Ahad, 11 Disember 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 11 Dec 2011 01:41 PM PST

Apa Yang Tersirat


Projek Lembu: Lagi pemimpin BN desak Shahrizat letak jawatan

Posted: 11 Dec 2011 02:45 AM PST

Seorang lagi pemimpin BN hari ini menggesa Ketua Pergerakan Wanita Umno Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil supaya melepaskan jawatan parti dan kerajaan yang disandanganya berikutan kontroversi projek ternakan lembu, Pusat Fidlot Kebangsaan (NFC).

Ahli parlimen Kalabakan Datuk Abdul Ghapur Salleh yang juga Ketua Umno Bahagian Kalabakan berkata Shahrizat perlu berbuat demikian demi kepentingan BN dan Umno, salah sebuah parti komponen, yang bakal berdepan pilihan raya umum ke-13.

"Ini adalah isu paling besar yang berlaku dalam sejarah kerajaan di bawah kepimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak. Ia cukup memalukan dan kita tidak mahu isu ini menjejaskan BN dan Umno. Kalau isu ini sampai pada waktu pilihan raya, saya rasa undi kita akan kurang," katanya.

Ghapur diminta mengulas mengenai isu itu selepas merasmikan majlis berkhatan beramai-ramai kanak-kanak kawasan Dewan Undangan Negeri Merotai di Kg Pasir Putih, di Tawau.

Ditanya jika Shahrizat masih mendapat sokongan Pergerakan Wanita Umno, Ghapur berkata, "Ini bukan soal sokong-menyokong tetapi ini soal keseluruhan parti. Bila kita buat salah, kita mesti bertanggungjawab".

Menurut Ghapur di negara maju seperti Amerika Syarikat jika sesuatu isu atau skandal menimpa seseorang pemimpin, pemimpin yang terlibat akan segera meletak jawatan sebagai tanda bertanggungjawab.

"Kita juga perlu tahu bahawa bukan pembangkang yang bongkar isu ini tetapi ia didedahkan oleh Ketua Audit Negara," tambah Ghapur.

DAP Pulau Pinang bergolak

Posted: 10 Dec 2011 10:37 PM PST

Krisis politik di Pulau Pinang semakin panas apabila, kira-kira 200 penyokong Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang P Ramasamy berhimpun di luar Hotel Pearl View Butterworth, pagi ini, bagi meluahkan sokongan mereka kepada pemimpin itu.

Pemimpin DAP Pulau Pinang dijadual berkumpul di hotel itu hari ini bagi konvensyen tahunan parti itu.

Ramasamy terbabit dengan pertelingkahan "bapa angkat - panglima perang" yang tercetus awal minggu ini apabila didakwa bertindak sebagai "panglima perang" dengan mengumumkan keputusan mengenai agihan beberapa kerusi parti itu.

Kumpulan yang sebahagian besarnya berbangsa India sejak jam 8 pagi tadi, membawa sepanduk dan melaungkan slogan membidas ADUN Seri Delima dan Batu Kawan - RSN Rayer dan A Thanasekharan - kerana menuntut Ramasamy menarik balik kenyataannya mengenai "bapa angkat" dan memohon maaf kepada pengerusi DAP, Karpal Singh.

Kumpulan yang mendakwa diri mereka pengundi di kawasan Nibong Tebal dan Batu Kawan itu, termasuk anggota NGO dari Hindraf dan Makkal Sakhti menjerit "Kami mahu Ramasamy" dan "Rayer adalah pemngkhianat masyarakat India".

Kedua-dua wakil rakyat itu juga dibidas berhubung kegagalan mempertahankan tanah penduduk Kampung Buah Pala dan didakwa kurang turun padang bagi membantu penduduk kampung.

Mereka mendakwa, sebaliknya, Ramasamy yang sering mendekati penduduk kampung dan memberikan bantuan yang sewajarnya.

Apabila Karpal tiba di lokasi, jeritan mereka semakin kuat. Dakwa mereka, Ramasamy, adalah antara pemimpin India yang terbaik di Pulau Pinang dan mesti dibiar meneruskan jawatannya.

10 Agenda PAS: copycate... halatuju kerajaan BN

Posted: 10 Dec 2011 10:19 PM PST

PAS yang akan melancarkan dokumen Negara Berkebajikan petang ini, dengan 10 agenda utama merangkumi bidang politik, ekonomi dan sosial, berjanji akan melaksanakannya pada penggal pertama pemerintahan jika Pakatan Rakyat mengambil alih kerajaan pusat.

Parti Islam itu dilihat melancarkan dokumen itu, susulan ucapan dasar muktamar presidennya Jun lalu, sebagai persiapan menghadapi pilihan raya umum ke-13. Selain PAS, Pakatan Rakyat dianggotai DAP dan PKR.

Agenda pertama dasar Negara Berkebajikan PAS menyentuh aspek kerajaan beramanah, adil dan bersih ― yang mahu memperkukuh sistem federalisme, mengkaji semula peruntukan dalam Perlembagaan untuk memperkasakan kembali amalan pemisahan kuasa, menjamin sistem pilihan raya yang bebas, adil dan bersih sebagaimana dituntut Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil, memulihkan agensi-agensi awam seperti Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia, Jabatan Peguam Negara dan Polis Diraja Malaysia dan mewujudkan suruhanjaya berkaitan siasatan awam untuk bertindak terhada aduan-aduan rakyat termasuklah bertanggungjawab mengdakan pungutan suara yang diletakkan di bawah Parlimen.

Di bawah agenda kedua yang menyentuh aspek masyarakat penyayang, aman dan bersatu, dokumen Negara Berkebajikan ini, yang diperoleh The Malaysian Insider menekankan, parti Islam itu akan memperbanyak kewujudan badan masyarakat madani dan organisasi perniagaan sosial, menyemak semula jumlah pengurangan dan pelepasan cukai debgan matlamat meningkatkan penyertaan individu dan syarikat ke arah mewujudkan masyarakat penyayang dan prihatin, dan menubuhkan Majlis Dialog Kebangsaan.

Berkaitan agenda ekonomi mampan, seimbang dan saksama, PAS berkata dokumen Negara Berkebajikan akan menyusun kembali keutamaan pembangunan supaya 'pertumbuhan' tidak diukur daripada kegiatan pembinaan dan infrastruktur mega-mewah, tetapi mahu ia selaras dengan matlamat dan strategi pembangunan mampan.

Ia termasuklah penekanan sewajarnya terhadap program-program pembasmian kemiskinan berasaskan keperluan dengan berusaha mengeluarkan 40 peratus rakyat Malaysia yang berpendapatn isu rumah RM1,500 ke bawah daripada belenggu tersebut.

Di bawah agenda itu, dokumen tersebut mahu membudayakan penggunaan dinar emas dan dirham sebagai alat tukaran alternatif dalam transaksi perdagangan dan perniagaan.

"(Juga) akan menyemak kembali peraturan-peraturan yang mengawal pasaran dan persaingan termasuklah pemberian permit import bagi barangan makanan utama.

"(Dan) mewujudkan mekanisme yang akan memperbanyakkan pembekalan barangan-barangan keperluan pengguna seperti membuka pasaran yang lebih luas kepada kemasukan barangan dari negara-negara membangun dan memperluas jaringan rantaian perbekalan," kata dokumen 60 halaman, bertajuk Negara Berkebajikan Tawaran PAS, yang akan dilancarkan oleh Presidennya Datuk Seri Abdul Hadi Awang di Shah Alam, petang ini.

Dokumen itu, PAS berkata, dasar Negara Berkebajikan pihaknya menghayati semangat kebersamaan dan permuafakatan politik Pakatan Rakyat sebagaimana termaktub dalam Dasar Bersama perikatan tersebut.

Agenda keempat dokumen Negara Berkebajikan menggariskan lima inisiatif, antaranya "memberi yuran pengajian percuma kepada anak-anak dari keluarga luar bandar berpendapatan RM1,500 ke bawah dan keluarga bandar berpendapatan RM2,500 ke bawah untuk memasuki universiti-universiti awam.

PAS juga menyenaraikan inisiatif mewujudkan Skim Pembiayaan Kesihatan Nasional bagi kumpulan rakyat yang tidak mempunyai skim perlindungan kesihatan daripada majikan masing-masing, dan menubuhkan Suruhanjaya Perkhidmatan Kesihatan untuk mempertimbangkan skim perkhidmatan kesihatan yang lebih munasabah.

Agenda kebajikan langsung, menyeluruh dan mesra rakyat menggariskan enam inisiatif.

Inisiatif-inisiatif itu termasuklah memperkukuh dan memperkemas pengurusan zakat, wakaf dan lain-lain dengan memberikan lebih kuasa dan peranan kepada masjid sebagai pusat sehenti kebajikan masyarakat Muslim setempat, meminimumkan karenah birokrasi sehingga penyampaian perkhidmatan dan bantuan kepada masyarakat yang memerlukan boleh berlaku dengan cekap dan cepat kepada penerima dan meningkatkan harga hartanah rakyat dengan menukarkan status hartanah kediaman daripada status pegangan pajakan kepada status pegangan bebas bagi memberikan pengiktirafan hak milik yang kekal dan boleh diwarisi.

Tiga inisiatif di bawah agenda itu ialah menjamin keberhasilan ekonomi dan jaminan hidup generasi kedua dan ketiga peneroka Felda yang memerlukan dengan mengagihkan tanah melalui Felda Plantation, membanyakkan jumlah peruahan kos rendah dan mampu milik, dan mewujudkan rumah-rumah sewa di bawah Majlis Kerajaan Tempatan di bandar-bandar besar dengan sewa yang minimum untuk keluarga-keluarga yang memerlukan kediaman transit sebelum memiliki kediaman sendiri.

Agenda ketujuh juga menawarkan lima inisiatif, antaranya memupuk gaya hidup kekeluargaan yang memenuhi fitrah semula jadi manusia melalui kempen-kempen berterusan seperti menggalakkan kawasan kediaman bebas daripada sebarang aktiviti 'selepas tengah malam', dan mewujudkan tabung khas khusus untuk suri rumah sepenuh masa di bawah akaun Kumpulan Wang Simpanan Pekerja suami mereka bagi membela nasib ibu-ibu tunggal yang tidak berkerjaya selepas ditinggalkan atau kematian suami.

Dokumen Negara Berkebajikan PAS meletakkan aspek belia, pekerja produktif, berdaya saing dan terbela sebagai agenda kelapan.

Antara inisiatif itu ialah mengadakan kuota minimum 15 peratus bagi tenaga kerja di semua peringkat dan bidang bagi menjunjung dan menginsafi hakikat bahawa setiap generasi berhak dan bertanggungjawab ke atas aspirasi dan kemaslahatannya sendiri serta bagi memastikan proses peralihan generasi berlaku secara sihat dan teratur.

Dua inisiatif lain ialah mengkaji semula struktur gaji dan terma perkhidmatan sektor awam ke arah mewujudkan struktur gaji sektor awam yang lebih saksama untuk merapatkan jurang pendapatan sektor awam dan sektor swasta selaras dengan haja tuju menjadikan Malaysia negara berpendapatan tinggi dan menaikkan Elaun Sara Hidup (Cola) sehingga RM500.

Agenda itu juga mahu meminda akta berkaitan dengan gaji minimum berdasarkan pemuafakatan di antara majikan dan kesatuan sekerja dan meletakkan seluruh kesatuan atau persatuan yang berkaitan dengan pekerja di bawah Akta Kesatuan Sekerja.

Dua agenda lain ialah kemudahan prasarana berkualiti, cekap dan bertaraf dunia, dan alam sekitar segar, terpelihara dan lestari.

BR1M: Berpusu-pusu rakyat dapatkan borang

Posted: 10 Dec 2011 09:49 PM PST

KOORDINASI yang lemah, mengakibatkan berpusu-pusunya dan berebutnya rakyat untuk mendapatkan borang.

Nasib baik tiada insiden yang tidak baik berlaku, misalnya kematian kerana terpijak.

Telah dua bulan kerajaan umumkan pemberian BR1M melalui bajet 2012 oleh Perdana Menteri, rupanya cara pengagihan pemberian one-off itu tidak terkoordinasi.

Sepatutnya, pihak kerajaan telah lama mengumumkan tempat-tempat di mana borang-borang boleh diperolehi. Disebabkan "last minute", maka berlakunya, ribuan rakyat tertumpu pada satu-satu tempat.

Ini baru, pembahagian borang, belum lagi pengagihan wang!!

Kepada pihak pelaksana, ambillah itibar kejadian semalam.

Anwar persoal kehadiran blogger Papagomo di KD Tun Razak

Posted: 10 Dec 2011 07:18 PM PST

Anwar Ibrahim mempertikai tindakan Kementerian Pertahanan membenarkan seorang penulis blog untuk menaiki kapal selam Scorpene dan mendakwa tindakan itu mungkin menjejaskan keselamatan negara

Blogger Papagomo menulis "blogger pertama belayar di atas apal selam Scorpene KD Tun Razak", bagaimanapun tidak mennyertai ketika KD Tun Razak membuat selaman membawa Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng dan dua orang timbalannya - Datuk Mansor Othman dan P Ramasamy - di Langkawi Jumaat lalu.

Dalam pos blognya pada Jumaat, Papagomo mengakui berada di kapal selam itu selama kira-kira lima jam, dan telah menemubual anak-anak kapal perkara-perkara berhubung kapal selam berkenaan yang dipercayai adalah rahsia negara.

Papagomo seorang blogger Pro-BN yang banyak membongkar salah laku moral Anwar dan yang terakhir- membongkar video seks Anwar dengan china doll.

Duke of UMNO

Posted: 11 Dec 2011 01:39 PM PST

Duke of UMNO

Duke of UMNO


GEMPARRR..!!! 18SX ONLY..!!! MEMPERSEMBAHKAN.."GUAN ENG NENEN SHOW"..!!!

Posted: 11 Dec 2011 07:35 AM PST


Siap buang skirt..??? Erkkkk..!!!

Makkk aihhh...!!! Aku ingat, kat Thailand je yang ada "Thai Girl Show"! Rupanya Guan Eng dah berjaya bawa masuk ke Malaysia dan menjadikan Penang sebagai pusatnya! Hebat betul Khalifah lantikan PAS ni! Ternyata, PAS berjaya mentarbiyah Guan Eng ke arah lebih Islam..!!!

Kini, memandangkan Guan Eng yang bawa masuk benda bangang ni ke Malaysia, maka aku rasa wajar kalau tarian ni diberi nama "Guan Eng Nenen Show"!!!

Rasanya kalau Salleh Man tengok video ni pun terangkat lebai serbannya! Malik "itik" pun terus "bisu" jadinya! Tapi yang mampu tersengih ialah Guan Eng yang memang terkenal dengan "isu raba nenen"..kecur air liur dia!

Namun, itulah yang berlaku di Penang, negeri di bawah naungan "Khalifah Umar Abdul Aziz" versi PAS, Lim Guan Eng! Rasanya, "Khalifah" ni dah bagi green light kepada "cawangan Ronnie Liu" ni untuk beroperasi begini rupa!


"Mula-mula ada baju...lepas tu tak ada baju..macam biskut!"


"Yang ni Champion pertama ketika mula-mula dianjurkan pada tahun 2009?"


Hasil didikan kereographer terkenal, "Khalifah Lim Guan Eng"?

Tarian Separa Bogel Panas Di Pulau Pinang!

PULAU PINANG – Sebuah pusat hiburan di sini telah menganjurkan sebuah pertandingan Tarian Seksi 2011 (Sexy Dance Competition 2011) yang menyaksikan gadis-gadis menari dalam keadaan separa bogel di lobi tarian kelab itu.

Kelab tersebut, Voodoo Pub & Bistro, yang dipercayai beroperasi di Upper Penang Road, George Town di sini, menganjurkan pertandingan itu menerusi beberapa peringkat sebelum gadis-gadis tersebut dipilih untuk ke peringkat akhir.

Misalnya, pada pertandingan 'tarian separa bogel' musim ketiga yang lalu, tiga peserta yang berada di peringkat akhir telah terpilih sebagai pemenang di mana seorang gadis yang hanya dikenali sebagai Rainbow berjaya merangkul tempat pertama, Angeline di tempat kedua, manakala Abby pula di tempat ketiga.

Dalam persembahannya, Rainbow yang mulanya berseluar jeans pendek dan berjaket gelap mula membuka jaketnya dengan meninggalkan baju dalam yang ketat sebelum beraksi ganas di atas pentas, ala-ala 'Thai girl show' di Thailand.

Angeline pula yang mulanya berbaju tanpa lengan dan berseluar sangat pendek tidak kurang 'hebat'nya apabila mendapat tepukan gemuruh dari penonton di pusat hiburan itu dengan aksi menanggalkan baju serta hanya memakai coli ketika menari.

Mungkin kerana 'terlalu seksi', Abby yang beraksi dengan hanya mengenakan coli dan seluar ketat berjaring ditepi hanya diberikan tempat ketiga di dalam pertandingan yang berlansung pada 6 Julai tahun ini.

Melalui beberapa siaran di Youtube, pertandingan ini dipercayai mula dianjurkan pusat hiburan itu sejak tahun 2009 dan masih berlangsung dilokasi yang sama bagi musim ketujuh di mana videonya telah dimuat turun di laman tersebut pada 6 Disember lalu oleh individu yang dikenali sebagai GDClovis. -Mynewshub.my

GEMPARRR..!!! SARANG PENARI SEPARA BOGEL BAWAH KUASA RONNIE LIU DI SERBU..???

Posted: 11 Dec 2011 06:07 AM PST


Makin hebat Selangor di bawah Khalid "gagap" and the gang! Dah ada tarian separa bogel dah kat Selangor..!!! Memang hebat betul! Pusat hiburan tu bawah Ronnie Liu ke?

Penguatkuasa serbu diorang? Alaaa..2-3 hari lepas ni mesti dibebaskan balik la tu... Macam kes serbu rampas arak kat Shah Alam hari tu laaaaa...heh!

Tujuh Penari Erotik MenggelabahTujuh penari erotik yang leka mempersembahkan tarian di sebuah pusat hiburan di Selayang, di sini, kelam-kabut apabila premis itu diserbu polis jam 11 malam kelmarin.

Dalam serbuan itu, mereka terdiri daripada warga Vietnam dan Indonesia berusia 20 hingga 30-an antara 12 individu yang ditahan, selain seorang wanita dipercayai pelacur dan pasangannya yang dicekup dalam keadaan bogel. Jurucakap polis berkata, turut ditahan, seorang lelaki tempatan berusia 40-an yang dipercayai penjaga premis terbabit.

Menurutnya, selain menyediakan pertunjukan tarian tiang, premis itu menyediakan bilik khas bagi pelanggan yang inginkan perkhidmatan seks.

''Ini kali kedua premis itu diserbu tahun ini. Pengusaha premis masih degil menjalankan kegiatan haram ini,'' katanya.

Menurutnya, semua yang ditahan dibawa ke Balai Polis Kepong bagi proses dokumentasi dan kes disiasat mengikut Akta Imigresen 1983. -Mynewshub.my

GEMPARRR..!!! NIK AZIZ HARAMKAN UMNO GUNA ISTILAH "JIHAD"..!!! DAP SAJA BOLEH GUNA ISTILAH TUUU..?!!!

Posted: 11 Dec 2011 04:31 AM PST

jihad hanya milik PAS

Kadang-kadang, saya jadi muak nak mengulas tentang Nik Aziz Nik Mat dan kenyataan-kenyataan bodohnya yang cuba dijadikan sebagai fatwa muktabar oleh "suku kaum agama" PAS. Namun memandangkan ke"nyanyuk"kan Mursyidul Am PAS yang dikatakan sudah memakai "pampers dewasa" itu, saya tiada pilihan untuk menulis bagi membetulkan pesepsi buruk tersebut.

Terbaru, Nik Aziz marah-marah ekoran penggunaan istilah "jihad" oleh Tmbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yasin ketika Perhimpunan Agung UMNO 2011 baru-baru ini bagi menguatkan semangat orang UMNO menghadapi Pilihanraya Umum ke-13 nanti. Katanya, UMNO tak layak pakai istilah "jihad" dan perkataan tersebut hanya sesuai digunakan untuk menegakkan Islam.

Katanya, UMNO tak layak guna istilah itu kerana perkataan "jihad" berasal dari Al-Quran, manakala UMNO mengamalkan rasuah dan salah guna kuasa. Malah menurutnya UMNO menggunakan istilah "jihad" untuk orang Melayu sahaja, sedangkan Islam meliputi semua kaum lain seperti bangsa Arab, kaum Cina dan lain-lain di dunia.

