Selasa, 27 Disember 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


waadat

Posted: 27 Dec 2011 01:32 PM PST

waadat


Si Pencuri Impian

Posted: 26 Dec 2011 05:44 PM PST


Terpengaruh dengan budaya bertweeter masa kini maka Demang pun memasang applikasi khas tweeter pada android Demang.

Selang beberapa detik kemudian aplikasi tersebut memaparkan senarai pengguna tweeter yang popular. Maka keluarlah nama seperti AnWar, Azmin, rajapetra dan lain-lain.

Maka mulai saat itu berjujut lah mesej masuk ke gadget android ini sehingga mengganggu kehidupan Demang.

Gangguan yang Demang hadapi bukan sahaja kerana bilangan mesej yang diterima bahkan isi kandungan mesej yang berunsur negatif.

Semua benda tak betul pada mereka ini. Semua yang kerajaan buat dibantah, dikutuk, diperlekeh, dan dipersenda.

Demang jadi pening. Rakyat jadi keliru.

Tak boleh jadi. Macamana kita nak berkembang maju kalau saban masa disumbat dengan fikiran negatif?

Akhirnya Demang buang aplikasi itu setelah menggunanya tidak sampai satu hari.

Demang tidak mahu mereka merosak fikiran Demang.

Demang khuatir silap-silap, mereka akan mencuri semua impian rakyat Malaysia.

JEBAT BERKOKOK

Posted: 27 Dec 2011 01:23 PM PST

JEBAT BERKOKOK


Aspan Alias: Dapat kuah pun rahmat

Posted: 26 Dec 2011 09:15 PM PSTJebat agak tertarik dengan artikel yang dinukilkan oleh blogger tersohor Aspan yang berkisar kepada soal ayam dan kuah ayam.

Artikel yang menyifatkan pemimpin enak melayan kehendak tekak dengan membaham ayam sedangkan rakyat disudukan dengan kuah ayam ke dalam mulut. Ini adalah berikutan hal pemberian saguhati dan imbuhan oleh kerajaan kepada rakyat baru-baru ini.

Inilah halnya dengan perkataan 'beri salah tak beri salah'. Sudah acap kali Jebat mengatakan sama ada besar atau kecil nilai sesuatu yang diterima ianya tetap merupakan suatu NIKMAT yang harus DISYUKURI.

Adakah jika PAS atau Pakatan Rakyat memerintah, mereka akan sedia untuk mengagihkan gaji dan elaun-elaun sebagai pemimpin sama rata kepada rakyat? Mungkin nama Aspan juga akan turut tercicir dari kamus harian mereka. Itu lumrah. Siapa juga yang sudah berkuasa sedikit sebanyak akan terpalit dengan dosa melupakan kawan.

Kalau hal ayam dan kuahlah yang menjadi isunya, Jebat inginlah mencadangkan kepada seluruh negeri-negeri di bawah pemerintahan Pakatan untuk memberikan mandat kepada setiap rakyat di dalam negerinya untuk menjadi penilai kepada sesuatu tender dan sebarang perbelanjaan kewangan negeri. Barulah dikatakan telus dan boleh diyakini. Diulang ingat, setiap rakyat diberikan kuasa penilai dan pemantau kepada perbelanjaan kewangan negeri. Tidak ada seorang yang terkecuali. Mampukah  dicadangkan perkara ini?

Jika begini isu yang dibawa, mungkin dari dulu tidak ada istilah orang miskin . Hidup sama rata dan sama rasa.

Dewan bahasa dan pustaka haruslah berkira-kira semula untuk menyemak perkataan 'miskin kaya' di dalam kamus mereka. Mungkin perlu dilupuskan dua istilah itu kerana selepas ini semua rakyat Malaysia hanya akan ada suatu taraf kehidupan. Tidak ada kaya dan tidak ada miskin.

Pada Jebat, ayam dan kuah ayam kedua-duanya adalah rezeki. Menolak kuah ayam hanya semata-mata mahukan ayam adalah perbuatan yang menolak rezeki.

Entahlah, mungkin saudara Aspan lebih dahulu makan kuah dari Jebat dan Jebat sekadar memberi pandangan sama seperti saudara Aspan yang melontarkan pandangannya.

Kadang-kadang masa makan roti canai, orang lebih mementingkan kuah dari ayam kerana bagi yang kurang mampu kuah ayam pun sudah besar nikmat dan nilainya.

Baca SINI

Apa Yang Tersirat

Posted: 27 Dec 2011 01:22 PM PST

Apa Yang Tersirat


Isu Shahrizat: TPM hanya geleng kepala

Posted: 27 Dec 2011 06:33 AM PST

Kabinet belum memutuskan sama ada Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil harus meninggalkan kabinet berikutan skandal Pusat Fidlot nasional (NFC) yang bernilai RM250 juta, kata Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Muhyiddin hanya menggelengkan kepala dan berkata, "Tidak, tidak," bila ditanya sama ada kabinet sudah memutuskan Menteri pembangunan Wanita Keluarga dan Masyarakat itu harus kekal dikabinet atau tidak.

Ketua Wanita Umno itu menghadapi desakan supaya meninggalkan kerajaan dan meletak jawatan termasuk desakan daripada mantan Perdanan Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, selepas dikaitkan dengan penggunaan dana kerajaan untuk membeli tanah dan hartanah yang tidak berkaitan dengan projek NFC berkenaan yang dianggarkan bernilai RM27 juta.

Pengerusi NFC, yang juga merupakan suami kepada Shahrizat Datuk Seri Mohamad Salleh Ismail turut menafikan dakwaan seorang ahli perniagaan, yang ditahan atas kesalahan cubaan merasuah sejumlah RM1.7 juta kepada pegawai penyiasat jabatan siasatan jenayah komersial, mempunyai kaitan dengan dirinya.

Jumaat lalu, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah menyerbu pejabat NFC di Solaris Mont Kiara atas dakwaan penyelewengan wang oleh pentadbirannya.

Isu berkaitan skandal NFC ini menarik minat Pakatan Rakyat terutamanya PKR, dan parti berkenaan kerap membuat pendedahan berterusan terhadap penyelewengan yang berlaku.

Ramai yang bertanya: Apa kah kes sebenar Khir Toyo?

Posted: 26 Dec 2011 11:52 PM PST

DR KHIR TOYO didapati bersalah oleh Mahkamah Tinggi Shah Alam, kerana membeli rumah agamnya, yang mengakibatkan penjual rugi.

Selama perbicaraan Mantan Besar Selangor itu, tiada faktapun yang boleh mengarah kepada salahguna kuasa atau rasuah yang membabitkan pemilik harta asal dengan Dr Khir.

Dr Khir mendapatkan rumah agamnya melalui pinjaman daripada HSBC, berasaskan kepada penilaian bank itu sendiri.

Dalam kes Khir Toyo, fakta yang ada, adalah willing buy willing sale, tidak kiralah sepemilik asal rugi atau untung, itu bukan masalanya. Pokok pangkalnya adalah PADA WILLING BUY WILLING SALE.

Ramai yang mempersoal, keputusan Hakim yang memutuskan Khir bersalah, selain itu, harta yang masih bersatus hak bank itu, dilucut hak dan diberikan kepada kerajaan.

Unsur rasuah adalah apabila seseorang itu menerima, memberi atau menggunakan kuasanya atas kepentingan dirinya dan merugikan orang lain atau negara.

Dalam kes Khir Toyo, memang berlaku, bahawa sipenjual mengalami kerugian, namun ianya bukan atas dasar salah gunakuasa oleh sipembeli, melainkan atas asas "suka sama suka" sepertimana dinyatakan oleh sipenjual di mahkamah.

Keputusan Hakim mahkamah Tinggi Shah Alam adalah keputusan terpencil setakat ini, kerana belum ada penghakiman seumpama ini sebelum ini. Namun penghakiman itu, belum boleh dijadikan benchmark, kerana mahkamah rayuan masih boleh menolaknya.

Jangan musnahkan perpaduan yang sedia ada: Muhyiddin

Posted: 26 Dec 2011 09:50 PM PST

AYAT yang cukup menarik daripada Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin. Jangan musnahkan perpaduan dalam negara ini yang didakwa dibina dengan bersusah payah oleh kerajaan BN.

Katanya, usaha untuk perpaduan yang kukuh dibina sejak 54 tahun lalu dan seharusnya dipertahankan.

Bercakap dalam majlis rumah terbuka hari Natal di Kajang, beliau berkata, Malaysia merupakan satu-satunya negara yang mana penduduknya merayakan pelbagai kebudayaan dan festival keagamaan bersama-sama dengan mengetepikan latar belakang masing-masing.

Beliau sebelum itu melawat dan memberikan sumbangan kepada penduduk setempat.

Dalam majlis itu, paderi daripada gereja Kajang Holy Family Church George Harrison mendoakan Muhyiddin agar disejahterakan tuhan dengan semangat hari Natal.

"Hari Natal merupakan masa untuk kita memberi kepada pihak yang tiada. Apa yang dilakukan kerajaan hari ini menunjukkan mereka faham akan perkara ini," kata Harrison.

Projek Iskandar Johor: Suami kepada pegawai projek itu didakwah di Mahkamah kerana rasuah

Posted: 26 Dec 2011 08:00 PM PST

Mohd Amin Suhaimi, 52 suami kepada salah seorang pegawai kanan Iskandar Investment Berhad (SIB), dihadapkan di Mahkamah Johor Bahru, kerana rasuah.

Terduduh didakwa meminta imbuhan RM816,900 daripada Detect Engineering Sdn bhd untuk mendapatkan projek membina Sekolah Berasrama Penuh di PTD Mukim Pulai yang bernilai RM40.8 juta.

Tertuduh didawa dibawah seksyen 16(a)(A) akta 24 SPRM, tahun 2009.

Projek Iskandar: Satu lagi skandal penyumbang indeks rasuah negara menjunam

Posted: 26 Dec 2011 07:08 PM PST

Sebuah syarikat pemaju yang terlibat dalam projek mega membangunkan Iskandar Malaysia, Johor sedang disiasat oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung dakwaan wujudnya unsur rasuah dalam projek yang bernilai bilion ringgit itu, laporan Utusan semalam.

Siasatan terhadap syarikat itu dibuat kerana dipercayai berlaku unsur penyelewengan dalam perolehan kontrak dan beberapa projek yang dipertanggungjawabkan kepada syarikat berkenaan.

Akhbar milik Umno itu melaporkan bahawa penyelewengan tersebut turut melibatkan orang tengah yang bertanggungjawab mendapatkan beberapa projek untuk syarikat itu.

Syarikat yang disiasat itu bertanggungjawab membangunkan pelbagai projek besar dalam Iskandar Malaysia antaranya pembinaan infrastruktur, pusat pendidikan, kawasan perumahan, jalan, lebuh raya serta pusat riadah yang bernilai ratusan bilion ringgit.

Antara projek itu adalah pakej 3B iaitu membina dan menyiapkan persimpangan Jalan Abu Bakar bernilai RM124 juta, pembangunan Sekolah Berasrama Penuh di Sebahagian Lot PTD Mukim Pulai bernilai RM40.8 juta serta jalan alternatif Kampung Sungai Pendas Laut bernilai RM2.7 juta.

Difahamkan, SPRM sudah menyiasat beberapa projek yang disyaki berlaku penyelewengan dan rasuah itu sejak tahun lalu.

SPRM juga dikatakan telah membuat serbuan ke atas ibu pejabat syarikat tersebut serta beberapa syarikat di sekitar Johor Bahru dan Kuala Lumpur.

Akbar berbahasa melayu itu juga turut melaporkan bahawa kajian ke atas dokumen-dokumen yang berkaitan kes itu telah dijalankan serta beberapa saksi dipercayai telah dipanggil untuk membantu siasatan.

Malah, seorang lelaki berusia lingkungan 50-an yang merupakan orang tengah projek mega berkenaan akan didakwa di Mahkamah Sesyen Johor Bahru, Johor pagi esok.

Sementara itu, Pengarah Siasatan dan Operasi Khas SPRM, Datuk Mohd. Jamidan Abdullah ketika dihubungi Utusan Malaysia hari ini mengesahkan pihaknya sedang menyiasat syarikat tersebut, namun beliau enggan mengulas lanjut.

Iskandar Malaysia yang fasa pembangunannya sehingga tahun 2025 akan menjadi sebuah pusat pertumbuhan terbesar rantau ini dengan keluasannya dua setengah kali ganda Singapura.

Projek Iskandar Malaysia dilancarkan semasa Tun Abdullah Badawi sebagai Perdana Menteri, bagi menggantikan Jambatan bengkok yang beliau telah batalkan.

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 27 Dec 2011 01:10 PM PST

Kedah Ke KL - MctHeory


KASI PANAS!! LAGI RAKYAT TAK PUAS HATI DENGAN KERAJAAN KEDAH!!

Posted: 27 Dec 2011 07:23 AM PST


Video luahan peniaga..

TUDIAA!! MELAWAT PROJEK HANTU DI KEDAH!! PART 1

Posted: 26 Dec 2011 09:12 PM PST

Projek Hantu?
Jalannya pun mengerunkan..

Kedah sekarang biasa la, jalan mesti rosak..

Shot dari jarak jauh..

Inikah tempat projek hantu tu??

Kenapa Mc panggil projek ni projek hantu?

Kenapa jalan masuknya semak sangat?

Tempat apakah ini?

Mc percaya orang Kuala Kedah tahu mengenai hal ini.. namun apakah mereka tahu mengenai hal sebenar?

Nantikan pendedahan Mc dalam posting yang akan datang.. Mc janji, Mc kota.. sebab Mc pro UMNO.. kalau Pas berat la sikit.. pandai janji saja, buat apa pun tarak!

McTheory:
Pendedahan ini akan dibuat pada hari atau pun esok!

TUDIAA!! MANDI DI PANTAI MERDEKA UMPAMA MANDI AIR NAJIS!!

Posted: 26 Dec 2011 06:15 PM PST

Anda pernah pergi Pantai Merdeka? Mandi di situ? Cantik kan pantainya.. walaupun pasirnya agak kasar, namun ia sesuai dijadikan tempat berkelah dan tenangkan fikiran.. kalau tak percaya tengok gambar di bawah.

Cantik pemandangan Gunung Jerai..Bersih pantainya..

Sesuai.. untuk bawa keluarga mandi manda...

Ehh apa nih??...

Eii.. apa Tuan Makbur tunjuk tu...

Aiyakk.. najis.. najis...

Tuan Makbur.. tak busuk ka kat situ.. hehe..

Ehh.. air najis tu mengalir ke mana ya?..

Jangan tak percaya, air najis tu mengalir terus ke laut.. opss..

Adakah anda sedang fikirkan apa yang Mc fikir?

Kisah bergambar ini adalah kesinambungan dari cerita peniaga berdemo pada posting yang lepas.. pada yang belum baca.. meh baca kat SINI.

Pantai Merdeka amat terkenal sebagai pusat pelancongan di negeri Kedah. Satu-satunya pantai yang boleh dijadikan tempat mandi selain dari Langkawi.

Namun sejak, bertukar kerajaan.. Pantai Merdeka semakin di abaikan.. Tinjauan Mc kesana, amat mengejutkan.. penyelengaraan sistem kumbahan, peparitan dan juga sampah, amat sedih sekali.

Apa yang boleh Mc kata, ianya teruk.. amat teruk..

Hinggakan air najis pun dibiarkan mengalir ke pantai.

Mahukah anda dan anak-anak anda mandi di pantai yang dipenuhi air najis? Andai kata anda tertelan air najis.. sudah tentu ia membawa penyakit. E.Coli adalah satu virus yang membiak cergas dalam sistem kumbahan. E.Coli virus yang boleh membawa maut.

Nak tunggu ada orang mati, baru pihak berkuasa nak ambil tindakan?

Kenapa la kerajaan yang 'INI' teruk sangat..

Tu la.. dulu nak sangat pilih kerajaan yang 'INI'..

Lepas ni hangpa nak pilih lagi ka kerajaan yang 'INI'?

Baik hangpa pilih kerajaan yang 'SINUN' he he...


McTheory:
Pilih jenis orang yang tau cakap, kerja haram taktau buat.. susahhh.

KASI PANAS!! VIDEO PENIAGA MENGAMUK DI KEDAH!! PAS KEDAH ZALIM!!

Posted: 26 Dec 2011 03:12 PM PST


Lagi cerita mengenai pantai merdeka yang menjadi tempat paling busuk dalam Kedah. Apabila tempat simpan taiknya pecah dan mengalir ke padang bola. Pada yang belum tahu cerita asal, klik SINI

tun faisal dot com

Posted: 27 Dec 2011 01:10 PM PST

tun faisal dot com


[Kartun] #BR1M Siapa la yang buruk perangai tu...?

Posted: 27 Dec 2011 05:00 AM PSTDah la ambik duit yang Kerajaan BN bagi, siap pau ahli parti RM100 seorang lak....
Sapa la perangai buruk macam ni ya?


dari kartunis Pistol Nakal
http://pistolnakal.blogspot.com/2011/12/peringatan-br1m.html


Individu yang layak:


(iii) Warganegara Malaysia;
(iv) Lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah dengan jumlah pendapatan
kasar bulanan isi rumah RM3,000 dan ke bawah merangkumi ;
a. Berkahwin;
b. Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan;
c. Bujang yang mempunyai tanggungan (dalam rumah yang sama)
d. Warga emas (berumur 60 tahun dan ke atas) yang sebatang kara dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM3,000 dan ke bawah.[ TIDAK MENGIRA AGAMA, BANGSA, MAHUPUN PEGANGAN POLITIK ]

Untuk muat turun borang [ KLIK SINI ].
Untuk maklumat lanjut [ KLIK SINI ].
Akhbar Cina: Terjemahan flyers Majlis Hari Krismas hancus, hadirin ketawa berguling-guling

Posted: 27 Dec 2011 02:26 AM PST

[Nota: Kepada event organiser, kalau ya pun nak jimat bajet dan ambik lebih margin, gunakan perterjemah yang elok sikit.]

Nanyang Siangpau
Sambutan Krismas-Terjemahan bahasa Cina?
Johor Edition m/s C9
24 Disember 2011 (Sabtu)

Tajuk I

Terjemahan Dari Pihak Kerajaan Sekali Lagi Jadi Bahan Lucu

Timbalan Perdana Menteri Menjadi Purgation "Timbalan Perdana Menteri Malaysia Yang Membantu Pengerusi"

23hb Balakong Kajang, Timbalan Perdana Menteri jadi "Timbalan Perdana Menteri Malaysia yang pembantu pengerusi", terjadi seperti terjemahan dari laman terjemahan Google yang melucukan itu sekali lagi telah berlaku!

Majlis yang dikendalikan oleh Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan bagi meraikan hari Krismas seluruh negara secara terbuka, flyers yang dicetak begitu kemas dan cantik, sebaliknya terjemahan bahasa Mandarin di dalam flyers itu sangat membosankan dan meloyakan tekak.

Selain daripada kedudukan jawatan Timbalan Perdana Menteri itu silap diterjemah, di perenggan kedua perkataan "Kunjungi dan nikmati" diterjemah kepada "cepat-cepat jamu selera" yang sangat membingungkan orang ramai.

Perkataan: "jamuan rakyat dengan menu menyelerakan" diterjemahkan kepada "orang ramai gunakan menu makan yang luar biasa", kami tidak tahu adakah gunakan menu makan yang luarbiasa itu bermaksud mereka akan dihidangkan makanan dengan serangga-serangga.

Hanya satu sahaja yang agak lebih normal terjemahannya dengan perkataan "persembahan oleh artis-artis popular tanah air" dalam bahasa Melayu diterjemah kepada "artis tempatan yang disukai ramai" dalam bahasa Mandarinnya, tetapi perkataan "pameran replika pokok krismas" sebaliknya diterjemahkan kepada perkataan "pameran salinan pendua pokok Krismas".

Di bawah muka depan flyers agak lebih ringan sedikit ayatnya, perkataan "semua dijemput hadir" diterjemahkan dalam bahasa Mandarin "semua yang ambil bahagian" kesilapan itu tidaklah ketara sangat.

Lebih Bernasib Baik kerana Tajuk Program Di Muka Surat Utama Tiada Bahasa Mandarin

Dalam tajuk program, di muka depan sangat bernasib baik kerana tiada sebarang terjemahan bahasa Mandarin, jika tidak ia akan timbul sesuatu yang amat melucukan dan akan diketawakan di peringkat antarabangsa. Majlis yang dikendalikan oleh Kemenrterian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan ini adalah majlis meraikan hari Krismas untuk seluruh negara, akan diadakan pada 26 haribulan di Kajang, seterusnya akan dirasmikan oleh Timbalan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin.

Kami khuatir mereka membuat terjamahan itu menggunakan terjemahan dari Google, menyebabkan flyers aktiviti untuk seluruh negara yang dicetak berlaku banyak kesilapan, flyers aktiviti itu telah diedarkan kepada orang ramai, sebahagian penduduk yang terima flyers itu, dapati tulisan bahasa Mandarin telah disilap terjemah yang tidak ada kena mengena dengan majlis itu, menyebabkan orang-orang rasa kurang senang.

Tajuk II

Terjemahan Dokumen Rasmi Kerajaan Sepatutnya Diserahkan Kepada Profesional Untuk Disahkan:Datuk Hoh Hee Lee

Pembantu perantaraan kerajaan BN di Balakong Datuk Hoh Kee Lee selepas mendapat maklumat daripada orang ramai berkaitan perkara itu, beliau juga rasa terperanjat dengan kesilapan yang telah berlaku itu.

Beliau menjelaskan, selepas ini jika pihak kerajaan mahu adakah aktiviti-aktiviti besar seperti di Kajang dengan aktiviti perhimpunan Krismas, sebagai penduduk di kawasan Hulu Langat, beliau sangat rasa bangga, tetapi kesilapan terjemahan risalah-risalah yang diedarkan yang berbentuk tulisan bahasa Mandarin, beliau rasa agak kecewa.

Beliau berkata aktiviti kerajaan berlaku kesilapan dalam terjemahan bukan tidak pernah berlaku sebelum ini dan juga bukan yang pertama kali berlaku.Yang lepas pernah berlaku apabila perdana menteri China lakukan lawatan ke Malaysia, kesilapan terjemahan di backdrop pentas telah mengaibkan kita sehingga ke peringkat antarabangsa, perkara itu telah pun berlaku tetapi mereka masih belum dapat pengajaran dari itu lagi, dan terus melakukan kesilapan secara berterusan.

Beliau anggap jika kita mahu elakkan perkara ini berlaku lagi, pihak kerajaan sepatutnya melalui arahan kabinet, selepas ini apa sahaja dokumen yang perlu diterjemahkan, sepatutnya diserahkan kepada satu badan yang arif untuk lakukan pemeriksaan dan semakan dengan serius, tidak boleh dilepaskan kepada pegawai-pegawai kerajaan untuk membuat keputusan sendiri yang agak begitu cuai.

Datuk Hoh Hee Lee juga berkata, tahap bahasa Mandarin di negara kita hanya selangkah di belakang negeri China dan Taiwan, sistem pendidikan bahasa Mandarin kita cukup lengkap, ramai orang dari luar negara sanjung bahasa Mandarin yang ada di negara kita, apabila dalam aktiviti yang dikendalikan oleh pihak kerajaan pula, bahasa Mandarin yang ditunjulkan kurang memuaskan, langsung tidak menunjukkan tahap kebolehan bahasa Mandarin di negara ini, ini satu perkara yang agak menyedihkan.

"aktiviti Hari Krismas terbuka seluruh negara ini satu aktiviti yang amat bermakna, ia membantu dari segi perpaduan dan harmoni dalam masyarakat, sebaliknya apa yang menyedihkan, ia telah dikotori oleh sehelai flyers."
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Rasisme untuk sekat syarikat Bumiputera yang berdaya saing!

Posted: 27 Dec 2011 02:00 AM PST


Agenda rasis: Boikot dan Berhenti beli roti Gardenia

[Nota: Jika pendedahan ini benar maka ini bukan kali pertama kita dengar tentang agenda untuk memboikot dan mensabotaj perniagaan Bumiputera. Sebelum ini kita mendengar tentang cerita sekatan untuk memperolehi franchise Kopi-tiam Old Town, penyekatan peluang melalui iklan kemahiran berbahasa Mandarin, kenyataan-kenyataan berbau rasis semasa temuduga dalam lapangan jualan dan pemasaran, penurunan harga mendadak oleh Persatuan Perniagaan untuk membunuh terus penyertaan syarikat Bumiputera dalam bidang-bidang perniagaan tertentu dan banyak lagi yang membuktikan bahawa agenda RASISME di kalangan orang Cina memang nyata dan berlaku. Siapa yang membakar sentimen ini sebenarnya? Di bawah - didedahkan tentang siapa Cina Rasis dan apa yang mereka bualkan di dalam tulisan Cina di fb. Sekarang dah tahu dan sedar siapa RASIS sebenarnya?]

Panas! Kempen Memboikot Produk Gardenia Milik Usahawan Melayu! Panggil Melayu BABI!
Dipetik dari blog Cucu Tok Selampit
http://khairulryezal.blogspot.com/2011/12/panas-kempen-memboikot-produk-gardenia.html


Panas! Kempen Memboikot Produk Gardenia Milik Usahawan Melayu! Panggil Melayu BABI!
Kini tersebar luas di internet terutama di laman-laman sosial Facebook, dari segelintir kaum Cina yang mengesa bangsanya tidak memberi sokongan kepada perniagaan Melayu, lebih-lebih lagi yang berkaitan dengan persatuan Islam dan usahawan Melayu. 

Laman Facebook dan e-mail yang disebarkan menyeru agar memboikot roti Gardenia kerana syarikat berkenaan dimiliki oleh Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhary (BERNAS) dan ramai orang-orang Melayu mempunyai kepentingan di dalam perniagaan tersebut.

CTS memetik beberapa kenyataan yang dibuat di dalam laman Facebook berkenaan yang disebarkan bukan sahaja tidak berlandaskan fakta, malahan ditambah dengan kata-kata provokasi, antaranya menyatakan masyarakat Cina sering dianiaya oleh orang Melayu dan perniagaan milik Raja Gula, Robert Kuok yang mengeluarkan produk roti Massimo disabotaj oleh TS Syed Mokhtar Al Bukhary.Terjemahan:

23 November 2011; 11;28PM; Butter Lau
Mereka dengki dengan kejayaan orang lain. Apa bezanya Melayu dengan pencuri.

24 November 2011; 1:37AM
Pergi mati Melayu babi! Tidak ada kelebihan! Jadi mereka mencuri!! Orang Melayu memang lowclass!!

