Rabu, 22 Jun 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 22 Jun 2011 01:02 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Cara Anwar tangguhkan kes liwatnya: Rayuan gugurkan Hakim Zabidin Mohd Diah didengar 6 Julai

Posted: 22 Jun 2011 08:38 AM PDT

Apapun keputusan mahkamah rayuan yang mendengar permohonan Anwar agar Hakim yang mendengar liwat II nya, Hakim Zabidin Mohd Diah telahpun menetapkan untuk mendengar pembelaan Anwar 13 julai.

Anwar diperintah membela diri terhadap pertuduhan kepadanya meliwat pembantu peribadinya Mohd Saiful Bukhari Azlan, kali terakhir pada 26 Jun 2008, di sebuah kondominum di Jalan Setiakasih, Bukit Damasara, Kuala Lumpur.

Pada 6 Jun, Hakim Zabidin telah membuat keputusan bahawa permohonan Anwar melucutkannya tidak mempunyai merit. Walau bagaimanapun, Peguam Utama Anwar Karpal Singh berjaya mendapat perintah penangguhan daripada Hakim Zabidin sementara menunggu rayuan di mahkamah rayuan.

Anwar cemas- Trio Datuk T didakwa di mahkamah

Posted: 22 Jun 2011 05:36 AM PDT

Anwar cemas, kerana Trio Datuk T yang bertanggungjawab mendedahkan video seks yang berdurasi 21 minit pada 21 Mac lalu, akan dihadapkan ke mahkamah kerana mengedar video lucah.

Apabila Trio Datuk T didakwa nanti, sudah tentu pihak OKT akan memberitahu mahkamah bahawa pelakon video seks tersebut adalah Anwar. Anwar tentunya akan disapina sebagai saksi pendakawaan.

Anwar telah membuat laporan polis pada petang 21 Mac, selepas Video seks tersebut dipratonton oleh Eskay kepada wartawan terpilih di Sri Carcosa Negara, Kuala Lumpur.

Sehingga kini, Anwar menafikan bahawa lelaki dalam video seks tersebut bukanlah dirinya, walaupun wajah dan lengang lengok lelaki tersebut mirip dirinya.

Video seks tersebut kini di bawah simpanan polis, namun siapa yang menyebarkan melalui youtube, sehingga kini masih misteri.

Semasa PRN Sarawak lalu, apabila Anwar ditanya mengenai video seks tersebut, Anwar sempat naik angin dan memarahi wartawan, di Kuching, Sarawak.

Selain itu, apabila salah seorang Ketua rumah panjang di Sarawak bertanya soalan kepada Anwar mengenai video seks tersebut, Anwar juga merasa tersinggung, dan tergesa-gesa meninggalkan majlis perjumpaan tersebut.

Sidang DUN Sarawak: DAP tunjuk ajar pada PAS

Posted: 22 Jun 2011 03:06 AM PDT

Yang Tidak memakai Pakaian istiadat adalah ADUN DAP
PAS telah menyaksikan belang DAP kawan parti itu dalam Pakatan apabila 11 ADUNnya tidak memakai pakaian istiadat semasa mengangkat sumpah, kerana mendakwa pakaian itu bercirikan islam.

Pas tidak perlu berkarenah lagi, sudah terang lagi bersuluh, DAP adalah anti islam.

Bayangkan sahaja, jika DAP mempunyai lebih kerusi berbanding PAS, baik parlimen mahupun DUN apatah lagi DAP memerintah negara ini, agama persekutuan itu akan diinjak-injak.

Pemimpin PAS patut melihat ini semua adalah petanda-kenyataan Karpal Singh- "Islam over my dead body" masih berkuat kuasa di kalangan DAP.

Video seks Anwar: Eskay didakwa Jumaat ini

Posted: 21 Jun 2011 11:18 PM PDT

Menurut laporan portal pembangkang- Eskay ada menghantar SMS bahawa dia akan didakwa di sebuah mahkamah di Kuala Lumpur Jumaat ini.

Eskay jadi bahan berita apabila mendedahkan video seks yang memaparkan Anwar sebagai pelakonnya pada 21 Mac lalu, di hotel Carcosa Negara, Kuala Lumpur.

Berikutan pendedahan tersebut, dua individu yang lain yang mengaku berkaitan dengan video seks tersebut adalah Datuk Rahim Tamby Chik-Manatan Ketua Menteri Melaka dan Suhib Lazim-Mantan Bendahari Perkasa.

Tiga individu tersebut yang menamakan diri mereka dengan gelaran Datuk T, telah melafazkan sumpah laknat di sebuah masjid Bandar Baru Sentul pada 29 April lalu.

Video seks dedahan Trio Datuk T itu, kini berada ditangan polis, namun berjaya dimuat turun di Youtube, oleh individu yang tidak dikenali.

Video seks 21 minit itu, memaparkan hubungan seks lelaki mirip Anwar dengan seorang wanita cina.

Anwar telah menafikan bahawa lelaki miripnya itu, bukanlah dirinya, kerana lelaki dalam video tersebut berperut buncit dan bertetek lendur.

PeranakSamaTuaran.

Posted: 22 Jun 2011 11:57 AM PDT

PeranakSamaTuaran.


Kalau mahu demo haram.....

Posted: 22 Jun 2011 04:38 AM PDT

ANDA FIKIRLAH... SIAPA AKAN JAGA KELUARGA ANDA SEKIRANYA ANDA DI TANGKAP?? SIAPA YANG AKAN MENJAGA ANDA DALAM LOKAP..(tentulah kerajaan), SIAPA PULA YANG AKAN MENJAGA KELUARGA ANDA DI RUMAH?? PENGANJUR APA PEDULI... MEREKA DAH KAYA...PANDAI PULA UPAH PEGUAM MAHAL-MAHAL UNTUK BELA MEREKA.. KAMU, SIAPA AKAN BELA KAMU??

PEJUANG BANGSA

Posted: 22 Jun 2011 11:23 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Soalan panas Tok Him di Parlimen mengenai isu video sebagai bahan bukti

Posted: 22 Jun 2011 10:40 AM PDTYang Berhormat Pasir Mas membangkitkan isu mengenai video sebagai bahan bukti kes rogol ataupun zina yang mana merujuk kepada pandangan Yang Amat Berhormat Menteri Besar  Kelantan bahawa video itu adalah besi.

■1710

Jadi menurut undang-undang keterangan Islam, seseorang yang menuduh orang lain berzina hendaklah mendatangkan empat orang saksi yang adil sebagai bukti dan bukti ini  dikenali sebagai primary evidence. 

Walau bagaimanapun, jika tidak dapat mengemukakan empat orang saksi, penuduh boleh mendatangkan bukti dan dalam hal ini bukti boleh terdiri daripadalaporan DNA, laporan perubatan oleh doktor, rakaman audio ataupun rakaman video. Namun begitu, sama ada dia boleh diterima sebagai bukti tanpa siasat terlebih dahulu semuanya adalahterpulang kepada pihak mahkamah untuk menilai kesahihan bukti-bukti tersebut.
Dalam kes ini, kita lihat dengan penerangan ini video boleh dijadikan sebagai bahan bukti  di bawah qarinah. 

 Walau bagaimanapun, ia perlu diselidiki terlebih dahulu sesuai dengan firmanAllah SWT dalam surah Al-Hujrat ayat yang keenam, 

"Apabila datang seseorang fasik di antara kamu membawa sesuatu berita, maka hendaklah kamu selidiki terlebih dahulu." 

Tuan Pengerusi,saya rasa itulah sahaja perkara-perkara yang telah dibangkitkan oleh Ahli-ahli Yang Berhormat.

Dato' Ibrahim Ali [Pasir Mas]: 

Yang Berhormat saya ingin bertanya, Yang Berhormatmengatakan tadi bahawa perlu diselidiki dahulu. Perkataan, "Perlu diselidiki dahulu" saya hendaktahu sejauh mana perkataan sejauh mana diselidiki itu sudah dibuat mengenai dengan satu videoyang membabitkan kekecohan baru-baru ini, yang saya tidak perlu sebutlah yang YangBerhormat Timbalan Menteri sedia maklum. 

Sebab saya diberitahu, saya baca di dalam akhbar,kenyataan daripada Ketua Polis Negara mengatakan pihak polis sudah mengesahkan ianyatulen, dan kemudian telah dihantar kepada Amerika, telah dihantar kepada Korea, yangmengatakan juga tulen. Apakah tidak cukup lagi dari segi selidiki, jadi sesudah diselidiki apatindakan selanjutnya dalam konteks JAKIM dalam hal ini. Sekian, terima kasih.


Dato' Dr. Mashitah binti Ibrahim: 

Tuan Pengerusi apa yang dibangkitkan oleh YangBerhormat Pasir Mas itu, saya tidak di dalam situasi untuk menjawab kerana ia adalah di bawahbidang kuasa mahkamah untuk menentukan kesahihan video tersebut. Terima kasih.

sumber hansard parlimen 

Guan Eng tuduh CSL tipu ...lu pun sama lagi kuat tipu punya olang !

Posted: 22 Jun 2011 09:03 AM PDT
Melompat juga Guan Eng ini ini bila Chua Soi Lek hentam kerajaan DAP ini dalam isu urustadbir kewangan yang mengalami defisit .. Terus buat PC nak jawab .. gelabah juga apek DAP ini .

Yang syok tu Guan Eng cakap dia tak mahu serang sama MCA atau peribadi Chua Soi Lek . Nampaknya jelas musuh dia hanya UMNO saja sebab tiap-tiapa hari Utusan & UMNO hantam sama Guan Eng ..haha

Bila kena sikit hentam dari MCA ..terus melompat apek kuat bohong ini ..haha

Video sudah boleh jadi bukti ..apa kata Presiden PAS ?

Posted: 22 Jun 2011 08:29 AM PDT

Kenapa membisu?. Itu pertanyaan Ahli Parlimen Bebas Kulim Bandar Bharu Datuk Zulkifli Noordin kepada pimpinan PAS terutama Presidennya Datuk Seri Abdul Hadi Awang selepas penjelasan Timbalan Menteri Dijabatan Perdana Menteri Datuk Dr Marsitah Ibrahim bahawa video boleh jadi bukti dalam kes zina.

Menurutnya, PAS kena nyatakan pendirian mereka berhubung isu tersebut kerana selama ini mereka memutarbelit isu video seks babitkan lelaki menyerupai Datuk Seri Anwar Ibrahim dan kes liwat Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Hadi sebelum ini anggap video tidak boleh jadi bukti atau saksi kerana tiada mata dan telinga.

Malah katanya, itu tidak lebih sebuah 'besi' sedangkan Islam berpegang kepada konsep empat saksi.

"Kita berpegang kepada konsep empat saksi yang adil dalam kes zina dan liwat. Video tidak boleh jadi saksi sebab video ini besi, dia tiada mata dan telinga," itu ditegaskan Abdul Hadi ketika muktamar PAS baru-baru ini.

Kenyataan itu bagi mempertahankan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dikatakan terbabit video seks dengan pelacur Cina mencetuskan macam-macam anggapan malah ada yang mempertikai 'fakwa' Presiden PAS itu.

Namun, jawapan Dr Mashitah Ibrahim di Dewan Rakyat petang Selasa cukup jelas bahawa video boleh dijadikan bukti.

Katanya, dalam kes menuduh orang lain berzina memang perlu empat saksi yang adil sebagai bukti.

"Jika tak dapat kemukakan empat saksi, penuduh boleh beri bukti lain sama ada laporan DNA, laporan perubatan oleh doktor dan rakaman audio serta video,".

"Sama ada bukti ini diterima atau tidak, perlulah disiasat terlebih dahulu. Dan terpulang kepada mahkamah untuk menilai kesahihan bukti tersebut," katanya.

Zulkifli berkata, kenyataan Dr Mashitah itu menunjukkan bahawa bukti-bukti DNA boleh digunakan dalam kedua-dua kes.

"Kenapa dalam kes Saiful, PAS kata kena Qazaf tetapi kes video seks pula tidak boleh sebaliknya perlu empat saksi atau bukti Sahadah,?".

" Sedangkan jika tiada empat saksi, boleh dibuktikan secara Qarinah iaitu dengan bukti-bukti berkaitan seperti video dan laporan perubatan," katanya kepada Agendadaily.

Bagaimanapun kata beliau, pembuktian cara itu tidak boleh dijatuhi hukuman hudud tetapi hukuman takzir.

Sehubungan itu menurut Zulkifli, isu Qazaf tidak timbul dalam kes Saiful (liwat –serangan seksual) atau zina sebab boleh dibuktikan dengan cara tersebut.

"Kalau tidak boleh, barulah boleh Qazaf yang boleh dikenakan hukum hudud," ujarnya.

Sehubungan itu katanya, PAS bukan sahaja perlu menyatakan pendirian mereka selepas jawapan Dr Mashitah tetapi kena memberi penjelasan kepada ahli-ahli parti itu selepas dikelirukan dengan isu Qazaf dan empat saksi :. - Agenda Daily
Wanita benggali Ambiga seorang saja buat lelaki Melayu PAS- PKR jadi gila

Posted: 22 Jun 2011 04:54 AM PDT
Bersih anjuran wanita benggali Ambiga Kaur merangkap bekas presiden Majlis Peguam akan tetap diteruskan walaupun mendapat tentangan Perkasa dan NGO melayu lain.

Kejayaan terbesar wanita benggali ini ialah kejayaan mengkoordinasi semua lelaki Melayu yang berada dalam Pakatan Pembangkang. Paling membanggakan ialah kejayaan memobilisasi jentera Pas yang dipimpin oleh Mat Sabu, Timbalan Presiden Pas yang baru.

Wanita benggali ini juga berjaya menaikkan semangat lelaki-lelaki Melayu dalam Parti Islam Se Malaysia untuk turun padang ramai-ramai bulan Julai ini.

Paling menarik ialah lelaki-lelaki ini ramai antaranya yang berjubah dan berserban.

Apakah kelebihan yang ada pada wanita benggali ini sehingga ramai lelaki-lelaki Pas begitu teruja dan sanggup menyahut seruan wanita benggali ini untuk mengeluarkan sejuta rakyat bagi memberitahu betapa kotornya SPR dan demokrasi di Malaysia?

Gara-gara wanita benggali ini juga menyebabkan Pemuda UMNO turut terikut-ikut untuk menggunakan mekanisma yang sama melalui jalan demonstrasi untuk menghantar memo kepada YDA.

Sekarang satu Malaysia, baik NGO, parti politik, pihak polis dan Institusi Raja terpaksa respons kepada gerakan yang dicetuskan oleh wanita benggali ini.

1  wanita benggali telah berjaya membuatkan 1 Malaysia dan 1 Melayu berkecamuk.

Wanita benggali kata SPR tidak adil, pemimpin Melayu pembangkang pun ikut kata tak adil, walaupun PRK mereka menang 8 dan BN pun menang 8 kerusi.

Benggali perempuan ni kata SPR kena buat pendaftaran otomatik, Melayu pembangkang pun terus kata betul tanpa mahu memikir apa masalah dan kesan yang bakal berlaku jika pendaftaran otomatik dilaksanakan.

Benggali ni kata undi tipu, Melayu pembangkang pun kata tipu walaupun mereka berjaya menafikan majoriti 2/3 di Parlimen.

Benggali wanita ni tak pandai, cuma Melayu pembangkang yang menyerahkan tengkuk untuk dipergunakan oleh seorang wanita benggali.

Melayu pembangkang ni pun mahu cuci tangan dari dosa dipersalahkan jika kempen mereka tidak mendapat sambutan rakyat.

Lelaki Melayu pembangkang mempunyai mentaliti sedikit bacul dengan mengambil kesempatan menggunakan khidmat benggali wanita ni. Masing-masing saling memerkuda dan diperkudakan atas dasar suka sama suka samalah seperti mana hubungan antara nafsu manusia dan iblis. Tanpa nafsu, iblis akan putus asa dan tanpa iblis, nafsu pula akan mudah dikengkang.

Jadi apabila digabungkan kekuatan nafsu dan iblis maka akan mudahlah dunia ditawan dan ramailah manusia yang akan tergoda.

Maka, dengan bantuan nafsu manusia dan iblis, untuk kerahkan 1 juta rakyat keluar membuat demonstrasi aman yang beretika dan berdisiplin bukan satu masalah besar bagi mereka.

Jika ada kekecohan dan pergaduhan itu bukan salah mereka yang berjuta, tapi adalah disebabkan oleh FRU dan unsur-unsur ganas yang diserap masuk oleh BN untuk merosakkan imej BERSIH pada sekumpulan ulat taik.

Gabungan perhimpunan yang dibantu oleh nafsu dan iblis ini mampu mendisiplinkan sejuta penunjuk perasaan. Tiada seorang pun dari mereka akan bertindak ganas atau melanggar apa-apa peraturan.

Ulat taik kalau diletak ditempat bersih pun akan dicarinya juga tempat taik kerana ulat taik tidak boleh hidup dalam suasana yang bersih, aman dan harmoni.

Ulat taik kalau diletak ditempat bersih pun akan dicarinya juga tempat taik kerana ulat taik tidak boleh hidup dalam suasana yang bersih, aman dan harmoni.

Kalau negara ini bersih, aman, makmur dan harmoni itu adalah satu kerugian yang amat besar bagi si ulat taik kerana tiada ruang untuk mereka hidup.

Sehubungan dengan itu semua makanan yang ingin dimakan oleh rakyat harus disuntik virus agar ramai rakyat yang akan keracunan makanan.

Bila ramai yang sudah keracunan maka taik-taik akan bersepah-sepah. Dengan cara ini, maka hayat atau nyawa ulat-ulat taik ini akan bersambung, berkembang dan beranak-pinak kembali.

Di lubang manakah sumber talian hayat ulat taik?

Maaflah kerana terkasar bahasa. Terikut nafsu pulak sikit. Ini baru sorang-sorang. Kalau sejuta orang duduk tengah jalan tak taulah.

Kamarulzaman Kamdias (kkamdias.blogspot.com)

Demi rakyat PKR tiru kempen BN " Rakyat Didahulukan "

Posted: 22 Jun 2011 02:49 AM PDTGPB sudah melihat kempen terbaru PKR menipu orang muda dengan melancarkan propaganda DEMI RAKYAT . Tujuan mereka mudah selepas gagal menarik sokongan anak muda yang sekarang ini berdasarkan kepada  analisis mereka selepas beberapa PRK  , ia banyak telah  memihak kepada BN .

Selain itu , gagasan 1 Malaysia iaitu Rakyat Didahulukan juga  banyak menarik perhatian rakyat  di akar umbi dan ini menenggelamkan pembangkang yang lebih banyak berpolitik dari menyelesaikan masalah rakyat .

DEMI RAKYAT 

-   pejuangkan golongan pengundi muda kelas pekerja

-    isu membeli rumah di kawasan bandar

-    isu peluang pekerjaan dan ekonomiTetapi  sebenarnya  apa yang hendak dibuat Demi Rakyat  sudah dipejuangkan oleh kerajaan BN  . Demi Rakyat ciptaan  pemikir PKR seperti Rafizi Ramli hanya ketengahkan masalah tetapi tiada cara pun hendak selesaikan . Ia berbeza dengan kerajaan BN yang ketengahkan jalan penyelesaian untuk mengatasi masalah .

