Ahad, 4 September 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 04 Sep 2011 01:21 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Punca Mat Sabu putar belit sejarah

Posted: 03 Sep 2011 10:08 PM PDT

Kegahiraan Mat Sabu selepas sahaja dipilih orang dua parti Pas dan usaha parti itu menjadi parti arus perdana sehingga pemimpin Pas itu sanggup memutar belit sejarah kemerdekaan negara.

Kegahiraan Pas untuk menggantikan Umno cukup rakus, bahkan belum lama selepas parti itu menghapuskan perjuangan daulah islamnya yang diganti dengan konsep negara kebajikan, kini parti itu cuba mendapat sokongan kaum minoriti dengan mengagungkan peranan mereka dalam kemerdekaan negara.

Tidak dinafikan walaupun Parti Komunis Malaya disertai oleh sebahagian kecil bangsa melayu, namun majoritinya adalah daripada kaum cina.

Kenyataan Mat Sabu pada 21 ogos lalu dalam sebuah ceramah di Pulau Pinang, bahawa mereka yang menyerang Bukit Kepong pada 23 Februari 1950 yang mengorbankan 25 anggota polis kebanyakkannya bangsa melayu adalah pejuang kemerdekaan yang sebenar, kerana serangan itu adalah serangan kepada penjajah.

Tujuan tersirat Mat Sabu membuat kenyataan itu adalah dalam usaha menarik simpati kaum cina dalam pilihanraya akan datang. Namun, berapa ramai kah yang akan tertarik kepada kenyataan itu?

Mat Sabu sebenarnya telah lupa bahawa begitu ramai tentera dari berbagai kaum yang terkorban akibat tindakan parti komunis, malah sebahagian anggota keluarga yang terkorban itu masih hidup.

Timbalan Presdien Pas itu semasa mengeluarkan kenyataan itu telah tidak menggunakan pemikiran yang waras kerana kenyataannya itu sebenarnya akan mensabotaj usaha Pas menjadi parti arus perdana yang disokong oleh majoriti orang Islam/Melayu dan disenangi oleh orang bukan Melayu/bukan Islam.

Sekalipun Mat Sabu begitu– terdesak – untuk menafikan peranan pemimpin Umno dalam perjuangan kemerdekaan, namun adalah sangat tidak patut melabelkan anggota polis yang mati itu sebagai agen penjajah dan komunis yang membunuh mereka sebagai hero.

Mungkin dalam keghairahan beliau hendak menobatkan dirinya sebagai orang nombor dua Pas dan dalam usaha menyedapkan hati kaum-kaum minoriti, khasnya Cina, Timbalan Presiden Pas itu lupa kepada ratusan ribu ahli keluarga dan keturunan anggota tentera dan polis kita – tak kira bangsa dan agama – yang mati menentang pengganas komunis.

Nampaknya kecenderungan parti yang mendambik dada yang ditunjangi kaum melayu/islam ini cuba menyusukan kera di hutan berbanding kaumnya di serambi rumah sendiri.

Kepada kaum melayu/islam, pilihanraya umum ke-13 merupakan penentuan yang sangat kritikal, apa kah kaum yang majoriti dan pemilik tanah air masih merupakan tuan rumah yang masih disegani, atau terpaksa menumpang simpati!!! Fikir-fikirkan lah.

Kontraversi Bukit Kepong: Serangan terhadap Mat Sabu tidak cukup

Posted: 03 Sep 2011 08:33 PM PDT

Serangan tidak henti-henti Umno terhadap Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu berhubung tragedi Bukit Kepong masih tidak cukup jika pakar sejarah tidak diikutsertakan. Sebaliknya rakyat akan melihat serangan tersebut bertujuan mempertahankan sejarah versi parti Melayu itu.

Sudah tiba masanya pihak sejarahwan tampil untuk memberi penjelasan yang konkrit, agar rakyat tidak keliru. Atas sebab apa? ramai rakyat terutama pembangkang beranggapan bahawa sejarah negara yang ada berlunaskan tafsiran Umno.

Malah Pengarah Pusat Inisiatif Dasar (CPI)-Lim Teck Ghee berkata-serangan terhadap Mat Sabu adalah untuk mengekalkan tafsiran Umno terhadap sejarah tanah air - yang mana telah "yang digunakan dengan meluas di sekolah dan media rasmi" — bahawa ia adalah pihak yang berjuang untuk kemerdekaan.

Semalam Pemuda Umno berkata mahu mengumpulkan semua bekas tentera, anggota polis dan ahli keluarga warga Bukit Kepong dalam satu siri jelajah seluruh negara - dipanggil Pentas Patriot - untuk menjawab kontroversi kenyataan Mat Sabu.

Mat Sabu mencetuskan kontroversi apabila memberitahu dalam satu ceramah bahawa pejuang kemerdekaan telah melancarkan serangan itu di balai polis Bukit Kepong — membunuh 25 orang — semasa pemberontakan komunis dalam 1950.

Ahli politik itu telah dituduh membela komunis oleh pemimpin Umno dan ia disiarkan dalam Utusan Malaysia walaupun Mohamad menafikan ada menggunakan perkataan komunis dalam ceramahnya.

Timbalan Presiden Pas itu, dalam ceramahnya mengatakan Muhammad Indera — salah seorang individu yang dipujinya ketika ceramah pada 21 Ogos lalu telah dikatakan sebagai seorang pejuang kemerdekaan, sebagaimana disebutkan dalam Berita Harian pada 13 Ogos 2010.

Muhammad, lebih dikenali sebagai Mat Indera, adalah pemimpin komunis Melayu yang melancarkan serangan gerila terhadap berek polis ketika pentadbiran British.

Penganalisis politik dari Universiti Monash James Chin berkata, "sejarah Malaysia adalah Umno sebagai pejuang-pejuang kemerdekaan, bukan mereka sahaja. Mereka cuba meletakkan diri sendiri."

Parti Kebangsaan Melayu Malaya (PKMM) merupakan parti politik Melayu pertama ditubuhkan selepas penjajahan Jepun pada 1945 yang bangkit mempertahankan kemerdekaan. Umno ditubuhkan pada 1946 oleh Datuk Onn Jaafar.

Pensyarah kanan Universiti Sains Malaysia Profesor Madya Dr Sivamurugan Pandian pula menegaskan sebarang perubahan sejarah perlu diserahkan kepada pakar sejarah untuk menjelaskan salah faham, agar tidak menjejaskan perpaduan kaum.

"Lihat secara mendalam. Saya rasa apa yang berlaku ini adalah untuk mengiktiraf sumbangan komunis di kalangan orang Melayu," katanya.

"Kekeliruan bukan hanya di kalangan rakyat Malaysia tetapi juga penyokong PAS atau PR (Pakatan Rakyat)," katanya.

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 04 Sep 2011 01:09 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


KASI PANAS!! Perlukah Anwar Ibrahim Melakukan Sumpah Laknat? - Fathul Bari

Posted: 04 Sep 2011 09:06 AM PDT


Nak ke Anwar angkat sumpah? Berani ke?

OITT MAT SABU!! Mana hang mau lari.. kos rawatan macam mana?

Posted: 04 Sep 2011 06:40 AM PDTRANTAU PANJANG Sept. - Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu tidak menggunakan ceramah beliau di Markas Pas Kawasan Rantau Panjang di sini malam tadi untuk menjelaskan isu caj rawatan bagi merawat kecederaannya akibat menyertai perhimpunan haram Julai lalu, sebaliknya menyalahkan Pemuda UMNO kerana membangkitkan isu berkenaan.

Menurutnya yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu, dia telah melunaskan caj rawatan tersebut kira-kira RM8,000 tetapi tidak menyebut punca kewangan tersebut.

Beliau hanya menyentuh sedikit sahaja mengenai isu rawatan tersebut manakala selebihnya menyalahkan Pemuda UMNO yang disifatkannya sebagai penyibuk.

"Bila kita masuk hospital pakar, kadang kala ubat RM30 sahaja tetapi duit khidmat pakar perunding caj RM100. Apabila saya pergi ke hospital KPJ Shah Alam, saya tanya berapa agak-agak kos pembedahan, mereka kata dalam anggaran RM15,000.

"Kemudian datang Datuk lembaga pengarah hospital itu yang saya tak perlu sebut nama di sini, dia kata kamu buatlah pembedahan di sini, saya akan cuba cari jalan untuk kurangkan kos. Selepas pembedahan saya kena caj RM8,000, RM3,000 untuk kos pakar perunding manakala RM5,000 duit ubat, Pemuda UMNO kata saya bawa lari duit RM3,000. Mana saya bawa lari duit,'' katanya.

Sebelum ini, Pergerakan Pemuda UMNO mendesak Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng menjelaskan dakwaan penyelewengan wang Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang (PBAPP) bagi melunaskan bil rawatan Mohamad yang cedera kerana terlibat dalam perhimpunan haram Julai lalu.

Mereka mempertikaikan pembayaran bil sebanyak RM8,434.05 terhadap kecederaan Mat Sabu akibat aktiviti yang salah di sisi undang-undang, yang bertentangan dengan amalan korporat.

Dalam laporan Utusan Malaysia pada 29 Ogos, Ketua Penerangan Pemuda UMNO, Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican turut mendedahkan salinan memorandum pembayaran bertarikh 3 Ogos 2011 yang dirujuk sebagai "Bayaran balik perbelanjaan perubatan ahli lembaga pengarah (PBAPP), Tuan Haji Mohamad Sabu"

Bayaran balik yang diluluskan itu bernilai RM8,434.05 iaitu terdiri daripada bayaran RM5,060.55 bagi perbelanjaan perubatan dan RM3,373.50 bagi kos bayaran perunding pembedahan.

Bagaimanapun, kata Reezal Merican, persoalan timbul apabila bil Hospital Pakar KPJ Selangor yang dikepilkan bersama dengan memorandum pembayaran tersebut hanya berjumlah RM5,060.54. - Utusan

McTheory:
Mat Sabu seleweng duit.. dah la komunis, makan duit pulak tu..

TUDIAA!! Malaysiakini Bankrup!!

Posted: 04 Sep 2011 02:28 AM PDT


Bukan bankrup dalam soal kewangan. Tapi bankrup isu.. Isu DS Najib ke luar negara pada hari kebangsaan.

Agaknya edtor Malaysiakini saban hari memikir bagaimana nak cari isu baru untuk menghentam DS Najib, hinggakan DS Najib ke Austaralia untuk rawatan lutut pun mereka nak jadikan isu besar.

Mungkin Malaysiakini nak cari isu baru untuk alih isu komunis sedang hangat diperkatakan sekarang. Sebab itu mereka cari jalan untuk memfitnah kononnya DS Najib tidak menghormati hari kebangsaan, kerana sanggup keluar negara pada hari tersebut.

Banggang benar si Malaysiakini ni.


Apakah ini hasil berita dari sumber kewangan ratusan ribu sebulan?

Macam sampah!

McTheory:
Blogger percuma lagi pandai dari yang berbayar..

KANTOI!! Mat Sabu dan Guan Eng sudah tengelam!!

Posted: 03 Sep 2011 10:59 PM PDT


Isu Mat Sabu dibayar kos perubatannya oleh pihak PBAPP (Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang) dan jumlah yang dibayar kepada Mat Sabu melebihi kos perubatan sebenar, telah membuatkan Guan Eng dan Mat Sabu diam membisu. Masing-masing menuding jari ke sana dan ke sini untuk mengelak dari menyentuh isu ini.

Apa yang mereka takutkan sangat? Malah Guan Eng sendiri menuduh blogger Penang memfitnah mereka dalam isu ini. Apa yang fitnahnya? Kita cuma nak tahu, kenapa PBAPP membayar kos rawatan Mat Sabu lebih dari sepatutnya?  Kalau 3 ribu, bayar saja la 3 ribu. Kenapa nak bagi sampai 8 ribu kepada Mat Sabu?

Apakah ada penyelewengan?

Guan Eng mengelak dan menyuruh CEO PBAPP menjawab semua persoalan ini.. Mari kita lihat carta dibawah,Mat Sabu sebagai senarai Director dalam PBAPP, yang diketuai sendiri oleh Guan Eng sebagai chairman. Kenapa nak suruh CEO, pangkat yang bawah dari Mat Sabu untuk jawab semua ini? Apakah sebagai chairman Guan Eng tak boleh menjawabnya? Atau ada sesuatu yang Lim Guan Eng sembunyikan?

Sumber ini Mc ambil dari Blogger MiM, malah blogger MiM juga mempertikaikan perkara yang sama.

Beliau adalah Pengerusi Board Of Directors PBAPP dan PBAHB dan juga merupakan seorang akauntan bertauliah. Mustahil beliau tidak tahu sedikit pun tidak kemusykilan yang bloggers Penang dedahkan.

Dan benar, individu yang sepatutnya menerangkan dengan panjang lebar mengenai skandal ini ialah Lim Guan Eng sendiri dan bukannya Jaseni Maidinsa.

Lim Guan Eng akan balik dari negara China dan pejabat PBAPP akan mula beroperasi kembali Isnin ini setelah cuti Hari Raya Aidil Fitri.

Kepada Lim Guan Eng, jangan fikir cuti Hari Raya dan isu Mat Sabu yang pro-komunis akan menyebabkan rakyat leka dan terlupa dengan skandal besar ini.

Malah rakyat sebenarnya tidak sabar-sabar lagi dengan kesudahan skandal tersebut!

Persoalannya sekarang, apakah Lim Guan Eng terpaksa mencari 'kambing hitam' untuk menutup skandal ini?

Yang lebih besar ialah apakah 'kambing hitam' itu rela dikorbankan hanya untuk menutup malu Setiausaha Agung DAP itu?

Banyak lagi persoalan diutarakan.. nak baca klik MiM">sini.

McTheory:
Ini kes seleweng duit anak syarikat negeri.. kalau UMNO, dah lama puak Pas dok bising kata UMNO seleweng duit. Bila kena masa depa, depa buat diam sunyi sepi..Mat Sabu kena jawab hal ini!

MANGKAQ!! Deris Hitam Membodohkan diri lagi!!

Posted: 03 Sep 2011 07:48 PM PDT

Muka orang bijak pandai..

Tahu tak kenapa Si Deris hitam (gambar diatas) kalah dan tidak layak jadi penerangan Pas? Sebab orang Pas sendiri pun tahu dia ni tak boleh pakai. Sepuluh isu dia keluarkan, semuanya kena backfire kat Pas balik. Lihatlah betapa dangkal dan bodohnya si Deris hitam ni pertikaikan perjumpaan dan MoU persefahaman antara UMNO dan Parti Komunis China.


UMNO mewakili parti pemerintah di Malaysia. Manakala Parti Komunis China, merupakan parti pemerintah Republik Negara China. Jadi apa salahnya parti pemerintah mengadakan MoU persefahaman dengan parti pemerintah.

Negara China merupakan negara Asia yang paling maju dan paling cepat membangun. Negara China pun tidak lagi mengunakan sistem komunis dalam pemerintahannya, tak macam dulu. Mereka ini komunis moden yang membangun. Banyak yang Malaysia boleh belajar di negara cina.

Mc cuma harap, UMNO dan kerajaan Malaysia belajar cara nak mengawal pembangkang. Kerana cara, pemerintahan komunis, mereka takkan bagi muka pada pembangkang. Siapa yang didapati melawan atau membantah, bertentangan dengan kehendak pemerintah. Pasti akan diambil tindakan.

Kalau UMNO mengamalkan cara komunis, dah lama Mat Sabu, Deris Hitam, Sam Ketot, dan sekutu yang lain akan disumbat dalam penjara kerana melawan dan menyebarkan fitnah pada pemerintah.

Sebab tu Mc kata, Deris hitam dalam gambar di atas tu membodohkan diri.

Kalau tak tau dok diam saja la.. jangan dok tunjuk bodoh tu kat orang.

McTheory:
Puak Pas pula dok melopong percaya.. 

Siri Cctv Video Rembat! kes kecurian laptop!

Posted: 03 Sep 2011 04:21 PM PDT


Macam tu pun boleh ka? he he he.. manusia sekarang ni, teruk betul..

Duke of UMNO

Posted: 04 Sep 2011 01:08 PM PDT

Duke of UMNO


Phahrolrazi tak sabar nak jadi MB Kedah..?!!!

Posted: 04 Sep 2011 07:33 AM PDT

Saya tidak sempat untuk berkunjung berhari raya di rumah terbuka Menteri Besar Kedah kali ini. Saya terpaksa pulang awal ke Kuala Lumpur ekoran tugas yang tidak mengizinkan. Bagaimanapun, saya sempat bertanya khabar tentang perkembangan semasa Pas Kedah dan pemerintahan Ustaz Azizan Razak di negeri Jelapan Padi itu.

Saya mendapat maklumat yang tidak dapat saya sangsikan lagi. Kali ini mengenai pengakuan eksklusif "orang nombor 2″ Pas Kedah! Siapa lagi kalau bukan YB Phahrol Razi, salah seorang Exco kanan Azizan Razak…

Menurut sumber ini, pengakuan tersebut dibuat mengenai masa depan Azizan Razak sebagai Menteri Besar negeri itu. Menurut beliau, antara sebab Azizan Razak mesti turun dari kerusi Menteri Besar adalah kerana dia terlalu "memberi muka" kepada BN, khususnya UMNO! Itu pengakuannya.

Perkara itu tidaklah mengejutkan saya kerana saya sudah tahu mengenai perkara itu sejak awal lagi. Tapi, apa yang mengejutkan ialah mengenai Phahrolrazi yang menjadi orang kepercayaan Azizan Razak sendiri sudah berpaling tadah dari MB Kedah itu. Pengakuan tersebut menjadi bukti kukuh bahawa terdapat gerakan dari dalam Pas sendiri untuk menggulingkan Azizan Razak yang baru keluar dari IJN tersebut.

Kita tahu baru-baru ini Azizan Razak dalam kenyataan medianya menafikan sekeras-kerasnya mengenai dakwaan itu. Malah, wartawan yang bertanyakan hal tersebut turut diperli oleh MB Kedah itu. "Tidak ada soalan lain atau isu lain ka dari soalan itu?" soalnya kembali kepada wartawan tersebut.

Reaksi ini jelas menunjukkan Azizan sendiri tidak senang dengan soalan itu. Apakah dia sedang mengiyakan dalam menafikan sesuatu yang benar-benar berlaku?

Saya yakin, Azizan Razak sendiri tahu tentan komplot menjatuhkan kepimpinannya di Kedah. Iyalah, takkanlah dia nak mengaku pulak perkara "open secret" itu. Hakikatnya, biarpun dia menafikan dakwaan itu, rakyat Kedah, khususnya orang Pas Kedah sendiri tahu tentang apa yang berlaku di dalam pentadbiran "serba tak tahu" itu.

Bersedialah wahai MB Kedah. UMNO tidak galak menyerang kepimpinan Pas, namun ingatlah bahawa "musuh dalam selimut" lebih merbahaya dari musuh yang nyata. Azizan sedar tentang gerakan ini dan mungkin Phahrolrazi sendiri sudah tidak sabar untuk menjadi MB Kedah.

Pada saya, kita wajar tunggu dan lihat perkembangan Pas Kedah ini. Belum pun genap sepenggal Pas memerintah Kedah, Pas sudah terbelah kepada beberapa kem yang diketuai oleh "warlord-warlord" yang inginkan kuasa. Salah satu motif utama ialah dahagakan projek.

Azizan Razak memang selalu beri projek pada orang UMNO pun! Maklumlah, orang UMNO lebih berpengalaman membuat kerja berbanding Pas yang lebih bercakap dari membuat kerja. Pernah juga Azizan berikan projek pada orang Pas. Namun projek itu disia-siakan dan akhirnya lingkup. Contohnya ialah projek ternakan ikan keli…

Bayangkanlah, sedangkan tabung Memali pun dikebas dan dilingkupkan oleh puak-puak Pas Kedah. Apatah lagi projek-projek lain. Belum pun mendatangkan hasil, mereka sudah berkereta mewah dan sudah meminta kontraktor binaan menyediakan "quotation" mengubahsuai rumah mereka. Mana tak lingkup!

