Ahad, 24 April 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


tun faisal dot com

Posted: 24 Apr 2011 01:19 PM PDT

tun faisal dot com


GIG for Gaza - Cool dan Menghiburkan

Posted: 24 Apr 2011 12:39 PM PDT

Cool. Itu yg terlintas melihat anak-anak muda bernasyid membawa mesej kemanusiaan - pembebasan Gaza dan Palestin. Antara yang menarik perhatian saya adalah;

1. Khalayak

2. Penyampaian nasyid

3. Penyampai nasyid

Saya mula mengenali perjuangan membebaskan Al-Quds sejak darjah lima lagi, 29 tahun yang lalu. Saya juga pernah berada di pentas, menyampaikan puisi tentang Palestin dan terlibat sejak peringkat awal gerakan Aman Malaysia yang diilhamkan oleh Ketua Pergerakan Pemuda UMNO ketika itu, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein.

Bagaimanapun khalayak ini adalah berbeza. Ini bukan khalayak yang memakai baju ala-ala penyokong Pas dan ahli NGO Islam seperti ABIM dan PKPIM seperti yang saya bayangkan sebelum masuk ke dewan ini. Sebaliknya yang hadir pada malam ini adalah golongan anak-anak muda seperti kita, yang selesa mengenakan T-shirt round neck dan berseluar jeans. Seperkara lagi, agak mengejutkan, apabila saya bertanyakan latar belakang sejumlah belia yang terlibat, saya dapati ramai juga yang berada di peringkat pra-universiti dan di IPT serta mengambil kursus kejuruteraan!

Dari segi penyampaian nasyid, ini bukan nasyid seperti yang pertama saya dengar, iaitu ala-ala 'sepohon pokok daunnya rimbun, lebat buah serta bunganya', dan ini bukan nasyid kontemporari seperti yang kita dengar dari kumpulan Raihan, malah jauh dari nasyid konvensional tafsiran Pas yg mengharamkan penggunaan muzik dan alat muzik melainkan gendang. Anak muda ini bukan sahaja menggunakan alat muzik bertali, malah ada yang menyelitkan rap dalam lirik nasyid masing-masing. Hmm suatu yang berbeza.

Dari segi penyampai, GIG for Gaza turut menampilkan sebuah kumpulan wanita, sesuatu yang tentu saja dihukum sebagai haram oleh ramai golongan agama termasuk parti politik Pas.

Apapun terima kasih kepada Nasyid Underground yang menjayakan sesuatu yang berbeza dan mengenalkan saya kepada khalayak yang menarik ini.

Terima kasih kepada artis-artis nasyid underground dan artis-artis nasyid ternama - Muadz, Shenji dan Hafiz; Hafiz Hamidon, Now See Heart, Saff One dan Brothers yang sudi turun ke Putrajaya untuk memberikan persembahan yang menghiburkan.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ahad 24 April - Majlis Pelancaran Akademi Futsal Belia Putrajaya 2011

Posted: 23 Apr 2011 05:00 PM PDT


Setiausaha Program Sdr Nasru Shazwan sedang
memberikan taklimat kepada peserta semalam.

Persatuan Belia Putrajaya akan melancarkan program Akademi Futsal Belia Putrajaya pada hari Ahad, 24 April 2011 di Gelanggang Futsal 1Malaysia, Presint 9, Putrajaya. Program ini dilaksanakan dengan sokongan dan kerjasama Lembaga Promosi Kesihatan Malaysia (LPKM) yang bertujuan untuk memperluaskan bidang promosi kesihatan dengan penglibatan masyarakat secara intensif yang digerakkan bersama melalui pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan (NGO).

Ini merupakan satu lagi program Majlis Belia Kawasan Putrajaya, selepas program JOM Cari Kerja yang mendapat sambutan memberansangkan pada bulan Disember 2010 yang lalu.

Melalui program seperti Akademi Futsal ini, Persatuan Belia Putrajaya berharap akan dapat bersama-sama dengan Kerajaan Barisan Nasional (BN) menggalakkan amalan cara hidup sihat di samping menganjurkan aktiviti yang dapat memperkukuhkan kemahiran golongan belia dan meningkatkan kemampuan kesihatan seseorang individu, kumpulan atau masyarakat. Pada waktu yang sama, adalah menjadi hasrat Persatuan Belia Putrajaya untuk mempertingkatkan persekitaran sosial masyarakat Putrajaya dan membantu melaksanakan agenda pembangunan Putrajaya sebagai sebuah Kejiranan Bestari.

Secara umum bolehlah digariskan bahawa objektif utama program Akademi Futsal ini adalah untuk:

  1. Mempromosi amalan gaya hidup sihat melalui aktiviti sukan & riadah, interaksi sosial dan berpersatuan secara sistematik.
  2. Menggalakkan amalan kesihatan yang dianjurkan dilakukan secara tetap mengikut panduan semasa berlangsungnya program ini.
Sasaran khusus dan saintifik yang ingin dicapai melalui program ini adalah;

  1. 80% peserta akan mencapai Indeks Jisim Tubuh (BMI) yang ideal/ berat badan yang unggul.
  2. 80% peserta akan bebas daripada kecederaan semasa bersukan.
Sekalung penghargaan kepada LPKM yang telah sudi membantu pelaksanaan sebuah program yang mempunyai nilai yang tinggi kepada anak-anak muda dan golongan belia di Putrajaya.

Berikut adalah aturcara yang dipetik dari blog Persatuan Belia Putrajaya.


AKADEMI FUTSAL BELIA PUTRAJAYA 2011
ATURCARA MAJLIS PELANCARAN
AKADEMI FUTSAL BELIA PUTRAJAYA 2011
24 APRIL 2011
GELANGGANG FUTSAL 1MALAYSIA PRESINT 9 PUTRAJAYA


8.30 pagi Pendaftaran Peserta Akademi Futsal Belia Putrajaya 2011

9.30 pagi Ketibaan VVIP Ahli Parlimen Putrajaya,
YB Datuk Seri Utama Tengku Adnan Tengku Mansor

9.35 pagi Ucapan Alu-aluan Pengerusi Majlis

9.40 pagi Bacaan Doa

9.45 pagi Ucapan Alu-aluan
Sdr Tun Faisal Aziz Ismail
Pengerusi Persatuan Belia Putrajaya

10.00 pagi Ucapan Perasmian
YB Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor
Ahli Parlimen Putrajaya

10.30 pagi Gimik Pelancaran Akademi Futsal Belia Putrajaya 2011

10.40 pagi Penyampaian Cenderahati kepada Ahli Parlimen Putrajaya

10.45 pagi Jamuan Makan

11.15 pagi Kepulangan VVIP

11.30 pagi Para peserta memulakan Latihan Kecergasan

12.30 tgh Bersurai

Cucu Tok Selampit

Posted: 24 Apr 2011 01:19 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Lord Of The Gelang : The Fellowship Of AC UMNO

Posted: 24 Apr 2011 07:22 AM PDT

Heboh berita si penjual gelang "ajaib" yang seorang ini, AC Mizal masuk UMNO hari ini. Lebih kelakar dan mengelikan hati apabila AC membuat kenyataan bahawa beliau turut ditawar menyertai parti pembangkang dengan dijanjikan dengan jawatan yang tinggi. Portal Malaysiakini tidak ketinggalan memuat naikkan berita ini, di sini.


Mungkin akibat dari gertakan pemimpin parti MCA untuk menarik diri daripada Barisan Nasional semalam, menyebabkan pemimpin-pemimpin di dalam UMNO merasakan mereka perlukan bantuan kuasa gelang ajaib AC. Bukan niat penulis untuk mempertikaikan pendirian AC menyertai UMNO. Cumanya, janganlah seperti  sokong membawa rebah.


Kita tidak mahu apabila projek gelang ajaibnya mula dipinggirkan pengguna-penggunanya akibat didakwa menipu, AC mengambil jalan mudah untuk berjaya di dalam kerjaya politiknya di dalam UMNO dengan menggunakan nama dan gelang ajaibnya. Tidak cukup aktiviti "penipuan" di dalam perniagaannya yang dibongkar oleh rakan blogger anti MLM yang terkenal, Aidid Mu'addib, kisah hidup AC juga terkenal dengan kontroversi "Datukship" yang diterimanya dari Kerajaan Pahang dan kisah nafkah anaknya yang tidak selesai-selesai.

Buat pemimpin-pemimpin UMNO, sudah acapkali tokoh-tokoh terkenal dan idola-idola masyarakat menyertai UMNO. Tidak perlulah kapet merah dibentangkan dan upacara gilang gemilang diadakan bagi menyambut kedatangan mereka, sekiranya mereka benar-benar ikhlas untuk menyertai parti keramat ini.

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 24 Apr 2011 01:16 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


MAI LAYAN GELAK!! ASYIK POLITIK, SAKIT KEPALA!!

Posted: 24 Apr 2011 10:04 AM PDT(cerita bermula apabila seorang pakcik nak order makanan di kaunter)

Cashier : assalamualaikum pakcik..

Pakcik : walaikumsalam..err…..err…..

Cashier : Pak cik nak makan sini ka nak bawa balik?

Pakcik : Pak cik nak makan tang tuu.(tunjuk meja)….patot la ramai orang….. depa pakat duk makan kat   tang ni kaa..

Cashier : err…..maksud saya….makan di meja dalam kedai ni atau bungkuih bawa balik?

Pakcik : ooo..habih tu kalau bungkus tak bawa balik, dia boleh terbang balik rumah pakcik sendiri kot noo….bungkuih la senang lagu tuu….

Cashier : err..ok..pakcik nak set yang mana?

Pakcik : hat setsi ada dak??

Cashier : err…..maksud saya..pakcik buleh pilih set set yang sedia ada kat belakang saya ni.(tunjuk). Ada yang 2 ketol ayam.ada yang 3 4 ketol..dia sekali dengan ayaq..bla bla bla..

Pakcik : Pakcik nak beli ayam sekoq ja. Makcik hang nak buat gulai ayam esok….

Cashier : Pakcik..kat sini juai ayam yang dah siap digoreng la….bukan mentah.

Pakcik : ooooo lagu tu ka….kalau lagu tu..bagi teloq ayam dah la. Depa kalut nak buat bauhulu pulak..aku mana reti nak beli barang kueh camna..mana dengan teloq ayam palsu lagi….haru btoi.

Cashier : errr..err..teloq ayam pon takdak..yang ada ayam goreng ja…..Makan ratah cicah dengan sos camtu ja..

Pakcik : hang pilih ja la yang mana pon..ishh..pakcik tak reti nak pilih pilih ni….yang mana pon takpa.

Cashier : Pakcik ada berapa orang kat umah?

Pakcik : Pakcik sorang.anak ada 4 orang.makcik hang maseh sorang..

Cashier : ok..kalau camtu saya bagi pakcik dinner plate 2 ya..air nak air gas yang mana ka?

Pakcik : huuuiii..pakcik ni takleh minum ayaq gas ni. Satgi reja nak kentut….angin…. tak leh. Teh o suam ka kopi tarik takdak ka?

Cashier : takdak..takpa saya bagi milo ais kat pakcik.ada nak tambah wedges ka?

Pakcik : huu? menatang apa tu?

Cashier : kentang goreng.senang creta..cucuq ubi…

Pakcik : haa bule laa….bagi cucur ubi seringgit cucur pisang seringgit..campur..kerak boh lebih..

Cashier : err…ok ok..(segan layan)

Cashier : semua sekali RM 34.50..

Pakcik : tu dia aih..mahai gilaaaaa(muka tekejut)..ayam berapa ketoi?(buka plastik tengok)….6 ketoi ja   sampai 30 lebih….pi market buleh beli ayam 3 ekoq….tak mai dah…..(buka wallet bayaq)

Cashier : err err..terima kaseh pakcik..datang la lagi..

Pakcik : tak kelapaq aku mai dah….


...Kah kah kah!!..

McTheory:
Cerita ni Mc ambik kat sini.

KASI PANAS!! 10 PERKARA YANG WAJIB DIKETAHUI OLEH MELAYU ISLAM MENGENAI DAP!!

Posted: 24 Apr 2011 06:14 AM PDT1.    DAP yang ditubuhkan pada 1966 sebenarnya adalah parti cawangan PAP (parti pimpinan Lee Kuan Yew di Singapura) di Malaysia. Kemasukan Singapura ke dalam Malaysia pada 1963 telah menimbulkan konflik antara kerajaan Perikatan dengan PAP kerana PAP telah memainkan sentimen perkauman dan memperkenalkan slogan "Malaysian Malaysia" (mendesak hak sama rata untuk semua kaum).


Sentimen perkauman berterusan yang dimainkan oleh PAP telah menyebabkan Singapura disingkirkan dari Malaysia pada 1965. PAP memohon untuk terus bergiat aktif di Malaysia tetapi ditolak oleh kerajaan Malaysia. Oleh itu, PAP telah menubuhkan cawangannya di Malaysia iaitu DAP untuk meneruskan perjuangannya (DAP = PAP. Ibarat orang sama cuma tukar baju saje. PAP berjaya melahirkan proksinya. Lihat sungguh licik puak komunis-zionis ini mengatur strategi politiknya untuk memecahkan penguasaan Melayu di Malaysia).


2.    PAP pernah meletakkan calonnya menentang parti Perikatan pada Pilihanraya Umum 1964. PAP bertanding di 9 kerusi dan telah memenangi 1 kerusi melalui calonnya C.V. Devan Nair. Penyertaan PAP ini telah mendapat bantahan keras daripada Perikatan. PAP berhasrat menggantikan MCA sebagai juara suara kaum Cina.                                                                                                            

3.    DAP dan Parti Gerakan (sebelum menyertai BN) didakwa menjadi dalang dalam mencetuskan peristiwa rusuhan kaum 13 Mei 1969. Kejayaan menawan Pulau Pinang dan memenangi beberapa kerusi di Selangor dan Perak pada Pilihanraya Umum 1969 telah mencetuskan rasa keterujaan yang hebat di kalangan penyokong mereka. 


Penyokong mereka telah melakukan perarakan kemenangan di Kuala Lumpur dan apabila melalui kawasan Melayu mereka telah mengeluarkan kata-kata menghina kaum Melayu. Perarakan balas telah dilakukan oleh penyokong UMNO untuk meraikan kemenangan Perikatan memenangi Pilihanraya Umum 1969 itu.


Penyokong UMNO telah berkumpul di hadapan rumah MB Selangor Datuk Harun Idris di Kampung Baru. Berita rombongan penyokong UMNO dari Gombak yang sedang menuju ke rumah Datuk Harun diserang oleh pelampau Cina telah menyebabkan berlakunya tindak balas dari orang Melayu. Lalu berlakulah peristiwa berdarah paling buruk dalam sejarah negara. 
4.    DAP pernah menderhaka kepada Sultan Perak apabila mengancam untuk memulaukan majlis angkat sumpah ADUN. Ini kerana DAP tidak berpuas hati kerana wakilnya tidak dilantik sebagai MB Perak walaupun DAP memenangi kerusi terbanyak dalam PRU 2008. Jawatan MB diserahkan kepada PAS (Nizar Jamaluddin) kerana Undang Tubuh Negeri Perak menghendaki hanya orang Melayu sahaja yang boleh memegang jawatan MB.

