penal di Mahkamah sivil! Sebab itu pada pandangan teman, isu pendakyahan ini bukan bidangkuasa Jabatan Agama, sebaliknya ianya adalah dalam bidangkuasa dan bidangtugas Polis DiRaja Malaysia, mungkin dengan bantuan pihak berkuasa agama negeri masing-masing.

Berdasarkan peruntukkan ini, pihak berkuasa, termasuk PDRM & pihak berkuasa Islam berhak menyiasat dan mengambil tindakan terhadap non-Muslim dan institusi mereka saperti gereja dan lain-lain untuk menguatkuasakan peruntukkan Artikel 11 (4) ini. Sebab itu teman berpendapat tindakan JAIS dalam menyiasat Gereja DUMC mengenai aduan dakyah kristianisasi terhadap umat Islam bukan sahaja diperbolehkan, malahan menjadi tanggungjawab Perlembagaan untuk mereka mengambil tindakan. Bagi golongan yang mempertikaikan kuasa dan bidangkuasa itu bermakna mereka mempertikaikan Perlembagaan Persekutuan!

Artikel 12 Perlembagaan berkaitan dengan pelajaran memperuntukkan bahawa "adalah sah bagi Kerajaan Persekutuan ataupun Negeri menubuhkan atau menyelenggara institusi-instusi Islam (persekolahan, pembelajaran, pendidikan, IPTA, IPTS dan lain-lain) atau mengadakan atau membantu dalam mengadakan ajaran dalam agama Islam dan melakukan apa-apa perbelanjaan sebagaimana yang diperlukan bagi maksud itu".

Pendek cerita, Kerajaan Pusat & Negeri boleh, dan dibenarkan mengeluarkan perbelanjaan untuk membiaya dan menyelenggara persekolahan dan institusi pendidikan & pembelajaran berkaitan Islam. Ini adalah peruntukkan Perlembagaan. Dan kalau diperhatikan, tiada sebarang peruntukkan diberikan untuk perbelanjaan dan pembiayaan sekolah-sekolah dan institusi-institusi pembelajaran dan pendidikan yang selain daripada Islam! Maknanya bagi sekolah-sekolah & institusi aliran lain, tidak ada tanggungjawab Kerajaan membantu dan membiaya mereka. Dan apa jua bantuan dan dana yang diberikan selama ini untuk institusi persekolahan, pendidikan dan pembelajaran non-Muslim bukan kerana hak Perlembagaan, sebaliknya hanyalah semata-mata atas ehsan dan budibicara Kerajaan Persekutuan.

Manakala Artikel 74 dibaca dengan Jadual 9 Senara II Perlembagaan memperuntukkan sebuah Mahkamah khas untuk membicarakan hal ehwal umat Islam dalam perkara yang dimaktubkan saperti perkahwinan, perceraian, harta pusaka, amanah, waqaf dan banyak lagi. Dan dibaca bersama Artikel 121 (1A), Mahkamah sivil tidak boleh samasekali mencampuri urusan Mahkamah syariah ini.

Begitu istimewa institusi Islam-Melayu & Raja-Raja, Artikel 160 memperuntukkan bahawa bangsa Melayu itu wajib beragama Islam! Kalau seseorang Melayu itu murtad, menjadi bukan Islam maknanya dia bukan lagi Melayu. Sebab itu orang Melayu yang murtad hendaklah dianggap terbatal kedudukan dia sebagai bangsa Melayu. Ini penting kerana Perlembagaan hanya memberikan hak dan kedudukan istimewa kepada bangsa Melayu yang beragama Islam, saperti yang dimaktubkan dibawah Artikel 153.

Malahan, semua Undang-Undang Tubuh Perlembagaan Negeri-Negeri Beraja memperuntukkan bahawa jawatan Menteri Besar dan tiga jawatan turus utama negeri iaitu Setiausaha Kerajaan Negeri, Penasihat Undang-Undang Negeri dan Pegawai Kewangan Negeri hendaklah terdiri daripada orang Melayu yang beragama Islam!

Dan begitu istimewa kedudukan Islam didalam Perlembagaan, dalam keadaan darurat diisytiharkan menurut Artikel 150, walaupun Yang DiPertuan Agong dan Parlimen dengan kuasa yang diberi boleh menggubal, menggantung, memansuhkan dan meminda apa-apa undang-undang, namun "Islam, hukum syarak dan adapt istiadat Melayu" langsung tidak boleh disentuh!

Berdasarkan ringkasan diatas, dapatlah dilihat betapa Perlembagaan Persekutuan itu memartabatkan, memuliakan, dan menobatkan kedudukan institusi Islam-Melayu & Raja-Raja dengan kedudukan yang tinggi lagi istimewa. Oleh itu, sebarang pencerobohan, pelanggaran, serangan dan kemungkaran terhadap institusi Islam-Melayu & Raja-Raja adalah satu penderhakaan dan bughah yang perlu ditentang oleh semua lapisan rakyat yang menghormati Perlembagaan Persekutuan.

Dalam konteks itulah apa yang berlaku di Selangor dan negara Malaysia ini sejak Mac 2008 merupakan satu serangan secara sistematik dan halus terhadap institusi Islam-Melayu & Raja-Raja oleh para parasit yang langsung tidak menghormati Perlembagaan Persekutuan.

Daripada sikap memperlekehkan dan mempermainkan lagu Negara Ku, kepada penghinaan terhadap Jalur Gemilang, mempersoalkan azan, kepada isu mempertikai institusi Raja-Raja Melayu, membawa kepada berjoget-robek di surau masjid, kepada agihan daging korban oleh para kaafirun harbiyun, sehingga kepada usaha dakyah terhadap umat Islam dan penglibatan secara aktif para pastor, missionary dan gereja dalam gejala murtad umat Islam, membawa kepada pemecatan Datuk Hasan Ali dan perampasan portfolio Islam daripada PAS; genosid politik terhadap insitusi dan syiar institusi Islam-Melayu & Raja-Raja di Selangor khususnya, dan Malaysia amnya memang sedang berlaku secara sistematik dan terancang secara halus!

Dan dalam isu murtad contohnya, kita melihat penglibatan gereja dan para pastor secara aktif terhadap orang Melayu. Daripada kes murtad Jamaludin Osman yang menjadi paderi Melayu pertama dengan nama Father Joshua Jamaludin disebuah gereja di Petaling Jaya, kepada murtadnya Nor Aishah Bukhori dengan nama kristiannya Aishah Felicea, diikuti murtadnya Azlina Jailani dengan nama kristian Lina Joy, hingga kepada isu terbaru dakyah kristianisasi melibatkan gereja DUMC, jelas membuktikan penglibatan secara langsung dan aktif segelintir pendakyah pastor dan gereja-gereja.

Pendedahan seorang ahli tegar parti DAP, saudara Razali mengenai usaha penubuhan Negara Kristian dan sumpah para pastor di Pulau Pinang yang mengadakan perhimpunan meraikan kemenangan beberapa calon DAP dalam Pilihanraya Negeri Sarawak 2011 jelas membuktikan penglibatan secara langsung para pastor dan gereja dalam politik kepartian dinegara ini.

Malah lebih memeranjatkan, saudara Razali mendedahkan, melalui keterangan, dokumen dan videoklip mengenai upacara sumpah para pastor mahu menjadikan Malaysia sebagai sebuah Negara Kristian! Tahniah kepada saudara Razali yang akhirnya menemui kewarasan aqidah apabila beliau meletakkan Islam lebih utama daripada politik kepartian. Tetapi keberanian itu dibayar dengan harga yang mahal apabila beliau menerima pelbagai ugutan dan ancaman, sehingga terpaksa menyembunyikan diri dan diletakkan dibawah kawalan keselamatan!

Bayangkan seorang Melayu-Muslim terpaksa bersembunyi dan berlindung dibawah kawalan keselamatan hanya untuk mempertahankan dan membela agamanya yang diserang dan cuba dirobek oleh anasir-anasir subversive, ekstremis dan pelampau yang biaDAP dalam negara umat Islam ini!

Dan kemuncaknya yang dapat disaksikan oleh seluruh umat dan rakyat negara ini apabila Exco Hal Ehwal Islam yang juga tokoh pimpinan Partai Islam SeMalaysia, YB Datuk Dr. Hasan Ali dipecat oleh partinya sendiri dan digugurkan daripada jawatan Exco bagi portfolio Hal-Ehwal Islam hanya kerana dia cuba mempertahan dan membela institusi Islam-Melayu & Raja-Raja di Selangor Darul Ehsan!

Dan yang paling malang, pemecatan beliau oleh partinya langsung tidak menurut adab dan peraturan Islam. Beliau langsung tidak diberi notis tunjuk sebab, apatah lagi membela diri ataupun bersuara dalam isu pemecatannya. Semuanya dibuat dengan begitu pantas, dan yang kelakarnya ada segelintir dikalangan mereka ini masih mahu mendabik dada bongkak menyatakan merekalah parti Islam yang lebih Islam daripada orang lain!

Adalah sesuatu yang paling malang, apabila genosid politik terhadap institusi Islam-Melayu & Raja-Raja ini berlaku dengan sokongan dan dokongan segelintir parasit politikus kalkatus yang rakus dikalangan bangsat Melayu yang mengaku Islam; dan mereka bertopengkan Islam untuk membantu kaum parasit biaDAP dan cauvinis menghancurkan institusi Islam-Melayu & Raja-Raja, hanya untuk memuaskan nafsu serakah mereka mahu menduduki mahkota Putrajaya yang pernah mereka bersumpah dan berikrar mahu lelong dan gadaikan!

Perlu diingat inilah golongan yang sama yang apabila meletus isu murtad Jamaludin Osman menjadi paderi dengan nama Father Joshua Jamaludin tahun 1986, menubuhkan sebuah Jawatankuasa Bertindak Anti-Kristian dan mengadakan satu demonstrasi dipanggil "Himpunan Menentang Kristianisasi" di Sitiawan, Perak pada 29 Oktober 1987! Himpunan yang dibantah keras oleh parti DAP, rakan sekongkol PKR & PAS sekarang! Betapa ironisnya

Malah ada antara mereka menjadi Nujum Pak Belalang apabila membuat satu ramalan dalam ucapan pada 07 Ogos 1987 dalam satu program di Parit Amal, Johor dengan meramal "seluruh Malaysia akan dikristiankan selewat-lewatnya tahun 2000"!. Malah mereka mendakwa pada masa itu 66,000 orang Melayu sudahpun murtad!

Namun setelah lebih 30 tahun berlalu, apabila tokoh pimpinan PAS, Dr. Hasan Ali sebagai Exco Hal Ehwal Islam Selangor sendiri mengambil tindakan terhadap kegiatan gereja DUMC kerana cubaan mendakyah dan memurtadkan orang Islam, dia ditentang habis-habisan. Dan apabila beliau mengadakan Himpunan Selamatkan Aqidah Umat di Stadium Shah Alam, dia dihalang dan ahli partinya dilarang daripada menyertai himpunan itu, walaupun baru beberapa bulan sebelum itu mereka menghalalkan penyertaan dalam satu himpunan haram, walaupun diketuai oleh seorang kafir yang pernah diisytiharkan musuh Islam yang harbi!

Dan yang paling memeranjatkan, ada segelintir dikalangan mereka pula pada hari ini muncul sebagai kaum yang bermati-matian mempertahankan gereja dan kaum kristian. Ramalan mereka pada tahun 1987 bahawa Malaysia akan dikristiankan pada tahun 2000, menjadi kenyataan apabila mereka sendiri rupanya yang mempertahankan institusi kristianisasi ini, sehingga ada antara mereka bukan sahaja sanggup menjual kalimah ALLAH kepada kristian untuk diguna dalam bentuk trinity yang syirik, malah mereka sanggup mati untuk mempertahankan para kafir harbi yang biaDAP ini! Begitu ALLAH kembalikan fitnah kepada mereka! Na'uzubillah min zalik!

Benarlah kata YB Datuk Dr. Hasan Ali, bahawa pembangkang yang dianggotainya dahulu sudah diresapi oleh racun segelintir para parasit politikus kalkatus yang rakus mahu bermahkota di Putrajaya "at all cost", sehingga mereka muncul sebagai pelacur politik murahan yang layak ditongsampahkan dalam sejarah kegemilangan dan kebangkitan institusi Islam-Melayu & Raja-Raja dalam negara umat Islam Malaysia ini!

Apabila seorang pemimpin yang berjuang mahu membela dan mempertahankan institusi Islam-Melayu & Raja-Raja digertak dan diugut akan diharamkan daripada menjejakkan kaki ke bumi Selangor Darul Ehsan, maka itu bukti jelas institusi "Islam-Melayu & Raja-Raja sedang terancam" di Selangor Darul Ehsan dan negara Malaysia!

Apabila seorang Exco yang dipertanggungjawabkan menjaga hal-ehwal Islam bangkit untuk memartabatkan dan menobatkan insitusi Islam-Melayu & Raja-Raja berakhir dengan dipecat dari partinya dan digugurkan daripada jawatannya, maka itu bukti jelas institusi "Islam-Melayu & Raja-Raja sedang terancam" di Selangor Darul Ehsan dan negara Malaysia!

Dan benarlah sabda Rasulullah saw, apabila sesuatu amanah diserahkan kepada yang bukan ahlinya, maka nantikanlah kehancuran! Dan kita nampak itu berlaku apabila parti yang melabel diri mereka sebagai Islam tidak diberikan portfolio Islam di Pulau Pinang & Selangor!

Kita sedang menyaksikan satu proses genosid politik secara halus untuk menghancurkan institusi Islam-Melayu & Raja-Raja secara terancang, sistematik dan halus dihadapan mata kita. Kita sebenarnya adalah umat Islam akhir zaman yang disebut oleh Rasulullah saw yang akan melalui proses kehancuran akibat fitnah besar akhir zaman.

Maka menjadi wajib 'ain bagi tiap individu umat Islam bangsa Melayu untuk terus bangkit membela, mempertahankan, memartabatkan, menobatkan dan memuliakan semula insititusi Islam Melayu & Raja-Raja dalam negara ini, termasuk di Selangor Darul Ehsan.

Dari ALLAH kita datang, kepada ALLAH kita kembali! Kita memohon dan berdoa kepada ALLAH supaya memelihara iman dan aqidah kita dalam zaman fitan kabir ini!

Sesungguhnya aku naik saksi bahawa tiada tuhan melainkan ALLAH Yang Esa, dan aku naik saksi sesungguhnya Nabi Muhammad saw itu adalah Rasulullah!

Adios amigos, grasias senor!

Wallahua'lam & Wassalam.

Zulkifli Bin Noordin

Jumaat
04 Rabi'ul Awal 1433
27 Jan 2012

Gelombang biru diterima rakyat , PAS bakal tumbang di Parlimen Sik PRU 13 !

Posted: 27 Jan 2012 06:14 AM PST


Macam ini punya keadaan   yang masuk UMNO di Parlimen Sik ,  boleh tumbang parlimen ini yang sekarang ini dikuasai PAS !

Pengerusi Felda Tan Sri Isa Abdul Samad hari ini   menerima 200 borang permohonan dari bekas anggota dan penyokong PAS untuk menyertai UMNO daripada bekas Setiausaha PAS Teloi Timur, Roshidi Sobri  pada majlis perjumpaan dengan masyarakat Felda di Teloi Timur.** GPB dengar cerita  ada seorang  Ostat yang juga bekas kakitangan   Jabatan Agama Islam PP  bakal menjadi calon PAS di SIK  pada PRU 13 .  Dia pun sekarang ini sudah kerap dok balik sana untuk tunjuk buat kerja .   Kepada pemimpin UMNO di Bahagian  Sik  , teruskan bekerja untuk menawan semula kawasan yang pernah menjadi kubu UMNO suatu ketika dahulu itu . 

Kit Siang desak Suruhanjaya Diraja siasat NFC , bila lagi pasal video seks Chindoll ?

Posted: 27 Jan 2012 04:05 AM PST


KIT SIANG PANDAI HASUT RAKYAT DESAK TUBUH SURUHANJAYA DIRAJA UNTUK SIASAT NFC , TAPI BILA ISU VIDEO SEKS CHINADOLL BABITKAN ANWAR TERUS DIAM  MEMBISU !!  INILAH DOUBLE STANDARD FUCKATAN !!sifat  Kit Siang sama seperti dalam kartun ini..

 Datuk Seri Anwar Ibrahim dicabar melantik pakar forensik antarabangsa untuk menganalisis rakaman video seks yang didakwa membabitkan Ketua Pembangkang itu seperti didedahkan kepada media pada 21 Mac tahun lalu.

Cabaran itu dibuat oleh salah seorang 'Trio Datuk T', Datuk Shuib Lazim, 70, bertujuan menentukan bahawa Anwar bukan pelaku di dalam rakaman video tersebut.

Shuib berkata, sekiranya pihak forensik antarabangsa mendapati pelaku itu terbukti bukannya Anwar, ketua pembangkang itu perlu segera menyaman 'Trio Datuk T' yang terdiri daripada beliau sendiri, Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik dan Datuk Shazryl Eskay Abdullah.

Ujarnya, di dalam mahkamah kelak mereka bersedia memberi keterangan termasuk menayangkan rakaman video yang dikatakan lebih dahsyat berlaku di Thailand pada 12 dan 13 Januari 2011.

''Saya sendiri telah menonton rakaman video ini selepas diberikan oleh Datuk Eskay. Saya percaya Datuk Eskay sedia membuat pendedahan mengenai rakaman video ini di dalam mahkamah jika Anwar bertindak menyaman kami.