Hakikatnya, saya setuju Azizan Razak digulingkan. Bukan apa, senang sikit nak rampas Kedah kembali!


Sumber: klik sini

Mat Sabu Tak Perlu Minta Maaf Pun...

Posted: 04 Sep 2011 05:14 AM PDT


Saya mengikuti perkembangan isu Mat Sabu dan ceramahnya yang mendakwa Mat Indera serta pasukan komunis yang diketuainya ketika menyerang Balai Polis Bukit Kepong itu sebagai pejuang kemerdekaan sebenar.

Begitu juga dakwaan Timbalan Presiden Pas itu yang menegaskan bahawa Dato' Onn Jaafar dan Tunku Abdul Rahman sebagai pengkhianat negara hanya kerana mereka merupakan pegawai British yang menjajah Tanah Melayu ketika itu.

Kenyataan Mat Sabu di dalam ceramahnya di Padang Menora, Pulau Pinang itu dikecam hebat oeh pelbagai pihak. Majoritinya meminta agar pemimpin nombor dua Pas itu untuk meminta maaf. Mat Sabu digesa untuk meminta maaf kepada seluruh bekas polis dan tentera, serta keluarga mereka yang gugur di medan perang, bertempur dengan anggota komunis. Malah, Kanang Anak Langkau, turut berang dengan kenyataan Mat Sabu itu.

Pada saya, Mat Sabu tak perlu meminta maaf. Pemimpin-pemimpin atau mana-mana pihak pun tak perlu mendesak agar suami Normah itu untuk meminta maaf. Tiada apa yang perlu diminta maaf dan tiada apa yang perlu dimaafkan. Mengapa saya berpendirian begitu?

Pada pandangan saya, Mat Sabu bukanlah sejenis manusia yang akan menyesal dan meminta maaf atas keceluparannya. Apatah lagi kenyataan tersebut dikeluarkan dihadapan penyokong-penyokong Pas yang sememangnya totok.

Mat Sabu takkan meminta maaf. Merayu airmata darah sekalipun, dia tidak akan mengaku silap atau salah! Mungkin dia punya rasa maksum sebagaimana Mursyidul Amnya, Pok Nik Ajis.

Mengapa saya berkata begitu?

Ini adalah kerana Mat Sabu sememangnya bersifat begitu. Ingat lagi mengenai gelaran "Al-Juburi"? Mat Sabu adalah individu yang mencipta khas gelaran "istimewa" itu untuk Anwar Ibrahim yang ketika itu menjawat jawatan Timbalan Perdana Menteri. Bermatian dia bersama Karpal menuduh Anwar terlibat dengan aktiviti gay, dan Mat Sabu di dalam ceramahnya memberi gelaran tersebut kepada Anwar.

Sehingga kini, meskipun sudah berpeluk dengan Anwar, sudahkah Mat Sabu meminta maaf atas keceluparannya mendedahkan tabiat kesukaan Anwar itu kepada khalayak umum?

Pernahkah kita mendengar Mat Sabu menarik balik gelaran "Al-Juburi" itu dari Anwar?

Dia hanya menyatakan bahawa dia akan berhenti dari menyerang Anwar dengan gelaran itu memandangkan Anwar sudah berada di kem yang sama dengannya. Meminta maaf dari Anwar? Jauh sekali…

Seperkara lagi, ingat tidak mengenai kenyataannya selepas Bershit 2.0? Mulanya, dia mendakwa bahawa dia dilanggar Land Rover milik PDRM. Habis dicanangnya pada media dan orang ramai, kononnya Land Rover PDRM telah merempuhnya hingga menyebabkan kakinya cedera teruk dan perlu dibedah. Dia begitu gigih mempertahankan kenyataannya.

Namun, setelah PDRM mempamerkan rakaman CCTV yang diambil dari kawasan dia ditangkap dan rakaman visual tersebut jelas menunjukkan Land Rover PDRM itu tidak langsung bersentuh dengan motorsikal yang dibonceng Mat Sabu, terus dia pusing cerita.

Kononnya, kali ini dia dilanggar oleh kereta Waja PDRM pulak! Padahal, rakaman itu jelas menunjukkan dia langsung tidak dilanggar serta motorsikal yang dibonceng Mat Sabu itu sebetulnya hilang kawalan dan terlanggar pembahagi jalan!

Dari Land Rover, Mat Sabu beralih pula kepada Waja. Padahal tak kena apa-apa pun dan dia jatuh sendiri! Namun, walaupun sudah 100% "kantoi", ada ke kita dengar Mat Sabu meminta maaf mengenai penipuannya itu? Tidak, bukan?

Jadi, mengapa perlu dipaksa dia untuk meminta maaf?

Pada saya, biarlah Mar Sabu mempertahankan kenyataannya itu. Kenyataan itu sememangnya bukti bahawa Mat Sabu seorang manusia jenis "kaki temberang", "kaki fitnah", dan "takkan mengaku salah" walau sudah terang-terang "kantoi"! Apa yang diharapkan dari orang jenis begitu? Nak harapkan dia minta maaf? Maaflah, dia bukan jenis begitu…

Pada saya, biarlah rakyat mendengar dan menghukum sendiri siapakah Mat Sabu sebenarnya. Apakah dia seorang "opportunis" yang sanggup menghalalkan yang haram demi matlamat yang dikejarnya? Rakyat lebih bijak untuk menilai tentang manusia yang jenisnya seperti Mat Sabu ini.

Wallahu'alam.

klik kat sini

Woi Kit Siang! Kalo lu tak paham Islam..lu diam la apek oiii..!!!

Posted: 04 Sep 2011 02:12 AM PDT


Sedang jenazah jurukamera Bernama TV, Allahyarham Noramfaizul Mohd Nor,39, sibuk diurus untuk dikebumikan, sudah ada suara sumbang yang jahil cuba mempertikai dan mempolitikkan isu kematian wartawan media dalam misi bantuan kemanusiaan tersebut.

Penasihat Ahli Parlimen DAP yang dilabel sebagai 'anti-Islam', Lim Kit Siang hari dilaporkan mempertikaikan kematian Allahyarham di dalam misi bantuan kemanusiaan ke Somalia sebagai satu publisiti murahan kepada UMNO.

Menghairankan, sebagai seorang yang kononnya sudah di'tarbiyah' oleh Pas untuk mementingkan Islam, Kit Siang tidak sensitif dengan sifat semulajadi mengenai tali silaturrahim yang wujud di dalam persaudaraan sesama Islam.

Untuk pengetahuan bapa kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng itu, misi bantuan kemanusiaan tersebut adalah satu tindakan yang mulia dan berani yang lahir dari hati umat Islam di negara ini untuk saudaranya yang menderita di Somalia.

Sebagai saudara seagama, umat Islam di Malaysia tidak sanggup berpeluk tubuh dan melahirkan rasa kasihan di bibir sahaja melihat penderitaan yang dialami oleh saudara-saudaranya di negara Afrika yang di ancam kebuluran dan bergolak itu.

Atas semangat dan akhlak yang diterapkan oleh Nabi junjungan kami, Muhammad SAW, maka Kelab Putera 1Malaysia melalui Pengerusinya, Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim, diilhamkan dan ditakdirkan Allah untuk menganjurkan misi bagi membantu saudara-saudara kami di sana.

Kit Siang tidak perlu mempertikaikan bantuan tersebut memandangkan beliau bukan beragama Islam dan tidak langsung faham akan sensitiviti umat Islam yang bagaikan 'cubit paha kanan, paha kiri pun terasa sakitnya'.

Itu adalah tanda persaudaraan sesama Islam tak kira di mana saja mereka berada, biar apa pun bangsa, warna kulit, fahaman politik, budaya mahupun bahasa.

Itulah Islam sebenar. Kit Siang sepatutnya diam dari terus memberikan komen mengenai sesuatu perkara yang dia sendiri tidak tahu.

Sebagai contoh yang menunjukkan Kit Siang sebagai jahil, beliau mengucapkan 'Al-Fatihah' yang ditujukan kepada keluarga Allahyarham Noramfaizul.

'Al-Fatihah' adalah surah dari Al-Quran Al-Karim yang sepatutnya dihadiahkan kepada Allahyarham Noramfaizul sendiri dan bukan kepada keluarga beliau!

Jika perkara asa sebegini pun Kit Siang tidak arif, janganlah pula melalut meroyan hingga ke perkara 'mati syahid' yang beliau sendiri tidak tahu maknanya!

Siapa Kit Siang untuk mempersoalkan misi bantuan itu dan menyimpulkan kematian Allahyarham Noramfaizul sebagai satu publisiti murahan untuk UMNO?

Kit Siang tidak lebih dari seorang 'chauvinis ultra kiasu' yang datangnya dari Tanah Besar Cina untuk berkongsi hidup di bumi Melayu ini dan pernah mengancam 'Over my dead body!' untuk mengisyhtiharkan Malaysia sebagai sebuah negara Islam!

Justeru itu, campur tangan Kit Siang yang cuba mempolitikkan kematian Allahyarham Noramfaizul itu adalah satu tindakan dari seorang ahli politik yang dungu dan cuba bercakap mengenai perkara yang dia sendiri tidak tahu mengenainya.

Tindakan tersebut jelas menunjukkan kebodohannya mengenai Islam dan menafikan dakwaan sahabat politiknya, Pas, yang sebelum ini kononnya mendakwa bahawa 'DAP lebih Islamik' berbanding UMNO.

Usahlah cuba 'menegakkan benang yang basah' sekiranya Kit Siang sendiri tidak mengenal mana satu 'benang' dan yang mana satu 'jarum', tertusuk di jari kelak tentu buruk padahnya!
- Mynewshub.my

Cucu Tok Selampit

Posted: 04 Sep 2011 01:05 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Misi Kemanusian Kelab Putera UMNO Ke Somalia - Rumah Siap Pahat Berbunyi

Posted: 04 Sep 2011 07:47 AM PDT


Al Fatihah Buat Allayarham Noramfaizul Mohd Nor

Penulis ingin merakamkan takziah kepada keluarga Allahyarham Noramfaizul Mohd Nor, jurukamera BERNAMA TV yang terkorban di Somalia pada Jumaat lepas. Kita mengharapkan semua pihak agar berhenti menunding jari ke atas sebab musabab permergian Allahyarham. Hidup dan mati adalah ketentuan Allah. Kalau ajal sudah sampai, di atas tilam waima sekalipun kita akan kembali mengadap Ilahi. Namun, banyak pengajaran berguna yang dapat kita pelajari dari isu ini:

1. Jaket Kalis Peluru (Bulletproof Vest)

Juak-juak Pakatan Haram sama ada di laman-laman portal akhbar "online" maupun laman-laman sosial mempertikaikan anggota-anggota sukarelawan Misi Kemanusiaan Kelab Putera UMNO ke Somalia tidak dibekalkan dengan jaket kalis peluru. Persoalannya, apakah jaket kalis peluru jalan penyelesaiannya untuk mengelakkkan tragedi yang sama dari berulang? Kelvar (bulletproof vest) hanya dapat menahan senjata api yang ringan dan bukannya kebal dari senjata yang selalu digunakan oleh pihak militan seperti AK47, .50 cal machineguns dan sebagainya. Di Somalia, letaklah setebal atau seteguh mana jaket kalis peluru. Kalau puak militan Somalia yang bertelagah menggunakan bazooka atau lain-lain letupan seperti bom tangan dan sebagainya, tidakkah berkecai badan dibuatnya. Pak Menteri pun agak-agaklah hendak membuat kenyataan media. Janganlah buat kenyataan macam budak sekolah. Sekurang-kurangnya buatlah kajian sedikit.

2. Persediaan Yang Cukup

Untuk membuat liputan sesuatu misi terutama yang melibatkan negara yang bergolak dan berperang, persediaan yang cukup diperlukan. "Standard Operating Procedures (SOP) yang lengkap diperlukan selain langkah-langkah keselamatan dan disiplin yang ketat. Agak malang penulis mendapat tahu bahawa tiada SOP dibekalkan kepada para wartawan dan masa yang singkat juga diberikan kepada wartawan dan 'sukarelawan'. Walaupun Allahyarham merupakan seorang yang berpengalaman dan pernah terlibat dalam misi di Gaza, latihan yang cukup dan SOP yang lengkap tetap diperlukan.

3. Pihak Yang Menguruskan Misi Bantuan

Penulis tidak berhajat untuk menunding jari sama ada kepada pihak Kelab Putera UMNO maupun kepada Datuk Azeez sendiri yang mengetuai misi kemanusiaan ini. Tragedi boleh berlaku di mana-mana dan semua pihak hendaklah mengambil ikhtibar daripadanya. Namun penulis berpendapat, untuk misi-misi kemanusiaan ke negara-negara bergolak dan berperang seperti di Somalia, biarlah pihak-pihak yang arif dan pakar seperti Angkatan Tentera Malaysia mengetuai misi berkenaan dan bukan orang awam seperti kita yang tidak tahu selok belok suasana peperangan. Penulis tetap berpendapat, tidak perlu membawa wartawan, jurukamera serta bloggers kalau setakat misi hendak menghantar barang makanan. Pihak ATM sendiri dapat menguruskan misi ini dengan lebih effisyen.

4. Pengiktirafan Sewajarnya Kepada Semua Pihak Yang Berjuang

Penulis tidaklah mahu mengulas sambutan yang luar biasa diberikan kepada 'sukarelawan' Kelab Putera UMNO yang pulang ke tanahair hari ini. Mungkin sambutan yang luar biasa ini mungkin ada kaitan dengan tujuan untuk menyambut jenazah Allahyarham Noramfaizul, sehinggakan Perdana Menteri, DS Najib yang sedang menjalani "intensive therapy" di Perth sekalipun 'terpaksa' pulang ke tanahair. Semua pihak mahu mengambil kredit dari peristiwa ini baik pihak Kerajaan maupun pihak pembangkang. Namun biarlah sambutan yang diberikan berpada-pada. Penulis tidak pernah mendengar atau membaca di akhbar, kumpulan-kumpulan Mercy Malaysia yang terlebih dahulu bertugas di Somalia dan telah bertugas sekian lama diberikan publisiti yang meluas sebegini rupa. Apakah 'the unsung heroes' ini dipinggirkan memandangkan mereka tidak memberikan keuntungan kredit kepada pihak-pihak yang berkenaan? Penulis mengesa, selepas ini mana-mana kumpulan Mercy Malaysia yang kembali dari melakukan tugasan mereka di Somalia diberikan layanan dan penghormatan yang sama. Mereka juga adalah hero di mata saya.

Kesimpulannya, kita tidak tahu apakah misi kemanusiaan yang dilakukan oleh Kelab Putera UMNO benar-benar memberi impak positif dari aspek kemanusiaan kepada Somalia. Esok hari, Rakyat Somalia masih lagi kebuluran, negara mereka masih lagi bergolak dan berperang, serangan penyakit dan kematian berlaku saban hari. Jadi tidak perlulah publisiti yang berlebihan (exxagerate) diberikan kepada mana-mana pihak yang kononnya ingin membantu Rakyat Somalia. Biarlah kita mencontohi usaha berterusan yang dilakukan oleh sukarelawan-sukarelawan sejati seperti Mercy Malaysia yang bekerja secara diam dan teratur tanpa perlu mendapat publisiti berlebihan.

THE FLYING KICK

Posted: 04 Sep 2011 01:05 PM PDT

DIMENSI

Posted: 04 Sep 2011 11:43 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Nurul pengkhianat sokong si pengkhianat!

Posted: 04 Sep 2011 05:08 AM PDTMengulas langkah Pemuda Umno yang mahu mengadakan majlis penerangan jelajah negara - Pentas Patriot - untuk menjawab kenyataan Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu mengenai serangan ke atas balai polis Bukit Kepong, tegas Nurul Izzah (gambar), "inilah yang sepatutnya menjadi matlamat parti-parti politik, terutama sayap-sayap pemuda."

Malangnya, kata beliau, sedihnya Umno sekali lagi mengguna peluang yang ada untuk menimbulkan syak-wasangka dan rasa benci di kalangan rakyat Malaysia demi masa depan politiknya sendiri.

Nurul Izzah berkata rancangan Pemuda Umno untuk mengadakan program jelajah yang akan "menyerang" Mohamad amatlah mendukacitakan dan tidak perlu.

Katanya, tindakan ini diputuskan walaupun pelbagai pihak menunjukkan Mohamad tidak pernah mengagungkan golongan Komunis ataupun mempromosi keganasan dalam ucapan beliau 21 Ogos lalu. - TheMalaysianinsideanuvajiass

Anak abah memang bangang. sama hebat bangang!. Nurul nak kembali ke zaman silam ala2 'back to the future' dengan cuba menukar fakta sejarah. Khayalan nurul memang jauh sekali. kalau boleh peristiwa mangsa2 tragedi bukit kepong nak di hapuskan terus dari lipatan sejarah.

Begitu juga dengan peristiwa2 yang berkaitan dengan kekejaman komunis sewaktu darurat dulu. Sejarah tak pernah berbohong. Melalui sejarah juga lah negara ni terbina. Kita tak heran kalau nurul atau mat sabun tak pernah mengiktiraf sejarah negara ni sebab bukan mereka yang berada di tempat kejadian.

Tapi bagaimana pula dengan tindakan nurul dan bapaknya yang selalu memburuk2kan nama Malaysia di luar negara? membocorkan maklumat sulit pertahanan negara kepada negara asing! mendedah dan memburukan imej pertahan negara! bukan kah itu satu pengkhianatan yang terang lagi bersuluh!!

Sebelum lembu 2 ekor ni terus mempersoalkan sejarah negara, memang patut 2 ekor lahabau tu pergi bertanya terus dengan penduduk setempat di bukit kepong seperti yang di sarankan oleh timbalan ketua polis negara tempohari atau baca di sini

Kalau masih tak paham jugak..memang sah diorang otak beku! kehkehkeh

Omegay: TheMalaysiainsider ejen komunis!

Posted: 03 Sep 2011 11:00 PM PDT


Serangan tidak henti-henti Umno terhadap Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu berhubung tragedi Bukit Kepong bertujuan mempertahankan sejarah versi parti Melayu itu, kata penganalisis politik.

Beberapa penganalisis memberitahu The Malaysian Insider, Umno mahu mengekalkan tafsiran sejarahnya - yang mana telah "yang digunakan dengan meluas di sekolah dan media rasmi" — bahawa ia adalah pihak yang berjuang untuk kemerdekaan.

"Sudah tentu, Umno dulu sangat berbeza dengan Umno sekarang dan kemerdakaan dicapai melalui usaha-usaha pelbagai kuasa termasuk Parti Komunis Malaya," kata Lim Teck Ghee, Pengarah Pusat Inisiatif Dasar (CPI).

"Bagaimanapun, harapan adalah supaya propaganda dan versi mementingkan diri sendiri ini akan menjadi tafsiran yang tidak boleh dicabar dan kekal dalam sejarah kita," tambahnya. -TheMalaysiainsideanuvajiass

kehkehkehkeh puak2 fuckatan mencecet2 nak backup mat sabun! Untuk pengetahuan lim teck ghee, mat sabu bukan di tuduh tapi dia yang menuduh diri sendiri sebagai pembela komunis!. Peristiwa bukit kepong cuba di putarbelitkan lagi sekali oleh pihak2 yang buta sejarah. 


Bakar balai polis bukan cerita dongeng. Mayat yang hangus di mamah api bukan di buat2. Komunis bunuh anggota polis juga bukan rekaan special effect! 

Seperti yang pernah di laporkan oleh haprakah sebelum ni bahwa Mat Indera telah di tipu hidup2 oleh komradnya dek kerana ada agenda tersirat dan di luar pengetahuan Mat Indera. Sejarah dah tercatat komunis memang suka menipu orang2 melayu macam mat sabun dan mat indera beb!..sekarang portal anuwar pandikutti dah mula bertindak sebagai ejen komunis! so jangan nak  tukar sejarah la braderr lim woi!...brengsek loh!! kehkehkehkeh harkk ptuihh

Omegay: Al Fatihah..Noramfaizul Mohd Nor

Posted: 03 Sep 2011 08:15 PM PDT

semoga rohnya di cucuri rahmat

Charlie yang membawa anggota KP1M dari somalia baru saja mendarat di lapangan udara TUDM sebentar tadi dengan membawa jenazah jurukamera Bernama allahyarham Noramfaizul untuk di semadikan di tanah perkuburan islam UPM.