Saya percaya, kalau saya kata Nik Aziz Nik Mat itu bodoh, tentu ramai puak-puak PAS yang malas berfikir akan marah saya kerana menyifatkan "Nabi" mereka dengan sifat begitu. Oleh itu, saya gunakan perkataan "lembut sedikit" bahawa Nik Aziz bagai "tidak berakal untuk berfikir" dan "tidak bijak dalam pemikiran dungunya" itu.

Saya akui, memang perkataan "jihad" termaktub di dalam Al-Quran. Namun, bagaimana dengan perkataan lain di dalam Al-Quran seperti Islam, Iman dan lain-lain perkataan yang digunakan oleh umat Islam lain? Apakah perkataan itu juga dilarang penggunaannya? Jangan fikir semua orang PAS saja tahu pakai istilah di dalam Al-Quran, orang UMNO pun tahu dan layak juga pakai istilah yang sama!

Mengapa marah UMNO pakai istilah "jihad"? PAS pakai istilah dan nama "Islam" pada nama partinya, tidak salahkan tindakan tersebut? Sedangkan, PAS hanyalah parti politik yang tidak pun memperjuang atau mengimarahkan Islam di negara ini. Sebagai contoh, Nik Aziz hanya bina sebuah masjid saja sepanjang pemerintahannya di Kelantan selama lebih 20 tahun! Itu baru contoh kecil!

Apakah PAS memperjuangkan Islam dan layak menggunakan istilah "Islam" pada nama partinya? Apa yang PAS buat untuk mendaulatkan Islam di negara ini? Apakah Nik Aziz tidak ingat bahawa dialah dalang utama yang menentang perpaduan umat Islam di negara ini yang dipisahkan oleh fahaman politik jumudnya itu? Apakah Nik Aziz lupa tentang PAS yang mengeluarkan fatwa-fatwa yang bercanggah dengan Islam dan semangatnya di negara ini?

Rasanya, kenyataan Nik Aziz itu penuh dengan emosi yang membenci UMNO dan umat Islam yang menyertai parti musuhnya itu. Kenyataannya bukan berlandaskan Islam dan akhlak nabawiyyah, namun lebih kepada nafsu serakah politik yang tidak rasional serta memecah belahkan!

Sepatutnya, Nik Aziz patut bersyukur kerana UMNO menggunakan dan menghidupkan kembali istilah "jihad" dari Al-Quran yang semakin lama dilupakan oleh umat Islam di negara ini. Positiflah sedikit, Tok Guru! Usahlah terus bersikap negatif dan memandang buruk sangka terhadap saudara seIslam sendiri!

Saya percaya, penyalahgunaan kuasa mahupun rasuah bukan saja ada di dalam UMNO, namun sikap buruk itu juga wujud di dalam PAS, PKR, DAP dan lain-lain parti. Rasionalnya, sikap tersebut tidak mewakili parti dan sebetulnya ia adalah merupakan sikap buruk segelintir individu atau tokoh di dalam parti tersebut. Justeru itu, tidak adillah Nik Aziz menuduh UMNO begitu, sedangkan parti PAS lagi teruk rasuah dan salah guna kuas di Kelantan! Tak ingat berapa ratus yang Tok Guru beri pada pengundi pada PRK di Kelantan tempohari?

Saya juga yakin, dengan penerapan nilai Islam seperti "jihad" di dalam UMNO, ia bakal memulihkan sikap buruk rasuah mahupun salahguna kuasa yang masih wujud. PAS pun sepatutnya memuji UMNO kerana memilih istilah yang sebegitu murni. Mungkin PAS boleh mengesyorkan UMNO supaya menggunakan istilah "intifaadhah" (kebangkitan) selepas ini?

Nik Aziz patut sedar dan buka mata sekaligus mengiktiraf peranan UMNO dalam memperjuang dan mendaulatkan Islam di negara ini. Apakah Tok Guru fikir JAKIM, Jabatan-Jabatan Agama Islam, PERKIM, YADIM, Lembaga Tabung Haji dan banyak lagi agensi-agensi Islam di negara ini ditubuhkan serta diperjuangkan oleh PAS, DAP, PKR, MCA, MIC, PRM, PPP, atau lain-lain parti?

UMNO jugalah yang buat semua itu dan pernahkah PAS bekerjasama, menyokong, menyertai atau memberikan galakan kepada UMNO untuk terus memperjuangkan Islam di negara ini? Tahukah Tok Guru kenapa kedua-dua jawatan Ketua Tertinggi Agama Islam dan Ketua Tertinggi Angkatan Tentera Negara diberikan kepada DYMM Yang DiPertuan Agong? Tahu tak kenapa diberikan kepada pihak yang sama? Boleh jawab? Atau IQ Tok Guru tersumbat lagi?

Boleh dikatakan bahawa seluruh umat Islam di negara ini yang rasional dan rajin berfikir bersetuju dan mengiktiraf peranan yang dimainkan oleh UMNO dalam memperjuangkan Islam di negara ini. Hanya Tok Guru dan mereka yang tidak berfikiran rasional saja yang menolaknya. Maklumlah, bila matlamat menghalalkan cara, perkara yang hak pun akan dipandang batil oleh puak-puak seperti Tok Guru!

Justeru itu, tidak salah sama sekali UMNO menggunakan perkataan atau istilah "jihad" di dalam muamalahnya. Tidak ada dalam hukum syarak pun yang menegah UMNO dari menggunakan istilah sebegitu di dalam perjuangannya demi Islam, bangsa dan tanahair. Lainlah PAS yang "memperdagang" dan "menjual" Islam untuk mendapatkan undi! Itu jual agama demi kuasa namanya..!!!

KELANTAN KINI: MEMBANGUN BERSAMA KAMBING..!!! (BANGUN PAGI DENGAN KAMBING LA TUUU..!!!)

Posted: 11 Dec 2011 01:38 AM PST

pix_middle

PENULIS tak rasa pada 1990 ketika orang Kelantan bagi 100% kemenangan kepada PAS, akan terbayang pada 2011 ini masih ada lagi di antara mereka yang duduk sebumbung dengan kambing!! Penulis tak tahu apa masalahnya tapi itulah yang dilapor dalam Berita Harian semalam dan Buletin Utama TV3 sebentar tadi.

Penulis rasa kambing itu diletak didapur rumah kerana pemilik rumah tiada wang untuk membina kandang kambing. Penulis boleh faham kalau ayam dan burung duduk dalam rumah tapi kambing?

Ini yang balaci banggakan sangat dengan PAS tu ya. 21 tahun memerintah, air keruh, masjid 1, rakyat duduk serumah dengan kambing. Sama ada bodoh ataupun dah terlalu terlalai dengan kehebatan 'aura' Nik Aziz yang sebenarnya palsu. Gaya cakap memang hebat, zalim dan kejam saja kalau bercakap tentang UMNO/BN, tapi ingat seingat ingatnya dalam negeri yang diperintah BN, takde orang yang duduk dengan kambing!!!

Sebab itu penulis cakap, macam mana besar gebangnya sekalipun tetap diakhir nanti rakyat akan memilih BN. Apa yang 2008 itu suatu keadaan yang luar biasa, keadaan sama pernah berlaku pada 1969. Dalam keadaan biasa, tetap BN jugaklah pilihan.

Hanya pembangkang saja yang rasa terseksa duduk di Malaysia ini, semua benda pun pada matanya zalim. Tanpa sedar, depa sendiri membina kekayaan peribadi – kalau tak kaya pun taklah duduk sebumbung dengan kambing!! Itu sudah pasti.

Ini masalah. Nik Aziz memang pandai, dia biarkan negeri itu mundur supaya yang muda-muda dan celik ilmu ni berhijrah ke luar dan untuk mereka yang tinggal, Nik Aziz menekankan soal pembangunan 'rohaniah' Macam mana nak ukur 'rohaniah'? Dari keruhnya air ke?

Sekarang Pakatan cakap hebatkan? Semua benda pun dia boleh ubah jadi senang, jadi murah kalau pilih dia jadi pemerintah. Apa kata mulakan di Kelantan, kita nak tengok dalam tempoh 100 hari dari sekarang FDI di Kelantan masuk billion billion, takde lagi penghijrahan besar-besar, tua muda semua duduk dalam negeri tersebut.

Semua daerah dapat bekalan air bersih 100% jernih, dan paling penting tidak ada sesiapa duduk sebumbung dengan kaming. Agaknya boleh? Cakap besar macam mana kalau Kelantan 21 tahun pun tak boleh nak ubah apa-apa, lagi mau cerita pasal Malaysia yang lebih luas ni ke?

Toksah percayalah gebang hampas-hampas ni semua, depa cakap saja besar. Penulis tak kisah kalau kita cerita pasal orang asli tapi ini berlaku dalam kawasan kampung Pulau Gajah, Pengkalan Chepa.

Orang PAS mana yang baca Harakah memang tak akan jumpa berita ini sebab Harakah bukan akhbar untuk semua tapi akhbar politik PAS dan hanya akan cerita yang baik-baik pasal PAS. Harakah lebih sanggup ukur miskin maju negara dibawah pemerintahan BN daripada bercakap tentang kelemahan sendiri.

Serius penulis cakap ni, orang Kelantan sampai bila nak gantung pada doa Nik Aziz saja? Dia ke hulu ke hilir naik Mercedez, rakyat dibiar duduk dengan kambing. Air pun tak boleh nak sediakan lagi mau gebang pasal kebajikan?

Pilihlah BN, insya Allah selesai masalah. Bukti dah banyak dah..


Sumber: Klik sini

GEMPARRR FILEM TAMIL DAP..!!! RSN RAYER DIBELASAH RATUSAN GENG RAMASAMY DEPAN PEARL VIEW..???

Posted: 10 Dec 2011 11:37 PM PST

"Kasi turun itu Rayer la deyyyyy..!!! Deyyyy..!!! Deyyyyyyyy...!!!!!"

Memang panas di Penang! Dilaporkan seramai 120 penyokong Timbalan Ketua Menteri II, P Ramasamy, berkumpul di hadapan Pearl View Hotel menunggu ADUN Seri Delima, RSN Rayer. Kalau dia turun, "renyuk" jugalah dikerjakan macha-macha Penang ni...

Rayer turut diminta maaf segera kepada Ramasamy dan dia dikecam, dikutuk dan dihina teruk oleh kaum India dari DAP itu.

Penyokong Ramasamy memegang banner yang ditulis "Kami sokong penuh YB Prof Ramasamy", "Rayer siapa kamu pengkhianat kaum India", "Rayer penipu minta maaf pada Ramasamy" dan "Tanasekaran (katak bagan dalam) non-performing adun! Don't hide behind sifu
".

Memang hebat "filem tamil" dari DAP ini. Khabarnya, Ramasamy panggil Karpal sebagai "GodFather", macam filem mafia tuuu..dan Rayer pulak marahkan Ramasamy (bodek boss la tuuu!). Lepas tu diorang gaduh teruk! Hahahahaaaaa...

Khabarnya lagi, MKP tak restu Ramasamy nak bela kaum India melalui DAP dan kalau Ramasamy degil jugak nak bela kaum India, dia disuruh keluar dari parti! Heh! Berani ke Ramasamy keluar dari DAP?

Persoalannya, terbelakah kaum India di Penang selama 3 tahun Guan Eng perintah? Kes Kampung Buah Pala menceritakan segalanya! Selama BN perintah Penang, tak pernah pulak dengar kaum India tertindas! Heh! Memang hebat Guan Eng kasi hantam kaum India!

Apapun, kita tunggu lagi apa pula episod seterusnya "filem tamil" DAP ni..heh!

Sumber gambar: Klik sini

PANASSS..!!! SURAT "PANASSS" BUAT USTAZ AZIZAN RAZAK DARI RAKYAT KEDAH..!!!

Posted: 10 Dec 2011 09:39 PM PST


Ustaz Azizan...
Chek nak tanya sikit. Exco-Exco Ustaz Azizan ni reti buat kerja ke tidak ni? Awat yang depa biarkan perkhidmatan awam di Kedah ditutup macam tu saja..? Rakyat kat area tu nak naik apa nanti?

Ustaz Azizan...
Cuba Ustaz tengok gambaq yang disunting dari Orang Kedah ni. Gurun, Jeniang, Kuala Ketil, Taman-Taman kat area Sg Petani, Semeling, UiTM Merbok, Baling..semua tu kawasan yang jauh dan ramai rakyat yang takdak kenderaan sendiri kat situ...kan? Kalau takdak bas, macamana depa nak bergerak..?

Ustaz Azizan...
Lain la kalau Ustaz dah bina LRT ka..komuter ka...ERL kaaa..baru la boleh tamatkan perkhidmatan awam tu. Takkan Ustaz nak suruh rakyat kat situ naik teksi kot? Depa bukannya kaya macam Ustaz...Err..Ustaz..best dak naik kereta Mercedez baru tu??? KCX 8 ka apa ke nombor plate dia tu...

Ustaz Azizan...
Rasanya, Exco yang Ustaz lantik tu tak reti buat kerja kot? Ustaz kena suruh depa bincang dulu dengan syarikat bas tu. Tak pun buat la back up plan. Bukak tender bas baru ka..apa ka..baru la kena...

Ustaz Azizan...
Rasanya Exco yang Ustaz lantik tu nak sabotaj pentadbiran Ustaz, kot? Depa sengaja buat "tahana" kat Ustaz nihhh..? Depa nak buat cara berdepan, depa tak berani. Tu yang depa buat cara Anwar tuuuu...cara "main belakang"...

Ustaz Azizan...
Rasanya, Ustaz dah tertekan sangat dengan Exco-Exco Ustaz. Depa pemain Ustaz lagu tu ja. Sikit pun depa tak respect Ustaz lagi dah.

Ustaz Azizan...
Ustaz masuk UMNO ja laaa. Saya tau Ustaz ada persepsi buruk kat UMNO. Tapi memandangkan puak dalam PAS lagi teruk dari UMNO, rasanya lebih baguih kalau Ustaz berjuang bersama UMNO...

Ustaz Azizan...
PAS dengan UMNO ni sama saja. Yang bezanya ialah individu yang memimpin. At least UMNO reti dan berpengalaman luas mentadbir dan berkhidmat pada rakyat. Tapi pemimpin PAS di sekeliling Ustaz tu, dah la perangai buruk, tak reti mentadbir, lepaih tu depa sabotaj pulak ketua depa! Mana "wala" depa pada Ustaz sebagai MB? Hancoq wooo...

Ustaz Azizan...
Mungkin Ustaz kurang percaya apa yang saya kata ni sebab persepsi Ustaz bahawa saya ni orang UMNO. Tapi kalau Ustaz tak percaya tanya Sanusi Setpol Ustaz tu...dia mungkin boleh bagitau semua luaq dalam kat Ustaz pasai gerakan menjatuhkan Ustaz ni..

Heh!

GEMPARRR..!!! SKANDAL CINTA AKTIVIS VETERAN PAS DENGAN AMBIGA TERBONGKARRR..???

Posted: 10 Dec 2011 08:10 PM PSTTu diaaaa..!!! Punya la sayang kat Ambiga..!!! Hebat betul la "aura" yang ada pada minachi ni! Sampai penulis veteran PAS, Subky Latif, pun mengaku sayang padanya..err..ada apa-apa ke?

Sayangkan Ambiga sampai fakta mengenai minachi tu pun diketepikan?

Kat bawah ni disenaraikan fakta-fakta sahih mengenai Ambiga. Baca dan lepas tu fikirkan sama ada Subky Latif patut sayang atau tidak pada Ambiga ni..heh!
1) Ambiga merupakan bekas Presiden Majlis Peguam Malaysia. Majlis Peguam terkenal dengan tindak-tanduknya yg cenderung ke arah pembangkang dan memiliki sikap anti-Islam yg ketara.

2) Beliau adalah orang yg bertanggungjawab menerima memorandum menuntut pelaksanaan Suruhanjaya Antara Agama (IFC) (IFC ditubuhkan untuk menjatuhkan martabat Islam sebagai agama rasmi Persekutuan) pada 21 Ogos 2001. Majlis Peguam menerima memorandum untuk menuntut pelaksanaan 14 tuntutan IFC yg jelas sekali bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan.

3) Dalam kes murtad Lina Joy, Ambiga telah mempertikaikan pelaksanaan hukum syariah di bawah Perkara 121 (1A) Perlembagaan Persekutuan dengan menyatakan kebebasan beragama turut termaktub kepada semua penganut Islam.

4) Ambiga turut mengadakan forum mengenai memeluk agama Islam pada 9 Ogos 2008 yg membincang dan mempertikaikan secara terbuka Perkara 121 (1A). Biarpun menerima bantahan dari penganut Islam, Ambiga tetap meneruskan forum tersebut. Bantahan tersebut turut disertai oleh Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Nordin.

5) Tugas-tugas Ambiga mempertikaikan kesucian Islam di Malaysia diiktiraf oleh Amerika Syarikat apabila dia mendapat anugerah yg disampaikan oleh Setiausaha Negara Amerika Syarikat, Hillary Clinton pada 2009.

6) Menyokong pelaksanaan program Seksualiti Merdeka diadakan di Kuala Lumpur pada 1-13 November 2011 yang mempromosikan hak dan kebebasan bagi golongan Lesbian, Gay, Biseksual, Transeksual (LGBT) selaras dengan keperluan hak asasi manusia.

GEMPARRR..!!! BUKTI GUAN ENG "SKODENG NENEN" MASA NAIK KAPAL SELAM..?!!!

Posted: 10 Dec 2011 06:36 PM PST

Guan Eng submarine

"Aiyaaa...talak nampak la itu nenen..ada orang lindung laaa..kasi tepi la sikit..gua mau skodeng ni..."

Pakatan Haram hanya mampu menghantar seorang saja wakil untuk meninjau kebolehan KD Tun Razak, kapal selam jenis Scorpene yang dibeli Kementerian Pertahanan di Langkawi International Maritime and Aerospace 2011. Walaupun ramai dikalangan pemimpin pembangkang dijemput, namun hanya Guan Eng saja yang hadir.

Itupun, Guan Eng terpaksa membawa beberapa orang konco-konconya sebagai peneman ketika dibawa menyelam bersama KD Tun Razak. Akhirnya, dia akui juga bahawa kapal selam yang selama ini dikutuk dan difitnah tidak mampu menyelam, terbukti mampu menyelam lebih 90 minit di bawah paras laut…

Bagaimanapun, sempat juga Guan Eng cuba memutar belit tentang kapal selam itu. Kononnya, Pakatan Haram tidak mempertikai tentang keupayaan kapal selam itu menyelam atau dari sudut teknikal, namun mereka mempertikaikan tentang harga kos pembelian kapal selam itu yang dikatakan sangat tinggi.

"Kita tidak mempertikaikan keupayaan tentera laut tetapi kita mempunyai pandangan yang berbeza dengan kerajaan mengenai kos kapal selam", kata Guan Eng kepada media sejurus selepas "mabuk laut" bersama KD Tun Razak.

Mabuk ke apa, Guan Eng? Lebih 3 tahun para pemimpin Pakatan Haram memperlekeh KD Tun Razak kononnya tak mampu menyelam dan banyak kekurangan. Alih-alih, Guan Eng kata mereka tak pertikai tentang keupayaan atau teknikal? Kepala hotak dia! Nampak sangat menipunya…

Menjawab kepada pertikaian kos KD Tun Razak yang dikatakan sangat tinggi, saya menyatakan memang benar kosnya tinggi. Jadi apa masalahnya? Tahukah Guan Eng dan semua pemimpin Pakatan Haram bahawa sesuatu yang dilengkapi dengan peralatan ketenteraan yang sofistikated, canggih dan termoden perlu dibayar dengan kos yang tinggi?

Sekiranya Kerajaan memesan sebuah kapal selam "kosong" yang hanya mampu menyelam saja tanpa peralatan-peralatan ketenteraan, sudah tentulah harganya murah sahaja! Nak buat apa dengan kapal selam "kosong"? Nak suruh TLDM kejar ikan tenggiri atau ikan pari di dasar laut?

Takkanlah Kerajaan nak beritahu para pemimpin pembangkang tentang spesifikasi khas yang dipesan bersama pakej kapal selam itu? Itu semua rahsia Kerajaan. Takkanlah nak didedahkan kekuatan peralatan pertahanan negara dikhalayak umum atau kepada para pemimpin pembangkang?

Lagipun, boleh percaya ke para pemimpin Pakatan Haram ni? Tak diceritakan rahsia Kerajaan pun mereka sebok keliling negara memburuk-burukkan negara. Apatah lagi kalau diceritakan rahsia pertahanan negara. Dijualnya pada musuh diluar sana pulak nanti.

