Sabtu, 21 Mei 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 21 May 2011 01:36 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Video seks Anwar: Mahkamah yang tentukan kebenarannya: Hisham

Posted: 21 May 2011 06:35 AM PDT

Mahkamah akan mendedahkan kebenaran dan menjawab semua persoalan rakyat berhubung isu yang menyelubungi video seks membabitkan seorang lelaki mirip pemimpin pembangkang, kata Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishamuddin Hussein.

Beliau berkata ramai ingin mengetahui perkara sebenar mengenai video itu dan ada yang mempertikaikan kredibiliti pihak yang melakukan siasatan, namun pendedahan mengenainya tidak boleh dilakukan.

"Kita sudah belajar, apa yang kita buat, ia akan diputarbelitkan jika didedah terlalu awal.

"Orang ramai akan dipengaruhi oleh kempen-kempen yang tidak munasabah dan akhirnya kebenaran itu tenggelam kerana persepsi yang ditanam oleh pihak-pihak yang ada kepentingan," katanya kepada pemberita selepas merasmikan mesyuarat perwakilan Umno bahagian Seremban di Padang Awam Taman Pelangi hari ini.

Hishammuddin berkata laporan mengenai siasatan itu telah dihantar kepada Peguam Negara.
- Bernama

Tanah runtuh: Antara 20 hingga 30 anak yatim dikhuatiri tertimbus di Hulu Langat

Posted: 21 May 2011 04:17 AM PDT

KUALA LUMPUR, 21 Mei – Antara 20 hingga 30 penghuni sebuah asrama anak yatim di Sungai Semungkis dekat Kajang dipercayai tertimbus akibat tanah runtuh petang ini

Kejadian dilaporkan berlaku kira-kira 2.20 petang tadi.

Laporan Berita Harian Online memetik jurucakap ibu pejabat polis daerah Kajang berkata, setakat ini tiga kanak-kanak berjaya diselamatkan.

Dalam pada itu, dua mayat kanak-kanak penghuni Rumah Anak Yatim Al-Takwa sudah dibawa keluar dari tempat kejadian.

Enam lagi kanak-kanak berjaya diselamatkan dan keadaannya dilaporkan parah selepas anggota penyelamat dan penduduk kampung mengorek tanah yang tertimbus.

Laporan itu juga berkata mereka yang cedera dibawa ke Hospital Kajang.

Tun M nampak sehat

Posted: 21 May 2011 12:16 AM PDT

Tun Dr Mahathir Mohamad terus memberi respons yang baik terhadap rawatan dan fisioterapi yang dijalaninya di Institut Jantung Negara (IJN), kata Pegawai Khasnya Sufi Yusoff. - Foto BERNAMA

waadat

Posted: 21 May 2011 01:32 PM PDT

waadat


foto tanah runtuh Hulu Langat

Posted: 21 May 2011 05:17 AM PDTKEADAAN Rumah Anak Yatim Al-Takwa, FELCRA Semungkis, Batu 14, Hulu Langat, Kajang, dalam kejadian tanah runtuh, hari ini. Laporan awal sebelum ini menyebut, kira-kira 20 hingga 30 penghuni rumah anak yatim itu dipercayai tertimbus dalam kejadian tanah runtuh pada jam 2.20 petang tadi. - Foto Yazit Razali

SMK TINGGI MELAKA SANJUNG PENJAJAH

Posted: 20 May 2011 09:44 PM PDT

Di Melaka, siapa yang tak tahu High School? Sekolah kedua tertua di Malaysia selepas Penang Free.

Semalam Demang berbual dengan beberapa orang guru yang bertugas di situ. Sempat juga Demang tanyakan satu perkara yang amat dimusykilkan sekian lama untuk kepastian;

"Rumah sukan masih guna nama penjajah ke?"

"Macam tu le nampaknya." jawab salah seorang daripada mereka.

Geram betul Demang. Apa yang susah sangat nak buang nama penjajah tu? Salah satu nama yang digunakan untuk rumah sukan di sekolah itu ialah Albuqurqe!

Bayangkan semasa temasya sukan tahunan budak-budak bersorak dan menyanjung nama keparat itu tatkala wakil rumah mereka sedang berlari. Bagaimana kalau rumah itu menang?

Bagi yang sering mengikuti blog Waadat tentu tahu bahawa Demang jarang gunakan bahasa kasar atau kesat. Tetapi untuk kes ini, Demang nak cakap sikit:

Semua warga sekolah itu memang bodoh dan bacul. Maaf, ini kenyataan. Malah turut termasuk dalam golongan tersebut ialah pegawai di PPD dan JPN yang tahu perkara itu tetapi berdiam diri. Yang tak tahu, dimaafkan.

Susah sangat ke nak tukar nama tu? Tak perlu mesyuarat. Pengetua boleh keluarkan arahan sahaja. Kalau pengetua tak boleh buat, JPN boleh pecat sahaja pengetua tu. Sepatutnya perkara ni dah selesai setengah abad yang lalu.

Antara alasan yang diberikan ialah bagi mengekalkan tradisi. Maka beberapa orang yang dikatakan 'old boys' serta guru-guru bukan melayu pun lantang mempertahankan nama itu.

Ini bukan masalah orang Melayu sahaja bahkan semua yang mengaku dan menerima faedah sebagai rakyat Melaysia perlu sensitif dalam isu ini.

Cucu Tok Selampit

Posted: 21 May 2011 01:23 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Faekah Bijak Mempromosikan Bossnya Dalam Tragedi Tanah Runtuh Madrasah Al Taqwa

Posted: 21 May 2011 09:11 AM PDT

Pertamanya kami di CTS ingin merakamkan ucapan takziah ke atas kesemua 25 warga Rumah Anak-Anak Yatim dan Anak-Anak Hidayah Madrasah Al Takwa, Batu 14, Felda Semungkis, Hulu Langat, Selangor. Setakat posting ini ditulis dari lokasi pada pukul 11.50 malam, seramai 19 anak-anak yatim dan penjaga telah berjaya dikeluarkan daripada timbunan tanah runtuh berkenaan. 10 daripada mereka telah disahkan meninggal dunia manakala 6 lagi masih terperangkap.

Timbalan Perdana Menteri pada ketika ini berada di tempat kejadian. Ramai sekali pemimpin-pemimpin UMNO baik di peringkat negeri dan Pusat turun bersama-sama memberi sokongan moral dan bantuan kepada mangsa-mangsa dan petugas-petugas penyelamat. Keadaan di tempat kejadian agak lembab dan basah disebabkan hujan turun dengan lebat di sebelah petang.

Agak mengecewakan sekali, Menteri Besar, EXCO-EXCO dan ADUN-ADUN Kerajaan Negeri Selangor kecuali Datuk Dr Hassan Ali tidak kelihatan di lokasi kejadian membantu mangsa-mangsa bencana tanah runtuh. Menteri Besar Selangor, TS Khalid Ibrahim diberitakan sedang melancong dan makan angin di Amerika Syarikat atau lebih tepat lagi San Francisco. 


EXCO-EXCO dan ADUN-ADUN Pakatan Haprak lain apa lagi. Masing-masing "curi tulang", langsung tidak kelihatan di tempat kejadian. Mungkin juga mereka semua sibuk mengadakan ceramah dan makan malam bersama penyokong parti serta bersantai bersama keluarga.

Namun Pejabat Menteri Besar yang dikepalai oleh Faekah bijak memanupulasikan keadaan bagi menutup perangai busuk EXCO-EXCO dan ADUN-ADUN Pakatan Haprak Selangor. Beberapa minit sebelum pukul 11.00, Pejabat Menteri Besar telah mengeluarkan kenyataan rasmi kononnya amat berdukacita dan telah berusaha memberi bantuan dan pertolongan kepada mangsa-mangsa tanah runtuh. Baca laporan The Star, di sini. Bagi kami yang berada di lokasi kejadian, semua ini adalah satu pembohongan semata-mata. Malah Twitter yang dikeluarkan oleh MB Selangor sekalipun gagal mengenalpasti tempat kejadian. Di dalam Twitternya menyebut Felda Semungkis, Hulu Selangor sedangkan tempat kejadian adalah di Hulu Langat.


Bukan niat kami untuk mempolitikkan kejadian malang ini. Sebaliknya mungkin satu hikmah bagi Rakyat Selangor bagi mengenalpasti siapakah Hero Rakyat Selangor dan siapakah Wakil Rakyat Haprak yang dipilih oleh mereka di Selangor. Semoga Allah menempatkan mangsa-mangsa korban tanah runtuh seramai 10 orang bersama orang-orang yang beriman dan berdoa agar Allah memudahkan operasi menyelamat untuk 6 lagi mangsa yang terperangkap.Ya Allah, KepadaMu kami berserah dan kepadaMu kami meminta pertolongan. Amin.

Janji Tinggal Janji - Janji Pakatan Haprak di Padang Tembak, Pulau Pinang

Posted: 20 May 2011 08:06 PM PDT

Rakyat Malaysia harus diperingatkan selalu. Rakyat Malaysia harus diperingatkan mengenai janji-janji PRU12 oleh Pakatan Haram agar mereka tidak tertipu lagi di dalam PRU13.

Penulis menyertakan kembali laporan Buletin Utama TV3 mengenai janji-janji Pakatan Haram untuk penduduk-penduduk Padang Tembak di Pulau Pinang.

11 September 2009 : Pak Syeikh Anwar Ibrahim - "Kalau PKR menang, bagi saya satu bulan sama-sama DAP dan PAS, bagi saya satu bulan saja kasi bersih dan cat seluruh Padang Tembak."

1 April 2011 : KM Lim Guan Eng - "Kerajaan Negeri Pulau Pinang hanya akan membiayai 80% sahaja daripada RM2.7 million iaitu jumlah kos mengecat semula flat Padang Tembak. Sebaliknya penduduk terpaksa membayar 20% yang selebihnya atau lebih kurang RM544,800.

Kalau berjanji manis dan tidak menunaikannya, itu amalan Pakatan Haprak tuan-tuan.

Published with Blogger-droid v1.6.8

Duke of UMNO

Posted: 21 May 2011 01:20 PM PDT

Duke of UMNO


Terkini.. Saya baru pulang dari lokasi tanah runtuh di Hulu Langat...

Posted: 21 May 2011 09:08 AM PDT


Adoiii...penat tak habis lagi. Basah kuyup dibuatnya. Sejuk! Tapi semua itu berbaloi pada saya. Sekurang-kurangnya saya sempat menghadiahkan Al-Fatihah dan tahlil ringkas kepada mangsa-mangsa yang telah dijemput Allah.

Sebenarnya, saya baru pulang dari lokasi kejadian tanah runtuh di Rumah Anak-Anak Yatim dan Kebajikan At-Taqwa, Felcra Semungkis, Batu 14, Hulu Langat. Petang tadi, seorang rakan mengajak saya untuk ke sana.

Ketika kami di sana, hujan turun dengan lebat! Memang basah kuyup pun. Namun yang mengkagumkan saya, pasukan penyelamat seperti Bomba, PDRM, PGA dan sebagainya begitu komited menjalankan tugas masing-masing. Di dalam hujan lebat, mereka bertungkus lumus memberikan sepenuh kudrat mereka untuk menyelamatkan mangsa. Saya memang kagum!

Beberapa Menteri turut hadir melawat keadaan di situ. Timbalan KPN, Datuk Seri Khalid pun ada, berbaju batik! Namun, meskipun berbaju batik, difahamkan beliau juga terpaksa menapak dalam hujan sejauh 2 km untuk ke lokasi kejadian. Jalan sesak teruk!

Tiba-tiab saya ternampak seraut wajah. Rupa macam kenal. Pernah tengok di internet. Oh! Eli Wong! Uik? Apa dia buat kat sini? Sebenarnya, Eli Wong banyak menolong di lokasi kejadian. Namun, dia hanya tolong satu perkara saja, iaitu "tolong tengok"! Tak buat apa-apa pun mangkok tu...

Apapun, saya merayu kepada seluruh umat Islam supaya melakukan solat hajat malam ini kepada mangsa-mangsa yang masih terperangkap. So far, sepanjang saya di sana, seramai 8 orang mangsa telah dikejarkan ke Hospital Ampang dan menyedihkan, 3 mangsa turut telah dijemput Allah. Inna lillahi wa inna ilaihi raji'unnn.

Secara keseluruhan, seramai 30 orang mangsa dianggarkan terperangkap. 11 telah ditemui, 8 cedera dan 3 maut. Masa saya ke Hospital Ampang tadi, 2 orang mangsa lelaki dilaporkan kritikal, seorang sedang menjalani pembedahan dan seorang lagi mungkin hilang kaki.

Berdoalah untuk mereka. Mereka bukan orang lain, mereka saudara-saudara kita, seagama, sebangsa. Semoga adik-adik kita itu dipelihara Allah. Aminnn...

Bila "pengotor" umum nak buat perhimpunan "Bersih"!

Posted: 21 May 2011 05:00 AM PDT


Tu diaaaa..!!! Tukang buat kecoh dalam PAS buat pengumuman! Mat Sabu, memberitahu bahawa PAS akan mengerah seramai 100,000 puak-puak PAS untuk berhimpun pada 9 Julai ni sempena Perhimpunan Bersih, versi 2.0! "Bersih" lagi? Puak-puak pengotor nak buat perhimpunan "bersih"?

Tahu tak siapa pengerusi perhimpunan pengotor-pengotor tu? Ambiga, bro! Ambiga! Presiden Majlis Peguam yang paling dibenci oleh peguam-peguam muslim seluruh negara!!! Alaaa..yang sokong Lina Joy murtad tu laaaa...!!! Memang haram jadah "aci" celaka tu!

So far, Mat Sabu masih lagi merahsiakan lokasi dan warna tema untuk majlis mencetus kekacauan itu. Mungkin diorang nak buat kat depan IPK kot? Kalau berani buatlah kat situ. Warna tema? Mungkin warga jingga kot, sempena mengambil berkat buku jing"gay"!!!

Perhimpunan "pandikutty-pandikutty" tersebut katanya akan berlangsung secara "aman" ala-ala Mat Sabu seperti di Bahrain. Tak kecoh pun, tapi ada la sikit bakar sana sini, gaduh sana sini, pecah sana pecah sini, acara buang sampah merata-rata, upacara memaki hamun polis dan FRU, mengganggu perniagaan orang dan sengaja menyesakkan lalu lintas!

Mat Sabu kata...
"Kita dari PAS memberi jaminan bahawa himpunan tersebut akan berlangsung dengan aman seperti himpunan Bersih lalu jika tanpa provokasi pihak polis!"


Bila masa polis provoke puak-puak yang buat demo ni? Setahu saya, polis tak pernah provoke pun! Polis hanya suruh bersurai sebab selalunya puak-puak yang buat demo ni tak ada permit, buat kecoh, ganggu ketenteraman awam (public nuisance), ganggu kehidupan orang lain, buat jalanraya sesak dan cetus huru-hara! Sebab tu polis suruh bersurai.

Salah ke tindakan polis yang nak jaga keamanan setempat? Itukan kerja polis, salah ke polis buat kerja? Polis langgar undang-undang atau puak-puak yang buat demo tu yang langgar undang-undang? Bila disuruh bersurai cara baik, diorang tak nak layan. Bila kena sembur dengan water cannon, kata polis dan kerajaan zalim! Adil ke? Apsal tak balik mengadu kat mak korang je?

Tak habis-habis puak-puak pembangkang ni nak buat kecoh. Apa yang diorang dapat dengan buat kecoh tu? Dapat penat je. Nak desak apa lagi perkara yang sememangnya sudah bersih. Tak transparent kepala hotak Ambiga!

Habis? Yang pembangkang menang banyak kerusi dan menang kes kat mahkamah tu tak transparent lagi ke? Kepala torak hang! Tu nak glemer la tu...nak jadi calon PRU ke Ambiga?

Bongkarrr..!!! Peguam PAS dapat RM juta-juta, peneroka dapat RM belas ribu je, adil ke?!!

Posted: 21 May 2011 01:13 AM PDT


Dah la menang "free", lawyer-lawyer PAS ni kebas pulak duit peneroka Felda! Lawyer dapat RM juta-juta, peneroka dapat ribu-ribu! Berbaloi ke tidak? Bagus betul cara peguam PAS ni cari makan...!!!

Mana Mazlan Aliman? Ni dia punya kerja la nih! Siap la kau kalau masuk Felda. Mesti kena cepuk lepas ni..!!! Dah la jual hidup-hidup anak-anak Felda, ditipunya bulat-bulat pulak peneroka-peneroka...

Tu laa..! Sokong lagi si Mazlan Aliman tu. Kan dah kena tipu! Kan dah kena kencing dengan dia. Ada baki lagi RM sejuta lebih untuk peneroka, tapi diorang tak terima pun. mana pegi duit tu? Kasi kat Mazlan Aliman untuk bertanding Naib Presiden PAS ke? AJK ke???

