Sabtu, 4 Jun 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 04 Jun 2011 01:02 PM PDT

THE FLYING KICK


PARTI BARU UNTUK ULAMA KALAH PEMILIHAN PAS!!!

Posted: 04 Jun 2011 08:28 AM PDT

MENANG MAT SABU, UMNO GEMBIRA!!!! BILIK 121 HOTEL PERDANA JADI SAKSI!!!!

Posted: 04 Jun 2011 07:00 AM PDT

TUAN NAIB PRESIDEN BETUL!!! SOKONG TUAN NAIB PRESIDEN!!!

Posted: 04 Jun 2011 06:00 AM PDT

INI LAWAK! ANWAR 'SECRET WEAPON' UMNO UNTUK MUSNAHKAN PAS!!!

Posted: 04 Jun 2011 04:25 AM PDT

LAAAAA... TAK SEDAR-SEDAR LAGI RUPANYA!!!

Posted: 04 Jun 2011 03:30 AM PDT

BARISAN PEMBELA VIDEO SEKS ANWAR JADI TARUHAN PAS!!!

Posted: 04 Jun 2011 01:45 AM PDT

SYABAS TAN SRI KHALID IBRAHIM! ANDA MEMANG HEBAT!!!

Posted: 04 Jun 2011 12:39 AM PDT

KHALID IBRAHIM BANKRAPKAN YAYASAN SELANGOR MACAM TOK NEK DIA PUNYA!!!!

Posted: 03 Jun 2011 09:00 PM PDT

BICARA AD-DEEN ATAU BICARA LAKNAT?

Posted: 03 Jun 2011 07:00 PM PDT

AKHIRNYA HADI AKUR, PAS PERLU TUNDUK KEPADA DAP!!!

Posted: 03 Jun 2011 05:30 PM PDT

KECUT KERANDOT LABUH ANWAR!!!

Posted: 03 Jun 2011 04:08 PM PDT

UNTUK BAKAL PENGANTIN LELAKI, JANGAN JADI MACAM NI!!!

Posted: 03 Jun 2011 03:00 PM PDT

NAK KENAKAN TNB YANG MENCEKIK DARAH? INI SALAH SATU CARANYA!!!

Posted: 03 Jun 2011 02:00 PM PDT

PEJUANG BANGSA

Posted: 04 Jun 2011 11:26 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Ahli PAS akar umbi tak puas hati kemenangan Erdogan kuasai parti

Posted: 04 Jun 2011 03:28 AM PDTTidak sampai 24 jam selepas barisan baru kepemimpin PAS yang memenangi jawatan Timbalan Presiden dan Naib Presiden dibentuk - sudah mula kedengan suara-suara sumbang yang gelisah dan sukar menerima keputusan daripada para perwakilan tersebut.

 Kegelisahan ini ada rasionalnya - hakikat yang sebenarnya ialah Mat Sabu memenangi jawatan Timbalan Presiden PAS adalah berpunca daripada perpecahan golongan ulama dalam parti tersebut. Sekiranya salah seorang daripada calon ulama untuk jawatan Timbalan Presiden PAS, sama ada Nasharudin mahu pun Tuan Ibrahim menarik diri, InsyaAllah kepimpinan ulama masih boleh dipertahankan.

Realitinya, perwakilan masih menginginkan kepimpinan ulama. Seandainya jumlah undi yang diterima oleh Nasharudin dan Tuan Ibrahim dicampur, maka aspirasi perwakilan PAS masih mahu mengekalkan ulama bagi mengisi jawatan nombor dua tersebut. Tetapi - malangnya, keinginan untuk mengejar kuasa dan pengaruh mula menyelubungi kepimpinan ulama sejak beberapa tahun yang lalu, sehingga jawatan tidak lagi dilihat sebagai beban yang akan digalas di akhirat nanti, sebaliknya jawatan dalam parti sudah mula digambarkan sebagai satu bentuk keistimewaan dan jalan pintas untuk menjadi calon pilihan raya yang akan datang!

Rata-rata ahli PAS akhir umbi sudah mula menunjukkan rasa tidak puas hati atas kemenangan Mat Sabu sebagai Timbalan Presiden PAS - menurut mereka, jumlah undi yang diterima oleh Mat Sabu membuktikan bahawa majoriti perwakilan masih menolak beliau. Dengan kata mudah - Mat Sabu sebenarnya tidak mendapat sokongan penuh daripada perwakilan PAS, sekali gus menyukarkan beliau untuk melakukan gerak kerja parti. KLIK DI SINI SELANJUTNYA 

PAS sudah jadi parti sekular , kepimpinan ulamak ditolak !

Posted: 04 Jun 2011 01:52 AM PDT

Selepas melihat keputusan pemilihan PAS ini,  apa yang PB boleh katakan parti yang dikatakan dikatakan pejuangkan Islam sejak dahulu kini  sudah masuk muzium sejarah  . Ditambah lagi Hj Hadi sudah cakap tiada lagi pejuangan menegakkan  negara Islam oleh PAS  dan hanya ada negara kebajikan . 


Pemilihan kali ini juga dapat memperlihatkan kumpulan  Erdogan yang pro Anwar telah isytiharkan sepenuhnya  menguasai PAS  selepas jawatan tertinggi parti iaitu  Timbalan  Presiden dimenangi Mat Sabu dan 3 Naib Presiden dimenangi Husam , Salahudin Ayub dan Mahfuz Omar . Cuma Hj Hadi seorang lagi la pro Ulama yang nasibnya baik menang tanpa bertanding . 


Pemilihan ini juga merupakan sejarah di mana golongan  Ulama yang telah kuasai PAS sejak era penubuhan parti itu lagi tewas teruk kepada golongan profesional iaitu Erdogan .  Ini bermakna perwakilan PAS telah melakukan sejarah apabila menolak terus kepimpinan ulama dalam PAS . 


Walaupun pelbagai gesaan oleh Ketua Dewan Ulama  , Datuk Harun Taib dan Ustaz Haron Din semasa Muktamar mahu  kepimpinan ulama dikekalkan tetapi nampaknya ditolak serta merta perwakilan . PB yakin pengaruh ulama dalam PAS  seperti   Dewan Ulama dan Majlis Syura akan terhakis bila menangnya Mat Sabu yang pro DAP   serta 3 Trio  Naib Presiden yang pro Erdogan . 


Nampaknya PAS kini sudah jadi cacar marba bila mana ramai kumpulan telah wujud selepas pemilihan ini . Hadi Awang selaku Presiden memang golongan ulama ,manakala Mat Sabu pulak pro DAP dan 3 Trio Naib Presiden ini pulak pro Erdogan yang juga penyokong kuat Anwar .


Jadi , hari ini sudah muktamad  bahawa  PAS sudah tidak jadi parti Islam dan bertukar kepada SEKULAR dan LIBERAL ! 

MEMBANGUN BERSAMA ISLAM 

SUDAH BERTUKAR 

MEMBANGUN BERSAMA DAP & PKR !SENARAI PENUH KEPIMPINAN BARU PAS ...

Biru    : Erdogan Pro Anwar 
Hijau   :  Pro Ulamak
Merah : Pro DAP 


Presiden : TG Abdul Hadi Awang (menang tanpa bertanding)

Timbalan Presiden : 

Mohamad Sabu (420 undi)
Tuan Ibrahim Tuan Man (399)
Nasharudin Mat Isa 224


Naib Presiden : 

Salahudin Ayub (753)
Husam Musa (660)
Mahfuz Omar (616)
Idris Ahmad (491)
Nik Amar Nik Abdullah(321
)
Nizar Jamaludin (217)

AJK PAS Pusat Sesi 2011-2013 :
Mazlan Aliman (804)
Dr Mohd Hatta Md Ramli (765)

Datuk Kamarudin Jaafar (739)
Hanipa Maidin (735)
Datuk Seri Azizan Abdul Razak (721)
Dr Zulkefly Ahmad (702)
Dr Mujahid Yusof Rawa (651)

Khalid Samad (643)
Abdul Ghani shamsuddin (579)
Amiruddin Hamzah (576)
Abdul Wahid Endut (556)
Abu Bakar Chik (527)
Datuk Mohd Amar Abdullah (470)

Dr Siti Mariah Mahmud (445)
Datuk Mahfodz Mohamed (449)
Datuk Hassan Ali (437)
Abdul Ghani Abd Rahman (430)

Nuridah Salleh (416)

Anwar sebenarnya bapa pengasas IPP semasa jadi Menteri Kewangan

Posted: 04 Jun 2011 01:16 AM PDTBila timbul isu harga minyak nak naik dan kerajaan nak mengurangkan subsidi  , Anwar Ibrahim dan konco-konco mula menuduh kerajaan zalim dan tidak adil  kerana masih lagi memberi subsidi gas  dan minyak kepada IPP .

IPP ini diluluskan oleh siapa ketika menjadi Menteri Kewangan   ?? Bukan Pak Lah Badawi atau Najib Razak tetapi ialah Anwar Ibrahim sendiri . Bila harga minyak semakin melambung tinggi bukan seperti zaman Anwar menjadi Menteri Kewangan ,  pentadbiran Najib telah umumkan akan mengkaji semula pemberian subsidi kepada IPP ini .


sumber : angin perubahan 


Anwar Ibrahim dan pakatan pembangkang menyalahkan kerajaan bila bercakap tentang isu subsidi kepada IPP (Independent Power Producers). Mengikut senarai IPP dalam Suruhanjaya Tenaga, terdapat 14 IPP yang diluluskan ketika Anwar Ibrahim menjadi Menteri Kewangan dan Timbalan Perdana Menteri. Apakah Anwar Ibrahim kini sedang menghentam tindakan tindakan silap yang dilakukannya dulu dalam kerajaan? Anwar menjadi Menteri Kewangan pada 1991 dan menjadi TPM pada tahun 1993. Projek IPP yang pertama adalah pada 7 April 1993.

Benarkah Guan Eng ini betul bodoh ?

Posted: 03 Jun 2011 06:56 PM PDT


Mahu tau pasepa depa kata Guan Eng ini bodoh , layan video ceramah Pentas Pemuda UMNO di Bkt Mertajam .


DIMENSI

Posted: 04 Jun 2011 11:20 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Tahniah Mat Sabun..Geng baru Erdogen!

Posted: 04 Jun 2011 06:40 AM PDT


"dulu benci, sekarang sayang
dulu maki kesat, sekarang aku jilat
dulu aku berbulu, sekarang ku sikat bulu mu"

Barisan kabinet pilihanraya Hj Hadi


"abg nuar tak bersalah..yang salah aku!"

"haiyaaa kasi gua jadi calon maaa.
gua pun mau cuba jadi olang alim maa"

Omegay: Muktamar Pasrael hilang seri tanpa anuvaji pandikutti

Posted: 03 Jun 2011 06:40 PM PDT#seratah#

Posted: 04 Jun 2011 03:26 AM PDT

#seratah#


NEGARA BERKEBAJIKAN

Posted: 03 Jun 2011 07:19 AM PDT

Membena Negara berkebajikan.


Presiden Pas dalam wawncaranya selepas menyampaikan ucapan dasar di muktamat Pas pada hari ini menyebut kalau mereka berkuasa matalamatnya ialah negara berkebajikan.

Kononnya memberi segala kemudahan kapada rakyat, memberi segala pembelaan kapada rakyat.

Pas dah pun perantah 2 negeri setakat ini Kedah dan Kelantan, kuasa kerjaan negeri ada terhadap negerinya seperti air dan tanah, yang mempunyai kuasa terhadapnya kenapa tak lakukan dan banyak benda boleh buat terhadap negeri berkebajikan, tapi tak buat pun.

Malah di Kedah masalah air terlalu banyak masalah, begitu juga dengan Kelantan masalah air berlarutan bertahun-tahun. lamanya, kenapa tak boleh selesai, selesaikan dulu kebajikan rakyat tetang air di dua buah negeri ini.

Masalah tanah di Kelantan, habis tanah rakyat diambil untuk diberi kapada syarikat, rakyat merayu jangan rampas tanah mereka tapi buat tak ambil peduli.

Ini yang di katakan oleh YB Haji Hadi Awang Presiden Pas nak laksanakan negara berkebajikan terang-terang menipu rakyat.

Bercakap tentang negara berkebajikan, kerjaan BN sekaranglah sebenarnya memberi kebajikan kapada rakyat, pendidikan, setiap pelajar mendapat pinjaman buku percuma tek kira orang kaya orang meskin semuanya dapat, kesihatan, bermula dari dalam perut lagi kerjaan BN menjaga kebajikannya sahingga lahir dan selepas lahir, hingga ke sekolah.

