Khamis, 27 Februari 2014

Barisan Nasional

Barisan Nasional


waadat

Posted: 27 Feb 2014 01:32 PM PST

waadat


Jembalang air di selangor

Posted: 26 Feb 2014 09:12 PM PST

Akhirnya hari ini, sebagaimana yang diagendakan, urusan air Selangor dikembalikan pada kerajaan negeri dengan kerjasama kerajaan persekutuan.

Maka selesailah pusingan pertama kemelut Syabas-kerajaan Selangor dengan DAP sebagai pemenangnya.

Pusingan kedua nanti bertema bebas. Ertinya tiada tema khusus.

Demang jangkakan, pengurusan air akan semakin kucar kacir di bawah kerajaan negeri yang semua orang tahu ketidakcekapannya mentadbir negeri.

Kecurian air akan semakin galak. Bukan oleh rakyat marhaen tetapi kilang/bengkel berskala kecil, sederhana dan besar.

Dalam pada itu sabotaj akan diteruskan. Misi mensabotaj tak susah dijayakan sebab ia menguntungkan pihak yang mensabotaj. Tidak perlu keluar belanja tambahan sebaliknya hanya perlu merasuah penguatkuasa supaya tutup mata dan ini akan dilakukan oleh towkey-towkey secara sukarela dengan budget mengikut kemampuan masing-masing.

Rasuah memang budaya kaum tak berBIN dan dalam jabatan kerajaan sedia menganga mulut-mulut longkang yang tanpa segan silu menyalurkan rezeki haram pada anak-anak mereka.

Sebagaimana 'games' kali ini, akhirnya rakyat yang marah akan dieksploitasi bagi menekan kerajaan. Urusan air mesti dipulihkan.

Oleh kerana kerajaan negeri (PR) dan kerajaan persekutuan (BN) terbukti gagal maka penswastaan adalah satu-satunya pilihan yang ada.

Ada dua alternatif dalam memilih syarikat yang akan menerajui urusan air iaitu menyerahkan kembali pada Syabas dan 3 konsesi yang pernah terlibat sebelum ini atau melalui tender terbuka.

Demang rasa sudah tentulah akan dibuat melalui tender terbuka sebab sekarang kononnya zaman ketelusan. Lagipun, keempat-empat syarikat konsesi itu sudah terbukti GAGAL.

Demang (dan juga DAP) jangkakan orang Melayu takkan sanggup berpakat untuk menubuhkan konsortium atau sebagainya bagi memenangi tender.

Malah usahawan Melayu takkan bersedia memberi laluan pada orang Islam lain yang berkemampuan seperti Syed Mohtar.

Maka kesudahan episod ini sudah boleh dijangka. Urusan air di Selangor akan diterajui sebuah syarikat yang pemiliknya takberbin.

Demang yakin, pusingan berikutnya akan berakhir demikian!

Ingat, air adalah sumber kehidupan yang semua makhluk bernyawa perlukan, dan kita perlu membayarnya kepada mereka.

Cucu Tok Selampit

Posted: 27 Feb 2014 01:30 PM PST

Cucu Tok Selampit


Selesainya Isu Langat 2 - PM @NajibRazak & Kerajaan BN Hero Rakyat Selangor Sebenarnya

Posted: 27 Feb 2014 05:35 AM PSTSatu peristiwa bersejarah di antara dua kuasa Kerajaan yang berlainan politik kepartian berlaku semalam. Kerajaan PR Selangor dan Kerajaan Persekutuan telah mencapai satu persetujuan untuk membolehkan kerajaan negeri mengambil alih pengurusan syarikat-syarikat bekalan air, yang akan menerima pampasan RM9.65 billion. Sebagai balasan, Kerajaan PR Selangor akan membenarkan kerajaan persekutuan untuk meneruskan pembinaan loji rawatan air Langat 2. 

Tahniah diucapkan kepada Kerajaan PR Selangor yang akhirnya akur dengan desakan Rakyat di negeri Selangor yang kekurangan air terutama di para pengguna di beberapa kawasan di Gombak, Kuala Lumpur, Petaling, Klang/Shah Alam, Kuala Selangor, Kuala Langat dan Hulu Selangor, yang melibatkan lebih 60,000 pengguna di 71 kawasan.

Ibarat pepatah English, 'better late than never', walaupun berlaku kelewatan untuk meneruskan projek Langat 2 akibat kedegilan Kerajaan PR Selangor untuk membenarkan projek air berkenaan dilaksanakan, Rakyat Selangor terpaksa menerima hakikat, masalah air di Selangor akan berakhir sepenuhnya apabila loji Langat 2 berkenaan siap sepenuhnya 3 tahun lagi. Kesan kedegilan Kerajaan PR Selangor juga turut menyumbang kenaikan kos dari sudut peningkatan harga barangan dan buruh.

Walaupun kita berterima kasih dengan TS Khalid Ibrahim di atas keberaniannya tidak mengikut kata nasihat Penasihat Ekonomi RM1 Kerajaan Selangor, Anwar Ibrahim, kita tidak boleh melupakan kata-kata sombong dan bongkak Menteri Besar Selangor pada tahun-tahun 2010 hingga 2012, sehinggakan beliau sanggup menyarankan Rakyat Selangor meminum air lombong! Dalam pada masa yang sama, Anwar Ibrahim, yang pada masa ini berada di Jepun, pastinya terduduk dan terkedu kerana Menteri Besar Selangor tidak meminta nasihat beliau sebelum perjanjian ini dibuat dengan Kerajaaan Pusat, baca Malaysiakini, di siniAwal 2014 menyaksikan MB Selangor, TS Khalid Ibrahim menandatangani 'Memorandum of Understanding (MOU)' selepas memaksa Rakyat Selangor melalui keperitan dan risiko akibat ketiadaan air. Keangkuhan dan kedegilan TS Khalid Ibrahim dan kerajaan PR ini mengakibatkan kos tambahan sebanyak RM606 juta kerana penangguhan yang disengajakan sejak tahun 2008. 

Kerajaan Barisan Nasional melalui kepimpinan Perdana Menteri, DS Najib Tun Abdul Razak yang dituduh angkuh oleh Kerajaan PR ini pula begitu bermurah hati untuk menyelesaikan Krisis Air Selangor DEMI RAKYAT, dengan bersetuju membenarkan Selangor mengurus sendiri bekalan air mereka, menyuntik RM2 bilion untuk membantu kerajaan negeri bagi proses pengambil alihan saham dan memberikan lagi sejumlah RM900 juta untuk memastikan program mitigasi air dilaksanakan. Tahniah DS Najib Tun Abdul Razak!


Defisit Kerajaan DAP Pulau Pinang Semakin Parah Di Bawah @cmlimguaneng @dapmalaysia

Posted: 26 Feb 2014 11:20 PM PST


Kalau diikutkan kritikan yang dibuat oleh Ketua Menteri Pulau Pinang yang juga Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, terhadap Kerajaan Pusat, semuanya serba tidak kena. Beliau sahaja yang mahir mengenai urusan mentadbir dan menguruskan kewangan. Betulkah? Hakikat dan fakta yang tidak boleh dipertikaikan adalah defisit Kerajaan DAP Pulau Pinang semakin meningkat dari setahun ke setahun. Defisit Kerajaan DAP Pulau Pinang bertambah sebanyak 564% (!!!) daripada RM39.45 juta pada tahun 2009 menjadi RM262.04 juta pada tahun 2013. 

Inikah yang dikatakan sebagai Kerajaan 'Competency', 'Accountability' dan 'Transparency' (CAT)? Lim Guan Eng sepatutnya melihat muka ke cermin daahulu sebelum membuka mulut untuk mengkritik Kerajaan Pusat. Berita-berita defisit Kerajaan DAP Pulau Pinang boleh dibaca di sini, di sini, di sini, di sini dan di sini.

Jabatan Kedua Pulau Pinang Dirasmi DS @NajibRazak Sabtu Ini - Bukti Komitmen Kerajaan Dahulukan Rakyat

Posted: 26 Feb 2014 08:12 PM PSTMenteri Kerja Raya, Datuk Fadillah Yusof, dalam perjumpaan beliau bersama media semalam, menyelar sikap sesetengah pihak khususnya pembangkang yang sengaja mereka cipta isu untuk memburuk-burukkan kerajaan berhubung pembinaan Jambatan Kedua Pulau Pinang.

Menurut Datuk Fadillah, yang juga Ketua Pemuda Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB), secara faktanya idea pembinaan jambatan itu wujud ketika zaman Tun Dr Mahathir menerajui kepimpinan negara, seterusnya dilaksanakan semasa pentadbiran Tun Abdullah Ahmad Badawi dan akhirnya disiapkan sepenuhnya ketika Perdana Menteri, Dato Seri Najib Tun Razak mengambil alih pentadbiran negara. Ia sekali gus menolak dakwaan, kononnya kerajaan Barisan Nasional menciplak idea pembangkang berhubung pembinaan jambatan tersebut.

"Kalau nak diikutkan, pembangkang (pada ketika itu) yang membangkitkan isu untuk menolak pembinaan jambatan ini atas pelbagai alasan seperti membazir dan sebagainya. Namun atas dasar kepentingan rakyat, Kerajaan Barisan Nasional tetap meneruskan pembinaannya, walaupun mereka (pembangkang) menguasai kerajaan."

Datuk Fazilah juga turut menolak dakwaan kononnya pihak kerajaan sengaja meluluskan pembinaan jambatan tersebut secara bengkang-bengkok agar kos pembinaannya meningkat sekali gus mengaut keuntungan hasil dari kutipan tol.

"Mengapa ia bengkang-bengkok, sudah pasti ada sebabnya, (kerajaan) bukan sengaja nak memanjangkan. Selain melihat kepada kesesuaian muka bumi dan akhirnya disusuli dari sudut teknikal, barulah ia dibuat penilaian dan diputuskan. Dari segi teknikal, satu dari jajaran yang akan dilalui dan ia perlu melihat kepada bentuk muka bumi. Sama ada apa yang berada di bawah (dasar laut) dan apa yang berada di daratan."

"Dari situ pula akan dibuat kajian, apakah kesannya kepada alam sekitar termasuklah yang berada di dalam laut agar kehidupan laut tidak terjejas. Semua ini telah diteliti terlebih dahulu dan inilah hasilnya seperti yang akan kita lihat nanti," jelas beliau ketika ditemui semalam. Malah menurut beliau lagi, pembinaan jambatan ini juga sekali gus menolak dakwaan yang kononnya kerajaan Barisan Nasional bersikap 'pilih kasih' khususnya kepada negeri yang ditadbir oleh PR.

"Sesuai dengan apa yang dilafazkan oleh Perdana Menteri, bahawa kerajaan Barisan Nasional perlu memberikan fokus kepada rakyat dan diikuti dengan pencapaian. Atas sebab itu, kita tidak mengira sama ada rakyat itu pembangkang ataupun tidak. Walaupun mereka (PR) yang memerintah, kerajaan tetap meneruskan pembinaan projek tersebut, bila kita janji, kita akan laksanakan. Kerana ia memberikan pulangan yang besar kepada rakyat sekali gus memberikan impak kepada ekonomi negara."

"Sebagai contoh (sekitar) kawasan Batu Kawan (tanah besar) dan Batu Maung di bahagian pulau, sebaik sahaja jambatan ini siap dibina, kita sudah boleh melihat kesannya. Pembangunan industri, perumahan, pusat komersial dan sebagainya. Ini sudah pasti akan memberi peluang perniagaan dan peluang pekerjaan kepada masyarakat setempat (khususnya) dan mereka yang tinggal di zon utara (amnya)," jelas beliau lagi.

Pembukaan Jambatan Pulau Pinang kedua itu akan diadakan serentak dengan majlis perasmiannya yang akan disempurnakan oleh Perdana Menteri pada hari Sabtu, 1 Mac 2014.

Apa Yang Tersirat

Posted: 27 Feb 2014 01:24 PM PST

Apa Yang Tersirat


Musa Patut Saman Rafizi Ramli Kerana Memfitnah

Posted: 27 Feb 2014 03:48 AM PST

Michael Chia atau Chia Thien Foh didapati bersalah kerana menipu. Chia bukan seorang pegawai kerajaan atau bukan ahli politik yang boleh mempergunakan jawatan untuk disalah gunakan. Kesalahan Chia adalah kes menipu. Chia didakwa Seksyen 420 dibaca bersama-sama Seksyen 511 Kanun Keseksaan kerana menipu.

Semalam Hakim Mahkamah Sesyen Sandakan Elsie Primus menjatuh hukuman satu tahun penjara dan satu sebatan kerana menipu Datuk Agus Hassan seorang Penguasaha Balak sejumlah RM2.5 juta 10 tahun lalu , kononnya wang itu untuk sumbangan kepada Parti Umno, sedangkan ianya tidak benar.

Pengarah Strategik PKR Rafizi Ramli yang juga MP Pandan dalam siaran FMT disini menganalogkan,bahawa dengan didapati bersalahnya MC, maka beliau mengesa SPRM menyiasat Musa, ekoran isu RM40 juta yang ditahan di Hongkong pada tahun 2008. SPRM sebelum ini pada tahun 2012 telah menafikan, bahawa MC tidak pernah ditahan di Hongkong berkaitan wang RM40juta.

Wang RM40 juta adalah sumbangan kepada Umno Sabah, semua transkasi mengenainya direkod oleh parti itu, dan ianya tiada kaitan dengan Musa sebagai individu.

Musa dilantik sebagai Ketua Menteri Sabah pada tahun 2003 bagi menggantikan Tan Sri Chong Kah Kiat dalam sistem penggiliran Ketua Menteri Sabah. Sistem yang diperkenalkan mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir itu, akhirnya dimansukan atas permintaan komponen parti Sabah.

Musa adalah Ketua Menteri Sabah yang memecah jinx 9 tahun sebagai Ketua Menteri, kerana sebelum ini, semua Ketua Menteri Sabah hanya bertahan 9 tahun, kecuali pada masa sistem penggiliran Ketua Menteri.

Musa semasa pemerintahannya telah mencapai berbagai rekod, selain dalam politik juga pencapaian perekonomian negeri dan pembangunan.

Sejak tahun 2004, Musa mengetuai PRU Sabah dengan kemenangan lebih 2/3 di dewan undangan negeri, selain penyumbang kerusi MP kepada BN.

Sejak tahun 2008, selepas sahaja PRK Pematang Pauh, Pulau Pinang, pihak pembangkang terutama daripada PKR mencuba memimplikasi Musa dengan isu RM40 juta, sumbangan para individu kepada Umno Sabah; namun mereka tidak pernah berjaya, kerana wang itu adalah milik Umno Sabah.