Saya menuntut lawyer-lawyer PAS ni jawab dan jelaskan. Saya mintak Mazlan Aliman jelaskan pada peneroka-peneroka yang rasa teraniaya tu..!!! Bagi balik duit diorang atau Mazlan Aliman "takkan dapat keluar dari kawasan Felda tu dengan aman"...!

Nak tahu cerita lebih detail? Click kat SINI...

Panasss...!!! Berita baik untuk Pembangkang..!!! Rahsia DAP terbongkar...?!!!

Posted: 20 May 2011 11:00 PM PDT

Bakal PM Malaysian Malaysia?

Baru-baru ini dikhabarkan bahawa kepimpinan DAP sekali lagi mengumumkan keyakinan mereka dan pakatan pembangkang untuk menguasai Parlimen, sekaligus menawan Putrajaya dari BN. DAP yakin, dengan taktik halus yang dilakukan parti itu yang menarik sokongan kaum Cina pada PRU ke-13 kelak.

Menurut sumber, DAP "di depan orang ramai", turut mentertawakan MCA yang menurut mereka "terkial-kial" mencari sokongan orang Cina di Malaysia (tak tahulah bagaimana hubungan DAP-MCA di belakang orang ramai!). Dan dipercayai, DAP semakin kuat memperkuatkan kempen mereka dengan strategi politik kebencian terhadap BN, terutamannya UMNO!

Dalam pada itu, menurut sumber, DAP juga dalam diam sedang membuat bancian dan kajian bagi memilih seorang wakil dari parti itu untuk menjadi Perdana Menteri sekiranya berjaya menguasai Parlimen. Untuk menjayakan agenda tersebut, DAP juga dikhabarkan akan mendesak Pakatan Haram itu agar memberikan kerusi Parlimen yang lebih dari biasa pada PRU 13 nanti. Betul ke?

Pada DAP, Anwar berkemungkinan besar akan gagal membela diri di mahkamah berhubung kes liwat beliau membabitkan Saiful Bukhari Azlan. Mungkin Karpal telah memaklumkan pada pihak dalaman DAP mengenai masa depan Anwar yang "gelap". Mungkin juga Karpal juga sebenarnya yakin bahawa Anwar sememangnya seorang 'peliwat' sebagaimana bukti kukuh yang ada padanya dahulu. Betul ke?

Oleh kerana keyakinan DAP bahawa Anwar tidak ada harapan dan bakal menjadi penghuni tetap di penjara Sungai Buloh kelak, maka mereka cuba untuk menyediakan negara ini ke arah Kerajaan Malaysian Malaysia ala-ala PAP di Singapura. Berkemungkinan PAS hanya akan diberi tugas tentang hal ehwal agama, manakala PKR pula akan handle perkara-perkara mengenai institusi Raja-Raja Melayu sahaja. Betul ke?

Nak tahu betul atau tidak mengenai perkara ini, boleh tanya DAP. Itu pun kalau diorang nak mengakulah. Tapi rasanya jangan haraplah diorang nak mengaku! Kalau betul sekali pun, diorang takkan mengaku punya. Bawak masuk court pun, diorang akan tetap nafikan! Biasalah..diorang mana ada dosa pahala...

Panasss..!!! PAS marah pada Anwarrrrr...!!! Bengang pada pemimpin "anugerah Syaitan"..!!!

Posted: 20 May 2011 09:00 PM PDT


Saya difahamkan bahawa beberapa pucuk pimpinan PAS sedang marah pada Anwar sekarang. Menurut sumber, kemarahan mereka terhadap Anwar disebabkan oleh keceluparan pemimpin "anugerah Syaitan" itu pada program "chit chat" ala-ala Azwan Ali baru-baru ini yang dianjurkan oleh Yahoo!Malaysia (editor bias!).

Menurut sumber, beberapa pemimpin tertingga PAS marahkan Anwar disebabkan persoalan di bawah:
"Could Lesbians, Gays, Bi-Sexuals and Transgenders (LGBTs) look forward to a non-discriminatory environment – specific to them and not other minorities – if Pakatan were to take Putrajaya? Would this move be possible with PAS a part of the federal government? (Yahoo! Newsroom (Malaysia)

Anwar Ibrahim: We recognize importance of family and the institution of marriage. But we should not unduly harass or discriminate others. The answer is through education and PAS accept this view."


Gara-gara jawapan Anwar inilah yang membarakan hati beberapa pemimpin pro-ulama PAS dan sebilangan besar Dewan Pemuda PAS. Kata mereka, Anwar memandai-mandai menganggap PAS boleh menerima budaya lesbian, gay, bi-sexual dan transgender. Sedangkan sampai mati pun mereka tidak akan menerima budaya tersebut!

Menurut mereka, budaya songsang tersebut adalah salah dari segi hukum hakam agama Islam. Terang-terangan bersalahan dengan hukum Allah. Kata mereka, ini bukan soal dislriminasi, ini soal arahan Allah dan ajaran RasulNya, dan matlamat tidak menghalalkan cara!

Namun, pendapat mereka ini tidak dipersetujui oleh segelintir pemimpin PAS yang lain, dipercayai golongan Erdogan. Pembaca cari sendirilah siapa pemimpin PAS Erdogan tersebut. Golongan ini tidak bersetuju dengan pendapat pro-ulama tersebut.

Menurut Erdogan PAS, kenyataan Anwar itu tidak ada salahnya. Mereka berhujah, lesbian, gay, bi-sexual dan transgender merupakan salah satu sifat semulajadi yang lahir dari seseorang individu tanpa dipaksa. Justeru itu, jika PAS tidak menerima mereka, maka ia adalah sama dengan penolakan kepada ciptaan Allah!

Selain itu, Erdogan juga berpendapat, adalah tidak bijak untuk tidak menerima golongan tersebut kerana ia boleh menyebabkan pakatan pembangkang hilang undi dari mereka, sedangkan jumlah bilangan golongan seperti itu sudah ramai di negara ini!

Jadi, apa komen rakan-rakan mengenai pertikaian di dalam PAS ini? Siapa yang benar, siapa yang salah? Tapi pada saya, dalam apa jua hal pun, Anwar tetap bersalah!!!

Gemparrr..!!! Rahsia disebalik AMK tak jadi demo depan Utusan semalam..!!!

Posted: 20 May 2011 07:00 PM PDT


Semalam, selepas menyelesaikan tugas harian, saya bersantai bersama beberapa orang kuat AMK. Pekena teh tarik sambil bersantai setelah penat seharian bekerja, kadangkala membuatkan saya 'relax' sedikit. Maklumlah, hari ini agak busy...

Dalam santai-santai tersebut, saya sempat mengorek rahsia AMK disebalik 'kebaculan' mereka untuk berhadapan dengan himpunan PERKASA dan Pemuda UMNO di depan pejabat Utusan siangnya...

Mula-mula mereka memberikan alasan "stereo-type" sebagaimana yang diberikan AMK pada media. Kononnya, nak beri tumpuan pada demo Anti-Lynas dan elak kekecohan akibat sabotaj dari PERKASA dan Pemuda UMNO. Korek punya korek...rupanya ada alasan rahsia yang cuba disembunyikannnn...!

Akhirnya mereka mengalah setelah saya berjaya mem'provoke' mereka berkali-kali. Mereka pun menceritakan kisah sebenar...

Sebenarnya, AMK yang dulu cop tarikh semalam untuk buat demo bantahan pada Utusan tu. Namun, setelah PERKASA dan Pemuda UMNO nyatakan pendirian mereka untuk mempertahankan Utusan dari diapa-apakan AMK, Sam Ketot dah jadi serba salah...

Akibat kerana risau berhadapan dengan PERKASA dan Pemuda UMNO, dia cuba mendapatkan nasihat dari beberapa pemimpin PKR. Iyalah, dua lawan satu, macamana nak lawan, bro? Mesti la suara 2 pihak akan mengatasi AMK.

Lagipun, selalunya AMK terpaksa memberikan "upah" pada balaci-balacinya untuk berdemo. Mana nak cekau duit banyak-banyak untuk meramaikan jumlah peserta demo AMK? Pemimpin AMK bukan banyak duit macam boss-boss diorang!

Justeru itu, pemimpin-pemimpin PKR ni telah menasihatkan Sam Ketot untuk membatalkan demo tersebut dan beri join demo Anti-Lynas tu. Mulanya, Sam Ketot tak setuju. Iyalah, mana dia nak letak muka depan budak-budak AMK lain sekiranya demo tersebut dibatalkan? Sependek-pendek dia, dia nak juga jaga air mukanya...

Sam Ketot memang pening pasal demo depan Utusan ni. Nak teruskan, diorang tak cukup duit nak upah budak. Apatah lagi nak upah samseng-samseng, lagilah diorang demand upah yang tinggi. PERKASA dan Pemuda UMNO dah confirm ramai nanti, teruklah AMK dikerjakan! Depan Utusan pulak tu! Lagilah maruahnya jatuh!!!

Fikir punya fikir, Sam Ketot dapat satu jalan. Mahu tak mahu, dia terpaksa guna alasan demo Anti-Lynas untuk menutup malunya. Biar dia malu sekali depan budak-budaknya asalkan dia tak teruk dimalukan oleh PERKASA dan Pemuda UMNO depan Utusan!

Untuk cover malunya pada budak-budak AMK lain, dia cakap bahawa demo Utusan tersebut hanya "ditunda" dan tidak dibatalkan. Tarikh tak ditentukan lagi dengan alasan "takut bocor pada PERKASA dan Pemuda UMNO". Padahal dia perlukan masa untuk plan nak cari fund untuk upah budak-budak AMK!

Untuk menjayakan taktik pondannya itu, dia hantar Rozan sorang-sorang untuk bagi Press Conference. Rozan jadi kambing hitam dalam hal ni. Kalau kena hentam, biar Rozan sorang-sorang kena hentam! Kalau nak mampus kena provoke pun, biar Rozan handle sorang-sorang. Kesian mamat tu, khabarnya berpeluh-peluh dia jawab soalan press...!

Begitulah cerita sebenar di sebalik kes "kepondanan" AMK semalam. Kawan-kawan yang cerita pada saya sebenarnya kesal dengan apa yang berlaku. Dioang dah "cop" lebih awal tarikh tu, tapi Sam Ketot pandai-pandai pegi ubah buat keputusan sendiri. Diorang kata, tindakan Sam Ketot itu memang bacul dan memalukan semua AMK...

"Kalau Sam Ketot tak ada telur, biarlah dia sorang saja yang hilang telur, kami ada dua biji telur!", kata mereka sambil meng"order" dua biji telur separuh masak pada pelayan kedai mamak. Ketawa kami berderai lagiii...!!!

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 21 May 2011 01:12 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


VIDEO TRAGEDI TANAH RUNTUH RUMAH ANAK-ANAK YATIM HULU LANGAT!!

Posted: 21 May 2011 07:54 AM PDT


Semoga Allah sentiasa melindungi anak-anak yang malang ini. Berita terbaru yang Mc terima ialah, dari 24 orang yang masih hilang itu, 5 orang sudah dijumpai dan disahkan meninggal dunia. 8 telah diselamatkan dan 11 lagi masih hilang dan dalam percarian. Bersama-sama kita doakan untuk mereka yang masih hilang.

Sedekahkan Al-Fatihah kepada mangsa yang sudah meninggal dunia.. Al-Fatihah!

McTheory:
Tragedi yang amat memilukan..

VIDEO MESTI TENGOK!! APA KAITAN DAJAL DENGAN FREEMASON DAN ANWAR IBRAHIM!!

Posted: 21 May 2011 04:35 AM PDT


McTheory:
Seram sejuk je tengok video ni.. Nauzubillah!!

Gempar!! Azmin Ali mengamuk kata ANWAR IBRAHIM BABI!!

Posted: 21 May 2011 12:05 AM PDT

KASI PANAS!! ORANG KEDAH DAH MENYAMPAH DENGAN KERAJAAN PAKATAN RAKYAT!

Posted: 20 May 2011 10:07 PM PDT


Mc ni orang Kedah, tapi bermastautin kat luar. Mencari rezeki, sebab tu Mc agak kurang tahu mengenai negeri kesayangan Mc ni. Walaupun kita merantau tapi asal diri mesti kita ingat. Sedih bila Mc tengok rakyat Kedah menderita dibawah pemerintahan Pas Kedah. Malah ada yang tak sabar-sabar nak tunggu PRU ke 13 untuk tukar kerajaan ke BN. Tak percaya? baca artikel dari blog Aloq Staq

Mungkin Hadi Awang tak tahu betapa rakyat Kedah dah cemuih dengan pentadbiran PAS walaupun belum habis satu penggal ... tak da apa-apa perubahan langsung demi kesejahteraan rakyat Kedah ... tak dirasai pun beza dan nikmat pemerintahan PAS berbanding BN dahulu ...
|
Jadi kemungkinan untuk PAS Kedah pertahankan negeri Kedah untuk PRU-13 bagi aku cuma 50-50 ... Sentimen rakyat Kedah nampaknya kembali sedar betapa ruginya satu musim pilihanraya mereka hanya kerana tersalah pilih pada Mac 2008 lalu ...


Kali ini tidak lagi ... InsyaAllah!


Tapi, yang pasti, UMNO dan BN Kedah kenalah kuat mempertahankan sentimen kebencian rakyat Kedah terhadap PAS ni ... Semua peringkat UMNO/BN Kedah jangan leka , teruskan usaha untuk kembali menambat hati rakyat serta tambat hati pengundi baru/pengundi muda ! INI YANG PALING UTAMA ! Pedulikan apa jua kata Hadi Awang mahupun Anwar Pandi Kutty atau siapa sahaja !


Soo.. UMNO Kedah teruskan usaha, kuatkan usaha untuk kekangkan Pakatan di Kedah. Sememangnya Pakatan kat Kedah ni tak berguna pun. Rakyat pun dah meluat, cuma kita perlu tambah sikit-sikit lagi untuk bagi rakyat meluat dan terus menyampah.


P/s: Ustaz Azizan tau tak? kompom dia tak tau... he he he..


McTheory:
kembalikan Kedah kepada BN!!

DIMANA SAMSENG KETOT DAN AMK MENGKARUNGNYA MELARIKAN DIRI??

Posted: 20 May 2011 06:04 PM PDT

ketot bodoh
Nampaknya Angkatan Muda Keadilan patut menukarkan nama mereka kepada Aku Memang Keldaipondan (AMK) kerana sebelum ini mereka begitu teruja untuk mengadakan demonstrasi haram terhadap akhbar Utusan Malaysia.

Aku Memang Keldaipondan (AMK) memang keldai yang hanya berani menunjukkan betapa homoseksualnya mereka terhadap orang-orang yang lebih lemah iaitu wanita, kanak-kanak dan warga emas.

Oleh kerana kekecohan yang bakal dilakukan oleh golongan homo itu, maka pihak polis terpaksa bersusah-payah pula menghantar sekumpulan anggota polis untuk mengawal di hadapan ibu pejabat Utusan Melayu (M) Bhd. di Jalan Chan Sow Lin sejak pukul 10 pagi lagi.

Tindakan itu bagi mengelakkan sebarang insiden tidak diingini berlaku memandangkan Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) juga turut merancang untuk berkumpul bagi mempertahankan Utusan Malaysia jika diserang oleh para penyokong pembangang tersebut.

Dalam tengahari tadi, seramai 50 ahli Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) berhimpun di hadapan pejabat Utusan Melayu (M) Bhd. di Jalan Chan Sow Lin, Sungai Besi bagi menyerahkan memorandum sokongan terhadap akhbar Utusan Malaysia.

Demo yang diwar-warkan oleh pengecut yang bacul, Aku Memang Keldaipondan (AMK) telah dibatalkan di saat-saat akhir, sekaligus mereka tidak akan berani berhadapan dengan lelaki sebenar tetapi hanya berani terhadap insan yang lebih lemah dari pondan. Sumber Mc rujuk kat sini

Kemanakah cicak mengkarung AMK belaan Anwar yang diketuai oleh Sam ketot si samseng kencing manis tu melarikan diri?

Lari sembunyi bawah ketiak Anwar kah? he he he..

McTheory:
Dah agak dah.. mesti takut punyalah..

House PK

Posted: 21 May 2011 01:10 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 21 May 2011 01:06 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat


Untuk Rakyat termasuk Bolasepak.

Posted: 21 May 2011 11:36 AM PDT

.
YAB Tok Guru Nik Ab. Aziz Nik Mat yang sentiasa memberi perhatian kepada Pasukan Bolasepak Kelantan

Pertandingan akhir piala FA diantara Kelantan dengan Trengganu mungkin akan diadakan di Stadium Bukit, Jalil kerana didapati Stadium Sultan Mohd Ke 4 dan Stadium Trenggganu tidak dapat menampung penuntun bagi menyaksikan perlawanan akhir.

Kehebatan pasukan 'Red Werriors' yang menjadi kegilaaan peminat bolasepak Kelantan tidak boleh dinafikan sejak Tan Sri Anuar Musa menjadi Presiden KAFA. Beliau telah dapat menjadikan Pasukan Bola Sepak KAFA sebagai sebuah pasukan yang digeruni oleh kawan dan lawan.