5.    DAP sekali lagi menderhaka kepada Sultan Perak apabila Pengerusinya Karpal Singh telah mengugut akan menyaman baginda kerana tidak berpuas hati dengan baginda yang tidak memperkenankan permohonan  kerajaan Pakatan Rakyat untuk membubarkan DUN Perak. Ini kerana 3 DUN PR telah mengisytiharkan diri mereka sebagai Bebas yang menyokong BN. Ini menyebabkan kerajaan PR tumbang di Perak selepas 11 bulan memerintah. sini

6.    ADUN DAP, Teresa Kok telah mengarahkan imam di sebuah masjid di Selangor agar tidak menggunakan pembesar suara semasa melaungkan azan Subuh kerana mengganggu ketenteraman awam. Ini menyebabkan dia ditahan di bawah ISA kerana perbuatannya itu mengancam keselamatan negara. sini

7.     Kerajaan DAP P.Pinang telah merobohkan banyak gerai orang Melayu dan dalam masa terdekat beberapa kampung tradisi Melayu  di kawasan pulau sedang menunggu nasib untuk dirobohkan. Alasan yang diberi adalah untuk tujuan "pembangunan". Sebenarnya mereka memiliki niat jahat untuk menghalau orang Melayu dari kawasan pulau.8.    Seorang ADUN DAP telah dihalau keluar dari dewan oleh Sultan Johor, Almarhum Sultan Iskandar semasa pembukaan sidang DUN Johor pada 2008 kerana enggan mematuhi etika berpakaian (dia enggan memakai songkok - betapa rasisnya puak DAP ni). sini

9.     DAP mendesak kerajaan supaya membenarkan bekas pemimpin Parti Komunis Malaya (PKM) Chin Peng pulang ke Malaysia. Alasan yang diberikan ialah Chin Peng yang sudah tua tidak mampu lagi mengancam keselamatan negara. DAP sanggup menutup mata di atas kekejaman yang dilakukan oleh PKM semasa pemberontakan mereka dahulu.

10.DAP mengamalkan politik perkauman yang sangat bahaya. Setiap kali PRU dan pilihanraya kecil diadakan, mereka akan meniupkan api perkauman dengan modal bahawa kerajaan tidak melayan kaum Cina dengan adil dan memberi keistimewaan lebih kepada kaum bumiputera. Mereka menghasut rakyat khususnya kuam Cina untuk membenci kerajaan dan orang Melayu. Sepatutnya DAP ini DIHARAMKAN dan DIHALAU keluar dari Malaysia kerana telah memecah belahkan perpaduan kaum.      

Sumber Gerakan Anti Dap

McTheory:
Masih lagi nak sokong Dap?

ANWAR DAN KOLEKSI JAM OMEGA YANG HILANG!!

Posted: 24 Apr 2011 03:09 AM PDT


McTheory:
Misteri sungguh Jam tue.. kat mana agaknya 'Jam Omega' Anwar sekarang ni?

OMEGA TERKEHEL!! KEBEBALAN PAS DAN KEPANDAIAN DAP!!

Posted: 24 Apr 2011 12:05 AM PDT


Sayang sungguh la Pas dengan puak Pakatan ye. Dap yang terang-terang mainkan politik kebencian kaum dan mencabar hak melayu tetap dibela Pas. Sama juga dengan Anwar, pemimpin kepada puak Pakatan yang sekarang sedang terpalit dengan skandal video seks, masih lagi dijadikan pujaan puak pemimpin Pas.

Bila ada salah seorang dari puak Pas nak mengajak kaum melayu supaya bersatu, mulalah yang lainnya meroyan bising nak membantah. Bagi mereka bersatu dengan UMNO lebih jijik daripada PKR dan Dap. Dap yang terang-terang nak menjahanamkan Melayu sanggup mereka bersekutu. PKR pulak sebuah parti liberal yang halalkan semuanya pun Pas sanggup junjung sebagai rakan perjuangan.

Pas dikawasan melayu sibuk-sibuk menyuruh ahlinya mengundi Dap. Kononnya perjuangan untuk menentang UMNO yang anggap kejam dan zalim, apa saja di buat halal belaka, walaupun bersekutu dengan Dap. Sedangkan Pas, contohnya di Sarawak, kalah di semua kawasan bertanding. Adakah Dap pujuk kaum cina mengundi Pas? Pas terhegeh-hegeh pujuk Melayu undi Dap, tapi Dap tak suruh pun cina undi Pas.

Pas sememangnya parti yang sangat kuat sebelum wujudnya Pakatan Rakyat (HARAM). Apabila Pas menyertai Pakatan, Pas bagai dipergunakan bagi meluaskan pengaruh Pkr dan Dap. Sedangkan sebelum ini Dap dan Pkr pengaruhnya semakin hilang dan hampir tengelam.

Jika pilihanraya, tak kira kecil atau besar, pernahkah anda lihat Dap turun berkempen dikawasan tandingan Pas? Atau jentera Pkr bersusah payah demi untuk memenangkan Pas? Kalau ada pun, hanya segelintir kecil. Itu pun buat cukup syarat saja. Lainnya, semua jentera Pas yang buat, dari A sampai Z.

Berbeza pulak dengan keadaan bila Dap bertanding, jentera Pas juga yang akan terhegeh-hegeh berkempen bermati-matian. Hinggakan sanggup baring tengah jalan raya demi mempertahankan Dap. Begitu juga jika Pkr yang bertanding, Jentera Pas juga yang sibuk ya amat untuk berjuang demi kesatuan Haram Pakatan.

Pas terhegeh-hegeh berjuang demi Pakatan, sedangkan yang lainnya mengambil kesempatan untuk meluaskan pengaruh dikalangan pengikut Pas.

Sedarkah puak Pas semua, kewujudan Pas di dalam Pakatan, hanyalah untuk menganggu undi melayu? Tidakkah sedar selama ini Pakatan hanya 'mempergunakan' Pas. Sampai masa bila Pas sudah tidak diperlukan lagi, Pas akan disepak keluar dengan hinanya oleh Dap dan Pkr.

Kedudukan Anwar dalam Pakatan juga sudah tidak kukuh, kerusi parlimen Pkr juga semakin berkurangan. Dap sudah mendahului kerusi parlimen rakan dalam Pakatan sekarang. Dengan kontroversi demi kontroversi, terpalit pula dengan skandal, adakah Pas harap Anwar akan kekal sebagai ketua? Ataupun dalam sedikit masa lagi, Dap yang akan memegang teraju Pakatan Haram?

Sudah-sudahla melayu diperbodohkan.. ada akal Allah bagi, gunalah dengan sebaiknya..

P/s: Cina memang pandai memperbodohkan melayu..

McTheory:
Melayu harus bersatu.. haruss..

RASMI!! AC MIZAL DAN MAMAT KHALID MASUK UMNO!!

Posted: 23 Apr 2011 09:03 PM PDT


Jikalau sekarang ni puak Pakatan asyik dok usung artis buat promosi mereka. Kiranya sejak Bob Lokman masuk Pas ni, dikatakan golongan artis berminat dengan Pas la ye? Harap maaf, UMNO baru saja menerima secara rasminya AC Mizal dan isterinya jadi ahli UMNO serta Mamat Khalid pun dengan keinginan yang serupa.

Sebenarnya ramai lagi artis didalam UMNO, cuma taknak sabitkan diri secara terang-terangan dalam politik. Bukan macam Bob, itu terlampau menunjuk, sampai geli-geleman Mc tengok. Nak tahu kisah Ac dan Mamat Khalid masuk UMNO, klik SINI

McTheory:
tak pulak diorang nangis2 sambil bagi borang. heh!

PAS REMBAT WANG RAKYAT!! REMBAT SECARA BAIK!! ceramah tak penting, ni yang paling penting!!

Posted: 23 Apr 2011 06:03 PM PDT


Ya derma tuan-tuan dan puan-puan. Boh banyak sikit duit. Perjuangan kejalan Allah ni. Ceramah sebenarnya untuk kutip duit je tuan-tuan dan puan-puan.

P/s: lepas duit makan dua tiga hari ye tak..

McTheory:
Tak sudah-sudah nak rembat duit rakyat..

waadat

Posted: 24 Apr 2011 01:12 PM PDT

waadat


PAS tukar strategi lagi

Posted: 24 Apr 2011 05:52 AM PDT

Apabila menyedari usaha melindungi tabiat jalang Anwar semakin sukar maka parti yang meletakkan nama Islam pada nama parti mereka itu mula mencari jalan selamat.

Jika semalam seorang pemimpin tinggi PAS yang bernama Mustafa membayangkan untuk bekerjasama dengan UMNO, hari ini seorang lagi pemimpin penting parti itu mengeluarkan kenyataan yang membayangkan Anwar tidak lagi diperlukan.

Hassan Ali dalam kenyataan kepada media hari ini berterus terang bahawa pembangkang tidak bergantung pada Anwar untuk terus menentang kerajaan.

Nampaknya dalam isu Anwar PAS terpaksa bertukar strategi beberapa kali. PAS pernah cuba menggunakan isu salah laku seks Anwar semasa Anwar dalam kerajaan.

Kemudian seolah menjilat ludah dan kahak mereka kembali apabila mengangkat Anwar sebagai pemimpin mereka setelah lelaki itu keluar dari UMNO.

Kini mereka sedang bersiap sedia untuk menyingkirkan Anwar sekali lagi.

Aiz Bari dan perpaduan Islam

Posted: 23 Apr 2011 05:32 PM PDT

Demang fikir orang yang bernama Aziz Bari perlu kita perhatikan dalam perkembangan politik negara. Selain kenyataan popular yang sering menyenakkan fikiran, lelaki itu juga seolah gemar menaja perpecahan.

Kenyataannya yang menuduh Hj Hadi sebagai penghalang pada pembentukan 'kerajaan 16 September' tajaan Anwar membuktikan Aziz Bari gemar bermain dengan polemik.

Barangkali di situ sumber rezekinya menyara anak bini.

Bagi Demang, jika benar Hj Hadi yang menjadi penghalang pada komplot 16 September itu maka beliau wajar dinobat sebagai wira bangsa dan agama. Hal ini kerana jika rancangan Anwar itu berjaya maka ia adalah satu tragedi hitam bagi ummat Islam.

Hal ini kerana dalam proses tawar menawar terhadap 32 ahli parlimen BN agar keluar (khianat) parti itu, ia melibatkan penggadaian terhadap hak dan keistimewaan ummat Islam.

Itu yang ditentang oleh Hj Hadi dan majoriti cendikiawan Melayu yang mengerti.

Hj Hadi memang ingin menjadi PM tetapi rancangan Anwar itu bukan sahaja merugikan malah membahayakan ummat Islam.

Lihat berita berkenaan tuduhan Aziz Bari di sini.

Duke of UMNO

Posted: 24 Apr 2011 01:05 PM PDT

Duke of UMNO


Cuba Fikir..!!! Antara Bob Lokman dan Mamat Khalid, siapa lebih ber"akal"..???

Posted: 24 Apr 2011 07:15 AM PDTHari ini dunia hiburan dan politik negara diberitakan dengan penyertaan pengarah terkenal, Mamat Khalid, memilih UMNO sebagai wadah perjuangan politiknya. Pengarah filem "Hantu Kak Limah Balik Rumah" itu ternyata yakin dengan kemampuan UMNO dan BN untuk memakmurkan kehidupan rakyat.

Jika ditonton filem-filem Mamat Khalid, selalunya filemnya berbentuk komedi yang berisi "moral sinis" dan menceritakan tentang kehidupan realiti sosial rakyat Malaysia. Meskipun kadang-kadang kelihatan "mengarut", namun saya melihat keunikan itu ternyata berisi mesej tersendiri untuk penonton. Biasalah, jiwa orang seni berkomedi kadang-kadang agak sinikal untuk ditafsirkan...

Jika dibandingkan "otak" Mamat Khalid dan "otak" Bob Lokman, tentulah tiada bezanya. Yang berbeza ialah "akal" mereka. Akal mereka berdua jauh berbeza. Mamat Khalid jelas jauh lebih berakal berbanding Bob Lokman. Penilaian ini bukan hanya kerana sokongan politik, di sudut seni pun Bob Lokman kalah teruk berbanding kehebatan dan pengiktirafan yang diterima Mamat Khalid.

Bok Lokman seorang pelawak. Namun lawaknya hanya sebaris dengan lawak standard RTM dan senario. Lawak kosong, lawak "skema" dan lawak bodoh. Mungkin kerana itu Bob selalu keluar di RTM dan kadang-kadang saja dijemput untuk menjadi pengacara tambahan program TV, itu pun mungkin sebab bayaran murah.

Berbanding dengan Mamat Khalid, lawaknya ada "class" yang tersendiri. Sebut saja "hantu kak limah", nama Mamat Khalid akan meniti dibibir. Lihatlah bagaimana Bro Mamat "mengasuh" Awie di dalam filem-filemnya. Dari seorang yang kelihatan ganas dan brutal, Mamat Khalid berjaya mem"potray" Awie sebagai seorang yang "jiwang meleleh" dan selamba rock lawaknya. Itulah kehebatan sentuhan Mamat Khalid. Meletop!

Masuk bab politik, Mamat Khalid ternyata lebih memikirkan tentang persekitaran, sosial masyarakat dan tabiat budaya rakyat Malaysia berbanding Bob Lokman yang hanya selalu mempraktikkan lawak slapstik dan "spastik". Mungkin penjiwaan itulah yang membentuk corak pemikiran dua tokoh seni lawak ini.

Bob memilih PAS dan Mamat memilih UMNO. Itu hak individu dan tidak boleh dipertikaikan. Namun pilihan itu mentafsir dan menterjemahkan perbezaan di antara Bob Lokman dan Mamat Khalid. Pada pandangan pembaca sekalian, siapa di antara mereka yang lebih "berakal"? Bok Lokman atau Mamat Khalid?

Fakta terkini PRU13..!!! Kaum Cina tak salah, yang salah ialah MCA dan Gerakan..!!!

Posted: 24 Apr 2011 05:30 AM PDT


Sokongan masyarakat Cina kepada DAP bermula selepas pilhanraya 2004, ketika di zaman pentadbiran Pak Lah sebagai Perdana Menteri. Keyakinan masyarakat Cina beralih arah kepada DAP setelah melihat kepimpinan Pak Lah yang lemah dan gagal mentadbir dengan baik meneruskan legasi kepimpinan Tun M.

"Swing vote" masyarakat Cina dari BN kepada pembangkang, terutamanya DAP, pada PRU-12 lalu merupakan titik tolak BN kehilangan undi dari mereka. Lantaran itu, kita melihat MCA dan Gerakan kalah teruk di"belasah" pengundi Cina, meskipun sebenarnya DAP tidaklah sekuat mana.

Ketika itu, rata-rata analisis politik menuding jari kepada "Pak Lah dan menantu" sebagai faktor penyebab utama "tsunami politik" berlaku di negara kita. Meskipun ada pihak yang "terperasan" akan kesusutan undi dari masyarakat Cina, namun dakwaan itu disangkal, dan UMNO dipersalahkan atas kemenangan paling buruk BN selepas 1969.

Meskipun kini UMNO sudah kembali gagah perkasa dan mendapat sokongan kuat dari majoriti Melayu dan bumiputera lain, trend undi di PRK-PRK dan Pilihanraya DUN Sarawak jelas menunjukkan bahawa BN masih gagal mendapat undi kaum TiongHua. Di mana silapnya?

Saya baru-baru ini kerap meluahkan kekecewaan dan mengkritik keras MCA dan Gerakan, yang pada saya masih "lena" seperti Pak Lah. MCA dan Gerakan pada saya, gagal menyelami intipati transformasi untuk diterjemahkan kepada bangsa Cina di seluruh negara, termasuk SUPP di Sarawak.

Namun, kenyataan Timbalan Ketua Publisiti MCA, Loh Seng Kok, yang mengatakan bahawa "masyarakat Cina hanya melaksanakan hak demokrasi mereka untuk memilih DAP" sememangnya benar dan tidak boleh disangkal. Itu hak masyarakat Cinalah untuk memilih parti mana yang mereka suka ketika pilihanraya. Masyarakat Cina tidak perlu dipersalahkan dalam hal ini.