AYT merasakan, sudah sampai masanya Musa menyaman Rafizi sebagai pengakhir kepada dakwaan mereka.
dibawah Seksyen 420 Kanun Keseksaan dibaca bersama Seksyen 511 Kanun Keseksaan. - See more at: http://www.fmtborneoplus.com/category/nation/2014/02/27/michael-chia-dipenjara-setahun-dan-satu-sebatan-rotan/#sthash.OSnPNeJT.dpuf
dibawah Seksyen 420 Kanun Keseksaan dibaca bersama Seksyen 511 Kanun Keseksaan. - See more at: http://www.fmtborneoplus.com/category/nation/2014/02/27/michael-chia-dipenjara-setahun-dan-satu-sebatan-rotan/#sthash.OSnPNeJT.dpuf
dibawah Seksyen 420 Kanun Keseksaan dibaca bersama Seksyen 511 Kanun Keseksaan. - See more at: http://www.fmtborneoplus.com/category/nation/2014/02/27/michael-chia-dipenjara-setahun-dan-satu-sebatan-rotan/#sthash.OSnPNeJT.dpuf
dibawah Seksyen 420 Kanun Keseksaan dibaca bersama Seksyen 511 Kanun Keseksaan. - See more at: http://www.fmtborneoplus.com/category/nation/2014/02/27/michael-chia-dipenjara-setahun-dan-satu-sebatan-rotan/#sthash.OSnPNeJT.dpuf

tun faisal dot com

Posted: 27 Feb 2014 01:19 PM PST

tun faisal dot com


Kronologi #KrisisAirSelangor - Keangkuhan PR bernilai RM3.5b dan hidup jutaan rakyat Selangor, WP

Posted: 26 Feb 2014 10:30 PM PST


Kerajaan PR yang angkuh dan bongkak sanggup mempertaruhkan kehidupan dan keselesaan rakyat sehingga mereka terjebak dalam Krisis Air Selangor 2014. Jangan lupa tentang denggi, sampah dan banjir....Apa di sebalik Krisis Air Selangor?

Kenyataan ANGKUH dan SOMBONG PR SELANGOR pada tahun 2010

Kerajaan PR terus ANGKUH dan SOMBONG pada tahun 2012.. sedangkan realitinya rakyat Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya menanggung akibatnya...
Gambar 2012 - PR memang menyusahkan rakyat

Krisis Air


Berita 2013 - PR terus menyusahkan rakyatAkhirnya Khalid Ibrahim akui keangkuhan dan kebahlolan dirinya... ish3 sadis sangat. Dengar amaran Syabas bahawa tindakan Kerajaan PR Selangor yang akan menganiaya dan menyusahkan rakyat di Kuala Lumpur, Putrajaya dan Selangor. Pada waktu yang sama, Syabas turut menegaskan bahawa cadangan Khalid dan PR sebagai tidak sensitif tentang keperluan air di hospital-hospital.

Akhirnya Khalid tanda tangan MOU selepas paksa rakyat Selangor, KL dan Putrajaya lalui keperitan dan risiko akibat ketiadaan air. Keangkuhan dan kebahlolan Khalid dan kerajaan PR ini mengakibatkan kos tambahan sebanyak RM 606 juta kerana penangguhan yang disengajakan sejak tahun 2008. 

Kerajaan BN yang dituduh angkuh oleh PR ini pula begitu bermurah hati menyelesaikan Krisis Air Selangor DEMI RAKYAT dengan bersetuju membenarkan Selangor mengurus sendiri bekalan air mereka, menyuntik RM 2 bilion untuk membantu kerajaan negeri bagi proses pengambil alihan saham dan memberikan lagi sejumlah RM900 juta untuk memastikan program mitigasi air dilaksanakan.
#PRKKajang Saifuddin akui Anwar kaya dan banyak kroni, tapi tak sekaya macam Tun Daim?

Posted: 26 Feb 2014 04:00 PM PST
Saifuddin lupa Tun Daim tak kayakan ayah dan adik beradiknya, tetapi Anwar?Kroni Anwar adalah individu ke-3 terkaya di Malaysia iaitu Tan Sri Lee Shin Cheng, ketua Kumpulan IOI, salah satu peneraju pengendali ladang kelapa sawit terbesar dunia. Aset beliau bernilai AS$3.2 bilion. IOI pernah juga diterajui oleh bapa kepada Penasihat PKR DS Anwar Ibrahim.

Bapa Anwar, Datuk Ibrahim Abdul Rahman merupakan bekas ahli parlimen dan bekas Setiusaha Parlimen Kementerian Kesihatan. Selepas beliau bersara, Dato Ibrahim telah menjadi pengerusi IOI Group dimana Tan Sri Lee Shin Cheng merupakan pemilik dan pemegang saham utama.

Berita Harian, 8 Disember 1998 melaporkan bapa Anwar miliki saham dalam 20 syarikat. Anwar Ibrahim mengamalkan kronisme, nepotisme dan kolusi. Anwar membisu bila didedahkan terhadap kepentingan perniagaan keluarga dan rakan rapatnya. Senarai Pendaftar Syarikat menunjukkan anggota keluarga Anwar dan rakan rapatnya adalah peneraju korporat yang penting.

Sebelum Anwar menjadi Menteri, sewaktu menjadi mudir Yayasan Anda, nama ayahnya sebagai tokoh korporat tidak timbul. Bila Anwar menjadi menteri, terutama sekali sebagai Menteri Kewangan dan Timbalan Perdana Menteri tuah Pak Ibrahim melonjak naik. IOI mempunyai hartatanah yang banyak di berbagai-bagai negeri. Malah di Sabah saja dikatakan hartatanah IOI melebihi 50,000 hektar.

Utusan Malaysia melaporkan pada 19 Jun 1998 ;

Dalam senarai saham, bapa dan dua adik Anwar dicatatkan sebagai turut mendapat peruntukan saham bumiputera yang dikeluarkan oleh kerajaan. Bapanya, Datuk Ibrahim Abdul Rahman dan adik beradiknya, Farizan dan Marzukhi memegang saham berjumlah lebih 7.1 juta unit dalam tiga buah syarikat.

Pada 2 Mei 1998, bapa Anwar, Dato' Ibrahim Abdul Rahman, memiliki 250,000 saham Pengkalen Holdings Berhad dan 3,790,500 saham Nissan Industrial Oxygen Incorporated manakala adik-beradik Anwar, Farizon memiliki 250,000 saham Pengkalen Holdings Berhad dan Marzukhi memiliki 2,800,000 saham Penas Corporation.

Bapa Anwar juga menjadi Pengerusi bagi Syarikat IOI Corporation.

Kaitan bapa Anwar Ibrahim dengan IOI dibongkar oleh Majalah Antarabangsa ASIAWEEK, majalah ini membongkar kaitan tersebut 


Jumlah saham yang diterima oleh bapanya  ketika Anwar Ibrahim 
menjadi Menteri Kewangan

Pendedahan ini menunjukkan bapa Anwar Ibrahim mendapat saham IOI sebanyak 2 juta unit pada tahun 1993. Tahun berapakah Anwar Ibrahim menjadi Menteri Kewangan? Tahun 1991.

Mudahnya Anwar menuduh orang lain KRONI dan SALAH GUNA KUASA tetapi apabila dia menjadi Menteri Kewangan, bapanya dianugerahkan  saham lebih 6 juta unit ketika Kerajaan rancak melaksanakan dasar penswastaan dan pensyarikatan Malaysia. Dalam pada itu, Datuk Ibrahim telah dilantik menjadi Pengerusi IOI.

Dilaporkan semasa Anwar menjadi Menteri Kewangan dan Timbalan Perdana Menteri, saham IOI group telah meningkat secara mendadak.

Begitu seronok Anwar menuduh orang itu rasuah dan sebagainya. Sedangkan bekas rakan kongsi bapa Anwar merupakan individu ke-3 terkaya di Malaysia ketika ini. Bagaimana boleh kaya? Itu anda kena tepuk dada, tanya Anwar bagaimana Tan Sri Lee Shin Cheng boleh kaya sehingga hari ini.

Baca juga

Dato' Kamaruddin Jaafar merupakan kroni Anwar yang paling banyak menerima habuan. Kamaruddin Jaafar merupakan bekas Setiausaha Agung ABIM. Setelah Anwar keluar ABIM dan memasuki UMNO, Kamaruddin juga menyertai UMNO dan kemudian memegang jawatan Ketua UMNO bahagian Tumpat.

Berikut dipetik dari artikel Utusan yang sudah tersebut:

"Bekas Setiausaha Agung Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM), Datuk Kamaruddin Jaafar, mengetuai senarai kroni Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mendapat habuan projek dan saham yang bernilai berpuluh bilion ringgit."

Mengikut senarai itu, syarikat milik Kamaruddin merupakan pemegang saham utama dalam tiga buah projek iaitu Kuala Lumpur Linear City, KL People-Mover Rapid dan Sabah Shipyard Sdn. Bhd. yang nilai kos keseluruhannya ialah RM11.319 bilion.

Beliau memiliki saham dalam dua syarikat mengendalikan pembinaan pengangkutan di ibu negara iaitu KL Linear City bernilai RM10 bilion dan KL PRT Sdn Bhd. bernilai RM1,298 juta serta projek Sabah Shipyard Sdn. Bhd sebanyak RM21 jutaKamaruddin juga tersenarai sebagai pemegang saham utama dalam dua syarikat iaitu Westmont Land (Asia) Berhad dengan saham sebanyak 4,700,592 pada 13 Februari 1996 dan Malaysian Mosaics Berhad (sebanyak 7.5 juta)."

Naib Presiden PAS, Hj Mohd Sabu pun pernah menyatakan Anwar "mengganas" dalam soal nepotisme. Dalam satu wawancara dengan Majalah Tamadun yang dipaparkan dalam edisi Julai 1998,(klik di sini)  Naib Presiden PAS tersebut berkata:

"…Kita boleh bertanya, nisalnya, adakah Kamaruddin Jaafar atau Kamaruddin Mohd Nor menjadi jutawan segeran kerana dia pandai berniaga atau disebabkan sahabatnya menjadi Menteri Kewangan?

"Begitu juga dengan Rani Ibrahim, Marzukhi Ibrahim, dan Rosli Ibrahim yang naik mendadak dalam perniagaan, adakah kerana mereka pandai berniaga atau kerana saudara mereka menjadi Menteri Kewangan? Begitu juga dengan bekas setiausaha sulit Anwar, Nasarudin Jalil dan beberapa orang lain yang dekat dengan Anwar yang naik mendadak…"

"… Bagi saya, walaupun Anwar belum mempunyai kuasa penuh, dia sudahpun menunjukkan bakat "keganasannya" melebihi Perdana Menteri!"

"… Kita ingin bertanya lebih kurang 300 juta saham Petronas Dagang dilabur ke mana hingga perwakilan Sabah menyokong Ghafar kepada Anwar dengan begitu mengejutkan? Ini bermakna Anwar saling "mengganas" dalam soal nepotisme!"

Saham-saham Shamsidar?

Saham Azmin RM 8 juta?Duke of UMNO

Posted: 27 Feb 2014 01:09 PM PST

Duke of UMNO


ANWAR NAK TOLONG? DAH LAMBAT.. MARUAH HADI DAH CEMAR...

Posted: 27 Feb 2014 06:33 AM PST

Bila mahkamah dah jatuh hukum baru Anwar kata dia nak cuba selesai? Baru nak campur tangan kes tu? Sebelum ni suruh PKR Terengganu je yang settle? Nampak sangat la Anwar tu macam "sengaja" nak kenakan Ayah Chik... macam tak penting je maruah Presiden PAS..?

Dia ingat orang-orang PAS bodoh seperti yang dia sangka? Sorry bebbb... tak semua yang bodoh. Walau ada pak lebai yang sanggup pegang bendera DAP baring tengah jalan, tak semua lebai PAS begitu... ada yang meluat tengok bendera DAP.. apatah lagi muka Kit Siang..!

Apa pun, sekarang ni maruah Ayah Chik dah tercemar. Kalau Anwar nak bertindak pun dah terlambat. Sekarang ni saya cadangkan PAS sendiri yang settle masalah ni. PAS ada peguam sendiri, kan? Peguam DAP pun malas nak tolong PAS... PAS terkemut-kemut la sorang-sorang lagi...kesian...


Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini menegaskan parti itu sedang berusaha untuk menyelesaikan isu melibatkan saman RM2 juta antara Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan bekas calon PKR Dun Bukit Besi, Mohd Shamsul Mat Amin.

Anwar yang juga Ahli Parlimen Permatang Pauh itu berkata, walaupun keluarga Mohd Shamsul berkeras untuk meneruskan saman tersebut namun pemimpin PKR di peringkat pusat telah memberikan nasihat kepadanya berhubung perkara tersebut.

"Pimpinan telah nasihat dulu. Keluarga berkeras. Saya telah jelaskan kepada Abdul Hadi. Kita sedang usahakan," katanya yang dipetik daripada laman mikro Twitter miliknya.

Terbaru, PKR melalui Setiausaha Agungnya, Datuk Saifuddin Nasution berkata, pemimpin parti telah mengadakan rundingan dengan plaintif untuk menyelesaikan isu tersebut.

"Kita telah hubungi Pengerusi PKR Terengganu, Azan Ismail untuk menyelesaikan isu tersebut dengan pelbagai cara. Kita juga minta untuk tidak teruskan saman terhadap Abdul Hadi.

"Kita ada petunjuk positif untuk selesaikan perkara itu dengan baik daripada Mohd Shamsul," katanya.

Sebelum ini, media melaporkan Abdul Hadi diperintahkan oleh Mahkamah Tinggi untuk membayar ganti rugi RM2 juta kepada Mohd Shamsul berhubung kes saman fitnahnya terhadap bekas calon PKR Dun Bukit Besi itu. – SINAR HARIAN

SKMM SIASAT REDBEANARMY SEJAK JULAI TAHUN LEPAS TAK HABIS-HABIS?

Posted: 27 Feb 2014 04:38 AM PST

Red Bean Army (RBA), tentera siber propembangkang muncul semula. Kali ini dengan tindakan lebih berani apabila melakukan ugutan bunuh ke atas Presiden Pertubuhan Hak Belia Malaysia yang juga pengasas blog SYA For The Nation, Shen Yee Aun.

Yee Aun yang juga kolumnis Mingguan Malaysia menerima ugutan itu berikutan tulisan beliau dalam akhbar tersebut bertajuk, Laman Penyokong RBA ditutup' Ahad lalu. 

Bagaimanapun ini bukan kali pertama beliau menerima ugutan seumpama itu tetapi persoalannya kenapakah sehingga ke hari ini kumpulan yang dianggap cukup biadab itu terlalu sukar untuk dibawa ke muka pengadilan? Apakah mereka begitu kebal?


RBA cukup terkenal dengan propaganda dan perbuatan kurang ajar mereka menyerang pemimpin-pemimpin Barisan Nasional (BN) dan kerajaan semasa, sebelum dan selepas Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).

Namun begitu apa yang lebih bahaya, RBA tidak mempunyai sedikit pun perasaan hormat kepada institusi negara.

Sebutlah apa sahaja, institusi raja-raja, badan kehakiman, jabatan kerajaan mahupun pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Melayu semuanya pernah menjadi sasaran serangan RBA. Lebih biadab lagi RBA turut menghina agama Islam. 

Walaupun tindakan RBA dianggap boleh menghancurkan negara sebagaimana pandangan pelbagai pihak, namun sehingga sekarang kumpulan ini masih terus dengan kerja-kerja kotor mereka.

Siapa sahaja yang menyentuh atau menyerang RBA akan diserang balas dengan pelbagai kata-kata kesat dan diancam termasuk ugutan bunuh seperti dialami oleh Yee Aun.

RBA bagaikan 'hantu' yang mengganggu dan mengancam rakyat Malaysia tetapi tiada siapa boleh menghalang mereka. 

Atas sebab itulah, banyak pihak bertanya apa yang berlaku kepada siasatan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) yang pada 3 Julai 2013 menyatakan akan mengumumkan keputusan siasatan mengenai kewujudan RBA. Sehingga ke hari ini siasatan itu entah ke mana.