Mengambil kira keperluan yang dituntut dan atas tanggongjawab sebagai sebuah kerajaan yang sentiasa prihatian terhadap rakyat maka YAB Dato' Bentara Setia, Tuan Guru Nik Ab.Aziz Nik Mat selaku Menteri Besar Kelantan telah mengistihar akan membina sebuah Stadium Bolasepak bersekali dengan komplek sukan di Bukit Merbau, Pasir puteh Kelantan yang bernilai RM159 juta.

Kawasan seluar 40.8 hektar telah disediakan dan Insya Allah akan dilaksanakan secepat mungkin yang mana Tok Guru Nik Aziz bercadang apabila siap nanti beliau mahu mengadakan solat hajat didalam Stadium tersebut dengan diimankan oleh keptan bola sepak Kelantan.

Niat ikhlas Tok Guru Nik Aziz itu mendapat puji pujian yang besar dari peminat bolasepak Kelantan yang mengatasi fahaman politik. Rakyat melahirkan rasa syukur dan berterima kasih kepada Tok Guru Nik Aziz kerana bersedia memberi keselesaan kepada rakyat yang minta terhadap bolasepak. Rakyat juga melahirkan perasaan terima kasih kepada Tok Guru kerana Stadium yang akan dibina itu akan disediakan tempat sembahyang (mini masjid) didalamnya.

Stadium yang bertaraf antarabangsa itu akan mula dibina pada tahun ini juga, tapi malangnya ada suara-suara sumbang yang mempertikaikan keikhlasan Kerajaan Negeri Kelantan dan Tok Guru Nik Aziz. Mereka bercakap dengan nada dengki dan tidak 'reti' berterima kasih.

Yang peliknya mereka yang bercakap tidak berterima kasih kepada Kerajaan dan Tok Guru itu dipanggil pemimpin iaitu pemimpin UMNO dan ada juga yang terlibat dengan KAFA. Mereka lah orangnya dulu selalu meminta supaya kerajaan menyediakan kemudahan Stadium atau membina Stadium baru, tapi apabila Kerajaan menunaikan permintaan mereka itu mereka pula mencanangkan bahawa Tok Guru Nik Aziz 'belawok' nak membinakan Stadium.

Jelaslah sekarang, bukanya pasukan bolasepak ataupun Stadium yang diimpi-impikan oleh mereka yang berpengaruh dalam KAFA, ada niat lain disebalik kemenangan pasukan Kelantan, mereka hanya mahu memperalatkan pasukan bolasepak KAFA bagi mencari 'populariti' untuk kepentingan politik UMNO. Inilah yang berlaku dalam pilihanraya kecil di Galas baru-baru ini.

Tidak seperti Kerajaan Kelantan dan Tok Guru Nik Aziz. Tok Guru melihat dari sudut kepentingan rakyat, Tok Guru Nik Aziz tak kisah siapa yang menerajui KAFA sama ada dari PAS atau UMNO kerana kepada Tok Guru Nik Aziz nama Negeri Kelantan yang mesti diharumkan, seperti harumnya bunga kasturi.

Terima kasih Tok Guru, terima kasih Kerajaan Kelantan kerana sudi menghadiahkan sebuah Stadium Bolasepak sempena berjayanya pasukan Kelantan memasuki pertandingan akhir piala FA melawan Trengganu yang dijadualkan akan diadakan pada 11hb. June, 2011 di Stadium Bukit jalil.

Diharap kepimpinan KAFA tidak jadikan pasukan bolasepak KAFA sebahagian daripada perniagaan peribadi dan diperalatkan oleh Mustapha Mohamed untuk dikongsi sebagai 'gelumbang merah' untuk kepentingan UMNO. Biarlah Mustapha dengan Bahagian Jelinya saja.

Anuar Musa tahu, siapa Mustapha Mohammed.

Rajahmas

Posted: 21 May 2011 11:31 AM PDT

Rajahmas


Gempar! Gambar terkini kejadian tanah runtuh di Ulu Langat

Posted: 21 May 2011 04:39 AM PDT

"Saya dengar bunyi dentuman kuat, tiba-tiba tanah kejar saya," kata Ketua Warden Rumah Anak Yatim Al-Takwa, FELCRA Semungkis, Mohamad Hambali Ismail, 34, ketika ditemuramah wartawan Berita Harian Online, sebentar tadi.

Katanya, ketika kejadian 2.15 petang itu, seramai 23 penghuni sedang membuat persiapan untuk menyambut ketibaan rombongan FINAS yang dijadualkan makan tengah dan beramah mesra dengan anak yatim.

"Ketika sedang sibuk membuat persiapan, saya terdengar dentuman kuat. Saya tidak dapat berbuat apa-apa dan terpaksa lari menyelamatkan diri," katanya.

Beliau berkata, sementara menunggu rombongan FINAS, anak yatim terbabit sebahagiannya berlatih kompang dan nasyid.


Ketika kejadian, 23 orang berada di bawah khemah untuk majlis makan tengah hari itu.

Rumah anak yatim berkenaan mempunyai 34 penghuni, semuanya lelaki.

Setakat ini, dua penghuni maut dan enam pula cedera parah.

Sementara itu, seorang penghuni rumah anak yatim berkenaan, Mohd Faizal Isni, 17, berkata, ketika kejadian dia ke tandas dan tiba-tiba kejadian berkenaan berlaku.

"Saya nampak kawan-kawan yang berada bawah khemah sudah tertimbus, cuma nampak tangan dan kepala mereka. Semuanya terkambus.

"Masa yang sama, ketika saya menoleh ke belakang ternampak tanah runtuh seperti mengejar saya," katanya. -BH


Gempar! Lebih 20 Anak Yatim Tertimbus Bersama Rumah Dalam kejadian Tanah Runtuh Ulu Langat !


Kira-kira 20 kanak-kanak dikhuatiri tertimbus dalam kejadian tanah runtuh di Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa di Jalan Sungai Semungkis, Kampung Gahal di Hulu Langat hari ini.

Setakat pukul 5.30 petang ini, lapan daripada mereka telah dikeluarkan daripada runtuhan itu oleh pasukan mencari dan menyelamat yang terdiri daripada Jabatan Bomba dan Penyelamat, polis dan Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM).

Seorang daripada mereka meninggal dunia dan dihantar ke Hospital Ampang untuk bedah siasat manakala tujuh lagi yang cedera dihantar ke Hospital Kajang untuk rawatan.

Difahamkan ketika kejadian kira-kira 2.30 petang tadi, semua kanak-kanak itu sedang berada di dewan makan rumah anak-anak yatim itu. - Bernama
Satu lagi mayat dikeluarkan

HULU LANGAT: Satu lagi mayat kanak-kanak penghuni Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa di Jalan Sungai Semungkis, Kampung Gahal dikeluarkan dari tapak kejadian tanah runtuh kira-kira jam 6.15 petang tadi.

Walaupun dalam hujan lebat, kerja menyelamat oleh pihak berkuasa masih diteruskan bagi mengeluarkan 15 mangsa yang tertimbus termasuk empat kakitangan pengurusan rumah berkenaan.

Setakat ini, seramai 9 orang telah berjaya dikeluarkan dengan tiga kanak-kanak terkorban dan enam cedera.

Kesemua mangsa dihantar ke hospital untuk rawatan dan bedah siasat.

Kredit kepada Berita Harian

Panas! Tiada diskriminasi terhadap kaum Gay Dan Lesbian..

Posted: 20 May 2011 06:10 PM PDT

Dipetik daripada laman blog GAP

Nauzubillahiminzalik..

Kalau beginilah jawapan ketua Pandi Kutty Rakyat (PKR), maka tahniahlah kepada penyokong mereka. Jawapannya berlapik, bagaimanapun itu jelas menunjukkan kompromi terhadap kumpulan Gay, Lesbian, Bi-Sexsuals dan sebagainya untuk bertapak di negara kita.

Waktu nak raih undi, PR sanggup beri apa saja diminta golongan terlaknat ini untuk mendapat restu mengamalkan budaya mereka di negara kita. Yang paling menarik, Anwar pula boleh menjawab bagi pihak mereka. Inilah bukti PAS cuma kelompok kambing-kambing berjanggut dalam Pakatan Rakyat. Bodohkah ulama-ulama PAS tidak melihat keadaan sekitar mereka?

Mari kita doakan semoga Allah melindungi kita daripada dikuasai golongan ini yang inginkan Malaysia diiktiraf sebagai sebuah Kerajaan Sodom yang baru. Jangan sampai bumi kita pula diterbalikkan ke bawah laut disebabkan perbuatan mereka. Siapa pernah menyangka Sumatera dan Jepun dilanda bencana terburuk dalam sejarah pada zaman sekarang?

Marilah renungi video di bawah, bayangan bencana kepada spesis umat sukakan kaum sejenis..

DIMENSI

Posted: 21 May 2011 11:20 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Stadium baru..Ilusi atau sekadar penyedap hati rakyat?

Posted: 21 May 2011 07:00 AM PDT


Penyokong no. 1 bagi ucapan

"Setelah menang dan sehingga 20 tahun memerintah Kelantan janji untuk membayar RM100 kepada setiap rakyat Kelantan berusia 55 tahun ke atas belum ditunaikan.

aksi minit terakhir ketika pasukan ketinggalan 3-0

"Kita lihat PAS berjanji kepada para peniaga pada Pilihan Raya Umum 2008. Mereka berjanji akan berikan tempat selesa dengan harga RM40,000 setiap lot kedai, tetapi kini lot kedai itu dijual dengan harga RM63,000 dan keadaan kurang selesa," katanya.


tak puas hati sebab dapat kad merah

Mustapa berkata kerajaan PAS juga berjanji untuk memberi tanah kepada rakyat, namun apa yang berlaku ialah banyak tanah di Hulu Kelantan diambil dan diserah kepada syarikat asing bagi membangunkan ladang rakyat. - mstar

setelah 20 tahun wally selipau memegang tampuk pemerintahan di kelantan akhirnya dia berjaya BERJANJI akan membina sebuah stadium yang boleh memuatkan 40,000 penonton (wallahualam) dan BERJANJI akan berimamkan kapten pasukan

lakaran stadium berharga RM159 juta tanpa bumbung

Bagaimana pun penonton kene la bawak payung sendiri memandangkan stadium tersebut takde bumbung. konon2nya takut runtuh.

segala penat lelah beliau menipu rakyat dengan BERJANJI nak bagi RM100, BERJANJI melaburkan wang kerajaan negeri untuk membina lot kedai yang lebey selesa sebesar lobang kubor dengan harga yang 'munasabah'

Dan terus BERJANJI akan memberikan pulangan lumayan menerusi ladang rakyat kepada pemilik2 tanah yang mana tanah mereka di ambil dan di berikan kepada orang asing untuk di usahakan dan memenuhkan kantong adun tertentu

Kini rakyat kelantan boleh berbangga dengan JANJI yang di bakal di laksana oleh wally slipau tak lama lagi. Bagaimana pun jika warga emas masih inginkan wang RM100 mereka di bayar, mereka di kehendaki menjadi seorang pemain bola sepak profesional. begitu juga peniaga2 di pasar tok garu dan pemilik2 tanah yang di ambil oleh kerajaan negeri.

Mereka harus memakai but, menyarung jersi, berkemampuan menjaringkan gol dan berani patah kaki dalam pertandingan bolasepak demi untuk mendapatkan JANJI dari wally slipau...kehkehkeh >|D

Omegay: Tangan panjang..totey pun panjang

Posted: 21 May 2011 12:00 AM PDT


"damnn!..that cock really somthing mann!"

Arnold Schwarzenegger pernah digelar sebagai "Si Tangan Panjang" oleh amah bekas Gabenor California itu kerana kebuasannya menyentuh pekerja wanita di rumah.

Pada 2000, akhbar The Sun pernah menggelar Schwarzenegger sebagai Si Sotong kerana meraba penyampai stesen televisyen ITV, Anna Richardson dan Denise van Outen, ketika melawat London. - HM

"mane de panjang?..8 inci jek!"

kit siyal & son - lidah panjang

karpal & son - tunda manjang

Anuwar pandikutti- hidung belang, lidah panjang, totey pun panjang

kehkehkeh

Omegay: Deeayypig tertekan nak dapatkan sokongan orang melayu!..ptuihh

Posted: 20 May 2011 09:00 PM PDTJust days after vice chairman Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim's admission that the party has failed to attract Malay support, DAP will launch a Bahasa Malaysia language website — Roketkini.com — in the hopes of making itself heard among Malays. - TheMalaysianinsideanuvajiass

deeayypig menipu dari mula penubuhan sampai laa sekarang. kalau dulu menipu orang melayu dan kaum lain termasuk melayu pasrael, kaum dayak di sabah dan sarawak. ternyata perjuangan diorang cuma nak naik kan bangsa mereka sendiri.

baru sekarang nak tarik minat dan sokongan orang melayu?. jadi betul la dulu perjuangan malaysian malaysia tak termasuk dalam agenda sokong melayu. cuma nak dapatkan kuasa mutlak dan nak perintah ikut ideologi komunis.

sebab tu hanya segelintir melayu totok dalam deeayypig percaya perjuangan komunis mesti diteruskan dan orang melayu mesti melutut di kaki komunis!..mintak sokongan orang melayu supaya mereka rebah di kemudian hari. sape yang untung?

tu la bila dah terdesak..dpt undi mat rempit pun mat rempit lahhhh!..janji undi orang melayu!..memang chuvinist pig! harkkkk ptuihhh kehkehkeh

Omegay: Senyum Pagi

Posted: 20 May 2011 06:00 PM PDT


Anugerah 'The Dean's Special Recognition Award'"Anugerah Tuhan"

PEJUANG BANGSA

Posted: 21 May 2011 11:08 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Takziah kepada keluarga mangsa tanah runtuh di Hulu Langat

Posted: 21 May 2011 07:20 AM PDTMenyedihkan,  ...itulah yang PB dapat katakan apabila melihat gambar -gambar mangsa tanah runtuh di Rumah Anak Yatim di Hulu Langat. 


Kita sedekahkan  Al Fatihah kepada semua mangsa dan semoga mereka ditempatkan dikalangan orang yang beriman . 

Gambar Ihsan Aizudin Saad di Berita Harian
Ribuan hadir ceramah Azmin Ferrari , Chegubard dan Malik Itik di Prmtg Damar Laut

Posted: 21 May 2011 05:43 AM PDT


Banyak ini saja ke hadir ceramah  PKR di Prmtg Damar Laut hari ini ?? Pemimpin yang mai ceramah  semuanya  hebat   seperti Azmin Ferrari , Chegu Bard , Malik Itik dan Sim Tze Zin . Isu yang dikupas memang gempak la seperti fitnah2 , video seks ,  dan lain-lain .

Tapi sayang tidak mendapat sambutan penduduk di situ. Muka-muka yang mai pun semua penyokong dan ahli PKR sahaja .

Adakah ini satu  signal pengundi Melayu  di Batu Maung ini  menolak PKR ??

AMARAN ! ROKETKINI PROPAGANDA BARU DAP TIPU MELAYU !

Posted: 20 May 2011 11:30 PM PDT

Selepas gagal menipu orang Melayu ( kecuali Melayu PAS-PKR)  dan mengikis label parti rasis ,chauvinis Cina ,  kini mereka meneruskan misi dengan cara baru iaitu perkenalkan laman web Bahasa Malaysia iaitu Roketkini.com serta di facebook . 

Beberapa barua DAP Melayu seperti Zairil Khir Johari mempelopori usaha ini bagi menarik sokongan orang Melayu terutama di luar bandar supaya sokong parti chauvinis Cina DAP ini ! 

Sebelum ini parti rasis ini cukup  terkenal dengan mengunakan Bahasa Cina dan Bahasa Inggeris dalam program mereka tidak kira di  ceramah mahupun penyebaran di internet . Nak cakap dalam bahasa kebanggsaan pun ada yang masih gagap lagi .

Ini kerana dulu mereka  fokus kepada orang  bukan Melayu tetapi kini nampak terpaksa guna semula Bahasa kebanggsaan untuk pancing undi sokongan orang Melayu selain sebagai ' rival ' kepada akhbar Utusan Malaysia dan Utusan Online. . 


Usaha DAP ini jelas merupakan jalan terdesak mereka selepas parti chauvinis cina  ini ditolak habis-habisan orang Melayu kerana dasar hak samarata serta semangat anti Islam dan Melayu cukup kuat. Agenda mereka mahu hapuskan orang hak keistimewaan  orang Melayu dan perkenalkan dasar hak samarata j elas membimbangkan orang Melayu . 