Alah..sebelum ini pun bukan kita tak tahu banyak rahsia Kerajaan yang dibocorkan kepada pihak luar. Kalau tak percaya, tanya Anwar Ibrahim. Berapa banyak rahsia Kerajaan yang telah dijual kepada negara asing ketika dia menjadi Timbalan Perdana Menteri dulu? Alaahh..macamlah orang tak tahu! Tiba-tiba saja US tahu itu dan ini pasal hal dalaman Malaysia dulu…

Kos KD Tun Razak tinggi disebabkan oleh spesifikasinya yang termoden, ketepatan yang terbaik, peralatan yang terbaik dan sebagainya. Memandangkan spesifikasi itu dirahsiakan (hanya beberapa pihak saja yang tahu, menteri BN pun ada yang tak tahu sebenarnya), maka pembangkang ambil kesempatan pula mempertikaikan perkara kos tersebut. Kita pun tahu lah taktik busuk pembangkang tu…

Pada saya, hanya puak-puak yang malas berfikir saja yang akan terpengaruh dengan dakyah pembangkang itu. Kononnya komisyenlah, itulah, inilah..padahal semua tu tipu belaka! Sengaja pembangkang mahu mempermainkan minda rakyat untuk memburuk-burukkan Kerajaan.

Demikianlah perangai puak-puak pembangkang berlidah biawak macam Guan Eng. Dibiaya percuma merasai pengalaman menaiki KD Tun Razak pun lagi mahu komplen banyak. Orang kasi kek hitam dan 4 set kek najis pun tak reti berterima kasih. Dituduhnya pula UMNO yang buat, padahal terang-terang NGO-NGO yang mengaku hadiahkan kek-kek itu. Aparaaaaa..!!!


Sumber: Klik sini

LAWAK GEMPAR PAGI MINGGU..!!! AFIFAH PANGGIL ANWAR "PAPA"..??? IZZAH DAPAT "ADIK TIRI" BARU..???

Posted: 10 Dec 2011 05:02 PM PST


Khabarnya Afifah secara diam-diam dah curi sumber DNA ayahnya untuk dijadikan perbandingan di sebuah makmal tertentu...betul ke?

Seperkara lagi, kalau betul la Afifah tu anak Anwar...apa sangat la Azmin boleh buat? Paling kuat pun Afifah akan panggil Anwar sebagai "Papa" dan Izzah akan dapat "adik tiri"..! Heh!

Cucu Tok Selampit

Posted: 11 Dec 2011 01:23 PM PST

Cucu Tok Selampit


Edisi Santai Hari Minggu - Only In Malaysia

Posted: 10 Dec 2011 06:00 PM PST

He must be ex Circus man

Pity the kiddo

Quicksand?

Wong Fei Hong In Malaysia?

Dude! I know you're rich

Must be Space Cop Gaban's die hard fan

Lack of parking space? Say no more.

This is why Malaysia should promote smart car!
A new Maybank's subsidiary?


NAJ 113 @ NAJIB?
I'm kinda agreed with the statement. 

Adult Ice Cream? Only in Kota Kinabalu, Sabah

MUSLI OLI

Posted: 11 Dec 2011 01:20 PM PST

MUSLI OLI


UMNO ISTIHAR PERANG DENGAN SIAPA? DENGAN RAKYAT?

Posted: 11 Dec 2011 09:19 AM PST


Tun Mahathir - 22 tahun sebagai PM, tak pernah anggap pilihan raya umum sebagai peperangan!

Kedua-dua pemimpin tertinggi UMNO dalam perhimpuan agung baru-baru ini mengakhiri ucapan mereka dengan ayat, "semboyan perang telah berbunyi, masanya telah tiba, AYUH, kita sedia menggempur dan berperang!!"

Nak perang dengan siapa? Siapa musuh nak diperangi?? Rakyat Malaysia yang menjadi anggota parti pembangkangkah? Atau kaum bukan Melayu....?

Pilihan raya umum adalah proses biasa dalam sistem demokrasi untuk memilih kerajaan yang popular. Jika parti UMNO dan BN masih popular, kenapa perlu istihar perang? Siapa yang ditakuti sangat sehingga perkataan perang keluar dari mulut kedua-dua pemimpin negara kita?

Lain halnya,  jika pemimpin-pemimpin berkenaan terlalu banyak melakukan kesalahan. Jika banyak salah, tentulah kekalahan parti,  bukan sahaja bermakna kehilangan kuasa dan kehilangan jawatan tetapi juga mengundang masalah seperti pendakwaan di mahkamah.

Fenomena seperti ini berlaku di Indonesia, Korea dan Jepun. Bekas PM dan pemimpin negara dibawa kemuka pengadilan dan dibicarakan dan didapti bersalah.

Jika tidak melakukan sebarang kesalahan, pecah amanah dan salah guna kuasa,  kenapa mesti desperado? Jika kalah hanya bertukar kedudukan kerusi dalam Dewan Rakyat....kerajaan masih berfungsi seperti biasa.

Raja dan Sultan masih terlindung. Hak Melayu dan bumiputera masih dipelihara dalam peruntukan undang-undang.

Jika ada Melayu yang kehilangan kuasa, Melayu lain akan mengambil tempatnya....

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 11 Dec 2011 01:12 PM PST

Kedah Ke KL - MctHeory


KASI PANAS!! Teresa Kok dan penyokong Pembangkang Biadap, hina kesucian masjid!!

Posted: 11 Dec 2011 07:08 AM PST


Sesuka hati saja mereka keluar masuk masjid dan mengunakan masjid sebagai tempat berkumpul. Apakah ini bukan satu penghinaan terhadap kesucian masjid.

Cuba kita buat perkara yang sama terhadap tempat ibadat mereka. Agak-agak mereka nak marah ke tak?

LAA EHH!! RAMAI ORANG PAS BELI UTUSAN HARI NI!!

Posted: 11 Dec 2011 04:35 AM PST


Hari ni hari dalam sejarah, apabila ramai betul orang Pas beli akhbar Mingguan Malaysia (Utusan edisi minggu).

Mula-mula ingat cerita apa, rupanya depa tertarik dengan cerita Hassan Ali digugurkan. Jika sebelum ni muka puak tegar pembaca Harakah tu hanya jeling-jeling saja pada Utusan. Tapi kali ni mereka bagai terkejut, dan membelek muka depan utusan sambil mengeleng-gelengkan kepala.

Ada yang kata "ishhh biar betui nih".. "awat jadi lagu ni.." .. "Hassan Ali ni baguih apa".. dan pelbagai lagi la bunyi yang Mc dengar.


Kiranya untuk hari ni, jualan akhbar Mingguan Malaysia, memang laku habis la. Sampai ada yang kejar-kejar mamak jual surat khabar nak beli Mingguan Malaysia.

Itu cerita mengenai jualan akhbar Mingguan..

Jika benar Hassan Ali gugur sebagai calon, Pas memang cari pasal la. Sebab Hassan Ali ni pengaruhnya bukan hanya di Selangor. Tapi di seluruh Malaysia. Malah peminatnya juga ramai, sebab dulu, ada yang masuk Pas sebab sokong Hassan Ali masuk Pas.

Agak-agak la sekarang ni, kalau Hassan Ali keluar Pas, apa jadi pada pengikut dan peminatnya yang di dalam Pas tu?

Pas sekarang bukan macam dulu, dulu siapa pejuang Islam, mereka di sanjung. Sekarang ni, siapa sokong Dap dan komunis (contohnya Mat Sabu) mereka di julang. Malah yang mendokong pejuangan Islam pula di sepak keluar.

Pas.. Pas.. makin pelik..

McTheory:
Berdoa semoga Hassan Ali keluar dari Pas..

TUDIAA LAA!! LANGSUIR MENUNGGU DI KULIM!!

Posted: 11 Dec 2011 01:11 AM PST


Penduduk di Taman Kulim Perdana dekat sini digemparkan dengan penemuan lembaga wanita berambut panjang, serba putih yang sering bertenggek di palung air di selekoh masuk ke taman perumahan itu pada waktu malam.

Pekerja industri, Hamzah Mohamad, 32, berkata, dia pernah ternampak lembaga itu sekitar jam 1 pagi ketika dalam perjalanan balik ke rumahnya.


Menurutnya, lembaga itu sangat menggerunkan kerana ia dapat dilihat dari jauh.

"Ketika kejadian saya baru sahaja selesai menghantar pekerja industri yang bekerja petang balik ke rumah.

"Saya kemudiannya menggunakan jalan pintas di hadapan Politeknik Kulim untuk ke Sungai Kob. Dari jarak 40 meter sebelum sampai ke selekoh masuk ke Taman Kulim Perdana, saya nampak kelibat seorang wanita berdiri di tepi jalan.

"Apabila jarak saya semakin hampir dengan selekoh itu, saya nampak dengan jelas lembaga itu bertenggek di atas paip air. Lebih menakutkan apabila dia memandang ke arah saya di mana kepalanya berpusing hingga ke belakang," katanya.

Sementara itu, seorang pengamal perubatan tradisional yang hanya mahu dikenali Rosli berkata, lembaga yang dilihat selama ini adalah langsuir.

"Langsuir ini merupakan seorang wanita yang terbunuh ketika bersalin atau dibunuh. Mungkin lembaga itu pernah terbunuh dalam kemalangan di sekitar kawasan itu.

"Bagi mereka yang menggunakan jalan itu harus lebih berhati-hati kerana kecuaian atau terlalu memberikan perhatian kepadanya akan mengakibatkan mereka terlibat dalam kemalangan," katanya.

Tiap-tiap hari Mc lalu ikut jalan tu.. alhamdullilah tak pernah nampak. Maklumlah blogger macam Mc ni mana balik tentu masa. Kadang awal, kadang lambat. Hinggakan 2, 3 pagi baru sampai rumah..

Sejak keluar berita macam ni, rasanya kena set masa balik awal saja la. he he he..

McTheory:
Bukan takut, tapi seram..

PANAS!! SAMPAI MAMPUH PUN AKU NOK JADI MB JUGOK!! - NIK AZIZ!!

Posted: 10 Dec 2011 10:11 PM PST

Mu ambik ni, ni duit tambang gi Syorga..


Kenyataan balas Nik Aziz ni lawak la bebenor. Orang tanya pendapat beliau mengenai saranan Tun Dr Mahatir yang mahu beliau bersara. Namun si orang tua ni jawab gapo? "Saya lawan dia, nak ikut dia macam mana". he he he..

Tun Dr M suruh Nik Aziz bersara tu, sebab kesian tengok Nik Aziz dah tua macam ni pun masih dok kena kuda dengan Dap. Sudah-sudah la tu, takkan nak mati masa kat pejabat MB kot. Kan baik pada umur sekarang ni dihabiskan dengan amal ibadat.


Bukan semua orang Pas suka bila Nik Aziz umumkan nak bertanding lagi PRU ke 13 ni. Ada yang mengeleng-gelengkan kepala.

Hari tu cakap lain, sekarang jadi lain. Itu la Pas, itulah Nik Aziz. Tak pernah tepati dengan apa yang pernah di ucapkan..

Balik-balik, Nik Aziz pula marah Tun Dr M, "Siapa suruh dia berhenti" ha ha ha..

Tun Dr M berhenti sebab beliau sedar diri.. bukan macam Pok Nik Aziz nih.. dah nak mampuh pun masih nak jadi MB.

McTheory:
Harta dunia tak boleh bawa masuk syurga la pok nik..

PANAS LAGI!! ADUN PKR KEDAH, SEMAKIN KAYA, SAPU TANAH RIZAB!!

Posted: 10 Dec 2011 07:11 PM PSTDalam poket kami sekarang terdapat cerita mengenai seorang Adun PKR Kedah yang semakin kaya. Rumahnya 3 tahun lepas biasa saja. Namun sekarang ni dah makin besar. Hinggakan ada swimming pool dan bar (besarnya gaji adun ya). Namun bukan itu yang mahu kita ceritakan. Apa yang mahu didedahkan disini ialah, tentang dua tanah rizab yang dimilik oleh adun ini.


Bagaimana adun tersebut memiliki tanah rizab?

Siapa yang beri?

Apa sumbangannya hingga di anugerahkan tanah rizab?

Ohh dan banyak lagi persoalan akan dibongkarkan..

P/s: Bagi mukadimah dulu.. isinya nanti..

McTheory:
Kalau ada orang-orang adun tu baca, suruh dia pi sorokkan tanah2 rizab dia tu..ha ha ha..

KASI PANAS!! GAMBAR-GAMBAR YANG MELUAT ADUN PAS NAK TENGOK!!

Posted: 10 Dec 2011 04:11 PM PST

Sebenarnya Mc datang ke Alor Setar untuk berjumpa Dato Latt Shariman Ketua Bahagian UMNO Kuala Kedah dengan tujuan lain. Namun tiba-tiba ada satu kejadian kebakaran berlaku. Jadi kami pun turut serta dalam kerja bermasyarakat bersama dengan Tok Latt.

hampir 95 peratus habis terbakar..

Bomba sedang memotong kabel elektrikCubaan menyelamatkan apa yang boleh..

Rumah ni seratus peratus hangus..

Ini pun sama..


Tuan rumah..Azhar.. masih trauma.. setiausaha Pas ni..

Tok Latt datang sama laju dengan bomba..

Bomba sukarelawan MCA pun datang..

Tok Latt menyerahkan bantuan segera..

Sorang lagi tuan rumah mangsa kebakaran.. En. Soberi..

Masih gambar rumah terbakar..

Tak sempat selamat apa pun..

Hero bomba.. sedang di temubual..

Ulang berita lama.


Satu kebakaran berlaku di Kuala Kedah, Kampung seberang Baru. Dua keluarga terlibat, seramai 20 orang ahli keluarga. Kerugian dianggarkan dalam rm50,000.

Kejadian berlaku dengan pantas dan tuan rumah tidak dapat mengawal kebakaran yang berlaku. Sebanyak lima buah rumah terbakar. Namun bernasib baik, tiga daripadanya kosong.

Keluarga ni hanya bergantung pada kerja nelayan, kebakaran difahamkan berlaku pada waktu sembahyang jumaat. Mengakibatkan keluarga tinggal sehelai sepinggang.

Tuan rumah Azhar Aziz, umur 67thn. Satu lagi keluarga Soberi b. Baharom. Azhar Aziz ialah setiausaha Pas Kuala Kedah.

Turut berada di tempat kejadian ialah Datuk Latt Shariman yang turun meninjau kawasan kebakaran tersebut, dan menyampaikan bantuan awal dan selepas itu Datuk Latt Shariman (Ketua Bahagian UMNO Kuala Kedah) berjanji akan cuba membantu dari segi jangka panjang pula.

Dengar cerita puak Pas marah betul dengan cerita ni. Depa dengki sungguh dengan Tok Latt. Patut orang yang macam ni la diberi peluang untuk jadi wakil rakyat. Bukannya macam Adun Pas tu.. jadi pi la apa pun kat rakyat, depa bukan kisah pun.

Malah orang tolong kawasan depa pun, depa bukan nak terima kasih. Dok perli lagi ada.. sungguh biadap.

Nak tau cerita YB Nasir Adun Pas "kata Wakil Rakyat bukan Bomba" di depan muka Tok Latt dan muka Mc sendiri, hangpa baca kat blog Media Kedah

McTheory:
Takmau tolong rakyat, toksah jadi wakil rakyat!!

THE FLYING KICK

Posted: 11 Dec 2011 01:02 PM PST

DIMENSI

Posted: 11 Dec 2011 12:26 PM PST

DIMENSI


Omegay: Godfather, Warlord, Jihad...dalam fuckatan macam2 adaaa

Posted: 11 Dec 2011 06:10 AM PST


karpal ingatkan p ramasamy jangan mimpi nak jadi warlord!..dia jek yang bleh pegang title tu!..sama ler macam si samdol nabi palsu tuh. perkataan jihad pun dia nak konker sorank! kehkehkehkeh

Omegay: Anuwar risau calon PKR lari kena liwat kehkehkehkeh

Posted: 11 Dec 2011 01:00 AM PST


PKR akan memastikan calon yang bertanding di Pilihan Raya Umum 13 (PRU 13) memiliki kelayakan tinggi selain setia kepada perjuangan bagi mengelak senario lompat parti berulang. - SH

Omegay: Tembelang sebenar DAP...

Posted: 10 Dec 2011 09:00 PM PST


DAP dikatakan mempunyai cita-cita besar untuk menduduki kerusi Menteri Besar Selangor dan Perak selepas pilihan raya umum akan datang.

Berikutan itu, parti berkenaan didakwa mengatur strategi dengan meletakkan calon Melayu di beberapa kawasan di kedua-dua negeri itu.

Di Selangor, DAP dikatakan berhasrat mahu mengambil alih kawasan yang ditandingi Pas dan PKR, antaranya kerusi Paya Jaras, Pelabuhan Klang dan Sri Serdang.

Pada pilihan raya umum lalu, pakatan pembangkang diwakili calon Pas, Khairuddin Othman di Paya Jaras tetapi tewas kepada calon BN, Datuk Muhammad Bushro Mat Johor. Manakala di Pelabuhan Klang, Badrul Hisham Abdullah yang telah meng­isytiharkan diri sebagai Adun Bebas mewakili PKR, menewaskan calon BN dan Bebas.

Di Seri Serdang, calon Pas, Ahmad Idzam tewas kepada penyandang daripada BN, Datuk Muhammad Satim Diman.

ngaaa: ok..lu buleh menyalak!

Sumber Pakatan Rakyat (PR) memberitahu Sinar Harian, DAP sedang mengintai sekurang-kurangnya lapan kerusi lagi di Selangor, dan fokus mereka adalah kawasan yang ditandingi Pas dan PKR tetapi tewas. - SH

bukti melayu deeayypig mudah di perlembukan kehkehkeh

Omegay: Mazlan si anak tanggang meracau lagi >|D

Posted: 10 Dec 2011 07:00 PM PST


"Kami akan menghantar memorandum kepada Perdana Menteri dan meminta beliau mengambil tindakan-tindakan ini.
"Dan, jika tidak ada apa-apa kemajuan, kami akan menggerakkan perhimpunan besar-besar seperti yang diadakan sebelum ini," kata beliau dengan merujuk kepada perhimpunan menentang dasar PPSMI dua tahun lalu dan Bersih 2.0 Julai tahun ini.
"Kemungkinan ia akan diadakan awal tahun depan," kata beliau yang juga ahli jawatankuasa kerja PAS pusat ketika ditemui di Markas Tarbiyah parti itu di sini malam tadi. 
Sebelum ini, Anak melancarkan kempen mendakwa Isa sebenarnya tidak layak menjadi ahli KPF dan keahliannya dalam koperasi adalah bertentangan dengan undang-undang disebabkan jawatan beliau sebagai pengerusi koperasi hanya bertaraf kontrak.
Undang-Undang Kecil KPF mensyaratkan bahawa mereka yang layak menjadi ahli KPF ialah peneroka Felda, isteri dan anak-anak dan juga kakitangan Felda yang berstatus tetap.
Anak telah membawa kes berkenaan ke Suruhanjaya Koperasi Malaysia.- Themalaysiainsideanuvajiass
ANAK DERHAKA mazlan aligatorman ugut nak buat demo besar2an lerr...fuyOOooooo serammnyeeee!! huhuhuhu..mazlan tau kemasukan isa samad dalam felda dah membataskan tindakan pembangkang untuk terus menjadi duri dalam daging dalam felda sendiri.
mazlan terpaksa guna alasan remeh untuk tidak mengiktiraf jawatan isa samad. berstatus kontrak atau tidak, ia sudah menjadi satu amanah dan tanggungjawab isa samad menentukan halatuju felda. 
kalau di bawah yusof noor, mereka bleh la main 'kan cheong2'. bleh makan tepi semunyik2. bleh pilih kroni yang mana dia suke. bila tuntutan tak di hiraukan, suke2 bangkang sana sini, timbulkan lebih banyak persepsi kepada warga felda. 
tapi keadaan dah berubah dengan kehadiran isa samad. mazlan tau aura isa samad memang power ranjes sejak memenangi prk bagan pinang dan semangat tu di bawa ke dalam felda. kini mazlan betul2 rasa tergugat!. selama ni mazlan hidup dengan menimbulkan rasa curiga dan ketidak tentuan di kalangan warga felda. 
macam mana dia nak cari makan jika isa samad dah 'buat homework' untuk menambah baikkan felda dan dapat menyelesaikan segala macam permasalahan. menyeragamkan segala bantuan yang di perlukan termasuk di kalangan ahli pembangkang dan membawa felda ke satu tahap pembaharuan yang lebih baik dari sebelumnya
at last si anak derhaka mazlan aliman dah kena chek mate sehingga terpaksa mengugut najib menuruti perintahnya. terbukti mazlan di makan sumpah nak jadi anak si tonggeng (tanggang versi moden)! kehkehkehkeh..sila klik sini

Omegay: Syabas Datuk Hasan Ali...semoga akidah umat islam terus di pertahankan! >:]

Posted: 10 Dec 2011 04:00 PM PST

Sultan dukacita ada pihak politikkan pemberian anugerah

10/12/2011 11:43pm

SHAH ALAM 10 Dis. – Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah melahirkan rasa dukacita kerana mendapati ada pihak cuba mempolitikkan isu pemberian darjah kebesaran Selangor sempena hari keputeraan ke-66 baginda.

Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor, Datuk Mohammed Khusrin Munawi berkata, Sultan Selangor meneliti 2,068 permohonan yang diterima tahun ini, dengan keutamaan kepada pegawai kerajaan, polis dan tentera. - Utusan malaysiaku sayang


baca pula artikel yang di petik dari M-Today


Dalam pada itu, Khalid yang juga Ahli Parlimen Shah Alam ketika di minta mengulas mengenai artikel dalam ruangan Cuit yang ditulis oleh Datuk Zaini Hassan dalam Utusan Malaysia yang menganggap bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hasan Mohamed Ali sebagai faktor penyelamat kepada perpaduan dan penyatuan orang Melayu, Khalid berkata, ia adalah pandangan peribadi penulis.

Mengenai Hasan yang dikatakan akan dikurniakan pingat kebesaran Datuk Paduka Mahkota Selangor (D.P.M.S), beliau berkata, ia adalah perkenan baginda Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah atas sumbangan yang diberikan oleh Hasan yang juga Exco kerajaan negeri.

''Namun pada saya penganugerahan darjah kebesaran ini dilakukan oleh baginda mengikut giliran kerana Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim telah dianugerahkan darjah kebesaran Seri Paduka Mahkota Selangor (SPMS) manakala Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor, Datuk Teng Chang Khim turut menerima darjah kebesaran Datuk Paduka Mahkota Selangor (DPMS) pada tahun lalu.

''Saya melihat baginda adalah adil dan anugerah serta darjah kebesaran diberikan mengikut giliran iaitu Menteri Besar (Abdul Khalid) kebetulan daripada PKR, Speaker DUN (Chang Khim) daripada DAP dan seterusnya kali ini Pas (Hasan)," katanya.

KEBETULAN datuk hasan ali dari PAS akan menerima darjah kebesaran pada hari keputeraan baginda DULI YANG MAHA MULIA SULTAN SHARAFUDDIN IDRIS SHAH ALHAJ IBNI ALMARHUM SULTAN SALAHUDDIN ABDUL AZIZ SHAH ALHAJ yang ke 66. 


syabas dan tahniah kepada datuk hassan ali atas kurniaan tersebut. semoga kesucian islam terus di pertahankan! yezzekkkkkk!!!

PEJUANG BANGSA

Posted: 11 Dec 2011 12:10 PM PST

GENERASI PEJUANG BANGSA

PEJUANG BANGSA


Artis muda Indonesia akui minati Apek penjaga gol Malaysia

Posted: 11 Dec 2011 10:01 AM PSTBagi yang masih belum tahu, Nikita Willy sudah berada di Malaysia sejak semalam lagi bermula 7 Disember sehingga esok, 9 Disember untuk pelancaran album singlenya yang pertama berjudul " Nikita Willy".

Untuk pengetahuan, Nikita Willy adalah seorang pelakon dan antara sinetron yang pernah dibintanginya ialah "Puteri Yang Di Tukar" yang sedang hangat ditayangkan di stesen TV swasta tempatan. Pembabitannya dalam bidang nyanyian bermula semenjak setahun yang lepas kerana ingin mencuba sesuatu yang baru.

OHBULAN! sempat menemui Nikita Willy ketika sidang akhbar pelancaran album singlenya bertempat di Tropicana City Mall petang tadi.

"Seperti yang kamu tahu, saya mula berlakon dari kecil lagi dan mula menyanyi sejak setahun lalu. Saya mahu cuba benda yang baru dan masih lagi belajar untuk menyanyi," ujar Nikita Willy memulakan perbualan.

Tambah Nikita lagi, "Lagu saya pun sudah dijadikan lagu tema untuk beberapa siri sinetron yang sedang bermain di TV Indonesia sekarang."

Penyanyi comel berumur 17 tahun ini juga berharap bahawa peminat di Malaysia akan memberikan sambutan yang hangat terhadap singlenya yang baru saja dilancarkan di Malaysia.

Pertama kali menjejakkan kaki ke Malaysia, Nikita Willy turut meluahkan perasaan gembiranya kepada OHBULAN! mengenai suasana di Malaysia yang tenang.

"Saya suka orang disini, gaya mereka bercakap dan macam-macam lagi. Saya juga sukakan nasi lemak – semalam saya makan nasi lemak 2 kali di tempat yang berbeza," ujar Nikita sambil ketawa.

Nikita Willy turut menafikan gosipnya bersama pemain bola, Diego Michiels yang sedang melanda dirinya di Indonesia baru-baru ini.

"Kami hanya berkawan dan saya cuma mengambil gambar bersama Diego, mengenai gosip hubungan kami, itu cuma khabar angin semata-mata," jelas anak sulung dari 2 beradik ini.

Tidak berperasaan negatif, Nikita turut memberitahu OHBULAN! mengenai pandangannya terhadap pemain bola Malaysia.


"Saya suka cara mereka bermain, pemain bola Malaysia bagus mainannya. Saya juga sukakan penjaga gol Malaysia (Khairul Fahmi) walaupun saya tidak mengenalinya," seloroh Nikita mengakhiri perbualan bersama OHBULAN!.

sumber : OH BULAN

Memalukan ! Pelancong ugut Negeri P.Pinang di bawah Kerajaan Dap

Posted: 11 Dec 2011 05:09 AM PST

Seorang pelancong asing dari Switzerland menegur pencemaran lumpur yang berlaku di sepanjang Pantai Persiaran Gurney di sini.

Berren Rene berkata, dia menggesa supaya kawasan pantai Persiaran Gurney segera dipulihkan kerana keadaannya begitu kotor.

"Tempat ini betul-betul kotor, seharusnya kerajaan perlu ambil tindakan dengan segera kerana kekotoran ini semakin hari semakin teruk," katanya ketika dikerumuni wartawan selepas menegur tindakan Penguat kuasa Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) menurunkan kain rentang haram di hadapan sebuah kelab di Gurney.

Berren berkata, seharusnya kain rentang berkenaan tidak perlu ditanggalkan sebaliknya isu pencemaran perlu dipandang serius.

Menurutnya, ia kerana setiap hari orang ramai akan memandang pantai ketika melalui Pantai Persiaran Gurney.

"Kami bukannya melihat kain rentang, jadi buat apa membuang kain rentang yang diletakkan di luar-luar premis.

"Kerajaan perlu memandang serius isu pencemaran laut kerana bagi saya memang pantai ini sangat kotor," katanya.

Berren yang sering kali mengunjungi negeri ini berkata, Persiaran Gurney adalah satu kawasan yang kerap dikunjunginya.

"Bukan saja tertarik dengan pemandangan, malah di sepanjang kawasan ini juga terdapat kedai-kedai makan, jadi bagi saya sememangnya pengindahan pantai lagi perlu dipandang serius," katanya.

Sementara itu, Pengerusi Gantian Tetap Jawatankuasa Kesihatan Awam, Ong Ah Teong berkata, Kerajaan Negeri membuat pelbagai program bagi mengatasi masalah pencemaran pantai.

Menurutnya, antara program yang dijalankan termasuklah melontar bebola lumpur.

"Ya, isu pencemaran ini sudah lama berlanjutan, dan kerajaan sendiri sudah mengambil banyak langkah dan pelbagai program bagi mengatasi masalah pencemaran berkenaan," katanya.


Ramasamy dikenakan tindakan , buktikan DAP parti Rasis & anak beranak !

Posted: 11 Dec 2011 03:30 AM PST"Jika perlu, saya boleh mohon maaf. Tetapi, saya juga mesti diberi muka. Saya bukan orang biasa, saya juga mempunyai maruah. Sekiranya parti mahu saya tinggalkan DAP, saya akan tinggalkan," katanya kepada 1,000 perwakilan pada konvensyen tahunan DAP negeri di Pulau Pinang, hari ini.


"Saya tidak berminat memegang kuasa atau mengejar kedudukan. (Saya katakan ini) kerana ada dakwaan dan komplot (menuduh) saya sedemikian," katanya.Konvensyen DAP hari ini di P.Pinang menjadi pentas untuk hentam Ramasamy gara-gara mencuit sikit  Godfather DAP , Karpal Singh yang juga Pengerusi DAP Kebangsaan . Karpal menggunakan platfom konvensyen sebagai tempat untuk melepaskan geram membidas Ramasamy .


Siapa yang bina DAP? Pemimpin veteran yang membina parti dan jangan sekali-kali lupa pengorbanan pemimpin-pemimpin ini.


"Parti ini tidak akan berada di kedudukan sekarang tanpa pengorbanan pemimpin-pemimpin veteran dan pemimpin-pemimpin hari ini tidak akan menjadi pemimpin tanpa pengorbanan mereka," katanya.KLIK DI SINI 


Selain itu beliau juga melaungkan bahawa DAP   akan mengambil tindakan terhadap Ramasamy jika tidak memohon maaf berhubung dakwaan Godfather terbabit . KLIK DI SINI

Sekarang tengok la nasib  Ramasamy yang hanya   tegur pemimpin agung DAP sebagai Godfather , terus nak diambil tindakan . Tapi yang evangelis Kristian dalam DAP seperti Ng Wei Aik , Tony Pua. Guan Eng , Nga Kor Ming tidak pula dikenakan tindakan disiplin .

Adakah kerana Ramasamy berbangsa India dan diberi layanan sedemikian ?  Kesian seorang TKM 2 dilayan macam sampah oleh partinya sendiri .

Nak tengok lagi cerita panas parti DAP ini , blog Pisau .net mempunyai ceritanya dibawah ini ...

Pagi tadi inilah yang berlaku dihadapan hotel Pearl View apabila 120 org penyokong P.Ramasamy berhimpun depan hotel dgn 9 banner antaranya:-

1) Rayer penipu minta maaf pada ramasamy


2) Tanasekaran (katak bagan dalam) non-performing adun! Don't hide behind sifu
3) Rayer siapa kamu pengkianat kaum inida.

4) Kami sokong penuh YB Prof Ramasamy

5) Our full support YB Prof Ramasamy


6) kami menyokong YB Prof Ramasamy timbalan ketua menteri Pulau Pinang


** Kaum India perlu tinggalkan saja parti chauvinis dan rasis DAP ini ..tiada tempat lagi jika pemimpin kaum India  seperti Ramasamy dilayan sedemikian .

Tiger Show : Satu lagi kejayaan negeri Pakatan Rakyat Selangor !

Posted: 10 Dec 2011 10:07 PM PSTBaik Punya .... tak payah ke Danok & Hadyai , negeri Selangor pun sudah ada Tiger Show dan ini ditawarkan semasa   pemerintahan kerajaan Pakatan Rakyat . Kalau di Penang terkenal dengan pertandingan  tarian lucah , tak sangka di Selangor pun ada juga.

Pusat hiburan tumbuh seperti cendawan selepas hujan dan antara  industri terpenting di Selangor  . Tahniah buat Melayu  PAS dan PKR !

Tujuh penari erotik yang leka mempersembahkan tarian di sebuah pusat hiburan di Selayang, kelam-kabut apabila premis itu diserbu polis jam 11 malam kelmarin.

Dalam serbuan itu, mereka terdiri daripada warga Vietnam dan Indonesia berusia 20 hingga 30-an antara 12 individu yang ditahan, selain seorang wanita dipercayai pelacur dan pasangannya yang dicekup dalam keadaan bogel. Jurucakap polis berkata, turut ditahan, seorang lelaki tempatan berusia 40-an yang dipercayai penjaga premis terbabit.

Menurutnya, selain menyediakan pertunjukan tarian tiang, premis itu menyediakan bilik khas bagi pelanggan yang inginkan perkhidmatan seks.

''Ini kali kedua premis itu diserbu tahun ini. Pengusaha premis masih degil menjalankan kegiatan haram ini,'' katanya.

Menurutnya, semua yang ditahan dibawa ke Balai Polis Kepong bagi proses dokumentasi dan kes disiasat mengikut Akta Imigresen 1983.

Warlod & godfather dalam DAP berebut nak jadi calon PRU 13

Posted: 10 Dec 2011 08:30 PM PST
 Krisis dalaman DAP kini semakin serius ekoran pertelagahan yang wujud di kalangan pemimpin parti itu, kata Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman.

Menurutnya, pertelagahan antara Pengerusi DAP, Karpal Singh dan Timbalan Pengerusi DAP Pulau Pinang, P. Ramasamy dijangka menjadikan masalah dalaman parti itu lebih buruk.

"Mereka (pemimpin DAP) masing- masing mempunyai senarai calon sendiri seperti senarai warlord, senarai mafia dan senarai godfather,'' katanya.

Kerajaan BN baiki beratus masjid , tapi kerajaan PAS hanya bina 1 masjid di Kelantan !

Posted: 10 Dec 2011 06:44 PM PSTKerajaan Pusat yang ditunjangi Barisan Nasional (BN) telah membantu memperbesar dan membaiki beratus buah masjid biarpun negeri itu diperintah oleh Pas sejak 20 tahun lalu.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata, bukan itu sahaja, Kerajaan Pusat juga telah membina beberapa buah masjid di negeri itu.

"Amat dukacita di Kelantan tidak banyak masjid baru dibina oleh Pas, dalam masa 21 tahun, hanya beberapa buah masjid dibina oleh kerajaan negeri ini.

"BN amat komited dalam menegakkan syiar Islam terutama untuk menyediakan masjid atau surau untuk beribadat, sebagai contoh, Timbalan Perdana Menteri ketika melawat negeri ini baru-baru ini telah mengumumkan peruntukan sebanyak RM1.4 juta untuk memperbesarkan masjid Belimbing.

"Begitu juga ketika lawatan Perdana Menteri sebelum ini telah menyalurkan bantuan kewangan sebanyak RM500,000 untuk memperbesarkan Masjid Bachok," katanya ketika ditemui selepas Majlis Khatan Perdana di Pusat Khidmat Masyarakat Dewan Undangan Negeri (DUN) Pengkalan Kubor, di sini hari ini.

Beliau mengulas pengakuan Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan Kelantan, Abdul Fatah Harun bahawa kerajaan negeri hanya membina sebuah masjid daripada wang sendiri sejak mentadbir lebih 20 tahun lepas.

Bagaimanapun selepas laporan tersebut tersiar di muka depan Utusan Malaysia, Abdul Fatah telah menafikan mengeluarkan kenyataan tersebut.

Mustapa yang juga Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri berkata, dua buah masjid baru telah dibina di Jeli dalam tempoh tidak sampai 10 tahun menjadi wakil rakyat di kawasan tersebut.

Berita yang buat Anwar & Nurul Izzah malu besar dengan Najib !!

Posted: 10 Dec 2011 05:43 PM PST
Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, pihak pembangkang akhirnya terpaksa akur dengan kemampuan kapal selam negara menyelam di dasar laut selepas diberi peluang menaiki KD Tun Razak di Pulau Langkawi, semalam.

Perdana Menteri berkata, mereka juga telah menyaksikan kehebatan dan kemampuan kapal selam Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) itu dalam mempertahankan negara.

"(Dahulu) mereka kata kapal selam ini tidak boleh menyelam, tetapi mereka akhirnya terpaksa akur dengan kenyataan bahawa kapal selam ini boleh menyelam.

"Malah (mereka juga) menyaksikan betapa hebatnya kemampuan kapal selam ini," katanya ketika berucap merasmikan Ekspo Permata 2011 di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) di sini hari ini.

Hadir sama Penaung Program Permata Negara (Permata), Datin Seri Rosmah Mansor; Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Mohd. Shafie Apdal; Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil dan Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Ahmad Said.

Semalam, Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dan dua Timbalannya, Prof. Dr. P. Ramasamy dan Datuk Dr. Mansor Othman berpeluang menaiki kapal selam KD Tun Razak atas jemputan Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi sempena Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi (LIMA) 2011.

Selepas merasai sendiri pengalaman menaiki kapal selam itu, Guan Eng akhirnya mengakui aset tersebut amat diperlukan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) untuk mempertahankan kedaulatan tanah air.

Guan Eng pada sidang akhbarnya berkata, kapal selam TLDM boleh menyelam dan kenyataannya itu bercanggah dengan dakwaan pembangkang di Dewan Rakyat sebelum ini.

Persetujuan mengenai perolehan dua kapal selam milik TLDM iaitu KD Tunku Abdul Rahman dan KD Tun Razak ditandatangani antara Malaysia dan Perancis pada f2002 dengan harga RM2.5 bilion termasuk pakej pemindahan teknologi.

Penganalisis pertahanan sebelum ini menyifatkan proses dan harga itu sebagai adil serta berbaloi.

Dalam pada itu Najib berkata, semua pihak harus berani menghadapi sebarang kritikan iaitu dengan meletakkan keyakinan yang tinggi terhadap setiap program dilaksanakan seperti mana program Permata.

"Anggaplah kritikan itu sebagai perangsang kepada kita untuk melakukan yang terbaik. Jangan patah semangat. Kuatkan iltizam dan kita buktikan apa yang kita laksanakan ini dibuat secara bersungguh-sungguh terutama program-program berkaitan kesejahteraan rakyat.

"Mereka yang mengkritik itu hanya mahu menjadikan program-program yang kita laksanakan sebagai modal politik sahaja," katanya.

Selain projek kapal selam katanya, langkah kerajaan memperkenalkan Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) juga tidak kurang hebatnya menerima kritikan daripada pakatan pembangkang sedangkan kewujudannya adalah untuk membantu mengurangkan beban rakyat berpendapatan rendah.

"Pelbagai tuduhan mereka lemparkan termasuk mengatakan barangan yang dijual di KR1M mutunya rendah," katanya.

Tiger Show : Satu lagi kejayaan negeri Pakatan Rakyat Selangor !

Posted: 10 Dec 2011 10:07 AM PSTBaik Punya .... tak payah ke Danok & Hadyai , negeri Selangor pun sudah ada Tiger Show dan ini ditawarkan semasa   pemerintahan kerajaan Pakatan Rakyat . Kalau di Penang terkenal dengan pertandingan  tarian lucah , tak sangka di Selangor pun ada juga.

Pusat hiburan tumbuh seperti cendawan selepas hujan dan antara  industri terpenting di Selangor  . Tahniah buat Melayu  PAS dan PKR !

Tujuh penari erotik yang leka mempersembahkan tarian di sebuah pusat hiburan di Selayang, kelam-kabut apabila premis itu diserbu polis jam 11 malam kelmarin.

Dalam serbuan itu, mereka terdiri daripada warga Vietnam dan Indonesia berusia 20 hingga 30-an antara 12 individu yang ditahan, selain seorang wanita dipercayai pelacur dan pasangannya yang dicekup dalam keadaan bogel. Jurucakap polis berkata, turut ditahan, seorang lelaki tempatan berusia 40-an yang dipercayai penjaga premis terbabit.

Menurutnya, selain menyediakan pertunjukan tarian tiang, premis itu menyediakan bilik khas bagi pelanggan yang inginkan perkhidmatan seks.

''Ini kali kedua premis itu diserbu tahun ini. Pengusaha premis masih degil menjalankan kegiatan haram ini,'' katanya.

Menurutnya, semua yang ditahan dibawa ke Balai Polis Kepong bagi proses dokumentasi dan kes disiasat mengikut Akta Imigresen 1983.

KEMBARA DI PERJALANAN INI

Posted: 11 Dec 2011 08:28 AM PST

KEMBARA DI PERJALANAN INI


ANWAR IBRAHIM ADALAH AHLI FREEMASON?

Posted: 10 Dec 2011 07:10 PM PST

Sila lihat komen dari seorang blogger ini, yang memberi maklumat mengenai Anwar Ibrahim seorang Freemason;

Anwar Ibrahim is a Freemason.. Recently his name popped out in Ottawa Masonic Centre, Canada under Civil Service Masonic Lodge No. 148.

Certainly you have heard that. But I agreed that Freemason is not the world biggest menace. As I've put it in my article, most members of the Masonry are harmless. In America most of them thought they were being patriotic. Some in the world even believe they're serving the Lord. But, lack of understanding on how the Devil's mind work does caused some organization to deviate from the path it originally intended. So the Freemason, the Jesuits, The Bilderberg Group, Ordo Templi Orientis, The Black Hand, The Knights of the Golden Circle, The Rosicrucianism etc etc .. I'm sure none of them actually wanted to start out as servants of Satan but eventually they veered into that path anyway and serve Luciferian purpose.