24 November 2011; 2:49PM; Becky Wong
Tanpa orang Cina yang membantu orang Melayu, boleh ke mereka hidup sampai sekarang? Ambil balik duit yang pernah kita bagi, semua babi-babi ini takkan mampu buat apa-apa. Tak lama lagi mereka akan tahu akibatnya. Mana ada 1Malaysia. Semuanya tipu! Mereka suruh tolak dikriminasi kaum tapi mereka yang mengamalkannya??

24 November 2011; 5:14PM Steven Long
Matilah Melayu babi gemuk mak dia.

Kerana dek rakus dengan keuntungan perniagaan, mereka mencetuskan propaganda dengan mengharapkan simpati dari kaum mereka! Kini mereka telah melampaui batas dengan mencetuskan sentimen perkauman. Ada yang melontarkan kata-kata penghinaan seperti "PERGI MATI MELAYU BABI", "MELAYU BODOH"dan sebagainya. Jika taktik ini berterusan, dikuatiri bukan sahaja akan meberikan kesan kepada peniagaan Bumiputera malahan bakal mencetuskan kebencian dan perbalahan di antara kaum.

CTS tidak pernah mengenali roti Mossima seperti yang diwar-warkan dan tidak pernah membelinya. CTS telah melanggan roti Gardenia sejak sekian lama dan tidak pernah mengalami sebarang masalah dengan produk berkenaan. CTS gemarkan citarasa roti berkenaan yang sedap, lembut dan sesuai dimakan pada bila-bila masa. Tidak ada sebab CTS hendak bertukar kepada jenama yang lain. 

Apakah kempen yang dijalankan oleh Tony Pua dan DAP untuk memburuk-burukkan produk Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) ada kaitan dengan kempen di atas yang bertujuan untuk menjatuhkan usahawan-usahawan Melayu yang rata-ratanya terlibat di dalam KR1M? CTS bukan perkauman, namun kempen di atas adalah keterlaluan, dalam kita hidup dalam masyarakat berbilang kaum di Malaysia.

#Liwat2 Sidek Baba salah guna hukum Qazaf untuk bebaskan peliwat?

Posted: 26 Dec 2011 10:52 PM PSTNota: Kata Dr Yusri, "sampai bilakah dakwah Islamiyyah, umat Islam dan organisasi Islam di Malaysia hendak terlalu tertumpu, terheret dan terikat dengan seorang insan bernama Anwar Ibrahim."


Dr Yusri: WADAH Tersasar Memahami
Hukum Qazaf Kes Anwar-Saiful
Published by AIDC on December 26, 2011 

AIDCNews – 26/12/11 – Assalamualaikum. Saya masih berada di Dubai. Tumpuan urusan lawatan kerja sedikit terganggu apabila mendapat panggilan 'Cikgu' Sidek Baba tentang kenyataan media WADAH bertarikh 19 Disember 2011 tentang DS Anwar Ibrahim dan isu Qazaf yang mengheret nama kami berdua. Di http://www.wadah.org.my/kenyataan-media/74-info-wadah.html

Secara tidak langsung, kenyataan ini menggambarkan bahawa seolah-olah kami berdua terlibat dalam melakukan jenayah Qazaf, tidak menghormati syarak dan melanggar hukum syarak dalam isu ini. Ini adalah dakwaan-dakwaan yang berat. Saya belum sempat untuk membuat respons penuh kerana sedang bermusafir.

Saya keberatan juga untuk memberi respons tetapi jika saya berdiam sahaja nanti ada yang menyimpulkan bahawa kenyataan tersebut adalah yang benar tanpa menyelidik lebih lanjut.

Apabila pimpinan WADAH memilih untuk tiba-tiba membuat kenyataan secara terbuka maka terpaksalah penjelasan juga dibuat secara terbuka.

Untuk rekod, sebagai bekas pimpinan tinggi ABIM, saya sudah cuba dan beberapa kali menawarkan untuk membincangkan isu ini dalam organisasi secara keluarga dan tertutup tetapi kurang sambutan terutamanya di pihak pimpinan WADAH.

Respons ringkasnya dahulu, saya berpandangan bahawa pimpinan WADAH sudah tersasar dalam memahami hukum Qazaf dalam Syariah Islam dalam kes Anwar-Saiful ini. Mereka harus mengkaji semula dan merujuk balik kepada pakar-pakar Syariah yang khusus dalam bidang ini. Janganlah kasih atau benci kita terhadap mana-mana orang atau kumpulan menghalang kita bersikap objektif dan berlaku adil.

Soal utamanya, adakah kes Anwar-Saiful suatu kes tuduhan zina/liwat biasa? Atau adakah ia kes seorang yang mendakwa dirinya menjadi mangsa zina/liwat yang melibatkan paksaan? Adalah jelas jika dilihat secara objektif bahawa ini bukan kes tuduhan zina/liwat daripada pihak ketiga terhadap mereka.

Peguam negara hanya mewakili Saiful yang mendakwa sebagai mangsa. Jadi ini jelas bukan kes zina/liwat yang hanya boleh dibuktikan dengan empat orang saksi.

Kes ini lebih sesuai dikategorikan sebagai dakwaan rogol atau lebih tepatnya sebanding dengan kes-kes sumbang mahram atau gangguan seks oleh majikan di tempat kerja.

Dalam kes-kes sebegini, beban buktinya dalam Islam tidak sama dengan dakwaan zina/liwat. Bukan empat orang saksi. Bukan. Bukan. Kalau masih dituntut empat orang saksi ke atas seseorang yang mendakwa dirogol, atau jadi mangsa sumbang mahram ataupun gangguan seks di tempat kerja maka bayangkan akan mampukah mana-mana mangsa kes-kes tersebut mendapat pembelaan dan keadilan? Zalimlah Islam dan Syariah Islam!

Sukar sangatkah untuk memahami hal ini?

Maka DS Anwar (dan WADAH?), dalam kes Saiful, tidak boleh berselindung di sebalik hukum empat orang saksi atau di sebalik hukum Qazaf. Mahkamah harus memberi peluang kepada Saiful untuk membentangkan apa-apa bukti lain yang diiktiraf syarak dalam kategori Bayyinah atau Qarinah kalaupun bukan saksi mata (Syahadah).

Itulah intipati sikap saya dalam hal ini. Apabila balik nanti saya akan berbincang lebih lanjut dengan Prof Dato' Dr Sidek Baba tentang apakah langkah susulan yang perlu diambil. Kalau ada dan kalau mahu.

Sebenarnya saya dan saya yakin Cikgu Sidek banyak tugas dan tumpuan lain dan saya yakin sepatutnya WADAH juga banyak tugas dan tumpuan lain di gelanggang dakwah di Malaysia yang begitu luas.

Sampai bilakah dakwah Islamiyyah, umat Islam dan organisasi Islam di Malaysia hendak terlalu tertumpu, terheret dan terikat dengan seorang insan bernama Anwar Ibrahim.

Saya yakin bahawa kita semua tahu bahawa Islam, dakwahnya dan umatnya adalah lebih besar dan lebih tinggi daripada mana-mana individu, organisasi atau kumpulan.

Wallahu a'lam

*Respon Dr Yusri ini dipetik dari facebook.com/yusri.mohamad

[Kartun] Air Kelantan Terkotor: Nik Aziz hanya perlu tambah gula untuk buat teh

Posted: 26 Dec 2011 08:00 PM PST
HIV/AIDS teramai; anak luar nikah teramai; air sungai terkotor; kejayaan 22 tahun pemerintahan Nik Aziz Balak habis, pembangunan tak nampak, 
rakyat menderita minum air berkeladak?


[Kisah dulu-dulu] Rakyat Malaysia sokong perang? Sejak dulu pembangkang menipu

Posted: 26 Dec 2011 05:00 PM PST

Nota: Pembangkang memeang suka menipu. Sejak dulu pemimpin pembang memang banyak yang menipu. James Wong, bekas Ahli Parlimen Kampar merupakan salah seorang daripada mereka. Tulisan ini disiarkan di laman web Pemuda UMNO Malaysia sebagai bantahan terhadap kenyataan Ahli Parlimen itu di BBC.James Wong opinion – a pure nonsense

I chose to disagree with the opinion aired by James Wong, the former MP for Kampar, who concluded in an interview by British Broadcasting Corporation (BBC) that one out of three Malaysians he spoke to is supporting the war against Iraq but does not wish to air his view because he fears the Muslims in Malaysia. Anyone who lives in Malaysia knows that Wong's statement is purely baseless rhetoric and nonsense. 

In response against Wong's claim, the vice chairman of Global Peace Mission Malaysia, a coalition of 80 multiracial non-governmental organizations, Fan Yew Teng, said that the claim by Wong, was unsubstantiated by facts and a sweeping generalization. Fan, also said Wong's view was "shaped by his own chauvinism" while the notion that non-Malays supporting the war were afraid of the Muslims in the country was an "atrocious lie and rubbish".

When criticized on his statement, as usual, as a person who preaches so much on Western-type freedom of expression, Wong couldn't tolerate the fact that his opinion was utterly baseless and against the public opinion in Malaysia. He later wrote his views in a childish manner, trying to portray that the community in Malaysia is still seriously lacks the culture, ethos, institutions and rules of engagement of democratic debate and decision-making. 

In my opinion, he is the one who is lacked of the intellectual culture. He did not even care to make an appropriate study before exposing his unjustifiable conclusion.

After his nonsense remark in BBC, I talked to many non-Muslim friends and some people in the streets, pubs, coffee shops, unisex salons as well as former colleagues from the universities. I also randomly telephoned some non-elite, non-ideological and non-intellectual non-Muslims friends outside the Klang Valley in Penang, Ipoh (my hometown), Teluk Intan, Seremban and Johor Bahru. 

The personal impression I formed from all of them is that James Wong's conclusion was unfounded for many believe that any war is completely unacceptable. To them, to initiate a war indicates that the government has given up diplomacy in solving bilateral problems and has low sense of humanity.

Of course, there were some who mentioned that the aggression against Iraq could be an act of 'liberation' for its people, something like what had taken place in Afghanistan, but none had supported war as the wisest mean and the most sensible way of doing it. In their opinion the matter should be left to the Iraqis to decide. The Iraqis should be given total freedom to decide for their own people and country.

Many believed that the invasion on Iraq is wrong regardless of any reason. To them, war in Afghanistan has proven that non-combatant civilians suffer the greatest loss, not the warlords.

Many also said that even if they support the war, there is no reason for them to be afraid to air their views. They do not see any reason on why they should be afraid of the Muslims in Malaysia. To them Wong's opinion was a self-made to show that our people are divided over this matter.

Wong may think that Malaysians are so stupid since they do not share the same belief with him. To him, Malaysians have been poisoned with the `government propaganda' and are unable to build their own judgment about the war. Being prejudice, he labeled the Malaysians lack the culture, ethos, institutions and rules of engagement of democratic debate and decision-making.

Wong's action is very much predictable. He is no different than those who are in the Bush Administration and those who represent the Western Media, who could not accept the fact that the French is so much in disagreement with them. Failing to appreciate the `freedom of expression and holding to one's opinion', they started to bash the French and discredited them.

It is not difficult to understand on why Wong submits to this kind of world-view. In his article, he mentioned that he had attended two lectures by Dr Malik M Hassan, the president of the Council of American Muslims for Understanding (CAMU). Those who have attended Dr Malik's talk would understand well what I mean.

According to Wong, there are other Malaysian Muslims who shared the views of Dr Malik although they were still the minority. Let just assume that this is another nonsense created by Wong. May be he was trying to construct another story to support his previous statement, a story which does not carry any weight.

Dr Malik spoke once before the Young Professionals Chamber Malaysia (Promuda) members in a dinner talk. CAMU persuaded hard to get a session to talk to the Promuda members and it also agreed to sponsor the dinner. 

In his talk, it was very obvious that Dr Malik was parroting George Bush, as if he was the President, himself. Beyond Dr Malik's imagination, the dinner had turned to be one of his worst nightmares. He was bashed from every angle by the Promuda members and also by the other speakers.

As usual, the Americans (Dr Malik and other US diplomats), in contrast to what they always preach, especially on freedom of expression, demanded Promuda members to apologize to them. Of course, this is totally unacceptable and as a Malaysian, I am proud that no Promuda members had bowed to their demand and `instruction'.

One of the members said, the session was more like a brainwash session by a so-called Muslim, who carries Bush Administration's propaganda. However, the Promuda members were too smart to be tricked into believing the sayings of `Dr Death'.

Besides the young professionals, the Malaysians, at large also do not believe in the US propaganda. We have to thank the Malaysian media and NGOs for this. They have done their part brilliantly in educating Malaysians thus making them knowledgeable enough to `protect' themselves from being confused by the CNN, BBC and other West-owned media reports, which could be accessed freely in Malaysia.

We also have to thank the massive campaign by the Peace Malaysia. Due to its effort, many Malaysians are made aware of the war and understand very well that this war is illegal. Many are enlightened ever since they attended programs organized by Peace Malaysia, including the International Law Colloquium, International Forum, dialogue sessions at the universities, expo and also photo exhibition. 

So what happen if after so much effort there are still people like James Wong? In my opinion, I do not think one can see the big picture if he chooses to close his eyes and makes himself blind to see the truth.  

The truth is that this war is illegal, and undeniably immoral. I could not find any reason why well-educated Malaysians, Muslims and non-Muslims, would support the war unless they are misguided by the Bush Administration's propagandists and their agents stationed in this country. 

My free advice to Mr James Wong – "See no evil, hear no evil, and of course say no evil."

Tun Faisal Ismail Aziz

Duke of UMNO

Posted: 27 Dec 2011 01:01 PM PST

Duke of UMNO


PANASSS..!!! SURAT KHABAR CINA JUMPA TOK BOMOH TILIK PRU 13...???

Posted: 27 Dec 2011 07:45 AM PST


Surat khabar Cina dah jumpa tok-tok bomoh diorang tanya pasal PRU 13. Siap kasi tarikh lagi tu! Betul ke?
Bubar Parlimen 17 Februari, Undi 11 Mac 2012?

PEMERHATIAN penulis ke atas beberapa akhbar berbahasa cina kebelakangan ini menyaksikan wujudnya persaingan hebat dalam meramal tarikh sebenar pembubaran parlimen dan Pilihanraya Umum ke-13 akan diadakan.

Akhbar Sin Chew Jit Poh dan China Press sebagai contoh meramalkan Parlimen akan dibubarkan pada bulan Februari untuk membolehkan pilihanraya umum ke-13 diadakan pada bila-bila masa dari 1 Mac hingga 20 Mac 2012. Ramalan ini adalah berdasarkan maklumat dalaman masing-masing mengenai pembekuan cuti anggota polis pada tempoh tersebut yang dikatakan ada kaitan dengan persiapan menghadapi pilihanraya umum.

Lebih menarik, akhbar Sin Chew dan Nan Yang Siang Pau juga meramalkan parlimen akan dibubarkan pada 15 Februari (Rabu) manakala proses pengundian pula pada 11 Mac 2012 (Sabtu).

Namu berdasarkan trend semasa tarikh yang lebih logik ialah pada 17 Februari 2012 iaitu pada hari Jumaat kerana Jumaat dianggap hari yang lebih afdal selain menjadi trend semua Perdana Menteri Malaysia yang menganggap Jumaat adalah hari bertuah untuk mengumumkan sebarang acara besar.

No 11 adalah nombor yang dikatakan menjadi kegemaran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan sering dikaitkan dengan elemen tuah. Justeru tarikh pengundian pada Sabtu dilihat akan memberi kelebihan kepada BN berbanding jika diadakan pada 12 Mac (Ahad) kerana penganut Kristian akan mudah dipengaruhi untuk menentang kerajaan ketika mereka bersembahyang di gereja pada hujung minggu.

Menurut akhbar tersebut, selain sumber dalaman daripada pihak polis, semua maklumat ini juga dikatakan diperolehi daripada kumpulan pemikir (think tank) yang rapat dengan Perdana Menteri. Atas sebab-sebab tertentu, akhbar-akhbar tersebut tidak pula menyatakan badan pemikir mana yang menyalurkan maklumat tersebut kepada mereka.

Dalam perkembangan yang sama, sumber lain pula memaklumkan kepada penulis bahawa Barisan Nasional (BN) akan memberi penumpuan kepada 190 buah kerusi parlimen dan dari jumlah tersebut, BN yakin akan menawan sejumlah 170 buah kerusi. Indikasinya, BN kini kembali bernafsu untuk mendapat semula majoriti 2/3 yang hilang dalam PRU12 pada 2008.

Tapi dalam masa yang sama, temubual eksklusif Sin Chew dengan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz pula membayangkan sebaliknya.

Nazri membayangkan BN akan mengalami kesukaran untuk kembali menguasai majoriti 2/3 dalam pilihanraya umum akan datang. Alasannya ialah, Malaysia sedang melangkah menjadi negara maju dan dengan itu rakyat juga menjadi lebih 'sofsikated' dalam menentukan pilihan masing-masing di peti undi.

Pada pendapat penulis keghairahan akhbar-akhbar cina ini adalah semata-mata untuk melariskan jualan akhbar masing-masing kerana umum mengetahui majoriti masyarakat cina memang taksub dengan 'ramalan' yang telah menjadi hampir sebahagian daripada kehidupan mereka, walaupun dizaman moden hari ini.

Bagaimanapun, suatu yang pasti ialah, akhbar berbahasa cina jarang menampilkan maklumat dari sumber yang tidak kuat. Justeru untuk menolak bulat-bulat maklumat ini juga boleh menjurus Pakatan Rakyat kepada kesilapan dalam membuat perhitungan dari segi kos dan merangka strategi pilihanraya yang berkesan.

Oleh itu penulis beranggapan, tidak salah untuk pimpinan Pakatan Rakyat mengkaji semua kemungkinan termasuk ramalan-ramalan sedemikian dalam menyediakan parti berhadapan dengan BN dalam pilihanraya umum akan datang.

Paling penting mengenal pasti 190 kawasan-kawasan parlimen yang disebut akan menjadi fokus BN dan merencana strategi yang betul, daripada calon dan parti yang akan bertanding, sehinggalah kepada persiapan logistik yang bersesuaian. -Mynewshub.my

PANASSS..!!! ARTIS MALAYSIA DAYUS BIARKAN ISTERI DIPELUK JANTAN LAIN..???

Posted: 27 Dec 2011 06:35 AM PST

Korang sanggup ke bini dipeluk dan berpeluk dengan jantan lain?

Mungkin inilah bahananya bila dah kahwin dengan artis Indon. Dahsyat! Isterinya selamba pegang "Teh O Keras" dan sebatang rokok. Bergambar peluk jantan sana sini! Memalukan, suaminya tu artis Malaysia beragama Islam pulak tu! Ishhh..!!!

Isteri Beraksi 'Nakal'…Apa Kata Asyraf Sinclair?

Di dalam menutup tirai minggu terakhir tahun 2011, kita dikejutkan dengan gambar-gambar kontroversi isteri selebiriti tanahair, Asyraf Sinclair, iaitu Bunga Cinta Lestari yang dikatakan berpesta liar di sebuah parti baru-baru ini.

Di dalam gambar yang tersiar, Bunga Cinta Lestari dilihat beraksi dalam pelukan beberapa teman lelaki sambil memegang 'teh O keras' dan sebatang rokok di celah jari.

Bagaimanapun, dipercayai Asyraf ada bersama-sama isterinya ketika gambar-gambar itu dirakamkan merujuk kepada sebahagian kecil wajahnya yang turut terakam di dalam gambar-gambar tersebut.

Untuk rekod, Asyraf Sinclair mengahwini Bunga Cinta Lestari pada 8 November 2008 di Masjid Al Bina, Jakarta.

Pasangan ini kemudiaannya dikurniakan seorang cahaya mata, Noah, pada 22 September tahun lalu dan kini berumur baru setahun tiga bulan.

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan tarikh sebenar gambar-gambar tersebut dirakamkan.

"Tidak dapat dipastikan bila gambar ini diambil, tapi jika ianya gambar terbaru BCL (Bunga Cinta Lestari), maka apalah nasib Noah Sinclair yang baru berusia 1 tahun 3 bulan ya?," kata pemilik blog OhBulan.

Namun, digambar tersebut jelas tertera masa gambar-gambar tersebut dirakamkan iaitu sekitar jam 1.51 pagi, mungkin di Indonesia atau mana-mana negara di dalam dunia ini.

Selain itu, Bunga Cinta Lestari juga pernah menimbulkan kontroversi apabila gambar-gambarnya yang berbikini seksi dan hanya berbaju tidur yang nipis sambil bersiar-siar di Bali tersebar di internet pada Ogos 2009, setahun selepas diijabkabulkan dengan Asyraf.

Persoalannya, apakah komen Asyraf mengenai sikap dan penampilan isterinya itu?

Meskipun Asyraf turut berada di parti itu, apakah tidak wujud sekelumit pun rasa cemburu, tidak puas hati, sedih atau kecewa apabila isteri sendiri 'beraksi' sebegitu di depan lensa bersama-sama teman yang bukan muhrim?

Bagaimanapun, penulis berharap dan berdoa agar Asyraf bijak mengawal keadaan dan sikap isterinya serta memberikan teguran yang sewajarnya kepada ibu Noah tersebut.

Bukan untuk 'menjaga tepi kain orang' atau terlibat dengan masalah rumahtangga orang, penulis rasa sayang sangat sekiranya Asyraf dan Bunga Cinta Lestari mensia-siakan keindahan ciptaan Tuhan seolah-olah 'hidup menongkat langit'.

Semoga kita semua, Asyraf dan keluarganya mendapat hidayah dari Allah dan kita sama-sama doakan agar saudara-saudara seagama kita yang lain menjadi lebih beriman dan bertambah baik tahun hadapan berbanding tahun 2011 ini.

Sama-samalah kita berubah demi satu kehidupan yang lebih diredhai Allah SWT. -Mynewshub.my

WEEIII K'JAAN PAS KEDAH..!!! KALAU SETAKAT REPAIR JALAN SEKERAT-SEKERAT, BUDAK TAK PASS PMR PUN BOLEH BUAT..!!!

Posted: 27 Dec 2011 04:35 AM PST


1. Panik dengan Gelombang Merah rakyat Kedah yang melanda negeri, kerajaan negeri kini baru bangun dari tidur dan mimpi indah yang panjangnya empat tahun.

Gambar Oleh Mediakedah
2. Kalau memandu di Negeri Kedah sekarang ini, berhati-hatilah, jangan terkejut dengan sekatan-sekatan yang dibuat sehingga berlaku kesesakan kerana mee segera baru tertumpah. Setelah empat tahun, ribuan tayar motosikal dan kereta barai dimakan lubang jalan-jalan negeri, kini jalan mula diturap sekerat-sekerat untuk menunjukkan bahawa kerajaan negeri memperbaiki jalan. Kenapa sekerat-sekerat? Kerana duit dan habis beli mercedes, camry dan jalan-jalan makan angin secara istiqomah sepanjang 4 tahun.

3. Bukan rakyat tidak tahu, bertahun lamanya rakyat sengsara akibat jalan berlubang, walaupun peruntukan penyelengaraan jalan turun dari kerajaan pusat sebanyak RM150 juta. Itu belum dikira bantuan tahunan perkapita yang dihulurkan kerajaan pusat membabitkan nilai lebih RM300 juta lagi. Dan itu belum termasuk duit balak yang dikatakan terlebih pendapatan hasil "ketelusan" (ketelusan atau pembotakan gunung?Ini kena tanya Sanusi Setpol). Semua ini masuk poket kerajaan negeri, dan Ustaz Azizan buat diam saja.

4.Sudahlah duit itu kerajaan pusat yang bagi, kerajaan negeri yang hanya sebagai pelaksana saja. Tapi ditangguhkan dan diciluk sehingga prasarana terbiar, yang menanggung adalah rakyat Kedah.

5. Sudahlah projek mee segera, turap jalan pun sekerat-sekerat saja untuk wayang. Awat ingat rakyat Kedah buta ka?Sumber: Klik sini

PANASSS..!!! BILA PSYWAR PEMBANGKANG MAKAN TUAN...

Posted: 27 Dec 2011 02:02 AM PST


United Malay No Otak, Umporno, Umngok. Inilah ungkapan pejuang-pejuang PAS dan PR. Ini disusuli dengan ungkapan kebencian melampau seperti penghinaan hitam metalik diceramah-ceramah bagi membangkitkan kebencian.

Dari blog tukartiub
Ungkapan-ungkapan yang penuh dengan kebencian ini sekarang sudah makan tuan. Populariti blog-blog pembangkang sudah merudum, malah blog-blog pro kerajaan menguasai senarai majoriti 100 blog terpopular. Dalam Facebook juga, Anwar hanya mencapai 300,000 likes, sedangkan Najib mencapai 900,000 likes, iaitu 3 kali ganda Anwar. Anwar jauh ketinggalan jika dibandingkan dengan Tun Mahathir dengan 1.5 juta likes.

Harakah yang terkenal dengan "hanya berita Umno", sudah jatuh jualannya sehingga 25% sahaja daripada edaran asal. Malah kedudukan Mustafa Ali kini terancam akibat prestasi buruk Harakah.

Retorik berlebihan tentang demokrasi, kebebasan dan hak hak sivil hanya sesuai apabila menjadi pembangkang, dan bukan pemerintah. PAS dan PR sudah jadi kerajaan di Kelantan, dan kini juga kerajaan di Kedah. Namun PAS tidak belajar ini, mereka tidak belajar bahawa rakyat ingin melibat mereka laksanakan apa yang mereka janjikan dahulu. Bukan rakyat tidak tahu, PAS yang menghasut pelajar menentang AUKU adalah kerajaan negeri yang menggantung 5 pelajar KUIN sehingga kini, dan memecat pensyarah kerana menyokong pelajar.

Sebenarnya umum sudah naik muak dengan retorik berlebihan sehingga menghina lawan yang dipakai PAS dan PR. Melainkan penyokong taksub PAS, majoriti masyarakat tidak dapat menelan gambaran buruk terhadap BN sehinggakan tidak ada satu pun yang baik dibuat BN.

Sedangkan rakyat memerhati, BN melalui Dato' Najib tidak pernah kehabisan idea untuk memperbaiki kehidupan rakyat. Satu demi satu inisiatif ETP dan EPP dilancar dan semuanya menyentuh kehidupan setiap golongan rakyat.

Sedang PAS dan PR yang tertinggal bas masih menjaja "Cincin Berlian Rosmah", Najibtuya, Umporno, Umngok, United Malay No Otak, dan ribuan lagi gelaran "kreatif" mereka, rakyat semakin muak dan mereka semakin syok sendiri...