PB yakin orang Melayu di luar bandar dan golongan muda di negara semakin bijak menilai akan taktik dan propaganda parti chauvinis DAP ini . Di Pulau Pinang sendiri  jika dilihat kepada peruntukan kerajaan negeri yang didedahkan dalam sidang DUN PP baru-baru ini ,  dana untuk  sekolah agama rakyat   dengan  sekolah Cina jelas menunjukkan jurang cukup ketara .Ini lah kesan daripada dasar samarata DAP PP yang dipejuangkan mereka  yang jelas tidak adil . KLIK DI SINI

Kepada Roketkini.com  ciptaan Zairil DAP ini ,  PB   nak ucapkan terima kasih kerana buat dalam versi Bahasa Malaysia . Mungkin tak cukup lagi kot bodek oleh pencacai dalam Haprak Daily yang mengagungkan Guan Eng kononnya bantu orang Melayu  . 

Tunggu lah hentaman dan makian oleh blogger pro kerajaan !! hahaha ...
RM 1.20 sebulan nilai nelayan Pulau Pinang di mata kerajaan chauvinis DAP ?

Posted: 20 May 2011 09:28 PM PDTSelama 3 tahun kerajaan DAP memerintah, nasib nelayan Pulau Pinang terus dipinggirkan . Mungkin kerajaan negeri tidak nampak sumbangan nelayan ini kepada mereka dalam bentuk undi , jadi dipinggirkan terus dengan tidak diberikan apa-apa peruntukan .

Kerajaan DAP diketuai Guan Eng hanya memberi pengecualian 50 %  bayaran pembaharuan lesen sahaja .  Pandai betul akauntan chauvinis DAP ini menipu dengan tak keluar satu sen pun duit peruntukan tetapi hanya beri pengecualian 50 % saja bayaran pembaharuan lesen kepada 4,500 nelayan .

 Dalam erti kata lain hanya RM 1.20 sebulan saja Guan Eng dan kerajaan DAP bantu mereka . Lagi rendah daripada  duit wang ehsan untuk pancing undi  kepada warga emas sebanyak RM 8.33 sebulan.

Tapi kalau peruntukan kepada sekolah Cina , mereka boleh beri  sampai  peruntukan lebih RM 4 juta kerana ini boleh dapat sokongan pengundi Cina . 

Melayu P.Pinang harus sedaq ...

jangan mudah diperbodohkan oleh Kerajaan chauvinis Cina DAP ini !
Pemuda UMNO membidas Kerajaan DAP Pulau Pinang kerana mengabaikan nasib lebih 4,500 nelayan di negeri ini yang tidak diberi sebarang peruntukan khusus dalam Bajet 2011 Pulau Pinang seperti yang diumumkan pada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN), baru-baru ini.

Ketua Penerangannya, Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican (gambar) berkata, bajet itu sekadar menggariskan pengecualian 50 peratus bayaran pembaharuan lesen yang hanya menyebabkan kerajaan negeri kehilangan pendapatan RM65,000 setahun.

Ini bermakna, katanya, tanpa sebarang dana dari poket kerajaan negeri, setiap daripada 4,500 nelayan di negeri ini hanya memperoleh RM1.20 sebulan dalam bentuk manfaat hasil daripada pengecualian tersebut.

"Inikah nilai nelayan di mata kerajaan negeri yang kononnya pejuang kebajikan rakyat? Tiada guna mendabik dada mahu menjadi jaguh pelaburan asing, tetapi meminggirkan kelompok kecil masyarakat yang amat dahagakan pembelaan.

"Adakah kerana nelayan menjadi golongan terpencil dan tidak mampu memberi keuntungan politik kepada kerajaan negeri, maka mereka tidak diberi pembelaan? 

Janganlah bersikap memilih dalam membantu rakyat," katanya.

Beliau yang juga Ketua Pemuda UMNO Bahagian Kepala Batas berkata demikian selepas menyampaikan bantuan sara hidup RM200 kepada lebih 4,500 nelayan dari seluruh Pulau Pinang, di sini hari ini.

Najib bawa masuk RM 6 Billion FDI , tetapi yang jadi jaguh ialah Guan Eng !

Posted: 20 May 2011 04:46 PM PDT" Lembu punya susu , nanti sapi DAP  dapat nama "... itu tempias  yang akan kena  kepada pentadbiran PM DS Najib yang berjaya tarik pelaburan berbillion ringgit ke negara semalam di US . 

 DS Najib berusaha menyakinkan pelabur supaya melabur di Malaysia tetapi yang akan menjadi hero di mata rakyat P.Pinang yang bengong adalah Ketua Menteri No 1 Penipu  iaitu Lim Guan Eng ! 


Sudah lah tak berusaha tarik pelabur , tetapi yang dapat nama dan bergelar jaguh adalah DAP dan Guan Eng. Sehinggakan mereka dok jaja ke merata-rata bahawa  negeri pentadbiran mereka berjaya menjadi jaguh pelaburan No 1 di Malaysia .


Seperti kilang Motorola ini sebenarnya sudah lama melabur di PP sejak kerajaan BN memerintah lagi . Terbaru  semasa lawatan PM ke New York , mereka akan membuka Pusat Kecemerlangan Global di kilangnya di PP  dengan membawa pelaburan sebanyak RM 4 Billion !


Siapa yang akan dapat kredit hasil ini nanti ?? Sudah tentu lah Guan Eng  penipu yang dikatakan berjaya tarik pelabur . Maka akan banyak lagi la konsert seperti mana konserti di PISA yang tidak mendapat sambutan itu.
NEW YORK 19 Mei – Invest Malaysia New York 2011 yang berlangsung di sini berjaya menarik beberapa firma multinasional Amerika Syarikat (AS) untuk melabur antara RM5 bilion dan RM6 bilion di Malaysia dalam masa dua hingga tiga tahun akan datang.


Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, pelaburan berkenaan akan melibatkan sektor elektronik lanjutan, tenaga yang boleh diperbaharui, minyak dan gas, teknologi maklumat dan komunikasi, penjagaan kesihatan, farmaseutikal serta perkhidmatan.


Malah, kata beliau berkata, Motorola yang telah beroperasi di Malaysia sejak 37 tahun lepas dengan 7,000 pekerja, akan melabur kira-kira RM4 bilion bagi menubuhkan Pusat Kecemerlangan Global di kilangnya di Pulau Pinang bagi menyediakan sokongan perkhidmatan kepada pelanggan di seluruh Asia Pasifik.


"Ini merupakan satu pencapaian besar... mereka berpuas hati dengan kerjasama yang diberikan kerajaan Persekutuan. Mereka kini terlibat dalam sistem teknikal untuk Polis Diraja Malaysia,"

Politik Harian

Posted: 21 May 2011 03:24 AM PDT

Politik Harian


Khairy: AMK Penakut

Posted: 20 May 2011 09:20 PM PDT

Pergerakan Pemuda UMNO akan sentiasa mempertahankan akhbar Utusan Malaysia untuk memastikan wadah perjuangan Melayu itu dapat diteruskan, biarpun ia dikecam dan diancam pihak pembangkang.

Malah Ketuanya, Khairy Jamaluddin turut menyifatkan Angkatan Muda Keadilan (AMK) sebagai penakut kerana tidak berani bertembung dengan pihaknya di hadapan ibu pejabat akhbar tersebut untuk menyerahkan memorandum semalam. Baca lagi...

tunku

Posted: 21 May 2011 03:23 AM PDT

tunku


Umno should get it members unite and BN should move as ONE.

Posted: 20 May 2011 09:59 PM PDT

Two New Elements In 'Juara Rakyat' Programme In Facing 13th GE

ALOR SETAR, May 21 (Bernama) -- Umno will incorporate two new elements in phase two of the Juara Rakyat (People's Champion) programme from this June to strengthen solidarity among Barisan Nasional (BN) component parties in facing the 13th general election (GE).
Its information chief Datuk Ahmad Maslan said the new elements were talks on current issues and the involvement of all BN components.
He said Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin's warning in Baling Friday that the 13th GE would be tougher and unlike the previous GEs as the opposition parties had become increasingly aggressive, was timely.
"The changes to the Juara Rakyat programme this time are being made in the face of such a situation so that the BN supporters will not be swayed," said Ahmad after receiving membership forms to join Umno from 71 residents of Taman Arif/Kemuning, here, Friday night.
He said all party divisional leaders would each be receiving a letter asking them to reorganise the programme and to sign the letter within a week, with the party headquarters helping out with funding.
On Muhyiddin's warning that there should be no more in-fighting within the divisions, Ahmad said this was apt and he also likened the problem to "cah keting" (sabotage) which had cost BN five states in the last general election.
"Sorry to say...the problem also happened in Kedah, not just in Kelantan. In Manik Urai (by-election in 2009), we lost by only 65 votes because 300 Umno members did not vote because they disagreed with the choice of candidate.
"Bringing down one another cannot happen anymore in Umno. Our loss (of five states) in 2008 should be a bitter and invaluable lesson for us," he added.
Ahmad who is Deputy Minister in the Prime Minister's Department, also asked Kedah Menteri Besar Datuk Seri Azizan Abdul Razak to state the new things that have been implemented by the opposition pact since it took over the state government.
"I've not seen any new programmes, initiatives and ideas, nor investments coming from their own efforts. Kedah seems to slack and lag behind in development and the people will suffer because of this."
He said that proof of the inability of the PAS-led state government in raising funds was its rejection of Universiti Utara Malaysia's application for extension of quit rent rebate.
Kedah Umno liaison chief Datuk Paduka Ahmad Bashah Md Hanipah was also present at last night's event.

tunku : umno MUST get it members to unite first before moving forward to attack the opposition. as muhyiddin has said that the 13th GE would be tougher and unlike the previous GEs, then umno should really work hard to unite its members before going to the 'war'. umno youth too should engage with the youth out there more aggressively.gone are the days where umno can seat back and relax.if you keep relaxing, you will lose the battle this time.every branch, every division now must work extremely hard and be actively engaged with the people.as for bn, it should move now as ONE. the old ways doesn't work anymore now where each party do the work separately.they should all join together to do activities.all the bn leaders must go to the ground as ONE.

SENJALIZA

Posted: 21 May 2011 03:06 AM PDT

SENJALIZA


FLASHBACK. Ternyata satu pembohongan akhirnya. Mana PKR Sabah dan PKR Sarawak?

Posted: 20 May 2011 10:54 PM PDTBERAKHIR DAN LEMAS DALAM PELUKAN CINADOLL KINI~!

HERO KECIK

Posted: 21 May 2011 01:38 AM PDT

HERO KECIK


AMK Yang Berani

Posted: 20 May 2011 03:21 AM PDT
Angkatan Muda Keadilan (AMK) rupanya hanya menjerit dan ganas dalam rumah sahaja. Mula2 cam bagus nk berdemo depan Utusan seolah2 AMK nak bakar jer bangunan Utusan tu. nasib baikla balaci dia dh ushar dulu tempat dia nk berdemo tu...


Nasib baik tak datang... kalau AMk datang nampaknya jadi tapaila kat situ. Mana tidaknya bila semua bergabung, perkasala Umno la... orang melayu yang tak tahu dari mana datang mempertahankan surat khabar utusan yang selama ini membela melayu.


Mungkin AMK nie dah mabuk dengan air kencing DAP yang hanya bersuara dalam gelangangnya sahaja.


Nasihat Berguna Kepada AMK... Sebelum Datang , Potong Kote n Telor... Pas tu Blander.... Minum Je la... Sure Korang Berani Cam BullDog GilaLakonan Tian Chua dan Eli Dpn Kedutaan Australia

Posted: 20 May 2011 02:59 AM PDT

Lama tak nampak....auuuwwwwww

Tian Chua dan Eli Bukit Lanjan datang menyibuk semasa demo bantahan pembinaan loji nuklear dihadapan Kedutaan Australia. Datang berucap hentam hentam salah orang yang benarkan loji tersebut... kononnya kerajaan hanya nak untung.


Tapi tak marah plak pada Australia... sikit pun tak kutuk Australia... siap puji lagi... Australia baik, rakyat Australia pun baik... tak plak dia kutuk... Ada apa apa ker?


Tian Chua n Eli datang tu nak tunjuk muka yang dia prihatin ataupun dah tak tahu nak buat lagi ataupun dah tak glamour lagi. sebab nak tunjukkan keprihatinan, maka datang la berucap sebab kesian pada puak2 Pakatan tak boleh nak menjerit dan meroyan disitu.


Apapun kalau meroyan puak pakatan tu, memang cukup 7 buah lori FRU yang standby kat situ... datang lebih kurang 200 termasuk repoter n jurugambar.

Taipingmali (tm)

Posted: 21 May 2011 01:12 AM PDT

Taipingmali (tm)


Street Futsal Fiesta Ipoh

Posted: 20 May 2011 03:30 AM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 21 May 2011 01:11 AM PDT

Sahabat-Gunung


Nuar Ketahuan ....

Posted: 20 May 2011 11:03 PM PDT

Kita bukan nak mencari salah Anwar, bukan nak fitnah Anwar tetapi sekadar mencari kebenaran, benarkan Anwar yang bersama Amoi SPA tersebut, kerana sehingga ini persoalan siapa pelakon lelaki Y dalam video tersebut masih belum terjawab....


Muhyiddin : Bersedia Berdepan Permainan Politik Agresif Pembangkang PRU 13

Posted: 20 May 2011 07:51 PM PDT

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin berkata pilihan raya umum ke-13 akan datang dijangka paling sengit bakal dihadapi oleh Barisan Nasional (BN) kerana parti-parti pembangkang yang bertanding sangat agresif.

"Dalam 16 pilihan raya kecil lepas, saya memimpin lebih daripada separuh (dan mendapati) ia sangat pahit dan getir akibat permainan politik pembangkang yang tidak lagi seperti biasa.

"Rakyat sekarang menuntut pelbagai perkara dan perlu dipenuhi," katanya ketika merasmikan persidangan perwakilan UMNO Bahagian Baling di Kompleks Rakan Muda di sini hari ini.

Muhyiddin, yang juga Timbalan Presiden UMNO dan Timbalan Pengerusi BN, berkata BN perlu membuat persiapan lebih baik dan mantap untuk menghadapi pilihan raya umum akan datang walaupun perhatian masyarakat terhadap BN dan UMNO khususnya telah meningkat.

"Kita kena tanya selepas PRU-13 masihkah kita berkuasa…ia sangat perit sekiranya tidak dapat menguasai dua pertiga dari kerusi dalam dewan.

"Kita kena selesaikan semua masalah dari bawah hingga atas. Jangan lagi ada pertembungan di peringkat bahagian kerana pengertian perjuangan tidak lagi sama bila kalah dan tiada kuasa," katanya.

Muhyiddin berkata setiap anggota UMNO hendaklah beristiqamah dan mengambil iktibar daripada kekalahan pada pilihan raya umum yang lepas pada 2008.

"Saya bersyukur semangat ahli-ahli UMNO bertambah baik dan kuat dan trend perubahan sikap ini baik dan penting menjelang PRU akan datang," katanya.

Beliau berkata transformasi dalam pelbagai perkara yang dibawa kerajaan pusat adalah baik untuk semua kaum dan negara.

Sebaliknya, kata Timbalan Perdana Menteri, dasar-dasar pembangkang sangat tidak adil dan memeritkan golongan Bumiputera.

UMNO Komited Teruskan Agenda Perpaduan Orang Melayu Bersama Pas

Posted: 20 May 2011 06:50 PM PDT

Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan berkata UMNO bersedia meneruskan rundingan dengan Pas mengenai isu perpaduan Melayu.

Tegas beliau kedua-dua parti itu perlu menghentikan perbalahan dan duduk berbincang bagi mengelak masyarakat Melayu semakin berpecah.

"Kedua-dua parti perlu hentikan perbalahan dan sudah sampai masanya kita melihat kedudukan kaum Melayu pada masa akan datang," katanya selepas menyampaikan taklimat isu-isu semasa dan Program Juara Rakyat anjuran UMNO Bahagian Indera Mahkota di sini, Khamis.

Beliau yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri seterusnya berkata perbalahan mempertahankan ideologi politik tidak membawa manfaat malah membawa banyak kerugian.

"Masih terdapat sebahagian pemimpin dan ahli Pas yang inginkan perpaduan kerana jiwa Melayu sememangnya ada dalam diri mereka," katanya.

Pada masa yang sama beliau turut meminta agar persidangan sayap-sayap UMNO dan UMNO Bahagian yang sedang berlangsung sekarang membincangkan agenda perpaduan Melayu sebagai antara usul utama dalam persidangan masing-masing.

"Ini sesuai dengan ingatan pengasas UMNO, Datuk Onn Jaafar yang mengatakan bahawa Melayu perlu kuat dan orang Melayu akan menjadi kuat bila bersatu padu.

"Ia juga sebagai menyambut seruan Presiden kita, Datuk Seri Najib Tun Razak bahawa perlu Pas meninggalkan pakatan pembangkang dan bersama berbincang demi perpaduan Melayu", ujarnya.

Anwar Perlu Balas Sumpah Laknat Untuk Elakkan Perpecahan Umat Islam

Posted: 20 May 2011 09:09 AM PDT

Pengerusi Jawatankuasa Kerja Himpunan Ulama Muda Malaysia, Ustaz Fathul Bari berkata, Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu melakukan sumpah laknat bagi menjawab balik sumpah laknat yang telah dilakukan oleh Datuk Shazryl Eskay Abdullah .