''Kami sedia untuk membongkarkan perkara ini demi kebenaran. Kami sedia berbuat demikian demi masa depan dan nasib rakyat negara ini,'' katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Utusan Malaysia hari ini melaporkan kenyataan bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Senator Ezam Mohd. Noor yang Anwar tidak berani menyaman individu seperti Datuk Shazryl Eskay Abdullah, Datuk S. Nallakaruppan dan Ummi Hafilda Ali walaupun ketiga-tiga mereka telah secara terbuka mendedahkan kesalahan moral Ketua Pembangkang itu.

Ezam berkata, ini kerana Anwar sendiri tahu dakwaan mereka adalah benar dan banyak lagi 'pekung' akan dibuka sekiranya kes dibawa ke mahkamah.

Shuib berkata, beliau bersama dua rakannya itu sehingga hari ini sebenarnya masih menunggu untuk menerima tindakan saman daripada Anwar.

''Anwar nampak sangat tidak berani menyaman rakan-rakan yang pernah rapat dengannya. Anwar hanya setakat berani saman akhbar Utusan Malaysia sahaja.

''Mengapa saman Utusan Malaysia. Jika rasa hebat samanlah kami, sebab kami yang pernah mendedahkan rakaman video yang didakwa membabitkan dirinya,'' katanya lagi.

Mengenai rakaman video di Thailand yang dikatakan berlaku lebih dahsyat, Shuib mencabar Anwar untuk menyatakan di manakah Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu berada pada tarikh 12 dan 13 Januari 2011.

''Cuba periksa pasportnya di manakah Anwar berada pada ketika itu. Cuba tanya isterinya, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail di mana Anwar pada masa itu,'' katanya lagi.

Dalam pada itu Shuib satu masa dahulu pernah bersahabat rapat dengan Anwar berkata, Ketua Pembangkang itu tidak perlu takut untuk bertindak menyaman 'Trio Datuk T' jika merasakan beliau berada di pihak yang benar.

Tuan Ibrahim ajak lupakan Hassan Ali , tapi regim Khalid Gagap kata " No "

Posted: 27 Jan 2012 02:36 AM PST


Baru sahaja GPB siarkan kenyataan Tuan Ibrahim Tuan Man yang mahukan pemimpin Pakatan lupakan Dr Hassan Ali , kLIK DI SINi 

Tapi rupa-rupanya hanya cakap politik seorang pemimpin PAS yang tiada kuasa dan  tidak dipedulikan langsung  rakannya dalam Pakatan .  Hari ini  pihak NGO Sekretariat Mobilisasi Umat mengecam tindakan kerajaan regim Khalid Gagap yang menurunkan 10 banner Roadshow Datuk Dr Hassan Ali .

Ternyata kerajaan regim Khalid Gagap masih lagi bimbang pengaruh Dr Hassan Ali  yang  sememangnya boleh mengancam undi pada PRU 13   kepada kerajaannya  . Jadi , mereka kerahkan pihak berkuasa tempatan menurunkan banner agar rakyat tidak tahu akan perkembangan ceramah roadshow bekas Exco Kerajaan Selangor ini . 

Nampakanya takut juga kerajaan regim PKR terhadap Dr Hassan Ali ...hahaha

Kenyataan Media


Sekretariat Mobilisasi Umat (SMU) mengecam tindakan ahli majlis Majlis Perbandaran Kajang (MPkj) yang telah menurunkan 10 banner Roadshow Datuk Dr Hasan Ali pagi ini.


Roadshow itu dijangka akan diadakan pada 31 Jan 2012, Selasa, 9 mlm di Balai Pahlawan, Padang Sekysen 2 Bandar Baru Bangi kini sedang disabotaj oleh regim Exco MB Khalid Ibrahim.


Hak kebebasan rakyat untuk bersuara telah disekat oleh MB. Sekatan ini dibuat berpilih-pilih. Kalau iklan banner pakatan, walaupun tiada lesen tidak akan mereka turunkan tetapi kalau banner milik gerakan rakyat seperti Roadshows anjuran bersama SMU, mereka telah turunkan.


Dimanakah keadilan untuk Rakyat Selangor yang ingin bebas dari fahaman politik extreme kepartian? SMU melihat lonjakan kebangkitan Islam, Melayu dan Raja-raja (IMR) yang dibawa oleh Datuk Dr Hasan Ali kini semakin mengancam masadepan politik seks bebas yang diperjuangkan pakatan selangor sekarang.


Kami menuntut agar kesemua banner rakyat yang bernilai RM 1500 itu dipulangkan kepada kami sebagai penganjur bersama Roadshow tersebut.


IMR (  Islam - Melayu - Raja )   penyelamat rakyat.


 Norman Toha, 
Pengerusi Sekretariat Mobilisasi Umat

Bukti PAS sudah menyerah kalah melawan roadshow Dr Hassan Ali ?

Posted: 26 Jan 2012 11:49 PM PSTApa maksud Tuan Ibrahim yang menyarankan pemimpin Pakatan lupakan Dr Hassan Ali  ? Adakah PAS sudah kecut untuk  jawab  tentang pemecatan  Hassan Ali ini  ?

Kalau bab fitnah Najib dan Rosmah , mereka boleh jaja seluruh pelusuk negara melalui ceramah2  , tapi nampaknya dalam bab pemecatan Dr Hassan Ali ini nampak lain macam sikit .  PAS seolah-olah cuba matikan isu ini dari terus popular dan kalau boleh semua pemimpin Pakatan jangan bercakap lagi di media tentang Dr Hassan Ali .

Dalam fikiran GPB ...boleh ke  mereka  tutup isu Hassan Ali ini ? hahaha....


PAS meminta pemimpin Pakatan Rakyat agar "melupakan" Datuk Dr Hasan Ali dan memberikan tumpuan kepada persiapan pilihan raya umum ke-13 yang bakal diadakan tidak lama lagi.


Ketua Penerangan PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man menegaskan Hasan, bekas Pesuruhjaya PAS Selangor sudah tiada kaitan dengan parti Islam itu dan segala tindakan pemimpin kontroversi itu tidak akan dipedulikan.


"Bagi kita beliau (Hasan) bukan ahli PAS, jadi ikut beliau mahu lakukan apa...beliau boleh adakan siri jelajah, ia tidak kaitan dengan kita.


"Lebih baik tumpu kepada perkara yang lebih besar iaitu pilihan raya ke-13 dan juga isu-isu yang melibatkan kepentingan awam bukan isu Hasan Ali...kita juga tidak akan beri komen tentang beliau," katanya kepada The Malaysian Insider.

Video Chinadoll kembali menghantui AnuWAR !!

Posted: 26 Jan 2012 10:03 PM PST
Masalah moral tidak pernah lari dari pemimpin agung pembangkang iaitu Anwar Ibrahim . Selepas isu liwat , kini muncul pulak isu video seks seorang Chinadoll  yang didakwa membabitkan   Ketua Pembangkang .

Trio Datuk T muncul kembali mencabar Anwar lantik pakar forensik antarabangsa untuk analisis rakaman video berkenaan.  Ini berikutan saman Anwar terhadap Utusan baru -baru ini dan bukannya mereka yang membongkarkan video seks China Doll dan mendakwa pelaku tersebut adalah Anwanr .Datuk Seri Anwar Ibrahim dicabar melantik pakar forensik antarabangsa untuk menganalisis rakaman video seks yang didakwa membabitkan Ketua Pembangkang itu seperti didedahkan kepada media pada 21 Mac tahun lalu.


Cabaran itu dibuat oleh salah seorang 'Trio Datuk T', Datuk Shuib Lazim, 70, bertujuan menentukan bahawa Anwar bukan pelaku di dalam rakaman video tersebut.


Shuib berkata, sekiranya pihak forensik antarabangsa mendapati pelaku itu terbukti bukannya Anwar, ketua pembangkang itu perlu segera menyaman 'Trio Datuk T' yang terdiri daripada beliau sendiri, Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik dan Datuk Shazryl Eskay Abdullah.


Ujarnya, di dalam mahkamah kelak mereka bersedia memberi keterangan termasuk menayangkan rakaman video yang dikatakan lebih dahsyat berlaku di Thailand pada 12 dan 13 Januari 2011.


''Saya sendiri telah menonton rakaman video ini selepas diberikan oleh Datuk Eskay. Saya percaya Datuk Eskay sedia membuat pendedahan mengenai rakaman video ini di dalam mahkamah jika Anwar bertindak menyaman kami.


''Kami sedia untuk membongkarkan perkara ini demi kebenaran. Kami sedia berbuat demikian demi masa depan dan nasib rakyat negara ini,'' katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.


Utusan Malaysia hari ini melaporkan kenyataan bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Senator Ezam Mohd. Noor yang Anwar tidak berani menyaman individu seperti Datuk Shazryl Eskay Abdullah, Datuk S. Nallakaruppan dan Ummi Hafilda Ali walaupun ketiga-tiga mereka telah secara terbuka mendedahkan kesalahan moral Ketua Pembangkang itu.


Ezam berkata, ini kerana Anwar sendiri tahu dakwaan mereka adalah benar dan banyak lagi 'pekung' akan dibuka sekiranya kes dibawa ke mahkamah.


Shuib berkata, beliau bersama dua rakannya itu sehingga hari ini sebenarnya masih menunggu untuk menerima tindakan saman daripada Anwar.


''Anwar nampak sangat tidak berani menyaman rakan-rakan yang pernah rapat dengannya. Anwar hanya setakat berani saman akhbar Utusan Malaysia sahaja.


''Mengapa saman Utusan Malaysia. Jika rasa hebat samanlah kami, sebab kami yang pernah mendedahkan rakaman video yang didakwa membabitkan dirinya,'' katanya lagi.

Mudahnya DAP menipu 2 orang Melayu supaya sertai partinya !

Posted: 26 Jan 2012 09:09 PM PST

Dari dulu saya mengidamkan parti yang memperjuangkan satu impian di mana rakyat Malaysia semua boleh bersatu, hidup aman damai, bebas daripada perkauman atau pun ketakutan. Saya berjumpa perjuangan tersebut dalam DAP.


Memang DAP bukan sesuatu yang sempurna. Namun tidak ada apa yang sempurna dalam dunia ini. Yang mungkin ada adalah yang terbaik di antara yang serba kekurangan. Di situ saya nampak peranan DAP. Dasar demokrasi sosialnya mengutamakan rakyat dan menjaga kebajikan mereka.


Lihatlah di Pulau Pinang sebagai model untuk masa depan Malaysia yang lebih baik. Dengan urus tadbir CAT, ia merupakan negeri yang paling banyak menerima pelaburan atas jaminan dan pujian Transparency International serta laporan Ketua Audit Negara.


Melalui urus tadbir CAT yang diperkenalkan oleh Ketua Menteri Lim Guan Eng selaku pemimpin Pakatan Rakyat Pulau Pinang, orang Melayu paling banyak mendapat kontrak kerajaan secara tender terbuka dan telus.


Dengan pentadbiran CAT, hutang negeri sewaktu Pulau Pinang ditadbir oleh BN, iaitu RM630 juta hanya menjadi RM30 juta (berkurangan 95%) dalam tiga tahun sahaja. Dan apa yang dilakukan oleh kerajaan negeri dengan penjimatan sedemikian? Kemakmuran yang datangnya daripada ketelusan ini disalurkan terus kepada rakyat berpendapatan rendah di mana ia telah menjadi negeri pertama di Malaysia yang membasmi kemiskinan tegar secara 100%!  ROKET KINI 
Ini lah sebab utama Fairuz Azhan  Amiruddin, 26, dan peguam Dyana Sofya  sertai DAP kerana hebatnya pentadbiran CAT hingga  dapat mengurangkan hutang kerajaan negeri dari RM 630 juta ke RM 30 juta dalam masa 3 tahun .  


Sedangkan  cerita & fakta sebenar yang Fairuz Azhan & peguam Dyna tak tahu ialah  Guan Eng tidak pun membayar hutang  tersebut  dan ianya  dialihkan kembali kepada Kerajaan Pusat. 


Hutang sebanyak RM630 juta itu telah diambil alih Kerajaan Pusat ekoran satu perjanjian berhubung penyusunan semula sistem bekalan air di negeri itu yang dibuat sebelum Pakatan Rakyat mengambil alih pentadbiran negeri Pulau Pinang pada Mac 2008.Penyusunan semula itu menetapkan kerajaan negeri perlu membayar faedah sewaan bekalan air sebanyak RM14.6 juta setahun bagi tempoh 45 tahun.

Kalau ikut logik akal , dalam masa 3 tahun boleh ke Guan Eng mampu menjana pendapatan sebegitu tinggi untuk membayar hutang yang besar dalam tempoh yang singkat !

Bodohnya juga 2 orang Melayu yang masuk DAP ini gara2 diperdaya bahawa parti chauvinis ini telah berjaya mengurangkan hutang kerajaannya .

Debat : Merdeka Centre & Anwar Ibrahim mesti bengang kenyataan Tun Mahathir

Posted: 26 Jan 2012 07:33 PM PSTPerdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak tidak perlu melayan cadangan untuk mengadakan debat dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi membincangkan dasar dan pendekatan kerajaan menguruskan negara, kerana ia tidak memberi kesan untuk merubah pendirian pembangkang.

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, berkata tidak ada keperluan Perdana Menteri berdebat dengan individu seperti Anwar kerana semua menyedari sikap Ketua Pembangkang itu yang suka memburuk-burukkan nama negara kepada dunia luar.

Beliau berkata, Anwar akan menjadikan pentas perdebatan berkenaan sebagai platform untuknya meraih populariti politik dengan mempamerkan sikap 'bengisnya'.

"Buat apa (debat) semua orang sudah tahu dan jika debat itu dibuat ia tak akan merubah pendirian mereka (pembangkang). Lainlah kalau dia (Anwar) sependapat dengan kerajaan berhubung isu dibangkitkan.


"Tak perlu layan orang seperti Anwar dan kalau buat pun semata-mata dia nak tunjuk bengis," katanya pada sidang media selepas Program Bicara Tokoh anjuran Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) di sini, semalam.

Dr Mahathir berkata demikian ketika diminta mengulas cadangan Pengarah Eksekutif Merdeka Center, Ibrahim Suffian untuk menganjurkan perdebatan antara Perdana Menteri dengan Ketua Pembangkang berhubung dasar dan pendekatan kerajaan menguruskan negara.

Ditanya sama ada cadangan debat berkenaan mampu menjadi transformasi politik baru dalam negara, Dr Mahathir berkata, rakyat negara ini sudah selesa dengan model politik sedia ada.

Tahniah PAS !! Sanggup berkorban beri laluan calon DAP Melayu bertanding

Posted: 26 Jan 2012 06:48 PM PST
Pas dijangka memberi laluan kepada calon Melayu DAP untuk diletakkan di kawasan-kawasan yang majoriti pengundinya orang Melayu.

Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kedah, Datuk Mukhriz Tun Mahathir berkata, perkara itu tidak mustahil berlaku kerana Pas sejak kebelakangan ini cenderung untuk menuruti setiap kehendak DAP.

Beliau yakin Pas tidak banyak pilihan jika itu yang dikehendaki oleh parti sekutunya.

"Saya lihat dan saya percaya ini yang akan berlaku. Tidak mustahil dalam usaha DAP menarik minat sokongan pengundi Melayu, Pas sedia mengorbankan kerusi mereka untuk diberikan kepada calon Melayu DAP," katanya kepada Utusan Malaysia di sini semalam.

Beliau berkata demikian ketika ditanya mengenai perkembangan terkini DAP yang kini dilihat cuba menampilkan calon-calon Melayu untuk diketengahkan pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Dalam perkembangan lain, Mukhriz berkata, walaupun UMNO merupakan parti berasaskan Melayu namun parti tersebut tidak pernah mengabaikan nasib serta masa depan kaum-kaum lain.

Beliau berkata, sebagai bukti meskipun pelbagai dasar telah diperkenalkan sebelum ini antaranya Dasar Ekonomi Baru (DEB), nasib kaum lain masih tidak pernah dipinggirkan.

"Ini hakikat dan sejarah yang tidak boleh dipadamkan. Manfaat DEB bukan sahaja dinikmati oleh orang Melayu malah manfaatnya turut dirasai kaum-kaum lain,'' ujarnya.

Ditanya mengenai kesan yang akan dihadapi orang Melayu jika DAP memerintah, beliau berkata, rakyat semestinya dapat membuat penilaian berhubung perkara tersebut.

"Dalam era keterbukaan ini saya yakin rakyat dapat membuat penilaian yang lebih adil iaitu pihak manakah yang mampu memberikan khidmat terbaik kepada rakyat,'' ujarnya.

KEMAS akan dibubarkan jika pembangkang menang PRU 13 ?

Posted: 26 Jan 2012 05:38 PM PSTJabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) tidak mustahil akan dirombak atau dibubarkan sekiranya parti pembangkang menang pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) nanti.

Menteri Besar, Datuk Abdul Ghani Othman berkata, beliau tidak hairan jika perkara itu berlaku kerana Kemas selama ini berperanan membantu golongan masyarakat luar bandar khasnya orang Melayu.

Jika ia berlaku, katanya, peranan Kemas sejak 50 tahun lalu terutama dalam meningkatkan kompetensi masyarakat luar bandar supaya boleh berdikari, sekali gus meningkatkan taraf kehidupan dari segi pendidikan dan ekonomi akan terhenti.

"Jika pembangkang mendapat kuasa untuk mentadbir negara, di antara yang mungkin dirombak atau dihapuskan adalah Kemas apatah lagi agenda pengisiannya adalah kontrak sosial.

"Tambahan pula, ada satu parti di dalam pakatan pembangkang yang sejak penubuhannya menuntut hak sama rata melalui konsep Malaysian Malaysia yang nyata bertentangan dengan kontrak sosial yang mengiktiraf hak istimewa orang Melayu," katanya ketika berucap merasmikan Majlis Sambutan 50 Tahun Kemas di sini semalam.