As avid reader and researcher of Freemason's history, I'm sure you would agreed that Anwar's choice of emblem for his political party ('an open eye which lighten up the path') is very very conspicuous indeed. I am glad you commented on my article. I would love to hear more from you and to share your knowledge. I hope you can write and tell the rest of Malaysians more.


Untuk membaca keseluruhan artikel sila klik di sini, FREEMASON DI MALAYSIA SEJAK 117 TAHUN DAHULU

Politik Harian

Posted: 11 Dec 2011 04:05 AM PST

Politik Harian


Confirm Hasan Ali Digugur !

Posted: 10 Dec 2011 08:00 PM PST


Exco Hal Ehwal Agama Islam, Adat-Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali digugurkan daripada menjadi calon pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) akan datang.

Sumber-sumber mengesahkan bahawa nama Ahli Dewan Undangan (ADUN) Gombak Setia itu telah 'disingkirkan' oleh Pas Selangor dan pada masa sama Pas Pusat merestui pengguguran tersebut.

Mingguan Malaysia difahamkan Pas Pusat turut menggugurkan beberapa pemimpin Pas yang selama ini tidak disenangi oleh kumpulan pro Datuk Seri Anwar Ibrahim atau lebih dikenali sebagai Erdogan dan antaranya bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharuddin Mat Isa (gambar).

Pengguguran Hasan sebagai calon Pas pada pilihan raya umum nanti sememangnya telah dijangka dan ia hangat diperbincangkan di blog-blog tempatan sejak semalam seperti MyKMU.net, brojinggo.blogspot.com dan darikakigunungjerai.blogspot.com.

Ia berikutan kenyataan Ketua Penerangan Pas Selangor, Shaari Sungib yang dipaparkan dalam beberapa blog bahawa kemungkinan besar Hasan akan digugurkan daripada menjadi calon parti itu pada PRU13.

Shaari memberi alasan bahawa bekas Pesuruhjaya Pas Selangor itu tidak mendapat jumlah pencalonan yang mencukupi dari setiap cawangan.

Bagaimanapun, Mingguan Malaysia difahamkan pengguguran Hasan sebagai calon Pas ada kaitan dengan dakwaan yang mengatakan ADUN Gombak Setia itu menjadi duri dalam daging bagi Pas Selangor dan pakatan pembangkang terutama DAP.

Ia berikutan beberapa tindakan Hasan yang mengundang kritikan terbuka pemimpin Pas Selangor seperti Timbalan Pesuruhjaya III Pas negeri, Khalid Abdul Samad terutama berkaitan dengan tugasnya sebagai exco menjaga hal ehwal agama.

Antaranya, isu pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas sebuah premis yang dikatakan Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC), Petaling Jaya pada 3 Ogos lalu ekoran pendedahan terdapat gerakan tersusun kumpulan tertentu untuk memurtadkan orang Islam.

Selain Khalid isu itu turut kurang disenangi oleh kepimpinan negeri walaupun Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah bertitah bahawa berdasarkan siasatan JAIS terdapat cubaan untuk memesongkan kepercayaan dan akidah umat Islam.

Dalam isu tersebut Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan Khalid sendiri telah memohon maaf kepada pihak gereja sebelum laporan penuh berhubung insiden itu dikeluarkan oleh pihak JAIS.

Begitu juga dengan DAP, parti itu dikatakan tidak begitu senang dengan Hasan berikutan beberapa tindakan antaranya kes rampasan arak di kedai 24 jam di Shah Alam hingga menyebabkan berlaku pertelingkahan antara beliau dengan seorang lagi Exco Selangor, Ronnie Liu.

Akhirnya arak yang dirampas itu dikatakan dipulangkan semula kepada kedai tersebut dalam kejadian yang berlaku pada Julai 2009.

Ekoran daripada insiden itu, DAP dikatakan mula kurang menyenangi Hasan kerana pendiriannya yang begitu tegas dalam soal berkaitan memelihara kesucian agama Islam di Selangor.

Hasan juga kurang disenangi kepimpinan Pas negeri dan rakan sekutu mereka sama ada DAP atau Parti Keadilan Rakyat berikutan sokongannya terhadap usaha menubuhkan kerajaan perpaduan dengan UMNO. Kesan daripada sokongan itu pada Muktamar Tahunan Pas 2011, Jun lalu beliau digugur sebagai Pesuruhjaya Pas Selangor.

Hasan merupakan seorang pemimpin yang popular di kalangan umat Islam sama ada di Selangor mahu pun di seluruh negara.

Ia ekoran komitmennya memelihara kesucian akidah umat Islam di Selangor dan contoh terbaik langkah JAIS mengadakan pemeriksaan terhadap DUMC selepas menerima laporan wujudnya usaha memurtadkan umat Islam di premis tersebut. -Utusan

Hasan Ali Disabotaj... Digugurkan Sebagai Calon...

Tiger Show: 7 Penari Bogel Di Tahan Di Selangor!

Posted: 10 Dec 2011 06:00 PM PST


Kepada yang berminat menonton 'Tiger Show', Khalid Ibrahim menjemput anda datang ke Selangor.. Mari-mari pilih saja yang mana anda mahu...

Perkara seperti ini tidak berlaku semasa zaman Barisan Nasional (BN) memerintah kerana dulu tak banyak pusat hiburan yang wujud seperti sekarang.

Ini bukti Kerajaan Selangor di bawah pemerintah Pakatan Haram sangat lemah... gagal membendung gejala tidak sihat seperti ini.

Tujuh penari erotik yang leka mempersembahkan tarian di sebuah pusat hiburan di Selayang, kelam-kabut apabila premis itu diserbu polis jam 11 malam kelmarin.

Dalam serbuan itu, mereka terdiri daripada warga Vietnam dan Indonesia berusia 20 hingga 30-an antara 12 individu yang ditahan, selain seorang wanita dipercayai pelacur dan pasangannya yang dicekup dalam keadaan bogel. Jurucakap polis berkata, turut ditahan, seorang lelaki tempatan berusia 40-an yang dipercayai penjaga premis terbabit.

Menurutnya, selain menyediakan pertunjukan tarian tiang, premis itu menyediakan bilik khas bagi pelanggan yang inginkan perkhidmatan seks.

''Ini kali kedua premis itu diserbu tahun ini. Pengusaha premis masih degil menjalankan kegiatan haram ini,'' katanya.

Menurutnya, semua yang ditahan dibawa ke Balai Polis Kepong bagi proses dokumentasi dan kes disiasat mengikut Akta Imigresen 1983.

Bosan Di Kudakan... Azizan Nak Serahkan Kedah Pada UMNO

Posted: 10 Dec 2011 07:00 AM PST

"Jib..Aku nak serah balik la Kedah ni kat hang...dah tak larat dahhh.."

MB Kedah Ustaz Azizan yang sering di pinggirkan oleh PAS Kedah, khabarnya mahu menyerahkan negeri itu kepada UMNO...  Betul ke story ni? Kalau betul Mahfuz Omar kena kerja keras siang, malam... kalau tak jual cendol balik la jawab nya....

Aku petik story ni dari blog dukeofumno

Aku dengar, marah sungguh puak-puak PAS Kedah apabila melihat Azizan Razak begitu akrab dan mesra dengan Najib ketika LIMA 2011 sedang berlangsung di Langkawi. Depa kata macam-macam kat MB Kedah tuuu...

Dengarnya, Azizan dikatakan bersekongkol dan rapat dengan Najib yang merupakan Presiden UMNO. Kalau ikut fatwa Khalid "gereja" di sini, Azizan boleh dikatakan "ultra-Najib"! Padahal, pada pandangan aku, puak-puak PAS ni memang tak tahu latar belakang hubungan Azizan-Najib yang sememangnya rapat dari dulu!

Sebenarnya, Azizan ni rapat dengan Najib sebab masa dia dok kat oversea dulu, dia dikhabarkan dok satu rumah dengan salah seorang adik Najib. Sebab tu la depa rapat sampai sekarang...

"Nanti sat..aku check dulu dengan Tok Bashah..Geng UMNO ready tak nak take over Kedah balik..."


Cuma, Azizan join PAS saja. Itu saja bezanya. Tapi perbezaan tu tak menjadikan mereka musuh atau putus silaturrahim, kan?

Tak macam puak-puak PAS yang dok guna fatwa haramkan kahwin dengan orang UMNO, tak boleh makan sembelihan orang UMNO, tak mau berimamkan orang UMNO, tak mau solat di masjid UMNO dan sebagainya. Tu semua belajaq dari "fatwa" Mursyidul Am dan Presiden PAS la tu...

Sebenaqnya, Azizan ni memang cool. Rakyat suka dia. Yang tak suka dia ialah Exco Kedah dan puak-puak PAS yang dok ligan projek kat negeri tu. Dia rasional dan tak jumud macam puak-puak PAS lain...

Cuma, totoknya pada PAS memang ada. Dia baran dan cepat naik hangin kat orang-orang PAS sendiri. Maklum laaa..perangai orang PAS kan buruk...lagi buruk dari orang UMNO. Sebab tu Azizan layan orang UMNO dan "bolayan" kat orang PAS di Kedah...heh!

Khabarnya, Azizan sendiri dah give-up untuk PAS terus memerintah Kedah. Buktinya,dia pernah bagitau kepada salah seorang "Datuk" di Kedah bahawa dia dah malas nak pikul tanggungjawab MB Kedah. Bukan pasal dia "pemalas", tapi pasal dia tension gila terpaksa mengadap kerenah puak-puak PAS sendiri!


"Ermmm..kalau ikut buku ni..UMNO Kedah dah ready..camana? Bila nak serah?"

"Kalah pun takpa, dah malaih (malas) dah nak layan depa (Exco dan puak-puak PAS Kedah)," kata Azizan yang di "off-record"kan.

Tak payah la tanya "Datuk" mana yang bagitau aku tu. Aku cuma boleh bagi "hint", "Datuk" tu memang agak rapat dengan Azizan dan selalu tolong settle masalah MB Kedah tu...hangpa cari la sendiri...lagi pun aku dah janji tak mau dedah identiti "Datuk" tu...

Berdasarkan statistik di sini, hangpa rasa BN boleh ambik balik Kedah tak? Heh? Nanti aku cerita pandangan aku...hahahahaaaaa...tunggu..!!!

Dapatkan Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) Di Sini... #BR1M

Posted: 10 Dec 2011 05:00 AM PST

4Shared

BR1M Muka 1
BR1M Muka 2


Kerajaan yakin peruntukan RM2.6 bilion untuk 5.2 juta ketua isi rumah yang layak memohon program Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) adalah mencukupi, sekiranya jumlah pemohon yang layak melebihi jumlah 5.2 juta, kerajaan sedia menambah peruntukan bagi memastikan kebajikan rakyat dijaga.

Jumlah isi rumah yang layak itu diperolehi daripada pangkalan data Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) dan permohonan akan dirujuk semula antaranya melalui semakan pihak Bank Negara Malaysia (BNM).

Kerja memproses (permohonan) akan dibuat secepat mungkin secara dalam talian kerana mahukan sasaran awal mengagihkan bantuan ini dibuat pertengahan Januari 2012 mengikut jadual.

anakbukitgantang says

Posted: 11 Dec 2011 03:39 AM PST

anakbukitgantang says


Syeikh Imran Hossein discourse on economy at UIAM

Posted: 10 Dec 2011 06:53 PM PST

bumiyang

Posted: 11 Dec 2011 03:30 AM PST

bumiyang


Dapat Layanan Istimewa, Guan Eng Bakal Menyertai BN???

Posted: 10 Dec 2011 05:00 PM PST

Taipingmali (tm)

Posted: 11 Dec 2011 01:59 AM PST

Taipingmali (tm)


USA dedahkan Anwar terima wang

Posted: 10 Dec 2011 07:07 PM PST

Sila baca Berita Minggu ms 34 tajuk Amerika Dalang pemusnah dunia--dana usd100m untuk jatuhkan kerajaan melalui NED dan IRI.

Laporan yang dipetik dari AP itu mendedahkan antara yang terima dana asing itu termasuk Anwar Ibrahim, perlu dimanfaatkan maksimum.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Gerhana Bulan dah nampak

Posted: 10 Dec 2011 07:52 AM PST

Bulan gerhana buat PAS

Hilang keyakinan kepada pemimpin; 80 ahli Umno masuk PAS

Posted: 10 Dec 2011 07:07 AM PST

Ini adalah laporan daripada blog PAS. Jika benar ia berlaku, Umno Terengganu kenalah jawab.

Umno Pusat perlu siasat samada laporan ini benar atau pun hanya gimik Pas sahaja.KUALA NERUS – Lapan puluh orang telah menyerahkan borang keahlian menyertai PAS di Kampung Banggol Donas Dewan Undangan Negeri (Dun) Teluk Pasu dekat sini semalam Jumaat, 9 Disember.

Sebahagian besar daripada jumlah tersebut iaitu kira-kira lebih 40 orang adalah bekas Pemuda dan Puteri Umno kampong tersebut.

Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub menerima permohonan masuk PAS itu daripada bekas Ahli Jawatankuasa Bahagian Umno Kuala Nerus, Salleh Embong sempena Majlis Ceramah Isu-Isu Semasa di Markaz PAS yang baru ditubuhkan.

Salleh Embong berkata tindakan bekas ahli-ahli Umno menyertai PAS akan memberi tamparan hebat kepada Umno Kuala Nerus khususnya di Dun Teluk Pasu tersebut.

Ini kerana, katanya rakyat telah hilang keyakinan terhadap kepimpinan Umno dan kerajaan Barisan Nasional (BN) di Terengganu.

Menurutnya, selagi Umno-BN berkuasa penuh segala kepentingan rakyat terabai melainkan kroni-kroni tertentu dalam parti berkenaan.

"Kami cukup kecewa dengan kepimpinan Umno, wakil rakyat dan kerajaan BN Terengganu dalam menyelesaikan masalah rakyat.

"Rakyat telah hilang keyakinan kepada kerajaan Umno-BN yang berkuasa penuh hari ini di Terengganu yang lebih mementingan kroni-kroni tertentu dalam parti (Umno)," ujarnya.

Katanya, masalah pengambilan balik tanah di Kampung Banggol Donas yang tidak selesai menjadi punca berlaku penghijrahan beramai-ramai ahli Umno kepada PAS.

Menurutnya, projek pembinaan jalan yang melibatkan tanah serta rumah penduduk di kampung tersebut terdapat unsur salahguna kuasa.

Kata Salleh, laporan bantahan telah dibuat kepada semua pihak termasuk Perdana Menteri, Kementerian Jabatan Kerja Raya, pejabat Menteri Besar Terengganu, Suhakam dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Hadir sama pada majlis bersejarah itu Yang Dipertua PAS Kuala Nerus, M Sukrimun Shamsuddin, Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli, Naib YDP Kuala Nerus, Ustaz Ismail Mamat, Timbalan Ketua Pemuda PAS Terengganu, Ustaz Ridzuan Hashim dan Setiausaha Pas Kuala Nerus, Zakaria Dagang.

Felda

Posted: 10 Dec 2011 07:05 AM PST

Penyenaraian Felda Global Ventures Holding (FGVH) di Bursa Malaysia akan menjadikan rahmat Felda yg melimpah selama ini turut dirasai oleh rakyat tebanyak dgn peratusan saham tertentu selain merupakan durian runtuh kpd pemegang saham Koperasi Permodalan Felada (KPF) yg majoritinya adalah peneroka. Tanah milik peneroka tidak akan terlibat dan segala nikmat yg diperolehi oleh peneroka selama ini akan diteruskan.

Usaha pembangkang menabur fitnah dan surat layang adalah sia2 saja krn apa yg nak dibuat adalah utk kebaikan peneroka & Felda, demikian dinyatakan oleh Datuk Ahmad Maslan dlm satu pertemuan dgn 260 pemimpin peneroka di Melaka di sini ptg tadi.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PANEH MIANG

Posted: 11 Dec 2011 01:34 AM PST

PANEH MIANG


Apalah nasib Tentera Malaysia ni...

Posted: 10 Dec 2011 08:11 PM PST

Terkesima mendengar luahan hati para perajurit berpangkat PBT hingga Staf Sarjan daripada pelbagai Kor Perkhidmatan bermula yang paling tua, Rejimen Askar Melayu Di Raja hinggalah Kor Agama Angkatan Tentera.

Jika di amati keluhan mereka, ternyata terlalu banyak yang Kerajaan BN belum lunaskan janji terdahulu termasuk pulangan kasih sayang terhadap anggota ATM.

Apalah sangat dengan terkorbannya jurukamera Bernama yang secara automatis layak dianugerahi Pingat Keberanian Seri Paduka, iaitu Pingat Gagah Berani jika dibandingkan dengan pengorbanan anggota ATM. Lagipun ramai sudah anggota ATM yang menjadi korban dan mangsa peluru tidak bertuan dalam misi-misi PBB yang tidak pun diberi penghargaan yang setara.

Pelbagai tindakan tidak berpelajaran penghuni Mes Sarjan seperti di Kor Artileri Di Raja yang diberitakan mengenakan tol-tol sehingga RM20,000 untuk pelbagai hajat kepala Mes yang menyebabkan Sarjan-Sarjan yang baru naik pangkat terpaksa berhutang keliling pinggang. Rasuah mes berleluasa, pemaksaan wang ringgit kepada Mes makin membarah.

Ada juga Pegawai Pemerintah (Commanding Officer Kem) yang berkepala Zionis telah membebankan anggota dengan hutang-piutang. Besar sangatkah gaji seorang Sarjan? Atau besar sangatkah gaji seorang Pegawai Muda yang terpaksa bergolok bergadai untuk puaskan hati Pegawai-Pegawai Kanan dalam Kem?

Penyediaan betina jalang, arak, berjudi, masih menjadi resam jahiliyyah zaman ini di kem-kem tentera telah menjadi rahsia umum sejak sekian lama. Ini bukan aspirasi 1Malaysia tetapi aspirasi 1 Jahiliyyah Moden. Sedarlah bahawa dunia tentera Malaysia sifatnya demi Allah dan Muhammad. Inilah perlambangan pada "crest" Gagah Setia ATM.

Pak Sedaro fikir bukan perajurit bawahan yang bermasalah, tetapi yang menjadi Penyamun dan Penyagak ATM ialah para Pegawai ATM itu sendiri. Pegawai-pegawai ATM ini perlu diberikan Sekolah Ketatanegaraan Imam Abdul Hamid Al-Ghazalli. Pegawai-pegawai ATM perlu diperdengar dengan wirid dan talkin yang boleh memberi kesan psikologi kepada mereka.

Daripada referendum yang boleh dikutip, 80% pegawai ATM di Kem merupakan pegawai bermasalah dan memberi masalah kepada ATM dan Raja-Raja Melayu. Cuba teropong apa yang dibuat oleh KAGAT.

Apakah Ahmad Zahid Hamidi terlena dengan perangai pegawai ATM ini?

APANAMA

Posted: 11 Dec 2011 12:08 AM PST

APANAMA


Peter Chin is SUPP President

Posted: 10 Dec 2011 11:54 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 10 Dec 2011 11:43 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


DAKWAT KEKAL untuk memastikan kemenangan fuckatan pada PRU akan datang.

Posted: 10 Dec 2011 10:30 PM PSTMajlis Fatwa Sahkan PRU-13 Boleh Guna Dakwat Kekal

KUALA LUMPUR,— Majlis Fatwa Kebangsaan berpendapat dakwat kekal yang pernah diuji dan diluluskan bagi pilihan raya umum 2008 boleh digunakan ketika pilihan raya umum ke-13 jika kandungan bahannya masih sama.

Pengerusi Majlis Fatwa Kebangsaan Prof Emeritus Tan Sri Dr Abdul Shukor Husin berkata, selagi dakwat itu menggunakan bahan sama seperti pernah diuji, ia boleh digunakan kerana kandungannya mematuhi syarak dan tidak menimbulkan sebarang kemudaratan atau masalah kepada umat Islam melakukan ibadat.

Semalam, Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya Datuk Wira Wan Ahmad Wan Omar berkata penggunaan dakwat kekal pada pilihan raya umum kali ini kini hanya memerlukan kelulusan Majlis Fatwa Kebangsaan dari segi kandungan dalam bahan tersebut kelak.