"Sebenarnya, sekiranya sebelah pihak telah bersumpah laknat, maka perlu sebelah pihak lagi membalas dengan melakukan sumpah laknat juga. Kalau dia tidak menafikan dengan menjawab melalui sumpah laknat maka sama seperti ia mengiyakan apa yang telah terjadi.

"Sehinga kini rakyat masih menunggu sekiranya Anwar Ibrahim bersedia untuk bersumpah laknat. Sekiranya Anwar bersedia, maka itu adalah jalan penyelesaian terbaik. Sekiranya masih lagi berada diperingkat tidak sanggup, maka ianya akan terus menjadi tanda tanya kepada seluruh rakyat Malaysia.

"Anwar perlu sedar, sekiranya isu ini berpanjangan ianya boleh menyebabkan perpecahan yang berterusan. Perpaduan tidak akan dapat dicapai sekiranya Anwar enggan melakukan sumpah laknat dan isu ini terus diperbesar-besarkan oleh media.

"Sekiranya Anwar ingin membersihkan namanya sekaligus mengelakkan perpecahan di kalangan umat Islam, dia perlu melakukan sumpah laknat," katanya ketika ditemui di program forum '65 tahun UMNO' di PWTC di sini, hari ini.

Sebelum ini, ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah telah melafazkan sumpah laknat di Masjid Amru al-As, Bandar Baru Sentul.

Sumpah laknat berkenaan adalah untuk membuktikan Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah pelaku dalam video seks yang didedahkannya. Ianya adalah berikutan penafian Anwar Ibrahim bahawa dia bukanlah individu di dalam rakaman video seks tersebut.

Angkat sumpah yang berlangsung kira-kira lima minit itu menyaksikan Eskay mengangkat sumpah dengan memegang senaskhah Al-Quran di hadapan wartawan, jurugambar dan jurukamera.

Kandungan sumpah laknat tersebut seperti berikut;

"A'uzubillahi minal syaitanirrajim. Bismillahirahma nirrahim. (Melafazkan kalimah shahadah sebanyak tiga kali). Pada hari ini, 29 April 2011, dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang, saya Shazryl Eskay Abdullah berikrar dan bersumpah seperti berikut: A'uzubillahi minal syaitanirrajim, aku bersumpah bahawa aku dan Datuk Seri Anwar Ibrahim berada dalam paparan video yang dirakamkan pada 21 Februari 2011. Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah pelaku dalam video tersebut. Sekiranya aku melakukan fitnah, maka Allah akan melaknat akanku."

Ahli UMNO Akan Diuji Kesetiaan Bila Sampai Masa Nanti – Najib

Posted: 17 May 2011 11:07 PM PDT


KUALA LUMPUR, 11 Mei – Presiden UMNO Datuk Seri Najib Tun Razak berkata beliau akan menguji kesetiaan anggota UMNO terhadap perjuangan parti apabila tiba masanya.

Walaupun tidak menjelaskan dengan lebih lanjut, Perdana Menteri memberi bayangan bahawa ujian itu secara langsung mengaitkan pemilihan calon pada pilihan raya umum ke-13 yang akan datang.

"Apakah kita sudah cukup setia kepada UMNO? Apakah tak jadi calon kita akan setia kepada UMNO? Betul? Setia? Betul serah mandat pada pucuk pimpinan? Terima kasih. Saya akan uji bila sampai masa nanti.

"Jangan nanti ada yang merajuk, tidak mahu kerja dan pergi ke luar negara kalau tidak terpilih menjadi calon pilihan raya," katanya ketika berucap pada majlis sambutan ulang tahun UMNO ke-65 di Dewan Merdeka Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini malam ini.

Persoalan-persoalan yang ditimbulkan oleh Najib, mendapat respon daripada kira-kira 3,000 hadirin yang hadir memenuhi Dewan Merdeka yang terdiri daripada pemimpin-pemimpin UMNO dari seluruh negara.

Kejayaan UMNO 65 Tahun Membela Rakyat

Posted: 17 May 2011 08:52 PM PDT


Kuala Lumpur, 12 Mei- Kalau sejak mula dilahirkan pada tahun 1946, matlamat utama kelahiran dan perjuangannya ialah memerdekakan Negara, meninggikan syiar Islam, memartabatkan bangsa dan mendaulatkan Negara, hari nie setelah 65 tahun berlalu, perjuangan UMNO telah banyak tercapai dan tetap menjadi inti pati masa depan.

Mohd Amin Hamidon, Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Penggerang, Johor berkata, kalau ada membezakan perjuangan UMNO dahulu dan sekarang ialah UMNO dahulu hanya sebuah pertubuhan siasah tetapi bertukar menjadi parti yang menjadi tulang belakang sebuah kerajaan dan pemerintahan Negara.

"Perjuangan pemimpin UMNO terdahulu perlu disemat di dalam setiap diri agar parti yang menunjangi BN terus bergerak maju ke hadapan khususnya untuk berdepan dengan pilihan raya umum akan datang. Seluruh ahli dan kepimpinan UMNO di semua peringkat dinasihatkan agar menjadikan UMNO sebagai sebuah gerakan politik yang berpaksikan kepentingan rakyat.

Kejayaan UMNO bertahan sehingga 65 tahun menjadikan parti itu lebih eksklusif dalam memperjuangkan hak rakyat. Adalah wajar seluruh ahli UMNO dapat memegang dan menjadikan kata-kata dan amanah daripada Presiden parti itu sebagai satu inspirasi untuk memastikan segala gerak langkah yang diatur selepas ini menjurus ke arah pengukuhan sebuah institusi dan parti yang mantap," ujarnya kepada UMNO-Online sempena ulangtahun UMNO ke-65 tahun.

Tambahnya, kesetiaan terhadap perjuangan dan barisan kepimpinan merupakan salah satu asas kekuatan serta kemantapan UMNO. Kesetiaan merupakan prinsip yang digunapakai dan diamalkan oleh ahli UMNO itu jugalah yang membolehkan UMNO kekal sehingga ke hari ini.

Kesetiaan terhadap perjuangan dan barisan kepimpinan telah mendorong ahli parti pada semua peringkat bagi menunaikan tanggungjawab yang diamanahkan. Perjuangan kita meletakkan rakyat sebagai keutamaan dan kebijaksanaan barisan kepimpinan memastikan rakyat terus yakin dan percaya kepada UMNO

Tidak Salah Pas Kembali Kepada UMNO Kerana Sejarah Pernah Membuktikannya

Posted: 17 May 2011 04:02 PM PDT


Ketua Penerangan UMNO Datuk Ahmad Maslan berkata, tidak salah sekiranya Pas sekali lagi bergabung bersama UMNO meneruskan perjuangan memartabatkan bangsa melayu dan mengukuhkan perpaduan Negara kerana sejarah pernah membuktikan Pas dan UMNO pernah bergabung.

Katanya,selaku Ketua Penerangan UMNO, beliau akan berusaha untuk membawa Pas ke dalam Barisan Nasional (BN) agar orang melayu bersatu dan kukuh seperti dahulu.

"Penyatuan Pas dan UMNO sudah pasti akan menguatkan bangsa Melayu dan agama Islam itu sendiri. Di antara motif penubuhan UMNO itu sendiri adalah mempertahan dan memartabatkan agama Islam.

"Perjuangan UMNO dan Pas sebenarnya sama. Oleh itu tidak salah Pas meninggalkan Pkr yang terang-terangkan tidak mempunyai hala tuju dan berjuang bersama UMNO untuk terus membela nasib rakyat.

"Percayalah, penyatuan ini akan dapat membendung perbalahan dan menyatukan sesama melayu. Melayu sama melayu perlu berhenti bergaduh kerana ianya memenatkan, buang masa , membazir tenaga dan kerja bodoh," ujarnya di dalam sidang media selepas menyertai Forum 65 Tahun UMNO di sini.

Katanya, penyatuan ini bukan sahaja membawa kebaikan kepada bangsa melayu yang menjadi majoriti rakyat di Negara ini tetapi juga kepada seluruh rakyat Malaysia khususnya.

"Perpecahan itu tidak pernah menguntungkan dan perpaduan itu tidak pernah merugikan. Kalau kita bersatu semuanya akan baik dan menjadikan Negara ini semakin makmur dari pada yang kita ada sekarang.

"Saya berharap, bersempena dengan Hari Ulang Tahun UMNO yang ke 65 tahun ini akan membawa seribu kebaikan dan Pas membuka ruang untuk bersatu kembali dengan UMNO dan Barisan Nasional,"ujarnya.

Beliau turut mengulas, Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang bakal merupakan pilihan raya paling sengit kerana ianya adalah medan bagi membuktikan UMNO dan BN kembali mendapat kepercayaan rakyat.

"Pada tahun 2008, walaupun dapat memerintah tetapi kita hilang majoriti 2/3. PRU akan datang adalah medan penentuan setelah kita merombak dan berusaha keras untuk kembali memenangi hati rakyat.

"Walau bagaimanapun saya yakin kita mampu mendapat majoriti 2/3. Kita telah berusaha dan kini terpulang kepada rakyat untuk menentukan samada mereka mahu terus hidup makmur atau mengambil risiko dengan memilih pembangkang yang tidak pasti hala tujunya," ujarnya lagi.

Antara YB BN yang MEMBELA Rakyat & YB PKR Yang Mahu Menindas Penyokong Mereka Sendiri

Posted: 17 May 2011 08:03 AM PDTIni antara perbualan melalui telefon antara YB BN, P.Kamalanathan yang mahu MEMBELA Rakyat bersama YB PKR, Elizabeth Wong yang juga merupakan EXCO Kerajaan Negeri Selangor yang menindas penyokong-penyokongnya sendiri dalam isu meranapkan penempatan dan ladang-ladang pertanian dan penternakan penduduk di Kg Sg Kerandang, Hulu Selangor pada 10 Mei lalu....Tidak Salah Pas Kembali Kepada UMNO Kerana Sejarah Pernah Membuktikannya

Posted: 17 May 2011 05:35 AM PDT


Ketua Penerangan UMNO Datuk Ahmad Maslan berkata, tidak salah sekiranya Pas sekali lagi bergabung bersama UMNO meneruskan perjuangan memartabatkan bangsa melayu dan mengukuhkan perpaduan Negara kerana sejarah pernah membuktikan Pas dan UMNO pernah bergabung.

Katanya,selaku Ketua Penerangan UMNO, beliau akan berusaha untuk membawa Pas ke dalam Barisan Nasional (BN) agar orang melayu bersatu dan kukuh seperti dahulu.

"Penyatuan Pas dan UMNO sudah pasti akan menguatkan bangsa Melayu dan agama Islam itu sendiri. Di antara motif penubuhan UMNO itu sendiri adalah mempertahan dan memartabatkan agama Islam.

"Perjuangan UMNO dan Pas sebenarnya sama. Oleh itu tidak salah Pas meninggalkan Pkr yang terang-terangkan tidak mempunyai hala tuju dan berjuang bersama UMNO untuk terus membela nasib rakyat.

"Percayalah, penyatuan ini akan dapat membendung perbalahan dan menyatukan sesama melayu. Melayu sama melayu perlu berhenti bergaduh kerana ianya memenatkan, buang masa , membazir tenaga dan kerja bodoh," ujarnya di dalam sidang media selepas menyertai Forum 65 Tahun UMNO di sini.

Katanya, penyatuan ini bukan sahaja membawa kebaikan kepada bangsa melayu yang menjadi majoriti rakyat di Negara ini tetapi juga kepada seluruh rakyat Malaysia khususnya.

"Perpecahan itu tidak pernah menguntungkan dan perpaduan itu tidak pernah merugikan. Kalau kita bersatu semuanya akan baik dan menjadikan Negara ini semakin makmur dari pada yang kita ada sekarang.

"Saya berharap, bersempena dengan Hari Ulang Tahun UMNO yang ke 65 tahun ini akan membawa seribu kebaikan dan Pas membuka ruang untuk bersatu kembali dengan UMNO dan Barisan Nasional,"ujarnya.

Beliau turut mengulas, Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang bakal merupakan pilihan raya paling sengit kerana ianya adalah medan bagi membuktikan UMNO dan BN kembali mendapat kepercayaan rakyat.

"Pada tahun 2008, walaupun dapat memerintah tetapi kita hilang majoriti 2/3. PRU akan datang adalah medan penentuan setelah kita merombak dan berusaha keras untuk kembali memenangi hati rakyat.

"Walau bagaimanapun saya yakin kita mampu mendapat majoriti 2/3. Kita telah berusaha dan kini terpulang kepada rakyat untuk menentukan samada mereka mahu terus hidup makmur atau mengambil risiko dengan memilih pembangkang yang tidak pasti hala tujunya," ujarnya lagi.

Apa Kesudahan Video Seks Anwar Ibrahim?

Posted: 17 May 2011 05:07 AM PDT


Semalam ulama muda UMNO Fathul Bari Mat Jahya dalam satu forum di PWTC berkata, dakwaan fitnah ke atas pemimpin politik melalui penyebaran rakaman video seks tidak sepatutnya dilakukan kerana ia bertentangan dengan prinsip Islam kerana hukum mengaibkan seseorang seperti itu merupakan salah satu daripada dosa besar di sisi Islam dan dan tidak sepatutnya dilakukan oleh UMNO.

"Kita sepatutnya menutup keaiban manusia dan bukan membukanya," katanya dalam satu forum yang diadakan sempena ulangtahun UMNO ke-65.

Jelasnya, sekalipun pihak pembangkang pernah bertindak mengaibkan pemimpin parti itu, UMNO tidak sepatutnya mengambil tindakan serupa.

Aku sokong, kita tak patut mengaibkan Anwar tetapi aku tak sokong juga kenyataan Fathul Bari nie sebab bila masa plak UMNO yang menyebarkan rakaman video tersebut…. Yang mencetuskan FENOMENA VIDEO ANWAR ini ialah trio Datuk T dan seterusnya dimainkan oleh blogger-blogger. UMNO tidak terlibat sama sekali dalam isu tersebut…..

Kita pun tengok bukannya sebab kehausan seks tetapi kita nak dapatkan kebenaran dan keadilan, siapa Anwar Ibrahim yang sebenarnya.... ? Kalau nak tengok, bersepah lagi banyak dalam web-web porno, laman-laman lucah, tetapi kali ini ia melibatkan seorang pemimpin yang konnonnya warak dan calon untuk menjadi PM Malaysia....

Adakah ini PM yang nak kita bawa satu hari nie, oleh itu kita nak dapatkan kebenaran, siapa Anwar sebenarnya.

PAPA GOMO

Posted: 21 May 2011 01:10 AM PDT

PAPA GOMO


VIDEO PANAS - Ketua Wira Perkasa Gelarkan AMK Pengecut Dan Bukan Anak Jantan

Posted: 20 May 2011 10:29 PM PDTKetua Wira Perkasa Malaysia
Saudara Irwan Fahmi
Kaw Kaw AMK kena balun..hua hua hua
Betul kata Dio Ketua Wira Perkasa yang AMK ni
hanya cicak cicak Mengkarong je.

AMK takkan nak diam je dengan kenyataan Ketua Wira Perkasa?
Lawan Lah...hua hua hua

AMK PENGECUT
HA HA HA

Psssttt....Pundek punya AMK


Lagi Gambar Demo KLIK DI SINI


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Tayangan Malam Minggu Video Kucing Di Liwat

Posted: 20 May 2011 07:07 AM PDT
Jijah ohhhh jijah
kesian aku kat ajijah ni
kenapa lah jijah masih setia bersama anwar ibrahim?
Apakah kerana cinta dan kasih?
Atau kerana ANU gerah yang ada pada Anwar?

Mieow. . .
Published with Blogger-droid v1.6.7

The Unspinners

Posted: 20 May 2011 11:33 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 20 May 2011 11:22 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Ada Cerita Panas Pasal Eli Wong Si Ratu Bogel...

Posted: 20 May 2011 07:01 PM PDT


Pehh... ada cerita panas dan terbaru eli wong si ratu bogel yang menjadi penyedap khalid gagap, cerita panas yang betul-betul boleh mengegarkan negeri selangor, dengan tersebarnya cerita ni aku yakin khalid gagap akan masuk wad icu... pehhh sama-sama kita tunggu, tak lama lagi akan meletup lah cerita panas ni.

Cerita panas apa tu? adakah vcd eli wong? adakah gambar terbaru eli wong? haaahaaa aku tak leh bagi tau lagi... korang tunggu je bila tiba masanya, benda ni akan meletup di selangor.

GEMPAR: Rakaman Video Azmin Ali Hentam Pandikutti.

Posted: 20 May 2011 05:22 AM PDT

Korang tengok sendiri video ni, azmin ali hentam pandikutti tak hingat punya.


AMK Pondan Yang Di Bela Oleh Pandikutti...