Apakah itu tidak dikira berkebajikan, banyak lagi benda yang dilakukan oleh kerjaan terhadap rakyatnya, tetapi kerjaan tidak mengistiharkan sebagai kerjaan berkebajikan.

akan bersambongtunku

Posted: 04 Jun 2011 03:22 AM PDT

tunku


PAS polls result: Mat Sabu is new deputy, ulama lose out

Posted: 03 Jun 2011 11:37 PM PDT

KUALA LUMPUR: The PAS polls saw the ulama faction lose out in the top hierarchy, with the Erdogan (moderate) factions dominating the central posts.
Activist Mohamed Sabu toppled heavyweight ulama Nasharudin Mat Isa (incumbent) and Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man in the race for one of the stiffest race for deputy presidency.
Mohamed, who won by a 21-vote majority, clinched 420 votes followed by Tuan Ibrahim (399) and Nasharuddin (224).
Datuk Husam Musa of the Erdogan clan won the vice presidency, while incumbent vice presidents Salahuddin Ayub and Datuk Mahfuz Omar managed to retain the post in a six-cornered fight for the three posts.
Salahuddin clinched the highest number of votes (753), followed by Husam (660) and Mahfuz (616).
Ulama candidates Idris Ahmad (491) and Datuk Mohd Amar Abdullah (321), as well as former Perak Mentri Besar Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin (217), failed in their bid to secure vice president posts.
The only ulama in the top hierarchy is Datuk Seri Abdul Hadi Awang who was returned unopposed for the fifth term.
The Erdogans dominate the central committee posts, controlling eight out of the 18 posts, while the ulama only managed six seats.
Felda activist Mazlan Aliman clinched the highest vote in the central committee election (804).
The Erdogans in the central committee are Dr Mohd Hatta Md Ramli (765), Datuk Kamarudin Jaffar (739), Hanipah Maidin (735), Dr Dzulkefly Ahmad (702), Dr Mujahid Yusof Rawa (651), Khalid Abdul Samad (643), Datuk Dr Mahfodz Mohamed (449), and Dr Siti Mariah Mahmud (445).
The ulama who made it to the central committee are Kedah Mentri Besar Datuk Seri Azizan Abdul Razak (721), Abdul Ghani Shamsuddin (579), Abu Bakar Chik (527), Mohd Amar Abdullah (470), Abdul Ghani Abdul Rahman (430), Nuridah Salleh (416).
The professionals who made it are Kedah executive councillor Amiruddin Hamzah (576), Wakaf mempelam assemblyman Abdul Wahid Endut (556), and Selangor executive councillor Datuk Dr Hassan Ali (437). Dr Hassan is an ulama supporter.

tunku : it is almost a clean sweep by the erdogan's group. now pas is no more an islamic party as the new leaders are more keen on power than islamic values. they are more pro dap and anwar.islam is not the main agenda now.the muslim should reject pas now.just imagine a person like mat sabu can be the deputy president of pas.

PAS President Ticks Off Pro-Umno Ulama

Posted: 03 Jun 2011 10:15 AM PDT

KUALA LUMPUR, June 3 (Bernama) -- PAS president Datuk Seri Abdul Hadi Awang has described ulama who support Umno and Barisan Nasional (BN) as people who lack understanding of Islamic political principles.
He claimed that despite their knowledge, they failed to understand that certain modern ideologies and theories were contrary to Islam.
"PAS ulama council members should be ready to confront ulama who just sit idly by as the society is overrun by all sorts of vices," he said in his policy speech at the party's 57th muktamar (General Assembly) here Friday.
The council should try to get more people to join the party's struggle, he said, adding that the body should also work towards elucidating complex issues of the day.
Abdul Hadi also urged PAS women members to give attention to social issues affecting women, youths and other groups.
The PAS president also vowed to maintain the opposition pact's grip on Kelantan, Kedah, Selangor and Penang in the next general election.
"The general assembly is taking place amid anticipation that the country's 13th general election will be held soon. The fight is going to be brutal,"
He ordered PAS election machinery to prepare for the election.
"Although the outcome of the Sarawak election was not in our favour, we still managed to widen our influence in general, opening up a number of PAS branches in the process," he said.
Abdul Hadi also expressed hope that the establishment of the council of PAS supporters would play a role in conveying the party's messages to non-Muslims.

tunku : what about pas ulama? pas ulama is ok with a sodomizer becoming a prime minister. pas ulama is ok with a porn star as their leader.pas ulama is ok with dropping islamic agenda as they bow down to dap. hadi has made himself look very stupid with such remark.

bumiyang

Posted: 04 Jun 2011 03:17 AM PDT

bumiyang


60 Tahun Pas Berbohong ???

Posted: 03 Jun 2011 07:00 PM PDT

Politik Harian

Posted: 04 Jun 2011 03:08 AM PDT

Politik Harian


Puak Erdogan Kuasa PAS

Posted: 03 Jun 2011 11:06 PM PDT

Keputusan pemilihan jawatankuasa pusat PAS yang diumumkan hari ini menggambarkan bahawa 'tsunami' kumpulan Erdogan. Baca lagi...

Versi Video Seks Anwar Ibrahim Hampir Lengkap Di Internet

Posted: 03 Jun 2011 03:50 AM PDT


Klip video seks membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini didedahkan lagi di laman internet dan kali ini versinya dikatakan hampir lengkap. Baca lagi...

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 04 Jun 2011 03:03 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Sapa nak salahkan?

Posted: 03 Jun 2011 08:37 PM PDT


Kalau Nasha kalah, sebab perwakilan tak rasional.

Kalau Nizar kalah, boleh salahkan konspirasi oleh Zambery, SPR dan mahkamah untuk rampas kuasa di Perak.

Kalau Nik Amar kalah, boleh kata nik aziz berat sebelah pada husam dan salahkan media pas tak popularkan dia.

Kalau Idris Ahmad kalah, boleh guna alasan wujud diskriminasi terhadap kaum kulit hitam.

Kalau Mat Sabu kalah, sebab byk pemimpin sabo dia dan orang dok ingat Norma.

Kalau Mahfuz kalah, salahkan orang buat persepsi dia tak pandai.

Kalau Salahuddin kalah, sebab difitnah dengan panggilan Din Puduraya.


Tapi kalau Husam kalah, ... hmmm salahkan blogger picisan pro-umno.

Nasib baik menang. Daulat Tuanku!
Timbalan Presiden - Mat Sabu
Naib Presiden - Salahuddin, Husam dan Mahfuz
Eh! Apa kena mengena dengan Tuanku pula? Hehehe ... Play it again, Jeffrey Damien.

Isunya kini, beranikah Husam saman Kickdefella?

Saman jangan tak saman, kata Ibrahim Ali kasi batu api. Kalau Zahid Hamidi yang komen, dia kata kipas , jangan tak kipas.

Taipingmali (tm)

Posted: 04 Jun 2011 01:45 AM PDT

Taipingmali (tm)


Kemenangan Pas Rumi

Posted: 04 Jun 2011 01:13 AM PDT

Anwar pulaukan Pas atau Pas pulaukan Anwar?

Posted: 03 Jun 2011 06:19 PM PDT

Fw: TAHNIAH KEPADA MENTERI MELAYU

Posted: 03 Jun 2011 06:07 PM PDT

Badan Kerajaan, kaki dan tangan pembangkang, kepala penuh semut

Posted: 03 Jun 2011 04:33 PM PDT

Isu harga minyak: KJ jadi juara rakyat

Posted: 03 Jun 2011 03:41 PM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 04 Jun 2011 01:19 AM PDT

Sahabat-Gunung


PAS Gadai Kepimpinan Ulama, Benarkan Pengaruh Anwar Menguasai Parti

Posted: 04 Jun 2011 01:01 AM PDTShah Alam, 4 Jun- Kemenangan Mohammad Sabu dan rakan-rakan beliau dalam pertandingan kerusi tertinggi PAS membawa banyak pengertian terutamanya kemenangan ini melengkapkan pengadaian prinsip oleh PAS semenjak ditubuhkan, ujar EXCO Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, Lokman Noor Adam.

"Jika sebelum ini, mereka gadaikan matlamat menegakkan Negara Islam, matlamat menutup pusat-pusat hiburan dan perjudian, matlamat melaksanakan hokum Hudud, matlamat menegakkan kebenaran, tetapi hari ini jelas terbukti mereka sudah menolah slogan membangun bersama kepimpinan ulamak.

Kemenangan kumpulan Erdogan ini juga membuktikan bahawa golongan ulama sudah tidak mempunyai tempat di dalam PAS dan semakin berkembanglah pengaruh Anwar di dalam PAS dan pengaruh DAP yang menjadi penaja utama Mat Sabu untuk menjadi Timbalan Presiden PAS," ujarnya yang juga Majlis Pimpinan Tertinggi dan Setiausaha Pemuda KeADILan,

Penaklukan kepimpinan PAS oleh pihak Erdogan ini beerti musnahlah peluang umat Melayu untuk bersatu dan akan menyaksikan perjuangan matlamat menghalalkan cara oleh kepimpinan baru PAS.

"Kemenangan geng erdogen dalam kepimpinan PAS akan menyebabkan PAS menjadi lebih liberal dan terbuka serta lari dari paksi gerakan Islam.

Oleh itu, umat Melayu yang sayangkan Islam dan PAS kini tidak mempunyai pilihan lain selain dari kembali mendokong UMNO bagi menyelamatkan agama, bangsa dan Negara," ujarnya lagi.

Kemenangan `Team Erdogan’ Menarik Keyakinan Bukan Melayu Kepada PAS

Posted: 03 Jun 2011 11:55 PM PDT

Kluang, 4 Jun- Kekalahan kumpulan Ulamak dan kemenangan Mohammad Sabu dan kumpulan Erdogen dalam pemilihan PAS semalam dilihat sebagai suatu perkembangan baru yang menarik dalam politik negara di mana pendirian PAS akan lebih liberal daripada UMNO samada dari sudut Islam dan Melayu.

Ketua UMNO Bahagian Kluang, Md Jais Sarday berkata, kesan dari keputusan pemilihan PAS semalam yang menyaksikan Team Erdogen menguasai PAS ialah member keyakinan kenapa orang bukan Melayu untuk menyokong PAS dalam Pilihan Raya Umum ke13 kelak.

"Oleh itu, ahli-ahli khususnya pemimpin-pemimpin UMNO harus membuka mata dan sedar dengan senario ini, jika di kalangan kita terus 'bersengketa', tidak bersatu dan berpuak-puak khususnya mereka-mereka yang berebut-rebut nak sangat jadi wakil rakyat dan bersaing untuk memperkuatkan kedudukan sendiri, tidak mustahil 'kapal UMNO' boleh rosak dan karam dalam PRU-13 kelak.

Kita kena berterus terang, tidak kurang 90 peratus bahagian UMNO kini sedang bergolak sesama sendiri, padahal Presiden dah berulang kali menasihati kita agar bersatu, jangan tikam belakang, kekalkan semangat UMNO dan BN selain memperkuatkan jentera bagi menghadapi PRU kelak," ujarnya mengulas kemenangan team erdogan dalam pemilihan PAS semalam.

Dalam masa yang sama, serangan terbuka pasal video seks Anwar sangat merugikan UMNO, apatah lagi pendedahan ini melibatkan Tan Sri Rahim Tamby Chik. Kesannya Erdogan kuasai PAS dan golongan muda tak percaya dan melihat isu video seks Anwar ini sebagai satu konspirasi semata-mata.

Dalam pemilihan tertinggi PAS semalam, Mohamad Sabu berjaya dipilih untuk menyandang jawatan Timbalan Presiden Pas yang baru. Beliau memperoleh 420 undi, menewaskan penyandang sebelum ini, Nasharudin Mat Isa yang hanya memperoleh 224 undi dan seorang lagi calon, Tuan Ibrahim Tuan Man dengan 339 undi.

Manakala untuk jawatan Naib Presiden pula, mereka yang terpilih ialah Datuk Husam Musa yang memperoleh 660 undi, Datuk Mahfuz Omar (616) dan Salahuddin Ayub (753).

Anwar Sedang Bergembira .... Geng Erdogen Menguasa PAS

Posted: 03 Jun 2011 10:19 PM PDT

Akhirnya, pasukan Anwarinas menguasai PAS setelah team ULAMAK ditewaskan satu persatu dalam pemilihan PAS semalam...

Kemenangan Mohamad Sabu untuk menyandang jawatan Timbalan Presiden Pas yang baru memang sudah dijangka.

Beliau yang memperoleh 420 undi, menewaskan penyandang sebelum ini, Nasharudin Mat Isa yang hanya memperoleh 224 undi dan seorang lagi calon, Tuan Ibrahim Tuan Man dengan 339 undi.

Manakala untuk jawatan Naib Presiden pula, mereka yang terpilih ialah Datuk Husam Musa yang memperoleh 660 undi, Datuk Mahfuz Omar (616) dan Salahuddin Ayub (753).

Pertandingan untuk jawatan itu menyaksikan enam nama yang bertanding merebut tiga tempat yang ditetapkan.