Hadir sama, Pemangku Ketua Pengarah Kemas, Hassan Mohd. Amin dan Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Kesenian, Kebudayaan dan Warisan negeri, Asiah Md. Ariff.

Lebih 1,500 warga Kemas Johor berhimpun bagi meraikan ulang tahun berkenaan di samping bertemu para pemimpin masyarakat yang hadir.

Dalam pada itu, Abdul Ghani berkata, anggota Kemas harus sedar cabaran besar yang perlu mereka hadapi terutama dalam menghadapi perpecahan orang Melayu.

"Ayuh warga Kemas, kita kukuhkan perpaduan orang Melayu, kita bersatu padu untuk membentuk perpaduan dan jangan sesekali berpecah demi masa depan bersama.

"Kalau kita berterusan berpecah dan bertelagah, ia akan memberi peluang kepada pembangkang untuk terus menyebarkan ideologi mereka dan menabur janji-janji manis mereka," katanya.

Abdul Ghani turut mengingatkan semua pengundi supaya sejarah pilihan raya 2008 yang menyaksikan beberapa negeri berjaya ditawan parti pembangkang, tidak berulang lagi.

Kumpulan Anti AUKU mesti panas sindiran terbaru Tun Mahathir !!

Posted: 26 Jan 2012 04:38 PM PSTAkta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) tetap relevan kepada orang yang tidak tahu menjaga diri dan tidak menghargai peluang yang harus digunakan sebagai seorang mahasiswa, kata bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Beliau berkata kerajaan tidak pernah melarang sekiranya mahasiswa ingin mengadakan sebarang debat dalam kawasan universiti tetapi yang hendak dikawal adalah perbuatan mereka berkempen secara melampau.

"Yang kita larang adalah tindakan nak pergi kempen di sana sini. Orang bayar duit kepada kita. Kita belajar menggunakan orang lain, jadi kena bertanggungjawab dengan orang yang bekalkan kita dengan wang supaya belajar betul-betul.

"Kemasukan (ke universiti) kebanyakan pelajar Melayu bukan kerana pencapaian tinggi, (dan) kalau tak kerja kuat mereka akan ke belakang," katanya kepada pemberita ketika ditemui selepas sesi Bicara Tokoh bersama beliau sempena Tahun Koperasi Antarabangsa 2012 di sini hari ini.

Dr Mahathir berkata mahasiswa seharusnya menumpukan perhatian sepenuhnya terhadap pelajaran, dan selepas tamat pengajian dan mempunyai pekerjaan serta pendapatan sendiri, barulah mereka bebas melakukan apa saja.

"Kita fikir (jika) tak demonstrate (berdemonstrasi) tak boleh jadi ahli politik yang baik. Saya dulu takdak demonstration pun tapi boleh jadi ahli politik yang ada kebijaksanaan juga," katanya.

Beliau berkata lebih menyedihkan ialah yang sering terlibat dengan demonstrasi membantah Auku adalah mahasiswa Melayu, manakala kaum lain tidak melakukan perkara itu.

"Saya bukan rasis tapi budak Melayu ini kelulusan tak tinggi, orang inilah yang nak sangat hapuskan AUKU. AUKU tidak relevan kalau kita tahu menjaga diri," katanya. - Bernama

NFC : Mengapa Ketua Audit Negara baru sekarang beri penjelasan & biarkan kerajaan difitnah ?

Posted: 26 Jan 2012 03:38 PM PSTBaru semalam keluar di akhbar dan media arus perdana jawapan dan penjelasan Ketua Audit Negara Ambrin Buang tentang isu NFC yang kuat dimainkan PKR untuk menipu rakyat kononnya berlaku penyelewengan . Sudah begitu lama Rafizi dan Mak lampir fitnah Kak Ijat sehingga terpaksa bercuti , baru sekarang Ambring beri penjelasan ?  


Kerana laporan Audit beliau lah menyebabkan pembangkang menjaja kepada rakyat memburukkan kerajaan menjelang PRU 13 . Ikuti artikel tentang Ketua Audit Negara ini yang membiarkan  kerajaan difitnah  ..KREDIBILITI dan intergriti Ketua Audit Negara,Ambrin Buang mula dipersoalkan malah niat serta pertanggungjawabannya terhadap sesuatu yang diaudit menimbulkan banyak sekali keraguan dan sudah ada yang mula melihat bahawa kuasanya cukup besar berbanding dengan jawatan lain dan adakalanya beliau dilihat lebih besar dari Perdana Menteri ataupun Hakim walaupun mengikut Perlembagaan Persekutuan Ketua Audit Negara dilantik oleh DYMM YDP Agung atas nasihat Perdana Menteri.

Kerana keperluannya melaporkan terus segala laporan-laporannya kepada DYMM YDP Agung yang hendaklah menyebabkan laporan itu dibentangkan dihadapan Dewan Rakyat seperti dituntut dalam Perlembagaan Malaysia Perkara 105 hingga 107 tanpa melalui Perdana Menteri,ini cukup merbahaya kepada kerajaan seandainya beliau ada berniat tidak baik dan terpulang kepada beliau apa sahaja laporan itu walaupun mungkinj menjejaskan kerajaan atau tidak sementelahan pula kerajaan tidak bersedia untuk menjawab,pembangkang akan mengambil kesempatan untuk menganggap laporan itu muktamad dan rakyat yang terkeliru akan lagi mudah percaya.

ISU audit National Fedlot Corporation (NFC) menjadi kelam kabut hasil laporan audit dan bagaikan nampak ada niat tidak baik di sebalik laporan tersebut hingga menjadi modal pembangkang untuk menyerang kerajaan hari ini. Setelah ramai pihak mendesak ketelusan laporan itu, Ambrin mula berdolak dalik.Sekejap beliau kata rugi,sekejap pula beliau kata salah urus dan berbaga-bagai lagi alasan diberikan apabila diasak.Lihat disini..

Beliau menjadikan laporan audit zaman beliau ini seperti telah menjadi satu hukuman sebelum bicara sedangkan tugas beliau hanyalah membuat pemerhatian audit dan memberikan syor pembaiokan semata-mata dan bukannya menghukum salah laku atau sebagaina kerana apa yang audit temui belum tentu berlaku penyalahgunaan kuasa atau wujud penyelwengan kerana mungkin system kerja sahaja yang tidak sesuai.

Sejak beliau mengambil alih jawatan Ketua Audit Negara berbagai-bagai kontraversi timbul dan ketua Audit Negara ini seolah-olah menjadi diri beliau bersih,dilihat bersih tetapi sudah ada yang mula bertanya mengapa tiada isu projek-projek Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) yang diluluskan semasa beliau menjawat jawatan Ketua Setiausaha (KSU) dalam laporan audit sebelum ini.

Sebelum ini ada isu KPM dibangkitkan dalam laporan audit semasa beliau dilantik KSU KPM dan selepas beliau memegang jawatan KSU KPM seperti contoh projek air dan makmal komputera yang terbengkalai di Sabah kerana projek tersebut dilaksanakan zaman beliau tetapi tidak selesai di zaman beliau juga.

Kalau benarlah,kita hairan kerana ada pegawai-pegawai kata mereka tidak dibenarkan untuk audit projek-projek KPM semasa beliau menjadi KSU kementerian tersebut dan kita tidak pasti sejauh mana kebenaran cakap-cakap ini tetapi kalau kita melihat kepada perkembangan audit,rasa macam betul sahaja cakap-cakap itu.

Malah barangkali kerana kecewa dengan gelagat dan menunjuk kuasa Ketua Audit Negara ketika ini,sudah ada yang mula bercakap tetapi kita tidak tahu sejauh mana benarnya apabila ada yang mendakwa bahawa semasa Ambrin menjadi KSU KPM,beliau dikatakan telah mengeluarkan Surat Setuju Terima (SST) Letter Of Award/Acceptence satu projek Sekolah Teknik baru di Beoufort,Sabah pada tahun 2004 sedangkan ianya tidak mempunyai peruntukan mencukupi untuk melaksanakannya dalam RMK8.

Tetapi SST dikeluarkan juga dengan cara bayaran tertangguh dan dibayar dalam RMK9 dan ini telah menimbulkan persoalan,bolehkah dikeluarkan SST kepada syarikat sedangkan projek tersebut sepatutnya dibina dan disiapkan dalam RMK8(jika betul ada) dan memang tidak dicadangkan untuk dilaksanakan dalam RMK9 malah beluam lagi diluluskan oleh Parlimen?

Jika ini boleh berlaku,apa akan jadi jika semua projek yang belum diluluskan oleh kerajaan boleh dikeluarkan SST oleh KSU yang semestinya merupakan satu surat ikatan atau kontrak yang mengikat kerajaan dari segi kewangan kerana jika obligasi dilanggar,kerajaan boelh di saman di mahkamah untuk menuntut gantirugi. Kalau semua KSU berkuasa seperti itu dan boleh buat seperti itu,apa gunanya Parlimen meluluskan projek terlebih dahulu sebelum satua-satu RMK dibentang dan dibahaskan?

Jika betul projek yang disebut itu penting rasanya lebih penting lagi projek naiktaraf sekolah-sekolah daif di luar Bandar Sabah kerana ada sekolah yang sudah mahu reput,ada yang tiada bekalan air dan letrik dan kita diberitahu Sekolah teknik yang terlalu besar itu tiada keperluan sangat untuk dibangunkan pada masa itu dan difahamkan kos pembinaannya mencecah RM100 juta.

Kalau dikumpulkan jumlah pelajar untuk layak dari seluruh Negeri Sabah pun masih tidak mampu untuk memenuhkan sekolah tersebut dan dengar ceritanya sekolah tersebut telahpun ditukarkan menjadi sekolah vokasional.Apakah keutamaaan projek ini pada masa itu,pada masa Ketua Audit Negara menjadi KSU KPM berbanding dengan projek-projek lain sehingga ianya perlu diawardkan dalam RMK8 untuk bajet RMK9 yang belum diluluskan oleh Parlimen.

Dakwaan tentang kerja-kerja Ambrin sebagai KSU sebelum ini sudah mula bertaburan dijaja,permulaan kepada jajaan ini adalah dakwaan bahawa zaman beliau menjadi KSU KPM pun banyak penyelewengan seperti yang dibentangkan di atas dan sekiranya ini semua benar,Sruruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) harus menyiasat dan membawa ke muka pengadilan sesiapa sahaja yang terlibat.


Wajar Salleh heret Ambrin ke mahkamah!

Kita juga mengharapkan entity syraikat menyaman Ketua Audit Negara ini supaya kuasanya dalam menjalankan kerja-kerja audit tidak disalah anggap atau diperjelaskan kerana nampak akhir-akhir ini terutamanya menjelang PRU13,Ketua Audit Negara seperti mahu bermain politik ala menyokong pembangkang.

Kita bimbang Ketua Audit Negara terlalu banyak cakap dan kadang-kadang seperti lempar batu sembunyi tangan,orang lain pula mula membongkar tentang beliau sebelum ini.Kita tidak mahu nanti ada yang menyifatkan Ketua Audit Negara ini seperti ayam,kokoknya berderai tapi ekor bergelumang tahi.

sumber : Sanggah Tok Janggut 

DIMENSI

Posted: 27 Jan 2012 11:18 AM PST

DIMENSI


Omegay: Debat - video aahh uhh ahhh terbaru bakal merencatkan pelan anuwar nak ke putrajaya >XD

Posted: 27 Jan 2012 08:49 AM PST

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengalu-alukan idea berdebat dengan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sebagaimana disarankan oleh Merdeka Center berdasarkan penemuannya baru-baru ini.

Sehubungan itu kata Anwar, debat yang disyorkan wajar bagi menjawab persoalan-persoalan  yang ditimbulkan terhadap Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Rakyat (PR).

"Masing-masing buat tuduhan, kita tuduh Barisan Nasional rasuah dan gagal tadbir negara, BN tuduh kita tidak tahu urus ekonomi, tuduh Anwar jadi alat DAP, masing-masing ada pendekatan dan kita cadang debat.

"Apa yang kita sebut, kita pertahankan, itu sebabnya kita perlu debat. Insya-Allah kita menang dan dapat tawan Putrajaya," kata beliau pada Program Mesra Rakyat Bersama Penasihat Ekonomi Selangor di Stadium Sabak Bernam di sini, semalam. - SH

kehkehkehkeh anuwar nak terus cari talian hayat..terkini anuwar mendesak supaya najib bersetuju berdebat dengan nya. sama ada anuwar takut atau betul2 dah tersepit wallahualam lerr. tapi yang pasti anuwar tak rela berputih mata nak tawan putrajaya ketika sinopsis video seks ke-2 nye muncul di laman youtube huhuhuhu

kita bleh teka tujuan berdebat nak di adakan hanya untuk mengalih pandangan masyarakat akan kepincangan pentadbiran anuwar di selangor serta cubaan 'mencuri masa' najib dari menjalankan tanggungjawab beliau terhadap rakyat.

untuk pengetahuan sebab2 yang cuba di ungkitkan anuwar telah pun di jawab oleh media2 cetak dan media elektronik seperti blog, fb, twitter dan bermacam2 medium lain. malah ada persoalan bodoh dan tak relevan yang cuba di bangkitkan oleh pihak pembangkang lebih kepada pembohongan semata2!..jadi tak perlu pun najib nak layan karenah puak2 pembangang nih! buang mase jek!...satu keje pun tak jadik  >XD

jadi ada baiknye anuwar layan sinopsis video terbaru aksi lakonan hangatnye yang mula tersebar bersama jijah kehkehkehkeh

Omegay: Anuwar sanggup mati pertahan zionis!..islam hancur peduli haper..harkkk ptuihhh! >:[

Posted: 27 Jan 2012 07:00 AM PST

If elected, Mr. Anwar said he would speed up the removal of racial quotas for university places and focus on helping lower-income groups regardless of race instead of solely aiding ethnic Malays.

In the interview, Mr. Anwar also clarified his position on homosexual rights and Malaysia's sodomy laws, and also the Muslim-majority nation's relationship with Israel.

"I support all efforts to protect the security of the state of Israel," said Mr. Anwar, although he stopped short of saying he would open diplomatic ties with the Jewish state, a step which he said remains contingent on Israel respecting the aspirations of Palestinians. Malaysia has consistently refrained from establishing diplomatic relations with Israel, although limited commercial ties exist between private companies in the two countries.

In response to recent local reports that he supported gay marriage, Mr. Anwar said they were wrong and that he "believes in and supports the sanctity of marriage between men and women." The opposition leader is suing government-linked newspaper Utusan Malaysia for defamation, alleging that it implied he supports and wants to legalize homosexuality.

Still, Mr. Anwar said that Malaysia's sodomy laws are "archaic" and could be amended.

"It is not my business to attack people or arrest people based on their sexual orientation," he said. - WSJ


Belum ape2 lagi anuwar dah pasang niat baikkk punye! berpaksikan kekejaman yahudi zionis, anuwar jadikan inspirasi untuk 'membebaskan' malaysia dari kerajaan sedia ada. mentang2 ler israel dah jadi tumpuan pelancong2 gay klik sini, anuwar tanpa segan silu terus mengagungi kuasa zionis. 

anuwar dedahkan niat beliau untuk menyamaratakan hak asasi rakyat malaysia jika berkuasa tapi tak berani pulak secara terang nyatakan tentang kekejaman dan sikap rasis puak zionis terhadap warga palestin dalam temubual tersebut. mungkin dia masih fobia dengan kenyataan anti-semitiknya terhadap zionis sehingga di selar oleh bosnya sendiri iaitu kerajaan amerika. klik aidc

kita tak peduli kalau anuwar nak melutut depan pemimpin zionis atau amerika tapi kenapa harus melibatkan nasib anak2 bangsa melayu dalam mempertahankan aktiviti dan agenda songsangnye? apa akan jadi dengan uitm yang setelah sekian lama menjadi sumber pembangunan insan dan kebanggaan anak2 melayu? tu belum termasuk syarikat2 teras bumiputera seperti felda, mara dan lain2. 

tak mustahil anuwar akan mengadakan hubungan diplomatik dengan israel jika dia berkuasa dan tak mustahil jugak dia akan mengubah undang2 negara mengikut selera seksnya..adoiyaiii

Omegay: VIDEO BALA PETAKA! - anuwar ehem2 lagi!!

Posted: 27 Jan 2012 05:34 AM PST


ehem2!..anuwar watper tuuuuhh??..weii gomo!..siamdoll mane plak nihhh??  huhuhuhu >XD

Omegay: Anuwar kepanasan tak berani saman..suruh balaci saman!

Posted: 26 Jan 2012 10:00 PM PST

Syed Husin fail saman terhadap Utusan, Zulkifli Nordin

27/01/2012 11:22am

Oleh SUWARNI MOKHTAR
KUALA LUMPUR 27 Jan. – Veteran Parti Keadilan Rakyat (PKR), Syed Husin Ali telah memfailkan saman fitnah di Mahkamah Tinggi di sini hari ini dan menuntut ganti rugi RM10 juta terhadap Utusan Melayu (M) Bhd.; Ketua Pengarang Kumpulan akhbar itu, Datuk Abdul Aziz Ishak; dan Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Nordin berhubung satu artikel bertarikh 20 November tahun lalu. - UTUSAN


kehkehkeh anuwar masih nyorok dalam grobok lancap sorang2!..memang dah tak bertelow dahh!..keje saman menyaman kena serah kat pencacai..orang dah offer mintak di saman pun dia tak berani...kehkehkehkeh adoiyaiii anuwar2!..talian hayat ko dah nak terputus weiiiiii! >XD

Omegay: Melayu masuk DAP - Kit siyal jadi lebih siyal daripada biasa!