Posted: 20 May 2011 02:36 AM PDT

Secara tiba-tiba angkatan muda keadilan (amk) yang hari tu beria-ia sangat nak berdemo depan pejabat utusan mendivertkan demo depa ke kedutaan australia apa bila depa tahu, demo yang depa nak buat depan pejabat utusan akan di sambut dengan meriah oleh perkasa dan pemuda umno.

Kenapa tiba-tiba amk divert demo tu ke kedutaan australia? jawapannya cukup mudah, amk takperlu berselindung di sebalik kenyataan yang isu lynas lebih penting kerana ia membabitkan kesihatan orang ramai, apa yang jelas sekarang ni ialah, satu malaysia dah tahu, amk dan juak-juaknya memang penakut, bacul dan tak ada telur. mereka hanya berani kalau yang datang berdemo tu geng-geng mereka sahaja, tapi kalau nak berdepan dengan perkasa atau pemuda umno, luruh habis telur mereka.

Jadi sekarang ni kita dah tahu, amk adalah satu pertubuhan pondan yang menjadi sayap kepada parti keadilan rakyat, so lepas ni kalau korang jumpe bebudak yang pakai baju amk, korang ludah je depa ni, depa tak akan berani melawan, pasal depa ni pondan. haahaaahaaa.....

Roadshow SSDE Esok Dan Ahad

Posted: 19 May 2011 11:47 PM PDT


SELURUH RAKYAT SELANGOR DI JEMPUT HADIR.

APANAMA

Posted: 20 May 2011 11:22 PM PDT

APANAMA


BlogHOUSE's B4B Campaign

Posted: 20 May 2011 01:03 AM PDT

Site Meter

AZLI SHUKRI

Posted: 20 May 2011 11:21 PM PDT

AZLI SHUKRI


Pedas Juga Sindiran Dr Puad Zarkashi

Posted: 20 May 2011 08:45 AM PDT

Kadangkala pedas juga kata-kata Timbalan Menteri Pelajaran, Dr Mohd Puad Zarkashi ini, sekali beliau menyindir - terasa panas juga telinga mendengarnya. Cuba baca komen beliau ini : KUALA LUMPUR 19 Mei - Semua pihak perlu menjadikan kes jenayah seksual yang dihadapi oleh Pengarah Urusan Dana Kewangan Antarabangsa (IMF), Dominique Strauss-Kahn sebagai contoh kerana tiada layanan istimewa diberikan kepadanya.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd. Puad Zarkashi berkata, pihak berkuasa Amerika Syarikat (AS) bertindak cepat dengan menangkap, menggari dan meletakkannya di dalam lokap ekoran dakwaan melakukan serangan seksual terhadap seorang pengemas bilik hotel.

"Tiada saksi lain dan tiada rakaman CCTV atau kamera tersembunyi tetapi pihak polis bertindak cepat. Bukan itu sahaja, dia juga tidak dibenarkan diikat jamin dan akan didakwa esok walaupun cuba menafikan tuduhan tersebut," katanya kepada Utusan Malaysia, di sini hari ini. Menurutnya, Strauss-Kahn bukan calang-calang individu malah beliau merupakan antara orang paling berpengaruh di dunia dan bakal dicalonkan sebagai Presiden Perancis.

"Dalam soal tuduhan jenayah itu, tiada keistimewaan diberikan terhadap beliau. Keadaan itu sama juga dengan Presiden Itali yang didakwa kerana mengadakan hubungan seks dengan pelacur Maghribi.

"Tetapi dalam kes liwat dan video seks didakwa membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim, orang yang kena tuduh menggunakan rakyat, pentas ceramah politik dan demonstrasi jalanan untuk mempertahankan diri dan proses mahkamah dipermainkan sehingga berlaku penundaan hampir dua tahun.

"Diharap dalam proses bela diri tiada keistimewaan akan diberi sehingga tertangguh pula sampai dua tahun lagi.

"Pihak berkuasa sama ada polis dan Peguam Negara perlu tegas walaupun Anwar orang ternama tetapi apa beza beliau dengan Strauss-Kahn, Silvio Berlusconi ataupun Ariel Peter Pan," katanya. Kata Mohd. Puad , Anwar perlu dilayan seperti rakyat biasa yang didakwa di mahkamah.

MerdekaReview Nazak! Tanda Awal Kehancuran Portal Pro-Pembangkang

Posted: 20 May 2011 04:43 AM PDT

Portal Pro-Pembangkang - MedekaReview.com sudah semakin nazak dan dikatakan bakal menutup operasinya menjelang hujung bulan ini. Portal yang sering mengeluarkan kritikan pedas terhadap kerajaan itu sudah mula melancarkan kempen selamatkan "MerdekaReview" dengan mengharapkan belas ihsan daripada orang ramai. Difahamkan untuk meneruskan operasi portal tersebut, pihak pentadbiran MerdekaReview memerlukan sekurang-kurangnya RM60 000 sebulan. Dan kini, semakin ramai penyumbang dana portal tersebut yang menarik diri daripada menyalurkan sumber kewangan. Apakah ini tanda-tanda awal bagi kehancuran portal-portal pro pembangkang yang selama ini sangat galak memfitnah kerajaan UMNO/BN? Bila agaknya portal MalaysiaKini, HarakahDaily dan MalaysiaInsider pula gulung tikar akibat daripada tangan-tangan jahat para wartawannya? Rakyat sebenarnya sudah muak dengan berita-berita yang tidak habis-habis menyalahkan UMNO! UMNO! dan UMNO! Kepada Allah juga kita bermunajat! Baca laporan ini...

Panglima Perang Cyber

Posted: 20 May 2011 11:19 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Maharaja Lawak Sepah Semalam - Penuh Identiti Melayu

Posted: 20 May 2011 05:22 PM PDTTakkan Melayu Hilang di Dunia !!!

Video Malaysiakini Sahkan AMK Tidak Hadir Pejabat Utusan Malaysia Siang Tadi -

Posted: 20 May 2011 05:27 AM PDTLaporan Malaysiakini :

Kumpulan pendesak Melayu - PERKASA hari ini meminta semua orang Melayu supaya bersatu dan tamnpil mempertahankan akhbar harian nasional Utusan Malaysia daripada asakan pembangkang.


NONE"(Jangan) fitnah dan menghina Utusan dan orang Melayu, PERKASA akan berada di situ. Ini amaran kepada semua... langkah mayat kami dulu," jerit seorang penunjuk perasaan itu.


Beliau dan kira-kira 80 ahli PERKASA berkumpul di ibu pejabat Utusan Malaysia di Cheras, dekat Kuala Lumpur bagi mempertahankan akhbar itu yang dibidas pelbagai pihak kerana mencetuskan ketegangan kaum di negara ini.


Selepas berhimpun kira-kira 15 minit, kumpulan itu disertai oleh kira-kira 70 ahli Umno yang bergabung bagi meluahkan sokongan mereka kepada akhbar milik parti itu.
NONEMereka turut membawa poster dan kain rentang yang tertera bahawa PERKASA sedia berjihad mempertahankan maruah agama, bangsa, tanah air dan Utusansehingga titisan darah terakhir.
Dua memorandum menyokong Utusan kemudiannya diserahkan.

'Inilah Barisan Kita'

Penolong Ketua Pengarang II, Ahmad Abd. Hamid menerima memorandum itu daripada Setiausaha Agung PERKASA, Syed Hassan Syed Ali dan disusuli oleh Setiausaha Kerja Pemuda Umno, Datuk Megat Firdouz Megat Junid.


Kedua-dua kumpulan berkemudian berarak sejauh 200 meter dengan melaungkan amaran supaya tiada pihak yang berani menganggu-gugat Utusan Malaysia.
NONEKira-kira 30 anggota polis juga dikerahkan mengawal keadaan kerana bimbang pemuda PKR (AMK) yang sepatutnya berhimpun di tempat yang sama menyerang Utusan.
Bagaimanapun perhimpunan AMK itu yang bertujuan "menolak fitnah politik" oleh akhbar milik Umno itu ditunda ke tarikh baru.


Ketua Penerangan AMK Rozan Azen Mat Rasip berkata antara sebab utama pihaknya menunda bantahan itu kerana pimpinan Pakatan Rakyat dan NGO meminta AMK memobilisasi anak muda dalam demonstrasi anti-Lynas yang juga berlangsung hari ini.


NONESambil menyanyikan lagu patriotik "Perajurit Tanahair" yang juga dikenali sebagai "Inilah Barisan Kita" berulang kali, anggota PERKASA dan Pemuda Umno kemudiannya bersalaman-salaman dengan pihak polis.
Mereka juga melaungkan "Hidup Melayu" dan "Hidup Utusan" dan berarak walaupun hujan mula menitik.
Selain itu, jalan di hadapan ibu pejabat tersebut turut ditutup untuk laluan orang ramai selepas solat Jumaat bagi membendung kesesakan.
Takkan basi
Tiada kejadian yang tidak diingini dilaporkan.
NONEMegat Firdaus selepas penyerahan memorandum itu berkata pemuda Umno tidak akan berbelah bagi akan mempertahankan Utusan Malaysia.


"Harus dilihat apabila ada pihak yang tidak bertangungjawab yang telah mencela and mencemuhUtusan dgn berbagai-bagai tomahan. 


"Mereka harus ingat Utusan Melayu atau Utusan Malaysia ditubuhkan pada 1939. Ini wadah yang telah menyatupadukan umat Melayu and seluruh rakyat Malaya pada ketika itu sehingga tertubuhnya Umno pada 1946 and merdeka pada 1957," katanya.


Menurutnya lagi Utusan merupakan satu-satu akhbar yang telah menyatupadukan orang Melayu dan berjasa besar kepada negara.


NONE"Kami di peringkat Pemuda akan berhabis-habisan mempertahankanUtusan Malaysia.


"PKR, AMK atau sesiapa sajalah yang buta sejarah dan mencemuh Utusan, sema 700,000 ahli Umno akan mempertahankan. Kebenaran, sejarah dan penyedaran Utusan Malaysia ini banyak memberi kebaikan kepada rakyat bukan hanya dari segi context poltics tapi juga beri input pendidik," katanya.


NONESementara itu, setiausaha agung PERKASA Syed Hassan Syed Ali pula berikrar akan mempertahankan hak orang Melayu dan Islam sebagai agama rasmi persekutuan.


"Utusan Malaysia bagaikan sajian dan pakaian. Ia takkan basi sampai bila bila.


"Lebih baik PKR berhati-hati daripada terus menyerangnya, begitu juga pemimpin masyrakat yang lain. Lihat juga akhbar dan portal berita lain sebelum jadikan Utusan sasaran.


"Kami tak akan main main lagi ," katanya.
Tambahan : aksi kreatif gambar super impose Ketua AMK Shamsul Iskandar yang melucukan kita semua.
Akhbar Mana Lagi Jahat ? Utusan Atau Akhbar Pakatan ??? Lihat Video Ini

Posted: 20 May 2011 12:14 AM PDT

Edisi Lawak : Video Ceramah Azmin Ali Sebut - Anwar Ibrahim - BA**- Haram Jadah

Posted: 19 May 2011 11:44 PM PDT


dulu mereka guna video ds najib....sekarang nampaknya mereka telah menerima 'balasan'

kelakar tahap gaban mengalahkan Raja Lawak !!!

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 20 May 2011 11:03 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


LAGI GAMBAR-GAMBAR MEMPERTAHANKAN AKHBAR MELAYU TERTUA...

Posted: 20 May 2011 02:39 AM PDT


KEBODOHAN PEMBANGKANG TERSERLAH!

Posted: 20 May 2011 01:44 AM PDT

Apa ke bangang puak-puak pembangkang ni. Isu kat Kuantan yang bawak ke KL buat apa? Menyusahkan orang KL je.

Setakat nak hantar memorandum, yang bawak berbas-bas daripada pantai timur buat apa. Nak tunjung samseng kat KL ke? Kesian aku tengok balaci-balaci PAS yang import dari pantai timur. Yang paling aku lawak, AMK kata batal demo kat Utusan sebab nak demo kat Kedutaan Australia, mana depa? Tak nampak batang hidung pun. Yang aku nampak, pakcik-makcik yang dah diperbodoh dan diperdaya oleh pemimpin-pemimpin PAS. Datang dari jauh. Tapi tak dapat apa-apa. Dapat dosa lagi ada la sebab menyusahkan orang lain.

Penakut punya budak AMK, dah la tak berani nak turun kat Utusan sebab ada PERKASA. Nak turun kat Kedutaan Australia pun kecut telo. Aku dah tulis sebelum ni. Kalau bukan nak pertahankan Anu War, tak turunnya budak-budak ni. Yang kena bodoh adalah pakcik makcik PAS ni.

*Jangan jadi macam video kat bawah ni dah la. Suami kene tangkap nak salahkan polis pulak. Yang pegi ikut demo buat apa. Sedangkan Haji Hadi rileks je kat umah tengah minum kopi lepas balik dari Masjid Rusila.GAMBAR SEKITAR DEMO PEJUANG-PEJUANG MELAYU.

Posted: 20 May 2011 12:20 AM PDT

INILAH WAJAH-WAJAH YANG KITA BOLEH HARAPKAN. NAK HARAPKAN AMK, KALAU BUKAN BAB ANU WAR, TAK TURUN PUNYA. NAK HARAPKAN PEMUDA PAS, PALESTIN KENA SERANG PUN DAH TAK BERANI NAK 'JIHAD'. SEMUANYA TELUR DAH KENA MAKAN DENGAN ANJING DAP.

LEBAI PAS....TOLONGLAH JANGAN IKUT NAFSU

Posted: 20 May 2011 12:08 AM PDT

Ini contoh 2 orang LEBAI PAS. Beginilah aktiviti mereka kalau tak berucap. Sampai Karpal pun tergelak tengok perangai lebai PAS.

Tapi kalau berucap....macam ni lah rupa mereka...

Apa yang aku nak tulis kat sini adalah perangai lebai-lebai PAS masa dapat Mikrofon. Kalau atas pentas ceramah, boleh dimaafkan. Masalahnya kalau atas MIMBAR, TOLONG JANGAN BUAT PIDATO MACAM SEMUA MAKMUM TU PENGIKUT TOTOK PAS. 

Setiap kali hari Jumaat, masjid-masjid kat negeri Selangor dah jadi macam masjid Rusila atau masjid Pulau Melaka. Khutbah politik akan disampaikan secara langsung tanpa selindung-selindung. Masalahnya, bila urusan politik dicampurkan dengan agama, maka kata-kata makian, sindiran atau isu-isu yang tak sepatutnya dibawa dalam masjid diucapkan oleh lebai-lebai PAS DAN MENYEBABKAN KHUTBAH MENJADI SANGAT PANJANG!

Kalau kat Kelantan atau Terengganu, bolehlah buat perangai macam tu wahai Lebai PAS sebab hari tu hari cuti. Masalahnya ini kat Selangor brader! Waktu rehat solat Jumaat bukan sahaja masa untuk tunaikan kewajipan malah masa yang tak berapa nak panjang tu jugak rakyat Selangor guna untuk makan atau pun menghadapi jalan JEM nak pegi masjid. Dah la kene berebut atas jalan dengan para wanita yang ambil kesempatan untuk pegi shopping.

Mungkin kakitangan Kerajaan bukan satu masalah besar, tapi macam mana dengan kakitangan swasta LEBIH-LEBIH LAGI PEKERJA KILANG? Ini dah menzalimi geng-geng kilang. Bila orang ponteng Solat Jumaat sebab khatib cakap merapu, dituduh pulak kaki ponteng macam-macam.

Setiap kali solat Jumaat, aku akan nampak wajah-wajah kecewa makmum bila khatib dah masuk gear politik. Ada yang menggeleng-gelengkan kepala kerana mereka tau sudah pasti khutbah tu akan berjela-jela sebab lebai-lebai PAS ni tak ikut teks. Lagi-lagi bila bab HENTAM KERAJAAN PUSAT.

Kepada lebai-lebai PAS terutamanya lebai yang diimport dari pantai timur (berdasarkan slang mereka) tolong jangan bawak perangai buruk anda ke Selangor. Walaupun anda konon-kononnya nak cakap perkara agama dengan memanipulasikan ayat Al-Quran dan Hadith, sebenarnya ANDA TELAH TERPEDAYA DENGAN BISIKAN SYAITAN DAN NAFSU ANDA. Kerana syaitan ni pandai, mereka tak goda geng-geng PAS dengan maksiat macam Anu War, tapi goda dengan MEREKA GHULUW (BERLEBIH-LEBIHAN) DALAM BERIBADAT ATAU BERDAKWAH. INGAT NAFSU BUKAN NAFSU SERAKAH ATAU AMARAH, NAFSU BERCAKAP PUN NAFSU JUGAK!

*Akibat khutbah merapu Lebai PAS, aku masuk keje lambat lagi hari ni. Makan pun tak sempat.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 20 May 2011 09:46 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


TIK TOK TIK TOK : ELIZABETH WONG ?

Posted: 20 May 2011 07:00 PM PDT

ANWAR ARAH PEMIMPIN PAS MENJADI GAY !