Maksud Ayat:
"Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah sesuatu puak (dari kaum lelaki) mencemuh dan merendah-rendahkan puak lelaki yang lain, (kerana) harus puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka dan janganlah pula sesuatu puak dari kaum perempuan mencemuh dan merendah-rendahkan puak perempuan yang lain, (kerana) harus puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka dan janganlah setengah kamu menyatakan keaiban setengahnya yang lain dan janganlah pula kamu panggil-memanggil antara satu dengan yang lain dengan gelaran yang buruk. (Larangan-larangan yang tersebut menyebabkan orang yang melakukannya menjadi fasik, maka) amatlah buruknya sebutan nama fasik (kepada seseorang) sesudah dia beriman dan (ingatlah), sesiapa yang tidak bertaubat (daripada perbuatan fasiknya) maka merekalah orang-orang yang zalim". (Surah Al-Hujuraat: 11)

Sumber: Klik sini

GEMPARRR..!!! PUAK-PUAK PAS MULA LARIKAN FAIL-FAIL SULIT GLC KEDAH..???!!!

Posted: 27 Dec 2011 12:38 AM PST


Tu diaaaaa..!!! Dah bersiap sedia dah? Khabarnya di sini, puak-puak PAS dah mula angkut fail-fail keluar dari pejabat masing-masing untuk disembunyikan..!!!

Aik! PM belum bubar Parlimen pun dah usung fail lari keluar? Nak sembunyi kat mana fail-fail tu? Heh? Awat yang kalut sangat dengan fail-fail tu? Ada rahsia, kaaa???

Menurut sumber dan spy kami, beberapa jabatan dan anak syarikat milik Kerajaan Negeri melaporkan terdapat aliran keluar fail-fail dan proses memutihkan dokumen bagi memastikan aktiviti menelan wang dan harta kerajaan oleh beberapa individu lantikan PAS dihilangkan.

Selain itu, dikhabarkan kepada kami bahawa jutaan ringgit telah mengalir keluar dari GLC-GLC milik Kerajaan Negeri atas nama "sumbangan", "derma" dan sebagainya kepada dan atas nama pihak-pihak tertentu.

Namun, wang tersebut dilaporkan "tercicir ditengah jalan" dan "tidak sampai ke tangan" pihak yang sepatutnya, betul ke Ustaz Azizan?

Untuk makluman, selepas PAS mengambil alih Kedah, ramai kroni-kroni yang tidak berkelayakan telah dilantik ke jawatan-jawatan penting di dalam GLC-GLC Kerajaan Negeri Kedah.

lantikan politik oleh PAS Kedah dalam jabatan dan GLC senang diketahui kerana, hampir 100% lantikan selepas Mac 2008 adalah lantikan adik beradik dan kawan-kawan dalam parti.

Errr...jaga baik-baik fail tu. Kalau ada yang jumpa, dah tentu nahas seluruh PAS Kedah. Kalau SPRM jumpa..? Hehehehe...fikir-fikirkanlah apa seterusnya...!

GEMPARRR..!!! OSTAT PAS PIS PUS KENA HALAU DARI MASJID..???! HAH? BIAR BETUL..!!!

Posted: 26 Dec 2011 11:08 PM PST


Weiii..!! Ko ingat ko tu bekas selebriti..bekas pelawak...cucu tok kenali...jalan pakai tongkat...pakai lebai..pakai jubah...ko boleh buat apa ko suka? Kepala hotak ko la...

Mana tauliah yang ko dapat untuk kasi ceramah agama? Hah? Ko cakap kat aku! Berapa tinggi ilmu agama ko sampai rasa pandai berisi sangat nak cakap pasal agama? Baru kenal agama dua tiga hari..tu pun dari Pas Pis Pus...dah rasa macam ulama la pulakkkk..!!!

Skang lu dah kena kejar dek pejabat agama! Kan dah kena..!!! heh!

Bok Lokman, bekas pelakon yang kini aktif sebagai penceramah bebas dikalangan pembangkang, semalam diberi notis oleh Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip) kerana disyaki menyampaikan ceramah tanpa tauliah.

Beliau disyaki menyampaikan ceramah di hadapan jemaah Masjid Taman Sri Mahkota Aman, Batu 11, Jalan Gambang dekat sini, selepas solat Maghrib. Ceramah itu bermula jam 8 malam dan tamat lebih sejam kemudian.

Sebaik sahaja selesai, Bob Lokman, atau nama sebenarnya Mohd Hakim Lokman, didekati seorang kakitangan Jaip dan mereka dilihat berbincang di beranda masjid.

Mereka mengambil maklumat daripada Bob Lokman, sementara jemaah menunaikan solat Isyak.

Bob Lokman dan beberapa rakannya meninggalkan masjid beberapa minit kemudian.

Sumber Jaip mengesahkan Bob Lokman diberi notis kerana disyaki menyampaikan kuliah Maghrib tanpa tauliah dan kebenaran Jaip.

Sumber itu juga memberitahu, Jaip akan menyiasat perkara itu di bawah Seksyen 161, Enakmen Pentadbiran Ugama Islam dan Adat Resam Melayu Pahang 1982 yang menetapkan hukuman denda tidak lebih RM1,000 atau penjara tidak lebih enam bulan atau kedua-dua sekali.

"Kita akan siasat perkara ini di bawah Seksyen 161, Enakmen Pentadbiran Ugama Islam dan Adat Resam Melayu Pahang 1982," katanya.

Bob Lokman pernah menerima waran tangkap Jabatan Agama Islam Selangor kerana tidak hadir beri keterangan berkaitan ceramah agama tanpa tauliah dua bulan lalu.

Sumber: klik sini

PANASSS..!!! PESANAN KEPADA MENANTU TERBARU ANWAR..REZA RAFIE..!!!

Posted: 26 Dec 2011 09:35 PM PST


Khabarnya baru-baru ni Papa Hebat Izzah dapat menantu baru, Mohd Reza Bin Mohd Rafie namanya. Tahniah la aku ucapkan kat pasangan mempelai. Amboi..Bung Nuar buat kenduri tak ajak noooo..!!! Heh!

Anyway, memandangkan aku tak dijemput Anwar untuk hadir kenduri anak perempuannya, Nurul Ilham Binti Anwar, aku nak pesan beberapa perkara kat pasangan tu..


1. Kepada Reza, hati-hati bila Anwar dah jadi pak mertua tu. Jaga-jaga bahagian "belakang" tu..dia bukan kira sapa pun..dia kira nak rodok jer..

2. Kalau dia tanya password, jangan sesekali sebut "mokhtar"..sebut la Wan Jijah atau cakap je tak tau password!

3. Kalau dengar apa-apa pukul 2-3 pagi kat bilik yang "satu" tu..jangan tunjuk berani pulak pegi tengok..kang tak pasal-pasal kena "bolossss.."!

4. Kepada Nurul Ilham, jaga la Reza tu baik-baik...papa tu bukan kira siapa tu..kira nak "rembat" je...

5. Kalau boleh, korang cari la rumah lain..duduk asing dari papa..."selamat"..!

6. Kalau papa beri satu no. akaun yang pelik, cuba check no. akaun tu. Mana la tau dari Bank of Israel. Kaya cepat wooo..!!! Rasanya Kak Izzah ada beberapa no. akaun, cuba check dengan dia...

Tu je la kot pesanan aku buat masa ni. Kalau korang ada pesanan, tulis je kat ruangan komen. Nanti kalau diorang baca, diorang faham le tu...

TELANLAH KEPAHITAN INI..!!! UMAT ISLAM BERGADUH KERANA DAP..!!!

Posted: 26 Dec 2011 08:08 PM PST


1. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini terdapat satu senario yang aneh kepada orang Islam di negara ini. Sejak dahulu perpecahan, perdebatan, pertelingkahan, perbahasan mengenai Islam berada dalam ruang lingkup orang Islam dan dicetuskan oleh orang Islam sendiri.

2. Misalnya dahulu kita ada perbahasan dan perdebatan yang sangat menarik mengenai hal-hal agama yang dicetuskan oleh Kaum Muda dan Kaum Tua. Kedua-dua fahaman ideologi ini merupakan kumpulan orang Islam.

3. Kemudiannya berlaku perpecahan dan perbalahan serius di kalangan orang Islam apabila Tuan Haji Ahmad Fuad kalah dalam pemilihan Presiden UMNO keluar parti dan menubuhkan Pas. Sejak itu ada sahaja perbahasan, perdebatan dan perpecahan serius sepanjang 50 tahun permusuhan Pas - UMNO. Suatu ketika timbul isu mengkafirkan ahli UMNO sehingga terjadinya solat dua imam, penceraian kerana berbeza parti dan ada kenduri UMNO yang diboikot kononnya sembelihan orang UMNO tidak sah dan halal.

4. Namun semua ini kerana pertentangan pendapat dua pihak beragama Islam dicetuskan oleh orang Islam sendiri. Anehnya hari ini, orang Islam masih lagi bertelagah dan berbeza pandangan tetapi kerana sebuah parti yang dipimpin oleh orang bukan Islam dan majoriti ahlinya adalah bukan Islam.

5. Apabila ada pemimpin bukan Islam buat kenyataan akhbar bantah tulisan jawi yang ditulis di sebahagian papan tanda di Kuala Lumpur, maka yang bertekak dan bergaduh sakan ialah orang Islam UMNO dan orang Islam dalam Pas.

6. Apabila timbul isu penggunaan pembesar suara masjid oleh beberapa kerat bukan Islam yang saya percaya ada kena mengena dengan DAP, maka yang bertegang leher berhujah sehingga ke tahap saling mencerca adalah orang Islam dalam Pas dan UMNO.

7. Apabila ada pemimpin DAP yang bukan Islam dipanggil menyampaikan bantuan dan berucap dalam Masjid dan surau, maka yang bertegang leher mempertahankan DAP ialah Pas dan yang membantah pula adalah UMNO. Kedua-dua ini adalah kumpulan orang Islam.


8. Apabila pemimpin bukan Islam dalam DAP mengadakan majlis berbuka puasa untuk orang Islam untuk tujuan politik, maka yang sibuk "bertegang urat leher" ialah orang Islam UMNO dan Pas.


9. Terbaru khabarnya ada juga pemimpin bukan Islam DAP menyampaikan daging korban. Maka bertempik dan bertengkarlah orang Islam dalam Pas dan UMNO mempertahankan hujah masing-masing - membela dan menentang DAP. Pemimpin DAP buat bodoh sahaja.

10. Nampaknya kerja DAP hanya mencuit sedikit demi sedikit sensitiviti orang Islam. Yang melatah sakan dan yang bergaduh siang malam orang Islam dalam Pas dan UMNO. Yang untung siapa?


Sumber: Klik Sini

ARTIKEL TERPANASSS..!!! MESTI BACA..!!! DAP DAH KENA CHECKMATE SEBAGAI PERASUAH TEGAR..!!!

Posted: 26 Dec 2011 06:32 PM PST


Baru-baru ini apabila Transparency International (TI) mengumumkan Indeks Persepsi Rasuah (CPI) di Malaysia semakin naik , maka menjerit-jeritlah pemimpin DAP menghentam PM. Anda boleh lihat di sini.

Dibawah ini adalah CPI Malaysia sejak 10 tahun lepas yang disiarkan oleh malaysiakini.

Saya nak ajak anda semua lihat jadual di bawah secara terperinci.


Harus diingat, kajian yang dilakukan oleh TI adalah untuk seluruh negara (Malaysia) . Bukannya hanya di negeri-negeri tertentu sahaja.

Anda lihat kedudukan Malaysia dari tahun 2001 hingga 2004. Bermula dari tangga ke 36 hingga ke tangga 39. Naik turunnya tak banyak, hanya 4 tangga sahaja.

Kemudian lihat pula dari tahun 2004 hingga 2007. Bermula dari tangga ke 39 hingga ke tangga 44. Naik turunnya juga tak banyak, hanya 5 tangga sahaja.

Lihat pula dari tahun 2008 hingga 2011. Bermula dari tangga ke 47 hingga ke tangga 60. Kenaikan yang mendadak, sebanyak 13 tangga. Teruk !!!

Sedangkan sebelum itu tidak pernah terjadi keadaan seteruk itu. Ini semua kerana selepas negeri-negeri yang diperintah oleh BN dulu diambil alih oleh pembangkang pada awal 2008. Merekalah yang penjadi penyumbang utama kepada kenaikan mendadak itu. Pelbagai jenis rasuah dan salah guna kuasa , tidak kira kecil atau besar yang dilakukan di negeri-negeri di bawah pentadbiran mereka. Mereka tak pernah memerintah, apabila dapat peluang memerintah semua benda mereka nak sapu.

Saya bukan cakap melawak atau bergurau. Angka-angka dalam jadual diatas itu semua adalah fakta. Anda semua pun boleh berfikir dan menilainya. Itu mereka baru perintah 5 negeri, kemudian jadi 4 negeri , gejala rasuah di Malaysia sudah sampai ke tahap itu. Cuba anda bayangkan apabila mereka memerintah negara kelak, maka sudah tentulah keadaannya akan berkali-kali lebih teruk dari apa yang ada pada hari ini.

Lim Kit Siang kata
Dia sedar atau tak sedar yang DAP menjadi penyumbang kepada ranking terburuk itu ?

Matinya Teoh Beng Hock kerana kegiatan rasuah DAP.

Semua benda DAP nak sapu, dari sekecil-kecilnya hingga ke sebesar-besarnya. Lihat di sini.

Itu belum dikira lagi kegiatan-kegiatan underground di Selangor. Lihat di sini

Itu semua menjadi penyumbang kepada kenaikan CPI Malaysia.

Contoh terbaru adalah apa yang terjadi di Perak sehari dua ini.

Sebelum masuk bab apa yang terjadi di Perak sehari dua ini , saya nak ajak anda lihat ranking dalam jadual diatas sekali lagi.

Lihat pada tahun 2008 dan 2009. Kedudukan rasuah di Malaysia naik mendadak pada tahun berkenaan. Dari tangga 47 naik ke tangga 56. Sembilan tangga. Tidak pernah berlaku dalam sejarah kita sampai begitu teruk sekali.

Puncanya senang, kerana DAP yang mengusai pemerintahan negeri Perak pada masa itu. Dan merekalah yang menjadi penyumbang utama kepada kenaikan mendadak itu.

Dibawah ini adalah salah satu contoh dari puluhan kes lain yang berlaku di Perak pada masa itu. Puluhan kes lain akan didedahkan secara berperingkat-peringkat. Kuari , balak, lombong, tanah, pembekalan alat pejabat dan yang lain-lain lagi. Dimulakan dengan yang kecil dulu dan diikuti dengan yang besar dan besarrr dan besarrrrr....

Sebuah syarikat yang baru ditubuhkan sebulan selepas DAP mengusai pentadbiran Perak , yang mana syarikat tersebut milik isteri pemimpin DAP Perak, Nga Kor Ming telah diberi kontrak untuk membekal pakaian kepada Majlis Bandaraya Ipoh.

Tarikh ditubuhkan: 23.04.2008

Sebelum itu jawatankuasa tender MBI telah bermesyuarat untuk memilih syarikat Goodman Tailor bagi membekal pakaian kepada ahli majlis MBI kerana syarikat itu telah menawarkan harga yang paling rendah (RM 450.00/pasang) daripada 5 syarikat yang mengemukakan sebut harga. Manakala syarikat milik isteri Nga Kor Ming menawarkan harga yang paling tinggi iaitu RM 650.00 sepasang.

Selepas itu dua saudara sepupu dari parti DAP, Nga Kor Ming dan Ngeh Koo Ham telah meminta agar kontrak tersebut di berikan kepada syarikat isteri Nga Kor Ming. Semua kejadian itu dicatatkan dalam minit mesyuarat MBI. Selanjutnya baca di sini.

Kalau DAP benar-benar jujur dan anti rasuah, sepatutnya Nga Kor Ming pada masa itu sebagai exco yang menjaga kerajaan tempatan tidak membenarkan sama sekali syarikat milik isterinya menghantar sebutharga.

Bukannya dia nak halang, dia pula yang suruh MBI pilih syarikat isterinya. Niat untuk melakukan rasuah dan salah guna kuasa mereka telah pasang sebaik sahaja mereka perintah Perak. Sebab itulah mereka cepat-cepat pergi tubuh syarikat. Balun selagi boleh, tidak kira kecil atau besar.Sebab itu indeks rasuah naik mendadak antara 2008-2009. DAP Perak yang menjadi penyumbang utama.

Mana dia Khalifah Lim Guan Eng punya CAT (Competency, Accountability and Transparency) ?

Tak usahlah DAP nak bercakap pasal rasuah dan ketelusan jika diri sendiri penuh dengan tahi rasuah.

Kemudian dia kata isterinya hanya 'sleeping partner'.

Porahhhhhhhhh, kalau tiada apa-apa keuntungan kau ingat orang nak ambil ke isteri kau untuk tidur dalam syarikat ? Nak tipu dungu-dungu DAP, PKR dan PAS bolehlah oiiiii...... Sleeping partner dilantik sebulan selepas DAP perintah Perak . Kalau dilantik sebulan sebelum PRU 2008 logiklah alasan kau tu oiiiii.....

Tarikh dilantik sebagai 'sleeping partner' sama dengan tarikh penubuhan syarikat

Modus operandi kegiatan rasuah DAP adalah kaut yang kecil-kecil, tetapi kuantitinya banyak. Mereka rasuah tak banyak, hanya sekitar ribu hingga puluhan ribu sahaja, tapi banyak tempat. Bila dihimpun jumlahnya akan jadi banyak. Lihat contoh dalam kes Teoh Beng Hock.

Mereka guna cara sedemikian supaya orang tak nampak. Dan jika kantoi mereka kata itu hanya projek kecil-kecil berbanding dengan rasuah yang dilakukan oleh BN. Maka orang ramai pun percayalah kata-kata mereka.

Kecil besar, 10 sen, 1 ribu, 10 ribu, 10 juta, rasuah tetap rasuah dan ianya akan tercatat dalam rekod Transparency International.

Sumber: Klik Sini

LAWAK PAGI INI..!!! NAK TENGOK TALAM DUA MUKA ISLAM-KRISTIAN TAK..???

Posted: 26 Dec 2011 05:08 PM PST

Haaaa...ini la rupanya "talam dua muka" tu. Malah dia ni boleh dikategorikan sebagai talam "bermuka-muka" lagi..!!! Dia tipu umat Islam dan dia tipu orang Kristian.. Korang kenal tak sapa nihhh..?! Tu pun ramai lagi yang sokong dia nihhh..??? Heh!

DIMENSI

Posted: 27 Dec 2011 11:25 AM PST

DIMENSI


Omegay: Berita terkezut! - Anuwar Imam mahadi? fuyiaaOoooooo >|D

Posted: 27 Dec 2011 05:04 AM PST


tak habis lagi isu nabi palsu dah kluar plak pengganti imam mahadi!. lebai kokang pas si badrol a.k.a badigol amin tak mau kalah apabila menganuPERAHkan telor anuwar sehingga menjadi IMAM MAHADI!..dah memang nak akhir zaman dah nih perghh dasat2!

sure wally slipau jeles sebab manusia sehina anuwar yang kaki liwat, kaki ngurat senang2 dapat pelbagai anugerah terhebat dekad ini. wally slipau yang sering keluar masuk spital sakit dada punye la payah nak dapat taraf nabi sehingga terpaksa menunggu pencacai bawahan bukak mulut kehkehkeh adoiyaiiiii

Takziah buat rakan blogger A.P.A

Posted: 26 Dec 2011 10:00 PM PST

Dimensi ingin merakam salam takziah kepada bloger A.P.A kerana kehilangan cucu pertama beliau waktu subuh tadi. semoga beliau dan seluruh ahli keluarga tabah menerima ketentuan dari yang maha esa...al-fatihah

Omegay: Pembangkang pemyumbanglewang indeks rasuah negara >:D

Posted: 26 Dec 2011 08:30 PM PST


indeks rasuah negara telah menurun tapi penyumbang utama pun datang dari puak pembangkang. bahkan makin subur macam cendawan anuwar. ingat pembangkang tu dah suci dari debu mcm lagu salim ker per? kehkehkeh baca di the unspinner dan RBF

PEJUANG BANGSA

Posted: 27 Dec 2011 11:21 AM PST

PEJUANG BANGSA


Anwar tentu gembira gelaran terbaru ini

Posted: 27 Dec 2011 06:23 AM PST


Semakin sesat sudah puak2 PKR ini hingga dah anggap Anwar seperti Imam Mahdi.

Lihatlah kenyataan Ostat PKR di bawah ini yang mengagungkan giler Anwar disiarkan oleh blog pencacai Pakatan iaitu AmenoWorld"kalu ini berlaku sedara, kalu ini berlaku sedara bermakna pembebasan al aqsa sudah hampir"


Video : badrol amin gila!

"kita hanya perlukan satu lg syarat untuk bebaskan al aqsa"

"apadia?? perlu ada seorang pemimpin yang mampu menyatukan umat islam!! paling tidak menyatukan dunia arab"

"sudah adakah pemimpin itu tuan-tuan??"

"dimana agak agak??"

"apakah muamar gaddafi?tadak salah itu koboi tua sudah xboleh pakai."

"apakah apakah ahmadinejab di iran??lakh dia syiah xboleh jugak"

"apakah turki yang akan lead, akan memimpin dunia islam waktu itu??tdak, zaman turki sudah terlepas sudah berlalu, ya akhi"

"sedara penah dgar tak hadis nabi saw tentang kebangkitan islam di akhir zaman nanti datang dari belah mana??"

"dari belah mana??timur.."

"timur itu dimana, bukan di timor leste!"

"timur itu our region, ini ini timur"

"tapi banyak negara di timur ini"

"apakah di indonesia??bukan"

"singapore??oo jauh"

"brunei??lambat sangat"

"aaa thailand, filipine atau kalau tanya sy?"

"sy kata dia ada di??di malaysia."

"sudah adakah pemimpim itu saudara??"

"tanya sy, sy kata dia sudah ada."

"pemimpin itu sedang disiapkan"

"dia sedang melalui series of trials ujian"

"dia sedang di uji"

"satu peringkat ke satu peringkat"

"y kalau calang calang org menerima ujian itu sudah tentu lllame binasa"

"tetapi, dia seorg y kuat..makin di uji dia makin kuat!"

"dan sekarang ujianya peringkat akhir.."

"ujian kepada pemimpin itu di peringkat akhir, sedara"

"insyallah kalau lepas ujian ini dia akan bangkit memimpin umat"

"dan waktu itu insyallah kita akan meraikan pembebasan al aqsa..pemimpin itu sekarang ini menjadi penasihat kepada beberapa buah negara arab"

"leading arab countries bukan negara arab y miskin miskin"

"negara arab y kaya kaya saudi dubai emirates abu dhabi ya"

"dia menjadi penasihat kepada beberapa buah negara arab"

"dia juga dihormati dibarat dan ditimur"

"dia boleh bercakap soal islam di pentas antarabangsa"

"org hormat pendirianya" "org hormat ketegasannya''

"dan org hormat prinsip agamanya"

"tidak lain tidak bukan"

"sedara anwar ibrahim"

Sumber: politik harian

Video URL: http://youtu.be/dxHcD748-ZQ

SMM hasut mahasiswa berdemo untuk budak biadap Adam Adli

Posted: 27 Dec 2011 05:13 AM PST

Sekumpulan mahasiswa akan mengadakan perhimpunan menuntut Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) menggugurkan tuduhan terhadap penuntutnya Adam Adli Abdul Halim kerana menurunkan bendera Datuk Seri Najib Razak.

Pengerusi Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) Ahmad Syukri Ab Razab berkata, mereka akan berkampung selama 16 jam di hadapan UPSI bermula 9 malam pada 31 Disember sehingga jam 1 petang keesokan harinya.

"Malam itu kita namakan sebagai 'Malam Talkin untuk AUKU' (Akta Universiti dan Kolej Universiti... Tindakan kita duduk (di situ) sebagai simbolik.

"Akan ada juga ucapan daripada pimpinan pelajar termasuk Adam sendiri," kata Ahmad Syukri (kiri).

Ketika dihubungi Malaysiakini hari ini, Ahmad Syukri berkata, sepanjang tempoh tersebut pihaknya merancang beberapa aktiviti, antaranya meletakkan bunga di hadapan pintu masuk UPSI.

Pada 23 Disember lalu, Adam Adli menerima surat panggilan ke jawatankuasa disiplin UPSI dan berdepan dua pertuduhan, iaitu mencemarkan nama universiti serta memberi ancaman kepada ketenteraman awam.

Komen GPB

Bila masa mahasiswa yang nak belajar jika dok sibuk nak berdemo. Masa pulak mengapa 16 jam ? Lain kali buat la 24 jam melalak kerana seorang budak kurang ajar Adam adli ini. Memang tepat la cacao Tun M bahawa mahasiswa Melayu saja yang gila berpolitik.

PANAS ! Zahrain dedahkan PKR nak buat kacau-bilau 9 Januari !!

Posted: 26 Dec 2011 07:31 PM PSTAhli-ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) diminta melihat kes liwat membabitkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim secara nyata dan terbuka, tanpa dikongkong oleh mana-mana pihak.

Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohd. Hashim berkata, mereka perlu buang sikap terlalu taksub dan percaya pada setiap perkataan yang keluar daripada mulut Penasihat PKR itu.

Pada masa yang sama, jelasnya, ahli-ahli PKR tidak perlu bimbang sekiranya keputusan mahkamah kelak tidak menyebelahi Anwar kerana bukan beliau yang menentukan kehidupan pengikut parti itu.

"Contoh terdekat adalah saya sendiri, saya tinggalkan perjuangan parti itu kerana menyedari PKR bukannya berjuang menegakkan keadilan tetapi hanya mahu membantu Anwar membalas dendam serta lepas daripada kesalahannya.

"Oleh itu, saya benar-benar seru ahli PKR supaya fikir sedalam-dalamnya sebelum mengikut Anwar. Buka mata dan jangan tidur kerana kalau tersilap langkah boleh jejaskan negara," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau mengulas tindakan PKR yang dikatakan mula melancarkan Kempen Bebaskan Anwar 901 dan merancang pelbagai aktiviti lain termasuk demonstrasi jalanan menjelang keputusan perbicaraan kes liwat Anwar pada 9 Januari ini.

Dalam pada itu, Zahrain turut meminta pasukan keselamatan khususnya pihak polis lebih berwaspada kerana berdasarkan maklumat yang diterima, PKR merancang mengadakan kacau-bilau pada hari tersebut.