- Kerajaaan BN perkenalkan skim rumah pertamaku untuk bantu golongan muda membeli rumah

- Kerajaan BN melalui  SPNB akan membina lebih banyak rumah mampu milik di kawasan bandar

-  Pemuda  BN perkenalkan  Karnival Kerjaya untuk bantu golongan muda lepasan  IPTA/IPTS  mencari peluang pekerjaan

- Hari ini kerajaan BN perkenalkan Kedai Rakyat 1 Malaysia untuk bantu rakyat di bandar bagi membeli barang keperluan harian dengan harga mampu milik . Kedai ini lebih murah 30 % - 50 % dari harga pasaran .

Jadi , demi rakyat PKR itu sebenarnya hanya janji kosong saja untuk tarik undi bukannya untuk bantu rakyat seperti yang dilaungkan . Tak percaya lihat sendiri janji-janji yang masih tidak ditunaikan di negeri2 Pakatan ..KUALA LUMPUR, 22 Jun — Kempen terbaru Demi Rakyat dilancarkan PKR meletakkan sasaran untuk memikat penduduk kawasan bandar dan separa bandar, merangkumi 60 peratus pengundi di kerusi-kerusi ditandinginya — yang mengharapkan persekitaran kuasa beli yang tinggi dan kehidupan selesa.

Sementara upah sebenar tidak mengalami perubahan sejak kebelakangan ini, kerajaan Barisan Nasional (BN) juga ada mengakui bahawa ia perlu menangani "perangkap pendapatan pertengahan" dan sedang berusaha untuk mengatasi kadar inflasi, direkodkan paling tinggi dalam dua tahun ini pada Mac lalu.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak akan melancarkan Kedai Rakyat di Kelana Rakyat petang ini untuk menggambarkan ciri-ciri korporat Malaysia dan pentadbirannya prihatin dengan kepentingan rakyat.

Bagaimanapun Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli (gambar) berkata, kempen Demi Rakyat akan menyasarkan golongan yang menggunakan Internet dan mereka yang berusia 25 hingga 45 tahun dengan pendapatan RM3,000 sebulan ataupun kurang.

"Golongan ini pesimistik mengenai ekonomi. Mereka tidak percaya bahawa akan berupaya untuk membeli sebuah rumah sebagaimana dilakukan oleh ibu bapa mereka.

"Dari Perlis hingga Johor, mesej daripada golongan pekerja adalah sama, tidak kira kaum — mereka mahukan peluang-peluang ekonomi dan mobiliti sosial," kata beliau kepada The Malaysian Insider.

PKR percaya bahawa usaha terbaru mereka itu boleh memikat komuniti 'online' yang semakin meningkat khususnya di kawasan-kawasan bandar dan separa bandar di mana hampir 79 kerusi yang ditandinginya terletak.

Sementara harga komputer peribadi menurun dan keterdapatan telefon pintar pula semakin meningkat, halangan akses kepada Internet mengecil dan celik komputer mengalami peningkatan — keadaan yang dapat disaksikan dengan kewujudan 9.5 juta akaun Facebook di kalangan rakyat Malaysia.

"Kami mahu berada di peringkat ada kelebihan itu. Sebab itu, sekarang Demi Rakyat menggunakan YouTube untuk menunjukkan video," kata Rafizi sambil menekankan bahawa kumpulan-kumpulan ini merupakan pembentuk fikiran.

Tambah beliau, partinya perlu bergerak melangkaui imej reformasi yang dibawa sejak lebih satu dekad lalu.

"Mereka tahu bahawa situasi sudah semakin buruk tetapi mereka bertanya sama ada PKR ada jawapan kepada soalan itu," kata Rafizi.

Pemimpin DAP memang bangsat dan tak sedaq diri !

Posted: 21 Jun 2011 11:24 PM PDTGPB sudah jangka pasti ada tak kena di persidangan DUN Sarawak yang ke 17 ini .  Kehadiran 12  beruk  DAP yang tidak mengenakan pakaian rasmi dan songkok pada Upacara Pembukaan Persidangan Penggal Pertama Dewan Undangan Negeri (DUN) itu menunjukkan sifat sebenar ultra kiasu dan kurang ajar mereka . 


Dulu di DUN Johor pernah berlaku Adun DAP tidak mahu memakai songkok yang mana ia merupakan pakaian rasmi majlis .  Nampak jelas aura rasis dalam diri semua pemimpin DAP ini cukup menebal . 


Itu baru bab pakaian pun sudah angkuh  , ini belum lagi bila berkuasa di kerajaan persekutuan ...tak tahu lah bagaimana nasib kaum pribumi negara ini  


Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Satok, Datuk Seri Abang Johari Tun Openg berkata, tindak- tanduk wakil rakyat DAP itu bukan perkara baru kerana mereka pernah melakukan perbuatan yang sama pada sidang DUN terdahulu.


"Meskipun tidak diwajibkan, mematuhi etika pemakaian pada upacara berkenaan secara zahirnya menunjukkan seseorang itu menghormati negeri, ketuanya serta DUN itu sendiri.
"Pemakaian songkok pula bukan simbol agama, masyarakat di India pun pakai songkok walaupun mereka bukan muslim. Songkok hanya melengkapkan pakaian seragam," katanya selepas menghadiri upacara berkenaan di Dataran Kompleks DUN Baru di Petra Jaya hari ini.


Pengerusi DAP negeri yang juga ADUN Bukit Assek, Wong Ho Leng semalam dilaporkan mempersoalkan pemakaian seragam rasmi dan songkok pada upacara pembukaan persidangan kerana menyifatkan ia menafikan kebebasan beragama di samping membazir wang rakyat.


Mengulas lanjut, Abang Johari yang juga Menteri Perumahan dan Pembangunan Bandar negeri berkata, tindakan ADUN daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang berpakaian rasmi pada upacara tersebut wajar dipuji kerana tidak terpengaruh dengan rakan pembangkang yang lain.


"Kita boleh katakan mereka ini sebagai pembangkang yang setia. Saya tak kata yang lain tidak setia, cuma mereka secara zahirnya tidak menghormati budaya di Dewan ini," katanya.
Sementara itu, Speaker DUN, Datuk Seri Mohamad Asfia Awang Nassar berkata, pemakaian seragam rasmi pada upacara pembukaan bukanlah satu kemestian kepada setiap wakil rakyat.


"Kita tak paksa, kalau mereka nak pakai, kita sediakan, kalau enggan, kita tak sediakan. Cuma kalau pakai sut hitam, nampak janggal lebih-lebih lagi kalau mereka ingin gantung pingat kebesaran.
"Mengenai songkok, pendapat yang mengaitkannya dengan keagamaan adalah salah sama sekali. Songkok tiada kena-mengena dengan agama," katanya.


Komentar KP : Memang celaka betui la DAP nie..dulu di DUN Perak ..kini di DUN Sarawak

Lu Langsi dengan DAP, Lu mampuih la ....padan muka Cina Penang !

Posted: 21 Jun 2011 05:49 PM PDT
GPB bila baca cerita tentang nasib kilang Kicap seorang apek Cina di Georgetown ini yang akan berdepan tindakan regim DAP ... PADAN MUKA la ..


Hang pa yang sokong kuat sangat Guan Eng dan DAP , sekarang amik la habuannya . Sebelum ini peniaga Melayu sahaja yang kena dengan kerajaan berjiwa rakyat ini   , sekarang dengan kaum Cina Penang .. lu langsi sama Guan Eng Melaka ini  ..lu mampuih la ..hahaha

Rajahmas

Posted: 22 Jun 2011 11:18 AM PDT

Rajahmas


DAP Sarawak biadap, politikkan pakaian dengan agama..

Posted: 21 Jun 2011 11:08 PM PDT


Belum berkuasa lagi sudah menunjukkan sifat anti-Islamnya yang melampau. Macam inikah nak bertanding Parlimen Petra Jaya dan Kota Samarahan?

DAP Sarawak tidak pernah belajar sejarah dan berusaha untuk mengubahnya supaya rakyat lupa siapa pemimpin yang membela mereka di negeri ini. Songkok bukan lambang keagamaan malah bukan berasal daripada negara Arab pun.

Pemakaian songkok hanyalah sebagai pakaian seragam, sepertimana pasukan pengakap dengan topi mereka. Kelmarin UTUSAN melaporkan Pengerusi DAP negeri yang juga ADUN Bukit Assek,Wong Ho Leng mempersoalkan pemakaian seragam rasmi dan songkok pada upacara pembukaan persidangan kerana menyifatkan ia menafikan kebebasan beragama di samping membazir wang rakyat.

Sebab itulah mata pelajaran sejarah dan sivik itu penting tetapi tidak dipandang puak DAP.  Disebabkan itu, mereka mengaitkan songkok dengan isu kebebasan beragama. Bodoh punya Ho Leng...

Usah jadikan alasan wang rakyat kalau setakat nak buat provokasi politik di negeri ini. Mereka patut sedar barang kemas peribadi yang mereka pakai itu jauh lebih mahal daripada pakaian seragam untuk sidang DUN.

Kalau tak suka dengan sistem dan peraturan sidang DUN, lebih baik tak usah sibuk nak hadirkan diri. Setakat yang kita tahu, DAP tidak menyumbang apa-apa kebajikan pun kepada rakyat bumiputra di negeri ini tanpa pembangunan yang dibuat kerajaan negeri.

DIMENSI

Posted: 22 Jun 2011 11:08 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Khalid Gagap Nak jadi Hero Sampah Pandikutti??

Posted: 22 Jun 2011 10:30 PM PDT


Kerajaan Selangor timbang saman balas Alam Flora - MB

22/06/2011 9:13pm

SHAH ALAM 22 Jun — Kerajaan Selangor sedang mempertimbangkan untuk menyaman balas Alam Flora Sdn. Bhd. yang memfailkan semakan kehakiman terhadap kerajaan negeri itu, Majlis Mesyuarat Exco Kerajaan Selangor (MMKN) dan semua pihak berkuasa tempatan (PBT), kata Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Beliau berkata, semakan kehakiman itu dibuat bagi mencabar keputusan kerajaan Selangor yang meminta semua sembilan PBT di negeri itu mengambil alih kerja-kerja pembersihan kecuali pengurusan sisa pepejal yang diberikan kepada Alam Flora.

Katanya, dalam tindakan berkenaan, Alam Flora telah mendapatkan perintah mahkamah bagi menghalang kerajaan negeri dan PBT daripada meneruskan proses tender bagi kerja-kerja pembersihan.

"Kerajaan Selangor menganggap tindakan Alam Flora itu adalah berniat jahat," katanya pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat mingguan exco di sini hari ini.

Abdul Khalid berkata, pihaknya telah mendapat nasihat guaman dan percaya Alam Flora tidak mempunyai alasan untuk mendapatkan semakan kehakiman itu. — Bernama

Khalid gagap tunduk dengan desakan deeayypig apabila Adun Subang Jaya Hanah Yeoh mendahului kempen 'test market' terlebih apabila memutuskan PBT Subang Jaya tidak akan meneruskan perkhidmatan Alam Flora.

Adakah di sebabkan Kerajaan Selangor marah kerana tak mampu nak melunaskan hutang kepada Alam Flora yang di dakwa kepunyaan UMNO sehinggakan terpaksa membatalkan kontrak antara Alam Flora dan Kerajaan Negeri?

Ianya berkaitan kekeliruan pembahagian tugas di antara kontraktor2 yang terbabit di bawah Alam Flora dan Kerajaan Negeri. Klik sini. tetapi oleh kerana terlalu banyak campurtangan dari YB2 komunis deeayypig maka Khalid gagap tiada pilihan lain selain terpaksa mengikut arahan mereka.

Kini khalid gagap nak jadi hero sampah pandikutti. Semua kemahuan deaaypig wajib di laksana atau dia akan kehilangan jawatan seperti Hassan Ali..kehkehkehkeh harkk ptuihhh!!

Omegay: Anuwar Bak Hanjeng yang takut pada bayang2

Posted: 22 Jun 2011 06:00 AM PDT


Datuk Seri Anwar Ibrahim meramalkan "Datuk T" yang akan didakwa Jumaat ini berhubung tuduhan penyebaran rakaman video seks tiga bulan lalu mungkin akan bebas dengan "hukuman ringan."

Ketua Umum Pakatan Rakyat itu (gambar) berkata, beliau tidak terkejut apabila diberitahu ketiga-tiga individu yang menggelarkan diri mereka sebagai "Datuk T" akan didakwa di mahkamah, Jumaat ini.

"Mengetahui Peguam Negara dan rekod prestasinya, saya pasti ia akan didakwa dengan hukuman yang paling minimum, seperti semua hukuman yang melibatkan politik kecuali ia melibatkan pemimpin pembangkang," katanya pada sidang media di Parlimen. - TheMalaysiainsideanuvajiass

anuwar pandikutti dah tekan butang panik?? Peliknya tuduhan telah dikenakan ke atas Trio Datuk T, tapi mengapa beliau pulak yang tak puas hati?? kehkehkehkeh adoiyaiii...Anuvaji pandikutti mula terketar2 jikalau benar Trio Datuk T berani berhadapan dengan hukuman. Takut?? Bukan apa..rupanya dia lebih risau pelakon blue dalam video tu jugak bakal naik mahkamah! >|D

Lantas tindakan anuvaji cuba 'menganjing' pihak mahkamah hanyalah sekadar untuk menyedapkan diri bahwa jika Trio Datuk T di jatuhkan hukum kerana menayangkan video tersebut, harap2 biarlah di kenakan hukuman ringan. jika nak di bandingkan dengan perbuatan terkutuk pelakon blue tu memang lagi berat kesalahan pelakon tu di dunia dan akhirat!

Masalah besar yang anuvaji takuti ialah keikhlasan yang di tunjukkan oleh Trio Datuk T apabila mereka telah menyatakan bahwa mereka telah bersedia berdepan dengan segala kemungkinan termasuk di hadapkan di mahkamah.

Anuvaji tiada cara lain nak tutup perbuatan sumbangnya selain mengheret sama UMNO dalam kancah tersebut. Dia seboleh2 nak mengaitkan Datuk Eskay adalah alat yang di cipta oleh UMNO walhal ramai tau Datuk Eskay adalah rakan rapat beliau sendiri.

Ini yang dinamakan hanjeng takut pada bayang2 sendiri! kehkehkeh harkkk ptuihhhh!!

Omegay: Assmin - lembu anuwar yang setia

Posted: 22 Jun 2011 03:00 AM PDT


"SPR merupakan satu badan yang bebas dari segi Perlembagaan. Saya juga telah dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong. Jadi, kenyataan Azmin (Ali, timbalan presiden PKR) supaya saya letak jawatan ibarat mempersendakan pelantikan yang dibuat oleh Yang di-Pertuan Agong," katanya ketika dihubungi The Malaysian Insider.

Pada Konvensyen Pilihan Raya PKR, Azmin menggesa Wan Ahmad meletakkan jawatan jika tidak dapat membuktikan daftar pemilih induk yang diwartakan bulan lalu adalah bersih seratus peratus daripada pengundi hantu.

Wan Ahmad diberi kata dua 48 jam membuktikan perkara itu. - TheMalaysiainsideanuvajiass

kehkehkeh terbukti assmin tertekan!. adakah adik cina dia tu dah cukup umur untuk mendaftar sebagai pengundi?. kalau sudah, pernah mereka semak pendaftaran mereka? selama ni spr sentiasa memberikan peringatan kepada rakyat yang belum mendaftar agar daftar sebagai pengundi setelah mencapai usia yang di tetapkan. dan bagi mereka yang telah mendaftar, di minta untuk menyemak nama2 mereka.

ape la nasib rakyat yang pilih assmin jadi bebal kepada rakyat? ini le akibatnya kalau terlalu fobia sangat kat SPR. Peegayyrar dah kehabisan modal nak menyelamatkan Bershit 2.0. apa saja yang cuba di lakukan pakatan semakin mendatangkan bala!. sepatutnya assmin meletakkan jawatan sebab dia cuma pembasuh pungkoq setia anuwar saje. kehkehkeh harkkk ptuihh!!

Omegay: Rafizi akui bosnya pandai tapi bodoh..pandai 'projek' tapi bodoh bab ekonomi

Posted: 22 Jun 2011 01:20 AM PDT


Sementara harga komputer peribadi menurun dan keterdapatan telefon pintar pula semakin meningkat, halangan akses kepada Internet mengecil dan celik komputer mengalami peningkatan — keadaan yang dapat disaksikan dengan kewujudan 9.5 juta akaun Facebook di kalangan rakyat Malaysia.

"Kami mahu berada di peringkat ada kelebihan itu. Sebab itu, sekarang Demi Rakyat menggunakan YouTube untuk menunjukkan video," kata Rafizi sambil menekankan bahawa kumpulan-kumpulan ini merupakan pembentuk fikiran.

Tambah beliau, partinya perlu bergerak melangkaui imej reformasi yang dibawa sejak lebih satu dekad lalu.

"Mereka tahu bahawa situasi sudah semakin buruk tetapi mereka bertanya sama ada PKR ada jawapan kepada soalan itu," kata Rafizi pandikutti - TheMalaysianinsideanuvajiass

malangnya bos pandikutti beliau asyik membebel rakyat tak cukup makan. anuwar pandikutti dakwa kerajaan pusat gagal tarik pelabur luar menyebabkan rakyat semakin mundur dan hidup susah. tapi rafizi mengakui rakyat sudah jauh berubah. kini rakyat mampu memiliki barangan berteknologi tinggi dengan harga yang murah

gajet2 terkini mampu di perolehi oleh sesiapa saje baik dari golongan pertengahan atau bawahan. sudah tentu semua ini hasil dari kebijaksanaan kerajaan BN yang memerintah. namun anuwar dan rakan2 pakatan yang lain masih tak mampu menerima hakikat bahwa Malaysia semakin maju dan rakyat terus memperolehi kenikmatan dan faedah yang melimpah ruah.

Kerajaan BN sudah lama membuka jalan kepada golongan muda pertengahan dan bawahan untuk meneroka peluang2 pekerjaan atau menjana pendapatan melalui perniagaan dengan menerima bantuan kewangan dari pihak kerajaan.

Ternyata Kerajaan BN mendahului Pakatan yang masih ketinggalan dalam semua segi. Baik dari aspek ekonomi, wawasan mahupun insaniah. bagaimanapun pakatan pernah berjasa juga. sejahat2 mana pun puak pakatan, nama Malaysia tetap terukir di mata dunia. semua hasil dari pelaburan 'Projek Chinadoll'! kehkehkeh

Omegay: Hindraf patut di hapuskan!