Sebagai mengenang jasa beliau satu laman facebook telah di wujudkan untuk menghargai jasa beliau. klik sini


Keadaan pagi ini kelihatan cukup sayu pilu apatah lagi bagi keluarga allahyarham. biarpun arwah telah pergi meninggalkan kita namun keberanian beliau mengambil risiko untuk menyertai misi ini amat membanggakan kerana pengorbanan beliau telah membolehkan rakyat malaysia melihat sendiri bagaimana keadaan sebenar kesusahan rakyat somalia yang terdesak memerlukan bantuan

komen celaker si latipah koyak puki

komen kimek dari twitter kit siyal

Namun masih ada lahabau2 yang mengambil kesempatan dari kejadian yang menyayat hati ini untuk mempolitikkan kematian arwah Noramfaizul. Sape tak kenal latipah koyak puki. Mulut busuk, hati hitam, perangai serupa setan!. 

Dalam twitter beliau memperlekeh misi KP1M yang melakukan misi tersebut di anggap satu percutian. Begitu juga kit siyal kimek menganggap misi UMNO semata2 untuk mendapatkan politikal mileage. palo hutakzzz dio!

Adakah dengan membantu manusia yang amat memerlukan bantuan di anggap satu perkara yang lucu? Bagaimana jika keadaan di somalia terjadi di malaysia? berani ke dia buat kenyataan macam tu? sebenarnya fuckatan memang jeles dengan pendekatan yang di lakukan oleh kerajaan untuk memberi bantuan kemanusiaan menlangkaui sempadan. 

Begitu juga misi bantuan ke gaza. Mereka pulak yang melenting dan terus mempersoalkan misi bantuan yang cuba di salurkan seolah2 mahu mematahkan terus semangat mereka yang menyertai misi tersebut

Terbukti fuckatan sendiri memang tak berani nak laksanakan sebarang misi berbahaya sebaliknya hanya pandai mengomel dan komplen dari pagi sampai ke malam!...harkk ptuihhh

p/s: Al-fatihah..Semoga roh allahyarham di cucuri rahmat dah di tempatkan di kalangan orang2 yang soleh dan beriman....aminnnnnnnnn

PEJUANG BANGSA

Posted: 04 Sep 2011 11:07 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Mengapa Komunis & Mat Indera dibenci ? Kekejaman atau pengkhianat ?

Posted: 04 Sep 2011 09:35 AM PDT
1 )  SERANGAN bersenjata Parti Komunis Malaya (PKM) ke atas Balai Polis Bukit Kepong, 35 kilometer dari Muar, jam 4.30 pagi pada 25 Februari 1950, adalah sangat berkesan dalam sejarah negara.2 . Serangan itu memperlihatkan kegigihan dan kecekalan anggota polis yang begitu kecil jumlahnya iaitu 20 orang bersama enam Pengawal Kampung (Home Guards) mempertahankan maruah sebuah institusi yang melambangkan keselamatan dan kedaulatan negara dan masyarakat. Mereka memang menjadi sasaran Parti Komunis Malaya yang meletakkan Rejimen 3 dan 4 untuk bergerak dan menguasai Johor. Serangan yang melibatkan 180-200 orang anggota Malayan Races Liberation Army (MRLA), PKM itu telah diketuai oleh Mat Indera.

3) Dalam serangan itu Sarjan Jamil Mohd Noh, Ketua Balai telah mengetuai anak buahnya untuk mempertahankan Balai Polis Bukit Kepong, Balai Penghulu dan Berek Kelamin Polis daripada ditawan oleh komunis. Mereka tidak mahu menyerah kalah walaupun dipujuk oleh Mat Indera melalui isteri seorang anggota polis yang dapat ditangkapnya di berek kelamin.

3) Mereka tidak berganjak daripada lubang-lubang kubu pertahanan mereka walaupun seorang demi seorang anggota polis itu tercedera dan tertewas oleh peluru komunis yang datang seperti hujan menimpa bumi. Mereka berjuang selama enam jam tanpa mengira keselamatan nyawa mereka. Ada juga isteri-isteri polis yang cuba melawan membela kematian suami mereka. Namun, kudrat mereka tidak seberapa. Kekejaman komunis mengatasi segala-galanya. Mereka bukan sahaja membakar kompleks balai polis itu menjadi debu, tetapi sanggup membaling seorang anggota polis yang cedera ke dalam api yang sedang membara. Tiga orang isteri polis juga dihumban ke dalam api tanpa belas kasihan. Ada yang terpaksa berpelukan ketakutan menunggu kematian yang menyeksakan itu. Seorang kanak-kanak juga menjadi mangsa kekejaman komunis. Mereka rentong seperti arang. Hanya Yusof Rono, seorang anggota polis yang cedera parah dapat melepaskan diri untuk meminta bantuan.

4)  Dato' Onn Ja'afar, Menteri Besar Johor dan Pengerusi Jawatankuasa Keselamatan Negeri, yang telah melawat kawasan itu menyifatkan pertahanan anggota-anggota Balai Polis itu adalah sebagai sesuatu tindakan yang sangat `determined and heroic'. Seramai 25 orang yang terkorban mempertahankan Balai Polis itu; 19 orang anggota polis dan 6 orang pengawal kampuong. Bagi Mat Indera dan PKM, ini adalah satu kejayaan besar. Mat Indera tidak rasa bersalah walaupun mereka yang dibunuh dan dibakar hidup-hidup adalah sebangsa dan seagama dengannya.

Mat Indera pengkhianat bangsa & agama 

5) Mengapa Mat Indera berada dalam PKM dan terlibat dalam Peristiwa Bukit Kepong? Jika disusuri sejarah politik negara, PKM telah menjalankan satu dasar Malayan United Front iaitu satu dasar yang telah diputuskan sebelum 1948 lagi. Dalam dasar ini, PKM akan cuba menyebarkan pengaruh dan ideologi komunis kepada semua bangsa di Tanah Melayu. PKM yang ditubuhkan pada 1927/1930, selama ini hanya mendapat sokongan daripada satu bangsa sahaja sedangkan orang India dan Melayu terutamanya tidak ramai menjadi anggotanya.

6 ) Untuk mencapai tujuan ini, anggota PKM telah meresap masuk dan menubuhkan kesatuan sekerja, parti-parti politik serta badan-badan masyarakat yang lain. Malah mereka juga menyamar dengan nama orang Melayu dan menggelarkan dirinya sebagai Haji seperti Cheng Nan yang menyamar sebagai Haji Hashim dan bergaul dengan masyarakat Melayu di Pahang. Malah untuk menunjukkan imej kerjasama bangsa itu, Musa Ahmad, seorang kelulusan sekolah agama rakyat telah dilantik sebagai Pengerusi PKM. Beliau kemudian digantikan oleh Abdullah C.D. apabila Musa bermastautin di China. Namun, mereka adalah boneka kerana Chin Peng adalah pemegang dasar PKM.7)  Mat Indera dan ramai orang Melayu pada masa itu terpengaruh dengan dasar PKM kerana dibakar  semangat mereka dengan perasaan anti–kolonial dan anti-kuasa Barat. British yang menguasai Persekutuan Tanah Melayu dilihat sebagai penjajah yang mengeksploitasi ekonomi negara. .Manakala Raja-Raja Melayu dan pembesar Melayu yang memimpin UMNO dilihat sebagai penyokong British.

8 ) Ini kerana PKM telah gagal untuk mendapat perhatian British selepas Persekutuan Tanah Melayu ditubuhkan pada 1948. Sebelum itu PKM telah bekerjasama dengan British untuk menentang pihak Jepun di antara tahun 1942-1945. Ramai anggota Komunis telah diberi penghargaan oleh British. Chin Peng diberi gelaran Sir oleh British.

PKM sokong Malayan Union 

9 ) PKM juga menyokong rancangan Malayan Union yang diperkenalkan oleh British pada April 1946. Ini kerana Malayan Union bersifat kesatuan dan republik serta menjadi tanah jajahan takluk British. Kerakyatan juga terbuka kepada sesiapa sahaja yang lahir di tanah jajahan takluk British. Rancangan Malayan Union ini dianggap progresif kerana tamadun Melayu yang terbina sejak 1273 atau 1400 dengan Kesultanan Melaka dan kerajaan-kerajaan Melayu yang lain akan terhapus. Seluruh Tanah Melayu akan dikenal sebagai Malayan Union dan diperintah oleh Gabenor yang dilantik oleh Raja England dan Wales. Ketuanan Melayu yang berpaksikan Raja Melayu akan termusnah sama sekali.

10 ) Ini dibantah oleh Raja-Raja Melayu & orang Melayu yang bersatu diri mereka dalam Kogres Melayu 1946 yang menubuhkan UMNO.  Raja- Raja Melayu & UMNO terpaksa berunding selama 2 tahun sebelum British bersetuju menarik Malayan Union dan menggantikan dengan Persekutuan Tanah Melayu pada 1 Feb 1948 .

11)  Ketika itu , British menolak Perlembagaan Rakyat yang dicadangkan PKM dan sekutunya . Inilah punca mereka berdendam dengan British dan memeranginya pada 1948 . PKM juga menjadikan orang Melayu iaitu Raja-Raja Melayu & UMNO sebagai musuhnya  kerana dilihat sebagai penyokong British yang melansungkan pemerintahan .

12. ) Melalui  Persekutuan Tanah Melayu inilah British memberi semula kuasa pentadbiran negeri kepada Menteri Besar & ketua-ketuan jabatan kerajaan yang dilantik oleh Sultan negeri masing-masing . British hanya berjawatan sebagai Penasihat Bristih sahaja .

Mengapa orang Melayu benci Komunis ?

13 ) Orang Melayu tolak komunis kerana serik dengan kekejaman yang dilakukan mereka selama 13 hari semasa mengisi kekosongan pemerintahan Tanah Melayu selepas Jepun menyerah kalah .  PKR ketika bermaharajelala dan menguasai balai polis serta menunjukkan kekuasaanya .

14 ) Komunis ketika itu  mempunyai senjata canggih menghukum penduduk kampung yang dikatakan bersubahat dengan Jepun . Ramai Tok Imam , tok guru , dan orang biasa ditangkap dan dibunuh hidup-hidup  dengan kejam . Banyak rumah yang dibakar di waktu malam . Lebih memilukan lagi , masjid-masjid juga  dicemari dan Al Quran dijadikan pengesat Najis !

15 ) Kebangkitan pengganas Komunis di Tanah Melayu  telah ditentang hebat pemimpin Melayu seperti Kiyai Salleh dan  juga beberapa kumpulan lagi . Begitu juga dengan peranan anggota keselamatan selepas Persekutuan Tanah Melayu hingga lah negara merdeka pada 1957 .  Ramai anak-anak muda dari kampung  sertai Polis , AP , Polis Simpan dan tentera.

16) Mereka menyahut seruan untuk menjaga keselamatan dan keamanan Persekutuan Tanah Melayu  sehingga sanggup menggadai nyawa untuk memburu pengganas komunis di hutan belantara .  Menurut sumber , seramai 161,281 orang anggota polis terlibat dalam usaha mengatasi ancaman komunis .  Askar Melayu pulak ditubuhkan 3 Batalion dalam darurat 1948 - 1960  bagi menentang jumlah 12,500 pengganas komunis . yang mengangkat senjata.

17 ) Jelasnya di sini ,   PKM dan Mat Indera dilihat hanya mahu menegakkan ideologi komunis mereka dengan menggunakan kekerasan senjata untuk mendapat kuasa politik berbanding pihak tentera & polis bertugas menjaga keamana dan keselamatan

18) Dengan kegigihan dan semangat mereka memburu pengganas komunis di hutan , maka ancaman pengganas dan pengkhianat negara ini dapat diatasi . Kedaulatan dan kemerdekaan negara dipertahankan .

19 ) Adakah anggota tentera & polis yang pertahankan keamanan negara dianggap pembelot bangsa ? Adakah patut Mat Indera dianggap pejuang apabila sanggup bersekongkol dengan komunis dengan membiarkan bangsanya dan agamanya dimusnahkan ?


***olahan dari rencana Kekejaman PKR tetap dirasa 


Juak-juak Buta sejarah termasuk Mat Sabu patut baca fakta ini !

Posted: 04 Sep 2011 02:09 AM PDT KENYATAAN kontroversi Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu atau Mat Sabu mengenai kes serangan komunis di Bukit Kepong pantas mengundang kritikan dan kecaman majoriti. Gerombolan komunis diangkat sebagai pejuang sebenar, bukan anggota polis dan ahli keluarga mereka yang terbunuh dalam insiden 23 Februari 1950 itu. Wartawan Berita Minggu, SYUHADA CHOO ABDULLAH mendapatkan pemerhati politik dan tokoh sejarawan negara, Prof Emeritus Tan Sri Dr Khoo Kay Kim untuk mengupas polemik berkenaan

APA pendapat Tan Sri mengenai kenyataan kontroversi Mat Sabu dan boleh Tan Sri huraikan berdasarkan hakikat sejarah, apa matlamat sebenar komunis, muslihat serta tindakan untuk mencapai matlamat mereka.

Berdasarkan dakwaan itu, saya pasti Mat Sabu tidak faham apakah perjuangan komunis. Parti Komunis Malaya (PKM) ditubuhkan atas arahan Komunis Antarabangsa (Soviet Union). Apa yang diharapkan oleh Komunis Antarabangsa? Berdasarkan sejarah, pihak komunis waktu itu berpecah dua. Satu terikat kepada Parti Komunis China dan satu kepada Komunis Antarabangsa. Komunis Antarabangsa mahu mewujudkan Orde Komunis Dunia, maka seluruh dunia harus menerima ideologi komunis. Komunis Antarabangsa juga berpegang kepada slogan 'Workers of the World Unite' mahu dunia diperintah oleh pekerja. Bagi Komunis Antarabangsa, yang dimaksudkan pekerja ialah golongan marhain, iaitu pada dasarnya pekerja dalam industri, tidak termasuk petani. Waktu itu di negara ini, istilah marhain belum digunakan.

Mat Sabu juga mendakwa Allahyarham Datuk Onn Jaafar dan Almarhum Tunku Abdul Rahman tidak layak dianggap pejuang kemerdekaan kerana mereka pegawai British.

Mereka tidak pernah bekerja dengan British. Kerajaan Melayu tidak pernah menjadi jajahan British. Kerajaan Melayu dulu secara rasmi dikenali sebagai Negeri Melayu Naungan, iaitu di bawah perlindungan British, tetapi tetap diperintah oleh Raja. Kehadiran British adalah berasaskan perjanjian dengan Raja setiap kerajaan. Pegawai British ditugaskan menjalankan pentadbiran, kedaulatan tetap pada Raja.

Maksudnya dari segi undang-undang, British tidak pernah menjajah kerajaan Melayu, hanya Negeri-Negeri Selat yang dikenali sebagai 'Tanah Jajahan Mahkota British.' Pegawai British utama di Negeri-Negeri Selat dikenali sebagai gabenor, padahal kedudukan pegawai yang sama di kerajaan Melayu dikenali sebagai 'High Commissioner' (Pesuruhjaya Tinggi). Gabenor Hugh Clifford dalam ucapannya kepada Majlis Persekutuan pada Januari 1949 mengatakan apabila beliau merujuk kepada kerajaan Melayu: 'They were, they are and they must remain Malay states. These states were when our cooperation in government was first invited Mohamedan monarchies. And such they are today. We have neither the right nor the desire to vary the system of government".

Dalam undang-undang memang ada dua keadaan, satu 'de jure' (selaras dengan undang-undang) dan satu lagi 'de facto' (apa sebenarnya berlaku atau boleh juga dikatakan melanggar undang-undang). Datuk Onn mula-mula bekerja dengan kerajaan Johor dan Tunku dengan kerajaan Kedah. Mereka bekerja di negeri yang dianggap Negeri Melayu Tidak Bersekutu, iaitu Raja masih ada banyak autonomi. Selepas perang, mula-mula Datuk Onn kemudian Tunku diterima oleh British sebagai presiden UMNO yang diakui British sebagai parti politik orang Melayu (iaitu mereka yang dianggap 'rakyat Raja'). Oleh sebab orang Melayu menentang Malayan Union, British tidak melaksanakan Malayan Union. British selanjutnya berunding dengan Raja-Raja juga UMNO untuk menentukan sistem lebih sesuai.

Akibatnya pada Februari 1948, Persekutuan Tanah Melayu diwujudkan. Pihak British sejak 1943 sudah membuat keputusan menubuhkan Tanah Melayu sebagai negara bangsa, tetapi butirannya belum jelas. Selanjutnya British cuba mencari sistem paling sesuai kerana ada ramai bukan Melayu yang sudah lama tinggal di Tanah Melayu, mula menganggap Tanah Melayu negara mereka. Sejak 1949 apabila Jawatankuasa Hubungan Antara Kaum ditubuhkan, British cuba mencari jalan menyatupadukan penduduk Tanah Melayu, tapi penduduk negara ini lebih suka duduk secara berasingan. British tidak mengamalkan dasar 'pecah perintah'. Apabila Datuk Onn berundur daripada UMNO, British tidak lagi menganggap beliau wakil orang Melayu. Tunku mengambil tempat Datuk Onn, kemudian Tunku dan Parti Perikatan dianggap wakil rakyat Tanah Melayu kerana menang (51-1 undi) pada pilihan raya persekutuan 1955.

Bagaimana pula dengan kenyataan Ketua Penerangan PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man seperti dilaporkan sebuah portal berita online (www.malaysiakini.com.my) bahawa sekiranya tafsiran sejarah dibuat secara jujur tanpa prejudis, tujuan, motif dan situasi suatu peristiwa adalah berlainan dari satu era ke satu era.

Dalam sejarah, yang terpenting ialah menentukan apakah hakikatnya. Siapa wira siapa pengkhianat kadang-kadang susah ditentukan kerana banyak bergantung kepada siapa yang menulis sejarah. Bagi ahli sejarah profesional, yang penting ialah menjawab soalan 'apa sudah terjadi?' Ini hanya dapat dijawab kalau dia dapat maklumat yang boleh dipertanggungjawabkan. Dalam kes Mat Indera, yang penting ialah apakah niat komunis? Kalau British dianggap penjajah, selepas British diusir apa akan terjadi kepada Tanah Melayu? Apakah perjuangan Komunis Antarabangsa? Mat Sabu perlu menjawab soalan-soalan seperti yang saya sebutkan. Bukan semua tulisan sejarah diputarbelitkan. Mereka yang menulis berasaskan penyelidikan dan sesudah mendapat latihan akademik biasanya tidak berbuat demikian. Mereka yang terpengaruh oleh ideologi, sudah tentu tidak dapat menulis dengan tidak berat sebelah kerana bagi mereka, hanya ideologi mereka yang dapat dianggap betul. Maka apabila ada tulisan sejarah, pembaca harus juga mengetahui latar belakang ahli sejarah untuk menentukan dia memang seorang yang tidak berat sebelah.

Semakin ramai pemimpin dan penyokong pembangkang mendesak tafsiran baru dibuat terhadap sejarah negara. Adakah Tan Sri melihat timbul sebarang keperluan untuk menilai, menyusun dan menulis semula sejarah.

Ramai yang minta supaya sejarah Malaysia ditulis kembali pun sebenarnya kurang faham mengenai sejarah Malaysia kerana mereka kurang membuat penyelidikan. Kritikan saya sendiri mengenai buku Sejarah sekolah yang ada sekarang ialah konsep sejarah hanya tertumpu kepada politik, padahal sejarah meliputi segala yang pernah wujud atau berlaku sebelum sekarang. Misalnya dalam sejarah Malaysia di sekolah, perkara seperti ketibaan percetakan, ketibaan teknologi, pembinaan infrastruktur, proses pembandaran, hubungan dengan negara luar, kegawatan ekonomi dan langkah diambil untuk mengatasinya dan sebagainya tidak dibincangkan.