Sementara itu, bekas Setiausaha Biro Penerangan Pemuda PKR, Nordin Ahmad yang pernah bersama Anwar pada 1998 meminta orang ramai supaya tidak terpengaruh dengan setiap pidato simpati Ketua Pembangkang itu kerana semuanya adalah penipuan belaka.

Beliau percaya, jika rancangan kempen itu menjadi kenyataan, ia akan menjadi reformasi paling buruk berbanding 1998 kerana dikatakan akan disertai berpuluh ribu pengikutnya termasuk kumpulan mahasiswa, kumpulan penunjuk perasaan Indonesia selain ahli serta penyokong DAP dan Pas.

''Sehubungan itu, orang ramai khususnya ahli-ahli PKR jangan lagi tertipu dengan Anwar. Lihatlah tindakannya sebelum ini yang memburuk-burukkan Malaysia demi kepentingan peribadinya,'' katanya.

Sementara itu, Ahli Parlimen Wangsa Maju, Wee Choo Keong meminta orang ramai fikir sedalam-dalamnya sebelum menyertai segala bentuk tindakan yang bakal dianjurkan oleh PKR.

Jelasnya, masyarakat perlu memberi peluang kepada badan kehakiman untuk membuat keputusan dengan adil tanpa sebarang tekanan dan gangguan politik.

"Sampai bila kita hendak main politik, semua perkara hendak dipolitikkan. Jangan jejaskan keharmonian dan keamanan negara kerana yang penting adalah untuk kita bangunkan negara supaya dihormati masyarakat luar," kata beliau.

Skandal kontrak Lounge Suit : Nga Kor Ming semakin gelabah nak saman blogger !

Posted: 26 Dec 2011 05:30 PM PSTSetiausaha DAP Perak, Nga Kor Ming akan memfailkan saman terhadap seorang penulis blog kerana memfitnah beliau menyalahgunakan kuasa dalam pemberian kontrak pakaian rasmi ahli Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) kepada syarikat milik isterinya pada 2008.

Kor Ming berkata, saman fitnah itu akan difailkan di mahkamah dalam masa terdekat.

''Saya sudah buat keputusan untuk mendakwa penulis blog tersebut kerana memfitnah saya. Saya tidak mahu ulas isu tersebut kerana akan ambil tindakan undang-undang," katanya kepada Utusan Malaysia ketika dihubungi di sini, hari ini.Beliau mengulas tindakan penulis blog, Sekupangduas atau nama sebenarnya, Ahmad Sofian Yahya yang membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung isu tersebut 21 Disember lalu.

Menurut Ahmad Sofian, 47, laporan itu dibuat bagi menyahut cabaran Kor Ming yang menuduhnya mengada-adakan bahan bukti dalam sebuah artikel yang disiarkan di portal berita propembangkang sebelum ini.

Ahmad Sofian dalam blognya di http://www.sekupang-duas.blogspot.com pada 16 Disember lalu memuat naik beberapa salinan dokumen yang menunjukkan berlaku salah guna kuasa dalam pemberian tender menjahit kot ahli majlis MBI selepas pakatan pembangkang mengambil alih kerajaan.

Dokumen itu mendedahkan Ethan and Elton, syarikat yang mana isteri Kor Ming, Wong Seow Ching sebagai salah seorang pengarahnya, memenangi kontrak tersebut walaupun menawarkan harga lebih tinggi berbanding pembida lain.

Blog tersebut juga mendakwa, kontrak untuk 24 kot rasmi yang pada asalnya ditawarkan kepada Goodman Tailor pada 3 April 2008 kemudiannya diberikan kepada Ethan and Elton selepas disyorkan oleh kerajaan negeri pada ketika itu.Komen GPB

Macam bangsat sekali pemimpin -pemimpin chauvinis DAP ini . Bila ada isu berkaitan salahlaku & skandal pemimpin mereka, terus nak saman .  Belum pernah lagi orang yang buat laporan kepada SPRM bagi mendesak siasatan dilakukan , disaman seperti dibuat Nga Kor Ming

Nampak jelas Nga takut bila syarikat dimiliki isterinya kini bakal berdepan siasatan SPRM .Jadi , beliau cuba mengertak blogger Sekupang Dua dengan saman ini bagi menunjukkan beliau difitnah .

Sudah ada bukti dokumen difitnah lagi ke ??? ...hahaha ...

PANAS ! Puak-puak taksub PAS guna nama Nik Aziz burukkan duit RM 500 BR1M

Posted: 26 Dec 2011 04:16 PM PST

Pejabat Menteri Besar Kelantan menafikan kaitan Menteri Besar Kelantan,Nik Aziz Nik Mat dengan sepanduk haram yang memaparkan wajah Nik Aziz menyuruh rakyat Kelantan menolak wang Bantuan Rakyat 1 Malaysia ( BR1M)


Masih belum reda isu kemelut perpecahan di dalam PAS antara Dr. Hassan Ali dan Cikgu Stopa,timbul pula isu diperingkat akar umbi PAS sendiri yang mensabotaj parti sendiri dengan menaikkan sepanduk wajah Nik Aziz minta rakyat kelantan tolak BR1M.

Sepanduk-sepanduk haram ini dikatakan digantung disekitar beberapa tempat strategik di Kelantan seperti di bandar Kota Bharu sendiri dan beberapa jajahan lain di Kelantan.Sahlah ,puak-puak PAS Kelantan cuba menjahanamkan Tok Guru mereka sendiri dengan sabotaj dari ahli parti sendiri yang sudah bosan dengan kediktatoran Nik Aziz memerintah Kelantan tanpa mahu berundur untuk memberi peluang kepada muka baru wakil rakyat di Kelantan.Mereka mungkin kecewa dengan pengisytiharan Nik Aziz bahawa beliau bakal bertanding mewakili PAS lagi pada PRU-13 nanti dan tidak pernah menolak untuk mempertahankan jawatan Menteri Besar Kelantan yang dipegangnya sekarang.

Yang pastinya,kejadian sabotaj seperti ini mungkin mendapat arahan daripada pemimpin -pemimpin PAS Kelantan sendiri yang mahu perubahan kepimpinan di peringkat Kerajaan Negeri dilakukan segera kerana rakyat Kelantan sudah mula bosan dengan sikap dolak-dalik Nik Aziz dalam beberapa isu sehinggakan ia menjadi liabiliti buat PAS Kelantan untuk menjawabnya.Justeru,tidak salah andaian yang KP katakan bahawa ada usaha golongan tertentu di dalam PAS yang cuba memecahbelahkan perpaduan jemaah PAS untuk membenci Nik Aziz dan mempercepatkan proses pengunduran Nik Aziz dari jawatan Menteri Besar Kelantan dan seterusnya dari politik PAS Kelantan

sumber : Keris Pusaka 

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 27 Dec 2011 04:05 AM PST

AL-Kesah AloQStaQ


KEMPEN "SELAMATKAN SURAU SALIHIAH" ALOR SETAR ... JOM PI PROGRAM "MUNAJAT PERDANA" 31 DISEMBER 2011 (SABTU) !!

Posted: 26 Dec 2011 07:01 PM PST


Mohon bersama-sama kita hebahkan,
PROGRAM MUNAJAT PERDANA
"Selamatkan Madrasah/Surau Salihiah"
,
Alor Setar Kedah Darul Aman ;
Pada 31 Disember 2011 (Sabtu)

bermula Jam 12 Tengahari sehingga 5 Petang.


Bertempat di Surau Salihiah, Kanchut - Jalan Tambang Badak, Alor Setar.

Pengisian Program :

1- Solat Zohor dan Solat Hajat Berjamaah.
.
2- Tazkirah Khas "Kemuliaan Berjihad" Oleh Al-Ustaz Fathul Bahri Mat Jahaya (Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sekretariat Ulama Muda UMNO (ILMU))
...
3- Alunan Marhaban dan Selawat Nabi oleh Anak-Anak Yatim
.
4- Kenduri Rakyat
.
5- Kempen mengumpul tandatangan orang ramai tanda sokongan terhadap Surau Salihiah.

SELURUH MUSLIMIN & MUSLIMAT DIJEMPUT HADIR BERAMAI-RAMAI BERSAMA KELUARGA. (SILA BAWA TIKAR SEJADAH BERSAMA)Bersama-sama kita BERJIHAD Selamatkan Rumah Allah daripada dirobohkan semata-mata untuk sebuah Shopping Kompleks !!!

TAKBIR !  ALLAHU AKBAR !PETA KE LOKASI SURAU SALIHIAH :


TARIKH DIJANGKA PEROBOHAN SURAU INI : 
AWAL TAHUN 2012


SURAU SALIHIAH INI AKAN DIROBOHKAN OLEH: 
KERAJAAN PAS KEDAHAloQStaQ
27 Disember 2011
Selasa
11-01 Pagi

Politik Harian

Posted: 27 Dec 2011 04:00 AM PST

Politik Harian


Anwar Ibrahim Diangkat Sebagai Imam Mahdi

Posted: 27 Dec 2011 04:00 AM PST


Mula-mula Lim Guan Eng jadi khalifah Umar, lepas tu Nik Aziz diangkat sebagai Nabi, sekarang ni Badrol Amin angkat Anwar Ibrahim sebagai imam Mahdi pulak.... Apa kes bro....

Sesat, semakin sesat puak haramjadah ni... Kita tunggu apa komen Nik Aziz pula lepas ni...


"kalu ini berlaku sedara, kalu ini berlaku sedara bermakna pembebasan al aqsa sudah hampir"


Video : badrol amin gila!

"kita hanya perlukan satu lg syarat untuk bebaskan al aqsa"

"apadia?? perlu ada seorang pemimpin yang mampu menyatukan umat islam!! paling tidak menyatukan dunia arab"

"sudah adakah pemimpin itu tuan-tuan??"

"dimana agak agak??"

"apakah muamar gaddafi?tadak salah itu koboi tua sudah xboleh pakai."

"apakah apakah ahmadinejab di iran??lakh dia syiah xboleh jugak"

"apakah turki yang akan lead, akan memimpin dunia islam waktu itu??tdak, zaman turki sudah terlepas sudah berlalu, ya akhi"

"sedara penah dgar tak hadis nabi saw tentang kebangkitan islam di akhir zaman nanti datang dari belah mana??"

"dari belah mana??timur.."

"timur itu dimana, bukan di timor leste!"

"timur itu our region, ini ini timur"

"tapi banyak negara di timur ini"

"apakah di indonesia??bukan"

"singapore??oo jauh"

"brunei??lambat sangat"

"aaa thailand, filipine atau kalau tanya sy?"

"sy kata dia ada di??di malaysia."

"sudah adakah pemimpim itu saudara??"

"tanya sy, sy kata dia sudah ada."

"pemimpin itu sedang disiapkan"

"dia sedang melalui series of trials ujian"

"dia sedang di uji"

"satu peringkat ke satu peringkat"

"y kalau calang calang org menerima ujian itu sudah tentu lllame binasa"

"tetapi, dia seorg y kuat..makin di uji dia makin kuat!"

"dan sekarang ujianya peringkat akhir.."

"ujian kepada pemimpin itu di peringkat akhir, sedara"

"insyallah kalau lepas ujian ini dia akan bangkit memimpin umat"

"dan waktu itu insyallah kita akan meraikan pembebasan al aqsa..pemimpin itu sekarang ini menjadi penasihat kepada beberapa buah negara arab"

"leading arab countries bukan negara arab y miskin miskin"

"negara arab y kaya kaya saudi dubai emirates abu dhabi ya"

"dia menjadi penasihat kepada beberapa buah negara arab"

"dia juga dihormati dibarat dan ditimur"

"dia boleh bercakap soal islam di pentas antarabangsa"

"org hormat pendirianya" "org hormat ketegasannya''

"dan org hormat prinsip agamanya"

"tidak lain tidak bukan"

"sedara anwar ibrahim"

Video URL: http://youtu.be/dxHcD748-ZQ

Kor Ming Tergugat... Ancam Mahu Saman Blogger Sekupangduas

Posted: 27 Dec 2011 12:47 AM PST


Setiausaha DAP Perak, Nga Kor Ming akan memfailkan saman terhadap seorang penulis blog kerana memfitnah beliau menyalahgunakan kuasa dalam pemberian kontrak pakaian rasmi ahli Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) kepada syarikat milik isterinya pada 2008.

Kor Ming berkata, saman fitnah itu akan difailkan di mahkamah dalam masa terdekat.

''Saya sudah buat keputusan untuk mendakwa penulis blog tersebut kerana memfitnah saya. Saya tidak mahu ulas isu tersebut kerana akan ambil tindakan undang-undang," katanya kepada Utusan Malaysia ketika dihubungi di sini, hari ini.

Beliau mengulas tindakan penulis blog, Sekupangduas atau nama sebenarnya, Ahmad Sofian Yahya yang membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung isu tersebut 21 Disember lalu.


Ini pula respon Sekupangduas, beliau berkata Kor Ming tak perlu buang masa... saman saja besok... beliau akan berada di hadapan pintu pejabat DAP.

Ada berani ka apek tu nak saman Sekupangduas? Jangan ingat blogger pro-umno takut dengan ugutan saman dari pemimpin Pakatan Haram! Pergi jahanam lah...

Dibawah petikan dari blog sekupangduas;

Besok teman akan terpacak jam 10 pagi didepan pintu dap perak yang bertempat di medan istana, bila dia nak bagi saman pada teman, apa yang dia cabar suruh teman lapor sprm, teman dah lapor, la ni pulak dia nak saman kerana pulak! tak usah risau esok teman tunggu didepan pintu, bagi jer terus kat teman...

Apa yang teman buat adalah hak rakyat yang mahu tahu penyelewengan, apakah dengan mahu saman dapat menakut-nakutkan teman? apakah dengan cara ini dapat menghalang teman menbongkar isu ini?

Apakah dia rasa bini dia terganggu dengan pembongkaran ini? terfikirkah bagaimana menteri besar yang di caci sebagai hitam metalik? adakah ini cacian yang tak aibkan mb kita, sekarang sekupang membongkar, ini hak rakyat perlu tahu apa yang sebenar,

So jangan buang karan dalam paper! banyak lagi cerita rakyat yang orang lain nak tau! esok pukul 10pagi teman akan terpacak depan pintu! insyallah jangan tak mai...

---

Berita terdahulu Menurut Ahmad Sofian, 47, laporan itu dibuat bagi menyahut cabaran Kor Ming yang menuduhnya mengada-adakan bahan bukti dalam sebuah artikel yang disiarkan di portal berita propembangkang sebelum ini.

Ahmad Sofian dalam blognya di http://www.sekupang-duas.blogspot.com pada 16 Disember lalu memuat naik beberapa salinan dokumen yang menunjukkan berlaku salah guna kuasa dalam pemberian tender menjahit kot ahli majlis MBI selepas pakatan pembangkang mengambil alih kerajaan.

Dokumen itu mendedahkan Ethan and Elton, syarikat yang mana isteri Kor Ming, Wong Seow Ching sebagai salah seorang pengarahnya, memenangi kontrak tersebut walaupun menawarkan harga lebih tinggi berbanding pembida lain.

Blog tersebut juga mendakwa, kontrak untuk 24 kot rasmi yang pada asalnya ditawarkan kepada Goodman Tailor pada 3 April 2008 kemudiannya diberikan kepada Ethan and Elton selepas disyorkan oleh kerajaan negeri pada ketika itu.

Bongkar Perbualan Mustafa Ali Berhubung Pertemuan Dengan Pemimpin UMNO !

Posted: 26 Dec 2011 11:00 PM PST


Berikut merupakan perbualan yang sempat dikongsi wartawan Agendadaily Roslan Bian bersama Setiausaha Agung PAS berhubung isu pertemuan Mustafa dengan Pemimpin UMNO untuk menubuhkan Kerajaan Perpaduan.

Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali menghubungi saya selepas dua jam Datuk Dr Hasan Ali adakan sidang media di rumahnya di Kuala Lumpur jam 11 pagi, Sabtu lalu.

Mustafa atau Cikgu Pa bertanya, Datuk Hasan ada buat PC ke, apa dia cerita?

Saya ketawa sambil beritahu Cikgu Pa,"Itulah Datuk, saya dah cakap hari itu, Datuk tuduh Datuk Hasan jumpa orang kat Le Meridian Hotel, sekarang Datuk Hasan pula cakap Datuk yang beria-ia nak jumpa orang UMNO,".

Saya dengar suara Cikgu Pa ketawa.

"Sekarang, Datuk Hasan pulang paku buah keras pada Datuk, Datuk nak jawab lagi ke, kata tak nak panjang-panjangkan lagi," pancing saya.

Cikgu Pa berselang-seli ketawa kerana 'terkena' lagi dengan saya selepas sidang medianya pada Khamis.

"Tak da la Lan, saya tak jawab dah la," ujar Cikgu Pa.

Jika benar Cikgu Pa sudah tutup mulut fasal dakwaan Dr Hasan, bermakna episod kontroversi bekas Pesuruhjaya PAS Selangor itu dengan PAS Pusat khususnya Cikgu Pa, akan berakhir begitu saja.

Isu yang mengejutkan ahli dan penyokong PAS itu akan jadi ibarat lagu Datuk Siti Nurhaliza..."Biarlah rahsia"

Sama ada benar atau tidak Cikgu Pa memang nak jumpa orang UMNO, kini hanya beliau dan Dr Hasan yang tahu.

Sebenarnya, Cikgu Pa sudah tersilap apabila membangkitkan tuduhan pertemuan Dr Hasan, bekas Timbalan Presiden PAS Nasharuddin Mat Isa dengan tiga orang lain di hotel berkenaan pada bulan puasa lalu.

Ini kerana dalam sidang media yang diadakan di ibu pejabat PAS minggu lalu, Cikgu Pa cakap, dia sedia tutup mulut kalau Dr Hasan juga tutup mulut ekoran isu kononnya ADUN Gombak Setia itu tidak cukup undian untuk dicalonkan bertanding dalam PRU ke 13 nanti.

Dalam sidang media itu, saya bertanya Cikgu Pa kenapa dia bangkitkan dakwaan itu sedangkan hasratnya mahu kontroversi babitkan Dr Hasan dengan PAS dihentikan.

"Ini macam tikus baiki labu," kata saya.

Menariknya, Cikgu Pa terhenti dan berfikir selepas mendengar hujah saya itu.

Merasakan dirinya 'terkena', Cikgu Pa berseloroh dan minta isu pertemuan Dr Hasan yang didedahkannya ditarik balik.

"Saya ikut kata Lan..hari ini dia jadi penasihat saya," ujar Cikgu Pa seloroh tetapi nampak beliau mula kesal dengan dakwaan yang dibangkitkan itu.

Bagaimanapun, seorang wartawan lain mengeluh dan minta apa didedahkan Cikgu Pa pasal pertemuan itu jangan ditarik balik.

"Saya dah flash," kata saya menyebabkan Cikgu Pa mula 'pening'.

Akhirnya beliau serahkan kepada wartawan yang hadir sama ada mahu menyiarkan berita itu atau sebaliknya.

Kesannya, apabila berita itu disiarkan, Dr Hasan pula buka pekung dengan dakwaan bahawa Cikgu Pa yang nak berjumpa pemimpin tertinggi UMNO.

Dan setakat ini, Cikgu Pa terus membisu pasal dakwaan itu.

Barangkali, beliau berfikir apa yang saya kata pada sidang medianya sebelum itu memang betul.

Justeru, terserah pada Cikgu Pa mahu menjelaskan apa didakwa Dr Hasan atau beliau berdiam saja kerana kalau beliau terus menjawab, perangnya dengan Dr Hasan, mungkin lambat selesai.

Namun, perkara yang menarik untuk diteliti berhubung isu ini, apakah kesan penentangan Exco Selangor itu terhadap PAS.

Agendadaily difahamkan, PAS sebenarnya semakin tersepit kerana sudah kehilangan sokongan orang Melayu yang kecewa melihat parti itu bersekongkol dan menurut telunjuk DAP dan PKR.

Sebab itu, Dr Hasan perlu jadi pelakon utama dengan memperjuangkan Islam, Melayu dan Institusi Raja-Raja bagi menarik semula sokongan rakyat terhadap PAS.

Apapun, melihat perbalahan Dr Hasan, Mustafa dan beberapa pemimpin PAS lain dalam isu itu termasuk kecaman Dr Hasan terhadap Harakah, seolah-olah tindak tanduk Dr Hasan sebagai signal penentangan golongan ulama dalam PAS terhadap golongan yang lebih mengutamakan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Gologan profesional ini dikatakan sudah meluat dengan Dr Hasan yang jadi duri dalam daging PAS.

Sedangkan, ada pemimpin ulama PAS bertanya Agendadaily, itu kata mereka tetapi siapa sebenarnya duri dalam daging PAS, Dr Hasan atau geng Anwarinas?

Beliau beri contoh, geng Erdogan@Anwarinas inilah yang banyak komen pasal Dr Hasan.

Mereka yang pandai-pandai cakap Dr Hasan tak cukup pencalonan, tak boleh bertanding sedangkan Majlis Syura dan PAS Pusat belum bersuara.

Pemimpin tadi setuju laporan Agendadaily sebelum ini bahawa golongan ini sudah jadi macam main enjit-enjit semut..siapa sakit naik atas.

"Mereka ini naik atas buat komen itu ini...malah saya dapat tahu mereka juga set kalau boleh Dr Hasan dipecat dari PAS kerana menolak konsep Negara Berkebajikan, tetapi anak Nik Aziz, Nik Abduh pertahan Dr Hasan habis-habisan," kata pemimpin tadi.

Katanya, terpulang masyarakat memikirkan apa sebenarnya punca kemelut dalam PAS ketika ini.

Bagaimanapun, beliau tidak menolak kemungkinan golongan yang enjit-enjit semut ini, mungkin tidak tersenarai lagi pada pilihanraya umum akan datang.

"Tetapi saya tak hairan, kalau PAS tak calonkan, PKR boleh terima mereka," ujarnya sinis. -Agendadaily

Bosan Dengan Ceramah Chegu Bard... Tak Ada Orang!

Posted: 26 Dec 2011 08:00 PM PST


Bertambah kuat penyakit Chegu Bard. Lebih kurang sama dengan penyakit Anwar Ibrahim, gila kuasa.

Dalam ceramahnya Chegu Bard dah sibuk berangan angan nak jadi Menteri Besar Negeri Sembilan jika PR berjaya merampas Negeri Sembilan.

Dalam satu program ceramah yang diadakan kemarin di Taman Angsa Mas dengan dihadiri tak lebih dari 120 orang... Chegu Bard dibuai mimpi dengan memberi tahu orang hadirin kononnya dialah yang akan menjadi menteri besar jika PR menang dalam PRU13 nanti.

Ketika Tsunami melanda politik tanah air dan ramai pemimpin PR yang menang dalam pilihanraya umum yang kedua belas itu Chegu Bard kecundang dan tersungkur tewas kepada Khairy Jamaluddin.

Tak malu ke Chegu Bard ini yang suka mencari publisiti murahan menjelang PRU13 ini apabila namanya pasti tidak disenaraikan oleh PKR.

Dalam ceramah Chegu Bard , seperti biasa dan mengulangi perkara yang sama, usaha yang telah dilakukan oleh kerajaan Negeri yang banyak membantu rakyat dan usaha kebajikan yang dibuat oleh kerajaan tidak akan di sebut cuma fitnah fitnah ditabur agar rakyat membenci kerajaan.

Turut hadir dalam ceramah malam tersebut ialah Bob Lokman yang baru merasakan dirinya masuk Islam, Kolonel Bersara Rosli dari DAP, Fauzi Abd Rahman dan Bob Mokhtar.

Seperti biasa pemimpin PKR Negeri Sembilan tidak akan hadir pada program Chegu Bard, Bob Lokman seperti biasa akan bercerita bahawa dia kini seorang Islam bagaikan bertaraf wali dan hidup dalam kerajaan yang tidak Islam.


Jam 9 malam, keadaan tapak ceramah yang masih lengang dan ceramah terpaksa di tangguh seketika.

Bard (bulat merah) kelihatan gelisah menanti kehadiran yang masih tidak ramai. 


Akhirnya, majlis terpaksa juga di mulakan walaupun ketika itu kehadiran tak sampai 30 orang pun

Sumber: N9kini.net

PKR Semakin Terdesak... Ceramah Depan Budak Sekolah..

Posted: 26 Dec 2011 06:00 PM PST


PKR semakin hari dilihat... semakin hancur! dek kerana dah tak ada ahli, budak sekolah pun budak sekolah lah... janji ceramah berlangsung!

Paham ke budak-budak ni apa yang dia orang kelentongkan to bro?

Baru 2-3 hari lepas, ada 130 orang ahli dorang join UMNO. Lepas tu, PKR Pmtg Pauh tuduh UMNO sengaja nak menipu rakyat padahal dorang dakwa PKR still kuat disini.

Then.., semalam dorang buat satu majlis sumbangan bantuan kembali ke sekolah di Tanah Liat. Korang agak-agak berapa ramai yang hadir? Ramaiiiiiii beb!! baca lagi di sini...

Kempen 901 Bebaskan Anwar Ibrahim Bermula...

Posted: 26 Dec 2011 07:00 AM PST


Anwar Ibrahim dilihat, sekali lagi mahu mengheret dan menagih simpati rakyat dalam keputusan kes liwatnya menerusi Kempen Bebaskan Anwar 901...

Di jangkakan satu gerakan besar-besaran membabitkan pelbagai aktiviti yang sedang diatur pihak tertentu bagi menunjukkan sokongan kepada Anwar menjelang keputusan perbicaraan kes liwat pada 9 Januari ini.

Kita seharusnya tidak mudah terpedaya dengan strategi Ketua Pembangkang yang cuba menunjukkan seolah-olah dia menjadi mangsa konspirasi.

Usaha ini tidak harus disokong kerana belum ada keputusan mahkamah Anwar dilihat sudah mula berkempen untuk membebaskan dirinya.


Anwar kini dilihat dalam keadaan yang sangat terdesak dengan menggunakan mahasiswa serta pertubuhan bukan kerajaan (NGO) tertentu untuk mengganggu-gugat kestabilan negara.Lawan tetap lawan! suruh bersumpah tak berani!!!

Rakyat terutamanya mahasiswa perlu berfikir sebaik-baiknya kesan jika ketegangan akibat reformasi liar jika ianya berulang kembali!

Nik Aziz Haramkan Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) RM500

Posted: 26 Dec 2011 05:00 AM PST


PAS melarang ahli partinya terima duit Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M)... Kenyataan tersebut di sampaikan melalui Banner dari puak PAS ni...