Selain tiga nama yang terpilih itu, mereka yang bertanding untuk jawatan berkenaan ialah Idris Ahmad yang memperoleh 491 undi, Datuk Mohd Amar Abdullah (321) dan Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin (217)

Keputusan rasmi pemilihan diumumkan oleh Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan Pas, Datuk Abdul Halim Abdul Rahman kira-kira pukul 10 pagi ini.

Seramai 1077 perwakilan memulakan proses pengundian bagi memilih ahli jawatankuasa kerja PAS Pusat bagi sesi 2011/2013.

Dengan kemenangan 'Geng ERDOGEN' ini, kerja Anwar untuk meresapi Perjuangan PAS semakin mudah....


Pic: Sumber dari `MyNewsHub'

DAULAT TUANKU

Posted: 03 Jun 2011 09:46 PM PDT

Daulat Tuanku!

Rakyat Malaysia Mendoakan Kesejahteraan Mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI KEPUTERAAN DULI YANG MAHA MULIA SERI PADUKA BAGINDA YANG DI-PERTUAN AGONG DYMM TUANKU MIZAN ZAINAL ABIDIN IBNI AL MARHUM SULTAN MAHMUD pada 04 Jun 2011Semoga Allah mengurniakan kesihatan yang baik dan kesejahteraan hidup kepada Tuanku sebagai payung kepada seluruh rakyat di negara ini.

Allah Lanjutkan Usia Tuanku

Daulat Tuanku! Daulat Tuanku! Daulat Tuanku!

Al-Wathiqu Billah, Tuanku Mizan Zainal Abidin Ibni Almarhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah (22 Januari 1962 - ) adalah Sultan Terengganu yang ke-16. Baginda Yang di-Pertuan Agong ke-13, ketua perlembagaan Malaysia mulai 13 Disember 2006.

Hassan Ali Hanya ’EXCO Puppet’ Dalam Kerajaan Negeri Selangor

Posted: 03 Jun 2011 01:17 AM PDT

Kuala Lumpur, 3 Jun- Jika semalam, Ketua UMNO Shah Alam Dato' Ahmad Nawawi Dato' Md Zin menggelarkan PAS sebagai 'Parti Amalkan Sandiwara' apabila melihat tindakan Pas Selangor yang membantah tindakan Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Selangor yang membenarkan penganjuran MTV World Stage di i-City pada 24 Julai ini, hari ini Ketua Penerangan UMNO Selangor, Abdul Shukor Idrus pula menyifatkan Pengerusi PAS Selangor yang juga EXCO Kerajaan Negeri sekadar 'EXCO Puppet', yang tidak mempunyai apa-apa kuasa dan kepentingan dalam pentadbiran kerajaan negeri Selangor.

"Kebenaran ini dibuat oleh kerajaan negeri, dibincangkan dalam mesyuarat EXCO, apa yang Hassan Ali buat sebagai Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor hanya sebagai `EXCO Puppet' yang hanya menurut perintah PKR dan DAP, dan dalam masa yang sama membelakangkan asas-asas perjuangan PAS yang selama ini meletakkan perjuangan Islam dalam dasar perjuangan mereka.

Hassan Ali tidak berani untuk menyuarakan kebenaran, apatah lagi bercakap tentang perjuangan agenda Islam bersama sahabat-sahabatnya dalam PKR dan DAP. Jadi kita tidak hairan dengan sikap dan pendirian Hassan Ali dan PAS Selangor hari ini," ujarnya kepada UMNO-Online mengulas penganjuran MTV World Stage di i-City pada 24 Julai ini oleh kerajaan negeri Selangor baru-baru ini.

Ujarnya, Hassan Ali dan PAS Selangor tidak berani untuk bersuara dan menentang keputusan membenarkan konsert MTV Stage ini kerana mereka tidak mahu kehilangan kuasa yang mereka nikmati sekarang ini.

"Apa yang mereka fikirkan dan mahukan, hanya kuasa. Kuasa yang mereka miliki hari ini adalah kerana PAS menumpang PKR dan DAP untuk mendapatkan kuasa. Maka, kalau mereka menentang keputusan yang dibuat PKR dan DAP, bermakna peluang untuk mereka mengekalkan kuasa mereka akan menjadi tipis di masa hadapan.

Mereka hanya mahukan kuasa dan akan buat apa sahaja demi mengekalkan dan mendapatkan kuasa. Tapi apa yang mereka buat hari ini memperlihatkan bahawa `topeng Islam' mereka semakin koyak dan terbuka, dan perjuangan Islam mereka hanya retorik semata-mata untuk mengumpan rakyat khususnya orang Islam untuk mengundi mereka," ujarnya yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Kawasan Kuang.

PANEH MIANG

Posted: 04 Jun 2011 01:17 AM PDT

PANEH MIANG


PAS TAKBUR!

Posted: 04 Jun 2011 01:04 AM PDT

Hadi Awang tidak akan berpakat dengan UMNO. Tidak akan menjalin persefahaman dan berbaik sangka serta bertanggungjawab demi Agama, Bangsa dan Tanahair. Hadi Awang juga mengesahkan bahawa kerjasama dengan UMNO sia-sia! Hadi Awang melabel ulama yang bersetuju dengan UMNO sebagai ulamak lemah! Ulamak yang tidak cukup ilmu!

Demikian hujah kepala hotak Hadi Awang yang sedikit hari akan isytihar dirinya sebagai Ayatollah Hadi Awang. Secara automatis Hadi Awang mengatakan Perkara 3 tidak wujud dalam Perlembagaan. Bahawa Perkara 121 juga tidak relevan dalam Perlembagaan. Bahawa Perkara 4 tidak secocok dengan pakatan PAS+PKR+DAP, yang dinamakan PAKATAN NERAKA JAHANAM DUNIA. PAS sedang takbur tahap Ultra kerana hari ini sedang isytihar partai mereka sebagai PARTI AJARAN SESAT, kerana bersetuju dengan Komunis dan Freemasonry.

Syabas Hadi Awang, kerana selamat melingkupkan ketuanan Melayu. Orang seperti ini, tidak layak sebagai pemimpin politik. Hadi Awang hanya layak menjadi pemimpin kepada pengemis dan peminta sedekah eksekutif. Bila tiada nyiru, tempayan bocor pun boleh sebagai pengganti idealisme politik kufur nikmat PAS.

Kumpulan ERDOGAN PAS sudah mula panas hati dengan kenyataan BIADAB, Hadi Awang. Dia sudah hilang kelayakan sebagai Patriot Melayu Islam. Dia hanyalah boneka KOMUNIS dan FREEMASONRY.

Semasa dia begitu hina sebagai Pengerusi ABIM Terengganu, sanggup dia melutut meminta diterima. Hari ini, dia sanggup meludah ke langit, insyaallah di satu hari yang terang dan cerah bulan purnama, HAdi Awang bakal menjilat ludah bernanahnya kembali.

UMNO mengajak dan membuka pintu kepada PAS kerana mahukan kekuatan yang namanya BEYOND GOVERNANCE. UMNO mengajak dan membuka tabir berpakat kepada PAS kerana sedih dengan penipuan-penipuan yang terpaksa dipersetujui oleh PAS kerana "batang telur" mereka telah diratah oleh KOMUNIS dan FREEMASONRY. UMNO jemput PAS bersama dalam kultus Melayu Islam Bumi Melayu kerana kasihan melihat 75% Ahlul Sunnah Wal Jaamah yang sedang dikunyah tanpa belas ehsan oleh faham-faham Plural, Liberal, Syiah, Muktazilah, Jabariah dan Qadariah dalam PAS.

PAS di ambang kehancuran kerana sikap takbur, riak dan bongkak manusia bernama Abdul Hadi Awang. Selamat berkubur Nasaruddin jika Hadi Awang kekal PRESIDEN Partai Ajaran Sesat.

Lawak apa ni Hadi?

Posted: 03 Jun 2011 06:59 PM PDT

Ketika ditanya tentang isu negara berkebajikan yang menjadi tema muktamar kali ini berbanding negara Islam, Abdul Hadi menjelaskan PAS sekarang mementingkan isinya.

"Tema kita negara berkebajikan, ia sememangnya dah ada dalam Islam. Dalam al Quran tak sebut negara Islam, dia sebut negara kebajikan, jadi kita laksanakan iaitu kita dahulukan yang ada persamaan," kata Abdul Hadi.

*********

Hola beb! Habis yang selama ni dok pertikai konon "Malaysia bukan negara Islam" dan kenyataan pemimpin Pas sejak dulu konon "Pas nak tubuhkan negara Islam dan laksanakan hudud", hingga ramai penyokong tegar Pas sanggup bersamak lepas salam dengan ahli UMNO, sanggup solat dua Imam, sanggup berdoa melaknat UMNO dalam Qunut versi bahasa Melayu, mengharamkan sembelihan ahli UMNO, putuskan hubungan persaudaraan sesama muslim, APA CER?

Sahlah Pas ni dah bengong. Hidup-hidup tipu penyokong. Berjuang bermati-matian selama ni konon nak tubuhkan negara Islam, akhirnya Presiden Pas sendiri kata "DALAM QURAN TAK SEBUT NEGARA ISLAM!"

Kepada penyokong tegar Pas yang masih letak gambar Nik Aziz bawah sejadah ketika nak solat, konon Nik Aziz akan bawa ke syurga; serta bermati-matian percaya konon Mungkar Nankir takkan tanya soalan kubur jika jenazah kamu diselimuti bendera Pas...den cuma boleh rasa kasihan jelah dengan amalan syirik kamu semua selama ni.

Penyudahnya kena tipu dengan Presiden! Tiada negara Islam dalam Quran...terus tukar negara berkebajikan. Habis yang UMNO/BN buat selama ni bukan negara berkebajikan ke?

Kah...kah...kah! Lawak tul la lu Pas. Itupun masih ada yang percaya Parti Ajaran Sesat ni lagi...

Tak tahulah nak puji ke atau nak marah Khairy ni...

Posted: 03 Jun 2011 06:09 AM PDT

Khairy desak Kerajaan Persekutuan dedahkan perjanjian berat sebelah antara Tenaga Nasional Berhad (TNB) dan Independent Power Producers (IPP) kepada umum.

Biar rakyat tahu apa sebenarnya yang berlaku di sebalik perjanjian yang dikhabarkan amat merugikan kerajaan itu.

Mungkin melalui pendedahan tersebut, kita akan tahu siapa sebenarnya memaksa TNB membeli harga yang mahal daripada IPP. Sama ada paksaan itu datangnya daripada Menteri Kewangan pada ketika itu, ataupun Timbalan Perdana Menteri pada masa sama. Projek IPP pertama adalah pada 7 April 1993 dan sebanyak 14 syarikat IPP ditubuhkan semasa 'orang tu' jadi Menteri Kewangan.

Rakyat juga mungkin nak tahu daripada 26 syarikat IPP yang telah wujud sehingga kini, kroni siapa pula yang dapat kontrak? Manalah tahu..kan..kan..kan?!

Tapi pelik juga, dulu masa si Pak Mertua di tampuk kuasa, sang menantu tak pulak buat bising suruh dedahkan perjanjian IPP ni. Sedangkan ketika itu sang menantu begitu angkuh menjawab bagi pihak kerajaan berkenaan isu penjualan 1Euro MV Agusta, isu Proton, isu kenaikan harga minyak, isu pembatalan jambatan bengkok etc. Padahal dia ketika itu hanya Naib Ketua Pemuda tanpa sebarang jawatan di Dewan Rakyat mahupun Kabinet. Kenapa sang menantu tak bangkitkan isu IPP yang kononnya berat sebelah ketika dia untouchable di tampuk kuasa? Kenapa baru sekarang?

Nampaknya kini sang menantu kelihatan senada dengan sang peliwat. Ada apa-apa ke?

Apa-apa pun den setuju bonarlah jika kerajaan dedahkan perjanjian IPP kepada umum. Jangan nak main sembunyi-sembunyi dengan rakyat, sebab rakyat tahu PEMANDU dan consultant asingnya memang BODOH!

Sapo nak jawab ni...

PAPA GOMO

Posted: 04 Jun 2011 01:08 AM PDT

PAPA GOMO


VIDEO Ahli AMK Di Tangkap Basah

Posted: 04 Jun 2011 12:00 AM PDTLaporan Polis Ke Atas Ahli AMK Mohd Azuan
atau nama FB nya Harapan RakyatHaloooo.....

Anybody Home???

Gua tak nak cerita Banyak cuma nak tanya Khabar dengan si Juak AMK Penagih ganja si Harapan Rakyat yang Kecoh Dapat Publisity Murahan tu. Ha ha ha.

Apa cerita ni hang pi ambil gambar Rumah orang Tengah tengah malam Buta? Hang buat kerja Part Time ke Ambil Gambar rumah orang? Cer cerita apa Motif hang pi ambil gambar rumah orang ni.

Biasa nya kalau pi ambil gambar rumah Orang Malam malam buta ni ada 2 pekara je beb.

PERTAMA : Hang ada niat nak MEROMPAK rumah yang di ambil gambar tu.