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad juga memaklumkan beliau difahamkan kini ada anasir mengajar kanak-kanak di sekolah bahawa Allahyarham Tunku Abdul Rahman ialah pengkhianat bangsa. Bagaimana Tan Sri melihat perkara ini, terutama dari segi kesan atau risiko jangka panjang sekiranya perkara itu tidak dibendung.

Saya tidak pernah membaca buku sekolah yang mengatakan Tunku adalah pengkhianat bangsa. Kalau ada, bagaimanakah kenyataan itu dapat dipertanggungjawabkan? Sejarah yang berasaskan fakta memang dapat disampaikan kalau dikehendaki oleh rakyat yang sepatutnya memahami bahawa mulai 31 Ogos 1957, Raja sudah pindahkan kedaulatan (sovereignity) kepada rakyat. Kini Malaysia (dulu Tanah Melayu) memang mengamalkan demokrasi berparlimen. Demokrasi ialah 'government of the people, by the people, for the people'. Pihak pemerintah mesti sentiasa patuh kepada rakyat.

Apa penilaian dan perasaan Tan Sri sebagai ilmuwan dan sejarawan terhadap tindakan pemimpin pembangkang mengheret fakta sejarah dalam permainan atau provokasi politik sehingga boleh mengelirukan generasi muda. Apa tindakan perlu diambil terhadap pihak yang cuba memesongkan pemahaman dan penghayatan rakyat terhadap sejarah.


Dalam politik, bukan saja di negara ini, memang selalu ada ahli politik yang cuba mendapat sokongan pengundi dengan jalan yang berbagai-bagai. Kalau pengundi kurang berpengetahuan, mereka akan berjaya. Hanya ada satu cara untuk menjamin agar ini tidak berlaku. Golongan muda mesti diberi pendidikan yang boleh menjamin mereka dapat menerima sesuatu dengan sikap kritis. Nasihat saya kepada rakyat, setiap kali ada orang membuat kenyataan mengenai sejarah, tanya dia dari mana dia dapat maklumat.

Video ketibaan Allahyarham Noramfaizul di TUDM Subang

Posted: 04 Sep 2011 12:00 AM PDTTakziah dari GPB kepada keluarga Allahyarham Noramfaizul ..

Wartawan Malaysian Insider salahkan Pemuda UMNO di atas kematian Noramfaizul di sidang media PM

Posted: 03 Sep 2011 11:04 PM PDT
Ini satu lagi perangai 'macam siot' budak Malaysian Insider.Dia cuba jolok soalan apakah Pemuda UMNO wajar dipersalahkan keatas kematian jurugambar Bernama TV,Allahyarham Noramfaizul Mohd Nor di Somalia sewaktu sidang akhbar Datuk Seri Najib Tun Razak di Lapangan Terbang TUDM Subang pagi Ahad.Perdana Menteri yang nampak upset lantas berkata soalan itu amat tidak wajar dan tidak mahu langsung melayannya.Ramai wartawan lain yang hadir pada sidang akhbar itu naik fedup tengok perangai budak Malaysian Insider yang cuba korner situasi menyalahkan UMNO sedangkan semua orang tahu situasi kejadian yang tidak diduga itu.

Najib yang menjawab soalan lain di sidang akhbar selepas menyambut ketibaan pesawat yang membawa jenazah Alahyarham Noramfaizul dan anggota misi kemanusiaan Kelab Putera 1Malaysia meminta semua pihak agar tidak main ' blame game' keatas insiden itu.

Katanya tiada sesuatu pun langkah pencegahan dapat menjamin 100 peratus keselamatan misi kemanusiaan di sebuah negara bergolak.Ini katanya satu risiko yang perlu dihadapi dalam tugas wartawan membuat liputan.

Menurutnya sebelum ini ramai wartawan termasuk dari agensi antarabangsa seperti CNN dan BBC sendiri terkorban dalam tugas di tempat bergolak.Katanya statistik menunjukkan setekat ini 23 orang wartawan antarabangsa sudah terbunuh di Somalia.

Menurut Najib soal keselamatan di sesebuah negara bergolak dalam pengendalian misi seperti ini terletak ditangan pihak tempatan atau pasukan Bangsa-Bangsa Bersatu.Katanya ini di luar kawalan mana-mana negara lain.

Sekalipun menghadapi tragedi ini,Perdana Menteri berkata Malaysia akan teruskan misi kemanusiaan ini.

Beliau berharap ia tidak mematahkan semangat para wartawan Malaysia untuk membuat liputan.Katanya tidak tidak berani menghadapi risiko ' lebih baik duduk rumah'.

Serentak dengan itu beliau enggan mengulas punca kejadian yang mengakibatkan kematian Allahyarham Noramfaizul.Kata Najib beliau perlu menanti butir-butir sebenar kejadian sebelum memberi sebarang ulasan.

Perdana Menteri juga mengumumkan kerajaan akan membiayai pelajaran anak-anak Noramfaizul dan memberi bantuan kewangan kepada keluarganya.Jumlahnya akan ditentukan kemudian.-4/9/2011-
Komen GPB

Ini lah perangai wartawan Cina portal haprak Malaysian Insiders yang tak ada adab dan beretika langsung !

Di ketika seluruh wartawan media lain bersedih di atas pemergian rakan mereka yang terkorban di Somalia , wartawan upahan Malaysian Insiders ini cuba memerangkap Najib dengan bertanya soalan adakah  Pemuda UMNO wajar dipersalahkan di atas kematian Noramfaizul di Somalia  .

Nampak sangat mereka ini kurang ajar dan cuba mempolitikkan isu ini dengan salahkan UMNO saja . Ini lah dia golongan manusia yang tidak mengerti apa erti pengorbanan   hingga sanggup bertanya  soalan itu di ketika semua orang termasuk rakyat Malaysia  bersedih .

Kita lihat wajah  Perdana Menteri di  TV 3 tadi secara terus menerus nampak beliau sedih bila kehilangan seorang rakyat Malaysia yang mempunyai keberanian dan semangat untuk membantu insan lain dalam kesusahan.

Bangang punya wartawan haprak Malaysian Insiders !!  Bodoh tak bertempat !Milo Suam kantoi menipu puak-puak buta sejarah tentang Tugu Negara

Posted: 03 Sep 2011 08:32 PM PDT
Di atas ini ialah fakta sejarah yang berjaya dibongkarkan oleh pakar sejarah Blogger Pakatan Milo Suam kuku .  Kaki pembohong No 1 blogger Pakatan   ini berjaya membongkarkan pembohongan kerajaan Malaysia selama ini tentang   Tugu Negara yang telah dilawati jutaan pelancong .

Mangkuk ini dakwa tugu negara cipta kerajaan BN ini suruh Allah rahmati juga kepda askar British yang terkorban .  Malah , hanya nama-nama askar Bristih sahaja yang terpapar di Tugu Negara .


Kalau hang pa nak tau kaki fitnah Milo Suam telah menipu sebenar gambar-gambar ini. Kalau orang yang tak pernah pergi ke Tugu Negara, boleh search di google terdapat 2 monumen   di situ iaitu Tugu Negara & Tugu Peringatan Negara.

Maksud di antara 2 tugu ini juga berbeza  iaitu Tugu Negara untuk memperingati perajurit-perajurit kita gugur mempertahankan negaraIni pulak  tugu Peringatan Negara yang cuba di spin oleh blogger fitnah Pakatan ini . Orang kalau sokong Mat Indera  dam  Komunis memang macam ini lah . Tak boleh terima kenyataan komunis tidak diiktiraf sebagai pejuang kemerdekaan negara ini .

Tugu Peringatan Negara bagi memperingati mereka-mereka yang mati semasa perang dunia pertama dan perang dunia kedua.

Lain kali kalau nak menipu pun cari lah yang susah-susah sikit supaya tak kantoi ...kah kah kah ..ini orang search google pun sudah dapat maklumat ..kah kah kah


BODOHNYA MILO SUAM KUKU............
Video persamaan PAS - Komunis & peralatkan agama

Posted: 03 Sep 2011 07:46 PM PDT

Pakatan pertahan Mat Sabu , satu penghinaan jasa pejuang terdahulu

Posted: 03 Sep 2011 06:34 PM PDTNegara boleh menjadi huru hara sekiranya pakatan pembangkang memenangi pilihan raya umum akan datang kerana pemimpin mereka sentiasa bercanggah pendapat dan gagal mencapai persefahaman berhubung sesuatu isu.

Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Musa Sheikh Fadzir berkata, keadaan itu dapat dilihat dalam beberapa isu kebelakangan ini termasuk serangan komunis terhadap Balai Polis Bukit Kepong 61 tahun lalu yang dibangkitkan kembali oleh Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu.

''Pengerusi DAP, Karpal Singh mahu Mohamad Sabu menarik balik kenyataannya mengenai Bukit Kepong itu manakala pemimpin pakatan yang lain pula berpendapat sebaliknya.

''Jadi kini rakyat boleh menilai sendiri ketelusan para pemimpin pakatan rakyat yang sering bercanggah pendapat sesama sendiri,'' katanya kepada pemberita selepas menghadiri Majlis Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri UMNO Bahagian Tasek Gelugor di sini, hari ini.Menurutnya, pendirian pimpinan pakatan itu amat dikesali kerana mereka secara terang-terangan menghina anggota polis yang berjuang mempertahankan negara serta ahli keluarga mereka.

Inilah balasan yang diberi pimpinan pakatan kepada negara serta jasa pejuang terdahulu yang mempertahankan negara daripada kekejaman pengganas komunis."Mereka sanggup bersekongkol dengan Mohamad Sabu yang berani mengeluarkan kenyataan tidak berasas tentang sejarah negara serta peristiwa berdarah di Balai Polis Bukit kepong itu," katanya.


Karpal sebelum ini berkata, peristiwa Bukit Kepong tidak boleh dipertikaikan kerana dokumen sejarah telah menyatakan anggota polis dan keluarga mereka berjuang habis-habisan menentang pengganas komunis.

Bagaimanapun pemimpin pembangkang yang lain pula menyebut Mohamad Sabu tidak berkata demikian dan mendakwa ia adalah putar-belit yang tidak bertanggungjawab oleh pimpinan dan media UMNO.


Latheefa Koya kurang ajar ! boleh sempat lagi hina kematian Wartawan Bernama

Posted: 03 Sep 2011 05:04 PM PDT


Macam ini kah seorang pemimpin PKR dan seorang  lawyer ??? Tak ada adab langsung dan memang dasar kurang ajar !    Dalam isu pemergian seorang wira negara yang terkorban di Mogadishu ini cuba dipolitikkan oleh Lattefa Koya

Di saat kebanyakan pemimpin dari kedua-dua Pakatan Rakyat dan Barisan Nasional mengucapkan takziah ekoran tragedi terbaru yang melibatkan kematian jurugambar BERNAMA, ahli Majlis Pimpinan Pusat PKR Latheefa Koya pula menyifatkan ia sebagai hipokrasi Umno.        
                                                                                                                                                  Pemimpin PKR tersebut mendakwa Umno telah gagal membantu pelarian yang berada di dalam negara, tetapi masih lagi mahu "mengadakan misi kemanusiaan" di negara yang diselubungi konflik. UTARA NEWS


Ini bukan keja seronok-seronok  yang Latheefa boleh melalak gembira  ...ini misi kemanusiaan  membantu saudara Islam di sana  yang daif dan memerlukan bantuan . 


Orang macam anda ini hanya melalak saja sana sini ...tapi sebenarnya BODOH & BANGANG ! 

bumiyang

Posted: 04 Sep 2011 03:49 AM PDT

bumiyang


Korban Misi Bantuan ke Somalia dan Menyorok di Kedutaan Turki???

Posted: 03 Sep 2011 11:17 PM PDT

Daftar dan Dedah "Pengundi-pengundi Hantu" Strategi Baru Pakatan???

Posted: 03 Sep 2011 06:30 PM PDT

Arsenal Bakal Beraksi di Liga Malaysia???

Posted: 03 Sep 2011 06:00 AM PDT

Analisa Kumbang

Posted: 04 Sep 2011 03:12 AM PDT

Analisa Kumbang


KANTOI Sudaaah..!! Ahli Parlimen Pakatan "Buat HAL" Di Kuching...!! Nantikan Sidang Media Esok... JOM Bongkar Dulu...!!

Posted: 03 Sep 2011 11:34 PM PDT

The year 2008 witnessed a political tsunami many Barisan Nasional leaders and lay inverted in many areas of Parliament ...! Five [5] state government changes, with 3 self-calm we saw the Chief Minister and Chief Minister BN BN coalition handed power to the bastard.

History of a moment, in 2004, BN won ... style! The year 1999 is also the BN lost many members of Parliament who was defeated by the representative of the Alternative Front, but in 1995 a golden year BN.

What was the outcome for the year 2011 or 2012 at the General Election [GE] to 13 later ..? Voting power of its Chinese in Sarawak BN will bite your fingers and make sure liked to seize the seats filled in a population density of Chinese people like Segambut, Kepong, Damansara Heights, Kuala Lumpur, Petaling Jaya Utara, Petaling Jaya Selatan, Damansara, Bukit Bintang, Kuala Lumpur East Gopeng, and most places, especially in Perak, Selangor and Penang.

Even if states do not terkezut monkey colonies BN hardcore like Johor and Malacca will also see some of them torn by the victory of Parliament or representatives of non-Malay DAP, PKR ...!

Protests of the people actually associated with problems their basic needs ..! Its basic THEIR needs! Therefore, no denying that the failure of the BN government to control the increased price of basic necessities may invite repeat broadcast political tsunami of 2008. This is not a matter to be taken lightly and is not an easy thing ....

Rahsia OMEGA Bocor Sudaah..!! PRU Ke 13 BN Masih Gagal Dapat Majoriti 2/3. Jom Baca Ulasan Mantan Ketua Pembangkang….

Posted: 03 Sep 2011 11:33 PM PDT

The year 2008 witnessed a political tsunami many Barisan Nasional leaders and lay inverted in many areas of Parliament ...! Five [5] state government changes, with 3 self-calm we saw the Chief Minister and Chief Minister BN BN coalition handed power to the bastard.

History of a moment, in 2004, BN won ... style! The year 1999 is also the BN lost many members of Parliament who was defeated by the representative of the Alternative Front, but in 1995 a golden year BN.

What was the outcome for the year 2011 or 2012 at the General Election [GE] to 13 later ..? Voting power of its Chinese in Sarawak BN will bite your fingers and make sure liked to seize the seats filled in a population density of Chinese people like Segambut, Kepong, Damansara Heights, Kuala Lumpur, Petaling Jaya Utara, Petaling Jaya Selatan, Damansara, Bukit Bintang, Kuala Lumpur East Gopeng, and most places, especially in Perak, Selangor and Penang.

Even if states do not terkezut monkey colonies BN hardcore like Johor and Malacca will also see some of them torn by the victory of Parliament or representatives of non-Malay DAP, PKR ...!

Protests of the people actually associated with problems their basic needs ..! Its basic THEIR needs! Therefore, no denying that the failure of the BN government to control the increased price of basic necessities may invite repeat broadcast political tsunami of 2008. This is not a matter to be taken lightly and is not an easy thing ....

Kantoi Tahap OMEGA..!! Nikah Baru Sebulan, Sudah Hamil 4 Bulan..

Posted: 03 Sep 2011 11:32 PM PDT

JAKARTA - Singer Kris Ayala finally admitted she was pregnant four months and had to accept that despite the many criticisms hurled by the Indonesian people for being pregnant out of wedlock.

Want to or not, Kris, 36, and her husband, Raul Lemos, in his 40s, received the news with a sense of responsibility after realizing their mistake before getting married.

OMEGA Breaking News! Siapa Bilang Dalam DAP Tak Ada Rasuah..?? JOM Ubah Kepala Bapak Korang…!!!!

Posted: 03 Sep 2011 11:31 PM PDT

Carcass of an elephant which may be covered with banana leaves ...? Chipped nail nail tray, I say BN is busy, the appearance looks more lebehh Alliance ....!

Please we read the story below with an open heart full. PAS taksuban to species which has been mired DAP washing artisans, not too easy to make a negative perception of the BN and let yourself become obsessed with great acting saplings saplings cheap bastard alliance led by Anwar OMEGA's bitch.

KUALA LUMPUR 20 April - A contractor, Lee Wye Wing allegedly acquired many smaller projects for the Legislative Assembly (DUN) and Kampung Seri Kembangan State Tunku who should be given to Bumiputera contractors with the help of his nephew, Lee Khee Heong.

AYUH! KITA SAKSIKAN PULA AKSI PORNO CALON PERDANA MENTERI PAKATAN HARAM JADAH!!

Posted: 03 Sep 2011 11:29 PM PDT

China Doll 20s choice .... Hhhmmmmm ...!!!
Masih bebas kesana kemari ..! Menjaja fitnah dan tidak henti-henti mahu menyalahkan pihak feküdt, kuba memburuk-burukkan nama pemimpin kerajaan walhal video klip 1 Minit 57 Saat szójáték sudah jelas wajah siapa musibat yang beraksi porno!

OMEGA Hot News!! Video 2 Minit 53 Saat Rakam Di Kuching... WAJIB TONTON..., Rugi Kalau TAK Tengok!

Posted: 03 Sep 2011 08:37 PM PDT

Film is about the teachings of Abu Ya's fielding error of the stars among Faizal Hussein, Jue Aziz, Iqbal Mazlan, Mohd Khir. Nor, Adrea Abdullah, Yus (Raja Lawak) and Suhaillah Salam

PAS For All…..! Filem Melayu HINA Islam – Anwar OMEGA Mahu Suruhanjaya Diraja Ditubuhkan….

Posted: 03 Sep 2011 08:37 PM PDT


Film is about the teachings of Abu Ya's fielding error of the stars among Faizal Hussein, Jue Aziz, Iqbal Mazlan, Mohd Khir. Nor, Adrea Abdullah, Yus (Raja Lawak) and Suhaillah Salam

OMEGA Pics! Antara 2 Darjat - Ariel Peterpan Vs Anwar OMEGA Video Seks...

Posted: 03 Sep 2011 08:34 PM PDTAction Comments recorded by the famous Indonesian artist, vocalist Ariel peterpan group. Video clips involving women digerami many artists, Maya began to spread through the internet once ...
Waduh..!! Enaknya nikmat dunia...
Finally, after rowing boat stranded Ariel to mate!
Finally, after rowing boat stranded Ariel to mate!Finally, after rowing boat stranded Ariel to mate!

Sembang OMEGA…! Inikah Student Private College Berasal Dari Guangxi China…? Itulah Pasal Nurul Hana Anwar Kata “Papa Jahat..!”

Posted: 03 Sep 2011 04:02 PM PDT

Link

Anwar OMEGA sick ...!
Spinal pain ..., characteristics of men who can not have sex ....

Theatrical puppets so great a political animal still want to lie to the people! Once associated with a great porn action membalun "amoi" from the wall of China, now wanting sodomy tegarnya sycophant sycophant mind with the character "spinal pain .."

PUKIMAK Punya Anwar OMEGA..!! Batalkan Semua Program Ceramah Di Pulau Pinang Sebab Sakit Tulang Belakang Konon..! Piiraaahhh…!!

Posted: 03 Sep 2011 04:00 PM PDT


Anwar OMEGA sick ...!
Spinal pain ..., characteristics of men who can not have sex ....

Theatrical puppets so great a political animal still want to lie to the people! Once associated with a great porn action membalun "amoi" from the wall of China, now wanting sodomy tegarnya sycophant sycophant mind with the character "spinal pain .."

Jangan lah pakai baju raya fesyen seperti ini !

Posted: 03 Sep 2011 03:56 PM PDT

Link


Is this kind of football fashion Hari Raya current age? Better do not have to wear shirts at all!

Simply shameful when shirts like these show homes open to the public attention. Basketball man who points quite shock la Usha reach out eyes.