Sebenarnya, pihak berkuasa amat memahami betapa bahayanya RBA kepada perpaduan rakyat dan keselamatan negara, tetapi mereka seolah-olah tidak mampu berbuat apa-apa sehingga wujudnya pandangan RBA ini terlalu kebal .

Apakah mereka ini benar-benar kebal sehingga sukar dikesan biar pun setiap hari memuat turun pelbagai propaganda yang boleh mencetuskan huru-hara dalam negara atau terdapat kelemahan dalam agensi yang bertanggungjawab mengendali tentera siber seumpama ini?

Tetapi anehnya, apabila ada kes-kes tertentu yang melibatkan penghinaan kepada kaum bukan Islam atau bukan Melayu, begitu pantas sekali pihak berkuasa bertindak. 

Justeru adalah wajar ugutan bunuh yang diterima oleh Yee Aun dijadikan asas untuk pihak berkuasa kembali agresif memburu RBA sehingga ke lubang cacing. Kelompok biadab dan tidak tahu menghormati undang-undang ini tidak harus dibiarkan bermaharajalela seolah-olah tiada siapa mampu menghalang kerja jahat mereka.

Oleh itu tindakan yang benar-benar tegas dan serius perlu diambil untuk menangani RBA termasuklah mengetahui siapa dalang yang menggerakkan mereka kerana tanpa sokongan kewangan sudah pasti RBA tidak ke mana dan tidak sekebal sekarang? -Zul Bakar Utusan

APA KATA TUN M BILA DITUDUH "ANTI-HADIS"..?

Posted: 27 Feb 2014 01:32 AM PST

1.      Saya tahu tulisan saya ini tidak akan dibaca oleh orang yang menghukum saya sebagai anti-hadis. Orang lain juga akan dilarang membaca tulisan ini. Mereka yang menghukum saya takut kalau-kalau hukuman mereka dipersoal. Mereka hendak segala-gala yang diperkatakan oleh mereka diterima bulat-bulat sebagai fatwa yang wajib diterima seperti firman Allah s.w.t. dalam Al-Quran.

2.      Orang yang benar, berani. Orang yang takut, takut kerana salah atau mungkin didapati salah.

3.      Memberi label dan mengecap orang apabila kita tidak bersetuju dengannya memanglah satu cara orang yang tidak sanggup berhujah. Terima sahajalah apa yang didakwa oleh mereka tanpa berfikir. Jangan guna akal fikiran yang dikurniakan oleh Allah s.w.t. kerana ini kononnya  dilarang oleh agama Islam.


4.      Saya sekarang dilabel, iaitu diberi gelaran atau dicap anti-hadis kerana kononnya saya sudah jadi penyokong Kassim Ahmad yang telah diberi gelaran yang sama.

5.      Saya juga diberitahu bahawa sebagai seorang yang tidak tahu bahasa Arab maka saya tidak berhak bercakap berkenaan agama Islam.

6.      Hari ini kita lihat ummat Islam berpecah, bermusuh sesama mereka, berperang dan membuat kerja orang Yahudi dan Nasrani. Siapakah yang membawa malapetaka ini kepada orang Islam dan Negara-negara mereka. Bukankah mereka fasih dalam bahasa Arab bahkan penasihat dan pemimpin mereka terpelajar dengan dalamnya ajaran Islam dalam Al-Quran dan hadis Nabi. Saya sendiri sering mendengar mereka dari kedua-dua belah, mengeluarkan ayat Quran dan hadis bagi menghalalkan perbuatan mereka.


7.      Ya, saya tak tahu bahasa Arab. Justeru itu saya terpaksa terima apa sahaja yang diajar kepada saya dalam bahasa Melayu sebagai ajaran Islam. Apakah kerana saya menerima Islam dalam bahasa Melayu maka ia bukan Islam. Apakah saya tidak Islam. Apakah lafaz dua kalimah syahadat oleh saya tidak boleh diterima.

8.      Selain dari khatam Quran semasa umur belasan tahun, saya baca terjemahan Quran dalam bahasa Melayu dan Inggeris. Ya, memang terjemahan Quran bukan Quran. Tetapi bolehkah kita kata terjemahan ajaran Islam yang diajar kepada kita dalam bahasa Melayu bukan Islam? Jika apa yang disampaikan dlam bahasa Melayu berkenaan agama Islam bukan Islam, majoriti orang Melayu bukanlah Islam.

9.      Saya dan rakan-rakan saya pernah dihukum kafir kerana sebagai ahli parti tertentu telah bekerjasama dengan orang kafir. Tidak ada siapa yang fasih berbahasa Arab dan mendalami ajaran Islam yang mempertahankan saya apabila dituduh kafir. Mungkin sebabnya ialah mereka bersetuju saya kafir.

10.    Kemudian orang yang mengkafirkan saya bekerjasama dan berpeluk-peluk dengan orang kafir. Tetapi tidak ada orang yang mendalami agama Islam yang fasih berbahasa Arab mendakwa mereka ini kafir. Saya tertanya-tanya apakah kelebihan mereka? Apakah mereka maksum?

11.    Orang yang fasih berbahasa Arab dan mengenal diri sendiri  sebagai ulama Islam dan mursyid telah berkata ia sanggup bekerjasama dengan syaitan jika syaitan menyokongnya. Orang yang fasih berbahasa Arab dan tahu larangan dalam Al-Quran terhadap bekerjasama dengan syaitan, tidak membuat tuduhan apa-apa, jauh sekali dari memberi apa-apa label kepadanya. Kenapa?

12.    Bukan sahaja orang Arab yang fasih bahasa Arab yang berpecah dan bermusuh sesama Islam, tetapi di Malaysia juga perpecahan berlaku apabila orang yang digelar ulama dan fasih dalam bahasa Arab memisahkan diri dan memecahkan perpaduan orang Islam kerana tidak dapat tempat di dunia, tidak dipilih jadi Yang Berhormat. Sehingga sekarang perpecahan ini berlaku. Maka lemahlah orang Islam dan terpaksalah mereka mengemis untuk mendapat sokongan orang bukan Islam. Maka berpeluk-peluklah mereka. Tidak ada ulama yang berkecuali yang mendesak supaya semua orang Islam bersatupadu dan bersaudara semula.

13.    Orang yang sama juga mendakwa bahawa Allah s.w.t. mencarut. Tiada siapa dari orang yang fasih berbahasa Arab dan tahu secara mendalam ajaran Islam yang menyangkal dakwaan ini. Mungkin ada hadis yang berkata demikian. Saya belum jumpa. Sila tunjuk kepada saya hadis yang berkata Tuhan mencarut.

14.    Dalam ajaran Islam, ada yang wajib dan ada yang sunnat. Kita diberitahu yang sunnat boleh kita terima dan tunaikan tetapi tidaklah kita bersalah jika kita tidak tunaikan. Tetapi ada gesaan bahawa yang sunnat itu wajib dan mesti diterima dan diamalkan walaupun bercanggah dengan firman Tuhan dalam Al-Quran.

15.    Hadis adalah sunnah Nabi. Saya ingin tahu samada hadis wajib dan mesti diterima. Betulkan saya.

16.    Apa pula dengan orang yang utamakan hadis dari firman Allah s.w.t. yang terdapat dalam Al-Quran yang kita terima sebagai wahyu dari Allah s.w.t. Berkenaan dengan zina, apakah hukum yang terdapat dalam Al-Quran. Dan apakah yang terdapat dalam hadis. Yang manakah lebih utama, wahyu dan firman Allah s.w.t. atau hadis yang diriwayatkan oleh beberapa keturunan manusia biasa, yang dikaji, disah atau ditolak oleh pakar hadis yang juga manusia biasa 200 tahun kemudian. Salahkah jika kita pilih Al-Quran yang jelas dan satu yang tidak berbeza-beza dan oleh itu tidak merejam dan menembak mati dengan mesingun perempuan yang dituduh berzina.

17.    Bukankah Allah s.w.t. telah berpesan berpuluh kali bahawa "apabila kamu hukum, hukumlah dengan adil". Allah s.w.t. juga sebut sebagai tidak suka akan kezaliman.

18.    Apakah melabel iaitu menghukum seseorang selepas membaca akhbar atau mendengar lapuran T.V. mencerminkan keadilan yang dituntut dalam Islam. Apakah tanpa memberi peluang kepada yang tertuduh untuk mempertahankan diri, adil di sisi agama Islam. Apakah tanpa membincang dan membahas oleh badan yang dipertanggungjawabkan seperti mahkamah, yang terdiri dari orang yang tidak berkepentingan, adalah cara Islam mengadil.

19.    Kita lihat akan betapa buruknya keadaan umat Islam sekarang. Apakah ini kerana sudah ditakdirkan bahawa orang Islam akan ditindas dan agama Islam dihina.

20.    Tidakkah Allah s.w.t. berfirman dalam Al-Quran bahawa Allah tidak akan menukar nasib sesiapa jika ia tidak berusaha menukar nasibnya sendiri.

21.    Jika kita ingin menukar nasib dan kita berusaha sehingga terselamat diri kita, bolehkah kita kata ini bukan takdir, atau ini bertentangan dengan kehendak Allah s.w.t.

22.    Kita tahu adanya hadis yang sahih dan yang lemah Apabila hadis berbeza atau bertentangan dengan firman Allah s.w.t. dalam Al-Quran, yang mana satukah yang kita harus terima? Jika kita pegang kepada Al-Quran, apakah ini salah.

23.    Apakah kita wajib terima apa saja yang disampaikan oleh orang yang berbahasa Arab yang mempelajari agama walaupun jelas bertentangan dengan ajaran Islam dalam Al-Quran dan hadis. Apakah kita mesti iktiraf siapa sahaja yang mendakwa dirinya sebagai ulama. Apakah semua ahli persatuan ulama benar-benar ulama.

24.    Amatlah merbahaya dan mengelirukan apabila sesiapa sahaja, hanya kerana fasih dalam bahasa Arab dan mendapat ijazah sarjana dalam bidang agama Islam, diberi gelaran ulama.

25.    Perpecahan umat Islam kepada berbagai mazhab adalah disebabkan oleh orang seperti ini. Pengikut mereka turun temurun bermusuh dan membunuh. Tidak ada toleransi di kalangan mereka sedangkan Al-Quran tidak suruh kita bermusuh walaupun dengan penganut agama lain, melainkan mereka bermusuh dengan kita. Kepada mereka agama mereka. Lemahnya umat Islam dan terhinanya agama Islam ialah kerana ajaran mereka yang tidak boleh ditegur, yang tuntut kesetiaan yang tidak berbelah-bahagi hanya kepada mereka.

26.    Saya tahu bahawa jawapan kepada tulisan saya ini ialah saya anti-hadis, anti Al-Quran bahkan kafir.

27.    Saya tidak lama lagi akan pergi menemui Tuhan saya, Allah s.w.t. Saya akan diadili oleh Kadzi Rabbul Jalil. Saya tidak tahu apakah akan disahkan segala tuduhan terhadap saya atau tidak. Tetapi yang saya tahu dan yakin ialah pengadilan oleh Allah s.w.t. tetap adil. Dan saya terima apa sahaja hukum yang dijatuhkan ke atas saya. -Tun M

SIAPA KATA MASALAH AIR SELANGOR SELESAI..? TUNGGU LA LOJI TU SIAPPP...HEH!

Posted: 26 Feb 2014 10:33 PM PST

Siapa kata masalah air di Selangor selesai? Siapa kata? Khalid? Percaya ke kat dia ni? Anwar? Lagi la takleh caya....

Dah bertahun-tahun dah masalah air melanda Selangor. Dulu tahun 2010 dia kata air di Selangor cukup sampai 2019. Tapi start dia cakap tu, setiap tahun dari 2010 sampai la 2014, teruk rakyat Selangor dibuli Khalid kena angkat baldi air naik tingkat 13... 

Semalam  Khalid Berahim ada sign MOU dengan Maximus Ongkili (KeTTHA). MOU struktur semula air di Selangor. Disaksikan PM dan TPM, musuh ketat Anwar Berahim. Khabarnya Khalid sign MOU tu tanpa "restu" Anwar Berahim... heh! Khalid "main belakang" Anwar le ni...Saya tetap cakap masalah air di Selangor belum selesai. Apa? Ingat lepas sign je MOU tu paip air kat Selangor tu keluar air laju-laju? Heh! Jangan harap la beb... kalau keluar setitik dua tu dah cukup baik dah tu.. ada yang dah 19 hari setitik air pun tak keluar dari paip rumah diorang...azab betul..!

Sebenarnya, rakyat Selangor kena tunggu Loji Langat 2 tu siap dan beroperasi dulu, baru la boleh bernafas sikit paip air kat rumah diorang. So tunggu la 1-2 tahun lagi..baru okay kot...Itu pun belum tentu dapat selesai seluruh masalah...

Langat 2 ni patutnya dah start bina 2010 dulu dan siap lebih kurang tahun ni. 4 tahun jangkamasa. Kalau baru nak bina, agak-agak bila boleh siap? Kenapa lambat bina? Sebab Khalid laaa.. dia la punya angkara.. tiba-tiba je dia "sengaja" tangguh Langat 2...

Dia nak buat teknologi membran la.. air lombong la.. macam-macam plan dia.. satu pun tak nampak bayang... tapi bila Anwar dikatakan nak gulingkan dia dari kerusi Menteri Besar, terus dia "kowtim" dengan Kerajaan Pusat...heh! Boleh pulakkk! Tak payah tangguh dah? Dah terlambat dahhhh...

Saya heran... tetiba je Khalid Berahim "baik bebenor" dengan Kerajaan Pusat. Masa dia sign MOU dengan Maximus Ongkili tu, Najib dan Muhyiddin pun ada jadi saksi.. "lain macam" betul, kan? Errrr... Anwar tak takut ke? Nak gulingkan Khalid? Kalau Khalid "lompat" camana? Heh!

Khalid perlu ingat.. dia berjaya "beli" 4 syarikat konsesi tu berdasarkan dana dari Kerajaan Pusat. Bukan sikit bro.. RM2 billion! Bukan million (juta), tapi billion! Bukan duit rakyat Selangor saja, tapi tu duit rakyat dari seluruh Malaysia tau...

Khalid perlu ingat.. duit rakyat tu adalah pertolongan dari Kerajaan BN, Najib, Muhyiddin dan KeTTHA. Duit tu BUKAN dari Azmin Ali, BUKAN dari Anwar Berahim mahupun Rafizi Ramli. Azmin nak pelingkup Khalid ada ler.. Anwar Berahim? Jangan harap la nak dapat duit "punahsihat RM1" tu kalau Khalid bukan kroni... Rafizi? Dia tahu ke "strategi" nak dapatkan RM2 billion? Heh!

Jadi, berterima kasih la sikit kat Najib, Muhyiddin, Kerajaan BN dan rakyat Malaysia. Duit tu Kerajaan BN bagi kat Kerajaan Selangor demi rakyat Selangor dan Lembah Klang... supaya depa semua dapat bekalan air bersih.. ingat..BN beri kat Kerajaan Negeri, jangan masuk kocek pulak!

Bila dah handle air Selangor sendiri, pandai-pandai la Khalid lepas ni. Tak payah lagi la nak nayakan SYABAS kalau air takde.. Kalau takde air, sila salahkan diri sendiri... kalau rasa tak tahan sangat, ludah ke atas.. biar kahak tu jatuh betul-betul kat dahi sendiri...faham, kan?