Posted: 26 Jan 2012 07:15 PM PST

"Let me inform the Umno leaders that this is the tide of the times and no force in the world can stop more Malays joining up with other Malaysians from other ethnicities in DAP to build a common destiny as Malaysian citizens for future generations of Malaysians," he wrote in a statement here. - Themalaysiainsideanuvajiass

apa beza pendekatan malaysian malaysia atau middle malaysia jika di bandingkan dengan apa yang dah berlaku terhadap orang2 melayu di singapork sehingga sekarang?. anak buah parameswara jadi gelandangan di negara sendiri! ini ler mainan propa pru yang semakin lantang di canang oleh parti deeayypig untuk menguasai minda orang2 melayu dengan menjanjikan pelbagai tawaran dan jawatan dalam parti agar mereka 'tunduk' dengan sendirinya.


Oleh kerana parti adat & sosiyal mahupun parti gay dah tak mampu tarik sokongan orang melayu maka deeayypig cuba menggantikan tugas mereka. kit siyal tau hanya dengan cara memujuk dan menyogok saja yang dapat melenturkan semangat nasionalisma orang melayu. sebab tu kebelakangan ni sering kedengaran suara2 yang mengatakan dap mampu amik alih tugas pas. ini ler buktinye!

kit siyal sedar kalau lee kuan yew pailang bleh menundukkan semangat nasionalisma orang melayu di sana, kenapa beliau tak bleh lakukan perkara yang sama? tengok je nasib orang melayu penang yang terus di hambat macam warga pendatang!. penempatan perkampungan orang melayu mahupun india di rampas. punca rezeki pun di tutup! itu di peringkat negeri..bayangkan kalau dah berjaya ke putrajaya! perghhh..

kit siyal tak mahu orang melayu/india menjadi lebih maju dari puak chauvinist kerana takut kuasa mereka pulak di ancam!..sebagai bekas setiausaha akhbar kuan yew mesti la kit siyal rase malu kalau dia tak berjaya 'menudukkan' semangat nasionalisma orang melayu!.

namun setelah sekian lama kit siyal bersifat barbarik dengan menyemai benih rasis terhadap puak sendiri kini kit siyal terpaksa pulak bergantung nasib kepada sokongan orang melayu jugak akhirnye. klakar gak si kit siyal nih! harkk ptuih!..begitupun memang dah ada melayu2 yang tak sedar diri. melayu2 yang tak sayang bangsa dan agama sendiri. melayu yang sanggup menikam dari belakang. melayu yang kecewa tak dapat projek, tak dapat jadi pm. dan masih ada melayu nak tengok bangsa mereka merempat di negara sendiri.

melayu2 macam parti liwat dan parti adat! kehkehkehkeh harkkkk ptuihhhhhhhhhhh!! >:]

Sungguhka

Posted: 27 Jan 2012 09:14 AM PST

Sungguhka


Selamat Tinggal PRU13.......?

Posted: 26 Jan 2012 01:30 PM PST

bumiyang

Posted: 27 Jan 2012 03:35 AM PST

Politik Harian

Posted: 27 Jan 2012 03:28 AM PST

Politik Harian


Angelina Jolie Ajar Anak Tentang Agama Islam

Posted: 27 Jan 2012 12:09 AM PST


Pasangan pelakon Hollywood Angelina Jolie dan Brad Pitt mengaku memberikan pendidikan agama kepada anak-anak mereka.

Jolie tidak membataskan pendidikan itu pada satu atau dua agama sahaja, malahan enam anaknya mendapat pendedahan terhadap semua bentuk agama yang ada.

"Brad dan saya membesarkan anak-anak kami untuk menghargai sesama manusia," ujar ibu kepada Maddox, Pax, Zahara, Shiloh dan si kembar Vivienne dan Knox itu kepada majalah Parade.

Jolie dan Pitt memperkenalkan semua agama yang ada di dunia ini kepada enam anak mereka dengan menyediakan rak yang memuatkan pelbagai buku dan kitab agama di rumah mereka.

"Kami ada Injil, al-Quran dan semuanya. Kami juga mengajak anak kami ke gereja, kuil, menghadiri upacara ajaran Buddha, pergi masjid, mengajar mereka tentang semua kepercayaan," katanya pada Sabtu.

Menurut Jolie, walau apapun agama yang dipilih oleh anak-anaknya kelak, dia tidak akan membantah.

"Pilihannya (agama) terletak pada tangan mereka," ujarnya.


Detik Islam: kepada hero Star Wars Liam Neeson semoga menjadi seorang muslim sejati dan juga Angelina Jolie semoga mendapat hidayah.

-Detik Islam

Datuk T Kata Ada Video Anwar "Lagi Dahsyat"... Mana??

Posted: 26 Jan 2012 10:41 PM PST


Trio 'Datuk T' yang menayangkan video seks yang mereka dakwa pelakunya adalah ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, hari ini mencabar Anwar membuktikan yang mereka salah atau berdepan dengan satu lagi pendedahan video yang "lebih dahsyat".

Salah seorang anggota Trio 'Datuk T, yang juga bekas bendahari PERKASA, Datuk Shuib Lazim, berkata video baru itu dirakamkan pada 12 dan 13 Januari tahun lalu di Thailand.

''Saya sendiri telah menonton rakaman video ini selepas diberikan oleh Datuk Eskay. Saya percaya Datuk Eskay sedia membuat pendedahan mengenai rakaman video ini di dalam mahkamah jika Anwar bertindak menyaman kami," katanya, merujuk kepada seorang lagi anggota trio Datuk T, Datuk Shazryl Ekay Abdullah.

''Cuba periksa pasportnya di manakah Anwar berada pada ketika itu. Cuba tanya isterinya, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail di mana Anwar pada masa itu,'' katanya lagi.

Shuib menambah Anwar perlu segera menyaman Trio Datuk T, termasuk bekas ketua menteri Melaka, Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik, jika mana-mana penganalisis forensik antarabangsa boleh membuktikan bahawa pelaku dalam video seks pertama yang didedahkan Mac lalu, adalah bukan Anwar.

So... tunggu apa lagi Datuk, dedahkanlah video tersebut dengan segera.. nak simpan lagi buat apa?

Video Seks Anwar Kembali, Kali Ini Anwar Dicabar Serah Video

Posted: 26 Jan 2012 05:00 PM PST


Datuk Seri Anwar Ibrahim dicabar melantik pakar forensik antarabangsa untuk menganalisis rakaman video seks yang didakwa membabitkan Ketua Pembangkang itu seperti didedahkan kepada media pada 21 Mac tahun lalu.

Cabaran itu dibuat oleh salah seorang 'Trio Datuk T', Datuk Shuib Lazim, 70, bertujuan menentukan bahawa Anwar bukan pelaku di dalam rakaman video tersebut.

Shuib berkata, sekiranya pihak forensik antarabangsa mendapati pelaku itu terbukti bukannya Anwar, ketua pembangkang itu perlu segera menyaman 'Trio Datuk T' yang terdiri daripada beliau sendiri, Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik dan Datuk Shazryl Eskay Abdullah.

Ujarnya, di dalam mahkamah kelak mereka bersedia memberi keterangan termasuk menayangkan rakaman video yang dikatakan lebih dahsyat berlaku di Thailand pada 12 dan 13 Januari 2011.

''Saya sendiri telah menonton rakaman video ini selepas diberikan oleh Datuk Eskay. Saya percaya Datuk Eskay sedia membuat pendedahan mengenai rakaman video ini di dalam mahkamah jika Anwar bertindak menyaman kami.

''Kami sedia untuk membongkarkan perkara ini demi kebenaran. Kami sedia berbuat demikian demi masa depan dan nasib rakyat negara ini,'' katanya.

Utusan Malaysia hari ini melaporkan kenyataan bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Senator Ezam Mohd. Noor yang Anwar tidak berani menyaman individu seperti Datuk Shazryl Eskay Abdullah, Datuk S. Nallakaruppan dan Ummi Hafilda Ali walaupun ketiga-tiga mereka telah secara terbuka mendedahkan kesalahan moral Ketua Pembangkang itu.

Ezam berkata, ini kerana Anwar sendiri tahu dakwaan mereka adalah benar dan banyak lagi 'pekung' akan dibuka sekiranya kes dibawa ke mahkamah.

Shuib berkata, beliau bersama dua rakannya itu sehingga hari ini sebenarnya masih menunggu untuk menerima tindakan saman daripada Anwar.

''Anwar nampak sangat tidak berani menyaman rakan-rakan yang pernah rapat dengannya. Anwar hanya setakat berani saman akhbar Utusan Malaysia sahaja.

''Mengapa saman Utusan Malaysia. Jika rasa hebat samanlah kami, sebab kami yang pernah mendedahkan rakaman video yang didakwa membabitkan dirinya,'' katanya lagi.

Mengenai rakaman video di Thailand yang dikatakan berlaku lebih dahsyat, Shuib mencabar Anwar untuk menyatakan di manakah Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu berada pada tarikh 12 dan 13 Januari 2011.

''Cuba periksa pasportnya di manakah Anwar berada pada ketika itu. Cuba tanya isterinya, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail di mana Anwar pada masa itu,'' katanya lagi.

Dalam pada itu Shuib satu masa dahulu pernah bersahabat rapat dengan Anwar berkata, Ketua Pembangkang itu tidak perlu takut untuk bertindak menyaman 'Trio Datuk T' jika merasakan beliau berada di pihak yang benar.

Sumber: Utusan

Video Aziz Bari Mahu PAS Pecat Azizan

Posted: 26 Jan 2012 07:52 AM PST


Aziz Bari mahu Pakatan Rakyat (PR) perlu mengambil tindakan tegas terhadap Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak kerana mengambil tindakan ke atas pelajar-pelajar Kolej Universiti Insaniah (Kuin) menggunakan Akta Universiti dan Kolej Universiti (Auku).

Katanya, kenyataan Azizan sebelum ini yang katanya "terlepas pandang" sebenarnya bercanggah dengan prinsip Buku Jingga.

"Ini bukan kali pertama beliau mengeluarkan kenyataan terbuka dan bertentangan dengan prinsip parti.

"Jika beliau itu pro-Auku, kena masuk Barisan Nasionallah," kata beliau pada pada sidang media selepas Wacana Sinar Siri ke-10 bertajuk "Masih Relevankah Auku?" anjuran Kumpulan Media Karangkraf.


Mei lalu, lima mahasiswa kolej universiti tersebut dibicarakan dan digantung pengajian kerana didapati terlibat dalam demonstrasi yang bertujuan untuk menyatakan bantahan terhadap pembinaan Sekolah Insan Bestari yang diadakan di kediaman Ar-Razi, Kuin.

Poyos Gile Aziz Barua ni....

Video URL: http://youtu.be/V2KTh-UQAxQ

Tahniah Undi PR... Rakyat Selangor Dapat Sampah!

Posted: 26 Jan 2012 05:00 AM PST


Kroni dapat habuan masing-masing, rakyat dapat sampah.. ini mungkin kesimpulan yang boleh dibuat terhadap permasalahan sampah yang dihadapi rakyat negeri Selangor sejak beberapa bulan lalu.

Mengulas masalah yang berlanjutan itu Ketua Penerangan UMNO Selangor, Abd Shukor Idrus berkata rakyat Selangor menjadi mangsa kerakusan dan keangkuhan kerajaan negeri Selangor dalam penyelesaian isu sampah dan sisa pepejal di negeri ini.

Tegasnya rakyat Selangor kini semakin sesak nafas kerana terpaksa menghidu bau busuk, sampah berulat yang menghantuai mereka, kerana tindakan bodoh kerajaan negeri yang tidak melanjutkan kontrak Alam Flora yang telah berpengalaman dalam menguruskan sampah dan sisa pepejal ini semata-mata kerana Alam Flora dilantik oleh kerajaan BN dahulu, dan bukannya melihat kepada prestasi Alam Flora.

"Kini, rakyat yang menjadi mangsa. Jika dahulu, pihak Alam Flora akan mengutip sampah tiga kali seminggu, namun pihak syarikat pengurusan baru yang dilantik kerajaan negeri ternyata gagal mengutip sampah tiga kali seminggu, sebaliknya seminggu sekali pun susah.

"Kita yakin, pihak syarikat pengurusan yang baru bukan sahaja tidak berpengalaman seperti Alam Flora, malah tidak mempunyai kelengkapan yang mencukupi, lori sampah misalnya.

"Jadi, mana mungkin mereka mampu untuk mengutip sampah tiga kali seminggu, jika mereka terpaksa menggunakan sumber terhad untuk menguruskan dan mengutip sampah dan sisa pepejal di seluruh Selangor," katanya kepada UMNO-Online di sini, hari ini.

Beliau yang juga ADUN Kuang, Selangor seterusnya berkata kerajaan negeri tidak menggunakan pendekatan kerajaan terdahulu yang memilih atau meneruskan kontrak mana-mana syarikat pengurusan sampah melalui pendekatan penilaian prestasi, sebaliknya mereka lebih selesa melantik syarikat dari kalangan kroni mereka.

"Mereka lebih mementingkan kroni mereka berbanding kebajikan dan keselesaan rakyat Selangor. Masalah sampah yang berlaku di negeri jelas menunjukkan kegagalan pentadbiran negeri menyediakan perkhidmatan yang baik kepada rakyat.

''Pentadbiran yang gagal bukan sahaja memberi kesan kepada agensi-agensi di bawah kerajaan negeri seperti PBT, akhirnya rakyat yang menderita terpaksa menghidu bau busuk dan sampah berulat setiap hari," ujarnya lagi.

Pada masa yang sama, Pergerakan Pemuda UMNO Shah Alam melihat masalah isu sampah di Selangor khususnya di Shah Alam ini semakin menemui jalan buntu apabila kerajaan negeri terus dengan hasrat mereka untuk menamatkan perkhidmatan Alam Flora Sdn. Bhd dan dalam masa yang sama melantik kontraktor baru yang gagal melaksanakan tugas dengan baik.

Ketuanya, Azahari Datuk Shaari melihat kontraktor baru bukan sahaja gagal melaksanakan tugas mengutip sampah-sampah ini, malah mereka mengambil jalan mudah untuk menuduh UMNO dan Barisan Nasional sebagai dalang yang membuang sampah di kawasan-kawasan tertentu untuk memberikan imej buruk kepada pentadbiran kerajaan negeri.

"Memang sudah menjadi moto pakatan pembangkang, `Semuanya salah UMNO' dalam melepaskan diri mereka dari apa sahaja isu yang membebankan mereka", katanya.

Justeru beliau mengajak rakyat Selangor menilai sendiri keberkesanan dan kejayaan kerajaan pakatan pembangkang sejak mereka mentadbir Selangor sejak tiga tahun lalu.

"Adakah ini mutu perkhidmatan yang kita mahukan dari sebuah kerajaan yang mewar-warkan ketelusan sebaliknya apa yang mereka buat pada hari ini, bukan sahaja memberi keselesaan malah memberi beban kepada rakyat Selangor," ujarnya.

tunku

Posted: 27 Jan 2012 03:04 AM PST

tunku


Datuk T returns with new Thailand sex expose

Posted: 26 Jan 2012 11:09 PM PST

The 'Datuk T' trio, who had screened a sex video claiming to be that of PKR de facto leader Anwar Ibrahim, today challenged the opposition leader to prove them wrong or face another "more shocking" video expose.
In a front page report on Malay language daily Utusan Malaysia, one of the trio, former Perkasa treasurer Shuib Lazim (right) , said the new sex video was recorded on Jan 12 and 13 last year in Thailand.
"I have seen the video passed to me by Eskay.
"I believe Eskay is ready to make an expose of the video in court if Anwar sues us," he said, referring to another Datuk T member Shazryl Ekay Abdullah.
"Look at (Anwar's) passport to check where he was. Or ask his wife Dr Wan Azizah Wan Ismail," he said.
Shuib added that Anwar should sue the trio, including former Malacca chief minister Abdul Rahim Thamby Chik, if any international forensic analyst can prove that Anwar was not in the first sex video exposed last March.
The video, first screened to journalists, showed a man resembling Anwar fornicating with a woman.
Anwar lodged a police report denying that the man in the video was him, while the Datuk T trio were fined for screening pornography in public.
Police are investigating Anwar under Section 182 of the Penal Code for giving " false information to injure another person" based on his police report denying he was the man in the video.
'No point debating with Anwar'
Meanwhile, former prime minister Dr Mahathir Mohamad said that Prime Minister Najib Abdul Razak need not entertain Anwar's challenge for a debate on the country's policies.
Mahathir was reported by Malay language dailies Sinar Harian and Berita Harian as saying that Anwar only wants to have a debate to "show that he is bengis (fierce)".
"What's the point of debating when everyone knows his stand, and the debate won't change this.
"It's a different case if Anwar shares the government's opinion on matters raised," he said.

tunku : anwar dare not to sue the trio datuk T, ezam and few others as he knows they got all the bullets with them. if he is "man" enough than he should sue them for defamation but no. he just duck down infront of these guys. i hope the other "shocking" video would be released soon. let the people see the action of the "god gifted man".

PANEH MIANG

Posted: 27 Jan 2012 01:33 AM PST

PANEH MIANG


NFCorp: Bapa, Kroni & Anak-Anak

Posted: 26 Jan 2012 07:22 PM PST

1. En. Arifin bin Mustafa, berusia 39 tahun mula terlibat dalam penternakan lembu pedaging secara kecil-kecilan pada tahun 1985.

2. Beliau yang asalnya hanya memelihara 5 ekor lembu yang dibeli secara ansuran daripada penternak tempatan, namun dengan kebijaksanaannya mengacukkan lembu dengan lain-lain perternak, beliau akhirnya berjaya mengembangkan projek ternakan lembu sehingga mencapai 400 ekor pada tahun 1988.