GPB advise to women, do it choose such fashion. As Muslims we have manners in dress.

Badrul Amin Nak Umum Keluar PKR Setelah Yakin Lelaki Dalam Video Seks Adalah Anwar OMEGA..???

Posted: 03 Sep 2011 03:54 PM PDT

Really good news delivered to Medan Info Our Blog ..?

Reported, Dr Badrul Amin had to watch the video version of the light [clear version] when given the VCD by Yb Manikavasagam @ Mike. Recently, Yb Kapar was chaotic as received vcd sex video 22 minutes porn Anwar OMEGA acting through the post. But Mike Yb openly made ​​the statement he did not believe the man in action was Anwar's sex ....

Instead, according to the whistleblower to the Blog Medan Info We, Dr Badrul Amin was confident that Anwar is the performer of the action in the video ...

Due to very disappointed to understand that he would leave the PKR! But not to join Umno ..., Badrul Amin wanted to continue the political struggle by joining PAS!

Bloggers Pro Pakatan Maki Boss Mereka Apabila Ranking Bloggers Dikuasai Oleh Papa GOMO, Gap, Parpukari, Rbf, Flying Kick

Posted: 03 Sep 2011 03:52 PM PDT


It appears that one of Blogger's Alliance have expressed his feelings to the failure of expression of the performance of his friends among those who should lick lick Bloggers Alliance struggles to become artisans wash excrement DAP ....

By issuing a list ranking the Bloggers, proven PR pro who is not successful rival Pro Blogger achievement BN!

According to the latest list of Hits Alexa, 1st Top 50 Pro Bloggers Blogs BN can be seen over the chart as high as 65%, averaging 32-33 Pro Bloggers BN is in position 10-50. However the list below there are two Pro Blogger BN tercicicir from the list, namely Pisau.net and waves of Representatives. There were some other pro-BN Blogger friends are not listed as also the "drop", but still saw the chart is not in favor of the Pro Bloggers Alliance ....

ray-j-kim-kardashian-sex-tape

Posted: 03 Sep 2011 08:02 AM PDT


Name: Diana Love State > City: Kuala Lumpur Country: Malaysia I'm just a simple girl who enjoys shopping and movies and music. I'd like to meet simple people for friendship and meet up and fix up and maybe more. Now I'm studying so I have lots of free time, just lepak around clubbing with my girlfriends. We definitely could use some guys aroun..

OMEGA Pics! Antara 2 Darjat - Ariel Peterpan Vs Anwar OMEGA Video Seks...

Posted: 03 Sep 2011 07:54 AM PDT


If this story is true, Ray J is officially the coolest dude ever… Sources say Kris Jenner is "irate" over a text message her daughter received on her wedding day… because it came from her ex-boyfriend and it read: "And to think you really have me to thank for all this ;-) " All of this, of course, is a reference to Kim's

WikiLeaks report incorrect: Sabah Speaker

Posted: 03 Sep 2011 07:50 AM PDT

Link
The collapse of Youth Morals Malay / Muslim .. Mother / Father, save your children from the Fir...

The collapse of Youth Morals Malay / Muslim .. Mother / Father, save your children from the Fire.

Posted: 03 Sep 2011 07:50 AM PDT

The collapse of Youth Morals Malay / Muslim .. Mother / Father, save your children from the Fire.

ray-j-kim-kardashian-sex-tape

Posted: 03 Sep 2011 07:02 AM PDT


If this story is true, Ray J is officially the coolest dude ever…
Sources say Kris Jenner is "irate" over a text message her daughter received on her wedding day… because it came from her ex-boyfriend and it read: "And to think you really have me to thank for all this ;-) "
All of this, of course, is a reference to Kim's ridiculously lavish wedding, one that netted her about $18 million and one that was just a slightly bigger deal than her first marriage to Damon Thomas, which just happened to take place before she had sex with Ray J on camera.

Cute malaysian girl

Posted: 03 Sep 2011 07:02 AM PDT

Name: Diana Love
State > City: Kuala Lumpur
Country: Malaysia
I'm just a simple girl who enjoys shopping and movies and music. I'd like to meet simple people for friendship and meet up and fix up and maybe more.

Now I'm studying so I have lots of free time, just lepak around clubbing with my girlfriends.

We definitely could use some guys around.

SExy malaysian girl, Malayu girl

Posted: 03 Sep 2011 07:01 AM PDT

SExy malaysian girl, Malayu girl

shaelaiza from shaelaiza dot blog

Posted: 03 Sep 2011 07:01 AM PDT


she's beautiful & syle covered fashionista!

mariam murni adam.

Posted: 03 Sep 2011 07:00 AM PDT


She was Malaysian sexy model. It's been a while since her hijrah.
MasyaAllah. One word i can say, BEAUTIFUL.

Hiburan Hujung Minggu... Wajib Tonton Video Klip 3;51 Minit Ini

Posted: 03 Sep 2011 05:16 AM PDTThis is the death blow of a young actor, Nurul Ain Nordin, who brought the name of a "short cut"! Willing to do half-naked scenes ...! Almost certainly see the pungkuknya ..., the highly sought after by Anwar Omega Pandi Kutty Pig Child ....

Aduuhh ...! Panaass Bila Nurul Ain TIRU Macam Anwar OMEGA…

Posted: 03 Sep 2011 05:13 AM PDT


This is the death blow of a young actor, Nurul Ain Nordin, who brought the name of a "short cut"! Willing to do half-naked scenes ...! Almost certainly see the pungkuknya ..., the highly sought after by Anwar Omega Pandi Kutty Pig Child ....

This is the death blow of a young actor, Nurul Ain Nordin, who brought the name of a "short cut"! Willing to do half-naked scenes ...! Almost certainly see the pungkuknya ..., the highly sought after by Anwar Omega Pandi Kutty Pig Child ....


This is the death blow of a young actor, Nurul Ain Nordin, who brought the name of a "short cut"! Willing to do half-naked scenes ...! Almost certainly see the pungkuknya ..., the highly sought after by Anwar Omega Pandi Kutty Pig Child ....


This is the death blow of a young actor, Nurul Ain Nordin, who brought the name of a "short cut"! Willing to do half-naked scenes ...! Almost certainly see the pungkuknya ..., the highly sought after by Anwar Omega Pandi Kutty Pig Child ....

Ini Dia Punca Anwar OMEGA Naik Angin Malam Tadi.. Laporan Polis Sani Hj Said Gagal Bawa Isu Sabotaj Kenderaan Anwar...

Posted: 03 Sep 2011 05:07 AM PDT

Link

Zahid MD Arip FORMER VICE CHIEF OF YOUTH JUSTICE NEVER expose MALAYSIA PLAN FOR GRABS SIMPATI RAKYAT ANWAR ...!!!

Sahabat-Gunung

Posted: 04 Sep 2011 01:56 AM PDT

Sahabat-Gunung


Kematian Noramfaizul: Puak PR Sibuk Salahkan UMNO tetapi. ....

Posted: 04 Sep 2011 12:37 AM PDT

Hari nie puak-puak pakatan rakus gembira untuk menyalahkan UMNO atas kematian jurugambar BernamaTV, Noramfaizul Mohd Nor di Somalia, Jumaat lalu.

Bagi mereka, UMNO bersalah kerana membuat misi kemanusiaan ini di Somalia, menyebabkan allahyarham.Faizul meninggal dunia.

UMNO dan Kelab Putera 1Malaysia patut dipersalahkan kerana UMNO dan KP1M merupakan penganjur program.

Mungkinkah mereka terlupa, peristiwa 9 Julai yang menyaksikan satu demostari Bersih 2:0 juga menyebabkan seorang perusuh dan penyokong Bersih meninggal dunia.

Adakah pihak penganjur bertanggungjawab? rasanya tidak sebab penganjur juga menyalahkan UMNO hingga menyebabkan mangsa terbunuh.

Maknanya, puak-puak haram jadah nie hanya pandai menyalahkan orang, selain tidak bertanggungjawab.

Mereka juga harus sedar kematian Noramfaizul kerana bertugas dalam misi kemanusiaan bagi membantu rakyat Somalia yang sangat-sangat memerlukan, sebaliknya dengan penyokong Bersih yang mati akibat mempertahankan Ambiga dan Anwar Ibrahim, 9 Julai lalu.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Pas Sudah diresapi Ideologi Komunis

Posted: 03 Sep 2011 11:30 PM PDT

Shah Alam- Kenyataan Md Sabu Timbalan Presiden Pas yang menganggap komunis sebagai hero negara dalam peristiwa di Balai Polis Bukit Kepong telah mengguris hati pasukan keselamatan polis dan tentera dan para pesara pasukan keselamatan negara.

Pengerusi GAPS, Hamidzun Khairuddin berkata, kenyataan ini sekali gus telah mencemuh dan menidakkan sumbangan besar pasukan polis dan tentera yang berkerja 24 jam sehari serta sedia mempertaruhkan nyawa bagi memastikan keamanan dapat dicapai dan keselamatan dapat dinikmati.

"Kenyataan Md Sabu yang meng`hero`kan Komunis sebagai hero negara juga telah memberikan perspektif baru dalam aliran politik Pas dalam arus politik perdana dinegara ini.

Lebih 2 tahun lalu Pas telah mencabut 'Perjuangan Negara Islam' dalam objektif mereka dan kini mereka melangkah terus kehadapan dengan menjadikan komunis 'Hero' perjuangan mereka," ujarnya dalam satu kenyataan kepada pihak media.

Dalam mentafsirkan kenyataan Md Sabu, GAPS ingin mengucapkan tahniah kepada Timbalan Presiden Pas itu kerana membuktikan parti Pas kini semakin jelas diresepi ideologi komunis.

Md Sabu berjaya mengalih pandangan orang Melayu yang sebelum ini melihat Pas parti pro Negara Islam, kini sudah jelas menjadi parti yang pro komunis.

"Kelmarin Pas tolak Islam bila Hadi Presiden Pas berkata hudud itu irrelevan, hari ini Pas mendakap ideologi komunis bila Md Sabu Timbalan Presiden Pas kata komunis itu hero dan pejuang sebenar negara.

Ideologi komunis dengan jelas menolak ajaran agama terutamanya agama Islam. Ramai umat Islam di Russia dan China diseksa apabila mereka cuba mengamal ajaran Islam," tambahnya yang juga mantan Ketua Pemuda AMK Negeri Selangor.

Kini rakyat sudah tahu rupa Pas yang sebenar. Pas kini semakin dekat dan rapat dengan Chin Peng dan Rashid Mydin.

Kenyataan Md Sabu juga boleh ditafsirkan Pas semakin sebati untuk mendaulatkan ajaran Hegel, Karl Max dan Mou Tzee Dong di negara ini.

"GAPS tidak terperanjat jikalau visi Md Sabu adalah untuk menyatukan Pas dengan Dap. Ini cuba dilakukan oleh Tan Malaka apabila ia cuba menyatukan Sarekat Islam Indonesia dengan KMN sebuah sayap komunis antarabangsa pada tahun 1922.

Kini Md Sabu cuba meniru teori Tan Malaka untuk cuba merampas kuasa politik dinegara ini. Rakyat mentafsirkan demokrasi cuma mainan Pas tetapi matlamat mereka adalah untuk melaksanakan cita-cita komunis," tambahnya.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Fuck U Lim Kit Siang

Posted: 03 Sep 2011 08:58 PM PDT

Lim Kit Siang lahanat sifatkan misi ke Somalia sebagai cheap publicity stunt!?

Fuck you la Lim Kit Siang!!!

Apa yang kau tahu mengenai pengorbanan! Apa yang kau tahu erti nak membantu sesama insan!

Kau tu yang suka cari cheap mileage politik! Fu*k Lim Kit Siang.

#satu BBM yg aku terima dari seorang sahabat, Harris Hardy sebagai membalas status twitter Lim Kit Siang semalam yg menyifatkan misi ke Somalia sbg Cheap Publicity stunt....

Lim Kit Siang, kau memang haram jadah. Selepas nie, kau tak perlu lagi bercakap soal kemanusiaan lagi. Kau berhati BINATANG.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Perjalanan terakhir Seorang Sahabat, Noramfaizul Mohd Nor

Posted: 03 Sep 2011 08:25 PM PDTJenazah jurukamera BernamaTV Noramfaizul Mohd Nor yang maut akibat terkena tembakan curi semasa membuat liputan misi kemanusiaan di Mogadishu, Somalia, tiba di Pangkalan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) Subang, di sini pukul 10 pagi tadi.

Suasana hiba menyelubungi perkarangan pangkalan itu sebaik jenazah Allahyarham dibawa keluar daripada pesawat C-130 TUDM yang turut membawa pulang anggota misi bantuan Malaysia itu.

Jenazah Allahyarham yang diiringi Pengerusi Putera Umno merangkap ketua misi bantuan Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim, disambut anggota keluarga termasuk ayah Mohd Nor Mat Yassin, 66, dan ibu Naemah Abd Majid, 63.

Selain anggota keluarga, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor turut menyambut ketibaan jenazah Allahyarham Noramfaizul dan kumpulan misi bantuan kemanusiaan bertujuan membantu mangsa kebuluran di Somalia.
Turut hadir Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan isteri Puan Sri Norainee Abdul Rahman, Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim, Menteri Luar Datuk Seri Anifah Aman dan Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Jurugambar dan jurukamera mewakili pelbagai organisasi media kelihatan berkerumun di bahagian belakang pesawat ketika keranda dilitupi "Jalur Gemilang" yang membawa jenazah Allahyarham dibawa keluar untuk dibawa ke Masjid TUDM.

Dalam kejadian pada Jumaat itu, kenderaan yang dinaiki Noramfaizul, 39, dan petugas media Malaysia lain yang diiringi tentera kerajaan Somalia, ditembak ketika mereka dalam perjalanan pulang ke tempat penginapan.

Insiden itu turut menyebabkan jurukamera TV3 Aji Saregar Mazlan, cedera di lengan.
Perdana Menteri memberitahu sidang media kemudian bahawa beliau kagum dengan semangat dan kecekalan Allahyarham dalam membuat liputan beberapa misi bantuan kemanusiaan Malaysia di luar negara.

"Saya anggap Allahyarham Noramfaizul sebagai wira negara yang harus dijadikan model bagi merangsang semangat kita untuk terus membantu mereka yang kurang bernasib baik," kata Najib.

Beliau juga secara peribadi dan bagi pihak isterinya yang juga penaung misi itu, merakamkan ucapan takziah kepada keluarga Allahyarham kerana kehilangan orang tersayang.


Turut hadir di Subang ialah Pengerusi Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (Bernama) Datuk Abdul Rahman Sulaiman, Pengurus Besar Datuk Hasnul Hassan, Ketua Pengarang Datuk Yong Soo Heong dan Ketua Editor BernamaTV Abdul Rahman Ahmad selain warga BernamaTV dan agensi berita itu.

Jenazah Allahyarham dibawa ke Masjid TUDM sebelum dibawa pulang ke rumah keluarga arwah di Taman Serdang Raya untuk disemadikan di Tanah Perkuburan Universiti Putra Malaysia (UPM), Serdang.

Hari Gelap Untuk Media Malaysia... Keberanian yang tiada taranya... - Azran Fitri Rahim

Posted: 03 Sep 2011 11:27 AM PDTSuasana suram dan pilu mewarnai seluruh warga dan sahabat-sahabat media hari ini, kehilangan Noramfaizul amat dirasai oleh semua warga media Malaysia.Al-Fatihah, moga rohnya ditempatkan bersama orang-orang yang beriman.

Suasana Pilu menyelubungi Kediaman Allahyarham Noramfaizul Mohd Nor

Posted: 03 Sep 2011 09:15 AM PDT

Suasana pilu menyelubungi kediaman jurukamera Bernama TV, Allahyarham Noramfaizul Mohd Nor, yang terkorban dalam insiden tembakan di Somalia lewat semalam.

Kediamannya di Taman Serdang Raya dibanjiri sanak saudara, kenalan dan jiran sebaik mengetahui kejadian malang itu, sejak lewat malam tadi.

Menurut ibu Noramfaizul, Naemah Abdul Majid, dua hari sebelum Allahyarham berlepas, keluarganya sempat mengadakan kenduri doa selamat.

Baju terakhir yang dipakai Allahyarham sebelum menukar pakaian di Pangkalan TUDM Subang menjadi kenangan buat ibunya.

Allahyarham juga sempat membeli kasut sempena Aidilfitri untuk dua anaknya dan memberikan ibu bapanya duit raya sebelum berlepas.

Malah juga menelefon ibunya, bertanya khabar dua hari sebelum hari raya, ketika bertugas di Mogadishu.


Sumber: Kamaluddin Blog

Noramfaizul Mohd Nor Dalam Kenangan

Posted: 03 Sep 2011 09:03 AM PDT

KUALA LUMPUR: Jurukamera BERNAMA TV, Noramfaizul Mohd Nor, 39, yang terbunuh dalam insiden tembakan di Mogadishu, ibu negara Somalia, disifatkan sebagai seorang profesional tulen yang tidak mementingkan diri dan sanggup melakukan pengorbanan berani dalam melaksanakan tugas.

Pengerusi BERNAMA, Datuk Abdul Rahman Sulaiman berkata: "Pemergiannya akan dicatat dalam sejarah BERNAMA sebagai seorang profesional yang tulen dalam memenuhi tugas dan memperjuangkan nilai-nilai kemanusiaan tulen.

Sambil menyampaikan ucapan takziah kepada keluarga Allahyarham, katanya, BERNAMA akan menghulurkan segala bantuan yang mungkin untuk meringankan kesedihan yang dialami oleh keluarganya.

Allahyarham meninggalkan isteri Norazrina Jaafar, 37, dan dua orang anak lelaki Mohd Irfan, 8, dan Mohd Naufal, 3.

Allahyarham adalah sebahagian daripada 55 anggota sukarelawan yang mengikuti misi kemanusiaan Kelab Putera 1Malaysia dalam membantu mangsa bencana kemarau dan kebuluran di Somalia.

Sementara itu, Ketua Pengarang BERNAMA, Datuk Yong Soo Heong berkata BERNAMA kehilangan rakan sekerja yang rajin dan tidak pernah mengabaikan tugasnya.

"Ini adalah satu kehilangan besar kepada BERNAMA kerana Faizul (Noramfaizul) adalah seorang yang komited dan tidak pernah mengabaikan tugasnya, beliau juga menunjukkan sikap profesional ketika bertugas.

"Saya selalu kerap bertemu dengan Allahyarham di lobi pejabat, dan sering bertegur sapa dan beliau saya lihat ada seorang yang peramah," katanya semasa ditemui ketika menziarah keluarga Allahyarham di Taman Serdang Raya, dekat sini, malam tadi.

"BERNAMA juga akan memberikan semua bantuan yang diperlukan oleh keluarga Allahyarham selepas ini," katanya. - BERNAMA

Sukarelawan KP1M dan Arwah Faizul Bernama balik esok.

Posted: 03 Sep 2011 01:40 AM PDT

Al-fatihah buat Norafaizul yang meninggal dunia semalam di Somalia dalam Misi Kemanusiaan Kelab Putera 1Malaysia

Esok, sukarelawan 1Malaysia akan pulang mengiringi Allahyarham, dijangka tiba di Pengkalan Udara TUDM Subang, dalam pukul 8.00am.

YAB Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak akan menyambut ketibaan allahyarham dan keseluruhan sukarelawan KP1Malaysia.

Buat sahabat-sahabat yang berkesempatan, dijemput hadir untuk bersama-sama menyambut kepulangan mereka di samping memberi penghormatan terakhir kepada jenazah sahabat kita yang terkorban si sana.

Daniel Arif

Posted: 04 Sep 2011 01:51 AM PDT

Daniel Arif


Rocketfish Rf-gdhdc GPS Accessory Kit

Posted: 03 Sep 2011 05:40 PM PDT

Discount Rocketfish Rf-gdhdc GPS Accessory Kit

Rocketfish Rf-gdhdc GPS Accessory Kit

Zoom images

Product Features

  • ALWAYS FREE SHIPPING WITHIN THE USA

Technical Details

  • Model: RF-RDHDC

Read full description

 

Rocketfish Rf-gdhdc GPS Accessory Kit

Price: $4.29

PANEH MIANG

Posted: 04 Sep 2011 01:34 AM PDT

PANEH MIANG


Apa beza Mat Sabu dan Mat Indera?