Pada saya, yang perlu dipersalahkan dalam hal ini ialah MCA dan Gerakan. Sebab itu dari awal lagi saya mem"belasah" MCA dan Gerakan. Malah dari awal lagi saya mencabar kedua-dua parti itu untuk mengembalikan sokongan masyarakat Cina dalam tempoh 2 hingga 4 bulan!

Saya hanya melahirkan rasa kesal saya dengan sikap masyarakat Cina yang seakan-akan "buta" dengan transformasi dan gagasan 1Malaysia yang jauh lebih realistik dan terbaik berbanding pembohongan "buku 555" yang berwarna "jingga", menjanjikan "bulan dan bintang"!

MCA dan Gerakan perlu bertanggungjawab di atas hilangnya sokongan masyarakat Cina kepada BN. UMNO sudah gagah dan mantap. MIC pula sudah bertambah baik keadaannya. Yang tinggal hanyalah MCA dan Gerakan yang masih "lena" tanpa menunjukkan sebarang perkembangan positif untuk BN.

Sokongan masyarakat Cina semakin teruk terhadap MCA setelah Chua Soi Lek memegang tampuk kepimpinan MCA. Soi Lek yang sememangnya "buruk berparut" dengan krisis moral, dilihat gagal mendapatkan kembali sokongan majoriti kaum Tiong Hua sehingga kini.

Nama partinya ialah "Malaysia Chinese Association" atau lebih dikenali sebagai MCA dikatakan bertindak sebagai "parti terbesar yang disertai dan disokong majoriti warganegara Malaysia berbangsa Cina". Namun begitu, kekalahan MCA pada PRU12 yang lalu jelas menunjukkan bahawa MCA boleh dirujuk sebagai "parti terbesar keahliannya dan tidak disokong oleh majoriti masyarakat Cina".

Gerakan juga sebelum ini menjadi sebuah parti yang meraih sokongan kuat dari masyarakat Cina, khususnya di Pulau Pinang, dan turut kalah teruk di Pulau Mutiara itu hingga menyebabkan negeri itu berjaya dijajah oleh DAP dan rejim Guan Eng.

Meskipun kalah, Koh Tsu Koon masih tidak malu untuk memegang jawatan "Menteri KPI", jawatan yang sengaja dicipta baru oleh PM untuk "memberi muka" kepada Gerakan. Bagaimanapun, melihat gaya dan cara Gerakan sejak PRU12 hingga sekarang, parti itu "tidak memberi muka" pun pada PM dan BN untuk berusaha dan meraih kembali sokongan masyarakat Cina.

MCA dan Gerakan tidak lagi menjadi pilihan masyarakat Cina yang "melaksanakan hak demokrasi" mereka. "Dengan nama DEMOKRASI", masyarakat Cina memilih DAP dan pembangkang. Jadi, apa fungsinya MCA dan Gerakan di dalam BN? Apakah pemimpin MCA dan Gerakan yang ada cuma berpura-pura bertahan bersama parti itu semata-mata untuk mendapat kuota menteri di dalam Kerajaan BN?

Cuba lihat contoh sikap pemimpin MCA yang gagal mendapat tempat di dalam pucuk pimpinan parti itu. Misalnya Chua Jui Meng yang dulunya Menteri Kesihatan. Setelah kalah bertanding di MCA dan hilang jawatan utama, dia memilih untuk keluar dari parti MCA dan menyertai PKR.

Malah sebelum Jui Meng keluar MCA, mereka sempat "bermesyuarat", kononnya untuk memujuk Jui Meng. Namun ketika Jui Meng keluar MCA, wajah pemimpin-pemimpin MCA tersenyum manis, seolah tiada kekesalan pada tindakan Jui Meng keluar parti. Apakah mereka menghormati keputusan Jui Meng atau gembira Jui Meng menyertai "sahabat gelap" mereka?

Kenyataan Loh ternyata mencerminkan ketidakikhlasan MCA di dalam pakatan BN. MCA bagaikan tidak menerima kritikan dan teguran sinis yang dilontarkan pada mereka. Sudahlah tidak mengaku salah silap sendiri, dimarahnya pula si penegur. Sudahlah tidak mengaku lemah, di"kung fu" pula mereka-mereka yang cuba menguatkan MCA kembali.

Jika beginilah sikap parti-parti komponen yang mewakili bangsa Cina di dalam BN, jangan melenting pula sekiranya BN tidak memberikan kerusi DUN dan Parlimen sebanyak dulu. BN perlu mengkaji semula pengagihan kerusi dikalangan parti untuk memastikan kemenangan majoriti 2/3 BN pada PRU-13 kelak. Jangan tersinggung jika kerusi untuk MCA dan Gerakan susut mendadak!

Seperkara lagi, sekiranya Allah mentakdirkan BN diberi mandat lagi untuk mentadbir negara ini, jangan pula mengamuk tidak diberikan jawatan di dalam jemaah Menteri Kabinet. Buktikan dulu komitmen MCA dan Gerakan, barulah bangsa Cina ada suara di dalam Kerajaan BN. Itu muktamad, tiada tolak ansur lagi.

Amacam MCA? Amacam Gerakan? Berani terima cabaran ini???

Undi...sila undi cepat...peti undi semakin meletop..!!!

Posted: 24 Apr 2011 03:55 AM PDT


Undi...Undi...setuju atau tidak video seks 20 minit ditayangkan pada umum??? Sila undi di sebelah kanan/atas pada blog ini...

Undi semakin meningkat...siapa yang belum mengundi sila tunaikan "tanggungjawab" masing-masing. Perhatian...undi ini tidak ada had umur dan tidak perlu mendaftar di Suruhanjaya Pilihanraya....!!!

Silakan...nyatakan pendirian anda...apakah benar dia Anwar? Atau dia hanya sekadar "lelaki bertuala putih"?

Undi anda, pilihan anda. Itu hak anda sebagai rakyat yang mahukan kebenaran...!!! Hentikan spekulasi...

Terkini dan panasss..!!! The Blog House sudi bantu cari jam tangan Omega..!!!

Posted: 24 Apr 2011 12:24 AM PDT


Presiden "The Blog House", Syed Akhbar Ali yang menganjurkan Persidangan Blogger-Blogger Malaysia Rantau ASEAN hari ini memberitahu bahawa rangkaian blogger tersebut sedia membantu bagi mencari jam tangan berjenama "Omega" milik Ketua Pembangkang yang dikatakan "hilang" baru-baru ini.

Syed Akhbar yang juga pemilik blog OutSyedTheBox berucap dihadapan 300 blogger Malaysia dan rantau ASEAN menyatakan bahawa beliau percaya dengan pertolongan blogger-blogger yang hadir, sudah tentu memudahkan "cara" untuk menemui kembali jam tangan yang hilang itu.

Sehingga kini, stasus jam tangan "Omega" milik Anwar masih menjadi misteri apabila Eskay menyatakan bahawa jam tangan tersebut telah diserahkan kepada pihak berkuasa, manakala Anwar bermati-matian menyatakan bahawa jam tangan tersebut berada di dalam simpanan isterinya.

Bagaimanapun, Anwar dan isterinya masih gagal membuktikan kewujudan jam tangan tersebut berada di dalam simpanan mereka meskipun sudah berminggu-minggu rakyat menanti kelibat jam tangan "Omega" tersebut ditayangkan pada umum.

Meskipun status jam tangan tersebut dikatakan tidak penting bagi membantu siasatan pihak polis, namun ianya SANGAT PENTING bagi rakyat yang ingin tahu tentang kebenaran.

Seluruh rakyat Malaysia yang mahu kebenaran ditegakkan di negara ini mendesak agar Anwar atau isterinya menunjukkan jam tangan tersebut bagi menghilangkan "resah gelisah" dan spekulasi yang menggila tentang skandal video seks yang dikaitkan dengan Anwar.

"Mahkamah Rakyat" sedang menunggu jawapan dari "Pemimpin Anugerah Tuhan"!

Tun M dan Azizan Razak bersatu demi Islam, Melayu dan Tanah Melayu, apa kata Anwar dan Karpal..???

Posted: 23 Apr 2011 05:30 PM PDT


Saya terbaca di sini tentang sebuah majlis anjuran Perkasa Kedah yang akan menyatukan negarawan ulung, Tun Dr. Mahathir Mohamad dan Menteri Besar Kedah, Ustaz Azizan Razak, di atas satu pentas. Lantas terfikir dibenak saya, apakah reaksi Anwar dan Karpal melihat Azizan Razak bersatu bersama musuh seumur hidup mereka, Tun M?

Sebagaimana kita tahu, Tun M tidak pernah memilih pentas asalkan tujuan dan niatnya tercapai. Sama ada dipentas BN mahupun pembangkang, Tun M akan tetap hadir untuk menjayakan agendanya "yang belum selesai". Pastinya perkara ini bakal menjadi buat mulut pembangkang, terutamanya PKR dan DAP yang sememangnya "tidak sebulu" dan tak suka dengan Azizan Razak!

Majlis tersebut bakal menyaksikan Tun M sebagai penyampai ucaptama dan Ustaz Azizan turut akan berucap di majlis berkenaan, mungkin di atas kapasitinya sebagai Menteri Besar Kedah.

Meskipun dikhabarkan pada mulanya Perkasa Kedah agak keberatan untuk Ustaz Azizan berucap sama di majlis berkenaan, namun setelah pihak Tun M menyatakan bahawa pihaknya tidak punya masalah dengan hal tersebut, Perkasa Kedah dikatakan bersetuju untuk memberikan satu slot kepada Menteri Besar itu berucap sama.

Sebagaimana yang kita tahu juga, Ustaz Azizan "lain macam" sedikit "style"nya. Azizan ada "angin kus-kus"! Namun, sifat "KeMelayuan" yang ada pada Ustaz Azizan agak tebal berbanding pemimpin PAS lain. Apatah lagi jika dibandingkan dengan Nik Aziz yang lebih rela dilahirkan dengan berbangsa lain selain Melayu.

Setahu saya lagi, perhubungan antara Tun M dan Azizan agak mesra kerana mereka adalah "politician lama", "sekole, sekapai" kata orang Kedah! Selain itu, Azizan juga agak rapat dengan keluarga Perdana Menteri, Datuk Seri Najib. Mungkin kerana itu, Azizan cuba "sayang" pada orang UMNO Kedah dan layan orang PAS "macam anak tiri"!

Berkenaan majlis berkenaan, saya melihat kerjasama dan persetujuan kedua pihak, Tun M dan Azizan Razak, dilihat perkara yang agak "mengujakan". Azizan pernah memujuk Tun M untuk menjadi penasihat ekonomi Kedah ketika PAS Kedah berjaya menjajah negeri itu pada PRU12 yang lalu. Namun pujukan tersebut ditolak secara halus dan baik oleh Tun M.

Pujukan Azizan terhadap Tun M menunjukkan bahawa MB Kedah itu sangat kagum pada kebolehan Tun M dalam hal ehwal ekonomi, berbanding Anwar yang menjadi "punahsihat" kewangan Selangor dan menyebabkan tabung Kerajaan Selangor hampir "kering"!

Justeru itu, adalah amat menarik untuk menghadiri majlis ini bagi mendengar kedua tokoh berlainan fahaman politik ini berucap pada suatu majlis yang menguntungkan Melayu di Kedah.

Meskipun saya tahu bahawa adalah amat mustahil untuk Azizan Razak untuk menyertai UMNO, namun jauh disudut hati penulis ada juga berdoa untuk Azizan memilih UMNO dan berjuang untuk Islam, Melayu dan Tanah Melayu sebelum bertemu Allah.

Apatah lagi setelah saya tahu bahawa Azizan sedang cuba digulingkan oleh gerakan-gerakan berniat jahat beberapa pemimpin PAS Kedah. Musuh-musuh Ustaz Azizan lebih bersemangat untuk mengais Azizan ke tepi, namun mereka tidak berani berbuat demikian dihadapannya sekarang. Bak kata Ustaz Azizan sebelum ini, "mai la kalau berani...depa takdak teloq"!!!

Sumber dari: myKMU.net

House PK

Posted: 24 Apr 2011 01:02 PM PDT

House PK


PENDEDAHAN BERAPI! SILTERRA MESTI DISELAMATKAN!

Posted: 23 Apr 2011 09:00 PM PDT

LIVE DARI KL BERSAMA TUN M DAN PM!

Posted: 23 Apr 2011 08:01 PM PDT

GEMPAR! PENGARAH KITE BAKOR JOIN UMNO! YIHAAAAA....

Posted: 23 Apr 2011 05:45 PM PDT

THE FLYING KICK

Posted: 24 Apr 2011 01:01 PM PDT

PEJUANG BANGSA

Posted: 24 Apr 2011 11:41 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Hebat ! Puluhan ribu hadir ceramah perdana Azmin Ali di Batu Maung !

Posted: 24 Apr 2011 09:12 AM PDT

Walaupun tanpa kehadiran pemimpin anugerah tuhan yang tiba-tiba sakit belakang , dalam Keadilan Daily cakap seramai 1000 orang terutama orang Melayu hadir ke ceramah perdana orang kesayangannya Azmin Ali di Batu Maung baru-baru ini . 

Perghhh !! ....Dasyat tu !  Confirm la Dun milik Malik Itik ini akan terus kekal milik PKR .

Jangan percaya pembohongan puak2 PKR ini .  Kalau betul kehadiran ramai , mengapa tiada gambar kehadiran ramai orang di ceramah berkenaan  di portal Malaysiakini ? 

Lihat di bawah ini , gambar dari Keadilan Daily yang cakap seramai 1000 di Batu Maung  hadir ke ceramah perdana Azmin ini .  Mengapa  terlampau gelap sangat ?  

Adakah belakang itu tiada orang dan  yang nampak orang di depan saja . Tak mampu beli kamera ke sehingga terpaksa pakai kamera hp ..hahaha


hadirin dikatakan khusyuk dengan Azmin dok bohong ...hahaha

Ramai juak PKR kena sawan , meroyan sebab AC Mizal sertai UMNO

Posted: 24 Apr 2011 07:21 AM PDTMengapa PKR meroyan  sangat AC Mizal sertai UMNO ???   Sampai    nak tunjuk bahawa ramai orang tak setuju , dalam Keadilan Daily  telah mengambil  semua kenyataan pembaca2 dari facebook yang komen  Malaysiakini  bahawa mereka tidak sokong AC Mizal sertai UMNO . 

Tetapi  depa ingat orang bodoh kot macam penyokong mereka , semua pembaca2 portal pembangkang  itu semuanya  adalah penyokong taksub PKR sendiri . 

Tetapi  kalau lah  AC Mizal sertai mereka iaitu PKR , sudah tentu la akan dipuji melangit seperti mana Bob Lokman .  PB ucapkan syabas kepada bro AC Mizal   yang memilih UMNO sebagai perjuangannya untuk membela nasib bangsa .

Tahniah AC MIZAL !!   SEMPOI !! Pelakon dan pengacara Datuk Mizal Zaini atau lebih dikenali sebagai AC Mizal bersama isterinya Emylia Rosnaida menyemarakkan Program Jom Masuk UMNO di sini apabila bersama 500 yang lain mengemukakan borang kemasukan sebagai anggota parti itu hari ini.

AC Mizal, 40, yang juga ahli perniagaan berjaya itu menyerahkan borang keahlian kepada Ketua UMNO Bahagian Ipoh Barat Datuk Shamsuddin Ghaffar.

Bercakap kepada pemberita, AC Mizal berkata beliau menyertai UMNO kerana selari dengan perjuangannya dan selepas dipelawa oleh Ketua Pemuda Bahagian Ipoh Barat, Syamsul Baharin Putra Ahmad Shibi.

Saya terus menerimanya kerana selama ini saya lihat (UMNO) begitu komited dalam perjuangan demi menegakkan keadilan," katanya pada program anjuran UMNO Bahagian Ipoh Barat.