"Rakyat Kelate nok royalti minyok... Buke nok pitih RM500. Puok-puok kito jange amik pitih RM500 tu... Itu pitih haram... Tak tahu mari mano???" Perghhhh! sampai macam tu sekali menghasut?

Tak nak ambik lagi bagus... lantak korang lah.. kerajaan bukan rugi apa-apa pun...

Kerajaan tidak berniat untuk memancing undi melalui pelbagai jenis bantuan yang disalurkan kepada orang ramai termasuk BR1M yang sedang dilaksanakan sekarang.

Bantuan yang diberikan itu semata-mata bagi menjalankan tanggungjawab kerajaan membantu golongan yang susah di samping menghargai mereka yang sentiasa menolong kerajaan dan memenuhi janji bahawa rakyat sentiasa didahulukan dalam pentadbiran kerajaan pada masa ini.

Oleh itu rakyat jangan mudah terpedaya dengan polemik, ucapan maupun ungkapan pembangkang yang cuba memburukkan kerajaan!

Orang bagi tu ambik je lah...

bumiyang

Posted: 27 Dec 2011 03:57 AM PST

bumiyang


Kereta Banjir Untuk Dijual???

Posted: 27 Dec 2011 02:46 AM PST

Tegang-Urat Mustafa dan Hasan Ali Hanya Main Wayang???

Posted: 26 Dec 2011 10:20 PM PST

Man United Terus Mengganas!!! Berbatov Jaring Hatrik!!!

Posted: 26 Dec 2011 08:18 PM PST

Kebebasan Media - Harakah Mendahului Ketidak-bebasan Bersuara???

Posted: 26 Dec 2011 04:24 AM PST

Sahabat-Gunung

Posted: 27 Dec 2011 01:47 AM PST

Sahabat-Gunung


Anwar Ibrahim Memang Dah Terbabas .... Dia .....

Posted: 27 Dec 2011 12:46 AM PST


Anwar yang sedap membalun jubur orang, dia nak salahkan orang gak.....

Weeiii Anwar, tak yah lah ko asyik nak menyalahkan orang ajer... tengok dalam diri ko tu betul-betul... kau yang sedap membalun, UMNO gak yang kau salahkan ...

Rancangan 901: Jangan Fikirkan KeADILan Buat Anwar Sahaja

Posted: 26 Dec 2011 11:08 PM PST


Baru sebentar tadi, Utusan Malaysia menghubungi aku untuk minta komen mengenai rancangan 901 nie?

Mudah sahaja jawapan bagi aku, jangan fikirkan KeADILan buat Anwar sahaja, fikirkan juga keadilan buat Saiful Bukhari Azlan.

Saiful sanggup bersumpah laknat ke atas diri dan keturunannya, bagaimana dengan Anwar. Saiful mendakwa di liwat dan mendakwa yang meliwatnya ialah Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim ....

Biarlah mahkamah menentukan kebenaran cerita Saiful atau sebaliknya, kenapa kita nak mencemarkan nama baik Malaysia semata-mata untuk mempertahankan seorang insan yang didakwa dalam kes meLIWAT ....

Karnival Sayangi Selangor 28/12/11 Sehingga 31/12/2011 (4hari) - Puak Pakatan Haram Dah Menggelupur !

Posted: 26 Dec 2011 10:34 PM PST

Mulai 28hb Disember 2011, Barisan Nasional (BN) Selangor akan menganjurkan karnival empat hari yang bertujuan untuk menyemai semangat 1Malaysia dalam kalangan masyarakat berbilang kaum yang hidup majmuk dan hormoni. Karnival yang akan berlangsung selama 4 hari ini akan diadakan di i-City.

Pelbagai aktiviti interaktif dan menarik disusun oleh BN negeri berteraskan kekeluargaan terutamanya bagi belia di karnival bertemakan 'Karnival Sayangi Selangor".

Aturcara Karnival adalah seperti berikut ;Karnival ini merupakan penutup kepada semua program yang diwujudkan dan dilaksanakan oleh Barisan Nasional Selangor bagi tahun 2011 demi manfaat penduduk di negeri ini sebagai simbolik menutup jendela 2011 dan menyambut kedatangan tahun 2012.

Objektif Karnival ini diadakan adalah untuk mewujudkan kesedaran dan persefahaman dalam kalangan masyarakat umum mengenai pelbagai program pembangunan yang dilaksanakan oleh kerajaan.

Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak dijadual menghadiri majlis itu dan potret gergasi Perdana Menteri yang dibentuk daripada gambar pelbagai wajah penduduk Selangor akan turut diserahkan kepada Najib pada majlis berkenaan.

Pengajuran Karnival ini nampaknya telah menggusarkan puak-puak pembangkang terutama Ketua Umum PKR Anwar Ibrahim. Baru menerima berita bahawa pada hari Rabu, 28 Disember 2011 pada jam 11 pagi, Anwar akan melancarkan Kempen bebaskan Anwar 901 yang bertemakan "Tolak fitnah ke dua, lawan konspirasi" di Kelab Sultan Sulaiman.

Rakyat Malaysia sudah sedia maklum akan pendirian anwar berkenaan Agama, Bangsa Melayu dan sexuality songsangnya. Anwar melancarkan kempen untuk membebaskannya dari perlakuan yang begitu jelas adalah perbuatan luar tabie' yang paling hina dalam peradaban manusia.

Malah perbuatan Kaum Luth itu amat dilaknati oleh Allah SWT dan ia juga bertentangan dengan mana-mana agama sekalipun. Perilaku kebinatangan itu juga turut diakui oleh Ketua Peguam Anwar, Karpal Singh yang mana ditegaskan bahawa ia adalah satu perbuatan diatas dasar suka sama suka.

Jelas menunjukkan kegusaran pembangkang setiap kali BN menganjurkan majlis besar untuk manfaat rakyat. Semoga usaha murni yang dianjurkan buat julung kalinya oleh BN iaitu Karnival Sayangi Selangor selama 4 hari itu akan berjalan dengan baik dan sukses.

Jom kita ramai-ramai meriahkan Karnival Sayangi Selangor !!!

Khir Toyo- Pemimpin Berjiwa Besar

Posted: 26 Dec 2011 10:13 PM PST


Terima kasih kepada mantan Menteri Besar Selangor, Dr Mohamad Khir Toyo yang berjiwa besar, dan menghadapi kes mahkamahnya dengan tenang dan matang ....

Sila baca di sini untuk luahan hati Dr Mohamad Khir Toyo ....

Gerrard Masuk …

Posted: 26 Dec 2011 08:29 AM PST

Lama sungguh tak dapat melihat kelibat Kapten Liverpool, Steven Gerrard di tengah padang….

Malam nie, masuknya Gerrard di minit ke-69, mengubat kerinduan peminat dan penyokong Liverpool, sekaligus diharapkan menjadi playmaker untuk memastikan kemenangan Liverpool ke atas Blackburn malam nie ….

Naib Baik Maxi Rodriguez Ada….

Posted: 26 Dec 2011 08:15 AM PST

Keluarkan ajerlah Santa Claus Liverpool, sape lagi kalau bukan Andy Carroll. Buat sakit jiwa jer tengok Carroll main, bukan malam nie jer, tapi aku rasa sejak dia mula join Liverpool….

Nasib baiklah Maxi Rodriguez ada untuk menyamakan kedudukan di minit ke 52 tadi, sekurang-kurangnya mengurangkan sikit tekanan Liverpool malam nie….

Anwar Ibrahim & Ambiga Gembira Perjuangannya Semakin Diterima

Posted: 26 Dec 2011 07:39 AM PST


Anwar Ibrahim dan Ambiga makin gembira, perjuangannya melalui Seksualiti Merdeka semakin mendapat tempat…. Selepas Ariff, kini satu lagi perkahwinan GAY melibatkan anak lelaki Melayu…

Masih mengenal pasti individunya…. Tetapi pakaian sahaja cukup untuk memalukan Islam dan Melayu ….

Suarez Main La Beb ….

Posted: 26 Dec 2011 07:01 AM PST

"Aku main lagilah beb… belum kena gantung lagi…".

Malam nie aku nak Liverpool menang, aku try letak bola dalam gawang, tak hantar bole ke tiang lagi …

Kang kena tiang, korang kutuk-kutuk aku lagi … Malu beb ! malu …

Boleh ke Nak Harap Andy Carroll?

Posted: 26 Dec 2011 06:48 AM PST

Kejap lagi, pasukan favourite aku, Liverpool akan menentang Blackburn di Anfield. Aku tak pasti, adakah Suarez dapat diturunkan atau hukuman pengantungan 8 perlawanan telah bermula.

Lupakan kejap Suarez, kini peminat dan penyokong Liverpool pastinya akan beralih arah memerhatikan Andy Carroll, adakah dia dapat memberikan jaringan buat Liverpool atau sekadar memenuhkan padang dan melengkapkan kesebelahan utama Liverpool.

Takkan Liverpool masih mengharap pada kuda tua, Kuyt & Bellamy untuk memberikan jaringan buat Liverpool. Memanglah kedua-dua kuda tua nie banyak memberikan sumbangan namun Liverpool harus menampilkan kuda-kuda baru untuk terus memberikan kemenangan dan kejayaan buat Liverpool ……

Strategi PRU PAS Selangor Terbongkar....

Posted: 26 Dec 2011 06:31 AM PST


Macammana boleh terbongkar? Heran gak.... patutnya ini merupakan rahsia dalaman parti ...

sila ke sini untuk melihat sendiri strategi Pas Selangor Untuk Merampas Selangor dari PKR ....

Fernando Torres Bukan Untuk Chelsea

Posted: 26 Dec 2011 06:13 AM PST

Tiada lagi gaya-gaya menarik Torres selepas menjaringkan gol, tidak seperti di Liverpool dulu …

Malam nie kita citer bola plak…. Sekarang nie, aku sedang menyaksikan EPL, perlawanan antara Chelsea lawan Fulham, yang mana Mata baru sahaja menjaringkan gol pertama Chelsea malam nie (minit 47) namun Demspy baru sahaja menyamakan kedudukan buat Fulham (minit 56).

Aku bukannya nak cakap pasal Mata, tetapi pemain harapan Liverpool satu ketika dulu, Torres… Nampak sangat Torres sejak berhijrah ke Chelsea, dia bukanlah pemain yang digerusi, tidak ketika dia bersama Liverpool dulu …

Permainannya kaku, apatah lagi nak menggegar gawang lawan, dulu ketika di Liverpool pantang dapat peluang, pastinya membawa mimpi ngeri buat penjaga gol lawan…

Kini, pintu perpindahan hampir dibuka, mungkinkah beliau akan keluar dari Chelsea, mungkinkah Liverpool akan memungut semula Torres?Muka Torres kini lebih berduka bersama Chelsea

Karnival Sayangi Selangor

Posted: 26 Dec 2011 05:34 AM PST


Dijemput beramai-rammai ke Karnival Sayangi Selangor di I-City, Shah Alam pada 28-31 Disember 2011 ini bermula jam 9am sehingga ke 12 malam... Jumpa di sana....

Azmin Turut Bersedih …..

Posted: 26 Dec 2011 04:30 AM PST


Anwar pening, sedih mengenangkan perpecahan dan keretakan yang semakin teruk dalam PKR. Anawar juga semakin pening apabila mengenangkan tarikh 9 Januari yang turut menghantui dirinya ….

Kini, Azmin turut menumpang sedij apabila 500 ahli Angkatan Muda Keadilan (AMK) Hulu Kelang keluar parti dan menyertai UMNO ekoran kecewa dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang didakwa tidak menunaikan janjinya.

Mereka menyerahkan borang keanggotaan untuk menyertai UMNO kepada Ketua UMNO Bahagian Gombak, Abdul Rahim Kamarudin di sini.

Jurucakap kumpulan itu, Mohd Jefry Sallehuddin berkata, beliau dan rakannya keluar parti kerana tidak sanggup lagi ditipu oleh pimpinan pembangkang.

"Saya kenal (Ketua Umum PKR Datuk Seri) Anwar Ibrahim sejak 13 tahun... dua kali saya masuk ISA (Akta Keselamatan Dalam Negeri) dan 16 kali saya masuk penjara... tapi mulai 2 Oktober, saya bersama 500 anggota AMK nekad keluar parti untuk sertai UMNO," katanya dan dalam masa yang sama, Abdul Rahim berharap lebih ramai anggota pembangkang menyertai UMNO kerana perjuangan pembangkang hanyalah sia-sia.

Mana tak Azmin tak pening, 500 orang nie adalah pengundi kawasannya… dan juga merupakan ahli yang akan digerakkan untuk menjadi gerak gempur dan jentera pilihan raya PKR pada PRU13 kelak …..

'Mereka' kempen untuk menhidupkan semula semangat 13 Mei ker nie?

Posted: 26 Dec 2011 04:00 AM PST

Terjemahan: 23 NOVEMBER 201111:28PM BUTTER LAU MEREKA DENGKI DENGAN KEJAYAAN ORANG LAIN. APA BEZANYA ORANG MELAYU DENGAN PENCURI?

24 NOVEMBER 20111:37AM DESMOND TEE DESMONDPERGI MATI MELAYU BABI! TAK ADA KELEBIHAN! JADI MEREKA MENCURI!! ORANG MELAYU LOW CLASS!!

2:49PM BECKY WONGTANPA ORANG CINA YANG MEMBANTU ORANG MELAYU, BOLEH KE MEREKA HIDUP SAMPAI SEKARANG? AMBIL BALIK DUIT YANG PERNAH KITA BAGI, SEMUA BABI-BABI INI TAK KAN MAMPU BUAT APA-APA.

TAK LAMA LAGI MEREKA AKAN TAHU AKIBATNYA. MANA ADA 1 MALAYSIA, SEMUANYA TIPU! MEREKA SURUH TOLAK DISKRIMINASI KAUM TAPI MEREKA YANG MENGAMALKANNYA??

5:14PM STEVEN LONGMATILAH MELAYU BABI GEMUK MAK DIA!!BIADAP!!! SEOLAH-OLAH KITA ORANG MELAYU HANYA MELUKUT DI TEPI GANTANG! SUDAH CUKUP DENGAN KUTUKAN & HINAAN KEPADA ORANG MELAYU.

MARI KITA BUKTIKAN SIAPA YANG PERLUKAN SIAPA! MARI KITA LANCARKAN BOIKOT ROTI MASSIMO INI KERANA KEBIADAPAN MEREKA!

Anwar Semakin Pening Dengan Perangai AMK

Posted: 26 Dec 2011 02:49 AM PST


Baru mendapat maklumat tadi bahawa terdapat satu mamat AMK nie gi sambut Krismas kat oversea bersama 'pelacur'…. Perghhh, panas….

Aku tak tahu sape, tapi menurut sumber, beliau akan meletupkan dan mendedahkan siapa AMK tersebut … tunggu ajerlah….

Nie yang membuatkan Anwar makin pening, sebab perangai dan kerakusannya telah menjadi ikutan anak-anak buahnya dalam AMK …

Taipingmali (tm)

Posted: 27 Dec 2011 01:44 AM PST

Taipingmali (tm)


131 Pensyarah dicabar letak jawatan

Posted: 26 Dec 2011 05:40 PM PST

Good for the 131 or more Academicians or Researchers who supported Prof Aziz Bari. Those from Malaysia should follow his move to leave UIA, so that the University and the students will truly benefit from those lectrers who are SINCERE in their professions.

Those from overseas who are not happy with UIAM can seek for other Universities outside Malaysia to carry out their researches if this issue really disturbs them. So its win win situation for everyone.

As for Prof Aziz Bari, his service would surely be needed for Anwar Ibrahim especially come 9-01-2012. - Dicatat oleh melayuangkat

TM Note;

Saya menyokong penuh cadangan Malayuangkat agar 131 yang menyokong Aziz Bari supaya menyokong sepunuh hati, jangan menyokong bila senang saja. Bukan simpati tetapi empati.

Sokong juga kepada pelajar dari dalam dan luar negara yang tidak suka dengan sistem Auku dan sistem pemerintahan yang ada supaya segera mencari universiti swasta atau pergi ke negara lain.

Ramai lagi warganegara yang menyokong BN nak menggantikan anda samada sebagai pensyarah, kakitangan awam yang lain dan juga pelajar-pelajar.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

UMNO bina masjid di Kelantan, Harapkan Pas, tinggal Hampas

Posted: 26 Dec 2011 06:15 AM PSTPASIR PUTEH 25 Dis. - Kerajaan Persekutuan telah memberi peruntukan lebih RM15 juta untuk projek pembinaan baru dan kerja membaik pulih masjid di seluruh Kelantan dalam tempoh tiga tahun lalu.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata, peruntukan itu termasuk membina masjid baharu di kawasan Parlimen Machang, Ketereh dan Gua Musang.

"Kita masih menerima banyak permohonan bagi tujuan berkenaan dan ia akan diambil perhatian serius dalam usaha menyediakan prasarana rumah ibadat yang lengkap dan selesa untuk ahli kariah membangunkan syiar Islam secara berterusan," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan sumbangan khas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak sebanyak RM500,000 kepada Masjid Mukim Pulau Lima di sini kelmarin.

Sumbangan bagi membesarkan ruang ibadat masjid berkenaan telah disampaikan kepada Imam Tua Masjid Mukim Pulau Lima, Abdul Ghafar Awang. Ia sebagai menunaikan janji yang dibuat oleh Perdana Menteri sewaktu melakukan lawatan ke masjid berkenaan 2 Julai lalu.

Hadir sama, Ketua UMNO Bahagian Pasir Puteh, Zawawi Othman dan Pengarah Jabatan Pembangunan Persekutuan (JPP) Kelantan, Datuk Makhtar Mustapha.

Mustapa yang juga Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri berkata, masjid perlu berada dalam keadaan sempurna kerana ia melambangkan kekuatan dan keutuhan umat Islam.

"Fungsi masjid perlu ditingkatkan dengan turut berperanan sebagai medan perpaduan. Golongan muda juga perlu didekatkan dengan masjid melalui program tarbiah Islamiah dan pendidikan.

"Langkah ini perlu supaya mereka mempunyai jati diri dan tidak mudah dipengaruhi oleh pihak lain yang sentiasa mencari peluang merosakkan adat resam, budaya dan pengamalan ajaran Islam sebenar. Ini sahaja langkah berkesan untuk menangani kes murtad yang dilaporkan berlaku baru-baru ini," katanya.

Sementara itu, Abdul Ghafar berkata, peruntukan itu akan dibelanjakan untuk membesarkan masjid berkenaan bagi menampung 300 hingga 600 jemaah.

Lagi PKR tinggal batang kering

Posted: 26 Dec 2011 02:39 AM PST

500 ahli Angkatan Muda Keadilan (AMK) Hulu Kelang keluar parti dan menyertai UMNO ekoran kecewa dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang didakwa tidak menunaikan janjinya.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PANEH MIANG

Posted: 27 Dec 2011 01:19 AM PST

PANEH MIANG


Steps 2 Unity

Posted: 26 Dec 2011 04:23 PM PST

How do we deliberate this phrases "Steps 2 Unity"? Are we lacking on exploiting noble approaches to secure Unity? Or we are lacking onto the knowledge of appreciating Unity, then we are keep on seeking loops and holes of optimizing the essences of Unity?


Does the product named Unify could be translated or in other mean being claimed as Unity Product "where Internet, Telephone and Television Channel" under ONE UMBRELLA?


Melihat pada kadar semasa, Jejak Perpaduan yang bagaimana yang dirayu oleh Negara ini!


Apakah inisiatif Ahmad Fairuz dulunya EXCO Biro Latihan Pemuda UMNO, melewati Pusat Daerah Mengundi dengan berbasikal oleh para pengayuh amatur, boleh dijadikan kayu ukur teladan dalam proses terjemahan Agenda Jejak Perpaduan?


Di lihat komuniti rakyat Raja amat taat dan setia. Di perhati kaum India akur dengan kesetiaan kepada pemimpin. Di amati kaum Cina masih BEGA DAN BEBAL dalam soal perpaduan dan penerimaan bangsa Melayu sebagai pemimpin, bangsa Melayu dalam skrip Ketuanan Melayu-Ketuanan Islam.


Beberapa PDM bermula dari Negeri Johor hingga Negeri Sembilan, kelihatan kaum Cina melalui MCA dan GERAKAN, tidak sambut obor Steps 2 Unity ini! Apakah ini tanda licik gerakan Chua Jui Ming, sabotaj erdogan MCA yang tidak sebulu dengan Chua Soi Lek? Atau "pembalasan diberi madu di balas tuba" oleh kelompok simpati Ong Ka Ting (kini bertaraf Menteri untuk aktiviti ekonomi Negara China bagi Kerajaan Malaysia)?


Jika makna besar ini dihayati dengan mendalam, maka, sampailah masanya, UMNO sebagai Parti Abang Sulung mendominasi kuasa perwakilan rakyat di peringkat DUN dan Parlimen. DUN MCA yang tidak dijuangkan, maka, UMNO ambil tempat. Untuk uji darjah kesetiaan, ketaatan dan penerimaan kepada tanahair ini, UMNO mesti lebih Ultra dan Diktator dalam urusan dan jurus-jurus politiking kebangsaan.


PAS semakin dirungkai lemah dan lisut. DAP semakin kronik dalam kecamuk politik KOMUNIS mereka. PKR terbukti mendatangkan bala kepada pengikut dan barisan pemimpin UMNO yang ditipu oleh Anwar Ibrahim melalui Agenda Freemasonary mereka. Kazam Plural dan Liberal yang dikompang PKR sudah menjadi telur tembelang yang teramat busuk dan membarah.


Jika tidak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya. Jika tiada ombak di laut, masakan ada getir pelautnya. Jika tiada aur manakan wujud tebingnya.


What makes Unity highly important to Malaysian? What mould the basis of Merdeka in Malaysia? What differs Malaysia against Indonesia, Singapore, Thailand, Laos, Vietnam, Phillipines, Myanmar, Cambodia, Brunei, India, China, Australia, New Zealand, Morocco, Eygpt, Jordan, Syria, Yemen, Iran, Iraq, Palestine, Israel, United Kingdom, United States of America, Venezuela, Chile, Brazil, France, German, Italy, Vatican City, Saudi Arabia and Russia? Anyone out there would like to contribute...

My Longest Yard

Posted: 26 Dec 2011 11:49 PM PST

My Longest Yard


Rancangan Bebas Anwar 901 ?

Posted: 26 Dec 2011 10:39 PM PST

Umum mengetahui bahawa 9 Januari 2012 adalah hari keputusan perbicaraan kes liwat Anwar Ibrahim.

Kami menjangkakan ada pihak merancang untuk 'melakukan sesuatu' pada tarikh berkenaan. Lihat poster di bawah.
Ada pihak dilihat terdesak untuk menarik rakyat turun ke jalan raya dan memberi tekanan kepada kehakiman negara.

Kami mendapati promosi perhimpunan ini disebarkan secara meluas melalui FB, blog dan twitter.

Pada 21 Disember lalu, satu akaun khas twitter dibuka menggunakan nama @BebasAnwar901.

Tweet pertama bertulis "Ayuh semua rakyat kita bangkit. Kezaliman wajib ditentang. Keadilan perlu ditegakkan. 9 Januari 2012. Kita tamatkan zaman edan di Malaysia".
Akaun twitter ini turut disebarkan oleh Ketua Angkatan Muda Keadilan.


Selain itu, kami juga mendapati ada dua hashtag(simbol #) diwujudkan dalam twitter bagi mempromosikan perhimpunan 9 Januari 2012.

Hashtag 1 : #BebasAnwar901


Hashtag 2 : #Mobilisasi901


Mesej kami kepada pihak berkuasa, anda harus memantau setiap gerakan ini bagi membendung kejadian yang tidak dijangka pada 9 Januari kelak. Semoga Kuala Lumpur sentiasa aman dan tidak tercetus huru hara.

Demi rakyat atau demi anak beranak?

Posted: 26 Dec 2011 06:22 PM PST


Dalam poster kat atas tu ada gambar bapak, bini dan anak.

Bapak lantik diri sendiri jadi penasihat.

Bini pulak menang tanpa bertanding kerusi presiden. Tak siapa yang berani lawan. Peranan-jadi boneka kepada penasihat. Apa penasihat kata, angguk je. Kalau geleng, nanti dicop derhaka kat suami. Kan naya.

Anak dia pula jadi naib presiden. Tipulah kalau dia menang bukan atas sebab pengaruh si bapak.

Inilah contoh Parti Anak Beranak. Atau bahasa jawanya dipanggil kronisme.
Tapi penganutnya buat-buat bodoh je. Itu yang pelik. Anda berjuang demi rakyat atau demi anak beranak?

Cuba kalau benda ni terjadi dalam UMNO. DS Najib sebagai Presiden, DS Rosmah sebagai Timbalan Presiden, anak lelaki jadi Ketua Pemuda, anak perempuan pulak jadi Ketua Puteri. Sudah pasti ada orang yang melenting dan kutuk belakang.

Tak nak ambik sudah...kami tak heran

Posted: 26 Dec 2011 12:58 AM PST


Tak nak duit sudah.
Jangan duk terhegeh-hegeh hasut orang lain supaya jangan ambik.

MERBOK TIMES

Posted: 26 Dec 2011 11:46 PM PST

MERBOK TIMES


Datuk Azmi lebih sinonim di Tanjung Dawai

Posted: 26 Dec 2011 07:37 PM PST

TANJUNG DAWAI – Penduduk Dun Tanjung Dawai masih memberi sokongan padu terhadap Umno dan Barisan Nasional (BN), selain parti itu diyakini akan terus menjadi pilihan pengundi pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) nanti.

Penaung Kelab Sukan Komuniti Tanjung Dawai dan Belia Berwawasan Bukit Selambau, Datuk Arzmi Abd Hamid berkata, sokongan itu masih kuat berdasarkan penglibatan mereka dalam setiap aktiviti dianjurkan.

Arzmi yang juga bekas Adun Tanjung Dawai berkata, beliau yakin terhadap sokongan rakyat di Dun berkenaan dan yakin boleh menang dalam PRU akan datang.

"Berpandukan suasana politik yang mahu BN kembali memerintah selain sokongan terhadap setiap program dianjurkan, kita yakin dapat meraih sokongan penuh," katanya ketika ditemui dalam Program Bersama Jalinan Mesra, di sini, semalam.

Beliau berpengalaman selama 25 tahun dalam bidang politik yakin dengan sokongan setia rakyat terhadap BN di Tanjung Dawai dan BN boleh merampas kembali kawasan berkenaan dalam PRU ke-13 nanti.