KEDUA : Hang memang ada niat nak Mengancam Nyawa mereka yang berada di dalam rumah tu.

Hang pilih mana satu hang nak jawap wahai Juak AMK PONDAN Harapan Rakyat aka Azuan Mat ganja. He he he

Ni lah mentality bebudak Pakatan Rakyat yang kerja depa pi rumah orang ambik Gambar lepas tu UGUT dan Datangkan Ancaman dalam facebook. Menggangu Privasi orang yang dia anti.

Dah tu Korek Facebook individu tertentu dan dedahkan gambar yang mana boleh di buat modal nak Ugut. Silap haribulan jumpa gambar Seksi sikit depa Juak Pakatan Rakyat ni buat Modal MELANCAP. Bukan tak tahu pun perangai depa ni ikut siapa!

Ni nak khabar kat semua Rakyat Malaysia bahawa berhati hati menggunakan facebook kerana Ancaman yang datang bukan setakat tulis je nak Bunuh tapi siap ke rumah anda Ambil gambar bagi mendatangkan Ancaman.

Buat Ahli AMK seluruh Negara hangpa pi lah lantik Azuan Mat Ganja aka Harapan Rakyat tu jadi Ketua AMK ganti Sam Ketot. Hua hua hua


Psssttt...Jerat dan Mengena, Tu lah kebodohan AMK bachol sampaikan Di tangkap BASAH...Basah seluar dalam si Mat Ganja tu...he he he


Depa Ugut Lagi...Dasyat Beb


VIDEO SEKS ANWAR IBRAHIM 4 PENJURU
KLIK DI SINIDAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Anwar Ibrahim Mati Akal Bila Mat Sabu Pemberi Gelaran Anwar Al Juburi Menang Besar

Posted: 03 Jun 2011 07:59 PM PDTANWAR AL JUBURI


GOMBAK 4 Jun -  Mohamad Sabu telah memenangi jawatan Timbalan Presiden PAS dengan jumlah  420 undi menewaskan Ustaz Nasharudin Mat Isa dan dan Tuan Ibrahim yang masing-masing mendapat undian sebanyak 224 dan 217.

Manakala bagi jawatan Naib Presiden dimenangi YB. Salahuddin Ayub dengan undian tertinggi sebanyak 753, Mahfuz Omar 616 dan kemenangan Husam Musa sebanyak 660.

GOMO: Tahniah di atas kemenangan Mat Sabu sebagai Timbalan Presiden PaS dengan satu jumlah undi yang tertinggi menewaskan penyandang nya Ustaz Nasha. Gomo memang dapat menyangka bahawa PAS pasti akan memilih Mat Sabu kerana hanya Mat Sabu lah orang yang lantang dalam membawa sesebuah usul bagi kepentingan PAS.

Emmm dan tak lupa yang boleh blackmail Anwar Ibrahim pun si Mat Sabu lah juga. ANWAR AL JUBURI, itulah gelaran yang di berikan Mat Sabu kepada Anwar Ibrahim. So lepas ni Anwar Brahim nak cakap lebih pun tak boleh kerana Mat Sabu mengetahui banyak mengenai Al Juburi ni.

Tahniah juga kepada Husam Musa di atas kemenangan anda sebagai Naib Presiden PAS. Kita sudah menjangka kemenangan anda dengan penaburan wang bagi kempen kali ini. Tidak mengapa wahai Husam musang kerana lebih banyak pendedahan demi pendedahan akan di buat selepas ini,

Akhir kata Gomo berpuas hati dengan keputusan pemilihan PAS ini dan mengharapkan agar PAS kembali ke pangkal jalan. Semoga matlamat negara Islam tidak di lupakan PAS yang sekarang di lihat lebih mencari kuasa semata mata.


Psssttt . . . Anwar Al Juburi hahaha Mat Sabu Yg bagi gelaran, sokong mat sabu
Published with Blogger-droid v1.6.7

EKSLUSIF 18SX - Video Seks Anwar Ibrahim 4 Penjuru Yang Hangat Di Muktamar PAS

Posted: 03 Jun 2011 05:25 AM PDT


4 PenjuruMalas nak Cakap banyak dengan Juak Juak pembangkang ni.
Video Seks 4 Penjuru dan Tulen 1000%
lelaki Porno tersebut adalah
Dato Seri Anwar Bin Ibrahim!!!


SILA SAMAN KAMI LAH ANWAR BRAHIM
JIKA BUKAN ANDA DALAM VIDEO SEKS INI


VIDEO SEKS ANWAR IBRAHIM 4 PENJURU
KLIK DI SINI


Psssttt...masih menunggu reaksi pemimpin PAS


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM
ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

PKR = P=Pandy K=Kutty R=Rakyat Janji Nak Cat Tapi Sampai Ke Sudah Depa Cat Pakai Lidah Je

Posted: 03 Jun 2011 03:30 AM PDT
Kuala Lumpur -

Menteri Wilayah Persekutuan & Kesejahteraan Bandar, Dato' Raja Nong Chik bin Dato' Raja Zainal Abidin menegaskan kerajaan tidak pernah melupakan janji untuk membantu rakyat warga kota.

Bertempat di Taman Melati Wangsa Maju, beliau menghadiri Majlis Penyerahan Surat Arahan Mula Kerja kepada para kontraktor untuk memulakan kerja-kerja mengecat semula dan pembaikan perumahan di kawasan tersebut. Turut hadir Ketua UMNO Bahagian wangsa Maju Dato Shafei Abdullah.

Sejumlah RM 5 juta diperuntukkan bagi melaksanakan projek mengecat dan baik pulih 55 buah blok rumah pangsa di Taman Melati yang turut meliputi kerja mengecat 9 buah dewan orang ramai.

Berucap pada majlis tersebut, beliau menegaskan kerajaan tidak pernah meminggirkan kebajikan golongan berpendapatan rendah dirumah pangsa milik kerajaan malah akan berterusan menjaga kebajikan golongan yang tinggal di perumahan milik swasta.

Sumber KL POS

Kerajaan BN Cakap dan Buat bukan macam kerajaan Pakatan Rakyat Haram yang janji Bukan main Hebat tapi Habuk pun takda. Khak Ptuih


Psssttt....Janji Pakatan Selangor nak bagi RM50 kat budak sekolah tadika bila nak tunaikan?


VIDEO SEKS ANWAR IBRAHIM 4 PENJURU
KLIK DI SINIDAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

RAPERA ..

Posted: 04 Jun 2011 01:06 AM PDT

RAPERA ..


Mahathir Mohamad - My Way

Posted: 03 Jun 2011 05:46 AM PDT

HERO KECIK

Posted: 04 Jun 2011 01:04 AM PDT

HERO KECIK


PAS bekerjasama dengan Umno/BN

Posted: 03 Jun 2011 04:32 PM PDT

Hangin satu badan Keluarga Jijah bila Presiden PAS bg tau yang PAS boleh bekerjasama denganUmno/Bn. Presiden PAS bg tau, 3 perkara utama PAS boleh bekerjasama dengan Umno/Bn.

Kerjasama dalam pilihanraya bersih dan adil, ekonomi dan misi bantuan palestine. ok bab tu. Tapi kerjasama wujudkan negara perpaduan belum lagi. Jadinya memang PAS pun mula melihat kepentingan melayu pada masa akan datang.

Dalam aspek ekonomi hendak bekerjasama dengan umno/bn kerana selama ini BN yang duk jana ekonomi negara sehingga malaysia menjadi sebuah negara maju dan ini diakui oleh PAS. Pakatan tidak mampu untuk menjana ekonomi ker sehingga PAS memilih BN untuk jana ekonomi. Kelantan dan berpuluh tahun PAS perintah, tak maju2 gak.

kerjasama dalam membantu palestine, PAS nak bekerjasama dengan BN gak kerana BN sentiasa membantu. PKR dan DAP ada bantu ker sehingga PAS bekerjasama dengan BN. Bn bukan sahaja rakyat malaysia yang dibantu, luar negara pun bantu lagi..

tapi Pakatan, rakyat dalam negara pun tak terbantu, inikan pula luar negara... takpalaa PAS demi kebaikan orang islam, BN sentiasa bekerjasama demi kebaikan bersama. Tapi keluarga jijah hangin juga bila Hadi Awang cakap cam tu, Nampak sangat mereka ini tidak mampu melaksanakan, yang hanya mampu mereka lakukan berbohong kepada rakyat untuk mendapat undi sahaja demi kerusinya.

PAS ingin jadi parti yang dominan, PAS mahu nampak terbaik darimata rakyat yang menyokong PKR dan DAP dalam pakatan rakyat. PAS tahu hubungan dalam Pakatan tak kukuh, hanya lakunan sahaja yang nampak kukuh. Pejabat PKR pun nk kena lelong. Idelogi politik dengan DAP jauh seklai macam langit dan bumi. Jadi kalau berpecah selepas ini dan bekerjasama dengan Umno/BN.... Dengan penyokong2 sekali akan ikut. Sesama mereka pun berpecah belah.

dalam pemilihan muktamar kali ini ada dua puak, puak hadi awang dan puak anwar ibrahim. Adakah penengguhan keputusan pengundian semalam merupakan adenda hadi awang untuk mengekalkan kepimpina umalak dalam PAS? sepatutnya selepas undi ptg semalam dah boleh umum keputusan. Ini tidak kena tunggu hari lain baru nk umum keputusan. Macam2 keputusan boleh ubah... bingai tulllll.

Adakah PAS percaya sepenuhnya kepada Anwar Ibrahim. Anwar Ibrahim, Azmin ali dan Karpal tak hadir pun muktamar ini......

Muktamar PAS: Selamat Tinggal Negara Islam

Posted: 03 Jun 2011 04:23 PM PDT

Terpaksa tunduk kepada desakan DAP, akhirnya negara islam terpaksa ditinggalakan dan wujudkan negara berkebajikan yang sebelum ini memang dilakukan oleh kerajaan Barisan Nasional. BN dah lama buat semua ini dan baru sekarang idea ini dihidu oleh PAS dan siap buat tema muktamar kali ini.

Kalau buat negara islam, berdiri Karpal Singh menentang negara islam. itulah yang bakal berlaku sekiranya PAS masih berdegil untuk membina sebuah negara islam. Dulu berani, sekarang sudah takut, sudah takut kepada DAP. Nampaknya cita-cita PAS nak tubuhkan negara islam nampaknya tinggal kenangan,

Presiden pas bagi tahu, rakyat belum faham konsep negara islam tapi faham konsep negara berkebajikan. Memang la rakyat faham negara berkebajikan sebab BN dh praktikan lama dah, tak derla nk bising2. BN buat demi keselesaan rakayat.. Tapi kesian baru sekarang PAS sedar.. Bagusla begitu... dia ciplak gak idea BN wujudkan sebuah negara berkebajikan.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 03 Jun 2011 11:43 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


EDISI SYAHDU : Surat Dari Abah 2

Posted: 03 Jun 2011 10:00 PM PDT

MALAYSIA NEGARA ISLAM

Menemui Sham dan Suraya sekeluarga di London semoga sentiasa sihat dan ceria.

            Tiga hari yang lepas abah ada terima surat daripada engkau. Panjang lebar engkau menceritakan bagaimana engkau terpikat dengan konsep negara Islam. Begitu juga kata engkau, ramai pelajar-pelajar Malaysia di London yang tertarik dengan perjuangan untuk mengujudkan Negara Islam.

            Sham, abah turut gembira engkau begitu meminati konsep negara Islam. Sewajarnya setiap warga muslim harus mempunyai idealisma menghayati konsep Negara Islam. Namun Sham, kita harus melihat soal mengujudkan negara Islam dalam konteks yang luas dan mengikuti realiti kehidupan masakini termasuk kehidupan kita sebagai individu.   Engkau yang hampir tujuh tahun belajar di London tentu banyak bercampur dengan warga Muslim daripada pelbagai negara. Mungkin juga engkau pernah bercampur dengan individu bukan Islam tetapi telah memeluk agama Islam. Banyak pengalaman yang dilalui seseorang sebelum hatinya terbuka untuk menerima Islam atau menghayati Islam dengan lebih mendalam. Begitu jugalah negara-negara yang melalui jalan ke arah negara Islam yang berbeda-beda mengikut perjalanan sejarah dan budaya kehidupan masing-masing.

            Bercakap mengenai individu yang terpikat dengan jalan keredhaan Islam, baru-baru ini abah ada baca buku "Travelog Haji" mengenai kisah seorang Profesor Akauntasi daripada UiTM yang menunaikan Haji. Berlinang air mata abah membaca siri perjalanan hidupnya yang tidak pandai membaca Al-Quran menemui jalan keredhaan Allah SWT semasa menunaikan Haji. Seorang profesor yang kurang pendidikan agamanya begitu terharu dan sayu hatinya menceritakan detik-detik pengalaman perjalanannya menunaikan rukun Haji. Kalau Sham terfikir hendak menunaikan Haji atau Umrah bacalah buku "Travelog Haji" karangan Profesor Muhd Kamil Ibrahim, pensyarah Akauntasi di UiTM. Sebenarnya apa yang hendak abah  tekankan di sini ialah perjalanan individu juga negara menuju ke jalan agama diredhai Allah SWT biasanya melalui proses-proses pengalaman dan liku-liku kehidupan berbeda-beda tetapi berpaksikan kepada keikhlasan dan kerelaan hati yang suci.