Pada Kerajaan BN, tahniah la sebab dah selesaikan masalah rakyat. Cuma hati-hati saja la dengan Khalid tu... kita dah tolong dia...harap dia tak "gigit" kita balik... jangan jadi macam "melepaskan buaya tersepit" dah ler.. (sengaja tukar "anjing" jadi "buaya", nanti Khalid spin cakap saya kata dia "anjing" pulakkk..)

So, rakyat Selangor... jangan ingat esok rumah korang semua ada air melimpah ruah. Tunggu je la loji tu siap... kalau rasa nak marah sangat, sila marah Khalid Berahim. Kalau agak Khalid Berahim tak makan saman, marah je Anwar Berahim ke.. Rafizi ke... heh!

DI MANA PKR LETAKKAN MARUAH PRESIDEN PAS..?

Posted: 26 Feb 2014 06:33 PM PST

Ramai yang tak faham isu Presiden PAS kena bayar RM2 juta ni. Ramai yang fikir pasal "mana nak korek duit RM2 juta tu..". Ramai yang fokus pasal duit...

Padahal, isu sebenar dalam hal ni bukan pasal duit tu.. RM2 juta tu memang Ayah Chik/PAS boleh bayar.. tapi ini ialah soal MARUAH... dalam bahasa mudah, MARUAH AYAH CHIK TERCEMAR disebabkan budak PKR dan saman tu...

Cerita saman tu sebenarnya boleh settle kat luar.. tak payah masuk mahkamah pun. PKR boleh counter dengan budak PKR Dungun tu.. Tapi PKR kononnya bagi alasan budak tu "enggan" beri kerjasama... tu hanya alasan... alasan yang mungkin sengaja nak biarkan MARUAH Presiden PAS tercemar...

Saya setuju dengan YDP PAS Gombak kat bawah ni...


Kelmarin, Mahkamah di Shah Alam memutuskan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang perlu membayar RM2 juta kepada bekas calon PKR Dun Bukit Besi, Mohd Shamsul Mat Amin, berhubung kes saman fitnah.


Pada Disember tahun lalu, media melaporkan Mohd Shamsul yang juga Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Dungun telah memfailkan saman terhadap Abdul Hadi bagi membersihkan namanya susulan dikaitkan dengan pil kuda pada sebuah ceramah politik sempena Pilihan Raya Umum Ke-13, tahun lalu.


Hari ini, Yang Dipertua PAS Gombak, Ustaz Salehuddin Nasir meluahkan satu pandangan yang merumuskan secara tepat dan jujur mengenai kesan daripada tindakan Mohd Shamsul di akaun Facebook milik beliau.
Ustaz Salehuddin menulis, RM2 juta untuk dibayar itu bukan masalah besar kerana satu seruan jihad dibuat maka wang akan datang melimpah.


Penulis juga yakin bukan susah untuk PAS mengumpul wang berkenaan. Ada ramai jutawan Islam yang sudi membayar. Ahli PAS jjuga tidak akan segan silu untuk memberikan wang bagi tujuan itu.


Dan jangan terperanjat, silap hari ada jutawan Islam dari UMNO sendiri akan sudi mengeluarkan duit kerana rasa hormat kepada Abdul Hadi sebagai seorang ulamak.


Namun, isu sekarang bukan RM2 juta seperti yang dikatakan Ustaz Salehuddin.

Kenyataan beliau yang seterusnya yang harus diberikan perhatian dan dinilai dengan sebaik mungkin.

Kata beliau, isu sekarang bukan berkaitan duit, tetapi berkaitan maruah tuan guru.


Memang betul… andai kalau yang menyaman itu orang UMNO dan menang RM2 juta, tak jadi isu sangat.


Orang akan melihat itu perang politik dan normal la kalau orang UMNO saman orang PAS atau sebaliknya.


Umpama bila DAP duk menyaman Utusan atau UMNO takda apa implikasi dari segi maruah untuk mana-mana pihak pun. Diulangi… itu normal.


Namun, bila seorang pemimpin cap ayam dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) menyaman Presiden PAS… yang mana mereka sepatutnya adalah sahabat… susah senang bersama… itu memang menjatuhkan maruah tok guru.


Pemimpin cap ayam cam Mohd Shamsul sepatutnya ada sedikit pemikiran yang waras la dengan meletakan Abdul Hadi di tempat yang sepatutnya… yakni Presiden kepada sebuah parti pembangkang yang bukan sahaja mempunyai legasi yang hebat, malah dihormati kawan dan lawan.


Kalau pun Abdul Hadi ada terlepas cakap, sepatutnya sebagai rakan dalam pasukan yang sama, Mohd Shamsul memaafkan beliau, bukan menyaman.


Penulis bukan batu api… tetapi penulis faham luahan hati Ustaz Salehuddin itu dan yakin ramai yang lain turut faham mengenainya.


Sedih dengan PKR ni ialah ia bukanlah sebuah parti yang hebat mana pun. Selama ini, segala apa yang nampak hebat dan gagah dalam Pakatan Rakyat terutama melibatkan orang Melayu adalah kerana PAS.


Tanpa PAS, tak ke mana baik PKR mahupun Anwar Ibrahim itu sendiri.


Ambil contoh di Kajang. Semua tahu sebahagian besar kepimpian PAS sendiri menentang pilihan raya kecil itu. Sebahagian besar juga tidak mahu Anwar menjadi Menteri Besar Selangor sebaliknya jawatan itu harus diberikan kepada pemimpin PAS yang ternyata lebih layak dari semua segi.


Akibatnya, ceramah politik Anwar di sana hampir tidak mendapat sokongan langsung daripada masyarakat Islam.


Cuba kalau PAS bagi sokongan terbuka dan bersungguh-sungguh… yakinlah…. sesak la Kajang setiap kali Anwar berceramah.


Anwar punya gelabah tiada sokongan orang Melayu sampai terpaksa mintak tolong gangster pencen di Kajang yang ramai ingat dah meninggal dunia pun sebelum ini.


Itu belum mengambil kira terdesaknya Anwar sehingga perlu berceramah di gereja untuk memastikan sokongan bukan Islam tidak lari dalam PRK Kajang.


Apa yang penulis hendak sampaikan ialah… PKR is nothing tanpa sokongan PAS… tapi ada pulak pemimpin cap ayam PKR hendak saman Presiden PAS…. dasar tak kenang jasa orang.


Kalau PKR tidak cari jalan perbetulkan keadaan ini, alamat terlingkup menyembah tanah la PKR dan Anwar Ibrahim di Kajang.

Hanya sedekah sokongan dari PAS yang mungkin akan menyelamatkan maruah dan bontot Anwar di Kajang kelak… namun pemimpin cap ayam PKR boleh tunjuk kerek dengan Presiden PAS pulak…. -Mynewshub.my

CUBA TENGOK GAMBAR NI.. SAYA SENDIRI PUN MALU...

Posted: 26 Feb 2014 04:35 PM PST

Bukan gambar ni... gambar kat bawah tu...
Kalau ye pun marah, tak suka, benci ke apa ke.. tak payah la buat cam ni bro.. Kita ni takde la desperate macam puak-puak Red Bean Army tu... dosa pahala kena jaga jugak bro...
Ramai gak la kawan-kawan yang tak setuju dengan cara ni... sebab cara ni selalunya puak Pakatan Haram saja yang buat... kita tak payah la tiru perangai depa tu bro...

Cuba tengok gambar kat bawah ni.. saya sendiri malu...adehhh...


GELENG kepala penulis tatkala melihat gambar pakcik-pakcik berkopiah dan berserban ini tersenyum sambil menunjukkan jari tengah mereka.

Bukan geleng kepala dengan 'perbuatan' mereka, sebaliknya perbuatan pihak yang tidak bertanggungjawab mengubahsuai gambar tersebut seolah-olah mereka sedang membuat isyarat lucah.

Kalau ia bertujuan untuk bergurau atau atas dasar marah kerana kerana perbezaan politik sekalipun, rasanya tak perlulah buat sampai begini sekali.

Ia secara tidak langsung memperlihatkan orang Melayu Islam kita sebagai tidak senonoh walhal ia sebenarnya tidak berlaku.

Pendek kata, tak perlulah buat perkara yang boleh memalukan orang lain.

Ingat ya, dosa fitnah itu lebih teruk dari membunuh… -Mynewshub.my

THE FLYING KICK

Posted: 27 Feb 2014 01:08 PM PST

Ohpolitik!™

Posted: 27 Feb 2014 03:41 AM PST

Ohpolitik!™


PANAS : Senjata Makan Tuan!! Lidah Rasmi PKR Fitnah Pemimpinnya Sendiri?

Posted: 26 Feb 2014 07:35 PM PST


Parti Keadilan Rakyat (PKR) sedang menyiasat desas-desus yang mendakwa Timbalan Presidennya, Mohamed Azmin Ali menyaman lidah rasmi parti itu sendiri - Suara Keadilan kerana menyiarkan laporan berunsur fitnah.
Sehubungan itu PKR menubuhkan jawatankuasa khas yang diketuai Ketua Penerangannya, Dr Muhammad Nur Manuty bagi mendapatkan fakta lengkap mengenai perkara itu.
Bagaimanapun hingga kini Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail masih belum dapat mengesahkan kesahihan maklumat berkenaan.
"Perkara itu dibangkit dalam mesyuarat MPP (Majlis Pimpinan Pusat) yang diadakan di Kajang baru-baru ini mengenai tulisan saudara Hishamuddin Rais di dalam Suara Keadilan yang dikaitkan menyentuh atau bernada serangan terhadap beberapa pemimpin.
"Keputusan MPP ialah menubuhkan sebuah jawatankuasa yang terdiri daripada lima orang untuk kemudiannya berjumpa dengan kumpulan Suara Keadilan bagi mengumpulkan maklumat, latar belakang dan mendengar pandangan mereka," katanya di sini, Rabu.
Jelas Saiduddin, PKR hanya akan bertindak selepas mendapatkan fakta lengkap terhadap siasatan yang sedang dijalankan itu.
"Kalau nanti mereka menemui maklumat seperti surat guaman dan sebagainya ke atas Suara Keadilan, jawatan kuasa itu akan bawa saranan kepada pimpinan pusat.Buat masa ini belum terima.
"Saya dengar begitu (saman Suara Keadilan)...hanya diberitahu melalui SMS. Tapi belum tengok sendiri lagi surat peguam itu," katanya.
Sebelum ini timbul laporan di media bahawa Suara Keadilan diarahkan PKR memberi penjelasan berhubung penyiaran artikel Hishamuddin sebagai kolumnis lidah parti itu yang bertajuk "Khalid dan Azmin" kerana dikatakan memfitnah Azmin.
Artikel itu disiarkan Suara Keadilan bilangan 160 pada 11 Februari lalu.
Artikel tersebut menganalisis dan menerangkan kemelut yang melanda antara Azmin dan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.
Dalam artikel itu, Hishamuddin menyifatkan Azmin masih mempunyai unsur dan ideologi Umno dan kurang disenangi parti komponen Pakatan Rakyat (PR) lain seperti PAS dan DAP.

MOU Air #Selangor Pembangkang Mula MOMOK tarif Air BAKAL dinaikkan #Malaysia #MalaysiaNews

Posted: 26 Feb 2014 05:22 PM PST


Walaupun Putrajaya dan Selangor sudah menandatangani perjanjian yang akan memudahkan perjalanan dalam menyelesaikan masalah air di Lembah Klang, dua badan air mempersoalkan, adakah ia akan mengakibatkan kenaikan tarif bagi pengguna. 
Walaupun mereka percaya langkah itu akan menyelesaikan masalah kekurangan air yang dihadapi pengguna selama beberapa tahun ini, badan ini berharap sebarang kos tambahan yang dikenakan berkaitan perjanjian tersebut tidak akan dikenakan kepada pengguna dalam bentuk kenaikan tarif. 
Presiden Persatuan Penyelidikan Air dan Tenaga Malaysia (Awer), S Piarapakaran berkata, dalam kajian yang dijalankan, mereka mendapati pembinaan pusat rawatan air Langat 2 serta projek pemindahan air Pahang-Selangor yang bernilai RM9 bilion itu akan menaikkan tarif antara 16 sen hingga 20sen setiap meter padu.


bumiyang

Posted: 27 Feb 2014 03:05 AM PST

bumiyang


Mat Yo Kembali ke Kem Latihan Untuk Perkuatkan Harimau Malaya!!!

Posted: 26 Feb 2014 08:34 PM PST

Sahabat-Gunung

Posted: 27 Feb 2014 01:59 AM PST

Sahabat-Gunung


Ahmad Said 'Dilawakkan' Melalui Akaun FB Palsu ......

Posted: 26 Feb 2014 04:02 AM PST


Terdesak sangat ker ....?

Kesian MB Terengganu, selepas gambarnya dengan Lofa jadi hot bulan lalu, kini timbul plak akaun FB yang menggunakan namanya, kononnya lama Rasmi MB Terengganu merangkap Pengerusi Perhubungan BN Terengganu ....

Jadi .... apa tindakan Mat Said dalam hal nie .... banyak kenyataan dalam FB Palsu tu nampak sangat macam Mat Said nie seorang yang 'bodoh' dan tak serius .....


Kesimpulannya, Mat Said perlu ambil tindakan tegas dalam hal nie ....

Akhirnya, Khalid Ibrahim Sign Juga .....

Posted: 26 Feb 2014 02:20 AM PST


Akhirnya ...... Kerajaan Persekutuan dan Kerajaan Selangor hari ini menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) untuk penstrukturan semula industri air di negeri itu yang telah berlanjutan sejak 2008.

Kerajaan Persekutuan diwakili Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Seri Dr Maximus Ongkili manakala kerajaan negeri diwakili Menteri Besarnya, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Detik bersejarah yang berlangsung di Kompleks Perdana Putra di sini disaksikan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa.


Melalui MoU itu, kerajaan negeri Selangor akan mengeluarkan kebenaran untuk merancang pembinaan Loji Rawatan Air Langat 2 dan Sistem Agihannya (LRAL2) berkuat kuasa hari ini dan memastikan semua kelulusan dan kebenaran berkaitan pembangunan projek LRAL2 diluluskan dalam tempoh 30 hari daripada tarikh MoU ditandatangani.

Taipingmali (tm)

Posted: 27 Feb 2014 01:54 AM PST

Taipingmali (tm)


MKPN Tidak Menepati Semangat Rekonsiliasi Nasional

Posted: 26 Feb 2014 08:28 AM PST

 

Majlis Konsultansi Perpaduan Nasional (MKPN) yang dipertanggungjawabkan untuk mencari pendekatan terbaik bagi menyatupadukan rakyat Malaysia nampaknya telah menjadi platform untuk menyebarkan fahaman liberal di negara ini.  Kesimpulan ini dibuat berdasarkan sikap dan pandangan MKPN seringkali berat sebelah dalam menangani isu-isu berbangkit yang melibatkan kaum dan agama. 

 

Pendirian songsang MKPN paling jelas terbukti dalam Dialog Perpaduan,  yang diadakan pada 22 Februari 2014, di DBP Kuala Lumpur yang mana YB Tan Sri Joseph Kurup, Menteri Di Jabatan Perdana Menteri mencadangkan agar kategori 'bangsa' dihapuskan dalam borang-borang rasmi.  