Posted: 21 Jun 2011 11:45 PM PDT


Permohonan HINDRAF ketepikan keputusan Najib, tiga lain ditetapkan 30 Jun

2011/06/21

KUALA LUMPUR: Permohonan setiausaha Hindraf Makkal Shakti (HINDRAF) bagi mendapatkan kebenaran semakan kehakiman untuk mengetepikan keputusan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan tiga lagi yang tidak meluluskan HINDRAF sebagai badan bukan kerajaan (NGO) akan diputuskan pada 30 Jun ini.

Hakim Abang Iskandar Abang Hashim, menetapkan tarikh itu di dalam kamarnya di Mahkamah Tinggi di sini selepas mengadakan pertemuan dengan peguam, M Manoharan yang mewakili setiausaha HINDRAF, P Ramesh dan Peguam Kanan Persekutuan, Noor Hisham Ismail yang mewakili Najib dan tiga yang lain.


Pada 25 Mei lalu, Ramesh, yang dinamakan selaku pemohon memfailkan permohonan kebenaran itu di Pejabat Mahkamah Tinggi menerusi Tetuan M Manoharan & Co Selain Najib, Ramesh turut menamakan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein, Pendaftar Pertubuhan Malaysia dan Pendaftar Pertubuhan Wilayah Persekutuan sebagai responden.

Ramesh turut menuntut satu perintah mandamus mengarahkan responden-responden memutuskan berasaskan Perlembagaan Persekutuan, Akta Pertubuhan dan undang-undang dalam tempoh tujuh hari dari perintah mahkamah supaya membenarkan permohonannya sebagai NGO.

Menerusi afidavit sokongan Ramesh berkata pihaknya telah menghantar permohonan pada 2 Okt 2009 supaya Hindraf diluluskan dan didaftarkan sebagai NGO tetapi responden-responden itu enggan meluluskannya.

Ramesh berkata, permohonan itu dibuat berdasarkan hak kebebasan untuk menubuhkan persatuan yang termaktub dalam Artikel 10(1)(C) dan dibaca bersama Artikel 8 Perlembagaan Persekutuan yang menjamin hak sama rata.

Ketika ditemui, M Manoharan berkata, beliau berhujah sehingga ke hari ini pihak responden tidak pernah memfailkan afidavit berhubung kes berkenaan di mahkamah dan setakat ini masih berdiam diri berhubung permohonan kebenaran semakan kehakiman itu.

"Sehubungan itu, peguam kanan persekutuan tidak boleh berhujah di mahkamah tanpa disokong oleh afidavit bagi pihak responden-responden," katanya.

Sementara itu, Noor Hisham memberitahu pemberita, beliau berhujah bahawa responden pertama iaitu Najib dan Hishammuddin, selaku responden kedua tidak sepatutnya dinamakan sebagai responden dalam kes ini kerana mereka bukan pihak yang membuat keputusan sama ada HINDRAF perlu diluluskan dan didaftarkan sebagai NGO.

"Permohonan kebenaran untuk mendapatkan semakan kehakiman ini adalah suatu yang remeh-temeh dan sepatutnya ditolak oleh mahkamah," katanya. - BERNAMA


Hindraf masih berusaha untuk mengheret PM dan 3 defendan yang lain kerana di dakwa tak membenarkan pertubuhan haram ni di daftarkan. memang patut tak perlu di layan tuntutan HINDRAF kiwak nih!. ketua mereka pun dah cabut lari!

Isu ni sepatutnya dah lama selesai semenjak menteri dalam negeri ketika itu, datuk syed hamid albar memutuskan bahwa pertubuhan ini adalah pertubuhan HARAM yang menyalahi undang2 berdasarkan kuasa di bawah Sekyen 5(1) dan Akta Pertubuhan 1966 (Akta 335), iaitu boleh memudaratkan ketenteraman awam, keamanan, keselamatan, ketertiban dan nilai-nilai moral di Malaysia.

Bukan itu saja HINDRAF juga dipercayai mendapatkan bantuan pengganas luar negara. selain itu mereka juga di dapati cuba memfitnah kepimpinan negara dengan memberikan gambaran buruk di luar negara bahwa berlakunya pembersihan etnik india oleh kerajaan islam malaysia.

Masih ingat ketika di adakan rumah terbuka deepavali?. mereka buat 'crash party'! dengan alasan mereka pun berhak untuk merayakan bersama walhal mempunyai tujuan lain!. kini tiada alasan lagi untuk kerajaan melayan karenah pertubuhan haram ini! >:]

Omegay: Demi menjayakan Bershit 2.0..Zul kuar fatwa sendiri

Posted: 21 Jun 2011 05:30 PM PDT


Referring to Perkasa president Datuk Ibrahim Ali's statement on the Chinese community last Sunday, Dzulkefly said it would be considered "very deplorable" if the leader planned to use the rally as a platform to fight the Chinese.

"It is very against Islam. If they want to protest just for the sake of protesting, it is up to them and they have the right to do whatever they want.

"But to protest with a view to threaten and usurp the rights of others in order to express their dissent ... that is un-Islamic," - The MalaysianInsideanuvajiass

Buat demo - islamik..bantah demo untuk nyatakan kebimbangan jika perkara yang tidak baik berlaku - tak islamik. palotak dia lah!. Penganut2 pasrael bimbang jika Bershit 2.0 benar2 tak jadi, maka lebur lah duit yang di keluarkan untuk persiapan menjadi sia2 belaka.

Bukan saja duit hangus tapi risau jika tak dapat mengumpul rakyat menyertai demo sebaliknya terpaksa mengharapkan ahli2 sendiri jadi kambeng korban. ketua2 rejim pasrael seharusnya berani bertanya kepada ketua komunis deaayypig berapa ramaikah ahli2 mereka yang sanggup mengambil bahagian?. tak kan duduk goyang kaki dan tengok dari kaca tv jek?

masa semakin suntuk. mereka semakin bercelaru. bantahan semakin meningkat. mana nak urus soal koordinasi, macam mana nak urus kambeng yang bawak anak kecik, sape nak bayar wang jamin kalau kena tangkap! dan yang lebih penting macam mana nak urus tingkahlaku kambeng2 yang terlepas di jalan raya

Bukan senang nak kawal kambeng walaupun berotak manusia nih!. kehkehkeh

IPOHMALAY

Posted: 22 Jun 2011 09:12 AM PDT

IPOHMALAY


Perlu ada pihak hitung pecahan kaum pendemo BERSIH

Posted: 22 Jun 2011 02:19 AM PDT

Perlu ada pihak hitung pecahan kaum penyokong gerakan BERSIH jika perhimpunan tersebut tetap diadakan pada 9 Julai nanti. Ini kerana ia akan memperlihatkan indikasi kepada umum tentang maklumat sebenar gerakan pencetus anarki jalanan di Malaysia ini.

Sokongan PAS dan PKR terhadap revolusi yang bermula di Tunisia dan berjangkit ke Mesir hingga terparah, Libya, jelas menunjukkan pihak ini menyokong kaedah anarkis yang telah dicipta oleh Barat untuk mengubah pemimpin sesebuah negara mengikut citarasa mereka.

Hal ini telah tertulis dalam Perjanjian Zionis 1895 yang digelar Protocol of Zion di mana anarkis adalah kaedah untuk menukar kerajaan yang paling bagus jika seseorang pemimpin pilihan mereka (pelobi Yahudi yang mencaturi dunia) mahu dinaikkan.

Mereka menghuraikan bagaimana kaedah yang dimulakan dengan 'mobs' atau perhimpunan rakyat yang menentang secara demonstrasi untuk menumbangkan sesebuah kerajaan.

PAS yang mempunyai segmen sokongan Melayu pembangkang terbesar, menyokong anarkis ini setelah pemikiran mereka dibawa oleh orang yang mereka sembah mengatasi segalanya, walaupun salah.

Orang yang mereka sembah ini, mempunyai pertalian yang JELAS dengan pelobi Yahudi yang mahu memastikan tampuk pemerintahan Malaysia, sebuah negara "Malay" yang tidak lagi kemelayuan, malah keyahudian.

Biarpun Malaysia pernah terselamat dari percaturan yahudi sebelum ini atas ketegasan Tun Mahathir, banyak perkara telah diliberalisasikan atas dasar kepelbagaian budaya yang telah membuka jendela pluralisme budaya.

Hari ini, dengan ulah Anwar Ibrahim, PAS berjaya menyesatkan diri dengan menyokong pluralisme agama pula.

Pegangan-pegangan PAS semuanya terdorong kepada apa yang dianggap sebagai menurut kehendak perancang yahudi.

Sebab itulah kita kena mengira setiap peserta demonstrasi ini dan dari situlah kita akan lihat berapa ramai orang Islam yang akan menjadi penggerak perancangan yahudi di negara ini.

Dari situlah kita akan tahu, betapa buruknya perpaduan Islam di negara ini dan ianya jelas mengundang bencana dari Allah SWT.

Persoalan siapa yang bersalah telah jelas terjawap dengan, siapa yang terlalu besar sombongnya? Yang sedang memerintah, atau yang sedang berpakat dengan penentang Islam, untuk memerintah?

Malukan Penganjur BERSIH Dengan Penyapu

Posted: 21 Jun 2011 07:36 PM PDT

Pihak-pihak yang anti pada gerakan BERSIH yang bakal membuat kacau di ibukota di saran untuk menubuhkan pasukan gotong-royong memBERSIHkan ibukota pada tarikh tersebut sebagai jalan untuk memalukan puak-puak BERSIH yang dikepalai oleh seorang peguam anti-Islam terkenal berketurunan India.

Pihak Pemuda UMNO, PERKASA dan NGO yang bercadang untuk turut mengadakan perhimpunan menentang gerakan BERSIH ini disaran untuk membawa bersama PENYAPU, PLASTIK SAMPAH, PONGKES dan peralatan-peralatan kerja-kerja membersihkan kawasan bagi mewujudkan seolah-olah pada tarikh tersebut, gotong-royong membersihkan ibukota dari sampah sarap akan dijalankan.

Tindakan ini seperti yang disaran oleh seorang kawan teman, dapat memalukan keseluruhan anai-anai berbaju kuning dan dengan cara halus, ia dapat menjadi 'simbol' supaya golongan seperti ini patut disapu keluar dari masyarakat Malaysia yang secara tradisinya menolak demonstrasi jalanan.

bumiyang

Posted: 22 Jun 2011 03:14 AM PDT

bumiyang


Terbukti!!! Ulamak Pas Pekak dan Buta???

Posted: 21 Jun 2011 09:30 PM PDT

DAP Samakin Menunjukkan Belang???

Posted: 21 Jun 2011 05:19 PM PDT

tunku

Posted: 22 Jun 2011 03:02 AM PDT

tunku


Gerakan Wants Government To Punish Ibrahim Ali

Posted: 21 Jun 2011 09:58 AM PDT

GEORGE TOWN, June 21 (Bernama) -- Penang Gerakan Chief Datuk Dr Teng Hock Nan wants the government to punish the president of Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Datuk Ibrahim Ali because he frequently makes racial statements that cause tension, uneasiness and stress to the Chinese community.
Teng, who is also the Gerakan vice-president, said the government should immediately take steps, especially during this politically challenging time, to stop any individual or organization from making racist statements.
"The government should punish him and charge him under the Sedition Act, all the racist statements can stoke tension and affect the peace and harmony of the nation," he said in a statement released here today.
Ibrahim recently announced that Perkasa would hold a demonstration to counter the planned Bersih 2.0 street rally on July 9, and had called on the Chinese to stock up on food "as anything can happen".
Dr Teng also urged all Malaysians to support Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak's approach of moderation as the way forward and for the nation and people to continue to progress.

tunku : dr teng should think with his brain and get to know about the facts before opening his stinking mouth. kj too should think and find the facts before opening his stinking mouth as he too demanded the home ministry to act against ibrahim ali. malaysia insider has twisted ibrahim's statement. instead, dr teng should explain about one of the penang's gerakan leader wanting to join the bersih illegal rally. gerakan should look themselves in the mirror(losers).try to win back penang first. about bersih illegal rally and all the others illegal rallies on 9th july, again i demand the home ministry to arrest all the leaders under ISA, may they be from opposition or pro government.

Taipingmali (tm)

Posted: 22 Jun 2011 01:49 AM PDT

Taipingmali (tm)


Kementerian Pelajaran membazirkan wang RM 1 juta

Posted: 22 Jun 2011 01:25 AM PDT

r,Kementerian Pelajaran sekali lagi telah membazirkan wang rakyat atau wang pembayar cukai.

Jumlah yang dibazirkan ialah sejuta ringgit. Harap pihak parti pembangkang dapat menghebahkan perkara ini sampai ke seluruh dunia termasuk ICJ, Queen Elizabeth dan juga Barrack Obama.

Laporkan hanya kerana satu perkataan sahaja sejuta wang rakyat terbang.

Buatlah laporan polis segera dan heret menteri pelajaran ke mahkamah segera.Dan

Nak tahu kes apa, rujuk artikel sebelum ini.
Published with Blogger-droid v1.7.1

Pihak luar siap sedia untuk menghantar hadiah tomahawk jika ada peserta demo mati

Posted: 21 Jun 2011 10:26 PM PDT

Tentera tentera U.S sudah mula membanjiri singapore kerana apa ??? Adakah kerana BERSIH ???
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tahniah kepada Datin Jariah Mohd Said

Posted: 21 Jun 2011 09:46 PM PDT

Setiausaha Bahagian Pendaftaran Negara dan Pertubuhan di Kementerian Dalam Negeri (KDN), Datin Jariah Mohd Said pada Rabu dilantik sebagai Ketua Pengarah Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) yang baru bagi menggantikan Datuk Alwi Ibrahim yang ditukarkan ke KDN berkuatkuasa pada tarikh yang sama.

Jariah telah menyandang jawatan Setiausaha Bahagian Pendaftaran Negara dan Pertubuhan di KDN sejak 16 Septermber 2008 manakala Alwi menjadi Ketua Pengarah JPN selama dua tahun dua bulan iaitu sejak 22 April 2009.

Jariah yang dilahirkan pada 2 Mei 1954 di Matang, Perak adalah berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Ekonomi Universiti Malaya.

Kerana Pariah

Posted: 21 Jun 2011 08:18 PM PDT

Kerajaan telah membelanjakan RM 1 juta untuk mencetak dan menghantar buku teks berjudul '' interlok' kerana tuntutan pauk puak tersebut yang kononnya menyentuh sensetiviti kaum tersebut.

Barulah rakyat tahu bahawa pariah adalah satu satu perkataan yang amat hina

Di India kaum pariah adalah dianggap kotor seperti Ambiga yang cuba membersihkan dirinya.

Kaum yang tak boleh disentuh, didekati ataupun berhimpun bersama.

Mereka juga makan apa saja tanpa ada halangan dan pantang larang.

Harapan ialah janganlah dipinda novel asal Interlok yang sudah berusia 40 tahun lebih . Ini kerana Pariah telah wujud ribuan tahun dahulu.

Orang Inggeris di Afrika Selatan pun menggunakan perkataan tersebut jika ada antara mereka berpakaian tidak senonoh atau bercakap tidak senonoh,

Tidakkah mereka ingin memprotes diperingkat antara bangsa supaya tidak melabelkan dan menggunakan perkataan tersebut.

Di Malaysia masih adakah kaum pariah ini?

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Akibat daripada membina gerai di bahu jalan

Posted: 21 Jun 2011 06:00 PM PDT

Lumrah rakyat kita suka membuka gerai di bahu jalan, ada yang berani, akan membina gerai kekal menggunakan kayu dan papan terpakai.

Selain daripada membawakan peniaga dan pengunjung, gerai sebegini mencacatkan kecantikan sesebuah bandar dan menyakitkan mata.

Beberapa tahun lalu di Bagan Serai seorang anak peniaga roti canai maut kerana gerai yang didirikan di bahu jalan dirempuh oleh lori yang terbabas.

Apakah PBT takut untuk bertindak?

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Pembangkang akan ambil peluang lagi dalam kes ini.

Posted: 21 Jun 2011 05:35 PM PDT

Tadi disiarkan video lakon tangis seorang ibu yang meratap kematian anaknya dan menuduh polis sebagai pembunuh.

Kes terbaru ini di Seremban dan sudah tentu Malaysiakini akan mengambil kesempatan untuk mengkritik PDRM sekali lagi.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Anwar Porn mula tarik tali dalam Demo Jijik

Posted: 21 Jun 2011 03:39 PM PDT

Anwar Porno dah kecut, tak lagi megah macam belalai gajah....Pandai pula buat syarat untuk membatalkan demo jijik.

Sah bahawa Anwar porno ini kalau buat sesuaatu perkara mesti bersebab. Dulu buat demo harga minyak kerana nak tarik sokongan sebab isu liwat dengan Saiful.  dan demo itu senyap begitu sahaja .

Pada baju T peserta demo bertulis," Kami tidak akan balik selagi harga minyak tidak turun"  tetapi Anwar lah orang yang awal balik selepas habis ceramah.  Oleh itu projek tersebut gagal dan kes berjalan juga.

Demo Jijik kali ini adalah untuk menggulingkan kerajaan seperti di Mesir balik menyelamatkan Anwar dari masuk Sungai Buloh.

Pun begitu, Anwar nampak bahawa demo kali ini akan gagal juga, lalu mengemukakan syarat kepada kerajaan supaya tuntutannya ditunaikan .

Apakah gila Anwar dan konco-konconya, tak ada otak kah bahawa parlimen lah tempat yang baik untuk berbincang masalah negara. buat membuat ugutan di jalanraya. Agaknya Anwar porno tak tahu fungsi dewan rakyat agaknya. Habis berbelas tahun jadi wakil rakyat buat apa?

TVSelangor09 09062011 Reaksi Tembak.mpg

Posted: 21 Jun 2011 03:10 PM PDTIni cara baru pembangkang mencari peluang untuk mengkritik polis. Cari kes dan buat isu besar-besar......Kalau nak salahkan orang memang senang. Dah masuk dalam mahkamah ke belum?

Kalau anak hang baik sangat kenapa 4.30 pagi lari dari polis? Salah orang nampak. salah sendiri?

Penyerahan Kunci Projek rumah MURNI Tentera-DS Zambry

Posted: 21 Jun 2011 07:01 AM PDT

Program Perlindungan Wanita

Posted: 21 Jun 2011 06:55 AM PDT

Buat apa hendak hura-harakan negara-DS Zambry

Posted: 21 Jun 2011 06:50 AM PDT

PAS umpama mayat hidup bila buang negara Islam

Posted: 21 Jun 2011 06:23 AM PDT

Siapa yang pasang video seks mirip Anwar ?

Posted: 21 Jun 2011 05:55 AM PDTPerkasa vs KJ 2

Posted: 21 Jun 2011 05:52 AM PDT

Apa macam Haji Haji….Dr Masitah beritahu Dewan Rakyat video boleh jadi bukti kes zina

Posted: 21 Jun 2011 03:50 AM PDTIngat balik…Presiden PAS Datuk Seri Haji Hadi Awang kata video tidak boleh dijadikan bukti di mahkamah syariah kerana ia BESI. Kenyataanya di penutup Muktamar PAS baru ini merujuk kepada isu video seks Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Katanya bagi PAS mereka berpegang kepada hukum Islam yang memerlukan empat saksi.