Posted: 04 Sep 2011 12:33 AM PDT

Raya baru-baru ni pelbagai topik menarik menjadi perbincangan saudara mara dan sahabat handai. Rasanya topik paling hangat agaknya sama dengan orang lain iaitu kes Mat Sabu dan Mat Indera.

Den rasa Mat Sabu dan Mat Indera ni lebih kurang sama saja spesisnya. Konon dilabel sebagai orang yang kuat agama, tapi akhirnya join kumpulan yang salah. Mat Indera dikhabarkan kebal dan bertangkal keliling badan. Bergantung pada tangkal tu, bukan ke syirik? Tak kisahlah dia dikatakan keturunan panglima itulah, ulama' inilah; persoalan den, jika dia anak, cucu atau cicit ulama' sekalipun, adakah keturunan itu menjamin yang dia akan jadi lebih baik? Paklah pun anak dan cucu ulama' jugak, tapi tetap jugak hampeh.

Misalnya anak korang selalu dok melepak bersidai di kelab gay, biar pun anak korang dikatakan baik, alim, rajin pergi surau bla...bla...bla, so siapa yang tau niat sebenar dia yang suka lepak kelab gay. Adakah dia nak tarbiah gay tu semua, atau dia pun gay? Siapa tahu? Begitu juga dalam kes Mat Indera, siapa tahu niat sebenar dia masa tu? Dah dia join komunis, mesti orang cop yang dia pun komunis. Tak kisahlah sama ada dia pernah tolong polis Bukit Kepong ka, atau dia tak pernah bunuh Melayu ka, tapi yang dia pergi berkawan dengan kumpulan pengganas tu kenapa? You are who your friends are. If you're around people who act like terrorist, to much complain, spread negative gossip, blame others, and play victim roles etc. chances are you do, too.

Cuma bezanya berbanding Mat Sabu, Mat Indera tak pernah kena tangkap khalwat di bilik 121. Hehehe...

So tak payah la orang Pas nak tegakkan benang basah. Kalau ada bukti baru sila kemukakan kepada pakar sejarah. Buat kajian ke, tesis ke berkaitan sejarah Bukit Kepong yang baru, dan seterusnya buka kepada sesiapa untuk mencabar teori atau bukti baru yang Pas dah jumpa. Mudahkan? Jadikannya perbincangan akademik, dan bukannya mainan politik. Buat sementara ni kalau tak tau lebih baik orang Pas ni semua diam. Ni tak, bercakap mengalahkan pakar, padahal sejarah pun ramai yang kantoi.

Den cabar sesiapa ahlul Pas yang konon berani, pergi jumpa waris Bukit Kepong yang mati dibunuh komunis tu dan cakap, "Maaf, saudara mara anda yang kena bunuh dengan komunis dulu tu adalah talibarut British. Mereka bukan pejuang tanahair." Kalau berani pergi la cakap. Kalau tak kena pelangkung...buatlah!

Ahlul Pas berhujah konon yang makan gaji dengan British sebelum merdeka tu patut ditentang kerana bekerja dengan penjajah. Habih tu pencacai Pas yang benci BN tapi masih ramai yang makan gaji dengan kerajaan BN sekarang ni pun patut ditentang jugak ke? Yang ramai expatriate Melayu makan gaji di UK sekarang ni pun patut ditentang jugak ke? Itulah kalau spesis yang bercakap pakai lutut Mat Sabu.


Bila berbicara dengan ahlul Pas, topik lain takde, balik-balik UMNO...UMNO...UMNO. Mat Sabu yang sokong komunis pun masih nak salahkan UMNO. Dunia Islam bagi Pas hanyalah UMNO semata-mata. Fokus ahlul Pas hanyalah kepada masalah UMNO dan kerajaan. Gambaran mereka seolah-olah UMNO itu adalah masalah dunia Islam, dan masalah yang melanda umat Islam di dunia ni pun kononnya disebabkan UMNO.

Jarang den dengar ahlul PAS berbicara mengenai masalah dunia Islam sejagat. Mereka hanya mempertikaikan keputusan serta dasar yang diperkenalkan oleh UMNO. Sedangkan tiada satu pun cadangan daripada ahlul Pas selama ni yang boleh memurnikan atau menambahbaikan terhadap segala keputusan yang telah dibuat oleh UMNO. Agenda Pas hanya mencari salah serta menghukum apa saja yang dilakukan UMNO.

Teringat semasa Che Det menjemput semua Menteri Besar dan Ketua Menteri untuk membincangkan krisis ekonomi yang melanda negara pada 1997/98. Apabila diminta untuk memberikan cadangan, dua orang Menteri Besar daripada Pas (Presiden sekarang dan MurshitAmpas sekarang) mencadangkan supaya kerajaan harus kembali kepada Islam untuk menyelesaikan krisis ekonomi.

Tapi apabila Che Det tanya apakah kaedah Islam yang boleh dicadangkan, takde pulak idea bernas daripada dua orang Menteri Besar tu. Tetiba je dua Menteri Besar Pas tu jadi bisu. Setakat cakap kita kena kembali kepada Islam, budak tadika Pasti tu pun boleh cakap poik.

Maka tidak hairanlah jika ahlul Pas hanya tahu berbicara mengenai UMNO kerana pemimpin mereka sendiri pun ramai yang bebal untuk bawak anak buah ke arah kemajuan sains, teknologi dan ekonomi dunia Islam.

Maka bersyukurlah jika ada dikalangan pemimpin Pas yang sekurang-kurangnya boleh memberikan cadangan atau merangka pelan tindakan untuk memperkasakan umat Islam di Malaysia khususnya dan dunia umumnya. Kalau takdo jugak...maknanya Pas hari ini sedang mengalami krisis kepimpinan yang kronik. Nasib kau la yeh...

PAS Ahli Syurga

Posted: 03 Sep 2011 06:19 AM PDT

Tahniah kerana Syurga yang dibina oleh PAS menjadi asas perjuangan baru Abdul Hadi Awang. PAS bukan sahaja bekerja untuk memesongkan pandangan dan perjalanan hidup umat Melayu Islam, malah, sedang bekerja kuat untuk memesongkan ilmu sejarah manusia Tanah Melayu bermula tahun 1919 hingga 1957.

PAS sedang bekerja mengadakan buku-buku sejarah baru:

1. Menyama letak dan memberi pandangan sama taraf bahawa peristiwa Bukit Kepong 1950 sama keadaannya seperti Perjuangan Muhammad bin Abdullah, Rasulullah di Mekah. Gambaran ini menunjukkan bahawa PAS cuba menyesatkan umat Islam, hari ini. Kedudukan perjuangan Rasulullah tidak boleh disama erti dengan mana-mana peristiwa pertempuran-peperangan sama ada perang saudara atau perang yang berlaku semasa zaman Tok Janggut, atau Mat Salleh Pahlawan Sabah. PAS menyatakan Mat Indera ialah ikon Pejuang Melayu. "HARAMJADAH punya PAS".

2. Ingin membuktikan bahawa Dato' Onn dan Tunku Abdul Rahman bukan Bapa Pengasas Kemerdekaan.

3. PAS ingin membubarkan Muzium Sejarah di Bukit Tunku, Muzium PDRM dan Muzium ATM di Sunggala, Port Dickson.

4. PAS juga berhasrat untuk menulis semula kisah-kisah perjuangan Mat Kilau, Tok Bahaman, Tok Janggut, Haji Abdul Rahman Limbung, Raja Melewar, Tok Kenali, Tok Gajah, Dol Said Datok Naning, Samsiah Fakeh, Abdullah CD, Rashid Maidin dan sebagainya.

5. PAS telah mengadakan Think-Tank Gila Babi PAS di setiap Negeri, yang dipimpin oleh Mubaligh Syiah yang dikader dari India dan Rusila.

6. PAS juga telah membina pasukan BERANI MATI atau SYAHID, untuk menjadi benteng manusia andai wujud sebarang tindakan undang-undang ke atas PAS. Maka, mereka melatih kumpulan ini untuk menikmati Syurga seperti MEMALI. Inilah nilai syurga PAS iaitu untuk Dunia Wal Dunia.

7. PAS telah meletak calon PRU-13 dengan tambahan 30 lagi muka-muka baru di kawasan kritikal, untuk menang dalam pilihanraya manusia. PAS juga telah terbit manifesto propaganda iaitu Komunis ialah Pejuang Suci. Komunis Melayu ialah Ikon Pejuang Bangsa. PAS sudah lama menentang Inggeris sejak 1943 lagi. "KEPALA OTAK BERJAMBUL KO, sedang PAS hanya tertubuh pada 1951".

8. PAS ingin menulis sejarah baru, bahawa Almarhum Tan Sri Ahmad Ibrahim juga penyokong kuat PAS. Inilah pendekatan erdogan yang ditaja oleh CIA melalui Abdul Hadi Awang & Mohamad Sabu.

PAS mengesahkan kedudukannya sebagai Ahli Syurga untuk Komunis, Syiah, Freemasonary. Syabas Parti Ajaran Sesat.

Taipingmali (tm)

Posted: 04 Sep 2011 01:32 AM PDT

Taipingmali (tm)


Fw: LIDAH BERCABANG - CABANG

Posted: 04 Sep 2011 01:05 AM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


From: othman mohamed <othmanmohamed6667@gmail.com>
Date: Sun, 4 Sep 2011 01:01:32 -0700
To: <taipingmali@gmail.com>; <tapakukuhiring@gmail.com>; <rosezie2003@yahoo.com>; <norlizaizul@gmail.com>; <irwanfahmi@hotmail.com>
Cc: <othmanmohamed6667@gmail.com>; <obm181253@gmail.com>
Subject: LIDAH BERCABANG - CABANG

          Semasa bercakap di marang terangganu hadi awang presiden pas berkata "Jangan keluarkan berita sehingga jadi fitnah, Pas adalah parti islam yang melawan semua ( penjajah ), British kita lawan, Komunis kita lawan dan hadi awang lidah bercabang-cabang ini juga melabelkan umno sebagai sebuah parti yang(hanyut), Ini lah sikap pemimpin pas yang munafik selalu suka menggelar dan melabelkan orang yang tidak menyokong perjuangan sesat mereka.

          Ada dua isu yang perlu kita perkatakan disini yaitu awang hadi lidah bercabang-cabang berkata kita lawan semua penjajah british dimana pas dimasa itu, Sedangkan pas lahir selepas pru yang pertama pada tahun 1955, Sebanyak 52 kerusi parlimen dipertandingkan, Ahmad bustaman bertanding diatas tiket perikatan dan menang di kerusi parlimen kerian perak ketika itu, Semasa beliau menjadj ahli parlimen kerian beliau telah keluar dari parti perikatan dan menubuhkan parti pas digunung semanggul. jadi bila pas melawan penjajah ?

          Isu kedua sungguh mengelikan hati apa tidaknya hadi awang kata komunis pun kita lawan tetapi mat sabu sokong mat indra komunis, Jadi nampak sangat kedua-dua pemimpin pas ini saorang buta sejarah dan seorang lagi buta akal lidah pula bercabang-cabang, Apakah akan terjadi kalau pemimpin begini menjadi pemimpin negara ? Itu lah sebab nya mat sabu lahanat berkata kalau pakatan haram ambil alih putrajaya dia akan ubah semua sejarah kerana kata mat sabu bengong ini sejarah yang ada semuanya sejarah penipu yang dicipta oleh umno.

           Kami ingin bertanya tentang sejarah penipu yang telah umno cipta yang dikatakan oleh mat sabu, Apakah tanggal 31 ogos 1957, Perdana menteri pertama malaysia Tengku Abdul Rahman, Yang Dipertuan Agong yang pertama Tengku Abdul Rahman (Yang Dipertua Negeri Sembilan) dan banyak lagi yang telah dijadikan bahan sejarah tetapi ada kah mat sabu berani menyatakan ini semua sejarah penipu yang dicipta oleh umno ?, Kalau ini semua dikatakan sejarah tipu alang kah malang nya parti pas kerana mempunyai seorang peminpin yang ada penyakit gila babi sepatutnya mat sabu perlu menjalani pemereksaan dihospital tanjung rambutan atau hospital tampoi dijohor atau pun di kem pertahanan perlindungan kamunting supaya dapat mengawal sedikit kegilaan beliau semakin menjadi ketika ini.

         


          

Nurul Izzah memihak kepada PKM

Posted: 03 Sep 2011 09:39 PM PDT

Rancangan Pemuda UMNO untuk mengadakan program jelajah yang akan "menyerang" Timbalan Presiden PAS Hj Mohamad Sabu amatlah mendukacitakan dan tidak perlu. Tindakan ini diputuskan walaupun pelbagai pihak menunjukkan Hj Mohamad Sabu tidak pernah mengagungkan golongan Komunis ataupun mempromosi keganasan dalam ucapan beliau 21 Ogos yang lalu.

Apa yang terang lagi bersuluh dalam kontroversi terkini adalah: perbalahan pendapat yang masih belum terhenti mengenai zaman Darurat dan juga zaman-zaman lain dalam sejarah negara membuktikan versi "rasmi" sejarah Malaysia yang diangkat pentadbiran BN belum diterima sepenuhnya semua pihak. Malah ia kelihatan menimbulkan rasa tidak puas hati dan kegusaran dalam masyarakat, dan menyulitkan segala usaha untuk menyatupadukan rakyat.

Kita tidak boleh nafikan kewujudan pendapat berlainan mengenai sejarah Malaysia dan kita juga tidak boleh nafikan pelbagai pihak yang masih belum sembuh luka silamnya. Sebagai parti pemerintah, UMNO seharusnya memudahkan perbincangan isu-isu sebegini demi usaha perdamaian nasional, agar sejarah menjadi batu asas dan bukannya batu api kepada masa depan kita bersama.

Inilah yang sepatutnya menjadi matlamat parti-parti politik, terutama sayap-sayap pemuda. Yang sedihnya, UMNO sekali lagi mengguna peluang yang ada untuk menimbulkan syak wasangka dan rasa benci di kalangan rakyat Malaysia demi masa depan politiknya sendiri.

Walaupun begitu, pasti timbul keraguan di hati pembaca bila melihat pihak ini tiba-tiba begitu beria-ia mahu perjuangkan nasib bekas perajurit. Nampaknya Pemuda UMNO tidak mahu menumpukan usaha mereka untuk betul-betul membantu bekas perajurit dan mereka yang masih berkhidmat, tapi sebenarnya hanya berminat untuk mencerca PAS dan Hj Mohamad Sabu.

Sememangnya, jika UMNO benar-benar mahu perjuangkan nasib para perajurit negara, mereka akan perjuangkan hak para perajurit untuk mengundi dengan bebas dan adil dan bukannya mempertahan sistem undian pos yang sedia ada yang menganiaya hak mengundi para tentera dan polis.[1]

Lebih dari itu, bukanlah lebih baik jika UMNO menyalurkan masa, wang ringgit dan tenaga mereka untuk membantu bekas perajurit Malaysia yang memerlukan bantuan, dan bukannya untuk menjalankan program-program jelajah sebegini? Bukankah Utusan Malaysia, akhbar alat sebaran mereka, sudah cukup untuk mencerca PAS, Hj Mohamad Sabu dan Pakatan Rakyat amnya?

Kita juga terfikir mengapa para "patriot" ini menganggap siri jelajah sebegini lebih membawa manfaat dan kebaikan dari menyokong, mengawas, dan memberi maklum balas kepada badan kebajikan para perajurit seperti Lembaga Tabung Amanah Tentera (LTAT) dan badan-badan seperti itu? Jika mereka bekerjasama dengan badan-badan ini – untuk perjuangkan pembelian aset-aset Exxonmobil, sebagai contoh – pasti pejuang dan perajurit negara akan menikmati kebaikan dan keuntungan, dan kepentingan negara akan terjaga lagi terselamat.

Akhir sekali, jika UMNO begitu serius untuk perjuangkan nasib bekas perajurit yang telah berjuang demi tanah air tercinta, bukankah mereka sepatutnya membantu bekas perajurit yang telah berjuang sewaktu Perang Dunia Kedua, yang mana ada di antara mereka yang masih belum menerima pampasan atau bantuan di atas perjuangan mereka? [2]

Oleh kerana UMNO berkata ia lah satu-satunya pengasas gerakan kemerdekaan negara kita, UMNO wajib sedar bahawa ia telah mempersendakan prinsip-prinsip asas negara kerana kerajaan pimpinannya masih memperguna empat perisytiharan darurat yang masih wujud, walaupun sudah 54 tahun kita merdeka. Apakah negara kita masih belum aman damai hingga empat perisytiharan darurat ini masih diperlukan?

Malah bukankah ini menunjukkan UMNO secara tidak langsung merendahkan martabat para perajurit yang kita kasihi dan memperlekehkan perjuangan mereka selama ini, kerana kononnya negara masih belum selamat dan masih memerlukan empat perisytiharan darurat ini? Atau adakah UMNO yang sebenarnya memerlukan empat perisytiharan darurat ini demi masa depan politik sempit mereka?

Sedarlah wahai UMNO, buanglah kepura-puraan kamu, dan marilah berganding bahu bersama Pakatan Rakyat untuk menyembuhkan segala duka lara dan luka negara. UMNO dan lebih-lebih lagi Pemuda UMNO harus sedar bahawa, meminjam kata-kata Edward Murrow, membangkang tidak bererti mengkhianat, dan tiada sesiapa yang boleh memonopoli kebenaran ataupun rasa cinta kepada negara.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kezaliman Bintang 3

Posted: 03 Sep 2011 04:14 PM PDT

By Mohd Noordeen:

Ideologi Komunis adalah anti agama dan Tuhan terutama Islam. Tokoh-tokoh Komunis Komunis sperti Karl Marx, Mao Tze Tung, Lenin, Stalin dan lain-lain memusuhi agama khususnya Islam. Sebab itu umat Islam di negara Kesatuan Soviet, di China, di Indochina ditindas sama ada dibunuh, dipenjara mahupun dinafikan hak sebagai Muslim.
Begitu juga di Malaysia, setelah kekalahan Jepun 1945, Komunis telah memerintah Malaya ketika itu dengan melakukan pelbagai kekejaman terhadap orang Islam/Melayu dengan membakar kampung-kampung Melayu, membunuh tokoh-tokoh agama dan orang Islam termasuk kanak-kanak tanpa belas kasihan. Lantas muncul angkatan Parang Panjang menggempor pengganas komunis terutama di Batu Pahat, Johor dan di Sg Manek, Perak.
Parti Komunis Malaya bukan sahaja dianggotai oleh orang Cina bahkan orang Melayu yg jiwa sosialis mereka memang berfaham komunis dan pastinya mendewakan ajaran komunis. Komunis Melayu berfokus faham Lenin-Stalin manakala komunis Cina berfokus faham Mao Tze tung.
Jika kini wujud penyokong komunis dan mendewakan komunis dan mengiktiraf mereka sebagai pejuang kemerdekaan menandakan orang itu buta sejarah dan kerana wujudnya komunis di Malaya adalah menentang tentera Jepun (MPJA) dan ingin mendirikan rejim komunis setelah Jepun tumbang. Sudah tentu komunis juga anti Raja/Sultan jerana mereka bercita-cita mahu menjadikan sebuah republik.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Latoya hati batu

Posted: 03 Sep 2011 10:25 AM PDT
Inilah kenyataan pemimpin pembangkang yang dibanggakan oleh Pas dan Pkr. Kenyataan seorang generasi merdeka yang tinggi ilmunya tetapi kurang akal.

Dalam banyak isu Latoya dilihat sebagai seorang wanita bongkak. bermasalah mental dan anxiety. Kenapa dalam kes Aminurasyid remaja 14 yang ditembak polis , Latoya boleh menunjukkan simpati yang teramat sangat. kenapa tidak kepada keluarga wartawan yang sedang sedih menunggu ketibaan jenazah anak mereka.