 

Antara yang dibangkitkan oleh para peserta yang rata-ratanya dari ASLI, COMANGO, KRYSS, KOMAS, Jemaat Ahmadiyah Sabah, QADIANI yang mana sebahagiannya turut menganggotai COMANGO, ialah berkenaan penerimaan terhadap golongan songsang, menolak hak mana-mana kaum untuk mengaku sebagai penduduk asal, hak untuk murtad dan juga saranan untuk mengiktiraf ajaran Syiah. 

 

Secara dasarnya, saranan-saranan yang dikemukakan membawa kepada mesej:  "UMNO membawa politik perkauman" dan "PERKASA adalah rasis dan ekstremis." 

Pelik sekali, kerana kedua pihak inilah yang sering menyeru perpaduan melalui sistem satu sekolah untuk semua manakala pihak penentang merekalah yang sering mendesak ke arah perpecahan total melalui sistem pendidikan.

 

Tahap pemikiran MKPN sebenarnya tiada beza dengan dengan ustaz dan pak lebai PAS yang jumud.  Jika pak lebai PAS gemar memperlekeh orang yang tidak sependapat dengan mereka sebagai kafir, sesat dan jahil, maka MKPN pula gemar menuduh orang yang tidak sependapat dengan mereka sebagai kolot, bodoh dan rasis. 

 

Sikap MKPN yang bongkak dengan pemikiran yang sempit dan sehala serta suka menghukum, mengherdik dan menghina orang yang bertentangan pendapat dengan mereka, tidak langsung membantu kerajaan untuk menyatupadukan rakyat. Sikap berat sebelah MKPN pula memperlihatkan unsur-unsur 'anti-Melayu-Islam' serta mengesahkan pendirian liberalis para penerajunya.   

 

Amatlah malang jika kerajaan melihat suara MKPN sebagai suara rakyat Malaysia kerana majoriti rakyat Malaysia tidak mempunyai pandangan dan pendirian yang sama dengan MKPN. 

 

MKPN hanya mewakili segelintir kecil kumpulan yang sempit pandangan serta tidak mampu menghargai atau memahami intipati budaya dan agama satu-satu bangsa.  Tanpa kesedaran intelek mengenai budaya dan agama, maka MKPN sebenarnya tidak layak ditugaskan untuk menyatupadukan rakyat. 

Perlu diingatkan bahawa perpaduan rakyat perlu berlandaskan identiti atau jati-diri yang kuat supaya masyarakat mampu berjalan di atas landasan yang sama, untuk menuju ke destinasi yang sama. 

 

Rancangan Rekonsiliasi Nasional yang diumumkan Perdana Menteri semalam, menjauhkan lagi MKPN dari imej, impian mahupun realiti Malaysia dan rakyatnya. 

Dalam pengumumannya mengenai rancangan ini, Perdana Menteri menyeru rakyat agar kembali kepada sikap hormat-menghormati dan tolak-ansur.  Memetik kata-kata beliau, "Datuk nenek kita memahami semua ini dan mengamalkan budaya ini selama berdekad-dekad, namun kita pula nampaknya semakin melupakannya hari ini".

 

Justeru, kita ingin bertanya MKPN, apakah pihak MKPN mampu mengambil pendekatan tolak ansur melalui hak bumiputera ditukar dengan hak untuk sekolah vernakular? 

Mampukah pihak MKPN menyeru semua pihak menghormati agama dan budaya orang-orang Melayu? 

Mahukah MKPN membawa semangat datuk nenek moyang kita yang berpegang kuat kepada formula yang digarap dalam Kontrak Sosial? 

Mahukah MKPN menerima hakikat dan fakta mengenai penduduk asal serta proses asimilasi pendatang di sesebuah negara?   

Kenapakah Malaysia tidak boleh membentuk identiti sendiri tanpa meniru dan menciplak acuan dan cara hidup barat? 

 

Dan, mampukah MKPN berfikir secara mendalam mengenai perkara yang 'berat' dan ilmiah serta melepasi sempadan fizikal dan material iaitu budaya, sejarah, agama dan proses pembentukan jati diri dalam pembinaan bangsa dan negara?   

 

Kita pasti, MKPN tidak mampu berfikir sejauh itu kerana bagi para peneraju MKPN, 'barat' adalah tempat yang paling jauh dan paling tinggi serta paling hebat yang wujud dalam dunia ini.  Oleh itu, segala ilmu adalah terhenti di barat, iaitu titik maksima bagi akal mereka.    

 

Justeru, inilah ditegaskan bahawa MKPN telah gagal dalam memahami tugas, jauh sekali menjalankan tugasnya untuk menyatupadukan rakyat.  Malah terbukti kini, MKPN bertindak sebagai sebahagian dari agen yang mengasak rakyat untuk bersikap biadap dan prejudis sesama sendiri. 

 

MKPN tidak akan mampu membawa rakyat ke mana-mana dengan asyik memaksa dan cuba 'menyeret' rakyat agar mengikut gaya dan cara hidup dan pemikiran segelintir liberalis. 

 

Sebagai penyokong demokrasi tegar, MKPN seharusnya tahu bahawa majoriti yang menentukan hala tuju sesebuah negara demokrasi, bukan minoriti, dan tentu sekali bukan segelintir manusia dari kaum Luth A.S. 

 

Jika MKPN ingin terus membawa sikap dan pendekatan yang sama, maka adalah lebih baik ia dibubarkan saja.  Biarkan para penerajunya bergerak atas platform NGO pejuang liberalis dan penentang Islam/Melayu secara nyata.  


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

The Unspinners

Posted: 26 Feb 2014 11:42 PM PST

The Unspinners


Khalid tak setuju dengan UMCEDEL

Posted: 26 Feb 2014 10:30 PM PST


Unspinners dah kata SINI survey UMCEDEL hanya  menunjukkan 0.86% pengundi Kajang mahukan Anwar sebagai MB. Kak Wan pun dah konar kata tak semesti Anwar jadi MB SINI.

Kini Khalid pula tak setuju kajian UMCEDEL?BUkan itu saja, UMCEDEL kata sedia ...


Elok juga pertunjukkan sarkas PKR-ABIM jika Chew Mei Fun menang....


Spin baru Teresa: M'kini ada bukti UMNO guna bomoh?

Posted: 26 Feb 2014 08:34 PM PST

Baca

Teresa Kok cuba menuduh orang lain sebaggai usaha mengalih pandangan terhadap video CNYnya yang biadap dan dilihat tak sesuai dengan budaya CIna.


Dia cuba melakukan diversion dengan menyimbah pejabat sendiri dengan cat merah tapi grill tak ada kesan.

Ayam dan itek diguna untuk iingatkan awam akan penyelembihan simbolik oleh sekumpulan anak Melayu.


 
Puak penyokong Teresa cuba secara halus unttuk menuduh UMNO atau Perkasa atau dengan menyimbah pula ke pejabat Malaysiakini.


Dah tak dapat, percubaan baru pula kononnya ada hantu dan polong di hantar ke pejaat Malaysiakini. Pasti mereka ada bukti.... hehehe


Sebenarnya Teresa Kok adalah orang yang disebut Dato Najib sebbagai extremis yang usah diberikan publisiti....


BUkan setakat itu....


Mainlah auta Teresa kerana bekas pembantu mu sedang mendedahkan bukti penyelewengan mu. Baca Malaysian CHonicles SINI.

 Kalau tak pengundi, parti DAP akan buangnya seperti mana Ronnie Liu ditidorkan!!!

Penduduk Kajang dalam bahaya keselesaan palsu

Posted: 26 Feb 2014 06:13 PM PST


Kenapa anak-anak dan dewasa ketakutan?


Apa bahayanya?


Adakah kerana ada ular masuk Kajang?

Tidak ...


Hanya awas ... anda dikelentong keselesaan palsu yang diberikan oleh kerajaan negeri kerana PRK.


Dikala seluruh Selangor berhadapan masaalah air dan dicatu, Kajang tidak ada catuan.


Adakah benar kerajaan Selangor yang diterajui PKR dan penasihatnya Anwar hebat sebbagai pemerintah?

Anda sedang ditipu hiduo-hidup Isu air: Kerajaan Selangor Telah Diingatkan Sejak 2010

Posted: 26 Feb 2014 12:30 AM PST


KUALA LUMPUR, 25 Feb – Krisis Air di Lembah Klang tidak akan berlaku jika Tan Sri Khalid tidak menunjukkan kebodohannya dengan menentang semua kajian yang telah dibuat oleh kerajaan BN Selangor sebelumnya, lapor portal mykmu.net.

Malahan Titah Tuanku Sultan Selangor pada 2010 mengenai keperluan melaksanan projek Langat 2 bagi memastikan bekalan air mencukupi untuk Lemlah Klang juga dipandang enteng oleh Tan Sri Khalid.

Pada 2010, bekas Menteri Besar Selangor, Dr Mohamad Khir Toyo menulis dalam blognya dalam artikel bertajuk "Sokong Penstrukturan Semula Air Selangor", mengingatkan Tan Sri Khalid bahawa,

Alasan Tan Sri Khalid kononnya masalah bekalan air bersih di Lembah Klang tidak akan berlaku pada 2014 tetapi pada 2019 tidak pernah disokong oleh fakta atau mana-mana data penyelidikan.

Sampai hari ini kita tertanya-tanya siapakah yang dilantik oleh Tan Sri Khalid bagi menjalankan penyelidikan tersebut? Sekarang, apakah penyelidik tersebut akan bertanggungjawab?

Tidak cukup itu, pada 2012, bekas Menteri Besar Selangor itu sekali lagi mengingatkan Khalid mengenai kemungkinan berlakunya krisis bekalan air dalam tulisannya, "Loji Langat 2: Khalid Ibrahim Sabotaj Berbilion Ringgit Duit Rakyat"

11. Khalid boleh terus berbahas sama ada akan berlaku krisis air atau tidak pada 2014 nanti jika rancangan penyaluran air mentah dari Pahang ke Selangor tidak dilaksanakan. Khalid boleh sahaja mengutarakan pandangan pakar-pakar yang beliau dakwa berkata sebaliknya, biarpun sehingga kini tidak satu kajian dikemukakan kepada rakyat.

12. Namun apakah perlu Khalid memperjudikan keadaan ini sedangkan sebahagian rancangan ini telah dilaksanakan di sebelah Pahang? Jika Khalid berterusan menghalang pembinaan loji ini bermakna sebahagian besar pelaburan musnah tanpa hasil. Kerajaan Persekutuan juga akan menanggung hutang berbilion ringgit akibat disabotaj oleh kerajaan negeri Selangor.

Hakikatnya, semua ini berlaku kerana bodoh sombong dan tamak Khalid Ibrahim dan PKR yang enggan meneruskan projek Langat 2.

Sekarang rakyat Selangor jangan salahkan sesiapa kecuali diri sendiri kerana mengundi Pakatan yang bodoh dan bangang ini. - UMNO Online

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 26 Feb 2014 11:34 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


WAJAH DALAM VIDEO ITU SEAKAN ANWAR IBRAHIM, APAKAH PETANDA INI?

Posted: 26 Feb 2014 10:07 PM PST
Apa sudah jadi? Apakah petanda ini? Masuk gereja untuk pertahan kalimah suci Allah SWT diguna oleh orang lain? Kerana nak undi penganut Kristian? Sanggup membiarkan Haji Hadi dihina dan dimalukan di seluruh dunia?
KEJAYAAN PERJANJIAN AIR: MB KHALID SECARA PERIBADI SERU SOKONG BN DI KAJANG

Posted: 26 Feb 2014 09:30 PM PST

KERAJAAN SELANGOR AMBIL ALIH KONSESI AIR, UMUM TIGA TANGGUNGJAWAB UTAMA

Kerajaan Selangor dan Kerajaan Persekutuan hari ini telah menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) bagi membolehkan Kerajaan Selangor mengambil alih ekuiti empat syarikat konsesi.

Pengambilalihan ini dijangka selesai sepenuhnya dalam tempoh tiga bulan dan keempat-empat syarikat ini akan diletakkan di bawah satu syarikat konsortium air di bawah Kumpulan Darul Ehsan Berhad (KDEB) iaitu syarikat milik penuh kerajaan Selangor.

Empat syarikat konsesi itu ialah Puncak Niaga Sdn Bhd, Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (SYABAS), Syarikat Pengeluar Air Selangor Sdn Bhd (SPLASH) dan Konsortium ABBAS Sdn Bhd (ABBAS).

Pengambilalihan ini akan melibatkan pengambilalihan pegangan ekuiti serta tangggungjawab dan tidak  melibatkan pemberhentian kakitangan bukan pengurusan.

KDEB akan membayar RM9.65 bilion kepada pemegang saham empat syarikat konsesi terbabit manakala Kerajaan Persekutuan menyuntik RM2 billion untuk membantu Kerajaan Negeri dalam urusan pengambialihan saham.

Sebagai balasan, Kerajaan Selangor akan mengeluarkan kebenaran merancang untuk pembinaan Loji Rawatan Air Langat 2 dan Sistem Agihan (LRAL2).

Sementera menunggu Langat 2 disiapkan, Kerajaan Selangor akan melaksanakan tiga tanggungjawab utama untuk memastikan bekalan air bersih mencukupi iaitu:

1.      Menjalankan program mitigasi bernilai RM900juta yang diperuntukkan oleh Kerajaan Persekutuan

2.      Memulakan projek Horas (Hybrid Off River Augmentation System) di Sungai Selangor yang mampu membekalkan air bersih antara 600 hingga 700 Juta Liter Sehari (MLD) atau 3 bilion liter pada 2050. Majlis pecah tanah projek ini akan diadakan dalam tempoh dua minggu dari sekarang

3.      Menurunkan peratusan air tidak berhasil (NRW) dari 33 % kepada tahap yang lebih rendah dalam tempoh enam bulan.  Peratusan tinggi NRW yang gagal diturunkan oleh SYABAS adalah punca utama bekalan air bersih tidak mencukupi.

Saya mengucapkan terima kasih kepada Kerajaan Persekutuan dan Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Seri Panglima Dr Maximus Ongkili di atas kerjasama bagi memuktamadkan penstrukturan semula industri air di Selangor dan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya.

MoU ini tepat pada masanya ketika rakyat bergelut dengan krisis bekalan air dan ini jelas membuktikan industri air perlu distruktur  semula supaya perkhidmatannya lebih cekap dan mampan dengan kadar tariff air yang munasabah.

Secara peribadi, saya menyeru kepada seluruh pengundi Kajang agar memberikan sokongan kepada calon Barisan Nasional dalam Pilihanraya Kecil (PRK) DUN Kajang pada 23hb Mac nanti demi perpaduan dan keharmonian rakyat Selangor khasnya.

YAB TAN SRI ABDUL KHALID IBRAHIM
DATO' MENTERI BESAR SELANGOR


*Kiriman Emel tru Iphone 5.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 26 Feb 2014 11:15 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Ini Solat Hajat Minta Hujan Atau Solat Hajat Untuk Hadi Awang ???

Posted: 26 Feb 2014 10:23 PM PST


Ok ceritanya senang je. Kalau betul solat hajat itu minta Allah turunkan hujan kenapa tak buat di dalam masjid?

Bukankah Allah itu maha mendengar dan maha mengetahui.

Masjid dengan dataran shah alam tak berape langkah sahaja.

Kenapa mesti berpanas?

Takanlah zalim sangat jabatan agama islam JAIS tak beri kebenaran untuk buat solat hajat minta Allah turunkan hujan, aku yakin kalau ia solat hajat itu benar memohon pertolongan Allah untuk di turunkan hujan JAIS akan benarkan.