Menurutnya, Tanjung Dawai merupakan tempat cukup istimewa baginya di mana kawasan tersebut pernah menerima kunjungan 70,000 pengunjung ketika ditadbir BN.

"Kita pernah meningkatkan pelancongan di Tanjung Dawai apabila menerima sambutan baik pengunjung sewaktu menganjurkan Pesta Tanjung Dawai 2007 di mana jualan sehari bagi seluruh kawasan Tanjung Dawai mencecah RM100,000 pada masa itu.

"Namun apabila ditadbir oleh Kerajaan Pas, kita tidak nampak bentuk pembangunan dan kemajuan yang dibawakan bagi meningkatkan ekonomi penduduk," katanya.

Arzmi berkata, kekalahan BN di Tanjung Dawai pada 2008 meninggalkan kesan dan kesedihan buat penduduk yang mahukan kemajuan.

Menurutnya, banyak projek yang telah diatur bagi menjalankan pembangunan khususnya di Tanjung Dawai tertangguh dan setiap perancangan tersebut akan diteruskan sekiranya BN diberi mandat selepas PRU13.

"Kita telah merancang Projek Jambatan Tanjung Dawai–Pantai Merdeka, pemasangan lampu di sepanjang pesisiran pantai dan penganjuran Sukan Laut menggabungkan negara Malaysia, Indonesia dan Thailand yang tertangguh," katanya.

Dalam perkembangan berbeza, katanya, program anjuran bersama Kelab Sukan Komuniti Tanjung Dawai, Pertubuhan Belia Berwawasan Bukit Selambau dan Belia Samudera Biru itu dirancakkan dengan acara mengacau enam kawah bubur Asyura yang diagihkan kepada 700 pengunjung adalah salah satu cara mengerat silaturahim juga bersempena Pesta Tanjung Dawai.

Hadir sama, pimpinan Majlis Bekas Wakil Rakyat Malaysia (Mubarak) Kedah dan pemimpin Umno Merbok. (Sinar Harian)

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 26 Dec 2011 11:35 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


PANAS Dari Kelantan! ADUN Khalwat PAS Ketakutan di Pasir Puteh.

Posted: 26 Dec 2011 11:32 PM PST

E-mail yang MyMassa terima dari pembaca kami di Kelantan.


Ketua Bahagian Pasir Puteh berucap di bilik gerakan DUN Selising. Majlis penyerahan 360 helai bendera dacing kepada penggerak parti. Kehadiran sekitar 200 orang. Ada dialog libatkan 2 wakil veteran. 1 orang wakil pemuda dan 1 orang wakil wanita .
Kehadiran ramai penggerak parti jam 3.00-5.00 petang di bilik gerakan DUN Selising sehingga terpaksa duduk di luar dewan. Ketua Bahagian mensasarkan sekitar 300-400 bendera akan dikibarkan di kawasan rumah penduduk Selising sebelum 2012. Kehadiran ramai penggerak parti sehingga terpaksa duduk di luar dewan bilik gerakan DUN Selising. AJK Bahagian yang hadir ialah Tn Pa, Abe Lah, Cikgu Rusli Abd Rahman, Zul Ali, Yahya, Tok Gawa Fahmi juga Anuar Ibrahim sebagai pengerusi majlis. Bekas MP Hj Muhammad Dollah juga hadir. Ketua Bahagian menekankan supaya sasaran 300-400 buah rumah dikibarkan bendera dacing akan berjaya.


*Siapa kata UMNO Kelantan tak buat kerja? Tahniah Ketua Bahagian Pasir Puteh. Jangan terpengaruh dengan dakyah PAS bahawa UMNO Kelantan lemah.

GEMPAR OLEH DAP: "SAYA MAHU JADIKAN MALAYSIA SEPERTI SINGAPURA"

Posted: 26 Dec 2011 10:33 PM PST

Nanyang Siangpau, 23 Disember 2011

22hb, Johor Baharu - Hew Kuan Yaw berkata, pada PRU akan datang ini beliau tidak mahu bertanding di kawasan selamat, beliau mahu DAP pusat hantar beliau bertading di kawasan paling bahaya, jika beliau dihantar ke negeri Johor untuk bertanding, beliau mahu "hapuskan" presiden MCA menentang Datuk Seri Chua Soi Lek. Beliau berkata. semua orang mahu menang dalam pilihan raya, sebaliknya beliau mahu pergi cari mati.

Kuan Yaw berkata, berdasarkan kebolehan dan latar belakang akademi beliau, tarikan beliau dalam ceramah yang boleh menawan hati pendengar, jika Lim Guan Eng mahu beliau bertanding di kawasan selamat, itu bukan satu masalah, tetapi beliau tidak pernah berniat berbuat demikian.

Selain dari itu, Kuan Yaw berkata, walaupun PM Singapura Lee Kuan Yew telah menutup untiversiti Nanyang di Singapura, ada orang menuduh Lee Kuan Yew cuba membunuh pendidikan kaum Cina di Singapura dan mereka terlalu pandang rendah dalam penilaian mereka terhadap Lee Kuan Yew, tetapi sebenarnya ini boleh dibahaskan lagi, Lee Kuan Yew punyai kekuatan membasmi rasuah dan laksanakan kerajaan bersih, sebaliknya mendapat sanjungan di peringkat antarabangsa.

Beliau berkata PAP di Singapura punyai seorang manusia seperti Lee Kuan Yew; di Malaysia DAP juga ada seorang manusia seperti Hew Kuan Yaw, jika rakyat beri peluang kepada Hew Kuan Yaw, beliau akan seperti Lee Kuan Yew juga membunuh semua puak dan kumpulan yang menyeleweng dan yang melakukan rasuah, inilah keindahan persaingan dalam demokrasi dan juga ini satu keinginan sebenar beliau.(kecuali Cina-Cina DAP yang menyeleweng dan rasuah akan dikawtimm)

Sebelum ucapan itu, Chen Hong Pin dalam ucapannya juga telah mengejek kerajaan Barisan Nasional, beliau asyik berkata beliau tidak akan mengganggu kerajaan BN kerana kerajaan BN selalu membantu rakyat, jika penduduk merentasi jalan-jalan kampung, mereka tidak akan nampak lagi lembu-lembu berkeliaran, kerana lembu-lembu itu semuanya telah masuk ke dalam apartment, dan telah menelan belanja sebanyak 250 juta ringgit, kerana program ternak lembu-lembu itu telah dialihkan lembu-lembu ke apartment di Singapura.

Ulasan kita: Inilah hajat terpendam DAP yakni DAP sebenarnya mahu menDAPkan Malaysia. Bukan untuk membenteras rasuah, kerana kerajaan BN melalui SPRM pun berusaha membenteras kegiatan rasuah, jika tidak negara kita sudah tentu lebih terok rasuahnya daripada negara China dan Indonesia. Bukan juga DAP nak jatuhkan sangat Chua Soi Lek, tujuan sebenar adalah untuk menggantikan MCA supaya cita-cita DAP hendak menjadikan Malaysia ini se bagai 'The Chinese Belt' akan tercapai. Ingatlah cita-cita Lee Kuan Yew sejak tahun 1960an dahulu di mana dalam bukunya "Memoir Lee Kuan Yew", katanya dia sepatutnya lebih layak dan lebih baik menjadi Perdana Menteri berbanding Tunku Abd. Rahman. Pull Stop.
 
SAYA MAHU JADIKAN MALAYSIA SEPERTI SINGAPURA
SAYA MAHU JADIKAN MALAYSIA MACAM LEE KUAN YEE BUAT
SAYA MAHU JADI LEE KUAN YEW MALAYSIA

Cina mana yang kata Melayu ini BABI?!!

Posted: 26 Dec 2011 09:36 PM PST


Terjemahan:
23 NOVEMBER 2011
11:28PM BUTTER LAUMEREKA DENGKI DENGAN KEJAYAAN ORANG LAIN. APA BEZANYA ORANG MELAYU DENGAN PENCURI?
24 NOVEMBER 2011
1:37AM DESMOND TEE DESMONDPERGI MATI MELAYU BABI! TAK ADA KELEBIHAN! JADI MEREKA MENCURI!! ORANG MELAYU LOWCLASS!!
2:49PM BECKY WONGTANPA ORANG CINA YANG MEMBANTU ORANG MELAYU, BOLEH KE MEREKA HIDUP SAMPAI SEKARANG? AMBIL BALIK DUIT YANG PERNAH KITA BAGI, SEMUA BABI-BABI INI TAK KAN MAMPU BUAT APA-APA. TAK LAMA LAGI MEREKA AKAN TAHU AKIBATNYA. MANA ADA 1 MALAYSIA, SEMUANYA TIPU! MEREKA SURUH TOLAK DISKRIMINASI KAUM TAPI MEREKA YANG MENGAMALKANNYA??
5:14PM STEVEN LONGMATILAH MELAYU BABI GEMUK MAK DIA!!


Makin menjadi-jadi pula bangsa pemakan babi ini menghina kita. Dalam pada mereka tegar memamah bangkai BABI (sampaikan DARAH BABI pun turut dihirup), Melayu juga yang digelar BABI. Sepatutnya You Are What You EAT!

Asalnya cuma hendak boikot roti Gardenia sahaja.

Mengapa mereka menjadi sebegitu mudah untuk menghina bangsa dan agama kita sekarang ini? Apakah wujud perkaitan gelaran HITAM METALIK Nga Kor Meng terhadap MB Perak? Adakah juga kerana mereka sedar bahawa Melayu yang sayangkan bangsa dan agamanya kini dalam keadaan MINORITI di negara ini?!!Di manakah peranan KDN dan PDRM dalam hal ini?!! Jika di Singapura, sudah tentu ramai cina-cina yang tidak beristinjak ini disumbatkan ke dalam penjara. Oh, lupa, ISA sudah tiada!

Jadi, kepada bangsa Melayu, terus-meneruslah berpecah belah atas perkara yang tidak sepatutnya. Semoga anda semua terus ME-LAYU selepas PRU-13 ini!

Wajib Tonton: Video Bukti PAS dan PKR Pencacai Dan Balaci DAP!

Posted: 26 Dec 2011 08:37 PM PST


Jom tengok video ini.Satu analisis mantap dari Dr. Atory.

*Sebar-sebarkan.

Top Blogger Pembangkang Sanggup Murtad Demi Ranking. Siapa Dia?

Posted: 26 Dec 2011 07:31 PM PST

Memang salah satu cara untuk top di internet adalah melakukan sesuatu yang kontroversi.

Tapi takde la sampai MURTAD.http://tukartiub.blogspot.com/2011/12/selamat-menyambut-mauludduol-rasul-nabi.html

Yang MyMassa pelik, PAS langsung tak keluar kenyataan pasal benda ni.

Cuba yang buat benda ni Papagomo, Dr. MIM, GAP atau Parpu, confirm seminggu HARAKAH jaja cerita yang sama.

Dalam masa yang sama, Harakah sibuk nak ulas isu luar negara.Begitulah munafiknya PAS. Mereka hanya berjuang menentang UMNO bukannya untuk menegakkan Islam. Jelas, tujuan mereka hanya kuasa. Jika ada 'rakan-rakan' mereka buat salah, mereka akan diam. Jika musuh mereka yang salah, melalaklah mereka macam anjing gila.

*Bangang betul Isam Tukar Tiub. Bila masa Nabi Isa A.S lahir pada tanggal 25 Disember? Krismas sebenarnya perayaan memuja dewa yunani yg bernama Mithras.

FATWA baru PAS: BR1M Haram!!!

Posted: 26 Dec 2011 06:26 PM PSTSudahlah rakyat dibiarkan terus miskin, apabila BN cuba membantu, diharamkannya pula rakyat untuk menerimanya! Apakah PAS kini betul-betul dalam keadaan terdesak kerana impak BR1M yang nampaknya mengembalikan semula gelombang sokongan rakyat kepada UMNO-BN?!!


Apa jaminannya royalti minyak Kelantan akan sampai kepada rakyat?!! Ke mana menghilangnya wang hasil balak dan lain-lain hasil cukai negeri selama 20 tahun pemerintahan PAS di Kelantan?!! Sedangkan kewajipan membangunkan negeri pun tidak dilaksanakan, kini diberinya harapan kepada rakyat untuk mendambakan wang royalti yang sememangnya tidak layak diterima itu?!!


Dan dalam pada mereka menghasut rakyat miskin supaya menolak pemberian bantuan ikhlas Kerajaan BN, mereka telah menaikkan elaun dan gaji sendiri, seolah-olah tidak cukup dengan hasil negeri yang dibolot bulat-bulat selama ini!Anda tidak percaya ramai rakyat Kelantan yang hidup dalam kemiskinan?!! Cuba-cubalah lawat pejabat Jabatan Kebajikan Masyarakat di Kota Bharu. SESAK seperti di bawah inilah keadaannya setiap hari!

Seperti Yang Dijangka, DAP Akan Menyalahkan Akhbar.

Posted: 26 Dec 2011 05:54 PM PST

Pada 25 haribulan lepas, MyMassa ada buat ramalan bahawa dalam 'drama' terbaru Karpal vs Ramasamy, DAP akan menyalahkan akhbar (http://mymassa.blogspot.com/2011/12/karpal-vs-ramasamy-adakah-kali-ini.html).

Ternyata apa yang MyMassa tulis jadi kenyataan.Modus operandi DAP memang mudah dibaca. Mereka tetap rasakan parti mereka 'suci'. Yang salah tetap orang lain.

*Tepat jugak ramalan MyMassa ye.

- Update...Kenyataan yang sama dikeluarkan dalam satu lagi media propaganda pembangkang iaitu Malaysian Insider.

Apa yang tidak kena dengan gambar ini?

Posted: 26 Dec 2011 04:24 PM PSTKami ternampak poster gergasi ini di sebuah kedai pakaian di Mid Valley. Kami tidak pasti apa pendapat anda, tetapi pada pandangan kami ini adalah hasil dakwah Khalid Samad bersama bos-bos DAPnya selama ini. Di sebalik mesej murni yang cuba dipaparkan dalam poster di atas, kami sebenarnya sedih sekiranya apa yang digambarkan di atas benar-benar berlaku suatu masa nanti.

Pada hemat kami yang bukan golongan ulama' ini, poster di atas seolah-olah menggambarkan masa depan anak-anak Islam jika sekiranya kita terus menerus dalam keadaan berpecah belah seperti ini. Kami tidak mentafsirkan mesej poster di atas sebagai meraikan semangat toleransi rakyat di negara ini kerana jelas kita sebagai umat Islam ditegah sama sekali untuk menyambut perayaan bukan Islam, apatah lagi terlibat sama dalam menyerikannya! Boleh jatuh syirik!

Tetapi, itu hanyalah pandangan kami berdasarkan kepada hukum Islam dan apa yang telah berlaku semenjak dua ini. 


Apa pula pandangan anda?

* Macam sudah menjadi trend pula sekarang ini; murtad, berkahwin songsang dan perkara-perkara HARAM yang lain perlu mengenakan pakaian tradisi orang Melayu! Seolah-olah terdapat satu "ARAHAN" khas kepada mereka yang terlibat untuk terus-menerus menghina bangsa Melayu dan ISLAM!!! Dulu masa fuckatan (DAP-PKR-PAS) tiada kuasa, susah hendak kita dengar atau lihat perkara-perkara seperti ini berlaku.

Jangan Jadi Bodoh Anwar. Cuba Cari Alasan Lain.

Posted: 26 Dec 2011 06:35 AM PST

Bangang punya alasan.Tak sudah-sudah menyalahkan orang lain.

Tak hairanlah balaci dan pencacai pembangkang pun sama, guna alasan sebijik macam Anwar.


*Masa Anwar jadi TPM, jawapan standard Anwar adalah itu semua fitnah PAS. Sudah tukar ka?

Lagu Khas Untuk Anwar Ibrahim.

Posted: 26 Dec 2011 03:35 AM PST

Menghitung hari.Jangan lupa 9 Januari 2012. Kes Anwar sampai ke penamatnya.


*Teringat dialog dalam KL Gangster, "Amacam cuti panjang. Best?". Macam tu jugak Anwar akan berehat.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 26 Dec 2011 11:32 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Anwar Muntah Darah, 20 Ribu Hadir Rumah Terbuka Krismas Bersama TPM...

Posted: 26 Dec 2011 06:00 PM PST

Di jangkakan seramai 20 ribu yang hadir ke rumah terbuka 1malaysia sempena sambutan krismas di sekolah tinggi kajang semalam, rumah terbuka anjuran kementerian penerangan komunikasi & kebudayaan di sambut meriah oleh seluruh penduduk kajang dan kawasan sekitarnya, tetamu khas pada majlis itu ialah timbalan perdana menteri, tan sri muhyiddin yassin dan isteri dan datuk seri utama rais yatim dan isteri.

Dalam majlis itu juga, tpm menyampaikan bantuan note book 1malaysia kepada pelajar yang mendapat kelulusan cemerlang dalam perperiksaan pmr dan bantuan kepada ibu tunggal, warga emas dan orang miskin.

komen aku: perghhh.... muntah darah anwar dan khalid gagap tengok orang yang datang open haouse semalam, depa dok kata program kerajaan dah tak dapat sambutan, tapi yang datang semalam hampir 20 ribu, apa cerita....

Persembahan dari jamal abdillah

One nation emcees


Bantuan untuk orang miskin, ibu tunggal dan warga emas...Note book 1malaysia untuk pelajar cemerlang dalam peperiksaan pmr...

The Unspinners

Posted: 26 Dec 2011 11:28 PM PST

Belantan

Posted: 26 Dec 2011 11:28 PM PST

Belantan


Selamatkan Malaysia dari siapa sebenarnya!

Posted: 26 Dec 2011 08:17 AM PST

Masihkah lagi kita ingat ketika menjelang perbicaraan kes liwat Anwar Ibrahim terhadap pembantunya, Saiful Bukhari Azlan pada bulan Januari 2010 yang lalu, tiba-tiba suhu dalam Parti Keadilan Rakyat (PKR) naik mendadak!

Semua usaha digerakkan. Selain Anwar melancarkan siri jelajah atau road show untuk pertahankan dirinya, penerbitan akhbar dan laman web parti berkenaan menyeru agar rakyat bangkit. Laporan utama di muka hadapan penerbitan rasmi parti itu bertajuk, Selamatkan Malaysia selain tulisan peguam bela Anwar, S. Sivarasa (Ahli Parlimen PKR) yang kononnya membuktikan beliau tidak bersalah. Seperti yang sudah dijangka, strategi Anwar ialah membakar sentimen rakyat.

Kalau tidak silap tiada mana-mana personaliti dan tokoh dalam dunia yang mengadakan road show apabila mahu dihadapkan ke mahkamah. Tetapi Anwar unik. Beliau tetap mahu mengheret rakyat dalam kes moralnya dan mengaitkan segala-galanya sebagai konspirasi. Keghairahan Anwar mengadakan perbicaraan di luar mahkamah untuk memberikan perspektif keadilannya, adalah tidak wajar. Mengapa perlu gundah dan takut jika yakin di pihak yang benar?

Anwar adalah pemimpin sebuah parti menggunakan nama keadilan rakyat tetapi ternyata beliau hanya memikirkan keadilan untuk dirinya dan bukan untuk Saiful. Apakah kerana Saiful rakyat kecil, hak keadilan untuk beliau boleh dinafikan begitu sahaja. Berdasarkan maklum balas yang diterima, sambutan terhadap road show tersebut tidaklah seberapa.

Sentimen sudah berubah. Ramai penyokong PAS tidak lagi teruja dengan pemimpin PKR itu sebagaimana kes liwat pertamanya, sebelum ini. Sesi penjelasan Anwar bagi sebahagian yang hadir, kurang terkesan di hati mereka. Tetapi road show itu juga bertujuan membina momentum bagi menarik kehadiran ramai pada hari perbicaraan yang kalau tidak silap sudah lebih 50 kali tertangguh, yang beliau sedia untuk melambaikan tangan kepada mereka.

Kita tidak kisah sama ada nanti Anwar menang atau kalah dalam perbicaraan sudah banyak kali tertangguh itu, biarlah mahkamah menentukan. Yang penting ialah keberanian menghadapi kes itu dengan jiwa besar. Kalau Saiful boleh menampakkan ketenangannya, mengapa tidak Anwar. Lebih menimbulkan persoalan mengapa beliau mahu menangguh-nangguhkan kes tersebut atas pelbagai alasan sehingga tidak boleh diterima dek akal? Akibatnya ada golongan pada awalnya menyokong beliau, kini turut ragu-ragu.

Sebelum ini juga Anwar sudahpun mengemukakan 13 saksi alibi termasuk isterinya, Dr. Wan Azizah Ismail. Berikutan itu juga polis telah mengambil keterangan Wan Azizah sebanyak beberapa kali sehingga mencetuskan rasa tidak puas hati di pihak Anwar kerana polis pernah berbuat demikian dua tahun lalu.

Polis dalam kenyataannya menjelaskan, keterangan kali kedua terpaksa diambil kerana Sivarasa dalam laporan media, tidak ingat sama ada Wan Azizah telah dikemukakan sebagai saksi oleh pihaknya atau tidak. Dengan adanya saksi alibi, kita tidak nampak mengapa Anwar perlu mencari jalan untuk menangguhkan lagi perbicaraan. Tiada alasan lagi. Memandangkan Anwar sentiasa mempolitikkan kes berkaitan isu moralnya ini, ia secara tidak langsung mengundang persepsi negatif terhadap beliau.

Bahkan, semakin ramai melihat Anwar telah mempertaruhkan agama dan bangsa bagi menjayakan percaturan politiknya, yang keuntungan dinikmati oleh bukan Islam. Pendirian beliau dalam banyak isu kritikal seperti membenarkan Chin Peng pulang, menyokong agenda DAP menuntut hak kesamarataan, menolak semangat Dasar Ekonomi Baru (DEB) dan membenarkan penggunaan kalimah Allah bagi gereja Katholik, ternyata bermotif politik.

Jadi kepada Anwar bagaimana pula dengan pendedahan Wikileaks sebelum ini? Masih berniat untuk melancarkan siri jelajah atau road show untuk pertahankan dirinya? Mengarahkan penerbitan akhbar dan laman web parti berkenaan menyeru supaya rakyat bangkit sekali lagi. Nak selamatkan Malaysia ini dari siapa sebenarnya, wahai Anwar?

Agensi perisikan Singapura mengesahkan bahawa Anwar Ibrahim memang terlibat dalam aktiviti liwat berdasarkan bukti daripada risikan teknikal yang dilakukan agensi itu, dipercayai melalui kaedah memintas talian komunikasi negara.

Pendedahan itu dibuat oleh sebuah laman web antarabangsa, Wikileaks berdasarkan maklumat yang diperoleh daripada kabel Jabatan Negara Amerika Syarikat bertarikh November 2008, iaitu kira-kira lima bulan selepas dakwaan Anwar meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan terbongkar.

Menurut WikiLeaks, dalam laporan kabel Jabatan Negara Amerika Syarikat itu, pegawai-pegawai perisikan Singapura memberitahu rakan sejawatan mereka dari Australia bahawa, Anwar memang terlibat dalam aktiviti liwat sebagaimana pertuduhan yang dikenakan ke atasnya sekarang.

Maklumat risikan itu dikukuhkan lagi apabila WikiLeaks juga mendedahkan bahawa Menteri Mentor Singapura, Lee Kuan Yew, sendiri pernah memberitahu agensi Risikan Kebangsaan Australia (ONA) sewaktu mereka bertukar-tukar pandangan bahawa Anwar memang terlibat dalam aktiviti liwat.

"Australia mengatakan bahawa perkhidmatan risikan Singapura dan Lee Kuan Yew pernah memberitahu ONA semasa bertukar-tukar pandangan iaitu, Anwar sememangnya melakukan perbuatan itu (liwat), yang beliau sekarang sedang menghadapi pertuduhannya.

"Penilaian ONA dan rakan-rakan dari Singapura bersetuju, pertuduhan itu 'perangkap' dan Anwar mengetahui mengenai kemungkinan pendakwaan tetapi apa yang jelas beliau (Anwar) memang terlibat (dalam aktiviti liwat)," kata kabel itu sebagaimana dipetik daripada laporan The Sydney Morning Herald.

Menurut The Sydney Morning Herald, Anwar memang sedar bahawa beliau bakal masuk 'perangkap' iaitu akan didakwa buat kali kedua berhubung pertuduhan salah laku seksnya, berdasarkan laporan polis yang dibuat Mohd. Saiful serta bukti klinikal yang lengkap.

'Perangkap' itu merujukkan kepada pendakwaan di mahkamah kerana di Australia, aktiviti homoseksual dibenarkan tetapi di negara ini yang Islam sebagai agama rasmi, liwat adalah salah di sisi undang-undang sama ada ia dilakukan secara sukarela atau pun secara paksaan.

Pada masa yang sama, beberapa portal berita propembangkang seperti The Malaysian Insider dan Malaysiakini juga dilihat cuba memutarkan isu sebenar dengan memperbesarkan isu 'perangkap' tetapi persoalan sebenar iaitu mengenai laporan agensi perisikan Singapura.

Kelihatan pencacai-pencacai Anwar masih lagi cuba untuk menegakkan benang yang basah dengan memutarbelitkan isu berkenaan. Mungkin juga ada kerahan dari dari orang kanan Anwar yang mengetuai gerakan untuk Selamatkan Anwar dari merengkok semula ke Penjara Sungai Buloh. Jika rasa tidak bersalah, Anwar sepatutnya sudah lama menyahut seruan supaya beliau bersumpah di dalam masjid. Saiful sudah melakukannya di masjid Wilayah dan juga di Tanah suci Mekah. Anwar bila lagi?

Terbaru sudah kedengaran juga sudah ada gerakan secara senyap-senyap dimana sekali lagi PKR akan mengheret rakyat dalam isu moral pemimpinnya, Anwar Ibrahim. Dua kes liwat yang angkara nafsu sendiri, akhirnya mahu dikongsi beban dengan rakyat.

Gerakan besar-besaran sedang diatur untuk mengadakan pelbagai aktiviti menjelang, ketika dan selepas - keputusan mahkamah bagi kes liwat beliau pada 9 Januari ini. Ia dikenali sebagai Kempen Bebaskan Anwar 901. Ribuan poster telah dicetak selain diuar-uarkan menerusi Internet.

Nasib Anwar akan diketahui pada tarikh berkenaan sama ada dibebaskan atau disabitkan kesalahan atas tuduhan meliwat pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan. Difahamkan, antara perancangan yang dibuat ialah menghimpunkan seramai mungkin ahli PKR dan penyokong pembangkang di bangunan mahkamah. Arahan ibu pejabat PKR kepada cabang-cabang parti itu di seluruh negara telah dikeluarkan.