            Bercakap mengenai kedudukan agama Islam di Malaysia, jika Sham telah terpikat dengan konsep Negara Islam, Sham carilah sendiri kebenaran kedudukan Agama Islam di Malaysia. Tidak cukup sekadar mendengar ceramah dan membaca penulisan golongan yang ada kepentingan politik. Mengembaralah sendiri di negara Malaysia semasa cuti panjang dan lihat dan hayatilah sendiri. Dalam kembara kita dapat menemui kebenaran yang mungkin kita tidak nampak sewaktu mendengar ceramah-ceramah politik.

            Sham, mulakan kembara engkau di pintu masuk negara di Lapangan Terbang Antarabangsa KLIA. Lihatlah betapa mudahnya engkau hendak menunaikan sembahyang jika dibandingkan dengan di lapangan terbang Negara-Negara Islam yang lain. Di jalan-jalan highway di semua tempat rehat, begitu mudah kita hendak sembahyang. Kalau kita berjalan-jalan di setiap kampung, setiap taman perumahan, setiap bandar dan pekan terdapat ribuan masjid dan surau di seluruh negara Malaysia. Jika engkau pergi ke Putrajaya, ibu negara Malaysia, jelas terpampang dua masjid yang besar-masjid Putra dan Masjid Sultan Zainal Abidin yang cukup jelas menunjukkan bahawa pucuk pimpinan negara Malaysia adalah umat Islam tanpa perlu diberitahu kepada pelancong-pelancong luar.

            Engkau berjalan-jalanlah di ribuan sekolah-sekolah kerajaan, sekolah-sekolah agama dan sekolah-sekolah swasta milik badan-badan Islam, engkau akan melihat kemudahan-kemudahan tempat solat, kurikulum pengajaran di sekolah-sekolah dan pakaian pelajar-pelajar  dan guru-guru yang sesuai dengan ajaran Islam. Engkau pergilah ke semua institusi dan universiti-universiti kerajaan, masjid-masjid berdiri gagah di semua kampus sebagai lambang bahawa agama utama pelajar-pelajar dan pensyarah di semua universiti, institusi, kolej dan maktab perguruan kerajaan adalah agama Islam.

            Engkau berjalan-jalanlah di pejabat-pejabat Kerajaan di seluruh negara dan engkau akan dapati 90% pegawai dan pekerja wanita memakai pakaian yang sesuai dengan agama Islam. Engkau bertanya dan berbincanglah dengan pegawai-pegawai Kerajaan tentang usaha-usaha yang telah dilaksanakan bagi menerapkan nilai-nilai murni Islam dalam perkhidmatan Kerajaan. Setiap hari ribuan ceramah, tazkirah di masjid-masjid, surau dan dewan bagi meninggikan syiar Islam diadakan di seluruh negara. Aktiviti-aktiviti seperti Forum Perdana Islam sudah jadi tradisi dan meluas diadakan di merata-rata tempat bagi menerap nilai-nilai murni Islam dalam masyarakat.

            Jika engkau hendak berurusan dengan bank engkau akan dapati hampir semua bank-bank di Malaysia melaksanakan perbankan Islam disamping mengekalkan perbangkan konvensional. Malaysia satu-satu negara Islam yang luas melaksanakan sistem perbankan Islam. Begitu juga urusan insuran, insuran Takaful Islam meluas dilaksanakan dalam semua urusan perdagangan. Malaysia juga giat melaksanakan industri makanan halal yang dikawal oleh Jabatan Agama Islam.


            Jika teliti kedudukan agama Islam dalam Perlembagaan Malaysia dan Negeri-Negeri engkau akan lihat kedudukan agama Islam sebagai agama utama negara ini yang didokong oleh Jabatan-Jabatan Agama di setiap negeri dan Mahkamah-Mahkamah Syariah di seluruh negara.

            Jika engkau semak kegiatan-kegiatan intelektual dan pemikiran Islam, engkau akan lihat peranan Universiti-Universiti seperti UIA, UKM, IKIM dan Institut Integriti yang menggalakkan kajian dan pemikiran tentang semua aspek agama Islam yang lebih mendalam. Dalam urusan mengerjakan UMRAH dan Haji, Malaysia terkedepan dengan pengujudan Tabung Haji dan Syarikat-Syarikat Islam yang mengelolakan urusan ini. Malaysia merupakan satu-satu negara Islam yang ramai rakyatnya menunaikan Haji dan UMRAH sehingga ramai peniaga-peniaga di Mekah dan Madinah pandai berbahasa Melayu dalam urusan perniagaan.

            Sham, begitulah secara ringkas aktiviti agama Islam yang engkau akan temui dalam kembara engkau untuk melihat kedudukan agama Islam dalam kehidupan di negara Malaysia ini. Memang benar banyak lagi yang perlu dibina dan dilaksanakan dalam pelbagai aspek kehidupan agama Islam di negara kita. Namun satu perkara yang tidak dapat dinafikan Kerajaan yang memerintah Malaysia sejak merdeka pada tahun 1957 ini telah banyak menyediakan environmen, infrastruktur dan pasarana agama Islam dan meletakkan negara Malaysia dalam perjalanan menuju kearah pengujudan negara Islam. Dan tidak kurang mustahaknya, Kerajaan semasa kini yang dipilih oleh rakyat sejak merdeka dulu telah berjaya mengujudkan suasana aman, damai dan stabil di negara ini dengan kehidupan rakyat jelata yang makmur secara keseluruhannya. Daripada negara pertanian yang mundor dan lebih daripada 50% rakyatnya miskin, Kerajaan hari ini telah berjaya mengujudkan negara perindustrian dan majoriti penduduknya adalah kelas menengah.

            Sham, engkau mungkin tidak setuju dengan gambaran pemerhatian yang abah berikan itu, tetapi ikutlah nasihat abah, kembaralah di negara kita yang tercinta ini untuk mencari kebenaran.

            Salam daripada Abah dan Emak di Kuala Lumpur.

*Hasil Nukilan Seorang Pesara untuk Mymassa.

Jawapan Kepada NGO Pembangkang Yang Bela Pelacur

Posted: 03 Jun 2011 07:00 PM PDT

Semalam MyMassa ada 'post'kan entri mengenai sekumpulan NGO hak asasi manusia yang telah mengkritik polis kerana membuat serbuan di sebuah pusat hiburan di Penang. Kini PDRM membalas semua kritikkan tersebut:


Rantai, conteng pelacur: Polis pertahan tindakannya

Ketua Polis Pulau Pinang Datuk Ayub Yaakob mempertahankan tindakan anggotanya yang merantai dan menconteng pelbagai tanda di muka, dada dan tangan beberapa wanita asing yang disyaki pelacur dalam serbuan anti-maksiat di Pulau Pinang malam semalam.

penang crime police lim guan eng event pc 260908 ayub yaakobAyub memberitahu Malaysiakini bahawa serbuan itu adalah prosedur biasa yang lazimnya membabitkan pasukan dari Bukit Aman yang bekerjasama dengan polis tempatan.

"Operasi seperti ini yang melibatkan masalah teknikal biasanya melibatkan Bukit Aman. Banyak operasi seperti ini dilakukan, seperti juga dalam kes culik. IPK (Ibu Pejabat Polis Pulau Pinang) bergerak bersama Bukit Aman.

"Kita tak mau operasi diberi publisiti, ada kala kita tidak ada expertise (kepakaran) buat operasi seperti ini," katanya.

Mengenai tindakan polis merantai dan menconteng wanita asing itu, Ayub berkata ia lazimnya bagi mengenalpasti mereka yang ditahan itu kerana jumlah yang ditangkap adalah ramai.

"Ini prosedur biasa, orang ramai di kelab. (Jadi) kena buat seperti itu untuk identify (kenalpasti mereka yang ditahan)," katanya sambil menambah pihak polis mendapat banyak aduan dan rungutan mengenai gejala maksiat di kawasan itu.

penang gro raid 030611 chainKatanya, operasi membanteras maksiat akan terus diadakan khususnya apabila polis menerima aduan daripada orang ramai.

"Kami terpaksa bertindak atas aduan dari isteri-isteri mereka. Biasanya (mereka) buat aduan pada pukul 3 atau 4 pagi, di public phone (telefon awam), tak nak bagi tahu siapa mereka tetapi tidak tahan dengan sikap suami (yang) selalu kunjungi tempat-tempat seperti ini

"Ini bukan jenayah yang kita tumpu tetapi bila ada aduan kami mesti bertindak kalau tidak, (polis) akan dikata bersekongkol dengan pemilik nightclub," katanya.

penang gro raid 030611 news clippingDalam serbuan di kelab malam di Pulau Tikus itu malam semalam, lapan warga tempatan dan 30 wanita warga asing - 29 rakyat China dan seorang rakyat Vietnam dicekup oleh 19 anggota polis dari Bukit Aman.

Bagaimanapun beberapa NGO berang dan tidak berpuas hati dengan tindakan yang dianggap tidak berkemanusiaan itu selepas didedahkan oleh akhbar berbahasa Cina.

Antaranya, akhbar berkenaan memaparkan wanita itu yang dirantai dan diconteng dengan pelbagai tanda dengan menggunakan pen.

penang gro raid 030611 chain"Mengenai (bantahan) NGO, saya ajak mereka ikut sama dalam oeprasi, tolong fikir pasal orang yang buat complain. Banyak masa dan wang dihabiskan - kadang-kadang sewa apartmen (juga tidak dibayar),

"Bayangkan jika mereka suami awak, anak-anak ditinggalkan, tidak ada masa kualiti bersama bapa. Nanti (timbul) masalah lain pula - masalah sosial

"Jadi tolong ada sikit kesedaran sebelum soal pasal kerja kami," kata Ayub.
http://www.malaysiakini.com/news/165980

Sebagai rakyat Malaysia yang bertanggungjawab, sepatutnya NGO Hak Asasi Manusia memberi kerjasama sepenuhnya kepada PDRM untuk mengurangkan jenayah. Kenapa menjaga hak asasi kumpulan kecil yang bersalah tapi terlupa kepada kumpulan besar yang jadi mangsa jenayah?

Mungkin inilah maksud keadilan bagi NGO seperti ini dan parti pembangkang. Kesamarataan bukan kesaksamaan. Yang bersalah pun perlu dilayan seperti manusia suci. Kerana dengan membela yang bersalah macam ni, mereka akan lebih cepat popular daripada membela mangsa-mangsa jenayah yang polis usahakan selama ini.

Inikah KERAJAAN BERKEBAJIKAN yang PAS nak bina bersama DAP. Semakin lama mereka mentadbir negeri, semakin banyak premis-premis hiburan dibina. Jika begini senarionya, memang patutlah PAS terpaksa tinggalkan perjuangan Negara Islam. Sebab dengan menyokong Negara Islam, Mat Sabu tak dapatlah dilantik jadi Ahli Lembaga Pengarah Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang.

*Teringat cerita nujum Pak Belalang.....satu untuk aku, satu untuk engkau.......mungkin ini yang mereka panggil KEADILAN?

PAS JUARAI KETUANAN MELAYU?

Posted: 03 Jun 2011 05:00 PM PDT

Macam tak percaya je.

PAS pejuang ketuanan Melayu?

Bukan ketuanan Melayu tu Assobiyah ke ikut kamus PAS.

Nanti N.Ajis kapirkan baru tau. Tak takut ke?

MALAYSIAKINI PROMOSI BLOG LUCAH?

Posted: 03 Jun 2011 05:00 AM PDT

Kalau macam ni nak salahkan UMNO jugak, memang sengal geng pembangkang.

Sekarang ni siapa yang dok promote video lucah ni?So, sesiapa yang belum download, boleh download sekarang.

Bukan aku yang promote, tapi Malaysiakini yang buat.

*Laporan polis perlu dibuat kepada Malaysiakini kerana promote blog lucah secara terang-terangan!

JOM TENGOK KASUT BARU NGA KOR MING!

Posted: 03 Jun 2011 02:50 AM PDT

 Heloo macik! Cantik kan kasut saye nye puun? Jadi saye memakainye dalam you punya rumah la! Boleh kan? You melayu pun tak bley idup nyee pun kan tanpa kami ni DAP, adoi?!

PAS mesti angkat takbiiiir sebab tengok usaha mereka mentarbiahkan DAP kpd 
dakwah Islam dah berjaya!

 TAK-BIIIIR!

 TAK-BIIIIR!