Tak tau lah pulak ajaran Islam di selangor berlainan dengan ajaran Islam di negeri-negeri lain, contoh di negeri sembilan, jabatan mufti ada keluarkan pekeliling minta solat hajat minta hujan di keluarkan, dalam surat tu tak pulak jabatan mufti negeri sembilan kata kena buat di tempat terbuka, rujuk sini.

Aku rasa ini bukan solat hajat untuk turun hujan, tapi solat hajat untuk lepaskan hadi awang dari kena bayar saman 2 juta oleh bekas calon pkr tu seperti yang diminta oleh dewan ulama pas... klik sini

Kalau solat hajat berkaitan politik, confirm JAIS tak benarkan...

Lepas Kantoi Fitnah Calon PKR, Ulama PAS Arah Ahli PAS Buat Solat Hajat Untuk Hadi...

Posted: 26 Feb 2014 06:00 PM PST


Hadi tuduh calon pkr tokan pill kuda... klik sini

Lepas tu orang yang kena tuduh tokan pill kuda saman hadi... klik sini

Orang yang di tuduh jadi tokan pil kuda menang saman...

Lujnah undang-undang pas tak tau macam mana defend hadi...

Hadi kena bayar 2 juta...

Dewan ulama pas suruh semua ahli pas buat solat hajat agar di selamatkan dari segala kejahatan musuh...

Soalnya sekarang siapa musuh yang di maksudkan oleh dewan ulama pas tu?

Orang yang hadi tuduh tokan pil kuda itukah yang di maksudkan sebagai "musuh" oleh dewan ulama pas?

Ingat orang yang hadi tuduh tokan pil kuda itu adalah bekas calon pkr...

Pkr adalah rakan sekutu hadi dan pas dalam pakatan rakyat...

Jadi siapa "musuh" yang di maksudkan oleh dewan ulama pas?

Takan umno kot, umno tak de kena mengena dalam kes nie...

Kerana Klip Video Ini, Penyokong Anwar Panas Hati Dengan Herman Tino

Posted: 26 Feb 2014 06:08 AM PST

Marah benor penyokong anwar dengan lagu terbaru herman tino bertajuk "nyamuk nakal lipas" (pesona palsu)... apa la penyokong anwar nie, dengan lagu pun nak angin, mental tak kuat langsung la...


Nak Tahu Bagai Mana Cinabeng Hancurkan Perniagaan Umat Islam???

Posted: 26 Feb 2014 12:02 AM PST

Ini modius operandi mereka...

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 26 Feb 2014 09:42 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


ANTI HADIS : ARTIKEL TERBARU TUN M...

Posted: 26 Feb 2014 09:31 AM PST

PRK KAJANG : BESAR KEPALA.. ANWAR TAK KISAH KALAU PAS BOIKOT !

Posted: 26 Feb 2014 03:18 AM PST

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 26 Feb 2014 09:12 PM PST

ANGIN PERUBAHAN


Bukti Khalid Ibrahim Tidak Percaya Krisis Air Akan Berlaku Pada 2014 #PRKkajang

Posted: 26 Feb 2014 09:04 PM PST


BR1M Mengubah Sokongan Imam Selipar : Dulu Penyokong PAS, Kini Tidak Lagi

Posted: 26 Feb 2014 05:28 PM PST


JURI RAKYAT

Posted: 26 Feb 2014 07:28 PM PST

JURI RAKYAT


Wah Heboh-Pria Ini Tidur Di Dalam Peti Mati Karena Ingin ML Dengan Mayat Gadis Umur 17

Posted: 26 Feb 2014 04:40 AM PSTJurirakyat.com-Seorang pria berhasil di tangkap polisi karena bertidur di dalam peti mati seorang gadis yang baru saja meninggal. Pria tersebut bernama Chin Chean, 47 tahun.

Kejadian tersebut diketahui polisi saat warga melaporkan hal ini ke kantor polisi. Seperti dilansir Jurirakyat.com

Waktu itu seorang berjalan di dekat kuburan, lalu ia melihat ada kaki yang terlihat dari kuburan gadis yang di kubur baru sehari sebelumnya.

Setelah melihat kaki Chin Chean, warga tersebut langsung melaporkan kepihak keluarga gadis itu, dan akhirnya pria itu pun berhasil di tangkap oleh polisi.

Chin Chean mengaku bahwa ia mulai mengali kuburan gadis itu sejak pukul 22.00, lalu ia mencoba memperkosa gadis itu namun karena peti matinya karena kecil, dia tidak bisa melakukan keinginanya tersebuat. Dan akhirnya dia tidur di atas mayat gadis itu.

Warga yang melihat kaki Chin Chean saat pukul 06.00, dan langsung memberi tahu keluarga si gadis.

Menurut warga Chin Chean ikut menghadiri pemakaman si gadis tersebuat, namun mereka tidak pernah tahu apakah mereka pernah kenal gadis itu atau tidak.

Namun, warga mengatakan bahwa Chin Chean sebelum sering mengomsusi narkotika dan lari bugil mengelilingi pagoda.

Polisi mengatakan akan membawa Chin Cheang ke kantor polisi untuk di periksa, baru kemudian membawanya ke pengadilan.

Unik Banget- Tanaman Air Ini Dibuat Dari 10 Ribu Toilet Bekas

Posted: 26 Feb 2014 04:01 AM PST


Jurirakyat.com-Jika pada umumnya taman air dihiasi dengan air mancur dan sejenisnya, kamu akan menemukan hal yang berbeda jika kamu pergi berkunjung ke kota Foshan di provinsi guandong, China.

Di kota Foshan kamu bisa menemukan sebuah taman yang dihiasi dengan 10ribu toilet, wastafel dan urinoir(toilet pria) bekas.

pemendangan aneh yang ada di taman ini dibuat oleh seniman yang bernama Shu Yong dan dibantu oleh kedua rekannya. Namun meskipun terbilang aneh, taman air ini dapat menarik perhatian banyak orang yang berkunjung ke taman air tesebut.

Taman ini di buat oleh Shung Yong dengan mengunakan 10 ribu toilet, westafel, dan urinior yang di tempelkan ke dinding sepanjang 100 meter dan tinggi 5 meter.

Untuk menempelkan toilet bekas-bekas itu, Shung Yong dan rekannya hanya membutuhkan waktu selama dua bulan untuk menyelesaikannya.


Awalnya, Shung Yong bermaksud untuk menunjukan hasil uniknya itu untuk festival keramik dan porselen pada tahun 2009 lalu. Namun, atas karyanya yang unik tersebuat, taman air ini semakin banyak dikunjungi oleh orang-orang dan wisatawan lainnya.

Shung Yong mengaku, toilet yang ditempelkan ke dinding taman itu, mereka dapat dari pabrik dan sumbangan warga setempat.

Agar terlihat menarik, Shung Yong menambahkan selang air di dalam toilet itu, agar airnya dapat mengalir dari toilet-toilet itu, layaknya seperti air mancur yang ada di taman-taman lainya.

Berkat ide unik Shung Yong, taman air di Cina tersebut menjadi tempat wisata yang selalu dikunjungi oleh orang-orang dan para wisatawan.

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 26 Feb 2014 03:33 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


Remaja bangga kena raba dengan teman lelaki kongsi di FB

Posted: 26 Feb 2014 03:02 PM PST

Kadang-kadang terfikir juga, kalau pun usia masih muda takkanlah remaja-remaja sekarang tak boleh fikir sesetengah status boleh menjatuhkan maruah mereka?

Sebabnya, sudah terlalu banyak status bodoh dan mengaibkan yang dikongsikan di laman Facebook namun ia nampaknya tidak memberi pengajaran kepada sebilangan orang untuk ambil pengajaran.

Contohnya status di atas, remaja terlibat begitu bangga bercerita dia baru sahaja diraba boyfriend dan bercadang untuk mengulanginya kerana rasa seronok. Tak padan dengan usia muda dan bertudung pula tu!

Akibatnya, ramailah lelaki yang ambil kesempatan menjual minyak di akaun Facebook remaja tersebut.

Dalam bahasa lain, lelaki jenis hidung belang dapat berasakan di tahap mana akhlak remaja perempuan ini jadi masing-masing pun mencuba nasib kot-kot boleh tumpang sekaki dapat barang free.

Nak salahkan lelaki sepenuhnya pun tak boleh juga kalau dah yang perempuan awal-awal lagi dah bagi 'hint tahap moral dirinya kan? – mynewshub

Sumber: awesomernews.blogspot.com

Ibu lacur anak perempuan di rumah sendiri

Posted: 26 Feb 2014 06:01 AM PST

Riyadh – Polis Arab Saudi semalam menahan seorang wanita tempatan, dua anak perempuan dan seorang anak lelakinya kerana disyaki mengubah kediaman mereka menjadi sarang maksiat.

Wanita terbabit yang berusia 50-an melacurkan anak perempuannya, manakala anak lelakinya dipaksa mencari pelanggan yang kebanyakannya pekerja asing.

Akhbar melaporkan wanita itu yang mengenakan bayaran SR500 (RM437) untuk khidmat pelacur di kediamannya di utara bandar Hafr al-Batin dipantau penguat kuasa Suruhanjaya Pencegah Maksiat sejak beberapa bulan lalu.

"Penguat kuasa akhirnya berjaya memasuki kediaman wanita itu bersama-sama pelanggan warga asing yang ditahan sebelum ini.

"Dia enggan membenarkan rakyat tempatan memasuki rumahnya, tetapi warga asing terbabit meyakinkannya bahawa pegawai penguat kuasa itu juga mahu mencari keseronokan," lapor akhbar harian berbahasa Arab, Sabq.

Apabila mereka masuk dan memberinya sejumlah wang, anggota penguat kuasa lain menyerbu kediaman itu dan menahan wanita terbabit dan ketiga-tiga anaknya, lapor Sabq. – Agensi

Persenda profesion jururawat, AirAsia mohon maaf

Posted: 26 Feb 2014 05:01 AM PST

PETALING JAYA: Syarikat penerbangan tambang murah, AirAsia hari ini memohon maaf di atas tindakan tidak prihatinnya menyiarkan iklan berbaur sensitif yang dikatakan menghina profesion jururawat yang terpampang dalam beberapa pesawat syarikat itu.

Untuk itu, AirAsia mengambil langkah untuk menarik balik iklan Tune Insurance dari semua pesawatnya serta merta.

"Kami ingin memberi jaminan kepada pelanggan kami terutamanya kepada mereka yang berkhidmat dalam profesion kejururawatan bahawa segala langkah telah diambil untuk menarik kembali iklan tersebut dari pesawat kami," katanya dalam satu kenyataan media yang diemelkan kepada Astro AWANI.

Tambah kenyataan itu lagi, sebelum pengeluaran sesuatu iklan dilakukan, segala kandungan iklan tersebut akan diteliti terlebih dahulu oleh agensi pengiklanan mereka.

"Namun, dalam perkara ini, proses tersebut tidak dipatuhi dan kami benar-benar memohon maaf di atas kesilapan ini dan kami telah memanjangkan perkara ini kepada pihak atasan demi pembaikan proses penilitian agar ia tidak berulang pada masa akan datang."

AirAsia menjelaskan bahawa mereka menghormati profesion jururawat dan tidak pernah terniat untuk menyakiti atau menghina pekerjaan tersebut.

Permohonan maaf AirAsia tersebut dilakukan berikutan desakan Persatuan Perubatan Malaysia yang berasa amat kecewa dan membantah penyiaran iklan berbaur sensitif yang dipaparkan di tempat duduk dalam pesawat milik AirAsia.

Iklan tersebut yang dikatakan untuk mengiklan produk anak syarikat AirAsia iaitu Tune Insurance Malaysia tertulis perkataan "You want your momma, because you are in the hospital with lousy nurses."

Selangor akhirnya ambil-alih pengurusan syarikat air

Posted: 26 Feb 2014 04:01 AM PST

PUTRAJAYA: Kerajaan Persekutuan dan Selangor pada Rabu menandatangani memorandum persefahaman (MoU) bagi menstrukturkan semula industri air di Selangor.

Langkah berkenaan juga dilihat sebagai membuka laluan kepada pelaksanaan Loji Air Langat 2 (Langat 2) yang tertangguh sejak 2010.

MoU tersebut ditandatangani di bangunan Perdana Putra di sini.

Kerajaan Persekutuan diwakili Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Seri Dr Maximus Ongkili sementara Selangor diwakili Menteri Besarnya, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Majlis berkenaan disaksikan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Pejabat Malaysiakini diserang, LGE salahkan Zahid Hamidi

Posted: 26 Feb 2014 02:31 AM PST

Susulan insiden pejabat Malaysiakini dan pejabat Teresa Kok 'diserang' dengan cat merah oleh pihak yang tidak bertanggung jawab,Lim Guan Eng semalam telah tampil untuk menempelak pihak-pihak yang melakukan provokasi dan ugutan itu.

Guan Eng dalam satu kenyataan di Komtar telah menegaskan bahawa insiden keganasan sebegini tidak harus berlaku di Malaysia.

Tegasnya lagi,kebebasan bersuara yang diamalkan di Malaysia kini telah pudar dan amalan kebencian telah mula manjadi satu penyakit di kalangan masyarakat.

Merujuk kepada insiden ini,Guan Eng seolah-olah cuba mempertahankan kebiadapan Teresa Kok menerbitkan video 'Onederful Malaysia' yang amat jelas sekali melakukan provokasi melampau sehingga menerbitkan perasaan marah segelintir pihak.

Dalam kenyataannya lagi,Guan Eng telah menuduh Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Zahid Hamidi dan Datuk seri Najib tidak memberi perhatian dalam masalah ini dan seolah-olah menyokong tindakan keganasan yang dilakukan pihak-pihak yang tidak bertanggung jawab ini terhadap Teresa.

"Banyak laporan polis telah dibuat , dan walaupun banyak insiden-insiden ini termasuk ancaman untuk mencederakan Teresa berlaku secara terbuka dan telah direkodkan oleh media, tetapi masih tidak ada tindakan yang diambil KDN ke atas pesalah-pesalah tersebut"ujar Lim.

Guan Eng turut meluahkan ketidak puasan hati beliau terhadap pihak Polis susulan demo membantah adun PKR yang di adakan di Seberang Jaya baru-baru ini.Dalam kenyataanya,beliau menegasakan bahawa pemimpin demo yang meletakkan banting ingin mengulangi tragedi 13 Mei seharusnya ditangkap.Tetapi sehingga kini masih tiada apa-apa tindakan yang diambil pihak berwajib.

Beliau sebagai Ketua Menteri seharusnya bertindak lebih adil.Sehingga kini tiada kenyataan dari beliau untuk menegur tindakan biadap Adun PKR Machang Bubuk itu yang melakukan provokasi melampau menghina pemimpin dan sekaligus membangkitkan kemarahan kaum Melayu di seluruh Malaysia.

Dalam kenyataan terakhir beliau,Guan Eng sekali lagi menegaskan dan menuntut Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Zahid mengambil tindakan terhadap mereka yang bertanggungjawab dan bukannya membiarkan mereka terlepas begitu sahaja.

Lim Guan Eng telah mengeluarkan kenyataan rasmi ini susulan insiden pejabat Malaysiakini dibaling cat merah dan terdapat kotak berisi itik hidup ditemui di luar pejabat portal itu yang terletak di Bangsar Utama, Kuala Lumpur.Insiden itu disyaki turut ada kaitan dengan video biadap dari Tersa Kok yang bertajuk Onederful Malaysia.-UtaraNews.