Ramai yang terkejut dengan kenyataan itu kerana PAS tidak mahu ambil usaha langsung untuk menyiasat soal video itu…sedangkan ia melibatkan soal moral orang yang mereka tunjang untuk jadi ketua.

Namun Selasa di Dewan Rakyat isu video seks Ketua UMUM PKR itu riuh seketika bila beberapa Ahli Parlimen memempersoalkanya dalam perbahasan.

Ahli Parlimen Bebas Pasir Mas Datuk Ibrahim Ali menuntut satu kepastian segera perkara ini agar orangramai tidak keliru memandangkan polis sendiri sudah sahkan video itu tulen.

Beliau bertanya apa kesudahannya isu ini.Katanya pihak Jabatan Agama Islam perlu member penjelasan apakah video boleh dijadikan bukti dalam perbicaraan Qazaf di mahkamah syariah.

Menurutnya perkara ini penting diperjelaskan.Turut sama bercakap isu itu ialah Ahli Parlimen Seri Gading Datuk Mohamed Aziz dan Ahli Parlimen Kota Belud Datuk Abdul Rahman Dahlan.

Tidak lama kemudian dalam jawapannya mengenai hal berkenaan Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri Datuk Dr Masitah Ibrahim menjelaskan bahawa video boleh dijadikan bukti setelah ia diselidiki kesahihannya.

Katanya," seseorang yang menuduh seseorang itu berzina hendaklah mengemukakan empat orrang saksi.

"Walau bagaimanapun jika tidak boleh mengemukakan empat saksi…penuduh boleh mendatangkan bukti...bukti boleh didatangkan dalam laporan DNA,rakaman audio atau rakaman video.

"Namun begitu samaada ia boleh diterima tanpa siasat terlebih dahulu …semuanya terpulang kepada mahkamah untuk menilai kesahihan bukti-bukti tersebut.

'Jadi dengan penerangan ini video boleh dijadikan bahan bukti….walaubagaimanapun ia perlu diselidiki terlebih dahulu."

Dewan kemudiannya kecoh seketika bila Ibrahim Ali bangun minta penjelasan Timbalan Menteri itu mengenai soal sudah 'diselidiki' itu dalam kontek kenyataan pihak polis yang mengesahkan hasil siasatan videoyang dikaitkan dengan Anwar didapati tulen.

Dr Masitah berkata," apa yang dibangkitkan oleh YB Pasir Mas itu…saya tidak dalam situasai mejawab kerana ia dalam bidang kuasa mahkamah untuk menentukan kesahihan video tersebut.

Ini membuat Ahli Parlimen Machang Saifuddin Nasution yang juga Setiausaha Agung PKR bangun minta penjelasan mengenai kelayakan saksi .Ia dirasai oleh Ibrahim Ali menyindirnya.

Perang mulut tercetus antara mereka hingga Speaker Tan Sri Pandikan Amin Mulia terpaksa mencelah minta mereka berhenti berbalah.-21/6/2011
Agenda Daily

H2O lembut macam air

Posted: 21 Jun 2011 02:59 AM PDT

PDF Cetak Emel

Apa relevannya Isu keris Panca Warisan dan kekalahan BN di PRU 12. Inilah yang menjadi intipati di dada-dada akhbar sejak dua hari ini.


Akhbar-akhbar arus perdana semalam dan hari ini (26 dan 27 April 2008 ) ke seluruhan memaparkan berita mengenai permohonan maaf Ketua Pemuda Umno, Hishamuddin Hussein terhadap tindakannya menghunus dan mencium keris menyebabkan masyarakat bukan Melayu ditakutkan oleh politik persepsi dan gembar gembur terhadap keris sebagai satu simbol. Lebih malang lagi beliau mohon maaf kepada orang Melayu dan  mengaku kalah dan tewas kerana tidak mampu mempertahankan keris sebagai simbol warisan bangsa.


Maka pengakuan `wira' yang menjadi sanjungan dan harapan pemuda Melayu ini disokong dan dipuji pula oleh pemimpin politik Melayu. Dikatakan satu tindakan yang bijak dan sikap keperihatian Ketua Pemuda Umno terhadap isu itu. 
Apa lagi yang Melayu tinggal? Kalau semangat dan warisan budayanya sendiri pun gagal untuk dipertahankan. Mengapa kita terlalu cepat mahu melatah dan mengaku kesilapan yang sebenarnya ia bukan satu kesalahan dan kesilapan. Kenapa kita terlalu mengambil sikap mahu menjaga sensitiviti bangsa lain kerana mereka tidak memahami warisan dan budaya kita? Kita pula dengn mudah menyinggung perasaan bangsa sendiri kerana nak jaga perasaan bangsa lain. Salahkah kita mengamal dan mewarisi budaya dan adat yang ditinggalkan oleh nenek moyang kita berkurun-kurun lamanya itu?
Nampak jelas di sini Hishamuddin tidak mempunyai asas semangat keperwiraan Melayu tulin yang selama ini dilambangkan oleh Keris Pusaka kita. Kalau Keris Pusaka itu membuatkannya rasa panas bila menyentuhnya dan tak lena tidur dibuatnya , maka jelaslah bahawa beliau tidak layak menyandang Keris Pusaka Bangsa  yang membawa erti mendokong kuasa kepertuanan Melayu.
Saya tidak tahu siapakah yang meminjamlan keris yang dihunus oleh Hishamuddin dulu itu.Yang pasti keris itu bukan miliknya. Melihat kepada telatahnya yang  penuh rasa bersalah itu menunjukkan yang beliau tidak pernah memiliki keris pusaka Melayu. Pada hal seseorang pejuang Melayu pasti ada sekurang-kurangnya sebilah keris pusaka dalam rumahnya sama ada diletak di dinding ruang tamu atau di bilik tidurnya.


Ambillah contoh orang Melayu biasa di kampung-kampung, setiap rumah pasti ada sekurang-kurangnya sebilah keris pesaka, atau sebilah pedang , atau sebilah sundang, atau sebilah lembing. Ini semua lambang semangat Melayu, lambang ketegasan bangsa kita  yang tidak boleh bertolak ansur dalam mempertahankan maruah dan hak kita bila dicerobohi oleh sesiapa saja.


Bahkan dianggap tidak normal bagi penduduk Melayu Kelantan sekiranya di rumah mereka tidak ada 'besi' yang dirujukkan kepada  senjata. 


Malukah seseorang yang berketurunan Melayu menghunus keris di khalayak ramai sambil memberi amaran hak orang Melayu jangan disentuh? Malukah seseorang pemimpin Melayu mencium keris di khalayak ramai sambil berjanji akan mempertahankan ketuanan Melayu agar memberi peringatan kepada bangsa pendatang jangan melampaui batas bila bercakap pasal menuntut hak mereka?


Jauh sekali dari perasaan nak menunjuk-nunjuk, Hishamuddian boleh datang ke rumah saya untuk melihat keris pusaka yang saya miliki. Saya ada tiga bilah keris dan sebilah pedang di rumah saya hari ini. Keris pertama yang saya miliki adalah pemberian seorang tua di kampung kepada bapa saya. Menurutnya keris itu telah berjaya membunuh seorang askar penjajah dari negara matahari terbit  yang cuba memperkosa anak gadisnya di zaman Jepun di Kelantan. Keris kedua pemberian Dato' Latif Bakar yang dihadiahkan kepadanya oleh pembesar Melayu dari Riau dan keris ketiga  ialah keris luk tujuh dibuat pada tahun 1453 zaman kesultanan Sumedang Jawa. Pemilik pertamanya Budi Sumatja dan pemilik terakhir, Bogja Agung yang akhirnya diberika oleh salsilah keturunannya kepada saya. Manakala pedang itu pula saya beli sendiri di kedai barangan senjata besi di R&R Tapah. 
Mengapa takut Dato' ? Kamu tidak keseorangan di negara ini, pertahankanlah maruah bangsa kamu . Banyak calon BN kalah baru-baru ini tiada kaitan dengan keris yang kau hunus itu. Undi orang bukan Melayu beralih kepada pembangkang bukan takut kepada keris yang kamu cium itu, tetapi oleh kealpaan dan tidak kemampuan para pemimpin bukan Melayu yang menjadi komponen BN untuk berdepan dengan kaum mereka sendiri. Antara sebabnya calon yang dipilih bukan yang dikehendaki para pengundi , tetapi adalah yang dikehendaki oleh pemimpin mereka!!!
Gambar dari http://www.straitstimes.com/ Nota Kaki:


DS Hishamuddin Tun Hussein dilihat sebagai penakut dan tidak berani untuk bertindak terhadap ancaman yang semakin berani menggugat ketenteraman awam.


Ambiga dan Mat Sabu 121 yang bertopengkan sebuah NGO angin mengadakan satu himpunan besar-besaran ala Tahrir Square di Mesir.  Demo yang kononnya akan dibuat secara aman hanyalah satu pembohongan semata-mata untuk menghalalkan segala perencanaan jahat mereka.


Dalam demo menentang kenaikan harga minyak. slogan yang dibawa oleh Anwar ialah "KAMI TIDAK AKAN BALIK SELAGI HARGA MINYAK TIDAK DITURUNKAN".


Bagaimanapun demo minyak naik gagal kerana habis ceramah Anwar yang balik dahulu, 9 Julai 2011 nanti, senarionya amat berlainan. Ia diramalkan menjadi satu demo paling ganas dan paling dasyat dan boleh menyebabkan peristiwa berdarah seperti 13 Mei 1969 kembali berulang.


H2O perlu bertindak cepat dan mencegah dari awal lagi. Mat Sabu 121 dan Ambiga IFC menyokong murtad dari kalangan orang Islam perlu ditangkap dan disiasat untuk selama 2 minggu sekurang-kurangnya. 


Siasat siapa yang mendalangi demo tersebut. Siasat akuan mereka. Sisat sehingga kelubang cacing dan jika bersalah atau boleh mengancam keselamatan negara, jatuhkan hukuman ke atas mereka SEGERA.


Hari ini rakyat Malaysia yang cintakan keamanan tertanya-tanya dan ternanti-nanti apakah tindakan yang akan diambil oleh H2O.


Rakyat berasa terkilan kerana KDN dengan pantas menggantung dua pegawai imegresin berikutan perbuatan ketuk ketampi ke atas warga Singapore. 


Malaysia juga perlu menahan pilot jet pejuang Singapore yang hukum mereka ketuk ketampi kerana menceroboh ruang udara Malaysia.


Apakah H2O takut dengan ISA? Ini kerana tohmahan pembangkang menyatakan bahawa zaman pentadbiran Tun Hussein Onn adalah era ISA. Ini kerana pada ketika itu paling ramai rakyat menjadi orang tahanan di bawah ISA. 


Apakah H2O akan membaiki rekod ayahnya?


Hari ini dalam keadaan kritikal. H2O perlu bingkas dan bertindak cepat.


Tadi TM ada menulis artikal Pegawai Rela yang menjadi tonto kepada taiko dadah di Kuala Sepetang Perak. Harap KDN dapat menyiasat laporan individu yang dibuat di balai polis tersebut.


Jika beliau bersalah kerana menggangu tugas anggota keselamatan, sila hadapkan tonto tersebut ke mahkamah.


Seorang sahabat yang juga Timbalan Ketua Bahagian Umno Taiping Sdr Ton Zailani Hj Mat Darus PMP, AMP, PPT menyatakan kekesalannya terhadap Menteri Keselamatan Dalam Negeri yang diibaratkan hanya pandai mengelak silat, tetapi tidak pandai bersilat dalam erti kata sebenar. Tambah beliau H2O hanya pandai mencium dan menghunus keris semasa dalam PWTC sahaja dihadapan pemuda. tetapi hakikat sebenar beliau amat takut dan ingin menjaga kerusinya dan kedudukannya dalam politik, bukan untuk rakyat dan negara.


Apakah H2O masih takut dan masih phobia dengan peristiwa mencium dan menghunus keris yang menjadi hot topic dalam akhbar bukan melayu?

Fw: PERHIMPUNAN BERSIH TAPI KOTOR

Posted: 21 Jun 2011 01:19 AM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


From: othman mohamed <othmanmohamed6667@gmail.com>
Date: Tue, 21 Jun 2011 00:31:55 -0700
To: <taipingmali@gmail.com>; <rosezie2003@yahoo.com>; <norlizaizul@gmail.com>; <irwanfahmi@hotmail.com>; <tapakukuhiring@gmail.com>; <mtermizi@btn.gov.my>
Cc: <othmanmohamed6667@gmail.com>
Subject: PERHIMPUNAN BERSIH TAPI KOTOR

MENOLAK PERHIMPUNAN 'BERSIH 2.0' YANG SEBENARNYA KOTOR
PADA 9 HB JULAI 2011


Semua umat melayu dan rakyat yang cintakan keamanan negara, mari kita sama-sama berhimpun menolak PERHIMPUNAN 'BERSIH 2.0' yang sebenarnya kotor dengan mempunyai agenda untuk menghuru-harakan negara bagi kepentingan pihak-pihak tertentu yang menjadi pengkhianat kepada negara yang tercinta ini.

LOKASI BERKUMPUL GERAK AMAN ADALAH SEPERTI BERIKUT:-

1. PERKARANGAN MASJID NEGARA
2. DATARAN MERDEKA
3. PERKARANGAN STADIUM MERDEKA
4. ISTANA NEGARA


Semua yang bertanggungjawab kepada keamanan negara diminta bersama-sama berkumpul seawal 7.00 pagi di lokasi-lokasi dinyatakan di atas.

Keperihatinan anda semua sangat diharapkan. Penyertaan ramai dapat menggagalkan usaha mereka yang mahu menghuru harakan negara. Mereka ditajakan oleh pihak luar negara yang cemburukan negara ini.

Mereka mahu lenyapkan kuasa orang melayu yang telah berjaya menjadikan negara ini sebagai negara islam. Usahakan supaya anda dapat bersama-sama GERAK AMAN pada 9 HB JULAI 2011 nanti. Terima kasih

Fw: KENAPA PERLU KJ MENYALAK

Posted: 21 Jun 2011 01:18 AM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


From: othman mohamed <othmanmohamed6667@gmail.com>
Date: Tue, 21 Jun 2011 09:51:29 +0800
To: <taipingmali@gmail.com>; <tapakukuhiring@gmail.com>; <norlizaizul@gmail.com>; <rosezie2003@yahoo.com>; <irwanfahmi@hotmail.com>
Cc: <othmanmohamed6667@gmail.com>
Subject: KENAPA PERLU KJ MENYALAK

          KJ menyalak pula kerana kenyataan Dato Ibrahim Ali semasa Majlis Pelancaran PERHIMPUNAN GERAK AMAN yang diadakan pada 19 jun dikelab Sultan Sulaiman dan nampaknya KJ dah mula meyerang PERKASA kenapa agaknya?, Pada Hemat kami kalau Priseden Berseh dibelakangnya ada Anuar Ibrahim dibelakang Anuar Ibrahim pula ada Yahudi begitu juga KJ di belakangnya ada pihak tertentu, Kalau tidak dia tidak berani nak menyalak.Kami cabar KJ bawa bersama pPemuda Mca,Gerakan,Mic,Ppp pada tarikh 09 july untuk menghalang Bersih, Kalau anda tak boleh  bawa mereka ini semua bermakna anda bukan seorang Pemimpin tetapi anda seorang BALACI dan PECACAI dalam Pertubuhan Politik yang anda dokongi,

          Kepada KJ jangan pertikai apa yang Perkasa akan buat kerana Perkasa ada matlamat Perjuangan yang jelas seperti yang terkandung didalam Perlembagaan Perkasa sudahkah anda membacanya ? Kalau belum jangan cuba-cuba mempertikai Kepimpinan Perkasa kerana anda maseh budak-budak lagi tentang Perjuangan, Lebeh baik anda tumpukan perhatian anda kepada Pemuda yang memerlukan seorang Ketua bukan seorang pengkritik yang tidak faham tentang perjuangan Agama,Bangsa dan Negara.

          Adakah anda sekarang maseh tidak sedar diri lagi?dan anda maseh merasakan anda menantu Perdana Menteri Malaysia, masa sudah berubah jangan nak tunjuk hebat kerana takut-takut akan jadi kupang tembaga satu hari nanti,Insaflah sementara usia Kuasa yang maseh berbaki ini jangan cuba nak cabar Perjuangan Perkasa.Kalau anda boleh desak Dato Ibrahim disiasat kami juga akan membuat desakan kepada Perdana Menteri supaya anda tidak dicalunkan semula pada PRU 13 kerana tidak layak menjadi Pemimpin Bangsa, Anda hanya layak berada diluar gelangang Perjuangan dan kami istiharkan anda sebagai pengkianat agama bangsa.


Drp :Othman Mohd
TPPD Lms

Aspirasi Bangsa

Posted: 22 Jun 2011 01:44 AM PDT

Aspirasi Bangsa


Bukti Ultra Perkauman ADUN DAP Sarawak!!!

Posted: 21 Jun 2011 11:15 PM PDT

PAPA GOMO

Posted: 22 Jun 2011 01:33 AM PDT

PAPA GOMO


Hebat Nya Cybertroopers Pakatan Pembangkang Sampaikan Satu IP Undi 60 Ribu Kali

Posted: 21 Jun 2011 11:46 PM PDT
Wow cukup hebat dan amat menakjubkan apabila undian di The Star online menunjukkan keputusan pengundi seramai 1,327,139 memihak kepada Pakatan Pembangkang dengan 99% bagi meneruskan Demo BERSIH pada 9 Julai nanti.

Gua sebenarnya naik hairan jugak takkan lah tidak ada rakyat yang menolak Demo Bersih ni sampaikan rakyat yang membantah demo Bersih ini hanya 1% sahaja. Dari 1,327,139 undian yang di perolehi hanya 1% sahaja menolak demo Bersih?

Siasat punya siasat rupa rupanya Lamat tersebut telah di HACK oleh cybertroopers Pakatan Pembangkang dan oleh sebab itu dalam masa yang singkat Undia di Poll mencapai Sejuta lebih. Mana mungkin sebuah Portal boleh memperolehi pembaca seramai 1 juta lebih pada waktu ini sedangkan Portal hiburan pun hanya Ratusan Ribu.

Malah setelah semakan di buat di dapati ramai yang menggunakan IP yang sama telah mengundi sebanyak 60 Ribu ke atas. Ini bermakna dari satu IP Cybertroopers Pakatan telah membuat undian berulang ulang kali. Emmm jelas lah agenda mereka yang terdesak apabila Rakyat Menolak Demo Bersih yang bakal di anjurkan kelak.Malaysiakini pulak cukup pantas dalam mengambil jumlah pengundian tersebut walhalkan kalau di fikir secara Logik akal mana mungkin hanya 1% sahaja rakyat yang menolak Demo Bersih.

Malah The Star turut mengeluarkan kenyataan:

The Star Online.