Posted: 20 May 2011 05:30 AM PDT

AMK : TULURNYA ILANG...KAH KAH KAH

Posted: 20 May 2011 01:20 AM PDT

FUYOO ! MAHFUZ OMAR MENGUPAS MENGENAI PERMASLAHAN EKONOMI !

Posted: 19 May 2011 11:00 PM PDT

PISAU.NET

Posted: 20 May 2011 09:35 PM PDT

PISAU.NET


Bongkar! Penipuan Peguam Felda Kemahang 3

Posted: 20 May 2011 06:00 PM PDT

Peguam yang mewakili peneroka Felda Kemahang 3.... Sedang Gelak Besar

Sebagaimana yang telah di janjikan tidak lama dahulu, pembongkaran terhadap penipuan peguam PAS yang di katakan telah membawa kemenangan kepada peneroka di Felda Kemahang 3 akan saya lakukan. Saya telah berkesempatan membaca surat aduan yang di tulis oleh salah seorang wakil peneroka yang di tujukan kepada Majlis Peguam Malaysia pada 15 hb November 2010, di mana di dalam surat ini, peneroka-peneroka yang tidak berapa lama dahulu seronok sakan setelah menang di Mahkamah Tinggi Kota Bharu, akhirnya sedar bahawa peguam yang mewakili mereka adalah PENIPU BESAR.


Peneroka-peneroka ini juga sedar bahawa kemenangan mereka ini bukanlah kerana peguam mereka ini hebat, tetapi di sebabkan peguam yang mewakili Felda tidak hadir akibat masalah teknikal. Oleh itu, Mahkamah telah memberikan kemenangan 'free' kepada peneroka. Yang paling untung dengan kemenangan 'free' ini ialah peguam ini kerana buta-buta mereka mendapat bayaran sebanyak RM 3.3 juta manakala setiap peneroka yang seramai 354 orang, hanya dapat RM 19 ribu je....

Di dalam surat yang panjang lebar ini, peneroka meluahkan rasa marah serta penuh kesal terhadap peguam ini. Antara yang menarik, mereka juga mempersoalkan kemana menghilangnya wang sejumlah RM 1.1 juta lagi yang dikatakan di serahkan kepada orang tengah. Sapa rang tengah ini, hanya peguam je yang tahu. Seronok jadi peguam ni kerana mereka dapat isi yang sedap lagi berisi, manakala peneroka pula dapat tulang je. Inilah dia peguam PAS yang kononnya memperjuangkan orang yang di tindas.

Saya percaya, sebab itulah begitu banyak lagi peguam-peguam PAS/PKR seperti Sivarasa dan sebagainya, berebut nak jadi peguam kepada peneroka kerana semuanya ada udang di sebalik batu. Kepada peneroka-peneroka sekelian, fikirkanlah sebelum terlambat..... Kepada peneroka-peneroka yang dah terkena ini, ingatlah pepatah melayu...' Si Luncai Terjun Dengan Labu-Labunya.... Biarkan! Biarkan!'.

Anak Jati Felda/Kedah Ke KLInilah sebenyarnya yang dimahukan oleh Mazlan Aliman dan ANAK haramnya,bohong dan menipu peneroka.Dalang disebalik peguam ini merima imbuhan yang besar.

Dikhabarkan Mazlan Alimam dan ANAK turut mendapat komisen daripada pihak peguam penipu tersebut.Adakah mereka orang tengah yang dimaksudkan?

Sudah dijangka ANAK pusing satu negara berbohong kepada peneroka semata mata mahu buat duit dan pengaruh politik.


Pisau kata "khawarij PAS memang terkenal kaki songlap duit rakyat"

Mohamad Sabu : Anwar lebih ganas daripada Dr Mahathir!

Posted: 20 May 2011 02:38 PM PDT


Wawancara Ahmad Lutfi Othman dengan Ahli Parlimen PAS, Haji Mohamad Sabu, pada 14 Jun 1998, jam 11.15, di pejabat urusan TAMADUN.

Ramai orang masih bercakap tentang bahang reformasi di Indonesia. Bagaimana tanggapan awal saudara terhadap apa yang berlaku di Indonesia?


Sebenarnya rakyat Indonesia sedang mencari identiti. Kita yakin reformasi yang berlaku di Indonesia ini akan mengangkat Islam ke tempatnya. Bukanlah ia sampai ke tahap menegakkan negara Islam di Indonesia tetapi mereka yang bercakap tentang Islam mula mendapat tempat di hati rakyat. Komunisme memang telah ditolak, nasionalisme Jawa mula terhakis. Saya yakin reformasi ini memberi peranan yang utama terhadap gerakan Islam.


Nampaknya istilah reformasi ini dianggap "keramat", ia bukan saja diperkatakan rakyat biasa malah diulangi Timbalan Perdana Menteri sendiri.


Banyak golongan oportunis mengambil peluang. Kita tahu bahawa Suharto mengumpulkan harta-hartanya dan juga ahli-ahli kabinetnya yang membezakan hanya jumlah. Maknanya nepotisme boleh dikatakan berlaku pada hampir semua anggota Kabinet. Begitu juga Habibie dan anak-anaknya yang turut berkongsi dengan keluarga Suharto dalam perniagaan. Tetapi untuk menyelamatkan sesuatu regim selalunya akan dipersalahkan pada seseorang.


Angin perubahan itu bertiup ke Malaysia. Khususnya golongan yang menyertai Umno selepas penyertaan Anwar Ibrahim ke dalam Umno, bagi mereka kini adalah peluang untuk mereka menyahkan yang berkuasa sekarang iaitu Mahathir. Sebenarnya gejala nepotisme yang berlaku dalam pemerintah di Malaysia di antara Mahathir dan Anwar, saya meletakkan Anwar Ibrahim lebih ganas daripada Mahathir.


Anwar lebih ganas berbanding Mahathir? Ganas yang bagaimana?


Ya, ini kerana Anwar masih lagi berjawatan Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan yang belum berkuasa penuh tetapi suku sakatnya telah mencipta kekayaan lebih hebat. Bukannya dari segi amaun kerana amaun yang dikumpulkan oleh kumpulan pro Mahathir tentu lebih banyak. Kita boleh bertanya, misalnya adakah Kamaruddin Jaafar atau Kamaruddin Mohd Nor menjadi jutawan segera kerana dia pandai berniaga atau disebabkan sahabatnya menjadi Menteri Kewangan?


Begitulah juga dengan Rani Ibrahim, Marzuki Ibrahim dan Rosli Ibrahim yang naik mendadak dalam perniagaan, adakah kerana mereka pandai berniaga atau kerana saudara mereka menjadi Menteri Kewangan ? Begitu juga dengan bekas setiausaha sulit Anwar, Nasarudin Jalil dan beberapa orang lain yang dekat dengan Anwar naik begitu mendadak. Kita jangan lupa semasa hendak menjatuhkan Ghafar Baba wujud peranan seperti Quek Leng Chan dan beberapa orang jutawan yang lain dalam membiayai golongan tertentu untuk menguasai saham NST dan TV3. Ini semua gara-gara Timbalan Perdana Menteri yang juga Menteri Kewangan demi mengukuhkan posisinya.


Bagi saya, walaupun Anwar belum mempunyai kuasa penuh, dia sudahpun menunjukkan bakat "keganasannya" melebihi Perdana Menteri, PM…..kita sudah tahulah yang anak beranak dan suku sakatnya terlibat dalam nepotisme.


Jadi, kalau kita hendak membuat reformasi di Malaysia mestilah reformasi secara menyeluruh iaitu sistem politik, undang-undang dan akar umbinya politik wang perlu dicantas! Ini mesti dilihat kerana cara TPM naik lebih drastik. Kita ingin bertanya lebih kurang 300 juta saham Petronas Dagang dilabur ke mana sehingga perwakilan Sabah boleh berubah daripada menyokong Ghafar kepada Anwar dengan begitu mengejutkan? Ini bermakna Anwar saling "mengganas" dalam soal nepotisme


Maksudnya Anwar tidak layak untuk menerajui gerakan reformasi?


Anwar langsung tidak layak bercakap soal memerangi gejala buruk nepostisme ini, begitu juga dengan penyokong-penyokongnya.


Bagaimana dengan Zahid Hamidi, Ketua Pemuda UMNO?


Zahid juga tidak layak kerana perbelanjaan wang semasa berkempen untuk menang menjadi Ketua Pemuda begitu dahsyat. Kritikannya baru-baru ini memang ditujukan kepada PM tetapi tidak disebut nama PM. Seolah-olah katanya "Mengapa beri pada orang-orang tertentu sahaja? Kalau beri kepada kami pun kami boleh bayar cukai dan mungkin bayar zakat."


Ertinya dia mengkritik kerana orang-orangnya tidak dapat habuan, bukan kerana keadilan.


Apabila kita mengkritik nepotisme, kita sewajibnya jangan amalkan perbuatan itu dan kalau diberi kesempatan duduk di tempat tertinggi itu pun kita tidak akan buat. Itu barulah kritikan yang ikhlas.


Semalam PM sudah memberi respons apabila disebut kroni, semuanya adalah kroni, terutama apabila wartawan turut mempersoalkan perlantikan Zahid sebagai Pengerusi BSN, apakah itu juga ada kaitan dengan nepotisme.


Betul tu. Nampaknya orang nombor dua lebih mengganas daripada orang nombor satu dan dalam keadaan lain yang nombor satu juga lebih mengganas daripada orang nombor dua dalam soal nepotisme. Sama saja.


Tetapi yang kita nampak daripada imej umum Anwar tetap bersih?


Imej umum dikuasai oleh media yang juga dikuasai oleh orang nombor dua (Anwar Ibrahim). Pernah satu ketika, kalau menonton TV3, Kadang-kadang berita PM duduk ditempat keempat. Berita TPM diutamakan, barulah diikuti berita lain, yang keempat baru berita PM. Tetapi apabila kita menghentam dalam ceramah–ceramah barulah kita nampak berita PM sudah di tempat pertama. Ertinya media dikuasai oleh orang nombor dua. Jadi, gambaran nepotisme itu hanya dilonggokkan kepada PM.


Kalau media tempatan, memang ia di bawah kawalan Anwar tetapi bagaimana pula dengan laporan media antarabangsa yang juga nampaknya menyalahkan Mahathir dan cuba hendak menaikkan Anwar.


Satu, media antarabangsa mempunyai dua tugas. Apabila sesuatu negeri itu berlaku perubahan, mereka mahu kepimpinan itu bertukar. Bagi Barat ia telah menerima Anwar sebagai pemimpin yang sesuai untuk menghadapi senario kebangkitan Islam di sebelah sini. Barat mahukan dua corak Islam.


Pertama, Islam Amerika iaitu Islam yang berbentuk ilmiah tetapi tidak sampai ke pelaksanaan hukum. Ini yang dipelopori oleh IIIT, ICMI, ABIM. Dalam hal ini Barat tidak ada masalah.


Kedua, Barat mahukan Islam bercorak ala Afghanistan dan bercorak Taleban. Kalau golongan ini muncul, Barat tidak ada masalah kerana ia adalah peluang bagi Barat untuk menggambarkan betapa buruknya Islam.


Cuma Barat tidak mahukan Islam bercorak ala Iran atau Sudan. Ini kerana mereka terlepas daripada cengkaman kekuasaan Barat. Untuk menghadapi 250 juta umat Islam di sebelah sini memang Anwar orang yang paling layak untuk mengekalkan pengaruh Barat dan sesuai dengan kehendak Barat.


Ertinya saudara tidak meletakkan apa-apa harapan kepada Anwar?


Saya tidak meletakkannya.


Mungkin kerana saudara daripada parti pembangkang dan Anwar adalah seteru politik terbesar PAS?


Oh, tidak! Saya tidak nampak begitu. Kita boleh lihat daripada rekod. Sejak dia menjadi Menteri Kewangan, bagaimana peruntukan saham diagihkan, bagaimana projek yang di bawah kawalannya diberikan, tidak nampak ia berlainan dengan orang nombor satu.


Mungkin realiti untuk merebut tampuk kepimpinan dalam UMNO memaksa Anwar berbuat demikian.


Serupalah. Sekarang "terpaksa" kerana hendak merebut kuasa dan selepas ini "terpaksa" kerana mempertahankan kuasa. Dia hendak mempertahankan kuasa, jadi dia akan teruskan agenda yang dibuatnya sekarang.


Anwar pernah diserang hebat atas dakwaan terbabit dengan skandal seks. Bagi pandangan Saudara, adakah tuduhan itu memberi kesan buruk kepadanya?


Ya, skandal seks itu kita lihat macam boleh menjatuhkannya..tetapi kita sendiri tidak tahu sejauh mana benarnya tuduhan itu. Tetapi dengar khabar baru-baru ini ada percubaan untuk membunuh orang yang menulis surat sumpah yang mengaku melakukan homoseks dengannya tetapi katanya yang menjadi mangsa ialah isteri penulis berkenaan. Cerita seperti ini mudah tersebar. Saudara harus menyiasatnya. Media di negara ini, berbeza dengan suratkhabar di luar.


Di luar negara mereka mendedahkan skandal, tetapi di sini mereka menutupnya. Jadi ini seperti skandal dalam filem Hindustan. Jadi kalau kita menonton filem-filem Hindustan, pegawai polis dan gengster membuat pakatan jahat. Katanya, Anwar sendiri peminat filem Hindustan, mungkin beliau lebih maklum.


Saya pernah berjumpa dengan beberapa orang ulamak yang di luar PAS, apabila ditimbulkan dakwaan skandal seks Anwar, mereka menyifatkannya tidak lebih daripada fitnah semata-mata.


Apabila orang itu mempunyai watak seperti itu, yang selama ini nampak bersih, kita menganggapnya sebagai fitnah. Apa yang kita mahu di sini adalah Anwar mestilah membersihkan dirinya. Membersihkan diri bukannya dengan berdiam begitu sahaja atau menafikannya kepada pihak akhbar.


Anwar harus mengambil tindakan undang-undang dan membawa mereka menuduhnya ke pengadilan. Jika tidak, saya rasa ia akan timbul lagi dalam perhimpunan Agung UMNO. Kita dengar khabar ada buku akan keluar tentang skandal ini. Selagi ia tidak membersihkan tuduhan skandal seks ini akan terus berputar. Kita pun tidak mahu TPM kita teraniaya.


Anwar sendiri selepas tercetusnya peristiwa ini, lebih kurang enam bulan dia tidak bercakap soal-soal agama, hanya kebelakangan ini dia kembali berkhutbah. Jadi kita nampak berlaku perubahan ketara lima enam bulan dia mengambil cuti untuk tidak bercakap soal-soal agama dan khutbah.


Hanya sekarang dia baru hendak berkhutbah. Barangkali baginya masyarakat sudah lupa. Kita tidak menuduh Anwar tetapi yang kita pelik, mengapa dia tidak membersihkan dirinya setakat ini?


Maknanya masih banyak lagi tanda soal di sekitar pertuduhan?


Ya, orang yang menulis surat itu pun berada dalam ketakutan. Ertinya mereka masih diugut, diancam oleh pihak-pihak tertentu.


Khabarnya Saudara pernah berjumpa dengan orang yang menulis surat terbuka itu? Adakah sebarang maklumat yang boleh dikongsi bersama dengan kami?


Ya, penulis juga bukanlah pada peringkat menuduh Anwar melakukan apa-apa, tetapi mereka empat keluarga mengakui sungguh-sungguh melihat Anwar masuk ke dalam apartment bersama dengan pasangan yang tertuduh itu.


Jadi, pendirian penulis surat itu tidak berubah. Dan dia kelihatan takut untuk bertembung dengan orang. Kalau dia bertembung dengan seseorang dikhuatiri dia akan disiasat oleh polis Cawangan Khas.


Sekiranya berlaku peralihan kuasa iaitu Anwar menggantikan Mahathir, agaknya bagaimana nasib PAS?


Saya lebih bimbang dan berdoa secara peribadi biarlah Mahathir mengepalai pilihan raya akan datang kerana kalau Anwar naik menjadi PM, dia cukup pandai menggunakan agama.


Minggu pertama dia menjadi PM, misalnya Anwar berkhutbah di Masjid Negara akan disiarkan di seluruh negara. Lelaki pergi ke masjid sembahyang Jumaat dan wanitanya yang berada di rumah akan melihat bagaimana selepas merdeka, inilah Perdana Menteri yang pertama membaca khutbah tanpa teks pada minggu pertamanya menjadi PM.


Sesungguhnya orang seperti Anwar begitu pandai dan licik menggunakan saluran agama dan pandai mengambil sentimen orang Melayu berbanding Mahathir. Kita bukanlah takut tetapi kita tahu tahap pemikiran Melayu setakat mana. Jadi secara peribadi saya berdoa agar Mahathir kekal mengepalai pilihan raya yang akan datang.


Mungkin di zaman Anwar masalah kekangan demokrasi, kebebasan, ISA dan akta-akta tertentu akan berubah?