AC Mizal turut mendedahkan bahawa beliau sebelum ini telah ditawarkan menyertai sebuah parti pembangkang serta dijanjikan jawatan tinggi dalam parti itu tetapi menolaknya kerana tidak bersetuju dengan dasar yang diperjuangkanoleh parti berkenaan.

"Adalah sukar untuk saya menerima pelawaan menyertai parti tersebut kerana saya dibesarkan dengan perjuangan UMNO yang popular dengan slogan 'Dulu, Kini dan Selamanya…tambahan pula saya langsung tidak bersetuju ataupun serasi dengan dasar perjuangan yang didukung oleh mereka," katanya.

AC Mizal berkata beliau akan bergiat secara ikhlas dan telus sebagai seorang anggota biasa Pemuda UMNO dan tidak berhasrat untuk merebut jawatan di dalam parti.

"Saya berniat untuk bergerak secara aktif dalam pergerakan Pemuda walaupun usia telah mencapai 40 tahun pada tahun ini tetapi bagi saya masih belum terlambat bagi membantu parti yang menjaga negara sejak ia ditubuhkan," katanya.

Anak kelahrian Muar, Johor itu berkata beliau turut memilih untuk bersama-sama UMNO Perak berdasarkan nasihat Allahyarham ayah mentuanya yang telah berpesan sekiranya beliau ingin memperjuangkan nasib bangsa, Perak adalah tempatnya.Isterinya Emylia berasal dari sini.

Sementara itu, Pengarah filem Hantu Mak Limah Balik Rumah, Mamat Khalid yang turut berada pada majlis itu berkata beliau datang untuk memberi sokongan kepada rakannya.

Chauvinis DAP semakin gelabah dituduh parti perkauman ...

Posted: 23 Apr 2011 04:43 PM PDTBila Tun Mahathir  dan Utusan Malaysia memulakakan langkah menyerang parti chauvinis DAP dengan menggelar sebagai parti rasis & perkauman di atas kemenangan mereka di Sarawak , ramai orang Melayu dari bandar hingga ke kampung  telah membuka mata. Pengaruh Tun M dikalangan orang Melayu baik di dalam UMNO mahupun golongan atas pagar  jelas cukup ditakuti oleh adik parti PAP Kuan Yew ini .

Semua orang bercerita baik di kedai kopi dan pejabat  mengenai kemenangan dasar perkauman DAP di Sarawak bagaimana mereka hendak berkuasa di Sarawak dengan memainkan sentimen kuat perkauman .  Ini membuatkan pemimpin  ultra kiasu DAP seperti Guan Eng sudah mula risau dengan gelombang rasis DAP ini .

Sebelum ini DAP dan Guan Eng sering menuduh UMNO dan pemimpin2 nya sebagai rasis , kini rasis itu sudah kembali semua kepada mereka . Malah lebih teruk ada yang sudah mula melabelkan parti ini tidak ubah seperti parti komunis ! 

PB juga  mendapat maklumat sejak gelaran DAP rasis ini bergema , banyak aktiviti-aktiviti program kerajaan negeri  diboikot dan  tidak mendapat sambutan rakyat negeri ini terutama orang Melayu . Dari konsert Ning Baizura di PISA  yang gagal , hingga ke program gerak kerja perdana TKM 1 Mansor Othman di kawasan DUN nya sendiri iaitu Penanti . Selepas itu ,  dihantar pulak sebuah bas dari PP yang mungkin ahli PKR di sana bagi meramaikan program itu . 

Selain itu, program Guan Eng memberi wang RM 100 kepada warga emas juga dikhabarkan diboikot oleh warga emas  di beberapa kawasan  yang bimbang sumber wang itu mungkin bersumber duit judi seperti tahun lepas . 

Ini lah yang dibimbangi Guan Eng dan DAP jika parti mereka terus dilabel parti rasis . PAS dan PKR sudah tidak mampu lagi menarik sokongan Melayu lagi untuk menyatakan big brother mereka ini DAP tidak rasis . 

Teruskan usaha ini !! Sebar dan ceritakan kepada semua orang Melayu bahawa parti ini bahaya kepada orang Melayu kerana mereka adalah parti perkauman !!! PULAU PINANG: Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng menyelar tindakan pimpinan Barisan Nasional (BN) yang menyifatkan kemenangan DAP merangkul 12 kerusi semasa Pilihan Raya Negeri (PRN) Sarawak 16 April lalu atas dasar perkauman.

Menyatakan pemikiran politik perkauman BN perlu dihenti segera, beliau berkata keputusan PRN Sarawak itu, sebaliknya membuktikan rakyat tidak mengira kaum mahukan gerakan dan perubahan.

"Jika ada perubahan dari pilihan raya Sarawak, ia tidak harus disandarkan pada trend demografi bangsa tetapi kecenderungan geografi berdasarkan lokasi.

"BN sebenarnya bangsa sentimen dengan menuduh DAP bermain politik perkauman. Keputusan PRN membuktikan keinginan dan gerakan untuk perubahan tidak terbatas pada satu komuniti sahaja tetapi tersebar di pelbagai masyarakat Sarawak," katanya pada kenyataannya hari ini.

Rajahmas

Posted: 24 Apr 2011 11:30 AM PDT

Rajahmas


Gambar suasana 1st Malaysia - ASEAN Regional Bloggers Conference

Posted: 23 Apr 2011 08:15 PM PDT


Perasmian Bloghousemalaysia community diadakan di Hotel Interconential di Kuala Lumpur dalam Majlis 1st Malaysian - ASEAN Regional Bloggers Conference. Presiden Bloghouse ialah Tuan Syed Akbar Ali.

Antara VIP yang hadir ialah. Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan mantan Tun Mahathir turut memeriahkan majlis. Turut menyertai program ialah delegasi bloggers daripada Filipina, Indonesia, Vietnam, Singapura dan Brunei.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

DIMENSI

Posted: 24 Apr 2011 11:23 AM PDT

DIMENSI


Omegau amik kau: Assmin, Anuwar dah kehabisan alasan..arsenik kembali?...pas tetap bodo!

Posted: 24 Apr 2011 08:00 AM PDT

sakit pinggang kes projek terlebih atau drama?

Tidak dapat dipastikan bagaimana timbalan presiden PKR Azmin Ali mengetahuinya tetapi dakwanya Datin Seri Rosmah Mansor, isteri kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mempunyai masalah untuk tidur malam sejak kebelakangan ini, terutamanya selepas pilihan raya Sarawak. Assmin asshole - M'siakini

Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia Datuk Seri Anwar Ibrahim menyeru Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan Kerajaan Barisan Nasional supaya lebih berusaha dalam mengurus tadbir negara Malaysia daripada ghairah melakukan politik fitnah.

Menurut Anwar, kedudukan ekonomi Malaysia dilihat semakin hari semakin meruncing akibat ketidaktelusan sistem pentadbiran negara dan pemimpinya sehingga menyebabkan keyakinan pelabur asing terus berkurangan. - Anuwar wal jubury al ketakuti

Sedang Anuwar terkial2 mencari jam omega dan menghentak pinggangnya ke dinding, Assmin pula cukup berbangga dengan kemenangan Pkrngok di 3 dun dari 49 kerusi yang di sertai. Disebabkan dengan kemenangan itulah assmin meminta belas kesian dari najib agar membubarkan parlimen secepat mungkin sebelum kes bos dia di ketahui ramai dan bakal memalukan seluruh geng pakatan.

Tak cukup dengan kes liwat, timbul pulak kes menyuntut amoi yang baru jek meledak. Assmin pening sekejap. Dia risau segala perancangan dia nak jadi presiden mungkin tak kesampaian. Lagi pula Assmin tak sampai hati tengok madunya si jijah menanggung malu tak sudah. namun dalam masa yang sama hasratnya nak amik alih tempat jijah tak pernah padam.

sebenarnya Assmin berang, malu kat pablik sebab jijah tak tau jaga jadual laki sendiri sehingga sebahagian 'rahsia besar' anuwar dengannya dan isteri beliau terbongkar dan menjadi liabiliti kepada fuckatan. Dan assmin semakin berang bila dapat tahu rahsia tut anuwar dengan ramai anak ikan, benar2 buat hati assmin mengelegak semacam kat jijah.

Assmin berharap biarlah dia dan sam jadi kekasey awal dan akhir anuwar. Malangnya dia pun tertipu dengan kelicikan dan kepintaran pujuk rayu anuwar. Tapi assmin tak mudah mengalah. Biarpun dia tahu dia telah di permainkan, assmin lihat ini satu peluang untuk mengarap satu lagi cita2nya nak jadi presiden.

Nah sekarang sape sangka dia dah berada setakuk di belakang jijah!

Memang itu la cita2 yang di idam2kan oleh assmin. Assmin tau tiada sape yang lebih layak mengambil tempat presiden melainkan dirinya. Assmin juga tau anuwar tak berani jadi presiden oleh kerana pernah terpalit dengan kes songsang dengan orang2nya sendiri.

Demi nak menyelamatkan karier politiknya, buat sementara waktu terpaksalah dia berlakon di depan jijah dan mangkok2 pkr. Demi nak menjaga maruah keluarga 69nya hasil dari sumbang mahram bersama anuwar, assmin terpaksa mempertahankan bos dan bininya sehingga kesnya selesai.

Tapi assmin tau dia sorang tak mampu nak jaga jubor anuwar 24jam. Lantas dia arahkan saipudin atau sam ketot atau sesape saje sochai2 pkr yang lain, melakukan 'back-up' semasa ketiadaan assmin. maka lembu2 pkr lahabau yang tak tau apa2 ni ikut saje la tanpa banyak songeh. Pendek kata mereka tak henti2 bergilir2 mempertahankan jubor anuwar pagi petang siang malam

kehkehkeh >|D

Omegay: Dap makin bernafsu..anuwar masih bernafsu..pasbodo tetap bodo!

Posted: 24 Apr 2011 01:00 AM PDT


PKR should contest in less seats

Chong said that the party was forming branches in Opar, Bengoh and Tarat, adding that in order to win these rural seats, the party has to start early.

"I will propose to the state DAP which will meet today (Sunday) in Sibu that we contest these eight seats and four parliamentary seats in future elections," said Chong.

"This is in view of the fact that part reasons of PKR's failure to win more seats are because it lacked financial resources, poor election machinery and weak manpower.

"This is openly admitted by Sarawak PKR chairman Baru Bian himself," he said, suggesting that PKR should not contest in 49 seats which had over-stretched their resources.

"Even before the election, we had proposed to contest seats like Balai Ringin and Bengoh. It was PKR's insistence that they contested the seats claiming they had enough resources and to deliver the seats to Pakatan.

"Initially we asked for 18 seats and the number of seats to be contested by us were reduced to 16 and then 15, and finally we gave in order to preserve unity in the Pakatan Rakyat," he said. -FMT

Tengok la betapa bengapnya tindakan Pkrngok yang sanggup mengadai maruah bumiputera termasuk di Sarawak. Perpecahan yang di lakukan oleh Pasbodo dan Pkrngok telah membuka ruang yang cukup luas kepada komunis Dapngok untuk menakluk kawasan luar bandar pula.

Ketamakan Pkrngok yang di pimpin oleh ketua peliwat juga menjadi salah satu penyumbang penolakan pengundi cina di kawasan bandar dan ketololan Pasbodo adalah penambah nilai akan kebodohan melayu2 dan bumiputera dalam fuckatan. Kini tumpuan Dap terarah di kawasan luar bandar.

Hanya dengan menyentuh isu sensitif dan mengugat kestabilan negara, mereka mampu meraih undi simpati. Komunis Dapngok dapat menguasai kawasan2 bandar kerana berjaya menyemai kebencian terhadap kerajaan Bn yang telah bersusahpayah mengkayakan ramai tokeh2 besar sejak zaman DEB.

Dasar dunia tanpa sempadan turut membantu Dapngok menyebarkan dakyah komunis mereka dengan meluas. Pengaruh media baru membuatkan mereka semakin kuat selain media cetak. Akhbar2 berbahasa cina terus memainkan sentimen perkauman.

Mereka bebas melaporkan berita2 yang tidak benar berkaitan apa jua tindakan kerajaan untuk menakut2kan kaum cina, sedangkan mereka sendiri tak berlaku adil kepada kaum lain. Mereka hanya memilih isu2 tertentu yang menguntungkan parti mereka saje.

Pun begitu mereka menjadi lebih kritikal kalau ada akhbar berbahasa melayu yang berani menegakkan hak dan kedaulatan bangsa melayu kerana kononnya berasakan kedudukan dan agenda mereka pasti akan terancam. Di sebabkan kebebasan itu lah mereka terpaksa menyaman akhbar milik orang melayu!

Masih ingat isu penggunaan bahasa inggeris dalam matapelajaran matematik hangat di pertikaikan oleh melayu fuckatan? di mana suara mereka? mereka memilih untuk berdiam diri dengan membiarkan lembu2 melayu fuckatan melakukan kerja untuk mereka. begitu juga ketika kejadian individu membakar diri akibat tak berpuas hati dengan tindakan berat sebelah pihak pakatan

Mereka sedar hanya dengan menguasai pengundi luar bandar (yang secara tradisinya pengundi melayu yang rata2 masih menyokong kerajaan) saja yang dapat memberikan mereka kuasa untuk mengubah segala2nya. Tapi untuk melaksanakan agenda tersebut mereka masih memerlukan Pasbodo dan Pkrngok untuk memancing pengundi melayu

kedua dua ekor kuda tunggangan ni, mereka biarkan berkeliaran. tapi dalam masa sama mereka di peringatkan sape yang memperolehi lebih sokongan. Tak hairan lah kedua dua kuda tunggangan ni tak kisah mereka terus di perkudakan.

Manakan tidak..sorang ketua umum yang lebih berminat mengejar jantan, anak ikan dan nak jadi PM dan sorang lagi pun sibuk nak jadi PM dan mengadaikan akidah dan agama.

Untuk menghadap pru13 nanti sudah pasti DAP mempunyai banyak muslihat untuk menembusi kubu Bn di kawasan luar bandar. Yang pasti mereka masih tak akan berpuas hati selagi agenda meng'singapork'kan malaysia tak tercapai.

Omegay: Assmin tetap penjaga anu bos..Pas tetap bodo

Posted: 23 Apr 2011 07:15 PM PDT


"Apakah benar Mustafa Ali keluar kenyataan begitu untuk menyinggung Keadilan (PKR) dan DSAI (Anwar)? Rakyat tuntut penjelasan.

"Pimpinan perlu akur (dengan) kerangka besar agenda bersama pakatan rakyat. Jangan jadi jaguh kampung yang tidak lagi relevan tapi mahu perhatian," - Assmin asshole

menyinggung amendernye?? senang cakap dua2 parti memang asshole la! dah terang2 orang sarawak tolak dua2 parti 'mati segan hidup melukut di tepi gantang' nih. Pasbodo masih dengan dasar pengecutnya. Pkr plak dah semakin lemas dalam lautan nafsu.

Ada presiden pun macam kayu. laki buat 'mesyuarat tingkap' pun tak tahu. Kalau dulu Karpal berdehem cukup takut tapi kali ni dengan assmin si kekasey peliwat pun diorang dah kecut! Sekarang baru Pasbodo tau yang diorang tu memang kuda tunggangan Pkr, Dap sampai ke tua!

Anuwar sampai sekarang tak berani nak angkat muke lepas prn sarawak. Memang kita pun dah tau perangai dia yang suke cabut lari bila berdepan masalah. lari ke luar negara konon2nya nak hadiri forum itu ini. Pada hal buat 'projek' di belakang pengetahuan tuan presiden kayu! masalah dalaman parti langsung tak amik port.