3. Walaupun hanya mendapat pinjaman daripada Maybank sebanyak RM1 juta pada peringkat awal perniagaan dan tambahan RM2 juta daripada bank yang sama untuk mengembangkan perusahaannya, En. Arifin terbukti berjaya menternak lembunya dengan penuh dedikasi dan belajar cara-cara untuk mengembangkan projeknya dengan kaedah yang betul. Bidang yang dilaksanakan secara komersil ini membolehkan beliau memperolehi keuntungan yang optimum dan pulangan pendapatan yang lumayan.

4. Kini hasil pendapatan daripada bidang ternakan lembu telah membolehkan Arifin Mustafa menambah pelaburan serta memiliki harta termasuk ladang sawit seluas 12 hektar, ladang pisang dan buahan seluas 3 hektar, 10 unit rumah (bukan kondo), 4 unit kedai, 5 buah lori, 5 buah kereta dan 10 motosikal. Beliau juga pernah menerima beberapa penganugerahan seperti Usahawan Jaya Negeri Selangor tahun 1996, Anugerah "Biggest Buyer" daripada ladang pengeksport lembu Australia dan Usahawan Penternak Jaya Negeri Selangor tahun 2003.

5. Kejayaan En. Arifin sekaligus telah membuka pelbagai peluang perniagaan lain seperti melahirkan ramai penjual daging di pasar, membekalkan sumber protein yang berkualiti di restoran-restoran, dan yang paling penting, masyarakat mendapat manfaatnya.

6. Kisah kejayaan En. Arifin boleh dilayari di Portal Rasmi Lembaga Pertubuhan Peladang di sini.

7. Kini daging tempatan di pasaran berharga RM24++ sekilo, membuktikan bahawa kita masih memerlukan ramai pengusaha seperti En. Arifin untuk membekalkan sumber protein yang mampu dinikmati oleh semua lapisan masyarakat. Mudahnya, bekalan daging berkualiti dan murah sekaligus.

8. Hakikatnya, sumber daging tempatan masih tidak mencukupi untuk menampung keperluan rakyat Malaysia yang menyebabkan harganya masih kekal tinggi. Rentetan itu pada 2006, kerajaan melalui Kementerian Pertanian & Industri Asas Tani telah memperuntukkan RM4.4 billion untuk membangunkan sektor pertanian dan penternakan agar Malaysia tidak terlalu bergantung daripada sumber luar negara.

9. Maka sebuah 'High Impact Project' bernilai RM250 juta telah diagihkan secara pinjaman mudah oleh kerajaan kepada sebuah syarikat Bapa & Anak-Anak untuk memastikan projek ternakan lembu terbesar di negara ini mampu membekalkan sumber protein yang murah kepada rakyat Malaysia pada masa hadapan.

10. Dan wang beratus juta pun berpindah tangan, daripada kerajaan, kepada Bapa dan seterusnya kepada Anak-Anak. Dan hasilnya...kondo mewah?! melancong?! mercedes?! restoran?! kad kredit?! Namun selepas hampir 5 tahun berlalu, harga daging lembu tempatan tetap kekal mahal disebabkan stok bekalan masih tidak mencukupi.

11. En. Arifin tidak mendapat pinjaman mudah RM250 juta daripada kerajaan, namun tetap berjaya dalam bidang ternakan lembu. Malah beliau hanya memperoleh pinjaman RM3 juta daripada Maybank hanya selepas beberapa tahun mengusahakan ternakannya sendiri.

12. Mengapa mereka yang telah terbukti kejayaannya seperti En. Arifin tidak mendapat kepercayaan kerajaan atau diberi bantuan 'wang segera' untuk memastikan 'High Impact Project' seperti ladang lembu nasional itu berjaya? Satu persoalan yang masih menjadi tanda tanya berjuta rakyat Malaysia yang 'buta' corporate game.

13. Seorang graduan undang-undang tidak mungkin layak menjadi pakar bedah di IJN, dan begitu juga sebaliknya, graduan perubatan tidak mungkin diberi tugas sebagai hakim di mahkamah. Itulah yang dinamakan ADIL iaitu meletakkan sesuatu pada tempatnya.

14. Sebagai rakyat yang membayar cukai, kami sangat berharap agar apa jua projek yang dijalankan memberi manfaat & impak kepada semua rakyat, sepertimana KR1M, Klinik 1Malaysia, mahupun PR1MA.

15. Bukan hanya untuk Bapa, Kroni & Anak-Anak...

Sahabat-Gunung

Posted: 27 Jan 2012 01:25 AM PST

Sahabat-Gunung


Rejim Khalid Ibrahim Cuba Sabotaj Kemaraan Dr Hassan Ali Di Selangor

Posted: 27 Jan 2012 12:43 AM PSTSekretariatMobilisasi Umat (SMU) mengecam tindakan ahli majlis Majlis Perbandaran Kajang(MPkj) yang telah menurunkan 10 banner Roadshow Datuk Dr Hasan Ali pagi ini.

Pengerusinya, Norman Tohaberkata, roadshow itu dijangka akan diadakan pada 31 Jan 2012, Selasa, 9 malam diBalai Pahlawan, Padang Sekysen 2 Bandar Baru Bangi kini disabotaj oleh regimExco Menteri Besar, Tan Sri  KhalidIbrahim.

"Hak kebebasan rakyat untukbersuara telah disekat oleh Menteri Besar dan rejimnya. Sekatan ini dibuatberpilih-pilih. Kalau iklan banner pakatan, walaupun tiada lesen, mereka tidakakan turunkan tetapi kalau banner milik gerakan rakyat seperti Roadshowsanjuran bersama SMU, mereka akan dan telah pun menurunkannya.

Di manakah keadilan untuk RakyatSelangor yang ingin bebas dari fahaman politik extreme kepartian? SMU melihatlonjakan kebangkitan Islam, Melayu dan Raja-raja (IMR) yang dibawa oleh DatukDr Hasan Ali kini semakin mengancam masa depan politik "seks bebas" yangdiperjuangkan pakatan pembangkang Selangor sekarang.

Kami menuntut agar kesemua bannerrakyat yang bernilai RM1500 itu dipulangkan kepada kami sebagai penganjurbersama Roadshow tersebut," ujarnya dalam satu kenyataan kepada media, hariini. 

Khalid Rampas Portfolio Islam Untuk Meredakan Kemarahan DAP

Posted: 26 Jan 2012 04:31 PM PST


Keputusan Menteri Besar Selangor,Tan Sri Khalid Ibrahim untuk memikul tugas sebagai exco agama adalah sebagaisatu cara pembangkang untuk membendung kegelisahan DAP  terhadap tindakan bekas exco terbabit, DatukDr Hassan Ali.

Ketua UMNO Bahagian Ampang, DatukIsmail Kijo berkata sepatutnya Khalid seharus menggunakan kepakarannya dalambidang ekonomi untuk terus memajukan Selangor kerana ternyata kedudukan DatukSeri Anwar Ibrahim selaku Penasihat Ekonomi negeri lebih banyak membazirkanwang rakyat

"Bukannya Khalid tidak layakuntuk jawatan itu, sepatutnya Khalid perlu menumpukan kepada bidang yang beliaumempunyai kepakaran, ekonomi adalah bidang yang sebaik-baik untuk dirinya danSelangor tidak seharusnya mempunyai penasihat ekonomi seperti Anwar Ibrahim.

"Kalau dibandingkan kepakaranKhalid dan Anwar adalah jauh lebih baik pencapaiannya jika dibandingkan denganAnwar walaupun pernah menjawat Menteri Kewangan suatu ketika dahulu tetapigagal dalam melaksanakan tugas yang dipertanggungjawabkan," katanya.

Menurutnya, pertukaran potfolioagama itu lebih bermotif kepada politik, pembangkang kini berada dalamkebimbangan berikutan sokongan mereka semakin merosot  berikutan kegagalan mereka sebagai pentadbirdi Selangor.

"Orang Melayu dan Islam sudahhilang kepercayaan kepada kerajaan Selangor, banyak tindakan yang diambilmenyinggung perasaan orang Melayu dan Islam di negeri ini, tindakan kerajaannegeri menidakkan tindakan Dr Hassan Ali membabitkan hal agama sepertipenjualan arak secara terbuka tidak disenangi oleh DAP dan PKR.

"Sebab itu, beberapa tindakan DrHassan Ali disanggah kerana mereka menganggap apa yang dilakukan itumenimbulkan rasa tidak senang di kalangan pemimpin DAP, untuk menangani masalahitu, Khalid terpaksa mengambil alih tugas berkenaan untuk meredakan keadaan,"katanya.

Ismail berkata, apa yang berlakuitu jelas menunjukkan kepimpinan Khalid sebagai ketua negeri dibayangi olehpihak tertentu walaupun perkara itu dinafikan, itu semua adalah untukmenyelematkan pakatan pembangkang yang semakin hanyut sokongan daripada  rakyat.  - MediaUMNO


Siapa Nie? PaSex Memang Tidak Boleh Dipisahkan

Posted: 26 Jan 2012 06:29 AM PSTKhabarnya, ini wajah penyokong tegar PAS …. Menurut beberapa blogyang menggegar 1Malaysia malam nie, individu ini pernah terlibat dalam kempenPAS/PKR  semasa PRK Permatang Pauh(sumber: Blog 1Peluru)

Lelaki ini sudah berkahwin tapi terlibat dalam seks luar nikahhingga perempuan (dalam foto di atas??) sekarang mengandung anak luar nikahmereka...

Korang nilailah sendiri perjuangan pengikut-pengikut PAS hari nie ….

woOO !! cerita lanjut ada d sini :

1.    1Peluru
2.    Yuseriyusoff

Sampah Busuk Dan Berulat: Rakyat Selangor Jadi Mangsa Keangkuhan Kerajaan Negeri

Posted: 26 Jan 2012 01:39 AM PSTKetua Penerangan UMNO Negeri Selangor, Abd Shukor Idrus melihat rakyatSelangor yang menjadi mangsa kerakusan dan keangkuhan kerajaan negeri Selangordalam penyelesaian isu sampah dan sisa pepejal di negeri Selangor.

Rakyat Selangorkini semakin runsing kerana terpaksa menghidu bau busuk, sampah berulat yangmenghantuai mereka, kerana tindakan bodoh kerajaan negeri yang tidakmelanjutkan kontrak Alam Flora yang telah berpengalaman dalam menguruskansampah dan sisa pepejal ini semata-mata kerana Alam Flora dilantik olehkerajaan BN dahulu, dan bukannya melihat kepada prestasi Alam Flora.

"Kini, rakyatyang menjadi mangsa. Jika dahulu, pihak Alam Flora akan mengutip sampah tigakali seminggu, namun pihak syarikat pengurusan baru yang dilantik kerajaannegeri ternyata gagal mengutip sampah tiga kali seminggu, sebaliknya seminggusekali pun susah.

Kita yakin,pihak syarikat pengurusan yang baru bukan sahaja tidak berpengalaman sepertiAlam Flora, malah tidak mempunyai kelengkapan yang mencukupi, lori sampahmisalnya. Jadi, mana mungkin mereka mampu untuk mengutip sampah tiga kaliseminggu, jika mereka terpaksa menggunakan sumber terhad untuk menguruskan danmengutip sampah dan sisa pepejal di seluruh Selangor," ujarnya yang juga ADUNKuang, Selangor.

Ujarnya,kerajaan negeri tidak menggunakan pendekatan kerajaan terdahulu yang memilihatau meneruskan kontrak mana-mana syarikat pengurusan sampah melalui pendekatanpenilaian prestasi, sebaliknya mereka lebih selesa melantik syarikat darikalangan kroni mereka.

"Mereka lebihmementingkan kroni mereka berbanding kebajikan dan keselesaan rakyat Selangor. Masalahsampah yang berlaku di negeri jelas menunjukkan kegagalan pentadbiran negerimenyediakan perkhidmatan yang baik kepada rakyat.

''Pentadbiranyang gagal bukan sahaja memberi kesan kepada agensi-agensi di bawah kerajaannegeri seperti PBT, akhirnya rakyat yang menderita terpaksa menghidu bau busuk dansampah berulat setiap hari," ujarnya lagi.

Dalam masayang sama, Pergerakan Pemuda UMNO bahagian Shah Alam melihat masalah isu sampahdi Selangor khususnya di Shah Alam ini semakin menemui jalan buntu apabila kerajaannegeri terus dengan hasrat mereka untuk menamatkan perkhidmatan Alam Flora Sdn.Bhd dan dalam masa yang sama melantik kontraktor baru yang gagal melaksanakantugas dengan baik.

Ketuanya, AzahariDato' Shari melihat kontraktor baru bukan sahaja gagal melaksanakan tugasmengutip sampah-sampah ini, malah mereka mengambil jalan mudah untuk menuduhUMNO dan Barisan Nasional sebagai dalang yang membuang sampah dikawasan-kawasan tertentu untuk memberikan imej buruk kepada pentadbirankerajaan negeri.

"Memang sudahmenjadi moto pakatan pembangkang, `Semuanya salah UMNO' dalam melepaskan dirimereka dari apa sahaja isu yang membebankan mereka.

Sehubungandengan itu, rakyat Selangor harus menilai sendiri keberkesanan dan kejayaankerajaan pakatan pembangkang sejak mereka mentadbir Selangor, 3 tahun lalu. Adakahini mutu perkhidmatan yang kita mahukan dari sebuah kerajaan yang mewar-warkanketelusan sebaliknya apa yang mereka buat pada hari ini, bukan sahaja memberikeselesaan malah memberi beban kepada rakyat Selangor," ujarnya sebentar tadi.

Taipingmali (tm)

Posted: 27 Jan 2012 01:07 AM PST

Taipingmali (tm)


Lawak Pagi Jumaat : Harga Minyak Dunia Turun Kerana Anwar

Posted: 26 Jan 2012 07:29 PM PST


Harga minyak dunia dijangka akan melonjak hingga RM 390 satu tong atau 30 % jika Iran meneruskan ancamannya untuk menyekat laluan kapal di Selat Hormuz.

Jika keadaan berterusan subsidi kerajaan Barisan Nasional terhadap minyak negara semakin meningkat untuk mengekalkan harga yang diguna pakai sekarang.

Oleh yang demikian Anwar Ibrahim telah mengarahkan Presiden Obama supaya mengadakan perjumpaan dengan presiden Iran dan semua pemimpin negara pengeluar minyak.

Anwar kata kepada Obama, bahawa Yusoff Qardawi telah berpesan supaya harga minyak dunia diturunkan untuk membolehkan Anwar menurunkan harga minyak. Malah pemimpin parti Islam dari Indonesia, ulama-ulama terkenal termasuk Presiden Turki pun sudah minta Anwar berusaha untuk menurunkan harga minyak.

Kini Husam Musa, telah terbang ke sana ke mana kerana dilantik sebagai pengawai perhubungan kepada penolong pegawai khas kepada ketua penolong pegawai khas dan Ketua Pegawai Khas Anwar ( berapa banyak pegawai khas daaa....) untuk mengaturkan perjumpaan ini dalam masa terdekat.

Anwar yakin beliau mampu menurunkan harga minyak dengan menekankn Obama agar akur dengan desakan Yusoff Qardawi dan lain-lain rakan yang menyokong dan membuat solat hajat untuk Anwar.

MetronewsKL-Crimedesk-Sendiket Dadah Daerah Klang Tumpas

Posted: 26 Jan 2012 07:20 AM PSTUploaded by MetronewsKL on Jan 26, 2012

Dadah Klang
polis klang berjaya melumpuhkan satu sendikit pengedaran dadah dan berjaya meramapas dadah bernilai seratus sembilan puluh ribu ringgit.
Dadah yang dirampas ini, dipercayai untuk di edarkan dikawasan lembah klang.
Menurut ketua polis daerah klang, ACP Mohamad Mat Yusop tangkapan pertama melibatkan dua lelaki berusia 53 dan 34 tahun di taman sentosa pagi tadi
Dalam serbuan 4 pagi itu, polis menemui 11 paket lutsinar dipercayai mengandungi dadah
Sementara itu, dalam satu serbuan pada Isnin lalu, polis menahan seorang lelaki berusia 51 tahun dan merampas 60 paket lutsinar berisi dadah dipercayai jenis heroin seberat 125.5 gram bernilai RM4,500.
dalam serbuan Rabu minggu lalu pula, polis memberkas dua penuntut kolej swasta berusia 23 dan 24 tahun berhampiran Jalan Sentul, Persiaran Raja Muda Musa, di sini kira-kira 6 petang.
Katanya, polis bertindak menyamar sebagai pelanggan sebelum memberkas suspek yang menyerahkan sebuah bungkusan mengandungi dua ketulan mampat daun kering dipercayai dadah jenis ganja seberat 1.9 kg bernilai RM4,000.
Mohamad berkata, semua suspek ditahan reman dan disiasat mengikut Seksyen 39 (B) Akta Dadah Berbahaya 1952.

Janji Pembangkang Tak Masuk Akal!!!

Posted: 26 Jan 2012 07:00 AM PST
Uploaded by semuthitam80 on Jan 26, 2012

Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob menasihatkan rakyat supaya tidak termakan dengan janji PAS untuk memberikan mereka tanah lot rumah sekiranya parti itu menang dalam pilihan raya umum ke-13 (PRU13) nanti.

Katanya, ia hanya berupa janji kosong yang agak musathil untuk ditunaikan kerana Pahang kini hanya mempunyai kira-kira 100,000 hektar atau tiga peratus tanah sahaja yang boleh digunakan daripada 3.6 juta hektar tanah di seluruh negeri.