1.
Dalam masa kurang daripada satu hari, pengundian tersebut menarik lebih daripada satu juta undian yang menyebabkan pihak The Star Online mengesyaki bahawa keputusan sedang dimanipulasi. Sedangkan, pengundian terdahulu hanya menarik purata tidak lebih daripada 30,000 jawapan selama beberapa hari.

2.
Jumlah pelawat unik ke The Star Online adalah kira-kira 400,000 setiap hari, maka ia menambah syak wasangka pihak The Star Online bahawa terdapat manipulasi.

3.
Pemeriksaan awal log laman web menunjukkan kira-kira sejuta undian ke laman pengundian daripada hanya satu alamat IP.

4.
Bertindak atas kepercayaan bahawa keputusan pengundian telah dicemari, pihak The Star Online telah membuat keputusan untuk menutup pengundian sebelum tengah hari Selasa.Gomo nak nyatakan di sini ini lah dia mentaliti Juak Pakatan Pembangkang yang akan buat apa sahaja bagi menipu dan membohongi Rakyat Malaysia agar terpedaya dengan dakyah Hasutan mereka.

Demo BERSIH tidak mendapat tempat di hati rakyat kerana Keganasan yang di bawa oleh mereka ini adalah satu pekara yang sia sia kerana kita semua tahu motif Demo ini di adakan bagi menyelamatkan Dato Seri Anwar Ibrahim dari Kes Liwat nya dan Isu Video Seks Terlampau nya dengan pelacur China.

Semoga Rakyat Malaysia Menolak Demo BERSIH yang bakal di anjurkan kelak. Jangan kita sokong hal yang boleh menggugat Ketenteraman Awam.

Psssttt...Bingai betul Malaysiakini ni...ha ha ha
DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


RM10.32 Billion Di Bazirkan Begitu Sahaja Oleh Kerajaan

Posted: 21 Jun 2011 06:00 PM PDT


Pening Demi Rakyat

Rakyat Malaysia mungkin lupa, mungkin tidak sedar dan ada yang mungkin buat buat Bodoh mengenai Subsidi yang di tanggung kerajaan Malaysia buat seluruh rakyat Malaysia.

Bukan sahaja rakyat Malaysia yang menerima nikmat subsidi dari Kerajaan malah rakyat negara asing yang berkerja di Malaysia juga sedemikian sampaikan berjuta yang enggan pulang ke negara asal kerana mendapat kehidupan lebih baik di Malaysia ini.

Gomo juga ada kalanya marah dan bengang dengan Kerajaan Malaysia, ada ketikanya cemburu dengan negara lain selain Malaysia namun bila di renung kembali dan ingat pesan orang tua tua:

"Hujan emas di negeri orang,
hujan batu di negeri sendiri,
lebih baik negeri sendiri"


Itu lah yang Gomo nak tekankan mengenai Subsidi yang di tanggung oleh Kerajaan Malaysia buat Rakyat di negara ini. Pergi lah ke negara luar pastinya anda tidak akan memperolehi Subsidi dari Kerajaan mereka. Malah desakann hidup boleh membuatkan anda merempat di tepi jalan dalam mencari sesuap nasi.

Tidak salah menegur kerajaan yang ada tapi jangan sampai Kelambu pun di bakar akibat marah pada sekor dua nyamuk. Begitu lah juga dalam kerajaan hari ini. Jangan kerana seorang dua pemimpin BN yang haprak maka nak di Bungkuskan BN yang berjuang demi Rakyat sejak bertahun lamanya.

Jenis Barang dan Jumlah Subsidi Yang di Tanggung oleh Kerajaan pada tahun 2010.

Gula (789 juta),
Tepung Gandum (89 juta),
Minyak Masak (813 juta),
Beras ST15 (486 juta),
Petrol RON 95 (3.13 Billion),
Diesel (3.59 Billion),
LPG (1.43 Billion)
Jumlah Keseluruhan RM 10.32 Billion).

Faktor Kenaikan Harga Barang
1. Penambahan penduduk dunia sbyk 4% setahun tapi pengeluaran makanan hanya 1%-2% setahun.

2. Keadaan cuaca yg tidak menentu spt kemarau di Russia dan banjir di India dan Australia

3. Dasar larangan eksport oleh negara pengeluar spt bawang di India dan gandum di Russia.

Hargailah Subsidi yang di berikan Kerajaan Malaysia buat anda sekeluarga. Apakah nilai 10.32 Billion yang di Subsidikan untuk kita satu pembaziran?Anwar Brahim Yang Sakit Hati Dan Pening
Dengan Subsidi Kerajaan BN Buat Rakyat

Psssttt....Ni Fakta bukan Auta macam Pakatan Pembangkang dok kata itu ini.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM


ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Pakatan Pembangkang Bakal Raikan Berita Gembira Mengenai Skandal Rasuah Pehin Seri

Posted: 21 Jun 2011 06:30 AM PDT
Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Abdul Taib Mahmud berkata,beliau akan membuat kenyataan rasmi esok mengenai dakwaan rasuah terhadapnya.Bagaimanapun Tan Sri Abdul Taib Mahmud tidak menyatakan bagaimana beliau maklum balasnya terhadap dakwaan pembangkang dengan menggunakan siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap beliau.


"Pembangkang akan terkejut esok," katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis perasmian Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) oleh Yang di-Pertua Negeri Tun Abang Muhammad Salahuddin Abang Barieng di Petra Jaya hari ini.


Pada 9 Jun,Pesuruhjaya SPRM Datuk Seri Abu Kassim Mohamed menyatakan bahawa suruhanjaya itu sedang menyiasat Taib atas dakwaan rasuah balak.Beliau menjawab pertanyaan sama ada SPRM akan mengambil tindakan seperti Agensi Anti-Rasuah Switzerland, di mana aset Taib dibekukan atas dakwaan rasuah balak.


Menurut laporan berita asing,Presiden Persekutuan Switzerland Micheline Calmy-Rey berkata bahawa beliau menyedari dakwaan itu dan mengemukakan maklumat mengenai aset Taib di Switzerland kepada badan kawalan,Lembaga Pengawasan Pasaran Kewangan Switzerland (Finma) untuk tujuan siasatan.


Gomo menyambut baik apa yang di nyatakan oleh Pehin Seri berhubung dakwaan rasuah terhadapnya. Ini lah keterbukaan pemimpin Barisan Nasional yang siap sedia di soal siasat jika benar ada asas yang kukuh Rasuah ataupun penyelewengan yang di lakukan.

Tetapi pemimpin Pakatan Rakyat? Emmm kita ambil contoh Dato Seri Anwar Ibrahim yang sehingga ke hari ini masih lagi GAGAL membuktikan dari mana beliau memperolehi Dana Keewangan bagi tujuan Politik nya dan parti Keadilan rakyat.

Bayangkan tahun 2004 PKR hanya menang satu kerusi sahaja iaitu di Permatang Pauh namun pada 2008 PKR bertanding berpuluh puluh kerusi Parlimen dan Dun yang mana memerlukan Dana Keewangan yang banyak bagi tujuan Kempen dan sebagainya. Dari mana sumber keewangan PKR?

Malah Anwar Ibrahim telah membeli sebuah rumah di Segambut dengan harga RM7 Juta tampa pinjaman dari pihak BANK. Dari mana beliau perolehi dana keewangan untuk pembelian rumah nya?

Anwar Ibrahim memasang 7 orang Pengawal Peribadi yang di anggarkan gaji pengawal Peribadi sahaja sudah mencecah RM20 ribu sebulan. Dari mana sumber keewangan nya untuk membayar Gaji Pengawal Keselamatan?Jika nak di hitung kos perbelanjaan Anwar Ibrahim sebulan adalah sekitar RM100 Ribu dan ini tidak lagi termasuk dengan kos sampingan seperti MELANGGAN PELACUR yang menjadi Kebiasaan Anwar Ibrahim.

DARI MANA SUMBER KEEWANGAN YANG ANWAR IBRAHIM PEROLEHI?

Rakyat Malaysia si momokkan dengan Pemimpin BN Korup begitu begini tetapi rakyat lupa bagaimana kehidupan Pemimpin Pakatan Rakyat yang kononya suci lagi murni. Mereka di lihat bersih dari sebarang Noda sedangkan pada Gomo Baik BN, Pakatan, apa sahaja yang berada di dunia politik pasti ada penyumbahlewengan yang berlaku.

Namun dari sudut keterbukaan dan keberanian Pemimpin BN wajar di puji kerana sentiasa bersiap sedia dengan apa yang berlaku termasuk di Soal Siasat, Di Dakwa mahupun di Hukum oleh Mahkamah jika terbukti berlaku Rasuah ataupun penyelewengan.

Renung renungkan lah wahai rakyat Malaysia.....Psssttt...Belum kira lagi perbelanjaan Anwar Ibrahim beli seluar dalam Levis kat Saiful Bukhari beb...

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Aku Ingat Khir Toyo Kantoi Tapi Malaysiakini Rupanya Yang Terjerat

Posted: 21 Jun 2011 02:43 AM PDT
Perbicaraan mantan Menteri Besar Selangor, Dato Seri Dr Mohamad Khir Toyo hari ini dikejutkan dengan perkara berbangkit mengenai laporan bohong oleh Malaysiakini.com.

Seperti dilaporkan oleh Facebook: Live Perbicaraan Dr Khir Toyo, peguam bela Dr Khir telah membangkitkan isu laporan bohong oleh Malaysiakini mengenai perbicaraan semalam, "PKNS: Shamsuddin's firm given 'rare' treatment".

Pendakwaraya kemudiannya memaklumkan kepada Hakim Datuk Mokhtaruddin Mohd Baki bahawa beliau telah menyemak transkrip perbicaraan dan mendapati tiada soalan dan jawapan seperti yang ditulis oleh Malaysiakini dalam tajuk berita dan juga para 8 berita tersebut.

Berita para 8 Malaysiakini.com tersebut:

"But questioned by the judge, Justice Mohtaruddin Baki, he admitted that the move to scrap the performance bond was "rare" for PKNS."

Hakim kemudiannya merujuk nota beliau dan menyatakan beliau hanya bertanyakan dua soalan kepada Datuk Harun Salim yang salah satunya ialah mengenai tanah tersebut milik siapa, PKNS atau Kerajaan Negeri.

Hakim kemudiannya memberi amaran.....Read MorePsssttt...Itu lah dia Akhbar Propaganda Pakatan Pembangkang yang akan Spin apa sahaja demi Lubang Jubur Anwar IbrahimDAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sahabat-Gunung

Posted: 22 Jun 2011 01:30 AM PDT

Sahabat-Gunung


Perhimpunan Bersih Didalangi PKR Dan Anwar Ibrahim

Posted: 21 Jun 2011 02:34 AM PDT

Kuala Lumpur, 21 Jun- Perhimpunan dan Perarakan Bersih 2.0 yang dijadualkan pada 9 Julai ini merupakan agenda dan didalangi oleh Parti Keadilan Rakyat (PKR) di mana Ketua Umumnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim merupakan jurucakap utama untuk perhimpunan bersih ini, Ujar Ketua Penerangan Pergerakan Pemuda UMNO, Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican.

"Buktinya baru-baru ini Anwar Ibrahim mengeluarkan kenyataan untuk membatalkan rancangan perhimpunan haram pada 9 Julai ini jika Perdana Menteri memberi jaminan bahawa pilihan raya umum (PRU) akan dijalankan secara bersih dan adil. Anwar Ibrahim berkata, Anwar Ibrahim sanggup meminta pengerusi Bersih, Ambiga membatalkan hasrat itu "esok juga" jika Datuk Seri Najib Tun Razak memberikan jaminan tersebut.

Inilah buktinya bahawa beliau adalah peneraju utama, perancang untuk mewujudkan suasana tidak tenteram dan aman dalan negara kita. Mereka bertujuan untuk mengalihkan perhatian rakyat terhadap segala kepincangan yang mereka lakukan selain penerimaan rakyat terhadap transformasi yang dibuat Datuk Seri Najib yang membela dan mendahulukan rakyat," ujarnya.

Dalam masa yang sama, Reezal mengakui tindakan Pemuda UMNO dan Pemuda BN untuk sama-sama membuat perhimpunan bagi menyerahkan memorandum kepada Yang Dipertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin pada 9 Julai ini bagi menzahirkan sokongan terhadap sistem demokrasi sedia ada serta usaha Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) memperberbaiki lagi sistem pilihan raya yang ada pada hari ini.

"Kita bukan nak bersama-sama menyusahkan rakyat dengan mengadakan perhimpunan ini sebaliknya menunaikan tanggungjawab untuk masyarakat 'silent majority', mareka mahukan satu tindakan segera oleh Pemuda UMNO dan BN agar membuat sesuatu agar suasana aman damai di Malaysia ini akan terus terjamin.

Dalam masa yang sama, memorandum berkenaan antara lain akan turut menyentuh beberapa cadangan ke arah penambahbaikan sistem sedia ada termasuk isu pemindahan pengundi khususnya oleh parti pembangkang. Contohnya seperti isu yang diperkatakan baru-baru ini, di rumah Azmin Ali sendiri ada lima orang pengundi luar, berbangsa Cina didaftarkan di alamat Azmin. Kes-kes sebeginilah yang harus diperhalusi oleh pihak SPR untuk masa depan," ujarnya yang juga Ketua Pemuda UMNO Bahagian Kepala Batas.

Dalam masa yang sama, reezal membayangkan Pengerusi Perhimpunan Bersih, Ambiga dijangka akan bertanding dalam Pilihan Raya Umum ke-13 atas tiket PKR.

Inilah modus operansi pihak pembangkang sejak PRU12 yang lalu. Ramai di kalangan calon-calon PKR selama ini berlincung di balik nama NGO sebagai wadah perjuangan sebelum terjun ke bidang politik bersama PKR.

PANEH MIANG

Posted: 22 Jun 2011 01:23 AM PDT

PANEH MIANG


Siapa perdaya Utusan?

Posted: 21 Jun 2011 08:44 PM PDT

Umum tahu bahawa suatu ketika dulu pengasas serta pendokong Utusan Melayu, yakni akhbar yang sangat berpengaruh kepada bangsa Melayu, pernah terpedaya dengan seorang Cina bernama Lee Kuan Yew (LKY).

LKY suatu masa dulu berlagak dan berpura-pura menjadi pejuang hak Melayu yang akhirnya kita boleh nilai sendiri nasib Melayu di Singapura dan bagaimana Singapura kini dianggap sebagai salah satu wilayah Cina selain daripada Hong Kong dan Taiwan.

Justeru, berbekalkan pengalaman sejarah, tindakan Utusan Malaysia untuk membela dan enggan berkompromi dengan isu pembelaan maruah dan nasib Melayu sepertimana yang diperjuangnya kini, adalah menjadi tanggungjawab wajib akhbar Utusan, biarpun diancam dengan tindakan oleh pelbagai pihak.

Ramai generasi Melayu Malaysia hari ini sudah termakan helah serta hasutan cerita dongeng sedih kaum Cina yang kononnya di diskriminasi, tertindas dan dinafikan hak sama rata yang berbeza daripada pribumi; walaupun hakikatnya kuasa ekonomi di negara ini dikuasai oleh kaum Cina sejak dulu.


Namun, ramai juga generasi Melayu hari ini yang tidak sedar bagaimana bangsa mereka sendiri sering didiskriminasi dalam sektor swasta milik Cina; dipandang rendah, tangga gaji rendah berbeza berbanding kaum Cina walaupun mempunyai pendidikan lebih tinggi, peluang kenaikan pangkat yang hampir mustahil, serta pelbagai lagi bentuk tekanan yang boleh disifatkan sebagai tidak adil.

Semoga Utusan Malaysia berterusan dikurniakan kekuatan untuk berjuang serta mempertahankan hak bangsa Melayu walaupun sering diancam, dikutuk, dihina dan diboikot oleh pembangkang. Maka akan tertebuslah kesilapan dan 'dosa' Utusan Melayu yang suatu ketika dulu amat mudah termakan harapan dan janji palsu seorang Cina bernama Lee Kuan Yew.

Dan strategi menabur harapan serta janji palsu yang sama masih dilakukan DAP yang kini telah menjadi idola ahlul Pas dan Harakah.

Sesebuah bangsa yang tidak tahu akan sejarah negaranya, pasti akan mengulangi sejarah terdahulu berulang kali.

The Unspinners

Posted: 21 Jun 2011 11:47 PM PDT

The Unspinners


Bersih goyah tidak capai angka yang diharapkan

Posted: 21 Jun 2011 05:00 AM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 21 Jun 2011 11:46 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Sajak & Video YB Zulkifli Nordin Cabar Pakatan Bubar Negeri Dimenangi Jika Benar SPR Tidak BERSIH !!!

Posted: 21 Jun 2011 11:26 PM PDT


KOTOR 2: POLITIK JALANRAYA

Kalau benar tak bersih
bagaimana mereka menang 5 negeri
nafikan dua pertiga majoriti
boleh jadi montori besau laie!

Kalau benar tak bersih
letak lah jawatan
bubarkan dewan
biar rakyat tentukan!

Diberi stadium tidak mahu
appointment dengan Istana
langsung tiada yang tahu
SPR ajak bincang ditolak tanpa malu

Apa niat mereka?
Mahu berhimpun dijalanraya
mereka tidak berminat dengan pilihanraya
tetapi politik rimba dijalanraya

biar berlaku rusuhan
lagi bagus ada tangkapan
dan tembakan
lalu mereka akan melaung melolong
ini kerajaan zalim perlu dijatuhkan
dataran tahrir mahu di ulangkan
taktik rusuhan mahu diciplakkan

agar hanyir DNA bisa tenggelam
agar jam Omega tidak kedengaran
agar China-doll dilupakan
karung kunyit Saiful dikambuskan
mahu saja Eskay dihapuskan
dan videoklip dipadamkan
agar belalai terus bisa memuntahkan!

Kita menentang bukan kerana mereka Hindu!
Kita menentang bukan kerana mereka Melayu!
Kita menentang bukan kerana mereka Cina, Kadazan atau Bidayuh!
Kita menentang bukan kerana keagamaan,
atau api-api perkauman

Tetapi kita menentang mereka
kerana mereka pengkhianat & petualang
yang mahu memporak-perandakan negara
meliwat keamanan kaum berbilang
merakus Putrajaya secara haram!

bila rusuhan Melayu pasti kesusahan
bila kekacauan Cina pasti keperitan
bila gangguan India pasti kedukaan
ini bukan soal agama
atau perkauman
tetapi soal keamanan & keselamatan

bangkitlah rakyat tentanglah petualang
bangunlah umat cegah kemungkaran
bangunlah Melayu suarakan bantahan
bangunlah Cina pertahankan keharmonian
bangunlah India pastikan keamanan
jangan dibiar para petualang
jangan dibenar politikus jalang
menyepak terajang
tamadun yang cemerlang
negara yang terbilang

Bersatu rakyat
berpadu umat
menghapuskan maksiat
menentang politik lalat
jangan biar diri diperalat
oleh pendendam kesumat
politikus musibat!