Pasbodo masih nak ikut telunjuk dari parti chauvinist dan parti ghairah nafsu. Anuwar tau kelemahan Pasbodo yang terdiri dari pemimpin2 totok seperti hj hadi dan wally slipor. Tentu sekali tanpa bantuan kusam masam dan geng erdogen, bukan mudah nak pulas telinga diorang.

Bagaimanapun assmin harus ingat, Pkr di asaskan tanpa dasar yang relevan. Perjuangan reformasi hanya nak menuntut kemarahan rakyat tanpa berfikir panjang. sebaliknya perjuangan mereka cuma nak menaikkan anuwar jadi pm. Paham2 aje la kalau dah naik jadi pm, makin senang la dia menjalankan aktiviti songsang membalun pungkoq rakyat tanpa syak.

Azmin selepas Mustafa membuat penafian, menasihatkan pemimpin pembangkang supaya berhati-hati ketika memberi kenyataan kepada media terutamanya semasa sidang akhbar berlangsung.

"Pimpinan perlu berhati-hati memberi kenyataan kepada media yang dikuasai UMNO. Wajar buat kenyataan media secara bertulis untuk elak manipulasi"

Ini ke kebebasan media yang diorang canang satu negara? kalau nak di ikutkan portal Malaysiakini dan TheMalaysiainsider dah semakin teruk. kalau dulu isu2 yang diutarakan mengandungi 30% fakta 70% auta tapi kini dah bertukar menjadi 100% fitnah!. Semuanya gara2 nak menyelamatkan karier politik anuwar.

Nampaknya assmin dah bagi signal. Kalau fuckatan nak memfitnah, sila buat secara tertutup dan di kalangan inner circle je. tu pasal kebanyakkan portal mereka di penuhi dgn berita2 tak sahih lagi meragukan! kehkehkeh >|D

Awekz Bukit Gantang

Posted: 24 Apr 2011 07:21 AM PDT

Awekz Bukit Gantang


Mamat Khalid, AC Mizal & Isteri masuk UMNO???

Posted: 23 Apr 2011 08:40 AM PDTKalau dulu ramai yang tengok Raja Lawak dan sudah tentu berita Bob Lokman selaku JURI Raja Lawak menyertai PAS menjadi bualan hangat...Untuk menyertai PAS, Bob Lokman dengan berat hati juga agaknya terpaksa melepaskan tugas beliau selaku juri untuk Raja Lawak 5 dimana gimiknya meninggalkan program tersebut dan digantikan dengan juri yang baru. Raja Lawak 5 pun dah berakhir dan kini Maharaja Lawak menjadi bualan hangat.


Lebih hangat, berita terkini yang Awekz dapat JURI Maharaja Lawak siapa lagi kalau bukan Abang Mamat Khalid kita serta pengacara Maharaja Lawak AC Mizal beserta isteri beliau juga merupakan selebriti telah menyertai UMNO. Benarkah???


Bertempat di Restoran Simpang Tiga Ipoh jam 9.00 malam tadi, Abang Mamat Khalid, AC Mizal dan Emilia telah hadir ke program JOIN UMNO yang turut disertai kira-kira 500 orang. Dikhabarkan, Abang Mamat Khalid menyertai UMNO Bahagian Gopeng manakala AC Mizal dan Isteri menyertai UMNO Ipoh Barat. 

AC Mizal juga turut menyatakan bahawa sebelum ini beliau turut dilamar dan diajak oleh pembangkang namun alhamdulillah perjuangan songsang mereka dapat dilihat dan tidak seharusnya nasib anak bangsa DIPERJUDIKAN semata-mata untuk meraih populariti seperti yang telah dilakukan oleh sesetengah pihak. 

Awekz: Dengan kemasukan mereka ini, diharapkan akan ramai lagi artis yang akan mengikut jejak langkah mereka dan sudah pasti ini merupakan satu TAMPARAN HEBAT kepada Perosak Rakyat setelah mencanang ke seluruh negara bahawa akan ramai lagi golongan artis akan mengikut jejak langkah Bob Lokman. Tahniah Awekz ucapkan keatas Abang Mamat Khalid, AC Mizal dan isteri serta UMNO Gopeng dan Ipoh Barat!!!I'm Back...

Posted: 23 Apr 2011 07:52 AM PDT


Agak lama Awekz tak dapat nak meluangkan masa di blog. Sudah tentu tuntutan tugas mengatasi segalanya tapi alhamdulillah malam ni Awekz happy dapat juga melepaskan rindu pada blog. Sudah tentu kemenangan besar BN di Sarawak masih lagi menjadi bualan hangat sehingga kini. Namun demikian, tidak harus kita lupa dengan sokongan kaum Cina yang masih lagi dilihat tidak berpihak kepada Melayu/Bumiputera.

Ada juga yang mengatakan, ia tidak seharusnya dijadikan ukuran terhadap sokongan Cina di Semenanjung namun Awekz berpendapat seharusnya kita sentiasa beringat bak kata pepatah...Rambut sama hitam, hati lain-lain. Tidak sanggup rasanya nak menghadapi TSUNAMI POLITIK sekali lagi sepertimana yang telah kita tempuhi dan sudah tentu kesannya terasa hingga kini walaupun Perak tidak lagi berada di bawah pemerintahan Perosak Rakyat. Syukur Alhamdulillah...

Awekz: Apapun yang terjadi, perjuangan tetap diteruskan...Walaupun ramai yang menentang atau membenci...Awekz akan tetap meneruskan perjuangan demi perjuangan Agama, Bangsa dan Tanahair...Insyallah...

Dd i n b u n g a

Posted: 24 Apr 2011 07:01 AM PDT

Dd i n b u n g a


CABARAN UNTUK PAS TEGAR - ANGKAT BENDERA PUTIH DAN SOKONG BN JIKA TERBUKTI VIDEO SEKS ADALAH BENAR ANU WAR

Posted: 24 Apr 2011 05:39 AM PDTATAS SIFAT PERJUANGAN ISLAM YANG PAIH TAMPILKAN SELAMA INI DAN PRINSIP - PRINSIP YANG DIGENGAM PAIH WAJIB BIARKAN UNDANG - UNDANG MENENTUKAN KEPUTUSAN KEBENARAN ATAU PEMBOHONGAN TERHADAP KES LIWAT DAN ISU VIDEO SEKS YANG MELIBATKAN MANUSIA TERMAHSUM DI DUNIA ANU WAR.

TEMAN CABAR PAIH APABILA KEBENARAN SUDAH TERBUKTI DI MAHKAMAH, MALAH TEMAN CABAR APABILA PAIH TIDAK MENERIMA KEBENARAN MELALUI MAHKAMAH, PAIH DIALU - ALUKAN MENDESAK AGAR SURUHANJAYA SIASATAN DIRAJA PULA DITUBUHKAN.

APABILA KEDUA - DUA INI SUDAH BERKEPUTUSAN DAN TERBUKTI ANU WAR YANG TERLIBAT, " TEMAN CABAR PAIH DAN SELURUH PUAK - PUAK NYA MENGANGKAT BENDERA PUTIH DAN BERGABUNG DENGAN UMNO" APA MACAM????????? SETUJU TAK????????.

BUAT APA NAK TEGAK KAN BENDA - BENDA YANG SAMAR DAN TAK DIKETAHUI OLEH KITA KECUALI YANG PELAKU, YANG MENJADI MANGSA TETAPI PUAK - PUAK PAIH TELAH JELAJAH KE KAMPUNG - KAMPUNG MENAFIKAN DAN MENUDUH ORANG LAIN YANG JAHAT DAN MENYEBAR PULAK FITNAH, WALHAL SENDIRI PUN WAS - WAS TAPI KERANA TERLALU JUMUD SANGGUP BERBOHONG DAN SANGGUP BERSUBAHAT.

APA MASALAHNYA!!! SELAMA INI DALAM KES - KES LAIN PUAK - PUAK PAIH DAN PEMBANGKANG BOLEH TERIMA KEPUTUSAN MAHKAMAH DAN SENTIASA MEMBUAT LAPORAN POLIS HINGGA POLIS SIBUK BERUK BUAT DIK PEMBANGKANG SELAMA INI, MALAH ADA KES - KES TERTENTU SURUHANJAYA DITUBUHKAN KENAPA DALAM KES INI PAIH BERSENDIWARA.

SEKALI LAGI TEMAN CABAR KELUAR PAKATAN MASUK BARISAN NASIONAL JIKA KEBENARAN TERBUKTI. JANGAN HAIRAN KENAPA PAIH YANG DIDESAK, JAWAPANNYA SAMPOI " SEBAB PAIH PEJUANG ISLAM".

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 24 Apr 2011 03:35 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ


BiaQ Betoi ?!! ... MB KEDAH AKAN BERTUKAR TANGAN LEPAS JUN 2011 !!?? Kerana Haji Azizan Terlalu Lemah Mentadbir !? ... cer Citerr , cer Citerr !...

Posted: 23 Apr 2011 07:51 PM PDT

Petikan Akhbar Sinar Harian di bawah ni merupakan satu lagi petunjuk jelas dari kacamata seorang Profesor Akademik Pengurusan yang tersohor di Malaysia, mengenai kelemahan Kerajaan Negeri Kedah  .... (negeri aku niii ! Malunya akuuuu !! ... )

'Hanya layak urus sekolah pondok'

ALOR SETAR - Pengurusan Universiti Utara Malaysia (UUM) membidas cabaran Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak untuk mengambil alihnya daripada Kerajaan Pusat dan menyifatkan Kerajaan Negeri hanya layak mengurus sekolah pondok.

Naib Canselornya, Profesor Datuk Dr Mohamed Mustafa Ishak berkata, pihaknya kesal dengan kenyataan Kerajaan Negeri bercakap di luar konteks dan mempertikaikan kredibiliti pengurusan universiti, sedangkan UUM hanya meminta masalah bekalan air dan kenaikan cukai tanah diselesaikan.

Menurutnya, UUM adalah di bawah kelolaan Kerajaan Pusat sebagaimana diperuntukkan perlembagaan dan Kerajaan Negeri tidak berhak mengambil alih pengurusan universiti sekiranya tidak mendapat keizinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

"Sekalipun Perdana Menteri merestui hasrat Kerajaan Negeri, adakah mereka mampu menampung peruntukan perbelanjaan tahunan UUM yang menelan kos hampir RM300 juta, hampir sama dengan bajet tahunan Kerajaan Negeri?

"Selain itu, rakyat Kedah sedia maklum kegagalan Kerajaan Negeri menjaga sekolah pondoknya dan kebajikan rakyat dengan baik sehingga tercetus pelbagai masalah dalaman yang gagal diselesaikan.

"Justeru, Kerajaan Negeri tidak perlu tambah beban, sebaliknya bantu UUM selesaikan masalah berbangkit kerana kami memang tiada masalah pengurusan," katanya ketika dihubungi Sinar Harian semalam.

Mengenai soal pembayaran cukai tanah yang menjadi pertikaian UUM dan Kerajaan Negeri, Mohamed Mustafa menegaskan perjanjian rebat air dari RM1.7 juta setahun kepada RM100,000 selama dua tahun yang diuar-uarkan Kerajaan Negeri sebenarnya tidak pernah wujud.

Menurutnya, sewaktu pemerintahan Kerajaan Negeri terdahulu, bayaran cukai tanah paling tinggi dikenakan UUM hanya RM300,000 dan dikurangkan kepada RM100,000 setelah dibuat rayuan.

"Pengurangan cukai selama dua tahun itu diberikan Kerajaan Negeri Barisan Nasional (BN) kepada UUM atas dasar tanggungjawab sosial, lebih-lebih lagi UUM bukan merupakan satu organisasi berasaskan keuntungan.

"Perkara sama berlaku pada universiti awam di Lembah Klang yang hanya dikenakan cukai tanah rendah walaupun nilai harga tanah di sana lebih mahal berbanding Kedah.

"Saya tidak nafikan peruntukan memang ada namun tidak bermakna Kerajaan Negeri tidak boleh bertimbang rasa kerana wang lebihan boleh digunakan untuk membiayai kebajikan pelajar," katanya.


Mohamed Mustafa turut menjelaskan UUM tidak mempunyai motif politik terhadap tindakannya mendedahkan isu cukai tanah dan bekalan air melalui media.

"Sebelum ini, kita menyerahkan enam surat rayuan kepada Kerajaan Negeri berhubung isu tanah tetapi dipandang sepi, malah tiada seorang pegawai Kerajaan Negeri dan Syarikat Air Darul Aman (Sada) hadir meninjau masalah kami.

"Saya sedia berjumpa dengan Menteri Besar (Azizan) pada bila-bila masa sekiranya diberikan peluang memandangkan tujuan kami hanya mencari penyelesaian," katanya.- SINAR HARIAN : 23 April 2011 : MS U2

Nampaknya Haji Azizan kenalah pikiaq cara terbaik untuk tidak lagi mengeluarkan kenyataan-kenyataan memalukan Kerajaan Negeri Kedah pimpinannya, supaya Rakyat Kedah tidak melihatnya sebagai SEORANG TUA YANG NYANYOK DAN MERAPU !
 

... BiaQ Betoi nii !! ... Aku dengaq dari sumber dalaman yang boleh dipercayai, ada ura-ura KEPIMPINAN KERAJAAN NEGERI & PAS KEDAH AKAN BERPINDAH TANGAN KEPADA ORANG BAHARU (Sejurus selesai Pemilihan di Muktamar PAS Peringkat Pusat pada JUN 2011 Nanti !) ... Hah !!?

Ini merupakan Strategi Busuk PAS Kedah untuk menggantikan MB Kedah di saat-saat akhir menjelang PRU13 (PRU yang mungkin akan berlaku pada suku ketiga tahun ini 2011), ini supaya KELEMAHAN KEPIMPINAN DATO' HAJI AZIZAN TIDAK DIJADIKAN ISU UNTUK JAUHKAN PAS KEDAH DI PRU13 !...

UMNO Kedah kena cepat2 tackle maklumat ini ya !! ...

JANGAN KATA AKU TAK BAGITAU AWAL2 PULOK , APAPON UMNO KEDAH KENA BERSEDIA DENGAN SEBARANG KEMUNGKINAN INI !!! ....

NOTA AloQStaQBlog : Aku percaya, kalau benar MB Kedah bertukar pada JUN 2011 nanti, ianya adalah STRATEGI BUSUK PAS KEDAH UNTUK MENUTUP ISU KELEMAHAN AZIZAN SELAMA INI .... HABIH LA UMNO KEDAH KALAU TAK PEKA DENGAN STRATEGI INI ! ....AloQStaQ

24 April 2011
10:51 Pagi

Ohpolitik!™

Posted: 24 Apr 2011 03:32 AM PDT

Ohpolitik!™


RAJA PETRA AKAN BERTANDING PADA PRU13 NI?

Posted: 24 Apr 2011 12:13 AM PDT

Malaysian Civil Liberties Movement (MCLM)yang dipimpin pengendali blog Malaysia Today, Raja Petra Kamaruddin, merancang untuk meletakkan 30 calon untuk bertanding pada Pilihan Raya Umum (PRU) di Malaysia.

Presiden MCLM Haris Ibrahim berkata calon-calon itu akan bertanding kerusi parlimen sebagai calon Bebas kerana MCLM bukan sebuah parti politik.

"Kita telah melantik agensi pengurusan risiko (penyiasat persendirian) untuk meneliti latar belakang termasuk biodata, harta dan status kewangan dan juga memantau bakal calon," katanya dalam dialog MCLM dengan rakyat Malaysia yang menetap di sini, malam Sabtu.

Beliau berkata MCLM yang ditubuhkan pada 2004 belum mendapat kelulusan Pendaftar Pertubuhan tetapi mereka telah dibenarkan bergiat secara sah di London, Oktober tahun lepas.

Haris berkata beliau tidak akan bertanding pada pilihan raya umum itu kerana beliau akan berkempen untuk calon-calonnya.

