Jumaat, 7 Mac 2014

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Cucu Tok Selampit

Posted: 07 Mar 2014 01:04 PM PST

Cucu Tok Selampit


Terkini - 50,000 Hadir Di Stadium Kajang Tanda Solidariti Kepada Anwar Ibrahim

Posted: 07 Mar 2014 05:50 AM PST

50,000 orang hadir di Stadium Kajang untuk memberikan sokongan dan tanda solidariti kepada Anwar Ibrahim. Kehadiran orang ramai ke stadium berkenaan hasil daripada desakan pemimpin-pemimpin pembangkang di laman-laman sosial yang mengesa demonstrasi diadakan bermula malam ini di Stadium Kajang.

Ini berikutan keputusan Mahkamah Rayuan yang menghukum Ketua Pembangkang penjara 5 tahun kerana meliwat Saiful Bukhari Azlan. Gerun betul melihat kehadiran yang mengkagumkan ini.

Sajak Dari Penganalisis Jenayah, Kamal Affendi Hashim Kepada Allahyarham Raja Aizam

Posted: 06 Mar 2014 07:01 PM PST


Sajak nukilan ASP Kehormat Kamal Affendi Hashim yang juga merupakan seorang penganalisis jenayah. Sajak tersebut dicetuskan ekoran pemergian seorang anggota PDRM yang terkorban semasa menjalankan tugas di Klang, Selangor.

Terima kasih di atas pengertian pengorbanan dan empati yang tidak berbelah bagi kepada warga PDRM.

Allahyarham KPL Raja Aizam Raja Mohd berusia 55 tahun telah meninggalkan seorang balu dan empat orang anak. Jenazahnya telah selamat dikebumikan di Kampung Sayong Lembah, Kuala Kangsar, Perak.

Semoga roh Allahyarham KPL Raja Aizam Raja Mohd ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Al-Fatihah.

PEJUANG BANGSA

Posted: 07 Mar 2014 11:46 AM PST

PEJUANG BANGSA


JAWAPAN UNTUK PROPAGANDA KONSPIRASI PAKATAN BILA ANWAR BERSALAH KES LIWAT !

Posted: 07 Mar 2014 09:38 AM PSTJawapan untuk persoalan konspirasi  macai PR selepas Anwar didapati bersalah meliwat Saiful Bukhari oleh Mahkamah Rayuan 

Story board Pakatan Rakyat mengenai keputusan mahkamah yang menghukum Anwar bersalah: Mereka mempropagandakan: 

1. Mengapa mahkamah memilih tarikh bicara pada masa PRK Kajang. 

JAWAB: Siapa yang mengarah dan menyusun jalan cerita supaya bekas wakil rakyat Kajang letak jawatan pada tarikh yang sudah dimaklumkan mahkamah yang akan bersidang?. Dont tell me you do not know the court prosiding dates, its an open knowledge.

2. Najib berkonspirasi bersama hakim untuk menghukum Anwar bersalah.

JAWAB: Mengapakah menilai keputusan hakim secara berpilih?. Adakah Anwar berkonspirasi bersama hakim yang terdahulu semasa beliau dibebaskan?. Waktu tu kenapa tak jadi isu? Harus diingat keputusan kali ini diputuskan oleh 3 orang hakim. Dan semuanya menjatuhkan hukuman Anwar bersalah, 3 - 0.

3. TS Mohamad Shafee Abdullah merupakan peguam upahan UMNO.

JAWAB: Semua peguam mengambil upah diatas khidmat yang diberikan, namun belum terbukti TS Mohamad Shafee merupakan ahli UMNO. Bukti yang jelas semua peguam bela Anwar adalah ahli parti DAP, PKR mahupun PAS. Apakah ia menjadi satu kesalahan? Tentunya tidak. Yang penting ialah khidmat profesional mereka yang cemerlang.

4. Permintaan rayuan penangguhan Karpal Singh ditolak.

JAWAB: Sudah 61 kali kes ini tertangguh, berapa kali mereka nak tangguh. Keadilan bukan hanya menyebelahi pemimpin besar tetapi juga kepada anak kecil yang mengadu dan memohon pembelaan.

5. Najib dikatakan isytihar perang pada Pakatan Rakyat.

JAWAB: Yang ini suka hati la nak cakap. Diaorg punya maki hamun siang malam kat Kajang sehingga seorang pemimpin negara tidak dihormati oleh segelintir rakyatnya mrk tak kira.. Berani buat berani tanggung la.. Dia ambil sedapnya, buruknya nak pas pada orang lain..

ANWAR TIDAK BOLEH TANDING PRK KAJANG 
 Karpal Singh, peguam bela Datuk Seri Anwar Ibrahim, berkata berikutan keputusan Mahkamah Rayuan pada Jumaat, ketua pembangkang itu tidak boleh bertanding dalam pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri Kajang.

"Berikutan sabitan kesalahan beliau hari ini, Anwar tidak boleh memfailkan kertas pencalonan untuk pilihan raya kecil Kajang pada 11 Mac (Selasa), " katanya kepada pemberita di mahkamah pada Jumaat.

Anwar dikenakan hukuman lima tahun penjara oleh Mahkamah Rayuan hari ini setelah didapati bersalah meliwat bekas pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan, kira-kira enam tahun lepas.

Hakim Datuk Balia Yusof Wahi, yang mengetuai panel tiga hakim dalam pendengaran rayuan pihak pendakwaan, bagaimanapun membenarkan permohonan Anwar untuk menangguhkan pelaksanaan hukuman itu sementara menunggu rayuan dengan mengenakan ikat jamin RM10,000, yang perlu dijelaskan sebelum pukul 11 pagi Isnin.

Ketika mengetepikan keputusan Mahkamah Tinggi membebaskan Anwar, Hakim Balia berkata panel itu sebulat suara memutuskan bahawa hakim perbicaraan terkhilaf dalam penemuannya bahawa sampel DNA digunakan dalam kes berkenaan, telah dicemar.

Anwar dituduh meliwat Mohd Saiful (ketika itu berusia 23 tahun), di sebuah unit Kondominium Desa Damansara di Bukit Damansara antara 3.10 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun 2008.

Pada 28 Jan tahun ini, Parti Keadilan Rakyat (PKR) menamakan Anwar sebagai calon pakatan pembangkang untuk pilihan raya kecil Kajang setelah anggota dewan undangan negeri kawasan itu daripada PKR Lee Chin Cheh mengosongkan kerusi berkenaan sehari sebelumnya.

Karpal Singh berkata mengikut Akta Pertubuhan, Anwar yang merupakan penasihat PKR, juga tidak boleh bertanding jawatan presiden PKR pada pemilihan parti itu Mei ini.

Katanya pihak pembelaan akan memfailkan rayuan Isnin ini selepas semua urusan ikat jamin selesai.

Beliau berkata mereka mempunyai masa 14 hari untuk memfailkan notis rayuan.

Sementara itu, ketika menyuarakan pendapat serupa, peguam R. Sivarasa berkata Perlembagaan Persekutuan dan Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Selangor tidak membenarkan Anwar, yang disabitkan kesalahan, bertanding pada pilihan raya kecil itu dan tidak boleh mengemukakan kertas pencalonan Selasa ini. - BERNAMA 

ANWAR IBRAHIM DIDAPATI BERSALAH LIWAT SAIFUL BUKHARI , SELAMAT TINGGAL #PRKKAJANG

Posted: 07 Mar 2014 02:45 AM PST
Laporan 1


3 panel Mahkamah Rayuan hari ini membuat keputusan mensabitkan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim atas pertuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya Saiful Bukhari Azlan di Istana Kehakiman Putrajaya sebentar tadi.

Prosiding mendengar rayuan dari pasukan pendakwaan ditetapkan bermula semalam hingga hari ini.Hakim menerima rayuan pasukan pendakwaan yang diketuai oleh Peguam Kanan Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah.

Memandangkan waktu pejabat sudah hampir berakhir,agak sukar untuk pasukan pembelaan Anwar diketuai peguam Karpal Singh untuk memfailkan rayuan di Mahkamah Persekutuan.

Ini bermakna, hari ini Anwar yang juga Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) akan dihantar ke penjara pada hari ini sebelum pasukan pembelaan boleh memfailkan prosiding rayuan di Mahkamah Persekutuan - sumber

Laporan 2

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim, didapati bersalah oleh Mahkamah Rayuan, di sini, hari ini, atas tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya, Saiful Bukhari Azlan, enam tahun lalu.

Panel tiga hakim diketuai Datuk Balia Yusof Wahi yang bersidang bersama Datuk Aziah Ali dan Datuk Mohd Zawawi Salleh membuat keputusan itu terhadap Anwar, 67, selepas mengetepikan keputusan Mahkamah Tinggi.

Hakim Datuk Balia Yusof Wahi yang mengetuai panel tiga Hakim itu belum lagi menjatuhkan hukuman yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun.

Dengan keputusan ini kerjaya politik Anwar Ibrahim kelihatan berakhir, beliau akan hilang semua kelayakkan dan kedudukan politiknya.

Dan tidak akan menjadi calon PKR di Kajang pada pilihanraya kecil yang akan diadakan pada 23 Mac ini..

Sebahagian dari laporan langsung oleh Malaysiakini..

4.52pm: Persidangan mahkamah bersambung semula selepas rehat selama satu jam, dan dijangka akan menyampaikan keputusan. 


MP Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar duduk bersama tiga orang adiknya berhampiran ibu mereka Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail. 


Hakim Datuk Balia Yusof Wahi mengetuai panel hakim, yang dianggotai Hakim Mahkamah Rayuan Datuk Aziah Ali dan Datuk Mohd Zawawi Mohd Salleh. 


4.55pm: Hakim Balia Yusof berkata ini adalah keputusan sebulat suara panel hakim. Mahkamah mendapati Anwar bersalah. 


4.57pm: Hakim Balia berkata pendakwaan mendapati hakim membuat kesilapan dalam keputusannya. 


"Hakim membuat tafsiran salah berhubung integriti sampel. Beliau memutuskan bahawa beg plastik HKL telah diganggu. 


"Kami meneliti bukti oleh IO Jude Blacious, apa yang dia buat adalah memotong bahagian bawah plastik dan memasukkan bekas itu kedalam setiap sampul. 


"Gangguan itu pada beg plastik dan bukannya bahan bukti. Materi sampel tersebut masih utuh dan tidak menjejaskan sampel. 


Katanya, hakim berkenaan menyimpulkan bahawa gangguan itu hanya ke atas beg plastik, dan telah memeriksa alasan penghakiman berkenaan. 


"Kami mendapati hakim tiada alasan untuk menyimpang dari dapatan awalnya (ketika memerintah membela diri)." 


Tambahnya, hakim itu juga membuat kesilapan dalam mendengar kenyataan pakar asing. 


"Kami membenarkan rayuan dan mendapati (tertuduh) bersalah atas pertuduhan". 


5:03pm: Karpal memohon agar mitigasi dilakukan pada minggu depan. 

5.06pm: Shafee membantah dan berkata rayuan telahpun tertangguh. 


5.08pm: Karpal membalas, sekiranya Shafee berada di pihaknya, beliau akan meminta agar rayuan untuk mengurangkan hukuman itu dijalankan pada hari lain. 


"Dia bercakap dengan lidah bercabang dan sebab itulah DPP upahan tidak harus dilantik," katanya. 


5.11pm: Justice Balia berkata, "Kami akan memberi masa dan kembali dalam tempoh satu jam." 


Anwar bangun dan berkata, "Kita jalankan (mitigasi) sekarang." 


Laporan 3

Datuk Seri Anwar Ibrahim (gambar) didapati bersalah meliwat bekas pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan pada 2008.

Anwar dijangka akan dikenakan hukuman penjara yang lebih lama selepas Mahkamah Rayuan mendapati beliau bersalah meliwat bekas pembantunya.

Mahkamah kecoh apabila hukuman dijatuhkan dengan mengenepikan keputusan Mahkamah Tinggi sebelum ini.

Keputusan hari ini adalah sebulat suara di kalangan tiga hakim itu.

Hakim Datuk Balia Yusof Wahi yang mengetuai penal hakim masih belum menjatuhkan hukuman yang boleh dikenakan sehingga 20 tahun itu.

Dengan hukuman ini, masa depan polik Anwar hampir berakhir. Dia tidak boleh memegang sebarang jawatan politik dan menyertai sebarang pilihan raya termasuk menjadi calon PRK Kanag yang akan diadakan 23 Mac ini.

Dalam respons segera, Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli berkata, "Perasaan paling buruk adalah, saya tidak terkejut dan bersedia dari segi mentalnya untuk ketidakadilan ini".

Bekas pengerusi bersama Bersih Datuk Ambiga Sreenevasan berkata melalui laman Twitternya, dia terkejut dan meminta Anwar terus cekal.

"Saya tidak percaya ia boleh berlaku," katanya.

Elizabeth Wong dari PKR yang juga Adun Bukit Lanjan berkata: 


"Memeranjatkan. Mahkamah Rayuan menolak keputusan Mahkamah Tinggi yang membebaskan Anwar Ibrahim. Di mana keadilan?"

Ekoran keputusan itu, polis telah mempertingkatkan kawalan di luar mahkamah dan menutup jalan menuju Istana Keadilan di Presint 2, Putrajaya.

Kawasan utama di depan Istana Keadilan itu dikawal dan dilingkungi riben "kawasan kejadian jenayah" yang berwarna kuning.

Semua petugas media diberikan pas untuk memasuki mahkamah sementara kemasukan pelawat dan penyokong dihadkan. Kira-kira 50 petugas media berada di luar mahkamah.

Hakim Datuk Balia Yusof Wahi, semasa menyampaikan keputusannya, berkata, semua tertumpu kepada bukti DNA.

"Kami telah mengkaji bukti yang diberikan oleh IO Jude Blacious. Apa yang dia buat adalah memotong bahagian bawah plastik dan meletakkan penanda pada setiap sampul surat.

"Perubahan berlaku kepada plastik bag dan bukan bahan bukti. Mohor ke atas sampel adalah utuh dan tidak ada perubahan pada sampel," kata hakim itu.

Katanya, hakim Mahkamah Tinggi memutuskan perubahan berlaku pada beg plastik sahaja.

"Kami dapati tiada sebab hakim itu lari dari penemuan awalnya (memanggil Anwar membela diri)."

"Kami dapati hakim yang bijaksana telah salah dalam penghakimannya dalam isu integriti sampel itu.

"Kami benarkan rayuan ini dan mendapati (Anwar) salah sebagaimana didakwa," katanya.

Mahkamah kemudiannya memutuskan untuk menimbang rayuan untuk meringankan hukuman selepas mahkamah berehat satu jam.

Sebelum itu peguam Karpal Singh meminta ia dibuat minggu depan namun dibantah oleh Timbalan Pendakwaraya Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah yang meminta ia dibuat hari ini juga walaupun tidak bersedia.

Selepas berlaku pertikaman lidah antara kedua-dua pihak lalu Anwar bangun dan berkata "Kita buat sekarang."– 7 Mac, 2014. 

IPOHMALAY

Posted: 07 Mar 2014 09:07 AM PST

IPOHMALAY


Bandingkan Jambatan Pulau Pinang II dan Jambatan Selat Sunda, Menteri Perekonomian Indonesia dikritik pembaca di portal berita

Posted: 06 Mar 2014 08:24 PM PST

Penang Second Bridge
Menteri Perekonomian Indonesia, Hatta Rajasa dikritik oleh pembaca Detik.com kerana mengeluarkan kenyataan yang menyebut jika siap Jambatan Selat Sunda, Jambatan Pulau Pinang kedua tidak bermakna apa-apa. 

Rakyat Indonesia yang telah lama disogokkan dengan rancangan membina jambatan sepanjang 31 km yang menghubungkan Jawa dan Sumatera itu ternyata kecewa apabila projek yang diwawarkan menelan belanja RM60 billion itu masih belum terlaksana, lalu menempelak kenyataan menteri tersebut.

Mereka memuji Malaysia yang dalam senyap menyiapkan Jambatan Pulau Pinang kedua sepanjang 23.5 km dalam tempoh 6 tahun dengan biaya RM4.5 billion berbanding war-war Jambatan Selat Sunda yang telah kedengaran sekian lama tetapi masih belum mula dibina.Hatta: Jembatan Penang Tak Ada Apa-apanya Dibanding JSS

Maikel Jefriando - detikfinance
Rabu, 05/03/2014 18:43 WIB


Jakarta -Pemerintah Malaysia baru saja meresmikan Jembatan Penang 23 km, yang merupakan jembatan terpanjang di ASEAN. Tapi pemerintah Indonesia mengatakan, jembatan di Malaysia itu tidak ada apa-apanya dibandingkan Jembatan Selat Sunda (JSS) yang rencananya akan dibangun.


"(Kalau JSS jadi) Ya jauh. Penang nggak ada apa-apanya," ujar Menko Perekonomian Hatta Rajasa di kantornya, Jakarta, Rabu (5/3/2014).


Seperti diketahui, JSS akan memiliki panjang 31 km dan bentang jembatan yang mencapai 2,9 km. Sementara tingginya dari atas laut adalah 200 meter.


Hatta mengatakan, saat ini diperlukan laporan dari kesanggupan BUMN untuk menjalankan proyek JSS. Terutama untuk penggarapan studi kelayakan atau feasibility study (FS) yang senilai Rp 1 triliun.


"JSS kan sedang berjalan. Kemarin sudah kita minta agar dilaporkan segera sampai di mana kekuatan BUMN, nah kalau dia harus membiayai FS-nya sekitar Rp 1 triliun, nanti akan dilaporkan," terangnya.


Hatta menaruh harapan yang cukup besar dari masuknya BUMN untuk ikut membangun proyek yang akan menghubungkan Sumatera dan Jawa tersebut. Apalagi tidak mungkin untuk menggunakan anggaran dari APBN.


"Ya kalau tidak ya kita tidak punya pilihan. APBN kita tidak mungkin kita anggarkan," sebutnya.


(mkl/dnl) 

Ohpolitik!™

Posted: 07 Mar 2014 03:27 AM PST

Ohpolitik!™


Anwar Bersalah Liwat : #PRKKajang Medan Pertuduhan Kerajaan Sekali Lagi Berjaya Fitnah 'Anugerah Tuhan'

Posted: 07 Mar 2014 01:31 AM PST


Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim, didapati bersalah oleh Mahkamah Rayuan, di sini, pada Jumaat, atas tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan pada 2008.

Panel tiga hakim membenarkan rayuan pihak pendakwaan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi pada 2012 yang melepas dan membebaskan Anwar daripada pertuduhan itu.

Mahkamah dijangka menjatuhkan hukuman terhadap beliau tidak lama lagi.

Dengan keputusan itu, Anwar tidak boleh dipilih sebagai calon untuk PKR dalam Pilihan Raya Kecil Kajang yang akan diadakan pada 23 Mac.


Fasal (1)(e) Bab LXIV, Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Selangor memperuntukkan bahawa seseorang itu hilang kelayakan untuk dipilih sebagai ADUN, sekiranya dia telah disabitkan dengan suatu kesalahan jenayah dan dihukum penjara tidak kurang dari 1 tahun atau denda tidak kurang dari RM2,000.

Fasal (3) Bab LXIV, memberi pengecualian kepada mana-mana orang yang sedang menjadi ADUN. Menurut Fasal (3), sekiranya mana-mana ADUN disabitkan kesalahan dan dijatuhi hukuman yang menghilangkan kelayakannya dan dia mengemukakan rayuan dalam tempoh 14 hari terhadap sabitan dan hukuman itu, maka kehilangan kelayakan itu tidak mula berkuatkuasa sehinggalah rayuan itu dibereskan.

Walau bagaimanapun, Fasal (4) Bab LXIV memperuntukkan bahawa:

"Fasal (3) tidaklah terpakai bagi maksud pencalonan atau pemilihan mana-mana orang ke DUN dan bagi maksud itu, kehilangan kelayakan hendaklah mula berkuatkuasa daripada tarikh sabitan dan hukuman"

Sekiranya Mahkamah Rayuan membenarkan rayuan pihak pendakwaan dan mensabit serta menghukum Anwar Ibrahim melebihi 1 tahun penjara atau denda melebihi RM2,000 sebelum tarikh penamaan calon PRK Kajang, Anwar hilang kelayakan untuk mengemukakan kertas pencalonannya semasa proses penamaan calon, berdasarkan peruntukkan Peraturan-peraturan Pilihanraya (Perjalanan Pilihanraya) 1981.

Sekiranya sabitan dan hukuman itu berlaku selepas tarikh penamaan calon tetapi dalam tempoh yang masih dibenarkan untuk memfailkan petisyen pilihanraya (30 hari daripada tarikh keputusan PRK Kajang diwartakan), pemilihan Anwar boleh dicabar melalui petisyen atas alasan hilang kelayakan. Sekiranya petisyen pilihanraya itu berjaya, kerusi DUN Kajang kembali kosong.