Zulkifli Bin Noordin
Rabu
20 Rejab 1432
22 Jun 2011


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2011. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Lim Kit Siang Promosi Blog Panglima - Alasan Elak Cina Mandi 'Water-Canon' ???

Posted: 21 Jun 2011 07:50 PM PDTPagi ini ketika membelek carian google tentang topik yang dihebohkan Malaysian-Insider dan Malaysia-Today bertajuk Blogger warns Chinese away from Bersih " Panglima terjumpa blog Lim Kit Siang menyiarkan artikel yang sama. Tidak sangka kesungguhan Panglima mengajak Melayu Cina India jangan sertai BERSIH demi masa depan anak cucu kita - turut dipromosi oleh beliau.


Pada fikiran Panglima seusai membacanya terlintas dua perkara yang dapat dibuat analisa iaitu 


1) Kegusaran LIM KIT SIANG jika bangsa Melayu mula bangkit dan menentang BERSIH selepas mendapati hanya mereka sahaja yang digunakan untuk berpesta mandi 'water-canon'... 


2) Cina juga sedar mereka tidak menjayakan BERSIH kali pertama dan kali ini juga mereka perlu mencari alasan untuk mengelakkan perhimpunan haram tersebut.


Pemikiran Melayu berbeza dengan Cina di mana Melayu lebih berani di dalam memperjuangkan kehendak pemimpin mereka manakala Cina lebih memikirkan keuntungan untuk diri mereka dan juga parti sebelum membuat keputusan menyertai perhimpunan tersebut.


Semakin sedikit modal digunakan untuk mendapat keuntungan dalam bisnes maka semakin gembiralah mereka sebagai peniaga. Maka kaedah yang sama barangkali digunakan dalam percaturan politik di mana mereka tidak sanggup menjadi 'buruh kasar' untuk menjayakan BERSIH tetapi hanya sanggup untuk memberi 'modal' sahaja. Mereka lebih 'pandai' dan 'bijak' dari kita nampaknya. 


Alahai Melayu Mudah Lupa !!!
Link Lim Kit Siang boleh dilayari di sini http://bit.ly/mPvNeR


Soalan terakhir : Adakah ada muka Cina atau India di dalam gambar BERSIH versi pertama di bawah ?


Melayu yang begitu semangat 'dipergunakan' oleh Melayu juga


Pemimpin Melayu yang peralatkan Melayu Bertopengkan IslamTauke Besar Yang Sanggup 'Peralat' Bangsa Melayu Untuk Diri Bukan Pertiwi


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2011. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Kemaskini : Malaysia-Today dan Malaysian-Insider Termasuk Blog Pakatan Promosi Blog Panglima

Posted: 21 Jun 2011 03:30 AM PDT


Tidak disangka-sangka dua portal pro pembangkang iaitu Malaysia-Today dan Malaysian Insider telah memetik artikel blog Panglima.


Artikel berkenaan BERSIH bertajuk " Video Cina DIbakar Di Indonesia - Fikirkan Wahai Rakyat Malaysia " telah disiarkan di blog Panglima di sini http://penembak-tepat.blogspot.com/ 

Artikel TMI dan MT yag bertajuk : Blogger warns Chinese away from Bersih itu telah mendapat 195,000 carian dalam Google selepas Panglima mencarinya mengguna perkataan yang sama.

Baca lagi...

APANAMA

Posted: 21 Jun 2011 11:45 PM PDT

APANAMA


The Star and its SCREWED poll!

Posted: 21 Jun 2011 06:37 AM PDTThe nation's LEADING English newspaper company, The Star Publications, has once again shown its true colors. Don't ask me what their colors are but going by their tendencies lately it appears far from white.  


The LEADING news organisation controlled by the Malaysian Chinese Association had run an Online poll on the proposed illegal street demonstration by an NGO calling themselves Bersih.


The questions for the "very necessary and timely' poll on Monday by the LEADING newspaper controlled by the Malaysian Chinese Association is as stated in the box above, BUT one wonders why The Star - the LEADING newspaper or rather those who run the organisation appear to be deaf and dumb ? 


I think the Star's Datuk Seri Wong Chun Wai and his bosses owe the authorities an explanation because :-


1. The Royal Malaysian Police have stated in no uncertain terms that they WILL NOT issue a permit for the proposed July 9 Bersih demonstrations in downtown Kuala Lumpur due to concerns over security and public order. 


2. The Home Minister had also made similar statements and re-emphasised the fact that the proposed demonstration was illegal and urged the organisers to call off the politically-motivated demonstrations. 


3. Hundreds of police reports have been lodged against the proposed demonstration by Bersih and hundreds of NGOs opposed to Bersih have vouched take it to the streets on the same day if the Bersih demonstration was allowed by the authorities.


4. Every journalist / editor worth his salt know that Bersih is not an independent NGO but merely the tool of a desperate Opposition politician. ( Wong Chun Wai should step down if he doesn't know this fact) 


So, why then would a LEADING newspaper like The Star, which is run by experienced LEADING journalist like Datuk Seri Wong Chun Wai be so irresponsible and not give a damn to the concerns of the Royal Malaysian Police and the Home Minister himself ? 


After all the necessary damage was done via the SCREWED poll, the LEADING newspaper removed the online poll and issued a 'statement' late this evening.Published: Tuesday June 21, 2011 MYT 7:39:00 PM
Updated: Tuesday June 21, 2011 MYT 7:57:43 PM

Manipulation suspected in Bersih poll

The poll asked respondents for their opinion: should it be cancelled, or should it be allowed to go on.
In less than a day, it drew more than a million responses which caused the team to suspect that the results were being manipulated. The Star Online polls attract an average of only about 50,000 responses over several days.
Furthermore, the total number of unique visitors to The Star Online is about 400,000 per day, lending further credence to our suspicion that there was manipulation afoot.
This could be done in several ways, for example through scripted routines or "bots" that come in to a site to perform the same task over multiple repetitions. Indeed, an initial examination of our site logs showed about one million submissions to the poll page from just one IP address.
Therefore, acting upon the belief that the poll results were tainted, we made the decision to take it offline just before noon Tuesday.
We regret that our effort to give the public a voice has been tainted by this act. - TheStar


So, is the nation's LEADING English newspaper and its LEADING chief trying to LEAD its readers in a new direction ? 


p/s I just hope this time around the Home Minister doesn't stop with just another WARNING!Site Meter

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 21 Jun 2011 11:45 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


RUSUHAN BERSIH: Pemuda UMNO Selayang Buat Laporan Polis...

Posted: 21 Jun 2011 11:43 PM PDT

Aku tak tahu dah berapa ratus laporan polis dah di buat, tapi aku tengok, polis dan kdn masih berdiam diri dalam kes rusuhan bersih ni, penganjur rusuhan tu, ambiga dan mat sabu masih boleh jalan-jalan pi sana pi sini lancarkan rusuhan tu peringkat negeri.

Tak pasti polis nak tunggu sampai bila baru nak tangkap penganjur rusuhan tu, polis kena ingat, bukan semua rakyat malaysia yang bersetuju dan meyokong perhimpunan tu, hanya segelintir je mereka-mereka yang taksub pada anwar yang gilakan nak buat rusuhan, kepada encik-encik polis, ambilah tindakan segera, jangan sampai rakyat kata polis lembik dan rakyat dah tak respect lagi dengan polis.


Hassan Ali Di Gugurkan Dari Exco Kerajaan Negeri Selangor.

Posted: 21 Jun 2011 01:47 AM PDT


Pas selangor semalam sudah membuat lantikan baru dalam jemaah pimpinan negeri, tak pernah terjadi dalam sejarah pas selangor, seingat aku laa, timbalan persuruhjaya sampai ada 3 orang, negeri selangor ni tak besar mana pun 7,956 kilometer persegi dan dan jumlah penduduk ada la 6 juta orang, takan timbalan persuruhjaya pas kat selangor ni sampai 3 orang kut....lain la kalau besar negeri selangor ni macam sarawak.

Apa pun, bertukarnya kepimpinan negeri bermakna akan bertukar la juga kerusi exco kerajaan, dr rani yang kini sudah menjadi persuruhjaya pas sudah pasti akan jadi exco kerajaan negeri lepas ni, tak logik seorang persuruhjaya pas negeri hanya jadi adun pekak dalam negeri yang di kuasai oleh pakatan, macam mana dia jana ekonomi anak buah dia dan pas selangor, maka nak tak nak, khalid ibrahim selaku menteri besar terpaksa gugurkan hassan ali dan melantik dr. rani menjadi exco.

Dengan tersingkirnya hassan ali, banyak memberi kelegaan kepada puak-puak endorgan dalam pas selangor, juak-juak endorgan dalam pas yang selama ni merungut tak dapat tander bersih kawasan pastinya menarik nafas lega dan senyum mereka sudah sampai ke telinga, buah durian yang mereka tunggu untuk gugur selama ini pastinya akan gugur sedikit masa lagi, kenapa aku cakap macam tu, pasal banyak ketua-ketua cawangan pas yang berkiblatkan kepada puak-puak endorgan ni merungut, hassan ali tibai semua kerja-kerja tender di selangor melalui anak saudara dia, hassan ali memberi kerja-kerja tu pada orang-orang pas yang menyokong dia je, yang lain pergi lantak la dengan kau.

Apa nasib hasan ali lepas ni... sama-sama lah kita tengok nanti...

My Longest Yard

Posted: 21 Jun 2011 11:39 PM PDT

My Longest Yard


Undian BER-SHIT berjumlah 1,327,139 adalah tipu, dusta dan bohong ?

Posted: 21 Jun 2011 09:20 PM PDT

Bangga tak terhingga puak BER-SHIT bila lihat keputusan undian di laman portal The Star Online. Jumlah undian yang diterima adalah 1,327,139. Yang sokong BER-SHIT pula hampir 99%. Biar betul!Portal Malaysiakini berasa amat teruja dengan keputusan berkenaan lantas keluarkan berita 'luar biasa' ini, kononya BER-SHIT dapat sokongan tidak berbelah bagi oleh rakyat.Hari ini, pihak The Star Online buat siasatan. Adakah benar undian tersebut?

Keputusannya amat tidak dijangka, rupa-rupanya jumlah undian itu adalah tipu, dusta dan bohong! Dipercayai hampir satu juta undian datang dari satu IP yang sama !

kah kah kah kah kah !
kah kah kah kah kah !
kah kah kah kah kah !

Jom baca kenyataan The Star Online.

1.
Dalam masa kurang daripada satu hari, pengundian tersebut menarik lebih daripada satu juta undian yang menyebabkan pihak The Star Online mengesyaki bahawa keputusan sedang dimanipulasi. Sedangkan, pengundian terdahulu hanya menarik purata tidak lebih daripada 30,000 jawapan selama beberapa hari.

2.
Jumlah pelawat unik ke The Star Online adalah kira-kira 400,000 setiap hari, maka ia menambah syak wasangka pihak The Star Online bahawa terdapat manipulasi.

3.
Pemeriksaan awal log laman web menunjukkan kira-kira sejuta undian ke laman pengundian daripada hanya satu alamat IP.

4.
Bertindak atas kepercayaan bahawa keputusan pengundian telah dicemari, pihak The Star Online telah membuat keputusan untuk menutup pengundian sebelum tengah hari Selasa.

Adakah ini bukan menghasut?

Posted: 21 Jun 2011 01:41 AM PDT


Boleh jadi gila dibuatnya bila melihat kenyataan yang dikeluarkan oleh Malaysiakini mengenai Ibrahim Ali.

Malaysiakini dan Majlis Peguam tuduh Ibrahim Ali sebagai menghasut. Apa yang menghasutnya?

Bagaimana pula dengan kenyataan Lim Kit Siang? Adakah ini tidak menghasut?

"Lim Kit Siang warned Umno to beware of a Malaysian version of the Tahrir Square revolution as witnessed in Egypt." Baca SINI.


Kembara Politik

Posted: 21 Jun 2011 11:32 PM PDT

Kembara Politik


Apa alternatif Kerajaan DAP Pulau Pinang setelah YDPA tolak pilihanraya masjid?

Posted: 21 Jun 2011 04:26 AM PDT

-
Yang Dipertuan Agong (YDPA) Sultan Mizan Zainal Abidin telah bertitah agar pilihanraya masjid yang dicanang oleh Kerajaan DAP Pulau Pinang dihentikan. Daulat Tuanku! Titah Baginda ini merupakan satu kemenangan yang besar buat seluruh umat Islam. Dan dalam masa yang sama titah Baginda ini menjadi satu tamparan hebat buat Kerajaan DAP Pulau Pinang yang begitu licik menyucuk jarum perpecahan dalam umat Islam.

Cadangan pilihanraya masjid yang dipelopori oleh Kerajaan DAP Pulau Pinang ini diperkatakan oleh ramai rakyat. Blogger SatD dari blog Pure Shitte membincangkan dan membongkar kepincangan yang dilakukan oleh Kerajaan DAP Pulau Pinang ini melalui beberapa artikelnya. Terdahulu beliau menyingkap kepincangan yang dilakukan oleh Kerajaan DAP Pulau Pinang dalam soal pelaksanaan pilihanraya masjid seluruh Pulau Pinang ini.

Beliau telah mempersoalkan bagaimana Kerajaan DAP Pulau Pinang boleh nekad melaksanakan pilihanraya ini sedangkan prosedur yang ditetapkan tidak diikuti sebaiknya. Beliau membuat penulisan yang agak terperinci dengan mengemukakan data dan fakta berdasarkan thesis seorang pensyarah yang mana menunjukkan Kerajaan DAP Pulau Pinang cuba mengenepikan peranan YDPA yang mempunyai kuasa dan peranan ke atas hal ehwal Islam Pulau Pinang.

Faktanya, Kerajaan DAP Pulau Pinang sama ada sengaja atau tidak, jelas sekali cuba mengenepikan peranan ini dengan tidak mendapatkan perkenan YDPA. Tindakan Kerajaan DAP Pulau Pinang ini saling tidak ubah seperti sebuah kerajaan yang mengamalkan pemerintahan bercorak republik. Seluruh rakyat tidak hairan kerana DAP sememangnya terhasil dari ayahnya di Republik Singapura iaitu PAP. Mentee sudah tentu akan mengikut gaya mentor.

Berikutan kepincangan yang dikesan dalam isu ini, blogger SatD melalui artikel berikutnya menggesa Kerajaan DAP Pulau Pinang yang sentiasa melaungkan CAT menjawab beberapa soalan penting. Soalan-soalan yang mesti dijawab oleh Lim Guan Eng selaku Ketua Menteri Pulau Pinang adalah seperti berikut:

1. Siapa yang bertanggungjawab mengemukakan kepada Majlis Islam Pulau Pinang berhubung cadangan pilihanraya masjid seluruh Pulau Pinang?

2. Siapakah NGO yang turut terlibat seperti mana diberitahu oleh Abdul Malik Kassim dalam "Persetujuan Bersama".
Pengerusi Jawatankuasa Agama, Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna negeri, Abdul Malik Kassim berkata, kaedah pemilihan yang diperkenalkan itu adalah persetujuan bersama dengan pelbagai pihak termasuk Jabatan Hal Ehwal Agama Islam (JHEAI), Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP) dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO).
3.  Siapa individu yang memberikan nasihat perundangan bahawa tindakan itu sah?

4. Adakah Kerajaan DAP Pulau Pinang berunding dengan Penasihat Undang-Undang Negeri terlebih dahulu?

Tersentak dengan gesaan oleh pelbagai pihak, Lim Guan Eng kepanasan dan mengeluarkan beberapa kenyataan menafikan penglibatannya dalam pilihanraya masjid seluruh Pulau Pinang. Blogger SatD sekali lagi melondehkan Lim Guan Eng melalui artikel terbaharunya. Bak kata beliau, Milaka AhBeng Lim Guan Eng mau kencing tapi kantoi! Lu mana mahu lari AhBeng? Baca pendedahan menarik di SINI.
 
Terdahulu, penulis mempersoalkan kenapa Kerajaan DAP Pulau Pinang hanya mahu melaksanakan pilihanraya masjid di seluruh Pulau Pinang? Sengaja penulis menukil tajuk artikel terdahulu seperti berikut iaitu "Kerajaan DAP Pulau Pinang berjanji laksanakan pilihanraya tokong, gereja dan kuil?" secara sinis supaya rakyat boleh menilai sejauh mana kredibiliti, kebertanggungjawaban dan ketelusan (CAT) yang kononnya diamalkan oleh Kerajaan DAP Pulau Pinang.

Kepada Kerajaan DAP Pulai Pinang, tidak perlulah diusik masjid yang menjadi simbol perpaduan umat Islam.Apakah alternatif Kerajaan DAP Pulau Pinang setelah YDPA tolak pilihanraya masjid? Jika kerajaan DAP Lim Guan Eng sudah tidak ada kerja lain sangat, elok mereka 'meneruskan janji' mereka iaitu melaksanakan pilihanraya bagi tokong, gereja dan kuil. Itu pun kalau penganut agama lain itu tiada bantahan!

CAT Mr CM? Nah... Zero!
+

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 21 Jun 2011 11:28 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Alhamdulillah, Suara MyMassa Didengari Pucuk Pimpinan

Posted: 21 Jun 2011 10:50 PM PDT

Pada tanggal 18 April 2011, team MyMassa telah lancarkan kempen BUY MALAYSIAN CHINESE PRODUCTS AND SERVICES LAST.

Kempen ini dilancarkan selepas Pilihan Raya DUN Sarawak yang menyaksikan sokongan secara besar-besaran kaum Cina kepada pembangkang.


Setelah 2 bulan kempen ini MyMassa letakkan di muka hadapan blog kami, akhirnya satu kempen telah Kerajaan lancarkan mirip kempen MyMassa.Tahniah Kerajaan kerana mendengar denyut dan nadi rakyat. Pesanan kami, kurangkan kebergantungan kepada kapitalis Cina yang sentiasa menekan Kerajaan untuk keuntungan mereka. Sebagai contoh, isu ini...


Kesinambungan kepada isu ini, DAP dan MCA bersama-sama akan back-up peniaga-peniaga Cina ini.
Kepada semua rakyat, kami memohon anda semua menyokong kempen Kedai 1Malaysia. 

*Kebanyakan kedai Cina akan jual minuman keras. Kalau anda terus menyokong mereka, masalah sosial tidak akan selesai.

Kedah Pun Ada Khidmat Seks? Tahniah PAS!

Posted: 21 Jun 2011 09:45 PM PDT


Makin gemilang PAS di bawah MB Jijan.

Dulu tak pernah pun dengar berita macam ni.

Sekarang ni makin teruk Kedah di bawah pentadbiran PAS.

Mungkin sebab tu kot tak berani nak perjuangkan negara Kebajikan.

Takut dengan DAP.

Maklumlah perkara-perkara gelap dengan DAP ni memang tak dapat dipisahkan.

Parti Diktator Nak Jadi Penganjur BERSIH?