Anwar sebelum ini dikatakan kurang senang kerana tidak ramai penyokong pembangkang termasuk ahli PKR hadir memberi sokongan sepanjang perbicaraan tersebut berlangsung. Seandainya Anwar didapati bersalah oleh mahkamah, ada senario tertentu sudah disusun. Demonstrasi liar di jalanan yang membawa kepada ketegangan akan berulang kembali sebagaimana yang mewarnai ibu negara pada 1998 dan 1999.

Difahamkan, beberapa pertemuan bagi menjayakan semua misi itu sedang dilakukan. Ia juga dilihat peluang bagi pakatan pembangkang membina momentum baru untuk memulihkan sokongan rakyat yang kini dikatakan memihak kepada Barisan Nasional (BN).

Gerakan melobi NGO antarabangsa, mendapatkan simpati kedutaan asing dan kuasa besar serta mempengaruhi media Barat giat dilakukan. Jika perancangan menjadi kenyataan, kekecohan di Kuala Lumpur yang dicetuskan oleh penyokong Anwar akan mendapat liputan meluas di luar negara seolah-olah Malaysia bakal mengikut jejak Mesir, Libya, Tunisia dan Syria.

Kita sudah menjangka Anwar akan mengambil strategi yang sama iaitu pre emtif. Dari awal kes tersebut, tekanan demi tekanan dikenakan ke atas mahkamah dan hakim. Berpuluh-puluh penangguhan dimohon. Anwar juga menggunakan pentas politik di dalam dan luar negara menyerang institusi mahkamah sambil mempertahankan diri.

Kali ini, skrip Anwar masih sama! Beliau mendakwa tidak bersalah dan kononnya menjadi mangsa konspirasi. Pada Anwar, keadilan hanya untuk orang besar seperti beliau dan bukannya orang biasa yang tidak berdaya seperti Mohd. Saiful dan Azizan Abu Bakar (mangsa kes liwat pertama).

Dalam sejarah politik dunia, akan muncul dari semasa ke semasa pemimpin yang dahsyat pembohongannya sehingga liat untuk tumbang. Kelebihan Anwar, beliau memang pandai bermuslihat dan mengelirukan rakyat.

Politik adalah seni menyakinkan orang ramai dan pengundi. Tetapi janganlah mempergunakan rakyat untuk menangani kegagalan diri sendiri mengurus nafsu serakah.

Belajarlah menjadi budiman. Kita dah bosan dengan pemimpin terlampau yang hipokrit. Apabila galak melakukan maksiat tidak ingatkan rakyat! Tetapi apabila mahu diadili oleh mahkamah maka mencari perlindungan rakyat. Lalu terkeluarlah pelbagai slogan termasuk rakyat adalah hakim.

Cukup dan insaflah....!! Jangan hanya kerana nafsu seseorang kita semua nanti ditimpa musibah besar.

Wallahuallam.

Suara Politik
Taminsari

sekupangdua

Posted: 26 Dec 2011 11:21 PM PST

sekupangdua


APA YANG KECOH SANGAT... NAK BAGI SAMAN SATU DUNIA KENA TAHU KER?

Posted: 26 Dec 2011 07:48 PM PST

Hari ni si Nga komeng nak fail saman kat teman, macam biasa ler, kita memang tahu teknik dan tektik ni dah basi, bagi tujuan menakut-nakutkan atau gertak dah memang selalu kita dengar! Mungkin juga menghalang dari membongkar kes sebenar yang RAKYAT MAHU TAHU! so jangan kecoh-kecoh ler... teman boleh pegi ambik sendiri saman yang nak bagi tu... banyak cerita lain yang mati kemalangan, banjir dan cerita RAKYAT yang patut dilaporkan dalam akhbar! 

Bagi mewakili RAKYAT pembongkaran hak rakyat perlu diutamakan, RAKYAT MAHU tahu SEBENARNYA, Kalaulah MALU bini dijadikan alasan habis tu yang di CACI dan MALUkan dr Zambry Kadir sebagai HITAM METALIK tak terasa ker dia pun Aib dek sebab kerja yang tak bermaruah ni!  itu kira nasib ler MB kita ni Gentelman dan berhati mulia, kalau tak memang ko pakat sama nasib dengan yang kantoi fitnah dan terpaksa membayar gantirugi, 

Teman tak kesah apa yang komeng mak buat, biasa ler, mela-mula suruh report, teman report, bila dah report nak saman teman, ishhh tak ker RAPLA JINGGA pun samdol, apahal kelam kabut ni, jadi ler gentelman sikit, pakat suruh SPRM siasat dengan segera, kalau boleh sebelum PRU 13, apa nak takut kalau tak bersalah... tapi sebaliknya jangan ler ngelopor yop! 

TEMAN akan tetap perjuangkan HAK RAKYAT untuk membongkar KEBENARAN sebenar! Jawab kena jawab! ini budak kampung wakil kepada Rakyat mahu tahu yang sebenar-benarnya. Selepas 20 hari di awardkan kepada Goodman baru syarikat bini didaftarkan apa cerita? Rega paling tinggi boleh dapat? kenapa tarik balik award? kenapa guna Perkataan Kerajaan negeri dan siapa kerajaan negeri  ketika itu dan sapa pulak exco kerajaan tempatan ketika itu? ishhh banyak lagi ler yang patut dijawab... 

Panglima Perang Cyber

Posted: 26 Dec 2011 11:15 PM PST

Panglima Perang Cyber


Kelantan Dah Serah Hak Petrolium Kepada Petronas Sejak 1975 CC @NajibRazak @anwaribrahim

Posted: 26 Dec 2011 11:05 PM PST

Baca surat di atas.

Mungkin ada maklumat berkaitan boleh anda tambah di ruang komen di bawah.

Maaf tengah sibuk mengecat rumah.

Sejak semalam sambung hari ini.

Nanti kemaskini lagi.

Blog Panglima Cuba Disabotaj 4.18 Pagi Semalam?

Posted: 26 Dec 2011 05:38 PM PST

Email di atas seakan mengiyakan dakwaan percubaan pihak tertentu yang ingin mengganggu blog Panglima.

Waktu email dihantar jelas semasa Panglima sedang tidur dan ia sememangnya taktik penggodam yang cuba mengambil alih akaun blog yang kuat menyerang kubu pertahanan politik mereka.

Ingat lagi serangan awal pagi ke atas portal kerajaan sebelum ini? Modus operandi yang sama nampaknya.

Demi ALlah ini kali pertama serangan dilancarkan dan ia bukan rekaan kerana dihantar oleh pengendali blog Blogger.com.

Mereka kepanasan selepas satu persatu serangan dilancar dan didedah termasuklah dakwaan perkataan rasis Lim Kit Siang yang disiar semalam.

Tentu orang Melayu yang ditohmah perkauman terutama parti UMNO, akan buka mata membaca kenyataan paling rasis tersebut.

Mujurlah blog dapat kembali dibuka pagi ini dan selamat dalam genggaman Panglima.

Syukurlah dan terima kasih Allah kerana menyelamatkan blog Panglima!

Mesti Gelak Tengok Aksi Penyokong Pakatan Rakyat Bawa Bendera

Posted: 26 Dec 2011 09:11 AM PST

Kalau tidak mampu gelak sudah pasti urat geli anda sudah rosak.


Elok anda pergi cepat cari doktor minta ubat.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Adakah Benar Dr Hassan Ali Tarik Balik Kritikan Terhadap 'Negara Kebajikan' ?

Posted: 26 Dec 2011 08:34 AM PSTJika melihat gambar berita Kritis-Online jelaslah bahawa seperti ada sesuatu disembunyikan.

MENGAPA TIDAK ADA KENYATAAN AKHBAR SEPERTI KELAZIMAN DR HASSAN ALI LAKUKAN?

Kita khuatir ada pihak tertentu cuba bermain balik tabir demi menyelamatkan Pakatan walau menjahanamkan nama parti Islam PAS yang semakin parah dengan Presidennya yang paling lemah dalam sejarah!

Hj Hadi wali? Bukan Wali Allah yang pasti.

KERANA KEKASIH ALLAH AKAN PERTAHAN AGAMA WALAU RENTUNG DIBAKAR API! !!

WALAU JASAD DISEKSA BATU BESAR DAN LIBASAN CEMETI MEMENUHI SEGENAP INCI JASAD !!!

HJ HADI ATAU NIK AZIZ Jauh panggang dari api layak digelar seorang kekasih mahupun pewaris Nabi !!!

Mereka pejuang nafsu dan pangkat demi mengenyangkan syahwat.

Wallahu A'la Wa A'lam

posted from Bloggeroid

Dijangkiti HIV akibat Tatu di Bali Indonesia

Posted: 26 Dec 2011 07:56 AM PST

Sumber : Sms Berita Utusan Malaysia

Dr Hassan Ali Setuju Dengan Panglima - Harakah Jadi Lidah Rasmi DAP Selepas PKR !

Posted: 26 Dec 2011 05:33 AM PST

Sebelum ini Panglima ada sentuh bahawa Harakah menjadi lidah PKR sehingga berita Anwar Ibrahim menjadi tajuk lebih utama dari PAS punya Presiden.

Masa tu Kamaruddin Jaafar menjadi orang kuat Harakah dan selepas diserang oleh pejuang maya maka bukan sahaja beliau, bahkan kumpulan Erdogan pada masa itu menjadi mangsa dan kalah pemilihan PAS.

Penangan blogger kita yang sesiapa tidak boleh nafikan.

Masa pemilihan lalu Panglima tidak menyerang Mat Sabu kerana tahu beliau perlu dibiarkan menjadi Timbalan Presiden PAS atas 'kebijaksanaannya' sehingga BN telah banyak mendapat keuntungan sejak saat pertama kemenangan beliau bertanding jawatan itu hingga sekarang.

Apabila Dr Hassan Ali meluahkan tentang peranan Harakah yang tidak memberi ruang kepadanya sejak beliau masih lagi menjadi Pesuruhanjaya PAS Selangor, ia membuktikan orang seperti beliau sudah lama 'dibuang' dari PAS sebelum ini.

Mujur media massa perdana yang telus melaporkan berita menjadi wadah kepada apa yang ingin disuarakannya sehingga teranglah segala fitnah yang cuba dipalitkan ke jasad beliau!

Baca kenyataan terbaru Dr Hassan Ali yang juga turut menjawab persoalan dan tawaran PERKASA untuk menjadi Presidennya oleh Datuk Ibrahim Ali.

Bekas Pesuruhjaya PAS Selangor Datuk Dr Hasan Ali hari ini menafikan tuduhan Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali yang mengaitkan beliau dengan agenda Umno.

"Saya menafikan sekeras-kerasnya mengenai pertemuan saya dengan mereka sama ada pimpinan Umno di peringkat atasan, bawahan atau pertengahan pada masa dan tempat yang dinyatakan.

"Sekali lagi Mustafa terperangkap dengan prasangka buruk dan api fitnah sesama Muslim dan anggota jamaah.

"Sebagai Setiausaha Agung kepada sebuah parti yang berteraskan Islam, tuduhan liar dan serkap jarang seperti itu tidak selayaknya keluar daripada mulut seorang Setiausaha Agung yang berwibawa," katanya pada sidang media di kediamannya di sini hari ini.

Sebelum ini, Mustafa dilaporkan mendakwa bahawa beliau mempunyai bukti untuk mengaitkan Hasan dengan agenda Umno.

Mustafa dipetik sebagai berkata ia merujuk kepada satu pertemuan antara Hasan, bekas Timbalan Presiden PAS Nasharuddin Mat Isa dan tiga individu lain di sebuah hotel di ibu negara pada bulan Ramadan lepas.

Hasan yang juga Pengerusi Hal Ehwal Agama Islam, Adat-Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor, mempersoal dan ingin mendapat penjelasan daripada Mustafa berhubung tuduhan yang telah dilemparkan terhadapnya itu.

"Saya ingin mendapat penjelasan daripada Setiausaha Agung, sejak bila pejabat Setiausaha Agung menubuhkan unit risikan dan intipan di pejabat agung PAS.

"Saya juga ingin tahu mengenai keperluan tugasan merisik dan mengintip dalam konteks menjaga kesatuan dan perpaduan parti," katanya.

Menjawab satu soalan, Hasan menolak pelawaan Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Datuk Ibrahim Ali untuk menyertai pertubuhan itu, jika beliau benar-benar ingin meneruskan perjuangannya menegakkan agama Islam dan orang Melayu.

"Saya tidak berhajat dan saya hendak menumpukan sepenuhnya kepada mesej yang kami bawa selama ini iaitu (berhubung kepentingan) Islam, bangsa Melayu dan Institusi Raja," katanya.

Berhubung isu beliau dilihat menggunakan "media Umno" untuk menjelaskan kontroversi tersebut, Hasan berkata beliau lebih bersifat terbuka dalam soal bekerjasama dengan pihak media di negara ini.

"Saya nak sebutkan begini, pada asasnya dalam hal ini, saya menerima mana-mana media pun, jadi memang wajarlah memilih media yang menguasai kita hari ini dan dengan sifat keterbukaan media-media ini untuk beri ruang kepada orang seperti saya," katanya.

Beliau mendakwa akhbar "Harakah" terbitan PAS tidak memberi ruang kepadanya untuk menyuarakan pendapat, dan ia lebih memberi ruang kepada pihak lain berbanding anggota parti sendiri.

Sementara itu, Hasan menarik balik kenyataan yang dibuatnya berhubung "negara berkebajikan" pada sidang media Selasa lepas, dengan mengakui terdapat unsur keterlanjuran ketika mengulas dasar parti.

-- BERNAMA

Info dari http://anginperubahan.blogspot.com/2011/12/hassan-ali-serang-balik-erdogan.html
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

oyabun

Posted: 26 Dec 2011 11:09 PM PST

oyabun


Panas! Kempen Memboikot Produk Gardenia Milik Usahawan Melayu! Panggil Melayu BABI!

Posted: 26 Dec 2011 08:37 PM PST


Kini tersebar luas di internet terutama di laman-laman sosial Facebook, dari segelintir kaum Cina yang mengesa bangsanya tidak memberi sokongan kepada perniagaan Melayu, lebih-lebih lagi yang berkaitan dengan persatuan Islam dan usahawan Melayu.

Laman Facebook dan e-mail yang disebarkan menyeru agar memboikot roti Gardenia kerana syarikat berkenaan dimiliki oleh Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhary (BERNAS) dan ramai orang-orang Melayu mempunyai kepentingan di dalam perniagaan tersebut.

Untuk berita selanjutnya sila lawat ke laman blog ini : http://khairulryezal.blogspot.com/2011/12/panas-kempen-memboikot-produk-gardenia.html

Wasabi Oyabun..

PISAU.NET

Posted: 26 Dec 2011 09:36 PM PST

PISAU.NET


DAP's corruption made Malaysia's CPI fall

Posted: 26 Dec 2011 08:00 PM PST

Untuk menutup kerja jahat dan rasis DAP, ibarat pepatah arab "Dia pukul orang dia mengadu bahawa orang lain pukul dia, dia memaki orang, dia mengadu orang lain memaki dia"Immediately upon the announced downgrading of Malaysia's ranking of it's Corruption Perception Index (CPI) to 60 for 2010 from 56 the previous year by Transparency International (TI), DAP was swift to point at the Barisan Nasional Government.

Many parties have questioned the method of measuring corruption level based on perception and the restricted sampling to only 12 respondents from the expatriate business community.


These expatriate are likely to form their opinions from English media and not from the local vernacular papers and Malay language official reports. Their negative perception could have been built from left leaning spinning reports of Malaysiakini, Malysia Insiders and Malaysia Today.

The major weakness of CPI is that it is manipulatable by sentiment and politics as indicated by the poor position in previous years. How else could we rate the CPI when even Teoh Beng Hock's suicide became a major point of consideration?

The CPI does not reflect statistics on incidents of corruption, and effectiveness of the result of effort to combat corruption. Read more this analysis by blog
Imrite here.


Refer to the table here and ask: How could Malaysia's position be more inferior to countries like Saudi Arabia and Jordan, which do not even disclose their work? It applies also to other Arab coutries like Oman.

Does it make sense that war torn Rwanda is less corrupt than Malaysia?


Our MACC had apprehended a Singaporean bribing our police and when extradited to Singapore, he was released. Does Singapore deserve the 5th place or they deserve it just because their media says so. The media in Singapore is so free that they report just about everything, I'm sure the expatriates there would agree with me, no?

Transparency International is made up of one clever lot, aren't they?

In his latest posting here, blogger RBF made an interesting observation. Malaysia's position on the CPI was bad during the years of 2009-2011.


From the years of 2001 to 2004, Malaysia's position was within the ranking of 36 to 39, moving up or down by within 4 ranks. For the years 2004 to 2007, it fell from 39 to 44, a mere 5 ranks.


But, for 2008 to 2011, it started at 47 to end at the latest of 60, 13 rank drop. Co-incidently, those were the years several states with important national economic centres, like Selangor and Penang, fell to Pakatan.

The CPI is based on perception of corruption on the whole country and not focus only on the Federal government. During that period, the significant undeniable change in the administration of the country is the role of opposition parties in state administration.

Penang is adminstrated under the full control of DAP. While Selangor is a coalition Government with DAP's strong influence quite visible in the exco line-up and control the State Assembly.

Food for thoughts: Shouldn't that imply that corruption is on the up since DAP's role in the state administration becomes more significant?

Is it not true that Teoh Beng Hock was being investigated for alleged widespread corruption with the DAP and among DAP elected reperesentatives in Selangor?

Malaysians seem to forget why Teoh Beng Hock was at the Selangor MACC building in the first place. What was he being investigated for? What happened to the DAP assemblyman's corruption case?

PKR Division head, Boo Chang left the party to join Barisan Nasional. He resigned in protest to Penang Chief Minister, Lim Guan Eng awarding the sPICE project without open tender.

If that is not convincing, look at the rate Penang Development Corporation (PDC) is selling land to private developers. Sales of land gives only one-off benefit to the state as compared to previous arrangements where PDC took part as a joint venture partner.

Selangor's State Economic Development Corporation (PKNS) has transformed itself from a developer of houses for low to medium income rakyat to be a commercial developer building high end condominiums, bungalows and high profit margin developments.

Their humble corporate office is sold, and PKNS is renting offices while the new corporate office is undergoing construction.

As in Penang and Selangor, construction and development industry is the breeding ground of corruption, dirty money laundering, gangsterism and abuse of power.

The issue of exorbitant pay and fees to management and consultants have already made headlines.

Interestingly, although the DAP was only in control of the Perak state government for a couple of months after the 2008 general elections, fresh cases of corruption and abuse of power have emerged.

The loud and controversial DAP Secretary for Perak, Nga Kor Meng is currently quiet and under pressure from the recent expose by an MIC blogger that his wife was awarded contract to provide lounge suit for state immediately upon DAP takeover of Perak Government.

In just less than a year, what else could have been done by DAP's holier than thou leaders in Perak?

RBF's observation has merit and it looks the three fingers are pointing back to the perpetual accuser of corruption.

Maybe DAP chairman Karpal Singh knows more than this.

Karpal should speak out on the spread of this cancer in DAP which is seriously affecting Malaysia's image in the eyes of the world.

CPI is afterall about perception.

source:Unspinners


Pisau kata " memang dah banyak DAP sapu,Teoh Beng Hock mati pun sebab DAP rasuah"

DAP:Ular Sama Ular Bergaduh,Salahkan Media

Posted: 26 Dec 2011 06:50 PM PST


Parti yang langsung tidak boleh dipercayai seperti DAP sebenarnya meremehkan minda rakyat,kita tahu DAP sebuah parti chauvanis ultra kiasu ini penuh dengan pemimpin yang lidahnya bercabang.Sebagai contoh Lim Guan Eng yang terkenal 24jam tipu sana sini.

Kita tengok hari ini,untuk menutup kebobrokan sesama mereka,media dijadikan kambing hitam.Saling kutuk mengutuk dan tikam belakang didalam DAP sebenarnya sudah berlaku sejak selepas PRU12. Dikhabarkan Karpal sebagai pengerusi DAP negeri Pulau Pinang sebenarnya menghalang penguasaan Guan Eng ,maka ketua menteri paling celaka dalam sejarah regim DAP Penang ini selepas menggunakan khidmat melayu tunggangan kini menjadikan orang India pula untuk memenuhi kehendak Guan Eng.

Veteran DAP seperti Karpal sebenarnya banyak menyusahkan Guan Eng untuk membariskan orang orang beliau sebagai calon PRU13 nanti,sama ada usaha untuk mendapatkan kembali sokongan kaum India atau memenuhi kehendak Guan Eng,kedua duanya menggunakan pendekatan yang rasis. Ternyata DAP tidak dapat lari daripada politik perkauman hatta didalam parti sendiri.

KUALA LUMPUR 26 Dis – Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang, Dr. P. Ramasamy menafikan dakwaan wujudnya gerakan besar-besaran untuk menggulingkan beliau dari negeri berkenaan.


Katanya, dakwaan yang mengaitkan beliau seperti mana dilaporkan dalam akhbar The Star adalah tidak berasas.


''Saya tidak pernah membuat kenyataan terhadap pemimpin-pemimpin DAP," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.


Bagaimanapun, apabila diasak untuk mendapatkan penjelasan, beliau berkata: "Saya tidak mengeluarkan kata-kata tersebut tetapi saya tidak menuduh bahawa mereka (wartawan) telah menokok tambahnya."


Jumaat lalu, The Star melaporkan Ramasamy telah membidas pengkritik-pengkritiknya, menuduh mereka merancang untuk menyingkirkan beliau setelah tidak bertindak balas terhadap rundingan berkenaan projek-projek dan bantuan-bantuan.


Semalam, Ramasamy berkata, beliau hanya mengadakan "perbincangan" dengan beberapa wartawan pada Khamis lalu mengenai bagaimana Pulau Pinang boleh bergerak ke hadapan dengan perhatian khusus diberikan kepada masyarakat India.


Menurut Ramasamy, beliau mahu menjelaskan perkara tersebut dan ia dilakukan atas kehendak sendiri serta tidak menyasarkan sesiapa.


"Saya perlu memberikannya (penjelasan) supaya saya tidak disalah tafsir," katanya.


Sementara itu, Ramasamy mengakui bahawa terdapat soal dan jawab mengenai perkara-perkara berkaitan parti semasa perbincangan tersebut tetapi tiada menyentuh apa-apa isu tentang "godfather-warlord" antara beliau dan Pengerusi DAP, Karpal Singh.


"Sebahagian besar daripada soalan adalah mengenai kebimbangan masyarakat di Pulau Pinang. Bercakap perkara-perkara berkaitan dengan dalaman parti kepada akhbar merupakan perkara terakhir yang saya akan lakukan," katanya.


Ramasamy berkata, beliau tidak pernah menulis kepada Karpal untuk menjelaskan perkara berkenaan tetapi membiarkan parti menguruskannya.


Turut hadir, Ahli Parlimen Klang, Charles Santiago; Ahli Parlimen Teluk Intan, M. Manoharan; Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungkai, A. Sivanesan: Senator S. Ramakrishnan dan Ahli Jawatankuasa DAP Selangor, T. Kannan.


Berhubung kehadiran pemimpin DAP pada sidang akhbar beliau yang akan dianggap sebagai menunjukkan sokongan, Ramasamy berkata, kehadiran pemimpin-pemimpin tersebut hanya kerana mereka mengambil berat tentang perkembangan dalam parti.


"Mereka adalah rakan saya dan telah mengenali saya untuk tempoh yang lama. Sila jangan tersalah anggap mengenainya," ujar beliau.


Ramasamy bagaimanapun menolak untuk memberi komen berhubung permintaan Karpal supaya beliau meletakkan jawatan sebagai Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang.


Beliau juga menjelaskan, kerap berinteraksi dengan pemimpin-pemimpin DAP, termasuk Karpal, Penasihat parti, Lim Kit Siang dan Setiausaha Agung, Lim Guan Eng untuk membincangkan perkara-perkara tertentu serta mendapatkan nasihat.


"Terdapat interaksi yang berterusan. Malah, Guan Eng yang kini bercuti, menghubungi saya untuk mengetahui perkembangan dalam negeri dan parti," katanya.


Pisau kata " Ng Wei Aik rasis haram jadah bikin hal lagi...gengster DAP sentiasa tak puas hati dengan bangsa lain..ada isu baru beb"

Puok Kito Jangge Gi Amik Pitih RM500 Tu,Haram?

Posted: 26 Dec 2011 05:00 PM PSTPisau kata " sempat jumpa ayah Adam Adli kat Permatang Bertam, kesian orang tua tu"

Dr Mahathir atasi krisis kewangan

Posted: 26 Dec 2011 05:00 AM PST


MUNCULNYA satu detik, yang jarang sekali berlaku dalam hidup, apabila suatu peristiwa menakrifkan semula kehidupan seseorang dan merubah haluan buat selama-lamanya. Bagi saya, pertemuan dengan Tun Dr Mahathir Mohamad di Buenos Aires, Argentina, pada petang 2 Oktober 1997 merupakan detik itu. Ia membolehkan saya memberi tumpuan selama enam tahun dalam kehidupan saya untuk berkhidmat dengan beliau, dan menemuinya hampir setiap hari. Sepanjang proses itu, ia membolehkan saya melihat lebih dekat keupayaan yang dimiliki insan hebat ini.


Jarang sekali kita melihat gabungan nilai-nilai mulia dalam diri seseorang, dan gabungan unik inilah yang membolehkan Dr Mahathir mengubah Malaysia daripada sebuah negara Dunia Ketiga kepada negara berkembang maju dan bertenaga, dan kini berada pada landasannya untuk menjadi negara maju. Gabungan kualiti ini jugalah yang membolehkan Dr Mahathir menyelamatkan Malaysia daripada menjadi sebuah lagi negara IMF semasa krisis kewangan 1997/98.


Ia bermula pada 29 September 1997, apabila saya menerima panggilan telefon dari pejabat Perdana Menteri yang memberitahu Dr Mahathir mahu menemui saya. Beliau berada di Cuba pada ketika itu, dan secara berseloroh, saya bertanya, adakah saya harus menemuinya di sana!


Saya diberitahu, bukan secara berseloroh, bahawa beliau akan tiba di Buenos Aires pada 2 Oktober dan saya harus memastikan diri saya berada di situ sekurang-kurangnya sehari sebelum ketibaan beliau. Saya segera berlepas ke Argentina, dan tiba pada 1 Oktober.