Sekiranya sabitan dan hukuman berlaku selepas tamat tempoh yang dibenarkan untuk memfailkan petisyen pilihanraya, maka pengecualian dalam Fasal (3) adalah terpakai. Anwar boleh kekal menjadi ADUN sehinggalah rayuannya dibereskan.

  #KalimahAllah Punca Ultraman DiHARAMkan KDN #MalaysiaNews

  Posted: 06 Mar 2014 06:04 PM PST

  Ramai yang terkejut bila berita KDN mengharamkan buku komik kegilaan kanak kanak ini berkuatkuasa 18fed lepas..

  Ada juga berpendapat tindakkan KDN itu satu tindakkan bodoh.. Tapi selepas mendapat gambaran sebenar barulah kita tahu bahawa tindakkan yang dilakukan KDN adalah wajar..

  Isi kandungan buku Ultraman sebenarnya mengandungi kalimah Allah yakni berkemungkinan boleh memudaratkan si pembaca..
  Jelas bukan? Syabas kepada pihak KDN kerana berjaya menghalang penyebaran buku yang boleh memudaratkan keselamatan awam.

  Kementerian Dalam Negeri mewartakan Perintah Larangan Penerbitan terhadap buku 'Ultraman The Ultra Power', yang didapati mengandungi unsur-unsur mungkin memudaratkan ketenteraman awam.

  Buku terbitan bahasa Melayu itu adalah terbitan Resign Publications, manakala pencetaknya Network Printers.

  Mengikut kenyataan kementerian itu hari ini, warta larangan itu berkuat kuasa 18 Februari lepas mengikut Seksyen 7(1) Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 

  "Adalah menjadi satu kesalahan mengikut subseksyen 2 Seksyen 8 Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 sekiranya mana-mana orang mencetak, mengimport, menghasilkan, menghasilkan semula, menerbit, menjual, mengeluar, mengeliling, menawarkan untuk menjual, mengedar atau ada dalam miliknya bagi apa-apa jua maksud seperti itu apa-apa hasil penerbitan larangan," menurut kenyataan itu.

  Mereka yang disabitkan melakukan kesalahan itu boleh dikenakan penjara tidak melebihi tiga tahun atau denda tidak melebihi RM20,000 atau kedua-duanya. - Bernama

  tunku

  Posted: 07 Mar 2014 03:04 AM PST

  tunku


  Anwar sodomy appeal: Guilty

  Posted: 07 Mar 2014 01:14 AM PST

  The Court of Appeal found Datuk Seri Anwar Ibrahim guilty of sodomising his former aide in 2008.
  The three-man panel allowed the prosecution's appeal against a 2012 High Court decision that acquitted Anwar of the charge.
  Earlier, the court heard that the DNA profile of a third party was found in Mohd Saiful Bukhari Azlan's anus despite his claim of not being a homosexual.

  Anwar's co-counsel Ramkarpal Singh submitted that the prosecution had failed to explain the source of the contributor of the third DNA in the "intimate samples" during the Opposition leader's sodomy trial.

  He argued that two samples taken from Saiful's anus and a Good Morning towel found in Anwar's lock-up on the night of July 16, 2008 have the third party's DNA.

  Ramkarpal said the presence of third party's DNA could only happened if Saiful had a sexual relationship with a man or that someone else had came into contact with the samples taken from the complainant.

  "Only two ways (third party's DNA) this can happen. First, if he (Saiful) had a sexual relationship with a man who ejaculated inside him leaving his DNA there.

  "Or someone else had come into contact with the sperm after it was extracted," he argued before a three-man panel chaired by Justice Balia Yusof Wahi with Justices Aziah Ali and Mohd Zawawi Salleh.

  He said the defence do not know the identity of the third party contributor.

  "There is certainly some form of tampering as he (Saiful) himself said that he is not homosexual.

  "It cannot be a coincidence for a same person's DNA to be found on the different items," he said.

  He said the possibility of retired investigating officer Supt Judy Blacious Pereira to have contact with the samples could not be excluded due to him being a custodian of those items for a longer time.

  "It is not for us to speculate but it creates a reasonable doubt. Other people who had custody included three government doctors," he said.

  Ramkarpal submitted that the prosecution's contention that Supt Jude had merely cut an envelope containing samples for relabelling was "too much a simplistic view".

  "Tampering is fatal. That is why we say that the trial judge was corect when he said that he cannot be 100% certain that the samples is not compromised," he argued.

  He argued that the law was strict on the integrity of samples.

  "If unexplained (over the integrity of samples), it ought to be taken in favour of the respondent (Anwar)," he said.

  Anwar's lead counsel Karpal Singh also hit out at lead prosecutor Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah's remarks over Anwar's move to give a statement from the dock.

  Karpal said that Shafee had defended lawyer and former deputy Speaker D.P. Vijandran for a case in Ipoh where he had given a statement from the dock.

  "He (Vijandran) is obviously not a low mental capacity," he said to Shafee's remarks that such a defence was to protect a vulnerable accused who is mentally not stable.

  Anwar was acquitted by the High Court on Jan 9,2012 for allegedly sodomising his former aide Mohd Saiful at Desa Damansara Condominium in Bukit Damansara on June 26, 2008.

  Trial judge Justice Mohamad Zabidin Mohd Diah had ruled that the court could not be 100% certain, after going through the evidence, that the integrity of the DNA samples had not been compromised.

  Anwar Calls the Courts '‘PANDIKUTTY‘ (piglets)”

  Posted: 06 Mar 2014 10:49 PM PST

  This was not an unexpected development as the court cases for this Sodomy II trials have always been scheduled for February to March since last year. Even before the previous Kajang ADUN's shock resignation.
  The case have moved very slowly since last year due to many delays associated with Anwar's defense team as well as his schedules.
  Earlier, there were speculations that DS Anwar's Kajang Move was to help act as a buffer against the ongoing court case.
  ----
  PKR supremo Anwar Ibrahim accused the federal government of attempting to end his political career by using the judiciary.

  Speaking at the launch of the PAS election machinery in Taman Sri Jenaris last night, Anwar said that the courts have ruled that the judgement for his sodomy trial would be finalised this week.

  "My lawyer, Karpal Singh informed me that the courts have ruled that the judgment for my cases will be concluded this week.

  "Since when do the courts pass judgments on cases for the entire week? They are all 'pandikutty' (piglets)", said Anwar, who is also PKR's candidate for the Kajang by-election.

  He was referring to his sodomy trial, which will be heard tomorrow by the Court of Appeal.

  In January last year, the Kuala Lumpur High Court acquitted Anwar on charge of sodomising his former aide, Saiful Bukhari Azlan.

  The matter was taken up to the Court of Appeal, with Anwar failing three times to disqualify Umno linked lawyer, Muhammad Shafee Abdullah from taking charge as lead prosecutor to the case.

  Anwar, who is also the Opposition Leader, also accused the Election Commission (EC) of attempting to make things difficult for him to contest in the Kajang by-election.

  "March 11 is the nomination day. It is also the day I have to address the Parliament as the opposition leader.

  "It is also the day the court will deliver its judgment on Karpal Singh," he said.

  Karpal, who is also Anwar lawyer, was found guilty for sedition by the High Court last week for his comment against the Perak ruler, Sultan Azlan Shah at the height of the Perak state government take over in 2009.

  On related matter, PKR secretary general Saifuddin Nasution echoed Anwar's claims saying, "The courts fixed March 6 and 7 for judgement. BN knows it cannot defeat Anwar via the ballot box so they are resorting to the judiciary to do the job."

  The Kajang state seat fell vacant following the resignation of assemblymen Lee Chin Cheh of PKR on Jan 27. The EC had set March 11 for nomination and March 23 for the polls.

  Also joining the race for Kajang are MCA vice president Chew Mei Fun, former PKR leader Zaid Ibrahim and former dangdut singer Herman Tino have also shown interest in contesting.

  Cracks appearing in Pakatan Rakyat

  Posted: 06 Mar 2014 03:34 AM PST

  DAP member and columnist, Selena Tay writes:
  Is something amiss in Pakatan Rakyat? Perhaps so, due to recent events. This article is therefore an attempt to diagnose the problem by reading the warning signs.

  As everyone knows, the key to solving a problem is first of all to acknowledge that there is a problem. Once that is clear, then everyone can work together towards solving the problem before it becomes unsolvable.

  Now the reason why this columnist senses that there is a problem is because Pakatan seems to lack direction and purpose after the GE13 defeat.

  It is true that the momentum and build-up towards GE13 was tremendous and therefore defeat was a great disappointment but still somehow one has to move on and continue with the struggle for a better Malaysia.

  As mentioned in this columnist's previous articles last year, Pakatan has to focus on the immediate issues at hand and that is to concentrate on being a good opposition watchdog.

  As the next general election is still very far away, it is futile to have one's attention diverted by thoughts of capturing Putrajaya.

  Focusing on the immediate issues, for example can also mean helping the rakyat cope with the current water-ration exercise that we have been forced to endure.

  It is good that DAP's Balakong state assemblyman, Eddie Ng Tien Chee has rented a lorry tanker to distribute water while PAS Unit Amal is lending a helping hand by providing the manpower to do the distribution. This is a good example of working together for the good of the rakyat.

  Back to the problems in Pakatan. There is certainly a rift in Pakatan due to two incidents which can be labelled as 'The Two Surprises'.

  The first surprise no doubt is the resignation of PKR's Kajang state assemblyman, Lee Chin Cheh to pave the way for Opposition Leader Anwar Ibrahim to contest that state seat in Selangor.

  DAP and PAS were definitely surprised by the move. PKR should have sounded out their coalition partners before the move was executed.

  Then Selangor PAS Youth announced that they will not help in the Kajang campaign only to backtrack later by saying that they will help in the campaign but will not give their consent to Anwar becoming Menteri Besar should he win the seat.

  The reaction of Selangor PAS Youth is all down to being served with the surprise although it is certainly not an excuse for their reaction, said PAS Shah Alam MP Khalid Samad.

  However this bickering is all so unnecessary and portrayed PAS and Pakatan in a bad light.

  BN leaders of course seized upon this opportunity to comment that "Pakatan lacks cohesion as DAP and PAS are angry with the strategy initiated by PKR's Rafizi Ramli".

  The water deal

  As for the second surprise, it is none other than PKR's Selangor Menteri Besar Khalid Ibrahim signing the water MoU with the federal government. Signing the MoU is a good move if it puts an end to the rakyat's water woes without the price of water being increased tremendously.

  But then again, after holding out for so long, why the sudden rush to sign?

  It is indeed a lightning move by Khalid. And as in the first surprise, this too was done without any early warning to the DAP and PAS lawmakers, and they had no clue that this signing was going to take place. It is certainly not good to keep one's coalition partners in the dark.

  And the third indication that cracks are appearing in Pakatan is the activities pertaining to the Kajang by-election because as of now, PAS and DAP seem slow to help.

  Although campaigning can only be carried out after Nomination Day on March 11, 'small works' should have been done by the end of last month.

  'Small works' refer to meeting the people of Kajang, finding out their woes and generally getting a feel of the place by chatting to people in the coffee-shops and the warungs.

  All these should have been done by the grassroots members of PAS and DAP without wearing the party uniform. This informal walkabout is useful for obtaining information pertaining to the Kajang folk.

  Till today, 'small works' have not been done despite this columnist persistently sending quite a number of text messages to PAS and DAP leaders urging them to take action and get going on the ground to meet the people.

  A PAS Central Working Committee member has even texted back to this columnist saying: "Still haven't receive instruction from top leadership to turun padang,…sigh".

  Very lax indeed. This lethargy on the part of DAP and PAS certainly points to some rift in Pakatan.

  Although the rift is not major as yet, problems should be ironed out with roundtable discussions before it reaches a point of no return.

  A Pakatan Rakyat Convention will be held in Selangor this Saturday, March 8 which is a significant date.

  Pakatan must rejuvenate after losing momentum, direction, focus and purpose post-GE13. Otherwise the fledgling two-party system will collapse and democracy in Malaysia will regress.

  Taipingmali (tm)

  Posted: 07 Mar 2014 01:48 AM PST

  Taipingmali (tm)


  AGENDA PERIBADI ANWAR TAKUTKAN KIT SIANG

  Posted: 06 Mar 2014 07:49 AM PST

  Tidak mustahil Anwar Ibrahim akan kecundang pada pilihan raya kecil Kajang jika politik dalaman pakatan pembangkang terus bergolak.

  Malahan menurut pemimpin veteran Dap, Lim Kit Siang bukan sahaja Anwar akan kalah tetapi pembangkang juga akan turut berpecah.

  Mungkin ini satu helah politik Kit Siang untuk mendapat simpati supaya penyokong dan ahli PKR, Pas dan Dap bersatu padu tetapi realiti apa yang sedang berlaku di dalam dan juga intra-parti tidak boleh dinafikan.

  Inilah yang memeningkan kepada pemimpin pembangkang seperti Kit Siang dan Abdul Hadi Awang.

  Anwar telah diberi mandat untuk menjadi pemimpin de facto pakatan pembangkang tetapi skandal demi skandal yang melanda dirinya serta percakaran teruk antara pemimpin-pemimpin PKR sendiri menyerlahkan ketidak mampuan beliau sebagai seorang pemimpin yang boleh diharapkan menawan Putrajaya.

  Pertama peribadi dan personaliti Anwar sendiri sudah tercalar apabila beliau gagal untuk menunaikan janji kepada pengungi yang menyokong pembangkang pada PRU13 lalu untuk menjadi perdana menteri.

  Pengundi Cina khususnya amat kecewa dengan kegagalan Anwar dan sedikit demi sedikit mereka mulai sedar akan kesilapan mereka terlalu mempercayai beliau.

  Dalam usaha cuba untuk menutup kegagalan dan kelemahan beliau, Anwar merancang strategi untuk menjadi menteri besar Selangor pula.

  Ini seperti impian seorang yang hendak menjadi doktor, tetapi apabila cita-cita tidak tercapai, puas sudah hati sekadar menjadi jururawat atau pembantu perubatan.

  Begitulah dilema yang dihadapi Anwar hasil daripada ketamakan kuasa dan teringin sangat menjadi pemimpin nombor satu negara walau apa pun rintangan yang datang.

  Jika Anwar sanggup berbuat apa saja termasuk bersekongkol dengan parti rasis Dap kerana idamkan menjadi perdana menteri, beliau juga rela melakukan perkara yang sama untuk menjadi menteri besar.

  Keadaan politik yang boleh di katakan stabil di Selangor kerana pembangkang memenangi majoriti pertiga yang besar telah diporak perandakan oleh Anwar kerana hendak menggantikan Khalid Ibrahim.

  Tidak semena-mena pilihan raya kecil Kajang terpaksa di adakan dan Adun PKR C.C. Lee yang baru memegang jawatan itu selama lapan bulan terpaksa mengundur diri.

  Lee yang berusia awal 30an dikorbankan kerana Anwar yang sudah 67 tahun dan lanjut usia masih ingat beliau popular dan gagah dalam arean politik.

  Sudah Adun Kajang ditendang keluar, kini Khalid pula di letak jawatan kerana hendak memenuhi nafsu Anwar yang tidak ada batasnya.

  Samada ini akan berlaku atau sebaliknya bergantung kepada kuasa penentu Sultan Selangor.

  Walaupun menang tidak semestinya sultan merestui perlantikannya sebagai menteri besar baru.

  Jika belaiu menang tidak semestinya Khalid akan tunduk kepada kehendak Anwar.

  Ini jelas dalam perjanjian persefahaman antara kerajaan pusat dan kerajaan negeri berhubung isu pengambil alihan empat aset ais di Selangor.

  Khalid tidak memaklum atau berbincang pun dengan Anwar mengenai rancangannya untuk menandatangani MoU tersebut.

  Mana tidaknya, Khalid tidak perlu merujuk kepada Anwar yang setakat menjadi penasihat ekonomi bergaji RM1.

  Malahan barisan exco negeri juga tidak mengetahui perancangan Khalid hingga ke saat akhir MoU di meterai.

  Keadaan ini sudah cukup menjelaskan pendirian dan sikap Khalia yang independen dan tidak suka dikongkong oleh Anwar atau mana-mana pihak.

  Inilah yang merisaukan Kit Siang kerana kepentingan Anwar amat menyerlah dalam pakatan pembangkang.
  Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

  Sahabat-Gunung

  Posted: 07 Mar 2014 01:25 AM PST

  Sahabat-Gunung


  Jentera Penerangan Pemuda Akan Diperhebat Bantu Calon BN Di Kajang

  Posted: 06 Mar 2014 11:15 PM PST


  Ketua Penerangan Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia Jamawi Jaafar berkata, kempen penerangan akan diperhebatkan bagi menjelaskan isu-isu yang dibangkitkan oleh pembangkang menjelang pilihanraya kecil DUN Kajang yang akan diadakan pada 23 Mac depan

  Beliau berkata, pengalaman sebelum ini, didapati rakyat semakin menerima dan faham penjelasan yang diberikan oleh kerajaan.

  "Kita, (Penerangan Pemuda UMNO/BN) akan mengerakkan secara terus menerus kempen penerangan ini di semua peringkat yang telah kita mulakan dan diperhebatkan lagi bagi menjelaskan dan memperbetulkan segala tomahan  mengenai isu-isu yang dibangkitkan oleh pembangkang. Penceramah dari luar turut dipanggil untuk mengupas dan menerangkan setiap isu yang dibangkitkan.

  Kita akan menggunakan kaedah tradisi bersemuka, media cetak, media elektronik dan media maya bagi memberikan penerangan kepada rakyat mengenai segala dasar dan program kerajaan termasuk program program pembangunan yang disediakan oleh kerajaan

  Cara ini dilihat lebih berkesan bagi menghebahkan pelbagai maklumat mengenai apa juga dasar serta program yang dilakukan oleh kerajaan untuk kepentingan Negara dan rakyat," ujarnya yang juga Ketua Pemuda UMNO Bahagian Tenom.

  Antara isu yang dibangkitkan oleh parti pembangkang sekarang ialah mengenai kenaikan harga barang, minyak dan pendidikan secara percuma.

  Rakyat kini semakin terdedah kepada pelbagai maklumat dan menjadikan mereka lebih kritis dan berani.

  Sehubungan itu, ujarnya, UMNO khususnya Biro Penerangan Pemuda  perlu memanfaatkan perkembangan tersebut dengan menyalurkan lebih banyak penerangan kepada rakyat mengenai isu-isu yang dibangkitkan oleh pembangkang.

  Katanya, sifat pembangkang ialah membangkang dan mereka akan memutar-belitkan setiap fakta bagi mengelirukan rakyat untuk kepentingan mereka.


  "Pemuda akan berhujah dengan fakta yang betul kepada rakyat khususnya di kawasan DUN Kajang agar rakyat tidak mudah dikelirukan dengan fakta yang cuba di putar belitkan oleh pihak lawan.


  Kita berharap jentera Pemuda khususnya Ketua Penerangan Pemuda UMNO setiap bahagian dan cawangan yang ada di Selangor turun padang bagi membantu calon BN, Datin Paduka Chew Mei Fun berkempen sekali gus memperjelaskan segala isu yang dibangkitkan oleh pembangkang kepada pengundi di kawasan DUN Kajang," tambahnya lagi.

  Kerana Bang Non ..... Ultraman Takleh Masuk Malaysia Lagi ....

  Posted: 06 Mar 2014 03:55 PM PST


  Hari tu Anwar takleh masuk Jepun. Tapi kali ni terbalik, Ultraman takleh masuk Malaysia. Sesi balas dendam.
  Kementerian Dalam Negeri mewartakan Perintah Larangan Penerbitan terhadap buku 'Ultraman The Ultra Power', yang didapati mengandungi unsur-unsur mungkin memudaratkan ketenteraman awam.

  Buku terbitan bahasa Melayu itu adalah terbitan Resign Publications, manakala pencetaknya Network Printers.

  Mengikut kenyataan kementerian itu hari ini, warta larangan itu berkuatkuasa 18 Februari lepas mengikut Seksyen 7(1) Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984.

  "Adalah menjadi satu kesalahan mengikut subseksyen 2 Seksyen 8 Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 sekiranya mana-mana orang mencetak, mengimport, menghasilkan, menghasilkan semula, menerbit, menjual, mengeluar, mengeliling, menawarkan untuk menjual, mengedar atau ada dalam miliknya bagi apa-apa jua maksud seperti itu apa-apa hasil penerbitan larangan," menurut kenyataan itu.


  Mereka yang disabitkan melakukan kesalahan itu boleh dikenakan penjara tidak melebihi tiga tahun atau denda tidak melebihi RM20,000 atau kedua-duanya.


  Kisah Nenek Dengan Perfume Bulgari & Guccinya .....

  Posted: 06 Mar 2014 05:30 AM PST


  Ada seorang nenek naik lif ke tingkat 8, sampai ke tingkat 1 lif berhenti…..lalu masuk seorang gadis cantik ke dalam lif tersebut dengan sangat wangi

  Nenek: "Amboi,,,wangi betul…!!!!