Raja Petra, pengasas dan editor blog Malaysia Today yang juga Pengerusi MCLM berkata: "Kami mahu menukar kerajaan tetapi bukan untuk menjadi kerajaan. Kami mahu menjadi sebahagian daripada pergerakan untuk menukar kerajaan."

Beliau berkata MCLM sedang dalam proses untuk menubuhkan cawangannya di bandar-bandar utama di dunia. Thailand merupakan cawangan ketiga selepas Australia dan New Zealand.

Raja Petra, lari meninggalkan Malaysia pada 2008 selepas didakwa memfitnah tiga orang termasuk isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor melalui akuan bersumpahnya berhubung pembunuhan wanita Mongolia Altantuya Shaaribuu.

Semasa dialog itu, beliau mengulangi pendiriannya bahawa beliau telah didakwa secara salah kerana beliau tidak membuat tuduhan terhadap mereka tetapi terhadap sumbernya, seorang pegawai tentera berpangkat kolonel yang memberikannya maklumat.

Raja Petra berkata pergerakan itu mengenengahkan agenda Malaysia dan bukan berdasarkan agenda perkauman.

"Sebagai contoh, MCLM boleh menggerakkan demonstrasi anti-ISA (Akta Keselamatan Dalam Negeri) di seluruh bandar utama di dunia serentak dengan Kuala Lumpur pada masa depan," kata Haris. -BERNAMA- Posted using BlogPress from my iPad

DESAKAN AGAR PAS BEKERJASAMA DENGAN UMNO DEMI MELAYU & ISLAM!

Posted: 23 Apr 2011 09:38 PM PDT

Pas perlu menyegerakan kerjasama mereka dengan UMNO dan pada masa yang sama mempertimbangkan kedudukan mereka bersama pihak pembangkang.

Menurut penganalisis politik, ia adalah disebabkan rentetan kekalahan Pas pada beberapa pilihan raya kecil dan terbaru kalah di semua lima kerusi yang ditandingi semasa Pilihan Raya Negeri Sarawak Ke-10 pada 16 April lalu.

Penganalisis politik, Dr. Sivamurugan Pandian berkata, Pas perlu melihat kedudukan mereka yang tidak menentu bersama pihak pembangkang dan dilihat lebih bergantung kepada DAP.

Pada masa yang sama katanya, kerjasama mereka dengan pembangkang telah menghakis sokongan masyarakat Melayu terhadap Pas dan ia terbukti pada beberapa siri pilihan raya yang lalu sekali gus merugikan parti berkenaan.

"Kerjasama ini tidak akan merugikan Pas kerana jelas terbukti parti itu mampu berdiri dengan sendiri pada Pilihan Raya Umum Ke-12 dan tidak lama kemudian sokongan terhadap mereka mulai terhakis.

"Bagi saya kerjasama Pas dan UMNO tidak mempunyai masalah kerana kedua-kedua parti itu mempunyai titik persamaan iaitu memperjuangkan nasib masyarakat Melayu dan Islam," katanya ketika dihubungi Mingguan Malaysia di sini, hari ini.

Dalam pada itu, bekas Felo Pusat Syariah Undang-Undang dan Sains Politik, Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM), Mohd. Roslan Mohd. Saludin berkata, kerjasama antara UMNO dan Pas merupakan idealisme yang ditunggu-tunggu oleh orang Melayu dan sekiranya tercapai, ia ibarat mimpi menjadi kenyataan.

Menurutnya, kerjasama itu boleh disegerakan kerana masyarakat Melayu dilihat terlalu bertoleransi dengan kaum lain dan sentiasa berpecah-belah sesama sendiri.

"Sekiranya Pas dan UMNO boleh bersama dalam aspek yang berlainan ini saya percaya penyatuan politik lambat-laun akan menjelma juga antara kedua-dua pihak.

"Namun, pada masa yang sama, pemimpin Pas perlu sanggup mengetepikan kepentingan dan perbezaan yang membelenggu mereka selama ini," katanya.


- Posted using BlogPress from my iPad

RAPERA ..

Posted: 24 Apr 2011 01:37 AM PDT

RAPERA ..


Book Intro14: A Doctor in the House by Tun Dr Mahathir Mohamad

Posted: 23 Apr 2011 06:20 AM PDT

Taipingmali (tm)

Posted: 24 Apr 2011 01:21 AM PDT

Taipingmali (tm)


Dr M: Win hearts of Chinese

Posted: 23 Apr 2011 06:28 PM PDT

Tiba-tiba Teringat arwah Pak Sako, Al Fatihah.

Posted: 23 Apr 2011 01:58 PM PDT

Anwar Ibrahim brainwashed PKR supporters and Nik Aziz Lied About Implementing Hudud !!!!!

Posted: 23 Apr 2011 01:33 PM PDT

Anwar dan Seks : Salah Berita Harian pula dah????

Posted: 23 Apr 2011 01:23 PM PDT

Funds galore for visitors

Posted: 23 Apr 2011 01:04 PM PDT

Sarawak - 3 headaches for Najib??

Posted: 23 Apr 2011 12:47 PM PDT

Akaun FB hina Islam

Posted: 23 Apr 2011 07:36 AM PDT

Lata Puteh Batu Kurau Perak

Posted: 23 Apr 2011 04:39 AM PDT

Anwar Ibrahim Nak Tawan Perak walaupun kalah teruk di Sarawak

Posted: 23 Apr 2011 04:30 AM PDT

65 Kg Melayu Kepong Landowners Get 99 Year Lease Extension

Posted: 23 Apr 2011 04:23 AM PDT

Little leopard killed in road accident

Posted: 23 Apr 2011 04:20 AM PDT

Perak Malay Contractors Urge For 30 Pct Share Of State's Mega Projects

Posted: 23 Apr 2011 04:17 AM PDT

Mimpi Zaid Ibrahim

Posted: 23 Apr 2011 02:24 AM PDT

PAPA GOMO

Posted: 24 Apr 2011 01:11 AM PDT

PAPA GOMO


Wahai Cina BANGSAT DAP Mari Sini Baca Pengorbanan Si Cina Tua Yang Mati Di Langgar Cina Bangsat

Posted: 24 Apr 2011 12:00 AM PDT
Membaca berita tentang kematian seorang lelaki Cina bernama Ong Kim Koon,52 tahun, telah menyentuh jiwa saya yang terdalam sebagai warga Malaysia berdaulat. Matinya adalah mati seorang wira. Hatinya suci seputih awan terindah.Jika saya mati sepertinya juga saya redha dan bangga.

Ketika mendiang pulang dari kerja 14 April lalu, beliau melihat sebuah kereta Perodua Viva terbabit dalam kemalangan. Beliau mendapati terdapat sepasang suami isteri sedang tersepit dan meminta pertolongan. Beliau dengan rela membantu mengeluarkan mangsa pertama seorang wanita dan meletakkannya di tempat yang selamat. Ketika hendak mengeluarkan mangsa kedua, malang menimpa apabila sebuah kereta Toyota Estima di pandu lelaki Cina merempuh beliau dari arah belakang menyebabkan beliau parah sehingga kaki kanannya terpaksa dipotong.

Menyedihkan sekali,hari ini, beliau disahkan meninggal setelah mengalami pendarahan teruk dan beberapa organ dalamannya tidak berfungsi.Tambah menyayat hati, mangsa yang diselamatkannya pun tidak sempat lagi bertemu untuk menjalin silaturrahim dengan mendiang. Namun, satu perkara yang sangat menyakitkan hati apabila kereta yang di pandu lelaki Cina yang melanggar beliau telah menghilangkan diri. Kejam dan tidak berperikemanusiaan.

Kawan, apa yang tambah membanggakan saya, mangsa yang dibantu oleh mendiang itu adalah pasangan Melayu dan Islam.Inilah nikmat terhebat menjadi warganegara Malaysia. Inilah yang wajar kita contohi. Ceritakan kepada semua generasi tidak kira bangsa dan agama.Jika Pengasas Malaysia dahulu masih ada, pasti inilah titisan airmata kegembiraan mereka. Ong mewakili masyarakat Cina yang rendah hati dengan nilai semangat Malaysia yang luhur.

Sayangnya apa terjadi dengan kebanyakan Cina hari ini di luar sana. Ketika statistik menunjukkan Melayu tertinggal dalam banyak bidang, mereka dengan mendabik dada mengatakan bahawa itu kerana Melayu /Bumiputra malas dan kami bekerja keras.Ketika kerajaan yang didominasi oleh Melayu Islam ini memberikan kebebasan dengan membuka sekolah SJK(C), mereka bayar dengan berbahasa Melayu yang cacamarba. Malah ada bangsa Cina yang mempersendakan Lagu Negaraku.

Setelah kesudian Raja-raja Melayu dan Pemimpin Melayu menerima Cina melalui prinsip JUS SOLI, inikah balasan yang harus diterima oleh Melayu. Jika kalian ingin terus menjadi warga Malaysia yang tidak dipandang serong, hayatilah pengorbanan Ong. Paling tidak pun jadilah seperti Tan Sri Lee Lam Thye, jadilah seperti Prof Madya Dr. Lim Swee Tin, yang bahasa Melayunya jauh lebih baik daripada kebanyakan bangsa Melayu sendiri.

Sekalung TAKZIAH buat seluruh keluarga Ong. Tabahlah...Tuhan lebih menyayanginya. Dan dia warganegara Malaysia yang Terhormat....


Sumber Blogg Nim YorzaGomo juga mengucapkan Takziah kepada keluarga Mangsa Ong Kim Koon yang Mati di langgar oleh pemandu yang tidak bertanggungjawap.

Memang menarik akan bantuan yang di hulurkan oleh mangsa ini walaupun beliau merupakan Kaum Cina namun kesudian nya membantu orang melayu Islam yang sedang di dalam kesusahan seharusnya memberikan satu pengajaran kepada kita semua rakyat Malaysia bahawa jika anda Kasih dan Sayang kepada Negara anda tidak akan mengira apa bangsa dan agama sekalipun dalam menghulurkan bantuan dan sokongan.

Ini lah bukti bahawa masih ada Kaum Cina yang tidak SEBANGSAT Kaum Cina DAP yang cuba menghasut dan memporak perandakan Rakyat Malaysia yang berbilang kaum ini.

Jangan Jadi CINA BANGSAT LUPA ASAL USUL!!!


Psssttt...Pengorbanan Ong besar makna nya kepada kita rakyat Malaysia


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Jawatan Timbalan Ketua Menteri Sarawak Wajib Di Berikan Kepada PRS Wakil Kaum Peribumi Dan Bukannya SUPP Kaum Cina

Posted: 23 Apr 2011 07:00 PM PDT

YB Dato Sri James Jemut Masing
Presiden PRS
Parti Rakyat Sarawak

Bukan lah niat nak menentukan siapa yang layak dan siapa yang tidak layak dalam pentadbiran Kabinet Negeri Sarawak. Malah Gomo orang Semenanjung juga tidak mempunyai apa apa kepentingan di dalam urusan pentadbiran Negeri Sarawak ini. Namun demi Negara Malaysia dan aspirasi rakyat Sarawak maka Gomo terpaksa masuk campur dalam memberikan pandangan dalam pentadbiran Negeri Sarawak.

Pehin Seri Taib akan sudah jelas kekal sebagai Ketua Menteri Sarawak dan yang menjadi teka teki kepada semua Rakyat Sarawak dan juga di sebelah semenanjung ini adalah Timbalan Ketua Menteri nya yang mungkin bakal di lantik dalam masa terdekat.

Sebelum PRN Sarawak Jawatan TKM di berikan kepada wakil kaum Cina dari parti SUPP namun apabila keputusan PRN Sarawak yang baru ini di lihat SUPP hanya mempunyai dua wakil sahaja dalam Kerajaan BN Sarawak yang mana dalam hal ini adalah tidak berpatutan sama sekali untuk di lantik wakil SUPP menjawat jawatan Timbalan Ketua Menteri.
Parti Rakyat Sarawak yang di ketuai Presiden nya James Jemut Masing bertanding di 9 kerusi Dun dan Menang 8 daripadanya yang mana satu kerusi yang kalah itupun adalah kerana Faktor Calon bebas yang di jadikan Kambing hitam oleh Larry Seng bekas Adun PRS terdahulu.


Sengketa Di Antara Larry dan James adalah
berpunca dari Larry Kaum Cina yang Cuba
Menguasai Parti rakyat Sarawak dengan ingin mengambil
Alih jawatan Presiden dan Menjadikan PRS sebagai
Parti yang di Kuasai Kaum Cina

Dari 9 kerusi 8 menang dan ini membuktikan bahawa PRS pasti yang berasaskan Kaum Iban majoritynya adalah Layak sama sekali dalam menjawat Jawatan Timbalan Ketua Menteri Sarawak. Jame Jemut Masing selaku Presiden PRS layak memegang jawatan tersebut.

Harus kita ingat bahawa PRS bukanlah sebuah parti yang baru malah telah lama menyokong Kerajaan Barisan Nasional. Walaupun hanya di berikan 9 kerusi Dun dan 6 kerusi Parlimen buat mereka dalam negeri Sarawak namun Komitmen mereka terhadap Barisan Nasional amatlah tinggi sama sekali. Ini lah parti yang berjuang untuk Rakyat dan juga Tulang belakang buat PBB dalam komponen Barisan Nasional.

Kami di sememanjung mengikuti perjalanan Politik Sarawak dan selepas PRN Sarawak kami dapati Kaum Cina adalah tidak menyokong Barisan Nasional walaupun wakil mereka dari SUPP memegang jawatan Timbalan Ketua Menteri dan Menteri kanan. Jelas di sini bahawa Kaum Cina sememangnya tidak memerlukan wakil mereka dalam kabinet Kerajaan Sarawak apatah lagi untuk jawatan Timbalan ketua Menteri Sarawak.Gomo nak nyatakan di sini agar Pehin Seri Taib membuat keputusan yang rasional dengan melantik Presiden PRS Datuk Seri James Masing menjawat jawatan Timbalan Ketua Menteri. Ingatlah bahawa kaum Iban memerlukan banyak sokongan dan dengan peluang yang ada dalam meletakkan Wakil kaum Iban dalam posisi Timbalan Ketua Menteri pasti banyak lagi kemajuan yang dapat di curahkan buat Masyarakat Iban di Sarawak.

Sepanjang Gomo di Sarawak Gomo dapati kaum Iban, Melayu, Melanau dan lain lain bangsa kecuali Cina menyokong penuh kerajaan Barisan Nasional sama ada dari PBB, PRS atau SPDP. Ini mengambarkan kepada kita semua bahawa Kerajaan BN Sarawak yang baru ini perlu memenuhi aspirasi rakyat yang jelas menunjukkan suara Kaum Iban di dalam pilihanraya Negeri yang lalu inginkan wakil mereka di dalam Kerajaan dan dapat menjaga mereka seadanya.

Usah lah Pehin Seri memberi muka kepada SUPP yang mewakili kaum Cina kerana tidak ada gunanya menjaga kaum Cina yang menolak Kerajaan walaupun pelbagai kemajuan di berikan kepada mereka. Lebih elok Pehin Seri menjaga Kaum kaum lain yang sudah terbukti menyokong kerajaan BN sehinggakan memberikan kuasa kepada Pehin Seri menjawat jawatan Ketua Menteri.

Pehin Seri Taib juga mesti kekal sebagai ketua Menteri kerana apa yang di bangunkan di Sarawak masih belum cukup dan Pehin Seri mesti meneruskan pembangunan yang sedia ada bagi kemajuan Negeri Sarawak.

Gomo dengan ini menyokong agar Datuk Seri James Jemut Masing di lantik ke jawatan Timbalan Ketua Menteri Sarawak demi Aspirasi rakyat Sarawak!!!