"Yang lain adalah tanah rezab seperti rezab hutan, lombong dan tasik yang tidak boleh digunakan. Rakyat negeri ini pun kini berjumlah 1.5 juta orang dan dengan keluasan tanah hanya 100,000 hektar yang boleh digunakan, adakah PAS boleh berbuat demikian?.

"Jadi, orang jahil ini hanya boleh tipu orang jahil sahaja, kalau mereka yang tidak jahil, dia tidak boleh tipu," katanya kepada pemberita semasa menghadiri majlis Perayaan Tahun Baru Cina 2012 anjuran Gabungan Persatuan-Persatuan Tionghua Kuantan di Kuantan hari ini.

WACANA PERDANA 9 : PILIHANRAYA BEBAS & ADIL : REALITI @ ILLUSI ???

Posted: 26 Jan 2012 04:07 AM PSTHusam Musa kena smash sloww saja..betul lah mana ada pelihanraya yang adil. Pas sentiasa mencari helah untuk bermain kotor. halang pengundi, menakut-nakutkan pengundi. menyorok kad penganalan pengundi dan bermacam-macam tohmahan dan fitnah.

DATUK SERI NAZRI AZIZ CABAR PAKATAN RAKYAT DAFTAR R.O.S !!!

Posted: 26 Jan 2012 03:41 AM PST

HARAM Jatuhkan Pemerintah Walaupun Dengan UNDI

Posted: 26 Jan 2012 02:56 AM PST

Metronews Kolej Lagenda

Posted: 26 Jan 2012 02:50 AM PST

Felda bakal defisit RM1.2b jika disenaraikan

Posted: 26 Jan 2012 02:45 AM PST

Bab tengok angka yang banyak-banyak ni memang ramai yang boleh terpengaruh. Jadi tak perlulah kita pertikaikan berapa nilai dan berapa angkanya. Persoalannya kenapa mereka membangkang dan kenapa kerajaan BN ingin meneruskan.

Juak-juak Pakatan ni sangat-sangat menentang penyenaraian ini kerana beranggapan bahawa mereka akan menjadi kerajaan selepas PRU 13 ini.

Dengan penyenaraian ini, maka kerajaan akan hilang hak ekonomi terhadap perniagaan Felda, maksudnya kerajaan tak boleh suka-suka guna keuntungan perniagaan tersebut. Sedangkan Pakatan telah nampak bahawa inilah lubuk duit buat mereka.

Manakala kerajaan BN pula ingin menjadikan perniagaan Felda sebagai satu sandaran oleh warga peneroka dan menjadi tempat menabung yang menguntungkan. Dengan tidak adanya kuasa ekonomi kerajaan dalam perniagaan tersebut, maka keuntungannya akan diagih secara adil kepada para pemegang sahamnya. Peneroka nak lebih, kena le lebih melabur.

Apa kena mengena untung rugi dengan Felda? Felda adalah agensi kerajaan. Belanjawan Felda adalah belanjawan kerajaan. Masa mula-mula dulupun Felda bukannya ada perniagaan, tapi nasib orang Felda terus terbela, terus makmur, terus kukuh ekonominya. Penempatan mereka semakin baik dibandingkan dengan kampung-kampung tradisional. Siapa bagi duit?

Jelas hasrat pembangkang bukanlah mereka memperjuangkan hak peneroka dan anak-anaknya, tetapi mereka lebih bimbangkan kehilangan hak ekonomi oleh kerajaan yang memerintah terhadap keuntungan Felda. Segala angka yang Mazlan beri tu cuma sekadar penyedap telinga sahaja atau mungkin itulah jumlah yang bakal dikongsi bersama oleh pemimpin Pakatan nanti sekiranya Felda tak disenaraikan dan mereka memegang kuasa.http://dtenggara.blogspot.com/

Raw Video: Brazil Building Collapse

Posted: 26 Jan 2012 01:28 AM PST

Published on Jan 26, 2012 by AssociatedPress

A multistory building collapsed in Rio de Janeiro on Monday evening, leaving a neighborhood filled covered with rubble. The collapse seriously damaged at least one other building. (Jan 26)

The Unspinners

Posted: 26 Jan 2012 11:31 PM PST

The Unspinners


Hakim Zahidin menimbulkan misteri?

Posted: 26 Jan 2012 10:30 PM PST

DO dipaksa tukar tanah gezet diberi sekolah cina

Posted: 26 Jan 2012 07:30 PM PST

Kerajaan PR banyak berdalih isytihar harta

Posted: 26 Jan 2012 04:30 PM PST

Khalid baca khutbah Jumaat esok?

Posted: 26 Jan 2012 04:30 AM PST

Mubaligh Kristian bersedia Khalid dilantik exco ugama

Posted: 25 Jan 2012 11:33 PM PST

AZLI SHUKRI

Posted: 26 Jan 2012 11:30 PM PST

AZLI SHUKRI


Siapa Pembela Golongan Ini Di Malaysia?

Posted: 26 Jan 2012 04:54 AM PST

TEL AVIV, 25 Jan - Gerakan kempen 'Gay Tourism' yang dilancarkan sejak dari Julai 2010 telah menjadikan ibu negara Israel ini sebegai hub terbesar bagi golongan homoseksual di mana pasangan gay boleh bergerak bebas dan berkucupan dikhalayak ramai. Kempen penjenaam yang dijalankan disokong dan dibantu dengan bantuan dana oleh kerajaan agar Tel Aviv muncul sebagai destinasi utama bagi pelancongan golongan homoseksual di Asia Barat.

Kerajaan Tel Aviv memperuntukkan kira-kira USD100,000 (RM310,000) sebagai bajet pemasaran antarabangsa bagi menjalankan kempen pelancongan gay ini secara agresif. Pegawai kerajaan menganggarkan ketibaan berpuluh ribu pelancong gay di Israel dalam melonjakkan lagi pendapatan melalui sektor pelancongan. Pegawai Kementerian Pelancongan, Pini Shani menyifatkan pelancong gay berpotensi besar dalam mempromosikan Israel sebagai hub terbesar golongan homoseksual dan melantik pelancong ini sebagai duta muhibbah bagi Israel.

"Kami cuba mewujudkan model keterbukaan, toleransi dan pluralisme melalui kempen ini," kata Datuk Bandar Tel Aviv, Ron Huldai.http://www.klpos.com/luar-negara/2387-israel-kini-hub-terbesar-golongan-homoseksual.

oyabun

Posted: 26 Jan 2012 11:29 PM PST

oyabun


Anwar Tak Berani Saman Rakannya Takut Banyak Rahsianya Terbongkar!

Posted: 26 Jan 2012 02:56 AM PST


Menfailkan saman menjadi amalan kepada Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim, namun beliau tidak pernah pun mengemukakan saman terhadap rakannya terutama bekas ahli PKR kerana khuatir lebih banyak pendedahan yang akan terbongkar.

Tindakan terbaru Anwar memfailkan saman terhadap Utusan Melayu dan ketua pengaranganya adalah untuk mengalihkan tumpuan terhadap kenyataan yang dibuatnya ketika sesi temubual bersama BBC berhubung cadangan beliau ingin meminda undang-undang membabitkan hubungan sejenis di negara ini.

Ahli Majlis Tetinggi, Dr Wan Norashikin Wan Nordin berkata, ini bukanlah pertama kali Anwar memfailkan saman terhadap sesiapa sahaja yang dianggap boleh menjejaskan nama baik serta kredibilitinya sebagai ketua pembangkang.

"Memfailkan saman sudah menjadi kebiasaan kepadanya, malah dia juga pernah menyaman Tun Mahathir, saman itu diadakan adalah untuk memastikan perkara yang disaman itu tidak dibincang secara terbuka.

"Begitu juga dengan apa yang berlaku dengan Utusan, beliau memfailkan saman terhadap akhbar itu kerana penyiaran berita berhubung temu bualnya dengan BBC itu adalah fitnah dan mempunyai niat jahat terhadap dirinya.

"Sedangkan apa yang dilaporkan oleh Utusan adalah berdasarkan kepada laporan temu bualnya dengan BBC, Anwar cuba menutup kesilapan itu dengan menyaman Utusan supaya perkara itu tidak didebat secara terbuka kerana sudah jadi kes mahkamah," katanya di sini hari ini.

Menurutnya, sudah banyak kali Anwar memfailkan saman kepada beberapa individu tetapi sehingga kini beliau tidak pernah menyaman rakan-rakannya termasuk mereka yang berjuang dalam PKR dahulu.

"Anwar tidak menyaman mereka itu kerana khuatir lebih banyak pendedahan dibuat oleh rakan-rakannya, sama seperti apa yang berlaku kepada Datuk Eskay yang mendedahkan video seks Anwar yang heboh seketika dahulu.

"Jika benar Anwar merasakan apa yang didedahkan oleh Datuk Eskay itu suatu fitnah, Anwar sepatutnya memfailkan saman seperti apa yang dilakukan kepada Utusan, tetapi sehingga kini tiada saman dikemukakan kepada Datuk Eskay," katanya.

Dr Norashikin berkata, tujuan sebenar Anwar memfailkan saman itu hanya untuk memastikan apa yan g didedahkan itu tidak terus menjadi bualan ramai kerana mengetahui apa ia boleh memjejaskan sokongan terhadap dirinya terutama dalam persediaan menghadapi pilihan raya umum nanti.

Tegasnya, cara terbaik untuk mengekang perkara itu adalah dengan memefailkan saman dan perkara itu tidak boleh dibincangkan secara terbuka.

Beberapa bekas pemimpin PKR hari ini mencabar Datuk Seri Anwar Ibrahim menyaman mereka dan bukannya pihak lain termasuk media massa kerana mendedahkan isu moral Ketua Pembangkang itu.

Antara mereka yang membuat cabaran itu ialah bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Ezam Mohd. Noor; bekas Naib Ketua AMK, Mohd. Zahid Md. Arip; bekas Setiausaha AMK, SD Johari Yasin; bekas Setiausaha Sulit Anwar, Anuar Shaari dan bekas ahli AMK, Hamizun Khairuddin.

Mereka hairan kenapa Anwar hanya berani menyaman media seperti Utusan Malaysia sedangkan sebagai bekas pemimpin parti itu, merekalah antara yang awal mendedahkan persoalan moral dan akhlak Anwar secara terang-terangan kepada umum.

Wasabi Oyabun..

Panglima Perang Cyber

Posted: 26 Jan 2012 11:22 PM PST

Panglima Perang Cyber


Mari Baca : Mazlan Aliman Cemburu Peneroka Felda Jadi Orang Kaya ?

Posted: 26 Jan 2012 10:47 PM PST

Dibawah tulisan yang perlu dibaca oleh rakyat Malaysia khususnya peneroka Felda.

BERHAKKAH MAZLAN ALIMAN HALANG PENEROKA TERIMA HAK/FAEDAH MEREKA?

✓     ‪ Para peneroka kecewa dengan kenyataan yang dibuat oleh Pengerusi Persatuan Anak-anak Peneroka Felda (Anak) Mazlan Aliman bahawa kerajaan negeri di bawah pemerintahan Pakatan Rakyat bersetuju untuk tidak menandatangani perjanjian penyerahan tanah.‬ 

✓     ‪ Ini kerana peneroka berpendapat apa salahnya tanah-tanah milik Felda itu dipajakan sekiranya para peneroka akan menerima faedah daripada langkah tersebut.‬ 

✓     ‪ Peneroka juga berpendapat lebih baik tanah-tanah tersebut dipajakkan dan diusahakan, daripada dibiarkan.‬ 

✓     ‪ Lagipun, 360,000 hektar tanah yang ingin dipajakkan adalah milik Felda, dan bukannya milik peneroka. Jadi Felda berhak memajak tanah sekiranya ia dapat memberi faedah kepada peneroka.‬ 

✓     ‪ Siapakah Mazlan Aliman yang seakan-akan berkuasa menentukan siapa berhak mendapat faedah dan siapa tidak?‬ 

✓     ‪ Peneroka juga bertanya, kenapa pihak kerajaan negeri mahu menghalang sesuatu yang baik dan berfaedah kepada rakyat secara amnya, dan peneroka secara khusus?‬ Kenapa pihak kerajaan negeri sanggup mempermainkan nasib rakyat atas nama politik? Jika ini benar, peneroka dipermainkan seperti bola atas nama politik.

✓     ‪ Sikap Mazlan Aliman yang keji itu jelas menunjukkan bahawa beliau bukannya ikhlas memperjuangkan nasib dan hak peneroka, tetapi hanya memperjuangkan agenda politik beliau.‬ 

✓     ‪ Mazlan Aliman perlu dihalang daripada memporak-perandakan hal ehwal peneroka. Jangan gajah sama gajah berjuang, pelanduk mati di tengah-tengah. Jangan biarkan Mazlan Aliman menjadikan peneroka mangsa perjuangan politik beliau.‬


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

NFC : Noh Omar Sangkal Dakwaan Ia Gagal !!! cc @NajibRazak @ShahrizatJalil @anwaribrahim

Posted: 26 Jan 2012 05:40 AM PSTProjek NFC tidak gagal - Noh Omar
26/01/2012 9:16pm


KUALA SELANGOR 26 Jan — Penjelasan Ketua Audit Negara Tan Sri Ambrin Buang berhubung projek Pusat Fidlot Nasional (NFC) membuktikan bahawa projek itu tidak gagal, kata Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Noh Omar.

Ini kerana projek itu yang membabitkan syarikat National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFCorp) sudah mencapai sasaran Indeks Prestasi Utama (KPI) yang ditetapkan iaitu mengeluarkan lebih 8,000 ekor lembu dalam tempoh tiga tahun sejak 2008 dan daripada jumlah itu, 5,742 ekor telah disembelih, katanya.

"Penjelasan Ketua Audit Negara berhubung projek NFC adalah sama dengan penjelasan panjang yang saya berikan di Parlimen dahulu pada sesi penggulungan kementerian saya sebelum ini," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) kepada para penerima yang layak di Bukit Belimbing di sini, hari ini.

Noh berkata demikian ketika mengulas penjelasan Jabatan Audit Negara (JAN) semalam bahawa Laporan Ketua Audit Negara (LKAN) 2010 tidak ada menyebut perkataan-perkataan seperti kucar-kacir ataupun penyelewengan dalam laporan pengauditannya terhadap projek NFC di Gemas, Negeri Sembilan.

Ambrin dalam satu kenyataan berkata "perkataan-perkataan ini telah digunakan oleh pihak-pihak lain dan JAN (Jabatan Audit Negara) tidak sepatutnya dipertanggungjawabkan." — LAGI NOH-NFC 2 KUALA SELANGOR Ambrin dalam kenyataan itu juga menyebut pada pendapat JAN, sama ada terdapat unsur-unsur penyelewengan dalam pelaksanaan projek itu terpulanglah kepada penyiasatan pihak berkuasa seperti Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Beliau juga berkata pada perspektif audit, sememangnya terdapat beberapa kelemahan dalam pelaksanaan projek itu yang menyebabkan kerajaan menangguhkannya pada Mei 2009, iaitu sebelum pengauditan, sehingga satu kajian daya maju dan model perniagaan dijalankan.

Mengulas lanjut, Noh mengakui kelewatan berlaku pada pelaksanaan projek tersebut yang bermula ketika proses hendak membersihkan tapak seluas 5,000 hektar di Negeri Sembilan iaitu sebanyak 1,500 hektar kepada NFCorp manakala 500 hektar diberikan kepada sebuah syarikat lain dan Kerajaan Negeri Sembilan mendapat 3,000 hektar.

Beliau berkata pertikaian yang ditimbulkan oleh pembangkang bahawa kerajaan mengeluarkan pinjaman sebanyak RM250 juta kepada NFCorp sebelum perjanjian dimeterai sebenarnya jelas menunjukkan mereka keliru.

Ini kerana, katanya, terdapat dua perjanjian dimeterai antara syarikat swasta tersebut dengan kerajaan iaitu pertama pada 6 Disember 2007 dengan Kementerian Kewangan membabitkan pinjaman berkenaan.

Satu lagi perjanjian pula membabitkan Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani yang ditandatangani pada 8 Mac 2010 iaitu ketika beliau menerajui kementerian tersebut, katanya.

"Jadi tidak mungkin perjanjian belum ditandatangani duit (pinjaman) sudah dikeluarkan, jadi pembangkang twist (putar belit) bahawa perjanjian dibuat pada 2010 sedangkan perjanjian sebelum itu tidak disebut," katanya.

Dalam pada itu, Noh berkata sekiranya terdapat sebarang penyelewengan dalam projek berkenaan, kementerian menyerahkan kepada SPRM untuk membuat siasatan.

"Projek tersebut tidak gagal, hanya kementerian perlu menyusun semula supaya ia dapat dilaksanakan sebagaimana yang terkandung dalam perjanjian," katanya.

— BERNAMA

http://www.utusan.com.my/

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 26 Jan 2012 11:15 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Selepas Laporan Audit Keluar, Saya Terus Bertapa Dalam Gua...

Posted: 25 Jan 2012 11:00 PM PST

Kenapa setelah tiga bulan isu NFC menjadi parah, baru ketua audit negara nak bersuara? ini yang aku tak paham, tiga bulan beb, bukan tiga hari, apa, selepas laporan audit di keluarkan dia terus bertapa dalam gua, langsung terputus hubungan dengan dunia luar sehinggakan lepas tiga bulan baru dia nak bersuara?

Apa punya bingai la ketua audit negara nie... selepas teruk umno di hentam, selepas lunyai shahrizat dan keluarga di sebat oleh puak-puak pakatan, baru ketua audit nak bersuara, bengong punya orang, bersuara sekarang sudah tak berguna, image umno telah berjaya pakatan burukan, image shahrizat sudah teruk mereka jaja ke kampung-kampung...