Takbi... Eh! PEACE! Hek hek hek!

 Agh lantak korang lahh! Janji jangan kacau aku naik BUSINESS CLASS punya flight! Yang dulu naik economy tu acah je tipu orang kampung Melayu baghal

Inilah air mata yg menipu umat Melayu
Yang ni lagi haprakk!
Tapi lihatlah... mengapa bangsaku begitu mudah ditipu?
SEDARLAH JIKA TERASA DIRI TU MASIH MELAYU!
 
SEDARLAH JIKA TERASA DIRI TU MASIH ISLAM! 


NGO PEMBANGKANG KINI PEMBELA PELACUR?

Posted: 03 Jun 2011 01:41 AM PDT

Sejak AnuWar kantoi dengan amoi ni, makin pelik perangai NGO Hak Asasi Manusia. Kali ini, pelacur yang polis tangkap pulak nak mereka bela.Adakah ini satu skil bodek yang baru iaitu membela profesyen yang amat gemar dilanggan oleh Ketua Pembangkang?

Atau ini satu MODEL BARU EKONOMI NEGARA BERKEBAJIKAN iaitu termasuk kebajikan para pelacur.


Lepas ini mungkin pelacur akan digelar PROFESIONAL. Yang suka langgan pun boleh dapat TITLE PROFESIONAL.


Makin suka la Mat Sabu kalau cenggini ye.....(yang tak paham boleh baca di sini).

Orang lain nak kurangkan jenayah, pembangkang pulak yang nak galakkan jenayah.

Bila makin banyak jenayah, barulah lawyer-lawyer burok Majlis Peguam senang cari makan. Tengok Karpal Singh pun dah cukup. Mana penjenayah besar dia tak bela.....termasuklah penjenayah LIWAT yang tak serik-serik.

NEGARA ISLAM HANYA JENAMA? PAS Terbukti Mempergunakan Islam!

Posted: 03 Jun 2011 01:00 AM PDT


Beginilah sifat sebenar PAS. Islam hanya barang perdagangan mereka.

Bagi mereka, Negara Islam cuma jenama untuk mendapat kuasa. Bila jenama tersebut tak laku, mereka tukar menjadi negara kebajikan.

Seperti biasa, PAS akan manipulasikan Al-Quran. Kali ini, Presiden PAS sendiri cakap negara Islam tiada dalam Al-Quran sebaliknya negara berkebajikan ada.

Jika ini hujahnya, KENAPA PERLEMBAGAAN PAS MELETAKKAN KERAJAAN YANG MELAKSANAKAN HUKUM ALLAH. Tiada satu pun perkataan Negara Kebajikan dalam Perlembagaan PAS.

BAB YANG KETIGA: TUJUAN, USAHA, HUKUM DAN KEKUASAAN

Fasal 5. Tujuan PAS ialah:

(1) Memperjuangkan wujudnya di dalam negara ini sebuah masyarakat dan pemerintahan yang terlaksana di dalamnya nilai-nilai hidup Islam dan hukum-hukumnya menuju keredhaan Allah.

(2) Mempertahankan Kesucian Islam serta kemerdekaan dan kedaulatan negara.

Tuan Presiden PAS, apa jadi dengan pelan Negara Islam yang Ustaz Harun Din lancarkan?

*Makin jauh PAS daripada perjuangan asal...

LAWAK LEPAS JUMAAT: Bila Masa Mat Sabu Jadi Profesional?

Posted: 02 Jun 2011 11:56 PM PDTAbang Mat, Oh Abang Mat.

Bila masa kau jadi golongan profesional?

Kau paham tak maksud profesional tu?

Kalau kau golongan profesional, tunjukkanlah SIJIL PROFESIONAL YANG KAU ADA?

Tak ada? Kalau tak ada tu, tak profesional la.

*Siapa yang masih keliru, Abang Mat atau orang ramai? Aku pulak yang kompius sekarang ni.

Panglima Perang Cyber

Posted: 03 Jun 2011 11:38 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Daulat Tuanku ! Sempena Keputeraan DYMM SPB YDP Sultan Mizan Zainal Abidin Hari Ini

Posted: 03 Jun 2011 06:05 PM PDTMoga Allah panjangkan usia Tuanku dan Permaisuri dalam iman dan takwa... 

Demi memberi kestabilan serta kemakmuran berlimpah kepada negara.


Kemaskini : Muktamar PAS Diboikot Anwar & Gempar Hj Hadi Minta PAS Jadi Perdana Menteri ?

Posted: 03 Jun 2011 04:15 PM PDT


Kelibat Anwar Ibrahim gagal dilihat setakat ini. Utusan turut menyentuh bahawa terpaksa elak hadir ke Muktamar PAS atas sebab yang boleh anda baca di sini http://www.utusan.com.my/

 Tidak pasti ke mana Anwar melarikan diri (harap tak kantoi lagi ) tetapi peliknya Lim Kit Siang hadir dengan berkaca mata. Tahun lepas di bawah gambar beliau di Muktamar PAS tidak pula sedemikian. Adakah mahu menutup sakit mata 'melihat' kemesraan PAS UMNO sekarang ?

Atau dia malu atau segan dengan perbuatan anaknya di Pulau Pinang yang menindas bangsa Melayu Islam ?

Gambar oleh blog PAS http://sedakasejahtera.blogspot.com juga membuktikannya :


Adakah demi mengelakkan skandal video seks beliau makin menimbulkan kebencian kepada ahli PAS maka Anwar tidak hadir bersama Lim Kit Siang. Seolah-olah Anwar mengiyakan pelakon video tersebut adalah dirinya dengan menunjukkan sikap tersebut.

Agak pelik kerana tahun lepas Blog Idhamlim menyiarkan gambar Anwar turut hadir bersama Lim Kit Siang.

Sila klik sini untuk membuktikannya. http://idhamlim.blogspot.com/


Anwar sudah tidak lagi dipercayai oleh Hj Hadi untuk menjadi Perdana Menteri. Secara menyindir PAS nampaknya mahu mereka menjadi pemimpin negara ini berdasarkan kehendak dalam Al Quran.

Lihat ucapan Hj Hadi semalam tentang konsep negara kebajikan yang jelas tidak akan membuka ruang Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri semalam.

"Dalam kita mengungkap konsep kebajikan menyeluruh ini, maka kepimpinan yang 
menerajui negara berkebajikan adalah di kalangan yang berilmu dan bertakwa.


Sumber : Mstar Online
baca juga kekecohan pemilihan PAS yang dikritik hebat blogger 1Peluru http://1peluru.blogspot.com/

(video) Hj Hadi Akui Kerjasama Dengan UMNO Dan Tidak Mahu 'Pakatan' Lagi !!!

Posted: 03 Jun 2011 07:38 AM PDT


Hj Hadi akui kerjasama dengan UMNO contoh dalam kes Palestin meskipun tidak mahu berpakat. 

Mungkin beliau sudah fobia dengan istilah Pakat yang diguna dalam PAKATAN ?

Dari riak wajah nampak Hj Hadi cuba menyembunyikan kegembiraannya. 

Gembira apa? 

Anda mungkin tahu jawapannya.

The Unspinners

Posted: 03 Jun 2011 11:25 PM PDT

The Unspinners


TERDEDAH! Kini giliran penjual bunga Sg Buloh dianiaya

Posted: 03 Jun 2011 08:00 PM PDT

Jeng jeng jeng ... S'ngor PR building war chest

Posted: 03 Jun 2011 06:00 PM PDT

Tic Toc Tic Toc ... Deputy GM charged by MACC

Posted: 03 Jun 2011 04:31 PM PDT

Tic Toc Tic Toc ... RM178 ribu untuk pertandingan mancing anjuran YS?

Posted: 03 Jun 2011 03:30 PM PDT

Tic Toc Tic Toc ... Rugi tapi YS kasi 2 bulan bonus utk kerja 8 bulan

Posted: 03 Jun 2011 02:30 PM PDT

Tic Toc Tic Toc ... YS bayar Pengarah untuk tak datang meeting

Posted: 03 Jun 2011 01:30 PM PDT

Tic Toc Tic Toc ... Kenapa Ilham Marzuki istimewa sekali buat Khalid?,

Posted: 03 Jun 2011 12:30 PM PDT

Tic Toc Tic Toc ... Pakaian aje, YS belanja RM 369,370

Posted: 03 Jun 2011 11:00 AM PDT

Tic Toc Tic Toc ... RM1 mil for Anniversary?

Posted: 03 Jun 2011 10:08 AM PDT

Tic Toc Tic Toc ... Kerugian terbesar YS terdedah

Posted: 03 Jun 2011 08:00 AM PDT

Tic Toc Tic Toc ... Khalid akui YS belanja tak hemah

Posted: 03 Jun 2011 06:30 AM PDT

Biasiswa JPA: Ado dipikir ... Yang dikoja tak dapek, dikendong kecicirin

Posted: 03 Jun 2011 04:30 AM PDT

SAYANGI SELANGOR ... Rancangan lawak ekonomi Khalid Gagap dan Anwar Omega

Posted: 03 Jun 2011 02:28 AM PDT

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 03 Jun 2011 11:21 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


SIAPA MAT SABU....?

Posted: 03 Jun 2011 09:09 PM PDT

MUKTAMAR KE 57 KEPUTUSAN YANG MENCABAR HAJI HADI...


Nasharudin Mat Isa dan Tuan Ibrahim Tuan Man tidak mahu kompromi akhirnya memberi kemenangan kepada dendangan irama hudud pas Kelantan yang juga pelengkap pencipta nama Anwar Al-Juburi di zaman 90an. Mat Sabu ditabai sebagai Timbalan Presiden Pas pada pemilihan dimuktamar tahunan pas ke 57 kali ini sekaligus memberi ruang lagi kepada Umno menyerang diatas sifat2 keperibadian pemimpin pas menjelang PRU13 nanti.

Pada pemilihan kali ini, perwakilan memberi kemenangan kepada kumpulan Erdogan yang pro Anwar Ibrahim. Pertandingan sengit diantara dua kumpulan yang pro Anwar dan Pro Ulama yang berkesudahan memihak kepada pro Anwar.

Hampir sekeluruhan jawatan penting dalam PAS dimenangi oleh mereka yang cenderong kepada Anwar sekaligus akan memeningkan kepala Presiden Abdul Hadi Awang dalam menentukan hala tuju parti itu.

Mat Sabu menang untuk jawatan Timbalan Presiden PAS menewaskan penyandang asalnya Nasharudin Mat Isa dan seorang lagi calon Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man. Mat Sabu mendapat 420 undi berbanding Tuan Ibrahim 399 dan Nasha 224 daripada jumlah keseluruhan 1045 undi.

Manakala untuk jawatan Naib Presiden pula dimenangi Salahudin Ayub, Datuk Husam Musa dan Datuk Mahfuz Omar.

Ketiga-tiga mereka mendapat undi paling tinggi menewaskan tiga lagi calon iaitu Ust Idris Ahmad, Datuk Mohd Amar Abdullah dan Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaludin.

Salahudin mendapat 753 undi, Husam (660), Mahfuz (616), Idris (491), Nik Amar (321) dan Nizar (217).

Keputusan rasmi itu dibacakan Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan PAS 2011-2013, Datuk Abdul Halim Abd Rahman kira-kira jam 10.15 pagi tadi.
Berikut adalah senarai Ahli Jawatankuasa PAS Pusat sesi 2011-2013:

1) Mazlan Aliman (804)
2) Dr Mohd Hatta Md Ramli (765)
3) Datuk Kamarudin Jaafar (739)
4) Hanipa Maidin (735)
5) Datuk Seri Azizan Abdul Razak (721)
6) Dr Zulkefly Ahmad (702)
7) Dr Mujahid Yusof Rawa (651)
8) Khalid Samad (643)
9) Abdul Ghani shamsuddin (579)
10) Amiruddin Hamzah (576)
11) Abdul Wahid Endut (556)
12) Abu Bakar Chik (527)
13) Datuk Mohd Amar Abdullah (470)
14) Dr Siti Mariah Mahmud (445)
15) Datuk Mahfodz Mohamed (449)
16) Datuk Hassan Ali (437)
17) Abdul Ghani Abd Rahman (430)
18) Nuridah Salleh (416

AZLI SHUKRI

Posted: 03 Jun 2011 11:02 PM PDT

AZLI SHUKRI


Kumpulan Pro-Anwar Kuasai PAS : Berakhirnya Kepimpinan Ulama

Posted: 03 Jun 2011 08:39 PM PDT

Akhirnya - slogan "PAS Ganti UMNO" memakan parti itu sendiri, tatkala golongan Erdogan atau dengan kata mudahnya golongan pro-Anwar Ibrahim menyapu bersih saf kepimpinan PAS dengan Mat Sabu memenangi kerusi Timbalan Presiden PAS, manakala Mahfuz Omar, Husam Musa dan Salahuddin Ayub menguasai barisan Naib Presiden. Perkembangan ini - adalah malapetaka terhadap barisan kepimpinan ulama yang selama ini digembar-gemburkan sebagai tunjang kekuatan PAS dalam merubah iklim politik arus perdana. Semua ini adalah retorik - ternyata Muktamar PAS pada kali ini merupakan muktamar Anwar Ibrahim dalam melebarkan pengaruhnya dalam barisan kepimpinan PAS. Kepimpinan ulama PAS sudah berakhir! Golongan ulama PAS tidak lagi dihormati - bahkan tidak diyakini mampu membawa parti tersebut pergi lebih jauh.