Psssttt...kita akan sokong 1 Melayu 1 Bumi.....Pedulikan kaum Cina yang sudah lupa asal usul


Lebih Baik jaga Kaum Peribumi Dari
Kaum
yang Tak Sedar Dek Untung


Rakyat Di Dahulukan

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Man United Kukuhkan Kedudukan Tahniah Dato Seri Najib

Posted: 23 Apr 2011 08:11 AM PDTMan United Malam tadi Menang ke atas Everton dengan jaringan 1 Goal berbalas Kosong yang di jaringkan oleh Hernandes dalam mengukuhkan kedudukannya sebagai pendahulu Liga Inggeris dengan kelebihan 9 mata mengatasi Chelsea.Untuk Makluman Dato Seri Najib adalah peminat Pasukan Manchester United! Hidup Dato Seri Najib

Anwar Ibrahim Minta Nyawa Dari Dato Seri Najib Bagi Menghalang Video Seks Nya Tersebar Kepada Rakyat

Posted: 23 Apr 2011 04:08 AM PDTMalam tadi Gomo dapat maklumat dari sumber yang boleh di percayai bahawa Anwar Ibrahim telah memohon bantuan dari Dato Seri Najib agar rakaman penuh video seks nya tidak di sebarkan ataupun terus di perkatakan rakyat.

Gomo tidak pasti apakah jawapan Dato Seri Najib namun Gomo yakin PM kita akan bertindak adil dalam hal video seks ini sama seperti kes Liwat Anwar Ibrahim.

Untuk makluman semua Anwar Ibrahim telah memohon pertolongan dari bekas Perdana Menteri Pak Lah untuk digugurkan kes Liwatnya namun telah di tolak Pak Lah kerana permohonan Anwar Ibrahim adalah satu hal yang di luar bidang kuasa Pak Lah.

Begitu juga dengan Dato Seri Najib bila Anwar Ibrahim merayu di gugurkan kes liwatnya dan Dato Seri Najib memberi jaminan kepada Anwar Ibrahim bahawa perbicaraan mahkamah akan dilakukan dengan adil kepada semua pihak.

Malah Gomo juga boleh sahkan bahawa Anwar Ibrahim turut meminta pertolongan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Dato Seri Nazri Aziz agar di gugurkan kes Liwatnya dan Nazri Aziz memberikan jawapan yang sama kepada Anwar Ibrahim iaitu perbicaraan yang adil buatnya.

Jadi tidak mustahil dalam skandal video seks ini Anwar Ibrahim memohon pertolongan dari Dato Seri Najib untuk mengelakkan rakaman tersebut tersebar kepada rakyat. Gomo nak ingatkan kepada sesiapa sahaja bahawa rakaman video seks tersebut perlu di sebarkan kepada rakyat agar rakyat mengetahui kebenarannya.

Malah Dato Eskay sendiri pernah berkata bahawa beliau juga yakin bahawa ada pihak pihak lain yang turut sama mempunyai rakaman Video Seks Anwar Ibrahim. Dan tidak mustahil rakaman susulan akan keluar berhubung skandal Video Seks Anwar Ibrahim.

Rakyat Perlu Mengetahui Kebenaran Video Seks Anwar Ibrahim ini.


Psssttt Gomo dah sampai di Malaysia, part 2 on the way
Published with Blogger-droid v1.6.7

Panglima Perang Cyber

Posted: 23 Apr 2011 11:33 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Gempar : Bukti Azmin Ali Gelar PAS Jaguh Kampung Terbongkar !!!

Posted: 23 Apr 2011 11:33 PM PDT

Bukti Kerajaan BN Beri RM3600 Setahun Berbanding Pakatan Hanya RM8.33 sen Sebulan Kepada Warga Emas di Pulau Pinang !!!

Posted: 23 Apr 2011 10:51 PM PDT
Kerajaan Pusat di bawah Perdana Menteri memberi bantuan sebanyak RM300 sebulan (bersamaan RM3600 setahun) kepada warga emas tanpa mengira fahaman parti. 

Lim Guan Eng pula cuba membesarkan bantuannya kepada warga emas yang diberi bantuan RM100 setahun atau bersamaan RM8.33 sebulan.

Kerajaan Pakatan cuba mendabik dada mereka membantu warga emas sedangkan bantuan dihulur hanya RM100 sahaja untuk SETAHUN sedangkan mereka mendabik dada mengamalkan CAT yang sepatutnya menjimatkan banyak wang kerajaan.


Maka tidak peliklah kes rasuah di Selangor banyak melibatkan pemimpin DAP dan kematian Teoh Beng Hock juga dikaitkan dengan 'sindiket' tersebut !

Link bukti sila tengok di sini untuk menunjukkan kepada rakyat siapa yang paling banyak beri kebajikan dan berikan komen anda di bawah.
Blogger Semut Hitam 'Gigit' Azmin Ali Yang Gelar PAS 'Jaguh Kampung' !!!

Posted: 23 Apr 2011 08:01 PM PDT

Berikut tulisan satu lagi blog yang makin hebat iaitu Semut Hitam. Beliau sama seperti Flying Kick dan juga Badut Rakyat antara blogger makin meningkat naik.

Mereka ini Insya Allah bakal menjadi blogger yang disegani jika istiqamah dan ikhlas dalam penulisan demi Agama Bangsa dan Tanah Air. 


Sila baca tulisan Blogger Semut Hitam yang membongkar kebiadapan Azmin Ali di bawah :
Wah!!! Ini satu perkembangan hangat!!! Azmin Ali tuduh pemimpin PAS semuanya Jaguh Kampung!!! Macam la dia tu jaguh bandar, ye tak.

Dengar kata, PKR naik angin dengan pendirian PAS yang nak mengkaji semula kedudukan parti itu bersama Pakatan Pembangkang.

PAS mengeluarkan kenyataan tersebut berdasarkan kepada laporan Polis sekiranya lelaki dalam rakaman video seks yang didedahkan sebelum ini terbukti Anwar.

Azmin Ali kata, kenyataan Setiausaha Agung PAS, Mustafa Ali yang ditanya oleh wartawan semalam cukup menguris hati Anwar dan PKR. (Haktuih!).

Azmin juga seterusnya menuntut penjelasan daripada Mustafa sehingga memaksa Setiausaha Agun PAS itu berbohong dan menafikan perkara tersebut hari ini.
"Pimpinan perlu akur (dengan) kerangka besar agenda bersama pakatan rakyat. Jangan jadi jaguh kampung yang tidak lagi relevan tapi mahu perhatian," kata Azmin
Fuh!!! Dia nak jugak PAS bersekongkol dengan PKR walaupun individu dalam video seks tu adalah Anwar? Maknanya, dia nak PAS bersekongkol dengan perbuatan maksiat?

Azmin jugak mendakwa bahawa penjelasan daripada Mustafa itu adalah disebabkan tuntutan rakyat yang mahukan kebenaran.

Kebenaran yang rakyat tuntut ilaha daripada Anwar dan PKR. Bukan dari PAS. Sebab Anwar dan PKR yag buat masalah. PAS hanya mengkaji kedudukan mereka sahaja.

Orang yang paling layak untuk membuktikan penjelasan ialah Anwar. Dia perlu buktikan bahawa dia tidak terlibat dalam isu video tersebut. 

Angkat sumpah dengan menyatakan bahawa dia bukan orang didalam video tersebut. Apa, susah sangat ke? Itu semua demi membersihkan nama dia jugak.

Azmin juga dengan jelas menyatakan bahawa PAS adalah parti yang tidak lagi relevan tetapi hanya mahukan perhatian.

Persoalannya, adakah PAS masih mahu bersahabat dengan PKR mengenai perkara ini? Adakah salah bagi PAS untuk memikirkan mengenai kedudukan mereka dan menjauhkan diri daripada maksiat?

Adakah mereka akan tetap akur walaupun dicaci cerna oleh seorang anak muda dengan sedemikian rupa?

PAS kena ingat, mereka semakin hari, semakin hilang sengat disebabkan oleh PKR dan Anwar. Semakin hari, parti yang memperjuangkan Islam ini mula dipinggirkan oleh Melayu.

Jadi jangan jadi kambing hitam kepada Pakatan yang tujuan sebenarnya adalah untuk memperjuangkan seorang individu sahaja. Islam ada maruah! Jangan dipersendakan maruah tersebut kerana tuntutan orang lain!!!Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Siapa Ada Akaun FB, Yahoo, Hotmail dan AOL Boleh Menulis Di Blog Panglima !!!

Posted: 23 Apr 2011 06:46 PM PDTSemakin banyak kita berusaha semakin banyak ilmu akan kita jumpa. Sejak menemui kaedah membolehkan pembaca blog Panglima memberi komen menggunakan FB mereka, banyak komen yang datang ke sini. Semua dari facebooker dan hanya satu sahaja yang menggunakan ID Yahoo. Ini membuktikan pembaca sangat ghairah menyuarakan pandangan mereka tetapi atas kekangan tertentu mereka gagal menyuaraknnya.

Maka diulang kembali di sini bahawa blog Panglima kini bersedia menerima komen dari sesiapa sahaja yang memiliki akaun FB, Yahoo, Hotmail dan AOL. Mereka boleh memberi apa jua komen tanpa sebarang tapisan. Diharap kemudahan digunakan untuk menyokong atau mengkritik apa jua isu yang diutarakan di sini dengan harapan ia dapat menjadi panduan kepada pihak berkaitan.

Mari kita sebarkan berita gembira ini kepada rakan2 yang lain. Anda akan terasa seperti blog ini anda juga menjadi pengarangnya... Melalui komen yang anda ulaskan dari fikiran suci anda sebagai rakyat Malaysia !!!
Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Blogger Flying Kick - Terjah Husam Musa dan Anwar Sambil Pertahan Hadi Awang !!!

Posted: 23 Apr 2011 05:18 PM PDTPagi ini membaca artikel Flying Kick dan beberapa perkara menarik diulas beliau. Meskipun pernah menjadi kontroversi selepas bergaduh dengan UMB @ Tun Faisal selepas PRK Merlimau... 


Tetapi artikel beliau kali ini boleh dipuji kerana ia kena dengan selera Panglima yang ingin war-warkan kepada rakyat khasnya ahli PAS bahawa Husam Musa adalah 'kawan rapat' Anwar dan perlu disedarkan bahayanya.. 

Tulis Flying Kick :


Antaranya :Kekalahan 5-0 di Sarawak selain beberapa pilihanraya kecil di Semenanjung, menyebabkan Abdul Hadi Awang dikatakan tidak efisien selain gagal memikul tugas selaku Presiden. Tidak cukup dengan itu, dikatakan pula PAS memerlukan penyegaran. Penyegaran yang dimaksudkan sudah tentulah dengan mencampakkan Abdul Hadi Awang daripada jawatan Presiden yang sedang disandangnya.

Namun penyegaran yang dimaksudkan oleh kebanyakan pihak adalah dengan mencalonkan Husam Musa sebagai Presiden parti tersebut. Sedangkan pada masa yang sama, semua orang tahu, Husam Musa merupakan rakan sekutu Anwar Ibrahim yang paling kuat. Bahkan dikatakan, Husam Musa mengetuai kumpulan Erdogan yang sememangnya berkiblat kepada Anwar di dalam PAS.


Seterusnya Flying Kick menambah :

Adakah bermaksud penyegaran di dalam PAS bererti mengukuhkan pengaruh Anwar Ibrahim di kalangan ahli-ahli dan pemimpin PAS?


Bagi Panglima nampak gayanya masa untuk memastikan PAS akan menjadi alat Anwar dan berada bawah pengaruh PKR secara total, sudah sampai.

Kebangkitan semula geng Erdogan tentu lebih hebat dari sebelumnya.

Apa akan jadi jika PAS berada di bawah pengaruh PKR ? Tentu slogan Perpaduan akan hancur dan pupus seperti dinasour.

Tidak akan ada lagi perpaduan dan persepakatan jika parti sudah berjaya dibeli dan dikuasai oleh satu entiti yang anti Islam dan layak digelar kafir harbi.

Maka kerana itu kita kena lawan bersama-sama menghalang unsur yang boleh menyekat perpaduan Islam dari berkuasa.

Ingat sebelum kena dan ingat sebelum terlewat.


Blog Flying Kick boleh dilayari di sini http://theflyingkick.blogspot.com/ Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Lagi Ahli PAS Keluar Parti Ketika Bukan Pilihanraya Kecil - Bukti PAS Makin Nazak Angkara DAP !!!

Posted: 22 Apr 2011 04:03 PM PDTPas semakin tersasar sejak bersekutu dengan PKR , DAPZAWAWI Othman (dua dari kanan) menerima borang keahlian UMNO daripada bekas ahli Pas, Che Man Deraman di Pasir Puteh, malam semalam.

PASIR PUTEH 21 April - Seramai 80 ahli Pas di sini bertindak keluar parti kerana mendakwa parti pembangkang itu semakin tersasar daripada perjuangan asal sejak bersekutu dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP.

Bekas Penghulu Pas Mukim Tualang Tinggi, Che Man Deraman berkata, prinsip perjuangan Pas kini menyimpang jauh dari konsep asal penubuhannya sehingga sanggup bersikap hipokrit menggunakan platform agama demi kepentingan politik.

"Perjuangan Pas sekarang semakin mengelirukan. Sebab itu sebelum tersesat jauh, saya kira keputusan yang saya ambil ini (menyertai UMNO) adalah tepat. Saya tidak mahu menjadi 'kuda kayu' tunggangan Pas buat selamanya.

"Diguna semasa perlu tetapi bila sampai masa tidak diperlukan, kita hanya jadi seperti kain buruk," dakwanya ketika ditemui selepas majlis penyerahan borang menyertai UMNO kepada Ketua UMNO Bahagian Pasir Puteh, Zawawi Othman di sini, malam tadi.

Rakan seperjuangannya, M. Rosli Yusoff mendakwa, kegagalan Pas menyediakan pembangunan rohani dan jasmani kepada rakyat mendorongnya bertekad untuk keluar daripada parti itu dan menyertai UMNO.

"Cakap berjuang atas dasar agama, tapi apa tuntutan agama ke atas seseorang pemimpin yang telah Pas berikan kepada rakyat? Saya tidak nampak kesannya pun. Rakyat miskin di kampung masih tidak terbela.

"Segala kemudahan dari segi prasarana pula UMNO yang buat. Inilah yang dikatakan Pas hipokrit dan sikap itu kini tidak melayakkan parti itu untuk terus menggunakan laungan takbir Allahuakbar," dakwanya.

Bekas aktivis Pas, Baharudin Che Mahmod pula mendakwa, visi dan misi perjuangan Pas kini jauh berbeza berbanding sebelum bergabung dalam pakatan pembangkang bersama-sama PKR dan DAP.

"Perjuangan parti itu kini jelas tidak menguntungkan orang Melayu yang semakin ketinggalan dalam arus kepesatan ekonomi negara.

"Selama 21 tahun (Pas memerintah Kelantan), tiada apa-apa perubahan pun yang dibawa oleh Pas kepada rakyat.

"Tapi kalau tengok kepada wakil-wakil rakyatnya bukan main lagi, mewah-mewah. Ini menyebabkan rakyat semakin tidak yakin dengan Pas," dakwanya. Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah AZLI SHUKRI

Posted: 23 Apr 2011 11:28 PM PDT

AZLI SHUKRI


Kita Terpaksa Tanggung Segala Dosa PAS!