  Gadis : " BULGARI " nek, tiga ratus ringgit sebotol………

  kemudian sampai ke tingkat 6, ada lagi gadis cantik yg masuk lif yg lebih wangi dari gadis pertama………

  Nenek: "Wah! Yang ini pun wangi!!!!!

  Gadis 2 : "GUCCI" nek, empat ratus lebih harganya sebotol……..

  Sebaik saja sampai ke tingkat 8, si nenek pun keluar sambil terkentut yg mengeluarkan bau yang kuat sekali……..
  kedua gadis tersebut yg ada di dalam lif hampir muntah dan berkata:

  "Nek"…Ni bau apa ni?"

  Sambil keluar lif , si nenek pun berkata…….

  "PETAI KING", …Tiga ringgit seikat.....

  Sohaimi Sifatkan Dr Afif Individu Yang Rasa Sentiasa Bagus

  Posted: 06 Mar 2014 03:45 AM PST


  Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Sohaimi Shahadan menyifatkan ADUN Seberang Jaya, Dr Afif Bahardin sebagai seorang individu yang merasakan diri mereka bagus sentiasa melihat orang dalam sudut negatif.

  Ujarnya, Kenyataan beliau dalam twitternya bahawa 'penjenayah Bunuh polis itu tidak menghairankan tetapi bila polis yang sepatutnya menegakkan undang-undang membunuh tahanan, itu masalah' sebenarnya amat keterlaluan.

  "Beliau juga menyatakan 'bila polis dibunuh, kita tahu penjenayah akan ditangkap dibicara; di Malaysia, tahanan mati dalam jagaan polis masih belum mendapat pembelaan.'

  Sebagai pemimpin masyarakat, beliau sepatutnya menyanjung dan menghormati jasa anggota polis yang menjaga keamanan negara ini daripada kes jenayah," ujarnya.

  Namun sebaliknya, beliau sanggup mengeluarkan kenyataan bernada negatif yang boleh mengguris hati anggota keselamatan itu.

  Pada masa yang sama kenyataannya itu bukan sahaja memperkecilkan peranan pasukan polis, malah cuba membela penjenayah.

  "Kata pepatah ada mengatakan, terlajak perahu boleh diundur tetapi terlajak kata buruk padahnya.

  Justeru saya menggesa Dr Afif menarik semula kenyataan itu dan membuat permohonan maaf secara terbuka kepada semua anggota polis," tambahnya.

  Sama ada sedar atau tidak, kenyataan beliau itu seolah-olah cuba menghasut rakyat agar tidak menghormati pasukan keselamatan khususnya anggota polis dengan memberi imej yang negatif.

  "Dr Afif yang saya percaya mempunyai pendidikan tinggi tetapi malangnya kurang berbudi bahasa dan mentalitinya sama sahaja dengan pemimpin pembangkang yang lain yang bencikan polis.

  Lebih menyedihkan Dr Afif juga tidak sensitif terhadap perasaan anggota polis yang maut akibat serangan hendap lima warga asing di Taman Sentosa, Klang.


  Sekiranya Dr Afif tidak mampu memberi jasa kepada rakyat dengan menjaga keselamatan, lebih baik tumpu sahaja tugasnya sebagai wakil rakyat. Jangan perkecilkan tugas dan tanggungjawab orang lain,"ujarnya lagi.

  Dialog Dewasa Kritik Berasa

  Posted: 06 Mar 2014 11:38 PM PST

  Dialog Dewasa Kritik Berasa


  KES LIWAT : ANWAR PATUT DAH LAMA DIPENJARA KATA PEGUAM

  Posted: 06 Mar 2014 05:53 PM PST


  Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu didapati bersalah atas pertuduhan meliwat bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan, kerana bukti yang dikemukakan di mahkamah amat kukuh, Mahkamah Rayuan diberitahu Khamis.

  Ketua pasukan pendakwaan Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah berkata oleh itu, mahkamah seharusnya membenarkan rayuan pihaknya berhubung pembebasan Anwar.

  Beliau berkata ketika diperintah membela diri oleh Mahkamah Tinggi, Anwar memilih untuk memberi keterangan tidak bersumpah daripada kandang tertuduh, yang menyaksikan dia tidak boleh disoal balas.

  Muhammad Shafee berkata Anwar tidak berani memberi keterangan dari kandang saksi sebaliknya memilih untuk 'bersembunyi' di dalam kandang tertuduh dan menyerang kerajaan, hakim serta timbalan pendakwa raya.

  "Keterangan beliau dari kandang tertuduh hanya penafian semata-mata selepas memberi notis alibi," katanya sambil menambah hakim yang mendengar perbicaraan kes itu tidak mengambil kira keterangan Anwar dari kandang tertuduh.

  Beliau berkata bagaimanapun, tiada secebispun pembelaan alibi dikemuka kepada mahkamah dan Anwar menggugurkan terus pembelaan itu ketika disoal berhubung klip video dari kamera litar tertutup (CCTV) di kawasan kondominium terbabit.

  Muhammad Shafee berkata rakaman CCTV itu menunjukkan ketibaan serta kepulangan Mohd Saiful dan Anwar.

  Katanya, Anwar menafikan melakukan perbuatan itu namun tidak menafikan bahawa dia berada di tempat kejadian.

  Muhammad Shafee berkata demikian ketika berhujah di depan Hakim Datuk Balia Yusof Wahi, Datuk Aziah Ali dan Datuk Mohd Zawawi Salleh yang mendengar rayuan pendakwaan berhubung keputusan Mahkamah Tinggi pada 9 Jan 2012, yang melepas dan membebaskan Anwar daripada pertuduhan meliwat Mohd Saiful di Kondominium Desa Damansara antara 3.10 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun 2008.

  Menyentuh isu lain, beliau berkata hakim mahkamah tinggi terkhilaf apabila memutuskan bahawa 11 item yang dibungkus berasingan dan mengandungi sampel DNA telah dicemari.

  Muhammad Shafee juga berkata tidak ada bukti yang menunjukkan bahawa sampel itu 'diusik' kerana bungkusan itu masih bertutup meskipun diletak dalam sampul oleh pegawai penyiasat kes berkenaan iaitu Jude Pereira.

  Beliau berhujah kredibiliti pakar asing pembelaan boleh dipertikai kerana memberi keterangan berdasarkan buku teks serta manual sedangkan pakar tempatan menganalisis sampel DNA daripada Mohd Saiful.

  Sementara itu, peguam Karpal Singh membantah hujah Muhammad Shafee berkaitan keputusan Anwar memberi keterangan dari kandang tertuduh.

  "Ini merupakan hak substantif tertuduh, Anwar memilih untuk memberi keterangan dari kandang tertuduh dan pendakwaan tidak seharusnya dibenar membuat sebarang kenyataan berhubung perkara itu bagi meracuni pendapat mahkamah," katanya.

  Beliau juga berkata mahkamah tidak sepatutnya mengganggu keputusan hakim perbicaraan berhubung keterangan pakar.

  Peguam Ram Karpal Singh pula berhujah mahkamah harus menolak rayuan itu kerana pakar telahpun memberi keterangan bahawa sampel terbabit sudah tercemar.

  Perbicaraan kes bersambung esok – Bernama

  SANTAI ABANG 4 INCI

  Posted: 06 Mar 2014 05:01 PM PST


  Hakim Aziah bertanya sekiranya hakim perbicaraan menyatakan perkara tersebut dan Shafee membalas, "Bagaimana mungkin air mani Anwar berada sedalam 4 cm dalam dubur Saiful?"

  Rasanya apa yang Anwar akan cakap? Itu saja yang rakyat nak dengar.
  ANWAR MENYUMPAH-NYUMPAH DI TWEETER

  Posted: 06 Mar 2014 05:53 AM PST


  Ketika pendengaran rayuan pihak pendakwa terhadap pembebasan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada pertuduhan meliwat, NGO pimpinan Naib Presiden PKR, N Surendran, Lawyer For Liberty (@lawyers4liberty) mengamuk kepada Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah di twitter Ketua Umum PKR itu.
  Di dalam mahkamah, Muhamad Shafee yang mengetuai pihak pendakwaan dalam rayuan itu memberitahu Mahkamah Rayuan bahawa hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohd Zabidin Mohd Diah yang mendengar perbicaraan dan membebaskan Anwar telah terkhilaf (tersilap) dalam keputusannya.
  "Jika ada bukti bahawa bukti DNA itu telah diubahsuai dalam apa cara sekalipun, maka jelas kes (ini) tidak mempunyai asas," Shafee memberitahu panel hakim itu, dilaporkan Antarapos
  Bagaimanapun hakikat ialah bukti DNA itu diserah oleh polis kepada pakar kimia kerajaan dilabel dan dimateri sebagaimana yang diwajibkan, kata beliau.
  "Bagaimanapun keterangan ini tidak diambil kira oleh hakim dalam merumuskan bahawa sampel itu telah dikompromi," tambahnya.
  Shafee berkata berasaskan keterangan pakar kimia kerajaan itu, kebarangkalian sampel DNA itu telah diubahsuai dalam apa cara sekali pun oleh pengawai penyiasat Jude Pereira amat tipis.
  "Ini adalah rungutan utama kami (selaku pendakwaraya). Pakar kimia mengatakan botol yang mengandungi DNA yang diterima dari polis telah dimateri tetapi keterangan ini tidak diambil kira oleh hakim," kata beliau.
  Shafee berkata hakim Zabidin silap untk meletakkan standard terlalu tinggi iaitu 100 peratus terhadap kualiti bukti DNA itu.
  "Tidak mungkin kita boleh mencapai 100 peratus dalam kehidupan kita. Semua harus berpandukan kepada bukti yang sedia ada dan kemudian mengambil kira kebarangkalian dalam membuat sesuatu rumusan," kata beliau.
  Pihak pendakwaan diketuai oleh Muhamad Shafee dan dibantu oleh Noorin Badaruddin dan Mohd Hanafiah Zakaria.
  Manakala pasukan pembelaan diketuai oleh Karpal Singh yang dibantu oleh Ram karpal, Sangeet Kaur Deo, Jeremy Vinesh Anthony dan Zaleha al-Hayat.
  Agendadaily mencatatkan secara terperinci keterangan Mohamad Shafee :
  9.32 pagi: Prosiding bermula dengan mahkamah mendengar perhujahan Muhammad Shafee yang mewakili pihak pendakwaan.
  Shafee memperkenalkan semua pihak terlibat dalam kes itu. Turut hadir Zamri Idrus, peguam pengadu Mohd Saiful Bukhari Azlan.
  9.40 pagi: Shafee berkata, satu-satunya isu yang menyebabkan pembebasan Anwar, eksibit DNA daripada rektum saiful telah dikompromi.
  Katanya, persoalannya sama ada ia diusik oleh pegawai penyiasat Jude Pereira, integriti sampel yang dijaga oleh dua ahli kimia dan sama ada keterangan mereka boleh digunakan.
  Petisyen rayuan akan menumpukan kepada isu itu, kata Shafee.
  Menurut Shafee, Hakim telah khilaf di segi undang-undang dan pihak pendakwaan telah membuktikan kes itu melampaui keraguan yang munasabah. Hakim telah khilaf di segi undang-undang bahawa integriti bukti telah diusik. Hakim telah khilaf di segi undang-undang mengatakan ada keraguan sample DNA diambil dari SP1.
  Hakim telah khilaf di segi undang-undang apabila memberi pertimbangan yang salah dari keterangan saksi termasuk pakar-pakar. Hakim sendiri akui mereka tak 100 peratus pasti bahawa bukti itu tak diusik.
  10.10 pagi : Shafee berkata menurut pakar kadangkala kita tak boleh temui kecederaan di dubur apabila pelincir seperti KY Jelly digunakan.
  Walau Dr Seah (Ahli kimia) letak empat botol sampel DNA dalam satu beg plastik dan kemudian pegawai penyiasat ketika itu, Jude Pereira telah menggunting beg plastik berkenaan, sampel di dalam botol-botol itu tak tercemar dan tak terusik.
  Hakim terkhilaf bila memutuskan bahawa beg plastik yang mengandungi sampel yang telah digunting itu menunjukkan bukti telah terusik.
  Saya berpendapat hakim telah terkeliru dengan botol-botol sampel yang memang sahih telah dimeterai (sealed).
  Sampel yang diperolehi dari dubur Saiful sememangnya dalam keadaan 'pristine' (suci) walaupun diambil 56 jam selepas dia dikatakan diliwat.
  Hakim ketika itu telah mencari jalan mudah apabila mereka menerima keterangan pakar dari luar negara yang lebih bergantung kepada buku teks berbanding keterangan pakar tempatan, iaitu Dr Seah Lay Hong, yang banyak pengalaman melakukan kerja-kerjanya di lapangan
  11.35 pagi: Shafee: Jabatan Kimia takpun menolak/mengetepikan sampel-sampel yang diterima dari Jude Pereira
  Hakim Balia mencelah – tapi semua bahan bukti adalah dimeterai (pateri/sealed).
  Shafee – bahan-bahan bukti yang dimeterai mempunyai tandatangan doktor dan Saiful. Ini adalah langkah keselamatan tambahan. Biasanya tandatangan doktor sudah mencukupi.
  Tetapi jika pakar kimia melakukan segala langkah dengan berhati-hati dan mengikut peraturan hospital dan pegawai penyiasat, bagaiamana hakim boleh ketepikan hakikat ini?

  DIA KATA UMNO DI BELAKANG HARAKAH

  Posted: 06 Mar 2014 04:00 AM PST

  Pesuruhjaya PAS Selangor Pertikai Harakah

  Pesuruhjaya PAS Selangor, YB Iskandar A Samad mempertikai kenyataan lidah rasmi parti itu bertajuk "MoU Air Jadi Tanda Tanya."
  "Patutkah lidah resmi sebuah parti mempertikaikan secara terbuka tindakan sebuah kerajaan di mana parti itu adalah sebahagian dari kerajaan tersebut?
  "Bukankah lebih baik dilakukan secara dalaman terlebih dahulu?, " katanya dalam laman sosial, iasamad, 3 Mac.
  YB Iskandar menulis lagi, "Kalau kita setuju kebebasan penuh dalam media ie lidah resmi parti boleh kritik parti atau kerajaan bawah parti maka pimpinan parti kena berhati-hati.
  "Semua media patut diberi layanan yg sama, tak kira media parti sendiri atau media parti lawan. No special treatment,"katanya.
  Laman sosial pro ulama PAS, El Haraki mendakwa kenyataan Harakah itu adalah penyambung lidah kepada UMNO untuk memecahbelahkan perpaduan Pakatan Rakyat (PR).
  "Harakah menjadi lidah kepada UMNO memecah belahkan Pakatan Rakyat?
  "Siapa di belakang Harakah?."
  Sebaliknya, satu lagi laman sosial pro ulama PAS, 'Kami Bersama Ulama Muda Haraki,' pula mendakwa kenyataan Harakah itu jadi lidah rasmi Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjatuhkan Tan Sri Khalid Ibrahim.

  KOMUNITI POLIS TUTOH AFIF BAHARDIN KAW KAW

  Posted: 06 Mar 2014 12:05 AM PST

  KENYATAAN MEDIA : MENJAWAB DAKWAAN MENGHINA POLIS
  Saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyarham Korporal Raja Aizam bin Raja Mohd yang telah terkorban ketika menjalankan tugas demi menjaga keselamatan rakyat. Saya sekeluarga memanjatkan doa kepada Allah SWT semoga Allahyarham ditempatkan bersama mereka yang soleh dan semoga Allahyarham mendapat ganjaran syahid. Keberanian Allahyarham dan mereka yang lain yang sanggup mengorbankan diri demi keselamatan rakyat wajib menjadi contoh kepada para para petugas keselamatan di seluruh negara.


  Ulasan Komuniti Polis : Saya rasa kamu Doktor yang belajar tak habis silirbus. Kamu tahu bukan Konvensyen Geneva tentang seorang Doktor harus bercakap benar tentang niat dan perbuatannya. Mungkin kamu lulus degree kamu nyawa-nyawa ikan sebab itu kamu berhenti dan masuk politik kotor kamu.

  Kamu ingat kamu boleh tipu semua orang dalam semua masa. Kamu tweet penjenayah bunuh polis tidak menghairankan sudah tentulah kerana berlaku kes pembunuhan seorang pegawai polis oleh penjenayah di Klang. Selepas semua orang marah barulah kamu membuat kenyataan media. 

  Maknanya, semasa awak menjadi Doktor Medical, ketika kamu ditelefon pukul 3 pagi kerana patient sedang sakit kuat, sudah jelas kamu biarkan deringan tak mengangkat dan kamu terus tidor dan kamulah penjenayah membiarkan patient itu mati. Itulah perumpamaan sikap dan biodata bodoh kamu.

  Saya difahamkan bahawa tweet saya semalam  telah disalah erti sebagai tidak menghormati pengorbanan pihak polis dan juga keluarga Allahyarham Korporal Raja Aizam. Saya merasa sedih kerana tweet tersebut telah dipintal secara jahat oleh pihak UMNO-Barisan Nasional untuk memperlihatkan saya sebagai musuh kepada pihak Polis dan sekaligus sebagai seorang yang tidak menghormati sensitiviti keluarga mangsa.  Ulasan Komuniti Polis : Sudah terang lagi bersuloh kamu memang menghina polis. Kamu kata bila polis yang sepatutnya menegakkan undang-undang membunuh tahanan... kamu menghina polis lah tu. Kamu gagal Bahasa Melayu ker semasa SPM? Kamu ingat semua pembaca bodoh ker? Kamu tak malukah dengan Huan Cheng Guan seorang Cina bekas Tentera yang mempunyai kesedaran patriotik lebih besar dari kamu. 

  Kalau besok bini kamu dirogol, anak-anak kamu diliwat, emak bapak kamu dicampak di dalam terowong, kamu pergi upah bodyguard pergilah upah penyiasat persendirian. Bayangkan anak bini keluarga kamu mati kena bunuh samseng-samseng di Pulau Pinang, kemudian orang berkata alah biasalah orang kena bunuh dekat Penang, nak hairan apa, kata sana kan lubok jenayah. 

  Biarlah dia sorang bedah mayat kuarga dia, dia kan Doktor. Kalau Doktor Kerajaan yang bedah dan buat Press Conference nanti melanggar pula Konvensyen Geneva. Manalah tahu tercakap besarnya anu bininya. Kamu marah ker baca Afif Bodoh, kami memang sengaja kasi marah kau. Kau ingat kau saja tahu marahkah?

  Sebagai seorang ADUN Seberang Jaya dan Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Pulau Pinang adalah tanggungjawab saya untuk bekerjasama dengan pihak Polis demi kesejahteraan para penduduk Seberang Jaya dan Pulau Pinang. Saya tidak akan sesekali memperlekeh peranan pihak Polis dan pihak berkuasa lainnya yang sentiasa bekerjasama dengan saya demi keselamatan penduduk Seberang Jaya dan Pulau Pinang.


  Ulasan Komuniti Polis : Sekarang kamu nak berlagak hero yer. Menyalahkan BN lah menyalahkan UMNO lah, sedangkan kamu yang mulakan, kamu yang tweet. Kalau kamu tweet medical term ker kardiovaskular panis diagnostik ker dan sebagainya bolehlah kami buat bodoh tak faham. Kalau benar kamu tak memperlekeh polis, saya cabar kamu Memohon Maaf kepada seluruh anggota polis yang sakit hati dan berdukacita dengan mulut celupar kamu.

  Kamu nak kena Tampar macam Teresa Kock ker?

  Silap-silap Degree Doktor kamu pun hanya di bawah cgpa 2.00 sebab itulah tak layak sambung Master dan PhD or Consultant. Jangan-jangan Degree kamu pun lulus belas kasihan saja kerana kamu Melayu. Tak sedar diri!

  Tuduhan ini merupakan permainan politik jijik yang sebenarnya cuba menjadi keluarga Allahyarham Korporal Raja Aizam bin Raja Mohd sebagai alat politik untuk menyerang saya. Tweet saya sebenarnya dengan jelas tidak merujuk kepada sesiapa apatah lagi kepada mangsa yang sudah terkorban bertungkus lumus mempertahankan negara.

  Ulasan Komuniti Polis : Kalau kamu kata tak tujukan kepada Allahyarham Korporal Raja Aizam so kamu tujukan kepada siapa? Kalau pun bukan kepada Allahyarham tentulah kepada kami anggota polis. Cibai lu Doktor keparat! Sekarang kamu jawab, kamu tuju kepada siapa Tweet itu? Kepada Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng atau kepada siapa? Jawablah kalau kamu ada maruah?