Natijah daripada agenda "PAS Ganti UMNO" akhirnya merosakkan PAS - untuk mengganti UMNO, PAS sebenarnya terlupa mereka harus terlebih dahulu membuang segala imej dan gambaran "lebai dan ustaz" yang selama ini membelit parti Islam tersebut - sekiranya PAS benar-benar mahu menggantikan UMNO. Dan sekarang - PAS terpaksa membayar harga yang sangat mahal semata-mata mahu bersama dengan Pakatan Rakyat - lalu "Kepimpinan Ulama" terpaksa dikorbankan! PAS kini tidak lagi boleh berbangga dengan istilah kepimpinan ulama - kerana suara mereka hanya boleh didengar dalam ruang yang sangat sempit. Mereka boleh "terpekik" dalam Dewan Ulama, tetapi untuk menentukan hala tuju perjuangan PAS suara mereka pasti diketepikan.

Nampaknya - agenda jahat kumpulan profesional yang mahu merubah wajah kepimpinan ulama dalam parti tersebut sudah hampir berjaya. Sekiranya tuan-tuan masih tidak percaya - cubalah tanyakan kepada Mahfuz, Salahuddin, Mat Sabu dan Husam Musa, apakah pendirian mereka terhadap Hudud dan negara Islam? Pasti jawapan mereka hampir sama sahaja dengan jawapan para pemimpin UMNO! Selamat tinggal PAS dan selamat tinggal kepimpinan ulama, takbir! Baca di sini...

Kenyataan Juanda Jaya : Dosa Selepas Jumaat

Posted: 02 Jun 2011 11:46 PM PDT

Dalam hal ini - saya agak bersetuju dengan Mufti Perlis, Dr Juanda Jaya yang mahu PAS mengetuai Pakatan Pembangkang. Sudah begitu lama, PAS dijadikan sebagai kuda tunggangan DAP dan PKR bagi bertembung dengan UMNO - hakikatnya orang Melayu juga yang rugi. Sejak setahun lalu, PAS sudah mencanang agenda "PAS Ganti UMNO" - soalnya apakah PAS mampu menjadi parti tulang belakang dan mengetuai Pakatan Rakyat sebagaimana UMNO mengetuai Barisan Nasional? Jika PAS tidak mampu menjadi "ketua" dalam Pakatan Rakyat, maka jangan bermimpi mahu menggantikan UMNO.

PAS seharusnya terlebih dahulu membuktikan bahawa mereka benar-benar disegani dan mampu menerajui Pakatan Rakyat, dan bukannya masih berkepit di celah ketiak DAP dan Anwar Ibrahim. Realiti yang sedang berlaku sekarang sama sekali tidak menunjukkan bahawa PAS mampu menggantikan UMNO. Sekiranya PAS masih bersujud dan mengikut rentak tari politik Anwar dan DAP, hal ini bermakna PAS masih lemah dan terpaksa menagih simpati daripada DAP dan PKR. PAS boleh menggantikan UMNO, dengan syarat - PAS terlebih dahulu menerajui dan mendominasi Pakatan Rakyat, atau dengan kata mudahnya Lim Kit Siang dan Anwar Ibrahim perlu lebih banyak mendengar kata-kata PAS daripada menyanggah kehendak serta aspirasi parti tersebut.

Mahu atau pun tidak, hala tuju politik Pakatan Rakyat perlu diterajui oleh parti yang berideologikan Islam dan bukan dengan ideologi yang "iras-iras" seperti ideologi Islam atau ideologi yang cuba diselaraskan dengan kehendak Islam - Hakikatnya, ideologi Pakatan Rakyat yang perlu mengikut Islam dan bukan ideologi PAS yang terpaksa "diselaraskan" dengan kehendak ideologi Pakatan Rakyat, itu salah! - Islam itu tinggi dan tiada yang lebih tinggi daripadanya.

Ideologi "keadilan" yang diperjuang dan difahami oleh DAP dan Anwar Ibrahim sangat berbeza dengan konsep keadilan Islam - PAS tidak boleh mendakwa kononnya "kita sudah menemui titik temu dengan Pakatan Rakyat" apabila semua parti pembangkang kononnya telah bersetuju sebulat suara untuk memperjuangkan "keadilan" secara holistik, tetapi pada masa yang sama DAP dan Anwar Ibrahim menolak pelaksanaan hukum Hudud dan negara Islam yang terbukti merupakan sebaik-baik keadilan untuk negara ini. Hal yang sama dapat dihidu tatkala PAS seolah-olah bersetuju untuk memperjuangkan "Negara Berkebajikan", sedangkan negara berkebajikan sama sekali tidak sama dengan negara Islam yang digariskan oleh al-Quran dan as-Sunnah! Adalah sesuatu yang tersasar jauh, sekiranya PAS menyamakan negara Islam itu ialah negara berkebajikan dan negara berkebajikan itu ialah negara Islam.

Justeru itu , tafsiran keadilan dan negara berkebajikan bagi Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang sebenarnya sangat berbeza dengan apa-apa yang digariskan oleh Islam - dan PAS jangan sesekali terperangkap dalam hal ini. Hakikatnya, keadilan yang sebenar-benarnya adalah merujuk kepada keadilan yang terkandung di dalam al-Quran dan as-Sunnah, lantaran itu, keadilan Islam sama sekali tidak mengiktiraf golongan Gay dan Lesbian seperti mana yang diterima dalam konsep demokrasi ala-Barat. Namun demikian, pendirian Anwar Ibrahim dan DAP dalam hal ini sangat meragukan! Soalnya sekarang, apakah kita berdosa menyokong PAS? Wallahualam. Baca di sini...

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 03 Jun 2011 11:02 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Ulama Kecundang, Ramai Perwakilan Pulang...

Posted: 03 Jun 2011 10:20 PM PDT


Semalam aku tulis, wartawan harakah daily kata, keputusan pemilihan akan di umumkan pada hari ahad bagi mengelak penyokong kepada calon yang bertanding pulang awal kerana calon mereka tewas, ternyata wartawan harakah daily tu menipu, memang cilako punya harakah daily, menipu je kerja dia, tapi apa pun ini yang berlaku di taman melewar selepas je keputusan pemilihan umumkan.

Kemenangan mat sabu, mahposs, salehuddin dan husam dilihat sebagai kemenangan kumpulan anwarinas, sudah berkubur kepimpinan ulama dalam pas, nasib baik pas ada dewan ulama.

Banyak perwakilan yang berserban membebel bila nama mat sabu di sebut sebagai pemenang kerusi timbalan presiden pas, malah aku tengok, pak-pak lebai yang berserban tu tergesa-gesa angkat kaki terus blah dari dewan persidangan.

Apa dah jadi pas dengan pas ni, dari cakap-cakap berberapa pemerhati di gerai yang menjual cd cetak rompak maher zin, ada yang mengutuk 4 orang yang baru di nobatkan tadi tu tak reti pun nak ikat serban, makk aii... sampai bab ikat serban pun orang pas titik beratkan, tapi pada aku, betul la apa yang depa kata tu, korang pernah tengok mat sabu berserban? korang pernah tengok husam berserban? mahposs dan din pudu pernah berserban?

Kalau dulu, pas terlalu menitik beratkan soal moral yang mana seseorang tu perlulah bersih moralnya sebelum di angkat menjadi pemimpin, tapi sejak berkawan rapat dengan anwar dan dap, soal moral sudah tak beratkan lagi, tengok je la mat sabu, dia pernah di tangkap khalwat bersama bini orang, din pudu pun sama juga, mahposs gagal menjaga dengan baik anaknya sehingga sekarang anaknya menjadi penghuni pusat serenti pokok sena.

Apa pun, pandai-pandai lah pas mengatur hidupnya nanti lepas ni, jangan sampai berlaku perpecahan dalam pas, di salahkan pulak lagi umno.

Kenapa Kau Menangis Sayang...

Posted: 03 Jun 2011 05:40 AM PDT


Ok aku sampai di pusat tarbiyah pas taman melewar ngam-ngam pukul 10, masa aku sampai tu, hadi awang baru mula berucap, so aku pun jalan-jalan dulu kat luar, tengok banyak gerai yang jual cd maher zin cetak rompak...

Lebih kurang 10.45, aku gerak masuk dewan, hadi awang tak habis berucap lagi, aku ambik pot betul-betul tengah dewan untuk snap berberapa keping gambar sambil dengar ucapan hadi, macam biasa la, setiap kali pemimpin pas berucap, depa je yang betul, balik-balik yang salah, umno, depa semua maksum.

Hadi pun abis berucap, lepas lancarkan buku fatwa terbaru nik ajis dan dapat cenderamata dari wakil rakyat palestin, nik ajis pun di jemput untuk membacakan doa, ketika tu aku ambik tempat di sebelah kiri stage, betul-betul depan rostrum tempat nik ajis baca doa, aku snap berberapa keping gambar, dekat tepi aku aku 3 orang awek muslimat pas, tekun dok mengaminkan doa nik ajis tu, aku tak lah tekun sangat, pasal doa nik ajis tu, doa hentam umno, takan aku nak amin kan jugak kut.

Tiba-tiba aku dengar suara nik ajis sebak, gambar yang aku ambik tu, ketika nik ajis tengah sebak, aku tak tau la kenapa nik ajis sebak, mungkin dia menyesali kut perbuatan yang dia buat pada umno selama ni, agak aku la.... tapi aku tengok 3 orang awek dok tepi aku pun menangis juga, sampai merah-merah bijik mata dia... selesai nik ajis baca doa, aku tanya la kat salah sorang dari 3 awek tu kenapa korang menangis? jawapan salah sorang awek tu ialah "pasal dia tengok nik ajis menangis, jadi depa pun menangis la sekali" pada aku, laa macam ni pun boleh ke, kau tak tahu hujung pangkal kenapa nik ajis menangis, kau tengok orang tua tu menangis so kau pun ikut menangis... taksub...taksub....

UPDATE: Dari Muktamar Agung PAS... Undi Hari Ni, Keputusan Ahad.

Posted: 03 Jun 2011 12:52 AM PDT

Jam 4 petang ini, semua perwakilan akan mengundi bagi menentukan siapa yang layak menjadi timbalan presiden, naib presiden dan ajk pas pusat, aku difahamkan oleh berberapa orang petugas harakah daily yang aku jumpe dalam bilik media di tingkat satu, mereka kata, mengundi hari ini, tapi keputusan akan di umumkan hari ahad....

Ini bermakna, kertas undi perwakilan akan di peram selama sehari semalam, aku tanya budak harakah daily tu kenapa buat macam tu, kata mereka "takut ada yang balik awal, pasal calon mereka kalah, nanti dewan kosong pulak" aii teruk jugak sikap berpuak-puak dalam pas ni ekk.. dulu kata umno, tapi rupenya pas lagi teruk, mana ada demokrasi macam ni, kertas undi di peram sahari semalam, kalau macam tu, naya la kat calon-calon, katakan lah husam dah confiden menang, last-last bila kertas undi dikira, dia kalah, husam boleh tuduh, jawatankuasa pemilihan sudah tipu kertas undi.

Tapi itulah demokrasi ala pas, cuba kalau umno yang buat, dah tentu, macam-macam yang pas tomahkan... apa pun korang tengok je la gambo ni dulu...PISAU.NET

Posted: 03 Jun 2011 09:31 PM PDT

PISAU.NET


Hj Hadi Kencing Tak Lawas

Posted: 03 Jun 2011 05:30 PM PDT
Ucapan dasar Presiden PAS Hj Hadi ibarat kencing tak lawas,beliau menyalahkan apa saja yang lalu didepan matanya.Kecamannya kononnya zalim dan mendakwa Umno menjadi punca segala masaalah jelas mengambarkan beliau cuba menyakinkan tuan besarnya bahawasanya PAS walaq kepada perjuangan DAP.


Rakyat bukan tidak tahu,kenyataan zalim itu sebenarnya kerajaan menghalang mereka menghalalkan cara mereka untuk mencapai matlamat.Kita bukanya bodoh sangat untuk faham dengan ucapan sebegini.Makanya presiden 3 kupang suku sen ini pukul rata supaya nampak bergaya dan garang didepan gerembolan perwakilan dan pemerhati dari parti seangkatan.