Sebagai pemimpin parti politik yang memerintah negeri Selangor, sudahkah Layota melawat keluarga mangsa dan membaca surah Al-Ikhalas kepada arwah?

Apakah kerana tidak memberi keuntungan kepada Latoya maka wartawan boleh dihina. tambahan pula kerana ia anjuran Umno?

Insaflah Latoya,,,,,esok selepas solat subuh eloklah Latoya pergi menyambut arwah di lapangan terbang dan ikutlah jenazah sehingga ke liang lahat, agar ia dapat melembutkan hati mu yang keras, dan menjadi manusia yang insaf dan menerima ketentuan Allah.Bintang 3 yang kejam

Posted: 03 Sep 2011 02:10 AM PDT

Orang-orang tua dahulu yang hidup zaman Jepun dan zaman Bintang 3 selalu menceritakan kezaliman yang dilakukan oleh mereka. 

Kalau zaman sebelum perang dunia II, walau pun hidup susah, duit kecil tetapi tidak mati kebulur seperti zaman jepun. 

Bila Jepun memerintah beras habis kena rampas, kain baju tak ada, habis guni jahit buat baju, mayat mati pun kapan dengan tikar mengkuang saja. 

Habis Jepun mai pula Bintang 3, ramai melayu kena heret masuk hutan diseksa dan dibunuh kononnya talibarut British dan Jepun. Ada kawan bunuh kawan itu lah ganasnya PKM. 

Di Batu Kurau terkenal kisah Chik Komunis yang mati dibunuh oleh meriam British yang melancarkan tembakan daripada Padang Astaka Batu Kurau menghala ke bukit. 

Anak kepada Chik Komunis bermati-matian menafikan bahawa bapanya bukan komunis sebaliknya angkatan    PKMM yang menentang Jepun. 

Pun begitu orang kampung mengakui Chik adalah mati bersama-sama dengan beberapa orang ahli PKM , Mayat mereka diikat pada sebatang kayu dan dibawa turun dari bukit dan dipamerkan di balai polis. 

Pada tahun 80an sebelum PKM meletakkan senjata seorang anak cina dari pekan tersebut juga mati dibunuh oleh tentera dan keluarganya manafikan ia bukan anaknya.

Sehingga ini di pekan Batu Kurau terdapat bekas komunis yang sudah menyerah diri dan menjalankan perniagaan sampai sekarang. tetapi jika dilihat mukanya masih ganas macam bapa gangsters.

Pada tahun 60 dan 70an kita boleh lihat beberapa peniaga akan hilang untuk beberapa hari atau bulan, bila ditanya kemana pergi tauke besar, kaum keluarganya dengan mudah menjawab ' pergi Singapore ' .

Teringat cerita arwah seorang guru yang rajin bercerita, dahulu semasa Batu Kurau diserang oleh tentera Siam, orang yang mati dibunuh atau dicucuk telinga dengan rotan dan akan diheret balik ke Siam sebagai tanda kemenangan dalam peperangan. 

Zalim sungguh noo. dua tiga hari lepas Astro menayang rencana Islam di Bangkok. Mengikut sejarah Pattani, penduduk Islam yang berada di sekeliling terusan di Kota Bangkok adalah tawanan perang dari Pattani. 

Setelah Siam berjaya menawan Pattani, mereka membawa ribuan penduduk Islam balik ke Bangkok dibina rumah sekeling kota raya sebagai perisai untuk mengelakkan serangan tentera Pattani. 

Cuba lihat gambar di atas .bayangkan anjing tersebut ialah orang Melayu yang diheret oleh Bintang3.

Isu kematian wartawan di Somalia dikritik Pas

Posted: 03 Sep 2011 01:34 AM PDT

Pas yang menjerit jerit di atas jalan kononnya berjihad telah mempertikaikan kematian wartawan yang tidak memakai jaket kalis peluru.

Mungkis Pas tak faham undang-undang perang. Wartawan dan Red Crescent atau palang merah (PBSM) tidak boleh diserang atau ditembak.

Pas juga mungkin tak faham bahaya ajal maut adalah ketentuan Allah. Kalau peserta demo yang mati sesak nafas diiktiraf oleh Pas sebagai jihad dan mati syahid.

Pas juga boleh dipertikai kerana gagal membekalkan alat bantuan pernafasan kepada peserta demo.

Seterusnya Pas bertikai Dato T yang memakai jaket kalis peluru sewaktu bersumpah dalam isu china doll mangsa seks pemimpin pembangkang.

Pas perlu tahu bahawa Pas telah berhimpun awal dan cuba menyekat dan menghalang majlis sumpah mubahalah.

Pengikut Pas sememangnya ganas, sanggup mati mempertahan orang yang mereka suka, seperti Anwar dan Lim Kit Siang.

Kita tahu ada antara mereka bersenjatakan pisau dan dicelah celah ribuan penyokong boleh muncul bodyguard upahan Anwar untuk bertindak dan membunuh Dato T samada dengan objek tajam atau peluru .38.

Ia juga menunjukkan puak-puak pembangkang di Malaysia lebih ganas daripada rakyat Somalia.

Pas sepatutnya mengucapkan takziah dan membaca umul kitab sebagai sadaqa kepada arwah yang gugur di medan perang. Matinya mati syahid dan syurga tempatnya. Lagipun beliau mati kerana terkena peluru sesat, bukan ditembak tetapi tertembak.

Tak apalah, selepas team Dato Aziz balik, boleh lah Pas ajak Unit Amat yang diketuai oleh Ajak 10 juta dan Tantawi 100 ke sana untuk berjihad.

Pas sudah tentu berani untuk mencari syahid. So boleh lah berangkat ke sana.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Team bantuan ke Somalia tiba esok bersama jenazah

Posted: 03 Sep 2011 01:32 AM PDT

Kumpulan media dan anggota misi kemanusiaan kita yang di serang di Somalia akan tiba di TUDM Subang pukul 9 pagi esok (Ahad). YAB Perdana Menteri akan menyambut ketibaan mereka. Rakyat Malaysia adalah dijemput hadir untuk sama-sama menyambut kepulangan mereka sebagai tanda sokongan di samping memberi penghormatan terakhir kepada jenazah sahabat kita yang terkorban di sana.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

My Longest Yard

Posted: 03 Sep 2011 11:49 PM PDT

My Longest Yard


Noramfaizul wartawan asing ke 38 yang terbunuh di Somalia

Posted: 03 Sep 2011 09:33 PM PDT


Sebanyak 38 wartawan asing termasuk seorang pekerja media dilaporkan terbunuh ketika membuat liputan krisis di Somalia sejak 1992.Angka itu berdasarkan statistik yang dikeluarkan oleh laman web Jawatankuasa bagi Perlindungan Wartawan (CJP).

Jumlah itu termasuk korban terbaru membabitkan wartawan dari Malaysia iaitu seorang jurukamera dari stesen televisyen BernamaTV, Noramfaizul Mohd Nor, 39, yang terkena tembakan ketika membuat liputan bantuan kemanusiaan di negara itu, semalam.

BERITA TERKINI

JENAZAH NORAMFAIZUL TIBA DI PANGKALAN TUDM SUBANG

Jenazah jurukamera BernamaTV Noramfaizul Mohd. Nor yang maut akibat terkena tembakan curi semasa membuat liputan misi kemanusiaan di Mogadishu, Somalia, tiba di Pangkalan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) Subang, di sini pukul 10 pagi tadi.


Belantan

Posted: 03 Sep 2011 11:43 PM PDT

Belantan


Al-Fatihah - Jurukamera BernamaTV terkorban di Somalia!

Posted: 02 Sep 2011 11:25 PM PDT

Jurukamera BernamaTV, Noramfaizul Mohd Nor, 41, meninggal dunia setelah terkena tembakan curi semasa membuat liputan Misi Kemanusiaan Kelab Putera 1Malaysia dan BAKTI di Mogadishu, Somalia, malam tadi.

Wartawan BernamaTV, Khairulanuar Yahaya yang turut serta dalam misi itu berkata, kejadian itu berlaku semasa Noramfaizul bersama rakan media elektronik yang sedang menaiki trak dalam perjalanan ke sebuah pusat komersil untuk menghantar berita telah terkena tembakan curi yang mengenai bahunya dan menembusi parunya.

Kejadian itu berlaku pada pukul 10.30 malam waktu Malaysia dan Noramfaizul meninggal dunia semasa menerima rawatan pada pukul 11.07 malam waktu Malaysia (Malaysia lima jam lebih awal dari Mogadishu), katanya.

Khairulanuar seperti dipetik oleh Bernama berkata, tembakan itu ditujukan kepada trak tentera kerajaan yang mengiringi pasukan media dalam liputan berita telah tersasar dan mengena Noramfaizul yang duduk berdekatan tingkap.

Sementara itu, menurut wartawan Utusan Malaysia, Metra Syahril Mohamed yang mengikuti misi kemanusian tersebut ketika dihubungi lewat malam tadi memberitahu, selain jurukamera BernamaTV, jurukamera TV3, Aji Saregar Mazlan (gambar) juga terkena tembakan dan cedera di bahu.

Menurut Metra, mereka ditembak oleh pihak yang tidak diketahui yang dipercayai menyasarkan tentera Kesatuan Afrika (AU). Tambahnya, kesemua wakil media diarahkan untuk mengemas pakaian dan barang keperluan masing-masing.

Kesemua wakil media yang menyertai misi tersebut pada 28 Ogos lalu dijangka pulang ke tanah air pada 8 September ini dan kemungkinan akan pulang lebih awal malam ini atau esok pagi (waktu tempatan).

Noramfaizul meninggalkan seorang isteri Norazrina Jaafar, 37, dan dua orang anak lelaki Mohd. Irfan, 8, dan Mohd. Naufal, 3.

Sementara itu, Norazrina, yang sedang dalam perjalanan balik dari Johor ke rumah mertuanya di Serdang Raya dekat sini, melahirkan rasa terkejut dan sedih dengan pemergian Allahyarham.

Norazrina berkata, sebelum suaminya berlepas ke Somalia, Allahyarham telah berpesan supaya menjaga diri dan anak mereka dengan baik.

"Dia turut berpesan dia pergi kerana berkhidmat untuk negara, dan jangan bimbang dengan keselamatan dirinya," kata eksekutif perhubungan awam sebuah agensi kerajaan di sini.

Sesungguhnya kematian ini mengejutkan seluruh rakyat Malaysia. Semuga keluarga allahyarham tabah menghadapi dugaan ini.


Inilah saat dan detik yang dirakamkan sewaktu Allahyarham Noramfaizul Mohd Nor menjamah juadah berbuka puasa dalam pesawat TUDM Charlie C130 sewaktu berangkat ke Somalia 28 Ogos yang lalu…

Salam takziah dari Belantan buat keluarga Allahyarham. Semoga roh Noramfaizul dicucuri rahmat dan ditempatkan ditempat golongan yang beriman dan para Syuhadah…, AL FATIHAH..!

Suara Politik
Taminsari

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 03 Sep 2011 11:35 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


VIDEO: Ketibaan Jenazah Noramfaizul Di Pengkalan Udara TUDM Subang..

Posted: 03 Sep 2011 10:56 PM PDT


Bersama-samalah kita hadiahkan bacaan Al-Fatihah kepada beliau, semoga ALLAH mencucuri rahmat keatas rohnya dan tempatkan la dia bersama dengan orang-orang mukmin.

Live Dari Pengkalan Udara TUDM Subang 3

Posted: 03 Sep 2011 07:41 PM PDT

Jenazah sudah selamat sampai, sekarang ini sidang media oleh pm, aku akan upload kan gambar dan video lagi.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Cina Ini Memang Binatang Hina Umat Islam Somalia...

Posted: 03 Sep 2011 07:05 PM PDT


Inilah yang dikatakan kafir harbi, kafir yang memusuhi umat islam yang menjadi rakan cemolot pas, punyalah haram jadah dan berhati binatang cina sekor ni, dia perlekehkan bantuan kelab putra 1malaysia menghantar makanan dan ubatan ke somalia, cina bodoh ni pada aku memang binatang, dia tak baca cerita yang somalia kini menghadapi krisis kebuluran yang meruncing, punya la haram jadah cina sekor ni, dia kata misi bantuan tu untuk cari publisiti, korang boleh baca twit dia sendiri, mentang-mentanglah somalia tu negara islam, bila kelab putra 1malaysia hantar bantuan dia perlekehkan, langsung tak de akal punya cina komunis sekor ni...

"UMNO'S Somalia medical mission: genuine or publicity stunt? by BLACKHAWK" sama-sama lah kita fikirkan apa maksud haram jadah cina komunis ni....

Live Dari Pengkalan Udara TUDM Subang 2

Posted: 03 Sep 2011 06:42 PM PDT

Semakin ramai rakyat dan pemimpin hadir untuk memberi penghormatan terakhir kepada Allahyarham farizul, tak nampak kelibat sekor pun pemimpin pas dan pakatan haram, memang betul la, mereka hanya mempolitikkan isu ini.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Live Dari Pengkalan Udara TUDM Subang.

Posted: 03 Sep 2011 05:54 PM PDT

Menunggu ketibaan jenazah jurukamera bernama tv yang terbunuh semasa menyertai misi menghantar bantuan makanan ke somalia, pengkalan udara subang kini penuh sesak dengan kaum keluarga perserta misi, wartawan, orang kenamaan dan pihak tentera, aku akan update lagi gambar-gambar terbaru.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Persamaan Di Antara African Union & Pakatan Haram..

Posted: 03 Sep 2011 01:23 AM PDT

Al-fatihah kepada jurukamera bernama tv yang maut ketika menjalankan tugas di somalia, menurut sumber dari papa gomo, memang sahih anggota tentera african union lah yang menembak mati jurukamera bernama tv dan mencederakan jurugambar tv3.

Jadi apa kaitannya african union dengan pakatan haram, african union di taja oleh big brother anwar iaitu amerika, dalam sumber semalam, african union berselindung dengan menyalahkan kerajaan somalia dan kumpulan al-shabab dan kenyataan african union itu di sokong oleh amerika dan pbb, perbuatan african union menembak mati jurukamera barnama tv ibarat baling batu sembunyi tangan.

Samalah dengan perangai pakatan haram jadah di malaysia ni, setiap onar dan masaalah yang mereka buat selalunya mereka tidak mahu mengaku atau bertanggung jawab, mereka suka menunding jari kearah orang lain, tak payah aku bagi contoh, dah berlambak contoh korang dah tengok sendiri, apa sahaja perkara yang mereka buat atau kegagalan mereka, mereka akan letakan kesalahan itu atas bahu kerajaan. tak ke sama tu...

The Unspinners

Posted: 03 Sep 2011 11:33 PM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 03 Sep 2011 11:27 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Video Jenazah Mangsa Tembakan Somalia Noramfaizul Selamat Tiba Di Tanah Air Pagi Tadi

Posted: 03 Sep 2011 11:08 PM PDT


Soalan : ke mana perginya pemimpin PAS PKR DAP ? TV Selangor jelas memaparkan hanya pemimpin UMNO/BN sahaja nampaknya perihatin dengan nasib jurugambar Bernama ini.


Adakah mereka iri hati misi ini lalu tidak menyambut jenazah yang terkorban semasa dalam misi kemanusiaan kepada rakyat Somalia?


Adakah kerana yang meninggal namanya Melayu Islam lalu ia tidak dijadikan keutamaan ? Malaysiakini juga tidak membuat liputan - hanya sekadar menyiarkan berita dari BERNAMA sahaja


http://www.malaysiakini.com/news/174775

Jika kita ada akal dan hati tentu kita akan menolak elemen politik dalam hal ini dan sanggup bersama sama dalam menyambut kepulangan wira negara yang bukan jurugambar parti Umno atau Barisan Nasional.


Alangkah malangnya jika orang yang tidak rasional dipilih menjadi pemimpin beberapa negeri sebuah negara hebat seperti Malaysia - kecuali orang tidak rasional juga yang memilihnya...


Baca juga artikel Sahabat-Gunung tentang DAP anggap misi ke Somalia sebagai gimik untuk publisiti murahan


http://www.sahabat-gunung.com/ Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video Tentang Jurukamera Bernama Noramfaizul Dari Berbagai Sumber - Mari Tonton

Posted: 03 Sep 2011 10:49 PM PDT

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

APANAMA

Posted: 03 Sep 2011 11:08 PM PDT

APANAMA


Politics, Politicians ... and Leaders.

Posted: 03 Sep 2011 06:23 AM PDT


Firdaus Abdullah
Ur seriously STUPID! : Seriously wht was the msian umno fellas doing in mogadishu? Did dey stupidly think it was a fun trip? Latheefa Koya · 
member of Keadilan's Central Leadership Council & Lawyersforliberty & MBPJ city councillorSome pea-brained champions of liberty are busy issuing foot-in-the-mouth statements following the death of Bernama TV cameraman Noramfaizul Mohd Nor in Somalia. 


These pea-brained beings who also happen to be Opposition politicians are basically working overtime to politicise Noramfaizul's death just because he was part of a humanitarian aid mission led by Putera 1Malaysia Club. 


While these pea-brained beings are busy bitching, Prime Minister Datuk Seri Najib Razak has cut short his knee treatment at a sports therapy specialist centre in Perth. 


A senior official from the Prime Minister's Office confirmed that Najib would be returning home tonight from Australia.  


Both Najib and his deputy Tan Sri Muhyiddin Yassin are expected to be at the Royal Malaysian Airforce base in Subang early tomorrow (Sunday) to receive the remains of Noramfizul and members of the Putera 1Malaysia Club aid mission to Somalia.


All the relevant authorities, responsible NGOs and able minded human beings are doing their part to ease the pain of Noramfizul's parents, siblings, wife and children.


The RMAF C-130 carrying the aid mission members, who were in Somalia distributing 250tonnes of food and medicine, are expected to touch down at the Subang base at approximately 8am. (4th of September, 2011)

*** Noramfizul, 40, is expected to be laid to rest at the Universiti Putra Malaysia (UPM) Muslim cemetery in Serdang after the Zohor prayers.

TV3 reported earlier that Statesman Tun Dr Mahathir Mohamad had telephoned Noramfizul's father to convey his condolences. Site Meter

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 03 Sep 2011 11:06 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Cerita Aku Masih Dara Versi Online.

Posted: 03 Sep 2011 07:11 PM PDT


Masih tentang isu dara di kalangan gadis Melayu.

Cuma penyampaiannya berbeza. Mesti tonton untuk pembaca MyMassa.

*Kool dowh minah ni.

Neutral Daily

Posted: 03 Sep 2011 09:51 PM PDT

Neutral Daily


Mana Boleh Percaya Separuh-Separuh

Posted: 03 Sep 2011 05:58 PM PDT


Mengenai perbicaraan kes liwat Anwar. Saya ada terbaca mengenai wikileaks yang mengeluarkan kabel terbaru mengenai menteri di dalam kabinet Najib ada yang bergelar homoseksual.

Sebelum ini wikileaks ada mengeluarkan kabel yang mengatakan kejadian liwat benar-benar berlaku tetapi disebabkan Anwar terperangkap dalam perangkap yang dipasang kerajaan.

Wikileaks juga ada siarkan kabel mengenai cerita Najib dan Altantuya.

Persoalannya mana satu benar?

Orang Anwar mungkin fikir hal Najib dan Altantuya benar seperti dilaporkan wikileaks.

Orang Najib pun mungkin rasa hal Anwar meliwat Saiful itu benar cuma hal rancang-merancang mereka tidak setuju.

Saya rasa untuk berlaku adil lebih baik kita lakukan begini.

Jika kita percaya benar satu daripada tiga perkara di atas maka semua perkara di atas adalah benar.

Jika kita tidak percaya benar satu daripada tiga perkara di atas maka semua perkara di atas adalah tidak benar.

Mana boleh percaya separuh-separuh. Kita bukan ahli mana-mana parti. Apa pilihan anda?