  Manakala itu saya tidak akan berganjak dari prinsip saya bahawa Kementerian Dalam Negeri serta pihak berkuasa yang lainnya mesti memberi perhatian yang sewajarnya kepada kes-kes kematian dalam tahanan. Merujuk kepada laporan SUARAM kematian dalam tahanan dari tahun 2003 sehingga 2008 berjumlah 1531 orang. Sementara itu, sehingga 18 Julai 2013, kes kematian dalam tahanan berjumlah 13 orang. Saya tegas berpendirian semua ini harus dihentikan. Suatu penyelesaian tegas harus dilaksanakan sejajar dengan jaminan yang diperuntukkan oleh Perkara 5 Perlembagaan Persekutuan dan Deklarasi Hak Asasi Sejagat. Saya dengan rendah hati memohon seluruh rakyat Malaysia untuk menjunjung semangat Karamah Insaniah, melewati batas kaum dan agama selari dengan Quran, Surah An-Nisaa ayat 58:

  "Dan apabila kamu ingin menghukum di kalangan manusia, hukumlah dengan seadil-adilnya."


  Ulasan Komuniti Polis : Pandai ko bela diri ko bawa ayat Al-Quran yer..so masa ko tweet tu kamu tak fikir tentang ayat Al-Quran dan Hadis Nabi tentang menyindir dan menghina kami anggota polis yer. 

  Sekarang kamu buka baju kamu, lihat barang kamu panjang mana. Jika barang kamu tak hidup kasi makan hanjing saja lagi bagus. Kamu marah, memang kami sengaja kasi marah kau. Masa kau tweet kau tak fikir ada anggota polis akan marah?

  Kau datang Sabah mari kalau berani !!! Kau jangan cabar Polis Sabah!!! Silap orang kau Doktor Keparat!

  Dr Afif Bahardin
  Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Pulau Pinang
  ADUN Seberang Jaya.


  Artikel di atas adalah kiriman emel oleh komuniti Polis.

  The Unspinners

  Posted: 06 Mar 2014 11:34 PM PST

  The Unspinners


  Apa salah Ultraman? Jawapan untuk yang mudah ditipu M'kini

  Posted: 06 Mar 2014 11:30 PM PST  Pembangkang cuba nak perlecehkan kuasa KDN. Ini nak ngikut peguam gereja persoalkan kuasa KDN.

  Ini sebab mudah wahai orang Islam bebal yang mudah percaya pada Malaysiakini kaki fitnah:


  Jawapan panjang berikut:

  Kementerian Dalam Negeri (KDN) mewartakan Perintah Larangan Penerbitan terhadap buku 'Ultraman The Ultra Power' yang didapati mengandungi unsur-unsur memudaratkan atau mungkin memudaratkan ketenteraman awam, kemoralan, keselamatan atau yang mungkin menggemparkan fikiran orang ramai atau yang berlawanan atau mungkin berlawanan dengan mana-mana undang-undang atau yang selainnya, memudaratkan kepentingan awam atau kepentingan negara.

  Buku terbitan berbahasa Melayu itu adalah terbitan Resign Publications, manakala pencetaknya Network Printers.

  Warta Perintah Larangan berkuat kuasa 18 Februari 2014 mengikut Seksyen 7(1) Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984.
  "Adalah menjadi satu kesalahan mengikut Seksyen 8(2) Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 sekiranya mana-mana orang mencetak, mengimport, menghasilkan, menghasilkan semula, menerbit, menjual, mengeluar, mengeliling, menawarkan untuk menjual, mengedar atau ada dalam miliknya bagi apa-apa jua maksud seperti itu apa-apa hasil penerbitan larangan,"
  Mereka yang disabitkan melakukan kesalahan itu boleh dikenakan penjara tidak melebihi tiga tahun atau denda tidak melebihi RM20,000 atau kedua-duanya.

  Alasan kenapa buku ini dikenakan Perintah Larangan:
  1.Ini adalah kerana kandungan buku ini mengunakan watak Ultraman King yang digambarkan seperti Allah.

  2.KDN mengenakan Perintah Larangan terhadap bahan penerbitan ini disebabkan watak Ultraman menjadi watak idola kepada kanak-kanak yang boleh mengelirukan pemikiran kanak-kanak terhadap sifat Allah yang disamakan dengan Ultraman King.

  3.Kalimah Allah juga merupakan kalimah suci bagi umat Islam di Malaysia. Kalimah Allah juga merupakan kalimah yang sentitif dan boleh mencetuskan provokasi bagi umat Islam sekiranya disalahgunakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Jika perkara ini tidak dibendung, ianya boleh memudaratkan ketenteraman awam dan boleh mengemparkan fikiran orang ramai.

  4.Perkara ini dibimbangi boleh merosakkan akidah anak-anak umat Islam dengan menyamakan Allah dengan Ultraman.

  5.Watak Ultraman tidak haram, tetapi yang haram adalah terbitan edisi ini sahaja.

  Pelik ... Hakim bekas calun PAS tak mahu undur dari kes-kes PAS?

  Posted: 06 Mar 2014 07:30 PM PST


  Kredebiliti Mahkamah Rayuan tercabar gara-gara keengganan Hakim Mahkamah Rayuan Datuk Mohamad Ariff Mohd Yusof mengecualikan dirinya dari mendengar rayuan membabitkan kes-kes politik kerana beliau pernah menjadi calon Pilihan Raya UMUM untuk Parti Islam se-Malaysia (PAS) pada 2004.

  Semalam, Peguam Adzly Abd Manas membantah pemilihan Datuk Mohamad Ariff sebagai anggota panel rayuan bagi kes Datuk Husam Musa (Naib Presiden Pas), lawan Md Faisal bin Ahmad Rohban.

  Mohamad Ariff mengaku bahawa beliau merupakan bekas calon Pas bagi pilihan raya umum 2004 tapi enggan mengundur diri kerana menganggap ia tidak relevan. Pandangan itu dipersetujui oleh dua panel lagi, Datuk Azahar Mohamed dan Datuk Dr.Hamid Sultan Abu Backer. Hamid Sultan menganggap bantahan tersebut tidak relevan kerana perkara ia bukan kes yang membabitkan organisasi politik.

  Husam Musa menuduh Md Faisal merupakan seorang jurublog RBF Online dan menyaman beliau kerana memfitnah beliau terbabit dengan skandal pembalakan Kelantan. Mahkamah Tinggi Kota Bharu menolak saman Husam kerana gagal membuktikan blog tersebut milik Md faisal.

  Mahkamah Rayuan akhirnya menerima rayuan Husam Musa mengenepikan penghakiman Mahkamah Tinggi yang menyebelahi Md Faisal Ahmad Rohban di Kota Bharu, Kelantan tahun lalu.

  Baca sepenuhnya di MyKMU SINI.

  Tun Faisal patut saman blogger Greenboc kerana salah tuduh


  Identiti tidak boleh dibuktikan tapi boleh tetapkan salah. Hmmm.... sama peguam ada baik ka????

  Sementara itu, Utusan Malaysia melaporkan pula:

  TV3 fail permohonan semak keputusan kes saman Nizar

  KUALA LUMPUR 6 Mac - Sistem Televisyen Malaysia Bhd. (TV3) hari ini memfailkan permohonan supaya Mahkamah Rayuan menyemak semula keputusannya yang mendapati syarikat televisyen itu bertanggungjawab memfitnah bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin berhubung isu nombor pendaftaran plat WWW 1 milik Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar, dua tahun lalu.

  Permohonan itu dikemukakan bagi mengetepikan keputusan rayuan tersebut atas alasan Datuk Mohamad Ariff Md. Yusoff yang mengetuai panel tiga hakim yang bersidang sepatutnya menarik diri daripada mendengar kes itu berikutan pembabitan serta hubungan beliau dengan parti Pas.

  Syarikat televisyen tersebut mendakwa kehadiran hakim berkenaan dalam panel itu menimbulkan kemungkinan terdapat bahaya berat sebelah.

  Hakim Mohamad Ariff pernah aktif sebagai ahli Pas termasuk menjadi calon di bawah tiket parti itu dalam Pilihan Raya Umum pada 2004 serta dipilih sebagai ahli jawatankuasa Pas Selangor bagi sesi 2007 - 2009.

  Justeru TV3 memohon agar rayuan itu didengar dan diputuskan semula oleh panel Mahkamah Rayuan lain.

  Permohonan melalui notis usul tersebut difailkan bersama afidavit sokongan oleh Pengarang Urusan Kumpulan Rangkaian Televisyen Media Prima Bhd., Datuk Mohd. Ashraf Abdullah menerusi firma guaman, Tetuan T.H. Liew di kaunter pendaftaran mahkamah itu. - UTUSAN ONLINE


  Sungguh hairan .... Tun Fairuz yang pernah menjadi JK disiplin UMNO siang-siang kata dia tidak akan hakimi kes-kes yang melibatkan UMNO tapi Ariff  dan rakan-rakan hakimnya Datuk Azhar dan Datuk Hamid boleh tak rasa bersalah pula....

  Tapi UMNO pula yang sering dituduh tidak mengikuti etka dan dituduh menekan institusi kehakiman...

  Rupanya orang PAS dan Pakatan Rakkyat juga yang tak hormati prinsip keadilan dalma kehakiman.

  Rayuan liwat: Penolakan bukti DNA oleh Hakim Zabidin tiada asas

  Posted: 06 Mar 2014 04:30 PM PST

  MyMAssa menulis mengenai Anwar kelihatan glabah dan asyik maki hamun Pendakwa Tan Sri Shafee Abdullah menggunakan hujah yang ditolak mahkamah 3 kali!!!

  [Menurut Semut Hitam SINI, ianya menghina mahkamah.]

  Baca berikut:

  Ketika pendengaran rayuan pihak pendakwa terhadap pembebasan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada pertuduhan meliwat, NGO pimpinan Naib Presiden PKR, N Surendran, Lawyer For Liberty (@lawyers4liberty) mengamuk kepada Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah di twitter Ketua Umum PKR itu.
  Di dalam mahkamah, Muhamad Shafee yang mengetuai pihak pendakwaan dalam rayuan itu memberitahu Mahkamah Rayuan bahawa hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohd Zabidin Mohd Diah yang mendengar perbicaraan dan membebaskan Anwar telah terkhilaf (tersilap) dalam keputusannya.
  "Jika ada bukti bahawa bukti DNA itu telah diubahsuai dalam apa cara sekalipun, maka jelas kes (ini) tidak mempunyai asas," Shafee memberitahu panel hakim itu, dilaporkan Antarapos

  Peliwat dan isteri...anak berkelahi dgn suami di belakang
   
  Anak berlakun masih friendly

  Bagaimanapun hakikat ialah bukti DNA itu diserah oleh polis kepada pakar kimia kerajaan dilabel dan dimateri sebagaimana yang diwajibkan, kata beliau.
  "Bagaimanapun keterangan ini tidak diambil kira oleh hakim dalam merumuskan bahawa sampel itu telah dikompromi," tambahnya.
  Shafee berkata berasaskan keterangan pakar kimia kerajaan itu, kebarangkalian sampel DNA itu telah diubahsuai dalam apa cara sekali pun oleh pengawai penyiasat Jude Pereira amat tipis.
  "Ini adalah rungutan utama kami (selaku pendakwaraya). Pakar kimia mengatakan botol yang mengandungi DNA yang diterima dari polis telah dimateri tetapi keterangan ini tidak diambil kira oleh hakim," kata beliau.
  Shafee berkata hakim Zabidin silap untk meletakkan standard terlalu tinggi iaitu 100 peratus terhadap kualiti bukti DNA itu.
  "Tidak mungkin kita boleh mencapai 100 peratus dalam kehidupan kita. Semua harus berpandukan kepada bukti yang sedia ada dan kemudian mengambil kira kebarangkalian dalam membuat sesuatu rumusan," kata beliau.

  Sepenuh MyMassa SINI 

  Sg Rapat SINI pula membincangkan mengenai Anwar tak panggil saksi alibi dan tak mahu jadi saksi.


  Nampaknya Anwar sudah buntu dan minta pengikutya yang hanya 40 orang sudah serbu. Anak Seberang menulis di SINI

  Menurut Mael Pengerang di SINI, Anwar sudah rasa buntu dan melihat dirinya akan masuk penjara. Mungkin dia tak bbertanding di Kajang.

  Tak perlu beri telor pada Teresa kalau Zahid berani bertindak

  Posted: 06 Mar 2014 07:28 AM PST  Menurut MyMassa SINI, Teresa kurus akibat di tampar ketik berceramah di Permatang Pauh semalam:  MyMassa bertanyakan beberapa soalan:

  1. Adakah selepas ini Teresa Kock akan ditampar lagi di mana-mana?
  2. Janji untuk bayar yang berjaya Tampar Teresa Cock mencecah RM60,000, diharap penampar yang berjaya itu diberi saguhati hadiah itu?

  3. Kenapa Teresa Kock ketakutan?

  4. Kenapa Teresa Cock lapor polis, bukankah Teres Cock tak percaya polis?


  5. Tidak mungkinkah Teresa Cock meminta maaf kepada orang Islam dan orang Melayu selepas menghina mereka?

  6. Berapa ramai lagi yang akan ke hadapan untuk menampar Teresa Cock di mana-mana tempat lagi?

  7. Adakah Teresa Cock akan menyembunyikan dirinya di bawah ranjang?

  8. Adakah Teresa Kock akan menyamar memakai tudung?

  Penjelasan yang kami perolehi hanya Teresa di beri telor dalam tangan ketika bersalam. 


  Tindakan tak henti-henti provokasi dan biadap TeresaKok sudah sampai ke tahap Dato Seri Najib yang jarang marah pun menyuarakan rasa jeliknya dengan perangainya.


  Yang kami mahu tahu, sampai bila Tin Kosong nak bertindak? Nak tunggu pemilehan UMNO yang akan datang ke baru nak berlakun berani???

  Polis di tikam: Takkan Tin Kosong lagi?

  Posted: 06 Mar 2014 05:00 AM PST  Biila anggota keselamatan menjalankan tugas dikacau dan kini dibunuh, Kami tak ada kira apa. Ini bukan politik kerana ini isu keselamatan. Tak ada cerita-cerita konspirasi atau perancangan politik Zahid-Hishamuddin atau Zahid-Muhyiddin atau sesiapa!!!

  Dah mula menyampah baca blog Gelagat Anwar yang patut fokus pada Anwar Ibrahim dan hal anasir pembangkang tapi akhir ini asyik main isu politik dalaman UMNO untuk melagakan satu pihak dan satu pihak yang lain.

  Bantu boss atau ada pegawai tertentu nak terus mengumpul habuan?

  Isunya Zahid pernah kata sebelum pemilehan UMNO akan lebih tegas dalam isu keselamatan dan usaha polis menjaga keselamatan dan anasir subversif tapi nampaknya lepas menang satu-satu hal pelik-pelik keluar.


  Pihak pembangkang dah buat kenyataan di atas. NGO di mana? Tanya Medan Tempurong SINI

  Takkan samai Dr Mahathir perlu bersuara?  Bukankah macam-macam tuduhan konspirasi terhadapnya dan dikata dia tak boleh berkata apa-apa pula? Macam-macam pihak tak setuju dengannya pasal tegur BR1m, tapi fikirlah berapa banyak wang perlu dibelanjakan yang tak produktif dan tak membantu parti pun?


  Polis nak jaga keselamatan tapi pihak atasan hingga ke Menteri perlu fikirkan keselamtan mereka dan rakyat amnya dengan bersikap tegas.

  Baru-baru ini rasa kecewa sekali bila seorang ahli Vat69 memberitahu mahkaah bagaimana mereka terasa macam "sitting duck" di Lahad Datu. Baca The Star sini.


  Apa hal pun Zahid jangan terus jadi Tin Kosong. Tunjukkan keberanian membuat keputusan dan bukan hebat bersyarah saja. Janji wajib ditepati.

  Apa perlu Ibdil dan Regina Lee nak baiki hubungan Zahid dgn M'kini?

  Posted: 06 Mar 2014 03:00 AM PST


  Helen Ang dedahkan Pertubuhan yang beri Anugerah pada Malaysiakini adalah berkaitan dengan Pemuda UMNO.

  Pertubuhan diterajui orang Khairy lah yang beri anugerah kepada Malaysiakini

   
  'Malaysiakini bags Social Media 2014 award' @ http://www.malaysiakini.com/news/255528

  "The awards, held in conjunction with the Malaysian Social Media Week 2014, is organised by Malaysia Social Media Chambers, a body aimed at sharing best social media practices and encouraging social media use."

  Ibdilillah Ishak, iaitu ketua unit media sosial Umno-Khairy, adalah timbalan presiden Malaysia Social Media Chambers, pertubuhan yang menganjurkan acara penyampaian anugerah di bawah — lihat gambar.  Baca seterusnya SINI.


  Apa perlu Zahid nak berbaik dengan Malaysiakini sedangkan sebelum pemlehan UMNO beriya-iya warning reporter Malaysiakini?

  Adakah lakuknan saja kerana budak cina tu senyum saja?

  Adakah ini dilakukan atas kebenaran dan aturan Khairy Ketua Pemuda UMNO? Adakah Ibdil berkerjasama dengan Setiausaha Akhbar Khairy bernama Regina Lee yang pernah bekerja dengan Malaysiakini dan ketika di The Star adalah yang bertanggungjawab mempromosi Hannah Yeoh, antara lain?


  Tak berfikir atau ada sesuatu?

  Belantan

  Posted: 06 Mar 2014 11:27 PM PST

  Belantan


  Tuduh mahkamah diperalat kerajaan umpama lawak badut - TIBAI?

  Posted: 06 Mar 2014 09:14 AM PST


  Skrip lapuk Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim yang menuduh kononnya mahkamah diperalat kerajaan untuk menjejaskan peluangnya bertanding dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang disifatkan umpama lawak yang dibuat oleh seorang badut.

  Mursyidul Am Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim (TIBAI), Muhammad Zahid Md. Arip berkata, sebagai bekas Naib Ketua Angkatan Muda Keadilan, beliau bersimpati dengan keadaan Anwar yang dilabelkan sebagai terdesak untuk mencari alasan.

  Katanya, sebelum ini pun, Anwar menggunakan alasan yang sama untuk menuduh Mahkamah Tinggi dalam usahanya menangguh sebanyak 69 kali perbicaraan kes liwat terhadap bekas pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan dan kini skrip serupa dikitar semula.

  "Sebagai manusia dan rakyat biasa, saya bersimpati dengan Anwar yang terpaksa berhempas pulas memikirkan alasan untuk mengelakkan rayuan kes liwat didengar dan setakat ini, beliau hanya mampu kitar semula skrip lama menyalahkan mahkamah.  "Sepatutnya, Anwar mengunjungi psikiatri secara rela hati. Jumpa pakar yang boleh beri rawatan kepadanya dan kalau ada pakar yang sanggup memperakui beliau sakit, kes rayuan liwat bukan sahaja tidak perlu ditangguhkan, malah boleh digugurkan," katanya sinis.

  Muhammad Zahid berkata demikian dalam satu kenyataan bagi mengulas tuduhan Anwar yang mendakwa mahkamah digunakan bagi menjejas peluangnya di Kajang selepas Mahkamah Persekutuan membenarkan bantahan membatal notis rayuan Ketua Pembangkang itu.

  Pada 12 Februari lalu, panel tiga hakim Mahkamah Rayuan diketuai Datuk Aziah Ali menolak permohonan Anwar memanggil semula Supritendan Judy Blacious Pereira tetapi Ketua Pembangkang itu tetap tidak berpuas hati dan membawanya ke Mahkamah Persekutuan.

  Dalam pada itu, Muhammad Zahid berkata, Anwar harus sedar bahawa tidak selamanya rakyat akan tertipu dengan alasan lapuk berkenaan kerana semua pihak sedar bahawa PRK DUN Kajang berlaku akibat kegilaan politik beliau sendiri.

  "Siapa yang cipta masalah di Kajang? Siapa paksa Lee Chin Cheh yang sihat melepaskan jawatan bagi membolehkan Anwar bertanding di Kajang? Siapa yang sedang menggilai kerusi Menteri Besar Selangor? Jadi kenapa nak cari alasan salahkan mahkamah," katanya.

  Suara Politik
  Belantan

  Khalid ketepikan tekanan Anwar?

  Posted: 06 Mar 2014 01:27 AM PST


  Perbalahan politik antara Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Anwar Ibrahim semakin ketara.

  Terbaharu, kedua-dua pemimpin tersebut dilihat berbalah berhubung isu persetujuan Kerajaan Selangor untuk menandatangani Perjanjian Awal dengan Kerajaan Persekutuan yang mengandungi maklumat lebih menyeluruh dan terperinci tentang penstrukturan semula industri air di negeri tersebut.

  Persetujuan itu diumumkan oleh Abdul Khalid pada sidang akhbar di sini, hari ini sebelum Anwar beberapa jam kemudian mengarahkan Menteri Besar Selangor tersebut menangguhkan dahulu perjanjian berkenaan.