Ketika dihubungi The Malaysian Insider, Wan Ahmad berkata, seiring dengan keputusan jawatankuasa pilihan khas Parlimen yang memutuskan untuk menggunakannya, dakwat kekal yang akan dibeli akan dikemukakan kepada majlis itu untuk penilaian dan ujian tentang kandungannya supaya ia tidak bertentangan dengan Islam.
"Bagaimanapun, jika jenis dakwat yang akan digunakan nanti (pilihan raya umum ke-13) berbeza dengan dakwat yang sudah diputus dan diuji sebelum ini (pilihan raya umum ke-12), maka ia perlu dianalisis terlebih dulu Jabatan Kimia sebelum diserah kepada Jakim (Jabatan Kemajuan Islam Malaysia) dan Majlis Fatwa bagi diputuskan sama ada ia boleh digunakan atau tidak kerana dikhuatiri mengandungi bahan terlarang," katan Abdul Shukor dipetik Berita Harian hari ini.

Keputusan penggunaan dakwat kekal diputuskan oleh jawatankuasa pilihan khas Parlimen minggu lalu.
Dakwat kekal yang dicadangkan untuk digunakan ketika pilihan raya umum ke-12 telah diuji dan keputusan muzakarah Majlis Fatwa Kebangsaan pada Ogos 2007 mendapati dakwat itu tidak mengandungi bahan najis diharamkan syarak, tidak mendatangkan mudarat kepada kesihatan serta tidak menghalang air sampai ke kulit apabila digunakan.

Uji kaji dijalankan Jabatan Kimia Malaysia juga mendapati dakwat kekal itu yang mengandungi alkohol etanol juga tidak menimbul masalah ibadat bagi orang Islam.

Bagaimanapun, dakwat itu dilupuskan menerusi proses pembakaran pada November 2009 berikutan faktor keselamatan dan perundangan.

Difahamkan kerajaan mengimort dakwat hitam bernilai hampir RM2.4 juta dari India. Negara berkenaan menggunakan dakwat kekal sejak 1951 dan memperoleh bekalan dari Mysore Paints dan Varnishes Ltd (MPVL), milik kerajaan negeri Karnataka sejak 1959. Penggunaan dakwat itu dikatakan cukup berkesan bagi mengelak pengundian berganda.

Walaupun Majlis Fatwa Kebangsaan memberi kelulusan untuk digunakan tetapi penggunaannya telah dibatalkan beberapa hari sebelum hari pengundian.

Kadang-kadang rasa malu hendak mengaku yang bangsa Malaysia kita ini sudah mencapai taraf pemikiran kelas pertama. Apa tidaknya, hendak mengundi pun jari perlu kena calit dengan dakwat.

Apa sudah jadi dengan teknologi sistem maklumat yang semakin berkembang di seluruh dunia? Dan mengapakah kita perlu mengundi mengikut cara rakyat di negara-negara yang masih mundur? Di manakan standard kita sebenarnya?!!

Jikalau khuatirkan sangat kod program dan pangkalan data dimanipulasi, bagaimana pula dengan penyeludupan dakwat kekal oleh pihak selain SPR bagi tujuan memenangi pilihanraya?!! Dan apa jaminannya fuckatan tidak masuk ke kampung-kampung dan ulu banat untuk menanda jari pengundi BN bagi menghalang mereka daripada keluar mengundi?!!

Dan apakah mekanismenya bagi SPR untuk menentukan dakwat yang sudah ditanda pada jari pengundi adalah jenis yang sama dengan dakwat yang digunakan sekiranya pengundi tersebut bertegas mengatakan mereka masih lagi belum mengundi?!! 

Walau apapun, kami rasa isu ini sudah terlambat untuk dibincangkan lagi.   


*Siapa kata dakwat kekal boleh cegah penipuan pilihanraya??? -->> http://www.bbc.co.uk/news/world-south-asia-11358105.

Alhamdulillah! PAS sudah buka jalan kepada DAP untuk menggantikan mereka!

Posted: 10 Dec 2011 07:30 PM PST
Hasan Ali digugur
Oleh SAIFULIZAM MOHAMAD
pengarang@utusan.com.my

--------------------------------------------------------------------------------

KUALA LUMPUR 10 Dis. - Exco Hal Ehwal Agama Islam, Adat-Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali digugurkan daripada menjadi calon pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) akan datang.
Sumber-sumber mengesahkan bahawa nama Ahli Dewan Undangan (ADUN) Gombak Setia itu telah 'disingkirkan' oleh Pas Selangor dan pada masa sama Pas Pusat merestui pengguguran tersebut.

Mingguan Malaysia difahamkan Pas Pusat turut menggugurkan beberapa pemimpin Pas yang selama ini tidak disenangi oleh kumpulan pro Datuk Seri Anwar Ibrahim atau lebih dikenali sebagai Erdogan dan antaranya bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharuddin Mat Isa (gambar).

Pengguguran Hasan sebagai calon Pas pada pilihan raya umum nanti sememangnya telah dijangka dan ia hangat diperbincangkan di blog-blog tempatan sejak semalam seperti MyKMU.net, brojinggo.blogspot.com dan darikakigunungjerai.blogspot.com.

Ia berikutan kenyataan Ketua Penerangan Pas Selangor, Shaari Sungib yang dipaparkan dalam beberapa blog bahawa kemungkinan besar Hasan akan digugurkan daripada menjadi calon parti itu pada PRU13.

Shaari memberi alasan bahawa bekas Pesuruhjaya Pas Selangor itu tidak mendapat jumlah pencalonan yang mencukupi dari setiap cawangan.

Bagaimanapun, Mingguan Malaysia difahamkan pengguguran Hasan sebagai calon Pas ada kaitan dengan dakwaan yang mengatakan ADUN Gombak Setia itu menjadi duri dalam daging bagi Pas Selangor dan pakatan pembangkang terutama DAP.

Ia berikutan beberapa tindakan Hasan yang mengundang kritikan terbuka pemimpin Pas Selangor seperti Timbalan Pesuruhjaya III Pas negeri, Khalid Abdul Samad terutama berkaitan dengan tugasnya sebagai exco menjaga hal ehwal agama.

Antaranya, isu pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas sebuah premis yang dikatakan Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC), Petaling Jaya pada 3 Ogos lalu ekoran pendedahan terdapat gerakan tersusun kumpulan tertentu untuk memurtadkan orang Islam.

Selain Khalid isu itu turut kurang disenangi oleh kepimpinan negeri walaupun Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah bertitah bahawa berdasarkan siasatan JAIS terdapat cubaan untuk memesongkan kepercayaan dan akidah umat Islam.

Dalam isu tersebut Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan Khalid sendiri telah memohon maaf kepada pihak gereja sebelum laporan penuh berhubung insiden itu dikeluarkan oleh pihak JAIS.

Begitu juga dengan DAP, parti itu dikatakan tidak begitu senang dengan Hasan berikutan beberapa tindakan antaranya kes rampasan arak di kedai 24 jam di Shah Alam hingga menyebabkan berlaku pertelingkahan antara beliau dengan seorang lagi Exco Selangor, Ronnie Liu.

Akhirnya arak yang dirampas itu dikatakan dipulangkan semula kepada kedai tersebut dalam kejadian yang berlaku pada Julai 2009.

Ekoran daripada insiden itu, DAP dikatakan mula kurang menyenangi Hasan kerana pendiriannya yang begitu tegas dalam soal berkaitan memelihara kesucian agama Islam di Selangor.

Hasan juga kurang disenangi kepimpinan Pas negeri dan rakan sekutu mereka sama ada DAP atau Parti Keadilan Rakyat berikutan sokongannya terhadap usaha menubuhkan kerajaan perpaduan dengan UMNO. Kesan daripada sokongan itu pada Muktamar Tahunan Pas 2011, Jun lalu beliau digugur sebagai Pesuruhjaya Pas Selangor.

Hasan merupakan seorang pemimpin yang popular di kalangan umat Islam sama ada di Selangor mahu pun di seluruh negara.
Ia ekoran komitmennya memelihara kesucian akidah umat Islam di Selangor dan contoh terbaik langkah JAIS mengadakan pemeriksaan terhadap DUMC selepas menerima laporan wujudnya usaha memurtadkan umat Islam di premis tersebut.

Seorang calon MB Selangor yang kini dipariahkan oleh partinya sendiri bagi memuaskan hati tuan mereka iaitu kafir harbi DAP. Inilah manifetasi terbaru layanan yang bakal diterima oleh mana-mana ahli PAS yang cuba memperjuangkan kesucian ISLAM.

Pasca PRU-12 lalu menyaksikan beliau yang ketika itu mejadi bintang utama politik pembangkang di Selangor diketepikan daripada jawatan MB semata-mata kerana usahanya untuk memastikan Selangor kekal di bawah kuasa orang Islam. DAP cukup berbulu apabila beliau mengusahakan usahasama untuk menubuhkan Kerajaan Negeri Perpaduan dengan UMNO.

Memang dalam perundingan kerjasama tersebut, DAP dan PKR tidak mendapat tempat langsung. Kedua-dua parti tersebut bukanlah rakan yang ideal untuk mempertahankan kesucian Islam dan hak orang Melayu. Dalam perjanjian awal tersebut, PAS akan dapat jawatan MB dan Exco, dan selebihnya diuruskan oleh orang UMNO. Bukankah cantik kerjasama itu jika benar-benar ia menjadi kenyataan?!!

Namun demi ketamakan kuasa kepimpinan tertinggi PAS dan kelicikan DAP, perundingan murni itu gagal dan akhirnya Selangor mendapat MB paling hampas dalam sejarah. Bermulah kisah nasib malang Hasan Ali dalam fuckatan syaitan.

Persis Perjanjian Pangkor, beliau dan rakan-rakan seidelisme hanya diberikan peranan picisan yang tidak signifikan dalan Kerajaan Negeri. Sedangkan kes sekecil larangan penjualan arak kepada umat Islam pun tidak dapat dimeterikan, apatah lagi agenda agung murtad DAP.

Namun kafiruun DAP tidak pernah berpuas hati. Suara jihad beliau sangat membingitkan. Beliau mesti dimatikan sepenuhnya. Akhirnya jawatan Hasan Ali sebagai orang nombor satu PAS Selangor telah ditarik balik dan diberikan kepada pemimpin lain yang lebih mudah dikawal mereka. Hasan Ali semakin terpinggir.

Kini satu-satunya jawatan yang masih dipegang untuk bersuara mempertahankan hak orang Islam telah disahkan akan ditarik balik oleh partinya sendiri. PAS kini bulat hati tidak akan mencalonkan beliau lagi. Inilah berita yang paling gembira yang ditunggu-tunggu oleh DAP. Satu-satunya manusia yang menjadi penghalang kepada agenda anti Islam mereka telah dihapuskan oleh anjing hijau belaan yang patuh.


Jadi kepada Hasan Ali, tunggu apa lagi. Petunjuk Allah SWT sangat jelas kini. UMNO dan BN tidak pernah menutup pintu kepada saudara. Hanya UMNO dan BN sahaja yang dapat memastikan syiar Islam dan Melayu terus berdaulat!!!   

PANAS! Ada Pengkhianat Dalam BN Perak!

Posted: 10 Dec 2011 05:31 PM PST

Siapakah pemilik kilang yang dimaksudkan oleh Nizar?Dalam UMNO dan parti komponen lain bertungkus lumus untuk mempertahankan PERAK dari 'dijajah' semula, ada pula segelintir yang secara mudah memberikan peluang kepada pihak lawan.

Awas. Musuh dalam selimut perlu dihapuskan terlebih dahulu bagi mengelakkan negeri Perak jatuh semula ke tangan DAP.

*Ada pembaca MyMassa kenal tokeh MCA tu?

Apa Guna Rakyat Lantik Wakil Rakyat Pembangkang?

Posted: 10 Dec 2011 02:15 PM PST

Gambar yang diambil dari blog ini (http://dhanyaraam.blogspot.com/)

Tempat duduk pembangkang di Dewan Rakyat.

Mereka selalu kata mereka pejuang rakyat.

Mereka selalu berceramah bahawa pemimpin BN tak buat kerja.

Sekarang ni siapa yang tak buat kerja?

Bukankah tugas wakil rakyat adalah berada dalam Dewan Rakyat dan membahaskan isu-isu rakyat?

Tiada gunanya rakyat memilih wakil rakyat pembangkang yang ramai tetapi ramai di antaranya kaki ponteng. Sebab itulah walaupun bilangan mereka hampir menyamai bilangan wakil rakyat BN (BN tak dapat 2/3 majoriti), tiada satu pun akta yang dikemukakan oleh pihak Kerajaan berjaya mereka tolak melalui undi belah bahagi.

Kepada pembaca MyMassa, kalau berhujah dengan pencacai pembangkang, tunjukkan gambar ini. Inilah KPI wakil rakyat yang mereka banggakan. Bagi pembangkang, berada atas ceramah lebih penting dari datang kerja (ke Parlimen).

*Pergi ceramah masyuk....ramai pencacai bagi derma. Tiap-tiap malam boleh kutip beribu-ribu ringgit elaun penceramah.

Berita Lendir: Pusat Tarian Tiang Pun Ada Di Selangor

Posted: 10 Dec 2011 08:31 AM PST


Ada sesiapa orang Selayang boleh sahkan berita ini?


7 penari tiang menggelabah

Oleh Georgie Joseph
georgie@hmetro.com.my

MALU...wanita warga asing yang ditahan dibawa ke Balai Polis Kepong, kelmarin.
MALU...wanita warga asing yang ditahan dibawa ke Balai Polis Kepong, kelmarin. 
 
Tujuh penari erotik yang leka mempersembahkan tarian di sebuah pusat hiburan di Selayang, di sini, kelam-kabut apabila premis itu diserbu polis jam 11 malam kelmarin.

Dalam serbuan itu, mereka terdiri daripada warga Vietnam dan Indonesia berusia 20 hingga 30-an antara 12 individu yang ditahan, selain seorang wanita dipercayai pelacur dan pasangannya yang dicekup dalam keadaan bogel. Jurucakap polis berkata, turut ditahan, seorang lelaki tempatan berusia 40-an yang dipercayai penjaga premis terbabit.

Menurutnya, selain menyediakan pertunjukan tarian tiang, premis itu menyediakan bilik khas bagi pelanggan yang inginkan perkhidmatan seks.
''Ini kali kedua premis itu diserbu tahun ini. Pengusaha premis masih degil menjalankan kegiatan haram ini,'' katanya.

Menurutnya, semua yang ditahan dibawa ke Balai Polis Kepong bagi proses dokumentasi dan kes disiasat mengikut Akta Imigresen 1983.

*Padanlah banyak bencana alam yang menimpa Selangor. Banyak tempat 'lendir' rupanya. Sumber : http://mediapermatangpauh.blogspot.com/2011/12/tahniah-khalid-ibrahim-tarian-erotik.html

Lagu Baru Untuk Guan Eng. Yellow Rajah Dive In Submarine.

Posted: 10 Dec 2011 07:33 AM PST

Poster yang diedit khas untuk YELLOW RAJAH MALAYSIA.
*Poster yang diilhamkan dari lagu Kumpulan The Beatles, Yellow Submarine. Layann.

Bukti Kediktatoran Nik Aziz. Ustaz Azhar Idrus Diharamkan Di Kelantan.

Posted: 10 Dec 2011 06:35 AM PST

Takut juga Nik Aziz dengan pesaingnya. Pantang ada ustaz yang lebih muda dan lebih popular darinya, terus diharamkan dari beri ceramah agama.

Gambar dari blog Azli Shukri (http://azlishukri.blogspot.com/2011/12/isu-ustaz-azhar-idrus-dihalang-mengajar.html)

Bandingkan bagaimana Ustaz Azhar mendidik isteri dan Nik Aziz.
Pernahkah Ustaz Azhar bergambar seperti ini?*Pandai jugak 'nabi' PAS ni dengki dengan pengikutnya ye. Sampai haramkan terus kuliah Ustaz Azhar di Kelantan. Ganas betul Nik Aziz.

PANAS! Filem Tamil Terbaru Dalam DAP. The Godfather.

Posted: 10 Dec 2011 05:34 AM PST

Filem terbaru terbitan DAP Pictures, The Godfather.
Rayer buat laporan polis, dakwa terima ugutan bunuh

ADUN Seri Delima, RSN Rayer hari ini membuat laporan polis dengan mendakwa menerima ugutan bunuh menerusi beberapa panggilan telefon sejak semalam.

Anggota Jawatankuasa DAP Pulau Pinang itu berbuat demikian di Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut di George Town.

Bercakap kepada pemberita kemudian, Reyer mendakwa pemanggil mengaku penyokong Timbalan Ketua Menteri II P. Ramasamy.

Pemanggil yang bercakap dalam bahasa Tamil memberi amaran kepada saya agar tidak membangkitkan sebarang isu mengenai Ramasamy pada Konvensyen DAP Pulau Pinang esok, jika saya sayangkan nyawa saya dan nyawa keluarga saya, katanya.

Bagaimanapun kata Rayer, beliau tidak gentar dan akan terus bercakap mengenai isu tersebut termasuk meminta Ramasamy memohon maaf berhubung kenyataannya mendakwa Pengerusi Kebangsaan DAP Karpal Singh sebagai 'godfather'.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Timur Laut, ACP Gan Kong Meng ketika dihubungi, mengesahkan polis menerima laporan tersebut dan kes akan disiasat mengikut Seksyen 507 Kanun Keseksaan.

- Bernama

*Dah macam filem Tamil. Adegan ugut mengugut dengan bagi tau siapa yang mengugut. Tak logik langsung.

Terjemahan Akhbar Cina : MCA Johor Bakal Kalah Di Beberapa Kerusi.

Posted: 10 Dec 2011 04:32 AM PST


Nanyang Siangpau m/s A16
7 Disember 2011 (Rabu)

Lebih Bernasib Di tempat Sendiri (Du. Jia. Xiang)


Penulis: Tan Shao Lian

Siapa dapat pertahankan negeri Johor? Bagaimana Najib memasak Chua Sui Lek? Keadaan MCA apabila PRU di negeri Johor, Wee Kah Siong pula ada pandangan tersendiri, jika ada masalah Wee akan bertanya, sebaliknya dia ada hujah-hujah tersendiri.

Teo Nie Ching (DAP) pernah kemukakan pandangan, pada PRU akan datang DAP yakin dapat tawan parlimen Kulai dan Parlimen Kluang, sebaliknya DAP tidak yakin parlimen di Ayer Hitam dan Tanjung Piai, sekarang ini di kawasan mana pula yang MCA lebih yakin?

Tidak yakin, kerana mahu lihat kawasan DUN sama ada pada PRU 2008 kecundang ataupun tidak baru boleh lihat sama ada kerusi parlimen itu dapat dikekalkan ataupun tidak, ini adalah satu sudut suhu yang hangat dan sihat. DAP punyai keyakinan besar di Kulai, kerana mereka telah menang di DUN Senai; di Kluang juga DAP lebih yakin kerana mereka telah menang di DUN Mengkibol. Saya rasa MCA lebih yakin boleh menang di kawsan Ayer Hitam, Tanjong Piai, Labis dan Gelang Patah, 4 kerusi ini lebih seimbang bagi MCA.

Jika Chua Sui Lek tidak bertanding pada PRU kali ini, apakah yang berlaku terhadap MCA?

Keadaan PRU di Singapura memberi kesan pada pengundi di Selatan Johor

Jika ia dianggap begitu saya tidak dapat menjawabnya. Jika Chua tidak memimpin pasukan untuk bertanding, beliau masih boleh mengawasi pasukan untuk bertanding.

Adakah Chua akan bertanding di Kulai?

Harapan saya Chua bertanding di tempat kawasan asal beliau, di Ayer Hitam adalah kawasan tempat saya bekerja keras, saya berharap saya dapat berkhidmat seterusnya untuk penduduk di kawasan Ayer Hitam. Semasa MCA membincangkan dan mengupas PRU 2008, ada butir-butir yang mereka bincangkan, pihak pusat tidak sepatutnya kerana PRU sudah terlalu hampir baru sibuk mahu menukar calon.

Adakah Chua pernah memberitahu kamu yang kamu perlu bertanding di Kulai?

Tidak,

PRU di Singapura yang baru sahaja lepas boleh memberi impak kepada pengundi-pengundi di negeri Johor?

Pertumbuhan ekonomi Singapura begitu baik, sebaliknya parti pemerintah masih tidak dapat pertahankan jangkaan sebenar bilangan tiket undi yang diperolehi, ini juga menyebabkan Pakatan Rakyat sedang dan mahu menunggu saat-saat itu. Ini boleh menunjukkan reaksi pengundi-pengundi di negeri Johor yang sebenar, kebanyakan pengundi di Selatan negeri Johor bekerja di Singapura, lebih banyak dimanipulasi oleh Singapura. Saya dapat jangkakan di Selatan negeri Johor akan ada sesuatu perubahan, tetapi peratusan yang boleh menggugat itu berapa kuat, ia masih perlu dikaji dan ditinjau lagi.