Posted: 21 Jun 2011 08:35 PM PDT

Tindakan disiplin yang diambil kepada ahli parti adalah perkara biasa.


Baru-baru ini, PKR mengambil tindakan terhadap 29 pemimpin parti tersebut.

Memang tak pelik tindakan PKR secara keseluruhannya, tapi cuba tengok yang ini.

Pergh! Kritik parti kat facebook pun boleh kena pecat.

Sebenarnya, Dr. Joyce Lee dipecat bukan kerana kritik parti, tapi sebab kritik Azmin. Azmin terasa, lepas tu ngadu kat AnuWar. AnuWar terus arahkan balacinya pecat Dr. Joyce Lee.


Diktator gila babi. Kalah Mugabe. Inikah model pentadbiran Malaysia jika pembangkang memerintah?

Kalau macam ni perangai PKR, makin ramai penjawat awam yang akan dipecat sebab kritik Kerajaan dalam facebook.

Contoh kakitangan Kerajaan yang bakal dipecat kalau pembangkang memerintah


Mana perginya kebebasan bersuara yang pembangkang laungkan selama ini.

Ini macam punya parti pun ada hati nak kritik BN ke, nak anjurkan BERSIH?

BERSIHkan PKR dari segala sifat munafik yang haram bagi lawan, tapi segalanya halal untuk mereka.

*Tutuh amoi pun boleh jadi halal bila 'anugerah tuhan' yang buat.

Selangor DARUL JESUS: UPTOWN Islamik PERTAMA di Kajang?!!

Posted: 21 Jun 2011 07:07 PM PDT

Baru-baru ini team Lensa Bongkar MyMassa berkesempatan untuk berkunjung ke Kajang bagi melihat sendiri perkembangan Islam Berkebajikan yang dikatakan sedang menyubur di sana. Setelah bertanya-tanya kepada penduduk setempat, Lensa Bongkar Mymassa telah dicadangkan untuk ke Jalan Reko, Kajang bagi melihat sendiri hasil pembangunan sebuah UPTOWN Islamik pertama di negara ini yang dipelopori oleh Kerajaan Berkebajikan DAP Selangor. Berikut merupakan hasil bukti penelitian team Mymassa di kawasan tersebut:Alhamdullilah, ketika sampai sahaja di kawasan tersebut, terpampang jelas papan tanda MPKj yang mengalu-alukan kedatangan team kami ke uptown tersebut. Jelas tertera "Islamic Town" pada papan tanda tersebut. Nampaknya, benarlah seperti yang dikata, inilah bukti bahawa Kerajaan DAP Selangor benar-benar serius dalam usaha mendaulatkan Islam sebagai agama rakyat. Namun, sebaik kami menoleh ke pusat uptown tersebut...


Nah!!! Pusat Urut Tiga Tingkat yang terbesar di Malaysia!!! Siap hotel lagi...Inilah baru dikatakan usaha bersepadu Kerajaan Negeri untuk menaikkan taraf hidup rakyat Selangor ini agar setaraf dengan ANU GHAIRAH TUHAN!!!


Pusat Hiburan Karaoke Tiga Tingkat ?!! Memang satu pakej HEBAT!!! Mula-mula Karaoke, lepas tu massage (BATIN?!!) bila dah tidak 'tahan', masuk bilik hotel sebelah. Perghh...memang Islamik...

cuma satu yang menjadi kesangsian MyMassa pada Islamik Uptown ini, macamana boleh dipanggil Islamic Town jika ruang SOLAT untuk orang ISLAM pun tidak disediakan ???

CABARAN UNTUK UNIT MEDIA BARU (UMB) UMNO

Posted: 21 Jun 2011 06:00 PM PDT

Ini ada satu cabaran untuk Unit Media Baru UMNO.

Cabaran ini bukan MyMassa yang buat, tetapi Unit Media Baru PKR.

Mereka dengan penuh strategi dan terancang membina satu platform di laman siber untuk menghadapi PRU ke-13 iaitu http://demirakyat.org/Setakat ini MyMassa belum ketemu perkara yang sama dilakukan oleh UMB. Jika ada, maklumkan kepada kami.

Takkan masih mengharapkan blogger nyamuk untuk buat platform macam ni. Sekurang-kurangnya makan juta-juta ringgit nak buat benda alah ni. Cuba perhatikan kualiti video yang mereka sediakan. HD tu bro!Itu baru dari segi video. Benda alah ni siap ada link dengan twitter dan FB. Kalau ikut bajet Kementerian Pelancongan, dah RM1.8 juta.

Cuba korang tengok yang ini pulak.Promo kat Akhbar Sinar de. Sejak bila Sinar Harian jadi suara kepada pembangkang?

Berapa banyak pulak  PKR keluarkan duit semata-mata satu muka surat penuh punya iklan?

Belum kira lagi artis-artis yang menyokong laman web demi rakyat. Itupun nak kena bayar jugak.

Kalau ikut perkiraan kasar, platform macam ni perlukan sekurang-kurangnya RM3 juta.

Ada sesiapa dalam UMNO yang sanggup 'berkorban' RM3juta untuk pejuangan agama, bangsa dan negara.

Kepada UMB, satu cabaran besar untuk anda. Sanggupkan anda menanggung cabaran sebesar ini?


*Sekali lagi, ini bukan cabaran MyMassa, tapi dari pihak lawan. Jika mereka telah 'menjual', tidakkah UMB UMNO mahu 'membeli'nya.

MENGHURAI PERSOALAN BERHUBUNG PENSABITAN KES ZINA MELALUI BUKTI RAKAMAN VIDEO

Posted: 21 Jun 2011 05:00 PM PDT

1. Apakah takrifan zina?

Jawapan : Zina boleh ditakrifkan dengan sesuatu perbuatan memasukkan kemaluan ke dalam faraj sama ada yang terbelah atau pun yang berlubang. Faraj yang terbelah bermaksud zina dan kejadian rogol terhadap wanita manakala faraj yang berlubang bermaksud liwat. Zina boleh berlaku dalam banyak keadaan sama ada lelaki dan perempuan, lelaki dengan lelaki, perempuan dengan perempuan dan boleh berlaku antara manusia dengan binatang.

2. Adakah Islam membezakan antara kes rogol dan zina? Apakah hukuman yang dijatuhkan ke atas seseorang yang telah disabitkan jenayah tersebut?

Jawapan : Jenayah rogol dan juga lelaki meliwat isteri termasuk juga dalam kategori zina. Seseorang yang telah disabitkan melakukan zina, ke atasnya boleh dijatuhkan hukuman sama ada Hukuman Hudud atau Takzir.

3. Apakah kaedah yang digunapakai oleh Islam bagi mensabitkan jenayah zina dan adakah setiap kes memerlukan kepada empat orang saksi?

Jawapan : Dalam Perundangan Islam, terdapat tiga kaedah untuk mensabitkan seseorang itu melakukan jenayah zina iaitu:

Kaedah Pertama: Ikrar atau Pengakuan. Seseorang yang telah melakukan pengakuan bahawa telah berzina maka hukuman ke atasnya ialah Hukum Hudud. Ulama berbeza pandangan dalam pemasalahan bilangan pengakuan yang perlu dilakukan oleh penzina sama ada memadai dengan sekali atau memerlukan kepada empat kali pengakuan.

Kaedah Kedua: Penyaksian oleh empat orang saksi yang adil, tidak fasiq dan melihat kejadian zina berlaku betul-betul dihadapannya. Sekiranya perkara ini berlaku maka hukuman ke atas tertuduh ialah Hukum Hudud. 

Kaedah Ketiga: Qarinah. Ia bermaksud pembuktian terhadap perlakuan zina selain daripada kaedah pengakuan dan empat orang saksi. Hukuman yang dijatuhkan ke atas orang yang disabitkan zina melalui kaedah qarinah ialah Takzir bukan Hudud. Dalam Mazhab Maliki kaedah menggunakan qarinah digunapakai dalam pensabitan kes zina manakala Mazhab Hanafi, Syafie dan Hambali qarinah boleh digunakan tetapi hendaklah disiasat secara menyeluruh.


4. Apakah contoh-contoh kes yang boleh digunapakai dalam pensabitan kes zina dengan menggunakan kaedah 'qarinah' dan sejauh manakah kaedah 'qarinah' ini perlu?

Jawapan : Contoh qarinah dalam kes zina yang digunapakai dalam perundangan Islam ialah umpama perempuan yang mengandung tanpa suami dan rakaman video. Hasil ujian DNA seperti air mani, bulu, air liur, darah, dan sebagainya juga dikategorikan sebagai qarinah untuk pensabitan hukum dalam kes zina.

Seandainya qarinah tidak boleh digunapakai dalam pembuktian ia akan menampakkan kelemahan dan kecacatan serta ketidakadilan dalam sistem perundangan Islam. Persoalan akan ditimbulkan sekiranya berlaku dalam kes rogol yang tidak mempunyai empat saksi. Dalam kes rogol umpamanya qarinah seperti DNA diperlukan sebagai pembuktian. Sekiranya qarinah tidak digunakan ia akan menzalimi mangsa rogol tersebut.


Sumber :
Penerangan terperinci oleh Ustaz Mohd Khazim bin Alias al-Hafiz
Penceramah dan Pendakwah Bebas
6 Jun 2011

Lagi Strategi BERSIH 2.0 Dibongkar!

Posted: 21 Jun 2011 05:30 AM PDTGunakan budak-budak lagi.

Macam haram perosak masyarakat ni. Yang jadi mangsa, anak Melayu jugak.

Cuba la rekrut budak Cina ke.

Mahasiswa yang jadi pengajar tu pun satu hal jugak.

Kerajaan habiskan berjuta-juta nak bagi subsidi untuk kurangkan yuran, tapi korang habiskan masa jadi ekstrimis.

Aku berani bet semasa BERSIH 9 Julai nanti, ramai remaja-remaja akan diperkudakan oleh pembangkang untuk jadi balaci DAP.

* Jangan lupa, taktik yang sama pernah mereka gunakan satu ketika dahulu.

NEGARA ISLAM dan NEGARA KEBAJIKAN: 2 dalam 1

Posted: 21 Jun 2011 04:30 AM PDTSiapa kata Malaysia bukan Negara Islam?

Siapa kata Malaysia bukan Negara Kebajikan?

Yang cakap hanya pembangkang.

Hakikatnya, Malaysia satu-satunya negara yang ada agensi macam Tabung Haji.
Selangor Darul JESUS: Perkembangan terkini pembinaan GEREJA terbesar di ASIA

Posted: 21 Jun 2011 01:30 AM PDT

Hari ini lensa BONGKAR MyMassa ke Bukit Jalil untuk melihat perkembangan pembinaan kompleks GEREJA terbesar di ASIA. Kompleks yang kini telah 60% disiapkan terletak di Parlimen SEPUTEH yang diwakili oleh Teresa Kok, Exco Kanan Kerajaan Selangor.


MyMassa mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan TAHNIAH kepada rakyat Selangor yang telah menggunakan sebaiknya kuasa UNDI yang ada dalam memastikan Agama Kristian terus menyubur di negeri ini sebagai langkah untuk menggantikan Islam di masa hadapan.
Setelah berjaya menggadaikan "ALLAH" dan membuka ruang untuk Kitab Injil Melayu memasuki pasaran terbuka, kini KERAjaan Selangor mengorak langkah yang lebih BERANI dengan menyediakan fasiliti latihan yang unggul bagi generasi muda Melayu Selangor yang berminat untuk menimba ilmu dan bercita-cita untuk menjadi MUBALIGH Kristian terulung. Tahniah!!! Inilah baru dikatakan SAMA RATA, SAMA RASA, DEPAN BELAKANG SAMA SAHAJA...

Bagi orang-orang Islam di Selangor pula, pastikan rumah ibadat anda mempunyai CF dan terletak di tapak yang sah kerana jika tidak, keadaan di bawah PASti berlaku:  


Raja Lawak Bakal Diharamkan di Kelantan?

Posted: 21 Jun 2011 12:21 AM PDT


PAS makin pelik. Melampau tak kena tempat. Ada ke sampai nak layan lawak pun tak boleh.

Benarkah Islam melarang umatnya berlawak?

Cuba baca artikel yang MyMassa ambil dari blog ini.


Etika melawak dan bergelak ketawa.
 
Islam tidak melarang untuk kita berseronok dengan melawak dan bergelak ketawa. Lihatla bagaimana kisah Rasulullah bergurau dengan seorang wanita tua.
 
Wanita itu berkata baginda "Doalah kepada Allah supaya Dia memasukkan aku ke dalam syurga." Baginda menjawab "Wahai ibu, sesungguhnya orang tua tidak masuk ke dalam syurga." Perempuan itu balik dan menangis. Baginda saw bersabda:
 
أخبروها أنها لا تدخلها وهي عجوز إن الله تعالى يقول إنا أنشأناهن إنشاء فجعلناهن أبكارا عربا أترابا
 
Maksudnya: "Beritahulah kepadanya bahawa dia tidak masuk ke dalam syurga dalam keadaan masih tua. Sesungguhnya Allah berfirman " Sesungguhnya kami mencipta wanita-wanita syurga dengan penciptaan yang baru. Kami jadikan mereka dalam keadaan dara, yang amat mengasihi suaminya dan yang sebaya dengannya."
 
(Hr Tirmizi dan al-Baihaqi dgn sanad yg hasan)
 
Abu Hurairah telah meriwayatkan: Para sahabat berkata " Wahai Rasulullah sesungguhnya kamu bergurau senda dgn kami." Baginda menjawab:
 
نَعَمْ غَيْرَ أَنِّي لَا أَقُوْلُ إِلَّا حَقَّا
 
 
Maksudnya: Ya aku bergurau tetapi aku tidak berkata melainkan perkara yang benar.
 
(Hr Tirmizi dan Ahmad – sanadnya hasan)
 
Disini Dr Yusuf Qardawi meletakkan lima etika yg perlu dipatuhi dalam bergurau senda:
 
Pertama: Tidak menggunakan perkara yang bohong sebagai alat untuk manusia tertawa.
 
Nabi saw bersabda:
 
ويل للذي يحدث فيكذب ، ليضحك القوم ، ويل له ، ويل له.
 
Maksudnya: Celaka orang yang bercakap kemudian berbohong supaya manusia ketawa. Celakalah dia dan celakalah dia.
 
(Hr Ahmad dan ad-Darimi – sanadnya sahih)
 
Kedua: Gurauan tidak mengandungi penghinaan terhadap orang lain melainkan diizinkan oleh orang tersebut.
 
Firman Allah: " Wahai orang2 yang beriman janganlah satu puak itu menghina puak yang lain, kemungkinan orang yang dihina lebih baik dari orang yang menghina. Janganlah wanita menghina wanita yang lain , kemungkinan wanita yang dihina lebih baik baik dari yang wanita menghina… " ( 11 : al-Hujarat)
 
Nabi saw bersabda:
 
بِحَسْبِ امْرِىءٍ مِنَ الشَّرِ أَنْ يَحْقِرَ أَخَاهُ الْمُسْلِمَ
 
Maksudnya: "Cukuplah seorang itu melakukan kejahatan apabila dia menghina saudaranya semuslim." (Hr Muslim – sahih)
 
Termasuk dalam menghina ialah dgn meniru perbuatan orang lain.
 
Aisyah ra berkata "Aku telah meniru perbuatan seorang manusia." Lalu Rasulullah saw bersabda:
 
ما أحب أني حكيت أحدا
 
 
Maksudnya: "Aku tidak suka meniru perbuatan orang lain."
 
(Hr Ahmad dan Baihaqi – sanad sahih)
 
Ketiga: Melawak yang tidak menakutkan orang lain.
 
Nukman bin Basyir ra berkata: Sesungguhnya kami bersama Rasulullah saw dalam satu perjalanan. Seorang lelaki mengantuk di atas tunggangannya. Seorang lelaki yang lain mengambil anak panah dari busurnya dan mengejutkan lelaki yang mengantuk yang menyebabkan dia terperanjat. Rasulullah saw bersabda;
 
لاَ يَحِلُّ لِرَجُلٍ أَنْ يُرَوِّعَ مُسْلِمًا
 
 
Maksudnya: "Haram bagi seorang lelaki menakutkan orang Islam."
 
(Hr Thabrani – sahih)
 
Nabi saw bersabda:
 
لا يأخذن أحدكم متاع أخيه لاعبا أو جادا
 
 
Maksudnya : " Janganlah kamu mengambil barang kepunyaan saudara seislamnya dengan niat melawak atau pun betul2."
 
(Hr Ahmad – sahih)
 
Keempat: Jangan melawak ditempat yang serius dan jangan serius di tempat melawak.
 
Dalam Islam ada 3 perkara yang dianggap diambil hukumnya walaupun dalam keadaan melawak. Nabi saw bersabda:
 
ثلاث جدهن جد وهزلهن جد: النكاح والطلاق والعتاق
 
 
Maksudnya: "Tiga perkara yang mana yg mana diambil hukumnya samaada dalam keadaan melawak atau serius: 1. Nikah 2. Cerai 3. Membebas

Untuk politik, apa sahaja akan digunakan untuk dapat populariti walaupun menggantikan rancangan yang disukai ramai dengan ceramah politik N.Ajis.

*Kalau berlawak tak ada faedah, kenapa ceramah Mat Sabu penuh dengan jenaka, kenapa sanggup ambil bekas pelawak macam Bob Lokman jadi penceramah mereka?

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 21 Jun 2011 11:18 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


RAKYAT KELANTAN MENUNTUT KERAJAAN SERAMBI MEKKAH ..

Posted: 21 Jun 2011 08:31 AM PDT

NIK AZIZ PERLU JAWAB TIGA PERKARA BESAR

Dalam sibuk2 mengadakan himpunan haram BERSIH, kita juga telah dikejutkan dengan demontrasi secara senyap2 pada 16 mei lalu dengan penglibatan beberapa NGO yang diketui oleh OMBAK yang dilakukan secara aman dihadapan pusat pentadbiran pas di Kota Darulnain. Ternyata kini Kerajaan negeri Kelantan tidak mampu lagi menutup kepincangannya yang sudah didedah satu persatu yang dilindug selama ini disebalik negara islam atau negara berkebajikan yang diciptakan oleh mereka sendiri.

Baca sini...

KOTA BHARU 20 Jun - Sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di negeri ini, Orang Muda Berpadu Anti Korupsi (OMBAK) memberi amaran terakhir kepada Kerajaan Pas Kelantan supaya mengeluarkan kertas putih berhubung program Ladang Rakyat atau berhadapan dengan kemarahan rakyat.

Timbalan Presidennya, Wan Khairul Ikhsan Wan Muhammad berkata, pihaknya akan menganjurkan perhimpunan rakyat yang lebih besar di hadapan bangunan pentadbiran Kerajaan Pas Kelantan sekiranya desakan tersebut tidak dipenuhi dalam tempoh terdekat ini.

Beliau berkata, kertas putih itu amat penting bagi menjawab segala persoalan yang timbul dan membersihkan nama baik kerajaan negeri daripada persepsi negatif yang dilemparkan oleh rakyat sebelum ini.