  Anwar mengeluarkan arahan itu dengan alasan ia tidak boleh dilakukan selagi kepimpinan negeri dan pakatan pembangkang tidak diberi penjelasan sepenuhnya sedangkan Abdul Khalid sebelum ini sudah menyatakan apa yang beliau lakukan adalah demi kepentingan rakyat.

  Sebelum ini Anwar juga dilihat tidak berpuas hati dengan tindakan Abdul Khalid yang tidak memaklumkan kepada beliau berhubung Memorandum Persefahaman (MoU) kerajaan Selangor dengan kerajaan persekutuan yang ditandatangani pada Rabu lalu.

  MoU penstrukturan semula industri bekalan air di Selangor itu menyaksikan Kerajaan Selangor akan membenarkan pembinaan Loji Rawatan Air Langat 2 dan akan mengambil alih konsesi air di negeri tersebut.

  Dalam sidang akhbarnya, Abdul Khalid berkata, persetujuan untuk menandatangani Perjanjian Awal dicapai ketika beliau menemui Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di Putrajaya, semalam.

  Beliau juga menempelak kenyataan beberapa pemimpin PKR yang menyatakan MoU berhubung perkara itu akan menyebabkan tarif air meningkat.

  Sebaliknya, beliau menegaskan, dalam Perjanjian Awal yang telah dipersetujui oleh kedua-dua pihak semalam, tidak akan ada sebarang kenaikan tarif air dalam tempoh tiga tahun.

  "Dalam perjanjian itu telah dinyatakan bahawa tidak akan ada sebarang kenaikan tarif air dalam tempoh tiga tahun," katanya.

  Kelmarin, Pengarah Strategi, PKR, Rafizi Ramli mendakwa MoU itu akan menyebabkan kenaikan harga air secara mendadak untuk menampung kos pengambilalihan empat konsesi air di negeri ini.

  Mengulas tentang dakwaan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali yang memintanya tidak berlindung di sebalik Akta Rahsia Rasmi untuk membuat perjanjian, Abdul Khalid berkata, setiap kerajaan mempunyai prosedurnya sendiri untuk membuat perjanjian dan menjaga maklumat kerajaan.

  "Sebagai contoh, apabila kita (kerajaan negeri) memperkenalkan Akta Kebebasan Maklumat, kita telah melantik pegawai untuk menjaga maklumat kerajaan dengan prosedur yang ditetapkan dan ini telah lama dilakukan.

  "Saya harap, bijak pandai kita mesti mempunyai keupayaan untuk tentukan bahawa tatacara pentadbiran perlu dibuat dengan penuh adab dan tertib supaya rakyat dapat melihat kita lebih profesional dengan apa-apa yang kita lakukan," tegas beliau.

  Mengulas pertemuan beliau dengan Perdana Menteri, Abdul Khalid berkata, mereka turut bersetuju supaya Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air (KeTTHA) mewakili Kerajaan Persekutuan, manakala kerajaan negeri diwakili oleh Kumpulan Darul Ehsan Berhad (KDEB).

  "KeTTHA dan KDEB akan bekerjasama bagi menghasilkan draf Perjanjian Awal ini yang dijangka ditandatangani dalam tempoh yang terdekat.

  "Perkembangan ini membuktikan komitmen berterusan kedua-dua pihak terhadap MoU penstrukturan semula bekalan air di Selangor," katanya.

  Addul Khalid dalam pada itu berkata, dokumen MoU tersebut akan didedahkan kepada umum dalam tempoh seminggu.

  "Saya telah berbincang dengan menteri berkaitan untuk membenarkan orang ramai mendapatkan salinan MoU itu dan dalam tempoh seminggu kita akan dapat jawapannya.

  "Namun, melalui maklum balas yang saya terima hasil perbincangan itu, menteri terbabit turut berpendapat perkara ini boleh dilakukan kerana ia bertujuan pendedahan umum dan tidak menjejaskan keselamatan negeri serta negara," ujarnya.

  Suara Politik
  Belantan

  Panglima Perang Cyber

  Posted: 06 Mar 2014 11:18 PM PST

  Panglima Perang Cyber


  Kalimah Allah Punca @KDNPutrajaya Haram Komik 'Ultraman The Ultra Power' Wahai @Malaysiakini cc MDN @Zahid_Hamidi

  Posted: 06 Mar 2014 05:34 AM PST

  Selepas Kassim Ahmad Kini Muncul Pula Sister In Islam Sebut We All Allah'S Children

  Posted: 06 Mar 2014 01:35 AM PST
  TULIS DR ASYRAF WAJDI DI FACEBOOK BELIAU : 

  Amat merbahaya bagi seorang Islam seperti Zainah Anwar Sisters in Islam mengangkat sepanduk "WE ARE ALL ALLAH's CHILDREN" kerana ia boleh menjejaskan aqidah. Sebagai orang Islam kita tidak boleh menerima konsep bahawa Allah mempunyai anak, kerana ia jelas ditegaskan dalam Surah Al-Ikhlas bahawa Dia Adalah Satu2nya Tuhan yg tidak beranak dan tidak pula diperanakkan. Moga Allah memberikan hidayahNya pada beliau dan pengikut2 SIS.


  BACA KEMBALI ARTIKEL PANGLIMA TENTANG SISTER IN ISLAM DI SINI :

  Youtube : @Anwaribrahim & PR Marah @Khalid_Ibrahim Ikat Perjanjian Selesaikan Masalah Air Dengan Persekutuan Bukti Mereka Pakatan Haprak !

  Posted: 06 Mar 2014 12:28 AM PST  Tindakan Khalid Ibrahim seperti 'menampar maruah' Anwar yang dilihat begitu kemaruk mahu menjadi MB Selangor. Tindakan beliau ini jelas songsang dari kehendak majoriti rakyat yang mahu masalah air yang mencengkam hidup mereka diselesaikan dengan segera.

  Tindakan yang disokong dan disuarakan Pakatan Rakyat ini juga menzahirkan tembelang mereka yang hanya menggunakan nama 'rakyat' namun sebenarnya mengenepikan kemahuan rakyat.

  Perkataan paling tepat untuk mereka dengan tindakan ini ialah Pakatan Haprak !!!

  Youtube : Tarikh PRK Balingian Berasingan, Elak Politiking:SPR @SinarOnline

  Posted: 06 Mar 2014 12:06 AM PST


  DARUL EHSAN TODAY

  Posted: 06 Mar 2014 11:03 PM PST

  DARUL EHSAN TODAY


  Pengaruh Liberal Anwar Dan Puak Pakatan Jadikan Evangelis Kristian Kurang Ajar...

  Posted: 06 Mar 2014 11:00 PM PST


  Pengaruh liberal yang dibawa oleh Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan puak PR telah menjadikan Evangelis Kristian semakin kurang ajar.

  "Mereka kini semakin berani mencabar kedudukan Islam, titah Sultan dan peruntukan undang-undang serta perlembagaan secara terang-terangan," demikian pandangan yang diluahkan Presiden ISMA, Ustaz Abdullah Zaik Abdul Rahman.

  Merujuk kepada seruan PR kepada BN untuk berbincang isu ketegangan kaum semalam, katanya, apa yang berlaku sebenarnya bukanlah ketegangangan kaum atau agama tetapi adalah kebiadaban puak-
  puak Evangelis muda dalam DAP itu sendiri.

  "Apatah lagi tawaran liberal, kebebasan dan kesamarataan telah menjadikan mereka tamak dan lupa daratan," ujarnya kepada wartawan ISMA.  

  Sehubungan itu tegas Ustaz Abdullah dalam isu ini Anwar sepatutnya sedar dan membetulkan keadaan bukannya menyalahkan puak lain.

  Beliau perlu menghalang kebiadaban golongan Evangelis Kristian terlebih dahulu.

  Dalam pada itu ujarnya, seruan PR yang mengajak BN mengadakan perbincangan segera bagi menangani masalah ketegangan kaum ini hanya kepura-puraan yang ingin ditunjukkan PR kononnya mereka negarawan yang baik.

  "Ini ekoran semenjak lahir saya belum pernah melihat kaum bukan Islam atau bukan Melayu menghina orang Melayu, pemimpin Melayu dan menghina agama Islam seperti hari ini khususnya selepas PRU 2008," katanya di sini, hari ini. SUMBER

  Adakah Budak Ini Sengaja Nak Kenakan Zahid Hamidi Atau Dia Cuma Mengikut Arahan...?

  Posted: 06 Mar 2014 06:00 PM PST


  Kaw liau zahid kena kutuk dengan rakyat dan penyokong umno pasal zahid bagi anugerah kepada portal penyebar fitnah, malaysiakini...

  Kalau kita fikir secara logik akal, sudah tentu ramai yang pelik, kenapa zahid menteri KDN pulak yang bagi anugerah media sosial itu? kenapa bukan menteri yang komunikasi KKMM yang serahkan anugerah itu? 

  Menteri kementerian komunikasi dan multimedia malaysia bagi anugerah di majlis malaysia social media chambers, bukan ke itu lebih logik dari segi tertibnya?

  Apa pun korang baca ulasan helen ang disini, untuk mengetahui modius operandi sebenar... klik sini

  ANGIN PERUBAHAN

  Posted: 06 Mar 2014 09:27 PM PST

  ANGIN PERUBAHAN


  Fakta Mengapa Buku "Ultraman" Diharamkan Oleh KDN

  Posted: 06 Mar 2014 09:09 AM PST

  Kementerian Dalam Negeri (KDN) mewartakan Perintah Larangan Penerbitan terhadap buku 'Ultraman The Ultra Power' yang didapati mengandungi unsur-unsur memudaratkan atau mungkin memudaratkan ketenteraman awam, kemoralan, keselamatan atau yang mungkin menggemparkan fikiran orang ramai atau yang berlawanan atau mungkin berlawanan dengan mana-mana undang-undang atau yang selainnya, memudaratkan kepentingan awam atau kepentingan negara.

  Buku terbitan berbahasa Melayu itu adalah terbitan Resign Publications, manakala pencetaknya Network Printers.

  Warta Perintah Larangan berkuat kuasa 18 Februari 2014 mengikut Seksyen 7(1) Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984.
  "Adalah menjadi satu kesalahan mengikut Seksyen 8(2) Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 sekiranya mana-mana orang mencetak, mengimport, menghasilkan, menghasilkan semula, menerbit, menjual, mengeluar, mengeliling, menawarkan untuk menjual, mengedar atau ada dalam miliknya bagi apa-apa jua maksud seperti itu apa-apa hasil penerbitan larangan,"

  Mereka yang disabitkan melakukan kesalahan itu boleh dikenakan penjara tidak melebihi tiga tahun atau denda tidak melebihi RM20,000 atau kedua-duanya.

  Alasan kenapa buku ini dikenakan Perintah Larangan:

  1.Ini adalah kerana kandungan buku ini mengunakan watak Ultraman King yang digambarkan seperti Allah.

  2.KDN mengenakan Perintah Larangan terhadap bahan penerbitan ini disebabkan watak Ultraman menjadi watak idola kepada kanak-kanak yang boleh mengelirukan pemikiran kanak-kanak terhadap sifat Allah yang disamakan dengan Ultraman King.

  3.Kalimah Allah juga merupakan kalimah suci bagi umat Islam di Malaysia. Kalimah Allah juga merupakan kalimah yang sentitif dan boleh mencetuskan provokasi bagi umat Islam sekiranya disalahgunakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Jika perkara ini tidak dibendung, ianya boleh memudaratkan ketenteraman awam dan boleh mengemparkan fikiran orang ramai.

  4.Perkara ini dibimbangi boleh merosakkan akidah anak-anak umat Islam dengan menyamakan Allah dengan Ultraman.

  5.Watak Ultraman tidak haram, tetapi yang haram adalah terbitan edisi ini sahaja.

  Kempunanlah Azmin & Anwar, Khalid Mahu Terus Kekal Jadi MB Selangor #PRKkajang

  Posted: 06 Mar 2014 03:30 AM PST


  Video Teresa Kok Kena Telur Busuk Di Pulau Pinang

  Posted: 06 Mar 2014 12:00 AM PST


  PenangWasabi

  Posted: 06 Mar 2014 09:21 PM PST

  PenangWasabi


  Dr. Afif disifatkan sebagai tidak berperikemanusiaan?

  Posted: 06 Mar 2014 01:46 AM PST


  Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seberang Jaya, Dr. Afif Bahardin disifatkan sebagai tidak berperikemanusiaan apabila menyatakan tidak hairan dengan perbuatan penjenayah membunuh polis.

  Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Pulau Pinang, Rafizal Abd. Rahim berkata, Dr. Afif sepatutnya bersikap sensitif terhadap keluarga anggota-anggota polis yang terkorban ketika menjalankan tugas.

  Menurut beliau, kenyataan Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Pulau Pinang itu boleh mengguris perasaan keluarga mangsa.

  "Kita faham Dr. Afif ingin bertanding untuk jawatan yang lebih tinggi di dalam AMK dan ingin dilihat sebagai seorang pejuang rakyat menjelang pemilihan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

  "Namun, kenyataan yang tidak sensitif tidak sepatutnya digunakan sebagai platform untuk meraih sokongan," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

  Semalam, Dr. Afif menerusi laman sosial Twitter miliknya berkata: "Penjenayah bunuh polis itu tidak menghairankan, tetapi bila polis yang sepatutnya menegakkan undang-undang membunuh tahanan, itu masalah."

  Seorang anggota polis, Koperal Raja Aizam Raja Mohd., 53, meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke hospital selepas cedera parah ditikam di kepala oleh penjenayah warga asing semasa melakukan rondaan di sebuah lorong di Taman Sentosa, Klang awal pagi semalam.

  Allahyarham meninggalkan seorang balu, Norsalmah Nordin, 50 dan empat anak berumur 17 hingga 25 tahun.

  Rakan setugasnya, Koperal Mohd. Aidil Mustafa, 29, pula cedera parah manakala dua penjenayah berjaya ditembak mati dalam kejadian berkenaan.

  Tambah Rafizal, Dr. Afif yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pertanian dan Industri Asas Tani, Pembangunan Desa dan Kesihatan Pulau Pinang perlu memohon maaf kepada keluarga mangsa yang pasti terguris dengan kenyataan itu.

  "Janganlah menambah kedukaan mereka dengan membuat kenyataan sebegini," ujarnya.

  Penang Wasabi..

  GERAKAN ANTI PKR

  Posted: 06 Mar 2014 09:17 PM PST

  GERAKAN ANTI PKR


  ANWAR JAMMED ! MACAMANA NAK JAWAP SOALAN PENTING INI ?

  Posted: 06 Mar 2014 11:59 AM PST

  AFIF BAHARDIN. CONTOH KEGAGALAN PENDIDIKAN AGAMA DAN BUDAYA AKHLAK.

  Posted: 06 Mar 2014 04:02 AM PST

  SIFAT DAJJAL YANG ADA PADA KAUMNYA...ANWARJAL !

  Posted: 05 Mar 2014 10:14 PM PST

  r b f

  Posted: 06 Mar 2014 07:17 PM PST

  r b f


  Lagi Kisah Majikan Berbangsa Cina Yang Buat Hal

  Posted: 06 Mar 2014 06:08 PM PST

  Pada bulan Ogos tahun lepas saya pernah menulis tentang kekejaman atau kezaliman majikan-majikan yang berbangsa cina di Malaysia mendera pembantu rumah.  Baca di sini

  Kerana sikap merekalah yang menjadi punca rakyat Malaysia yang lain sukar mendapat pembantu rumah. Dan jika dapat sekali pun mereka kena bayar dengan harga yang mahal. 

  Hari ini sekali lagi kekejaman dan kezaliman majikan berbangsa cina terbukti…


  SHAH ALAM 6 Mac - Sepasang suami isteri dihukum gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi di sini hari ini setelah didapati bersalah membunuh pembantu rumah warga Indonesia yang tidak diberi makan secukupnya, empat tahun lalu.

  Hakim Datuk Noor Azian Shaari memutuskan demikian terhadap Fong Kong Meng, 58, dan isterinya, Teoh Chin Yen, 56, setelah mendapati pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah di akhir kes pembelaan.

  Dalam penghakimannya, beliau berkata, keterangan pembelaan kedua-dua tertuduh hanya bersifat penafian semata-mata.

  "Semasa bekerja dengan tertuduh-tertuduh, mangsa mempunyai berat badan 46 kilogram tetapi hanya tinggal 26 kilogram semasa meninggal dunia malah sebab kematian dan fizikal mangsa tidak dapat disangkal oleh pihak pembelaan," ujar Hakim Noor Azian.

  Kong Meng, bekas jururunding pendawaian dan isterinya yang merupakan suri rumah didapati bersalah bersama-sama membunuh Isti Komariah, 26, di rumah No. 90 Jalan SS2/6 Sea Park, Petaling Jaya, dekat sini antara 14 Mei 2010 dan 5 Jun 2011.

  Mereka didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dibaca bersama Seksyen 34 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman mati mandatori.

  Terdahulu, Hakim Noor Azian berkata, pihak pendakwaan yang berjaya membuktikan kes prima facie di akhir kes pendakwaan berhujah, kematian mangsa disebabkan tindakan kedua-dua tertuduh tidak membekalkan makanan mencukupi dan memberi rawatan perubatan kepada mangsa.

  Seramai 16 saksi pendakwaan dan enam saksi pembelaan memberi keterangan sepanjang perbicaraan yang bermula pada 30 Julai 2012.

  Kedua-dua tertuduh yang mempunyai anak kembar berumur 17 tahun dilihat tenang semasa keputusan dibacakan.

  Pendakwaan dikendali oleh Timbalan-Timbalan Pendakwa Raya, Mohd. Nordin Ismail, Muhammad Asyraf Md. Kamal dan Suzana Abdul Latif manakala kedua-dua tertuduh diwakili peguam-peguam, Zaleha Al-Hayat dan Thong Seng Kong.

  Zaleha ketika ditemui pemberita selepas selesai prosiding berkata, pihaknya akan memfailkan rayuan secepat mungkin terhadap keputusan tersebut.

  Menurut laporan akhbar, pembantu rumah yang berasal dari Jawa Timur, Indonesia itu dibawa oleh majikannya ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) pada pukul 7.50 pagi, 6 Jun 2011 namun disahkan telah meninggal dunia sebaik sahaja tiba di hospital tersebut.

  Mangsa mula bekerja dengan pasangan tersebut sejak Disember 2008.

  Hasil bedah siasat mendapati terdapat kesan lebam baharu dan lama serta calar pada bahagian belakang, dahi serta lengan mangsa.


  JURI RAKYAT

  Posted: 06 Mar 2014 07:08 PM PST

  JURI RAKYAT


  5 Ibu Yang Tega Membunuh Anaknya Sendiri

  Posted: 06 Mar 2014 06:46 PM PST  Ibu memang merupakan sosok yang harus selalu dihormati oleh anak-anaknya. Selain dihormati ibu juga harus dijaga, dilindungi serta dikasihi.
  Memang banyak yang mengatakan bahwa ibu merupakan sosok yang sangat mulia, karena ibu merupakan wanita yang telah mengandung, melahirkan, serta membesarkan anak-anaknya dengan sepenuh hati tanpa meminta imbalan sedikit pun.

  Oleh karena itu, Nabi Muhammad Saw mengajarkan kepada umatnya untuk menghormati ibu, sebagai mana kita menghormati Sang Pencipta.
  Namun, bagaimana dengan ibu yang tega membunuh anaknya sendiri dengan kejam. Kejadian ini memang sering terjadi, banyak para ibu yang tega membunuh anaknya sendiri dengan kejam.
  Nah, untuk itu mari kita simak kisah ibu yang tega membunuh anaknya sendiri, seperti dilansir dari Vemale.com

  1. Mary beth Tinning
  Wanita yang kerap di panggil Beth ini memiliki 8 anak, dan semua anak-anaknya tersebut meninggal ditangannya sendiri. Pada tahun 1972, dia telah membunuh anak pertamanya, dan kemudian ia bawa kerumah sakit agar orang-orang tidak curiga karena ia lah yang telah membunuh anaknya sendiri.
  Namun, perbuatanya tersebut akhirnya diketahui oleh tetangganya dan kemudian melaporkannya ke polisi. Saat ditanyai Beth awalnya tidak mau mengakui, namun akhirnya ia mengatakan bahwa ia telah membunuh ketiga anaknya dengan cara membekamnya. Sedangkan ke lima anak yang lainnya, ia tidak mau mengatakannya.
  Para tetangganya mengatakan bahwa Beth membunuh anaknya karena ia senang mendapat simpati dari orang-orang.

  2. Andrea Yates
  Kisah seorang ibu bernama Andrea yang mengalami gangguan jiwa ini cukup mengejutkan, dimana ia telah membunuh ke lim anaknya dengan cara menenggelamkan anak-anaknya di dalam kamar mandi hingg tak bernyawa.
  Andrea yang sering dibawa ke rumah sakit akibat mengalami gangguan jiwa ini di anggap tidak bersalah telah membunuh anaknya, karena ia sedang mengalami gangguan jiwa yang membuat dirinya tak sadar telah membunuh anaknya sendiri.