Apakah perbezaan masyarakat negeri Johor dan di negeri-negeri lain?

Orang-Orang Johor Lebih Pentingkan Ekonomi

Orang-orang Johor lebih suka bincang masalah bisnes dan ekonomi, contohnya satu ketika dahulu apabila Mahathir dan Lee Kuan Yew bertelagah kefahaman, ada setengah orang Johor berkata, tolong janganlah bergaduh, nanti tiada orang Singapura yang datang ke Johor Baharu. Orang-orang Johor lebih merealisasikan sesuatu yang ada di depan mata, orang-orang Singapura pula adalah pelanggan orang-orang Johor. Pada PRU 2008 tidak kira tiket undi Cina mahu pun tiket undi Melayu dari segi sokongan kepada kerajaan di sebelah Utara Johor MCA agak tergugat, dimana di sebelah Selatan Johor masih agak stabil.

Di negeri Johor MCA mempunyai 8 kerusi Parlimen, paling teruk sekalipun akan kalah berapa kerusi sahaja?

Mungkin kerusi parlimen MCA di negeri Johor MCA tidak dapat ditawan semula, di kerusi DUN pula jika mereka masih leka mereka juga akan kehilangan 2 kerusi DUN lagi. Saya tidak berani cakap kerusi DUN kawasan mana yang akan hilang. Kerana ada beberapa kerusi DUN yang tiket undinya terlalu hampir tewas.

Dalam pengiraan ini MCA sendiri telah faham keadaan itu, hidup mati MCA hari ini perlu lihat PRU di negeri Johor. -RA/STA

 
*Jikalau pembangkang menembusi Johor melalui DAP, tidakkah ianya ancaman bagi UMNO?

Gambar Guan Eng Berpelukan Disiarkan Oleh Media Pro Pembangkang. Mengapa?

Posted: 10 Dec 2011 03:05 AM PST

MyMassa pamerkan dua gambar.Gambar pertama adalah gambar DS Zahid Hamidi peluk Guan Eng semalam dalam Malaysiakini. Gambar kedua pula adalah gambar DS Nazri Aziz peluk Guan Eng. Gambar yang kedua telah disiarkan dan dipolitikkan oleh akhbar Cina.

Apa yang MyMassa cuba sampaikan di sini adalah kedua-dua gambar ini telah dieksploitasi oleh media pro pembangkang (Malaysiakini dan Akhbar Cina).

Oleh kerana kedua-duanya telah dieksploitasi oleh pihak lawan, MyMassa ingin pembaca kami beri pendapat anda mengenai kedua-dua gambar ini. Apa pandangan anda tentang gambar tersebut?

Adakah ianya baik untuk BN atau pembangkang. Jika baik untuk BN, kenapa media pro pembangkang menyiarkannya?

Panglima Perang Cyber

Posted: 10 Dec 2011 11:42 PM PST

Panglima Perang Cyber


Harakahdaily Cuba Selamatkan @cmlimguaneng Yang 'Tenggelam' Kerana Kapal Selam

Posted: 10 Dec 2011 11:33 PM PST

Isu Lim Guan terus mendapat perhatian termasuk oleh suara rasmi Pas Harakah.
Lihat link berita Haramjadah opsss Haramkah opsss silap lagi Harakahdaily mereka di sini :

http://bm.harakahdaily.net/index.php/berita-utama/6984-kapal-selam-jangan-percaya-putar-belit-media-bn?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed

Rupanya tanpa kita sedar sebenarnya secara halus DAP dah berjaya memperalat Harakah untuk agenda jahat mereka burukkan negara melalui isu kapal selam tidak boleh menyelam.

Selepas kantoi mereka cuba alihkan isu lain seperti menunggu 21 bulan dan pembelian didakwa wujud unsur rasuah. Nampak perkataan mereka bahawa kapal selam tidak boleh menyelam yang cuba dialihkan dari sorotan kita, akhirnya dapat dilihat telah menjadi penipuan yang nyata kepada seluruh rakyat Malaysia.

Kenapa isu lain pula yang dibangkitkan selepas Ketua Menteri dan dua Timbalannya menaiki kapal selam? Mereka sudah tentu sangat malu penipuan mereka akhirnya dibongkar tanpa sedar oleh Khalifah pujaan PAs Lim Guan Eng anak Lim Kit Siang.

Dulu Harakah turut dijadikan suara PKR hingga isu Presiden Pas tenggelam berbanding isu Anwar sehingga menjadi isu dan membawa kepada kekalahan Husam Musa. Sekarang giliran DAP pula memperkosa kebebasan Harakah untuk nafsu kebinatangan politik keji mereka yang jelas mengancam keselamatan negara.

LGE berniat baik utk mengakui kapalselam boleh menyelam. Namun dia barangkali tidak menyangka tindakannya menaiki kapal selam telah merugikan Pakatan.

KD Tunku Abd Rahman sama seperti KD Tun Abd Razak mempunyai kapasiti yg sama. Apabila KD Tun Abd Razak boleh menyelam begitu juga KD Tunku Abd Rahman.

Tidak perlu dipertikai lagi kerana LGE & 2 lagi telah mengakuinya. Terlajak menyelam dan tenggelam itulah kesudahannya yang buruk untuk Pakatan dan sangat positif kepada Kerajaan.

YAB Perdana Menteri turut mengulas isu ini sila klik di sini :

http://flowersofnation.my/index.php/politik/30391-pembangkang-akhirnya-akur-dengan-kemampuan-kapal-selam-tldm-pm

Ini bukan terjerat dan menjerat, tapi soal realiti yg pembangkang sudah terkantoi kerana sudah terlajak perahu yg tidak boleh ditarik lagi

Apa gunanya memutar belit realiti? Jika ingin mencari undi sekalipun jangan digadaikan kebenaran demi kepalsuan. Akhirnya ia pasti dibongkarkan Tuhan.

Akuilah kebenaran walaupun realiti politik malu utk menerimanya.

Jgn menegakkan benang basah!

Berkata benar walaupun pahit dan setiap perkara yang pahit adalah ubat untuk semua penyakit.

Live : Gambar Kapal Selam KD Tun Razak Yang Berjaya Tenggelamkan Penipuan Pakatan Semalam

Posted: 09 Dec 2011 11:53 PM PST

Sekarang Panglima sedang menuju kapal selam KD Tun Razak untuk melihat kapal yang telah berjaya tenggelamkan Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng.

Di Pengkalan Awana Porto Malai Langkawi Kedah.

Melihat dari dekat menimbulkan kebanggaan kepada Panglima yang menjadi rakyat Malaysia yang sudah ada dua kapal selam setakat ini.

Ia boleh memuatkan 18 orang sekali belayar.

Nampaknya kapal selam berjaya melancarkan serangannya terhadap Pakatan semalam dengan menenggelamkan diri sekali dengan anak Lim Kit Siang.

Lihat wajah LGE yang malu merah padam menjawab soalan wartawan selepas selesai 'ditenggelamkan' semalam dalam artikel Panglima sebelum ini.

Check-mate untuk Pakatan dan syabas kepada Menteri Pertahanan atas 'perangkap' yang berjaya memerangkap mereka.

The Unspinners

Posted: 10 Dec 2011 11:28 PM PST

The Unspinners


Ulasan ringkas krisis Warlord DAP vs Godfather DAP

Posted: 10 Dec 2011 11:26 PM PST

Adakah kerakusan PKNS, dan bonus GM berkait dgn hutang Khalid?

Posted: 10 Dec 2011 07:30 PM PST

Penderhaka Felda kena pancah!!!

Posted: 10 Dec 2011 04:22 PM PST

Tanah untuk UiTM dirampas untuk sokolah Tamil dan Cina?

Posted: 10 Dec 2011 05:00 AM PST

AZLI SHUKRI

Posted: 10 Dec 2011 11:21 PM PST

AZLI SHUKRI


Rencana Yang Dibenci Ahli PAS : Panggilan Kematian Yang Tidak Kedengaran

Posted: 10 Dec 2011 10:32 PM PST

Oleh Abdul Rahman Malik. Mengapa PAS masih enggan memasukkan agenda melaksanakan hukum Islam dalam manifesto perjuangan Pakatan Rakyat untuk pilihanraya umum ke-13 yang semakin hampir kini? Sebaliknya, mengapa pula di belakang DAP, PAS mengulang ikrar bahawa ia tetap akan melaksanakan hukum Islam keseluruhannya tetapi "mengikut peringkat"?

Di samping itu, mengapa pula DAP yang selama ini menjadi jaguh gerakan menentang pelaksanaan hukum Islam tiba-tiba bersikap lebih sopan dan tidak membantah ketegasan PAS? Apakah DAP bimbang ia boleh mengancam kerjasama kedua-dua parti itu dengan sebuah lagi parti kerabatnya, PKR?

PAS hanya memilih untuk mengisytiharkan ketegasannya di dalam kawasan kuatnya di Terengganu berhubung isu hukum Islam ini. Presiden PAS, Datuk Seri Hadi Awang berkata, PAS tetap melaksanakan hukum Islam apabila Pakatan Rakyat memenangi pilihanraya umum yang kini berada di ambang mata.

Selepas bersilang hujah berhubung isu hudud, PAS dan DAP kini kelihatan cuba menenangkan penyokong masing-masing dengan mengulangi pendirian tegas mereka dalam isu ini tetapi "tanpa perlu memasukkan isu itu dalam manifesto Pakatan Rakyat".

Selagi isu ini kelihatan tidak ada penyelesaian yang tuntas dan tegas ia tetap menjadi api dalam sekam perhubungan PAS dan DAP. Ia juga pasti mengelirukan pengundi dan secara langsung atau tidak akan meninggalkan kesan pada prestasi Pakatan Rakyat dalam pilihanraya umum kelak. Apapun, kini nampak semakin jelas kecurigaan mulai menyelinap dalam gabungan Pakatan Rakyat, terutama di antara PAS dan DAP.

Sebab itu, kedua-dua pihak seolah-olah cuba menjarakkan diri daripada membuat sebarang komentar yang boleh melemahkan semangat serta mengecewakan penyokong masing-masing. Namun PAS bercakap lantang di hadapan khalayak penyokongnya bahawa ia akan tetap melaksanakan hukum-hukum Islam selepas pilihanraya umum ke-13 akan datang. Hadi menegaskan pelaksanaan hukum Islam oleh PAS akan bermula setidak-tidaknya di Kelantan dan Terengganu.

Rasional Hadi, ialah, di kedua-dua negeri berkenaan enakmen mengenai perundangan Islam sudahpun diluluskan. Kini ia hanya menunggu masa untuk dilaksanakan. Sekaligus kenyataan Hadi itu membayangkan tahap keyakinan PAS akan menambah sekurang-kurang satu lagi kerajaan negeri di bawah PAS selepas PRU ke-13 kelak.

Memang sewajarnya PAS menampilkan darjah keyakinan diri yang tinggi. Trend politik hari ini nampaknya condong pada mengatakan Pakatan Rakyat akan menang pilihanraya umum ke-13. Lantaran itu, kerajaan negeri Kedah yang kini di bawah teraju PAS dengan yakin menyatakan ia juga akan melaksanakan hukum Islam selepas Kelantan berbuat demikian. Ini bukan impian tetapi satu keyakinan.

Sementara itu DAP pula kini bersusah payah mengelak daripada berbicara tentang hudud secara terbuka. Maka ia pun lebih menumpukan perhatian untuk memberi penjelasan secara senyap pada pengikutnya sahaja. Ini kerana seperti PAS, DAP juga mahu tetap berusaha bersungguh-sungguh membuktikan ketegasannya bahawa ia tidak mahu pelaksanaan hukum hudud di mana-mana negeri di Malaysia sekalipun menjadi realiti.

Persoalannya sekarang, apakah kempen penerangan DAP itu meliputi parti-parti bukan Melayu lain; termasuk yang di dalam gabungan BN? Sama ada sengaja atau tidak, sikap MCA, parti Cina dalam gabungan BN pula kelihatan seolah-olah mahu membuka jalan agar DAP dapat keluar daripada jebak politik hudud yang pastinya mengusik sensiviti rakyat Melayu-Islam di Malaysia.

Dengan bertindak menganjurkan forum khas berhubung implikasi pelaksanaan hukum hudud ke atas rakyat bukan Islam di ibupejabat MCA hujung minggu lalu, MCA benar-benar membantu DAP agar cepat-cepat undur dariu kemelut hudud yang dicetuskan oleh DAP sendiri.

Apakah ini satu sandiwara yang mahu menghalakan keresahan dan kemarahan orang Melayu-Islam terhadap penentangan keras DAP dalam pelaksanaan hukum Allah kepada MCA? Adakah ini satu kebetulan atau memang sesuatu yang diatur bagi memberi jalan mudah kepada DAP menjadi pola pilihan politik bukan Melayu-Islam? Kini, oleh kerana DAP dalam saf Pakatan Rakyat, tidakkah aktiviti MCA ini membantu menyelamatkan hubungan DAP-PAS?

Jika demikian tersasarkah spekulasi bahawa Pakatan Rakyat sebenarnya adalah kuda tunggangan politikus bukan Melayu-Islam memperkukuh kuasa politik mereka. Silapkah tafsiran bahawa golongan politikus ini mahu DAP jadi pola dan tunggak politik bukan Melayu? Sejarah politik di antara kaum di negara ini menunjukkan bahawa gabungan dalam BN terlalu didominasi oleh Umno. Pengagihan jumlah kerusi yang akan dipertandingkan di kalangan kerabat BN sentiasa berat kepada Umno. Rungutan akan keadaan ini sering disuarakan oleh komponen politikus India dalam BN.

Lantas pengalaman dalam BN menunjukkan agak sukar untuk mendapat suara lebih dalam BN bagi politikus bukan Melayu-Islam. Justeru adalah lebih bijaksana jika, sokongan bukan Melayu dipusatkan kepada Pakatan Rakyat. PAS boleh membantu mengurangkan sokongan orang Melayu kepada Umno sementara PKR dan DAP akan menghimpunkan undi bukan Melayu-Islam kepada Pakatan Rakyat.

Sekaligus Umno akan kurang berpengaruh dalam BN dan bukan Melayu-Islam akan lebih bebas bersuara melalui Pakatan Rakyat. Buat masa tidak perlu bersaing dengan DAP untuk mendapat undi bukan Melayu, khususnya pengundi Cina. Cukup di peringkat ini jika kuasa politik mereka berpusat pada DAP. Isu hudud secara langsung atau tidak menyerlahkan sikap dua parti bukan Melayu-Islam ini yang kelihatan bersedia "bantu-membantu" demi mengukuhkan pengaruh politik dalam orde politik baru.

Biarlah buat masa ini, tuntutan tidak mahu hudud tidak termasuk dalam manifesto Pakatan Rakyat kerana itu mungkin akan menjerat kepentingan politikus bukan Melayu-Islam. Buat sementara ini biarlah PAS jangan berasa terlalu rimas DAP menyalak tidak mahu hukum Islam dilaksanakan.


ULASAN ini adalah pendapat peribadi penulis/penyumbang dan tidak semestinya mencerminkan pendirian rasmi sidang pengarang Malaysiakini.

Abdul Rahman Malik adalah bekas kakitangan awam dan kini cenderung memperjuangkan nasib politik orang-orang Melayu.

Baru Karpal Singh Tahu...

Posted: 10 Dec 2011 10:10 PM PST


Konvensyen tahunan DAP Pulau Pinang hari ini menjadi medan bagi Karpal Singh bagi membidas timbalan ketua menteri P Ramasamy berhubung kenyataan "godfather" atau "bapa angkatnya".

Pada ucapannya di konvensyen itu, Karpal yang juga adalah pengerusi DAP Pulau Pinang menuntut timbalannya, Ramasamy untuk memohon maaf atas keceluparannya dan menjaga akhlaknya serta menghormati sumbangan pemimpin veteran.

penang dap convention 111211 1"Siapa yang bina DAP? Pemimpin veteran yang membina parti dan jangan sekali-kali lupa pengorbanan pemimpin-pemimpin ini.

"Parti ini tidak akan berada di kedudukan sekarang tanpa pengorbanan pemimpin-pemimpin veteran dan pemimpin-pemimpin hari ini tidak akan menjadi pemimpin tanpa pengorbanan mereka," katanya.

Karpal juga membidas Ramasamy kerana menyertai parti itu dan cuba melakukannnya mengikut caranya sendiri.

Katanya, tiada siapa pun yang boleh menjadi pangliman perang dalam DAP, termasuk Ramasamy dengan cuba menamakan nama calon-calon pilihannya.

Ramasamy telah berulang-kali menafikan dakawaan itu seperti yang disiarkan di akhbar berbahasa Tamil dan berkata beliau cuma menyatakan bahawa agihan kerusi adalah preregotif jawatankuasa pusat eksekutif DAP.

Karpal juga membidas Ramasamy kerana melabelkan dirinya sebagai 'bapa angkat".

LIVE !!! PROSES GERHANA BULAN !!!

Posted: 10 Dec 2011 08:25 AM PST

Ingatan Tengah Malam

Posted: 10 Dec 2011 08:08 AM PST

Tun Faisal...Ini Benar Atau Fitnah?

Posted: 10 Dec 2011 07:14 AM PST

Ada sesuatu yang menarik tentang Tun Faisal kali ini. Sama ada ia sekadar kata-kata yang tidak serius - saya tidak tahu. Namun demikian, saya kurang bersetuju dan amat tidak gemar dengan ideologi perniagaan atau politik seperti ini...Ideologi politik seperti inilah yang meranapkan UMNO dan para usahawan Melayu...Saya berharap para pemimpim UMNO, khususnya yang muda berubahlah segera. Jika tidak, kita sudah pun menempah batu nisan untuk diri kita sendiri. Wallahualam. Jas Salleh ada cerita tersebut cuba klik di sini...

Hidup Cikgu Bard!!!

Posted: 10 Dec 2011 06:06 AM PST


Elok sangat kita sokong gerakan Cikgu Bard yang dah tak tentu arah perjuangannya...Mereka dah tidak ada lagi modal politik untuk menjatuhkan UMNO. Sekarang mereka cuba timbulkan satu lagi slogan kebencian terhadap UMNO yang dipanggil "Asalkan Bukan UMNO"(A.B.U) - tetapi malangnya...ia tidak mendapat sambutan hangat, cuma hangat-hangat tahi ayam sahaja. Dan lebih malang lagi, akronim tersebut sudah bertukar wajah menjadi "Aku Bersama UMNO" atau " Asalkan Bersama UMNO".

Yang Sudah Isytihar Tarik Diri..Eloklah Tarik Diri Sahaja

Posted: 10 Dec 2011 05:25 AM PST

GOMBAK, 10 Dis – Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir meminta semua wakil rakyat yang mengisytiharkan tidak mahu bertanding semula dalam pilihan raya umum akan datang bercakap secara ikhlas sebelum membuat sebarang kenyataan akhbar.

Katanya, tindakan menarik balik kenyataan tidak mahu bertanding semula dalam pilihan raya umum ke-13 amat memalukan.

"Saya berharap sebelum seseorang Ahli Dewan Undangan Negeri itu membuat kenyataan mereka hendaklah berfikir secara mendalam," katanya selepas sidang akhbar ketika mengulas tindakan seorang Ahli Dewan Undangan Negeri BN Perak yang menarik balik kenyataannya ketika beliau ditemui di Universiti Islam Antarabangsa di sini pagi ini selepas seminar "Najib Razak's Thinking From the Youth's Perspective".

Sebelum ini, Ahli Dewan Undangan Negeri Pengkalan Baru, Datuk Hamdi Abu Bakar telah mengisytiharkan tidak akan bertanding semula dalam pilihan raya umum ke-13 setelah menjadi wakil rakyat selama 21 tahun.

Namun, semalam beliau yang juga Ketua Umno Bahagian Beruas membuat sidang akhbar membatalkan penarikan diri itu yang jelas menunjukkan bahawa beliau masih mahu bertanding. Penarikan semula itu atas desakan penyokongnya yang mahu beliau terus bertanding.

Bagaimanapun, kata Hamdi, terpulang kepada pucuk pimpinan sama ada mahu memilihnya semula sebagai calon BN. Justeru, Zambry berharap selepas ini sesiapa yang mahu menarik diri berfikir habis-habis sebelum membuat kenyataan akhbar.

"Saya tidak mahu ulas panjang kerana sama ada Hamdi terpilih sebagai sebagai calon atau tidak terpulang kepada Pengerusi BN pusat, Datuk Seri Najib Razak," katanya.