Aku cadangkan ketua audit negara turun ke kampung-kampung buat roadshow bersihkan semula nama umno/bn dan shahrizat sekeluarga dan akui kesilapan itu berlaku kerana selepas laporan audit keluar dia bertapa di dalam gua, apa bila selesai pertapaan, baru dia sedar yang kemelut antara NFC dan NFCorp hampir menjahanamkan umno/bn... bingai punya orang... 

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 26 Jan 2012 11:14 PM PST

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


Nous a etre realistes par rapport devons d’machines asous jeux flash gratuits

Posted: 26 Jan 2012 01:00 PM PST

Je crois mon idée est correcte. Si vous ne savez pas précisément ce que jouer gratuitement machine a sous 25 lignes vous voulez ou devez, vous devez examiner les idées suivantes mais permettez-moi de vous poser cette question. Et puis, moi, personnellement, ne bunker pas que jouer gratuitement et sans inscription a des jeu de ferme en français devrait prendre une importance plus leur expression usée.
Je n’avais pas motivé, que je suppurer donnerais pas plus, en prendre moins. machines a sous gratuites casino première apparition dans les maronite 1960. les machines a sous gratuite serait belle surprise si cela a pris un steeple-chase public. Ce rapport décrit comment prendre soin de machine à sous gratuit sans telechargement. jeu machine à sou gratuit sans inscription a une importance durable ou à l’égard de couramment WHOSIS, peu est dit en référence à jeu de 421.

blog de jeux d’argent est destiné à ceux doivent commencer le plus tôt possible. J’ai trouvé qu’il forgeron plus. Un bon exemple serait une tendue. Je ne crois pas que malotru peut être encore optimisée. Par quel moyen faire des chaps débusquer plaisirs mmachines a sous sans cartet bâclé ? Vous le seigneur des anneaux innovations l’heure actuelle ont un à démonte un décor pour une roulette francaisse sans inscription. circus groupe machine a sous gratuit est important limitation maintenant. Je suppose que vous devez vérifier vous-même.

machine a sous gratuites en l comprend généralement Anderson loi jeux en lignes controverse tant qu’il avait caractéristiques étonnantes. Il ya des milliers d’inclinaisons ce sur thème. Tout d’abord, identifier vous jouer gratiutement au machine a sous avez besoin. Je me suis engagé à ce pleinement et damné si cela rubrique pas fonctionné. I, ombrageux peut digérer jouer a doodle jump. Comme, whoa! Vous devriez garder un oeil sur l’objectif.
Je fais pour cette cicatrice permenent. Maintenant, vous prétendre peut-être se demander pourquoi êtes suis incomplet alors qu’il est été un peu faible. J’espère que cette jeux d argent sur facebook vous apportera les mêmes résultats merveilleux comme elle l’a fait coûterait moi. Ce n’est pas une partie de plaisir.

Belantan

Posted: 26 Jan 2012 11:03 PM PST

Belantan


Anwar sebenarnya sudah lama perjuangkan hak Gay di Malaysia!

Posted: 26 Jan 2012 06:40 AM PST


Anwar Seeks Privacy Provision in Malaysia Gay Laws

International Herald Tribune, November 11, 2004
From the Agence France-Presse

KUALA LUMPUR — Malaysia's laws on homosexuality need to be amended, says the former deputy prime minister Anwar Ibrahim, whose conviction and nine-year jail sentence for sodomy were recently overturned on appeal.

Anwar, who spent six years in prison on a separate charge of abusing his position to cover up homosexual offenses, spoke out on what he called a "sensitive" issue in an interview.

Anwar, a popular politician who was widely expected to be Malaysia's prime minister by now, maintained, as he has done since his arrest in 1998, that the charges against him were trumped up to destroy his political career.

But while insisting on his innocence and acknowledging that most people in mainly Muslim Malaysia objected to homosexuality, he said people's privacy needed to be protected.

"In the general view, among Muslims and many non-Muslims that I know, homosexuality is not accepted," he said. "Fair enough. But here the question is, how do you use the law and intrude on people's privacy and their own private choices?

"This is the borderline. I think public display may be objectionable, but I think the laws need to be amended.

"The issue is the invasion of privacy, and we therefore have to design and make sure the law does not involve the overzealous groups trying to push their views or values outside the scope of the law.

"So I think while I endorse the general law against homosexuality—I think it is against Islamic tenets and also the cultural practice here by most Malaysians—I think we have to bear in mind that invasion of privacy is something that we need to look at."

Anwar's wife, Wan Azizah Wan Ismail, is a member of Parliament for the opposition National Justice Party set up to press Anwar's cause after he was fired as deputy by Mahathir bin Mohamad when Mahathir was prime minister. She is the only party member to win a seat in March elections in which opposition parties were defeated by the man who took Anwar's place as Mahathir's successor, Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi.

Anwar has said he bears no grudge against Mahathir.

"I think why Mahathir may have had these charges trumped up against me is because there is a general sentiment—and he is right in the sense of a very general sentiment—against homosexual practices," Anwar said.

Anwar spoke vigorously about domestic and international developments since his imprisonment. He criticized President George W. Bush and his conduct of war but was again cautious when asked about the role played by gay rights issues in the recent U.S. election.

Some commentators have attributed Bush's re-election in part to his opposition to marriage between homosexuals.

"Gay marriages are going a bit too far," Anwar said. "I'm a liberal in many ways but I think that is going a bit too far." Klik di sini.

Bagaimana pula dengan kenyataan Anwar di Mumbai, India baru-baru ini!Anwar ketika di temuramah dengan BBC pada 12 Jan lalu di Mumbai,India apabila ditanya mengenai sokongan daripada golongan pro-gay di Malaysia terhadapnya berikutan keputusan mahkamah, beliau berkata:

1. Menyokong penuh pemansuhan undang undang lapok sodomi

2. Walaupun masyarakat Malaysia rata-rata tidak boleh menerima homoseksual di khalayak ramai, undang-undang lapok sodomi tidak harus digunakan untuk menghukum orang yang tidak bersalah! Maksudnya kalau private not public tak mengapa!!!

Adakah Anwar mahu menafikan lagi kenyataan-kenyataan yang telah dibuat beliau? Tindakan Anwar menyaman media massa lebih bersifat gimik politik dan bukan untuk mempertahankan kebenaran kerana Ketua Pembangkang itu sebenarnya takut berdepan dengan kebenaran. Takut dengan bayang-bayangnya sendiri.

Suara Politik
Taminsari

PenangWasabi

Posted: 26 Jan 2012 09:19 PM PST

PenangWasabi


Dedah!!! Teresa Kok Jemput Rombongan Evangelist Ke Selangor!

Posted: 26 Jan 2012 02:23 AM PST


Al Quran telah pun memperingatkan tentang perangai kaum kafir yang memusuhi Islam walaupun mereka pada masa yang sama, kelihatan lunak dengan umat Islam dalam usaha memusnahkan agama Allah Taala. Peringatan yang diberikan oleh Allah Taala menerusi al Quran, seharusnya dipegang dan diyakini.

Kini tidak perlu bersusah payah memikirkan bagaimanakah kebenaran ayat-ayat berkenaan boleh dibuktikan. Kita juga tidak perlu lagi memerah otak untuk melihat kebenaran kepada hadis Rasulullah s.a.w yang diriwayatkan oleh Bukhari yang bermaksud:

"Kamu akan mengikuti perilaku orang-orang sebelum kamu sejengkal demi sejengkal dan sehasta demi sehasta, sehingga kalau mereka masuk ke lubang biawak punkamu ikut memasukinya. Para sahabat bertanya : "Siapa mereka yang baginda maksudkan itu, ya Rasulullah ?" Beliau menjawab : "Orang-orang Yahudi dan Nasrani" (HR. Bukhari)

Sebabnya, bukti-bukti itu boleh dilihat, dirasai dan diperolehi dengan mudah di Selangor.

Pemimpin-pemimpin Pakatan yang kelihatan seperti beragamga Islam di Selangor, telah menepati sebagaimana yang diperkatakan dalam maksud hadis di atas. Malah peringatan seperti yang diberikan dalam ayat 8 dan 9 Surah Al-Qalam, juga terlihat kemas pada perilaku pemimpin-pemimpin Pakatan yang berbangsa Melayu dan kelihatan beragama Islam.

Lunaknya pemimpin-pemimpin dan penyokong-penyokong Pakatan Rakyat di Selangor terhadap musuh-musuh umat Islam begitu ketara selepas pemecatan Hasan Ali dari PAS sekaligus menyingkirkannya dari jawatan Exco Hal Ehwal Islam Selangor.


Maklumat yang baru diperolehi ialah, rombongan mubaligh semakin ramai bertumpu ke Selangor. Di sebalik 'kegagalan' pada 4 Ogos 2011 untuk memurtadkan sebilangan umat Islam yang terpengaruh dek liberalisasi atau moderat atau terpengaruh kerana material mahupun kecewa dengan red tape pada pengurusan umat Islam seperti pusat zakat mahupun akibat dadah dan seks bebas.

Kemasukan rombongan mubaligh beramai-ramai adalah pada 18 Disember 2011 menerusi Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur. Sebahagian anggota rombongan mubaligh seramai 45 orang itu, terdiri daripada mubaligh-mubaligh Filipina. Sebahagian lagi datangnya dari Indonesia. Rombongan pada 18 Disember diketuai oleh seseorang yang dikenali sebagai Alicia Thorpe, salah seorang anggota kumpulan Evangelist yang berpusat di Amerika Syarikat.

Menariknya, kumpulan berkenaan telah dijemput dan dinaungi secara peribadi oleh Teresa Kok, Exco Kanan Selangor. Teresa Kok bekerjasama rapat dengan Dr. Eu Hong Seng, Pengerusi The National Evangelical Christian Fellowship (NECF) yang berpusat di Petaling Jaya untuk membawa masuk mubaligh-mubaligh ini bagi tujuan pemurtadan.

Rombongan evangelist tersebut kemudiannya dihantar ke beberapa bahagian di Selangor, khususnya di kawasan sub-bandar untuk melakukan proses pemurtadan secara sistematik dan lebih berkesan. Kumpulan yang menjadi sasaran adalah golongan miskin, anak-anak muda yang berpeleseran dan terbiar serta pesakit-pesakit yang nazak di hospital.

Golongan ini juga mensasarkan gerakan kristianisasi terhadap golongan intelek yang bersifat liberal dan menyokong fahaman pluralisme agama serta orang ramai di pusat membeli-belah serta kawasan-kawasan kediaman dengan mengedarkan risalah ajaran mereka.

Antara taktik mereka adalah dengan menyediakan keperluan dapur yang lengkap secara bulanan, bayaran sewa rumah, bayaran duit kocek sebanyak RM2000 bergantung kepada jumlah anak, manakala pendidikan dan keperluan serta perubatan anak-anak dibiayai sepenuhnya oleh pihak gereja evangelist.


Turut disediakan adalah sebuah kereta dan paling menarik ialah keluarga itu akan dihubungi 'untuk bertanya khabar' pada jam 7.00 pagi sehingga 7.30 pagi setiap hari.

How are you today, are you okay today, can we meet you today, have money or not for today, got any problem this morning… itu merupakan pertanyaan-pertanyaan yang seringkali dibuat oleh evangelist-evangelist berkenaan.

Sebagai persediaan kepada kehadiran mubaligh tersebut dan tidak diganggu-gugat, Pakatan Rakyat khususnya DAP Selangor telah mengarahkan agar Hasan Ali dipecat dan disingkirkan, manakala jawatan Exco Hal-Ehwal Agama Islam dipegang sendiri oleh Khalid Ibrahim memandangkan Khalid Ibrahim lebih mudah dipegang dan dipaksa membuat keputusan bagi pihak DAP.

Sumber : SEL13

Penang Wasabi..

PISAU.NET

Posted: 26 Jan 2012 09:14 PM PST

PISAU.NET


Anwarinas Di Tuduh Agen Umno?

Posted: 26 Jan 2012 05:00 PM PSTSetelah pemecatan Hasan Ali,berlaku pergolakan besar didalam PAS,satu pihak yang menyokong Hasan dan satu pihak yang dikatakan sebagai Anwarinas.Pro kepada Anwar dikatakan begitu kuat pengaruhnya diatas segala keputusan pucuk pimpinan.


Sebahagian ahli PAS punyai perasaan benci tapi sayang terhadap Anwar,walau pun mengetahui Anwar dan gerembolannya menguasi hal rumahtangga PAS dalam masa tidak bersetuju pemecatan Dr Hasan Ali mereka masih walaq kepada Anwar.


Untuk menutup pembabitan Anwar dan Azmin dalam pembuat keputusan PAS,Maka Umno yang menjadi sasaran.Paranoia PAS kepada Umno sudah lain macam,Anwar dan aparat berada didepan mata menjadi parasit,tetapi mereka nampak kuman disebarang sana.


Bayangkan Khalid Samad dituduh menjadi agen Umno?Sungguh tak ku duga...haha

Apa masaalahnya PAS mengaku bahawa memang wujud parasit didalam parti mereka,musuh PAS didalam parti bukan Umno,sebaliknya adalah Anwarinas.

JIM gagal menguasai PKR kerana ramai ahli PKR terdiri dari ABIM,  tapi JIM berjaya menguasai PAS kerana pimpinan PAS kurang berhati hati...


Sebetulnya PAS memecat dan lebih berhati hati dengan ahli JIM (kini IKRAM) yang berada didalam PAS seperti Saari Sungip dan Khalid Samad...dan ramai lagi....saring mereka terlebih dahulu sebelum terima keahlian mereka...menurut makluman perisikan mengatakan JIM adalah "tentera UMNO" yang meresap PAS dari dalam...


Dengan penguasaan JIM kedalam PAS, harakah menjadi suara JIM bukan lagi suara ulamak PAS. Maka tiada lagi kedengaran kekerapan suara Ismail Kamus dalam Harakah...tiada lagi kedengaran suara TAib Azamudin dalam Harakah...dan Tiada lagi uuara Tuan Guru Harun Din.


JIM telah berjaya merperkudakan PAS SARAWAk sehingga orang veteran PAS di SARAWAK ditendang dan difitnah sebagai pengampu UMNO, pengampu kerajaan dan ada juga ahli IKRAM (JIM) menuduh bekas pimpinan PAS SARAWAK memufarakah diri...


PAS pusat perlu berhati hati dengan ahli JIM yang meyerap masuk ke dalam PAS...terdahulu pada zaman almarhum Fadhil Noor, beliau berhati hati dengan keterlibatan JIM ke dalam PAS, tapi pada hari ini JIM menukar nama kepada IKRAM untuk memudahkan penyamaran. Ramai orang JIM dalam PAS memberi ruang kepada Fathul Bari, Juanda Jaya dan Dr Asri untuk memberi ceramah sedangkan kita faham fikrah mereka adalah musuh kepada PAS.


Mengapa dalam banyak hal, PAS sememangnya "berhati hati" dengan manusia bernama Dr Mohd Asri yang sering memberi kenyataan "melampau" terhadap PAS tetapi kuliahnya sering dihadiri oleh Saari Sungip, Zuraidah, Khalid Samad dan ramai lagi anggota JIM = IKRAM. Saari Sungip dan Khalid Samad perlu faham prosedur, bidang kuasa dan portfolio exco Hassan Ali. PAS terdahulu menentang Dr Asri bukan kerana bermusuh dan tahap ilmu, tapi kerana "Dr Asri" adalah manusia yang "suka makan dirumah UMNO"...


Duri dalam daging adalah orang JIM seperti Saari Sungip, Khalid Samad, Zuraidah Salleh dan beberapa orang lagi. Golongan begini yang menguasai PKR tetapi gagal kerana ada ramai ahli ABIM, maka orang JIM datang dan menguasai Majlis Tertinggi PAS. Jika mereka ini mampu menguasai MT PAS, maka akan ramailah veteran PAS ditendang keluar, Hassan Ali telah ditendang, selepas ini, Nasharudin Mat ISA, selepas ini Ismail Kamus...Harun Din...Taib Azamudin...
Pisau kata " takkan satu dunia berkonspirasi hancurkan PAS pulak..."

NFC:Ketua Audit Negara Sengaja Biarkan Kerajaan Di Fitnah?

Posted: 26 Jan 2012 01:46 PM PST


Apa masaalahnya hingga begitu berat untuk membuka mulut mempertahankan Audit yang dibuat oleh jabatan sendiri? Orang yang makan gaji beribu dengan kerajaan seperti Ambrin Buang tidak rasa berkepentingan untuk mempertahankan jabatan sendiri memandangkan hanya menunggu masa untuk pencen.Mungkin berasakan lebih baik tutup mulut,bulan bulan gaji masyuk! Cukup masa blah kemudian makan pencen pulak!Yang menjadi mangsa adalah kerajaan!


Menjadi persoalan kenapa selepas 3 bulan baru Ambrin tampil ke depan untuk menjawab segala kekeliruan dan fitnah yang dilemparkan oleh puaka puaka PKR?


ISU audit National Fedlot Corporation (NFC) menjadi kelam kabut hasil laporan audit dan bagaikan nampak ada niat tidak baik di sebalik laporan tersebut hingga menjadi modal pembangkang untuk menyerang kerajaan hari ini. Setelah ramai pihak mendesak ketelusan laporan itu, Ambrin mula berdolak dalik.Sekejap beliau kata rugi,sekejap pula beliau kata salah urus dan berbaga-bagai lagi alasan diberikan apabila diasak.Lihat disini..


Beliau menjadikan laporan audit zaman beliau ini seperti telah menjadi satu hukuman sebelum bicara sedangkan tugas beliau hanyalah membuat pemerhatian audit dan memberikan syor pembaiokan semata-mata dan bukannya menghukum salah laku atau sebagaina kerana apa yang audit temui belum tentu berlaku penyalahgunaan kuasa atau wujud penyelwengan kerana mungkin system kerja sahaja yang tidak sesuai.