  3. Jennifer Berman
  Jennifer Berman merupakan seorang ibu yang tega membunuh ke dua anaknya degan cara yang kejam. Awal kisahnya, Jennifer mengalami tekanan berat setelah mengalami perceraian dengan suaminya yang bernama Richard.
  Kemudian, Richard menikah lagi, dan meninggalkan kedua anaknya bersama mantan istrinya tersebut. Lalu tak lama setelah Richard menikah, ia mendapat pesa teks dri Jennifer yang membuat dirinya sangat khawatir dan langsung pergi ke rumah mantan istrinya tersebut.
  Dan akhirnya, setelah sampai di rumah, ia melihat kedua anaknya dan istrinya telah tewas dengan sebuah pistol. Polisi menduga Jennifer telah menembak ke dua anaknya lalu baru ia bunub diri.

  4. Julie Schenecker
  Sama halnya dengan kisah sebelumnya Julie merupakan seorang ibu yang mengalami depresi berat, lalu tega membunuh keduan anaknya dengan cara menembaknya denga menggunakan pistol.
  Saat sang nenek berkunjung kerumah cucunya, ibunda Julie melihat kedua cucunya tewas dengan bekas tembakan. Lalu sang nenek pun melaporkan anaknya sendiri ke polisi, karena telah tega membunuh anaknya sendiri.
  Alasannnya membunuh anaknya sendiri karena anaknya sering membantah dan mengejek perkataannya. Akhirnya Julie pun dijatuhkan hukuman mati.

  5. Kristi Abrahams
  Kristi Abrahams bersama ayah tiri dari anak kristi telah membunuh anaknya sendiri. Awalnya Kristi mengaku bahwa anaknya telah menghilang, lalu warga sekitar pu membantu untuk mencari putrinya tersebut.
  Kemudian, setelah beberapa hari, ada seorang warga yang menemukan mayat anak Kristi yang penuh luka dan lebam di sekujur tubuhnya. Lalu warga merasa curiga dan meminta Kristi untuk mengaku bahwa ia telah membunuh anaknya sendiri.
  Awalnya ia tidak mengaku, namun akhirnya ia mengatakan bahwa telah memukul anakny hingga pingsan, dan keesokan harinya anaknya meninggal dunia dan ia kuburkan di dalam koper dan kemudian di tanam di dekat pemakaman dekat rumahnya.

  Nah, itulah dia ke lima kisah sadis seorang ibu yang tega membunuh anaknya sendiri.

  Unik Wanita Ini Melukis Dengan Payudaranya

  Posted: 06 Mar 2014 06:14 PM PST


  Wanita Ini Melukis Dengan Payudaranya
  Marcey Hawk

  Menyikapi dunia seni memang harus dengan pikiran yang luas terbuka. Jika tidak, seniman 'gila' yang satu ini tak akan pernah bisa diterima, sebab cara berkaryanya ini tergolong tak lazim.

  Menggunakan payudaranya, wanita ini menuangkan ide dan kreativitasnya di atas kanvas. Ini memang cara berkesenian yang tak biasa, namun unik untuk disimak.

  Yuk kenalan lebih jauh dengan Marcey Hawks, sang 'boob-artist' asal negeri Paman Sam ini.

  1. Asal Muasal

  Wanita Ini Melukis Dengan Payudaranya

  Terinspirasi dari melihat seorang seniman yang melukis dengan tubuhnya di atas kanvas raksasa tahun 2006 lalu, Marcey Hawk mulai melakukan cara berkesenian yang mungkin orang jarang lihat. Hal ini menjadi tak lazim lantaran wanita asal California ini menggunakan payudaranya yang berukuran 30D untuk berkarya di atas kanvas. (kpl/zal)

  2. Dijual Online

  Marcey pun mulai menekuni bakatnya tersebut dan menjual hasil karyanya lewat internet. Tak disangka, respon para kolektor lukisan cukup menggembirakan. Terbukti lukisan pertamanya terjual dengan harga yang lumayan, yakni 500 Dolar AS. Harga yang memang belum terlalu fantastis, namun tentu saja diterima Marcey dengan senang hati. (kpl/zal)

  3. Diminati Artis Hollywood

  Wanita Ini Melukis Dengan Payudaranya
  Russell Brand - Hugh Hefner

  Seiring dengan ketekunannya, nama Marcey Hawk pun menjadi buah bibir banyak kalangan. Kini tak hanya para kolektor barang-barang seni saja yang mengenal namanya. Para selebritis top hollywood seperti Russell Brand dan Hugh Hefner adalah beberapa langganan tetap Marcey. (kpl/zal)

  4. Karya-Karya

  Wanita Ini Melukis Dengan Payudaranya

  Inilah beberapa karya lukisan hasil torehan payudara Marcey. Seni memang soal selera. Perbedaan pendapat akan selalu ada. Ketika seseorang menyebutnya bagus, belum tentu orang lain setuju. Jadi bagaimana menurut kalian? Apakah lukisan-lukisan ini bernilai seni tinggi? Apakah hasilnya sepadan dengan kontroversi yang ia timbulkan? (kpl/zal)

  5. Pendapat Pribadi

  Wanita Ini Melukis Dengan Payudaranya

  Dikutip dari situs DailyMail, Marcey menyebut buat karyanya sebagai sesuatu yang intim, seksi, eksploratif, dan unik. Bisa juga ia terjemahkan dengan kalimat yang lain: 'Kacau namun mengandung abstraksi'. Bagaimana dengan pendapat kalian? Apakah tertarik untuk membeli satu? (kpl/zal)

  6. Metode Melukis

  Wanita Ini Melukis Dengan Payudaranya

  Ada beberapa cara yang Marcey gunakan saat sedang bekerja, yakni 'whole breast print' (menggunakan seluruh bagian payudara), nipple print (menggunakan puting), 'just the tip', 'squish and swirl', dan yang terbaru 'titty twerk'. Seluruh metode tersebut merupakan penemuan Marcey sendiri. (kpl/zal)

  7. Tak Lupa Beramal

  Dibalik cara melukisnya yang kontroversial, toh ada hal positif yang bisa dipetik dari kisah ini. Menghasilkan banyak dolar dari pekerjaan melukisnya, Marcey Hawk tak lantas menjadi pribadi yang 'buta hati'. Ia dengan tulus menyumbangkan sebagian penghasilannya sebagai 'boob-artist' kepada sebuah yayasan yang peduli melawan penyakit kanker payudara.

  Marah-marah Bisa Bikin Kamu Cepat Mati

  Posted: 06 Mar 2014 05:36 PM PST
  Jika kamu tidak mau cepat mati, maka ada baiknya mulai dari sekarang kamu jangan suka marah marah sebab sering marah akan membuat kamu cepat mati, nah pasti kamu gak percaya ya?

  Ketika kamu sedang marah maka kamu akan lebih cenderung mengalami stres, nah kamu tahu sendiri ka jika setres biangnya masalah kesehatan.

  Nah baru baru ini dalam sebuah penelitian yang dilakukan penelitian Harvard University dan dilaporkan di European Heart Journal menemukan hubungan marah dengan ganguan kardiovaskular, ganguan kardiovaskular ini identik dengan penyakit jantung, kamu tahu sendiri lah jika sakit jantung merupakan penyakit paling membunuh di dunia saat ini.

  Dalam penelitian ini menyebutkan jika orang orang yang sehari harinya suka marah maka akan lebih beresiko mengalami serangan jantung.

  "Meski risiko mengalami kejadian kardiovaskular akut saat marah-marah sangat kecil, risikonya bisa terakumulasi pada orang yang sering marah-marah," kata Dr Elizabeth Mostofsky yang melakukan kajian tersebut, seperti dikutip dari detik.com, Rabu (5/2/2014).

  Tidak diketahui secara pasti kenapa marah bisa memuat orang mengalami serangan jantung, yang jelas ilmuan menjelaskan ada hubungan antara marah dengan stres yang membuat tekanan darah meningkat yang merupakan pemicu utama serangan Jantung.

  Wanita Cantik Ini Jadi Bintang Porno Untuk Bayar Kuliah

  Posted: 06 Mar 2014 08:43 AM PST


  Seorang bintang porno Cantik bernama Wang Li Danni ternyata diketahui identitas lengkapnya sebagai mahasiswi kedokteran di sebuah unirversitas di Shanghai, China.

  Bagi seorang mahasiswi pastinya malu ya untuk mendapatkan uang sebagai bintang porno, namun wanita cantik bernama Wang Li Danni ini sepertinya harus terpaksa menjadi bintang porno untuk menyelesaikan kuliahnya di dunia kedokteran.

  Wang Li Danni merupakan wanita cantik berusia 23 tahun yang memiliki ukuran dada 32F. Ia baru-baru ini ikut bermain dalam film seks berbau komedi produksi Hong Kong 3D berjudul All the way West.

  Wanita ini terpaksa menjadi bintang porno untuk membiyayai sekolahnya yang memerlukan uang sebanyak 400 ribu Yuan atau sekitar US$80 ribu, untuk biaya kelulusannya Oktober mendatang.

  Wang Li Danni sepertinya tidak ingin lama lama mencari uang di dunia industri porno, ia berencana setelah lulus dari kuliah kedokteran ia ingin berhenti jadi bintang porno dan memilih untuk menjadi dokter yang baik di negaranya.

  Foto Farhat Abbas Cium Regina Di Dalam Lift Terbesar

  Posted: 06 Mar 2014 08:27 AM PST


  Foto Farhat Abbas sedang mencium Regina di dalam Lift beredar di dunia maya foto Farhat Abbas cium Regina ini diunggah Suami regina di akun twitter miliknya.

  Gosip perselingkuhan antara Farhat Abbas dan Regina sepertinya semakin memanas dan baru baru ini beredar foto ketika Farhat Abbas mencium Regina di dalam Lift apartemen.

  Foto ini diambil dari rekaman CCTV lift apartemen Kalibata, Jakarta Selatan, ini diketahui dari keterangan twit suami Regina Ilal ferhard di akun Twitter-nya, @ilalferhard.

  "@farhatabbaslaw ///Tertangkap CCTV apt Xbata city Farhat n Regina…lg mau ngapain tugh ???" tulis Ilal.

  "@farhatabbaslaw ///Bini org kok di cium2 di dlm Lift???," tulis Ilal di caption foto Farhat mencium Regina.

  Namun sayangnya Farhat Abbas dan Regina masih belum bisa dimintai keterangan mengenai beredarnya foto Farhat Abbas cium  Regina ini. Apa benar dalam foto tersebut Farhat memang sedang mencium Regina atau posisi mereka sedang dekat saja sehingga seperti sedang mencium.

  Regina sendiri kabarnya sudah meminta cerai dari suaminya dan mengaku telah ditalak oleh sang suami sebelum menjadi Juru Bicara Farhat Abbas.

  4 Mitos Bayi Baru Lahir Yang Banyak Di Percayai Orang

  Posted: 06 Mar 2014 08:20 AM PST


  Kepercayaan masyarakat terhadap sesuatu memang tidak dapat dihilangkan. Meskipun dunia sudah terbilang semakin maju dan canggih, kepercayaan yang dianut masyarakt tetap saja masih melekat dalam kehidupan mereka.Sering kali kepercayaan masyarakat tersebutpun hanya merupakan mitos belaka. Namun meskipun telah dikatakan hanya mitos belaka, mereka masih tetap saja mempercayainya bahkan tak sekedar percaya, tapi juga mempratekan apa yang mereka percayai tersebut.

  Sebagai contohnya saja kepercayaan pada bayi yang baru lahir. Banyak kepercayaan-kepercayaan masyarakat mengenai bayi baru lahir yang pada kenyataannya itu hanya merupakan mitos belaka.
  Namun, meskipun sudah dikatakan sebagai mitos, meraka masih saja melakukan kepercayaannya tersebut.

  Nah, seperti apa ya mitos -mitos tentang bayi yang dipercaya masyarakat?
  Seperti dilansir Forum.tribunnews.com yang mengutip tulisan Fit Pregnancy, Rabu (5/3), inilah dia ke empat mitos menganai bayi yang baru lahir.

  1. Bayi harus dimandikan setiap hari
  Banyak masyarakat percaya bahwa bayi yang beru lahir harus dimandikan setiap hari. Namun, pada kenyataannya menurut Andrew Adesman, MD, yang merupakan kepala unit perkembangan dan perilaku anak di Schneider Children's Hospital, New York, mengatakan bahwa bayi yang baru lahir sebenarnya tidak boleh terlalu sering dimandikan, karena bisa merusak kehalusan kulit bayi dan membuatnya menjadi kering dan kasar. Apalagi jika orangtuanya sering memandikannya dengan menggunakan sabun terlalu lama, kulit bayi menjadi kering serta uretra bayi perempuan dapat menyebabkan infeksi saluran kemih.
  Sebenarnya bayi yang beru lahir tersebut dimandikan dua atau tiga kali dalam seminggu.

  2. Bayi jarang BAB
  Jarangnya bayi buang air besar membuat para orangtuanya berfikir bahwa bayi mereka sembelit tau atau susah buang air besar. Padalah menurut Andrew hal itu sangat lah wajar, karena pergerakan usus bayi yang masih terbilang lambat sehingga membuat bayi jarang sekali buang air besar, setidaknya 3 atau 4 hari sekali.
  Hal ini akan dialami bayi yang baru lahir sampai ia berusia 3 bulan. Jadi, buat para orangtua jangan khawatir jika bayinya jarang buang air besar.

  3. Kemampuan anak pertama adalah bakatnya
  Banyak sekali para orangtua mempercayai bahwa ketika anak mereka mampu melakukan hal pertama, seperti pandai berjalan lebih cepat, dapat berbicara lebih cepat, merupakan bakat mereka ke depannya.
  Sebenarnya hal ini tidak sekali menyangkut masa depan seorang anak, itu hanyalah merupakan perkembangan  anak yang lebih dahulu terjadi.

  4. Menyentuh ubun-ubun bisa melukai otak bayi
  Memang pada kenyataannya ubun-ubun bayi yang masih lembut dan masih terasa berdenyut membuat para orangtua takut untuk menyentuhnya, mereka berfikir bahwa menyentuh ubun-ubun bayi yang masih lembut dapat merusak otak sang bayi.
  Namun, sebenarnya otak bayi sudah terlindungi dengan baik, jadi meskipun ubun-ubunnya di sentuh atau tersentuh tidak akan merusak otak bayi tersebut.
  Nah, itulah dia ke empat mitos mengenai bayi yang baru lahir, yang sebainya tidak usah dipercayai.

  7 Negara Berbudaya Free Sex Di Dunia

  Posted: 06 Mar 2014 12:18 AM PST


  Berikut negara-negara berbudaya seks di dunia berdasarkan survey yang dilakukan oleh Durex. Poin survey berdasarkan atas budaya, pola hidup dan kegiatan penduduk di negara bersangkutan. Berikut infonya.

  1. Yunani
  [imagetag]
  Semua orang telah mengetahui jika negara ini memiliki tradisi seks dari jaman kuno. Dengan iklim Mediterania dan memiliki banyak pulau – pantai, menjadikan Yunani nomer 1 Negara paling horny sedunia.
   
  2. Brazil
  [imagetag]
  Merupakan tanah kelahiran dari "thong", masuk akal jika seks adalah sama pentingnya dengan bernapas di negara yang satu ini. Pantainya selalu dipenuhi wanita-wanita cantik disamping Brasil memiliki Karnaval tahunan dan membuat Brasil masuk daftar.
   
  3. Russia
  [imagetag]
  Perang Dingin pada masanya menyembunyikan kehidupan seks penduduk Rusia, dan setelah tumbangnya komunisme maka hal ini terkuak lebar. Libido orang Rusia membuat klub dan bar berkembang sangat pesat di Moskow dimana hookups merupakan hiburan malam di negarayang ber-horny tinggi ini.
   
  4. China
  [imagetag]
  Semakin berevolusi budaya China, menyebabkan semakin berevolusi nya kegiatan seksual di negara ini. Ingin bukti? Hanya dalam tempo 8 tahun, 5000 toko penyedia perlengkapan dan kebutuhanseks telah berdiri dan hanya berdiri di satu kota yaitu Beijing ditambah China memiliki SEXPO, dimana warga China datang untuk memeriksa perlengkapan seksnya.
  70% produk seks dunia adalah buatan China, Untuk hal-hal yang telah disebutkan maka China masuk daftar.
   
  5. Polandia
  [imagetag]
  Budaya seks Polandia cukup konservatif, namun Polandia memiliki festival tahunan dengan nama Eroticon yang menampilkan produk-produk terbaru perlengkapan seks. Skandal politisi Polandia pernah terjadi namun yang jelas poin terbesar Polandia masuk daftar ini adalah dengan dipegangnya "rekor Gangbang dunia" yang diraih oleh 2 orang asal negara ini dan dilakukan di Polandia sendiri.
   
  6. Italia
  [imagetag]
  Orang Italia memiliki pendapat seks harus dilakukan setiap hari. Sebuah polling menemukan bahwa 32% orang Italia dengan usia 60 tahun, melakukan hubungan seks secara teratur. Tidak jelas mengenai range waktu nya, namun yang jelas frekwensi aktifitas seks mereka memasukan Italia dalam daftar ini.
   
  7. Malaysia
  [imagetag]
  Menurut survey DUREX, Secara umum budaya seks negara ini konservatif, namun dibalik itu banyak kontroversi yang terjadi salah satu contoh : apakah pendidikan seks harus diadakan di perguruan tinggi atau tidak?
  Di balik kontroversi tersebut, MENURUT DUREX, ada fakta yang menunjukan jika orang-orang Malaysia memiliki tingkat Horny yang tinggi. Sebagai contoh : Pejabat setingkat Mentri (Menteri Kesehatan) dipaksa mundur karena skandal seksnya pada bulan Januari 2008.

  Kotoran Anjing Di Kota Ini Harga 7,9 Juta

  Posted: 06 Mar 2014 12:09 AM PST

  Anjing memang merupakan salah satu hewan yang banyak dipelihara di kota Naples, Italia oleh karena itu banyak sekali orang-orang disana yang membawa anjingnya jalan-jalan lalu, anjing tersebut membuang kotorannya di sembarang tempat.

  Hal ini membuat kota Naples menjadi terlihat kotor dan bau. Untuk tetap menjaga kebersihan kota tersebut kini pemerintah Naples mengeluarkan peraturan baru yang bersangkutan dengan kotoran anjing.


  Peraturan tersebut berupa denda yang akan dikenakan oleh pemilik anjing, jika anjingnya membuang kotoran sembarangan. Kotoran anjing tersebut di kenakan denda sebesar US$ 690 atau Rp 7,9 juta.

  Jumlah itu merupakan jumlah yang cukup besar bukan, jika hanya untuk membayar denda kotoran anjing mereka. Dengan begitu pemerintah berharap tidak ada kotoran anjing lagi yang mengotori kotanya.
  Tapi, yang jadi pertanyaannya, bagaiman pemerintah tahu itu pemilik kotoran anjing tersebut?

  Hal ang dilakukan pertama adalah dengan mengumpulkan semua DNA anjing yang ada di kota itu melalui darahnya. Lalu, setelah itu mereka akan melakukan tes DNA terhadap kotoran anjing tersebut.
  Dengan berbagai macam tes, nantinya akan diketahui identitas anjing tersebut, dan identitas pemiliknya.

  Cara ini diciptakan oleh sebuah perusahaan bio-teknologi yang bisa melacak identitas hewan melalui kotorannya. Namun, untuk melakukan tes DNA ini pemerintah harus membayar perusahaan ini senilai US$ 34,95 hingga US$ 59,95 atau Rp 405 ribu hingga Rp 694 ribu, per anjing, dan harga itu juga bisa bertambah sesuai dengan berapa sulit melakukan tes DNA tersebut.

  Berkat penemuan baru ini, kini kota Naples menjadi bersih dan indah. Namun, tak hanya kota Naples, ada beberapa kota seperti Israel, Kanada, dan 43 negara bagian Amerika Serikat juga menggunakan peraturan unik ini.

  Alat ini Bisa Membuat Anjing Bicara Seperti Manusia

  Posted: 06 Mar 2014 12:00 AM PST


  Mungkin perkembangan teknologi sekarang ini tidak hanya diberikan untuk kenyamanan manusia saja, tapi juga kepada hewan peliharaan. Sebagai contoh anjing.
  Anjing merupakan hewan yang paling setia kepada pemiliknya, selain setia anjing anjing juga merupakan hewan yang sangat mengerti bahasa manusia. buktinya saja seekor anjing sudah dilatih pasti akan menuruti apa yang dikatakan oleh pemiliknya, bahkan apapun yang disuruh oleh pemiliknya pasti akan dilakukanya.

  Nah, dari kenyataan itu tim penemu di Swedia tergabung dalam Nordic Societyfor Invention and Discovery yang telah merencanakan pengembangan alat yag dapat berfungsi sebagai translator bahasa anjing menjadi bahasa manusia.