"Perkara ini sudah menjadi perbualan rakyat. Semua bercakap mengenainya kerana mereka mendakwa program tersebut telah merampas tanah yang diusahakan rakyat sejak berpuluh tahun lalu selain sistem pemilihan peserta yang diragui, malah kita juga memiliki nama peserta program ini yang dinyah senaraikan dipercayai atas faktor politik.

"Tempoh sebulan yang kita beri sebelum ini tidak diendahkan oleh kerajaan negeri, jadi kita tidak menolak kemungkinan mengadakan perhimpunan yang lebih besar selepas ini," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Pada 16 Mei lalu, beberapa NGO yang diketuai OMBAK mengadakan demonstrasi secara aman di hadapan pusat pentadbiran Kerajaan Pas Kelantan di Kota Darulnaim di sini bagi menyerah memorandum dan membantah pelaksanaan program Ladang Rakyat yang didakwa telah diselewengkan.

Memorandum tersebut menuntut kerajaan yang diketuai oleh Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat membuat penjelasan terhadap lima perkara utama seperti senarai serta status syarikat yang menjalankan projek Ladang Rakyat dan sejauh mana penglibatan bumiputera Kelantan dalam syarikat-syarikat terbabit.

Wan Khairul Ikhsan yang juga bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Kelantan turut meminta Kerajaan Pas Kelantan menjelaskan beberapa perkara mengenai projek yang dilaksanakan oleh sebuah syarikat pemaju, SensaTimur Sdn. Bhd. (SensaTimur).

"Kami meminta SensaTimur atau Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Pelancongan dan Kebudayaan negeri, Datuk Takiyuddin Hassan menjelaskan benar atau tidak dakwaan bahawa pampasan kira-kira RM18 juta dibayar oleh Kerajaan Pas Kelantan melalui Majlis Perbandaran Kota Bharu-Bandar Raya Islam kepada SensaTimur untuk Bazar Tengku Anis.

"Kedua apakah benar satu kawasan yang menempatkan Pasar Lama MPKB telah diberikan atas dasar pampasan kepada SensaTimur dengan nilai yang sangat rendah iaitu RM3.9 juta sedangkan ia terletak di tengah-tengah bandar ini," katanya.

Menurutnya, soalan ketiga yang perlu dijawab apakah benar kesemua projek yang diterima SensaTimur dibuat secara runding terus dan bukannya tender terbuka.

Tambahnya, sebagai rakyat Kelantan, beliau bersama ahli-ahli OMBAK berhak mendapat penjelasan kerana ia melibatkan wang rakyat.

oyabun

Posted: 21 Jun 2011 11:05 PM PDT

oyabun


MB Khalid kaki demo sokong BERSIH 2.0!

Posted: 21 Jun 2011 01:02 AM PDT

Seperti diduga, perhimpunan haram Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) yang dirancang diadakan pada 9 Julai ini turut mendapat sokongan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Beliau menyifatkan perhimpunan haram itu sebagai saluran yang amat penting untuk menyatakan pandangan terhadap kerajaan secara terbuka. Katanya, sekiranya pihak berkuasa menyekat pihak berkenaan termasuk Bersih, ia tidak menyelesaikan masalah sebaliknya akan mengundang lebih banyak rasa tidak puas hati terhadap kerajaan.

"Pendekatan menyekat (perhimpunan) tidak akan selesaikan masalah. Saya berpandangan menyekat perhimpunan seolah-olah menyekat demokrasi.

"Namun, pada masa sama perhimpunan itu juga harus dilakukan secara tertib," katanya kepada pemberita selepas menghadiri Perhimpunan Bulanan Kakitangan Awam Selangor di sini hari ini.

Abdul Khalid berkata, Malaysia sepatutnya mencontohi tindakan pemerintah di Indonesia yang membenarkan rakyatnya mengadakan demonstrasi mengkritik pentadbiran republik itu. Katanya, amalan pemerintah republik itu memberi kesan positif kepada pertumbuhan negara itu sama ada dari sudut sosial atau ekonomi pada masa ini.

Soal Bersih tidak mengambil kira soal undang-undang negara dan ketenteraman majoriti rakyat, beliau berkata, perkara itu tidak timbul sama sekali.

"Rakyat mesti bijaksana, tak kan mereka hendak robohkan warung, rosakkan teksi bila adakan perhimpunan," katanya.

Komen : Kalau MB Khalid nak cerita pasal BERSIH, lebih baik cerita pasal pentadbiran BERSIH di Selangor tu! Mulut MB Khalid macam longkang. Janji bagai dalam manifesto PRU12 banyak yang belum setle lagi? Khalid jangan lupa pasal BERSIH lah juga negeri Selangor tu dapat ke PR! Nak apa lagi! Buat kerja la... jangan sibuk nak belarak tak habis-habis.

Bercakap dan berjanji memang senang, tapi bila dah berlaku perkara yang bukan-bukan nanti siapa yang mereka akan persalahkan! Penasihat Ekonomi Selangor tu BERSIH sangat ke.!!

Wasabi Oyabun..

Belantan

Posted: 21 Jun 2011 11:03 PM PDT

Belantan


Anwar Omegay kuasai BERSIH 2.0!

Posted: 20 Jun 2011 11:15 PM PDT


Anwar Omegay kelmarin sekali lagi 'membuat janji' bahawa perhimpunan Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH 2.0) pada 9 Julai ini akan dibatalkan jika segala syarat yang ditetapkan pihaknya dipatuhi kerajaan.

Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu berkata, beliau akan meminta Pengerusi BERSIH, S. Ambiga membatalkan perhimpunan itu sekiranya Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak memberi jaminan bahawa pilihan raya umum akan dijalankan secara bersih dan adil.

Janji itu dibuat ketika berucap di hadapan lebih 2,000 ahli PKR yang menghadiri satu konvensyen pilihan raya anjuran parti itu di Shah Alam, Selangor, kelmarin.

Anwar berlagak seolah-olah beliau boleh menentukan jadi atau tidak jadi perhimpunan BERSIH pada 9 Julai ini. Kalau Najib tidak ikut cakapnya, himpunan itu akan diteruskan.

Apa yang menjadi persoalan ialah Anwar sudah mengambil peranan Ambiga. Dan sikap Anwar itu ditegur oleh bekas Presiden Majlis Peguam itu, "Kami telah memutuskan untuk mengadakan perhimpunan itu dan kamilah yang akan memutuskan sama ada hendak mengadakannya ataupun tidak."

Ambiga tidak perlukan Anwar dan PKR kerana PAS sudah cukup komited dengan BERSIH 2.0 PAS juga tidak 'curi' Bersih untuk kepentingan diri.

Bagaimana pula dengan kelayakan Anwar untuk berlagak seperti hero bagi memperjuangkan pilihan raya bersih, sedangkan pemilihan Majlis Pimpinan Pusat (MPP) PKR pada November tahun lalu telah dicemari dengan pelbagai penyelewengan.

Masyarakat masih ingat bagaimana ia berpunca daripada tindakan Anwar sendiri yang berpihak kepada 'anak emas' beliau, Azmin Ali yang bertanding jawatan Timbalan Presiden.

Perkara itu diakui sendiri oleh bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Senator Ezam Mohd. Nor yang menegaskan, Anwar tiada hak meminta Perdana Menteri menjamin pilihan raya yang adil bagi membolehkan perhimpunan haram BERSIH ditangguhkan.

''Kita telah saksikan sendiri betapa rosak dan tempangnya proses pilihan raya PKR. Sehinggakan hari ini, semua isu besar yang ditimbulkan calon-calon yang bertanding masih tidak dijawab," katanya.

Apa yang disebut oleh Ezam itu ada kebenarannya jika dilihat keputusan bekas ahli MPP parti itu, Datuk Zaid Ibrahim menarik diri daripada bertanding jawatan Timbalan Presiden dan melepaskan semua jawatan dalam parti. Beliau kemudiannya keluar daripada PKR.

Ketika mengumumkan keputusan itu pada 8 November lalu, peguam yang sentiasa berpegang kepada nilai demokrasi dan tadbir urus yang baik berkata, beliau bertindak sedemikian kerana pucuk pimpinan parti secara aktif membenarkan berlakunya penyelewengan dan penipuan dalam pemilihan.

Zaid berkata, beliau tidak boleh meneruskan perjuangan dalam pemilihan yang cacat kerana yakin, parti politik yang mengamalkan nilai-nilai palsu dan hipokrit tidak mampu menawarkan sebarang pembaharuan bermakna kepada rakyat.

Zaid bertindak sedemikian setelah beberapa kali keputusan pengundian yang sebelum ini menunjukkan beliau mendahului Azmin terpaksa diubah oleh Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail atas alasan silap kiraan.

Membuat desakan sama ialah seorang lagi calon Timbalan Presiden, Mustaffa Kamil Ayub, yang menggesa Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP) digantung dan proses pemilihan parti ditangguh sehingga tindakan proaktif diambil bagi membaiki segala penyelewengan.

Turut tidak berpuas hati ialah calon Ketua AMK, Badrul Hisham Shaharin yang telah menulis sepucuk surat kepada Presiden PKR , Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail mendakwa Ketua Cabang Kota Marudu telah dihubungi oleh Anwar sendiri yang 'mengarahkan' sokongan kepada calon tertentu.

Selain kekecohan ketika pemilihan MPP, mesyuarat memilih kepimpinan cabang pada September dan Oktober lalu turut penuh dengan kontroversi termasuklah kerusi berterbangan, dakwaan penggunaan samseng dan penipuan kertas undi.

Di Cabang Kota Raja misalnya, calon Ketua Cabang, S. Kottapan mendakwa ditumbuk oleh penyandang jawatan itu, Dr. Xavier Jayakumar. Pergaduhan besar juga berlaku di Cabang Sabak Bernam, Klang dan Kuala Langat apabila kotak-kotak undi dipecah manakala kerusi dibaling.

Insiden tolak-menolak turut berlaku di Cabang Hulu Selangor apabila 100 ahli parti itu bertindak menghalang sebuah kereta yang membawa kertas undi memasuki pekarangan dewan pengundian.

Perkara sama berlaku di Cabang Bayan Baru apabila ramai ahli tidak berpuas hati kerana kertas fotostat dibenarkan digunakan sebagai kertas undi. Berdasarkan rentetan penyelewengan yang berlaku dalam pemilihan PKR, kita ingin bertanya adakah parti itu akan turut sama memenuhi segala tuntutan yang dibuat oleh Anwar dan BERSIH terhadap kerajaan khususnya Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR)?

Antara tuntutan itu adalah bersihkan senarai undi, akses media yang bebas serta adil, hentikan rasuah dan politik kotor. Jika tidak, ia ibarat 'meludah ke langit, kena muka sendiri'.-UM.

Suara Politik
Taminsari

PISAU.NET

Posted: 21 Jun 2011 09:28 PM PDT

PISAU.NET


"Barang" Anwar Naik,Najib Turunkan

Posted: 21 Jun 2011 05:20 PM PDT


Setiap masaalah sudah pasti akan ada penyelesaian.Kenaikan harga barang diseluruh negara akibat penyangak ekonomi mengaut keuntungan secara tidak munasabah telah menekan rakyat.
Malah haprak pakatan yang diketuai oleh DAP berpakat dengan kartel pengimport barang dan persatuan persatuan pemborong untuk menekan rakyat agar memberontak bertujuan untuk meraih sokongan dan kuasa politik.

Sebelum ini kita dapat lihat tindakan tegas yang dilakukan oleh Ds Noh Omar dan Ds Ismail Sabri ,2 Kementerian bergabung untuk menghapuskan penipuan dan kerja jahat tauke tauke cina laut dalam memanipulasi harga ikan dengan membenarkan agar ikan diimport sebanyak mungkin untuk menurunkan harganya.


Hari ini,Ds Najib melancarkan kedai rakyat 1Malaysia.Kedai yang menjual harga barang keperluan harian yang 30% -50% lebih murah daripada harga pasaran.Harapan kita dengan pelancaran ini agar kedai kedai ini dibuka diseluruh pelusok negera agar dapat mengurangkan monopoli kartel pemborong dan peruncit yang menekan rakyat dengan harga yang tidak munasabah.

PM lancar Kedai Rakyat 1Malaysia hari ini

KUALA LUMPUR 21 Jun – Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak bakal merasmikan Kedai Rakyat 1Malaysia di Stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Kelana Jaya, pada pukul 5 petang esok.

Menurut Pengarah Urusan Mydin Mohamed Holdings Berhad, Datuk Ameer Ali Mydin, kedai berkonsepkan pasar mini itu bakal menawarkan barangan keperluan asas dengan harga mampu milik.

Selain itu, katanya, kedai tersebut juga bakal menjual pelbagai barangan yang dibungkus semula dalam kuantiti kecil bagi membolehkan pengguna membelinya pada harga rendah, mengikut keperluan mereka.

"Barangan keperluan asas seperti beras, minyak, susu tepung dan lampin pakai buang akan dipek dengan jenama 'Kedai Rakyat 1Malaysia'. Setakat ini, terdapat 250 barangan telah dijenamakan dengan jenama itu.

"Harga barangan itu disasarkan lebih murah 30 hingga 50 peratus daripada barangan biasa di kedai-kedai lain. Matlamatnya adalah untuk membantu golongan miskin di bandar," katanya dalam sidang akhbar di sini, baru-baru ini.

Mydin merupakan syarikat yang diamanahkan untuk menjalankan operasi kedai tersebut bermula daripada pengubahsuaian kedai, membekal barangan selain menyediakan kakitangan dan sistem urus tadbir.

Mengenai kualiti barangan tersebut, Ameer Ali berkata, pihaknya tidak sesekali akan berkompromi tentangnya, apatah lagi penubuhan kedai itu bukan bermatlamat mencari keuntungan.

"Kedai itu tidak menyediakan barangan berjenama. Biasanya produk berjenama mahal mereka terpaksa menanggung kos iklan.

"Ia dibuka bukan untuk mencari keuntungan tetapi untuk membantu rakyat kurang berkemampuan di bandar," katanya.

Ingatlah,pemborong & peruncit yang sering kali sorok barang kawalan dan barang keperluan yang lain agar harga melambung tinggi. Mereka ini menjadi sombong,angkuh dan tamak. Ciri ciri ini cukup tepat dengan karekter chauvanis,ultra kiasu dan rasis DAP. Malangnya yang membantu dan mengkayakan mereka adalah melayu sendiri.


Jangan merungut barang mahal jangan bodoh sombong,puncanya dari anda sendiri,selagi ada permintaan selagi itulah harganya melambung!


Bayangkan jika sesuatu barang tak laku dan tak mendapat sambutan,adakah harga akan melambung tinggi atau harganya jatuh merudum?

Pisau kata " buy chinese last! lepas ni dah tak ada alasan barang mahal"

Puteri Ngentot Boleh DiAmpunkan Dosa?

Posted: 21 Jun 2011 05:30 AM PDT

Ketua puteri Umno Jerlun didakwa di makhamah atas tuduhan berkhalwat bersama seorang lelaki. Yusmawati Yaacob adalah lebih bagus anda meletak jawatan ,Kita tidak boleh berkompromi mana mana pemimpin didalam parti yang mempunyai masaalah moral.


Sama juga seperti berlakunya beberapa pemimpin didalam pakatan haprak ,ada yang melarikan anak dara orang, ada yang ditangkap basah ,malah ada yang membuntingkan anak dara orang.Ada yang mengentot minah indon, ada yang mengentot didalam keretapi.Malah ada yang melepaskan peluru berpandu darat ke udara sepertimana yang tersiar didalam video rakaman.


Kes yang berlaku tidak lama dulu di Terangganu apabila seorang pemimpin PAS ditangkap sedang mengentot malah ketika itu Zip seluar dan kontolnya didapati masih basah.Apa yang terjadi? Ya kes itu disenyapkan dan dibicarakan secara tersorok kerana mahu menjaga imej khawarij.:Klik sini dan sini


Kelihatan,kalangan blog dan media haprak tidak berani menyiarkan berita mengenai puteri Umno yang terlibat berkhalwat kerana berasakan pemimpin mereka juga tidak kurang masaalahnya malah dipertahankan secara mengila babi.Isu ini sepatutnya dimainkan oleh blog haprak secara besar besaran agar mudah kita memberi iktibar kepada masyarakat bahawa kita tidak boleh menerima mana mana pemimpin yang terlibat didalam masaalah moral.


Kita tidak ada masaalah ,jika didalam Umno mana mana pemimpin yang terlibat dipersilakan merambus keluar daripada parti,Kita tidak akan melindungi mana mana pemimpin yang terlibat dan tidak akan mempertahankan jika benar pemimpin itu punyai masaalah moral.Malah didalam Umno tidak akan mengampunkan dosa zina dan khalwat sepertimana yang dilakukan oleh Wali Selipar Nik Ajih.


Pisau kata " Puteri umno tu kalau nak pulih imej sila masuk PAS ,comfirm dosa terampun ,kes khalwat boleh ditukar jadi kes fitnah..hehe"

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 21 Jun 2011 09:05 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Tiru Turki: Nurul Izzah Silap.

Posted: 21 Jun 2011 05:31 PM PDT

Pada 20 Jun 2011, Nurul Izzah Anwar menggesa kerajaan Malaysia meniru sistem pilihan raya di Turki yang disifatkan olehnya sebagai telus dan lebih baik daripada Malaysia. Penilaian Nurul Izzah dan Saifuddin Nasuiton adalah penilaian peribadi dan bersifat politik. Menurut kajian yang dilakukan oleh Economi Intelligence Unit, The Economist dalam Democracy Index 2010, kedudukan demokrasi di Malaysia adalah jauh lebih baik daripada Turki.

Malaysia berada pada kedudukan ke-71 berbanding Turki yang berada pada ranking ke-89. Penglibatan parti politik di Malaysia adalah lebih baik dengan markah 5.56 berbanding di Turki yang hanya mendapat 3.89. Malah dari segi budaya politik di Malaysia mendapat markah 6.25 berbanding Turki yang hanya 5 markah. Dari segi kebebasan awam, Malaysia mendapat markah lebih tinggi iaitu 5.88 berbanding 4.71 bagi Turki.Perbandingan ini adalah dibuat oleh satu unit penyelidikan dan kajian bebas antarabangsa, tentunya ianya satu kajian yang lebih transparent berbanding penilaian Nurul Izzah dan Saifuddin Nasuiton. Malah Malaysia berada pada kedudukan yang lebih baik berbanding Singapura yang berada pada ranking ke-82. Berbanding tahun 2006, kedudukan Malaysia dari segi demokrasi naik 10 anak tangga pada tahun 2010. Norway, Iceland, Denmark, Sweeden dan New Zealand yang berada di kedudukan 5 teratas tidak memerlukan pun perhimpunan seperti BERSIH untuk meletakkan mereka pada kedudukan tersebut. Apa yang diperlukan adalah kerjasama daripada setiap rakyat untuk memastikan Malaysia lebih aman, makmur dan sejahtera.