Perdana Menteri tiba pada 5 petang hari berikutnya dan kami segera bertemu di suite beliau. Dr Mahathir memberitahu, beliau telah bertanya ramai orang mengenai punca krisis kewangan tetapi tiada siapa mampu memberi penjelasan memuaskan. Beliau bertanya sama ada saya boleh menjelaskan apa sebenarnya yang berlaku.


Saya bertanya berapa banyak masa beliau ada. Dua jam, katanya. Saya pun menjelaskan bagaimana pasaran pertukaran asing berlaku, tentang kedudukan jangka pendek dan panjang, mengenai perlindungan nilai, bagaimana matawang dipinjam dan dijual, perbezaan "tawaran" dan "penawaran" serta bagaimana dana boleh dipindahkan di antara negara hanya dengan satu klik. Saya juga menjelaskan bagaimana pasaran ekuiti berlaku dan hubungan antara pasaran tukaran mata wang asing dan pasaran ekuiti. Dr Mahathir langsung tidak bercakap, kecuali bertanya satu atau dua soalan, dan mendengar penuh mendalam.


Selepas dua jam, beliau terpaksa menamatkan pertemuan itu untuk bersedia ke majlis makan malam rasmi. Beliau bertanya rancangan saya untuk malam itu dan saya memberitahu bahawa saya turut dijemput ke majlis yang sama. Dr Mahathir berkata: "Pulang ke bilik anda dan tulis semua yang anda beritahu sejak dua jam lepas, dan jumpa saya 7 pagi esok." Saya kembali ke bilik saya, tidak ke majlis makan malam dan menulis kesemuanya, yang selesai kira-kira 6 pagi.


Laporan

Saya menyerahkan laporan itu padanya sejam kemudian. Beliau menyuruh saya berehat dan menemuinya semula pada 2 petang. Apabila saya kembali menemuinya, beliau memberitahu beliau telah membaca laporan itu dan faham apa yang berlaku dalam pasaran kewangan. Kami mula membincangkan pelbagai kaedah untuk mengatasi krisis itu, dan perbincangan kami diteruskan selepas pulang ke Malaysia. Saya menemui beliau hampir setiap hari, kadang kala di kediaman beliau, dan pada masa lain di pejabat beliau. Kami mencuba beberapa mekanisme untuk mengatasi krisis itu, ada antaranya yang berfungsi pada mulanya, tetapi dana lindung nilai begitu kukuh hingga sukar untuk meneruskan penggunaan mekanisme itu dengan jayanya.


Pada awal 1998, Dr Mahathir meminta saya menerokai idea untuk mengenakan rejim kawalan pertukaran bagi mengatasi krisis itu. Saya masih ingat bagaimana saya menyediakan banyak nota mengenai perkara itu. Dr Mahathir meneliti nota-nota itu, dan sentiasa meminta maklumat demi maklumat. Kami telah melalui banyak pusingan perbincangan, sehingga beliau akhirnya yakin dengan kedua-dua konsep dan mekanisme yang dicadangkan. Selebihnya, saya rasa sudah menjadi sejarah.


Dr Mahathir juga meminta saya menyediakan satu kertas kerja mengenai bagaimana menamatkan dagangan saham-saham Malaysia di CLOB (Central Limit Order Book) di Singapura. Beliau berpendapat, satu sebab penting mengakibatkan pasaran saham jatuh ialah jualan singkat saham Malaysia di CLOB. Saya menyediakan laporan dan Dr Mahathir memahami, buat pertama kalinya, bagaimana CLOB beroperasi. Laporan itu, yang turut dilaksanakan pada 1 September 1998, telah menamatkan perdagangan saham Malaysia di CLOB.


Saya perlu menyatakan bahawa langkah-langkah kawalan pertukaran telah direka sedemikian rupa untuk meminimumkan aspek-aspek kawalan dan memaksimumkan hasil. Dr Mahathir telah meneliti banyak kali mekanisme yang dicadangkan itu untuk memastikan hanya ada sedikit elemen kawalan tetapi mencukupi untuk memastikan hasil yang positif. Tidak ada elemen birokrasi dalam langkah-langkah itu, seperti mewajibkan pengimport untuk mendapatkan kebenaran Bank Negara bagi mengimport. Ringgit juga ditambat pada tahap di mana ia tidak terlebih nilai.


Di hampir setiap negara lain yang mengenakan langkah-langkah kawalan pertukaran dan penambatan matawang, secara definisinya, banyak kawalan birokrasi dan matawang juga ditambat pada kadar terlebih nilai.


Sistem kawalan pertukaran (termasuk kadar pertukaran tetap), yang dilaksanakan pada 1 September 1998, sering dianggap sebagai penyelamat negara. Langkah itu sememangnya diperlukan tetapi ia tidak cukup untuk mengatasi krisis itu. Malaysia diselamatkan, bukan dengan kawalan pertukaran itu sendiri, tetapi oleh Dr Mahathir.


Biar saya jelaskan. Jika mana-mana negara membangun lain, yang menghadapi krisis sama, memperkenalkan langkah yang kita perkenalkan pada September 1998, ia mungkin gagal. Langkah-langkah itu berjaya di Malaysia adalah kerana keupayaan dan watak Dr Mahathir. Ekonomi dan sistem kewangan, di bawah kepimpinannya berada dalam keadaan sihat - cukup sihat untuk membolehkan langkah-langkah kawalan pertukaran dilaksanakan tanpa kesan negatif. Selain itu, gaya pengurusan kendiri Perdana Menteri membolehkan keputusan cepat dan tepat pada masanya dibuat, yang penting di bawah rejim kawalan pertukaran baru.


Beliau memastikan ekonomi Malaysia pada asasnya kukuh. Ringgit kukuh dan stabil. Di belakang kestabilan matawang (pada RM2.50 berbanding dolar Amerika Syarikat), Malaysia berada pada kedudukan amat baik. Pada akhir 1996, keluaran dalam negara kasar berkembang hampir 8.5 peratus dan pertumbuhan itu dijangka berterusan untuk tahun-tahun mendatang. Kerajaan telah menikmati lebihan fiskal. Hutang luar negara adalah rendah, pada 40 peratus daripada keluaran negara kasar. Akaun matawang dari imbangan pembayaran telah mengecil daripada defisit 10 peratus kepada lima peratus daripada KNK, dan dijangka terus bertambah baik. Inflasi berada pada tahap paling rendah iaitu 2.1 peratus. Kita mempunyai pertumbuhan kukuh lebih lapan peratus bagi sebahagian besar tempoh itu. Dan kekuatan asas ini merupakan faktor penting yang membolehkan langkah kawalan pertukaran berjaya.


Meneliti

Selama lebih setahun lepas langkah 1 September 1998 itu, Perdana Menteri bertemu kumpulan kecil kami enam hari seminggu - sekurang-kurangnya dua jam sehari - bagi meneliti pelbagai data ekonomi termasuk mengenai pertumbuhan pinjaman, eksport, import dan hartanah tidak terjual. Ini membolehkan beliau mengambil tindakan cepat, pada bila-bila masa perlu. Saya masih ingat satu pagi, semasa kami sedang meneliti angka-angka hartanah, beliau memandang saya dan mengarahkan saya menganjurkan pameran untuk menghabiskan hartanah yang tidak terjual. Saya lakukannya, dan hartanah bernilai lebih RM3 bilion telah dijual. Malah selepas berakhirnya krisis itu, Dr Mahathir terus menemui kumpulan kami, walaupun tidak sekerap sebelumnya. Dan Dr Mahathir terus meneliti semua data ekonomi dengan pensel tajam.


Tempoh 1997/98 adalah, mengikut parafrasa Charles Dickens, masa terburuk, tetapi ia juga masa terbaik. Keadaan paling buruk telah menyerlahkan yang terbaik dalam diri Dr Mahathir. Ada perumpamaan mengatakan pemimpin yang baik adalah seperti teh yang baik - anda hanya mengetahui kualiti sebenarnya apabila beliau berada dalam keadaan panas!


Sepanjang tempoh krisis, Perdana Menteri memberi tumpuan pada usaha mengatasinya. Siang malam, tiada perkara lain difikirkannya. Beliau membaca segala yang boleh mengenai kewangan; beliau terus meminta saya menyediakan nota-nota pelbagai isu teknikal. Kadang kala, walaupun selesema, beliau tetap bekerja. Beliau sedar beliau perlu memahami isu-isu berkenaan sebelum boleh berusaha mencari penyelesaian. Kepintaran semula jadi dan keupayaan beliau memberi tumpuan pada isu-isu teras sentiasa terserlah sepanjang krisis itu. Beliau tidak menunjukkan tanda takut walaupun dalam masa terburuk; satu-satunya kebimbangan beliau ialah keadaan ekonomi yang cepat merosot. Pada setiap masa, beliau yakin akan berjaya akhirnya.


Saya ingin menambah dua lagi perkara. Pertama, dalam melaksanakan langkah 1 September 1998, Dr Mahathir bukan saja menyelamatkan Malaysia malah negara-negara jiran juga.


Apabila Malaysia mengenakan langkah kawalan pertukaran, spekulator matawang menyedari negara lain yang terjejas (Thailand, Indonesia dan Korea Selatan) juga boleh mengenakan kawalan yang sama, dan mereka, dengan itu menghentikan aktiviti mereka. Spekulator menarik diri. Mereka membeli semula matawang yang mereka jual. Ini mengakibatkan kenaikan nilai mata wang serantau.

Selain itu, IMF tidak berpuas hati dengan tindakan Malaysia terutamanya sejak selepas melaksanakan langkah-langkah itu, kita melakukan perkara sebaliknya daripada apa yang IMF mahu - kita turunkan kadar faedah dan menyuntik kecairan dalam sistem. IMF kemudian mula melonggarkan syarat di negara lain dan membenarkan mereka merendahkan kadar faedah dan menyuntik kecairan bagi merangsang ekonomi mereka supaya Malaysia tidak mengatasi negara-negara IMF itu.


Perkara kedua ialah apa yang akan terjadi jika langkah kawalan pertukaran tidak dilaksanakan. Banyak syarikat di Malaysia mungkin gulung tikar akibat kadar faedah tinggi. Apabila syarikat jatuh seperti domino, bank akan menghadapi masalah kecairan dan mampu bayar yang teruk berikutan pinjaman tidak berbayar semakin membesar.


Masalah yang dihadapi oleh bank akan menyebabkan berlakunya tekanan kredit, yang akan membawa kepada satu lagi pusingan kegagalan korporat. Pendapatan kerajaan mungkin merosot dengan mendadak kerana kurang firma akan membayar cukai korporat, dengan itu mengurangkan keupayaan kerajaan untuk merangsang ekonomi melalui langkah dasar fiskal. Akibat daripada masalah yang dihadapi syarikat dan bank, kadar pengangguran akan meningkat dengan ketara, yang membawa kepada pusingan masalah kedua.


Ini adalah putaran ganas yang klasik, yang akhirnya boleh memusnahkan kestabilan sosial dan politik negara. Ini adalah senario yang menunggu untuk berlaku. Namun, ia tidak berlaku kerana ketegasan dan keberanian Dr Mahathir, yang memutuskan untuk berusaha melalui jalan yang jarang dilalui. (less path travelled) - Utusan

Pegawai JAKIM Menghina Imam Besar Masjidil Haram

Posted: 26 Dec 2011 12:00 AM PST

Kita Harus Lawan Persatuan Pengguna Islam Yang Rasis!

Posted: 25 Dec 2011 10:00 PM PST

Pisau terbaca email daripada pembaca yang disiarkan oleh persatuan pengguna Islam Malaysia.Pendedahan yang dibuat ini sudah pasti satu dakwaan yang rasis,perkauman dan tidak mementingkan sensitiviti kaum CINA.


Kenapa orang melayu Islam harus menyerang produk orang Cina? Bukankah ini dinamakan rasis. Tony Pua,Nurul Izzah dan barisan kepimpinan pakatan rakyat terpaksa mengkritik produk produk bumiputra yang dijual oleh kedai rakyat 1 Malaysia kerana kepentingan peniaga Cina bukankah ini satu perkara yang baik?,kita harus menyokong perjuangan DAP,PKR dan PAS.


Sedarkah kita dengan memboikot produk bumiputra sekurang kurangnya kita dapat membantu para peniaga cina meraih kekayaan dan kemakmuran.Kita harus membantu sebanyak mungkin kerana mereka tidak bebas untuk berniaga.

Mereka datang,beranak pinak dan terpaksa berkerja dan berusaha tanpa dibantu langsung oleh mana mana pihak,kita sebagai orang Melayu harus memberi apa saja yang diperlukan asalkan kaum ini dapat pembelaan dan kekayaan yang sewajarnya.

Anda terlalu rasis hingga sanggup mengenepikan produk bukan bumi ,Ini semua akan banyak mengkayakan kaum melayu dan bumiputra.Ketidak adilan ini bukan saja dari segi produk malah bantuan kerajaan terlalu banyak membantu dengan geran,pinjaman mudah dan bimbingan kepada orang melayu untuk berniaga.Untuk orang cina apa yang mereka DAPAT?


Memandangkan produk HALAL pun mampu dihasilkan oleh bukan Islam apa salahnya kita menyokong dan menggunakan produk mereka.Cuba anda bandingkan betapa larisnya produk buatan bukan melayu,pergilah kemana mana pasar raya mega diseluruh negara hampir 99.9% produk produk bukan melayu ini dijual ,kenapa barang yang sudah laris dan terbukti bagus harus disabotaj oleh orang Melayu? Sedarkah anda sebagai orang Islam berbangsa Melayu anda begitu teruk dan busuk dengan sikap chauvanis dan rasis.


Sebagai bangsa melayu Islam,kita harus mengikut saranan Nik Aziz agar tidak berbangga sangat kepada bangsa melayu kerana tidak ada apa yang ada pada bangsa melayu !

Sebagai bangsa melayu kita juga harus mengikut contoh yang baik daripada sebuah parti yang mengagungkan Islam kerana keikhlasan mereka tanpa tolok bandingan yang begitu menjaga hati dan perasaan DAP.

Untuk menjaga hati mereka,kita perlu turut apa saja kehendak mereka,jika mereka mahu ekonomi nah kita berikan,jika mereka mahu tanah kita patut berikan, buat apa tanah banyak banyak sangat sebab akhirnya nanti kita mati pun jadi tanah jugak ,jika mereka mahukan kuasa kita patut juga berikan.Apa salahnya jika mereka mahu kuasa sekurang kurangnya dapatlah mereka buat kerja dan orang melayu tak perlu bersusah payah fikirkan masalah negara.Lagi pun bukankah mereka gelar orang melayu itu pencuri ,kita harus terima hakikat bahawa itulah realitinya.

Nasihat Pisau,janganlah terlalu terasa hati sangat jika mereka mempertikaikan agama Islam,agama Islam bukan harta mak bapak bangsa melayu pun,biarlah mereka nak kata apa pun,sekurang kurangnya kita beri lagi kebebasan untuk mereka tegur memandangkan mereka berasakan kita tidak perlu terlalu ekstrim.Apa perlunya bangsa melayu ekstrim mempertahankan agama Islam sedangkan mereka juga mahukan keistimewaan untuk berdakwah,salah kah?

Kenapa terlalu berkira sangat bukankah melayu itu cukup terkenal dengan sifat bermurah hati?Kita tidak harus terikut dengan rentak Umno sebuah parti chauvanis melayu yang rasis yang keterlaluan mementingkan keistimewaan melayu dan Islam.


Contoh contoh baik dari pemimpin DAP,PKR dan PAS harus kita terima maka kita harus tolak kempen rasis untuk boikot produk bukan melayu,seluruh negara harus menyokong sepenuhnya agar para pekilang dan peniaga cina diberi KEKAYAAN YANG SECUKUP CUKUPNYA.

EMAIL PANAS DARI PENGGUNA MELAYU : ORANG CINA BOIKOT PRODUK MELAYU


Kini tersebar luas di Internet tentang seruan dari segelintir kaum Cina yang menggesa bangsanya
untuk tidak memberi sokongan kepada perniagaan melayu lebih-lebih lagi yang berkaitan dengan
persatuan Islam dan Melayu. Email yang diforwardkan kepada saya menyeru agar memboikot
roti Gardenia kerana dimiliki Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary(BERNAS) dan ramai orang Melayu
mempunyai kepentingan dalam perniagaan tersebut.


Kebanyakkan kenyataan yang disebarkan bukan sahaja tidak berlandaskan fakta malahan ditokok
tambah dengan kata-kata provokasi, antaranya menyatakan masyarakat Cina sering dianiyai oleh
orang Melayu, perniagaan milik Raja Gula Robert Kuok disabotaj oleh Tan Sri Syed Mokhtar Al-
Bukhary.


IKLAN BOIKOT PRODUK MELAYU DAN SOKONG PRODUK CINA DILANCARKAN DI FORUM DAN BLOG MEREKAKerana rakus dengan keuntungan perniagaan, mereka mencetuskan propaganda dengan
mengharapkan simpati dari kaum mereka! Kini mereka telah melampaui batasan dengan
mencetuskan sentimen perkauman, ada yang melontarkan kata-kata penghinaan seperti "PERGI
MATI MELAYU BABI", "MELAYU BODOH" dan sebagainya.Jika taktik kotor ini berterusan, dikhuatiri bukan sahaja akan memberikan kesan kepada perniagaan
milik Bumiputera malahan bakal mencetuskan kebencian & perbalahan antara kaum.
Kita lihat sendiri apa yang mereka katakan?:ALL MALAYSIAN MUST KNOW THAT LAST TIME GARDENIA BUYS FLOUR FROM FEDERAL FLOUR MILL(FMM). RECENTLY GARDENIA WAS ACQUIRED BY BERNAS AND THE FIRST THING THEY DO IS THEY STOP BUYING FLOUR FROM FFM BECAUSE FFM BELONGS TO ROBERT KUOK. NOW, YOU ALL KNOW WHY ROBERT KUOK NEEDS TO LAUNCH THE MASSIMO BREAD.
MALAYS IS TAKING OVER OUR (THE CHINESE BUSINESSMAN) PROPERTY.
THIS BUMI, THEY CAN'T TAKE AWAY PEOPLE'S BUSINESS THEY WILL TAKE AWAY PEOPLE'S BIG CUSTOMER. DO THEY REALLY HATE THE CHINESE BUSINESSMEN SO MUCH?

PLEASE FORWARD THIS MESSAGE TO ALL THE MALAYSIAN CHINESE. USE THE UNITED STRENGTH OF CHINESE TO SEND GARDENIA TO HOLLAND (MAKSUDNYA BOIKOT GARDENIA).

kenyataan dalam facebook mereka.
Terjemahan:
23 NOVEMBER 2011
11:28PM BUTTER LAUMEREKA DENGKI DENGAN KEJAYAAN ORANG LAIN. APA BEZANYA ORANG MELAYU DENGAN PENCURI?
24 NOVEMBER 2011
1:37AM DESMOND TEE DESMONDPERGI MATI MELAYU BABI! TAK ADA KELEBIHAN! JADI MEREKA MENCURI!! ORANG MELAYU LOWCLASS!!
2:49PM BECKY WONGTANPA ORANG CINA YANG MEMBANTU ORANG MELAYU, BOLEH KE MEREKA HIDUP SAMPAI SEKARANG? AMBIL BALIK DUIT YANG PERNAH KITA BAGI, SEMUA BABI-BABI INI TAK KAN MAMPU BUAT APA-APA. TAK LAMA LAGI MEREKA AKAN TAHU AKIBATNYA. MANA ADA 1 MALAYSIA, SEMUANYA TIPU! MEREKA SURUH TOLAK DISKRIMINASI KAUM TAPI MEREKA YANG MENGAMALKANNYA??
5:14PM STEVEN LONGMATILAH MELAYU BABI GEMUK MAK DIA!!
-------------------------------------------------
BIADAP!!! SEOLAH-OLAH KITA ORANG MELAYU HANYA MELUKUT DI TEPI GANTANG! SUDAH CUKUP DENGAN KUTUKAN & HINAAN KEPADA ORANG MELAYU. MARI KITA BUKTIKAN SIAPA YANG PERLUKAN SIAPA!
MARI KITA LANCARKAN BOIKOT ROTI MASSIMO INI KERANA KEBIADAPAN MEREKA!

..........................................................................................................................
INI ADALAH KOMEN PEMBACA YANG DISARING DARI BLOG PPIM
Blogger probro said...

Dalam hal ini, nampak sangat orang cina berpakat mencari pasal dengan org melayu. Mereka mungkin tidak berani melakukan serangan secara terbuka. Tetapi mereka secara berpakat melancarkan serangan halus dengan memboikot dan memburuk-burukkan perniagaan milik melayu,


Perkara ni saya rasa memang dah berlaku sekian lama dan mungkin kita saja yang tidak sedar atau mengambil pot memandangkan ianya tidak secara direct ditujukan kepada keluarga kita. Namun jika kita tanya kawan-kawan yang berniaga, mereka dengan mudah boleh cerita betapa mereka sekian lama menghadapi boikot secara pakat oleh bangsa cina.


Kalau beli bahan mentah untuk diproses jadi produk keluaran melayu seperti makanan ayam, telur, beras,tepung, susu, kopi, ikan, sayur, buah-buahan atau bahan keperluan pembinaan seperti simen, kayu, paku, skru, besi, atau apa saja yang kita beli daripada mereka. Mereka akan mengenakan harga lebih tinggi daripada bangsa lain.


Ini menjadikan kos pengeluaran dan pembinaan kita lebih tinggi. Para pengguna melayu pula macam tak ada hati langsung untuk menolong sesama kita usahawan melayu sebaliknya hanya mencari yang lebih murah dan mudah.


Akhirnya perniagaan melayu menjadi malap dan bungkus. Akibatnya amat kuranglah institusi perniagaan melayu dan anak-anak kita terpaksa bekerja jadi kuli batak bangsa lain. Salah melayu tidak sokong melayu dan akibatnya anak-anak kita yang tanggung jadi bahan maki hamun cina sampai mati.


Malah ada kes yang dilapurkan anak-anak melayu jadi habuan seks bos-bos cina mereka. Diajaknya anak kita yang kerja sebagai marketing atau pembantu pejabat ke luar negara untuk urusan perniagaan dan diperdaya untuk ditiduri dan dijadikan habuan seks sampai puas dikerjakan mereka.


Dendam mereka kini makin membara kerana mereka melihat melayu semakin lemah dan berpecah, tiada siapa nak pertahankan nasib anak2 melayu.


Kini mereka secara jelas cuba menjatuhkan gardenia. Mungkin kerana gardenia tidak lagi membeli tepung kilang fmm milik robert kuok yang didapati mengandungi protin babi.


Tepung untuk permit impot ap subsidi yang kerajaan bagi dibeli dengan kualiti yang paling rendah, kalau di negara china tepung gred ini digunakan oleh kerajaan china untuk membuat makanan babi. Tepung ini lah yang diimpot oleh robert kuok utk rakyat malaysia.


Tepung ini dicuci bleaching dan ditambahkan protin babi supaya menepati spesifikasi.


Impot makanan babi, kemudian dia claim subsidi bernilai ratusan juta setahun.


Ertinya rakyat malaysia sama taraf dengan babi. Kalau kita makan roti biasa yang menggunakan tepung gred ini umpamanya roti canai, capati, atau roti massimo ertinya kita makan roti babi.


Inilah kerja robert kuok yang mendapat ap special tepung dan gula selama 50 tahun oleh kerajaan malaysia. Sama macam ananda krishna mendapat special broadcasting permit selama 30 tahun.


Bila gardenia enggan membeli tepung fmm robert kuok kerana terbukti ada dna babi, dia naik bengang dan membuka kilang roti massimo. Yang baghalnya, dia ambil pulak budak melayu bekas manager kilang gardenia untuk jadi ketua kilang massimo dan meniru semua produk gardenia.


Sebagai seorang journalist melayu, saya memiliki network besar untuk mengorek aktiviti robert kuok. Saya kira, segala kekayaan dia dengan harta berbillion dengan bot bernilai 20 billion adalah memang betul dia ni tycoon.


Saya amat sakit hati ketika wawancara dengan robert pengimpot tepung babi ini. Adakah patut dia kata kekayaannya bukan berasas dari malaysia sahaja kerana dia memiliki harta perniagaan berbillion di china dan seluruh asia.


Apa yang benar dan pasti, robert memang memulakan perniagaannya dari malaysia dengan bantuan tun mahathir. Kalau tun tidak membuka peluang untuknya nescaya dia masih duduk jual hand phone di petaling street.


Dalam career saya tidak boleh melepaskan geram saya. Tetapi di bog ini saya ingin meluahkan isi hati saya yang terpendam selama ini tanpa perlu bahasa persuratan sangat.


Saya kira kerajaan dah terlebih bagi muka.


Robert dah kaya vincent tan dah kaya, ananda pun dah kaya, apa lagi mau bagi special ap. Bagilah pada orang lain pulak.


Melayu punya ap bukan macam mereka special ap, ertinya tiada orang lain boleh impot. Melayu punya ap boleh impot kalau mampu dan orang lain juga boleh dapat ap yang sama.


Mereka punya ap lain, exclusive ap. Tiada siapa boleh import melainkan mereka.


Kalau beginilah caranya, lebih baik kerajaan cari satu daerah dan bagi mereka jadi raja, malah kuasa mereka lebih dari raja kerana raja melayu pun tidak dapat special ap.


Produk roti massimo pula sudah sah menjadi senjata mereka menyerang kepentingan dan perniagaan melayu.


Dalam senario lain, robert kuok yang menguasai golden screen cinema dengan rakusnya menghalau semua stall outlets jenama 1901 milik melayu dan menciplak konsep yang sama diletakkan dalam rangkaian panggung wayang gsc. Produk makanan diambil dari sumber yang kita tak tau halal ke haram.


Jelas mereka ini benci dan anti melayu.


Puas hati saya dapat menulis seperti ini, tidak dalam akhbar yang saya bekerja sekarang. Namun atas rasa cintakan agama dan bangsa saya luahkan jua perasaan ini. Maaf kalau saya terkasar bahasa.


Soalnya, apakah tindakan kita? Fikirkanlah bersama.


Boikot tetap boikot massimo.


Untuk rujukan betapa bangsa melayu rasis dan tidak pandai menjaga periuk nasi kaum cina baca pendedahan ekslusif dibawah:


Bukti Umno haram jadah dan rasis :klik sini

Bukti Najib bunuh para peniaga cina :klik sini


Pisau kata " melayu tak sedaq diri,rasis punya bangsa.."

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 26 Dec 2011 09:29 PM PST