Ulama yang dikatanya menyebelahi Umno dipersalahkan kononnya tidak faham Islam dan cetek pengetahuan didalam politik.Ini kerana ulama yang diluar sana tidak mempolitikkan agama tidak menggangap parti politik itu satu tariq atau gerakan agama.Jelas berlawanan dengan fahaman PAS yang sudah jauh menyimpang menggangap parti politik mereka menjadi sebahagian agama.Hinggakan ada golongan didalam PAS menggangap pertembungan 2 parti politik melayu adalah satu pertembungan akidah.


Hadi turut mendabik dada dengan angkuh kononnya PAS menjalankan tanggungjawab untuk membersihkan politik jijik,fitnah dan perkauman sempit parti lawan.Sedangkan kita semua sedia maklum sejak dari dulu lagi bagaiman disetiap ceramah PAS dipenuhi caci nista,fitnah malah golongan ini juga yang mula mula mengelar Al-juburi menyerang peribadi pemimpin.Kita juga tidak lupa bagaimana kempen mereka menyerang Ds Najib dengan tuduhan tanpa bukti yang akhirnya terjawab kesemuanya adalah fitnah. Kenyataan ini jelas ibarat meludah kelangit.


Kita tidak lupa juga dengan sikap ganas dan zalim ahli ahli PAS yang kurang ajar mencederakan orang ramai pada setiap kempen pilihanraya.mereka juga yang menyerang penyokong parti lawan hingga berlaku kerosakan harta benda. Malah mereka sanggup untuk membunuh atas nama jihad fisabillilah sepertimana seruan itu berlaku ketika PRK Bagan Pinang.Kesemua ini ikrarnya diulangi sekali lagi oleh Hj Hadi apabila menyeru PAS mesti mengambil peranan dan amalan politik "Matlamat Menghalalkan Cara" .Ya mereka semahunya bebas melakukan apa saja asalkan matlamat mereka tercapai.

Pisau sifatkan ucapan Hj Hadi seperti mahu memuaskan kehendak DAP,ungkapan PAS sebagai kuda tunggangan DAP ternyata benar benar berlaku apabila beliau mempertahankan kerjasama tersebut.Hingga menyifatkan ia adalah sebahgian fekah politik Islam.


Adakah mengadai prinsip dan maruah agama menjadi sebahagian fekah Islam? Adakah tindakan PAS menghalalkan segala tindakan DAP sebahagian daripada fekah Islam.Islam yang dibawa oleh rasullullah jauh berbeza dengan Isle PAS,fekah dan akidahnya jelas berbeza.


Ikrar Hj Hadi ini sekadar mahu menyelamatkan perkahwinan PAS bersama DAP malah mahu menyelamatkan anak anak hibrid DAP didalam kandungan hasil persenyawaan antara benih PAS dan DAP.


Sebenarnya ucapan Hj Hadi lebih menonjolkan kelemahan diri sendiri.Berdegar degar diatas pentas tetapi menikus didepan Lim Kit Siang,Karpal dan Lim Guan Eng.


Pisau kata "Nik Ajis tu berhentilah dari politik kamu tu tak sihat,dok rumah la perbanyakkan ibadat"

Saifudin Kantoi Menipu,Allah Selamatkan Najib

Posted: 03 Jun 2011 05:11 AM PDT

Lawan pemimpin pakatan hanya standart blogger saja, mudah sangat patahkan segala fitnah dan penipuan yang dilakukan oleh haprak pakatan,pemimpin PKR hanya layak berpolitik tepi longkang.Nak Bohong pun kantoi!Selepas Rafizi kantoi berbohong semata mata mahu menyelamatkan Anwar mengenai video seks kini Saifudin Nasution pula kantoi berbohong. Alangkah malunya seluruh cybertroopers haprak pakatan apabila tuduhan yang dibuat terhadap Ds Najib sebenarnya hanya skrip ciptaan Saifudin.


Kalau kita tengok sejarah e-tiket ini, International Air Transport Association (IATA) diadakan Mesyuarat Agung Tahunan pada tahun 2004 pun baru nak bincang tentang sistem ini .

Macamana Najib hendak buktikan rekod perjalananya melalui E-Ticket sedangkan sistem itu tiada lagi pada 2002 .hahaha ...KANTOI !!-Pejuangbangsa
Selepas Rafizi,kemudian AMK mengkarong yang semua orang tahu banggang kemudian Saifudin,seluruh PKR diperbodohkan oleh manusia sengal yang hanya pandai putar belit dan bohong.

Allah pelihara orang yang teraniaya,itu janji Allah yang hak pasti berdiri,yang batil pasti rebah.!

Pisau kata " depa lagi terer e-ticket pun baru wujud dah tuduh najib guna"

Ustaz Hata Wahari Hina Kerjaya Kewartawanan

Posted: 03 Jun 2011 01:00 AM PDTSebaik saja melepaskan jawatan sebagai presiden NUJ,Hata Wahari yang bakal menjadi Ustaz Pas sudah mula menunjukkan tanda tanda sebagai seorang khawarij.Ciri ciri ini barangkali menjadi KPI sebelum beliau mengisi borang syurga khawarij PAS.

Hata Wahari menghina dan mempertikaikan kerjaya wartawan yang hanya mementingkan tangga gaji tanpa memikirkan kebebasan media.Bukan itu saja,beliau turut menghina NUJ yang dahulunya beliau sendiri menjadi presiden.
Hata Wahari yang baru sahaja meletakkan jawatan sebagai Presiden National Union of Journalists (NUJ) sebak ketika berkongsi pengamatan bahawa wartawan kini hanya mementingkan gaji sendiri, dan tidak berprihatin terhadap kebebasan akhbar, dalam satu forum, semalam.

Hata Wahari yang menyandang jawatan ini untuk tempoh 11 bulan, ketika membincangkan "nilai" wartawan dalam satu forum semalam, berkata "nilai" itu tidak dapat diukur dengan wang ringgit. Namun demikian, anggota NUJ hanya mengambil berat tentang gaji dirinya, kadar penyelarasan gaji, rancangan melancong ke luar negeri dan sebagainya, langsung tidak berprihatin terhadap kebebasan media - walaupun perlembagaan NUJ dengan jelas menggariskan, matlamat utamanya adalah mempertahankan kebebasan media.


"Untuk mereka, wang adalah paling penting. Gaji, penyelarasan tiga tahun sekali, 13%, 14%..." Hata Wahari mulai sebak, beliau menahannya dan meneruskan, "Untuk saya ini adalah sesuatu yang pelik..."

"Ia sesuatu yang menyedihkan. Untuk 11 bulan yang lalu, saya selaku Presiden NUJ, mengharapkan perubahan dalam NUJ. Tapi, apa yang memilukan, ia tidak... Ini kerana segala-galanya ada kaitan dengan wang. Dalam NUJ, kami hanya membincangkan kenaikan gaji tahunan, peraduan mencari harta karun, melancong keluar negeri. Ini sesuatu yang menyedihkan," kata Hata Wahari.-Merdeka Riview
Mudah saja,kalau tak mau cakap perihal tangga gaji jadi blogger macam kami,apahal lu nak hina wartawan pulak,dah nama pun kerja makan gaji.Wartawan pun ada anak bini nak bagi makan,nak bayar sewa rumah,nak bayar ansuran kereta.


Perangai serupa macam Bob Lokman, berpuluh tahun cari makan jadi artis,lepas jadi ostat khawarij terus hina profesion artis.

Pisau kata " wartawan jangan kerja dengan Hata nanti gaji dia tak bayar pulak,fisabillilah..."

DAP Nak Bunuh Saksi Isu Kristian?

Posted: 02 Jun 2011 11:00 PM PDT

Nak bunuh saksi? Modus operandinya sama,itulah yang berlaku terhadap saksi penting SPRM Teoh Beg Hock yang menjadi saksi penting rasuah 7 Adun DAP Selangor.

Ahli DAP Mohd Razali seorang saksi didalam isu DAP menghasut penganut kristian di Pulau Pinang telah menerima satu ugutan bunuh. Beliau menjadi saksi penting apabila turut hadir didalam majlis tersebut.

Sebelum itu,Lim Guan Eng,Jeff Ooi,Kit Siang ,Mujahid Rawa ,Malik Itik bermati matian mempertahankan DAP.Siang malam mereka menyerang Utusan dan Umno kononnya menghasut .

Sebenarnya serangan oleh DAP dan pakatan berniat untuk menutup kerja jahat mereka.Mengapa sehingga sekarang Kit Siang,Guan Eng,Jeff Ooi dan seluruh pemimpin pakatan haprak terus mendiamkan diri setelah Razali membuat laporan polis?:klik sini

Mengapa Guan Eng,Jeff Ooi dan beberapa orang pemimpin DAP cuba memujuk Razali agar tidak mendedahkan kepada umum apa yang berlaku didalam majlis tersebut.

Sebenarnya siapa yang tipu siapa? Siapa yang memperbodohkan siapa?


Mohamed Razali terima ugutan bunuh

PULAU PINANG 2 Jun – Ahli DAP Jelutong, Mohamed Razali Abdul Rahman, 42, yang baru-baru ini tampil menjadi saksi mengenai majlis kesyukuran tertutup untuk paderi-paderi di sebuah hotel di Jalan Macalister di sini, membuat laporan polis setelah mendakwa menerima ugutan bunuh.

Ugutan yang ditulis atas sekeping kertas itu ditemui di depan pintu rumahnya di Hilir Sungai Pinang, Jelutong sebaik sahaja beliau pulang ke rumah kira-kira pukul 1.15 petang ini.

Nota berkenaan yang tertulis perkataan 'Lu Jaga Mati' ditulis dengan dakwat merah.

Berikutan kejadian itu, Mohamed Razali membuat laporan di Balai Polis Jalan Patani di sini kira-kira pukul 3 petang.

Ahli Parlimen Jelutong, Jeff Ooi sebelum ini menafikan dakwaan kononnya beliau menganjurkan satu majlis pertemuan paderi-paderi dari seluruh negara yang turut berikrar untuk menjadikan Kristian sebagai agama rasmi Persekutuan sekali gus melantik Perdana Menteri dalam kalangan penganut agama itu.

Menurut wakil rakyat DAP itu, beliau hanya menghadiri majlis kesyukuran yang diadakan secara tertutup untuk paderi-paderi tersebut di sebuah hotel di Jalan Macalister sebagai tetamu.

Bagaimanapun, pada 13 Mei lalu, Mohamed Razali membuat laporan bagi membantu polis melakukan siasatan mengenai penganjuran majlis itu.

Dia berbuat demikian setelah kecewa dengan pembohongan oleh pihak terlibat mengenai majlis berkenaan.

Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Ayub Yaakub ketika dihubungi mengesahkan laporan yang dibuat oleh Mohamed Razali namun enggan mengulas lanjut


Menghasut penganut Kristian,membangkitkan kebencian kesemuanya adalah kerja DAP yang konsisten dalam rancangan untuk memperolehi kerusi parlimen di Sarawak.Mereka telah memainkan isu agama menghasut kebencian semasa Pilihanraya negeri Sarawak,PRU13 semakin hampir maka matlamat untuk memperolehi sekurang kurangnya 5 kerusi parlimen di Sarawak menjadi keutamaan.


Pisau kata "bukan Razali sorang saja jadi saksi,dengan cerita ada lagi 7 orang yang turut sama berada didalam masjlis tersebut!"

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 03 Jun 2011 09:30 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Anwar Ibrahim Minta Ulang Perbicaraan Liwat

Posted: 03 Jun 2011 12:34 AM PDTMengapa hendak minta ulang? Alangkah bagus jika Anwar menyerahkan DNA secara
sukarela untuk memudahkan lagi urusan perbicaraan. Takut kerana salah
berani kerana benar. Buktikan dengan memberi DNA secara sukarela jika
tidak bersalah. Beranikah Anwar?

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 03 Jun 2011 09:10 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


ALTANTUYA : SAIFUDIN NASUTION KANTOI BESAR !

Posted: 03 Jun 2011 08:30 PM PDT

SEMALAM, PAS ISTIHAR MEREKA 'PELANCAP POLITIK' TERHEBAT ABAD INI.

Posted: 03 Jun 2011 01:09 PM PDT

LIWAT : ANWAR PENASARAN !

Posted: 03 Jun 2011 06:20 AM PDT

MAK DATOK ! DEMOKRASI ALA PAS ?

Posted: 03 Jun 2011 02:57 AM PDT

AKHIRNYA AKU SETUJU DENGAN PAS.

Posted: 03 Jun 2011 12:00 AM PDT

Sri Tri Buana

Posted: 03 Jun 2011 07:42 PM PDT

Sri Tri Buana


Husam: Menuju Puncak?

Posted: 03 Jun 2011 12:11 AM PDT

JURI RAKYAT

Posted: 03 Jun 2011 07:38 PM PDT

JURI RAKYAT


NIK AZIZ LEMBU KEKENYANGAN - PAS semakin lemah

Posted: 02 Jun 2011 07:58 PM PDT