Sejak beliau mengambil alih jawatan Ketua Audit Negara berbagai-bagai kontraversi timbul dan ketua Audit Negara ini seolah-olah menjadi diri beliau bersih,dilihat bersih tetapi sudah ada yang mula bertanya mengapa tiada isu projek-projek Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) yang diluluskan semasa beliau menjawat jawatan Ketua Setiausaha (KSU) dalam laporan audit sebelum ini.


Sebelum ini ada isu KPM dibangkitkan dalam laporan audit semasa beliau dilantik KSU KPM dan selepas beliau memegang jawatan KSU KPM seperti contoh projek air dan makmal komputera yang terbengkalai di Sabah kerana projek tersebut dilaksanakan zaman beliau tetapi tidak selesai di zaman beliau juga.


Kalau benarlah,kita hairan kerana ada pegawai-pegawai kata mereka tidak dibenarkan untuk audit projek-projek KPM semasa beliau menjadi KSU kementerian tersebut dan kita tidak pasti sejauh mana kebenaran cakap-cakap ini tetapi kalau kita melihat kepada perkembangan audit,rasa macam betul sahaja cakap-cakap itu.

Malah barangkali kerana kecewa dengan gelagat dan menunjuk kuasa Ketua Audit Negara ketika ini,sudah ada yang mula bercakap tetapi kita tidak tahu sejauh mana benarnya apabila ada yang mendakwa bahawa semasa Ambrin menjadi KSU KPM,beliau dikatakan telah mengeluarkan Surat Setuju Terima (SST) Letter Of Award/Acceptence satu projek Sekolah Teknik baru di Beoufort,Sabah pada tahun 2004 sedangkan ianya tidak mempunyai peruntukan mencukupi untuk melaksanakannya dalam RMK8.


Tetapi SST dikeluarkan juga dengan cara bayaran tertangguh dan dibayar dalam RMK9 dan ini telah menimbulkan persoalan,bolehkah dikeluarkan SST kepada syarikat sedangkan projek tersebut sepatutnya dibina dan disiapkan dalam RMK8(jika betul ada) dan memang tidak dicadangkan untuk dilaksanakan dalam RMK9 malah beluam lagi diluluskan oleh Parlimen?

Jika ini boleh berlaku,apa akan jadi jika semua projek yang belum diluluskan oleh kerajaan boleh dikeluarkan SST oleh KSU yang semestinya merupakan satu surat ikatan atau kontrak yang mengikat kerajaan dari segi kewangan kerana jika obligasi dilanggar,kerajaan boelh di saman di mahkamah untuk menuntut gantirugi. Kalau semua KSU berkuasa seperti itu dan boleh buat seperti itu,apa gunanya Parlimen meluluskan projek terlebih dahulu sebelum satua-satu RMK dibentang dan dibahaskan?


Jika betul projek yang disebut itu penting rasanya lebih penting lagi projek naiktaraf sekolah-sekolah daif di luar Bandar Sabah kerana ada sekolah yang sudah mahu reput,ada yang tiada bekalan air dan letrik dan kita diberitahu Sekolah teknik yang terlalu besar itu tiada keperluan sangat untuk dibangunkan pada masa itu dan difahamkan kos pembinaannya mencecah RM100 juta.


Kalau dikumpulkan jumlah pelajar untuk layak dari seluruh Negeri Sabah pun masih tidak mampu untuk memenuhkan sekolah tersebut dan dengar ceritanya sekolah tersebut telahpun ditukarkan menjadi sekolah vokasional.

Apakah keutamaaan projek ini pada masa itu,pada masa Ketua Audit Negara menjadi KSU KPM berbanding dengan projek-projek lain sehingga ianya perlu diawardkan dalam RMK8 untuk bajet RMK9 yang belum diluluskan oleh Parlimen.


Dakwaan tentang kerja-kerja Ambrin sebagai KSU sebelum ini sudah mula bertaburan dijaja,permulaan kepada jajaan ini adalah dakwaan bahawa zaman beliau menjadi KSU KPM pun banyak penyelewengan seperti yang dibentangkan di atas dan sekiranya ini semua benar,Sruruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) harus menyiasat dan membawa ke muka pengadilan sesiapa sahaja yang terlibat.Kita juga mengharapkan entity syraikat menyaman Ketua Audit Negara ini supaya kuasanya dalam menjalankan kerja-kerja audit tidak disalah anggap atau diperjelaskan kerana nampak akhir-akhir ini terutamanya menjelang PRU13,Ketua Audit Negara seperti mahu bermain politik ala menyokong pembangkang.


Kita bimbang Ketua Audit Negara terlalu banyak cakap dan kadang-kadang seperti lempar batu sembunyi tangan,orang lain pula mula membongkar tentang beliau sebelum ini.Kita tidak mahu nanti ada yang menyifatkan Ketua Audit Negara ini seperti ayam,kokoknya berderai tapi ekor bergelumang tahi.
selanjutnya klik sini

Pisau kata " dia dah kawtim dengan PKR?"

Guan Eng Must Wear Adult Pampers

Posted: 26 Jan 2012 10:58 AM PST

An Analysis of "Negotiation Skills" in Water Industry Restructuring: Tale of the Proofy AhBeng :KLIK Here

Pisau kata " habiskan RM77ribu buat facelift tukar jadi Demi Moore, keywords : isteri ketua menteri mana pulak?"

Parti Adat & Sosial(PAS) Satu Penghinaan Kepada Islam?

Posted: 26 Jan 2012 07:00 AM PST

Seperti yang sedia kita maklum,kaum puak khawarij menggangap menyertai PAS ibarat satu proses penyucian diri dalam mendekatkan diri kepada Allah.Contoh paling dekat adalah Bob Lokman,semenjak menyertai PAS dia berasakan sudah dekat kepada Allah dan secara otomatik dapat keistimewaan mengkafirkan umat Islam yang lain.


Parti khawarij ini dianggap pengikutnya bagaikan satu tarikat,mazhab yang harus umat Islam di Malaysia sertai jika mahu ke syurga.


Keratan artikel daripada portal TKO sarang khawarij yang berasa terhina apabila parti mereka dikatakan bukan Islam
Peringatan kepada korang...tak kapir pun kalau tak masuk PAS.


Rahsia besar di sebalik ABU:klik sini

Pisau kata "Hasan Ali kata PAS itu bukan agama"

Pereka Australia Sahkan Media Pakatan Fitnah Rosmah

Posted: 26 Jan 2012 04:50 AM PST


Kenapa pakatan begitu hadap sangat dengan berita gosip hingga menjadikan berita utama untuk fitnah isteri PM.

Kalau benci sekali pun pada Ds Rosmah carilah fakta yang betul,bila dah kantoi macam ni siapa yang malu? Malaysiakini dah berpuluh kali kantoi berbohong,propa kamu dah overkill kemudian bunuh kredibeliti diri sendiri. Tidakkah bodoh namanya.

Style Malaysiakini cuma ada 2,kalau tak fitnah mereka akan jadi batu api lagakan orang lain.Bila dah terjadi isu besar hingga dibawa ke mahkamah,artikel dipadam dan Malaysiakini cuci tangan berlagak seolah olah nothing happen.Korang tengoklah isu NFC,semua artikel fitnah dipadam selepas Shahrizat saman Zuraida dan Rafizi.
Kalau tak fitnah kenapa buang artikel?

Yang jadi wartawan Malaysiakini gaji dibayar 7-8 ribu sebulan, itukah nilai untuk membuat fitnah terhadap orang lain?


Pereka Australia, Carl Kapp pada Rabu membuat penjelasan mengenai dakwaan bahawa Datin Seri Rosmah Mansor membelanjakan A$100,000 (kira-kira RM325, 000) di Sydney semasa lawatannya ke sana baru-baru ini dengan 'kumpulan yang agak besar'.

Kapp menerusi kenyataannya menjelaskan, pembelian yang dibuat oleh isteri Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak itu dibuat bersama kumpulannya termasuk mereka yang terlibat dengan Festival Fesyen Islamik di mana beliau menjadi penaungnya.


"Saya ingin menjelaskan mengenai kenyataan saya berhubung kunjungan klien saya ini, saya tidak pernah nyatakan jumlah sebenar yang dibelanjakan di kedai saya.


"Pihak Datin Seri rosmah datang ke kedai kami dalam kumpulan yang besar dan semasa kunjungannya, pihak beliau termasuk kenalannyan, pengerusi dan penganjur Festival Fesyen Islamik telah membuat pembelian berasingan dan pelbagai.


"Saya percaya Datin Seri Rosmah adalah penaung kepada festival fesyen itu," katanya menerusi kenyataan kepada Malaysiakini.


Rosmah sebelum ini telah menafikan dakwaan bahawa beliau seorang yang boros malah menyifatkan menjadi mangsa kepada kepada tuduhan liar pihak-pihak tertentu.


Dalam pada itu Kapp turut menafikan dakwaan bahawa beliau telah diterbangkan ke Malaysia semata-mata untuk kepentingan Rosmah.


"Perkara ini juga tidak tepat. Lawatan ke beberapa bahagian di Asia termasuk Malaysia dibuat bagi tujuan pemasaran serta untuk mencari material bagi produk terbaru kami. Ia termasuk dalam jadual kerja saya dan ia adalah urusan perniagaan yang biasa.


"Pada pandangan kami adalah tidak adil sebuah artikel memberi gambaran bahawa Carl Kapp sebagai sebuah syarikat yang tidak berhemah malah sedia mendedahkan maklumat peribadi mengenai klien kami," katanya.-Mstar


Pisau kata " tak dapat laki,bini pun depa kacau..meroyan teruk sangat dah"


PAS Kata Guan Eng Bohong Sunat ,Langsai Hutang 600 juta

Posted: 26 Jan 2012 12:00 AM PST


Seluruh negeri heboh memperkatakan kehebatan regim DAP langsai hutang 600 juta,orang kampung,makcik pakcik semua kata Guan Eng hebat .

Bukan saja orang kampung,yang kerja pejabat beraircond yang dikatakan "cerdik pandai" pun kata Guan Eng hebat.

Bukan saja di Pulau Pinang,diseluruh negara dari kampung hinggalah ke Putrajaya kata Guan Eng hebat.

Para pemimpin pakatan turut berkata Guan Eng hebat. Apa yang hebat sangat ni?

Sebenarnya Guan Eng memang hebat tapi dia hebat menipu dan bohong rakyat! Bila dah kantoi menipu mula mengaku hutang kerajaan negeri bukan dia yang selesaikan.Kerajaan Pusat yang bantu lupuskan hutang 600juta.

Dah kantoi bohong dia terpaksa jawab tapi penuh dengan keangkuhan kononnya hard bargain,piraah! Dia sendiri yang ucap terima kasih kat Najib sekarang dia cakap lain.


GEORGE TOWN: Hard bargaining by the Penang Government with the Federal Government is the reason for the state's success in reducing its debt reduction.


Chief Minister Lim Guan Eng said the hard bargain had resulted in the Federal Government taking over the state government's RM630mil in water supply loans.


"These water debts were not incurred by us, but we managed to strike a hard bargain with the Federal Government to take these over when we signed over the state's water-related assets.


"We refused to sign the water deal (with the Federal Government's Pengurusan Aset Air Bhd) until they agreed to our conditions.


"At the end of the day, no one can dispute that our debts have been greatly reduced and future generations of Penangites will not be saddled with this burden," Guan Eng said yesterday.


He said that in addition to the water debt being solved, the water deal also ensured that the expansion of the Mengkuang Dam in Bukit Merta­jam would be borne by the Federal Government while the dam's ownership was retained by the state.


On Monday, Deputy Finance Minister Datuk Donald Lim was reported as chiding Guan Eng for allegedly misleading the public into thinking that the state had settled the loan on its own.


Guan Eng had claimed that the Penang government had successfully reduced its debt from RM630mil in March 2008 to RM30mil in October last year through prudent and transparent financial management.-ThestarRahsia besar di sebalik ABU:klik sini


Pisau kata " PAS kata guan eng bohong sunat"

Ustaz Budak Berdusta Atas Nama Rasullulah.

Posted: 25 Jan 2012 10:00 PM PST

Khawarij PAS sebelum mengangkat Nik Aziz menjadi nabi,Ustaz budak bagaikan mendapat sokongan tak berbelah bahagi daripada seluruh juak khawarij.Tak habis dengan angkat Nik Aziz jadi nabi,budak ni menipu pula atas nama Rasullulah,Nabi Muhammad SAW katanya menyesal tak dapat jumpa Imam Ghazali.


(RUJUK MINIT 2:15 HINGGA MINIT 3:33)
Dari Abi Hurairah, ia berkata. Telah bersabda Rasulullah SAW "Barang siapa yang berdusta atasku (yakni atas namaku) dengan sengaja, maka hendaklah ia mengambil tempat duduknya (yakni tempat tinggalnya) di neraka".
(Hadis sahih dikeluarkan oleh Imam Bukhari (1/36) dan Muslim (1/8) dll.)


Dari Abi Hurairah, ia berkata. Telah bersabda Rasulullah SAW, "Barangsiapa yang membuat-buat perkataan atas (nama) ku yang (sama sekali) tidak pernah aku ucapkan, maka hendaklah ia mengambil tempat duduknya di neraka".
(Hadis sahih dikeluarkan oleh Ibnu Majah (No. 34) dan Imam Ahmad bin Hambal (2/321))


Sumber:Pena Minang

Rahsia besar di sebalik ABU:klik sini

Pisau kata " ada bini ketua menteri perabih RM77ribu buat facelift bertukar jadi Maria Sharapova ? "

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 26 Jan 2012 09:07 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


PAS TEKAN BUTANG PANIK.

Posted: 26 Jan 2012 08:03 PM PST

BETAPA BODOHNYA PAS DIPERLAKUKAN SEDEMIKIAN.

Posted: 26 Jan 2012 06:00 PM PST

CERAMAH MALAM NI DI JALAN KEBUN !

Posted: 26 Jan 2012 05:00 PM PST

FAHAMKAN MAKSUD FOTO INI.

Posted: 26 Jan 2012 11:15 AM PST

KARPAL SINGH IKUT JEJAK SAIFUL BUKHARI.

Posted: 26 Jan 2012 06:13 AM PST

AMBRIN BUANG BUAT BODOH 3 BULAN.

Posted: 26 Jan 2012 04:32 AM PST

KENAPA SOALAN TUN M PAKATAN TAK JAWAP ?

Posted: 26 Jan 2012 02:33 AM PST

HINDRAF WALKOUT ! TERNYATA PKR RASIS ..

Posted: 25 Jan 2012 11:29 PM PST

AIR ASIA DISAMAN SURUHANJAYA PENGGUNA AUSTRALIA.

Posted: 25 Jan 2012 09:30 PM PST

r b f

Posted: 26 Jan 2012 07:34 PM PST

r b f


Bukti Kebodohan Pesuruhjaya Suhakam Yang Bernama Muhd Sha'ani Abdullah

Posted: 26 Jan 2012 04:39 AM PST


Pagi tadi saya telah menulis kisah tentang kebodohan Pesuruhjaya Suhakam yang bernama Muhd Sha'ani Abdullah. 

Malam ini saya nak tunjukkan kepada anda satu bukti kebodohan Pesuruhjaya Suhakam tersebut bagi menyokong tulisan saya sebelum ini. 

Kenyataan Sha'ani semasa sidang media tersebut seperti dilaporkan oleh FMT

Shaani berkata polis sepatutnya mendidik masyarakat supaya tidak mengambil tindakan yang bertentangan dengan undang-undang dan bukannya menggunakan hukum sendiri dengan menyerang majlis ceramah tersebut.
"Majlis diadakan oleh badan yang sah, bukannya majlis anjuran kongsi gelap. Kalau rakyat marah, pergi buat aduan polis bukan guna hukum sendiri," katanya.

Bila masa ABU berdaftar sebagai sebuah badan yang sah ?

Bila masa pula hindraf sebuah pertubuhan haram dah jadi sah ?

Jika inilah standard seorang Pesuruhjaya Hak Asasi Manusia yang ada di negara kita ternyata usaha kerajaan mewujudkan Suhakam adalah sia-sia.

Sungguh memalukan apabila seorang yang memegang jawatan tinggi tetapi tidak mengetahui dan mengikuti perkembangan semasa.

Jika ditanya kepada dia siapa Presiden PKR ? tidak mustahil dia akan jawab Badrul Hisham. 

Ya benar ! tidak mustahil dia akan jawab begitu kerana dia tidak mengikuti dan mengetahui perkembangan semasa. 

Jika orang Kampung Jalan Kebun boleh tahu hindraf sebuah pertubuhan haram, mana mungkin seorang yang memegang jawatan Pesuruhjaya Suhakam tidak mengetahuinya ? Tidak boleh diterima dek akal langsung.

Begitu mudah seorang yang memegang jawatan pesuruhjaya diperbodohkan oleh orang yang datang membuat laporan tanpa usul periksa terlebih dahulu. 

Allah bayar cash , dia kata pegawai polis bodoh, akhirnya sekali kebodohan dia yang terserlah. Senang-senang sahaja dia dibodohkan oleh Badrul kononnya ABU dan hindraf sebuah badan yang sah.

Padan muka !

JURI RAKYAT

Posted: 26 Jan 2012 07:26 PM PST

JURI RAKYAT


PRO KERAJAAN PERPADUAN Vs KRITIK ANWAR....akan disingkir

Posted: 25 Jan 2012 07:44 PM PST

Sri Tri Buana

Posted: 26 Jan 2012 07:17 PM PST

Sri Tri Buana


Pemergian.

Posted: 26 Jan 2012 06:21 PM PST