  Alat canggih ini dibuat seperti headset canggih yang bisa menerjemahkan apa yang ada di pikiran anjing kemudian diterjemahkan menjadi bahasa manusia lengkap dengan suaranya.

  Headset yang diberi nama No More Woof ini dikombinasikan dengan microkomputer yang berbiaya murah dan juga menggunakan sensor EEG  untuk memmonitor gelombang otak anjing. Headset cangggih ini nantinya akan diletakan di kepala anjing, dan lewat microkomputer yang dibekali speaker, apa yang ada dipikiran anjing tersebut akan diterjemahkan ke dalam bahasa inggris.

  Headset ini akan mengetahui semua yang ada dipikiran anjing seperti, saya lelah, saya haus, saya lapar, dan tidak bersemangat. Semua pikiran anjing tersebut nantinya akan dikirimkan ke microkomputer dan akan diterjemahkan ke dalam bahasa manusia melalui speaker.

  Alat canggih ini nantinya akan menerjemahkan ke dalam bahasa inggris. Saat ini headset canggih ini hanya baru dapat menerjemahkan pikiran anjing berupa saya lapar, yang nantinya akan diterjemahkan melalui speaker menjadi "I'm hungry".

  Namun, sayangnya headset penerjemah bahasa anjing ini masih di dalam proses dan masih menunggu  dana investor untuk memproduksinya dalam jumlah yang banyak.

  Wanita Cantik Ini Tidak Pernah Keluar Rumah Selama 6 Tahun Karena Takut

  Posted: 05 Mar 2014 11:40 PM PST

  Rasa cemas atau takut karena sesuatu yang berbahaya memang sangat wajar dialami oleh seseorang.
  Namun, rasa cemas dan takut itu menjadi titik wajar jika tidak ada penyebabnya.

  Inilah yang terjadi pada wanita yang cantik yang bernama Molly ini. Dia selalu merasa takut dan cemas saat inginke luar rumah. Dan parahnya lagi rasa takut dan cemas itu timbul secara berlebihan dan tanpa penyebab apapun.
  Keanehan ini sangat menyiksa hidup Molly, selam 6 tahun ia tidak pernah keluar rumah. Setiap ia ingin keluar rumah, maka rasa takut tersebut langsung datang.

  Ketakutan Molly ini berawal dari saat ia, ibunya, serta adiknya naik bus, tiba-tiba saja Molly merasa ketakutan, bergetar, berkeringat, dan sampai sulit bernapas.
  Lalu, Molly langsung di bawa ke rumah sakit, setelah di periksa dokter mengatakan bahwa Molly mengalami gangguan kecemasan. Jika tidak ditangani maka gangguan ini akan semakin parah.
   Molly pun akhirnya memutuskan untuk menjalani Congnitive Behaviour Therapy selamma 6 tahun, dan akhirnya kondisi Molly semakin membaik saat enam bulan yang lalu, dan kini rasa cema itu hanya datang sesekali saja.

  Selain Molly, ternyata gangguan kecemasan ini juga di alami oleh Amy Shortt, wanita berusia 29 tahun. Amy juga tidak pernah keluar rumah, saat ia ingin keluar rumah dan ingin berkumpul berasama teman-temannya, Amy langsung merasakan ketakutan yang sangat hebat, hingga ia merasakan pusing dan telapak tangannya berkeringat.

  Gangguan kecemasan Amy ini sangat mengganggu pekerjaannya, setiap hari ia merasa cemas tanpa sebab, sehingga ia pun sulit untuk bekerja.

  Awalnya dokter menyarankan Amy untuk menjalani therapy seperti yang dilakukan Molly, namun Amy menolaknya, ia lebih memilih untuk minum obat dari pada harus menjalani therapy karena menurutnya therapy akan sangat mengganggu pekerjaannya.

  Setelah sekian lama mengonsumsi obat-obatan, penyakit Amy pun tak kunjung membaik. Dan akhirnya Amy memutuskan untuk menjalani Therapy meskipun itu akan sangat mengganggu pekerjaannya. Alhasil kondisi Amy pun segera membaik.

  Menurut para ahli, penyakit gangguan kecemasan ini hampir di derita sebanyak tiga juta orang di Inggris, dan banyak dialami oleh para wanita dari pada laki-laki.

  BERANI MEMBUAT PILIHAN...

  Posted: 06 Mar 2014 03:28 PM PST

  BERANI MEMBUAT PILIHAN...


  Foto ghairah Hanez Suraya bersama Mr R disebarkan di FB

  Posted: 06 Mar 2014 07:01 AM PST

  Makin menarik nampaknya perkembangan kontroversi antara Hanez Suraya, Romie dan Liyana Manan. Ternyata rakyat Malaysia hampir kesemuanya simpati dengan nasib yang menimpa Liyana Manan.

  Abang Nara yakin kaum isteri dan ibu di luar sana dapat merasai penderitaan dan betapa sedihnya hati Liyana mengharungi dugaan ini.

  Atas dasar mahu menunjukkan sokongan, laman Facebook Kami Sokong Liyana Manan telah pun ditubuhkan.

  Tak sampai sehari ditubuhkan, telah lebih 6,000 LIKE diperolehi untuk laman ini. Nampaknya Liyana Manan tidak berseorang mengharungi cabaran ini.

  Semoga dengan kata-kata sokongan yang ditulis oleh pembaca di laman ini akan menaikkan lagi semangat Liyana. Menariknya, laman ini turut digunakan untuk berkongsi beberapa lagi gambar mesra Hanez Suraya dan Romie.
  Senang cerita, laman Facebook Kami Sokong Liyana Manan turut bertindak sebagai CSI untuk membongkar apa yang telah dilakukan oleh Hanez bersama Romie. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.-beautifulnara.  Denggi: Syamsul semakin tenat di hospital

  Posted: 06 Mar 2014 04:01 AM PST

  KUALA LUMPUR: Keadaan kesihatan pengarah dan pelakon Syamsul Yusof, 30 tahun semakin teruk apabila mengalami tekanan darah yang rendah.

  Pengarah filem "KL Gangster" itu dimasukkan ke sebuah hospital swasta sejak 2 Mac lalu kerana menghidap demam denggi.

  Menurut bapa Syamsul, Datuk Yusof Haslam, anaknya itu dimasukkan ke hospital selepas mengadu mengalami demam yang berpanjangan.

  Tambahnya jika kesihatan Syamsul masih tidak berubah, dengan izin doktor anaknya akan dibawa keluar dari hospital untuk majlis pernikahannya.

  Bagaimanapun, Syamsul akan dimasukkan ke wad semula selepas majlis selesai.

  Majlis pernikahan Syamsul dan pelakon Puteri Sarah Liyana akan diadakan di Masjid Sri Damansara, Petaling Jaya, pada pukul 10 pagi, Sabtu ini.

  Astro Awani

  'Betina gatal nak laki orang' - Chef Wan

  Posted: 06 Mar 2014 12:01 AM PST

  Phuhh!!! Pedas berapi ayat dari selebriti cef Malaysia, Chef Wan nie. Mengulas mengenai kes kontroversi membabitkan Hanez Suraya & suami orang, Chef Wan berkata:

  "Wow sedeh baca cerita pergolakan Rumah tangga mereka ini. Ramai these days yg bermain api diakhirnya terjerat diri sendiri. Kesian isteri yg menjadi mangsa dgn anak2..bukan sekali buat hal dah banyak kali and i loved the honesty of his wive.

  Mana yg suka berfoya foya lagi tu tak usah la berumah Tangga lagi.Jangan hancur kan hati seorang Wanita dan Anak2. Yang si Betina pun gatal dah tahu laki orang masih mau bermain api. Berdolak dalik macam main Drama minggu ini jugak for what?

  These is the sad world today where there is no respect for others.. Many times i come across so many of my close friends going to the same shit over and over again. Tambahan anak2 muda sekarang pantang ada duit sikit laki orang pun mereka nak sapu kerana gila nak hidup senang.

  I am always a shoulder for them to cry on and share their problems. My advice is always the same. Cerai kan and Move on as no one deserved to live unhappy and worst to be treated mcm sampah and worst physically abused.

  I also have noticed that what goes around will come back in this world.Jantan2 yg jahat juga kebanyakan akan nanti bertemu dgn betina2 yg tak senonoh juga. Kawin la 10 kali pun jika perangai kita tu macam musibat juga as i have adviced both my children too in the end will all end up to a unhappy marriage. Yang menjadi Mangsa anak2 la yg have to suffer."

  Lagi pedas kalau baca ikut nada Chef Wan. :O

  Menyamar jadi jemaah wanita sebelum lakukan maksiat dalam masjid

  Posted: 05 Mar 2014 11:11 PM PST

  KAMPUNG RAJA (BESUT) - Sekumpulan remaja lelaki yang disyaki melakukan kegiatan mencuri wang dan barang kemas milik jemaah yang solat di Masjid Nasiruddin Shah, di sini, berjaya diberkas polis.

  Difahamkan suspek melakukan modus operandi dengan cara memakai telekung untuk mengaburi mangsa sebelum melarikan barang berharga di sebelah mangsa yang sedang solat.

  Menurut sumber, suspek berumur 13 hingga 16 tahun itu diberkas di rumah masing-masing di Kampung Raja selepas siasatan terhadap satu kes warga emas wanita berusia 61 tahun kehilangan beg tangan mengandungi wang tunai dan barangan kemas.

  Dalam kejadian 22 Februari lalu itu, mangsa sedang solat Isyak di ruang solat wanita di masjid berkenaan dan ketika itu terdapat beberapa jemaah lain.

  Dikatakan mangsa tidak menyedari kehadiran suspek lelaki berusia 13 tahun itu kerana muslihat suspek memakai telekung menyebabkan mangsa menyangka dia adalah jemaah yang turut bersolat di ruangan wanita itu.

  Suspek dipercayai melarikan beg mangsa ketika mangsa sedang sujud, sementara dua lagi rakannya menunggu di luar.

  Susulan kejadian, polis melakukan operasi memburu suspek dan suspek utama berjaya diberkas pada Ahad lalu diikuti dua lagi suspek berusia 14 dan 16 tahun sejurus kemudian.

  Menurut sumber lagi, hasil siasatan, polis menjumpai semula barang kemas milik mangsa yang disembunyikan di satu tempat berhampiran tanah perkuburan Islam Kampung Raja, di sini.

  "Manakala duit sudah dibelanjakan dan berbaki RM60 dalam simpanan suspek. Duit tersebut dikatakan untuk beli rokok dan bukannya dadah," katanya.

  Kata sumber, suspek utama berusia 13 dan rakanannya yang berusia 16 tahun pernah ditangkap sebelum ini kerana terlibat dalam kes curi.

  Sementara itu, Ketua Polis Daerah Besut, Superintendan Kamaruddin Mohd Zakaria ketika dihubungi mengesahkan tangkapan tersebut dan suspek ditahan untuk membantu siasatan.

  (Gambar) Berbogel sempena hari jadi ke-40

  Posted: 05 Mar 2014 10:01 PM PST

  SEBELUM ini Kate Moss pernah berbogel untuk majalah Playboy, kini dia meneruskan aksi panasnya di majalah yang lain pula. Lihat saja penampilannya di majalah yang dikenali sebagai Lui ini.

  Seperti yang dilaporkan oleh Daily Mail, supermodel ini memuat naik fotonya ketika sedang bergaya untuk muka depan majalah Perancis tersebut. Foto itu telah terpampang di sana sejak Rabu lalu.

  Menurut sumber itu, Kate kelihatan sama sekali tidak mengenakan seurat benang pun. Dia duduk di sebuah kerusi sutradara dan pada bahagian belakangnya tertulis nama Kate Moss. Foto itu sendiri diambil oleh jurugambar terkenal, Terry Richardson.

  "Wajah Kate sendiri sama sekali tidak nampak kerana dia bergaya membelakangi kamera. Meskipun demikian, pada bahagian belakang tubuhnya ternampak dua tatu pada bahagian punggungnya," kata sumber itu.

  Menjelang akhir tahun lalu, Kate sendiri telah bergaya seksi untuk meraikan perayaan ulang tahun kelahirannya yang ke-40. Harus diakui bahwa dia memang tetap kelihatan anggun walaupun sudah berusia.

  Tangan 'ternoda' di Permatang Pauh...

  Posted: 05 Mar 2014 08:45 PM PST

  Seorang lelaki tidak dikenali menyerang MP Seputeh Teresa Kok dengan sebutir telur tembelang dalam satu kejadian di Pulau Pinang pada malam tadi.

  Menurut Kok, lelaki tersebut mendekatinya dan ingin bersalamannya dengannya selepas beliau menyampaikan ceramah di Permatang Pauh, mengenai satu rakaman video sempena Tahun Baru Cina yang mencetus kontroversi.

  Telur tembelang itu kemudiannya pecah ketika mereka bersalaman, yang mengotori tangan dan bajunya dalam kejadian itu, kata Kok ketika dihubungi.

  "Dia kata dia mahu berjabat tangan dengan saya. Saya hulurkan tangan dan bersalaman dengannya. Kemudian baru saya sedar dia memegang telur di tangannya.

  "Telur itu pecah, mengotori tangan saya dan terkena sedikit di pakaian saya," katanya kepada Malaysiakini.

  Kok bagaimanapun menafikan bahawa beliau ditampar dalam kejadian itu, seperti dilaporkan Utusan Malaysia malam tadi.

  Utusan sekitar tengah malam tadi mengirim SMS yang menyebut: "Ahli parlimen Seputeh, Teresa Kok ditampar seorang lelaki tidak dikenali selepas berceramah di Taman Cermai, Permatang Pauh 11.30 malam tadi."

  Akhbar milik Umno itu kemudiannya menerbitkan pembetulan bahawa Kok hanya diberi telur tembelang, yang pecah ketika bersalaman.

  Kok berkata lelaki tersebut cuba beredar selepas telur tersebut pecah, tetapi dihalang oleh hadirin lain di majlis tersebut.

  Sementara itu, MP Bukit Mertajam Steven Sim yang mengiringi Kok ke majlis berkenaan berkata lelaki itu kemudiannya dibawa dari kawasan berkenaan oleh anggota polis

  Anwar mahu Khalid tangguh perjanjian air

  Posted: 05 Mar 2014 08:26 PM PST

  KUALA LUMPUR - Datuk Seri Anwar Ibrahim mahu Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menangguhkan dahulu perjanjian berhubung pembinaan loji rawatan air Langat2 selagi kepimpinan negeri dan Pakatan Rakyat tidak diberi penjelasan sepenuhnya.

  Ketua Umum PKR itu mengulangi gesaannya supaya Abdul Khalid berbincang terlebih dahulu dengan kepimpinan Pakatan Rakyat dan mengambil kira pandangankonsensus sebelum membuat keputusan terutamanya membabitkan soal kepentingan rakyat.

  "Harus diberi penjelasan terperinci tentang kesan pada Selangor, soal tarif, beberapa aspek perjanjian sebelum menandatangani apa-apa perjanjian.

  "Akan ada wakil daripada Pakatan untuk memaklumkan (Khalid) supaya tidak tergesa-gesa kerana perjanjian itu mempunyai impak besar kepada negeri (Selangor)," katanya selepas mesyuarat majlis kepimpinan Pakatan Rakyat di bangunan Pas di sini, hari ini.

  Rabu lepas, kerajaan Persekutuan dan Selangor akhirnya menemui titik permulaan untuk bekerjasama berhubung syarat-syarat yang akan memudahkan pelaksanaan projek loji rawatan air Langat 2 dan pengambilalihan aset air di negeri itu.

  Dalam perjanjian itu, kerajaan Persekutuan bersetuju membenarkan kerajaan negeri mengambil alih empat syarikat konsesi air, Syarikat Bekalan Air Selangor Bhd (Syabas), Puncak Niaga Sdn Bhd (PNSB), Konsortium Abbas Sdn Bhd (Abbas) dan Syarikat Pengeluar Air Selangor Holdings Bhd (Splash) dengan pampasan RM9.65 bilion.

  Anwar berkata adalah penting untuk mengambil kira semua faktor termasuk dari segi perundangan sebelum sebarang perkara diputuskan di dalam MoU itu. - Bernama

  Berzina selepas digantung tak bertali oleh suami

  Posted: 05 Mar 2014 07:01 PM PST

  Gambar hiasan
  SARINA masih memikirkan apa yang patut dilakukan selepas ini. Setelah selesai mendaftarkan persekolahan anak kedua dan ketiganya itu, dia termenung panjang. Sampai bila dia harus begini? Nasibnya ibarat sudah jatuh ditimpa tangga. Tambah merunsingkan, bagaimana suatu hari nanti, bila anak-anaknya bertanya, apa status diri mereka terutama dua orang anak perempuannya itu?

  Panjang lamunan Sarina. Dia tahu, dia telah melakukan kesilapan yang amat besar dalam hidupnya. Untuk berpatah balik, mampukah dia melakukannya? Hingga kini, dia masih bergantung hidup dengan Sazali sejak 15 tahun yang lalu. Dia buntu. Fikirannya dibelenggu rasa resah akibat kesilapan yang diciptanya sendiri.

  Dia tidak mahu menyalahkan suaminya yang meninggalkannya tanpa khabar berita. Dia digantung tidak bertali. Kehilangan suaminya sejak keluar dari rumah sehingga kini, membuatkan Salina hilang arah. Mujur Sazali, pekerja kontrak yang berjiran dengannya sedia membantu.

  Sehingga akhirnya Sazali berpindah rumah. Duduk sebumbung dan tidur sebantal tanpa ikatan yang sah. Anak-anaknya juga memanggilnya ayah kerana lelaki itulah yang mengambil berat perihal keperluan anak-anak tersebut sejak ditinggalkan oleh si ayah yang sebenar.

  Anak sulungnya, Ikmal mati-matian percaya Sazali itulah ayahnya. Ikmal ditinggalkan ketika usianya setahun. Dalam tempoh itulah Sarina menanggung derita. Sazali muncul dalam hidup Sarina setelah kasihan melihat Sarina dan anak-anaknya sering keputusan makanan. Dan sejak hari itu, Sazalilah tempat Sarina mencurah resah di hati.

  Namun Sarina dan Sazali juga manusia biasa. Daripada perhubungan yang tercetus hasil perasaan simpati, kini lagak mereka ibarat suami isteri. Kini termasuk Ikmal, anak yang sah daripada suami Sarina yang sah, Ikmal mempunyai empat lagi 'adik-adiknya' atas hubungan terlarang ibunya - dua lelaki dan dua perempuan. Bagi Ikmal itulah adik-beradiknya tanpa dia mengetahui cerita di sebalik itu.

  Tapi entah kenapa, pagi itu Sarina merasakan terlalu banyak dosa yang telah dia lakukan.

  Dia mahu bertaubat. Dia tidak mahu lagi hidup bergelumang dosa. Dia tahu, dia telah mengkhianati ikatan perkahwinannya yang sah bersama suaminya sekalipun suaminya itu menghilangkan diri tanpa berita.

  Sarina tahu, dia masih berstatus isteri orang. Dia tidak pernah meminta fasakh di mahkamah syariah. Kerana itu jugalah, anak-anak luar nikahnya berbin dan berbintikan suaminya yang sah.

  Hati Sarina benar-benar runsing. Ada kala Sarina merasakan belum bersedia untuk berpisah dengan Sazali kerana di situlah punca pendapatannya. Tetapi dalam masa yang sama Sarina diburu rasa kesal dek dosa-dosa yang dilakukan selama ini.

  "Jalan mana yang harus aku pilih," keluh Sarina dalam diam. Tanpa disedari air matanya gugur satu persatu.

  "Ya Allah, terampunkah segala dosa-dosaku," soalan yang terpacul dari lubuk hati Sarina.

  BICARA AGAMA@Utusan

  Gadis selamat dipeluk kekasih

  Posted: 05 Mar 2014 06:31 PM PST

  KEADAAN kereta Wira Aeroback dipandu Nesa yang maut dalam kemalangan di Kilometer 17.6 Lebuh Raya Damansara-Puchong berhampiran Sunway Mentari kelmarin.
  PETALING JAYA - Demi cinta, seorang penghantar surat sanggup menggadai nyawa dengan memeluk kekasihnya bagi melindungi wanita itu daripada mengalami kecederaan dalam kemalangan di Kilometer 17.6 Lebuh Raya Damansara-Puchong (LDP) berhampiran Sunway Mentari di sini malam kelmarin.

  Dalam kejadian pada pukul 11.40 malam itu, N. Nesa Raja, 21, mati di dalam kereta Proton Wira Aeroback dengan kedua-dua belah tangan masih memeluk erat teman wanitanya yang berusia 20-an. Gadis yang diselamatkan mangsa hanya mengalami calar di tangan.