PISAU.NET

Posted: 03 Sep 2011 09:32 PM PDT

PISAU.NET


Ops Sikap: Eksiden 2 Jatuh Terlentang

Posted: 03 Sep 2011 09:40 AM PDTPisau kata " biasa la dah beli motor baru,nak jugak tunjuk kat kawan sekampung...hehe"

VIDEO: Persamaan Ideologi Komunis Dan PAS

Posted: 03 Sep 2011 06:00 AM PDTvideo:det

Pisau kata " macam kera kena belacan"

Kecederaan Parah Punca Kematian Noramfaizul.- Al fatihah.

Posted: 03 Sep 2011 03:32 AM PDT

Inilah gambar saat akhir sebelum Allahyarham Noramfaizul Mohd. Nor menghembuskan nafas terakhir. Terasa sedih apabila melihat keadaan beliau dalam masa yang sama saat ini kaum puak khawarij PAS dan haprak pakatan sudah mula mempolitikkan kematian Allahyarham .

Dikhabarkan anggota misi kemanusian Malaysia akan tidak di TUDM Subang jam 9 pagi esok Ahad. YAB PM Ds Najib Tun Razak bersama isteri akan menyambut ketibaan mereka.Seluruh rakyat Malaysia dijemput hadir untuk menyambut kepulangan mereka sebagai tanda memberi penghormatan terakhir kepada jenazah sahabat kita yang terkorban di sana.


Sekali lagi ,marilah sama sama kita hadiahkan Al-fatihah,moga arwah Noramfaizul dicucuri rahmat Allah SWT.


NORAMFAIZUL MOHD. NOR

Untuk menghormati Allahyarham ,Gambar Jenazah tidak disiarkan


Jenazah jurukamera BernamaTV, Noramfaizul Mohd Nor, yang maut akibat terkena tembakan curi semasa membuat liputan misi kemanusiaan di Somalia, dijangka dikebumikan di Tanah Perkuburan Universiti Putra Malaysia (UPM), Serdang dekat sini, esok.

Naib Presiden Kelab Putera 1Malaysia, Rahman Rahim, yang mewakili keluarga arwah, berkata jenazah akan dikebumikan sebelum Zohor, bergantung kepada keadaan.
Beliau berkata, sejurus tiba di Pangkalan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) Subang, jenazah akan dimandi, dikapan dan disolatkan di Masjid TUDM sebelum dibawa pulang ke rumah keluarga arwah di Taman Serdang Raya.


Rahman memberitahu permberita jenazah kemudiannya akan dibawa ke Masjid Al-Islah berhampiran rumah ibu bapa Allahyarham untuk disolatkan.

Jenazah dibawa pulang ke Malaysia pada Sabtu menaiki pesawat C-130 TUDM bersama anggota misi lain, dan dijangka tiba di Pangkalan TUDM kira-kira 9 pagi Ahad.

"Segala urusan daripada segi pengangkutan disediakan oleh pihak kami (Kelab Putera 1Malaysia) kepada kaum keluarga arwah, bermula di Subang sehingga disemadikan," kata Rahman.

Noramfaizul, 39, meninggalkan isteri Norazrina Jaafar, 37, dan dua anak lelaki; Mohd Irfan, 8, dan Mohd Naufal, 3.


Kejadian 5.40 petang waktu tempatan (pukul 10.40 waktu Malaysia), menyaksikan kenderaan pacuan empat roda yang dinaiki Noramfaizul dan petugas media Malaysia lain, ditembak ketika mereka dalam perjalanan pulang ke tempat penginapan dengan diiringi tentera kerajaan Somalia.

Allahyarham Noramfaizul adalah sebahagian daripada 55 anggota sukarelawan yang mengikuti Misi Kemanusiaan Kelab Putera 1Malaysia untuk membantu mangsa bencana kemarau dan kebuluran di Somalia.-Bernama


Pisau kata " puak khawarij hanya tau menyalak, yang berkorban ke Somalia dipersalahkan pulak,depa komunis apa depa tau"


Mat Sabu Lambung,Karpal Libas

Posted: 02 Sep 2011 11:35 PM PDTMat Sabu lambung,Karpal libas. Itulah permainan haprak pakatan.Anda boleh percayakah Karpal suruh Mat Sabu tarik balik kenyataan tu,Mana Kit Siang?Mana Guan Eng?Mana Teresa Kok? Mana pemimpin DAP lain yang vokal dalam semua ini? Diam? Kenapa?

Semua orang tahu Nik Aziz sendiri pernah kata sosialis adik kepada komunis di Kota Bharu pada PRU 2004,sekarang siapa yang jilat lendir sendiri?

Seluruh angkatan khawarij sedang terkial kial menghalalkan kenyataan komunis Mat Sabu.Anda boleh baca di blog dan portal berita mereka. Apa saja yang lintas depan mata semuanya dihalalkan asal dapat menyelamatkan maruah Mat Sabu dan Komunis.


Di kampung kampung semasa beraya menjadi tugas anda menceritakan betapa bobroknya khawarij menghalalkan cara.

Jangan lupa khawarij PAS sendiri berasa terancam apabila proses kebebasan beragama terancam apabila GDMU memurtadkan orang dihalang oleh JAIS dan Hassan Ali.

Khawarij PAS bukan parti Islam, Islam bukan begitu akhlak dan pegangannya.Buat yang tak masuk PAS,jangan risau tak luak dan kurang Islam anda jika tak sertai parti khawarij tu.

Pisau kata " korang nak biar je ker khawarij angkat komunis pejuang kemerdekaan?"

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 03 Sep 2011 09:31 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Anwar Ibrahim Berbohong Lagi

Posted: 03 Sep 2011 05:12 PM PDT


Latheefa Koya Memang Koya

Posted: 03 Sep 2011 08:54 AM PDTPemimpin PKR tersebut mendakwa UMNO telah gagal membantu pelarian yang berada di dalam negara, tetapi masih lagi mahu "mengadakan misi kemanusiaan" di negara yang diselubungi konflik.

Menerusi ruang media sosial Twitter hari ini, Latheefa berkata tindakan Umno membawa wartawan ke lokasi berisiko untuk membuat liputan propaganda mereka adalah sesuatu yang menyedihkan. - UtaraNews

Memang koya betul Latheefa Koya ini. Inilah mentaliti pemimpin pakatan rakyat. Mereka yang berjuang untuk negara ditohmah mereka, komunis yang membunuh orang Melayu disanjung sebagai hero. Latheefa Koya telah menghina perjuangan mereka yang membantu rakyat yang kebuluran di Somalia. Cara berpolitik tidak sihat cara Latheefa Koya dan pakatan rakyat.

Mohd Sabu Tali Barut Komunis

Posted: 03 Sep 2011 06:01 AM PDT
Patutlah Mohd Sabu dipilih jadi Timbalan Pengerusi BERSIH 2.0, rupa-rupanya Mohd Sabu dipilih kerana sudah bersekongkol dengan komunis. Kalau terjadi apa-apa huru hara di Malaysia pada 9 Julai 2011 yang lepas, maka tidak mustahil, pihak komunis akan mengambil kesempatan daripada keadaan tersebut.

Simptomnya sudah ada, ada elemen komunis pada kempen yang dibuat oleh Parti Sosialis Malaysia (PSM). Komunis masih ada, penyokongnya masih ada, mereka perlu dibanteras. Selagi ada kuasa dan undang-undang, komunis yang memperjuangkan Republik Malaysia ini perlu diperangi. Republik bermaksud tiada lagi institusi kesultanan, inilah yang Mohd Sabu kehendaki. Memang tali barut komunis.

Chin Peng Akan Dianggap Hero Kalau PAS Berkuasa

Posted: 03 Sep 2011 12:59 AM PDT


Buku teks sejarah akan menulis Chin Peng sebagai hero kemerdekaan Malaysia jika pakatan pembangkang menang. PAS lupa siapa yang ramai membunuh orang Melayu bila berkuasa hanya 14 hari di negara ini? PAS sudah hilang akal dan tidak waras. PAS sudah amalkan "parti ajaran sesat". Siapa yang Chin Peng ajak untuk minum kopi dan pertahankan Chin Peng pulang (baca sini).

Tidak menghairankan bila PAS mempertahankan ucapan Mohd Sabu menyokong komunis pada 21 Ogos 2011. Kemudian giliran Mujahid Yusof Rawa pula menganggap bahawa serangan yang dibuat oleh komunis terhadap balai polis Bukit Kepong sebagai serangan ke atas British. Ini kerana pakatan pembangkang sudah mula mempertahankan sesuatu yang tidak benar untuk berkuasa.

Bukan sahaja isu Mohd Sabu, tetapi dalam isu murtad di gereja (baca sini), isu liwat Anwar Ibrahim, isu Elizabeth Wong berbogel, isu skandal video sex Anwar Ibrahim (baca sini), isu penyelewengan duit RM8,000 yang masih belum dijawab dan berbagai lagi perkara yang mendedahkan pembohongan pembangkang. Semuanya mereka pertahankan. Pembangkang sanggup menipu diri sendiri semata-mata tidak mahu undi mereka hilang. Mereka tidak bersikap jujur dengan diri mereka sendiri. Sanggup menegakkan benang yang basah untuk berkuasa. Sejarah akan ditukar kalau mereka berkuasa.

Mohd Sabu Masih Sanjung Mat Indera

Posted: 02 Sep 2011 11:29 PM PDT


AHLI Pertubuhan Penyatuan Pembelaan Melayu Malaysia (PPPMM) bersama sebahagian waris mangsa serangan pengganas komunis ke atas balai polis Bukit Kepong menziarahi pusara mangsa tragedi itu di tanah perkuburan Islam Bukit Kepong, Muar, Johor, semalam. – UTUSAN/RAJA JAAFAR ALI

Mat Indera adalah Ketua Gerila Parti Komunis Malaya Daerah Muar, Batu Paha. Jika sokong Mat Indera, Mohd Sabu pun layak dianggap sebagai pengganas. Mat Indera sanggup bunuh bangsanya sendiri dan bersekutu dengan komunis. Hari ini PAS sanggup kafirkan bangsanya sendiri dan bersekongkol dengan DAP. Apa bezanya PAS dengan Mat Indera? Orang PAS pun terlupa ada juga sanak saudara dan datuk nenek moyang mereka yang dibunuh dengan kejam oleh komunis.

KOTA BHARU 2 Sept. – Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu tidak akan mohon maaf dan menarik balik kenyataannya berhubung tragedi Bukit Kepong seperti mana yang diminta sekutu rapatnya, Karpal Singh, semalam.

Malah, Mohamad atau Mat Sabu tetap berpegang dengan kenyataannya bahawa Mohammad Indera atau Mat Indera, tali barut komunis dalam tragedi tersebut sebagai pejuang kemerdekaan atas dasar perjuangan menentang penjajah sebelum negara merdeka.

Beliau bagaimanapun enggan memberi jawapan yang jelas apabila ditanya wartawan apakah polis yang terbunuh dalam serangan komunis di Bukit Kepong pada tahun 1950 itu tidak berjasa kepada negara.

"Mat Indera adalah pejuang kemerdekaan dan pihak polis jangan panik sebelum 31 Ogos waktu itu kerajaan memerintah adalah British selepas 31 Ogos baru kerajaan Malaya merdeka.

"Ini fakta, perkara biasa, jangan kita anggap bahawa selepas 31 Ogos ada kerajaan yang sama, bendera lain, lagu pun lain, Negaraku sebelum itu lagu God Save The Queen jadi kita kena bezakan sebelum dan selepas merdeka," katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Pas Kelantan di sini hari ini.

Ketika diasak oleh wartawan apakah beliau tidak mengiktiraf pengorbanan polis-polis yang terbunuh dalam tragedi tersebut, beliau berkata:

"Tafsiran saya, mereka bekerja dengan pihak British. Polis bila-bila pun terkorban, dikorban dan berkorban kerana mereka ikut dasar pemerintah yang menguasai mereka dan di antara mereka mungkin adalah saudara-saudara kita yang kita simpati.

"Saya tidak buat apa-apa tafsiran (apakah mereka berjasa atau tidak). Bagi saya Mat Indera adalah pejuang kemerdekaan tafsiran seseorang macam Tok Janggut dan Abdul Rahman Limbong yang menyerang balai polis di Kuala Berang, begitu juga Mat Kilau semua mereka tentang pemerintah British," katanya.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 03 Sep 2011 09:18 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


LYNAS : ANTARA ILMU DAN SINDROM MAHFUZ BEAN.

Posted: 03 Sep 2011 07:11 PM PDT

BERITA BAIK : KOMUNIS LAWAN SOSIALIS.

Posted: 03 Sep 2011 11:52 AM PDT

UCAPAN TERIMAKASIH DARIPADA AMAN PALESTIN.

Posted: 03 Sep 2011 10:41 AM PDT

KEGONDOLAN KUALITI : MALAYSIAKINI SUDAH SETARAF HAPRAKDAILY.

Posted: 03 Sep 2011 06:20 AM PDT

TERUSKAN SAHAJA YB AZIZAN.

Posted: 03 Sep 2011 03:00 AM PDT

AL FATIHAH

Posted: 02 Sep 2011 10:46 PM PDT

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 03 Sep 2011 03:29 PM PDT

KEPAL NASI KEPAL BERAS


PEMIMPIN PEMBANGKANG MASIH GAGAL ATASI PEMIMPIN BN

Posted: 03 Sep 2011 07:54 AM PDT

Masih belum terlambat untuk mengucapkan selamat hari raya eidulfitri kepada seluruh umat muslimin dan muslimat. Maaf zahir batin dipinta sepanjang penulisan Kepal Nasi Kepal Beras. Kepal Nasi Kepal Beras akan terus menulis mengikut perspektif sebagaimana lazim, walaupun ada kalangan pembaca yang tidak bersetuju dan berasa marah, meluat atau berbulu dan sakit dada.

Apa pun, maksud penulis menulis adalah bertujuan untuk menyatukan pemikiran dan bukan untuk tumpang sekaki memecah-belahkan rakyat khususnya umat Islam dan melayu di negara ini. 

Penulis harus bertanggungjawab di atas penulisannya. Sama juga seperti bidang-bidang lain. Setiap manusia harus bertanggungjawab terhadap apa yang dikerjakannya. Setiap pekerjaan itu mesti disertakan dengan niat yang baik dan jujur. Itulah awal setiap pekerjaan. 

Jika di awal-awal pekerjaan kita sudah tersilap niat, maka ia akan melarat sampai ke hujung. Hasilnya sudah pasti akan mendatangkan keburukan kepada diri dan juga kepada orang lain.

Inilah maksud kepal nasi kepal beras. 

2 pekerjaan/perbuatan yang sama akan memberi kesan dan hasil yang berlainan. Ia bergantung kepada niat kerana apa ianya dilakukan. 

Petatah petitih menyebut, kalau mahu jadi pemimpin, jadilah pemimpin kepal nasi. Janganlah jadi pemimpin kepal beras. Perbuatannya sama tapi kesannya berbeza. Satu boleh menyatu-padukan dan kesan yang satu lagi boleh menyumbang kepada perpecahan.

Cubalah nilai setiap ungkapan dan perbuatan setiap pemimpin di negara ini samada pemimpin kerajaan mahu pun pemimpin pembangkang. 

Jika kita orang yang berfikir menggunakan pemikiran secara rasional tanpa berpihak dan prejudis, pasti kita akan dapat menilai jenis dan fi'iil setiap pemimpin ini. Kita akan nampak jelas, ungkapan dan perbuatan apa dan siapakah yang menambah-baik dan ungkapan apa dan siapakah yang akan menambah-buruk kepada keadaan sediada.

Pemimpin harus berkata benar dan jujur. Pemimpin harus menjaga mulut dan keperibadian. Pemimpin tidak boleh berkata sembarangan kerana setiap kata-kata atau ungkapan mereka akan memberi kesan besar kepada masyarakat. Pemimpin yang lepas cakap tanpa berfikir akan kesannya kepada masyarakat tidak layak sama sekali dijadikan pemimpin.

Kalau saya sebagai orang kecil berhujah di kedai kopi dan mempertahankan komunis sebagai pejuang tanah air dan polis atau tentera sebagai talibarut penjajah, tidak akan memberi kesan aoa-apa kepada masyarakat. Jika ada pun adalah di kalangan yang mendengar hujah saya.

Tetapi, jika pemimpin bertaraf Timbalan Presiden sebuah parti besar yang berhujah seoerti itu, sudah pasti kesannya kepada masyarakat sangat besar.

Begitu juga jika saya berhujah dengan dua tiga orang kawan, menyalahkan tindakan Jais menyerbu gereja dan mempertahankan secara buta tuli tindakan pihak gereja meraikan orang-orang Islam secara private di gereja, mungkin tidak akan memberi kesan dan tidak mewujudkan polemik dalam masyarakat. 

Tetapi, jika seorang bertaraf Menteri Besar atau bertaraf nasional berhujah seperti saya, sudah pasti akan lebih banyak menimbulkan perbalahan dan pergolakan dalam masyarakat.

Ini adalah antara beberapa kisah dan contoh nyata yang sedang berkembang begitu pantas di negara kita sekarang ini.

Apa akan terjadi kepada negara ini, jika semua pemimpin hilang kewarasan dan tidak lagi mementingkan kebenaran dan kejujuran dalam setiap kata-kata mereka.

Apa akan jadi jika semua pemimpin begitu ringan mulut dan main lepas cakap sesuka hati tanpa memikirkan langsung kesan buruk yang akan berlaku akibat dari ungkapan dan perbuatan yang tidak disulami dengan kebenaran dan kejujuran?

Apa pula yang akan berlaku jika pemimpin besar kerajaan seperti Najib dan Muhyiddin juga membalas hujah mereka dengan cara yang sama dengan melepaskan kata-kata tanpa berfikir dan main lepas cakap seperti mereka?

Sudah pasti negara akan lebih pantas menuju kepada kehancuran. Alhamdulillah, syukur merana pemimpin besar kerajaan ini masih waras dan tahu keutamaan dan kepentingan yang lebih wajib untuk mereka dahulukan sebagai pemimpin.

Jika tahap kematangan dan kewarasan mereka sama saja 2x5 seperti fi'il pemimpin pembangkang, saya anggarkan negara ini sudah lama hancur dan lebur. Tiada siapa lagi yang berasa selesa dan selamat untuk hidup di negara ini.

Walaupun kebijaksanaan pimpinan kerajaan masih boleh dipertikaikan, tetapi sesuatu yang harus kita akui ialah mereka masih menjalankan pentadbiran di dalam keadaan akal yang waras dan tidak terpengaruh dengan nafsu "matlamat menghalalkan cara". Pihak pembangkang akhir-akhir ini sudah semakin hilang punca dan semakin hilang kewarasan dalam mengendalikan mental mereka di dalam berpolitik.

Dengan segala macam onak dan "pemikiran luar kotak bukan-bukan" yang sedang diungkapkan oleh pemimpin-pemimpin pembangkang, sebenarnya telah membuka ruang yang cukup besar kepada Barisan Nasional untuk menamatkan terus riwayat politik pembangkang.

BN boleh saja mengambil setiap kesempatan dari sikap melatah dan lepas cakap pemimpin pembangkang ini untuk menarik kembali sokongan rakyat. BN boleh saja menggunakan segala kelebihan yang ada dan mengajak rakyat menolak terus pembangkang ke gaung.

Tetapi, BN tetap BN. BN tidak pernah lari dari dasar pokok dan utama. BN ada keutamaan dan amanah lain yang lebih besar, iaitu terpaksa mendahulukan keharmonian dan keamanan hidup rakyat di dalam negara. BN tidak pernah mengkompromikan perkara pokok ini dengan melakukan tindakan politik diluar kewarasan dan menurunkan tahap piawaian BN setaraf dengan fi'il pembangkang.

Itulah yang membezakan di antara BN dan pakatan pembangkang. Barangkali inilah yang menyebabkan pembangkang tidak pernah berjaya mengambil-alih negara ini.

Bukankah tuhan itu maha kuasa dan maha mengetahui? Apa yang pasti tuhan tidak pernah lalai dan leka walaupun sesaat.