Saya tidak nampak ia boleh berubah. Contoh paling nyata ialah tempat yang Anwar berkuasa penuh, iaitu Universiti Islam Antarabangsa (UIA). Di situlah Anwar menjadi Presiden, tempat berkumpulnya orang-orang Anwar sehingga menjadi universiti paling tercorot dalam Asia.


Universiti yang hanya untuk meluluskan puak-puak penyokong Anwar supaya ada ijazah. Di situ juga berlaku kongkongan malahan lebih dahsyat berbanding universiti-universiti lain.


Jadi saya tidak nampak ada lebih kebebasan di situ. Anwar lebih pandai dari sudut menguasai budaya Melayu, manakala Mahathir kurang pandai dalam soal itu.


Saudara tentu lebih mengenali Anwar semenjak sebelum menyertai UMNO? Agaknya apa keistimewaan Anwar..


Ya, pada diri Anwar ada satu perkara yang tidak berubah iaitu perhubungan awamnya, PR, cukup baik. Walaupun berdepan dengan lawan atau kawan, PR-nya cukup bagus. Dia pandai membina pengikut-pengikut yang setia kepadanya dan kepada musuhnya, dia boleh bersikap negotiate.


Semasa dia di dalam ABIM dahulu dia adalah hard working man tidak kira pagi atau malam. Balik ceramah pukul dua atau tiga malam, esoknya pukul tujuh pagi sudah berada di pejabat. Anwar cukup disiplin.


Khabarnya Anwar sentiasa menjalin hubungan secara peribadi dengan ahli-ahli UMNO di setiap peringkat.


Ya. PR-nya sangat bagus.


Dari segi lain ada pihak melihat kerjasama PAS-UMNO akan berlaku apabila Anwar jadi PM.


Cakap-cakap sekarang memang begitu terutama sekali hubungan peribadi Anwar dengan pemimpin PAS termasuk pimpinan PAS sekarang amat erat. Hampir semua pimpinan PAS mempunyai hubungan peribadi yang baik dengan Anwar tetapi kita tidak tahu sejauh mana soal penegasan dasarnya.


Kita nampak…kalau dengan Semangat 46, yang berlainan dasar pun boleh ada gabungan yang ini juga membimbangkan kita.


Kata orang, berbanding Mahathir Anwar dilihat jarang mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang memperlekehkan Islam?


Anwar memang lebih bijak berbanding Mahathir. Mahathir tidak reti menerangkan Islam tetapi Anwar lebih pandai. Misalnya, apabila menerangkan hukum Hudud, Mahathir akan menolaknya secara total tetapi Anwar akan memberi alasan daripada Yusof al-Qardhawi, pandangan ulamak itu ini, soal awlawiyyat atau prioriti. Jadi penolakan Anwar lebih lunak! Memang kedua-duanya nyata menolak hudud tetapi Mahathir tidak bijak menyusun hujah.


Katanya imej Anwar di peringkat antarabangsa diakui masih hebat?


Masih hebat! Sehingga apabila saya pergi ke Pakistan, pemimpin-pemimpin Jamaat Islami di peringkat atasan begitu menghormati Anwar. Tetapi apabila saya menceritakan kepada mereka yang saya menjadi Ahli Parlimen sudah lapan tahun..


pada mula saya masuk dahulu saya dapati daripada empat jenis judi dikeluarkan tetapi apabila Anwar menjadi Menteri Kewangan, judi yang telah dihalalkannya telah bertambah menjadi sembilan jenis termasuk judi lumba kuda. Dahulu ada tiga tempat judi lumba kuda iaitu Ipoh, Pulau Pinang dan Kuala Lumpur.


Apabila dia menjadi Menteri Kewangan, ia telah bertambah di Sabah sehingga menimbulkan kemarahan ahli-ahli Parlimen di sana dan juga menimbul bantahan di Sarawak apabila judi lumba kuda juga hendak diwujudkan di sana.


Begitu juga Genting Highlands menjadi pusat judi ketiga besar di dunia sekarang di bawah Menteri Kewangan yang berkuasa sekarang ini. Jadi, apabila saya ceritakan perkara ini kepada Jemaat Islami itu, mereka terkejut.


Katanya: "We have a different view!" "Kami tidak pernah mendengar cerita-cerita seperti ini!"


Kata saya, sama ada orang beri fakta salah kepada kamu atau kamu naif dalam memahami keadaan itu. Sambung saya lagi Timbalan Perdana Menteri kami mempunyai hubungan yang baik dengan taukeh judi, Lim Goh Tong.


Pada masa dia menjadi Ketua Pemuda, Anwar mudah mendapat bantuan Yayasan Gerak Bakti daripada taukeh judi.


Akhirnya kata ketua Jamaat Islami, "kita ada gambaran yang lain selama ini."


Begitu juga mereka mendapat gambaran yang salah tentang Malaysia terkenal sebagai negara Islam dan ekonomi yang hebat. Saya akui ia memang betul di luar negara tetapi mereka tidak bertanya pun orang Islam memiliki ekonomi sebanyak mana? 18 peratus ekonomi itu adalah hasil gabungan MARA, agensi kerajaan dan pemilik Bumiputera Islam. Kalau ditolak itu semua ternyata pemilik ekonomi Islam tinggal di bawah paras 18 peratus. Jadi dari segi kek ekonomi orang Islam di Malaysia kurang 18 peratus!


Saya pernah membentangkan kertas kerja di Afrika Selatan menceritakan hal murtad dan dadah di Malaysia. Semasa saya bercakap itu ada di antara mereka yang mencebik mulut. Mereka tidak percaya jika murtad berlaku di negara yang dianggap negara Islam seperti Malaysia.


Selepas beberapa lama saya bercakap itu, mereka berjumpa saya dan ucap tahniah. Mereka mengakui apa yang saya katakan itu benar. Begitulah imej Mahathir dan Anwar di negara-negara luar. Begitu hebat sekali. Sehingga saya beritahu beribu-ribu orang Islam Malaysia sudah murtad, mereka tidak percaya kerana di tempat mereka (Afrika Selatan) orang kulit hitam berlumba-lumba masuk Islam.


Di India sendiri,orang Hindu ramai masuk Islam dan adalah pelik jika ada orang Islam masuk agama Hindu. Begitulah anggapan awal mereka. Sehingga mereka bertanya apa sebenarnya yang Anwar telah buat untuk membantu Islam?


Jadi, gambaran media asing terhadap Islam di Malaysia berjaya digembar-gemburkan. Jadi kalau Anwar menjadi PM, media berjaya meyakinkan negara Islam lain bahawa Anwar adalah pemimpin Islam yang unggul dan dia boleh muncul sebagai pemimpin terhebat di OIC selain Iran.


Dari segi ekonomi, ada pihak menyatakan cara pendekatan Anwar agak berbeza daripada Mahathir. Cara Anwar lebih merakyat sifatnya sedangkan Mahathir terlalu menumpu kepada membina jutawan segera Melayu dan melonggokkan projek untuk dua tiga kerat tokoh korporat tertentu.


Itu memang ada sedikit sebanyak. Tetapi habuan untuk rakan-rakan dan penyokong-penyokong Anwar, serupa saja! Contohnya kita terlupa Muhammad Taib itu adalah ahli Team Wawasan yang diterajui Anwar an orang-orang ini terkenal dengan masalah skandal penggadaian tanah.


Jadi, dari segi kawan-kawannya dalam penimbunan kekayaan tidak nampak penegahan daripada Anwar. Dan sekarang kes Menteri Belia dan Sukan masih lagi tidak selesai yang membabitkan RM200 juta hasil penjualan tanah di Johor. Itu semua adalah orang-orang team Anwar, yang tidak banyak beza dengan kroni Mahathir.


Begitu juga dengan gosip tentang Timbalan Menteri Besar Pahang yang dikatakan memiliki wang yang banyak. Jadi, dari situ tak banyak bezanya Cuma. Cara Anwar bercakap ternyata tertumpu kepada rakyat, tindakannya belum tentu.


Bercakap soal kroni dan nepotisme dan segala macam kebobrokan yang berlaku, malangnya bagi rakyat Malaysia kerana tidak diberi pilihan untuk mengangkat kerajaan alternatif. Daripada 22 juta rakyat, hanya 2,000 perwakilan UMNO yang menentukannya.


Kita tidak nampak senario ini boleh diubah dalam masa yang singkat sebab reformasi politik di Malaysia masih tidak berlaku walaupun telah lama diperjuangkan pembangkang sama ada PAS dan DAP kerana kita masih dalam frame work yang sama. Kita tidak nampak buat masa sekarang pembangkang boleh menang pilihanraya. Kalau berlaku reformasi pun, ia berlaku dalam sistem ortodok.


Ia mungkin tidak berlaku seperti di Indonesia disebabkan perbezaan sejarah. Indonesia merdeka menerusi revolusi, kejatuhan Soekarno pun ala revolusi dan Suharto pun ala revolusi. Tetapi politik kita sejak berzaman dipupuk politik ala British.


Jadi berlainan skop dan budaya walaupun kita berada di sempadan tetapi apa yang berlaku di England, sebahagiannya lebih mempengaruhi Malaysia berbanding Indonesia. Begitu juga ulamak-ulamak kita di sini dari segi hendak mencuba sesuatu yang baru dalam politik rasanya amat sukar. Kalau hendak dikatakan takut tidaklah kerana mereka terlalu berwaspada.


Menurut pengalaman pemimpin Jamaat Islami Pakistan, untuk mengubah sistem feudal dan land lord di negara itu, ia harus menjurus ke arah revolusi rakyat. Ini yang sedang diteroka oleh Amir Jamaat dan mereka nampak ada perubahan dalam gerakan.


Nota : Rencana ini ditulis oleh Ahmad Lutfi Othman dalam buku Layakkah Anwar Ketuai Reformasi?, Penerbitan Pemuda, 1998. Sekarang beliau merupakan Ketua Pengarang Harakah.


sumber:AIDC


Pisau kata "Mat Sabu sudah bertukar jadi hibrid DAP didalam PAS"

PAS : Lajnah Gay dan Lesbian

Posted: 20 May 2011 05:11 AM PDT


Yahoo! Malaysia Editor : Could Lesbian, Gays, Bi Sexual and Transgender (LGBTs) look forward to a non-discriminatory environment - spesific to them and not other minorities. if Pakatan were to take Putrajaya? Would this move be possible with PAS a part of the federal government? (Yahoo!Newsroon (Malaysia)

Anwar brahim : We recognize importance of family and the institution of marriage. But we should not unduly harass or discriminate other. The answer is through education and PAS accept this view.


Memandangkan Ds Omega Ibrahim dijadikan petunjuk dan idola khawarij PAS,maka dikhabarkan sempena muktamar nanti khawarij PAS akan meluluskan penubuhan satu lagi lajnah baru iaitu "Lajnah Pemantapan Khawarij Gay dan Lesbian " .

Pemantapan golongan Gay dan Lesbian didalam khawarij harus dititik beratkan ,kerana inilah aspirasi perjuangan Ds Omega Ibrahim.Hak dan kepentingan Gay dan Lesbian seperti diri beliau harus diberi perlindungan.


Ini berkait rapat dengan perasaan kasih dan sayang kelompok Erdorgan pro Ds Omega Ibrahim didalam PAS,bertepatan dengan hasrat dan cita rasa idola mereka .Maka penubuhan lajnah ini dapat menggembangkan pengaruh brother love dan sister hood didalam khawarij PAS nanti.


Pisau kata " bayangkan khawarij ada mursidol Am Gay"

AMK Lari Terkencing !

Posted: 20 May 2011 01:34 AM PDT


AMK Cicak mengkarong pada mulanya mahu tunjuk garang,mau berdemo didepan pejabat Utusan.Tetapi apabila mendengar Pemuda Umno dan Perkasa turut sama turun mau berdemo pertahankan Utusan mereka menikus lari tak cukup tanah.


Rozen mat sembab dari Batu beri seribu alasan kononnya mahu berdemo pula didepan kedutaan Australia. Mengkarong dan biawak pakatan hanya berani sesama mereka.Kita semua tahu ketua AMK cicak mengkarong terkenal dengan insiden terkencing didalam seluar di Melaka tidak lama dulu apabila di sergah oleh pemuda Umno.


Rozen mau berdemo didepan pejabat Utusan sambil mahu mengangkat Suara Keldaian yang terkenal dengan berita tipu,fitnah dan belit. Kita juga tahu akhbar Suara Keldaian disaman oleh Menteri Besar Perak kerana mengfitnah. Surat khabar ini yang AMK mahu bela?


Sudah kami katakan dulu AMK tiada taraf untuk berpolitik,lawan kami hanyalah Anwar dan pemimpin haprak pakatan.


Pisau kata " Rozen bakal terkencing jugak lepas ni"


DAP Vernakular:Chinese First,Malaysian Second!

Posted: 19 May 2011 11:20 PM PDT


Kerana tidak fasih berbahasa kebangsaan,DAP menuduh sistem pembelajaran di negara ini tidak bagus. Inilah satu lagi sikap rasis ultra kiasu chauvanist DAP yang asyik menyalahkan orang lain walhal kelemahan ada didalam diri mereka.


Sekolah kebangsaan terbukti berjaya melahirkan ramai pelajar kaum tionghua yang bukan saja mahir bertutur dan menulis malah ada sesetengah daripada murid keputusan peperiksaan didalam subjek Bahasa Melayu jauh lebih baik daripada pelajar Melayu.Haprak DAP begitu mahukan Malaysian Malaysia,tetapi dalam masa yang sama mahukan sekolah vernakular diteruskan. Apa sebenarnya yang mereka mahukan?Tidak ada mana mana pelajar kaum Tionghua yang belajar di Sekolah Kebangsaan hilang identiti bangsa dan kecinaan mereka. Apa perluanya sekolah vernakular sedangkan sekolah kerajaan jauh lebih bagus.Kerajaan mahukan agar murid murid disekolah bercampur gaul berbilang kaum dan agama agar dididik menghormati antara satu sama lain.DAP says vernacular schools not reason for poor Bahasa skills

KUALA LUMPUR, May 15 — A few Chinese DAP leaders have defended members of their community who are unable to converse well in the national language, claiming this was likely the fault of the present education system.

The leaders also brushed aside talk that an individual's inability to speak Bahasa Malaysia could hamper the process of national integration or that the existence of Chinese vernacular schools should be blamed.

DAP Socialist Youth chief Anthony Loke (picture) admitted that BM proficiency among the Chinese was unsatisfactory but pointed out that the government had failed to give enough emphasis to assisting those who were weak in the language to boost their skills in national schools.

"I think that probably this is because the learning of the language is not really enhanced in both the primary and secondary levels. -MI


Mereka tidak mementingkan bahasa kebangsaan kerana beranggapan tidak perlu diambil berat,semua orang tahu begitu ramai kalangan mereka ini walaupun setelah lebih 50 tahun negara merdeka masih ramai yang tidak tahu berbahasa kebangsaan dengan betul.Malah ada yang tidak tahu menyanyi lagu kebangsaan.

The Rasah MP was asked to respond to a survey conducted by The Malaysian Insider to gauge the proficiency level of the Chinese community in their daily use of the national language.

In the survey, 107 Chinese adults were polled and only 75 were deemed able to converse or understand BM.

Of the 75 polled, 21 per cent said the use of Mandarin or other Chinese dialects were more important than BM.

In a separate national study by a well-known teachers' association recently, it was shown that one in every three Chinese primary school pupil cannot understand BM or English when they prepare to enter national secondary school.

The school survey by the National Union of the Teaching Profession (NUTP) also found that one in every four Chinese child who enters national secondary school will drop out.

This has led to claims that the dropout rate and the low level of BM proficiency have created a group of Chinese adults who only interact with other Chinese, creating a barrier for greater inter-ethnic integration in plural Malaysia.Bolehkah kita percaya DAP mahukan secara ikhlas perpaduan sesama kaum? Sifat mereka yang semua orang tahu bermuka muka dan hipokrit terutamanya Kit Siang dan Lim Guan Eng.

DAP mempertahankan sekolah vernakular kerana tidak mahu kaum tionghua bercampur dengan semua kaum .Sekolah vernakular adalah tempat DAP menyemai benih ultra kiasu,chauvanist dan rasis.Mana mungkin gudang benih DAP ditutup?

Chinese First Or Malaysian First? Inilah soalan yang harus ditanya kepada Lim Kit Siang bapak kepada segala rasis ultra kiasu. Mereka mempertahankan sekolah vernakular tetapi menentang sekolah wawasan yang cuba dibuat oleh Tun Mahathir.

Menentang sekolah wawasan kononnya takut kehilangan identiti bangsa cina , realitinya mereka lebih memilih identiti CHINA daripada MALAYSIAN! Itulah DAP!


Lim Kit Siang dan DAP harus buktikan Malaysian First,Chinese Second!


Pisau kata " I am a Muslim first, Malay second and Malaysian third, and that does not make me any less Malaysian. Does any idiot have a problem with that?"