  Seorang jurucakap polis berkata, sebelum kemalangan, pasangan itu dikatakan dalam perjalanan menuju ke Damansara tetapi malangnya kereta dipandu Nesa terbabas dengan berpusing beberapa kali sebelum merempuh pembahagi lebuh raya.

  Nesa merupakan anak sulung daripada empat beradik dan bekerja sebagai penghantar surat di sebuah syarikat swasta di ibu negara.

  Kosmo!

  Kantoi dalam FB dengan isteri sendiri

  Posted: 05 Mar 2014 06:01 PM PST

  BERBELAH-bahagi antara mahu dengan tidak, Fikri, 33, (bukan nama sebenar) akhirnya akur dengan pujukan untuk ditemubual.

  Biasalah, lebih setahun penulis menerajui ruangan Pengakuan ini, majoriti yang mahu dan mudah berkongsi cerita adalah kaum wanita berbanding lelaki.

  Setelah dipujuk dan diyakinkan bahawa perkongsian bukan untuk mengaibkan cuma mahu memberi pengajaran, Fikri mengangguk.

  Akhirnya satu pertemuan diatur antara penulis dan Fikri di sebuah kedai makan di ibu kota.

  "Kisah ini kisah terpencil kak (panggilannya kepada saya). Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa zaman sains dan teknologi ini memang mudah mendedahkan kita kepada pergaulan sosial di alam maya," kata Fikri membuka bicara.

  Dia mengakui bukanlah seorang yang up-to-date dengan segala rangkaian laman sosial walau ramai yang sudah memberitahunya tentang facebook, skype, google dan sebagainya pada.

  Dia tetap dengan keputusannya tidak mahu membuka sebarang akaun dengan mana-mana laman sosial.

  "Memang saya selalu dikutuk rakan kerana ketinggalan zaman, sudahlah memakai telefon genggam yang canggih tetapi tidak memanfaatkan sepenuhnya, kata mereka kepada saya," cerita Fikri yang ketika itu mengakui sedikit tidak tergugat dengan kata-kata berbaur sindiran daripada sahabat-sahabatnya.

  Secara fizikalnya lelaki ini mempunyai rupa dan bentuk badan yang menarik. Ditambah dengan kerjayanya sebagai pengurus di sebuah syarikat pembinaan, Fikri memang mempunyai karismanya yang tersendiri.

  Pada usia 33 tahun, dia juga dikurniakan Allah SWT dengan isteri yang bekerjaya dan seorang anak perempuan berusia empat tahun.

  Buka akaun Facebook

  Masih berpegang kepada prinsipnya, Fikri memang tidak akan membuka akaun di mana-mana sosial. Namun, setelah pihak syarikat mengeluarkan arahan agar setiap staf membuka akaun facebook dan menyertai kumpulan yang diwujudkan oleh bahagian sumber manusia bagi tujuan meguar-uarkan maklumat mengenai syarikat dan staf, barulah Fikri membukanya.

  "Saya hanya mengarahkan setiausaha yang membuat akaun saya, lepas siap semuanya barulah saya tahu saya sudah ada akaun.

  "Satu petang yang tidak begitu sibuk, saya pun mengambil keputusan melihat apa yang ada dalam facebook. Mula-mula saja saya sudah lihat ramai kenalan mahu berkawan dengan saya, baru dua hari akaun dibuka sudah ada lebih 100 friend request (pertanyaan untuk berkawan), satu persatu saya klik 'yes', maklumlah orang hendak berkawan dengan kita takkan kita memilih pula.

  "Sejam juga masa saya dihabiskan pada kali pertama menatap facebook dan saya akui patutlah semua orang teruja dengan akaun masing-masing kerana saya juga sudah berperasaan demikian.

  "Teruja melihat foto-foto sahabat dan kenalan lama di sekolah dan universiti. Dalam ramai-ramai itu ada seorang perempuan yang agak cantik yang mengajak saya chatting dan saya melayani kerana tidak ada begitu banyak kerja di ketika itu," ujar Fikri lagi.

  Kawan kerja

  Hari demi hari, Fikri semakin galak memeriksa akaun facebooknya. Sesekali ada juga terbit di fikirannya kenapa dia ketinggalan dan tidak membuka akaun dari dulu lagi kerana macam-macam informasi yang boleh didapati di laman sosial tersebut.

  "Salam perkenalan daripada seorang wanita di senarai rakan facebook saya yang mengakui pernah berjumpa saya di seminar, juga saya sambut ceria.

  "Pada saya tiada salahnya menyambung silaturrahim. Boleh dikatakan setiap hari Fieya, (bukan nama sebenar) ajak bersembang dalam talian.

  "Saya layankan saja, walau jenuh mengingati mana satu Fieya yang mengaku pernah bertemu saya di satu seminar yang pernah saya ikuti di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur, saya jadi seronok bersembang dengannya. Diakui juga kerana gambar profilnya yang menarik, maka naluri kelakian saya tidak mampu menidakkannya.

  "Bermula daripada kisah kerjaya, hinggalah ke kisah rumah tangga masing-masing. Kata Fieya, dia sudah enam tahun berumah tangga tapi masih tidak mempunyai anak.

  "Kebetulan Fieya bekerja di sebuah jabatan kerajaan yang mana saya perlu selalu berhubung dengannya maka saya rasakan tiada salah saya berkawan dengannya," ujar Fikri lagi.

  Entah kenapa sehari tidak bersembang dengan Fieya, dia merasakan seperti ada yang kurang dalam hidupnya.

  Adakalanya dia yang menyapa wanita itu terlebih dahulu walau dari awal perkenalan Fieya yang sering membuka bicara mereka di alam siber.

  "Saya akui rasa seakan rindu pula bila dia tidak tegur saya. Kadang-kadang masuk saja pejabat buka komputer bukan pasal kerja yang saya lihat dulu tapi mesej-mesej yang diberi oleh Fieya dan bila tiada mesej dari dia saya jadi tak keruan pula.

  "Saya mula keliru dengan perasaan tersebut. Memanglah kami tidak ada apa-apa hubungan kecuali setiap hari bersembang hal kerja, hal diri masing-masing, hal semasa dan keluarga sahaja, tetapi saya akui sangat selesa dengannya," akui Fikri.

  Setelah hampir tiga bulan bersembang tanpa bersua, dia memberanikan diri mengajak Fieya makan tengah hari bersama.

  Bagi mengelakkan rasa bersalah, dia mencari alasan kerja untuk bertemu Fieya di pejabatnya.

  "Tidak sangka pelawaan saya diterima dengan selamba tetapi Fieya kata dia tidak mahu bertemu di pejabat, sebaliknya mahu saya ke sebuah kafe di pusat membeli belah terkemuka di ibu kota.

  "Tanpa fikir panjang saya setuju dengan cadangannya. Siap menyembur minyak wangi lagi dan saya memang tak sabar bertemu Fieya," ujarnya.

  Berdasarkan warna baju yang diterangkan Fieya dalam perbualan mereka sebelum bertemu, Fikri tidak mengambil masa yang lama untuk mengecam wanita itu yang duduk membelakangi pintu masuk kafe.

  Namun, alangkah terkejutnya Fikri apabila mendapati Fieya adalah isterinya sendiri, Filzah.

  "Terkejut saya melihat Filzah di situ dan ketika itu sangka saya Fieya ada di tempat duduk lain di situ, tapi Filzah segera 'mengkantoikan' saya dengan berkata, 'sayalah Fieya'.

  "Muka saya terus jadi merah padam, terkejut dan langsung tidak sangka isteri memasang perangkap untuk menguji kesetiaan saya," katanya.

  Jadi kekok

  Sejak peristiwa itu, Fikri menjadi malu-alah pada isterinya, yang semenjak peristiwa itu sering memperli dirinya.

  Namun, Filzah bukanlah menyalahkan Fikri sepenuhnya kerana dia mengakui sengaja menggoda Fikri menerusi kebijaksanaannya menyusun ayat bicara.

  "Akhirnya saya ajak Filzah berbincang, jenuh saya menerangkan tentang situasi dan perasaan antara saya dan 'Fieya'.

  "Saya tahu Filzah sudah tidak mempercayai saya lagi. Dia menganggap saya seorang suami yang tidak setia. Filzah juga menjadi dingin semenjak peristiwa tersebut," katanya.

  Fikri mengakui dalam hal tersebut dia yang patut dipersalahkan kerana tidak sepatutnya mempunyai perasaan sedemikian terhadap 'Fieya'.

  "Selepas bermuhasabah diri saya mengakui semuanya salah saya dan tidak salah bagi Filzah menguji kesetiaan saya sebegitu. Saya juga rasa menyesal kerana kalah dengan nafsu sendiri.

  "Apabila diimbas kembali memang tidak patut kami bersembang dengan begitu intim di alam siber, ia umpama berkhalwat juga, cuma bezanya tidak bertemu di alam nyata.

  "Bayangkanlah kalau Fieya memang wujud, entah apalah yang akan terjadi seterusnya sebab kami sudah mula bertemu.

  "Saya akui juga peristiwa tersebut besar hikmahnya kerana berjaya menguji sejauh mana kesetiaan saya sebagai seorang suami," ujar Fikri.

  Dengan nekad dan rasa bersalah yang tinggi, Fikri berusaha meyakinkan Filzah tentang kesetiaannya.

  Mujurlah Filzah menerima dirinya seadanya dan turut meminta maaf kepada kerana menyamar sebagai perempuan lain semata-mata mahu menguji kesetiaan suaminya.

  "Peristiwa tersebut sebenarnya satu hikmah yang besar buat keluarga kami. Selepas itu saya menjadi begitu berhati-hati di alam siber, memang ada usikan dan salam perkenalan daripada ramai wanita di facebook tapi saya hanya layankan atas dasar kerja sahaja.

  "Untuk meyakinkan Filzah saya turut memberikan dia kata laluan akaun saya kepadanya dan sebaliknya. Kami berdua berikrar untuk menjadi pasangan yang jujur dan setia antara satu sama lain, insya-Allah, tiap apa yang berlaku bukanlah sia-sia," ujar Fikri mengakhiri bicara.

  Pembaca yang mahu berkongsi kisah sesiapa sahaja untuk segmen Pengakuan ini boleh emelkan cerita pada Pengakuan.mega@yahoo.com. Segala maklumat peribadi akan dirahsiakan.

  EXCO P. Pinang Dr. Afif hasut rakyat benci polis

  Posted: 05 Mar 2014 05:01 PM PST

  Dr Afif Bahardin (kiri) dan Tan Sri Abdul Rahim Noor
  Kuala Lumpur: Tindakan EXCO Pulau Pinang, Dr Afif Bahardin memperkecilkan peranan anggota keselamatan dengan membela penjenayah dalam Twitternya sejak kelmarin dilihat sebagai cubaan menghasut, sekali gus berupaya menggugat keselamatan negara.

  Bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Rahim Noor, berkata kenyataan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seberang Jaya itu dengan jelas menggambarkan keangkuhan pembangkang yang sering memperlekehkan pengorbanan anggota keselamatan.

  Bagaimanapun, beliau yakin kenyataan itu akan berbeza jika pembangkang menguasai Kerajaan Pusat kerana mereka tidak mempunyai pilihan lain, selain terpaksa mengiktiraf peranan anggota keselamatan.

  "Kenyataan itu boleh diibaratkan sebagai satu pengiktirafan terhadap penjenayah sekali gus membuka laluan untuk melakukan jenayah lebih keras, selain boleh mematahkan semangat anggota polis.

  "Lebih menakutkan apabila penjenayah menyahut seruan ini sehingga mengorbankan lebih ramai anggota polis," katanya semalam.

  Afif yang juga EXCO Pertanian dan Industri Asas Tani, Pembangunan Luar Bandar dan Kesihatan Pulau Pinang dalam Twitternya berkata 'Penjenayah bunuh polis itu tidak menghairankan, tetapi bila polis yang sepatutnya menegakkan undang-undang membunuh tahanan, itu masalah.'.

  Beliau juga menyatakan 'bila polis dibunuh, kita tahu penjenayah akan ditangkap dibicara; di Malaysia, tahanan mati dalam jagaan polis masih belum dapat pembelaan'.

  Terima kecaman

  Bagaimanapun selepas kenyataannya itu menerima kecaman pengguna laman sosial berkenaan, beliau mendakwa kritikan itu tidak bersandarkan emosi atau sentimen semata-mata.

  Kelmarin, Koperal Raja Aizam Raja Mohid mati ditikam penjenayah, manakala rakannya, Koperal Mohd Aidil Mustaffa cedera selepas diserang dua daripada lima individu dipercayai warga asing yang ditahan untuk pemeriksaan di Taman Sentosa, Klang.

  Sementara itu, Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin turut mengecam tindakan Afif yang disifatkan tidak sensitif terhadap kesedihan keluarga mangsa insiden serangan hendap warga asing dan pengorbanan anggota keselamatan.

  Sehubungan itu beliau menggesa Afif memohon maaf atas tindakan yang boleh menimbulkan kemarahan ahli keluarga, rakan, anggota keselamatan dan rakyat.

  Khairy yang juga Menteri Belia dan Sukan berkata, tindakan mengaitkan insiden kematian Raja Aizam dengan dakwaan kematian tahanan dalam jagaan polis seolah-olah memusuhi Polis Diraja Malaysia (PDRM).

  "Dakwaan itu amat serius dan Afif perlu bersedia dengan maklumat lengkap jika disoal siasat pihak polis berhubung kenyataan itu kelak.

  "Saya mengingatkan beliau supaya tidak terlalu dangkal dan terburu-buru dalam mengeluarkan kenyataan sensitif pada masa depan, hanya demi kepentingan politiknya," katanya dalam kenyataan semalam.

  Anwar dakwa Khalid terburu-buru buat MoU air

  Posted: 05 Mar 2014 04:31 PM PST

  Kuala Lumpur: Datuk Seri Anwar Ibrahim kesal dengan keputusan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan Kerajaan Selangor terburu-buru menandatangani perjanjian persefahaman (MoU) penstrukturan semula industri air dengan Kerajaan Persekutuan.

  Sehubungan itu, beliau meminta Abdul Khalid memberi taklimat kepada semua Ahli Parlimen dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) pakatan pembangkang di Selangor berhubung kandungan MoU terbabit.

  Katanya, Majlis Pakatan Rakyat (MPR) juga akan menghantar Timbalan Pengerusi, DAP Tan Kok Wai, Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail dan Ahli Jawatankuasa Pusat PAS, Dr Dzulkefly Ahmad bagi mendapatkan maklumat terperinci MoU daripada Abdul Khalid dalam masa terdekat.

  Setuju MoU


  "Pada dasarnya saya memaklumkan Abdul Khalid bahawa kita bersetuju dengan tindakan beliau menandatangani MoU berkenaan kerana memberi manfaat bukan hanya kepada Kerajaan Persekutuan dan Selangor tetapi rakyat untuk tempoh jangka panjang.

  "Bagaimanapun, saya berharap Abdul Khalid meneliti semula MoU berkenaan bagi membolehkan kita mendapat maklumat terperinci berhubung pelbagai perkara terutama membabitkan projek pembinaan Loji Rawatan Air Langat Dua (Langat Dua) dan isu ekuiti RM2 bilion.

  "Oleh itu, kita berharap wakil pakatan pembangkang itu dapat menyampaikan mesej yang jelas kepada Menteri Besar dan kesan MoU berkenaan kepada rakyat Selangor, " katanya di sini, semalam.

  Sebelum ini, media melaporkan Kerajaan Persekutuan dan Selangor bersetuju menandatangani MoU penstrukturan semula industri bekalan air yang antara lain membolehkan projek Loji Rawatan Air Langat Dua (Langat 2) disambung semula serta-merta.

  Piala Asia: Harimau Malaya menang, tapi tersingkir

  Posted: 05 Mar 2014 04:02 PM PST

  KUALA LUMPUR - Walaupun beraksi dengan kekurangan seorang pemain sepanjang 80 minit, Harimau Malaya membuktikan semangat juang mereka bukan sebarangan apabila masih mampu mencatat kemenangan 2-1 ke atas Yemen di Stadium Tahnon Bin Mohamed di Abu Dhabi semalam pada aksi terakhir Kumpulan D kelayakan Piala Asia 2015.

  Pemain gantian, Ahmad Fakri Saarani menjadi watak utama kepada kemenangan pertama Harimau Malaya dalam perlawanan berkelas A di luar negara sejak 2007 apabila menjaringkan gol yang cukup penting pada minit ke-77.

  Amri Yahyah sebelum itu meletakkan skuad negara di hadapan pada minit ke-16 biarpun enam minit sebelum itu, benteng Harimau Malaya kehilangan Amirizdwan Taj Tajudin dilayangkan kad merah tetapi Yemen berjaya mendapatkan jaringan penyamaan melalui Mohammed Al-Sarori pada minit ke-59.

  Namun, kejayaan tiga mata pertama yang diraih oleh Datuk Ong Kim Swee sejak mengambil pasukan Harimau Malaya daripada Datuk K. Rajagobal masih tidak mampu mengubah nasib Malaysia untuk mengisi slot terakhir ke Piala Asia 2015 di Australia selaku pasukan ketiga terbaik dari lima kumpulan.

  Tempat itu dicuri oleh China biarpun tewas 1-3 kepada Iraq dalam Kumpulan C dengan memungut lapan mata.

  China layak melalui kelebihan satu jaringan ke atas Lebanon yang turut meraih lapan mata walaupun melakar kemenangan besar 5-2 ke atas Thailand di Bangkok sementara Malaysia memungut tujuh mata daripada enam perlawanan untuk berada di belakang China dan Lebanon.

  Dalam perlawanan semalam, Kim Swee menurunkan kesebelasan utama yang sama ketika menentang Filipina pada Sabtu lalu kecuali penjaga gol, Khairul Fahmi Che Mat yang kembali disenaraikan menggantikan Khairul Azhan Mohd. Khalid yang tidak dibawa kali ini.

  Harimau Malaya jelas bergelut pada awal permainan dengan gerakan pantas pemain-pemain muda kelihatan sukar disaingi dan situasi itu membawa padah apabila Amirizdwan yang gagal mengekang pergerakan Sadam Hussein terpaksa menjatuhkan pemain itu di dalam kotak penalti yang membuatkan pengadil dari Uzbeskistan, Valentin Kovalenko melayangkan kad merah.

  Kecekapan Khairul Fahmi menyelamatkan keadaan apabila dia berjaya menangkap kemas bola sepakan penalti yang diambil Wahid Mohammed Mohammed Al-Khyat sebelum jaringan Amri menyusul sepakan bebas Hafiz Kamal yang gagal ditampan kemas oleh penjaga gol lawan dengan menanduk masuk.

  Yemen bagaimanapun tidak mengalah dengan percubaan jarak jauh A. Al-Sasi pada minit ke-23 hampir memecah kekebalan pintu gol negara tetapi mujur mengenai tiang sebelum usaha mereka menemui hasil pada babak kedua apabila Al-Sagori mudah menewaskan Khairul Fahmi di dalam kotak penalti.

  Ketika tuan rumah rancak mencari gol kemenangan, situasi bola mati menjadi punca kepada kemenangan Harimau Malaya selepas sepakan bebas yang diambil oleh Mohd. Nazrin Nawi dapat disambar oleh Fakri yang menggunakan lututnya bagi memastikan tiga mata menjadi milik Harimau Malaya.

  © Utusan Melayu (M) Bhd

  THE FLYING KICK

  Posted: 06 Mar 2014 01:28 PM PST

  THE FLYING KICK


  ULTRAMAN KING DIHARAMKAN BUKAN SEBAB ULTRAMAN TAPI DISEBABKAN 'ALLAH'!!!

  Posted: 06 Mar 2014 07:48 AM PST

  MANUSIA JENIS APALAH CINABENG BERDUA NIH... PEMBANTU RUMAH WARGA INDONESIA DIBIARKAN KEBULURAN SAMPAI MATI!!!

  Posted: 06 Mar 2014 04:23 AM PST

  MACAM MANA AIR MANI ANWAR IBRAHIM BOLEH 'TERBANG' SEJAUH 4 CM DALAM DUBUR SAIFUL?

  Posted: 06 Mar 2014 02:00 AM PST

  TURUN! TURUN!!! AKHIRNYA PENYOKONG TEGAR PKR KENA HALAU KERAJAAN DAP DARI KAMPUNG MEREKA!!!

  Posted: 06 Mar 2014 12:20 AM PST

  YB PKR BIADAP SALAHKAN UMNO SETELAH DIKUTUK DAN DIKECAM!!!

  Posted: 05 Mar 2014 11:14 PM PST

  AHLI KELUARGA ANGGOTA POLIS YANG DIBUNUH PENDATANG ASING, DESAK ADUN SEBERANG JAYA MOHON MAAF!!!

  Posted: 05 Mar 2014 06:00 PM PST

  TERKENCING TERBERAK TERESA KOK DI PERMATANG PAUH... HANYA KERANA DIA TERGENGGAM TELUR TEMBELANG!!!

  Posted: 05 Mar 2014 01:48 PM PST