Tak gamak bayar RM2 juta, Hadi fail ketepi perintah ingkar

Posted: 26 Feb 2014 02:01 AM PST

Kuala Terengganu: Presiden PAS, Datuk Seri Hadi Awang akan memfailkan permohonan mengetepikan perintah penghakiman ingkar di Mahkamah Tinggi di sini, esok.

Permohonan itu akan difailkan peguam PAS, Asmuni Awi, bagi mengetepikan perintah yang dikeluarkan mahkamah Ahad lalu berhubung kes saman fitnah RM2 juta oleh bekas calon PKR Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Besi, Mohd Shamsul Mat Amin.

Selesai dokumentasi

Asmuni berkata, pihaknya sudah selesai proses dokumentasi yang diperlukan dan yakin perintah penghakiman ingkar itu boleh diketepikan berdasarkan etika pengurusan kes berkenaan.

"Saya tidak boleh ulas lanjut tetapi yakin boleh selesaikan," katanya ketika dihubungi.

Perintah penghakiman ingkar itu dikeluarkan selepas Hadi gagal memasukkan kehadiran bagi menjawab saman yang difailkan Mohd Shamsul (plaintif) pada 5 Disember tahun lalu.

Timbalan Pendaftar Mahkamah Tinggi, Mohamad Nasrudin Mohamed, merekodkan penghakiman itu selepas membenarkan permohonan Mohd Shamsul melalui peguamnya, A Vasudevan.

Hadi gagal hadir sepanjang tiga kali kes itu disebut di mahkamah dan tidak mengemukakan memorandum ketidakhadiran atau pembelaan terhadap tuntutan itu.

Mohd Shamsul memfailkan saman itu bagi membersihkan namanya, susulan ceramah Hadi (defendan) di Kampung Tebakang, Alor Limbat, Marang pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13), tahun lalu.

(Gambar) Foto Bung Mokhtar bermain judi tersebar?

Posted: 26 Feb 2014 01:01 AM PST

Beberapa keping foto yang disebarkan sebuah blog pembangkang, Omakkau memaparkan seorang lelaki yang didakwa, Ahli Parlimen Kinabatangan, Bung Mokhtar sedang berada di dalam sebuah kasino.

Foto berkenaan kemudiaanya dibandingkan dengan dengan beberapa keping lagi foto lain yang diambil dari akaun Instagram isterinya, Zizie Izzetie.

Berdasarkan foto berkenaan, blogger berkenaan mendakwa indivdu tersebut adalah MP tersebut berdasarkan pakaian yang dipakainya dan mahukan penjelasan.


Pelakon Dynas Mokhtar sah bercerai semalam?

Posted: 25 Feb 2014 11:01 PM PST

Ada khabar angin kembali bertebaran mengatakan pelakon dan pengacara, Dynas Mokhtar telah sah bercerai sekitar jam 3.00 petang pada 25 Februari 2014 bersamaan hari semalam.

Namun menurut sumber kami yang memeriksa di Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam, tiada rekod tuntutan penceraian melibatkan Dynas Mokhtar atau nama sebenarnya Wan Intan Edrinaz Datuk Wan Mokhtar dan suami, Mohd Hafizi Mohd Hafiz.

BACA: Dynas Mokhtar Nafi Rumahtangga Goyah

Dalam masa yang sama, Dynas Mokhtar sehingga saat ini gagal dihubungi untuk mendapatkan kenyataan tentang gosip yang menjadi bualan para peminat dan media ini.

Dynas Mokhtar & Mohd Hafizi berkahwin pada Mac 2008 yang lalu dan dikurniakan dua orang cahayamata sepanjang usia perkahwinan

Sumber: Rotikaya

Jenazah lengkap berkafan ditinggal tepi jalan di Bukit Mertajam

Posted: 25 Feb 2014 10:15 PM PST

BUKIT MERTAJAM: Mayat seorang lelaki dipercayai milik warga asing ditemui dibungkus dalam kain cadar di Jalan Perusahaan 2, Bukit Minyak di sini hari ini.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, ACP Azman Abd Lah, berkata ia ditemui oleh seorang awam yang melalui kawasan itu kira-kira 8.45 pagi dengan kepala dan kaki mayat diikat.

"Keadaan mayat seperti sudah dikafan. Ia masih dalam keadaan sempurna, tidak berpakaian dan mulutnya berbuih. Kita percaya mungkin lelaki itu baru mati," katanya ketika dihubungi.

Beliau berkata, polis tidak menolak kemungkinan mangsa mati ditempat lain sebelum mayatnya diletakkan di situ.
Katanya, tiada sebarang dokumen ditemui bersama mayat yang kemudiannya dihantar ke hospital untuk mengenal pasti punca kematian mangsa.

"Tiada sebarang kesan kecederaan di badan mayat dan tiada unsur jenayah. Kes disiasat sebagai mati mengejut bagaimanapun siasatan lanjut masih dijalankan," katanya.

- BERNAMA

Wanita dinoda dan diliwat majikan selepas tuntut gaji

Posted: 25 Feb 2014 09:31 PM PST

Gambar hiasan
Kuala Lumpur: Tindakan seorang wanita berusia 32 tahun menuntut tunggakan gaji RM250 daripada bekas majikannya mengundang padah apabila mangsa bukan saja dirogol sebaliknya turut diliwat dalam kejadian di sebuah rumah di Tasik Tambahan, Ampang, kelmarin.

Dalam kejadian jam 12 tengah hari itu, mangsa dilapor dipaksa memakan pil dipercayai dadah sebelum diperkosa suspek berusia lewat 30-an itu. Difahamkan, suspek mengugut untuk tidak membayar tunggakan gaji sekiranya mangsa tidak memakan pil berkenaan.

Menurut sumber, kejadian bermula apabila mangsa bersendirian pergi ke restoran bekas majikannya di Tasik Tambahan, Ampang untuk menuntut tunggakan gaji.

"Suspek bagaimanapun, mengarahkan mangsa pergi ke rumahnya berhampiran kawasan berkenaan untuk menyelesaikan perkara itu," katanya.

Menurutnya, suspek kemudian memaksa mangsa menelan sebiji pil dipercayai dadah.

"Mangsa yang enggan berbuat demikian diugut tidak akan dibayar tunggakan gaji sekiranya permintaan itu tidak dipenuhi. Bimbang dengan ugutan itu, mangsa akur dan mula khayal selepas mengambil pil berkenaan.

"Kesempatan itu diambil untuk merogol mangsa. Tidak cukup dengan itu, mangsa turut diliwat," katanya.

Katanya, selepas selesai melempiaskan nafsunya, suspek mengarahkan mangsa pulang ke rumah selain tidak menjelaskan tunggakan gaji berkenaan.

"Mangsa yang dibantu seorang pemandu teksi kemudian membuat laporan di Balai Polis Pandan Indah," katanya.

Susulan laporan itu, sepasukan polis bergegas ke rumah suspek dan berjaya menahannya yang bersendirian di rumah berkenaan.

Katanya, suspek akan direman selama tujuh hari bagi membantu siasatan manakala mangsa juga sudah dirujuk ke hospital berhampiran.


Wanita dipaksa raba kemaluan pemandu dalam teksi di KL

Posted: 25 Feb 2014 07:01 PM PST

KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) telah memulakan siasatan kes serangan seksual didakwa membabitkan seorang pemandu teksi.

Ketua Pegawai Eksekutif SPAD, Mohd Nur Ismal Mohamed Kamal dalam kenyataan pada Selasa berkata, SPAD berjaya mengesan pemandu teksi itu, dipercayai berumur 70-an dan telah dipanggil untuk siasatan.

"Kami (SPAD) akan bekerjasama rapat dengan polis dalam penyiasatan ini. SPAD mengutuk semua bentuk gangguan dan jika didapati bersalah, pemandu teksi itu berdepan risiko lesen dibatalkan mengikut Akta Pengangkutan Awam Darat 2010," katanya.

Beliau mengulas laporan The Star bertajuk 'Nightmare ride with pervert cabbie' mengenai seorang wanita berumur 20 tahun yang dipaksa meletakkantangannya pada kemaluan pemandu teksi itu sepanjang perjalanan.

Pekerja pusat panggilan itu menaiki teksi berkenaan selepas membeli barangan dapur dekat Jalan Metro Prima di Kepong pada kira-kira 7 malam, 28 Januari lepas.

Wanita itu duduk di tempat duduk penumpang sebelah pemandu teksi itu yang kemudian mula memberi komen lucah dan seksual terhadapnya.

Pemandu itu, dipercayai berumur 70-an, didakwa meraba pahanya dan meletakkansebilah pisau di atas papan pemuka dan pada masa sama mengeluarkan kata-kata lucah terhadap wanita yang ketakutan itu.

Mohd Nur Ismal berkata, sesiapa didapati bersalah terhadap perbuatan seperti didakwa itu tidak layak menjadi pemandu teksi dan mengaibkan profesion itu. - BERNAMA

BN akan hilang wang pertaruhan, kalah besar di #Kajang - PAS

Posted: 25 Feb 2014 06:31 PM PST

KUALA TERENGGANU – BN dijangka berdepan kekalahan lebih besar dengan keputusan meletakkan calon MCA untuk melawan calon PKR di Dun Kajang pada PRK Dun Kajang pada 23 Mac ini.

Pengerusi Lajnah Antarabangsa Pas Pusat, Dr Syed Azman Syed Ahmad Nawawi mendakwa, berdasarkan perkembangan politik semasa, lebih-lebih lagi jumlah kaum Melayu mendahului kaum lain di kawasan tersebut.

"Dengan meletakkan calon MCA, kekalahan lebih besar akan berlaku di pihak BN," katanya.

Bagaimanapun, beliau tidak meramalkan sebarang kemenangan di pihak BN jika parti itu mahu mengubah keputusan dengan meletakkan calon Umno di kerusi tersebut, tetapi menegaskan bahawa MCA tidak banyak membantu kemenangan BN.

Pada masa sama, beliau turut menganggap calon adalah isu parti masing-masing dan menyerahkan perkara tersebut kepada BN untuk menentukan pilihan yang tepat sebelum penamaan calon 11 Mac ini.

BN sebelum ini mengumumkan Naib Presiden MCA, Datin Paduka Chew Mei Fun sebagai calon yang akan bertanding menentang calon PKR iaitu Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dun Kajang.

Dalam kenyataan sebelum ini, MCA turut mengingatkan pelbagai pihak agar tidak memandang rendah keupayaan parti itu merampas semula kerusi Dun Kajang.

Dalam perkembangan sama, Syed Azman yang juga Adun Batu Burok menjelaskan bahawa Pas akan memberi kerjasama penuh kepada mana-mana calon yang diketengahkan PKR di kerusi terbabit.

Beliau turut menyatakan keyakinan terhadap calon PKR untuk terus mempertahankan kerusi N25 Kajang di samping berharap PRK kali ini berjalan lancar.

"Kita juga berharap supaya tiada sebarang bentuk kekecohan berlaku sepanjang tempoh kempen pilihan raya berlangsung," katanya.

'Hadi, anda sudah terlewat...' - Ketua AMK

Posted: 25 Feb 2014 06:00 PM PST

KUALA TERENGGANU 25 Feb. - Bekas calon Parti Keadilan Rakyat (PKR) bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Besi, Mohd. Shamsul Mat Amin menegaskan soal menarik balik saman sebanyak RM2 juta terhadap Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sudah terlewat.

Menurut Mohd. Shamsul, dia tetap dengan pendirian itu kerana baginya, dakwaan pemimpin Pas itu berkait 'calon pil kuda' dalam Pilihan Raya Umum lalu cukup serius kerana secara tidak langsung melibatkan maruah, nama baiknya dan keluarga.

Beliau tidak mempunyai sebarang niat jahat untuk menyulitkan keadaan pemimpin Pas itu atau menjejaskan hubungan antara parti tetapi didorong untuk membersihkan maruah yang tercemar.

"Kalau betul nak berbaik, sepatutnya boleh buat dari dahulu lagi (sebelum kes difailkan di mahkamah). Jumpa saya, kita bincang elok-elok. Saya dah beritahu dulu. Tapi, bila jadi macam ini (perintah saman dikeluarkan), dah tak gunalah sebab dah jadi kes mahkamah.

"Saya pun tak nak cakap banyak. Biarlah mahkamah yang uruskan. Apa-apa hal selepas ini, saya kena rujuk peguam dahulu," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Bekas Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi PKR, Datuk Zaid Ibrahim dalam satu kenyataannya semalam mempersoalkan sikap Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang berdiam diri dan tidak mengarahkan Mohd. Shamsul menarik balik saman terhadap Abdul Hadi.

Dakwa Zaid, jika kes ini diteruskan dan Anwar tetap mengambil pendekatan berdiam diri, ia hanya menunjukkan keangkuhan PKR dalam menyelesaikan kemelut yang melanda parti pembangkang ketika ini.

Dalam pada itu, Mohd. Shamsul menyifatkan, saman yang difailkannya ke atas pemimpin Pas itu tidak akan mengeruhkan hubungan yang sedia terjalin di antara PKR dan Pas.

Tindakan saman itu dibuat Mohd. Shamsul selepas Abdul Hadi mengeluarkan kenyataan bahawa ada calon PKR yang menjual pil kuda menjelang pilihan raya umum lalu sebagai alasan untuk Pas meletakkan calonnya bertanding di DUN Bukit Besi sehingga menyaksikan berlaku pertandingan tiga penjuru.

Dalam pernyataan tuntutannya, dia mendakwa, ucapan Abdul Hadi dalam satu ceramah di Kampung Tebakang Alor Limbat, Marang pada 22 April lalu telah menjatuhkan maruahnya dan keluarga serta menjejaskan reputasinya sebagai calon dan ahli perniagaan.

Mohd. Shamsul yang merupakan pemaju perumahan juga mendakwa berdepan dengan tekanan emosi dan mental yang berpanjangan setelah menerima cemuhan dan penghinaan serta dipandang serong oleh masyarakat.

Sementara itu, peguam Mohd. Shamsul, A. Vasudevan ketika dihubungi memberitahu, saman malu itu tidak boleh ditarik balik, namun peguam defendan boleh memfailkan permohonan untuk mengetepikan perintah penghakiman ingkar tersebut.

"Hakim kemudian akan buat keputusan sama ada membenarkan permohonan itu atau tidak," katanya.

Dirasuk atas pentas, Nur Fathia beri ulasan

Posted: 25 Feb 2014 05:31 PM PST

PETALING JAYA: Pelakon Nur Fathia tidak pasti apakah punca yang menyebabkan dia tidak sedarkan diri ketika pementasan teater Bidasari di Panggung Sari, Istana Budaya dekat sini minggu lalu.

Fathia atau nama sebenar Nur Fathia Latiff, 26, berkata dia hanya mengetahui apa yang berlaku selepas diberitahu oleh pelakon lain yang turut berada di tempat kejadian.

"Saya sendiri kurang pasti apa yang berlaku tetapi apa yang saya tahu saya pengsan dan tidak sedarkan diri dan apabila tersedar ada dua orang ustaz di hadapan saya.

"Saya tidak pasti apa yang terjadi sama ada saya dirasuk atau pun sebaliknya. Tapi, menurut kata kawan-kawan saya yang lain, mereka ada ternampak saya di lokasi berbeza ketika saya pengsan itu," jelas kepada mStar Online.