Terdahulu pada sidang akhbar, beliau mengatakan tindakan Setiausaha DAP Perak, Nga Kor King menggelar dirinya sebagai hitam metalik menggambarkan warna sebenar pembangkang yang sepatutnya menentang kezaliman dan bercakap tentang persamaan warna kulit dan agama tetapi dia lebih suka menghina musuh politiknya.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 10 Dec 2011 11:02 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Nik Ajis Haramkan UMNO Guna Perkataan JIHAD...

Posted: 10 Dec 2011 09:00 PM PST


Kahhh...kahhh...kahhh... nik ajis kata perkataan jihad hanya untuk pas sahaja, pasal pas perjuang islam, umno tak boleh pakai perkataan jihad pasal umno perjuangkan bangsa....


Menurut Nik Aziz, istilah jihad itu berasal daripada al-Quran dan hanya sesuai digunakan untuk tujuan menegakkan Islam. Jihad ini istilah al-Quran. Kerana apa mereka curi perkataan jihad dan tafsir mengikut kefahaman sendiri?

Nik Aziz mengingatkan ahli agar memanfaatkan sistem pilihan raya yang ada untuk memenangkan PAS agar dapat berjihad menegakkan Islam.

Kerana menurut Nik Aziz tanpa kuasa, kita boleh menyatakan haramnya judi, arak, hiburan melampau batas dan sebagainya, namun ia hanya akan terbatas di mimbar masjid dan helaian kitab sahaja tanpa ditegakkan dalam sistem pemerintahan.

Tak ke lawak bunyi nye apa yang nik ajis katakan tu, pusat maksiat hanya berberapa ratus meter je dari pejabat nik ajis, tapi nik ajis pejamkan mata dan biarkan pusat maksiat beroperasi, pas perjuangkan islam? ye lah tu... punya hebat pas perjuangkan islam sampaikan kalimah ALLAH pun pas gadai bagi kafir kristian gunakan, jadi masih lagi nik ajis nak kata pas berjihad ke jalan ALLAH? dah gila ke orang tua nie???

Mereka Bengang Tak Dapat Pangkat Datuk...

Posted: 10 Dec 2011 06:00 PM PST


Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah melahirkan rasa dukacita kerana mendapati ada pihak cuba mempolitikkan isu pemberian darjah kebesaran sempena hari keputeraan ke-66 baginda.

Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor Datuk Mohammed Khusrin Munawi berkata Sultan Selangor meneliti 2,068 permohonan yang diterima tahun ini, dengan keutamaan kepada pegawai kerajaan, polis dan tentera.

Beliau berkata daripada jumlah itu, hanya 113 penerima akan dianugerahkan darjah dan bintang kebesaran, yang terdiri daripada sembilan dari istana, 82 penjawat awam, lima dari badan bukan kerajaan dan 17 dari sektor swasta.

Ketiadaan penerima daripada orang politik disebabkan mereka belum memenuhi syarat untuk dikurniakan darjah dan bintang kebesaran negeri,katanya dipetik Bernama Online.

Katanya tidak ada calon daripada pakatan pembangkang atau Barisan Nasional yang akan dianugerah darjah dan bintang kebesaran kecuali satu anugerah kepada anggota Exco kerajaan negeri Datuk Dr Hasan Ali dari parti PAS.

Penganugerahan kepada Hasan disifatkan memberi keadilan kepada parti komponen PR (Pakatan Rakyat) kerana Selangor ditadbir kerajaan Pakatan Rakyat yang mengandungi tiga parti komponen iaitu Parti Keadilan Rakyat (PKR), DAP dan PAS,katanya.

Pada 2009, Sultan Selangor mengurniakan darjah kebesaran Seri Paduka Mahkota Selangor (SPMS) kepada Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang mewakili PKR, dan darjah Datuk Paduka Mahkota Selangor (DPMS) kepada Speaker Dewan Undangan Negeri Datuk Teng Chang Khim pada 2010.

Tahun ini, Sultan Selangor berkenan menganugerahkan DPMS kepada Hasan.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 10 Dec 2011 10:10 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


UPDATE CERAMAH DATO ZULKIFLI NORDIN

Posted: 10 Dec 2011 08:35 PM PST

JILATAN MELAMPAU PAS !

Posted: 10 Dec 2011 06:33 PM PST

TERBARU MENGENAI PALESTIN !

Posted: 10 Dec 2011 05:31 PM PST

CORAT CORET LIMA 2011. (KLIK PADA FOTO)

Posted: 10 Dec 2011 12:06 PM PST

JOM JOIN BBM GAP

Posted: 10 Dec 2011 06:49 AM PST

KRISIS DAP PENANG MERUNCING.

Posted: 10 Dec 2011 05:37 AM PST

JANGANLAH TERTIPU WAHAI ADIK KU.

Posted: 10 Dec 2011 04:30 AM PST

PAS..SUNGGUH GILA BABI.

Posted: 10 Dec 2011 02:00 AM PST

GERAKAN ANTI UMNO BUKTI PAKATAN GAGAL !

Posted: 09 Dec 2011 10:29 PM PST

tok gajah

Posted: 10 Dec 2011 09:24 PM PST

tok gajah


Nik Aziz kena 'penampar' DAP ....................

Posted: 10 Dec 2011 07:25 AM PST

Berdesing telinga Nik Aziz apabila terdengan hasrat DAP kemuka kan calun nya dari orang melayu/Islam. Ape salahkah DAP letak kan calun nya yang berbangsa melayu dan beragama Islam? Sebenar nya DAP sudah lama dulu letak kan calun melayu/Islam di kawasa DUN Pasir Berdamar, Teluk Intan, Perak.

Calun tersebut bernama Fazlan b Yahya. Pasir Berdamar kawasa majoriti kaum cina. Lawan nya dari MCA berbangsa cina. Fazlan menang dengan majoriti besar mengalahkan calun MCA. Seharusnya PAS terima baik jika DAP ada calun dari kaum melayu yang beragama islam.

Sekarang kita cuba sedikit renungkan kembali peristiwa malang negeri Perak pada PRU12 yang lepas. Kita terselamat dari bencana pemerintahan DAP kerana kesilapan DAP tidak letak kan calun nya dari orang melayu yang beragama islam.

Jika sekiranya DAP meletak kan seorang nya dari orang melayu yang beragama islam pasti PAS berputih mata untuk mendapat jawatan MB Perak. PRU13 akan datang DAP tidak akan buat kesilapan lagi, DAP akan meletak kan se kurang2 nya dua atau tiga orang calun nya dari kalangan pak lebai atau ustaz.

PAS jangan ber angan2 untuk jawatan MB jika Perak jatuh ketangan PR. Sebaliknya kaum melayu/Islam di negeri Perak harus sedar jahat DAP untuk menguasai negeri Perak. Sebenarnya Pemimpin2 PAS sedar tindak tanduk DAP untuk menjahanam kan melayu/Islam.

Malang nya pemimpin2 PAS ini semua nya busuk hati dan dengki terhadap kejayaan UMNO membela agama, bangsa dan negara. Dengki firasat dan busuk hati PAS harus kita tentang dengan sedaya upaya supaya negara kita terselamat dari pimpinan DAP yang anti melayu/islam.

Jauhi PAS yang bersengkokol dengan DAP. Jika PAS terhapus dengan sendirinya DAP akan jadi lemah dan hilang kuasanya.

PISAU.NET

Posted: 10 Dec 2011 09:05 PM PST

PISAU.NET


PAS Tiru 1Malaysia = 1Masjid 1Kelantan

Posted: 10 Dec 2011 04:55 PM PST


Khawarij PAS Kelantan melihat keberkesanan kempen 1Malaysia yang dilakukan oleh Kerajaan BN yang mendapat sokongan seluruh negara justeru Nik Aziz Menteri Besar khawarij Kelantan sedang giat berkempen 1Masjid.

Adalah tidak mengejutkan hanya 1 Masjid saja yang dibina oleh kerajaan khawarij PAS Kelantan semenjak 20 tahun menjadi kerajaan.Ini menepati slogan 1Masjid maka hanya sebuah masjid saja yang perlu dibina memandangkan rakyat Kelantan yang menyokong PAS sudah pun dijanjikan syurga, maka kerajaan khawarij Kelantan berpendapat tak perlu membina banyak masjid kerana ia satu pembaziran wang rakyat.

Langkah yang diambil oleh kerajaan pusat memberi peruntukan kepada masjid masjid di Kelantan sudah pasti akan menghalang dasar 1Masjid kerajaan khawarij negeri .

Kerajaan Pusat baik pulih beratus masjid di Kelantan - Mustapa

TUMPAT 10 Dis. - Kerajaan Pusat yang ditunjangi Barisan Nasional (BN) telah membantu memperbesar dan membaiki beratus buah masjid biarpun negeri itu diperintah oleh Pas sejak 20 tahun lalu.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata, bukan itu sahaja, Kerajaan Pusat juga telah membina beberapa buah masjid di negeri itu.

"Amat dukacita di Kelantan tidak banyak masjid baru dibina oleh Pas, dalam masa 21 tahun, hanya beberapa buah masjid dibina oleh kerajaan negeri ini.

"BN amat komited dalam menegakkan syiar Islam terutama untuk menyediakan masjid atau surau untuk beribadat, sebagai contoh, Timbalan Perdana Menteri ketika melawat negeri ini baru-baru ini telah mengumumkan peruntukan sebanyak RM1.4 juta untuk memperbesarkan masjid Belimbing.

"Begitu juga ketika lawatan Perdana Menteri sebelum ini telah menyalurkan bantuan kewangan sebanyak RM500,000 untuk memperbesarkan Masjid Bachok," katanya ketika ditemui selepas Majlis Khatan Perdana di Pusat Khidmat Masyarakat Dewan Undangan Negeri (DUN) Pengkalan Kubor, di sini hari ini.

Beliau mengulas pengakuan Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan Kelantan, Abdul Fatah Harun bahawa kerajaan negeri hanya membina sebuah masjid daripada wang sendiri sejak mentadbir lebih 20 tahun lepas.

Bagaimanapun selepas laporan tersebut tersiar di muka depan Utusan Malaysia, Abdul Fatah telah menafikan mengeluarkan kenyataan tersebut.

Mustapa yang juga Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri berkata, dua buah masjid baru telah dibina di Jeli dalam tempoh tidak sampai 10 tahun menjadi wakil rakyat di kawasan tersebut.-utusan

Pisau kata " keh keh keh 1Masjid 1Kelantan"

Anwar Cabar AMK Kumpul 10,000 orang!

Posted: 10 Dec 2011 12:06 PM PST


Dikhabarkan oleh seorang teman AMK, Ketua AMK – Sam Iskandar @ Ayam sedang pening kepala. Arahan dari Bukit Segambut secara jelas menginginkan agar jentera AMK mengumpulkan gerombolan anak muda untuk menemani Ketua Umum di mahkamah Isnin/Selasa nanti. Jangan tidak. Perlu tunjuk kekuatan rakyat. Jangan nak tinggalkan Ketua Umum secara sendirian. Jangan lupa, kes LIWAT Anwar akan bersambung minggu depan.


Arahan telah disampaikan oleh YB Azmin Ali. Pakai sms sahaja. Tak payah call pun. 10,000. Tak boleh kurang.


Sam katanya puas menelefon ramai taikun-taikun Cina Selangor yang sudah mendapat projek di negeri itu. List sudah disediakan Faekah. Memanglah sulit. Tapi, Faekah tahu dia boleh guna Sam dalam banyak hal kemudian nanti. Dalam politik PKR, terhutang budi akan membawa makna tergadai 'body'. Mudah sahaja sifirnya. Ada yang dah janji duit. Tapi belum bank-in ke akaun Sam. Ini yang buat Sam resah.


Walaupun Sam ada juga mengeluh, malahan mengatakan ianya sepatut menjadi tugas Setiausaha Agung. Bukan AMK. Tapi dia pun tak berani nak merungut lebih. Senarai akhir calon akan sampai ke tangan Setiausaha Agung. Melawan? Melingkup lagi nampaknya Sam dalam PRU akan datang.


Bayangkan, Yusmadi yang sebelum ini menjadi tukang angkat beg Sam pun boleh menang; tapi dia kalah. Pelik? Ini semua kerja orang dalam. Sam masih tak perasan. Bajet pilihanraya yang berjumlah RM300k tak pernah sampai ke tangan Sam. Mana perginya? Sam tahu game dan permainan ini. Tapi senyap.


Sam berharap sangat kali ini dia akan bertanding di DUN dan Parlimen. Negeri? Melaka. Kalau tak dapat Ahli Parlimen pun…Sam simpan angan-angan untuk jadi Ketua Menteri Melaka. Ada angan-angan. Jangan main.


Soalnya, semua akan bergantung kepada 'performance' Sam minggu depan. Kalau setakat 150 orang…Sam jawabnya akan kekal jadi Ketua AMK sahajalah…itupun kalau perwakilan AMK masih bengap dan tolol. -Sumber GelagatAnwar


Penjelasan tentang kriteria penerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M)

Posted: 10 Dec 2011 05:37 AM PST
KUALA LUMPUR 9 Dis. – Kementerian Kewangan hari ini menjelaskan pendapatan kasar isi rumah bagi permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) adalah merujuk kepada pendapatan suami, isteri dan tanggungan yang masih bujang dan bekerja yang tinggal serumah.

Kementerian itu sebelum ini turut menjelaskan bahawa isi rumah yang layak memohon pemberian BR1M RM500 merujuk kepada seorang lelaki atau wanita yang menjadi ketua kepada anggota keluarga yang tinggal serumah, dan mempunyai pendapatan kasar isi rumah RM3,000 dan ke bawah.

Bagi membuat permohonan, katanya, ketua isi rumah perlu membawa borang permohonan BR1M, salinan kad pengenalan pemohon dan slip gaji terkini (jika berkenaan).

Bagi tanggungan, mereka perlu menyertakan salinan kad pengenalan sama ada suami, isteri dan anak, katanya dalam satu kenyataan di sini.

Kesemua dokumen di atas, perlu dikepilkan bersama borang permohonan bagi mempercepatkan proses dan mengelakkan sebarang kesulitan, katanya.

Borang permohonan BR1M boleh didapati secara percuma di semua Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat Lembaga Hasil Dalam Negeri, Jabatan Penerangan, Jabatan Pembangunan Persekutuan, agensi-agensi Kerajaan serta Lobi Utama Kementerian Kewangan, Putrajaya dan sekolah-sekolah terpilih mulai esok bermula jam 9.00 pagi hingga 5.00 petang.

Untuk maklumat lanjut orang ramai boleh layari www.treasury.gov.my atau hubungi talian 1-800-222-500 (Hari bekerja jam 9.00 pagi sehingga 5.00 petang). – Bernama
Related Posts Widget for Blogger

Selepas Guan Eng, Rafizi,Saifudin & Zuraida Tuntut Nak Tunggang Lembu NFC

Posted: 10 Dec 2011 01:48 AM PST

Guan Eng chauvanis ultrakiasu rasis DAP diberi keistimewaan menaiki kapal selam KD Tun Razak baru baru ini,bayangkan kerajaan terpaksa berbelanja besar untuk kos menyelam hanya kerana nak memuaskan hati reject Melaka pujaan Nik Aziz ni.

Hentam sana ..hentam sini..fitnah sana fitnah sini..bohong dan pelbagai macam lagi dibuat.Suaram berarak dengan peguam Perancis.Semuanya bersungguh sungguh spin cerita agar rakyat percaya penipuan persepsi buruk terhadap pihak Tentera dan juga Kerajaan.

Haram jadah celaka DAP ni dibawa ke lokasi dengan menaiki helikopter kemudian MenHan jemput pula masuk kedalam kapal selam.Wah satu layanan istimewa buat haprak chauvanis .Tetapi itulah yang terpaksa ditanggung oleh kerajaan dengan menggunakan wang rakyat semata mata untuk menutup mulut si lidah bercabang ini.

Langkah Ds Zahid Hamidi dan kementerian pertahanan harus dipuji,walaupun menyedari Guan Eng berkiblatkan Singapura tetapi atas dasar keterbukaan dan telus mereka tetap menjemput semua ahli parlimen untuk melihat aset termahal kerajaan.

Pisau kata " tadi lepak dengan orang DAP Yb ahem ahem..,banyak isu mau keluar lepas ni..haha"

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 10 Dec 2011 03:38 PM PST

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Hari Keputeraan Baginda Sultan Selangor Ke 66 - AMPUN TUANKU BERIBU RIBU AMPUN.., SEMBAH PATIK HARAP DIAMPUN

Posted: 10 Dec 2011 03:00 PM PST

11 Disember 2011 – Ahad

15 Muharam 1433H

DIRGAHAYU Ke Bawah DULI YANG MAHA MULIA SULTAN SHARAFUDDIN IDRIS SHAH ALHAJ IBNI ALMARHUM SULTAN SALAHUDDIN ABDUL AZIZ SHAH ALHAJ Sultan Selangor Darul Ehsan sempena hari keputeraan baginda yang ke 66.

Patik ingin merafak sembah dan menjunjung kasih berdoa semoga Tuanku dipanjangkan umur, dikurniakan kesihatan yang baik dan diberikan kesejahteraan, agar dapat terus berada diatas tahta singgahsana memimpin rakyat di negeri bertuah ini, AMIN…

Patik turut ingin mempersembahkan bahawa Tuanku merupakan sumber aspirasi seluruh rakyat Negeri Selangor. Titah dan nasihat Tuanku akan sentiasa dijunjung dan disanjung menjadi pedoman rakyat di negeri ini.Semoga negeri yang dicintai ini senantiasa diberikan keamanan, kesejahteraan, dijauhi dari sebarang musibah, bencana dan juga gangguan daripada golongan mereka yang tidak bertanggungjawab.

Patik dan seluruh rakyat akan terus mempertahankan Institusi Raja Berpelembagaan sebagai sumber perpaduan dan kekuatan orang melayu khususnya dan rakyat Negeri Selangor amnya


DAULAT TUANKU...!

DAULAT TUANKU...!

DAULAT TUANKU...!

Akma Pelakon "Dibawah Ketiak Isteri" Sebenarnya Seorang Lesbian...?

Posted: 10 Dec 2011 01:08 AM PST

Sebuah blog hiburan terkemuka, MediaMalaya.com, hari ini menyiarkan beberapa keping gambar panas yang didakwa memaparkan artis Akma Sahib bercium mulut ala-ala lesbian bersama seorang gadis yang tidak dikenali.

Blog tersebut memaparkan Akma bergambar dengan seorang lelaki yang tidak memakai baju yang dikatakan skandalnya yang berkhidmat sebagai anggota polis di Bukit Aman.

Menurut pemilik laman web itu, gambar-gambar panas tersebut diterima dari seseorang yang telah dikirim menerusi emel kepadanya baru-baru ini.

"Firstly, ini datangnye daripada pengirim email. Lame juga kite tak disajikan gosip Akma Sahib @ Akma Hisyam yang popular menerusi sitkom Di bawah ketiak isteri," kata pemilik laman web tersebut.

Akma Sahib yang juga dikenali sebagai Akma Hisyam popular menerusi sitcom Di Bawah Ketiak Isteri yang ditayangkan di Astro sebelum ini pernah beberapa kali dilanda kontroversi dengan beberapa keping gambar seksi yang hampir menampakkan buah dada, tahun lalu.

Sejak akhir-akhir ini, industri hiburan tanahair digemparkan dengan isu-isu kontroversi dan panas yang membabitkan moral golongan selebriti serta mendapat reaksi negatif dari ramai peminat di seluruh negara.

Antara artis dan selebriti yang sering panas dengan isu-isu menggemparkan itu adalah seperti Zarina Anjoulie, Fasha Sandha, Apex Harimau Malaya, Syella Kamaruddin, Miera Liyana dan ramai lagi.

melayuangkat

Posted: 10 Dec 2011 03:30 PM PST

melayuangkat


Baguslah..kalau korang nak tidur dengan DAP pun kita tak kisah..

Posted: 10 Dec 2011 09:17 AM PST

Cumanya ingat-ingatlah kamu semua ini "Malai", kalau Melayu tu pada mereka tetap Melayu juga..Depan mereka sengeh sengeh senyum simpul meleret..Belakang kamu mereka mengata juga mereka hina juga..sebab?  Kamu Malai..

Tapi tak pe lah...sayang punya pasal.  Orang bila sayang sanggup berkorban apa sahaja.  Kalau dulu orang Melayu berkorban untuk bangsa, agama dan negara.  Tapi sekarang ada segelintir kecil orang Melayu yang KORBANkan maruah yang sebangsa dan seAgama dengan mereka...

Amat menyedihkan..terasa malu pun ada..

Benci Bangsa Sendiri sampai macam ni sekali..

Posted: 10 Dec 2011 01:37 AM PST

Bangsa lain pun apa lagi...seronok tepuk tangan.