Posted: 23 Apr 2011 07:49 PM PDT

Politik Malaysia berhadapan dengan sifat "kemunafikan" yang nyata - tatkala kebenaran tidak lagi menjadi pertimbangan dalam membuat keputusan dan pendirian. Terbaru - PAS menunjukkan ketakutan luar biasanya kepada Anwar Ibrahim, berhubung pendirian parti tersebut yang dikatakan mahu mengkaji semula hubungan mereka dengan Pakatan Rakyat, sekiranya terbukti pelaku seks di dalam video tersebut ialah Anwar Ibrahim. Malah, pemerhati politik juga berpandangan bahawa ia merupakan titik mula kejatuhan PAS dalam meraih sokongan orang Melayu dalam PRU yang akan datang. Dalam apa-apa jua keadaan, PAS adalah balaci kepada Anwar dan DAP, buktinya Anwar dan DAP sangat mengharap undi dalam kalangan penyokong PAS, tetapi pada masa yang sama dasar Islam parti tersebut ditolak mentah-mentah oleh Anwar dan DAP tanpa kompromi, maka ternyalah PAS sekadar menjadi balaci dan kuda tunggangan kepada Anwar dan DAP - tidak lebih daripada itu. Soalnya, sampai bila "ahli-ahli PAS yang celik" sanggup diperbodohkan oleh para pemimpin mereka atas nama "ketaatan kepada ulama"? Sudah terlalu banyak dosa yang dilakukan oleh PAS sejak parti tersebut bersekongkol dengan DAP dan Anwar Ibrahim. Segala bencana dan fitnah yang melanda negara sejak akhir-akhir ini adalah natijah daripada amalan "talam dua muka" PAS dalam berpolitik demi memperoleh habuan dunia yang sedikit. Baca di sini..

sekupangdua

Posted: 23 Apr 2011 11:18 PM PDT

sekupangdua


AC MIZAL, EMEILDA & MAMAT KHALID SERTAI UMNO

Posted: 23 Apr 2011 07:01 AM PDT

UMNO Ipoh Barat boleh dibanggakan bila melangkah setapak lagi di majlis JOM SERTAI UMNO yang berlansung di sebuah Restoran Simpang Tiga jam 9.00malam tadi, di Bandaraya Ipoh. yang membanggakan bila program ini juga disertai oleh Pengarah Drama & Filem Negara Mamat Khalid ikut JOIN UMNO, majlis yang disertai oleh hampir 500 orang ini gamat bila ucapan Mamat Khalid yang berapi-api, Tak sangka Sekupang rupanya Mamat Khalid bukan saja pandai menghasil Filem dan Drama dalam pelbagai bentuk genre komidi, Patrotik dan sejarah, rupanya jiwa Mamat Khalid juga seperti seorang pejuang sebagaimana drama yang dihasilkan. maklum kita juga tahu beliau sering menyelitkan unsur-unsur kebangsaan dan perpaduan di dalam negara. 
AC MIZAL dan isteri juga menjadi perhatian ramai kerana kesungguhan mereka dalam menyertai UMNO Bahagian Ipoh Barat. Bak kata orang lama Sirih pulang ke ganggang, mungkin ramai yang tidak ketahui  sebenarnya Emeilda adalah anak kelahiran disini. Nampaknya dunia politik telah banyak menyedarkan pelbagai golongan termasuk artis-artis yang sudah sanggup turun padang dan menyertai parti Politik diatas kesedaran perjuangan Bangsa, sekupang juga terkejut bila AC MIZAL dalam ucapannya berkata, Saya sebelum ini telah dilamar dan diajak oleh Pembangkang untuk menyertai Parti mereka, tetapi disebabkan perjuangan yang songsang sekupang percaya AC tidak sanggup perjudikan nasib anak-anak bangsa demi meraih populariti. Lebih mengejutkan bila sekupang dapat tahu rupanya Taukeh Restoran Simpang Tiga Azlan Saaid juga diantara yang ikut sertai UMNO. sekupang juga nampak tamparan hebat kepada pembangkang bila sebelum ini bagai nak rak seantero dunia bila dema mencanang kononnya artis seluruh malaysia menyokong perjuangan Pembangkang terutamanya PAS sebelum ini bila Bob Lokman menyertai parti tersebut.
Sekupang juga ucapkan jutaan tahniah kepada Dato' Sam dan Brother Putra diantara oarang-orang yang kuat bekerja menghasilkan program seperti ini, malah sebelum ini sekupang memang selalu nampak Putra ni di setiap perhimpunan-perhimpunan besar hasil usahanya dan rakan-rakan lain. Hehehe kita tunggu nanti siapa pulak yang akan menyertai UMNO pulak selepas nie, terlintas jugak sekupang dengan Riak PAS, Macam BOB LOKMAN jer yang jadi Artis di MALAYA nie?  
The Unspinners

Posted: 23 Apr 2011 11:15 PM PDT

The Unspinners


Saifuddin creating Anwar into a cult leader

Posted: 23 Apr 2011 09:22 PM PDT

PKR's infantile respond to DNA campaign

Posted: 23 Apr 2011 06:00 PM PDT

Dahlah pendik, bebal pulak ... memang badut

Posted: 23 Apr 2011 06:30 AM PDT

BN Youth leader poor sense of timing

Posted: 23 Apr 2011 04:00 AM PDT

MCA perlu sedar mereka tiada mandat untuk jawab Perkasa Sarawak

Posted: 23 Apr 2011 01:00 AM PDT

PISAU.NET

Posted: 23 Apr 2011 09:32 PM PDT

PISAU.NET


PAS:Apabila Ayam Jantan Bukak Mulut

Posted: 23 Apr 2011 05:21 AM PDT

Perumpamaan yang di berikan kepada pemimpin Umno sebenarnya adalah satu pengiktirafan terhadap UMNO dan kerajaan BN. Apa yang di perkatakan oleh Mohd Nor Hamzah,Adun Bukit Payong yang baru baru ini terkenal dengan pegawai khasnya yang ditangkap berzina dengan perempuan Indonesia:klik zip seluar terbuka ,

Sebenarnya ibarat memperlekehkan Nik Aziz dan dalam masa yang sama turut menyindir sikap populis khalifah PAS Lim Guan Eng.

HaprakDaily

Pemimpin Umno hanya berkokok di tepi jalan
Aziz Muda

KUALA LUMPUR, 23 April: Sikap para pemimpin Umno BN, tidak keterlaluan jika diumpamakan seperti ayam jantan yang berkokok di tepi-tepi jalan setiap hari, semata-mata hanya untuk mempamerkan kehebatan mereka kepada pihak lain.

Namun dalam masa yang sama tanpa disedari, sikap seperti itu bukanlah boleh mendatangkan perasaan hormat orang lain kepada mereka, sebaliknya hanya akan lebih membuktikan lagi sikap buruk mereka kepada orang ramai.

Adun Bukit Payong, Marang, Mohd Nor Hamzah berkata, perlakuan ayam jantan dan sikap para pemimpin Umno BN itu antara lain boleh dirujuk daripada tindakan mereka yang selalu menunjuk-nunjukkan kepada orang ramai konon merekalah pihak yang berjasa kepada pelbagai pihak, setelah melaksanakan pelbagai projek pembangunan di dalam negara.

Menurut beliau, antara yang dihebohkan oleh mereka termasuklah tindakan dan kejayaan mereka melaksanakan rangkaian jalan raya yang cantik di seluruh negara.

Katanya, dengan itu itu, mereka mendabik dada bersuara lantang setiap hari mengatakan merekalah sahaja pihak yang hebat yang berkemampuan melakukan semua itu, manakala pembangkang dikatakan hanya sekadar pandai bercakap tetapi tidak tahu melaksanakannya.

"Pada hal semua orang tahu, pembinaan jalan raya itu merupakan satu tanggungjawab asas bagi pihak pemerintah. Disebabkan mereka yang memerintah, merekalah yang bertanggungjawab membina jalan raya. Lainlah kalau parti pembangkang yang memerintah.
Bercakap soal tanggungjawab,sudah semestinya kerajaan yang memerintah akan memberitahu bahawa kerajaan yang dipilih melalui undi pilihanraya secara demokrasi telah mengkotakan kata dan melaksanakan janji.Berapa banyak janji dalam manifesto kerajaan pakatan ditunaikan?Berapa banyak janji sehingga sekarang masih belum dikotakan?


Malah dalam masa yang sama mengingatkan kepada penyokong pakatan agar jangan buta hati dan buta perut bahawa selama ini kerajaan yang dipilih telah melaksanakan terlalu banyak perubahan kepada negara yang masih muda dalam ertikata masih baru lagi merdeka.


Cuba anda perhatikan Kelantan,sehingga sekarang sejak menteri besar yang diangkat menjadi wali selipar masih punyai masaalah air. Manakala Pulau Pinang pemimpinnya berkokok atas hasil "Ayam Jantan" UMNO!


Pisau sifatkan perangai pemimpin khawarij PAS dan DAP ini seperti binatang yang sukar bagi kita takrifkan jenis dan jantinanya. Nak dikatakan ayam jantan sudah pastilah UMNO,nak dikatakan betina tidak juga sebab yang membina negara ini adalah ayam jantan Umno juga.

Anda sendiri takrifkan jenis apa puak ini...

Pisau kata " tak payah lah perpaduan dengan PAS,biar melayu bergaduh sampai semua mampus.apa macam? ok ka?"

Guan Eng Kena Tembak Di Padang Tembak

Posted: 22 Apr 2011 11:39 PM PDT

Video pembohongan Anwar dan Guan Eng di Pulau Pinang disiarkan oleh TV3 semasa kehangatan pilihanraya Sarawak,realitinya rakyat di Pulau Pinang dibohongi.Malangnya pengundi di Sarawak masih ada yang sanggup mengundi mereka.
Bukan sikit punya tipu tapi banyak punya auta...
"Saya sudah cakap tipu 5 tahun saja,dia tak boleh lama punya,tinggal lagi 2 tahun dia mesti habis,hantar dia balik kampung(Melaka)"


Jangan ikut jejak langkah rakyat Pulau Pinang yang kini cukup menyesal mengundi DAP,PKR dan PAS. Lebih banyak berbohong dan berjanji daripada membantu rakyat.

Pisau kata " berapa banyak dia bohong daa"

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 23 Apr 2011 09:31 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Bangsaku...

Posted: 23 Apr 2011 05:19 PM PDT

Bangsaku, fikirlah tentang anak dan cucu,
Bangsaku, masa depan esok belum tentu,
Bangsaku, kuasa ini boleh hilang sebegitu,
Bangsaku, susah sangatkah hendak bersatu?

Melayu adalah 1bangsa, lahirnya di Nusantara,
Pernah miliki 4 empayar yang gagah perkasa,
Langkasuka, Srivijaya, Johor dan Melaka,
Gagah di samudra, terkenal seantero dunia,

Perpecahan sebab segala, khianat jadi punca,
Bumi Melayu mula dijajah oleh penjajah bangsa,
Penderitaan mula dirasa, kekayaan mulai dinoda,
Nyawa, tanah dan kedaulatan telah diperkosa,

Patani jatuh ke tangan Siam,
Kepulauan Melayu, Belanda cengkam,
Tanah Melayu dijajah oleh Inggeris,
Kerajaan Melayu Sulu dikuasai Perancis,

Sejarah 500 tahun penjajahan Melaka seakan kembali,
Agama dipersenda, Raja Melayu tidak lagi dihormati,
Melayu yang mabuk kuasa sanggup menjual harga diri,
Mengkhinat bangsa sendiri, Mahu gadai tanah pribumi,

Bangsaku, kita baru 54 tahun berkuasa,
Kemakmuran dan kesejahteraan baru dirasa,
446 tahun bangsa menderita dan terseksa,
Bersyukurlah kita pada nikmat yang Maha Kuasa,

Belum terlambat untuk Melayu menyesal,
Belum terlajak untuk Melayu berundur,
Putus kiambang masih belum berpatah arang,
Bangsaku, Nasi belum menjadi bubur,

Adakah Melayu memang bangsa yang pelupa,
Masih berpecah ketika orang lain bersatu untuk kuasa,
Jangan sampai Melayu dijajah semula,
Bangsaku, mari bersatu demi alif, ba & ta.

Raja Melayu Tidak Lagi Diendahkan DAP

Posted: 23 Apr 2011 09:16 AM PDTAmat jelas DAP adalah parti yang rasis (baca sini). Mereka sudah tidak patuh lagi pada peraturan dan tidak mahu lagi hormat pada Raja-Raja Melayu. Tindakan terbaru DAP di Perak ini jelas sekali melambangkan sikap parti tersebut yang rasis dan perkauman. Tolak parti perkauman di Malaysia.

Neutral Daily

Posted: 23 Apr 2011 09:09 PM PDT

Neutral Daily


Bukan atas dasar perkauman?

Posted: 23 Apr 2011 12:11 PM PDT

PULAU PINANG: Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng menyelar tindakan pimpinan Barisan Nasional (BN) yang menyifatkan kemenangan DAP merangkul 12 kerusi semasa Pilihan Raya Negeri (PRN) Sarawak 16 April lalu atas dasar perkauman.

Menyatakan pemikiran politik perkauman BN perlu dihenti segera, beliau berkata keputusan PRN Sarawak itu, sebaliknya membuktikan rakyat tidak mengira kaum mahukan gerakan dan perubahan.

"Jika ada perubahan dari pilihan raya Sarawak, ia tidak harus disandarkan pada trend demografi bangsa tetapi kecenderungan geografi berdasarkan lokasi.

"BN sebenarnya bangsa sentimen dengan menuduh DAP bermain politik perkauman. Keputusan PRN membuktikan keinginan dan gerakan untuk perubahan tidak terbatas pada satu komuniti sahaja tetapi tersebar di pelbagai masyarakat Sarawak," katanya pada kenyataannya hari ini.

Beliau juga tidak menolak dengan sokongan semua kaum di Sarawak adalah penyumbang kepada sokongan terhadap DAP dan Pakatan Rakyat (PR) semakin tinggi, berdasarkan beberapa analisis.

"Kejayan Pakatan Rakyat dan DAP secara khusus, tidak mungkin terjadi tanpa peningkatan sokongan semua komuniti di Sarawak. Hal ini terutama jelas dalam kerusi luar bandar seperti Kidurong, Piasau, Batu Kawah dan Meradong yang semuanya dimenangi DAP.

Guan Eng juga mengakui bukan semua kawasan majoriti Cina memberi sokongan terhadap DAP kerana DUN Bawang Assan dimenangi Parti Bersatu Rakyat Sarawak (SUPP), sebuah parti komponen BN.

"Penting untuk dicatat bahawa sokongan tidak seragam di beberapa bahagian seluruh negara. Ada BN berjaya mencapai perubahan yang menguntungkan mereka. Hal ini berlaku untuk kerusi majoriti Cina juga, seperti Bawang Assan.

"Calon kami hilang sokongan berbanding dengan 2006. Hal ini juga tanggapan yang besar bagi Sarawak, dan jurang antara Cina dan bukan Cina yang lebih antara luar bandar dan bandar," ujarnya.

Justeru, Guan Eng menyeru BN supaya tidak mengaitkan sokongan terhadap DAP bersifat perkauman kerana rakyat lebih rasional memikirkan masalah yang dihadapi mereka.

"Mereka yang tidak bertanggung jawab cuba untuk memainkan isu perkauman. Yang jelas adalah penolakan pengundi tidak ada kaitan dengan perkauman tapi lebih kepada masalah yang menimpa mereka," katanya.

keadilandaily

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 23 Apr 2011 09:08 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


PERHATIKAN MOVEMENT INI.

Posted: 23 Apr 2011 09:00 PM PDT

AZMIN ALI VS PAS : BILA PERKATAAN 'KONSPIRASI' TIDAK DISEBUT ?

Posted: 23 Apr 2011 11:51 AM PDT

KALID GEREJA IMAMKAN SOLAT MAGRIB.

Posted: 23 Apr 2011 02:15 AM PDT

PRU 13 : SIGNAL PAKATAN SELANGOR TUMBANG MAKIN JELAS KELIHATAN.

Posted: 22 Apr 2011 10:00 PM PDT