Fathia berkata demikian ketika diminta mengulas apabila dia dikatakan dirasuk ketika pementasan Bidasari yang berlangsung 11 hingga 17 Februari lalu di Panggung Sari, Istana Budaya.

Disebabkan kejadian itu, tempat Fathia telah digantikan dengan seorang pelakon lain untuk beberapa babak sebelum dia kembali ke pentas.

Tambah Fathia, dia turut tidak menolak kemungkinan faktor kepenatan sebagai penyebab dia jatuh pengsan.

Sementara itu, pihak Istana Budaya menggalakkan mana-mana produksi supaya melakukan upacara tahlil dan bacaan doa terlebih dahulu sebelum memulakan sesuatu pementasan.

Ketua Pengarahnya Datuk Mohamed Juhari Shaarani berkata, ia bukan sahaja untuk mendapatkan berkat bagi melancarkan perjalanan pementasan tersebut, malah bagi mengelak daripada gangguan yang tidak diingini berlaku.

"Kita memang menasihatkan produksi untuk mengadakan kenduri atau bacaan doa bagi mengambil berkat dan memohon segala perjalanan pementasan lancar sebelum memulakan pementasan.

"Malah kita juga minta dijauhkan daripada sebarang gangguan yang tidak diingini berlaku yang melibatkan pelakon terutamanya apabila melakukan pementasan berkaitan kisah-kisah alam ghaib," katanya.

Tambahnya, kejadian yang melibatkan makhluk halus boleh terjadi di mana-mana terutama apabila ia menggunakan dialog yang ada menyeru sesuatu atau menggunakan bahan-bahan yang selalunya dikaitkan dengan perkara berkenaan.

Katanya, beberapa kejadian sebelum ini melibatkan gangguan teknikal turut pernah terjadi kepada pementasan 'P.Ramlee The Musical' dan 'Puteri Gunung Ledang'.

Bojan dilantik pengurus JDT

Posted: 25 Feb 2014 05:01 PM PST

TEKA teki mengenai kehadiran bekas jurulatih Kelantan, Bojan Hodak di Padang Seri Gelam Johor Bharu semalam akhirnya terjawab apabila beliau sah menyertai pasukan Harimau Selatan itu sebagai pengurus.

Dalam satu kenyataan kepada media hari ini, Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) mengesahkan pelantikan Bojan sebagai Pengurus Pasukan Johor Darul Ta'zim (JDT) manakala Cesar Ferrando Jimenez pula dikekalkan sebagai Ketua Jurulatih.

Menurut kenyataan itu, kehadiran Bojan bagi membantu Jimenez memberikan informasi pasukan dan pemain-pemain pihak lawan di mana Cesar Jimenez akan terus menggalas tanggungjawab menyusun taktikal pasukan, falsafah permainan, pembangunan bola sepak dan lain-lain buat pasukan JDT.

"Pengalaman luas Bojan dalam arena bola sepak Malaysia terutama ketika mengendalikan pasukan tempatan sehingga berjaya menjuarai beberapa piala sebelum ini pasti dapat membantu Jimenez dari segi informasi.

"Dan pemahaman beliau mengenai bola sepak Malaysia lantas membolehkan beliau mengaplikasikan kemahiran dan pengalaman di Eropah ke dalam kancah bola sepak Malaysia.

"Kami percaya gabungan kedua-dua jurulatih berpengalaman ini pasti akan memberi persaingan lebih sengit di dalam arena bola sepak Malaysia dan semestinya Harimau Selatan akan kembali dengan taring yang lebih terasah," katanya.

Sementara itu, Bojan mahupun Jimenez masing-masing melahirkan perasaan teruja dengan keputusan yang dibuat oleh pengurusan persatuan itu.

"Kami berdua sangat teruja dengan perkembangan terbaru ini dan seterusnya akan bekerja keras bagi meletakkan PBNJ ke satu tahap yang lebih tinggi.

Apa Yang Tersirat

Posted: 26 Feb 2014 01:37 PM PST

Apa Yang Tersirat


Rupanya PKR Juga Pengamal Kronisme

Posted: 26 Feb 2014 08:38 AM PST

Pendedahan Rafizi Ramli berkaitan Zaid Ibrahim, menggambarkan bahawa PKR juga pengamal kronisme, tidak seperti gambaran mereka, bahawa parti itu penentang gejala itu, kerana menggunakan kronisme bagi menghentam pemimpin Umno.

Rafizi mendedahkan bahawa Zaid Ibrahim pernah berjumpa MP Pandan itu semasa Zaid masih dalam PKR untuk urusan projek untuk diberikan kepada pengikut Zaid.

Umum mengetahui, bahawa kepimpinan Khalid Ibrahim di Selangor tidak disenangi Azmin Ali dan digeng, kerana MB Selangor itu dikatakan hanya memperkaya kroninya. Atas sebab itu, Anwar perlu di bawa masuk dan perlu menggantikan Khalid sebagai Menteri Besar, agar supaya kroni Anwar pula bakal mengecapi projek-projek kerajaan negeri.
 
Negeri Selangor merupakan negeri terkaya, untuk itu Pakatan Rakyat menjadikan negeri itu sebagai milking cow untuk meneruskan agenda merampas Putrajaya, selain memperkaya diri sendiri.
 
Siapa yang tidak tahu semasa Anwar dalam kerajaan, terutama semasa menjadi Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan, lebih 80 syarikat yang mendapat projek jutaan ringgit daripada Kementerian Kewangan adalah kroni-kroni Anwar. Pembaca boleh saja google nama2 syarikat itu.

PRK Kajang, atau Kajang move, adalah langkah bagaimana Anwar meneruskan lagendanya untuk menghidupkan semula para kroninya, selain para kroni baru seperti Rafizi Ramli.

Pandangan Tun Daim Sudah Lapuk

Posted: 26 Feb 2014 02:35 AM PST

SIAPALAH blogger AYT menyelar Tun Daim Zainuddin? Tun Daim selain ikon korporate negara, juga seseorang yang berjaya dalam dunianya. Tun Daim adalah mantan Menteri kewangan Malaysia bagi tahun 1984-1991 dan 1999-2001.

Memang pandangan mantan kewangan itu tajam, terutama pandangan beliau pada PRA PRU-12.

Daim memang seorang yang "die hard" terhadap kepimpinan Putrajaya, atas sebab itu, apabila Putrajaya kelihatan tergugat, maka beliau memberi pandangan, yang menyakitkan.

AYT suka memberi komen berkaitan dengan kenyataan mantan Menteri Kewangan itu yang disiarkan oleh Kinibiz, selain mengandungi kritikan terhadap Anwar Ibrahim juga mengeritik kepimpinan Putrajaya, walaupun beliau tidak menyebut nama Perdana Menteri- Dato Seri Najib Razak.

Dalam kenyataan beliau melalui Kinibiz itu, Daim menyatakan bahawa kekuatan sesebuah kerajaan bukan terletak kepada mandat yang kuat, sebaliknya kekuatan sesebuah kerajaan terletak pada polisi dan halatuju kerajaan.

Menyokong kenyataannya itu, Tun Daim mempersoal masa pengumuman polisi kerajaan yang dilakukan pada hujung tahun 2013, di mana menurut mantan menteri kewangan itu menjurus kepada implaksi kewangan rakyat, atas sebab polisi itu telah mendorong kenaikan harga barang, sehingga menggugat sara hidup rakyat.

Tun Daim lupa, bahawa dalam sistem kewangan atau bisnes, tiada siapa yang boleh menentukan "timing", jika ada yang mampu menentukan "timing" maka sudah tentunya para penasihat kewangan akan cepat menjadi kaya raya, kerana mampu menasihti pelabur-pelaburnya, masa mana masuk pasaran, masa mana tidak masuk pasaran.

Najib mengumumkan pengurangan RON95, kerana data menunjukkan kitirisan kewangan negara akan semakin buruk dengan melengahkan pengurangan subsidi petrolium itu. Sistem subsidi yang dilaksanakan kerajaan sejak berdekad sebenarnya tidak didorong kajian yang mendalam, dan sistem yang digunapakai itu seperti melepas batuk di tangga, sehingga memudaratkan kewangan negara. Sistem subsidi pukal petrolium negara, merupakan pendekatan fiskal yang sangat buruk, kerana melalui sistem itu, rakyat atau mereka yang tidak sepatutnya mendapat subsidi seperti pelancong atau orang milioner juga turut ikut menikmati subsidi.

Sistem pemberian subsidi gula misalnya, turut juga dinikmati pengilang-pengilang yang berorentasi export, ertinya pengguna luar negara juga turut menikamti subsidi gula negara.

Tun Daim dalam kenyataan itu juga membandingkan kerajaan UK di bawah David Cameron dan Australia Julia Gillard yang tidak mendapat mandat kuat, sehingga berlakunya parlimen tergantung, namun kata beliau, kerajaan Cameron dan Gillard mampu mengwujudkan kerajaan yang kuat kerana polisi dan halatujunya yang jelas.

Membandingkan antara kerajaan UK dan Australia, seolah-olah mantan Menteri Kewangan itu membanding antara apel dan rambutan. Memang apel dan rambutan adalah jenis buah, namun family dan spesies yang berbeza sama sekali.

Malaysia adalah negara berbagai suku bangsa, berbagai agama dan berbagai budaya, selain itu, latar belakang perekonomian rakyat terbagai berbagai-bagai peringkat, daripada miskin tegar, miskin, berpendapatan sederhana dan seterusnya mereka yang kaya raya. Peratusan rakyat yang tidak bernasib baik daripada segi pendapatan, menghuni bahawa segitiga, manakala mereka yang berkemampuan menghuni puncak segi tiga.

Najib telah mencanangkan konsep 1Malaysia, rakyat didahulukan dan pencapaian diutamakan sebaik sahaja beliau dilantik sebagai Perdana Menteri pada April 2009. Najib mewarisi kerajaan yang lemah daripada Pak Lah. Najib mewarisi kadar inflasi 9 peratus, namun kini kadar inflasi menurun kepada 3 peratus, ertinya, disposible imcome rakyat mempunyai kekuatan 200 peratus daripada segi daya beli.

Kerajaan Najib melihat, bahawa sistem subsidi negara adalah punca ketirisan kewangan negara, kerana sistem itu tidak mengenai sasaran. Tujuan pemberian subsidi adalah untuk mengurangkan bebanan rakyat yang kurang bernasib baik, dan jumlah mereka itu cukup ramai. Kerajaan Najib memperkenalkan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M), dan terbukti, jumlah ketua keluarga yang terlibat termasuk orang bujang yang berpendapatan kurang daripada RM3 ribu mencecah 7 juta ketua keluarga/individu bujang. (Penduduk Malaysia adalah 28 juta orang). Jika sebuah keluarga ada 4 orang, ertinya secara matematik semua rakyat Malaysia adalah berada dalam kategori berpendapatan kurang daripada RM3 ribu. Kalaulah sistem BR1M tidak dilaksanakan, tiada siapa tahu angka sebenar rakyat Malaysia berada dalam kategori pendapatan itu.

Daim juga melihat bahawa Kerajaan Putrajaya adalah kerajaan yang lemah, kerana dikatakan tidak mampu membendung ekterimis agama, bangsa yang boleh menjuruskan kepada ketegangan sosial.

Negara sudah menggariskan bahawa pada tahun 2020, adalah tahun lepas landas (take off) negara sebagai negara maju. Sebagai negara maju, suka atau tidak transformasi perlu dilakukan. Memang ada risko yang perlu ditanggung, seperti yang berlaku pada masa ini; keadaan yang kurang menonjol pada era Tun Daim dan era Tun Dr Mahathir. Pada era mereka itu, memang demokrasi diamalkan, tetapi bukan demokrasi sepenuhnya akan tetapi demokrasi terpimpin. Pada masa itu, sesiapa sahaja rakyat bebas bercakap, tetapi pandangan atau ucapan perlu senantiasa menyokong polisi-polisi kerajaan, menyimpang maka padah akibatnya.

Para pemimpin pada era Tun M dan Tun D, cukup selesa, kerana tidak berdepan dengan krtikan rakyat, tidak berdepan dengan berbagai karenah, atas sebab, semuanya macam terkunci mulut, atas sebab itu, sebarang tindakan atau polisi kerajaan kelihatannya senantiasa mendapat sokongan; apatak lagi dalam pilihan raya umum, kerajaan senantiasa mendapat kuasa 2/3.

Perlantikan Najib sebagai Perdana Menteri sebenarnya, telah membuka pekong kerajaan selama berdekad. Terbukanya pekong itu, kalaulah bukan pada era Najib, ianya akan terbuka jua di era Perdana Menteri lain. Rakyat Malaysia sepatutnya bersyukur, kerana pekong/barah yang tersimpan selama ini, akhirnya terkesan lebih awal, kerana barah itu belum sampai ketahap yang mematikan; kerana di peringkat awal, maka mengubatinya adalah lebih mudah.

Jangan berlaku keadaan barah semasa perpecahan negara USSR, sedar-sedar lagi negara itu hancur, dan kini USSR tinggal catatan sejarah.

Najib berani mengambil risko, dengan pemansuhan ISA, kerana beliau tahu, adalah terdapat banyak undang-undang lagi yang boleh digunapakai untuk mencegah faktor yang boleh mengakibatkan ketegangan kaum dan pergolakan sosial.

Bagi Najib, mengwujudkan keharmonian antara kaum, perlu wujud tanpa syarat. Kerana melalui keadah itu sahaja, akan benar-benar wujudnya keharmonian. Memang benar, pada era Tun M dan era Tun D, kelihatan wujudnya keharmonian. tetapi rupanya kerharmonian itu hanya kerharmonian PALSU.

THE FLYING KICK

Posted: 26 Feb 2014 01:29 PM PST

THE FLYING KICK


KATA NGA KOR MENG, MELAYU KUAT MENTEKEDAGHAH RASUAH DAN SANGAT RASIS!!!

Posted: 26 Feb 2014 07:15 AM PST

GUAN ENG KEMBALI BERLAGAK MACAM BAIK DALAM KES PEJABAT MALAYSIAKINI DIBALING CAT!!!

Posted: 26 Feb 2014 06:30 AM PST

MAT SAID BUANG DUIT LAGI... KALI INI DI UNITED KINGDOM PULAK!!!

Posted: 26 Feb 2014 05:30 AM PST

SYABAS PULAK BALUN KHALID IBRAHIM... ISYY, AIR TAK ADA PUN, POLITIK MASIH TAK HABIS-HABIS DI SELANGOR!!!

Posted: 26 Feb 2014 04:00 AM PST

SIAPA VVIP UMNO YANG OFFER NAK BAYARKAN RM2 JUTA SAMAN FITNAH HADI AWANG?

Posted: 26 Feb 2014 12:59 AM PST

ANWAR DAN KHALID IBRAHIM DAH MEMULAKAN PEPERANGAN SECARA TERBUKA... DAN TERNYATA KHALID TIDAK BEBAL TAPI KEBAL!!!

Posted: 25 Feb 2014 10:53 PM PST

WOI BUDAK-BUDAK... MUKA KORANG DAH FEMES DAH... POLIS YANG KELUARKAN!!!

Posted: 25 Feb 2014 05:00 PM PST

PEMBONGKARAN PENIPUAN HARGA MINYAK YANG KERAP DILAUNG-LAUNGKAN OLEH ANWAR IBRAHIM DAN RED BEAN ARMY!!!

Posted: 25 Feb 2014 03:00 PM PST